Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Û ReÎchÊ SÊyem

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver di xewnekê de diçe gerdûnek paralel. Li wir ew ejderhayan dibîne û pêdivî ye ku fêr bibe ku Reichek Sêyemîn û Almanyaya Hîtler heye, ku ji hêla gnome-çîrokan ve tê alîkariya wan. Xortek hobît a ciwan ji bo alîkariya Yekîtiya Sovyetê hat şandin. Lê ew xwe di koloniyeke karker a zarokan de dibîne ku nikare alîkariya Rûsyaya Sovyetê bike. Û Almanan Yekîtiya Sovyetê girt!

  GULLIVER Û REÎCHÊ SÊYEM
  ANNOTATION
  Gulliver di xewnekê de diçe gerdûnek paralel. Li wir ew ejderhayan dibîne û pêdivî ye ku fêr bibe ku Reichek Sêyemîn û Almanyaya Hîtler heye, ku ji hêla gnome-çîrokan ve tê alîkariya wan. Xortek hobît a ciwan ji bo alîkariya Yekîtiya Sovyetê hat şandin. Lê ew xwe di koloniyeke karker a zarokan de dibîne ku nikare alîkariya Rûsyaya Sovyetê bike. Û Almanan Yekîtiya Sovyetê girt!
  . BEŞA Hejmar 1.
  Ji keda koleyan westiyabû, rêwiyê wêrek raza û xewnek ji rastiyê gelek balkêştir dît.
  Lawik Gulliver li ser ejderekî difiriya, li kêleka wî jî keçeke bi bedewiyeke nedîtî hebû. Jixwe pir mezin e, lê hîn jî ciwan, û pir masûlke û kulm e. Û li ser porê wê yê bi rengê pelê zêr, taceke zengîn ji elmas û hinek kevirên wisa geş, wek stêrkan, hebû ku ji almasên herî mezin û biha jî dibiriqîn.
  Rêwîyê xort jê pirsî:
  - Hûn kê ne?
  Keçikê bi ken bersiv da:
  - Ez Princess Leia me! Û vê gavê ez fermandariya artêşeke ejderhayan dikim!
  Gulliver li paş xwe nêrî. Û bi rastî, li ezmên keriyek ejderhayan hebû, û ev hemû mexlûq bûn. Û keçikên spehî li ser wan rûniştibûn.
  Lê ya herî xweşik û dilşad dîsa jî şahbanû bû. Û ejderhayê ku hersêyan pê difiriyan, tevî bedewiyeke din, bi rastî jî ecêb bû. Li vir tîm bû. Û di heman demê de, hemû keç lingên tazî ne, tevî ku tazîbûna wan bi kevirên giranbiha û bi rîçal hatiye pêçandin.
  Lê wan ne çîkolata absên li ser zikê, ne jî topên masûlkeyên ku di bin çermê tûnc de dizivirin venaşêrin. Di heman demê de, solên pêlavên pêlavên xweşik û bêhempa bûn.
  Zarokê şervan got:
  - Tu çiqas bedew î. Hûn keçan bi rastî mucîzeyek in!
  Leia porê xwe bi rengê pelê zêr hejand û stran got:
  Keç hemû spehî ne, lingên tazî,
  Ew hêz û şervan in ji axê...
  Bedew xwedî awirek pir hişk in,
  Dil bi wan re eşkeretir xweştir e!
  Gulliver bi vê yekê razî bû. Wî şûr di destên xwe de zivirî, jê re jimareyek heşt çêkir û got:
  - Bê şik, bi te re xweştir e!
  Tîmek bedewan li ser ejderhayan firiya. Tevahiya artêşeke wan heye, bi heybet û bêhempa. Û baskên ejdehayan bi hemû rengên kevanê hatine boyaxkirin. Û xuya bû ku ew bi kevirên hêja hatine xemilandin.
  Gulliver destnîşan kir:
  - Her mirovekî şehwet bi awayê xwe ejderha ye, lê ne heftserî ye, pirî caran jî bê serî ye!
  Princess Leia keniya û bersiv da:
  - Berevajî ejderha, mêr ne hewce ye ku serê xwe jê bike, gava li jinekê dinêre jixwe serê xwe winda dike!
  Xortê cengawer tiliyên xwe yên tazî avêtin - ew nêzîkî diwanzdeh salî xuya bû û tenê şort li xwe kiribû, loma jî derzî avêtibû. Ji ber vê yekê ew firiya û di nav mêşek pir mezin de qul kir, ew kuşt.
  Gulliver bi ken got:
  - Yên ku wek kêzikê hêrs dibin û bi aqilê kêzikan ji kêzikê kulmek çêdikin!
  Warrior Princess Leia piştrast kir:
  - Ji bo kesê ku aqilê firînê hebe, her kêzik fîl e!
  Û ew keniyan. Ew pir henek xuya bû. Pezek qaz li ber wan firiya. Çûk têra xwe mezin û qelew, bi baskên mezin bûn. Li ser serokê komê cotek rûniştibûn: xortek û keçek, û wan zengilên zîvîn di destên xwe de girtibûn, ku bi dilşadî lêdixistin.
  Gulliver destnîşan kir:
  - Mezin gelek caran derewan dikin, zarok tiştan çêdikin û kal û pîr bi gelemperî derewan dikin heta ku diaxivin zarok!
  Keçika prenses serê xwe hejand û lê zêde kir:
  - Pîrî ne şahî ye, lê ketina zaroktiyê felaketeke hîn mezintir e!
  Zarokên li ser qazê rêber ji nişka ve stran gotin:
  Di gerdûnê de xerabî çawa çêbû?
  Rast e ku afirîner bi xwe nayê bîra ...
  Dibe ku ew herheyî be,
  Mîna agirê jêrzemînê dernakeve!
  
  Tu ne yê pêşî yî ku dizanî ku Adem guneh kir,
  Hewa ne yê pêşî bû ku ji aliyê bedenê ve hat xerakirin...
  Serxweşê ku ji bajarê "Agdamê" tê.
  Zilamê ku di dema bêhnvedanê de "plan" dikişîne ...
  
  Her kesê ku dizane xirabî çi ye
  Xwe bi şikandina zagonan bê tirs...
  Û ji bo yê ku tenê qencî bar e,
  Kî tenê dixwaze ji bo xwe çok bide!
  
  Ez hîn jî dixwazim wê ji pelika xwe derxim,
  Di zarokatiya min de jî daxwaza min heye ku ez tevliheviyek weha bikim ...
  Çima diya xerab nifiran li zarokê dike?
  Di şerê artêşeke dijwar de diçin ku derê?
  
  Tenê yek kiraz ji baxçeyê havînê dizî,
  Yekî din bi hewşa pola bazirganan dikuje...
  Serê kê bi axîneke çopê jêkirî ye,
  Kî cellad davêje ser çerxê.
  
  Yê ku diziyê dike, tif dike ûjdanê xwe,
  Û kî pereyên beg dizîn...
  Ez ji bo nîv perçeyek jî kêfxweş im,
  Yên din ji kulpên jinan kêfxweş dibin.
  
  Erê, gelek rû, gelek rûyên xerab hene,
  Rûyên wî di her siyê de ecêb in.
  Lê hesreta di giyan de hîn jî baş e,
  Her çend dinya li dora me, mixabin, pir hov e!
  
  Jinebî digirî, sêwî diqîre -
  Dinya me ber bi dojehê ve diçe...
  Ma bi rastî gengaz e ku dilê Xwedê yekparêz be,
  Di cenneta Xwedê de cihê mirovan tune ye?
  
  Hûn ê bersivê tenê di xwe de bibînin,
  Gava ku hûn dikarin hêrsa di ramanên xwe de qut bikin ...
  Gava ku hûn xerabiyê bi qenciyê vegerînin,
  Û dev ji tijekirina zikê xwe berde!
  Zarokan pir bi coş û xweş stran gotin, pişt re li Gulîverê zimanê xwe derxistin. Deryavanê wêrek di bersivê de zimanê xwe li wan xist.
  Û ken û guneh...
  Gulliver bi ken got:
  - Hişê zarokê mîna mûcîzeyekê ye. Û li vir hûn ê bipejirînin, hûn ê îtîraz nekin!
  Princess Leia keniya û stran got:
  Duh ez zarok bûm,
  Li vir tiştek nayê kirin ...
  Çêtirê şêr e ji golikê fîlê ehmeq
  Û ejder wê bibe kaput!
  Û li hev ketin: xortek û keçek bi lingên tazî. Erê, wan li vir serpêhatiyên mezin hene. Û gelek nuwazeyên cuda. Ji ber vê yekê jiyan baş derbas dibe.
  Gulliver bala xwe dayê ku keçikên li ser ejderhayan bi tiliyên xwe yên tazî dest bi avêtina tiştekî li mijkan kirin. Ev çi şêwazek pargîdanî ye - girtina firkan û pelixandina wan. Baş? Ger ew dixwazin ev e, wê hingê wusa be. Ya sereke ew e ku hûn serê xwe winda nekin.
  Lê Gulliver ne şervanekî tirsonek e. Tevî ku niha ew tenê kur e.
  Û Princess Leia ji kurik pirsî:
  - Tu ji hingivîn hez dikî?
  Şervanê ciwan serê xwe lê kir:
  - Bê guman!
  Keçikê bi aqilî bersiv da:
  - Hingivê hingiv tenduristiyê tîne, axaftinên hingiv ên siyasetmedaran tenê dibe sedema bêhêvîbûna şekir!
  Gulliver bi şehrezayî lê zêde kir:
  - Hingivê mêşên hingiv destên wan dişewitîne, hingivê siyasetmedaran dibe sedem ku pereyên sadeyên dilpak bi lingên wan ve biçe!
  Keçika şervan bi vê yekê razî bû:
  - Axaftina siyasetmedar çiqas şêrîn be jî, ji bilî şekirê, ji bo kesên ku ne xwedî aqil in, tu xemgîniyê nake!
  Xortê şervan bi mantiqî got:
  - Mirovek nikare ji bavekî zêdetir be, lê welat bi dehan berendamên rola bavê milet hene!
  Pişt re her du şervan: xortek û keçek, fîtînê didin, tiliyên xwe yên tazî di devê xwe de dixin. Çi bû sedema hejandina atmosferê û derxistina elektrîka xwezayî. Û mişkên matmayî daketin xwarê, bi yekcarî li ser serê ork ên şêtkirî ketin, qul û qul kirin.
  Princess Leia bi dilgermî stran got:
  - Dayê, bisekine, bavo, bisekine.
  Ger her êvar bûya, dê ev jiyan bûya!
  Orcên xwe di bin ejderhayan û keçan de, ekîba wan a tazî dîtin.
  Û bomberdûmanên bi armanc û ne ewqas armanc dest pê kir, avêtina bombeyên ku ji toza komirê hatine çêkirin, an jî tiştekî hê sartir û wêrankertir.
  Bi taybetî, derziyên pir tûj û jehrîn hatin bikar anîn, ku bi rastî ork û goblîn dikutin û dikujin. Ya ku keçan bi rastî girt û zivirî ev e.
  Princess Leia jî pir rast gule berda orkên por û stiran:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Padîşahê sêhra spî...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Êşa dilê min namîne!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Keçên xewnên tazî,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Tenê tu xilasî yî!
  Û şervan zimanê wê yê dirêj û kujer nîşan da.
  Piştî vê yekê ew ê wê bigire û bi perrên agir ên agir ve tif bike. Ev bi rastî keçek bi hêzek mezin û jêhatîbûna awarte ye. Ku karibe gelek. Û eger ew biqewime, wê demê tu tişt nikare li dijî wê bisekine.
  Zarokê rêwiyan Gulliver jî ji ejderhayê xwe agirekî dijwar û êrîşkar berda orkê. Ew pir çalak û bi bandor tevgeriya. Û zarokê şervan ji bo serketinê û îradeya ku hunerên leşkerî bi dest bixe jî xwedî jêhatîbûnek eşkere bû.
  Na, ew li dijî vê yekê ye, ork nikarin li ber xwe bidin. Û keçan pir bi bandor gulebaran kirin, şansek herî piçûk jî nedan dijmin. Ev bi rastî şerekî epîk e.
  Zarokê rêwiyan Gulliver jî distira:
  Şa bibin, şa bibin,
  Bi hêza roja hilgirê...
  Şa bibin, şa bibin,
  Çima ez li hespê xwe siwar nebûm?
  Ev bi rastî stranek şerker û bikêr e. Û di heman demê de bi tevahî hilweşîna orkê heye. Û keçikên ejdehayan dest pê kirin bi kevanan gule li wan reşandin, bi tiliyên xwe yên tazî defê dizivirînin.
  Û her tişt ewqas xweş û grotesk xuya dikir, bi rastî çîrokek nû û bêhempa dihat afirandin. Di nav wan de cîhê bêhêz û bêhêz tunebû.
  Tenê biceribînin û nêzî keçên mîna van bibin û ew ê her kesî bixin nav kekek.
  Û wek ku dibêjin, nexweşiya çêleka dîn bi enfeksiyonê ye. Û şervanan karîbûn vê bi awayekî xwezayî nîşan bidin. Û bi coşeke mezin li dijminan xistin. Û ew tîr û pêlên kevanan diavêjin. Wekî din, her tişt bi hêzek mezin tê kirin.
  Ji ber vê yekê hûn ê nikaribin li hember artêşek wiha gelek tiştan bikin. Û şervan wisa ketin orkê ku nekarîn birevin. Ev bi rastî bandora wêranker a tîr û pêlên xaçerê ye.
  Gulliver hilda û stran got:
  Bi cesaret gulebaran bikin û hilweşînin
  Ji dil wê jiyan hebe!
  Princess Leia destnîşan kir:
  - Zarok ji mezinan çêtir in ji ber ku temenê wan ehmeqiya wan a ciwantiyê rewa dike!
  Xortê şervan got:
  - Xort ehmeqiyê rewa dike, lê ne pîsîtiyê; ji bo cudakirina reş û spî ne hewceyî sal û zanînê ye!
  Û kurê Terminator fît kir, û ewrên zozanan wek tîrêjê li ser serê orkên şêlû ketin.
  Princess Leia tweet kir:
  - Ne aqil, seqet bihesibîne, aqil ne girêdayî sedsalê ye! Hêza we bê zîrek be jî, hûn hemû qels in!
  Gulliver bi mantiqî destnîşan kir:
  - Masûlkeyên ku ji pola hatine çêkirin dê serê darê darê talafî nekin!
  Keçikek din jî bi dilgeşî got:
  - Ji keçikê re ne pirsgirêk e - heke lingek tazî hebe, ji keçikê re xirabtir e - di binê çîzikê de!
  Princess Leia bi mantiqî got:
  - Heger tu dixwazî bibî asî, henek bi serê te de hebe!
  Gulliver bi ken çiqand:
  -Gur bi lingên bez tê xwarin, jin bi lingên zirav, dema bizinan dimêjînin!
  Dû re kenek di nav rêzan re derbas bû. Û Princess Leia got:
  - Riya herî baş a derxistina drav ji berîka mêran, bi tiliyên tazî yên lingên keçekê ye!
  Keçika Kontes destnîşan kir:
  - Heger zilamek xwedan çîzmek ehmeq û pêlavek tijî hestî be, lingê tazî yê keçikê dê kincên herî moda werbigire!
  Gulliver bi henekî tweet kir:
  - Keçên bê ling ne tenê ji bot û pêlavan hez dikin, lê ew xwe dixin bin pêlên tazî yên jiyanê!
  Pişt re wan ew hildan û di koroyê de stran gotin:
  Û paşê ji çiyayê herî mezin,
  Eagles firiya Gulliver...
  Gulliver li ser hespê rûnin -
  Em ê te zû bigihînin wir!
  
  Û Gulliver li ser ajel rûnişt,
  Mînaka herî mezin nîşan da ...
  Û hilgirtina kurik ne hêsan e,
  Limpopo dê di demek nêzîk de bi rê ve bibe!
  Û şervan wê çîçikên sor ên sîngên xwe bigirin û eşkere bikin û bi birûskê li orkê bixin. Û ev ê bi tevahî gelek ork bişewitîne.
  Ev bi rastî tîmê wan e.
  Princess Leia ji Gulliver pirsî:
  - Ma tu dizanî ku di paşerojê de wê Şerê Cîhanê yê Duyem biqewime û dê xortekî wisa şêrîn wek Hîtler hebe!
  Gulliver keniya û bersiv da:
  - Min ev yek nizanibû, lê niha ez dizanim!
  Keçikê diranên xwe berz kirin û wiha domand:
  Û Hitler pirsgirêkek hebû: sêwirînerek tankek pir xweşik, gnome, xuya bû. Û bi heman çek, zirx û motorê tanka Mişk çêkir, bi giraniya wê tenê pêncî û pênc ton û bilindahiya wê yek metre û nîv e!
  Gulliver dîsa milên xwe hejand û bi rastî bersiv da:
  - Ez qet nizanim tank çi ye! Û hûn bi çi dixwin?
  Princess Leia keniya û bersiv da:
  - Belê, çîrokek dirêj e. Bi her awayî, di vê gerdûnê de mirov rastî pirsgirêkên mezin hatine. Û berî her tiştî, Yekîtiya Sovyetê, ku bi hêzên sereke yên Reich Sêyemîn û hevalbendên wê re şer kir. Ji bilî Îtalyayê. Mişkê pêncî û pênc ton çi ye? Ev zirxên pêşiyê 240 milîmetre, zirxên kêlekê 210 milîmetre û li ser zozanan topek 128 mm û topek 75 mm bi motora hezar û dused û pêncî hesp e. Vê yekê lezek bi qasî heftê kîlometran di saetê de da, ku otomobîl bi pratîkî ji her alî ve bênavber kir. Ji destpêka sala 1944-an de, ev makînek çû hilberîna girseyî. Di encamê de, heya havîna 1944-an, Naziyan fîşekên zirxî yên berbiçav berhev kirin.
  Û di 20ê Hezîranê de wan du êrîşên bi hêz, yek ji Moldovayê, ya din ji Ukrayna Rojavayî, di rêyên lihevhatî de pêk anîn. Û di encamê de, berevaniya leşkerên Sovyetê hat hackkirin, û ew mîna ku ji hêla ramûsê ve hat qul kirin. Tanka Maus-2 derket holê ku ji her cûre çekên Sovyetê re neçar e. Û ji bilî vê, ew pir mobîl e û taybetmendiyên ajotinê baş e. Ev otomobîl rastî ceza bû.
  Hevalbendan jî pasîf tevgeriyan. Êrîşa li Îtalyayê bi têkçûnê bi dawî bû û daketina li Normandiyê dîsa hat paşxistin.
  Digel vê yekê, Almanan ME-262-a bi heybet, ku avêtina wê pir dijwar bû, xistin hilberînê. Balafireke şer bû, bi çar topên hewayî yên 30 mm. Û bi vî awayî wî balafirên Sovyetê derxistin, bi sedan ji wan xistin. Û koalîsyona Rojava jî. Hîtler jî hinekî bernameya V-2 sist kir û li şûna fuzeyên balîstîk û kewçêr ên biha û kêm bikêr, xwe dispêre balafirên jet bombebar ên bi tîpa Arado.
  Churchill û Roosevelt dûvikên wan di navbera lingên wan de bûn, û ji hêla fîloya binê deryayê ya Alman ve ew bi giranî hatin zext kirin. Û hevalbendan her du Almanya û Japonya agirbestek pêşkêş kirin. Hîtler bi şertê ku hevalbend ji Sîcîlya û Sardînyayê derkevin qebûl kir. Çi pêk hat.
  Di dema agirbesta bi Reichê Sêyemîn re, têkiliyên bazirganî ji nû ve dest pê kirin. Hem DYE û hem jî Brîtanya li wir dest bi şandina neftê kirin. Û Almanan, ku êrîşek li Ukraynayê pêk anîn, Kyiv girt û dîsa ketin Odessa.
  Tanka Mouse-2 bêserûber bû. Modelek ciwan a Mişk jî xuya bû - Tiger-3, ku bi yek topek 88 mm siviktir û mobîltir bû.
  Ji ber vê yekê leşkerên Sovyetê avêtin hundir. Û ev tevgerek krîtîk bû ...
  Gulliver peyva Princess Leia qut kir:
  - Tu ew qas peyvên nefêm dibêjî. Ji bîr neke ez zarokekî destpêka sedsala hîjdehê me. Û asta me ya pêşveçûna teknolojiyê ne pir baş e!
  Princess Leia bi bişirîn serê xwe hejand.
  - Ez dizanim! Lê ez behsa nîveka sedsala bîstan dikim. Û ev e ya ku tenê dwarfek kir. Û divê hûn bipejirînin ku ev ciddî ye!
  Gulliver bi kêfxweşî stran got:
  - Bi avakirina du cîhanan dinyaya kevin ava bû... Di çarçeweya şer de ez û ew hene û ev jî giran e!
  Princess Leia destnîşan kir:
  - Di destpêka sedsala bîst û yekan de, Vladîmîrekî cinan, bi baldarî, ku sîxurê ku desthilatî li Rûsyayê girtibû, xuya bû û ew jî bû sedema gelek tengasiyan. Lê şerê wî mijareke cuda ye. Û li vir gnome rewşek çêkir ku Almanan Ukrayna rastê vegerandin, û di payizê de wan dest bi êrîşek li navendê kir. Û tangên wan bêhêz û bêserûber xuya dikirin. Û li dijî gnomê hûn ê hewceyê xweya xweya alternatîf bikin. Lê divê kî wekî bersivek sîmetrîk an jî asimetrîk were şandin? Fikirek hebû - elf an troll? Lê ew ê di teknolojiyê de ji gnomê qelstir bin.
  Û Alman pêşve çûn, ji ber vê yekê Smolensk ket, û piştî wê Kalinin û Vyazma. Alman berê xwe didin Moskovayê. Stalîn, bê guman, çû. Wî nedixwest bimire. Û Hîtler got ku Yekîtiya Sovyetê divê bibe koloniya Almanya. Û tenê kapitulasyon wê li wî xweş be.
  Welê, wan wekî bersiv gnomeya hobbit şandin. Û ev jî kurik e, bi rastî mirov dikare bibêje ku ew jîr e. Lê wan xortê lingê tazî, yê ku bi qasî deh salî xuya dikir, cidî negirtin. Û ji bo biçûkan jehrî kirin Gulagê.
  Di vê navberê de, Almanan Moskova girt. Wisa bû!
  Moskova ket û Lenîngrad jî... Zivistan hat û Almanan şeva xwe li bajaran derbas kirin. Li wir bi cih bûn.
  Û keçên Komsomol biryar da ku bi neçarî şerê faşîstan bikin û stranan bêjin, tevî serma û nebûna cil û berg.
  Em keçên Sovyetê yên bedew in,
  Em hez dikin ku bi xortan re şer bikin ...
  Dengek piçûk û geş tê bihîstin,
  Û me banga kuştina Krauts heye!
  
  Em keçên Komsomolê yên pir dilşewat in,
  Em bi cesaret di sermayê re lingên tazî diherikin...
  Em nexwestin ku bi nermî li kêlekê rawestin,
  Û em faşîstan bi kulma xwe xelat dikin!
  
  Ji min bawer bikin, keçan razek mezin heye,
  Meriv çawa Naziyan bi bandor têk bir...
  Û ji min bawer bikin, serkeftina keçan ne tesaduf e,
  Ji ber ku artêşa Rûsyayê pir mêrxas e!
  
  Û ji bo keçên me yên bi pêlên tazî,
  Berfa Newrozê pir xweş e...
  Welê, Fuhrer bi tenê qehpikek e,
  Bila nehêlin faşîst serketinê pîroz bikin!
  
  Em keç pir bi hovîtî bi hîleyan dilîzin,
  Me sînga xwe li ber leşgeran tazî kirin...
  Û em bi rastî Naziyan hêrs dikin,
  Em endamên Komsomol ên hêzdar nayên perçiqandin!
  
  Em keç dikarin gelek tiştan bikin,
  Tewra Hîtler ji tankekê biteqîne...
  Dijmin dê wextê xwe nede ku firavînê bixwe,
  Wê keç wek diz werin!
  
  Em bi rastî rêzdariya Rûsyayê dikin,
  Stalîn bi qasî bavekî dilreş bi hêz e, ji min bawer bike...
  Û ez bawer dikim ku serkeftin dê di gulana germ de were,
  Her kesê ku ji vê yekê bawer dike, tenê mezin e!
  
  Ji bo keçan tu şik û asteng tune,
  Her kes amade ye ku tenê di destên xwe de nîqaş bike...
  Bila xelatên hêja ji bedewiyan re werin,
  Hêza Komsomol di çepikên xurt de ye!
  
  Em şervan pir zû mezin dibin,
  Û di destên çekan de lûle dişewite...
  Û her karê ku keç dikarin bi dest bixin,
  Hevaltiya me yekdestiyek bê guman e!
  
  Em keçên wisa bibiriqîn in
  Em bala xwe nadin barîna berfê û sermayê...
  Di zivistanê de lingên me sar nabin,
  Û dilê bedewiyan bi comerdî û pak e!
  
  Tiştê ku em dikarin bikin, em bilind dikin,
  Werin em wek kangurên virtuoz galop bikin...
  Û em bi serfirazî serê faşîstan ditewînin,
  Û di sibehê de jî ji werzişê hez bikin!
  
  Hemî keç şervanên hêja ne,
  Ew dikarin bi hêsanî Krauts bixin nav hevîrê...
  Baş e, gelo faşîst bi tenê xirab in?
  Komsomolan hêza super nas nedikirin!
  
  Hîtler jî nikare tiştekî bike.
  Me bi darê zorê lê xist,
  Û diranên xwe şikandin, çerm ji rûyên wan derxistin,
  Û paşê ez di nav êgir re lingên tazî bezîm!
  
  Tenê Stalîn wê fermanê bide me ku em çi bikin,
  Awira wî ya hişk û jidil xuya ye...
  Û ji min bawer bike, keç dê bêriya neke,
  Mitralyozek mezin bar dike!
  
  Ger hewce be, em ê bigihîjin Marsê,
  Û em ê Venusê pir zû feth bikin...
  Leşkeran ji bo pêlavên xwe pola hewce ne,
  Em keçik lingên tazî dimeşin!
  
  Her tişt bi me keçan re xweş e,
  Sîng û bask, bejn xuya dibin...
  Ew jî pêşeng e, mîna kuçikê gur,
  Pêşeng bi tevahî Şeytan e!
  
  Welê, em keç in - hûn dizanin ku em xweş in,
  Em ê hemû faşîstan weke boriyekê ji holê rakin...
  Û stêrkên şîn li ezmên hene,
  Em ê Pilingan bi pola perçe perçe bikin!
  
  Çi nekin, bawer bikin ku ne gengaz e,
  Qebûl bike, komunîst demiurge ye...
  Û carinan em şaş fam dikin
  Û ew bedewiyan digirin da ku wan bitirsînin!
  
  Lê hûn dizanin, em bi hovîtî Almanan hilweşînin,
  Û ew dikarin Krauts perçe perçe bikin...
  Her çend giyanên me yên titanium hene jî,
  Em ê di pêngavê re derbas bibin û zozanan paqij bikin!
  
  Em ê komunîzmê bê hempa ava bikin,
  Û em ê bi biryar faşîzan têk bibin...
  Endamên Komsomol hez dikin ku di damezrandinê de bimeşin,
  Û çirûskek li ser wan difire!
  
  Dijmin wê nikaribe bi keçikê re rû bi rû bimîne,
  Ji ber ku keç ajel e...
  Û ne hewce ye ku Krauts pir xera bibin,
  Û Fûhrerê we bêwate diqîre!
  
  Endamê Komsomol bi lingên tazî,
  Hêkek da Hîtler...
  Bi Şeytan re mijûl nebin
  An jî ew ê ne girîng be!
  
  Pûtê birûskê yê komunîzmê,
  Ala sor dê li ser gerstêrkê bibiriqe...
  Û Hêrodês hat avêtin dojehê dojehê,
  Û keçan pênc bûn!
  
  Lenîn, Stalîn - roj li ser gerstêrkê,
  Li ezmanan wek du ajelan dizivirin...
  Kêmasiyên komunîzmê têne strandin,
  Welat xwedî hêza baskê pola ye!
  
  Me karî bijî ku serketinê bibînin,
  Û em heta Berlînê meşiyan...
  Zarok di dergûşê de çêbûn,
  Û niha welat di mezinahîyê de ye!
  . BEŞA Hejmar 2.
  Gulliver li ser ejderhayan firiya û gelek tişt bihîst. Di vê rewşê de, me behsa şerekî ku ji bo mirovek hema hema heya serdema navîn nayê fêm kirin. Her çend wusa dixuye ku demek nû jixwe hatiye. Lê Princess Leia berdewam kir ku li ser Şerê Cîhanê yê Duyemîn dipeyive;
  Piştî ku Moskova û Lenîngrad ketin, Japonya û Tirkiye li dijî Yekîtiya Sovyetê ketin şer. Tişt ji bo Rûsya Sovyetê bi tevahî bêhêvî bûne. Û tewra hobbitê jîr ku xwe di koloniyeke keda zarokan de didît jî nikaribû alîkariya wan bike.
  Û xortên hê şazdeh salî jî hebûn, lingên tazî û bi kincên cil û bergan, bi reqeman, li Sîbîryayê bi dijwarî dixebitîn. Zarokên di koliya ciwanan de serê wan dihatin birîn. Pêlavên min birin û bi darê zorê bi lingê min daristanê birîn. Di havînê de hîn jî ne tiştek e, lê zivistanê bi lingên tazî sermayê xortên bi porê wan ê kelandî diqulipîne. Xortê hobît hat girtin. Wan wêneyê wî bi profîl, rûyê tije kişandin, şopa tiliyan girtin, û serê wî kur kirin. Piştî girtina lawik, ew bi hûrgilî hat lêgerîn, destên gardiyanan ketibûn hemû çalan û wan ev yek pir bi hovîtî kir. Piştî ku kur bi tevahî hate şuştin û şandin hucreyek ku bi zarokan tijî bû.
  Ji ber ku kurê hobît bi qasî deh salî xuya dikir, cotkarên herêmê xwestin ku wî li nêzî kepçeyê bi cih bikin. Lê lehengê çîrokan ji zarokên asayî pir bi hêztir û bileztir derket. Û wî li xwedawendan xist, paşê ew bi xwe bû çavdêrê hucreyê û xwe li ber pencereyê bi cih kir. Ew ji bo ciwanan hêsantir e - hêza wan heye, ew dizanin ku çawa şer bikin, û hûn padîşah in.
  Xortê hobbit, lê belê, helwesta xwe xerab nekir. Di kampê de ji her kesî bêtir dixebitî, û dema ku di sermayê de pêlavên hestî didan girtiyên din, ew lingên tazî dima. Ji ber vê yekê ew hobbit e. Her çiqas lingên tazî yên lawik wek lingên qazê sor bin. Lê ji hêla din ve, hûn bêyî pêlavên hestî zehftir in.
  Ji ber vê yekê zarokê tazî li Sîbîryayê di berfê de dixebitî. Û Alman zivistanê gihîştin Kazanê, lê li wir sekinîn. Em li benda biharê bûn. Û ax heye. Û tenê di gulana 1945-an de ew berbi Uralsê ve diçin.
  Di heman demê de, Kafkasya û Asya Navîn di demsala sar de hatin girtin.
  Leşkerên Sovyetê zêde bi serhişkî li ber xwe nedan. Min nexwest ji bo Stalîn bimirim. Digel vê yekê, tankek nû ya IS-3 li Yekîtiya Sovyetê xuya bû, ku di mîqdarên piçûk de gihîşt pêş. Ev wesayît xwedî parastina eniyê baş bû û li hember derbên gelek çekan li ber xwe da. Her çend min nekarî li hember çeka Maus-2 li ber xwe bidim.
  Bajarên Pali: Chelyabinsk û Sverdlovsk. Û ji ber vê yekê ew pir baş bû û êrîşek bilez bû.
  Jixwe havîn e. Girtiyên kur bi şort û stûyê tazî lingên tazî dixebitin. Û eger ew germ e, paşê bi torsên xwe bi temamî tazî. Û lawik çerm in. Lê kurê hobbit pir qijik û pompe xuya dike. Tevî ku ew mîna zarokek piçûk xuya dike, nêzîkî deh salî ye. Û bê guman ew ne mezin dibe û ne jî mezin dibe.
  Xort ji mezinan kêmtir ji aliyê mêş ve tên kişandin, lê hobît qet nayên kişandin.
  Û leşkerên Alman her ku diçe nêzîkî wan dibin; Nazî hema hema êdî bi berxwedanê re rû bi rû ne. Erê, û Stalîn li cihekî winda bû. Eşkere ye ku gurcîyê fêlbaz namire. Bi îhtîmaleke mezin reviyaye Amerîkayê. Almanan hê jî dagir nekirine.
  Xortê Hobît û girtiyên din, bi serbilindî û welatparêzî dest bi stranan kirin. Herçiqas ji aliyê din ve welatparêzî bi qamçiyan li te bixin û bi zorê li te bikin ku weke kerê di koletiya keda zarokan de bixebitî. Her çend di vê yekê de tiştek baş heye. Mînakî, hûn hevalan dikin - kurên din. Zarokê hobît bi rastî ji sed salî zêdetir e, lê ew mîna zarokek xuya dike, ji ber vê yekê li hember wî helwestek dudil heye.
  Û zarokên girtî bi coşeke mezin stranan dibêjin;
  Ez xortek pêşengek herheyî ciwan im,
  Ez hatim şerê faşîstekî har...
  Ji bo nimûneya mezinbûnê,
  Ez rojnivîsek bi hêja di çenteya xwe de hildigirim!
  
  Şer hat, ez revîm eniyê,
  Û ew bi lingên tazî li ser rêyan geriya...
  Û wî mîtralyozek avêt ser Fritzes,
  Qe nebe kurekî pak di dilê xwe de li ber Xwedê!
  
  Min Fritzek ji kemînekê teqand,
  Min mîtralyozek bi gemî ji baskê xwe girt...
  Beriya her tiştî, kurik xwedî hêzek pir e,
  Divê em ji bo welatê xwe bi lehengî şer bikin!
  
  Xort şervanê şeytan e, bawer bike,
  Ew bi kerr guleyan li Fritz dibarîne...
  Di şer de ew mîna cenawirekî diran e,
  Ku sartir nabe!
  
  Bi Hîtler re çi dikare were kirin?
  Zarok dê wî bi qîrîneke hov veşêrin...
  Da ku qatil bi eksê nexe,
  Cihê wî li bihuşta pak namîne!
  
  Tiştê ku hûn dikarin di cih de bistînin
  Fuhrerê nêçîrvan welatiyekî bi keçekê dixwest...
  Lê ev nêçîr veguherî lîstikê,
  Erê, rast e, ez ji ber guleyên li ser Adolf xemgîn dibim!
  
  Jixwe qeşa ye, û ez bi tevahî lingê tazî me,
  Xortekî bahoz û bi hêrs...
  Û keçik ji min re diqîre - bisekine,
  Lê hûn dikarin bibînin ku ew pir zû ye!
  
  Bi kulma xwe li polîs xist,
  Bastûr xist xwarê, li pişta serê wî xist...
  Ez ê vê guleyê bi şîr neşînim,
  Û ez ê welatê xwe bi şûşeyek nefiroşim!
  
  Ez pêşeng im û ez pê serbilind im,
  Ji ber ku kravat jî pir sor e...
  Ez ê ji bo Rusya Pîroz şer bikim,
  Her çend Adolf bandîtek wusa tirsnak e!
  
  Lê ez bawer dikim ku em ê bi wêrekî Wehrmacht têk bibin,
  Zarokê biçûk vê yekê baş dizane...
  Em çirûskên baskên zêrîn in,
  Û rêberê hêja, rêheval Stalîn!
  
  Em ê bi lehengî Wehrmachtê têk bibin,
  Tevî ku Nazî li nêzîkî Moskowê şer dikin ...
  Lê ez ê azmûnê bi A-ya zexm derbas bikim,
  Û ez ê pistîna xwe emanetê bikim leheng!
  
  Ma ez dikarim kurekî pêşeng bikim,
  Tiştekî ku Naziyan qet xeyal nedikir...
  Karê me yê qenc heye,
  Û Fuhrer jî dilovaniyê nake!
  
  Tiştê ku ez dikarim bikim, ez her gav dikarim bikim,
  Bila ewr dîsa li ser Welat bigerin...
  Lê pêşeng wê teslîmî dijmin nebe,
  Leşkerê rûsî wêrek û hêzdar e!
  
  Erê, ez berê dihatim girtin,
  Û wan ew bi lingên tazî di nav barîna berfê re birin...
  Li ser birîndaran hespên polîsan hatin bikaranîn,
  Û bi têlê li kurik xistin!
  
  Û pêtên min jî bi agirê sor yê germ şewitîn,
  Û lingên xwe bi pokerê şewitandin...
  Lê Krauts tenê sifir wergirtin,
  Her çiqas agir li ser lingê kur!
  
  Tiliyên xwe şikandin, eniya xwe şewitandin,
  Û wan movik ji milên kurik çirandin...
  Xwedê pêşeng ji bîr kir, xuya ye
  Dema cellad bîber li ser birînan reşandin!
  
  Lê ji faşîstan re tiştek negot.
  Û derzî, germ di bin neynûkan de...
  Jixwe, ji bo min Stalîn bi xwe îdealek e,
  Û Fuhrer xerab çêtir e ku di êşê de bimire!
  
  Ji ber vê yekê wan ez birin darvekirinê di berfê de,
  Zarokek bi awayekî hovane lêdan, lingê tazî...
  Lê ez bawer nakim ku ez jixwe şikestî me
  Hûn nikarin ji têkçûna Naziyan dûr bixin!
  
  Fritz stêrkek danî ser sînga min,
  Welê, ev min serbilind dike ...
  Ez teslîmî dijminê dijwar nabim,
  Û ez ê serî li tirs û neqenciya xerab nekim!
  
  Ez dikarim gavekê bavêjim gorê,
  Û bi straneke pêşeng a wisa zengîn...
  Jixwe, Fuhrer tenê kerê dîn e,
  Û ez ê li Edenê keçek bibînim, hûn dizanin!
  
  Lê di kêliya dawî de deng veda,
  Tîra saetê ya mîtralyozên me...
  Koma gulebaranê bi cih bûye,
  Nazî bûne qijik!
  
  Û niha ji kurê min ê qehreman re,
  Piştî êşkence û azaran hat...
  Bi komek mezin re şer kir,
  Piştî derbasbûna ceribandinên wusa xerab!
  
  Zarok dîsa Krauts dikuje,
  Xortekî lingê tazî di nav barîna berfê re diherike...
  Û ew tevgerek pir wêrek dike,
  Hesreta ku porê hevalê xwe biçikîne!
  
  Berlîn di demek nêzîk de li benda kurik e,
  Elmanya wê serê xwe ji bo Rûsan xwar bike...
  Kerûbek hêzdar şûr dihejîne,
  Û bi wêrekî ji her kesî daxwaz dike ku derkevin qadan!
  
  Ez bawer dikim ku em ê di demek nêzîk de miriyan vejînin,
  Yê ku were definkirin wê bibe wek melek...
  Rebbê me pir xurt e, yek e,
  Qe nebe Şeytan carinan pir qure ye!
  
  Bila gerdûn her û her be
  Di bin ala komunîzma pîroz de...
  Rêheval Lenîn stêrkek geş e,
  Û Stalîn serketî ye: xerabî, faşîzm!
  Rastî li vir berevajî ye: Naziyan ew girt û bi ser ket. Lê di stranê de, xort hêvîya çêtirîn dikin. Her çend ji aliyê din ve raman bibiriqe jî, belkî di bin hikûmeta nû de cîh ji wan re hebe?
  Xortê hobît ji bo rejîma Stalînîst nepêwîst bû. Û vê yekê bi eşkere bandor li ruhê wî kir.
  Lê zarokan, ji bo ku xwe dilşa bikin, dîsa bi coşeke mezin dest bi stranan kirin û lingên xwe yên tazî lêxistin;
  Zarokek ji serdema fezayê hatiye,
  Dema ku her tişt bêdeng bû - aştiyane ...
  Di xewnên xwe de lawik ajelekî hênik e,
  Ev qet zirarê nade wî!
  
  Dema şer, dema xemgîniyê,
  Zarok wek tsunamiyê bi ser ketibû...
  Hêzek hêzdar ket nav Rûsyayê,
  Û Fritz bermîla pola ya tankê asê kir!
  
  Ez xortek im di sermayê de lingê tazî,
  Faşîstên hov ez birinim...
  Bi darê zorê hatin girtin,
  Min dixwest komunîzmê ji dûr ve bibînim!
  
  Wan ez demek dirêj di nav berfê de ajotim,
  Min hema her tişt cemidand...
  Wan lingê min ê tazî bi hesin şewitandin,
  Xwestin wî tazî di navbera çîman de bi dar ve bikin!
  
  Lê keçeke bedew hat
  Û wê bixweber hemû faşîstan ji holê rakir...
  Jixwe, çavê wê mîna derziyek tûj e,
  Me di carekê de gelek birrîn û polîs!
  
  Xort hema hema miribû
  Xwîna lawik di damarên wî de cemidî...
  Lê ew ê niha neqede
  Mîna ku keçik hatibe jiyanê!
  
  Ez ji şewatên tirsnak xelas bûm,
  Axir, piştî berfê wan ez şewitandim wê demê...
  Bizane celladê bê dil ker çi ye,
  Lê ew ê ceza jî bide!
  
  Keçik pir jîr e, bawer bike,
  Û pêşeng zû bi wê re bû heval...
  Naha hûn ê bibin xortek heywanek rastîn,
  Û rûyên xirbeyan dê piştgiriyê bidin me!
  
  Wan pir baş bi wê re dest bi şer kirin,
  Me faşîst bê dawî îmha kir...
  Em îmtîhanan derbas dikin, me A's stend,
  Bi kîlometreyan di nava komunîzmê de diherikin!
  
  Ez û keçik di berfê de lingên tazî ne,
  Çend tirs, bêyî ku em zanibin, em bilezînin...
  Ezê bi kulma xwe li dijmin bixim,
  Û Roj her dem li ser Welatê Bav dibiriqe!
  
  Krauts dê nikaribin min têk bibin,
  Û bi keçikê re em bêserûber in...
  Ez wek hirçê hêrsbûyî bi hêz im
  Dema ku em bi Komsomol re bibin yek!
  
  Û li vir keçik bi lingên tazî direve,
  Û ew qas bi hostayî guleyan li faşîstan dibarîne...
  Em ê ji bo Welatê Dayikê mertalek bi hêz ava bikin,
  Bila Qayînê xerab hilweşe!
  
  Rûsya welatekî pir bi hêz e,
  Û lûleya wê ya çekê heye...
  Şeytan nikare me têk bibe,
  Berdêla xwînî wê were serê wî!
  
  Ji ber vê yekê keçika bedew stranan dibêje,
  Dema ku lingên tazî di nav barîna berfê re diherike...
  Û bi pêşengê re ew li zozanan dixe,
  Em ê bi ser bikevin, lê em ê her yek ji xwe biqedînin!
  
  Ez jî qet ne kurekî qels im,
  Bi hêrseke dijwar ez faşîstan dipelixînim...
  Fuhrer dê nîkelek ji min bistîne,
  Û em ê cîhanek nû ya mezin ava bikin!
  
  Em di vê hêrsa sar de şer dikin,
  Wehrmacht wê me nede ser çokan...
  Ji bo Nazî di wêrekiya wî de,
  Her kesê ku bibe Lenîn, dê bi me re bibe!
  
  Hûn ê bibin bedewek pir xweşik,
  Xort bi dînîtî ji te hez dike...
  Ez ê ji bo te, welat gulebaran bikim
  Û ji bo xatirê bajarekî pir geş!
  
  Ez bawer dikim ku ez ê di wextê xwe de biçim Berlînê,
  Şerê hovane wê hingê sist bibe...
  Em ê mezinahiya gerdûnê bi dest bixin,
  Bihêle ku agir bi şewq bişewite!
  
  Û eger qedera me bimire,
  Ez wê bi tenê tercîh dikim ...
  Bila keçik tiştê ku ez dixwazim bike,
  Kurê min dê diyariyek bide min, keçek jî!
  
  Tu ê bibî keçeke baş
  Hûn ê vê dinyaya ku tê de bihişt be ava bikin...
  Kulîlkên me yên xweşik li vir mezin dibin,
  Û ji min bawer bike, ronahî qet ne embar e!
  
  Min bi keçekê re Pilingek xist xwarê,
  Û piştî wî jî Panther qedand.
  Şervan zeviyê vediguherîne galeriyek gulebaranê,
  Her çend carinan em bi qasî wê jî nizanin!
  
  Em ê li welêt tiştê sereke temam bikin,
  Werin em komunîzmê ava bikin û dolar winda bibe...
  Û em ê li wir Şeytan têk bibin,
  Bila para me ronî be!
  
  Keçikê hemû zivistanê diçêrand,
  Di nav sermayê de lingên tazî meşiyan...
  Welê, çima em di şer de ne - çima,
  Em ê guliyek birûmettir mezin bikin!
  
  Rêyek wusa pir xweş,
  Ez û keçikek lingê tazî li bendê ne...
  Û ne gengaz e ku Yekîtiya Sovyetê têk bibe,
  Em ê di meha Gulanê de bimeşin!
  
  Û eger Gulan neyê jî,
  Em ê dîsa jî bi serketinê bimeşin...
  Ji ber vê yekê kuro, wêrek û wêrek be -
  Roj dê li ser me di bihuştê de bibiriqe!
  
  Wê hingê netirsin, em ê miriyan rakin,
  Zanist şîretek pir xurt heye ...
  Rebbê me yek e, ne yek e,
  Û em ê ji Fuhrer re hesab bikin!
  Xortên lingên tazî bi şortên bi porê qijkirî stran digotin. Û gelek ji wan jî li ser laşê wan deq hebûn. Xortê hobît jî portreya Stalîn di sînga xwe de xêz kir.
  Lê paşê tankên Alman xuya bûn, û heman kurên girtiyan bi coşeke mezin ew silav kirin û lingên tazî û zarokatî li wan xistin.
  Di dawiya sala 1945 de, leşkerên Alman û Japonî hema hema hemî deverên sereke yên niştecîh ên Yekîtiya Sovyetê dagir kirin. Û tenê li hinek gund û gundan şer û êrîşên hizbî hê jî berdewam bûn. Stalîn li Brezîlyayê, ku lê veşartibû, bi rastî reviya û xwe nîşan neda. Lê Molotov li şûna wê ma. Lêbelê, di gulana hezar û neh sed û çil û şeş de, Molotov ji hêla hêzên taybetî yên êrîşa SS ve hate girtin. Piştî vê yekê Beria, ku şûna Molotov girt, bi şertên bi rûmet teslîmbûnê pêşkêş kir.
  Hîtler razî bû, û jiyana Beria hat xilas kirin û azadî bi sînor hat dayîn. Û li Yekîtiya Sovyetê, şerê partîzanî hema hema rawestiya. Bêhnvedanek hebû.
  Reichê Sêyemîn tiştê ku bi dest xistibû dihesand. Lê pevçunek bi DYE û Brîtanya re neçar bû. Bi taybetî, Hîtler daxwaza vegerandina milkên kolonyal li Îtalya û Fransa, Belçîka û Hollanda kir. Di serî de li Afrîkayê. Û wan bi qanûnî bidin Almanan. Niha destê Reichê Sêyemîn hebû. Û eger tiştek ...
  Lê Amerîka xwedî bombeya atomê bû. Rast e, Reichê Sêyemîn ne tenê tank hene, lê di heman demê de balafirên jet pêşkeftî jî hene. Û ew ê nehêle ku bombe li ser axa Ewrûpayê bêne avêtin.
  Ji ber vê yekê li cîhanê sekinî bû. Almanan keştiyên balafiran, keştiyên şer û keştiyên mezin ên ser rûyê erdê bi lez û bez ava dikirin. Lê fîloya wan a binê avê jixwe xurt bû, û keştiyên wan bi hîdrojen peroksîtê dimeşiyan. Wiha...
  Xortê hobît di Reîşa Sêyemîn de ji xwe re cihek dît. Wê dest bi başkirina firaxên firînê kir - dîska Belonce. Di dîroka rastîn de, ev dîsk karîbû rabe û bigihîje leza du astengên deng. Lêbelê, ew beşdarî şeran nebû. Ew pir zehf, û mezin û biha bû. Di dîroka rastîn de: ne Yekîtiya Sovyetê û ne jî Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê firaxên firînê qebûl nekirine. Ji ber ku lîstik ne hêjayî mûmê bû. Zirar bide motorek û yekser dîska Belonce kontrolê winda dike û serûbin dibe.
  Lê kurê hobît wisa kir ku herikîna laminar li dora firaxên firînê diherike û ew ji çekên piçûk re bêzar dibin. Û niha çekên dij-firokevan, topên hewayî û mîtralyozên bi rastî nikarin wan bikujin. Lê lawikê ebedî û bêpêj wisa kir ku, va ye, lazer li ser wan hatine danîn. Û van lazeran bi rastî her tişt bi agir û tîrêjên germê şewitandin. Û li hemberî vê yekê hewl didin têkoşînê bikin.
  Ji ber vê yekê Almanan rastî qertên leşkerî yên xurt hebûn. Di heman demê de, zirxên çalak ên pêşkeftî li ser tankan hatin bicîh kirin, û wan jî dest bi çêkirina wesayîtan ji plastîk kirin.
  Erê, ew pir ecêb xuya bû û, bi awayê xwe, pir êrîşkar.
  Bê guman, li Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê, wan dixwest ku bersivê bidin Almanan, lê li dijî fîşekên firîn, tenê barên atomî hene ku dikarin bi teorîkî wan hilweşînin. Lê Naziyan berê bi hezaran balafirên dîskê hebûn. Fuhrer biryar da ku di 20ê Avrêl, 1949 de, di rojbûna xwe ya şêst de, biçe şer. Tiştê ku dikare were gotin ne ramana herî ehmeqî ye.
  Wekî din, ger teknolojiya mûşekan li Dewletên Yekbûyî were pêşve xistin Naziyan dikaribû surprîzek ne xweş bi dest bixista.
  Berî dagirkirinê, Hitler biryar da ku bi şerên gladiatoran re kêfê bike. Û ev jî ne fikreke dîn e.
  Lê ew çîrokek din e ...
  
  LÎSTÎKÊN SIXUSÎ - RÛSYA DIŞI DIKIN
  ANOTATION
  Cureyên curbecur operasyonan ji hêla servîsên îstîxbaratê ve, di serî de CIA, NSA, MI, MOSAD, û yên din têne kirin, li seranserê cîhanê rewşek taybetî diafirîne, ku pir caran dibe ku nayê pêşbînîkirin. Li dijî terorê û ji bo qadên bandorê têkoşînek heye. Romanên gelek balkêş hene ku ji bo vê yekê, ji bo îxaneta Mikhail Gorbaçov jî hatine veqetandin.
  
  BEŞA YEKEM
  
  
  Nefreta di dilê wî de ji polayê ziravtir şewitî.
  
  Matt Drake rabû ser xwe, hilkişiya ser dîwêr û di bêdengiyê de daket. Ew di nav çolên dihejiyan de xwe xwar kir, guhdarî kir, lê di bêdengiya dora xwe de ti guhertin hîs nekir. Ew bîskekê sekinî û dîsa binkompakta Glock kontrol kir.
  
  Her tişt amade bû. Dê îşev kedên Qralê Xwîn bi zehmetî derbas bibin.
  
  Mala li ber wî di êvarê de bû. Metbex û jûreya li qata ewil di nav agir de şewitîn. Cihê mayîn ketibû tariyê. Ew saniyeyek din rawestiya, bi baldarî li şemaya ku ji dûvikê berê, nuha mirî wergirtibû, mêze kir, berî ku bêdeng bi pêş de biçe.
  
  Perwerdehiya wî ya kevn jê re baş xizmet kiribû û careke din di nav damarên wî de dihejiya, niha sedem û daxwazek wî ya tenê kesane hebû. Di nav sê hefteyan de sê ji minyonên Qralê Xwînê bi awayekî tirsnak mirin.
  
  Çi jî wî jê re got, Rodriguez dê hejmara çar bû.
  
  Drake gihîşt ber deriyê paşîn û qeflê kontrol kir. Piştî çend deqeyan destikê zivirî û ket hundir. Ji televizyonê dengê teqînekê bihîst û þikeftên þehîdan. Rodriguez, Xwedê ji qatilê kevin razî be, li lîstikê temaşe dikir.
  
  Ew li dora metbexê geriya, ji ber şewqa ku ji jûreya sereke ya li pêş dihat, ne hewceyî ronahiya çiraya xwe ya kompakt bû. Li korîdorê rawestiya ku bi baldarî guhdarî bike.
  
  Ma li wir ji yek zilamî zêdetir hebû? Zehmet e ku meriv jê derbikeve ji ber dengê televîzyona lanet. Bi asayî. Ew ê wan hemûyan bikuje.
  
  Bêhêvîtiya ku wî di sê hefteyên dawîn de piştî mirina Kennedy hîs kir, nêzîkê wî bû. Tenê bi du tawîzan hevalên xwe li pey xwe hişt. Wî pêşî gazî Torsten Dahl kir da ku swêdî li ser tola Qralê Xwînê hişyar bike û jê şîret bike ku malbata xwe bigihîne ewlehiyê. Û ya duyemîn jî, wî alîkariya hevalên xwe yên kevn SAS kir. Wî ji wan bawer kir ku li malbata Ben Blake binêre ji ber ku wî bi xwe nikarîbû wiya bike.
  
  Naha Drake bi tenê şer kir.
  
  Ew kêm dipeyivî. Wî vedixwar. Şîdet û tarî tenê hevalên wî bûn. Di dilê wî de hîç hêvî û merhemet nemabû
  
  Bêdeng ber bi rêve çû. Cihê şil, xwîdan û xwarinên sorkirî dibariya. Dûmana bîrê hema xuya bû. Drake rûyekî dijwar kir.
  
  Ji min re hêsantir e.
  
  Îstixbarata wî got ku zilamek li vir dijî, zilamek ku alîkariya revandina bi kêmî ve sê ji "êsîr"ên navdar ên Qralê Xwînê kiriye. Piştî ketina keştiya wî û reva zilamê ku bi eşkere plansazkirî ye, bi kêmî ve bi dehan kesayetên payebilind bi hişyarî û bi dizî derketin pêş da ku diyar bikin ku endamek ji malbata wan ji hêla kesayetiyên cîhana jêr ve tê girtin. Qralê Xwîn biryar û kiryarên Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê manîpule kir, ji hezkirin û dilovaniya fîgurê wan sûd werdigirt.
  
  Plana wî bi rastî pir xweş bû. Yek kesî nizanibû ku hezkiriyên mirovên din di xetereyê de ne, û Padîşahê Xwînê bi gopalek ji hesin û xwînê bandor li wan kir. Her tiştê ku hewce bû. Her çi kar dike.
  
  Drake bawer kir ku wan hê jî dest nedaye yê ku hatiye revandin. Wan nikarîbûn fêm bikin ka bi rastî kontrola xerab a Qralê Xwîn çiqas çû.
  
  Li milê wî yê çepê derîyek vebû û zilamekî qelew û netirskirî derket derve. Drake tavilê û bi hêza kujer tevdigere. Bi lez û bez çû ser mêrik, kêrek derxist û kûr kir zikê wî, dû re, bi bêhêzî, ew ji deriyê vekirî dehf da hundurê salonê.
  
  Çavên zilamê qelew ji bêbawerî û şokbûnê vebûn. Drake ew zexm girtibû, mertalek fireh, qîrîn, berî ku bihêle û Glock bikişîne, bi tundî pê li lûlê kir.
  
  Rodriguez bi lez tevgeriya, tevî şoka xuyabûna Drake. Berê xwe ji sofaya pelçiqandî daxistibû ser erdê û bi kembera xwe re dihejiya. Lê bala Drake kişand ser zilamê sêyemîn di odeyê de.
  
  Zilamekî stûr û por dirêj li quncikê bi guhên reş ên mezin li guhên wî digeriya. Lê her çendî ku wî teng dikir, her çendî ku bi tiliyên xwe yên gemarî bendikên sirûdê derdixist jî, wî xwe gîhand fîşeka ku jêkirî.
  
  Drake xwe piçûk kir. Fîşeka kujer zilamê qelew ji hev perçe kir. Drake laşê konvulsîte da aliyekî û rabû ser xwe, gulebaran kir. Sê guleyan piraniya serê mûzîkjen jê kir û laşê wî avêt dîwêr. Dengbêj bi tena serê xwe li kêlekê firiyabûn, kevanek di hewayê de vedibêjin, û li ser televîzyonek mezin, ku bi xweşikî ji qiraxê ve daliqandî, sekinîn.
  
  Xwîn herikî ser ekrana daîre.
  
  Rodriguez hîna jî li erdê digevizî. Çîpên avêtin û bîraya xwe li dora wî rijandin û rijandin. Drake di kêliyekê de li kêleka wî bû û Glock bi hêz li banê devê xwe xist.
  
  "Tamxweş?"
  
  Rodriguez xeniqî, lê dîsa jî ji bo kêrek piçûk xwe avêt kembera xwe. Drake bi nefsbiçûk temaşe kir, û dema ku mîrê Qralê Xwîn derbek hovane li wan dixist, leşkerê berê yê SAS ew girt û ew bi dijwarî ajot nav bicepê êrîşkar.
  
  "Nebin ehmeq".
  
  Dengê Rodriguez wek berazekî hat serjêkirin. Drake ew li dora xwe zivirî û ew pişta xwe da sofê. Wî çavên mêrik, ji êşê ewr bûn.
  
  "Tiştê ku hûn dizanin ji min re bêje," Drake pistî, "li ser Padîşahê Xwîn." Wî Glock derxist lê ew li ber çavan girt.
  
  "Di çi de?" Devoka Rodriguez ji ber nijad û êşa wî stûr û dijwar bû ku were deşîfrekirin.
  
  Drake Glock li devê Rodriguez xist. Bi kêmanî diranek jê tê.
  
  "Tenê bi min nekin." Jehra dengê wî ji kîn û bêhêvîtiyê zêdetir xiyanet dikir. Vê yekê zilamê Qralê Xwîn fêm kir ku bi rastî mirinek hovane neçar e.
  
  "Baş baş. Ez li ser Boudreaux dizanim. Ma hûn dixwazin ez ji we re qala Boudreaux bikim? Vê yekê ez dikarim bikim."
  
  Drake bi sivikî li ser eniya mêrik li mêşa Glockê xist. "Heke hûn bixwazin em dikarin li wir dest pê bikin."
  
  "Baş. Aram be ". Rodriguez bi êşa eşkere berdewam kir. Ji diranên şikestî xwîn herikî ser çena wî. "Boudreaux şepirzeyekî qeşeng e, mêro. Ma hûn tenê sedemê dizanin ku Padîşahê Xwînê ew sax hişt?
  
  Drake çek nîşanî çavê mêrik kir. "Gelo ez mîna mirovekî ku bersiva pirsan dide xuya dikim?" Dengê wî wek pola li ser pola diqeliqî. "Divê ez?"
  
  "Belê. Baş baş. Hîn gelek mirin li pêş in. Ev çi got Padîşahê Xwîn, mêro. Gelek mirin li pêş e, û Boudreau dê kêfxweş bibe ku di nav wê de be. "
  
  "Ji ber vê yekê ew Boudreau bikar tîne da ku paqij bike. Ne ecêb e. Ew belkî tevahiya rançê wêran dike."
  
  Rodriguez çavên xwe çikand. "Ma hûn ji rançê dizanin?"
  
  "Ew li ku ye?" Drake hîs kir ku nefret wî bi ser keve. "Ko?" - Min pirsî. Di saniyeya din de ew ê biqelişe û dest bi lêdana Rodriguez bike.
  
  Tu windahî nînin. Herçiqas kêzik tiştekî nizane. Mîna her kesî. Ger tiştek hebûya ku li ser Padîşahê Xwînê bihata gotin, ew bû ku wî çiqas şopên xwe veşartibû.
  
  Wê gavê, çirûskek di çavên Rodriguez de şewq da. Drake dema ku tiştek giran ji cihê ku serê wî lê bû derbas bû.
  
  Zilamê çaremîn, îhtîmal e ku di jûreya din de derbas bû û ji ber deng şiyar bû, êrîş kir.
  
  Drake li dora xwe zivirî, lingê xwe avêt û hema serê dijberê xwe yê nû jê kir. Gava ku zilam li erdê ket, Drake zû ew nirxand - awirek hişk, rêlên tramwayê li ser her du destan, t-shirtê qirêj - û du caran gule li serê wî da.
  
  Çavên Rodriguez dihejiyan. "Na!"
  
  Drake di destê wî de gulebaran kir. "Tu ji min re ne feyde bû."
  
  Guleyek din. Çoka wî teqiya.
  
  "Hûn tiştek nizanin".
  
  Guleya sêyemîn. Rodriguez ducar bû, zikê xwe girtibû.
  
  "Wekî hemû yên din."
  
  Guleya dawî. Rast di navbera çavan de.
  
  Drake mirina li dora xwe lêkolîn kir, ew vexwar, hişt ku giyanê wî tenê bîskekê nektara tolhildanê vexwe.
  
  Wî mal li dû xwe hişt, ji nav baxçe reviya, hişt ku tarîtiya kûr wî bişewitîne.
  
  
  BEŞA DUYEM
  
  
  Drake derengê şevê ji xewê şiyar bû, di nava ter de bû. Çav ji hêsirên qismî rijiyan girtî bûn. Xewn her tim yek bû.
  
  Ew kesê ku her tim wan xilas dikir bû. Kesê ku her gav yekem e ku peyvên "baweriya min" dibêje. Lê paşê tiştek ji wî re nekiriye.
  
  Bila herduyan jî bihêlin.
  
  Jixwe du caran. Alison yekem. Niha Kennedy.
  
  Ew ji nav nivînan derket, xwe gihand şûşeya ku li kêleka çeka li ser şevan girtibû. Ji şûşeya ku qapax jê re vebû sînek avêt. Wîskîya erzan di qirika wî de şewitî û ket roviyên wî. Derman ji bo kesên qels û lanetkirî.
  
  Gava ku sûcdar gef lê hat xwarin ku ewê dîsa wî bîne ser çokan, wî sê bangên bilez kirin. Yekem li Îzlandayê. Ew bi kurtî bi Thorsten Dahl re peyivî û sempatiya wî di dengê swêdî yê mezin de bihîst, heta ku wî jê re got ku bila her şev telefonê neke, ku jin û zarokên wî sax in û dê zirarek negihîje wan.
  
  Ya duyemîn ji bo Joe Shepard bû, zilamek ku wî di dema xwe de bi ala kevin re di gelek şeran de şer kiribû. Shepard bi nermî heman senaryoya Dahl xêz kir, lê ti şîrove li ser gotinên Drake yên şêrîn an jî qîrika hişk di dengê wî de negot. Wî Drake piştrast kir ku malbata Ben Blake baş tê parastin û ku ew û çend hevalên wî di bin siyê de rûniştibûn, bi pisporî cîh diparêzin.
  
  Dema ku wî banga dawî kir, Drake çavên xwe girtin. Serê wî dizivirî û hundirê wî mîna asta herî jêr a dojehê dişewitî. Ev hemû bi xêr hatin. Tiştek ku bala wî ji Kennedy Moore bikişîne.
  
  Te jî bêriya cenazeyê wê ya lanet kir...
  
  "Slav?" Dengê Alicia aram û ji xwe bawer bû. Wê jî, di van demên dawî de yekî nêzî xwe winda kiribû, her çend ku wê ti nîşanek li derve neşand.
  
  "Ew ez im. Ew çawa ne?"
  
  "Her tişt baş e. Hayden baş baş dibe. Tenê çend hefteyên din û ew ê vegere wêneyê xwe yê pîroz CIA. Blake baş e, lê ew bêriya te kiriye. Xwişka wî tenê xuya bû. Civînek malbatê ya rastîn. Gulan AWOL e, şikir ji Xwedê re. Ez li wan temaşe dikim, Drake. Tu li ku derê yî?"
  
  Drake kuxiya û çavên xwe paqij kir. "Spas," wî karî got berî ku pêwendiyê qut bike. Xweş e ku wê behsa dojehê kir.
  
  Wî hîs kir ku wî li dervayê van dergehan kamp ava kiriye.
  
  
  BEŞA SÊYEM
  
  
  Hayden Jay mêze kir ku roj li ser Okyanûsa Atlantîk derket. Ew beşa wê ya bijare ya rojê bû, ya ku jê hez dikir tenê derbas bike. Ew bi baldarî ji nav nivînan derket, li ser êşa lingê xwe ma û bi baldarî ber bi pencerê ve meşiya.
  
  Aştiya xizm li ser wê daket. Agirê gewr bi pêlan girt û çend deqeyan hemû êş û xemên wê heliyan. Dem rawestiya û ew nemir bû, û paşê derî li pişt wê vebû.
  
  Dengê Ben. "Dîtina bedew".
  
  Wê serê xwe ber bi hilatina rojê ve hejand û paşê zivirî ku wî li wê dinihêre. "Ne hewce ye ku hûn nû bibin, Ben Blake. Tenê qehwe û kelekek rûnkirî."
  
  Hevalê wê kartonek vexwarinê û kaxizek mîna çekan hejand. "Li ser nivînê bi min re hevdîtin bikin."
  
  Hayden nihêrîna dawî li Nûbiharê kir û dû re hêdî hêdî ber bi nivînê ve meşiya. Ben qehwe û bagel bi hêsanî danî û çavên kûçikê xwe da.
  
  "Çawa-"
  
  "Heman şeva borî," Hayden bi lez got. "Heşt saet wê lalbûnê nehêle." Paşê ew hinekî nerm bû. "Tiştek ji Drake?"
  
  Ben pişta xwe da ser nivînê û serê xwe hejand. "Na. Min bi bavê xwe re peyivî û ew hemî baş in. Nîşanek tune -" Ew sekinî. "Ji..."
  
  "Malbên me sax in" Hayden destê xwe danî ser çoka wî. "Kralê Xwîn li wir têk çû. Niha ya ku em bikin ev e ku em wî bibînin û dev ji cinayetê berdin."
  
  "Têketî?" Ben deng da. "Hûn çawa dikarin vê yekê bêjin?"
  
  Hayden nefesek kûr kişand. "Hûn dizanin mebesta min çi ye."
  
  "Kennedy mir. Û Drake... ew jî neçû ser cenazeyê wê.
  
  "Dizanim".
  
  "Ew çû, hûn dizanin." Ben wek marekî gemarî li bejna xwe nêrî. "Ew ê venegere".
  
  "Wextê bide wî."
  
  "Wî sê hefte hebûn."
  
  "Piştre sêyên din bidin wî."
  
  "Hûn difikirin ku ew çi dike?"
  
  Hayden hinekî keniya. "Li gorî tiştê ku ez di derbarê Drake de dizanim... Pêşî pişta me veşêrin. Dûv re ew ê hewl bide ku Dmitry Kovalenko bibîne."
  
  "Dibe ku Padîşahê Xwîn careke din xuya neke." Rewşa Ben ew qas xemgîn bû ku soza sibehek nû jî winda bû.
  
  "Ew ê." Hayden li xortekî nêrî. "Planek wî heye, tê bîra min? Ew ê wek berê xwe li erdê nekeve. Amûrên rêwîtiya demê tenê destpêk bûn. Kovalenko lîstikek pir mezintir plan kiriye."
  
  "Deriyê Dojehê?" Ben li ser wê fikirî. "Ma tu ji vê şêt bawer dikî?"
  
  "Bi asayî. Ew jê bawer dike. Tiştê ku divê CIA bike ev e ku bibîne."
  
  Ben qehweya xwe ya dirêj vexwar. "Ew hemî ye, rast?"
  
  "Belê..." Hayden bi hîle li wî keniya. "Niha hêzên me yên gemar du qat bûne."
  
  "Karin mêjî ye," Ben qebûl kir. "Lê Drake dê di deqeyekê de Boudreaux bişkanda."
  
  "Zêde ne bawer bin. Kînîmaka ev nekir. Û ew tam ne poodle ye."
  
  Dema ku li derî hat lêxistin, Ben sekinî. Çavên wî bi tirsê îxanet kir.
  
  Hayden bîskek girt ku wî aram bike. "Em di hundurê nexweşxaneyek ewledar a CIA de ne, Ben. Asta ewlehiyê ya li derdora malperê dê merasima destbikarbûna serokatiyê şerm bike. Xwe sar bike."
  
  Bijîjk serê xwe di derî re xist. "Her tişt baş e?" Ew ket hundurê odeyê û dest bi kontrolkirina nexşeyên Hayden û nîşanên jiyanî kir.
  
  Gava ku wî derî li ser derketina xwe girt, Ben dîsa peyivî. "Ma hûn difikirin ku Qralê Xwînê dê dîsa hewl bide ku amûran bigire?"
  
  Hayden şanên xwe hejand. "Hûn pêşniyar dikin ku wî yekem tiştê ku min winda kir negirt. Belkî jî wisa bûye. Ma yê duyemîn ku me ji qeyika wî dît?" Ew keniya. "Neynûk kirin."
  
  "Xwe ne razî nebin."
  
  Hayden di cih de got: "CIA li ser milên xwe nesekine, Ben." "Bêtir na. Em ji bo hevdîtinê amade ne."
  
  "Çi li ser qurbaniyên revandinê?"
  
  "Çi li ser wan?"
  
  "Ew bê guman profîla bilind in. xwişka Harrison. Yên din ku te behs kir. Ew ê wan bikar bîne."
  
  "Bê guman ew ê wiya bike. Û em ji bo hevdîtinê amade ne."
  
  Ben bejna xwe qedand û tiliyên xwe hejand. "Ez hîn jî nikarim bawer bikim ku tevahiya kom neçar ma ku bikeve binê erdê," wî bi hêrs got. "Rast gava ku me dest bi navdarbûnê kir."
  
  Hayden bi dîplomasî keniya. "Erê. Trajîk."
  
  "Belê, dibe ku ew me bêtir navdar bike."
  
  Dengek din a nerm hat û Karin û Kînîmaka ketin odê. Hawayî depresyon xuya dikir.
  
  "Ev bastûr naçe qîrînê. Em çi bikin bila bikin, ew ê ji me re bilûrê jî neke."
  
  Ben çengê xwe danî ser çokên xwe û rûyekî gemar kir. "Lanet, xwezî Matt li vir bûya."
  
  
  BEŞA ÇARAN
  
  
  Zilamê Hereford ji nêz ve temaşe kir. Ji nuqteya xwe ya li serê girekî giyayî li rastê stûnek stûr a daran, wî dikaribû dîmena teleskopî ya ku li ser tivinga xwe hatî danîn bikar bîne da ku endamên malbata Ben Blake destnîşan bike. Di çarçoweya pola-leşkerî de xêzek ronîkirî, vebijarkek ku di şert û mercên ronahiyê yên neyînî de destûr dide karanîna berfereh û BDC (Bullet Drop Compensation) vedihewîne.
  
  Di rastiyê de, tivingek bi her amûrek sniper-ê ya teknolojîya bilind a ku meriv dikare xeyal bike, tavilê hatî çêkirin, lê merivê ku li pişt çarçovê ye, bê guman, ne hewceyî wan bû. Di asta herî bilind de hat perwerdekirin. Naha wî temaşe kir ku bavê Ben Blake çû ber televîzyonê û ew vekir. Piştî guheztinek piçûk, wî dît ku diya Ben Blake bi kontrolek ji dûr ve piçûk nîşanî bavê xwe dide. Xaçerêya çavê wî milîmetrek jî nelivî.
  
  Bi tevgereke tetbîqkirî, wî çavên xwe li derdora xênî gerand. Ew ji rê, bi daran û dîwarekî bilind veşartibû, û mêrê Herefordê bê deng jimartina nobedarên xwe yên di nav çolan de didomand.
  
  Yek du Sê. Her tişt li ber çavan tê girtin. Wî dizanibû ku çar kesên din di malê de hene, û du kesên din jî bi tevahî veşartî bûn. Tevî hemû gunehên wan, CIA di parastina Blakes de karekî hêja kir.
  
  Mêrik rûkenî. Li tevgerê ferq kir. Tarî, ji şevê reştir, li binê dîwarê bilind belav bûye. Ji bo heywanek pir mezin e. Ji bo bêgunehbûna pir veşartî.
  
  Ma mirovan Kingê Xwîn Blake dît? Û heke wusa be, ew çiqas baş bûn?
  
  Bayekî sivik ji aliyê çepê ve, rasterast ji Kanala Îngîlîzî dihat û tama şor a deryayê bi xwe re anî. Zilamê Hereford bi derûnî rêgeza guhêrbar a guleyê telafî kir û hinekî nêziktir zoom kir.
  
  Zilam tev cil û bergên reş li xwe kiribûn, lê alav bi eşkereyî li malê bûn. Ev zilam ne profesyonel bû, tenê kirêt bû.
  
  Xwarina guleyan.
  
  Tilîka mêrik bîskekê lê girt û paşê berda. Bê guman, pirsa rast ew bû ku wî çend kes bi xwe re anî?
  
  Hedefa xwe di nav xaçê de hişt, zû mal û derdora wê nirxand. Piştî saniyeyekê ew piştrast bû. Derdor paqij bûn. Ev zilamê reş bi tena serê xwe tevdigeriya, mêrê Hereford bi xwe bawer bû.
  
  Mercekî ku ji bo heqdestê dikuje.
  
  Bi zor nirxê guleyekê ye.
  
  Wî tetikê bi nermî kişand û paşvekêşanê kişand. Dengê fîşekek ku ji lûleyê derdikeve bi zor tê fêmkirin. Wî dît ku kirêt bê deng ket, di nav çolên zêde de hilweşiya.
  
  Nobedarên malbata Blake tiştek ferq nekir. Di nav çend hûrdeman de, ew ê bi dizî gazî CIA bike, û wan agahdar bike ku mala wan a nû ya ewle hatiye şikandin.
  
  Zilamê Hereford, hevalekî kevn ê SAS ê Matt Drake, berdewam kir ku nobedaran diparêze.
  
  
  BEŞA PÊNCEM
  
  
  Matt Drake qapaxa şûşeyek teze ya Morgan's Spiced vekir û li têlefona xweya desta jimareya bilez lêxist.
  
  Gava ku wê bersiv da dengê Mayê bi heyecan bû. "Drake? Tu çi dixwazî?"
  
  Drake rûyê xwe xwar kir û ji şûşê vexwar. Ji bo Gulanê, nîşandana hestiyariyê bi qasî ku siyasetmedarek sozên xwe yên hilbijartinê bi cih bîne, ne taybetmend bû. "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Bêguman ez baş im. Çima ez nebim? Eve çîye?"
  
  Wî çalek din dirêj vexwar û berdewam kir. "Alava ku min daye te. Ew ewle ye?"
  
  Demekê dudilî bû. "Ez tune. Lê ew ewle ye, hevalê min." Intonasyonên aram ên Mai vegeriyan. "Ev bi qasî ku dikare bibe ewledar e." Drake sipek din vexwar. Mai pirsî, "Ma ew hemî ye?"
  
  "Na. Ez bawer dikim ku min di vê axê de hema hema pêşengên xwe westandiye. Lê fikreke min a din heye. Yek ji malê nêzîktir e."
  
  Dema ku ew li benda wê bû, bêdengî lê dixist û diqeliqî. Ev ne Gulanek asayî bû. Dibe ku ew bi kesekî re bû.
  
  "Ez hewce dikim ku hûn têkiliyên xwe yên Japonî bikar bînin. Û Çînî. Û bi taybetî jî rûsan. Ez dixwazim bizanim ka malbatek Kovalenko heye yan na.
  
  Bêhneke tûj hat bihîstin. - Tu cidî dibêjî?
  
  "Bê guman ez pir ciddî me." Wî ji qesta xwe tundtir got, lê lêborîn nexwest. "Û ez jî dixwazim li ser Boudreau zanibim. Û malbata wî."
  
  Mai deqeyek tam girt ku bersiv bide. "Ok, Drake. Ez ê herî baş bikim."
  
  Drake nefesek kûr hilda dema ku girêdan mir. Deqeyekê şûnda li şûşeya rûma biharat nêrî. Ji ber hin sedeman nîv vala bû. Li pencereyê mêze kir û hewl da bajarê Miami bibîne, lê cama ewqas pîs bû ku wî bi zorê camê didît.
  
  Dilê wî êşiya.
  
  Wî dîsa şûşe li paş xist. Bêyî ku bêtir bifikire, wî çalakî kir û jimareyek din a guheztina bilez kir. Di çalakiyê de, wî rêyek dît ku xemgîniyê bide aliyekî. Di çalakiyê de, wî rêyek dît ku bi pêş ve biçe.
  
  Telefona destan lêxist û lêxist. Di dawiyê de deng bersiv da. "Fak, Drake! Çi?"
  
  "Tu bi rehetî diaxivî, keçik," wî kişand û paşê sekinî. "Çawa ... Tîm çawa ye?"
  
  "Kom? Îsa. Baş e, analojiyek futbolê ya lanet dixwazin? Yekane kesê ku hûn dikarin di vê xalê de bi maqûl wekî êrîşkar bikar bînin Kinimaka ye. Hayden, Blake û xwişka wî jî nekarin kursiyê çêkin." Ew sekinî. "Tu konsantrekirin tune. Xeletiya te ye."
  
  Wî sekinî. "EZ? Tu dibêjî ger hewldanek li ser wan hatiba kirin dê bi ser keta?" Serê wî, hinekî mij, dest bi lêdanê kir. "Ji ber ku dê hewl were dayîn."
  
  "Nexweşxane baş tê parastin. Gardiyan pir jêhatî ne. Lê baş e ku te ji min xwest ku ez bimînim. Û baş e ku min got erê.
  
  "Û Boudreau? Çi li ser vî hovane?"
  
  "Bi qasî hêka sorkirî kêfê dike. Wê neşike. Lê ji bîr mekin, Drake, tevahiya hukûmeta Dewletên Yekbûyî niha li ser vê yekê dixebite. Ne tenê me."
  
  "Bînin bîra min." Drake hejand. "Hikûmetek ku bi kûrahî lihevhatî ye. Agahdarî li ser xetên ragihandinê yên hukûmetê jor û jêr diçe, Alicia. Ji bo dagirtina wê tenê yek qefilandinek mezin digire.
  
  Alicia bêdeng ma.
  
  Drake rûnişt û li ser wê fikirî. Heya ku Padîşahê Xwînê bi fizîkî hate kifş kirin, her agahdariya wan neçar bû ku nebawer were hesibandin. Di vê yekê de agahdarî li ser Dergehên Dojehê, girêdana bi Hawaii-yê re, û her tiştê ku wî ji çar mêrxasên mirî berhev kiriye, vedihewîne.
  
  Dibe ku tiştek din dê bibe alîkar.
  
  "Rêberek min a din heye. Û May têkiliyên malbata Kovalenko û Boudreau kontrol dike. Dibe ku hûn ji Hayden bixwazin ku heman tiştî bike?
  
  "Ez ji bo xêrxwaziyê li vir im, Drake. Ez ne pezê we yê lanet im."
  
  Vê carê Drake bêdeng ma.
  
  Alicia axîn. "Binêre, ez ê behsa wê bikim. Û di meha Gulanê de jî, heta ku hûn dikarin bavêjin wê ji wê periya dîn bawer nekin."
  
  Drake li referansa lîstika vîdyoyê keniya. "Ez ê bi vê yekê razîbim gava ku tu ji min re bibêjî ka kîjan ji we gêjikên dîn Wells kuştiye. Û çima."
  
  Wî li hêviya bêdengiyek dirêj bû û ew girt. Wî firsend bi dest xist û çend sîtilên din ji dermanê kehrîban vexwar.
  
  "Ez ê bi Hayden re biaxivim," Alicia di dawiyê de pistî. "Ger malbatek Boudreaux an Kovalenko hebe, em ê wan bibînin."
  
  Têkilî qut bû. Di bêdengiya ji nişka ve, serê Drake mîna çakûçekî lêdixist. Rojekê ewê rastiyê jê re bibêjin. Lê niha bes bû ku wî Kennedy winda kiribû.
  
  Bes bû ku wî carekê bi tiştekî ku niha bi qasî heyvê dûr bû, paşerojeke geş ku bûbû axîn bawer kiribû. Bêhêvîtiya di hundirê wî de dilê wî hejand. Şûşe ji tiliyên qelsbûyî ket, ne şikest, lê naveroka xwe ya agirî rijand ser erdê qirêj.
  
  Ji bo bîskekê Drake fikirî ku wê birijîne nav qedehekê. Avêra rijyayî soz, soz û temînatên ku wî dabûn bîra wî, yên ku di pariyek çirkeyê de heliyabûn, jiyanan berba û wêran hiştibûn, mîna ew qas ava ku li erdê birije.
  
  Çawa dikaribû dîsa vê yekê bike? Soza ku hevalên wî sax be. Tiştê ku niha dikaribû bikira ew bû ku bi qasî ku ji destê wî dihat dijmin bikuje.
  
  Dinyaya xerabiyê têk bibin, û bila qencî bijî.
  
  Li qiraxa nivînê rûnişt. Şikestî. Tiştek nema. Ji bilî mirinê her tişt di hundirê wî de mir, û şêla şikestî ya ku mabû, ji vê dinyayê tiştek din nedixwest.
  
  
  BEŞA ŞEŞEM
  
  
  Hayden li bendê ma ku Ben û Karin teqawît bûn yek ji odeyên servîsê. Tîma bira û xwişka Hawaii, Diamond Head, Deriyên Dojehê û efsaneyên din ên ku bi Qralê Xwîn re têkildar in, lêkolîn kirin, bi hêviya ku teoriyek bi hev re bikin.
  
  Piştî ku rewş safî bû, Hayden kincên teze li xwe kir û çû nav ofîsa piçûk a ku Mano Kinimaka kargehek piçûk lê ava kiribû. Hawayê mezin li kilîtan dixist, hinekî xemgîn dixuya.
  
  "Hê hîn jî bi tiliyên xwe yên sosîsê du mifteyên yekcar digirin?" Hayden bi nerazî pirsî û Kinimaka bi bişirîn li xwe zivirî.
  
  "Aloha nani wahine," wî got, û paşê hema sor bû dema ku wê zanîna wateya peyvan nîşan da.
  
  "Hûn difikirin ku ez xweşik im? Ma ji ber ku ez ji aliyê kesekî dîn ve hatim xeniqandin?"
  
  "Ji ber ku ez kêfxweş im. Ez pir kêfxweş im ku hûn hîn jî bi me re ne."
  
  Hayden destê xwe danî ser milê Kinimaki. "Spas, Mano." Wê çend kêliyan li bendê ma, dû re got, "Lê niha bi Boudreau re hem derfetek û hem jî dubendiyek me heye. Divê em bizanibin ew çi dizane. Lê em çawa dikarin wî bişkînin?"
  
  "Ma hûn difikirin ku ev baskê dîn dizane Padîşahê Xwîn li ku veşartiye?" Kesek hişyar mîna Kovalenko bi rastî dê jê re bêje?"
  
  "Boudreau celebê herî xirab ê dîn e. Mirovê zîrek. Ez texmîn dikim ku ew tiştek dizane."
  
  Dengek sardonîk ji pişt Hayden hat. "Drakey difikire ku divê em malbata wî îşkence bikin." Hayden zivirî. Alicia bişirînek cinîk da wê. "Tu ji vê yekê baş î, CIA?"
  
  "Te dîsa bi Matt re axivî?" Hayden got. "Ew çawa ye?"
  
  Alicia bi îroniyek ku ew eşkere negotiye, got: "Wek xweya kevn dixuye." "Awayê ku min carekê jê hez dikir."
  
  "Bêhêvî? Serxweş? Yek?" Haydenê nikarîbû bêhurmetiya di dengê xwe de veşêre.
  
  Alicia lingê xwe hejand. "Rehok. Hişk. Mirarî." Wê çavê ajanê CIA dît. "Ji min bawer bike, canê min, divê ew bi vî rengî be. Tenê riya ku ew ê ji vê dozê sax derkeve ev e. Û..." Ew sekinî, mîna ku meraq bike ka berdewam bike. "Û... dibe ku ev yekane rê be ku hûn hemî ji vê sax û bi malbatên xwe saxlem derkevin."
  
  "Ez ê bibînim ka malbatek Boudreaux heye." Hayden vegeriya Kinimaka. "Lê CIA bê guman dê êşkence li kesî neke."
  
  "Ma pasa we ji bo têketina nav dezgehê derbasdar e?" Kinimaka li serbazê berê yê Artêşa Brîtanî nêrî.
  
  "Bide yan bigire, kurê mezin." Alicia bişirîneke xerab kir û bi qestî berê xwe da Hayden nav jûreya piçûk a ku bi piranî laşê Kinimaki tê de bû. "Hûn çi dikin?"
  
  "Kar". Kinimaka ekran vemirand û di quncikekê de, bi qasî ku gengaz dibe ji Alicia dûr, veşart.
  
  Hayden hat alîkariya wî. "Hûn leşker bûn dema ku hûn mirov bûn, Alicia. Pêşniyarên we hene ku dikarin ji me re bibin alîkar ku Boudreaux bişkînin?
  
  Alicia bi dijwariyek di çavên xwe de berê xwe da Hayden. "Çima em naçin û pê re napeyivin?"
  
  Hayden keniya. "Ez tenê amade bûm."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden em ber bi qada parastinê ve birin. Meşa pênc deqeyan û siwarbûna asansorê tu êşek jê re dernexist, her çend wê bi aramî dimeşand û haya wê baştir bû. Wê fêhm kir ku kêran dişibihe her nexweşiyek din ku dibe sedem ku hûn ji kar dûr bikevin. Zû yan dereng hûn wek dojehê bêhnteng dibûn û dixwestin dîsa dojehê bikşînin nav şer.
  
  Qada binçavkirinê ji du rêzên hucreyan pêk dihat. Ew li ser erdê bi baldarî paqijkirî meşiyan heta ku gihîştin hucreya yekane ya ku girtî tê de hebû, hucreya dawî ya li milê çepê. Pêşiya hucreyê vekirî bû, û rûniştvanê wê bi rêzên barên ku ji erdê heta banî dirêj dibûn dorpêç kiribû.
  
  Hewa bi bêhna şînê dagirtî bû. Hayden serê xwe da nobedarên çekdar ên ku li derveyî hucreya Boudreau bi cih bûne dema ku ew hat ku rûbirûyê zilamê ku sê hefte berê gelek caran hewl dabû wê bikuje.
  
  Ed Boudreaux li ser çengê xwe raza. Dema ku wî ew dît, kenîya. "Ranê te çawa ye, blind?"
  
  "Çi?" Hayden dizanibû ku divê ew wî provoke neke, lê wê nikarîbû xwe bigirta. "Dengê te hinekî gemar dibe. Di van demên dawî de tu hatî xeniqandin?" Sê hefte lewazbûn û travmaya birîna kêrê ew bêhiş hiştibû.
  
  Kinimaka li pişt wê çû, kenîya. Boudreau bi birçîbûna dijwar re rû bi rû ma. "Carinan," wî bi pistepist. "Werin em maseyê bizivirînin."
  
  Kînîmaka milên xwe yên mezin bê bersiv rast kirin. Dûvre Alicia li dora laşê zilamê mezin geriya û rasterast ber bi baran ve meşiya. "Gelo wî bastûrê tenik pantikên te yên piçûk xera kir?" Wê ken arasteyî Hayden kir, lê çavên xwe ji Boudreaux nebir. "Ew ê ji deqîqeyek bêtir nekişîne."
  
  Boudreau ji nav nivînan rabû û çû ber baran. "Çavên bedew," wî got. "Devê qirêj. Ma ne tu yî yê ku ew xortê qelew û bi rîh lêxistî? Yê gelê min kuşt?"
  
  "Ew ez im".
  
  Boudreaux bars girt. "Hûn ji vê yekê çawa difikirin?"
  
  Hayden hîs kir ku gardiyan dest bi acizbûnê dikin. Bi vî rengî giraniya pevçûnê wan negihand tu derê.
  
  Kinimaka berê hewl dabû ku kirêt bi dehan awayên cûda biaxive, ji ber vê yekê Hayden tiştek hêsan pirsî. "Tu çi dixwazî, Boudreau? Çi wê we razî bike ku hûn tiştên ku hûn li ser Kovalenko dizanin ji me re bibêjin?
  
  "WHO?" Boudreau çavên xwe ji Alicia nebir. Ew bi firehiya lat di navbera wan de ji hev veqetiyan.
  
  "Hûn dizanin mebesta min kê ye. Qralê Xwîn."
  
  "Ew, ew. Ew tenê efsane ye. Difikirî ku CIA divê vê yekê bizane."
  
  "Navê bihayê xwe bidin."
  
  Boudreau di dawiyê de têkiliya çavê bi Alicia re qut kir. "Bêhêvîbûn riya Îngilîzî ye." Bi gotinên Pink Floyd."
  
  "Em nagihêjin tu cihî," wê Hayden bi nerehetî pêşbirka kenên Drake û Ben's Dinoroc anî bîra Hayden, û wî hêvî dikir ku Boudreau tenê gotinên bêwate dike. "Em-"
  
  "Ez ê wê bigirim," Boudreau ji nişka ve hejand. Hayden zivirî û dît ku ew dîsa rû bi rû bi Alicia re radiweste. "Yek û yek. Ger ew li min bixe, ez ê biaxivim."
  
  "Çakir". Alicia di pratîkê de di nav baran de dorpêç kir. Gardiyan ber bi pêş ve çûn. Hayden hest kir ku xwîna wê keliya.
  
  "Bisekine!" Wê xwe dirêj kir û Alicia paşve kişand. "Ma tu dîn î? Ev ehmeq qet napeyive. Ne hêjayî rîskê ye."
  
  "Metirsî tune," Alicia pistî. "Qet metirsî tune."
  
  "Em diçin," Hayden got. "Lê -" Ew li ser tiştê ku Drake pirsî fikirî. "Em ê di demek nêzîk de vegerin".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake li paş rûnişt û temaşe kir ku xwişka wî komputera CIA-ya guhertî bi hêsanî xebitî. Demek dirêj neçû ku wê bi pergala xebitandina taybetî ya ku ji hêla saziya hukûmetê ve tê xwestin bikar bîne, lê paşê ew mêjiyê malbatê bû.
  
  Karin şêt, kembera reş, bêhêz bû ku jiyanê di şeş saliya xwe de di dawiya xortaniya xwe de lêxist, wê mêjiyê xwe û dereceyên xwe pak kir û plan kir ku bi tevahî tiştek neke. Armanca wê ew bû ku ji jiyanê ji ber tiştê ku ji wê re kir êş û nefret bike. Xerckirina diyariyên wê yek rê bû ku nîşan bide ku ew êdî eleqedar nabe.
  
  Ew zivirî ku niha li wî binêre. "Binêrin û biperizin hêza jina Blake. Her tiştê ku we dixwest di derbarê Diamond Head de di yek xwendina bilez de zanibin.
  
  Ben li agahdariyê mêze kir. Wan çend rojan vê yekê dikirin - Hawaii û Diamond Head - volkana navdar a Oahu - û li ser rêwîtiyên Captain Cook, keşfê efsanewî yê Giravên Hawayê di sala 1778-an de dixwînin. Girîng bû ku wan hem bi qasî ku pêkan agahdarî bişopînin û hem jî tomar bikin ji ber ku dema ku serkeftin çêbû, rayedaran li bendê bûn ku bûyer bi rastî zû bimeşin.
  
  Lêbelê, referansa Qralê Xwînê ji Deriyên Dojehê re sir ma, nemaze di derbarê Hawaii de. Wusa dixuye ku piraniya Hawaiyiyan bi guhertoya kevneşopî ya dojehê jî bawer nakin.
  
  Diamond Head bi xwe beşek ji rêzek tevlihev a kon û hêlînên ku bi navê Honolulu Volcano Series tê zanîn, zincîreyek bûyeran bû ku piraniya nîşanên navdar ên Oahu pêk anîn. Diamond Head bixwe, belkî nîşaneya herî navdar e, tenê carekê nêzî 150,000 sal berê teqiya, lê bi hêzek wusa teqemenî ya yekcarî ku karî konê xwe yê bêhempa simetrîk biparêze.
  
  Ben li ser şîroveya paşîn hinekî keniya. Tê bawer kirin ku Diamond Head dê careke din neteqe. Hm...
  
  "Gelo beşa di derbarê Diamond Head de ku rêzek kon û kun e hat bîra we?" Devoka Karin bi xeletiyek Yorkshire bû. Wê jixwe li ser vê yekê bi mirovên herêmî yên CIAyê yên li Miami re gelek kêfa wê hebû û bê guman ji yekê zêdetir aciz bû.
  
  Ne ku Karin xema. "Ma tu ker î hevalo?"
  
  "Ji min re nebêje heval," wî qîrîn. "Ew tiştê ku mêr ji mêrên din re dibêjin. Divê keç wisa neaxivin. Bi taybetî xwişka min."
  
  "Baş e, biro. Agirbest, ji bo niha. Lê hûn dizanin ka çi tê çi wateyê? Qe nebe di cîhana we de?"
  
  Ben hest kir ku ew vegeriya dibistanê. "Lavên lavayê?"
  
  "Fêm kirin. Heye, tu ne lal î wek dergûşa derî wek ku bavê digot."
  
  "Bavo qet negot"
  
  "Sil, ker. Bi tenê, lûleyên lava tê wateya tunelan. Li seranserê Oahu."
  
  Ben serê xwe hejand, li wê nihêrî. "Ez dizanim. Ma tu dibêjî qey Qralê Xwînê li pişt yekî ji wan vedişêre?
  
  "Kî dizane? Lê em li vir in ku lêkolînê bikin, rast?" Wê bişkojkên li ser komputera xwe ya CIA Ben xist. "Gelî wê."
  
  Ben axîn û ji wê zivirî. Mîna malbatên xwe yên mayî, wî jî bêriya wan kiribû dema ku ew ji hev dûr bûn, lê piştî saetekê ji destgirtinê, nalîna kevn vegeriya. Lêbelê, wê ji bo alîkariyê rêyek dirêj çû.
  
  Wî lêgerînek li ser The Legends of Captain Cook vekir û li ser kursiya xwe rûnişt da ku bibîne ka çi derketiye, ramanên wî pir dişibin yên Matt Drake û hevalê wî yê herî baş. Rewşa hişê.
  
  
  BEŞA HEFTAN
  
  
  Padîşahê Xwînê bi pencereyek neynîkî ya dirêjahiya erdê, ku bi tenê mebesta afirandina dîmenek panoramîk a li ser newalek şîn û gewr, bihuştek ku ji xeynî ya xwe pê ve tu kesî lingê xwe neavêtibû, hat afirandin.
  
  Hişê wî, bi gelemperî domdar û baldar, îro di nav gelek mijaran de dimeşiya. Wendakirina keştiya wî - mala wî ya bi dehsalan - her çend li bendê bû, lê xirabtir kir. Dibe ku ew cewherê ji nişka ve ketina keştiyê bû. Wextê xatirxwestinê nemabû. Lê hingê xatirxwestin ji bo wî qet girîng û hestyarî nebû.
  
  Ew zilamek hişk, bêhestî bû ku di hin demên herî dijwar ên Rûsyayê de û li gelek deverên herî dijwar ên welêt mezin bû. Tevî vê yekê, wî bi rehetî pêş ket, împaratoriyek ji xwîn, mirin û araqê ava kir û bi milyaran qezenc kir.
  
  Wî baş dizanibû ku çima windabûna Stormcloak ew hêrs kiribû. Wî xwe bêdestpêk, di nav mirovan de padîşah dihesiband. Heqaretkirin û bêhêvîbûna bi vî awayî ji aliyê hukûmeta lawaz a Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê (DYA) ji xeynî birînek li ber çavê wî pêve ne tiştekî din bû. Lê dîsa jî êşiya.
  
  Leşkerê berê, Drake, îspat kir ku di milê wî de stirîyek taybetî ye. Kovalenko pê hesiya ku îngilîz bi xwe hewil da ku planên wî yên baş, ku çend sal in di tevgerê de bûn, pûç bike, û beşdarbûna wî zilamî wekî heqaretek kesane qebûl kir.
  
  Ji ber vê yekê Vendetta Xwîn. Nêzîkatiya wî ya kesane ew bû ku pêşî bi hevala Drake re mijûl bibe; Ew ê larvayên mayî ji têkiliyên xwe yên kirêt ên cîhanî re bihêle. Ew jixwe li hêviya telefona yekem bû. Yekî din dê di demek nêzîk de bimire.
  
  Li ser qiraxa geliyê, li pişt girekî kesk dûr, yek ji sê rantên wî rawesta bû. Wî tenê dikaribû banên kamûflajkirî, ku ji wî re xuya bûn, tenê ji ber ku wî tam dizanibû ku li ku binêre. Rança li vê giravê ya herî mezin bû. Herduyên din li giravên cihê bûn, piçûktir û bi giranî parastî bûn, ku tenê ji bo dabeşkirina êrişek dijmin li sê aliyan hatine sêwirandin heke ew carî were.
  
  Nirxa danîna rehîneyan li cihên cuda ew bû ku dijmin neçar bû hêzên xwe parçe bike da ku her yek ji wan bi saxî rizgar bike.
  
  Bi dehan awayên cihêreng hebûn ku Padîşahê Xwîn ji vê giravê venegere, lê ger her tişt li gorî planê biçûya, ew ê neçûya tu cihî. Ew ê tiştê ku Cook dîtiye ji dergehên Dojehê wêdetir bibîne, û wehya bê guman dê padîşah bike xweda.
  
  Ji bo vê yekê tenê dergeh bes bû, wî fikirî.
  
  Lê her ramanên der barê derî de bê guman rê li bîranînên ku bi kûr ve dişewitin - windakirina her du alavên veguheztinê, bêhêvîtiya ku dê were hilanîn. Tora wî zû cîhê yek cîhazê kifş kir - ya ku di zindana CIA de bû. Jixwe cihê yê din dizanibû.
  
  Wext e ku em herduyan vegerînin.
  
  Ew di deqeya paşîn de di dîmenê de dilgeş bû. Pelên qalind bi rîtma bayê tropîkal re dihejiyan. Bêhneke kûr a aram bîskekê bala wî kişand, lê nelivî. Tiştê ku qet nebû, ew ê qet ji bîr neke.
  
  Rast e, li deriyê ofîsa wî bi hişyarî lêxist. Qralê Xwînê zivirî û got: "Em herin." Dengê wî mîna dengê tankekê ku li ser çala zozanê digere.
  
  Derî vebû. Du nobedar ketin hundir, keçikeke bi tirs lê bi eslê xwe bi eslê xwe Japonî bi xwe re kişandin. "Chica Kitano," Padîşahê Xwîn rijand. "Ez hêvî dikim ku hûn lênihêrin?"
  
  Keçikê bi serhişkî li erdê dinêrî, newêrîbû çavên xwe rake. Qralê Xwîn pejirandin. "Tu li benda destûra min î?" Ew razî nebû. "Ji min re gotin ku xwişka te dijberê herî xeternak e, Chica," wî berdewam kir. "Û naha ew ji bo min çavkaniyek din e, mîna Dayika Erdê. Ji min re bêje... ew ji te hez dike, Çika, xwişka te, Maî?
  
  Keçikê nefes jî negirt. Yek ji nobedaran bi pirsiyarî li Qralê Xwînê nêrî, lê wî guh neda zilam. "Pêdiviya axaftinê nîne. Ez vê yekê ji ya ku hûn nekarin xeyal bikin bêtir fêm dikim. Ji bo min bazirganiya we tenê kar e. Û ez pir baş dizanim nirxa bêdengiya baldar di dema danûstendinek karsaziyê de."
  
  Wî telefona satelîtê dihejand. "Xwişka te - Mai - bi min re têkilî danî. Pir jîr, û di wateya tehdîdeke negotî de. Ew xeternak e, xwişka te." Wî ev cara duwem got, hema hema ji perspektîfa hevdîtina rû bi rû kêfxweş bû.
  
  Lê ev bi hêsanî nekaribû bibe. Ne niha, dema ku ew ewqas nêzîkî armanca jiyana xwe bû.
  
  "Wê pêşniyar kir ku ji bo jiyana we bazirganiyê bike. Hûn dibînin, wê xezîna min heye. Amûrek pir taybetî ya ku ew ê ji we re veguherîne. Ev baş e. Ew qîmeta we li cîhanek ku mirovên bêrehm ên mîna min xelat dike nîşan dide."
  
  Keçika japonî bi tirs çavên xwe bilind kirin. Qralê Xwînê devê xwe di nav tiştekî wek bişirînekê de hejand. "Niha em dibînin ku ew amade ye ji bo we çi feda bike."
  
  Wî hejmar lêxist. Carekê telefon lê ket û dengek jineke aram bersiv da.
  
  "Erê?"
  
  "Mai Kitano. Ma hûn dizanin ew kî ye. Hûn dizanin ku şensê şopandina vê bangê tune ye, rast?
  
  "Niyeta min tune ku ez hewl bikim."
  
  "Gelek baş". Ew axîn. "Ax, heke tenê wextê me zêde bû, ez û te. Lê ferq nake. Xwişka te ya bedew, Chica, li vir e." Qralê Xwîn îşaret da nobedaran ku wê bînin pêş. "Ji xwişka xwe re silavan bike, Chica."
  
  Dengê Gulan bi têlefonê hat. "Chica? Halê we çawa ye?" Reserved. Bêyî xiyanetê ji tirs û hêrsa ku Padîşahê Xwîn dizanibû ku divê di binê rûkê de bişewite.
  
  Demek girt, lê Chika di dawiyê de got, "Konnichiwa, şimai."
  
  Qralê Xwînê keniya. "Ji min re ecêb e ku Japonî wekî we Mai Kitano makîneyek şer a hovane çêkiriye. Nijada te wek ya min tu dijwariyan nas nake. Hûn hemî ew qas xweparêz in. "
  
  Mai bi bêdengî got: "Xezeb û hewesa me ji tiştê ku me hîs dike tê." "Û ji tiştê ku ji me re tê kirin."
  
  "Li ser mizgîniya min nefikirin. Yan tu min tehdîd dikî?
  
  "Ne hewce ye ku ez van her du tiştan bikim. Wê weke ku wê bibe."
  
  "Hingê bila ez ji we re bibêjim ka dê çawa be. Hûn ê sibê êvarê li Coconut Grove, li CocoWalk bi gelê min re bicivin. Saet heştê êvarê ew ê li hundirê xwaringehê, di nav gel de bin. Hûn amûrê didin destê xwe û diçin."
  
  "Ew ê çawa min nas bikin?"
  
  "Ew ê te nas bikin, Mai Kitano, mîna min. Tiştê ku divê hûn zanibin ev e. Heştê êvarê, aqilmend e ku hûn dereng nemînin."
  
  Di dengê Gulanê de ji nişka ve dilgeşiyek hebû, ku Padîşahê Xwîn bişirî. "Xwişka min. Li ser wê çi?
  
  "Gava ku amûrê wan hebe, mirovên min dê talîmatan bidin we." Qralê Xwîn pêşbirk qedand û bîskekê ji serkeftina xwe kêf kir. Hemû planên wî li hev dicivin.
  
  "Keçikê ji rêwîtiyê re amade bike," wî bi dengek bê hest ji zilamên xwe re got. "Û ji bo Kitano kêşeyan bilind bikin. Ez şahiyê dixwazim. Ez dixwazim bibînim ka bi rastî ev şervanê efsanewî çiqasî baş e."
  
  
  BEŞA HEŞTAN
  
  
  Mai Kitano li têlefona mirî ya di destên xwe de mêze kir û fêm kir ku armanca wê ji bi destxistinê dûr bû. Dmitry Kovalenko ne yek ji wan kesan bû ku bi hêsanî ji tiştên ku wî hebûn veqetiyan.
  
  Xwişka wê, Chika, çend hefte beriya ku Matt Drake bi teoriyên xwe yên hov ên di derbarê Sêgoşeya Bermûda û kesayetek efsanewî ya cîhana jêrîn a bi navê Qralê Xwîn de têkilî dayne, ji apartmanek Tokyoyê hate revandin. Wê hingê, Mai têra xwe fêr bû ku bizane ku ev zilam pir rast û pir, pir kujer bû.
  
  Lê diviya bû ku niyeta xwe ya rast veşêre û razên xwe ji xwe re bihêle. Di rastiyê de, ev ji bo jinek Japonî ne karekî dijwar e, lê ji ber dilsoziya eşkere ya Matt Drake û baweriya wî ya bêserûber ji bo parastina hevalên xwe ew dijwartir dibe.
  
  Gelek caran wê hema jê re got.
  
  Lê Chica pêşîniya wê bû. Tewra hukûmeta wê jî nizanibû May li ku ye.
  
  Ew ji kuçeya Miami ya ku lê têlefonek lê girtibû derket derve û ber bi Starbucksê ya xweya bijare ve bi rê ket. Cihek piçûk a xweş ku wan wext girt ku navê we li ser kasayan binivîsin û her gav vexwarina weya bijare bi bîr anîn. Ew demekê rûnişt. Wê CocoWalk baş dizanibû, lê dîsa jî dixwest ku di demek nêzîk de li wir taksiyek bigire.
  
  Çima di nîvî de dimeşin?
  
  Gelek kes, hem herêmî û hem jî geştiyar, dê hem ji bo wê û hem jî li dijî wê bixebitin. Lê her ku ew li ser vê yekê difikirî, wê bêtir bawer dikir ku Qralê Xwînê biryarek pir biaqil daye. Di dawiyê de, her tişt bi wê ve girêdayî bû ku dê kî bi ser bikeve.
  
  Kovalenko kir ji ber ku wî xwişka May girtibû.
  
  Ji ber vê yekê, di nav elaletê de, ne di cîh de xuya bû ku ew çenteyê ji hin xortan re derbas bike. Lê eger wê paşê wan xortan bikira û zorê li wan bikira ku li ser xwişka xwe bipeyivin, ew ê balê bikişîne.
  
  Û tiştek din - wê hîs kir ku ew nuha Kovalenko hinekî çêtir nas dike. Dizanibû ku hişê wî di kîjan alî de dixebite.
  
  Wî ê temaşe bikira.
  
  
  * * *
  
  
  Dûv re wê rojê, Hayden Jay têlefonek taybet bi serokê xwe, Jonathan Gates re kir. Wê di cih de pê hesiya ku ew li ser piyan bû.
  
  "Erê. Çi qewimî, Hayden?
  
  "Mirze?" Têkiliya wan a pîşeyî ew qas baş bû ku carinan wê dikaribû wê veguhezîne têkiliyek kesane. "Her tişt baş e?"
  
  Li aliyê din ê rêzê dudil hebû, tiştekî din ê ne taybetmendiya Gates. Wezîrê Parastinê di dawiyê de got: "Ev bi qasî ku tê hêvî kirin baş e." "Lingê te çawa ye?"
  
  "Belê ezbenî. Rewşa başbûnê ber bi başiyê ve diçe." Hayden xwe ji pirsa ku ew dixwest bike rawestand. Ji nişka ve aciz bû, ew ji mijarê dûr ket. "Çi li ser Harrison, ezbenî? Rewşa wî çawa ye?"
  
  "Harrison dê bikeve girtîgehê, mîna hemî agahdarên Kovalenko. Manîpul kirin an na. Ma ew hemî ye, Miss Jay?"
  
  Hayden ji awazên sar ketibû ser kursiyekê û çavên xwe hişk girtin. "Na, ezbenî. Divê ez tiştekî ji te bipirsim. Dibe ku ew berê ji hêla CIA an ajansek din ve hatî veşartin, lê ez bi rastî hewce dikim ku zanibim..." Wê sekinî.
  
  "Ji kerema xwe Hayden, tenê bipirse."
  
  "Ma malbata Boudreau heye, ezbenî?"
  
  "Waneya wê çi ye?"
  
  Hayden axîn. "Ev tê wateya ku hûn çi difikirin, birêz sekreter. Em li vir nagihin tu derê, û dem diqede. Boudreau tiştek dizane."
  
  "Lanet, Jay, em hukûmeta Amerîkî ne, û hûn CIA ne, ne Mossad. Diviyabû we çêtir bizaniya ku hûn wisa vekirî biaxivin."
  
  Hayden çêtir dizanibû. Lê bêhêvîtiyê ew şikand. "Matt Drake dikaribû wiya bike," wê bi bêdengî got.
  
  "Casus. Ev ê bi ser nekeve." Sekreter demekê bêdeng ma û piştre axivî. "Agent Jay, ji we re bertekek devkî hat dayîn. Şîreta min ew e ku hûn demekê serê xwe xwar bikin."
  
  Têkilî qut bû.
  
  Hayden li dîwêr mêze kir, lê ew mîna ku ji bo îlhamê li qumaşek vala digere. Piştî demekê, wê zivirî û temaşe kir ku rojavabûnê li ser Miami daket.
  
  
  * * *
  
  
  Derengmayîna dirêj ruhê Gulanê dixwar. Jineke bibiryar û aktîf, her heyama bêçalakîtiyê wê aciz dikir, lê dema ku jiyana xwişka wê di nav hevsengiyê de bû, bi pratîkî ruhê wê ji hev qut kir.
  
  Lê niha bendewarî bi dawî bûye. Mai Kitano nêzîkî riya gûzê ya li Coconut Grove bû û bi lez çû cihê çavdêriyê ku wê rojek berê destnîşan kiribû. Digel ku danûstandin hîn çend demjimêran mabû, Mai li barika Febrîqeya Cheesecake ya bi ronahiya tarî bi cih bû û çenteya xwe ya bi cîhazên tije tijî li ser konê li ber xwe da.
  
  Rêzek ekranên televîzyonê rasterast li ser serê wê dihejiyan, kanalên werzîşê yên cihêreng weşandin. Bar bi dengekî bilind û gemar bû, lê tiştek li hember girseya ku deriyê xwaringehê û qada resepsiyonê tije kiribû. Wê ti carî xwaringehek ew qas populer nedîtibû.
  
  Barker hat û destmalek danî ser bar. "Dîsa silav," wî bi rondikek di çavê xwe de got. "Goreke din?"
  
  Heman zilamê şeva borî. Mai ne hewceyî balkişandinan bû. "Wê xilas bike. Ez ê ava şûşê û çayê bigirim. Te nikarî sê deqeyan bi min re bidomînî heval."
  
  Li ber çavê barman guh neda, wê li dergehê lêkolîna xwe domand. Lêpirsîna bi dehan kesan bi yekcarî qet ji wê re ne dijwar bû. Mirov mexlûqên adetê ne. Ew mêl dikin ku di nav çembera xwe de bimînin. Ev hatinên nû bûn ku ew neçar bû ku bi domdarî binirxîne.
  
  Mai çaya xwe vexwar û temaşe kir. Atmosfereke xweş û bêhna xwarinên xweş dihat. Her cara ku garsonek bi tepsiyek ovale ya mezin ku heta devê firax û vexwarinên mezin dagirtî diçû, wê bi zehmetî bala xwe li ser deriyan bigirta. Kenê odê dagirtî.
  
  Saetek derbas bû. Di dawiya bar de pîrek bi tena serê xwe rûniştibû û pincek bîr vedixwar. Tenêtiyê mîna tebeqeya kelmêş dora wî girtibû û her kesî ji xetereyê hişyar dikir. Ew li vê derê tenê zirarê bû. Hema li pişt wî, mîna ku ji bo taybetmendiya wî tekez bike, zewacek Brîtanî ji garsonek derbasbûyî xwest ku wêneyek wan bi hev re rûniştî, destên hevdû bigire. Mai dengê zilamekî bi heyecan bihîst, "Me nû zanî ku em ducanî ne."
  
  Çavên wê qet nesekinîn. Barman çend caran nêzîkî wê bû, lê tiştek din neanî. Li ser ekranên televizyonan hin lîstikên futbolê dihatin lîstin.
  
  Maî çentê piştê bi hêz girtibû. Dema ku nîşana li ser têlefona wê saet heşt nîşan da, wê dît ku sê zilamên bi kincên tarî ketin xwaringehê. Ew di dêrê de mîna Marîneyan radiwestin. Mezin, milên fireh. Neck tattoos. Serên şilandî. Rûyên hişk, nebişirîn.
  
  Mirovên Kovalenko li vir bûn.
  
  Mai li tevgera wan temaşe kir, jêhatiya wan nirxand. Her kes jêhatî bû, lê çend lîg li pişt wê. Wê çaya xwe ya dawî xwar, rûyê Çîka bi hişkî di hişê xwe de xêz kir û ji ser textê bar xwar. Bi rehetiyeke bêkêmasî, ew li pişt wan hilkişiya, çenteyê piştê girt ser lingên xwe.
  
  Ew li bendê bû.
  
  Demek şûnda, yekî ji wan bala wê kişand. Şokê rûyê wî kêfxweş bû. Wan îtîbara wê dizanibû.
  
  "Xwişka min li ku ye?"
  
  Demek ji wan re derbas bû ku ji nû ve tevgera xwe ya dijwar bi dest bixin. Yek jê pirsî: "Alavek te heye?"
  
  Diviyabû bi dengekî bilind biaxivin da ku li ser dengê hatin û çûyîna kesên ku ji wan re dihatin gazîkirin ku maseyên xwe bigirin bibihîzin.
  
  "Belê, min heye. Xwişka min nîşanî min bide."
  
  Niha yek ji mehkûman bi zorê keniya. "Niha ev," wî keniya, "Ez dikarim bikim."
  
  Hewl da ku di nav elaletê de bimîne, yek ji talankerên Kovalenko ji iPhoneek nû ya nû masî girt û jimarek lê da. Mai hîs kir ku her duyên din dema ku wê lê temaşe dikir, bi îhtimaleke mezin mêze kir ku reaksiyona wê çi şeklê dibe.
  
  Heger wan Çîka biêşandana, wê guh neda gel.
  
  Demên tengezarî qediyan. Mai keçikeke ciwan a xweşik dît ku bi bextewarî ber bi pêşangehek mezin a penêr ve diherike, dêûbavên wê jî bi lez û bextewarî li dû wê diçû. Ew çiqas nêzî mirin û kaosê bûn, wan bi hêsanî nikarîbûn zanibin, û Mai ne xwest ku wan nîşan bide.
  
  IPhone bi dengekî bilind ket jiyanê. Ji bo dîtina ekrana piçûk wê tengav kir. Ji ber çavan bû. Piştî çend saniyeyan, wêneyê nezelal li hev hat ku ji nêzîk ve rûyê xwişka xwe nîşan bide. Chica sax bû û nefes digirt, lê ew ji hişê xwe ditirsiya.
  
  "Eger yek ji we bastûran wê biêşîne..."
  
  "Tenê temaşe bikin."
  
  Wêne windabûna xwe berdewam kir. Tevahiya laşê Chica li ber çavan bû, ew qas hişk bi kursiya daristanê ya girs ve girêdayî bû ku bi zorê dikaribû bilive. Mai diranên xwe qirçandin. Camêra herikîna xwe berdewam kir. Bikarhêner di nav depoyek mezin û ronîkirî de ji Chica dûr ket. Di demekê de ew li ber pencereyê sekinîn û dîmena derve nîşanî wê dan. Wê tavilê yek ji avahiyên herî berbiçav ên Miami nas kir, Miami Tower, ezmanek sê qatî ku bi dîmendera xweya rengîn a her dem diguhere tê zanîn. Piştî çend saniyeyên din, têlefon vegeriya xwişka wê, û xwedêgiravî dîsa dest bi paşvekişînê kir heya ku di dawiyê de sekinî.
  
  "Ew li ber derî ye," Kovalenko, yê ku ji xelkê bêtir dipeyive, jê re got. "Dema ku hûn amûrê bidin me, ew ê derkeve. Wê hingê hûn dikarin tam bibînin ku ew li ku ye."
  
  Mai iPhone xwe dixwend. Divê ev bang berdewam bûya. Wê nefikirî ku ew tomarek e. Ji xeynî wê, wê dît ku ew jimare lêdixe. Û xwişka wê bê guman li Miami bû.
  
  Bê guman, wan dikaribû wê bikuşta û birevin hê berî ku Mai ji Kokoshnik bireve.
  
  "Alav, Xanim Kitano." Dengê bandî her çiqas tûj be jî gelek rêz digirt.
  
  Wekî ku divê bibe.
  
  Mai Kitano xebatkarek jêhatî bû, yek ji baştirîn îstîxbarata Japonî bû. Diviyabû wê meraq bikira ku Kovalenko çiqas xirab amûrê dixwest. Ma ew qas xirab bû ku wê xwişka xwe vegere?
  
  Hûn bi malbata xwe re roulette nalîzin. Hûn ê wan vegerînin û hûn ê wan jî paşê bistînin.
  
  Mai çentê xwe hilda. "Dema ku ew ji derî derkeve ez ê bidim we."
  
  Ger ew kesek din bûya, dibe ku wan hewl bidana ku wî bibirin. Dikaribûn piçekî din zordestiya wê bikirana. Lê wan qîmet da canê xwe, van talankeran, û hemûyan wek yek serê xwe hejandin.
  
  Yê bi iPhone re di mîkrofonê de axivî. "Wê bike. Here derva."
  
  Mai bi baldarî temaşe kir ku wêne li dora xwe bazda, balê ji xwişka xwe kişand heta ku çarçoveyek deriyek metal a şikestî derket pêş. Dûv re, li dervayê depoyek şêlandî ku li cîhek ku hewcedariya wê bi boyax û xebatkarek kaxez heye.
  
  Kamera hê bêtir paşde çû. Cihên parkkirinê yên kolanan û tabelayek spî ya mezin a ku "Garaj" nivîsandibû derket pêş. Bûyerek sor a erebeyek berê xwe da. Mai hîs kir ku bêsebiriya wê dest bi kelandinê kir, û dûv re kamera ji nişkê ve li avahî û bi taybetî li rastê derî bal kişand da ku nîşanek kevn a xirbe eşkere bike.
  
  Hejmara avahiyê û paşê jî peyv: Kolana 1emîn a Başûrrojhilat. Navnîşana wê hebû.
  
  Mai çentê xwe avêt û wek cheetah birçî reviya. Gel li ber wê heliya. Gava ku derket derve, ew bezî ber bi escalatora herî nêzîk, xwe avêt ser hesinê, û bi lingekî xwebawer li nîvê rê daket. Wê qîriya û xelk xwe avêtin aliyekî. Ew bi lez û bez ket asta erdê û xwe ber bi otomobîla ku ew bi awakî xweş li Grand Avenue park kiribû, kir.
  
  Mifteya şewatê zivirî. Min kelûmêra destan guherand û min lezê da erdê. Li kolana Tigertailê di trafîkê de hin lastîk şewitî û dudilî nebû ku rîskê bigire. Çerxê zivirî, sê çaran bala xwe da ser sat-navê, navnîşan dinivîse, dilê xwe lêdixist.
  
  Navîgator ew anî başûrê 27. Li ber wê rêyek rast ku ber bi bakur ve diçû, û wê bi rastî pedal li xalîçeyê xist. Ew qas baldar bû ku gava bigihije embarê wê çi bike jî nedifikirî. Otomobîla li pêş ji fêlbaziya wê hez nedikir. Ew derket pêşberî wê, çirayên dûyê wî dibiriqîn. Mai li fendera paşîn xist, bû sedem ku ajokar kontrola xwe winda bike û gerîdeya xwe bişîne nav rêzek motorsîkletên parkkirî. Bisiklêt, helmet û perçeyên metal li her alî difiriyan.
  
  Mai bala xwe teng kir. Vîrûpên dikanan û otomobîlan mîna dîwarên nerazî yên dîtina tunelê dibiriqîn. Rêwiyan li wê qêrîn. Biker bi manevrayên wê yên leza bilind ew qas matmayî ma ku li ber ronahiya trafîkê hejand û ket.
  
  Navîgator ew bir rojhilat, ber bi Flagler. Nîşanger jê re got ku ew ê di pênc deqeyan de li wir be. Sûka masiyan li milê çepê di nav rengan de bû. Tûzek bilez û wê nîşanek dît ku digot "SW1st Street".
  
  Piştî pêncî çirkeyan, zaravaya îrlandî ya navîgatorê ragihand: hûn gihîştin cihê xwe.
  
  
  * * *
  
  
  Heya nuha jî, Mai tedbîrên cidî negirtibû. Hat bîra wê ku otomobîlê kilît bike û mifteyên li pişt çerxa pêşîn li aliyê rêwiyan bihêle. Wê li ser rê bezî û nîşana ku çendek berê dîtibû li ser kameraya lerzok dît.
  
  Naha wê nefesek kişand da ku xwe ji bo tiştên ku wê kifş bike pola girt. Wê çavên xwe girtin, hevsengiya xwe bi dest xist û tirs û hêrsa xwe aram kir.
  
  Destik bi serbestî zivirî. Ew di berbendê re derbas bû û bi lez ber bi çepê ve hejand. Tiştek neguherî. Cih ji derî heta dîwarê piştê bi qasî pêncî metre bû û bi qasî sî metre fireh bû. Li wê derê mobîlya tunebû. Li ser dîwaran wêne tune. Li ser pencereyan perde nînin. Li ser wê çend rêzên ronahiyê yên geş û germ hebûn.
  
  Çîca hê jî bi kursiyek li pişta odê ve girêdayî bû, çavên wê bel bûn û hewl dida ku hereket bike. Û wî têkoşîn kir, eşkere bû, ku tiştek ji Mai re bêje.
  
  Lê ajanê îstîxbarata Japonî dizanibû ku li çi bigere. Wê nihêrî nîv dozin kamerayên ewlehiyê yên li seranserê cîhê hene û tavilê zanibû ku kî temaşe dike.
  
  Kovalenko.
  
  Ya ku wê nizanibû çima bû? Ma ew li hêviya celebek pêşandanê bû? Her çi bû, wê navûdengê Qralê Xwîn dizanibû. Ew ê ne zû û ne hêsan be, ku bombeyek veşartî an sîlînderek gazê li ber çavan negirt.
  
  Lingê kûçikê li dawiya odê, li ber kursiya xwişka wê, bê şik surprîzek an du surprîz veşart.
  
  Mai hêdî hêdî ber bi pêş ve çû, rehet bû ku Chika hîn sax bû, lê di binê xeyalan de ne ku Kovalenko dixwaze ev çiqas dirêj bimîne.
  
  Mîna ku di bersivê de be, dengek ji axaftvanên veşartî bilind bû. "Mai Kitano! Nav û dengê te bê hempa ye." Kovalenko bû. "Werin em bibînin ka ew heq e."
  
  Çar fîgur ji pişt lingê kûçikê kor derketin. Mai bîskekê mêze kir, bi zorê nikarîbû bi çavên xwe bawer bike, lê dûv re neçar ma ku helwestekê bigire dema ku qatilên yekem ber bi wê ve diherikin.
  
  Ew zû bezî, xwe ji bo lêdanek firînê amade kir, heya ku Mai bi hêsanî xwe berda alîkî û lêdanek birêkûpêk a bêkêmasî pêk anî. Şervanê yekem li erdê ket, matmayî ma. Kenê Qralê Xwîn ji axaftvanan hat.
  
  Niha jî şervanê duyemîn êrîşî wê kir, firsend neda wê ku ya yekem biqedîne. Mêrik çakramê - zengileke pola ya bi kenarê derve yê wek rizî - li ser tiliya xwe zivirî û dema ku nêzîk dibû keniya.
  
  Mai sekinî. Ev mirovek jêhatî bû. Mirarî. Qabiliyeta ku meriv çekek wusa xeternak bi rehetiyek pêbawer bikar bîne behsa pratîka bi salan a dijwar kir. Ew dikaribû çakramê bi lêdana desta xwe ya hêsan bavêje. Wê bi lez û bez şansên li hev kir.
  
  Ew ber bi wî ve bezî, dora wî girt. Gava wê dît ku desta wî diqelişe, wê kevokek davêje slaytê, di bin kevana çekê de hejand, serê xwe heta ku mimkun bû ber bi paş ve davêje dema ku tiliyên xerab li hewayê li jor diherikin.
  
  Kûçek porê wê ket erdê.
  
  Mai pêşî lingên xwe li şareza xist, bi hemû hêza xwe çokên wî xist. Êdî ne dema girtina girtiyan bû. Bi qîrîneke ku wê hem bihîst û hem jî pê hesiya, çokên mêrik hejandin. Qîrîna wî berê xwe da erdê.
  
  Ewqas sal perwerdehiyê di yek gavê de winda kirin.
  
  Çavên vî mirovî ji êşa kesane pir zêdetir eşkere dikir. Mai ji bo bîskekê meraq kir ku Kovalenko dikare çi bi ser wî de hebe, lê paşê şervanê sêyemîn ket şer û wê hîs kir ku yê yekem berê xwe da ser lingan.
  
  Yê sisiyan mirovekî mezin bû. Mîna hirçeka mezin ku nêçîra xwe dişopîne, lingên tazî li betonê dixin, li ser erdê ber bi wê ve geriya. Qralê Xwînê bi rêzek qîrîn ew teşwîq kir û dûv re bi kenê, ku di hêmana wî de maniak bû, teqiya.
  
  Mai rasterast di çavên wî de nerî. "Ne hewce ye ku hûn vê yekê bikin. Em nêzî girtina Kovalenko ne. Û serbestberdana dîlan."
  
  Mêrik bîskekê dudil bû. Kovalenko di ser serê xwe de bilind dixist. "Tu min dilerizînî, Mai Kitano, ji tirsê dilerizînî. Bîst sal ez tenê efsane bûm, niha ez bêdengiya xwe bi şert û mercên xwe dişkînim. Çawa tu dikarî..." Ew sekinî. "Ma kesek wekî te qet wekî min bûye?"
  
  Mai berdewam kir ku li çavên şervanê mezin binêre. Hes kir ku yê li pişt wê jî disekine, mîna ku li benda encama têkoşîna derûnî be.
  
  "Şer!" Qralê Xwîn ji nişka ve qêriya. "Şer bikin, an na ez ê hezkiriyên we bi saxî çermê we bikim û bi şûkan bidim xwarin!"
  
  Gef rastî bû. Tewra Mai jî dikaribû wê bibîne. Zilamê mezin ket tevgerê, bi destên xwe dirêjkirî ber bi wê ve bazda. May stratejiya xwe ji nû ve nirxand. Bixebite û bireve, bi lez û bez lêxe, û paşê ji rê derkeve. Ger gengaz be, mezinahiya wî li dijî wî bikar bînin. Mai destûr da ku ew nêzîk bibe, dizanibû ku ew ê ji wê hin tevgerek dûrketî hêvî bike. Dema ku ew gihîşt wê û laşê wê girt, ew di destê wî de bû û li dora lingên wî pêça bû.
  
  Dengê lêdana wî ya li erdê jî kenîya Qralê Xwînê dîn kir.
  
  Şervanê yekem niha bi dijwarî li wê xist, pişta wê ya piçûk kir armanc, derbek bi êş berî ku Mai bizivire û bizivire, hat pişt zilamê xwarê û hinekî cîh da xwe.
  
  Niha Qralê Xwînê qîrînek derxist. "Serê xuşka wê yê qijkirî bibire!"
  
  Niha zilamê çaremîn xuya bû, bi şûrê samurai çekdarî. Ew rasterast ber bi Çika meşiya, şeş gavan dûrî dawîanîna jiyana wê.
  
  Û Mai Kitano dizanibû ku niha dem bû ku lîstika çêtirîn ya jiyana xwe bike. Hemî perwerdehiya wê, hemî ezmûna wê di hewildanek bêhêvî ya paşîn de ji bo rizgarkirina xwişka xwe - meseleya jiyan û mirinê de gihîşt hev.
  
  Deh saniye kerem û bedewiya kujer an jî jiyanek poşmaniya şewitî.
  
  Mai xwe avêt ser pişta zilamê mezin, ku wî wekî biharê bikar anî da ku lêdanek firînê bide şervanê yekem. Ji ber ku lingê May ê serdest çend hestiyên rûyê wî şikandin, wî bi zorê şok hîs kir, lê ew mîna giraniyek mirî hilweşiya. Mai tavilê serê xwe hejand û gêr kir, bi hişkî li pişta xwe daket, lê leza bazdana wê di demek hindik de ew ji erdê betonê dûr xist.
  
  Ew ji xwişka xwe û zilamê bi şûr dûrtir ket erdê.
  
  Lê li kêleka çakran.
  
  Di sekneke milîsaniyeyî de, wê bal kişand ser hebûna xwe, giyanê xwe aram kir, û zivirî, çeka kujer berda. Ew di hewayê de diherikî, kêzika wî ya kujer dibiriqî, jixwe ji xwîna Gulan sor bû.
  
  Çakran li stûyê şûrvan xist, lerizîn. Mêrik bê deng, bêyî ku hîç tiştekî hîs bike, hilweşiya. Hîn jî fêhm nekiribû çi li wî xist. Şûr li erdê xist.
  
  Zilamê mezin yekane şervan bû ku aniha dikaribû xwe li hember wê bigirta, lê lingê wî her diçû dema ku wî dixwest bisekine. Dibe ku wê yek an du tendon birîndar bike. Hêsirên êş û bêçaretiyê ne ji bo xwe, ji bo hezkiriyên wî di ser rûyê wî re diherikîn. Mai bi çavê xwe li Çika nêrî û xwe bi zorê da ber xûşka xwe.
  
  Wê şûr bi kar anî da ku têlan bibire, diranên xwe bi dîtina destikên binefşî û birînên xwînî yên ku ji ber tekoşîna domdar çêdibûn, diranên xwe dihejand. Di dawiyê de, wê gûzê ji devê xwişka xwe derxist.
  
  "Biçe sivik. Ez ê te hilgirim."
  
  Qralê Xwîn ji kenê rawestiya. "Wê rawestîne!" Wî li şervanê mezin qîriya. "Wê bike. Yan ezê jina te bi destên xwe bikujim!"
  
  Zilamê mezin qîriya, hewl da ku bi destên xwe dirêjkirî ber bi wê ve bikişîne. Mai li tenişta wî sekinî. "Werin bi me re," wê got. "Tevlî me bibin. Ji me re bibin alîkar ku vî cinawir tune bikin."
  
  Demekê rûyê mêrik bi hêviyê ronî bû. Çav li ber çavan dixist û mîna ku giraniya dinyayê ji ser milên wî hatibe rakirin, nêrî.
  
  "Hûn bi wan re herin, û ew ê bimire," Padîşahê Xwîn rijand.
  
  Mai serê xwe hejand. "Ew hîn mirî ye, mêro. Yekane heyfa ku hûn ê bistînin bi şopandina min e."
  
  Çavên mêrik dua dikirin. Ji bo bîskekê, Mai difikirî ku ew ê bi rastî xwe bi wê re bikişîne, lê paşê ewrên gumanê vegeriyan û awira wî ket.
  
  "Ez nikarim. Dema ku ew hîn sax e. Ez tenê nikarim."
  
  Mai zivirî, ew li wir razayî hişt. Wê şerên xwe yên şer hebûn.
  
  Qralê Xwîn fîşekek veqetandinê jê re şand. "Bireve, Mai Kitano. Şerê min tê ragihandin. Û dergeh li benda min in."
  
  
  BEŞA NEHAN
  
  
  Destên Qralê Xwînê ber bi kêra wî ve diçûn. Çek pêşî li maseya li ber wî asê bû. Nêzîkî çavê xwe kir, kêzika xwînmij lêkolîn kir. Bi vê kêrê çend jiyana xwe ji dest da?
  
  Yek bi yek, her roj, bîst û pênc sal in. Herîkêm.
  
  Ger tenê efsaneyê, rêz û tirsa nû bihêle.
  
  Di ber xwe de got: "Rikeberek wusa hêja." "Şerm e ku wextê min tune ku ez dîsa biceribînim." Rabû ser lingan, hêdîka kêrê dizivirî, tîra wê ronahiya ku ew dimeşiya nîşan dide.
  
  "Lê dema min a çalakiyê hema hema hatiye."
  
  Ew li tenişta berevajî ya masê rawestiya, li wir jinek bi porê tarî bi kursiyekê ve girêdayî bû. Berê xwe ji dest da bû. Ew nefret bû ku li çavên wê yên sor, laşê wê û lêvên dilerizîn binêre.
  
  Qralê Xwînê şanên xwe hejand. "Dilnigeran nebe. Naha cîhaza min a yekem heye, her çend min bêriya Kitano kiriye. Divê mêrê we cîhaza duyemîn hema niha radest bike. Ger derbas bibe hûn ê azad bibin."
  
  "Çawa - em çawa dikarin ji we bawer bikin?"
  
  "Ez mirovekî bi rûmet im. Bi vî awayî ez ji xortaniya xwe rizgar bûm. Û ger namûs bê pirsîn..." Ew kêzika pîskirî nîşanî wê da. "Her tim xwîn zêde bû."
  
  Pingek melûl ji ekrana kompîtura wî hat. Çû û çend bişkok pêxist. Rûyê fermandarê wî ji Washington, DC xuya bû.
  
  "Em di pozîsyonê de ne, ezbenî. Hedef dê di nav deh deqeyan de amade bibe."
  
  "Alav pêşanî ye. Di ser her tiştî re. Vê bîr bînin."
  
  "Mirze". Rû bi paş ve çû da ku dîmenek bilind eşkere bike. Wan ji xwarê li otoparkê nihêrî, bi çopê tijî û hema hema terikandin. Wêneya gewr nîşan da ku trampek li jorê ekranê li dora xwe digere û Nissanek şîn ku di nav cotek deriyên otomatîkî re dimeşiya.
  
  "Ji wê boriyê xilas bibin. Ew dikare bibe polîs."
  
  "Me ew kontrol kir, ezbenî. Ew tenê trampek e."
  
  Qralê Xwîn hîs kir ku hêrs hêdî hêdî di hundurê wî de çêdibe. "Ji wî xilas bibe. Careke din ji min bipirsin ez ê malbata we bi saxî binax bikim."
  
  Ev mirov bi tenê ji bo wî xebitî. Lê vî mirovî dizanibû ku Dmitry Kovalenko çi jêhatî ye. Bêyî gotineke din, hedef girt û gule berda serê yê bêmal. Padîşahê Xwîn bişirî dema ku wî dît ku deqek tarî dest pê dike ku li qada hema hema betonkirî belav bibe.
  
  "Pênç deqe mane ji nîşanê re."
  
  Qralê Xwîn li jinikê nêrî. Çend mehan bû mêvanê wî. Jina Wezîrê Parastinê ne kêm bû. Jonathan Gates dê ji bo ewlehiya wê pir giran bida.
  
  "Ezbenî, Gates maweya xwe derbas kir."
  
  Di her rewşek din de, Qralê Xwîn dê niha kêra xwe bikar anîba. Bê sekinandin. Lê amûra duyemîn ji planên wî re girîng bû, her çend ne girîng be. Wî telefona satelîtê ya ku li kêleka kompîturê bû hilda û jimareyek lêxist.
  
  Min li zengil û zengilê guhdarî kir. "Xuyaye mêrê te guh nade ewlehiya te, Xanim Gates." Qralê Xwîn lêvên xwe di nav tiştekî wek bişirînekê de gerand. "An jî dibe ku wî berê we şûna we girtibe, hmm? Van siyasetmedarên Amerîkî..."
  
  Tîkek hat, û dengê tirsê di dawiyê de bersiv da. "Erê?"
  
  "Ez hêvî dikim ku hûn nêzîk bin û amûra we hebe, hevalê min. Wekî din..."
  
  Dengê Wezîrê Parastinê heta astekê teng bû. "Amerîka serî li ber zaliman xwar nake," wî got, û ew gotin bi zelalî ji dil û canê wî ketin. "Daxwazên we nayên cih."
  
  Qralê Xwîn li ser Deriyên Dojehê û li dervayî wan çi difikirî. "Hingê guh bide jina te ku di êşê de bimire, Gates. Ji bo cihê ku ez diçim hewcedariya min bi amûrek duyemîn tune."
  
  Piştrast kir ku kanal vekirî bimîne, Qralê Xwîn kêra xwe rakir û dest bi pêkanîna her xeyalên xwe yên kujer kir.
  
  
  BEŞA DEHEM
  
  
  Hayden Jay ji komputera xwe dûr ket dema ku telefona desta lê xist. Ben û Karin mijûlî vejandina seferên deryayê yên Captain Cook bûn, û nemaze yên ku girêdayî Giravên Hawayê ne. Cook, her çend bi berfirehî wekî keşifgerek navdar tê zanîn jî, merivek jêhatî bû, wusa dixuya. Ew di heman demê de navîgatorek navdar û kartografvanek navdar bû. Zilamê ku her tiştî nexşe kir, wî erd ji Zelanda Nû bigire heya Hawaii tomar kir û bi berfirehî tê zanîn ku yekem daketina xwe li Hawaii, cîhek ku navê wî Giravên Sandwîç kiriye, kiriye. Peyker hîn jî li bajarê Waimea, Kauai radiweste, wekî şahidiyek li cîhê ku ew yekem car di sala 1778-an de pê re rû bi rû maye.
  
  Hayden gava ku dît ku yê ku gazî dike serokê wê, Jonathan Gates, paşde çû.
  
  "Belê ezbenî?"
  
  Ji aliyê din ve tenê nefesa navbirî dihat bihîstin. Ew çû ber pencereyê. "Hûn dikarin min dibihîzin? Mirze?"
  
  Ji dema ku wî bi devkî ew riswa kir, wan nepeyivî. Hayden hinekî nebawer hîs kir.
  
  Dengê Gates di dawiyê de hat bihîstin. "Wan ew kuştin. Wan hovane ew kuştin."
  
  Hayden li pencereyê li derve nêrî, tiştek nedît. "Wan çi kir?"
  
  Li pişt wê, Ben û Karin li dora xwe zivirîn, ji dengê wê aciz bûn.
  
  "Wan jina min, Hayden birin. Mehên berê. Û şeva borî ew kuştin. Ji ber ku ez fermana wan nagirim."
  
  "Na. Nikaribû -"
  
  "Erê". Dengê Gates çikiya dema ku leza adrenalînê ya wîskî bi zelalî dest pê kir. "Ew ne xema te ye, Jay, jina min. Ez-Ez her tim welatparêz bûm, ji ber vê yekê Serokatî di çend saetan de piştî revandina wê fêhm kir. Ez dimînim..." Ew sekinî. "Welatparêz".
  
  Hayden bi zorê dizanibû ku çi bibêje. "Çima niha ji min re bêje?"
  
  "Ji bo ravekirina gavên min ên pêşeroj."
  
  "Na!" Hayden qîriya, ji nişka ve tirsek li pencereyê xist. "Hûn nikarin vê yekê bikin! Ji kerema xwe ve!"
  
  "Nermkirin. Ti niyeta min a kuştina xwe nîne. Pêşî ez ê alîkariya tola Sara bikim. Îronîk e, ne wisa?
  
  "Çi?"
  
  "Naha ez dizanim Matt Drake çawa hîs dike."
  
  Hayden çavên xwe girtin, lê hêsir hêsir li ser rûyê wê rijiyan. Bîra Kennedy jixwe ji dinyayê winda dibû, dilê ku berê ewqas tije agir bû, niha veguherî şeva bêdawî.
  
  "Çima niha ji min re bêje?" Hayden di dawiyê de dubare kir.
  
  "Ji bo ravekirina wê." Gates sekinî, paşê got, "Xwişkek Ed Boudreaux heye. Ez hûrguliyan ji we re dişînim. Wê bike-"
  
  Hayden ew qas matmayî mabû ku berî ku sekreter bidome, dev jê berda. "Tu bawer î?"
  
  "Ji bo qedandina vî hovane her tiştî bikin."
  
  Rêz mir. Hayden bihîst ku e-nameyek li ser têlefona wê lêdixist. Bêyî ku raweste, ew ji nişka ve zivirî û ji jûreyê derket, guh neda awirên bi fikar ên Ben Blake û xwişka wî. Ew çû ber dolaba piçûk a Kinimaki û dît ku ew mirîşk bi sosê chorizo amade dike.
  
  "Alicia li ku ye?"
  
  "Duh derbasbûna wê hat betalkirin." Gotinên Hawayê mezin hatin berevajîkirin.
  
  Hayden xwe nêzîkî xwe kir. "Nebin ehmeqekî qeşeng. Em her du jî dizanin ku ew ne hewceyê derbasbûnê ye. Ji ber vê yekê, Alicia li ku ye?
  
  Çavên kinimakî, li tebeqan mêze kirin. "Hmm, yek deqîqe. Ez ê wê bibînim. Na, ew ji bo wê pir têgihîştî ye. Ez dê-"
  
  "Tenê gazî wê bike." Hema van gotinan got zikê Hayden diqeliqe û reşiyê giyanê wê pêça. "Ji wê re bêje ku bi Drake re têkilî daynin. Tiştê ku jê xwestibû wergirt. Ji bo ku em agahiyê bigirin em ê zirarê bidin kesekî bêguneh."
  
  "Xwişka Boudreau?" Kinimaka ji berê tûjtir xuya dikir. "Ma ew bi rastî yek heye? Û Gates ew îmze kir?"
  
  "Tu jî dê," Hayden çavên xwe ziwa kir, "ger kesek tenê jina te îşkence bike û bikuje."
  
  Kinimaka bi bêdengî ev yek dihese. "Û ev dihêle ku CIA heman tiştî bi hemwelatiyek Amerîkî bike?"
  
  "Ji bo niha ew e," Hayden got. "Em di şer de ne"
  
  
  BEŞA YANZAN
  
  
  Matt Drake bi tiştên biha dest pê kir. Şûşeya Johnnie Walker Black dawetkar bû û pir şêlû xuya nedikir.
  
  Dibe ku tiştek çêtir zû bîranîna rûyê wê biguhezîne? Vê carê, di xewna xwe de, ew ê bi rastî wekî ku her gav soz dabû wê xilas bike?
  
  Lêgerîn berdewam kir.
  
  Wîskî şewitî. Di cih de cama av da. Wî dîsa tijî kir. Ew ji bo konsantrekirinê têdikoşiya. Ew mirovek bû ku alîkariya kesên din dikir, yê ku baweriya wan bi dest dixist, li ber çavan radiwestiya û tu carî kes nedihişt.
  
  Lê wî Kennedy Moore têk çû. Û berî wê, ew Alison têk çû. Û wî zarokê wan ê nezayî, pitikek ku berî ku derfeta jiyanê hebe, mir.
  
  Johnnie Walker, mîna her şûşeyek din ku wî berê ceribandibû, bêhêvîtiya wî kûr kir. Wî dizanibû ku ev ê bibe. Wî dixwest ku ew biêşîne. Wî dixwest ku ew perçeyek êşê ji canê wî qut bike.
  
  Êş tobeya wî bû.
  
  Wî li pencereyê mêze kir. Li paş xwe mêze kir, vala, nedîtî û bê hest - mîna wî reş bû. Nûvekirinên ji Gulan û Alicia kêm zêde bûn. Bangên hevalên wî yên SAS di dema xwe de hatin.
  
  Qralê Xwînê çend roj berê dê û bavê Ben kuştibû. Ew ewle bûn. Wan qet ji xetereyê nizanibû, û Ben dê çu carî nizanibe ku ew çiqas nêzik bûne ku bibin qurbaniyên tola Qralê Xwînê.
  
  Û ajanên CIA yên ku Blakes diparêzin jî nizanin. SAS ne hewceyî naskirinê an jî lêdana li piştê bû. Wan bi tenê peywir qedandin û derbasî ya din bûn.
  
  Melodiyek dilşewat dest pê kir. Stran bi qasî ku xweş bû - 'My Immortal' ji hêla Evanescence ve dihejîne - û her tiştê ku wî winda kiribû anî bîra wî.
  
  Dengê wî bû. Wî hinekî tevlihev li dora kaxezan geriya, lê di dawiyê de bi têlefonê ket.
  
  "Erê?"
  
  "Ev Hayden e, Matt."
  
  Ew hinekî rast rûnişt. Hayden ji keşfên xwe yên vê dawiyê hay bû, lê bijart ku guh nede wan. Alicia di navbera wan de bû. "Çi bûye? Ben-?" Ji xwe nikarîbû wan gotinan bêje.
  
  "Ew baş e. Em baş in. Lê tiştek çêbû."
  
  "Te Kovalenko dît?" Bêsebirî mîna ronahiyek geş tîrêjê alkolê dibirr.
  
  "Na, hê ne. Lê Ed Boudreaux xwişkek wî heye. Û me destûr girt ku em wê bînin vir."
  
  Drake rûnişt, whisky ji bîr kir. Kîn û dojehê du lekeyên dilê wî şewitandin. "Ez tam dizanim ku ez çi bikim."
  
  
  BEŞA DOZANGEHAN
  
  
  Hayden xwe ji bo tiştê ku dê bihata amade kir. Tevahiya kariyera wê ya CIA ew ji vê rewşê re amade nekiribû. Jina Wezîrê Parastinê hat kuştin. Terorîstekî navneteweyî hejmarek nenas ji xizmên kesên hêzdar rehîn girtiye.
  
  Hikûmetê nasnameya her kesê ku beşdar bû dizanibû? Qet. Lê hûn dikarin bi naletê bawer bin ku wan ji ya ku berê nedihiştin pir zêdetir dizanibûn.
  
  Dema ku ew yekem qeyd kir pir hêsantir xuya bû. Dibe ku tişt wê demê hêsatir bûn, berî 11ê Îlonê. Dibe ku di rojên bavê wê de, James Jay, ajanê efsanewî ku wê dixwest jê re bişopîne, tişt reş û spî bûn.
  
  Û bêrehm.
  
  Ew keviya tûj bû. Şerê li dijî Qralê Xwînê di gelek astan de hatîye şer kirin, lê dibe ku ya wê hîna herî tirsnak û serfiraz be.
  
  Kesayetiyên cihêreng ên kesên ku li kêleka wê bûn avantaj dida wê. Gates pêşî ev yek dît. Ji ber vê yekê wî destûr da wan ku lêkolîna xwe ya li ser sira dora Sêgoşeya Bermûdê bikin. Gates ji ya ku wê qet difikirî ew jîrtir bû. Wî tavilê avantaja ku kesayetiyên dijber ên mîna Matt Drake, Ben Blake, May Kitano û Alicia Miles peyda kirin dît. Wî potansiyela tîmê wê dît. Û wî ew hemû anîn ba hev.
  
  Birqanî.
  
  Tîma pêşerojê?
  
  Êdî zilamê ku her tiştî wenda kiribû, dixwest ji bo zilamê ku jina xwe bi awayekî hovane qetil kiribû edalet pêk were.
  
  Hayden nêzîkî hucreya Boudreaux bû. Kirêkarê lakonîk bi tembelî li ser destên xwe yên lihevkirî li wê mêze kir.
  
  "Ez dikarim alîkariya te bikim, Agent Jay?"
  
  Heger careke din hewl nedaba Hayden wê tu carî xwe efû nekira. "Cihê Kovalenko ji me re bêje, Boudreau. Tenê dev jê berde û wê her tişt biqede." Destên xwe belav kirin. "Ez dibêjim, ne wusa ye ku ew li ser we guh dide."
  
  "Dibe ku ew dizane." Boudreau laşê xwe zivirî û ji kotê daket. "Dibe ku ew nizane. Dibe ku hîn zû ye ku meriv bêje, ne?"
  
  "Planên wî çi ne? Ev Deriyê Dojehê çi ye?
  
  "Eger min bizanibûya..." Rûyê Boudreau bişirîna şorkeyekî cejnê nîşan da.
  
  "Hûn bi rastî dikin." Hayden pir rast ma. "Ez vê şansê dawî didim te."
  
  "Derfeta dawî? Ma hûn ê min gulebaran bikin? Ma CIA di dawiyê de fêm kir ku divê ew çi gunehên tarî bikin da ku di lîstikê de bimînin?
  
  Hayden şanên xwe hejand. "Ji bo vê dem û cîhek heye."
  
  "Bicî. Ez dikarim navê çend cihan bikim." Boudreau tinazên xwe bi wê kir, dînbûn di nav spreya salikê de dibiriqî. "Tiştek tune ku hûn ji min re bikin, Agent Jay, ku min bike îxanet li kesekî bi qasî Qralê Xwînê."
  
  "Welle..." Hayden zor da xwe ku bişirîne. "Tiştê ku em difikirîn ev e, Ed." Wê şahî li dengê xwe zêde kir. "Tiştekî te li vir nîne, mêro. Netişt. Û dîsa jî hûn ê nerijînin. Hûn li wir rûdinin, wenda dikin, bi kêfxweşî encamê qebûl dikin. Mîna baskekî tam. Mîna windakerekî. Mîna perçeyek xirecira Başûr." Hayden her tiştî da.
  
  Devê Boudreaux xêzek spî ya tenik çêkir.
  
  "Tu mirovekî ku dev jê berdaye yî. Quirk. Nerdêlkirin. Bêhêz."
  
  Boudreau ber bi wê ve çû.
  
  Hayden rûyê xwe li ber baran hejand, ew teşhîr kir. "Dîkek bêhêz."
  
  Boudreau kulmek avêt, lê Hayden zûtir paşde vekişiya, dîsa jî xwe neçar kir ku bibişire. Dengê kulma wî ya ku li pola ket, mîna sîleke şil bû.
  
  "Ji ber vê yekê me meraq kir. Mirovekî wek te, leşker, çi dike ku bibe endamekî bê îrade?"
  
  Niha Boudreau bi çavên hêdî hêdî li wê mêze kir.
  
  "Navê pêger". Hayden teqlîda wî kir. "Tu hatî wir, ne wisa? Navê wê Maria ye, rast?
  
  Boudreau bi hêrseke nediyar baran girt.
  
  Dora Hayden bû ku bikene. "Wekî ku min berê jî got. Bêhêz."
  
  Ji xwe zivirî. Tov hatin reşandin. Li ser lez û hovîtiyê bû. Ed Boudreau dê di bin şert û mercên normal de çu carî neketa. Lê niha...
  
  Kinimaka televizyona ku ew bi kursiyekê ve girêdabûn da ku kirêt wê bibîne. Xemgîniya di dengê mêrik de diyar bû, her çend wî hewl da ku veşêre.
  
  "Gelo hûn dixwazin çi derxin holê?"
  
  "Temaşa xwe bidomîne, bastûr." Hayden dengê xwe kir mîna ku ew êdî ne xem e. Kinimaka televîzyon vekir.
  
  Çavên Boudreaux bel bûn. "Na," wî bi tenê bi lêvên xwe bêdeng got. "Oh na".
  
  Hayden bi kenek bi tevahî bawerbar bi awira wî ve hat. "Em di şer de ne, Boudreaux. Ma hûn hîn jî naxwazin biaxivin? Zêvekek gêj hilbijêre."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake piştrast kir ku kamera berî ku ew bikeve çarçovê de bi ewlehî di cîh de ye. Balqeba reş ji kamûflajê zêdetir ji bo bandorê li ser rûyê wî hatibû xwarê, lê êlekê ku gule li xwe kiribû û çeka ku wî hilgirtibû giraniya rewşa keçikê bi tevahî eşkere dikir.
  
  Çavên keçikê golên bêhêvîtî û tirsê bûn. Nizanibû ku wê çi kiribû. Nizanim çima hewcedariya wan pê hebû. Wê nizanibû ku birayê wê ji bo debara xwe çi kiriye.
  
  Mariya Fedak bêguneh bû, Drake difikirî, heke van rojan kesek bêguneh bû. Bi şensê hat girtin, bi bêbextiyê hat girtin di tora ku li çaraliyê dinyayê belav bû ku bi mirin, bê dil û nefret diqeliqî û diqeliqî.
  
  Drake li tenişta wê rawestiya, kêrek di destê wî yê rastê de hejand, yê din jî bi sivikî xwe spartibû çekê. Êdî ji wî re ne girîng bû ku ew bêguneh bû. Ew tolgirtin bû, ne kêmtir. Jiyanek ji bo jiyanê.
  
  Ew bi sebir li bendê ma.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," Hayden got. "Ew xwişka te ye, zewicî ye, birêz Boudreau. Xwişka te, bîrbir, birêz Mercen. Xwişka te tirsiyaye birêz Kujer. Ew nizane birayê wê kî ye û bi rêkûpêk çi dike. Lê ew bi rastî te nas dike. Ew birayekî evîndar nas dike ku salê carekê an du caran bi çîrokên sexte û diyariyên bifikar ji bo zarokên xwe serdana wê dike. Ji min re bêje, Ed, ma tu dixwazî ew bêyî dê mezin bibin?
  
  Çavên Boudreaux dihejiyan. Tirsa wî ya tazî ew qas xurt bû ku Hayden bi rastî jê re xemgîn bû. Lê niha ne dema wê bû. Jiyana xwişka wî bi rastî di hevsengiyê de bû. Ji ber vê yekê wan Matt Drake, yek, ji bo mêvandariyê hilbijart.
  
  "Maria". Gotin ji wî derdiket, bi jan û bêhêvî.
  
  
  * * *
  
  
  Drake bi zor dikaribû keçika tirsdar bibîne. Wî Kennedy di destên wî de mirî dît. Wî destên Ben ên bi xwîn dîtin. Wî rûyê sûcdar ê Harrison dît.
  
  Lê herî zêde wî Kovalenko dît. Qralê Xwînê, serwer, mirovek ew qas vala û bê hest e ku ew ji cesedek ji nû ve zindîbûyî wêdetir nikaribû bibe tiştek din. Zombie. Wî rûyê mêrik dît û xwest jiyanê di her tiştê ku dora wî de girtiye xeniqîne.
  
  Destên xwe dirêjî keçikê kirin û li qirika wê girtin.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden çavê xwe li monîtorê girt. Drake tiştan lez dikir. Boudreau bi zorê wextê xwe jê re nedihişt. Kinimaka, her gav navbeynkarê dilovan, ber bi wê ve çû, lê Alicia Miles ew paşde kişand.
  
  "Tu nabe, zilamê mezin. Bila van bastûran ter bikin. Di destên wan de ji mirinê pê ve tiştek nîne."
  
  Hayden zor da xwe ku bi Boudreaux tinazên xwe bike, bi awayê ku hat bîra wê dema ku wî fermana kuştina zilamên wê da, ew tinazên xwe pê kir.
  
  "Ma hûn ê biqîrin, Ed, an hûn dixwazin zanibin ku ew li Keyaniya Yekbûyî çawa sushi çêdikin?"
  
  Boudreaux bi çavekî kujer li wê mêze kir. Ji goşeyê devê wî yekî zirav diherikî. Hestên wî li ser wî çêtir dibûn, mîna ku dema ku wî kuştinek li ber destê wî hîs kir. Hayden nexwest ku ew xwe ji wê bigire.
  
  Alicia berê nêzîkî bars bû. "Te fermana îdamkirina hevalê min da. Divê hûn kêfxweş bibin ku ew Drake dicing dike û ne ez. Min ê du caran êşa wê kêzikê bikira."
  
  Boudreau ji yekî li yê din nêrî. "Hûn herdu jî çêtir e ku ez çu carî ji vir dernekevim. Sond dixwim ez ê we herduyan jî perçe bikim."
  
  "Wê xilas bike." Hayden temaşe kir ku Drake stûyê Maria Fedak diqelişe. "Zêde wextê wê tune."
  
  Boudreau mirovek hişk bû û rûyê wî girtî bû. "CIA dê zirarê nede xwişka min. Ew hemwelatiya Dewletên Yekbûyî ye."
  
  Naha Hayden bi rastî bawer kir ku yê dîn bi rastî jî ew fêm nekir. "Guh bide min, tu bastûrê dîn," wê got. "Em di şer de ne. Qralê Xwîn Amerîkî li ser axa Amerîka kuştin. Bi dehan kes revandin. Bi dehan.. Dixwaze vî welatî bi fîdyeyê bigire. Ew guh nade te û xwişka te ya bêhntengî!"
  
  Alicia tiştek li guhê xwe kir. Hayden talîmatan bihîst. Kînîmaka jî wisa kir.
  
  Drake jî wisa dike.
  
  Wî stûyê jinikê berda û çek ji qalikê wê derxist.
  
  Hayden diranên xwe ewqas hişk girêdidin ku demarên dora serê wê diqîriyan. Xwezaya zikê wê hema ew kir qîrîn û jê re got ku raweste. Fêra wê ji bo bîskekê şor bû, lê dûv re perwerdehiya wê dest pê kir, û jê re got ku ev şansê çêtirîn e ku ew neçar in ku Kovalenko bişopînin.
  
  Jiyanek ku bi sedan an bêtir xilas bike.
  
  Boudreau leystika hestan li ser rûyê wê ferq kir û ji nişka ve xwe li ber baran dît, îqna kir, destê xwe dirêj kir û giriya.
  
  "Wiha nekin. Ma tu newêrî vê yekê bi xwişka min a biçûk re bikî!"
  
  Rûyê Hayden maskek ji kevir bû. "Şansa dawî, kujer."
  
  "Qralê Xwîn xewnek e. Ji bo ku ez dizanim, ew dibe ku sorek sor be. Ew ji vî rengî hez dike."
  
  "Fêm kirin. Me biceribînin."
  
  Lê Boudreau pir dirêj kirêt e, pir dirêj kujer e. Û nefreta wî ya ji desthilatdaran dîwana wî kor kir. "Here cehennemê, keçik."
  
  Dilê Hayden ket, lê wê li ser zendê xwe li ser mîkrofonê xist. "Wê gulebaran bike."
  
  Drake çek rakir û li serê xwe xist. Tiliya wî li tetikê xist.
  
  Boudreaux bi tirs diqîriya. "Na! Padîşahê Xwîn li nav-"
  
  Drake hişt ku dengê hovane yê çekan hemû dengên din xeniqîne. Wî temaşe kir ku xwîn ji kêleka serê Maria Fedak diherike.
  
  "Oahuya Bakur!" Boudreaux qedand. "Ranga wî ya herî mezin li wir e..." Dema ku ew li erdê ket, li xwişka xwe ya mirî temaşe kir û li dîwarê xwînrêj li pişt xwe mêze kir. Wî matmayî mêze kir ku fîgurê bi cil û bergê xwe nêzî ekranê dibe heya ku ew bi tevahî tije dike. Paşê maskeya xwe jê kir.
  
  Rûyê Matt Drake sar bû, dûr, rûyê sêdarekî ku ji karê xwe hez dikir.
  
  Hayden lerizî.
  
  
  BEŞA SÎZZEM
  
  
  Matt Drake ji taksiyê derket û çavên xwe girt da ku li avahiya bilind a ku li ber wî xuya bû lêkolîn bike. Grey û nenaskirî, ew ji bo operasyonek veşartî ya CIA-yê bergek bêkêmasî bû. Ajanên herêmî neçar bûn ku bikevin nav garaja binerdê, di gelek qatên ewlehiyê re derbas bibin. Her kesên din, çi ajan û çi sivîl, ji derî ketin hundir û bi zanebûn xwe wek hedefên hêsan nîşan dan.
  
  Wî nefesek kûr kişand, hema hema hişyar bû, ji bo cara yekem ku tê bîra wî, û derî vekir ku yek kes dizivire. Bi kêmanî vê sazkirinê xuya bû ku ewlehiya wê ciddî digire. Li ber wî maseyek sade hebû, ku li wê derê bi dehan zilamên xirav rûniştibûn. Bê guman gelekên din temaşe dikirin.
  
  Ew li ser erdê qeşayê ya paqijkirî meşiya. "Hayden Jay li benda hevdîtina min e."
  
  "Navê te çi ye?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Xuyabûna stûyê cerdevan hinekî dihejiya.
  
  "Bicî".
  
  Zilam awirek da wî ku mirov dikare dema ku navdarek an girtiyek bibîne bikar bîne. Paşê bangek kir. Demek şûnda, wî Drake berbi asansorek berbiçav vekir. Miftê xist û pê da.
  
  Drake hîs kir ku asansor ber bi jor ve difire, mîna ku li ser pêçek hewayê be. Wî biryar da ku pir zêde nefikire ka dê çi biqewime, wî hişt ku bûyer li ser xwe bisekinin. Dema derî vebû, berê xwe da korîdorê.
  
  Li dawiya korîdorê komîteya silavkirina wî rawesta.
  
  Ben Blake û xwişka wî Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles li cihekî li paş rawesta. Wî Gulan nedît, lê paşê ew bi rastî jî hêvî nedikir.
  
  Dîmen lê şaş bû. Diviyabû ku Kennedy jî di nav de bû. Her tişt bêyî wê xerîb xuya dikir. Ew ji asansorê derket û hewl da ku bîne bîra xwe ku belkî ew jî heman hest dikin. Lê ma ew her şev di nav nivînan de radizên, bi çavên wê dinihêrin, gelo çima Drake ne li wir bû ku wê xilas bike?
  
  Ben paşê li ber wî rawesta û Drake, bêyî ku tiştek bêje, xort kişand nav destên xwe. Karin bi bextewarî li ser milê birayê xwe keniya û Hayden çû ser milê wî da ku destekê bide ser milê wî.
  
  "Me bêriya te kiriye".
  
  Wî bi bêhêvî ragirt. "Sipas ji were".
  
  "Ne hewce ye ku hûn tenê bimînin," Ben got.
  
  Drake gav paşde avêt. "Binêre," wî got, "giring e ku meriv tiştek rast bike. Ez mirovekî guherî me. Tu nikarî êdî xwe bispêre min, nemaze te, Ben. Ger hûn vê yekê fêm bikin, hûn hemî, wê gavê şansek heye ku em bi hev re bixebitin."
  
  "Ew ne ya te bû -" Ben rasterast çû ser pirsgirêkê, mîna ku Drake dizanibû ku ew dê bike. Karin, ecêb, destê aqil bû. Wê ew girt û ew kişand aliyekî, Drake rêyek zelal ber bi nivîsgehê ve li pişt wan hişt.
  
  Ew di nav wan re derbas bû, di rê de serî li Kînîmaka da. Alicia Miles bi çavên ciddî li wî nêrî. Di heman demê de yekî ku jê hez dike jî winda kir.
  
  Drake rawestandin. "Hê neqediyaye, Alicia, bi tu awayî. Divê ev bask ji holê bê rakirin. Ger ne wisa be, dibe ku ew dinyayê bişewitîne."
  
  "Kovalenko dê bi qîrînê bimire."
  
  "Heleluja".
  
  Drake di ber wê re derbasî odeyê bû. Du komputerên mezin li milê wî yê rastê rûniştin, dîskên hişk diqeliqin û dema ku daneyan digeriyan û bar dikirin. Li ber wê cotek pencereyên fîşekên berbi zemînê yên ku ber bi Miami Beach ve diçûn hebûn. Ji nişka ve wêneyê Wells ku xwe wek perîşan xuya dike û ji sekvanek sekvaniyê dipirse da ku ew cesedên çilmisî li wê derê bibîne, bala wî kişand.
  
  Vê ramanê ew fikir kir. Piştî kuştina Kennedy ev cara yekem bû ku ew bi hevgirtî li ser Welles difikirî. Wells di destê Alicia an May de mirinek tirsnak mir. Nizanibû kîjan, û nizanibû çima.
  
  Wî bihîst ku yên din li pey wî diçin. "Ji ber vê yekê ..." Wî bal kişand ser dîtinê. "Em ê kengê biçin Hawaii?"
  
  "Sibehê," Hayden got. "Gelek milkên me naha li Oahu kom bûne. Em giravên din jî kontrol dikin ji ber ku tê zanîn ku Kovalenko ji yekê zêdetir ranç heye. Bê guman, niha jî tê zanîn ku ew hostayê xapandinê ye, ji ber vê yekê em berdewam dikin li şopandina pêşengên din ên li herêmên cûda yên cîhanê."
  
  "Baş. Çavkaniyên Captain Cook, Diamond Head û Hell's Gate têne bîra min. Armanca we ev e?"
  
  Ben ew girt. "Pir pir, erê. Lê Cook li Kauai ket, ne li Oahu. Wî-" monolog ji nişka ve qediya. "Hmm, bi kurtî. Me tiştek nedîtî nedît. Xatirê te."
  
  "Ti peywendiyên rasterast di navbera Cook û Diamond Head de tune?"
  
  "Em li ser wê dixebitin". Karin hinekî parastinê axivî.
  
  "Lê ew li Yorkshire ji dayik bû," Ben lê zêde kir, astengiya nû ya Drake ceriband. "Hûn dizanin, Erdê Xwedê."
  
  Wusa dixuye ku Drake tewra nebihîst ku hevalê wî çi digot. "Ew çend dem li Hawaii derbas kir?"
  
  "Meh," Karin got. "Ew bi kêmî ve du caran vegeriya wir."
  
  "Dibe ku wî hingê serdana her giravê kir. Ya ku divê hûn bikin ev e ku têketinên wî kontrol bikin, ne dîroka an destkeftiyên wî. Divê em li ser wan tiştên ku ew bi wan ne navdar zanibin."
  
  "Ev e..." Karin sekinî. "Ew bi rastî watedar e."
  
  Ben tiştek negot. Karin neqediya bû. "Tiştê ku em dizanin ev e: Xwedayê agir, birûskê û volkanan a Hawayê jinek bi navê Pele ye. Ew di gelek çîrokên kevnar ên Hawaii de kesayetek populer e. Tê gotin ku mala wê li serê yek ji volkanên herî çalak ên cîhanê ye, lê ew li Girava Mezin e, ne li Oahu.
  
  "Ev hemî ye?" Drake bi kurtî pirsî.
  
  "Na. Dema ku piraniya çîrokan li ser xwişkên wê ne, hin efsaneyên Deriyê Pele vedibêjin. Dergeh ber bi agir û dilê volqanekê dibe - ev ji we re wekî dojehê ye?
  
  "Dibe ku ev metaforek e," Kinimaka bêyî ku bifikire got, paşê sor bû. "Belê, ew dikare bibe. Dizanin..."
  
  Alicia yekem bû ku keniya. "Şikir ji Xwedê re bi kêmanî kesek din xwedî hestek henekê ye." Wê pif kir, paşê lê zêde kir, "Bê sûcdar", bi dengekî ku nîşan da ku ew bi rastî ne xem e ku mirov çawa bi wê re mijûl dibin.
  
  "Deriyê Pele dikare kêrhatî be," Drake got. "Karê baş bidomînin. Serê sibê bibînin."
  
  "Ma tu nemînî?" Ben bi hêrs bû, eşkere hêvî dikir ku ew ê derfet hebe ku bi hevalê xwe re biaxive.
  
  "Na". Drake li pencereyê mêze kir dema ku tav li ser okyanûsê dest bi avabûnê kir. "Ez îşev cîhek heye ku ez bibim."
  
  
  BEŞA çardehan
  
  
  Drake bêyî ku li paş xwe binêre ji odeyê derket. Wekî ku dihat hêvîkirin, Hayden bi wî re hat ku ew bikeve asansorê.
  
  "Drake, hêdî hêdî. Ew baş e?"
  
  "Hûn dizanin ew baş e. We ew di weşana vîdyoyê de dît."
  
  Hayden destê wî girt. "Hûn dizanin ku ez çi dibêjim."
  
  "Ew ê baş bibe. Diviyabû ku ew baş xuya bikira, hûn wiya dizanin. Divê Boudreaux fikirî ku ew bi rastî ye.
  
  "Erê".
  
  "Xwezî min bidîta ku ew şikest."
  
  "Belê, yê ku wî kêran da min ez bûm, ji ber vê yekê min ew kêfxweş kir, bi xêra te."
  
  Drake ji bo qata yekem bişkojka pêl kir. "Divê xwişka wî jixwe bi ajanên we re be. Ew ê wê bibin nexweşxaneyê û wê paqij bikin. Xwîna sexte şeytanek e ku karê xwe bi xwe dike, hûn dizanin.
  
  "Boudreau tenê dîn bûye, heke ew gengaz be. Dema ku xwişka wî, sax rabû, - "Hayden serê xwe hejand. "Xwebûna dawî."
  
  "Plan kar kir. Ew ramanek deng bû, "Drake jê re got. "Me agahî girt. hêjayî wê bû."
  
  Hayden serê xwe hejand. "Dizanim. Ez tenê kêfxweş im ku maniac li pişt hespan e."
  
  Drake kete asansorê û li benda girtina deriyan ma. "Eger ji min re bûya," wî got dema ku Hayden ji ber çavan winda bû. "Min ê di hucreya wî de gule li baskê xwe bixista."
  
  
  * * *
  
  
  Drake bi taksiyekê çû Bulvara Biscayne û berê xwe da qada kirrûbirra Bayside. Zilamê ku jê re digot, dengek bêdeng, nebawer û bi tevahî ji karaktera wî, dixwest ku li derveyî Bubba Gump bicive. Drake bîskek henek bû û Hooters pêşniyar kir, cîhek ku belkî ji wan re guncantir bû, lê May tevdigere mîna ku wê nebihîstibe jî.
  
  Drake tevlî elaletê bû, guh da kêfa bi deng li dora xwe û xwe bi tevahî ji cihê xwe hîs kir. Gava ku wî tiştek ewqas ezîz winda kir, van mirovan çawa dikaribûn ew qas kêfxweş bibin? Çawa dikaribû xema wan nedikir?
  
  Qirika wî zuha bû û lêvên wî çikiyane. Barê li Bubba Gumpê lêxist. Dibe ku ew çend berî hatina wê binav bibe. Lebê, wî tu xeyalên; diviyabû ev raweste. Ger ew biçûya Hawaii ji bo nêçîra kujerê jina ku jê hez dikir bikira, ger ew ê li şûna ku bibe mexdûr tolhildanê bikira, diviyabû ev cara dawî bûya.
  
  Diviya bû.
  
  Dema ku Mai li ser wî qîriya, wî dixwest derî bikişîne. Ew li wir rast bû, xwe dabû stûnek ku şeş lingan ji min dûrtir bû. Ger ew dijmin bûya, ew ê niha miriya.
  
  Biryardariya wî ya ji bo zulm û tolhildanê bêyî baldarî û ezmûnek bê qîmet bû.
  
  Mai ber bi xwaringehê ve çû, Drake li pey wê çû. Wan li baroyê rûniştin û ji bo rûmeta gera xwe ya dahatû ya Hawaii ferman dan Lava Flows.
  
  Drake bêdeng ma. Wî çu carî Mai Kitano nerazî nedîtibû. Berê wî qet tirsa wê nedîtibû. Wî nikarîbû senaryoyek ku wê biqelişe.
  
  Û paşê dinya wî dîsa hilweşiya.
  
  "Kovalenko xwişka min, Chika, ji Tokyo revand. Gelek meh derbas bûn. Ji wê demê ve wê ew dîl girtiye." Mai nefesek kûr kişand.
  
  "Ez dizanim. Ez fêm dikim ku we çi kir, "Drake bi pistepist got. Ew eşkere bû. Malbat her tim pêşî bû.
  
  "Alavek wî heye."
  
  "Erê".
  
  "Ez hatim Dewletên Yekbûyî da ku wê bibînim. Ji bo dîtina Kovalenko. Lê heta ku te û hevalên te bi min re têkilî danî ez têk çûm. Ez deyndarê te me."
  
  "Me ew xilas nekir. Te kir."
  
  "We hêvî da min, we ez kirim beşek ji tîmê."
  
  "Hûn hîn jî beşek tîmê ne. Û ji bîr nekin ku hikûmetê çareseriyek din heye. Wê dev jê bernedin."
  
  "Heta ku yek ji wan hezkirek di dîl de tune be."
  
  Drake dizanibû ku çi hat serê jina Gates, lê tiştek negot. "Em ê li Hawaii, Mai hewceyê we bin. Ger em bixwazin vî zilamî bişkînin, em ê hewceyê çêtirîn bikin. Hikûmet vê yekê dizane. Ji ber vê yekê hûn, Alicia û yên din destûr dan ku derkevin."
  
  "Û hûn?"
  
  "Û ez".
  
  "Çi ji hezkiriyên te, Drake? Ma Padîşahê Xwîndar hewl dida ku qirkirina xwe pêk bîne?"
  
  Drake şanên xwe hejand. "Ew têk çû."
  
  "Û dîsa jî ew ê biceribîne."
  
  "Xwişka te ewle ye?" Ma ew hewceyê parastinek zêde ye? Ez hin kesan nas dikim-"
  
  "Ev lênêrînê ye, spas."
  
  Drake vexwarina bêserûber lêkolîn kir. "Piştre dê ev hemî li Hawaii bi dawî bibe," wî got. "Û naha ku me hema ew dît, ew ê zû be."
  
  Mai ji vexwarina xwe ya dirêj vexwar. "Ew ê amade be, Drake. Ev deh sal e plan dike."
  
  "Ev der welatê agir e," wî got. "Kovalenko û me yên mayî li wê hevkêşeyê zêde bikin, û ev cîh hema hema dikare biteqe."
  
  
  * * *
  
  
  Wî temaşe kir ku May ber bi parkkirinê ve çû û ber bi cihê ku wî difikirî ku dibe ku taksî be, çû. Jiyana şevê ya Miami bi tevahî geş bû. Alkol ne tenê navgîna serxweşbûnê ya berdest bû, û tevhevkirina şevên bêdawî, xweş, mêr û jinên bedew, û awazên dînamîk, ji bo bilindkirina moralê wî yê belengaz jî pir xebitîn.
  
  Wî quncikê zivirî û marîna li ber wî vebû - yatên ku ji bo cihê xwe şanaziyê dikin, qelebalix davêjin rê, xwaringeheke li hewaya vekirî tijî mirovên bedew ên ku guhê xwe nedidan tiştekî li dinyayê.
  
  Bi piranî spas ji kesên mîna Matt Drake re.
  
  Ew paş ve zivirî. Telefona wî ya desta bi wê melodiya dilşewat û awaz lêxist.
  
  Zû bişkojkê bitikîne. "Erê?"
  
  "Matt? Paş nîvro. Slav." Dengên xweş ên perwerdehiyek Oxfordê ew şaş kir.
  
  "Dal?" - wî got. "Torsten Dahl?"
  
  "Bicî. Kî din wek baş deng dide?"
  
  Drake ket panîkê. "Her tişt baş e?"
  
  "Xem neke hevalo. Li vî aliyê dinyayê her tişt baş e. Îzlanda mezin e. Zarok fantastîk in. Jin e... jin e. Rewşa Kovalenko çawa ye?
  
  "Me ew dît," Drake bi bişirîn got. "Hema hema. Em dizanin ku li ku binêrin. Niha hinek seferberî heye û divê em sibe li Hawaii bin."
  
  "Lhevderketî. Belê, sedema ku ez gazî dikim dibe ku ji we re bikêr be an jî nebe. Hûn dikarin ji bo xwe biryar bidin. Wekî ku hûn jî dizanin, lêgerîna Tirba Xwedayan bi baldarî berdewam dike. Tê bîra te çawa di kela Frey de ez bi zimanê xwe li ser qiraxa gora Odin sekinîm? Tê bîra te me çi dît?"
  
  Drake tirsa xwe ya tavilê bi bîr anî. "Bicî".
  
  "Ji min bawer bikin gava ku ez dibêjim ku em hema hema her roj xezîneyên ku ji vê yekê wekhev in an jî ji wan derbas dibin dibînin. Lê tiştekî dinyatir vê sibehê bala min kişand, bi taybetî ji ber ku ew te anî bîra min.
  
  Drake ket kuçeya teng da ku swêdî baştir bibihîze. "Min tîne bîra te? We Hercules dît?
  
  "Na. Lê me li ser dîwarên her cihê gorê nîşan dîtin. Ew li pişt xezîneyan veşartibûn, ji ber vê yekê ew di destpêkê de nedihatin dîtin."
  
  Drake kuxiya. "Nîşan?"
  
  "Wan wêneya ku te ji min re şandî li hev kirin."
  
  Drake bîskek girt, û paşê birûskê li dilê wî xist. "Payin. Wateya te mîna wêneyê ku min şandiye? Wêneyê zivirî ku me li ser cîhazên rêwîtiya demê dît?"
  
  "Min difikirî ku ev ê te bihêle, hevalê min. Erê, ev nîşankirin - an jî kulm, wekî ku hûn dibêjin.
  
  Drake bîskekê bê deng ma. Ger îşaretên di Gora Xwedayan de bi îşaretên ku wan li ser amûrên veguheztinê yên kevnar dîtine li hev bikin, wê hingê ev tê vê wateyê ku ew ji heman serdemê ne.
  
  Drake bi devê hişk peyivî. "Ev tê vê wateyê-"
  
  Lê Thorsten Dahl jixwe her tiştî fikiriye. "Ku xwedayan ji bo rêwîtiya demê amûr çêkirine. Ger hûn li ser wê bifikirin, ew têgihîştî ye. Ji tiştên ku me di gora Odin de dîtin, em dizanin ku ew hebûn. Niha em dizanin ku wan çawa derbasbûna demê manîpule kirin."
  
  
  BEŞA PANZDEHAN
  
  
  Padîşahê Xwîn li qiraxa rezerva xwe ya piçûk rawesta, temaşe kir ku çend pilingên wî yên Bengalê li dû kerekî piçûk ê ku ji bo wan hatibû berdan, diçûn. Hestên wî ji hev qut bûn. Ji aliyek ve, kêfa wî bû ku meriv xwedan û temaşekirina yek ji mezintirîn makîneyên kuştinê yên ku heya niha li ser gerstêrkê hatî afirandin. Ji aliyê din ve, êsîr girtina wan bû şerm. Wan çêtir heq dikir.
  
  Ne wek esîrên xwe yên mirovî. Tiştê ku ew ê bi dest bixin heq kirine.
  
  Boudreau.
  
  Padîşahê Xwîn dema ku wî bihîst ku çend kes li ser giyayê dimeşin zivirî. "Birêz Boudreau," wî rijand. "Girtina CIA çawa derbas bû?"
  
  Mêrik çend metre dûrî wî rawestiya, hurmeta ku jê re lazim bû da, lê bê tirs li wî mêze kir. "Zehmettir ji ya ku min xeyal dikir," wî qebûl kir. "Spas ji bo derxistina bêdeng."
  
  Qralê Xwîn sekinî. Wî pilingên li pişt xwe hîs kir, li dû kerên tirsiyane. Ker qîriya û reviya, bi tirsê ketibû ser xwe, nikarîbû bi mirina xwe re rû bi rû bimîne. Boudreau ne wisa bû. Qralê Xwîn hurmeteke diyar nîşanî wî da.
  
  "Ma Matt Drake ji te derbas kir?"
  
  "CIA ji ya ku min hêvî dikir bêtir jêhatî bû. Navê pêger".
  
  "Tu dizanî ku ger çeka min hebûya, mirina xwişka te dê sexte nebûya."
  
  Bêdengiya Boudreaux nîşan da ku ew fêm kir.
  
  Qralê Xwîndar got: "Dema çalakiyê hatiye." "Ji min re kesek hewce ye ku rançên din hilweşîne. Yên li Kauai û Girava Mezin. Hûn dikarin vê yekê ji bo min bikin?"
  
  Mirovê ku wî ferman da ku ji zindana heta hetayê xilas bû, ji nişka ve hêvî dît. "Ez dikarim vê bikim."
  
  "Divê hûn her rehînekê bikujin. Her mêr, jin û zarok. Tu dikarî wê bikî?"
  
  "Belê ezbenî".
  
  Qralê Xwînê xwe bera xwe da. "Tu bawer î?"
  
  "Tiştê ku hûn ji min bixwazin ez ê bikim."
  
  Qralê Xwîn hîç hestek dervî nîşan neda, lê kêfxweş bû. Boudreau şervan û fermandarê wî yê herî jêhatî bû. Baş e ku ew ewqas dilsoz ma.
  
  "Paşê here xwe amade bike. Ez li benda talîmatên we me."
  
  Zilamên wî Amerîkî bi rê kirin, û Padîşahê Xwîn îşaret kir ku merivek li paş xwe bisekine. Ew Claude bû, rêvebirê ranchê wî li Oahu.
  
  "Wekî ku min got, Claude, dem hatiye. Ma hûn amade ne, rast?"
  
  "Her tişt amade ye. Divê em heta kengê li ber xwe bidin?"
  
  "Hûn ê heta ku hûn bimirin bisekinin," Padîşahê Xwîn qîrîn. "Wê demê deynê te yê li min bê dayîn. Hûn beşek ji baldarîyê ne. Bê guman, ev tenê beşek piçûk e, lê fedakariya we hêja ye."
  
  Çavdêrê wî yê Oahu bêdeng ma.
  
  "Ma ew te aciz dike?"
  
  "Na. Na ezbenî."
  
  "Ev baş e. Û gava ku em bala wan li ser rançê bikin, hûn ê hucreyên girava herêmî vekin. Yê ku dê di Deriyê Dojehê re derbas bibe ez im, lê Hawaii dê bişewite."
  
  
  BEŞA ŞANZDEHAN
  
  
  Balafira taybet a CIA li bilindahiya sî û neh hezar metre difiriya. Matt Drake qeşa di qedeha xwe ya vala de gêr kir û qapaxa wîskiyeke din a miniature şikand. Ew bi tena serê xwe li pişta balafirê rûnişt, bi hêviya ku ew rêzê li tenêtiya wî bigirin. Lê awirên ji alîkî yên domdar û pistînên bi hêrs jê re digotin ku kamyona 'vegera bi xêr hatî' dê di demek nêzîk de li kêleka wî bikişîne.
  
  Û wîskî jî hîna dest pê nekiribû ser hişê min.
  
  Hayden li kêleka wî, Kinimaka li kêleka wê rûnişt. Tevî cewherê mîsyona wî, Hawaî ji vegera welatê xwe pir dilşad xuya bû. Malbata wî bi baldarî dihat parastin, lê dêwek herdem xweşbîn xuya bû ku pir pê bawer bû ku ew ê hîn jî şansê dîtina wan hebe.
  
  Hayden bi têlefoneke satelîtê bi Jonathan Gates re axivî. "Sê din? Bi tevayî bîst û yek girtî ne, ezbenî. Belê, erê, ez bawer im ji vê zêdetir jî hene. Û hîn cih tune ye. Sipas ji were".
  
  Hayden girêdan şikand û serê xwe daxist. "Ez êdî nikarim pê re biaxivim. Hûn bi zilamekî ku jina wî nû hatiye kuştin re çawa diaxivin? Hûn ê çi bibêjin?"
  
  Drake li wê temaşe kir. Demek derbas bû, lê paşê wê awira xwe ya xedar li wî zivirî. "Ez bibore, Matt. Ez nafikirim. Pir tişt diqewime."
  
  Drake serê xwe hejand û qedeha xwe av da. "Ma divê Gates betlaneyê neke?"
  
  "Rewş pir ne aram e." Hayden têlefonê da ser çoka xwe. "Di şer de, kes nikare bikeve paşiyê."
  
  Drake bi îroniyê keniya. "Min nefikirî ku Hawaii ew qas mezin bû."
  
  "Tu dibêjî, çima wan heta niha bi kêmanî yek ji ranşên wî nedîtine? Erê, ew ne tiştek mezin e. Lê gelek daristan, gir û newalên bêserûber hene. Dibe ku ranç jî kamûflajkirî ne. Û Qralê Xwîn ji me re amade ye. Wusa dixuye ku Washington difikire ku niştecîh dê ji hêza xebatê ya birêkûpêk bêtir alîkariya me bikin."
  
  Drake çavê xwe rakir. "Ecêb e, dibe ku ew rast in. Li vir dêwek hevalê me tê hundur."
  
  Mano kenê fireh û rihet da wî. "Ez bi rastî piraniya mirovên Honolulu nas dikim."
  
  Bûyerek xuya bû, û Ben Blake ji nişkê ve li kêleka wî xuya bû. Drake li zilamê ciwan nêrî. Piştî mirina Kennedy ev cara yekem bû ku wan rastî hevûdu dihat . Di nava wî de pêleke hestiyar rabû, ku wî zû veşart û bi vexwarina sîngek din veşart.
  
  "Ev hemî zû qewimî, heval. Min nikarîbû alîkarîya wê bikim. Wê ez xilas kirim, lê... lê min nekarî wê xilas bikim."
  
  "Ez te sûcdar nakim. Ew ne sûcê te bû."
  
  "Lê tu çû."
  
  Drake li Karin, xwişka Ben, ku bi çavên hêrs li birayê xwe dinihêrî, nêrî. Xuya ye ku wan li ser tevgera bêhiş a Ben nîqaş dikirin, û ew li dijî genim derket. Drake wîskiyeke din vekir û xwe li pişta kursiya xwe da, awira wî nelivî. "Nêzî hezar sal berê ez tevlî SASê bûm. Hêza herî şerker a cîhanê. Sedemek heye ku ew çêtirîn in, Ben. Di nav tiştên din de, ev ji ber ku ew mirovên zalim in. Bêbal. Kujer. Ew mîna Matt Drake ku hûn dizanin xuya nakin. An jî mîna Matt Drake, ku li hestiyên Odin digeriya. Ev Matt Drake ne di SAS-ê de bû. Ew sivîl bû."
  
  "Û niha?"
  
  "Heya ku Qralê xwînê sax be û Vendetta hîn jî heye, ez nikarim bibim sivîl. Ne girîng e ku ez çiqas xerab bibim."
  
  Ben li dûr nêrî. "Ez fêm dikim".
  
  Drake şaş bû. Ew nîvê xwe zivirî dema ku Ben rabû ser xwe û vegeriya cihê xwe. Dibe ku xortê ciwan dest bi mezinbûnê kiribû.
  
  Ger sê mehên dawîn ev pêvajo lez nekiriba, qet tiştek nedihat.
  
  Hayden lê temaşe kir. "Ew bi wê re bû, hûn dizanin. Dema ku ew mir. Ji bo wî jî zehmet bû."
  
  Drake daqurtand û tiştek negot. Gewriya wî teng bû û ew tişta ku wî dikaribû bike ew bû ku nekeve hêsiran. Hin zilamek ji SAS. Wîskî şopeke germ di qula zikê min de hişt. Piştî bîskekê jê pirsî: "Lingê te çawa ye?"
  
  "Diêşe. Ez dikarim bimeşim û heta birevim. Ez naxwazim çend hefteyên din bi Boudreau re şer bikim.
  
  "Heya ku ew di girtîgehê de be, hûn ê ne mecbûr bin."
  
  Tevliheviyê bala wî kişand. Mai û Alicia çend rêzan li pêş û li ser rêkê ji hev rûniştin. Têkiliya di navbera her du jinan de qet ji sarbûnê zêdetir nebû, lê tiştek wan herduyan aciz dikir.
  
  "We ji me tawîz da!" Alicia dest bi qîrînê kir. "Ji bo rizgarkirina xwişka xwe ya lanetkirî. Wekî din çawa dikarin otêlek bibînin?
  
  Drake ji ciyê xwe hejand û berê xwe da xwarê. Tişta paşîn ku di firînê de jê re lazim bû şerek di navbera du jinên herî kujer de bû ku wî nas kiribû.
  
  "Hudson li wê otêlê mir," Alicia giriya. "Wan ew gulebaran kir dema ku ... dema -" Wê serê xwe hejand. "Ev agahîya te bû, Kitano? Ez bang li we dikim ku hûn rastiyê bibêjin."
  
  Alicia ket hundir. Mai rabû ku li rûyê wê binêre. Herdu jin hema poz bi poz bûn. Mai paşde gav avêt da ku cîh ji xwe re çêbike. Dibe ku çavdêrek bêtecrube bifikire ku ev nîşana qelsiya keçika Japonî ye.
  
  Drake dizanibû ku ev nîşanek kujer bû.
  
  Leziya pêş. "Rawestan!"
  
  "Xwişka min hêjayî deh Hudsson e."
  
  Alicia giriya. "Niha ez ê wextê Gulanê bistînim!"
  
  Drake dizanibû ku May dê paşve neçe. Dê hêsantir bûya ku ji Alicia re bigota tiştê ku wê berê dizanibû - ku Hudson xwe berdabû - lê serbilindiya Mai Kitano destûr neda ku ew teslîm bibe. Alicia lê xist. Mai bersiv da. Alicia çû alîkî da ku bêtir cîh bide xwe. Mai êrîşî wê kir.
  
  Drake ber bi wan ve bazda.
  
  Alicia lêdanek kir, derket pêş û çengê xwe avêt rûyê May. Şervanê japonî nelivî, lê serê xwe hinekî zivirand, hişt ku derbe milîmetreyekê ji wê dûr bikeve.
  
  Mai bi tundî li rihên Alicia xist. Dengek bilind a bêhna revê hat, û Alîsya pişta xwe dayê û li ber qeşayê sekinî. Gulan pêş ve çû.
  
  Hayden rabû ser piyan, bi qîrîn. Ben û Karin jî li ser lingan bûn, her du jî meraq dikirin ku dê kî şer bi ser bikeve. Drake bi hêz ket hundir, May xiste nav kursiya li kêleka xwe û destê xwe di qirika Alicia de birrî.
  
  "Rawestan." Dengê wî mîna gorê bêdeng bû, lê tijî tirs bû. "Hevalê te yê mirî yê qehweyî bi vê yekê re tine ye. Û xwişka te jî." Wî bi çavê gulanê nêrî. "Kovalenko dijmin e. Dema ku ew bastûr bibe FUBAR, hûn dikarin her tiştê ku hûn dixwazin şer bikin, lê heya wê hingê xilas bikin."
  
  Alicia destê xwe zivirî. "Divê ew keçik ji ber tiştê ku kiriye bimire."
  
  Maî çavê xwe nebirî. "Te pir xerabtir kiriye, Alicia."
  
  Drake dît ku agir dîsa di çavên Alicia de gur dibe. Tekane tiştê ku dihate hişê wî ronî kir. "Li şûna ku hûn nîqaş bikin, dibe ku hûn ji min re vebêjin ka kîjan ji we bi rastî Wells kuşt. Û çima."
  
  Şer ji wan derbas bûye.
  
  Hayden rast li pişt wî bû. "Hudson bi karanîna amûrek şopandina teknolojiya bilind, Miles, hate şopandin. Hûn dizanin. Li vir kes ji awayê ku Mai amûrê xwe dayê ne kêfxweş e." Di dengê wê de pola hebû. "Nebêjin ka wê çawa ew girt. Lê tewra ez fam dikim ku çima wiya kir. Hin rayedarên payebilind ên hikûmetê niha di heman tiştî re derbas dibin. Kovalenko jixwe lîstika xwe ya dawî dilîze, û me bi zorê xwe gihand bingeha duyemîn. Û ger ku rijandin neyên mohrkirin-"
  
  Alicia giriya û vegeriya cihê xwe. Drake komeke din ji mînyaturan dît û berê xwe da xwarê ber bi ya xwe. Wî rasterast li pêş xwe nêrî, ku hîna nexwest bi hevalê xwe yê herî baş re dest bi axaftinê bike.
  
  Lê di rê de, Ben ber bi wî ve çû. "FUBAR?"
  
  "Li derveyî naskirinê qelişî."
  
  
  BEŞA HEVDEHTEM
  
  
  Berî ku ew dakevin, Hayden bangek wergirt ku Ed Boudreau ji zindanek CIA reviyaye. Qralê Xwîn navdêrek bikar anî û, li dijî xwestekên xwe, Boudreau di operasyonek bêserûber û bêaqil de derxist.
  
  "Hûn mirov qet tiştek fêr nakin," Drake jê re got, û ew şaş nebû gava ku wê di bersivê de tiştek bêje.
  
  Balafirgeha Honolulu di nav şebeqê de, her weha siwarbûna gerîdeya bilez a nav bajêr. Cara dawîn ew li Hawaii bûn, êrîşî mala Davor Babic kirin û kurê wî Blanca xistin lîsteya gumanbaran. Wê demê cidî xuya dikir.
  
  Piştre Dmitry Kovalenko xuya bû.
  
  Honolulu bajarekî qelebalix bû, ne mîna piraniya bajarên Amerîkî an Ewropî. Lê bi rengekî, ramana hêsan ku Waikiki Beach ne bêtirî bîst hûrdem dûr bû, ramanên Drake jî nerm kir.
  
  Bû êvar û hemû westiyabûn. Lê Ben û Karin israr kirin ku ew rasterast biçin avahiya CIA û bi tora herêmî ve girêdayî bin. Ew her du jî dilgiran bûn ku dest bi kolandina cihê kovarên Captain Cook bikin. Dema ku Drake ev bihîst hema bişirî. Ben her gav ji rind hez dike.
  
  Hayden kaxezan lezand û wan di demek kurt de xwe li nivîsgehek din a piçûk dît, mîna ya ku li Miami hiştibû. Cudahiya wê tenê ew bû ku ji pencereyê wan dikaribû otêlên bilind ên Waikiki, xwaringeha zivirî ya navdar Top of Waikiki û, ji dûr ve, seyrûsefera herî mezin a Oahu, volkana dirêj-nexewî ku bi navê Diamond Head tê zanîn, bibînin.
  
  "Xwedêyo, ez dixwazim li vir bijîm," Karin bi axînek got.
  
  "Ez bawer dikim," Kinimaka mir. "Her çend ez bawer im ku piraniya betlaneyan ji min zêdetir wext li vir derbas dikin."
  
  "Hey, hûn ne demek berê li Everglades bûn," Hayden bi ken got dema ku ew komputerên Ben û Karin bi pergala îmtiyazê ve girêda. "Û bi yek ji niştecihên herêmê re hevdîtin."
  
  Kinimaka bîskekê matmayî nêrî, paşê kenîya. "Mebesta te aligator e? Ew pir kêfxweş bû, erê."
  
  Hayden karê xwe qedand û li dora xwe nêrî. "Çawa li ser şîvek bilez û nivînek zû? Em serê sibê dest bi xebatê dikin."
  
  Deng û nalînên lihevkirinê hebûn. Dema ku May razî bû, Alicia çû. Drake berî ku berê xwe bide hevkarên xwe li wê nêrî. "Divê hûn hemî tiştek ku ez îro fêr bûm zanibin. Ez hest dikim ku ev yek ji agahdariya herî girîng e ku em ê her dem eşkere bikin." Wî sekinî. "Dahl duh bi min re têkilî danî."
  
  "Torsten?" Ben hejand. "Swêdiyê dîn çawa ye? Cara dawî ku min ew dît, li hestiyên Odin dinêrî."
  
  Drake qal kir ku tu kesî dev jê berneda. "Dema ku li gora Xwedayan digeriyan, wan nîşaneyên ku bi torgilokên ku me li ser cîhazên veguheztinê dîtin li hev kirin dîtin."
  
  "Bi domdarî?" - Hayden deng da. "Çawa hevgirtî?"
  
  "Ew tam eynî ne."
  
  Mejiyê Ben bi hemû hêza xwe dest bi xebatê kir. "Ev tê wê wateyê ku heman kesên ku Tirbe çêkirine jî amûr çêkirine. Ev dînbûn e. Teorî ev e ku xwedayan gorên xwe çêkirine û bi rastî ji bo mirinê radizên, di heman demê de bi tunebûna girseyî jiyanê dirêj dikin. Niha tu dibêjî wan jî amûrên rêwîtiya demê çêkirine?" Ben sekinî. "Bi rastî, ew watedar e -"
  
  Karin serê xwe hejand, li wî nihêrî. "Dînê. Bê guman, ev têgihîştî ye. Ji ber vê yekê di nav demê de geriyan, bûyeran manîpule kirin û qedera mirovan afirandin."
  
  Matt Drake bi bêdengî zivirî. "Ez ê sibê te bibînim."
  
  
  * * *
  
  
  Hewa şevê xweş bû, bi tropîkal germ bû, û bi qelsî bi Okyanûsa Pasîfîk ve çêdikir. Drake li kolanan geriya heta ku barek vekirî dît. Divê muşterî ji barên din ên li welatên din cuda be, ne wisa? Jixwe ew bihişt bû. Wê demê çima mehkûmên jiyana xwe hîn jî hewzê dilîstin, mîna ku ew xwediyê cîh bûn? Çima serxweşek li dawiya bar rûniştibû û serê xwe avêtibû paş? Çima zewaca herheyî ji hev cihê rûniştibûn, di cîhanên xwe yên piçûk de winda bûn, bi hev re lê tenê?
  
  Belê, hinek tişt cuda bûn. Alicia Miles li bar bû, vexwarinek ducar qedand. Drake li ser derketinê difikirî. Barên din jî hebûn ku ew dikaribû ji xemên xwe veşêre, û ger piraniya wan bi vî rengî xuya bikira, ew ê xwe li mala xwe hîs bikira.
  
  Lê belkî banga çalakiyê nêrîna wî hinekî guhertiye. Ew çû cem wê û rûnişt. Wê jî li jor mêze nekir.
  
  "Fak, Drake." Wê şûşeya xwe ya vala ber bi wî ve kişand. "Ji min re vexwarinek bikire."
  
  "Şûşê berde," Drake talîmat da barman û nîv qedeh Bacardi Oakheart ji xwe re rijand. Wî qedeha xwe bi tostê rakir. "Alicia Miles. Têkiliyek deh-salî ku neçû, ne? Û niha em xwe li bihuştê dibînin, di barekî de serxweş dibin."
  
  "Jiyan rêyek heye ku we bişkîne."
  
  "Na. SRT ev kir."
  
  "Bê guman ew ne alîkar bû."
  
  Drake ji alîkî ve li wê nêrî. "Gelo ev pêşniyarek dilsoz e? Ji te? Te çend ji wan xeniqîn?"
  
  "Ji bo rakirina tansiyonê bes e. Ne bi qasî ku ez hewce dikim."
  
  "Lê dîsa jî we tiştek ji wan mirovan re nekir. Li wî gundî. Ma tê bîra te jî? We destûr da ku leşkerên me lêpirsîna wan bikin."
  
  "Ez jî wek wan leşker bûm. Fermanên min hebûn."
  
  "Û paşê we berê xwe da yê ku bêtir pere da."
  
  "Min peywira xwe kiriye, Drake." Alicia ji nû ve rûma xwe tijî kir û şûşeyek bi hêz li maseyê xist. "Wext e ku meriv feydeyan werbigire."
  
  "Û binerin ku ew hûn gihîştin ku derê."
  
  "Tu dibêjî, binihêre ku ev em bi ku ve anîn, ne wusa?"
  
  Drake bêdeng ma. Em dikarin bêjin ku wî riya bilind girt. Her weha hûn dikarin bêjin ku wê riya nizm girt. Ne girîng bû. Bi heman windahiyan û heman paşerojê li heman cihî bi dawî bûn.
  
  "Em ê pêşî bi Vendettaya Xwîn re mijûl bibin. Û Kovalenko. Wê demê em ê bibînin ku em li ku ne." Alicia rûnişt û li dûr nihêrî. Drake meraq kir gelo Tim Hudson li ser hişê wê bû.
  
  "Em hîn jî hewce ne ku li ser Wells biaxivin. Ew hevalê min bû."
  
  Alicia dikeniya, mîna berê deng vedida. "Ew pîrê perver? Ew bi tu awayî ne hevalê we bû, Drake, û hûn pê dizanin. Em ê qala kaniyan bikin. Lê di dawiyê de. Wê demê dibe."
  
  "Çima?"
  
  Dengekî nerm li ser milê wî diherikî. "Ji ber ku wê gavê hewce dike ku bibe, Matt." Dengên nerm ên Gulanê bû. Wê bi rehetiyeke bêdeng ber bi wan ve çû. "Ji ber ku em hewce ne ku em pêşî vê yekê derbas bikin."
  
  Drake hewl da ku ji dîtina wê ecêbmayîna xwe veşêre. "Ma rastiya Wells bi rastî ew qas tirsnak e?"
  
  Bêdengiya wan got çi ye.
  
  Mai ket navbera wan. "Ez li vir im ji ber ku pêşengek min heye."
  
  "Çengel? Ji kê? Min digot qey Japonî şûna te girtin.
  
  "Ew fermî ye, wan ew kir." Di dengê Maî de notek dilşad hebû. "Bi awayekî nefermî bi Amerîkiyan re danûstandinan dikin. Ew dizanin ku girtina Kovalenko çiqas girîng e. Nefikirin ku hikûmeta min çavê dîtinê nîne."
  
  "Min xewn jî nedît." Alicia pif kir. "Ez tenê dixwazim bizanim ka te em çawa dîtin." Wê çakêtê xwe hejand, mîna ku bixwaze tîrêjê bavêje.
  
  "Ez ji te çêtir im," Mai got û niha dikeniya. "Û ew ji bo sê blokan tenê bar e."
  
  "Ev rast e?" Drake çikand. "Çiqas îronîk."
  
  Mai dubare kir: "Rêberek min heye." "Ma hûn dixwazin niha bi min re werin û wê kontrol bikin an hûn herdu jî pir serxweş in ku hûn lênihêrin?"
  
  Drake piştî saniyeyekê ji kursiya xwe derket û Alicia li dora xwe zivirî. "Rê nîşan bide, elfê piçûk."
  
  
  * * *
  
  
  Dûv re rêwîtiyek taksiyê ya kurt, ew li quncikek cadeyek mijûl bûn, guh dan Mai ku wan nûve dike.
  
  "Ev rasterast ji kesekî ku ez pê bawer im di Ajansa Îstixbaratê de tê. Rança Kovalenko ji aliyê çend kesên ku pê bawer e tê birêvebirin. Ew her gav wusa bû, her çend ew niha ji her demê bêtir ji wî re dibe alîkar ku ew dem hewce dike ku ... baş e, tiştê ku ew plan dike bike. Herçi jî, rança wî ya li Oahu ji aliyê zilamekî bi navê Claude ve tê birêvebirin.
  
  Mai bala wan kişand ser rêza ciwanên ku di deriyê kemer û ronahîkirî ya klûbek bilind re derbas dibin. "Claude xwediyê vê klûbê ye," wê got. Çirayên dibiriqîn reklama 'DJyên Zindî, Şûşeyên Taybet ên Îniyê û Mêvanên Taybet' kirin. Drake bi hestek nefes li dora girseyê nêrî. Ew nêzîkî hezar ji xortên herî bedew ên Hawaii-ê di nav dewletên cûda yên bêhêz de nîşan da.
  
  "Em dikaribûn piçekî xwe rawestînin," wî got.
  
  "Niha ez dizanim ku hûn hemî paqij bûne." Alicia li wî keniya. "Drake ya salek berê dê li tenişta du jinên germik ên ku ew niha pê re ne rawesta, bi herdu destên xwe çîpên wan bigirta û me bixista wir."
  
  Drake çavên xwe rijand, dizanibû ku ew ecêb rast bû. "Navê salên sî mirovî diguherîne," wî hejand, ji nişka ve giraniya windakirina Alison, kuştina Kennedy û serxweşiya domdar hîs kir. Wî karî awirek pola li herduyan bikşîne.
  
  "Lêgerîna Claude li vir dest pê dike."
  
  Ew di ber dergevan re derbas bûn, bibişirîn, û xwe di nav tunelek teng de ku bi çirayên dibiriqîn û dûmaneke sexte tije bû, dîtin. Drake ji bo demekî bêaqil bû û ew heya hefteyên bêhnvedanê dirêj kir. Pêvajoyên ramana wî şêlû bûn, reaksiyonên wî hê bêtir. Ew hewce bû ku zû zû bigire.
  
  Li dervayê tunelê eywanek fireh hebû ku çavê çûkan ji qada dansê re peyda dikir. Laş bi yekdengî bi rîtmên bassê yên kûr diçûn. Dîwarê li milê wan ê rastê bi hezaran şûşeyên araqê girtibûn û ronahiyê di prizmên biriqandî de ronî dikir. Bi dehan xebatkarên bar li ser lîstikvanan xebitîn, lêv dixwînin, guheztinê didin û vexwarinên xelet pêşkêşî klûbdarên xemsar dikin.
  
  Di her barekî din de heman tişt. Drake bi hinek îroniyê keniya. "Paş". Wî destnîşan kir, ne hewce ye ku di nav elaletê de veşêre. "Herêmek bi qaçaxî. Û li pişt wan perde hene."
  
  "Partiyên taybet," Alicia got. "Ez dizanim li wir çi diqewime."
  
  "Bê guman hûn dizanin." Mai bi qasî ku ji destê wê diçû bi vedîtina cîhê xwe mijûl bû. "Gelo li vir jûreyek paşîn heye ku tu carî neçûyî wir, Miles?"
  
  "Tu neçe wê derê, keçik. Ez li ser kedkarên we yên li Taylandê dizanim. Tewra ez ê yek ji vê yekê neceribînim."
  
  "Tiştê ku we bihîst, pir kêm hate hesibandin." Mai bêyî ku li paş xwe binêre dest bi derenceyên fireh kir. "Min bawer bike".
  
  Drake li Alicia mêze kir û serê xwe ber bi qada dansê ve hejand. Alicia ecêbmayî nihêrî, lê dûv re fêm kir ku ew niyeta wî heye ku kurtebirrek bigire û serî li deverek taybetî bide. Jinika ingilizi şanen xwe hilda. "Tu rê bi rê ve dibe, Drake. Ez ê te bişopînim."
  
  Drake ji nişka ve, rijandina xwînê ya bêaqil hîs kir. Ev şansek bû ku meriv nêzî kesek ku dibe ku cîhê Dmitry Kovalenko bizane. Xwîna ku wî heta niha rijandibû li gorî tiştê ku wî dixwest birijîne, tenê dilopek di deryayê de bû.
  
  Gava ku wan riya xwe di nav laşên dikenîn û terbûyî yên li ser qata dansê re derbas kir, yek ji wan kesan karî Alicia li dora xwe bizivire. "Hey," wî ji hevalê xwe re kir qîrîn, dengê wî bi zorê li ser rîtma lêdanê bihîst. "Ez tenê bi şens bûm".
  
  Alicia bi tiliyên xwe yên bêhêz li pleksa xweya rojê xist. "Tu carî bextê te nebû, kur. Tenê li rûyê xwe binêre."
  
  Wan zû pêş ve çû, guh neda mûzîka birûskê, laşên dihejiyan, xebatkarên bar ku di nav elaletê de paş û paş ve diçûn û bi tepsiyên ku bi awayekî nebaş li ser serê wan hatine hevseng kirin. Hevjînan bi dengekî bilind nîqaş dikirin, mêrik li stûnekê hatibû pêçandin û jinikê di guhê wî de diqîriya. Komek jinên navsalî dema ku di çemberekê de rûdiniştin û di destên wan de kevçîyên şîn û kevçîyên piçûk ên şîn, ter û pif dikirin. Li erdê maseyên nizm belav bûbûn, piraniya wan di bin sîwanan de bi vexwarinên bê tam tije bûn. Kes bi tenê nebû. Dema ku Mai û Alicia mirin, gelek ji mêran ducar kirin, ku pir aciz bûn ji hevalên keçên wan. Mai bi aqilane bala xwe neda. Alicia ew teşwîq kir.
  
  Ew gihîştin deverek têlgirtî, ku ji zêrê stûr pêk dihat û di navbera du stûnên têlên tûnc ên xurt de dirêj bûbû. Damezrandin wisa dixuye ku dê kes bi rastî du talankeran li her du aliyan neke.
  
  Naha yek ji wan bi kefa xwe derket pêş û bi nazdarî ji Mai xwest ku paşde gav bavêje.
  
  Keça japonî bi lez keniya. "Claude em şand ku em bibînin..." Ew sekinî, mîna ku difikire.
  
  "Pîlîpo?" Tîrêjê din bi lez peyivî. "Ez dikarim fêm bikim çima, lê ev zilam kî ye?"
  
  "Bedenparêz".
  
  Du xortên mezin mîna pisîkên ku mişkekê li quncikê xwe dixin li Drake nêrî. Drake bi berfirehî li wan keniya. Ji ber ku zaravaya wî ya îngilîzî guman çêdikir, wî tiştek negot. Alicia fikarên weha tune bû.
  
  "Ji ber vê yekê, ev Pilipo. Ew çawa ye? Ma em ê demek xweş derbas bikin an çi?"
  
  "Oh, ew herî baş e," çîvanokê yekem bi bişirînek bi hêrs got. "Gentleman Perfect"
  
  Yê diduyan li cilên wan dinihêrî. "Tu ne bi cil û berg î ji bo vê bûyerê. Ma hûn guman dikin ku Claude we şandiye?
  
  Di dengê Maî de tu şopa tinazê tune bû dema ku got, "Ez pir bawer im."
  
  Drake danûstendinê bikar anî da ku niçikên veşartî binirxîne. Derenceyek kurt ber bi platformek bilind ve ku li ser maseyek mezin rûniştî bû. Nêzîkî deh kes li dora maseyê rûniştî bûn, ku piraniya wan ew qas bi heyecan xuya dikirin ku wan vê dawiyê hin tozek cidî pif kiriye. Yên din tenê bi tirs û xemgîn xuya dikirin, jinên ciwan û çend xort, eşkere ne ku beşek ji koma partiyê ne.
  
  "Hey Pilîpo!" - qîrîn ê diduyan. "Ji bo te goştê teze!"
  
  Drake li pey keçan derket derenceyek kurt. Li vir pir bêdengtir bû. Heya nuha wî diwanzdeh merivên xirab ên bêkêmasî jimartin, yên ku îhtîmal e ku hemî çek hilgirtin. Lê gava ku wî diwanzdeh îcrakarên herêmî bi May, Alicia û xwe re dan ber hev, ew ne xem bû.
  
  Ew li pişt wan ma, hewil dida ku heta ku dibe bila bibe bala xwe nekişîne ser xwe. Armanc Pîlîpo bû û êdî çend metre jê dûr bûn. Vê klûbê şevê bi rastî dest bi hejandinê dikir.
  
  Pîlîpo li keçan mêze kir. Dengê qîrîna wî ya hişk di qirika wî de eleqeya wî nîşan da. Drake bi zirav dît ku destê wî dirêjî vexwarinê kir û ew paşve xist.
  
  "Ma Claude te şand?"
  
  Pîlîpo mirovekî kin û nazik bû. Çavên wî yên fireh û eşkere yekser ji Drake re got ku ev zilam ne hevalê Claude ye. Me hevdu jî nas nedikir. Ew bêtir kuçik bû, fîgurê klûbê. Consumables.
  
  "Ne rast". Mai jî ev yek fêm kir û di çavan de ew ji jinek pasîf veguherî kujerek ecêb. Tiliyên bêhiş ketibûn qirika her du mirovên herî nêzîk, û derbeke kûr ji pêş de, yê sisiyan ber bi jibîrkirinê ve bir û ji kursiya wî ket. Alicia xwe avêt ser maseya li tenişta xwe, li ser qûna xwe, lingên xwe li hewa bilind bû, û mêrê bi deqên stûyê diherikî bi lingê xwe bi hêz li rûyê xwe xist. Ew bi hovîtîya li tenişta xwe ket, herdu jî ji lingên wan xist. Alicia derket sêyemîn.
  
  Drake di berhevdanê de hêdî bû, lê pir wêrankertir bû. Zilamê Asyayî yê bi porê dirêj pêşî li ber xwe da û bi karanîna tevhevkirina jab û kulma pêşiyê pêş ve çû. Drake xwe da alîkî, lingê xwe girt û bi hêzeke mezin û ji nişka ve zivirî heta ku mêrik qîriya û ket, zivirî topa girî.
  
  Mirovê din kêrek derxist. Drake keniya. Berik ber bi pêş ve çû. Drake zendê girt, ew şikand û çek kûr xist zikê xwediyê wê.
  
  Drake çû.
  
  Bêbextên daliqandî ji sifrê reviyan. Ne girîng bû. Ew ê di derbarê Claude de tiştek nizanin. Yekane kesê ku dikaribû, wek ku dihat hêvîkirin, bi qasî ku pêkan bû di kursiya xweya çermî ya luks de xwe veşartibû, çavên wî ji tirsê bel bûbûn, lêvên wî bêdeng diçûn.
  
  "Pîlîpo." Mai xwe li ber wî da û destê xwe danî ser ranê wî. "Pêşî hûn pargîdaniya me dixwazin. Niha hûn wiya nakin. Ew dijwar e. Çi hewce dike ku bibe hevalê min?
  
  "Ez ... mêrên min hene." Pîlîpo bi hovîtî gestî dikir, tiliyên wî mîna yekî li ber narkotîka alkolê dilerizîn. "Herder".
  
  Drake rûbirûyî du bazên ku hema xwe gihandibûn serê derenceyan. Alicia li milê xwe yê rastê li stragglers şuştin. Muzîka dansê ya giran ji binî ve dihat. Cenazeyên di qonaxên cûrbecûr yên serxweşiyê de li seranserê qada dansê belav bûn. DJ tevlihev kir û ji temaşevanên dîl re qîr kir.
  
  "Claude tu neşand," qerfê duyemîn gazî kir, bi eşkere şok. Drake lingên nêrdewanê bikar anî da ku ber bi pêş ve bizivire û her du lingên wî li ser sînga mêrik biçînin, wî bi paş ve bişewitîne nav çala bi deng.
  
  Zilamek din xwe avêt ser gava paşîn û bazda Drake, destên xwe dihejandin. Îngîlîz derbek li rihên xwe girt ku dê mirovekî qelstir bixista xwarê. Diêşiya. Dijberê wî sekinî, li benda bandorê bû.
  
  Lê Drake tenê axînek kişand û lûtkeyek nêzik da, ji binê lingên xwe hejand. Bouncer ji erdê hat rakirin û di cih de ji ser hişê xwe çû. Dengê ku pê ket erdê bû sedem ku Pilipo bi awayekî xuya bazda.
  
  "Te tiştek got?" Mai neynûka xwe ya bêkêmasî ya qijkirî li ser çengê Hawayê yê bi stûyê nixumandî raxist. "Li ser mêrên xwe?"
  
  "Ma tu dîn î? Ma hûn jî dizanin xwediyê vê klûbê kî ye?"
  
  Mai keniya. Alicia piştî şandina çar cerdevan, bêzar û bêzar nêzî wan herduyan bû. "Xweş e ku divê hûn wiya bibêjin." Wê lingê xwe danî ser dilê Pîlîpo û bi hêz pê da. "Ev zilam, Claude. Ew li ku ye?"
  
  Çavên Pîlîpo wek fîşekên girtî li dora xwe geriyan. "Ez... nizanim. Ew qet nayê vir. Ez vê derê dixebitim, lê ez... Claude nas nakim."
  
  "Bêbext." Alicia di dilê Pilipo de xist. "Ji were".
  
  Drake bîskek girt da ku dora wan bişopîne. Her tişt ewle xuya dikir. Heya ku ew poz bi poz bi xwediyê klûbê re bû xwe davêje hundur.
  
  "Em wê distînin. Tu yekî bêqîmet î. Ez jî qebûl dikim ku hûn Claude nas nakin. Lê tu bi xwe bawer î ku tu kesekî ku wî nas dike nas dikî. Kesê ku dem bi dem serdana xwe dike. Zilamek ku piştrast dike ku hûn xwe di bin kontrolê de bihêlin. Niha-" Drake bi qirika Pilipo girt, hêrsa wî bi zorê veşart. "Tu navê vî kesî ji min re bibêjî. An jî ez ê serê te ji serê te bizivirim."
  
  Pistînên Pîlîpo heta vê derê jî nedihatin bihîstin, ku lêdanên birûskê ji ber dîwarên akustîk ên giran dihatin qutkirin. Drake serê xwe hejand bi awayê ku piling serê gazelek mirî dihejîne.
  
  "Çi?"
  
  "Buchanan. Navê vî mirovî Bûkan e."
  
  Dema ku hêrsa wî dest pê kir, Drake hişktir kir. "Ji min re bêje ka hûn çawa pê re têkilî daynin." Wêneyên Kennedy dîtina wî tije kirin. Wî bi zor hîs kir ku Mai û Alicia wî ji xwediyê klûbê dimirin dûr dixin.
  
  
  BEŞA HEJDEHEM
  
  
  Şeva Hawayê hê jî di nav şengalê de bû. Hê nîvê şevê bû dema Drake, May û Alicia bi dizî ji klûbê derketin û texsiyek parkkirî silav kirin. Alicia rêya reva wan bi kêfxweşî ber bi DJ ve meşiya, mîkrofona wî girt û bandora xwe ya çêtirîn stêrka rockê kir. "Silav Honolulu! Tu çawa dikî? Pir kêfxweş im ku îşev li vir im. Hûn pir xweşik in!" Dû re ew bi aramî çû, li dû xwe hezar texmîn li ser hezar lêvan hişt.
  
  Niha bi şufêrekî taksiyê re bi serbestî dipeyivîn. "Hûn difikirin ku ew ê çiqas dem bigire berî ku Pilipo Buchanan hişyar bike?" Alicia pirsî.
  
  "Bi şens, dibe ku ew ji bo demekê wî nebînin. Ew baş girêdayî ye. Lê eger ew bikin - "
  
  "Ew ê neaxive," Drake got. "Ew tirsonek e. Ew ê balê nekişîne ser vê yekê ku wî zilamê Claude zivirî. Ez ê deynê xwe deynim ser wê."
  
  "Dibe ku bouncer fasûlî birijîne." Mai bi bêdengî got.
  
  "Piraniya wan bêhiş in." Alicia keniya, paşê bi giranî got. "Lê sprite rast e. Dema ku karibin dîsa bimeşin û bipeyivin, ewê wek berazan biqîrin."
  
  Drake zimanê xwe kil kir. "Nalet, hûn herdu jî rast dibêjin. Hingê divê em bi lez bikin. Vê şevê. Ti çareyeke din nîne."
  
  Mai ji şofêrê taksiyê re got: Kolana Kukui ya Bakur. "Hûn dikarin me berdin nêzî morgê."
  
  Ajokarê taksiyê bi lez li wê nêrî. "Bi rastî?"
  
  Alicia bi bişirîneke rûkenî bala wî kişand. "Wê bihêle, pênc-o." Tenê ajotin."
  
  Şofêrê taksiyê tiştek mîna "Haole biqelişî", lê awira xwe zivirî ser rê û bêdeng ma. Drake difikirî ku ew diçin ku derê. "Ger ev bi rastî nivîsgeha Buchanan be, ne mimkûn e ku ew di vê demê de li wir be."
  
  Alicia pif kir. "Drakey, Drakey, tu bi têra xwe bi baldarî guhdarî nakî. Dema ku me di dawiyê de pê hesiya ku ew zilamê ehmeq, Pîlîpo, qirika wî di destên we de ew qas hişk bû ku morî bû, me dest bi rizgarkirina jiyana wî ya bêbext kir, û wî ji me re got ku Buchanan xwediyê xanî ye.
  
  "Xanî?" Drake gûrek kir.
  
  "Der barê karsaziyê. Hûn van bazirganan nas dikin. Li wir dijîn û xwarinê dixwin, li wir dilîzin, karên xwe yên herêmî ji wir birêxistin dikin. Rêbazê diparêze. Ew ê gelê xwe jî nêzî xwe bihêle. Ev partiyeke dijwar a bê rawestan e, mêro."
  
  "Kîjan dê bibe alîkar ku bûyerên li klûba şevê veşartî bimînin, ji bo na." Mai got dema ku taksî li morgê rawestiya. "Tê bîra me gava ku em ketin nivîsgeha wê magneta radestkirinê ya li Hong Kongê? Em bi lez dikevin hundir, em bi lez derdikevin. Divê wisa be."
  
  "Mîna dema ku em gihîştin wê derê li Zurichê." Alicia bi dengekî bilind ji Drake re got. "Hemû tişt ne li ser te ye, Kitano. Ne ewqas dûr."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden kete apartmana ku li avahiya CIA ya Honoluluyê hatibû dayîn û di şopa xwe de mir. Ben li benda wê bû, li ser nivînan rûniştibû û lingên xwe daliqandibû.
  
  Xort westiyayî xuya dikir. Çavên wî ji nihêrîna bi rojan li ekrana kompîturê bi xwîn bûbûn, û eniya wî ji ber tehlûkeya ew qas giran hinekî qermiçî xuya dikir. Hayden bi dîtina wî şa bû.
  
  Wê bi baldarî li dora odeyê nêrî. "Ma te û Karin di dawiyê de bencê naftê birî?"
  
  "Har, har. Ew malbat e." Wî weha digot qey nêzîkbûna wan tiştê herî eşkere ye. "Û ew bê guman riya xwe li dora komputerê dizane."
  
  "IQ-a asta genî dê di vê yekê de ji we re bibe alîkar." Hayden pêlavên xwe derxistin. Xalîçeya stûr di bin lingên wê yên êşdar de mîna balgeke kefxweş bû. "Ez bê guman piştrast im ku sibê hûn ê tiştê ku em hewce ne di rojnameyên Cook de bibînin."
  
  "Ger em bi tevahî karibin wan tespît bikin."
  
  "Her tişt li ser Înternetê ye. Tenê pêdivî ye ku hûn zanibin ku hûn li ku binihêrin."
  
  Ben li wê mêze kir. "Gelo... wisa hîs dike ku em li vir têne manîpule kirin? Pêşî ez Gorê Xwedayan dibînim, dûv re jî amûrên veguherînê. Em niha kifş dikin ku her du bi hev ve girêdayî ne. Û -" Ew sekinî.
  
  "Û çi?" Hayden li kêleka wî li ser nivînê rûnişt.
  
  "Alav dikarin bi rengekî bi Dergehên Dojehê ve werin girêdan," wî got. "Ger Kovalenko wan dixwaze, divê ew li wir bin."
  
  "Ew ne rast e". Hayden xwe nêzîkî xwe kir. "Kovalenko dîn e. Em nikarin îdia bikin ku fikrên wî fêm dikin."
  
  Çavên Ben xuya dikir ku ew zû ji bîr û ramanên xwe winda dibe û bi yên din re flortê dike. Dema ku wê serê xwe ber bi yê wî ve xwar, Hayden maç kir. Dema ku wî dest pê kir bi tiştek di bêrîka xwe de hejand, wê xwe vekişand.
  
  "Gava ku ew di zikê de derdikeve ez çêtir hîs dikim, Ben."
  
  "Eh? Na. Min ev xwest." Wî telefona xwe ya desta derxist, ekran guhart MP3 player û albûmek hilbijart.
  
  Fleetwood Mac dest bi strana "Nûçeyên Destê Duyemîn" ji gotegotên klasîk kir.
  
  Hayden ji şaşmayîna çavên xwe çikand. "Dînorok? Bicî?"
  
  Ben ew avêt ser pişta wê. "Hinek ji van ji ya ku hûn difikirin çêtir e."
  
  Hayden di awaza hevalê xwe de xemginiya binavûdeng ji bîr nekir. Wê mijara stranê, di sernavê de diyar e, ji bîr nekiriye. Ji ber heman sedemên ku Ben, ew kir ku li ser Kennedy Moore û Drake û her tiştê ku wan winda kiribû bifikire. Ne tenê wan herduyan hevalek mezin di Kennedy de winda kirin, lê mirina wê ya tund hemî hevalên Drake bi tenê dengê paşnavê kêm kir.
  
  Lê gava ku Lindsey Buckingham dest bi stranbêjiya li ser giyayê dirêj kir û karê xwe kir, rewş zû guherî.
  
  
  * * *
  
  
  Mai ji ajokarê taksiyê xwest ku li bendê bimîne, lê mêrik guh neda. Gava ku ew ji erebeyê daketin, wî motorê dest pê kir û çû, bi keviran re rijand.
  
  Alicia li wî nêrî. "Jerk".
  
  Mai îşaret bi xaçerêya li ber wan kir. "Mala Buchanan li milê çepê ye."
  
  Di bêdengiyeke xweş de meşiyan. Meh berê, Drake dizanibû ku ev ê çu carî nebe. Îro dijminekî wan yê hevpar hebû. Ew hemû ji dînbûna Qralê Xwîn dihejiyan. Û eger destûr bê dayîn ku ew azad bimîne, ew dîsa jî dikare zirarek giran bide wan.
  
  Bi hev re ew yek ji baştirîn tîmên cîhanê bûn.
  
  Dema ku milkê Buchanan derket ber çavan ew ji xaçerê derbas bûn û hêdî hêdî bûn. Cih bi ronahiyê tije bû. Perde xwar in. Derî vekirî bûn da ku muzîk li seranserê herêmê biherike. Dengê muzîka rapê heta li seranserê kolanê jî dihat bihîstin.
  
  "Cîranek model," Alicia şîrove kir. "Yek wusa - Ez ê tenê nêzîk bibim û pergala wan a stereo ya lanet bişkînim û bişkînim."
  
  "Lê pir kes ne wek we ne," Drake got. "Tiştê ku ev mirov pê pêş dikeve ev e. Di dilê wan de zorker in. Di jiyana rast de tivingan hildigirin û rehm û wijdan nînin."
  
  Alicia li wî keniya. "Hingê ew ê li hêviya êrîşek berfireh nebin."
  
  Mai pejirand. "Em zû dikevin hundur, em zû derdikevin."
  
  Drake fikirî ku çawa Qralê Xwîn fermana kuştina ewqas bêguneh da. "Werin em herin wan bixapînin."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden tazî û ter bû dema telefona wê ya desta lêxist. Ger ew ne dengê zengila îmzeya serokê wê, Jonathan Gates bûya, wê ew asteng bikira.
  
  Di şûna wê de, ew nalîn, Ben dûr xist, û bişkoka bersivê xist. "Erê?"
  
  Gates jî ferq nekir ku bêhna wê nemaye. "Hayden, ez ji bo saeta dereng lêborînê dixwazim. Hûn dikarin biaxivin?"
  
  Hayden tavilê vegeriya rastiyê. Dergeh bala wê heq dikir. Tirsa ku wî ji bo welatê xwe kişandibû ji hesta wî ya erkê wêdetir bû.
  
  "Bê guman, ezbenî."
  
  "Dmitry Kovalenko endamên malbata heşt senatorên Dewletên Yekbûyî, çardeh nûner û yek şaredarê dîl digire. Ev cinawir dê bi her awayî hewce bike, Jay, were darizandin. Hemû derfetên we hene."
  
  Têkilî qut bû.
  
  Hayden rûniştibû û li tariyê dinêrî, bêhna wê bi tevahî vemirî. Fikirên wê bi girtiyan re bû. Bêsûc dîsa êş kişandin. Wê meraq kir ku çend kesên din dê cefayê bikişînin berî ku Qralê Xwîn were darizandin.
  
  Ben li ser nivînê xwe ber bi wê ve kişand û bi tenê ew hembêz kir mîna ku wê dixwest.
  
  
  * * *
  
  
  Drake pêşî çû hundur û xwe di korîdorek dirêj de dît ku du derî ber bi çepê vebûn û li dawiyê metbexek vekirî. Zilam ji derenceyan daket jêr, çavên wî ji nişka ve bi şokê tije bûn dema ku wî dît ku Drake ket hundurê malê.
  
  "Çi-?"
  
  Destê Maî ji çavan zûtir diçû. Meriv saniyeyekê bi hewayê dikişand da ku hişyariyekê biqîre, û yê din bi xencereke piçûk di qirika xwe de ji derenceyan dadiket jêr. Gava ku ew gihîşt binê erdê, Mai karê xwe qedand û xencera xwe paşde hilda. Drake li korîdorê bar kir. Ew bi çepê zivirîn odeya yekem. Çar cot çavan ji sindoqên sade yên ku tê de teqemenî pak kiribûn, li jor nêrî.
  
  Teqîn?
  
  Drake tavilê C4 nas kir, lê wextê wî tune bû ku bifikire ji ber ku mêran çekên ku bi xemsarî hatine avêtin girtin. Mai û Alicia li dora Drake dans kirin.
  
  "Va!" Drake li yên herî bilez destnîşan kir. Alicia ew bi lêdaneke nebaş li gewhera wî xist. Ew ket xwarê, tiştek mir. Zilamê li ber Drake bi lez ber bi wî ve meşiya, xwe avêt ser masê da ku bilindî û hêza êrîşa xwe zêde bike. Drake laşê xwe di bin firrîna mêrik de zivirand, û dema ku ew daket, wî her du çokên wî ji paş ve xistin. Mêrik ji hêrsê qêriya û ji devê wî sûr difirî. Drake bi hemû hêz û quweta xwe ya hovane derbek axînek şikestî li serê serê xwe da.
  
  Mêrik bê deng hilweşiya.
  
  Li milê wî yê çepê, Mai du lêdan li pey hev da destpêkirin. Her du jî bi birînên di zikê wan de ducar bûn, surprîz li ser rûyê wan hatibû nivîsandin. Drake zû girtina mirinê bikar anî da ku yekî bêhêz bike dema ku Mai yê din xist.
  
  "Terikandin". - Drake hejand. Dibe ku ew nizanibin, lê ew dîsa jî mirovên Qralê Xwînê bûn. Ew bi şens bûn ku Drake bi lez bû.
  
  Ew vegeriyan korîdorê û daketin odeyek din. Gava ku ew ketin hundur, Drake metbexê dît. Ew tijî mêr bû, hemûyan li tiştekî li ser maseyeke nizm dinêrî. Dengên rapê ku ji hundur dihatin ew qas bilind bûn ku Drake hema li bendê bû ku ew derkevin ku wî bibînin. Mai bazda pêş. Wexta ku Drake ket jûreyê, wê berê xwe da zilamek û derbasî yê din bû. Zilamek bi rîh stûr bezî Drake, jixwe revolverek di destê wî de bû.
  
  "Hêvîyek bike-?"
  
  Perwerde di hunera şer de her tişt bû, û Drake ji wê yekê zûtir vegeriya ku siyasetmedarek bikaribe ji pirsek sereke dûr bixe. Di cih de, lingê xwe rakir, revolver ji destên mêrik qut, paşê derket pêş û li hewa girt.
  
  Çek zivirî.
  
  "Bi şûr bijî." Ew gulebaran kir. Zilamê Bûkan bi derbeyeke hunerî bi paş de ket. Mai û Alicia di cih de çekek din a avêtinê hildan dema ku kesek ji mitbaxê qîr kir. "Hey ehmeqan! tu çi dikî?"
  
  Drake keniya. Xuya ye ku di vê malê de dengê çekan nehatiye bihîstin. Baş. Ber bi derî ve meşiya.
  
  "Du," Wî pistî kir, û destnîşan kir ku cîhê li ber derî tenê cîhê manevrayê dide wan herduyan. Mai li pişt wê rûnişt.
  
  "Werin em van kûçikan tam bikin." Drake û Alicia derketin, gulebaran kirin, daristana lingên ku dora maseyê dorpêç kiribûn armanc.
  
  Xwîn rijandin û cenaze ketin erdê. Drake û Alicia ber bi pêş ve çûn, dizanibûn ku şok û heybet dê dijberên wan tevlihev bike û bitirsîne. Yek ji nobedarên Buchanan xwe avêt ser maseyek nizm û li Alicia xist û ew avêt aliyekî. Mai ket nav valahiyê, xwe parast, ji ber ku nobedar du caran tiliya xwe li wê xist. Mai her derbekê li eniya wê girt berî ku bi pistepistê xwe bi hêz li pira pozê xwe bixista.
  
  Alicia dîsa ket şer. "Min hebû."
  
  "Oh, ez bawer im ku te kir, canê min."
  
  "Min biteqîne." Alicia çekê nîşanî zilamên nalîn û girîn kir. "Yek din dixwaze biceribîne? Hm?"
  
  Drake li maseya nizm û naveroka wê nêrî. Pelên C4 di qonaxên cûda yên amadekirinê de rûxandin.
  
  Padîşahê Xwîn çi plan dikir?
  
  "Kîjan ji we Buchanan e?"
  
  Kesî bersiv neda.
  
  "Ji bo Buchanan peymanek min heye." Drake şanên xwe hejand. "Lê heke ew ne li vir be, wê hingê ez texmîn dikim ku em ê neçar bin ku hûn hemî gulebaran bikin." Wî zilamê herî nêzîk di zikê xwe de teqand.
  
  Dengê odê tije kir. Mai jî bi matmayî li wî dinêrî. "Met-"
  
  Ew li ser wê giriya. "Bê navan."
  
  "Ez Buchanan im." Zilamê ku pişta xwe dabû sarincoka mezin, dema ku zextek dijwar li birîna guleyê kir, gaza xwe girt. "Were mêro. Me zirar neda we."
  
  Tiliya Drake li ser tetikê teng kir. Ji bo gulebaran nekirin xwegirtinek mezin lazim bû. "Te ez êş nekim?" Xwe avêt pêş û bi qestî çoka xwe danî ser birîna xwînxwar. "Te ez êş nekim?"
  
  Xwînxwarinê dîtina wî tije kir. Xemgîniyeke bêserûber li mejî û dilê wî xist. "Ji min re bêje," wî bi hêrs got. "Ji min re bêje Claude li ku ye an jî, Xwedê alîkariya min bike, ez ê mejiyên we li seranserê vê sarincoka qeşeng bifirim."
  
  Çavên Bûkan derew nekirin. Tirsa mirinê nezaniya wî zelal kir. "Ez hevalên Claude nas dikim," wî qîrîn. "Lê ez Claude nas nakim. Ez dikarim bêjim hevalên wî. Belê, ez dikarim wan bidim te."
  
  Drake guhdarî kir dema ku wî du nav û cihên wan got. Scarberry û Peterson. Tenê gava ku ev agahdarî bi tevahî hate derxistin, wî tabloya tijî C4 nîşan da.
  
  "Tu li vir çi dikî? Ma hûn ji bo destpêkirina şer amade ne?"
  
  Bersiv ew şaş kir. "Belê, erê. Şerê Hawaii dê dest pê bike, mêr."
  
  
  BEŞA NEVZHAN
  
  
  Ben Blake çû nav ofîsa piçûk a ku bi xwişka xwe re parve kir da ku Karin li ber pencereyê rawesta bibîne. "Silav xwişk".
  
  "Slav. Tenê li vê binêre, Ben. Rojbûna rojê li Hawaii."
  
  "Divê em li peravê bin. Her kes ji bo hilatin û avabûna rojê diçe wir."
  
  "Oh, bi rastî? Karin bi sarkazmek piçûk li birayê xwe nêrî. "Te li Înternetê lê geriya, ne wusa?"
  
  "Belê, naha ku em li vir in, ez dixwazim ji vê cîhê gemar derkevim û bi hin niştecîhan re bibînim."
  
  "Bo çi?"
  
  "Min tu carî Hawaiyekî nedît."
  
  "Mano Hawayê lanetî ye, lal e. Xwedêyo, carinan ez meraq dikim gelo min her du şaneyên mejî yên mejî girtine.
  
  Ben dizanibû ku tu wateya destpêkirina şerekî hişmendiyê bi xwişka xwe re tune. Wî çend deqeyan heyranê wê dîmena spehî kir û berê xwe da derî da ku qehweya herduyan birijîne. Dema ku ew vegeriya, Karin jixwe komputerên wan boot dikir.
  
  Ben kulm li kêleka klavyeya wan danî. "Hûn dizanin ez li benda wê me." Destên xwe hejand. "Yanî ez li têketinên Captain Cook digerim. Ev karê detektîfek rastîn e ji ber ku em li tiştê veşartî digerin, ne li tiştê ku eşkere ye."
  
  "Em teqez dizanin ku li ser Înternetê ti girêdan tune ku Cook bi Diamond Head an Leahy re bi Hawaiyan ve girê bide. Em dizanin ku Diamond Head tenê yek ji rêze cone, hêlîn, tunel û lûlên lavayê ye ku di binê Oahu de dimeşin."
  
  Ben ji qehweya xwe ya germ xwar. "Em her weha dizanin ku Cook li Kauai, li bajarê Waimea ket. Waimea-ê ji bo kanyonek ku têra xwe matmayî dihêle ku bi Grand Canyon re hevrikiyê bike, binihêrin. Niştecihên Kauai peyva cîhê orîjînal ji bo serdana Hawaii-yê wekî xelekek dilşikestî li Oahu çêkirin. Li Waimea li kêleka muzexaneyek pir piçûk peykerek Cook heye."
  
  "Tiştek din em dizanin," Karin bersivand. "Mebest ev e ku têketinên Captain Cook li vir rast in." Wê li komputera xwe xist. "Online".
  
  Ben axînek kişand û dest bi kovara yekem a berfireh kir. "Bila şahî dest pê bike." Wî guhên xwe girêda û pişta xwe da kursiya xwe.
  
  Karin li wî nêrî. "Vemirîne. Ma ev dîwarê xewê ye? Û pêvek din? Rojekê, birayê piçûk, hûn ê neçar bimînin ku van şopên nû tomar bikin û dev ji navûdengê pênc hûrdeman berdin."
  
  "Ji min re nebêje ku tu wextê xwe winda dikî, xwişk. Em hemû dizanin ku hûn di vê yekê de hosta ne."
  
  "Ma hûn ê dîsa vê yekê bînin ziman? Niha?"
  
  "Pênç sal derbas bûn." Ben muzîka xwe bilind kir û li ser komputera xwe sekinî. "Pênç salên wêraniyê. Nehêlin tiştê ku wê hingê qewimî, deh din xera bike."
  
  
  * * *
  
  
  Drake, May û Alicia bêyî xew û bi bêhnvedana hindiktirîn dixebitin, biryar dan ku navberek kurt bavêjin. Drake bi qasî saetekê piştî hilbûna rojê ji Hayden û Kinimaka têlefonek wergirt. Bişkoka lalbûnê zû ev pirsgirêk çareser kir.
  
  Wan li Waikiki odeyek kirê kirin. Ew otêlek mezin a li ser tekeran bû, bi geştyaran tijî bû, astek bilind a nenasbûnê dida wan. Wan zû li Denny's ya herêmî xwar, paşê berê xwe dan otêla xwe, li wir ew bi asansorê birin odeya xwe ya li qata heştan.
  
  Carekê hundur, Drake rehet bû. Wî feydeyên xwe bi xwarin û bêhnvedanê dizanibû. Ew li ser kursiyek hêsan a li ber pencereyê xwe girêda, ji awayê ku tava zelal a Hawayê di pencereyên fransî de li ser wî dişuştin, kêfa xwe digirt.
  
  "Hûn her du dikarin li ser nivînê şer bikin," wî bêyî ku li dora xwe bizivire mir. "Kesek alarm ji bo saet du du dan."
  
  Bi wê yekê re, wî hişt ku ramanên xwe birevin, ji ber zanîna ku wan navnîşana du zilamên ku bi qasî ku ji destê wan tê nêzî Claude bûn, piştrast bû. Aştiya ku zanibû ku Claude rasterast berbi Qralê Xwînê ve hate rêkirin.
  
  Ji zanîna ku tenê çend saet ji tolhildana bi xwîn re mabûn rehet be.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden û Kinimaka serê sibê li Midûriyeta Polîsan a Honoluluyê derbas kirin. Di nûçeyê de hat gotin ku hin 'hevalên' Claude bi şev hatine tasfiyekirin, lê nûçeyek rast tune. Xwediyê klûbê, bi navê Pilipo, pir hindik got. Gelek ji bouncers wî bi dawî li nexweşxaneyê. Di heman demê de xuya bû ku vîdyoya wî bi mûcîzeyî tarî bû dema ku zilamek û du jinan berî nîvê şevê êrîşî wî kirin.
  
  Li vê yekê li deverek li navenda bajêr, ku bêtir hevkarên naskirî yên Claude tê de, gulebaranek bi xwîn zêde bikin. Dema ku efserên çekdar hatin cihê bûyerê, tenê xaniyek vala dîtin. No mêr. Hejmara telefonê tune. Tenê xwîn li erdê û maseya mitbaxê, ku li ser wan şopên C4 dema toz dibarandin, hatin dîtin.
  
  Hayden Drake ceriband. Wê hewl da ku gazî Alicia bike. Wê Mano kişand aliyekî û bi hêrs di guhê wî de piste. "Lanet li wan bike! Ew nizanin ku piştgiriya me heye ku em wekî ku em rast dibînin tevbigerin. Divê zanibin."
  
  Kînîmaka şanên xwe hejand, milên wî yên mezin rabûn û daketin. "Dibe ku Drake naxwaze bizanibe. Ew ê bi awayê xwe, bi piştgirî an bêyî piştgirîya hukûmetê, bike."
  
  "Niha ew bar e."
  
  "An tîrek jehrî ku rasterast di dil de difire." Kinimaka bişirî gava ku serokê wî li wî dinêrî.
  
  Hayden demekê şaş ma. "Çi? Ev gotin ji stranekê yan tiştekî din in?"
  
  Kinimaka aciz bû. "Ez wisa nafikirim, serok. Ji ber vê yekê," wî li polîsên kombûyî nêrî, "polîs li ser Claude çi dizane?"
  
  Hayden nefesek kûr kişand. "Ne ecêb e ku pir hindik in. Claude xwedêgiravî çend klûbên ku dibe ku beşdarî çalakiyên neqanûnî bibin an jî nebe. Ew di lîsteya çavdêriya polîsan de ne bilind in. Ji ber vê yekê xwediyê wan yê bêdeng nenas dimîne."
  
  "Bi her tiştê ku, bê guman, ji hêla Kovalenko ve hatî sêwirandin."
  
  "Bê guman. Ji bo sûcdarek ku çend caran ji cîhana rastîn were derxistin her dem sûdmend e."
  
  "Dibe ku Drake pêşveçûnê dike. Ger ne wisa bûya, ez difikirim ku ew ê bi me re bûya."
  
  Hayden serê xwe hejand. "Em hêvî dikin ku ew wusa be. Di vê navberê de, divê em çend şêniyên herêmê şok bikin. Û divê hûn bi her kesê ku hûn dizanin re têkilî daynin ku dikarin alîkariya me bikin. Kovalenko jixwe xwîngermek çêkiriye. Ez nefret dikim ku bifikirim ka ev hemî dikare çawa biqede."
  
  
  * * *
  
  
  Ben herî baş hewl da ku bala xwe bilind bike. Hestên wî tevlihev bûn. Bi mehan bû ku jiyana wî normal bû. Berî têkiliya Odin, ramana wî ya serpêhatî ev bû ku koma rocka xwe ya nûjen The Wall of Sleep ji dê û bavê xwe veşarî bimîne. Ew mirovekî malbatê bû, nêrgizanek dilnizm û ji bo her tiştê teknîkî jêhatî bû.
  
  Niha wî şer dît. Wî dît ku mirov têne kuştin. Ji bo jiyana xwe şer dikir. Hevala hevalê wî yê herî baş di destê wî de mir.
  
  Veguherîna di navbera cîhanan de ew ji hev qetand.
  
  Zexta ku bi hevala xwe ya nû, ajanek CIA ya Amerîkî re ye, lê zêde bike, û ew qet şaş nebû ku xwe dişoxilîne.
  
  Ne ku wî qet ji hevalên xwe re got. Malbata wî, erê, wî dikaribû ji wan re bigota. Lê Karin hîn ji bo vê yekê ne amade bû. Û pirsgirêkên wê hebûn. Wî tenê jê re gotibû ku piştî pênc salan divê ew biçûya, lê wî dizanibû ku heke heman tişt were serê wî, dê jiyana wî ya mayî xera bike.
  
  Û endamên mayî yên Dîwarê Xewê bi berdewamî jê re nivîsan didan. Tu li ku derê yî, Blakey? Em ê îşev li hev bicivin? Qe nebe ji min re binivîsîne ehmeq!Wan şopên nû ji bo tomarkirinê amade bûn. Ew xewna wî ya lanet bû!
  
  Niha tiştê ku wî şikestineke mezin daye di bin tehdîdê de ye.
  
  Ew li ser Hayden difikirî. Dema ku dinya ji hev belav dibû, wî her gav dikaribû ramanên xwe li ser wê bizivirîne, û her tişt dê hinekî hêsantir bibe. Hişê wî çû. Wî berdewam kir ku di nav rûpelên pirtûkek serhêl de ku yekî ji nivîsarên xwe yên Cook transkrîbe kiribû.
  
  Hema bêriya wî kir.
  
  Ji nişka ve, li wir, di nav raporên hewayê de, navnîşên dirêjahî û dirêjahî, û hûrguliyên kurt ên ku ji ber nexwarina goştê goştê xwe yê rojane hatine ceza kirin û yê ku di nav qalikê de mirî hate dîtin, navgînek kurt li Deriyê Pele xuya bû.
  
  "Xwişk". - Ben xwe hilanî. "Ez difikirim ku min tiştek dît." Wî paragrafek kurt xwend. "Wey, ev çîroka zilamekî ya rêwîtiya wan e. Ma hûn ji bo vê yekê amade ne?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake di dema vekirina çavên xwe de ji xewa sivik çû şiyarbûnê. Mai li pişt wî bi paş û paş ve diçû. Wusa dixuye ku Alicia di serşokê de bû.
  
  "Em heta kengî li derve man?"
  
  "Nod deqeyan bidin an bigirin. Li vir, vê yekê kontrol bikin." Maî yek ji wan fîşekên ku ji Bûkan û zilamên wî birin avêtin wî.
  
  "Pûan çi ye?"
  
  "Pênc revolver. Her tişt baş e. Du qalibên 38 û sê 45. Hemî bi kovar ji sê çaran tijî ne."
  
  "Ji têra xwe bêtir". Drake rabû ser xwe û dirêj kir. Wan biryar da ku ew îhtîmal e ku bi dijberek cidîtir re rûbirû bibin - mirovên nêzî Claude - ji ber vê yekê hilgirtina çekan mecbûrî bû.
  
  Alicia bi porê şil ji hemamê derket, çakêtê xwe kişand. "Amade ne ku derkevin?"
  
  Agahiyên ku wan ji Buchanan wergirtin ev bû ku hem Scarberry û hem jî Peterson xwediyê firotgehek gerîdeya biyanî li derûdora Waikiki bûn. Bi navê Exoticars, ew hem firotgehek û hem jî dikanek tamîrkirinê bû. Wî her weha piraniya celebên otomobîlên bilind-end kirê kir.
  
  Drake difikirî ku serpêhatiyek pir bikêrhatî. Bê guman ji bo veşartina hemî celeb çalakiya sûcdar hatî çêkirin. Scarberry û Peterson bê guman nêzî serê zincîra xwarinê bûn. Claude dê paşê be.
  
  Li texsiyek siwar bûn û navnîşana firoşgehê dan ajovan. Nêzîkî bîst deqîqe dûr bû.
  
  
  * * *
  
  
  Ben û Karin ji xwendina kovara Captain Cook şaş dimînin.
  
  Dîtina bi çavên kesek din bûyerên ku berî dused sal berê bi kaptanê deryaya navdar re qewimîn pir balkêş bû. Lê xwendina hesabê rêwîtiya tomarkirî lê dîsa jî pir veşartî ya Cook di binê volkana herî navdar a Hawaii de hema hema pir zêde bû.
  
  "Eceb e". Karin kopiya xwe ya li ser ekrana kompîturê gerand. "Tiştê ku hûn pê nizanin pêşbîniya birûskî ya Cook e. Ji bo tomarkirina keşfên xwe ji hemû deveran mirov bi xwe re birin. Scientists. Botanists. Artists. Binêre-" Wê li ekranê xist.
  
  Ben xwe xwar kir ku rismê nebatê yê bi nazik hatî çêkirin bibîne. "Xwînsar".
  
  Çavên Karin dibiriqîn. "Ev mezin e. Van nebatan nehatin keşfkirin û belgekirin heya ku Cook û ekîba wî ew tomar kirin û bi van xêzkirin û ravekirinên fantastîk vegeriyan Îngilîstanê. Wan nexşeya cîhana me, van mirovan xêz kirin.Wan peyzaj û xetên peravê bi awayê ku em ê îro bi hêsanî wêneyan bikişînin boyax kirin. Lê bifikire".
  
  Dengê Ben ji heyecana wî re xiyanet kir. "Dizanim. Dizanim. Lê guh bidin vê-"
  
  "Wey". Karin di çîroka xwe de bû. "We dizanibû ku yek ji ekîba Cook William Bligh bû? Mirovê ku bû kaptanê Bounty? Û ku serokê Amerîkî yê wê demê, Benjamin Franklin, peyamek ji hemî kaptanên xwe yên deryayê re şand ku Cook bi tenê bihêlin, tevî ku Amerîkî wê demê bi Ingilizan re şer dikirin. Franklin jê re digot "hevalê hevpar ê mirovahiyê."
  
  "Xwişk". - Ben hejand. "Min tiştek dît. Bibihîzin - ketina bejahiyê li Owhihi, Hawaii, li nêzî xala herî bilind a giravê hate çêkirin. 21 pileyan 15 deqeyan firehiya bakur, 147 pileyî dirêjahiya bakur, 48 deqeyan rojava. Bilindahî 762 metre. Em neçar man ku li nêzî Lihî lenger bavêjin û derkevin bejê. Niştecihên ku me bi kar anîn dixuya ku ew ê ji bo şûşeyek rûmê çîpên ji ser pişta me biçirînin, lê bi rastî hem tehemûl û hem jî zana bûn."
  
  "Guhertoya kurtkirî bide min," Karin kişand. "Bi Îngilîzî".
  
  Ben li wê giriya. "Xwedêyo, keç, Indiana Jones te li ku ye?" Lûka Skywalkerê te? Tenê hîsa te ya serpêhatiyê tune. Ji ber vê yekê vebêjerê me, zilamek bi navê Hawksworth, bi Cook, şeş deryavanên din û çend kesên xwecihî re derketin rê da ku li çi bigerin. xelkên xwecihî jê re digotin Deriyê Pele ". Ev yek bêyî agahiya padîşahê herêmî û bi rîskek mezin pêk hat. Ger wan pê bizaniya, dê padîşah hemû bikuşta. Hawaiyan ji Deriyê Pele re rêz girtin. Rêberên xwecihî daxwaza mezin kirin. xelat."
  
  "Divê ku Deriyê Pelé bibe sedema dilgiraniyek cidî ji bo Cook ku xetereyek wusa bigire," Karin destnîşan kir.
  
  "Belê, Pele xwedayê agir, birûskê, ba û volkanan bû. Dibe ku xwedawenda hawayî ya herî populer. Ew nûçeyek mezin bû. Piraniya efsaneya wê li dora wê serweriya okyanûsan bû. Awayê ku Hawaiyiyan li ser wê peyivîn dibe ku bala Cook kişandibe. Û dibe ku ew merivek qure bû ku di rêwîtiyek mezin a keşfê de bû. Ew ê netirse ku padîşahê herêmî aciz bike."
  
  "Mirovek mîna Cook dê ji pir netirse."
  
  "Tam. Li gorî Hawksworth, niştecihên herêmê ew bi rêgezek tarî di binê dilê kûr a volqan de birin. Dema ku çira hatin û, wek ku Gollum digot, çend zivirînên dijwar hatin girtin, hemî sekinîn û matmayî li Deriyê Pele mêze kirin.
  
  "Weirdo. xêzkirinek heye?
  
  "Na. Hunermend ji ber vê gerê li paş ma. Lê Hawksworth tiştên ku wan dîtine vedibêje. Kevanek mezin a ku ew qas bilind difiriya ku xwe gîhand jor çerxa herî jor a agirê me. Çarçoveya destçêkirî ku bi sembolên piçûk ve hatî xemilandin. Li her alî deq, du tiştên piçûktir winda ne. Heyranê bêhna me girt û me bi rastî lê nêrî heya ku navenda tarî dest pê kir çavê me bikişîne.
  
  "Ji ber vê yekê, di ruhê hemî mirovan de, wateya wî ev e ku wan tiştê ku lê digeriyan dîtin, lê dûv re fêm kirin ku ew bêtir dixwazin." Karin serê xwe hejand.
  
  Ben çavên xwe li wê gerand. "Ez difikirim ku mebesta we ev e, di ruhê hemî maceraperestan de, wan bêtir dixwest. Lê tu rast dibêjî. Deriyê Pele tenê ew bû. Dergeh. Diviya bû ku rê li cihekî bigire."
  
  Karin kursiya xwe kişand. "Niha ez meraq dikim. Ev ber bi ku ve çû?
  
  Wê gavê telefona desta ya Ben lêxist. Li ekranê nêrî û çavên xwe gerandin. "Dayik û Bav".
  
  
  BEŞA BÎSTEM
  
  
  Mano Kinimaka ji dilê Waikiki hez dikir. Li Hawaii ji dayik bû û mezin bû, wî zarokatiya xwe ya zû li Kuhio Beach derbas kir berî ku malbata wî drav berhev bike û çû perava bakur a bêdeng. Surfing li wir pola cîhanî bû, xwarin jî dema ku hûn li derve xwarinê dixwarin jî otantîk bû, jiyan bi qasî ku hûn xeyal dikirin belaş bû.
  
  Lê bîranînên wî yên destpêkê yên bênavber ên Kuhio bûn: peravê spehî û luausên belaş, barbekûyên peravê yên Yekşemê, surfingek hêsan, niştecîhên xwezayê xweş û spehîtiya şevê ya ava tavê.
  
  Naha, gava ku ew li Kuhio Avenue û dûv re jî Kalakaua ajot, wî bala xwe da tiştên kevn û destdirêj. Ne tûrîstên rûbirû ne. Ne niştecîhên xwe yên sibehê ava Jamba hildigirin. Nêzîkî Royal Hawayê jî qeşafiroşek tune. Ew meşaleyên reş ên dirêj ên ku wan her şev pêdixistin, kompleksa kirrûbirrê ya nuha hema hema vala bû ku wî carekê giriyabû, dikeniya bi nîşana hişyariyê ya sade ya bi şeklê A-yê ku yek ji rêbendên ku digot: Ger tu ne Spider-Man î, pira girtî ye, ew qas hêsan e. Ji ber vê yekê Hawaiian.
  
  Ew di ber dikana kevn a Lassen re derbas bû, cihê ku wî carekê li tabloyên wan ên spehî û otomobîlên fantastîk temaşe kiribû. Niha çûye. Zarokatiya wî ya zû bi dawî bû. Ew derbasî navenda danûstendinê ya Gundê King bû, ku diya wî carekê jê re got ku berê rûniştina King Kalakaua bû. Wî ji qereqola polîsê herî xweş a cîhanê re derbas kir, ya rast li ser Waikiki Beach di bin siya bi sedan tabloyên surfê de. Û ew di ber peykerê nehilweşînî yê Duke Kahanamoku re derbas bû, ku wek her car bi leyizên teze hatibû pêçandin, ya ku wî lê dinihêrî dema ku ew kurekî piçûk bû û mîlyon xewn di serê wî de dizivirîn.
  
  Malbata wî êdî dor saet di parêzê de bû. Ew ji hêla Mareşalên Dewletên Yekbûyî yên bilind û Marînên şikestî ve hatin şopandin. Mala malbatê vala bû, ji bo qatilan wek kemîn dihat bikaranîn. Ew bi xwe mirovekî nîşankirî bû.
  
  Hayden Jay, heval û serokê wî yê herî baş, li tenişta wî li ser kursiya rêwiyan rûnişt, belkî tiştek ji rûyê wî dît ji ber ku wê tiştek negot. Ew bi kêrê birîndar bû, lê niha hema hema sax bûye. Kesên li dora wî hatin kuştin. Colleagues. Hevalên nû.
  
  Û va ye, vegeriya mala xwe, cihê zarokatiya xwe. Bîranînên wî tijî kirin mîna hevalên dirêj ên winda yên ku dixwazin bi wî re ji nû ve werin girêdan. Bîranîn ji her kolanê ew bombe barandin.
  
  Bedewiya Hawaii ew bû ku ew her û her di we de dijî. Hefteyek an bîst sal li wê derê ma ne girîng bû. Karaktera wî bêdem bû.
  
  Hayden di dawiyê de mood xera kir. "Ev zilam, ev Capua. Ma ew bi rastî qeşa pelçiqandî ji kamyonekê difiroşe?"
  
  "Li vir karsaziyek baş heye. Her kes ji qeşa pelçiqandî hez dike."
  
  "Bi giştî".
  
  Mano keniya. "Hûn ê bibînin".
  
  Gava ku ew di nav bedewiya Kuhio û Waikiki de ajotin, perîyodîk li milê rastê perîyodîk xuya dibûn. Derya dibiriqî û şikeftên spî bi hawakî dihejiyan. Mano dît ku li ser behrê çend derbeyên derve hatine amadekirin. Carekê, ew beşek ji tîmek pêşkeftî bû ku trofe bi dest xist.
  
  "Em li vir in". Ew xwe avêt nav parkek xêzkirî ya ku li yek dawiya wê hêlînek heye ku li Okyanûsa Pasîfîk binêre. Vana Capua di dawiya dawî de, li cîhek mezin bû. Mano tavilê ferq kir hevalê xwe yê kevn, lê demekê sekinî.
  
  Hayden bi wî keniya. "Bîranînên kevn?"
  
  "Bîranînên ecêb. Tiştek ku hûn naxwazin bi ji nû ve xeyalkirina tiştek nû tevlihev bikin, hûn dizanin?"
  
  "Dizanim".
  
  Baweriya dengê wê tune bû. Mano çavekî dirêj li patronê xwe kir. Ew mirovek baş bû - rasterast, dadperwer, hişk. We dizanibû ku Hayden Jay li aliyê kê bû, û kîjan karmend dikaribû zêdetir ji serokê xwe bixwaze? Ji ber ku wan cara yekem hev dît, wî ew baş nas kir. Bavê wê, James Jay, hêzek, efsaneyek rastîn bû, û ew hêja bû. Armanca Hayden her tim ew bû ku li ser soza xwe, mîrateya xwe bi cih bîne. Ev hêza wê ya ajotinê bû.
  
  Wusa ku Mano matmayî ma dema ku wê ragihand ku ew li ser ciwanê nerd Ben Blake çiqas ciddî ye. Wî difikirî ku ew ê demek dirêj û dirêj derbas bibe berî ku Hayden dev ji zordariya xwe berde ku gav bavêje da ku li mîrateya ku Mano hîs kir ku wê ji berê de derbas kiriye bijî. Di destpêkê de wî difikirî ku dûrahî dê agirê vemirîne, lê dû re hevjînê dîsa xwe li hev dît. Û niha ew ji her demê bihêztir xuya dikirin. Ma geek wê armancek nû, rêgezek nû di jiyanê de bide? Tenê çend mehên pêşeroj dê bêjin.
  
  "Ajotin". Hayden serê xwe ber bi van hejand. Mano derî vekir û ji hewaya paqij a herêmê bêhnek kûr kişand. Li milê wî yê çepê Serê Elmas rabû, fîgurek balkêş ku li hember asoyê radiweste, her dem amade ye.
  
  Ji bo Mano her tim hebû. Ew şaş nedikir ku dibe ku ev yek li ser kerametek mezin be.
  
  Bi hev re meşiyan ber wesayeta qeşayê. Capua xwe avêt derve, li wan mêze kir. Rûyê wî ji sosretê qermiçî bû, û paşê jî bi dilşadiyeke rast.
  
  "Mano? Mêr! Hey!"
  
  Capua winda bû. Bûyerek şûnda ew ji pişt kamyonê bezî. Ew zilamekî milên fireh, bi guh û porê tarî û bi rengê reş bû. Tewra di nihêrîna pêşîn de, Hayden dikaribû bigota ku ew her roj bi kêmî ve du saetan li ser sifrê derbas dike.
  
  "Kapua." Mano hevalê xwe yê berê hembêz kir. "Çend hebûn, bira."
  
  Capua paşde gav avêt. "Hêvîyek bike? Ji min re bêje, berhevoka şûşê ya Hard Rock çawa diçe?
  
  Mano serê xwe hejand û lingên xwe hejand. "Ah, piçek blah blah, û hêj bêtir. Dizanin. Hûn?"
  
  "Rast. Howli kî ye?"
  
  "Haole..." Mano vegeriya Amerîkî ya têgihîştî, ji bo Hayden rehet bû. "... ev serokê min e. Bi Hayden Jay re hevdîtin bikin."
  
  Niştecihê herêmê rast kir. "Ji nasîna we kêfxweş im," wî got. "Ma tu Serok Mano yî? Wow. Bextewar Mano, ez dibêjim."
  
  "Ma jineke te tune, Capua?" Mano bi hemû hêza xwe hewl da ku ev heqareta sivik veşêre.
  
  "Min ji xwe re kûçikek poi-kir. Wê, yek haole Fîlîpînî ya Hawayî-Çînî ya germ, min hişt ku ez tevahiya şevê kon vedama, mêrik. Piraniya Hawayiyan ji nijada tevlihev bûn.
  
  Mano bêhna xwe girt. Poy Dog mirovekî nijada tevlihev bû. Haole mêhvanek bû, û ew ne hewce ye ku têgehek piçûkxistinê bû.
  
  Berî ku ew tiştekî bêje, Hayden li wî zivirî û bi şîrînî jê pirsî: "Te çadirekê vede?"
  
  Mano qerisî. Hayden bi rastî dizanibû ku Capua çi ye, û ti têkiliya wê bi kampê re tune bû. "Ev xweş e. Ew deng xweş. Guh bide, Capua, divê ez çend pirsan ji te bikim.
  
  "Tirker".
  
  "Ma we qet qala kesayetek mezin a cîhana jêrzemînê ku bi navê Kovalenko tê zanîn bihîstiye? An Qralê Xwîn?
  
  "Tiştê ku ez dibihîzim di nûçeyê de ye, bira. Ma ew li Oahu ye?"
  
  "Dibe ku bibe. Çi li ser Claude?
  
  "Na. Ger we navê Howley bikira, dê ew bihata bîra min." Capua dudilî bû.
  
  Hayden ev dît. "Lê hûn tiştek dizanin."
  
  "Dibe ku patron. Dibe ku ez dizanim. Lê hevalên te li wir," wî serê xwe ber bi qereqola Waikiki Beach ve hejand, "ew naxwazin zanibin." Min berê ji wan re got. Tiştek nekirin."
  
  "Min biceribîne." Hayden bi awira mêrik ket.
  
  "Ez tiştek dibihîzim, serok. Loma Mano hat ba min, ne wisa? Welê, pereyê nû di van demên dawî de hin qelewan dide, mêro. Lîstikvanên nû li seranserê dîmenê, partiyan davêjin ku ew ê çu carî nebînin hefteya pêş."
  
  "Pereyê nû?" - Mano deng veda. "Ko?" - Min pirsî.
  
  Capua bi ciddî got: "Tu cih tune." "Ez dibêjim, li vir, mêro. Li vir. Ew her tim bûne marjînal, lê niha ew mirovên dewlemend in."
  
  Hayden destek di nav porê wê re derbas kir. "Ev çi ji we re dibêje?"
  
  "Ez tevlî vê dîmenê nabim, lê dizanim. Tiştek diqewime an diqewime. Ji gelek kesan re gelek pere hatin dayîn. Dema ku ew diqewime, hûn fêr dibin ku serê xwe xwar bikin heya ku tiştên xirab derbas bibin."
  
  Mano li okyanûsa dibiriqîn mêze kir. "Ma hûn guman dikin ku hûn tiştek nizanin, Capua?"
  
  "Ez li ser kûçikê xwe yê poit sond dixwim."
  
  Capua poi xwe cidî girt. Hayden îşaret bi wan kir. "Çima tu ji me re nakî, Capua."
  
  "Bicî".
  
  Gava ku Capua diçû Hayden rûyê Mano çêkir. "Ez difikirim ku ew hêjayî ceribandinê ye. Ma tu nizanî ew li ser çi diaxive?"
  
  Mano got: "Ez ji dengê tiştên ku li bajarê min çêdibin hez nakim." "Kapua. Navê xwe bêje bira. Kî dikare tiştek bizane?
  
  "Zilamek herêmî heye, Danny, ku li wir li ser çiyê dijî." Nêrîna wî li Serê Elmas bû. "Dewlemend. Dê û bavê wî, ew wî wek qîrîn mezin dikin." Bi Hayden keniya. "Wek Amerîkî bêje. Ez nafikirim ku tiştek di vê yekê de hebe. Lê ew bi kêzikan re cidîtir e. Ew ji zanîna şîretan dertê distîne, tu min fam dikî?
  
  Mano kevçîyek bi kar anî û befreke mezin a bi rengê keskesorê vekir. "Gelo mêrik hez dike ku xwe nîşan bide ku ew gulek mezin e?"
  
  Capua serê xwe kir. "Lê ew ne rast e. Ew tenê xortek e ku lîstika mêran dike."
  
  Hayden destê Mano da. "Em ê serdana vî Danny bikin. Ger metirsiyek nû hebe, divê em vê jî bizanibin."
  
  Capua serê xwe ber bi qeşayê ve hejand. "Ew li ser hesabê damezrandinê ne. Lê hûn min nas nakin. Tu carî nehatî dîtina min."
  
  Mano serê xwe da hevalê xwe yê berê. "Bê gotinê ye, bira."
  
  
  * * *
  
  
  Capua navnîşana ku wan di GPS-a erebeyê de bername kir, da wan. Piştî panzdeh deqîqeyan ew gihîştin ber deriyek hesinê reş. Gelek ber bi deryayê ve çû, ji ber vê yekê wan tenê dikaribû pencereyên qata jorîn a xaniyê mezin bibînin.
  
  Ji maşînê peya bûn, kanî ji milê Mano qîriyan. Mano destê xwe danî ser deriyê mezin û dehf da. Baxçeyê pêşiyê Hayden rawestand û nihêrî.
  
  Stand surfboard. Kamyonek nivînê vekirî ya nû. Di navbera du darên xurman de hammokek dirêj bû.
  
  "Xwedayê min, Mano. Ma hemû bexçeyên Hawayê wiha ne?"
  
  Mano hejand. "Ne bi rastî, na."
  
  Gava wan dixwest zengilê lêxin, dengek ji piştê hat bihîstin. Li dora malê geriyan, destên xwe nêzî çekên xwe kirin. Gava ku ew li quncika paşîn zivirîn, wan xortek dît ku di hewzê de bi jinek pîr re diqelişe.
  
  "Bibûre!" Hayden qîriya. "Em ji Midûriyeta Polîsan a Honoluluyê ne. Çend gotin?" Wê pistî, bi zorê bihîst: "Ez hêvî dikim ku ew ne diya wî ye."
  
  Mano xeniqî. Ne haydar bû ku serokê xwe henekan bike. Paşê wî rûyê wê dît. Ew bi mirinê giran bû. "Tu çima-?"
  
  "Tu çi bi dojehê dixwazî?" Xort ber bi wan ve meşiya, bi hovîtî îspat kir. Gava ku ew nêzîk bû, Mano çavên wî dîtin.
  
  Mano got: "Pirsgirêka me heye. "Ew li ser piyan e."
  
  Mano bihêle xort bi hovane bizivire. Çend zozanên mezin û bêhna wî nemabû, şortên wî dest bi xwarê kirin. Haya wî ji tengasiya xwe tune bû.
  
  Paşê pîrejin ber bi wan ve bezî. Hayden bi bêbawerî çirûsk kir. Jinik xwe avêt ser pişta Kinimake û dest bi siwarkirina wî kir wek mêşhingiv.
  
  Ma ew xwe li vir ketine çi dojehê?
  
  Hayden bihêle Kinimaka li xwe xwedî derkeve. Wê li der û dora xanî û axê nêrî. Nîşanek ku kesek din li malê ye tune bû.
  
  Di dawiyê de, Mano karî ku cinawir ji xwe bihejîne. Ew bi sîpekî şil li ser gewrîya ku dora hewzê girtibû daket û wek banşeyekê dest bi qîrînê kir.
  
  Danny, heke ew Danny bû, bi devê xwe vekirî li wê mêze kir, kurtanên wî niha ketine binê çongên wî.
  
  Hayden têr bû. "Danny!" - wê di rûyê wî de qêriya. "Divê em bi we re bipeyivin!"
  
  
  Wê ew paşde xist nav kursiya salonê. Xwedêyo, eger bavê wê niha wê bidîta. Wê zivirî û qedehên kokteylê avdan, dûv re herdu jî bi ava hewzê tijî kirin.
  
  Wê av li rûyê Danny rijand û bi sivikî li wî xist. Di cih de dest bi ken kir. "Hey pitik, tu dizanî ku ez jê hez dikim"
  
  Hayden paşde gav avêt. Ger rast were meşandin, ev dikare di berjewendiya wan de bixebite. "Tu bi tenê yî, Danny?" Ew hinekî keniya.
  
  "Tina li vir e. Li derna." Ew bi hevokên kurt û bêhnfireh dipeyivî, mîna ku dilê wî bi zexmî bixebite ku piştgirî bide zilamek pênc qatê wî. "Keça min."
  
  Hayden di hundurê xwe de bi rihetî axînek kişand. "Baş. Naha, ez dibihîzim ku hûn ew kes in ku hûn dikarin pêbihesin ka ez hewceyê agahdarî ne."
  
  "Ew ez im". Egoya Danny ji bo bîskekê di nav xewê de xuya bû. "Ez ew kes im."
  
  "Ji min re qala Claude bike."
  
  Bêhêvî dîsa wî girt, çavên wî giran xuya kirin. "Claude? Zilamê reş yê ku li Crazy Shirts dixebite?"
  
  "Na". Hayden diranên xwe hejandin. "Claude, zilamê ku li seranserê Oahu xwedan klûb û zeviyan e."
  
  "Ez vî Claude nas nakim." Dilsozî belkî ne yek ji xalên bihêz ên Danny bû, lê Hayden guman kir ku ew naha wê sexte dikir.
  
  "Çi li ser Kovalenko? Ma te ji wî bihîstiye?
  
  Tiştek di çavên Danny de neçû. Nîşan û nîşanên hişyariyê tune.
  
  Li pişt wê, Hayden dibihîst ku Mano hewl dide ku hevala Danny, Tina, aram bike. Wê biryar da ku ew nekare zirarê bide ceribandinek cûda. "Baş e, em tiştek din biceribînin. Li Honoluluyê pereyên nû hene. Gelek ji wan heye. Ev ji ku tê, Danny, û çima?
  
  Çavên zarokê vekirî bûn, ji nişka ve bi tirseke wisa ronî bûn ku Hayden hema xwe gihand çekê.
  
  "Ev dikare di her kêliyê de bibe!" - wî got. "Tu dibînî? Her dem! Tenê... tenê li malê bimîne. Li malê bimîne lawo." Dengê wî bi endîşe bû, mîna ku tiştekî ku jê re hatibû gotin dubare bike.
  
  Hayden hest kir ku sermayek kûr li ser pişta wê diherike, her çend germahiya ezmanî pişta wê germ dikir. "Çi dibe ku zû biqewime, Danny. Were, tu dikarî ji min re bibêjî."
  
  "Êrîş," Danny bi ehmeqî got. "Ew nayê paşve xistin ji ber ku ew hate kirîn û dayîn." Danny destê wê girt, ji nişkê ve bi tirsek hişyar xuya kir.
  
  "Terorîst nêzîk dibin, Xanim Polîs. Hema karê xwe yê lanet bike û nehêle ew qaşo bên vir."
  
  
  BEŞA BÎSTÛYEKEM
  
  
  Ben Blake navnîşên kovarê yên Captain Cook û hevjînê wî Hawksworth vegot ku rêwîtiya herî xeternak a ku heya niha ji hêla mirovan ve hatî destpêkirin vedibêje.
  
  "Ew di Deriyê Pele re derbas bûn," Ben bi şaşwazî got, "di nav tariyê de. Di vê demê de, Cook hîn jî deriyê kemerî wekî Deriyê Pele binav dike. Tenê piştî ku ew tiştê ku li derva ye biceribîne - li vir dibêje - ew paşê referansa Deriyên Dojehê diguhere."
  
  Karin bi çavên beloq berê xwe da Benê. "Çi dikare bibe sedem ku zilamek mîna Captain Cook tirsek wusa tazî îfade bike?"
  
  "Hema hema tiştek," Ben got. "Cook cannibalîzm keşf kir. Qurbaniyên mirovî. Ew ji bo rêwîtiyek berbi avên bi tevahî nenas ve çû."
  
  Karin li ser ekranê nîşan da. "Tiştê lanet bixwîne."
  
  "Ji dergehên reş re rêyên herî lanetkirî yên ku ji mirovan re tê zanîn hene..."
  
  "Ji min re nebêje," Karin pêça. "Kom kirin."
  
  "Ez nikarim"
  
  "Çi? Çima?"
  
  "Ji ber ku li vir dibêje - nivîsa jêrîn ji ber gumanên li ser rastiya wê ji vê veguheztinê hate derxistin."
  
  "Çi?"
  
  Gava ku Ben li kompîturê mêze kir, bi ramûstî rûyê xwe xwar kir. "Ez difikirim ku ger ew ji temaşekirina gelemperî re vekirî bû, dê kesek berê hewl da ku lêkolîn bike."
  
  "An jî dibe ku wan kir û mirin. Dibe ku rayedaran biryar da ku ev zanîn pir xeternak e ku meriv bi raya giştî re parve bike."
  
  "Lê em çawa belgeyek jêbirin dibînin?" Ben bi korfelaqî çend kilît xistin. Li ser rûpelê girêdanên veşartî tune bûn. Tiştek nayê şermezarkirin. Wî navê nivîskar li Google geriya û çend rûpel dît ku behsa Chronicle ya Cook dikin, lê êdî behsa Hell's Gate, Pele, an tewra Diamond Head jî nayê kirin.
  
  Karin zivirî ku li dilê Waikiki binêre. "Ji ber vê yekê rêwîtiya Cook di deriyên dojehê de ji dîrokê hat nivîsandin. Em dikarin hewl bidin berdewam bikin." Wê îşaretek ber bi komputeran kir.
  
  "Lê ew ê bêkêr be," Ben di nihêrîna xweya Yoda ya çêtirîn de got. "Divê em wextê xwe winda nekin."
  
  "Tiştê ku Hayden di we de dibîne, ez ê qet zanibim." Karin serê xwe hejand berî ku hêdî hêdî li dora xwe bizivire. "Pirsgirêk ev e ku rêyek me tune ku em zanibin em ê li wir çi bibînin. Em ê kor biçûya dojehê."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden û Kinimaka karîbûn çend hevokên din ji Danny derxînin berî ku wan biryar bidin ku aqilmend e ku wan di şahiya xweya narkotîkê de tenê bihêlin. Bi her şansê, ew ê her du jî bifikirin ku serdana CIA xewnek xirab bû.
  
  Kinimaka dîsa hilkişiya nav otomobîlê, destê xwe danî ser çerxa çermê nerm. "Êrîşa terorîstî?" wî dubare kir. "Li Waikiki? Ez ji vê yekê bawer nakim."
  
  Hayden berê jimareya patronê xwe dixist. Derî yekser bersiv da. Wê bi çend hevokên kurt agahdariya ku wan ji Danny berhev kiribûn xwendin.
  
  Mano li ser dengbêjê li bersiva Gates guhdarî kir. "Hayden, ez nêzîktir dibim. Çend saetên din û ez ê li wir bim. Polîs bi giranî xwe dispêre hemî sûcdarên nas da ku cîhê rançê bibîne. Em ê di demek nêzîk de xwedî bikin. Ez ê li ser vê êrîşa îdiakirî hişyariyê bidim rayedarên guncav, lê kolandinê bidomînim."
  
  Rêz mir. Hayden bi matmayîna bêdeng gazin. "Ma ew tê vir? Ji ber vê yekê zehmetiyek wî heye. Ewê çi feydeyê bike?
  
  "Dibe ku kar ji wî re bibe alîkar."
  
  "Werin em hêvî bikin. Ew difikirin ku ew ê di demek nêzîk de cîhê rançê bistînin. Em terorîstan dişopînin. Ya ku em niha hewce ne mirovên erênî, rast in. Hey Mano, tu difikirî ku ev çîroka terorîstî beşek ji plana Qralê Xwînê ye?
  
  Mano serê xwe hejand. "Ev ji hişê min derbas bû." Çavên wî di dîmena bêhna xwe de vedixwarin, mîna ku ew ji dûr ve hilîne da ku alîkariya şerkirina tariya dorpêçkirî bike.
  
  "Li ser mirovên rasterast diaxivin, Drake û du hevalên wî hîn jî bersiv nedaye peyamên min. Polîs jî nizane."
  
  Têlefona wê ya desta lê xist, ew matmayî ma. Dergeh bû. "Mirze?"
  
  "Ev tişt tenê dîn bûye," wî qêriya, bi eşkere hişyar bû. "Polîsê Honoluluyê tenê sê gefên terorîstî yên rewa wergirtin. Hemî li Waikiki. Her tişt dê zû bibe. Bi Kovalenko re têkilî danîne."
  
  "Sê!"
  
  Derî ji nişka ve ji bo bîskekê girt. Hayden daqurtand, hîs kir ku zikê wê diqelişe. Tirsa di çavê Mano de ew xul kir.
  
  Gates dîsa ket têkiliyê. "Bila çar hebin. Zêdetir agahdarî nû hatine piştrast kirin. Têkilî Drake. Hûn di şerê jiyana xwe de ne, Hayden. Seferber bibin."
  
  
  * * *
  
  
  Qralê Xwînê li ser dikê rawesta, bişirînek sar li ser rûyê wî, çend serbazên wî yên pêbawer li ber û li jêr wî rawestiyan. "Wext e," wî bi hêsanî got. "Tişta ku em li bendê bûn, ya ku em ji bo wê xebitîn ev e. Ev encama hemû hewldanên min û hemû fedakariya we ye. "Li wê derê," wî bi bandor sekinî, "her tişt bi dawî dibe."
  
  Wî rûyan ji bo her nîşanek tirsê mêze kir. Nebûn. Bi rastî, Boudreau hema hema kêfxweş dixuya ku destûr jê re hat dayîn ku vegere nav pevçûna xwînê.
  
  "Claude, rançê hilweşîne. Hemû girtiyan bikujin. Û..." Ew keniya. "Pîlan berdin. Divê ji bo demekê desthilatdariyê dagir bikin. Boudreaux, tenê tiştê ku hûn dikin bikin, lê bi hovanetir. Ez we vedixwînim ku hûn daxwazên xwe pêk bînin. Ez we vedixwînim ku hûn min bandor bikin. Na, min şok bike. Wê bike, Boudreau. Herin Kauai û rançê li wir bigrin.
  
  Qralê Xwîn nihêrîna dawî li çend zilamên xwe yên mayî kir. "Her ku hûn ... herin dojehê li Hawaii vekin."
  
  Wî berê xwe da, wan firçe kir, û nihêrînek rexnegir a dawîn li veguhestina xwe û zilamên bi baldarî bijartî yên ku dê bi wî re bibin kûrahiyên kujer ên li binê Serê Elmasê.
  
  "Ji Cook û vir ve tu kesî ev yek nekir û jiya ku çîrokê bêje. Tu kesî ji asta pêncemîn a dojehê wêdetir nenihêrîbû. Kesî çu carî kifş nekir ku pergala xefikê ji bo veşêre çi hatî çêkirin. Em ê bikin."
  
  Mirin û wêranî hem li pişt û hem jî li pêş wî bû. Destpêka kaosê neçar bû. Padîşahê xwînmij kêfxweş bû.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake bi "hevala" xwe, Alicia Miles, dest bi desta li parka Exoticars meşiya. Otomobîlek kirêkirî ya yekane li wir rawestiya bû, kirêyek Basic Dodge ku belkî aîdî çend geştiyaran bû ku yek ji Lamborghiniyên nû ji bo saetekê kirê kiribûn. Wexta ku Drake û Alicia ketin pêşangeha modayê, zilamê stûyê ekîba ku jêkirî bû di bin pozê wan de bû.
  
  "Paş nîvro. Dikarim ez alîkarîya we bikem?"
  
  "Kîjan zûtirîn in?" Drake rûyekî bêsebir kir. "Li malê Nissanek me heye û hevala min dixwaze leza rastîn biceribîne." Drake çav lêxist. "Dibe ku min çend xalên bonus qezenc bike, heke hûn dizanin ku ez çi dibêjim."
  
  Alicia bi şêrîn keniya.
  
  Drake hêvî kir ku Mai naha pişta pêşangeha mezin digire, ji ber çavê garaja paşîn dûr dixist û ber bi kompleksa milê dorpêçkirî ve diçû. Wê hewl bide ku ji aliyê din ve bikeve hundurê. Drake û Alicia nêzîkî şeş deqe bûn.
  
  Kenê mêrik fireh û, ne ecêb, sexte bû. "Belê, pir kes Ferrari 458-ek nû an Lamborghini Aventador hilbijêrin, ku her du jî otomobîlên mezin in." Dema ku firoşkar wesayîtên navborî, yên ku her du jî li ber pencereyên dirêj ên pêşangehê bi cih bûne, bişirîn bi rastî fireh bû. "Lê di warê destkeftiyên efsanewî de, ger tiştê ku hûn lê digerin ev e, ez dikarim Ferrari Daytona an McLaren F1 pêşniyar bikim." Wî destê xwe ber bi pişta pêşangehê ve hejand.
  
  Li pişt û aliyê rastê buro hebûn. Li milê çepê rêzek stendeyên taybet hebû ku tê de agahdariya qerta krediyê dikare were berhev kirin û kilîtan werin desteser kirin. Di nivîsgehê de pencere tune bûn, lê Drake dikaribû fîgurên ku li dora xwe digerin bihîst.
  
  Wî çirkeyan jimartin. Mai diviyabû ku di çar deqeyan de bihata.
  
  "Tu birêz Scarberry yî an birêz Petersen?" wî bi ken pirsî. "Min navên wan li ser tabela li derve dît."
  
  "Ez James im. Birêz Scarberry û birêz Petersen xwedan in. Ew li hewşê ne."
  
  "JI DOR". Drake pêşandanek li Ferraris û Lamborghini-yê dinêre. Klîma pêşangehê li ser pişta wî hilweşiya. Ji ofîsa dûr deng derneket. Alicia xwe girt, dema ku cîh diafirand, jina dilsoj dilîze.
  
  Deqeyek berî Mai neçar ma ku ji deriyên kêlekê derkeve.
  
  Drake amade bû.
  
  
  * * *
  
  
  Dem bi rêjeyek xeternak di ber wan re derbas bû, lê Ben hêvî kir ku ramana dîn a Karin fêkî bide. Pêngava yekem ev bû ku meriv fêr bibe ku têketinên orîjînal ên Captain Cook li ku hatine girtin. Ev derket holê ku karekî hêsan e. Belgeyên li Arşîvên Neteweyî, li nêzî Londonê, di avahiyek hukûmetê de hatin parastin, lê ne bi qasî Bankeya Îngilîstanê ewledar bûn.
  
  Çiqas dûr awqas baş.
  
  Pêngava din anîna Hayden bû. Demek dirêj derbas bû ji bo gihandina xala wan. Di destpêkê de, Hayden bêyî ku bêrûmet be pir aciz bû, lê dema ku Karin, bi piştgirîya Ben, plana xwe pêşkêş kir, ajanê CIA bi mirinê bêdeng ma.
  
  "Tu çi dixwazî?" wê ji nişka ve pirsî.
  
  "Em dixwazin ku hûn dizek cîhanî bişînin Arşîva Neteweyî ya li Kew da ku wêne bike, ne dizîne, û dûv re jî kopiyek ji beşa têkildar a kovarên Cook ji min re bi e-nameyê bişîne. Beşa ku winda ye."
  
  "Tu serxweş bûyî, Ben? Bi giranî -"
  
  "Beşê herî dijwar," Ben israr kir, "dê ne dizî be. Ez ê bawer bim ku diz wê para rast bibîne û ji min re bişîne."
  
  "Heke ew were girtin çi dibe?" Hayden bêyî ku bifikire pirs ji xwe kir.
  
  "Ji ber vê yekê divê ew dizek cîhanî be ku CIA bi saya vê peymanê dikare bibe xwediyê wî. Û çima, îdeal, divê ew jixwe di girtîgehê de be. Oh, û Hayden, divê ev hemî di çend demjimêrên pêş de were kirin. Bi rastî nikare li bendê bimîne."
  
  "Ez haya min ji vê yekê heye," Hayden pêça, lê paşê dengê wê nerm bû. "Binêre, Ben, ez dizanim ku hûn du hatine avêtin vê nivîsgeha piçûk, lê dibe ku hûn bixwazin serê xwe ji derî derxin û agahdariya herî dawî bistînin. Divê hûn amade bin di rewşê de - "
  
  Ben bi fikar li Karin nêrî. "Di çi rewşê de? Hûn mîna ku dinya ber bi dawîbûnê ve diçe diaxivin."
  
  Bêdengiya Hayden her tiştê ku divê bizane jê re got.
  
  Piştî çend kêliyan hevjîna wî dîsa peyivî: "Çiqas hewcedariya te bi van notan, van kovaran heye? Ma hêja ye ku îngilîzan hêrs bikin?"
  
  "Heke Padîşahê Xwînê bigihêje Dergehên Dojehê û em neçar bin ku li pey wî biçin," Ben got, "ew ê îhtîmalek tenê çavkaniya meya navîgasyonê bin. Û em hemî dizanin ku Cook bi kartên xwe çiqas baş bû. Dikaribûn jiyana me xilas bikirana."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden têlefona xwe danî ser kapaxa gerîdeya xwe û hewil da ku ramanên xwe yên tevlihev aram bike. Çavên wê ji ber cama bayê bi Mano Kinimaki ve hatin dîtin, û wê bi zelalî hîs kir ku tirsa ku di hişê wî de diherike. Wan tenê nûçeyên herî tirsnak, dîsa ji Jonathan Gates wergirtin.
  
  Ne mîna ku terorîst li Oahu gelek cihan bixin.
  
  Niha wan dizanibû ku ji vê yekê pir xerabtir e.
  
  Mano hilkişiya derve, xuya bû lerizî. "Ew kî bû?"
  
  "Ben. Ew dibêje ku divê em bikevin nav Arşîvên Neteweyî yên li Îngilîstanê da ku jê re kopiyek têketinên Captain Cook bistînin."
  
  Mano rûkeniya. "Wê bike. Hema wê bike. Ew Kovalenkoyê lêxeyî hewl dide her tiştê ku em jê hez dikin hilweşîne, Hayden. Ji bo parastina tiştê ku hûn jê hez dikin hûn her tiştî dikin."
  
  "Brîtanî-"
  
  "Xwe li wan bike." Mano di stresa xwe de xwe winda kir. Hayden xem nekir. "Ger log dê ji me re bibin alîkar ku vî bastûrê bikujin, wan bigirin."
  
  Hayden ramanên xwe rêz kir. Wê hewl da ku hişê xwe paqij bike. Dê çend bang li ofîsên CIA li Londonê û qîrînek bi deng ji serokê wê Gates bigire, lê wê difikirî ku ew belkî karibe kar biqede. Bi taybetî di ronahiya tiştê ku Gates tenê jê re gotibû.
  
  Û wê baş dizanibû ku li Londonê ajanek CIA-yê bi taybetî jî balkêş hebû ku dikaribû bêyî teriyê karî bike.
  
  Mano hîna li wê dinêrî, hê di şokê de bû. "Ma hûn dikarin vê bangê bawer bikin? Ma hûn dikarin bawer bikin ku Kovalenko dê çi bike ku tenê bala mirovan bikişîne?
  
  Hayden nikarîbû, lê bêdeng ma, hîn jî axaftina xwe ji bo Gates û ofîsa Londonê amade dikir. Di çend deqeyan de ew amade bû.
  
  "Belê, bila em yek ji wan bangên herî xirab ên jiyana xwe bi yekî ku dê ji me re bibe alîkar ku rola xwe biguhezîne bişopînin," wê got û jimareya li ser jimartina bilez lêxist.
  
  Tewra ku ew bi serokê xwe re dipeyivî û ji bo hackkirina Arşîvên Neteweyî yên Brîtanî bi alîkariya biyanî re muzakere dikir, gotinên berê yên Jonathan Gates di hişê wê de şewitandin.
  
  Ew ne tenê Oahu ye. Terorîstên Qralê Xwîn plan dikin ku di heman demê de li çend giravan bixin.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ DUYEM
  
  
  Drake bêhna xwe girt dema ku Mai li ber çavê karmend di deriyê kêlekê re derbas bû.
  
  "Çi..."
  
  Drake keniya. "Wextê Gulanê ye," wî bi pistepist kir, û dûv re çeneya mêrik bi çîçekê şikand. Bê deng, firoşkar li xwe zivirî û li erdê ket. Alicia di ber Lamborghini re derbas bû, çeka xwe amade kir. Drake xwe avêt ser firoşkarê bêtevger. Mai bi lez û bez li ser dîwarê paşîn meşiya, li pişt McLaren F1-a bêserûber derbas bû.
  
  Ew di nav çend çirkeyan de li dîwarê nivîsgehê bûn. Kêmbûna pencereyan hem ji bo wan û hem jî li dijî wan xebitî. Lê dê kamerayên ewlehiyê hebin. Ew tenê pirsek bû -
  
  Kesek ji derîyê paş de bezî hundir, kincên bi rûn xemilî, porê reş û dirêj li pişta bi bandek kesk ve girêdayî bû. Drake çengê xwe rasterast li ser dabeşkirina pelê tenik xist, li dengên ku ji hundurê nivîsgehê dihatin guhdarî dikir dema ku May tevgerên mekanîkî dikir.
  
  Dîsa jî dengê wan derneket.
  
  Lê paşê çend kesên din di derî re teqiyan, û kesek di hundurê ofîsê de qîrînek derxist. Drake dizanibû ku lîstik qediya.
  
  "Bila ew xwedî derkevin."
  
  Alicia giriya "Fuck yeah" û gava ku deriyê ofîsê vebû lê xist, û bû sedem ku ew li serê mêrik biqelişe. Zilamekî din derket derve, çavên wî ji matmayînê vebûn, dema ku wan li jineke bedew a bi çek û pozîsyona şervanekî li benda wî mêze kir. Wî tivingê rakir. Alicia gule li zikê wî da.
  
  Ew di derî de hilweşiya. Ji ofîsê bêtir qêrîn hatin. Şok dest pê kir veguherî têgihiştinê. Ewê zû pêbihesin ku aqilmend e ku gazî çend hevalan bikin.
  
  Drake agir berda yek ji mekanîka, li nîvê ranê wî xist û ew xist xwarê. Mêrik ji McLarenê xwar, şopa xwînê li dû xwe hişt. Tewra Drake jî hejand. Mai bi zilamê duyemîn re mijûl bû û Drake vegeriya Alicia.
  
  "Divê em bikevin hundur."
  
  Alicia nêzîktir bû heta ku ew nerînek baş a hundurîn dît. Drake heta ku gihîşt ber derî bi erdê ve dizivire. Li ser serê wî, Alicia çend gule berdan. Drake hema xwe avêt ber derî, lê di wê gavê de nîv deh kes bi çekên ku hatibûn kişandin derketin derve û bi hêrs gulebaran kirin.
  
  Alicia zivirî, li pişt Lamborghini veşart. Gule li teniştên wî diherikîn. cama şemitî. Drake bi lez dûr ket. Dema ku gule li supercaran dibarand, di çavên wî de êşa wî didîta.
  
  Yê din jî ew dît. Drake qismek saniyeyê berî wî agir vekir û dît ku ew bi giranî ket, yek ji hevkarên xwe bi xwe re bir.
  
  Alicia ji pişt Lamborghini derket û çend kulm li ser lêdan. Drake ber bi Ferrari ve bezî, li pişt lastîkên wê yên mezin xwe avêt. Niha her gule tê hesibandin. Wî dikaribû Mayê, ji ber çavan veşartibû li quncikê dîwarê nivîsgehê, li pişta ku mekanîka jê hatibûn, dinihêrî.
  
  Sê ji wan li ber lingên wê bûn.
  
  Drake bi darê zorê bişirînek piçûk kir. Ew hîn jî makîneya kuştinê ya bêkêmasî bû. Ji bo bîskekê ew ji hevdîtina neçar a di navbera May û Alicia û berdêla mirina Wells de xemgîn bû, lê dûv re wî xema xwe di heman quncikê dûr de kilît kir wekî evîna ku wî ji Ben, Hayden û hemî hevalên xwe yên din re hîs dikir.
  
  Ev der ne ew der bû ku hûn nikaribin rê li ber hestên xwe yên sivîl berdin.
  
  Gule li Ferrarî ket, ji derî derbas bû û ji aliyê din ve derket. Bi qezayek kerr re, pencereya pêşiyê teqiya, cam ket nav şebekek piçûk. Drake sûd ji balkişandinê girt ku xwe bavêje derve û zilamek din ku li nêzî deriyê nivîsgehê qerebalix bû gulebaran bike.
  
  Amator, bê guman.
  
  Dûv re wî dît ku du zilamên qehweyî bi mîtralyozên di destên wan de ji ofîsê derketin. Dilê Drake ji lêdanê ket. Wî wêneyek du zilamên din li pişt wan ronî kir - hema bê guman Scarberry û Petersen, ku ji hêla kirêgirtiyên kirêkirî ve têne parastin - berî ku wî laşê xwe bi qasî ku pêkan li pişt tîrêja mezin piçûk bike.
  
  Dengê fîşekên firînê gulên guhên wî teqiyan. Wê demê ew ê stratejiya wan be. Alicia û wî di hepsa malê de bihêlin heya ku her du xwedan ji derî paşde birevin.
  
  Lê wan ji bo Gulanê plan nekir.
  
  Ajanê Japonî cotek fîşekên beravêtî hilda û hat dora quncikê, bi tivingên bimakîne li mêran da. Yek wek ku erebeyekê lê xistibe paş ve firiya, çeka xwe bi awayekî hovane teqand û dema ku ket xwarê li ser banê konfetî belav kir. Yê din patronên xwe ajot pişt cesedê xwe û çavê xwe guherand Mai.
  
  Alicia xwe avêt jor û fîşekek ku di çengê cerdevan re derbas bû, di cih de ew xist xwarê.
  
  Niha Scarberry û Petersen bi xwe çekên xwe derxistin. Drake sond xwar. Pêdiviya wî bi zindî hebû. Di vê nuqteyê de, du zilamên din ji deriyên paşîn û kêlekê ketin hundur, neçar kirin ku Mai dîsa li pişt McLaren veşêre.
  
  Gule li laşê maşîna giranbiha qul kir.
  
  Drake bihîst ku yek ji xwediyên wan mîna berazekî kalûa yê Hawaî diqîre.Çend zilamên mayî li dora patronên xwe kom bûn û gule berdan otomobîlan û ji ber vê yekê êrîşkar, bi leza mezin ber bi garaja paşîn ve bazdan.
  
  Drake di demekê de matmayî ma. Mai du cerdevan kuştin, lê Scarberry û Petersen bi lez û bez ji deriyê paşîn di bin barîna agir de winda bûn.
  
  Drake rabû ser xwe û agir berda, ber bi pêş ve çû. Dema ku ber bi pêş ve diçû, xwe xwar kir ku du çekên din hilde. Yek ji nobedarên li paş derî ket, milê wî girt. Yê din di herikîna xwînê de paşde gav avêt.
  
  Drake bezî ber derî, Mai û Alicia li kêleka wî. May agir berda dema ku Drake çend awirên bilez avêtin, hewl da ku cîhê odeyên kargêr û garajê binirxîne.
  
  "Tenê cîhek vekirî ya mezin," wî got. "Lê pirsgirêkek mezin heye."
  
  Alicia li tenişta wî sist bû. "Çi?"
  
  "Wan li wir Shelby Kobra heye."
  
  Mai çavên xwe li wî gerandin. "Çima ev pirsgirêk e?"
  
  "Tu çi dikî, neteqe."
  
  "Ma ew bi teqemeniyan barkirî ye?"
  
  "Na".
  
  "Wê demê ez çima nikarim jê derxim?"
  
  "Ji ber ku ew Shelby Cobra ye!"
  
  "Me tenê pêşangehek tijî supercarên ehmeq vekir." Alicia wî mil da milê xwe. "Heke cesareta we tune ku hûn wiya bikin, dev jê berdin."
  
  "Cap". Drake ber bi wê ve çû. Gule ji eniya wî re derbas bû û dîwarê gipsê qul kir, çavên wî bi qerpikên gipsê barandin. Wekî ku wî hêvî dikir, mirovên xirab dema ku direvin gulebaran kirin. Ger li tiştekî bixin, ew ê bextê kor be.
  
  Drake armanc girt, nefesek kûr kişand, û zilamên li herdu aliyên her du patronan derxistin. Gava ku parêzvanên wan ên paşîn ketin, hem Scarberry û hem jî Petersen dixuye ku fêm dikin ku ew şerek winda dikin. Rawestiyan, çek li kêleka wan daliqandin. Drake ber bi wan ve bezî, tiliya wî berê xwe da tetikê.
  
  "Claude," wî got. "Em Claude hewce ne, ne hûn. Ew li ku ye?"
  
  Ji nêzîk ve, her du patron bi rengek ecêb mîna hev xuya dikirin. Ew her du jî rûyên westiyayî bûn, bi xetên hişk ên ku ji salên biryargirtinê yên bêrehm çêbûne. Çavên wan sar bûn, çavên pîranên cejnê. Destên wan, hê jî fîşekên xwe girtin, bi baldarî xwar kirin.
  
  Mai çek nîşan da. "Wan bavêjin."
  
  Alicia fena xwe fireh hejand, armanckirina wê dijwartir kir. Drake hema dikaribû têkçûna di çavên patronan de bibîne. Pistûq hema hema di heman demê de li erdê ketin.
  
  "Dojehê xwînî," Alicia kir. "Ew heman xuya dikin û heman tevdigerin. Ma mirovên xerab ên li bihuştê we vediguherînin klonan? Û dema ku ez li ser mijarê me, çima kesek li vir dê bibe zilamê xirab? Ev der ji betlaneya bihuşta heftan çêtir e."
  
  "Kîjan ji we Scarberry ye?" Mai pirsî, bi hêsanî gihîşte xalê.
  
  "Ez im," yê bi porê blond got. "Gelo hûn li seranserê bajêr li Claude digerin?"
  
  "Ev em in," Drake pistî. "Û ev rawestgeha me ya dawî ye."
  
  Di bêdengiyê de kilîkeke sivik deng veda. Drake li dora xwe zivirî, dizanibû ku Alicia dê wekî her gavê armancê bike. Garaj vala xuya dikir, bêdengî ji nişka ve wek çiyayekî giran bû.
  
  Scarberry bişirînek zer da wan. "Em di atolyeyê de ne. Carinan her tişt têk diçe."
  
  Drake li Alicia nenêrî, lê îşaret da wê ku bi berdewamî nobedar be. Tiştek xelet bû. Ew ket hundur û Scarberry girt. Bi tevgerek jûdoyê ya bilez, Drake ew hilda û avêt ser milê wî, zilam bi tundî li betonê xist. Wexta ku êşa çavên Scarberry derbas bû, Drake çekek li çengê wî nîşan dabû.
  
  "Klod li ku ye?" - Min pirsî.
  
  "Qet nebihîst"
  
  Drake pozê zilamekî şikand. "Tu şansek din heye."
  
  Bêhna Scarberry bi lez bû. Rûyê wî wek granît hişk bû, lê masûlkeyên stûyê wî bi dijwarî dixebitîn, îxanet li tirs û xofê dikir.
  
  "Werin em dest bi avêtina perçeyan bikin." Dengê sivik yê Maî gihîşt wan. "Mandî bûm".
  
  "Bi giştî". Drake dehf da, xwe da alîkî û tetikê kişand.
  
  "NAO!"
  
  Qêrîna Scarberry di kêliya dawîn de ew rawestand. "Claude li rançekê dijî! ji perava bakur di hundir de. Ez dikarim koordînatan bidim we."
  
  Drake keniya. "Hingê pêşde biçin."
  
  Bitikîne din. Drake tevgera herî piçûk dît û dilê wî ket.
  
  Ax na.
  
  Alicia gulebaran kir. Guleya wê di cih de xerabê dawî kuşt. Ew di qurmê Shelby de veşartibû.
  
  Drake li wê nerî. Wê bi piçek fesadiya kevn bişirî. Drake dît ku ew ê bi kêmanî dîsa xwe bibîne. Wê karakterek xurt hebû ku dikaribû bi windabûnê re rû bi rû bimîne.
  
  Ew qas ji xwe ne ewle bû. Wî hejand Scarberry ku lez bike. "Lez be. Hevalê we, Claude, li ber surprîzek mezin e.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ SÊYEM
  
  
  Dema ku Drake gazî kir Hayden û Kinimaka jî wexta dest pê kirina gerîdeyê nebû. Wê nimreya wî li ser ekrana xwe dît û bêhna xwe da.
  
  "Drake. Li ku yî-"
  
  "Wext tune. Cihê Claude heye."
  
  "Erê, em jî wusa difikirin, zilamê jîr. Tiştê ku hin sûcdar ji bo jiyanek aram dev jê berdidin, ecêb e."
  
  "Tu ji kengî de dizanî? Li ku yî?" Drake pirsên mîna çawişê pisporê ku fermanan dide.
  
  "Hêdî hêdî, piling. Me ev nûçe berî deqeyekê girt. Bibihîzin, em ji bo bandora tavilê amade dikin. Û ez niha dibêjim. Ma hûn dilîzin?
  
  "Ez rast dibêjim. Em hemû wiha ne. Ev bastûr gavek li paş Kovalenko ye."
  
  Hayden ji wî re behsa hişyariyên terorîstan kir dema ku wê îşaret da Kinimaka ku ajotinê bike. Dema ku ew qedand, Drake bêdeng ket.
  
  Piştî bîskekê got, "Em ê we li baregehê bibînin."
  
  Hayden zû jimareya Ben Blake lêxist. "Operasyona we serkeftî bû. Em hêvî dikin ku nûnerê me li London dê di nav çend demjimêrên pêş de tiştê ku hûn hewce ne bigihîne we, piştî ku ew ê kopiyan rasterast ji we re bişîne. Ez hêvî dikim ku ev tiştê ku hûn hewce ne, Ben.
  
  "Ez hêvî dikim ku ew bi rastî li wir e." Dengê Ben ji ya ku wê xeberdana wî bihîstibû bêtir aciz bû. "Ew texmînek tendurist e, lê dîsa jî texmînek e."
  
  "Ez jî wisa hêvî dikim".
  
  Hayden têlefona xwe avêt ser dashboardê û dema ku Kinimaka vedigere baregehê, bi bêhemdî li kolanên Waikiki nêrî. "Gates difikire ku ger em zû bi Claude re mijûl bibin, em dikarin êrîşan rawestînin. Ew hêvî dikin ku Kovalenko jî li wir be."
  
  Mano diranên xwe hejandin. "Her kes wiya dike, serok. Polîsên herêmî, hêzên taybet. Her tişt heta ku biteqe. Pirsgirêk ev e ku mirovên xerab jixwe li wir in. Divê ew bibin. Divê bi rastî ne mumkun be ku meriv êrîşek nêzîk rawestîne, bila hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hema hebe.
  
  Her kesê desthilatdar pê bawer bû ku Kovalenko bi rastî ferman daye gelek êrîşan da ku her kes mijûl bibe dema ku ew di xewna xwe de diçû - rêwîtiyek ku wî beşa paşîn a jiyana xwe jê re terxan kir.
  
  Li ser şopa Captain Cook bişopînin. Çêtir e ku yek bi yek herin. Li derveyî deriyên dojehê bigerin.
  
  Gava ku navend li derve xuya bû, Hayden li dora xwe zivirî. Dem dema çalakiyê ye.
  
  
  * * *
  
  
  Drake May û Alicia anîn avahiya CIA û ew tavilê birin qatê jor. Ew hatin birin odeyek ku bi çalakiyê ve mijûl bû. Li dawiya dûr, Hayden û Kinimaka di nav girseya polîs û personelên leşkerî de rawestiyan. Drake dikaribû SWAT û Tîma Burglar HPD bibînin. Wî dikaribû unîformên ku bê guman aîdî tîmên Operasyonên Taybet ên CIA bûn bibînin. Dibe ku hin Delta jî nêzîk.
  
  Îblîs bê şik li ser dûvê Qralê Xwîn e û li ber xwînê ye.
  
  "Tê tê bîra te dema ku Padîşahê Xwînê merivên xwe şand ku êrîşî wê Destroyer bikin da ku amûrê bidizin?" Wî got. "Û wan di heman demê de hewl da ku Kinimaka birevînin? Ez bet dikim ku ew destgirtinek tesadufî bû. Wan tenê dixwest ku zimanê Hawayî Kinimaki bizanibin."
  
  Dûre Drake bi bîr anî ku ne May û ne jî Alicia li dora xwe ne dema ku zilamên Kovalenko wêranker girêdan. Serê xwe hejand. "Bi asayî".
  
  Drake dît ku Ben û Karin li nêzî pencereyê parkkirî ne. Di destê her yekî ji wan de qedehek hebû û mîna kaxezên li dîskoya dibistanê bûn.
  
  Drake difikirî ku di nav elaletê de winda bibe. Ew ê hêsan be. Wendabûna Kennedy hîn jî di xwîna wî de keliyabû, ji ber vê yekê nikarîbû ku nîqaş bike. Ben li wir bû. Ben ew girt ku ew mir.
  
  Divê ew Drake be. Ne tenê ev. Drake neçar bû ku pêşî li mirina wê bigire. Ya ku wî kir ev bû. Dem ronî bû û ji bo bîskekê wî xwe li mala Yorkê bi Kennedy re dît, ku di metbexê de tiştek çêdike. Kennedy rûmê tarî rijand nav firingî û dema ku ew dipijiqand li jor nihêrî. Drake steak di rûnê sîr de marîne kir. Asayî bû. Kêfxweş bû. Dinya dîsa normal bû.
  
  Stêrk li ber çavên wî mîna fîşekên têkçûyî dibiriqîn. Aştî ji nişka ve vegeriya û deng li dora wî dest pê kir. Kesekî mil da wî. Zilamekî din qehweya germ bi ser yekî ji patronên xwe re rijand û wek bazekî ji dojehê ber bi tuwaletê ve bezî.
  
  Alicia bi baldarî li wî nêrî. "Çi diqewime, Drakes?"
  
  Wî di nav elaletê de hejand heta ku ew bi Ben Blake re rû bi rû hat. Ev demek bêkêmasî bû ji bo şîroveyek bilez ji Dinorock. Drake ev dizanibû. Ben dibe ku ev dizanibû. Lê herdu jî bêdeng bûn. Ronahî di pencereya pişt Ben re diherikî; Honolulu bi tava rojê, ezmanên şîn ên ronî û çend ewrên gemarî li derve rawesta.
  
  Drake di dawiyê de dengê xwe dît. "Gelo ev komputerên CIA bikêr bûn?"
  
  "Em hêvî dikin". Ben kurte çîroka sefera Captain Cook a ber bi Diamond Head ve kir û bi eşkerebûnê bi dawî bû ku CIA ajanek Brîtanî bikar aniye ji bo talankirina Arşîvên Neteweyî.
  
  Alicia piştî ku xeber ji xortê ciwan bihîst, hêdî hêdî pêş de çû. "Dizê super îngilîz? Navê wî çi ye?"
  
  Ben li ser baldariya ji nişka ve çikiya. "Hayden qet ji min re negot."
  
  Alicia bi kurtî li xebatkarê CIA mêze kir, paşê bişirînek bi ken kir. "Oh, ez bet dikim ku wê wiya nekir."
  
  "Poldayî?" Karin axivî.
  
  Bişirîna Alicia hinekî xerab bû. "Ez bi taybetî bi dîplomasiya xwe nayêm naskirin. Zextê nekin."
  
  Drake kuxiya. "Tenê sûcdarekî din ê navneteweyî ku Alicia lêxist. Hîle her gav ew bû ku tiştê ku wê tune bibîne bibîne."
  
  "Rast e," Alicia bi ken got. "Ez her dem populer bûm."
  
  "Belê, heke ev ajanê ku ez li ser difikirîm," Mai mudaxeleyî sohbeta wan kir, "ew ji îstîxbarata Japonî re tê zanîn. Ew ... lîstikvanek e. Û xebatkarek pir, pir baş."
  
  "Ji ber vê yekê ew ê belkî bala xwe bide dawiya xwe." Drake bextewariya bajarê Pasîfîkê ku li ber wî belav bûbû lêkolîn kir û bi xwe jî hesreta aşitiyek piçûk kir.
  
  "Ev ji bo wî qet pirsgirêk nebû," Alicia got. "Û erê, ew ê kovarên we bide."
  
  Ben hîn di navbera Alicia û Hayden de digeriya, lê wî zimanê xwe girt. Di vê qonaxê de ravekirin baştirîn beşa eşkerekirinê bû. "Ew hîn jî texmînek perwerdekirî ye," wî got. "Lê heke em biqedin ber deriyê Dojehê, ez bawer im ku ev tomar dikarin jiyana me xilas bikin."
  
  "Ez hêvî dikim" - Drake zivirî û li dora kaosê mêze kir - "Ew ê wusa nebe. Qralê Xwîn dê hîn jî li rançê be. Lê ger ev ehmeq lez nekin, Kovalenko dê bireve."
  
  "Kovalenko." Alicia lêvên xwe hejand dema ku wê ev got, û heyfa xwe tam kir. "Ez ê ji bo tiştê ku hat serê Hudson bimirim. Û Boudreau? Ew yekî din e ku bi rastî hatî destnîşan kirin." Wê jî, li dora girseya dengbêj nêrî. "Herwiha, kî li vir berpirsiyar e?"
  
  Mîna ku di bersivê de be, dengek ji girseya efserên derdora Hayden Jay hat. Dema ku deng kêm bû û zilam hate dîtin, Drake kêfxweş bû ku Jonathan Gates dît. Wî ji senatorê hez kir. Û bi wî re şîn kir.
  
  "Wekî ku hûn dizanin, me cîhek Kovalenko Ranch li Oahu heye," Gates got. "Ji ber vê yekê divê wezîfeya me ji çar beşan pêk were. Pêşîn, hemî rehîneyan ewle bikin. Ya duyemîn, di derbarê êrîşên terorîstî yên gumanbar de agahiyan berhev bikin. Ya sêyemîn, vî zilamî, Claude û Kovalenko bibînin. Û ya çaremîn, cihê her du rançên din bibînin."
  
  Gates sekinî da ku ev binav bibe, û dûv re bi rengekî karî her mêr û jinên li odeyê bifikire ku ew bi yek tevgera çavan li wan dinêre. "Divê ev yek bi her awayî bê kirin. Kovalenko bi dilxwazî di dema lêgerîna xwe ya bêaqil de gelek jiyanan xiste xeterê. Îro bi dawî dibe."
  
  Derî vebûn. Ji nişka ve kaosa di odê de rawestiya û her kesî zû dest pê kir ku vegerin cihên xwe. Hûrgulî bi baldarî hatine fikirîn.
  
  Drake çavê Hayden girt. Wê destê xwe li ser wî hejand, ew vexwend ku were.
  
  "Gelo, hespên xwe rakin û siwar bikin. Em ê di nav sî deqeyan de bigihîjin rança Claude."
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û ÇAREM
  
  
  Drake bi hevalên xwe re li yek ji helîkopterên sivik ên Midûriyeta Polîsan a Hawaii rûnişt û hewl da ku serê xwe paqij bike dema ku ew bi lez ber bi ranşa Claude ve difiriyan. Ezman bi helîkopterên bi heman rengî û yên leşkerî yên girantir xemilî bû. Bi sedan kes li hewa bûn. Yên din li ser rêya bejahiyê bûn, bi lez û bez diçûn. Piraniya polîs û personelên leşkerî neçar man ku li Honolulu û devera Waikiki bimînin eger rastî êrişên terorîstî bên.
  
  Qralê Xwîn hêzên wan parçe kirin.
  
  Wêneya satelîtê gelek çalakî li rançê nîşan da, lê pirê wê hat kamuflekirin, ku nekare bêje ka bi rastî çi diqewime.
  
  Drake biryar da ku hestên xwe yên ji bo Kovalenko bihêle. Gates rast bû. Rehîn û ewlehiya wan li vir faktorên biryardar bûn. Hin dîmenên herî ecêb ên ku wî heta niha dîtibûn, dema ku ber bi Peravên Bakur difiriyan, li jêr û li dora wî derketin, lê Drake hemî îradeya xwe bikar anî da ku balê bikişîne. Ew leşkerê berê bû.
  
  Ew nikaribû kesek din be.
  
  Li milê wî yê çepê, Mai bi kurtasî bi xwişka xwe, Chika re peyivî, du caran ewlehiya wê kontrol kir û çend gotinên bêdeng guheztin dema ku wan dikaribû. Ne veşartî bû ku ew dikarin şerekî berfireh bidin destpêkirin an jî berê xwe bidin herêmek şer a amade.
  
  Li milê rastê Drake, Alicia dem derbas kir û çek û alavên xwe kontrol kir. Ne hewce bû ku wê tiştek rave bike. Drake guman tune bû ku ew ê tola xwe pêk bîne.
  
  Hayden û Kinimaka li hember rûniştin, bi domdarî mîkrofonên xwe dixin û dişewitînin an nûvekirin û fermanan distînin. Mizgîn ev bû ku li Oahu an giravek din tiştek neqewimî. Mizgîniya xirab ev bû ku Padîşahê Xwîn bi salan ji bo vê yekê amade bû. Wan nizanibû ku ew di nav çi de dimeşin.
  
  Ben û Karin li navendê hatin hiştin. Ji wan re hat emir kirin ku li benda e-nameya ajan bimînin û dûv re xwe ji bo îhtîmala hinekî tirsnak amade bikin ku dibe ku ew biçin binê Serê Elmas û belkî di Deriyên Dojehê de bişkînin.
  
  Dengek metallîk ji pergala dengê Choppers hat. "Pênç deqe ji armancê re."
  
  Ma hûn jê hez dikin an na, Drake fikirî. Em niha tê de ne.
  
  Helîkopter bi nizm li geliyê kûr geriya, dîmenek nebawer dema ku bi dehan helîkopterên din dorpêçkirî difirî. Ev pêla yekem bû ku ji leşkerên hêzên taybet pêk dihat. Her duyemîn taybetmendê leşkerî yê Amerîkî amade bû ku alîkariyê bike. Hêza hewayî. Hêzên deryayî. Artêş.
  
  Deng dîsa hat. "Armanc".
  
  Wek hev rabûn.
  
  
  * * *
  
  
  Çîmokên Drake dest danî ser giyayê nerm û ew tavilê ket bin agir. Ew kesê duyemîn bû ku ji derî derket. Marîneya bêbext, ku hîn jî li ber xwe dide, bi tevahî teqînek li sînga xwe girt û berî ku li erdê bike mir.
  
  Drake li erdê belav bû. Gule bi ser serê wî de difûrin. Derbên nalîn li kêlikên kêleka wî ketin. Wî volleyek avêt. Zilamên li her du aliyên wî di nav giya de digeriyan, girên xwezayê ji bo veşartinê bikar tînin.
  
  Li pêş wî xaniyek dît, avahiyek kerpîç a du qatî, ne tiştek taybetî, lê bê guman ji bo hewcedariyên herêmî yên Kovalenko guncan e. Li milê çepê bala wî li qada rançê kir. Çi...?
  
  Kesên bi tirs û bêçek ber bi wî ve reviyan. Li her alî çep û rast belav bûn. Wî di guhê xwe de qîrîn bihîst
  
  "Maçên hevaltî".
  
  Ew ber bi pêş ve çû. May û Alicia ber bi rastê wî ve diçûn. Di dawiyê de Marîneyan xwe kişandin hev û dest bi gazîkirina şêwazek agirê hevrêz kirin. Drake zûtir dest pê kir. Kesên li pêşberî wan dest bi paşvekişandinê kirin, ji cihê xwe yê veşartî derketin û ber bi malê ve bazdan.
  
  Armancên hêsan
  
  Drake naha bi hêza êrîşê rabû û dema ku direve, pistola xwe rakir, mirov kuşt. Dît ku girtî xwe avêt ser giya, ber bi malê ve çû. Wan nizanibû ku yên baş hatine.
  
  Girtî ji nişka ve zivirî û ket. Merivên Qralê Xwînê gîha li wan dibarandin. Drake giriya, gulebaran kir armanc û serê bastard teqand. Wî bi periyodîk gule dibarand, an mirovan bi erdê ve girêdide an jî rêberiya mirovan dikir da ku yên din karibin wan biqedînin.
  
  Ew li Claude digeriya. Berî ku ew ji helîkopterê derkevin, wêneyê cîgirê Qralê Xwîn nîşanî hemûyan kirin. Drake dizanibû ku ew ê bûyeran ji pişt perdeyê derxîne, planek revê pêş bixe. Dibe ku ji malê.
  
  Drake beziya, hîn jî deverê dişoxilîne, carinan gulebaran dike. Yek ji wan xeraban ji pişt çiyê rabû û bi derbekê hat ser wî. Drake bi tenê milê xwe daxist, hişt ku hêza dijberê wî rasterast ber bi xwe ve bikişîne, û ew li erdê ket. Mêrik kenîya. Bootê Drake çeneya wî perçiqand. Bootê din ê Drake pê da ser destê ku mêşhingiv girtibû.
  
  Yê berê yê SASê çeka xwe kir armanc û gulebaran kir. Û paşê em çûn.
  
  Li paş xwe nenêrî. Xanî li pêş bû, mezin xuya bû, derî hinekî vekirî bû, mîna ku vexwendibe têketinê. Eşkere ye ku ev rê ne rê ye. Drake dema ku direve pencereyan derdixist, bilind dike armanc. Cam di malê de teqiya.
  
  Êdî girtî ji rantê zêdetir diherikîn hundir. Hinek di nav giya dirêj de rawestiyan, bi tenê diqîriyan an jî matmayî dinihêrin. Dema ku Drake li wan nêrî, wî dît ku piraniya wan bi lez û bez direvin, mîna ku ji tiştekî direvin ber bi pêş ve difirin.
  
  Û paşê wî ew dît, û xwîna wî bû qeşa.
  
  Serî, serê pilinga Bengalê ya bêkêmasî mezin, li pey ronahiyê li giya digeriya. Drake nikaribû bihêle piling nêçîra xwe bigirin. Ber bi wan ve bezî.
  
  Min guhê xwe xist. "Pîlingên di çîmenê de."
  
  Di bersivê de dengvedanek çê bû. Yên din jî bala heywanan kirin. Drake temaşe kir ku yek ji heywanan xwe avêt ser pişta zilamê ku dibezî. Afirîndar mezin, hov û di revê de wêneyê bêkêmasî yê kaos û qirkirinê bû. Drake zor da lingên xwe ku zûtir biçin.
  
  Serekî din ê dêw çend metre li pêş giya şikand. Piling bi ser wî de bazda, mizgîniya wî veguherî qîrîneke mezin, diranên wî yên tazî û jixwe bi xwînê pîs bûn. Drake ket ser dikê û xwe gêr kir, her nerva di laşê wî de zindî bû û diqîre. Berê tu carî ew qas bêkêmasî skîtî nekiribû. Tu carî ew qas zû û rast ranebûbû. Wusa bû ku dijberekî dijwar di nav wî de şervanê çêtir derxistibû.
  
  Pistokek derxist, li xwe zivirî û fîşekek li serê piling da. Cinawir di cih de ket, fîşek ji mêj ve teqiya.
  
  Drake bêhna xwe negirt. Ew bi lez û bez bazda ser giyayê da ku alîkariya zilamê ku wî çend saniye berê dîtibû dakeve. Piling bi ser wî de rijiya, giriya, masûlkeyên wê yên mezin dihejiyan û diqelişin dema ku serê xwe daxistibû xwar.
  
  Drake li pişta wî gulebaran kir, li bendê ma ku ew li xwe zivirî, û dûv re gule berda nav çavên wî. Ew, her pênc sed lîre, li ser zilamê ku ew dixwest bixwara daket.
  
  ne baş e, Drake fikirî. Lê ji perçekirin û bi saxî xwarin çêtir e.
  
  Di guhê wî de qêrîn dihatin bihîstin. "Lê min bike, ev bastûr mezin in!" "Yek din, Jacko! Ji şeşên we re yek din!"
  
  Li derdora xwe lêkolîn kir. Nîşana pilingan tune, tenê êsîr û leşkerên tirsnak. Drake bi lez û bez vegeriya ser giyayê, amade bû ku xwe veşêre ger dijminek bibîne, lê di nav çend saniyan de ew vegeriya malê.
  
  Camên pêşiyê şikestin. Marîn li hundur bûn. Drake li pey wî hat, sînyala wî ya Bluetooth-ya bêtêl ew wekî heval nîşan da. Di ser pencereya şikestî re derbas bû, wî meraq kir ku Claude bi xwe li ku be. Ew ê niha li ku bûya?
  
  Dengek di guhê wî de pistî. "Difikirî ku tu zû ji partiyê derketî, Drakey." Awazên hevrîşimî yên Alicia. "Ji bo we herduyan."
  
  Wî ew dît. Bi qismî ji hêla dolaba ku wê lê digeriya veşartibû. Îsa, ma ew li berhevoka wî ya DVD-yê digeriya?
  
  Mai bi çekek di destê wê de li pişt wê bû. Drake temaşe kir ku jina Japonî çeka xwe rakir û nîşanî serê Alicia kir.
  
  "Mai!" Dengê wî yê bêhêvî di guhên wan de qîriya.
  
  Alicia bazda. Rûyê Mayê di nav bişirîneke sivik de qelişî. "Ev tevgerek bû, Drake. Min îşaret bi navbeyna alarmê kir, ne li Alicia. Hêşta na ".
  
  "Meraq?" Drake keniya. "Em jixwe li hundur in."
  
  "Wusa dixuye ku piyad difikire ku ew di heman demê de bi embara mezin a li hewşa paşîn ve girêdayî ye."
  
  Alicia paşde gav avêt û pistola xwe kir armanc. "Eger ez bizanim, lanet bike." Wê volleyek avêt dolabê. Çirûsk firiyan.
  
  Alicia lingê xwe hejand. "Divê ev bes be."
  
  Hayden, bi Kinimaka germ li ser piyan, vegeriya odê. "Embar bi hişkî girtî ye. Nîşaneyên xefikên booby. Xebatkarên teknolojiyê niha li ser vê yekê dixebitin."
  
  Drake xeletiya her tiştî hîs kir. "Û dîsa jî em bi hêsanî têkevin vir? Ev-"
  
  Di wê gavê de li serê derenceyan dengek û dengê yekî dadikeve. Zû. Drake çek hilda û li jor nihêrî.
  
  Û ew ji şokê cemidî.
  
  Yek ji zilamên Claude hêdîka ji derenceyan daket jêr, destekî qirika êsîr dixist. Di destê wê yê din de Çêloka Çolê hebû, li serê wê kiribû armanc.
  
  Lê ew ne tevahî şoka Drake bû. Dema ku wî jin nas kir hestek nexweş çêbû. Ew Kate Harrison, keça alîkarê berê yê Gates bû. Mirovê ku beşek ji mirina Kennedy sûcdar bû.
  
  Keça wî bû. Hê jî sax e.
  
  Zilamê Claude çek bi hêz li perestgeha wê xist û bû sedem ku ew ji êşê çavên xwe bigire. Lê wê nediqîriya. Drake, tevî bi dehan kesên din ên li odeyê, çekên xwe nîşanî mêrik kirin.
  
  Lê dîsa jî ew ji Drake re rast nedihat. Çima ev zilam li qata jor bi yek girtiyê re bû? Xuya bû ku -
  
  "Bizivire!" - Zilam qêriya, bi hovîtî çavên xwe ber bi her alî ve hejand. Xwîn bi dilopên mezin jê diherikî. Awayê ku wî nîv hilgirtiye û nîvê jinikê pepandiye tê vê wateyê ku hemî giraniya wî li ser lingê wî yê piştê bû. Jinikê, bi rûmeta xwe, ew ji wî re hêsan nekir.
  
  Drake hesab kir ku zexta li ser tetikê jixwe nîvê rê bû hedef. "Dûr here! Bila em derkevin!" Mêrik wê gavekî din daxist xwarê. Leşkerên hêzên taybet bi awayekî normal paşve vekişiyan, lê tenê ber bi cihên hinekî bi avantajtir ve vekişiyan.
  
  "Ez we hişyar dikim, ehmeq." Mirovê terbûyî bêhna xwe dikişand. "Derkeve ji rêya gêj."
  
  Û vê carê, Drake dikaribû bibîne ku wî wateya wê dide. Di çavên wî de bêhêvîtî hebû, tiştek ku Drake nas kir. Vî zilamî her tişt winda kiriye. Çi kiribe, çi kiribe jî, di bin zordestiyeke mezin de pêk hatiye.
  
  "Paş!" mêrik dîsa qêriya û bi tundî jinik gavekî din daxist xwarê. Destê ku stûyê wê hembêz kiribû, mîna çolek hesin bû. Ji bo ku xwe weke hedef nîşan nede her parçeyekî laşê xwe li pişt wê digirt. Ew carek leşkerek bû, bi îhtîmalek pir baş bû.
  
  Drake û hevkarên wî şehrezayiya paşvekişînê dîtin. Wan mêrik hinekî din cih dan. Çend gavên din daket jêr. Drake çavê Mayê girt. Serê xwe hinekî hejand. Wê jî dizanibû. Ev xelet bû. Ev bû...
  
  Xwarinek sor. Cûreya herî tirsnak. Claude, bê guman li ser fermana Kovalenko, ev zilam bikar anî da ku bala wan bikişîne. Tevgera arketîpa Padîşahê Xwînê. Dibe ku bombeyek li malê hebe. Xelata rastîn, Claude, dibe ku revînek serketî ya ji embarê bû.
  
  Drake li bendê bû, bêkêmasî amade bû. Di laşê wî de her damarek cemidî. Wî derb xwar. Bêhna wî sekinî. Hişê wî çû. Êdî tiştek tune bû, ne jûreya teng a tijî leşker, ne rehîneyê tirsnak, ne jî mal û xizmetkarên ku dora wî girtibûn.
  
  Tenê milimeterek. Sight crosshair. Kêmtir ji santîmetre ji bo hedef. Yek tevger. Tiştê ku jê re lazim bû ev e. Û bêdengî her tiştê ku wî dizanibû. Dûv re mêrik Kate Harrison gavekî din davêje xwarê, û di wê qutbûna çirkeya tevgerê de, çavê wî yê çepê ji pişt serê serê jinê xuya dike.
  
  Drake ew bi yek guleyê ji hev veqetand.
  
  Zilam paşve bazda, li dîwêr qelibî û berê xwe da jina qîrîn. Ew bi şikestinekê daket erdê, pêşî serî, çek li pişt wî diqeliqîn, û paşê wan elek, zikê wî dîtin.
  
  Kate Harrison qîriya: "Ew bombeyek li ser wî heye!"
  
  Drake xwe avêt pêş, lê Mai û Marîneya mezin berê xwe dabûn ber qiraxa derenceyan. Marine Kate Harrison girt. Mai xwe avêt ser kirêgirtê mirî. Serê xwe zivirî ser êlekê, nîşanê.
  
  "Heşt çirke!"
  
  Her kes bazda ber pencerê. Her kes ji bilî Drake. Îngîlîz hê bêtir bazda hundirê malê, di korîdora teng re ber bi mitbaxê ve bazda, dua kir ku kesek deriyê paşîn vekirî bihêle. Bi vî rengî dema ku bombe teqiya ew ê nêzikî Claude bibe. Ji ber vê yekê şansek wî hebû.
  
  Bi rêya korîdorê. Sê saniye derbas bûn. Ber bi metbexê. Awirek bi lez li dora. Du saniyeyên din. Deriyê piştê girtî ye.
  
  Dem qediya.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û PÊNCEM
  
  
  Drake gava ku wî teqîna destpêkê bihîst, agir vekir. Dê saniyeyek an du saniyeyan bigire ku bigihîje wir. Deriyê metbexê ji gelek derbeyan şikest. Drake rasterast li wî bezî, her dem gulebaran kir. Hêdî nekir, bi milê xwe lêxist û bi hewa ket.
  
  Teqîn mîna marekî êrîşkar li pişta wî hejand. Ji derî û pencereyan zimanekî agir pê ket û ber bi ezmên ve firîya. Drake diçû. Bêhna êgir bîskekê li wî girt û paşê paşve çû.
  
  Bêyî ku leza xwe hêdî bike, dîsa baz da û bezî. Birîn û lêdan, lê bi tirsnak bi biryar, ber bi embara mezin ve bazda. Yekem tiştê ku wî dît cesedên mirî bûn. Çar ji wan hene. Teknîsyenên Hayden li pey xwe hiştin da ku bigihîjin. Li kêleka wan rawestiya û li her yekê ji bo nîşanên jiyanê kontrol kir.
  
  Ne puls û ne jî birînên guleyan hene. Ma ev dîwarên lanetkirî bi elektrîkê bûn?
  
  Demeke din êdî ferq nedikir. Li eniya embarê teqiya, dara perçe perçe bû û şewat bi teqîneke balkêş derket. Drake ket ser dikê. Wî dengê qîrîna motorekê bihîst û tam di wextê de li jor nihêrî ku dît ku zeriyek zer di deriyên şikestî de teqiya û bi hêz li ser riya ajotinê ya demkî firiya.
  
  Drake rabû ser xwe. Ew belkî ber bi helîkopterek veşartî, balafir, an xefikek din a bombebarkirî ve diçû. Wî nikarîbû li benda xurtkirinan bisekine. Ew çû nav embareke wêranbûyî û li dora xwe mêze kir. Serê xwe bi bêbawerî hejand. Şewqa kûr a supercara polandî ji her alî ve dibiriqî.
  
  Hilbijartina ya herî nêzik, Drake saniyeyên hêja li mifteyê geriya û dûv re dît ku komek ji wan li derveyî ofîsa hundur daleqandî ne. Aston Martin Vanquish bi kombînasyona key û hêzê dest pê kir ku, her çend ji Drake re nenas be jî, dema ku motor bi dîn diqeliqî, adrenalîna wî zêde bû.
  
  Aston Martin bi qîrîna lastîkên xwe ji embarê derket. Drake wî ber bi riya ku ew hêvî dikir otomobîla bilez a Claude nîşan da. Ger ev tenê dorvekek din a bêaqiliyê bû, Drake tê xera kirin. Mîna, dibe ku, hemî Hawaii. Wan bi neçarî hewce kir ku cîgirê Qralê Xwîn bigirin.
  
  Ji quncika çavê xwe, Drake dît ku Alicia ji nişka ve rawestiya. Ew li bendê nebû. Di neynika paşîn de, wî dît ku ew bi mebest di nav embarê de direve. Xwedê, ev dikare bikeve tengasiyê.
  
  Nerazîbûna zer a li pêş dest pê kir ku mîna supercarek bilind-end xuya bike, hinekî tîne bîra kupayên Porsche Le Mans ên kevn ên ku pêşbaziyê bi dest xistin. Nêzîkî erdê, wî zozanên rê hembêz kir, mîna ku li ser kanîyan beziya xwe dihejand. Ji bo eraziyê dijwar ne guncaw e, lê dûv re riya çêkirî bi tevahî çend kîlometreyan bilindtir bû.
  
  Drake agir berda Vanquishê, çek bi baldarî danî ser kursiya li pişt xwe û guh da dengên Bluetooth-ê yên ku di mejiyê wî de vedigerin. Operasyona rantê hê jî berdewam bû. Rehîn hatin berdan. Hinek mirî bûn. Çend komên zilamên Claude hîna jî di çeperên stratejîk de girtî bûn, ku rayedaran bi erdê ve girêdan. Û hîna jî nîv deh piling li dora xwe digeriyan û wêran dikirin.
  
  Cûdahiya di navbera Aston Martin û Porsche de hate kêm kirin. Otomobîla Îngilîzî li ser rêyên dijwar pir çêtir bû. Drake xwe rasterast li pişt wî bi cih kir, bi mebesta ku li kêleka wî rûne, dema ku wî di neynika paşîn de dît ku supercarek din nêzikî wî dibe.
  
  Alicia ajotina Dodge Viperek kevn e. Ji wê bawer bikin ku tiştek bi masûlkan bike.
  
  Sê tirimbêl li eraziyên dijwar beziyan, li dora xwe dizivirin û li ser rêyên dirêj zivirîn. Xal û ax li der û dora wan difiriyan. Drake dît ku riya asfaltkirî nêzîk dibe û biryarek girt. Wan dixwest ku Claude sax bihêlin, lê ew neçar bûn ku pêşî wî bigirin. Ew pir haydar bû ku guhdariya sohbetên di guhên xwe de bidomîne ger ku kesek ragihîne ku wan Claude girtiye, lê her ku ev şopandin dirêjtir dibû, Drake ew qas piştrast dibû ku zilamê li pêş yê duyemîn Kingê Xwînê ye.
  
  Drake çeka xwe rakir û cama Aston şikand. Piştî bîskek şemitîna xeternak, wî kontrola xwe ji nû ve girt û guleya duyemîn li Porsche ya direve teqand. Gule li pişta wî qetiyan.
  
  Otomobîl bi zor leza xwe kêm kir. Ew çû ser rêyek nû. Drake dema ku ajokarê Le Mans lez dikişand, guleyên guleyan li ser kursiya çermê ya li kêleka wî belav kirin. Wext e ku meriv tîrêjan bike armanc.
  
  Lê tam di wê gavê de, yek ji helîkopteran li ber wan hemûyan zoom kir, du fîgurên ku xwe ji deriyên vekirî vedikişînin. Helîkopter li ber Porscheyê zivirî û alikî geriya. Fîşekên hişyariyê perçeyên rê li ber wî çirandin. Drake bi bêbawerî serê xwe hejand dema ku destek ji pencereya şofêr derket û dest bi gulebarana helîkopterê kir.
  
  Di cih de, di heman demê de, wî lingê xwe ji lezkerê û destên xwe ji dîrektîfê hilda, kir armanc û berdêla azwerî, jêhatîbûn û bêhişmendiyê berda. Alicia's Viper li otomobîla xwe qelibî. Drake kontrola xwe ji nû ve girt, lê dît ku çek di ber camê de difire.
  
  Lê guleya wî ya dîn xebitî. Teqe li şofêrê reviyan kir û êdî erebe hêdî hêdî diçû. Rawestan. Drake ji nişka ve Aston rawestand, xwe avêt derve û bi lez û bez ber bi deriyê rêwiyan yê Porsche ve hat, rawestiya ku çeka xwe bilind bike û her dem çavên xwe li ser serê fîgurê girt.
  
  "Çek berde! Wê bike!"
  
  "Ez nikarim," bersiv hat. "Te gule li milê min da ku min bixapîne, ey berazê bêaqil."
  
  Helîkopter li pêş xwe hejand, rotorên wê diqîriyan dema ku motora wê ya birûskê erd dihejand.
  
  Alicia nêzîk bû û li neynika kêlekê ya Porsche gulebaran kir. Wekî tîmek, ew çep û rast zivirîn, her du jî zilamê li pişt çerxerê vedişêrin.
  
  Digel ku di rûyê mêrik de girseya êşê hebû, Drake ew ji wêneyê nas kir. Claude bû.
  
  Dem dema dayina berdê ye.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake dema ku têlefona wî ya desta lê dixist şok ket. Emûlasyona Drake, ew jî çû Evanescence. Dengbêjên dilşewat ên Amy Lee li ser "Lost in Paradise" di wê gavê de bi rengekî bêkêmasî bi halê her kesî re têkildar bû.
  
  Li ser ekranê nivîsa Navnetewî xuya bû û ev bang ne ji endamekî malbata wî bû. Lê, di ronahiya xebata Arşîvên Neteweyî de, ew dikare ji her hejmarek saziyên hukûmetê be.
  
  "Erê?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Tirs bi tiliyên tûj stûyê wî xar kir. "Ev kêye?"
  
  "Bêje min". Dengê çand, Îngilîzî û bi tevahî pêbawer bû. "A niha. Ma ez bi Ben Blake re bipeyivim?"
  
  Karin nêzîkî wî bû, tirsa li ser rûyê wî xwend. "Erê".
  
  "Baş. Aferîn. Ma ew qas dijwar bû? Navê min Daniel Belmonte ye.
  
  Ben hema telefona xwe berda. "Çi? Tu çawa yî..."
  
  Çemek kenê xweş ew rawestand. "Nermkirin. Bes hevalê min rehet bike. Bi kêmanî ez matmayî mam ku Alicia Miles û hevala te behsa jêhatîbûna min nekirin."
  
  Devê Ben girtî bû, nikarîbû gotinekê bibêje. Karin dev ji peyvên, diz? Ji Londonê? Ew ew e?
  
  Rûyê Ben her tişt got.
  
  "Ma pisîkê zimanê te çikand, birêz Blake? Dibe ku hûn cil û bergên xwişka xweya bedew li xwe bikin. Karin çawa ye?"
  
  Bilêvkirina navê xwişka wî hinekî dilşad kir. "Te hejmara min ji ku aniye?"
  
  "Li hember min rezîl nebin. Ma hûn bi rastî difikirin ku ew ê du demjimêran bigire ku hûn operasyona hêsan a ku we ji min xwest ku ez bikim? An jî min çil deqîqên dawî hinekî li ser xêrxwazên xwe fêr bûm? Hm? Dema xwe bi vê yekê re bigire, Blakey.
  
  "Ez tiştekî li ser te nizanim," Ben bi berevanî got. "Min te şîret kir -" Ew sekinî. "Bi rêya -"
  
  "Hevala te? Ez bawer im ku ew bû. Ew min baş nas dike."
  
  "Çi li ser Alicia?" Karin qîriya, hewl da ku zilam ji hevsengiyê bavêje. Hem ew qas matmayî bûn û hem jî ewqas bê tecrube bûn ku bi serê wan jî nedihat ku CIA hişyar bikin.
  
  Bîstekê bêdengî hebû. "Ev keç bi rastî min ditirsîne, ji we re rastiyê bêjim."
  
  Mêjiyê Ben xuya bû ku dest bi kar dike. "Birêz Belmonte, tiştê ku ji we hatiye xwestin ku hûn kopî bikin, pir hêja ye. Ewqas bi nirx-"
  
  "Ez fêm dikim. Ew ji hêla Captain Cook û yek ji zilamên wî ve hatî nivîsandin. Di sê seferên xwe de, Cook ji her kesê din di dîrokê de bêtir keşf kirin."
  
  "Mebesta min ne nirxa dîrokî ye," Ben xêz kir. "Ez dibêjim, ew dikare jiyanan xilas bike. Niha. Îro."
  
  "Bicî?" Belmonte bi rastî eleqedar xuya bû. "Ji kerema xwe ji min re bêje".
  
  "Ez nikarim". Ben dest pê kir hinekî bêhêvî bû. "Ji kerema xwe ve. Alîkariya me bikin."
  
  "Ew jixwe li ser e-nameya we ye," Belmonte got. "Lê ez ê ne bibûma yê ku ez im, ger min nirxê xwe nîşanî we neda, ma? Hizkirin."
  
  Belmonte banga dawî kir. Ben telefona xwe ya desta avêt ser masê û çend saniyeyan li ser kompîtura xwe kilîk kir.
  
  Rûpelên wenda ji rojnameyên şef bi rengê tije û bi rûmet xuya bûn.
  
  "Asta dojehê," Ben bi dengekî bilind xwend. "Cook tenê gihîşt asta pêncan û paşê vegeriya. Ya Xwedayê min, tu dibihîzî, Karin? Tewra Captain Cook jî ew asta pêncan derbas nekir. Ev... ev..."
  
  "Pergalek mezin a xefikan." Karin bi lez li ser milê xwe xwend, bîranîna wê ya wênekêşî zêde dixebitî. "Pergala xefikê ya herî mezin û dîn a ku heya niha hatî xeyal kirin."
  
  "Û heke ew qas mezin û xeternak û berfireh be..." Ben li wê zivirî. "Mezinahî û girîngiya mûcîzeya ku ev yek ber bi çavan ve diçe."
  
  "Bêbawer," got Karin û xwend.
  
  
  * * *
  
  
  Drake Claude ji gerîdeya ku lêxistî derxist û bi tundî ew avêt ser rê. Qîrînên wî yên ji êşê hewayê diqulipîne, qîrîna helîkopterê jî dixeniqîne.
  
  "Ehmeqan! Hûn ê tu carî dev jê bernedin. Ew her tim bi ser dikeve. Lanet bike, milê min diêşe, ey baz!"
  
  Drake mîtralyoza xwe bi dirêjiya milê xwe anî û li ser sînga Claude çok da. "Tenê çend pirs, heval. Dûv re bijîjk dê we tijî hin şîrînên bi rastî tamxweş pomp bikin. Kovalenko li ku ye? Ew li vir e?"
  
  Claude rûyekî kevirî da wî, hema aciz bû.
  
  "Baş e, em tiştek hêsan biceribînin. Ed Boudreau. Ew li ku ye?"
  
  "Wî gera wiki-wiki vegeriya Waikiki."
  
  Drake serê xwe kir. "Du rançên din li ku ne?"
  
  "Wunda bû." Rûyê Claude şikestî bû. "Her tişt winda ye".
  
  "Bes e". Alicia li ser milê Drake guhdarî kir. Ew li dora xwe meşiya, çek nîşanî rûyê Claude da, û bi baldarî çîzmeya xwe danî ser milê şikestî yê Claude. Qêrînek tavilê hewa perçe kir.
  
  "Em dikarin vê yekê heta ku hûn dixwazin bigirin," Drake pistî. "Li vir kes li kêleka te nîn e, heval. Haya me ji êrîşên terorîstî heye. An bipeyivin an jî biqîrin. Ji bo min ne girîng e."
  
  "Rawestan!" Gotinên Claude hema bêje nedihatin famkirin. "Puh ... ji kerema xwe."
  
  "Ev baştir e". Alicia zext hinekî sivik kir.
  
  "Ez ... gelek, gelek sal bi Qralê Xwîn re bûm." Claude tif kir. "Lê niha ew min li pey xwe dihêle. Ew min berdide ku ez bimirim. Rot li welatê berazan. Ku qûna xwe veşêre. Belkî na." Claude hewl da ku rûne. "Cap".
  
  Her kes hişyar bû, Drake pizotek derxist û serê Claude kir armanc. "Bi aramî".
  
  "Ew ê ji vê yekê poşman bibe." Claude di pratîkê de bi hêrs dibû. "Ez êdî xema tolhildana wî ya xedar nakim." Sarkazm ji dengê wî derdiket. "Ji min re balkeşe. Êdî jiyana min nemaye."
  
  "Em fêm dikin." Alicia axîn. "Tu ji hevalê xwe yê qeht nefret dikî. Tenê bersiva pirsên leşkerê seksî bidin."
  
  Di guhê Drake de dengek bipek hat. Dengekî metalîk got: "Aparata yekem a portal hate dîtin. Wusa dixuye ku Kovalenko ev yek li dû xwe hiştiye."
  
  Drake çavên xwe xwar û bi kurtî li Alicia nêrî. Çima dê Qralê Xwîn di demek weha de cîhaza portalê bihêle?
  
  Bersiva hêsan. Ew hewce nebû.
  
  "Kovalenko serê Diamond Head dike, rast? Li Deriyê Pele, an Dojehê, an tiştek din. Ev armanca wî ya dawî ye, ne?"
  
  Claude rûyê xwe kir. "Ev efsaneya ku wî dît, bû xeyalek. Mirovek ji hemî xeyalan wêdetir dewlemend. Mirovek ku dikare her tiştê ku bixwaze bigihîje. Ew çi dike?
  
  "Li ser tiştek ku ew ê qet nebe?" Alicia pêşniyar kir.
  
  "Zilamek ew qas jîr, ew qas jêhatî, di şevekê de veguherî ehmeqek neurotîk. Ew dizane ku di binê wê volkana lanet de tiştek heye. Wî her gav digot ku ew xwarinçêkerê herî baş e. Ev Cook rastî tirsê vegeriya. Lê ne Dmitry Kovalenko, ne Qralê Xwîn; ew ê biçûya."
  
  Tewra Drake jî pêhesiya pêşbîniyê hîs kir. "Ma Cook paşde zivirî? Çi dojeh li wir heye?"
  
  Claude lingên xwe hejand, paşê ji êşê naliya. "Kes nizane. Lê ez texmîn dikim ku Kovalenko dê yekem be ku bizanibe. Niha li ser rêya xwe ye."
  
  Dilê Drake bi vê agahiyê ket. Ew niha di rê de ye. Demek hebû.
  
  Di vê demê de, Mai û nîv deh leşkeran nêzîkî wan bûn. Her kesî bi baldarî guhdarî dikir.
  
  Drake karê dahatûyê bi bîr anî. "Pêdiviya me bi cihên rantê heye. Û em Ed Boudreau dixwazin."
  
  Claude agahdarî belav kir. Du rançên din, yek li Kauai, ya din li Girava Mezin. Boudreau li ser rêya Kauai bû.
  
  "Li ser êrîşên terorîstî çi ye?" Mai bêdeng pirsî. "Gelo ev tenê karekî din e?"
  
  Û naha rûyê Claude bi rastî bi bêhêvîtî û cefayê wisa dirêj bû ku zikê Drake ket erdê.
  
  "Na". Claude nalîn. "Ew rast in. Di her kêliyê de dikarin vebin."
  
  
  BEŞA BÎSTÛŞEŞEM
  
  
  Ben û Karin ber bi pencerê ve meşiyan, her yek kopiyek ji kovarên veşartî yên Captain Cook di destê wan de bû. Gava ku wan dînbûna ku tê de dixwend û ji nû ve dixwend, Ben ji xwişka xwe re li ser tevgera xerîb a Qralê Xwîn pirsî.
  
  "Divê Kovalenko plan dikir ku biçe vê rêwîtiyê dema ku amûrên portable hatin dîtin. Ew pir baş amade ye ku di çend hefteyên dawî de her tişt organîze kiriye.
  
  "Sal," Karin mat kir. "Salên plansazkirin, pratîk û rûnkirina çerxên rast. Lê çima wî ev operasyona mezin xist xeterê da ku hinekî ber bi Bermûdê ve biçe?
  
  Ben serê xwe li ser yek ji beşên ku wî dixwend hejand. "Tiştên dîn. Tenê dîn. Tenê tiştek hebû ku wî dikaribû vê yekê bike, xwişk."
  
  Karin li okyanûsa dûr nêrî. "Wî tiştek li ser cîhazên ku bi Diamond Head ve girêdayî bûn dît."
  
  "Erê, lê çi?"
  
  "Belê, di dawiyê de, eşkere tiştek pir girîng nîne." Dema ku dîmenên kamerayê ji rantê Qralê Xwîn dihatin weşandin, wan serê hejandin temaşe kirin. Wan dizanibû ku megalomanyak amûra portalê li dû xwe hiştiye. "Ew hewce nake."
  
  "An jî ew bawer dike ku ew dikare bi kêfa xwe vegerîne."
  
  Li pişt wan, li ser girêdana operasyonê, wan bihîst ku Drake agahdariya ku wî ji bo demek dirêj ji Claude derdixist diqêre.
  
  Ben li Karin çikand. "Ew dibêje Qralê Xwîn jixwe li Diamond Head e. Ev tê vê wateyê-"
  
  Lê qîrîna neçaverêkirî ya Karin gotinên din di qirika wî de cemidand. Li dû awira wê çû, çavên xwe teng kir û hîs kir ku dinyaya wî hilweşiya.
  
  Dûmana reş a ji gelek teqînan ji pencereyên otêlê li ser Waikiki Beach derket.
  
  Ben guh neda dengê ku ji ofîsên li dora wî dihat, bezî ber dîwêr û televîzyon vekir.
  
  Telefona wî ya desta lêxist. Vê carê bavê wî bû. Divê ew jî li televîzyonê temaşe bikin.
  
  
  * * *
  
  
  Drake û leşkerên ku ne mijûlî rehîngirtinê bûn an jî çend çeperên berxwedanê yên mayî têk birin, weşana li ser iPhoneên xwe dîtin. Fermandarê yekîneya wan, zilamek bi navê Johnson, di nav cîhazên Android-a leşkerî de hack kir û dema ku bûyer diqewimin rasterast bi qereqola fermandariya mobîl a li Honolulu re têkilî danî.
  
  "Li Waikiki li sê otêlan bombe teqiyan," fermandar dubare kir. "Ez dubare dikim. Sê. Em ji peravê ber bi rojava ve diçin. Kalakuau Waikiki. Ji Ohana re bişewitînin." Fermandar deqeyek guhdarî kir. "Wisa dixuye ku ew di odeyên vala de teqiyane, bûne sedema panîkê... valakirin... pir zêde... kaos. Xizmetên acîl ên Honolulu heta bi sînor hatine dirêj kirin."
  
  "Ev hemî ye?" Drake bi rastî hinekî rehet hîs kir. Dikaribû pir xerabtir bûya.
  
  "Bisekine -" Rûyê fermandar ket. "Oh na".
  
  
  * * *
  
  
  Ben û Karin dema ku dîmen li ser ekrana TV-yê diguhezin bi tirsnak temaşe kirin. Otel bi lez hatin valakirin. Jin û mêr beziyan, dehf dan û ketin. Dema zarokên xwe hişk hembêz dikirin qîriyan, hezkiriyên xwe parastin û giriyan. Karmendên otêlê li pey hatin, hişk û ditirsiyan, lê kontrola xwe domandin. Polîs û agirkuj ketin û derketin lobî û odeyên otêlê û hebûna wan li ber her otêlê xuya bû. Wêneya televizyonê wenda bû dema ku helîkopter difiriya, dîmenek bi heybet a Waikiki û girên li wê derê, heybeta Volkana Diamond Head û li cîhan-navûdeng Kuhio Beach, ku naha ji ber dîmena balkêş a otêlên bilind ên ku dûman dibarînin, xera dibe. û şewat ji dîwar û pencereyên wan ên wêranbûyî.
  
  Ekrana televizyonê dîsa kilîk kir. Ben gazî kir û dilê Karin hejand. Nikarîbûn bi hev re bipeyivin jî.
  
  Otela çaremîn, li ber çavê hemû cîhanê, ji aliyê terorîstên bi maske ve hat desteserkirin. Kesê ku rê li ber wan digirt, li peyarê dihatin gulebarankirin. Zilamê dawî li xwe zivirî û kulma xwe li helîkoptera hejand hejand. Berî ku bikeve otêlê û derî li pişt xwe kilît bike, sîvîlekî ku li tenişta texsiyek parkkirî rûdinişt, gulebaran kir û kuşt.
  
  "Wey xwedê". Dengê Karin bêdeng bû. "Çi belengazên li hundur?"
  
  
  * * *
  
  
  Fermandar ji wan re got, "Qralîçe Ala Moana ji aliyê kesên çekdar ve hatiye dagirkirin." "Bi biryar. Maskek li xwe kirin. Ez ji kuştinê natirsim." Wî awira xwe ya kujer ber bi Claude ve zivirî. "Ew ê çend êrişên din hebin, ey bastûrê xerab?"
  
  Claude ditirsiya. "Tu kes," wî got. "Li Oahu."
  
  Drake zivirî. Diviyabû bifikire. Diviya bû ku xwe ji nû ve biguherîne. Tiştê ku Kovalenko dixwest ev bû, ku wan hemî bala xwe bihêle. Rastî ev bû ku Kovalenko dizanibû ku di binê Serê Elmas de tiştek ecêb veşartî heye, û ew di rê de bû ku doza wê bike.
  
  Tiştekî ku dibe ku ji tirsa van êrîşan jî derkeve.
  
  Konsera wî vegeriya. Li vir tiştek nehatiye guhertin. Êrîş bi awayekî bêkêmasî hatin bicihanîn. Di heman demê de leşker, artêş û dezgehên lezgîn seqet kirin. Lê tiştek neguherî. Wan Padîşahê Xwînê nedît, ji ber vê yekê -
  
  Plana B ket meriyetê.
  
  Drake îşaret da May û Alicia. Hayden û Kinimaka jixwe nêzîk bûn. Hawayê mezin şêl-şok xuya dikir. Drake bi baldarî jê re got: "Tu ji vê re amade yî, Mano?"
  
  Kinimaka hema giriya. "Ez rast dibêjim."
  
  "Plana B," Drake got. "Kovalenko ne li vir e, ji ber vê yekê em pê disekinin. Leşkerên mayî dê di deqeyekê de vê yekê fêm bikin. Hayden û May, hûn beşdarî êrîşa li ser Kauai dibin. Mano û Alicia, hûn beşdarî êrîşa li Girava Mezin dibin. Biçe wan rangan. Bi qasî ku hûn dikarin xilas bikin. Û Alîsya..." Rûyê wî bû qeşaya xerakirî. "Ez ji we re hesab dikim ku hûn kuştinê bikin. Bila ew bastûr Boudreaux bi mirineke hovane bimire."
  
  Alicia serê xwe kir. Fikra Drake bû ku Mai û Alicia ji hev dûr bixin dema ku wan fêm kir ku ew ê neçar bimînin tîmê xwe parçe bikin. Wî nexwest mirina Wells û razên din di navbera xilaskirina jiyanê û rawestandina dijmin de bin.
  
  Dengê bilind yê Claude bala Drake kişand. "Kovalenko êrîşên li ser Oahu, Kauai û Girava Mezin fînanse kir ku tenê bala we bikişîne. We parçe bike û bi ser bikeve. Hûn nikarin vî zilamî bixin. Bi salan e amadekariya xwe dike."
  
  Matt Drake çeka xwe rakir. "Ji ber vê yekê ez ê di Deriyê Dojehê re li pey wî biçim û wî bidim şeytanê şeytanî." Ber bi helîkoptera kargoyê ve çû. "Werin gelî. Bar bike."
  
  
  * * *
  
  
  Ben zû zivirî dema ku telefona wî ya desta lêxist. Drake bû
  
  "Amade?"
  
  "Silav Matt. Hûn bawer in? Ma em bi rastî diçin?"
  
  "Em bi rastî diçin. A niha. Ma we tiştê ku we hewce bû ji Daniel Belmonte stand?
  
  "Erê. Lê ew hinekî qels e - "
  
  "Baş. Ma we deriyê herî nêzîk ji boriya lava diyar kiriye?
  
  "Erê. Bi qasî du mîl dûrî Diamond Head civakek dergehek heye. Hikûmeta Hawayê bi heman rengî her deriyê naskirî dorpêç kir. Di pir rewşan de, ev yek rê nade ku zarokek bi biryar jî bikeve hundur."
  
  "Tiştek alîkarî nake. Guh bide, Ben. Karin bigirin û kesek bistînin ku we bigihîne wê lûleya lava. Koordînatan ji min re bişînin. Niha bikin."
  
  "Tu ciddî yî? Haya me jê tune ku li jêr çi heye. Û ev pergala xefikê? Ev ji zilmê wêdetir e."
  
  "Wêrek, Ben. An jî, wekî ku Def Leppard got - Werin em rock bikin. "
  
  Ben telefona xwe danî ser masê û nefesek kûr kişand. Karin destê xwe danî ser milê wî. Herduyan li televîzyonê mêze kirin. Dengê pêşkêşvan teng bû.
  
  "...ev terorîzm e ku heta niha nehatiye dîtin."
  
  "Drake rast e," Ben got. "Em di şer de ne. Pêwîste em serfermandarê dijminên xwe hilweşînin."
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEFTAN
  
  
  Drake heşt endamên Tîma Delta kom kir, ku ji bo lêgerîna şikeftên kûr hewce bû, ji wî re hatin tayîn kirin. Ew xizmên berê yên beşê bûn, yên herî bi tecrube, û her kesî carekê, li cihekî xwedayî, operasyona xwe kiribû.
  
  Berî ku ew li helîkopterê siwar bibin, Drake bi hevalên xwe re ji bo bîskekê derket derve. Qralê Xwînê berê hêzên Hawaî û hukûmetê ji hev veqetandibû, û nuha ew ê wan ji hev cuda bikira.
  
  "Selam be." Drake bi dorê li çavên her kesî mêze kir. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Divê em şevek din di dojehê de derbas bikin, lê sibê em ê hemî azad bibin."
  
  Ji Mano nalîn û qîrîn dihat.
  
  "Bawer bike," Drake got û destê xwe dirêj kir. Çar destên din jî bi ser wî de hatin. "Tenê sax bimînin, heval."
  
  Bi wê yekê re zivirî û ber bi helîkoptera li bendê ve bezî. Delta Squad alavên xwe diqedand û naha dema ku ew siwar bû cihê xwe girt. "Silav hevalan". Devokek wî ya xurt a Yorkshire hebû. "Ma hûn amade ne ku vî berazê araq-araqê ji hev biqetînin?"
  
  "Booya!"
  
  "Fak." Drake ji pîlotê re hejand, yê ku ew rakirin hewayê. Cara dawî dîsa li rançê nêrî û dît ku hevalên wî hîn jî di heman çemberê de sekinîne û li çûyîna wî temaşe dikin.
  
  Ma ew ê careke din wan hemî sax bibîne?
  
  Heke wî ev yek kir, dê hesabek cidî hebe. Ew neçar bû ku hin lêborînê bixwaze. Hin rastiyên tirsnak ku ew ê neçar bimîne ku bi wan re were ba hev. Lê bi mirina Kovalenko, ew ê hêsantir bûya. Kennedy ê tola xwe hildaba, eger rizgar nebûya. Û niha ku ew bi hişkî li ser şopa Qralê Xwîn bû, ruhê wî jixwe hinekî bilind bû.
  
  Lê hesabê dawîn di navbera Gulan û Alicia de dibe ku van hemî li ser serê xwe bizivirîne. Di navbera wan de tiştek mezin, tiştek tirsnak hebû. Û her çi be jî, Drake tê de ye. Û kanî.
  
  Demek dirêj derbas nebû ku helîkopter gihîşte koordînatên Ben. Pîlot ew danî ser perçeyek erdî bi qasî sed metre dûrî kompleksa piçûk. Drake dît ku Ben û Karin jixwe bi pişta xwe li hember têla bilind rûniştibûn. Rûyê wan bi tevayî ji tansiyonê spî bûbû.
  
  Ew hewce bû ku ji bo demekê Drake kevn be. Vê mîsyonê hewceyê Ben Blake di çêtirîn xwe de, di dema herî xweş de hewce bû, û dema ku Ben li hemî silindiran dişewitand, Karin jê dixwar. Serkeftina mîsyonê bi wan ve girêdayî bû ku hemî di şeklê çêtirîn jiyana xwe de bin.
  
  Drake îşaret da leşkerên Deltayê, ji helîkopterê derket, bi bafûnên hewayê yên tund hat dorpêçkirin û ber bi Ben û Karin ve bezî. "Her tişt baş e?" wî qêriya. "Te defteran anîn?"
  
  Ben serê xwe hejand, hîn jî hinekî nebawer e ku meriv çawa li hevalê xwe yê kevn hîs bike. Karin dest bi girêdana porê xwe li pişt serê xwe kir. "Em bi tevahî barkirî ne, Drake. Ez hêvî dikim ku we tiştek xweş vegerandiye."
  
  Leşkerên Delta li dora wan kom bûn. Drake ji bo zilamekî çepik lêxist, kesek bi rîh mezin ku li stûyê wî deq û milên wî mîna bikerekî deq hene. "Ev hevalê min ê nû ye, nîşana bangê Komodo ye, û ev tîmê wî ye. Tîm, hevalên min ên kevn, Ben û Karin Blake bibînin.
  
  Li her derê nalîn û qîrîn hebû. Du leşker mijûlî hilanîna qefleya sembolîk bûn ku rê li ber mirovan digirt ku yek ji lûleyên lava yên navdar ên Hawaii dakevin. Piştî çend deqeyan paşve vekişiyan û derî vekirî ma.
  
  Drake ket hundir. Platforma betonê ber bi deriyekî metal ê ku bi ewlehî girtî bû ve diçû. Li aliyê rastê qereqoleke bilind rawestiya bû, li ser wê kamerayeke ewlehiyê ya zivirî li herêmê lêkolîn kir. Komodo bi heman du leşkeran re hejand pêş da ku li derî bigire.
  
  "Gelo şîretên we hene ku ez û zilamên min em ê têkevin nav çi?" Dengê gemarê Komodo Ben gêj kir.
  
  "Bi gotinên Robert Baden-Powell," Ben got. "Amade be".
  
  Karin lê zêde kir: "Ji bo her tiştî."
  
  Ben got, "Ev dirûşma Boy Scout e."
  
  Komodo serê xwe hejand û di bin devê xwe de "Geeks" kir.
  
  Ben xwe li pişt leşkerê ku dixuya hişk bû. "Herwiha, çima ji te re dibêjin Komodo? Ma birîna te jehrî ye?"
  
  Berî ku kaptanê Delta bersivê bide Drake qut kir. "Dibe ku ew jê re bibêjin boriyek lava, lê dîsa jî ew tunelek kevnar a hêsan e. Ez bi danîna protokolên asayî heqaretê li we nakim , lê ez ê vê ji we re bibêjim. Hişyariya xefikên bombeyî bikin. Bloody King hemî li ser pêşandanên mezin û teknîkên veqetandinê ye. Ger ku bikaribe me îzole bike, em mirovên mirî ne."
  
  Drake pêş de meşiya, îşaret da Ben ku paşê biçe û Karin jî Komodo bişopîne. Di cerdevaniya piçûk de ji bilî çend dolabên mezin û têlefonek bi toz tiştek tune bû. Bêhna gewr û şil bû û bi bêdengiya kûr û seretayî ya ku li hewaya pêş de daliqandî bû deng veda. Drake pêş de çû û zû fêr bû çima.
  
  Deriyê lûleya lavayê li ber lingên wan bû, çaleke mezin ber bi tariyê diherikî.
  
  "Çiqas dûr e?" Komodo derket pêş û çîpek şewq avêt. Cîhaz berî ku li kevirê hişk bibiriqe û çend saniyan gêr kir. "Nêz. Xortan, çend têlan ewle bikin. Lez be."
  
  Dema ku leşker dixebitin, Drake bi qasî ku ji destê wî dihat guhdarî dikir. Dengek ji tariya binavûdeng derneket. Wî texmîn kir ku ew çend demjimêran li paş Kovalenko ne, lê wî dixwest ku zû bigihîje.
  
  Gava ku ew daketin xwarê û lingên xwe bi hişkî danîbûn ser zemîna nerm a lûleya lavayê, Drake guhên xwe girt û ber bi Diamond Head ve çû. Borî teng bû, binav bû û xwar bû. Tewra tîmê Deltayê carinan ji ber bêpêşbîniya şepêla volkanîkî hevsengiya xwe wenda kir an serê xwe dişikand. Du caran ew bi tundî zivirî, bû sedema ku Drake bikeve panîkê heya ku wî fêm kir ku keviya nerm her gav di rêça Diamond Head de ye.
  
  Wî çavê xwe li mêzgerê girt. Tariya bin erdê ji her alî ve li ser wan girt. "Ronahî li pêş," Drake ji nişkê ve got û rawesta.
  
  Tiştek ji tariyê derket. Ji binî ve hewayek sar. Ew rawestiya û li qulika dêw li pêş lêkolîn kir. Komodo meşiya û dareke din a şewq avêt.
  
  Vê carê bi qasî panzdeh metre ket.
  
  "Baş. Komodo, hûn û tîmê xwe amade bibin. Ben, Karin, em li van kovaran binêrin."
  
  Gava ku tîmê Delta sêpêkek zexm li ser qulika jagged saz kir, Drake zû pênûsan xwendin. Berî ku xwendina rûpela yekem biqedîne çavên wî bel bûn û nefesek kûr kişand.
  
  "Dojeha xwînî. Ez difikirim ku hewcedariya me bi çekên mezintir heye."
  
  Benê çavê xwe rakir. "Ev ne guleyên ku em li wir hewce ne. Ev mejî ne."
  
  "Belê, xwezî min herdu jî hene." Drake çeka xwe rakir. "Ez difikirim ku ger hewce bike ku em di rê de li muzîka şêrîn guhdarî bikin, em ê serî li we bidin."
  
  "Hêk. Naha li ser iPod-a min Fleetwood Mac heye."
  
  "Ez matmayî me. Kîjan versiyon?
  
  "Ma ji yekê zêdetir heye?"
  
  Drake serê xwe hejand. "Ez difikirim ku divê hemî zarok li cîhek dest bi perwerdehiya xwe bikin." Wî çav li Karin mêze kir. "Em çawa dikin, Komodo?"
  
  "Done".
  
  Drake derket pêş, zendê ku bi sêpê ve girêdabû girt, û lûleya ecêb dibiriqî daxist xwarê. Hema ku çîzikên wî bi binê de ketin, wî kişand û yên din yek bi yek daketin xwarê. Karin, werzişvanek perwerdekirî, daketinê bi hêsanî birêve bir. Ben piçek zehmetî kişand, lê ew ciwan û fit bû û di dawiyê de bêyî ku xwe bitexîne daket erdê.
  
  "Pêşve". Drake bi lez ber bi Diamond Head ve meşiya. "Li pişta xwe hişyar bin. Em nêzîktir dibin."
  
  Derbasbûnê dest bi xwarê kir. Drake bi kurtî meraq kir ku çawa lûleyek lavayê dikare ji herikîna xweya xwezayî were dûrxistin, lê dûv re fêm kir ku magma bixwe dê di riya herî kêm berxwedanê de bi hêza dojehê li pişta wê de rê bide. Lava dikaribû her alî ku dixwest bigirta.
  
  Çend deqîqeyên din jî derbas bûn û Drake dîsa sekinî. Li pêş qulikek din li erdê hebû, vê carê piçûktir û bêkêmasî dorpêçkirî. Dema ku Komodo çîçeka şewqê avêt, wan texmîn kir ku şax bi qasî sî metre kûr e.
  
  "Hê bêtir xeternak," Drake got. "Hûn her du hay ji xwe hebin."
  
  Dûv re wî bala xwe dayê ku ronahiya ji çîçeka ronahiyê ji dîwarên keviran nayê xuyang kirin. Ronahiya wê ya pirteqalî ji hêla tarîtiya derdorê ve diçû. Li binê wan odeyeke mezin hebû.
  
  Ji bo bêdengiyê îşaret da. Wekî yek, wan bi baldarî guh da her dengên ku ji jêr ve dihatin. Piştî bîskek bêdengiyek bêkêmasî, Drake dest davêje rappelê û xwe li ser şaxê vala hejand. Bi lez û bez dirêjiya wê hejand heta ku ew di bin banê de bû.
  
  Hîn deng tune. Wî bi dehan darên din ên şewqê şikandin û avêtin hucreya jêrîn. Hêdî hêdî, ronahiyek nesirûştî dest pê kir.
  
  Û Matt Drake di dawiyê de tiştê ku çend kesan berê dîtibû dît. Odeyek mezin a çargoşeyî bi qasî pêncî metre dirêj e. zemînek bêkêmasî xweş. Sê dîwarên kevî, ku li ser wan hin nîşaneyên kevnar hatine xêzkirin, ji dûr ve nayên cudakirin.
  
  Û serweriya yek dîwarê kemera kemerî ye ku ew qas bala Captain Cook kişandiye. Deriyê hundirê wî yê ku Qralê Xwînê ewqas dîl girtibû. Û tirs û ecêbên ku dibe ku li wê derê bin, Matt Drake û hevalên wî bi tirsek wusa tije kirin.
  
  Wan Deriyên Dojehê dîtin.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEŞTÊ
  
  
  Dema ku helîkopter li ezmên diqeliqî Hayden zexm li xwe girt, zû guhê xwe dayê. Dîtina wê ya paşîn a Kinimaki ew bû ku Alicia Miles-a herdem lîstok ew di helîkopterek din de dikişîne. Dîmenê ew gêj kir, lê aliyê wê yê pratîkî dizanibû ku dema ku şer hat, Mano di şeklê îngilîzek dîn de piştgirîya herî baş di karsaziyê de hebû.
  
  Hayden jî wisa ye. Mai li tenişta wê rûnişt, bêdeng û aştiyane, mîna ku ew ber bi peravên Napali ve biçin da ku dîmenên cîhanî bibînin. Cihên mayî ji aliyê leşkerên crack ve hatin girtin. Kauai bi qasî bîst deqîqeyan dûr bû. Gates tenê pê re têkilî danîbû ku êrîşek terorîstî ya li navenda vekirî ya Kukui Grove li Kauai ragihîne. Zilamek xwe bi zincîrek li derveyî cîhê hevbeş Jamba Juice/Starbucks li aliyê bakurê kompleksê girêda. Kesek bi perçeyên jamtexê bi laşê wî ve girêdayî ye û tiliya wî li ser tetîka detonatorek primitive.
  
  Her wiha 2 çekên otomotîk û guhên Bluetooth-ê jî hebûn û nehişt ku kesek ji patronên xwaringehê derkeve.
  
  Bi gotinên Gates bixwe. "Ev ehmeq eşkere ye ku heya ku ji destê wî tê dê li wir bimîne, wê hingê gava rayedar tevgera xwe bikin, ew ê biteqe. Piraniya hêzên polîsê Kauai li cihê bûyerê, dûrî we, hatine bicihkirin."
  
  "Em ê rançê ewle bihêlin, ezbenî," Hayden ew piştrast kir. "Me ev hêvî dikir."
  
  "Me ev kir, Miss Jay. Ez texmîn dikim ku em ê bibînin ka planên Kovalenko ji bo Girava Mezin a paşerojê çi ne.
  
  Hayden çavên xwe girtin. Kovelenko bi salan vê êrîşê plan kiribû, lê pirs man. Çima dev ji cîhaza portalê berdin? Çima bi qîrîneke wisa derkeve? Ma dibe ku ev plana wî B be? Ku, tevî wê yekê ku rayedaran zû hemû hewildanên wî eşkere kirin û li dijî Drake, heval û malbatên wî Vendettayek Xwîn teşwîq kirin, wî ev rê hilbijart da ku navdariya herî mezin bi dest bixe.
  
  An jî, wê difikirî, dibe ku wî stratejiya kevn û kevn bikar tîne ku têra xwe li vir tevliheviyek çêbike da ku kiryarên we li wir ji nedîtî ve biçin.
  
  Ne girîng e, wê fikirî. Fikrên wê li ser Ben û peywira xeternak ku ew li ser bû bûn. Wê tu carî ji ber erka xwe vê negot, lê wê dest pê dikir ku ji dil jê hez bike. Erka ku wê li hember bavê xwe hîs dikir winda nebû, lê piştî mirina tirsnak a Kennedy Moore ew kêmtir acîl bû. Jiyana rastîn her roj sozên kevn dişkîne.
  
  Gava ku helîkopter li ezmanê şîn ê Hawayê yê geş diherikî, Hayden duayek ji Ben Blake re got.
  
  Paşê telefona wê ya desta lêxist. Gava ku wê li ekranê mêze kir, çavê wê ji sosretê bilind bûn.
  
  "Silav," wê di cih de bersiv da. "Rewş çawa ye?"
  
  "Baş e, spas, lê ev karsaziya lêgerîna gorê yek bandorek ciddî heye. Tanê min hema nemaye."
  
  Hayden keniya. "Belê, Torsten, salonên vî rengî hene."
  
  "Di navbera qereqol û gorê de? Ne rast."
  
  "Bê guman, ez hez dikim sohbet bikim, Torsten, lê hûn swêdî kêliyên xwe bi xwe hilbijêrin."
  
  "Fêm kirin. Min hewl da ku pêşî gazî Drake bikim, lê ew rasterast çû ser posta deng. Ew baş e?"
  
  "Ji wî çêtir, erê." Hayden dît ku asoya Kauai li rastê xuya dike. "Gûhdarkirin-"
  
  "Ez ê zû bibim. Operasyona li vir bi ser ket. Tiştek nayê şermezarkirin. Her tişt wekî ku dihat hêvîkirin û di wextê xwe de bû. Lê..." Torsten sekinî û Hayden bihîst ku bêhna xwe girtiye. "Îro tiştek qewimî. Ez ê bibêjim ku tiştek "xewa" xuya dike. Dibe ku hûn Amerîkî jê re tiştekî din bi nav bikin."
  
  "Erê?"
  
  "Min bangek ji hikûmeta xwe wergirt. Ji navbeynkariya min heta Wezîrê Dewletê. Pirsgirêka asta bilind. Ez-" Rawesteke din a dudil, qet ne wek Dahl.
  
  Xeta qeraxê ya Kauai di bin wan de diherikî. Bang li radyoyê hat. "Heşt deqe ji bo çûyînê."
  
  "Ji min re hat gotin ku operasyona me - operasyona me ya Skandînavya - dê ji bo ajansek nû were veguheztin. Hêzeke xebatê ya hevbeş ku ji endamên payebilind lê nenaskirî yên CIA, DIA û NSA ya Amerîkî pêk tê. Ji ber vê yekê Hayden, ez leşker im û ez ê fermanên serwerê xwe yê herî bilind bi cih bînim, lê gelo ev ji we re rast tê?
  
  Hayden tevî xwe şok bû. "Ji min re ev wekî bêaqiliyek bêkêmasî xuya dike. Navê kesê sereke çi ye? Yê ku hûn xwe bidin destên wî."
  
  "Russell Cayman. Tu wî nas dikî?"
  
  Hayden li bîra wê geriya. "Ez navê xwe dizanim, lê ez pir hindik pê dizanim. Ez bawer im ku ew ji DIA, Ajansa Îstixbarata Parastinê ye, lê ew bi piranî di karê bidestxistina pergalên çekan de ne. Ev Russell Cayman çi ji we û gorê dixwaze?"
  
  "Tu hişê min dixwînî".
  
  Ji quncika çavê xwe, Hayden dît ku serê Mayê wek ku guleyek ji serê serê wê hatibe xistin, diqelişe. Lê gava ku Hayden bi pirsiyarî li wê zivirî, ajanê japonî li dûr nihêrî.
  
  Hayden çend saniyeyan fikirî û paşê bi dengekî bêdeng jê pirsî: "Tu ji hemû gelê xwe bawer dikî, Torsten?"
  
  Rawestandina pir dirêj a Dahl bersiva pirsa wê da.
  
  "Ger DIA di derbarê tiştek de hate hişyar kirin, wê hingê vegirtinek pir mezin heye. Pêşengiya wan dibe ku ji ya CIA jî derbas bibe. Bi baldarî tevbigerin, heval. Ev zilam, Cayman, ew ji xewnek bêtir tiştek nîne. Pirsgirêkên kêşeyên reş, Gitmo, 11-ê Îlonê. Ger tiştek cidî û hesas xelet bibe, ew kesê ku hûn serî lê didin ew e."
  
  "Feqê min bike. Xwezî min nepirsiya."
  
  "Divê ez niha biçim, Torsten. Lê ez soz didim te ku ez ê bi Jonathan re li ser vê şitlê biaxivim heta ku ji destê min bê. Li wir bisekinin."
  
  Torsten bi axîneke westiyayî ya leşkerekî pispor ku ev hemû dîtibû û ji tayînkirina hindek kezeb ji bo serbazekî Amerîkî aciz bû, peyman îmze kir. Hayden bi wî re sempatî kir. Ew li Mai zivirî, dê bipirse ka ew çi dizane.
  
  Lê banga "Armanc" ji radyoyê hat.
  
  Zeviyên pêş û jêr dişewitin. Gava ku helîkopter daket xwarê, fîgurên piçûk dihatin dîtin ku bêhemdî di her alî de dimeşin. Têlên ji kabînê dirêj dibûn û mirov li pey wan bazdan, bi lez ber bi erdnîgariya şewitî ya li jêr ve diherikin. Hayden û May li benda dora xwe bûn, dema ku wan bihîst ku zilamên xwe gulebaran dikin, gotina May vala bû.
  
  Hayden cara sêyemîn amadebûna Glockê xwe kontrol kir û got, "Budro li wir."
  
  "Xem neke," jinika japonî got. "Ew ê fêr bibe ka Mai-time bi rastî tê çi wateyê."
  
  Her du jin bi hev re daketin xwarê, di heman demê de daketin, û bi tevgerek yek-du-qepak ya klasîk dûr ketin. Vê pratîkê pêbaweriya bêkêmasî bi hevûdu re hewce dikir, ji ber ku dema ku kesek dimeşiya, yê din li alavên wan ên derdorê temaşe dikir. Yek, du, mîna gemarê. Avahî. Lê ew rêyek bilez û wêranker bû ji bo pêşveçûnê.
  
  Hayden dema ku ew direve dever dişopand. Çend girên hênik di nav deverek dorpêçkirî ya ku li ser xaniyek mezin û çend avahiyên mezin ên derveyî rawesta bûn, bi dawî bûn. Ev dê bibe ranşa duyemîn a Kovalenko. Li ser agir û kaosê dadbar kirin, Boudreau demek berî wan hatibû.
  
  An jî, bi îhtimaleke mezin, wî bi awayekî sadîst dema xwe bi her tiştî re digirt.
  
  Hayden bazda, tivinga xwe ya êrîşê Marine M16 ya deynkirî li çirûskên mizgîn û zilamên ku di bergê de dîtibûn, teqand. Du deqe şûnda dora wê bû, û wê qêriya: "Ji nû ve bar bike!" û çend saniyeyên din girt ku kovarek nû têxe nav çeka xwe. Kêm caran gule berda wan, û dema ew bûn, ew qas bêrêxistin bû ku wan bi çend lingan bêriya wan kir.
  
  Li her du aliyan, tîmên deryayî yên crack bi leza wekhev pêşve çûn. Naha dorpêçek li pêş xwe xuya dikir, derî bi vexwendinê vekirî ma, lê tîm ber bi çepê ve çûn. Bombeyek baş bi cîh bû piştgirên têlê wêran kir, tîmê bê astengî hişt ku bikeve nav zeviyê.
  
  Gule êdî bi awayekî xeternak nêzî hev bûn.
  
  Hayden li pişt pêveka jeneratorê veşart. Bandora ku Mai kevok ji bo nixumandinê dişewitîne, çirûskên li ser kerpîçan şandin. Parçeyên gil û metal li her derê belav bûne.
  
  Mai guliyek xwînê ji gûyê xwe paqij kir. "Leşkerên Boudreau li kreşên we hatin perwerdekirin."
  
  Hayden bîhna xwe girt, paşê bi lez li malê nêrî. "Diwanzdeh ling. Amade ne?"
  
  "Erê".
  
  Hayden reviya. Mai derket pêş û dîwarek ji seriyê lê kir, dijminê xwe neçar kir ku ji bo veşêrin xwe xwar bike. Hayden gihîşte quncikê malê û xwe li dîwêr xist. Wê fîşekek li pencereyê avêt û dûv re Mai pêça.
  
  Lê di wê gavê de, dengek ecêb ji guhê wê hat. Serokê tîmê bang li mirovan kir ku biçin embara dûr. Tiştekî tirsnak li wir bû. Gava ku Hayden guhdarî kir, wê fêm kir ku zilamên Boudreaux nîvê avahiyê dorpêç kirine û dê agir biavêjin ser tiştên ku di hundurê de hene.
  
  Esîr, bê şik. Hostages.
  
  Hayden piştî gulanê bezî, çû nav paqijiyê û bi hev re gulebaran kir. Leşkerên din jî tevlî wan bûn, ji her du aliyan ve firandin, dîwarekî kujer û êrîşkar ji wêrekî û mirinê ava kirin.
  
  Komkujiya bêwate ya ku li ber bû, karta bangê ya Boudreau bû. Ew ê li wir bûya.
  
  Leşkerên reviyan dest ji gulebaranê bernedan. Gule ji hewayê qut bûn, ji dîwar û makîneyan reviyan û bi kêmî ve bi dehan hedefên dijmin dîtin. Merivên Boudreaux bi şok û tirsê xwe paşve dikişandin û vedigerin. Dema leşker di ber stargehên wan re derbas dibûn, hewl dan bi awayekî bêperwa ji kêlekê guleyan biteqînin, lê hêzên deryayî amade bûn û bombeyan li wan dan.
  
  Teqînên bilind li her du aliyên bezê bi hewa ketin. Ji ber teqînan şarapnel difirin; zimanên êgir ewqas zû mirina germ belav dikirin ku çav bi zorê nedikarî li pey xwe biçe. Kesên qîrîn di rêya wan de derewan dikin.
  
  Hayden li pêş embarek dît. Dilê wê ji tirsa bêkêmasî ketibû. Ew rast bû. Bi kêmanî panzdeh zilamên Boudreaux li dora embara girtî rawestiyan, çekên xwe avêtin dîwarên tenik ên kaxiz, û gava Hayden zilamê pêşî girt, wan hemî gulebaran kirin.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles bezî û gulebaran kir dema ku hêzên Hawaî û hevalbendên wan êrîşek li ser Kovalenko Ranch li Girava Mezin dest pê kirin. Erd bêserûber bû. Hemû kaniyên kûr, girên bilind û deştên daristanî. Berî ku ew nêzikî rançê bibin, bombeyek avêtin yek ji helîkopterên êrîşê, ew girt, lê nehat hilweşandin, ew hemî neçar kirin ku zû dakevin.
  
  Naha ew wek tîmek lez kirin, li ser daristana qelew û çiyayên hişk danûstandin kirin. Jixwe wan zilamek di xefika bombeyê de winda kirine. Êrîş ji aliyê zilamên Qralê Xwîn ve hatiye amadekirin. RPG bê armanc di nav daran re difiriyan.
  
  Çete kêfê dikin.
  
  Lê Marîn bi pêş ve çû, niha bi tenê bi qasî sî lingan û newalek asê ya dawîn ji têl veqetiyane. Alicia dikaribû rûyê kenên dijminên xwe derxîne holê. Xwîna wê dest bi kelandinê kir. Li kêleka wê, ajanek mezin a CIA, Kinimaka, bi lez û bez ji bo dêwek galop dikir. Ew pir bikêr derket.
  
  Amûrên ragihandinê yên di guhên wan de nûçeyên hovîtiyên hatin. Otêla Ala Moana Queen ya li Oahu hate girtin. Tûrîstek ji pencereya qata dehemîn hat avêtin û jiyana xwe ji dest da. Çete avêtin kolanan. Tîmên hêzên taybet amadekariya operasyonekê dikirin ku îhtîmal e di demeke nêz de ji ber mirin û belaya çeteyan ronahiya kesk bê pêxistin. Li Kauai, xwekujekî bi tena serê xwe gelek fîşek avêtin vanên ku rojnamevan tê de kom dibûn, di encamê de rojnamevanek birîndar bû. Û niha, li Girava Mezin, otobusek tije geştyaran hatiye revandin û bombeyek di nav ekîba wê de hatiye danîn. Ew li hundur hatin kilîtkirin, dema ku êsîrên wan li derve li ser kursiyan rûniştibûn, bîra vedixwarin û qertên xwe dilîstin. Nehat zanîn ku teqemenî li kîjan ji wan heye, çend in.
  
  Alicia xwe avêt aliyê geliyê. RPG li ber çavê wê teqiya, ax û zinaran ber bi hewayê ve bilind kir. Gava ku dudiliya Kinimaki hîs kir, xwe avêt ser wan, dikeniya û li xwe zivirî.
  
  "Were, qelew," wê got, lêvên xwe bi lîstin. "Bi min re bimîne. Li vir tişt bi rastî tevlihev dibin."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden dîsa û dîsa gulebaran kir, hewl da ku aram bimîne û bi vî rengî rastiya xwe biparêze. Sê serî di dîtina wê de teqiyan. Maî hîna li tenişta wê diçû, tiştek nedigot. Leşkerên din xwe davêjin ser çokê, ji guleyan dûr dikevin û beriya ku li dora xwe bizivirin, li çeteyan xistin.
  
  Hayden wê demê di nav wan de bû. Zilamek zivirî û wê bi tivingê li pira pozê wî xist. Bi qîrîn ket, lê lingên wê lêxist, bû sedem ku ew bi serê xwe bi ser wî re bifire.
  
  Ew zû hilkişiya, lê laşê wî bi ser wê de ket û ew bi erdê ve girêda. Gava wê li jor nihêrî, wê rasterast li çavên wî yên tije nefret û bi êş nêrî. Bi qîrîneke bejna xwe li wê xist û destên xwe yên stûr li qirika wê pêça.
  
  Wê gavê stêrk dîtin, lê tu hewil neda ku wî rawestîne. Di şûna wê de, du destên wê yên azad bi xwe çek dîtin. Li aliyê rastê Glock wê ye. Li milê çepê kêra wê ye. Wê lûleya tivingê xiste nav rihên wî, hişt ku ew pê bihese.
  
  Destê wî sist bû û çavên wî bel bûn.
  
  Hayden sê fîşekên bêhêvî avêtin. Mêrik ji wê hejand. Dema ku dîmena li jora wê paqij bû, rûyê kirêtekî din derket holê. Hayden gule berda pozê xwe, dît ku zilam paşve firiya û winda bû.
  
  Ew rûnişt û Mai dît. Çeteyê dawî yê mayî li ber xwe dide. Hayden çavên xwe çikand. Ev mirov yekî wêran bû. Rûyê wî mîna ku sor hatibû boyaxkirin xuya dikir. Diran têr nebû. Çenê wî sist dixuya. Destekî wî ji cihê xwe çûbû, yê din ji milê xwe şikestibû. Ew li ser lingên lerzîn rawesta û paşê di nav herma xwînî de ket ser çokan.
  
  Mai bi bişirîneke şîrîn got: "We kesê xelet hilbijart ku hûn bipejirînin," dema ku wê Glock deyndar kir armanc û serê wî teqand.
  
  Hayden bê îrade xwe daqurtand. Ev jinek cidî bû.
  
  Marîn deriyê embarê vekirin, gazî hebûna xwe kirin. Dilê Hayden bi hejmara kunên di dîwarên qaçax de ket. Em hêvî dikin ku rehîneyan xilas bibin.
  
  Di nav ramanên wê yên bi lez û bez de, tiştek berî her tiştî eşkere bû. Boudreaux ne li vir bû. Wê dîsa li malê nêrî. Ew cîhê paşîn bû ku wê hêvî dikir ku ew veşêre, lê dîsa jî -
  
  Ji nişka ve tevliheviyek bala wê kişand. Marîn ji embarê terpilîn, yekî mîna ku bi kêran hatibe xistin milê wî girtibû.
  
  Dûv re Boudreaux û komeke kirêt ji embarê rijiyan, bi çekan gulebaran kirin û mîna cinan qîriyan. Wateya vê yekê ew bû ku çeteyên din jî jiyana xwe ji dest dan da ku bibin xapandin? Ma wan valahiyan an ji cihekî taybetî gulebaran kirin?
  
  Rastî mîna teqînek nukleerî lê xist. Merivên Qralê Xwînê naha di nav Marînîstan de bûn, şer dikirin, û Boudreau ber bi Haydenê ve bazda, kêrê xwe bi hêrs rakir.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia bi afirînerî û ruhê xwe di bin agir de tîmê teşwîq kir. Piştî çend deqeyan ew gihîştin lûtkeya bilindbûna dawîn û haloyek agir li ser parêzvanên kundî barandin. Alicia xaniyek mezin, embarek mezin û garajek du otomobîlan dît. Malper çavê çemekî fireh bû, bê guman wekî navgînek revê, û li tenişta embarê helîkopterek lêxistî helîkopterek hebû.
  
  Wê li paş xwe nêrî. "Germanên avêtinê."
  
  Serkêşê tîmê rûyê xwe kişand. "Jixwe vê yekê dike."
  
  Alicia mewziyên dijmin nîşan da. "Li wir dîwarekî nizm heye. Aliyê paşiya malê. Li pişt Rolls-Royce. Li aliyê rastê kaniyê."
  
  Serekê tîmê lêvên xwe hejand. "Bestêran derxin derve."
  
  Ji ber çend teqînan erd hejiya. Êrîşkeran sê bombe avêtin û dûv re bi formên yek-du ber bi pêş ve çûn, hîn jî wekî yekîneyek gulebaran dikin lê di kevanek kujer de derdiketin.
  
  Bi wehşeteke wêranker ew avêtin ser ranza Qralê Xwînê.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û NEHAN
  
  
  Lingên bootkirî yên Drake li binê hucreyê ketin. Berî ku yên din dest bi xwarê bikin, wî fîşekek da ku riya wan ronî bike. Di cih de dîwar zindî bûn, gravurên wan nuha bi çavên şokkirî yên Drake bi zelalî xuya dibin.
  
  Curlên mîna yên li ser du cîhazên portable. Naha hatine piştrast kirin ku ew tam mîna wan Thorsten Dahl û ekîba wî ne ku di Gorê Xwedayan de li Îzlandayê vedîtin.
  
  Di van demên dawî de ew li kîjan şaristaniya kevnar ketine? Û ev hemû dê çawa biqede?
  
  Ben, Karin, û yên mayî yên Tîma Deltayê ji zincîra daketinê dûr xistin heya ku her kes li dora kemera mezin a Deriyê Pele qelebalix bû. Drake bi hemû hêza xwe hewl da ku pir kûr li nav reşiya şînayî ya wêdetir nenihêre.
  
  Ben û Karin ketin ser çokan. Kemer bi xwe ji cûreyek metalê firçekirî, bêkêmasî nerm û simetrîk pêk dihat. Rûyê metal bi heman nîşanên piçûk ên şikeftê yên mayî ve hatî xemilandin.
  
  "Van nîşanan," Karin bi baldarî dest da wan, "ne tesadufî ne. Dîtinî. Ez dibînim ku heman kulm dîsa û dîsa dubare dike. Û yên mayî jî şikeftê..." Wê li dora xwe nêrî. "Ew heman e".
  
  Ben li telefona xwe geriya. "Ev wêneya ku Dahl ji me re şandiye." Wî ew hilda ber ronahiyê. Drake ber bi pêş ve çû, pê bawer bû ku Tîma Delta dê ji bo dagirkeran hişyar be.
  
  Drake bi dengekî bilind fikirî: "Ji ber vê yekê, Gorê Xwedayan bi Dergehên Dojehê re hin têkiliyek heye." "Lê kulm tê çi wateyê?"
  
  Karin bi bêdengî got: "Nimûneyên dubare dikin." "Bêje min. Çi cûre nîşanên, kevnar an
  
  Modern, ji gelek şêweyên dubarekirî pêk tê?"
  
  "Sivik." Komodoyê Mezin li kêleka wan siwar bû. "Ziman".
  
  "Rast e. Ji ber vê yekê, heke ziman ev be-" Wê bi dîwarên hucreyê ve îşaret kir. "Piştre ew tevahiya çîrokê vedibêjin."
  
  "Mîna yên Dahl dîtin." Drake serê xwe kir. "Lê wextê me tune ku em niha analîz bikin. Kovalenko di van deriyan re derbas bû."
  
  "Payin". Ben pira pozê xwe çikand. "Van nîşanan..." Dest da kemerê. "Tam heman wekî li ser cîhazan. Ji min re ev pêşniyar dike ku ev dergeh guhertoyek nûvekirî ya heman cîhazê ye. Makîneya rêwîtiyê ya demê. Me berê xwe da wê encamê ku dibe ku xwedayan amûrên destan bikar anîne da ku di nav demê de bigerin û bandorê li çarenûsê bikin. Dibe ku ev tişt pergala sereke be."
  
  "Binêre," Drake bi bêdengî got, "ev pir baş e. Hûn ê vê yekê fêm bikin. Lê li pişt van deriyan -" Wî tiliya xwe ber bi tariyê de nîşan da. "Qralê Xwîn. Mirovê ku ji mirina Kennedy berpirsyar bû, di nav de bi sedan kesên din. Wext e ku dev ji axaftinê berde û dest bi meşê bike. Ajotin".
  
  Ben serê xwe hejand û rabû ser xwe, dema ku xwe firçe kir hinekî sûcdar xuya kir. Her kesê li odê nefesek kûr kişand. Li pişt derî tiştek din hebû ku ne ji wan nedixwest behs bike:
  
  Sedema ku Captain Cook navê kemerê ji "Deriyê Pele" guhert û kir "Deriyê Dojehê".
  
  
  BEŞA SÎYÎ
  
  
  Dewleta Hawaii di bin hêza dînekî de lerizî.
  
  Ger helîkopterek bikaribe li ser bifire, ku bikaribe dîmenek panoramîkî ya berfireh ji bûyerên tarî, yên moralî yên ku li giravan diqewimin peyda bike, ew ê pêşî li ser Oahu bifire da ku Otêla Ala Moana Queen ya dorpêçkirî bigire, ku tê de endamên pispor ên gelek tîmên SWAT lê bûn. Li dijî çeteyên bi çekên giran û bi motîv ên ku hemû bilindahî û bêhejmar dîl girtine dest bi çalakiyê kirin. Wî bi lez û bez berê xwe da, xwe ji ewrên dojehê yên dûmana reş ku bi kêmî ve deh pencereyên şikestî dirijiyan, dûr xist, bi baldarî vebûnên ku zilamên rûpoşkirî bi tifing û bombeavêjan ve dihatin dîtin ku merivên bêçare, jin û zarokên bêçare di nav komên ku hêsantir dihatin tunekirin .
  
  Û dûv re ew ê di kevanek mezin de ber bi jor û rastê ve bizivire, pêşî ber bi rojê ve, ew topa zer a qelew hêdî hêdî ber bi pêşerojek nediyar û belkî felaketî ve diçû, û dûv re di rêwîtiya xwe ya tirsnak de ber bi jêr û çepê ve dadikeve. vedîtina ber bi Kauai. Ew ê li nêzî Diamond Head derbas bibe, ji qehreman û xirabkerên ku li siran digerin û xewnên tirsnak di şikeftên binê erdê yên herî tarî û xeternak ên volqanek vemirî de ji bîr nake.
  
  Li ser Kauai, wî ê ji bo zilamê terxankirî yê ku xwe bi têla qehwexaneyekê ve zincîr kiribû, parêzger di hundirê xwe de asê kiribû û êlekek tije dînamît û destekî dilerizîn ku amûra teqandinê ya mirîyekî girtibû eşkere nîşan da. Ger we li ser wêneyê zoom kir, we dikaribû bêhêvîbûna di çavên zilam de bibînin. Ev ê bi eşkere vê rastiyê nîşan bide ku dibe ku ew nikaribe dirêj bimîne. Û dûv re ew bilind bû, dîsa ji ser banan bilind bû da ku bişopîne keviya xweş a peravê biyanî. Ber bi ranchê şewitî, cihê ku Hayden Jay nû bi Ed Boudreau re şer kiribû, dema ku Mai Kitano û Marînên mayî bi dehan çeteyên Boudreaux re di şerekî nêzîk de şer kirin. Di nava dengê tirsnak a mirin û şer de, rehîneyên birîndar giriyan.
  
  Û pêş. Jixwe paşeroj û paşeroj li hev ketine. Kal û avangarde di nav nakokiyan de ne.
  
  Îro ew roj bû ku xweda dikaribû bimirin û lehengên nû şîn bibin û rabin.
  
  Helîkopter dê firîna xwe ya dawîn pêk bîne, dîmenên berevajî û ekosîstemên dînamîkî yên ku Girava Mezin pêk tînin bigire. Di nav zeviyek din de pêşbazî kirin, çend kêlî hebûn ku meriv bala xwe bide ser dema ku Alicia Miles, Mano Kinimaka, û ekîba wan a deryayî avêtin ser navendek bi giranî parast ku tê de rehîn, kirêt, û zilamên bi gerdaniyên dînamîtê di pevçûnek hêzdar de li hev ketin. Li kêleka şer, makîneyên hêzdar dest bi xebatê kirin, ku amade ne ku gelê Qralê Xwînê bi bejahî, hewa û avê vekin. Dema ku Alicia û Kinimaka li jor nihêrîn, kamerayê dest bi zoom kir, ku haya wan ji firariyan heye û berê xwe didin rêyan da ku wan bişkînin û hilweşînin.
  
  Û di dawiyê de helîkopter ji dûr ve çû, tenê makîneyek, lê dîsa jî makîneyek, tijî wêneyên bêaqiliya mirovan, wêrekiya ku ew dikarin berhev bikin û kifş bikin, û xirabiya herî xirab a ku ew dikarin bikin.
  
  
  BEŞA SÎ Û YEKEM
  
  
  Drake kete binê kemera, ku Captain Cook jê re binav kir Gates of Hell, û xwe di dergehek teng de dît. Çiraya tivingê pêxist û bi lûlê ve girêda. Her wiha fenerek bi milê xwe ve girêda û wisa li dar xistibû ku dîwaran ronî bike. Demek ronahiyek zêde hebû û xeterek eşkere tune.
  
  Gava ku ew derbasî rêça kelpîç bûn, Drake li ser milê xwe got, "Ji min re, Ben, li ser rojnameyên Cook."
  
  Ben bi lez xwe hilanî. "Ev ji bilî nêrînek li ser vê pergala xefika mezin ne tiştek din e. Cook ji ber xwezaya xefikan jê re digot "Deriyên Dojehê". Wî jî nedît ku dê di dawiyê de çi bibe."
  
  "Ji ber vê yekê kê xefik çêkir?" Drake pirsî. "Û çima?"
  
  "Kes nizane. Nîşanên ku me li derve dîtin û yên di Tirba Xweda de li ser van dîwarên hundir nîn in." Gewrê xwe paqij kir û lê zêde kir: "Bi xatirê te."
  
  Dengê Komodo li pişt wan bilind bû. "Çima Cook dawî nedît?"
  
  "Ew reviya," Karin bi bêdengî got. "Di tirsê de".
  
  "Oh, gêj."
  
  Drake bîskekê sekinî. "Ji ber vê yekê, ji ber ku ez tenê leşkerek lal im û hûn herdu mejiyê vê operasyonê ne, bila ez tiştan zelal bikim. Di bingeh de, têketin mifteya pergala xefikê ne. Û nusxeyên we herduyan bi we re hene.
  
  "Yek me heye," Ben got. "Di serê Karin de kesek din heye."
  
  "Hingê me yek heye," Komodo bi hêrs bû.
  
  "Na ..." Ben dest pê kir, lê Drake ew rawestandin. "Mebesta wî ev e ku heke ew bimire, em ê yek kopiyek hebe, pitik. Dema ku tu bimirî hafizaya wêneyan pir bi kêr nayê."
  
  "Ez na... Erê, baş e, bibore, em wek leşkeran nafikirin."
  
  Drake ferq kir ku tunel dest bi firehbûnê kir. Bayê herî sivik li rûyê wî diçû. Wî destê xwe rakir ku wan rawestîne û paşê serê xwe li quncikê hejand.
  
  Binêrin dîmenek ecêb.
  
  Ew li ber deriyê odeyek mezin, bi şiklê dirêj, bi banek di tariyê de winda bû. Ronahiya qels ji darên şewqê yên ku divê ji hêla zilamên Qralê Xwînê ve li pey xwe hiştibin hat. Rasterast li pêşberî wî, nobedariya tunela ku di kûrahiya çiyê de didomiya, dîmenek bû ku dilê wî dixist.
  
  Rûyekî dêw di zinar de li jora tunelê bi xwe de hatibû xêzkirin. Bi çavên xwe yên zirav, pozê xwe yê girêk, û ya ku tenê dikare wekî strûhên ku ji serê wî derdikevin were binav kirin, Drake di cih de encam da ku ew rûyê şeytan an cinan e.
  
  Ji bo wê gavê rûyê xwe guh neda, wî herêm şopand. Dîwar gevizîbûn, bingehên wan di tariyê de pêçayî. Ew hewce bûn ku li vir ronahiyek piçûkek zêde zêde bikin.
  
  Wî hêdî-hêdî îşaret li yên din kir pêş.
  
  Û dû re, ji nişka ve, dengek di şikeftê de deng veda, mîna ku sed fîşekên agir bi yekcarî diavêjin, an, wekî ku Ben got, "dengek mîna Batmobila lanetkirî ye."
  
  Agir bi pozê kewarê ket, li dora erdê kevirî firneyek çêkir. Ji her pozê du fîşekên êgir ên cihê derketin, û paşê, çend saniye şûnda, ji her çavê yek.
  
  Drake ew bi fikar lêkolîn kir. "Dibe ku em hin mekanîzmayek bixin tevgerê. Guhestina hesas a zextê an tiştek din." Ew li Ben zivirî. "Hêvîdarim ku hûn amade bin hevalno, ji ber ku wekî yek ji komên min ên bijare yên Dinorock, Poison, digot, ew ji bilî demek xweş ne tiştek e."
  
  Lêvên Ben di nav bişirîneke zûde dizivirîn dema ku wî li notên xwe dişêwirî. "Ev asta yekem a dojehê ye. Li gorî nivîskarê senaryoyê, zilamekî bi navê Hawksworth, ji vê astê re dibêjin Xezeba. Ez difikirim ku sedem eşkere ye. Paşê wan ew dan ber Îblîs, Amon, cinê xezebê."
  
  "Spas ji bo dersê, zarok." Komodo giriya. "Gelo ew bi şansê rêyek berbi paşerojê ve vedibêje?"
  
  Ben nivîs danî ser erdê û rast kir. "Dîtinî. Min berê jî ev dîtibû lê fêm nekiribû. Dibe ku ev nîşanek be."
  
  Drake li tenişta hevalê xwe yê ciwan rûdinişt. Kovarên kopîkirî bi baldarî hatine dîzaynkirin û nîgarkirin, lê tiliya Ben bala wî kişand ser rêzeke xerîb a nivîsê.
  
  1 (||) - here 2 (||||) - here 3 (||) - here 4 (|||||//)
  
  Û tenê nivîsa ku li pey vê yekê hatibû nivîsandin ev bû: "Bi hêrs, sebir bike. Ger xetên navîgasyonê li pêşiya wî hebin, mirovek hişyar dê riya xwe plansaz bike."
  
  "Cook keştîvanê herî mezin ê hemû deman bû," Ben got. "Ev rêz du tiştan ji me re vedibêje. Vî Cook rêyek di ber cinan re xêz kiriye û rê li ber wê plansaziyek baldar hewce dike."
  
  Karin li şewqa agir temaşe kir. "Min çar hejmartin," wê bi fikirî got. "Çar teqînên agirê. Heman mîqdara-"
  
  Fîşek lê hat, bêdengî hejand. Gule ji dîwarê li tenişta serê Drake ket û bû sedem ku perçeyên zinaran ên tûj li hewayê qut bibin. Mîlîsekek şûnda, Drake pistola xwe rakir û gulebaran kir, û millisecondek şûnda wî fêm kir ku ger ew vegere rêgehê, sekvan dikaribû wan heta hetayê bi dîwarê ve girêbide.
  
  Bi vê ramanê re, bi gulebaranê reviya hundirê hucreyê. Komodo, xuya ye ku digihîje heman encamê, li pey wî çû. Agirê hevgirtî çirûskên ji dîwarê derdorê dixist. Veşarker di şokê de ma, lê dîsa jî karî guleyek din biavêje, ku di navbera Drake û Komodo de diqeliqî.
  
  Drake daket ser çokê, hedef girt.
  
  Zilam ji qapaxa xwe derket, çeka xwe bilind kir, lê Komodo yekem gulebaran kir - pêla teqînê êrîşkar paşve avêt. Qîrînek qulkirî hat û mêrik di nav tevliheviyek tevlihev de ket, tiving li erdê ket. Komodo çû û piştrast kir ku zilam miriye.
  
  Drake sond xwar. "Wekî ku min difikirî, Kovalenko sniper hiştin da ku me hêdî bikin."
  
  "Û ji bo ku me hûr bikin," Komodo lê zêde kir.
  
  Karin serê xwe li quncikê hejand, porê wê yê blind ket nav çavên wê. "Eger ez rast bibêjim, wê demê hevoka xerîb kilît e û peyva 'sebir' jî mifteyê ye. Ew du xetên tramwayê yên ku dişibin du xwe? Di muzîk, helbest û edebiyata kevn de ew dikarin maneya rawestanê bidin. Ji ber vê yekê sebir tê wateya 'rawestandin'.
  
  Drake li pêşniyarê mêze kir dema ku tîmê Delta li seranserê şikeftê diçû, ji hêla Komodo ve hat xwestin û biryar da ku êdî xeletiyan neke.
  
  Komodo qêriya: "Çi xelkê? Hay ji xefikên bombeyî hebin. Ez ê nehêlim ku ew ehmeqê rûsî tiştekî li ser jûriyê bike."
  
  Drake kefa xwe ya terbûyî li dîwarê zirav kir, kevirê çilmisî di bin destê xwe de hîs kir, wek hundirê sarincê sar. Ji ber vê yekê ev e: 'Li benda teqîna yekem bisekinin, dûv re du rawestin û biçin duduyan. Piştî teqîna duyemîn, ya çaremîn rawestînin û derbasî ya sêyemîn bibin. Piştî teqîna sêyemîn, ji bo duyan raweste û biçe çaran. Û piştî teqîna çaremîn, cara şeşan raweste û paşê derkeve."
  
  "Sivik." Ben çav lêxist. "Lê rawestgeh çiqas dom dike?"
  
  Karin şuştin. "Kurtenivîs."
  
  "Oh, ew alîkar e, xwişk."
  
  "Û hûn çawa teqînan dihejmêrin?"
  
  "Ez texmîn dikim ya ku pêşî digihîje cîhê herî dûr, hejmara yek e, û hejmara çar jî ya herî kurt e."
  
  "Belê, ew hinekî watedar e, ez texmîn dikim. Lê dîsa jî ew e -"
  
  "Navê pêger". Drake têr bû. "Bi guhdarîkirina vê nîqaşê sebra min jixwe hat ceribandin. Ez ê pêşî herim. Werin em vê yekê bikin berî ku kafeîna min kêm bibe."
  
  Wî ekîba Komodo derbas kir, çend metre dûrî agirê herî dirêj sekinî. Wî hîs kir ku her mirovek zivirî ku lê binêre. Wî xema Ben hîs kir. Wî çavên xwe girtin, hîs kir ku germahî zêde dibe dema ku derdanek din a pir germ hewa li ber wî dipijiqand.
  
  Rûyê Kennedy li ber çavê hişê wî avjenî bû. Wî ew wek berê dît. Bobek hişk di porê wê de, cil û bergên pantolonên bêxwedî - yek ji bo her rojên hefteyê. Hewldanek hişmendî ku her tiştî ji rastiya ku ew jin bû dûr bixe.
  
  Û paşê Kennedy porê xwe xwar kir, û ew jina ku wî du mehên xweş pê re derbas kiribûn hat bîra wî. Jina ku dest bi alîkariya wî kir piştî mirina wêranker a jina wî Alison û êşa ku ji ber wê qezaya trafîkê ya çarenûsa gelek sal berê derketiye pêş.
  
  Çavên wê rasterast di dilê wî de dibiriqîn.
  
  Agir li ber wî ketibû.
  
  Li bendê ma ku germahiya êgir kêm bibe û du saniyeyan rawestiya. Dema ku ew li bendê bû, wî fêm kir ku ji çavê duyemîn pêleka agir berê xwe da xwarê. Lê piştî du saniyeyan ew ber bi vê nuqteyê ve çû, her çend her tiliya wî diqîriyan ku ew neçe.
  
  Agir ew hilweşand -
  
  Lê gava ku wî tevgera xwe qedand, cemidî. Hewa li dora wî hîn germ bû, lê tehemûl bû. Drake bêhna xwe dikişand, ter bi pêlan ji ser wî diherikî. Ji ber ku nikarîbû bîskekê rehet bibe, dîsa dest bi jimartinê kir.
  
  Çar çirke.
  
  Li kêleka wî agir pê ket, hewil da ku agir berde cihê ku ew ê tê de bigirta.
  
  Drake tevgera xwe kir. Agir ket. Devê wî mîna kelek şor bû. Herdu çavê wî mîna ku bi kaxiz bi ser wan de hatibin şewitandin.
  
  Tevî ku, ez wisa difikirim. Bifikirin, her dem bifikire. Du saniyeyên din û em ê herin. Ka em derbasî manevraya dawîn bibin. Êdî baweriya wî hebû.
  
  Şeş çirkeyan rawestînin û paşê -
  
  Di şeş saliya xwe de çû, lê agir vemirî! Çavên wî şewitîn. Kete ser çokan û laşê xwe avêt paş. Ben navê xwe kir qîrîn. Germ ew qas zêde bû ku wî xwest biqîre. Lê di wê gavê de ji nişka ve winda bû. Ew hêdî-hêdî pê hesiya ku dest û çongên wî li ser erdê kevirî yê hişk diqelişin. Serê xwe rakir, bi lez û bez li ser tunela li pişta hucreyê xişiya.
  
  Piştî bîskekê, ew zivirî û ji yên din re qîr kir: "Hûn çêtir e ku hûn heft saniyeyên dawîn veqetînin, hevalno. 'Ya dawîn ku hûn dixwazin zanibin Kentucky Fried çawa ye.'
  
  Kenekî matmayî hat bihîstin. Komodo tavilê çû ser û ji Karin û Ben pirsî ka kengê ew dixwazin dora xwe bigirin. Ben tercîh kir ku çend leşkerên din li pêşiya wî biçin, lê Karin amade bû ku li dû Drake bike. Pêwîst bû ku Komodo bixwe wê bide aliyekî û bi bêdengî li ser aqilmendiya xwe bipeyive ku Drake ne tenê di dema xwe de bextewar be berî ku ew xetera windakirina yek ji mêjiyên operasyona xwe bikin.
  
  Drake dît ku Karin nerm bû û tewra hinekî bişirî. Kêfxweş bû ku meriv dît ku kesek bandorek aram li zarokê çolê yê malbata Blake dike. Wî tunela li dora xwe kontrol kir û çîçeka şewqê avêt siyê. Rengê wê yê kehrîbanî yê berbelavbûyî ji bilî tunelekek hê bêtir ronîkirî, ku di nav reşiyê de vedimirî, tiştek ronî nedikir.
  
  Leşkerê Delta yê yekem li tenişta wî ket, dûv re jî yê duyemîn. Drake di şandina wan di tunelê de ji bo vekolînê wext winda nekir. Gava ku ew vegeriya ber odeya xezebê, wî dît ku Ben Blake tevgera xwe dike.
  
  Ben hema mîna zarokekî dibistanê çentê xwe girt, pê hesiya ku porê wî yê dirêj di bin serê t-shirtê wî de ye û derket pêş. Drake li lêvên wî temaşe kir dema ku ew çirkeyan dihejmêre. Dilê Drake ji devê wî derket û li wir ma heya ku hevalê wî li ber lingên wî hilweşiya, pif kir.
  
  Drake destê xwe pêşkêşî wî kir. Ben li jor mêze kir, "Tu ê çi bibêjî, şêt? Ma hûn nikarin germê bisekinin?"
  
  "Ez Bucks Fizz nabêjim," Drake bi dengek aciz got. "Heke hûn dixwazin - na, li bendê bin -"
  
  Drake ferq kir ku Karin nêzikî çema yekem a agir dibe. Devê Ben di cih de girtî û çavên wî her livîna xwişkên xwe dişopandin. Gava ku ew dihejiya, diranên Ben ew qas hişk dibûn ku Drake difikirî ku ew mîna lewheyên tektonîkî yên ku li hember hev diqeliqîn. Û gava ku ew di navbera penagehek ewledar û ya din de diherikî, Drake neçar ma ku Ben bi hişk bigire da ku wî birevîne da ku wê bigire.
  
  "Payin! Tu nikarî wê xilas bikî"
  
  Karin sekinî. Ketina wê ew bi tevahî bêaqil hişt. Ew bi du saniyeyan li rêyek xelet dinihêrî berî ku teqînek din wê bişewitîne.
  
  Ben bi Drake re têkoşîn kir, yê ku zilam bi pişta serê xwe girt û laşê wî bikar anî da ku hevalê xwe ji şahidiya bûyera tirsnak a din biparêze.
  
  Karin çavên xwe girtin.
  
  Dûv re Komodo, serokê tîmê Delta, ew bi destek mezin hilda, bi hostayî di navbera rawestan de bazda. Wî rîtma xwe neşikand, bi tenê Karin avêt ser milê xwe, pêşî serê xwe, û bi nermî ew daxist erdê li tenişta birayê xwe yê hêrsbûyî.
  
  Ben li tenişta wê noq bû, gava ku wî nêzîkî wê dikir, tiştek mir. Karin li ser milê Ben rast li Komodo nêrî û du peyvan got. "Sipas ji were".
  
  Komodo bi ken serê xwe hejand. Çend deqe şûnda mayî merivên wî bi silametî gihîştin, û herduyên ku Drake şandibûn tunelê vegeriyan.
  
  Yek ji wan di heman demê de hem Drake û hem jî Komodo kir. "Xefîkek din, ezbenî, bi qasî kîlometreyek li pêş. Ti nîşaneyên eşkere yên sekvanan û xefikên bombebarkirî tune bûn, lê em li dora xwe nesekinîn ku ducaran kontrol bikin. Difikirîn ku divê em vegerin vir."
  
  Karin toza xwe hilanî û rabû ser xwe. "Xefek çawa xuya dike?"
  
  "Mîs, ew mîna baskek mezin xuya dike."
  
  
  BEŞA SÎ Û DUYEM
  
  
  Ew di rêça teng de beziyan, ji ber kiryarên tundûtûjiyê yên ku dibe ku li cîhana li jora wan diqewimin û ji ber niyeta xerab a mirovê ku di tariya binerdê de li ber wan digeriya.
  
  Kemerek hişk ew birin şikefta din. Careke din, tîrêjan beşek ji cîhê berfireh ronî kir, hem taze û hem jî hêdî hêdî diweşiya, lê Drake bi lez du çirûskên kehrîbar li dîwarê dûr xist.
  
  Cihê li ber wan matmayî bû. Rêyan wek tîrêjê bûn. Şaxê sereke rêgehek bi têra xwe fireh bû ku sê kes li hev bicivînin. Ew li dîwarê dûr di kemera derketina din de bi dawî bû. Ji şaxê sereke veqetiyan û her du pêlên din ên trîdankê pêk dianîn, du rêyên din jî hebûn, tenê ev pir tengtir bûn, hinekî ji zozanan mezintir bûn. Van pêşnûmeyan bi kelek fireh di dîwarê şikeftê de bi dawî bûn.
  
  Cihên di navbera riyên tîrêjê de bi tariyek kûr û xapînok dagirtî bûn. Dema ku Komodo kevir avêt nav nebûna ronahiyê ya nêzîk, wan qet nebihîst ku ew li binê erdê ket.
  
  Bi baldarî, hêdî hêdî pêş de çûn. Ji tansiyonê milên wan teng bûn û rehên wan dest pê kirin. Drake pê hesiya ku di dirêjahiya stûyê wî de tîrêjek xwê ya tenik diherike, heta bi xwarê diherike. Her cotek çavên komê li dora xwe mêze kir û li her siyê, li her deşt û deran geriyan heta ku Ben di dawiyê de dengê xwe dît.
  
  "Bisekine," wî got, bi zorê bihîst, paşê qirika xwe paqij kir û qêriya, "Bisekine."
  
  "Eve çîye?" Drake cemidî, lingê wî hê li hewa ye.
  
  "Divê em pêşî têketinên Cook-ê kontrol bikin, tenê heke hebe."
  
  "Hûn demên xwe yên lanet hilbijêrin."
  
  Karin axivî. "Wan jê re digotin Kedîbûn, gunehê mirinê yê duyemîn. Cinê ku bi çavbirçîtiyê ve girêdayî ye Mammon e, yek ji heft mîrê dojehê ye. Di Milton's Paradise Lost de behsa wî dihat kirin û heta jê re digotin balyozê dojehê yê Îngilîstanê.
  
  Drake li wê nêrî. "Ew ne xweş e".
  
  "Ne mebest bû ku bibe. Ya ku min carekê xwend û xilas kir ev e. Yekane nîşana ku Hawksworth li vir dide ev hevok e: Li hember çavbirçîtiya rehmê rûniştiye. Bila mêrê paşîn tiştê ku hûn dixwazin hebe."
  
  Drake li şikefta sar û şil nêrî. "Li vir pir tişt tune ku ez dixwazim, ji bilî Krispy Kremes."
  
  "Ev riya rasterast a derketinê ye." Komodo yek ji zilamên xwe rawestand dema ku ew berê xwe diteqand. "Tiştek ew qas hêsan nîne. Hey! Çi qijik, heval..."
  
  Drake zivirî û dît ku zilamê Delta Komodo dide aliyekî û rast li ber fermandarê xwe dimeşe.
  
  "Wallis! Di rêzê de kerê xwe bihêle leşker."
  
  Drake gava ku ew nêzîk bû çavên wî ferq kir. Glazed. Li xalek li rastê rast kirin. Drake li dû nerîna wî çû.
  
  Û min tavilê niçik dîtin. Xweş e çawa wî berê ferqê wan nedikir. Di dawiya şerê rastê de, li cihê ku ew bi dîwarê şikeftê ve girêdayî bû, Drake naha sê niçikên kûr dît ku di zinarê reş de hatine kolandin. Tiştek di hundurê her nîgarê de dibiriqî. Tiştekî hêja, ji zêr, yaqût û zimrûd hatiye çêkirin. Tiştê ronahiya qels û belav a ku li seranserê şikeftê diçirisî girt û deh qat vegerî. Mîna ku li dilê topa dîsko ya biriqandî ya ku ji deh karat almas hatibû çêkirin, binihêrî.
  
  Karin pistî, "Li aliyê din deriyekî vala heye."
  
  Drake kişandina dewlemendiya sozdar hîs kir. Her ku nêzîk dinihêrî, ew tişt zelaltir dibûn û wî ew bêtir dixwest. Demek derbas bû ku şîroveya Karin di nav xwe de biqelişe, lê gava ku bû, wî bi çavnebarî û bi heybet li keviya vala nêrî. Dibe ku hin giyanek bextewar xwe davêje ser dikê û bi talanê re dimeşe? An jî dema ku ew di nav kûrahiyên bêhesab ên li jêr de, bi qîrîn, ew girt?
  
  Yek rê ji bo dîtina.
  
  Drake lingek danî ber yekî din û paşê xwe rawestand. Crap . Kevirê di nav lingan de xurt bû. Lê lêgerîna wî ya Kovalenko balkêştir bû. Ew vegeriya rastiyê, meraq kir ku çawa komek ronahiyê dikaribû ew qas matmayî be. Di wê gavê de, Komodo di ber wî re bezî, û Drake destê xwe dirêj kir ku wî rawestîne.
  
  Lê fermandarê Hêza Deltayê nû ketibû ser hevrêyê xwe û ew xistibû erdê. Drake zivirî da ku tîmê mayî li ser çokan bibîne, çavên xwe dişewitîne an jî bi tevahî ji ceribandinan dûr dikeve. Ben û Karin matmayî man, lê hişê bilez Karin zû xilas bû.
  
  Bi lez berê xwe da birayê xwe. "Firroşgeha kelûpelên xwarinê? Ben?
  
  Drake bi baldarî li çavên xort mêze kir. "Dibe ku pirsgirêkên me hebin. Dema ku Taylor Momsen derdiket ser sehnê, ew heman awirê şûşê distîne.
  
  Karin serê xwe hejand. "Xort," wê bi qîrîn û hişk li birayê xwe xist.
  
  Bin çavên xwe çikand û destê xwe ber bi çengê xwe ve bir. "Ax!"
  
  "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Na, dojeh na! Te hema hema çeneya min şikand."
  
  "Dest ji lawazbûnê berdin. Ji dê û bavê xwe re gava din telefon bikin, bêjin."
  
  "Lê rast e, ez ê bikim. Te çima li min xist?"
  
  Drake milê xwe hejand dema ku Komodo zilamê xwe ji erdê rakir û ew dîsa avêt rêzê. "Nûbijî."
  
  Karin bi heyranî temaşe kir.
  
  Drake got, "Ma nayê bîra te? Çirayên xweş? Hema wan te girtin, heval".
  
  "Tê bîra min..." Awira Ben ji nişka ve vegeriya ser dîwarê kevirî û niçikên wê yên tevlihev. "Oh, wow, çi heyecanek. Zêr, elmas û dewlemendî. Ev tê bîra min."
  
  Drake dît ku tiştên biriqandî dest bi vegerandina giraniya xwe dikin. "Werin em tevbigerin," wî got. "Du car. Ez dikarim bibînim ka ev şikeft çi dike, û her ku zûtir em tê re derbas bibin, çêtir e."
  
  Bi lez çû, destê xwe da ser milê Ben û serê xwe da Karin. Komodo bê deng li pey xwe hişt û bi baldarî li zilamên xwe temaşe kir dema ku ew nêzî zozanên ku ji her du aliyan ve diçûn re derbas dibûn.
  
  Gava ku ew nêzikî nîşkan diçûn, Drake metirsî li ser çavek bilez kir. Di her hêlekê de tiştekî piçûk wek tasek, ku rûyê wê bi kevirên giranbiha hatibû xemilandin, hebû. Lê ev bi tena serê xwe ne bes bû ji bo afirandina pêşandana ronahiyê ya balkêş a ku ew qas balkêş bû. Li pişt her tasekê, dîwarên hişk ên nîşkan bi xwe bi rêzên yaqût, zimrûd, yaqût, elmas û bêhejmar kevirên din ên bi qîmet hatibûn xemilandin.
  
  Kulîlk dikaribû bihayekî pir biha bikira, lê niçik bi xwe nirxek bêhempa bûn.
  
  Drake rawestiya ku ew nêzîkî kemera derketinê bû. Bayekî sar ji çep û rast li wî dixist. Tevahiya cîhê bîhna sira kevnar û razên veşartî dihat. Li deverekê av diherikî, tenê piçek piçûk bû, lê têra ku mezinahiya pergala şikeftê ya ku wan dikolin zêde bike.
  
  Drake bi baldarî li her kesî mêze kir. Xem bi ser ket. Zivirî da ku di kemera derketinê re derbas bibe.
  
  Û dengê yekî qîriya: "Bisekine!"
  
  Ew di cih de cemidî. Baweriya wî ya bi qîrîn û însiyata ku ji perwerdehiya kevn a SAS çêbû jiyana wî xilas kir. Lingê wî yê rastê bi zorê dest avêt têlê tenik, lê yek pêvekek din dikaribû xefika bombeyê vebike.
  
  Vê carê Kovalenko sniper nehişt. Wî bi rast dadbar kir ku koma li pişt wî dê kerê di nav Greed Hall de bikişîne. Rêwîtî ber bi mînek M18 Claymore ya veşartî ve çû, ya ku li ser wê peyvên "Eniya ber bi Dijmin" ve hatibû nivîsandin.
  
  Di dawiya pêşiyê de Drake hate armanc kirin û heke Komodo hişyariyek nebikira dê wî bi balgên pola û Ben û Karin ji hev biqetanda.
  
  Drake daket û zû amûrê xwe qut kir. Wî ev yek ji Komodo re derbas kir. "Gelek spas, heval. Destê xwe bide vê yekê û paşê em ê wê bixin qûna Kovalenko."
  
  
  BEŞA SÎ û SÊYÊ
  
  
  Rêya paşîn kurt bû û bi lez daket jêr. Drake û yên din neçar bûn ku bi pêlavan bimeşin, laşê xwe bidin paş da ku rast bimînin. Drake difikirî ku di her kêliyê de dibe ku ew biqelişe û bêçare bikeve xwarê, Xwedê tenê dizane ku çi çarenûsa tirsnak li jêr e.
  
  Lê tenê çend deqîqe şûnda wan kemerek nas dît. Drake çîçeka xwe ya ronahiyê xwend û li ber derî rawesta. Bi hişyariya sekvanan, bi lez serê xwe xwar û derket derve.
  
  "Ax, topên," wî bêhna xwe da. "Ew xirabtir dibe."
  
  "Ji min re nebêje," Ben got. "Li ser serê me topek betonê ya mezin hebû."
  
  Drake li wî nêrî. "Jiyan ne fîlimek e, Blakey. Xwedêyo, tu qeşeng î."
  
  Wî nefesek kûr kişand û ew bir şikefta mezin a sêyemîn. Cihê matmayî ku wan dît, her yek ji wan di rê de sekinî. Dev vekirin. Ger Padîşahê Xwînê di rêwîtiya xwe ya heya niha de ji bo danîna xefikê her xalek hilbijart, ev bû, Drake çend hûrdem paşê fikirî, şansê bêkêmasî. Lê, bextewar ji bo xortên baş, tiştek li bendê ne. Dibe ku ji bo vê yekê sedemek baş hebû ...
  
  Tewra Komodo jî bi heybet û bêbawerî diçû, lê wî karî çend peyvan biqedîne. "Hingê ez texmîn dikim ku ew şehwet e."
  
  Kuxîn û qîrîn tenê bersiva wî bû.
  
  Rêya li pêş wan li pey xeteke yekta diçû ber kemera derketinê. Asteng ew bû ku rê ji her du aliyan ve bi peykerên kurt ên bi peyker û pîtên bilind ên bi tabloyan ve hatibûn sînorkirin. Her peyker û her tablo çend formên erotîk temsîl dikirin, ji tama ecêb bigire heta ya bêaqil. Wekî din, tabloyên şikeftan her çîçeka berdest a dîwarên şikeftê tije kir, lê ne wêneyên seretayî yên ku bi gelemperî di şikeftên kevnar de têne dîtin - ev wêneyên ecêb bûn, ku bi hêsanî bi her hunermendek Ronesansê an nûjen re wekhev in.
  
  Mijar bi awayekî din şok bû. Wêneyan yek orjiyek mezin nîşan didin, ku her mêr û jin bi hûrguliyên dijwar hatine xêzkirin, her gunehê şehwetê ku ji mirovan re tê zanîn ... û bêtir.
  
  Bi tevayî, ew derbeyek matmayî bû ji hestan re, derbek ku bênavber berdewam kir her ku her ku diçe dîmenên dramatîktir derdikevin holê ku çav û hişê mirovî dihejîne.
  
  Drake hema ji bo hevalê xwe yê kevn Wells hêsirek tîmseh rijand. Ev pîremêr dê di hêmana xwe ya vir de be. Bi taybetî heke wî ew bi Gulanê re kifş kir.
  
  Fikra May, hevalê wî yê herî kevnar yê zindî, alîkariya hişê wî ji bargiraniya hestiyariya pornografî ya li dora xwe kir. Wî dîsa li komê nêrî.
  
  "Gelîman. Gelî hevalan, ev nabe her tişt. Divê li vir pergala xefikê hebe. Guhên xwe vekirî bin." Ew kuxiya. "Û ez ji bo xefikan dibêjim."
  
  Rê bêtir çû. Drake naha dît ku tewra nihêrîna li erdê jî dê alîkariya we neke. Li wir jî jimareyên bi hûrgulî dihejiyan. Lê ev hemû bê şik sorekî sor bû.
  
  Drake nefesek kûr kişand û derket pêş. Wî bala xwe dayê ku bi qasî sed metreyan li her du aliyên rê qeraxeke bilindkirî ya çar santîman heye.
  
  Di heman demê de Komodo axivî. "Vê dibînin, Drake? Dikaribû tiştek nebûya."
  
  "An her tiştê din." Drake bi baldarî lingek li ber ya din danî. Ben gavekê li pey xwe hişt, dû re çend leşker, û paşê Karin, ku Komodo ji nêz ve lê temaşe kir. Drake bihîst ku Komodoyê mezin û qelebalix lêborîna bêdeng ji Karin re ji ber dîmenên hovane û bêedebî yên mirovên xwe yên çavbirçî dibihîze, û wî bişirînek tepisand.
  
  Wexta ku lingê wî yê sereke li destpêka aliyên bilindkirî li erdê ket, dengek gurzek kûr hewa tijî kir. Rasterast li ber wî, erdê dest pê kir.
  
  "Slav". Stîla wî ya berfireh a Yorkshire di demên stresê de derket holê. "Li bendê bimînin heval."
  
  Rê di nav rêzek refên kevirên horîzontal ên fireh de hate dabeş kirin. Hêdî-hêdî, her refikek dest pê kir ber bi alîkî ve biçe, da ku her kesê ku li ser wê raweste dikare bikeve, ger ku ew neavêje ya din. Rêz bi rengek hêdî hêdî bû, lê Drake pêşniyar kir ku wan nuha sedemê balkişandina wêrek ya Chambers dîtiye.
  
  "Bi baldarî bimeşin," wî got. "Bi cot. Û hişê xwe ji qirêjiyê dûr bixin û bi pêş ve biçin, 'heta ku hûn nexwazin vê werzîşa nû ya 'kevneşopiya nav çolê' biceribînin."
  
  Ben bi wî re li ser refika yekem a tevgerê bû. "Ew pir zehmet e ku meriv bala xwe bikişîne," wî nalîn.
  
  "Li ser Hayden bifikire," Drake jê re got. "Ev ê ji we re bibe alîkar ku hûn derbas bibin."
  
  "Ez li ser Hayden difikirim." Ben li peykerê herî nêzik, sêyek xirecir a ji ser, dest û lingên hevgirtî, çikand. "Pirsgirêk ev e."
  
  "Mîztin". Drake bi baldarî çû ser refika vekişînê ya duyemîn, jixwe tevgera sêyemîn û çaremîn nirxand. "Hûn dizanin, ez pir kêfxweş im ku min wan demjimêran bi lîstina Tomb Raider derbas kir."
  
  "Tu carî nedifikirî ku ez ê di lîstikê de bibim sprite," Ben lê vegerand û paşê li ser Gulanê fikirî. Piraniya civata îstîxbarata Japonî wê bi karakterek lîstika vîdyoyê re dan ber hev. "Hey Matt, tu nafikirî ku em bi rastî xewnan dibînin, ne? Û ev hemî xewnek e?"
  
  Drake temaşe kir ku hevalê wî bi baldarî daket ser refika sêyemîn. "Min tu carî xewnek wusa zelal nedît." Ne hewce bû ku ji derdora xwe re serê xwe bihejîne da ku gotina xwe bêje.
  
  Niha, li pişt wan, koma duyemîn û sêyemîn a mirovan dest bi rêwîtiya xwe ya bi êş kirin. Drake berî ku ew bigihêje dawiyê bîst refik jimartin û, bi bextewarî, xwe avêt ser axa hişk. Şikir ji Xwedê re ku dilê wî yê bezdar karîbû bisekine. Wî deqeyekê li kemera derketinê temaşe kir, paşê, bi razîbûna ku ew bi tenê ne, zivirî ku pêşkeftina yên din kontrol bike.
  
  Tam di wextê de ji bo dîtina yek ji zilamên Delta-yê ku ji banê rengînkirî yê gemar dûr dinihêre-
  
  Û bêriya refika ku ew ê pê bixista. Ew di pariyek saniyeyê de çû, tenê bîranîna ku ew her û her li wir bû qêrîna tirsnak bû ku li dû ketina wî bû.
  
  Tevahiya şirket rawestiya, û hewa ji şok û tirsê hejiya. Komodo deqeyek da wan hemûyan û dû re ew dehf da pêş. Wan hemûyan dizanibû ku wê çawa derbas bikin. Leşkerê ketî ji xwe re ehmeq bû.
  
  Dîsa, û vê carê bêtir bi baldarî, hemî dest bi tevgerê kirin. Drake ji bo bîskekê fikirî ku ew hîn jî dikaribû qîrînên leşkeran bibihîse ku her û her di nav wê quntara bêdawî de dikevin, lê wî ew wekî halusînasyon red kir. Wî dîsa bal kişand ser mirovan tam di wextê de da ku bibîne Komodoya mezin ketina heman rengî.
  
  Demek bêhêvî bû ku destên xwe hejand, qîrînek hêrs a poşmaniyê ji ber windabûna wî ya tirsnak a balê dikişand, û serokê tîmê Big Delta ji keviya refikê xwar. Drake qîriya, hema amade bû ku biçe alîkariya xwe, lê mixabin pê bawer bû ku ew ê di wextê xwe de nikaribe wiya bike. Ben wek keçekê qîriya-
  
  Lê ew ji ber ku Karin bi tenê ji bo zilamê mezin kevok bû!
  
  Bê dudilî, Karin Blake tevahiya tîmê Delta ya pir perwerdekirî hişt ku li çûna wê temaşe bike û bi serê xwe ber bi Komodo ve bazda. Ew li pêş wî bû, ji ber vê yekê leza wê diviya bû ku ew ji nû ve bavêje ser pelika betonê. Lê Komodo mirovekî mezin û giran bû, û bazdana xalî ya Karin bi zorê ew ji hev dixist.
  
  Lê wê hinekî destê xwe da wî. Û ji bo alîkariyê bes bû. Komodo karî xwe bizivire, ji ber ku Karin du saniyeyek zêde wextê hewayê dabû wî, û bi tiliyên cîgir girtibû keviya betonê. Ew li xwe girt, bêhêvî bû, nekarî xwe bikişîne.
  
  Û refika şemitandinê bi êş hêdî hêdî ber bi perimetra xweya çepê ve diçû, pişt re winda bû û serokê tîmê Delta bi xwe re bir.
  
  Karin destê çepê yê Komodo zexm girt. Di dawiyê de, endamên din ên tîmê wî bertek nîşan dan û destê wî yê din girtin. Bi hewldaneke mezin wan ew kişandin jor û li ser slabê, mîna ku ew di nav dergehek veşartî de winda bû.
  
  Komodo serê xwe li ber betona toz hejand. "Karîn," wî got. "Ez ê careke din li jinek din nenihêrim."
  
  Xwendevana berê ya şêrîn ku dev ji xwendinê berda, bi ken bi ken kir. "Gelî hevalno, bi çavên xwe yên gerok, hûn ê ti carî fêr nebin."
  
  Û di nav heyrana Drake de têgihîştin ku ev asta sêyemîn a "dojehê", ev jûreya ku jê re şehwet tê gotin, ji bilî wêneyek êşa bêdawî ya zilamek bi çavê gerok ne tiştek din bû. Klîşe & # 233; li ser çi eger mirovek li cafe rûniştibû & # 233; bi jina xwe an hevala xwe re, û cotek lingên din ên xweşik pê re dimeşiyan - hema bê guman ew ê lê bineriya.
  
  Ji xeynî ku li vira xwarê, ger bineriya, dê bimira.
  
  Dê hin jin bi wê re pirsgirêkek nebin, Drake got. Û bi sedemek baş jî. Lê Karin Komodo xilas kir, û niha ew zewac hevûdu bû. Pênc deqeyên din jî li benda bendewariyê girt, lê di dawiyê de tîmê mayî ew di nav refên şemitandinê re derbas kirin.
  
  Hemûyan bêhna xwe dan. Her zilamek di pargîdaniyê de hest bi erka xwe kir ku destê Karin bihejînin û spasiya xwe ji bo wêrekiya wê diyar bikin. Heta Ben.
  
  Paşê fîşekek lê ket. Yek ji leşkerên Deltayê ket ser çokan, zikê wî girt. Ji nişka ve êrîşî wan kirin. Nîv duwan zilamên Qralê Xwînê ji kemerê rijandin, çekên xwe amade bûn. Gule li hewa difiriyan.
  
  Jixwe li ser çokan, Drake û ekîba wî ketin ser dikê, çekên xwe girtin. Kesê ku lê hatiye xistin li ser çokan maye û 4 guleyên din li sîng û serê wî ketine. Di kêmtirî du saniyeyan de ew mir, qurbaniyek din a doza King Blood.
  
  Drake tivinga xwe ya êrîşê M16 ya deynkirî hilda û gulebaran kir. Li milê wî yê rastê, yek ji peykeran bi lûle hatibû rijandin, perçeyên alabastrê li hewa belav bûbûn. Drake xwar.
  
  Guleyek din bi fîşekê li serê wî ket.
  
  Tevahiya tîm bêdeng, aram bû, û karîbû bi tivingên xwe yên li erdê bi baldarî armanc bigire. Dema ku wan gulebaran kirin, ew komkujî bû, bi dehan guleyan li zilamên Kovalenko yên reviyan û ew neçar kirin ku mîna kuçikên xwînmij bireqisin. Zilamek bi buldozê riya xwe derbas kir, bi mûcîzeyî bê zirar bû, heya ku ew bi Matt Drake re hevdîtin kir.
  
  Zilamê SAS-ê yê berê bi serê wî de hat, kulmek şikestî û rêzek bi lez ji kêrê li rihên wî da. Yên paşîn ên Kovalenko ketin cihê ku hemî mirovên xerab lê qediyan.
  
  Cehnem.
  
  Drake îşaret da wan ku derbas bibin, awirek poşman li endamê tîmê Delta yê ketî avêt. Ew ê di rêya vegerê de cenazeyê wî bigirin.
  
  "Divê ku em bazdanek bigirin."
  
  
  BEŞA SÎ Û ÇARAN
  
  
  Hayden bi Ed Boudreaux re rû bi rû hat û dinya heliya.
  
  "Ez bi kuştina te kêfxweş im," Boudreau gotinên ku wî berê jê re gotibûn dubare kirin. "Dîsa".
  
  "Tu cara dawî têk çû, psîko. Hûn ê dîsa têk biçin."
  
  Boudreau li lingê wê nêrî. "Hingê te çawa ye?" - Min pirsî.
  
  "Hemû çêtir". Hayden li ser tiliyên tiliyan rawesta, li benda êrîşeke birûskê bû. Wê hewl da ku rêberiya Amerîkî bike da ku qûna wî li dîwarê embarê were pêçandin, lê ew ji bo vê yekê pir bi hîle bû.
  
  "Tu xwîn î." Boudreaux miam kir kêra xwe lewaz kir. "Ev xweş bû. Ez difikirim ku pitika min bêtir dixwaze."
  
  "Berevajî xwişka te," Hayden giriya. "Wê bi rastî êdî nikaribû wê bigire."
  
  Boudreau ber bi wê ve bazda. Hayden li hêviya vê yekê bû û bi baldarî xwe bera xwe da, kefa xwe li ber lêdana çenga xwe eşkere kir. "Xwîna yekem," wê got.
  
  "Pêşgotin". Boudreau xwe avêt û xwe paşve kişand, paşê bi çend derbên kurt lê xist. Hayden wan hemûyan hişt û bi lêdana palmê li pozê xwe qedand. Boudreau dihejiya, hêsir di çavên wî de dibariyan.
  
  Hayden di cih de sûd wergirt, bi kêrê xwe da. Wê Boudreaux bi dîwêr ve girêda, dûv re yek derbekê paşve kişand-
  
  Boudreau hejand.
  
  Hayden xwe xwar kir û kêrê li ranê xwe xist. Gava ku wî diqîriyan, ew ji xwe vekişiya, nikarîbû kenîna xapînok a ku di çavên wê de xuya dibû rawestîne.
  
  "Tu dikarî wê hîs bikî, axîn?"
  
  "Dêlik!" Boudreaux dîn bû. Lê ev dînbûna şervanekî, ramanwerekî, şervanekî demsalî bû. Wî bi derbekê li pişta wê xist, rîskên dîn girt, lê bi qasî hêz û leza wê diparêze da ku ew du caran li ser destwerdanê bifikire. Û niha, dema ku ew paşde vekişiyan, ew rastî komên din ên mêrên şer hatin, û Hayden hevsengiya xwe winda kir.
  
  Dema ku hilkişiya ser çoka zilamê ketî ket, xwe gêr kir û rabû, kêrê amade kir.
  
  Boudreau di nav elaletê de heliya, dema ku wî tama xwîna xwe dixwar û kêrê dihejand, kenîna li ser rûyê wî veguherî kenekî.
  
  "Hûn bibînin," wî li ser dengî kir. "Ez dizanim tu li ku dijî, Miss Jay."
  
  Hayden yek ji zilamên Qralê Xwînê ji rê avêt, lingê mêrik wek çiqilekê şikand dema ku wê rê ji Boudreau re vekir. Ji quncika çavê wê Mai dît, ku bê guman di vî şerî de lîstikvana lîstikê bû, ku bêçek bi çekên tûj li dijî zilaman şer dike, şer ji guleyan re pir nêzîk bû û wê ew li ber lingên xwe hiştin. Hayden li mirî û mirinê mêze kir ku li dora wê diqeliqî.
  
  Wê bala xwe dayê ku tewra Boudreau jî dema ku çavê Hayden şopand û ajanê efsanewî yê Japonî di çalakiyê de dît, rewşê ji nû ve difikire.
  
  May li Hayden nêrî. "Rast li pişt te."
  
  Hayden li Boudreau ket.
  
  Psîkoyê sereke yê Qralê Xwîn mîna ku mongozek Hawayî li ser lingên wî biçe, ji xwe rabû. Hayden û May li pey bûn. Dema ku Mai derbas dibû, derbeke giran li zilamekî din ê Kovalenko xist û bi vî awayî jiyana leşkerekî din xilas kir.
  
  Li dervayê embarê zevîyek vekirî, helîkopterek bi helîkopterekê, û qereqoleke teng ku çend keştî lê lengerkirî bûn. Boudreau di ber helîkopterê re bazda, ber bi qeyika bilez a mezin ve diçû, û gava ku xwe avêt ser helîkopterê, bi hewa ket, gav neavêt. Berî ku Hayden bikaribe ji helîkopterê derbas bibe, keştiya mezin berê xwe da û dest pê kir ber bi pêş ve çû.
  
  Gulan dest bi hêdîbûnê kir. "Ev Baja ye. Pir zû, û sê mêr berê xwe didin hundur. Li gorî wan, qeyikên din aram xuya dikin." Çavên wê li helîkopterê geriyan. "Niha ya ku em hewce ne ev e."
  
  Hayden dema ku gule ji wan re derbas bû, bi zorê ferq kir. "Hûn dikarin wê kontrol bikin?"
  
  Mai jê pirsî, 'Tu bi rastî vê pirsê ji min dikî?' berî ku tu bikevî ser sikê binêre û bikevî hundir. Berî ku Hayden bigihêje wir, Mai berê dest bi rotora sereke kiribû, û keştiya Boudreaux bi qîrîneke xurt ji çem daket jêr.
  
  "Bawer be," Mai bi bêdengî got, û bîhnfirehiya efsanewî ya ku jê dihat nasîn nîşan da dema ku Hayden diranên xwe ji xemgîniyê xwar kir. Deqeyek şûnda erebe amade bû ku bifire. Gulan tîmê çêtir kir. Sed ji erdê derket. Gule li stûneke li kêleka serê Hayden ket.
  
  Wê paşve kişand, paşê zivirî da ku bibîne ku zilamên padîşahê xwînê yên dawî ketine bin agir. Yek ji leşkerên Hêza Taybet a Hawaî gava ku helîkopter dest bi xwarê kir û zivirî, xwe amade kir ku keştiyê bişopîne, tiliya xwe da wan. Hayden pişta xwe hejand.
  
  Tenê rojek din a dîn di jiyana wê de.
  
  Lê ew hîn li vir bû. Hîn sax dimîne. Motoya kevn a Jay dîsa ket serê wê. Rojek din sax bimîne. Tenê bijî, di kêliyên bi vî rengî de jî pir bêriya bavê xwe dikir.
  
  Deqeyek şûnda, helîkopter hejand û bi germî bazda. Zikê Hayden li cihekî di kampê de ma, û heta ku lingên wê diêşiyan, wê bi hêlînê girt. Mai çu beqê neda.
  
  "Paltorên xwe li xwe bikin."
  
  Hayden bi kontrolkirina rewşa çeka xwe hewl da ku hişê xwe ji siwarbûna gêjker derxe. Xencera wê vegeriya cem xwe. Pistola wê ya mayî tenê Glockek standard bû ji Xezerêya ku wê van demên dawî hez dikir. Lê çi dojeh, çek çek e, rast?
  
  Mai ew qas nizm firiya ku sprey li cama bayê ket. Keştiyek mezin a zer li ber çemê fireh diçû. Hayden dît ku fîgurên li pişt wî sekinîne, li nêzîkbûna wan temaşe dikin. Bê guman ew çekdar bûn.
  
  Mai serê xwe nizim kir û dû re bi awirek li Hayden nêrî. "Wêranî û rûmet."
  
  Hayden serê xwe hejand. "Bi dawî bibe".
  
  May li tîmê xist, helîkopterê şande nav kelecanek bi hêrs, li ser qursek pevçûnê berbi Bayeux zer. Wekî ku dihat hêvîkirin, kesên ku li kêlekan sekinîn bi şok paşde vekişiyan. Hayden xwe ji pencereyê xwar kir û agir berda. Gule bêhêvî çû.
  
  Mai M9-a nîv-vala da destê wê. "Wan hesab bike."
  
  Hayden dîsa agir berda. Yek ji zilamên Boudreau bersiv da, gule ji kavilê helîkopterê ket. Mai li dora tîmê çemberek zigzag çêkir, serê Hayden li hember postek piştgiriyê şikand. Mai paşê dîsa kevok kir, bi hêrs, ne çaryek da. Hayden Glockê xwe vala kir û dît ku yek ji zilamên Boudreau di rijandina xwînê de derbas bû.
  
  Dûvre fîşekek din li helîkopterê hat xistin û li dûv re jî barekî din hat xistin. Otomobîlek mezin hedefek mezin temsîl dikir. Hayden dît ku Boudreau li ser çerxa qeyikê, kêrek di diranên xwe de hişk girtiye, bi tivinga makîneyê gule li wan dibarîne.
  
  "Oh," qêrîna May kêmasî bû dema ku dûmana reş ji nişka ve ji helîkopterê derket û dengê motorê ji nişka ve ji qîrînê bû nalîn. Bêyî rênîşandanê, helîkopterê dest pê kir û hejand.
  
  May li Hayden çikiya.
  
  Hayden li bendê ma heta ku ew li jor keştiya Boudreau bûn û dema ku helîkopter dadiket deriyê wê vekir.
  
  Wê li spîtiya çavên Boudreau mêze kir, got, "Vê bişewitîne," û ji helîkoptera ketî derket.
  
  
  BEŞA SÎ Û PÊNCEM
  
  
  Ketina azad a Hayden demek kurt bû. Keştiya Boudreaux ne dûr bû, lê di rê de wê derbek bi çav li mêrik da berî ku bikeve ser dikê. Hewa bi deng ji laşê wê derket. Birîna kevin a li ser singê wê diêşiya. Wê stêrk dîtin.
  
  Helîkopter li çemê ku bi lez diçû, bi qasî sî metreyan ber bi çepê ve daket, dengê ker ê mirina wê hemû ramanên hevgirtî xeniqand û pêlek mezin li ser kevana keştiyê şand.
  
  Pêlek têra xwe bi hêz ku riya gemiyê biguhezîne.
  
  Keştî leza xwe winda kir, her kes ber bi pêş ve difire, û dest bi navnîşkirinê kir. Dûv re, di dawiya hereketa xwe ya pêş de, xwe hejand û zikê xwe avêt ava spî.
  
  Hayden dema ku keştî dizivire xwe girt. Gava ku ew di binê avê de çû, wê bi xurtî lêxist, rasterast daxist xwarê, û dûv re ber bi peravê herî nêz ve pez kir. Ava sar serê wê diêşand, lê lingên wê yên ku diêşiyan hinekî rihet dikir. Leza herikînê jê re fêhm kir ku ew çiqas westiyayî ye.
  
  Dema ku ew derket holê, wê dît ku ew ne dûrî bejê ye, lê bi Ed Boudreau re rû bi rû ye. Wî dîsa jî kêrê di navbera diranên xwe de girt û dema ku ew dît, giriya.
  
  Li pişt wî, bermahiyên helîkoptera cixareyê dest pê kir ku di çem de bikevin. Hayden dît ku May du zilamên mayî yên Boudreau ber bi perava tîrêjê ve dişopîne. Dizanibû ku ew ê ji şerekî li ser avê xilas nebe, wê bi lez û bez berê xwe da dîn û nesekinî heta ku li qeraxê ket. Heriyê qalind li dora wê belav bû.
  
  Li kêleka wê dengek bilind bû. Boudreaux, ji bêhna xwe. "Rawestan. Fucking. Rev." Nefes dikişand.
  
  "Te fêm kir," Hayden girt û komek axê avêt rûyê wî û hilkişiya ser bankê. Heriyê xwe bi wê ve girt û hewl da ku wê bikişîne jêr. Tiştê ku diviya bû ku bi hêsanî biçûya ser erda zuha, wê tenê çend lingan li ser xeta çem anî.
  
  Wê li xwe zivirî û lingê xwe yê qirêj li rûyê Boudreaux xist. Wê kêra ku wî di navbera diranên xwe de girtibû, dît ku kûr di çîpên wî de biriye, û bû sedem ku ew ji ya Joker firehtir bibişire. Bi qîrîn û rijandina xwîn û mîzê re, wî zikê xwe li ser lingên wê kir, kembera wê wekî navgînek bikar anî da ku xwe bikişîne ser laşê wê. Hayden li serê wî yê bêparastin xist, lê derbeyên wê hindik bûn.
  
  Paşê kêra wê hat bîra wê.
  
  Wê bi destê xwe yê din xwe dirêjî binê xwe kir, çewisand, zexm kir, laşê xwe bi santîmetreyekê rakir dema ku ax dihejiya û hewl da ku wê bigire.
  
  Tiliyên wê li dora destikê girtin. Boudreaux bi pratîkî pantolên xwe çirand dema ku ew careke din hejand, rast li ser pişta wê sekinî, ser û lêvên wî ji nişka ve li tenişta guhê wê.
  
  "Hewldana xweş a xweş." Wê hîs kir ku xwîn ji rûyê wî diherike ser çengê wê. "Hûn ê wê hîs bikin. Ew xweş û hêdî diqewime."
  
  Bi tevahî giraniya xwe xiste ser tevahiya laşê wê, ew kûrtir xist nav heriyê. Bi yek destî wî rûyê wê di nav şînê de veşart, nefesa wê rawestand. Hayden bi bêhêvî têdikoşiya, bi qasî ku ji destê xwe dihat dixist û gêr dikir. Her gava ku wê li jor dinihêrî, rûyê wê di nav heriyê de asê mabû, wê May li ber xwe didît, ku bi tenê bi du hespên Boudreau re şer dike.
  
  Yek ket di sê çirkeyan de ku wan rûyê Hayden girt. Yê din paşde vekişiya, êş dirêj kir. Wexta ku rûyê Hayden cara çaran derket hewayê, May di dawiyê de ew quncikandibû û dixwest pişta wî li dareke ketî bişkîne.
  
  Hêza mayî ya Hayden hema hema westiya bû.
  
  Kêrka Boudreau çermê dora wê ya sêyemîn qul kir. Bi lêdanek bi êş û hêdî û pîvandî re, kêzik dest pê kir ku kûrtir biqelişe. Hayden mezin kir û pê lêxist, lê nekarî êrîşkarê xwe bavêje.
  
  "Tu cihê ku biçe." Pistîna xerab a Boudreaux serê wê dagir kir.
  
  Û ew rast bû, Hayden ji nişkê ve fêm kir. Diviyabû wê dev ji şer berde û bihêle ku bibe. Tenê li wir derewan bike. Dem bide xwe -
  
  Tûr kûrtir bû, pola li hestî diqeliqî. Kêfxweşiya Boudreaux banga Grim Reaper bû, banga cinekî ku tinazê wê dike.
  
  Kêr di bin laşê wê de bi dengekî giran ê kulmekê azad bû. Bi yek tevgerê, wê şûrê di destê xwe de zivirî û li pişt pişta xwe bi tundî xist nav rihên Boudreaux.
  
  Psîko bi qîrîn li pişta xwe hejand, destikê kêrê ji sînga wî derket. Wê demê jî Hayden nikarîbû hereket bike. Ew pir kûr di nav heriyê de mabû, tevahiya laşê wê dihat xwarê. Nikarîbû destê xwe yê din jî bilivîne.
  
  Boudreau hejand û li wê xeniqî. Paşê wê hîs kir ku kêrek mezin hat derxistin. Wê demê wisa bû. Ew ê niha wê bikuje. Yek derbeyek dijwar li pişt stûyê wê an stûyê wê. Boudreau lê xist.
  
  Hayden çavên xwe fireh vekirin, biryar da ku cara dawî ronahiya rojê bibîne. Fikrên wê li ser Ben bûn, û ew difikirî: Li gorî min çawa jiyam, ne li gorî mirina min, min dadbar bike.
  
  Dîsa.
  
  Dûv re, mezin û tirsnak wekî şêrek bargiran, Mai Kitano lezand hundur. Nêzîkî sê lingan dûrî Haydenê, wê ji erdê hejand, her kuncê lezê xiste nav lêdanek firînê. Demek şûnda, hemû wê hêzê tîrêjê jorîn ê Boudreaux şikandibû, hestî û organan şikandibû, diranên perçebûyî û rijandina xwînê di kevanek fireh de şandibû.
  
  Giranî ji pişta Hayden hat rakirin.
  
  Kesekî ew ji nav heriyê bi rehetiyeke diyar derxist. Kesekî ew hilgirt, bi baldarî danî ser qeraxa giya û xwe berda ser wê.
  
  Ew kes Mai Kitano bû. "Rêhet bibin," wê bi hêsanî got. "Ew miriye. Em bi ser ketin".
  
  Hayden nikaribû bilive û biaxive. Wê tenê li esmanê şîn, darên ku dihejiyan, û rûyê Mayê yê bişirîn nêrî.
  
  Û piştî demekê, wê got, "Bînin bîra min ku tu carî te hêrs nekim. Bi rastî, ger tu ne yê herî baş î ku heta niha bûyî, ez..." Fikrên wê hîn bi piranî bi Ben re bûn, lewra wê bi dawî bû ku ew çi bibêje. "Ez ê qûna xwe li Asda nîşan bidim."
  
  
  BEŞA SÎŞEŞEM
  
  
  Qralê Xwîn gelê xwe ber bi sînorên xwe yên bêkêmasî ve bir.
  
  Rastiya ku şopdarên wan hema hema valahiyê girtibûn ew hêrs kir. Pir kes wî hêdî dikirin. Ew rêberê wan ê teng-aqil bû, dema ku ew dikaribû pêşkeftinê bikira, li ser tiştên piçûk tevlihev dikir. Hejmara kesên ku mirin ji bo vê xelatê ne girîng bû. Qralê Xwîn qurbana wan xwest û hêvî dikir. Wî hêvî dikir ku hemû ji bo wî razin û bimirin. Malbatên wan dê bên girtin. An jî bi kêmanî ew ê neyên îşkence kirin.
  
  Her tişt xelatek bû.
  
  Rêberê wî, zilamek bi navê Thomas, tiştek li ser vê yekê mat kir ku ew asta ku hin ehmeqek din bi navê Hawksworth jê re digot çavnebar. Odeya çaremîn bû, Qralê Xwîn ji hêrsê dibû. Tenê çaremîn. Efsaneya standard behsa heft asta dojehê kir. Ma bi rastî piştî vê yekê sê kesên din hene?
  
  Û Hawksworth çawa dizanibû? Nivîsar û Pêxember zivirîn û reviyan, dema ku wan pergala xefikê ya piştî asta pêncemîn dîtin, topên wan bi qasî fistiqan piçûk bûn. Dmitry Kovalenko, wî difikirî, bê guman ew ê neke.
  
  "Hûn li benda çi ne?" - wî li Tomas giriya. "Em ê tevbigerin. Niha."
  
  Thomas dest pê kir û got: "Min pergala xefikê bi tevahî fêm nekir, ezbenî."
  
  "Ji dojehê re pergala xefikê. Mirovan bişînin hundur. Ew ê zûtir bibînin." Padîşahê Xwînê dema ku li odeyê dixwîne, lêvên xwe bi kêfê girêdidin.
  
  Berevajî sê yên berê, ev jûreyek ber bi depremek hûrgilî ya navendî ve diçû ku mîna ku ew di zinar bi xwe de hatî kolandin xuya bû. Çend piştgirên metal ên qalind, hema mîna gavan, ji erdê hişk derketin. Her ku em pêşve diçûn, dîwarên odeyê teng dibûn heta ku piştî hewzê, wan dîsa dest bi firehbûnê kir.
  
  Hewz wekî 'xaleke xefikê' xuya bû.
  
  Hesûd?Padîşahê xwînmij fikirî. Gunehek weha çawa veguhest jiyana rast, nav vê cîhana binerdê ku sîwan ne tenê dikare we biparêze, di heman demê de we bikuje jî? Wî dît ku Tomas fermana pêşdeçûnê dide. Di destpêkê de her tişt baş bû. Padîşahê Xwînê dema ku dengên çekan ji dûr ve bihîst, li cihê ku ew jê hatibûn, nêrî. Drake û artêşa wî ya piçûk lanet be. Dema ku ew ji vir derkeve, ew ê bi xwe piştrast bike ku viyana bi xwîn bigihîje armanca xwe ya hov.
  
  Teqekirinê ew vejandin. "Barkirin!" - wî qêriya, tam di wê kêlîkê de ku rêber pê li hindek zexta veşartî kir. Weke zinarekî ku diqelişe, pêleka hewayê lê ket û ji nişka ve serê serok li erdê kevirî ket, berî ku wek topeke fûtbolê li zozana asê gêr bibe. Bedena bê serî di nava kuleke xwînî de hilweşiya.
  
  Heçî Padîşahê Xwîn dinihêrî. Lê wî tu tirs hîs nekir. Wî tenê dixwest ku bibîne ka çi bûye sedema birînek weha ji serokê wî re. Tomas li kêleka wî qêriya. Padîşahê Xwînê ew ber bi pêş ve kişand, li pey şopa wî çû, ji tirsa mêrik kêfxweşiyek mezin dît. Di dawiyê de, li kêleka laşê ku diqeliqî, ew sekinî.
  
  Ji hêla mirovên tirsnak ve hatî dorpêç kirin, Kingê Xwîn mekanîzmaya kevnar lêkolîn kir. Têlekî tenik bi serê xwe de di navbera du stûnên metal de ku divê bi cûreyek amûrek tansiyonê ve li cîhê xwe bihata girtin, têlek tenik dirêjkirî bû. Dema ku zilamê wî tetik kişand, stûn berdan û têl bi wan re zivirî, serê zilamê wî li stûyê jêkir.
  
  Birqanî. Ew difikirî, ku ew dikare amûrek wusa di nav xulamên mala xwe ya nû de bikar bîne an na?
  
  "Hûn li benda çi ne?" wî li kesên mayî qîriya. "Barkirin!"
  
  Sê mêr ber bi pêş ve bazdan, û deh kesên din jî li pey hatin. Padîşahê Xwîn difikirî ku ew aqilmend bû ku nîv deh zêdetir li dû xwe bihêle heke Drake zû bi ser wî de biçe.
  
  "Niha zû," wî got. "Heke em zûtir bimeşin, em ê zûtir bigihîjin wir, rast?"
  
  Merivên wî reviyan, biryar dan ku bi rastî bijarteyek wan tune û şansek piçûk heye ku serokê wan ê gêj rast bibêje. Xefîkek din hat pêxistin, û serê duyemîn li ser lingê daket. Laş ket xwarê û zilamê li pişt wê bi ser de ket û xwe bextewar hesab kir ku têlekî din ê tenik hewa rasterast li ser serê wî birî.
  
  Gava ku koma duyemîn dest bi xwarê kir, Padîşahê Xwînê bi wan re bû. Xemên nû hatin danîn. Zêdetir ser û serê xwe dest pê kir. Dûv re dengek bilind bû ku li seranserê şikeftê deng veda. Neynikên li herdu aliyên rêça teng xuya dibûn, bi awayekî ku kesê li pêş di wan de xuya dibû.
  
  Di heman demê de dengê herikîna avê hat bihîstin û hewza li bintara zozanê dest pê kir tijî bû.
  
  Tenê ev av ne tenê av bû. Ne bi awayê ku ew cixare dikişand.
  
  Tomas bi qîrîn dema ku ew ber bi wan ve diçûn. "Ew ji gola asîdê tê xwarin. Ev dema ku gaza sulfurdîoksîtê di avê de dihele û asîda sulfurîk çêdike. Bê guman hûn naxwazin dest bidin vê yekê!"
  
  "Raweste," Qralê Xwîn qîriya dema ku wî dît ku xelk dest bi hêdîbûnê dikin. "Stûnên metal bikar bînin, ehmeq."
  
  Tevahiya tîmê di nav girseyê de daket jêr. Li çep û rast, xefikên bêserûber bi dengek mîna kevanek ku tê avêtin vebûn. Laşên bê serî ketibûn û serên wek ananasên beravêtî di nav mêran de geriyan, hinek ji wan bi ser de ketin, hinekên din jî bêhemdî pê li wan kirin. Qralê Xwînê ji zû de ferq kir ku ji bo hejmara potan pir kes hene, û fêm kir ku zihniyeta pak dê bibe sedema ku di nav wan de kêm aqilmend bê fikirek duwem bazdin.
  
  Ew ê qedera xwe heq bikin. Ji bo yekî ehmeq mirin her dem çêtir bû.
  
  Qralê Xwîn hêdî hêdî bû û Thomas paşde girt. Çend zilamên din jî hêdî hêdî bûn, û baweriya Padîşahê Xwîn dubare kirin ku tenê yên herî geş û çêtirîn dê sax bimînin. Rêberê pakêtê xwe avêt ser stûna metalê ya yekem û dûv re dest bi bazdana ji stûnek bi stûnek li ser ava ku diherikî. Di destpêkê de hindek pêşde çû, lê dû re pêla jehrî ket lingên wî. Cihê ku ava asît lê dixist, cil û berg û çermê wî şewitî.
  
  Gava ku lingên wî dest danî ser postê din, êşê bû sedem ku ew du qat bibe û ew ket, rasterast avêt hewza qelebalix. Qêrînên bi hêrs û bi êş li seranserê salonê deng veda.
  
  Zilamekî din jî ji ser banê ket û ket hundir. Zilamê sêyem li qiraxa hewzê rawestiya, bi derengî pê hesiya ku qasekî zelal tune ku ew bikeve ser xwe, û dema ku zilamê din bi koran li pişta wî xist, hat dehfdan.
  
  Di neynikê de mirovê li pêş xwe nîşan didan. Ma hûn ê ji zilamê li pêşberî xwe çavnebariyê bikin?
  
  Qralê xwînmij armanca neynikan û xerakirina xefikê dît. "Li jêr binêre!" Thomas di heman demê de qêriya. "Li lingên xwe binêre, ne li kesê li pêş. Vê xebata hêsan dê ji we re bibe alîkar ku hûn bi ewlehî ji postan derbas bibin."
  
  Qralê Xwînê li qiraxa gola nû avabûyî rawestiya. Li gorî rastiya ku av hîna jî bilind dibû, wî dît ku serê piştgiran dê di demek nêzîk de di binê rûkala dirûtinê de bin. Wî zilamê li ber xwe dehf kir û Tomas bi xwe re kişand. Xefîk hema ji mezaxtê derket, ew qas nêzik bû ku dema ku stûna metal di ber milê wî re difiriya bayê pê hesiya.
  
  Li ser stûnan bimeşin û bi rêzek rasthatî zû bireqisin. Di dema ku av li pêş de diherikî, sekinînek kurt bû. Stûnek din, û zilamê li ber wê terpilîn. Bi qîrîn, wî mûcîzeyan kir, bi daketina li stûnek din karî ketina xwe rawestîne. Ava asîdê li dora wî rijand lê dest neda wî.
  
  Xatirê te.
  
  Qralê Xwîn şansê xwe dît. Bêyî ku bifikire û raweste, pê li laşê mêrik yê mêtînger kir, ew wek pirek bikar anî da ku derbas bibe û bigihîje ewlekariya peravê dûr. Giraniya wî mêrik hê nizimtir kir, sînga wî kir nav asîdê.
  
  Di saniyeya din de ew di bahozê de winda bû.
  
  Qralê Xwîn li dû wî mêze kir. "Dînê".
  
  Thomas li kêleka wî daket. Zêdetir mirov bi jêhatî di navbera stûnên metal de ber bi ewlehiyê ve bazdan. Padîşahê Xwîn li pêşiya xwe li derketina kemerî nêrî.
  
  "Û bi vî awayî heta asta pêncemîn," wî bi qaçaxî got. "Ez ê li ku derê vê kurmê teqlîd bikim, Cook. Û li ku, di dawiyê de, "wî giriya. "Ez ê Matt Drake hilweşînim."
  
  
  BEŞA SÎ Û HEFTAN
  
  
  Girava Mezin a Hawaii bi vî rengî tête navandin da ku ji tevliheviyê dûr nekevin. Navê wê yê rast Hawaii, an jî Girava Hawaii ye, û ew girava herî mezin a Dewletên Yekbûyî ye. Ew yek ji volkanên herî navdar ên cîhanê ye, Kilauea, çiyayek ku ji sala 1983-an vir ve bi domdarî diteqe.
  
  Îro, li quntara jêrîn a volkana xwişka Mauna Loa, Mano Kinimaka û Alicia Miles, tevî tîmek Marînên Dewletên Yekbûyî, dest bi derxistina parazîtek ku di hişê rûniştevanên giravê de cih girtibû, kirin.
  
  Wan dorhêla derve şikand, bi dehan zilamên Qralê Xwîn gulebaran kirin, û di heman demê de ku cerdevan hemû rehîne azad kirin, ketin pêveka mezin. Di heman kêliyê de, qîrîna erebeyan hat bihîstin û li pişt avahiyê lez da. Alicia û Kinimaka wextê xwe winda nekir ku li dora xwe bazdan.
  
  Alicia di nav tevliheviyê de rawesta. "Lanet, ehmeq direvin." Çar ATV bi bez çûn, li ser lastîkên xwe yên mezin bazdan.
  
  Kînîmaka tivinga xwe rakir û kir hedef. "Ne ji bo dirêj." Ew gulebaran kir. Alicia temaşe kir ku kesê dawî ket û ATV zû sekinî.
  
  "Wey, zilamê mezin, ji bo polîsek ne xirab e. Werin."
  
  "Ez ji CIAyê me." Kinimaka hergav digirt, pir kêfa Alicia dihat.
  
  "Tenê kurteyên sê tîpî yên ku girîng in Brîtanî ne. Vê bîr bînin."
  
  Gava ku Alicia nêzîkî ATV bû, Kinimaka tiştek hûr kir. Hîn jî dixebitî. Di heman demê de, wan herduyan hewl da ku li ser kursiya pêşîn bigirin. Alicia serê xwe hejand û pişta xwe nîşan da.
  
  "Ez mirovên xwe yên li pişt xwe tercîh dikim, heval, heke ew ne xwar bin."
  
  Alicia motorê dest pê kir û çû. ATV cenawirekî mezin ê gemar bû, lê bi rihetî diçû û bi rihetî li ser gemaran dihejiya. Hawayê mezin destên xwe li pişta wê gerand da ku wê bigire, ne ku ew hewce bû. Li wir pênûs hebûn. Alicia keniya û tiştek negot.
  
  Kesên li pêş reviyan fêm kirin ku li pey wan tên. Welatiyên du ji wan li xwe zivirîn û gule berdan. Alicia rûyê xwe xwar kir, dizanibû ku bi vî rengî bi tevahî ne gengaz e ku meriv tiştek bikişîne. Amator, ew difikirî. Her tim wisa dixuye ku ez bi amatoran şer dikim. Şerê rastîn ê dawîn ku wê kirî li dijî Drake bû li keleha Abel Frey. Û wê demê jî mêrik zirav bû, ji ber xefikên heft salan ên edebî asteng bû.
  
  Niha dibe ku ew xwedî perspektîfek cûda be.
  
  Alicia ji zû de biaqil ajot. Di demek kin de, wê ATV-ya wan gihand mesafeyek gulebaranê ya pejirandî. Kinimaka di guhê xwe de qêriya. "Ez ê gulebaran bikim!"
  
  Wî derb jê kir. Çeteyê din qîriya û bi tundî xwe avêt nav axê. "Ew du ji du ne," Alicia kir. "Yek din û hûn ê bibihîzin-"
  
  ATV-ya wan li çiyayekî veşartî ket û bi dînîtî ber bi çepê ve çû. Bîstekê xwe li ser du tekeran dîtin, li ser xwe dizivirin, lê wesayit karî hevsengiya xwe biparêze û dîsa ket erdê. Alicia di vekirina gazê da ku rabe wext winda nekir.
  
  Kinimaka xendek berî wê dît. "Cap!" Wî qîriya "Bisekine!"
  
  Alicia tenê dikaribû leza xwe zêde bike ji ber ku xendeka berfireh û kûr zû nêzîk dibû. ATV di ser çolê re firiya, çerxên xwe zivirî û motora xwe gurr kir û li aliyê din ket, hewl da ku li cihê xwe bimîne. Alicia serê xwe li ser bar nerm xist. Kînîmaka ew qas zexm girtibû ku nehîşt herdu jî li xwe bizivirin û dema ku toz hilkişiya wan fêm kir ku ew ji nişka ve di nav dijmin de ne.
  
  Li kêleka wan, ATVyeke reş di nav heriyê de zivirî, bi awakî nebaş daket û niha ji bo xwe rast bike têdikoşe. Kinimaka bê dudilî bazda, rasterast li ajovan bezî û ew û rêwiyê wî ji otomobîlê daxist nav herma qerisî.
  
  Alicia toza çavên xwe paqij kir. ATV bi tenê rûniştvanê xwe bi lez li ber wê bû lê dîsa jî li ber dest bû. Wê tivinga xwe hilda, kir armanc û gulebaran kir, û paşê, bêyî ku hewce bike, çavê xwe bar kir cihê ku hevjîna xwe ya Hawaî di nav heriyê de têdikoşiya.
  
  Kinimaka kesek di nav heriyê de kaş kir. "Ev mala min e!" Alicia bihîst ku ew giriya berî ku ew bizivire û milê dijberê xwe bişkîne. Gava ku zilamê duyemîn li wî ket, Alicia keniya û tivinga xwe daxist. Kinimaka ne hewceyî alîkariya wê bû. Zilamê diduyan bi awayê ku talîmatan ji zarokekî çar-salî vedigerîne, ji wî hejand, bêyî ku bandorek wî hebe. Mêrik ket erdê û Kinimaka bi kulmek li rûyê wî qedand.
  
  Alicia serê wî li wî kir. "Werin em vê yekê bi dawî bikin."
  
  ATV ya paşîn bi dijwarî pêş de çû. Pêdivî ye ku ajokarê wî di wan hemî bazdan de birîndar bibûya. Alicia zû dest pê kir ku zevî bi dest bixe, nuha hinekî ji hêsaniya ku wan ranç ji nû ve girtibû xemgîn bû. Lê bi kêmanî wan hemû dîl rizgar kirin.
  
  Ger tiştek wê di derbarê Qralê Xwîn de zanibûya, ew jî ev bû ku ev kesên li vir, ev kesên ku jê re dibêjin kirêt, kelûpelên ekîba wî bûn, ku ji bo astengkirin û bala rayedaran şandin vir. Parçe bike û bi ser bikeve.
  
  Gava ku ew nêzî ATV-ya paşîn bû, ew hêdî hêdî bû. Bê rawestan, bêyî ku stûna dîreksiyonê jî bigire, wê du gule berdan û her du zilam ketin.
  
  Şerê ku bi zor dest pê kiribû bi dawî bû. Alicia deqeyekê li dûr mêze kir. Ger her tişt li gorî planê biçe, heke May û Hayden, Drake û yên din ji beşên xwe yên şer xilas bibin, wê hingê dibe ku şerê din ê herî dijwar û domdar be.
  
  Ji ber ku ew ê li dijî Mai Kitano be. Û ew ê neçar e ku ji Drake re bibêje ku May Wells kuşt.
  
  Xwînsar.
  
  Kinimaka li ser milê wê xist. "Dem hatiye ku em vegerin."
  
  "Ax, dev ji keçikê berde," wê kir qîrîn. "Em li Hawaii ne. Bihêle ez li rojavabûnê temaşe bikim."
  
  
  BEŞA SÎ Û HEŞTÊ
  
  
  "Ji ber vê yekê çavnebarî çawa xuya dike?"
  
  Drake û ekîba wî ketin odeya çaremîn, her tedbîr girtin. Dûv re jî, çend hûrdem girt ku ew dîmena ku li ber wan bû bi tevahî fam bikin. Li her derê bedenên bê serî radibûn. Xwîn li erdê diherikî û li hin deran hîn jî qalind diherikî. Serî bi xwe jî mîna pêlîstokên zarokan ên berdayî li erdê belav bûn.
  
  Xemên biharê li her du aliyên rêça teng radibûn. Drake mêze kir li têla zirav-tenik û texmîn kir ku çi bûye. Komodo pif kir, ji guhên xwe bawer nekir.
  
  "Di demekê de dibe ku ev xefik biqedin," Ben got. "Divê em tevbigerin."
  
  Karin dengek nefret kir.
  
  "Divê em zû bimeşin û li ser tiştan bimînin," Drake got. "Na, bisekine".
  
  Êdî ji xefikan wêdetir, wî hewzeke fireh û tijî av dît, ku bilbil û kef dibarî. Av li kêleka hewzê diherikî û dibiriqî.
  
  "Ev dibe pirsgirêkek. Tu stûnên metal dibînî?"
  
  Ben bi nepenî got: "Ez bawer dikim ku gelê Qralê Xwînê ew wekî kevirên gavê bikar anîn." "Tiştê ku divê em bikin ev e ku li bendê bin ku av biçe."
  
  "Çima tenê di nav wan re derbas nabe." Dema ku Komodo van gotinan digot jî, guman di rûyê wî de hebû.
  
  Karin diyar kir, "Ev hewz dikaribû ji hêla gola asîdî an baş ve were xwarin." "Gaz dikarin avê veguherînin asîda sulfurîk li volqanek an li nêzî wê. Tewra demek dirêj winda bû."
  
  "Gelo asîd dê postên metal xera neke?" Drake destnîşan kir.
  
  Ben hejand. "Bigûman".
  
  Wan çend deqeyan li ava herikîn temaşe kirin. Gava ku wan temaşe kir, dengek klîkek xirab hat bihîstin. Drake bi lez pistola xwe rakir. Şeş şervanên Deltayê yên sax mayî çalakiyên wî piştî duyemîn duyemîn dubare kirin.
  
  Tiştek nelivî.
  
  Paşê dîsa deng hat. Bişkojka giran. Dengê kabloya deriyê garajê ku li ser rêyên metal dimeşe. Tenê ew ne deriyê garajê bû.
  
  Hêdî hêdî, dema ku Drake lê temaşe kir, yek ji xefikan dest pê kir ku dîsa li dîwarê qul bike. Derengmayîna demkî? Lê teknolojiyek weha ji bo nijadên kevnar peyda nebû. An jî ev trêna ramanê dişibihe dînbûna kesê ku daxuyand ku di gerdûnê de jiyanek din a jîr tune?
  
  Çi quretî.
  
  Kî dizanibû ku berî tomarkirinê çi şaristanî hebûn? Divê Drake niha dudil nebûya. Dem dema çalakiyê ye.
  
  "Av paşde diçe," wî got. "Ben. Ma surprîz hene?"
  
  Ben bi notên xwe şêwirî û Karin bi hêvî ye ku ew di hişê xwe de dubare bike. "Hawksworth zêde nabêje." Ben hinek kaxiz xiş kir. "Dibe ku xortê belengaz di şokê de bû. Bînin bîra xwe, wan hingê nikarîbûn li benda tiştekî wiha bin."
  
  "Wê gavê asta pêncan divê bibe bahozek rastîn," Komodo bi hêrs got. "Ji ber ku piştî vê yekê bû ku Cook vegeriya."
  
  Ben lêvên xwe girêda. "Hawksworth dibêje ev tiştê ku Cook piştî asta pêncan dît bû ku wî hişt ku vegere. Ne jûr bi xwe."
  
  "Erê, bi îhtîmaleke mezin asta şeş û heft," yek ji leşkerên Delta bi bêdengî got.
  
  "Neynikê ji bîr nekin." Karin nîşanî wan da. "Ew nîşan didin pêş, eşkere li kesê li pêş. Bi îhtîmaleke mezin ev hişyariyek e."
  
  "Ew mîna ku bi Joneses re bimîne." Drake serê xwe kir. "Fêm kirin. Ji ber vê yekê, bi ruhê Dinorock û David Coverdale bi taybetî, ez ê pirsa destpêkê ya ku min her gav bihîstiye ku wî di her konsera ku ez çûme de bipirsim. Amade ne?"
  
  Drake rê da. Tîmên mayî wekî ku ew jî bikar anîn ketin rêzê. Di ketina rêça navendê de, Drake li benda ti dijwariyek bi kemînan nebû û bi kesî re neçû, her çend wî çend xalên zextê yên xerckirî qezenc kir. Wexta ku ew gihîştin qiraxa hewzê, av zû diherikî.
  
  "Pol xweş xuya dikin," wî got. "Li pişta xwe hişyar bin. Û li jêr nenêre. Li vir tiştên nebaş hene."
  
  Drake yekem, baldar û rast çû. Tevahiya tîmê bi hêsanî di nav çend hûrdeman de derbas bûn û ber bi kemera derketinê ve çûn.
  
  "Ji Padîşahê Xwîn re xweş bû ku hemî xefikan ji me re vekir." Ben hinekî kenîya.
  
  "Niha em nekarin dûrî bazdan bin." Drake hîs kir ku destên wî di nav gûzan de diqelişin û serê wî li ber îhtîmala rûbirûbûna rû bi rû bi fîgurê sûcdar ê herî tirsnak di dîroka nêz de diheje.
  
  
  * * *
  
  
  Kevana din di şikeftek mezin de vebû. Rêya herî nêzik ber bi çolê ve diçû û dûv re jî bi rêyek fireh di binê zinarek bilind de diçû.
  
  Lê astengiyek cidî hebû ku bi tevahî rê li wan girt.
  
  Çavên Drake vebûn. "Dojehê bi xwîn."
  
  Wî qet xewna tiştekî wiha jî nedîtibû. Astengkirin bi rastî fîgurek mezin bû ku ji zinarek zindî hatî kolandin. Ew rihet bû, pişta xwe dabû dîwarê çepê, zikê wî yê mezin li ser rê derketibû. Peykerên xwarinê li ser zikê wî di komalekê de bûn, û her weha li ser lingên wî belav bûn û li ser rê kom bûn.
  
  Li ber lingên peykerê fîgurek xerab radiweste. Laşê mirovê mirî. Tûz mîna ku di êşek giran de be, çikiyabû.
  
  "Ev gewretî ye," Ben bi heybet got. "Cinê ku bi gewretiyê ve girêdayî ye Beelzebûb e."
  
  Çavê Drake hejand. "Tu dibêjî mîna Beelzebub ji Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben axîn. "Ew ne hemî li ser rock 'n' roll e, Matt. Mebesta min cin Beelzebûb e. Destê rastê Şeytan."
  
  "Min bihîstiye ku destê rastê yê Şeytan zêde hatiye xebitandin." Drake li astengiya mezin nêrî. "Û dema ku ez ji mêjiyê te re rêz digirim, Blakey, dev ji axaftinên bêaqil berde. Helbet her tişt bi rock û rollê ve girêdayî ye."
  
  Karin porê xwe yê blond dirêj daxist xwarê û dûv re dest bi girêdana wê hîn hişktir kir. Çend leşkerên Deltayê li wê temaşe dikirin, di nav wan de Komodo. Wê destnîşan kir ku Hawksworth di têbiniyên xwe de li ser vê şikefta taybetî hin hûrguliyên balkêş pêşkêş kir. Gava ku wê dipeyivî, Drake destûr da ku çavên wî li dora odeyê bigerin.
  
  Li pişt fîgurê mezin, wî naha bala xwe da nebûna kemerek derketinê. Di şûna wê de, kelekek fireh li ser dîwarê paşîn re diçû, ber bi banê bilind ve diçû heya ku li ser deştek kevirî ya bilind bi dawî bû. Dema ku Drake li deştê mêze kir, wî dît ku çi dişibe eywanek li dawiya dûr, hema hema mîna deverek çavdêriyê ya ku li... du astên paşîn dinihêre?
  
  Fikrên Drake hatin qut kirin dema ku guleyek lê ket. Gule li serê wan ket. Drake ket erdê, lê dû re Komodo bi bêdengî ber bi heman deşta zinarî ya ku wî nû vekolî kiribû, nîşan da û dît ku bi dehan fîgurên ku ji perdeyek gêrîk ber bi wî ve diçin.
  
  gelê Kovalenko.
  
  Wateya wê çi bû ...
  
  "Rêyek bibînin ku hûn wî bastûrê derbas bikin," Drake ji Ben re hejand, serê xwe ber bi peykerê giran ê ku rê li ber wan girtibû, kir, û dûv re bala xwe bi tevahî zivirî ser zozana kevirî.
  
  Dengekî bi lehengî bilind bû, pozbilind û pozbilind bû. "Matt Drake! Dijminê min ê nû! Ji ber vê yekê hûn dîsa hewl didin ku min rawestînin, ha? Ma hûn qet tiştek fêr nabin?"
  
  "Hûn hewl didin ku bigihîjin çi, Kovalenko? Wateya van hemûyan çi ye?"
  
  "Wateya van hemûyan çi ye? Ew li ser lêgerînek jiyanê ye. Li ser wê yekê ku min li Cook xist. Li ser ku ez bîst salan her roj bi kuştina zilamekî xwend û perwerde kirim. Ez ne wek mêrên din im. Berî ku ez mîlyara xweya yekem bi dest bixim, min ew ji dest da."
  
  "We berê Cook têk bir," Drake bi aramî got. "Tu çima venagerî vir? Em ê biaxivin, ez û tu."
  
  "Tu dixwazî min bikujî? Ez ê wekî din nebim. Gelê min jî dixwaze min bikuje."
  
  "Ev dibe ku ji ber ku hûn pisporek mezin in."
  
  Kovalenko kenîya, lê ew qas bi tirşa xwe ya dilnizmî hejand ku heqaret jî bi rêk û pêk nehat. "Ez ê bi hezaran bikujim da ku bigihîjim armancên xwe. Belkî min berê jî kiriye. Kî dihejmêre? Lê vê yekê bîr bîne, Drake, û wê baş bi bîr bîne. Hûn û hevalên we dê bibin beşek ji vê statîstîkê. Ez ê bîranînên te ji ser rûyê erdê bibirim."
  
  Drake bi qîrîn got: "Dest ji melodramatîk raweste." "Were xwarê û îspat bike ku te sazûman heye, kalo." Wî Karin û Ben li nêzîkê xwe dît, ku bi baldarî li hev dipeyivin, her du jî niha dest pê kirin bi xurtî serê xwe bihejînin dema ku tiştek bi serê wan de hat.
  
  "Nefikirin ku ez ê wisa bi hêsanî bimirim, her çend em hev bibînin. Ez li kolanên herî dijwar ên bajarê herî dijwar ê Dayika Rûsyayê mezin bûm. Û ez bi azadî di nav wan re derbas bûm. Ew ên min bûn. Îngilîz û Amerîkî ji têkoşîna rastîn tiştek nizanin." Zilamê ku dixuye, tif kir erdê.
  
  Çavên Drake kujer bûn. "Oh, ez ji dil hêvî dikim ku hûn bi hêsanî nemirin."
  
  "Ez ê di demek nêzîk de te bibînim, Brîtanî, ez ê li şewitandina te temaşe bikim dema ku ez xezîneya xwe bidim. Ez ê bibînim ku hûn diqîrin dema ku ez jinek din ji we bigirim. Heta ku ez bibim xweda, ez ê li rizîna te temaşe bikim."
  
  "Ji bo xatirê bihuştê". Komodo ji guhdarîkirina hovîtîya zaliman bêzar bûye. Wî volleyek ber bi keviya kevirî ve avêt, zilamên Qralê Xwînê xiste nava panîkê. Niha jî, Drake dît, neh ji deh mêran hîn jî ji bo alîkariya wî direvin.
  
  Di cih de fîşekên vegerê hatin bihîstin. Gule ji dîwarên kevirî yên nêzîk ve firiyan.
  
  Ben qîriya, "Tiştê ku em bikin ev e ku hilkişin ser zilamê qelew. Ne pir zehmet e. "...
  
  Drake hest lê nêzîk bû. Gava ku perçek kevir ket ser milê wî, çavek rakir.
  
  "Lê," Karin navber kir, her ku Drake demek dirêjtir bi wê re derbas kir, mîna Ben bêtir eşkere bû. "Girtî xwarin e. Hin jê vala ye. Û bi cûreyek gazê tije ye."
  
  "Ez texmîn dikim ku ew ne gaza kenê ye." Drake li cesedê bê şekl nêrî.
  
  Komodo ji bo ku merivên Qralê Xwînê li ber xwe nede volleyek muhafezekar teqand. "Ger wusa be, wê hingê ew bi rastî, bi rastî tiştek baş e."
  
  Karin got: "Pişkên amade". "Dema ku tetik têne kişandin tê berdan. Dibe ku dişibin yên ku piraniya arkeologên ku gora Tutankhamun keşf kirin kuştin. Hûn li ser nifira gumanbar dizanin, rast? Welê, pir kes bawer dikin ku hin tirbek an gazên ku di gorê de ji hêla kahînên Misrê yên kevnar ve ji me re hiştibûn, tenê ji bo tunekirina dizên goran bûn.
  
  "Riya herî ewledar kîjan e?" Drake pirsî.
  
  "Em nizanin, lê heke em zû birevin, yek bi yek, heke kesek piçek toz li pişt xwe berde, divê ew mîqdarek piçûk be ku zû bihele. Xefik li vir e di serî de ji bo astengkirina her kesê ku hilkişiya peykerê & # 184; , ser nekevin."
  
  "Li gorî Hawksworth," Karin bi bişirînek hişk got.
  
  Drake rewş nirxand. Ev ji bo wî weke xaleke zivirînê xuya dikir. Ger li jor eywanek çavdêriyê hebûya, wê hingê diviyabû ku ew nêzî dawiyê bibûna. Wî xeyal dikir ku ji wir dê rêyek rasterast berbi odeyên şeşemîn û heftemîn ve, û dûv re berbi "xezîneya" efsanewî ve biçe. Wî demek dirêj kir ku tîmê mezin bike.
  
  "Em ê bi vê yekê re biçin vir," wî got. "Hemû an tiştek. Li jor," wî bi hêrs kulma xwe ber bi Kovalenko ve hejand, "mirovekî kor guleyan berdide dinyayê. Û, Ben, ji bo agahdariya we, ev Dînorocek rastîn e. Lê em ê bi vê yekê ve biçin. Hemî an tiştek. Ma hûn ji bo vê yekê amade ne?"
  
  Bi qîrîneke kerr hat pêşwazîkirin.
  
  Matt Drake reviya bû, di qonaxa dawî ya lêgerîna xwe de zilamên xwe ber bi astên jêrîn ên Dojehê ve birin da ku tola jina ku jê hez dikir hilîne û dinyayê ji zilamê herî xerab ku wî nas kiribû xilas bike.
  
  Wexta ku ronî bike.
  
  
  BEŞA SÎ Û NEHÊ
  
  
  Drake xwe avêt ser peykerê dêw, hewl da ku li ser lingên xwe bimîne û xwarina xêzkirî girt da ku xwe bikişîne. Peyker di bin tiliyên wî de sar, zirav û biyanî bû, mîna destdana hêkek biyaniyan. Wî bêhna xwe girt dema ku wî bi hemû hêza xwe dikişand da ku hevsengiya xwe biparêze, lê fêkî, nanê beraz û goştê beraz girt.
  
  Li binê wî û li aliyê rastê cesedê zilamekî ku ne ewqas bextewar bû.
  
  Gule li dora wî diqeliqî. Komodo û endamekî din ê Tîma Delta agir vemirandin.
  
  Bêyî ku saniyeyekê winda bike, Drake xwe avêt ser beşa sereke ya fîgurê qalibkirî û daket aliyê din. Gava lingên wî li erdê kevirî ket, zivirî û tiliya xwe da yê din ê rêzê.
  
  Û paşê wî jî gulebaran kir, yek ji zilamên Qralê Xwînê bi guleya yekem kuşt. Zilam ji zinar gêr bû, bi kulmek tirsnak li tenişta cesedê hevalê xwe yê ku niha miribû daket.
  
  Kesê duyemîn di rêzê de kir.
  
  Ben paşê bû.
  
  
  * * *
  
  
  Pênc hûrdem şûnda, tevahiya tîm bi ewlehî di bin siya Gluttony de hate veşartin. Tenê pariyek xwarinê hat pelçiqandin. Drake mêze kir ku ewrekî ji tozê li hewa radibe, mîna laşê marekî kujer û efsûnî dizivire, lê piştî çend saniyeyan ew bê ku dest li pêlavên sûcdarê direve jî bike, hilkişiya.
  
  "Berpencerk."
  
  Drake du caran rê li ber zozana kurt a ku destpêka deştê pêk tîne destnîşan kir. Ji vê nuqteyê, wan dît ku ew bi dilşewatî dîwêr diqelişe berî ku derkeve ser deştek zinar.
  
  Merivên Qralê Xwînê paşve kişiyan. Ew pêşbaziyek li dijî demê bû.
  
  Ew ber bi jor, pelê yekane teqiyan. Çêlek têra xwe fireh bû ku çend xeletiyan efû bike. Drake dema ku direve gulebaran kir, zilamek din ê Kovalenko kuşt dema ku ew di bin kevana derketina pêş de winda bûn. Gava ku ew gihîştin serê peravê û berbeha mezin a kevirê kevirî dîtin, Drake tiştek din dît ku di kemînê de ye.
  
  "Qûmbere!"
  
  Bi hemû leza xwe, wî xwe bi serê xwe avêt erdê, dema ku laşê xwe li ser kevirê şil diherikî, bi leza xwe bi lez û bez gêr kir, û bombe avêt aliyekî.
  
  Ji deştê ket, piştî çend saniyeyan teqiya. Teqînê odê hejand.
  
  Komodo alîkariya wî kir. "Em dikarin te di tîmê xweya futbolê de bikar bînin, mêrik."
  
  "Yankees nizanin ka meriv çawa futbolê bilîze." Drake bezî eywanê, bi dilxwazî ku bibîne ka li wê derê çi heye û bi Kovalenko re bigire. "Bê sûcdar".
  
  "Hm. Ez nabînim ku tîma Îngilîzî gelek trofeyan bîne malê."
  
  "Em ê zêr bînin malê." Drake Emerîkî anî nav rêzê. "Di Lîstikên Olîmpîk de. Beckham dê rewşê biguherîne."
  
  Ben bi wan girt. "Ew rast dibêje. Tîm dê ji bo wî bilîze. Gel wê ji bo wî rabe."
  
  Karin ji pişta xwe qîrînek aciz kir. "Gelo cîhek heye ku meriv qala futbola lanet neke!"
  
  Drake gihîşt balkonê û destê xwe danî ser dîwarê kevirê nizm û wêrankirî. Dîmena li ber wî lingên wî berdabûn, ew hejand, hemû kederên xwe ji bîr kir û dîsa meraq kir ku bi rastî çi mexlûqê ev cîhê bi heybet ava kiriye.
  
  Dîmena ku wan dît dilê wan bi tirs û xof tije bû.
  
  Eywan bi qasî çaryeka riya şikefta bi rastî mezin bû. Bê şik mezintirîn yek ji wan heta niha dîtibû. Ronahî ji bêhejmar çirûskên kehrîbar ên tarî yên ku zilamên Qralê Xwînê berî ku bikevin asta şeşan, berdan. Wê demê jî, pir ji şikeftê û xetereyên wê hîn di tarî û siyê de veşartî ne.
  
  Li milê wan ê çepê û ji kemera derketinê derdiket, derenceyek zigzag a sergirtî bi qasî sed lingan ber bi jêr ve diçû. Ji kûrahiya van derenceyan, Drake û ekîba wî dengek giran û geş bihîstin, li dûv wan qêrînên ku dilê wan xistibû nav lepên tirsê.
  
  Ben bêhna xwe girt. "Gelo, ez ji dengê wê hez nakim."
  
  "Erê. Dişibe danasîna yek ji stranên te." Drake hewl da ku ruhan pir dûr nekeve, lê dîsa jî dijwar bû ku çeneya xwe ji erdê rake.
  
  Derencexane li qeraxeke teng qediya. Ji derveyî vê hêlînê şikeft ber bi bêhesab vebû. Wî dikaribû rêyek teng û gêj ku bi dîwarê rastê ve girêdaye, kurtebirek ku ber bi şikeftekê ve diçe li jora kûrahiyên bêdawî, û yeka mîna wê ku paşê ber bi çepê ve dom dike, bibîne, lê pirek an rêyek din tune bû ku wan bi hev ve girêbide. qutbûna mezin.
  
  Di dawiya şikeftê de zinarekî mezin, reş û çilmisî hebû. Gava ku Drake çavê xwe lê dixist, wî fikirî ku dibe ku ew karibe şiklekî bi qasî nîvê zinar çêbike, tiştek mezin, lê dûr û tarî rê li ber wî girt.
  
  Ji bo niha.
  
  "Pêşkêşiya dawî," wî got, bi hêviya ku ew rast bû. "Pê min were".
  
  Carekê leşker her tim leşker dimîne. Ew tiştê ku Alison jê re got. Hema berî ku ew dev ji wî berde. Hema berî wê...
  
  Wî bîranînan dûr xist. Wî nikarîbû niha bi wan re şer bike. Lê ew rast bû. Bi tirsnak rast. Ger sax bûya, her tişt dikaribû cuda bûya, lê niha xwîna leşkerekî, şervanekî di nav wî de herikî; karaktera wî ya rastîn tu carî dev jê berneda.
  
  Ew ketin rêça teng: du sivîl, şeş leşkerên Delta û Matt Drake. Di destpêkê de tunel ji yên berê cudatir xuya dikir, lê dû re, di bin ronahiya çirûskên qehweyî de, wan berdewam gulebarankirina pêş de, Drake dît ku rê ji nişka ve perçe bû û bi firehiya du otomobîlan fireh bû, û nihêrî ku kanalek derketiye. li erdê kevir xistin.
  
  Kanala rêberiyê?
  
  "Hay ji yên ku lingên xwe dişkînin hay ji xwe hebin." Drake çalek piçûk a xeternak li pêş çavan dît, ku tam li cihê ku mirov dikare lingê xwe deyne. "Divê ne pir dijwar be ku bi vê lezê birevin."
  
  "Na!" - Ben bê qisûrek henek kir. "Tu leşkerekî lanet î. Diviyabû te ji gotinên wiha çêtir bizaniya."
  
  Mîna ku were piştrast kirin, pêleke bi hêz çêbû û erdê li binê wan hejiya. Wusa dixuye ku tiştek mezin û giran keti bû rêça ku ew pê re dimeşiyan ji hev vediqetand. Ew dikarin paşde vegerin û bêne asteng kirin an-
  
  "Rev!" - Drake qêriya. "Tenê birevin!"
  
  Birûskên kûr dest pê kir ku rê dagirtî, mîna ku tiştek giran ber bi wan ve biçe. Ew reviyan, Drake fîşekan diavêt dema ku direve û bi bêhêvî hêvî dikir ku ne Ben û ne jî Karin neketibûne nav xefikên xerab.
  
  Bi vê lezê...
  
  Qîrîn gurtir bû.
  
  Wan bazdana xwe domand, newêrîbûn ku li paş xwe binerin, li rastê kanala fireh sekinîn û hêvî kirin ku Drake şewat neqede. Deqeyek şûnda wan bihîst ku qîrînek duwem xedar ji deverek pêş de tê.
  
  "Îsa!"
  
  Drake hêdî nekir. Ger ew bikira, ew ê bimirin. Ew bi lez û bez berê xwe da vebûneke fireh di dîwarê aliyê rastê wan de. Deng ji jor dihat. Ew rîskek bi lez.
  
  NA!
  
  Blakey rast bû, gêjikê piçûk ê dîn. Rolling Stones ber bi wan ve gurr dibûn, û ne bi şêwaza Dinoroc. Ev topên kevirên spherîkî yên mezin bûn, ku ji hêla mekanîzmayên kevnar ve hatin berdan û ji hêla kanalên eşkere û veşartî ve têne kontrol kirin. Yê li milê wan ê rastê li Drake xist.
  
  Wî lezek mezin hilda. "Birevin!" Ew li xwe zivirî, bi qîrîn. "Wey xwedê".
  
  Ben tevlî wî bû. Du leşkerên Delta, Karin û Komodo, bi lez û bez berê xwe dan çalê. Du leşkerên din jî berê xwe dan ber xwe, li ser lingên xwe ketin û li Komodo û Karin qelibî, di nav nalînekê de bi dawî bû.
  
  Lê zilamê dawîn ji Delta ne ew qas bi şens bû. Ew bê deng winda bû dema ku topek mezin ji xaçê derbas bû, bi hêza kamyonek Mack li wî ket û li dîwarê tunelê xist. Ji ber ku topa ku li dû wan diçû, li ya ku rêça reva wan digirt, ket.
  
  Rûyê Komodo her tişt got. "Heke em bilezînin," wî giriya, "em dikaribûn xefikên din derbas bikin berî ku ew biçin."
  
  Ew dîsa rabûn. Wan sê xaçerêyên din jî derbas kirin, ku li wir mekanîzmayên makîneyên mezin dihejiyan, diqelişin û dihejiyan. Rêberê Delta rast bû. Drake bi baldarî guhdarî kir, lê tu deng ji Kovalenko û zilamên wî yên li pêş nebihîst.
  
  Paşê ew rastî astengiya ku ew pir jê ditirsiya hatin. Yek ji kevirên mezin li pêş, rê li pêş girt. Ew li hev kom bûn, meraq kirin gelo gengaz e ku ev tişt dest bi ji nû ve destpêkirinê bike.
  
  "Dibe ku ew şikestî be," Ben got. "Mebesta min xefikek e."
  
  "An belkî..." Karin ket ser çokan û çend lingan ber bi pêş ve çû. "Dibe ku ew li vir bûya."
  
  Drake li kêleka wê ket. Li wê derê, di bin zinarekî mezin de, cihekî biçûk ji bo hilkişînê hebû. Cih têra mirov hebû ku di bin wê de biqelişe.
  
  "Ne baş". Komodo jî xwe xwar kir. "Min jixwe kesek ji ber vê xefika bêbextiyê winda kiriye. Rêyek din bibîne, Drake.
  
  "Heke ez rast bibêjim," Drake got, li ser milê xwe nihêrî, "dema ku ev xefik ji nû ve werin vegerandin, ew ê dîsa biçin. Pêdivî ye ku ew li ser heman pergala pêlava zextê wekî yên din bixebitin. Em ê li vir asê bimînin." Bi awireke hişk li çavên Komodo ket. "Ti çareya me tune."
  
  Bêyî ku li benda bersivekê bimîne, xwe avêt binê topê. Tîmên mayî li pişt wî qelebalix bûn, nexwestin ku di rêzê de herî dawî bin, lê zilamên Delta bi dîsîplîn bûn û xwe li cihê ku fermandarê wan destnîşan kiribû bi cih kirin. Drake hîs kir ku xwestekek nas di sînga wî de bilind bibe, xwesteka ku bibêje: Xem neke, ji min bawer bike. Ez ê bi we re rêve bikim, lê wî dizanibû ku ew ê careke din wê nebêje.
  
  Ne piştî mirina bêwate ya Kennedy.
  
  Piştî bîskekê hejand, wî dît ku xwe bi serê xwe dadikeve jêrîyeke asê, û yekser bihîst ku yên din li pey wî diçin. Binî ne dûr bû, lê jûreyek têra wî hişt ku rasterast di bin topa kevirê mezin de bisekine. Her kesên din li pişt wî qelebalix bûn. Bi tundî difikirî, newêrî yek masûlkekê jî bilivîne. Ger ev tişt hilweşiya, wî dixwest ku her kes li ser lingê wekhev be.
  
  Lê dû re dengê nalîna naskirî ya makînên qirkirinê bêdengî hejand, û gog herikî. Drake ji dojehê derketibû, ji bo ku her kes li pey wî bibe qêrîn. Wî leza xwe hêdî kir û alîkariya Ben kir ku bimeşe, hîs kir ku xwendekarek ciwan jî xwedan kêmasiyên laşî ye û bêhêziya leşkeran tune. Wî dizanibû ku Komodo dê alîkariya Karin bike, her çend ji ber ku ew pisporek hunerên şer bû, lêhatina wê ya laşî bi hêsanî dikare bi mêran re be.
  
  Weke kom, ew di binê topa kujer a kujer de bazdan, hewl dan ku ji destpêka wê ya hêdî sûd werbigirin ji ber ku dibe ku ew li pêş derbek asê rû bidin ku dê wan neçar bike ku dîsa bi wê re rû bi rû bimînin.
  
  Drake lingê şikestî dît û hişyariyek kir. Ew xwe avêt ser kuna ku bi şeytanî hatî danîn, hema Ben bi xwe re kaş kir. Dû re li zozanekê ket.
  
  Ew hişk bû. Ew dikole, serê xwe jêre dike, lingên wî lêdixin, milê wî yê rastê li pişta Ben pêça, bi her gavê re radibû. Di dawiyê de wî hinekî dûr li topê xist, lê dûv re neçar ma ku şansek bide her kesê li pişt wî.
  
  Wî dev jê berneda, tenê ber bi pêş ve çû ku hinek cih bide yên din û çend fîşekên din jî ber bi pêş ve avêtin.
  
  Wan ji dîwarê kevirê hişk avêtin!
  
  Kevirekî mezin bi qîrîn ber bi wan ve gêr bû. Tevahiya tîmê bi ser ket, lê naha xwe di qonaxek mirî de dît. Bi rastî.
  
  Çavên Drake reşiyek kûrtir di navbera çirûskên geş ên "Çalek heye. Li erdê qul bikin."
  
  Bi lez û bez, bi lingên xwe yên tevlihev û demarên xwe yên ji bêhêvîtiyê qerisîbûn, bazdan ber bi qulê. Ew piçûk, bi mezinahiya mirovan, û hundur bi tevahî reş bû.
  
  Karin got: "Pêvek ji baweriyê". "Tiştek mîna baweriya bi Xwedê."
  
  Qîrîna giran a topa kevir bilind dibû. Di nav deqeyekê de ew perçiqandin.
  
  Komodo bi dengekî tewandî got: "Çaxa şewqê".
  
  "Wext tune". Drake çîçeka şewqê şikand û bi yek tevgerek bi lez ket qulikê. Payîz bêdawî xuya dikir. Reş dibiriqî, dixuya ku bi tiliyên gemarî xwe digihîne. Di nav saniyeyan de xwe gihand binê, hişt ku lingên wî berdin û serê xwe bi tundî li zinara hişk xist. Stêrk li ber çavên wî avjenî kirin. Xwîn li eniya wî herikî. Hişmend bû ji yên ku dê li pey wî bikevin, wî çîçeka şewqê li cihê xwe hişt û ji rêzê derket.
  
  Kesek din bi qezayê ket. Hingê Ben li kêleka wî bû. "Met. Matt! Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Oh erê, ez pir baş im." Ew rûnişt, perestgehên xwe girt. "Aspirina te heye?"
  
  "Ew ê hundurê we bihelînin."
  
  "Polynesian Mai Tai? Herikîna lavaya Hawayê?
  
  "Xwedêyo, li vir peyva L-yê nebêje, heval."
  
  "Çawa henekek din a bêaqil?"
  
  "Qet ji wan nerevin. Aram be."
  
  Ben birîna xwe kontrol kir. Di vê demê de, tîmê mayî bi silametî daketibûn erdê û li derdorê qelebalix bûbûn. Drake xortê ciwan hejand û rabû ser xwe. Her tişt xuya bû ku di karê xebatê de bû. Komodo cotek fîşekên ku li banî ketin û xwe berda jêrzemîna asê.
  
  Û ew dîsa û dîsa ketin heta ku ji kemera jêrîn derketin.
  
  "Ew ew e," Drake got. "Ez difikirim ku ev asta paşîn e."
  
  
  BEŞA ÇÎL
  
  
  Drake û Tîma Delta ji tunelê derketin, bi giranî gulebaran kirin. Hilbijartin tune bû. Ger ew ê ku Kovalenko rawestînin, bilez pir girîng bû. Drake tavilê li rastê mêze kir, sêwirana şikeftê hat bîra wî, û dît ku zilamên Qralê Xwînê xwe avêtibûn ber deşta yekem a bi teşeya S-yê û li dora cihê herî dûr a wê kom bûbûn. Destpêka hêlîna duyemîn a bi teşeya S-yê çend gavan li pêş wan dest pê kir, lê li aliyê din ê şikefta dêw, qulpek kûr a nenas ew ji hev vediqetand. Niha ku ew nêzîktir bû, û ji ber ku zilamên Qralê Xwîn dixuya ku çend çirûskên din ên kehrîbar berdan, wî di dawiyê de karîbû baş li dawiya şikeftê binêre.
  
  Deştek mezin a zinar ji dîwarê paşîn di heman astê de her du berikên bi teşe S-yê derketin. Di dîwarê piştê de derenceyek asê hebû ku ew qas nêzikî vertîkalê xuya dibû ku tewra merivek jî dê gêj bibe.
  
  Reşekî mezin li serê derenceyan daketibû. Drake tenê seknek duyemîn hebû, lê... gelo ew kursiyek mezin bû ku ji kevir hatî çêkirin? Dibe ku textek nebawer, neasayî?
  
  Hewa bi fîşekan hat rijandin. Drake ket ser çokê, mêrik avêt aliyekî û qîrîna wî ya tirsnak bihîst dema ku ew ket çolê. Ew ber bi yekane qapaxa ku wan didîtin bezîn, girseyeke şikestî ya kevirên ku belkî ji eywanê li jor ketibûn. Gava ku wan temaşe kir, yek ji zilamên Kovalenko çekek bi dengek bilind axêv kir, ku tiştek mîna tîrêjek pola ya mezin di nav şikestê re avêt. Li dîwarê dûr bi dengekî bilind lêxist û di kevir de asê ma.
  
  Dema ku tîrêj difiriya, têlekî stûr li pişt wê vedibû.
  
  Dûv re dawiya din ê rêzê di heman çekê de hate xistin û di dîwarê herî nêzîk de hate avêtin, çend lingan li jorê yê yekem sekinî. Têl bi lez hat kişandin.
  
  Wan xêzek postal çêkir.
  
  Drake zû fikirî. "Ger em ê wî rawestînin, em hewceyê wê nîşanê ne," wî got. "Dê pir dirêj bigire ku em xwe biafirînin. Ji ber vê yekê wê neavêjin. Lê dema ku sînor derbas dikin jî divê em wan bidin sekinandin."
  
  Karin bi nefret got: "Zêdetir mîna Padîşahê Xwîndar bifikirin." "Bifikirin ku ew rêzê bi çend zilamên xwe yên paşîn re ku hîn jî li ser wê ne bibire."
  
  "Em nawestin," Drake got. "Qet".
  
  Ji pişt qafê xwe avêt derve û agir berda. Leşkerên Delta Force ber bi çep û rastê wî ve diçûn, bi baldarî lê rast gulebaran dikirin.
  
  Yekemîn zilamên Kovalenko bi lez û bez di ser çolê re derbas bûn, her ku diçû leza xwe zêde kir û bi awakî jêhatî li aliyê din daket. Ew zû li xwe zivirî û dest bi danîna dîwarê agirpêketî li ser tam otomatîkî kir.
  
  Leşkerê Delta avêt aliyekî, perçe perçe bû. Laşê wî li ber Drake hilweşiya, lê îngilîz bêyî ku gavê bişkîne xwe avêt ser xwe. Gava ku ew nêzikî berika yekem a bi teşeya S-yê bû, valahiya fireh li ber wî vebû. Divê ew bi ser wî de bavêjin!
  
  Berdewamkirina gulebaranê, xwe avêt ser valahiyê. Duyemîn zilamên Kovalenko li ser xetê firiya. Ji ber ku gule bi hêzeke wêranker ketine, kevir ji dîwarê şikeftê yên nêzîk hatine avêtin.
  
  Tîma Drake bezî û li dû wî bazda.
  
  Hêjmara sêyem xwe avêt ser xêza hişk dirêjkirî. Kovalenko. Mejiyê Drake li wî diqîriyan da ku guleyê bigire. Derfetekê bigrin!
  
  Lê pir zêde dikare xelet bibe. Ew dikare rêzê bişkîne û dibe ku Kovalenko hîn jî ewle be. Ew tenê dikare zirarê bide bastard. Û - ya herî girîng - hewcedariya wan bi ehmeqê rûsî bi saxî hebû ku deveta xwînrêj rawestîne.
  
  Kovalenko bi silametî daket erdê. Sê zilamên wî yên din karîbûn derbasî wan bibin. Dema ku her du hêz hatin cem hev, Drake sêyên din avêtin. Sê guleyan ji nêz ve. Sê kuştin.
  
  Paşê tiving li serê wî firiya. Wî xwe xwar kir, êrîşkarê xwe avêt ser milê xwe û ew ji dirûvê avêt nav tariyê. Wî zivirî û ji hipê gulebaran kir. Mirovek din ket. Komodo li kêleka wî bû. Kêr hat kişandin. Xwîn rijand ser dîwarê şikeftê. Merivên Kovalenko hêdî hêdî paşve kişiyan, ber bi zinarekî li pişt xwe ajotin.
  
  Çar serbazên Deltayê yên mayî li qiraxa perê çok danîbûn, bi baldarî gule li zilamên Kovalenko yên ku li nêzî rêzê mabûn, dan. Lêbelê, tenê meseleyek dem bû ku yek ji wan fikirî ku paşde vekişe û dest bi kişandina fîşekan bike.
  
  Leza her tiştê wan bû.
  
  Du zilamên din ên Padîşahê Xwîn hilkişiyan ser zipline û aniha diçûn. Drake dît ku yê din dest pê kir hilkişiya çeperên şer û agir berda, ew wek firaxeke şûjinî dûr xist. Zilam bi lez û bez çû ser wî, serê xwe daxist, bi qîrîn, bê şik dît ku ew qut bûye. Drake ber bi dîwêr ve vekişiya. Komodo mêrik ji qalikê kişand.
  
  "Bi jorve!"
  
  Drake çirkeyên hêja derbas kir li dora xwe nihêrî. Ma çi dojeh bikar anîn ku ew rêza lanet girtin?Piştre wî dît. Pêdivî ye ku ji her zilamî re blokek taybetî ya piçûk were dayîn, mîna ku pispor bikar tînin. Li dora xwe çend kes razayî bûn. Qralê Xwîn ji bo hemî bûyeran amade bû.
  
  Drake jî wisa dike. Wan di çenteyên xwe de amûrên speleolojîk ên profesyonel hilgirtin. Drake zû blokê derxist û kembera rûniştinê bi pişta xwe ve girêda.
  
  "Ben!"
  
  Gava ku xort bi dizî nêzîk bû, Drake berê xwe da Komodo. "Ma hûn ê Karin bînin?"
  
  "Bicî". Zehf, bi rûyekî hişk û bi şopên şer, zilamê mezin hîna jî nikarîbû vê rastiyê veşêre ku ew ji berê ve hatiye lêdan.
  
  Ji hemû cihan...
  
  Drake bi zilamên Deltayê bawer kir ku çuçikên Kovalenko li ber çavan bigirin, bi lez û bez pêlika xwe bi kabloya hişk ve girêda zextê zêde kir. Ben xiste kembera xwe û Drake tivingê da destê wî.
  
  "Mîna ku jiyana me bi wê ve girêdayî ye, gulebaran bike, Blakey!"
  
  Bi qîrîn, wan dehf dan û bi zipline re bezîn. Ji vê bilindahiyê û bi vê lezê mesafe meztir xuya dikir, û hêlîna dûr jî dixuya ku paşde diçû. Ben agir vekir, fîşekên wî bilind û fireh difirîn, û perçeyên kevir bi ser zilamên Qralê Xwînê yên li jêr de barandin.
  
  Lê ferq nedikir. Ew deng, zext û tehdîda ku hewce bû. Bi leza xwe re, Drake lingên xwe rakir dema ku hewa berbi pêş de diçû, çoşek mezin a bêbinî li jêr eşkere kir. Tirs û heyecana dilê wî dihejand. Dengê kulmeke metal a ku li ser tevneke têlê tê kişandin bi dengekî bilind di guhên wî de diqeliqî.
  
  Çend fîşek bi fîşekan re derbas bûn, li hewayê li dora hevjîna bazdidan qut kirin. Drake agirê vegera ji Tîma Delta bihîst. Yek ji zilamên Kovalenko bi dengek hilweşiya. Ben qîriya û tiliya xwe li ser tetikê ma.
  
  Her ku nêzîk dibûn, xetertir dibû. Xwezî ji Xwedê re bû ku zilamên Kovalenko bê serpêhatî bûn, û barîna domdar a guleyên ku ji Tîma Delta dihatin pir zêde bû. Tewra di wê lezê de, Drake dikaribû sermayê di nav lingên wî de diherikî hîs bike. Sedsalên reş di bin wî de diherikî, dirijiya, diqeliqî, û belkî bi tiliyên spêktral xwe dirêjî wî dikir da ku wî bixe nav hembêzek bêdawî.
  
  Çêlek ber bi wî ve bazda. Di deqeya paşîn de, Qralê Xwîn emir da merivên xwe ku paşde vekişin, û Drake blokê berda. Ew daket ser lingên xwe, lê leza wî têr nedikir ku hevsengiya di navbera lêdana pêş de û giraniya ku ber bi paş ve hatî rêve kirin biparêze.
  
  Bi gotineke din, giraniya Blakey ew paşve xistin. Ber bi çolê.
  
  Drake bi zanetî ket aliyekê, tevahiya laşê xwe xiste nav manevraya bêkêmasî. Ben bi bêhêvî girtiye ser kevirê serhişk, lê dîsa jî bi mêrxasî tivinga xwe girtiye. Drake dengek ji nişka ve ya ziplînek hişk bihîst û fêm kir ku Komodo û Karin jixwe li ser wê bûn, bi lez û bez nêzî wî bûn.
  
  Zilamên Qralê Xwînê bi rêka ber bi paşiya salonê ve ketin rê, hema karîbûn bazdana dawîn li ser deşta zinar a mezin ku derenceya nepenî lê dest pê dikir, bikin. Mizgînî ew bû ku tenê bi dehan kes mabûn.
  
  Drake berî ku Ben ranebe, li ser dikê xwe hilda, dûv re hişt ku çend saniye bêhna xwe bigire berî ku rûne. Di çavekî de, Komodo û Karin li ber çavên wî firiyan, cot bi xweşbînî û ne bê bişirîneke sivik a xirav daketin erdê.
  
  "Xort hinekî giran bûye." Drake nîşanî Ben kir. "Gelek taştêyên tam. Têra dansê nake."
  
  "Benda dansê nake." Gava ku Drake tevgera xwe ya paşîn nirxand, Ben tavilê lê vegerand. Ma ez li benda tîmê mayî bisekinim an bişopînim?
  
  "Hayden dibêje gava hûn dans dikin hûn mîna Pixie Lott xuya dikin."
  
  "Balş".
  
  Komodo jî li mirovên Kovalenko nêrî. Hêlîn dîsa teng kir û hemûyan xwe li dîwêr xist. Du leşkerên din ên Deltayê bi lez li pey hev hatin, pêlavên wan bi dengekî bilind li ser qûmê diqelişin dema ku ew hêdî hêdî rawestiyan.
  
  "Bidomînin." Drake biryara xwe da. "Çêtir e ku meriv wext nede wan ku bifikirin."
  
  Ew bi lez û bez di ser hêlînê re, çekên xwe amade bûn. Pêşveçûna Padîşahê Xwînê ji hêlekê ve ji ber çavan ji ber kulmek di dîwarê zinarî de hate xemilandin, lê gava ku Drake û ekîba wî bend paqij kirin, wan Kovalenko û yên mayî yên zilamên wî yên berê li ser deşta zinar dîtin.
  
  Li derekê du kesên din jî winda kir.
  
  Û naha, xuya bû, ferman hat dayîn ku tedbîrên tund bigirin. Gelek kesan bombeyên RPG yên portable avêtin.
  
  "Lênet, ew mêş barkirî ne!" Drake qîriya, paşê sekinî û li xwe zivirî, dilê wî ji nişka ve ket erdê. "Oh na-"
  
  Deng û bilbila ewil a bombeyeke ku ji mizgê dihat barkirin hat bihîstin. Her du leşkerên Deltayê yên paşîn bi lez û bez li ser zipline diçûn, dema ku mûşek lê ket, ber bi lûleyê ve diçûn. Ew li dîwarê li jora lengerên zip-line ket û ew di teqîna zinar, toz û şêlî de hilweşand.
  
  Xêz ket. Leşker bêyî ku dengê xwe derxin berjêrî jibîrkirina reş firiyabûn. Bi her awayî, ev hê xerabtir bû.
  
  Komodo nifir kir, hêrs taybetmendiyên wî tevlihev kir. Ev mirovên baş bûn ku wî bi salan perwerde kir û bi wan re şer kir. Naha di tîmê Delta de tenê sê hêzdar hebûn, plus Drake, Ben û Karin.
  
  Drake qîriya û wan da dû re, ji zanîna ku RPG-yên nû dê di demek nêzîk de werin destpêkirin dîn bû. Yên rizgarbûyî bi tîrêjên ronahiyê û bi gelek çirûskên kehrîbar ve bi rê ve diçûn. Her gav wan nêzîkî deştek zinar, derenceyek xerîb û dîmena nepenî lê nebawer a textê dêw ku ji dîwarê zinar derdiket.
  
  Fîşeka duyemîn a RPG'ê hate avêtin. Ev yek li ser kelekek li pişt bazdan teqiya, zerar dît lê rê hilweşand. Tewra ku ew direve, masûlkeyên xwe yên zêde dixebitî ber bi sînor ve dikişand, Drake dikaribû bibihîze ku Kovalenko ji zilamên xwe re diqîriyan da ku hay ji xwe hebin - dibe ku çîp tenê riya wan a derketina ji wir be.
  
  Naha Drake hat ber lingê peravê û kulmek dît ku ew neçar ma ku bi ser de biçe da ku bigihîje deşta kevirî û rûbirûyê zilamên Qralê Xwînê bibe.
  
  Ew mezin bû.
  
  Ew qas mezin, bi rastî, ku ew hema hejand. Hema rawestiya. Ne ji bo xwe, lê ji bo Ben û Karin. Di nihêrîna pêşîn de, wî nedifikirî ku ew ê bazdanê bikin. Lê paşê dilê xwe hişk kir. Diviya bûn. Û ne hêdîbûn, ne jî veger tunebû. Ew tenê mirovên ku dikarin Padîşahê Xwîn rawestînin û plana wî ya dîn biqedinin. Yekane kesên ku dikarin rêberê terorîzma navneteweyî tune bikin û piştrast bikin ku ew careke din şansê wî tune ku zirarê bide kesekî.
  
  Lê ew dîsa jî nîvê xwe zivirî ku ew direve. "Raweste," wî ji Ben re got. "Bawerîn. Tu dikarî wê bikî".
  
  Ben serê xwe hejand, adrenalîn ling û masûlkeyên wî girt û bi îrade, mezinahî û hêzê tijî kir. Drake pêşî li valahiyê xist, bi destên xwe yên dirêjkirî û lingên xwe hîn jî pompe dike, bazda, mîna werzişvanek Olîmpîk li ser valahiyê diçû.
  
  Ben li dû hat, milê xwe dirêjkirî, serê xwe ber bi her alî ve avêtibû, nêrgizan bi hesta hevsengiya wî diherikî. Lê ew bi çend santîmetreyan li aliyê din daket.
  
  "Erê!" Wî kir qîrîn û Drake li wî keniya. "Jessica Ennis nikare tiştek ji we re bike, heval."
  
  Dûv re Komodo bi giranî daket, hema laşê xwe zivirî hundurê ku ew di cih de zivirî û li Karin nêrî. Ketina wê xweş bû. Lingên xwe bilind kirin, pişta kemerî, girseyî ber bi pêş ve diçin.
  
  Û daketinek bêkêmasî. Tîma Delta ya mayî li pey xwe hişt.
  
  Drake li dora xwe zivirî da ku dîmena herî şokê ku wî heya niha dîtiye bibîne.
  
  Padîşahê Xwînxwar û zilamên wî, bi qîrîn û şînê, yên ku herî zêde di nav xwînê de bûn û birînên gemarî, hemû rasterast ber bi wan ve bazdan û çekên xwe wek cinên ji dojehê hejandin.
  
  Dem dema şerê dawî ye.
  
  
  BEŞA ÇIL Û YEKEM
  
  
  Matt Drake sax ma û bi Qralê Xwîn re rû bi rû hat.
  
  Merivên wî pêşî hatin, qîrîn û qîrîn bi tivingan ve diçûn û kêran wek şûran dibiriqîn û dibiriqîn, ronahiya kehrîban nîşan didin û agirê xwe ber bi gelek aliyan ve dibarînin. Gelek fîşek hatin avêtin, lê di vê dûrbûnê de û di nav vê pêla testosterone û tirsê de, yek bi rêkûpêk nehat armanc kirin. Lê dîsa jî qîrînek tûj ji pişt Drake, leşkerekî din ê Delta yê ketî bû.
  
  Masûlkeyên Drake diêşiyan mîna ku ew bi gorillayek sêsed lîreyî re şer bike. Xwîn û qirêj rûyê wî girtibû. Neh kesan êrîşî wî kirin, wan, lê wî hemî têk birin, ji ber ku Padîşahê Xwînê li pişt wan rawesta, û tiştek wî nedihişt ku tola xwe ragihîne.
  
  Leşkerê pîr vegeriyabû, rûyê sivîl êdî kêm bûbû, û ew vegeriya wir, di refên herî jor de, bi leşkerên herî xirab ên qijkirî yên zindî.
  
  Wî sê zilamên xalî, rast di dilê xwe de gulebaran kir. Ew kete çaremîn, çek zivirî, pozê mêrik bi tevahî şikand û di heman demê de beşek ji çîka wî şikand. Sê saniye derbas bûn. Wî hest kir ku ekîba Delta hema bi tirs ji wî dûr ket, cîh da ku bixebite. Wî ew hişt ku şerê sê kirêgirtiyan bike, dema ku ew ber bi zilamekî û bi xwe Kovalenko ve çû.
  
  Komodo serê mêrik lêxist û bi yek tevgerê yê din bi kêran kuşt. Karîn li kêleka wî bû û paşve neçû. Ne ji bo bîskekê. Wê kefa rûyê xwe bikar anî da ku zilamê bi kêran paşde bikişîne û li pey hev kombûnek lêdan pêk hat. Dema ku kirêt giriya û xwest xwe bilivîne, wê mudaxele kir û bi teknîka tekwandoyê wî avêt ser milê xwe.
  
  Ber bi qeraxa şêrîn.
  
  Zilam hejand, bi qîrîn, bi çolê hat birin. Karin li Komodo nêrî, ji nişka ve fêm kir ku wê çi kiriye. Serokê tîmek mezin zû fikirî û nîşanek spasdariyê da wê, tavilê pesnê kiryarên wê da û girîngiya wan da.
  
  Karin nefesek kûr kişand.
  
  Drake bi Qralê Xwîn re rû bi rû ma.
  
  Paşan.
  
  Zilamê dawî ji têkoşîneke kurt sax filitîbû û naha li ber lingên wî bi lûleya nefesê perçiqandibû û herdu destikên wî şikestî bû. Kovalenko awireke biçûkxistî da mêrik.
  
  "Dînê. Û qels e."
  
  "Hemû mirovên qels xwe li pişt dewlemendiya xwe vedişêrin û xuyabûna hêza ku ew ji wan re tîne."
  
  "Nêzbûnî?" Kovalenko fîstanek derxist û gule berda rûyê zilamê ku diqelişe. "Ma ev ne hêz e? Ma hûn difikirin ku ew wekhev bû? Ez her roj zilamekî bi xwîn sar dikujim ji ber ku ez dikarim.
  
  "Bi heman awayî we ferman da kuştina Kennedy Moore? Çi li ser malbatên hevalên min? Dibe ku hinek perçeyên dinyayê te ji dayik kiribe, Kovalenko, lê ne ew beşek bû ku aqilmend bû.
  
  Bi lez û bez tevdigeriyan. Du çek, fîşekek û tivingek, bi hev re bitikînin.
  
  Herdu jî vala ne. Ducar bikirtînin.
  
  "Na!" Qêrîna Kovalenko tijî hêrsa zarokan bû. Ew red kirin.
  
  Drake bi kêra xwe xera kir. Qralê Xwîn aqilmendiyên xwe yên kolanê bi dûrketina kêlekê nîşan da. Drake tiving avêt ser wî. Kovalenko bêyî ku biçewisîne derb li eniya xwe girt û di heman demê de kêrek jê kişand.
  
  "Heke ez bi xwe te bikujim, Drake..."
  
  Îngilîzî got: "Erê, hûnê bibin." "Ez êdî tu kesî li dora xwe nabînim. Hevalê te yek şelîngek jî tune."
  
  Kovalenko hejand. Drake dît ku ew di tevgera hêdî de çêdibe. Dibe ku Kovalenko difikirî ku ew pir mezin bûye, dibe ku bifikire ku wî bi zor perwerde kiriye, lê perwerdehiya wî li hember daxwaz û ceribandinên dijwar ên ku SAS yên Brîtanî lê dihatin kirin ne tiştek bû.
  
  Drake ji alîkî ve bi lêdana çokê ya bilez ket hundur ku bi demkî Kovalenko felc kir û çend rib şikand. Bêhna ku ji devê rûsan derdiket di cih de hat tepisandin. Ew pişta xwe da.
  
  Drake êrîşek bilez kir, li benda berteka Qralê Xwînê ma, û tavilê destê wî yê rastê bi destê xwe girt. Bi lez zivirî û zendê Kovalenko şikest. Û dîsa rûsî tenê hûrik kir.
  
  Komodo, Karin, Ben û leşkerê Delta yê mayî li wan temaşe kirin.
  
  Qralê Xwînê li wan nêrî. "Hûn nikarin min bikujin. Hûn hemû. Tu nikarî min bikujî. Ez Xwedê me!"
  
  Komodo giriya. "Em nikarin te bikujin ehmeq. Hûn ê gelek dojehê biqîrin. Lê ez bawer im ku ez li bendê me ku ez ji we re bibe alîkar ku hûn hilbijêrin ku hûn ê dawiya jiyana xwe li kîjan dojehê derbas bikin."
  
  "Zindan." Padîşahê xwînmij tif kir. "Ti girtîgeh nikare min bigire. Ez ê ji bo hefteyekê xwedî bikim."
  
  Devê Komodo bi ken ket. "Çend girtîgeh," wî bi bêdengî got. "Ew jî tune ne."
  
  Kovalenko bîskekê matmayî ma, lê dûv re quretiyê dîsa rûyê wî pêça û ew vegeriya Drake. "Û hûn?" - wî pirsî. "Heke ez neçar bibim ku te li nîvê dinyayê bişopînim, dibe ku hûn jî miribin."
  
  "Mirî?" - Drake deng veda. "Cewazên mirî hene. Divê hûn vê yekê bizanibin."
  
  Drake di dilê wî yê sar û mirî de lêxist. Kovalenko hejand. Xwîn ji devê wî diherikî. Bi qîrîneke rehmeqî ket ser çokan. Dawiya şermokî ji bo Qralê Xwîn.
  
  Drake bi wî keniya. "Ew qediya. Destên wî girêdin û em herin."
  
  Ben axivî. "Min şêweyên axaftina wî tomar kir." Wî bêdeng got, telefona xwe hilda. "Em dikarin nermalava taybetî bikar bînin da ku dengê wî dubare bikin. Matt, em bi rastî ne hewcedarê wî sax in.
  
  Demek bi qasî saniyeya dawî ya beriya teqînê teng bû. Îfadeya Drake ji îstifakirinê ber bi nefreta paqij ve guherî. Komodo dudil bû ku destwerdanê bike, ne ji tirsê, lê ji ber hurmeta ku bi zehmetî bi dest xistibû - tenê rêzdariya ku leşkerek nas dike. Çavên Karin ji tirsê bel bûn.
  
  Drake tivinga xwe rakir û pola hişk li eniya Kovalenko xist.
  
  "Tu bawer î?"
  
  "Erenî. Min mirina wê dît. Ez li wir bûm. Wî fermana êrîşên terorîstî yên li ser Hawaii da.Ben li odê nêrî. "Heya dojeh jî dê wî bitifîne."
  
  "Ev der cihê ku hûn lê ne." Kenê Drake sar û tarî bû, mîna canê Qralê Xwîn. "Ji dergehên dojehê re. Divê hûn li vir bimînin û li vir bimirin."
  
  Çenê Kovalenko bi hêz girtibû; li pişt vê çil sal mirin, bêparbûn û kêmbûna bi xwîn hebû. "Hûn ê tu carî min netirsînin."
  
  Drake mirovê ketî lêkolîn kir. Ew rast bû. Mirin zirarê nade wî. Li ser rûyê erdê tiştek tune bû ku vî mirovî bitirsîne.
  
  Lê tiştek hebû ku dê wî bişikand.
  
  "Ji ber vê yekê em we li vir girêdidin." Wî tivinga xwe daxist, pir bi dilê Komodo bû. "Û em doza xezîneyê didomînin. Ew lêgerînek ji bo jiyana we bû û hûn ê qet nizanin ew çi bû. Lê gotinên min nîşan bikin, Kovalenko, ez ê bikim. "
  
  "Na!" Qîrîna rûsan yekser bû. "Giliyên te çi ne? Na! Qet. Ew ya min e. Ev her tim ya min bû."
  
  Bi qîrîneke bêhêvî, Padîşahê Xwîn tehteke bêhêvî ya dawîn kir. Rûyê wî ji ber êşê xera bûbû. Xwîn ji rû û destên wî diherikî. Li ber xwe da û hemû îrade û jiyana tijî kîn û kuştinê xiste nava bazdana xwe.
  
  Çavên Drake dibiriqîn, rûyê wî wek granît hişk bû. Wî hişt ku Padîşahê Xwîn li wî bixista, rawestiya bû dema ku rûsiya dîn û har enerjiya xwe ya dawî bi dehan derbeyan xerc dikir, di destpêkê de xurt lê zû qels dibû.
  
  Dûv re Drake keniya, dengek ji tariyê wêdetir, dengek bê hezkirin û winda, di nîvê rê de di navbera paqijkirin û dojehê de ma. Dema ku enerjiya paşîn a Blood King xerc bû, Drake bi kefa xwe pê da û li ser sînga wî rawesta.
  
  "Hemû pûç bû, Kovalenko. Tu têk diçî".
  
  Komodo bazda cem rûsî û berî ku Drake fikra xwe biguhere, wî girêda. Karin alîkariya wî kir ku bala wî bikişîne bi îşaretkirina derenceya hema hema vertîk û dîmena ecêb a textê reş ku derket derve. Ji vê derê hê bêtir balkêş bû. Afirîndar mezin û bêkêmasî hatibû peykerkirin, bi sed lingî li ser serê wan daleqandî bû.
  
  "Piştî te".
  
  Drake astengiya din nirxand. Derenceyan bi goşeyekî sivik bi qasî sed lingan rabûn. Li binê text reşeke kûr bû, tevî gelek roniyên qehweyî yên li dora wê belav bûbûn.
  
  "Divê ez pêşî herim," Komodo got. "Tecrûbeya min a hilkişînê heye. Pêdivî ye ku em bi çend gavan hilkişin, gava ku em diçin, karabînan têxin nav xwe, û dûv re xeta ewlehiyê dirêjî tîmê xwe bikin."
  
  Drake bila wî rêber bike. Hêrs di hişê wî de hîna xurt bû, hema hema pir bû. Tiliya wî hîn jî li ser tetika M16 xweş hîs kir. Lê kuştina Kovalenko niha tê wê wateyê ku giyanê wî her û her bi jehrî bike, tariyek ku qet ji holê ranebe.
  
  Wekî ku Ben Blake dikare bibêje, ew ê wî berbi alîyê tarî vegerîne.
  
  Wî dest pê kir ku piştî Komodo bi dîwar ve hilkişe, ji ber ku hewcedariya bêdawî ya tolhildanê mezin bû û hewil da ku wî bixe bin kontrola xwe. Rabûna ji nişka ve di cih de hişê wî bal kişand. Qêrîn û nalînên Qralê Xwîn dimirin her ku text nêzîk dibûn û derenceyan dijwartir dibûn.
  
  Ew hilkişiyan jor, Komodo bi rê ve çû, berî ku giraniya wê kontrol bike her karabîner bi baldarî ewle kir û dûv re zencîreyek ewlehiyê xêz kir û davêje tîmê xwe li jêr. Her ku bilind dibûn, ew tarîtir dibû. Her gavê derenceyan di zinarên zindî de hatine xemilandin. Dema ku Drake rabû dest bi hestek tirsnak kir. Hin xezîneyên bêhempa li benda wan bûn; wî ew di zikê xwe de hîs kir.
  
  Lê text?
  
  Li pişt xwe valahiya bêkêmasî hîs kir, sekinî, cesareta xwe berhev kir û li jêr nihêrî. Ben zehmetî dikişand, çavên wî bel û ditirsiyan. Drake ji hevalê xwe yê ciwan re ku ji mirina Kennedy pê ve hîs nebûbû, hest bi sempatî û hezkirinek kir. Wî leşkerê Delta yê mayî dît ku hewl dide alîkariya Karin bike û gava ku wê jê re hejand, keniya. Wî destê alîkariyê dirêjî Ben kir.
  
  "Dest ji çêkirina wê ji xwe berdin, Blakey. Werin."
  
  Ben li wî mêze kir û mîna fîşekên agir di mejiyê wî de derketin. Tiştek di çavên Drake de an jî dengê dengê wî ew heyecan kir, û awirek hêviyê li rûyê wî xuya bû.
  
  "Şikir ji Xwedê re ku hûn vegeriyan."
  
  Bi alîkariya Drake, Ben zûtir hilkişiya. Valahiya kujer li pişt wan dihat jibîrkirin û her gav dibû gavek ber bi keşfê, ne ber bi xetereyê. Di binê text de her ku diçû nêzîktir dibû heta ku ew di nav dûrahiya hev de bû.
  
  Komodo bi baldarî ji derenceyan peya bû û hilkişiya ser textê xwe.
  
  Piştî deqeyekê, bala wan bi devoka wî ya balkêş a Amerîkî kişand. "Ya Xwedayê min, hûn ê ji vê yekê bawer nekin."
  
  
  BEŞA ÇIL Û DUYEM
  
  
  Drake xwe avêt ser valahiya piçûk û rasterast daket ser bloka kevirê fireh ku lingê textê pêk dianî. Ew li benda Ben, Karin û leşkerê dawî yê Delta bû ku bigihêjin berî ku li Komodo binêre.
  
  "Çi li wir heye?"
  
  Rêberê Tîma Delta hilkişiya ser kursiyê text. Niha ew ber bi qeraxê meşiya û li wan mêze kir
  
  "Yê ku ev text çêkiriye rêyek ne ewqas veşartî peyda kiriye. Li vir, li pişt text, deriyek paş de heye. Û ew vekirî bûn."
  
  "Nêzîkî wê neçin," Drake bi lez got, li ser pergalên xefikê yên ku wan derbas kirine difikire. "Ji bo her tiştê ku em dizanin, ev guhêrbarek ku vê text rast dişîne xwarê vedike."
  
  Komodo sûcdar xuya kir. "Banga xweş. Pirsgirêk ev e ku min berê yek heye. Mizgînî ev e..." Bi ken bû. "Ne xefik."
  
  Drake destê xwe dirêj kir. "Alîkariya min bike."
  
  Yek bi yek hilkişiyan ser kursiyê textê obsîdî. Drake bîskek girt ku li dora xwe zivirî û heyranê dîmena çolê bû.
  
  Rasterast berovajî wê, li ser qubek mezin, wî heman eywana kevirî ya ku wan berê dagir kiribû, dît. Balkona ku Captain Cook jê derket. Eywanê ku Padîşahê Xwîn bi îhtîmalek mezin bejna paşîn a aqilê xwe winda kir. Xuya bû ku ew tenê kevirek dûr bûn, lê ew milek xapînok bû.
  
  Drake gûrek kir. "Ev text," wî bi bêdengî got. "Ev ji bo ..."
  
  Qîrîna Ben ew qut kir. "Matt! Xwîn dojehê. Hûn ê ji vê yekê bawer nekin."
  
  Ew ne şokek di dengê hevalê wî de bû ku tirs di nav endîşeyên nervê yên Drake re şand, lê hestek pêşbîniyê bû. Eyan.
  
  "Eve çîye?"
  
  Li xwe zivirî. Wî dît ku Ben dît.
  
  "Lê min bike."
  
  Karin ew derxistin derve. "Eve çîye?" Paşê wê jî dît. "Qet".
  
  Wan li pişta text, li cihê bilind yê ku kesek pê xwe bispêre, û li beşa ku deriyê piştê pêk dianî nêrî.
  
  Ew di nav çerxên ku niha naskirî de hatine nixumandin - sembolên bêkêmasî yên kevnar ên ku wekî cûreyek nivîsandinê xuya dikin - û heman sembolên ku li ser her du amûrên rêwîtiya demê, û hem jî li ser kemera mezin a li binê Elmasê hatine nivîsandin. Serê, ku Cook jê re dibêjin Deriyê Dojehê.
  
  Heman sembolên ku Thorsten Dahl vê dawiyê di gora xwedayan de, li dûr li Îzlandayê kifş kirin.
  
  Drake çavên xwe girtin. "Ev çawa dibe? Ji dema ku me cara yekem li ser neh şûşeyên xwînî yên Odin bihîst, ez hest dikim ku ez di xewnekê de dijîm. An jî kabûsek."
  
  "Ez bet dikim ku me hîna neh beşan neqedandiye," Ben got. "Divê ev manîpulasyon be. Ji rêza herî bilind. Mîna ku em hatine hilbijartin an tiştek din."
  
  "Zêdetir mîna nifiran." Drake giriya. "Û rawestin li ser xirecira Star Wars."
  
  "Ez hinekî kêmtir Skywalker, hinekî bêtir Chuck Bartowski difikirîm," Ben bi bişirînek sivik got. "Ji ber ku em geek in û hemî."
  
  Komodo bi hêviyek li deriyê veşartî nêrî. "Divê em berdewam bikin? Gelê min ji bo ku em bigihîjin vê derê canê xwe dan. Tişta ku em dikarin bikin ev e ku em dawî li vê dojehê bibînin."
  
  "Komodo," Drake got. "Ev dawî ye. Divê hebe."
  
  Wî berê xwe da serokê grûpa mezin û derbasî nav rêgeha dêw kir. Cih ji berê de ji deriyê ku diçû wê mezintir bû, û heke ew gengaz bûya, Drake hîs kir ku derî fireh dibe, dîwar û ban hê bêtir û pêş de diçin, heta ku-
  
  Bayekî sar û tûj rûyê wî hejand.
  
  Rawestiya û çîçeka şewqê avêt. Di ronahiya qels de, wî roketek kehrîbar avêt. Ew firiya jor, jor, jor, paşê jêr û jêr, û tu piştgirî nedît. Ne tavanek, çîçek û heta jûrek jî nayê dîtin.
  
  Wî fîşekek duyemîn, vê carê ber bi rastê ve teqand. Û dîsa înfuzyona kehrîban bê şop winda bû. Wî çend darên şewqê şikandin û avêtin pêş da ku riya wan ronî bike.
  
  Kevirê zinar şeş metre li ber wan daket.
  
  Drake pir gêj bû, lê xwe neçar kir ku berdewam bike. Çend gavên din û xwe rû bi rû bi valatiyê re dît.
  
  "Ez tiştekî nabînim. Bêbextî".
  
  "Em nekarîn bi vî rengî tev bigerin bêyî ku tarîtiya lanet li me raweste." Karin ramanên her kesî anî ziman. "Dîsa biceribîne, Drake."
  
  Wî fîşeka sêyem şand nav valahiyê. Dema ku ew difiriya, di vê fîşekê de çend xalên sivik hebûn. Li aliyê din ê çolê tiştek hebû. Avahiyek mezin.
  
  "Ew çi bû?" Ben bi heybet axîn.
  
  Çirûsk zû wenda bû, çirûskek kurt a jiyanê her û her di tariyê de winda bû.
  
  "Li wir bisekinin," leşkerê Delta yê dawîn mayî, zilamek bi nîşana banga Merlin re got. "Çend çirûskên kehrîban ji me re mane?"
  
  Drake kember û çenteya xwe kontrol kir. Komodo jî heman tişt kir. Hejmara ku ew bi dest xistin nêzîkî sî bû.
  
  "Ez dizanim ku hûn çi difikirin," Komodo got. "Fireworks, rast?"
  
  "Carekê," Merlin, pisporê çekan ê tîmê, bi hêrs got. "Fêr bikin ka em bi çi re mijûl dibin û dûv re wê vegerînin cîhek ku em dikarin ji bo paşvekişandinê bang bikin."
  
  Drake serê xwe kir. "Qebûlkirin". Ji bo gera vegerê deh fîşekan veqetand û paşê amade bû. Komodo û Merlin hatin û li kêleka wî rawestiyan.
  
  "Amade?"
  
  Li pey hev, bi lez û bez, fuze li dû mûşekan bilind diavêtin hewayê. Ronahiya kehrîbanê li nuqteya xwe ya herî bilind bi ronahiyek şewq da û şewqek şêrîn derxist ku tariyê ji holê rakir.
  
  Di dîrokê de yekem car ronahiya rojê ket tariya herheyî.
  
  Nîşana piroteknîkî dest bi bandor kir. Ji ber ku şewat li dû fîşekan ber bi jor ve diçû û diteqe berî ku hêdî hêdî dakeve, avahiya mezin a li dawiya şikefta dêw ronî bû.
  
  Ben gazî kir. Karin keniya. "Bêriqî".
  
  Gava ku wan matmayî mêze kir, tariya qad hat şewitandin û avahiyek ecêb dest pê kir. Pêşî rêzek kemeran di dîwarê paşîn de, dûv re rêzek duyemîn li binê wan. Dûv re eşkere bû ku kemer bi rastî jûreyên piçûk bûn - nîş.
  
  Di binê rêza duyemîn de wan rêza sisiyan, paşê ya çaremîn, û dûv re rêz li ser rêzan dîtin ku roniyên kor li ser dîwarê mezin daketin jêr. Û di her cîhekî de xezîneyên bibiriqandî yên mezin rûmeta berbiçav a dojeha kehrîbar a diherike nîşan didin.
  
  Ben matmayî ma. "Ev... ev..."
  
  Drake û Tîma Delta berdewam kirin mûşek li dû mûşekê. Wusa dixuye ku ew bûne sedem ku jûreyek mezin bi agir biteqe. Agirekî bi heybet ket û li ber çavên wan ket.
  
  Di dawiyê de, Drake şewata xwe ya paşîn şewitandin. Dûv re wî bîskek girt da ku ev eşkerebûna ecêb binirxîne.
  
  Ben stirî. "Ew mezin e ... ew e ..."
  
  "Tirbeyeke din a xwedayan." Drake di dengê xwe de ji surprîz bêtir bi fikar qedand. "Bi kêmanî sê qat ji ya Îzlandayê zêdetir. Îsa Mesîh, Ben, çi dojeh diqewime?
  
  
  * * *
  
  
  Rêwîtiya vegerê, her çend hîn jî bi xetereyê tije bû, nîv dem û nîvê hewldanê girt. Yekane astengiya sereke valahiyek mezin bû ku diviyabû wan xetek zipek din saz bikin da ku vegerin ser hev, her çend jûreya Lust her dem ji bo xortan pirsgirêkek bû, wekî Karin bi nerînek ji alîkî ve li Komodo destnîşan kir.
  
  Di nav kemera Deriyê Dojehê ya Cook's re vegeriyan, ew bi lûleya lavayê vegerîyan ser rûyê erdê.
  
  Drake bêdengiya dirêj şikand. "Wey, ev bêhna herî baş a cîhanê ye. Di dawiyê de hewayek paqij."
  
  Dengê Mano Kinîmakî ji tariya derdorê dihat. "Wê bêhna hawayî ya hewaya teze bigire, mêro, û hûn ê nêzikî armanca xwe bibin."
  
  Mirov û rû ji nîvtariyê derketin. Jenerator dest pê kir, komek roniyên têl ên ku bi lez û bez hatî çêkirin ronî kir. Maseya zeviyê dihat çêkirin. Dema ku wan dest bi hilkişîna boriya lavayê kir, Komodo cîhê wan ragihand. Sînyala Ben vegeriya û telefona wî ya desta çar caran bi dengbêjekê deng da. Karin jî wisa kir. Destûr dan ku dêûbav bang bikin.
  
  "Tenê çar caran?" Drake bi ken pirsî. "Divê wan te ji bîr kiribin."
  
  Hayden niha ber bi wan ve meşiya, Haydenek gemar û westiyayî xuya dikir. Lê ew keniya û bi tirs Ben hembêz kir. Alicia li pey bû, bi çavên kujer li Drake nerî. Û di siyê de Drake May dît, tengahiyek tirsnak li rûyê wê xuya bû.
  
  Nêzîkî dema hesabê wan bû. Jina japonî, ne jina îngilîz, ji vê yekê pir şerm dixuya.
  
  Drake ewrê tarî yê depresyonê ji ser milên xwe hejand. Wî ev hemû bi avêtina fîgurê girêdayî û gemarî yê Qralê Xwîn avêt ser axa nehevseng li ber lingên wan.
  
  "Dmitry Kovalenko." Ew giriya. "Padîşahê zengilê dawî. Di vî warî de ya herî xerab. Ma kî çend pêlan dixwaze?"
  
  Di wê gavê de, fîgurê Jonathan Gates ji dengê mezinbûna li dora kampa demkî pêk hat. Drake çavên xwe teng kirin. Wî dizanibû ku Kovalenko bi xwe jina Gates kuşt. Gates ji Drake û Alicia bêtir sedem hebûn ku zirarê bide Rûsan.
  
  "Bazarkirin". - Drake hejand. "Her çi be jî, wê bastûrê hemû dest û lingên wî di girtîgehê de ne hewce be."
  
  Wî dît ku Ben û Karin dizivirin û berê xwe didin. Di wê gavê de, wî çavê mirovê ku ew bû girt. Wî ew tirş, hêrsa tolhildanê, spiral nefret û kînên ku dê bibe sedem ku ew bibe kesekî mîna Kovalenko bi xwe dît, û wî dizanibû ku hemî van hestan dê wî bixwin û di dawiyê de wî biguherînin, wî bikin kesek cûda. Ew dawiya ku yek ji wan jî nedixwest bû ...
  
  ... Ango Alison an Kennedy.
  
  Wî jî xwe zivirî û milekî li dora her yek ji milên Blake xist. Wan li rojhilat, li ber rêzek darên xurman ên dihejirî, ber bi çirayên bibiriqandî yên dûr û okyanûsa diherikî dinêrîn.
  
  Drake got, "Dîtina tiştek wusa dikare kesek biguhezîne." "Dibe ku hêviyek nû bide wî. Dem hatiye dayîn."
  
  Ben bêyî ku li dora xwe bizivire peyivî. "Ez dizanim ku hûn niha biwêjek Dinoroc dixwazin, lê ez ê nekim wê bidim we. Di şûna wê de, ez dikarim çend rêzikên têkildar ji "Haunted" vebêjim. Ev çawa ye?"
  
  "Ma hûn niha Taylor Swift vedibêjin? Li wir çi xelet bû?"
  
  "Ev track wekî her Dinorocks-a we baş e. Û hûn dizanin."
  
  Lê Drake qet wê qebûl nake. Di şûna wê de, wî guh da sohbetên ku li pişt wan diçû û dihat. Planên terorîstan bi aqilane û bi lez hatin pûçkirin, lê dîsa jî hin kuştî û birîndar hene. Dema ku bi fanatîk û dînan re mijûl dibin encamek neçarî. Welat ketibû şînê. Serok di rê de bû û berê jî soza nûvekirineke din a tevahî ya Dewletên Yekbûyî dabû. pergala îstîxbaratê, her çend hîn jî ne diyar bû ka meriv çawa dikare Kovalenko ji pêkanîna planek ku bîst sal di xebatê de bû rawestîne, dema ku tevahiya vê demê ew bi tenê kesayetek efsanewî dihat hesibandin.
  
  Pir dişibin xwedayan û bermayiyên wan ên ku niha didîtin.
  
  Lêbelê, ders hatin derxistin, û DY û welatên din biryar dan ku wê hemî hesab bikin.
  
  Pirsgirêka dozên li ser desthilatdarên ku di bin zorê û ji tirsa debara hezkiriyên xwe kirin, bi salan pergala darazê girêdide.
  
  Lê êsîrên Qralê Xwînê serbest hatin berdan û bi hezkiriyên xwe re hatin cem hev. Gates soz da ku Kovalenko dê neçar bimîne ku dev ji viyana xwe ya bi xwîn berde, bi vî rengî. Harrison bi keça xwe re hat hev, her çend bi kurtî, û nûçeyê tenê Drake xemgîntir kir.
  
  Ger keça wî ji dayik bûya û jê hez bikira û dûv re jî hatiba revandin, gelo wî ê heman tiştê ku Harrison bikira?
  
  Bê guman ew dê. Her bav ji bo ku zarokê xwe xilas bike erd û ezman û her tiştê di navberê de bihejîne.
  
  Hayden, Gates û Kinimaka ji deng dûr ketin heta ku ew nêzî Drake û koma wî bûn. Ew kêfxweş bû ku Komodo û leşkerê Delta yê sax, Merlin, bi wan re jî dît. Girêdanên ku di nav hevaltî û çalakiyan de çêbûn her tim bûn.
  
  Hayden ji Gates li ser zilamek bi navê Russell Cayman dipirsî. Xuya bû ku vî zilamî li şûna Torsten Dahl bû serokê operasyona Îzlandî, fermanên wî ji jor ve dihatin ... û belkî jî ji cihekî mij û dûr li jor. Xuya bû ku Cayman mirovek hişk û bêrehm bû. Wî bi rêkûpêk operasyonên veşartî derhênerî dikir û hem li hundur hem jî li derveyî welêt operasyonên veşartî û bijartî yên hîn bêtir gotegot.
  
  Gates got, "Cayman çareserkerek pirsgirêk e." "Lê ne tenê ew. Tu dibînî, tu kes nizane ku ew çareserkerê kê ye, heqê wî ji asta herî bilind derbas dibe. Gihîştina wî yekser û bê şert e. Lê dema ku tê dehfdan, kes nizane ku ew bi rastî ji bo kê dixebite."
  
  Telefona desta ya Drake lêxist û wî qut kir. Wî ekran kontrol kir û kêfxweş bû ku dît ku bangker Thorsten Dahl bû.
  
  "Hey, ew swêdiyek dîn e! Çi ye heval? Hîn jî wek ehmeqan diaxivî?"
  
  "Wê wusa xuya dike. Ez çend demjimêran hewl didim ku bi yekî re têkilî daynin û ez fêm dikim. Qeder ji min re ne dilovan e."
  
  "Hûn bextewar in ku we yek ji me girt," Drake got. "Ev çend rojên dijwar bûn."
  
  "Belê, ew ê hîn dijwartir bibe." Dahl vegeriya.
  
  "Ez guman dikim ku -"
  
  "Gûhdarkirin. Me nexşeyek dît. Nexşeyek ku bêtir rast be. Me karî ku piraniya wê deşîfre bikin berî ku ew ehmeq Cayman ew wekî pirsgirêkek ewlehiyê ya asta jorîn binav kir. Bi awayê, Hayden an Gates li ser wî tiştek fêr bûn?
  
  Drake di nav tevliheviyê de çikiya. "Keyman? Ev zilamê Cayman kî ye? Û Hayden û Gates çi dizanin?"
  
  "Bi asayî. Wextê min zêde nîne." Cara yekem, Drake fêm kir ku hevalê wî bi pistepist û bi lez diaxive. "Dîtinî. Nexşeya ku me dît bi kêmanî cîhê sê goran nîşan dide. We ev fêm kir? Sê gorên xwedayan hene."
  
  "Me tenê ya duyemîn dît." Drake pê hesiya ku ba ji wî derdiket. "Ew mezin e."
  
  "Ez wisa fikirîm. Wê hingê nexşe rast xuya dike. Lê, Drake, divê hûn vê yekê bibihîzin, gora sêyemîn ji hemîyan mezintirîn e, û ew ya herî xirab e."
  
  "Xerabtir?"
  
  "Bi xwedayên herî xedar dagirtî. Bi rastî nefret. Mexlûqên xerab. Tirba sêyem tiştek wekî zindanê bû, ku lê mirina bi zorê li şûna qebûl kirin. Û Drake..."
  
  "Çi?"
  
  "Heke em rast in, ez difikirim ku ew mifteya cûreyek çekek roja qiyametê digire."
  
  
  BEŞA ÇIL Û SÊYEM
  
  
  Wexta ku tariyek din li Hawaii daketibû û qonaxên din ên hin megaplana kevnar dest pê kiribûn, Drake, Alicia û May ew hemî li dû xwe hiştin da ku yekcar û her dem krîza xwe bidawî bikin.
  
  Bi şansê, wan ji hemîyan mîhenga herî dramatîk hilbijart. Waikiki Beach bi Okyanûsa Pasîfîk a germ, ji aliyek ve ji hêla heyva tijî ve û ji hêla din ve rêzikên otêlên geştyarî yên şewatî ve bi şewq ronî dibe.
  
  Lê îşev bû cihê kesên xeternak û eşkerekirinên tund. Sê hêzên xwezayê di civînekê de hatin cem hev ku dê her û her riya jiyana wan biguherîne.
  
  Drake pêşî axivî. "Hûn du hewce ne ku ji min re bêjin. Kî Wells û çima kuşt. Ji ber vê yekê em li vir in, ji ber vê yekê êdî ti wateya lêdana li dora çolê nîne."
  
  "Ew ne tenê sedem e ku em li vir in." Alicia li Mai nêrî. "Ev elf alîkariya kuştina Hudson kir ku li ser xwişka xwe ya piçûk bêdeng bimîne. Dem hatiye ku ez û zilamê xwe hindek tola kevneperest hildin."
  
  Mai hêdîka serê xwe hejand. "Ew ne rast e. Hevalê te yê qelew û ehmeq-"
  
  "Piştre bi ruhê Wells." Alicia hejand. "Xwezî wexta min a vala hebe!"
  
  Alicia derket pêş û kulmek hişk li rûyê Mayê xist. Keça biçûk a Japonî hejand, paşê li jor nihêrî û keniya.
  
  "Tu hat bîra te".
  
  "Te ji min re çi got ku gava din ez li te bixim, divê ez wek mêran li te bixim? Erê, tu mêl nakî ku tiştekî wisa ji bîr bikî."
  
  Alicia pêleka lêdan berda. Mai paşde gav avêt, her yek ji destikên wan girt. Qûma li dora wan çilmisîbû, bi lingên wan ên bi lez di nav qalibên bêserûber de belav bû. Drake carekê hewl da ku midaxele bike, lê derbeyek li guhê wî yê rastê ew kir ku du caran bifikire.
  
  "Tenê hevdu nekujin."
  
  "Ez nikarim tiştekî soz bidim," Alicia pite. Ew ket û lingê May ê rastê lêxist. Mai bi qîrînekê daket erdê, qûm serê wê perçiqand. Gava ku Alicia nêzîk bû, Mai destek qûm avêt rûyê wê.
  
  "Dêlik".
  
  "Her tişt adil e -" Mai hejand. Her du jin hatin hemberî hev. Alicia ji bo girtina şer hate bikar anîn û derbên xurt bi çeng, kulm û kefa xwe avêt, lê Mai her yek ji wan girt an jî dûr xist û bi heman rengî bersiv da. Alicia dest avêt kembera May û hewl da ku wê ji hevsengiyê bavêje, lê tiştê ku wê bi dest xist bi qismî serê pantolonê May çirand.
  
  Û parastina Alicia vekirî bihêle.
  
  Drake dema ku li bûyeran diqewime temaşe dikir, çavê xwe dibir. "Niha ev bêtir wekî rastiyê xuya dike." Ew paşde gav avêt. "Berdewamkirin".
  
  May bi tevahî ji xeletiya Alicia sûd werdigire, û tenê dikare li hember şervanek çîna Gulanê hebe. Derbe li Alîsyayê bariyan, û ew bi paş de hejiya, milê wê yê rastê ji êş û janê sist bû, û stûna wê ji ber lêdanên gelek şewitî. Piraniya şervanan dê piştî du-sê lêdanan dev jê berdin, lê Alicia ji tiştên hişktir çêkirî bû, û hetta di dawiyê de wê hema xwe li hev kişand.
  
  Wê xwe ji hewayê paşde avêt, bi lêdaneke du ling li zikê Mai xist û matmayî ma. Alicia li ser pişta xwe ket nav qûmê û tevahiya laşê xwe serûbin kir.
  
  Tenê ji bo dîtina rûyek nebatî ya ji rêza herî tevlihev. Pêçek li zikê dikaribû Hulk têk bibe, lê ew jî Mai negirt. Masûlkeyên wê bi rehetî derb girt.
  
  Alicia ket, çira hema çû. Stêrk li ber çavên wê avjenî kirin û ne yên ku di ezmanê şevê de dibiriqîn. Ew nalîn. "Fîşeka bextewar a lanet."
  
  Lê May berê xwe dabû Drake.
  
  "Min Wells kuşt, Drake. Min kir".
  
  "Min zû fêm kir," wî got. "Dibe ku sedemek we hebe. Ew çi bû?"
  
  "Hûn ê vê yekê nebêjin ger min kalikê pîr bikuje." Alicia di bin wan de naliya. "Tu ê ji min re bibêjî qîzikek psîko."
  
  Drake guh neda wê. Mai qûm ji porê xwe hejand. Piştî deqeyekê, wê nefesek kûr kişand û kûr li çavên wî nerî.
  
  "Eve çîye?"
  
  "Du sedem. Tişta yekem û ya herî hêsan ew e ku wî bi revandina Çîka zanîbû û gef li te xwaribû."
  
  "Lê em dikarin li ser biaxivin"
  
  "Dizanim. Ev tenê beşek piçûk e."
  
  Tenê beşek piçûk, wî fikir kir. Xwişka Gulan pareke biçûk hat revandin?
  
  Niha Alicia bi zehmetî rabû ser lingan. Ew jî berê xwe da Drake, çavên wê tije tirsek bêhempa.
  
  "Ez dizanim," May dest pê kir, paşê Alicia nîşan kir. "Em tiştek pir xirabtir dizanin. Tiştek tirsnak. "...
  
  "Yasa, heger tu vê yekê dernexînî, ez ê serê herduyên te yên qijkirî bavêjim."
  
  "Berî her tiştî, divê hûn zanibin ku Welles tu carî rastiyê nabêje. Ew SAS bû. Ew zabit bû. Û wî ji bo rêxistinek piçûk ew qas bilind li ser zincîra xwarinê dixebitî ku hukûmetê bi rê ve dibe.
  
  "Bicî? Li ser çi?" Xwîna Drake ji nişka ve cemidî.
  
  "Ew jina te-Alison- hat kuştin."
  
  Devê wî hejand, lê deng jê derneket.
  
  "Tu pir nêzî kesekî bûyî. Wan hewce kir ku hûn ji vê alayê derkevin. Û mirina wê we terikand."
  
  "Lê ez ê biçim. Ez ê ji bo wê ji SASê derkevim!"
  
  "Kes nizanibû," Mai bi bêdengî got. "Heya wê jî nizanibû."
  
  Drake biriqî, ji nişka ve şilbûnek di quncikên çavên xwe de hîs kir. "Zarokê me hebû."
  
  Mai bi rûyekî gewr li wî nêrî. Alicia zivirî.
  
  "Min berê qet ji kesî re negotiye," wî got. "Qet".
  
  Şeva Hawayê li dora wan naliya, surfeke xurt stranên kevnar ên ji mêj ve jibîrkirî pistî dikir, stêrk û heyvê wek berê bi nerazî li jêr dinêrîn, sirên xwe diparêzin û guh didin sozên ku mirov pir caran dikare bide.
  
  "Û tiştek din heye," Mai di tariyê de got. "Min gelek dem bi Wells re derbas kir dema ku em li dora Miami vedigerin. Dema ku em li wê otêlê bûn, hûn dizanin, ya ku perçe perçe bû, min bihîst ku ew bi têlefonê herî kêm nîv deh caran bi zilamekî re diaxive...
  
  "Çawa mirov?" Drake bi lez got.
  
  "Navê mêrik Cayman bû. Russell Cayman."
  
  
  DAWÎ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Li çar aliyên Cîhanê
  
  
  BEŞA YEKEM
  
  
  Wezîra Parastinê Kimberly Crow di dilê xwe yê jixwe bez de bi hestek xemgîniyek mezin rûnişt. Rast e, ew demek dirêj ne li ser kar bû, lê wê texmîn kir ku ne her roj bû ku generalekî artêşê yê çar stêrk û karbidestekî payebilind CIA daxwaza temaşevanan ji yekî bi qedirê wê dikirin.
  
  Ew odeyek piçûk, tarî lê xemilandî bû li otêlek li navenda bajarê Washingtonê; cîhek ku ew jê re dihat bikar anîn dema ku tiştan ji gelemperî hinekî bêtir taktîk digotin. Ronahiya qels ji bi sedan tiştên zêr û hişk ên darê zirav bi nermî xuya dibû, hestek bêserûbertir dide jûreyê û balê dikişîne ser taybetmendî û vegotinên guhezbar ên kesên ku li vir civiyane. Qrow li bendê bû ku yê yekem ji wan biaxive.
  
  Mark Digby, zilamê CIA, rasterast hat ser xalê. "Tîma te dîn e, Kimberly," wî got, dengê wî di atmosferê de mîna asîdê di nav metal de diherike. "Bilêta xwe bi xwe dinivîse."
  
  Qrow, yê ku li hêviya vê êrîşa kastîk bû, nefret kir ku biçe ser berevaniyê, lê wî bi rastî bijarek tune. Tewra ku ew dipeyivî, wê dizanibû ku ew bi rastî tiştê ku Digby dixwest bû. "Wan banga darizandinê kirin. Li zeviyê. Dibe ku ez jê hez nekim, Mark, lê ez pê re disekinim."
  
  "Û niha em li paş in," General George Gleason nerazî bû. Tevlîheviyek nû ya ku wî jê re eleqedar bû.
  
  "Di pêşbaziya bi navê 'cihên betlaneyê' de? Riders? Ji kerema xwe ve. Hişê me yê herî baş hîn kod neşikandiye."
  
  "Li ser wê bisekinin, erê?" Digby berdewam kir mîna ku Gleeson dev jê bernedabe. "Li ser biryara wan a kuştina sivîlek çi ye?"
  
  Qrow devê xwe vekir lê tiştek negot. Çêtir e ku meriv vê yekê neke. Digby bi zelalî ji wê bêtir dizanibû û dê her biçka wê ya paşîn bikar bîne.
  
  Wî rasterast li wê nêrî. "Çi be, Kimberly?"
  
  Wê dîsa li wî mêze kir, tiştek negot, hewa niha di navbera wan de diqelişe. Eşkere bû ku Digby ê pêşî têk biçe. Mêrik di pratîkê de bi hewcedariya xwe ya parvekirinê dihejiya, ku giyanê xwe birijîne û li gorî awayê ramana xwe qalib bike.
  
  "Mirovek bi navê Joshua Vidal di lêkolîna wan de alîkariya wan kir. Tîma min a li ser erdê nizanibû çima ew li wî digeriyan, an çima wan hemî kamerayên odeya çavdêriyê girtin," wî sekinî, "heta ku paşê kontrol kirin û dîtin..." Wî serê xwe hejand, bi fêhm kir. xemgîniyek ji piraniya stêrên sabûn operayê xerabtir e.
  
  Qrow di navbera rêzikan de xwend, bi gelek qatên qirêj hîs kir. "Raporek we ya tevahî heye?"
  
  "Li enîya". Digby bi biryar serê xwe hejand. "Ew ê êvarê li ser maseya we be."
  
  Qrow li ser her tiştê ku di derbarê mîsyona herî dawî de dizanibû bêdeng ma. Tîma SPEAR di têkiliyê de ma - hema hema - lê wan hinekî li ser çi qewimî dizanibû. Lêbelê, kuştina vî Joshua Vidal, heke ew ji dûr ve rast be jî, dê encamên kûr û dûr ji bo tîmê hebe. Mark Digby li ser vê yekê zêde bikin, yê ku ew celeb meriv bû ku dilxweş bû ku her xeletiyek ku armancên xwe pêşdetir dike rast bike, û tîmê Hayden bi hêsanî dikare wekî şerma Dewletên Yekbûyî were binav kirin. Dibe ku ew bêne belav kirin, wekî kesên firar ên ku bêne girtin, an jî ... xirabtir bêne dabeş kirin.
  
  Her tişt bi plana Digby ve girêdayî bû.
  
  Crowe neçar bû ku pir bi baldarî bimeşe, di hişê xwe de kariyera xwe ya pir dijwar bihesibîne. Çûyîna vê derê, gihîştina vê jor, ne bê xeter bû - û hin hîn jî li pişt wê disekinin.
  
  General Gleason kenîya. "Tiştekî pêş nakeve. Bi taybetî ew kesên ku li zeviyan dixebitin."
  
  Qrow serî li generalan da. "Ez razî me, George. Lê SPEAR li gel Tîmên 6 û 7 yên SEAL-ê yek ji tîmên me yên herî bibandor heye û heye. Ew di gelek waran de yekta ne. Yanî bi rastî, li dinyayê tîmek wekî wan tune."
  
  Nêrîna Digby hişk bû. "Ez vê yekê wekî helwestek pir xeternak dibînim û ne wekî helwestek bilindtir. Pêdiviya van tîmên SWAT-ê bi lingên kurttir heye, ne zincîran.
  
  Qrow hîs kir ku atmosfer xirab dibe û dizanibû ku dê li pêş hîn xirabtir be. "Tîma we ji rê derket. Pirsgirêkên wan ên navxweyî hene. Sirên derve yên ku dibe ku hê jî werin serê me hemûyan bişkînin..." Ew sekinî.
  
  General Gleason dîsa qîr kir. "Tişta herî dawî ku em hewce ne ev e ku tîmek pargîdaniyên pirneteweyî yên xapînok e ku ji hêla Dewletên Yekbûyî ve hatine kirê kirin ku li derveyî welat dîn dibin, bahozek din a qirêj çêdikin. Çêtir e ku em têkiliyan qut bikin heya ku em dikarin."
  
  Qrow nikarî matmayîna xwe veşêre. "Hûn mafdarin?"
  
  "Em tiştekî nabêjin." Digby mîna ku ew li bendê bû ku guhên Dumbo bibîne, li dîwaran nêrî.
  
  "Tu dibêjî bila ew bên girtin?" wê zext kir.
  
  Digby serê xwe hema hema nehesib hejand; bi zorê xuya bû, lê tevgerek ku zengilên hişyariyê di kûrahiya giyanê Qrow de lêdixist. Wê jê hez nedikir, ne yek piçek, lê yekane riya ku ji tengezariya tirsnak di jûreyê de rabike û derkeve ew bû ku bi pêş de biçe.
  
  "Pînek têxe wê," wê bi dengekî ku ji destê wê sivik bû got. "Û bila em sedemek din a ku em li vir in nîqaş bikin. Li çar aliyê dinyayê."
  
  General got: - Ka em rasterast biaxivin. "Û li rastiyan binihêrin, ne li çîrokan. Rastî dibêjin ku çend komek psîko li ser destnivîsên sî-salî ku ji hêla sûcdarên şer ve li Kuba veşartibûn hatine nivîsandin. Rastî dibêjin ku ev komek psîkolojîk pêş de çû û bi fêlbaziyê ew li ser Tora lanetkirî derxistin, ku ji bo vê komê pir xwezayî ye. Ev rastî ne."
  
  Crow ji nefreta generalan ji folklora arkeolojîk û nebûna wî ya tevahî ya xeyalê dizanibû. "Ez wisa difikirim, George."
  
  "Hûn hinekî din dixwazin?"
  
  "Belê, ez pir bawer im ku em ê wan bibihîzin."
  
  "Her zanyarê dîn, her Indiana yê ku Jonesê lê diqewime û sûcdarekî oportunîst li cîhanê naha digihîje heman agahdariya ku em dikin. Her hukûmetê, her tîmek hêzên taybetî, her yekîneyek operasyona reş ew dîtiye. Yên ku nîn in jî. Û aniha... wan hemûyan bala xwe ya herî pîs li yek cihî kir."
  
  Qrow ne bawer bû ku wê ji analojiya wî hez dike, lê jê pirsî: "Kîjan?"
  
  "Ji bo fermana Dîwana Dawî plan bikin. Ji bo dawiya dinyayê plan bikin."
  
  "Niha ew hinekî dramatîk ji te tê, General."
  
  "Min ew bi devkî xwend, ew hemî."
  
  "Me hemûyan ew xwendiye. Hemî ev, "Digby navber kir. "Bê guman, ev pêdivî ye ku bi ciddî were girtin û ji bo nuha nayê kêm kirin. Belgeya sereke, ku ew jê re dibêjin "Fermana Dadweriya Dawî", behsa Siwaran dike û, em bawer dikin, rêza ku divê li wan were gerandin."
  
  "Lê -" Gleason bi eşkereyî nikarîbû arîkariya xwe bike. "Çar goşe. Ev bi tevahî ne mentiqî ye."
  
  Qrow alîkariya wî kir ku pêşde biçe. "Ez texmîn dikim ku ev bi mebesta kodkirî ye, George. Ji bo ku biryarê tevlihev bikin. An jî wisa bikin ku ew tenê ji kesên ku ji hêla Ferman ve hatine hilbijartin re peyda bibe."
  
  "Ez jê hez nakim". Gleason mîna ku ew dîn bibe xuya bû.
  
  "Ez bawer im". Qrow li maseya li ber xwe xist. "Lê binihêrin - destnivîs gelek pirsan derdixe holê, yên ku hêj bersîva wan tune. Esas, ew niha li ku ne... Ferman?"
  
  "Ev bi tu awayî sira herî mezin a ku em pê re rû bi rû ne," Digby ne razî bû. "Ev plan ew e ku divê em bi lez û bez serî lê bidin."
  
  Qrow ji serketina vê manîpulasyona taybetî kêfxweş bû. "SPEAR jixwe li Misrê ne," wê piştrast kir. "Ragirtina destnivîsê bi nirx û texmînkirina şîroveyên me yên destpêkê rast ew e ku em lê bin."
  
  Digby lêva xwe ya jêrîn çikand. "Ev hemî baş e," wî got, "lê ew di heman demê de me dorhêla tevahî tîne cîhê ku em dixwazin bibin. Divê êdî biryarek bê dayîn, Kimberly."
  
  "Niha?" Ew bi rastî şaş bû. "Ew naçin tu cihî û derxistina wan ji qadê dê xelet be. Ez texmîn dikim ku we destnivîs fêm kir? Çar siwar? Çar çekên dawî? Şer, dagirkerî, birçîbûn, mirin. Ger ev îdîayek rast be, em hewce ne ku ew tiştê ku çêtirîn dikin bikin."
  
  "Kimberly." Digby çavên xwe rijand. "Ez û te li ser tiştê ku ew e bi tevahî nêrînên cûda ne."
  
  "Bê guman hûn nekarin serketinên wan ên berê dijber bikin?"
  
  "Hûn serkeftinê çawa pênase dikin?" Digby destên xwe bi rengekî hovane belav kirin. "Erê, wan gelek tehdîd bêbandor kirin, lê SEALs, Rangers, Beşa Çalakiyên Taybet ên CIA, SOG, Raiders Marine..." wî sekinî. "Dibînin ku ez diçim ku derê?"
  
  "Tu dibêjî em ne hewceyî SPIR in."
  
  Digby bi qestî çavên xwe gerandin. "Tu carî nebû".
  
  Qrow zêdetirî saniyeyekê girt ku heqareta mebest bihesibîne. Wê ji Digby ber bi Gleason ve nihêrî, lê general tenê bi awirek bêserûber, stoîkî bersiv da, bê şik bi derbirrîna dervayî xêza wî ya afirîner. Ji wê re diyar bû ku SPIR bi ser ket. Gleeson ji dil vê yekê fêm nekir, û Digby armancek cûda peyda kir.
  
  "Niha," wê got, "tenê gotin û raporên me hene, bi piranî gotegot. Ev tîmê jiyana xwe xistiye metirsiyê, zilamên xwe ji dest dane û car bi car ji bo vî welatî feda kirine. Mafê wan ê axaftinê heye."
  
  Digby rûyê xwe kir, lê tiştek negot. Qrow pişta xwe da ser kursiya xwe, di atmosfera aram a ku hîn jî li çar aliyên jûreyê dagirtî bû, ji bo ku baldar bimîne dilşad. Dema ku meriv bi marên jehrî re mijûl dibe pêdivî bi baldarî û aramiyê heye.
  
  "Ez pêşniyar dikim ku mirov ji TerraLeaks re bişînin da ku ev herikîna agahdariyê rawestîne," wê got. "Heta ku rastiya vê Fermandariyê diyar bibe. Dê zû çi bibe, "wê zêde kir. "Em li baregeha Kubayê ya ku lê hatiye dîtin lêkolîn dikin. Û em hişt ku Tîma SPEAR karê xwe bike. Tu kes wê leztir neke."
  
  General Gleason bi razîbûnê serê xwe hejand. "Ew li wir in," wî deng da.
  
  Dûv re Digby bi berfirehî li wê keniya, amaje bi pisîka ku krem girt. "Ez hemû pêşniyarên we qebûl dikim," wî got. "Ez dixwazim bibêjim ku ez bi wan re ne razî me, lê ez ê bipejirînim. Û di vegerê de, ez dixwazim ku hûn pêşniyara min a piçûk qebûl bikin."
  
  Xwedayê delal, na. "Kîjan ji wan?"
  
  "Em tîmek duyemîn dişînin. Ji bo vegirtina wan û dibe ku alîkariya wan bikin."
  
  Qrow dizanibû ku ew çi dibêje. "Vegirtin" tê wateya çavdêrîkirin, û "alîkarî" bi îhtîmalek ku tê wateya pêkanîna.
  
  "Kîjan tîm?"
  
  "SEAL Tîma 7. Ew nêzîk dibin."
  
  "Bêbawer." Qrow serê xwe hejand. "Em du tîmên me yên çêtirîn di heman demê de li heman deverê hene. Ev çawa çêbû?
  
  Digby karibû ku bêbandor bimîne. "Tesadufek paqij. Lê divê hûn bipejirînin ku du ji yekê çêtir in."
  
  "Baş". Qrow dizanibû ku wê ji bilî razîbûnê neçar e. "Lê di bin tu şert û mercan de dê her du tîm werin hev. Ne ji ber sedemek. Hemî zelal?"
  
  "Tenê heke cîhan pê ve girêdayî be." Digby keniya, ji pirsê dûr ket û bû sedem ku Gleeson nalîn.
  
  "Pêsional bimînin," Gleason got. "Ez dikarim di çend demjimêran de heft li devera rast bibim. Bi şertê ku em di demek nêzîk de vê yekê biqedînin."
  
  "Wê li ser bifikirin." Qrow dev jê berda ku ji hevjînê re nebêje ku bila derî li qûna wan li ser riya derketinê nexe. Ji bo SPEAR, ew nikarîbû cidîtir bibûya. Ji bo zilamê ku Joshua Vidal kuşt, ew hovane bû. Ji bo wê, ew dikaribû yek ji jor û xirabtir bûya. Lê pêşî, em dinya xilas bikin, wê fikirî.
  
  Dîsa.
  
  
  BEŞA DUYEM
  
  
  Îskenderiye bi hemû rûmeta xwe ya nûjen li pişt pencereya şûşê ya plakaya; metropolek betonê ya geş a ku ji hêla deryayek bibirqok ve hatî dorpêç kirin, bi darên xurman û otêlan, berava kevçî û Pirtûkxaneya Skenderyayê ya pir bi heybet.
  
  Mala ewle ya CIA-yê şeş riyên trafîkê yên ku hêdî hêdî li dora keviya peravê dizivirin çavê xwe girt. Hemî gihîştina eywanê ya rizî ji derve bi camên giran û baran sînorkirî bû. Tenê jûreya xêzkirinê ya sereke ti nîşanên rehetiyê pêşkêş dikir; metbex biçûk û destçêkirî bû, du jûreyên razanê ji mêj ve bûne qefesên pola. Tenê kesek xaniyek ewleh li ser bingehek tam-dem kar dikir, û ew eşkere li derveyî devera aramiya xwe bû.
  
  Alicia fîncanek qehwe emir kir. "Hey mêro, ev çar reş in, du bi şîr, sê bi krem û yek jî bi tama darçîn in. Fêm kirin?"
  
  "Ez nakim..." Zilamekî sî û salî yê bi eynikên tenik û bejên gewr bi hêrs dibiriqe. "Ez ne... qehwe çêdikim. Ma hûn vê yekê fêm dikin?
  
  "Hûn fêm nakin? Baş e, tu li vir çi dikî?"
  
  "Têkêlî. Têkiliya herêmî. Xanî. EZ-"
  
  Alicia çavên xwe teng kir. "Xweparêz?"
  
  "Erê. Lê ne bi vî rengî. Ez..."
  
  Alicia zivirî. "Faq, heval. Tu nivînan çênakî. Tu qehwe çênakî. Ma em ji bo çi heqê te didin?"
  
  Drake herî baş hewl da ku jina Englishngilîzî paşguh bike, li şûna ku balê bikişîne ser civîna di navbera Smith û Lauren de. New Yorker amade bû û firiya Misrê di wê kêlîkê de ku xetera nû ji hinekî metirsîdar veguherî pêşanî. Li navenda jûreyê bi porê xwe xwar û bi rengekî lîstikvanî li ser rûyê xwe sekinî, ew amade bû ku tîmê nûve bike, lê gava ku Smith nêzîkî Lauren bû, gelek hestan li ser wê ketin.
  
  "Niha na," wê di cih de bersiv da.
  
  "Ez sax im," Smith giriya. "Fikir ku hûn dikarin eleqedar bibin."
  
  Li şûna ku vegere, Lauren nefesek kûr kişand. "Ez her roj, her deqe xema te dikim. Li enîya. Ma tu jê hez dikî, Smith?"
  
  Leşker devê xwe vekir ku îtîraz bike, lê Alicia bi jêhatî mudaxele kir. "Lênet, te nebihîst? Navê wî Lancelot e. Ew ji Smith tercîh dike. Niha em hemû jê re dibêjin."
  
  Lauren bu dwîmahîk car ji cerdevaniyê hat girtin. "Lance-a-çi? Ma ew ne navê siwarê pîr e?"
  
  "Bê guman," Alicia bi kêfxweşî got. "Heman zilamê ku bi jina padîşah re nebawerî kir."
  
  "Tu dibêjî qey ez xemgîn bikim? An jî tu eleqedar dikî?"
  
  Alicia li Smith nêrî. "Na. Heger ew we winda bike, ya herî baş ku ew ê bi dest bixe baboon e û li Misrê meymûnên rû sor nînin." Wê bi awireke pirsiyarî li odê nêrî. "Qet nebe ne li derveyî vê odeyê."
  
  Mai naha li tenişta Lauren rawesta bû, piştî ku du caran pergala ewlehiyê ya xaniyê ewle kontrol kir xwe da alîkî. "Gelo divê em operasyonê bişopînin? Ez texmîn dikim ji ber vê yekê Lauren li vir e?"
  
  "Belê Belê". The New Yorker bi lez û bez vegerîya xwe. "Hûn hemû dixwazin rûnin? Dibe ku hinek dem bigire."
  
  Yorgî kursiyek vala dît. Drake li ser milê kursiyê rûnişt, bi baldarî li dora odeyê mêze kir. Ji wî re diyar bû, ku ji kêlekê mêze dikir, Dal û Kenzî çawa nêzî hev bûn, çawa Hayden ji Kinimaki dûr ketibû, û, bi şikir, çawa Alicia û May niha bêtir xuya bûn ku hebûna hevûdu qebûl dikin. Drake ji vê encamê pir rehet bû, lê tiştê din ê mezin diqewime. Yorgi ji peyxama xwe ya sê roj berê hema hema bi tevahî bêdeng ma.
  
  Yê ku dê û bavê xwe bi xwîna sar kuşt ez im.
  
  Belê, vê cejnê xera kir, lê kesî zext li rûsan nekir. Ew bi rastî ji bo ku wî qebûl bike ku wî kir; Niha ji wî re dem lazim bû ku bîranînê wergerîne peyvên rastîn.
  
  Lauren hinekî nerehet bû ku li serê odê sekinî, lê gava Smith paşde gav avêt, wê dest bi axaftinê kir. "Yekemîn, dibe ku em di derheqê cîhê vegirtina Tyler Webb de pêşengiyek hebe. Bînin bîra xwe - wî soz da ku bêtir veşartî dê bêne eşkere kirin?
  
  Drake ev yek baş bi bîr anî. Ew ji hingê ve ji encamên potansiyel bi fikar in. An jî bi kêmanî du-sê bûn.
  
  "Lê niha wextê me ji bo wê nemaye. Dûv re, ez hêvî dikim ku em hemî dikarin biçin rêwîtiyê. Lê ev metirsiya nû dema ku rêxistina TerraLeaks komek belge li ser Înternetê belav kir dest pê kir." Wê zivirî. "Zêdetir mîna bombeyek fîzîkî ya ku li ser bingehek dîjîtal hatî avêtin. Hemî belge bi destnivîs, eşkere fanatîk û bi tenê xwe-mezin bûn. Çopên kevn ên birêkûpêk. Karkerên TerraLeaks ew li Kubayê di hêlîneke kevn de dîtin, tiştek ku ji dehsalan berê maye. Wusa dixuye ku baregeh berê navenda komeke dîn bû ku ji xwe re digotin Fermana Dadweriya Dawî."
  
  Drake got, "Wek gelek dikene."
  
  "Bê guman bû. Lê di rastiyê de, tişt pir xirabtir dibin. Ev kes hemû sûcdarên şer bûn ku ji Almanyaya Nazî reviyan û li Kubayê xwe veşartibûn. Naha, wekî ku hûn hemî jî dizanin, ji navnîşek tiştên ku Naziyan jê re eleqedar nebûn, çêkirina navnîşek tiştên ecêb hêsantir e. Ev Ferman ji bo derbaskirina tiştan ji nifşên pêşerojê re hate afirandin . Ger ew bihatana girtin an kuştin, ew ê bixwazin ku di paşerojê de li cîhek bi rûmet bibin xwedî deng."
  
  "Û hûn dibêjin ku ew heye?" Hayden pirsî.
  
  "Belê, hê ne. Tiştek nehatiye îsbat kirin. Ferman ji du general, du kesayetiyên bi bandor ên hikûmetê û du karsazên dewlemend pêk dihat. Ew ê bi hev re bibin xwedî hêz û çavkaniyên girîng."
  
  "Em çawa vê yekê dizanin?" Mai pirsî.
  
  "Oh, wan tiştek veneşart. Nav, bûyer, cih. Ev hemû di belgeyan de ne. Û TerraLeaks li pey xwe hişt," Lauren serê xwe hejand, "wek ku dikin."
  
  "Tu dibêjî ku her kes dizane?" Drake bi bêdengî got. "Her rêxistinên kujer ên cîhanê? Xemgîn." Serê xwe ber bi pencerê zivirî, mîna ku li hemû cîhana derve difikire, li hev tê.
  
  Lauren dest pê kir: "Belgeya navborî bi tevahî qediya nîne."
  
  Alicia pif kir. "Heya ku, bê guman, ew rewş ne."
  
  "Ji ber vê yekê em hemî agahdarî ne. Em tenê dikarin texmîn bikin ku ev sûcdarên şer ên ku beriya bîst û heft salan ji ser rûyê erdê winda bûne, derfet nedane ku karê xwe temam bikin."
  
  "Wundabûn?" Dahl mir û piçekî ji lingê xwe guherî. "Bi gelemperî ev tê wateya polîsê veşartî. An jî hêzên taybet. Ji ber ku ew sûcdarên şer bûn, maqûl e."
  
  Lauren hejand. "Ev lihevkirinek e. Lê yê ku "winda bû" nefikirî ku li kozika veşartî bigere."
  
  "Piştre dibe ku SAS." Dahl li Drake nêrî. "Bastên qelew."
  
  "Qet nebe hêzên me yên taybet bi navê ABBA ne."
  
  Kinimaka çû ber pencerê ku lê binêre. "Wek dayika hemî xeletiyan xuya dike," wî di şûşeya xwe de hejand. "Ez rê didim ku ev agahî bi azadî belav bibin. Çend hikûmet dê di heman demê de nêçîra vê yekê bikin?"
  
  "Bi kêmanî şeş," Lauren got. "Ya ku em pê dizanin. Heta niha dibe ku ji vê zêdetir hebe. Pêşbaz gava ku hûn li Peru qediyan dest pê kir."
  
  "Tu diqedînî?" Smith dubare kir. "Me jiyan xilas kir"
  
  Lauren şanên xwe hejand. "Tu kes ji bo vê yekê te sûcdar nake."
  
  Drake bi eşkere daxwazên dubare yên Smith bi bîr anî ku di dema mîsyona paşîn de dojehê bilezîne. Lê niha ne dema bilindkirina vê mijarê bû. Di şûna wê de, wî bi bêdengî bala New Yorker kişand.
  
  "Ji ber vê yekê," wî got. "Çima hûn ji me re nabêjin ku ev Fermana Qiyametê çi plan kiriye û çawa plan dike ku dinyayê hilweşîne?"
  
  Lauren nefesek kûr kişand. "Hingê baş e. Ez hêvî dikim ku hûn ji bo vê yekê amade ne."
  
  
  BEŞA SÊYEM
  
  
  "Bi rêya satelaytên sîxur, ajanên veşartî û kamerayan, dronên, NSA... hûn dibêjin, em dizanin ku bi kêmî ve şeş welatên din pêşbaziyê dikin ku bibin yên yekem ku çar aliyên cîhanê bibînin. Emerîkî..." ew sekinî, fikirî, "baş e... Emerîkî bûn... hûn dixwazin berî yên din bigihîjin wir. Ne tenê ji bo xatirê prestîjê, lê di heman demê de ji ber ku em bi hêsanî nikarin bibêjin ku yekî din dê bi tiştê ku bibîne dê çi bike. Hest ev e... heke Îsraîl kujerek veşartî ji hundurê welêt bibîne? Ger Çîn her çaran bibîne?"
  
  "Ji ber vê yekê ev welatên pejirandî ne ku beşdarî projeyê dibin?" Kensî bêdeng pirsî. "Îsraîl?"
  
  "Erê. Ji bilî Çîn, Fransa, Swêd, Rûsya û Brîtanyaya Mezin."
  
  Drake difikirî ku dibe ku wî hin kesên beşdar nas dikir. Ev xelet bû ku ew neçar bû ku li dijî wan bixebite.
  
  "Têşeng," wî got. "Emirên tam çi ne?"
  
  Lauren laptopa xwe kontrol kir ku pê ewle bibe. "Ew gelek "bê têkçûn" û "bi her bihayê" dihewîne."
  
  Hayden got, "Ew wê wekî xetereyek cîhanî dibînin." "Çima na? Her dem tenê çend roj mane ji apocalypsa din re."
  
  "Lê dîsa," Drake got, "em hemî bi bingehîn li heman alî ne."
  
  Hayden çav li wî çikand. "Wey. Dev ji tiryakê berde, heval."
  
  "Na, mebesta min -"
  
  "Gelek lêdan di dawiyê de ew dîn kir." Dahl keniya.
  
  Çavên Drake vebûn. "Devê xwe bigire." Wî sekinî. "Ma we li ser Yorkshire xwe lêpirsîn kir? Herçi jî, mebesta min ew bû ku em hemû hêzên taybet in. Ji heman cilê qut bikin. Divê em li çaraliyê cîhanê li dû hev nekevin."
  
  "Ez razî me," Hayden bê hest got. "Ji ber vê yekê hûn ê bi kê re vê yekê nîqaş bikin?"
  
  Drake destên xwe belav kirin. "Serok Coburn?"
  
  "Pêşî divê hûn berê xwe bidin Wezîrê Parastinê. Û yên din. Cole ji dîwarên fizîkî wêdetir ve dorpêçkirî ye, û hin ji wan jî bê xêz in.
  
  "Ne hemî tîm dê maçên dostaniyê bilîzin," Kenzie bi xwebawer zêde kir.
  
  "Bicî". Drake da û rûnişt. "Bibore, Lauren. Berdewamkirin."
  
  "Rast. Ji ber vê yekê, her kesî belgeyên veşartî xwendiye. Bi rastî, pirê wê çirûskên Naziyan e. Û ez vê bi peyvî dixwînim. Rûpelê ku bi navê vê koma bêbext, bi navê "Fermana Dadweriya Dawî" hatiye binavkirin, bi eşkere "cihên bêhnvedanê" yên Çar Siwaran nîşan dide: Şer, Fetih, Birçîbûn û Mirin."
  
  "Ji Pirtûka Peyxamê?" Hayden pirsî. "Ew çar siwar?"
  
  "Belê." Lauren serê xwe hejand, hîn jî li gelek notên ku ji hêla hin ji yên herî baş geekên Amerîkî ve hatine pejirandin dinihêre. "Berxê Xwedê çarên pêşîn ji heft moran vedike, yên ku çar afirîdên li ser hespên spî, sor, reş û rûyê zer siwar dibin derdixe holê. Bê guman, ew bi salan bi her tiştî ve hatine girêdan û di çanda populer de car û car ji nû ve hatine şîrove kirin. Ew tewra wekî sembola Împaratoriya Romayê û dîroka wê ya paşerojê jî hatine binav kirin. Lê hey, Naziyan dikaribûn bi her awayî ku dixwestin bi wê bilîzin, rast? Naha dibe ku çêtir be ku ez vê yekê bidim. Wê komek kaxezan ji kelûpelê xwe derxist, ji ya ku Drake ew nedîtibû karsaztir xuya dikir. Guhertinek balkêş ji bo Lauren, û yek xuya dike ku wê dilê xwe girtiye. Bi lez li kaxezê nêrî.
  
  "Gelo ev tişt e ku her kes tirş kir? Emir?
  
  "Erê, vê bixwînin."
  
  Dahl ew bi dengekî bilind xwend û yên din ew digirtin.
  
  "Li çar aliyên dinyayê me Çar Siwar dîtin û plana Fermana Dawî ya Dawî ji wan re diyar kir. Yên ku ji Xaçperestiya Dadweriyê û encamên wê xilas bibin, wê bi heqî serdest bibin. Ger hûn vê dixwînin, em winda bûne, ji ber vê yekê bi hişyarî bixwînin û bişopînin. Salên me yên dawî bi berhevkirina çar çekên dawî yên şoreşên cîhanê derbas bûn: Şer, Fetih, Birçîbûn û Mirin. Yekgirtî, ew ê hemî hukûmetan hilweşînin û pêşerojek nû vekin. Amade be. Wan bibînin. Biçe çar aliyên Cîhanê. Cihên bêhnvedanê yên Bavê Stratejiyê û paşê Khagan bibînin; Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye, û dûv re jî Bejna Xwedê. Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-an de, pênc sal piştî qedandinê, serdana Khagan kir, Fetih di tabûta wî de danîn. Me Bejna ku dîwana Dawî ya rastîn diparêze dît. Û tenê koda kuştinê dema ku Siwar xuya bûn. Li ser hestiyên Bav tu nîşanên nasnameyê nîn in. Hindî bi çekan hatiye dorpêçkirin. Emrê Dîwana Dawî niha bi destê we dijî û wê her û her serdest be."
  
  Drake ew hemî şil kir. Gelek nîşan, gelek rastî. Gellek kar. Lêbelê, Dahl bi şîroveya xwe ya yekem re ew bi kulmê xist. "Rabû? Ma ew ê serhildan nekin?
  
  "Erê, tiştek xelet xuya dike." Lauren razî bû. "Lê ew ne xeletiyek tîpî ye."
  
  Mai şîrove kir, "Wusa dixuye ku rêza temaşekirinê nîşan dide, her çend bi hûrgulî."
  
  Lauren bi razîbûnê serê xwe hejand. "Ev rast e. Lê hûn jî fêm dikin ku çima ji van re dibêjin 'cihên bêhnvedanê'?
  
  "Her tişt ne wekî ku xuya dike ye," Dahl bi dengekî bilind xwend.
  
  "Erê. Eşkere ye ku tonek bêtir lêkolîn hewce ye."
  
  Alicia bi dengekî bilind xwend: "Hindî bi çekan dorpêçkirî ye." "Waneya wê çi ye?"
  
  Hayden got, "Werin em pir pêşde neçin."
  
  "Tê bawer kirin ku zanîna van hemû cihên bêhnvedanê yên dawîn bi fermana Naziyan mirin." Lauren got. "Dibe ku wan plan dikir ku tiştek tomar bikin. Dibe ku ew kodkirin be. An jî gihandina zanînê ji nifşên din re. Em teqez nizanin, lê em dizanin ku tenê ew e ku em bi ser bikevin," wê şanên xwe hilda, "û her kes di heman qeyikê de ne. Wê li Drake nêrî. "Qeyik. Raft Survival. Hûn ramanê digirin."
  
  The Yorkshireman bi serbilindî serê xwe hejand. "Bê guman ez dixwazim. SAS dikane kevirekî biherike."
  
  Hayden got, "Belê, em bi kê re rû bi rû bin jî, ew heman îşaretên me hene." "Ma em çawa dest pê bikin?"
  
  Kinimaka ji pencerê zivirî. "Li çar aliyên dinyayê?" wî pirsî. "Ew li ku derê ne?"
  
  Odeyek vala xuya dikir. "Zehmet e ku meriv bêje," Dahl got. "Gava ku erd dor be."
  
  "Temam, çawa li Siwarê yekem ku wan referans kirin. Ev Bavê Stratejiyê ye." Kinimaka çû hundurê odeyê, hemî ronahiya pencereya pişta xwe girt. "Çi referansên me ji bo wê hene?"
  
  "Wekî ku hûn hêvî dikin," Lauren li ser ekranê xist, "Tandora ramanê ya ku vedigere malê jî vê yekê dike..." Wê kêliyekê xwend.
  
  Drake heman kêliyê hilda ku bertek nîşan bide. Gotina Lauren ya "tankek ramanê ya li malê" tenê tiştê ku ne li wir bû eşkere kir.
  
  Karin Blake.
  
  Bê guman, dema ku hûn beşdarî tîmê SPEAR bûn, dem derbas bû, lê ew roj an jî hefteyek dirêj derbas bû ku Karin diviyabû ku li ser banga xwe be. Her gava ku wî biryar da ku bi wê re têkilî dayne, tiştek wî disekinî - ew komek dijmin be, qeyranek cîhanî be, an jî daxwaza wî ya ku aciz nebe. Karin hewceyê cîhê xwe bû, lê -
  
  Ew li ku derê ye?
  
  Lauren dest bi axaftinê kir, û careke din fikirên Karin neçar bûn ku bidin aliyekî.
  
  "Xuyaye ku kesayeta dîrokî bi navê Bavê Stratejiyê dihat naskirin. Hannibal."
  
  Smith nebawer xuya kir. "Kîjan ji wan?"
  
  Alicia lêvên xwe girêda. "Heke ev hevalê Anthony Hopkins be, ez ji vê odeyê dernakevim."
  
  "Hannibal Barca serokekî leşkerî yê efsanewî yê ji Kartacayê bû. Di sala 247 BZ de ji dayik bû, ew zilamê ku artêşek tevahî, tevî fîlên şer, li seranserê Pyrenees û Alper ber bi Italytalyayê ve birin. Wî jêhatî bû ku hêza xwe û qelsiyên dijminên xwe nas bike û gelek hevalbendên Romayê têk bir. Tenê awayê ku ew di dawiyê de bi ser neket ev bû ku dema ku hindek taktîkên xwe yên birûmet fêr bûn û rêyek pêşxist ku wan li dijî wî bikar bîne. Li Kartacayê bû."
  
  "Ji ber vê yekê ev zilam Bavê Stratejiyê ye?" - Ji Smith pirsî. "Ev Hannibal?"
  
  "Di dîrokê de yek ji mezintirîn stratejîstên leşkerî û yek ji generalên berbiçav ên kevnariyê ligel Îskenderê Mezin û Qeyser tê hesibandin. Ji wî re Bavê Stratejiyê hate gotin ji ber ku dijminê wî yê herî mezin Roma, di dawiyê de taktîkên xwe yên leşkerî di planên xwe de pejirand.
  
  "Ev serkeftinek e," got Dahl, "eger yek hebe."
  
  Lauren hejand. "Baştir. Hannibal ji bo Romayê wekî kabûsek wusa dihat hesibandin ku her ku karesatek diqewime wan ev gotin bikar dianîn. Wergerandin, ev tê wê wateyê ku Hannibal li ber deriyan e! Hevoka latînî bi gelemperî hate pejirandin û îro jî tê bikar anîn."
  
  "Vegere fermanê," Hayden ji wan re got. "Çawa diqewime?"
  
  "Belê, em dikarin bi bawerî bêjin ku Hannibal yek ji Çar Siwaran e. Ji xeynî wê yekê ku xuya ye li hespê siwar bûye, di dîrokê de jê re Bavê Stratejiyê hatiye gotin. Ev tê wê wateyê ku Ew Şer, Siwarê yekem e. Bê guman wî şer aniye Împaratoriya Romayê."
  
  Drake nivîsê skenand. "Ji ber vê yekê li vir dibêje ku plana fermana Qiyametê ji hêla Siwaran ve hatî danîn. Ma em texmîn bikin ku Ferman çekek wêranker di gora Hannibal de veşartiye? Ma ev ji bo nifşê din bihêle?"
  
  Lauren hejand. "Ew hestek gelemperî ye. Di her gorê de çek. Li her derê dinyayê gorek heye."
  
  Kînîmaka çavekî rakir. "Kîjan, dîsa, bi qasî kulikê giya watedar e."
  
  Hayden destê xwe li wî hejand ku raweste. "Wê ji bîr bike," wê got. "Ji bo niha. Bê guman mirovekî wek Hannibal divê gorek an jî gorek hebe?
  
  Lauren pişta xwe da kursiya xwe. "Erê, li vir tişt tevlihev dibin. Pîrê belengaz Hannibal hat sirgûnkirin û bi mirineke xerab, belkî ji jehrê mir. Di goreke bêkesan de hat definkirin."
  
  Çavên Drake vebûn. "Balş".
  
  "Ew dihêle hûn bifikirin, ne wusa?"
  
  "Ma cihekî me heye?" Mai pirsî.
  
  "Oh erê". Lauren keniya. "Efrîka".
  
  
  BEŞA ÇARAN
  
  
  Alicia çû ber dolabek kêlekê û şûşeyek avê ji minî-firinca li jor derxist. Destpêkirina operasyoneke nû her tim bi stres bû. Hêza wê şer bû; lê belê, vê carê wan bi eşkere planek pêdivî bû. Hayden berê xwe da Lauren li ser laptopê, û Smith hewl dida ku eleqedar xuya bike, bê guman ji ber ku New Yorker rolek cûda digirt. Oh erê, û ji ber ku ew ne di girtîgehê de ye ku serdana terorîstek dîn dike.
  
  Alicia ramana xwe hebû, lê wê zehmet bû ku meriv mantiqa Lauren fam bike. Dîsa jî, ne cihê wê bû ku dadbar bike, ne piştî jiyana ku wê berê kiribû. Lauren Fox bi têra xwe jîr û jêhatî bû ku bibîne ka çi tê.
  
  Bi hêviya. Alicia nîvê şûşê vexwar, paşê berê xwe da Drake. The Yorkshireman niha li kêleka Dahl û Kensi rawesta bû. Li ber wê bû ku bikeve hundir ku li nêzî wê tevgerek çêbû.
  
  "Oh, silav Yogi. Li wir tişt çawa diçin?
  
  "Baş". Dizê rûs ji ber ku ji nişka ve hat eşkere kirin, ketiye depresyonê. "Ma hûn difikirin ku ew niha ji min nefret dikin?"
  
  "WHO? Ew? Ma hûn henek dikin? Kes te dadbar nake, nemaze min. Ew kenîya û li dora xwe nêrî. "An jî Gulan. An jî Drake. Û bi taybetî ne Kenzi. Dibe ku kêzikek xwedan zindanek tijî sirên piçûk ên nebaş e."
  
  "JI DOR".
  
  "Ne tam ne raza weya piçûk a xerab." Crap! "Hey, ez hîn jî hewl didim ku li vir biguherim. Ez bi şabûnê nizanim."
  
  "Ez dibînim".
  
  Wê destê xwe dirêj kir: "Were vir!" - û bi lez û bez ber bi serê xwe de dema ku ew ji dûr ket, hewl da ku serê xwe bigire. Yorgî, lingên wî sivik bûn, ber bi dawiya odê ve çû. Alicia bêwatebûna şopê dît.
  
  "Cara din, kuro."
  
  Drake nêzîkatiya wê temaşe kir. "Tu dizanî, ew ji te ditirse."
  
  "Min nedifikirî ku zarok ji tiştekî ditirse. Ne piştî derbaskirina wextê di wê zindana Rûsyayê de û lêkirina dîwaran. Paşê hûn pê dihesin ku ew jê ditirse." Li serê xwe xist.
  
  Dahl got, "Çek ji hemûyan bihêztir e." "Tenê ji Hannibal bipirsin."
  
  "Ax, Torstî henekan dike. Em hemû li salnameyê bigerin. Lê bi ciddî, "Alicia zêde kir. "Pêwîste zarok biaxive. Ez ne jêhatîtir im."
  
  Kensî bar kir. "Bicî? Ez matmayî mam."
  
  "Di daxuyaniya Webb de behsa we hat kirin? Oh erê, ez wisa difikirim."
  
  Îsraîlî lingê xwe hejand. "Bi şev xewa min zehmet e. Başe ku çi?"
  
  "Ji ber vê yekê," Alicia got. "Netişt."
  
  "Ez texmîn dikim ji ber heman sedemê wekî we."
  
  Bêdengiyek kûr bû. Dahl çavê Drake li ser serê jinan dît û hinekî xwe xwar kir. Drake zû ji dûr ve nihêrî, jinan biçûk nexist, lê nexwest ku ew li binê bîra belengaziyê werin kaş kirin. Dema ku Hayden dest bi axaftinê kir, Alicia mêze kir.
  
  "Baş e," serokê wan got. "Ew ji ya ku Lauren bi eslê xwe difikirî çêtir e. Kî ji bo rêwîtiyek li Hellespont e?
  
  Alicia axîn. "Ji bo vê tîmê lanet bêkêmasî dixuye. Min qeyd bike."
  
  
  * * *
  
  
  Pêşî bi helîkopterê û piştre jî bi keştiya bilez, ekîba SPEAR nêzî Dardaneliyan bû. Roj berê ber bi asoyê ve diçû, ronahiyê ji topek geş veguherî xêzek panoramîk a li paş û xêzek horizontî. Drake dît ku di dema siwarbûna gemar de bi zorê di navbera awayên veguheztinê de diguhezîne, û wext dît ku matmayî bimîne ka pîlotan çawa roj bi ewlehî derbas kirin. Alicia, ku li kêleka wî di helîkopterê de bû, hestên xwe hinekî zelal kir.
  
  "Hey hevalno, hûn difikirin ku ev zilam hewl dide me bikuje?"
  
  Kinimaka, ku bi zexm pêça bû û bi qasî ku dikaribû bigirta, bi diranên xwe yên girtî re got, "Ez pir pê bawer im ku ew difikire ku ew diherikin."
  
  Têkilî bi tevahî xebitîn û vekirî bûn. Dema ku ekîba wan çekên ku ji hêla CIA ve hatine peyda kirin kontrol dikirin, bêdengî hewa tijî kir. Drake gumanbarên asayî dît, ku di nav wan de Glocks, HKS, kêrên şerker û cûrbecûr bombeyan hebûn. Amûrên dîtina şevê jî hatin dayîn. Tenê çend deqe şûnda, Hayden dest bi axaftinê kir li ser peywenddar.
  
  "Ji ber vê yekê, gelî, dem e ku em li aliyekî din, bêtir kesane ya vê mîsyonê bifikirin. Tîmên pêşbaziyê. CIA hîn jî dibêje şeş hene, ji ber vê yekê em spasdar bin ku ew ne pir zêde ye. Hucreya Alexandria bi berdewamî agahdariya ku ji şaneyên CIA yên li çaraliyê cîhanê, ji NSA û ajanên veşartî distîne. Ew her rastiyên têkildar ji min re radigihînin-"
  
  "Heke ew di berjewendiya wan de be," Kensi navber kir.
  
  Hayden kuxiya. "Ez fêm dikim ku we ezmûnên xirab bi saziyên hukûmetê re hebûn, û CIA bi rastî çapemeniyek xirab dibe, lê min ji bo wan kar kir. Û bi kêmanî min karê xwe rast kir. Hemû neteweyek wan heye ku biparêzin. Piştrast bin ez ê rastiyan bidim we."
  
  "Ez meraq dikim ka çi cilê wê hildide," Alicia li ser peywenddar pistî. "Ez bawer im ku ew ne baş e."
  
  Kensî li wê nêrî. "Çi dikare baş be ku kirasê te siwar bibe?"
  
  "Ez nizanim". Alicia bi lez çavên xwe girt. "Devê Johnny Depp?"
  
  Hayden qirika xwe paqij kir û berdewam kir. "Şeş tîmên hêzên taybet. Zehmet e ku meriv bibêje kî sempatîk e û kî bi eşkere dijminahî ye. Texmîn nekin. Divê em her kesî wek dijmin bihesibînin. Yek ji wan welatên ku em dizanin di vê yekê de cih digirin dê vê yekê qebûl nekin. Ez fêm dikim ku dibe ku hûn hin ji van kesan nas bikin, lê stran her wekî xwe dimîne."
  
  Dema ku Hayden sekinî, Drake li ser konteynerê Brîtanî fikirî. SAS gelek alayên xwe hebûn û ew gelek sal dûr bû, lê dîsa jî cîhana leşkerên ultra-elît ne tam mezin bû. Hayden rast bû ku niha li ser pevçûn û rezervên potansiyel biaxive, ne ku li qada şer ji hêla wan ve bête girtin. Dibe ku Dahl bi kontingjena swêdî, û Kenzie bi ya Israelisraîlî re eleqedar bibe. Karê baş, hebûna kevneşopî ya Amerîkî li wir tune bû.
  
  "Ez nikarim xeyal bikim ku Chinaîn dost e," wî got. "Ne Rûsya."
  
  "Bi vê lezê," Mai got, li pencereyê nêrî. "Ew ê di tariyê de bibin şikil."
  
  "Gelo fikra me ji rewşa heyî ya her welatekî heye?" - pirsî Dahl.
  
  "Erê, ez tenê ber bi vê yekê ve diçûm. Bi qasî ku em dikarin bibêjin, swêdî çend saetan dûr in. Fransî hîn jî li malê ne. Mossad herî nêzîk e, pir nêzîk e."
  
  "Bê guman," Dahl got. "Kes bi rastî nizane ku ew diçin ku derê."
  
  Drake hinekî kuxiya. "Hûn hewl didin ku hewldana têkçûyî ya Swêdê rewa bikin?"
  
  "Niha hûn wek ku hûn li Eurovisionê ne. Û kesî behsa Brîtanya nekir. Ew li ku derê ne? Hîn çayê çêdikin?" Dahl qedehek xeyalî rakir, tiliya wî ya piçûk li goşeyekê derket.
  
  Ew xalek rast bû. "Belê, dibe ku Swêd bi paş ve dest pê kir."
  
  "Bi kêmanî wan dest pê kir."
  
  "Gelîman," Hayden navber da. "Ji bîr nekin ku em jî beşek ji vê yekê ne. Û Washington hêvî dike ku em bi ser bikevin."
  
  Drake keniya. Dahl keniya. Dema ku Lauren dest bi axaftinê kir Smith lê nihêrî.
  
  "Têkiliyeke balkêş a van hemûyan jî ev e ku hin ji van welatan bi tundî her destwerdanê protesto dikin. Bê guman, asta qirêjiyê her dem bilind e, lê em dikarin bi hin hêmanên bêrûmet re mijûl bibin."
  
  "Bi nefermî? Komên parçebûyî?" - Kinimaka pirsî.
  
  "Gengaz e."
  
  "Ew tenê me vedigerîne agahdariya bingehîn," Hayden got. "Her kes dijmin e."
  
  Drake meraq kir ku dibe ku Smith li ser gotina wê çi difikire. Vegere li Cusco, Joshua dijminatî bû, lê ji ber ku mirina wî ji hêla hukûmetê ve nehatibû pejirandin û mayîna wan li welêt bi domdarî diguherî û nakok bû, kes nizanibû ku dê çi bibe. Mirina vî mirovî qeza bû, lê ji ber bêhişmendî û xîretkêşiya zêde bû. Belê, ew parazît û qatil bû, lê şert û merc cuda bûn.
  
  Piştî helîkopterê keştî tijî kirin. Cil û bergên reş li xwe kiribûn, rûyên wan camûflekirî, bi awakî xweş di nav avên Hellespont re diçûn, şev di dawiyê de bi tariyê dagirtî. Riya ku wan meşiyan vala bû, çira ji peravê dûr dibiriqîn. Hellespont kanalek girîng bû ku beşek ji sînorê di navbera Ewropa û Asyayê de pêk tê. Tengava teng, Gallipoli li peravên wê yên bakur bû, di heman demê de piraniya sînorên wê yên din bi nifûsa kêm kêm bûn. Gava ku ew di nav avê de diçûn, Hayden û Lauren ragihandina xwe bikar anîn.
  
  "Hannibal tu carî gorek tunebû, ne jî nîşana gorê. Piştî kariyerek berbiçav, ev generalê efsanewî hema hema bi tena serê xwe mir, di temenek pîr de bi jehrê ket. Îcar tu çawa goreke bêkesan dibînî?"
  
  Dema ku Lauren sekinî Drake li jor nêrî. Ma wê ji wan pirsî?
  
  Smith bi wêrekî dest pê kir ku çareseriyek bibîne. "Sonar?"
  
  Dahl bersiv da: "Ev mimkun e, lê divê hûn xwedî ramanek pir baş li ku bigerin."
  
  "Wan belgeyek nezelal, belgeyek tomarkirî dîtin, erê, lê ji dem winda bû," Hayden got. "Qedera Hannibal her tim kesên ku ji lehengê ku dijberiya emperyalîzma Romayê dike hez dikir, aciz kiriye. Yek ji wan jî Serokkomarê Tûnisê bû ku di salên şêstî de çûbû Stenbolê. Di vê serdanê de, tenê tişta ku wî dixwest ew bû ku bikaribûya termê Hannibal bi xwe re bibe Tûnisê. Tiştekî din ne girîng bû. Di dawiyê de tirkan hinekî xwe poşman bûn û ew bi xwe re birin rêwîtiyeke kurt."
  
  "Saliya şêst?" Dahl got. "Ma ne dema ku sûcdarên şer dest bi plansazkirina plana xwe ya piçûk a xirab kirin?"
  
  "Zêdetir dibe". Hayden got. "Piştî ku li Kubayê bi cih bûn û dest bi jiyaneke nû kirin. Paşê emrê wana nû hema bîst sal dom kir."
  
  "Gelek dem ji bo afirîneriyê," Alicia got.
  
  "Û Çar Siwaran ji bo wan hilbijêrin," Mai zêde kir. "Hannibal - Siwarê Şer? Aqil dike. Lê fetih, birçîbûn û mirin kî ne dojeh? Û çima Dardanelên li Afrîkayê yek ji çar rêgezên sereke ne?
  
  "Xala baş," Alicia Gulan dubare kir, û bû sedem ku Drake hewildanên xwe ducar bike. "Pêdivî ye ku hûn wê kapika piçûk a ramanê paşde bavêjin, Foxy."
  
  Lauren keniya. Drake dikaribû bi dengê dengê xwe vebêje. "Ji ber vê yekê tirk, bi taybetî ji ber bêhurmetiya xwe ya li hember Hannibal şerm kirin, serokê Tûnisê birin cihekî li ser Hellespontê. Dibêje 'li ser girê ku avahiyeke xerabûyî heye'. Ev cihê bêhnvedana navdar a Hannibal Barca ye.
  
  Drake li bendê ma, lê bêtir agahdarî nehat. "Û dîsa jî," wî got, "ev sî sal berê bû."
  
  Lauren got: "Ew qas dirêj li wir sekinî," û Tirkan bê guman tiştek wekî cerdevanek namûsê danîn.
  
  Drake bi guman xuya bû. "Bi rastî, ew tenê dikare bibe gorek rûmet."
  
  "Wan serokê Tûnisê birin wir, Matt. Tewra wî fîşekên qûmê yên ku ji hêla parêzvanên wî ve hatine pejirandin jî hildan, dema ku vegeriya malê ji wan re got 'qûma ji gora Hannibal'. Di wê rewşê de, di wê salê de, bi rastî jî Tirk dê Serokê Tûnisê bixapînin?"
  
  Drake serê xwe ber bi keviya tarî ya qeraxê ya nêzik ve hejand. "Em ê bibînin."
  
  
  BEŞA PÊNCEM
  
  
  Drake alîkarî kir ku keştiya bilez a bi reng-rengî ji avê derxe, ew li dorhêlek ji kokên kevnar ve girêbide û motora dergehê siwar bike. Gulan, Alicia û Smith lez kirin ku dergehek saz bikin. Kinimaka çenteyên giran bi alîkariya Dahl rakirin. Drake xwelî di bin pêlavên xwe de hîs kir. Hewa bêhna axê dihat. Pêlan bi tundî ber bi qeraxê milê wî yê çepê ve diherikîn, ji ber keştiyan leza wan dihat dayîn. Dengekî din bêdengî neşikand dema ku rimandaran hesab digirtin.
  
  Hayden navîgatorek GPS-ya portable girtibû. "Baş. Koordînatên min hatine bernamekirin. Ma em amade ne ku biçin?"
  
  "Amade ye," çend dengan di bersivê de nefes kişandin.
  
  Hayden ber bi pêş ve çû, û Drake li pişt wî rûnişt, ji qûma zirav di bin lingên xwe de derbas bû. Wan bi berdewamî dever dişopandin, lê ti çavkaniyên din ên ronahiyê nedihatin dîtin. Dibe ku ew pêşî li vir hatin. Dibe ku tîmên din xwe paşde girtin, hişt ku kesek din hemî hilgirtina giran bike. Belkî niha jî li wan dihatin temaşekirin.
  
  Derfetên bêdawî bûn. Dema ku ew derbas bûn Drake serî li Alicia da û jinika Îngilîz ket rêzê. "Gulan ji aliyekî ve diguhere."
  
  "Çi li ser Smith?" - Min pirsî.
  
  "Ez li virim. Rê zelal e."
  
  Oh erê, lê em diçin hundurê hundur, Drake fikirî, lê tiştek negot. Qûma nerm berê xwe da axa hişk, û paşê ew hilkişiyan embarê. Bi tenê çend metre dirêj û bi lûtkeya şêrîn, wan zû sînorê çolê derbas kirin û xwe li ser erdek zevî dîtin. Hayden rê nîşan da û ew derbazî çolê bêkes bûn. Niha ne hewce ye ku şandeyan bişînin. Wan dikaribû bi kîlometreyan bidîta, lê May û Smith bêtir dûr man, qada dîtina xwe zêde kirin.
  
  Ekrana GPS-ê bê deng dibiriqî, wan her ku diçû nêzî hedefa xwe dikir, û kemera tarî ya şevê bi heybet li ser wan dirêj dibû. Bi ewqas cîh, ezman mezin bû; stêrk bi zor xuya dibin, û heyv xêzek piçûk e. Deh deqe bûn bîst, paşê sî, û ew hîn bi tena serê xwe dimeşiyan. Hayden bi rêya danûstendinê bi tîmê û Alexandria re têkilî danî. Drake bihêle ku jîngeh wî bigire hundurê xwe, di rîtma bêkêmasî ya xwezayê de nefesê bigire. Dengên ajalan, bayê bayê, xirecira erdê - her tişt li wir bû, lê tiştekî neguncaw tune. Wî fêm kir ku tîmên ku ew li dijî wan bûn dikarin bi qasî wan baş bin, lê wî bi jêhatîyên xwe û yên hevalên xwe bawer kir.
  
  "Pêş," Hayden pistî. "GPS nîşan dide ku erd bi qasî çil metre bilind dibe. Dibe ku ev girê ku em lê digerin be. Peyda kirin."
  
  Gir hêdî hêdî ji tariyê derdiket, girekî ji axê ku bi rêkûpêk bilind dibû bi rehên tevlihev û kevirên ku li erdê zuha diherikî dema ku wan rêyek domdar di nav astengan de dikişand. Drake û Alicia demekê rawestiyan û li paş xwe mêze kirin, û bala xwe dan reşiya nerm a ku heya deryaya gemar dirêj dibû. Û ji wê wêdetir, çirûskên benderê, hebûnek bi tevahî cûda.
  
  "Yek roj?" Alicia bi şaşwazî pirsî.
  
  Drake wisa hêvî dikir. "Em ê herin wir," wî got.
  
  "Divê ev hêsan be."
  
  "Û hezkirin. Mîna siwarbûna bisiklêtê. Lê berî ku hûn hevsengiya xwe ji nû ve bi dest bixin, hûn davêjin û birîn, birîn û qulp dikevin."
  
  "Ji ber vê yekê, nîvê rê jixwe derbas bûye." Bi kurtî destê xwe da wî û dûv re ber bi çiyê ve berdewam kir.
  
  Drake bêdeng li pey wê çû. Bi rastî paşerojê ji ber ku Alicia Miles ji çerxa xwe-hilweşandinê xilas bû, dewlemendiyek nû ya îmkanan girtibû. Tiştê ku divê wan bikin ev bû ku komeke din a dîn û megalomanan têk bibin, ku ji bo ku gelê cîhanê cefayê bikişîne ser dojehê.
  
  Û lema jî eskerên wekî wî her tiştî danî ser rêzê. Ji bo Adrian deriyê cîran û Graham li ser rê. Ji bo Chloe, ku têdikoşiya ku her roj du zarokên xwe di wextê xwe de bigihîne dibistanê. Ji bo cotên ku li ser riya supermarketê nalîn û nalîn. Ji bo berjewendiya kesên ku bi dilşewatî di qelebalixiya trafîkê de li ser riya zingilê rûdiniştin û yên ku di dorê de bazdan. Ne ji bo zozanên zozanan ên ku piştî tarîtiyê hilkişiyan nav van an garaja we, bi çi ji destê wan hat, xwe ji xwe derdixist. Ne ji bo zorker, hêzxwaz û piştgiran. Yên ku ji bo rêzgirtin, hezkirin û lênêrînê têkoşîneke mezin didin, bila sax be. Kesên ku ji bo pêşeroja zarokên xwe têdikoşin bila ji ewlehiya wê bawer bin. Yên ku alîkariya kesên din kirine bila bibin alîkar.
  
  Hayden bi qîrîneke nizm bala wî kişand. "Ev dikare bibe cîh. GPS dibêje ku ew e, û ez avahiyek berdayî li pêş dibînim.
  
  Wî xalên rengîn li ser hev dîtin. Wê demê navenda bûyeran bû. Êdî wextê nazikan nemabû. Dibe ku wan di lêgerîna gora Hannibal de fîşekên hewayî jî biteqînin, ger ku ew niha li vir zûtir bidîta. Ji ber ku Drake pê bawer bû ku ger ew karibin wê bibînin, wê hingê hemî tîmên din jî dikarin wê bibînin.
  
  Hayden qadeke teqrîben destnîşan kir. Kinimaka û Dahl çenteyên xwe yên giran daxistin erdê. May û Smith pozîsyonên herî baş ên çavdêriyê girtin. Drake û Alicia ji bo alîkariyê nêzî Hayden bûn. Tenê Yorgi xwe daleqand, dema ku li bendê bû ku jê re bê gotin ku çi bike, nezelaliyê nîşan da.
  
  Kinimaka û Dahl çend ronahiyên mezin çêkirin ku sêyê li ser stendeyên fîber karbonê siwar kirin û hê bêtir dan. Ev ne tenê ampûlên ronî bûn, ew ji bo simulasyona tîrêja rojê bi qasî ku pêkan e hatine çêkirin. Bê guman, tewra kapasîteyên berfireh ên CIA-yê li Misrê jî sînordar bûn, lê Drake difikirî ku amûr pir xirab xuya nake. Kinimaka çirayek ku li ser stendekê hatî danîn bikar anî da ku deverek mezin ronî bike, û dûv re Hayden û Dahl çûn erdê lêkolîn bikin.
  
  "Niha bala xwe bidin," Hayden ji wan re got. "Fermana Dadweriya Dawîn îdîa dike ku çek piştî mirina Hannibal li vir hatine veşartin. Ev goreke bêkes e, ne kevirê serî ye. Ji ber vê yekê em li erdek tevlihev digerin, ne li hestî, blokan an stûnan. Em li tiştên ku vê dawiyê hatine veşartin, ne bermahiyên kevnar digerin. Divê ew pir dijwar nebe - "
  
  "Wê nebêjin!" Dahl bar kir. "Hûn ê her tiştî biqelînin, lanet."
  
  "Ez tenê dibêjim ku em ne hewce ne ku li Hannibal bigerin. Tenê çek."
  
  "Xaleke baş." Kinimaka ronahiya li dora perimeter hinekî eyar kir.
  
  Hayden sê cihên li ser erdê nîşankirin. Hemî dixuya ku ew bi rengek hatine guhertin, û di van demên dawî de tune. Yorgî, kepçe di dest de bi baldarî nêzîk bû. Drake û Alicia bi wî re bûn, li pey Kinimaka.
  
  "Tenê bikole," Hayden got. "Lez be".
  
  "Heke xefikek bombeyî hebe çi?" Alicia pirsî.
  
  Drake li avahiya wêranbûyî nêrî. Dîwar bi xemgînî daliqandî, daketîbûn, mîna ku giraniya dinyayê hilgirin. Aliyek mîna ku ji hêla kelekek mezin ve hatibû perçe kirin, blokên niha ji her du aliyan ve mîna diranên gemarî derketine. Demek berê banê wê hilweşiyabû, ne derî û ne jî pencere hebûn. "Belê, wusa dixuye ku em ê nikaribin li wir stargehê bibînin."
  
  "Sipas ji were".
  
  "Xem neke evîndar. Serê xwe bilind bike."
  
  Drake guh neda şewqa hêrs û dest bi xebatê kir. "Ji ber vê yekê girîngiya Çar Siwaran çi ye?" wî Hayden li ser ragihandinê pirsî.
  
  "Texmîna herî baş a saziya ramanê? Ew li gorî kesayetiyên dîrokî yên ku em lê digerin û çekên ku em hêvî dikin ku bibînin re têkildar in. Ji ber vê yekê, Hannibal, ji bo ku ji Romayiyan nefret bike rabû, li Romayê şerek hema hema bêdawî dest pê kir, rast? Li vir em ê çekên şer bibînin."
  
  "Dibe ku ew jî siwar in," Kinimaka navber kir. "Ez dibêjim, Hannibal bû."
  
  "Erê, hinekî pir nezelal, Mano."
  
  "Ji ber vê yekê tiştek bi Mizgîniyê re tune?" Drake girek din a erdê koland. "Ji ber ku em ji van kodên ehmeqî ne hewce ne."
  
  "Belê, ew di Peyxama Yûhenna de xuya bûn û -"
  
  "Wey!" Alicia ji nişka ve qîriya. "Ez difikirim ku min tiştek xist!"
  
  "Û bala xwe," dengê May li ser ragihandinê pistepist. "Ronên nû li ser avê derketine, ew zû nêzîk dibin."
  
  
  BEŞA ŞEŞEM
  
  
  Drake kepçe avêt erdê û çû ku li Alicia binêre. Yorgi jixwe li wir bû, alîkariya wê dikir di kolandinê de. Kînîmaka jî bi lez pêş ket.
  
  "Çend wextê me heye?" Hayden bi lez pirsî.
  
  "Li gorî leza wan dadbar kirin, sîh hûrdeman bilind dibe," Smith bersivand.
  
  Dahl bi baldarî nihêrî. "Hin nîşanek heye?"
  
  "Dibe ku Mossad," Kensi bersiv da. "Ew yên herî nêzîk bûn."
  
  Drake sond xwar. "Tenê cara ku min dixwest ku swêdiyên lanetkirî werin pêşî."
  
  Alicia heta çokê di qulikê de rawesta, keviya şofê xwe di nav axa nerm de dikoland, hewl dida ku tiştê azad bike. Ew têdikoşiya, bi kêfxweşî li keviyên ne diyar dikişand. Kinimaka ji jor ve erdê paqij dikir dema ku Yorgi bi Alicia re di nav birîna ku her dem di nav axê de belav dibû, tevlî bû.
  
  "Eve çîye?" - Min pirsî. Drake pirsî.
  
  Hayden bi destên xwe li ser çokên xwe xwar kir. "Ez hîn nikarim bi guman bibêjim."
  
  "Xwe bidin hev, Alicia." Drake keniya.
  
  Birînek û tiliyek bilindkirî tenê bersiva wî bû. Tişta ku behsa wê tê kirin ji her alî ve di nav axê de bû û ji her alî ve di nav axê de bû, lê şeklê wê hebû. Dirêj, ku bi qasî du metre bi yek metre dipîve, xwedan şeklek qutiyek diyar bû û bi hêsanî diçû, nîşan dide ku ew qet ne giran e. Pirsgirêk ev bû ku ew ji hêla erd û kokên hişk ve hatî dorpêç kirin û tevlihev kirin. Drake ji sindoqê ber bi deryayê ve nihêrî, li ronahiyê temaşe kir ku her ku diçe nêziktir dibin û meraq dike ka çawa dojehek wusa piçûk û sivik dikare çekek leşkerî ya wêranker bigire.
  
  "Pazdeh deqîqe," Smith ragihand. "Ti nîşaneyên din ên nêzîkbûnê tune."
  
  Alicia bi erdê re têdikoşiya, nifiran dikir û di destpêkê de negihîşt cihekî, lê di dawiyê de wê ew tişt ji xwe re kir û destûr da Yorgi ku ew derxe. Wê demê jî, rezên zêde û rehên tevlihev û bi dilşadî bi wî ve zeliqandî bûn, komek hişk û zivirî ku nedixwest berde. Îcar ew heta nîvê xwe di nav heriyê de bûn, kincên xwe dihejandin û xwe spartibûn şopan. Drake xwe ji rêzika eşkere "Men li ser kar" dûr xist û xwe da ser ku alîkariya hilgirtinê bike. Dahl jî xwe xwar kir, û bi hev re wan karî piştgiriyek li kêleka tiştê peyda bikin û jê derxin. Kokên xwe protesto kirin, şikandin û venekirin. Hinekan ji bo jiyana ezîz girtin. Drake pêxist û hîs kir ku ew di qulikê de û li ser peravê diherike. Çemên axa koçkirî ji jor ve diherikî. Dû re ew û Dahl bi hev re rabûn û li Alicia û Yorgi nêrî. Herduyan jî rûyên xwe sor bûbûn û bi giranî bêhna xwe digirtin.
  
  "Çi?" - Min pirsî. Drake pirsî. "Hûn herdu plan dikin ku çayek vexwin? Dev ji vir berdin."
  
  Alicia û Yorgi du caran binê qulikê kontrol kirin, li qutiyên bêtir an jî dibe ku hestiyên kevn digerin. Tiştek nehat dîtin. Demek şûnda, ciwanê rûs bi bez li kêleka çalê, piştgiriyek li cihê ku xuya bû tune bû, dît, da ku ew bikaribe xwe biavêje xwarê û bi ser keviya qulikê re. Alicia bi xemgînî li tiştên ku diqewime temaşe kir, û dûv re hinekî bi aciz xwe avêt aliyekî. Drake destê wê girt û ew kişand.
  
  Wî ken kir. "Te kepçeya xwe ji bîr kir."
  
  "Ma hûn dixwazin biçin wê bigirin? Pêşî ez serî pêşkêş dikim."
  
  "Rawestin, ragirtin."
  
  Hayden berdewam kir ku li qulikê binêre. "Min fikir kir ku ew ê demek baş be ku meriv demek bi pîrek belengaz Hannibal Barca re derbas bike. Em naxwazin bêhurmetiya hevalê xwe yê leşker bikin."
  
  Drake bi razîbûnê serê xwe hejand. "Çîrok".
  
  "Heke ew jî li wir be."
  
  Hayden got, "Naziyan lêkolînên xwe kirin." "Û, ez bi hêrs qebûl dikim, wan ew baş kir. Hannibal bi tenê ji ber ku di karê xwe de baş bû, navûdengek mayînde bi dest xist. Rêwîtiya wî li seranserê Alperan yek ji destkeftiyên leşkerî yên herî berbiçav ên şerên destpêkê dimîne. Wî stratejiyên leşkerî destnîşan kir ku îro jî têne pesinandin."
  
  Piştî bîskekê li jor nêrî. Dahl bi wan re bû. Kinimaka tişt jê dûr xist da ku qutiyek zexm a ji dara tarî hatî çêkirin eşkere bike. Li jorê kirasekî piçûk hebû, û Hawaî hewl da ku wê nîşan bide.
  
  Hayden ber bi min ve çû. "Navê pêger. Logoya wan a malê çêkirî. Fermana Dadweriya Dawî."
  
  Drake ew lêkolîn kir, sembolê ezber kir. Ew dişibiya çemberek navendî ya piçûk a ku çar brayên zivirî li dora wê li ser xalên cihê yên li ser kumpasê hatine danîn. Dor sembola bêdawîtiyê bû.
  
  Hayden got, "Skît çek in." "Dinyaya xweya hundurîn diparêzin?" Şênê xwe hejand. "Ger hewce bike em ê paşê bi vê yekê re mijûl bibin. Werin."
  
  Ronahî êdî li deryayê nebûn, ku tê wê maneyê ku Mossad, ger kê herî nêzîk bûya, gihîştibû erdek zexm û bi lez û bez kêmtir ji panzdeh deqîqeyan dûr bû. Drake careke din meraq kir ku dê pevçûn çawa biqede. SPEAR hate ferman kirin ku her çar çekan bi her awayî ewle bike, lê kêm caran ferman li qada şer bi rengek bêkêmasî dihatin kirin. Wî derbirrînên demarî yên li ser rûyên kesên din dît û dizanibû ku ew jî bi heman rengî hîs dikin, tewra Hayden, ku herî zêde nêzî avahiya fermandariyê bû.
  
  Amadekariya derketinê dikirin.
  
  "Hewl bidin ku ji pevçûnê dûr bisekinin," Hayden got. "Wekî dîyare".
  
  "Heke em nikaribin çi?" - pirsî Dahl.
  
  "Belê, heke ew Mossad be, dibe ku em biaxivin."
  
  "Ez guman dikim ku ew ê êlekên nasnameyê hebin," Alicia mat kir. "Ev ne pêşandanek polîs e."
  
  Hayden bi lez û bez peykerê xwe veguherand pozîsyona off. "Ger gule li me bê kirin, em şer dikin," wê got. "Em dikarin çi bikin din?"
  
  Drake ev wekî lihevhatina çêtirîn dît. Di cîhanek îdeal de, ew ê ji ber leşkerên ku nêzîk dibûn derbas bibûna û bê zerar û nedîtî vegerîyana veguhestina xwe. Bê guman, SPEAR dê di cîhanek îdeal de nebe. Dema ku tîmê xwe amade kir ku derkeve, wî dîsa çekên xwe kontrol kir.
  
  "Riya dirêj bigirin," Hayden pêşniyar kir. "Ew ê nebin".
  
  Hemû tedbîr. Hemî hîleyên ku ji pevçûnan dûr bikevin.
  
  Dengê Lauren di guhê wî de bû stirî. "Me tenê nûçe girt, gelî. Swêdî jî nêzîk dibin."
  
  
  BEŞA HEFTAN
  
  
  Drake rê da, pêşî li dora avahiya wêranbûyî meşiya û dûv re jî ber bi çolê ve çû. Tarî hê jî erd pêçabû, lê sibeh hema li dora quncikê bû. Drake riya xwe di çerxek nehevseng de diyar kir heya ku xwe berevajî deryayê dît.
  
  Hişyariya hestan, serî hildan, tîm li pey me tê.
  
  Dahl xwe li qutiyê girt, bi baldarî qapax di bin çengê xwe de girt. Kenzî ber bi kêleka wî ve bezî, alîkariya wî kir ku riya xwe bibîne. Tîmê kincên dîtina şevê li xwe kiribûn, ji bilî Smith, ku tercîh dikir ku bi tevahî ji derdora xwe haydar be. Tevliheviyeke baş bû. Li kêleka hev û bi yek pelî bezîn heta ku gihîştin binê çiyê û deşteke davî ya ku lê sitargeh lê tunebû. Drake li lûleya xwe asê ma, wan ber bi riya giştî ya keştiyan ve bir. Gotinek jî nehat gotin - her kesî hestên xwe bikar anî da ku derdora xwe kontrol bike.
  
  Wan dizanibû ku dijminên wan çiqas kujer in. Vê carê çeteyên nîv-berjewendî tune. Îro û yên din û yên din, bi leşkerên ku ji wan ne kêmtir bûn re rû bi rû man.
  
  Hema hema.
  
  Drake hêdî hêdî bû, hîs kir ku ew piçek pir zû dimeşin. Erd ne li xêra wan bû. Ronahiya zer ber bi asoya rojhilat ve diherikî. Di demeke nêzîk de dê tu cover hene. Smith li milê wî yê rastê û Mai li milê wî yê çepê rawesta. Tîm kêm ma. Girê ku li jor avahiyeke wêranî hebû, ji pişta wan xuya bû. Rêzek ji deştên ku bi çend daran veqetandî li pêş xuya bûn, û Drake hinekî rehet hîs kir. Ew rêyek dûr û dirêj li bakurê rojhilatê cihê ku ew hewce bû bûn, lê encama dawiyê hêjayî wê bû.
  
  Baştirîn senaryoya doza? Şer tune.
  
  Ew bi pêş ve çû, li xetereyê nihêrî û zimanê laşê xwe bêalî hişt. Têkilî aram ma. Gava ku ew nêzîkî stargehê bûn, ew hêdî hêdî bûn, eger kesek berê li wir bû, li bendê bû. Wekî komando, ew dikarin li benda hişyariyê bin, lê di vê mîsyonê de tiştek nayê girtin.
  
  Drake deverek mezin dît ku bi çend dar û çîçekên hûrkirî ve tê sînorkirin û rawestiya, ji yên din îşaret kir ku bisekinin. Di vekolîna dîmenê de tiştek derneket. Serê gir bi qasî ku wî didît çol bû. Li milê wan ê çepê, qapaxa zirav digihîşt deşteke davî û paşê jî ber bi peravên deryayê ve diçû. Wî texmîn kir ku qeyikên wan dibe ku panzdeh deqe dûr bimeşin. Wî bi bêdengî li ser girêdanê veguherand.
  
  "Lauren, ji swêdiyan xeberek heye?"
  
  "Na. Lê divê ew nêzîk bin."
  
  "Tîmên din?"
  
  "Rûsya li hewa ye." Ew şerm xuya bû. "Ez nikarim pozîsyonek bidim we."
  
  Smith got, "Ev dever dê bibe herêmek germ." "Divê em tevbigerin."
  
  Drake razî bû. "Werin em derkevin derve."
  
  Rabû ser xwe û qîrînek mîna her guleyê şoq dike bihîst.
  
  "Li wir bisekine! Ji me re qutiyek lazim e. Nelive."
  
  Drake dudilî nebû, lê bi lez daket jêr, hem ji bo hişyariyê spasdar bû û hem jî şok bû ku wan bêriya dijmin kiriye. Dahl li wî mêze kir û Alicia şaş ma. Tewra Mai jî surprîz nîşan da.
  
  Kensî zimanê xwe kilîk kir. "Divê ew Mossad be."
  
  "Ma we ew bi çek girtin?" Hayden pirsî.
  
  "Erê," got Drake. "Axaftvan rasterast li pêş e û belkî li her du aliyan jî arîkar hene. Tam cihê ku em dixwazin lê bin."
  
  "Em nikarin pêşde biçin," Mai got. "Em vedigerin. Di wî warî de." Wê ber bi rojhilat ve îşaret kir. "Stargeh û rê, çend mezra hene. Bajar ne pir dûr e. Em dikarin tehliyeyê ragihînin."
  
  Drake li Hayden nêrî. Xuya bû ku serokê wan bijartina di navbera çûna bakur li ber peravê, rojhilat ber bi şaristaniyê, an rûbirûbûna şer de giran dike.
  
  Dahl got, "Tiştek baş dê çê nebe eger em li vir bimînin." "Raberkirina yek dijminê elît dê dijwariyek be, lê em dizanin ku bêtir di rê de ne."
  
  Drake jixwe dizanibû ku May rast bû. Bakur ji bo rizgariyê ti rê neda. Ew ê li ser Hellespont bê serûber bimeşin û xwe bispêrin bextewariya paqij ku ew dikarin li ser cûreyek veguheztinê biterikînin. Rêwîtiya rojhilatê derfetek garantîkirî ye.
  
  Wekî din, tîmên din dê bi zor ji bajarekî werin.
  
  Hayden gazî wê kir û dûv re berê xwe da rojhilat, erd û şansên revînek bilez nirxand. Di vê gavê de deng dîsa hat.
  
  "Li wir bimîne!"
  
  "Hin," Alicia gazî kir. "Ev mirov psîkolojîk e."
  
  "Ez tenê çavê min baş heye," Smith got, behsa teknolojiya dîtbarî kir. "Li pişt tiştek hişk veşêre. Em ê agir vemirînin."
  
  Tîm bi rê ket, ber bi rojhilat ve çû. Îsraîlî gulebaran kirin, gule li ser serê rimandaran li qurmên daran û di navbera çiqilan de ketin. Pelên baran barandin. Drake zû hilkişiya, dizanibû ku gule bi qestî bilind hatine armanc kirin, û meraq kir ku ew li vir ketine çi şerê nû yê dojehê.
  
  Alicia got, "Ew mîna perwerdehiya artêşê ya qehweyî ye."
  
  "Ez bi rastî hêvî dikim ku ew guleyên lastîkî bikar bînin," Dahl bersiv da.
  
  Ew hilkişiyan û îspat kirin, ber bi rojhilat ve çûn, xwe gihandin darên bihêztir û çavan girtin. Drake dîsa agir berda, bi qestî bilind. Wî tu nîşanek ji tevgerê nedît.
  
  "Bastên xapînok."
  
  "Tîmek piçûk," Kenzie got. "Bi baldarî. makîneyên otomatîk. Ew ê li benda biryarê bin."
  
  Drake dilxwaz bû ku bi tevahî sûd werbigire. Tîm bi baldarî riya xwe ber bi rojhilat ve kir, rasterast berbi berbanga zer a ku hîn jî asoya dûr xeter dixwar. Dema ku gihîşt paqijiya paşîn, Drake bihîst û bi pratîkî bilbila guleyekê hîs kir.
  
  "Cap". Ew ji bo veşartinê kevok kir. "Ew yek nêzîk bû."
  
  Di nav sitargehan de bêtir gulebarankirin, bêtir rijandin. Hayden kûr li çavên Drake nêrî. "Rêyên wan hatine guhertin."
  
  Drake nefesek kûr kişand, bi zor jê bawer nedikir. Îsraîlî bi tundî gulebaran kirin û bê guman bi hişyarî lê bi lezek bi avantaj pêşde çûn. Guleyek din ji darê ku li pişt serê Yorga ye perçeyek qalik qetand, û bû sedem ku rûs bi tundî birije.
  
  "Ne baş e," Kensi bi hêrs xira kir. "Qet ne baş e".
  
  Çavên Drake mîna çirûskekê bûn. "Hayden, bi Lauren re têkilî daynin. Wê ji Qrow re piştrast bike ku em agir vedigerin!
  
  "Divê em agir berdin," Kensi qêriya. "Gelo we berê qet kontrol nekiriye."
  
  "Na! Ew leşkerên kirêt in, leşkerên elît ên ku têne perwerde kirin û fermanan dişopînin. Ew hevalbendên kezeb, hevalên potansiyel in. Binêre, Hayden. Vê nuha kontrol bikin! "
  
  Guleyên nû li binxetê qul kirin. Dijmin nedîtî ma, nebihîst; SPIR bi tenê ji ezmûna xwe pêşdeçûna wan dizanî. Drake temaşe kir ku Hayden bişkoja kombûnê bikirt û bi Lauren re axivî, dûv re ji bo bersivek bilez dua kir.
  
  Leşkerên Mossad nêzîktir bûn.
  
  "Rewşa me piştrast bikin." Tewra dengê Dahl jî teng bû. "Lauren! Ma hûn biryarek didin? Ma em ê şer bikin? "
  
  
  * * *
  
  
  Tîma SPEAR, ku berê xwe ji qeyikên xwe dûr xistin, neçar man ku ber bi rojhilat ve biçin. Di bin agir de zehmetiyek dijwar derbas kirin. Nexwestin ku bi hevalbendên naskirî re şer bikin, wan xwe heta stûyê xwe di xetereyê de dît.
  
  Bi gemarî, xişandin û xwînmij, wan her hîleyek di cebilxaneya xwe de, her hîle bikar anîn da ku zêdetir mesafeyekê di navbera xwe û Mossad de deynin. Vegera Lauren tenê çend hûrdem girt, lê wan deqeyan ji CD-ya Justin Bieber dirêjtir dom kir.
  
  "Qrow bêbext e. Dibêje te emir standiye. Çekên xwe bi her awayî biparêzin. Her çar jî."
  
  "Û ew hemî?" Drake pirsî. "Te ji wê re got ku em bi kê re mijûl bûn?"
  
  "Bicî. Ew hêrs xuya bû. Ez difikirim ku me ew aciz kir."
  
  Drake serê xwe hejand. Ma wateya xwe nake. Divê em bi hev re li ser vê yekê bixebitin.
  
  Dahl nêrîna xwe anî ziman. "Em li Perûyê li dijî fermanên wê derketin. Dibe ku ev berdêl be."
  
  Drake jê bawer nekir. "Na. Ew ê piçûk be. Ew ne siyasetmedarek wisa ye. Em li dijî hevpeymanan in. Crap. "
  
  "Emrê me hene," Hayden got. "Werin em îro bijîn û sibê şer bikin."
  
  Drake dizanibû ku ew rast bû, lê wî nikarîbû bifikire ku dibe ku Îsraîlî heman tişt got. Bi vî awayî gazindên sedsalan dest pê kirin. Naha, wekî tîmek, wan riya xwe ber bi rojhilat ve xebitîn, di nav mertalê daristana xwe de man, û cerdevanek paşîn organîze kirin, ne pir êrîşkar, lê têra ku Israelsraîlî hêdî bike. Smith, Kinimaka û Mai di xwenîşandana ku ew nuha wateya karsaziyê ye, di her gavê de dijberên xwe zexm dikin, berbiçav bûn.
  
  Gava ku Drake di nav daran re difiriya, ew ji paş wan dihat. Helîkopter li ser serê xwe hejand, paşê xwe xwar kir û li hin paqijkirina nexuya ket. Hayden ne hewce bû ku peyvek bêje.
  
  "Swêdiyan? Rûsan? Xwedêyo, ev tenê xapandin e, hevalno!"
  
  Drake yekser dengê guleyan ji wî alî ve bihîst. Yê ku nû ji helîkopterê derketiye, ne ji aliyê Mossad ve hatiye gulebarankirin.
  
  Ev tê wê wateyê ku niha çar tîmên hêzên taybet di şer de bûn.
  
  Li pêş daristan bi dawî bû, li dervayî zevîyek fireh ku bi dîwarên kevirî ve girêdayî ye, malek çandiniyê ya kevn eşkere kir.
  
  "Hinek dem bigire," wî qîr kir. "Bi tundî û bi lez tevbigerin. Em dikarin li wir ji nû ve kom bibin."
  
  Ekîb wek ku zozanên dojehê li ser lingên xwe germ bûne beziyan.
  
  
  * * *
  
  
  Bi lez û bezek têr lê kontrolkirî tevdigeriya, tîmê bêhemdî ji serpêhatiyê derket û ber bi zeviyê cotkar ve bazda. Dîwar û vebûnên pencereyan hema hema bi qasî xaniyê li ser çiyê qelişî bûn, ku nebûna hebûna mirovan nîşan dide. Sê komên hêzên taybet li pişt wan bûn, lê çiqas nêzî wan bûn?
  
  Drake nizanibû. Wî bi giranî li ser erda xerabûyî meşiya, dîtina xwe ya şevê derxist û ezmanê geş bikar anî da ku riya xwe nîşan bide. Nîvê tîm li pêş, nîvî li paş xwe nêrî. Mai pistî kir ku wê dît ku tîmê Mossad gihîşte qiraxa daristanê, lê dûv re Drake gihîşt yekem dîwarê nizm û Mai û Smith rêjeyek piçûk a agir vemirandin.
  
  Bi hev re xwe li pişt dîwarekî kevirî de girtin.
  
  Xanî hîn bîst gav li pêş bû. Drake dizanibû ku ew ê ji wan re ne tiştek be ku destûr bidin Israelsraîlî û yên din ku bi cih bibin û xetên dîtinê yên îdeal ava bikin. Wekî din, tîmên din dê naha ji hev hişyar bin. Ew bi peywenddar re axivî.
  
  "Hûn çêtir e kurên xwe rakin kurmên xwe."
  
  Alicia zivirî û li wî mêze kir. "Gelo ew devoka weya herî baş a Amerîkî ye?"
  
  Drake bi fikar xuya bû. "Şewt. Di dawiyê de ez zivirîm." Paşê wî Dahl dît. "Lê hey, dibe ku xirabtir be, ez texmîn dikim."
  
  Weke yekî ew qapax şikandin. May û Smith dîsa agir girtin û di bersivê de tenê du guleyan wergirtin. Dengên din nehatin bihîstin. Drake dîwarek hişk dît û sekinî. Hayden tavilê May, Smith, û Kinimaka peywirdar kir ku dora dorpêçê biparêzin, û dûv re lez kir ku beşdarî yên din bibe.
  
  "Em ji bo çend deqeyan baş in. Çi me heye?"
  
  Dema ku dengê Lauren guhên wan dagirt Dahl jixwe nexşeyê vedikir.
  
  "Plana B hîn jî gengaz e. Serê hundur. Ger hûn bilez bin, hûn ê ne hewceyê veguhastinê nebin."
  
  "Plana ken B." Drake serê xwe hejand. "Her tim plana B."
  
  Dewriyeya derdor ragihand ku her tişt zelal e.
  
  Hayden qutiya ku Dahl hilgirtibû nîşan da. "Divê em li vir berpirsyariyê bigirin ser xwe. Ger hûn wiya winda bikin, em nizanin ka hundurê çi ye. Û eger hûn vê yekê ji dijmin re winda bikin..." Ne hewce bû ku berdewam bike. Swêdî sindoq danî erdê û li kêleka wê çok danî.
  
  Hayden destê xwe da sembola ku li ser qapaxê hatiye xêzkirin. Berikên spinning hişyariyek xirab dişînin. Dahl bi baldarî qapax vekir.
  
  Drake bêhna xwe girt. Tişt nebû. Ew her gav xeternak bû, lê wan nikarîbû tu kilît an mekanîzmayên veşartî bibînin. Niha Dahl qapax bi tevahî rakir û li valahiya hundur mêze kir.
  
  Kensi keniya. "Ev çi ye? Çekên şer? Bi Hannibal ve girêdayî ye û bi fermanê ve hatî veşartin? Tiştê ku ez dibînim kulmek kaxez e."
  
  Dahl dîsa li ser çîpên xwe rûnişt. "Şer jî bi gotinan tê kirin."
  
  Hayden bi baldarî çend pelên kaxez derxist û nivîsê pîvaz kir. "Ez nizanim," wê qebûl kir. "Wek dosyayek lêkolînê xuya dike û ... tomarek ..." Ew sekinî. "Test? Bazarî?" Wê çend rûpelên din jî gerandin. "Taybetmendiyên Meclîsê."
  
  Drake mêze kir. "Niha ew xirab xuya dike. Ew jê re Project Babylon, Lauren dibêjin. Ka em bibînin ka hûn dikarin li ser vê yekê çi bikolin."
  
  "Fêm kir," New Yorker got. "Tiştek dî nîne?"
  
  Dahl dest pê kir: "Ez nû dest bi fêmkirina van taybetmendiyan dikim." "Ew mezin e -"
  
  "Jêr!" Smith qêriya. "Nêzîk dibin."
  
  Tîm hêdî hêdî û xwe amade kir. Li pişt dîwarên keviran, volleyek mîtralyozek tûj û kerr dibariya. Smith ji rastê agir vegerand, ji nişkek di dîwar de armanc kir. Hayden serê xwe hejand.
  
  "Em ê dawî li vê bînin. Ji vir derkeve."
  
  "Kesê xwe hilde?" Drake pirsî.
  
  "Kesê xwe bigire."
  
  "Plana B," Alicia got.
  
  Ewana sax man, ew dîwar bi dîwar ber bi paşiya zeviyê ve diçûn. Erdê bi xirbeyan tije bû, û perçeyên mêş û daran li cihê ku ban lê ketibû îşaret kiribûn. Mai, Smith û Kinimaka piştê vegirtin. Drake gava ku ew gihîştin ber pencereyên paşîn sekinî û li rêça li pêş me nêrî.
  
  "Ew tenê dikare dijwartir bibe," wî got.
  
  Tava hilatî bi reng rengan di ser asoyê re diherikî.
  
  
  BEŞA HEŞTAN
  
  
  Pêşbazî berdewam kir, lê niha şans kêm bûn. Gava ku Drake û Alicia, yên ku rê li ber xwe didan, ji xwe re hiştin û berê xwe dan hundur, xaniyek çandiniyê di navbera wan û şopdarên xwe de hiştin, tîmê Mossad di dawiyê de ji daristanê derket. Bi cil û bergên reş û bi maske li ser rûyên xwe, nizm û bi îhtîyat nêzî hev bûn, çekên xwe rakirin û gulebaran kirin. Mai û Smith bi lez û bez xwe li pişt xanîyê çandiniyê girtin. Hayden bazda pêş.
  
  "Barkirin!"
  
  Drake bi însiyata ku raweste û şer bike şer kir; Dahl li milê wî yê çepê jî eşkere bi vê yekê re têdikoşiya. Wan bi gelemperî şer kirin û dijberên xwe bixapandin - carinan ew bi hêz û hejmarên hov dihat. Lê gelek caran ev hemû bi ehmeqîtiya dijberên wan dihat. Piraniya çeteyên ku mûçe digirtin hêdî û bêzar bûn, xwe dispêrin mezinbûn, hovîtî û bê exlaqiya xwe ku kar bi cih bînin.
  
  Ne îro.
  
  Drake bi hewcedariya parastina xelatê haydar bû. Dahl sindoq hilgirt û bi qasî ku ji destê wî hat bi ewle hilanî. Yorgi niha bi pêş ve diçû, erdê diceriband û hewl dida ku rêyên ku herî zêde pê ve girêdayî ye bibîne. Ew ji zeviyek çiyayî derbas bûn û paşê di nav daristanek piçûk û piçûk a daran de daketin. Îsraîlî ji bo demekê agir rawestand, belkî fermanên din hîs kirin û nexwestin helwesta xwe eşkere bikin.
  
  Niha taktîkên curbecur hatin nîşandan.
  
  Lê ji bo Drake, Alicia ew çêtirîn kurt kir. "Ji bo xatirê Xwedê, Yogi. Serê xwe yê rûsî deyne û bireve!"
  
  Lauren pêşveçûna wan li ser GPS-ê şopand û ragihand ku xala civînê ya Plan B li ser asoya din bû.
  
  Drake hinekî hêsantir naliya. Çol bi dawî bû, û Yorgî yê yekem bû ku hilkişiya ser girê piçûk, Kinimaka li pey wî ket. Pantolojê Hawaî li cihê ku ew ketibû - sê caran di nav heriyê de bû. Alicia li Mayê nihêrî, yê ku di navbera pelikên erdê de diçû.
  
  "Sprite lanet. Dişibe berxê biharê ku li çolê diqelişe."
  
  "Her tiştê ku ew dike, ew baş dike," Drake razî bû.
  
  Alicia li ser sifrê baz da, lê karî li ser lingan bimîne. "Em hemî wê baş dikin."
  
  "Erê, lê hin ji me bêtir mîna dînan in."
  
  Alicia çeka xwe rakir. "Ez hêvî dikim ku hûn ne wateya min, Drakes." Di dengê wê de nota hişyariyê hebû.
  
  "Oh, bê guman na, canê min. Diyar e mebesta min swêdî bû."
  
  "Biha?"
  
  Fîşek ji paş ve deng veda, gotina Dahl berî ku dest pê bike bi dawî bû. Ezmûnê ji Drake re got ku fîşek ji bo wan ne hatine armanc kirin û ji du notên cûda pêk tên. Mossad an bi Rûsan re an jî bi Swêdiyan re hevkarî kir.
  
  Swêdî, belkî difikirîn, bi serê xwe ber bi Mossadê reviyan.
  
  Wî nikarîbû bi ken.
  
  Dahl li dora xwe mêze kir, mîna ku hêrs bibûya. Drake awirek bêguneh kir. Hilkişiyan çiyayekî biçûk û xwe davêjin aliyê din.
  
  Lauren got, "Guhestine tê."
  
  "Welî evê!" Hayden îşaret da ezmên, dûr, dûr, cihê ku lekeyek reş lê diçû. Drake qad mêze kir û Yorgi daxist xwarê dema ku gule li serê çiyê diqeliqî. Kesek ji nişka ve bêtir bi wan re eleqedar bû.
  
  Kinimaka got: - Di nava geliyê de. "Heke em karibin xwe bigihînin wan daran..."
  
  Tîm ji bo sprinta dawîn amade dikir. Drake dîsa li çîçeka nêzîk nêrî. Bîstekê fikirî ku dibe ku sîwanek bibîne, lê paşê wî rastî dît.
  
  "Gel, ev helîkopterek din e."
  
  Kinimaka ji nêz ve temaşe kir. "Şit".
  
  "Û li wir". Mai ber bi çepê ve, bilind ber bi bankek ewran ve îşaret kir. "Sêyem".
  
  "Lauren," Hayden bi lez got. "Lauren, bi me re bipeyive!"
  
  "Tenê pejirandinê digirin." Dengê aram vegeriya. "Hûn li hewayê Çînî û Îngîlîz hene. Rûsya, Swêd û Îsraîliyên li ser rûyê erdê. Guhdarî bike, ez ê niha te bi sohbetê ve girêbidim da ku hûn cara yekem agahdarî bistînin. Hin ji wan xapînok e, lê hemî ew dikare bi nirx be."
  
  "Gelê Fransî?" Kinimaka ji ber hin sedeman bû ramanger.
  
  "Tiştek," Lauren bersivand.
  
  "Karê baş, ew hemî ne wek Bo ne," Alicia bi tîrêj û melankolî got. "Mebesta min Fransiyan e. Mêrik xayin bû, lê di karê xwe de pir baş bû."
  
  Dahl rûyek çêkir. "Heke ew mîna Bo bin," wî bi bêdengî got. "Dibe ku ew jixwe li vir bin."
  
  Alicia li ser peyvan çavên xwe çikand, li ser girên axê yên nêzîk lêkolîn kir. Tiştek nelivî.
  
  "Em dorpêçkirî ne," Hayden got.
  
  "Tîmên hêzên taybet li her alî," Drake razî bû. "Mişk di xefikê de."
  
  "Ji xwe re biaxive." Mai zû her tişt nirxand. "Du deqeyan bigirin. Di hundurê vê qutîkê de bi qasî ku hûn dikarin çêtirîn bînin bîra xwe." Wê destên xwe bilind kirin. "Wê bike".
  
  Drake gistiya wê girt. Sindoq ne qîmetê canê wan bû. Ger tişt bi rastî tengezar bibin û tîmek dostane jê derbas bibe, ne boksê dibe ku tenê jiyana wan xilas bike. Dahl qapax vekir û tîmê rasterast ber bi helîkopterên ku nêzîk bûn ve bi rê ketin.
  
  Wî kaxizên kaxez dane her kesî.
  
  "Wow, ew ecêb e," Alicia got.
  
  Kenzî çend pelên kaxez hejand. "Di dema xwendina belgeyek ji sî û pêncî sal berê, ku ji hêla Naziyan ve hatî nivîsandin û di gora Hannibal Barca de veşartibû, bikeve şer? Ev çi ecêb e?
  
  Drake hewl da ku rêgezên bîranînê bihêle. "Gotinên wê watedar in. Ev jî heman qursa SPEAR e."
  
  Projeya lêkolîna bilindahiya bilind, wî xwend. Bi eslê xwe ji bo mebesta xwendina balîstîkên ji nû ve ketina bi lêçûnek kêmtir hatî afirandin. Li şûna roketên biha...
  
  "Ez nizanim ev çi dojeh e."
  
  Bêyî bikaranîna rokêtê ber bi fezayê ve diçin. Proje pêşniyar dike ku çekek pir mezin were bikar anîn da ku bi lez û bez li bilindahiyên bilind tiştan biteqe ...
  
  "Ey şêt".
  
  Rûyên Dahl û Alicia jî wek axîn bûn. "Ev nikare baş be."
  
  Hayden bal kişand ser helîkopterên ku niha li ber çavê her kesî nêzîk dibin. Wan dikaribû çekên ferdî yên bi helîkopteran ve daliqandî bibînin.
  
  "Û ew jî ne rast e!"
  
  Drake kaxiz da dest û çeka xwe xwend. Dem ji bo ku ew ji bo çi bi kar anîbû û bi çi baş bû. Ew bi sohbetên Hayden, May, û Smith, û hem jî ji pergala ragihandinê ya ku Lauren rast kiribû, hate bombe kirin.
  
  "Îsraîlî bi swêdiyan re ketin şer. Rûsya nenas..." Paşê ji weşanên zindî yên ku NSA û rêxistinên din karîbûn guhdarî bikin, destwerdan û veguheztinên bilez hatin.
  
  Fransî: "Em nêzî herêmê dibin..."
  
  Brîtanî: "Erê, ezbenî, armanc hatin dîtin. Li qada şer gelek dijminên me hene..."
  
  Çînî: "Tu bawer î ku qutiya wan heye?"
  
  Hayden rê da. Ji zeviyê reviyan. Bê plan bezîn. Şewata bi hişyarî, helîkopteran neçar kir ku tevdîr birevin û peywira wan a bejahî jî bi tedbîrek zêde tevgeriya.
  
  Û dûv re, çawa ku Drake dixwest ku biçe herêmê û balê bikişîne ser riya xweya revê ya nû, dengek din ji statîkê qut kir.
  
  Tenê bi kurtî.
  
  Bi qismî li pişt deng veşartibû, dengek ku bi zorê dihat bihîstin, kûr û jêhatî ketibû guhên wî.
  
  Amerîkî: "SEAL Tîma 7 li vir e. Em niha bi rastî nêzîk in..."
  
  Şokê ew heta binî hejand. Lê wext tunebû. Ji bo axaftinê nabe. Yek saniye jî tune ku meriv wê bihese.
  
  Lêbelê, çavên wî bi çavên Thorsten Dahl re ketin.
  
  Çi...?
  
  
  BEŞA NEHAN
  
  
  "Ji helîkopterê re bêje bila bikeve!" Hayden li ser pêwendiya xwe bitikîne. "Em ê rêyek din bibînin."
  
  "Ma hûn dixwazin ku ev li dora xwe bisekine?" Lauren pirsî, ku Alicia dikene, tevî ku ew ji bo jiyana xwe bezî.
  
  "Bicî. Xwe dakêşin û xwe veşêrin. Telefonê me nekin, em ê telefonê we bikin!"
  
  Drake meraq kir gelo dê ev roj çu carî biqede, dûv re dîska tava rojê li ser asoyê daleqandî dît û îroniya fêm kir. Navçe rêzek gir bû, her yek ji ya dawî asêtir bû. ÇIYANÊ çokên wan nixamt, gava ku ew gihîştin serê çiyê, bi baldarî gav avêtin, paşê bi lez û bez bezî aliyê din.
  
  Dem bi dem ji paş ve dengên fîşekan dihatin bihîstin, lê ji wan re nedihatin kirin, dibe ku Îsraîlî û swêdî derb li hev didan. Çend avahiyên din ên wêranbûyî li çep û rastê xuya bûn, piraniya wan di newalên hûr de hatine çêkirin, hemî berdayî. Drake ne bawer bû ku çi bû sedema derketina gel, lê ew demek dirêj berê qewimî.
  
  Zêde gir û dûv re komek daran li çepê. Pêşkêşkirina stargeh, kesk û şaxên qalind mezin bûn. Hayden tîmê ber bi wî alî ve birin, û Drake piçek hêsantir axîn da. Her cûre nixumandin ji tunebûnê çêtir bû. Pêşî Hayden û paşê Alicia di nav daran re dibiriqîn, niha li dû Dal, Kenzi û Kinimaka. Drake ket nav daristanê, May, Yorgi û Smith li piştê hiştin. Fîşek lêdan, niha nêzîktir, Drake ji hevalên xwe re hişyar dike.
  
  Li dora xwe zivirî, wî dît ku Mai bazda.
  
  Temaşe kir ku rûyê wê ji erdê vedigere.
  
  "Na!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ji nişka ve şikand û li xwe zivirî. Di vê gavê de, Mai bêhiş li erdê raza bû, Drake nêzîkê wê bû, Smith berê xwe dida xwarê. Gule bi derbekê li darên li derve ketin. Kesek nêzîk bû.
  
  Dûv re şûştinê dest pê kir. Figurên xwe avêtin derve, yekî li binê laşê Hayden xist. Xwe hejand, lê li ser lingan ma. Kurmê darê li pişta wê xist. Wê guh neda şewqa êşê û çek hilda. Paşê fîgurê reş dîsa êrîşî wê kir, bi çok, çok, kêrê lê xist...
  
  Hayden hejand û pê hesiya ku kêzik bi qasî mûyekî zikê wê tê. Wê bi çokek ber bi rû û çokek ber bi zikê ve şer kir da ku zêdetir mesafe bikeve navbera wan. Wê dît ku Kinimaka û Alicia li milê rastê şer dikin, û Dal perçeya ku wî xist xwar.
  
  Drake Mai lal hildide.
  
  Gule di navbera daran de difiriyan, pel û nebatan jê dikirin. Yekî dijmin têk bir, lê ne dirêj. Zilam zû rabû ser xwe, bi eşkereyî rengekî Kevlar li xwe kiribû. Dûv re dîtina Hayden bi dijberê xwe tije bû - zilamek Mossad ku taybetmendiyên wî bi biryarek hovane û hovane ve girêdayî bû.
  
  "Bisekine," wê got. "Em li ser heman rûpelê ne"
  
  Derbeyek li çeneya wê sekinî. Hayden tama xwînê kir.
  
  "Emir," bersiva nezelal hat.
  
  Wê derbên nû asteng kir, mêrik da alîkî, hewl da ku çekê ranebe, tewra dema ku wî kêrê digirt. Tehma kêzikê, dûv re jî pîs bû. Hayden lingên mêrik lêxist dema ku Drake bi lez û bez berê xwe da ber xwe, ber bi rê ve diçû û di nav daran de bû. Smith pişta xwe nixumand, kulmek li rûyê Îsraîlî xist û ew dîsa dişîne binê firçeyê. Kenzî li dû wê bû, vê carê bi awireke dudil li ser rûyê wê û çavên wê yên beloq, mîna ku li yekî nas digeriya.
  
  Hayden riya xwe ber bi Drake ve kişand.
  
  "Mai?"
  
  "Ew baş e. Tenê fîşekek di stûyê xwe de û bes. Tiştek balkêş nîne."
  
  Hayden zer bû. "Çi?" - Min pirsî.
  
  "Çaket ew rawestand. Ew ket û li ser serê xwe xist. Ne tiştekî taybet".
  
  "JI DOR".
  
  Alicia ji êrîşeke hovane ya bi çengê xwe dûr xist û avêtina judoyê bikar anî da ku dijberê xwe bifire nav daran. Kinimaka rêya xwe di nav leşkerekî din ê Mossad re derbas kir. Ji bo çend kêliyan rê zelal bû, û tîma SPEAR bi tevahî sûd wergirt.
  
  Dema ku ew bi lez û bez diçûn, bêyî ku hizra hêdîbûnê bikin, di nav zivirîn, avjenî, girûpên xeternak ên daran de, her zencîra ezmûnê ket lîstikê. Di navbera wan û ekîba Mossadê de valahiyek vebû, û pelên qalind perdeya îdeal peyda kir.
  
  "Çawa karîbûn berê xwe bidin me?" Drake qêriya.
  
  "Divê dema ku em ji bo kontrolkirina sindoqê sekinîn," Hayden got.
  
  Smith bi dengekî bilind qîr kir. "Me temaşe kir."
  
  Hayden dest pê kir: "Xwe nexebite..."
  
  "Na, hevalê min," Kensî got. "Ew di tiştê ku dikin de çêtirîn in."
  
  Smith kenîya, mîna ku bêje me jî kir, lê wekî din bêdeng ma. Hayden dît ku Kinimaka terpilîn, lingên wî yên mezin di nav kulmek lomê elastîk de ketin, û çû ku alîkariyê bike, lê Dal berê xwe da zilamê mezin. Swêdî sindoq derbasî destê xwe yê din kir, bi rasta xwe Hawayî hejand.
  
  Û naha metirsiyek din jî li tevliheviyê zêde bûye - dengê bêkêmasî ya helîkopterek ku li ser serê xwe difire.
  
  Ma ew ê agir vekin?
  
  Ma ew ê bi guleyan daristanê bişewitînin?
  
  Hayden wisa nedifikirî. Ji ber kiryareke wiha bêberpirsiyarî dibe ku bi hezaran tişt xirab bibin. Bê guman, van xortan fermanên hukûmetên xwe dişopandin, û hin qiloçên ku li malê li ofîsên xwe yên germ û bi klîma rûniştibûn, nedikarîn bala xwe nedin tiştên ku li derveyî bircên wan ên fîl diqewime.
  
  Ji jor ve lepika perwanan dihat. Hayden berdewam kir. Wê berê dizanibû ku Mossad dê çavên wan li tîma wan be, û dibe ku Swêdî û Rûs jî li pişt wan bin. Li milê çepê dengek hat , û wê difikirî ku wê bêtir fîguran dîtin - dibê ew rûs bin, wê fikirî.
  
  An jî dibe ku Brîtanî?
  
  Crap!
  
  Ew pir vekirî bûn. Pir ne amade ne. Bi rastî jî hemû tîmên li wir bûn. Kesî hêvî nedikir ku her kes bi yekcarî were - û ew xelet bû. Lê ji min re planek ku dê vê yekê bihesibîne bêje?
  
  Drake Trail li pêş bû, ji hêla giraniya Gulanê ve qet hêdî nebû. Alicia li pey wî ket, li dora xwe nihêrî. Rê bê armanc diçû, lê bi gelemperî di rêça rast de çû, û Hayden ji bo wê spasdar bû. Wê bihîst ku guleyên Smith li pişta wan dişewite, şopdarên wan dilteng kirin. Wê çend qîrîn ji çepê bihîst, mîna ku du hêz li hev bicivin.
  
  Lanet, ev hindek dîn e.
  
  Drake xwe avêt ser dareke ketî. Kinimaka bi zehmetî bi qîrînê şikand. Parçe li her alî belav bûn. Erdê dest bi xwarê kir û paşê wan qeraxa daristanê dît. Hayden di nav komê de bar kir ku ew hêdî hêdî hêdî bibin - kesî nizanibû ku li ser erdê çi dibe ku li derveyî rêza darê be.
  
  Drake piçek hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî dimeşe. Alicia ew li aliyê rastê derbas kir, û Dahl li çepê lê xist; hersêyan bi hev re ji ser qapaxê re derbas bûn û ketin newaleke teng, ku ji her du aliyan ve bi zozanên qehweyî yên asê hatiye parastin. Kinimaka û Kenzi di hewildanek ku piştgiriyê bidin pêlên xwe li hev xistin, û dûv re Hayden jî ji veşartinê derket, naha hewl da ku guh nede hesta şewata mezin a di sînga xwe de.
  
  Ew ji wê hez dikir ku bifikire dirêjtir beziyan.
  
  Û bajarê herî nêzîk bi kîlometreyan dûr bû.
  
  
  BEŞA DEHEM
  
  
  Drake hîs kir ku Mai hinekî dest bi têkoşînê kir. Wî deqeyek da wê, dizanibû ku ew ê zû were ser hişê xwe. Di wê gavê de, wî tiştek şêrîn, gewr û zivirî dît ku dilê wî yê bezdar ji lêdanê derdixist.
  
  "Çep!"
  
  Tevahiya komê ber bi çepê ve şikest, bi baldarî lê nehewceyî milên xwe vegirt ji ber ku dijberên wan hîn nedihatin dîtin. Drake hişt ku May hinekî têkoşîn bike, lê domand. Di demeke nêzîk de wê bi kulma xwe li rihên wî xist.
  
  "Bihêle ez biçim".
  
  "Yek saniye, evîna min..."
  
  Alicia bi hêrs li wî nêrî. "Ma tu ew qas jê hez dikî?"
  
  Drake dudilî bû, dû re kenîya. "Ji vê pirsê re bersivek bê guman tune, evîna min."
  
  "Bicî?"
  
  "Belê, ji nêrîna min li ser wê bifikire."
  
  Mai dubendiya xwe bi karanîna stûna xwe çareser kir da ku xwe bişkîne û bikeve ser erdê. Ew bi serfirazî daket, lê li cihê xwe hejand, serê xwe girt.
  
  "Binêre," got Drake. "Di parastina min de, ew bêbawer xuya dike."
  
  "Ger em lez nekin serê we dê biheje." Alicia berê xwe da ber xwe û Drake jî li pey wî çû, hinekî din li May temaşe kir heya ku ew xwe rast kir û ket nav rîtmekê. Kom ji embarê heta asfaltê bezîn.
  
  "Yekemîn tevliheviya bi Mossad re." Dahl dirêj kir. "Tiştek balkêş nîne."
  
  Kenzie got, "Wan paşde digirtin." "Awayê ku hûn bûn."
  
  "Tevgera duyemîn," Drake got. "Wî gundê Îngilîstanê tê bîra min? Gelek sal berê."
  
  "Yonks?" - Min pirsî.
  
  "Sedsal".
  
  "JI DOR". Dahl bîskekê sekinî, paşê got: "BZ an PZ?"
  
  "Ez difikirim ku ew naha jê re dibêjin BC."
  
  "Balş".
  
  Rê di her du aliyan de dirêj dibû, çol bû, çal bû û pêdivî bi tamîrkirinê heye. Drake bihîst ku dengê çekek dijî-firokeyê ku nêzî helîkopterê dibe, û dûv re jî guleyên din. Wî li xwe zivirî ku dît ku ji daristanê gule li wî tê reşandin, fikirî ku ew bi tenê deverê bi guleyan tijî dike, û dû re dît ku ew bi tundî xwe da alîkî.
  
  "Ez nikarim wê rîskê bikim," Dahl got. "Ez texmîn dikim ku divê ew çînî bin û ew nikanin qisê wekî me bibihîzin."
  
  Drake bêdeng serê xwe hejand. Di axaftinên dawî de tiştek nû nehatiye eşkere kirin. Ji ber ku...
  
  Hayden silavek bêdeng kir. "Ez wesayîtek dibînim."
  
  Drake xwe xwar kir û dever şopand. "Îcar çi li pişt me heye? Mossad û Rûs li ser daran, rê li hev digirin. Ma swêdî li cihekî li kêleka rûsan in? SAS? Serê xwe hejand. "Kî dizane? Texmîna weya çêtirîn ev e ku hûn li dora daristanê bigerin. Ew hemî dizanin ku ger xwe bidin ber xwe, ew mirî ne. Ji ber vê yekê em hê sax bûn."
  
  "Çînî di helîkopterê de," Smith got. "Li wir daketin." Wî îşaret bi rêze depresyonên hûrik kir.
  
  "Fransî?" Yorgi pirsî.
  
  Drake serê xwe hejand. Ji henekan li hêlekê, dibe ku Fransiyan tewra xwe paşde bihêlin da ku av biceribînin û rê bidin dijberên xwe ku wan tenik bikin. Di kêliya dawî de serkeftinek hîlekar. Li vana ku nêzîk dibû nêrî.
  
  "Çek hildin."
  
  Smith û Kenzie rêwerz girtin, li kêleka rê sekinîn û çekên xwe nîşanî vana ku nêzîk dibû. Dahl û Drake çend kevirên giran danîn ser rê. Dema ku van hêdî hêdî diçû, ekîbên mayî ji paş ve hatin, bi baldarî wesayît girtin û emir da kesên xwe ku derkevin derve.
  
  Alicia deriyê paş vekir.
  
  "Wey, li vir bêhn dike!"
  
  Lê vala bû. Û Drake bihîst ku Kensi pirsek bi tirkî dike. Dema ku Dahl bi serfirazî keniya, serê xwe hejand. Ev keçik tije sosret e. "Ma zimanek heye ku ew nikaribe biaxive?"
  
  Swêdî kenî kir. "Were mêro. Xwe wisa vekirî nehêlin."
  
  "Oh," Drake serê xwe kir. "Erê. Zimanê xwedayan."
  
  "Rabe evîndar. Ma hûn dixwazin seksê bikin? Erê, ez tenê dibihîzim devoka weya şîrîn ku ji zimanê Odin derdikeve.
  
  Drake guh neda vê yekê, bal kişand ser du zilamên tirk ên ku bi rastî ditirsiyan.
  
  Û bi rastî jî Tirkî ye.
  
  Hayden ew paşve xiste nav kamyonê, li dû nêzîk. Dahl dîsa keniya û li pey wê çû, ji yên din îşaret kir ku bikevin kursiya paş. Drake demek şûnda sedema kêfa xwe fêm kir, dûv re dîsa li Alicia nêrî.
  
  "Çiqas xerab e li wir?"
  
  
  * * *
  
  
  Kamyon li ser rêya xerabûyî hejand û hejand û hewl da ku xwe hilweşîne.
  
  Alicia bi hemû hêza xwe girt. "Gelo ew hewl dide ku lêdanên xirab ên bi xwîn bixin?"
  
  "Dibe," Smith bi xemgînî got, pozê xwe û kemberek pîs a ku bi refikek di hundurê vana ve girêda bû. "Ez bîhna bizinan distînim."
  
  Alicia çavên xwe teng kir. "Oh erê? Hevalê te?"
  
  Kinimaka li pişt kamyonê rûniştibû, bi bêhêvî pişikên hewaya teze di nav çiqên ku deriyên paşîn li hev diciviyan. "Divê... ev... cotkar bin, ez texmîn dikim."
  
  "An jî qaçaxçiyên bizinan," Alicia zêde kir. "Ez çu carî nikarim bibêjim."
  
  Smith di hêrsê de giriya. "Gava ku min got 'bizin', mebesta min bi gelemperî bû."
  
  "Erê Belê Belê".
  
  Drake ji wê derê ma, nefesên hûrik kişand û hewl da ku bala xwe bide ser tiştên din. Diviya bû ku wan bi Hayden û Dahl bawer bikirana, yên ku di pêş de ewlehiya xwe diparêzin û cîhê çêtirîn ji bo rêwîtiyê dîtin. Têkilî bêdeng ma, ji bilî teqîna carinan ya statîk. Tewra Lauren jî bêdeng ma, ku bi awayê xwe alîkar bû. Vê yekê ji wan re got ku ew bi ewlehî ewle bûn.
  
  Ekîb bi dengekî bilind li dora wî gilî kirin, ku ew çawa xwe ji bêhna heywanan dûr dixin. Berawirdkirina hemamên swêdî, xwaringehên Amerîkî û otêlên Londonê bi henekî hatin pêşkêş kirin.
  
  Drake hişt ku ramanên xwe ji derbirîna dawî ya Yorga û hewcedariya parvekirina razek tirsnak, ji têgihîştina nû ya di navbera Alicia û May de, heya pirsgirêkên din ên ku tîmê SPEAR-ê dikişînin, bigerin. Hayden û Kinimaka, wekî Lauren û Smith, di nakokiyê de man, her çend ya paşîn ji bilî cûdahiyan ji hev cuda bûn. Dahl bi qasî ku ji destê wî hat bi Joanna re xebitî, lê dîsa kar li rê ket.
  
  Tiştekî acîltir û bêserûber mejiyê wî qul kir. Hêrsa wezîr Crow ku wan fermanan li Peru negirt, û zanîna pêbawer ku tîmek duyemîn a Amerîkî ya veşartî, top-veşartî li vir e. Li derna.
  
  Tîma SEAL 7.
  
  Pirsên bêhejmar hebûn û nedihatin ravekirin. Bersiv çi bû? Qrow êdî ji tîmê SPEAR bawer nedikir? Ma ew piştgir bûn?
  
  Wî ji bîr nekiribû ku nîşana pirsê ya mezin ku hîn jî li ser serê Smith bû, lê wî nikarî senaryoyek din xeyal bike. Qrow heft kes şand ku çavê xwe li wan bigire.
  
  Drake hêrsa xwe tepisand. Karê wê bi xwe hebû. Reş û spî dîtiniyek jiyanê bû ku tenê ji hêla bêaqil û dînan ve dihat parve kirin. Fikrên wî yên kûr ji hêla Hayden ve hatin qut kirin.
  
  "Her tişt di paş û pêş de zelal e. Wusa dixuye ku em li cihekî bi navê & # 199; Anakkale, li peravê. Ez ê li bendê bim heta ku em cîhek bibînin berî ku bi helîkopterê re têkilî daynin. Oh, û Dahl şansek hebû ku wê qutiyê ji hev biqetîne.
  
  Swêdî ji bo demekê bala wan ji rewşê kişand û bi ravekirina kaxizên kaxez çi xuya dikir. Ji şer wêdetir, ragihandina wê bû. Xuya bû ku Hannibal tenê wekî sembolek hate hilbijartin.
  
  
  * * *
  
  
  "Gelo îşaret hene ku çawa Afrîka bûye yek ji çar aliyên dinyayê?" Mai pirsî.
  
  "Tiştekî wisa tune. Ji ber vê yekê, em nikarin pêşbînî bikin ku Siwarê din dê li ku derê be."
  
  "Li paşerojê binêrin," Kenzi peyivî. "Di karê min de, di karê min ê berê de, bersiv her dem di paşerojê de veşartî bûn. Tenê pêdivî ye ku hûn zanibin ku hûn li ku binihêrin."
  
  Paşê Lauren mudaxele kir. "Ez ê vê biceribînim."
  
  Drake li dijî tewra kamyonê têkoşîn kir. "Ew heta Çanakkale çiqas dûr e?"
  
  "Em niha dikevin derdor. Pir mezin xuya nake. Ez deryayê dibînim."
  
  "Oh, hûn serketin." Drake lîstikek ku wî di zarokatiyê de lîstibû bi bîr anî.
  
  "Min pêşî ew dît," Dahl bi bişirînek di dengê xwe de got.
  
  "Erê, me ew jî lîst."
  
  Kamyon rawestiya û di demek kurt de deriyên paşîn ber bi derve vebûn. Tîm xwe avêt derve û pişika hewaya paqij girt. Alicia gilî kir ku ew xwe baş hîs nake, û Kenzi bi awayê îngilîzî xuya dike ku bêhiş bûye. Vê yekê yekser Alicia dilşa kir. Drake xwe bi matmayî dinihêrî û dimeyzand.
  
  "Lênet bike," wî bi mebest mat kir. "Belê, ez ê bibim mamê meymûnê."
  
  Dahl ji şîrovekirinê pir matmayî ma.
  
  Li pêş wan hespekî darî yê mezin rawestiyabû, ji ber hin sedeman naskirî, li meydaneke biçûk a ku bi avahiyan dorpêçkirî bû, digeriya. Xuya bû ku têl lingên wî girêdide û li dora serê wî dirêjkirî bû. Drake difikirî ku ew zirxî û bi heybet xuya dike, heywanek serbilind ku ji hêla mirovan ve hatî afirandin.
  
  "Ew çi ye lo?"
  
  Girseya gel li dora wî kom dibûn, mêze dikirin, wêne kişandin.
  
  Lauren li ser ragihandinê axivî. "Ez difikirim ku we tenê Hespê Trojan dît."
  
  Smith keniya. "Ev ji lîstikek dûr e."
  
  "Troya tune. Tu dizanî? Brad Pitt?"
  
  Alicia hema stûyê xwe şikand û li her alî li dora xwe nihêrî. "Çi? Ko?"
  
  "Wey". Kensî keniya. "Min dît ku marûz hêdîtir êrîş dikin."
  
  Alicia hîna jî li herêmê bi baldarî lêkolîn dikir. "Lauren li ku ye? Ma ew li ser hespê ye?"
  
  New Yorker kenek kir. "Belê, ew carekê bû. Fîlma nûjen "Troya" tê bîra we? Belê, piştî kişandina fîlmê, hespê li cihê ku hûn lê radiwestin, li Çanakkaleyê hiştin."
  
  "Balş". Alicia hestên xwe da. "Min fikirîn ku hemî Sersalên min bi carekê hatin." Serê xwe hejand.
  
  Drake qirika xwe paqij kir. "Ez hîn jî li vir im, evîn."
  
  "Oh erê. Pirdelal".
  
  "Û xem neke, ger Brad Pitt ji kerê wî hespê derkeve û hewl bide ku te birevîne, ez ê te xilas bikim."
  
  "Tu newêrîbe."
  
  Dengê Lauren mîna derba dijwar a şûrê samuraî di sohbeta wan de qut bû. "Gelî, hevalno! Gelek dijmin. Em niha nêzî Çanakkaleyê dibin. Divê ew jî mîna me bi pergala ragihandinê ve girêdayî bin. Barkirin! "
  
  "Vê dibînî?" Drake îşaret bi kelehê kir. "Gelî helîkopterê bikin. Ger em karibin hilkişin ser qesrê û xwe biparêzin, ew dikare me ji wir jî bigire."
  
  Hayden li der û dora Çanakkaleyê nêrî. "Ger em karibin kelehek li bajarokek geştyarî ji şeş tîmên SWAT biparêzin."
  
  Dahl sindoq hilda. "Tenê rêyek heye ku meriv fêr bibe."
  
  
  BEŞA YANZAN
  
  
  Bi înstîtîkî, ew ber bi riya peravê ve çûn, dizanibûn ku ew ê ber bi keleha bajêr a balkêş ve bayê. Lauren ji perçeyên danûstendinên danûstendinê pir hindik agahdarî berhev kiribû, û Drake hîn hindiktir ji serokên tîmê cihê bihîstibû, lê lihevhatina giştî ev bû ku ew hemî zû nêzîk dibûn.
  
  Rê di ber gelek avahiyên eniya spî re derbas dibû: xanî, firotgeh û xwaringeh ku li ber avên şîn ên Hellespont dinerin. Li milê çepê otomobîlên parkkirî hebûn, û li pişt wan çend qeyikên piçûk hebûn, ku li jora wan dîwarên bilind ên kela-rengê qûmê bilind dibûn. Otobusên geştyaran derbas dibûn, hêdî hêdî di nav kuçeyên teng de diqelişin. Dengê zozanan. Niştecihên xwecihî li nêzî qehwexaneyek populer kom bûn, cixare dikişandin û diaxivîn. Tîm bi lez û bez bêyî ku şik û gumanan çêbike lez da.
  
  Lixwekirina kelûpelên şer ne hêsan e, lê bi taybetî ji bo vê peywirê, ew hemî cil û bergên reş li xwe kiribûn û dikaribûn wan tiştên ku dibe balê bikişînin ser xwe rakin û veşêrin. Lêbelê, koma mirovên ku gava serê xwe zivirîn tevdigerin, û Drake dît ku bêtirî yek têlefon vebû.
  
  "Zû gazî helîkoptera lanet bike," wî got. "Em ji axa û wextê lanet li vir in."
  
  "Li ser riya min. Di deh-panzdeh deqeyan de."
  
  Wî dizanibû ku ev serdemek şer e. Hin tîmên din ên SWAT dê dudilî nebin ku dojehê li bajarekî derxînin, ji ferman û şiyana xwe ya revê ewle ne, ji ber ku zanin ku rayedar bi gelemperî dê li ser her rewşek pir metirsîdar dorvegerek terorîst bixin.
  
  Dîwarên rengîn ên qûmê li ber wan bilind dibûn. Keleha Ç Anakkale du dîwarên kelehê yên dordor û ber bi behrê û keleha navendî hebû û li pişt wan milekî fireh ji cengê ku ber bi behrê ve diherikî. Drake li dû rêza yekem dîwarê zirav diçû, meraq dikir ka çi li hevberdana vî û xwişka wî ye. Hayden li pêş rawestiya û li paş nêrî.
  
  "Em radibin."
  
  Biryarek wêrek, lê tiştek ku Drake pê razî bû. Çûna jor tê vê wateyê ku ew ê di kelehê de asê bimînin, ji jor ve werin parastin lê bêparastin, asê bimînin. Berdewam tê vê wateyê ku ji bilî revê ber bi behrê ve vebijarkên wan ên din jî hebûn: ew dikaribûn li bajêr xwe veşêrin, otomobîlek bibînin, potansiyel li nizm bimînin, an jî ji bo demekê ji hev qut bibin.
  
  Lê hilbijartina Hayden hişt ku ew pêşengiyê bikin. Li wir Siwarên din jî hebûn. Ji bo helîkopterek dîtina wan dê hêsantir be. Di şerê taktîkî de jêhatîbûna wan baştir dihat bikaranîn.
  
  Dîwarên hişk berê xwe dan dergehek kemerî û paşê derenceyek spiral. Pêşî Hayden çû, dû re Dal û Kensî, paşê yên mayî. Smith pişta xwe anî. Tarîyê kirasekî ji çavên wan re çêkir, heta ku ew jê aciz bûn, stûr û bênavber daleqandî bû. Dîsa jî, ew ber bi jor ve meşiyan, ji derenceyan hilkişiyan û ber bi ronahiyê ve vegeriyan. Drake hewl da ku hemî agahdariya têkildar di mejiyê xwe de fîlter bike û jê fêm bike.
  
  Hannibal. Siwarê şer. Fermana Qiyametê û plana wan a afirandina cîhanek çêtir ji bo kesên ku sax bûne. Diviyabû hukûmetên li çaraliyê cîhanê li ser vê yekê bi hev re bixebitin, lê mirovên bêrehm û çavbirçî talan û zanînê ji xwe re dixwestin.
  
  Li çar aliyên dinyayê? Çawa kar kir? Û paşê çi dojeh qewimî?
  
  "Balkêş ..." Di wê gavê de, dengê Lauren bi rêya ragihandinê hat. "Ç Anakkale li ser du parzemînan e û yek ji xalên destpêkê yên Gallîpolê bû. Niha Rûs jî ketin bajêr, Îsraîlî jî. Nizanim li ku derê. Dîsa jî, sohbeta polîsên herêmî gelemperî ye. Divê yek ji welatiyan we rapor kiribe û niha bang li kesên nû dike. Demek dirêj derbas nabe ku Tirk bang li hêzên xwe yên elît bikin."
  
  Drake serê xwe hejand. Bullshit.
  
  "Wê demê em ê ji vir dûr bin." Hayden bi baldarî ber bi ronahiya jorîn ve çû. "Deh deqe, hevalno. Werin."
  
  Tava sibê qada fireh û kêm hema li serê bircê ronî kir. Qiraxa jorîn a dor a bircê heşt lingên din li ser serê wan bilind bû, lê bi qasî ku wan dikaribû bêyî ku biçin hundur bilind bû. Li her derê şerên wêranbûyî, mîna tiliyên gemarî derdiketin derve, û rêyeke bi toz li aliyê rastê bi rêze girên nizm ve diçû. Drake gelek pozîsyonên parastî dît û hinekî hêsantir nefes girt.
  
  "Em li vir in," Hayden ji Lauren re got. "Ji helîkopterê re bêje ku ji bo daketina germ amade bibe."
  
  "Germtir ji ku hûn difikirin," Smith got.
  
  Tevahiya tîmê li jêr nêrî.
  
  "Ne jêr," Smith got. "Bi jorve. Bi jorve."
  
  Li jora kelehê bajar hê jî li ser giran e. Xanî li ser şaneyan bilind dibûn û dîwarên bilind û stûr ber bi wan ve diçûn. Di nav van dîwaran re bû ku tîmek ji çar kesan bi rûyên nixumandî û çekên xwe bi tevahî vekişandin.
  
  Drake ev şêwaz nas kir. "Nalet, ev pirsgirêk e. SAS."
  
  Dahl yekem bû ku tev lê bû, lê ji dêvla ku çeka xwe berde, wî ew veşart, rahişt sindoqê û xwe avêt ser şeran. "Brîtanî ji bo cihêrengiyê xwediyê ramanek rast e. Dîtinî..."
  
  Drake li dû nerîna wî çû. Pevçûn di nav kemerek fireh de heta ber deryayê û deryaya gemar dirêj dibûn. Ger wan wextê rast bikira, çopê dikaribû wan rast ji jor an jî di dawiyê de biqedîne. Drake bi ser xwe de girt ku çend fîşekan berbi betona zirav a di bin lingên Brîtanî de biteqîne, wan hêdî bike û dem bide tîmê ku hilkişin jora kelehê ya piçek rizî.
  
  Alicia hejand. "Ez ne li bilindahiyan im!"
  
  "Tu ê qet dev ji qîrînê berde?" Kensî bi qestî berê xwe da ber xwe, di rê de wê hinekî hejand.
  
  "Ey keçik, hûn ê ji bo vê yekê bidin." Alicia dengek nebawer bû.
  
  "Ma ez ê bikaribim? Tenê piştrast bikin ku hûn li pişt min bimînin. Bi vî rengî, gava ku hûn gulebaran bikin û ez bibihîzim ku hûn diqîrin, ez ê zanibim ku gavê bigirim."
  
  Alicia bi hêrs bû. Drake piştgirî da wê. "Tenê henekê xwe bi Mossad dikin." Destên xwe belav kirin.
  
  "Rast. Welê, dema ku em ji vir dakevin, ez ê bi rêkûpêk qûna wê bixim."
  
  Drake di çend gavên pêşîn de rêberiya wê kir. "Gelo ev tê xwestin ku bi heyecan xuya bike?"
  
  "Xwe bike, Drake."
  
  Wî difikirî ku çêtir e ku nebêje ku şerên dûr li jêr bûne şerên ji hev cihê ku ew ê ji yekî ber bi ya din ve birevin. Dahl yekem bû ku li ser dîwarê sê lingê fireh bazda, û rêberiya tîmê kir. Kinimaka vê carê ji Smith li piştê girt, li Brîtanî temaşe kir. Drake û yên din guhên xwe ji bo her nîşanên din ên dijminan vekirî hiştin.
  
  Pêşbaziya li dijî şer dest pê kir. Leşkerên SAS'ê formasyon parast û dan pey, çek rakirin, lê bêyî ku dengê xwe derxin. Bê guman, nermbûna pîşeyî dibe ku tenê sedemek be; Ji bilî tûrîstan, niştecîhên herêmî nehênî û fermanên pir ewledar tercîh dikin.
  
  Drake dît ku ji bo lingên xwe hewcedariya wî bi tevahî baldarî heye. Zinarên her alî û daketina gav bi gav ber bi deryayê ve tu ferq nedikir, tenê herêma ewle di bin lingên wî de bû. Ew gav bi gav, bi dilşewatî yeksan, di kelekek domdar de çikiya. Kesî leza xwe sist nedikir, kes lê nedixist. Di nîvê rê de bûn armanca xwe, dema ku dengê perwaneyên zivirî guhên wan dagirt.
  
  Drake hêdî bû û li ezmên nêrî. "Ne ya me," wî kir qîrîn. "Fransiya lanet!"
  
  Ev ne encamek teqez bû, lê dê nebûna wan heya nuha rave bike. Em di deqeya dawî de diherikin hundir. Tîma SPEAR neçar ma ku hêdî hêdî bike. Drake rûyê du leşkeran dît ku bi hêrs ji pencereyan dinêrin, dema ku du leşkerên din ji deriyên nîv vekirî ve daliqandî bûn, çekên xwe zivirîn da ku bi rêkûpêk li qeflê bitikînin.
  
  "Ji bo rastiyê bêjim," Dahl bi bêhna xwe got. "Dibe ku ew ne ramana çêtirîn bûya. Zengînên xwînrêj ên Brîtanîyayê bi dawî dibin."
  
  Wek yek, Drake, Smith, Hayden û May çekên xwe rakirin û gulebaran kirin. Gule ji helîkoptera ku nêzîk dibû rîkoşe kirin. Cam şikest û zilamek ji zendê xwe ket û bi tundî li binê erdê ket. Helîkoptera ku bi fîşekên Hayden hat peywirdarkirin qulibî.
  
  "Fransî ne heyranok in," wê bi gemarî got.
  
  "Tiştekî ku em nizanin ji me re bêje," Alicia kir.
  
  Yorgi bi lez ji Dahl re derbas bû, li ser devê derve yê dîwêr derbas kir û pişta xwe da sindoqê. "Va ye, vê bide min," wî got. "Ez xwe li ser dîwêr çêtir hîs dikim, ne wusa?"
  
  Dahl dixuya ku wî dixwest nîqaş bike lê qutîkê di nîvê rê de derbas kir. Swêdî ne nû bû di parkourê de, lê Yorgi profesyonel bû. Rûs bi leza herî mezin rabû, dîwar davêje xwarê û berê xwe dide çeperên şer.
  
  Alicia wan dît. "Ey çil, niha min gulebaran bike."
  
  "Ew hîn jî dibe ku bibe." Drake dît ku helîkoptera Fransî zivirî û ji bo daketinê hat hundur. Pirsgirêk ev bû ku ger ew li ser armancê bisekinin, Ingilîz dê wan bigirin. Ger ew birevin gulebaran bikin, dibe ku bikevin an jî bi hêsanî werin gulebarankirin.
  
  Dahl çeka xwe hejand. Hem wî û hem jî Hayden gule berdan helîkopterê dema ku ew vedigeriya lîstikê. Leşkerên di keştiyê de vê carê jî bersiv dan. Kevir bi qalibekî kujer dîwarên kelehê qul kirin, li binê qiraxê ketin. Agirê bi xwe Hayden li kokêta helîkopterê ket û bi lingên metal ket. Drake dît ku pîlot di nav tevliheviya hêrs û tirsê de diranên xwe çirçandin. Nêrînek bilez a paşde diyar kir ku tîmê SAS jî li helîkopterê temaşe dikir - nîşanek baş e? Belkî na. Dixwestin ji bo xwe çekên şer bi dest bixin.
  
  An jî ji bo kesek di hikûmeta wan de bilind e.
  
  Dengekî fîşekan li teyrê barand, ew daqurtand û yaw. Dahl ji sed metreyên dawî yên dîwêr sûd werdigirt û di dema gulebaranê de ket û xwar, lê dûr neket. Rûyê wê pir hişk bû. Lêbelê, kiryarên wî salvokek din şand helîkopterê, ku di dawiyê de bû sedem ku pîlot dilê xwe winda bike û çûk ji cihê bûyerê bifire.
  
  Alicia karî qels biqîre.
  
  "Hê ji wê derneketiye." Drake yek bi yek xwe avêt ser şeran, bi ewlehî û bi baldarî daket.
  
  Dengê Lauren bêdengiya ku pêwendiyê pêça şikand. "Helîkopter nêzîk dibe. Sî saniye."
  
  "Em li ser dîwêr in," Alicia bi qîrîn.
  
  "Erê, ez te fêm dikim. District of Columbia ji bo vê operasyonê satelaytek şand."
  
  Drake demek din girt ku şokê hîs bike. "Ji bo alîkariyê?" wî bi lez pirsî.
  
  "Çima din?" Hayden di cih de bertek nîşan da.
  
  Drake hema hema xwe lêxist berî ku fêm bike ku ev belkî ji ber rewşa heyî ramanek xirab bû. Bi rastî, wî nizanibû ku kê din ew deng û gotinên Amerîkî yên bêdeng ên Tîma SEAL 7 bihîstiye.
  
  Bê guman ne Hayden.
  
  Helîkopter li pêş, poz xwarê, bi lez li ser behrê firiya. Yorgi jixwe li benda dawiya şeran bû, li cihê ku kulmek piçûk li peravê teng binêre. Dahl zû gihîşt wî, û paşê Hayden. Helîkopter nêzîk bû.
  
  Drake dev ji Alicia berda û paşê alîkariya Kinimaka kir ku derbas bibe. Hîn hêdî hêdî dimeşiya, wî bi baldarî destê xwe dirêj kir, îşaret da SAS. Sî metre dûrî bircê ew sekinî.
  
  SAS jî rawestiya, sî metreyên din bilindtir.
  
  "Em qurbaniyan naxwazin," wî qîriya. "Ne di navbera me de. Em di heman aliyê lanetkirî de ne!"
  
  Pistûq li laşê wî dixin. Ji jêr ve wî dengê Dahl bihîst: "Dest bisekine..."
  
  Drake ew derdixist. "Ji kerema xwe," wî got. "Ne rast e. Em hemû leşkerên li vir in, heta Fransiyên lanetkirî jî."
  
  Ev bû sedema kenek nenas. Di dawiyê de, dengek kûr got: "Emir".
  
  "Gelo, ez dizanim," Drake got. "Tu li ku yî. Me jî heman ferman standin, lê em ê guleyan li hêzên taybet ên dost negirin... heya ku pêşî guleyan negirin."
  
  Yek ji pênc reqeman hinekî rabû. "Cambridge," wî got.
  
  "Drake," wî bersivand. "Matt Drake."
  
  Bêdengiya ku pê re çêbû çîrok vegot. Drake dizanibû ku rawestan bi dawî bû ... ji bo niha. Bi kêmanî, wî ji rûbirûbûna paşîn û belkî jî danûstendinek aram jî paşvedanek din heq kir. Çiqas van leşkerên elît karibin li hev bicivin, ew ê ewletir be.
  
  Ji bo hemûyan.
  
  Wî serê xwe hejand, zivirî û meşiya, xwe gihand destê ku alîkariya wî kişand hundirê helîkopterê.
  
  "Ew xweş in?" Alicia pirsî.
  
  Drake xwe rehet kir dema ku helîkopter dihejiya, dûr diçû. "Em ê bibînin," wî bersiv da. "Cara din em têkevin pevçûnê."
  
  Ecêb, Lauren li hemberî wî rûniştibû. "Ez bi helîkopterê hatim," wê bi awayê ravekirinê got.
  
  "Çi? Hûn ji vebijarkê çawa hez dikin?"
  
  Ew bi dilşewatî keniya. "Na. Ji ber ku xebatên me yên li vir qediyan ez hatim." Helîkopter ji pêlên rojê bilind dibû. "Em ji Afrîkayê ber bi quncikê din ê cîhanê ve diçin."
  
  "Kîjan li ku ye?" Drake kembera xwe girêda.
  
  "Çîn. Kuro, ma gelek karê me heye ku em bikin."
  
  "Siwarekî din? Vê carê kîjan car?"
  
  "Dibe ku ya herî xirab. Bicivin, hevalên min. Em ê li ser şopa Cengîz Xan bimeşin."
  
  
  BEŞA DOZANGEHAN
  
  
  Lauren ji tîmê re got ku bi qasî ku pêkan be di pişta helîkoptera barkêş a mezin de rehet bibin û komek kaxezan hejand. "Pêşî, em çekên şer û Hannibal ji rê derxin. Tiştê ku we di qutîkê de dît planên afirandina Project Babylon, topek du ton, sed metre dirêj e. Ji aliyê Saddam Huseyn ve hatiye amadekirin, li ser lêkolînên salên 60'î û di salên 80'î de hatiye çêkirin. Ruhê Hollywood di tevahiya vê bûyerê de hate hîs kirin. Superçekên ku dikarin barkêşan bişînin fezayê. General kuştin. sivîl kuştin. Ji dehan welatan kirînên cihêreng da ku wê veşartî bimînin. Dîagramên paşîn nîşan didin ku dibe ku ev çeka fezayê bi vî rengî hatî çêkirin ku bikaribe li her armancê, li her deverê, tenê carekê bixe."
  
  Dahl bi eleqe xwe bera xwe da. "Yek roj? Çima?"
  
  "Tu carî nedihat armanc kirin ku bibe çekek portable. Destpêkirina wê dê şopek bihêle ku dê tavilê ji hêla hêzên cûrbecûr ve were dîtin û dûv re were hilweşandin. Lê... dibe ku zerar jixwe çêbûbe."
  
  "Li gorî armancê girêdayî ye." Kensi serê xwe hejand. "Erê, gelek model li dora ramana şerê cîhanî yê yek-leşkerî hatine çêkirin. Rêyek ku hêzek navokî neçar bike ku bi rengekî bêserûber tevbigere. Lêbelê, digel teknolojiya nûjen, ev fikir her ku diçe nakokîtir dibe."
  
  "Temam, baş," Smith qij kir, hîn jî masûlkeyên xwe dirêj dike û birînên xwe yên ji dema dirêj û dijwar kontrol dike. "Ji ber vê yekê, di gora siwarê yekem de planên topa fezayê ya mezin hatin parastin. Em distînin. Welatên din ev yek nekir. Paşê çi ye?"
  
  Lauren çavên xwe gerandin. "Yekemîn, binavkirin bi taybetî "cihên bêhnvedanê" dibêje. Ez hêvî dikim ku hûn bi bîr bînin ku Hannibal di gorek bêkesan de hate veşartin û dibe ku êdî ne li wir be. Temaşekirin dê ji gelekan re bêhurmetî be. Bêguhertî hiştina wê bêhurmetiyê nîşanî kesên din e."
  
  Hayden axîn. "Û wisa berdewam dike. Heman çîrok, rojeva cûda li seranserê cîhanê."
  
  "Bifikirin ku agahî bikevin destê terorîstan. Ez ê bibêjim ku hemû welatên ku niha li pey Siwaran in, dikarin bi hêsanî topên xwe yên super çêbikin. Lebê..."
  
  "Ev e yê ku hin aliyên vê hukûmetê planan difiroşin," Drake encam da. "Ji ber ku em hîn jî ne bawer in ku her tîm bi fermî hatine cezakirin." Ne hewce bû ku wî lê zêde bike jî heke ew difikirîn ku ew kir.
  
  Helîkopter di ezmanên şîn ên zelal, bê turbulans û germahiyek rehet de firiya. Drake xwe dît ku di nav rojekê de yekem car dikare rihet bibe. Zehmet bû ku bawer bikira ku tenê şeva berê wî li cihê bêhnvedana Hanîbalê mezin çok xwaribû.
  
  Lauren derbasî pelê din bû. "Emrê Dadkirina Dawî tê bîra we? Bihêle ez te nû bikim. 'Li çar hêlên dinyayê me Çar Siwar dîtin û ji wan re plana Fermana Dadkirina Dawî danî. Yên ku ji Xaçperestiya Dadweriyê û encamên wê xilas bibin, wê bi heqî serdest bibin. Ger hûn vê dixwînin, em winda bûne, ji ber vê yekê bi hişyarî bixwînin û bişopînin. Salên me yên dawî bi berhevkirina çar çekên dawîn ên şoreşên cîhanê derbas bûn - Şer, Fetih, Birçîbûn û Mirin. Yekgirtî, ew ê hemî hukûmetan hilweşînin û pêşerojek nû vekin. Amade be. Wan bibînin. Biçe çar aliyên Cîhanê. Cihên bêhnvedanê yên Bavê Stratejiyê û paşê Khagan bibînin; Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye, û dûv re jî Bejna Xwedê. Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-an de, pênc sal piştî qedandinê, serdana Khagan kir, Fetih di tabûta wî de danîn. Me Bejna ku dîwana Dawî ya rastîn diparêze dît. Û tenê koda kuştinê dema ku Siwar xuya bûn. Li ser hestiyên Bav tu nîşanên nasnameyê nîn in. Hindî bi çekan hatiye dorpêçkirin. Emrê Dîwana Dawî niha bi destê we dijî û wê her û her serdest be."
  
  Drake hewl da ku xalên têkildar bi hev re bicivîne. "Koda hilweşandinê? Bi rastî ez ji dengê vê yekê hez nakim. Û 'Dîwana Dawî ya rastîn'. Ji ber vê yekê heke em sê yekem bêbandor bikin jî, ya dawî dê bibe humdîngerek rastîn."
  
  "Ji bo niha," Lauren got, behsa lêkolîna li ber xwe kir. "Tankeya ramanê ya Washingtonê gelek raman pêşkêş kirin."
  
  Drake tenê saniyeyekê reş kir. Her cara ku wî behsa lêkolînê dibihîst, her carê ku behsa sazgehek ramanê dihat kirin, tenê du gotin di mêjiyê wî de mîna çirûskên neonî yên sor ên bi mezinahiya bilboardê diherikîn.
  
  Karin Blake.
  
  Nebûna wê ya demdirêj ne baş bû. Karin pir baş dikare bibe mîsyona wan a din. Wî bi nermî xem ji bo demekê dûr xist.
  
  "... siwarê duyemîn Fetih e. Danasîna duyemîn behsa kaganek dike. Ji vê em derdixin ku Cengîz Xan Fetih e. Cengîz Xan di sala 1162an de hatiye dinyayê. Ew, bi rastî, fethek e. Wî gelek ji Asya û Chinaîn, û her weha axa li dervayî wê zeft kir, û Empiremparatoriya Mongol di dîrokê de împaratoriya herî mezin a hevgirtî bû. Kahn dirûvanek bû; ew di gelek cîhana kevnar re derbas bû, û, wekî berê hate gotin, îro ji her dused mêrên sax yek bi Cengîz Xan ve girêdayî ye."
  
  Mai hejand. "Wow, Alicia, ew mîna guhertoyek mêrê te ye."
  
  Drake serê xwe kir. "Vî zilamî bê guman dizanibû ku meriv çawa ji nû ve hilberîne."
  
  "Navê rastî yê vî mirovî Temûjîn bû. Cengîz Xan sernavekî rûmetê ye. Bavê wî dema ku kur tenê neh salî bû bi jehrê ket, diya wan hişt ku heft kuran bi tenê mezin bike. Ew û jina wî ya ciwan jî hatin revandin, û her du jî demekê wek koleyan derbas kirin. Li gel van hemûyan jî di destpêka bîstsaliya xwe de xwe wek rêberekî hov bi cih kiribû. Wî hevoka 'dijminên xwe nêzî xwe bihêle' kir ku piraniya generalên wî yên herî mezin dijminên berê bûn. Wî tu carî yek hesabek bêserûber nehişt û tê îdiakirin ku berpirsiyarê mirina 40 mîlyon mirovan bû, nifûsa cîhanê ji sedî 11 kêm kir. Wî olên cûrbecûr hembêz kir û yekem pergala posteyê ya navneteweyî afirand, bi kargehên poste û stasyonên rêyên ku li seranserê împaratoriya wî ne."
  
  Drake li ciyê xwe guhast. "Gelek agahdarî hene ku werin girtin."
  
  "Ew Khaganê yekem ê Împaratoriya Mongol bû."
  
  Dahl ji ramana pencereyê dûr ket. "Û cihê rûniştina wî?"
  
  "Belê, ew li Chinaînê hate veşartin. Di goreke bêkesan de."
  
  Alicia pif kir. "Erê, lanet, bê guman ew bû!"
  
  Mai bi dengekî bilind fikirî: "Ji ber vê yekê, pêşî Afrîka û naha Chinaîn du ji çar aliyên cîhanê temsîl dikin." "Heya ku ew Asya be û em qala parzemînan nekin."
  
  "Heft hene," Smith anî bîra wê.
  
  "Ne her gav," Lauren bi nepenî bersivand. "Lê em ê paşê werin ser vê yekê. Pirs ev in: çekên fethê çi ne û cihê bêhna Cengîz li ku ye?
  
  "Ez texmîn dikim ku yek bersiv Chinaîn e," Kenzi mat kir.
  
  "Cengîz Xan li dora 1227 di bin şert û mercên nepenî de mir. Marco Polo îdia kir ku ew ji ber enfeksiyonê ye, yên din ji ber jehrê, û yên din jî ji ber prensesa ku wekî xenîmeta şer hatine girtin. Piştî mirinê, laşê wî dê li welatê wî, ji bo aimag Khenti, li gor adetê vegerandin. Tê bawerkirin ku ew li Çiyayê Burxan Khaldûn li nêzîkî çemê Onon hatiye veşartin. Lêbelê, efsaneyek heye ku her kesê ku bi merasîma cenaze re têkeve têkiliyê hat kuştin. Piştî vê yekê çem ji ser gora Caenê hat xwarê û hemû leşkerên ku meş pêk anîn jî hatin kuştin." Lauren serê xwe hejand. "Jiyan û jiyan wê demê hindik bû."
  
  Dahl got, "Wekî ku niha li hin deverên cîhanê heye."
  
  "Ji ber vê yekê em dîsa davêjin?" Alicia rûyê xwe kişand. "Tu kesî dîsa li ser divingê tiştek negot. Ev ne jêhatiya min a herî baş e."
  
  Mai bi rengekî karî daqurtîne gotina ku amade bû ji lêvên wê bireve, li şûna wê kuxiya. Di dawiyê de wê got: "Ez naçim xwarê." "Dikaribû li çiyê bûya. Ma hukumeta Mongolan bi sed salan herêmek îzole nekir?"
  
  "Tam, û ji ber vê yekê me çavê xwe li Chinaînê digire," Lauren got. "Û tirba Cengîz Xan. Naha, ji bo ku hûn agahdar bibin, NSA û CIA hîn jî bi dehan rêbazan bikar tînin da ku agahdariya li ser hevrikên me berhev bikin. Fransiyan bi rastî mirovek winda kirin. Îngîlîz di heman demê de bi me re derketin. Rûs û swêdî pişt re ketin nav paqijkirina herêmê ya ku ji hêla tirkan ve dihat texmînkirin zûtir. Em ne li ser Mossad û ne jî Çînî ne. Ferman wek xwe dimînin. Lêbelê, tiştek heye... Ez bi rastî Sekreter Qrow niha li ser xetê heye.
  
  Drake mêze kir. Qet nedihate bîra wî ku Qrow guftûgoyên wî û Lauren dibihîze, lê diviya bû. Tîma wan, malbata wan, mîna yên din razên wan hebûn. Gava ku wî li dora xwe nihêrî, diyar bû ku yên din jî bi heman awayî hest dikin û ku ev awayê Lauren bû ku wan agahdar bike.
  
  Waşîngton her tim rojeva xwe heye.
  
  Dengê Qrow qanih bû. "Ez ê nebêjim ku ez ji we bêtir di derbarê vê mîsyona taybetî de dizanim. Ne li ser rûyê erdê. Lê ez dizanim ku ev qadeke mayinkirî ya siyasî ye, bi tevlihevî û fêlbaziyên li ser astên herî bilind ên hin welatên hevrikên me."
  
  Drake fikirî ku em behsa Dewletên Yekbûyî nekin. Çi qet!
  
  Crowe bi eşkereyî got: "Rastî, ez ji hin rêveberiyên ku beşdar in matmayî mam." "Min fikir kir ku ew dikarin bi me re bixebitin, lê wekî ku min behs kir, dibe ku tişt ne wekî ku xuya dikin bin."
  
  Carek din, Drake gotinên xwe cûda girt. Ma wê li ser mîsyona Horseman dipeyivî? An jî tiştek bêtir kesane?
  
  "Gelo sedemek ji bo wê heye, Madam Sekreter?" Hayden pirsî. "Tiştek ku em nizanin?"
  
  "Belê, ne ku haya min jê heye. Lê ez jî bi van hemûyan ne hewce dizanim. "Bê sînordarkirin" di siyasetê de peyvek kêm e."
  
  "Piştre ew çek bixwe ye," Hayden got. "Ev yekem supergun e. Ger hatiba çêkirin, ji terorîstan re hatiba firotin, dikaribû hemû cîhanê ji bo wê berdêl bixwaze."
  
  "Dizanim. Ev... Fermana Dîwana Dawî," wê navê bi nefret got, "bi eşkere plansaziyek master pêşxistiye, ji nifşên pêşerojê re hiştiye. Xweşbextane, Îsraîlî ew demeke dirêj berê girtin. Mixabin, wan ew plana taybetî nedît. Ev plan."
  
  Heya nuha, Drake xala vê bangê nedît. Wî pişta xwe da, çavên xwe girtin, li axaftinê guhdarî kir.
  
  "Hûn ji hinekên din re bazdanê dikin. Tenê Îsraîl û Çîn MIA ne. Rêgezên normal derbas dibin, lê berê xwe bidin wê çekê û wê bigirin. Amerîka nikare vê yekê bikeve destên xelet, her cûre. Û hişyar be, SPEAR. Ji viya zêdetir tişta ku tê dîtin heye."
  
  Drake rûnişt. Dahl berê xwe da. "Ma ev hişyariyek cûda ye?" wî pistî kir.
  
  Drake Hayden lêkolîn kir, lê serokê wan ti nîşanên fikaran nîşan neda. Piştên xwe veşêrin? Heger wî berê ev zaravayê Amerîkî nebihîstibûya, wî ê tu wateyek bi vê hevokê re jî nedaba. Ramanên wî li ser mirina Smith û Joshua li Peru zivirî. Vê yekê kûrahiya nerazîbûna wan dipîve. Weke leşkerekî asayî, bi nêrîna leşkeran, ew ê pir bi fikar be. Lê ew êdî ne leşker bûn - ew neçar bûn ku her roj, li meydanê, di bin zextan de bijartinên dijwar bikin. Wan giraniya bi hezaran jiyanan, carinan bi mîlyonan, hilgirtibûn ser milên xwe. Ev tîmek bêhempa bû. Bêtir na.
  
  Hûn tenê wekî xeletiya xweya paşîn baş in. Hûn tenê ji bo xeletiya xweya paşîn têne bîranîn. Etîka di cîhana kar de. Wî tercîh kir ku xebata xwe bidomîne, şer bidomîne. Serê xwe di ser avê re bihêle - ji ber ku bi mîlyonan şûşe hene ku bi domdarî li dora cîhanê digerin, û heke hûn bêdeng rawestin, hûn ê yan xeniqîn an jî perçe perçe bibûna.
  
  Qrow bi sohbetek pepûpêk a teng qedand û dûv re Hayden li wan zivirî. Wê destê xwe da pêwendiya xwe û rûyek çêkir.
  
  "Ji bîr nekin".
  
  Drake serê xwe kir. Kanalek vekin.
  
  "Ez difikirim ku ew ê ji tiştên gelemperî yên Tomb Raider pir cûda be." Yorgi axivî. "Em bi leşkerên hikûmetê, pispor re rû bi rû ne. Komên nenas, dibe ku xayîn bin. Em li mirovên ku di wextê de winda bûne, bi salan ji hev dinê dinêrin. Em li pey pêxemberiya hin sûcdarên şer ên kevn in, çawa ku wî dixwest em bikin." Wî rakir. "Ti kontrola me li ser rewşê tune."
  
  "Ez bi qasî ku hûn dikarin bibin nêzî Tomb Raider im," Kensi bi ken got. "Ev ... bi tevahî cûda ye."
  
  Alicia û Mai li Îsraîlî nêrî. "Erê, em berê xwe didin paşeroja weya sûcdar a xerab, ne wusa... Twisty?"
  
  Swêdî çavê xwe xwar. "Ez... um... ez... çi?"
  
  Kensî mudaxele kir. "Û ez texmîn dikim ku şert û merc tu carî zorê li we nekirin ku hûn bibin pozîsyonên lihevhatinê, ha, Alicia?"
  
  Jinika ingilizi şanen xwe hilda. "Vê girêdayî ye ku em hîn jî li ser sûc diaxivin. Hin helwestên lihevkirinê ji yên din çêtir in."
  
  "Heke em hîn hişyar û hişyar bin," Hayden got, "Ma em dikarin dest bi xwendina li ser Cengîz Xan û cihê gora wî bikin?" Tankek ramanê li Washington hemî baş û baş e, lê em li wir in û em ê tiştê ku ew ê nebînin bibînin. Çiqas bêtir agahdariya ku hûn bikarin hilgirin, şansê me çêtir e ku em çeka duyemîn bibînin."
  
  "Û sax ji vê derê derkeve," Dahl razî bû.
  
  Tablet li dora xwe derbas dibûn, bi zor têra parvekirinê dikirin. Alicia yekem bû ku li ser kontrolkirina e-name û rûpela xwe ya Facebookê qîr kir. Drake dizanibû ku ew ne xwediyê navnîşanek e-nameyê ye, bila yekem nîşana medyaya civakî bihêle, û li wê mêze kir.
  
  Wê gêj kir. "Dema cidî?"
  
  "Wê, an hinekî rihet bibin, hez bikin. Çîn teqez dê me bi destan qebûl neke."
  
  "Xaleke baş." Hayden axîn. "Ez ê bi tîmên herêmî re têkilî daynin û ji wan bixwazim ku ketina me hêsan bikin. Ma heta niha her kes li ser planê tevdigere?"
  
  "Baş e," Dahl bi bêhemdî peyivî. "Min qet nedifikirî ku ez ê li Chinaînê bişopînim Cengîz Xan, dema ku hewl didim ku nekevim şer bi nîv duwazdeh neteweyên dijber re. Lê, hey," wî şanên xwe hilda, "hûn dizanin ku ew li ser ceribandina tiştek cûda diaxivin."
  
  Alicia li dora xwe nêrî, paşê serê xwe hejand. "Tu şîrove tune. Pir hêsan e."
  
  "Niha," Drake got, "Ez tercîh dikim ku agahdariya piçûktir hebe."
  
  "Ez û hûn herdu, Yorkî." Dahl serê xwe kir. "Ez û tu, herdu."
  
  
  BEŞA SÎZZEM
  
  
  Saet ji nedîtî ve diçûn. Helîkopter neçar ma ku sotemeniyê birijîne. Nebûna nûçeyên di derbarê tîmên din de xemgîn bûye. Hayden dît ku vebijarka wê ya çêtirîn ew e ku xwe di nav dewlemendiya agahdariya têkildarî Gorê Cengîz de bihêle, lê zehmet bû ku tiştek nû kifş bike. Yên din eşkere ji bo demekê hewl dida ku heman tiştî bikin, lê hinan westiyabûn û biryar dan ku hinekî betlaneyê bigirin, hinên din jî hêsantir dîtin ku pirsgirêkên xwe yên kesane çareser bikin.
  
  Ne mumkun bû ku li cîhê xwe yê teng guh nede wê, û bi rastî, heya nuha tîmê têra xwe nêzik û naskirî bû ku wê hemî gav bavêje.
  
  Dahl gazî malê kir. Zarok bi bihîstina wî kêfxweş bûn, ku Dahl bi berfirehî bişirî. Joanna pirsî ka ew ê kengê were malê. Alozî diyar bû, encam ne ewqas mezin bû. Hayden bîskek kişand û li Kinimaka temaşe kir dema ku Hawayê mezin tiliya xwe li ser ekrana tabletê hejand. Ew keniya. Amûr di destên wî yên mezin de mîna kartpostalekê xuya bû, û hat bîra wê ku çawa wan destan li laşê wê ketibûn. Nerm. Qehirîn. Wî ew pir baş nas dikir û ev yek nêzîkbûna wan zêde kir. Niha wê li serê tiliya xwe ya xerabûyî dinêrî, ya ku di dema peywira xwe ya dawî de neçar mabû daqurtîne. Şokê rewşê çavên wê vekir. Jiyan bêsînor pir kurt bû ku hûn bi vîna yê ku we jê hez dikir şer bikin.
  
  Wê piçek bêhna xwe girt, nizane ku bi rastî jê bawer dike. Lanet, tu vê yekê heq nakî. Ne piştî her tiştê ku we got. Wê vegerê rast nedikir û nizanibû ku ji ku dest pê bike. Belkî şerek, rewşek, karek bû. Belkî jî di her kêliya dîroka jiyana wê de wisa bû.
  
  Mirovan xeletî kirine. Wan dikaribû kefaret bike.
  
  Alicia ew kir.
  
  Vê ramanê kir ku ew ber bi jina inglîzî ve binere dema ku helîkopter di ezmên re diçû. Tirbulansa ji nişka ve ew kir ku kembera xwe zexm bike. Çirkeyek ketina azad, û dilê wê ket ser lingan. Lê her tişt baş bû. Jiyanê teqlîd dikir.
  
  Hezên Hayden her tim rêberî, pêkanîna tiştan bû. Îcar wê dît ku ev însîyat di warên din ên girîng ên jiyana wê de destwerdanê dikin. Wê pêşerojek reş dît.
  
  Drake û Alicia kêfxweş bûn, bibişirîn, li tabletek hevpar xistin. Mai deynê xwe da Kenzi, û her du jinan bi dorê ew girtin. Balkêş bû ku çawa mirovên cûda cûda bi rewşên wekhev re mijûl dibin.
  
  Smith nêzîkî Lauren bû. "Rewş çawa ye?"
  
  "Çawa ku ew baş dibe, tu bastûrek nerm. Niha ne wext e, Smith.
  
  "Hûn difikirin ku ez vê yekê nizanim? Lê ji min re bêje. Dem wê kengê were?"
  
  "Guhê xwe nedenê".
  
  "Tu carî," Smith bi hêrs got.
  
  Lauren giriya. "Bi ciddî? Em di qonaxek mirî de ne, mêro. Tu li dîwarekî bi kerpî xist û tu nikarî jê re derbas bibî."
  
  "Dîwar?"
  
  Lauren pif kir. "Erê, navê wê heye."
  
  "Oh. Ev dîwar."
  
  Hayden dît ku ew her du jî li dora pirsgirêkê dixebitin. Ne cihê wê bû ku dadbar bike an jî destwerdanê bike, lê bi zelalî destnîşan kir ku her astengiyek çawa dikare her têkiliyek xera bike. Smith û Lauren, bi hûrgulî, zewacek ne ortodoks bûn, ew qas neasayî ku dibe ku bi hev re baş bixebitin.
  
  Lê dîsa jî astengiyên herî nekonvansîyonel êdî li pêşiya wan rawestiyan.
  
  Smith rêbazek cûda ceribandin. "Baş e, baş e, îcar wî vê dawiyê çi daye te?"
  
  "EZ? Netişt. Ez ji bo agahiyê naçim wir. Ev karê CIA an FBI an jî yê ku be ye."
  
  "Hingê hûn li ser çi dipeyivin?"
  
  Ji bo Smith, ev gavek pêş bû. Pirsek vekirî, ne-rûbirû ye. Hayden bi leşker hinek serbilind bû.
  
  Lauren hinekî dudil bû. "Şih," wê got. "Em bêwate diaxivin. Televizyonek. Movies. Books. Celebrities. Nûçe. Ew avaker e, ji ber vê yekê ew li ser projeyan dipirse."
  
  "Çi proje?"
  
  "Ev hemî dihêle hûn pirsek hişyar bipirsin. Çima ne kîjan navdar an kîjan fîlm? Ma hûn bi avahiyan re eleqedar dibin, Lance?
  
  Hayden xwest ku wê vemirîne, lê dît ku ew nikare. Kabîn pir teng bû; pirs pir giran e; behsa navê Smith pir balkêş e.
  
  "Tenê heke kesek bixwaze zirarê bide wan."
  
  Lauren wî hejand û axaftin bi dawî bû. Hayden meraq dikir gelo Lauren bi dizî ku bi terorîstek naskirî re biaxive hindek zagonan binpê dike, lê nikarîbû bi tevahî biryar bide ka pirsa Lauren çawa bêje. Qet nebe hîn.
  
  "Kêmtir ji saetek maye." Dengê pîlotê li ser sîstema ragihandinê hat.
  
  Drake nihêrî. Hayden biryardariya li ser rûyê wî dît. Heman tişt bi Dahl re. Tîm bi tevahî mijûl bû, bi domdarî behreyên xwe baştir dikir. Mînakî li operasyona dawî binêrin. Ew hemî di nav mîsyonên bi tevahî cûda re derbas bûn, rûbirûyê rûbirûbûna xirabiyê bûn û yek xêzek jî negirtin.
  
  Bi kêmanî di warê fîzîkî de. Birînên hestyarî - nemaze yên wê - dê çu carî sax nebe.
  
  Wê deqeyekê li kaxezên li ber xwe mêze kir û hewl da ku hinekî din ji dîroka Cengîz Xan bigire. Wê li nivîsa Ferman mêze kir, rêzan ronî kir: Biçe çar aliyên cîhanê. Cihên bêhnvedanê yên Bavê Stratejiyê û paşê Khagan bibînin; Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye, û dûv re jî Bejna Xwedê. Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-an de, pênc sal piştî qedandinê, serdana Khagan kir, Fetih di tabûta wî de danîn.
  
  Çar aliyên dinyayê? Hîn jî sir dimîne. Xwezî heta niha îşaretên nasnameya Siwaran eşkere bûne. Lê fermanê tirba Cengîz Xan dît? Ji ber vê yekê xuya bû.
  
  Dema ku helîkopterê qutkirina hewayê didomand, Yorgi rabû ser piyan û paşê derket pêş. Rûyê diz xêzkirî xuya bû, çavên wî girtî bûn, mîna ku ji dema derketina wî ya li Perûyê pê ve xew neketibe. "Min ji we re got ku ez beşek ji daxuyaniya Webb bûm, mîrateya wî," Rûsî got, dengê wî eşkere kir ku ew ji tiştê ku ew ê bigota ditirsiya. "Min ji we re got ku ez ji hemûyan xirabtir im."
  
  Bi qîrînek aciz, Alicia hewl da ku dampenera atmosferê ya ji nişka ve rake. "Ez hîn jî li bendê me ku bibihîzim lezbiyeniya lanet kî ye," wê bi dilgeş got. "Ji we re rastiyê bibêjim, Yogi, min hêvî dikir ku ew ê hûn bin."
  
  "Çawa..." Yorgi nîvê hevokê rawestiya. "Ez mêr im".
  
  "Ez ne bawer im. Ew destên piçûk. Ev rû. Awayê ku hûn dimeşin."
  
  "Bila ew biaxive," Dahl got.
  
  Lauren got, "Û divê hûn hemî zanibin ku ez lezbiyen im." "Hûn dizanin, di wê de tiştek xirab û şerm tune."
  
  "Ez dizanim," Alicia got. "Divê hûn bibin yên ku hûn dixwazin bibin û wê qebûl bikin. Ez dizanim ez dizanim. Min tenê hêvî dikir ku ew ê Yogi be, ew hemî ye.
  
  Smith bi vegotinek tevlihev lê wekî din vala li Lauren nêrî. Drake difikirî ku reaksiyon ji ber surprîzê ecêb bû.
  
  "Ew tenê yek dihêle," Kinimaka got.
  
  "Yek ku dimire," Drake got, li erdê mêze kir.
  
  "Dibe ku em bihêlin hevalê xwe biaxive?" Dahl israr kir.
  
  Yorgi hewl da bibişire. Paşê destên xwe li ber xwe girêda û li banê holikê mêze kir.
  
  "Ew ne çîrokek dirêj e," wî bi devokek stûr got. "Lê ev pirsek dijwar e. Min... Min dê û bavê xwe bi xwîna sar kuştin. Û ez her roj spasdar im. Spas dikim ku min kir.
  
  Drake destê xwe rakir ku bala hevalê xwe bikişîne. "Hûn ne hewce ne ku tiştek rave bikin, hûn dizanin. Li vir em malbatek in. Wê tu pirsgirêk dernekeve."
  
  "Ez dizanim. Lê ev jî ji bo min e. Hûn fêm dikin?"
  
  Tîm, her yek, serê xwe dihejand. Ew fêm kirin.
  
  "Em li gundekî biçûk dijiyan. Gundê sar. Zivistan? Ne wextê salê bû, ji Xwedê re talan bû, lêdan bû, lêdan bû. Malbatên me, heta zarokên me jî xemgîn kirin. Ez yek ji şeşan bûm, û dê û bavê min, wan nikarîbûn bi ser bikevin. Nikarîbûn têra xwe zû vexwin ku roj hêsan derbas bibin. Nikarîbûn têra xwe vegerînin ku şevan sax bikin. Nekarîn rêyek bibînin ku bi me re mijûl bibin û li me xwedî derkevin, ji ber vê yekê rêyek dîtin ku wêneyê biguherînin."
  
  Alicia nikaribû hestên xwe bigire. "Ez hêvî dikim ku ew ne wekî ku xuya dike."
  
  "Rojekê piştî nîvro em tev li otomobîlê kom bûn. Wan got ku wan soza gera bajêr dane. Bi salan e em neçûne bajêr û diviyabû em bipirsin, lê..." Şên xwe hejand. "Em zarok bûn. Ew dê û bavên me bûn. Ew ji gundê piçûk derketin û me careke din ew nedît."
  
  Hayden xemgîniya dûr li ser rûyê May dît. Dibe ku jiyana wê ya ciwan ji ya Yorga cûda bûya, lê hemanheviyên xemgîn hebûn.
  
  "Roja li dervayê erebeyê sartir dibû, tarîtir dibû. Ew ajotin û ajotin û neaxivîn. Lê em bi kar anîne. Hezkirina wan ne ji jiyanê, ne jî ji me û ne jî ji hev re hebû. Ez texmîn dikim ku me tu carî evînê nas nedikir, ne bi awayê ku divê bibe. Di tariyê de rawestiyan, gotin erebe xera bûye. Em li hev kom bûn, hinek giriyan. Xwişka min a biçûk tenê sê salî bû. Ez neh bûm, yê herî mezin. Divê ez...
  
  Yorgi bi hêsiran re şer kir, li banî nihêrî, mîna ku hêza wî heye ku paşerojê biguherîne. Berî ku kes bikaribe rabe nêzikî wî bibe, wî destek hişk dirêj kir, lê bi kêmanî Hayden dizanibû ku ev tiştek bû ku ew bi tena serê xwe derbas bû.
  
  "Wan em derxistin derve. Demekê meşiyan. Qeşa ewqas hişk û sar bû ku pêlên bi hêz û kujer jê derdiketin. Min nikarî fêhm bikim ka ew çi dikin, û paşê min xwe pir sar hîs kir ku ez rast bifikirim. Min dît ku ew dîsa û dîsa li me zivirîn. Em winda û qels bûn, jixwe dimirin. Em zarok bûn. Me pê bawer bû."
  
  Hayden çavên xwe girtin. Gotin tune bûn.
  
  "Xuya ye ku wan erebe dît. Ew çûn. Em... welleh em mirin... yek bi yek." Yorgi hê jî nikarîbû hûrguliyan bi zelalî formule bike. Tenê xemgîniya xemgîniya rûyê wî rastiya vê yekê eşkere kir.
  
  "Ez tenê xilas bûm. Ez yê herî xurt bûm. Min hewl da. Min hilgirt, kişand û hembêz kir, lê tiştek jê derneket. Min wan hemûyan têk bir. Min dît ku jiyan ji her yek ji xwişk û birayên min diherike û min soz da ku ez bijîm. Mirina wan hêz da min, mîna ku giyanê wan ê çûyî bi min re bibe. Ez hêvî dikim ku wan kir. Ez hîn jî bawer dikim. Ez bawer dikim ku ew hîn jî bi min re ne. Ez ji zindana Rûsyayê rizgar bûm. Min Matt Drake dirêj kir," wî bişirînek qels kir, "û ew ji wir derxist."
  
  "Te çawa karî vegerî gund?" Kinimaka dixwest bizane. Hayden û Dahl bi hişyarî lê nêrî, lê di heman demê de diyar bû ku Yorgi hewce ye ku biaxive.
  
  "Min kincên wan li xwe kirin," wî bi dengekî nizm bi êş got. "Kiras. Jackets. Gore. Ez germ bûm û min ew hemû di nav berf û qeşayê de bi tenê hişt û ez bi rê ketim."
  
  Hayden nikarîbû êşa dil, sûcê têgihîştî yê ku divê ne ya wî bûya, bifikire.
  
  "Otomobîleke ku di wir re derbas dibû alîkariya min kir. Min çîrok ji wan re got, piştî çend rojan vegeriyam gund," wî nefesek kûr kişand, "û bila ew ruhê xemgîniya ku bûne bibînin. Bila ew bibînin û hîs bikin ku hêrsa wî çiqas kûr bû. Ji ber vê yekê erê, min dê û bavê xwe bi xwîna sar kuştin."
  
  Bêdengiyek ku divê qet neyê şikandin hebû. Hayden dizanibû ku cesedên xwişk û birayên Yorga li cihê ku ew niha ketibûn de ne, heta hetayê cemidî ne, ku qet nesekinin.
  
  "Ez bûm diz." Yorgî rezonanca dilşikestî qels kir. "Û paşê hat girtin. Lê ew qet bi kuştinê nehate mehkûm kirin. Û em li vir in."
  
  Dengê pîlot bi hewa ket. "Si deqe berbi qada hewayî ya Chineseînî, hevalno, û paşê ew texmîna kesî ye."
  
  Hayden kêfxweş bû dema Lauren di vê nuqteyê de gazî saziya ramanê ya Washington kir. Yekane riya ku bi pêş ve biçe, ji balkişandinê bû.
  
  "Em nêzî armancê ne," wê ji Way re got dema ku me hev dît. "Tiştek nû heye?"
  
  "Em li ser çar goşeyan dixebitin, referansên tarîxên jidayikbûna siwaran, Mongolya, Khagan û Ferman bi xwe, hûn pêşî çi dixwazin?"
  
  
  BEŞA çardehan
  
  
  "Oooh," Alicia bi heyecan got, ku beşek lîst. "Werin em guh bidin hejmarên roja jidayikbûnê çi ne. Ez tenê ji jimartina jimareyan hez dikim."
  
  "Xwînsar. Pir xweş e ku meriv vê yekê ji piyadeyekî meydanî dibihîze." Deng bi kêfxweşî berdewam kir, çend çavan li salonê bilind kir, lê bi bextewarî nizanibû: "Ji ber vê yekê, Hannibal di sala 247 berî zayînê de ji dayik bû, li dora sala 183 berî zayînê mir. Cengîz Xan 1162, mir 1227-"
  
  "Ew hejmar pir in," Alicia got.
  
  "Pirsgirêk ev e," Dahl got. "Hûn ji tiliyên tiliyan û pêyan derketin."
  
  Zanyarê kompîturê berdewam kir: "Ez nizanim ev tê çi wateyê." "Lê ev kulteyên dîn bi rastî ji lîstik û kodên xwe yên hejmar hez dikin. Di hişê xwe de bimînin."
  
  Kensî got: "Ji ber vê yekê Hannibal 1400 sal beriya Cengîz hatiye dinyayê." "Em vê yekê fêm dikin."
  
  "Hûn ê ji hejmara şêtkarên ku vî karî nakin matmayî bimînin," nêrgizan bi bêhemdî got. "Herçi jî-"
  
  "Hey heval?" Drake zû qut kir: "Gelo qet li rûyê te xistine?"
  
  "Belê, bi rastî, erê. Erê heye."
  
  Drake pişta xwe da kursiya xwe. "Baş e," wî got. "Niha hûn dikarin qijikê bidomînin."
  
  "Bê guman em hîn nikarin bi van jimareyan bixebitin, ji ber ku em siwarên din nas nakin. Her çend ez texmîn dikim ku hûn jî dikarin ya çaremîn fam bikin? Na? Ne girtiyan? Baş. Ji ber vê yekê, niha, hevalno, hêzek mezin a agir heye ku ji Komara Mongolî re tê şandin. Heft, an hîn şeş e? Erê, şeş tîmên leşkerên elît ên ku şeş welatan temsîl dikin, li pey Hespê Serkeftinê digerin. Ez rast im? Hawar!"
  
  Drake li Hayden nêrî. "Ma ev zilam nûnerê herî baş ê Washington e?"
  
  Hayden şanên xwe hejand. "Belê, qet nebe ew hestên xwe venaşêre. Mîna piraniya Washingtonê di bin gelek pelikên kirasekî xapînok de nayê veşartin.
  
  "Pêş ber bi siwarê fethê. Eşkere ye ku Order rojeva xwe heye, ji ber vê yekê feth dikare ji pêlîstokek zarokan bigire heya lîstikek vîdyoyê tiştek be... ha ha. Serdestiya cîhanê dikare bi gelek awayan pêk were, ez rast im?"
  
  "Tenê bi talîmatê bidomînin," Hayden got.
  
  "Bê guman. Ji ber vê yekê em rasterast werin ser xalê, gelo? Her çend îsraîlî bi awayekî ecêb nerazî bûn ku di derbarê oleta sûcê şer a Naziyan de ku wan li Kubayê hilweşandibû agahdarî bidin me, em fêr bûn ku em hewce ne ku zanibin. Dema ku toz rûdinişt, Naziyan bi eşkere biryar da ku wan tevlihev kiriye û bi vê ramana berfireh hatine ku cîhanê kontrol bikin. Wan Order, tevî kiras, kodên veşartî, sembol û hê bêtir afirandin. Wan planek pêşxist - bi îhtîmalek ku ew bi salan di bin Reich de li ser dixebitin. Wan çar cureyên çekan veşartibûn û bi vê puzzlê hatin. Dibe ku wan dixwest ku wê bêtir nezelal bikin, kî dizane? Lê Mossad ew bê şop û, bi dîtina min, bi lez û bez rûxandin. Kovara veşartî sî sal şûnde nehate dîtin."
  
  "Pazdeh deqe," pîlot bi lakonîk bersiv da.
  
  "Ma ev çek e?" Hayden pirsî. "Wan ew ji ku derê anîn?"
  
  "Belê, Naziyan bi qasî ku her kes dikaribû hebe, têkiliyên Naziyan hebûn. Big Pistol sêwiranek kevn e ku ji bo cîh û rastbûnê hatî nûve kirin. Ji salên çil heta heştêyî bi temamî dikaribûn destên xwe deynin ser her tiştî. Pere qet nebû asteng, lê tevger bû asteng. Û bawerî. Ew ê ji giyanek zindî bawer nekin ku vê yekê ji wan re bike. Dibe ku ew çend sal derbas bûn ku her çar çek û çend deh karûbaran veşêrin. Faktorên pêbaweriyê jî yek ji wan sedeman e ku wan di rêza yekem de çekan veşartiye. Wan nikarîbû wan niha li Kubayê bihêlin, ma?" Zilamê Waşîngtonê bi kenê xwe teqiya, paşê bi awayekî hiş bû.
  
  Alicia çavên xwe gerand û her du destên xwe bi hev ve girêda mîna ku ew dikarin li dora stûyê kesekê yê çerm bipêçin.
  
  "Her çi be, hûn hîn jî bi min re ne? Ez fêm dikim ku dem kurt e û hûn diêşin ku hûn derkevin nav axê û tiştek biteqînin, lê min hinekî bêtir agahdarî heye. Tenê hat hundur..."
  
  Mizdan.
  
  "Niha ev balkêş e."
  
  Bêdengiya bêtir.
  
  "Hûn dixwazin parve bikin?" Hayden mêrik hejand, li aliyê hişk ê helîkopterê mêze kir mîna ku wê bibîne ku cihê daketina wan nêzîk dibe.
  
  "Belê, min ê qala çar aliyên dinyayê bikim - an bi kêmanî em çawa dibînin - lê ez dibînim ku wextê me diqede. Binêre, pênc bilind bide min, lê tu çi jî bikî, wî sekinî, - nekeve erdê!
  
  Têkilî ji nişka ve qut bû. Hayden pêşî li erdê û paşê jî li hundurê helîkopterê nêrî.
  
  Drake herdu destên xwe bilind kirin. "Li min nenêre. Ez ne sûcdar im!"
  
  Alicia keniya. "Erê, ez jî."
  
  "Destê nadin?" Dahl dubare kir. "Waneya wê çi ye?"
  
  Alicia wek ku bixwaze rave bike qirika xwe paqij kir, lê paşê dengê pîlot ji axaftvanan hat. "Du deqe, heval."
  
  Hayden ji bo alîkariyê serî li bawermendekî pîr da. "Mano?" - Min pirsî.
  
  "Ew ker e, lê dîsa jî li kêleka me ye," Hawayê mezin qij kir. "Ez ê bibêjim ku gotina wî ji bo wê bigire."
  
  "Çêtir e ku meriv zû biryar bide," Smith navber kir. "Em diçin xwarê."
  
  Pergala ragihandinê di cih de ket jiyanê. "Min çi got? Zevî nebin! "
  
  Drake rabû ser xwe û interkoma helîkopterê vekir. Wî got: "Xwe biçe, heval. "Îstixbarata nû di rê de ye."
  
  "Lê em di hundurê qada hewayî ya Chineseînî de ne. Nayê gotin ku ew ê çiqasî me ferq bikin."
  
  "Tiştê ji destê we tê bike, lê nekeve erdê."
  
  "Hey heval, ji min re hat gotin ku ev ê mîsyonek gihîştin û çûyînê be. Bê şêt. Hûn dikarin pê bawer bin ku ger em ji çend deqeyan dirêjtir li vir bimînin, em ê çend J-20 bi ser çokê xwe de bihêlin."
  
  Alicia berê xwe da Drake û pistî, "Ev xirab e..."
  
  The Yorkshireman dev ji wê kir, ku aciziya rewşê dît. "Belê, diyar e ku Knobend ji Washington dikare me bibihîze tewra dema ku pêwendiya wan xera bibe," wî got, bi baldarî li Dahl nêrî. "Ma te bihîst Nobend? Nêzîkî şêst saniyeyên me hene."
  
  "Ew ê bêtir dirêj bike," mêrik bersiv da. "Merd bin, gelî. Em di vê dozê de ne."
  
  Drake hest kir ku kulmên wî diqelibin. Ev reftarên hovane tenê rûbirûbûn çêdikir. Dibe ku mebest ev bû? Ji dema ku wan gora Hannibal dît, Drake hîs kir ku tiştek di vê mîsyonê de xelet bû. Tiştek ne diyar. Ma ew hatine ceribandin? Di bin çavan de bûn? Hikûmeta Dewletên Yekbûyî kiryarên wan nirxand? Ger wusa be, wê hingê ew her tişt hat ser tiştê ku li Peru qewimî. Û heke wusa be, Drake ji performansa wan zêde ne xem bû.
  
  Ew ji komplo, fêlbaz û fêlbaziyên ku guhdaran piştî vekolînê çêdikin fikar bû. Her welatek ku ji hêla siyasetmedaran ve hatî rêvebirin qet ne wekî ku xuya dikir, û tenê yên li pişt mirovên desthilatdar dizanibû ku bi rastî çi diqewime.
  
  "Pêncî çirke," wî bi dengekî bilind got. "Hingê em ê ji vir derkevin."
  
  Pîlot ji wan re got: "Em hewl didin ku stûnek bikin." "Em jixwe ew qas nizm in ku hûn dikarin ji derî derkevin ser darekê, lê ez çûk di geliyê çiyê de vedişêrim. Ger hûn bibihîzin ku tiştek li binê erdê diqelişe, ew ê bibe kevir an jî yetî."
  
  Alicia bi dengekî bilind daqurtand. "Min fikirîn ku ew li seranserê Tîbetê daleqandî ne?"
  
  Dahl şanên xwe hejand. "Karberdayî. Rêwîtiya rê. Kî dizane?"
  
  Di dawiyê de, girêdan ji jiyanê vegeriya. "Baş e gelî. Ma em hîn sax in? Baş baş. Karê mezin. Niha... hemû gengeşeyên li ser cihê bêhnvedana Cengîz Xan tê bîra we? Wî bi xwe goreke bêkesan dixwest. Her kesê ku tirba wî çêkir, hat kuştin. Cihê definkirinê bi hespan hat pelçiqandin û dar hatin çandin. Bi rastî, ji şansê pê ve ne pêkan e. Çîrokek ku ez têr dibînim ji ber ku ew bi hêsanî van pîlanên dînan hilweşîne ev e ku Kahn bi deveyek ciwan re hate definkirin - û cîh hate diyar kirin dema ku diya deve li ser gora gokê xwe digirî.
  
  Pîlot ji nişka ve têkilî qut kir. "Em hema hema li nuqteya bêveger in, heval. Sih saniye û em ê yan bi qasî ku ji destê me tê bi lez ji vir derkevin, an jî em ê zarokan bişînin wir."
  
  "Oh," zilamê ji Washingtonê got. "Te ji bîr kir. Erê, ji wir derkeve. Ez ê ji we re cihekî nû bişînim."
  
  Drake hejand, êşa pîlotê parve kir, lê di bersivê de got: "Îsa, heval. Ma hûn dixwazin me bigirin an jî bikujin?"
  
  Ew tenê hinekî henek dikir.
  
  "Hey Hey. Êmin be. Binêrin - van Naziyan - Fermana Dadweriya Dawî - di navbera salên pêncî û heştêyî de li Siwaran - cihê bêhnvedanê - digeriyan, rast? Xuya ye ku wan hemû dîtin. Tiştek ji min re dibêje wan tirba Cengîz Xan nedîtiye. Ez bi rastî bawer dikim ku meriv dikare li ser vedîtinek wusa bêtir were gotin. Dûv re Ferman bi xwe û gotinên: 'Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-î de, pênc sal piştî qedandinê, Xagan ziyaret kir û Fetih danî tabûta wî.' Bê guman di sala 1955-an de tirbeyek Kahn tune bû. Lê bi giranî ji ber tunebûna tirbeyê û ji bo alîkariya bawermendan û zêdekirina gera geştiyariyê, Çînê ji bo wî goristanek çêkir."
  
  "Ma ev li Çînê ye?" Hayden pirsî.
  
  "Bê guman, ev li Çînê ye. Hûn li ser vê çar alîyan difikirin, ne wusa? Baş e, maddeya xweya gewr çalak bihêle. Dibe ku rojekê li vir karek ji bo we jî hebe."
  
  Hayden dengek xeniqî daqurtand. "Tenê teoriya xwe rave bike."
  
  "Rast, sar. Tirbeya Cengîz Xan di sala 1954an de hatiye çêkirin. Ev perestgehek mezin e ku li ser çemek li Ejin Horo, li başûrê rojavayê Mongolyaya hundurîn, hatî çêkirin. Niha goristan bi rastî qenotafek e - laş tê de tune. Lê ew dibêjin ku di nav de seriyekî û tiştên din ên Cengîz hene. Chinggis, ku ji bilî gor û kevirê qebrê yên navdar, her gav bi ramana mozoleumê re têkildar e, di eslê xwe de li heşt yurtên spî, qesrên konê ku ew bi eslê xwe lê dijiya, dihat perizîn. Ev tirbeyên gerguhêz ji aliyê padîşahên Darxad ên Jin ve hatin parastin û piştre bûn sembola neteweya Mongol. Di dawiyê de, biryar hate girtin ku tirbeyên gerguhêz werin rakirin û bermahiyên kevnar werin veguheztinek nû, daîmî. Bername bi plana Fermandariyê re bi tevahî li hev dike. Çi çeka ku ew hilbijêrin ku bi ser bixin, di hundurê tabûta Cengîz, di wê goristanê de ye."
  
  Hayden gotinên xwe giran kir. Wê got: "Dabe lal." "Heke hûn xelet in ..."
  
  "Kur?"
  
  "Ev çêtirîn e ku hûn dikarin bistînin."
  
  Dahl got, "Erman gihîştî bû." "Ev rêza di nivîsê de rave dike."
  
  Hayden hêdîka serê xwe hejand. "Em çiqas ji erdê dûr in?"
  
  "Bîst û heft deqîqe."
  
  "Tîmên din çi dikin?"
  
  "Ez ditirsim ku çu rê tune ku ez bibêjim ka ew bi rastî wekî yên we jîr in. Dibe ku pisporek teknolojiya bilind heye ku wan şîret dike." Ji bo ku spasiya xwe diyar bike raweste.
  
  Alîsya giriya: "Desthilatiya lanet."
  
  "Na". Hayden hêrsa xwe kontrol kir. "Mebesta min - ya herî dawî li ser sohbeta navxweyî çi ye?"
  
  "Oh, tam. Dengbêjî bi dengekî bilind û serbilind e. Hin tîm ji aliyê rêveberiyê ve hatin derbkirin. Hin ji wan hatin peywirdarkirin ku dîsa li dora cîhê Hannibal kolandinê bikin. Ez dizanim ku rûs û swêdî jî mîna we di destpêkê de ber bi Burxan Xeldûn ve diçûn. Mossad û Çînî pir bêdeng in. gelê Fransî? Baş e, kî dizane, rast?"
  
  "Hûn çêtir e ku hûn di vê yekê de rast bin," Hayden got, bi dengê wî bi jehr. "Ji ber ku hûn nebin ... dinya dê cefayê bikişîne."
  
  "Tenê biçin vê mezelê, Miss Jay. Lê zû bikin. Dibe ku tîmên din berê li wir bin."
  
  
  BEŞA PANZDEHAN
  
  
  "Ejin Horo Banner," pîlot got, hê jî demarî. "Heşt deqîqe mane."
  
  Ji bo ekîb ji derveyî bajêr dakevin û dest bi meşê bikin, amadekarî hatin kirin. Arkeologekî herêmî ji bo alîkariya wan hat peywirdarkirin, ku diviyabû wan bibira gorê. Drake texmîn kir ku wê nizane ka wê hingê çi dibe bila bibe.
  
  Ji bo vê armancê, helîkopter dê germ û amade bimîne, tevî fikarên pîlot ên domdar ên li ser balafirên şer ên dizî yên Chineseînî.
  
  Derbeyek û nifirek, û dûv re helîkopter sekinî, dem da tîmê ku biçe. Wan xwe di nav çolên deştan de, stûrên daristanên ku dimirin de dîtin, lê wan bi hêsanî riya pêş de dît.
  
  Nêzîkî kîlometreyek li jêr çiyê li derûdora bajarekî mezin heye. Hayden navika rûniştina xwe li ser koordînatên rast bername kir û dûv re tîmê xwe bi qasî ku pêkan diyar kir. Çîniyan hewcedarê geştiyaran bûn, ji ber vê yekê îro wan nehên din peyda kirin. Lauren qayil bû ku bi helîkopterê re bimîne û sohbeta domdar sererast bike.
  
  "Cara din," wê gazî kir dema ku tîmê lez da ku derkeve, "Alicia dikare hin torê bike."
  
  Jinika ingilizi qij kir. "Ma ez mîna sekreterek lanet dibim?"
  
  "Mmm, bi rastî?"
  
  Drake hejand Alicia û pistî, "Belê, we ew hefteya borî kir, tê bîra we? Ji bo rola lîstikê?"
  
  "Oh erê," wê bi şewq keniya, "kêfxweş bû. Ez guman dikim ku rola Lauren dê heman be."
  
  "Em hêvî nekin."
  
  Herduyan bişirîneke germ li hev dan, gava ku ji stargeha xwe ya guncav derketin û ber bi girê hêdî-hêdî dizivirîn. Nebat û biyabana hindik zû rê û avahî hişt, û çend otêl û avahiyên ofîsê yên bilind ji dûr ve dest pê kirin. Sor, kesk û pastel li dijî asîmanên şîn û ewrên zirav şer kirin. Drake tavilê bala xwe dayê ku kolan û bajar bi xwe çiqas paqij bûn, hin otoban çiqas fireh bûn. Delîl ji bo pêşerojê, wan got.
  
  Di destpêkê de xerîb xuya bûn, lê nekarîn alîkariya xwe bikin, geştiyar ber bi cihê civînê ve çûn, piştrast bûn ku destên wan qet çenteyên xwe yên mezin nehêlin. Arkeolog di bin siya peykerekî reş ê mezin yê zilamekî li hespê siwar bû silav da wan.
  
  "Gotin". Dahl serê siwar kir.
  
  Li pêşberî wan jineke tenik û dirêj, bi porê xwe yê hurkirî û bi awireke rasterast rawestiyabû. "Tu beşek ji komek gerê yî?" Wê bi baldarî peyivî, gotinên xwe hilbijart. "Bibore ji bo English min. Ev ne baş e." Ew keniya, rûyê wê yê piçûk çikiya.
  
  "Pirsgirêk tune," Dahl bi lez got. "Ew ji guhertoya Drake zelaltir e."
  
  "Fu Funny -"
  
  "Hûn ne wek tûrîstan xuya dikin," jinikê got, wî rawestand. "Tecrubeya te heye?"
  
  "Oh, erê," Dahl got, destê wê girt û bi îşareteke mezin ew bi rê ve bir. "Em ji bo lêgerîna seyrangeh û bajarên nû li cîhanê digerin."
  
  "Riya şaş," jinikê bi dilovanî got. "Tirbe li aliyê din e."
  
  "Oh".
  
  Drake keniya. "Wî bibore," wî got. "Bi gelemperî ew tenê bagaj digire."
  
  Jinik li pêþ meşiya, pişta xwe rast kir, bi porê xwe yê rast di seriyekî teng de kom kiribû. Tîm bi qasî ku ji destê wan dihat belav bû, dîsa nexwest ku bibe sedema tevliheviyê an bîranînên mayînde li dû xwe bihêle. Dahl pê hesiya ku navê jinikê Altan e û li nêzîkê wê ji dayik bûye, di ciwaniya xwe de ji Çînê derketiye û du sal berê vegeriyaye. Wê rasterast û bi rûmet rêberiya wan kir û zû nîşan da ku ew nêzikî armanca xwe dibin.
  
  Drake dît ku jora mausoleumê li pêş, peyker, gav û hêmanên din ên îkonîk li dora xwe bilind dibe. Mirin dikare li her derê be. Bi hev re xebitîn, tîmê jinikê hêdî kir dema ku wan tîmên din û leşkerên din kontrol dikirin, her dem digot ku heyranê dîmenê ye. Dibe ku Smith li pişt tenekeyên çopê û çopê temaşe bike Altan xemgîn kiriba, lê danasîna Drake ya 'çapa wî ya pir sînorkirî' tenê meraqa wê zêde kir.
  
  "Ma ew taybetî ye?"
  
  "Oh erê, ew yek ji yek e."
  
  "Ez dikarim we bi riya pêwendiya kezeb bibihîzim," Smith giriya.
  
  "Çawa?"
  
  "Di warê otomobîlan de, ev çapa Pagani Huayra Hermes e, ku ji hêla Pagani û Hermes ve ji bo Manny Koshbin hatî çêkirin."
  
  "Bibûre. Ez nizanim ev hemû tê çi wateyê."
  
  "Ew eşkere ye". Drake axîn. "Smith yek celeb e. Lê ji min re behsa hobiya xweya bijare bike."
  
  "Ez bi rastî ji meşê hez dikim. Li çolê hinek cihên xweş hene."
  
  "Di warê kampê de, Smith wekî stûnek konê hejayî bifikirin. Yê ku bi berdewamî we dixe tengasiyê, lê dîsa jî gava ku hûn wî şekil didin, baş dixebite, û her dem, lê her gav, we pîs dike."
  
  Smith, piştî ku keşifkirina xwe qedand, tiştek li ser commsê kir. Lauren ket nav kenek bêkontrol.
  
  Altan bi şik li Yorkshireman mêze kir, û paşê awira xwe zivirî ser endamên tîmê. Mai, bi taybetî, ji vê jinê dûr ket, mîna ku ew hewl dide ku eslê xwe veşêre. Drake fêm kir ku yên din nekarin. Tiştek ber bi yekî din ve çû, û Mai nexwest nîqaş bike ku ew ji ku hatî an çawa ew li vir bi dawî bû. Altan îşaret bi çend gavan kir.
  
  "Di wî alî de. Tirbe li jor e."
  
  Drake rêyek betonî ya bêkêmasî fireh û pir dirêj dît ku rasterast ber bi gavên beton ên dirêj û asê ve diçe. Hema berî ku gavan dest pê bikin, rê di nav çemberek mezin de fireh bû, ku di navenda wê de peykerê bêkêmasî rawesta bû.
  
  "Belê, ev heval bê guman siwar bû," Kinimaka destnîşan kir.
  
  Cengîz Xan, li hespê galopî siwar bû, li ser tebeqeya kevirî ya mezin rawesta.
  
  Yorgî got: - Siwarê duduyan. "Dagirî".
  
  Altan divê hevoka dawî bihîstibe, ji ber ku wê zivirî û got, "Erê. Khagan beriya mirina xwe piraniya cîhana naskirî zeft kir. Bê guman padîşahek qirker, wî di jiyana xwe de Rêya Îpekê jî ji hêla siyasî ve yek kir, bazirganî û danûstandin li seranserê nîvkada rojava zêde kir. Ew serkirdeyekî xwînmij û hov bû, lê bi leşkerên xwe yên dilsoz re baş bû û di hemû planên xwe de cih girt."
  
  "Hûn dikarin hinekî ji me re behsa tiştên ku di tirbeyê de hene?" Drake dixwest ku amade be. Li ser van mîsyonên, lez her tişt bû.
  
  "Belê, ew ji goristanek çargoşeyî pêve ne tiştek din e, ku bi xemlên derve hatî xemilandin." Niha Altan weke ku ji rêberê geştyarî re axiviye. "Qesra sereke heştgoşe ye û tê de peykerê Cengîz ê pênc metreyî ji jadê spî hatiye çêkirin. Çar ode û du salon hene, ku dişibin sê yurtan. Li Qesra Reposê heft tabût hene. Kang, sê hevserên wî, kurê wî yê çaremîn û jina wî.
  
  Smith got, "Qesra betlaneyê." "Her weha wekî cîhek bêhnvedanê xuya dike."
  
  "Erê". Altan ew derxist, bi sebir li Smith mêze kir û li ser nivîsa ku ew dişopandin tiştek nizanibû.
  
  "Tirbe ji hêla tarî, kesên xwedî îmtiyaz ve tê parastin. Ev ji bo gelek mongoliyan pir pîroz e."
  
  Drake axînek kûr û heyecan derxist. Ger ew xelet bûn, û ev ne cihê çeka duyemîn bû... Ew ditirsiya ku encamên wê jî xeyal bike.
  
  Jiyana di zindanek çînî de dê pirsgirêka wan ya herî hindik be.
  
  Meşa dirêj berdewam kir, pêşî gera hecê li ser rêka berfireh, dûv re veqetandina qalikê, nerînek bilez li rûyê generalê kevnar, û dûv re jî hilkişîna bêdawî li ser gavên kevirî. Tîm di pozîsyonê de ma, kêm caran gavê dişikand, û bi domdarî hişyar ma. Drake kêfxweş bû ku îro hindik mêvanên mausoleumê dît, ku pir alîkar bû.
  
  Struktura berbiçav di dawiyê de derket holê. Tîm dema ku ew gihîştin qonaxa herî jor rawestiyan da ku her tiştî biavêjin. Altan li bendê bû, belkî bi tûrîstên ku di kêliyên bi heybet de girtî ne. Drake avahiyek mezin bi qubeyên piçûk li her dawiya wan û yekî pir mezintir li navîn dît. Banê wan tûnc, bi qalib bûn. Li pêşiya avahiyê gelek pencereyên sor û herî kêm sê deriyên mezin hebûn. Li ber avahiyê dîwarekî nizm ji kevir hebû.
  
  Altan pêş de meşiya. Dahl dîsa li tîmê nêrî.
  
  "Rast di nav gorê de," Hayden got. "Vê veke, sindoqê bibîne û derkeve. Xwezî laş tune ku pê re şer bikin. Weke ku pîlotê me dibêje, bêbextî nîne."
  
  Dema ku Lauren li ser sohbetê herî dawî parve dikir, Drake guhdarî kir.
  
  "Ez niha li vir sifirek mezin û qelew heye, hevalno. Ez teqez piştrast im ku Îsraîlî û Rûs ji ser hişê xwe ne, metnê rêyeke şaş nîşan da. DC difikire ku Fransî nêzîk dibin, dibe ku nîv saet li pişt we be. Guhdarî niha gelek dijwartir dibe. Çavkaniyên me yên din hene û tenê çend hîleyên me hene ku NSA qet eşkere nake. Swêdî, Çînî û Brîtanî nenas in. Mîna ku min got, ev têkoşîn e."
  
  "Kesê din?" Drake hejand.
  
  "Têşkêş e ku divê hûn wiya behs bikin. Ez ji çavkaniyek nenas destwerdana ruhanî distînim. Ne deng hene, ne jî rêyek ku were pejirandin, lê carinan xuya dike ku kesek din di pergalê de heye."
  
  Alicia got, "Bêhna ruhan nekin." "Li ser operasyona dawîn têra me çîrokên tirsnak hebûn."
  
  Altan sekinî û li xwe zivirî. "Amade ne? Ez ê te bibim hundir."
  
  Komê serê xwe hejand û bi pêş ve çû. Û dûv re Drake dît ku leşkerên Çînî ji mozoleyê derketin, yek ji wan qutiyek mezin di bin çengê xwe de girt, di nav wan de arkeolog jî hebûn.
  
  Çîniyan çek bi xwe re birin, êdî nebûna geştyaran bi awayekî eşkere li berjewendiya wan bû.
  
  Tenê bîskek derbas bû ku serokê wan bala xwe da ser wan.
  
  
  BEŞA ŞANZDEHAN
  
  
  Drake dît ku Dal Altan girt û wê paşde kişand, gavan dirêj davêje heta ku ew ji hêla leşkerên Chineseînî ve hatine parastin. Çenteyê pişta xwe avêt erdê û bi lez û bez zibilê bêrîka derve vekir. Bi lez xebitî û qet li çînîyan nenihêrî, dîsa jî xwe ewle hîs kir. Hayden, Smith û May bi fîşekan çekdar bûn.
  
  Li meydana li ber tirbeya Cengîz Xan çek hatin hildan û hevrikan pevçûn derket. Zilamê ku sindoq hildigirt bi fikar xuya bû. Tîma Çînî ji pênc kesan pêk dihat û berê jî arkeologên ramyarî diavêtin aliyekî. Drake tivinga xwe ya piçûk rakir û li bendê ma. Tîma mayî li kêleka wî belav bû.
  
  "Tiştê ku ji me re pêdivî ye qutiyek e," Hayden qêriya. "Wê deyne erdê û derkeve."
  
  Çavên rêberê tîma Çînê bi rengê qalikê gewr bû. "Ew hûn in ku divê hûn riya xwe bi rê ve bibin heya ku hûn hîn jî şansê we heye."
  
  "Em qutiyek dixwazin," Hayden dubare kir. "Û em ê wê bigirin."
  
  "Piştre wê biceribîne." Pêşkêşker wergerand, û her pênc çînî bi hevdemî pêş de çûn.
  
  "Wey. Em di heman alî de ne."
  
  "Oh, tenê henekek. Ecayib. Amerîka û Çîn wê tu carî nebin yek alî."
  
  "Dibe ku ne," Drake peyivî. "Lê em leşker in ku ji bo gel şer dikin. "
  
  Wî nezelaliya di rêça rêber de, nezelaliya sivik li ser rûyê wî dît. Pêdivî ye ku ew bandor li wan hemûyan kir ji ber ku tîmê çînî bi tevahî sekinî. Hayden çeka xwe daxist û valahiya hê bêtir girt.
  
  "Ma em nikarin hin xalên hevbeş bibînin?"
  
  Serhejîn. "Erê, me dikaribû. Lê hikûmet û serokên siyasî, terorîst û zalim dê her tim li pêşiya me bisekinin."
  
  Drake xemgîniya li ser rûyê zilam û baweriya bêkêmasî bi gotinên xwe dît. Ji ber ku tîmên hevrik bi tundî li hev ketin, ti çek û lûleyek bilind nekirin. Ev hemû ji bo rêzgirtinê bû.
  
  Drake rabû ser xwe, çeka xweya binavûdeng di çenteya xwe de hişt, û bi serê xwe rastî êrîşê hat. Lîstikên sînga wî girêdabûn û destên wî bilind kirin. Çok bi zexm li rihên wî biriye. Drake hîs kir ku hewa ji laşê wî derket û ket ser çokê. Êrîş bê merhemet bû, çok û kulm bi tundî lê dixist û baran dibarî, hovîtî dihat hesab kirin ku tu şansê tolhildanê û rehetiyê nede wî. Ew êş tehemmul kir û wextê xwe hişt. Dîmenên din dema ku ew dizivire û dizivire. Alicia bi zilamê dirêj re têkoşîn kir; Hayden û Kinimaka bi rêber re şer kirin. Mai hevrikê xwe şand ser milê xwe û dûv re bi êş li strûmê wî xist.
  
  Drake derfetek dît û ew girt. Li pişt wî bihîst ku Thorsten Dahl wekî her car xuya bû û xwe avêt ser jora derenceyan; hebûnek berbiçav ku nayê paşguh kirin. Êrîşkarê Drake tenê bîskekê sekinî.
  
  Leşkerê berê yê SAS-ê li erdê ket, lingên xwe hejand û dijberê xwe li pişt çokê girt. Ber bi çokê ket. Gava ku ew ket asta Drake, Yorkshireman sernavek hêzdar derxist. Qêrîn û çavên belbûyî nîşan didin ku wî çiqasî lêxist. Komandoyê çînî xwe hejand û bi destekî ve pal da. Drake rabû ser xwe û bi çokan û serê xwe bi çokan lê vegerand. Hin birîn û hin xwîn hebûn, lê xetereya jiyanê tune.
  
  Dahl berê xwe da ber xwe, dijberê Alicia kir hedef. Swêdî wek gayekî wek ku Alicia lêxist. Êrîşkarê wê ji lingên wî qut bû û bi tundî li pişt stûyê wî xist, leriziya û matmayî ma. Wan tam di wextê de li dora xwe zivirî û dîtin ku Mai dijberê xwe bêhiş dixe û dûv re zilamek bi qutikê dibîne.
  
  "Slav!" Alicia gava dît giriya û dest bi bezê kir.
  
  Wan dest bi bazdanê kir, lê Smith û Yorgi berê xwe dan şer. "Dîtin?" Alicia got. "Hêza me bi hejmaran e. Min dizanibû ku sedemek heye ku em li ser vê tîmê lanet pir êş kişandin.
  
  Li pêş, Kenzi tenê riya din a mêrik asteng kir - vegere mauzoleumê. Niha bi awireke gemar û bi sekneke bindest, çeka ku berê li xwe kiribû derxist.
  
  Drake herêm kontrol kir û dît ku Hayden di dawiyê de serokê komê bindest kiriye.
  
  "Wusa nekin!" - wî zilamî kir qîrîn. "Tu pirtir î heval."
  
  Hayden li jor nihêrî, rewş nirxand û dû re xwîna ji çengê xwe paqij kir. Drake niha dît ku Altan bi dizî vedigere gavan da ku binêre û ji xwe re axînek kişand. Miraq...
  
  Çek bêtevger ma, sindoq hîna jî zexm girtibû, hema hema di destê mirinê de bû. Hayden rabû ser xwe û destê xwe rakir, kefa ber bi derve ve. Bixûrê bilind di navbera wê û mêrik de rawestiya, lê heta ku li ber çavan bû, ew ji xwe çû.
  
  Kenzî ji paş ve pêşve çû. Smith û Kinimaka ji aliyê. Di çavên leşkeran de panîkê tunebû, tenê îstifa bû.
  
  "Kes nemiriye." Hayden îşaret bi leşkerên çînî yên bêhiş û nalîn kir. "Tu kes ne mecbûr e. Tenê sindoqê berdin."
  
  Alicia bala wî kişand. "Û heke ji we re sîleyek lazim be, tenê ji bo ku ew xweş xuya bike," wê got. "Ez li virim".
  
  Di zîhniyeta leşkeran de teslîmiyet nebû. Û vî zilamî ne cihê ku biçe, ne rêyek revê hebû.
  
  "Çek," got Drake, "hêviyek derewîn e. Hûn dizanin ew e."
  
  Şîrove li hedefê ket, destê bi pilingê cara ewil lerizî. Bêdengiya giran dirêj bû, û Drake dît ku çend zilamên têkçûyî dest pê kirin. "Divê hûn biryar bidin, heval," wî got. "Sat diheje."
  
  Hema di cih de mêrik fîşekek derxist û dest bi bezê kir. Wî Hayden kir armanc, û paşê, carekê li tenişta bixûrê, wî destê xwe li qapaxê xist, bi hêviya ku wê bixîne. Lez û nalîn yekane xelata wî bû ji ber ku tişt bi ewlehî hate girêdan, lê wî bazdana xwe domand.
  
  Hayden li bendê ma, bala xwe dayê.
  
  Alicia ji aliyê xwe yê kor ve, kevok dajo û li dora bejnê wî bi girêkek ragbî girt. Zilam xwe xwar kir, hema nîvê wî şikest, serê wî li milê Alicia ket, û qutiyek bi alîkî firiya. Hayden hewl da ku wî bigire, berî ku zirarek zêde çêbibe wî girt. Nêrînek bilez hebûna kirasê Orderê piştrast kir.
  
  Alicia li mêrê bêhiş xist. "Min ji te re got ez ê li cem te bim."
  
  Ekîban nirxand. Çînî ji berê de diçûn. Divê fransî nêzîk bûn. Gotinek ji Hayden Lauren vegerand ser axaftinê.
  
  "Nûçeyên xerab, hevalno. Fransî çavê xwe ji te nagirin, Rûs jî çavên xwe ji wan nagirin. Barkirin!"
  
  Bullshit!
  
  Drake hemû riya ku vedigere li ser gavan û li ser riya rast a ku diçû mauzoleumê temaşe kir. Wî dît ku mirov direvin, tîmek ji çar kesan ku hema bêje diviyabû Fransî bin. "Ew pir baş in," wî got. "Bi rastî, ev du caran bû ku ew pêşî gihîştin me."
  
  "Divê em biçin," Smith got. "Ew ê di çend hûrdeman de bi me re bin."
  
  "Biçim ku derê?" Alicia pirsî. "Wan yekane derketinê asteng kirin."
  
  Drake darên li kêlekê û çîmenên li pêş dît. Bi rastî jî hilbijartin bi sînor bû.
  
  "Were," wî got. "Û Lauren, helîkopterek bişînin."
  
  "Li ser riya min".
  
  "Wê bilez bikin," Smith got. "Ev Fransî li ser lingan in."
  
  Drake ber bi pêş ve bazda, fêhm kir ku rûs nikarin pir li paş bimînin. Lê mixabin demek dirêj derbas nebû û kesek dest bi teqekirinê kir. Heya niha her tişt ji bo wan baş derbas bû, wan di têkiliyên leşker bi leşker û mirov bi mirov re çêtirîn dîtibûn, lê şansên agirbestek wusa nazik ku dom bike hindik bû.
  
  Werin em rastiyan bibînin: Ger van welatan bixwesta ku bi hev re bixebitin û xelatan parve bikin, mêr û jinên desthilatdar baş dizanin ku ew ê riya hêsantir be - û dîsa jî ew şer dikin.
  
  Ew di navbera daran de hejand. Tîm li dû wî bazda, Hayden qutiya xemilandî ya ku sira wê ya hîna nehatî eşkerekirin tê de girtibû. Dahl li pişt xwe daleqandî bû, pêşveçûna Frensî dişopand.
  
  "Pênç deqe li dû me. Nîşana rûsan tune. Û çînî şiyar dibin. Baş e, dibe ku ev yek wan hemîyan hinekî ragire."
  
  "Helîkopter di deh hûrdeman de ye," Lauren ji wan re got.
  
  "Ji wî re bêje ku lez bike," Alicia got. "Divê ev zilam germ be."
  
  "Ez ê vê yekê derbas bikim."
  
  Drake riya herî rasterast girt, hêvî kir ku rêzek baş a vegirtinê. Dar di her alî de dirêj dibûn, ax nerm û gemar bû û bêhna axê dewlemend bû. Kensî şaxek stûr hilda, lingên xwe hejand û direve mîna ku bibêje, 'Em ê neçar bin ku bi vê yekê re mijûl bibin.' Pêşî daketinek dirêj, paşê hilkişînek tûj, û rê li pişt wan winda bû. Ezman bi zor xuya dibûn û hemû deng qut bûn.
  
  "Ez tenê hêvî dikim ku tu kes li pêşiya me tune," Dahl got.
  
  Kinimaka gurr kir, zor dida. "Ji guhdaran bawer bikin," wî got, bi eşkereyî li rojên xwe yên CIA vedigere. "Ew ji ya ku hûn difikirin çêtir in."
  
  Drake jî dît ku ew ne li vir li ser rûyê erdê ne, û wî hestek zeviyê qels bû. Wî her asoyê mêze kir, pê bawer bû ku Dahl dê ji paş ve heman tiştî bike. Piştî çar deqeyan ew ji bo guhdarîkirinê kurt sekinîn.
  
  "Dîtina arasteyî li ser vê helîkopterê?" Hayden ji Lauren re pistepist.
  
  New Yorker dikaribû pozîsyonên wan wekî xalên şîn ên şîn ên li ser skanerekê bibîne. "Rast li pêş. Berdewam kirin."
  
  Her tişt bêdeng bû; ew dikarin bi tenê gelê li cîhanê. Drake piştî demekê berdewam kir, gavên xwe bi baldarî hilbijart. Alicia li tenişta wî, Hayden gavekê li paş. Tîmên mayî naha belav bûne da ku qada xwe zêde bikin. Çek hat kişandin û bi sivikî girtin.
  
  Dar li ber xwe nazik dibûn. Drake li nêzî derûdora derve rawestiya, axê kontrol kir.
  
  "Ew daketinek kin e ber bi zevîyek deşt," wî got. "Ji bo şorkerê îdeal e. Cehenneme, Swêdî jî dikare li hedefek ewçend mezin bixe."
  
  "Sê deqe heya civînê," Lauren got.
  
  Hayden xwe nêzîkî Drake kir. "Wek çawa xuya dike?"
  
  "Ti nîşana dijminan tune." Wî rakir. "Lê ji ber ku em bi kê re mijûl dibin, çima divê ew bibin?"
  
  Dahl nêzîk bû. "Li vir jî wisa ye. Bê guman ew li derekê ne, lê baş veşartî ne."
  
  "Û hûn dikarin pê bawer bin ku ew bi vî rengî diçin," Mai got. "Em çima li bendê ne?"
  
  Dahl li Drake nêrî. "Pudinga Yorkshire pêdivî bi veqetandinê heye."
  
  "Rojekê," Drake got, nihêrînek paşîn li deverê kir. "Hûn ê tiştek bi rastî ecêb ecêb bibêjin, lê heya wê hingê, ji kerema xwe gava ku jê re tê axaftin tenê biaxivin."
  
  Ew ji rêza darê derketin, berjêr zozanek tûj û giya bûn. Bayekî germ silav da Drake, hestek xweş li dû kel û pelên daran. Tevahiya dever vala bû û ne dûrî cihê ku bi xeteke asfaltê ya dûr li pêş bi dawî bû, dorpêçkirî bû.
  
  "Niha here," Drake got. "Em dikarin perimeterek li ser erdek zevî saz bikin."
  
  Lê piştre aramî û valahiya li tevahiya herêmê têk çû. Tîma SPEAR berjêr berjêr bû dema ku li milê wan ê çepê Rûs ji cihê ku lê hatibûn veşartin rijiyan. Li pêş wan herduyan, li ber çolek daran a dûr, Fransî jî hatin ber çavan.
  
  Bi kêmanî ew nêrîna Drake ya tiştan bû. Bê guman wan etîketên navan li xwe nedikirin, lê taybetmendiyên rû û tevgera wan bi rengek berbiçav cûda bû.
  
  Di heman demê de, helîkoptera wan li ezmên li ser wan xuya bû.
  
  "Ey şêt".
  
  Li milê wî yê çepê, rûs daket ser çokê xwe û çeka fîşekê li milê xwe da.
  
  
  BEŞA HEVDEHTEM
  
  
  Drake nîvê gavê zivirî û agir vekir. Guleyên wî giyayê derdora leşkerê elît çirandin, lê amadekariyên wî xera nekirin. Roketavêjê qet neliviya; çepera ku wê digirt, sax ma. Rêhevalên wî li dora wî geriyan û gule berdan. Drake ji nişka ve xwe di cîhanek tije xeternak de dît.
  
  Fransiyan bi hemû hêza xwe rasterast ber bi helîkoptera daketinê ve bazdan. Drake, tevî Dahl û Smith, Rûsan li ber çavan û nobetê girtin. Rûyê pîlot xuya bû, li cihê daketinê bû. Alicia û May qet hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hêdî hejandin û ji bo ku bala wî bikişîne destê xwe.
  
  Gule li hewa diqetin.
  
  Drake bi baskê xwe li yek ji Rûsan xist, ew şand ser çokê. Dengê Hayden li ser pêwendiyê bilind bû.
  
  "Pîlot, tevdîra dûrketinê bike! Lauren, jê re bêje fuzeyên wan hene!
  
  Drake, Dahl û Smith li konteynerên rûsî xistin, lê ew pir dûr man ku bi rêkûpêk ava bibin, nemaze dema ku diçûn. Pîlot mêze kir, rûyê wî şaş bû.
  
  RPG teqiya, fuze bi qîrîna hewayê û bi dengekî bilind derket. Drake û yên din tenê dikaribûn bêçare temaşe bikin dema ku ew şopek li hewa hişt û bi xeletî rasterast ber bi helîkopterê ve firiya. Di panîkê de, pîlot manevrayek tûj a dûrketinê kir, helîkopter hejand, lê moşeka ku derbas dibû pir bi lez bû, li binê binê xwe ket û di nav ewrek dûman û agir de teqiya. Helîkopter xwe zivirî û ket, perçeyên wê ketin û ji rêya firîna wê re hatin birin.
  
  Tenê gava ku wî bi bêbawerî, bêhêvî û hêrsa tarî nêrî ku wî dît ku dê rêgeza wî ya tirsnak ber bi ku ve biçe.
  
  Fransiyan dît ku ew tê û hewl dan ku belav bibin, lê helîkoptera ketî di nav wan de li erdê ket.
  
  Drake ket erdê, serê xwe di nav çolê de veşart. Şewatên sor û porteqalî bilind dibûn û derdiket, dûmanek reş bi esman diherikî. Giraniya helîkopterê li kesekî danî; ew û pîlot di cih de mirin. Leza rotorê ya sereke derket û rast di nav windakarê sêyemîn re derbas bû, ew qas zû û ji nişka ve ku wî tiştek jê nizanibû. Drake li jor nihêrî û dît ku perçeyek mezin ji bermahiyên şewitandî li yê din ket. Hêza lêdanê ew ji lingên wî xist û bi dehan gavan paş de avêt, piştî ku wî hemû tevger rawestand.
  
  Tenê du fransî sax man; piraniya tîmê di yek bûyerek nebaş de têk çû. Drake dît ku yek ji wan bi destekî şewitî ji agirê xezeb dûr dikeve, û yê din, matmayî, nêzîk dibe. Yê diduyan bi awayekî karî çekê bigre û di heman demê de alîkariya rêhevalê xwe bike ku dûr bikeve.
  
  Drake hêrsa xwe daqurtand û berdewam kir ku baldariya xwe hişk bigire. Tekane navgîna wan a hilberînê hat tunekirin. Hayden hîna lêdana azad girtibû, lê niha rûs bi nîyetek eşkere ber bi wan ve diçûn. Zilamê bi RPG hê jî li xirbeyan hedef digirt, mîna ku li ser lêdana duyemîn difikirî.
  
  Drake rabû ser xwe, û tîm bi wî re rabû. Ji rûsan ber bi agir ve dûr ketin, wan toreke penagehan ava kirin ku dijminên xwe neçar kirin ku nizim bin. Drake û Dahl her du jî bi kulm li zilamên cil û bergan xistin, ew bi çopê şandin erdê. Gava ku ew nêzik bûn, agirên hişk bi wan ket, ji hundir dengên tûj û qijikên giran hatin bihîstin. Drake hîs kir ku ew li ser rûyê xwe şuştin û dûv re li pişt milê xwe yê kor ket. Fransiyên mayî jixwe dûr bûn, bi birîn û windahiyên xwe re têdikoşiyan, û bi eşkere ji pevçûnê heya niha derketin.
  
  Drake li ser çokê xwe zivirî, pêl bişkoka kombûnê kir.
  
  "Helîkopter dadikeve," wî got ku vê yekê ji Lauren re piştrast bike, dûv re, "Niha pêdivî bi rêyek din a valakirinê heye."
  
  Bersiv bêdeng bû. "Li ser wî".
  
  Tîm paşvekişîna xwe berdewam kir û mesafeya di navbera astengiya şewat û dijminê ku nêzîk dibû zêde kir. Bi awayekî ecêb û bêaqil, RPG-ya Rûsî roketek din avêt helîkoptera ku berê hatibû rûxandin, û stûnên din ên agir û şarapnelê şandin hewayê.
  
  Drake hîs kir ku perçeyek metal ji milê wî hat û ji bandorê li dora xwe zivirî. Dahl li paş xwe nêrî, lê Yorkshireman serê xwe hejand, "Ez baş im."
  
  Alicia wan ber bi têla dûr nîşan da. "Ev rê tekane vebijark e. Bicivin gelî!"
  
  Hayden sindoqê rakir û bezî. Smith û Kinimaka li paş man, agir di navbera xwe û rûsan de domandin. Drake devera li pêş çavan kir, her gav ji surprîzên nû re amade bû û li hêviya ya herî xirab bû. Çînî li derekê bûn, Îsraîlî, Swêdî û Îngîlîz jî hişyar bûn.
  
  Leza wan ew ji Rûsên li pey wan veqetandin, û ew bi wextê xwe gihandine têlbendê. Alicia û May kurtebirek girtin û dûv re xwe li aliyê din, li kêleka xelekek asfaltê ya du hêl ku ji her du aliyan ve di nav çolek xuya de winda bû, dîtin. Lauren hîna venegeriyabû ba wan, lê wan ew li ber xwe hişt, dizanibû ku DC dê alîkariyê bike.
  
  Drake bi pêbaweriyek mezin tije nebû. Wî Lauren sûcdar nekir - New Yorker li ser ava paqij bû, lê tiştek di vê mîsyonê de heya nuha jê re negot ku mêr û jinên ku li Capitolê bi ewle û germ rûdiniştin pişta wan bi tevahî nixumandî bûn.
  
  Alicia çû bazdanê. Ew senaryoyek her ku diçe xerîb bû. Drake dizanibû ku divê rûsan xwediyê cûreyek veşart be. Dibe ku ew di rê de bû.
  
  "Li wir binêre," Kenzi peyivî.
  
  Nêzîkî nîv mîl li pêş, SUVek reş rawestiya ku Fransiyên têkoşer hilde. Gava ku wan temaşe kir, erebe zû zû sed û heştê mîl di saetê de lezand, du operasiyon bar kir û bi qîrînekê bi lez çû.
  
  Dahl got: "Bastên belengaz."
  
  Smith got, "Divê em ji xwe xem bikin." "An em ê jî bibin 'baskên feqîr'."
  
  "Grumpy xalek heye," Alicia got, li her alî mêze kir. "Bi ciddî, cîhê me tune ku em biçin."
  
  "Sindûqê binax bikin." Kinimaka li ser rê nîşanî daristanek daran kir. "Ji bo vê paşê vegere. An jî ji Lauren bipirsin ku tîmek din bişîne.
  
  Drake li Dahl nêrî. "Divê pir dijwar nebe, ne?"
  
  "Pir xeternak," Hayden got. "Dibe ku ew wê bibînin. Mesajê rawestînin. Wekî din, em hewceyê vê agahdariyê ne. Dibe ku tîmên din berê xwe bidin siwarê sêyemîn."
  
  Drake çikand. Li ser vê yekê nedifikirî. Gêlek tengahiyê rast di nîvê eniya wî de dest pê kir.
  
  Alicia gilî kir: "Min qet nedifikirî ku ez ê li Chinaînê şikestî bim."
  
  Dahl jê re got: "Ev yek ji çar aliyên dinyayê ye." "Ji ber vê yekê bi vê yekê rehet bibin."
  
  "Oh, spas, mêro. Spas ji bo vê. Dibe ku ez xaniyek bikirim."
  
  Jixwe rûs di rê de ne. Drake dikaribû bibîne ku yek ji wan li radyoyê diqîre. Dûv re awira wî berê xwe da rûsan û hewl da ku bala xwe bide ser tiştekî ku ji dûr ve dimeşe.
  
  "Dibe ku ev wesayîta wan be," Dahl got, bezî û di heman demê de li paş xwe nihêrî.
  
  Yorgî keniya, çavên wî wek ajel bûn. "Hêvîdarim wisa be. Û deh sal berê dibe ku hûn rast bûn."
  
  Drake çavên xwe teng kirin. "Hey, ew otobusek e."
  
  Hayden got, "Birevin." "Hewl bidin ku eleqedar nebin."
  
  Alicia keniya. "Niha we ew kir. Ez nikarim dev ji temaşekirinê berdim. We qet ev yek kiriye? Hûn dizanin ku divê hûn li yekî nenihêrin û bibînin ku hûn nekarin bi ken li ber xwe binerin?"
  
  "Ez her dem dibînim," Dahl got. "Xuriste".
  
  "Belê, Muppetek bi cil û bergên çermî dîmenek kêm e," Drake mudaxele kir.
  
  Otobus zereke geş û nûjen bû û bêyî ku leza xwe kêm bike berê xwe da rûsan. Drake leza wê, ajokar û rêwiyan qedr kir, lê dizanibû ku bijardeya wan tune. Ew çend kîlometre dûrî bajarekî mezin bûn. Dema ku otobus nêzîk bû û Rûsan lê mêze kirin, ekîba SPEAR rê girt.
  
  "Hêdî hêdî," devê Alicia got.
  
  Smith ji nişka ve keniya. "Ev ne Kansas e. Ew ê te fêm neke."
  
  "Piştre zimanek gerdûnî." Alicia tevî ronahiya Hayden çeka xwe rakir.
  
  "Zûtir," got Dahl. "Berî ku ew biçe radyoyê."
  
  Otobus hêdî hêdî dizivire û hinekî dizivire, dawiya pêşiya fireh ji jor de dizivire. Rûs jî berê xwe dabûn. Drake derî vekir, îşaret da ku ajokar wê veke. Rûyê mêrik tirsiyabû, çavên wî bel bûbûn û di navbera leşker û rêwiyên wî de diçûn. Drake li benda vekirina derî ma û dûv re derket pêş, destê xwe dirêj kir.
  
  "Em tenê dixwazin ku herin siwariyê," wî bi qasî ku ji destê wî bi aramî digot.
  
  Ekîb li nîvê otobusê girt. Dahl yê herî dawî rabû ser xwe û li destê ajovan xist.
  
  "Pêşve!" Wî rê nîşan da.
  
  Rûs ne zêdeyî sed metreyî li paş mabûn, dema ku ajokar lingê xwe bi erdê re dixist, çek bilind kirin. Xuya ye ku çavê wî li neynikên kêleka xwe bû. Otobus dest bi tevgerê kir, rêwiyan paş de paşve avêtin. Drake girt. Alicia ber bi paşiya otobusê ve meşiya da ku şopê binirxîne.
  
  "Hêz dibin"
  
  Drake ji Dahl re hejand. "Ji Keanu re bêje ku lez bike dojehê!"
  
  Swêdî hinekî şermokî xuya dikir, lê bi şofêrê otobusê re axivî. Erebe hêdî hêdî leza xwe hilda. Drake dît ku Alicia hejand û dûv re zû zivirî, li rêwiyên otobusê qîr kir.
  
  "Dake jêre! Niha!"
  
  Ji tirsa RPG, Drake jî ket. Xweşbextane, fîşek tenê li pişta otomobîlê ketin, hemî di şasiyê de mabûn. Ew bi rehetî axîn. Aşkere ye ku Rûs li ser qurbaniyên sivîl hatine hişyar kirin. Bi kêmanî ew tiştek bû.
  
  Careke din, makînasyonên siyasî yên li pişt planên her tîmek elît hatin bîra me. Hemû tîm ji aliyê dewletê ve nehatine piştgirîkirin; û hin serokan jî nizanibûn ku çi diqewime. Careke din ramanên wî vegeriyan Fransiyan - û leşkerên mirî.
  
  Karê xwe dikin.
  
  Otobus ji rûsan dûr ket, li ser rê leza xwe hilda, tevahiya çarçoweya wê lerizî. Drake hinekî rehet bû, dizanibû ku ew ber bi Ejîn Horo ve di rê de diçin. Şofêr li ser doreke fireh û berfereh muzakere kir. Drake li dora xwe zivirî dema ku Alicia ji kursiya paşîn qîrînek nizm derxist.
  
  Û wan dît ku helîkoptereke reş ya Rûsan bû, da ku wan hilde.
  
  Dengê Hayden têkiliyek tije kir. "Ew ê êrîş nekin."
  
  Drake lêvên xwe girêda. "Fluid op. Ferman tên guhertin."
  
  "Û ew hîn jî dikarin otobusê ji rê derxînin," Dahl bersiv da. "Ew heta bajêr çiqas dûr e?"
  
  "Heşt deqe," Lauren bersivand.
  
  "Zêde dirêj". Dahl di rêwiyan de ber bi paşiya gerîdeya bilez ve çû û dest bi ravekirina rêwiyan kir ku divê ew pêş de biçin. Çend dem derbas bûn û paşê ew tevlî Alicia bû.
  
  "Silav Torsti. Û min her gav difikirî ku kursiyên paşî tenê ji bo maçkirinê ne."
  
  Swêdî dengek xeniqand. "Ma hûn hewl didin ku ez nexweş bibim rêwîtiyê? Ez dizanim ew lêv li ku bûn."
  
  Alicia ramûsanek lê xist. "Hûn nizanin ew li ku bûne."
  
  Dahl bişirînek tepisand û nîşana xaçê kir. Helîkoptereke rûsî di demeke kurt de dema ku leşker lê siwar bûn, li ser pîştê geriya. Otobus hinek mesaf girt û di navbera wan de zivirî, û Alicia û Dahl hewa lêkolîn kirin.
  
  Drake li pêşiya Fransiyên reviyan nihêrî, lê guman kir ku ew ê hewl bidin êrîş bikin. Hejmara wan kêm bûn û bi windahiyan re têdikoşin. Wan zêde nirxand. Ger ew rasterast biçûya ser nîşana sêyemîn dê bêtir watedar bibûya.
  
  Dîsa jî, wî temaşe kir.
  
  Dengê Lauren bi rêya ragihandinê hat. "Şeş deqe. Wexta we heye ku hûn biaxivin?"
  
  "Li ser çi?" Smith giriya, lê dev ji gotina tiştekî înflamatuar berda.
  
  "Siwarê Sêyemîn sir e, kesê ku Ferman avêtiye wir da ku avên gemar bike. Hindîyên navdar Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra hene, lê hûn çawa xirabtirîn kesê ku heya niha jiyaye dibînin? Û ew navdar bû." Ew axîn. "Em hîn jî kontrol dikin. Lêbelê, saziya ramanê ya li Washingtonê hîn jî di rê de ye. Min ji wan re got dibe ku ew ne ewqas xirab be."
  
  Drake bêhna xwe da. "Erê evîna min. Ne xirabtirîn tiştê ku dikare bibe, "wî got. "Divê ev miletên din hêdî bike."
  
  "Bêguman wê bibe. Di nûçeyên din de, em difikirin ku me çar aliyên cîhanê şikandiye."
  
  "Gelo we heye?" Mai got. "Ev nûçeyek baş e."
  
  Drake ji kêmkirina wê ya tîpîk hez kir. "Li wir bimîne, Mai."
  
  "Erê, ez naxwazim bi heyecan ji cihê xwe biçim," Alicia bi hişkî zêde kir.
  
  Mai nexwest ku bersiv bide. Lauren mîna ku tiştek nehatibe gotin, berdewam kir, "Gelîman deqeyekê bisekinin. Tenê ji min re hat gotin ku Çînî dîsa li vê yekê ne. Herî kêm du helîkopter ber bi we ve diçin."
  
  Yorgi got: "Em li otobuseke çînî ne. "Ma em ê bi kêmanî ji wan ewle nebin?"
  
  Kenzie got, "Ew piçekî naîf e." "Hikûmet ferq nake"
  
  "Tevî gelemperîkirina zêde," Hayden zêde kir. "Kenzie rast e. Em nikarin texmîn bikin ku ew ê li otobusê siwar nebin."
  
  Peyvên pêxemberî, Drake difikirî, wekî ku pişkek reş li ezmanê şîn li ber otobusê mezin bû.
  
  Alicia got, "Rûs li vir in."
  
  Pir dijwartir bûye.
  
  
  BEŞA HEJDEHEM
  
  
  Helîkopter li pêş û paş firiyan. Drake mêze kir ku çivîka çînî hema hema ber bi asfaltê dadikeve berî astê û rasterast ber bi otobusê ve diçe.
  
  "Ew me mecbûr dikin ku em qeza bikin," wî got, paşê nîşanî ajokarê tirsand. "Na na. berdewamkirin!"
  
  Motora otobusê qîriya û lastîk li erdê birûsiyan. Çend kesên ku li pêş kom bûbûn berê xwe dabûn qêrînê. Drake dizanibû ku Çînî dê bi qestî helîkopterekê nexin, lê zehmet bû ku zanîna xwe bigihîne rêwiyan.
  
  Şofêr çavên xwe hişk girtin. Otobus zivirî.
  
  Drake nifir kir û mêrik ji çerxa wî kişand, çerxa dîreksiyonê girt. Smith alîkariya mêrik kir û bi tundî ew derxist nav rê. Drake xwe avêt pişt çerxa otobusê, lingê xwe danî ser pedala gazê û destên xwe li ser dîreksiyonê hişk girt, ew di xetek bêkêmasî de hişt.
  
  Pozê helîkopterê rasterast ber bi wan ve hat nîşandayîn, valahiyek bi lez girtibû.
  
  Qîrîn ji pişt û ji alîyan ve dihatin bihîstin. Naha Smith neçar ma ku ajokar bisekine. Drake girt.
  
  Têkildar dest bi qîrînê kir. "Were, Keanuyê min ê dilşewat," Alicia gazî kir. "Rûs di pratîkê de li ser me ne."
  
  "Keçik," Kenzî paşve kişand. "Aram be. Te li rûyê mêze kir?"
  
  Qîrîna Alicia li seranserê otobusê deng veda.
  
  "Fikir?" Drake di çiriya paşîn de pirsî.
  
  "Ev bi rastî ne civînek lijneyê ye!"
  
  Drake bi bawerî, serpêhatiya xwe û rûkeniya xwe zexm girt. Xwepêşandanên bilind guhên wî tije kirin. Laş dikevin binê otobusê. Tewra Smith jî qelişî. Di kêliya dawî de, helîkoptera Çînî ber bi aliyê rastê ve çû, û helîkoptera Rûsî şikand, şikestin hema li pişta otobusê ketin. Alicia pif kir û Dal qirika xwe paqij kir.
  
  "Ez bi rastî bawer dikim ku me ev dora mirîşkê qezenc kir."
  
  Drake ajotina berdewam kir, dît ku zivirînek din a berfireh li pêş bû. "Û bonus ev e ku em ne sorkirî ne an tirş in."
  
  Kinimaka got: - Bisekine. "Ez jixwe birçî me."
  
  Alicia kuxiya. "Ew tenê helîkopterek çînî ya dîn e."
  
  "Ew vedigerin," Hayden got.
  
  Lauren got, "Hûn aniha nêzî derûdora bajêr dibin." "Lê ew hîn jî sê hûrdeman ajotinê ji her navendek nifûsa minasib heye."
  
  Drake bazda cem peywenddar. "Werin gelî! Divê hûn wan bitirsînin!"
  
  Kenzî ber bi deriyên paş ve meşiya, qêriya, "Li vir katana kesek heye?"
  
  Gotinên wê bi awirên vala hatin pêşwazîkirin û du-sê kesan cihê xwe pêşkêş kirin. Pîremêrê çavê beloq destê xwe yê lerzok û kîsekî şîrînî dirêj kir.
  
  Kenzî axîn. Drake guhêrbar hejand da ku deriyan veke. Jina îsraîlî di kêliyekê de laşê xwe derxist derve, destê xwe da kêleka pencereyê, paşê jî banî kir û xwe kişand ser banê otobusê. Drake bi qasî ku ji destê wî dihat, otomobîlê ajot, ji qulika mezin dûr ket, ji ber ku berpirsiyariya xwe ya ji kiryarên Kensi fêm kir kûr hilma.
  
  Dûv re, di neynika paşîn de, wî dît ku Dal xwe avêt da ku tevlî wê bibe.
  
  Ax şit.
  
  Bi baldarîya tund, wî ew domdar diparast.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl hilkişiya ser banê otobusê. Kensî destê xwe dirêj kir, lê wî bi serê xwe berê xwe da.
  
  "Zûtir!"
  
  Helîkoptera rûsî bilindahî bi dest xist û aniha dîsa di binê avê de bû, vê carê bi sê çaryekan li eniyê. Wî dikaribû zilamek ji her alî ve daliqandî bidîta, çekek kir armanc, belkî çerx an jî ajokar jî kir armanc.
  
  Di cih de li xwe zivirî, li helîkoptera çînî geriya. Ne dûr bû. Ji aliyê çepê ve diçûn, kesên ku çekên xwe ji deriyan hedef digirtin jî hebûn. Rastiya ku Çîniyan bi giranî gule li otobusa xwe nedidan di destpêkê de teşwîq bû, lê bi têgihîştina ku hewcedariya wan bi qutiya ku Hayden digirt, û hewcedariya wan bi saxlemiyê heye, jê aciz bû.
  
  Kensî li ser banê otobusê rûnişt, li ba û tevgerê guhdarî kir û çokên xwe belav kir. Wê paşê çeka xwe rakir, bal kişand ser helîkopterê. Dahl hêvî kir ku ew ê hewil nede ku wê fîlimê bike, ew ê tenê gulebaran bitirsîne. Rûsan tu helwestek wusa nîşan nedan, lê Kenzî bi dilxwazî dixwest ku biguhezîne.
  
  Dahl helîkoptera nêzîk nirxand. Heya ku li ser çolê hatî pak kirin, ew ne tenê bi lez, lê kujer bû. Tişta paşîn a ku wî dixwest ew bû ku bibe sedema her cûre qezayê, bila yeka ku dibe ku li otobusê bixe.
  
  Tekerên pêşiyê li ser qulikê derketin, "xemgîniyek" ji Drake derxistin. Dahl ji bilî dengê leza hewayê û qîrîna helîkopterê tiştek din nebihîst. Gule ji metala li tenişta lingê wî yê rastê ket. Swêdî guh neda vê yekê, hedef girt û teqand.
  
  Divê gule li hedefa xwe ketibe, ji ber ku zilam çek avêtiye û paşde vekişiyaye. Dahl nehişt ku ev konsera wî bişkîne û bi tenê guleyek din ji deriyê vekirî re avêt. Helîkopter rasterast ber bi wî zivirî, bi lez nêzîk bû, û vê carê Dahl fêm kir ku lîstina tirsonek ramanek xirab e.
  
  Xwe avêt ser banê otobusê.
  
  Helîkopter li ser serê xwe qîriya, cihê ku nû derketibû qut kir. Hêza wî ya manevrayê tune bû ku ber bi Kensî ve bizivire, lê ew têra xwe nêzîk bû ku wê bavêje aliyekî.
  
  Ber bi qiraxa banê otobusê!
  
  Dahl xwe hejand û ber bi pêş ve çû, hewl da ku di wextê xwe de bigihîje wê. Kenzî ketina xwe rawestand, lê kontrola çeka xwe winda kir; lê belê, leza wê ew ji otobusa bilez difire û çû ser rêya bêmerhemet a li jêrê.
  
  Teyrê çînî bi tundî xwe xwar kir, ket xelekê. Rûs ji serê xwe re teqand, guleya bêserûber li metalê li nêzî ranê rastê yê Dahl qul kir. Laşê Kenzî ji kêleka otobusê şûştî, û wî hemû laşê xwe xiste nav bazdana bêhêvî ya dawîn, milê xwe dirêjkirî.
  
  Wî karî ku destê xwe yê rastê li zendê wê yê diqeliqî pêça; zexm çewisand û li benda qirika neçar ma.
  
  Ew hat, lê wî girt, heta bi sînor dirêj kir. Metalê biriqandî û nermik li hember wî dixebitî, hişt ku laşê wî ber bi qeraxê ve biqelişe, giraniya Kenzi herduyan ber bi jêr ve kişand.
  
  Qîrîn hatin ser koman. Tîm dikaribû lingên Kenzi ku li derûdora yek ji pencereyên kêlekê digerin bibînin. Dahl bi hemû hêza xwe girtibû, lê her kêliyê laşê wî her ku diçû nêzîkî wî keviya hişk dibû.
  
  Li ser banê otobusê ne girtin û ne jî tiştek ku meriv tê de bigire tune bû. Wî dikaribû xwe bigirta, wî çu carî dev jê berneda, lê di heman demê de wî nikarîbû piştgiriyek jî bibîne ku wê bilind bike. Dengê Drake bi rêya ragihandinê hat.
  
  "Ma tu dixwazî ez rawestim?" Bi dengekî bilind, nebawer, hinekî xemgîn.
  
  Dahl hestan baş dixwend. Heger ew rawestiyana, dê hem ji aliyê rûsan û hem jî ji aliyê çîniyan ve li wan bihatana. Kes nizane encam wê çi be.
  
  Dengê Lauren şikest. "Bibore, min nû peyamek wergirt ku swêdî ber bi we ve tên. Niha ev çar alî belav bûye gelî."
  
  Dahl hest kir ku giraniya masûlkeyên wî dirêj dike. Her cara ku otobus dihejiya, santîmek din ji laşê wî ber bi qeraxê ve dihejiya, û Kenzî hinekî din diçû. Wî dengê Îsraîlî ji derekê jêre bihîst.
  
  "Bihêle! Ez dikarim bikim!"
  
  Qet. Ew bi şêst kîlometre di saetekê de diçûn. Kensî dizanibû ku ew ê nehêle ew biçe û wê nexwest ku her du jî bikevin. Dahl hê bêtir hurmeta wê hîs kir. Dilê ku wî dizanibû ku bi kûrahî veşartibû, tenê hinekî nêzikî rûyê erdê bû.
  
  Dengê pêlavên wê yên li pencereyan ket dilê wî bi xwe jî lêdixist.
  
  Ew bi hev re şemitîn, Kenzî li kêlekê û Dahl li ser banê otobusê. Wî hewl da ku qiraxa zirav a ku li ser qiraxa diçû bigire, lê ew pir piçûk bû û goştê wî birî. Ji ber ku tu hêviyek nedît, heta ku ji destê wî hat pê ve zeliqiya û her tişt xiste xeterê.
  
  Sîngê wî ber bi zinar ve diçû, bêhemd dizivirî. Çavên wî bi çavên Kenzî ketin, li jor nihêrî. Danûstandina wan bê gotin, bê îfade, lê kûr bû.
  
  Divê tu min bihêlî.
  
  Qet.
  
  Wî dîsa kişand, tenê ji bo ku berê xwe bide xala bêveger.
  
  Destên xurt her du gokên wî girtin, destên ku tenê dikarîbûn aîdî Mano Kînîmaka bin.
  
  "Gotcha," Hawayî got. "Gelo hûn naçin cihekî."
  
  Hawaî piştgirî da Dahl û paşê hêdî hêdî ew ji ketina wî dûr xist. Dahl Kensî zexm girt. Bi hev re hêdî hêdî ber bi ewletiyê ve çûn.
  
  Li jor, helîkopter cara dawî daketin.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dizanibû ku Kinimaka hevalên xwe zexm girtiye, lê ew dîsa jî dudil bû ku otobusê pir hişk bizivirîne. Rûs û Çîn ji aliyên dijberî hev pêş ve çûn, bê şik dizanîbûn ku ev dê nêzîkatiya wan a dawî be.
  
  Dengê şikestina pencereyan jê re got ku yên din bêkar namînin. Plana wan hebû.
  
  Ji paş ve, Alicia, Smith, May, Hayden û Yorgi her yekî pencereyek ji aliyên cihê yên otobusê girtin û ew şikandin. Helîkopterên ku nêzîk dibûn hedef girtin, guleyên giran vekirin, ji ber vê yekê ew neçar man ku bi lez berê xwe bidin aliyekî. Rêza darê qediya û Drake avahî li pêş dît.
  
  Tora rê, dorhêl. Li pişt wî fîşekan otobus tijî kirin; helîkopterên reş ber bi ezmên ve hildan.
  
  Ew bi rehetî axîn.
  
  "Em sax in," wî got. "Ji bo şer careke din."
  
  Lauren qut kir. "Swêdî jî paşve vekişiyan," wê got. "Lê ez hîn jî di sînyalê de piçek halo dibim. Tiştek di navbera Washington, meydan û min de. Ev ecêb e. Hema bêje... mîna ku..."
  
  "Çi?" - Min pirsî. Drake pirsî.
  
  "Wek e ku têkiliyek cûda ya danûstandinan heye. Di lîstikê de tiştek din heye. Yek jî..." wê dudil bû.
  
  "Kom?" Drake qedand.
  
  Hayden bi dengekî bilind giriya. "Ev bêaqil xuya dike."
  
  "Ez dizanim," Lauren bersivand. "Ez bi rastî dikim, û ez ne pispor im. Ger tenê Karin li vir bûya, ez bawer im dê tiştek çêtir hebe."
  
  "Hûn dikarin diyalogê bikin?" Hayden pirsî. "Her çend hindik be?"
  
  Drake behsa berê ya SEAL Team 7, ku tenê ji hêla Dahl û wî ve hatî bihîstin, bi bîr anî. Dîsa hat bîra wî ku hemû danûstandin dihatin şopandin.
  
  "Ma em dikarin vê yekê ji bo demekê bidin sekinandin?" - wî pirsî. "Û hûn dikarin rêyek çêtir bibînin ku em ji vir derkevin?"
  
  Dengê Lauren rehet bû. "Bê guman, bê guman," wê got. "Deqeyek bide min."
  
  
  BEŞA NEVZHAN
  
  
  Hayden Jay çend demjimêran li bendê ma heya ku tîm li stargehek piçûk a satelîtê ya li Taywanê ewle bû berî ku dev ji deverên teng berde da ku bangê bike.
  
  Armanca wê: bi Kimberly Crowe re têkilî daynin.
  
  Demek girt, lê Hayden bi israr bû. Wê li pişt xênî quncikek bêdeng dît, xwe davêje xwarê û li bendê ma, hewl da ku serê xwe nezivirîne. Zehmet bû ku di jiyana wê de tiştek mayînde bibîne ku li derveyî tîmê xwe bigirê. SPIR bû jiyana wê, wateya jiyana wê, û ji ber vê yekê, tenê pêwendiya wê ya kesane tune bû, ji bilî xebatê tiştek tune. Wê vegeriya bayê serpêhatiyên ku wan bi hev re parve kiribûn - ji Odin û Deriyên Dojehê, heta Babîl û Pandora, teqîna nukleerî ya ku hema hema New York wêran kiribû, parçebûna wê ya kevin bi Ben Blake re, û veqetîna wê ya vê dawiyê bi Mano Kinimaka re. . Ew bi hêz bû, pir bi hêz bû. Ne hewce bû ku ew ewqas bi hêz bûya. Bûyera herî dawî ya bi xezîneya Înca ya li Perûyê hem ji aliyê derûnî û hem jî ji aliyê fizîkî ve bandor li wê kiriye. Berê tu carî ew qas şok nebûbû.
  
  Niha wê bi aramî ji nû ve fikirî. Dibe ku pir hatibin şewitandin û diviya ew mezin bûya. Lê ger wê bi rastî dixwest ku biguhezîne, ger wê di jiyana xwe de bêtir bixwesta, diviyabû ku berî ku ew bikeve xwarê û xetera ku careke din zirarê bide kesekî, ew bi xwe bawer be. Ev Mano be yan kesekî din be.
  
  Ez xem dikim. Ez bi rastî dixwazim. Û gava din ez hewce dikim ku ez pê ewle bim ku ez bi ya ku ez di dawiyê de dixwazim rast bimînim.
  
  Ji jiyanê. Ne bê kar. Tîma SPEAR hatin ba hev û karekî baş kirin, lê tiştek heta hetayê dom nekir. Wext wê were-
  
  "Miss Jay?" - dengê robotê got. "Ez niha alîkariya te dikim."
  
  Hayden hemû bi hev re danî. Dengê din yê li ser rêzê bû yê Wezîrê Parastinê.
  
  "Pirsgirêk çi ye, Agent Jay?" Laconic, bêdeng, veqetandî. Crowe xuya bû ku li ser keviyê bû.
  
  Hayden wext girt ku fêhm bike ka meriv çawa pirsa xwe ya sereke bêje. Wê biryar da ku wê di nav çolê de veşêre û bibîne ku Qrow çi hildaye.
  
  "Em ji Chinaînê derketin û qutiya duyemîn wergirtin. Tîm niha vê ceribandinê dike. Rapor di demek nêzîk de, bê guman. Her çendî gelek birîn û birîn jî hebûn, mirî û birîndar çênebûn. Hemî tîmên hevrik ne dijmin in..." Wê bi kurtî meraq kir gelo Qrow dê bazdanê bigire, û dûv re domand, "Hin welat ji yên din êrîşkartir in. Frensî herî kêm sê winda kirin. Rûsek birîndar bû. Ma dibe ku tîmek din, bêtir veşartî hebe? Me perçeyên sohbeta veşartî ya Amerîkî bihîst, ku, bê guman, tiştek îsbat nake. Brîtanî li aliyê me ne, an jî wusa xuya dike, û Drake li ser wan hin bandorek heye. Naha em li mala ewle ne, li benda saziya ramanê ne ku cihê Siwarê sêyemîn zanibe."
  
  Niha ew rawestiya û li bendê bû.
  
  Qrow rezerva xwe parast. "Tiştek dî nîne?"
  
  "Ez ji vê yekê bawer nakim". Hayden gava ku hewildanên wê bê encam neman hest pê kir. Wê meraq kir gelo divê ew bêtir rasterast be.
  
  Crowe got, "Ez bi mirovên li Washingtonê re bi berdewamî di têkiliyê de me." "Ne hewce ye ku ez agahdar bikim."
  
  "Oh, baş e. Sipas ji were".
  
  Hayden dest bi îmzekirinê kir. Tenê wê gavê bû ku Qrow daxwaznameyek xuya bêguneh ji rêzê re şand.
  
  "Payin. We got ku we difikire ku dibe ku kesek nepenî Amerîkîyan bike? Li cihekî li zeviyekê?
  
  Hayden tiştekî wiha negot. Lê ji van hemî agahdariya têkildar, Qrow tenê yek tişt girt. Wê bi zorê dikene. "Wusa xuya dike. Me li ser rûyê erdê bihîst." Wê Lauren neanî nav vê yekê. "Bê guman, em dizanin ku tîmek duyemîn tune ye, ji ber vê yekê dibe ku ev yek ji welatên din be ku hêzên taybetî yên berê yên Amerîkî an tewra kirêt jî bikar tîne."
  
  "Elementek piçûk a hukûmetek biyanî ku karmendên Dewletên Yekbûyî bikar tîne?" Qrow hîs kir. "Dibe ku bibe, Agent Jay. Belkî tu rast dibêjî. Bê guman, "wê keniya, "dê tîmek duyemîn tune be."
  
  Hayden ji peyvan bêtir guhdarî dikir. "Û em ê kengê vegerin? Em ê vegerin çi?
  
  Qrow bêdeng ma, ku ji Hayden re got ku ew bi rastî dizanibû ku çi tê pirsîn. "Tiştek di demekê de," wê di dawiyê de got. "Pêşî, divê siwarên ku jê re dibêjin Siwarên Ferman bên dîtin û bêbandorkirin."
  
  "Bicî". Hayden di heman demê de dizanibû ku ev şansa wê ya paşîn bû ku rasterast bi Qrow re biaxive, ji ber vê yekê wê biryar da ku hinekî pêşdetir biçe. "Eger em dîsa sohbeta Amerîkî bibihîzin dê çi bikin?"
  
  "Ez kî me, ajanê zeviyê? Mêkutûk."
  
  Qrow pêwendiya telefonê qut kir, Hayden hişt ku çend deqeyan li ekrana têlefona xweya desta binêre, naha ne tenê xwe, lê niyeta welatê xwe ji nû ve dinirxîne.
  
  
  * * *
  
  
  Dema ku Yorgi, Mai û Kinimaka bi qutiya nû re mijûl dibûn Drake fersendê girt ku bêhna xwe bigire. Rastiya ku ew ji goristana Cengîz Xan hat û di nav tiştên kesane yên kesayeta efsanewî de bû, tenê hurmeta ku wan jê re dikirin zêde kir. Sembola zelal û nexweş a li jor îspat kir ku ew yek carî girêdayî Fermana Dadweriya Dawîn bû.
  
  Kinimaka kelehê lêkolîn kir. "Ez bawer im ku Ferman carekê planek hebû ku miftan bide," wî got. "Lê jiyan rê li ber girt." Ew keniya.
  
  "Mirin," Mai bi bêdengî got. "Mirin li rê sekinî."
  
  "Hûn dixwazin ku ez wê bi dilovanî vekim?" Yorgi pirsî.
  
  "Erê, em li hin jêhatîyên diziyê binêrin, Yogi." Alicia peyivî, pişta xwe bi dîwêr re li tenişta Drake rûnişt, şûşeyek av di destekî de, çekek di destê din de.
  
  "Tu wate nake". Kînîmaka bi lingê xwe yê goşt kilît hejand. "Ew bi rastî ne huner e."
  
  Gava ku Mai qapax hilda, Kenzî ber bi wî ve çû. Ev senaryoyek ecêb bû, Drake difikirî, leşkerên ku di jûreyek piçûk de girtî ne ku cîhê rûniştinê, ne cîhê civakîbûnê, ne cîhê xwarinê girtî ne. Tenê sarincek piçûk tijî av û çend qutiyên çerezan. Pencere perde bûn, derî bi kulpên mezin ve hatibû girêdan. Xalîçe bi têl û qalib bû, lê leşkeran xerabtir dîtibûn. Ev bes bû ku hinekî rihet bibe.
  
  Smith, yê ku derî nobedar bû, hişt ku Hayden vegere hundur, gava ku May xwe gîhand qutîkê. Drake difikirî ku patron westiyayî û bi fikar xuya dike, li kêlekê. Ez hêvî dikim ku ew ê paşê li ser axaftina xwe berfirehtir bike.
  
  Mai berî ku destên xwe derxe çend saniyan ji lingê xwe hejand. Di destê wê de komek kaxizên qalind, di peldankek stûr de hatibû pêçandin û bi perçekî girêkkirî hatibû girêdan, bû sedem ku hin endamên tîmê çavê xwe bilind bikin.
  
  "Bicî?" Kinimaka dîsa li ser çîpên xwe rûnişt. "Ma ev çekek e ku dikare cîhanê bixe xetereyê?"
  
  "Peyva nivîskî," Kenzie got, "dibe ku pir bi hêz be."
  
  "Eve çîye?" - Min pirsî. Lauren pirsî. "Hemû xortên ji Washingtonê li benda me ne."
  
  Dem li dijî wan xebatan domand. Mîna her gav, ev mifteya mayîna li pêş lîstikê û - bi taybetî, pêşbaziyê bû. Drake du rê li pêş dît. "May, Hayden û Dal, çima hûn nizanin ew çi ye? Lauren - ji bo siwarê sêyem çi heye, ji ber ku ji me re rêyek hewce ye ku em tê de biçin?
  
  Lauren berê ji wan re gotibû ku ew ê li cîhê sêyemîn bi wan re hevdîtin bike. Niha wê bi dengekî bilind axîn. "Belê, kes ji sedî 100 ne ewle ye, hevalno. Ji bo ku hûn bi wêneyê bidin nasîn, ez ê şiroveya wan a çar rêwerzên sereke bi we bidim nasîn."
  
  Drake li May û yên din temaşe kir ku dema ku ew diçûn çeka fethê. "Wextê me heye".
  
  "Belê, ev bi rastî balkêş e. Berî vedîtina bi navê Cîhana Nû di sedsala şanzdehan de, dihat bawer kirin ku erd li sê beşan hatiye dabeşkirin - Ewropa, Asya û Afrîka. Dabeşbûna di navbera van parzemînan de Hellespont bû, ku bi tevahî di plana Orderê de ku we heya nuha şopandibû cîh digire. Ji ber vê yekê Asya ji derveyî Hellespont dest pê kir, welatek nenas a dewlemendên biyanî, ku wan jê re digotin Rojhilat. Bê guman, paşê wan Amerîka dît, û ew paşê bû Cîhana Nû, xwestin, nenas û tije hêvî. Pirtûkek sembolan ku çar rêgezên nû yên kardînal nîşan dide hate weşandin. Asya, Ewropa, Afrîka û Amerîka. Wusa dixuye ku Ferman biryar da ku vê ramana kevnar di nexşeya xwe de ji ber sedemên nenas bicîh bike - her çend dibe ku ji ber ku wan hîna jî bawer dikir ku ew patriarkên hemî-hêzdar in ku li bermayiyan digerin." Lauren bêhna xwe girt.
  
  "Ji ber vê yekê ev ji nû ve perwerdekirina cîhanê ye ku dema ku wan Avusturalya û dûv re Antarktîka dîtin dîsa qewimî?" Kenzî got.
  
  "Erê, di nav sedsalan de ji nû ve perwerdekirinek hêdî hêdî, ku hin kes difikirin ku hîn jî diqewime. Lê ew çîrokek bi tevahî cûda ye. Ne hemû bextewarî û gul bûn. Di dîrokê de gotina "çar kujên dinyayê" dibe ku îfadeya herî bi nakok be. Di îbranî de wekî "zehmet" tê wergerandin. Di Jimar 15:38 de ev sînor in; di Ezekiel - angles; Û dawiya Eyûb heye. Ev dikare wekî dabeşkirin jî were wergerandin. Eşkere ye ku Încîl li vir xwe ji tinazkirinê re vekirî hiştiye..."
  
  Drake ev fêm kir. "Ji ber ku ew dihesibîne ku dinya sax e?"
  
  "Erê. Lê Încîl di kitêba Îşaya de behsa wê dike, û jê re qalekî dibêje. Ji ber vê yekê, referansa bi mebest. Mesele ev e ku wan dikaribû her jimarek peyvan - bi dehan - ji bo danasîna goşeyê bikar bîne. Tê bawer kirin ku peyva "extreme" bi qestî ji bo ragihandinê, baş, tenê hatî bikar anîn. Û tu cihû tu carî nikarîbû wateya rast şaş şîrove bike, ji ber ku 2000 sal e ku ew rojê sê caran li ber bajarê Orşelîmê diçûn û digotin: 'Ji bo azadiya me li boriyê bixin.' Ji bo komkirina sirgûnên me ala xwe bilind bikin û me ji çar aliyê dinyayê li welatê xwe bicivînin."
  
  "Ji ber vê yekê wan ne tenê hevokek rasthatî hilbijart?" - Ji Smith pirsî.
  
  "Na. Pirtûka Îşaya Pêxember diyar dike ku Mesîh wê çawa gelê xwe ji çar aliyê dinyayê bicivîne. Ewê ji her derê li Îsraêl bicivin."
  
  Kensî masûlkek nelivîn û ne jî gotinek got. Drake nizanibû ku baweriyên wê yên olî çi ne, heke wê jî hebe, lê wî dizanibû ku ew ê bê guman bibe beşek mezin ji jiyana wê dîsa jî. Di vê nuqteyê de dema ku ew li bendê bûn ku Lauren berdewam bike, wî hinekî din li wê lêkolîn kir. Baweriya Dahl ku ew di xwezayê de baş bû û dê her dem vegere dilê xwe yê exlaqî, heya radeyekê rastdar bû. Wî dîsa jî qeraxek ji wê re dît - qiraxa bêqanûniyê - lê ew ne tiştek xirab bû.
  
  Dem bi dem.
  
  Lê we nikarîbû her du awayan jî bikira. Û ya ku wî li Kensî dît ev e - kujerek bêrehm dema ku ew hewce bû, û giyanek şerker dema ku ew ne hewce bû. Ji bo xatirê wê, ew neçar bûn ku ew biguherînin.
  
  "Bê guman ew watedar e," Kinimaka got. "Pêşî Afrîka, paşê Çîn. Ji ber vê yekê çi ye?
  
  Lauren di cih de bersiv da. "Erê, em difikirin ku wateya Încîlê di bêdawîbûnê de bû, mîna Ferman. Wan ji bo kê hat zehmet kirin. Li gorî nivîsê... baş e... ez ê beşa têkildar bixwînim: 'Cihên bêhnvedanê yên Bavê Stratejiyê, û paşê Kagan; Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye, û dûv re jî Bejna Xwedê. Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-an de, pênc sal piştî qedandinê, serdana Khagan kir, Fetih di tabûta wî de danîn. Me Bejna ku dîwana Dawî ya rastîn diparêze dît. Û tenê koda kuştinê dema ku Siwar xuya bûn. Li ser hestiyên Bav tu nîşanên nasnameyê nîn in. Hindî bi çekan hatiye dorpêçkirin..."
  
  Drake ew hejand. "Hindî ya herî xirab a ku heya niha jiyaye? Û ew bi çekan dorpêçkirî ye? Bê guman, ew dikare li her derê Hindistanê be. Ev der welatekî bi çekan hatiye dorpêçkirin."
  
  "Dema ku Ferman Siwaran veşart?"
  
  Drake li ser wê fikirî. "Belê, erê, ez wusa difikirim. Nexwe siwarê sisiyan çi ye?"
  
  "Birçîtî".
  
  Nefesek kûr kişand û li Alicia nêrî. "Ew ne dikaribû bibe Prensesa Furry, ne wusa?"
  
  Alicia destê xwe paş û paş hejand. "Dibe ku bibe. Ez ê vê yekê hişyar bikim."
  
  Çavên Drake vebûn. "Hûn ne gengaz in."
  
  "Hin tercîh hene?"
  
  "Bo çi?"
  
  "Kîjan prensesa? Divê keç bizanibe, tu dizanî."
  
  Wî pêlavên xwe lêkolîn kir. "Baş. Ez her dem ji Kleopatra re qismî bûm. Ez dizanim ew ne prensesek e, lê..."
  
  "Siltanxanim? Ji ber vê yekê hê çêtir."
  
  Lauren hîn jî dipeyivî. "Wek ku min berê jî got, xort û keç hîn jî dinirxînin ku dibe ku Ferman behsa kîjan Hindistanê bike. Di rastiyê de, ev pir nezelal e. Yanî ez di dema wan de xwe bixim cihê wan jî, dikaribû yek ji dehan bûya."
  
  "Û ew hemî bi çekan hatine dorpêç kirin?" - Ji Smith pirsî.
  
  "Ez li Hindistanê dijîm, erê. Bi piranî."
  
  "Belê, bi kêmanî cîhek me heye," Alicia got.
  
  Drake li May, Hayden û Dahl mêze kir, yên ku naveroka qutiya duyemîn, Fetih, rêz dikirin.
  
  "Her pêşveçûnek heye?"
  
  Hayden destê xwe gerand da ku nîşan bide ku ew hema li wir in. Wê nihêrî. "Ev xuya dike ku nexşeyek ji bo senaryoyek qiyametê ye. Tê bîra te bandora rodê? Bûyerek piçûk dibe sedema bûyerek din û ya din, her yek mezintir?
  
  "Teoriya kaosê," got Dahl. "Ev çekek fethê ye, û Cengîz Xan ramanwerek kûr bû. Bi vê yekê hûn dikarin hemû cîhanê feth bikin."
  
  Drake li şûşeya wî ya avê xist.
  
  Alicia got, "Çekek bandora domînoyê?"
  
  "Tam. Çawa kuştina Franz Ferdinand bû sedema stêrkek Şerê Cîhanê yê Yekem. Bi potansiyel, ev plana zêdekirina kaosê dikare Şerê Cîhanê yê Sêyemîn dest pê bike."
  
  "Û," Drake ji bo bîskekê pêwendiya xwe qut kir û bi bêdengî peyivî, "ew pir tevlihev e. Em ê bidin kê?"
  
  Her kesî nêrî. Ew pirsek derbasdar bû. Hayden eşkere kir ku divê ew zêde tiştekî nebêje. Wî dizanibû ku Washington û Wezîrê Parastinê jixwe ji wan nerazî bûn, û ew vegeriya ku li ser Tîma SEAL 7 bifikire.
  
  Hevcivîn?
  
  Qet.
  
  Hayden çend deqeyên din li ser kaxiz lêkolîn kir, paşê ew xist bin çakêtê xwe. Ji tevahiya tîmê re, wê milên xwe hejand, û destnîşan kir ku hêj biryar nehatiye girtin û bi belgeyên ne ewledar re dibe ku her tişt biqewime.
  
  Wê bi dengekî bilind got, "Em ê bi vê yekê re di demek zû de mijûl bibin. Niha em hewceyê wê cîhê sêyemîn e. Lauren?"
  
  "Ez te dibihîzim. Em hîn jî li bendê ne."
  
  Kensî got, "Niha deqeyekê bisekine." "Hûn dibêjin ku çar aliyên dinyayê hene, ne?"
  
  Lauren got: "Belê, Încîl behsa wê dike. "Û ev fermana dîwana dawî ye."
  
  "Belê, tiştek xelet e. Ma tu nabînî?
  
  Drake çikiya, niha ji her demê bêtir tevlihev. Dahl bi baldarî Kenzî xwend.
  
  "Dibe ku hin ravekirin dê bibe alîkar?"
  
  "Çar goşe? Afrîka, Asya, Ewropa û Amerîka."
  
  "Bicî. Ji min re wisa dibêjin."
  
  Kensî herdu destên xwe belav kirin. "Hindistan li ku ye?"
  
  Hayden rabû ser piyan. "Lanet, Hindistan beşek ji parzemîna Asyayê ye."
  
  "Ya ku me berê pê re mijûl kir."
  
  Lauren fikirî ku ew li ser lingên xwe rawesta. "Ya ku tenê Ewropa û Amerîka dihêle," wê got. "Hey hevalno, hûn heman tiştê ku ez difikirim hûn difikirin?"
  
  "Dibe ku," Alicia nalîn. "Gelo qûna te jî ji rûniştina li ser erdê gemar hişk e?"
  
  Kinimaka got: Mirîşk. "Lê hingê ez her gav "mirîşk" difikirim."
  
  "Ferman sûcdarên şer ên salên çil in. Wexta ku wan çekan veşart, têgîna 'Amerîkîya Xwecih' di modê de bû, lê ew ê bi vî rengî nefikirin. Ew ji bo xatirê Xwedê di salên bîstan de an jî berê hatine dinyayê."
  
  "Hindiyên sor?" Drake got. "Ji Rojavaya Çolî? Lenet lê kirî".
  
  "Ev gengaz e," Lauren got. "Tiştê ku saziya ramanê li cîhek xelet digeriya."
  
  "Ji ber vê yekê, kî bû yê herî xirab ku heya niha bijî?" - pirsî Dahl.
  
  "Bila ez li ser vê yekê vegerim we. Heya nuha, tenê li balafirê siwar bibin."
  
  Drake ne tenê yê ku li Hayden dinerî bû.
  
  Vegere Amerîka?
  
  Crap.
  
  Hayden, bi taybetî, Smith temaşe kir. Wan nizanibû ku piştî bûyerên Peruyê çi dibe bila bibe, an jî rayedar çi difikirin. Serbaz, li gora wî, tavilê dest pê kir ku rabe û çentê xwe kontrol bike.
  
  Siwarê sêyem? Birçîtî? Û Amerîka? Ma hevrikên me dizanin?
  
  Ma ew ê carî demek aşitiyê bistîne da ku jiyana xwe sererast bike?
  
  Ne îro, Hayden, ne îro.. îşaret li yên din kir ku peywendiyên xwe deynin û wan biqewirînin, wê bi hêrs di nîvê wan de rawesta.
  
  "Em wiya dikin," wê got. "Û em wê rast dikin. Wekî ku divê em, wekî ku em her gav dikin. Lê hevalno, rezervên min hene. Ez bawer dikim," wê sekinî, "ku Crow û hukûmeta Amerîkî di lîstikê de tîmek duyemîn heye." Tîma SEAL 7, û xuya ye ku ew pir baş in. Dibe ku ev tîm ne di lîstikê de be tenê ji bo ku em pê ewle bin ku em hemî siwaran bigirin."
  
  Drake bi bihîstina vê yekê re rûkenî. "Bibore?"
  
  "Belê, we difikirî ku dibe ku senaryoyek duyemîn hebe? Ger ew li vir bin da ku me bi rastî tune bikin?"
  
  
  BEŞA BÎSTEM
  
  
  Karin Blake bi pêlavên xwe yên reş li ser masê rûniştibû, têlefona wê ya desta ketibû navbera stû û çena wê, bi destên xwe yên azad li klavyeyê dixist. Wê tîşort û jeansên gemarî li xwe kiribûn û porê wê bi girêvayekî porê stûr ve hatibû girêdan. Dengê ku di guhê wê yê çepê de dipeyivî hema ji kenê Palladino qut bû.
  
  "Dîno, devê xwe bigire!" zivirî û qêriya.
  
  "Belê Belê". Leşker bi ken li xwe zivirî û paşê rûyê wê dît. "Baş baş. Xwedêyo, kî dojehê te xiste ser kar?"
  
  Karin ji axaftvan lêborîn xwest. "Zarok fesad in," wê got. "Piçek din û ew ê xwe li derve li ser pêngava bêserûber bibînin."
  
  Jinik bêdeng keniya. "Erê, min du ji van kirî."
  
  Karin li Dînozorê dirêj, masûlke û hevalê wan ê çekan, Wuyê biçûk û çerm mêze kir. Herdu leşkeran ji hefteyekê li çolê di xaniyekî de bêzar dibûn û sîstemên cihêreng saz dikirin. Ya ku ji wan re lazim bû hin çalakiyek rastîn bû.
  
  Karin pirsî: "Û ew reviyan?"
  
  "Bicî. Ez beşek ji yekîneya ragihandinê bûm. Me tayînî dewreyê kirin. Tîma SPEAR sindoq ji Çîniyan girt û karî birevin Taywanê. Qismek bextewar, hinekî jî li tenişta tîmên din rezerv dike, ez difikirim.
  
  Karin dizanibû ku ev ji şansê wêdetir e. Îro li dinyayê ji SPEAR çêtir tîmek tunebû. Ew yek carî serbilind bû ku beşek wê bû.
  
  "Ev şêla siwaran ji min re zêde wateyek nîne," wê qebûl kir. "Ez bala xwe didim ser tiştên din. Lê ji min re bêje, ew ê paşê biçin ku derê?"
  
  "Belê, ez hîn nizanim. Ew mîna Hindistanê xuya dike. Lê xuya ye ku hinek nakokî hene. Binêre, min razî bû ku ez piçekî alîkariyê bikim ji ber tiştê ku hat serê dêûbavên belengaz Palladino û ji ber ku em di heman alî de ne, lê sînorek heye ku ez dikarim bêjim."
  
  Karin gumanek mezin hîs kir. "Em zêde ne hewce ne. Tenê ev - gava ku ez bang dikim, divê ez pozîsyona tîmê Drake bizanim. Sibe yan mehek şûnde be. Tu dikarî wê bikî?"
  
  Bersiv domdar bû. "Erê, heya ku ez di heman yekîneyê de bimînim. Li enîya."
  
  "Sipas ji were". Karin bi lez û bez axaftin bi dawî kir berî ku pirsên din werin pirsîn. Wê bîskek girt ku odeyê binirxîne û bibîne ku ew li ku ne. Ji ber ku wan cîh ji hêlîna firoşkarên narkotîkê vegerandin, wan ew ji her tiştê xirab paqij kirin, li her cûre cihan, ji tabloyên zemînê bigire heya binê xanî, û hem jî li kut û kûçeyan li seranserê cîhê loftê alavan dîtin. Şewitandina her perçeyê dawî ji xwe re bû. Dema ku hîn negirêdayî ye, Karin, Dino, û Wu komputer, ragihandin, cîhazên çavdêriyê, û hêj bêtir saz kirin. Heger mala çolê bibûya navenda wan, diviyabû ew bihata qalkirin, parastin, qesrek bi serê xwe.
  
  Karin fikirî ku ew hema hema li wir bûn.
  
  Ramanek nû, bi êş êdî hat serê wê.
  
  Wê temaşe kir ku Dino û Wu li ser komputeran dixebitin, têlan li gorî rêwerzên xwe girêdidin û nermalava, dîwarên agir, û hêj bêtir saz dikin. Berî ku dest bi perwerdehiya xwe bike, ew di vî rengî de dînamît bû. Niha ew pir zêde bû. Erê, wan hîn jî çend tişt winda dikirin, lê fonên heyî dê tenê têra wê bikin. Pêdiviya wan bi hin çavkaniyek dahata domdar hebû.
  
  guh nedin wê. Tu nikarî pê bixapînî, kûr veşêrî.
  
  Karin di derbarê Tîma SEAL 7 de her tiştî dizanibû. Wê dizanibû çima ew li wir bûn, armancên wan çi bûn; hêz û qelsiyên wan; rojeva wan û fermanên veşartî yên dawî. Dûv re, ku bi bandor piştgirî peyda kir, wê naha dikaribû Matt Drake hişyar bike.
  
  Bi heyecan bû, dizivirî, di zikê wê de asîdê derdixist.
  
  Her bûyera ku tê de derbas dibûn, kêliyên geş û demên dijwar, rojên dînbûna tam, mîna çivîkek ku li kurmê serhişk diqulipîne, hestên wê dihejandin. Karin berê carekê ew qas bi giranî birîndar bûbû û dev ji jiyanê berdabû, tenê ji nû ve wê li cihên herî nediyar dît. Ji wê re armancek nû hat dayîn.
  
  Dîsa, ji nişka ve, wê dema ku bira û malbata wê mirin, wêranbûn û dûv re jî evîna ku Komodo ji wê hez kir. Belkî jî wê bûyera zû dema ku ew pir ciwan bû, ew têk bir û xistibû ser rêya jiyanê.
  
  Dewastation.
  
  Naha tiştê ku wê bi rastî dixwest bike ev bû ku hemî tiştên baş ên ku wê hebûn hilweşîne. Ger tiştek rast diçû, wê dixwest ku ew têk biçe. Ger tiştek mezin bihata serê wê, ew ê piştrast bikira ku ew bi pêşdaraziyê ji hev ket.
  
  Ger tîmê nû dest bi geşbûnê bike, nêzîktir bibe, ew ê wê ji hev biqetîne.
  
  Xwe-hilweşandin ji bo Karin Blake ne rêyek nû ya jiyanê bû. Ev şêwaza jiyana min a hilbijartî ye. Kefenê min ê rihet. Wê her tim meraq dikir ka ew ê li dora xwe û li vir vegere.
  
  Û ji ber vê yekê ew rûnişt, rihet, bi agahdariya ku tîmê SPEAR jî kêm bû dema ku wan çar xalên bingehîn derbas kirin di hewildanên xwe yên bidestxistina çar çekên kabûsê de. Xaçerê li ber deriyê wê vekirî rawesta.
  
  Yek rê ber bi xilasbûnê ve, heval, hevaltî û derdê jiyanê diçû.
  
  Rêyek din dê hemî vê dîrokê, hemî vê paşeroja ne diyar hilweşîne, û her tiştê ku jê re lazim bû bide wê: kaos.
  
  Karin tiştên xwe berhev kirin û derket ser eywanê. Hewa çolê hişk bû, bi tozê re tevlihev bû. Topek geş li ezmên bilind dibiriqe. Li cihekî dûr, yekîneyek hêzên taybetî ya Amerîkî ya super-elît bi navê SEAL Team 7 li dû hevalên xwe yên kevn - Matt Drake û Alicia Miles, Torsten Dahl û May Kitano û yên din - bi mebesta kuştinê diçû.
  
  Karin li ser hişyarkirina wan fikirî.
  
  Dûv re wê serê xwe bi derî re vegirt. "Hey windakeran, qûna xwe ji ser xwe bavêjin. Cihên me hene ku em biçin û mirov bibînin. Veşartina veşartî ya Tyler Webb dê her û her veşartî nemîne."
  
  
  BEŞA BÎSTÛYEKEM
  
  
  Karin li tivingê siwar bû, li Dîno temaşe kir ku ew bi baldarî Dodge Ramê wan di nav marên zivirî yên ku otoban û kuçeyên paşiya Los Angeles-ê pêk dianîn, digerîne.
  
  Dema ku leşkerê ciwan di rêça sor re derbas bû, wê got: "Rêya xwe bidomîne." "Tê tê bîra te ku em têne nêçîr kirin?"
  
  Dîno bi dilgeşiyeke bêserûber li wê keniya. "Tenê kêfxweş im ku ji malê derketim, dayê. Bi her awayî, divê hûn zanibin ku ez ji we çêtir im. Ji her alî ve çêtir e."
  
  "Ji ber vê yekê hûn biaxivin."
  
  Wu got, "Artêş nahêle em biçin." "Her gava ku em derdikevin ser rûyê erdê, em xeternak in."
  
  "Tengê xwe kêm bike, birêz Misery. Xwedêyo, hûn du dikarin ducar peywirê bikin."
  
  "Werin em bibînin ku hûn ê çiqas kêfxweş bibin gava ku ew gwîzên we bi pîlê otomobîlê ve girêdin."
  
  "Kes nebe, Wu. Ev artêş e, ne CIA ye."
  
  Karin ji dîmenên panoramîk ên domdar ên li her du aliyên gerîdeyê kêfa xwe girt; Los Angeles di hemû rûmeta xwe de. Demek ku meriv rihet bibe û li ser tiştek nefikire. Keskiya qalind û dêwên betonî ji bo serdestiyê hevrikî dikirin, û li pişt wan asoyên metal ên ku di bin tava şewq de dibiriqîn hebûn. Dumanek sivik li ser asta ewr daleqandî bû, roj tarî dikir, lê ew bi zorê xuya bû. Mirov dihatin û diçûn, li ser peyarêyan û li navendên danûstendinê bi zorê nedihatin dîtin, di otomobîlên xwe de zip diçûn û dihatin. Girên Hollywoodê hêdî hêdî ber bi rastê ve, bê hay derbas bû, ji ber ku di wê gavê de Dîno nihêrî ku gerîdeyek reş û spî dikeve rêça bilez û wî jî mîna kurê baş ku ew bû, hêdî hêdî hêdî bû, çavên xwe li rê digirt, rasterast li pêş xwe disekinî.
  
  Ger te li wan nenihêrî, ew ê te ferq nekin.
  
  Di dawiyê de riya peravê vebû û ew li ser riya xwe berbi San Francisco bûn.
  
  "Ji çolê çêtir e." Wu li ser pêlên bibiriqandî, gêrîk lêkolîn kir.
  
  Karin peywira li pêş analîz kir. Li navendan wextê xwe winda nekirin. Pêşî, wan komputer saz kirin, du Mac-ên seretayî yên bi qasî pêlîstokên taybetî ku ji destê wan dihat. Kabloya fiber optîk beşa herî dijwar bû, lê gava ku wan fêhm kir û Karin komek dîwarên agir saz kir, ew amade bûn ku biçin. Dûv re jî, tevî Karin li ser klavyeyê û bi karanîna aqilê xwe yê jêhatî, potansiyela wan a hackkirina dîn nebû. Bisînor bûn, neçar man jîriyê bi kar bînin.
  
  Karin li ser hesabên banka veşartî yên bêhejmar Tyler Webb dizanibû. Dema ku ew ji bo SPIR dixebitî, wê li wan temaşe kir. Haya wê jê hebû ku hinekan jê re mîrata wî digotin; li ser çend razên ku wî li ser tîmê wê yê kevn hebûn. Û haya wê ji veşartgeheke mezin hebû; tiştekî ku zengîntirîn, stalkerê herî berhemdar ê cîhanê li hember bi sedan kesan, dîsa endamên tîmê wê yê kevn jî di nav de, berhev kiribû.
  
  Piran bawer dikir ku ji ber ku Webb miriye, ew dikarin wî bi kêfa xwe bibînin.
  
  Pirsgirêk ev bû ku Karin ne ramanên weha bû. Gihîştina cîhê veşartinê dê hêzek nediyar bide wê - û di dawiya her tiştî de, hêz li ku derê bû. Hersêyan dikaribûn ji wir biçûya; bidestxistina pere, nenasî, ewlekarî û bandor. Bê guman, heke bi sedan kes li şûşeya Webb-ê digeriyan, dê bi taybetî bi dizî dijwar be.
  
  Heya niha kesî nizane li ku ye.
  
  Ji bilî Karin Blake.
  
  Bi kêmanî ew çi difikirî. Çend saetên pêş de dê bêjin. Agahdariya hundur pir alîkar bû. Wê her tiştî di derbarê Nicholas Bell de dizanibû û çawa whistleblower, ku di hucreya xwe ya zindanê de rûniştibû, her tişt got - nav, cîh, kesayetî, tevahiya gemarê qirêj. Wê dizanibû ku Lauren Fox çiqas ji serdanê hez dikir. Wê mirovên ku bi Lauren Fox re guhdarî kirin û peyivîn nas kir.
  
  Belê, wê wan nas dikir, wan ne mecbûrî ew nas dikir.
  
  Dibe ku wê ji partiyê piçek dereng mabû - perwerdehiya artêşê ya Karin û çûyîna paşîn hinekî dem girt - lê wê bi jêhatiyek hackingê ya piçekî ya jorîn telafî kir. Axaftinên Bell şaş bûn. Wusa dixuye ku Smith xwediyê wêrekiyê ye ku bi rêkûpêk kopiyek van danûstendinan werbigire - kurê nerazî - û wekî ku wî dixwest bi wan re bike. Kî dizanibû ku leşkerê germik, bi hêsanî hêrs dibe çi bi wan kir? Ewlehiya neteweyî parast, eşkere ye.
  
  Xal ev bû ku Karin dikaribû xeta ku rasterast berbi tora Smith ve diçû hack bike. Ji bo wê karekî nisbeten hêsan bû. Wê wext girt ku talanên dewlemend berhev bike. Tyler Webb carekê li çaraliyê cîhanê xwediyê gelek ofîs, xanî, penthouse û tewra giravek bû. Navên cîhên ku bi wê re deng vedabûn Washington, DC, Niagara û Monte Carlo bûn. Bell bi Lauren re peyivî, lê wî bi cerdevan û parêzeran re jî peyivî, û notên Smith ji hemûyan perçeyên wan hebûn.
  
  Smith ne xwediyê pêşerojek ronî ye, wê difikirî.
  
  Hûn çawa wê perçe bikin jî, bûyera Perûyî-an bûyeran- tîmê SPEAR xist nav cîhanek belengaz.
  
  Karin pozîsyona xwe guhezand wekî nîşanek ku berê xwe dide der û dibêje ku ew 130 mîl dûrî San Francisco ne. Bell bi Lauren re pir xweş bû - dîsa û dîsa rastiyên ku belkî rast bûn diyar kir, nav, cih, hesabên bankê bi nav kir. Heya nuha, Karin newêrîbû tu hesaban bikar bîne, ji tirsa ku rayedar bi bêdengî sîxuriyê li wan bikin da ku bibînin ka kî xuya dike. Pêşî pêdiviya wan bi planeke pêbawer a çalakiyê û revê hebû.
  
  Ji ber vê yekê rêwîtiya San Francisco.
  
  Dema ku lê hate girtin, Bell diyar kir ku Webb carinan bi tiştê ku dizanibû pesnê xwe dide. Ev mirov şopgerek rêûresmê bû, sîwanek dewlemend bû ku jêderkên wê hebûn ku hema hema her kesê li cîhanê diyar bike, biêşîne û ger bixwesta. Webb her gav hûrguliyên Bell pêşkêşî wî dikir, wî saz dikir, lê di heman demê de tiştê ku wî jê re digot "lodeya dayikê" jî destnîşan kir.
  
  Ev 'damarê dayikê' bû kargehek taybetî ku tê de megaloman hemû qirêjiya ku heta niha berhev kiribû li ser kesî digirt. Bê guman, wî qet ji Bell re negot ku ew li ku ye.
  
  Lê belê, Karin li ser her tiştî fikirî. Wê avantajek awarte hebû ku karibû her tiştî ji hundur ve bibîne. Û wê kêliyên ku Webb agahî ji piraniya tîmê dizî û bi dizî serdana wan kir, hatin bîra wê. Bîra wê ya îdeolojîk li wir cih girt. Bê guman, ew ne hêsan bû, lê Karin dizanibû ku Webb wê gavê li nivîsgehek naskirî li Washingtonê dixebitî û karîbû peywirê bişopîne, ku nuha hatî tomar kirin.
  
  Dosyayên mezin nîv deh caran ji navnîşanek taybetî ya San Francisco re hatin şandin. Di lêkolînên din de derket holê ku dosyeyên din ên mezin ji ofîsên din ên naskirî hatine bidestxistin. Bi vî rengî, dema ku rayedaran daneyên qalind dikolin, Karin karîbû tam diyar bike ka çi hewce dike.
  
  Dîno wan di nav trafîkê re, di Deriyê Zêrîn re û berê xwe da Deryaya Masîgiran. Tûrîst bi kamerayên ku amade bûn qad hejandin, bêyî ku zêde bala xwe bidinê derketin ser rêyan. Dîno ket nava trafîkê, tu sedem neda polîs ku wan haydar bikin. Girê asê ew ber bi nav bajêr ve bir, û zû ew li Meydana Yekîtiyê geriyan, ji bank û dermanxane, keştî û xwaringehan re derbas bûn, di hewla wan a herî dijwar de heta îro: dîtina cîhek parkkirinê ya baş.
  
  "Tenê li vir bihêle." Wu li cihekî piçûk li nêzî Walgreens destnîşan kir. "Navnîşan ji vir pênç deqîqe rêve ye."
  
  "Pênc deqe?" Karin got. "Ger Webb ji çu guncan derketiba dikaribû her û her bibûya."
  
  "Zêdetir," Dino got gava ku ew hêdî hêdî nêzikî cihê xwe bû, "ew Dodge Ram e." Ez ê zehmet bim ku qûna xwe li wê derê park bikim."
  
  "Ma tu dixwazî ez vî karî bikim? Ez dikarim ajotinê bikim."
  
  "Oh, bi rastî? Belê, bê guman, Toretto. Ka em binihêrin hûn çawa tevdigerin-"
  
  "Zarok," Karin hilm. "Destê bigire. Li wir dibînin?"
  
  "Ji bo revînek bilez pêdivî bi gihîştinek baş heye. Pêdiviya me bi gihîştina bilez heye. Divê em..." Dîno sekinî. "Lanet, em ê ji bo demek dirêj hewceyê garajê bibin, ne wusa?"
  
  Karin serê xwe kir. "Rast li vir. Ger hewce be, em ê demekê nizm razên; Em her tim dikarin rojek din dema ku toz bibare ji vir derkevin."
  
  "Lanet, ez hêvî nakim," Wu mat kir. "Van rojan bi têra xwe bi we du re wext derbas dikim."
  
  "Ev pirsgirêk e?" Karin difikirî dema ku Dîno Ram ajot ber parka jêrzemînê.
  
  "Belê, testosterone piçek zêde ye. Hûn her du wek xwişk û birayên hev hevrikiyê dikin. Carinan hinekî westiyayî dibe."
  
  "Em? Şertgirtin?" Karînê bi hêrs li Dîno nêrî. "Bi rastî em?"
  
  Leşkerê ciwan bi dengekî bilind keniya. "Tenê ji ber ku hûn naxwazin qebûl bikin ku ez ji we çêtir im."
  
  "Ez nabînim." Karin bi rexneyî li wî nêrî, paşê berê xwe da Wu. "Ma hûn vê yekê dibînin?"
  
  "Bihêle ez vê yekê bi vî awayî bibêjim. Ger hûn her du bi tevahî serxweş bibin û biryar bidin ku hûn hevjînê bikin, hûn ê neçar bimînin ku wiya li ber xwe bidin ji ber ku hûn ê her du jî bixwazin ku li ser jor bin."
  
  Gava ku Dîno di dawiyê de cîhek li gorî dilê xwe dît, Karin bi dengek ken kir. "Mest wek dojehê? Lanet, li dinyayê têra alkolê tune ku wusa bibe, Woo.
  
  Dîno kilît derxistin û derî vekir. "Dem dema balkişandinê ye. Hemî van bêaqiliya hevjîniyê alîkariyê nade."
  
  "Tu ji keçan hez nakî, Dîno?" Karin bi her du zilamên ku li pêş rawestiyabûn re bû. "Li San Franciscoyê zozanek heye. Piştî ku me qediya em her gav dikarin we bibin wir."
  
  Dîno guh neda wê, têlefona xwe ya desta derxist û li benda navnîşana ku divê bar bikin sekinî. "Sê deqîqe," wî got. "Em amade ne?"
  
  Karin milên xwe xist nav çenteyê xwe. "Wek dojehê."
  
  
  * * *
  
  
  Ew avahiyek ofîsê ya bilind bû, û ofîsa Webb li qata sî û pêncan bû. Karin difikirî ku ev ji bo wî ne asayî ye - dînek bi gelemperî tercîh dikir ku di asta herî bilind de bijî da ku li her kesî binêre - lê wê difikirî ku ew dikare vê navnîşanê bi qasî ku pêkan kêm-kilît û veşartî bihêle - ev bû ya ku wî xezîne. û depoya elît a xebata jiyana wî.
  
  Hemî tedbîran, wê difikirî.
  
  Ya ku ew ê çi bikin hê bêtir kir ...
  
  Silly? Naîv? Baqil? Baqil?
  
  Gava ku wê fêm kir ku bersiv bi encamê ve girêdayî ye, wê bi tarî bi xwe re keniya.
  
  Sê kes ji deriyekî zivirî yê li qata zemînê ketin hundir, gelek asansor dîtin û ber bi wir ve çûn. Zilam û jinên bi kincên tarî bi paş û paş ve digeriyan. Di quncikê dûr de maseyek agahdarkirinê ya ku ji hêla du sekreterên por-reş ve tê de hebû. Asta deng kêm bû, her kesî hewl da ku deng dernekeve. Karin di quncikê de cerdevanek zêde giran dît, ku li trafîka derbasbûyî û sê kamerayên ewlehiyê dinihêrî. Wê Dîno ber bi tabloya agahdarkirinê ve bir.
  
  "Sî û pênc". Wê serê xwe hejand. "Yek pargîdanî xwediyê tevahiya qatê ye."
  
  "Wateya xwe heye".
  
  Wu li sernivîsê nêrî. "Sîstema Minmak?" wî got, "Her tişt wek hev e, her tişt wek hev e."
  
  Pargîdaniyên rûbirû yên ku cîhanê hukum kirin.
  
  Karin pêş ve çû, gihîşt asansoran û ducarî kontrol kir. Ger wê jimareyek vala 35-an jî jimareyek bi hev re winda ne- bibîne wê şaş nemîne, lê ew jî mîna yên din spî û biriqandî bû. Niştecîhan bişkokên li ser qatên cihêreng pêxistin, û Karin heya deqeya paşîn li bendê ma, lê tenê wê pêl 35 kir.
  
  Ne hewce bû ku ew demek dirêj bisekinin. Wê çenteya pişta xwe derxist, îdia kir ku li hundurê tiştekî digere. Dîno û Wu jî amade bûn. Dema ku asansor dihejand û derî li ser nîşana 35 vebûn, sêyek tenê çend saniyan li bendê man ku bibînin ka ew li dijî çi ne.
  
  Derî û pencere li her du aliyan derî û pencereyên xwe dirêj dibû holiyek paqijkirî. Di dawiya dûr de maseyek darîn hebû. Dîwar bi tabloyan xemilandîbûn, bêtehm û bêzar. Karin texmîn kir ku kesek li bendê bû ji dema ku wê bişkojkê pêda kir, lê naha ew li vir bûn. Amade bûn, bi xîret, ciwan û jêhatî bûn.
  
  Wê rê nîşan da, ket cîhanek xerîb ku bi rengekî hîn jî yê mirî bû. Ger tiştek hebe, ew mîrateya Webb bû. Rehê diya wî.
  
  Kamerayên CCTV tune ne. Ewlekarî tune. Deriyê yekem ku wê hewl da di çarçoweya xwe de ewqas bi tundî hejiya ku çû. Ew hemî ji bo pêşandanê bû, tenê pêvek. Pistokek derxist û bêrîkên xwe bi kovaran tijî kir. Ev êlekê ku wê di bin çakêtê xwe de li xwe kiribû, heta vê derê xwe mezin hîs kiribû, lê niha ew diparast. Tîm belav bû ku ew bi hişyarî nêzîkî maseyê bûn.
  
  Karin sekinî û li her du korîdorên nû nihêrî. Dema ku dengê robot dipeyivî ew şaş ma.
  
  "Dikarim ez alîkarîya we bikem?"
  
  Wê dît ku senzorek bi qeraxa pêşîn a maseyê ve girêdayî ye. Lêbelê, wê tu kamera nedît.
  
  "Slav? Kesek li wir heye? Ez dilîze ehmeqê.
  
  Tevahiya vê demê di serê xwe de planek dihizirî. Daneyên mezin ên Webb ne tenê ew ber bi vê navnîşanê ve birin, wê karibû cîhê termînala ku jê re hatî bikar anîn sêwirana çarçoweya dîjîtal a avahiyê destnîşan bike. Wê dizanibû ku divê ew bizivirin çep û paşê rast, lê wê meraq kir ku robot dikarin çi bikin...
  
  "Ez difikirim ku em winda bûne." Şênê xwe hejand, li Dîno û Wu nêrî. "Tenê bisekinin, birêz Robot, dema ku em hewl didin ku kesek bibînin."
  
  Ev hêjayî ceribandinê bû. Karin ber bi çepê ve çû, xortên li pişt wê. Mirovê çiyayî yê yekem li milê çepê xuya bû, ji ofîsê derket, di destekî de çopê bejsbolê hişk girtibû û serê xwe di destê din de xistibû. Ya diduyan li pêş, li pey yekî sisiyan û dûv re ya çaremîn li milê çepê xuya bû, vê carê bi çakûçê.
  
  Wu keniya. "Sê li paş."
  
  Karin pistola xwe hejand. "Gelo hevalno, min çi winda kiriye?"
  
  Çiya yê pêşî, mirovekî bi serê xwe gêj kir. "Li wir radarek heye, keç, û em di bin wê de dimînin."
  
  "Ez dibînim. Ji ber vê yekê, naskirina Tyler Webb wekî min - zilamek ku hez dike di wextê rast û li cîhê rast de deng derxe - gelo ev baxçê wî yê aştiyê ye? Ponijînî? Baş e, ne mimkûn e ku em niha wî aciz bikin, lawo?
  
  Mêrik got: "Çek gulebaran kirin û polîs dê di nav deh deqîqeyan de li vir bin." "Bîst di bîst de derbe."
  
  "Li ser ewlehiya avahiyê çi ye?"
  
  Mêrik keniya. "Bi asayî".
  
  "Spas ji bo agahdariyê".
  
  Karin bê hişdarî gule berda milê wî û dît ku ew diheje. Wê carek din gule li zikê xwe da û li bendê ma ku ew li erdê bikeve berî ku xwe bavêje ser pişta xwe û pişta xwe bi kar bîne da ku bifetisîne.
  
  Çûçek bejsbolê nêzîkî serê wê firiya, bêriya wê kir û di derî re derbas bû, cam û çarçowe şikand. Wê guh neda wê. Wu li pişt wê bû û Dîno ber bi aliyê din ve diçû. Qelewiya sêyemîn rê li ber wê girt. Wê du fîşek li girseyê da, ji hejandineke xurt dûr ket, û dûv re neçar ma ku bi serê xwe li girseya bêtevger bixe.
  
  Ew bi paş ve çû, şok bû.
  
  Çeka wê girtibû ser pişta wê. Li jor nihêrî, wê rûyekî giror û girs dît ku li wê dinêre - dêwek bêhiş, zalim, bi kunên guleyan ku wî nedikarî hîs bike, lehiyên xwînê ku wî nedikarî bidîta, û kulma herî mezin a darîn, ku bi deqên tîrêjê renggirtî bû. berê hebû -Min ew dît.
  
  "Mîrê şikeftê yê qeşeng."
  
  Karin guleyan up wek club hat xwarê. Du fîşek di zikê sergirtî re derbas bûn, li banî ketin, lê baz daketin jêr. Karin serê xwe zivirî. Kulûba li kêleka wî ket, erd perçe kir, ji fîşekên şewitî çirûs dişand. Bîstekê li wê derê raza, paşê destê ku wî girtibû zexm kir û wî dest pê kir xwe ji erdê rakir.
  
  Karin paşde vekişiya, rûyê tirsnak dît û rasterast gule li wî reşandin. Vê carê xwediyê wê pê hesiya û di cih de hejand, bi bextewarî kete destê rastê û rasterast di nav hevkarek din de, zilamê piçûk li jêr dafik kir.
  
  Wu xwe avêt ser wê, gule berda du hebên din ên mezin. Ev kes ketine ber çokan. Baton li bicep Wu xist, bû sedem ku ew qîrîn. Karin li pişt xwe zivirî û dît ku zilamê yekem - xortê balîf ku wê gule li lingê xwe reşandin - li kêleka wê dimeşe, şopek xwînê li dû xwe hişt.
  
  "Te her tişt xera kir, xanim. Ji bo hemûyan."
  
  "Ax, îcar ku min teqe li te kir, ez jinek im, ha? Ez fêm dikim hûn dizanin em ji bo çi li vir in?"
  
  Destê xwe da kulma xwe û kêra ku ji kembera wî daleqandî bû.
  
  "Tu henek dikî? Li vir tenê tiştek heye, hûn dizanin."
  
  Karin serê xwe kir. "Bicî".
  
  "Lê hûn ê qet wê nabînin."
  
  Wê bi lez û bez li gelek odeyên tijî termînalên kompîturê nêrî, bê şik tev dimeşin, cûreyek bername dimeşînin û hemî jî mîna cîranên xwe ne.
  
  Lê wê çêtir dizanibû. "Oh, ez difikirim ku ez dikarim."
  
  Wê her weha dizanibû ku zilamek mîna Webb dê çu carî nefikirî ku veguhezek saz bike. Ne piştî hemû keda ku wî dixebitî ji bo bidestxistina van materyalan, ne dema ku her lêgerîna şîrîn a ku wî heya niha li vir diqewime.
  
  Wê ji bat dûr ket, lêdana bi kêrê rawestand û guleya duyemîn li mêrik hişt. Ew rabû ser xwe û li dû Wu çû, paşê li paş xwe nihêrî ku bibîne ka Dîno çawa dike. Hemî baş bû. Pirsgirêka wan niha tenê polîs bû.
  
  Wu dudilî bû; korîdor vala bû. "Hûn diçin ku?"
  
  Karin berê xwe da, ev der di bîra wê de hate xemilandin. Wê got: "Li ber çolê yek ji xirabtirîn cinawirên ku heya niha jiyaye." "Ji ber vê yekê bila ew serma be. Bi vî awayî lawo."
  
  
  BEŞA BÎSTÛ DUYEM
  
  
  Ode bi xwe nefret bû, şopa dawî ya Tyler Webb, bi dîmenên derveyî yên ku şahidiya dînbûnek hundurîn a xerab dikir, tijî bû. Wan kilît di çend saniyeyan de hildan, wêneyên çarçowe li ser dîwaran dîtin - qurbanî û çewsandinên bijare, berî û piştî gulebaranê - û berhevokek ecêb ji alavên sîxuriyê yên ji çaraliyê cîhanê ku li ser maseyên li dora odeyê hatine rêz kirin.
  
  Karin bi qasî ku ji destê wê dihat guh neda wê, jixwe dengê sîrenan ji pencereyên camê bihîstibû. Wu û Dino nobedar sekinîn dema ku ew ber bi termînalê ve diçûn.
  
  Piştî du-kontrolkirinê, wê piştrast kir ku ew yek e ku ew rêjeyên mezin ên daneyê yên ku bi ajokerek flashek bi formatek taybetî ve girêdayî ye distînin, û li ronahiya kesk a piçûk nihêrî ku dê barkirina otomatîkî ya naveroka termînalê piştrast bike. Karin pêşbînî kir ku hejmareke mezin a agahdarî dikare were veguheztin û li gorî wê ajokera flashê mîheng bike. Bi qasî ku wê dikaribû bikira zû bû.
  
  "Em çawa dikin?" Wê li jor nêrî.
  
  Wu şuştin. "Li vir her tişt aram e."
  
  Dîno got: - Ji xeynî nalînê. "Gelek ji wê heye."
  
  Beşek ji plana wan ew bû ku mexdûran li dû xwe bihêlin. Ev dê polîsan tevlihev bike û dereng bike. Karin kêfxweş bû ku ew bi kêmanî talanker bûn û di jiyana xwe de pira xwe ya nû heq dikirin. Wê li ronahiya kesk a ku dibiriqe nihêrî, dît ku ew zû dibiriqe, û dizanibû ku kar hema hema qediya ye.
  
  "Amade be".
  
  Sîren li dervayê pencereyê qîrîn.
  
  Nîşanger çikiya xwe rawestand, îşaret kir ku her tişt qediya ye. Wê dîskek piçûk derxist û xist nav bêrîkek zipkirî ya hundur. "Dema çûyînê ye".
  
  Di cih de, lawik ber bi pêş ve çûn, bi baldarî li dora kesên ketî geriyan, xwîn ji zilaman reşandin û du kesên ku dixwestin rabin pê lêdan. Karin bi çeka xwe gef li wan xwar, lê wê bi kar neanî. Dibe ku hîn jî hin tevlihevî hebe ku gule ji ku hatiye. Ew ê jixwe bi kamerayên çavdêriyê û pir pirsan re mijûl bibûna. Mifteya revê ne lez û bez tevnegerin, ne jî haydar bûn.
  
  Divê ev yek surprîz bûya.
  
  Çenteyên xwe vekiribûn, naverokên wan derxistin û paşê çenteyên xwe yên vala avêtin. Li hev mêze kirin û serê xwe hejandin.
  
  "Zabitek". Wu silav da Dîno.
  
  "Zabitek". Dîno bi xurtî serê Karînê hejand.
  
  "Çawîz," wê zaravaya xwe ya Brîtanî stûr kir û ber bi asansorên servîsê ve çû.
  
  Ew di berîka xwe de mifteya desthilatdariyê, manîpulasyona hukûmetê û padîşah, darbeya piştî derbeyê, azadiya darayî û kontrolkirina qanûnê digire.
  
  Tişta ku ji wan re lazim bû cîhek ewle bû ku dest pê bikin.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ SÊYEM
  
  
  Rojek din, siwariyek din a balafirê, û Matt Drake hindek derengiya jetê ya giran hîs dikir. Rabûn tenê saetek berê çêbûbû, û wan bi rojê ber bi Atlantîkê ve diçû, ber bi Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê ve diçû.
  
  Bêyî ramanek zelal a ku biçe ku derê.
  
  Siwarê sêyemîn Birçî ye. Drake ditirsiya ku bifikire ka Orderê ji bo birçîbûnê çi celeb şer îcad kiriye. Ew hîn jî bi pêşxistina çeka yekem, çeka fezayê, û bi taybetî çeka duyemîn, koda masterê, pir mijûl bûn. Hayden hîn jî hemî agahdarî ji xwe re hişt, lê zexta parvekirinê pir mezin bû. Tenê tevliheviya ji nişka ve û cîhê ne diyar kir ku bêçalakiya wê were pejirandin.
  
  Koda masterê bûyeran li nîvê Ewropa û di dawiyê de jî Amerîka çêdike da ku serokên dewletên cîhanê hilweşîne, binesaziya welêt hilweşîne, artêşên wan girêbide û psîkosên ku dixwestin dinya bişînin serdemên tarî azad bike. Ew bi tirsek rastîn û tirsnak hêsan xuya dikir. Rojekê yekem domîno ket...
  
  Dema ku Hayden heta dawiyê xwend bêdeng bû. Drake bihêle hişê xwe hemî vedîtinên vê dawiyê ji nû ve bileyze: Tîma SEAL 7; tîmên hêzên taybet bi hev re mijûl dibin; Windahiyên fransî, bi giranî ji ber rûsan; û niha girêdana bi xwecihên Amerîkî re. Bê guman, xwecihî siwarên hêja bûn - belkî yên herî baş ên ku heya niha jiyaye. Lê di van hemûyan de birçîbûn ji ku hat?
  
  Alicia bi bêdengî li kêleka wî, çavekî xwe hinekî vekir. Kenzie herî baş hewl da ku bûyerê li ser vîdyoyê bigire, lê Dahl karî xwe paşde bigire. Drake destnîşan kir ku ew ne razîkirina laşî ya nerm bû, lê ji ber vê yekê gotinan bû ku wê hişê xwe biguhezîne. Ew ne bawer bû ku Dal û Kensi nêzîkî hev bibin. Bê guman, ew ne karê wî ye, û ew, bi rastî, li ser heman rêyên trenê diçû, lê ...
  
  Drake ji bo Swêdiya dîn çi çêtirîn dixwest û ew bû.
  
  Lauren li pêş rûnişt, bi Smith re bi qasî ku ji destê wî tê, bêyî ku ew xwe pir aciz bike. Yorgî, Kînîmaka û Maî li pişta balafirê bi dengekî nizm dipeyivîn; bargeha ku ew tê de bûn, ji lavabeke bi çîçek, qijik û bi banê bilind wêdetir bû. Bi kêmanî carekê ew dixwaze bifire pola yekem. Tewra rahêner jî ji çîna bagajê derbas bû.
  
  Lauren bal kişand ser pêwendiya ku ew hîn jî di navbera xwe û Washington de dimeşandin. Naha axaftin sist û bêserûber bû, ji nîqaşa rastîn bêtir mejî bû. Her çend ew çend geek hene? Drake guman nedikir ku ew ê tam tiştê ku lê digeriyan bibînin.
  
  Saet derbas bûn û Dewlet nêzîktir bûn. Lauren bi materyalên cihêreng ên ku ji welatên pêşbaziyê dihatin eleqedar bû. Îsraîlî dixuye ku têkiliyên Amerîkî hema hema bi SPIR re hevdem kirine. Îngilîz jî. Çînî bêdeng man, û Fransî, bi îhtîmaleke mezin, ji wê derê derketin. Drake dizanibû ku ew ê tiştek ji SEALs nebihîzin. Di rastiyê de, bê guman, ew ne li wir bûn.
  
  Dahl got, "Dê balkêş be ku were dîtin gelo ew van tîm bi bêdengî bişînin Amerîka." "An jî emrên navxweyî bikar bînin."
  
  "Gelo mirov berê xwe dane civakê?" Hayden mêze kir. "Ez guman dikim. Ajanên Sleeper bi salan hewce dikin ku werin afirandin."
  
  "Û ne dijwar e ku meriv nenas bifire," Smith got. "Qaçaxçiyên narkotîkê bi dehan sal in vî karî dikin."
  
  "Gelo rê li ser vê herî xirabtirîn Hindistanê ku heya niha jiyaye?" Mai pirsî.
  
  "Ne ji Washingtonê ye, û ger hevrikên me zanibin, ew wê veşartî dihêlin."
  
  "Balş".
  
  Drake li wê demê mêze kir û fêm kir ku ew nêzikî Dewletan dibin. Wî bi nermî Alicia hişyar kir.
  
  "Wey?"
  
  "Dema hişyarbûnê ye".
  
  Kenzî xwe nêzîkî xwe kir. "Min şûşeya te amade kiriye, pitik."
  
  Alicia destên xwe li wê hejand. "Lênet, bixêr! Vê tiştê ji min dûr bixe!"
  
  "Ew tenê ez im!"
  
  Alicia bi qasî ku destûr dida bi paş ve çû. "Fizzogê qiloçê çerkezê yê bi xwîn."
  
  "Pop çi ye?" Kinimaka bi rastî eleqedar xuya bû.
  
  "Ew bi Îngilîzî tê wateya 'rû'," Drake got. Û di bersiva bêhêvîbûna eşkere ya Kensi de, wî got, "Ez napejirînim. Tu rit Bobby Dazzler î."
  
  "Bicî?" Alicia giriya.
  
  "Çi? "
  
  "Ev tê vê wateyê ku hûn ne xirab in ku hûn lê binêrin, hez bikin."
  
  Gava ku Alicia dest bi girînê kir, Kensi rûyê xwe xwar kir, û Drake fêm kir ku ew belkî bi herdu jinan re sînor derbas kiriye. Welê, bi kêmanî bi Kenzi re. Wî bi lez serî li Lauren da.
  
  "Qet. Hûn bawer in? "
  
  Bal kişand ser New Yorker.
  
  "Oh erê, ez bawer im." Lauren têra xwe zû zû bû ku surprîz xwe veşêre û rasterast here raporkirina nûçeyan. "Tiştekî bide min."
  
  Di cih de, mîna ku ji qederê re, nûçeyên baş vegeriyan. Lauren ew danî ser dengbêjê. "Hey mirov, baş e ku em hîn jî kêfê dikin." Birêz Obnoxious dîsa li ser xetê ye. "Belê, mizgîniya baş ev e ku dema we hevalan para xwe ya zi digirt, ez li ser komputerek germ-germ dixebitîm. Ji ber vê yekê pêşî siwarê duyemîn û fetih. Miss Jay? Kûçikên mezin diqîrin."
  
  Hayden serê xwe hejand. "Amerîkî biaxive, ehmeq, an na ez ê te ji kar bavêjim."
  
  Drake li seranserê maseyê nêrî, dizanibû ku ew hîn jî disekine. Jixwe, koda sereke di destê wan de bû, û Amerîkî jî ew dizanibû. Dûv re fikirek li wî ket, û wî îşaret da wê ku li pişt balafirê bi wî re bibe.
  
  Bêdeng bi hev ve zeliqîn.
  
  "Gelo dibe ku meriv tenê yek ji pelan winda bike?" wî pirsî. "Ya herî girîng ji wan."
  
  Wê nêrî. "Bê guman, heke hûn dixwazin hedefek li ser me bikşînin. Ew ne ew çend bêaqil in."
  
  Wî rakir. "Ez dizanim, lê li alternatîfê binêre."
  
  Hayden pişta xwe da ser kursiya xwe. "Belê, ez difikirim ku em jixwe şaş bûne. Kiryareke din a nelirêtiyê dikare bibe sedema çi zirarê?"
  
  "Dema ku ew werin vir em ji Tîma SEAL 7 bipirsin."
  
  Herduyan ji bo bîskekê li hev mêze kirin, her du jî meraq kirin ka bi rastî fermanên tîmê din çi ne. Veşartina van hemûyan ew xemgîn kir. Hayden bihîst ku zilamê nerazî dîsa dest bi axaftinê kir û li xwe zivirî.
  
  "Agent Jay, Washington dixwaze hûrguliyên rastîn ên Qutiya Fetihiyê bizanibe."
  
  "Ji wan re bêje ez ê bi wan re têkilî daynim."
  
  "Mmm, bi rastî? Baş."
  
  "Tiştekî te nû heye?"
  
  "Erê, erê, em dixwazin. Demekê bide min."
  
  Hayden vegeriya Drake. "Wext e ku meriv biryarekê bide, Matt. Bi dawî bibe?"
  
  Drake pişta xwe da ser pişta xwe û keniya. "Herdem".
  
  Hayden kaxezek ji qalikê kişand.
  
  "We hê pelê ku hûn hewce ne dîtine?"
  
  "Ez du saet berê li ser vê yekê difikirim."
  
  "Oh".
  
  Bi hev re, û bêyî saniyek din a êşê, wan pêşengiya herî girîng a zincîra sereke hilweşand. Paşê Hayden hemû pelan dîsa li hev kir û dîsa xiste nav qutiya fermanê. Tîmên mayî bêyî şîrove li wan herduyan mêze kirin.
  
  Bi hev re wek hev bûn.
  
  "Baş". Zilamê ji Washington vegeriya. "Niha bi rastî em bi gazê çêdikin. Wisa dixuye ku Fermana Dadweriya Dawî bi wesfên xwe yên Siwarê sisiyan - Birçîbûnê li serê xwe xistiye. Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye û ew bi çekan hatiye dorpêçkirin."
  
  "Amerîkîya xwecî?" - Kinimaka pirsî.
  
  "Ya erê, di sala 1829an de çêbûye; ev heftsed sal piştî Cengîz Xan û hezar û hezar û çarsed sal piştî Hannibal e. Hema tam..." Ew sekinî.
  
  "Xerîb," Kinimaka vala tije kir.
  
  Botanîst got: "Dibe, belkî." "Carekê yekî got ku tesaduf nînin. Belê, em bibînin. Digel vê yekê, min balafir ji nû ve gerand û hûn niha ber bi Oklahoma ve diçin."
  
  "Ma em dizanin ku ev siwarê pîr dibe ku kî be?" Drake pirsî.
  
  "Ez ê bibêjim ku ew ji hemiyan xwecihê Amerîkî yê herî navdar e, ne ya herî xirab e, lê ez çi dizanim?"
  
  Alicia hejand, hê jî nîv di xew de. "Ne ew qas zêde, xanim."
  
  "Belê, spas. Welê, Goyaale, ku tê wateya "kesê ku xwar dike", serokekî navdar ê eşîra Apache bû. Wan di tevahiya jiyana xwe de li dijî DYE û Meksîkiyan li ber xwe da, êrîşên wî bûne stirîyek tirsnak di çavê Amerîka de."
  
  Mai got, "Gelek Amerîkîyên Xwecihî kirin."
  
  "Bê guman, û ew rast e. Lê mêrik wekî rêber û stratejîstek jêhatî, arketîpa şerê êrîş û tolhildanê hate rêz kirin. Ma ev deng nas dike?
  
  Drake bi razîbûnê serê xwe hejand. "Wek Hannibal û Cengîz Xan."
  
  "Te fêm kir, pitik. Sê caran teslîm bû û paşê jî sê caran reviya. Wan gelek fîlm li ser keda wî çêkir. Dûv re ew wekî girtiyek şer hate derman kirin û pêşî li gel gelek kesên din hate veguhestin Fort Bowie.
  
  "Û ew dîsa reviya?" Alicia xuya bû ku ew dixwaze wusa bifikire.
  
  "Na. Geronimo di pîrbûna xwe de bû navdarek.
  
  "Ah, naha ez fêm dikim," got Drake. "Digel Sitting Bull û Crazy Horse, ew belkî herî navdar e."
  
  "Belê, erê, û we dizanibû ku ew her sê berê li hev diciviyan? Wey-wey, em li ber êgir rûniştine. Vê û wê ava bikin? Li ser hilbijartina navdarê xweya bijare bipeyivin ku hûn pê re qehwe bixwin - ez ê bi van sêyan re biçim."
  
  Alicia serê xwe kir. "Ew ê bibe ezmûnek nejibîrkirî," wê razî bû. "Bihesibînin, bê guman, ku Depp û Boreanaz ne azad bûn."
  
  "Di sala 1850 de? Probably ne. Lê ev zilam Depp? Ew qet pîr xuya nake, lewra kî dizane? Çîroka li ser dermanên ku dikaribûn manitouya xwe - ruhên xwe - di nav demê de bimeşînin, bînin bîra xwe? Herçi jî...Geronimo li Pêşangeha Cîhanê ya 1904 û çend pêşangehên din ên kêm xuya bû. Hevalê belengaz qet destûr neda ku vegere malê, û ew di sala 1909 de li Fort Sill, hîn jî girtiyek şer, mir. Ew li Goristana Hindî ya Fort Sill, di nav gorên xizm û girtiyên din ên şer ên Apache de tê veşartin."
  
  "Çek". Dahl got. "Zilamên wêrek."
  
  "Oh, û, bê guman, gelek çekên Fort Sill bixwe, ku îro wekî dibistana topan a Artêşa Dewletên Yekbûyî kar dike. Ew tenê kela çalak a li deştên başûr dimîne, ku di nav şerên Hindistanê de rolek lîstiye û ji sala 1869-an vir ve di her pevçûnek mezin de çalak bûye. Geek berî ku lê zêde bike, rawestiya, "Ferman ev cih û ev siwar ji ber sedemekê hilbijart."
  
  "Ji bilî çekan?" - pirsî Dahl.
  
  "Û navdarî jî," bersiv hat. "Êrîşa orîjînal a li Herêma Hindistanê ji vir ji hêla Buffalo Bill û Wild Bill Hickok ve hate rêve kirin. Di kelehê de Siwariya 10emîn, ku bi navê Leşkerên Buffalo jî tê zanîn, dihewand.
  
  "Ji ber vê yekê, em wê bi kurtî bikin." Dahl axîn. "Gorê Geronimo di hundurê Fort Sill de ye. Order karîbû bi kêmanî çil sal berê planên çêkirina çekên wêranker di nav xwe de veşêre, û naha bi dehan tîmên hêzên taybet ên herî kujer li ser rûyê erdê bi serê xwe ber bi wê ve diherikin."
  
  Di bêdengiya kûr de, gêrîk bi dilgeşî got: "Erê, mêro, tiştên xweş, ha?"
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û ÇAREM
  
  
  Gava ku balafir ji bo lingê dawî yê firîna Oklahoma ket, ekîb li ser tiştên ku heya niha dizanibû-piraniya vegotinên li ser çar aliyên dinyayê, Siwaran, û çekên kujer ên ku sûcdarên şer ên Nazî di binax kiribûn de nîqaş kirin. gorên şerxwazên kevin. Komplo berfireh bû, tevlihev bû, û ew neçar bû - ji ber ku Ferman dixwest ku ew sed sal bijî. Û niha jî, li gorî nivîsarê, Siwarê çaremîn "Dadgeha Dawî ya rastîn" bû.
  
  Li ber ronahiya çekên ku heta niha hatine keşifkirin, ew çi dibe bila bibe?
  
  Drake ev fikir kir. Pêşî diviyabû ku ew xwe bigihînin Fort Sill û her kes nehêle ku destên xwe li çeka birçîbûnê bigirin. Û xem bikin ku yên din rasterast ber bi Siwarê çaremîn - Bejna Xwedê ve diçin. Yanî... ev çi navî ye?
  
  "Ez dikarim pirsek bikim?" - wî got dema ku balafir dest bi xwarê kir.
  
  "Te jixwe kir," geek keniya, bû sedem ku Hayden, Alicia û May çavên xwe bigirin, sebra wan xilas bû.
  
  "Geronimo çawa sernavê xwe girt?"
  
  "Geronimo şervanek rastîn bû. Tewra li ser nivîna mirinê jî, wî qebûl kir ku ew ji biryara xwe ya dev jê poşman bû. Gotinên wî yên dawî ev bûn: 'Divê min tu carî dev jê berneda. Ez neçar bûm ku heta yê dawî li ber xwe bidim şer bikim.' Neh jinên wî jî hebûn, hinek di heman demê de."
  
  "Lê Hindistanê herî xirab ku heya niha jiyaye?"
  
  "Di dema kariyera xwe ya leşkerî de, Geronimo bi devjeniyên xwe yên wêrek û revînên bêhejmar navdar bû. Ew di şikeftên ku jê derneketin tune bû, winda bû, tenê paşê li derve hate dîtin. Ew her gav bi ser ket, her çend ew her gav di hindikahiyê de bû. Li New Mexico deverek heye ku heta roja îro jî bi navê Geronimo Cave tê zanîn. Yek ji çîrokên herî mezin vedibêje ka wî çawa komek piçûk ji sî û heşt mêr, jin û zarokên ku bi hovane ji hêla hezaran leşkerên Amerîkî û Meksîkî ve ji bo zêdetirî salekê hatine nêçîr kirin, rêberî kir. Ji ber vê yekê, ew bû navdartirîn xwecihê Amerîkî yê hemû deman û di nav niştecihên spî yên wê demê de sernavê "Hindî yê herî xirab ê ku heta niha jiyaye" bi dest xist. Dewletên Yekbûyî."
  
  "Carekê ji min re digotin 'keçika herî xirab a ku heya niha jiyaye," Alicia bi xemgînî bi bîr anî. "Ez nayê bîra min ji kê."
  
  "Tenê carekê?" Kenzî pirsî. "Ev ecêb e".
  
  "Bi îhtîmaleke mezin ew ez bûm." Mai hinekî li wê keniya.
  
  "An ez," Drake got.
  
  Dahl mîna mejiyê wî şikestî bû. "Belê, ez difikirim ku tê bîra min ..."
  
  "Fort Sill," pîlot got. "Deh deqe mane. Destûra me ya daketinê heye û li herêmê germ e."
  
  Drake rûyê xwe xwar kir, xwe amade kir. "Germ? Ma ew ji senaryoyek edîtorî dixwîne an çi?
  
  "Divê hema heştê kes li wir bin." Kinimaka ji pencereya pir piçûk li derve nêrî.
  
  "Ez difikirim ku ew bi fikar e," Yorgi peyivî. "An jî di bin êrîşê de ye."
  
  "Na, ew tê wateya statûya xwe," Smith ji wan re got. "Bêlihevhatî amade kirin."
  
  Balafir xwar û bi lez rawestiya. Hema di cih de deriyên kargoyê yên paşîn dest bi vebûnê kirin. Tîma ku berê xwe dirêj kiribûn û li ser lingan bûn, bi lez û bez derketin ber ronahiya rojê ya ku ji asfaltê bi ronî xuya dibû. Helîkopterek li benda wan bû û ew birin herêma Fort Sill. Dema ku ew gihîştin, kolonek ji Fort Sill li ser rewşê agahdarî kir.
  
  "Em li vir di nava amadebaşiya şer de ne. Hemû çek amade ne, barkirî ne û armanckirî ne. Gora Geronimo jî, û em amade ne ku fîlm bikin."
  
  "Em pênc kes mane." Hayden got. "Ez bi tundî li cihê gorê pêş dibim. Ez piştrast im ku hûn ji hemî dijberên potansiyel haydar in."
  
  "Ez bi tevahî amade bûm, xanim. Ew sazgehek Artêşa Dewletên Yekbûyî, sazgehek Marine Corps, û bingehek berevaniya hewayî û agirkujiyê ye. Gava ku ez ji we re dibêjim ku me hemî aliyên xwe vegirtiye, ji min bawer bike."
  
  Hayden zonê kir û temaşe kir ku Fort Sill li jêr xuya bû. Drake dever pîvaz kir û cara dawî çeka xwe kontrol kir.
  
  Ez bê guman wekî dojehê hêvî dikim.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û PÊNCEM
  
  
  Atmosfera elektrîkê bû, her leşker tengezar bû û li hêviya şerekî bû. Ekîb di navbera stûnên kerpîç ên fireh de meşiyan û di nav gelek kevirên goran de geriyan, ku her yek ji wan cihê bêhnvedana lehengekî ketî bû. Gora Geronimo ji riya lêdanê dûr bû û ji wan re gelek deqeyan zêde girt ku bigihîjin wê. Hayden rê da, û Kinimaka pişta xwe anî.
  
  Drake guhdarî kir, xwe bi derdora xwe re kir. Cihê ewqas tabûrên topan qet bêdeng nebûbû, lê îro mirov hema dibihîse ku pelek li ber bayê diqelişe. Li seranserê baregehê mirov li bendê bûn. Amade bûn. Ferman ji jor ve hate şandin ku li hember tiştên ku dê biqewimin bi rawestin. Amerîkî dê rûyê xwe winda nekin.
  
  Ew li ser riyeke teng û bi stiriyan meşiyan, pêlavên wan diqerisîn. Xerîb dixuya ku meriv di hundurê bingehek wusa de di hişyariya bilind de bimîne, lê welat û tîmên ku ew li dijî wan bûn bê guman dikaribû her tiştî bike.
  
  Drake li kêleka Lauren meşiya, ku tîmê bi agahdariya nû nûve kir.
  
  "Fransî hîn jî çalak in. Du ji wan niha, yên din jî di rê de ne."
  
  "Raporên gulebarana li Oklahoma City. Dibe ku Brîtanî be. Di vê demê de ne mimkûn e ku mirov bêje."
  
  Û bersiv: "Belê, çekên me yên fethê hene. Li vir rast e. Ger hûn kesek li ser bingehê deynin, ez bawer im ku em dikarin wê bigihînin hev."
  
  Drake texmîn kir ku ew belkî ji Tîma SEAL 7 ewle bûn, bi kêmanî li vir di hundurê de. Rastiya hêsan ku ew destûr dan Dewletên Yekbûyî û dûv re li ser malperek Artêşê jê re got ku tiştek bi giranî xelet bû.
  
  Kê mohr şand?
  
  Çima?
  
  Gava ku rêberê wan ber bi rêyek din, hê jî tengtir ve bir, Hayden hêdî hêdî bû. Ew zû li ber nivînên nîşanan sekinî.
  
  "Ev yek," wî got, "aîdî Geronimo ye."
  
  Bê guman, ew bi gelemperî nebawer bû. Kevirê gorê ne kevirê gorê yê asayî bû, lê keriyek bû; girseyeke mezin a ji kevirên ku ji aliyê mirov ve hatiye çêkirin, di şiklê pîramîdeke xav de, ku li navendê wê plaketek hatiye danîn û navê wê bi qestî nezelal 'Geronimo' ye. Ew cîhek pir kevnar bû û divê di dema xwe de bandorker bûya. Li kêleka wî gora jina wî Zi-ye û keça wî Eva Geronimo Godley bû.
  
  Drake bi dîtina gora cengawerê mezin re cûreyek tirsa giyanî hîs kir, û dizanibû ku yên din jî heman tiştî hîs dikin. Ev zilam leşkerek bû ku bi piranî li dijî Meksîkiyan şer kir û ji bo malbata xwe, axa xwe û awayê jiyana xwe şer kir. Erê, wî wenda kir, mîna ku Cochise, Sitting Bull û Crazy Horse winda kirin, lê navên wan gelek salan jiya.
  
  Ekskavatorek piçûk amade bû.
  
  Hayden serê xwe da fermandarê binkeyê, yê ku serê xwe da ajokarê kepçeyê. Zûtirekê kolberek mezin çû ser kar, perçeyên mezin ji axê rakir û li dora erdê belav kir. Drake di heman demê de hay ji bêrêzî û sûcdariyên ku dikarin li ser artêşê werin kirin jî hebû, lê hebûna ew qas leşker li nêzîkê tê vê wateyê ku ne mimkûn e ku kes vê yekê bibîne. Dibe ku ew ê ji bo demekê Fort Sill ji gel re bigirin.
  
  Ferman ev çawa kir?
  
  Ez meraq dikim... ewqas sal berê? Dibe ku wê demê gihîştin hêsantir bû. Hayden ji şofêrê bexçeyê re got ku bi hêsanî bikole, bê şik gora Hannibal ya qijik ya ku tabût lê tunebû hat bîra wî. Tîm temaşe kir ku çal kûrtir dibe û girên erdê bilindtir dibin.
  
  Di dawiyê de kolber rawestiya û du zilam ketin çalê da ku perçeyên dawî yên axê rakin.
  
  Drake hêdî hêdî ber bi qeraxa çalê ve çû. Alicia bi wî re dizî. Wekî ku tê hêvî kirin, Kinimaka paşde ma, nexwest ku di binê de biqede. Herdu zilaman qapaxa tabûtê ji axê paqij kirin û bang kirin ku têlên hilkişînê bi kepçeya kepçeyê ve werin girêdan. Zû zû tabût hêdî hêdî dest pê kir bilind bû, û Drake dîsa li dora xwe nêrî.
  
  Wî dizanibû ku li her derê kesên bi rûyên stoyî rawestiyane û kampê dorpêç kirine. Niha ji wî re dest pê kir ku şer tune. Tabûta Geronimo bi baldarî daxist erdê, perçeyên piçûk ên kevir û axê hilweşiyan. Hayden li fermandarê bingehê nihêrî, yê ku lingên xwe hejand.
  
  "Partiya we, Agent Jay. Ji min hatiye emir kirin ku ez her tiştê ku hûn hewce ne pêşkêşî we bikim."
  
  Gava ku yek ji dikolan qapaxa tabûtê vekir, Hayden pêş ve çû. Tîm pêşengî kir. Qapaxek ecêb bi hêsanî hilda. Drake li ser çarçovê di kûrahiya qutîkê de nihêrî.
  
  Yek ji mezintirîn surprîzên jiyana xwe bibînin.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden xwe kişand, demekê cemidî; mîsyon ji bîr kir, jiyana wê ji bîr kir, hevalên wê ji nişka ve çûn ku mejiyê wê bû kevir.
  
  Qet...
  
  Ne mimkun bû. Ev bê guman rast bû. Lê wê newêrîbû li ber xwe binêre.
  
  Di hundurê tabûtê de, ku li ser kelekek titanyumê hatî danîn, ekranek dîjîtal a herî nûjen daliqand û dema ku wan temaşe kir, ew zindî bû.
  
  Ji axaftvanan kenê melûl derket. Hayden û yên din bêzar paşde ketin. Kenê çêkirî li ser ekrana pêşkeftî deng vedida dema ku gelek rengan ew tijî kiribûn, li dû çiraka stêran ku li derve şîn dibin. Tîm dest bi ser hişê xwe kir, û Drake li wan zivirî.
  
  "Ma rast e... Yanî... çi ye..."
  
  Dahl nêzîktir bû ku çêtir binêre. "Geronîmo pîrê belengaz hîn li vir e?"
  
  Hayden ew kişand. "Bi baldarî! Ma hûn hemû têgînên vê yekê fêm nakin?"
  
  Dahl çavên xwe çikand. "Ev tê vê wateyê ku kesek li şûna qutiyek ekranek ji me re hiştiye. Ma hûn difikirin ku ev çek e?"
  
  "Ferman dev ji vê bernedaye," Hayden got. "Qet nebe dema ku dor tê sûcdarên şer ên Nazî. Ev tê wê wateyê ku ferman ev e-"
  
  Lê paşê ken sekinî.
  
  Hayden cemidî, nizanibû ku li hêviya çi ye. Wê li jêr nihêrî, amade bû ku xwe veşêre û veşêre. Ew li ber Lauren rawesta. Wê dixwest ku Kinimaka, Drake û Dal ew qas nêzik nebin. Wê...
  
  Logo li ser ekranê dibiriqe, sorê geş li ser reş, ji xelekek xwînê pêve tiştek di hişê wê de nema.
  
  "Ev logoya fermanê ye," Alicia got.
  
  Ez fêm nakim, "May qebûl kir. "Wan çawa dikaribû wê ekranê li cîh bigire? Û çawa dikare hîn jî kar bike?"
  
  Yorgi got: "Wan ev nekir."
  
  Logo winda bû û Hayden her tiştê din ji hişê xwe derxist. Ekrana reş ji nû ve xuya bû û dengek bi awayekî sûnî daketibû nav axaftvanan.
  
  "Hûn bi xêr hatin kabûsa xwe, kur û keç," wê xwend, û dûv re rawestgehek ji bo teqandina kenê tepiskirî bû. Birçîbûn silavê li te dike û divê tu bizanibî ku her du Siwarên dawî ji hemûyan xerabtir in. Ger birçîbûn bi ser we de neçe, mirin wê! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden bîskek kişand û meraq kir ku çi hişê zirav û xeyalên gemarî bi vê xeletiyê re hatine.
  
  "Hingê em rasterast werin ser xalê. Siwarê Sêyemîn ji dêlî ku hûn hevûdu tune bikin dê we hemûyan xera bike. Birçîbûn wiya dike, ez rast im? "- denge gemarî berdewam kir. "Û naha ku hûn derbasî serdema elektronîkî bûne, ew ê pir û pir zûtir biqewime. Ma we qet qala Strask Labs bihîstiye?
  
  Hayden rûyê xwe xwar kir, bi lez li dora xwe nêrî û li ser fermandarê bingehê zivirî. Dema ku deng berdewam kir, serê xwe hejand û dixwest biaxive.
  
  "Ev yek ji mezintirîn konglomeratan e, ku bi dojehê ve girêdayî ye ku cîhanê bigire. Erk. Tesîr. Dewlemendiyek mezin, ew her tiştî dixwazin û dest bi barkirina lîgên mezin dikin. Hikûmeta Amerîkî herî dawî baweriya xwe bi Strask Labs anî."
  
  Poldayî? Hayden li ser wê fikirî. Û çawa vê dawiyê?
  
  "Li Dallas, Texas, ne dûrî vir, Strask laboratûwarek ceribandina biyolojîkî heye. Derman, nexweşî, derman û çekan çêdikin. Ew gamê dimeşînin. Ger li wir enfeksiyonek kujer hebe, vîrusek ku cîhan dikuje, gazek nervê, an çekek nû ya biyolojîkî hebe, Strask li Dallas dê xwedî wê be. Bi rastî," wî nalîn, "ew firotgehek gelemperî ye."
  
  Hayden xwest ku wê li wir rawestîne. Tişt di rêyeke pir xerab de diçû.
  
  "Laboratuwara biyolojîk bûye hedef. Wê birçîbûn çêbibe. Berhemên we û yên li çaraliyê cîhanê wê hişk bibin û bimirin. Ew jehra ku ji hêla mirovan ve hatî çêkirin e ku bi qestî cûreyek çandinek taybetî dike armanc û nayê sekinandin. Em Fermana Dîwana Dawî ne. Û wek min got, ev kabûsa te ye."
  
  Qeyd rawestiya. Hayden çavên xwe li ber çavan dixist û mêze dikir, bi tevahî ji dinyayê û pirsgirêkên wê nerazî bû. Ger Ferman biyolbarek ku pîsbûnek çandiniyê destnîşan kiribû û plan kiribû ku hemî kelûpelan hilweşîne armanc dikir, wê hingê ...
  
  Ew gengaz bû. Û îhtîmal e. Bê şik, nexweşî dê bandorê li axê jî bike, da ku carek din ti berhemên xwarinê şîn nebin.
  
  Dûv re, ji nişka ve, ekran dîsa zindî bû.
  
  "Oh, û naha ku em di serdema elektronîkî de dijîn, bila ez vê ji we re bibêjim. Bi vekirina vê tabûtê, bi destpêkirina vê tomarê re, hûn hemî tiştan bi elektronîkî dixin tevgerê!"
  
  
  BEŞA BÎSTÛŞEŞEM
  
  
  Fort Sill ket nav pevçûnê. Fermandarê bingehê bang kir ku teknîsyenek were û tomar, ekran û her tiştê din ku ew di hundurê tabûtê de bibînin ji hev veqetîne. Hayden di binî de girseyên cil û hestiyên kevin dît û neçar ma ku bihesibîne ku Ferman bi tenê perdeyek xistiye hundur û hiştiye ku kesek bibîne. Dikaribû sînyala ku bi Wi-Fi-ya bingehê ve girêdayî ye gava ku wan tabûtê vekir derketiba?
  
  Divê ez wisa bawer bikim. Çapkirin destpêka tomarkirinê nîşan da. Bi îhtîmaleke mezin, senzor tevlê bûne. Yê ku ev hemî kir, pisporê teknolojî bû. Ku pirsek din rakir.
  
  "Gelo em ji sûcdarên şer ên Nazî yên pêncî sal berê berê xwe dane îro?"
  
  "Ez jê fêm nakim," Smith got.
  
  Tîm ji gora Geronimo dûr ketibû da ku kesên din beşdar bibin, û niha di komekê de li binê daran rawestiyan.
  
  "Min fikir kir ku ew pir zelal bû," Hayden got. "Xort got em Fermana Dadweriya Dawî ne. Ew hîn jî hene."
  
  Fermandarê baregehê nêzîk bû. "Ji ber vê yekê gel, me kontrolkirina dora xwe duqat û sê qat kir. Ti nîşanek ji dijminên hêzên we yên taybet tune. Wusa dixuye ku wan vê carê bi zelalî nîşana xwe winda kir û min bi rastî wan sûcdar kir. Li vir hêza agir heye." Wî nîşanî leşkerên ku li dora kelê rawesta bûn.
  
  "Ev nayê wê wateyê ku sînyala ku ji wê gorê hat li deverên din nehat weşandin," Lauren destnîşan kir. "Her jimarek mirov dikaribû ew bi rengekî an rengek din dîtiba."
  
  "Tevî ku ev rast e," fermandar serê xwe hejand, " hindik e ku em li ser wê bikin. Naha ya ku em dikarin bikin ev e ku gazî Strask Labs bikin û wek ku ew dibêjin, van kesan hişyar bikin."
  
  Wî nîşanî zilamekî li nêzîk kir ku berê têlefona wî dabû ber guhê wî.
  
  Hayden dizanibû ku divê ew bangî sekreter Crowe bike, lê gava ku banga leşker ji hoparlorê hat, dev jê berda, dengê bêdawî bû sedema ku tîmê SPEAR bi fikar li dora xwe binêre.
  
  "Ev laboratûwarek 24 demjimêran e," fermandarê bingehê got. "Li ser banga artêşê û Qesra Spî. Ez nikarim diyar bikim ka ew çiqas xirab e." Wî zengila telefonê sûcdar kir.
  
  "Hûn ne hewce ne." Hayden got. "Hûn dikarin bi rayedarên herêmî re têkilî daynin? Wan bişîne Straskê û ji wan re bêje em di rê de ne."
  
  "Rast, Agent Jay."
  
  Hayden ber bi helîkopterê ve bezî. "Divê em biçin Dallasê! Niha! "
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEFTAN
  
  
  Karin ya ku ji bo wê girîng bû demek bêsînor derbas kir berî ku ajokera flashê nîşanî termînala komputerê bide. Wê baş dizanibû ku kesek bi dewlemendî û bandora Tyler Webb dikare her teknolojiyê li ser komputera xwe saz bike - nemaze ya ku hemî nehêniyên qirêj ên ku wî bi salan berhev kiribûn vedihewîne.
  
  Û li vir ew bû.
  
  Jina ciwan. Komûter. Flash-kart.
  
  Berê çend nav li min kirine? Keça bi data. Serî di tevnekê de. Xakaz Dûr, dûr, lê hîn jî têkildar.
  
  Dîno û Wu rawestiyan û temaşe kirin, çavdêriya malê jixwe ew qas baş bû. Ew ji bo her nêzîkatî û plansaziyên bi stratejiyên paşvekêşanê hem ji bo rewşên valakirina hişk û hem jî nerm xwedî senzor bûn. Her sê leşker niha di rewşa giran de bûn - lêdan, birîn, hêdî hêdî ji meşa xwe ya li San Francisco sax dibûn. Ew jî germ bûn, birçî bûn û kêm pere bûn. Di bin garantiya Karin de, ew her tiştî li ser wê bet dikin. Ji destpêkê ve.
  
  "Wext e ku hûn qedirê xwe îspat bikin," wê got.
  
  Salên wê yên ewil qet dev jê bernedan; ji bo demeke dirêj wê pişta xwe da dinyayê. Xwe îmhakirin yek ji riyên kefaretê bû.
  
  Dîno got: "Em bi te bawer in."
  
  Gava ku wê ajokera flashê têxe nav xwe û li ekrana mezin temaşe kir, wê bi hêrs keniya. Wê her tişt sêwirand ku bi lez û bez bixebite, û naha dema ku tavilê li ser ekranê dibiriqe bê guman dereng tunebû:
  
  Berdewamkirin?
  
  Lanet rast.
  
  Ew rûnişt û dest bi karê xwe kir. Klavye lêdixist, tiliyên wê dihejiyan, ekran dihejiya. Wê ne li bendê bû ku wê di yekcarê de bibîne an jî fêm bike - li wir gelek gigabayt agahdarî hebûn - û ji ber vê yekê wê berî barkirina ajokerê her tişt bi qasî ku pêkan ultra-ewle kir. Wê di heman demê de çend hesabên deryayî û çend hesab li Los Angeles vekir ku dibe ku ew zû zû hin drav razînin. Bê guman, wê her tişt ji dema wê ya li SPEAR hat bîra wê; tiştê ku piştî mirina Webb qewimî ye ku dibe ku beşdarî dozê bibe.
  
  Vê gavê guh neda belgeyên gemar lê xedar û bal kişand ser darayîya xwe, wê tiliyên xwe û dîmendera xwe veguherand bagerek agahdarî. Dino dema ku ew hewl dida ku xwe bidomîne gazin.
  
  "Lê lanet bike, min digot qey ez li Sonic jenosî bûm. Ez bet dikim ku hûn wê şêlê piçûk ê gemarî li her deverê bişewitînin, ne?"
  
  "Tu Sonic nas dikî? Ji Master System an Mega Drive? Ma em hemî ji bo vê yekê ne ciwan in?"
  
  Dîno matmayî nêrî. Playstation, mêro. Û retro çêtir e."
  
  Karin serê xwe hejand, zora xwe kir ku bişirîne. "Oh erê, ew bi tevahî retro ye, mêr."
  
  Di pelê darayî de kûrtir dikole, wê di demek kurt de hejmarên hesabê, kodên cûrbecûr û fermanên sereke keşf kir. Wê bankên çavkaniyê dît, piraniya wan li deryayê. Wê zêdetirî heftê û pênc hesabên cihê dîtin.
  
  "Bêbawer."
  
  Dîno kursiyek kişand. "Erê, ez di şopandina herduyan de dijwar im. Û herdu jî vala ne!"
  
  Karin dizanibû ku wextê wê tune ku her hesabê kontrol bike. Ew hewce bû ku wê bibire û ya çêtirîn hilbijêrin. Bi aqilmendî, wê berê bernameyek hêsan nivîsandibû ku dê di pelê de derbas bibe û hesabên bi hejmarên herî zêde ronî bike. Wê niha ew berdan û li benda pênc saniyan ma.
  
  Sê xetên şîn ên dibiriqîn hêvîdar xuya dikirin.
  
  "Werin em li te binêrin."
  
  Hesabê yekem ronî kir. Ew li Giravên Cayman-ê bû, nehat bikar anîn, û bîlançoya sî hezar dolar nîşan da. Karin çavên xwe çikand. Divê tu henekan bikî! Wê dizanibû ku Webb di peywendiya xwe ya bêhiş a xezîneya Saint Germain de di dawiyê de têkiliyên xwe qut kiribû - wî ew bi tenê çûbû û berdêlên pir mezin xerc kiribû da ku nedihatin dîtin û ber bi dawiyê ve artêşek peyda kiribû, wî bi hezaran pere dabû da ku xêrek dawî bixwaze, - lê wê texmîn nedikir ku hesabên wî ew qas qels bibin.
  
  Di her rewşê de, wê zû sî hezar şande nav hesabê banka herêmî ya Los Angeles-ê ya ku berê vekiribû.
  
  Metirsîdar e, lê ger em bilezînin, em dikarin pereyan bikşînin û bi xwe re bibin. Ger kesek li ser hesabê sîxurî bû, ku ji ber hevsengiya wê ya kêm ne îhtîmal xuya dikir, divê ew berî ku kes fêhm bike wiya bike.
  
  Wê çû hesabê din, dît ku hevseng heştê hezar dolar e, û neçar ma ku qebûl bike ku bi vî rengî çêtir e. Lê tiştek mîna mîlyonên ku ew li bendê bû. Li kêleka wê Dîno bêdeng ma. Wê drav hilda û, nefesa xwe girt, fatûreya dawî pêxist.
  
  Lenet lê kirî. Panzdeh hezar?
  
  Ew neçar ma ku li fatûreyên mayî binêre û heta dawiya sed û sî hezar dolaran drav bide. Ew ne xirab bû, lê ew ne pereyê celebê garantiya jiyanê bû. Dê ev dem bigire, û ew hişyar bû ku dirêjtir ve girêdayî bimîne, lê ji bo naha kêmbûna kelûpelan gava din hewce kir.
  
  "Xwarina ji bo şantajê," wê got.
  
  Dîno got: "Ez bi vê yekê ne kêfxweş im."
  
  "Vê girêdayî ye ku ew kî ye," Karin destnîşan kir. "Û wan çi kir. Em dikarin baskên bi rastî xirab eşkere bikin - dibe ku bi riya hin malperek pisporê nû - û nîqaş bikin ka em dikarin li ser wan kesên ku dibe ku çend kîloyan winda bikin çi bikin."
  
  Wu serê xwe hejand. "Çi?" - Min pirsî.
  
  Çend dolar Tsentarinos. Wonga. Lanet, em ji ku dest pê bikin?"
  
  Di dosyaya nû de gelek rûpelên navan hebûn, her yek bi stûr û bi wêne û tarîxekê. Karin lîsteyê daket jêr. "Rast, baş e, ew bi rêza alfabetîk in. Bi kêmanî ew tiştek e. Ma tercîhek heye?"
  
  Dîno got: - Ez tu xortên dewlemend nas nakim. "Ji bo şantajkirina kesekî nebêjin."
  
  "Ez hin ji van navan nas dikim," Wu got dema ku Karin bi pêbawerî di rûpela AC-ê de digere. "Celebrities. Stêrkên sporê. pêşkêşvanên TV. Xwedêyo, ev xortê Webb kî bû?"
  
  "Ew kî bû?" Karin hîs kir ku nefret bi hêzek nû ve dişewite. "Yek ji afirîdên herî xirab, hov û herî bi hêz ku heya niha jiyaye. Nefsbiçûkiya xirab, ku dikare bandorê li her jiyana li ser planet bike."
  
  Dîno got: "Ez niha dikarim navê çend ji wan bikim."
  
  "Erê, her kes dikare wiya bike. Lê ev tam ew celebên ehmeq in ku em dixwazin di bin de bimînin."
  
  Karin dîwarên dîwarên pergala xwe kontrol kir, li her nîşanên hişyariya zû ku kesek din li dora xwe dişoxilîne digere. Tiştek nedihat xeyalkirin, lê ew ne ew qas pûç bû ku bawer bike ku yekî li wir ji wê pir jîrtir nîne.
  
  "Tevahiya cîhê kontrol bikin," wê got, ajokera flashê jê kir. "Pêdivî ye ku em rojek an rojek ji Malpera B her tiştî bişopînin. Wê hingê em ê bibînin."
  
  
  * * *
  
  
  Ev hemû beşek ji amadekariya wê ya bi baldarî bû. Ger tiştek xelet bibe û ew werin dîtin, girtin an kuştin, ew ê ne ji ber kêmbûna amadekariyê be. Karin ji bo parastina wan her hîle di cebilxaneya xwe ya girîng de û her aqilê xwe yê mezin bikar anî.
  
  Û plana min. Berdêla min a piçûk.
  
  Dîno, Wu û wê ji mala xwe ya li çolê derketin û xwe di şebekek piçûk de ku wan li naverastê dîtibûn veqetandin. Hefteyek lêgerîna metodîkî girt, lê gava hate dîtin, ew ji bo stargehek paşverû cîhek îdeal bû. Wu bîst û çar saetan li malê bi riya CCTV temaşe kir. Karin û Dino ajotin Los Angelesê, sparteya drav vekişandin û tiştê ku mabû li cîhek din danîn, dem bi dem dîwarên şepêla wê, pêbaweriya wan û rewşa ku tê de bûn kontrol kirin. Carcaran wê ti nîşanek nedît ku ev bi tu awayî hat ceribandin.
  
  Lêbelê, bi rêbaz û bi baldarî; ew riya yekane bû ku ew dikarin azad bimînin.
  
  Dema ku ew vegeriyan malê, tam sî saet derbas bû. Çend kontrolên din û Karin amade bû ku dîsa bi ajokera flashê re bixebite.
  
  "We kamerayan kontrol kir?" - wê pirsî.
  
  "Erê, tenê wê bike."
  
  Tenê çend saniye girt û dûv re, careke din, wê li navnîşa navan gerand. Piştî C, bê guman, D hat.
  
  Matt Drake ne di navnîşê de bû.
  
  Lê ji bo SPEAR beşek cuda hebû. Navê Drake di lîsteyê de bû. Alicia Miles jî wisa bû. Hayden Jay û Mano Kinimaka ew li bendê bû. Wê Bridget Mackenzie dît - ne ecêb e. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Balkêş e, li ser Thorsten Dahl referansek tune.
  
  Lê behsa Karin Blake hebû.
  
  Wê ji bo bîskekê li wî mêze kir, paşê biryar da ku ji bo niha guh nede wî. Girêdanên din ên girêdayî tîmê SPEAR û li binê rûpela yekem hatine zêdekirin ji Kimberly Crow, Wezîra Parastinê; Ji girtiyê Nicholas Bell re; û binmenuyek bi sernavê "Malbat/Heval".
  
  Lanet, ev zilam bi rastî li ser wan çû bajêr.
  
  Baş.
  
  Divê klîk yekem bi tenê li ser navê bûya: Matt Drake.
  
  Nêrîna wê dihejiya, dihejiya û paşê dest bi firehbûnê dikir; çavên wê bi qebareya sobeyan vebûn.
  
  "Fe min bike," wê bi tirs pistî. "Oh. Fuck. min."
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEŞTÊ
  
  
  Matt Drake berî ku ew bigihîjin wir, nîşana Laboratoriyên Strask dît. Li derûdora Dallas, ew hîn avahiyek bilind bû, û logoya wê ya şîn û spî ya stîlkirî ya 'S' li jorê avahîsaziyê hatibû danîn. Lêbelê, erebeyên wan bi lez diçûn, û zû wî dît ku tevahiya erd li pêş vebû.
  
  Strask Labs ne girîng, bêhêz, darek di çerxê de xuya dikir, û ew, bê guman, raman bû. Pencereyên wê nedihatin derbazkirin, lê gelek bûn. Parka gerîdeya wî di hêlîna kamerayên CCTV de nixumandî bû, lê dinya ew bû. Kesî nikarîbû bigota kamera çiqasî pêşkeftî bûn û çiqas dirêj bûn. Ji xeynî bendeke sist dergehek din tunebû. Ewlehî qet xuya nake.
  
  "Hê bersivek heye?" - pirsî Dahl.
  
  Hayden pira pozê xwe çikand. "Bêdengiya mirinê," her tiştê wê got.
  
  Drake perestgeh lêkolîn kir. Qada parkkirinê li dora avahiyê, li pêş û li aliyê rojhilat bi rengek L bû. Li rojava embarek asê û giyayî hebû. Têl tune. Tevahiya herêmê plana vekirî bû. Tora rêyan li dora wê digeriyan, û bi dehan avahiyên piçûk ên nivîsgehê, embar û navendên tazî dîmena yekser pêk dianîn.
  
  "Polîs," Dahl got.
  
  Xebatkarên DPD'ê berê xwe dan cihê bûyerê, li derveyî qadê li kêleka rê park kirin. Hayden ji şofêrên xwe re got ku li nêzê parkê bikin û derket derve.
  
  Drake bi lez li pey min hat.
  
  "Gelo we tiştek dît? Hemû?" Hayden pirsî.
  
  Zabitê bejinbilind bi lingan li jor nêrî. "Tiştê ku hûn dibînin, tiştê me heye, xanim. Ji me re ferman hat dayîn ku em çavdêriyê bikin û tu gav neavêjin."
  
  Hayden nifir kir. "Ji ber vê yekê em nizanin ka em xwe dikevin nav çi. Tenê soza mirovekî dîn e ku tişt bi qasî ku dibe xirab in."
  
  Alicia lingê xwe hejand. "Silav, çi nû ye?"
  
  "Eger çekeke wan a biyolojîkî yan jî amûreke biyolojîkî hebe ku bi taybetî ji bo tunekirina berhemên me hatiye dîzaynkirin, wê demê ti bijardeya me nîne," Dahl got.
  
  "Û hûn çawa pêşniyar dikin ku em têkevin hundur?"
  
  Dahl bi bişirîn got: "Serê ber bi pêş ve biçe." "Ma rêyek din heye?"
  
  "Ne ji bo me," Drake got. "Amade ne?"
  
  "Lanet," Alicia mat kir. "Ez bi rastî hêvî dikim ku hûn herdu destên hev negirin."
  
  Hayden tiştên ku wan xwestibûn xwest û da wan. Drake maskeya xwe ya gazê hilda û li xwe kir. Di laboratuarê de tu metirsî tunebû.
  
  Dûre Drake ji embarek bi giya xwe hejand û xwe avêt ser newalek li jêr nav qada parkkirinê. Nêzîkî çil erebe li her derê belav bûbûn, kuryetên asayî yên temen û paqijiya cihêreng. Tiştek ne asayî. Dahl li kêleka wî, Alicia û May li milê wî yê rastê meşiyan. Ew bi temamî amade bûn û çekên wan jî amade bûn. Drake li hêviya ya herî xirab bû, lê ji ber vê yekê ya ku silav li wan kir bêdengiyek tirsnak bû.
  
  "Hûn difikirin ku agahdarî gihîştiye tîmên din?" Kinimaka li dora dora xwe nêrî. "Ger hinek ji van welatan bayê ku çekên biyolojîk ên bi vî rengî li vir bin û di vê laboratûwarê de hesas bin, dibe ku em rastî êrîşê bên. Û Strask ji Fort Sill pir kêmtir ewledar e."
  
  "Tîmên din?" Lauren di peywendiyê de axîn. "Ez bi fikar im ku qeyda Ferman bê sînor hat weşandin. Û dibe ku bahozek şêt bi tevayî be."
  
  Devê Kinimaki zivirî çembereke mezin. "Oooh."
  
  Drake û Dahl çûn, di navbera otomobîlan de manevra kirin û çavên xwe li hemî pencereyan girtin. Tiştek nelivî. Li hundir tu alarm nehat. Ew gihîştin riyên ku diçûn lobiya sereke û dîtin ku ew pencereyên piçûk jî tarî bûne.
  
  "Heke min li vir radest kir," Dahl got. "Ez ê tavilê texmîn bikim ku ev ne laboratîfek asayî bû."
  
  "Erê, heval. Her gav çêtir e ku meriv pêşwaziyek piçûk a xweş hebe."
  
  Dahl destikên derî ceriband û şaş ma. "Vekirî."
  
  Drake li benda ferman û fermana Hayden ma. "Ajotin."
  
  Bi maskek gazê ku dîtina wî sînordar kir, wî temaşe kir ku Dahl deriyan bi firehî vekir û dûv re jî ket hundur. Drake dema ku li dijminan digere HK-ya xwe ya nû bilind kir. Tişta ku ewil dîtin cesedên li nêzî maseya resepsiyonê û li korîdorên li piştê bûn.
  
  "Zû". Dahl ber bi ya yekem, ji aliyê Alicia nixumandî bezî. Mai ber bi ya duyemîn ve, ku ji hêla Drake ve hatî dorpêç kirin, bezî. Swêdî bi lez nebza xwe kontrol kir.
  
  "Şikir ji Xwedê re," wî got. "Ew zindî ye".
  
  "Û ev jî," Mai piştrast kir û qapaxa qurbanê rakir. "Ez difikirim ku ew narkotîk bû. Gaza razanê, an her çi têgînek xweşik jê re dibêjin.
  
  Hayden bi xwe re dedektorek gaz, buhar û dûmanê hilda. "Tiştekî wisa ye. Ne-jehrîn. Ne kujer. Dibe ku tiştek sivik ku wan bixe xewê?"
  
  "Araqê veguherî çekekê," Alicia got, dengê wê ji maskê hat xerakirin. "Ew ê bes be."
  
  Kensî li wê nêrî, hêdîka serê xwe hejand.
  
  "Tu li çi dinêrî, Bridget?"
  
  "Belê, bi kêmanî bi vê maskeyê ez dikarim bêyî avêtina xwe li te binihêrim."
  
  Hayden got, "Divê gaz gazek bilez û tev-vegirtî be." "Wan çawa wusa kir?"
  
  "Vents," Lauren got. "Pergala germkirinê, klîma, tiştekî wisa. Her çend, dibe ku, li cîhek zanyar di laboratîfên xwe de girtî ne. Ji ber celebê sazgehê, ne her laboratuar an cîhê hilanînê dê bi girêka sereke ve were girêdan.
  
  "Baş e," Hayden got. "Ji ber vê yekê çima? Bi xewkirina tevahiya karmendan re wan çi bi dest xist?
  
  Dengek nû ket nav sohbeta wan, ne bi riya pergala pêwendiyê, lê bi cûreyek pergala dengbêjê ku belkî tevahiya avahiyê girtiye.
  
  "Na? Ma yên mayî? Oh baş. Dûv re em dikarin di nav donzdeh saniyan de dest pê bikin."
  
  Drake zû zivirî, li derî temaşe kir. Dengê Lauren mîna pêleka tîrêjê di nav ragihandinê de derbas bû.
  
  "Em nêzîktir dibin! Ez difikirim Îsraîlî. Werin em niha bişkînin. Û swêdî!"
  
  "Heke cîhek hebûya ku lê şer û pevçûn çênebûya..." Alicia destnîşan kir.
  
  Jixwe gulebaranê dest pê kiriye; Bê guman polîsên Dallas li ser şopa infiltratan bûn. Tevî vê yekê jî êrîş bi lez û bez pêk hat. Drake berê xwe da hundurê korîdorê û bi danûstendina xwe ve girêdabû, daxwaza kodek girtina acîl kir ku dê piraniya deriyên hundur veke. Di wê gavê de, rêzek mezin a pencereyên li pişt rêza yekem a deriyan teqiya, bombeyan bi lez cama sêqat hilweşand. Drake dît ku şarapnelên tûj di pêleka kujer, bêrawestan de teqiyan û li odeyan diherikin. Parzûnên ku di her rûkalê de têne bicîh kirin. Parçeyên hundurîn û pencereyên ofîsê jî şikestî ne an daqurtînin. Drake çek li deriyan nîşan da.
  
  Dengê Lauren: "Du, sê, pênc, heşt, heft."
  
  Wî bi lez û bez têket koda paşguhkirinê, dûv re di nav wê re derbas bû, li dû tîmê mayî. Li her derê cesed hebûn, ji ber gaza xewê bêhiş mabûn.
  
  "Gelo ji me re ewle ye ku em maskên xwe derxin?" wî pirsî.
  
  Hayden qalîteya hewayê şopand. "Ez wê pêşniyar nakim. Belê, niha diyar e, lê kê gaz bikire, dikare dîsa bike."
  
  "Bi ya herî xirab," Dahl zêde kir.
  
  "Lenet lê kirî".
  
  Drake dema ku dît ku fîgurên bi maske ketin hundir gulebaran kir. Pênc yekcar, ji ber vê yekê ew belkî rûs bûn, xwe ji guleyên xwe rizgar kirin û guh nedan kê di rê de birîndar bikin. Drake yekî li êlekê xist, yên mayî reviyan.
  
  "Ez difikirim ku em dikarin bi bawerî bibêjin ku tîmê Rûsyayê ne di bin cezayên hukûmetê de ye. Hikûmetek bi aqilê xwe yê rast vê qebûl nake."
  
  Kînîmaka kenîya. "Em li vir bi rûsan diaxivin, heval. Zehmet e ku meriv bêje."
  
  "Û heke ew difikirîn ku ew dikarin jê birevin," Kenzie got. "Îsraîl jî."
  
  Drake xwe li pişt maseyê girt. Parçeyên li derdora vê labîrenta navxweyî ya nivîsgehan herî baş sist bûn. Divê ew bimeşin.
  
  Gava ku ew derbas dibû, wî destê xwe da Alicia û May. "Lauren," wî got. "Ma em dizanin çekên biyolojîk li ku ne?"
  
  "Hêşta na. Lê agahî tên."
  
  Drake gûrek kir. Burokratên kujer belkî lêçûna jiyanê li hember hatinan giran kirin. Hayden berê xwe da. "Kûrtir biçin," wê got. "Wê wusa be."
  
  Rûsan agir berda buroyên hundir. Guleyan çermê fiberglassê çirand, bû sedema ku panel hilweşin û stûyên aluminiumê li her derê bifirin. Drake serê xwe ranekir. Hayden ber bi pêş ve çû.
  
  Drake di navbera kavilan de nêrî. "Ez nikarim çavên xwe li wan bigirim."
  
  Dahl ji nêrînek cûda rûnişt. "Ez dikarim". Wî agir berda; mêrik ket, lê Dahl serê xwe bi hêrs hejand.
  
  "Vest. Hîn jî pênc hêz in."
  
  Lauren banga dawî kir. "Tenê perçeyek agahdarî, gelî. Fermana ku ajanê xew berdan teqez ji hundirê avahiyê hat."
  
  "Fêm kir," Hayden got. "Lauren, Swêdî li ku ne?"
  
  Bêdeng, paşê: "Ji riya ku ew hatin hundur, ez ê ji aliyê din ê avahiyê ve bibêjim, rasterast ber bi we ve diçe."
  
  "Nalet, wê hingê divê em pêşî bigihîjin xala navendî. Bihesibînin ku ev riya berbi astên jêrîn e, Lauren?
  
  "Erê, lê em hîna nizanin çekên biyolojîk li ku ne."
  
  "Ew li jêr e," Hayden got. "Divê ew bêaqil bin ku wê li cîhek din hilînin."
  
  Drake serî li Dahl da. "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Bicî. Lê wek ku we berê jî gotibû, tu hikûmetê destûr neda vê êrîşê."
  
  "Niha hûn difikirin ku swêdî serbixwe tevdigerin?"
  
  Dahl rûyê xwe kişand, lê tiştek negot. Wê gavê, her tişt mimkun bû, û eşkerebûna nû ya ku dibe ku Ferman hîn di xebitandinê de be, bi binesaziyek nûjen ve hatî nûve kirin, di heman demê de nîşaneyên pirsê li seranserê rûpelê jî xist. Çend gav li pêşiya me ne?
  
  Û ya çaremîn? Ger birçîbûn bi ser we de neçe, mirin wê!
  
  Drake gêr kir. Kinimaka ber bi aliyê dûr ê ofîsê ve çû û xwe li dîwarê derve girt, li pey Smith gava ku ew li navenda hundurîn digihêjin hev. Hayden, Mai û Yorgi rast di nîvê re meşiyan. Drake fîşek li dû fîşekan da ku Rûsan bi erdê ve bikşîne. Kenzî di nav wan de qelişî, pistoleke girt, lê dîsa jî gemar xuya bû. Keça feqîr bêriya katana xwe bû.
  
  Drake gihîşt dawiya qada nivîsgeha vekirî-plan. Hayden jixwe li wir bû, li dora cîhê vekirî yê ku diçû banka asansorê û deverek din a mezin a ofîsên li derveyî wê dinihêrî. Li derekê swêdî hebûn.
  
  "Ez nefret dikim ku nûçeyên xirab bidim we," Lauren di guhên wan de got. "Lê Îsraîliyan jî tenê serkeftinek çêkir. Ev der qada şer e. Tu bextewar î ku li wir î. "
  
  Niha Kensi vegeriya. "Ez bi ciddî guman dikim ku Îsraîlî piştgirîya hikûmetê heye. Lê ez bawer dikim ku ev hêzên taybet in. Piştgiriya we tune?"
  
  "Li ser riya min. Keştiyek tijî wê. Nizanim ka ev tîm li bendê ne ku paşê çawa ji wê derkevin."
  
  "Hûn ji vê yekê bawer nakin," Kensi got. "Her tim rêyek heye. Pêdivî ye ku hûn li vir dest bi parastina mexdûran bikin. Alîkariya ku hewce dike bidin wan."
  
  Hayden vegeriya. "Bibore, ez nikarim bi vê yekê re bipejirînim. Em nizanin em bi çi re mijûl dibin. Em nizanin ka Ferman dikare tiştekî kujertir azad bike."
  
  "Ma ew ne sedemek e ku wan derxînin?"
  
  "Dibe ku ferman bixwaze ku em tenê wiya bikin. Deriyan vekin."
  
  "Mmm, heval," Alicia got. "Hinek ehmeq berê pencereyan vekiriye."
  
  Hayden li ser wê fikirî. "Nalet, tu rast dibêjî, lê ev tenê wê xirabtir dike. Ger fêlbaziya Order ew e ku li seranserê Dallas tiştek kujer berde?
  
  Drake li asansoran nêrî. "Pêdivî ye ku em zanibin ku çeka biyolojîk li ku ye."
  
  Gule li ser hêzên rûsî teqiyan, ew veguherandin "papier-mâché" ku ji panelên cihêreng hatî çêkirin. Karsazên nivîsgehê ber bi hewayê ve firiyan: komek qelem, têlefonek, komek kaxiz.
  
  Tîm ket erdê.
  
  Dengê Lauren bi zor dihat bihîstin. "Jin-asta çaran, laboratuvara 7. Li wir e. Lez be!"
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û NEHAN
  
  
  Li hember swêdiyan rêzek asansoran wekî mertal bikar anî, tîmê SPEAR agirekî domdar li rûsan hilda dema ku ew ber bi deriyên pola ve diçûn. Hayden û Jorgi hatin berdan dema ku Kinimaka û Smith li swêdiyan dinêrin û tîmê mayî jî bala xwe didin ser rûsan.
  
  Hayden pêl bişkoka bi etîketa SL4 kir.
  
  Ger asansoran lê bixista, ji ber guleyên giran deng winda bû. Drake xwe xwar kir, lê dijmin dîsa jî karibû ku agir vegerîne û ber bi pêş ve bizivire, li dora maseyê li dû masê digere û tiştên bihêztir bikar tîne da ku xwe li pişt wan bigire. Wê demê jî kesek bi guleya li serê wî ket. Yekî din ji ber êşa xwe qîriya ku ew bask bû, û yê din jî gule li lingê xwe ket. Lêbelê, ew hatin.
  
  Ronahî li jor deriyên metal dibiriqîn û dûv re ew vedibûn. Hayden ket hundir û tîmê mayî jî li pey xwe hişt. Ji bo wan zehmet bû, lê ew bi ser ketin.
  
  Drake li dijî Dahl, Hong Kongerê di navbera wan de hate zext kirin.
  
  Alicia çengê xwe danî ser pişta wî. "Ew kî ye li pişt min? Bi tiliyên gerok?
  
  "Ew ez im". Kenzî hejand dema ku cîhê teng wan dixist hundur, ji ber ku ew di asta çaran de lez dibû cihê tevgerê nehişt. "Lê destên min li stûyê min girtî ne. Ecêb e, tiliyên min jî li wir in." Wê li wan hejand.
  
  Alicia hest bi tevgerê kir. "Welle, yekî tiştek li qûna min xist. Û ew ne mûz e."
  
  "Ax, divê ez bim," Yorgi got. "Belê, ev çeka min e."
  
  Alicia çavê xwe rakir. "Çeka te, rast?"
  
  "Çeka min. Mebesta min çeka min ev e."
  
  "Ma ew bi tevahî barkirî ye?"
  
  "Alicia..." Drake hişyar kir.
  
  "Mmm, erê, divê wusa be."
  
  "Hingê çêtir e ku ez neçim. Em naxwazin ku ew niha di cîhek wusa girtî de bixebite, ne wusa?"
  
  Xwezî, çawa ku Kensî dixuya ku ew ê bersivek nerast bide, asansor rawestiya û dengê hatinê derxist. Derî vebûn û tîm bi pratîkî xwe davêje korîdorê. Drake ji bo nîşanek dîwaran mêze kir. Helbet tiştek li wir tune bû.
  
  "Lab 7 li ku ye?"
  
  "Bizivire rastê, deriyê sêyemîn bi hev re," Lauren got.
  
  "Lhevderketî".
  
  Dahl li pêş meşiya, hê jî hişyar bû, lê ji xwe bawer dixuya. Metirsî bi giranî mezintir bû, lê Drake tu carî sedemek ku ew li vir bûn ji bîr nekir. Fermana Dîwana Dawî. Ma wekî din çi plan kirine?
  
  Yorgi maskeya xwe jê kir, bi hewa ket. Kensi tevlî bû, qaîdeyan şikand, û dûv re Smith li pey dozê çû, dema ku wê bêçare destên xwe avêtin Hayden awirek vala da.
  
  "Serhildan," Dahl got, û meşa xwe berdewam kir.
  
  Kensî got: "Ez ê bibêjim xapînok." "Deng çêtir e."
  
  Li kêleka wî rawesta.
  
  "Eger ez ne ewqas baş bi dîsîplîn bûma, ez ê baş tevlî we bibim."
  
  "Dilnigeran nebe. Em dikarin li ser vê yekê bixebitin."
  
  Drake ew ji paş ve hejand. "Tu dizanî ku ew çûye dibistana taybet, ne wusa, Kenz? Hûn ê tu carî wî neşikînin."
  
  "Mossad rêbazên xwe hene."
  
  Dahl li ser milê xwe nêrî. "Hûn her du bêdeng bimînin? Ez hewl didim ku konsantre bikim."
  
  "Binêrin ez çi dibêjim?" Drake got.
  
  "Li ser çi bisekinin?" Alicia pirsî. "Hejmarên yek heta çar?"
  
  "Li vir em in," Dahl got. "Laboratory 7".
  
  "Tu her tiştî bi xwe hesab dikî, Torstî? Bisekine, ez difikirim ku li deverek çîçek min heye.
  
  Hayden pêş de çû. "Damezrandin, gel. Li paş xwe binêre. Hişyariya asansorên herdu aliyan bikin. Ez hewceyê Lauren-ê bi têlefonê hewce dikim ku min bi çeka biyolojîk ve girêbide, û ez hewce dikim ku laboratuar ewle be. Ma hûn difikirin ku hûn dikarin wiya bikin?"
  
  Bê rawestan belav bûn û cihê xwe girtin. Drake û Hayden neçar bûn ku bi tena serê xwe têkevin laboratuarê. Ew pêşî ketin ofîsa derve, ya ku bi alavan tijî bû, her rûberê berdest bi her cûre amûran nixumandî bû. Drake nizanibû ku ew çi ne, lê ew girîng û biha xuya dikirin.
  
  Li pişt dîwarê cam odeyek hundur û ewle hebû.
  
  "Lauren," wî got. "Laboratuvara 7 ji du odeyan pêk tê. Derveyî û hundurîn. Navxweyî îhtîmalek e ku jûreyek kontrolê ya kîmyewî ye ku dikare were girtin û berdan."
  
  Netişt. Têkilî qut bû.
  
  Drake li Hayden nêrî. "Çi..."
  
  "Bibore, Matt. Hayden. Laboratorî her gav bi frekansê parastî ne, ji ber vê yekê sînyalên nikarin ketin û derbikevin. Lab 7 li ser astek cûda ji cîhê mayî ye, û ji me re demek girt ku em ewlehiya zêde neçalak bikin.
  
  "Xem neke," Hayden got. "Biçim ku derê?"
  
  "Odeya hundurîn. Divê li wir dolabeke cam hebe. Tu vê dibînî?"
  
  Drake ber bi dîwarê camê yê mezin ve meşiya. "Erê. Rast li quncikê dûr."
  
  "Çekên biyolojîk eşkere ne wek çekan in. Pêdivî ye ku ew bi qasî qehweyek qehweyê di quncikek de were hilanîn. Ew dikare bi koda PD777 ve were nas kirin. Got?"
  
  "Fêm kirin". Ew çû ber panela koda derî û li koda servekirî xist. "Netişt". Ew axîn. "Dibe ku ev odeyê kodek cûda hebe?"
  
  "Bila ez bibînim. Pirsgirêk ev e ku hemû patron, teknîsyen û arîkarên laboratuarê li wir bi we re radizin."
  
  "Ji Rûs, Swêdî û Îsraîlî re nebêjin. Lez be".
  
  Drake guhdarî kir dema ku Hayden bi tîmê re şêwirî. Her tişt bêdeng bû, bi xemgînî. Smith dûv re di nav xebera xwe de giriya.
  
  "Tevgera li ser derenceyên rojhilat. Li vir ew hatin!"
  
  May ragihand: "Min tevger li rojava dît." "Lez be".
  
  "Wan asansoran bigirin," Hayden got. "Em ê di demek nêzîk de hewceyê wan bibin."
  
  Drake difikirî ku di camê de gulebaran bike. Bê guman ew ê bê gulebarandin û potansiyel xeternak be. Di jûreya derve de jî dolabên cam ên tijî lûleyên testê û çîpên ku dikarin her jimareyek jehrê tê de bin jî hebûn.
  
  Lauren kodek nû qîr kir. Drake lê xist. Derî vebû. Ew bezî heta dawiya odê, dolab vekir û dest bi lêgera li tenûrê kir. Hayden li paş ma. Dema ku pişta xwe vedigire, her endamê tîmê yê din li ber çavan digire.
  
  Drake di kulmek li dû kuncikê re derbas bû. Li ser her yekî şopek ji tîpên reş, stûr û hejmar hebû, û ew ji rêzê ne. Deqeyek derbas bû. Smith bi derenceyan agir vekir, û May jî çend saniye şûnda heman tişt kir. Êrîşî wan dihat kirin, dua dikirin ku kes ne ehmeq nebe ku bombeyek bişîne şer.
  
  "Fêm kirin!"
  
  Wî konteynir hilda, nîv saniyeyê bîr anî ku tê de çekek biyolojîk heye ku dikare bi kêmanî Amerîka hilweşîne, û ew xist bin çengê xwe. "Dema çûyînê ye".
  
  Wek hev, bi hev re, dest bi paşvekişandinê kirin. May û Smith heta ku Drake û Hayden gihîştin korîdorê derenceyan nixumandin, û paşê Yorgi û Dal ew pêça. Gava ku Alicia bişkoja asansorê pêxist May û Smith zû paşve vekişiyan.
  
  Derî di cih de vebûn.
  
  "Zûtir!" - Mai qîriya, bi lez li dora quncikê xuya bû. "Ew çend saniye li pişt min in."
  
  Wê agir berda, ew bi erdê ve girêdan.
  
  Smith rêyek cûda girt, naha ji hêla Dahl ve hatî nixumandin, her du zilam ber bi deriyan ve vekişiyan.
  
  Û dûv re alarman dest pê kir, qîrînek hêzdar a mîna zozanan ku guh tijî kir û hîs dişand ser xwe.
  
  "Ev çi dojeh e?" Drake qêriya.
  
  "Na. Ax na!" Lauren dîsa bi qîrîn. "Ji wir derkeve. Niha ji wir derkeve! Tenê tiştek di pergalê de berdan." Ew sekinî. "Ya Xwedayê min... ew sarîn e."
  
  Berê di nav hêlînên banê korîdorê û kêliyên asansorê de diherikî.
  
  
  BEŞA SÎYÎ
  
  
  Drake bi behskirina navê Sarin pêla destpêkê ya tirsê tepisand. Wî dizanibû ku ew mirî ye. Min dizanibû ku ew wekî çekek komkujî tête hesibandin. Wî dizanibû ku Smith, Yorgi û Kenzi maskên xwe derxistine.
  
  Û wî dît ku çi jê re digotin şilekek bê reng û bê bîhn e ku di nav deran de diherike.
  
  "Min qet guman nekir ku wan sarîn li vir hilanîn." Hayden êrîşî Yorgi kir. "Lê ev ..." Wê maskeya wî girt.
  
  Drake dizanibû ku hema hema her tişt dikare were manîpulekirin, endezyarkirin, an jî ji nû ve xeyal kirin. Tenê sînor xeyal bû. Karkera nervê ya şil bêsînor maqûl bû. Niha ew bi hemû hêza xwe diçû ber Kenzî, lê wî dît ku Alicia û May berê li wir bûn. Jina îsraîlî maskek li xwe kiribû, lê çavên wê jixwe girtî bûn û laşê wê sist bû.
  
  Sarin dikare di nav yek û deh hûrdeman de bikuje, li gorî dozê.
  
  "Na," Drake got. "Na na na".
  
  Smith li kêleka asansorê, jixwe bêhiş bû, berî ku Dahl karî maskê bi tevahî li ser rûyê xwe bikişîne.
  
  Asansor bi lez rabû, vegeriya qata yekem.
  
  "Em çi bikin?" Hayden li ser comms qîrîn. "Çend wextê wan heye?"
  
  "WHO?" Lauren bi xwezayî bersiv da. "Kî birîndar bû?"
  
  "Tenê mişkek laboratûwarek lanetkirî an bijîşkek bibînin û ji me re bibêjin ka em çi bikin!"
  
  Gava ku derî vedibûn, Kinimaka Smith hilda ser milê xwe. Drake dît ku ew ê biqede, paşê berê xwe da hundur, zanibû ku Hawaî belkî swêdî, rûs û îsraîlî yên li bendê ji bîr kirine. Wî di cih de dît ku çi dixuya ku buhara qels e ku di nav hemî qulikên asta bilind de diherike. Dilê wî ket. "Li vir jî hat berdan."
  
  "Tevahiya kompleks," Lauren got. "Li vir teknîsyenekî laboratuarê min heye."
  
  "Ez ne hewceyî wî me," Kinimaka hilm. "Pêdiviya me bi atropine heye. Ev atropine lanet li ku ye?
  
  Dengekî nû hat ser rêzê. "Çend kes bi vîrusê ketine? Û heta çi astê?"
  
  Drake dever pîvaz kir û ji bo veşartinê bezî, çeka xwe kir armanc. Alicia piştgirî da wî. Tevgera li pêş wan hişt.
  
  "Bi vê yekê re dojeh!" Hayden digiriya. "Sê kesên me û bi dehan kesên ku jixwe di laboratuarê de bêhiş in hene. Divê hûn bi antidotê werin vir, û divê hûn niha bikin!"
  
  Mêrik got: "Sarîn kujer e." "Lê ji bo kuştinê dikare saetek bigire. Em li ser rêya rast in, ji min bawer bikin. Em ji bo vê amade bûn. Ji min re bêje, ma qurbaniyan nefesê dikişînin?
  
  Drake li paş xwe nêrî. Hayden bîskek girt ku kontrol bike. "Erê," wê bi kulmek di qirika xwe de got. "Min re ne balkeşe ez jê hez dikim".
  
  Drake temaşe kir ku Dal ber bi Kenzi ve çû, bi nermî ew ji Alicia kişand, û ew di nav destên xwe de hilda. Wî rasterast li Kinimaka nêrî. Kesek din tune. Li tu derê din. Dinya wenda bû, û tenê tiştek li ser wijdanê swêdî ma.
  
  "Mano. Divê em çi bikin?"
  
  Hawayê gewre pif kir. "Atropine û Auto-Injector."
  
  Deng yekser bersiv da. "Li her qatê bendavên bijîşkî hene. Her parçeyek çend antîdotan dihewîne, û atropîn yek ji wan e. Li wir hûn ê înjektorên otomatîk jî bibînin. Tenê wê di masûlka ran de bihêlin."
  
  "Ez dizanim çi bikim!"
  
  Drake li bendê bû ku teknîsyen ji Kinimaka re bêje ku biçe ku derê, paşê ew pêşî çû. Ne bi dizî li der û dorê, ne li ser maseyan dodd; vê carê ew bi serê xwe bûn, piştgirî dan hevalên xwe yên ketî, li hember her miletê xapînok ku têra xwe bêaqil e ku wan bi ser bixîne. Erdê hê jî bi laşan tijî bû, tenê niha ev laşên razayî li hev kilkirî bûn, ji êşê diêşiyan, hinekan jî dihejiyan.
  
  Deriyên têketinê hatin hilweşandin. Zilamên bi maske û cil û bergan bazdan hundir.
  
  Drake kursiya xwe xist aliyekê û dûv re ferqa bijîjkî ya li yek ji kuncên jûreyê dît. Ew bezî. Li aliyê rastê cesedê rûs, yê ku gule lê kiribûn, bi kincên Kevlar li xwe kiribû. Du kesên din li tenişta wî razayî bûn; li hev ketin û mirin. Sarîn jî li wan xist. Serbestberdana kîmyewî bi bandor şer rawestand û SPIR hîn jî xwediyê çeka biyolojîk bû.
  
  Hayden bêyî ku çek di destên wî de be, bi lez û bez pêş de çû û deriyê kozika bijîjkî vekir. Li hundur, li ber wan bi dehan ampûlên bi şikilê bibiriqîn dagirtî bûn. Ew bi eşkere hatine nîşankirin, û Kinimaka li ser atropine qêriya; Mai oto-injektorê derxist û tijî kir. Kinimaka derziyek li rûyê Smith tenê çend saniye berî ku Dal heman tiştî bi Kenzie bike. Alicia û Mai bi Yorgi re mijûl bûn, û dûv re tîmê westiya, westiyayî, bêhiş, tirsiyan ku hêviya ku dilê wan tije kiribû êdî ew qas bêhêvî xuya dikir.
  
  Deqe derbas bûn. Drake berê xwe da Kinimaka. "Niha çi diqewime?"
  
  "Belê, atropine bandorên sarîn asteng dike. Divê li dora xwe vegerin."
  
  Teknîsyen got: "Li bandorên alî temaşe bikin." "Di bingeh de halusînasyon. Lê gêjbûn, gêjbûn, nerînên çavan..."
  
  "Xem neke," Alicia got. "Ji bo Tîma SPEAR ji xwarina xwarinê xirabtir tiştek tune."
  
  "Devê ziwa. Rêjeya dil zêde dibe..."
  
  "Belê."
  
  Çend deqîqeyên din jî derbas bûn, û Drake bêçare li rûyê Yorga mêze kir, di çirkeyê de sed carî xwest ku bi kêmanî dilopek jiyanê li wî vegere. Hayden ji teknîsyenê pirsî gelo ew dikarin sarînê ji pergalê derxînin û destûr bidin ku her kes maskeyên xwe rake, lê rewş bi zorê di bin kontrolê de bû. Yê ku sarîn berdaye dibe ku hîn planên din hebin.
  
  "Em niha jî di pergalê de ne," Lauren ji wan re piştrast kir. "FBI gelek zanyarên komputerê yên asta bilind ên ku ev demek e di vê dozê de dikolin binçav kirin."
  
  "Ti nûçeyek li ser tîmên din ên hêzên taybet heye?" Hayden pirsî.
  
  "Em wisa difikirin. Ez tenê tesdîqê distînim. Li wir her tişt hinekî tevlihev e."
  
  Drake li milê Yorgi, li milê rastê maskeya wî, pat kir. "Ji min re behsa wê bike".
  
  Rûs hinekî hejand, destên xwe bilind kirin. Çavên wî vebûn û bi bêhemdî li Drake nêrî. Ew kuxiya û hewl da ku maskeya xwe derxe, lê Drake ew li cihê xwe girt. Bi an bê atropine, çêtir e ku meriv tiştek ji şansê xwe nehêle. Smith jî têkoşîn kir, û paşê Kenzie; Dahl axîneke dirêj û bihist ji rehetiyê derxist. Tîmê şansê guhastina bişirînek kurt û qels girt.
  
  "Werin em wan bi hewa bixin," Hayden got. "Em îro li vir qediyan."
  
  Lauren dîsa ket têkiliyê. "Her tişt bi wan re baş e? Hemû?" Wê hîn jî nizanibû ku kî vegirtî ye.
  
  "Heya nuha pir baş e, hez bikin," Drake got. "Tevî ku dê xweş be ku bijîjk wan kontrol bike."
  
  "Em bi dehan ji wan li vir hene."
  
  "Ez niha têm cem te," Hayden got.
  
  Tîm ji nû ve kom bûn û alîkariya hev kirin ku ji derî derkevin. Hayden çeka biyo li sînga xwe girt, heta niha jî nizanibû ku ew dikare bi kê bawer bike. Wê ji Lauren pirsek li ser comms pirsî.
  
  Lauren got, "Pêdivî ye ku ew li Dallasê bi ewlehî were birin." "Li vir hûrguliyên min hene. Ew li benda te ne."
  
  Hayden bi çavên westiyayî li pişt maskeya xwe li Drake nêrî.
  
  Qet naqede.
  
  Drake bi rastî dizanibû ku ew çi difikirî. Wexta ku ew gihîştin odeya acîl, maskeyên xwe rakirin, û Lauren dîtin, wan dest pê kir ku hinekî din bêhna xwe bidin. Drake kêfa qehweya germ jê re anî û Alicia ji bo şûşeyek avê rijand. Maî şûşeyek ji wê girt, sîpek vexwar, paşê ew vexwend ku ji şûşeya ku hatî bikar anîn şûşek bixwe.
  
  Kenzî xwe gihand û ji gulanê girt û axîn. "Çima ez we çaran dibînim?"
  
  Alicia ava xwe vegerand. "Ji ber vê yekê, hîn sax? Heye, ma ev sê kes tê hesibandin?"
  
  Drake temaşe kir. "Tu tiştek dizanî? Ez ê bizanim kengê wextê dev ji vî karî were, gava hûn her du dev ji hewildana hevdu berdin. Wê demê ez ê teqawît bibim."
  
  Lauren ji bo bîskekê ji Smith dûr ket dema ku barek agahdarî li pergala wê ya ragihandinê ya navendî ket. Ev tê de danûstendinên ji zilamê nefret li Washington, operasyona herêmî ya li Dallas, û, bi rêjeyek kêmtir, Wezîrê Parastinê.
  
  Wê destê xwe hejand da ku kom guhdarî bike berî ku bi bîr bîne ku ew dikare girêdanê bikar bîne. "Hey, uh, baş, silav. Ez ê li Dallasê navnîşanek bidim te û divê hûn bi rê de bin. Çiqas ev çekên biyolojîk li çolê bimînin, xeterî ew qas mezin dibe. Niha me hinekî zelal kir. Wusa dixuye ku aramkera orîjînal a ku hate rêve kirin ku bandorê li hema hema her kesê ku di laboratûvarê de dixebitîne, gava ku we tabûta Geronimo vekir, bi kodek zêde ve hatî desteser kirin. Wusa dixuye ku ew difikirîn ku dibe ku kult niha jî tune be, lê bi kêmanî kesek hîn jî ji wan re dixebite. Sarîn jî bi heman kodê û bê guman, ji hêla heman kesî ve hatî çalak kirin. Insider? Dibe ku bibe. Lê ji bîr nekin ku me neçar ma ku ekranên parastinê yên laboratûarê rakin da ku sînyala bikeve hundur."
  
  "Pêdivî ye ku hûn pê ewle bin ku mirov neçin berî ku ajanê razanê karê xwe bike," Hayden got.
  
  "Li ser wî. Lê ev ne hemû ye. Cenaze hatin jimartin." Bêhna xwe girt. "Karmendên me yên laboratuar û sivîlên bêguneh karekî baş kirin. Hemî xuya dikin ku bersivê didin atropine. Tê texmîn kirin ku ji ber ku ew li erdê razan tenê dozên qels wergirtin û alîkarî zû hat. Niha di nasnameyê de problem tuneye, lê ji ber ku me helwestên rûsan û swêdiyan zanibû, divê em bihesibînin ku em rast dibêjin. Sê Rûs hatin kuştin, du jî winda bûn. Du Swêdî mirin, yek winda ye. Û sê Îsraîlî mirin, du jî winda bûn."
  
  "Wan atropîn negirt?" Dahl bi xemgînî pirsî.
  
  "Bêguman wan kir, lê piştî sivîlan. Û bi rastî jî bi awayekî tundtir li wan xist."
  
  Di vê nuqteyê de, Smith, Yorgi û Kenzi li ser lingan bûn, ji bo çalakiyê rehet û dilgerm dinihêrin. Drake meraq kir gelo ev dikare yek ji wan bandorên alîgir ên jorîn be.
  
  "Yorgi," wî got. "Li Alicia binêre. Tu çi dibînî?"
  
  Rûsî kenîya. "Ice cream û chili germ?"
  
  Drake keniya. "Ew baş e".
  
  Alîsya bi awayekî kûr mêze kir. "Wateya wê çi ye. Yogi? Yogi? Were heval. Tu dizanî ku ez ji te hez dikim, lê ger tu fasûlî nerijînî, ez ê te bikujim."
  
  Drake ew ber bi otomobîlên li bendê ve kişand. "Baş e evîna min, te tenê gotina wî îsbat kir."
  
  
  BEŞA SÎ Û YEKEM
  
  
  Zûbûn bijartina wan, xilaskarê wan, Xwedayê wan û riya wan a çêtirîn bû ku niha sax bimînin.
  
  Ti xeyalên wan tunebû ku di riya wan a Dallasê de çi li benda wan be. Çiqas polîs alîkarî kirin ne girîng bû; Çiqas SUVs û SWAT FBI li ser rê dadiketin jî, mirovên ku ew rû bi rû bûn hin ji yên herî baş ên cîhanê bûn, û ew ê rêyek ji derve bibînin.
  
  Li gorî ku ew bi rastî ji bo kê dixebitin.
  
  Drake wesayitên ku ji bo gera kurt a Dallasê ji wan re hatine peyda kirin - du wesayîtên ku ji hêla hukûmetê ve bi çar teker ve hatine derxistin - dît û li frensê xist.
  
  "Ev bi rastî dê nexebite."
  
  Cihê parkkirinê û naveroka wê hate bîra wî, wî serê xwe ber bi çend cihên parkkirinê yên li nêzî dergehê ve hejand.
  
  "Ew ê".
  
  Lauren razîbûna xwe diyar kir. "Ez ê ji FBI bipirsim ku li vê yekê binêre."
  
  "Zû". Drake berê xwe da wî alî. "Gişt? Load fuck up. Em ê di demek nêzîk de hewceyê hemî cebilxaneyên me bin."
  
  Li gel Hayden di navendê de, ew ber bi otomobîlan ve bazdan, Dodge Challengerek bi dizî-rengê reş û Mustangek şîn a ronahiyê bi du xetên spî yên li ser kapoyê. Dahl Mustang guhert, ku pir xweş bû ji ber ku Drake Challenger dixwest. Otombîlên polîsan bi qîrîn dûr ketin, xwe amade kirin ku rêyek di navenda bajarê Dallas re vekin. Helîkoptera ku li nêzîkê geriya, hişyarî da ku bi îhtimaleke mezin ji aliyê tîmên SWAT ve bê xistin. Her du otomobîl jî têra xwe nû bûn ku werin hakkirin - FBI ne hewceyî kilîtan bû.
  
  Drake bi Yorgi re, yê ku li ser kursiyê rêwiyan girt, Hayden, Alicia û May hilkişiya hundir. Ew motorê dest pê kir, bi kêfxweşî.
  
  "Ev," wî got, "deng e ku ez ê berî şeş sibê ji nav nivînan derkevim."
  
  Alicia guh neda wê. Wê bi zarokatiya wî re bi kar anî û her kes vê yekê bizane.
  
  Drake motorê dest pê kir. Dahl Mustang li tenişta xwe dest pê kir û her du zilam di du rêzên pencereyan de, herî dawî bi hev re kenîn.
  
  Hayden li tenûrê li pişta kursiya xwe xist. "Çekên biyolojîk".
  
  "Mmm, erê. Baş."
  
  Xwe li erdê xist, dîreksiyonê zivirî û tirimbêlê ber bi cîhê teng ê parkkirinê ve bir û ber bi dergehê ve bazda. Otomobîl li ser peyarêya nehevseng, li ber hilkişînê û paşîn hejand. Çirûsk firiyan.
  
  Li pişt Drake, Dahl dît ku çirûskên li ser cama wî dibiriqin, û ew ji bo bîskekê di nav agir de dihejîne. Diyar e ku ew ne kêfxweş bû.
  
  "Keenell, Drake. Ma we hewl dida ku têkevin vê yekê?"
  
  "Tenê ajotin," Hayden bersivand. "Avahiya ewleh tenê neh hûrdem dûr e."
  
  "Erê, dibe ku li rêça pêşbaziyê," Smith got. "Lê ev Dallas e, û ev her du ne pêşbazkar in."
  
  "Ma hûn dixwazin gulebaran bikin, Lancelot?" Drake axîn. "Serî vî swêdî bibin û wî bigirin."
  
  "Bi asayî".
  
  "Hûn hêrs in?" Alicia tevlî bû. "Bê guman na, Lancelot."
  
  "Ma em dikarin -" Hayden dîsa hewl da.
  
  Dengê Lauren dengê wê xeniqî. "Dijmin nêzîk dibe," wê got, paşê: "Teqîn nekeve, Lancelot."
  
  Drake bi rêkûpêkkirina rêveçûna xwe û bi karanîna her du rêyên rê, rêwerzek girîng dûr xist. Otomobîlek polîsan li pêş rawestiya, nehişt ku ajokarên din rêya wan derbas bibin. Challengers bi lez derbasî xaçerê bûn, ku naha ji hêla avahiyên bilind ve hatine dorpêç kirin. Mustang nîv çirkeyek şûnda bazda, bi tengasiya paşîna Dodge-ê winda bû. Drake li neynika paşîn nihêrî û tiştê ku wî didîta diranên Dahl ên qermiçî bûn.
  
  "Niha ez dizanim ku meriv li dû şokekê çawa ye."
  
  Li deverek li pêş kontingjena mayî ya rûs, swêdî û îsraîlî hebû, ku hemî erkek wan hebû - bidestxistina çekek biyolojîkî ku bi taybetî ji bo tunekirina xwarina Amerîkî hatî çêkirin.
  
  "Çima em tenê wê hilweşînin?" Kinimaka got gava ku wî li ser destikê girt.
  
  "Ew pirsek rast e," Dahl destnîşan kir.
  
  "Ew e," Lauren got. "Lê ji min re hat gotin ku protokol hene. Procedures. Nerast bikin û hûn dikarin xwe û gelek kesên din bikujin."
  
  Dema ku zivirînek tûj li pêş xuya bû Drake gazê sist kir. Careke din, polîsan hemû rêyên din girtibûn, û wî bi dilşewatî manovra li dora quncikê gerand, lastîk avêt û bi lez û bez di çiraya sor re derbas bû. Dahl çend metre li paş wî bû. Peyayan li kolanan geriyane, gawir dikin û jest dikin, lê ji aliyê polîsan ve bi megafonê hatin girtin. Drake her gav bi baldarî dizanibû ku dibe ku hin guh nedin.
  
  Hayden got, "Polîs nikarin van hemûyan ragirin." "Gelo hêdî hêdî. Pênc deqîqe mane."
  
  Di wê gavê de, kamyonek ji kolana kêlekê derket, hema li polîsekî ku ji bîr neçû ket. Ew li ser rêya wan zivirî û paşê bi wan girt. Yorgi berê xwe da pencereya xwe, û Mai cama ji paş ve şikand.
  
  Kamyona pîkapê, F-150-a zîv, gava ku nêzîk dibû, gav diavêt. Rûyê rûkenî yê li pişt çerxerê li wan dinêrî, du qat ji rê li wan temaşe dikir. Yorgi li pişta kursiyê xwe da.
  
  "Ey na, na, na. Ev ne baş e. Ez wê nas dikim. Ez wê nas dikim. "
  
  Drake bi lez nêrî. "Li gorî min, ew mîna giranhilgirek rûsî xuya dike."
  
  "Ew li Olîmpiyadê bû," Yorgi got. "Ev berî ku ew bibe qatilek veşartî ya leşkerî, yek ji baştirînên ku ji Rûsyayê derketiye. Ew Olga ye."
  
  Drake hêdî hêdî bû dema ku komek peyayan derketin pêşiya gerîdeyên bilez, piraniya wan têlefonên desta bi santîmetre ji çavên xwe girtin.
  
  "Olga?"
  
  "Erê, Olga. Ew efsane ye. Ma we qet qala wê nebihîstiye?
  
  "Ne di vê çarçoveyê de. Na".
  
  F-150-a zîv bi tundî veguherî, li kêleka Challenger-a xwe ket. Drake ji keriyê gerok azad bû, dîsa pê li gazê kir û ber bi pêş ve çû, Challenger bi qîrînek têrker bersiv da. Olga zivirînek din kir, ji sê çaran baskê paşîn armanc kir, lê bi çend santîman wenda kir. F-150 wê derbasî aliyê din bû, rasterast di navbera Drake û Dahl de. Swêdî Mustangê xwe li pişt wê manovra kir.
  
  "Ez nikarim ramûsim," wî got. "Pir xeternak."
  
  Mai got, "Ez nikarim wê bikujim." "Heman pirsgirêk".
  
  "Ew çawa hêvî dike ku bireve?" Kinimaka li ser vê yekê fikirî.
  
  Yorgi ji wan re piştrast kir: "Olga serneketî ye." "Û ew tu carî têk naçe."
  
  "Ev ji bo wê mezin e," Alicia got. "Dibe ku hûn herdu di bin heman doşekê de veşêrin."
  
  Sê otomobîl bi lez pêş de çûn, wesayîtên din bi giranî hatin asteng kirin, û peya bi qîrîna domdar a sîrenên polîsan hatin hişyar kirin. Drake rêwerzên Hayden dişopand dema ku Hayden li ser ekrana sat-navê ya portable zeliqandî rûniştibû.
  
  Drake rastek dirêj li pêş wî dît.
  
  "Bi min re bimîne, Dal," wî got. "Keçikê bike quncikek."
  
  Wî lez kir, li navenda rê ma. Wesayîta xizan bi rastî dest bi vekişîna ji kolaneke kêlekê kir, lê dema ajokar dît ku şop nêzîk dibe sekinî. Drake çakûç xwar kir, Olga û Dahl li pişt xwe temaşe kir. Motoran qîriyan û tekeran dest pê kir. Vîrûkên cam û avahiyên ofîsê mîna ku di mijê de be dibiriqîn. Peyayan ji bo ku wêneyan bikşînin daketin ser rê. Otomobîla polîs tevlî şopandinê bû, bi Olga re kişand, da ku Drake naha du otomobîl li ber çavên wî yên paşîn bû.
  
  "Sê deqîqe," Hayden got.
  
  "Çekên xwe bistînin, gel," Alicia got.
  
  Kenzie got, "Em hêvî dikin ku kêzika rûsî bêdeng neçe."
  
  Yorgi li kêleka Drake zor daqurtand.
  
  Dûv re, li pêş, tiştê herî xerîb û tirsnak qewimî. Fîgur ketin nîvê rê, daketin ser çokan û agir berdan.
  
  Gule di eniya pêşiyê ya Challenger de diherikin, li ser metal diqelişin û di kulman de dikevin. Çirûsk li hewa difiriyan. Drake erebe bi tevahî rasterast ajot.
  
  "Lêxe li ser dikê xirav!" - wî qêriya.
  
  More guleyan. Polîs ji bo ku gulebaranan rawestîne ji peyarê derketin. Sivîl ji bo veşartinê bazdan. Tîmên SWAT'ê ji ser xwe veqetiyan û bi polîsan re reviyan, çek kirin hedef lê ji ber îhtîmala lêdana mirovên li aliyê din ê rê nehat bikaranîn.
  
  Cemaba Drake teqiya, şarapnel li çakêtê, milên wî û li ser çokên wî ketin. Gule bi çend santîmanan li aliyê rastê guhê wî li paldanka serê wî ket. Yorkshireman du saniyeyên din li bendê ma, destûr da ku gulebaran dîsa li rêzê bikevin, û dûv re bi hêzek mezin Challenger hejand.
  
  Olga F-150 di rêza agir de hiştin.
  
  Wê dîwana xwe zivirî, li milê rastê li polîs ket, lê dîsa jî gule lê ketin. Zilamê ku li kêleka wê rûniştibû ji nişka ve sist bû; sor di hundirê tirimbêlê de herikî. Rûsekî din mir, û tenê yek maye.
  
  Dahl ji nişka ve xwe di rêza rasterast a agir de dît.
  
  Lê wê demê gulebaran balê dikişand ser polîsên ku nêzîk dibûn û SWAT, tenê du ji wan zivirîn û agir pêxistin û xwe amade dikirin ku birevin. Drake dît ku fîşek li girseyê diherikin, dît ku ev mirov - bi guman îsraîlî - bi sivîlan re muamele kirin.
  
  "Ji her tiştî re dojeh," wî got. "Ev yek dê neyê qebûlkirin."
  
  "Drake!" Hayden hişyar kir. "Du deqe".
  
  Mai milê wê girt. "Divê ev were kirin."
  
  Drake pêda li ser pedala gazê kir û erdê di navbera erebe û mîlîtanên reviyan de daqurtand. Yorgi xwe ji pencerekê xwar kir û Mai jî ji pencerekê xwe xwar kir. Bi çekên xwe, wan her yekî sê fîşek li ser cadeya rast a mirî, bêyî ku şensê kuştî û birîndarên din hebe, berdan û xelkê reviyan.
  
  Drake bi tundî xwe xwar kir, ji cesedên wan ên ku dikevin dûr ket.
  
  "Bastar."
  
  Di neynika piştê de polîsan ew girtin. Dûv re Olga û Dal vegeriyan, bi qasî ku ji destê wan hat pêşbaziyê kirin, li navenda rê daketin hev. Otomobîla Olga di nava xwînê de mabû, cama wê tunebû, palpişt, alî û çirayên serê şikestî bûn, lastîk ji tekerê yek jê ketibû. Lê ew bi her awayî hat, bêhêvî, mîna bahozekê.
  
  "Nod saniye," Hayden bi dengekî bilind xwend.
  
  "Ko?" - Min pirsî. Drake pirsî.
  
  Wê navnîşana qîrîn. "Rastek tûj bigire, paşê çepê, û avahî rast li pêşiya we ye, rê digire."
  
  "Li ser notek cûda," Lauren navber kir. "Yên ku şer terikandin Îsraîlî bûn. Û nijad."
  
  "Bê destûr," Kensi got. "Wekî ku ez fikirîm. Heger hikûmeta me tevlibûna vê yekê bikira qet nedibû."
  
  Dahl çavên xwe ji rê nedikir. "Tiştê ku ji te tê ez şaş dikim."
  
  "Divê ne wisa be. Ez nabêjim ew ê li ser axa xerîbiyê tevbigerin, nekujin û seqet nekin. Herêma dost. Ez dibêjim ew ê bi awayekî vekirî vê yekê nekin."
  
  "Ah, ew bêtir watedar e."
  
  Drake leza xwe hêdî kir, li ser frensê xist, û Challenger-a rovî bi tundî ber bi rastê ve zivirî. Hema gihêşt keviya dûr, wî motorê vekir û bihîst ku tîrêjên di lêgerîna kêşanê de diqîrin. Di kêliya paşîn de wan gemarê girtin û tif kirin û bûn alîkar ku erebe ber bi pêş ve biçe. Hêvî ev bû ku Dahl karibe parêzvanê Olga bizivire, lê rûsî pir jîr bû û bi bêhiş quncikê qut kir û pêşengî kir. Kaniya çopê li pişta wê bilind dibe, li pêşiyê dixe.
  
  "Sî çirkeyan," Hayden got.
  
  Paşê her tişt çû dojehê.
  
  
  BEŞA SÎ Û DUYEM
  
  
  Olga her tişt xeter kir, bi lez û bez nêzikî qurmê Challenger bû.
  
  Drake dît ku dora çepê zû nêzîk dibe û xwe amade kir ku gerîdeyê li dora xwe bizivirîne.
  
  Di paşiya hişê wî de, bi vî awayî, ew xema ku swêdî yê dawî li derekê li derekê maye, dihejiya. Lê ew qet xuya nekir.
  
  Hîn.
  
  Serbaz ji dikanê daket, tivingeke binavûdeng di destê xwe de girtibû, bi rûyekî xwînî yê ku ji ber xirecira êşê ve xira bûbû. Ew êş kişand, lê ew li ser wezîfeyê ma. Êrîşeke din a bê destûr. Aliyek din a sêyemîn mirovên hêzên taybet bikar tîne.
  
  Drake di cih de bertek nîşan da. Vebijêrk çi bûn? Wusa dixuye ku dema ku bi xeternakî ber bi milê çepê ve biçe, hewl bide ku Challenger bi rengek bêkêmasî li kuçeya nû ya teng bi cih bike, dibe ku ew pişta xwe bavêje Swêdiya êrîşkar. Ev lîstik tenê bû, û hebûna wî zilamî ya çekek kujer nayê hesibandin.
  
  Hayden û Yorgi li aliyê din ê erebeyê rûniştibûn. Swêdî dixuya ku ew ê tevahiya otomobîlê birijîne dema ku ew ji alîkî ve diherikî. Tiliya wî teng kir. Drake bi dîrektîfê re têdikoşiya, ew hişk girt, lingê wî yê rastê tenê bi leza rast li gazê dixe.
  
  Swêdî hema hema hema hema hema hema gulebaran kir - çend saniye berî ku dûvikê otomobîlê li wî bixista.
  
  Û dûv re hemû cîhan dîn bû, serûbin bû, dema ku Olga bi hemî hêza xwe ket Challenger-ê ya ku diherike. Wê piçek jî sist nekir. Wê otomobîla xwe li kêleka Dodge xist, bû sedem ku ew bizivire, Swêdî perçiqand û laşê wî di nîvê rê de şand. Drake çerxa dîreksiyonê girt, nikarîbû rast bibîne dema ku gerîdok dizivire; du zivirî, paşê wê li kembereke bilind xist û wergeriya.
  
  Ew li ser banî qelibî, hîn jî dihejiya û li ser betonê diqeliqî heta ku li ber dikanê ket. Cam şikest û baran dest pê kir. Drake ji bo hevsengiyê têkoşîn kir. Alicia matmayî ma, Yorgî matmayî ma.
  
  Olga li ser frenan xist û bi awayekî karî F-150 ji nişka ve rawestîne.
  
  Drake ew di neynika kêlekê ya serûbinî de dît. Pencere ji her alî ve şikestî bûn, lê şikestin pir piçûk bûn ku kes bi hêsanî tê de derbas nebe. Wî bihîst ku Mai bi kembera rûniştina xwe re têdikoşe, ew avêtiye. Wî dizanibû ku ew herikbar e, lê wî bawer nedikir ku ew ê di pencereya paşîn re derbas bibe. Nikarîbûn xwe biparêzin.
  
  Olga ber bi wan ve baz da, dest û lingên wê yên mezin dixebitîn, rûyê wê ewqas tije hêrs bû ku dikaribû tevahiya cîhanê bişewitîne. Xwîn taybetiyên wê pêçabû û ji stûyê wê diherikî ser tiliyên wê, diherikî ser erdê. Di destekî wê de mîtralyozek û di destê din de jî roketavêj hebû. Drake kovarek yedek ku di navbera diranên wê de û kelekek leşkerî li kêleka wê girtî dît.
  
  Girtina valahiyê, ew bêrehm bû. Nêzîkî mirinê dibin. Çavên wê qet nebiriqîn. Buhar û niha agir ji seyareya li pişt wê derket, fîgurê wê hejand. Dûre Drake rondikek şîn dît û fêm kir ku Mustang hatiye. Wî dît ku Olga dikene. Wî dît ku tîm di teqînek çalakiyê de ji otomobîla din daket.
  
  Olga daket ser çokê xwe, roketavêjê nîşanî milê xwe yê mezin da, û li Challenger-ê serûbin kir armanc.
  
  Wê hingê ew ê çeka biyolojîk hilweşîne?
  
  Wê winda kir. Li pişt vî rûyê şeytanî tu ramaneke aqilane nîne.
  
  Bêçar bûn. Jinên li kursiya paþê aniha xwe li ber xwe didin, xwe azad dikin û hewl didin ku cihekî ji bo manevrayê bibînin. Wan nedît ku çi tê, û Drake ji wan re negot. Bi tu awayî nikaribûn tiştekî bikin.
  
  Olga tetikê kişand û roket şewitî.
  
  Heval, malbat, em bi vî rengî diçin ...
  
  Torsten Dahl riya xwe mîna beranekî hovane kir; bi hemû leza xwe, bi hemû hêza xwe bezî, ji paş ve li Olga ket. Firokeya fuzeyê şemitî, cebilxaneyên wê ji hev qut bûn û bi rêgezek cuda ve teqandin. Dahl bixwe, ku rewşê xilas kir, pêdivî ye ku şoka herî xurt a jiyana xwe jiyaye, ji ber ku Olga neliviya.
  
  Swêdî bi tena serê xwe bezî nav dîwarê kerpîç ê herî bihêz ê cîhanê.
  
  Dahl bi pozê şikestî ketibû ser pişta xwe û bêhiş bû.
  
  Olga Swêdiyê Dîn hejand, bi zorê guh neda êrîşa bi heybet. Mîna çiyayekî nû rabû, roketavêjê avêt erdê û mîtralyoz bi destekî xwe rakir, hîn jî xwîn ji binî ve dirije, li erdê dirije.
  
  Drake ev hemî dît û zivirî ku Yorgi, paşê Hayden derxe derve. Serê wî hîn dizivirî, lê wî karî çavê Alicia bikişîne.
  
  "Em baş in?" Wê dizanibû ku tiştek xelet bû.
  
  "Min tenê dît ku Dal çawa bi hemû hêza xwe li Olga xist, bêhiş vegeriya, û wê bi zorê ferq kir."
  
  Alicia bi zorê nefesa xwe bigire. "Fak. Min".
  
  "Û niha mîtralyozek wê heye."
  
  Hayden azad bû. Mai li dû wê ket, di nav valahiya piçûk de hejand. Drake paşve zivirî, li neynikê temaşe kir jî dema ku wî hewl dida ku di pencereyên xwe yên piçûk ên cîhê de biqelişe. Olga çeka xwe rakir, dîsa kenîya, destê xwe yê azad rakir û diran ji devê xwe derxist û avêt erdê. Di wê gavê de hevalên mayî yên Dahl hatin.
  
  Û yek ji wan jî Mano Kînîmaka bû.
  
  Hawayî, bi şêwaza rastîn, xwe bi lez û bez, lingên xwe ji erdê, destên xwe dirêjkirî, guleyek mirovî ku ji masûlk û hestî diqelişe, davêje ser xwe. Wî bi rast, ji Dahl çêtir, li milên Olga xist û bi zexmî hejand. Olga şeş lingan ber bi pêş ve hejand, û ev bi serê xwe mucîzeyek bû.
  
  Kinimaka li pêş xwe zivirî, rûsî rûsî.
  
  Mîtralyoz ket erdê.
  
  Drake lêvên wê xwendin.
  
  "Divê tu biçî ser çokan, zilamê biçûk."
  
  Kinimaka hayçêkerek hejand, ku Olga bi jêhatî ji Drake difikirî zûtir. Dû re kulma wê bi kûrahî li gurçikên Mano ket, bû sedem ku Hawaî tavilê bikeve ser çokan û gazind bike.
  
  Kenzi û Smith gihîştin cihê şer. Drake nikaribû hesta ku ew ê ne bes be bihejîne.
  
  Heya ku goştê wî ji zikê wî hat qetandin, heta ku hestiyê kengê wî çirisî, dihejiya. Ew ji erebeyê derket û guh neda xwîna teze. Ji xeynî Hayden îşaret ji her kesî re kir, wî dest bi lingan kir ber bi şer ve dema ku sîren li dora wan deng didan, çirayên şîn ên şîn qada dîtina wî tije dikirin, û qîrîna mêr, polîs û leşkeran hewa tijî dikir.
  
  Ew bi kolanê ve çû, nêzîkî Olga bû. Rûsî guh neda Smith dema ku wî gule berda zikê wê; wê bi porê Kenzî girt û avêt aliyekî. Tûçikên qehweyî di destên rûsan de zeliqandî man, û Kenzî, matmayî, xwe gêr kir û ji xendeqê gêr kir, goştê xwe tazî kir. Dûv re Olga destê xwe li milê Smith xist, çek li erdê xist û bû sedem ku leşker biqîre.
  
  "Tu guleyan li min dikî? Ez ê milê te jêkim û bi dawiya xwînî te bifetisim."
  
  Drake hêza xwe kom kir û ji paş ve lê xist, sê derbe li gurçik û sînga xwe da. Wî çeka xwe bikar anîbû, lê di qezayê de winda kir. Olga jî ferqa êrîşê nekir. Mîna lêdana qurmê darê bû. Li dora xwe mêze kir ku çekek, tiştek ku bikaribe bikar bîne.
  
  Wî ew dît.
  
  Mai bazda, li pey wî Alicia, û paşê Yorgi, spî wek çarşefek. Drake roketavêjê hilda, rakir ser serê xwe û bi hemû hêza xwe daxist ser pişta Rûs.
  
  Vê carê koç kir.
  
  Gava ku çiyayê mezin li ser çokê xwe hilweşiya, Kinimaka xwe avêt aliyekî. Kovara yedek ji diranên wê ket. RPG ji kembera wê ket. Drake çeka xwe avêt, bi giranî nefes girt.
  
  Olga rabû ser xwe, zivirî û keniya. "Heta ku hûn li ser betonê nebin çopê ez ê we biponijim."
  
  Drake bi şikestî dûr ket. Derbeya Olga li ranê wî diçêrand û teqînek ji êşê ji serê laşê wî ber bi aliyê din ve şand. Alicia ket avê, lê hat avêtin hewayê û li Kenzi xist. Kinimaka rabû li ber kulmek ku ew rasterast şand ser qûna wî. Smith bêhejmar lêdan li laş û dûv re sê li qirik û pozê xist, bû sedem ku Olga bikene.
  
  "Ax, spas, pitik, ku alîkariya min kir ku ez ji felqê xilas bibim. Ji kerema xwe yek din."
  
  Wê rûyê xwe li ber derbeya Smith eşkere kir.
  
  Alicia alîkariya Kenzi kir. Polîs ber bi wan ve diçûn. Drake nikarîbû arîkariya wan bikira lê dixwest ku ew dûr bimînin. Ev dikare bibe xwîngermek. Hewl da ku rabe û li ser lingekî bi ser ket.
  
  Olga bi qirika Smith girt û ew avêt aliyekî. Kinimaka serê xwe yê mezin hejand, niha li ber lingên Olga bû, û bi dehan derbên bêbawer li ranên wê yên qalind xistin.
  
  Wê bi kulm li serê Kînîmaka xist, ew daxist. Wê êrîşa paşîn a Drake hejand û ew paşve xist, tevî ku xwîn bi serbestî ji guh, çavê wê yê rastê, û bêhejmar birîn û birînên li eniya wê diherikî. Kunek di zikê wê de vebû ku Smith ew gulebaran kir, û Drake meraq kir gelo ev dikare bibe rêyek ku wê rawestîne.
  
  May bala Olga kişand. "Li min binêre," wê got. "Li min binêre. Ez tu carî têk neçûm."
  
  Îfadeya eleqeyê ji kaniya xwînî derbas bû. "Lê tu ne ji xwînhên min ên xwêtir î. Tu Supergirl î? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Ez Mai Kitano me."
  
  Olga bi awakî bêkêmasî pêş ve çû, Smith û Alîsyaya ku nêzîk dibû li hêlekê da. Mai xwe xwar kir. Olga hejand. Mai dûr, dûr reqisî, û dûv re milê rastê yê Olga nîşan da.
  
  "Û dema ku min bala we kişand, hevalê min Yorgi dê we tune bike."
  
  Olga bi awayekî ecêb zû zivirî. "Çi..."
  
  Yorgi roketavêjê bi milên xwe ve girêda, teqez kir ku bombeya dawî rast hatiye danîn û dûv re rasterast agir berda laşê Olga.
  
  Drake xwar.
  
  
  BEŞA SÎ û SÊYÊ
  
  
  Tîma SPEAR paşê winda bû. Piştî radestkirina çeka biyolojîkî, ew ji cihê sûcê hatin dûrxistin û di nav dilê bajarokek nesirûştî de birin yek ji xaniyên herî ewledar ên FBI li gundan. Ew rîspî bû, ji ber sedemên ewlehiyê mecbûrî piçûk bû, lê dîsa jî rîspî bû, bi xanî, axur û koralên xwe. Wan hesp dihiştin da ku xeyal û destê rantê bifroşin da ku wan perwerde bikin, lê wî di heman demê de ji bo fedakaran jî dixebitî.
  
  Tîm ji gihîştina xaniyê ewledar pir kêfxweş bû, û hê bêtir kêfxweş bû ku ji hev veqetiyan û deriyên odeyên cihêreng girtin. Ji mirovekî re hatin lêdan, westandin, lêdan, birîn, xwîn jê dihat.
  
  Xwîn hemû şil kirin, birîn û porî jî. Yên ku hişê xwe winda nekirin, xwezî wisa kiribûya; û yên ku ew kirin poşman bûn ku ew nikarin alîkariyê bikin. Drake û Alicia ketin odeya xwe, cil û bergên xwe li xwe kirin û rasterast ber bi serşokê ve çûn. Herikîna ava germ ji xwînê zêdetir alîkariya şuştinê kir. Drake alîkariya Alicia kir û Alicia alîkariya Drake kir li cihên ku destên wan pir birîn bûn ku nekarin alîkariyê bikin.
  
  Tîm şikestî nebû, lê hinekî bi ser ketibûn.
  
  "Her gav kesek heye," Drake gazî kir dema ku av bi hêz li wî ket, "ku dikare te ji lingan biavêje."
  
  "Dizanim". Alicia destek sabûna şil rijand nav kefa xwe. "Te dît ku Dahl ji wê hejand?"
  
  Drake dest bi kuxikê kir. "Oh, na, ji kerema xwe. Min bikenîne. Ji kerema xwe ve".
  
  Drake xerîb nedidît ku ew piştî tiştê ku wî tenê dîtibû, ew qas zû mîzahî peyda kir. Ev zilam leşkerekî perwerdekirî bû ku bi trawma û êşa dil, mirin û şîdetê re mijûl bibe; Wî ev yek di piraniya jiyana xwe de kir, lê leşkeran bi awayekî cuda li ber xwe dan. Rêyek weha jî domandina hevaltiyê bi hevkarên xwe re bû; yên din diviyabû ku her gav li aliyê geş yê tiştan binihêrin.
  
  Dema ku ew gengaz e. Hin rewş hebûn ku leşkerek jî daxist ser çokan.
  
  Naha Alicia, ji heman cilê qutkirî, şerê Kinimaki bi Olgaya mezin re hate bîra wî. "Lêlet, ew mîna pitika Godzilla li hember Godzilla bû. Manoyê xwînmij ji birîndaran bêtir şok bû."
  
  "Ew bê guman dikare serê xwe bavêje." Drake keniya.
  
  "Na!" Alicia keniya û demekê bi hev re luks bûn, xwestin ku ji êşê xilas bibin.
  
  Dûv re, Drake ji serşokê derket, avêt ser serşokê û vegeriya odeya razanê. Hestek nerastiyê lê ketibû. Saetek berê ew li navenda dojehê bûn, di yek ji şerên herî dijwar û xwînrêj ên jiyana xwe de bûn, û niha wan xwe li ser rançekî li Teksasê dişuştin, ji hêla nobedaran ve dorpêçkirî.
  
  Pêşî çi ye?
  
  Welê, aliyê erênî ev bû ku wan sê ji çar rêwerzên kardînal qezenc kirin. Û sê ji çar Siwaran. Order çar çek veşartibû, ji ber vê yekê ji hêla Drake ve ku bi jimartina hinekî nakokî, nezelal û tam nediyar e, tenê yek mabû. Bi xwe dikeniya.
  
  Lanet, ez hêvî dikim ku min ev rast girt.
  
  Li pişt wî dengê lingan hat bihîstin û li xwe zivirî.
  
  Alicia li wê derê rawesta, bi temamî tazî û bi ava serşokê dibiriqî, porê wê bi milê wê yê birîn ve zeliqiyabû. Drake nêrî û peywirê ji bîr kir.
  
  "Lanet," wî got. "Ji ber vê yekê carinan hene ku dîtina we herduyan baş e."
  
  Çû û destmala wî jê kir. "Hûn difikirin ku wextê me heye?"
  
  "Xem neke," wî bi bişirînek di dengê xwe de got. "Ew pir wext nagire".
  
  
  * * *
  
  
  Dûv re, piştî ku wan keşf kirin û hewl dan ku birînên li ser laşên xwe nehêlin, Drake û Alicia kincên teze li xwe kirin û daketin mitbaxa mezin. Drake ne bawer bû ku çima wan metbexê hilbijart; wek ciyekî civîneke xwezayî xuya dikir. Tîrêjên şêrîn ên tava avabûnê di pencereyên panoramîk re derbas dibûn, rengek zêrîn dida erdê darîn û alavên metbexê. Od germ bû û bêhna nanê teze pijtî jê dihat. Drake li ser stûnek bar rûnişt û rehet bû.
  
  "Ez dikarim mehekê li vir derbas bikim."
  
  "Siwarekî din," Alicia got. "Û paşê em bêhnekê bidin?"
  
  "Em dikarin vê yekê bikin? Yanî ev dengê dawiya peyva "bisekine evîndar" nayê.
  
  "Belê, em hîn jî neçar in ku bersivê bidin Qrow," wê lingê xwe hejand, "li ser Peru. Û Smith dibe ku pirsgirêk hene. Dema endamekî malbata me di tengasiyê de be divê em neçin mîsyonê."
  
  Drake serê xwe kir. "Belê dipejirînim. Û paşê Tîma SEAL 7 heye."
  
  "Rojekê," Alicia axîn da, li ser çolê li kêleka wî rûnişt, "betlaneya me dê were."
  
  "Hey, binêre pisîkê çi anî!" - Drake dema Dahl dît qêriya.
  
  Swêdî bi baldarî di derî re derbas bû. "Bêht, ez hewl didim ku bimeşim, lê her tişt li ber çavên min ducar e."
  
  "Ma hûn difikirin ku meş zehmet e?" Drake got. "Ma hûn dixwazin biceribînin ku hûn lêbikin?"
  
  Dahl riya xwe ber bi tabloya bar ve girt. "Kesek ji min re vexwe."
  
  Alicia şûşeya avê ber bi wî ve kişand. "Ez ê herim hinekên din bigirim."
  
  Drake bi xem li hevalê xwe nêrî. "Ma hûn ê heta dawiyê li bendê bimînin heval?"
  
  "Rast bê gotin, ew her gav çêtir dibe."
  
  "Oh, ji ber ku tê bîra min hûn çawa di dema pevçûnê de bi Olga re rûniştin."
  
  "Xwe bike, Drake. Ez qet naxwazim vê yekê bi bîr bînim."
  
  Drake keniya. "Wekî ku em ê carî bihêlin hûn vê yekê ji bîr bikin."
  
  Tîmên mayî hêdî hêdî hatin, û bîst deqe şûnda ew hemû li bar rûniştin, qehwe û av, fêkî û qalên bacon, û birînên ji wan zêdetir bû, didan xwarê. Kinimaka li kesî nedinihêrî, û Smith nikarîbû tiştekî di destê xwe yê rastê de bigire. Yorgi pir depresyon bû. Kensî nikarîbû dev ji gazinan berde. Tenê May, Lauren û Hayden wekî xwe xuya dikirin.
  
  "Hûn dizanin," Hayden got. "Ez kêfxweş im ku me hemûyan bi hev re derbas kir. Dikaribû pir xerabtir bûya. Atropine karê xwe kir. Ma bandorên paşerojê hene, hevalno?"
  
  Yorgi, Smith û Kenzi çav li hev xistin. Kensî ji bo wan hemûyan axivî. "Ez difikirim ku Olga piştî bandoran derbas kir."
  
  Hayden keniya. "Baş e, ji ber ku me hîn neqedandiye. Ew tîmên ku neçûn serdana Fort Sill û Dallas li nîşanek paşîn digeriyan. Xweşbextane, saziya ramanê ya Washington û NSA karîbûn li ser lîstikvanên sereke bisekinin."
  
  "SAS?" - Drake pêşniyar kir.
  
  "Belê, Brîtanî, erê. Li pey wan Çîn û her tiştê ku ji Fransayê maye-"
  
  "SEAL Tîma 7?" - pirsî Dahl.
  
  Hayden got, "Nenas, ne diyar û bê destûr." "Li gorî Crowe."
  
  Kinimaka got, "Ji Wezîrê Parastinê strukturên bilindtir hene."
  
  Drake protesto kir, "Serok Coburn dê me nehêle ku em hişk bibin." "Divê ez bawer bikim ku ew di derbarê moran de tiştek nizane."
  
  "Ez razî me," Hayden got. "Û dema ku ez bi Mano re dipejirînim ku ji Crow bilindtir heyîn hene, gelek fêlbaztir jî hene. Cewherê ku ji alîkî ve, ji şînê ve li we tê û we bi vebijarkek hindik dihêle. Divê ez bawer bikim ku ji ya ku em pê dizanin zêdetir diqewime."
  
  "Ev alîkariya pirsgirêka me nake." Smith kenîya û têkoşiya ku qedeha şîr rake.
  
  "Rast". Hayden destek fêkî hilda û xwe rehet kir. "Ji ber vê yekê, bila em bala xwe bidin vê dayika xerab û herin malê. Em hîn jî tîmê herî mezin û herî baş in. Heya nuha jî, Brîtanî tenê serê rojekê dest pê kir. Çînî jî. Naha, wusa dixuye, ji hemî yên din, tenê Fransiyan pê xweş bûne. Wan tîmek din ji sê kesan şandin da ku bi tenê orîjînala mayî re têkilî daynin."
  
  "Di şerê hêzên operasyonên taybet de heman tişt e," Dahl got. "Em di serî de ne."
  
  "Erê, lê ev ne gengaz e ku têkildar be. Û derewan dike. Ne wisa ye ku em li çolê bi hev re bin an jî bi hev re bin."
  
  Dahl got, "Ew şerekî dijwar e, ku nayê pêşbînîkirin." "Ev bi qasî ku rast dibe."
  
  Hayden hejand û paşê bi lez berdewam kir. "Werin em bi kurtî metna Fermandariyê bikin. 'Li çar hêlên dinyayê me Çar Siwar dîtin û ji wan re plana Fermana Dadkirina Dawî danî. Yên ku ji Xaçperestiya Dadweriyê û encamên wê xilas bibin, wê bi heqî serdest bibin. Ger hûn vê dixwînin, em winda bûne, ji ber vê yekê bi hişyarî bixwînin û bişopînin. Salên me yên dawî bi berhevkirina çar çekên dawî yên şoreşên cîhanê derbas bûn: Şer, Fetih, Birçîbûn û Mirin. Yekgirtî, ew ê hemî hukûmetan hilweşînin û pêşerojek nû vekin. Amade be. Wan bibînin. Biçe çar aliyên Cîhanê. Cihên bêhnvedanê yên Bavê Stratejiyê û paşê Khagan bibînin; Hindistanê herî xirab ê ku heya niha jiyaye, û dûv re jî Bejna Xwedê. Lê her tişt ne wekî ku xuya dike ye. Me di sala 1960-an de, pênc sal piştî qedandinê, serdana Khagan kir , Fetih di tabûta wî de danîn. Me Bejna ku dîwana Dawî ya rastîn diparêze dît. Û tenê koda kuştinê dema ku Siwar xuya bûn. Li ser hestiyên Bav tu nîşanên nasnameyê nîn in. Hindî bi çekan hatiye dorpêçkirin. Emrê Dîwana Dawî niha bi destê we dijî û wê her û her serdest be."
  
  Wê qediya û sîpek vexwar.
  
  "Her tişt baş e? Ez difikirim ku ew niha bêtir watedar e. Ferman mirî ye, ji zû ve çûye, lê hê jî hêmanek wan a piçûk di vê de heye. Dibe ku molek. Azeb. Dibe ku tiştekî din. Lê têra xwe baş e ku meriv laboratûvarek li Dallas hack bike, û têra xwe baş e ku meriv komek tevahî hêzên taybetî derxîne, ji ber vê yekê em nikanin wê kêm bikin."
  
  Dema ku Drake hejand, ew sekinî. "Erê?"
  
  "Ma hûn dizanin ku ew li ku derê be çêtirîn e?" - wî pirsî. "Li Washingtonê di nav saziyek ramanê de. An jî ji bo NSA dixebitin."
  
  Çavên Hayden bel bûn. "Nalet, ew bi rastî xalek baş e. Bila ez li ser wê bifikirim." Wê qehweya reş ji şûşek cam rijand.
  
  Mai got: "Dem diherike, hevalên min."
  
  "Erê ez bi te re me". Hayden devê xwe tije kir. "Piştre em metnê analîz bikin: goşeya dawî ya dinyayê Ewropa ye. Divê em gora Bejna Xwedê bibînin, yê ku Siwarê Mirinê ye û Dadbariya Dawî ya rastîn diparêze. Ji hemûyan xerabtir. Û dema ku Siwar xuya bûn kodek kuştinê hebû? Ez vê yekê hîna fam nakim, bibore."
  
  "Ez texmîn dikim ku saziya ramanê ev demek e vî karî dike?" Yorgi got.
  
  Niha Lauren, ku xwe spartibû sarinca mezin, peyivî. "Bê guman heye. Serdarê kevnar carek ji hêla Romayiyan ve bi navê 'Flagellum Xwedê' bi gumana ku wî şer kir û kuşt. Ew belkî di nav serwerên barbar de serketîtirîn bû û dema ku ew di navbera 406-453 de jiya, êrişî Împeratoriya Romayê ya rojhilat û rojava kir. dijminê herî xedar ê Romayê bû û carekê jê re hat gotin: "Li cihê ku ez derbas bûm, giya êdî nema şîn dibe."
  
  Dahl got, "Kujerekî din ê komkujî yê kevnar bi rûmet."
  
  "Attila Hun," Lauren got, "birayê xwe di 434 de kuşt da ku bibe serwerê yekane yê Hunan. Li gorî dîroknas Edward Gibbon, Attila ku bi awirên xwe yên tund dihat nasîn, gelek caran çavên xwe dizivirîne, "wek ku kêfa xwe ji terora ku wî îlham girtiye." Wî her weha îdia kir ku şûrê rastîn ê Mars, xwedayê şer ê Romayî, dixebitîne. Hûn dikare bifikire ku tirsa ku ev ê li qada şer a Romayê bide çêkirin."
  
  "Me ew girt," Drake got. "Attila kurikekî xerab bû yan jî kurekî baş bû, li gor kîjan alî bûyî. Û kî pirtûkên dîrokê nivîsandine. Çawa û li ku mir?
  
  "Gelek hesabên nakok diyar dikin ka ew çawa mir. Ji xwînrijîna pozê bigire heta kêra destê jina wî ya nû. Dema ku laşê wî dîtin, zilaman li gor adetên Hunan porê serê wan çirandin û birînên kûr û nefret li rûyê wan xistin. Dihate gotin ku Attila ji ber ku dijminekî pir xedar e, di derbarê mirina xwe de ji xwedayan peyamek wekî surprîzek fantastîk wergirtiye. Bereket. Laşê wî li navenda deşteke fireh, di hundirê konekî hevrîşim de, ji bo ku her kes bibîne û heyranê wî bike, hat danîn. Siwarên herî baş ên eşîran li dora xwe siwar dibûn û çîrokên kedên wî yên mezin li dora agiran digotin. Ew mirinek mezin bû. Di berdewamiyê de hate gotin ku li ser gora wî merasîmek hate lidarxistin." Lauren berdewam kir ku xalên têkildar ên ku konsûlê di guhê wê de digotin dubare kir. Ti wateya sazkirina hoparlorê tune bû.
  
  "Tirbeyên wî bi zêr, zîv û hesin mor kirin, çimkî sê hesinên wî hebûn. Û wan bawer kir ku ev her sê malzemeyên hanê layiqê padîşahên herî mezin in. Helbet çek, dewlemendî û gewherên nadir jî hatin zêdekirin. Û dixuye jî li gor adetê hemû kesên ku li ser gora wî dixebitîn kuştine, ji bo ku cihê wê veşartî bimîne."
  
  Alicia li dora xwe li yên li ser sifrê rûniştî nêrî. "Yek ji we dê bimire," wê got. "Ji min nexwaze ku ez we defin bikim. Ne şansekî lanet e."
  
  "Hûn ê hem xemgîn bibin û hem jî kêfxweş bibin ku hûn bibihîzin ku gora Attila yek ji mezintirîn cihên gorên winda yên dîrokê ye. Bê guman, ji hin kesên din - laşê dirêj-wenda yê King Richard III ku çend sal berê di binê parkek gerîdeya Leicester de hate kifş kirin - em bawer dikin ku ew hîn jî dikarin werin dîtin. Dibe ku Kleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Di her rewşê de, bi qasî ku Attila eleqedar e, tê bawer kirin ku endezyarên Hunnîk çemê Tisza bi qasî ku çemê sereke zuwa bikin beralî kirine. Attila li wir di tabûta xwe ya sêalî ya bi heybet û bêqîmet de hat definkirin. Paşê Tisza hat berdan, Attila heta hetayê veşart."
  
  Di wê kêliyê de dengê helîkoptereke ku nêzîk dibe bihîstin. Hayden li odê nêrî.
  
  "Ez hêvî dikim ku hûn ji bo şerekî din amade ne, kur û keç, ji ber ku ev yek dûr e."
  
  Drake masûlkeyên xwe yên êşkêş dirêj kirin. Dahl hewl da ku serê xwe li ser milên xwe bigire. Kensî dema ku li ser pişta xwe dest li xişokek kir, hejand.
  
  "Ji bo adil be," Drake got. "Ez hîn jî li vir bêzar dibûm."
  
  Hayden keniya. Dahl bi qasî ku ji destê wî dihat serê xwe hejand. Gulan berê xwe da ser piyan. Lauren ber bi derî ve çû.
  
  "Were," wê got. "Ew ê di rê de bêtir agahdarî bidin me."
  
  "Ewropa?" Yorgi pirsî.
  
  "Erê. Û ji bo Siwarê Mirinê yê dawî."
  
  Alicia xwe ji ser bar baz da. "Axaftina pepûk a mezin," wê bi ken got. "Ji we tê, ew qas balkêş xuya dike ku tewra tiliyên tiliyên min jî dest pê dikin."
  
  
  BEŞA SÎ Û ÇARAN
  
  
  Firînek din, şerekî din li ser asoyê. Drake li ser kursiyek rehet rûnişt û guhdarî kir dema ku Lauren dadbar û encamên District of Columbia di doza Attila the Hun de deng veda. Tîm li cihê cihê rûnişt, tiştê ku ji destê wan hat girtin û hewl da ku guh nede êşa ji bûyera ku herî dawî jê re tê gotin 'bûyera Olga'.
  
  Lauren wiha dawî li axaftina xwe anî: "Gorê Attila di dîrokê de winda bûye." "Tu carî nehatin dîtin, her çend gelek vedîtinên sexte hebûn. Ji ber vê yekê," wê sekinî, guhdarî kir, "we li ser anomalîya gravîtasyonê bihîstiye?"
  
  Dahl li paş xwe nêrî. "Ev têgîn çend wateyên xwe hene."
  
  "Belê, ew xala me ye. Di van demên dawî de, zanyaran anomalîyek mezin û nepenî ya ku di bin qeşaya polar de veşartîbû vedîtin. We dizanibû ku? Bi mezinahiya wê pir mezin e - 151 mîl li ser û hema hema hezar metre kûr. Ji hêla peykên NASA-yê ve hat dîtin, ew anomalîyek gravîtasyonê bû ji ber ku guhertinên li derdora wê hebûna heyberek mezin a ku di kraterê de ye destnîşan kir. Naha, teoriyên çolê li aliyekî, ev tişt anomalîyek gravîtasyonê ye. Ew bi xeletî tête danîn, mîna her tiştê din li dora xwe nagere û ji ber vê yekê dikare ji hêla radarê hêzdar ve were tesbît kirin."
  
  Dahl got, "Hûn behsa radarê dikevin erdê dikin." "Taybetmendiya min a kevn."
  
  Çavên Drake vebûn. "Tu bawer î? Ez difikirîm ku ew striptîza mêran a li partiyên hen bû. Wan ji te re digotin Vikingê Dancing."
  
  Dahl ew westandiye. "Wê bisekine".
  
  Alicia ber bi min ve çû. "Ew gêj xuya dike," wê bi şanoyê pistî.
  
  "Destpêkirina pîrejinek bê guman dê wiya bi we re bike."
  
  Ecêb e, Smith hêsir di çavên wî de bûn. "Divê ez bibêjim," wî gazî kir, "Min çu carî nedîtiye ku kesek bêyî ku trampolînek tê de hebe ew qas dijwar li ser yekî bazde." Wî rûyê xwe veşart, hewl da ku aram bibe.
  
  Kinimaka li ser milê wî xist. "Tu baş î bira? Min tu carî nedîtiye tu kenî, mêro. Ev ecêb e."
  
  Lauren ket navberê, swêdî ji tinazên zêdetir xilas kir. "GPR, lê li ser astek zirav. Yanî li ser Nexşeya Google-ê ev tiştekî ecêb bi navê Antarctica heye. Hûn dikarin vê ji laptopê xwe bibînin. Lê hûn tiştekî bi qasî tirba Attila bibînin? Welê, ev tê de karanîna makîne û nermalava ku NASA hîn jî xwedaniya wan qebûl nekiriye."
  
  "Ma ew satelîtê bikar tînin?" Yorgi pirsî.
  
  "Oh, erê, hemî neteweyên xweş xwedî vê yekê ne."
  
  "Çîn, Brîtanya û Fransa jî di nav de." Drake navnîşa wan dijberan destnîşan kir.
  
  "Bicî. Ji fezayê, Çînî dikaribûn kesekî ku di otomobîla xwe de rûniştî nas bikin, malperên înternetê yên ku ew lê digere kontrol bikin, û naveroka sandwichê ku ew dixwin dabeş bikin. Her mirovek. Hema hema li her derê."
  
  "Tenê mêr?" Kenzî pirsî. "Yan jin jî?"
  
  Lauren keniya û pistî, "Min zilamek di guhê min de derbas dike. Ew hinekî ciwan xuya dike, mîna ku wî hîna jin keşif nekiriye.
  
  Drake guh da helîkoptera ku li ezmên di navbera Amerîka û Ewrûpayê de, dawiya sêyem û çaremîn a erdê qut bûye.
  
  "Baş e, baş e, bi her awayî..." Lauren bi çavan lêxist. "Eger em erdnîgariya Piscara ya hindik naskirî bidin hev, nivîsarek dibêje ku qesra navdar a Attila di navbera Danub û Tisza de, li çiyayên Karpatan, li deştên Macaristana jorîn û Zazberinê cîran bû. Xaleke pir nezelaltir dibêje ku gora Attila li hember qesra wî bû."
  
  "Lê di bin çem de hat veşartin," Mai got.
  
  "Erê, Tisza ji bakur ber bi başûr ve Macarîstanê derbas dike, ku ew bi xwe çemek mezin a Dunayê ye. Rêya çem dê alîkariya zanyarên me bike. Hêvîdarim ku lêkolîna wan a ku teknolojiya jeofizîkî bikar tîne dê satelayt, magnetîk, MAG û radara penêr a erdê bi hev re bike. Lêkolînên magnetîkî ji bo anomaliyên hilbijartî ji hêla profîlên GPR ve têne temam kirin. Her wiha dibêjin ku ew dikarin bibînin ka çem heta niha hatiye beralîkirin yan na." Şênê xwe hejand. "Em behsa hezar û hezaran wêneyan dikin ku divê komputer li wan binêre û paşê biryarek bide."
  
  "Baş e, baş e, ji ber vê yekê em diçin Macarîstanê." Alicia bi serêşiya xwe fedî kir. "Tenê bêje."
  
  Tîm paşde rûnişt, meraq kir ku hevkarên wan ên êrîşkar çawa dikin.
  
  
  * * *
  
  
  Macaristan, Dunûb û Tisza bi şev mîna yên mayî yên Ewrûpayê reş xuya dikirin, lê Drake dizanibû ku niha li vir pir turbulertir bû. Di nav Çar Siwaran de yê herî bi hêz li wir bû - Mirin - û yên ku ew dîtin dikarin pêşeroja dinyayê diyar bikin.
  
  Tîm daket, dîsa rabû, dîsa daket, û dûv re xwe avêt nav wengek mezin, ne-refleksîf da ku qonaxa dawî ya rêwîtiya xwe temam bike. Hesabkeran hîn tiştek fêm nekiribû, dever hîna mezin û armanc piçûk bûn, nexasim kevn û potansiyel xirabûyî. Dê xweş bûya ku meriv fêr bibe ka Ferman çawa serbixwe tevdigere, lê kuştinên wan ên ji nişka ve gelek deh sal berê dawî li her paşvekişînê anîn.
  
  Li deştê kamp danîn, li derve cerdevan danîn û li hundir bi cih bûn. Bayekî xurt lê da, çadir hejand; rastiya surreal ya her tiştê ku wan di van çend rojên borî de kiribûn hîn jî hewl dida ku tê de biqelişe.
  
  Ma em niha bi rastî li vir in, li nîvê çiyayê Macarîstanê kon vegirtiye? Drake li ser wê fikirî. An jî Olga hîn jî li me dixe?
  
  Kulîlka kulîlk a konê, her weha fîgurê ku li kêleka wî diqeliqî, rastiyê digot. Alicia, di çenteyê xewê de pêça û tenê çavên wê xuya bûn.
  
  "Ma sar e evîndar?"
  
  "Erê, were vir û min germ bike."
  
  "Ji kerema xwe," Dahl ji deverek başûrê lingên Drake got, "ne îro."
  
  "Ez razî me," got Kenzi ji rojhilat. "Ji keçikê re bêje ku serê te an tiştek heye. Kî dizane ew li ku bû? Hejmara nexweşiyan û hwd û hwd."
  
  "Ji ber vê yekê pirsa çaralî tune?"
  
  "Ew e," Mai, ku li ber deriyê kon rawesta bû, lê zêde kir. "Bi taybetî ji ber ku em pênc kes in."
  
  "Dil, min ji bîr kir ku tu li vir î, Sprite. Ez hîn jî bawer nakim ku wan me hemûyan di konekî lanetkirî de girtin."
  
  Dahl got û rabû ser xwe û got: "Ez, yeke, tercîh dikim ku li deştan razêm." "Hingê dibe ku ez razêm."
  
  Drake temaşe kir ku swêdî ber bi derketinê ve diçe, bihesibîne ku ew ê derfetê bigire ku gazî Joanna bike. Têkiliya wan di hewayê de ma, lê roj dê were, zû, ku kesek biryarek daîmî bide.
  
  Dawn hat, û pisporên ji Washingtonê nîv deh cihan pêşniyar kirin. Tîm ji hev veqetiya û dest bi kolandinê kir, dîmenên spehî ji ser û dilên xwe avêtin: marê şîn ê bibiriqandî yê Tisza, carinan fireh, carinan li cîhan xerîb teng, girên giyayî yên Karpatan, ezmanê bêdawî zelal. Bayê hênik ku li qadên fireh difiriya, bi xêrhatin bû, westiyan û birînên xwe hênik dikir. Drake û yên din bi berdewamî meraq dikirin ku dijminên wan li ku ne. Brîtanî, Çînî û Fransî. Ko? Li ser çiyayê herî nêzîk? Kesî ti carî îşaretek herî piçûk a çavdêriyê nedît. Mîna ku tîmên din dev jê berdabûn.
  
  "Ne nêçîra weya bermayî ya navînî ye," Drake carekê got. "Ez bi zor dizanim ku ez ê paşê li ku derê biçim."
  
  "Ez razî me," Dahl got. "Demek em hemî şer dikin, û ya din ew hemî hêsan e. Lê dîsa jî dikaribû xirabtir bûya."
  
  Roja yekem bi lez çû, paşê ya duyemîn. Tiştek nedîtin. Baran dest pê kir, û paşê tava kor. Tîm bi dorê bêhna xwe girt û dûv re destûr da ku çend karkerên kirêgirtî ji bo demekê wan rehet bikin. Mêr û jinên ku bi Îngilîzî nizanin ji gundekî nêzîk hatin tayînkirin. Rojekê, Alicia di erdê de çalek vedît, dibe ku tunelek kevn, lê heyecana wê zû winda bû dema ku lêgerîna wê bi dawî bû.
  
  "Ne feyde ye," wê got. "Em dikarin metreyek ji wî dûr bin û hîn jî wî nebînin."
  
  "Hûn çawa difikirin ku ev van salan ji nedîtî ve hat?"
  
  Dahl berdewam kir ku serê xwe bişewitîne, ji ber ku wan tiştek fêm nekir. "Ev li ser serê zimanê min e," wî bêtir ji carekê dubare kir.
  
  Drake nikarîbû xwe bispêre. "Mebesta te Olga ye, ne wusa? Ev ezmûnek pir kurt bû heval.
  
  Dahl giriya, hê jî dikole.
  
  Şevek din û çend saetên din li kon. Di van êvaran de ya herî tengahî dema ku Drake dest bi axaftina Webb, mîrateya wî û kasa agahdariya veşartî ya wî kir.
  
  "Divê em carek din li ser wê bisekinin. Veşartiyên ku wî berhev kirin dikarin wêranker bin. Heyranok".
  
  "Ji bo kê?" Dahl got. "Yên li dijî me ne ew qas xirab bûn."
  
  "Ji bilî yekî ku em hîn nizanin," Mai got.
  
  "Lênet, bi rastî? Min ji bîr kir. Ew kîjan e?"
  
  Jina japon dengê xwe nizim kir û bêdeng peyivî. "Yek ji we dimire."
  
  Demek dirêj û bi êş bêdengiyek hebû.
  
  Alicia ew şikand. "Divê bi Drake re li hev bikin. Ev tenê ji bo me derbas nabe. Webb pisporê şopandinê û yekî mega-dewlemend bû. Diviyabû li ser her kesî ax hebûya."
  
  Hişyariyek derewîn bû sedem ku ew bi lez û bez ji kon derkevin, ketine nav erd û heriyê, di nav xirbe û qûma goristanek kevnar de. Li ser hêrsa wan a kûr, derket holê ku ew ne ya Attila ye. Bi kêmanî ne bi qasî ku ew dikarin bibêjin.
  
  Paşê, di kon de, ew vegeriyan ser ramanên xwe.
  
  "Gelek tişt hene ku meriv pê re mijûl bibe," Hayden got. "Dibe ku ev lêgerîna li cîhê veşartina Webb û ya ku em paşê kifş dikin dikarin me ji tiştê ku tê de biparêzin."
  
  "Mirina Joshua li Peru? Bêîtaetiya me? Dadgehek gumanbar û kêşek nediyar? Divê em bersiva kesekî bidin. Yek navê-navê ku hûn dikarin jê dûr bibin. Lê sê? Çar? Hevalno fatûreyên me di nav sor de ne û ez mebesta min lêçûnek zêde nîne."
  
  "Ji ber vê yekê, Tîma SEAL 7?" - pirsî Dahl.
  
  "Dibe ku," Hayden mat kir. "Kî dizane? Lê eger ew bi pêşdarazî êrîşî me bikin, ez bi Xwedê sond dixwim ku ez ê bi hêzek berawirdî li ber xwe bidim. Û bi vî awayî wê bi we hemûyan re be. Ev ferman e."
  
  Rojek din hat û nêçîr berdewam kir. Barîna baranê xebatên wan asteng kir. Dezgeha ramanê ya Washington bi heft malperên din bi tevahî bîst û sê vegerî. Piranîya wan ji bilî cîhên vala an bingehên kevn, avahîyên ji mêj ve çûbûn, îskeletên ku bûne qişle, tiştek nedan. Piraniya rojek din derbas bû û moralê tîma SPEAR dest pê kir.
  
  "Ma em jî li cîhê rast in?" Kenzî pirsî. "Mebesta min Macarîstan e. Li hemberî qesra Atîla. Ev mirov çend sal berê hatiye dinyayê? Hezar û şeşsed sal berê, rast? Ev çi ye? Berî Geronimo çardeh sedsalan. Dibe ku Attila 'belayê' xelet be. Ez texmîn dikim Dêra Katolîk gelek etîket kiriye."
  
  "Em cûrbecûr anomaliyan dibînin," Kinimaka got. "Gelek ji wan hene, û yek ji wan ne rast e."
  
  Dahl li wî nêrî. "Pêdiviya me bi rêyek heye ku em lêgerîna xwe teng bikin."
  
  Lauren, ku her gav di nav dezgeha ramanê de bû, li aliyekî din nihêrî. "Erê, dibêjin. Erê."
  
  Bayê bi nermî porê swêdî dihejand, lê rûyê wî bêzar ma. "Tiştekî min tune".
  
  "Dibe ku em careke din li Attila binêrin?" Gulan pêşniyar kir. "Di biyografiya wî de tiştek heye?"
  
  Lauren ji çeteyê Washingtonê re got ku ew lênihêrin. Tîm bêhna xwe girt, raza, li qusûran geriya û yek nedît, û beşdarî du alarmên derewîn ên din bûn.
  
  Di dawiyê de, Drake tîmek civand. "Ez difikirim ku em ê vê yekê wekî têkçûn bi nav bikin, gelî. Order dibêje ku wan ew dîtiye, dibe ku & # 184; lê eger em nikaribin, wê demê dê welatên din jî nikaribin. Dibe ku Siwarê çaremîn çêtir be li cihê ku lê hatiye veşartin bihêle. Ger ew hîn jî li wir be."
  
  "Dibe ku gor hatibe dizîn," Hayden got, destên xwe belav kirin, "demek piştî definkirinê. Lê paşê, helbet, bermahiyên wê hatine kifş kirin. Çît. Şûr. Gems. Cenazeyên din."
  
  "Zehmet e ku meriv çekek wusa bi hêz li wir bihêle," Kenzi bi rengekî vala li ser rûyê xwe got. "Ez dizanim ku hukûmeta min naxwaze. Wê tu carî dest ji lêgerînê bernedin."
  
  Drake bi razîbûnê serê xwe hejand. "Rast e, lê bê guman me qeyranên din çêdibin. Em nikarin heta hetayê li vir bimînin."
  
  "Wan heman tişt li Peru got," Smith got.
  
  Drake serî li Lauren da. "Ma wan tiştek ji bo me heye?"
  
  "Hê na, ji bilî heşt malperên din ên potansiyel. Nîşan hîn jî heman in. Tiştek dijwar nîne."
  
  "Lê ma ne dibe ku ev tam be ya ku em lê digerin?" Dahl pir bêdeng got.
  
  Hayden axîn. "Ez difikirim ku dibe ku ez gazî vî kesî bikim û bi sekreter re têkilî deynim. Em çêtir in - "
  
  "Hişyar bin," Alicia hişyar kir. "Dibe ku ev sînyala ku moran li bendê ne."
  
  Hayden bêdeng ma, nezelaliyek di çavên wî de xuya bû.
  
  Di dawiyê de Dahl bala wan kişand. "Radara derbaskirina erdê," wî got. "Li anomaliyan, gravîtasyon, magnetîkî an her tiştê dinêre. Bi xwezayî, ew pir pir ecêb dibîne, ji ber ku ev gerstêrkek pir kevn e. Lê em dikarin lêgerîna xwe teng bikin. Em dikarin. Ya lanet, em çawa dikaribûn ewqas bêaqil bin?"
  
  Drake awira xemgîn a Alicia parve kir. "Tu baş î heval? Hûn hîn jî bandora wê Olga ya ku we xwest ku hûn birevînin hîs nakin, ne wusa?"
  
  "Ez baş im, ez wekî her gav bêkêmasî me. Bibihîzin - wan ehmeqên ku gorên xwedayan dîtine tê bîra wan?
  
  Rûyê Drake êdî ciddî bû. "Ew em bûn, Torsten. Belê, piraniya me."
  
  "Ez dizanim. Me hestiyên Odin, Thor, Zeus û Loki jî dîtin." Wî sekinî. "Aphrodite, Mars û hê bêtir. Baş e, çek û zirxên wan ji çi bûn? Hin gemarên wan?"
  
  Drake got, "Madeyek nenas ku paşê di mîsyonek din de alîkariya me kir."
  
  "Belê." Dahl nikaribû dev ji kenînê berde. "Şûrê kê bi Attila re hat definkirin?"
  
  Lauren baz da wê. "Mars!" - wê got. "Xwedayê şer yê Romayê Attila bi şûrê xwe di nav Îskîtan de qul kir. Jê re digotin Şûrê Cenga Pîroz. Lê heke ew bi rastî ji destê Marsê hat..."
  
  Dahl got, "Hûn dikarin radara ku di nav erdê de derbas dibe ji nû ve mîheng bikin da ku li wê hêmana taybetî bigerin." "Û tenê ev hêmana pir kêm kêm."
  
  "Û boom!" Drake serî li wî da. "Ew qas hêsan e. Swêdiyê dîn vegeriya."
  
  Alicia hîn jî xemgîn bû. "We nikarîbû çend roj berê li ser vê yekê bifikiriya, lanet bike?"
  
  
  BEŞA SÎ Û PÊNCEM
  
  
  Heşt saetên din û ew amade bûn. Tîma DC piştî ku bi yekîneyek arkeolojîk a Îzlandî re têkilî danî, ku hîna li tiştê ku ji gora yekem a xwedayan mabû, lêkolîn dikir, radara ku di nav erdê de derbas dibe ji nû ve dest pê kir. Ew her gav vedigere Odin, Drake difikirî ku ew li bendê bû. Eşkere ye ku Îzlandiyan piraniya detayên vedîtinê û hemû nimûneyan parastine. Şandina daneyan li ser hêmanek nadir ji Washington re çend hûrdeman bû.
  
  Bi kêmanî ya ku wan got ev e, Drake paşê xeyal kir. Ew ê şok bibûya ger Amerîkîyan jixwe ev di dosyayê de nebûna.
  
  Testek hat kirin û paşê sînyalek germ hat şandin. Ping li devera ku ew berê li dora xwe geriyabûn, û Şûrê Marsê yê kevnar bû xalek zelal li ser nexşeyê.
  
  "Ew e," Mai got. "Tirba Attila Hun."
  
  Kolan bi awayekî cidî dest pê kir. Gundiyan dest bi berfirehkirina çala ku berê lê kiribûn kirin. Beriya ku bigihin valahiya ku bi temamî bi şûr re dimeşiya, berdêlên xwe dan gundiyan û dema ku li derketina wan temaşe dikirin, xwe wek depresyonê nîşan dan.
  
  "Aliyê vê yekê," Mai got, "vedîtinek çandî ya mezin e."
  
  Hayden got, "Em niha nikarin ji vê yekê fikaran bikin." "Ev çeka mirinê ye. Berî ku em tiştekî ragihînin divê ev bêbandorkirin."
  
  Smith, Yorgi û Kinimaka ketin hundir, êrîşî erdê kirin. Dahl hîna jî hinekî gêj dixuya û hîs dikir, her çend Alicia û Kenzi fersenda xwe bikar anîn û jê re her tişt jê re digotin, ji 'kêrê bêkar' bigire heya 'Slothê Crazy'.
  
  Demek dirêj derbas nebû ku di valahiyê de teqiya.
  
  Drake temaşe kir ku sêyê valahiya firehtir dike. Mai û Alicia dever pîvaz kirin da ku pê ewle bin ku di giya dirêj de ku dê bi dizî derbikeve de ti surprîz tune. Lauren ê ku nêzîkî qulikê bimîne; di navbera her du jinan û yên li jêr de rêza çavan.
  
  Drake got, "Ji ber ku em nizanin ka em çiqasî ber bi jêr ve diçin," dibe ku têkilî bêkêr be. Lê ez difikirim ku em ê bi awayê ku em dibînin bilîzin."
  
  "Tiştê ku em hewce ne qutiyek e," Hayden piştrast kir. "Em wextê xwe winda nakin ku li tiştek an kesek din dinêrin. Tu razî yî?"
  
  Serî lê kirin. Yorgi di tîmê de yê herî bitevger bû yekemîn. Kinimaka paşê hat, hîn jî birînek serê xwe dimêjîne, li pey Smith. Drake ket qulikê, li pey Hayden û Dahl. Swêdî neçar ma ku li derî bimîne. Kevoka Drake di binê erdê bêheval de ket û xwe di hundurê tunelek tarî de dît. Deqeyek rijandin û zivirîna di navbera dîwaran de bû sedema valahiyek berfireh ku tîm li çepê zivirî. Yorgî şûr bi navîgatorê veguhêz ve girêda û her çend deqeyan carekê gazî dûrbûna wan û wî kir.
  
  Drake çiraya xwe rawestand, tîrêj bi yên li pêş ve girêda. Rêbaz tu carî ji hev derneket, lê li dora cihê bêhnvedana şûr geriyan heya ku hêdî hêdî jê dûr ketin.
  
  Yorgi li pêş sekinî. "Dibe ku em neçar bin ku bişkînin."
  
  Drake sond xwar. "Ew kevirek hişk e. Ji bo ku em derbasî wir bibin pêdivî bi alavên mezin heye. Ma hûn dibînin ku ew çiqas qelew e?
  
  Yorgî dengekî nerazî kir. "Du caran firehiya vê dergehê."
  
  "Û şûr?" - Min pirsî.
  
  "Tenê li aliyê din."
  
  Drake xwedan bandorek berbiçav bû ku bi wan re dihatin lîstin. Xwedayên pîr dîsa kêfa xwe dikin. Carinan dixuya ku hemû rê li dû wî diçûn, wî dikişandin ser serpêhatiyeke din, carinan jî vedigeriyan ku xwe bidin naskirin.
  
  Mîna niha.
  
  Wî biryara xwe da. "Biçe ser xwe," wî got. "Pêdivî ye ku em bibînin ku ev rêve dibe ku derê."
  
  Yorgi bersiv şand: "Belê, yek ji anomaliyan li pêş e." "Forma nenas a mezin."
  
  Dengê Alicia di peywenddar de çikiya. "Gelo diherike?"
  
  Drake bi awaza humor ya xerab dizanibû. "Wê bisekine".
  
  "Çend lingên wî hene?"
  
  "Alicia!"
  
  Her kesî di binê erdê de fîşekên xwe derxistin. Drake hewl da ku stûyê xwe biqedîne da ku li pêş xwe binêre, lê Kinimaka dîtina wî asteng kir. Tiştê ku wî karî bike ew bû ku serê xwe li tûnelê bixista.
  
  Toz di hewayê de diherikî. Drake ter dibû, birînên wî yên nû dihejiyan. Tîm bi qasî ku ji destê wan dihat bi lez diçû. Yorgi ew birin dora bendeke hêdî. Tenê wê demê xortê rûsî rawestiya.
  
  "Ax! Tiştekî min heye."
  
  "Çi?" - Min pirsî. Çend deng hatin bihîstin.
  
  "Payin. Hûn dikarin bi min re werin vir."
  
  Zû zû Drake bend dorpêç kir û dît ku aliyê rêgehê fireh dibe, zivirî kemerek kevirî ku heşt metre bilind û çar qat firehiya mirovekî ye. Rengê wê çilmisî bû, şil bû û li ser kuneke teng a ku di zinara bi xwe de hatibû birîn, dergehek piçûk mîna derî radibû.
  
  Drake li reşahiya vê qulê nihêrî. "Ji ber vê yekê dibe ku wan piçek kevir derxistin, da ku Attila herheyî li vir bimîne?"
  
  Yorgi got: "Lê li ser me çemek tune." "Ew di hişê min de bû."
  
  Hayden got, "Kursên çem bi salan diguherin." "Niha em nikarin bibêjin ka Tisza carekê bi vî rengî herikî. Herçi jî, ew tenê çend metre li başûr e."
  
  Drake ber bi tariyê ve meşiya. "Ez di lîstikê de me. Ka em lê binêrin?
  
  Yorgî rabû ser xwe, li pêş helwesta xwe domand. Di destpêkê de deriyê nû tenê xêzeke reşbûna tam bû, lê her ku nêzîktir dibûn û çirayên xwe dibiriqîn, wan îşaretên odeyeke mezin li aliyê din dîtin. Ode ji jûreyek xwarinê ya hêja, tijî pariyên tozê û bêdengiyek bêkêmasî ne mezintir bû, ku di navendê de palgehek heta çok bilind bû.
  
  Li ser piyan tabûtek kevirî hebû.
  
  "Bêbawer," Yorgi hilm.
  
  "Ma hûn difikirin ku Attila li wir e?" Kenzî pirsî.
  
  "Şûr e, ez difikirim." Yorgi radara xwe ya ku dikeve erdê kontrol kir. "Ji ber vê yekê ev tişt dibêje."
  
  "Em li ser mîsyonê dimînin." Hayden li tabûtê jî nenihêrî. Ew mijûlî hînbûna zayendê bû. "Û ew li wir rast e? Navê pêger".
  
  Drake mêze kir ku ew nîşan dide. Tîm di kemera têketinê re meşiya û xwe bi tevahî di hundurê odeyê de dît. Qutiyeke darîn a naskirî ya ku mohra Orderê li ser qapaxê wê hebû, li ser piyan bi xwe, li ber lingê tabûtê rawestiya bû. Hayden ber bi wî ve çû.
  
  "Amade bibin," wê li ser danûstandinan ji Lauren re got. "Em di rê de ne. Ji Washingtonê re bêjin me qutiya dawî dît."
  
  "We ev vekir?"
  
  "Nebaş. Ez nafikirim ku ev li vir ne fikrek baş e. Em ê li bendê bin ku em bi ser bikevin."
  
  Drake li tabûtê nêrî. Yogî nêzîktir bû. Kenzî hilkişiya ser piyan û li jêr nêrî.
  
  "Gelo kes dê alîkariya min bike?"
  
  "Niha na," Hayden got. "Divê em biçin".
  
  "Çima?" Kenzî mezintir ma. "Li vir ne mîna tîmên din e. Kêfxweş e ku meriv demek ji xwe re bimîne, ma hûn nafikirin? Guhertinek xweş e ku kesek hewil nede min paşde bigire."
  
  Drake li ser comms zivirî. "Dal? Tu qeşeng î."
  
  "Çi?"
  
  Kenzî axîn. "Ew tenê qapaxek kevir e."
  
  Drake ew wekî qaçaxçiyek bermayiyê ku bi eşqa xezîneyê heye dît. Bê guman, ev ê tu carî nehêle. Ew beşek wê bû. Wî serî li Hayden da.
  
  "Em ê bi we re bigerin. Ez soz didim."
  
  Ew bezî aliyê din ê pedestalê, kevir girt û kişand.
  
  Hayden bi lez û bez ji gorê derket, Yorgî û Kînîmaka li pey wî hatin. Smith li ber derî sekinî. Drake temaşe kir ku xezîneyên ji gora Attila Hun hatine dîtin.
  
  Di ronahiya çirayê de çavên wî kor bûn; kesk û sorên biriqandî, şînên yaqûtê û zerên geş; rengên keskesorê, rondik û azad ji bo yekem car piştî hezar salan. Dewlemendî hat barkirin, şûr bi vê tevgerê ji rêzê hat derxistin. Berikên din dibiriqîn. Gerdan, ling û destan li ser hev bûn.
  
  Di bin her tiştî de, hê jî di nav çend cil û bergan de pêçayî, cesedê Attila mabû. Drake wisa bawer dikir. Malper tu carî ji hêla dizên goran ve nehat dîtin; ji ber vê yekê hebûna dewlemendiyê. Naziyan tenê ji bo planên xwe yên mezin hewcedarî wê bûn, û bal kişand ser dîtina abîdeyê tenê dê balê bikişîne ser wan. Bêhna xwe girt, xwe avêt ser peywendiyê.
  
  "Lauren," wî pistî. "Divê hûn kesek bixebitin ku hemî wan biparêze. Hûn tenê hewce ne ku wê pêk bînin. Ev... nebawer e. Tiştek tenê ew e..." Ew sekinî, geriya.
  
  "Eve çîye?" - Min pirsî.
  
  "Li vir şûr nînin. Şûrê Marsê winda ye."
  
  Lauren xwe hilanî. "Oh na, ev ne baş e."
  
  Rûyê Drake teng bû. "Piştî her tiştê ku me tê de derbas kir," wî got. "Ez baş dizanim."
  
  Kensi keniya. Drake li paş xwe nêrî. "Şûrê Marsê li vir e."
  
  "Nanet, tu baş î. Qaçaxçiyê bermayiyan û dizê master. Te ew rast ji bin pozê min dizî." Wî nêrî. "Eceb e".
  
  "Hûn nikarin tiştek bistînin." Wî dît ku ew tiştek zêrîn derxist. "Lê ez ji we bawer dikim ku hûn ji bo tiştên herî giranbiha biçin wir."
  
  "Ji Attila bêtir?"
  
  "Belê, bê guman. Hûn dikarin wê hildin. Lê hûn çi bikin jî, şûr ji xwe re biparêzin."
  
  Kenzî keniya û destê xwe jê kir, xezîneya bejna xwe li pey xwe hişt, lê şûr ma. "Niha min ew hemî dît," wê bi hin rêzdarî got. "Em dikarin biçin."
  
  Drake kêfxweş bû ku wê xwestekek hundurîn nîşan da û ku wî alîkariya wê kir ku wê pêk bîne. "Hingê baş e. Ka em binêrin Siwarê Mirinê çi ye."
  
  
  BEŞA SÎŞEŞEM
  
  
  Tîmên SPEAR li ber tîrêja tavê ya rasterast çok danîbûn qutiya dawî ya Fermana Dadweriya Dawî.
  
  Kinimaka li benda pejirandinê bû dema ku Alicia û Mai nêzî sînor bûn, naha ku helîkopterên heval li ser asoyê têne dîtin. Hayden li Kinimaka îşaret kir.
  
  "Dema xwe bidomîne Mano. Berî ku pargîdanî were, divê em bibînin ka hundur çi ye; dost an dijmin."
  
  Hawaî serê xwe hejand û kilît kir. Drake gava ku qapax hilda ber xwe da ber xwe, serê xwe bi Dahl xwar kir.
  
  "Cap!" - wî kir qêrîn, çavan.
  
  "Ew hewildana te ya maçkirinê bû, Yorkie?"
  
  "Eger tu wê mopêya şêrîn a ku tu jê re dibêjin serê min careke din biavêje ez ê te maç bikim. Kiss Yorkshire Xwîn."
  
  Helbet kesî wî nebihîst. Ew hemû li ser peyxama nû bûn.
  
  Hayden li hundurê xwe nihêrî, xwe berda ser Kensi. "Şeeit," wê bi bêhalî got. "Min qet xeyal nedikir ku dê bi vî rengî be."
  
  "Û ez jî". Gulan rawestiya.
  
  "Dîwana Dawî ya Rast," Lauren got, dîsa nivîsê xwend. "Ji hemûyan xerabtir."
  
  "Belê, ez ji we nizanim hevalno," Alicia pite. "Lê tiştê ku ez di hundurê xwe de dibînim kaxezek qeşeng e. Dişibihe lîsteya kirîna min."
  
  Mai li paş xwe nêrî. "Bi rengekî ez nikarim te li hundurê supermarketek xeyal bikim."
  
  Alicia zivirî. "Tenê carekê. Hemî van erebe, astengên rê û bijartan ez bi tevahî ji rê derxistim." Wê bi hesreta helîkopterên êrîşê yên ku nêz dibûn lêkolîn kir. "Ew pir çêtir e".
  
  Kinimaka destê xwe da nav sindoqê û kaxezek derxist û hilda ku her kes bibîne. "Ew tenê komek hejmaran e."
  
  "Bi şens," Smith got.
  
  Drake hêrs bû. "Ji ber vê yekê, Fermana Dadweriya Dawî me şand nîvê cîhanê ku em kaxezek di gorek ku bi sedan salan veşartibû bibînin? Cihek ku me çu carî nedîtiba ger ezmûna me bi gorên xwedayan re nebûya? Ez vê fêm nakim."
  
  Kenzie got, "Nazî nêçîrvanên bermayî û xezîneyê bûn." "Ma hûn li ser vê girseya bêhempa ya ku wan vê dawiyê di bin qeşaya polar de keşf kirine dizanin? Hin kes dibêjin ew bingehek Naziyan e. Ji zêran bigire heta pirtûk û tabloyan her tişt talan kirin. Wan hewl da ku zombî biafirînin, li jiyana herheyî geriyan û di lêgerînek xeternak de bi hezaran mirov winda kirin. Ger wan tercîh kir ku li şûna dizîna serwet, wê di tirba Attila Hun de bihêlin, sedemek wê ya tirsnak heye."
  
  Lauren guhên xwe nîşan da. "Navçeya Kolombiyayê dixwaze bizane ka ew çi ye."
  
  Hayden ew ji Kinimaki girt. "Ji ber vê yekê, hevalno, ev kaxizek kevn e, ji her du aliyan ve pir stûr û çirandin. Ew zer bûye û pir nazik xuya dike. Ji ber vê yekê, di navîn de rêzek nivîsê heye ku tenê ji hejmaran pêk tê." Wê ew xwend: "483794311656..." Bêhna xwe kişand. "Ev ne hemî ye ..."
  
  "Xewna geek şil." Alicia axîn. "Lê divê em çi bikin?"
  
  "Ji vir derkeve," Drake got, dema ku helîkopteran daketin xwarê rabû ser xwe. "Berî ku Hun me bibînin."
  
  Pîlot rakir. "Gelo hûn amade ne? Divê em li ser vê yekê bisekinin."
  
  Ekîban ew vegerandin helîkopteran. Hayden axaftina xwe qedand û dema ku ew li cihê xwe rûniştin kaxiz li dora xwe derbas kir. "Hin raman?"
  
  "Hûn nekarin bi wan re lotoyê jî bilîzin," Alicia got. "Bikarnayê".
  
  "Û çi têkiliya wan bi mirinê re heye?" Drake got. "Û çar siwar? Ji ber ku hejmar girîng xuya dikin, gelo ew dikare bi tarîxên jidayikbûnê re têkildar be? Dîrokên mirinê?
  
  "Em li vir in," dengek di guhê wî de got, û dîsa hate bîra wî ku ew bi tevahiya cîhanê ve girêdayî ne heya ku ew neçar bûn DC-ê biqewirînin da ku mîsyonek biqedînin, di vê rewşê de ew tenê bi Lauren ve girêdayî bûn.
  
  "Ne tenê li ser wî," dengek din got. "Me ew girt."
  
  Drake guh da helîkopteran ku hêdî hêdî radibin hewayê.
  
  "Ev hejmarên veqetandinê koordînat in. Bi hêsanî. Naziyan ji we re hedefek bêkêmasî hiştin gelî.
  
  Drake dest bi kontrol û amadekirina çekên xwe kir. "Armanc?" - Min pirsî.
  
  "Erê, koma yekem a hejmaran li Ukraynayê destnîşan dike. Rêz jimarek domdar a dirêj e, ji ber vê yekê ji me re demek girt ku em wê deşîfre bikin."
  
  Alicia li saeta xwe nêrî. "Ez rojê pênc deqeyan telefon nakim."
  
  "IQ we sed û şêst nîne."
  
  "Tu ji ku dizanî, zilamê jîr? Min tu carî ew ceriband."
  
  Deqeyek rêz û dûvre: "Her çi be. Em ketin tevahiya rêzê û bi peykê ve girêda. Ya ku em niha lê dinêrin deverek pîşesazî ya mezin e, dibe ku bi tevahî heşt mîl çargoşe. Ew bi piranî tijî embar e, me ji sî jimartin, û ew vala xuya dikin. Tiştek ji serdemek şer a terikandin. Dibe ku ev depoyek leşkerî ya Sovyetê ya kevin be, ku naha hatî berdan."
  
  "Û koordînat?" Hayden pirsî. "Ma ew tiştek taybetî destnîşan dikin?"
  
  "Hê jî kontrol dikin." Li ser rêzê bêdengiyek hebû.
  
  Hayden ne hewce bû ku pîlotan agahdar bike; berê xwe didin Ûkraynayê. Drake xwe hinekî rehet hîs kir; qet nebe tîmên hevrikên wan nikarîbûn wan têk bibin. Wî li Hayden nêrî û dev jê berda.
  
  Ma em dikarin vê qut bikin?
  
  Wê rûyek çêkir. Ew ê gumanbar xuya bike.
  
  Cirdonê naverd? Wî ew hêdî-hêdî mêze kir, xwe berda pêş.
  
  Hayden jî wisa difikirî. Kesekî ku em pê bawer bin tune ye.
  
  Alicia keniya. "Lênet bike, Drake, ger tu dixwazî wê maç bikî, tenê bike."
  
  Zilamê Yorkshire dema ku helîkopter li asîman dibiriqe pişta xwe da. Hema hema ne mumkun bû ku hûn bi tevahî kapasîteya xwe bixebitin dema ku hûn ne bawer bûn ku dê serekên we jî pişta we bigirin. Giraniyek ket dilê wî. Ger kesek li dijî wan tiştek plan dikir, ew ê fêr bibin.
  
  Têkildar deng da.
  
  "Wey".
  
  Hayden serê xwe rakir. "Çi?" - Min pirsî.
  
  Dengê geek super ji Washingtonê bi tirs xuya bû. "Tu bawer î, Jeff? Yanî ez nikarim vê yekê ji wan re bibêjim û paşê bibînim ku ew tenê texmîn e."
  
  Bêdengî. Paşê evîndarê wan nefesek kûr kişand. "Wey, divê ez bêjim. Ev xirab e. Ev bi rastî xirab e. Koordînat dixuye ku rasterast berbi Hespê Mirinê ve diçin.
  
  Dahl di nîvê rê de sekinî û kovarek li pistola xwe bar kir. "Ew watedar e," wî got. "Lê ew çi ye?"
  
  "Serê şerê nukleerî."
  
  Hayden diranên xwe hejandin. "Hûn dikarin vê diyar bikin? Ma ev zindî ye? heye -"
  
  "Bisekine," gêrîk hilda, bêhna xwe girt. "Ji kerema xwe tenê bisekinin. Ev ne hemû. Mebesta min ne 'serê nukleerî' bû."
  
  Hayden mêze kir. "Hingê mebesta te çi bû?"
  
  "Di sê embaran de şeş serikên nukleerî hene. Em nikarin bi dîwaran ve bibînin, ji ber ku avahî bi sermê hatine xemilandin, lê em dikarin bi alîkariya satelaytên xwe bi banan bibînin. Di wêneyan de xuya dibe ku çeka navokî vedigere serdema heştêyan, îhtîmal e ku hêjayî dewlemendiyek bikirerê rast e û bi baldarî tê parastin. Ewlekarî bi piranî li hundur e, carinan ew li dora baregeha vala diajo."
  
  "Ji ber vê yekê, Fermana Dadweriya Dawîn şeş çekên nukleerî di sê wargehan de ji bo karanîna paşê veşart?" Mai pirsî. "Ew bi rastî wekî tiştek Nazî xuya dike."
  
  Geek got: "Çek jî di kar de ye."
  
  "Te çawa zanî?"
  
  "Pergala kompîturê dixebite. Dikarin bên çekdarkirin, rêvebirin, serbest bên berdan."
  
  "Cihê te yê rast heye?" Kenzî pirsî.
  
  "Belê, em dikin. Her şeş jî li pişta kamyonên nivînan ên ku di hundurê embaran de ne hatine girêdan. Bi têra xwe ecêb, çalakiya li hundur vê dawiyê duqat bûye. Bê guman, ew jî dikarin werin veguhestin."
  
  Drake li Hayden mêze kir, yê ku dîsa li wî nêrî.
  
  "Mole," Kensi bi dengekî bilind got.
  
  "Tîmên hevrik çi dikin?" - pirsî Dahl.
  
  "Li gorî NSA, hejmara gotegotan zêde bûye. Baş xuya nake."
  
  Mai got, "Ez dixwazim bizanim ku ew çi hêvî dikin ku bibînin." "Tevî şeş serikên nukleerî yên kevn."
  
  "Şûrê Marsê"
  
  Drake zû stûyê xwe zivirî. "Çi?" - Min pirsî.
  
  "Her kesî koordînat girt, bihesibînin ku ev mol li vir dixebitî. Her kesî peywira çêkirina satelaytê danî ser xwe. Nermalava meya wênegiriyê bi her cûre senzoran ve tê stend, û ji çîroka Odin û paşerojê dest pê dike, em dikarin hêmanek kêm a ku bi gor û xwedayan ve girêdayî ye tespît bikin. Amûrên me mezinahî û şeklê teqrîben tiştê nîşan didin, û ew bi şûrê winda re li hev dike. Ew hemî dizanin ku me şûr dîtiye û ber bi bargehên nukleer ve diçin. Divê em vê bikin."
  
  "Şûr li ser helîkopterê bihêle." Smith şanên xwe hejand.
  
  Drake, Dal û Hayden awirên xwe dan hev. "Di dojehê de şansek nîne. Şûr bi me re dimîne."
  
  Drake serê xwe daxist. "Tenê tişta bi xwîn e ku ji Cengîz Xan, Attila, Geronimo û Hannibal bi hev re binirxtir e," wî got. "Û em neçar in ku berê xwe bidin çekên nukleer."
  
  Mai got: "Pêşdîfikirin." "Û ew ji ber gelek sedeman hewce ne. Dewlemendî."
  
  "Xelatê," Smith got.
  
  Kensî got: "Xwezî".
  
  "Bê pirsgirêk," Hayden bi bawerî got. "Ji ber van sedeman tev hev. Şeş çekên nukleer li ku ne?
  
  "Du di hundurê depoya 17 de hene," zilamê komputerê got. "Sazgehên din ên nukleerî li Hejdehan û Nozdehan hene, û ez niha cîhê wan ê tam ji we re dibêjim. Ew bingehek mezin e û em belavbûna germê ya bi kêmî ve du deh laşan dihejmêrin, ji ber vê yekê hişyar bin."
  
  Drake pişta xwe da, li banî nihêrî. "Dîsa?"
  
  Hayden dizanibû ku ew çi difikirî. "Ma hûn bawer dikin ku piştî vê yekê dê her tişt biguhere?"
  
  Bi xemgînî keniya. "Li enîya".
  
  Dahl got: "Hingê em bi dijwarî lêxin." "Wek tîm, wekî hevkar. Werin em vê yekê cara dawî bikin."
  
  
  BEŞA SÎ Û HEFTAN
  
  
  Ji bo tîmê SPEAR ne hêsan bû. Bingeha kevin û berdayî tenê berhevokek tevlihev a embarên mezin û dirêjkirî bû ku tevnek rêyên bejahî yên hêşîn di navbera wan de diherikî. Rê pir fireh bûn ji bo ku kamyonên mezin tê de cih bigirin. Drake teorî kir ku ew berê cûreyek embarek bû, cîhek ku tê de gelek alavên leşkerî dikarin werin hilanîn. Helîkopter li der û dorê daketin, li pişt têlekî gemarî û wêranbûyî, û hema di cih de motorên xwe qut kirin.
  
  "Tîm amade ye," Hayden di peywendiya xwe de got.
  
  "Biçe," Constable DC jê re got. "Piştrast bikin ku serikên şer neçalak in û tiştê din ewle ye."
  
  Dahl li erdê xira kir. "Ka em li ser kilkirina deriyê stabilê bipeyivin piştî ku hesp direve."
  
  Tîmê berê di hişê xwe de cîhên her sê embaran nexşandî kiribûn û fikrek baş ji torgiloka rê ya çolê hebû. Di bingeh de, her tişt bi her tiştê din re hevgirtî bû. Ji yekî pê ve ne rêyên mirî, ne rêç û ne jî rêyên revê hebûn. Hemî embarên derdor bi daristanên gewre hatine dorpêç kirin, lê yên hundur - sê yên girîng - di nav yên din de bi rêzek rasthatî hatine bicîh kirin.
  
  Bi hev re bazdan.
  
  "Em neçar in ku perçe bibin, çekên nukleerî bêbandor bikin, paşê rêyek bibînin ku wan ji vir derxin cihekî xweştir," Hayden got. "Romanya ne dûr e."
  
  Naha Lauren bi wan re bû, bi tevahî li Washingtonê ve girêdayî bû, û piştî ku îsbat kir ku ew dikare di bin zextê de bifikire, dibe ku ew hewcedarê wê bin dema ku ew dest bi karanîna çekên nukleerî bike. Serek bi îstîqrar ku bikaribe agahdariya bi kanalan veguhezîne, nayê kêm kirin. Nizm, bi lez meşiyan û ber bi embaran ve çûn.
  
  Rêyeke ax li ber wan vebû, çol bû. Ji xeynî vê, tevahiya dever di nav axa tazî û şêlî de bû, bi tenê çend tûncên giyayê qehweyî yên kêm. Drake dîmenê lêkolîn kir û ferman da ku pêşde biçin. Bi çekên xwe yên hazir bazdan û derketin derve. Bêhna ax û rûnê hêstên wî girtibû û bayekî sar li rûyê wî ket. Alavên wan li hev ketin û pêlavên wan bi dijwarî li erdê ketin.
  
  Nêzîkî dîwarê yekem ê embarê bûn û pişta xwe dan wî sekinîn. Drake li rêzê nêrî.
  
  "Amade?" - Min pirsî.
  
  "Ajotin."
  
  Wî lingê din ê rêça wan seh kir, dizanibû ku wan ti kamerayên CCTV-yê tune ku meriv pê fikar bike ji ber ku amûran ji bilî têlefonên desta tu sînyalên ku ji bingehê dihatin hilnedigirtin. Barên nukleerî bi xwe dengek bi frekansa nizm derdixist. Ji derveyî vê cîh bêber bû.
  
  Careke din bazda û ew rastî embareke din hatin. Li ser her yek ji wan jimarek bi xêzeke reş hatibû nivîsandin. Her yek ji wan wêranbûyî, bê tam, bi roviyên gemarê ku ji banî ber bi erdê ve diherikî xuya dikirin. Kevir bi serbestî dizivirin, beşên gemarî ber bi erdê ve îşaret dikirin, ava qirêj diherikî.
  
  Drake niha dikaribû goşeyê çepê yê Warehouse 17 li pêş xwe bibîne. "Em vê rêyê derbas dikin," wî got. "Em li kêleka vê embarê heta ku em bigihêjin dawiyê rêya xwe dikin. Ji ber vê yekê em tenê bîst metre dûrî hivdeh in."
  
  Ew çû, paşê sekinî. Wesayîta emniyetê li ser rêya ku di ser wan re derbas dibû dimeşiya. Lêbelê, tiştek nebû. Drake bêhna xwe da.
  
  Dahl anî bîra wan: "Li vir heval tune ne." "Ji derveyî tîmê ji kesî bawer nekin." Ne hewce bû ku "Amerîkî jî" lê zêde bike.
  
  Niha Drake ji cihê xwe bar kir, xwe li dîwarê embarê xist û bi pêş ve çû. Wargeha 17 du pencereyên piçûk ên ber bi pêş ve bûn. Drake bêdeng nifir kir, lê fêm kir ku rêyek din tune.
  
  "Tevgere," wî bi lez got. "Niha wê tevbigerin."
  
  
  BEŞA SÎ Û HEŞTÊ
  
  
  Ber bi deriyên enbarê reviyan, bûn sê kom. Drake, Alicia û May her yek hivdeh pûan girtin; Dal, Kenzie, û Hayden her yek hejdeh gol avêtin, Smith, Lauren, Kinimaka û Yorgi her yek nozdeh gol hiştin. Wekî yek ew li deriyên sereke ketin.
  
  Drake derî lêxist, ew ji çîpên wê çirand. Mêrik tenê ji nivîsgehê derdiket hundir. Drake ew di bin çengê xwe de girt, ew bi zorê hejand û ew avêt ber dîwarê berevajî ofîsê. Rêça teng ku ew tê de bûn rasterast ber bi embarê vebû, ji ber vê yekê Alicia û May li dora wê geriyan.
  
  Drake mêrik qedand, ew hişt komatoz, û berî ku tev li jinan bibe, nivîsgehên piçûk kontrol kir. Dîmeneke nefes ket ber çavên wî. Ambar mezin, dirêj û bilind bû. Di navenda wê de, li ber qeraxa deriyên gemarê, kamyonek dirêj û nizm - taksiyek bi motorek mezin li pêş rawesta. Du serikên nukleerî di pişta kamyonê de, zelal wek rojê, pozê wan ber bi pêş ve, kemberên reş wan di navberên birêkûpêk de diparêzin. Drake pêşniyar kir ku kemîn bêyî tevgerek zêde nermbûnek peyda dike - ji bo veguheztinê ramanek baş e, ji ber ku kes nexwest ku mûşekek kujer li tiştek rawestayî biteqe. Komek mezin ji perdeyên kêlekê li kêleka kamyoneke mezin, ku wî texmîn dikir ku berî çûyînê pê ve girêdayî bû, danîbûn.
  
  Mai got, "ewlekarî tune."
  
  Alicia li rastê kamyonê nivîsgehek din nîşan da. "Pêşniyara min".
  
  Mai got, "Hûn difikirin ku ew ê bêtir bi fikar bin."
  
  Drake nekaribû ku kamerayên ewlehiyê kontrol bike, û zehmet bû ku bi tevahî xwe bispêre komek temaşevanên ku li nivîsgehek bi klîma rûniştî ne. "Hevalê me yê kevn, belkî dilrehetî li ser kar e," wî got. "Wan ew ji bo demek dirêj veşart."
  
  Bi rêya kanalên ragihandinê dengên şer bihîstin, tîmên din mijûl bûn.
  
  Alicia bazda ser kamyonê. "Li ser min!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl zilamê herî nêzik girt û ew avêt nav roviyan, wextê hewayê xweş bi dest xist berî ku temaşe bike ku ew bi awakî nebaş li erdê dikeve. Hestî şikandin. Xwîn herikî. Kenzî berê xwe da ber xwe, tivinga xwe ya bimakîne teqand, li zilamên reviyan xist, yên ku paşê rûyên xwe bi tundî li erdê xistin. Hayden xwe guhert, Glock xwe tercîh kir. Kamyona mezin a ku wan dît, li navenda embarê, li kêleka sê ofîs û çend rêzên sindoqan rawestiya bû. Wan nizanibû ku çi di hundurê de ye, lê fikirîn ku ew ê aqilmend be ku fêr bibin.
  
  Hayden ber bi kamyonê ve meşiya, çavên wê li cotek barên nukleerî yên ku li ser serê wê hatine bicihkirin dinerin. Lanet, ew di wê dûrbûnê de mezin bûn. Cinawirên ku ji xeynî wêrankirinê ti armancek wan tune. Dûv re, bê guman, ew Mirin bûn û bi eşkere beşek ji Siwarê çaremîn bûn. Attila di nav van çar kesan de kesê herî kevn ê duyemîn bû, heftsed sal piştî Hannibal û bi rasthatinî, heftsed sal berî Cengîz Xan hat dinê. Geronimo di sala 1829 de ji dayik bû. Hemû siwar bi awayê xwe rast in. Hemû padîşah, qatil, general, stratejîstên bê hevrik. Herkesî li ber xwe da ya herî baş.
  
  Sedema ku Ferman ew hilbijart ev bû?
  
  Wê dizanibû ku mola Washington bi jêhatî tinazê xwe li wan dikir.
  
  Niha dem tune ku tiştek were guhertin. Li pişt platformê meşiya, ber bi sindoqan ve çû. Hin qap gemar bûn, yên din jî xwe spartibûn dîwarên darîn. Straw û materyalên din ên pakkirinê ji jor derketin. Hayden zilamek gulebaran kir, dûv re gule bi yekî din re guherand û neçar ma ku ji bo xwe veşêre binê erdê.
  
  Wê xwe di pişt kamyonê de dît, bi dûvika serê şerekî nukleerî li ser wê daleqandî bû.
  
  "Eger guleyek li yek ji van tiştan bikeve dê çi biqewime?"
  
  "Xem neke, divê ew fîşekek baş be ku li naverok an teqemeniyê biteqe," deng ji wê re got. "Lê ez difikirim ku her gav şansek ji bo bextewariyek heye."
  
  Hayden diranên xwe hejandin. "Oh, spas, heval."
  
  "Bê pirsgirêkê. Xem neke, ne mimkûn e ku ev yek bibe."
  
  Hayden guh neda şîroveya nerm, dilpak, derkete derve û tevahiya kovarê berda dijberê xwe. Mêrik ket, xwîn jê çû. Dema ku Hayden ber bi dolaban ve diherikî, kovareke din xiste nava xwe.
  
  Depoyek mezin dora wê girtibû, bi dengê çekan deng veda, ew qasî fireh bû ku nerihet be, çîpên ew qas bilind bûn ku dijminek nedost bi hêsanî dikaribû di wan de veşêre. Wê ji pişt sindoqan li derve nêrî.
  
  "Ez difikirim ku em baş dikin," wê got. "Wisa dixuye ku li vir ji yekê zêdetir operasyon hene."
  
  Kenzî bezî, şûrê Marsê hejand. "Eve çîye?" - Min pirsî.
  
  Dahl li ser çerxa mezin a platformê xwe xwar kir. "Li pişta xwe hişyar bin. Li vir ji yekî zêdetir dijminên me hene."
  
  Hayden sift kir. "Tiştên dizîn," wê got. "Divê ev xalek rê be. Hilbijartinek mezin li vir heye."
  
  Kenzî fîgurekî zêr derxist. "Ekîbên wan hene ku serdegirtina mal bi mal pêk tînin. Dizî. Ev karsaziyek mezin e. Her tişt tê îxrackirin, firotin an jî dihele. Asta hişmendiya li pişt van sûcan di bin sifirê de ye."
  
  Dahl pistî: "Li milê te yê çepê."
  
  Hayden xwe avêt pişt sindoqê, qurbaniya xwe dît û agir berda.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox li pey Mano Kinimaka ket devê şêr. Wê dît ku Smith çawa bi dijmin re mijûl bû û ew ji bo mirinê hişt. Wê dît ku Yorgi qefleya li ser deriyê nivîsgehê hildibijêre, derbasî hundur bû û di kêmtirî deqeyekê de ew kevinbûyî ragihand. Her roj wê bi bêhêvî hewl dida ku bidome. Her roj ew ditirsiya ku ew cihê xwe di tîmê de winda bike. Ew beşek bû ku çima wê ji Nicholas Bell re dadbar kir, çima ew pêwendiyê domand û li rêyên din ên alîkariyê geriya.
  
  Wê ji tîmê hez dikir û dixwest ku beşek wê bimîne.
  
  Naha ew paşde ma, Glock di dest de, bi hêvîya ku ew neçar bimîne ku wê bikar bîne. Deştan piraniya dîtina wê dagir kir, mezin û tirsnak. Serikên şer rengek kesk a lal bûn ku ronahiyê nedidît, bê guman yek ji wan şeklên herî xeternak e ku hişê mirovê nûjen dikare xeyal bike. Smith bi cerdevanek mezin re rû bi rû ma, gelek lêdan lêdan, û dûv re zilam derxist derve, mîna ku Lauren bi dizî ji bo alîkariyê diçû. Li aliyê wê yê rastê, Kinimaka du gulebaranên din. Ji ber ku yên din fêm kirin ku di bin êrîşê de ne, guleyan li dora embarê difirin.
  
  Ji paş ve, wê dît ku çend cerdevan derbasî kabina kamyonê bûn.
  
  "Hişyar be," wê li ser pêwendiyê zivirî, "Ez mirovan dibînim ku ber bi pêşiyê ve diçin. Ya Xwedayê min, ma ew ê hewl bidin ku wan ji vir derxin?"
  
  "Oh na," bersiva DC-ê bû ku hemî bibînin. "Divê hûn van çekên nukleerî bêbandor bikin. Ger van hevalan kodên destpêkirinê hebin, wê hingê yek ji van ku were berdan jî dê bibe felaket. Binêrin, divê her şeş jî bêbandor bibin. Niha!"
  
  
  * * *
  
  
  "Gotin ji we re hêsa ye," Alicia kir. "Di cilê xwe de pêça û kapucinoyê xwe yê kefxweş vedixwar. Bisekine, ez dibînim ku ew jî li vir ber bi taksiyê ve diçin."
  
  Drake rê guhert, dît ku ew dikare li vê aliyê platformê bêyî ku bi berxwedanê re rû bi rû bimîne pêşbaz bike. Wî destê xwe da Alicia û bi lez çû.
  
  Dengê Maî konsera wî şikand. "Hay ji gavên xwe hebin!"
  
  Çi...?
  
  Zilamek bi çakêtekî çermî yê reş û qalind xwe avêt binê platformê, lingên xwe dirêj kirin. Bi bextewarî an sêwirana jîr, wan li Drake xistin û ew şandin ser lingan. Çeka maşînê ber bi pêş ve çû. Drake guh neda birînên nû û dema ku cerdevan agir berda binê kamyonê. Guleyan betona pişta wî qul kir. Nobedar ew da dû, çeka wî kişand.
  
  Drake rast hilkişiya binê kamyonê, çeka mezin li ser serê xwe hîs kir. Nobedar xwe xwar kir, paşê xwe xwar kir. Drake Glockê xwe berda û eniya mêrik birî. Li pişt xwe dengê lingan bihîst û paşê giraniya zilamekî din bi ser wî de hat xwarê. Çenga Drake li erdê ket, bû sedem ku stêrk û reş li ber çavên wî bizivire. Diranên wî li hev ketin, perçeyên piçûk şikandin. Êş li her derê teqiya. Xwe gêr kir û çengê xwe li rûyê yekî xist. Pistûk rabû û teqiya; fîşekan serê Drake bi santîmekê ji bîr kirin û rasterast çûne nav bingeha barkirina nukleerê.
  
  Drake bi leza adrenalînê hîs kir. "Ev..." Wî serê mêrik girt û bi hemû hêza xwe li betonê xist. Atomî. Rakêt." Her gotinek derbeyek e. Di dawiyê de serî paş de ket. Drake dîsa ji binê kamyonê derket û bi Alicia re rû bi rû hat.
  
  "Dema xewê tune, Drakes. Ev tiştekî cidî ye."
  
  The Yorkshireman çeka xwe ya binavûdeng girt û hewl da ku zengila di guhên wî de rawestîne. Dengê Alicia alîkarî kir.
  
  "Mai? Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Na! Li hemberî hev zext kirin."
  
  Dengek ji motora platformê hat.
  
  "Zêtir birevin," Drake got. "Çend saniyeyên din û ev serikên şer dê ji vir derkevin!"
  
  
  BEŞA SÎ Û NEHÊ
  
  
  Drake leza xwe zêde kir. Van rojan ji bo wî ne asayî bû ku rast bibîne, ji ber vê yekê îro her tişt wekî berê bû. Deriyê kabînê li pêş bi serê xwe bilind bû. Drake xwe dirêj kir, destikê girt û kişand. Alicia bi Glockê xwe armanc girt.
  
  Bombeyek destî ket.
  
  Drake li wî nêrî, ji çavên wî bawer nekir. "Tu çi yî, zarokê qehweyî..."
  
  Alicia li sînga wî xist, ew şand ber bi paş ve û li dora eniya kamyonê bifire. Bombe bi tundî teqiya, şarapnel ji her alî ve firiyan. Drake bi Alicia re siwar bû, her du bi hev re asê man. Deriyê kamyonê li ber wesayitê dest bi zivirîn û xwar kir. Dema ku Drake li jor nihêrî, tenê kesek di kabînê de, li jor, rûniştibû û bi xerabî li wî dikeniya. Pedala gazê pêxist.
  
  Drake dizanibû ku di dojehê de rê tune ku wesayit bi têra xwe bilez bimeşe ku wan bi ser wan de birevîne. Wî li kêlekê nêrî û dît ku sê nobedarên din jî bi lez û bez li wan digerin. Dema ku çerxên wê li hev qefilîn û wê ber bi pêş ve biçe, her carê yek înç, kamyon dihejiya. Deriyên şûjinê nedihejiyan, lê ew ê wî nesekinî.
  
  Têkildar hat jiyîn.
  
  "Ew kamyonan ji vir bar dikin! Kabin gulebaran in. Û zehmet e ku meriv bigihîje. "... Ew dengê Hayden bû."
  
  "Ti rê tune?" - Kinimaka pirsî.
  
  "Na. Ew mohrkirî ye. Û ez naxwazim zêde zorê bikar bînim, eger hûn dizanin ku ez çi dibêjim."
  
  Û her çend Drake dizanibû ku qamyona wan êdî derîyek alîkî tune ye, dîsa jî du kesên din hebûn ku li ser fikar bin.
  
  "Hûn li ser platformê," wî got. "Destpêkirina qutkirina van barên nukleerî bikin. Ew ê neçar bimînin ku bisekinin."
  
  "Bi talûke. Bi xeternak, Drake. Ger yek ji serikên şer derkeve çi dibe?"
  
  Drake ji pişt kabînê reviya, gule li êrîşkaran reşandin. "Di yek carê de pirsgirêkek lanet. Ma em kî ne - cêwî?"
  
  Alicia li pey xwe gulebaran kir. "Ez ditirsim ku ew van rojan bêtir wekî 'bastûrên siya' ne."
  
  Bi hev re avêtin ser platformê û xwe rû bi rû bi bombeyek nukleerî dîtin.
  
  
  * * *
  
  
  "Ew li du eniyan dixebite," Drake naha li ser danûstandinan got. "Em dikarin di heman demê de bêbandor bikin û qut bikin."
  
  Hayden keniya. "Hewl bidin ku li ser wê ew qas dilnizmî nebin."
  
  "Mirovên Yorkshire bi dilreşî tevnagerin, evîna min. Em bi hûrguliyek piçûk her tiştî ecêb dikin."
  
  "Pêdivî çend hezar tiştên şêrîn." Dengê Dahl mîna ku diherike. "Pudingên Yorkshire. Terriers. Bîra. Tîmên sporê. Û ew devok?"
  
  Drake hîs kir ku kamyon di binê wî de dest pê kir. "Panela kontrolê li ku ye, gelî?"
  
  Teknîsyen yekser bersiv da. "Binêrin ka serê şer çawa ji sih panelên kelandî pêk tê? Ev yek heştemîn e ji dawiya xalî."
  
  "Zimanê min ê taybet."
  
  Zêdetir fîşek lêdan. Alicia berê li ser lêgerînê bû. Mai tenê xwe avêt ser pişta platformê. Niha wê li pişta nukleerê nêrî.
  
  "Nûçeyên xirab. Îngilîz li vir in."
  
  "Ez difikirim ku me Çînî heye," Dahl got.
  
  "Fransî," got Kinimaka. "Tîma nû"
  
  Drake çû ser panela kontrolê. Ma em dizanin Şûrê Marsê li ku ye?"
  
  "Erê, Matt. Lê ez niha nikarim bi dengekî bilind bibêjim, ma?" - deng bersiv da.
  
  "Erê," Dahl got.
  
  Drake hejand û bi çîçeka pir-armanc ve pîçek elektrîkê ya piçûk derxist. Wî bi lez û bez heşt kulm vekir û hişt ku bikevin. Wî xwe li ber du panelên piçûk ên kontrolê yên bi mezinahiya ekranên sat-navê yên gerîdeyê, klavyeyek û gelek sembolên spî yên dibiriqîn dît.
  
  "Kîrîlî," wî got. "Bê guman ew e."
  
  "Ma dibe ku ev roj xirabtir bibe?" Alicia li seranserê cîhanê qîriya.
  
  Yorkshireman serê xwe daxist. "Ew ê niha çêbibe."
  
  Kamyonê leza xwe hilda, ber bi deriyê xêzkirî ve çû. Brîtanî bi avabûna nêzîk ji paşiya embarê pêşve çûn. Cerdevan li dora wan belav bûne.
  
  Bombeya nukleerî şewitî, bi tevahî çalak bû, li benda kodek destpêkirinê an kodek kuştinê ye.
  
  Drake dizanibû ku ew neçar bûn ku biçin. Wî dizanibû ku ew nikarin bilivin. Tenê tiştê ku wî nizanibû ew bû ku kî dê pêşî bimire?
  
  
  * * *
  
  
  Gardiyan ewil bazdan, gule berdan. Drake armancek mezin bû, û fîşekên rawestayî berê xwe dan Alicia, û li serê şer ket. Ji bo bîskekê, jiyana Drake li ber çavên wî dibiriqe, dûv re Alicia cerdevanek, û Mai ê din xwar. Wî dît ku tiştek din tê, her çend wî dizanibû ku ji alîyê wan ve bêtir tê. Sembolên spî dibiriqîn, pîvaz dibiriqe û li bendê dima.
  
  "Hûn difikirin ku dibe ku ewlehî biteqe?" Smith ji nişkê ve bi bêdengî got. "Dibe ku ev fermana wan be?"
  
  "Çima ew neçar bûn ku bimirin?" Kenzî pirsî.
  
  "Me ev berê jî dît," Kinimaka got. "Malbatên ku mûçeyên mezin distînin hewcedarî alîkariya bijîjkî an veguhestina bêhêvî bû dema ku serê malbata wan mir. Ger ew, wek nimûne, ji mafya an sêyem in. Gengaz e."
  
  Drake dizanibû ku ew nikanin demek dirêj bextewar bimînin. Alicia karî kemberê sist bike dema ku kamyon lê dizivire. Ez hêvî dikim ku ajokar dibîne. Lê wê hingê ew ê ne xema wî be? Drake bijarek din nedît.
  
  Ew li ser platformê ber bi piştê ve bazda, destên xwe bi dînîtî hejand.
  
  "Payin! Raweste, raweste. Teqe nekin. Ez Îngilîz im!"
  
  Xemgîniya Dahl her tişt got, tu gotin hewce nebû.
  
  Drake li pişta kamyonê ket ser çokên xwe, dûvika nukleerê li milê wî yê çepê, destên xwe li hewa û ber bi yekîneya SAS a pênc-zilamî ve ku nêzîk dibe, bi tevahî bêçek ket.
  
  "Em hewceyê alîkariya we ne," wî got. "Metirsî pir zêde heye ku em şer bikin."
  
  Wî dît ku zilamê ciwan ber bi commsê ve çû, dît ku du zilamên mezin li rûyê wî dinêrin. Dibe ku ew wî nas bikin. Dibe ku wan di derbarê Michael Crouch de dizanibû. Dîsa axivî.
  
  "Ez Matt Drake me. Leşkerê SAS yê berê. Leşkerê berê. Ez ji bo tîmeke hêzên taybet ên navneteweyî ya bi navê SPEAR dixebitim. Min li Herefordê perwerde kir. Ez ji hêla Crouch ve hatim perwerde kirin."
  
  Navê min, hemî tê bîra min. Du ji pênc çekan hatin xwarê. Drake dengê Alicia li ser comms bihîst.
  
  "Te dikaribû navê min jî bigota."
  
  Ew hinekî hejand. "Dibe ku ev ne ramana çêtirîn be, evîn."
  
  Mai û Alicia cerdevan ji dûr ve girtin. Çirk derbas bûn. Leşkerên SAS yên Brîtanî gule berdan ser cerdevanên din ên ku nêzîkî wan bûn, yên ku xwe li pişt kavilên neftê yên ku doşeka dagirtî tije kiribûn. Drake li bendê bû. Mirovê radyoyê di dawiyê de qedand.
  
  "Matt Drake? Ez ji Cambridgeê me. Me berê hev dît. Çi hewcedariya te heye?"
  
  Roja pîroz, wî fikirî. SAS li ser balafirê.
  
  "Alîkariya me bikin ku em vê embarê ewle bikin, vê kamyonê rawestînin û vê bombeya navokî bêçek bikin," wî got. "Di vê rêzê de".
  
  Îngilîzan ev yek girt.
  
  Ji hev veqetiyan û li her du aliyên platformê dimeşin, wan cerdevanên ku nêzîk dibûn daxistin, wekî tîmek baş dixebitin. Drake ev dît û di bîranînên demên kevn de dilşad bû. Di tevgerên tîmê de keremek herikbar, rahiştina serdest û pêbaweriyek bêserûber hebû. Wî difikirî ku SPIR tîma herî baş a cîhanê ye, lê niha ...
  
  "Drake! Maî digiriya. "Bombeya nukleer!"
  
  Oh yeah. Bi lez û bez vegeriya ser panela kontrolê, li ekranan, klavyeyê û hejmaran mêze kir.
  
  "Geeks?" wî pirsî. "Ma em kodê dizanin?"
  
  "Dibe ku bi rastî her tişt be," kesek bersiv da.
  
  "Ev bi rastî ne arîkariyek eleqedar e, hûn gêjno."
  
  "Bibore. Ger me navên endamên Ordinê bizaniya, gelo em dikarin rojbûna wan bizaniya?"
  
  Drake dizanibû ku ew bi zilamek re dipeyivî ku ne xema wî bû. Ew zilamê ku berê pê re dipeyivîn, şêtekî nerehet bû.
  
  Lauren qêriya, "We behsa Ferman kir. Ger ew li vir bûn, belkî wan çekên nukleerî bername kiribûn. Ez bawer nakim ku wan bi kodan notek nehiştine."
  
  "Dibe ku kodek li vir tune be, pitik," şêt got. "Sînyala ku we dema ku we gora Geronimo vekir, tê bîra we? Dibe ku ev yek li vir jî qewimî û bû sedema avêtina serikên nukleerî."
  
  Drake paşde gav avêt. "Lanet, ew çekdar in?"
  
  "Bi tevahî. Nîşaneyên spî yên ku hûn dibînin hejmarên jimartinê ne."
  
  Ava tûj û qeşa di laşê wî de diherikî û bi zorê nefes digirt. "Çawa ... heta kengê?"
  
  Kûxîn. "Şêst û çar çirke. Wê demê hûn û birayên we yên ne rewa bibin dîrok. Ferman dê her û her serdest bibe! Ew bi min dijîn! Ez Ferman im!"
  
  Pevçûn û qîrîneke zêde derket. Drake çirkeyan li ser saeta xwe ya destî şopand.
  
  "Slav? Hûn livir in?" - ji dengekî ciwan pirsî.
  
  "Hey, heval," Drake mat kir. "Me sî û yek saniye heye."
  
  "Ez li ser wê fikirîm. Hevalê we Lauren behsa Ferman kir. Welê, divê kodek kuştina wan hebe. Û ji ber ku her tiştê din beşek ji nivîsê ye, min tenê xwar kir. Tê bîra te? Li vir dibêje: 'Tenê koda kuştinê ew e ku siwar rabin.' Ma ev ji we re tiştek tê wateya?
  
  Drake mejiyê xwe hejand, lê ji bilî kêmbûna hejmara çirkeyan pê ve tiştek nedifikirî. "Rabû?" - wî dubare kir. "Hişyar bû? Rabû? Bifikirin ka Ferman çawa difikire? Mebesta Naziyan çi bû? Ger Siwar xuya bibe, ew-"
  
  Dengek ciwan got: "Dayîbûn." "Dibe ku ev tarîxên jidayikbûna wan bin? Lê ev nabe. Van bombeyên nukleer ên serdema heştêyan bi gelemperî kodek kuştinê ya sê-hejmarî heye." Di dengê wî de bêhêvîtî hebû.
  
  Nozdeh çirke heya hilweşînê.
  
  Kensî axivî. "Tu dibêjî sê reqeman? Fêrane?"
  
  "Erê".
  
  Şanzdeh.
  
  Drake dîsa li Alicia nêrî û dît ku ew li ser kembera xwe xwar dike, hewl dide ku wê veke û di heman demê de cerdevan gulebaran bike. Min porê wê, laşê wê, ruhê wê yê ecêb dît. Alicia...
  
  Deh çirke.
  
  Kenzi dûv re qîriya, baweriya Dahl bi wê piştrast kir. "Ez heye. Heft sed biceribîne."
  
  "Heft-o-o-o. Çima?"
  
  "Nepirsin. Hema wê bike!"
  
  Teknolojiya ciwan sembolên jimareya kîrîlî da Drake û Yorkshireman pêl bişkokan kir.
  
  Çar - sê - du -
  
  "Ev nexebitî," wî got.
  
  
  BEŞA ÇÎL
  
  
  "Erê," Kensi bersivand. "Ew çêbû".
  
  Bê guman, wê yên wan bêçek kirin, û Lauren yên wan bêçek kirin. Drake ji laşê nuke li Mai nêrî, ku ew li ber klavyeyek din sekinî. Her şeş barên nukleerî hatin bêbandorkirin.
  
  Li saeta xwe nêrî. "Kêmtirî çirkeyek me mabû," wî got.
  
  SAS'ê li her derê lez da cerdevanan. Alicia kembera duyemîn vekir û serê şer hinekî hejand. Drake hîs kir ku ew leza xwe hildide dema ku ew nêzikî deriyên roller bû.
  
  "Ma kesî hê kamyona xwe rawestandiye?"
  
  "Ez ê lênihêrim!" - Kenzî got. "Bi rastî!"
  
  Kinimaka got: "Tu nabe." "Fransî li her derê ku ewlekarî lê tune ye. Li vir rastî serhildanek tê."
  
  Drake temaşe kir ku SAS cerdevan şandin; Dema ku Mai cerdevan davêje tekera paşîn a kamyonê, Alicia li kembera din dikişîne.
  
  "Erê, ez dizanim ku hûn çi dibêjin." Tîma SPEAR pir bi stres bû.
  
  "Ez tiştek din dibînim ku diqewime," teknîsyenê ciwan dest pê kir. "EZ-"
  
  Têkiliya wan bi Washingtonê re qut bû.
  
  "Ma ez dîsa bêjim?" Drake hewl da.
  
  Bêdengiya xemgîn tenê bersiva wî bû.
  
  "Lanet, ev nikare baş be." Drake tevahiya embarê şûştin.
  
  Tîma SEAL 7 daket ser wan mîna ku hemî dojeh teqiyabe.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl li pey kamyonê beziya dema ku ew nêzîkî deriyên şemitî yên Wargeha 18-ê bû. Zilamê Çînî di ber kamyona xirecir re bezî, ber bi deriyê aliyê dûr ve çû. Dema ku ew direvin gulebaran kirin. Gardiyanan hewl dan wan asteng bikin. Hêzên taybet ên Çînî bi fîşekan û şerê milî ew îmha kirin. Hayden dema ku çalakî dest pê kir, bû bêbextî ku li pêşiya platformê bû.
  
  Wê stûyê cerdevan şikand, paşê laşê wî bikar anî da ku xwe veşêre ji ber ku Çînî bêserûber gulebaran kirin. Gule bi derbeke lal bedena wê qul kir û avêt pişta wê. Mertalê wê hilweşiya. Dema ku ew avêt, xwe avêt pişt yekî ji pêşiyê, bi lûleya lastîkan, ew ji paş derbas bû dema ku ew ber bi pêş ve dizivirî. Çînî li ber qemyonê derbas bûn.
  
  Dahl agirek pêxist, ew wek pêlên bowlingê belav kirin. Temaşekirina nebawer, ew wekî xwenîşandanek reaksiyonên wan ên hema bêje nemirovî xizmet kir. Piştî ku xwe paşve avêtin jî dîsa gulebaran kirin.
  
  Dahl bi lez xwe girt, li pişt kamyonê xwe xwar kir, paşê li derve nihêrî û çend guleyên din jî berdan. Çîniyan ji bo kêliyekê li erdê asê man ku gardiyan ji paş ve nêzî wan bûn. Dahl li Kensi nêrî.
  
  Ne cihê ku diviyabû bibûya.
  
  "Kenz? Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Oh erê, tenê hevalek kevn hildibijêre."
  
  Dahl bi xwezayê zivirî û dît ku ew di nav doşkan de digere, serê wê kûr di hundurê de, zikê wê li qiraxa qapaxê ye, kerê wê bilind bûye.
  
  "Ew piçek xerîb e."
  
  "Çi? Oh, tu bêriya jina xwe dikî? Dibe ku ew ji te germtir be, Torst, lê ji bîr neke, ev tenê te ji wê germtir dike."
  
  Wî ji dûr ve nihêrî, hest pê kir. Ew di vê rewşê de di navbera zewac û hevberdanê de jiya, û dîsa jî wî şansek hebû ku li ser vê yekê tiştek bike. Ma ew li vir çi dikir?
  
  Karê min.
  
  Çînî dîsan tevdigerin, cerdevanên ku nêzîk dibûn bi guleyên mîtralyozan qut kirin û Dahl û Hayden bi erdê ve girêdan. Swêdî li xwe zivirî û dît ku Kensî ji qutiya darîn derketiye.
  
  "Ey hêk. Bicî?"
  
  Wê katana nû ya biriqandî li ber çavê xwe girt, bilbil hilda. "Min tenê dizanibû ku ger ez têra xwe kûr bikolim ez ê yekê bibînim. Diz nikarin li hemberî şûr li ber xwe bidin."
  
  "Şûrê xwînmij yê Marsê li ku ye?"
  
  "Oh, min ew avêt xwarê."
  
  "Lenet lê kirî!"
  
  Wê bi destekî şûr, di destê din de mîtralyozek bezî, paşê dîsa xwe avêt ser pişta kamyonê, li ber çavên Dahl wek tirşekî dibiriqî. Katana avêt, agir berda Çînîyên reviyan.
  
  "Ew diçin ku derê?"
  
  "Embara 17," Dahl got. "Û divê em wan bişopînin."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren êrîşa konteynerên Fransî ji aliyê rastê Warehouse 19 ve dît. Kinimaka û Smith jixwe di wî alî de bûn û tavilê mijûl bûn. Yorgî xwe li pişt bermîlan xwar kir, gule li nobedaran reşandin. Lauren hest kir ku dilê wê diheje dema ku kamyona bi du serikên nukleerî ber bi pêş ve diçû.
  
  Tiştên ku hatibûn gotin hatin bîra wê, ew xwe avêt ser banê kamyonê, bi tekeran wekî piştgirî bikar anî. Dûv re wê dest bi vekirina stûna yekem kir. Ger wan bikaribûna bar pir bê îstîkrar bikin, kamyon dê neçar bibûna. Wê ji pişt bombeya nukleerî nihêrî, pê li yek ji têketinên mezin kir, û dît ku Smith bi yek ji xortên Fransî re şer dike.
  
  Serdar ket têkiliyê. "Tenê ji hêla nûnerê li Parîsê ve hatî pejirandin. Armand Argento tê bîra we? Wî di nav salan de çend caran alîkariya we kir. Welê, ew dibêje hebûna konteynerên Fransî ne destûr e. Bi tevahî. Dibe ku li hundir şerekî hovane derkeve."
  
  Lauren daqurtand û temaşe kir ku Smith bi paş de ket, daket ser çokan. Fransiyê ku li ser wî rawestiyabû, bi porê wî girt, ji kokê şirîtek jê kir û avêt aliyekî. Smith qêriya. Çokek ber bi pozê wî ve hejand. Xortê Fransî bi ser de ket. Smith têkoşîn kir. Lauren ji wî li Kinimaka, paşê li Yorgi, serê cengê ya nukleerî, û deriyên hejandinê yên ku nêzîk dibin, nêrî.
  
  Derewînê bedew û biçûk?
  
  Hin dengek lanet bike.
  
  Wê kovara Glocka xwe ya bilind li ser serê dijminên xwe vala kir, û bû sedem ku ew birevin û duçin. Vê yekê saniyeyên giranbiha dan Smith û Kinimaka. Smith cîh dît û gule berda wî, êrîşkar xiste erdê. Kinimaka stûyê zilamek şikand. , rûyê yekî din û guleyek li ser xala vala, di ya sêyem de, bû sedem ku ew biteqe û ji şer derkeve.
  
  Tenê yek fransî maye.
  
  Lauren dema ku gule ji laşê fîşeka nukleerî ket ket. Çiqas ditirsiya ku ew jî wê aciz nedikir? Ew çawa bi kar tîne? Lê ew beşek ji vê tîmê bû û bi biryar bû ku heya ku ew hebin bi wê re bimîne. Wê ev malbat dît û wê piştgiriyê bide wê.
  
  Kamyona mezin bi lez leza xwe hilda, bi xurtî lezand, rasterast li deriyê şûşê yê gerokê ket, li wê xist, bû sedem ku kabîneya pêşiyê hinekî biteqe, û dûv re rasterast di nav de qulibî.
  
  Lauren xwe avêt ser pişta kamyonê.
  
  
  * * *
  
  
  Dema ku SEALs SAS û SPEAR li tenişta serikên nukleerî yên diherike tevdigerin, Drake diqelişe, meraq dikir gelo dibe ku şerek ji vê tevlihevtir an kujertir be. Çend peyvan ji ragihandinê re jê re got ku ev bê guman gengaz e.
  
  Her sê kamyonên ku şeş çekên nukleerî hilgirtibûn, di heman demê de di deriyên kerpîçan re teqiyan. Dema ku deriyên çiryayî binav dibûn şarapnelên metal li her derê difiriyan. Kamyon derbas bûn. Mêran êrîşî kamyonan kirin, xwe avêtin hundur, hest kirin ku ew ê tenê lezê bistînin. Naha Drake dît ku du leşkerên Chineseînî li nêzîkê bez dibin. Ew li ser platformê ma û Alicia û May hinekî dûrtir dît, ku li pişt yek ji piştgirên darîn veşartin. Bombeya navokî dema ku li yek ji mezintirîn çalên cîhanê ket, hilweşiya.
  
  Drake hejand. Heger çeka mezin û giran ji hêlên xwe vebe û kember bişkêna, dê hemû bikevin tengasiyê.
  
  Ew derketin ber ronahiya rojê û bi lez çûn. Bîst kîlometre di saetê de, paşê sî, sê platformên ku şofêrên wan li ser pedala gazê diçûn jîn dibûn. Rêyek vekirî li pêş bû, hema rast ber bi derketina bingehê ve, bi qasî du kîlometreyan dûr. Naha, ku li kêleka hev bûn, Drake dikaribû ji kamyona xwe li kamyona Dahl, û dûv re jî li Kinimaka binêre. Dîtina mûşekên nukleerî yên mezin, diherikin, mirovên ku mil bi mil şer dikin, kesên ku fîşekan diavêjin, kêr û fîncên ku têne bikar anîn, mirovên ku têne avêtin, çaryek jê nayê dayîn, rê li ber zivirî, û her sê kamyonên ku li ser zivirîyekê dadikevin xwarê, ew matmayî ma. bingehîn.. Ew nivînek ji çavbirçîtî û tundûtûjiyê bû, nerînek li Dojehê.
  
  Lê êdî hemû bala wî li ser mohran bû.
  
  Çar hêz, pêşî êrîşî SASê kirin, yek bê pirsgirêk kuştin. Îngilîs li hev kom bûn û paşve xistin, SEALs neçar kirin ku veşêrin. Çar zilam li pişt kamyonan bezîn, bi hêviya ku bikevin siwarê. Fermandarê SAS, Cambridge, mil bi mil bi Navy SEAL re şer kir û her du jî hatin derbkirin. Mai û Alicia bi şerkirina nobedaran re mijûl bûn û hewl dida ku vebûnek di melee de bibînin.
  
  Drake bi serokê tîmê SEAL re rû bi rû hat. "Çima?" - wî pirsî.
  
  "Pirs nepirse," mêrik giriya û ber bi Drake ve çû. Derbeyên teqez û pir dijwar bûn, pir dişibihe yên wî. Asteng kir, êşa wan blokan hîs kir û paşve lêxist. Bi zor lêxist. Kêr di destê yê din de xuya bû. Drake derb bi ya xwe vegirt, herdu çek avêtin aliyekî û ji kamyonê dûr ket.
  
  "Çima?" - wî dubare kir.
  
  "Te şaş kir. Tu û ekîba xwe."
  
  "Çawa?" - Min pirsî. Drake paşde gav avêt da ku cîh bigire.
  
  "Û çima ev bastûr dixwazin me bikujin?" Alicia pirsî gava ku ew li pişt zilam xuya bû.
  
  Wî derbeyek tavilê lêxist, li perestgehê xist. Drake li gurçikên wî xist û li ketina wî temaşe kir. Alicia lingê xwe li rûyê wî gerand. Bi hev re ew avêtin, zivirîn, avêtin ser behrê.
  
  Rê li pêş fireh bû.
  
  Mai du cerdevan şandin. Mirovekî din ê SAS hate kuştin, û niha hêzek Ingilîz û Amerîkî wekhev bûn. Sê li hember sê. Drake du çînî yên ku wî berê dîtibû dît ku mîna spiran li ser bombeya nukleerî dizivirin.
  
  "Li vê binêre!"
  
  Nîşana beranî. Bi ser wî de ketin.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl dizanibû, bi bingehîn, ku ew diçin Romanyayê. Ew baş bû. Nîv saet ajotinê bû ku dikaribû wan bikuje berî ku ew biçin wir.
  
  Wî şerrê Çînî û cerdevanan kir, ew paşve kişand û dît ku ew bazdidin û bêtir dixwazin. Çînî berevaniya wî derbas kirin, bi dijwarî lêdan û hema du caran bi lepên wî yên tirsnak du caran li wî xistin. Zêdetir gardiyan dora wî girtin. Hayden serî li wan da ku wan ji kamyonê bavêje heta ku hejmara wan kêm bû.
  
  Li paş, Kenzi bi dijminên xwe yên paşîn re mijûl bû. Makîne vala bû, sor ji katana diherikî. Wê paşve daket binê platformê, aniha çavên xwe teng kir dema ku her du çînî bi kêran li hev hatin û bi kêran re hejandin. Wê li ber xwe da, li dora xwe geriya. Çek derxistin. Wê xwe avêt rûyê wan, ew şaş kirin. Fîşek di bin çengê wê de derbas bû, ji bombeya nukleerî ket. Wê xwe li kêleka yek ji wan kesan dît ku çek li rûyê wê îşaret kiribû.
  
  "Şit".
  
  Yekane rê hilkişiyabû. Wê bi destê ku çek girtibû, xist firînê, û dûv re hilkişiya piştgiriyê li ser qalikê çeka nukleerî. Ew gihîşt jorê, dît ku ew li wir tenê kelek nerm e, lê hevsengkirina xeternak e. Di şûna wê de, ew li ser bombeyek nukleerî bi katana di destê wê de rûnişt.
  
  "Were min bigire!" - wê qêriya. "Eger tu biwêrî."
  
  Ew zû rabûn, bêkêmasî hevseng. Kenzî li ser serê şer rawesta, şûrê xwe zivirî, dema ku bi kêran êrîşî wê kirin. Lêbixin û bizivirin. Wê bersiv da, lê wan xwîn kişand. Wê li rokêtê xist. Kamyon di saetê de sî kîlometre dihejiya. Çînî di asta herî bilind de adapte bûne. Kenzî hevsengiya xwe winda kir, şemitî û dîsa ket ser rokêtê.
  
  "Oh".
  
  Li porê wê bayekî sar, wek cemidanekê sar bû. Kêr li wê ket. Wê katana guhart destê xwe yê din, bi tiliyên xwe girt û bi tundî bi alîkî ve hejand. Dest şikest û kêr jê ket. Wê jî laş bi vî rengî zivirî û dît ku ew bi serê xwe ji kamyonê derket. Kesê duyemîn berê jî êrîş kiribû. Kenzî katana vegerand destê xwe yê rastê û hişt ku ew rasterast li xalê bixista. Berî ku Kenzî wî bavêje aliyekî, ew bîskekê sekinî.
  
  Dûv re wê ji cihê xwe li ser bombeya nukleerî li xwarê mêze kir, lûleya katana wê xwîn dirijîne ser yên ku li jêr şer dikin.
  
  "Du Çînî hatin kuştin. Sê kes mane."
  
  Alicia ji kamyona xwe ya biserketî li wê mêze kir, li şerê li serê serê şer temaşe kir. "Ew pir xweş xuya bû," wê got. "Ez bi rastî bawer dikim ku min ereksiyonek heye."
  
  Dahl ji kamyona xwe li wê nêrî. "Ez jî wisa".
  
  Lê paşê serê şer dest pê kir.
  
  
  BEŞA ÇIL Û YEKEM
  
  
  Dahl di cih de guhê xwe da guheztinê, dît ku her du kemberên ku wan karîbûn vekin, li ber bayê dihejiyan, û dûv re ya sêyem mîna goştê herî dîn ê cîhanê ji hev veqetiya, bi hêrs li bara nukleerî û binê platformê xist. Bi lûleya yekem a hêzdar, wî li cerdevan di zikê xwe de xist, bû sedem ku ew bifire, destên wî akimbo, rasterast ji kêleka kamyonê bifire û li lastîkên paşîn yê yê ku li kêleka wî diajot-pişteq bû, lêxist. Dahl ji encamê nerazî bû.
  
  Bombeya nukleer dîsa bar kir. Dal hîs kir ku mijek sor bi ser wî de dakeve dema ku Kenzi li jor têdikoşiya û Hayden rasterast di bin siya wî de têdikoşiya, bêyî ku nizane bê çi tê. Bi qîrîn û hawar, lê bê encam bû. Qîrîna tekeran, qêrîn, konsantrasyona ku ji bo şerkirinê tê xwestin; van hemûyan bi bihîstina wan re asteng dikir. Ew bazda cem peywendiyê.
  
  "Barkirin." Bombeya nukleer li ber teqînê ye!"
  
  Kenzî li jêr nêrî. "Biçim ku derê? Yanî tu dibêjî rabe?"
  
  "Na!"
  
  Swêdî di dawiya girêka xwe de mîna dînan bezî nêzî Haydenê û milê xwe li girseya bêbawer a fîşekê xist. "Bombeya nukleer dibare!"
  
  Hayden bi lez gêr kir, û cerdevan jî. Serê şer bi santîmetreyek din bar kir. Dahl bi hemû hêza xwe ya ku heta niha berhev kiribû, ew bilind kir, her masûlkek bi qîrîn.
  
  Li kêleka wî dengek giran hat.
  
  Shit.
  
  Lê ew Kenzî bû, hê jî katana di destê xwe de girtibû û bi bişirîneke bi ken li ser rûyê wê. "Lê lanet bike, tu tenê lehengekî dîn î. Ma hûn bi rastî difikirin ku hûn dikarin vê yekê ji bo bîskekê jî bigirin?
  
  "Em, na. Ne rast."
  
  "Piştre here."
  
  Swêdiyê dîn bi duristî daqurtand.
  
  
  * * *
  
  
  Drake û Alicia karîbûn saniyeyekê bigirin da ku di temaşekirinê de parve bikin.
  
  "Dal çi dike dojehê?" Alicia pirsî. "Ma ew bombeyek navokî ya lanet hembêz dike?"
  
  "Ehmeq nebin," Drake hejand, serê xwe hejand. "Eşkere ye ku ew wê maç dike."
  
  Dûre Drake xwe avêt kêlekê da ku alîkariya xortên SAS bike, SEAL ji xort revand û ew avêt binê bombeya nukleerê. Tevahiya laşê mêrik hejiya. Wan derb li hev kirin, û paşê SEAL bêhiş, rû bi rû, lê sax ma. Drake xwest ku bi vî rengî bihêle.
  
  SEALek din mir, li pey wî leşkerek SAS, her du jî ji nêz ve bi kêran hatin kuştin. Cambridge û xort her tiştê ku maye ne. Wan bi Drake re heval kirin ku şerê SEAL-a dawîn bikin. Di heman demê de, Alicia û May tevlî wan bûn. Kamyon li ser rêya bejahî qulibî, carekê li cîranê xwe da û çû. Lihevketinê hişt ku bombeya nukleerî ya Dahl bi îstîqrarkirina wê ji piştgirên wê yên mezin re were îstîkrarkirin. Her sê erebe wek yek, deriyê derketinê şikandin û ajotin berdewam kirin, ber bi Romanyayê ve çûn. Pola û beton bi tevahî hilweşiyan, paş û paş çirandin. Di vê demê de, helîkopter rabûbûn û li kêleka kamyonan difiriyan, û zilamên bi çekên giran ji deriyan xwe vedikişandin û bala xwe didin ajokaran.
  
  Drake êrîşa li ser SEAL rawestand. "Payin. Tu leşkerekî hêzên taybet î. jinên Amerîkî. Çima hûn dixwazin me bikujin?"
  
  Di rastiyê de, wî qet li hêviya bersivê nebû, lê zilam bi êrîşê bersiv da. Wî Cambridge derxist û dûv re jî Drake qedand. Ciwanê SAS li kêleka wî ket. SEAL zalim û bêmerhemet bû, derbeya şkestî li dû derbê dida. Lê paşê Mai berê xwe da wî.
  
  Heşt saniye derbas bûn û şer bi dawî bû. Careke din ew sax hiştibûn, nalîn di nav girekî de, bêçek kirin.
  
  Drake berê xwe da Cambridge. "Ez nikarim diyar bikim ka em çiqas spasiya alîkariya we dikin, Major. Ji ber wendakirina gelê we gelek xemgîn im. Lê ji kerema xwe, ger hûn dixwazin, van mirovan sax bihêlin, ew tenê li ser fermanan bûn."
  
  Du morên saxmayî, şaş û matmayî nihêrîn.
  
  Cambridge serê xwe hejand. "Ez bi we re fêm dikim û dipejirînim, Drake. Di dawiya rojê de, em hemî piyon in."
  
  Drake gûrek kir. "Belê, êdî na. Hikûmeta Amerîkayê tenê hewl da me bikuje. Ez ji vê yekê rêyek vegerê nabînim."
  
  Cambridge şanên xwe hejand. "Li ber xwe bidin."
  
  Drake bi hêrs keniya. "Zilamek li dû dilê min. Bi naskirina te xweş bû Major Cambridge.
  
  "Û tu, Matt Drake."
  
  Serê xwe da Mai û Alicia, paşê bi baldarî ber bi pişta kamyonê ve meşiya. Drake li derketina wî temaşe kir, di heman demê de aramiya serê şer kontrol kir. Her tişt baş xuya bû.
  
  "Ma hûn dizanin ku ew ê vegerin û şûr bigirin?" Alicia ew teşwîq kir.
  
  "Erê, lê hûn dizanin çi? Ez serê xwe nadim. Şûrê Marsê pirsgirêka me ya herî kêm e." Wî pêwendiyê vekir. "Hayden? Çiqas dûr? Hûn li wir çawa ne?"
  
  "Baş e," Hayden bersivand. "Ya dawîn a Çînî nû derketiye. Ez ji bo şûr diçim."
  
  Kenzî keniya. "Na, wan ez di çalakiyê de dîtim."
  
  "Ma em hemî ne?" Drake keniya. "Ez ê ji bo demekê vê dîmenê ji bîr nekim."
  
  Alicia bi duristî li milê wî xist. "Serbaz, sax be. Cara din hûn dixwazin ez bombeya nukleerî bixim navbera lingên xwe."
  
  "Na, xem neke," Drake got, zivirî. "Ez ê paşê ji we re bikim."
  
  
  * * *
  
  
  Helîkopteran tinaz û tehdîd li şofêran kirin ku wesayîtên xwe hêdî bikin. Bê guman, di destpêkê de nexebitî, lê piştî ku kesek fîşekek bi kalîberek bilind xiste nav camên bayê, ji nişka ve gumanên kesên ku difikirîn ku ew neçar in. Sê deqe şûnda, kamyon leza xwe sist kir, dest ji pencereyan zeliqandin, û hemû trafîk rawestiya.
  
  Drake hevsengiya xwe ji nû ve bi dest xist, ku bi tevgera domdar û pêşdeçûn aş bû. Ew xwe avêt erdê, fêm kir ku pergala ragihandinê ji nişka ve zindî bûye, û nuha pir bi baldarî çavdêriya pîlotên xwe dike.
  
  Deng ji peywirdar derneket. Washington, vê carê, bêdeng ma.
  
  Tîm piştî ku guhên wan îmha kirin kom bûn. Ew li ser girekî bi giya rûdiniştin li ber sê keştiyên mûşekan, meraq dikirin ka dinya û karakterên wê yên xerabtir dikarin çi bavêjin ser wan.
  
  Drake li pîlot nêrî. "Tu dikarî me bifirî Romanyayê?"
  
  Çavên vî mirovî qet nedihejiyan. "Bê guman," wî got. "Ez fêm nakim çima na. Di her rewşê de, çekên nukleer têne şandin wir ku li baregehê werin hilanîn. Em ê bibin xwedî avantaj."
  
  Bi hev re ji şerekî din derketin.
  
  Bi hev re bi hêz man.
  
  
  * * *
  
  
  Çend saet şûnda, tîm ji mala ewle ya Romanî derket û li otobusek ber bi Transylvania ve siwar bûn, li nêzî Kela Bran, rûniştgeha gumanbar a Count Dracula, daketin. Li vir, di nav darên bilind û çiyayên bilind de, mêvanxaneyek tarî û bêdeng dîtin û tê de bi cih bûn. Çira tarî bûn. Tîm aniha cil û bergên sivîl li xwe kiribûn ku ji maleke ewle hatibûn standin, û tenê çi çek û cebilxaneyên ku dikaribûn hilgirin, û hem jî pereyekî baş ji sefaya ku Yorgi girtibû, hilgirtibûn. Ne pasaport, ne belge, ne nasnameyên wan hebûn.
  
  Li odeyekê civiyan. Deh kes, bê girêdan. Deh kes ji hukûmeta Amerîkî direvin û nizanin ew dikarin bi kê bawer bikin. Cihê ku bizivire diyar nîne. Êdî SPEAR û bingehek veşartî nema. Ne nivîsgeh li Pentagonê, ne malek li Washingtonê. Malbatên ku wan hebûn ji ya ku destûr dihat dayîn wêdetir bû. Têkiliyên ku ew dikarin bikar bînin dibe ku têk bibin.
  
  Tevahiya cîhan ji ber hin fermanên nenas, nayên fêm kirin guhartiye.
  
  "Piştre çi ye?" Smith ewil mesele rakir, dengê xwe di jûreya ronîkirî de nizim kir.
  
  Hayden got, "Pêşî em wezîfeyê temam dikin." "Fermana Dadweriya Dawîn dixwest ku cîhanê bi veşartina çar çekên tirsnak hilweşîne. Şer, bi saya Hannibal, ku çekek mezin bû. Fetih bi alîkariya Cengîz Xan, ku koda sereke ya ku me hilweşand bû. Birçîbûn, bi Geronimo, ku çekek biyolojîk bû. Û di dawiyê de, Mirin, bi rêya Attila, ku şeş serikên nukleerî hebûn. Van çekan bi hev re dê civaka me ya ku em pê dizanin berbi wêranî û kaosê ve biçe. Ez wisa difikirim ku em dikarin bi bawerî bibêjin ku me xeterî bêbandor kiriye."
  
  Lauren got, "Tenê dawiya winda Şûrê Marsê ye." "Niha di destê Çîniyan an jî Îngîlîzan de ye."
  
  "Ez bi rastî hêvî dikim ku ew em in," Drake got. "SASê li wir em xilas kirin û hin zilamên baş winda kirin. Ez hêvî dikim ku Cambridge neyê şermezar kirin."
  
  Dahl got: "Pêşve diçin...". "Tevî em nikarin vê yekê bi tena serê xwe bikin. Berî her tiştî, em ê niha çi bikin? Û ya duyemîn, em dikarin ji kê bawer bikin ku alîkariya me bike ku em vê yekê bikin?"
  
  "Belê, pêşî em ê fêr bibin ka çi kir ku Amerîkî li me bizivirin," Hayden got. "Ez texmîn dikim ku operasyona li Peru û ... tiştên din ... ew qewimîn. Ma tenê çend kesên hêzdar li dijî me ne? Komek perçebûyî ku bandorê li yên din dike? Ez yek saniyeyê jî bawer nakim ku Coburn vê yekê pejirandibû."
  
  "Tu dibêjî em bi Serokatî re sohbeta veşartî bikin?" Drake pirsî.
  
  Hayden şanên xwe hejand. "Çima na?"
  
  Dahl got, "Û heke ew komek perçebûyî be." "Em wan hilweşînin."
  
  "Bijî," Mai got. "Yekane riya ku em ji vê xilas bibin ev e ku dijminên me bi saxî bigrin."
  
  Tîm di jûreyek mezin de di pozîsyonên cihê de rûniştin, perde bi zexm hatine kişandin, wan ji şeva bêderman diparêze. Di kûrahiya Romanyayê de ew axivîn. Plankirin. Zû zû eşkere bû ku çavkaniyên wan hebûn, lê ew çavkanî kêm bûn. Drake dikaribû wan ji aliyekî ve bijmêre.
  
  "Biçim ku derê?" Kenzî pirsî, hîn jî katana xwe girtiye, hişt ku bilbil di bin ronahiya kêm de bimîne.
  
  "De biçin," Drake got. "Em her gav bi pêş ve diçin"
  
  Dahl got: "Heke em çu carî rawestin." "Em dimirin."
  
  Alicia destê Drake girt. "Û min difikirî ku rojên min ên revê qediyan."
  
  "Ev cûda ye," wî got, paşê axîn. "Bê guman hûn vê yekê dizanin. Bibore."
  
  "Her tişt baş e. Bêaqil lê xweş. Di dawiyê de, min fêm kir ku ev celebê min e."
  
  "Ma ev tê wê wateyê ku em direvin?" Kenzî pirsî. "Ji ber ku min bi rastî dixwest ku ji her tiştî birevim."
  
  "Em ê bi wê re mijûl bibin". Dahl xwe nêzîkî wê kir. "Ez soz didim te. Zarokên min jî hene, ji bîr nekin. Ez ê ji bo wan her tiştî bi ser bixim."
  
  "Te behsa jina xwe nekir."
  
  Dahl nêrî û paşê li ser kursiya xwe rûnişt, fikirî. Drake dît ku Kensi hinekî nêzikî swêdiya mezin dibe. Wî ew ji hişê xwe derxist û li odê nêrî.
  
  "Sibe rojeke din e," wî got. "Hûn dixwazin pêşî li ku derê biçin?"
  
  
  DAWÎ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Li ser sînorê Harmageddon
  
  
  BEŞA YEKEM
  
  
  Julian Marsh her dem merivek rengên dijberî ye. Aliyek reş e, aliyek gewr e... ad infinitum. Pir ecêb e, wî tu carî eleqe nîşan neda ku çima ew ji yên mayî hinekî cûda pêşketiye, tenê ew qebûl kir, fêr bû ku pê re bijî, jê kêfa wê hat. Di her wateyî de vê yekê ew kir objeya balkêş; ew bala xwe ji makînasyona ku li pişt çavên diyarker û porê xwê û îsotê vedişêre, kişand. Adar her gav berbiçav bû - bi vî rengî an yekî din.
  
  Di hundurê wî de dîsa kesek cûda bû. Nêrîna hundurîn bala xwe da ser yek bingehîn. Di vê mehê de ew bû sedema Pythians, an jî ji wan re çi ma. Komek xerîb bala wî kişand û paşê bi hêsanî li dora wî belav bû. Tyler Webb ji serokekî kabalîst zêdetir mega-stalkerek psîkopatî bû. Lê Marsh ji fersendê kêfxweş bû ku ew bi tenê biçe, sêwiranên kesane, eciz diafirîne. Dojeh bi Zoe Shears û her kesê ku hîn di nav mezhebê de çalak bû, û bi Nicholas Bell re jî ber bi dojehek kûrtir. Girtî, kelepçekirî û bi avê ve girêdayî, bê şik karkerê berê yê înşaetê dê her tiştî ji rayedaran re bidaya da ku ji cezayê xwe jî muhtemelen herî biçûk jî bistîne.
  
  Ji bo Marsh, pêşeroj geş xuya dikir, her çend bi rengek sivik be. Di her çîrokê de du aliyên wî hebûn û ew mirovekî pir du alî bû. Piştî ku em bi xemgînî ji Bazara Ramsesê ya nexweş derketin - me ji pavyonan bi hemî pêşkêşiyên wan pir hez kir - Adar bi alîkariya helîkopterek rengîn a çolê derket ezmanan. Bi lez û bez, wî zû bal kişand ser serpêhatiya nû ya li pêş.
  
  NÛYORK.
  
  Marsh amûrê li kêleka xwe ceriband, wê nêzîktir kir, ji tiştê ku wî dît nebawer bû lê ji tiştê ku ew dikare bike pê bawer bû. Ev zarok amûra sereke ya danûstandinê bû. Bavê mezin ê bawermendiyek bêkêmasî. Kî dikare bi bombeya nukleerî re nîqaş bike? Marsh amûrê bi tenê hişt, çenteya piştê ya derve kontrol kir û pêlên milê xwe sist kir da ku çarçoweya xweya giran bi cih bike. Bê guman, ew ê pêdivî ye ku tişt bi ceribandinan bike û rastiya wê piştrast bike. Jixwe, piraniya bombeyan dikaribû bihatana pijandin ku mîna tiştê ku ne wusa xuya bikin - ger aşpêj têra xwe baş bûya. Tenê wê demê Qesra Spî dê serî bitewîne.
  
  Risk, aliyekî wî got. Bi talûke.
  
  Lê kêf! yê din israr kir. Û ji bo vê yekê hêjayî jehrîkirina piçûk a radyasyonê bû.
  
  Adar bi xwe keniya. Kevirekî wisa. Lê mînîgara Geiger a ku wî bi xwe re anîbû, bêdeng ma, mêrxasiya wî geş kir.
  
  Lê, ji bo ku bi tevahî rast be, firîn ne tiştê wî bû. Erê, heyecanek hebû, lê di heman demê de şansê mirinek germ jî hebû - û aniha ew bi rastî jî bala wî nedikişand. Belkî carek din. Marsh gelek demjimêrên jandar derbas kiribû ku vê mîsyonê plansaz kiribû, pê bawer bû ku hemî nuqteyên rê li cihê xwe ne û bi qasî ku pêkan ewledar bin, her çend ji ber cîhên ku ew ê li ser raweste jî, ev fikir hema bêje dikenin.
  
  Werin em niha ji bo nimûne. Ew li ser riya xwe ber bi Kolombiyayê ve diçûn binê kaniya daristana baranê ya Amazonê. Zilamek li benda wî bû - bi rastî ji yekê zêdetir, û Marsh kesayetiya xwe li ser civînê bi israr kir ku ew spî li xwe bikin. Tenê tawîzek piçûk, lê ji bo Pythia girîngiyek girîng e.
  
  Ma ev hemû ez niha me?
  
  Marsh bi dengekî bilind keniya, bû sedem ku pîlotê helîkopterê bi alarm li dora xwe binêre.
  
  "Her tişt baş e?" - ji zilamekî çermsor û bi şor pirsî.
  
  "Belê, ew bi nêrîna we ve girêdayî ye." Adar keniya. "Û çend nêrînên we hene. Ez tercîh dikim ku ji yekê zêdetir şahî bikim. Hûn?"
  
  Pîlot ji xwe zivirî, tiştekî ku nayê fêmkirin mir. Adar serê xwe hejand. Ger tenê girseyên neşuştî bizaniya ku çi hêz di bin wan de disekinin, diqelişin û diqelişin, bêhiş û guh nedan wêraniya ku ew kirin.
  
  Marsh dîmenê jêrîn temaşe kir, ji bo mîlyonan car meraq kir gelo ev xala ketina Dewletên Yekbûyî riya rast bû. Dema ku ew hat, tenê du vebijarkên rastîn hebûn - bi Kanada an bi Meksîkayê. Welatê paşîn nêziktirê Amazonê bû û bi gendeliyê ve tijî bû; bi kesên ku dikarin ji bo alîkariyê bidin û devê xwe girtî bihêlin tijî ye. Kanada ji mirovên mîna Marsh re çend penagehên ewle pêşkêşî kir, lê ew têr nebûn û ne jî nêzî cihêrengiya ku li Amerîkaya Başûr hebû, nebûn. Gava ku peyzaja monoton li jêr vedibe, Marsh dît ku hişê xwe dişewite.
  
  Kurik di pozîsyoneke bi îmtiyaz de mezin bû, di devê wî de ji kevçîyek zîv pirtir; bêtir mîna barek zêrînek hişk. Dibistanên herî baş û mamosteyên herî baş - "baştirîn" wekî "herî ezîz" dixwînin, Marsh her gav rast dikir - hewl dan ku wî bidin ser riya rast , lê bi ser neketin. Dibe ku mayîna li dibistanek normal dê bibe alîkar, lê dêûbavên wî dewlemend bûn. stûnên civaka Başûr û ji rastiyê dûr bûn. Marsh ji aliyê xizmetkaran ve mezin bû û dê û bavê xwe bi giranî di dema xwarin û pêşwaziyên luks de didît, li wir ferman jê re dihat dayîn ku neaxive. Her dem di bin çavê rexnegiriya bavê xwe de, yê ku tevgerek bêkêmasî misoger dikir. Û hergav kenê wî yê sûcdar, dayikek ku dizanibû ku kurê wê bê hezkirin û bi tenê mezin bûye, lê bi tevahî nikarîbû xwe bi her şêweyî li ber xwe bide. Û bi vî rengî Julian Marsh mezin bû, pêş ket û bû tiştê ku bavê wî bi eşkereyî jê re digot "a kurê xerîb."
  
  Pîlot peyivî, û Marsh ew bi tevahî guh neda. "Ma ez dîsa bêjim?"
  
  "Em nêzîkî Cali dibin, ezbenî. Kolombîya."
  
  Marsh xwe xwar kir û li dîmena nû ya ku li jêr derketî temaşe kir. Cali wekî yek ji bajarên herî tundûtûj ên li Amerîka û mala Cali Cartel, yek ji mezintirîn dabînkerên kokainê li cîhanê dihat zanîn. Di her rojek asayî de, zilamek mîna Marsh dê jiyana xwe bigirta destên xwe, di kolanên paşiya El Calvario re dimeşiya, ku li wir ragamuffins li kolanan ji bo çopê digeriyan û di nav xaniyan de radiza, ku li wir niştecîh ji ber ku wekî "herêma toleransê" tê binav kirin, dikişandin. bi destûrdana vexwarina bazirganî narkotîk û seks dikare bi destwerdana polîsê hindiktirîn geş bibe.
  
  Marsh dizanibû ku ev cîh ji bo wî û bombeya wî ya nukleerî ye.
  
  Dema ku ew rûnişt, pîlot kamyonek gewr nîşanî Marsh da ku tê de sê zilamên zêde giran bi çavên sar, mirî û rûyên bêxwedî rûniştibûn. Bi eşkere bi çekan, wan bi tenê silavek kurt bi Marsh ve birin nav kamyonê. Dûv re ew di nav kolanên şil, tevlihev, avahiyên pîs û şemalên gemarî re ajotin, çavê wî yê perwerdekirî nêrînek din a alternatîf a cîhanê pêşkêş kirin, cîhek ku beşek ji nifûsê ji kelekek berbi yekî din, bê malek daîmî, "difirîn". Adar piçek paşde vekişiya, dizanibû ku wî tiştek tune ku li ser çi qewimî. Van rawestan hewce bûn, her çend, heke wî bixwesta ku bi serfirazî çekên nukleerî derbasî Dewletên Yekbûyî bike, û hêjayî her xetereyê bûn. Û bê guman, Marsh bi qasî ku ji destê wî dihat bêalî xuya dikir, bi çend hîleyan li ser milên xwe yên rengîn.
  
  Otomobîl riya xwe di nav hin girên gemarî yên bi mijê re derbas kir, di dawiyê de zivirî rêyeke asfaltkirî ku li pêş wê xaniyek mezin û bêdeng heye. Rêwîtî di bêdengiyê de pêk hatibû, lê niha yekî ji nobedaran rûyekî netewandî ber bi Marş ve zivirî.
  
  "Em li vir in".
  
  "Wekî dîyare. Lê "li vir" li ku ye?"
  
  Ne zêde bêhurmetî. Ne pir şîn. Hemî bi hev re bimînin.
  
  "Çandika xwe hilde." Nobedar xwe avêt derve û derî vekir. - Birêz Navarro li benda te ye.
  
  Adar serî hilda. Navê rast û cihê rast bû. Ew ê demek dirêj li vir nemîne, tenê têra xwe dirêj bike ku pê ewle bibe ku awayê veguhestina wî ya paşîn û cîhê dawîn xweş û ewledar be. Ew li pey nobedar di bin kemereke nizm de ku mij dirije û piştre derbasî deriyê tarî yê xaniyekî kevn bû. Di hundurê ronahiyê de tunebûn, û xuyabûna yek an du giyanên kevn ne surprîz û ne xemek bûya. Marsh gelek caran di tariyê de giyanên kevn didît û bi wan re dipeyivî.
  
  Nobedar vebûnek li aliyê rastê nîşan da. "We ji bo xwe herî zêde çar saetan jûreyek taybet da. rasterast werin hundur."
  
  Adar ji bo spasdariyê serê xwe xwar kir û deriyê giran vekir. "Min her weha destûr xwest ku ez awayê veguhastinê yê din dakêşim. Helîkopter?"
  
  "Erê. Ew jî baş e. Dema ku dem hat telefona min bi interkomê bike û ez ê dora malê nîşanî te bidim."
  
  Adar bi razî serê xwe hejand. Pereyê ku wî li ser û ji ya ku tê xwestin dabînkirina karûbarek çêtir bû, û heya nuha, ew heye. Bê guman, dayîna bêtir ji bihayê xwestinê jî guman zêde kir, lê xetereyên weha bûn.
  
  Dîsa du alî, fikirî. Yin û yang. Çal û zozan. Reş û... reş bi çirûskên qermiçî diherikî...
  
  Hundirê odê luks bû. Aliyê dûr bi sofek goşeyê ku ji çermê reş û ji pûşê kûr hatibû çêkirin dagirtî bû. Maseya şûşeyî ya bi kerba vexwarinê, şerab û giyanan li wê derê rûniştibû, lê li quncikek din makîneyeke qehwe û çay pêşkêş dikir. Xwarin li ser maseyek cam têne danîn. Marsh bi van hemûyan keniya.
  
  Rehet, lê tenê ji bo demek kurt. Xwestekî.
  
  Wî di qahweya herî xurt de rijand û hinekî li bendê ma ku ew çêbibe. Dûv re ew li ser textê rûnişt û laptopa xwe derxist, bi baldarî çenteyê pişta xwe danî ser cilê çermê li kêleka xwe. Berê çu carî bombeyek nukleerî ew qas bêhêz nebûbû, wî difikirî, bi kurtî meraq dikir gelo divê ew bi xwe ji bo wê çêbike. Bê guman, ji bo zilamek mîna Marsh, ev ne dijwar bû, û di nav çend hûrdeman de qedehek hilmê di çenteyê de û kekek piçûk a ku li tenişta cemidî bû hebû.
  
  Adar keniya. Hemî baş bû.
  
  Min li Înternetê gerîya; e-nameyên piştrastker jê re ragihandin ku helîkoptera Forward berê xwe dide Kolombiyayê. Hîn ti al li tu cihî nehatibûn hildan, lê tenê çend saet derbas bûn ku ew bi lez û bez ji bazarê derket. Marsh vexwarina xwe qedand û ji bo firîna din çenteyek sandwîç pak kir, paşê pêl bişkoka intercomê kir.
  
  "Ez amade me ku biçim."
  
  Bîst deqîqe şûnda û ew dîsa li hewa bû, firîna çenteya nukleerî zivirî lê rehet bû. Ew ber bi Panamayê ve diçûn, li wir ew ê firînên xwe yên bilez biqedînin û dest bi rêwîtiya xwe ya bêzar a bejahî bikin. Firokevan di hewayê de û bi rêya her dewriyeyan, di tiştê ku kir de herî baş bû, û ji bo vê yekê heqdestek giran da. Gava ku xêzkirina Panama di pencereya çepê de dest pê kir, Marsh dest pê kir ku fêm bike ku ew ji berê de çiqas bêtir nêzîkê Dewletên Yekbûyî ye.
  
  Gelî bahozanek tê û bi rehetî naçe...
  
  Çend saetan li bajarê Panamayê bi cih bû, du caran cil guhert û çar caran serşûşt, her carê bi şampuanek bêhnek cihêreng. Bêhnên xweş tevlî hev bûn û bêhna qels a xwêdanê bi ser ket. Taştê û firava wî xwar, tevî ku dema şîvê bû, sê qedeh şerab vexwar, her yek ji şûşeyek cûda û rengekî din. Jiyan xweş bû. Dîmena li dervayê pencereyê neguherî û bêhêz ma, ji ber vê yekê Marsh qutiya lipstikê ya ku ji bo bûyerek wusa teserûf kiribû derxist û camê bi sorê geş boyax kir. Ev alîkarî, qet nebe ji bo demekê. Dûv re Marsh dest pê kir ku xeyal bike ka dê çawa be paqijkirina wê panelê, lê di wê gavê de ping a peyamek hatî xewnên wî qut kir.
  
  Dema texmînkirî ya gihîştinê 15 hûrdem e.
  
  Adar di heman demê de dilgeş, lê di heman demê de xemgîn bû. Rêwîtiyek çil saetî li pêşiya hin rêyên herî xirab ên herêmê bû. Ev fikir ne mimkûn e ku îlhamê bide. Lêbelê, gava ku qediya, qonaxa paşîn dê bêsînor balkêştir be. Adar eşyayên xwe kom kir, qahwe, şûşeyên şerab û firaqan li gorî reng, şekl û mezinahî rêz kir û dû re derket derve.
  
  SUV li bendê bû, li kêleka rê diqeliqî, û ecêb rehet xuya dikir. Marsh bombeya nukleerî hilweşand, kembera xwe ya ewlehiyê li wê girêda, û dûv re li xwe ma. Ajokar hinekî sohbet kir berî ku fêm bike ku Marsh bala xwe nade jiyana xweya piçûk a şêt, û dûv re li pişt çerxerê siwar bû. Rê bêdawî li pêş diçû.
  
  Saet derbas bûn. SUV hejand, paşê hejand, û dûv re dîsa hejand, çend caran ji bo gazê û kontrolên cihê sekinî. Ajokar dê ji ber sûcek piçûk bikişîne xetereyê nake. Beriya her tiştî, ew di nav gelekan de tenê wesayitek din bû, çirûskek din a jiyanê ku li ser riya bêdawî ber bi mebestên nenas ve diçû, û ger ew bênavber bimîne, ew ê ji nedîtî ve derbas bibe.
  
  Û paşê Monterrey li pêş bû. Adar bi firehî keniya, westiyayî lê bextewar bû, ji ber ku rêwîtiya dirêj ji nîvê rê derbas bû.
  
  Kezeba nukleerî li kêleka wî bû, niha tenê çend saetan ji sînorê Dewletên Yekbûyî dûr e.
  
  
  BEŞA DUYEM
  
  
  Adar lingê din ê rêwîtiya xwe di bin tariya tam de kir. Ew cihê ku her tişt dikare bi dest bixe an jî winda bike bû; faktorek nenas, ku ji hêla patronên kartelên herêmî ve bi rêjeyek bêhempa hatî hilanîn, hate kişandin. Kî dikaribû fikrên mirovên weha texmîn bike? Kî dizanibû ku ewê paşê çi bikin?
  
  Bê guman ne ew ... an Julian Marsh. Ew li gel bi dehan kesên din di pişt kamyonek ku ber bi sînor ve diçû, bi awayekî nerehet hat veguhestin. Li cihekî rê, ev kamyon ji otobanê zivirî û di tariyê de winda bû. Bê ronî, bê nîşan, ajokar vê rêyê bi çavan dizanibû - û baş e ku wî dizanibû.
  
  Marş dîsa li pişt kamyonê rawesta, li sohbet û nerazîbûna malbatan guhdarî kir. Pîvana plana wî derket pêşberî wî. Wexta hatina wî ya New Yorkê zû nedihat. Dema ku kamyon fren kir û deriyên piştê li ser şaneyên rûnkirî vebûn, ew pêşî derket derve, li serokê zilamên çekdar geriya ku nobedar rawesta.
  
  "Diablo," wî got, peyvek kod bikar anî ku ew wekî rêwiyek VIP nas kir û ku wî pejirandibû dravdanê. Mêrik serê xwe hejand, lê dû re guh neda wî, her kes di bin çiqilên berbelav ên dara serûbinî de di nav qelebalixek piçûk de hilda.
  
  "Niha girîng e," wî bi spanî got, "ku hûn bêdeng tevbigerin, tiştek nebêjin û wekî ku ji we re tê gotin bikin. Ger tu vê yekê nekî ez ê qirika te bibirim. Hûn fêm dikin?"
  
  Marsh mêze kir ku meriv bi çavê her kesî, di nav de ya xwe de, dît. Meşê piştî kêliyekê, li ser rêyeke xerabûyî û di nav qalên daran de dest pê kir. Ronahiya heyvê li ser serê xwe dihejiya, û serokê Meksîkî pir caran li bendê ma ku ewran ronahiya xwe veşêrin berî ku berdewam bike. Pir hindik peyv hatin gotin, û ew tenê ji hêla zilamên bi çek ve hatin gotin, lê ji nişkê ve Marsh xwe dît ku dixwest ku ew bikaribe hinekî Spanî-an belkî pir biaxive.
  
  Ew di nîvê rêzê de dimeşiya, guh nedida rûyên bitirs ên derdora xwe. Piştî saetekê ew hêdî hêdî bûn, û Marsh li pêş deştek xwelî ya ku bi darên zirav, kaktus û çend nebatên din xemilî bû, dît. Tevahiya komê siwar bû.
  
  "Heya nuha baş e," rêber bi pistepist. "Lê niha beşa herî dijwar e. Dewriyeya Sînor nikare her dem çavdêriya tevahiya sînor bike, lê kontrolên bêserûber dike. Herdem. Û te," wî di Adarê de serê xwe hejand, "daxwaz kir ku hûn derbasî Diablo bibin. Ez hêvî dikim ku hûn ji bo vê yekê amade ne."
  
  Adar kenî. Wî nizanibû ku xortê piçûk li ser çi dipeyivî. Lêbelê, mirovan zû dest pê kir winda bibin, her yek bi komek piçûk a koçberan re, heya ku tenê Marsh, serok û cerdevanek ma.
  
  "Ez Gomez im," serok got. "Ev Lopez e. Em ê di tunelê de bi ewlehî rêberiya we bikin."
  
  "Çi li ser wan xortan?" Marsh serê xwe li koçberên ku diçûn hejand, zarava xwe ya herî sexte ya Amerîkî li xwe kir.
  
  "Ew tenê serê pênc hezar didin." Gomez tevgerek nerazîbûnê kir. "Ew rîska guleyan dixin. Xem neke, tu dikarî ji me bawer bikî."
  
  Marsh lerizî dema ku wî bişirîneke xapînok li ser rûyê rêberê xwe dît. Bê guman, tevahiya rêwîtiyê pir xweş derbas bû ku hêvî dikir ku ew berdewam bike. Pirs ev bû: Kengî dê êrîşî wî bikin?
  
  "Werin em herin tunelê," wî got. "Ez awirên meraq li vir hîs dikim."
  
  Gomez nikarîbû arîkariya ronahiya xemê ya ku li ser rûyê wî dibiriqe, û Lopez tariyê li dora xwe seh kir. Wek yek, her du zilaman ew ber bi rojhilat ve, bi goşeyekî sivik, lê ber bi sînor ve birin. Adar ber bi pêş ve çû, bi qestî xeletî kir û kêmasî xuya kir. Carekê, Lopez tewra destekek arîkariyê da wî, ku Marsh ji bo paşê katalog kir, ew wekî qelsiyek nivîsand. Ew bi tu awayî ne pispor bû, lê hesabek bankê ya bêbinî berê wî hiştibû ku ew ji xefikên madî, ezmûna şampiyonên hunerên şer ên cîhanê û leşkerên berê yên hêzên taybet ên di nav wan de wêdetir be. Marsh çend hîle dizanibû, her çend ew çi qas xweşik bûn.
  
  Demekê meşiyan, çol li dora wan dirêj bû, hema bêdeng. Gava ku gir li pêş xuya bû, Marsh bi tevahî amade bû ku dest bi hilkişînê bike, lê Gomez sekinî û diyar kir ku ew ê wekî din çu carî nedîtiba. Cihê ku axa xweliyê digihêje zozanên ku bi nermî lê diçûn, çend darên piçûk li ber firçeyek qelew ketin. Lêbelê, Gomez neçû vê derê, lê bi baldarî sî gavan ber bi rastê ve avêt, û dûv re deh gavên din jî ber bi şibaka herî asê ve hilkişiya. Carekê li wir, Lopez bi lênêrîna bêsînor li deverê lêkolîn kir.
  
  "Paqij," wî di dawiyê de got.
  
  Gomez dûv re perçeyek zincîra veşartî dît û dest bi kişandinê kir. Marsh dît ku beşek piçûk a çiyê hilkişiya, kevir û firçe diguhezand da ku qulikek bi mezinahiya mirov a ku di zinarê zindî de hatî kolandin eşkere bike. Gomez ket hundur, û paşê Lopez lûleya çeka xwe nîşanî Marsh kir.
  
  "Niha tu. Hûn jî herwisa."
  
  Adar li pey wî çû, serê xwe bi baldarî xwar kir û li xefika ku wî dizanibû ku tenê çend gavan dûrî şînbûnê ye temaşe kir. Dûv re, piştî ku hinekî fikirî, zilamê bi du aliyan ve kanalên xwe guherand, biryar da ku paşde bikişîne nav tariyê.
  
  Lopez li bendê ma, çek rakir. Adar şemitî, pêlavên wî li ser zozana zinarî dihejiyan. Lopez xwe dirêj kir, çek avêt, û Marsh lûleya şeş înç hejand, tiliya wî xist nav xwînbera karotîdê yê din. Çavên Lopez fireh bûn û wî destê xwe rakir da ku herikînê rawestîne, lê niyeta Marsh tune bû ku wiya bike. Wî li nav çavên Lopez xist, çek ji destê wî revand, û dûv re bi laşê wî yê ku dimire li çiyê xist.
  
  Fik te.
  
  Marsh tivingê avêt, dizanibû ku ger Gomez di destê Marsh de bidîta dê ji hewcedariyê zûtir pê bihese. Dûv re ji nû ve kete tunelê û bi lez li rêça orîjînal meşiya. Ew zirav û amade bû, bi hejandina tîrêjan û toz û hawanê ji banî dihat piştgirî kirin. Marsh bi tevahî hêvî dikir ku di her kêliyê de were veşartin. Dengê Gomez gihîşt guhên wî yên teng.
  
  "Dilnigeran nebe. Ew tenê dergehek derewîn e ku meriv bitirsîne ku dibe ku bikeve vê tunelê. Herin jêrtir hevalê min."
  
  Marsh tam dizanibû ku dê çi li benda wî "bêtir jêr" be, lê naha hêmanek wî ya piçûk a surprîz hebû. Beşa xapînok dê bêbandorkirina çeka Gomez be bêyî ku wî bi giranî birîndar bike. New York hîn bi hezaran kîlometre dûr bû.
  
  Û ew pir dûr xuya bû dema ku ew li binê çola Meksîkayê rawesta bû, ax di pişta wî re diherikî, di nav bêhna ter û nebatê de dorpêçkirî bû, çavên wî bi tozê diherikî.
  
  Adar ber bi pêş ve çû, di carekê de xwe dizivire û li pişt xwe kaş kir çenteyek piştê, ku qayîşa wê li lingê wî pêça bû. Li vir gelek cil û berg hene, wî carekê fikirî. Tenê cil û belkî firçeyek diranan. Kolnek xweş. Kîseyek qehwe... wî meraq kir ku Amerîkiyan cîhazên xwe ji bo pîvandina radyasyonê li ku derê danîne, paşê dest bi xema radyasyonê bi xwe kir. Dîsa.
  
  Ev belkî tiştek e ku divê hûn berî ku biçin kontrol bikin.
  
  Welê, divê hûn bijîn û fêr bibin.
  
  Marc xwe mecbûr kir ku bikene dema ku ew ji tuneleka teng derkete tunelekek pir mezin. Gomez xwe xwar kir, destê xwe dirêjî alîkariyê kir.
  
  "Tiştek balkêş?"
  
  "Erê, diranên te yên gemar."
  
  Gomez, matmayî û nebawer temaşe kir. Ev hevok di vê qonaxê de ji rêwîtiya wan ya dawîn xuya bû ku wî li bendê bû ku bibihîze. Marsh hesab kir ku ew çi dibe. Gava ku Gomez hewl da ku wê fêm bike, Marsh rabû, çek di destên Gomez de zivirî û qûna xwe ajot devê zilamê din.
  
  "Niha hûn fêm dikin ku ez çi dibêjim?"
  
  Gomez bi hemû hêza xwe şer kir, Marsh dûr xist û bermîl li xwe vegerand. Ji devê wî xwîn diherikî û diranên wî li erdê ketin. Kevoka Marş xiste bin bermîla dirêj û derbeke xurt li çeneyê û yê din jî li kêleka serê xwe da. Gomez hejand, çavên wî diyar kirin ku ew hîn jî nikarîbû bawer bike ku ev dîkek xerîb ji wî çêtir bûye.
  
  Marsh kêrê ji qalikê li kêleka Meksîkî kişand dema ku ew li hev diciviyan. Gomez bi lez çû, dizanibû ku dê çi bibe. Li dîwarekî kevirî qelibî, bi nalîneke giran mil û serê wî şikest. Marsh kulmek ku ji Meksîkî hejand û dûv re li roca xist. Xwîn ji lingên wî diherikî. Çek dîsa rabû, lê Marsh xwe rast kir ku ew di navbera lingên wî de bû, beşa karsaziyê êdî bêkêr bû.
  
  Gomez serê wî lêxist, xwîna wan tevlihev bû û li dîwaran rijand. Adar hejand, lê ji derbeke din dûr ket, û dû re kêra ku hê di destê wî yê çepê de girtibû hat bîra wî.
  
  Pezek bi hêz, û kêrê li rihên Gomez diçêrand, lê Meksîkî çek avêt û bi kêrê her du destên Marsh danî ser destê Marsh, bi vî rengî hêza lêdanê rawestand û derb xwar. Êş taybetmendiyên wî berovajî kirin, lê mêrik karî pêşî li mirina neçar bigire.
  
  Adar yekser bala xwe da destê xwe yê azad, ji bo lêdana dîsa û dîsa, li cihên qels geriya. Bi hev re, mêran bi qasî ku ji destê wan dihat têdikoşiyan, hêdî hêdî di tunelê de ber bi jor û jêr ve diçûn, bi tîrêjên darîn ve diçûn û di nav girên heriyê re derbas dibûn. Çemên xwêdanê li ser qûmê diherikî; qîrîneke giran, mîna xirecira berazan, cihê sûnî dagirt. Rehm nebû, lê erd negihîşt. Gomez mîna şervanê kolanê yê demsalî yê ku ew bû her lêdan dixist, û Marsh pêşî dest bi qelsbûnê kir.
  
  "Bi dilgermî... li benda min e ku ez... bibirim... te bibirim..." Gomez bi giranî bêhna xwe dikişand, çavên wî yên hov, lêvên wî xwînî bûn û paş de avêtibûn.
  
  Marsh red kir ku li vê cîhê tenêtî, dojeh bimire. Wî kêrê paş ve kişand, ew ji laşê Gomez dûr xist, û paşê paşde gav avêt, çend lingan dûrî du zilaman da. Pîştek li erdê, avêtin.
  
  Gomez mîna şeytan êrîşî wî kir, bi qîrîn, birûskê. Marsh, wekî ku jê re hatibû hîn kirin, êrîşê şikand, milê xwe zivirî û hişt ku hêza xwe ya Gomez serê xwe bixe dîwarê dijber. Paşê Marsh li pişta wî xist. Wî dîsa kêrê bi kar neanî, heta ku dawiya dawîn bû. Her weha wî hîn kirin ku çeka herî eşkere her gav ne çêtirîn e ku meriv bikar bîne.
  
  Gomez laşê xwe ji dîwêr rakir, serê xwe daleqand û zivirî. Adar li rûyê sor yê cinan nêrî. Ji bo bîskekê ew bala wî kişand, berovajîkirina rûyê sor û stûyê spî, kunên reş ên ku diranên zer li wan deran şîn bûbûn, guhên zer hema hema bi awayekî komîk li her du aliyan derdiketin. Gomez li ber lêdanê hejand. Marş li kêleka serê xwe xist.
  
  Naha Gomez vekirî bû.
  
  Marsh derket pêş, serê wî dizivirî, lê ew têra xwe hay jê ma ku bi kêrê bi kêrê da ber dilê yê din. Gomez hejand, bêhna wî ji devê wî yê şikestî diqeliqî, û dû re bi awira Marsê re rû bi rû ma.
  
  Adar bêhna xwe da: "Min bi niyeta baş heqê te da." "Divê te tenê pere bigirta."
  
  Wî dizanibû ku ev mirov bi cewherê xwe û, bêguman, ji hêla perwerdehiyê ve jî xayîn in. Xiyanet dê bibe ramana wan a duyemîn an sêyemîn a rojê, piştî "çima xwîn li destên min heye?" û "Min şeva borî kê kuşt?" Dibe ku di derbarê encamên dozek kokainê de jî fikirek hebe. Lê Gomez... diviyabû ew tenê pere bigirta.
  
  Marsh mêze kir ku zilam li erdê diqelişe, dûv re jî hesab kir. Ew birîn û diêşiya, lê bi kêmasî zirar nedît. Serê wî lêdixist. Xweşbextane, wî fikirî ku paracetamol bike yek ji çenteyên piçûk ên di çenteya xwe de, ku li kêleka bombeya nukleerî bû. Ji ber vê yekê hêsan e. Li wir jî pakêtek destmala zarokan hebû.
  
  Adar ew paqij kir û hebên hişk daqurtand. Ji bîr kir ku avê bi xwe re bîne. Lê her gav tiştek heye, ne wusa?
  
  Bêyî ku li cesedê mirî binêre, wî serê xwe daxist û dest bi rêwîtiya dirêj a di tunela binê erdê re berbi Teksasê kir.
  
  
  * * *
  
  
  Saet dirêj kirin. Julian Marsh bi çeka nukleerî ya ku li pişta wî girêdabû, li binê Amerîkayê geriya. Dibe ku cîhaz ji ya ku wî hêvî dikir piçûktir bû - her çend çentê piştê hîn jî şîn bû - lê beşên hundurîn ne kêmtir giran bûn. Mexlûq wek hevalek an birayekî nexwestî bi wî ve zeliqiyabû, wî bi paş ve dikişand. Her gav zehmet bû.
  
  Tarî dora wî girtibû û hema ew daqurtandibû, tenê ji ber ronahiya daleqandî carinan şikestî bû. Gelek şikestin, pir zêde. Li vir şil bû, komek ajalên nexuyayî her tim di hişê wî de wêneyên kabûs çêdikirin ku bi ahengek tirsnak re bi xişiya carnan re li ser milên wî û li ser pişta wî dileyizin. Hewa di jimareyek tixûbdar de bû, û tiştê ku li wir hebû ne kalîte bû.
  
  Wî gelek westiya û dest bi halusînasyonê kir. Rojekê ew ji hêla Tyler Webb û paşê jî ji hêla trollek xirab ve hate şopandin. Du caran kete xwarê, çok û milên xwe hejand, lê li ber xwe da. Troll veguherî Meksîkiyên hêrs û dûv re jî bû takoya meşê ya bi îsotên sor û kesk û guacamole dagirtî.
  
  Her ku kîlometre di ser re derbas dibûn, wî dest pê kir ku ew pê hesiya ku dibe ku ew bi ser nekeve, ku heke ew tenê demekê raza be dê tişt çêtir bibin. Piçek razanê. Tiştê ku wî rawestand tenê aliyê wî yê ronî bû - beşa ku carekê bi serhişkî ji zarokatiya wî xilas bû dema ku her kesê din dixwest ku ew biçe.
  
  Di dawiyê de ronahiyên geştir li pêş xuya bûn û wî ew li dawiya tunelê derbas kir û dûv re gelek deqe derbas kir ku ew dikare çi cûre pêşwaziyê bike. Di rastiyê de, wî li hêviya tu komîteyek pejirandinê nedikir - ew qet nedihat hêvîkirin ku bigihîje axa azad.
  
  Li gorî plana wî, wî di vê armancê de veguhastinek bi tevahî cûda organîze kir. Marsh hişyar bû û ne bêaqil bû. Pêdivî ye ku helîkopter çend kîlometreyan dûr bisekine, li benda banga wî. Marsh yek ji sê hucreyên şewitandî yên li dora laşê wî û di çenteya xwe de hatibûn veqetandin rakirin û bang kir.
  
  Di civînê de li ser xwîn û qirêjiya ku rû û porê Marş pêçabû de tu gotinek nehat gotin, tu şîrove nehat kirin. Pîlot çûk hilda hewayê û ber bi Corpus Christi ve çû, rawestgeha paşîn û paşîn a serpêhatiya mezin a Marsh. Tiştek bê guman bû, ew ê çîrokek bêje...
  
  Û kes tune ku ji wan re bêje. Tişta ku we bi mêvanên partiyê re parve nekir ev bû ku we çawa karî kelûpelek nukleerî ji Brezîlyayê bi qaçaxî derbasî Perava Rojhilatê ya Amerîkayê bike.
  
  Corpus Christi bêhnvedanek kurt, serşokek dirêj û xewek kurt pêşkêş kir. Dê rêwîtiyek bîst û çar saetan berbi New Yorkê ve were, û paşê ...
  
  Armageddon. An jî qet nebe qiraxa wê.
  
  Marsh bişirî dema ku ew bi serê xwe di nav balîfê de bi rû li ser nivînê raza. Wî bi zorê dikaribû nefesê bikişîne, lê ji vê hestê pir hez dikir. Axaf dê ev be ku rayedaran qanih bike ku ew ciddî ye û ku bombe rast e. Ne zehmet e - meriv meriv li çîp û materyalê veqetandî mêze bike dê ew rûnin û parsê bikin. Carekê ev yek hat kirin... Marsh xeyal kir ku dolar diherikin hundur, mîna makîneyên otomatê yên li Las Vegasê ku bi rêjeya girêkan pere dirijînin. Lê hemî ji bo sedemek baş. doza Webb.
  
  Belkî na. Marsh pîlanên xwe hebûn ku dema ku rêberê xerîb ê Pythians li dû rengan diçû.
  
  Ew ji nav nivînê hejand, berî ku rabe li ser çokên xwe daket. Wî hinek lipstick danî. Wî kelûmelên jûreyê ji nû ve rêz kir da ku ew fêhm bikin. Ew derket û bi asansorê daket jêrzemînê, ku erebeya kirê li benda wî bû.
  
  Chrysler 300. Mezinahî û rengê balîna spîkirî.
  
  Rawestgeha din... bajarê ku qet xew nedihat.
  
  
  * * *
  
  
  Gava ku Skyline-ya navdar a cîhanê derket ber çavan, Marsh otomobîlê ajot. Dixuya ku meriv vê gerîdeyê berbi New York-ê ve bi rêkûpêk hêsan bû, lê wê hingê kê dizanibû ku ew ê cûda be? Belê, dibe ku kesek. Zêdetirî sê roj derbas bûn ku ew ji bazara Ramses derketibû. Ger nûçe derketiba çi? Meşê tu tişt neguhert. Ew bi tenê rêwiyek din bû, ku di nav jiyanê de li ser rêyek çolê digeriya. Ger lîstik qediya, ew ê pir zû bizanibe. Wekî din... Webb soz da ku Ramses dê ji bo vê yekê kesên ku dixwazin alîkariyê peyda bikin. Adar li ser wan hesab dikir.
  
  Marsh kor ajot, ne dizanibû an jî pir bala xwe nade ka dê çi bibe. Ew têra xwe baldar bû ku berî ku bikeve bajarê mezin raweste, bi şev xwe li aliyê din ê çem girt dema ku roj dest bi avabûnê kir, rêça bêçare ya rêwîtiya wî tevlihev kir. Motela bi şeklê L têr bû, her çend nivîn xiş û bêbawer pîs bû, û çarçoveyên pencereyê û keviyên qatan bi çend santîmanan ji heriyê reş hatibûn pêçan. Lêbelê, ew bêhempa, bêplan û bi rastî nediyar bû.
  
  Ji ber vê yekê, li dora nîvê şevê, ew rast rûdinişt, dilê wî lêdixist, gava yekî li deriyê oda wî xist. Derî li cihê parkkirinê vebû, ji ber vê yekê bi dilpakî, ew dikaribû ji mêvanek serxweş bigire heya pisîkvanek kesek be. Lê dibe ku ew jî polîs bin.
  
  An SEAL Team Six.
  
  Marş kêr, kevçî û qedeh danîn û paşê perde paşde kişand ku li derve binêre. Tiştê ku wî dît, bîskekê ew bê deng hişt.
  
  Çi...?
  
  Dengê lêdanê dîsa sivik û teze hat. Marş dudilî nebû ku derî veke û destûr neda ku zilam bikeve hundir.
  
  "Te ez şaş kirim," wî got. "Û ew van rojan pir caran çênabe."
  
  "Ez xwe baş hîs dikim ku ew e," mêvan got. "Yek ji gelek taybetmendiyên min."
  
  Mars li yên din meraq kir, lê ne hewce bû ku ew pir dûr binihêre da ku bi kêmî ve deh kesan bibîne. "Me berê tenê carekê hev dît."
  
  "Erê. Û min tavilê hest bi xizmekî kir."
  
  Adar xwe rast kir, aniha xwezî ew duşta çaremîn bigirta. "Min difikirî ku hemî Pythia mirî an girtin. Ji bilî min û Webb."
  
  "Wekî ku hûn dibînin," mêvan destên xwe belav kirin, "tu xelet bû."
  
  "Ez kêfxweş im." Adar kenê sexte kir. "Pir memnûn.
  
  "Ax," mêvanê wî jî keniya, "hûn ê bibin yek."
  
  Adar hewl da ku hesta ku hemî rojbûna wî bi yekcarî hatine ji holê rabike. Ev jin xerîb bû, belkî bi qasî wî xerîb bû. Porê wê yê qehweyî bi şêwazekî spikî jêkirî bû; çavên wê kesk-şîn bûn, tam wek yên wî. Çiqas gêj bû? Cil û bergên wê ji pulloverek hirî kesk, jeansên sor ên geş û Doc Martins şînê şîn pêk dihat. Di destê wê de qedehek şîr, di destê din de qedehek şerab.
  
  Ew li ku bû ...?
  
  Lê bi rastî ne girîng bû. Wî jê hez dikir ku ew yekta ye, ku ew bi rengekî wî fêm dike. Wî jê hez dikir ku ew ji nedîtî ve hat. Wî jê hez dikir ku ew bi tevahî cûda bû. Hêzên tariyê ew li hember hev xistin. Şeraba sor a xwînê û şîrê spî yê spîçolkî nêzî hev bûn.
  
  Adar qedeh ji destê wê girt. "Ma hûn dixwazin li jor an li jêr bin?"
  
  "Oh, ez aciz nakim. Ka em bibînin ku rewş me bi ku ve dibe."
  
  Ji ber vê yekê Marsh bombeya nukleerî li serê nivînê bi cih kir ku wan hem dikaribû wê bibîne û hem jî bi çavên Zoe Shears çirûskek din a ku mîna kometek xuya dikir dît. Ev jin bi hêz, kujer, û bi rastî freake bû. Probably dîn. Tiştekî ku bêdawî li wî xweş bû.
  
  Gava ku wê kincên xwe ji xwe kir, hişê wî yê perçebûyî ji ber ku li ser çi biqewime bifikire. Fikra hemû heyecana ku ji bo sibe û piştî sibe soz dabû, gava ku ew ê Amerîka bidin ber çokan û bi bombeya nukleerî kêfxweş bibin, ew bi tevahî ji bo Zoey amade kir ku wê pantorê xwe daxist xwarê û hilkişiya ser keştiyê.
  
  "Pêşgotin tune?" wî pirsî.
  
  "Belê, gava ku we ew çenteyê bi vî rengî danî," wê got, li bombeya navokî temaşe kir mîna ku ew dikare lê temaşe bike. "Min fêm kir ku ez ne hewce me."
  
  Adar bi surprîzek dilşad keniya. "Ez jî wisa".
  
  "Tu dibînî, evîn?" Zoe xwe li ser wî daxist. "Em ji bo hev hatine çêkirin."
  
  Dûv re Marsh fêm kir ku ew dikare wê kenê wê yê ku hêdî hêdî dimeşe, pir zer di refleksa neynikê de ku li ser dîwar rasterast li ser sînga kevin ve daliqandî, û li pişt wê çenteya piştê bixwe, ku di nav balîfên nivînê de çikandiye, bibîne. Wî li rûyê wê yê baş şîn nihêrî.
  
  "Lênet," wî bi hêrs kir. "Ew pir wext nagire".
  
  
  BEŞA SÊYEM
  
  
  Matt Drake xwe ji bo rêwîtiya herî hov a tîmê heya niha amade dike. Hestek nekêf, nexweş di qulika zikê min de rûdinişt, û ti têkiliya wê bi firîna gemarî re tune bû, tenê encama tansiyon, fikar û nefreta li mirovên ku dikaribûn hewl bidin sûcên weha hovane bikin. Wî bi mirovên cîhanê yên ku li ser karên xwe yên rojane, nezan, lê naverok diçûn re sempatî dikir. Ew mirovên ku wî ji bo wan şer kir.
  
  Di helîkopteran de leşkerên ku ji bo mirovên ku dinya ji bo jiyanê kirine cihekî xweş, eleqedar bûne û xwe dixin xeterê. Tevahiya tîmê SPEAR amade bû, ji bilî Karin Blake û Beauregard Alain û Bridget McKenzie - ango Kenzie, katana-desthilatdar, qaçaxçiya hunerê, ajanê berê yê Mossad. Tîm bi lez û bez ji 'bazara paşîn' a wêrankirî ya Ramsesê derket ku neçar ma her kesî bi xwe re bîne. Deqeyek winda nebû, û tevahiya tîmê amade bû, agahdar bû û amade bû ku li kolanên New Yorkê biherike. a run.
  
  Ji daristanek rastîn heya daristanek beton, Drake fikirî. Em qet nagirin.
  
  Li dora wî xêzên pêbawer û pêlên bahoz ên jiyana wî hebûn. Alicia û Bo, May û Kenzi, û Torsten Dahl. Di helîkoptera duyemîn de Smith û Lauren, Hayden, Kinimaka û Yorgi bûn. Tîm ber bi qada hewayî ya New York-ê, ku berê ji hêla Serok Coburn ve hatî paqij kirin, bazda, û bi hişkî bazda, di nav valahiya di navbera ezmanan de bazda û ber bi banek çargoşeyî ve daket. Tirbulans li wan xist. Dema ku agahdarî digihêje radyoyê. Drake tenê dikaribû qelebalixiya kolanên li jêr, ajanên bilez û tîmên SWAT-ê yên dilşewat, ramana dojehê ya bazdana bi serê xwe ji bo rizgarkirina New York û Deryaya Rojhilat xeyal bike.
  
  Nefeseke kûr kişand, hîs kir ku dê çend saetên pêş de tevlihev bibin.
  
  Dal çavê wî girt. "Piştî vê ez diçim betlaneyê."
  
  Drake heyrana baweriya swêdî bû. "Piştî vê yekê, em ê hemî hewceyê yekê bikin."
  
  "Belê, hûn bi min re nayên, Yorkie."
  
  "Bê pirsgirêkê. Ez pir bawer im ku Joanna dê her weha berpirsiyar be."
  
  "Gelo wateya wê çi ye?"
  
  Helîkopter bi lez daket, zikê wan şand stratosferê.
  
  Alicia kenîya. "Tenê em dizanin ka kî mala Daley, Torsti dimeşîne. Em dizanin".
  
  Swêdî qerfek kir, lê zêde tu şîrove nekir. Drake bi Alicia re bişirînek kir û dûv re dît ku Mai li wan herduyan temaşe dike. Lanet, dibê qey tu xema me tune ye.
  
  Alicia ji Mai re hejand. "Ma tu pê bawer î ku tu dikarî bi vî rengî tevbigerî, Sprite, piştî ku xwe birî dema ku di van demên dawî de ditirsiya?"
  
  Awira May neguherî, lê wê bi dudil xwe dirêjî birînên nû yên li ser rûyê xwe bike. "Bûyerên vê dawîyê ez ji kesên ku ez pê bawer im pir baldartir kirim. Û çavê xwe li wan kesên ku xiyanetê dikin bin."
  
  Drake di hundurê xwe de hejand.
  
  Tişt nebû. Wê dev ji min berda, dawî lê anî! Tiştek soz nehat dayîn. .
  
  Hest û raman tevlihev dibûn, dibûn tirş û hezar hestên din. Dahl, wî dît, hêdî hêdî ji Kenzî dûr ket, û Bo bi zor çavên xwe ji Alicia girt. Xwedêyo, wî hêvî dikir ku tişt di helîkoptera duyemîn de hinekî aram bûne.
  
  Dema ku şemitîna helîkopterê li banê avahiyê ket bayê nû yên bayê hov li wan ket. Çûk daket, paşê derî vebûn, rêwiyan daketin jêr û ber bi deriyê vekirî reviyan. Kesên bi çek li derî nobedar bûn û çend kesên din jî li hundir bi cih bûn. Drake pêşî xwe avêt hundir, pêşî lingên xwe firandin û bê çek hinekî xwe ne amade hîs kir, lê baş dizanibû ku ew ê di demek nêzîk de çekdar bibin. Tîm bi lez û bez ji derenceyên teng yek bi yek dadiket heta ku xwe di korîdoreke fireh de, tarî û ji hêla hê bêtir cerdevanan ve dorpêçkirî dît. Li vir ew demekî sekinîn berî ku talîmatên berdewam bikin.
  
  Hemî zelal e.
  
  Drake bazda, fêhm kir ku wan rojên girîng winda kirine ku agahdariya ji bazarê derdixin û dûv re ji hêla ajanên gumanbar, nemaze ji CIA ve têne lêpirsîn kirin. Di dawiyê de, Coburn bixwe destwerdan kir, ferman da ku tavilê tîmê SPEAR li cîhê herî germ li ser planetê were şandin.
  
  Bajarê new yorkê.
  
  Naha, xwarê pêlekek din, ew derketin ser eywanek ku li hundurê ya ku jê re hat gotin qereqola polîsê herêmî ye li quncikê kolanên 3-mîn û 51-an. Ji raya giştî re nayê zanîn, malper di heman demê de wekî nivîsgehek ewlehiya neteweyî jî xizmet dikir - bi rastî, ew yek ji wan du kesan bû ku jê re digotin "navenda" bajêr, bingeha hemî çalakiyên ajansê. Drake naha temaşe kir ku polîsên herêmî li ser karê xwe yê rojane diçin, qereqolê qelebalix, bi deng û qelebalix, heya ku zilamek bi kincên reş ji dawiya dûr ve nêzîk bû.
  
  "Werin em tevbigerin," wî got. "Li vir wextê windakirinê tune."
  
  Drake nikarî zêdetir razî bû. Wî Alicia ber bi pêş ve kişand, pir aciziya blondeyê bû, ji bo tengasiyên xwe ronahiyek qezenc kir. Yên din li hundur qelebalix bûn, Hayden hewl da ku xwe nêzîkî yê nûhatî bike, lê dema ku ew li pişt deriyê dûr winda bû, wexta wî qediya. Gava ku ew dimeşiyan, ew ketin jûreyek dorveger a ku zemên û dîwarên wê yên sipî pêçayî û kursiyên li rêzê li ber platformeke piçûk a bilindkirî li dar xistin. Mêrik bi lez û bez ew dîtin.
  
  "Spas ji bo hatina we," wî bi dilşikestî got. "Tenê ku hûn zanibin, zilamên ku we dîl girtin - xapînok Ramses û Robert Price - birin hucreyên li jêr me da ku li benda encamên me ... Me fikirîn ku dibe ku ew agahdariya hêja hebin û divê li dora xwe bin.
  
  "Bi taybetî heke em têk biçin," Alicia bi hêrs got.
  
  "Bicî. Û ev hucreyên girtîgehê yên binerdî yên bi ewlekariya zêde di hundurê beşa Ewlekariya Navxweyî de dê hebûna Ramses nenas bihêlin, ji ber ku ez bawer im hûn dikarin binirxînin."
  
  Drake bi bîr xist ku yekîneyên herêmî yên Ramsesê, piştî ku bombeya nukleerî ji destê Marsh dizîn an bi zorê derxistin, ji bo teqandinê li benda destûra Ramses bisekinin. Wan nizanibû ku ew hatiye girtin, an jî hema hema miriye. Hucreyên New Yorkê yên rêxistina Ramses qet tiştek nizanibûn.
  
  Bi kêmanî ev yek tenê tiştê ku di berjewendiya tîmê SPEAR de diaxivî bû.
  
  "Ew ê kêrhatî be," Hayden got. "Ez pir bawer im."
  
  "Erê," Smith lê zêde kir. "Ji ber vê yekê ji niha ve xistina dewaran bidin sekinandin."
  
  Nûnerê Ofîsa Navxweyî hejand. "Navê min Moore ye. Ez ajanê qada sereke li vir im. Hemî îstîxbarat dê ji min re derbas bibe. Ji bo asîmîlekirin û belavkirina çalakiyan em hêzeke nû ya xebatê ava dikin. Navendek me heye û niha em şaxên xwe birêxistin dikin. Her ajan û efserê polîs-heyîn an na- li dijî vê xetereyê dixebitin, û em bi tevahî encamên têkçûnê fam dikin. Ew nikare..." wî piçek hejand, stresek ku bi gelemperî nayê bihîstin nîşan da. "Nabe ku ev yek li vir çêbibe."
  
  "Kî ye serokê li ser rûyê erdê?" Hayden pirsî. "Kî biryaran li vir dide ku ew bi rastî girîng e?"
  
  Moore dudil bû û çengê xwe xar kir. "Belê, em dizanin. Homeland. Bi hevkariya Yekîneya Têkoşîna Dijî Terorê û Yekîneya Rêvebiriya Gefê."
  
  "Û bi "em" mebesta te ez û te ye?" An jî tenê mebesta we welatê Dayikê ye?"
  
  "Ez difikirim ku ew dikare wekî ku rewş daxwaz dike biguhere," Moore pejirand.
  
  Hayden razî xuya dikir. "Piştrast bikin ku battera têlefona weya desta barkirî ye."
  
  Moore li dora komê mêze kir mîna ku wê aciziya wan hîs kir û jê hez kir. "Wekî hûn jî dizanin pencereyek me ya kurt heye. Dê demek dirêj negire ku van bastûran fêm bikin ku Ramses ew ê fermanê nede. Ji ber vê yekê, yekem tiştên pêşîn. Em çawa şaneyeke terorîstî teşhîs dikin?"
  
  Drake li saeta xwe nêrî. "Û meş. Ger ku bombe bi xwe re bîne, ma meha Adarê ne girîng e?"
  
  "Îstixbarat radigihînin ku meha Adarê dê bi şaneyên herêmî re bibe yek. Em nizanin dê çend hebin. Ji ber vê yekê bê guman em li ser herduyan bisekinin."
  
  Drake hesabê Beau ya axaftina di navbera Marsh û Webb de bi bîr anî. Wê gavê hat bîra wî ku Fransiyê şêrîn ku wan yekem car pê re hevdît kiribûn dema ku bi darê zorê beşdarî tûrnûvaya Last Man Standing bûn, û ji hingê ve pir caran şer kiribûn, dema ku girîng bû ronahiya qenciyê ronî kir. Mîna stêrkekê şewq da. Divê ew bi rastî jûreyek zêde nefesê bide zilam.
  
  Deverek li kêleka şîn ...
  
  Moore dîsa axivî. "Gelek rê hene ku meriv şaneyek kûr an jî şaneyek razayî bibîne. Em gumanbaran teng dikin. Em têkiliyên bi şaneyên din ên naskirî yên ku jixwe di bin çavdêriyê de ne lêkolîn dikin. Cihên îbadetê yên şewitandî yên cîhadîstên navdar jehra xwe dirijînin binihêrin. Em li kesên ku van demên dawî xwe spartine rîtuelan dinêrin - yên ku ji nişka ve eleqeya xwe bi olê re dikişînin, xwe ji civakê vedikişin, an jî qala cil û bergên jinan dikin. NSA li metadaneyên ku ji mîlyonan têlefonên desta hatine berhev kirin guhdarî dike û wan dinirxîne. Lê mêr û jinên ku her roj di hefteyê de xeternak in - yên ku me ketine nav nifûsa ku cîhadîstên nû bi rêkûpêk jê têne leşker kirin pir bi bandortir in."
  
  "Di bin perdeyê de". Smith serê xwe hejand. "Ev baş e".
  
  "Ev rast e. Di vê nuqteyê de, agahdariya me ji Barbie ya Iggy Pop ziravtir e. Em hewl didin ku hejmara kesên di her hucreyê de piştrast bikin. Mezinahiya hucreyê. navçeyên. Derfet û amadeyî. Em hemî tomarên têlefonê yên dawî dinirxînin. Ma hûn difikirin ku Ramses dê biaxive?
  
  Hayden nikarîbû li bendê be ku biçe ser karê xwe. "Em ê hewldanek baş bidin."
  
  Kinimaka got, "Gef nêzîk e." "Werin em tîmê tayîn bikin û dojehê ji vir derxin."
  
  "Erê, erê, ew baş e," Moore diyar kir. "Lê hûn ê biçin ku derê? New York bajarekî pir mezin e. Ger cîhek ku hûn biçin tunebe hûn ê bi revînê tiştek bi dest nexin. Em jî nizanin ka bombe rast e. Gelek kes dikarin bombeyekê çêkin... li rastê xwe binêre."
  
  Alicia di cihê xwe de guherî. "Ez dikarim ji bo wê piştrast bikim."
  
  Moore got, "Wesayît li bendê ne." "Wesayîtên hêzên taybet. Helîkopteran. Otomobîlên bilez bêyî nîşankirin. Bawer bikin an na, ji bo vê planên me hene, rêyên paqijkirina kolanan. Rayedar û malbatên wan ji niha ve tên derxistin. Tişta ku em niha hewce dikin xalek destpêk e."
  
  Hayden zivirî tîma xwe. "Ji ber vê yekê, em zû koman belav bikin û biçin Ramses. Wekî wî zilamî got, pencereya me piçûk e û jixwe tê girtin."
  
  
  BEŞA ÇARAN
  
  
  Julian Marsh ji motelê hestek nûvekirî derket, hetta heyecan bû, lê di heman demê de hinekî xemgîn bû. Cil û bergên wî xweş bû: jeansên şîn, ku lingekî wê hinekî ji yê din tarîtir bû, çend tebeq kiras û şapikek li aliyekî serê wî daxistibû. Dîtin baş bû û wî difikirî ku wî ji Zoe derbas kiriye. Jinik ji serşokê ya biçûk derketibû, hinekî xirav dixuya, porê wê tenê nîv şuştin û nîv lêv lêxistî. Tenê piştî çend hûrdeman nirxandinê, Marsh fêm kir ku ew bi qestî hewl dide ku wî teqlîd bike.
  
  An jî rûmeta wî bidin?
  
  Dibe ku ew ya paşîn bû, lê ew bi rastî Marsh li ser peravê xist. Tişta dawîn ku wî dixwest ew bû ku guhertoyek jinê ya xwe bi şêwaza xwe ya bêhempa sînordar bike. Hema wekî fikirek paşerojê, wî çenteyê piştê ji nav nivînan rakir, materyalê lêxist û xêzkirina cenawirê zindî li hundur hîs kir.
  
  My .
  
  Sibeh xweş, teze, geş û bextewar bû. Marsh li bendê ma heya ku otomobîlek pênc-rûniştî rakişiya û du zilam jê derketin. Herdu jî bi çermê tarî bûn û rihên stûr li xwe kiribûn. Adar şîfreya dawî ya rêwîtiya paşîn peyivî û destûr da wan ku deriyê paşde vekin. Gava ku ew hilkişiya hundurê Zoey xuya bû.
  
  "Payin". Dema ku jin nêzîk bû yek ji zilaman çek derxist. "Divê tenê yek hebe."
  
  Adar meyldar bû ku razî bibe, lê aliyê din ê wî dixwest ku vê jinê hîn baştir nas bike. "Ew pêvekek dereng e. Ew baş e."
  
  Destê bi çek hê dudilî bû.
  
  "Guhdarî bike, ev sê roj e, belkî çar roj in, ez pêwendiyê nakim." Marsh tam nedihat bîra xwe. "Plan diguherin. Min şîfre da te, êdî guh bide gotinên min. Ew hemî rast e. Tewra bikêrhatî be jî."
  
  "Gelek baş". Ne mêran jî bawer nedikir.
  
  Otomobîl bi lez rabû, stûnek axê ji binê lastîkên paşîn rakir û ber bi bajêr ve zivirî. Ji ber ku asîmanan hê mezintir dibûn û trafîk zêde dibû meş paşve vekişiya. Rûyên biriqandî, refleksîf dora gerîdeyê dorpêç kirin, li hin deveran kor bûn dema ku wan ronahiya çêkirî ji nû ve rê vekir. Girseya gel peyarêk tije kir û avahiyan bi agahiyan dibiriqîn. Maşîneyên polîsan li kolanan geriyan. Marsh ti nîşaneyên zêdebûna baldariya polîsan nedît, lê di wê demê de wî nikaribû li jorê banê otomobîlê bibîne. Wî ev yek ji ajokar re got.
  
  "Her tişt normal xuya dike," mêrik bersiv da. "Lê lez hîn jî girîng e. Ger em pir hêdî bimeşin dê her tişt hilweşe."
  
  "Ramses?" Marsh pirsî.
  
  "Em li benda gotina wî ne."
  
  Adar xwe xwar kir, di bersivê de hin dilgeşiyê hîs kir. Ev plan bi tevahî ya wî bû, û divê mîsyonên Ramses bi awazê wî bireqisin. Dema ku ew gihîştin cîhê ku Marsh bijartibû û berî ku ew dest pê bikin bi mehan amade kiribûn.
  
  "Di bin radarê de bimînin," wî got, da ku kontrolê piştrast bike. "Û di bin sînorê lezê de, rast? Em naxwazin bên astengkirin."
  
  "Em li New Yorkê ne," şofêr got, û dûv re her du kes jî keniyan dema ku wî li lampa sor dixe. Marsh hilbijart ku guh nede wan.
  
  "Lê," ajokar paşê lê zêde kir. "Çanda te? Divê ev... naverok were verast kirin."
  
  "Ez pê dizanim," Marsh hejand. "Hûn difikirin ku ez vê yekê nizanim?"
  
  Webb çi meymûn li wî bar kir?
  
  Dibe ku tansiyona mezin hîs kir, Zoey xwe da ber wî. Di navbera wan de tenê bombeya nukleerî hebû. Destê wê hêdî-hêdî bi ser çenteyê piştê de hejand, yek bi serê tiliyan, û ber bi lingên wî ve çû, bû sedem ku ew birije û dû re li wê mêze bike.
  
  "Ma ev bi rastî guncan e?"
  
  "Ez nizanim, Julian. Wisa ye?"
  
  Marsh bi tevahî ne ewle bû, lê têra xwe baş hîs kir ku wî ew bi tenê hişt. Ji bo bîskekê hate bîra wî ku Shears hinekî balkêş, mîna Papayê Siyê hêzdar bû, û bê şik dikare gazî her nimûneya nêr ku jê re lazim be.
  
  Çima ez?
  
  Bomba navokî dibe alîkar, wî dizanibû. Her keçikê zilamek bi çekên nukleer hez dikir. Tiştek ku bi hêzê ve girêdayî ye... Oh, baş e, belkî wê ji wê fikra ku ew ji wê piçek bi hêztir bû hez dikir. Kêmasiya wî? Bê guman, çima nehêle? Dema ku li kêleka rê rawestiyan, şofêr bi kurtî nîşanî avahiya ku Marsh di serdana xwe ya berê de hilbijartibû, trêna ramana wî ji rê derket. Roja li derve hîn germ û bi tevahî nediyar bû. Marsh xeyal kir ku kerên qelew ên hukûmetê, yên ku bi hişkî di kursiyên xwe yên çermî yên pelixandî de rûdiniştin, xeyal kir ku ew ê jiyana xwe bistînin.
  
  Niha zû tê. Ji ber vê yekê zû ez ê bi zor bikaribim xwe bigirim.
  
  Wî bi destê Zoe girt û hema li peyarêkê bazda, hişt ku çenteyê piştê li milê wî yê xwar biteqe. Piştî ku dergevan derbas bûn û talîmatên li milê çepê wergirtin, koma çar ji asansorê derket qata çaremîn û dûv re li apartmana berfire ya du odeyî kontrol kir. Hemî baş bû. Adarê deriyên eywanê vekir û bêhneke din ji hewaya bajêr kişand.
  
  Dibe ku ez jî heta ku ez dikarim.
  
  Îroniya ew bi xwe dikeniya. Ev ê qet nebe. Tiştê ku divê Amerîkî bikin ev bû ku bawer bikin, bidin, û dûv re ew dikare bombeya navokî ya li Hudson wekî ku hatî plan kirin hilweşîne. Piştre, planek nû. Jiyana nû. Û pêşerojeke balkêş.
  
  Dengek ji pişt milê wî hat. "Kesek ji me re tê şandin ku dikare naveroka çenteya we kontrol bike. Divê di nava saetekê de were."
  
  Adar bêyî ku li xwe bizivire serî. "Wekî ku tê hêvîkirin. Gelek baş. Lê çend nêrînên din jî hene. Pêwîstiya min bi kesekî heye ku ji min re bibe alîkar ku gava Qesra Spî drav bide drav veguhezînim. Ji min re alîkarî lazim e ku ez şopek saz bikim da ku balê biafirînim. Û divê em hemû şaneyan aktîv bikin û vê bombeyê biteqînin."
  
  Zilamê li pişt wî hejand. "Ew hemî di plansaziyê de ye," wî got. "Em amade ne. Ev tişt wê di demeke nêz de werin ba hev."
  
  Adar zivirî û vegeriya oda otêlê. Zoe rûniştibû şampanya vedixwar, lingên xwe yên zirav hilkişandibû û li ser salonê rûniştibû. "Ji ber vê yekê em tenê li bendê ne?" - wî ji xort pirsî.
  
  "Ne ji bo dirêj".
  
  Marsh li Zoe keniya û destê xwe dirêj kir. "Em ê li odeya razanê bin."
  
  Jin û mêran ji her çenteyê kemberek girtin û bi xwe re birin jûreya herî mezin. Di nav deqeyekê de hem tazî bûn û hem jî li ser çarşefên li ser hev diqelişin. Marsh hewl da ku îsbat bike ku ew vê carê xwedan bîhnfirehiya pêwîst e, lê Zoe tenê piçek pir jîr bû. Rûyê wê yê fireh û bêqisûr her tişt li lîbîdoya wî dikir. Di dawiyê de, tiştek baş bû ku Marsh zû qedand, ji ber ku di demek nêzîk de li deriyê jûreyê xist.
  
  "Ev mirov li vir e."
  
  Êdî? Marsh bi lez û bez cil û bergên Zoe li xwe kir, û dûv re her du ji jûreyê vegerîyan, hê jî şîn û hinekî ter bûn. Marsh destên xwe bi yê nû re hejand, porê wî yê zirav, rengê zer û kincên wî yên qermiçî.
  
  "Hûn pir caran dernakevin?"
  
  "Ew min girtî dihêlin."
  
  "Oh, baş, qet nebe. Ma hûn li vir bombeya min kontrol dikin?"
  
  "Erê, ezbenî, min kir."
  
  Marsh çenteya pişta xwe danî ser maseya camê ya nizm ku navenda jûreya mezin dagîr kiribû. Zoe di rê de derbas bû, û bala wî kişand dema ku wî bi hûrgulî fîgurê wê yê tazî çend hûrdem berê hate bîra wî. Li dû xwe nihêrî, berê xwe da yê nû.
  
  "Navê te çi ye mêro?"
  
  "Adem, ezbenî."
  
  "Belê, Adem, hûn dizanin ew çi ye û dikare çi bike. Ma hûn aciz in?"
  
  "Na, ne niha."
  
  "Dem?"
  
  "Ez wisa nafikirim".
  
  "Tu aciz î? Dem? Dibe ku ew pir westiyaye?"
  
  Adem serê xwe hejand, li çenteyê nihêrî.
  
  "Heke wusa be, ez bawer im ku Zoey dikare alîkariya we bike." Wî ev bi nîv henekî got.
  
  Pythian bi bişirîneke fêlbaz zivirî. "Bextewar be".
  
  Marş, Adem jî çavên xwe li çavên xwe girtin, lê berî ku xort bikaribe fikra xwe biguhere, şofêrê wan ê rih peyivî. "Bi lez bike," wî got. "Divê em ji bo ... amade bin," wî paşve kişand.
  
  Adar şuştin. "Baş e, ne hewce ye ku hûn dest bi lingên xwe bikin. Werin em herin jêr û qirêj." Wî berê xwe da Adem. "Ez dibêjim, bi bombeyek."
  
  Xort matmayî li çenteya piştê mêze kir û dûv re ew zivirî ku kulm li ber wî bûn. Wî ew hêdî hêdî vekir û qapax vekir. Di hundurê de amûra rastîn heye, ku ji hêla çenteyek paşdetir û bi giştî bilindtir ve hatî dorpêç kirin.
  
  "Baş e," Adem got. "Ji ber vê yekê em hemî di derbarê MASINT de dizanin, protokolek îstîxbarata pîvandinê û îmzekirinê ya ku îmzeyên radyasyonê û diyardeyên din ên laşî yên bi çekên nukleerî ve girêdayî dikole. Ev amûr, û bi kêmî ve yeka din a din a ku ez pê dizanim, ji bo ku di binê vê zeviyê de biqelişe hatine çêkirin. Niha li cîhanê gelek sîstemên vedîtin û çavdêrîkirina alavên navokî hene, lê hemû ne pêşketî ne û hemû jî bi temamî ne xwedî karmend in." Wî rakir. "Li têkçûnên dawî yên li welatên şaristanî binêrin. Ma kes dikare bi rastî kesek biryardar an hucreyek nêzik ku tenê tevdigere rawestîne? Helbet na. Tenê yek xeletiyek an xebata navxweyî hewce dike." Ew keniya. "Karmendek bêbext an tewra mirî westiyayî. Bi piranî ew drav an hêzek hewce dike. Ev diravên herî baş ên terorîzma navneteweyî ne."
  
  Marsh li çîroka xort guhdarî kir, meraq kir ku gava ku wî riya xwe ji Ramses û Webb re rave kir, yek an du tedbîrên din ên cidî hatine girtin. Wê li gorî berjewendiyên wan be. Wî çu carî nizanibû, û bi rastî, wî xem nedikir. Niha ew li vir bû û dixwest deriyê Dojehê veke.
  
  Adem got, "Ew bi rastî tiştê ku em jê re dibêjin 'bombeya qirêj' e." "Term her dem hebû, lê hîn jî tê sepandin. Min alpha scintillator, detektorek qirêj, û çend tiştên din hene. Lê di bingeh de," Adem ji bêrîka xwe pîvazek derxist, "Ev min heye."
  
  Wî zû pakêta zexm rakir û çîpên Velcro yên ku dîmendera piçûk û mini-klavyeyê eşkere dikirin vekir. Panel ji hêla çar pêçan ve hate girtin, ku Adem zû jê kir. Dema ku panela metal azad bû, rêzek têl li pişt wê veqetiyan, ku ber bi dilê cîhaza ku nû hat keşif kirin.
  
  Adar bêhna xwe girt.
  
  Adem cara yekem keniya. "Dilnigeran nebe. Ev tişt xwedî gelek sîgorteyan e û hê jî ne çekdar e. Li vir kes wê dest ji vê yekê bernede."
  
  Adar hinekî vala hîs kir.
  
  Adem li mekanîzma û hûrguliyên di hundurê wê de nihêrî, ew hemî girt. Piştî bîskekê, wî dîmendera laptopê ya li kêleka xwe kontrol kir. "Ew diherike," wî qebûl kir. "Lê ew ne ew çend xirab e."
  
  Adar bêhna xwe hejand. "Çiqas xerab e?"
  
  "Ez ê ji we re şîret bikim ku hûn qet zarokên xwe nekin," Adem bêyî hest got. "Heke hûn hîn jî dikarin. Û ji çend salên din ên jiyana xwe kêfxweş bibin.
  
  Marsh li Zoey mêze kir ku ew şûştin. Bi her awayî, wî qet hêvî nedikir ku ji bavê xwe yê xweperest an birayên xwe yên qure bijî.
  
  "Niha ez dikarim wê çêtir biparêzim," Adem got, pakêtê ji çenteyê ku bi xwe re anîbû derxist. "Wekî ku ez ê bi her amûrek bi vî rengî re bikim."
  
  Adar bîskekê mêze kir û paşê fêm kir ku hema hema qediyane. Wî çavên mirî yê ajovanê wan dît. "Ev kamerayên ku Ramses behsa wan kir. Ma ew amade ne? Lêpirsîn li ber dest e û ez ti dereng naxwazim."
  
  Bişirîneke hişk di bersivê de biriqand. "Û em jî wisa dikin. Her pênc hucre naha çalak in, di nav de du şaneyên razayî yên ku dibe ku Amerîkî ji wan nizanibin." Mêrik li saeta xwe nêrî. "Set 6:45 danê sibê ye. Her tişt dê heya heftê amade be."
  
  "Gelek delal". Marsh hîs kir ku lîbîdoya wî dîsa zêde dibe û difikirî ku ew dikare ji vê rastiyê sûd werbigire dema ku ew hîn jî dikaribû. Bi zanîna Zoey, wekî ku wî vê dawiyê kiribû, ew ê bi her awayî zû biqede. "Û protokolên ji bo veguheztina drav?"
  
  "Adem dê balê bikişîne ser qedandina bernameyek ku dê cîhê me li çaraliyê cîhanê bi rengek bêdawî biweşîne. Ew ê ti carî danûstandinê bişopînin."
  
  Adar li ser rûyê Adem ferq nekir.
  
  Ew pir li ser Zoe bû, û ew li ser wî. Wî pênc hûrdemên din girt ku temaşe bike ku Adem bombe diavêje û guh da rêwerzên li ser çawaniya bêçekkirina tiştê lanet, dûv re piştrast kir ku zilam di çalakiyê de wêneyên guncan ên cîhazê kişandiye. Wêneyan rolek krîtîk di îqnakirina Qesra Spî ji rastiya amûrê de lîstin û di peydakirina lêgerînek ku dê bala xwe bide çêkirin û hêzên ku li dijî wî hatine berhev kirin dabeş bike. Bextewar bû, ew di dawiyê de berê xwe da Adem.
  
  "Yê zer. Ma ev têla bêçekkirinê ye?"
  
  "Em, erê ezbenî, ew e."
  
  Marsh ji dil bi ajokar keniya. "Ji ber vê yekê, em amade ne?"
  
  "Em amade ne".
  
  "Piştre derkeve."
  
  Marsh xwe dirêjî xwe kir û Zoe birin hundurê razanê, dema ku diçû jeans û pantikên xwe kişand ser xwe û hewl da ku kenekî bitepisîne. Lehîyek ji azwerî û heyecanê hema hema ew bi ser ket ji ber ku wî fêm kir ku hemî xewnên wî yên hêz û girîng li ber bi cîh bûn. Ger tenê malbata wî niha wî bibîne.
  
  
  BEŞA PÊNCEM
  
  
  Gava ku Drake rast bû, giraniya tevahî ya ku diqewime li wî xist. Lezgînî di nav damarên wî de derbas bû, endikên nervê yên wî diqeliqî, û yek nerînek li hevalên wî yên tîmê jê re got ku ew bi heman rengî hest dikin - tewra Kenzî. Wî bi rastî difikirî ku ajanê berê yê Mossad berê xwe daye wê tevgerê, lê paşê, bi rastî, ji ber têkiliya di navbera leşkeran de, wî ne hewce bû ku jê bipirse ka çima wiya nekir. Heman bêsûcên ku wê têdikoşin, heman sivîl jî di bin xetereyê de bûn. Kesê ku nîv dilê wî hebe dê destûr nede ku ev yek çêbibe, û Drake guman kir ku dibe ku Kensi ji nîv dil pir bêtir hebe, her çend ew çiqas kûr veşartî be.
  
  Saeta dîwêr heft çil û pênc nîşan da, û hemû tîm li ser tevgerê bû. Li qereqolê aramiyek metirsîdar, kaotîk serdest bû; polîs berpirsiyar bû, lê bi eşkere li ser lingan bû. Raporên nûçeyan li ser ekranên televizyonan dibiriqîn, lê ti têkiliya wan bi wan re tune bû. Moore meşiya û meşiya, li benda nûçeyên ajanên veşartî, tîmên çavdêriyê an ajotina otomobîlan bû. Hayden bi tîmê mayî re girt.
  
  "Ez û Mano emê bi Ramsesê re mijûl bibin. Pêdiviya me bi du komên din heye, yek ji bo nirxandina agahdariya li ser teqîna nukleerî ya ku diqewime, û yek jî ji bo lêgerîna van şaneyan. Bêdeng bimînin, lê girtiyan negirin. Hevalno, îro ne roja xapandinê ye. Tiştê ku hûn hewce ne bistînin û zû û dijwar bistînin. Derew dikare buhaya me biha bike."
  
  Moore gotina wê girt û li paş xwe nêrî. "Îro," wî got, "rehm nabe."
  
  Dahl bi gemarî serê xwe hejand, çengên xwe şikand mîna ku ew dikare serê mirovekî bişkîne. Drake hewl da ku rihet bibe. Tewra Alicia jî mîna panterek qefes li dora xwe dimeşiya.
  
  Dûv re, di 8ê sibehê de, dînbûnê dest pê kir.
  
  Bangan dest pê kirin, têlefonên terxankirî dîsa û dîsa lêdiketin, dengê wan jûreya piçûk dagirt. Moore bi bandor wan yek bi yek şer kir, û du arîkar ji bo alîkariyê bezîn. Tewra Kinimaka dijwarî qebûl kir, her çend maseya ku ew li ser rûniştibû bi taybetî kêfxweş xuya nedikir.
  
  Moore agahî bi leza ronahiyê re dan ber hev. "Em li ber derê ne," wî got. "Hemû tîm amade ne. Ajanên veşartî axaftinên herî dawî yên derbarê hevdîtinên veşartî û sohbetê de ragihandin. Li derdora mizgeftên navdar tevger zêde bûn. Ger ku me nizanibûya çi diqewime jî em ê xemgîn bibûna. Rûyên nû di jîngehên xwe yên asayî de hatin dîtin, hemû bi biryar û bi lez û bez, bi armanc dimeşin. Ji şaneyên ku me nas dikin, du ji radarê winda bûne." Moore serê xwe hejand. "Wek e ku me berê bi vê yekê re mijûl nebûye. Lê îşaretên me hene. Divê tîmek serî li qereqolan bide - yek ji hucreyên naskirî ji wir kar dike."
  
  "Ev em in," Dahl rijand. "Rabin, ey bazdan."
  
  "Ji xwe re biaxive." Kensî ber bi wî ve çû. "Oh, û ez bi te re me."
  
  "Oh, ma divê hûn vê yekê bikin?"
  
  "Ji bo bidestxistina dijwar lîstin rawestînin."
  
  Drake tîmên ku bi rengek balkêş li cotan hatine dabeş kirin lêkolîn kir. Dahl û Kenzie hevalên xwe hebûn - Lauren, Smith û Yorgi. Ew bi Alicia, May û Bo re bi dawî bû. Reçeteya tiştekî bû; ew bê guman bû.
  
  "Bextê te xweş be, heval," Drake got.
  
  Dema ku Moore destê xwe rakir, Dahl zivirî ku tiştek bêje. "Payin!" Bi destê xwe saniyeyekê vegirt. "Ev tenê li ser xeta me ya germ hate rast kirin."
  
  Hemû serî zivirandin. Moore bangek din qebûl kir û naha xwe gihand, bi bişkoka têlefonê hîs kir.
  
  "Tu tê de yî," Moore got.
  
  Qirikek bêbexte ode tije kir, peyv ewqas zû derketin ku mîna ku lingên Drake dixwestin bişopînin. "Ev Julian Marsh e, û ez dizanim ku hûn hema her tiştî dizanin. Dawîya derfetê. Pirs ev e, hûn çawa dixwazin wê bilîzin?
  
  Hayden girt dema ku Moore destê xwe hejand da ku berdewam bike. "Dest ji bêaqiliyê berde, Marsh. Çira?"
  
  "Belê, ew pirsek teqîner e, ne wusa? Ez ê ji te re bibêjim, delalê min, ew li vir e. Li NYê."
  
  Drake newêrî nefesê bigire ji ber ku tirsên wan ên herî xirab bê guman piştrast bûn.
  
  "Ji ber vê yekê pirsa din ev e ku ez paşê çi dixwazim?" Adar demeke dirêj rawestiya.
  
  "Te ser karê xwe, ehmeq," Smith giriya.
  
  Alicia rûyê xwe kişand. "Werin em dijminatiya vî ehmeq nekin."
  
  Adar keniya. "Bi rastî, bila nebin. Ji ber vê yekê, bombeya nukleer barkirî ye, hemî kod bi baldarî hatine nivîsandin. Weke ku dibêjin, saet diheje. Naha ya ku hûn bikin ev e ku hûn pê ewle bin ku ew rast e û jimareyek hesabê bankê ji we re peyda bike. ez rast im?"
  
  "Erê," Hayden bi hêsanî got.
  
  "Ma hûn hewceyê delîlan in? Divê hûn ji bo wê bixebitin."
  
  Drake berê xwe da. "Mebesta te çi ye?"
  
  "Ez dibêjim qeyran berdewam e."
  
  "Ma hûn ê di demek nêzîk de bigihîjin xalê?" Hayden pirsî.
  
  "Ah, em ê bigihîjin wir. Pêşîn, hûn kurmên piçûk ên karker hewce ne ku karê xwe bikin. Ger ez li şûna te bûm, ez ê biçûma. Ma tu dibînî...tu dibînî ku ez çawa bi vê qafiyeyê hatim? Min ê her tiştî qafiye bikira, tu dizanî, lê di dawiyê de... baş e, min fêm kir ku xema min tune."
  
  Drake bi bêhêvî serê xwe hejand. "Nanet, heval. Îngilîzî rast biaxivin."
  
  "Nîşeya yekem jixwe di lîstikê de ye. Forma pejirandinê. Bîst xulekên we hene ku hûn biçin Otela Edison, jûreya 201. Dûv re dê çar nîşanên din hebin, hin ji wan li ser pejirandinê û hin jî li ser hewcedariyên. Niha hûn min fêm dikin?"
  
  Gulan pêşî vegeriya. "dînbûn".
  
  "Belê, ez kesek du hiş im. Yek ji hewcedariyê, yek ji cîgir. Dibe ku çirûskên dînbûnê li xaçerêya wan bifirin."
  
  "Bîst deqîqe?" Drake li saeta xwe nêrî. "Ma em dikarin vê yekê jî bikin?"
  
  "Ji bo her deqîqeyek ku hûn dereng dibûn, min ferman da yek ji hucreyên Ramses ku du sivîlan bikuje."
  
  Dîsa, şokek çenek, tirs, tansiyona mezin. Dema ku adrenalîn bilind dibû Drake kulmên xwe dihejand.
  
  "Bîst deqîqe," Marsh dubare kir. "Ji niha ve."
  
  Drake ji derî bezî.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ji derenceyan daket jêr û ket jêrzemîna avahiyê, Kinimaka li pişta wê. Fury ew girt û wek baskên şeytan lê xist. Hêrsê lingên wê bileztir kir û hema hema bû sedem ku ew biteqe. Hevjînê wê yê Hawaî qîriya, xwe hejand û hema bê rawestan rabû ser xwe. Ew li ser hevalên xwe difikirî, di metirsiyek tirsnak de, li deverên cihê yên bajêr belav dibû bêyî ku fikra herî piçûk a li hêviya çi be, xwe bê pirs kirin li ser xetê. Ew li ser hemî sivîlên li wir û tiştê ku Qesra Spî dibe ku niha difikire. Baş bû ku protokol, plan û formulên bikêrhatî hebin, lê dema ku cîhana rastîn, xebatkar bû hedefa metirsiya tund - hemî behîs xilas bûn. Li lingê derenceyan bezî korîdorê û dest bi bazdanê kir. Derî ji herdu aliyan ve dibiriqîn, piraniya wan ne ronî bûn. Li dawiya dûr, rêzek baran zû ji bo wê hate kişandin.
  
  Hayden destê xwe dirêj kir. "Tiving".
  
  Nobedar hejand, lê paşê îtaet kir, emrê ji jor berê xwe da guhên wî.
  
  Hayden çek hilda, kontrol kir ku ew tije ye û ewlekarî negirtî ye, û teqiya nav jûreya piçûk.
  
  "Ramses!" - wê qêriya. "Te çi şeytanî kiriye?"
  
  
  BEŞA ŞEŞEM
  
  
  Drake tevî Alicia, May û Beau li kêleka wî ji avahiyê derket. Çar ji wan jixwe di nava xwêdanê de bûn. Biryardarî ji her porekê derdiket. Bo ji berîka xwe navîgatorek GPS ya herî nûjen derxist û cihê Edison diyar kir.
  
  "Herêma Times Square," wî got, lêkolîna rê. "Werin em sêyemîn derbas bikin û Lexington Avenue derbas bibin. Serê xwe bidin Waldorf Astoria."
  
  Drake ket nav çemek gerîdeya otomobîlan. Tiştek bi hewildana rizgarkirina jiyana şufêrekî taksiyê yê New York-ê re nayê berhevdan dema ku wî bi bêhêvî hewl dida lingên we li ser çokan bişkîne, bi hemî hêza xwe pêş de biçe. Drake di saniyeya paşîn de bazda, li pêşiya texsiyek zer a nêzik bazda û bi tam zivirî daket. Qûrneq diqîriyan. Her yek ji endamên tîmê karîbû ku di rê de fîşekek qumandar bike û aniha wê li dora xwe dihejand, xwest ku ew bêtir hebin. Lê dem jixwe winda bû. Drake li saeta xwe mêze kir ku ew ket peyarê.
  
  Heftdeh deqîqe.
  
  Ew ji Lexington derbas bûn û dûv re bi lez û bez li Waldorfê meşiyan, bi zorê sekinîn dema ku erebe li Park Avenue digeriyan. Drake riya xwe di nav elaletê de li ber ronahiyê şer kir, di dawiyê de bi rûyekî sor yê hêrsbûyî re rû bi rû hat.
  
  "Guhdarî bike hevalo, ez ê pêşî ji vir derbas bibim, her çend min bikuje jî. Boss bagels dê sar bibin, û di dojehê de rê tune ku ew bibe."
  
  Dema ku Alicia û May derbazî derve bûn, Drake li dora zilamê hêrs ket. Sînyal hatin guhertin û rê zelal bû. Naha, ku çekên xwe veşartibûn, ew bi biryar ber bi kolana sereke ya din - Madison Avenue-yê ve çûn. Careke din girse peyarêk tije kir. Bo ket rêza 49-an, di navbera otomobîlan de manevra kir û avantaj bi dest xist. Xweşbextane, seyrûsefer êdî hêdî bû, û di navbera bendikên paşîn û pêlên pêş de hin cîh hebû. Jin li pey Beau bûn û paşê Drake ket rêzê.
  
  Ajokaran heqaret li wan kirin.
  
  Diwanzdeh deqe maye.
  
  Ger ew pir dereng bibûna, dê şaneyên terorîst li ku derê bixin? Drake xeyal kir ku ew ê nêzîkî Edison be. Marsh dixwaze ku ekîb bizane ku emrên wî li gorî nameyê hatine bicîh kirin. Deriyek otomobîlê li pêş vebû - tenê ji ber ku ajokar dikaribû - û Beau tam di wextê de xwe avêt ser banê. Alicia keviya çarçovê girt û dîsa li rûyê mêrik xist.
  
  Naha ew çepê dizivirin, nêzikî 5th Avenue û hêj girseyên din dibin. Beau di konsera popê de mîna pîçekî herî xirab derbas bû, li pey Alicia û May. Drake tenê li her kesî qîriya bû, sebra wî ya Yorkshireman bi dawî bû. Jin û mêr rê li ber wî girtin, jin û mêr ku ferq nedikir ka ew ji bo rizgarkirina canê xwe, jiyana zarokekî xwe, an jî xwe bi lez dike. Drake bi riya xwe dehf kir, zilamek dirêj hişt. Jina bi zarokê re bi baldarî li wî mêze kir ku ew xwe sûcdar bike heta ku hat bîra wî ku ew ji bo çi direviya.
  
  Hûn ê paşê spasiya min bikin.
  
  Lê bê guman ew ê qet nizane. Çi dibe bila bibe.
  
  Bo naha gule bera çepê da, ber bi Kolana 47-an ve ber bi Avenue of the Americas ve diherike. Nanpêjana Magnolia ber bi rastê ve derbas bû, Drake kir ku Mano bifikire, û dûv re jî tiştê ku Hawaî dibe ku berê ji Ramses fêr bibe. Du deqe şûnda, dema ku ew li Kolana 47-an diteqiyan, ji nişka ve Times Square li çepê wan xuya bû. Li milê rastê wan Starbucksek birêkûpêk hebû, ku li ber derî qelebalix û rêz hebûn. Drake dema ku di ber re direve rûyan dişopand, lê hêvî nedikir ku bi yek ji gumanbaran re rû bi rû were.
  
  Çar deqîqe.
  
  Dem bi leztir derbas bû û ji kêliyên dawî yên kalekî dimire jî bi qîmettir bû. Li milê çepê, ber bi peyarê ve, rûyê gewr ê otêlê bi deriyê wê yê zêrî xuya bû, û Beau yê yekem bû ku ket ber deriyên pêşiyê. Drake selikek bagajê û taksiyek zer a bi xeternak zivirî da ku Mai li hundur bişopîne. Ew ji hêla foyerek fireh û bi xalîçeyek sor a nexşandî ve hatin pêşwazî kirin.
  
  Beau û Alicia berê pêl bişkokan dikirin ku gazî asansorên kesane bikin, dema ku nobedar li wan temaşe dikir destên xwe nêzî çekên xwe yên veşartî digirtin. Drake fikirî ku Nasnameya Tîma xwe ya SPEAR nîşan bide, lê ew ê tenê bibe sedema bêtir pirsan, û jimartin ji sê hûrdemên paşîn re bû. Ji zengilê îşaret kir ku asansorê Alicia hat û tîm siwar bû. Drake nehişt ku xort tevlî wan bibe, wî bi kefa vekirî dûr xist. Şikir ji Xwedê re ku ew xebitî ji ber ku tevgera din dê kulmek zirav bûya.
  
  Tîma ku ji çar kesan pêk dihat dema ku wesayit rabû li hev civiyan, tevgera wê rawestand û çekên xwe kişandin. Hema ku derî vebû, ew rijandin derve, li odeya 201 geriyan. Di cih de, kulmek ji dest û lingan di nav wan de xuya bû, ku Bo jî şaş kir.
  
  Kesek li bendê bû.
  
  Drake wek kulmek ku li jora qulika çavê wî ve girêda, hejand, lê guh neda şewqa êşê. Lingê yekî xwest lingê xwe bigire, lê xwe da alîkî. Heman fîgur dûr ket û dora Alicia girt, laşê wê li dîwarê gipsî xist. Mai bi destên xwe yên rakirî derbên xwe rawestand, û dûv re Bo lêdanek bi lez yek-du berda ku hemî leza xwe rawestand û êrîşkar anî ser çokan.
  
  Drake bazda û dûv re bi hemû hêza xwe pêxist. Dem diçû. Ew fîgur, zilamekî stûr bi çakêtekî stûr, di bin lêdana Yorkshireman de dilerizî, lê bi rengekî karîbû beşa wê ya herî bi hêz bihêle. Drake li kêleka wî ket, hevsengiya xwe winda kir.
  
  Mai got: "Çentê lêdanê." "Ew çenteyekî lêdanê ye. Ji bo ku me hêdî hêdî bike pozîsyonek heye."
  
  Bo ji berê dijwartir ajot. "Ew yê min e. Ma hûn diçin."
  
  Drake xwe avêt ser jimareya çokan, hejmarên odeyê kontrol kir. Tenê sê ode ji cihê wan re mabûn û deqîqeyek jî mabû. Di saniyên dawî de man. Drake li derveyî odeyê rawestiya û derî lêxist. Tişt nebû.
  
  Mai ew da alîkî. "Barkirin."
  
  Derbeyek bilind û dar perçe bû, ya duyemîn û çarçove hilweşiya. Drake kuxiya. "Divê ku ev ji we re qels kir."
  
  Di hundurê de, ew belav bûn, çek hatin kişandin û bi lez geriyan, lê tiştê ku ew lê digeriyan bi tirsnak eşkere bû. Ew di nîvê nivînê de razayî bû - fotografek A4 a birûskî. Alicia ber bi nivînê ve çû, li dora xwe nêrî.
  
  Mai got: "Ode bêkêmasî ye." "Ez bet dikim ku tu rêber tune."
  
  Alicia li kêleka nivînê rawesta, li jêrê nihêrî û nefes dikişand. Wê serê xwe hejand û nalîn dema ku Drake tevlî wê bû.
  
  "Wey xwedê. Ev çi ye-"
  
  Bi têlefonê wî qut kir. Drake li dora nivînê meşiya, çû ser şevan û têlefonê ji lewê girt.
  
  "Erê!"
  
  "Ah, ez dibînim ku we ew kir. Ew ne hêsan bû."
  
  "Adar! Tu bastûrê dîn. We wêneyê bombeyê ji me re hişt? Fotografê delal?"
  
  "Erê. Nîşana weya yekem. Çima te difikirî ku ez ê bihêlim ku tiştê rast hebe? So ehmeq. Vê ji serok û hêkên xwe re bişînin. Ew ê jimareyên rêzik û hemî van xeletiyên din kontrol bikin. Kanîskên plutonium E. Materyalên fisîl. Tiştekî bêzar e, bi rastî. Nîşana paşîn dê hîn bêtir binavûdeng be."
  
  Di wê gavê de Bo ket odê. Drake hêvî dikir ku ew ê Punch Man bi xwe re bikişîne, lê Beau xetek xeyalî di nav artera xwe ya karotîd de kişand. Fransî bi dengekî matmayî got: "Wî xwe kuşt." "Hebên xwekujî."
  
  Crap.
  
  "Tu dibînî?" Marsh got. "Em pir ciddî ne."
  
  "Ji kerema xwe, Marsh," Drake hewl da. "Tenê ji me re bêje ka hûn çi dixwazin. Em ê niha bikin, lanet bike."
  
  "Oh, ez bawer im ku hûn bikin. Lê em ê wê ji bo paşê bihêlin, baş e? Çawa li ser vê? Run ji bo nîşana hejmara du. Ev şopandin her ku diçe baştir û dijwartir dibe. Hûn bîst hûrdeman hene ku hûn biçin xwaringeha Marea. Bi awayê, ev xwarinek îtalî ye û ew calzone Nduyu pir xweş çêdikin, ji min bawer bikin. Lê bila em li vir nesekinin, hevalno, ji ber ku hûn ê vê nîşanê di binê tuwaletê de bibînin. Hizkirin."
  
  "Avî"-
  
  "Bîst deqîqe".
  
  Rêz mir.
  
  Drake nifir kir, li xwe zivirî û bi qasî ku ji destê wî dihat bezî.
  
  
  BEŞA HEFTAN
  
  
  Ji ber ku tu çareyek din tune, Torsten Dahl û ekîba wî biryar da ku dev ji otomobîlê berdin û biçin. Wî ji bilî wê yekê ku Smith SUV-ya bi hêz li dora nîv-dozdeh ziviran diavêt, lastîkan diqîriyan, tiştan dihejand, ji bilî girtina xwe pêve tiştek nedixwest, lê New York ne tiştek bû lê ji xeynî qîrînek bi hêrs a taksî û otobusên zer û otomobîlên kirê. Peyva "Bêmirinê" hat bîra Dahl, lê ew her roj, piraniya rojê diqewime, û hîna zozanan dihejiyan û mirovan ji pencereyên xwarê diqîriyan. Bi qasî ku ji destê wan dihat, bazdan, li pey rêwerzan bûn. Lauren û Yorgi êlekên xwe yên gulebaranê kişandin. Kensî li tenişta Dahl meşiya, lêvên wê rijandin.
  
  "Ez ê ji we re pir bikêrtir bim," wê ji Dahl re got.
  
  "Na".
  
  "Oh were, ew çawa diêşe?"
  
  "Qet".
  
  "Oh, Torsti -"
  
  "Kenzi, tu katana xweya lanet paşde nakî. Û ji min re nebêjin. Ku jinek dîn navan bide min, bes xirab e."
  
  "Oh erê? Mîna we û Alicia her dem... hûn dizanin?"
  
  Smith giriya dema ku ew derbasî xaçerêyek din bûn, dît ku peya û bisiklêtan li ser rê li ber ronahiya kesk qelebalix bûne, hemî jiyana xwe di destên xwe de digirin, lê ew piştrast bûn ku ew ne yên ku dê îro cefayê bikişînin. Ew bi lez û bez daketin kolana din, leşker bi zorê germahiya sprintê hîs kirin dema ku ew ji du Priusên hêdî-hêdî derbas dibûn, neynikên wan ên kêlekê şikandin. GPS deng da.
  
  Yorgi texmîn kir: "Çar deqe ji qereqolan re." "Divê em hêdî hêdî bikin."
  
  "Ez ê di sê sêyan de hêdî bikim," Smith kişand. "Xebata min ji min re diyar neke."
  
  Dahl ji Kenzie re Glock û pistoleke Hong Kongê da - ne karekî hêsan e, ne hêsan e ku meriv bi dizî li New Yorkê pêk bîne. Gava ku wî ev kir, wî hejand. Li hember dîwana wî ya çêtir, ew di pratîkê de neçar bûn ku arîkariya karmendê xapînok qebûl bikin. Ew rojek ne asayî bû, û hemî tedbîr, hetta yên bêhêvî, hewce bûn. Û, bi rastî, wî hîn jî hîs kir ku dibe ku xizmek wan hebe, tiştek mîna giyanên leşkerî yên paralel, ku asta baweriya wî zêde kir.
  
  Wî bawer kir ku ew dikarin Bridget Mackenzie rizgar bikin, her çend ew şer kir.
  
  Smith aniha du riyên trafîkê derbas kir, milê xwe li F150-a rawestandî firçe kir, lê bêyî ku li paş xwe binêre ajotina xwe domand. Ji ber ku wext qediya, wan nikarîbû debara kêfê bikirana, û ewrê tirsnak ku li ser wan daleqandî bû, tê vê wateyê ku ew neçar bûn ku her dem herin hundur.
  
  Dahl çakûç çeka xwe hejand. "Embar kêmtir ji deqeyekê dûr e," wî got. "Çima dojehê ew van hemû qulikan sererast nakin?"
  
  Smith bi wî re sempatî kir. Rê di nav deverek bêdawî, xerabûyî, xayîn de bûn ku otomobîl hêdî hêdî li dora çalên neyeksan digeriyan û karên rê di her kêliyê de derdiketin holê, dixuya ku ji wextê rojê an qeraxa trafîkê re xemsar nedibûn. Ew bi rastî kûçikê li ser kûçikê bû, û kesek tenê nedixwest ku alîkariya kesek din bike.
  
  Wan bi lez li GPS-ê geriyan û serê tîrê kirin armanc. Tezebûna serê sibê lerzîn li ser çermê wan ê tazî dixist û tîne bîra wan ku hîn zû ye. Ronahiya rojê di nav şikestinên ewran de fîltre kir, doşk û çemê nêzîk zivirî zêrekî zirav. Ew mirovên ku Dahl dikaribû bibîne, karsaziya xwe ya asayî dikirin. Wî qada qereqolê tarî û gemar xeyal kiribû, lê ji xeynî embaran, ew paqij û ne qelebalix bû. Û ew ne mijûl bû, ji ber ku deverên sereke yên barkêşiyê li seranserê bay li New Jersey bûn. Lêbelê, Dahl konteynirên mezin, lêdankirî û keştiyek dirêj û fireh li ser avê bêtevger rûniştî, û vînçên konteynerê yên mezin, şîn ên boyaxkirî, ku dikaribûn li ser keleka li ser rêyên trenê bimeşin û konteynerên xwe bi karanîna belavkeran kom bikin, dît.
  
  Li aliyê çepê depoxane, û her weha hewşek tijî konteynerên ronîtir hebûn. Dahl avahiyek sed û pêncî metre dûr nîşan da.
  
  "Ev kurê me ye. Smith, Kenzi, werin pêş. Ez Lauren û Yorgi li pişt me dixwazim."
  
  Ew dûr ket, aniha baldar bû, bal kişand ser şerkirina êrîşek li pişt wan berî ku ew derbasî ya din bibin... û paşê ya din, heya ku ev kabûs bi dawî bû û ew kariba vegere cem malbata xwe. Deriyên nû boyaxkirî li kêleka avahiyê hatin danîn, û Dahl gava ku pencereya yekem dît, li jor nihêrî.
  
  "Ofîsa vala. Ka em ya din biceribînin."
  
  Çend deqe derbas bûn dema ku kom li kêleka avahiyê digeriya, çek kişandin, pencer bi pace, derî bi derî kontrol dikirin. Dahl bi xemgînî destnîşan kir ku wan dest bi kişandina bala karkerên herêmî kirine. Wî nedixwest nêçîra wan bitirsîne.
  
  "Werin".
  
  Bi lez û bez çûn pêş, di dawiyê de gihîştin pencereya pêncan û bi lez nihêrîn. Dahl cîhek fireh dît ku bi qutiyên karton û qutiyên darîn tije bû, lê li tenişta pencereyê wî maseyek çargoşe jî dît. Çar mêr li dora masê rûniştibûn, serê xwe xwar kirin, mîna ku dipeyivin, plan dikin û difikirin. Dahl xwe avêt erdê û rûnişt, pişta xwe da dîwêr.
  
  "Em baş in?" Smith pirsî.
  
  "Dibe ku," Dahl got. "Ew dikaribû ne tiştek bûya... lê..."
  
  "Ez ji te bawer dikim," Kenzi bi çîçek sarkazm got. "Tu rê bidî, ez ê bişopînim," Paşê serê xwe hejand. "Ma hûn bi rastî ew qas dîn in? Tenê bilezînin wir û pêşî dest bi gulebaranê bikin?"
  
  Zilamek nêzîk bû, ji alîkî ve li wan nêrî. Dahl HK-ya xwe rakir û mêrik cemidî, destên xwe li hewa rakir. Ev biryar bi giranî ji ber ku mêrik li ber çavê her kesê li embarê bû. Kêmtir ji saniyeyekê derbas bû ku Dal rabû ser xwe, li dora xwe zivirî û milê xwe li deriyê derve xist. Smith û Kensi bi wî re bûn, ramanên wî xwendin.
  
  Dema Dahl ket embara fireh, çar zilam ji ser masê rabûn. Çek li kêleka wan danîbûn, niha jî ew danîn ber xwe, bêserûber gule li kesên xerîb ên ku nêzîk dibûn reşandin. Gule li her derê difiriyan, pace şikandin û di deriyê zivirî re derbas bûn. Kevoka Dahl bi serê xwe, dizivire, derdikeve, gulebaran dike. Zilamên li ser masê paşde vekişiyan, gule berdan, li ser milên wan û hetta di navbera lingên wan de dema ku direvin. Ti der ne ewle bû. Guleyên bêserûber cihê şikeftê tije kir. Dahl xwe da ser her du milan heta ku gihaşt maseyê û ew zivirand û wek mertal bi kar anî. Dema ku fîşekek mezin rast derbas dibû yek dawiya wê şikest.
  
  "Cap".
  
  "Hûn hewl didin min bikujin?" Kenzî mir.
  
  Swêdiyê mezin taktîk guhert, tabloyek mezin hilda û paşê ew davêje hewayê. Kevirên ku ketin lingên yekî girtin, ew difirandin û çeka wî difirandin. Gava ku Dal zû nêzîk bû, dengê Kensi bû sedem ku ew hêdî bibe.
  
  "Hişyar bin ji wan baskên biçûk. Min li seranserê Rojhilata Navîn xebitî û bi hezaran ji wan êlek li xwe kiribûn."
  
  Dahl dudilî bû. "Ez nafikirim ku hûn tenê dikarin ..."
  
  Di teqînê de dîwarên embarê hejandin. Swêdî ji lingên xwe firiya, firiya hewayê û li pencereyek berê şikestî ket. Dengê sipî serê wî tije kir, guhên wî de dengek bêserûber ketibû û ji bo bîskekê tiştek nedît. Wexta ku dîtina wî dest pê kir zelal bû, wî fêm kir ku Kensî li ber wî diqelişe, li gepên xwe dixe.
  
  "Rabe, mêro. Ew ne laşek bû, tenê bombeyek bû."
  
  "Oh. Welê, ew min çêtir hîs dike."
  
  "Ev şansê me ye," wê got. "Pêşkêşiyê hevalên wî yên ehmeq jî ji lingên wan xist."
  
  Dahl li ber xwe da. Smith li ser lingên xwe bû, lê Lauren û Yorgi li ser çokên xwe rûniştibûn, tiliyên wan li ser perestgehên xwe pêçandin. Dahl dît ku terorîst dest bi ser hişê xwe dikin. Lezgîniyê ew wek pîneyekî ku perçeyek goştê nermik diqulipîne, ew çikand. Pistîna xwe rakir, dîsa ket ber guleyan, lê karî yek ji terorîstên ku rabûn birîndar bike û temaşe kir ku zilam ducarî û ket.
  
  Smith bi lez çû. "Wî girtin."
  
  Dahl pêşengî kir. Kensî fîşekên li tenişta xwe hejand. Du terorîstên mayî li quncikê zivirîn, û Dahl fêm kir ku ew ber bi derketinê ve diçin. Bîstekê hêdî hêdî hêdî hêdî, paşê li heman quncikê zivirî, bi baldarî gulebaran kir, lê guleyên wî tenê li hewaya vala û betonê ketin. Derî vekirî bû.
  
  Bombêl dîsa ket hundir.
  
  Êdî teqemenî diyar bû, ekîba SPIR xwe girt û li bendê bû ku şarapnel ji wan derbas bibe. Di bin bandora xurt de dîwar lerizîn û şikestin. Dûv re ew li ser lingan bûn, di derî re di nav stargehê de û ber bi roja ronahiyê ve diçûn.
  
  Smith got: "Set yek serê sibê ye."
  
  Dahl li aliyê nîşankirî mêze kir, du fîgurên bezê, û li pişt wan Hudson, ku ber bi Gola Jorîn ve diçû, dît. "Bêht e, dibe ku qeyikên wan ên bilez hebin."
  
  Kensî daket ser çokê, bi baldarî armanc girt. "Hingê em ê bigirin..."
  
  "Na," Dahl lûleya çeka xwe daxist xwarê. "Ma hûn sivîlan li wir nabînin?"
  
  "Zubî," wê bi Îbranî nifir kir, zimanekî ku Dahl jê fam nedikir. Bi hev re, Smith, Kenzie û Swêd dest bi şopandinê kirin. Terorîst bi lez tevdigerin, hema hema li ber kelê bûn. Kenzi bi teqandina HKya xwe ber bi hewayê ve tawîz da, li bendê bû ku sivîl yan birevin an xwe veşêrin.
  
  "Piştî ku em rojê xilas bikin hûn dikarin ji min re spas bikin," wê kişand.
  
  Dahl dît ku rêyek derfet li ber wî vebûye. Herdu terorîst li hember paşxana avî, hedefên hêja rawestiyan û agirê oportunîst yê Kenzî rê li ber wan vekir. Ew hêdî hêdî bû û qûna xwe da ser milê xwe, bi baldarî armanc girt. Smith li kêleka wî li pey wî çû.
  
  Terorîst mîna ku telepatiyê dikin, berê xwe didin guleyan. Dahl balê dikişand dema ku lîder di navbera rîwayetvanan de diqeliqî. Guleya wî ya duyemîn di sîngê de, ya sêyemîn - li eniyê, tam li navendê ket. Mêrik bi ser de ket, jixwe mirî bû.
  
  "Yek sax bihêle," dengê Lauren ji guhê wî hat.
  
  Smith gulebaran kir. Terorîstê paşîn berê xwe da kêlekê, gule li çakêtê wî diçêrand dema ku Smith xwe eyar dikir. Bi tevgerek bilez, terorîst bombeyek din avêt - vê carê li ser keleyê bixwe.
  
  "Na!" Dahl gulebaran kir bê feyde, dilê wî bi qirika wî ket.
  
  Bombeya biçûk bi dengekî bilind teqiya, pêla teqînê li ser qereqolan deng veda. Dahl bîskekê li pişt konteynerê xwe veşart, û dûv re paşde bazda - lê gava wî dît ku êdî ne tenê terorîstê mayî ye ku divê ew pê bifikire.
  
  Ji ber teqînê yek ji vînçên konteynirê li binkeyê xisar dît û bi awayekî metirsîdar li ser çem zivirî. Dengên qijik, çirandina metal mizgîniya hilweşîna nêzîk da. Mirovan nihêrî û dest pê kir ku ji çarçoveyek bilind birevin.
  
  Terorîst bombeyeke din derxist.
  
  "Vê carê ne, ehmeq." Smith jixwe li ser çokê bû, li ber çavê xwe dizivirî. Wî tetikê kişand, li ketina terorîsta dawî temaşe kir berî ku ew pîneyê li ser bombeyê bikişîne.
  
  Lê vînç nedihat sekinandin. Bi dirêjahiya çarçoweyê ve zeliqiya û hilweşiya, îskeleyên hesinî yên giran ketibûn ser sîteyê, çarçove hilweşiya û holika piçûk a ku lê ketibû xweliyê kir. Konteyniran xisar dîtin û çend lingan paşde kişandin. Dar û barên ji metal difiriyan xwarê, ji erdê mîna çîçekên kujer difiriyan. Stûnek şîn a geş bi mezinahiya ronahiya kolanê di navbera Smith û Dahl de xêz kir -tiştek ku heke lê bixista dikaribû wan nîvco bikira - û tenê çend lingan ji cihê ku Lauren û Yorgi bi pişta xwe ber bi embarê ve sekinîbûn rawestiya.
  
  "Tu tevger tune." Kensî terorîst kir armanc, ducar kontrol kir. "Ew pir mirî ye."
  
  Dahl ramanên xwe berhev kir û li dora doşkan nêrî. Kontroleke lezgîn nîşan da ku, bi xêra vîncê konteynerê ti kes birîndar nebûye. Tiliya xwe da mîkrofona qirika xwe.
  
  "Kamera girtî ye," wî got. "Lê ew hemî mirin."
  
  Lauren vegeriya. "Baş e, ez ê jê re derbas bikim."
  
  Destê Kenzî danî ser milê Dahl. "Divê te bihêle ez gulekê bigirim. Ezê çokên wî bastûrê biperçiqim; wê demê em ê bi vî awayî wî bipeyivin."
  
  "Pir xeternak." Dahl fêm kir ku çima wê ev fêm nekir. "Û guman e ku em karibin wî di demek kurt de bipeyivin."
  
  Kensî ji acizbûna xwe hejand. "Hûn li ser navê Ewropa û Amerîkayê diaxivin. Ez Îsraîlî me."
  
  Lauren li ser koman vegeriya. "Divê em biçin. Li wir kamerayek hat dîtin. Ne baş e."
  
  Dahl, Smith û Kenzie otomobîlek li nêzê dizîn, têgihiştin ku heke ew tenê pênc deqeyan ji meşê dirêjtir bigire, teserûfa demê dikare ji girîngtir be.
  
  
  BEŞA HEŞTAN
  
  
  Drake li betona Kolana 47-an, westiyayî, bi tenê hejdeh hûrdeman li ser demjimêrê ma. Ew di cih de ketin pirsgirêkê.
  
  "Heftemîn, Heştemîn an Broadway?" Mai qîriya.
  
  Bo GPSê li wê hejand. "Marea nêzîkî Parka Navendî ye."
  
  "Erê, lê kîjan kolana me ber bi wê ve dibe?"
  
  Dema ku saniye diqewime, ew li ser peyarê radiwestin, dizanibûn ku Adar ne tenê bombeyek nukleerî amade dike, lê di heman demê de tîmên ku ji bo her deqeyekê jiyana du sivîlan ji bo rûniştina din dereng dihêlin jî amade dike.
  
  "Broadway her gav mijûl e," Drake got. "Werin em heştan bikin."
  
  Alicia li wî nêrî. "Tu dê çawa bizanibî?"
  
  "Min li ser Broadway bihîst. Qet ji Heştan nebihîstiye."
  
  "Oh, bes edalet. Ko-"
  
  "Na! Ev Broadway e!" Beau ji nişka ve bi devoka xwe ya hema muzîkê qêriya. "Restoran li jorê ye... hema."
  
  "Hema hema?"
  
  "Mîztin!"
  
  Bo wek sed metreyî bezdar, xwe avêt ser otomobîleke parkkirî mîna ku ew ne li wir be. Drake, Alicia, û May li pey wî diçûn, berê xwe didin rojhilatê ber bi Broadway û xaçerêya ku Times Square lê dibiriqe û dibiriqe û ji dîmenên wê yên qijik bêhurmet dikirin.
  
  Careke din girseyê zehmet dît ku belav bibin, û dîsa Beau ew bi rê ve bir. Tewra li vir jî tûrîst hebûn, pişta xwe dabûn, li avahiyên bilind û billboardan dinihêrîn, an jî hewl didan ku biryar bidin ku jiyana xwe bixin xetereyê û bi lez û bez li ser rêyeke qelebalix birevin. Girseya gel ji hêla barkeran ve bilêtên erzan pêşkêşî pêşandanên cihêreng ên Broadwayê kirin. Zimanên bi her rengî hewa tijî kirin, tevliheviyek hema hema pir, tevlihev. Kêm kesên bêmal hebûn, lê yên ku ji bo wan diaxivîn gelek bi dengekî bilind û bi hêz ji bo bexşandinê kampanya kirin.
  
  Li pêş Broadway bû, tijî New Yorkî û ziyaretvanan, bi xaçerêyên peyarêyan xemilî, û bi dikan û xwaringehên rengîn ên bi daleqandî, îşaretên ronîkirî û dîmenên çarçoveyek A-yê ve girêdayî bû. Dema ku Drake û aliyê wî yê tîmê SPEAR ber bi pêşbaziyê ve diçûn, rêwiyan tirş bûn.
  
  Panzdeh deqîqe.
  
  Bo dîsa li wî nêrî. "GPS dibêje ku ew bîst û du hûrdeman meş e, lê peyarêk ew qas qerebalix in ku her kes bi heman lezê dimeşe."
  
  "Hingê birevin," Alicia jê re gazî kir. "Dîvê xwe yê mezin bihejîne. Dibe ku ew we zûtir bike."
  
  Berî ku Beau karibe tiştekî bibêje, Drake hîs kir ku dilê wî yê ku ji niha ve lê ketibû hê bêtir binav dibe. Rêya li pêş bi temamî ji her du aliyan ve, bi piranî bi taksiyên zer ve hat girtin. Şikestiyeke fenderê çêbû, û yên ku hewl nedidan ku xwe jê dûr bixin, hêdî hêdî otomobîlên xwe gerandin da ku çêtir bibînin. Peyarê herdu aliyan tijî mirov bû.
  
  "Dojehê bi xwîn."
  
  Lê Bo jî xwe sist nekir. Çêkeke sivik ew bir ser bagaja texsiyeke nêzîk, û dû re ew li ser banê wê bezî, xwe avêt ser kapê û bezî yekî din a rêzê. May bi lez li dû xwe, li dû Alicia, Drake li dû xwe hişt ku ji hêla xwediyên wesayîtan ve were qîrîn û êrîş kirin.
  
  Drake neçar ma ku ji normalê wêdetir bala xwe bide. Ne hemî van makîneyan yek bûn, û metalê wan guherî, hin jî hêdî hêdî ber bi pêş ve diçin. Pêşbazî teng bû, lê ew ji erebeyekê ber bi tirimbêlê davêjin, rêza dirêj bikar tînin da ku pêş de biçin. Girseya gel li her du aliyan dinêrî. Baş e ku li vir kes wan aciz nekir û wan dikaribû xaçerêya nêzîk a Broadway û kolanên 54-an, paşê 57-an bibînin. Dema ku hejandina otomobîlan sivik bû, Bo ji gerîdeya paşîn derket û ji nû ve bi rêve çû, Mai li kêleka wî. Alicia dîsa li Drake nêrî.
  
  "Tenê kontrol dikin ku hûn bibînin ka hûn di nav wê qulika vekirî ya piştê de ketine."
  
  "Erê, ew vebijarkek xeternak e. Ez tenê spasdar im ku wê demê guhêrbar tune bûn.
  
  Li derveyî xaçerêya din û Kolana 57-an, mîkserên çîmentoyê, kamyonên radestkirinê û astengên sor-spî hatin rêz kirin. Ger tîmê difikirî ku ew bi ser ketine, an ku ev bazdan dê wekî ya berê rasterast be, xeyalên wan ji nişka ve şikestin.
  
  Du zilam ji pişt kamyonek radestkirinê derketin, çekan rasterast li bazdan nîşan dan. Drake qet bêriya xwe nekir. Şerê domdar, şerên salan hestên wî herî zêde tûj kirin û li wir hiştin - rojê bîst û çar saetan. Formên metirsîdar di cih de xuya bûn, û bê dudilî, ew bi serê xwe ber bi wan ve bazda, rast li ber kamyona çîmentoyê ya ku nêzîk dibû. Yek ji fîşekan bi qîrîn li kêlekê firiya, ya din jî di bin laşê yekî ji wan kesan de asê ma. Drake paş de hejand dema ku derb li kêleka serê wî ket. Li pişt wan, wî qîrîna çerxên kamyoneke çîmentoyê ku bi tundî fren dike, û sondxwarina ajovanê wê bihîst...
  
  Wî dît ku laşek mezin a gewr ber bi wî ve dizivire...
  
  Û min qîrîna Alicia ya bi tirs bihîst.
  
  "Mat!"
  
  
  BEŞA NEHAN
  
  
  Drake tenê dikaribû temaşe bike ku kamyonek ji kontrolê ber bi wî ve zivirî. Êrîşker yek saniye jî paşve nekişiyan, ji ber ku xema ewlekariya xwe nedikirin, bi derbên baranê li wî barandin. Li qirika wî, sîng û pleksa tavê xist. Wî li cesedê dihejand û lêdixist dema ku ew rasterast li ser serê wî difirî.
  
  Terorîstê yekem bi paş de ket, terpilîn, û yek ji tekeran lêxist, bandorê pişta wî şikand û gefa wî bidawî bû. Yê diduyan çav li ber çavan girt, mîna ku ji wêrekiya Drake matmayî be, paşê serê xwe ber bi pişta kamyonê ve zivirand.
  
  Dengê þilqê şil bes bû. Drake fêhm kir ku ew ji kûrahiya xwe derketiye, û dûv re dît ku serê terorîstê yekem di bin çerxên şemitandinê de hat pelçiqandin dema ku laşê kamyonê li jora wî dizivire. Çarçove pêçayî bû, wî tenê hêvî dikir. Ji bo perçeyek çirkeyê, tariyê her tişt daqurtand, heta deng jî. Binê kamyonê li jora wî diçû, hêdîka, hêdîka, û paşê ji nişka ve sekinî.
  
  Destê Alicia di bin wê de. "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  Drake ber bi wê ve çû. "Ji wan xortan çêtir."
  
  Beau li bendê ma, hema lingên xwe hejand dema ku li saeta xwe nêrî. "Çar deqe mane!"
  
  Westiyayî, birîn, xişandin û lêdan, Drake bi zorê laşê xwe xist tevgerê. Vê carê Alicia bi wî re ma, mîna ku pê hesiya ku ew dikare piştî windabûna nêzîk demekî veqetîne. Wan girseya tûrîstan xistin, Central Park South û Marea di nav gelek xwaringehên din de dîtin.
  
  May îşaret da nîşana, ku ji bo New York-ê nisbeten bi serûber bû.
  
  Bo pêş de bezî. Drake û yên din ew li ber derî girtin. Garson li wan, li rûyê wan ê gemar, li çakêtên wan ên giran mêze kir û paşde çû. Ji çavên wê diyar bû ku berê wêranî û êş dîtibû.
  
  "Xem neke," Drake got. "Em îngilîz in."
  
  Mai di riya xwe de ronahiyek şand. "Japonî".
  
  Û Bo lêgerîna xwe ya ji bo jûreya mêran bi çavekî rakirî rawestand. "Bêguman ne îngilîzî ye."
  
  Drake bi qasî ku ji destê wî dihat bi dilrehmî di restorana hê girtî re bezî, li ser rê li kursî û maseyek xist. Xwarina mêran piçûk bû, tenê ji du mîz û tuwaletekê pêk dihat. Li binê tasê nêrî.
  
  "Li vir tiştek tune," wî got.
  
  Rûyê Beauregard tansiyon nîşan da. Li bişkokên saeta xwe xist. "Wext qediya".
  
  Garsona ku li nêzîkê rawestiyabû dema ku têlefon lêdixist, baz da. Drake destê xwe dirêjî wê kir. "Lez nekin. Ji kerema xwe wextê xwe bigirin."
  
  Wî difikirî ku ew dikare bireve, lê biryardariya wê ya hundurîn ew ber bi lûlê ve birin. Di wê gavê de, Alicia bi xemgîniyek li ser rûyê xwe ji odeya jinan derket. "Ew ne li wir e. Me ev tune!"
  
  Drake mîna ku li wî hatibe lêdan, hejand. Li dora xwe nêrî. Ma dibe ku di vê xwaringeha piçûk de tuwaletek din hebe? Dibe ku ji bo karmendan kûpek? Divê ew dîsa kontrol bikin, lê garson jixwe li ser têlefonê bû. Çavên wê ber bi Drake ve diherikîn û wê ji bangker xwest ku li bendê bimîne.
  
  "Ev zilamek bi navê Marsh e. Ji were."
  
  Drake mêze kir. "Ma wî bi navê min gazî min kir?"
  
  "Wî got îngilîz." Garson rakir. "Tiştê ku wî got ev e."
  
  Bo li kêleka wî ma. "Û ji ber ku hûn bi hêsanî tevlihev dibin, hevalê min, ew hûn î."
  
  "Ji bo tenduristiya we".
  
  Drake xwe gihandiye têlefona xwe, destekî çîmê xwe hejand ji ber ku pêlek westayî û tansiyonê bi ser wî de şuştin. Çawa dikaribû niha têk biçe? Wan hemî astengiyan derbas kirine, û dîsa jî dibe ku Marsh hîn jî bi rengek bi wan re bilîze.
  
  "Erê?"
  
  "Adar li vir. Niha bêje te çi dît?"
  
  Drake devê xwe vekir, paşê bi lez girt. Bersiva rast çi bû? Dibe ku Marsh li hêviya peyva "tiştek" bû. Dibe ku...
  
  Ew sekinî, ji bersivê dudil bû.
  
  "Ji min re bêje ka te çi dît, an na ez ê di deqeya pêş de fermana kuştina du New Yorkiyan bidim."
  
  Drake devê xwe vekir. Lenet lê kirî! "Me dît -"
  
  Paşê Mai ji jûreya jinan derket, li ser kavilên şil ket û li kêleka xwe ket. Di destê wê de zerfeke spî ya biçûk hebû. Beau di kêleka wê de bû, zerf hilda û da Drake. Mai li erdê raza, nefes dikişand.
  
  Alicia bi devê xwe vekirî li wê nêrî. "Te ev ji ku dît, Sprite?"
  
  "Te ya ku jê re dibêjin 'xuya kur' kir, Taz. Û divê ev yek kesî şaş neke, ji ber ku hûn ji sê paran jî mêr in."
  
  Alicia bi hêrs di bêdengiyê de rûnişt.
  
  Dema ku zerfê vekir Drake kuxiya. "Me... dît... ev... flash drive lanet, Marsh. Lanet, hevalo, ev çi ye?"
  
  "Karê mezin. Karê mezin. Ez hinekî xemgîn im, lê hey, dibe ku carek din. Naha tenê ji nêz ve li USB-yê binêre. Ev ceribandina weya dawîn e, û wekî berê, dibe ku hûn bixwazin wê bidin destê kesekî ku ji we an NYPD-ê jêhatîtir e."
  
  "Ma ev hundirê kekê ye?" Drake fêm kir ku garson hîn jî li nêzîkê rawesta ye.
  
  Marş bi dengekî bilind keniya. "Oh baş, oh pir baş. Ka em pisîkê ji çenteyê dernexin, ma? Min re ne balkeşe ez jê hez dikim. Naha guhdarî bike, ez ê deh deqeyan bidim we ku hûn naveroka ajokera flashê ji yên ji we çêtir re bişînin, û paşê em ê ji nû ve dest pê bikin."
  
  "Na, na, em nizanin." Drake îşaret da May, ku çenteyek piçûk hilgirtibû ku tê de laptopek piçûk veşartibû. Jina japonî xwe ji erdê rakir û nêzîk bû.
  
  "Em ê li seranserê vî bajarî li dûvên xwe negerin, Marsh."
  
  "Umm, erê hûnê. Ji ber ku ez wisa dibêjim. Ji ber vê yekê, dem derbas dibe. Werin em laptopê boot bikin û ji tiştê ku paşe tê xweş bikin, ma em? Pênc, çar..."
  
  Drake kulma xwe li maseyê xist dema ku teqîn mir. Hêrs di xwîna wî de kelandî. "Guhdarî bike, Marsh..."
  
  Dema ku qalikê pêşiyê yê kamyonê li odeya xwarinê qelibî cama xwaringehê teqiya. Cam şikest û perçe firiyan hewayê. Berhemên dar, plastîk û hawanê ketin odeyê. Van nesekinî, li lastîkên xwe xist û wek şagirtê mirinê bi lez û bez di oda piçûk re derbas dibû.
  
  
  BEŞA DEHEM
  
  
  Julian Marsh gava ku ber bi rastê ve dizivire, êşek tûj di zikê xwe de hîs kir. Parçeyên pîzayê ketibûn erdê û tasek seletê jî ketibû ser sofê. Wî bi lez destên xwe girt, bi tevayî nekarî dev ji kenê berde.
  
  Maseya nizm a ku li ber wî rawesta bû û Zoe lerizî dema ku lingê yekî hov bi xeletî lê xist. Ji ber ku bûyerek din a balkêş dest pê kir, Zoey destek da ku piştgiriyê bide wî, lêdanek bilez li ser milê wî da. Heya nuha wan temaşe kiribû ku Drake û ekîba wî ji Edison derdiketin - bi hêsanî temaşe kirin ku merivek bi cil û bergên geştyaran bûyer ji çarçova kolanê dikişîne - dûv re li Broadwayê şêt şêt dîtin - ev dîmena hîsterîk bêtir sporadîk bû, ji ber ku gelek kamerayên ewlehiyê tune bûn ku terorîstek herêmî bikaribe têxe nav wan - û dûv re bi nefeseke girtî temaşe kir ku êrîş bi rengekî li dora mîksera çîmentoyê pêşve çû.
  
  Ev hemî xemgîniyek xweş e. Marsh di destekî de têlefonek desta ya yekcar û di destê din de ranê Zoe girtibû dema ku wê çend perçe ham û kivark dixwar û li ser Facebookê sohbet dikir.
  
  Li ber wan sê perde hebûn, her yek hejdeh înç. Dema ku Drake û Pargîdanî ketin nav xwaringeha piçûk a Italiantalî, ew cot aniha balê dikişandin. Marsh dem kontrol kir û li fîşekên rengîn mêze kir.
  
  "Lanet, ev nêzîk e."
  
  "Tu bi heyecan î?"
  
  "Erê, ne wusa?"
  
  "Ew fîlimek baş e." Zoe pouted. "Lê ez li hêviya xwînê bûm."
  
  "Tenê deqeyekê bisekine, evîna min. Baştir dibe".
  
  Hevjîn di apartmaneke kirê de ku aîdî yek ji şaneyên terorîst bû, rûniştin û lîstin; ya sereke, fikirî Marsh. Li wir çar terorîst hebûn, yek ji wan li ser daxwazek berê, ji bo Marşê qada temaşekirina sînemayê ava kiribû. Dema ku zewacên Pythian ji temaşekirinê kêfxweş bûn, mêr li kêlekê rûniştin, li dora televizyonek piçûk xwe girtin, li bi dehan kanalên din geriyan, li nûçeyên nû geriyan an jî li benda bangekê bûn. Marş nizanibû û xem nedikir. Wî jî guh neda awirên dizî yên xerîb, bi başî dizanibû ku ew zilamek spehî û bi kesayetiyek neasayî ye, û hin kesan -hetta zilamên din- hez dikin ku kesayetiyek weha binirxînin.
  
  Zoey bi hejandina destên xwe li ber bokserên xwe piçekî din hurmet nîşanî wî da. Lanet, neynûkên wê yên tûj hebûn.
  
  Tîraj û di heman demê de bi rengek ... kêfxweş.
  
  Wî ji bo bîskekê li kelûpela nukleerî mêze kir - termek ku wî nikarîbû tam ji serê xwe derkeve, her çend bombeya piçûktir di çenteyek mezin de bû - û dûv re hindek caviar xist devê xwe. Sifreya li ber wan helbet bi heybet bû, ji berhemên bê qîmet û bê tam pêk dihat, lê hemû jî xweş bûn.
  
  Ma ew bombeyek nukleerî bû ku navê wî diqîriya?
  
  Marsh fêm kir ku wextê çalakiyê ye û gazî kir, bi garsonek dilşewat re û dûv re jî bi îngilîzek bi devokek giran re axivî. Zilam yek ji wan tembûrên dengê wî yên xerîb hebû -tiştek ku diçû gundiyan- û Marsh rûyên gemarî çêkir, hewl dida ku dengdêran ji dengdêran derxîne. Ne karekî hêsan e, û gava ku destên jinan setê weya Nutcracker digirin, hinekî dijwartir dibe.
  
  "Ji min re bêje ka te çi dît, an na ez ê di deqeya pêş de fermana kuştina du New Yorkiyan bidim." Dema ku Marsh ev yek got, guh neda awirên acizbûyî yên ku xwendekarên wî dişînin odeyê.
  
  Îngiliz hinekî din dudilî bû. Marsh pariyek xiyar dît ku ji tasa seletê ketibû û ew kûr xistibû nav porê Zoe. Ne ku wê qet ferq kiriye. Deqe derbas bûn û Marsh di nav odeya şewitandinê de sohbet kir, her ku diçe bêtir aciz dibû. Nêzîkî şûşeyek Bollinger a sar hebû, û wî nîv deqîqe kişand ku şûşeyek mezin rijand. Gava ku wî dixebitî, Zoe xwe li ber wî veşart, û wan ji heman camê vexwarin, bê guman, aliyên dijber.
  
  "Pênc," Marsh di têlefonê de got. "Çar, sê..."
  
  Destên Zoya bi taybetî bi israr bûn.
  
  "Du".
  
  Îngîlîz hewl da ku bi wî re danûstendinê bike, bi eşkereyî meraq kir ku çi dojeh diqewime. Marsh xeyal kir ku otomobîla ku wî organîze kiriye di demek diyarkirî de di pencereya pêşîn de diqelişe, niha armanc dike, bilez dike, nêzîkê xwaringeha nezan dibe.
  
  "Yek".
  
  Û paşê her tişt teqiya.
  
  
  BEŞA YANZAN
  
  
  Drake ber bi dîwarê xwaringehê ve bazda, bi benga garsonê girt û bi xwe re kaş kir. Parçeyên cam û kerpîç ji laşê wî yê gêrîk ketin. Vana ku nêzîk dibû qîrîn ji bo ku xwe bikişîne dema ku lastîkên wê li erdê xwaringehê dikevin û nîvê otomobîlê di ser pencereyê re derbas bû, dawiya paşîn niha hilkişiya û li bendika jorîn a camê ket. Metal rijandin. Tablo hilweşiyan. Kursiyên wek çopê li ber wî kom bûne.
  
  Alicia jî di cih de bertek nîşan da, li dora maseyê meşiya û jê dûr ket, tenê birîna wê ji perçeyek darê ku bi lez difire qutiyek piçûk li ser milê wê bû. Mai bi rengekî karî xwe li jorê maseya livînê bizivirîne bêyî ku zirarê bibîne, û Bo gavekê pêş de çû, xwe avêt ser wê û ji rûerd ber bi rûyê erdê ket, di dawiyê de dema bazdana xwe da ku ling û destên wî li dîwarê kêlekê bikevin û alîkarî kir. ew bi ewle bejê.
  
  Drake nihêrî, garson li kêleka wî diqîriyan. Alicia bi sûcdar nêrî.
  
  "Ji ber vê yekê we ew girt, ne wusa?"
  
  "Şîyar bin!"
  
  Van hîna ber bi pêş ve diçû, bi saniyeyê hêdî hêdî diçû, lê niha lûleya tivingê ji pencereya rêwiyan a xwar derketibû. Alicia xwe xwar kir û nixumand. May hinekî din paşde çû. Drake pistola xwe derxist û şeş gule berda destê bêbexş, dengên li cîhê girtî bi dengekî bilind, hevrikî qîrîna kerr ya van. Bo berê xwe diçû, pişta tirimbêlê girtibû. Di dawiyê de teker rawestiyan û sekinîn. Mase û kursiyên şikestî ji qapût û heta banî jî diherikin. Drake berî ku bi pêş ve biçe piştrast kir ku garson zirarê nedaye, lê wê hingê Bo û May jixwe li otomobîlê bûn.
  
  Beau cama şofêrê şikand û bi fîgurê re têkoşîn kir. Mai di nav cama şikestî de cîh kontrol kir û dûv re perçeyê darê perçebûyî hilda.
  
  "Na," Drake dest pê kir, dengê wî hinekî gemar. "Divê em-"
  
  Lê Mai ne halê guhdarîkirinê bû. Di şûna wê de, wê bi hêzeke wisa ew çeka xwemalî avêt cama ku ew xwe di eniya şofêr de ma û li cihê xwe dihejiya. Çavên mêrik bi şûn de geriyan û wî dev ji têkoşîna bi Beau berda, Fransî matmayî dixuye.
  
  "Bi rastî min ew hebû."
  
  Mai şanên xwe hejand. "Min fikirîn ku divê ez alîkariyê bikim."
  
  "Alîkarî?" Drake dubare kir. "Pêdiviya me bi kêmanî yek ji van bastan sax heye."
  
  "Û li ser wê notê," Alicia lêxist. "Ez baş im, ta. Her çendî xweş e ku te dibînim ku hûn kerê xizmetkara Wendy xilas dikin."
  
  Drake zimanê xwe çikand, di asta kûr de dizanibû ku Alicia tenê henekên xwe bi wî dike. Beauregard berê şofêr ji otomobîlê derxistibû û di bêrîkên xwe de digeriya. Alicia çû ber laptopa ku bi mûcîzeyî ne destan bû. Ajokara USB barkirinê qediya û komek wêne derxist holê - dîmenên xemgîn ên kaniyên zîvîn ên ku xwîna Drake sar dikir.
  
  "Ew mîna hundirê bombeyekê dixuye," wî got, têl û releyan lêkolîn kir. "Berî ku tiştek din çêbibe viya ji Moore re bişîne."
  
  Alicia xwe li ser makîneyê xwar kir, jê dûr xist.
  
  Drake alîkariya garsonê kir ku rabe ser piyan. "Tu baş î evîndar?"
  
  "Ez ... ez wisa difikirim."
  
  "Mint. Niha tu çawa ji me re lazanya çêkî?"
  
  "Aşpêj... aşpêj hê nehatîye." Nêrîna wê bi tirs ket wêraniyê.
  
  "Lanet, min digot qey te ew tenê avêtiye mîkro."
  
  "Dilnigeran nebe". Mai çû û destê xwe danî ser milê garsonê. "Wê ji nû ve bên avakirin. Divê şîrketa sîgorteyê li ser vê yekê tevbigere."
  
  "Hêvîdarim wisa be".
  
  Drake dîsa zimanê xwe çikand, vê carê ji bo ku sond nexwe. Erê, xêr û bereket bû ku her kes hîna bêhna xwe dikişand, lê Marş û hevalên wî hîna jîyana mirovan xera dikirin. Bêyî ku wijdan biteqe. Ne exlaq û ne xem e.
  
  Mîna ku têlefon bi têkiliyek derûnî ve lêxist. Vê carê Drake bersiv da telefonê.
  
  "Hûn hîn jî lêdixin?"
  
  Dengê Marsh wî xwest ku tiştek lêxe, lê wî ew bi rengek hişk profesyonel kir. "Me wêneyên we şandin."
  
  "Oh, hêja. Ji ber vê yekê, me ev yek piçekî veqetand. Ez hêvî dikim ku we tiştek ji bo xwarinê hilda dema ku hûn li bendê bûn, ji ber ku ev beşa din - baş e, dibe ku we bikuje.
  
  Drake kuxiya. "Hûn dizanin me hê bombeya we ceriband."
  
  "Û bi bihîstina wê, ez dikarim bibînim ku hûn dixwazin tiştan hêdî bikin dema ku hûn hewl didin ku xwe bigirin. Ev nabe, hevalê min ê nû. Ev qet nabe. Dibe ku polîs û ajanên we, leşker û agirkuj beşek ji makîneyek rûnkirî ya baş bin, lê ew dîsa jî makîneyek in, û ji wan re demek digire ku bilez rabin. Ji ber vê yekê ez vê demê bikar tînim da ku we ji hev biqetînim. Ew pir kêfxweş e, ji min bawer bikin."
  
  "Pythia ji van hemûyan çi distîne?"
  
  Marsh qîrîn. "Oh, ez difikirim ku hûn dizanin ku ev koma pûç a ragamuffins vê dawiyê teqiya. Ma qet tiştek zelaltir heye? Ew ji hêla kujerek rêzikî, psîkolojiya stalker, megalomaniac û serwerek çavnebar ve hatin rêve kirin. Ev hemû jî heman kes bûn."
  
  Di vê nuqteyê de, Alicia nêzîkî Drake bû. "Ji ber vê yekê ji me re bêje - ev bastûr li ku ye?"
  
  "Ew, keça nû. Tu blind î an Asyayî? Probably blonde ji awayê ku ew dengên. Delal, ger min bizaniya ew li ku ye, ez ê bihêlim ku te bi saxî çermê wî bihêle. Tyler Webb her gav yek tişt dixwest. Wî çaxa ku wî fêm kir ku ew li ku derê bibîne, wî ji Pythians hişt."
  
  "Kîjan li sûkê bû?" - Drake pirsî, niha hem dem û hem jî agahdarî distîne.
  
  "Ev der hingiveke nefret e, ez rast im? Bifikirin ku hemî peymanên ku li wir hatine kirin ku dê bi dehsalên pêş de bandorê li cîhanê bike."
  
  "Ramses tiştek wî firot," Drake got, ew ceribandin.
  
  "Erê. Û ez bawer im ku pateya sosîsê ya fransî jixwe ji we re gotiye ew çi ye. An jî hûn dikarin her gav ji wî bipirsin."
  
  Ji ber vê yekê ev piştrast kir. Marsh li wan temaşe kir, her çend çavên wî li xwaringehê tune bûn. Drake ji Moore re peyamek kurt şand. "Hûn çawa ji me re dibêjin Webb çû ku derê?"
  
  "Belê, bi giranî, ez kî me, Fox News? Paşê hûn ê ji min pere bixwazin."
  
  "Ez ê xwe bi vî qaşo terorîst razî bikim."
  
  "Û vegere ser karê ku di dest de ye." Marsh van gotinan got û paşê xuya bû ku xwe xweş dike, ji nişka ve keniya. "Bibore, henekek kesane. Lê naha em bi beşa kontrolê ya şopandinê qediyan. Niha ez dixwazim daxwazên xwe ji we re ragihînim."
  
  "Ji ber vê yekê tenê ji me re bêje." Dengê Alicia westiyayî bû.
  
  "Tişta vê yekê çi ye? Ger ez tam razî nebim dê ev bombe biteqe. Kî dizane, delal, dibe ku ez jî biryara xwe bidim ku te bibim xwedî."
  
  Di bîskekê de, Alicia amade bû ku biçe, çavên wê û derbirîna wê ew qas şewitî ku daristanek hişk bikeve agir.
  
  "Ez dixwazim bi te re bi tenê bim," wê pistepist.
  
  Adar rawestiya, paşê bi lez berdewam kir. "Muzeya Dîroka Xwezayî, bîst deqîqe."
  
  Drake saeta xwe danî. "And then?"
  
  "Hmmm, çi?"
  
  "Ev perçeyek mîmariya mezin e."
  
  "Oh, baş e, heke we ew qas gihîştiye, ez pêşniyar dikim ku cerdevanekî mêr ê bi navê Jose Gonzalez tazî bikin. Yek ji hevjînên me duh êvarê daxwazên min di xêza çakêtê xwe de dirût. Rêyek orîjînal a veguhestina belgeyan, erê, û bêyî vegerandina şanderê.
  
  Drake bersiv neda, bi piranî matmayî bû.
  
  "Ez dizanim ku hûn çi difikirin," Marsh got, dîsa jî îstîxbarata ecêb nîşan da. "Çima tenê wêneyan ji we re naşîne û ji min re nahêle ku hûn çi dixwazin? Erê, ez kesek taybet im. Ji min re gotin ku du alî, du hiş û du rûyên min hene, lê ez tercîh dikim ku wan wekî du xisletên cuda bibînim. Parçeyek kevçî ye, yê din xwar e. Hûn dizanin ku ez çi dibêjim?"
  
  Drake kuxiya. "Bê guman ez dizanim tu kî yî."
  
  "Gelî ye, wê demê ez dizanim ku hûn ê fêm bikin ku gava ez çar cesedên we yên perçebûyî di nav hejdeh deqeyan de bibînim, ez ê hem ecêb kêfxweş û hem jî pir aciz bibim. Gel we. Û niha, bi xatirê te."
  
  Rêz mir. Drake li saeta xwe xist.
  
  Bîst deqîqe.
  
  
  BEŞA DOZANGEHAN
  
  
  Hayden û Kinimaka bi Ramses re wext derbas kirin. Mîrê Terorîst di hucreya xwe ya şeş metre çargoşe de ji cihê xwe xuya dibû: pîs, gemar û her çendî eşkere westiyayî be jî, mîna şêrekî qefeskirî paş û paş dimeşiya. Hayden zirxên laşê xwe li xwe kirin, Glock û guleyên xwe yên yedek kontrol kir û ji Mano jî xwest. Ji niha û pê ve wê ti şans nemîne. Hem Ramses û hem jî Adar pir jîr bûn ku meriv kêm binirxîne.
  
  Dibe ku efsaneya terorîst tam cihê ku wî dixwest be.
  
  Hayden jê guman kir, pir guman kir. Şerê di hundirê kelehê de û mirina bêhêvî ya parêzvanê wî nîşan da ku ew çiqas dixwaze bireve. Her weha, navûdengê wî têk çû? Ma ew ne neçar e ku zirarê tamîr bike? Belkî jî, lê mirov heta nuqteya ku nikaribe ji nû ve ava bike nehat hilweşandin. Hayden gava ku Kinimaka cotek kursiyên plastîk ji wan re anî, li wî temaşe kir.
  
  Hayden got, "Li vî bajarî çekên nukleerî hene." "Ya ku ez pê bawer im ku hûn dizanin ji ber ku we bi Tyler Webb û Julian Marsh re peymanek çêkir. Tu li vî bajarî yî, û ger dem hat, em ê teqez bikin ku tu ne binê erdê yî. Helbet şagirtên te nizanin ku em te hene..." Wê hişt ku ew li wir were daliqandin.
  
  Ramses sekinî, bi çavên westiyayî li wê mêze kir. "Bê guman hûn dibêjin xapandinek ku gelê min dê di demek nêzîk de Marsh bikuje, berpirsiyariya bombeyê bigire ser xwe û wê biteqîne. Divê hûn vê yekê ji Webb û parêzvanê wî zanibin, ji ber ku ew tenê yên ku dizanibûn. Û hûn jî dizanin ku ew tenê li benda emrê min in." Wî serê xwe hejand, mîna ku ji xwe re be.
  
  Hayden li bendê bû. Ramses jîr bû, lê ev nayê wê wateyê ku ew ê terpil nebe.
  
  "Ew ê biteqînin," got Ramses. "Ew ê biryara xwe bi xwe bidin."
  
  Kinimaka got, "Em dikarin çend saetên we yên dawîn hema hema bêtehemûl bikin."
  
  Ramses got, "Hûn nikarin min bihêlin ku vê yekê betal bikim." "Tevî bi îşkenceyê. Ez dest ji vê teqînê bernadim."
  
  "Tu çi dixwazî?" Hayden pirsî.
  
  "Dê muzakere hebin"
  
  Wê ew lêkolîn kir, bi baldarî li rûyê dijminê cîhana nû temaşe kir. Van mirovan di berdêla wê de tiştek nedixwest, wan nedixwest muzakereyê bikin, û wan bawer kir ku mirin tenê gavek e berbi hin xuyangên Bihiştê. Ev me li ku derê dihêle?
  
  Bi rastî, li ku? Wê çeka xwe hejand. "Kesê ku ji kuştina komî pê ve tiştekî din naxwaze, hêsan e ku meriv pê re mijûl bibe," wê got. "Bi fîşekek di serî de."
  
  Ramses rûyê xwe da ber baran. "Hingê pêşde biçin, keçika rojavayî."
  
  Ne hewce bû ku Hayden bibe pispor ji bo xwendina dînbûn û kelecana ku di wan çavên bê ruh de dibiriqîne. Bêyî gotineke din, wê mijar guhert û ji odeyê derket, deriyê derve bi baldarî li pişt xwe kilît kir.
  
  Tu carî nikarî pir baldar bin.
  
  Li odeya din hucreya Robert Price bû. Ji ber metirsiya nêzîk û rola wî ya potansiyel di wê de destûr wergirtibû ku sekreter li vir bimîne. Gava ew û Kînîmaka ketin odê, Bihayê çavekî pozbilind da wê.
  
  "Tu ji bombeyê çi dizanî?" - wê pirsî. "Û çima hûn li Amazonê bûn, serdana bazara terorîstan kirin?"
  
  Biha li ser çengê xwe rûnişt. "Pêdiviya min bi parêzer heye. Û mebesta te çi ye? Bimbe?"
  
  Hayden got, "Bombeya nukleerî." "Li vir li New Yorkê. Alîkariya xwe bike, tu çîçek. Niha bi gotina ku hûn dizanin ji me re bibin alîkar."
  
  "Bi cidî". Çavên Bihayê bel bûn. "Ez tiştekî nizanim".
  
  Kînîmaka got, "We xiyanet kir" û laşê xwe nêzîkî kamerayê kir. "Gelo hûn dixwazin bi vî rengî werin bîranîn? Destan ji bo neviyên xwe. An jî hûn ê bêtir wekî tobekarê ku alîkariya rizgarkirina New York-ê kiriye were naskirin?
  
  "Tu çiqas şêrîn bibêjî jî," dengê Price wek marê kelpîçan lêdixist. "Min beşdarî ti danûstandinên derbarê "bombê" de nebû û ez tiştekî nizanim. Niha ji kerema xwe parêzerê min."
  
  "Ez ê hinek dem bidim te," Hayden got. "Piştre ez ê Ramses û te bixim hev, di heman hucreyê de. Hûn dikarin vê şer bikin. Ka em bibînin ka kî pêşî dipeyive. Ew ji mirinê çêtir dixwaze, û ew dixwaze her giyanê zindî bi xwe re bigire. Hûn? Tenê xwe bikujin ku hûn nekujin."
  
  Bi kêmanî ji hin gotinên wê Price aciz dixuya. "Bê parêzer?"
  
  Hayden zivirî. "Hûn li te bikin."
  
  Sekreter li wê nêrî. Hayden ew li hundir kilît kir û paşê berê xwe da Mano. "Hin raman?"
  
  "Ez meraq dikim gelo Webb di vê yekê de têkildar e. Di her demê de ew kesayetek bû."
  
  "Vê carê na, Mano. Webb jî êdî me naşopîne. Ez bawer im hemû Ramses û Adarê ne."
  
  "Ji ber vê yekê paşê çi ye?"
  
  "Ez nizanim em çawa din dikarin alîkariya Drake û xortan bikin," Hayden got. "Tîm jixwe di nav her tiştî de ye. Homeland bala xwe da her tiştê din, ji polîsên ku derî dadixin, ji sîxurên ku li pişt pereyên xwe yên bi zehmetî qezenç kirine vedişêrin, heya avakirina artêşê û hatina NEST, Tîma Piştgiriya Lezgîn a Nukleerê. Polîs li her derê ne, bi her tiştê wan hene. Sappers di hişyariya bilind de ne. Divê em rêyek ji bo şikandina Ramses bibînin."
  
  "Ma te ew dît. Merivê ku ferq nake bijî yan bimire meriv çawa dişkîne?"
  
  Hayden bi hêrs sekinî. "Divê em hewl bidin. An jî hûn ê bi tenê dev jê berdin? Her kes xwedî tetikek e. Ev kurm ji tiştekî re eleqedar dibe. Serweta wî, şêwaza jiyana wî, malbata wî ya veşartî? Divê tiştek hebe ku em karibin alîkariyê bikin."
  
  Kinimaka xwest ku ew karibin li ser pisporiya komputerê ya Karin Blake bang bikin, lê jin hîn jî di rejîma xwe ya Fort Bragg de hate girtin. "Em herin li karekî bigerin."
  
  "Û dua bikin ku wextê me hebe."
  
  "Ew li bendê ne ku Ramses destûrê bide. Demek me heye."
  
  "Te jî wek min bihîst, Mano. Zû yan dereng ewê Marsh bikujin û biteqînin."
  
  
  BEŞA SÎZZEM
  
  
  Dahl guh da peyamên ragihandinê yên nakok dema ku Smith otomobîla xwe di nav kolanên qelebalix ên Manhattan de ajot. Xwezî, ew neçar bûn ku dûr biçin, û hemî damarên betonê bi tevahî nehatin girtin. Wusa dixuye ku tevahiya tîmê agahdarvanan tevli bûne, ji kêzikê herî nizm ê li zozanan bigire heya mîlyarderê herî dewlemend, xapînok û her kesê di navberê de. Vê yekê bû sedema komek raporên nakok, lê li malê wan her tişt kir ku pêbawer ji çolê veqetînin.
  
  Moore ji guhê xwe re ji Dahl re got: "Du ji hucreyên naskirî têkiliyên nêzîk bi mizgeftek nêzîk re hene." Wî navnîşan destnîşan kir. "Me ajanek veşartî li wir heye, her çend ew pir nû ye. Dibêje ev der hemû roj hatiye tecrîdkirin."
  
  Dahl qet kesek nebû ku bikaribe tiştekî bihesibîne. "Ev bi rastî di termînolojiya mizgeftê de tê çi wateyê?"
  
  "Poldayî? Ev tê wê wateyê, lanet bike, here wir û herî kêm yek ji hucreyên Ramses paqij bike."
  
  "Têkiliya sivîl?"
  
  "Zêde tişt nîne ku em li ser biaxivin. Lê kî li wir be, nimêj nake. Li hemî odeyên karûbar û odeyên jêrzemînê bigerin. Û amade bibin. Hevalê min pir caran xeletiyan nake, û ez li ser vê yekê bi têgihîştina wî bawer dikim."
  
  Dal agahdarî veguhezand û koordînatan xist nav GPS-ê. Xweşbextane, ew hema hema li serê mizgeftê bûn, û Smith çerxa dîreksiyonê zivirand ber bi kevçîyê.
  
  "Providence," Lauren got.
  
  "Navê ku min danî katana xweya kal." Kensî axîn, bîr kir.
  
  Dahl qulikên êlekê xwe teng kir. "Em amade ne? Heman sîstem. Gelî em bi lez û bez lêdixin. Dê rehm tune be."
  
  Smith motorê vemirand. "Tu pirsgirêk bi min re tune."
  
  Serê sibê hê jî silav li wan kir dema ku ew ji erebeyê peya bûn û li mizgefta li ser kolanê geriyan. Nêzîkî hêlîna sor û spî ya ku buhar jê diherikî hebû. Avahiya ku li ser xaçerêyekê ye, her du kolan, pencereyên wê yên rengîn û rûbera dirêj a civatê li ber xwe didin. Li ser banê avahiyê minareyek piçûk, xerîb û hema hema li hember paşnavê rûyên beton ên derdorê rawesta. Derketina ji kolanê ji cotek deriyên camê bû.
  
  "Em diçin hundur," Dahl got. "Niha here."
  
  Wan bi mebest rê derbas kirin, bi destên xwe dirêjî trafîkê kirin. A niha rawestin dikare her tiştî bide wan.
  
  "Cihê mezin," Smith şîrove kir. "Zehmet e ku meriv komek biryardar li wir bibîne."
  
  Dahl bi Moore re têkilî danî. "Em li cihê xwe ne. Ji bo me tiştekî din heye?"
  
  "Erê. Zilamê min ji min re piştrast dike ku kamera di binê erdê de ne. Ew nêzîkê qebûlkirinê ye, lê ne bi qasî ku îro alîkariya me bike."
  
  Dahl ev nûçe ragihand dema ku ew ji peyarêk din derbas bûn û deriyên mizgeftê vekir. Bi hestên xwe yên bilind, ew hêdî hêdî di hundurê xwe de diçûn, çavên wan li ser ronahiya piçûktir eyar kirin. Dîwarên spî û banî ronahiyê nîşan didin, li gel ronahiya zêr û xalîçeyek bi rengê sor û zêr. Ev hemû li pişt qada qeydkirinê bû, ku mêrik bi gumaneke neveşartî li wan mêze kir.
  
  "Dikarim ez alîkarîya we bikem?"
  
  Dahl nasnameya xwe ya SPEAR nîşan da. "Erê hevalno, tu dikarî. Hûn dikarin me bibin deriyê xwe yê veşartî yê bin erdê."
  
  Resepsiyonê tevlihev xuya bû. "Ev çi ye, henek e?"
  
  Dahl destê xwe dirêj kir û got: "Destê xwe dirêj bike."
  
  "Hey, ez nikarim te bihêlim..."
  
  Dahl mêrik bi kirasê xwe rakir û danî ser banê. "Ez difikirim ku min got dev ji xwe berde."
  
  Ekîb bi lez û bez derbas bûn û ketin avahiya sereke ya mizgeftê. Qad vala bû û deriyên piştê jî kilît bûn. Dahl li benda veşartina Smith û Kenzie bû û dûv re du caran lêxist. Dar perçe bûn û panel ketin erdê. Di wê kêlîkê de ji hewşa piştê deng û xirecir hat bihîstin. Tîm bi cih bûn, li herêmê girtin. Sê saniye derbas bûn, paşê rû û helmê fermandarê hêzên taybet ji pişt dîwarê kêlekê derket.
  
  "Tu Dal î?"
  
  Swêdî keniya. "Erê?"
  
  "Moore em şandin. LÊXISTIN. Em ji bo piştgiriya lîstika we li vir in."
  
  "Lîstika me?"
  
  "Erê. Agahiyên nû. Hûn di mizgefta lanetkirî ya xelet de ne, û ew pir kûr hatine kolandin. Dê êrîşek pêşiyê hewce bike ku wan derxîne. Û em ji bo lingan armanc dikin."
  
  Dahl jê hez nedikir, lê wî prosedur, etîketa xebata li vir fam kir. Zirar nebû ku hêzên taybet berê xwedan cihekî çêtir bû.
  
  "Rê nîşan bide," Dahl got.
  
  "Em hene. Mizgefta rast li ser rê ye."
  
  "Li aliyê din..." Dahl sond xwar. "GPS xeletî."
  
  "Ew pir nêzî hev in." Zabit rakir. "Û ew sondxwarina îngilîzî dilşewat e, lê ma ne wextê me ye ku em kerên xwe yên lanet biherikînin?"
  
  Deqe derbas bûn dema ku tîm ji nû ve di ser rê re derbas bûn tevlî hev bûn û partiya serdegirtinê ava kirin. Carekê kombûn, kêliyek din winda nekirin. Êrîşeke berfireh dest pê kir. Kesên êrîşî pêşiya avahiyê kirin, derî xistin û ketin lobiyê. Pêla duyemîn di nav wan re derbas bû, di lêgerîna cihên ku ji wan re gotibûn derket. Piştî ku deriyê şîn hat dîtin, wî zilamî teqemenî danîn ser û ew teqand. Teqînek çêbû, ji ya ku Dahl hêvî dikir pir firehtir, lê bi tîrêjek ku hêzên taybet eşkere li ser hesab dikirin.
  
  Rêber jê re got: "Xefika booby". "Dê ji wan zêdetir bibin."
  
  Swêdî piçek hêsantir nalîn, jixwe qîmeta ajanên nepenî zanibû û niha jî ji bîr nekir ku heqê wan bide. Karê veşartî yek ji rêbazên herî xapînok û çarenûsî yên polîsan bû. Ev karmendek kêm û hêja bû ku dikaribû bikeve dijmin û bi vî rengî jiyana xwe xilas bike.
  
  Hêzên taybet ketin odeya ku hema hema wêran bûye, paşê berê xwe dane deriyê dûr. Ew vekirî û nixumandî bû ya ku bi eşkere deriyê jêrzemînê bû. Gava ku merivê pêşîn nêzîk bû, ji binî ve fîşekan lêdan û fîşekek li odê ket.
  
  Dahl li Kensi nêrî. "Hin raman?"
  
  "Tu ji min dipirsî? Çima?"
  
  "Dibe ku ji ber ku ez dikarim xeyal bikim ku hûn bi xwe jûreyek weha heye."
  
  "Li dora çolê nexe, lanet bike, Dal, baş e? Ez ne qaçaxçiyê heywanên te me. Ez tenê li vir im ji ber ku ... ji ber ku -"
  
  "Erê, tu çima li vir î?"
  
  "Ez bi rastî dixwazim bizanim. Dibe ku ez biçim..." Ew dudil bû, paşê axînek kişand. "Guhdarî bike, dibe ku rêyek din hebe. Sûcdarek jîr bêyî rêyek revînê ya pêbawer dê nekeve wir. Lê bi şaneyên terorîst ên rastîn? Kî bi van baskên xwekuj dizane?"
  
  "Wextê me tune ku em bifikirin," fermandarê hêzên taybet, li kêleka wî rûnişt. "Ew ji bo van xortan rollerball e."
  
  Dahl dema ku tîmê li gotinên Kenzi difikirî dema ku tîmê bombeyên xwe yên flaşbangê derdixist temaşe kir. Bi qestî hişk bû, wî bawer kir ku li pişt wan dilekî dilnerm, an bi kêmanî bermahiyên yekî şikestî hene. Kensi hewceyê tiştek hewce bû ku ji bo berhevkirina van perçeyan alîkariyê bike - lê heya kengê ew dikaribû bigere bêyî ku hemî hêviya xwe winda bike? Dibe ku ev keştî jixwe xera bûye.
  
  Tîma SWAT îşaret kir ku ew amade ne û dûv re rengekî dîn a dojehê bi karanîna derenceyek darîn berdan. Dema ku gemar li xwarê ketin û dûvre teqiyan, tîm pêşengtî kir, Dahl fermandarê ji bo pola pozê dehf da.
  
  Smith berê xwe da. "Qûna xwe bihejîne."
  
  Dema bazdan, yekser rastî gulebarana mîtralyozan hatin. Dahl çavên xwe li erdê ax, lingên maseyê û sindoqên çekan girt, berî ku bi qestî ji çar qatan li pey hev dakeve xwarê, pilinga xwe kişand û agir berda. Smith li ber wî zivirî, ber bi binî ve hejand û ber bi kêlekê ve dizîvire. Tîma SWAT ji paş ve bi pêş ve çû, di rêza agir de xwe xwar kir û neteqiya. Gule bi guleyan vegeriyan, voliyên kujer jêrzemîn qul kirin û perçeyên dîwarên stûr çirandin. Dema ku Dahl li binê erdê ket, wî tavilê senaryoyê qedr kir.
  
  Li vir çar endamên hucreyê hebûn, yên ku di hucreya berê de dîtibûn li hev dikirin. Sê li ser çokan bûn, xwîn ji guhên wan diherikî, destên wan li eniya wan diherikî, yê çaran jî bê zerar xuya dikir û bi giranî gule li êrîşkarên xwe dibarand. Dibe ku sê kesên din ew nixumandî bûn, lê Dahl di cih de rêyek dît ku girtiyek zindî bigire û gulebaranê kir armanc.
  
  "Ax na!" Serokê hêzên taybet bi awayekî nediyar berê xwe da wî.
  
  "Hey!" Dahl bang kir. "Çi-"
  
  Di nav dojehê ya herî xirab de, tenê yên ku berê wê ceribandî dikarin bê rawestan tevbigerin. Serokê hêzên taybet bi eşkere ferq kir, ku tiştek jê re nas e, û tenê li ser jiyana hevkarên xwe fikirî. Dema ku Dahl tetîka xwe kişand, wî dît ku terorîst ji destekî bombeyeke barkirî davêje û bi destê din jî çeka xwe avêtiye.
  
  "Ji bo Ramses!" - wî qêriya.
  
  Bodrum xefika mirinê bû, odeyek piçûk bû ku van mexlûqan nêçîra xwe dikişand. Xefikên din ên li jûreyê belav bûne, xefikên ku dema şarapnel biteqînin dê biteqe. Dahl di navbera çavên terorîst de gulebaran kir, her çend wî dizanibû ku ev tevger bi tevahî akademîk bû - ew ê wan xilas nekira.
  
  Ne di vê jûreya piçûk a bi dîwarên kerpîç de, di şert û mercên teng de, ji ber ku saniyeyên paşîn berî ku bombe biteqe jimartin.
  
  
  BEŞA çardehan
  
  
  Dahl dît ku dinya ketiye tariyê. Wî dît ku dem çawa hêdî hêdî hêdî hêdî diqewime, lêdana her dilê zindî di kêliyên bêdawî de çawa tê pîvandin. Gava ku gemarê lê diherikî, toz û ax ji erdê di nav ewrekî kivarkî yê piçûk de radikir, guleya wî ket ser serê terorîstê, li dora xwe hejand berî ku ji pişta wî biteqe û li dîwêr di nava kaniyeke berfireh a xwînê de biteqe. Beden qels bûye, jiyan jixwe çûye. Bombê ji bo rîkoşeta duyemîn ket, û Dahl dest pê kir ku çekê ji rûyê xwe dûr bixe.
  
  Çirkeyên hêja mane.
  
  Hersê terorîst hîna li ser çokan bûn, nalîn û şikestin, wan nedidît ku çi tê. Xortên hêzên taybet hewl dan ku îhtîmala xwe bitepisînin an jî paşde gav biavêjin.
  
  Smith awira xwe zivirî Dahl, dîtina dawî ya jiyana xwe.
  
  Dahl dizanibû ku Kensi, Lauren û Yorgi li serê derenceyan in, û ji bo bîskekê wî hêvî kir ku ew têra xwe ji navenda erdhejê dûr in.
  
  Lê dîsa jî, ev hemî ji bo zarokên min e ...
  
  Bombê di lûtkeya rîkoşeta duyemîn de teqiya, dengê herî bilind ê swêdî heta niha bihîstibû. Dûv re hemî deng ji nişka ve mirin ji ber ku fikir winda bû ...
  
  Çavên wî li pêş bûn û bi tiştên ku didîtin bawer nedikir.
  
  Rêberê SWAT bi qasî ku ji destê wî dihat bezî, dizanibû ku çi tê û bi biryar bû ku bi qasî ku pêkan mirov xilas bike, tavilê fêm kir ku ew tenê kesê ku dikaribû wiya bike. Rabûna wî ew li jora gemarê rakir, hişt ku ew rasterast perçeyek saniyeyekê bikeve ser wê berî ku ew biteqe. Bi kevlar, goşt û hestî, teqiya, lê li yên ku rawestiyan, bi zincîran li cihê xwe di odeyê de nexist. Teqîn hat şikandin û piştre mir.
  
  Dahl qirika xwe paqij kir, nikarîbû bi çavên xwe bawer bike. Xwedîderketina hevrêyên wî her tim ew nizm dikir, lê ev di astek din de bû.
  
  Min nekir... Min navê wî jî nizanîbû.
  
  Lê dîsa jî terorîstan li ber wî çok dan.
  
  Dahl di çend gavên dawî de beziya, hêstir ji çavên wî dibariyan û her sê zilaman li pişta wan dixist. Smith çakêtên wan çirandin. Li ber çavan êlekên teqemeniyê tune bûn, lê zilamek ji devê wî kef dikişand, tevî ku Smith li kêleka wî çok dixist. Yê din ji êşê diqeliqî. Yê sêyem bêtevger bi erdê ve hat girêdan. Dahl bi nefreta xwe re bi awira zilamê tirsnak, mîna kulmek polar, dît. Kenzî çû ser û bala swêdî kişand, li Dahl mêze kir, çavên wê yên şîn ên qeşayî ew qas zelal, sar û bi hestan tijî bûn, ku mîna dîmenek fireh û şilbûyî dixuya, û tenê gotinên ku dikaribû bigota ji devê xwe vekir.
  
  "Wî bi fedakirina xwe em rizgar kirin. Ez... li gorî wî ez xwe ew qas xelet, ew qas xemgîn dibînim."
  
  Dahl, di hemû rojên xwe de, qet xwe nedît ku nikare şîrove bike. Wî ew niha kir.
  
  Smith li her sê zilaman geriya, bombeyên din, gule û çekên piçûk dîtin. Kaxez û notên di bêrîkan de perçiqiyan, ji ber vê yekê zilamên li hev civiyan dest pê kirin li wan geriyan.
  
  Yên din jî serê xwe danîbûn ber serokê xwe yê ketî. Zilamek çok da û xwe dirêjî pişta zabit kir.
  
  Terorîstê sêyem mir, çi jehr hilda jî, ji hevkarên wî zêdetir dem derbas bû ku jahr bi bandor bibe. Dahl bêbandor temaşe kir. Dema ku guhê wî deng da û dengê Moore serê wî dagirt, wî guhdarî kir lê nikaribû bersivek bifikire.
  
  "Pênç kamera," Moore jê re got. "Çavkaniyên me dîtin ku Ramses tenê pênc kamera hene. Hûn bi duyan re rû bi rû mane, yên ku sê mane. Agahiyên te yên nû ji min re hene, Dal? Slav? Hûn livir in? Çi bela diqewime?"
  
  Swêdiya dîn bişkokek piçûk xist ku Moore bêdeng kir. Wî dixwest bi kêmanî çend saniyeyan di bêdengiyê de rêzdariya xwe diyar bike. Mîna hemû mêr û jinên li wê derê, ew jî tenê ji ber fedakariya mezin a zilamekî sax ma. Ev mirov ê careke din ronahiya rojê an tava avabûnê nebîne, an bayê germ ku li rûyê wî diherike hîs neke. Dahl wê ji bo wî biceribîne.
  
  Heta ku ew sax bû.
  
  
  BEŞA PANZDEHAN
  
  
  Heftdeh deqîqe.
  
  Drake li pey rêberiya Bo bû, li ser 59-an çepê qut kir û rasterast berê xwe da kaosa ku Columbus Circle bû. Al ji avahiyan li milê wî yê çepê, û li milê wî yê rastê xelekek kesk a bi daran veqetandî bû. Li pêşiya wan avahiyek apartmanekê, bi piranî ji camê hatibû çêkirin, pencereyên wê di bin tîrêjên tava hê jî hilatî de bi xêrhatinî dibiriqîn. Texsiya zer kete kêleka rê, şofêrê wê li hêviya dîtina çar sporvanên bi cil û bergên xweş bû ku li peyarêkê li pişt wî dimeşin, lê Beau çavekî diduyan neda zilam. Dor qadeke betonî ya fireh bû, bi şelala, peyker û rûniştinan. Tûrîst li vir û wir digeriyan, çenteyên xwe ji nû ve pak dikirin û av vedixwarin. Drake nîvê koma werzîşvanên terbûyî birrî, dûv re bazda binê darên ku bi kêmanî piçek siyek peyda dikirin.
  
  Ji ber çavên çavan.
  
  Berevajiyê di navbera kolanên hişk, gemarî de bi gelek tundiyên wan - ezmanên bi heybet, tevlihev ên ku ji bo cîhê di nav dêrên kevneşopî yên li ser torê re hevrikî dikin - û aştiya bêkêmasî û aramiya ku di keskahiyê de li milê wî yê rastê serdest bû, Drake bi hestek nerastiyê tije kir. Ev der çiqas dîn bû? Ev çiqas xewn e? Cûdahî bi rengekî bêhempa pir zêde bûn.
  
  Wî meraq kir ku Marsh çiqas ji nêz ve li wan temaşe dike, lê zêde xem nedikir. Ev dikare bibe sedema mirina kesek. Vegere malê, wan tewra niha jî hewl dida ku kanalê bibînin da ku karibin wê li çavkaniya wê bişopînin.
  
  Gava ku kom lez dibû, gûza geş hêdî hêdî ber bi çepê ve zivirî. Alicia û May ji nêz ve li dû xwe dimeşiyan, lê temaşe dikirin lê nekarîn bi vê lezê hemî şiyanên xwe bikar bînin. Dijmin dikare li her derê be, her kes be. Sedanek ku bi pencereyên renggirtî derbas dibû hewcedarî vekolînek nêzîk bû, lê ji dûr ve winda bû.
  
  Drake dem kontrol kir. Yazdeh deqîqe mane.
  
  Û dîsa jî kêlî bi kêlî, çirk bi çirke. Bo hêdî hêdî avahiyek gewr a sivik ku Drake di cih de nas kir li ser rê xuya bû. Hîn direve, ew berê xwe da Alicia û May. "Li heman avahiya ku me di dema çîrokê de bi Odin re şer kir. Lanet, wisa dixuye ku jiyanek derbas bûye."
  
  "Ma helîkopter li kêlekê neket?" Alicia pirsî.
  
  "Oh erê, û em ji hêla Tyrannosaurus Rex ve hatin êrîş kirin."
  
  Muzexaneya Dîroka Xwezayî ji vî alî ve bi nisbetî piçûk dixuya, ger ku yek hebe jî têgihiştinek şaş bû. Ji peyarê heta ber deriyên pêşiyê gavên ku niha bi komek tûrîstan tijî ne, hebûn. Dema ku li kêleka rê rawestiyan bêhnên tevlihev ên mazot û benzînê êrîşî wan kir. Dengê motoran, qîrîn û qêrînên carcaran hê jî hestên wan diêşand, lê bi kêmanî li vê derê seyrûseferek zêde hebû.
  
  "Niha nesekinin," Alicia got. "Em nizanin dê ewlehî li ku be."
  
  Drake hewl da ku trafîkê rawestîne û rê bide wan ku derbas bibin. "Em hêvî bikin ku wî negot ku ew nexweş bû."
  
  Xwezî seyrûsefer hindik bû û komê bi hêsanî di rê de derbas bû. Carekê li binê gavên muzeyê, wan dest bi hilkişînê kirin, lê ji nişka ve sekinîn dema ku wan li pişt xwe qîrînek bilind a tekerên bihîstin.
  
  Drake fikirî: Heft deqîqe.
  
  Bûn dîmenek dînbûna bê kontrol. Çar mêr ji erebeyê daketin, tifing amade bûn. Drake hewl da ku bireve, ji deriyên muzeyê dûr ket û mêvanan belav kir. Bo bi lez û bez çeka xwe kişand û dijmin kir hedef. Gule hatin. Qêrîn serê sibê perçe perçe kirin.
  
  Drake xwe bilind kir û kulmek nizm avêt, dema ku li peyarê ket û guh neda êşa ku milê wî bi tevahî hêza laşê wî girtibû. Êrişkar xwe avêt ser kapaxa sedanê û berê xwe da Mai bi çekê. Drake xwe ber bi otomobîlê ve gêr kir û dûv re rabû ser xwe, bi bextewarî di destê tivingê de bû. Wî destê xwe dirêj kir, bêtir bû gef û bal kişand.
  
  Alicia kevokek din davêje, gavan paqij dike û peykerê siwarî yê Theodore Roosevelt di navbera xwe û êrişkerên xwe de datîne. Digel vê yekê, wan gulebaran kirin, gule li qalikê tûncê ketin. Alicia çeka xwe derxist û li aliyê din veşartî. Herdu zilam aniha li serê erebeyan bûn, armancên bêkêmasî çêdikirin. Sivîl ber bi her alî ve beziyan, herêm paqij kirin. Wê terorîst xist armanc, yê ku ketibû ser çokên wî, lê herikîna agirê wî ber bi wê ve diçû, û ew neçar kir ku xwe veşêre.
  
  May û Bo xwe xistin nav kemerek piçûk a piçûk a li nêzî deriyê sereke yê muzeyê, ji bo ku xwe ji lehiya guleyan ku riya wan di nav kevirên keviran de diherikî dûr bixin. Beau li ber dîwêr rawesta, nikarîbû bilive, lê May li derve dinihêrî, pişta wê zivirî Fransî.
  
  Beauregard gilî kir: "Ev... nebaş e."
  
  Mai bersiv da: "Û pir bextewar e ku hûn wek qamîş nazik in." Serê xwe derxist û volleyek avêt. "Hûn dizanin, gava ku em yekem car bi we re rû bi rû man, we dixuye ku hûn pir caran di nav şikên dîwaran de digevizin."
  
  "Ew ê niha alîkar be."
  
  "Wek dûman." Mai dîsa xwe berda derve, agir berda. Guleyan li ser serê wê rêyek şopandin.
  
  "Em dikarin tevbigerin?"
  
  "Heya ku hûn nexwazin ku hûn lêbixin."
  
  Drake fêm kir ku wextê wî tune ku çeka xwe bikar bîne, ji ber vê yekê wî hewl da ku çeka dijberê xwe bigire. Wî pir dereng fêm kir ku ew nikare xwe bigihîne wî - xort pir bilind bû - û paşê wî dît ku bermîl ber bi wî ve zivirî.
  
  Cihê ku biçe.
  
  Instinktê mîna mûşekê ew qul kir. Vekişiya, wî pê li cama gerîdeyê xist, camê şikand, û paşê kevok ket hundir tam dema ku terorîst gulebaran kir. Li pişt wî, peyarê kef dibû. Drake di nav valahiya kursiya şofêrê de hejand, çerm diqeliqî, şeklê kursiyan derbasbûna wî zehmet dikir. Wî dizanibû ku çi tê. Gule li ban, seat û qata maşîneyê ketiye. Drake zûtir hejand. Parçeya navendê ji parzûnek destmalê û du xwedan tasên mezin pêk dihat, ku tiştek dida wî ku wî bigre dema ku wî laşê xwe dixist nav kursiya rêwiyan. Zêdetir fîşekên bê rehm li banî diherikin. Drake qîriya, hewl da ku dem bikire. Herikîn ji bo bîskekê rawestiya, lê paşê, dema ku Drake pişta xwe da û pencereyê bar kir, dîsa bi leza hê mezintir dest pê kir.
  
  Drake hilkişiya ser kursiya paşîn, guleyek di nîvê pişta wî de şewitî. Wî xwe di nav qelebalixeke nelirêtî de, ji bêhna xwe û ji ramanan dît. Divê bîskek dudil bû sedem ku gulebar jî raweste, û paşê zilam ket bin agirê Alicia. Drake deriyê paşîn ji hundur vekir û derket derve, rûyê xwe di betonê de veşartibû û nikarîbû bibîne ku biçe ku derê.
  
  Bê...
  
  Di bin otomobîlê de. Ew gêr bû, bi zorê li binê wesayîtê ket. Niha wî şasiya reş, lûle û pergala exhaustê dît. Guleyek din ji jor ve ket, valahiya di navbera masûlkeyên bi şeklê V yên belavbûyî yên lingên wî de ket. Drake xwe hilanî, bi nermî fît.
  
  Du kes dikarin vê lîstikê bilîzin.
  
  Piyên xwe guhezand, wî bi darê zorê laşê xwe bi erdê re ber bi pêşiya gerîdeyê ve kir, dema ku diçû Glock-a xwe dikişand. Dûv re, di nav kunên guleyên berê de armanc kir, wî nêzîkî ku derê divê ku mirov lê be. Li pey hev şeş fîşek avêtin, her carê hinekî pozîsyona xwe diguherand û dû re bi lez ji binê tirimbêlê derket.
  
  Terorîst li kêleka wî ket, zikê wî girt. Tifenga bi qezayekê li kêleka wî ket. Gava ku wî bi bêhêvî xwe gihand wê, û hem jî kembera xwe, Drake ew li ser xala vala gulebaran kir. Rîsk ji bo rîskan pir mezin bûn, nifûsa pir xeternak bû. Êşa di masûlkeyên wî de ew diêşand dema ku wî dûv re têdikoşiya ku rast bisekine, li ser kapaxa otomobîlê temaşe bike.
  
  Alicia ji pişt peykerê Roosevelt derket, çend gule berdan berî ku dîsa winda bibe. Armanca wê li pêşiya erebeya din bû. Du terorîstên din hewil dan ku May û Bo bikin armanc, yên ku dixuya ku bi rengekî di dîwar de hatine girtin, lê gulebarana rastîn a May terorîst li ber xwe da.
  
  Drake li saeta xwe nêrî.
  
  Du deqîqe.
  
  Ew baş û bi rastî hatin qewirandin.
  
  
  BEŞA ŞANZDEHAN
  
  
  Drake terorîstan girt. HK-ya xwe berdan, wî bal kişand ser du kesên ku Bo û Gulanê aciz dikirin. Yek di cih de ket, jiyana wî li betonê belav bû, mirinek dijwar ji bo dilekî hişk. Yê din di kêliya dawî de li xwe zivirî, guleyek hilda, lê dîsa jî karîbû agir berde. Drake bi guleyan peywira zilamê dişopand, mirin li dû xwe hişt. Di dawiyê de, zilam çu cîhek tune ku biçe û rawestiya, dûv re rûnişt û teqînek paşîn ber bi meha Gulanê ve teqand dema ku çeka Drake gefa wî qedand.
  
  May ev tê de dît û Bo rakir erdê. Fransiz îtîraz kir, bi kulmek nerehet ket, lê May ew bi çengên xwe li jor girêda û nehişt ku ew bilive. Parçe ji dîwarê ku serê wan lê bû derketibûn.
  
  Bo mêze kir. "Mersî, Maî."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake heya niha bala terorîstê paşîn ê mayî kişandibû, lê yek ji wan ne girîng bû. Tenê tirsa tirsnak di giyanê wî de girîng bû. Tenê lêdana bêhêvî ya dilê wî girîng bû.
  
  Wan muhletê winda kirin.
  
  Gava wî dît ku May û Bo ketin muzexaneyê, ruhê wî piçek xweş bû, û dûv re Alicia ji veşartgehê derket ku terorîstê dawî bişîne dojeha xedar ku wî heq dike. Zilamekî din li ser peyarê xwîn diherike. Canekî din wenda û feda kir.
  
  Ew bêdawî bûn, ev mirov. Ew deryayeke bahoz bûn.
  
  Dûre Drake dît ku terorîstê paşîn, ku tê texmîn kirin mirî, rabû ser xwe û dûr ket. Drake difikirî ku ew êlekek li xwe kiribû. Milên xwe yên dihejandin armanc kir û gulebaran kir, lê gule tenê bi milîmetre ji hedefê derneket. Hêdî hêdî hilkişand, fîşeka duyemîn kir armanc. Naha zilam ket ser çokên xwe û dûv re dîsa rabû ser xwe, û kêliya din ew bi kamerayan ket nav girseya gel, temaşevan, niştecîh û zarokan ku hewl dida kêliya xwe ya navdar li ser Facebook an Instagramê bikişîne.
  
  Drake ber bi Alicia ve hejand. "Yanî ev yek ji hucreyên Ramses bû?"
  
  "Çar mêr. Tam wekî Dahl diyar kir. Ev dê bibe hucreya sêyemîn ku em wekî tîm rûbirû mane."
  
  "Û em hîn jî şertên Adarê nizanin."
  
  Alicia li dora kuçeyan, rê û erebeyên rawestayî û terkîbûyî nêrî. Dûv re ew li xwe zivirî dema ku qîrîna May bala wan kişand.
  
  "Gerdevanek me heye!"
  
  Drake lez da gavan, serê xwe xwar kir, ne jî hewl da ku çeka xwe bavêje. Ev her tişt bû, ev hemû dinyaya wan bû. Ger Marsh gazî kiribûya, dibe ku wan bikira -
  
  Jose Gonzalez telefonek desta da wî. "Ma tu heman îngilîzî yî?"
  
  Drake çavên xwe girtin û cîhaz danî ber guhê xwe. "Avî. Hûn s-ê bilêv dikin -"
  
  Kenê Pythia ew navbirî. "Niha, naha, serî li gotinên nifirên gelemperî nedin. Nifir ji bo kesên nexwenda ne, an jî wisa ji min re gotin. An jî berevajî ye? Lê pîroz be, hevalê min ê nû, tu sax yî!"
  
  "Ji bo têkbirina me dê zêdetirî çend lêdan hewce bike."
  
  "Oh, ez bawer im. Ma bombeya nukleerî dikare vê yekê bike?
  
  Drake hîs kir ku wî dikaribû gotinên xwe yên hêrs bêdawî bidomîne, lê wî hewildanek hişmend kir ku devê xwe bigire. Alicia, May, û Beau li dora têlefonê dorpeç kirin dema ku Jose Gonzalez bi hestek pêşgotin temaşe dikir.
  
  "Pisîkê zimanê te daqurtand? Oh, û hey, çima dojehê we bersiv neda bangên Gonzalez?
  
  Drake lêva xwe ya jorîn çikand heta ku xwînê dest pê kir. "Ez li vir im."
  
  "Erê, erê, ez dibînim. Lê tu li ku bû... ha... çar deqîqe berê?"
  
  Drake bêdeng ma.
  
  "Pîrê belengaz Jose neçar ma ku bixwe bersiva têlefonê bide. Min nizanibû ku ez qala çi dikim."
  
  Drake hewl da ku bala Marsh bikişîne. "Çaketek me heye. Ko-"
  
  "Tu li min guhdarî nakî, îngilîz. Tu dereng î. Cezayê derengmayînê tê bîra te?"
  
  "Avî. Dev ji gêjbûnê berdin. Ma hûn dixwazin daxwazên we pêk bên an na?"
  
  "Daxwazên min? Welê, bê guman ew ê bêne kirin gava ku ez biryar bidim ku ez baş û amade me. Niha, hûn sê, leşkerên baş bin û li wir bisekinin. Ez ê tenê çend fêkiyan ferman bikim."
  
  Drake sond xwar. "Wiha nekin. Ma tu newêrî wiya bikî!"
  
  "Zû biaxive."
  
  Rêz mir. Drake li sê cotên çavên gemarî mêze kir û fêm kir ku ew tenê refleksên wî ne. Bi ser neketin.
  
  Bi hewildanek mezin, wî karî xwe ji pelçiqandina têlefonê dûr bixe. Alicia bi ser xwe de girt ku xetereya nêzîk a li ser Homeland ragihîne. Mai kir ku Gonzales çakêtê xwe derxe.
  
  "Werin em vê yekê bi dawî bikin," wê got. "Em bi tiştê ku li pêşiya me ye re mijûl dibin û ji bo ya ku dibe ku were amade dikin."
  
  Drake asoyên, beton û bi daran, bi hiş û dil dûr, ji hêla ramana niyeta Adarê ve perçiqand. Bêguneh dê di çend hûrdemên pêş de bimirin, û heke ew dîsa têk biçe, dê bêtir hebin.
  
  "Adar dê vê bombeyê biteqîne," wî got. "Ew çi dibêje. Ger em nebînin dê hemû cîhan mexdûr bibe. Em li ser pirê rawestin..."
  
  
  BEŞA HEVDEHTEM
  
  
  Adar keniya û bi geşbûna telefonê vekir. Zoey xwe hê bêtir nêzîkî wî kir. "Te bê guman wî nîşanî wî da," wê qîr kir.
  
  "Oh erê, û naha ez ê hê bêtir nîşanî wî bidim."
  
  Marsh têlefonek din a şewitandî derxist û jimareya ku berê di bîra xwe de tomar kiribû kontrol kir. Bawer kir ku ev tiştê ku jê re lazim e, wî bi lez jimare girt û li bendê ma. Dengê ku bersiv da, hişk û bi heybet, hêviyên wî piştrast kir.
  
  "Hûn dizanin çi bikin," wî got.
  
  "Yek? An du?
  
  "Du, wekî ku me li hev kir. Dûv re gava ku ez careke din hewceyê we bikim, bimeşin."
  
  "Bê guman, serokê. Ez bi riya sepana têlefona xweya desta nûve bûm. Ez ê bê guman ji hin çalakiyan kêfxweş bibim."
  
  Adar sûr kir. "Ma tu terorîst î, Stephen?"
  
  "Belê, na, ez ê xwe nekim wê polê. Ne rast."
  
  "Karê ku hûn jê re heqdest hatine dayîn bikin. A niha."
  
  Marsh yek ji ekranan veguherand kameraya bajêr, bi tenê amûrek çavdêriyê ya piçûk ku karsaziyên cîran bikar tînin da ku çavê xwe bidin kê li peyarê diçû û dihat. Stephen dê li vê kolana taybetî bibe sedema kaosê, û Marsh dixwest ku temaşe bike.
  
  Zoe xwe xwar kir, hewl da ku awirek çêtir bibîne. "Ji ber vê yekê, em ê îro çi din bikin?"
  
  Çavên adarê bel bûn. "Ma ev têra te nake? Û hûn ji nişkê ve ji bo jinek ku hatî vexwendin ku beşdarî Pythias-a xirab a mezin, Miss Zoe Shears, hinekî nerm, hinekî nerm xuya dikin. Çima ev e? Ma ji ber ku hûn ji dînbûna min hez dikin?"
  
  "Ez wisa difikirim. Û bêtir ji tenê hindik. Dibe ku şampanya ketibe serê min."
  
  "Baş. Niha bêdeng bimîne û temaşe bike."
  
  Çend kêliyên din mîna ku Marsh ji wan dixwest derketin. Mêr û jinên normal dê ji tiştên ku didîtin hejandin, tewra yên dijwar jî, lê Marsh û Shears bi veqetîna sar lê nihêrîn. Dûv re Marsh tenê pênc hûrdeman girt ku dîmenê tomar bike û bi peyamek vîdyoyê re ji îngilîzî re bişîne bi têbînîyek pêvekirî: Vê bişîne Homeland. Ez ê di demek nêzîk de bi we re têkilî daynim.
  
  Wî milekî xwe li dora Zoey pêça. Wan bi hev re senaryoya şopandinê ya jêrîn lêkolîn kir, ku tê de îngilîz û sê peyayên wî bi rastî dizanibûn ku ew ê pir dereng bigihîjin berî ku dest pê bikin. Lhevderketî. Û kaosa di dawiyê de ... bê nirx e.
  
  Marsh bi bîr xist ku di odeyê de kesên din jî hebûn. Hucreya Ramsesê ya sereke û endamên wê. Ew qas bêdeng li quncika dûr a apartmanê rûniştibûn ku wî bi zorê rûyê wan nedihat bîra wî.
  
  "Hey," wî gazî kir. "Xatûn ji şampanyayê derketiye. Ma yek ji we tramp dikare wê paqij bike?"
  
  Zilamek rabû ser xwe, çavên wî ewqas bi heqaret tije bûn ku Marsh lerizî. Lê bilêvkirin bi lez hat maskekirin û veguherî hejandina serê xwe. "Bê guman dikare".
  
  "Lhevderketî. Divê şûşeyek din bes be."
  
  
  BEŞA HEJDEHEM
  
  
  Drake temaşe kir ku Mai çakêtê cerdevan vedike dema ku ew li navnîşek daxwazan digeriya. Alicia û Beau girseya kombûnê mêze kirin, hema pê bawer bûn ku endamê paşîn ê hucreya sêyemîn dê cûreyek tevgerê bike. Welat bi tenê du deqe mabû di rê de bû. Li derdorê, dema ku polîs kom dibûn dengê sîrenan dihat. Drake dizanibû ku heya nuha bûyerên klîmîkî dê hemî New Yorkî li ber xwe bidin û geştyaran jî bi heybet bin. Dibe ku ramanek baş be ger mirov li kolanan bimînin, lê Qesra Spî bi rastî dikare çi bike?
  
  Dronên bi dedektorên radyasyonê li ezmên geriyan. Dedektorên metal her kesê ku bala xwe dayê, û gelek kesên ku bala wan nekişand rawestandin. Artêş û NEST li vir bûn. Ewqas ajan li kuçe û kolanan digeriyan ku bû wek civîneke dêrîn. Ger Wezareta Karên Hundir, FBI, CIA û NSA karên xwe rast bikirana, dibe ku Marsh bihata dîtin.
  
  Drake li saeta xwe nêrî. Ji destpêka vê kabûsê re saetek zêdetir derbas bû.
  
  Ev hemû ye?
  
  Alicia wî hejand. "Wê tiştek dît."
  
  Drake temaşe kir ku Mai kaxezek palkirî ji çakêtê wêrankirî yê Gonzalez distîne.
  
  Nûyoyorkî li ber dîtina wê gêj bû û di her destekî de milekî tenik girt. "Gelo bajar dê tazmînatê bide min... tezmînat"
  
  "Bajar dikare hin şîretan bide we," Alicia bi biryar got. "Cara din hinekî rûnê germ bikar bînin. Berdêla şirketa xerab nedin."
  
  Gonzales devê xwe girt û jê çû.
  
  Drake heta Gulanê meşiya. Daxwazên Marsh li ser pelek spî A4 bi tîpa herî mezin hate çap kirin. Bi giştî ew pir rasterast bûn.
  
  Mai xwend: "Pênsed mîlyon dolar". "Û tiştek din".
  
  Di binê daxwazê de hevokek bi destnivîsa biçûk a berevajî hatibû nivîsandin.
  
  "Hagahiyên ku di demek nêzîk de bişopînin."
  
  Drake tam dizanibû ku ev tê çi wateyê. "Ew ê me bişînin ser lêgerînek din a ne gengaziyê."
  
  Beauregard li girseyê temaşe kir. "Û em, bê şik, di bin çavan de dimînin. Bê guman em ê vê carê jî têk biçin."
  
  Drake jimareya têlefonên desta yên ku ji hêla elaletê ve hatin hildan winda kir, dûv re dengê bêzar a peyamek li ser têlefona xweya desta bihîst û ekranê kontrol kir. Tewra berî ku ew li ser zencîreya vîdyoyê bikirtîne, serê wî bi hestek pêşbîniyê dest pê kir. "Gelî," wî got û dema ku ew li dora xwe qelebalix dibûn, amûrê bi destê xwe girt.
  
  Wêne gewr û reş û spî bû, lê kamera domdar bû û bi zelalî yek ji kabûsên herî xirab ên Drake nîşan da. "Ti wate nake," wî got. "Kuştina mirovên ku nizanin çi diqewime. Ev ne ji bo tirsandinê ye, ev ne ji bo berjewendiyê ye. Ev ji bo..." Nikaribû berdewam bike.
  
  "Xweş e," Mai hilm. "Em her roj ji van fêkiyên jêrîn bêtir dikolin. Û ya herî xirab ew e ku ew di dilê civakên me de dijîn."
  
  Drake deqîqeyek wunda nekir û girêdanek ji Homeland re şand. Rastiya ku Marsh dixuye ku karibe jimara têlefona xweya desta ji hewayê derxe, ji ber her tiştê ku wî heya nuha bi dest xistibû, ne ecêb bû. Terorîstên ku alîkariya wî dikirin, eşkere ji peyayên xerckirî zêdetir bûn.
  
  Drake temaşe kir ku polîs karê xwe dikin. Alicia xwe nêzîkî wî kir, paşê bi bêhemdî lingê pantolonê xwe kişand. "Ma hûn vê yekê dibînin?" - wê bi dengekî stranbêjî got. "Wexta ku te hewl da ku li çolê pêlê min bikî, fêm kir. Û ew hîn jî taze ye. Bi vî awayî ev tişt bi lez ber bi pêş ve diçe."
  
  Gotinên wê ji yekê zêdetir bandor li Drake kirin. Bîra girêdana wan, cazîbeya wan a nû hebû; encama May û Bo ku tiştek di navbera wan de qewimî; û referansek zelaltir ji jiyana xwe ya heya nuha - ew çiqas zû dimeşiya û wê çawa hewl da ku tiştan hêdî bike.
  
  Di xeta rasterast a agir de.
  
  "Eger em ji vê xilas bibin," wî got. "Tîma SPEAR hefteyek betlaneyê digire."
  
  "Torsty berê bilêtên Barbados veqetandibû," Alicia got.
  
  "Li çolê çi qewimî?" Mai li ser wê fikirî.
  
  Drake li saeta xwe nihêrî, paşê li têlefona xwe nihêrî, di demek ecêb, surreal de hat girtin. Li hember mirina nehewce û tehdîdên zêde, bi lêgerîneke bêdawî û şerekî hovane, niha pê li lingên xwe dikirin û neçar diman ku çend deqeyan bêhnvedanê bigirin. Bê guman, ji wan re dem lazim bû ku ji tengezariyê xilas bibin, fikarek mezin a ku di dawiyê de dikare bibe sedema mirina wan... Lê awayê kirina Alicia her gav hinekî nenas bû.
  
  "Derpîyê ajnê. Berav. Pêlên şîn, "Alicia got. "Ew ez im".
  
  "Hûn hevalê xwe yê herî baş ê nû bi xwe re digirin?" Mai keniya. "Kenzie?"
  
  "Hûn dizanin, Alicia, ez nafikirim ku Dahl betlaneyek tîmê veqetandiye," Drake got, tenê nîv henek kir. "Zêdetir mîna betlaneya malbatê."
  
  Alicia giriya. "Çi bastûre. Em Malbat in."
  
  "Erê, lê ne bi awayê ku ew dixwaze. Hûn dizanin, Joanna û Dahl hinek dem hewce ne.
  
  Lê Alicia niha li Gulan dinerî. "Û di bersiva wê tinaza destpêkê de, Sprite, na, ez li ser girtina Drakey difikirîm. Ma ew li we tê?"
  
  Drake zû ji dûr ve nihêrî, lêvên xwe bi fîşekek bêdeng girêda. Li pişt wî, wî şîroveya Bo bihîst.
  
  "Ma ev tê wê wateyê ku ez û tu êdî qediyan?"
  
  Dengê gulanê hênik ma. "Ez difikirim ku ew bi Matt ve girêdayî ye ku biryar bide."
  
  Oh spas. Gelek spas, lanet.
  
  Dema ku têlefona wî lêxist hema hema rehet bû. "Erê?"
  
  "Adar li vir. Ma leşkerên min ên piçûk ji bo bazdanek bilez amade ne?
  
  "We ew mirovên bêguneh kuştin. Dema em hev bibînin ez ê bibînim ku hûn ê bersiva vê yekê bidin."
  
  "Na hevalo, tu yê bersivê bidî. Hûn daxwazên min dixwînin, rast? Pêncsed mîlyon. Ev ji bo bajarekî tijî mêr, jin û nêrgizan pir adil e."
  
  Drake çavên xwe girtin, diranên xwe dihejand. "Piştre çi ye?"
  
  "Hagahiyên dravdanê, bê guman. Biçe qereqola navendî. Ew li hundurê yek ji kafeyên navendî li bendê ne." Wî navek anî ziman. "Bi awayekî xweş hatiye pêçandin û xistiye nav zerfeke ku hindek giyanek dilovan li binê maseya paşîn a li dawiya konbajarê xistibû. Ji min bawer bike, gava ku hûn gihîştin wir hûn ê fêm bikin."
  
  "Heke em vê yekê nekin çi?" Drake ne endamê hucreya reviyayî ji bîr nekir, ne jî hebûna herî kêm du hucreyên din.
  
  "Piştre ez ê gazî kerê din bikim ku barê min hilgire û dikana donê biteqîne. Ma ew li we tê?"
  
  Drake bi kurtî xeyal kir ku ew dikare çi bike ji Marsh re gava ku wan ew girtin. "Çiqas?"
  
  "Ew, deh deqe divê bes be."
  
  "Deh deqe? Ev çilmisî ye, Adar, û hûn pê dizanin. Stasyona Navendî ji vir zêdetirî bîst hûrdem ajotinê ye. Dibe ku du caran bêtir."
  
  "Min qet negot ku hûn biçin."
  
  Drake kulmên xwe girêda. Ew ji bo têkçûnê dihatin damezrandin, û wan hemî jî ev dizanibû.
  
  "Ez ê ji we re çi bibêjim," Marsh got. "Ji bo ku ez îsbat bikim ku ez dikarim lihevhatî bim, ez ê vê yekê biguherim diwanzdeh deqeyan. Û hejmartin..."
  
  Drake dest bi bazdanê kir.
  
  
  BEŞA NEVZHAN
  
  
  Dema ku Beau koordînatên Stasyona Grand Central di GPS-a xwe de dinivîsand Drake derket ser rê. Alicia û May gavekê li paş reviyan. Lêbelê, vê carê, Drake ne plan kir ku rêwîtiya li ser çokan bike. Tevî bernameya pir teng a ku ji hêla Marsh ve hatî destnîşan kirin, pêdivî bû ku hewil were çêkirin. Sê otomobîl li nêzî muzeyê hatin terikandin, du Corolla û Civicek. The Yorkshireman awireke duyemîn neda wan. Ya ku wî dixwest tiştek bû ...
  
  "Hûn bikevin!" Alicia li ber deriyê vekirî yê Civic rawesta.
  
  "Ev têra xwe ne xweş e," wî got.
  
  "Em nikarin wextê xwe winda bikin ku li vir li bendê rawestin-"
  
  "Êdî bes e," Drake li pişt siwariyek hesp û seyareke hêdî-hêdî ku nû ji Parka Navendî derketibû, dît ku kamyonek bi hêz a F150 li kêleka rê betal bû.
  
  Ber bi wî ve bazda.
  
  Alicia û May li pey bazdan. "Ma ew henekên xwe bi min dike?" Alicia di gulanê de tiredek dest pê kir. "Nabe ku ez li hespê siwar bim. Qet!"
  
  Ew di ber heywanê re şûştin û bi lez ji ajovan xwestin ku erebeya xwe bi deyn bide wan. Drake li pedala gazê xist, lastîk şewitand dema ku ew ji kendalê vekişiya. Beau ber bi rastê ve îşaret kir.
  
  "Wê li Parka Navendî siwar bikin. Ev kolana 79-an transversal e û berbi Madison Avenue ve diçe.
  
  "Ji vê stranê hez bikin," Alicia kir. "Tiffany li ku ye? Ez birçî me."
  
  Beau awirek xerîb da wê. "Ev ne xwaringehek e, Miles."
  
  "Û Madison Avenue komek pop bû," Drake got. "Di bin serokatiya Cheney Coates de. Mîna ku kesek dikare wê ji bîr bike." Wî daqurtand, ji nişka ve hat bîra wî.
  
  Alicia kenîya. "Bêht. Ez ê tenê dev ji hewildana sivikkirina hestê berdim. Çi sedem ji bo vê, Drakes? Ma ew fahîşe bû?"
  
  "Hey, bisekine!" Wî gerîdeya bilez ber bi Kolana 79-an ve, ku rêyek yekta fireh bû ku bi dîwarekî bilind û bi darên berbijor ve hatibû dorpêçkirin. "Pinup dibe. Û pêşkêşvanek hêja."
  
  "Şîyar bin!"
  
  Hişyariya Gulanê gerîdeya wan xilas kir dema ku Silverado li ser rezerva navendê ya înç-bilind rijand û hewl da ku wan bişkîne. Drake rûyê li pişt çerxê ferq kir - endamê paşîn ê hucreya sêyemîn. Li ser pedala gazê pê da, her kes bi zorê vegerî ser cihê xwe dema ku erebeya din li xwe zivirî û da dû. Ji nişkê ve pêşbaziya wan di nav Parka Navendî re xwezayek pir kujer girt.
  
  Ajokarê Silveradoyê bi terikandina bêhiş ajot. Drake leza xwe hêdî kir ku çend taksiyan derbas bike, lê şopdarê wan fersend girt û ji paş ve li wan xist. F150 hejand û dizivirî, lê dûv re bê pirsgirêk xwe rast kir. Silverado li texsiyê xist, ew di rê de dizivire ser rêyeke din û li wir li dîwarê vegirtinê qelibî. Drake tûj zivirî çepê, paşê rastê ku ji rêza taksiyan derbas bibe, û dûv re jî lez da nav riyeke vekirî.
  
  Terorîstê li pişt wan bi çeka di destê wî de ji pencereya xwe derket.
  
  "Dakeve xwarê!" Drake qêriya.
  
  Gule li her rûerdê - erebe, rê, dîwar û dar ketin. Mêrik bi hêrs, heyecan û belkî nefret jî li kêleka xwe bû, xema zerara ku dida nedikir. Beau, ku li kursiya paşîn a F150 rûniştibû, Glockek derxist û ji pencereya paşîn gulebaran kir. Hewa sar ket hundirê kozikê.
  
  Rêzek avahiyan li milê çepê xuya bûn, û dûv re çend peyayên ku li ser peyarêya pêş de dimeşin. Drake naha tenê bijartina Îblîs dît - mirina bêserûber a rêwiyan an dereng li Stasyona Grand Central û rûbirûbûna encaman.
  
  Heşt deqîqe mane.
  
  Zivirî ser Kolana 79-an, Drake bala xwe da tunelekek kurt li pêş ku şaxên kesk li ser wê ne. Gava ku ew ketin nav tarîtiya demkî, wî li pedala frenê xist, hêvî dikir ku şopdarê wan li dîwarekî biqelişe an bi kêmanî çeka xwe di nav kaosê de winda bike. Di şûna wê de, ew li dora wan ajot, ajotina dijwar, dema ku ew derbas dibû, ji pencereya kêlekê gule berda derve.
  
  Gava ku pencereya wan diteqiya, hemiyan xwe xwar kirin, berî ku ew bibihîzin, bilbila guleyê hema dimire. Naha Alicia bi xwe serê xwe derxist, çek kir armanc û gule berda Silverado. Li pêş wî lez kir û paşê hêdî bû. Drake zû dereng girt. Pireke din xuya bû û li her du aliyên xêzên zer ên ducarî seyrûsefer êdî domdar bû. Drake valahiyê girt heya ku baskê wan hema hema dest li pişta gerîdeya din kir.
  
  Terorîst cesedê xwe zivirand û fîşek avêt ser milê xwe.
  
  Alicia yekem gulebaran kir, gule paceya paşîn a Silverado şikand. Divê ajokar matmayî bibûya ji ber ku otomobîla wî qulibî, hema ew ajot nav seyrûsefera berbi pêş û bû sedema ku horn bi melodîk teqiyan. Alicia hê bêtir xwe xwar kir.
  
  May got: "Ev perçeyê porê blind li dora xwe difire." "Tenê tiştek tê bîra min. Niha ji wan re çi dibêjin? Ma ev... kolî ye?"
  
  More guleyan. Terorîst bersiv da. Drake bi qasî ku ji destê wî tê bi ewlehî teknîkên ajotinê yên revok bikar anî. Trafîka li pêş dîsa kêm bûbû, û wî şansê xwe girt ku xwe li ser Silveradoyê bigire, berê xwe da rêça rê. Li pişt wî, May pencereyê daxist xwarê û klîp daxist nav otomobîleke din. Drake pişta xwe da û dîmenê ji paş ve lêkolîn.
  
  "Ew hîn jî tê."
  
  Ji nişka ve Parka Navendî qediya û xaçerêya mijûl a Fifth Avenue xuya bû ku li wan derket. Otomobîlan leza xwe kêm kirin, rawestiyan û peya jî li xaçerêyan geriyan û li peyarêyan rêz kirin. Drake nihêrînek bi lez li roniyên frenê yên bi rengê zer, yên ku niha kesk bûn, girt.
  
  Otobusên spî yên dirêj-dirêj her du aliyên Avenue Fifth rêz kirin. Drake li frenan xist, lê terorîst dîsa li çirayên paşiya wan ket. Di nav destikê de, wî hejandina dawiya paşîn hîs kir, potansiyela karesatê dît û ji zincîrê derket ku ji nû ve kontrolê bi dest bixe. Otomobîl di xaçerêyê de rast derket, Silverado tenê înçek li paş bû.
  
  Otobus hewil da ku derkeve pêşiya wan, Drake neçar ma ku bi tevahî rê li aliyê xwe yê çepê ve biçe û bikeve nîvê rê. Metal çirandin û cam li ser milê wî şikest. Silverado li dû wî ket.
  
  "Pênc deqe," Bo bi bêdengî got.
  
  Bêyî ku wext winda bike, leza xwe zêde kir. Madison Avenue zû derket holê, rûyê gewr ê Banka Chase û J.Crew reş qada dîtinê li pêş da tije kir.
  
  "Duyên din," Bo got.
  
  Bi hev re, otomobîlên pêşbaziyê ji valahiya piçûk berbi valahiya piçûk ve diçûn, otomobîlan li kêleka û li dora astengên hêdî dişkînin. Drake bi berdewamî li hornê dixist, dixwest ku wî cûreyek sîren hebe, û Alicia gule berda hewayê da ku peyayan û ajokaran neçar bike ku bi lez dûr bikevin. Otomobîlên NYPD jixwe diqîriyan, şopek wêraniyê li dû xwe hiştin. Wî berê ferq kiribû ku tenê wesayîtên ku dixuya ku bi rêzgirtinê lê dihatin girtin motorên agir ên sor ên mezin bûn.
  
  "Li pêş," Bo got.
  
  "Fêm kir," Drake rêça ku ber bi Lexington Avenue ve diçe dît û ber bi wê ve bazda. Motorê dest pê kir, bi lez erebe li dora quncikê ajot. Dûmana ji lastîkan dibariya û gel li seranserê peyarê diqîriyan. Li vir, li ser riya nû, otomobîl ji her du aliyan ve ji nêz ve rawestiyane, û kaosa platforman, van û kolanên yek alî jî ajokarên herî baş texmîn dikirin.
  
  "Ew ne dûr e," Bo got.
  
  Drake gava ku seyrûsefer kêm bû şansê xwe li pêş dît. "Gulan," wî got. "Te bîra Bangkok?"
  
  Bi qasî guheztina gemaran di supercarekê de, Mai kovarek nû xist nav Glock-a xwe û kembera xwe ya ewlehiyê vekir, li cihê xwe guhezand. Alicia li Drake mêze kir û Drake li neynika paşîn mêze kir. Silverado bi hemû hêza xwe ve girt û hewl da ku wan bişkîne dema ku ew nêzî Stasyona Grand Central û girseya qelebalix dibin.
  
  Mai li cihê xwe rûnişt, xwe ji pencereya paşîn a niha şikestî berda û dest bi lêdanê kir.
  
  Alicia hejand Drake. "Bangkok?"
  
  "Ew ne ew e ku hûn difikirin."
  
  "Oh, ew carî nabe. Hûn ê ji min re bibêjin ku tiştê ku li Taylandê qewimî dê li Taylandê jî berdewam bike."
  
  Mai di nav valahiya piçûk re derbas bû, kincên xwe çirandin, lê laşê xwe neçar kir ku bi pêş de here. Drake dema ku ba li wê ket, qûm çavên wê diçikand dît. Wî wextê dît ku terorîstê ku dişopîne bi şok dibiriqe.
  
  Silverado nêzîk bû, bi şaşî nêzîk bû.
  
  Mai xwe avêt ser pişta kamyonê, lingên xwe belav kirin, û çeka xwe rakir. Wê armanc girt û dûv re ji pişta kamyonê dest bi gulebaranê kir, guleyan camên erebeyeke din şikandin. Avahî, otobus û lampe bi rihetî derbas dibûn. Mai dîsa û dîsa tetikê dikişand, ji ber bayê û tevgera otomobîlê ji bîr nedikir, tenê balê dikişîne ser zilamê ku wekî din dê wan bikuje.
  
  Drake rêwerzê bi qasî ku pêkan sabît hişt, leza domdar hişt. Vê carê, wekî ku wî dua kiribû, yek erebe jî li ber wan derneket. May bi hişkî li ser lingên xwe rawesta, baldariya wê bi neçarî li ser yek carî disekine. Drake rêberê wê bû.
  
  "Niha!" - bi dengekî bilind qêriya.
  
  Alicia mîna zarokek ku ji pişta kursiya xwe şêranî avêtibû zivirî. "Ew ê çi bike?"
  
  Drake frenên pir bi nermî, yek milîmetre di carekê de sepand. Mai klîba duyemîn xiste nav nivînên kamyonê, rasterast ber bi deriyê paş ve. Çavên şofêrê Silverado hê zêdetir şîn bûn dema ku wî dît ku ninjakek çolê ji yekî din rasterast ber bi otomobîla xwe ya bilez dimeşe!
  
  Mai gihîşt ber deriyê paş û xwe avêt hewayê, lingên xwe hejand û destên xwe hejand. Demek berî ku gravît wê bikişîne xwarê, dema ku ew bi nazdarî di nav hewaya zirav de, ku nîşaneya dizî, jêhatîbûn û bedewiyê bû, diherikî, lê dû re ew bi giranî li ser kapasîteya gerîdeya zilamekî din ket. Wê tavilê xwe xwar kir, hişt ku ling û çokên wê lêdanê bigirin û hevsengiya xwe biparêzin. Daxistina li ser metala bêserûber ne hêsan bû, û Mai bi lez û bez ber bi cama bayê gewr ve çû.
  
  Ajokarê Silveradoyê li frenên xwe xist, lê dîsa jî karî çekê li rûyê wê bike.
  
  Mai çokên xwe belav kirin ji ber ku bandora nişkav di nav wê re derbas bû, pişt û milên wê xurt kir. Çeka wê di destê wê de ma, berê xwe da terorîstan. Du fîşekan û wî hejand, lingê wî hîna li ser pedala frenê bû, xwîn li ber kirasê wî şil bû û ber bi pêş ve çû.
  
  Mai xwe avêt ser qapaxa otomobîlê, xwe gihand hundurê camê û ajokar derxist derve. Bi tu awayî wê rê neda ku ew bi dilxwazî hêza xwe vegerîne. Çavên wî yên tije êş li çavên wê ketin û hewl da ku rast bike.
  
  "Çawa... tu çawa yî..."
  
  Mai li rûyê wî xist. Dûv re dema ku erebe li pişta Drake ket, wê li ser xwe girt. Îngîlîz bi qestî leza xwe sist kir da ku 'bigire' gerîdeya xwe-ajowar berî ku ew ber bi rêgezek xeternak, bêserûber ve bizivire.
  
  "Ji ber vê yekê ev e ya ku we li Bangkok kir?" Alicia pirsî.
  
  "Tiştek wisa".
  
  "Û paşê çi qewimî?"
  
  Drake dûr nêrî. "Haya min tune, evînî."
  
  Wan derî vekir, ducaran li tenişta taksiyê park kirin, bi qasî ku ji destê wan dihat nêzî Stasyona Grand Central. Sivîl pişta xwe didan, çav li wan dikirin. Yên jîr zivirîn ku birevin. Bi dehan kesên din têlefonên xwe yên desta derxistin û dest bi kişandina wêneyan kirin. Drake derket ser peyarê û di cih de dest bi bezê kir.
  
  "Wext qediya," Beauregard li tenişta wî mir.
  
  
  BEŞA BÎSTEM
  
  
  Drake ket salona sereke ya qereqola navendî. Cihek mezin li çep û rast û li jor bilind dibû. Rûyên biriqandî û qatên paqijkirî pergalê şok kirin, tabloyên çûn û hatinê li her derê diçirisîn, û hatina mirovan bêrawest xuya dikir. Beau navê Cafe é anî bîra wan û plana qata termînalê nîşanî wan da.
  
  "Lobiya sereke," Mai got. "Bizivire rastê, berê xwe bide eskalatoran."
  
  Pêşbazî, zivirîn, û kirina serpêhatiyên akrobatîk ên ecêb tenê ji bo ku ji pevçûnê dûr nekevin, tîmê qereqolê qut kir. Deqe derbas bûn. Qehwexane, dikanên çîkolata yên Belçîkayî, û rawestgehên bagelê yên ku li kêleka hev dizivirin, bêhnên wan ên tevlihev serê Drake dike. Ew ketin hundurê ku jê re digotin Derbasa Lexington û dest bi hêdîbûnê kirin.
  
  "Welî evê!"
  
  Alicia bezî, di devê teng de li yek ji piçûktirîn qehwexaneyên ku Drake heta niha dîtibû, hejand. Hema bêhiş, hişê wî hesabkirina maseyan bû. Ne zehmet e, tenê sê ji wan hebûn.
  
  Alicia zilamê bi qapûtê gewr dehf da aliyekî, paşê li kêleka rûyê reş ket ser çokan. Sermaseyê bi çopên nehewce tije bû, kursî bi xemsarî hatibûn rêzkirin. Alicia li jêrê geriya û zû derket holê, zerfeke spî di destên xwe de girt, çavên wê tijî hêvî bûn.
  
  Drake ji çend gavan dûr temaşe kir, lê ne ji ingilizan. Di şûna wê de, wî karmend û xerîdar, yên ku ji derve re derbas dibin, û bi taybetî deverek din temaşe kir.
  
  Derî ji odeya karûbar.
  
  Niha ew vebû, fîgureke jineke meraq serê xwe derxist derve. Hema hema di cih de, wê têkiliya çavê bi tenê zilamê ku rasterast li wê dinêre re çêkir: Matt Drake.
  
  NA...
  
  Wê telefona portable hilda. "Ez difikirim ku ev ji bo te ye," wê bi tenê lêvên xwe got.
  
  Drake serê xwe hejand dema ku wî çavdêriya tevahiya deverê domand. Alicia zerf çirand û dûv re rûkenî.
  
  "Ev nikare rast be."
  
  Mai çavên xwe fireh kirin. "Çi? Çima na?"
  
  "Dibêje boom!"
  
  
  BEŞA BÎSTÛYEKEM
  
  
  Drake lez da telefonê û ew ji jinikê revand. "Tu çi dilîzî?"
  
  Marsh di dawiya rêzê de kenîya. "We li binê du maseyên din kontrol kir?"
  
  Paşê rêz çû. Drake hîs kir ku her tişt di hundurê wî de hilweşe ji ber ku giyan û dilê wî cemidî, lê wî dev ji tevgerê berneda. "Li ser maseyan!" wî qîriya û dest bi bazdanê kir, ket û li ser çokên xwe di binê yekî herî nêzîk de hejand.
  
  Alicia bi qîrîn li karmend û mêvanan da ku derkevin û vala bikin. Bo di bin maseyeke din de hilweşiya. Bê guman Drake kopiyek tam ya tiştê ku Frensî dîtibû dît - amûrek teqînek piçûk ku li binê maseyê hatî girêdan. Mezinahî û şeklê şûşeyek avê, ew bi qasê di kaxeza pêçandina Sersalê ya kevn de hatibû pêçandin. Peyam Ho-ho-ho! Drake bêhiş neçû.
  
  Alicia li kêleka wî rûnişt. "Em çawa mêşvan bêbandor dikin? Û ya girîngtir, gelo em dikarin şîrmijê çek bikin?"
  
  "Tu dizanî ez çi dizanim, Miles. Di artêşê de me bombe li pey hev diteqand. Di bingeh de, ev riya herî ewledar e. Lê vî zilamî dizanibû ku ew çi dike. Di pakêtek bê zirar de baş tê pak kirin. Ma hûn têlan dibînin? Ew hemî heman reng in. Kapa detonatorê. sîgorteya dûr. Ne zehmet e, lê xeternak e."
  
  "Ji ber vê yekê kîtê ava bikin û nehêlin ku ew kapika teqînê ya lanet ji holê rabe."
  
  "Setek mezin bikin? Lanet, em li vir bi tevahî li ser piyan in." Drake li jor nêrî û bi çavên nebawer elaleteke mirovan dît ku rûyên xwe ber bi pencereyên qehwexaneyê ve girê didin. Hinekan jî hewl dan ku ji deriyê vekirî derbas bibin. Têlefonên bingehîn ên Android-ê tiştê ku dikaribû mirina xwediyên wan tenê di çend hûrdeman de be tomar kir.
  
  "Biçe derve!" - wî qêriya, û Alicia tevlî wî bû. "Vê avahî tavilê vala bikin!"
  
  Di dawiyê de, rûyên tirsiyan ji xwe re zivirî û xeber dest pê kir. Drake mezinahiya salona sereke û girseya mirovên li hundur bi bîr anî û diranên xwe hejand heta ku kok diêşin.
  
  "Hûn çiqas difikirin?" Alicia dîsa li tenişta wî sist bû.
  
  "Deqîqe, eger ew."
  
  Drake li cîhazê nêrî. Bi rastî, ew ne sofîstîke xuya nedikir, tenê bombeyek sade ku ji bo ditirsîne û ne seqet kirin hatî çêkirin. Wî bombeyên fîşekan ên bi vê mezinahiyê û belkî bi amûrek teqandinê ya bi heman rengî ya rûdî dîtibû. Dibe ku ezmûna wî ya artêşê piçekî wenda bûbe, lê gava ku bi rewşek têl-şîn a sor re rû bi rû ma, ew zû vegeriya.
  
  Xêncî wê yekê ku hemû têl yek reng in.
  
  Kaos her tiştî li dora kozika xwe ya ku bi dilxwazî afirandiye dorpêç kir. Mîna pistînek xayîn, nûçeyên bombeyê li salonên mezin geriyan, û daxwaza azadiyê ya zilamekî din û yê din vegirt, heya ku ji bilî rêwiyên herî dijwar-an jî bêaqil- ber bi derketinê ve çûn. Deng ker bû, gihîþt þikeftên bilind û dîsa diherikî binê dîwaran. Jin û mêr bi lez û bez ketine, rêwiyan jî alîkariya wan kirin. Hinek ketin panîkê, hinekan jî bêdeng man. Boss hewl didin ku karmendên xwe li cihê xwe bihêlin lê bi rewa şerekî winda dikin. Girseya gel ji derketina kolanan derketin û dest bi tijekirina Kolana 42'yemîn kirin.
  
  Drake dudilî bû, ter li eniya wî diçû. Yek tevgerek xelet li vir dikare bibe sedema windakirina endamek, an jî bêtir. Û ya xerabtir, ew ê wî ji şerê hilweşandina Marsh derxe. Ger Pythian bikaribe wan hûr bike, wê hingê ew ê xwedî şansek pir çêtir be ku bigihîje armanca xwe ya dawî - her çend ev dojeh çiqas xelet be.
  
  Paşê Beauregard li kêleka wî sist bû. "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  Çavên Drake vebûn. "Çi dojehê... Yanî, ma tu bi yekî din re dernakeve..."
  
  Bo amûrek din, ya ku wî berê vemirandibû, hilda. "Ew mekanîzmayek hêsan e û tenê çend saniye girt. Ma hûn hewceyê alîkariyê ne?"
  
  Drake li mekanîzmayên hundurîn ên li ber wî daliqandî nerî, li kêzika sivik a li ser rûyê Fransî mêze kir û got, "Law. Baştir kes ji swêdî re nebêje ku ev yek bûye."
  
  Dûv re wî kapika teqînê derxist.
  
  Her tişt wek xwe dimîne. Hestek rihetiyê li wî şuşt û bîskekê sekinî û bêhna xwe girt. Krîzek din çareser bû, serkeftinek din a piçûk ji bo xortên baş. Paşê Alicia, bêyî ku çavên xwe ji qahwexanê bigire, pênc gotinên pir cihê gotin.
  
  "Telefona lanet dîsa lêdixe."
  
  Û li dora Stasyona Grand Central, li seranserê New York City, di qulikên çopê û li binê daran - tewra bi rêlan ve girêdayî û di dawiyê de ji hêla motorsîklettan ve hatine avêtin - bombeyan dest pê kir teqiyan.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ DUYEM
  
  
  Hayden li ber rêzek çavdêrên televîzyonê rawesta, Kinimaka li kêleka wê. Fikrên wan ên şikandina Ramsesê bi demkî ji hêla şopandina nav Parka Navendî ve û dûv re jî dînbûna li Stasyona Grand Central hate sekinandin. Gava ku wan temaşe kir, Moore ber bi wan ve çû û dest bi şîrovekirina li ser her monitorê kir, wêneyên kamerayê hatine nîşankirin û dikarin zoom bikin da ku porê mirovî yê li ser milê qijik ronî bikin. Vegirtin ne ew qas berfireh bû ku diviya bû, lê her ku Drake û tîmê wî nêzî stasyona trenê ya navdar bûn çêtir bû. Çavdêrekî din Ramses û Price di hucreyên wan de nîşan da, yê berê bi bêsebir dimeşiya, mîna ku hewcedar be li cihan be, yê paşîn depresyon rûniştibû mîna ku tiştê ku wî bi rastî dixwest teklîfa nok bû.
  
  Tîma Moore bi xîret li dora wan xebitî, dîtinan, texmînan rapor kirin û ji efserên polîs û ajanên li kolanê xwest ku serdana hin deveran bikin. Êrîş li ber Hayden hatin pûçkirin, tewra dema ku Drake û Beau bombeyan li Grand Central bêbandor dikirin. Awayê yekane ku Moore dikare bi tevahî pê ewle be ku Midtown lê hatî girtin ev e ku bi bingehîn tevahî malperê vala bike.
  
  "Ez ferq nakim ka ew dapîra ker a pîr e ku pisîka xwe winda kiriye," wî got. "Qet nebe wan qanî bike."
  
  "Çawa dikaribû kamerayan bombeyan di nav dedektorên metal ên li Stasyona Grand Central de derbas bikin?" Kinimaka pirsî.
  
  "Teqînên plastîk?" Moore cesaret kir.
  
  "Ma ji bo vê yekê tedbîrên we yên din tune?" Hayden pirsî.
  
  "Bê guman, lê li dora xwe binêre. Ji sedî 90ê gelê me li bombeya nukleerê ya lanet digerin. Min tu carî ev herêm ewqas vala nedîtiye."
  
  Hayden meraq kir ku Marsh ji kengî ve ev plan dikir. Û Ramses? Prensê terorîst nêzîkî pênc şaneyên li New Yorkê hebûn, dibe ku bêtir, û hin ji wan şaneyên razayî bûn. Her cure teqemenî di her kêliyê de dikaribû bi qaçaxî were veguheztin û heke hewce bike bi salan li daristanan an jî di jêrzemînê de were veşartin. Li Rûsan û çîroka îsbatkirî ya li ser valîzên wan ên navokî yên wenda binihêrin - ew Amerîkîyek bû ku pêşniyar kir ku hejmara wenda jimareya rastîn e ku ji bo hilweşandina Dewletên Yekbûyî hewce dike. Ew revvşa Rûs bû ku piştrast kir ku ew berê li Amerîka ne.
  
  Wê gavek paşde avêt, hewl da ku tevahiya wêneyê bigire. Di piraniya jiyana xwe ya mezinan de, Hayden karmendek qanûnê bû; wê hîs dikir ku ew şahidî ji her rewşên ku dikare were xeyal kirin. Lê niha... ev yek nedîtî bû. Drake berê xwe ji Times Square berbi Grand Central bazda, her deqe jiyana xwe xilas kir û dûv re du kesan winda kir. Dahl her gav kamerayên Ramses hilweşand. Lê ew ji çarçoveyek berbiçav, tirsnak a vê diyardeyê hejand.
  
  Û dinya xerabtir bû. Wê kesên ku êdî xema temaşekirina nûçeyan nedikirin, kesên ku sepanên ji têlefonên xwe jêbirin ji ber ku her tiştê ku didîtin nefret bû û wan hîs dikir ku nikarin tiştekî bikin, dizanibû. Biryarên ku ji destpêkê ve zelal û eşkere bûn, bi taybetî bi derketina DAIŞ'ê re, ti carî bi siyaset, qazanc û çavbirçîtî û kêm nirxkirina kûrahiya êşên mirovî nehatin girtin. Tiştê ku niha gel dixwest rastbûn bû, kesayetiyek ku jê bawer bikin, kesek ku bi qasî ku bi şefafiyet were rêvebirinê bi ewle bû.
  
  Hayden ev hemû qebûl kir. Hestiya wê ya bêçaretiyê dişibihe hestên ku Tyler Webb di van demên dawî de jê re derbas kiribû. Hestiya ku hûn bi aqilmendî têne çewisandin û hûn neçar in ku hûn li hember vê yekê tiştek bikin. Naha wê bi heman hestan hîs kir, temaşe kir ku Drake û Dahl hewl didin ku New York û cîhana mayî ji qeraxê vegerînin.
  
  "Ez ê Ramses ji bo vê bikujim," wê got.
  
  Kinimaka kulmek mezin danî ser milên xwe. "Ji cûreya derew gotina te kêf min tê. Ez ji te gelek kêmtir bedew im, û ez di girtîgehê de bim baştir e."
  
  Moore li ser ekranek taybetî destnîşan kir. "Li wir binêrin, heval. Bombe bêbandor kirin."
  
  Delight bi rêya Hayden gule dema ku wê dît Matt Drake ji cafe derket & # 233; bi rûyekî rehet û serfiraz. Tîma kombûyî şa bû û dûv re ji nişka ve sekinî ji ber ku bûyer ji kontrolê derketin.
  
  Li ser gelek çavdêran, Hayden dît ku tenekeyên çopê diteqin, otomobîlan dizivirin da ku neqefilin qapaxên manholê. Wê dît ku motorsîkletên ku li ser rê siwar bûne û tiştên bi kerpîç avêtine avahî û pencereyan. Piştî kêliyekê teqînek din rû da. Wê dît ku otomobîl çend lingan ji erdê rakir dema ku bombeyek di bin wê de teqiya, dûman û agir ji aliyan ve dibariyan. Li dora Stasyona Grand Central, tenekeyên çopê agir bi rêwiyên ku direvin ket. Armanc teror bû, ne kuştî. Li ser du piran şewat derketibû û bû sedema qerebalixa trafîkê ya ku bi motorsîkletan jî nikarîbûn ji wan re derbas bibin.
  
  Moore mêze kir, rûyê wî tenê bîskekê rehet bû berî ku wî dest bi qîrîna fermanan bike. Hayden hewl da ku nêrîna xwe ya xurt bidomîne û hîs kir ku milê Mano li ser milê wê ye.
  
  Em ê bi ser bikevin.
  
  Operasyonên li navenda operasyonan dewam kirin, serwîsên lezgîn hatin sewqkirin û înfaza qanûnê jî ber bi herêmên ku herî zêde lê lê ketibûn hatin veguhestin. Tîmên îtfaiye û teqemeniyan ji hemû sînoran derbas bûn. Moore ferman da ku helîkopteran li kolanan bigerin. Gava ku amûrek piçûkek din li Macy's ket, Hayden êdî nekarî li wê binêre.
  
  Wê xwe zivirî, di tevahiya serpêhatiya xwe de li her îşaretekê geriya ku ka dê paşê çi bike, Hawaii û Washington, DC di van salên dawî de bi bîr anî, bal kişand... lê dûv re dengek tirsnak, dengek domdar a tirsnak, bala wê kişand ser ekranên.
  
  "Na!"
  
  
  BEŞA BÎSTÛ SÊYEM
  
  
  Hayden nav mirovên li dora xwe şikandin û ji odeyê bezî. Hema ku ji hêrsa xwe giriya, ew ji derenceyan daket jêr, kulmeyên xwe di nav gûçên hişk ên goşt û hestî de girêda. Kinimaka hişyariyek qîriya, lê Hayden guh neda wê. Wê wiya bikira, û cîhan dê bibe cîhek çêtir, ewletir.
  
  Rêya xwe di korîdora ku di binê malperê de diçû, di dawiyê de gihîşt hucreya Ramses. Bastûr hîn jî dikeniya, deng ji gurzîna tirsnak a cinawirekî wêdetir ne tiştek bû. Bi awayekî wî dizanibû ku çi diqewime. Plansazkirina pêşîn eşkere bû, lê nefretkirina bêkêmasî ya ji bo başbûna mirovan ne tiştek bû ku ew bi hêsanî dest pê bike.
  
  Hayden deriyê odeya xwe vekir. Cerdevan bazda û piştre li ser fermana wê gule berdan derve. Hayden rasterast ber bi hesinan ve meşiya.
  
  "Ji min re bêje ka çi diqewime. Niha ji min re bêje ez ê bi te re nerm bim."
  
  Ramses keniya. "Çi dibe?" Wî devokek Amerîkî sexte kir. "Mesele ev e ku hûn gel têne çokan. Û tu ê li wir bimînî," zilamê mezin xwe nizm kir ku ji dûrahiya çend mîlîmetran rasterast li çavên Hayden binêre. "Bi zimanê xwe daliqandî. Her tiştê ku ez ji we re dibêjim hûn dikin."
  
  Hayden deriyê hucreyê vekir. Ramses, bêyî ku saniyeyekê winda bike, bi lez û bez çû ser wê û xwest wê bavêje erdê. Destên mêrik kelepçekirî bûn, lê vê yekê nehişt ku ew girseya xwe ya mezin bikar bîne. Hayden bi jêhatî xwe xwar kir û ew bi serê xwe gêr kir nav yek ji barên hesinî yên vertîkal, stûyê wî ji lêdanê paşve zivirî. Dûv re wê bi tundî li gurçik û stûna wî xist, û bû sedem ku ew bişewite û nalîn.
  
  Êdî kenê dîn nabe.
  
  Hayden ew wek çenteyekê bi kar anî, li dora laşê wî digeriya û li deverên cihê dixist. Dema Ramses qîriya û li xwe zivirî, wê sê derbeyên pêşîn jimartin - pozek xwînxwar, çenek û qirikek birîn. Ramses dest bi xeniqandinê kir. Hayden dev jê berneda, heta ku Kinimaka nêzîkî wê bû û jê xwest ku hinekî din hişyar be.
  
  Hayden li wî xist: "Bes ji bêhna xwe ya qijkirî, Mano." "Mirov li wir dimirin."
  
  Ramses hewl da ku bikene, lê jana di qirika wî de ew rawestandin. Hayden vê yekê bi lêdanek bunny ya bilez peyda kir. "Niha bikene."
  
  Kînîmaka wê kaş kir. Hayden ber bi wî ve zivirî, lê dû re Ramsesek ku xuya bû zerar li wan herduyan ket. Ew zilamek mezin bû, ji Kinimaki jî dirêjtir bû, masûlkeyên wan hema hema yek bû, lê Hawaî di deverek girîng de ji terorîstan bilindtir bû.
  
  Tecrubeya şer.
  
  Ramses bi Kinimaka re li hev qelibîn û dûv re bi tundî hejand, dîsa hejand hundirê hucreya xwe. "Tu ji çi afirî?" wî mir.
  
  "Materyal ji we bihêztir e," Kinimaka got, qada bandorê hejand.
  
  "Em dixwazin zanibin paşê çi dibe," Hayden israr kir, li dû Ramses vegeriya hucreya xwe. "Em dixwazin li ser bombeya nukleerî zanibin. Çira? Kî di bin kontrolê de ye? Fermanên wan çi ne? Û ji bo xatirê Xwedê, niyeta te ya rast çi ye?"
  
  Ramses têdikoşiya ku rast bimîne, eşkere nexwest ku bikeve ser çokên xwe. Tengasiya di her tendûrê de dihate hîskirin. Lêbelê, dema ku ew di dawiyê de rabû ser xwe, serê wî daxist. Hayden bi qasî ku wê bi marekî birîndar re baldar ma.
  
  "Tiştek ku hûn dikarin bikin tune. Ji mêrê xwe bipirsin, Biha. Jixwe ew vê yekê dizane. Ew her tiştî dizane. New York dê bişewite, xanim, û gelê min dê di nav axên ku dişewitîne de govendê bixin."
  
  Biha? Hayden di her kêliyê de xiyanet dît. Kesek derewan dikir, û vê yekê hêrsa wê hê zêdetir kir. Ji ber jehra ku ji lêvên mêrik diherikî, teslîm nebû, destê xwe dirêjî Mano kir.
  
  "Here ji min re çekek stûyê bîne."
  
  "Hayden-"
  
  "Hema wê bike!" Li dora xwe zivirî, hêrs ji her porekê derdiket. "Ji min re çekek stûyê bistînin û qijikê derxin."
  
  Di paşeroja xwe de, Hayden têkiliyên ku tê de hevjîna xwe pir qels dihesiband hilweşand. Bi taybetî ya ku wê bi Ben Blake re parve kir, yê ku tenê çend meh şûnda di destên zilamên Qralê xwînê de mir. Ben, wê difikirî, pir ciwan, bê tecrube, hinekî negihîştî bû, lê tevî Kînîmaka jî wê niha dest bi sererastkirina nêrîna xwe dikir. Wê ew qels, kêmasî û bê guman hewcedarê nûavakirinê dît.
  
  "Şerê min neke Mano. Hema wê bike".
  
  Pistînek, lê bi temamî gihîşt guhên Hawayê. Zilamê mezin reviya, rûyê xwe û hestên xwe ji wê veşart. Hayden awira xwe vegeriya Ramses.
  
  "Niha hûn jî mîna min in," wî got. "Min xwendekarek din peyda kir."
  
  "Hûn difikirin?" Hayden çoka xwe xist zikê yê din, paşê çoka wê bi bêrehmî li pişt stûyê wî xist. "Gelo xwendekarek ê li ser we bisekine?"
  
  "Eger tenê destên min azad bûna..."
  
  "Bicî?" Hayden ji hêrsê kor bû. "Werin em bibînin ku hûn dikarin çi bikin, ne?"
  
  Gava ku wê xwe gîhand kelepçeyên Ramses, Kinimaka vegeriya, çekek sigarê di kulmek wî de girtibû. Wî niyeta wê fêm kir û paşve çû.
  
  "Çi?" - wê qêriya.
  
  "Tiştê ku divê hûn bikin hûn dikin."
  
  Hayden nifir li zilam kir û dû re jî bi dengekî bilind nifir li rûyê Ramses kir, ji ber ku wî nikarîbû wî bişkêne, pir xemgîn bû.
  
  Dengek nizm û aram bi hêrsa wê birî: Lêbelê, dibe ku wî îşaretek daye we.
  
  Dibe ku bibe.
  
  Hayden dehf da Ramses heta ku ew ket ser milê xwe, ramanek nû kete serê wî. Erê, dibe ku rêyek heye. Li Kinimaka mêze kir, ew ji hucreyê derket, ew kilît kir û dû re ber bi deriyê derve ve çû.
  
  "Tiştek nû li qata jor diqewime?"
  
  "Zêdetir bombeyên çopê, lê niha ji wan kêm bûne. Motosîkletvanekî din, lê wan ew girtin."
  
  Pêvajoya ramana Hayden zelaltir bû. Ew derket hundurê korîdorê û paşê çû ber deriyekî din. Bêyî ku raweste, wê di nav elaletê de hejand, pê bawer bû ku Robert Price dê dengê ku ji hucreya Ramses dihat bihîstiba. Awira çavên wî jê re got ku wusa ye.
  
  "Ez tiştek nizanim," wî hêrs kir. "Ji kerema xwe ji min bawer bikin. Ger wî ji we re got ku min tiştek, tiştek di derbarê bombeya nukleerî de zanibû, wê hingê ew derewan dike."
  
  Hayden dest avêt çeka xwe ya stûnê. "Kê bawer bike? Terorîstekî dîn yan jî siyasetmedarekî xayîn. Bi rastî, em bibînin ka taser ji me re çi dibêje."
  
  "Na!" Biha herdu destên xwe rakir.
  
  Hayden hedef girt. "Dibe ku hûn nizanin ka li New Yorkê çi diqewime, Robert, ji ber vê yekê ez ê her tiştî ji we re bibêjim. Tenê carekê. Şaneyên terorîst çekên navokî kontrol dikin, ku em bawer dikin ku ew dikarin di her kêliyê de biteqînin. Naha Pythian dîn difikire ku ew bi rastî rewşê kontrol dike. Li seranserê Manhattanê teqînên biçûk çêdibin. Bombe li Qereqola Navendî hatin bicihkirin. Û, Robert, ev ne dawî ye.
  
  Wezîrê Karên Derve yê berê, bi tevahî nikarîbû ku bêjeyek bêje. Di zelaliya xwe ya nû de, Hayden hema bawer bû ku ew rastiyê dibêje. Lê ev yek şiklê gumanê mabû, bi berdewamî mîna zarokek piçûk wê diêşand.
  
  Ev mirov siyasetmedarekî serkeftî bû.
  
  Wê çekek stûnê teqand. Teqe li kêlekê kir, mêrik bi santîmanek wenda bû. Bihayê di çîçikên wî de dest pê kir lerizîn.
  
  "Derba din dê li binê kemberê be," Hayden soz da.
  
  Dûv re, gava ku Price hêsir kir, gava Mano giriya, û kenê şeytanî Ramses hat bîra wê, dema ku ew li ser hemî tirsa ku nuha li Manhattan bû, û li ser hevkarên wê yên di nav stûrên wê de, di dilê Jeopardy de difikirî, ew bû. Hayden Jay ku şikest.
  
  Bêtir na. Ez ê deqeyekê din jî vê yekê tehemûl nekim.
  
  Bi Price girt, wê ew avêt ber dîwêr, hêza lêdanê bû sedem ku ew bikeve ser çokan. Kînîmaka ew hilda, awireke pirsiyarî da wê.
  
  "Tenê ji riya min derkeve."
  
  Wê dîsa Price, vê carê avêt deriyê derve. Ew paş de bazda, naliya, ket, û paşê wê dîsa ew girt, ber bi korîdorê ve û ber bi hucreya Ramses ve. Dema ku Price terorîst di hucreya xwe de girtî dît, wî dest bi nalîn û nalînê kir. Hayden ew da pêş.
  
  "Ji kerema xwe, ji kerema xwe, hûn nikarin vê yekê bikin."
  
  "Bi rastî," Kinimaka got. "Ev tiştek e ku em dikarin bikin."
  
  "Na!"
  
  Hayden Price avêt ser baran û hucreyê vekir. Ramses neliviya, hîn jî li ser nivînên xwe rûdinişt û ji bin çavên xwe yên girtî li tiştên ku diqewime temaşe dikir. Kinimaka Glockê xwe derxist û her du zilam jî kir armanc dema ku Hayden girêdanên wan vekir.
  
  "Yek derfet," wê got. "Yek hucreya girtîgehê. Du mêr. Yekem kesê ku ji bo sohbetê gazî min dike xwe çêtir hîs dike. Hûn fêm dikin?"
  
  Biha wek golikekî nîvxwarî şîn bû. Ramses dîsa jî neliviya. Ji bo Hayden, dîtina wî xemgîn bû. Guherîna ji nişka ve di wî de pûç bû. Ew çû û hucreyê kilît kir, her du mêr li hev hişt dema ku têlefona wê dest bi lêdana kir û dengê Agent Moore hat ser xetê.
  
  "Were vir, Jay. Divê hûn vê yekê bibînin."
  
  "Eve çîye?" Ew bi Kinimaka re beziya, siyên wan ji blokên hucreyê derxistin û pişta xwe da derenceyan.
  
  "Zêdetir bombe," wî bi xemgînî got. "Min her kes şand da ku tevliheviyê paqij bikin. Û ev pêdiviya dawî ne ya ku me hêvî dikir ew e. Oh, û zilamê we Dahl di hucreya çar de pêşeng e. Ew niha li pey wê ye."
  
  "Werin em bi rê ve bibin!" Hayden bazda ber avahiya qereqolê.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û ÇAREM
  
  
  Dahl xwe avêt kursiya rêwiyan û destûr da Smith ku ajotinê bike; Kenzie, Lauren û Yorgi dîsa li piştê ne. Tewra gava ku ew vegeriyan qereqolê, rapor hatin ku Drake êrîşî Stasyona Grand Central kir, lê wî tiştek din nebihîst. Moore nû serişteyek din ji agahdarvanek wergirtibû - şaneyek terorîst a çaremîn ji avahiyek apartmanek luks li nêzîkê Parka Navîn kar dikir, û naha ku Dahl li ser vê yekê difikirî, ev yek diqewime ku hin ji van şaneyan ji yên din cudatir hatine fînanse kirin - ew alîkariya wan kir ku bi girseyê re tevbigerin - lê Dahl meraq kir ku çawa komek mirov bi hêsanî di civakek diyarkirî de dikarin bijîn bêyî ku îspatkirina wan a mejiyê şuştinê bi bîr bînin. Şûştina mêjî hunerek taybetî bû, û wî guman kir ku terorîstê tîpîk hîna jêhatî bûye.
  
  Ew qas nefsbiçûk nebin.
  
  Ajanên Moore ji bo bidestxistina van nîşanan ji tenê eşkerekirinê bêtir xeternak kirin. Bersîvên vê rojê dê bêdawî biqelişe, û wî hêvî kir ku Welat bizane ew ê çawa tev biherike. Ger ajanek veşartî îro şewitî, tengasiyên wî nû dest pê dikirin.
  
  Polîsên trafîkê, yên ku her gav li xaçerêyan serdest bûn, bi hemû hêza xwe hewl dan ku seyrûseferê fîltre bikin, bi pirsgirêkên pir mezin û belkî bêserûber re rû bi rû man, lê diviyabû ku pêşî li wesayitên acîl ên hişyar bihata dayîn. Dahl çend platformên temaşekirinê yên piçûk dîtin -hema hema mîna çirûskên piçûk- li wir efserên polîs hevkarên xwe ji nuqteyek bilindtir araste dikirin, û wî serê xwe spas kir dema ku ew bi rê ketin.
  
  Dahl GPS-ya otomobîlê kontrol kir. "Heşt deqîqe," wî got. "Em amade ne?"
  
  "Amade ye," tevahiya tîm vegeriya.
  
  "Lauren, Yorgi, vê carê bi otomobîlê re bimîne. Em êdî nikarin te rîsk bikin."
  
  "Ez têm," Lauren got. "Hûn hewceyê alîkariyê ne."
  
  Dahl wêneyên jêrzemînê û mirina serokê hêzên taybet derxistin. "Em nikarin jiyanên nehewce xeternak bikin. Lauren, Yorgi, di warên cûda de nirxa we heye. Tenê xuyangê temaşe bikin. Çavên me jî li wir hewce ne."
  
  Yorgi got: "Dibe ku hûn hewceyê jêhatîyên min bin."
  
  "Ez guman dikim ku em ê bikevin eywanan, Yorgi. An jî lûleyên avê bikar tînin. Tenê..." Ew axîn. "Ji kerema xwe wekî ku ez dipirsim bikin û li xuyangiya xwînî binêre. Nehêlin ku ez vê yekê veguherînim fermanê."
  
  Bêdengiyek nebaş hebû. Her endamek tîmê bûyerên êrîşa berê bi tevahî cûda fêm kir, lê ji ber ku ev hemî tenê nîv saet berê qewimîn, pir kes hîn jî di şok de bûn. Çavdêrî bêdawî bûn - ew çiqas nêzî teqînê bûn. Mirovek çawa ewqas bi fedakarî xwe feda kir da ku jiyana xwe biparêze. Çiqas erzan e van terorîstan her cure jiyanê kirin.
  
  Dahl dît ku ramanên xwe vedigerin wê sawa kevn - mezinek çawa dikaribû taybetmendiyên wusa nefret di zarokek piçûk de bihêle? Hişê herî bêguneh? Mirovek mezin û berpirsiyar çawa dikaribû bawer bike ku rast e ku meriv hişên wusa nazik biguhezîne, ku rêça jiyanek sozdar herheyî biguhezîne? Li şûna wê... çi?... nefret, nelihevî, fanatîzm.
  
  Em çawa lê dinêrin, nêrîna me ya li ser olê çi dibe bila bibe, Dahl fikirî, şeytan bi rastî di nav me de dimeşe.
  
  Smith dema ku ew nêzîkî avahiyek bilind bûn, li ser frenan xist. Çend saniye girt ku xwe amade bikin û ji erebeyê dakevin, ew hemû li ser peyarê bêparastin hiştin. Dahl nerehet bû ji ber ku zanibû ku hucreya çaremîn hema bêje di hundurê de ye û ew çiqas jêhatî xuya dikin. Çavê wî li Lauren û Yorgi ket.
  
  "Tu çi dikî? Vegere li otomobîlê."
  
  Nêzîkî dergevan bûn, nasnameyên xwe nîşan dan û li du apartmanên qata çaran pirsîn. Herdu jî ji cotek ciwan bûn ku xwe diparêzin û her dem bi rûmet bûn. Dergevan çu carî her du zewac bi hev re nedîtibû, lê belê, yek ji apartmanan mêvanên birêkûpêk dihat. Wî difikirî ku ew celebek êvarek civakî ye, lê dûv re ji ber ku pir meraq bû pere neda wî.
  
  Dahl bi nermî ew da aliyekî û ber bi derenceyan ve çû. Dergevan pirsî ka mifteyek ji wan re lazim e.
  
  Dahl bi nermî keniya. "Ew ê ne hewce be."
  
  Çar qat bi hêsanî bi ser ketin, û paşê sê leşker bi baldarî di korîdorê re meşiyan. Dema ku Dal dît ku jimareya apartmanê ya rast derket pêş, têlefona wî ya desta dest bi lerizînê kir.
  
  "Çi?" Smith û Kenzi li bendê bûn, ku dora xwe vedişêrin.
  
  Dengê Moore yê westiyayî serê Dahl tije kir. "Agahî derew in. Hin agahdar kesên xelet çarenûsê dikin da ku piçek tolhildanê bistînin. Bibore, min nû fêhm kir."
  
  "Derew," Dahl xwe hilanî. "Heneka dikin? Em bi HK'yan re li ber deriyê wan ê qeşeng rawestiyan."
  
  "Piştre derkeve. Agahdar yek ji jinan hez dike. Ne xem e, hema vegere ser rê, Dal. Agahiyên jêrîn germ e."
  
  Swêdî nifir kir û gazî ekîba xwe kir, çekên xwe veşart, û paşê bi lez berê xwe da dergevanê şaş. Dahl bi rastî fikirîbû ku ji dergevan bixwaze ku valahiyek bêdeng bike berî ku ew hilkişin qata çaremîn -dizanibû ku dibe ku li wir çi biqewime-û naha meraq dikir ku niştecîh dibe ku çawa bertek nîşan bidin piştî ku hîn bûn ku şîreta wî xapînok e.
  
  Pirsek balkêş a civakî. Dema ku polîs li terorîstan digeriyan dê çi celeb kes gilî bike ku ew ji mala xwe hat avêtin... heke ew lêgerîn li ser bingeha derewan bi dawî bû?
  
  Dahl şanên xwe hejand. Moore hîna tam ne di navnîşa xweya şitlê de bû, lê mêrik li erdê kevirî diteqe. "Ev nîşana din dê bixebite, rast?" Ew di xeta hê vekirî de peyivî.
  
  "Divê wisa be. Heman zilamê ku dest da kameraya sêyemîn. Tenê biçin Times Square û bilez."
  
  "Gelo Times Square di bin xetereyê de ye? Kîjan hêzên ewlehiyê ji niha ve li cihê xwe ne?"
  
  "Hemû".
  
  "Baş e, deh deqîqe mane."
  
  "Bila pênc hebin."
  
  Smith mîna cinan ajot, goşeyan dibirr û di navbera tirimbêlên ku nebaş parkkirî de dihejand, heta firçe dikir. Wan otomobîla li Kolana 50-an terikand û bezîn, aniha li hember girseya ku bi lez ji Times Square dûr dikevin, dikanên dilgeş ên M&M's World, Hershey's Chocolate World û tewra Starbucks li quncika kolanê, ku naha ji ber xetera xuyangê têkçûn. Billboardên mezin, bi mezinahiya mirovan, kolan bi hezaran wêneyên rengîn ronî kirin, her yek ji bo balê dikişand û beşdarî şerek zindî û lerzîn bû. Ekîban daristanek ji îskeleyan kişand ji ber ku hema hema her firotgeha din dixuye ku hindek nûvekirinek derbas dibe. Dal hewl da ku rêyek bifikire ku Lauren û Yorgi ewle bimîne, lê rêwîtiyê û revê ew hema hema ne gengaz kir. Bixwazî yan nexwazî, êdî hemû leşker bûn, tîmê bi hebûna wan xurt bû.
  
  Berê jî polîsan dora qadê dorpêç kir. Nûyoyorkî bi bêbawerî lê nêrî, û ji mêvanan re hat gotin ku vegerin otêlên xwe.
  
  "Ev tenê tedbîrek e, xanim," Dahl bihîst ku yek ji polîsên unîformatîk got.
  
  Û paşê dinya dîsa veguherî dojehê. Çar geştyaran, li dora Levis û Bubba Gumpê li pencere dikirin, çenteyên xwe avêtin, li hundur geriyan û çekên otomatîk derxistin. Dahl xwe li pişt kioskeke kolanê xwar, çeka xwe vekir.
  
  Li seranserê Times Square dengê çekan hat. Pace û bîlbordên şikestî bi qûmê hatin pêçandin, hilweşandin, ji ber ku piraniya wan êdî bûn perde, yên herî mezin ên cîhanê, û cewherê kapîtalîzmê bûn. Baran hawanan li peyarêkê barî. Yên ku mabûn û hêzên ewlehiyê reviyan. Dahl serê xwe derxist û bera xwe da; fîşekên wî nebûn armanc, lê kir ku terorîst bi dengekî bilind nifiran lê bikin û li qaçaxa xwe bigerin.
  
  Vê carê rasterast ji we re, Dahl bi razîbûna gemar fikirî. Hêviya te nemaye.
  
  Dahl dît ku qefes li pişt taksiyek parkkirî noqî avê bû û li otobusek ku li nêzîkê mabû dît. Wî çu carî neçûbû Qada Times-ê û tenê di TV-yê de nihêrîbû, lê dîtina qadek wusa xuya-heval a peyayan ew qas vala aciz bû. Dema ku endamên hucreyê bê guman dîtin ku mirov di hundurê firotgehan û avahiyên ofîsê de digerin, bêtir gulebaran kirin. Dahl bêdeng derket kolanê.
  
  Li pişt otobusê û li kêleka peyarê dûr, hêzên din ên ewlehiyê cihên xwe girtin. Zêdetir leşkerên SWAT, ajanên cilê reş, û polîsên NYPD li dora rîtmek bêdeng, koreografî manevra kirin. Dahl ji wan re îşaret kir ku rêz bikin. Tiştê ku li vir wekî nîşanek derbas bû, eşkere nehat wergerandin, ji ber ku kesî guh neda swêdîyê dîn.
  
  "Gelo em li benda van pisîkên sê-çar tîpî ne, an em ê van zozanan bişewitînin?" Kensî li kêleka xwe hejand.
  
  Dahl ji ajanên Amerîkî dûr ket. "Ez pir ji termînolojiya weya rengîn hez dikim," wî got, di bin siya otobusê de digere. "Lê di warê aborî de."
  
  "Ji ber vê yekê hûn niha min li vir dixwazin. Ez dizanim."
  
  "Min negot."
  
  Smith li erdê belav bû, li binê otomobîlan nihêrî. "Ez lingan dibînim."
  
  "Hûn dikarin piştrast bin ku ev lingên terorîstan in?" Dahl pirsî.
  
  "Ez wisa difikirim, lê bê guman wekî ku ew hatine nîşankirin ne wusa ye."
  
  "Ew ê di demek nêzîk de werin vir," Kenzî tivinga xwe rakir mîna ku ew şûrê ku jê xwestiye, û li pişt yek ji çerxên otobusê yên mezin rawesta. Tîmê yek nefesek kolektîf girt.
  
  Dahl li derve nêrî. "Ez bi rastî bawer dikim ku ew dem dîsa ye."
  
  Kenzî pêşî çû, pişta otobusê dorpêç kir û êrîşî texsiya zer kir. Dengê çeka mîtralyozê dihate bihîstin, lê ew arasteyî paceyan, rawestgehên otobusan û hemû cihên din bû ku, li gor dîtina terorîstan, kesên bêparastin dikarin xwe veşêrin. Dahl spasiya stêrkên xwe yên bextewar kir ku nobedar nehatine şandin, dizanibû ku bilez hevalbendê wan bû di têkbirina hucreyê de, ya ku diviyabû berî ku ew derbasî bombeyan bibin an xirabtir bikin. Wê û Kensî li dora taksiyê geriyan, li çar zilaman mêze kirin, yên ku bi awayekî ecêb bi lez bertek nîşan dan. Li şûna ku çekên xwe bihejînin, bi tenê êrîş kirin, li Dahl û Kenzî xistin û ew li erdê xistin. Cenazeyên li ser rê dirêj kirin. Dahl kulma xwarê girt û hejand, bihîst ku kulmên wî bi dijwarî li asfaltê ketin. Lê belê, destê duyem hat xwarê, vê carê bi qûna tivingê rakir. Dahl ne dikaribû wê bigirta û ne jî jê binihêrî, ji ber vê yekê ew vegeriya ser çalakiya yekane ya ku li ber destê wî bû.
  
  Eniya xwe daxist û derbe li ser serê xwe girt.
  
  Reşiya li ber çavên wî diqeliqî, êş ji nêrdewanê diçû, lê swêdî nehîşt ku yek ji vana bikeve nava karê wî. Çek lêxist û paşê vekişiya, bêhêz bû. Dahl ew girt û ew ber bi zilamê ku wî girtibû hejand. Xwîn ji herdu aliyên rûyê wî herikî. Mêrik dîsa kulma xwe bilind kir, vê carê hinekî bi tirs, û Dahl bi kulma xwe girt û dest pê kir.
  
  Her fiberê hebûna wî, her damarê her movikekê, tewandî.
  
  Hestî mîna şaxên şikestî şikestin. Terorîst qîriya û hewl da ku destê xwe bikişîne, lê Dahl nexwest li ser wê bibihîze. Ew hewce bûn ku vê kamerayê neçalak bikin. Zû. Zêdetir çewisand, wî piştrast kir ku bala zilam bi tevahî ji êşa giran a di kulma wî de tê girtin û Glockê xwe derxist.
  
  Yek hat kuştin.
  
  Çek 3 gule berdan ber çavên terorîstan. Dahl ew avêt aliyekê û dû re wek milyaketekî tolhildêr rabû, xwîn ji serê wî diherikî û awirek biryardariyê bi taybetmendiyên wî re xera kir.
  
  Kenzî bi zilamekî mezin re şer dikir, çekên wan di navbera laşên wan de hatibûn danîn û rûyên wan hema hema li hev bûbûn. Smith hat xwarê ya sisiyan, bi zorê kurik da ser çokan dema ku wî bi hêrsek bêkêmasî û rast lêxist. Terorîstê dawîn ji Lauren bi ser ket, ew li erdê xist, û hewl dida ku bike armanc dema Yorgi xwe avêt ber bermîlê.
  
  Dahl bêhna xwe girt.
  
  Çek teqiya. Yorgi ket, zirxên laşê wî lê ket. Dûv re Dahl dît ku rewş hinekî cûda bû ji dema ku wî yekem car xwend. Yorgî bi atletîkî li ber guleyê neket, bi hemû bedena xwe li destê terorîstê gulebaranê da.
  
  Cûda, lê dîsa jî bi bandor.
  
  Dahl lez da alîkariya Rûsan, li milîtan xist bin milê çepê û lingên wî ji erdê rakir. Swêdî lez û bez ava kir, masûlkeyên xwe hejand, barê xwe bi hovîtîyek ku ji nerazîbûnê derketî hilgirt. Sê ling, paşê şeş, û terorîst zû paşde hate avêtin gava ku wî di dawiyê de serê xwe xist nav panela menuya Hard Rock Cafe é. Plastîk şikestî, di xwînê de şil bû, ji ber ku pêla dîn a Dahl serê hevrikê wî şikand û goşt perçe kir. Dibe ku Kinimaka jê hez nekiribe, lê swêdî îkona Amerîkî bikar anî da ku terorîst bêbandor bike.
  
  Karma.
  
  Dahl dîsa li dora xwe zivirî, êdî xwîn ji guh û çena wî dirije. Kenzi û dijberê wê hîn jî di şerê mirinê de girtî bûn, lê Smith karî bi çend avêtinan valahiya di navbera xwe û leşker de bigire. Di dora paşîn de wî têkoşîn kir ku çeka xwe li dora xwe bizivirîne, bi şens bû û bi dawiya tûj ve ku rasterast li Smith hate nişandan bi dawî bû.
  
  Dahl qîriya, bi lez ber bi pêş ve çû, lê wî nikarîbû tiştek bi guleyê bike. Di çavekî de, terorîst gulebaran kir, û êrîşkar Smith, guleyek ku ew di rê de rawestand, ew şand ser çokan.
  
  Ez eniya wî nêzîkî rêza fîşeka din dikim.
  
  Terorîst tetîka xwe kişand, lê di wê gavê de Dahl xuya bû - çiyayekî dişewite û diheje - û terorîst xiste navbera wî û dîwar. Hestî şikestin û li hev diqelişin, xwîn rijîya û tiving bi qîrînê firîya alîyekî. Gava ku Dahl matmayî ber bi Smithê ve diçû, wî dît û bihîst ku leşkerê hêrsbûyî bi dengekî bilind sond dixwe.
  
  Hingê ew baş e.
  
  Ji hêla êlekê Kevlar ve hatî xilas kirin, Smith hîn jî ji nêz ve hate gulebaran kirin û dê hema hema ji ber qutbûnê bimira, lê cebilxaneya wan a nû ya laşê pêşeng derb sivik kir. Dahl rûyê xwe paqij kir, niha nêzîkatiya tîmên hêzên taybet nirxand.
  
  Kensi bi vî rengî û bi wî rengî bi dijberê xwe re şer kir, zilamê mezin têdikoşiya ku lihevhatî û masûlkeyên xwe yên rastîn li hev bike. Dahl bi bişirîneke qels li ser rûyê wî paşde gav avêt.
  
  Yek ji hêzên taybet bezî. "Ma ew hewceyê alîkariyê ye?"
  
  "Na, ew tenê dixapîne. Wê bihêlin."
  
  Kensî bi quncika çavê xwe pevguhertin girt û diranên xwe yên jixwe qermiçî bi erdê re kir. Eşkere bû ku her du wek hev in, lê swêdî wê diceriband, dilsoziya wê ya ji bo tîmê û hem jî ji xwe re dinirxand. Ma ew hêja bû?
  
  Wê çek girt û dûv re berda dema ku dijberê wê paş de dizivire, ev bû sedem ku ew hevsengiya xwe bi çokê ber bi rikan û milekî ber bi pozê xwe winda bike. Lêdana wê ya dûyem şikestinek ji destikê re bû, li dûv wê birûskek bi lez girt. Dema ku mêrik di ber xwe de dikişand û nalîn, wê milê xwe bi pişta xwe zirav kir, dengek bihîst û dît ku çek li erdê ket. Hîn jî li ber xwe da, kêrê derdixist û di sînga wê de dixist. Kensî ew hemû hejand, hîs kir ku kêzik di goştê jora rihên wê de perçe bûye û li dora xwe zivirî, bi xwe re kişand. Kêr ji bo derbeya duyemîn paşde çû, lê vê carê ew amade bû. Wê milê jêkirî girt, li binê wî zivirî û li pişta mêrik zivirî. Wê bi hovîtî zext kir heta ku ew jî şikest û terorîst bêçare hişt. Wê bi lez û bez du bombe ji kembera wî çirandin û dûv re yek ji wan li ber pantolonê xwe û li şortê xwe yê bokserê daxist.
  
  Dahl, temaşe kir, dît ku qîrîn qirika wî diçirîne. "Na!"
  
  Tiliyên Kenzî derbekar berdan.
  
  "Em wiya nakin, hûn..."
  
  "Tu ê niha çi bikî," Kenzî pir ji nêz ve pistî, "bi destên şikestî û hemî?" Tu niha zirarê nadî kesî, ehmeq?"
  
  Dahl nizanibû ku xwe bigire an xwe birevîne, birevîne an bi serê xwe daqurtîne, Kenzî bigire an jî ji bo veşêre xwe bavêje. Di dawiyê de, saniyeyan lê zêde bûn û ji bilî sîgorta bi taybetî kurt a Smith tiştek neteqiya.
  
  "Heneka dikin?" ew qîr kir. "Ew çi ye lo-"
  
  "Fake," Kenzi lêker avêt serê Dahl ê xwînxwar. "Ez difikirîm ku ew çavên ajel ên bêkêmasî dê pirsgirêkê ferq bikin."
  
  "Min ew nekir." Swêdî bêhneke kûr berda. "Lanet, Kenz, tu jinek dîn û dîn î ku di asta cîhanê de ye."
  
  "Tenê katana min bide min. Ew her gav min aram dike."
  
  "Oh erê. ez bet dikim,"
  
  "Û tu vê dibêjî, Swêdê dîn."
  
  Dahl serê xwe xwar kir. Pêbûn. Lê nalet, ez difikirim ku min hevbera xwe dît.
  
  Di vê demê de, tîmên SWAT û ajanên kombûyî di nav wan de bûn, ku deverên derdora Times Square ewleh kirin. Tîm ji nû ve kom bûn û çend deqeyan nefesa xwe girtin.
  
  "Çar hucreyên jêrîn," Lauren got. "Tenê yek dimîne."
  
  "Em difikirin," Dahl got. "Çêtir e ku hûn pêşî li xwe negirin. Û ji bîr mekin, ev odeya dawîn Marsh diparêze û belkî kontrol dike..." Wî bi dengekî bilind peyva "bombeya nukleerî" negot. Ne li vir. Ev dilê Manhattan bû. Kê dizanibû ku çi celeb mîkrofonên parabolîk dikarin li derdorê belav bibin?
  
  "Karê mezin, hevalan," wî bi hêsanî got. "Ev roja dojehê hema hema qediya."
  
  Lê di rastiyê de, ew nû dest pê kir.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û PÊNCEM
  
  
  Julian Marsh bawer kir ku, bê guman, ew mirovê herî bextewar di cîhanê de ye. Hema li pêş wî çekek nukleerî ya barkirî, girêdayî, bi qasî ku meriv bi dest bixe, da ku bi dilxwazî pê re bilîze. Li milê wî yê çepê jineke xwedayî û bedew hebû, ku ew jî bi dilxwazî dikaribû pê re bilîze. Û wê, bê guman, bi wî re lîst, her çend deverek ji hemî baldariyê piçekî diêşîne. Dibe ku piçek ji wê krema qamçiyê...
  
  Lê di berdewamiya tirana ramana xwe ya berê û herî girîng de - şaneyek terorîst a pasîf li ber pencereyê rûniştibû, û dîsa bi kêfa xwe pê re dilîst. Û paşê hukûmeta amerîkî hebû, ku dûvên xwe li seranserê bajêr dişopand, bi tirs û kor diçû ku bilîze-
  
  "Julian?" Zoe tenê mûyek ji guhê wî yê çepê dûr dixist. "Ma tu dixwazî ez dîsa herim başûr?"
  
  "Bê guman, lê wek cara berê nefesê nede bastûrê. Tuyê hinekî bihêle wî?"
  
  "O, bê guman".
  
  Adar hişt ku ew kêfa xwe bike û paşê fikirî ku dê paşê çi bibe. Jixwe nîvê sibê bû û muhleta dawî nêzîk bû. Hema wext hatibû ku ew neçar ma ku têlefonek din a destan a yekcar veke û bi daxwazên lezgîn gazî welatê xwe bike. Bê guman, wî dizanibû ku dê "veşartin"ek rastîn tune be, bi kêmanî ne bi pevguhertina pêncsed mîlyonî, lê prensîb yek bû û dikaribû bi rengek wekhev were meşandin. Adar ji xwedayên guneh û neheqiyê re spas kir. Bi van xortên li kêleka we, çi nehat bidestxistin?
  
  Mîna hemî xewnên baş, ev yek dê di dawiyê de biqede, lê Marsh biryar da ku ew ê jê kêfê bigire heya ku ew dom bike.
  
  Li serê Zoey xist û paşê rabû ser xwe, girêkek ji pêlavên xwe vekir û ber bi pencerê ve meşiya. Bi du hiş gelek caran du nêrînên cûda hebûn, lê her du kesayetiyên Marsh bi senaryoyê re rast bûn. Çawa dibe ku yek ji wan winda bike? Wî yek ji kondomên Zoe revandibû û niha hewl dida ku ew biavêje ser destê wî. Di dawiyê de dev jê berda û bi du tiliyan xwe hişt. Dojeh, ew hîn jî xirecira wî ya hundurîn têr dikir.
  
  Dema ku Marsh difikirî ku bi palpiştê yedek çi bike, serokê hucreyê rabû ser xwe û li wî mêze kir, bişirînek vala da wî. Ew Alligator bû, an jî wekî ku Marsh bi taybetî jê re digotin - Alligator - û her çend ew bêdeng û eşkere hêdî bû jî, li ser wê xeterek rastîn hebû. Marsh pêşnîyar kir ku ew belkî yek ji hilgirên vest bû. Pawn. Heman tiştê vexwarinê wekî mîzkirina dirêjkirî. Marsh bi dengekî bilind keniya, di wextê rast de têkiliya çavê xwe bi Alligator re qut kir.
  
  Zoe li pey şopa wî çû, li pencereyê nêrî.
  
  "Tiştek ku were dîtin tune," Marsh got. "Ji bo ku hûn ji xwendina kêzikên mirovahiyê hez nekin."
  
  "Oh, ew carinan carinan dikarin henek bibin."
  
  Adar li dora xwe mêze kir, ya ku jê hez dikir bi goşeyekê li xwe bike. Bê guman, ew çûbû, belkî berî ku ew biçe New Yorkê jî. Hefteya çûyî ji bo wî di nav bêhnvedanê de derbas bû. Alîgator nêzîk bû û bi nermî jê pirsî ka tiştek jê re lazim e.
  
  "Na niha. Lê ez ê di demek nêzîk de telefonî wan bikim û hûrguliyên ji bo veguhestina pereyan bidim wan."
  
  "Hûn ê vê yekê bikin?"
  
  "Erê. Ma min rê neda we gel?" Pirs retorîkî bû.
  
  "Ey, ev perçeyek qirêj. Min ew wek mêşvanek bi kar anî."
  
  Dibe ku Marsh eceb, dîn û bi xwînxwarî bûya, lê beşek piçûktir ji wî jî jîr, hesabker û bi tevahî mijûl bû. Ji ber vê yekê ew jî wekî ku di tunelên Meksîkî de xilas bû. Piştî bîskekê, wî fêm kir ku wî Alligator û rewş xelet nirxandiye. Ew li vir ne yê sereke bû - ew bûn.
  
  Û ew bîskek pir dereng bû.
  
  Marsh êrîşî Alligator kir, bi rastî dizanibû ku wî çek, kêr û çeka bêkaranîn li ku hiştiye. Li hêviya serkeftinê bû, ew şaş ma dema ku Gator lêdan asteng kir û yek ji xwe vegerand. Adar ew bi aramî girt, guh neda êşê, û dîsa hewl da. Wî dizanibû ku Zoey li wî dinêre, û wî meraq kir ku çima keçika tembel neçû alîkariya wî.
  
  Alîgator dîsa derbên xwe bi rehetî xwar. Dûv re Marsh dengek li pişt xwe bihîst - dengê vekirina deriyê apartmanê. Gava ku Alligator destûr da wî, ew bi paş ve bazda, şaş ma û li xwe zivirî.
  
  Gazineke şokê ji qirika wî derket.
  
  Heşt zilam ketin apartmanê, hemûyan cil û bergên reş li xwe kiribûn, hemû çente hilgirtibûn û wek zozanan di mirîşkekê de hêrs bûn. Marsh mêze kir û dû re berê xwe da Gator, çavên wî heta niha jî bi tiştên ku didîtin bawer nedikir.
  
  "Çi dibe?"
  
  "Çi? Ma we difikirî ku em ê hemî bêdeng rûnin dema ku zilamên dewlemend bi kincên xwerû şerên xwe fînanse dikin? Erê, min ji te re nûçe hene, mêrê mezin. Em êdî li benda te ne. Em bi xwe fînanse dikin."
  
  Adar ji derbeya ducar li ser rûyê xwe hejand. Gava ku ew bi paş de ket, wî Zoe girt, li hêviya ku ew wî ragire, û gava ku ew nekir, herdu jî ketin erdê. Şokê hemûyan laşê wî xiste ser piyan, rijênên xwêdanê û endikên nervên wî zêde bûn, û tîkek acizker di quncika çavekî de dest pê kir. Ew rast vegerand rojên xerab ên berê dema ku ew kur bû û kes xema wî nedikir.
  
  Alligator li dora apartmanê geriya, hucreyek ji donzdeh kesan organîze kir. Zoey bi qasî ku pêkan bû piçûk bû, di pratîkê de perçeyek mobîlya bû, dema ku fîşek û çekên din ên leşkerî hatin dîtin - bombe, ji yek RPG, kalaşnîkofên herdem pêbawer, gaza rondikrêj, bombeyên flaş û cûrbecûr roketên destan ên bi tîpa pola. Ev hinekî nerihet bû.
  
  Mars qirika xwe paqij kir, hîna jî xwe girêdabû bermayên paşîn ên rûmet û xweperestiyê ku piştrast dikir ku ew bizina Şeytan a herî mezin a li vê odeyê ye.
  
  "Binêre," wî got. "Destên xwe yên qirêj ji bombeya min a nukleerî derxin. Ma tu jî dizanî ev çi ye lawo? Alîgator. Alîgator! Divê em muhletê bi cih bînin."
  
  Rêberê hucreya pêncemîn di dawiyê de laptop avêt aliyekî û nêzîkî Marsh bû. Naha, bêyî piştgirî û bi rastî bê destan, Alligator kesek cûda bû. "Tu difikirî ku ez tiştekî deyndarê te dikim ooo?" Gotina dawî qîrînek bû. "Destên min paqij in! Bootên min xweş in! Lê ewê zû bi zû di nav xwîn û axê de bin!"
  
  Adar bi lez dibiriqî. "Tu qala çi dikî?"
  
  "Dê pere neyê dayîn. Pere nema! Ez ji bo Ramsesê mezin, rêzdar û tenê dixebitim, û ew ji min re dibêjin Çêkerê Bombê. Lê îro ez ê bibim destpêker. Ez ê jiyanê bidim wî!"
  
  Adar li dawiya dawî li benda qîrîna neçar ma, lê vê carê tune bû. Alligator eşkere hiştibû ku êrişa hêzê bi serê wî de biçe, û Marsh hîn jî fêm nekir ku çima van kesan bombeya wî bi dest dixe. "Gelîno, ev bombeya min a atomî ye. Min ev kirî û ji te re anî. Em li benda mûçeyek baş in. Naha, xortên baş bin û bombeya nukleerî deynin ser maseyê."
  
  Heya ku Alligator bi têra xwe zor lê xist da ku xwîn bikişîne, Marsh bi rastî fêm kir ku li vir tiştek pir xelet derketiye. Hate bîra wî ku hemû kirinên wî yên berê ew di jiyana wî de gihandiye vê nuqteyê, her rast û nerast, her gotin û şîroveyên baş û xerab. Berhevoka hemî serpêhatiyên wî di vê demê de ew rasterast anî vê odeyê.
  
  "Tu ê bi vê bombeyê çi bikî?" Tirs dengê wî nizm kir û stûr kir, mîna ku ew di rendeke mîna penîr de biçewisîne.
  
  "Her ku em ji Ramsesê mezin bibihîzin, em ê bombeya weya nukleerî biteqînin."
  
  Adar bêhna wî diçikand. "Lê ew ê bi mîlyonan bikuje."
  
  "Û bi vî awayî şerê me dê dest pê bike."
  
  "Ew li ser drav bû," Marsh got. "Diravdan. Kêfxweşiyek piçûk. Kêrên Yekbûyî yên Amerîkayê li dû dûvê xwe dihêlin. Ev li ser fînansekirinê bû, ne kuştina komî."
  
  "Tuuuu... tu kuştî!" Tirada fanatîk a Alligator piçek zêde bû.
  
  "Belê, erê, lê ne ew qas."
  
  Alîgator lê xist heta ku ew di nav topeke bêtevger de gêj bû; rihên min, pişik, stûn û lingên min diêşin. "Em tenê li benda nûçeyên Ramses in. Niha, kesek telefonê ji min re derbas bike."
  
  
  BEŞA BÎSTÛŞEŞEM
  
  
  Di hundurê Grand Central Terminal de, perçeyên paşîn ên puzzle Marsh dest bi rêzê kirin. Drake berê wê nizanibû, lê ev hemî beşek ji plansaziya kesek bû, kesek ku ew difikirîn ku ew berê bêbandor kiriye. Dijminê ku wan hesab nedikir, dem bû - û çiqas zû derbas bû, ramana wan xiste nav tevliheviyê.
  
  Digel ku navçe bi ewle hate ragihandin û bi piranî ji hêla efserên polîs ve tê niştecîkirin, Drake û ekîba wî fersend hat dayîn ku îdîaya çaremîn bişopînin, ya ku wan di dawiyê de dît ku li binê maseya qehwexaneyekê hatiye girtin. Rêzek hejmarên ku bi tîpên mezin hatine nivîsandin, ne mimkûn bû ku hûn fêm bikin ka ew çi dibe bila bibe heya ku hûn nekarin sernavê ku bi gelemperî bi tîpa herî piçûk a berdest hatî nivîsandin bişopînin.
  
  Kodên aktîvkirina nukleerî.
  
  Drake bi bêbawerî çavên xwe teng kir, hevsengiya xwe dîsa winda kir, û dûv re li Alicia biriqî. "Bicî? Çima ew ê vê ji me re bişîne?"
  
  "Ez texmîn dikim ku ew şiyana lîstina lîstikê ye. Ew jê kêfxweş dibe, Drake. Li aliyê din dibe ku sexte bin."
  
  "An jî kodên lezkirinê," May zêde kir.
  
  "An jî," Beau bêtir mijarê vedişêre, "kodên ku dikarin werin bikar anîn da ku celebek din a çekek veşartî dest pê bike."
  
  Drake berî ku gazî Moore bike, demekê li Fransiz mêze kir, meraq kir ku li ku derê ramanên wî yên wusa şaş hene. "Pêdivîyek me ya nû heye," wî got. "Ji bilî ku ew di şûna wê de komek kodên betalkirina çekên nukleerî xuya dike."
  
  "Çima?" Moore şok bû. "Çi? Ev ti wateya xwe nîne. Ma ev tiştê ku wî ji we re got?"
  
  Drake fêm kir ku ew hemî dengek çiqas bêaqil e. "Niha dişîne." Bila kincên fezayê her tiştî ji hev bikin.
  
  "Baş. Em ê tedbîrên pêwîst bidin wan."
  
  Piştî ku Drake têlefon xist berîka xwe, Alicia xwe firçe kir û demek dirêj li dora xwe nihêrî. "Em li vir bi şens in," wê got. "Ziyandar tune ne. Û ji meha Adarê, tevî derengbûna me jî, tu xeber tune. Ji ber vê yekê hûn difikirin ku ev hewcedariya dawî bû?"
  
  May got, "Ez ne bawer im ku ew çawa dibe." "Wî ji me re got ku ew pere dixwaze, lê wî ji me re negot kengî û li ku derê."
  
  "Ji ber vê yekê bi kêmanî yek din," Drake got. "Dibe ku du. Divê em çekê kontrol bikin û dîsa bar bikin. Bi her awayî, digel van hemî bombeyên piçûk ên ku li seranserê bajêr diteqin, ez difikirim ku em ji vê yekê dûr in."
  
  Ew li ser armanca bombeyên piçûk meraq kir. Nekujin û seqet nekin. Erê, wan tirs xistibû nava giyanê civakê, lê li ber ronahiya bombeya nukleerî, Julian Marsh, û kamerayên ku wan hilweşandibûn, wî nedikarî bifikire ku dibe ku rojevek din hebe. Bombeyên duyemîn balê dikişandin û aciz dikirin. Pirsgirêka herî mezin ji ber ku çend kesên li ser motorsîkletan bombeyên fîşekên xwemalî avêtin Wall Street.
  
  Alicia bala xwe da kioskek ku di quncikê dûr de veşartî bû. "Têkelê şekir," wê got. "Ma kes şîrînek dixwaze?"
  
  "Du Snickers ji min re bistînin," Drake axîn da. "Ji ber ku şêst û pênc gram tenê ji bo salên nodî bû."
  
  Alicia serê xwe hejand. "Tu û şîrînên te yên lanetkirî."
  
  "Piştre çi ye?" Beau nêzîk bû, û Fransî bi çend diranan êşa laşê xwe sivik kir.
  
  "Divê Moore lîstika xwe zêde bike," Drake got. "Proaktîf bin. Ez, ji ber vê yekê, ez ê tevahiya rojê li awaza Marsh nereqsim."
  
  "Ew dirêj bûye," Mai anî bîra wî. "Piraniya ajan û polîsên wî li kolanan polîs dikin."
  
  "Ez dizanim," Drake bêhna xwe kişand. "Ez baş dizanim."
  
  Wî her weha dizanibû ku ji Hayden û Kinimaka çêtir piştgirî ji Moore re tune, her du jî bi navnîşanên ji Serok re, her du jî piraniya tiştên ku dinya dikare bavêje ser wan ezmûn kiriye. Di vê kêliya aramiya nisbî de, wî hesabek kir, li ser pirsgirêka wan fikirî, û dûv re xwe di xema tîmê din de - tîmê Dahl-ê dît.
  
  Ev bastûrê swêdî yê dîn belkî dema ku li kêliyên herî tazî yên Alexander Skarsga temaşe dikir, li barek Marabou şer dikir.
  
  Drake bi serê xwe spasiya Alicia kir dema ku ew vegeriya û du perçe çikolata da wî. Ji bo bîskekê tîm tenê li wir rawesta, fikirî, bêhêvî. Ez hewl didim ku nefikirim ka çi dibe bila bibe. Li pişt wan cafe & # 233; mîna kargeheke kevin a terikandî rawesta bû, camên wê şikestî bûn, maseyên wê serûbinî bûn, deriyan perçebûyî û bi çîpên xwe ve daliqandî. Niha jî, ekîban bi baldarî li herêmê ji bo cîhazên nû kom dikirin.
  
  Drake zivirî Bo. "We Marsh nas kir, ne wusa? Ma hûn bawer dikin ku ew ê vê yekê heya dawiyê bibîne?"
  
  Fransî tevgerek tevlihev kir. "Hmm, kî dizane? Meş xerîb e, kêliyekê bi îstîqrar û kêliyek din dîn xuya dike. Dibe ku ew hemî derewek bû. Webb jê bawer nedikir, lê ev ne ecêb e. Ez hîs dikim ku ger Webb hîn jî bi doza Pythia re eleqedar bû, wê hingê destûr nedidan ku Marsh jî xwe nîşan bide ku beşdarî dozê ye."
  
  "Ew ne Marsha ye ku em pê bitirsin," Mai bi heyecan ket navberê. "Ev..."
  
  Û ji nişkê ve ev hemû bi wate bû.
  
  Drake di heman demê de ev yek fêm kir, navê kesê ku ew ê gazî bike fêm kir. Çavên wî mîna mûşekên germagerê li çavên wê ketin, lê ji bo bîskekê nikaribûn tiştek bêjin.
  
  Ez li ser wê difikirim. Evaluator. Heta dawiya tirsnak.
  
  Drake got, "Nalet." "Em ji destpêkê ve hatin lîstin."
  
  Alicia li wan temaşe kir. "Bi gelemperî ez ê bibêjim 'odeyek bistînin', lê ..."
  
  "Ew çu carî nikaribû têkeve vî welatî," Mai nalîn. "Ne bêyî me."
  
  "Niha," got Drake. "Ew tam cihê ku ew dixwaze bibe ye."
  
  Û dû re telefon lêxist.
  
  
  * * *
  
  
  Drake hema ji şokê barika xwe ya çîkolata avêt, ew qas di trêna ramanê ya alternatîf de maqûl bû. Gava ku wî li ekranê mêze kir û jimareyek nenas dît, teqînek piroteknîkî ya ramanên nakok li dora serê wî rabû.
  
  Çi bêjim?
  
  Pêdivî ye ku ew Marsh ji têlefona xweya desta ya nû ya yekcar gazî dikir. Ma divê ew li hember daxwaziya ku jê re rave bike ku ew tê lîstin, ku ew bi tenê di plansaziyek mezin de hatî xapandin li ber xwe bide? Wan dixwest ku hucre û çekên nukleer heta ku gengaz be bêalî bimînin. Bi kêmanî saetek din fersendek bide her kesî ku ew hemî bişopîne. Niha jî...niha lîstik hatiye guhertin.
  
  Çi bikim?
  
  "Adar?" wî piştî zengila çaran bersiv da.
  
  Dengekî nenas xîtabî wî kir. "Naoo! Ew Gatorrrr e!"
  
  Drake têlefon ji guhê xwe kişand, qîrîn û qêrîn di dawiya her peyvê de heqaret li guhên wî dikir.
  
  "Ev kêye? Marsh li ku ye?
  
  "Min got - Gatorrrr! Jixwe gemarî diherike. Li ku derê divê ew be. Lê daxwazek min a din ji we re heye, uhhh. Yek jî, û paşê bombe dê biteqe an na. Ew bi we ve girêdayî ye!"
  
  "Lê min bike." Drake ji ber qîrîna bêserûber zehmetî kişand ser peyvan. "Pêdivî ye ku hûn hinekî aram bibin, heval."
  
  "Bireve, keroşk, bireve, bireve, bireve. Herin qereqola polîsan li quncika 3 û 51 bibînin û bibînin ka me çi perçe goşt ji we re hişt oooo. Dema ku hûn gihîştin wir hûn ê hewcedariya dawîn fam bikin."
  
  Drake rûyê xwe xwar kir, li bîranîna xwe geriya. Di vê navnîşanê de tiştek pir nas heye ...
  
  Lê deng dîsa tirana wî ya ramanan qut kir. "Niha birevin! Rev! Kîroşk, bireve û li paş xwe nenêre! Dê di deqîqeyek an saetekê de biteqe, rrr! Û paşê şerê me dê dest pê bike!"
  
  "Marsh tenê fidye xwest. Pereyê bombeyê yê we ye."
  
  "Em ne hewceyî pereyê we ne, yyyy! Ma hûn difikirin ku tu rêxistin - tewra rêxistinên we jî - ku alîkariya me dikin tune ne? Ma hûn difikirin ku tu kesên dewlemend alîkariya me nakin? Ma hûn difikirin ku li wir ti komploger tune ku bi dizî doza me fînanse dikin? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake dixwest ku xwe bigihîne stûyê dîn û bişkîne, lê ji ber ku wî nikarîbû wiya bikira - hê - wî tiştê herî baş kir.
  
  Bang hate qutkirin.
  
  Û di dawiyê de, mejiyê wî her bit agahiyê pêvajo kir. Yên din jixwe dizanibûn. Rûyên wan ji tirsê spî bûn, laşê wan ji tengezariyê teng bûbû.
  
  "Ev malpera me ye, ne wusa?" Drake got. "Niha Hayden, Kinimaka û Moore li ku ne."
  
  "Û Ramses," Mai got.
  
  Ger bombe di wê kêliyê de biteqiyaya, wê tîm nikarîba bi leztir bimeşiya.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEFTAN
  
  
  Hayden çavdêran lêkolîn kir. Digel ku piraniya qereqolê vala bû, û tewra ajanên ku bi kesane ji Moore re hatine peywirdar kirin ji bo arîkariyê hatin şandin ser kolanan, navenda Ewlekariya Navxweyî ya herêmî heya asta têkçûn hestiyar bû. Bûyerên ku li seranserê bajêr diqewimin pêşî li hevgirtina Ramses û Price ji bo vê gavê girt, lê Hayden nebûna têkiliya di navbera wan de dît, û meraq kir gelo bi rastî her duyan tiştek tune ku bibêjin. Ramses mirovekî zana bû ku hemû bersivên wî hebûn. Biha tenê scamerek din bû ku li dû dolaran bû.
  
  Kinimaka alîkariya xebitandina çavdêran kir. Hayden çû ser tiştên ku berê di navbera wan de qewimîn, dema ku Hawaî şîret kiribû ku ji her du zilaman agahdarî dernekeve, û nuha li berteka wê meraq kir.
  
  Ma ew rast bû? Ma ew xemgîn bû?
  
  Tiştek ku paşê li ser bifikirin.
  
  Wêneyên li ber wê dibiriqîn, hemû li ser bi dehan ekranên çargoşeyî, reş û spî û rengîn, dîmenên kelpîçan û agir, ambulansên dibiriqîn û girseyên tirsnak derketin holê. Panîka di nav New Yorkiyan de di asta herî kêm de hate girtin; tevî ku bûyerên 9-11 hîna jî tirseke teze li ser hişê wan bû û bandor li her biryarekê dikir. Ji bo gelek kesên ku çîroka wan a rizgarbûna 9-11-an hebû, ji yên ku wê rojê neçûn ser kar bigire heya yên ku dereng mabûn an karê xwe dimeşandin, tirs qet ji ramanên wan derneket. Tûrîst ji tirsa reviyan, bi gelemperî bi derbeya neçaverêkirî ya din re rû bi rû man. Polîs bi tundî dest bi paqijkirina kolanan kir, digel nerazîbûnên hindik ên niştecihên ku her dem aciz dibin.
  
  Hayden demjimêr kontrol kir ... bi zorê saet 11 bû. Paşê hat hîskirin. Tîmên mayî li ser hişê wê bûn, zikê wê ji tirsa ku îro jiyana xwe ji dest bidin diqelişe. Ma çima em vê yekê berdewam dikin? Roj bi roj, hefte bi hefte? Her gava ku em şer dikin şans kêm dibin.
  
  Û bi taybetî Dahl; Ev mirov çawa li vê yekê ma? Digel jinek û du zarokan, mêrek divê xwedî exlaqek xebatê ya bi qasî Çiyayê Everestê be. Rêz û hurmeta wê ya ji leşker re qet zêde nebû.
  
  Kinimaka yek ji çavdêran xist. "Dikaribû xirab bûya."
  
  Hayden li wî nêrî. "Ev çi ye ... ax ax."
  
  Bi matmayî, wê temaşe kir ku Ramses çalakî pêk anî, ber bi Price ve dibezîne û serê xwe li erdê dixe. Paşê Mîrê terorîst li ser laşê têkoşer rawesta û dest bi lêdana bêmerhemetî kir, her derbek qîrînek jan derdixist. Hayden dîsa dudil bû, û dû re dît ku golek xwînê li erdê belav dibe.
  
  "Ez diçim xwarê."
  
  "Ez ê jî herim". Kinimaka dest pê kir ku rabe, lê Hayden bi îşaretekê ew rawestand.
  
  "Na. Hûn li vir hewce ne."
  
  Wê guh neda çavên xwe, bi bez vegeriya jêrzemînê, îşaret li du nobedarên ku di korîdorê de sekinîbûn kir û deriyê derve yê hucreya Ramses vekir. Bi hev re diherikin, çek kişandine.
  
  Lingê çepê yê Ramses bi çîçeka Price xist, hestî şikand.
  
  "Rawestan!" Hayden ji hêrsê qêriya. "Tu wî dikujî."
  
  "Tu xem nake," Ramses dîsa çeka xwe bikar anî, çeneya Price şikand. "Çima divê ez? Tu bi zorê li min dikî ku ez hucreyekê bi vî pîsayî re parve bikim. Ma hûn dixwazin em biaxivin? Belê, vîna min a hesinî bi vî awayî pêk tê. Dibe ku niha hûn ê fêr bibin."
  
  Hayden bezî ber baran, mifta xwe xiste nav qeflê. Ramses piştgirî da xwe, û paşê dest pê kir ku li ser serê û milên Price, mîna ku li cihên qels digere û ji pêvajoyê kêfxweş dibe. Price dev ji qîrînê berdabû û tenê dikarîbû nalînên nizm bike.
  
  Hayden derî fireh vekir, du cerdevan piştgirî kirin. Wê bê merasîm êrîş kir, bi pistolê li pişt guhê Ramses xist û ew ji Robert Price dûr xist. Dûv re ew li kêleka zilamê nalîn ket ser çokan.
  
  "Tu sax î?" Bê guman wê nexwest ku pir bi fikar xuya bike. Kesên wek wî xem wek qelsiyekê didîtin ku meriv dikare bikar bîne.
  
  "Diêşe?" Wê xwe li ber rihên Price da.
  
  Qîrîn jê re got ku "erê, wusa bû."
  
  "Baş e, baş e, dev ji qîrînê berde. Bizivire û bihêle ez te bibînim."
  
  Price hewl da ku xwe bizivirîne ser xwe, lê gava ku wî kir, Hayden bi dîtina maskeya xwînê, diranên şikestî, û lêvên çiryayî, xwe hejand. Wê dît ku guhê wê sor bûye û çavê wê wisa werimiye ku dibe ku careke din nexebite. Tevî xwestekên wê yên herî baş, ew bi ser ket.
  
  "Cap".
  
  Ber bi Ramsesê ve çû. "Gelo, ne hewce ye ku ez bipirsim ka tu dîn î, ne wisa? Tenê merivek dîn wê tiştê ku hûn dikin bikin. Semed? Semed? Armanc? Ez guman dikim ku ew ji hişê we jî derbas bû."
  
  Wê Glock rakir, bi rastî ne amade ye ku agir bike. Nobedarên li kêleka wê, ji bo ku Ramses êrîşî wê bike, pêça.
  
  Ramses got: "Teqîne." "Xwe ji cîhanek tije êş xilas bike."
  
  "Eger ev der welatê te bûya, mala te bûya, te yê niha min bikuşta, ne wisa? Hûn ê her tiştî biqedînin."
  
  "Na. Çi kêfa xwe ji kuştina ewqas zû heye? Pêşî ez ê rûmeta te bi tazîkirin û girêdana lingên te xera bikim. Dûv re ez ê îradeya we bi karanîna rêbazek bêserûber bişkînim, ne ku di wê gavê de çi rast xuya bû. Wê gavê min ê rêyek bidîta ku ez te bikujim û te vegerînim, dîsa û dîsa, di dawiyê de gava ku te ji bo sedemîn car lava ji min kir ku ez dawî li jiyana xwe bidim, poşman bibûma."
  
  Hayden temaşe kir, rastî di çavên Ramses de dît û nekarî xwe ji lerzê bigire. Li vir mirovek bû ku, bêyî ramanek duyemîn, dê bombeyek nukleerî li New Yorkê biteqîne. Bala wê bi Ramses û hem jî nobedarên wê ewqasî ketibû, ku wan bertek nîşanî lingên gemarî û nefesa gemarî ya ku ji pişta wan dihat.
  
  Çavên Ramses dibiriqîn. Hayden dizanibû ku ew hatine xapandin. Li dora xwe zivirî, lê ne bi lez. Dibe ku Price Wezîrê Parastinê bûya, lê wî di heman demê de xwedî kariyerek leşkerî ya berbiçav bû û nuha tiştê ku jê dihat bîra wî dijiya. Wî her du destên xwe li milê gardiyanê dirêjkirî xist, fîşeka wî li erdê xist û dûv re kulma xwe xist zikê mêrik û ew di nîvî de xwar kir. Dema ku wî karî dikir, ket, behîs kir ku Hayden û cerdevanê din ê gule nedin wî, bi çend awayan li ser pozîsyona xwe behîs kirin û ket ser çekê.
  
  Û wî di bin çengê xwe de teqand, gulle li çavê nobedarê matmayî ket. Hayden hestên xwe dan aliyekî û Glock xwe nîşanî Bihayê kir, lê Ramses wek gayekî li ser traktorê li wê bar kir, bi tevahî hêza laşê wî felc bû, ew ji lingan xist. Ramses û Hayden di nav hucreyê de hejiyan, û firsend dan Price ku lêdanek paqij li cerdevanê duyemîn bide.
  
  Wî ji vê yekê sûd wergirt, tevliheviyê ji bo berjewendiya xwe bikar anî. Cerdevanê duyemîn jî beriya dengdana guleya ku ew kuşt mir. Laşê wî li ber lingên Price ket erdê, bi çavê yekane yê sekreter lê temaşe kir. Hayden ji binê laşê mezin ê Ramses derket, hê jî Glockê wê, çavê hov, û Price bi çekê girtibû.
  
  "Çima?"
  
  "Ez bi mirina xwe kêfxweş im," Price bi xemgînî got. "Ez dixwazim bimirim".
  
  "Ji bo ku hûn vê perçeya qirêjê biparêzin?" Ew li ser erdê terpilî, têdikoşiya.
  
  "Lîstikek din ji min re maye," Ramses mat kir.
  
  Hayden hîs kir ku erd li binê wê dilerize, dîwarên jêrzemînê dilerizîn û ewrên hawanê avêtin derve. Barên qefesê pir dest pê kir lerizîn. Dest û çokên xwe ji nû ve rêz kir, wê aram bû û li jor û jêr, çep û rast nihêrî. Hayden li çirayan mêze kir ku ew her û her dibiriqîn.
  
  Niha çi? Ev çi dojeh e...
  
  Lê wê berê dizanibû.
  
  Cih rastî êrîşa bejayî hat.
  
  
  BEŞA BÎSTÛ HEŞTÊ
  
  
  Gava ku dîwar berdewam dilerizîn, Hayden gaza xwe kir. Ramses hewl da ku rabe, lê ode li dora wî hejiya. Terorîst ket ser çokan. Bihayê bi heybet mêze kir ku goşeyê jûreyê diguhere, girêk diherikin û ji nû ve têne rêkûpêk kirin, zozan bi her saniyeyê re xera dibin. Hayden ji ketina perçeyek hawanê dûr ket dema ku beşek tavan hilweşiya. Têl û kanalên hewayê ji banî ve daliqandî bûn, mîna pendên pirreng dihejiyan.
  
  Hayden ber bi deriyê hucreyê ve çû, lê Ramses têra xwe jîr bû ku rê li ber wê bigire. Demek derbas bû berî ku wê fêm kir ku ew hîna Glock di destê wê de ye, û wê demê piraniya tavan hilweşiyabû û bar bi xwe jî ber bi hundurê xwe ve diçûn, hema hema hilweşiyan.
  
  "Ez difikirim ... te ew zêde kir," Price bi nefes got.
  
  Hayden di rûyê Ramses de qêriya: "Tevahiya ev cihê lanetkirî ji hev dikeve."
  
  "Hêşta na".
  
  Terorîst rabû ser xwe û ber bi dîwarê dûr ve bazda, ewrên hawanê û perçeyên beton û plastîk li dora wî difirin û dikevin. Deriyê derve xitimî û dûvre vebû. Hayden bar girt û xwe kişand jor, xwe gihand dîn, Price li pişt xwe hejand. Di serî de mirovên wan hebûn. Ramses tenê dikaribû ewqas dûr biçûya.
  
  Bi wê ramanê, Hayden li têlefona xwe geriya, lê bi zorê nikarîbû bi Ramses re bimeşe. Ev mirov zû, hişk û bêrehm bû. Wî bi lingan hilkişiya, dijwariya polîsekî firçe kir û berê serê wî avêt Hayden. Wê zilam girt, girt, û wê demê Ramses berê xwe da deriyê jorîn.
  
  Hayden bi lez û bez li dûv germ bû. Deriyê jorîn vekirî rawesta bû, cama wî şikestî, çarçoweyên wê perçebûyî. Di destpêkê de, tiştê ku wê ji jûreya çavdêriyê dît Moore bû, yê ku ji erdê radibû û xwe digîhand ku çend ekranên zirav rast bike. Yên din ji girêkên xwe qut bûn, ji dîwêr veqetiyan, û li ser daketinê qeza kirin. Kinimaka êdî bi perdeya ku ji milên wî ketibû, cam û plastîk di porê wî de girtibûn, rabû ser xwe. Du ajanên din ên di odeyê de hewl dida ku xwe bikşîne hev.
  
  "Çi li me xist?" Moore bi hay Hayden ji odê derket.
  
  "Ramses li ku derê ye?" wê qêriya. "Ma te ew nedît?"
  
  Devê Moore xwar. "Divê ew di bloka hucreyê de be."
  
  Kinimaka cam û bermayiyên din ji milên xwe derxistin. "Min temaşe kir... Paşê hemû dojeh hilweşiya."
  
  Hayden bi dengekî bilind nifir nifirand dema ku wê bala xwe da derenceyan li milê xwe yê çepê, û dûv re jî balkona li pêş ku çavê xwe li ofîsa sereke ya navçeyê vedikir. Ji derveyê avahiyê ji derbasbûnê pê ve tu rêyeke din nemabû. Ew bezî ber hêlînê, ew girt û li jûreya jêrîn lêkolîn kir. Karmend kêm bûn, wek ku terorîstan plan kiribûn, lê hinek kar li qata zemînê hatin dagîrkirin. Jin û mêr eşyayên xwe kom dikirin, lê pirraniya wan bi çekên xwe xêzkirî ber bi deriyê sereke ve diçûn, mîna ku li hêviya êrîşekê bin. Dibe ku Ramses ne di nav wan de be.
  
  Wê demê li ku derê?
  
  Payinî. Ez temaşe dikim. Ew ne bû...
  
  "Ev ne dawî ye!" - wê qêriya. "Ji pencereyan dûr bikevin!"
  
  Nîşana beranî. Blitzkrieg bi teqîneke mezin dest pê kir; camên pêşiyê teqiyan û beşek ji dîwar hilweşiya. Tevahiya nêrîna Hayden guherî, xeta banê ket. Ji ber ku polês ketine nava qereqolê mayîn teqiyan. Hinek rabûn ser çokan an jî dizivirîn. Yên din birîndar bûn an jî xwe asê dîtin. RPG di rûyê şikestî de hejand û li konsolxaneya karmendan ket, pêlên agir, dûman û bermayiyan li seranserê devera nêzîk şand. Dûv re Hayden dît ku lingên bazdanê yên ku gelek zilamên rûpoş xuya bûn, hemî bi çekan li ser milên wan hatine girêdan. Li her aliyekî belav bûn, her tiştê ku diçû hedef girtin, û dûv re, piştî lênihêrîna bi baldarî, gulebaran kirin. Hayden, Kinimaka û Moore yekser gulebaran kirin.
  
  Guleyan qereqola rûxandine qul kir. Hayden li jêr yanzdeh kes jimartin berî ku eywana darîn a ku wê diparast dest pê bike perçe perçe bibe. Gule rast derbas bûn. Parçe qetiyan, veguherî perçeyên xeternak. Hayden ji paş ve bi paş de ket ser wê û paşê xwe gêr kir. Kêlekê wê du lêdanên sivik girtibûn, ne ji guleyan, û êşa giran a di binê golikê wê de jê re digot ku çîçek darî li goştê vekirî ketiye. Kinimaka jî gazî kir, û Moore rabû çakêtê xwe derxe û şeqên ji ser milê xwe paqij bike.
  
  Hayden dîsa xwe da ser balkonê. Di nav valahiyan de, wê li pêşkeftina koma êrîşkar temaşe kir û gava ku wan gazî serokê xwe kir dengê gurçikan bihîst. Ramses wek şêrekî nêçîrê bezî, di kêmtirî saniyeyekê de ji ber çavên Hayden derket. Wê şansê gulebaranê ji dest da, lê jixwe dizanibû ku gule dê nêzikî nefire.
  
  "Cap!"
  
  Hayden rabû ser xwe, çavên xwe li Kinimaka nêrî û ber bi derenceyan ve bezî. Nikarîbûn bihêlin mîrê terorîst bireve. Li ser gotina wî wê bombe bihata teqandin. Hayden hestek hebû ku ew ê dirêj li bendê nemîne.
  
  "Biçin, biçin!" - wê li Mano qîriya. "Divê em tavilê Ramses vegerînin!"
  
  
  BEŞA BÎSTÛ Û NEHAN
  
  
  Xaçerêya li derveyî malperê bi gelemperî bi mirovan tijî bû, derbasgeh bi peyayan ve girtî bû, û rê li ber rîtma domdar a gerîdeyên derbasbûyî diqeliqî. Avahiyên bilind ên bi gelek pencereyan bi gelemperî dengên zozanan û kenê di navbera wan de xuya dikirin, ku di têkiliya mirovan de bilindbûnek nîşan dide, lê îro dîmen pir cûda bû.
  
  Dûman li ser rê dizivirî û ber bi ezmên ve hildikişiya. Pencereyên şikestî li peyarêkan rijandin. Dengên melûl li dora hubê pistî dibûn dema ku şelaf û birîndar ser hişê xwe dihatin an jî ji veşartinê derdiketin. Sîrenan ji dûr ve giriyan. Aliyê 3yemîn Avenue yê avahiya wan mîna mişkek mezin ew bi perçeyek penîrê gewr şaş kir û birînên mezin jê derxist.
  
  Hayden ji vê yekê hindik ferq kir, ji qereqolê bazda û dûv re hêdî hêdî gava ku li dora xwe li reviyan dinihêrî. Rasterast li pêş, li Kolana 51-ê, ew bi tenê bûn ku diçûn - yanzdeh zilamên ku cil û bergên reş li xwe kiribûn, bi Ramsesê ku nayê şaş kirin li ser yên din bilind bû. Hayden di xaçerêya xirbekirî de bezî, ji bêdengiya ku dora wê girtibû, ji qîrîna bêdengiyê û ewrên tozê yên ku dixwestin wê kor bikin, matmayî ma. Li jor, di valahiya di navbera banên avahiyên ofîsê de - stûnên betonî yên rast ku rêyek perpendîkular mîna xetên li ser şebek nîşan didin - ronahiya rojê ya sibehê têdikoşiya ku pêşbaziyê bike. Roj kêm caran berî nîvro li kolanan xuya dibû, ew demek berê ji pencereyan xuya dibû û tenê xaçerêyan ronî dikir heya ku ji serê xwe derdiket û nedikarî riya xwe di navbera avahiyan de bibîne.
  
  Kînîmaka, kûçikê kalê dilsoz, bi lez û bez çû cem wê. "Tenê diwanzdeh ji wan hene," wî got. "Moore çavdêriya helwesta me dike. Em ê wan bişopînin heta ku em hêzê bistînin, baş e?"
  
  "Ramses," wê got. "Ev pêşaniya me ye. Em ê wî bi her awayî vegerînin."
  
  "Hayden," Kinimaka hema hema bi van parkkirî de li hev qelibîn. "Hûn vê yekê nefikirin. Ramses her tişt plan kir. Û her çend ew nekiribe jî - her çend cîhê wî bi rengekî di odeya pêncemîn de derbiketa jî - niha ne girîng e. Ev bombe ye ku divê em bibînin."
  
  "Sedemek din ji bo girtina Ramses."
  
  "Ew ê tu carî ji me re nebêje," Kinimaka got. "Lê dibe ku yek ji xwendekarên wî wiya bike."
  
  "Her ku em dikarin Ramses ji hevsengiyê dûr bixin," Hayden got. "Şansê çêtir heye ku vî bajarî ji van hemûyan sax bimîne."
  
  Ew li ser peyarê dimeşiyan, di nav çend siyên ku ji hêla avahiyên bilind ve hatine avêtin de mabûn û hewl dida ku deng dernekeve. Ramses li navenda çenteyê xwe bû, emir dida, û niha Hayden hat bîra Hayden ku dîsa li sûkê wî ji van mirovan re gotibû "lejyonerên xwe". Her yek ji wan kujer û dilsozê doza xwe bûn, gelek gavên ji kirêgirtiyên asayî bilindtir bûn. Di destpêkê de, diwanzdeh kes bêyî ku zêde bifikirin, lez kirin, hinekî dûr xistin navbera xwe û malperê, lê piştî deqeyek wan dest bi hêdîbûnê kir, û duyan li paş xwe nihêrtin, kontrol kirin ka şopger hene.
  
  Hayden agir vekir, bi hêrs ji Glockê xwe difiri. Zilamek ket, û yên mayî li dora xwe zivirî, gule berda. Du ajanên berê yên CIA li pişta kulîlkek betonî xwar. Hayden li dora dora wê nihêrî, nexwest dijminê xwe winda bike. Ramses li ber şikestinekê bû, ji aliyê gelê xwe ve hat nixumandin. Naha wê dît ku Robert Price ji çarenûsa xwe re hiştibû, bi zorê nikarîbû li ber xwe bide, lê dîsa jî ji bo zilamek lêdan û kal û pîr baş dike. Bala wê vegeriya Ramsesê.
  
  "Ew li wir e, Mano. Werin em vê yekê bi dawî bikin. Ma hûn difikirin ku heke ew bimire ew ê dîsa jî biteqînin?"
  
  "Lanet, ez nizanim. Bi sax girtina wî dê çêtir bikira. Dibe ku em wî fîdyeyê bigirin."
  
  "Erê, baş e, divê em pêşî têra xwe nêz bibin."
  
  Kamera dîsa zoom kir, vê carê reva wan vedişêre. Hayden ji nivînên kulîlkan ber bi kulîlkan bazda, li kolanê da dû wan. Gule di navbera her du koman de firiyan, camên şemitan şikandin û li otomobîlên parkkirî ketin. Rêzek ji taksiyên zer ên belawela ji Hayden re vegirtinek çêtir û şansek ku nêzîktir bibe pêşkêş kir, û wê dudilî nebû ku wê bigire.
  
  "Werin!"
  
  Ew li taksiya yekem siwar bû, xwe da alîkî û yekî din ê ku li kêleka rê mabû bikar anî da ku xwe veşêre dema ku ber bi ya din ve diçû. Dema ku girtîxaneyên wê hewl dida ku wan rakin Windows li dora wê teqiya, lê pêve tê vê wateyê ku legionerên nû yên Ramses qet bi rastî nizanin ew li ku ne. Çar taksî paşê û wan bi darê zorê bazdidan ku xwe veşêrin, wan hêdî kirin.
  
  guhê Kinimaki dest pê kir. "Alîkarî pênc hûrdeman dûr e."
  
  Lê ev jî nediyar bû.
  
  Careke din, hucre wekî komek kompakt xebitî. Hayden li dû xwe hişt, nekarî bi ewlehî valahiya xwe bigire û her weha neçar ma ku cebilxane biparêze. Eşkere bû ku hucre di heman demê de dest bi fikaran dikir ji ber ku îhtîmala hatina hêzdarbûnê ji ber ku tevgerên wan şêttir, kêmtir hişyar bûn. Hayden yek ji nobedarên paşîn hedef girt û tenê winda kir ji ber ku ew di ber dara peykersaz re derbas bû dema ku wê gule berda.
  
  Bextê xirab safî.
  
  "Mano," wê ji nişka ve got. "Ma me yek ji wan li derekê winda kir?"
  
  "Dîsa bijmêre."
  
  Wê bi tenê dikarî deh hejmaran bijmêre!
  
  Ew ji nedîtî ve xuya bû, bi şêwazek ji binê otomobîlek parkkirî derket. Derba wî ya yekem bi pişta çoka Kinimaki ve girêda, bû sedem ku zilamê mezin xwe xwar bike. Gava ku wî lêdixist, destê wî yê rastê PPK-yek piçûk derxist, mezinahiya wê ew ne kêmtir kujer kir. Hayden Kinimaka avêt aliyekê, laşê wê yê nisbeten piçûk bi qasî her werzîşvanek pola cîhanî bi hêz û enerjîk bû, lê tewra ew jî tenê dikaribû zilamê mezin hinekî bihejîne.
  
  Gule di navbera wan de firiya, matmayî, bêhna xwe, kêliya herî kurt a dojehê ya pak, û paşê legioner dîsa çû. Derbeyek din bi çoka Hayden ve hat girêdan û Mano ketina xwe berdewam kir, pêşî sîngê li heman otomobîla parkkirî xist ku dijminê wan ji bo veşartinê bikar anîbû. Gava ku wî dît ku bi bêhêvî hewl dida li ser çokên xwe bizivire, gurzek jê reviya.
  
  Hayden di çokê xwe de kulmek êş hîs kir û ya girîngtir, ji nişka ve windabûna hevsengiyê. Wê di derbarê reva Ramses û bufeya tirsnak a ku li pey wê dihat ji legionerê şerker bêtir dizanibû, û her çîçeka wê dixwest ku bi lez û bez vê yekê biqedîne. Lê ev mirov şervanek bû, şervanek rastîn bû û eşkere dixwest ku bijî.
  
  Wî dîsa fîşek teqand. Naha Hayden dilşa bû ku wê hevsengiya xwe winda kir ji ber ku ew ne li cihê ku wî hêvî dikir bû. Lê belê gule li milê wê ket. Kinimaka bi pistepist xwe avêt destê xwe, di bin çiyayekî masûlkeyan de veşart.
  
  Lejyoner tavilê ew terikand, bêwateya şerkirina Hawayê dît. Dûv re wî kelekek tirsnak a heşt înç derxist û li Hayden ket. Ew bi awakî bêaqil zivirî, hin cîh bi dest xist da ku ji derbeya kujer dûr bixe. Kinimaka fîşeka xwe hejand , lê lejyonerê ev yek pêşbînî kiribû û ew pir zûtir hejand, kêrê bi tundî Hawaî li sînga wî xist, ku ji ber êlekê mêrik ne girîng bû, lê dîsa jî ew avêt ser çîpên wî.
  
  Danûstandin şansê ku jê re lazim bû da Hayden. Gava ku wê pilinga xwe derxist, wê texmîn kir ku lejyoner dê çi bike - li xwe bizivire û kêrê bavêje ser fêlbaz - lewra ew gav da alîkî û tetikê kişand.
  
  Ji ber ku kêr ji deriyê otomobîlê ket û li erdê ket, sê gule li sînga zilam çirandin.
  
  "Wî Walter bigirin," Hayden ji Kinimake re got. "Em ê hewceyê her guleyê bin."
  
  Gava ku ew rabû ser xwe, wê dît ku komek zilamên çekdar ên ku nedihatin zanîn ku bi lez daketin kolanê, çend sed metre dûr. Naha ew tevlihevtir dibû - komên mirovan xuya dibûn û li kolanan digeriyan, diçûn malê an zirarê kontrol dikirin, an tewra jî li ber çavan radiwestiyan û li ser cîhazên xwe yên Android-ê klîk dikirin - lê dîmena serê Ramses ku her çend lingan xuya dibû tavilê dihat nas kirin. .
  
  "Niha tevbigerin," wê got, û bi darê zorê lingên xwe yên êşdar û birîndar kir ku ji kapasîteya xwe zêdetir bixebitin.
  
  Kamera winda bû.
  
  "Çi..."
  
  Kinimaka li dora erebeyê geriya, xwe avêt ser kapê.
  
  "Dikana werzîşê ya mezin," Hawayî bi bêhna xwe got. "Ew ketin hundir."
  
  "Dawiya rê, Prince Ramses," Hayden du peyvên dawîn bi heqaret tif kir. "Zû bike, Mano. Mîna ku min got, divê em baskê xwe mijûl bikin û bala wî ji vê bombeya navokî dûr bixin. Her deqe, her saniye girîng e."
  
  
  BEŞA SÎYÎ
  
  
  Ew bi hev re di deriyên pêşîn ên dikana werzîşê re ku hîn dihejiyan re derbas bûn û derbasî hundurê wê yê berfireh û bêdeng bûn. Pêşangeh, refik û cil û bergên cil û bergan li her derê, li kêleka her deştê hebûn. Li ser tavana çarçoveyek vekirî hatî çêkirin, ronîkirin ji hêla pêlên şewqandî ve hate peyda kirin. Hayden li qata spî ya refleksîf mêze kir û şopên tozê yên ku ber bi dilê dikanê ve diçin dîtin. Bi lez û bez, wê dikana xwe kontrol kir û cilê xwe eyar kir. Rûyê ku ji binê refika kincan derdiket, ew dihejand, lê tirsa ku di nav taybetmendiyên wê de bû ew nerm kir.
  
  "Xem neke," wê got. "Dakeve xwarê û bêdeng be."
  
  Ne hewce bû ku wê rêwerzan bipirse. Her çend dibe ku ew li dû şopên gemarî bûn jî, dengê li pêş mewziyên hedefên wan berda. Girîna domdar a bihayê feydeyek zêde bû. Hayden di bin çengek metalî ya tijî leglegan de hejand û berê xwe da mankenek belek ku bi unîforma werzîşê ya Nike re bû nav devera ku ji bo alavên werzîşê veqetandî ye. Refikên barbell, tepsiyên giraniyê, trampolîn û tîrêjên ku di rêzan de hatine rêz kirin. Tenê derbasî beşeke din bû, komek terorîst hebû.
  
  Zilamekî ew dît, alarm hilda û agir berda. Hayden bi dijwarî û li goşeyekê bezî, bihîst ku gule ji milê metalê yê rovî tenê çend centimeter li milê wê yê çepê ket. Kinimaka xwe avêt alîkî, bi giranî daket ser beşa veguhêzkar a tîrêjê û di nav valahiyê de gêr bû. Hayden bi çêkirina qulekî di refika sneakers de li ser serê wî pesnê legionerê vegerand.
  
  Gava ku hevkarên wî belav bûn, zilam hêdî hêdî paşve çû. Hayden çenteyê dufela pembe avêt hewayê da ku hejmarên wan kontrol bike û ji ber ku çar fîşekên cihê bi dijwarî lê ketin, bi ken kir.
  
  "Dibe ku reva Ramses veşêre," Kinimaka hilm.
  
  "Heke me hewcedariya Torsten Dahl hebe," Hayden hilm.
  
  "Hûn dixwazin ez moda dîn biceribînim?"
  
  Hayden nikarî kenê xwe bitepisîne. "Ez difikirim ku ew ji guheztina guheztinê bêtir bijarek şêwaza jiyanê ye," wê got.
  
  "Çi dibe bila bibe," Kinimaka got. "Werin em bilezînin."
  
  Hayden li wî xist, ji qapaxê derket û bi lez agir vekir. Ji fîguran yekî bi hingiv ket û kete kêlekê, yên mayî xwe davêjin xwarê. Hayden êrîşî wan kir, astengî li ber wan hişt, lê bi qasî ku ji destê wê dihat ferqê girt. Lejyoner paşve vekişiyan, bilind gulebaran kirin, û li pişt refikek bilind a sneakers ji her marq û rengê heyî winda bûn. Hayden û Kinimaka li aliyê din rûniştin, bîskekê sekinîn.
  
  "Amade?" - Min pirsî. Gava ku wî endamê hucreyê yê ketî ji çeka xwe azad kir, Hayden axînek kişand.
  
  Kinimaka got: - Biçe.
  
  Gava ku ew rabûn, teqînek agirê mîtralyozê piçek rahênana perwerdeyê li ser serê wan şikand. Parçeyên metal û karton, caw û plastîk bi ser wan de barandin. Hayden hilkişiya ber kêlekê jî dema ku tevahiya avahî dihejiya.
  
  "Ax ..." Kinimaka dest pê kir.
  
  "Cap!" Hayden qedand û bazda.
  
  Tevahiya nîvê jora kontra fireh hilweşiya, perçe perçe bû û ket ser wan. Dîwarekî mezin û sergirtî yê refikan, dema ku ew digihêjin hêlînên metal, qutiyên karton, û qelebalixên pêlavên canvas ên nû avêtin aliyekî. Kinimaka wek ku xwe ji avahiyê biparêze destê xwe rakir û bi bawerî berdewam kir, lê ji ber girseya xwe li pişt Haydenê ku reviyabû ket. Gava ku ew ji girseya ku ketî dûr ket, lingê wê yê kaşkirî li piştgiriyek metalî girtibû, Kinimaka serê xwe di bin çengên xwe de veşart û dema ku ket ser wî, xwe rakir.
  
  Hayden bi çeka di destê xwe de avêtina xwe qedand û li paş xwe nêrî. "Mano!"
  
  Lê pirsgirêkên wê hê nû dest pê dikirin.
  
  Çar lejyoner êrîşî wê kirin, fîşek avêtin û bi qûna tivingên xwe li bedena wê xistin. Hayden xwe nixumand û paşê hinek din gêr kir. Refikek ji basketbolan hilweşiya, topên porteqalî ber bi her alî ve difirin. Hayden li ser milê xwe mêze kir, siyên ku diherikin dît û li Glockê li dora xwe nihêrî.
  
  Fîşek lê ket. Wê bihîst ku guleyek li tiştek nêzîkî serê wê ket.
  
  "Rast li vir raweste," deng got.
  
  Hayden cemidî û li jor nihêrî ku siya zilamên Ramses li ser wê daketin.
  
  "Niha hûn bi me re ne."
  
  
  BEŞA SÎ Û YEKEM
  
  
  Drake ket nav devera wêrankirî, Alicia li kêleka wî. Yekem tevgera ku wan dît ji Moore bû ku ew li balkona jorîn zivirî û çekek li wan da. Piştî nîv deqîqe, rehetî li rûyê wî xuya bû.
  
  "Di dawiyê de," wî hilm. "Ez difikirim ku hûn pêşî li vir hatin."
  
  Drake got, "Me hişyariyek piçûkek pêşwext girt." "Hinek palyak bi navê Alligator?"
  
  Moore matmayî nihêrî û bi îhtîşeyên xwe hejand qatê jor. "Min qet qala wî nekiriye. Ma ew serokê hucreya pêncemîn e?"
  
  "Em wisa difikirin, erê. Ew wazzokek qeşeng e û kerê wî tijî xirap e, lê niha ew berpirsiyarê vê bombeya nukleerî ye."
  
  Moore bi devê xwe vekirî temaşe kir.
  
  Alicia wergerand. "Alligator piştî deh gallon qehwê ji Julian Marsh dîntir xuya dike, û min ê bigota ku ev ne mimkun bû heya ku min nebihîst ku wî çi bêje. Ji ber vê yekê, Hayden li ku ye û li vir çi qewimî?"
  
  Moore ew hemî ji wan re diyar kir, li ser şerê di navbera Ramses û Price û paşê revê de şîrove kir. Drake serê xwe ji rewşa qereqolê û belavkirina ne têra ajanan re hejand.
  
  "Gelo wî dikaribû ev plan bike? Ji wê keleha lanetkirî ya li Perûyê tê? Tewra dema ku me li bazarê digeriya?"
  
  Mai bi guman nêrî. "Ji bo yek ji teoriyên we jî hinekî dûr xuya dike."
  
  "Û ew ne girîng e," Alicia got. "Bicî? Yanî kê eleqedar dike? Divê em dev ji gazên xwe berdin û dest bi lêgerînê bikin."
  
  "Vê carê," May got. "Ez bi Taz razî me. Dibe ku evîndarê wê yê dawî hin aqil li wê xistibe." Wê nerînek xweş li Bo avêt.
  
  Dema ku Moore li wî dinêrî, Drake qerisî, çavên wî êdî hê firehtir bûn. Karmendê Wezareta Navxweyî li wan çaran mêze kir.
  
  "Wek partiyek mezin xuya dike, heval."
  
  Drake ew hilda. "Ew çûn ku derê? Hayden û Kinimaka?"
  
  Moore destnîşan kir. "51. Li dû Ramses, yanzdeh şagirtên wî û ew Price ehmeq ketin dûmanê. Tenê piştî çend deqeyan min çavên wan winda kir."
  
  Alicia rêzek ekranan nîşan da. "Hûn dikarin wan bibînin?"
  
  "Piraniya kanalan seqet in. Ekran têne hilweşandin. Ji bo ku em niha Parka Battery bibînin em ê pir zor bin."
  
  Drake çû ber hêlîna eywanê ya şikestî û li dora qereqol û kolana derve nihêrî. Ew cîhanek xerîb bû ku li ber wî bû, li dijî bajarê ku wî xeyal dikir, li ser pişta xwe, bi kêmanî ji bo îro. Wî tenê rêyek dizanibû ku alîkariya van mirovan bike ku baştir bibin.
  
  Ewan biparêzin.
  
  "Ma tu nûçeyên din hene?" Moore pirsî. "Ez bawer dikim ku we bi Marsh û vî zilamê Alligator re dipeyivî."
  
  "Tenê tiştê ku me ji we re got," Alicia got. "We kodên neçalakkirinê kontrol kirine?"
  
  Moore nîşanî îkonek dibiriqîne ku nû dest pê kiribû li ser yek ji ekranên saxlem dibiriqe. "Werin em temaşe bikin".
  
  Drake vegeriya dema Beau ber bi sarinca avê ve çû da ku vexwe. Moore e-nameyê bi dengek bilind xwend, zû gihîşte xalê û rastiya kodên neçalakkirinê piştrast kir.
  
  "Ji ber vê yekê," Moore bi baldarî xwend. "Kod bi rastî kosher in. Divê ez bibêjim ev ecêb e. Ma hûn difikirin ku Marsh dizanibû ku ew ê were desteser kirin?
  
  "Dibe ku çend sedem hebin," Drake got. "Ewlehî ji bo xwe. Hevsengkirina li ser berfê. Rastiya hêsan ev e ku meriv şeş dor ji klîbek tevahî kêm e. Ger ew Alligator ew qas dilpak nedihat, ez ê niha xwe ewletir hîs bikim."
  
  "Xwezî?"
  
  "Gîsk?" Drake hewl da. "Ez nizanim. Hayden ji min çêtir bi zimanê te diaxive."
  
  "Îngilîzî". Moore serê xwe hejand. "Zimanê me Îngilîzî ye."
  
  "Heke hûn wisa dibêjin. Lê ev tiştekî baş e, hevalno. Kodên betalkirinê yên resen tiştekî baş in."
  
  "Gelo hûn fêm dikin ku me dikaribû bi her awayî bi wan re têkilî daynin dema ku zanyaran eslê bareya navokî diyar kirin?" Beau got dema ku ew vegeriya û ji qedeha plastîk xwar kir.
  
  "Em, erê, lê ew hîn nebûye. Û bi qasî ku em dizanin, wan kodan guheztin an jî tetikek nû lê zêde kirin.
  
  Beau ev yek bi serê xwe sivik qebûl kir.
  
  Drake li saeta xwe nêrî. Nêzîkî deh deqeyan ew li qereqolê bûn, û ji Hayden û ne jî ji Dahl gotinek tune bû. Îro deh deqe wek bêdawîtiyê hîs kir.
  
  "Ez gazî Hayden dikim." Telefona xwe ya desta derxist.
  
  "Xem neke," Mai got. "Ma ev ne Kinimaka ye?"
  
  Drake bi tundî zivirî cihê ku lê îşaret kir. Fîgurê bêkêmasî yê Mano Kinimaki bi domdarî li kolanê diçû, xwe xwar kir, bi zelalî di êşê de bû, lê bi serhişkî ber bi qereqolê ve diçû. Drake bi dehan pirsan daqurtand û li şûna wê rasterast çû cem kesê ku dikaribû bersiva wan bide. Dema ku derket derve, tîmê Mano li xaçerêyek tije xirbe girt.
  
  "Çi bûye hevalo?"
  
  Rihetiya Hawaî ya di hevdîtina wan de ji ber hin êşên derûnî yên tirsnak ên ku li binê rûxê rûdinê, hate siya kirin. "Wan Hayden hene," wî pistî. "Me sê ji wan daxistin, lê ne nêzî Ramses û ne jî Price. Paşê jî di dawiyê de kemîna me dan. Ez ji lîstikê derxistim, û dema ku ez ji bin tonek kavilan derketim, Hayden çûbû."
  
  "Tu çawa dizanî ku wan ew girt?" Beau pirsî. "Dibe ku ew hîn jî dişopîne?"
  
  Kînîmaka got, "Dibe ku dest û lingên min birîndar bûne." "Lê guhên min baş bihîstin. Wan ew bêçek kirin û ew kişandin. Herî dawî jî got..." Kînîmaka bi dilekî giran xwe daqurtand, nekarî berdewam bike.
  
  Drake çavê zilam girt. "Em ê wê rizgar bikin. Em her tim vê yekê dikin."
  
  Kinimaka hejand. "Ne her dem".
  
  "Wan çi jê re got?" Alicia israr kir.
  
  Kinimaka li ezmên dinêrî, mîna ku ji ronahiya rojê li îlhamê digere. "Wan got ku ew ê ji nêz ve li vê bombeya nukleerî binêre. Wan got ku ew ê wê li pişta wê bixin."
  
  
  BEŞA SÎ Û DUYEM
  
  
  Thorsten Dahl çend ekîb hişt ku derdora Times Square paqij bikin û tîmê xwe kûr xist nav siyên ku ji hêla kuçeyek teng ve hatî afirandin. Ew bêdeng û bê xem bû, cîhek bêkêmasî bû ku meriv têlefonek girîng çêbike. Wî pêşî gazî Hayden kir, lê gava ku wê bersiv neda, wî hewl da ku bi Drake re têkilî daynin.
  
  "Dûrahî li vir e. Nûçeyên herî dawî çi ne?
  
  "Em di nav de ne, heval..."
  
  "Dîsa heta bi topên xwe?" Dahl qut kir. "Çi nû ye?"
  
  "Vê carê ne heta stûyê min. Ew baskên dîn ji hucreyên xwe şikestin, an hatin şikandin. Ramses û Biha êdî nema. Hucreya pêncemîn - an bû - ji diwanzdeh kesan pêk tê. Mano dibêje sê wan hene."
  
  Dahl întonasyon girt. "Mano dipeyive?"
  
  "Erê, heval. Wan Hayden girtin. Ew bi xwe re birin."
  
  Dahl çavên xwe girtin.
  
  "Lê hîn demek me heye." Drake aliyê erênî ceriband. "Heke wan bixwesta ku tavilê biteqînin, ew ê bi ti awayî wê negirtana."
  
  Yorkies rast bûn, Dahl mecbûr bû ku qebûl bike. Wî guhdarî kir dema ku Drake berdewam kir ku rave dike ku Marsh naha ji rola xwe ya Mîrê Taritiyê hate derxistin û bi demkî yekî bi navê Alligator hate şûna wî. Homeland tenê karîbû vî mirovî wekî piştgirê Amerîkî bide nasîn.
  
  "Bicî?" Dahl got. "Bo çi?"
  
  "Pêkûpêk her tiştê ku dikare bibe sedema anarşiyê," Drake got. "Ew kirêt e, tenê vê carê ew bêhna xwe winda kir."
  
  "Ez difikirîm ku Ramses her gav karsaziya xwe 'li malê' dimeşîne."
  
  "Alîgator xelkê New Yorkê ye. Ew dikaribû zanyariyên lojîstîk ên binirx ji operasyonê re peyda bike."
  
  "Erê, ew watedar e." Dahl axînek kişand û çavên xwe westand. "Ji ber vê yekê paşê çi ye? Koordînatên me yên Hayden hene?
  
  "Wan kameraya wê girt. Pêdivî ye ku wan bi kêmanî hin cilên wê hildabin ji ber ku etîketa ku di kirasê wê de hatî dirûtin dibêje ku ew di binê maseya Chipotle Mexican Grill de ye, ku me tenê piştrast kir ku ew pûç e. Kamerayên ewlehiyê dixebitin, lê di encama êrişa li ser malperê de resîverên aliyê me bi piranî qut bûne. Her tiştê ku ji destê wan tê li hev dikin. Û bi tenê hêza wan a mirovî têrê nake. Dibe ku tişt ji vir pir xirab biçin, heval."
  
  "Dikare?" Dahl dubare kir. "Ez ê bibêjim ku em ji xirabiyê derbas bûne û ber bi kolana xirabiyê ve diçin, ne wusa?"
  
  Drake bîskekê sekinî, dûv re got, "Em hêvî dikin ku ew daxwazên xwe bidomînin," wî got. "Her hewcedariya nû bêtir wext dide me."
  
  Dahl ne hewce bû ku bigota ku wan hîn pêşkeftinek nekiriye. Rastî bi xwe diyar bû. Li vir ew bi Homeland ve girêdayî bûn da ku cîhê bombeya nukleerî kifş bikin, mîna tiriyên Sersalê yên ji berê hişyarkirî li dora xwe diherikin, tenê ji bo Moore ku cîh destnîşan bike, lê tevahiya pargîdanî têk çû.
  
  "Tiştê ku me kir ew bû ku çend madeyên serfkirinê bêbandor bikin," wî got. "Em ne nêzî plana rastîn a Ramses, û nemaze dawiya lîstika wî ne."
  
  "Gelo hûn çima naçin qereqolê? Dibe ku em bi hev re bin dema ku pêşengiya din were."
  
  "Erê, em ê bikin." Dahl ji tîmê xwe yê mayî re hejand û rêça rast destnîşan kir ku wan bigihîne 3-mîn Avenue. "Silav, Mano çawa xwe digire?"
  
  "Zilam bi tundî li dîwarekî bi refikan hat xistin. Nepirsin. Lê ew bi xîret e ku şer bike, tenê li bendê ye ku kesek wî bike armanc."
  
  Dema ku wan sohbet xilas kir Dahl dest bi bazdanê kir. Kensî li kêleka wî rawestiya û serê xwe hejand. "Tevgera xerab?"
  
  "Ji ber rewşa me, ez texmîn dikim ku dikaribû xirabtir bûya, lê, erê, ew hilbijartinek xirab bû. Wan Hayden revandin. Ew birin cihê bombeyê."
  
  "Belê, ew pir baş e! Yanî, ma hûn hemûyan ne îsotên veşartî ne?
  
  "Em dikin. Û bi cilên wê re avêtin."
  
  "Mossad ket bin çermê te," Kensî bi bêdengî got. "Ji bo wan baş e, lê ne ji bo min. Min hîs kir ku ez aîdê min e."
  
  "Wê bibe". Dahl serê xwe kir. "Pêdivî ye ku em hemî hest bikin ku em çarenûsa xwe kontrol dikin, û ku her biryar bi bingehîn azad e. Ev ne manîpulasyon e."
  
  "Van rojan," tiliyên Kensi zivirîn û dûv re bi kulman ve zeliqandin, "tu min di xetereya xwe de manîpule dikî," wê paşê bişirînek piçûk da wî. "Ji xeynî te, hevalê min, tu her dem û li ku bixwaze dikare min manîpule bike."
  
  Dahl lê nihêrî. Bridget McKenzie bêrawest bû. Jinikê dizanibû ku ew zilamek zewicî ye, bav e, lê dîsa jî wê li ber ceribandinê da. Helbet, bi vî awayî yan yekî din, wê li vir dirêj nemîne.
  
  Kêşe hat çareserkirin.
  
  Smith û Lauren jî bi hev re diçûn, şîroveyên bêdeng pevguherîn. Yorgi pişta xwe rakir, westiyayî û bi bermahiyan veşartibû, lê bi biryardariya lîstikvaniyê digeriya. Dahl dizanibû ku ev yekem ezmûna wî ya rastîn a şerên bêaqil û bêserûber bû, û wî difikirî ku wî ew baş bi dest xist. Kolan ji hêla xwe ve dibiriqîn û dûv re ew zivirîn çepê berbi 3. Avenue, ber bi xaçerêya bi 51-ê ve diçûn.
  
  Ji bo Dahl çend hûrdeman xerîb bûn. Hin deverên bajêr zirar nedîtin, û dema ku gelek dikan vekirî man û mirov bi hestek tirsê di hundurê xwe de dimeşiyan, hinên din çol bûn, hema hema ji jiyanê bêpar bûn. Gelek kolan bi wesayîtên polêsên çewîk û wesayîtên artêşê yên bi çar teker ku li her derê belav bûne hatin dorpêçkirin. Hin dever ji ber hebûna talankeran şerm kirin. Bi piranî, kesên ku wî didîtin fêm nedikirin ku çi bikin, ji ber vê yekê wî dengê xwe li yên ku bi baweriya wî desthilatdar in zêde kir û ew vexwend ku li ku derê ji destê wan tê xwe bispêrin.
  
  Û paşê ew gihîştin cîhê ku Drake û yên din li bendê bûn, hêvî dikirin û plan dikirin ku Hayden Jay rizgar bikin.
  
  Ji destpêka vê rojê re tenê çend saet derbas bûn. Û niha ew bi bêhêvî li rêyek digerin ku bombeyek nukleer bibînin. Dahl dizanibû ku dê veger tune be; wî nikaribû bireve an jî di kozikan de veşêre. Tîma SPEAR heta dawiyê di nav de bû. Ger îro bajar bimire, ew ê ne ji kêmbûna lehengan be ku hewl didin wî rizgar bikin.
  
  
  BEŞA SÎ û SÊYÊ
  
  
  Hayden bêdeng ma dema ku Ramses çalakî û reaksiyonê rêve kir, zilamên xwe yên ku berpirsiyar bi bîr xist, dilsoziya wan a bêkêmasî ceribandin. Piştî ku ew ji dikana werzîşê kaş kirin, wan ew neçar kirin ku di nav wan de li ser Avenue 3rd birevin, paşê dem girt ku têlefona xweya desta bibîne û bavêje û êlekê wê yê gulebaranê jê bike. Wusa dixuye ku Ramses di derheqê cîhazên şopandinê û cîhên wan de xwediyê hin zanyariyan e û ferman da zilamên xwe ku kirasê wê rakin. Amûra piçûk zû hate dîtin û avêtin, piştî wê komê bazdana xwe li ser rêyek bi tevahî bêserûber domand.
  
  Hayden di wê baweriyê de bû ku ev qet ne wusa bû.
  
  Demek girt. Komê çekên xwe yên mezin û kincên derve yên reş avêtin, yekrengiya xweya geştiyariyê ya normal li binê xwe eşkere kir. Ji nişkê ve ew ronahî bûn, bê zirar bûn, beşek ji bi sedan girseyên xemgîn ên ku li kolanên bajêr digerin. Dewriyeyên polîs û artêşê li hin rêgehan rêz kirin, lê kamerayan bi tenê yek kuçeyek tarî û dûv re jî yek kuçeyek tarî zivirî heta ku ew zelal bûn. Ji Hayden re çakêtekî yedek hat dayîn ku li xwe bike. Di demekê de, ew hilkişiyan ser motorsîkletên ku ji berê ve hatine amade kirin û hêdî hêdî ji navenda bajarê Manhattanê siwar bûn.
  
  Lê ne pir dûr. Hayden bi hemû hêza xwe xwest ku wê peyamê bigihîne kesekî - her kesî - nuha ku wê cihê bombeyê dizanibû. Ne girîng bû ku ew dikarin wê bikujin - ya girîng ew bû ku ev fanatîk hatin sekinandin.
  
  Bisiklêt di nav kuçeyê de gêr bûn, û paşê deh kes -heşt legionerên mayî, Ramses û Price- di deriyekî metalê yê zengilî re li pey hev ketin. Hayden xwe di nav wan de, xelatek şer dît, û her çend ku wê ji berê de çarenûsa xwe dizanibû, wê hewl da ku her awirek, her guhertina rê û her peyva pistî bigire.
  
  Li derveyî deriyê şikestî yê derve, korîdorek hundurîn a bêhn diçû ber derenceyek beton. Li vir yek ji zilaman berê xwe da Haydenê û kêra xwe bir qirika wê.
  
  "Bêdengî," Ramses got, bêyî ku li xwe bizivire. "Ez tercîh dikim ku niha te nekujim."
  
  Ew hilkişiyan çar qatan û paşê tenê bîskekê li ber deriyê apartmanê sekinîn. Dema ku ew vebû, kom li hundur qelebalixî, bi lez û bez ji korîdorê derketin. Ramses li navenda odê rawestiya, destên xwe dirêj kirin.
  
  "Û em li vir in," wî got. "Bi mîlyonek dawîn û bi kêmanî yek destpêk. Şêniyên vî bajarî bêyî ku zanibin ev destpêka rêya me ya nû, şerê me yê pîroz e, wê dev ji vê jiyanê berdin. Ev-"
  
  "Bicî?" Dengekî hişk tîrêjê qut kir. "Beşek ji min dixwaze ji te bawer bike, Ramses, lê beşa din, ya xerabtir, difikire ku tu jê tijî yî."
  
  Hayden awira xwe ya yekem a xweş li Julian Marsh girt. Pythian xerîb xuya bû, berovajîkirî bû, mîna ku beşek ji wî di nav yekî din de qelibî. Wî kincên ku qet li hev nedihatin li xwe kiribûn, çi sal û ne jî trenda heyî. Çavek reş bû, yekî din vekirî û nebiriqandî bû, pêlavek jê ket. Li milê wî yê rastê esmereke balkêş rûniştibû, ku Hayden nas nedikir, lê ji awayê ku ew li hember hev hatin çewisandin, diyar bû ku ew ji yekê zêdetir bi awayan bi hev ve girêdayî ne.
  
  Ji ber vê yekê, ne hevalbendek.
  
  Hayden bi nefret temaşe kir ku Ramses bertek nîşanî tinazê Adarê da. "Tu dizanî?" - ji mîrê terorîst pirsî. "Ku me hûn xapandin berî ku em we nas bikin. Beriya ku me navê ehmeqê nas bikira ku dê agirê me yê herheyî bixista dilê Amerîka. Tewra xwe, Tyler Webb, xiyanet li we kir.
  
  "Fuck Webb," Marsh got. "Û hûn herin."
  
  Ramses bi kenê xwe zivirî. "Werin em vegerin ser tiştê ku min digot. Kesên ku li vir dixebitin jî ji vî bajarî nefret dikin. Pir buha ye, turîst zêde ye. Jin û mêrên asayî nikarin li vir bijîn û ji bo ku kar bikin têdikoşin. Hûn dikarin tirşiya ku li hember sîstemê û gelên ku piştgiriya wê didomînin bihesibînin? Li ser pir û tunelan baca tê girtin. Heger pereyê te tunebe tu tiştek î. Xemgînî, çavbirçîtî, çavbirçîtî li her derê ye. Û ew min nexweş dike."
  
  Hayden bêdeng bû, hîna tevgera xwe ya din hesab dikir, hîn jî li reaksiyona Marsh temaşe dikir.
  
  Ramses gavekê da alîkî. "Û Alligator, hevalê min ê kevn. Kêfxweşim ku we dîsa dît."
  
  Hayden temaşe kir ku zilamê bi navê Alligator patronê xwe hembêz kir. Hewl da ku piçûk, bêdeng û belkî jî nedîtî bimîne, wê hesab kir ku dê çend gavan bavêje da ku bigihîje derî. Ji bo niha pir zêde. Bisekine, tenê bisekine.
  
  Lê heta kengê wê dikaribû debara xwe bikira? Tevî gotinên Ramses, wê meraq dikir gelo ew tewra dixwest ku xwe ji teqînek nukleerî dûr bixe. Mizgînî ew bû ku rayedaran qada hewayê girtibû, ji ber vê yekê mêrik qet lez nedikir.
  
  Robert Price bi nalîn xwe avêt kursiyekê. Wî ji legionerê herî nêzîk şûşeyek aspîrîn xwest, lê bi eşkere guh neda wî. Marş çavên xwe li Wezîrê Parastinê teng kir.
  
  "Yek beş?"
  
  Biha di balgiya wî de kûrtir bû.
  
  Hayden li jûreya mayî nihêrî, tenê niha bala xwe da maseya xwarinê ya ku li ber pencereya perdekirî ya dûr rawesta.
  
  Lanet, ev çi ye...?
  
  Ew ji ya ku wê xeyal dikir piçûktir bû. Çenteyê piştê ji modela standard mezintir bû, pir mezin bû ku di beşa jorîn a balafirê de bi cih bibe, lê dê li ser pişta kesek mezin pir nerehet xuya neke.
  
  "Min ew firot te, Adar," got Ramses. "Bi hêviya ku hûn ê vê yekê bînin New York. Ji bo vê ez ê her û her spasdar bim. Dema ku ez ji we re bibêjim ku hûn û hevalê we dê destûr bidin ku hûn agirê herhez hîs bikin, wê diyariyek bifikirin. Ev çêtirîn e ku ez dikarim pêşkêşî we bikim, û ji kêrê li qirika we pir çêtir e."
  
  Hayden bombeya navokî ji bîr kir - mezinahî, şiklê wê û xuyangê çentê piştê - heke hewce bike. Tu rê tunebû ku îro li vir bimira.
  
  Ramesses paşê berê xwe da merivên xwe. "Wê amade bike," wî got. "Û kulmek ji êşê ji kêzika Amerîkî re nehêle."
  
  Hayden dizanibû ku ew tê. Wan li ser riya vir de nekarî destên wê girêbidin, û niha wê bi tevahî ji vê yekê sûd wergirt. Wê demê gelek tişt bi mafê wê ve girêdayî bûn - qedera bajar, netewe, piraniya cîhana medenî. Kulîlka li milê wê yê rastê bi kêr hat, stûyê wê firehiya wê ya bêkêmasî ya ji bo destê wê ye û tenê giraniya rast ku hin zirarê bike. Ew li ser perestgeha zilamê herî nêzîk şikest, perçeyên gemarî ketin erdê. Gava ku wî destê xwe rakir, Hayden çek girt, lê gava dît ku ew bi ewlehî li ser milê wî pêçayî ye, wê di cih de dev jê berda, di şûna wê de girtina xwe li lûlê bikar anî da ku wî hê bêtir ji hevsengiyê bavêje. Çek hatin armanc kirin, lê Hayden hemû guh neda wan. Naha ew bi tenê Salonek Derfeta Dawî bû... êdî ji bo jiyana xwe şer nedikir - bêtir mîna şerek ji bo rizgariya bajêr. Û ma ne ew tenê bi qaçaxî li vir bi dizî birin? Vê yekê jê re got ku dê çekan li ber xwe bidin.
  
  Alîgator ji alîkî ve nêzîkî wê bû, lê Ramses ew paşda girt. Keşfeke din a balkêş. Alligator ji bo Ramses girîng bû. Di kêliya din de, ew westiya bû, ku nikarîbû ji dest û lingên ku lê dixistibûn wêdetir bala xwe bide. Ez yek an du derbeyan diparêzim, lê her dem yekî din hebû. Ev ne xerabên TV-yê ne - bi rûmet li bendê ne ku yek lêdan bike da ku yê din mudaxele bike. Na, vana dora wê girtibûn û bi carekê re êrîşî wê kirin, ji ber vê çendê ew rawestiya û lêxist, duduyên din jî lê xistin. Êş ji ya ku nedikarî bijmêre bêtir li deveran teqiya, lê wê ji terpilîna xwe sûd wergirt û perçeyek gemarî ji vazoyê hilda û her du zilaman li ser rû û milên xwe qut kir. Xwe paşve kişandin, xwîn dirijiyan. Wê li ser cotek lingên xwe gêr kir, xweyê wan şand ser lingan. Wê hewl da ku kulmek giran bavêje pencereyê, difikirî ku ew ê balê bikişîne, lê tiştê lanet bi qasî nîv metre ji pencereyê firiya.
  
  Drake dê çi bike?
  
  Wê dizanibû. Tam ev. Wê heta nefesa xwe ya dawî şer bike. Di nav daristana lingan de li çekekê geriya. Çavên wê bi çavên Adar û jinê re ketin, lê ew hê bêtir bi hev ve zeliqandî bûn, di pêwendiya xerîb de rihetiyê dîtin. Hayden lingê xwe lêxist û zivirî, ji bo her qîrîneke ku bi zorê dihate tepisandin şa dibû, paşê textê li pişt xwe dît. Vê yekê wekî bingehek bikar anî, wê xwe bi zorê da ser lingan.
  
  Destek li rûyê wê xist û stêrk teqiyan. Hayden serê xwe hejand, xwînê paqij kir, û lêxist, û bû sedem ku dijberê wê bikeve. Destek din li kêleka serê wê xist, û paşê mêrik bi pişta wê girt, ji lingên wê xist û pişta wê danî ser textê. Hayden ew avêt ser pişta xwe bi karanîna hêza xwe. Di saniyeyekê de dîsa li ser lingan bû, serê xwe jêre xwar kir, kulm li rih, stû, kev û çongan dixist, derbe li dû derbeyê, lêdan li dû derbeyê dixist.
  
  Wê dît ku Ramses ber bi wan ve çû. "Heşt kes!" - wî qêriya. "Heşt mêr û keçek biçûk. Şanaziya te li ku ye?
  
  "Li heman cihê hêkên wan," Hayden bi bêhna xwe got, zirarê da wan, hest westayî, êşa ji gelek derbeyan, hêrsa şer kêm bû. Ev dê her û her bidome, û hêviya wê ya revê tune bû.
  
  Lê wê qet dev ji hewldana xwe berneda. Qet dev jê berneda. Jiyan şerekî rojane bû, çi bi wate be, çi ne rast be. Gava ku hêz ji lêdanên wê diçû û enerjî ji lingên wê diçû, Hayden dîsa jî lêxist, her çend lêdanên wê êdî têr nedibûn.
  
  Zilaman ew rakir ser lingan û di odê de kaş kirin. Wê hîs kir ku hin hêz li wê vegere û bi çizmeya xwe re li ser lingê xwe rijand, û bû sedem ku ew biqîre. Destan li dora masûlkeyên wê teng kirin, ber bi pencereya dûr ve hejandin.
  
  Ramses li ser maseya ku çenteya nukleerî lê hatibû danîn rawesta.
  
  "Pir piçûk," wî bi ramanî got. "Ewqas neguncaw. Û dîsa jî ew qas bîranîn. Ma hûn qebûl dikin?"
  
  Hayden xwîn ji devê wê rijand. "Ez qebûl dikim ku hûn karê dîn ê sedsalê ne."
  
  Ramses awirek matmayî da wê. "Tu dikî? Hûn fêm dikin ku ew Julian Marsh û Zoe Shears ji The Pythians li wir hembêz dikin, ne wusa? Û rêberê wan - Webb - ew li ku ye? Ez texmîn dikim ku li cîhanê ji bo xezîneyek arkeolojîk a kevnar bigerim. Ez li pey şopa mirina dirêj a arîstokratekî dirêj dimeşim. Dema ku dinya dişewite dişopîne şopên xwe yên dîn. Ez nêzî karê dîn ê sedsalê nabim, Miss Jay.
  
  Û her çend Hayden di hundurê xwe de qebûl kir ku ew li ser tiştek rast bû, ew bêdeng ma. Di dawiya rojê de, jûreyek bi hestî divê li benda wan hemîyan be.
  
  "Ji ber vê yekê paşê çi ye, hûn dixwazin bizanin?" Ramses jê pirsî, bişirî. "Belê, ne ew qas, rast be. Em hemû li cihê ku em dixwazin lê bin. Hûn bi bombeya nukleerî ne. Ez bi Alligator re, pisporê bombeya min. Gelê min li kêleka min e. Bombeya nukleerî? Hema hazir e ku... - sekinî - ku bi dinyayê re bibe yek. Ma divê em bêjin... saetek şûnde?"
  
  Çavên Hayden wê xiyanet kirin.
  
  "Oh haha. Niha hûn meraq dikin. Ma ev dem ji bo we pir zêde ye? Yanî deh deqe?"
  
  "Na," Hayden hilm. "Hûn nikarin. Ji kerema xwe ve. Divê tiştek ku hûn dixwazin hebe. Tiştek ku em dikarin li ser li hev bikin."
  
  Ramses li wê mêze kir, mîna ku li dijî daxwaza xwe, ji nişka ve wê rehm bike. "Hejmara her tiştê ku ez dixwazim di vê odeyê de ye. Wêrankirina cîhana yekem a ku jê re tê gotin."
  
  "Hûn çawa bi mirovên ku tenê dixwazin we bikujin an jî hewl didin bimirin re peymanek çêdikin?" Hayden bi dengekî bilind got. "An jî bêyî ku hûn xwe bi xwînê birijînin wan rawestînin. Dubendiya Dawî ya Cîhana Nû."
  
  Ramses keniya. "Hûn mirovên pir bêaqil in." Ew keniya. Bersiv ev e: 'Divê hûn nebin'. Me bikujin an îbadeta me bikin. Me rawestînin an jî temaşe bikin ku em sînorên we derbas dikin. Tenê dubendiya we ev e."
  
  Hayden dîsa têkoşiya dema ku mêran kirasê wê yê nû ji xwe kirin û dûv re bombe bi cih kirin da ku ew li pêşiya wê hate girêdan. Ew Alligator bû ku derket pêş û çenteyê piştê vekir û çend têl ji hundur qut kirin. Diviyabû ku ew bi mekanîzmayek demjimêrk ve werin girêdan, Hayden piştrast bû. Tewra terorîstên weha dîn jî dê xetera qutkirina alavên teqemeniyên rastîn nedin.
  
  Wê hêvî dikir.
  
  Alîgator têl kişand û dû re li Ramses nihêrî, li benda destûrê bû ku berdewam bike. Dêw hejand. Zilaman bi destên Hayden girtin û ew ber bi maseyê ve hejandin, laşê wê xwar kirin heta ku bombeya nukleerî li zikê wê bixista. Dûv re wan ew li cihê xwe girtin dema ku Alligator têlan pêşî li pişt û sînga wê pêça, dûv re di navbera lingên wê de û di dawiyê de jî hilkişand heta ku ew li binê pişta wê civiyan. Hayden her kişandina têlan, her tevgera çenteyê hîs kir. Di dawiyê de, wan kemberên bi hêza navîn û kaseta lûleyê bikar anîn da ku pê ewle bibin ku bombeya navokî bi zexmî li laşê wê ve girêdayî ye û ew li dora wê pêça ye. Hayden girêdanên xwe ceriband û dît ku ew bi zor dikare tevbigere.
  
  Ramses pişta xwe rawestand da ku heyranê karê destana Alligator bibe. "Temam," wî got. "Şeytanê Amerîkî ji bo hilweşandina welatê xwe helwestek îdeal girtiye. Ev bajarê gunehkar, ji bo yên mayî jî perestgeheke minasib e. Naha, Alligator, demjimêrê saz bike û têra me bide ku em biçin zozanan."
  
  Hayden bi gotinên terorîstî pêşî matmayî ma û dû re jî matmayî mabû. "Ji kerema xwe ve. Hûn nikarin vê yekê bikin. Hûn nikarin. Em dizanin ku hûn li ku ne û hûn plan dikin ku çi bikin. Em her gav dikarin te bibînin, Ramses.
  
  "Mebesta we hevalên xwe ye!" Alîgator di guhê wê de qîriya, bû sedem ku ew bazbide û nuke bihejîne. "Ingilîz... Khmannnn! Dilnigeran nebe. Hûn ê wî dîsa bibînin. Marsh bi wî re hinek kêf kir, mmm, lê em ê jî!
  
  Ramses xwe nêzîkî guhê xwe yê din kir. "Ez we hemûyan ji bazarê bibîr tînim. Ez bawerim te ew xera kir, bi kêmanî du salan navûdengê min xera kir. Ez dizanim ku we hemûyan êrîşî qesra min kir, pasevanê min Akatash kuşt, lejyonerên min kuştin û ez bi zincîran birim. Ji bo Amerîka. Welatê bêaqilan. Birêz Price li wir ji min re dibêje ku hûn hemî beşek tîmê ne, lê ne tenê ew. Hûn ji xwe re dibêjin malbat. Baş e, ma ne guncaw e ku hûn di dawiyê de hemî bi hev re bin?
  
  "Lanet," Hayden nefes da serê çenteya xwe. "Hûn. Xemgîn."
  
  "Oh na. Hûn û malbata we yên ku bi rastî xelet kirin. Tenê bîr bînin - Ramses ew kir. Û ev jî ne dawiya lîstika min e. Baweriya min hê bêtir bandorker e. Lê zanibin ku ez ê li deverek ewle bim, dikenim, dema ku Amerîka û hevalbendên wê yên rojavayî diteqin."
  
  Wî xwe xwar kir ku laşê wî hem wê û hem jî naveroka çenteyên piştê perçiqand. "Niha dema serdana weya dawîn a zozanan e. Ez ê rûmeta dîtina te bidim Matt Drake, "wî pistî. "Dema ku bombe biteqe"
  
  Hayden peyvan bihîst, encamên ku di hundurê wan de veşartî, lê xwe dipirse ka çi çalakiyek teqez dê ji ya ku wî berê plan kiribû bibandortir be.
  
  
  BEŞA SÎ Û ÇARAN
  
  
  Hayden şemitî û li pişt kamyoneke biçûk bezî. Lejyoneran ew, hîna jî bi bombeyê ve girêdayî ye, li pişt wan li ber lingên wan danî, ji ber ku wan li her du aliyan kursî dagîr kiribûn. Ya herî dijwar a tevahiya rêwîtiyê derxistina wê ji avahiya apartmanê bû. Lejyoneran wextê xwe winda nekir û hewl da ku wê bişon; wan ew dehf dan cihê ku dixwestin û bi çekên xwe amade bûn. Yê ku wan bibîne wê were kuştin. Xwezî ji wan re, pir kesan xuya bû ku guh didin hişyariyan û li ber TV an laptopên xwe li malê man. Ramses piştrast kir ku Hayden dît ku kamyon li kêleka rê li tenişta kuçeyek tarî derketiye, û her dem bi ken dike.
  
  Reş bi nîşaneyên hêzên taybet.
  
  Kî dê wan bisekinîne? Lêpirsîna wan? Dibe ku bi demê re. Lê ev hemû xala her tiştê ku heya niha qewimî bû. Lezbûn û cîbicîkirina her beşê planê bersiva Amerîkayê li ser sînorên xwe ceriband. Reaksîyon li bendê bûn, û pirsgirêka rast ew bû ku terorîstan bi tenê guh nedida wan. Armanca wan tenê mirina milet bû.
  
  Wan Kolana 57-an bikar anîn da ku ber bi rojhilat ve biçin, ji dewriye û kordonên ku ji destê wan dihat dûr xistin. Li wê derê kavil, otomobîlên terkî yên ecêb û komên temaşevanan hebûn, lê Alîgator bi xwe xelkê New Yorkê bû û bi hemî riyên bêdengtir, yên ku dixuya bêkêr bûn, dizanibû. Pergala dabînkirina hêzê ya bajêr arîkar kir, hişt ku ajokar bi hêsanî vegere riya ku ji berê ve hatî plansaz kirin. Wan hêdî, bi hişyarî tevdigeriyan, dizanibûn ku Amerîkî hîn jî bertek nîşan didin, hîn jî li bendê ne, û tenê piştî çend demjimêran wan fêm kir ku dibe ku bombe jixwe li wir be.
  
  Hayden dizanibû ku heta niha jî rayedarên Qesra Spî dê hişyariyê pêşniyar bikin, bi tevahî nikarin qebûl bikin ku sînorên wan hatine binpêkirin. Dê yên din jî hebin ku hewl didin ji rewşê sûd werbigirin. Werin em hîn zêdetir dev ji Dodge berdin û bacgiran biqelînin. Lêbelê, wê Coburn nas dikir û hêvî dikir ku şêwirmendên wî yên herî nêzîk wekî wî pêbawer û jêhatî bûn.
  
  Rêwîtiyê ew bi birîn hişt. Lejyoneran bi lingên xwe piştgirî dan wê. Rawestandinên ji nişka ve û qulikên mezin jê re bêzar kir. Çenteyê piştê di bin wê de diçû, hundirê wê yê hişk her tim nerihet bû. Hayden dizanibû ku tiştê ku Ramses dixwest ev bû - ji bo ku kêliyên wê yên dawîn bi tirsê tije bibin dema ku demjimêr diheje.
  
  Ji nîv saetê kêmtir derbas bû. Rê bêdeng bûn, ger ne vala bûn. Hayden nikarîbû teqez bibêje. Di pêvekek din a nû ya plana xwe de, Ramses ferman da Gator ku Marsh û Shears, tevî Hayden, bi bombeyê ve girêbide. Herduyan gilî kirin, şer kirin û tewra jî dest bi qîrînê kirin, ji ber vê yekê Alîgator dev û pozê wan girt, li wir rûnişt heta ku ew aram bibin, û paşê jî hişt ku pozê wan hinekî hewa bimije. Marsh û Shears paşê hema hema bi yekdengî dest bi girî kirin. Dibe ku wan xewnên rizgariyê hebûn. Marş mîna zarokekî nûbûyî diqîriya, û Shears mîna kurikek bi grîpa mirovî bêhn dixist. Wek ceza ji bo wan herduyan - û mixabin, ji bo Hayden jî - Ramses ew tazî bi bombeya nukleerî ve girê dan, ku bû sedema her cûre pirsgirêk, tevlihevî, û bêtir bêhnkirin. Hayden ew baş girt, tirsa Lovecraftian xeyal kir ku ew ê niha dişibin wan û meraq kir ku ew ê çawa bi dojehê derbasî zozanan bibin.
  
  "Em ê hundurê xwe biqedînin," Alligator bi rexneyî li girseyê nêrî. "Pênç deqîqe herî zêde."
  
  Hayden bala xwe dayê ku çêkerê bombeyê dema ku bi patronê xwe re mijûl dibe baş diaxive. Dibe ku xemgîniyê bû sedem ku dengê wî ji nişka ve bilind bibe. Dibe ku heyecan. Dema ku kamyon rawestiya û şofêrê motorê çend deqeyan betal kir, wê bala xwe kişand. Ramses ji taksiyê peya bû, û Hayden pêşniyar kir ku ew li ber deriyê zozanan bin.
  
  Derfeta dawî.
  
  Wê bi bêhêvî têdikoşiya, hewl dida ku ji aliyek bi alîkî ve bilivîne û kasêta dendikê ji devê xwe derxe. Marsh û Shears nalîn, û legionneran bi pêlavên xwe pê li ser wê kirin, livîna wê dijwar bû, lê Hayden li ber xwe da. Tiştê ku jê re lazim bû dengek xerîb, hejandinek neguncav bû, û dê ala werin hildan.
  
  Yek ji legioneran nifir kir û xwe avêt ser wê, wê hê bêtir li hember barkirina nukleerî û pişta wesayitê pêça. Wê naliya nav kasêta lûleyê. Destên wî li laşê wê girtin, nehişt ku ew bilive, û dema ku Ramses vegeriya, wê nikaribû nefesê bigire.
  
  Bi qîrîna sivik a motorê, kamyon dîsa bi pêş ve çû. Otomobîl hêdî hêdî ajot, lejyoner çû. Hayden nefesek kûr kişand, nifir li bextê xwe û rûyên her kesê li dora xwe kir. Wesayît zû rawestiya û ajokar motorê vemirand. Bêdengiyek hebû dema ku Ramses, aniha cil û bergên hêzên taybet ên bingehîn li xwe kiribû, serê xwe xistibû kursiya paşîn.
  
  "Armanc bi dest ket," wî bi dilgermî got. "Li benda nîşana min bisekinin û amade bin ku wan di navbera we de hilgirin."
  
  Bêçare, Hayden tenê dikaribû bêhna xwe bigire ji ber ku pênc legionner xwe li dora girseya ecêb danîn û amade bûn ku wê rakin. Ramses li derî xist, her tişt zelal bû, û zilamekî derî vekir. Dûv re legioneran kulm hildan hewayê, ew ji kamyonê derxistin û bi rêyek bi dar ve birin. Dema ku ronahiya rojê li çavên wê ket, Hayden biriqî, paşê nihêrî ku ew li ku ye.
  
  Kevirek darîn a ku bi stûnên kerpîç ên stûr ve li ser serê xwe dirêjkirî ye, bi kesk ve hatî dorpêç kirin. Xemgîniyek tayînkirî û asfaltkirî, ew niha çol bû, ji ber ku Hayden li bendê bû ku zozanên mayî bibin. Dibe ku çend tûrîstên nemerd ji seyrangehên kêm niştecîh sûd werbigirin, lê Hayden guman kir ku zozan di çend demjimêrên pêş de destûr bide ku kesek qebûl bike. Bi îhtimaleke mezin, Ramses ewlekariya zozanan îqna kir ku hêzên taybet li wir in da ku ewlehiya tam a herêmê misoger bikin. Ew li ser rêyek ku bi kemer û keskahiyên daleqandî ve hatî birin heta ku li ber deriyekî kêlekê hatin rawestandin. Alîgator bi zorê ket hundir, û paşê wan xwe di hundurê jûreyek bi banê bilind de dît ku ji rêyên darîn, pir û gelek daran pêk dihat, ku ji hewaya şil re bûn alîkar.
  
  "Herêma tropîkal," Ramses serê xwe hejand. "Naha, Alligator, pakêtê bigire û wê bêtir bixe binê firçeyê. Pêdiviya me bi çavdêriyên şensê zû nîne."
  
  Hayden û yên mayî yên şirketa wê ya xeternak li ser erdê darîn bi dawî bûn. Alîgator çend kember eyar kir, ji bo îstîqrarê kasetek din lê zêde kir, û dûv re bi dor têlekî zêde li ber xwe da heya ku wî ragihand ku detonator bi ewlehî li girtiyan pêça ye.
  
  "Û guhertoya zivirî?" Ramses pirsî.
  
  "Hûn pê bawer in ku hûn dixwazin vê zêde bikin?" Alligator pirsî. "Marsh û Shears dibe ku vê yekê zû dest pê bikin."
  
  Ramses bi ramanî serê xwe da mêrik. "Pirr kirin". Ew li tenişta pakêtê squat kir, çentê piştê danî ser erdê, Hayden rasterast li ser girêda, û paşê Marsh û Zoey li ser wê. Çavên Ramses bi serê Julian Marsh bû.
  
  "Em ê veguherînek hestiyariyê zêde bikin," wî bi bêdengî got. "Alavek zivirî ku ger mirov were hildan an tevgerek mezin çêbike, dibe sedem ku bombe biteqe. Ez ji we re şîret dikim ku hûn li cîh bimînin û li benda hatina hevalên Miss J bisekinin. Xem meke, ew ê demek dirêj dom neke."
  
  Gotinên wî lerz li ser laşê Hayden da. "Çiqas?" wê karî xwe derxe.
  
  Ramses got, "Demjimêr dê saetekê were danîn." "Tenê wext bes e ku ez û Alligator em bigihin ewlehiyê. Mirovên min dê bi bombeyê re bimînin, ji bo hevalên we surprîzek dawîn e, ger karibin we bibînin."
  
  Ger?
  
  Ramses rabû ser xwe, nihêrînek dawî li pakêta ku wî amade kiribû, li goştê mirovan û bahoza agirê li jêr, li awirên tirsnak ên li ser rûyên wan û hêza ku wî li ser hemûyan nîşan da.
  
  Hayden çavên xwe girtin, niha nikarîbû bilive, zexta tirsnak sînga wê di nav bombeyeke bêserûber de dixist û nefesê zehmet dikir. Dibe ku ev kêliyên wê yên paşîn bin û piştî bihîstina dilşewatiya Alligator li ser danîna guheztina hestiyariyê tiştek tune bû ku ew bike, lê ew ê nifir bibûya ku ew ê wan li Zona Tropical a Zoo Parka Navendî ya New York-ê derbas bike. Di şûna wê de, ew ê vegere demên çêtirîn ên jiyana xwe, li Manos û dema wan a li Hawaii, li ser şopên Diamond Head, surf of North Beach û çiyayên volkanîkî yên Maui. Restoranek li ser volqanek çalak. Cihek li ser ewran. Axa sor li pişt rêyan. Çirayên ku li ser Kapiolani û dûv re jî peravê li dawiya hemî peravê, di bin roniyên sor ên belavbûyî yên êvarê û bêxemiyê de kef dikin, yekane cîhê rastîn li cîhanê ku ew dikaribû ji hemî stres û fikarên jiyanê xilas bibe.
  
  Hayden aniha çû wir, bi saetê re.
  
  
  BEŞA SÎ Û PÊNCEM
  
  
  Drake li benda qereqola polîsan ma, gava ku ew li ser her serişteyê, her dîtinê, her îşaretek hûrgelê ya li ser Ramses, Hayden, an bombeya nukleerî bi tevahî bêçare hîs dikir. Rastî ev bû ku New York pir mezin bû ku di nav çend demjimêran de veşêre, û têlefonan ji qulikê didan. Niştecihên wê pir bûn û mêvanên wê jî pir bûn. Dibe ku artêş deh deqeyan bigire ku xwe bigihîne Qesra Spî, lê tevî hemî cerdevan û tedbîrên ewlehiyê, lêgerîna li vî cîhê nisbeten piçûk dê çiqas dem bigire? Naha, Drake fikirî, vê senaryoyê bavêjin New York û hûn çi distînin? Ew bûyerek kêm bû ku hêzên ewlehiyê terorîstên ku rastî hovîtiya xwe pêk anîn girtin. Di cîhana rastîn de, terorîst piştî serhildanan hatin şopandin û şopandin.
  
  Di dawiyê de Dahl hat, ku dixuye ku bêşeng û ji cîhanê westiyayî, digel ku tîmê SPEAR ê mayî li pişt wî ye. Kenzi bi awayekî nediyar dest pê kir li dora xwe mêze kir û pirsî ku depoya delîlan li ku ye. Dahl tenê çavên xwe li wê gerand û got, "Wê berde, an na ew ê qet têr nebe." Tîmên mayî li dora xwe kom bûn û guhdarî kirin ku Drake çi digot, ya ku ji xeynî xema Hayden, ne pir bû.
  
  Moore mesele hêsan kir. "Xelk metirsiya terorê ya li ser bajêr dizanin. Em nikarin tehliye bikin, her çend em rê li wan kesên ku hewl didin derkevin jî nagirin. Ger bombe biteqe çi dibe? Ez nizanim, lê ne ji bo me ye ku em niha li ser tawanbarkirina hevdu bifikirin. Pergalên me têk çûne, lê ajans û malperên din gihîştina kanalên din hene. Dema ku em diaxivin em wan didin ber hev. Piraniya pergalên xebitandinê ne. Kolanên New Yorkê li gorî piraniya bajaran bêdeng in lê dîsa jî mijûl in. Rê jî."
  
  "Lê hîn tiştek nîne?" Smith bi şaşwazî pirsî.
  
  Moore axîn. "Hevalê min, em her deqeyekê bersiva bi sedan bangan didin. Em bi her psîko, her pîsker û her welatiyekî baş ê tirsnak ên bajêr re mijûl dibin. Qada hewayî ji bilî me ji her kesî re girtî ye. Me ê Wi-Fi, Înternet û tewra xetên têlefonê jî qut bikira, lê fêm kir ku em bi qasî ku em ji polîsek kolanan, ajanek FBI an, bi îhtîmalek pirtir, ji vê rêyê veqetînin. endamê gele."
  
  "Di bin perdeyê de?" Dahl pirsî.
  
  "Bi qasî ku em dizanin yek hucreyek jî nemaye. Em tenê dikarin texmîn bikin ku hucreya ku niha Ramsesê diparêze li neteweyî û herêmî hate jimartin. Em bawer nakin ku ajanên me yên veşartî karibin alîkariyê bikin, lê ew hemî vebijarkên gengaz dikolin."
  
  "Ji ber vê yekê ev me li ku dihêle?" Lauren pirsî. "Em nikarin kamerayê, Ramses, Price û Hayden bibînin. Me bombeyek nukleerî nedît," wê li ser her rûyek lêkolîn kir, hîn jî di dilê xwe de sivîlek ku di pêşandanên sendîkayî de rabûye cihê ku hemî perçeyên puzzle di çalakiya dawîn de hatine rêz kirin.
  
  Moore got, "Tiştê bi gelemperî çi dike." "Kesek tiştek dibîne û dibe sedema. Ma hûn dizanin ku ew li vir ji rêzikên tîpa germ re dibêjin? Du bilêtên bihuştê, piştî strana kevn Eddie Money.
  
  "Ji ber vê yekê, em li benda bangê ne?"
  
  Drake Lauren derxist ser balkonê. Dîmena li jêr matmayî bû, digel çend polîs û ajanên ku hîn sax bûn, bi şokeke şêlimî re têdikoşin dema ku wan riya xwe di nav kavil û camên şikestî de hildibijêrin, bersiva bangan didin û bişkojan dixin, hinan bi bandên xwînî li dest û serê wan pêçandî, yên din bi lingên xwe. hilkişiya, di êşê de girma.
  
  "Divê em herin wir," Lauren got. "Alîkariya wan bikin."
  
  Drake serê xwe kir. "Ew şerekî winda dikin û ew êdî ne navendek e jî. Van kesan bi tenê dev jê bernadin. Ev ji wan re ji rêwîtiya nexweşxaneyê bêtir tê wateya. Ya ku polîsên baş dikin ev e û gel kêm kêm wê dibîne. Çapemenî carcaran tenê nûçeyên xirab derdixe, raya giştî rengîn dike. Ez dibêjim em ê jî alîkariya wan bikin."
  
  Ew ber bi asansorê ve çûn û dûv re Drake zivirî, ji dîtina tevahiya tîmê li pişt wî şaş ma. "Çi?" - wî pirsî. "Pereyê min tune".
  
  Alicia bi westiyayî keniya. Tewra Beau jî bişirînek îdare kir. Tîma SPEAR îro bi xwe gelek tişt derbas kiribû, lê dîsa jî bi hêz bû, ji bo bêtir amade bû. Drake gelek birîn û birînên din ên ku baş veşartibûn dîtin.
  
  "Gelo hûn çima bar nakin? Û cebilxaneyek zêde bi xwe re bîne. Dema ku em dawî li vê yekê bînin, em ê demek dijwar derbas bikin."
  
  Kinimaka got: "Ez ê fêhm bikim." "Ew ê baldarîyek peyda bike."
  
  "Û ez ê alîkariyê bikim," Yorgi got. "Min zehmetî heye ku ez devoka Drake jî fam bikim, ji ber vê yekê ew ê bi devokek Amerîkî winda bibe."
  
  Dema ku ew bi Drake re li asansorê bû, Dahl keniya. "Hevalê min ê rûs, te ew bi tevahî paşverû ye."
  
  Drake bi kulmek li Swêdî xist, bû sedema birînên din, û bi asansorê daket qata yekem. Dûv re tîmê SPEAR li cihê ku ji destê wan dihat mudaxele kir, bersiv da bangên nû û agahdariya tomar kir, bi niştecîhan re hevpeyivîn û pirs pirsîn, û bangên ku ti têkiliya wan bi rewşa awarte re tune bû ber bi qereqolên din ên hatine destnîşan kirin. Û her çend wan dizanibû ku ew hewce ne û arîkar bûn, yek ji wan bi vê yekê dilxweş nebû tenê ji ber ku Hayden hîn winda bû û Ramses di reh de ma. Heya niha ew bi ser ketine.
  
  Çi hîleyên din di destê wî de hebûn?
  
  Drake di derbarê xizmekî wenda de bangek şand û yekî din jî di derbarê peyarêkê de şand. Tabloya guheztinê çalak ma, û Moore hîn jî li ser tîpê hesab dikir, bilêta xwe ya bihuştê. Lê zû ji Drake re eşkere bû ku dem ji rijandina şîrê ji konteynirek şikestî zûtir diqewime. Tişta ku wî dihêlî ew bû ku wî li bendê bû ku Ramses bi kêmanî carekê gazî bike. Vî zilamî hê xwe nîşan dida. Drake guman kir ku ew ê bişkojkê bikira bêyî ku bi kêmanî hewl bide ku hinekî şanoger be.
  
  Polîsan qereqol dimeşandin, lê ekîb bi rûniştina li ser maseyan û şandina peyaman alîkarî kir. Dahl çû qehwê çêdike. Drake li ber çaydankê bi wî re bû, dema ku ew li benda agahiyê bûn xwe pir bêhêz û ne cihê xwe hîs kir.
  
  "Werin em li ser ya yekem biaxivin," Drake got. "Gelo ev yek berê bi te re bûye?"
  
  "Na. Ez fêm dikim ku Ramses çawa karî van salan xwe veşêre. Û ez texmîn dikim ku cîhaz îmzeyek radyasyonê hilnaberîne ji ber ku wan hîn ew tesbît nekiriye. Mirovê ku ew bombe ji nû ve pak kir, bê guman dizanibû ku ew çi dike. Texmîna min leşkerê berê yê Amerîkî ye."
  
  "Lê çima? Gelek kes hene ku dikarin radyasyonê biparêzin."
  
  "Ev ji bo tiştên din jî derbas dibe. zanîna herêmî. Tîma veşartî ku wî civand. Gotinên min nîşan bikin, Drake pîr, ew SEALên berê ne. Operasyona taybet."
  
  Drake av rijand dema ku Dahl di granulan de xwar. "Wê xurt bikin. Bi rastî, hûn jî dizanin ew çi ye? Ma "Instant" hîn gihîştiye Pola Bakur?
  
  Dahl axîn. "Qewa tavilê karê şeytan e. Û ez çu carî neçûme Pola Bakur."
  
  Alicia di deriyê vekirî yê odê re derbas bû. "Ew çi bû? Li ser stûnê tiştek bihîst û tenê zanibû ku navê min li ser bû.
  
  Drake nikarî kenê xwe veşêre. "Tu çawa yî, Alicia?"
  
  "Ling diêşin. Serê min diêşe. Dil diêşe. Wekî din ez baş im."
  
  "Mebesta min eve ye-"
  
  Banga X-Balyozan gotinên wî yên din ên ku ji dengbêja têlefona wî ya desta dihat, xeniqîn. Hîn çaydank di destê wî de bû, wî alav anî ber çena xwe.
  
  "Slav?"
  
  "Ma tê bîra min?"
  
  Drake çaydank bi hêzek wisa danî ser xwe ku ava ku vê dawiyê kelandî bi destê wî ve rijand. Wî qet ferq nekir.
  
  "Tu li ku yî, kezebê?"
  
  "Niha. Ma ne divê pirsa we ya yekem "çekên nukleer li ku ne" an "ez ê çiqas zû biteqînim" be? Dengekî pir sosret di rêzê re derbas bû.
  
  "Ramses," Drake got, bîr kir ku têlefonê veke. "Çima rasterast naçin ser xalê?"
  
  "Oh, çi tiştek li ser vê yekê heye? Û tu nabêjî ez çi bikim. Ez mîr im, xwediyê padîşahiyan. Min gelek sal hukumdarî kir û dê gelek sal jî hukum bike. Demek dirêj piştî ku hûn qirçî dibin. Lê bifikire".
  
  "Ji ber vê yekê hûn hê bêtir hûrgelên ku em dikarin tê de derbas bibin hene?"
  
  "Ew ne ez bûm. Ew Julian Marsh bû. Ev zilam bi kêmanî dîn e, ji ber vê yekê min ew bi nûnerê we Jay re têkilî danî.
  
  Drake lerizî, li Dahl nêrî. "Ew baş e?"
  
  "Ji bo niha. Her çend ew hinekî hişk û bi êş xuya dike. Ew hewl dide ku bi tevahî bêdeng bimîne."
  
  Hestek pêşbîniyê di zikê Drake de zivirî. "Û çima ev e?"
  
  "Ji ber vê yekê, bê guman, ew zirarê nade sensora tevgerê."
  
  Xwedayê min, Drake fikirî. "Tu qaşo. We ew bi bombeyê ve girêda?"
  
  "Ew bombe ye, hevalê min."
  
  "Çira?"
  
  "Em ê herin wir. Lê ji ber ku hûn û hevalên xwe ji bazdanek xweş kêfxweş dibin, û ji ber ku hûn jixwe germ bûne, min fêm kir ku çima şansek nedin we? Ez hêvî dikim ku hûn ji rind hez dikin."
  
  "Ev dînbûn e. Tu dîn î, bi gelek jiyanan re dilîze. Puzzles? Wê ji min re çareser bike, ehmeq. Dema ku ez agir pê bikim wê kî li bedena te bipije?"
  
  Ramses ji bo bîskekê bêdeng ma, mîna ku difikirî. "Ji ber vê yekê destan bi rastî qut bûne. Ev baş e. Bi rastî cîhên min hene ku ez biçim, beşdarî civînan bibim, bandorê li miletan bikim. Ji ber vê yekê guhdarî bikin - "
  
  "Ez bi rastî hêvî dikim ku hûn ê li wir li bendê bin," Drake qut kir, bi lez masîgiran kir "Dema ku em gihîştin wir."
  
  "Mixabin na. Li vir em bi xatirê te. Wekî ku hûn jî dizanin, ez ji we re bikar tînim da ku reva xwe bikim. Ji ber vê yekê, wekî ku hûn dibêjin - ji bo vê yekê spas."
  
  "Guh-"
  
  "Belê Belê. Li min, dê û bavê min û hemû birayên min bihejîne. Lê hûn û ev bajar in ku dê bi dawî bibe. Û ez, ku dê berdewam bike. Ji ber vê yekê dem êdî dibe pirsgirêk. Ma tu amade yî ku ji bo şansê xwe lava bikî, îngilîzê piçûk?
  
  Drake pisporiya xwe dît ku dizanibû ku ev yek vebijarka wan bû. "Bêje min".
  
  "Atîseptîka min dê cîhana enfeksiyonê ya li Rojava paqij bike. Ji daristana baranê bigire heya daristana baranê, ev beşek ji qata kaniyê ye. Navê pêger ".
  
  Drake gûrek kir. "Û ew hemî?"
  
  "Erê, û ji ber ku her tiştê ku hûn li cîhana bi navê şaristanî dikin bi hûrdeman, demjimêran têne pîvandin, ez ê demjimêrê şêst deqeyan destnîşan bikim. Ji bo we jimareya dora xweş, navdar."
  
  "Em ê çawa vê bêçek bikin?" Drake hêvî kir ku Marsh behsa kodên betalkirinê nekiriye.
  
  "Ya lanet, tu nizanî? Dûv re tenê vê yekê ji bîr mekin - bombeyek nukleer, nemaze bombeyek navokî ya valîz, mekanîzmayek rastîn û bêkêmasî hevseng e. Her tişt piçûktir û rasttir e, ji ber ku ez bawer im hûn ê teqdîr bikin. Ev ê hewce bike ... sofîstîke."
  
  "Sofîstîke?"
  
  "Sofîstîkasyon. Ev ê temaşe bike".
  
  Bi van gotinan, Ramses bang qut kir, xet mir. Drake bi lez vegeriya ofîsê û li tevahiya qereqolê qîriya ku raweste. Gotinên wî, dengê wî, ser, çav û laş ber bi wî ve dizivirin. Telefon danîn standan, guh nedan telefonan û axaftin hatin rawestandin.
  
  Moore li rûyê Drakes nêrî, dû re got, "Telefonên xwe vekin."
  
  "Min heye," Drake qêriya. "Lê divê em hinekî bihizirin..." Wî rîspî peyv bi peyv dubare kir. "Zû bike," wî got. "Ramses şêst deqe da me."
  
  Moore xwe avêt ser eywanê rizyayî, bi Kinimaka û Yorgi re. Her kesê din berê xwe da wî. Dema ku gotinên wî gihîştin xelkê, wan dest bi qîrînê kir.
  
  "Belê, antîseptîk bombeyek e. Ew eşkere ye."
  
  "Û ew dixwaze wê biteqîne," kesek bi pistepist. "Ev ne blof e."
  
  "Ji daristana baranê ber bi daristana baranê?" Mai got. "Ez fêm nakim".
  
  Drake ew li dora serê xwe pêça. "Ev ji bo me peyamek e," wî got. "Hemû tişt li daristana baranê ya Amazonê dest pê kir. Me ewil li sûkê dît. Lê ez fam nakim ka ew ji bo New Yorkê çawa dixebite."
  
  "Lê yên din?" Smith got. "Beşek ji qatê di bin kon? Na-"
  
  "Ev referansek din a daristana baranê ye," Moore qîriya. "Gelo kaniya ku jê re dibêjin dara hişk nîne? Erdê bi firçeyê hatiye pêçandin."
  
  Drake jixwe li wir bû. "Ev rast e. Lê heke hûn vê yekê qebûl bikin, wê hingê ew ji me re dibêje ku bombe di daristana baranê de veşartî ye. Li New Yorkê, "Wî hejand. "Tê wate nake."
  
  Bêdengî li qereqolê serdest bû, ew bêdengiyek ku mirov dikare heta radeya bêçaretiyê bitewîne an jî bi elektrîkê bike.
  
  Drake qet haya wî ji derbasbûna demê tunebû, her saniye bi lêdana çarenûsî ya zengila Qiyametê dagirtî.
  
  "Lê New York daristanek baranê heye," Moore di dawiyê de got. "Li Navenda Parka Zoo. Ew piçûk e, jê re "Zona Tropical" tê gotin, lê ew guhertoyek piçûk a tiştê rastîn e.
  
  "Di bin kavilê de?" Dahl zext kir.
  
  "Erê, li wir dar hene."
  
  Drake saniyeyek din dudil bû, bi êş hay bû ku tewra ev yek jî dibe sedema gelek jiyana wan. "Tiştek dî nîne? Pêşniyarên din hene?
  
  Tenê bêdengî û awirên vala pirsa wî silav kir.
  
  "Wê demê em hemî tê de ne," wî got. "Lihevkirin tune. Bê henek. Dem hatiye ku em dawî li vê baskê efsanewî bînin. Mîna ku me cara dawî kir."
  
  Kînîmaka û Yorgî bazdan ber derenceyan.
  
  Drake tevahiya tîmê birin nav kolanên tirsnak ên New Yorkê.
  
  
  BEŞA SÎŞEŞEM
  
  
  Li dû talîmata Moore, tîmê deh-zilamî deqeyên hêjatir winda kirin û berê xwe dan kuçeyek da ku çend otomobîlên polîsan bi rê ve bibin. Dema ku ew gihîştin wir bang hate kirin û polîs li bendê bûn, hewldanên wan ên paqijkirina kolanan dest pê kir. Smith li ser çerxekê rûnişt, Dahl li ya din, otomobîlan sîren û roniyên xwe yên dibiriqîn vemirandin û bi lez û bez li quncika 3. Avenue, kauçuk dişewitin, rasterast ber bi zozanan. Avahî û rûyên bi tirs di saetê de çil, paşê pêncî kîlometran diherikî. Smith taksiya berdayî avêt aliyekî, li pêşiya wê xist, rasterast şand. Li ser rêya wan tenê dorpêçek polîsan hebû û jixwe fermana derbasbûna wan girtibû. Ew di xaçerêyek bi lez û bez de bezîn, ku nêzîkî şêst bûn.
  
  Drake hema guh neda banga nû ya li ser têlefona xweya desta, difikirî ku dibe ku Ramses dîsa gazî dilxweşiyê bike. Lê paşê ew fikirî: ev jî dibe ku hin nîşanan bide me.
  
  "Çi?" - wî bi kurtî qîr kir.
  
  "Drake? Ev serok Coburn e. Deqeyek we heye?"
  
  The Yorkshireman bi şaşwazî bazda, paşê GPS xwe kontrol kir. "Çar deqe, ezbenî."
  
  "Paşê guhdarî bike. Ez dizanim ku ne hewce ye ku ez ji we re bibêjim heke destûr were dayîn ku ev bombe biteqe dê tiştên çiqas xirab bibin. Tolhildan neçar e. Û em neteweya rastîn an meyla siyasî ya vî karakterê Ramses jî nizanin. Yek ji pirsgirêkên mezin ên ku derdikeve ev e ku karakterek din - Alligator - îsal çar caran çûye Rûsyayê."
  
  Devê Drake bû qûm. "Rûsya?"
  
  "Erê. Ev ne diyarker e, lê..."
  
  Drake bi rastî dizanibû ku wateya wê sekinandinê çi ye. Di cîhanek ku ji hêla kanalên nûçeyan û medyaya civakî ve tê manîpule kirin de divê tiştek diyarker nebûya. "Eger ev agahî derkeve..."
  
  "Erê. Em li bûyereke asta bilind dinêrin."
  
  Drake, bê guman, nexwest ku bizane wateya wê çi ye. Wî dizanibû ku niha li cîhana fireh mirov hene, mirovên pir bi hêz, yên ku îmkanên wan hebûn ku ji şerekî nukleerî xilas bibin, û wan pir caran xeyal dikirin ku dê çawa be heke ew karibin li cîhanek bi tevahî nû, ku bi zor lê niştecîhkirî bijîn. Hin ji van kesan berê serok bûn.
  
  "Heke hewce bike bombeyê bêbandor bike, Drake. Ji min re hat gotin ku NEST di rê de ye, lê dê li dû we were. Wek yên din. Gişt. Ev saeta meya nû ya herî tarî ye."
  
  "Em ê dev ji vê berdin, ezbenî. Ev bajar wê sibê bijî."
  
  Dema ku Drake bang qedand, Alicia destê xwe danî ser milê wî. "Ji ber vê yekê," wê got. "Gava Moore got ku ew daristanek baranê û daristanek piçûk e, ma wî digot qey dê li wir jî mar hebin?"
  
  Drake destê xwe bi destê xwe veşart. "Her tim mar hene, Alicia."
  
  Mai kuxiya. "Hinek ji yên din mezintir in."
  
  Smith gerîdeya xwe li dora qelebalixiya trafîkê zivirî, ji ambûlanseke şewqdar a ku deriyên wê vekirî ye û pisporên tenduristiyê li ser kesên ku di bûyerê de tevdigerin dixebitin re derbas bû û careke din lingê xwe danî ser pedala gazê.
  
  "Ma we tiştê ku hûn lê digeriyan dît, Mai?" Alicia bi awayekî wekhev û bi rûmet got. "Te kengî tîm li pey xwe hişt?"
  
  Hemî pir berê qewimî, lê Drake bi zelalî hat bîra Mai Kitano ku çûbû, serê wê bi sûcdariya mirinên ku ew bi bêbextî kiribûn dagirtî bû. Ji wê yek bûyera di dema lêgerîna dêûbavên wê de -kuştina pereyê şûştina yakuza- pir guherî.
  
  "Dêûbavên min naha ewle ne," Mai got. "Mîna Keremê. Min eşîr têk bir. Chica. Dayin. Min gelek tiştên ku ez lê digeriyam dîtin."
  
  "Nexwe çima hûn vegeriyan?"
  
  Drake dît ku çavên wî bi rê ve zeliqandî û guhên wî li ser kursiya paşîn hatine pêçan. Ew demek neasayî bû ku meriv li ser encam û biryaran nîqaş bike, lê ew ji bo Alicia pir tîpîk bû, û dibe ku ew şansa wan a paşîn be ku tiştan rast bikin.
  
  "Ez çima vegeriyam?" - Çi? - May bi dilgermî dubare kir. "Ji ber ku ez eleqedar im. Ez bala xwe didim vê tîmê."
  
  Alicia pif kir. "Bersiva baş. Tenê sedem ev e?"
  
  "Hûn dipirsin gelo ez ji bo Drake vegerim. Ger tenê min li bendê bû ku hûn her du têgihîştina nû ava bikin. Ger min saniyeyekê jî bifikiriya ku ew ê biçûya. Heta ku ew bikaribe şansek duyemîn bide min. Welê, bersiv hêsan e - ez nizanim.
  
  "Şansa sêyemîn," Alicia destnîşan kir. "Heke ew têra xwe bêaqil bûya ku we vegerîne, ev ê şansa weya sêyemîn be."
  
  Drake dît ku ketina zozanê nêzîk dibe û tansiyona mezin a li piştê hîs kir, hestên tûj û bêbawer di hundurê wî de diherikin. Ji bo van hemûyan hewcedariya wan bi jûreyek hebû, bi tercîhî bi pêlavên nerm.
  
  "Wê biqedînin, hevalno," wî got. "Em li vir in".
  
  "Ew hîn nehatiye kirin, Sprite. Ev Alicia modelek nû ye. Wê biryar da ku êdî ber bi rojavabûnê ve nereve. Niha em li ber xwe didin, em fêr dibin û em vê yekê derbas dikin."
  
  Mai got, "Ez wê dibînim û heyranê wê dibim." "Ez bi rastî ji weya nû hez dikim, Alicia, tevî tiştê ku hûn difikirin."
  
  Drake zivirî, bi rêzgirtina hevdu tije bû û bi tevahî tevlihev bû ka ev senaryo di dawiyê de çawa dibe ku derkeve holê. Lê wextê wê bû ku em niha hemûyan biavêjin, bidin ser refikê, ji ber ku ew bi lez û bez nêzikî Armageddonek din, leşker, rizgarker û lehengên heta dawiyê bûn.
  
  Û eger wan temaşe bikira, belkî satrancê bilîzin, Xwedê û Îblîs jî bêhna xwe winda bikin.
  
  
  BEŞA SÎ Û HEFTAN
  
  
  Smith li dora dawîn lastîkên xwe qîriya û dûv re bi lingekî giran li pedala frenê da. Drake berî ku erebe bisekine derî vekir û lingên xwe hejand derve. Mai berê ji derî paşîn derketibû, Alicia gavekê li paş bû. Smith serê xwe da polîsên li bendê.
  
  "Wan got ku hûn hewce ne ku hûn riya herî bilez a herêma Tropîkal zanibin?" Yek ji polîsan pirsî. "Belê, vê rê rasterast bişopînin." Wî nîşan da. "Ew ê li çepê be."
  
  "Sipas ji were". Smith nexşeya rêber girt û nîşanî yên din kir. Dahl di jogekê de bezî.
  
  "Em amade ne?"
  
  "Awayê ku em dikarin bibin," Alicia got. "Oh binêre," wê nîşanî nexşeyê da. "Ew ji dikana diyariyan a li ser malperê dibêjin zozanek."
  
  "Hingê em herin."
  
  Drake bi hîsên xwe yên bilind ket zozanê, li hêviya ya herî xirab bû û dizanibû ku Ramses ji yekî zêdetir hîleyên nebaş di destê wî de hebû ku tiştek bi wî re tune. Kom belav bû û tenik bû, jixwe ji ya ku divê bileztir û bêyî hişyariyek pêdivî tevdigere, lê dizanibû ku her saniyeyek ku derbas dibû zengilek mirinê ya nû bû. Drake bala xwe da nîşanan û zû Zona Tropical li pêş dît. Gava ku ew nêzîk bûn, peyzaja li dora wan dest pê kir.
  
  Heşt kes bi lez û bez ji veşartgehê derketin, kêran kişandin dema ku ji wan re ferman hat dayîn ku şerê dawî yê rizgarkirinê bi êş û pir xwînî bike. Drake kevok xiste bin çengê û xwediyê xwe avêt ser pişta xwe, paşê bi serê xwe rastî êrîşa din hat. Bo û May derketine pêş, îro pêdiviya wan bi şarezatiya şer heye.
  
  Her heşt êrîşkar zirx û maskeyên laş li xwe kiribûn, û wan bi qasî ku Drake hêvî dikir şer kir. Ramses tu carî ji binî ve hilbijart. Mai bi lez û bez li ber xwe da, hewl da ku milê xwe bişkîne, lê dît ku ew zivirî, hevsengiya wê ji holê rabûye. Derba din ji milê wê çû, bi êlekê xwe ketibû, lê bîskekê sekinî. Beau di nav wan hemûyan de meşiya, siya rastîn a mirinê. Lejyonerên Ramses paşde vekişiyan an jî davêjin aliyekî da ku ji Frensî dûr bikevin.
  
  Drake pişta xwe da astengê, destên xwe bilind kir. Dema ku dijberê wî bi herdu lingên wî ji erdê dixist, têl li pişt wî şikest. Herdu mêr li riyeke din geriyan, dema ku dizivirin têkoşiyan. Îngîlîz kulm bi kulm li serê legioner xist, lê tenê di lêdana destê ku di berevaniyê de rakiribû bi ser ket. Wî laşê xwe rakir cihê ku jê xwest, rabû ser çokan û kulma xwe daxist xwarê. Kêr hilkişiya û rihên wî qul kir, tevî parastina wî dîsa jî diêşe. Drake êrîşa xwe ducar kir.
  
  Şerê ji nêz ve li ketina Herêma Tropical dijwar bûye. May û Bo rûyên dijberên xwe dîtin. Xwîn li hemû komê rijîya. Legionnaire bi lingên şikestî û şikestî ketin, û sûcdarê sereke Mano Kinimaka bû. Hawayê mezin bi buldozerekê êrîşkerên xwe perçiqand, mîna ku ew bi xwe hewl dida pêlan têk bibe, wan perçe perçe bike. Ger legionerek rê li ber wî bigirta, Kinimaka bi bêrehmî lêxist, navbirekî sermirov, kulmek ku nayê hilweşandin. Riya wî bi tevahî xelet bû, ji ber vê yekê hem Alicia û hem jî Smith li ser rêça wî bûn. Lejyonerên li tenişta wan daketin, qîrîn, lê ew bi hêsanî xilas bûn.
  
  Dahl bi hin jêhatîbûn derbên ji dest bi destan veguherand. Lêdanên kêrê bi lez û bez, pêşî nizm, paşê bilind, paşê li sîng û rû; swêdî bi refleksên birûskê û jêhatîbûna bi zehmetî ew hemû asteng kirin. Dijberê wî dev jê berneda, di performansa xwe de klînîkî, zû pê hesiya ku wî bi wekheviya xwe re hevdîtin kiriye û hewce dike ku cûdahiyek çêbike.
  
  Dahl xwe da alîkî ji ber ku legionner ling û milên xwe wekî berdewamiya êrîşên kêrê bikar anî. Çoka yekem li perestgehê xist, hişyariya wî bilind kir û alîkariya wî kir ku pêşbîniya gelek êrîşan bike. Ew ket ser çokê, di bin çengê xwe de rasterast li çal û koma nervê ya li wir ket, bû sedema ku legioner bi êşê deqê xwe bavêje. Lêbelê, di dawiyê de, ew Kinimaka pezker bû ku şervan xist xwarê, masûlkeyên paqij bar kir, hestî şikand û tendon çirandin. Mano li ser çen û bejna xwe birînên reş reş kiribûn û bi lewaz dimeşiya, lê tiştek nedikarî wî bisekinîne. Dahl xeyal dikir ku ger derî kilît be ew ê li kêleka avahiyek mîna Hulkê Hawaiî biqelişe.
  
  Kenzi hêsantir dît ku li dora keviyên şer bifire, zirarê bide kê ku ji destê wê tê û ji rastiya ku hîna katana wê tunebû gazin kir. Dahl dizanibû ku ew xwedan jêhatîbûnek taybetî ya hînbûyî bû û dikaribû êrîşî legioneran li pey yekî bike, her yekê bi derbeyekê bikuje, dema tîmê hêja xilas bike. Lê roj hema qediya.
  
  Herçi jî.
  
  Drake kulma xwe ya Flurry dît ku derbeyê dişkîne. Ji ber ku legionnerek desta wî girt û zivirî, ew li kêleka wî ket. Êş taybetiyên wî berovajî kirin. Bi tewandineke ne normal xwe gêr kir, zextê berda û xwe bi dijberê xwe re rû bi rû dît.
  
  "Çima?" wî pirsî.
  
  "Tenê li vir e ku hûn hêdî hêdî bikin," legionner kenîya. "Tick tock. Tik tock."
  
  Drake bi dijwarî pêxist, niha li ser lingan e. "Hûn ê jî bimirin."
  
  "Em ê hemî bimirin, bêaqil."
  
  Li hember fanatîzmek weha, Drake bê rehm lêdan, poz û çena mêrik û her weha rihên wî şikand. Van kesan tam dizanibû ku çi dikin, lê dîsa jî wan şer domand. Di nav wan de yek zilamek jî axînek din heq nedikir.
  
  Gasping, legionnaire kêra xwe nîşanî Drake kir. Yorkşireman ew girt, zivirî û zivirî, wusa ku kêzik heya serê wî ket ser serê yê din. Berî ku laş li giyayê bikeve, Drake beşdarî şerê sereke bû.
  
  Şerekî ecêb û dîn bû. Li dû derbê derbe û berevanî li dû parastinê, zivirîna bêdawî di pozîsyonê de. Xwîn ji çavan hat paqijkirin, mil û kulm di nîvê pevçûnê de ji holê hatin rakirin, û bi saya giraniya Smith bi xwe milê xwe yê jihevketî jî vegeriya cihê xwe. Ew xav bû, bi qasî ku rast dibe.
  
  Û paşê Kinimaka hemû li dora xwe geriya, lêxist, lezand, her ku ji destê wî hat wêran kir. Herî kêm sê lejyonerên ketî û şikestî karê wî bûn. Beau du kesên din derxistin, û paşê May û Alicia bi hev re xebitîn ku ya paşîn biqedînin. Gava ku ew daket, ew rû bi rû hatin, kulm hildan, hêrsa şer û xwînrijandinê di navbera wan de diherikî, mîna lazeran di çavên wan de dibiriqî, lê ew Beau bû ku ew ji hev veqetandin.
  
  "Bombe," wî got.
  
  Û dûv re, ji nişkê ve, hemî rû berê xwe dan Drake.
  
  "Kengî em mane?" Dahl pirsî.
  
  Drake jî nizanibû. Şer hemû konsantrasyona mayî ji destê min bir. Niha li jêr niherî, ji tirsa ku dê çi bibîne, milê xwe paşve kişand û li saeta xwe nêrî.
  
  Kensî got, "Me hê bombe jî nedîtiye."
  
  "Pazdeh deqe," Drake got.
  
  Û paşê guleyan lêdan.
  
  
  BEŞA SÎ Û HEŞTÊ
  
  
  Kensî bandorek mîna mûşekek mûşek hîs kir. Wê ji lingên wê xist, li pişika wê xist, û bi lez û bez hemû hiş ji hişê wê derxist. Drake dît ku gule lê ket û ket ser çokên wî, pêşî li ketina wî ya neçar girt. Wê tu carî ev hatin dîtin, lê ne jî kesek din dît. Smith jî lêdanek girt. Xweşbextane her du gule li êlekan ketin.
  
  Thorsten Dahl yê herî zû bertek nîşan da, hîn jî bi gotinên "panzdeh deqe" mêjiyê wî bombe kir. Gava ku her du legionner ji erdê rabûn, gule zû teqiyan, û niha, bi armancek çêtir, wî êrîşî wan kir, bi destên xwe dirêjkirî, mîna trênek ku giyanên winda ji kûrahiyên bi xwîn ên Dojehê diherikî gurr . Ew ji sosret dudilî bûn, paşê swêdî, bi her destî, yek li wan xist, û herdu jî paş ve avêtin dîwarê holika darîn.
  
  Avahiyek li dora mirovan ji hev perçe bû, darên darîn şikandin, perçe bûn û bi hewayê ve rijiyan. Zilam li ser pişta xwe ketin nav naveroka wê, ya ku ji Swêdiyê dîn re herî bikêrhatî bû.
  
  Ew kargehek bû, cîhek tijî amûr bû. Dema ku legioneran ji bo rakirina çekên xwe têkoşîn dikir, yekî nalîn û yekî din diranên xwe tif dikir, Dahl sîngek baş-pratîkkirî rakir. Kesên ketî dîtin ku ew ji quncika çavê wan derdikeve û dicemide, bêbaweriyê cesaret ji wan mehrûm.
  
  Bo çû cem wî û berteka wan dît. "Wan biqedînin. Bînin bîra xwe ku ew kî ne."
  
  Kinimaka jî sekinî, bi planê dikeniya, mîna ku bixwaze wan bike axê. "Wan Kensî gulebaran kirin. Û Smith."
  
  "Ez dizanim," Dahl got, maqûl avêt û pişta xwe da destikê wê. "Ez dizanim".
  
  Herdu kesan jî rawestan wek nîşana lawaziyê girtin û xwe gihandin çekên xwe. Dahl li hewayê firîya û di heman demê de mêşhingiv hilda, û dema ku laşê xwe daket jêr, anî xwarê. Yek derbekê li legionnaire li navenda eniya wî xist, û hê jî têra wî hêz û jêhatî mabû ku bizivire, şaftê bilind bike û perestgeha zilamê din biperçiqîne. Wexta ku qediya, rabû ser çokan, diranên xwe hejand û sîngê xwe avêt ser milê xwe.
  
  Dû re lejyonerê din rûnişt, nalîn, serê xwe bi aliyekê ve hejand mîna ku di janê de be, û pistola ku di destên xwe de dihejiyan rakir. Di wê perçeya duyemîn de, Kensi ji her kesî zûtir bertek nîşan da û xwe xist xeterek mezin a kesane. Bêyî ku bisekine, wê birînên xwe yên berê hejand, hedefa mêrik girt û xwe avêt ser wî. Pistola ku wê di destê wê de bû, mîna kerpîçekê, dawî bi dawî, heta ku li navenda rûyê wî ket, hat avêtin. Teqe kir, bi paş de ket, gule ji serê wî re derbas bû. Gava ku ew gihîşt wî, Kenzi çeka xwe hilda, lê ne berî ku ew di sînga xwe de vala bike.
  
  "Çiqas?" Dahl bi giranî bêhna xwe dikişand, ber bi deriyê ku diçû Herêma Tropîkal diherikî.
  
  Drake bi lez berê xwe da.
  
  "Heft deqîqe."
  
  Ev têrê nake ku çekên navokî yên nenas bêçek bikin.
  
  
  BEŞA SÎ Û NEHÊ
  
  
  Şeş deqîqe.
  
  Drake bazda nav Zona Tropical, bi qîrîn heta ku qirika wî diêşe, bi bêhêvî hewl da ku bombeyê bibîne. Qêrîna nizm a ku bersiv bû ji Hayden nehat, lê wî bi qasî ku ji destê wî dihat ew şopand. Damarên li ser eniya wî bilind bûn. Destên wî ji tengezariyê ketin nav kulman. Gava ku tevaya tîmê ket hundurê avahiyê, rû bi rêyên darê yên pêçayî û jîngehên bi daran ve, ew belav bûn da ku ji hejmara xwe sûd werbigirin.
  
  "Cap!" Kinimaka digiriya, stresê niha hema wî tune dikir. "Hayden!"
  
  Qîrîneke din a melûl. Drake destên xwe bi hêrsek zehf avêtin, nekarî cîhê rast diyar bike. Çirk derbas bûn. Parrotek rengîn a geş li wan bar kir, bû sedem ku Alicia gavekê paşde bavêje. Drake nikarîbû dîsa li saeta xwe binêre.
  
  Pênc deqîqe.
  
  Qesra Spî dê naha dilgiraniyek wusa derxe ku ew ê rast ji Capitol Hill were şuştin. Tîma NEST, ekîba bombeyê, polês, ajan û agirkujên ku haya wan jê nêzîk dibûn dê yan birevin heta ku lingên wan jê dernekevin an jî bikevin çokên xwe, ezman bişopînin û ji bo jiyana xwe dua bikin. Heger tu serkirdeyên cîhanê agahdar bibûna, ew jî dê li ser piyan bibûna, li saetên xwe bineriya û çend pêşniyaran amade bikirana.
  
  Dinya desthilatdar bû.
  
  Drake bi bihîstina qîrîna Mai re bi rihetî hejand, dûv re çend saniyeyên din girt ku çavkaniya wê bibîne. Tîm wekî yek hat ba hev, lê tiştê ku wan keşf kir li derveyî hêviyên wan bû. Yorgi li pişt wî li tenişta Lauren rawesta; Bo û Kenzi hewil dan ku wê ji dûr ve fêhm bikin, dema ku tîmê mayî an ketibûn ser çokan an jî li kêleka girseyê digeriyan.
  
  Çavên Drake vebûn. Yekem tiştê ku wî dît, laşê jineke tazî bû, bi kaset û têl şîn pêça bû, ku bi qasî du metreyan ji erdê belav bûbû. Hîn tevlihev bû, wî dît ku di binê lingên wê de cotek lingên din ên zilamekî hene, li gorî lingên porî yên ku bi wan ve girêdayî ne.
  
  Ramses jê re got, Hayden bombe ye.
  
  Lê... çi cehenem...
  
  Di bin zilamê tazî de wî îcar pêlavên ku wî nas dikirin dîtin. Xuya bû ku Hayden di binê pileyê de bû.
  
  Wê demê bombeya navokî li ku derê ye?
  
  Alicia ji cihê xwe li kêleka jina nenas nêrî. "Bi baldarî guhdarî bikin. Zoey dibêje ku bombe di bin Hayden de, di binê vê taybetmendiyê de, ewle ye. Ew çekdar e, xwedan senzorek tevgerê ya pir pêbawer e û ji hêla çenteyek piştê ve tê parastin. Têlên ku li dora laşê wan hatine pêçan bi tetikek xwînî ve girêdayî ne." Serê xwe hejand. "Ez rêyekê nabînim. Dem dema hin ramanên xweş e, hevalan."
  
  Drake li laşan, şopeke bêdawî ya têlan, hê jî heman rengê şîn, mêze kir. Reaksiyona wî ya yekem pejirandin bû.
  
  "Gelo nexşeyek wê ya têkçûyî heye?" Kinimaka pirsî.
  
  Dahl got: "Texmîna min a herî baş 'na' ye," Dahl got. "Ew dê pir xeternak be ji ber ku kesên ku pê re têkildar in dikarin biguhezin. Derdorek hilweşandî - amûrek pêşîlêgirtina çekan - dê tevgera Hayden tespît bike, kesek bifikire - paşê bombeyê bi dest dixe. , û geş dibe."
  
  "Wê nebêjin". Alicia hejand.
  
  Drake li nêzî cihê ku wî texmîn dikir ku serê Hayden lê ye, ket çokên xwe. "Piştre, bi heman prensîbê, dedektora tevgerê dê pir sist bibe. Dîsa ji bo girtî hinekî bilivin."
  
  "Erê".
  
  Serê wî ji stresê zêde diêşiya. "Me kodên neçalakkirinê hene," wî got.
  
  "Kîjan hîn jî derewîn be. Û ji bo ku rewş xirabtir bibe, divê em wan bikevin ser klavyeyek ku bi tetikê ve girêdayî ye di binê Hayden de.
  
  Kensî bi bêdengî got: "Gelo hûn çêtir bilezînin." "Sê deqe ji me re mane."
  
  Drake bi hêrs serê xwe hejand. Niha ne wextê gumanan bû. Wî awirek bi Dahl re guherand.
  
  Ya din çi ye hevalê min? Ma em di dawiyê de hatin dawiya rê?
  
  Julian Marsh axivî. "Min dît ku wan ew çek kirin," wî got. "Ez dikarim wê bêbandor bikim. Divê ev yek qet nebûya. Armanc yekane pere bû... Ne ev gêjbûna mirina bi milyonan, dawiya dinyayê."
  
  "Webb dizanibû," Lauren got. "Serokê te. Wî her dem dizanibû."
  
  Marsh tenê kuxiya. "Tenê min ji vir derxe."
  
  Drake nelivî. Ji bo dîtina bombeyê, pêdivî ye ku ew pileyek mirovan bizivirînin. Wextê wan tunebû ku hemû kaset bibirrin. Lê ji bo bêbandorkirina bombeyê her gav rêyek bileztir hebû. Wan ew li ser TV-yê nîşan nedan ji ber ku ew ji bo temaşekirina li kêleka dîtinê ne maqûl bû.
  
  Te têl nebirî. Te tenê ew hemî derxistin.
  
  Lê ew qasî birîna têl xelet bi xeter bû. Çok daxist heta ku çavên wî bi yên Marş bûn.
  
  "Julian. Ma hûn dixwazin bimirin?"
  
  "Na!"
  
  "Ez rêyek din nabînim," wî hilm. "Gelîman, werin em wan bar bikin."
  
  Bi rêberiya tîmê, wî hêdî hêdî, bi qestî, li ser komek laşan zivirî heta ku zikê Hayden ji erdê rakir û çenteyek piştê hat dîtin. Moans ji Zoey, Marsh, û tewra Hayden reviyan dema ku ew gişt li kêleka xwe geriyan, û Kinimaka ji wan xwest ku hemî bêdeng bimînin. Tevî îdiayên Zoe, kesî nizanibû ku bi rastî dedektora tevgerê çiqas hesas e, her çend eşkere xuya bû ku ger ew ewqas dirêj bimeşiya, ew ji tiştek nêzikî tetikê nehatibû danîn. Bi rastî, pêdivî bû ku ew were bernamekirin da ku hema hema bêserûber be da ku hatina Drake berî ku ew biteqe.
  
  Pêdivî bû ku têlên ji laşê Marsh werin qut kirin û ji lingên Zoe werin derxistin, karek tevlihev ku tîmê bi zorê ferq kir. Yên ku li dora laşê Hayden hatibûn pêçan, ji ber ku li ber cil û bergên wê bûn, bi hêsanî jê derketin. Marsh guhê xwe dide talîmatan û hîna jî bi kasêtê ve girêdayî ye, Marsh destên xwe rakir, da ku ew li milê rastê yê Hayden pêça û li ser çenteyê piştê hejandin. Pythian tiliyên xwe hejandin.
  
  "Pîn û derzî."
  
  Mai destên xwe danî ser çenteyê xwe, li ser bombeya nukleerî. Bi tiliyên xwe yên jêhatî wê kulm vekir û pala jorîn paş ve kişand. Dûv re, hêzek mezin û jêhatî bikar anî, wê rahişt keviyên çenteyê piştê û bombe, tevî qalika wê ya metal, rasterast derxist derve.
  
  Çêlek reş dora wî girtibû. Mai çenteyê pişta xwe avêt aliyekî û pir hêdî bombe zivirî, her ku saniye diçûn pir ter dikir. Çavên Haydenê dibiriqîn dema ku wê li bombeyê dinêrî, û Kinimaka berê xwe da çokan û destê wî dihejand.
  
  Panelek hejmartinê derket pêş çavan, ku bi çar pêçan li derveyê bombeyê ve girêdayî ye. Têlên şîn di binê wî de di dilê felaketê de mar kirin. Marş li têlan mêze kir, çar ji wan, bi hev ve girêdayî bûn û bi hev ve birîn.
  
  "Panelê rakin. Divê ez bibînim kî kî ye."
  
  Dema ku li saeta xwe nêrî, Drake zimanê xwe çikand.
  
  Çirk mane.
  
  Pêncî û neh, pêncî û heşt...
  
  Smith li tenişta wan ket ser çokan, leşker berê xwe dida tiliya xwe ya kêrhatî. Jiyana her kesî girt destên xwe, berpirsyariya rakirina kêmasiyan girt ser xwe. Yek xiş, yek tîrek serhişk, yek kêmasiya konsantrasyonê, û ew ê wextê winda bikin an jî bibin sedema teqînek hovane. Dema ku mirov dixebitî Drake ji bo bîskekê çavên xwe girtin. Li pişt wî, Dal bi giranî bêhna xwe dikişand, û tewra Kensî jî hejand.
  
  Gava ku Smith li ser pêça paşîn dixebitî, Alicia ji nişkê ve qîriya. Hemû kom lerizîn, dilê wan bi devê wan ket.
  
  Drake bi tundî zivirî. "Eve çîye?"
  
  "Mar! Min mar dît! Ew baskek zer a mezin bû."
  
  Smith bi hêrs bû dema ku wî tomar hilda û bi baldarî panela hejmartinê bi tîpa xweya sor a ku dibiriqe jê kir. "Kîjan têl?"
  
  Ji wan re sî û heft saniye mabû.
  
  Adar nêzîktir diçû, çavên wî li ser têlên şîn ên tevlihev dikolin, li cîhê ku tê bîra wî Alligator amûrê vedike geriya.
  
  "Ez nabînim! Ez wê nabînim!"
  
  "Ew hemî ye," Drake ew avêt aliyekî. "Ez hemî têlan derdixim!"
  
  "Na," Dahl bi giranî li kêleka wî daket. "Ger hûn vê yekê bikin, ev bombe dê biteqe."
  
  "Wê demê divê em çi bikin, Torsten? Divê em çi bikin?"
  
  Bîst û neh... bîst û heşt... bîst û heft...
  
  
  BEŞA ÇÎL
  
  
  Bîra Drake ber bi pêşiyê ve çû. Ramses bi zanebûn jê re got ku Hayden bombe ye. Lê bi rastî wateya wê çi bû?
  
  Niha mêze kir, wî sê têl li dora wê pêçandî dît. Kîjan yek ew xist? Dahl ji berîka xwe kaxezek derxist.
  
  "Kod," wî got. "Niha rêyek din nemaye."
  
  "Bila Marsh dîsa biceribîne. Ramses bi taybetî behsa Hayden kir."
  
  "Em kodan bikar tînin."
  
  "Ew dikarin derewîn bin! Destana wan bi xwe!"
  
  Adar berê xwe da bedena Hayden. Drake hilkişiya ser wê û bala Kinimaki kişand. "Wê bizivirîne."
  
  Hayden bi qasî ku ji destê wê dihat bû alîkar, masûlk û tendon bê guman ji êşê diqîriyan, lê wan rehet nedibû. Saet diçû. Bombe li ber qedandinê bû. Û dinya li bendê bû.
  
  Marsh xwe xwar kir, li pey têlên li dora laşê xwe ket dema ku Drake destek, dûv re lingek xwe rakir, û di dawiyê de qayîşa xwe li cihê ku her du têl derbas dibûn vekir. Gava wî dît ku cotê girêk dîsa di nav lepên wê re derbas dibe, wî nîşanî Kînîmaka da. "Welî evê".
  
  Hayden ji lîstikek kabûsê ya Twisterê dikişand, temaşe kir ku Marsh riya her têlê vedigere heya demjimêrê.
  
  "Bêguman," wî got, bi hişkî hûr kir, çavek vekirî, yê din girtî. "Ew yê li rastê ye."
  
  Drake çav li kelûpela nukleerî kir. Kensî bi wî û Dahl re li erdê rastê li kêleka wî bû. "Ji bo teqandina vê tiştê pêdivî bi vesazkirinek taybetî ya parçe û mekanîzmayan heye. Ew... pir nazik e. Ma em bi rastî ji kesê ku ev anîne welêt di vê nuqteyê de bawer dikin?"
  
  Drake nefesa herî kûr a jiyana xwe kişand.
  
  "Bê hilbijartin".
  
  Wî têl kişand.
  
  
  BEŞA ÇIL Û YEKEM
  
  
  Drake zû kişand, û têl ji destê wî hat çikandin, û dawiya sifir eşkere kir. Li ser devê kêrê, her kesê ku amade bû xwe ber bi pêş ve da ku jimartinê kontrol bike.
  
  Diwanzdeh... yanzdeh... deh...
  
  "Ew hîn jî çekdar e!" Alicia digiriya.
  
  Drake ket ser pişta xwe, matmayî ma, hîn jî têl girtiye mîna ku ew niha jî dikare çirûskekê bişewitîne û bombeyê hilweşîne. "Ev... ev..."
  
  "Hê hîn diqewime!" Alicia digiriya.
  
  Kevoka Dahl, bi palmekê ber bi eniya xwe ve, Yorkshireman dûr dixe. "Ez difikirim," wî got. "Heke niha wextê me hebe em ê bi şens bin."
  
  Heşt...
  
  Zoe dest bi girî kir. Marsh giriya, ji bo her xeletiyek ku wî kiriye lêborîn xwest. Hayden û Kinimaka li xebata tîmê bê hestyarî temaşe kirin, destên xwe yên spî li hev xistin, qebûl kirin ku tiştek tune ku ew bikin. Smith kêr berda û li Lauren mêze kir, tiliyên lerzok dirêjî wê kir da ku dest bavêje wê. Yorgi ket erdê. Drake li Alicia nêrî, û Alicia li May mêze kir, nekarî çavên xwe jê bigire. Bo di navbera wan de rawesta, dema ku wî li karê Dahl temaşe dikir, derdê wî zelal bû.
  
  Swêdî kodên neçalakkirinê xistibûn panelê. Her yek ji wan bi sînyalek deng ve hatî tomar kirin. Tenê saniye mabûn ku ew bikeve hejmara dawî.
  
  Pênc...
  
  Dahl pêl bişkoka "Enter" kir û nefesê rawestand.
  
  Lê saet hê jî dihejiya.
  
  Sê du yek...
  
  
  * * *
  
  
  Di saniyeya paşîn de, Thorsten Dahl bêhêvî nebû. Ji bo ku bimire dev jê berneda û nezivirî. Malbatek wî hebû ku vegere - jinek û du zarok - û tiştek wî nedihişt ku îşev ewlehiya wan misoger bike.
  
  Her tim planek B hebû. Drake ew hîn dikir.
  
  Ew amade bû.
  
  Moda dînbûnê dest pê kir, dînbûnek hesabkirî wî girt, hêzek ji normalbûnê da wî. Di saeta dawîn de wî guhdarî kiribû dema ku yek an yekî din alavên bêkêmasî, rast û bê xeletî yên ku kelûpela nukleerî pêk dianîn, dipêçin. Wî bihîst ku ew hemî çiqas rast e.
  
  Baş e, eger ew hinekî Dahl dîn bûya. Wê çawa kar bike?
  
  Dema ku pêşangehê yek nîşan da, swêdî ji berê de sîngek di destê xwe de girtibû. Bi nefesa xwe ya dawîn, bi tevgera xwe ya dawîn, bi hemû hêza xwe hejand. Pûçek bi dilê bombeya nukleerî ket, û tewra di wê saniyeya bêdawî de wî tirsa Drake, peymana Alicia dît. Û paşê wî êdî tiştek nedît.
  
  Saet diçû
  
  Sifir.
  
  
  BEŞA ÇIL Û DUYEM
  
  
  Dem ji bo kesî nesekinî, û nemaze di vê saeta diyarker de.
  
  Drake dît ku Dahl li ser bombeyê dirêj bûye, mîna ku ew dikare hevalên xwe û tevahiya cîhanê ji agirek tirsnak biparêze. Wî çarçoweya metalî ya qijkirî dît, hundurên ku li dora sîngê diçû; û paşê wî demjimêra hejmartinê dît.
  
  Di sifirê de asê mane.
  
  "Oh, lanet," wî bi awayê herî dilpak got. "Ey xwedê."
  
  Yek bi yek, tîmê fêm kir. Drake bêhna hewaya teze ya ku qet li bendê nebû ku careke din tama bike, hilm. Xwe ber bi Dahl ve hilkişand û li pişta wî ya fireh li Swêdî xist. "Mirovê baş," wî got. "Bi çakûçekî mezin lêxin. Çima ez li ser nefikirîm?"
  
  "Bûna Yorkshireman," Dahl di dilê bombeyê de axivî. "Min ev jî meraq kir."
  
  Drake ew paşde kişand. "Guhdarî bike," wî got. "Ev tişt asê maye, rast? Dibe ku di hundurê de şikestî. Lê dê çi ji nû ve destpêkirinê asteng bike?"
  
  "Em," dengek ji paş ve got.
  
  Drake zivirî û dît ku NEST û koma bombebarkirî bi çente û laptopên vekirî di destên wan de nêzî wan dibin. "Gelo hûn dereng man," wî gazî kir.
  
  "Belê heval. Bi gelemperî rewş wisa ye."
  
  Kinimaka, Yorgi û Lauren dest pê kirin ku Hayden ji tevna xerîb a ku ew bi Zoe Shears û Julian Marsh re parve kiribû vekin. Herdu Pythias bi qasî ku pêkan hatibûn nixumandin, lê ji tazîbûna xwe zêde xem nedixuya.
  
  "Min arîkar kir," Marsh her û her dubare kir. "Ji bîr nekin ku ji wan re bêjin ku min alîkarî kir."
  
  Hayden xwe li ser çokên xwe dît, her lingê xwe gêr kir da ku gerguhêz vegere û deverên ku êşa movikan lê kom bûbûn hejand. Kinimaka çakêtê xwe da wê, ku wê bi minetdarî qebûl kir.
  
  Alicia bi milên Drake girt, hêsir di çavên wê de bûn. "Em sax in!" - wê qêriya.
  
  Û paşê wê ew nêzîkî wî kişand, lêvên wî bi lêvên xwe re peyda kir, bi qasî ku ji destê wê hat ew maç kir. Drake di destpêkê de vekişiya, lê paşê fêm kir ku ew tam cihê ku wî dixwest be. Pişta wê maç kir. Zimanê wê ji hev ket û ew dît, û tansiyona wan sist bû.
  
  "Ev der cihê ku em ji bo demek dirêj ve diçin," Smith got. Mixabin, Gulan."
  
  "Ey mêro, ez bêriya jina xwe dikim," Dahl got.
  
  Bo li wî mêze kir, rûyê wî wek kevirê granît lê wekî din nayê xwendin.
  
  Mai bişirînek qels kişand. "Ger rol berevajî bibûna, Alicia dê nuha tiştek di derbarê tevlêbûnê de bigota."
  
  "Şerm neke". Alicia bi kenê qirika xwe ji Drake vekişiya. "Min berê qet stêrkek sînemayê ramûsand."
  
  Smith li ser behskirina demên berê sor bû. "Ah, naha ez bi vê yekê rast hatim ku May bi rastî ne Maggie Q ya mezin e. Bibore."
  
  "Ez ji Maggie Q çêtir im," Mai keniya.
  
  Smith sist bû, lingên wî dan. Lauren destê xwe dirêjî wî kir ku piştgiriya wî bike.
  
  Alicia serê xwe da alîkî. "Ax bisekine, min stêrkek fîlimê maç kir. Hinek celeb Jack. An jî ew navê ekrana wî bû? Oh, bi rastî du. An jî dibe ku sê..."
  
  Kensî di nav wan de bar kir. "Maçek xweş," wê got. "Te qet ez wisa ramûsim."
  
  "Ew tenê ji ber ku hûn çuçik in."
  
  "Oh spas".
  
  "Bisekine," Drake got. "Te Kensî maç kir? Heke?"
  
  "Ew çîrokek kevn e," Alicia got. "Ez kêm tê bîra min."
  
  Wî ev yek kir ku bi çavên xwe bala wê hemû bikişîne. "Ji ber vê yekê ew maçek 'kêfxweş e ku em sax in'? An jî tiştekî din?
  
  "Hûn çi difikirin?" Alicia hişyar bû.
  
  "Ez difikirim ku ez dixwazim ku hûn dîsa bikin."
  
  "Baş e..."
  
  "Paşan".
  
  "Bicî. Ji ber ku karê me heye."
  
  Drake niha li Hayden, serokê tîmê wan nihêrî. "Ramses û Alligator hîn jî li derve ne," wî got. "Em nikarin bihêlin ku ew birevin."
  
  "Em, min bibore?" - got yek ji xortên ji tîma sapper.
  
  Hayden li Marsh û Shears nêrî. "Hûn du dikarin xalên zêde bi dest bixin ger agahdariya we hebe."
  
  "Ramses bi zor bi min re nepeyivî," Shears got. "Û Alligator mezintirîn kesê dîn bû ku min qet nas kir. Xwezî min bizaniya ku ew li ku ne."
  
  Drake li wî nêrî. "Aligator dîndarê herî mezin bû"
  
  "Bibûre. Zarok?" serokê NEST got.
  
  Çavên adarê dibiriqîn. "Ramses xeletiyek e," wî got. "Diviyabû ku ez gava ku şansê min hebûya pê daba. Ev pere hemû çûne. Hêz, prestîj - winda bû. Derewînê bedew û biçûk?"
  
  Smith got, "Ez hêvî dikim ku ez di girtîgehê de riziyam." "Di hevalbendiya kujer de."
  
  "Gûhdarkirin!" - kesên ji NESTê qîriyan.
  
  Hayden li wan, paşê li Dahl nêrî. Drake li ser milê Alicia nêrî. Rêberê Tîma NEST li ser lingan bû û rûyê wî şîn bû, rengê tirsa bêkêmasî.
  
  "Ev bombe bêkêr e."
  
  "Çi?"
  
  "Detonatorên elektrîkê tune ne. Lens şikestin, ez difikirim ku dibe ku ji ber lêdana çakûçê. Lê uranyumê? Her çend dibe ku em şopan bibînin ku ji me re dibêjin ku ew berê li vir bû, ew ... winda ye.
  
  "Na". Drake hest kir ku masûlkeyên wî dilerizîn. "Nabe, tu nikarî vê ji min re bibêjî. Ma tu dibêjî ku ew bombe sexte bû?"
  
  "Na," rêber got, li laptopa xwe xist. "Ez ji we re dibêjim ne ew bombe ye. Ew bi rakirina hemî beşên ku wê dixebitîne hate betal kirin. Ji ber vê yekê, ev derewîn e. Ev zilam - Ramses - dibe ku yê rastîn heye."
  
  Ekîb saniyeyekê jî dudilî nekiriye.
  
  Hayden destê xwe da telefonê û jimareya Moore lêxist. Drake bang kir ku divê ew gazî helîkopteran bike.
  
  "Çiqas hewcedariya me heye?"
  
  Wî got: "Esmanên qijkirî tije bikin."
  
  Bêyî gilî û gazinc, wan laşê xwe yê bi êş hildan û bi lez ber bi derî ve meşiyan. Hayden gava ku direve zû diaxivî, ji dermankirina wê ti bandorên laşî nîşan neda. Ev bandorên derûnî bûn ku hêza wê hebû ku wê her û her bitirsîne.
  
  "Moore, bombeya li Central Parkê sexte ye. Paqij kirin, girtin. Em difikirin ku hundir û teqemenî hatin rakirin û paşê xistin nav amûrek din."
  
  Drake bihîst ku Moore ji sê lingan dûr ve naliya.
  
  "Û me fikirîn ku kabûs bi dawî bû."
  
  "Ev ji destpêkê ve plana Ramses bû." Hayden bêyî ku gavê bişkîne, deriyê derve ji hêlên xwe çirand. "Niha di dema xwe de diteqe û direve. Ma helîkopterên ku ji New Yorkê difirin hene?"
  
  "Leşkerî. Pûlis. Bi texmîna min operasyona taybet."
  
  "Bi vê yekê dest pê bikin. Planek wî heye, Moore, û em bawer dikin ku Alligator komandoyek berê ye. Kamerayên CCTV çawa xuya dikin?"
  
  "Em her rû, her fîgurekî kom dikin. Em bi saetan li ser lingan man. Ger Ramses di nav bajêr re derbas bibe, em ê wî bigirin."
  
  Drake xwe avêt ser çopê, Dahl li tenişta wî bû. Helîkopter li ser serê xwe hejiyan, du ji wan li ser rê li ber deriyê zozanan ketin. Li jor nihêrî, Drake li pişt rotorên zivirî yên avahiyên nivîsgehê dît, ku di nav perdeyên spî de gelek rû li ber pencereyan sekinîne. Medyaya civakî dê îro biteqîne û ger wiha berdewam bike dê encam sifir bibûna. Di rastiyê de, dibe ku ew hewldanên wan asteng kir.
  
  Hayden bazda ber bi helîkoptera herî nêzîk, li derveyî şûştina rotorê sekinî. "Vê carê," wê ji Moore re got. "Ramses dê xwe nîşan nede. Ew hemî xemgîniyek bû ku alîkariya wî bijî. Ew li ser navûdengê wî ye - Crown Prince of Terror statuya xwe ji nû ve distîne û dîrokê çêdike. Ew çekên navokî tîne New Yorkê, wan diteqîne û bêceza direve. Ger tu niha wî bihêlî, Moore, tu ê careke din wî nebînî. Û lîstik dê bi dawî bibe."
  
  "Ez dizanim, Agent Jay. Ez dizanim".
  
  Drake li ser milê Hayden sekinî, guhdarî kir, dema ku tîmê mayî bi hêrs li nêzê xwe diqeliqî. Dahl li derdora derdora xwe lêkolîn kir, cihên herî baş ên kemînê hilbijart, û paşê her yek bi camên xwe yên zeviyê kontrol kir. Xerîb, lê bi kêmanî ew ew mijûl dikir. Drake mil da wî.
  
  "Salê li ku ye?"
  
  "Ew li pey xwe hişt." Dahl bi rastî hinekî bêbext xuya dikir. "Ew çekek pir baş e."
  
  Kensî mudaxele kir. "Min anî bîra wî ku hê jî çeka min a bijarte tunebû. Heger ew sîngê bigire, divê ez katana bistînim."
  
  Drake li swêdî temaşe kir. "Wek peymanek xuya dike."
  
  "Ax were, dev ji hinceta wê berde. Ez ê li vir katanek jî ji ku bistînim?"
  
  Dengek got, "Ew ji Staten Island ne dûr in, Hayden."
  
  Serê Drake ew qas zû zivirî ku wî hejand. "Ew çi bû?"
  
  Hayden ji Moore xwest ku xwe dubare bike û dûv re berê xwe da tîmê. "Hedefa me heye, hevalno. Sivîlekî gazî kir, wekî Moore pêşbînî kir, û bi kamerayek piştrast kir. Qûna xwe bihejîne!"
  
  Serê xwe xwar kirin, tîmê li ser peyarêkê bazda ser rêyeke zelal û barîkatkirî, xwe avêt deriyên vekirî yên helîkopterê û xwe li ser kursiyan girêda. Her du çûk ber bi hewayê ve diçin, rotor pelên darên nêzîk jê dikin û bermayiyan li kolanê belav dikin. Drake pistole û tifingek, kelekek leşkerî û çekek stûyê derxist, kontrol kir ku her tişt di kar de ye û bi tevahî amade ye. Dahl ragihandinê kontrol kir.
  
  Pîlot banan paqij kir û dûv re bi tundî berê xwe da başûr, leza xwe zêde kir. Alicia çekên xwe kontrol kir, ya ku ji lejyoner standibû avêt û ya din ji xwe re hişt. Kinimaka awirên li Hayden dizî, ku wê hewl da ku paşguh bike, hîn jî ji Moore û ajanên wî agahdarî distîne. Beau bêdeng çû, di quncikê de hejand, wek ku ji dema ku Drake û Alicia maç kiribûn. Ji hêla xwe ve, Mai bi aramî rûnişt, taybetmendiyên wê yên Japonî bênavber, bi hişkî li ser armanca xwe sekinî. Tîmên mayî her tişt ducar kontrol kirin, her kesî ji bilî Kenzie, ku gilî li ser siwarbûna helîkopterê, bayê gemar, bêhna xwêdanê, û rastiya ku wê çu carî tîmê SPEAR dîtibû, gilî kir.
  
  "Tu kesî nexwest ku hûn bi me re bimînin," Alicia bi bêdengî got.
  
  "Min dikaribû çi bikim? Weke mişkê dêrê yê bitirs birevin?"
  
  "Ji ber vê yekê ev e ku îspat bike ku hûn wêrek in?"
  
  Çavên Kenzî dibiriqîn. "Ez naxwazim Armageddon bibînim. Û hûn?"
  
  "Min berê jî ev dît. Ben Affleck ecêb homoseksuel e, û Bruce Willis ji asteroîdek lanet şoktir e. Lê nalet, ma hûn hewl didin ku ji me re bibêjin ku bi rastî dilê we heye?
  
  Kensî li pencereyê li derve nêrî.
  
  "Dizê berhemên arkeolojîk dil heye. Kî dê bizanibûya?
  
  "Ez tenê hewl didim ku vegerim karê xwe yê li Rojhilata Navîn. Yek. Alîkariya we bêaqilan dê bigihîje vê yekê. Dilê te yê lanet bike."
  
  Helîkopter li ser banên Manhattan firiya dema ku Hayden zelal kir ku Ramses û Gator hîna ji giravê derneketine, ji ber ku ew li nêzî Keştiya Staten Island hatine dîtin.
  
  "Bîtên ku di wergerê de winda dibin dikarin me hemûyan bikujin," Hayden axîn da, û Drake qebûl kir ku ew rast bû. Ji nakokiya herî biçûk a li hewşa dibistanê bigire heta şerê di navbera serok û serokwezîran de, nuwaze her tişt bû.
  
  Armanca wan her ku avahî derbas dibûn nêzîktir dibû. Pîlot dema ku ber bi armanca xwe ve diçû, ji bo ku leza xwe biparêze di navbera du asîmanan de ket. Drake xwe bi armanca gemar girt. Avên gewr ên gewr li ber xwe didan. Li jêr wan dikaribû komek helîkopterên daketinê bibînin, ku hemî ji bo pozîsyonê şer dikin.
  
  "Welî evê!" Hayden digiriya.
  
  Lê pîlot jixwe bi tundî daketibû, ev bû sedem ku helîkopter bi zorê dakeve da ku li ber rêzek kulîlkên kulîlkan û rawestgehek otobusê cîhê sereke bigire. Drake hîs kir ku zikê wî bi devê wî diqelişe. Hayden di hucreya xwe de qîriya.
  
  "Bê guman termînalê girtî ye," wê got. "Heke Ramses li vir be, ew hêvî dike ku bigihîje çi?"
  
  "Divê li pişt we têl hebe û rêzek erebe li binê daran rawestin. Polîs li wir jinek heye ku herî dawî ew dîtiye."
  
  "Ecêb. Ji ber vê yekê em -"
  
  "Payin!" Guhên Alîsyayê beriya yekî din dengên xwe digirtin. "Ez dengê guleyan dibihîzim."
  
  "Ajotin."
  
  Ji erebeyê daketin, tîm ber bi termînalê ve çû, li ser avahiyê bezî. Drake pê hesiya ku li dora keviya berfire ya deriyê sereke, rampek betonê ya dirêj ber bi qada dockingê ve diçû. Fîşek ji wir dihatin, li qada vekirî, ne kelijandin, mîna ku bi dîwaran ve dihatin.
  
  "Vegere wir," wî got. "Ew ji hêlînê tê."
  
  Helîkopteran ezman li pişt wan dagirtibûn. Di rêya wan de cesedê polîsekî nalîn hebû, lê wî destê xwe hejand da ku ew bi pêş ve biçin, bêyî ku nîşanên birîndariyê nîşan bidin. Zêdetir fîşek li hewayê deng veda. Tîman çekên xwe kişandin, bi hev re reviyan û li qada pêşiyê lêgerîn kirin. Polîsekî din li ber wan çok da, serê xwe daxist, destê wî girt.
  
  "Baş e," wî got. "Ajotin. Tenê birînek di goşt de. Em ji we re lazim in. Ew... ew diçin."
  
  "Ne îro," Hayden got û berê xwe da.
  
  Drake dawiya hêlînê û pêşnûmeyên li milê wê yên çepê ferq kir - hemî hêlînên beton ên ku ji bo ferîbotan têne bikar anîn. Pêlan li binyada wan diherikî. "Tu dibîhîsî?" wî got dema ku gulebaranê dîsa dest pê kir. "Ramses alayeke otomatîk bi dest xist."
  
  Lauren tenê yê ku serê xwe hejand bû. "Kîjan ji wan?"
  
  "Ji AK-ê di deqeyekê de bêtir geryan. Clip ji şeşsed heta heştsed geryanên. Bermîlên guhezbar ger pir germ bibe. Ne tam rast, lê tirsnak e."
  
  "Ez hêvî dikim ku ew bask di destên wî de bihele," Alicia got.
  
  Komek polêsan li pêş çok danîbûn, bi domdarî ji bo veşartinê diçûn dema ku SAW guleyên xwe tif dikir. Rêzeke guleyan li ser serê xwe dibiriqîn. Du polêsan gulebaran kirin, li dawiya dûrî rêça ku ferîbot lê girêdabû, kirin armanc.
  
  Dahl got: "Ji min re nebêje...".
  
  "Em difikirin ku ew li wir bi yek ji bilêtên lênihêrînê li ferîbotê siwar dibe," yek ji polîsan got. "Du kur. Yekî me hedef digirt, yê din dest bi keştiyê dikir."
  
  "Ew nikare wisa bireve," Hayden protesto kir. "Ev e ... ew e ... lîstik qediya." Çavên wê ji tirsê dibiriqîn.
  
  "Ji bo wî," Alicia bi qaçaxî got.
  
  "Na, na," Hayden bi pistepist. "Bo me. Me ev hemû şaş kir. Ramses bi rastî bi dengekî bilind derdikeve. Ez mîrateya wî mor dikim. Gelî hevalan, ew ê vê bombeya nukleerî biteqîne."
  
  "Heke?"
  
  "Ez nizanim. Texmîna çêtirîn? Ew ber bi Girava Azadiyê û peykerê ve diçe, û ew ê wê li seranserê medyaya civakî biweşîne. Ya Xwedê, ey Xwedê, xeyal bike - "ew xeniqî. "Ez nikarim ... Ez tenê nikarim ..."
  
  Kinimaka ew hejand ser lingan, zilamê mezin bi mebesta xwe giriya. "Em ê nehêlin ev yek bibe. Divê em tiştekî bikin. Niha."
  
  Û Drake şewqa SAW bi qasî pêncî metre dûr, mirina fîşekên wê, tenê tiştê ku di navbera wan û Ramses de sekinî, û bombeya navokî dît.
  
  "Kî dixwaze her û her bijî, rast?"
  
  "Na," Alicia bi bêdengî got. "Wê her dem wekî dojehê bêzar be."
  
  Û Dahl nihêrîna paşîn li tîmê kir. "Ez ê pêşengiyê bikim."
  
  Di wê saniyeya paşîn de, lehengên New Yorkê amade kirin; tîmek SPEARERS, û paşê her polîs û ajanek di nav guhê xwe de. Her kes rabû ser piyan, bi çeka tifkirinê re rû bi rû ma û hilbijartina dawî ya jiyana xwe kir.
  
  Dahl dest pê kir. "Êriş!"
  
  
  BEŞA ÇIL Û SÊYEM
  
  
  Drake di nîvê hevalên xwe de bezî, tam cihê ku wî dixwest bibe, çeka xwe rakir û bi tundî gulebaran kir. Ji her çekek bi leza du hezar û pênc sed metre di çirkeyê de gule têne avêtin, gelek teqîn di nav stokan de deng vedidin. Pencereyên li seranserê ferîbotê şikestin.
  
  Di nav çend saniyeyan de, wan valahiya nîvco qut kirin, agir bi tundî berdewam kirin. Bikarhênerê SAW yekser mîhengên xwe guhert, ji hovîtiya êrîşê şok bû. Ne ew e ku wî gule berdane; guleyên wî şopek li ser stokan şopand û derket deryayê ji ber ku ew bi îhtîmalek ku bi paş ve biteqe. Drake dîmena teleskopî anî ber çavên xwe, tiliya xwe danî ser tetikê û taybetmendiyên zilamê ku SAW girtiye derxist holê.
  
  "Ev Alligator e," Hayden li ser ragihandinê got. "Bêriya xwe neke."
  
  SAW li xwe zivirî, ber bi wan ve çû, hê jî tif dike. Drake difikirî ku divê keg êdî ewqas germ be ku bihele, lê ne bi lez be. Guleyekê li êlekê fîşekan li polîs ket û dûv re jî ya duyemîn destê yê din şikand. Di vê kêliyê de dilê wan jî amade bû ku ji sînga xwe birevin, lê dest ji êrîşê bernedan û gulebaranê kêm nekirine. Pişta jêrîn ya ferîbotê ketibû, şikestibû, pişta vekirî ew qas qul bûbû ku dişibihe rende penêr. Alîgator SAW bi dijwarî hejand, hewl da ku telafî bike. Guleyan cihê li ser serê wan qul kir.
  
  Dengê bêzar ê motora ferîbotê veguherî qîrîneke hêdî, û vê yekê her tişt guherand. Alîgator xwe avêt ser keştiyê, agir bi hovîtî berdewam kir. Av ji paş ve dest pê kir û keştî ber bi pêş ve çû. Drake dît ku ew hîn bîst lingan ji piştê dûr in, dît ku ew li çepê û alîkî zivirî, û dizanibû ku ew ê di wextê xwe de nebin.
  
  Dema ket qîrîn, ket ser milê wî, ji nişka ve sekinî. Dahl li nêzîkê ket. Hayden gêr kir, van hemûyan armanca Alligator hîn dijwartir kir, lê meriv xuya nedikir. Dihate dîtin ku fîgurê wî paşde diçû, ber bi ferîbotê ve diçû.
  
  Drake îşaret da Hayden, û Hayden gazî helîkopteran kir.
  
  Çûkên reş ber bi hêlînê ve bazdan, bi tundî daketin xwarê û bi sê lingan li ser erdê sekinîn dema ku ekîba SPEAR hilkişiya ser keştiyê. Dema ku polês û ajanan silav kirin, pêwendiyek nû hate çêkirin ku dê ti carî qut nebe, wan bi qasî ku ji destê wan hat silav kirin, paşê helîkopter bi pratîkî rabûn hewayê. Pîlotan otomobîlan ber bi sînor ve birin, li dû ferîbota ku diqeliqî û di demek kurt de bi ser serê xwe de qediyan. Ew dîmenek bû ku Drake çu carî nedihat xeyalkirin: çivîkên ku mîna nêçîrvanên reş ên kujer li esmanê New Yorkê daleqandî ne, asoya navdar wekî paşverû, xwe amade dikin ku bi keştiya Staten Island rabin.
  
  Hayden di radyoya helîkopterê de got, "Zor lêxin." "Û zû".
  
  Bi xwarê, du helîkopter ber bi stûyê ferîbotê ve çûn. Hema di cih de, Alîgatorê bêhiş serê xwe ji pencereya kêlekê derxist û volleyek bi hêrs teqand. Teqîna wê ya sêyem li çermê derve yê helîkopteran ket, derbasî hin beşan bû û ji yên din jî xwe avêt. Helîkopter wek keviran ji ezmên ketin. Dahl derî şikand û agir berda, gule bêhêvî ji dest çûn.
  
  Drake xira kir, "Mîna ku ew diqelişe, gulebaran dike." "Tu carî naxe hedefa rast."
  
  "Vegere". Dahl dev ji hewildana lêdana Alligator berda û xwe li ber derbeya ku pê dihesiya bû.
  
  Sê saniye şûnda ew qewimî, tenê ew ne derbeyek bû, lê tenê ji nişka ve sekinî. Helîkoptera yekem li ser qata jorîn a ferîbotê hejand, ya duyemîn jî li kêleka benderê hejand, endamên mayî yên ekîba SPIR di balafirê de bûn. Bi lez û bez çûn, pêlavan li ser dikê diqeliqîn û kom kom dibûn. Dûv re helîkopter rabûn û bi hempîşeyên xwe re li hewa şopandina ferîbotê rabûn.
  
  Hayden çend saniyeyan xwe rû bi rû bi tîmê re dît. "Em dizanin ku ew li ku ye. Odeya motorê. Werin em êdî dawî li vê bînin."
  
  Ew beziyan, adrenaline ji her pîvanê wêdetir pompe kir, û dûv re Alligator bi eşkere taktîkên li ser dikê li jêr guhezand.
  
  RPG bi fîşekên hewayî, li helîkopterê qelibî û teqiya. Çûk kontrola xwe winda kir, metal li her alî belav bû, agir bi qalikê reş ket, û ew westiyayî ket ser qata jorîn a ferîbotê.
  
  Ji bo emrê "SPEAR dimeşîne".
  
  
  BEŞA ÇIL Û ÇAR
  
  
  Drake guherînek di dengê motora helîkopterê de bihîst û bêyî kontrolkirinê dizanibû ku otomobîl bi lez ber bi wan ve diçe. Ger ev ne bes bûya, siya dirêj û nêçîrvan a ku li ser dikê belav dibû rast li ser hedefê bû.
  
  Birevin an bimirin.
  
  Wî milê xwe li deriyê derve xist, tevahiya çarçoveyê ji çîpên wê çirand û ket nav cîhê wêdetir. Laş li dû wî bazdidin, dizivirin, dirêj dibûn, hildikişiyan û diçûn. Helîkopter bi giranî daket, rotor jê qut bûn û laşê metal perçe bû. Her tişt ji şarapnelê bigire heya rimên ku dirêjahiya destan dibin, hewayê jê dikin, perçe perçe dikin. Ferît dihejiya û naliya, av çep û rast kef dikir.
  
  Topa agir ber bi helîkopterên din ve gulebaran kir, yên ku tavilê dest bi tevgerê kirin, bi şensê ku ew nehişt ku li hev bikevin. Çemên êgir li deşta jorîn dipijiqin, agirên nû çêdikirin, reng û stûnên metal şewitîn, û boyaxa dihelin. Rotor dema ku li stûyê rastê Drake dixist xwar, bi hemî leza xwe ve ber bi erdê ve dizivire ji nişka ve. Guleyên din ên difirin pencereyan şikandin û çarçowe qul kirin, û çîpek tirsnak rast di kêleka qeyikê re derbas bû û derket deryayê. Dema ku germ di nav wî re derbas dibû, Drake bi pêta agirê pê hesiya, li binê milê xwe nihêrî û dît ku tevahiya tîmê li ber xwe dane, tewra Smith jî li ser Lauren razayî ye. Teqîn derbas bû û wan li serhildanê temaşe kir û dûv re Alligator tişt derxist asta dînbûnê.
  
  Madness.
  
  RPG-ya din rast di nav qeyikê de bi xwe re derbas bû, fuzeyê hişt û dema ku difirî deqên wê şikand. Teqînek çêdibe dema ku guleyek di deqê de çikiya, bêtir gurzên agir û bermahiyên kujer rê li wan girt. Drake nalîn dema ku şarapnel ser û milê wî qul kir, rehet bû ku êş nîşanî wî da ku ew hîn sax e. Demekê ji bo ku bêhna xwe bigire, derdora nû ya li pêş xwe mêze kir.
  
  Di deqê de çaleke gemarî hebû. Li her derê darên daran hebûn. Dûman û agir di qata navîn-jortirîn girtî re diherikî.
  
  "Rê zelal e," wî got.
  
  "Tenê jibo te!" Lauren hema bi qîrîn.
  
  "Hingê bimîne," Kenzî tif kir, li ser milê Dahl kişand. "Tu baş î, Thorst?"
  
  "Erê, belê, ez baş im. Bihêle ez biçim".
  
  Drake bi lezek nîv-dil meşiya, ji ya ku di tevahiya jiyana xwe de di bîra wî de bû bêtir hişyar bû. Koma li pişt wî li hev kom bûn, bi rastî dizanîn ku ew diçe ku derê. Di kêliya paşîn de, wekî ku wî hêvî dikir, Dal rast li ser milê wî xuya bû.
  
  "Ma em vê yekê dikin, heval?"
  
  "Em rast in."
  
  Û ew di qulikek nû de daketin jêr, pêşî ling û çavên ku li dijminan digerin. Ew bi dijwarî li qalikê jêrîn ketin, gêr bûn, bêdestûr bûn û bi çekên xwe yên perwerdekirî rabûn.
  
  "Pêdivî!" Drake digiriya.
  
  Çîzikên wan li pişta wan li qalikê hişk dikevin.
  
  Kensi herî dawî hat, û Drake dît, yekem, ku wê çakêtê hundurê xwe yê giran ji xwe kiriye û, ya duyemîn, ku wê ew li dora bingeha beşa sê-lingê perçebûyî ya rotora helîkopterê pêça. Gava ku ew ber bi swêdî ve zivirî, rûyê wê bi kêf bû.
  
  "Niha," wê got, "çeka min heye."
  
  "Xwedê alîkariya me bike."
  
  Ew wek yek bazdan ser gemiyê, di şer de Ramses û Gator girtin. Ferît her kêliya ku derbas dibû leza xwe zêde dikir. Girava Azadiyê jî mezin bû, li ser asoyê mezin û mezintir xuya dikir.
  
  "Ma manyak fam nake ku ew ê negihîje peykerê?" Kînîmaka nefes dikişand.
  
  "Wusa nebêjin," Hayden paşve kişand. "Wê nebêjin."
  
  "Oh erê, ez fêm dikim."
  
  "Ew ê vê ferîbotê binav nekin," Dahl ji wan re piştrast kir. "Bay ne ew qas kûr e ku meriv jê bihele... baş e, hûn çi dizanin."
  
  Li ser deşta din a jêrîn wan di dawiyê de nêçîra xwe dîtin. Dema ku Ramses ferîbotê dixebitî, aligator derî diparast. Li gorî meyla xwe ya jixwe hatî damezrandin ji bo dînbûnê, çêkerê bombeyê RPGyek ku wî ji bo demek wusa amade kiriye azad kir. Drake nikarîbû xwe bispêre û gazî bike ku her kes xwe veşêre, û dûv re fuze li navenda ferîbotê li bilindahiya serê xwe xêz kir, şopek dûman li dû xwe hişt, ku ji kenê manîyayî yê Allîgatorê dihat ajotin.
  
  "Ma tu pir jê hez dikî? We ew girt? Jixwe em dimirin!"
  
  Drake mêze kir ku Alligator hema li jora xwe dît, li dû rokêtê direve, roketavêja xwe bi xwe re hildigirt. Roket bi xwe di ferîbotê re firiya û ji piştê derket, li hewa teqiya. Alîgatorê roketavêjê li serê Drake hejand.
  
  Dema ku Ramesses di dawiyê de zivirî, Yorkshireman xwe xwar kir, destê wî bi bêhalî li ser dîreksiyonê rûnişt.
  
  "Tu jixwe dereng î," wî got.
  
  Drake li zikê Alligator xist, lê ew paşde bazda, hê jî çeka xwe ya mezin dihejand. Ji bo ku rast be, ew tîmê demek zêde dereng xist. Kesî nedixwest ku çolek wusa goşt lê bixista, lê di hundurê ferîbotê de gelek cîh hebû, ku Dahl û yên din manevrabûnek mezintir dida. Alîgator giriya û li xwe zivirî, dû re rasterast bezî ber bi Ramses, mîrê terorîst, yê ku niha fîşekek nîv-otomatîkî di destê wî de bû. Drake çenteyek piştê ku bi pişta Alligator ve girêdayî ye dît.
  
  Ramses got: "Hûn tenê tiştê neveger dereng dihêlin."
  
  Bi destekî xwe va buharê ji hundir dirijand, bi destê din wî hinekî kursa xwe guherand, ji bo Girava Azadiyê armanc kir.
  
  "Ma we qet xema ku hûn çawa bijîn?" Drake ji pişt kontra got. "Bazar? Qesr? Plana revê ya berfireh? Ma ev çi bû?"
  
  "Ax, bazar tenê bû - ez ê çawa bibêjim - firotek hilgirtinê? Ji hemû tiştên dinyaya xwe xilas dibim. Keleha xatirxwestinê ye û tê wateya dawiyê. Jixwe, te ez rasterast birime New Yorkê. Û plana revê, erê, hinekî tevlihev e, ez vê yekê qebûl dikim. Lê tu niha dibînî? Jixwe tu dereng î. Saet diheje."
  
  Drake bi rastî nizanibû ku Ramses tê çi wateyê, lê wateya zelal bû. Ji qapaxê derket, wî bi fîşekan şaneya teker rijand û li pey wan bazda, ekîba wî nêzîk bû. Êdî axaftin nema; ev dawiya lîstika wî bû. Ramses pişta xwe hejand, xwîn ji milê wî wek kaniyê diherikî. Dema ku fîşek ketin laşê wê aligator qîriya. Camê her du terorîstan bi fîşekên gemar veşart.
  
  Drake derî şikand û dûv re şemitî, ji çarçovê hejand û ber bi rawestgehê ve bazda, nifir li bextê xwe kir. Dahl xwe avêt ser wî, Kenzî li kêleka wî bû. Herdu ketin hundirê çerxerê û çekên xwe rakir ku bikujin. Ramses bi hemû hêza dînekî heft ling, bi masûlkeyan ve, wek kûçikekî hov bi ken li wan hat; bi lez û bez ket hundir û hewl da ku wan li dora xwe belav bike.
  
  Dahl ev yek tehemûl nekir, li hemberî hêza hovane li ber xwe da û hemû derbeyan girt. Kensî li dora wan herduyan reqsand, mîna gurekî xeternak li milên Ramses xist. Mîrê radîkal li swêdî xist. Barê milê Dahl hejand. Destên pir xurt bi qirika swêdî girtin û dest pê kirin. Dahl destên xwe rakir, nîvê rê sist kir û dû re yek bi xwe girt; herdu zilaman hejandin û hevdu hejandin heta ku nefesê negirt. Ramses Dahl li dora xwe zivirî û ew dîsa li dîwêr xist, lê reaksiyona swêdî tenê bişirîneke fireh bû.
  
  Kensî xwe avêt hewayê, çengê xwe, ku wê bi hêza pelçiqandinê daxist xwarê, rasterast li ser birîna guleya Ramsesê ya xwînrêj rakir. Qet hêvî nedikir ku bi yek lêdan şerekî wiha bi dawî bibe, wê paşê kêrê li qirika mêrik xist, tevî ku ew diqîriyan, û bû sedema ku çavên wî bilivînin.
  
  Dû re Ramses di nav xwînê de bû û vereşiya, ji wir dûr ket. Dahl ew berda, dawîyê hîs kir. Çavên terorîstan li ser çavên swêdî qefilîbûn û tu elametên têkçûnê di wan de tune bûn.
  
  "Ez ê vê kêliyê wekî kêliya serketinê bigirim," wî qîr kir. "Û dilê kapîtalîzmê biperçiqîne."
  
  Wî destê xwe dirêj kir mîna ku wî dixwest ku Alîgatorê bike.
  
  Dahl dîsa agir berda. Gule li zikê Ramses ket, paş de avêt.
  
  Alîgator bazda û li Ramses ket.
  
  Mîrê Terorîst karîbû ku çenteyê pişta ku li pişta Alîgatorê ketî, bigre, destê wî yê dirêjkirî têla şîn a eşkere girtibû dema ku ew her du jî hilweşiyan.
  
  Kenzî ber bi pêş ve bazda, destê ku têl girtibû bi tenê çeka ku desta wê hebû, çeka herî baş a ku di destê wê de bû, katana xav bû armanc. Tîma wê zû şikest, milê Ramses ji milê wî qut kir, û bû sedem ku terorîst matmayîna xwe ya tund diyar bike.
  
  Dest di heman demê de bi Alligator re li erdê ket, lê tiliyan hîn jî dawiya vekirî ya têla şîn digirt.
  
  Ramses kuxiya: "Bê pirsgirêk." "Te rast bû ku wisa êrîşî min kir. Saet nedibû. Lê..." Spazmekê ew zivirî, xwîn zû ji zikê wî, mil û milê wî yê çepê herikî.
  
  "Ev... niha diqewime."
  
  
  BEŞA ÇIL Û PÊNCEM
  
  
  Drake li ser erdê xişiya, Alligator gêr kir ser zikê xwe dema ku dîn di deqê xwînmij de kenîya. Dahl li tenişta wî ketibû, êş, xof û pêşbînî li ser rûyê wî hatibû nivîsandin. Kember hate girêdan, lê Drake tavilê ew vekir, û dûv re jî qalikê metal ji materyalê zirav azad kir.
  
  Demjimêra jimartinê li ber wan rawesta, jimareyên wê yên sor ên dibiriqîn mîna xwîna ku li binê çokên wan li erdê belav bûye, xeternak û tirsnak.
  
  "Çil xulekan," Hayden yekem peyivî, dengê wê qels bû. "Bi wê re nelîzin, Drake. Vê gavê ev tişt bêçek bikin."
  
  Drake berê bombe dizivirand, mîna cara berê. Kinimaka kêrek vekirî da destê wî, ku wî perçe perçe ji hev veqetand, bi baldarî tevdigeriya, ji gelek xefikên bombeyî yên ku çêkerek bombeyî mîna Gator dibe ku vebike haydar bû. Gava ku wî amûrê xwe ji terorîstê dîn dûr xist, wî li Alicia nêrî.
  
  "Êdî nebêje," wê got, zilam di bin çengan de girt û ew kişand. Ji qatilekî wiha rehm tune.
  
  Bi destek domdar, wî panela pêşîn a bombeyê rakir. Bi wê ve têlên şîn ên kilkirî yên ku bi tirsnak dirêj dibûn, pê ve hatibûn girêdan.
  
  "Ev ne bombeyek xwemalî ye," Dahl bi pistepist. "Baldar be".
  
  Drake sekinî ku li hevalê xwe binere. "Ma hûn dixwazin vê yekê bikin?"
  
  "Û ji destpêkirina wê berpirsiyar bin? Ne rast. Na."
  
  Drake lêva xwe ya binî bit, bi tevahî ji hemî faktorên têkildar haydar bû. Hêjmartina ronîkirî bîranînek domdar bû ku çend dem ji wan re mabû.
  
  Hayden gazî Moore kir. Kinimaka gazî sakeran kir. Kesek din bi navê NEST. Dema ku Drake nihêrînek li cîhazê girt, her aliyek hate hesibandin û agahdarî zû rijand.
  
  "Dîsa têlan bikişînin," Dahl pêşniyar kir.
  
  "Pir xeternak."
  
  "Ez texmîn dikim ku vê carê senzorek tevgerê tune, li gorî awayê ku Alligator dimeşiya."
  
  "Rast. Û em nikarin fikra weya şelwarê ji nû ve bi kar bînin."
  
  "Qeyra hilweşiyayî?"
  
  "Pirsgirêk ev e. Wan berê tiştek nû bikar dianîn - têl-ewle. Û ev bastûr rast e. Ger ez tev li vê yekê bibim, dibe ku kar bike."
  
  Dema ku Alicia dixebitî, aligator ji jûreya din dengên nezelal derdixist. Demek derbas nebû ku wê serê xwe di deriyê şikestî re derbas kir. "Ew dibêje ku bombe bi rastî guhezkarek dijî-tamper heye." Şênê xwe hejand. "Lê wê hingê ez difikirim ku wî ê wiya bikira."
  
  "Wext tune," Dahl got. "Dema vê yekê tune."
  
  Drake li demjimêrê nêrî. Jixwe sî û pênc deqe mabû wan. Ew dîsa li ser çîpên xwe rûnişt. "Lênet, em nikarin wê rîskê bigirin. Tîmên bombebarkirî wê kengî bigihêjin vir?"
  
  "Hêzêdetir pênc hûrdem," Kinimaka got dema ku helîkopteran li ku derê ji destê wan tê li deştên ferîbotê dixin. Yên din hinekî bilind bûn dema ku rizgarker xwe avêtin. "Lê heke ew nikaribin wî bêçek bikin?"
  
  "Ma em çawa wê bavêjin benderê?" Lauren pêşniyar kir.
  
  "Ew fikrek baş e, lê pir piçûk e," Hayden berê ji Moore pirsî. "Ava qirêj dê bajêr têr bike."
  
  Drake paş û paş dihejiya, li ser dînbûnê difikirî, û dûv re çavê Dahl ket. Swêdî jî heman fikir hebû, wî dizanibû. Bi saya awira wan rasterast û bi hêsanî têkilî danî.
  
  Em dikarin bikin. Rêya yekane ev e.
  
  Em ê kor bibûna. Encam nayê zanîn. Dema ku dest pê kir, veger tune. Em ê herin rêwîtiyek yekalî.
  
  Îcar hûn li benda çi ne? Rabe dayê.
  
  Drake di çavên Dahl de bersiv da dijwariyê û xwe rast kir. Nefeseke kûr kişand, wî tivinga xwe girêda, fîşekên xwe girêda û bombeya nukleerî ji çenteyê xwe derxist. Hayden bi çavên beloq li wî mêze kir, bi kenekî binavûdeng.
  
  "Tu çi dikî?"
  
  "Hûn bi rastî dizanin ku em çi dikin."
  
  "Dibe ku dûrên ewle ne wek hev bin. Ji bo we, ez dibêjim."
  
  "Hingê ew ê nekin." Drake şanên xwe hejand. "Lê em hemî dizanin ku ji bo rizgarkirina vî bajarî tenê rêyek heye."
  
  Drake bombeya navokî hilda û Dahl pêş de meşiya. Alicia ew ji bo kêliyek din a hêja rawestand.
  
  "Tu piştî tenê maçekê diçî? Bila ev bibe kurttirîn têkiliya jiyana min."
  
  "Ez şaş im ku we yên kurttir tune bûn."
  
  "Ez bi zanetî xortekî ku min biryar da ku ez jê hez dikim, ku min lê kir û dûv re piştî heşt hûrdeman jê aciz bûm, erzan dikim."
  
  "Ey baş. Wê hingê hûn di çend rojan de bibînin."
  
  Alicia ew bi çavên xwe tenê girt, laşê xwe yê mayî bi tevahî bêdeng ma. "Zû vegere".
  
  Hayden di navbera Drake û Dahl de dihejand, zû dipeyivî, ji Moore agahdarî vediguhezand û çavê xwe li kesên ku dikarin alîkariya yekem bidin.
  
  "Dibêjin barkirina bombeyê di navbera pênc û heşt kîlotonan de ye. Li ber çavan bi qebareya wê, giranî û leza ku ew ê binav bibe..." Ew sekinî. "Kûrahiya ewle hezar û heştsed metre ye..."
  
  Drake guhdarî kir, lê bi derenceyên nêzîk ber bi qata jorîn ve çû. "Pêdiviya me bi helîkoptera herî bilez a we heye," wî ji pîlotê nêzîk re got. "Na şêt. No nalîn. Tenê mifteyên lanetkirî bidin me."
  
  "Em ne..."
  
  Hayden qut kir. "Erê, hezar û heşt sed ling, ji bo bêbandorkirina hemî vê radyasyonê, li gorî fermana NEST. Lanet, divê hûn heştê mîl dûrî deryayê bin."
  
  Drake hîs kir ku laşê metalê yê bombeyê hinekî di nav xwêdana tiliyên wî de diherike. "Di sî deqeyan de? Ev ê nebe. Wekî din çi heye?"
  
  Hayden zer bû. "Tiştek nîne, Drake. Tiştekî wan nîne."
  
  Dahl şîrove kir: "Niha ev mêş dest pê dike ku xweş xuya bike."
  
  Drake dît ku Alicia bi lez û bez derbas dibe, ber bi deşta jorîn ve diçe û li deryayê dinêre. Li wir, li derve li çi digeriya?
  
  Pîlot nêzîk bû, cîhaza Bluetooth li binya helmeta wî dibiriqe. "Di artêşê de helîkoptera me ya herî bilez heye," wî kişand. "Bell SuperCobra. Ger hûn wê bixin du sed mîl di saetê de.
  
  Drake berê xwe da Hayden. "Gelo ev ê bixebite?"
  
  "Ez difikirim erê". Di serê xwe de hin hesabên hijmarî yên derûnî dikirin. "Bisekine, ev nikare rast be."
  
  Drake bi bombeya nukleerî girt, hejmarên sor hîn jî diçirisin, Dahl li kêleka wî. "Werin!"
  
  "Heştê kîlometre," wê got dema ku ew bezî. "Erê, hûn dikarin wê bikin. Lê ew ê tenê ji we re bihêle ... sê deqeyan ku hûn dojehê ji wir derxînin. Hûn ji herêma teqînê xilas nabin!"
  
  Drake bêyî ku hêdî bike nêzî Super Cobra bû, li şeklên gewr ên şêrîn, tûp, topên sê-bermîlî, çeperên mûşekan û avêtinerên Hellfire mêze kir.
  
  "Bes e," wî got.
  
  "Drake," Hayden ew rawestand. "Tevî ku hûn bombeya nukleerî bi ewlehî bavêjin jî, teqîn dê we hilweşîne."
  
  "Hingê dev ji windakirina dema me berdin," got Yorkshireman. "Heya ku hûn an Moore an yê din di serê we de rêyek din nizanibin?"
  
  Hayden guh da dane, şîret û îstîxbarata ku Moore bi berdewamî radigihîne. Drake hest bi ferîbotê kir ku li ser pêlên şikestî diheje, asoya Manhattanê ji nêz ve dît, tewra jî qerebalixa mîna mêşhingivên mirovên ku berê vedigerin jiyana xwe çêkir. Keştiyên leşkerî, keştiyên bilez û helîkopter li her derê bûn, ji aliyê gelek kesên ku dê canê xwe ji bo rizgarkirina vê rojê bidin pîlotkirin.
  
  Lê her tişt tenê bi du kesan hat.
  
  Drake û Dahl li Super Cobra siwar bûn, ji pîlotê ku diçû qursek qezayê di kontrolê de wergirtin.
  
  "Seferek xweş be," wî got gava ku ew çû. "Û serkeftin".
  
  
  BEŞA ÇÎL-ŞEŞ
  
  
  Drake bi bişirîneke piçûk li ser rûyê wî bombeya nukleerî da destê Dahl. "Difikirîm ku hûn dixwazin rûmetan bikin, heval."
  
  Swêdî bombe hilda û hilkişiya pişta helîkopterê. "Ez ne bawer im ku ez dikarim ji we bawer bikim ku hûn di xetek rast de ajotin."
  
  "Ev ne otomobîl e. Û ez bi rastî bawer dikim ku me berê destnîşan kiriye ku ez dikarim ji we çêtir ajotinê bikim.
  
  "Çima ev e? Bi vî awayî nayê bîra min."
  
  "Ez Îngilîz im. Tu ne wisa yî."
  
  "Û bi rastî çi têkiliya neteweyî bi vê yekê re heye?" Dahl xwe da ser kursiyekê.
  
  "Pedigree," Drake got. "Stuart. Hamilton. Hunting. Pişkov. Girik. Û hê bêtir. Swêd herî nêzîk bû serkeftina Formula 1 dema ku Fînlandiya bû yekem."
  
  Dahl keniya, xwe hejand û qaça reş danî ser çokên xwe, derî girt. "Ew qas bi deng nepeyive, Drake. Bombe dibe ku bi senzoreke 'bişaftinê' be."
  
  "Hingê em berê xwe xwar kirin."
  
  Pişka gemarê kişand, wî helîkopter ji ferîbotê dûr kir, piştî ku piştrast kir ku ezman li jor zelal e. Ronahiya rojê ji paş ve dibiriqe û bi mîlyonan rûberên refleksîf ên bajêr vedigere, û jê re bîranînek piçûk dide ka çima ew vê yekê dikin. Rûyan ji binê deştê li wî dinihêrîn, gelek ji wan heval û malbata wî, hevalên wî yên tîmê. Kenzi û Mai mil bi mil rawestiyan, rûyên wan bêxuyan bûn, lê ew Israelsraîlî bû ku di dawiyê de ew bişirî.
  
  Wê li saeta xwe xist û tenê bi lêvên xwe re got: Dûv re bihejîne.
  
  Alicia li tu derê nedihat dîtin, û ne jî Beau bû. Drake helîkopterek leşkerî ya nizm li ser pêlan li ser rêyek rasterast li seranserê Atlantîkê şand. Bayan rêya wan derbas kir, û tîrêja rojê li ser her kulîlkek diherike. Asoyên ku di her alî de dirêj bûne, kemerên ezmanên şîn ên ronahiyê hevrikiya berfirehên bi heybet ên deryayan dikin. Asoya epîk a li pişt wan winda bû dema ku deqe û çirk hêdî hêdî nêzî sifirê bûn.
  
  "Pazdeh deqe," Dahl got.
  
  Drake li odometre nêrî. "Rast li gorî bernameyê."
  
  "Dê çiqas wext ji me re bimîne?"
  
  "Sê deqîqe," Drake destê xwe rakir. "Pêvek an kêm."
  
  "Ev çend bi kîlometre ye?"
  
  "Bi du sed kîlometre di saetekê de? Nêzîkî heft."
  
  Dahl li ser rûyê xwe hêvî nîşan da. "Xerab nîne".
  
  "Di cîhanek îdeal de," Drake lingê xwe hejand. "Manovra zivirîn, lezkirin, êrîşa şorkan nagire. Li wê derê çi cehnemê li me kirin."
  
  "Gelo ev tişt pêvek heye?" Dahl li dora xwe mêze kir, tiliyên wî bi tundî bombeya nukleerî girtin.
  
  "Heke ew bibe, ez nizanim li ku derê." Drake li saeta xwe nêrî.
  
  Diwanzdeh deqe heya teqînê.
  
  "Amade be".
  
  "Her tim bi vî rengî."
  
  "Ez bet dikim ku we îro gava ku hûn ji xew rabûn hêvî nedikir ku hûn wiya bikin."
  
  "Çi? Ji bo rizgarkirina New Yorkê bombeyek navokî bavêjin Okyanûsa Atlantîk? An dema ku di helîkoptera Marine de rû bi rû bi we re biaxivin?
  
  "Belê, herdu."
  
  "Beşê yekem hat bîra min."
  
  Drake serê xwe hejand, nekarî kenê xwe veşêre. "Bêguman çêbû. Tu Thorsten Dahl î, lehengê mezin."
  
  Swêdî tenê saniyeyekê destê xwe li ser bombeya nukleerî sist kir da ku destê xwe deyne ser milê Drake. "Û tu Drake yî, Matt Drake, kesê herî xemdar ku min heta niha nas kiriye. Çiqas hewl bidin ku hûn vê veşêrin ne girîng e."
  
  "Hûn amade ne ku vê bombeya navokî bavêjin?"
  
  "Bê guman ew e, ehmeqê ji Bakur."
  
  Drake helîkopterê bi zorê davêje, ewilî poz di nav gewriya gewr de. Dahl deriyê paşîn vekir, li dora xwe zivirî da ku cîhek çêtir bigire. Çemek hewayê di Super Kobra re derbas bû. Drake destê xwe li ser levera kontrolê zexm kir û li pedalan xist, bi lez daket. Dahl cara dawî bombeya nukleer bar kir. Pêlan rabûn, li hev ketin û bi çirûskên almasê yên ronahiya rojê ve, bi kefeke spî dibiriqîn ber bi wan ve, li hev ketin. Drake her masûlkek teng kir, di dawiyê de xwe bi dijwarî kişand, haloya xwe rast kir û serê xwe zivirî da ku temaşe bike ku Dal çeka ku ji metalê ya wêrankirina dawî bavêje derve.
  
  Ew ket nav pêlan, bombeyek zivirîn ku bi hêsanî ket nav avê ji ber bilindahiya kêm a ku lê hat berdan, rêyek din a teqez ku pê ewle bibe ku senzorê-teqez bêalî bimîne. Drake tavilê ew ji pevçûnê dûr xist, li pêlan ew qas nizm siwar kir ku ew şûjina wî serûbin kirin, wextê xwe winda nekir ku bilindahiyê bi dest bixe û ji helîkopterê re cîhek hindik da ku bikeve di rewşeke karesatê de.
  
  Dahl saeta xwe kontrol kir.
  
  Du deqîqe.
  
  "Lingê xwe deyne xwarê."
  
  Drake hema dubare kir ku ew bi rastî ne ajotina otomobîlê bû, lê di şûna wê de bal kişand ser girtina çûk bi qasî ku ji destê wî tê, dizanibû ku swêdî tenê zextê ji holê radike. Naha ew hemî gihîştin saniyeyan - dema berî teqîna navokî, mîlên ku ew ji tîrêjê teqînê hatin derxistin, dirêjahiya jiyana wan.
  
  "Hejdeh çirke," Dahl got.
  
  Drake ji bo dojehê amade kir. "Xweş bû heval."
  
  Deh... neh...
  
  "Di nêzîk de te bibînin, Yorkie."
  
  Şeş... pênc... çar...
  
  "Ne ku ez bêaqiliya te bibînim"
  
  Sifir.
  
  
  BEŞA ÇIL Û HEFTAN
  
  
  Drake û Dahl ji teqîna destpêkê ya binê avê tiştek nedîtin, lê dîwarê mezin ê avê ku ji deryayê li pişt wan derket têra dilê wan dikir. Ewrekî kivarkê şil ku bi hezaran lingan li hewa radibe, her tiştê din vedişêre, ber bi atmosferê ve diherike, mîna ku hewl bide ku rojê bixwe bifetisîne. Kubeyek ji spreyê rabû, pêşgotina pêlên şokê, ewrekî gewherî, pêlên rûyê bilind û pêlek bingehîn ku dê bi bilindahiya pêncsed metreyî rabe.
  
  Pêla teqînê nedihat sekinandin, ew hêza xwezayê ya ku mirov çêkirî bû, hilweşîna enerjîk bû. Mîna derbeke çakûçê li pişta helîkopterê xist, û Drake wisa xuya kir ku ew ji hêla dêwek xirab ve tê lêdan. Hema hema di cih de, helîkopter daqurtand, rabû, û dûv re zivirî aliyekî. Serê Drake li metal xist. Dahl wek kuçikeke gemarî ku ji aliyê kûçikekî hov ve tê avêtin, li xwe girtibû.
  
  Helîkopter lerizî û gêr bû, ew bi teqîneke bêdawî, pêlek dînamîk hejand. Dîsa û dîsa dizivirî, pêlên wê hêdî dibûn, laşê wê dihejiya. Li pişt wî, perdeyeke mezin a avê berdewam dikir, ku ji hêla hêzek tîtanîk ve dihat ajotin. Drake têkoşîn kir ku hişmend bimîne, dev ji hemî kontrola çarenûsa xwe berda û bi tenê hewl da ku xwe bigire, hişyar û tevde bimîne.
  
  Dem êdî ne girîng bû, û wan dikaribû bi saetan di nava pêla teqînê de bihejînin û bixin, lê tenê dema ku ew bihurî û wan xwe li pêla wê siwar kir, encamên rastîn ên hêza wê ya wêranker eşkere bûn.
  
  Helîkopter, hema serûbinî, ber bi Atlantîkê ve çû.
  
  Kontrol winda kir, Drake xwe ji bandorê re amade kir, dizanibû ku her çend ew ji karesatê xilas bibin jî, ne tîrêjê wan ê jiyanê, ne çakêtên jiyanê, û ne jî hêviya rizgariyê. Bi rengekî têra xwe haydarbûna ku ji bo jiyana delal li ser bisekine, wî temaşe kir ku ew di okyanûsê de davêjin.
  
  
  BEŞA ÇIL Û HEŞTÊ
  
  
  Alicia dît ku Drake bi sê çirkeyan piştî wê têkiliyek di serê xwe de çêkir. Dahl jî. Xort hêdî bûn, lê wê qet nedigot. Pir çêtir bû ku hin tiştan di rezervan de bihêlin. Wekî ku yên din fêm kirin, û Hayden ji bo şîretkirinê zivirî Moore û hevalên wî yên hukûmetê, Alicia bi zanîna çarenûsî ya ku zagona dûrbînên ewledar dê bibe sedem ku wan hemî di nîv saeta pêş de pir cefayê bikişînin. Dema ku Drake ji bo fermandariya helîkopterê dixebitî, Alicia nihêrîna xwe û bala xwe da cîhek din.
  
  Helîkopter dê biqelişe, wê dizanibû, ji ber vê yekê bijartina eşkere ya şopandina wê bi çûkek din re bê wate bû. Lê eger helîkoptera wî bi dused mîl di saetê de bifiriya...
  
  Alicia Beau girt aliyekî, plana xwe rave kir, û dûv re leşkerek dît ku wan bi nûnerê Ewlehiya Peravê ya Dewletên Yekbûyî re da nasîn.
  
  "Keştiya weya herî bilez çi ye?"
  
  Wexta ku Drake xwe vekişand, Alicia li binê qalikê bû û xwe avêt ser kelekek çîna Defender ku bi lez û bez veguherî, leza xwe digihîje heştê kîlometre di saetê de. Wekî ku yek ji ekîba pez şahidî kir, wan hin guhertin kirin ku dibe ku leza qeyikê ji sed zêdetir zêde kiribe an neke. Dema ku Alicia tenê bi çend gotinên kurt ji wan re got ku ew dixwaze çi bike, her zilamê ku amade bû israr kir ku bimîne û alîkariyê bike.
  
  Çend hûrdeman şûnda, Defender qîriya, bi qalikê xwe yê hişk pêlan qut kir, hewl da ku valahiya di navbera teqîna neçar û dema hatina wan de bigire.
  
  Wekî ku Alicia ji wan re got, "Em ber bi teqînek nukleerî ve diçin, hevalno. Li guliyên xwe xwedî derkevin."
  
  Û wan ew fêm kir an na, ekîb leza herî zêde ji qeyikê derdixist. Keştiya sinifa Defender li pêlan siwar bû û wan dijwar kir, her tiştê xwe da. Alicia, bi kulmek spî û bi rû spî, di hundurê salonê de zencîre girtibû û ji pencereyan temaşe dikir. GPS bi tomarkirina sînyala wê ya transponderê kursa helîkopterê xêz kir. Ekîbên keştiyê timî ferqa wextê li ber çavan digirtin û digotin ku wan valahiya bîst deqeyan, paşê hejdeh deqîqeyan girtiye.
  
  Hevdeh.
  
  Hîn jî pir dirêj. Alicia rahişt hesinê û dema ku Beau girt milê wê, hejand.
  
  "Ew ê bixebite," wî got. "Em ê vê rojê biparêzin."
  
  Qeyik bi lez û bez dimeşiya, li dû helîkoptera bilez diçû, her du jî bi awayekî ecêb li dû teqîna ku hê çê nebûbû, nêzîk bû. Aso xeteke ku her diguherî bû, qet rast nebû. Tîm ter kir, têkoşîn kir û di kûrahiya zanîna xwe de kûr bû. Keştî diçû nav xaka nenaskirî, motor ewqas bi hêz bûn ku sax xuya dikirin.
  
  Dema ku kaptan berê xwe da Alicia, wê jixwe dikaribû ewrekî spiral li ser asoyê bibîne, ne pir dûr, lê ji helîkoptera Drake û Dahl pir wêdetir. Defender ku bilez diherikî li ser pêlekek mezin a avê rijand, pêla teqînê ya ku nêzîk bû dît, lê xist û şikand, her kulîlkek ku avahiya wê girtibû hejand. Ji dûr ve zengilek ava spî ya mezin dihat dîtin, dîmenê bîhna Alicia ji bo bîskekê jî kişand.
  
  Lê tenê ji bo bîskekê.
  
  "Tevgere," wê bêhna xwe kişand, haya wî jê hebû ku Drake û Dal naha hema bê guman di nav avên dijmin de diqelişin. "Habe, hereket bike, hereket bike!"
  
  
  * * *
  
  
  Sêzdeh deqîqeyên din jî derbas bûn ku gihîştin cihê qezayê. Alicia amade bû, bi çakêtê rizgariyê li laşê wê û yê din di destê wê de. Bo li tenişta wê bi zêdetirî nîv dozen endamên ekîban re bû, bi çavên xwe av dişopand. Bermahiyên yekem ên ku wan dîtin perçeyek hêlînek ji lûleke pêpelokê bû, ya duyemîn jî bejna tev-dirêj bû. Piştî vê yekê, ew parçeyên ku nexwarin pir caran xuya bûn, di nav komê de derbas bûn.
  
  Lê ne Drake ne jî Dahl.
  
  Alicia li pêlan nêrî, li ber tava geş sekinî lê di dojeha herî tarî de dijî. Ger qederê diyar kir ku van her du leheng dikarin New York-ê xilas bikin û ji teqînê xelas bibin, tenê di Atlantîkê de winda bibin, wê ne bawer bû ku ew karibe wê ragire. Deqe derbas bûn. Çewlîg di ber re derbas bû. Kesî gotinek negot û santîmanek jî nelivî. Ger hewce bike dê heta êvarê bimînin.
  
  Radyo her tim diqeliqî. Dengê pirsa Hayden. Dûv re Moore û Smith li ser xeta din in. Kensî jî axivî. Dem di nav tevgera hêdî ya tevlihevî û tirsa mezin de derbas bûn. Her ku ev yek dirêj bû ...
  
  Beau li ser tiliyên xwe rawesta, nihêrî ku tiştek li kêleka pêlê bilind dibe. Wî ev yek anî ziman û pirs kir. Dûv re Alicia ew jî dît, girseyek reş a xerîb hêdî hêdî diçû.
  
  "Heke ew Kraken be," wê bi bingehîn pistî, bêyî ku haya wê çi got. "Ez ji vir diçim."
  
  Kaptan keştiyê ber bi wî alî ve bir, alîkariya formê kir. Çend xulekan girt û piçekî xwe hejand, lê gava Alicia mêze kir, wê dît ku ew du laş bûn, bi hev ve girêdabûn da ku neşewitînin, û bi kursiya pîlotê ya hê jî li ser piyan ve girêdayî bûn. Şerê di navbera avêtina ser avê û davêjê de xuya bû ku ber bi ya paşîn ve diçe, ji ber vê yekê Alicia ji Parêzger xwest ku bilez bike.
  
  Û xwe avêt ser avê.
  
  Bi domdarî avjenî dikir, wê girseya ku diheje girt û hejand, hewl da ku jê fêm bike. Rûyê kesekî zivirî.
  
  "Dal. Tu baş î? Drake li ku ye?
  
  "Li cil û bergên xwe girtin. Wek her carê."
  
  Gava ku herik Dahl di nav avê de zivirî, rûyekî duyemîn xuya bû, ku li pişta çakêtê yê din bû.
  
  "Belê, hûn herdu bi hev re rehet in," Alicia sexte-protêsto kir. "Ne ecêb e ku we gazî alîkariyê nekir. Emê deh deqeyên din jî bidin we?"
  
  Destê lerzok Drake ji avê rabû. "Ne tenê jî. Bi dîtina min min nîvê okyanûsa bi xwîn daqurtand."
  
  "Û ez difikirim ku em ê dakevin xwarê," Dahl bîhna xwe hilda, çend kêliyan berî ku kursiya pîlot bi paş ve bizivire û serê wî di bin avê de winda bibe.
  
  The cutter Ewlekariya Peravê bi qasî ku ew cesaret nêzîk bû. "Her tişt bi wan re baş e?" deng qîrîn.
  
  Alicia hejand. "Her tişt bi wan re baş e. Bastûr bi tenê dixapînin."
  
  Dûre Drake jî ket bin avê.
  
  "Mmm," Alicia li wî nêrî. "Di rastî..."
  
  
  BEŞA ÇIL Û NEHEM
  
  
  Dûv re, cîhan xwe rast kir, ji tirsa tiştê ku qewimî şok bû, lê, mixabin, ew jî jê re fêr bû. Wekî ku Dewletên Yekbûyî di salên 1960-an de hûrgulî kir, tenê demek bû ku hin terorîst bombeyek navokî li yek ji mezintirîn bajarên cîhanê biteqînin. Wan tewra belgeyek û bertekek jê re amade kirin - senaryoya bersiva neteweyî ya hejmar yek.
  
  Ger komek mirovên bêtir birîndar, birîn, êş û gazinc kom bibûna ji bo nîqaşkirina encamên û ronîkirina têkçûnên New York-ê, ew ê ti carî nehata pejirandin. Lêbelê, ev tîm, SPIR û çend kesên din, ji hêla Serok, Midûrê Ewlekariya Navxweyî û Şaredarê New Yorkê ve hatin têkilî kirin.
  
  Alicia her tim diçû gilî li ser wê. "Û tiştê ku min bi rastî dixwest bangek ji Lawrence bû."
  
  "Fishburne?" Drake pirsî.
  
  "Bêhmeqî nebin. Jennifer, bê guman.
  
  "Ew dikare te ji min bidize?"
  
  Alicia keniya. "Di nav çavan de."
  
  "Belê, her gav xweş e ku hûn zanibin hûn li aliyê kê ne."
  
  "Heke hûn bixwazin, ez dikarim ji we re navnîşek pêşbazên sereke binivîsim."
  
  Drake destê xwe hejand, hîn jî hewl da ku ji ramûsana ku wan parve kiribûn xelas bike. Ev di cih de piştî kêliyek stresek mezin, pîrozbahiya jiyanê qewimî, lê ew hestên wî dihejand, hestên kevn ên ku wî digot qey ji zû ve miribûn. Wekî ku tişt niha rawesta bûn, gelek tiştên din hebûn ku meriv li ser bifikirin - Mai û Bo serekê di nav wan de.
  
  Lê jiyan tenê ji bo te hêdî nebû, wî fikirî. Her çend pir kes li hêviya vê yekê bûn, û şansên hêja bi piranî tenê carekê hatin. Bêriya wan bi gelemperî tê wateya jiyanek poşmaniyê, qet nizane. Derfetek ji dest çû tu carî ne şansek winda ye.
  
  Çêtir e ku meriv biceribîne û bi ser nekeve ji ku qet neceribîne.
  
  Alicia bi qasî pergala rojê tevlihev bû, lê tewra ew jî navgîn bû. Wî ramanên xwe ji bo bîskekê vemirand, hîn jî ji hêla laşî û derûnî ve ji hemî stresa vê rojê û, bi rastî, çend hefteyên dawî, qels bû. Hevalên wî li dora wî rûniştin, li yek ji baştirîn restorantên îtalî yên li New Yorkê xwarinek xweş kirin. Agent Moore, wekî nîşanek spasiya tîmê, tevahiya cîh li ser hesabê Homeland kirê kir, û ew li hundur girtin.
  
  "Çi dibe bila bibe," wî got. "Ez naxwazim ku hûn ji bo pêşîgirtina vê yekê bilezînin."
  
  Drake ew teqdîr kir.
  
  Û tîmê xwarina xweş, atmosfera rihet û bêhnvedana dirêj piştî ewqas stresê qediya. Kursiyên şîn bûn, odeyek germ bû, û karmend bi zorê xuya bû. Dahl bi kirasekî spî û pantolonek reş li xwe kiribû, ku hema ji Drake re nedihat naskirin, yê ku ji bo dîtina wî di alavên şer de dihat bikaranîn. Lê paşê wî bi heman rengî cil û berg li xwe kiribû, li şûna pantolonê jeansên pêbawer ên Levi's.
  
  "Ew ne mîna Bond xuya dike," Dahl destnîşan kir.
  
  "Ez ne James Bond im."
  
  "Wê gavê dev ji ramana zêde berdin û hewl bidin ku her gava ku Alicia derbas dibe bêtir sofîstîke xuya bike. Ew jixwe dizane ku tu tenê dv Yorkshire î-"
  
  "Ez difikirim ku wextê we ye ku hûn biçin betlaneyê, heval. Ger hûn nikaribin biryar bidin ku hûn biçin ku derê, ez ê kêfxweş bibim ku hefteya pêş we vexwînim." Destê xwe rakir.
  
  "Û li vir spasiya min e ji bo rizgarkirina jiyana we."
  
  "Ev nayê bîra min. Û eger ew neyê bîra min, wê hingê ew carî nebû."
  
  "Pir dişibihe dema ku tu mezin bûyî."
  
  Bo û May li kêleka hev rûniştin, Fransî ji xwarina xwe kêfa xwe dianî û dema ku jê re dipeyivî; jina japonî ji cihê xwe nihêrî, di navbera du cîhanan de mabû. Drake meraq kir ku ew bi rastî çi dixwaze û cihê wê yê rastîn li ku ye. Di hin deman de wî agirek di nav wê de dît ku ew teşwîq kir ku ji bo wî şer bike, hinan - gumana ku ew neçar kir ku bêdeng bimîne, xwe davêje nav xwe. Helbet her çaran di rojekê de nikarîbûn tiştekî çareser bikin, lê wî dît ku tiştek nêzîk dibe, asoyê li pêş xwe ewr dike.
  
  Pir dişibihe teqîna nukleerî ku wî duh şahidî kir.
  
  Smith û Lauren êdî bûne yek. Dibe ku ew ji ramûsana Drake û Alicia, an jî dibe ku firçeya wan a bi tunekirinê re hatibin teşwîq kirin. Bi her awayî, wan rojek din jî ji bîr nekirin. Hayden û Kinimaka bi hev re rûniştin, û Drake meraq kir gelo wî tiştek ji metreya cihê di navbera wan de zêdetir, tiştek watedartir dît. Ew ji her tiştî bêtir bi zimanê laş ve girêdayî bû, lê ew di wê demê de ji hêla derûnî ve westiya bû û ew bi westandinê ve girêda.
  
  "Ji sibê re," wî cama xwe rakir, "û ji bo şerê din."
  
  Vexwarin hatin avêtin û xwarin berdewam kir. Piştî ku xwarina sereke hat xwarin û piraniya wan li ser kursiyên xwe, di xew de kûr bûn, Kenzî biryar da ku bi tevahiya komê re biaxive.
  
  "Çi bi min heye?" - wê pirsî. "Ma çarenûsa min bi rastî ew qas ne diyar e?"
  
  Hayden guherî, kirasê serokatiyê dîsa wê pêça. "Belê, ez ê bi we re rastdar bim, ku ez bawer im hûn ê teqdîr bikin. Tiştek ku ez dixwazim bêtir tune ku ez te ji hucreya girtîgehê bihêlim, Kensi, lê divê ez bibêjim - ez nikarim xeyal bikim ku ew diqewime."
  
  "Ez dikarim biçim."
  
  "Min nekarî te bisekinim," Hayden qebûl kir. "Û ez naxwazim. Lê sûcên ku we li Rojhilata Navîn kirin," wê kire qerfek, "bi kêmanî bêje, gelek mirovên hêzdar xemgîn kirin." Hin ji wan Amerîkî ne."
  
  "Bi îhtîmaleke mezin heman mêr û jinên ku min ji wan re tiştên din kirî."
  
  "Xaleke baş. Lê ew alîkarî nekir."
  
  "Hingê ez ê beşdarî koma we bibim. Bi paqijek paqij dest pê bikin. Li tenişta gazela blond birevin, ku navê wî Thorsten Dahl e. Ez niha yê te me, Hayden, eger tu firsendekê bidî min ku ez deynê xwe bikujim."
  
  Serokê tîmê SPEAR bi lez dibiriqe dema ku daxuyaniya dilpak a Kenzi li ser wê bû. Drake di nav du rojan de cara duyemîn di avê de xeniqî. "Min tu carî Dal wekî gazelek nedifikirî. hê bêtir -"
  
  "Wê nebêje," swêdî hişyar kir, ku hinekî şermokî xuya kir.
  
  Alicia bi baldarî li Îsraîlî temaşe kir. "Ez ne bawer im ku ez dixwazim bi vê kêzikê re bixebitim."
  
  "Oh, ez ê ji te re baş bim, Miles. Xwe li ser lingên xwe biparêzin. Ez dikarim fêrî we bikim ka meriv çawa kulmek ku bi rastî diêşîne bavêje."
  
  "Dibe ku ez jî ji bo niha bi te re bimînim," Bo peyivî. "Ligel Tyler Webb li bayê û Tomb Raider, li cîhek din tune ku ez bibim."
  
  "Spas," Drake hêrs kir. "Em ê li ser wê bifikirin û nameyek bersivek pir kurt ji we re bişînin."
  
  "Mirovên baş her gav di vê tîmê de bi xêr hatin," Hayden jê re got. "Heya ku ew bi yên din re baş bilîzin. Ez bawer im ku Beau dê bibe pêvekek mezin."
  
  "Belê, ez ji xwe dizanim ku wî avantajek mezin heye," Alicia bi fikirî got. "Her çend ez ne bawer im ku ew ê bi tîmê re baş bilîze."
  
  Hinek keniyan, hinekan nekirin. Şev diçû û diçû, û dîsa jî leşkerên ku New York rizgar kirin, di nav civatek baş û di nav çîrokên xweş de depresiyon bûn. Bajar bi xwe bi wan re pîroz kir, her çend piraniya şêniyên wê qet nizanin çima. Hestek karnavalê li hewayê belav bû. Di tariyê de û dû re jî di hilatina rojê de jiyan berdewam kir.
  
  Gava ku roja nû bû, tîm bi rêyên xwe ve çû, vegeriya odeyên xwe yên otêlê û li hev kirin ku piştî nîvro bicivin.
  
  "Amade ne ku careke din şer bikin?" Dema ku ew di sibeha teze û nû de diçûn, Dahl li Drake mêze kir.
  
  "Li cem te?" Drake fikirî ku henekê xwe bi swêdî bike û dûv re her tiştê ku wan derbas kiriye anî bîra xwe. Ne tenê îro, lê ji roja ku wan hev dîtiye.
  
  "Her tim," wî got.
  
  
  DAWÎ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Hestiyên Odin
  
  
  ŞABAŞÎ
  
  
  Ez dixwazim vê pirtûkê diyarî keça xwe bikim,
  
  Kira,
  
  soza xwe dide
  
  û gelek kîlometreyên din li pêş ...
  
  Û ji her kesê ku di nivîsandina min de piştgirî daye min.
  
  
  Beş 1
  Min qet nexwest şer dest pê bikim...
  
  
  YEK
  
  
  
  YORK, Îngilîstan
  
  
  Tarî teqiya.
  
  "Ev ew e". Matt Drake li dîmenderê nêrî û hewil da ku guh nede dîmaşê û wêneyê bikişîne dema ku modela bi cil û bergên xerîb li ser piyanê ber bi wî ve diçû.
  
  Ne hêsan e. Lê ew profesyonel bû, an bi kêmanî wî hewl da ku bibe. Tu carî negot ku derbasbûna ji leşkerê SAS bo sivîl dê hêsan be, û wî di heft salên borî de têkoşîn kir, lê xuya bû ku wêne di hundurê wî de guhê xwe dide rast.
  
  Bi taybetî îşev. Modela yekem hejand û hinekî bi pozbilind keniya, û dûv re jî bi sivikî li ber dengê muzîk û şahiyan çû. Drake berdewam kir ku kamerayê bitikîne dema ku Ben, rûniştvanê wî yê bîst salî, di guhê wî de dest bi qîrînê kir.
  
  "Bername dibêje ku ew Milla Yankovic bû. Ez difikirim ku min ji wê bihîstiye! Ez jê re dibêjim: 'modela sêwiranerê şîk Freya'. Wow, ew Salona Bridget e? Zehmet e ku meriv di binê hemî ew alavên Viking de bêje."
  
  Drake guh neda şîroveyê û lîstika xwe berdewam kir, hinekî ji ber ku ew ne bawer bû ku hevalê wî yê ciwan têla xwe dikişîne, da ku biaxive. Wî wêneyên zindî yên rêça pisîkê û lîstika belavbûyî ya ronahiyê di nav elaletê de kişand. Modelan bi cil û bergên Viking, bi şûr û mertalan, helmet û strûhên tije li xwe kiribûn - cil û bergên retro ku ji hêla sêwiranerê navdar ê cîhanê Abel Frey ve hatî sêwirandin, ku ji bo rûmeta êvarê moda demsala nû bi cil û bergên şer ên Skandînavî temam kir.
  
  Drake bala xwe da ser serê meşa pisîkê û armanca pîrozbahiya îro - bermayek ku vê dawiyê hatî vedîtin, bi navê 'Mertala Odin'. Mertalê ku nû hatiye keşifkirin, ku li çaraliyê cîhanê berbelav bûye, jixwe di mîtolojiya Norse de wekî vedîtina herî mezin hate binav kirin û bi rastî ji zû ve berî destpêka dîroka Viking vedigere.
  
  Xerîb, pisporan got.
  
  Sira ku li pey xwe hişt pir mezin û balkêş bû û bala hemû cîhanê kişand ser xwe. Nirxa Mertalê tenê zêde bû dema ku zanyar beşdarî çerxa ragihandinê bûn piştî ku di pêkhateya wê de hêmanek nepenî hat dîtin.
  
  Nerdên birçî ji bo panzdeh deqeyên navdariya xwe, aliyê cinîkî yê kesayetiya wî anî ziman. Wî ew hejand. Çiqas li ber xwe da jî, dema ku ew jinebî mabû, çînîzma ku di dilê wî de bû, her ku nobedariya xwe berda, mîna guleke jehrî geş dibû.
  
  Ben destê Drake kişand, ji nişka ve pêkhateya xwe ya hunerî veguherand fîşekek ji heyva tijî.
  
  "Oops". Ew keniya. "Bibore, Matt. Pir xweş e. Ji xeynî muzîkê... ew qeşmer e. Ew dikarin koma min bi çend sed lîreyan bikirin. Ma hûn bawer dikin ku York karîbû ku destê xwe bigihîne tiştek wusa ecêb?
  
  Drake kameraya xwe li hewa hejand. "Bi rastî? Na." Wî Civata Bajarê Yorkê bi ramanên wan ên qirêj nas kir. Pêşeroj di paşerojê de ye, ji ber vê yekê ew dibêjin. "Lê binere, York çend quriş dide xwediyê malê da ku modelan wêne bike, ne ku ezman bi şev di meha Îlonê de. Û koma te gêj e. Ji ber vê yekê, sar bibin."
  
  Ben çavên xwe gerandin. "Şewt? Dîwarê Xewê heta niha jî li ser gelek pêşniyaran difikire, hevalê min.
  
  "Tenê hewl didin ku bala xwe bidin ser modelên baş." Drake bi rastî balê dikişand ser Mertalê, ku ji hêla roniyên rêveçûna pisîkê ve hatî ronî kirin. Ew ji du çemberan pêk dihat, ya hundir bi wêneyên heywanên kevnar ve hatibû pêçan, û ya derve jî tevliheviyek ji sembolên heywanan bû.
  
  Pir mîstîk, fikirî. Ji bo fêkî û gûzên saxkirî mezin e.
  
  "Xwezî," wî pistî dema ku modelek pê re derbas dibû, û wî berevajiya ciwanî û temenî li ser fîlima dîjîtal girt.
  
  Piştî ku Muzexaneya Antîk a Neteweyî ya Swêdê ji bo destpêka Îlonê deynek kurt peyda kir, bazdana pisîkê zû li tenişta Navenda Jorvik a navdar a Yorkê hate saz kirin - muzexaneyek dîroka Vîkîngan. Girîngiya bûyerê qat bi qat mezin bû dema ku sêwiranerê superstar Abel Frey pêşkêşî sponsorkirina bûyerek pisîk-meşînê kir da ku vekirina pêşangehê pîroz bike.
  
  Modeleke din bi derbirrîna pisîkekê ku li tasa xwe ya qeremê ya şevê digere, li ser pêlên çêkirî dihejand. Ey ehmeq, çînîzm dîsa rabûye. Ev paradîgmaya gêj a stêrkek bû ku çarenûsa wê bû ku di bernameyeke "navdar" ya TV-ya rastiya pêşerojê de xuya bike û li ser Twitter û Facebookê ji hêla mîlyonek ehmeqên vexwarina bîrayê û rojane deh ehmeqên cixarekêş ve were tweet kirin.
  
  Drake çikand. Ew hîn keça kesekî bû...
  
  Ronahî li ezmanê şevê dizivirin û dizivirin. Ronahiya ronî ku ji pêşgotina dikanê ber bi dikanê ve xuya dike, tiştê piçûk ê hunerî ku Drake karîbû biafirîne xera kir. Muzîka dansê ya balkêş a Cascada êrîşî guhên wî kir. Ya Xudan, ew fikirî. Li Bosnayê hest ji vê yekê hêsantir bûn.
  
  Gel mezin bû. Tevî karê xwe, wî bîskekê li rûyên dora xwe mêze kir. Cot û malbat. Sêwiranerên rast û hevzayendî hêvî dikin ku çavek ji pûtê xwe bigirin. Kesên bi kincên xweşik, atmosfera karnavalê zêde dikin. Ew keniya. Bê guman, xwesteka nobetê van rojan sist bû - amadebûna artêşê ya şer derbas bû - lê wî dîsa jî hin hestên kevn hîs kir. Di wateyek zirav de, wan hêz girtibû ji ber ku Alison, jina wî, du sal berê mir piştî ku dev ji wî berda, bi hêrs, dilşikestî, daxuyand ku dibe ku ew dev ji SAS berde, lê SAS çu carî dev ji wî berneda. Wateya wê çi bû?
  
  Dem bi zehmetî êş kişandiye.
  
  Çima ew qeza kir? Ma ew li ser rê bertekek xirab bû? Dadbariya xerab? Hêstirên çavên wê? Qesdî? Bersiva ku dê heta hetayê jê bireviya; rastiyek tirsnak ew ê qet nizanibe.
  
  Pêwîstiyek kevnar Drake vegerand heya niha. Tiştek ji rojên leşkeriya wî hat bîra wî - lêdanek dûr, ji mêj ve hatî jibîrkirin... nuha bîranînên kevn... lêdan...
  
  Drake mij hejand û bal kişand ser pêşandana meşa pisîkê. Du modelan di bin mertalê Odin de şerek qeşmerî li dar xistin: tiştek balkêş, tenê materyalek danasînê. Girseya gel bi coş bû, kamerayên televizyonê hejandin, û Drake mîna derwêşekî kilîk kir.
  
  Û paşê ew kenîya. Wî kamera daxist. Hişê wî yê eskerî, sist bû, lê ne xira bû, ew lêdana dûr girt, dîsa lêxist û meraq kir ku çima du helîkopterên artêşê nêzîkî cihê bûyerê bûne.
  
  "Ben," wî bi baldarî got, û tenê pirsa ku hat bîra wî kir, "di lêkolîna xwe de, we îşev li ser mêvanên neçaverêkirî bihîst?"
  
  "Wey. Min nefikirî ku we ferq kir. Welê, wan tweet dikir ku dibe ku Kate Moss xuyang bike.
  
  "Kate Moss?"
  
  Du helîkopter, dengek ku guhek perwerdekirî dikare bêkêmasî nas bike. Û ne tenê helîkopter. Ev helîkopterên êrîşa Apache bûn.
  
  Hingê hemû dojeh hilweşiya.
  
  Helîkopteran li ser serê xwe firiyan, çember çêkirin û bi yekdengî dest bi hejandinê kirin. Girseya gel bi coş û coş li hêviya tiştekî taybet bû. Hemû çav û kamerayan ber bi ezmanê şevê ve zivirîn.
  
  Ben got: "Wey ..." Lê paşê telefona wî ya desta lêxist. Dê û bavê wî û xwişka wî timî telefon dikirin, û ew, zilamek malbatek bi dilê zêrîn, her gav bersiv da.
  
  Drake ji bo navberên kurt ên malbatê tê bikar anîn. Wî bi baldarî pozîsyonên helîkopterê, çeperên mûşekan ên bi tevahî barkirî, çeka zincîra 30 mm ku xuya ye di binê cesedê pêşê yê balafirê de ye lêkolîn kir, û rewş nirxand. Xezal...
  
  Potansiyela kaoseke tam.. Girseya bi coş li meydaneke biçûk a ku bi dikanên bi sê dergehên teng ve hatibû dorpêçkirin, kom bûbû. Bin û wî tenê yek bijare hebû eger... kengê... qelebalix dest pê kir.
  
  Bi serê xwe ji bo rêveçûna pisîkê.
  
  Bêyî hişyariyê, bi dehan zincîre ji helîkoptera duyemîn hejiyan, ku Drake naha fêm kir ku pêdivî ye ku hîbrîdek Apache be: makîneyek ku hate guheztin da ku gelek endamên ekîban bihewîne.
  
  Zilamên bi maske di nav rêzên dihejiyan de daketin jêr, li pişt rêça pisîkê winda bûn. Dema ku bêdengiyek hişyar di nav elaletê de belav bû Drake dît ku çekên li sînga wan hatine girêdan. Dengên dawî dengên zarokan bûn ku çima çima dipirsîn, lê di demeke kurt de ew jî mirin.
  
  Dûv re pêşengê Apache mûşekek Hellfire avêt yek ji kovarên vala. Dengek qîrîn, mîna mîlyon gallon buhara ku diherike, paşê qîrînek mîna du dînozoran li hev hatin. Agir, perçeyên cam û kerpîç li seranserê herêmê bilind belav bûn.
  
  Ben ji şokê telefona xwe ya desta avêt û li pey wê bazda. Drake bihîst ku qîrîn mîna pêleka tîrêjê bilind dibin û hîs kir ku însiyata girseyê li ser elaletê digire. Bêyî ku saniyeyekê bifikire, Ben girt û avêt ser hêlînê, paşê xwe avêt ser xwe. Li kêleka rêya pisîkê daketin.
  
  Dengê çeka zincîra Apache, kûr û kujer, fîşekên wê li ser girseyê difirin lê dîsa jî dibe sedema panîkek paqij.
  
  "Ben! Nêzîkî min bimîne." Drake li dora binê rêça pisîkê bezî. Çend modelan ji bo alîkariyê serî dan. Drake rabû ser lingan û li girseya gel a ku bi panîk ber bi dergehan ve diherike mêze kir. Bi dehan kes hilkişiyan ser pisîkê, bi alîkariya model û karmendan. Qêrînên bi tirs hewa qul kirin, bû sedema belavbûna panîkê. Agir tariyê ronî kir, û pêlên giran ên rotorên helîkopterê piraniya dengan xeniqand.
  
  Çeka zincîrê dîsa lêxist, bi dengekî kabûsekî ku qet sivîl li tu derê nebihîse, lûleyên giran bi hewayê re şandin.
  
  Drake zivirî. Modelan li pişta wî qelişandin. Mertalê Odin li ber wî bû. Bi guhdana îhtîmalek, wî xetera kişandina çend wêneyan tam di wê kêlîkê de ku leşkerên bi çakêtên fîşekan ji paş perdeyê xuya bûn. Xemgîniya Drake ya yekem ew bû ku xwe di navbera Ben, model û leşkeran de bi cih bike, lê wî bi klîk kir, dîmendera xwe teng kir.
  
  Bi destê xwe yê din kirêdarê xwe yê ciwan bêtir dûr xist.
  
  "Hey!"
  
  Yek ji leşkeran li wî mêze kir û bi çeka xwe bi gefxwarinê hejand. Drake hestek bêbaweriyê tepisand. Tiştekî wisa li Yorkê, li vê dinyayê çênebû. York ji bo tûrîstan, evîndarên qeşayê û geştiyarên rojî yên Amerîkî bû. Ew şêr bû ku tu carî destûr nedihat qîrîn, heta dema ku Romê hukum dikir. Lê ew ewle bû, û ew bi aqil bû. Ev cîh bû ku Drake di rêza yekem de ji SAS-a lanetkirî bireve.
  
  Bi jina xwe re bim. Ji bo dûrketinê... qehwe!
  
  Leşker ji nişka ve di rûyê wî de xuya bû. "Wê bide min!" bi zaravê almanî qêriya. "Bide min!"
  
  Esker bazda ber kamerayê. Drake li ber milê xwe xist û mîtralyoza xwe zivirî. Rûyê leşker ji sosretê ronî bû. Drake bi bêdengî kamerayê da Ben bi tevgerek ku dê her garsonê serê New Yorkê serbilind bikira. Min bihîst ku ew bi lez û bez direve.
  
  Dema ku sê leşkerên din ber bi wî ve diçûn Drake mîtralyozê nîşan da.
  
  "Tu!" Yek ji leşkeran çeka xwe rakir. Drake nîvê çavên xwe girtin, lê dû re qîrînek gewr bihîst.
  
  "Payin! Windahiyên hindiktirîn, ehmeq. Ma hûn bi rastî dixwazin di televizyona neteweyî de guleyan li kesekî bixin?"
  
  Leşkerê nû serê xwe da Drake. "Kamera bide min." Di devoka wî ya almanî de qalîteya pozê tembel hebû.
  
  Drake planek B fikirî û hişt ku çek li erdê biqelişe. "Ez wan tune".
  
  Serfermandar serê xwe da bindestên xwe. "Wî binihêrin."
  
  "Li wir yekî din hebû..." leşkerê yekem çeka xwe rakir, matmayî nêrî. "Ew... ew çû."
  
  Fermandar rast ket rûyê Drake. "Tevgera xirab."
  
  Bermîl li eniya wî xist. Dîtina wî bi Almanên hêrsbûyî û tifên firînê tije bû. "Wî binihêrin!"
  
  Dema ku ew lê geriyan, wî dît ku diziya rêxistinkirî ya Mertalê Odin ku ji hêla zilamek rûpoşkirî yê nû hatî ve cil û bergên spî li xwe kiribû, dît. Destê xwe hinekî xwenîşander hejand û serê xwe xar kir, lê tiştek negot. Gava ku Mertal bi ewlehî hate veşartin, zilam radyoyê di rêberiya Drake de hejand, bi eşkere bala fermandar kişand.
  
  Fermandar radyoya xwe da ber guhê xwe, lê Drake çavên xwe ji zilamê spî negirt.
  
  Mêrik tenê bi lêvên xwe re got: "Ji Parîsê re." "Sibe di şeşan de."
  
  Perwerdehiya SAS, Drake destnîşan kir, hîn jî kêrhatî bû.
  
  Fermandar got, "Erê." Careke din wî xwe di rûyê Drake de dît, qertên xwe yên krediyê û nasnameyên wênekêş dihejand. "Nuşkokê Bextewar," wî bi tembelî kişand. "Patron dibêje windahiyên hindik in, loma hûn sax in. "Lê," wî berîka Drake hejand, "navnîşana me heye, û heke hûn fasûlyeyan birijînin," wî zêde kir, bişirînek ji hirçê polar sartir bû, "kêşe dê we bibîne."
  
  
  DU
  
  
  
  YORK, Îngilîstan
  
  
  Dûv re, li malê, Drake qehweya fîlterê ya bêkafîneyê Ben derman kir û bi wî re bû ku temaşekirina bûyerên şevê bike.
  
  Mertalê Odin hate dizîn ji ber ku bajarê York bi tenê ji êrîşek wusa hovane re ne amade bû. Mucîzeya rast ew bû ku kes nemir. Helîkopterên şewitî bi kîlometreyan dûr hatin dîtin, li cihê ku sê otoban li hev diciviyan terikandin, kesên ku ji mêj ve çûne.
  
  "Pêşandana Frey hilweşînin," Ben got, nîv cidî. "Model jixwe pak bûne û çûne."
  
  "Lanet, min nivîn jî guhert. Welê, ez bawer im ku Frey, Prada û Gucci dê sax bimînin."
  
  "Dîwarê xewê dê bi her tiştî bilîze."
  
  "Dîsa di fîlima malbatî ya Titanic de dest pê kir?"
  
  "Ev tê bîra min - wan bavê min di navberê de qut kirin."
  
  Drake kasa xwe tije kir. "Dilnigeran nebe. Ew ê di nav sê hûrdeman de vegere.
  
  "Tu henekê xwe bi min dikî, Krusty?"
  
  Drake serê xwe hejand û keniya. "Na. Hûn pir ciwan in ku hûn fêm bikin."
  
  Ben nêzîkî neh mehan bi Drake re dijiya. Tenê di çend mehan de, ew ji xerîban çûn hevalên baş. Drake di berdêla zanîna wî ya wênekêşiyê de ji kirêya Ben yarmetî da - xort li ser rêya mezûnbûnê bû - û Ben bi parvekirina her tiştî alîkariya wî kir. Ew zilamek bû ku hestên xwe venaşêre, dibe ku nîşana bêgunehiyê be, lê belê jî hêjayî heyraniyê.
  
  Ben kulma xwe danî. "Şev baş hevalno. Ez difikirim ku ez ê herim gazî xwişka xwe bikim."
  
  "Şev".
  
  Derî girt û Drake ji bo bîskekê bêhemdî li Sky News nêrî. Dema ku wêneyê mertalê Odin xuya bû, ew vegeriya niha.
  
  Wî kameraya ku jê re debara jiyana xwe dikir, hilda, karta hafizeyê xist berîka xwe, niyet kir ku sibe wêneyan binirxîne, û dû re berê xwe da kompîturê. Dema ku fikra xwe guhert, rawestiya ku derî û pencereyan ducar kontrol bike. Ev xanî gelek sal berê dema ku ew hîn di artêşê de bû, bi giranî hate parastin. Wî hez dikir ku bi qenciya bingehîn a her mirovî bawer bike, lê şer yek tişt fêrî we kir - tu carî bi tiştekî kor bawer nekin. Her gav planek û vebijarkek paşvekêşanê hebe - Plana B.
  
  Heft sal derbas bûn, êdî dizanibû ku zîhniyeta eskerî tu carî dev jê bernade.
  
  Wî li Google'ê 'Odin' û 'Mertala Odin' geriya. Li derveyê malê, ba rabû, bi lez û bez di ser zozanan re diçû û mîna bankerekî veberhênanê ku bonusa wî di ser çar mîlyonan de bû qîrîn. Zû zû fêm kir ku Mertal nûçeyek mezin e. vedîtineke arkeolojîk a sereke, ya herî mezin di dîroka Îzlandayê de. Hin cûreyên Indiana Jones ji rê derketin ku li çemek qeşa kevnar bigerin. Çend roj şûnda, wan Mertal kolandin, lê paşê yek ji volkanên herî mezin ên Îzlandayê dest pê kir gurr, û hê bêtir diviyabû keşf bihata sekinandin.
  
  Heman volqan, Drake got, ku di van demên dawî de ewrekî ax li seranserê Ewropayê şandibû, trafîka hewayî û betlaneyên mirovan asteng kir.
  
  Drake qehweya xwe vexwar û guh da qîrîna bayê. Saeta mantelê nîvê şevê xist. Nêrînek li gelek agahdariya ku ji hêla Înternetê ve hatî peyda kirin jê re got ku Ben dê ji wî bêtir fêm bike. Ben mîna her xwendekarek bû - dikaribû zû tevliheviya ku bi teknolojiyê re xuya bû fam bike. Wî xwend ku mertalê Odin bi gelek sêwiranên tevlihev hatî xemilandin, ku hemî ji hêla pisporên bodrumê ve hatine lêkolîn kirin, û ku J.R.R. Tolkien sêrbazê xwe yê gerok Gandalf li ser Odin bingeh girt.
  
  Tiştên rasthatî. Sembolên an hieroglifên ku li derûdora mertalê dorpêç kirine, tê bawer kirin ku formek kevnar a Nfirata Odin e:
  
  
  Bihuşt û Dojeh tenê nezanînek demkî ye,
  
  Ew Ruhê Nemir e ku berê xwe dide Rast an Çewt.
  
  
  Nivîsarek ku nifirê rave bike tune bû, lê dîsa jî her kesî bi rastiya wê bawer dikir. Bi kêmanî ev yek ji Vikings re, û ne ji Odin re hate hesibandin.
  
  Drake dîsa li ser kursiya xwe rûnişt û di nav bûyerên şevê de bezî.
  
  Tiştek jê re digot, lê di heman demê de ew difikirî. Zilamê bi devê spî got: "ji Parîsê re, sibê di şeşan de." Ger Drake bi vê rêyê biçe, ew dikare jiyana Ben bixe xetereyê, nebêje ya xwe.
  
  Sivîlekî guh neda vê yekê. Serbaz dê bihesibîne ku ew berê hatine tehdît kirin, ku jiyana wan jixwe di xetereyê de ye, û ku her agahdarî agahdariya baş e.
  
  Wî Google kir: Yek + Parîs.
  
  Yek têketinek wêrek çavê wî ket.
  
  Hespê Odin, Sleipnir, li Louvre hate pêşandan.
  
  Hespê Odin?Drake pişta serê xwe xar kir. Ji Xwedê re, vî zilamî îdîaya hin tiştên pir madî dikir. Drake rûpela malê ya Louvre vekir. Wusa dixuye ku peykerê hespê efsanewî Odin gelek sal berê li çiyayên Norwêcê hatiye dîtin. Çîrokên din peyda bûn. Drake zû ji gelek çîrokên di derbarê Odin de ew qas aciz bû ku wî hema ji bîr kir ku ew bi rastî Xwedayê Viking bû, tenê efsane.
  
  Louvre? Drake ew xwar kir. Wî qehweya xwe qedand, hest bi westiyan kir û ji kompîturê dûr ket.
  
  Di kêliya din de ew jixwe di xew de bû.
  
  
  * * *
  
  
  Bi dengê beqê qîrîn şiyar bû. Hevalê wî yê biçûk. Dijmin dibe ku li hêviya alarmek an xuyabûna kûçikek bû, lê wî qet guman nedikir ku xemla kesk a piçûk a ku li tenişta qulika çerxerê ye, û Drake hate perwerde kirin ku bibe xewa sivik.
  
  Li ser maseya kompîturê bi serê xwe di destên xwe de ket xew; Niha ew di cih de ji xew rabû û ket nav korîdora tarî. Deriyê paşî lêxist. Cam şikest. Tenê çend saniye li ser qîrîna beq derbas bûn.
  
  Ew li hundur bûn.
  
  Drake xwe li jêr asta çavê xwe xwar kir û dît ku du zilam ketin hundur, mîtralyozên xwe yên jêhatî, lê piçekî şêlû. Tevgerên wan paqij bûn, lê ne xweş bûn.
  
  Bê pirsgirêkê.
  
  Drake di bin siyê de li bendê ma, hêvî dikir ku leşkerê pîr di nav wî de wî nehêle.
  
  Du kes ketin hundir, koma pêşwext. Vê yekê nîşan da ku kesek dizanibû ku ew çi dikin. Stratejiya bêkêmasî ya Drake ji bo vê rewşê gelek sal berê hatibû plansaz kirin, dema ku zihniyeta leşker hîn xurt û ceribandî bû, û ew bi hêsanî qet neçar ma ku wê biguhezîne. Îcar ew di hişê wî de ji nû ve hatibû vegerandin. Dema ku mizgîniya leşkerê yekem ji metbexê derket, Drake ew girt, ber bi xwe ve hejand, dûv re zivirî. Di heman demê de, ew gav ber bi dijberê xwe ve çû û li dora xwe zivirî, bi bandorî çek jê bir û li pişt mêrik bi dawî bû.
  
  Leşkerê duyemîn matmayî ma. Her tişt ev bû. Drake bêyî ku millisecondekê raweste gulebaran kir, paşê zivirî û leşkerê yekem berî ku yê duyemîn bikeve ser çokan, gulebaran kir.
  
  Bireve!, fikirî. Leza êdî her tişt bû.
  
  Ew bi bez ji derenceyan rabû, navê Ben kir qîrîn, dû re fîşekek mîtralyozek li ser milê wî teqand. Ew gihîşte bejê, dîsa qêriya, paşê bezî ber deriyê Ben. Ew teqiya. Ben bi şortên xwe yên bokserê rawesta, têlefona desta di dest de, tirsa rastîn li ser rûyê wî nivîsîbû.
  
  "Xem neke," Drake çavê xwe lêxist. "Min bawer bike. Ev karê min ê din e."
  
  Ji bo rûmeta wî, Ben pirs nekir. Drake bi hemû hêza xwe bal kişand. Wî qulika eslî ya malê seqet kir û dûv re yeke duyemîn li wê jûreyê saz kir. Piştî vê yekê, wî deriyê razanê xurt kir. Ew ê dijminek bi biryar negire, lê bê guman dê wî hêdî bike.
  
  Ew hemî beşek planê ye.
  
  Wî derî pêçand, piştrast kir ku darên çêkirî bi çarçoweya bihêzkirî ve hatine girêdan, dûv re nêrdewan daxist jêrzemînê. Ben yekem gulebaran kir, Drake duyemîn paşê. Cihê loftê mezin û xalîçe bû. Ben tenê li wê derê rawesta, devê wî çikiyabû. Pirtûkxaneyên xwerû yên mezin tevahiya cîhê dîwarê rojhilat-rojava tijî kiribûn, bi CD û kasetên kevin tijî bûbûn.
  
  "Ma ev hemî ya te ye, Matt?"
  
  Drake bersiv neda. Ew çû ber komek ji sindoqan ku derîyekî bi qasî ku têra xwe bilind bike veşartibû; deriyekî ku diçû banî.
  
  Drake qutî li ser xalîçeyê zivirî. Çenteya piştê ya bi tevahî pakkirî, ku wî li ser milên xwe girtibû, ket derve.
  
  "Çît?" Ben pistî kir.
  
  Li çenteya piştê xist. "Min ew girt."
  
  Gava ku Ben vala nêrî, Drake fêm kir ku ew çiqas ditirse. Wî fêm kir ku ew pir bi hêsanî vegeriya nav wî xortê SAS. "Çît. Telefonên desta. Dirav. Pasaportan. I-pad. Nasname".
  
  Qet behsa çekê nekir. Bullets. Kêr...
  
  "Kî vê yekê dike, Matt?"
  
  Ji binî ve qezayek çêbû. Dijminê wan ê nenas li deriyê razanê ya Ben dixe, dibe ku naha fêm bikin ku wan Drake kêm nirxandiye.
  
  "Dema çûyînê ye".
  
  Ben bêyî ku bêje xwe zivirî û xwe berda nav şeva bayê. Drake kevok li dû wî ket û, nihêrîna dawîn li dîwarên ku bi CD û kasetan hatine xemilandin, da derî.
  
  Bêyî ku bala mirovan bikişîne, heta ku ji destê wî dihat ban eyar dikir. Bi behaneya danîna gemareke nû, wî rêyeke sê lingê fireh ku bi dirêjahiya banê wî dirêj bû, saz kir. Pirsgirêk dê di aliyê cîranê wî de be.
  
  Bayê bi tiliyên bêsebir li wan dikişand dema ku ew ji banê neqeydkirî derbas dibûn. Ben bi baldarî meşiya, lingên wî yên tazî li ser kavilên beton dihejiyan û dihejiyan. Drake destê wî zexm girt, xwest ku wextê wan hebe ku sneakers wî bibînin.
  
  Dûv re bayekî xurt li ser çimanê qîriya, li çargoşeya Ben li rûyê Ben xist û ew bi terpilînê ji qeraxê re şand. Drake bi zorê vekişiya, qîrînek êş bihîst, lê destê xwe sist nekir. Piştî saniyeyekê li hevalê xwe sist kir.
  
  "Ne dûr," wî pistî. "Hema li wir, heval."
  
  Drake dikaribû bibîne ku Ben ditirsiya. Awira wî di navbera derîyê banîxanê û qiraxa banê de, paşê li baxçe û piştê gerîya. Panîkê taybetiyên wî xira kirin. Bêhna wî lez dibû; wan ê tu carî bi vê rêjeyê nekira.
  
  Drake awirek li derî dizî, cesareta xwe berhev kir û pişta xwe da derî. Ger kesek derbas bibûya, dê pêşî ew bidîta. Wî bi milên Ben girt û bi awira wî ket.
  
  "Ben, divê tu ji min bawer bikî. Min bawer bike. Ez soz didim ku ez ê ji we re bibe alîkar ku hûn vê yekê derbas bikin."
  
  Çavên Ben sekinîn û wî serê xwe hejand, dîsa jî ditirsiya lê jiyana xwe xiste destên Drake. Zivirî û bi baldarî derket pêş. Drake ferq kir ku xwîn ji lingên wî dirije, diherikî nav xendeqê. Derbazî banê cîranê xwe bûn, daketin serayê wî û bi erdê re hejiyan. Ben şemitî û ket nîvê rê, lê Drake pêşî li wir bû û piraniya ketina xwe qut kir.
  
  Wê demê ew li ser axa hişk bûn. Ronahî li oda din vêxist, lê kes li der û dora xwe tune bû. Dibe ku wan dengê mîtralyozan bihîstiye. Ez hêvî dikim ku polîs di rê de ne.
  
  Drake Ben hembêz kir û got, "Tiştên fantastîk. Karê baş bidomînin û ez ê çarçoveyek nû ya hilkişînê ji we re bînim. Niha em herin."
  
  Ev henekek bez bû. Kengê ku hewcedariya wan bi bijartina min hebû, Ben dê ji Drake re li ser temenê xwe axaftinek bike, û Drake jî henekên xwe bi ciwaniya Ben dikir. Hevrikiya dostane.
  
  Ben qij kir. "Kî dojeh li wir e?"
  
  Drake li attick û deriyê wê yê veşartî nêrî. Heta niha kesî tiştek ji wir dernexistiye.
  
  "Alman".
  
  "Ha? Wek pira Almanî ya Şerê Cîhanê yê Duyemîn li ser Çemê Kwai?"
  
  "Ez difikirim ku ew Japonî bû. Û na, ez nafikirim ku ew tiştek mîna Almanên Şerê Cîhanê yê Duyemîn e.
  
  Jixwe li pişt baxçeyê cîranan bûn. Wan di nav hêşînahiyê re derbas kirin û di beşa durû ya têlva ku Drake di yek ji pîrozbahiyên salane yên Swiftê de çêkiribû, hejandin.
  
  Em rasterast derdikevin kolaneke qelebalix.
  
  Rasterast beramberî rêza taksiyê.
  
  Drake bi kuştinê li ser hişê xwe ber bi otomobîlên li bendê ve meşiya. Têgihîştina wî ya leşkerî dîsa xwe nîşan da. Mîna Mickey Rourke, mîna Kylie, mîna Hawaii Five-O... Ew tenê razayî bû, li benda dema rast bû ku vegera xwe ya bi heybet pêk bîne.
  
  Ew piştrast bû ku yekane riya parastina her duyan ew bû ku pêşî li zilamê xerab bigirin.
  
  
  SÊ
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Balafira ber bi Charles De Gaulle wê rojê tenê piştî saet 9ê sibê daket. Drake û Ben ji bilî çenteyek piştê û çend tiştan ji naveroka wê ya orîjînal pê ve tiştek nebûn. Cilên nû li xwe kiribûn, telefonên destan ên nû amade bûn. I-pad hate barkirin. Piraniya drav winda bû - ew ji bo veguhastinê hate xerc kirin. Dema ku Drake armanca xwe diyar kir, çek hate avêtin.
  
  Di dema firînê de, Drake Ben li ser her tiştê Alman û Vîkîngan agahdar kir û jê xwest ku di lêkolînê de bibe alîkar. Şîroveya bi ken ev bû, "Bang bang, ew dersa min e."
  
  Drake vê helwestê pejirand. Griffins neşikestin, şikir ji Xwedê re.
  
  Ew ji balafirgehê derketin nav barana sar a Parîsê. Ben texsiyek dît û pirtûka rêberiyê ya ku kirî bi wî re hejand. Gava ku ew li hundur bûn, wî got, "Umm... Rue... Croix? Otêla li hember Louvre?"
  
  Texsiyê dest bi tevgerê kir, zilamekî ku ji rûyê wî xuya dikir ku tiştek wî nelivîne, ajot. Otêl, dema ku ew piştî çil deqeyan gihîşt, ji bo Parîsê bi rengek nûjenî netîp bû. Lobiyek mezin, asansorên ku ji yekê zêdetir kesan tê de bûn û çend korîdorên bi ode hebûn .
  
  Berî ku ew kontrol bikin, Drake ATM-ya li lobiyê bikar anî da ku dravê mayî vekişîne - bi qasî pêncsed euro. Ben li ber xwe da, lê Drake bi çavekî wî dilnizm kir. Wî dizanibû ku hevalê wî yê jîr çi difikire.
  
  Çavdêriya elektronîkî û rêyên dravê.
  
  Wî jûreyek bi qerta krediyê da û dûv re jûreya li ser kolanê bi drav kirî. Carekê li qatê jor, ew her du ketin odeya "pere" û Drake çavdêrî kir.
  
  "Ev şansê me ye ku em çend çûkan bi kevirekî bikujin," wî got, temaşe kir ku Ben bi çavekî rexnegir li dora odeyê dinêre.
  
  "YEK?" - Min pirsî.
  
  "Em dibînin ku ew çiqas baş in. Ger ew zû werin, ew baş e, û dibe ku pirsgirêk e. Ger ew nebin, baş e, ew jî girîng e ku hûn zanibin. Û şansek we heye ku hûn pêlîstoka xweya nû derxin."
  
  Ben li I-pad zivirî. "Ma bi rastî ev ê îro di şeşan de bibe?"
  
  "Ew texmînek perwerdekirî ye." Drake axîn. "Lê ew bi çend rastiyên ku em dizanin re têkildar e."
  
  "Hmm, paşê xwe bide alîkî, Krusty..." Ben bi awayekî eşkere tiliyên xwe şikandin. Baweriya wî aniha ronî bû ku ew ji xilasbûnê bêtir arîkar bû, lê ew wê demê tu carî nebû zilamek 'çalakî'. Berevajî vê, celeb kesayetiya ku bi nav an paşnavê wî ve hatî nas kirin - bi piranî Blakey - qet ew qas dînamîk e ku meriv wê paşnavê heq bike.
  
  Drake li hêlînê nêrî. "Dê dirêjtir bibe," wî mat kir. "Şansên me yên bêtir hene."
  
  Demek dirêj derbas nebû. Dema ku Ben li I-pada xwe dixist, Drake dît ku bi dehan xortên mezin li ber derî li ser kolanê kom bûne. Qefle şikestî û ode ket hundir. Piştî sî çirkeyan tîm ji nû ve xuya bû, bi hêrs li dora xwe nêrî û belav bûn.
  
  Drake çeneya xwe girt.
  
  Ben got. "Ev bi rastî balkêş e, Matt. Tê bawer kirin ku bi rastî neh perçeyên bermahiyên Odin li çaraliyê cîhanê belav bûne. Mertal tiştek e, hesp tiştekî din e. Min qet ev yek nizanibû."
  
  Drake bi zorê wî bihîst. Mejiyê xwe hilweşand. Li vir pirsgirêkên wan hebûn.
  
  Bêyî ku peyvekê bibêje, ji derî dûr ket û hejmareke telefona xwe ya desta lêxist. Hema di cih de bang hat bersivandin.
  
  "Erê?"
  
  "Ev Drake ye."
  
  "Ez matmayî me. Demek dirêj e nabînim, heval."
  
  "Dizanim".
  
  "Min her gav dizanibû ku hûn ê telefon bikin."
  
  "Ne ya ku hûn difikirin, Wells. Min tiştek hewce dike."
  
  "Bê guman hûn dizanin. Ji min re behsa Mai bike.
  
  Welês bi tiştekî ku tenê wî dizanibû wî diceriband. Pirsgirêk ev bû ku Mai ji dema betlaneya wan a li Taylandê, berî ku bi Alison re bizewice, agirê wan ê kevn bû - û tewra Ben jî ne hewce bû ku wan hûrguliyên qirêj bibihîze.
  
  "Navê navîn Sheeran e. Cih - Phuket. Tîp - hmm... biyanî..."
  
  guhên Ben hejandin. Drake ew bi zimanê laşê xwe bi qasî ku dikaribû derewên siyasetmedarek bixwîne bi zelalî xwend. Devê vekirî nîşanek bû ...
  
  Drake hema dikaribû kenê di dengê Wells de bibihîze. "Bêgane? Ma ev çêtirîn e ku hûn dikarin bikin?"
  
  "Niha, erê."
  
  "Ma kesek li wir heye?"
  
  "Bi rastî mîna".
  
  "Gotcha. Baş e hevalo, tu çi dixwazî?"
  
  "Ez rastiyê hewce dikim, Wells. Pêdiviya min bi agahdariya xav heye ku destûr neyê dayîn ku li ser nûçeyan an jî li ser înternetê were weşandin. Ku mertalê Odin hat dizîn. Li ser Almanên ku ew dizîn. Bi taybetî jî Alman. Agahdariya SAS ya rastîn. Divê ez zanibim ka bi rastî çi diqewime, hevalno, ne îflasek gelemperî."
  
  "Tu di tengahiyê de yî?"
  
  "Pirr." Tu derewan nakî fermandarê xwe yê berê çi ne.
  
  "Alîkarî hewce ye?"
  
  "Hêşta na".
  
  "Te destê xwe qezenc kir, Drake. Tenê gotinê bêje û SAS ya we ye."
  
  "Ez ê bikim".
  
  "Baş. Hinekî bide min. Û bi awayê, hûn hîn jî ji xwe re dibêjin ku hûn tenê SAS-a kevnar in?
  
  Drake dudilî bû. Têgîna "SAS-a kevn a baş" jî nabe. "Ew ji bo ravekirinê termek pejirandî ye, ew hemî ye."
  
  Drake derbas bû. Daxwaza ji fermandarê xwe yê berê ji bo arîkariyê ne hêsan bû, lê ewlehiya Ben li ser her hesta serbilindiyê derbas kir. Wî carek din çalek kontrol kir, korîdorek vala dît, û paşê çû û li kêleka Ben rûnişt.
  
  "Hûn dibêjin neh beşên Odin? Wateya wê çi ye?
  
  Ben bi lez ji rûpela koma xwe ya Facebookê derket, û got ku du daxwazên hevaltiya wan ên nû hene, ku hejmara wan bi tevahî bû 17.
  
  Wî ji bo demek Drake xwend. "Ji ber vê yekê hûn kaptanek berê yê SAS û fanatîkê kaset î. Eceb e hevalo, ger tu ne xema min bibêjî."
  
  "Focus, Ben. Çi heye?"
  
  "Baş e... Ez şopa van neh beşên Odinê dişopînim, dixuye ku neh di mîtolojiya Norwêcî de hejmareke taybetî ye. Yek li ser tiştekî ku jê re Dara Dinyayê tê gotin, neh roj û neh şev, bi rojiyê, bi rimê di milê xwe de, mîna Îsa Mesîh û bi gelek salan beriya Îsa hate xaçkirin. Ev tiştek rast e, Matt. Zanyarên rastîn ew katalog kirine. Dibe ku ew çîroka ku çîroka Îsa Mesîh îlham girtiye jî be. Neh beşên Odin hene. Rimê sêyem e û bi Dara Cîhanê ve girêdayî ye, her çend ez nikarim behsa cîhê wê bibînim. Cihê efsanewî yê Darê li Swêdê ye. Cihê ku jê re dibêjin Apsalla."
  
  "Hêdî hêdî, hêdî. Li ser mertalê Odin an hespê wî tiştek dibêje?
  
  Ben lingê xwe hejand. "Tenê ew Mertal yek ji mezintirîn vedîtinên arkeolojîk ên hemî deman bû. Û ku li kêleka wê peyv hene: Bihuşt û dojeh tenê nezanînek demkî ne. Ew Ruhê Nemir e ku berê xwe dide Rast an Çewt. Eşkere ye ku ev nifira Odin e, lê di bîranîna zindî de tu kes nekariye fêm bike ka ew çi armanc dike."
  
  "Dibe ku ew yek ji wan nifiran be ku hûn tenê li wir bin," Drake keniya.
  
  Ben guh neda wî. "Li vir dibêje ku Hesp peykerek e. Peykereke din a bi navê "Gurên Odin" niha li New Yorkê tê pêşandan."
  
  "Gurên wî? Niha?" Mejiyê Drake dest pê dikir.
  
  "Wî li du guran siwar bû şer. Wekî dîyare."
  
  Drake mêze kir. "Ma her neh beş têne hesibandin?"
  
  Ben serê xwe hejand. "Hinek winda ne, lê ..."
  
  Drake sekinî. "Çi?" - Min pirsî.
  
  "Belê, ew ehmeqî xuya dike, lê li vir perçeyên efsaneyê hene ku teşe digirin. Tiştek li ser hemî perçeyên Odin li hev kom dibin û reaksiyonek zincîre dest pê dikin ku dê berbi dawiya cîhanê ve bibe."
  
  "Tiştên standard," Drake got. "Hemû van xwedayên kevnar bi wan re celebek çîrokek 'dawiya dinyayê' heye."
  
  Ben serê xwe hejand û li saeta xwe nêrî. "Rast. Dîtinî. Em sêrbazên Înternetê hewceyê xwarinê ne, "wî ji bo bîskekê fikirî. "Û ez difikirim, ez hest dikim ku stranên nû yên komê di nêzîk de têne. Croissants û Brie ji bo brunch?
  
  "Dema li Parîsê ..."
  
  Drake derî derî vekir, li dora xwe nihêrî, dûv re îşaret da Ben ku derkeve. Wî kenê li ser rûyê hevalê xwe dît, lê di çavên wî de tengasiya tirsnak jî xwend. Ben ew baş veşart, lê wî bi xerabî felq kir.
  
  Drake vegeriya jûreyê û hemû tiştên wan xiste çenteyekê. Gava ku wî kembera giran girt, wî bihîst ku Ben silavek lal got û hest kir ku dilê wî ji tirsê tenê cara duyemîn di jiyana xwe de sekinî.
  
  Ya yekem dema ku Alison ew terikand, behsa wê cûdahiya nelihevhatî kir - hûn ji kampek bootê ya lanetî bêtir leşker in.
  
  Wê şevê. Ji ber ku barana bêdawî mîna berê çavên wî tijî hêstir bûn.
  
  Ew ber bi derî ve bezî, her masûlkeyên laşê wî teng û amade bûn, paşê cotek pîr dît ku di korîdorê de têdikoşin.
  
  Û Ben ferqa tirsa bêkêmasî ya ku çavên Drake tije kir, dît berî ku leşkerê berê şansek ku wê veşêre. Xeletiya ehmeqî.
  
  "Dilnigeran nebe". Ben bi bişirîneke zer got. "Başim".
  
  Drake nefesek lerz kişand û ew ber bi derenceyan ve bir, her gav nobedar bûn. Wî lobiyê kontrol kir, tu gef nedît û derket derve.
  
  Restorana herî nêzîk li ku bû? Texmînek kir û ber bi Louvreyê ve çû.
  
  
  * * *
  
  
  Zilamekî qelew ji Munchenê ku bi jêhatîbûna neurosurgeonê ew di cih de dîtin. Wî dîmenê wênekêşiya xwe kontrol kir û di nav du lêdana dilê xwe de Yorkshireman-ê jêhatî, jêhatî û hevalê wî yê por dirêj û ehmeq nas kir û ew di nav xaçê de girtin.
  
  Wî pozîsyona xwe guhert, ne ji xala bilind û ne jî perçeyên spî yên ku di nav lingên wî yên goşt de dikolin hez nekir.
  
  Wî di mîkrofona milê xwe de pistî: "Ez wan bi têlekî digirim."
  
  Bersiv bi awayekî ecêb yekser bû. "Niha wan bikujin."
  
  
  FOUR
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Sê gule li pey hev hatin avêtin.
  
  Guleya yekem ji çarçoweya deriyê metalî yê li tenişta serê Drake derket, dûv re li kolanê ricoche kir, li jinek pîr li milê xwe ket. Wê zivirî û ket, xwîn li hewa di şiklê nîşana pirsê de rijand.
  
  Derbeya duduyan mûyên serê Ben li ber xwe da.
  
  Ya sêyem li betonê li cihê ku ew nan çirkeyek rawestiya bû piştî ku Drake bi tundî bi benga wî girt. Gule ji peyarê ket û cama otêlê li pişt wan şikand.
  
  Drake xwe gêr kir û bi hûrgulî Ben li pişt rêzek otomobîlên parkkirî meşiya. "Ez te digirim". Wî bi hêrs pistî. "Tenê berdewam bike." Xizan bû, wî metirsî li pencereya gerîdeyê nihêrî û gava ku pencere şikest tevgerek li ser banî dît.
  
  "Teqîna şêt!" Devoka wî ya Yorkshire û zargotina artêşê her ku adrenalîn çêdibe dengê wî hûrtir kir. Wî dever şopand. Sivîl direviyan, diqîriyan, her cûre balê dikişandin, lê pirsgirêk ew bû ku gulebaran bi rastî dizanibû ku ew li ku ne.
  
  Û ew ê ne tenê be.
  
  Niha jî, Drake sê xortên ku wî berê di dema qefilandinê de dîtibûn nas kir, yên ku ji Mondeoya tarî derketin û bi mebest ber bi wan ve meşiyan.
  
  "Dema tevgerê ye."
  
  Drake ew bi du otomobîlan birin cihê ku wî berê ferq kiribû ku jineke ciwan di otomobîla xwe de bi hîsterîk digiriya. Ji bo wê şaş bû, wî deriyê wê vekir û bi dîtina wê ya tirsnak bi lez û bez sûcdar kir.
  
  Ew li ser rûyê xwe ravekek bêaqil diparêze. "Derve."
  
  Hîn jî gule nehatin avêtin. Jinik derket derve, ji tirsa ku masûlkeyên wê bicemidîne, wan bike pelikên mirî. Ben xwe avêt hundur, giraniya laşê xwe bi qasî ku pêkan kêm kir. Drake lez da dû wî û dûv re kilîta zivirî.
  
  Bêhna xwe hilda, ew erebe li paş xwe da û dûv re ji cihê parkkirinê derket pêş. Li ser rê li dû wan lastîk dipijiqî.
  
  Ben qîriya: "Rue Richelieu!"
  
  Drake xwe xwar, li benda guleyê bû, dengê metallîk bihîst ku ew ji motorê vedigere, paşê li lezkerê xist. Wan dizên sosret li ser peyarê derbas kirin û dîtin ku ew bi lez vegeriyan ber otomobîla xwe.
  
  Drake teker ber bi rastê, dûv re çepê, û dûv re dîsa ber bi çepê ve zivirand.
  
  "Rue Saint-Honoré." Ben kir qîrîn, stûyê xwe kir ku navê rê bibîne.
  
  Tevlî herikîna trafîkê bûn. Drake bi lez û bez lezand, erebe - ku bi kêfa wî derket ku Mini Cooper bû - li kuçeyan û ji kuçeyan derket û ji nêz ve çavê xwe li dîmena paşîn girt.
  
  Firokevanê banê ji mêj ve winda bûbû, lê Mondeo vegeriya wir, ne dûr.
  
  Ew zivirî rastê û dûv re dîsa rast, li roniyên trafîkê bi şens bû. Muzexaneya Louvre, ji çepê hatiye girtin. Ne feyde bû: rê pir qerebalix bûn, roniyên trafîkê pir zêde bûn. Ew hewce bûn ku ji navenda Parîsê dûr bibin.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake bi tundî li Ben mêze kir. "Çima dojeh hûn navên kolanan diqîrin?"
  
  Ben li wî nêrî. "Ez nizanim! Ew ... ew li ser TV-ê nîşan didin! Ew alîkarî dike?"
  
  
  * * *
  
  
  "Na!" - wî pişta xwe da qêrîn, li ser qîrîna motorê dema ku ew bi lez û bez li ser riya şemitok dûrî Rue de Rivoli diçû.
  
  Gule ji bootê rîkoşe kir. Drake dît ku rêwîyek di êşê de hilweşiya. Xerab bû; cidî bû. Van mirovan ew qas qure û hêzdar bûn ku guh nedin kê zirarê didin, û eşkere dikaribûn bi encaman re bijîn.
  
  Çima neh beşên Odin ji bo wan girîng bûn?
  
  Gule li beton û metal ketine û qalibên derdora Minî hiştine.
  
  Wê gavê telefona desta ya Ben lêxist. Wî manevrayek tevlihev a zivirîna milê pêk anî da ku wê ji berîka xwe derxe. "Dê?"
  
  "Ya Xwedayê min!" Drake bêdeng nifir kir.
  
  "Ez baş im, ta. Hûn? Wek bavê?"
  
  Mondeo riya xwe di boota Mini de çêkir. Ronahîyên kor dîmenê ji paş ve tije kiribûn, li gel rûyên sê Almanên bi hêrs. Bastaran jê hez dikir.
  
  Ben hejand. "Û xwişka piçûk?"
  
  Drake temaşe kir ku Alman bi heyecaneke hovane bi çekên xwe li dashboardê dixin.
  
  "Na. Ne tiştekî taybet. Em... ev çi deng e?" Wî sekinî. "Oh... Xbox."
  
  Drake lezkerê li erdê xist. Motor bi lez bersiv da. Teker bi şêst kîlometir di saetê de jî diqîriyan.
  
  Fîşeka din cama paşîn şikand. Ben bêyî ku li benda vexwendinekê bimîne daket qada hilkişînê ya pêşîn. Drake ji xwe re demek nirxandinek destûr da, dûv re Mini bir ser peyarê vala li ber rêzek dirêj a otomobîlên parkkirî.
  
  Rêwiyên di Mondeoyê de bêhiş gulebaran kirin, bi guleyan li camên otomobîlên parkkirî ketin, li Mini-yê ketin û ji wê reviyan. Di nav çirkeyan de, wî li frensê xist, bi qîrînekê li dora xwe zivirî, erebeya piçûk 180 derece avêt, paşê bi lez vegeriya riya ku hatibûn.
  
  Ji bo rêwiyên Mondeoyê saniyeyên giranbiha girt ku fêhm bikin ka çi qewimî. Zivirîna 180 pileyî bêhiş û xeternak bû, û du otomobîlên parkkirî bi şikestinek tirsnak derxistin derve. Li ser navê hemû tiştên pîroz polîs li ku bûn?
  
  Niha tu çare nemaye. Drake bi qasî ku dikaribû li dora xwe ajot. "Amade be, Ben. Em ê birevin."
  
  Ger Ben ne li wir bûya, dê li ber xwe bidaya û şer bikira, lê ewlehiya hevalê wî ya pêşîn bû. Û windabûn niha tevgerek jîr bû.
  
  "Baş e dayê, paşê te bibînin." Ben telefona xwe ya desta girt û şanên xwe hilda. "Dewûbav".
  
  Drake Mini paşve kişand ber bi darê ve û ji nişka ve li nîvê rê li seranserê çîmenê manîkur fren kir. Berî ku erebe raweste, wan deriyan fireh vekirin û xwe avêtin derve, ber bi kuçeyên nêzîk ve derketin. Berî ku Mondeo jî were ber çavan, ew bi Parîsiyên xwemalî re tevlihev bûn.
  
  Ben karî tiştek biqurşe û li Drake çikand. "Lehengê min".
  
  
  * * *
  
  
  Wan li qehwexaneyek piçûk a înternetê li kêleka cîhek bi navê Barê New Yorkê Harry veşart. Ev ji bo Drake tevgera herî aqilmend bû. Nexuya û erzan, ew cîhek bû ku ew dikarin lêkolîna xwe bidomînin û bêyî xem û navber biryar bidin ka dê li ser êrişa nêzîk a Louvre çi bikin.
  
  Dema ku Ben têketî Drake muffins û qehwe amade kir. Drake hîna çu birîndar nebûye, lê wî texmîn kir ku Ben divê hinekî bi fikar be. Leşkerê di nav wî de nizanibû ku meriv çawa wî bigire. Heval dizanibû ku divê biaxivin. Ji ber vê yekê xwarin û vexwarina wî ber bi xortî ve hejand, li hewşek rihet rûnişt û çavê xwe girt.
  
  "Tu bi van hemû xizaniyê re çawa yî?"
  
  "Ez nizanim". Ben rast got. "Min hîn wext nedît ku ez wê fêm bikim."
  
  Drake serê xwe kir. "Ev baş e. Welê, gava ku hûn wiya bikin..." wî nîşanî kompîturê da. "Çi heye?"
  
  "Ez vegeriyam heman malperê wekî berê. Vedîtina arkeolojîk a ecêb... neh perçe... yada, yada, yada... oh erê - Min li ser teoriya komploya 'dawiya dinyayê' ya balkêş a Odin xwend."
  
  "Û min got ..."
  
  "Ew şêt bû. Lê ne hewce ye, Matt. Li vê guhdarî bikin. Wek min got, efsaneyek heye û bi gelek zimanan hatiye wergerandin. Ne tenê yên Skandînavyayê. Ew pir gerdûnî xuya dike, ku ji bo gundiyên ku bi vî rengî dixwînin pir neasayî ye. Li vir tê gotin ku ger neh perçeyên Odinê di dema Ragnarokê de qet werin berhev kirin, dê rê li ber Tirba Xwedayan vekin. Û eger ev gor qet bê xerakirin... baş e, kewkurt û hemû dojeha ku hatiye rakirin tenê destpêka pirsgirêkên me ye. Bala xwe dayê ku min got Xwedêyo?"
  
  Drake mêze kir. "Na. Çawa dibe ku li vir gora Xwedayan hebe? Ew qet tunebûn Ragnarok qet tunebû. Ew ji bo Armageddon tenê cîhek Norwêcî bû."
  
  "Tam. Û eger ew bi rastî hebûya?"
  
  "Ji ber vê yekê nirxa dîtinek bi vî rengî bifikirin."
  
  "Tirba Xwedayan? Dê ji her tiştî wêdetir be. Atlantis. Camelot. Eden. Ew ê li hember vê yekê tiştek nebin. Ji ber vê yekê hûn dibêjin ku Mertalê Odin tenê destpêk e?"
  
  Ben serê kêzika xwe qut kir. "Ez texmîn dikim ku em ê bibînin. Hîn heşt perçe hene ku biçin ser, lewra ger dest bi windabûnê bikin, "wî sekinî. "Hûn dizanin, Karin mejiyê malbatê ye, û xwişk dixwaze ku hemî vê xeletiya Înternetê fêhm bike. Hemî parçe parçe ye."
  
  "Ben, ez bi tevlêbûna te pir sûcdar hîs dikim. Û ez soz didim ku tiştek neyê serê we, lê ez nikarim kesek din tevlî vê yekê bikim. Drake mêze kir. "Ez meraq dikim çima Almanên lanetkirî niha dest bi vî karî kirin. Bê guman heşt beşên din ev demek e hene."
  
  "Kêmtir analogî bi futbolê re. Û ew heye. Dibe ku tiştek taybetî li ser Mertalê hebû? Tiştek li ser vê yekê her tiştê din hêja kir."
  
  Drake bi bîr anî ku wêneyên ji nêz ve yên Shield kişand, lê ew dikarin wê lêpirsînê ji bo paşê bidin sekinandin. Wî li ekranê xist. "Li vir dibêje ku peykerê Hespê Odin di keştiyek dirêj a Viking de hate dîtin, ku bi rastî pêşangeha sereke ya Louvre ye. Dema ku di nav Louvre de dimeşin, pir kes guh nadin peykerê Hespê bi xwe.
  
  "Kemiya dirêj," Ben bi dengekî bilind xwend. "Ew bi serê xwe sirek e - ew ji darên ku berê dîroka Viking a naskirî ne hatî çêkirin."
  
  "Mîna Mertalê," Drake got.
  
  "Li Danîmarkayê hat dîtin," Ben bêtir xwend. "Û li vir bibînin," wî nîşanî ekranê da, "ev li ser beşên din ên Odinê yên ku min berê behs kiribûn disekine? Gur li New Yorkê ne, û texmîna herî baş ew e ku Spear li Uppsala, Swêdê ye, dema ku Odin ji Dara Cîhanê dadiket, ji laşê wî ketiye.
  
  "Ji ber vê yekê ew pênc e." Drake pişta xwe da kursiya xwe ya rehet û qehweya xwe vexwar. Li dora wan, qehwexaneya înternetê bi çalakiya kêm-kilît deng veda. Peyarê derve bi kesên ku di nava jiyanê de bi zigzaqê diçûn tijî bûbûn.
  
  Ben bi devê pola ji dayik bû û nîvê qehweya xwe ya germ bi yek gulikê vexwar. "Li vir tiştek din heye," wî rakir. "Xwedêyo, ez nizanim. Ew tevlihev xuya dike. Li ser tiştek bi navê Volva. Wateya Seer çi ye? "
  
  "Dibe ku wan otomobîlê bi navê wê lê kirine."
  
  "Ecayib. Na, wusa dixuye ku Odin xwedan Velvayek taybetî bû. Bisekine - dibe ku demek dirêj bike."
  
  Drake ew qas mijûl bû ku bala xwe di navbera Ben, kompîtur, herikîna agahî û peyarêya mijûl a derve de biguherîne, ku wî ferq nekir ku jin nêzîk bibe heya ku ew rast li tenişta maseya wan rawesta.
  
  Berî ku ew hereket bike, wê destê xwe rakir.
  
  "Rabin, lawo," wê bi devokeke Amerîkî got. "Divê em biaxivin".
  
  
  PÊNC
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Kennedy Moore hinek dem derbas kir û nirxandina zewacê kir.
  
  Di destpêkê de wê difikirî ku ew bê zirar e. Piştî demekê, piştî analîzkirina zimanê laşê wî yê bi tirs, lê biryardar û halwesta hişyariya xortê mezin, ew gihîşt wê encamê ku pirsgirêk, rewş û Îblîs her du kişandine nav sêyeka nepîroz a xetereyê.
  
  Ew ne polîsek li vir bû. Lê ew polîsek li New Yorkê bû, û mezinbûna li vê girava nisbeten piçûk bi bircên xwe yên betonî yên mezin ne hêsan bû. Berî ku hûn zanibin qedera we ye ku hûn beşdarî NYPD bibin, çavê we yê polîs bû. Dûv re te hon kir û ji nû ve hesab kir, lê te her dem xwedî wan çavên bû. Ew awira hişk, hesabker.
  
  Tewra di betlaneyê de jî, ew bi hêrs difikirî.
  
  Piştî saetekê ji vexwarina qehweyê û gerandina bê mebest, wê nikarîbû xwe bigire. Dibe ku ew li betlaneyê bûya - ku ji wê re ji betlaneyek bi zorê çêtir xuya bû - lê ev nayê vê wateyê ku polîsê di nav wê de bi tenê zûtir ji ya ku Brîtanî di şeva xwe ya yekem a li Vegas de dev ji fezîleta xwe berdabû.
  
  Li ser maseya wan siwar bû. Bêhna bi zorê, ew dîsa fikirî. Vê yekê kariyera wê ya navdar a NYPD xiste nav perspektîfê.
  
  Zilamê mezin zû ew nirxand, antên xwe bilind kir. Wî ew zûtir nirxand ji ya ku deryayek Amerîkî dê bordeleyek Bangkok binirxîne.
  
  "Rabin, lawo," wê bi bêçek got. "Divê em biaxivin".
  
  "Emrîkî?" got zilamê pîr bi hindek sosret. "Tu çi dixwazî?"
  
  Wê guh neda wî. "Tu baş î, pitik?" Wê mertalê xwe biriqand. "Ez polîs im. Niha hûn ê bi min re rastdar bin."
  
  Zilamê pîr di cih de kilîk kir û bi rehetî keniya, ku ecêb bû. Yê din bi şaşî li ber çavan dibir.
  
  "YEK?" - Min pirsî.
  
  Karmendê polîs li Kennedy ev pirsgirêk kir. "Tu bi îradeya xwe ya azad li vir î?" Tiştê ku wê dikaribû bifikire ku nêzî wan bû bû.
  
  Xortê ciwan xemgîn bû. "Belê, seyrangeh baş e, lê seksê dijwar ne pir xweş e."
  
  Zilamê mezin bi awayekî ecêb spasdar xuya dikir. "Min bawer bike. Li vir tu pirsgirêk nîn in. Baş e ku meriv dibîne ku hin di nav civata dadrêsî de hîn jî hurmetê didin vî karî. Ez Matt Drake me."
  
  Destê xwe dirêj kir.
  
  Kennedy guh neda vê yekê, hîn jî ne bawer bû. Hişê wê li ser wê hevokê mabû, hîn jî rêz ji xebatê re digirt, û meha borî geriya. Li cihê ku her tim disekinîn rawestiyan. Li Caleb. Li ser qurbaniyên wî yên hovane. Ji bo serbestberdana wî ya bê şert û merc.
  
  Heke tenê.
  
  "Belê ... spas, ez texmîn dikim."
  
  "Ji ber vê yekê, hûn polîsek ji New Yorkê ne? " Xortê nuwaze bi rûkên bilindkirî, ku wî arasteyî zilamê mezin kir, temam kir.
  
  "Hûn bi hîle." Matt Drake sivik keniya. Ew xwebawer xuya dikir, û her çend ew bi rihetî rûniştibû, Kennedy dikaribû bigota ku ew jêhatî ye ku di saniyeyekê de bertek nîşan bide. Û awayê ku wî bi domdarî derdora xwe dişopand, ew difikirî ku polîsek. An jî artêş.
  
  Serê xwe hejand, meraq kir gelo divê ew xwe vexwîne ku rûne.
  
  Drake îşaret bi kursiyek vala kir dema ku jê re derketinek zelal hişt. "Û bi hurmet jî. Min bihîst ku New Yorkî mirovên herî pêbawer ên cîhanê ne."
  
  "Mat!" Mêrik mêze kir.
  
  "Heke bi zêdebaweriya we tê wateya xweperest û qure, min jî ev yek bihîstiye." Kennedy xwe avêt hundurê kozikê, xwe hinekî aciz kir. "Piştre ez hatim Parîsê û min fransî nas kir."
  
  "Li betlaneyê?"
  
  "Ew tiştê ku wan ji min re got."
  
  Xort israr nekir, bi tenê dîsa destê xwe dirêj kir. "Ez hîn Matt Drake me. Û ev xanîyê min e, Ben.
  
  "Silav, ez Kennedy im. Min bihîst ku te çi dibêjî, qet nebe sernivîs, ez ditirsim. Ya ku ez şaş kirim ev e. Û çi li ser Wolves li New York? Wê çavê xwe hilda, teqlîda Ben kir.
  
  "Yek". Drake wê bi baldarî lêkolîn kir, li benda reaksiyonê. "Tu li ser wî tiştek dizanî?"
  
  "Ew bavê Thor bû, ne wusa? Hûn dizanin, di çîrokên Marvel de."
  
  "Ew hemî nûçeyan e." Ben li ser kompîturê hejand.
  
  "Ez van demên dawî hewl didim ku ji sernivîsan dûr bimînim." Gotinên Kennedy bi lez û bez hatin, bi êş û dilşikestî. Demek derbas bû berî ku ew berdewam bike. "Ji ber vê yekê, ne pir. Bes bes e."
  
  "Dengê ku te çend çêkir."
  
  "Ji bo kariyera min ji başiyê bêtir." Ew vegeriya û paşê ji pencereyên qirêj ên qehwexaneyê li kolanê nihêrî.
  
  
  * * *
  
  
  Drake li dû awira wê çû, meraq kir gelo divê ew wê bixapîne, û çavên wî bi çavên yek ji dizên berê yên ku di camê re dinihêrî bûn.
  
  "Şewt. Van xortan ji navendek banga Hindistanê domdartir in."
  
  Dema ku Drake bar kir rûyê mêrik bi naskirinê ronî bû, lê naha Drake biryar da ku ew êdî ne hewce ye ku bikeve. Destan bi rastî jê bûn û kaptanê SAS vegeriya. Wî bi lez tevgeriya, yek ji kursiyan girt û bi şikestinek tirsnak ew avêt pencereyê. Alman bi paş de firiya, wek goştê mirî li ser peyarê hilweşiya.
  
  Drake Ben hejand alîkî. "Were bi me re yan na," wî ji Kennedy re kir qîrîn dema ku ew bezî. "Lê ji riya min dûr bimînin."
  
  Bi lez ber bi derî ve meşiya, derî vekir û ji ber ku çekan çênebû sekinî. Parîsiyên şoqkirî li dora xwe sekinîn. Tûrîst ji her alî ve reviyan. Drake awirek lêgerînê li kolanê avêt.
  
  "Xwekûştinî". Wî paş de kevok kir.
  
  "Deriyê paşî". Wî li milê Ben xist û ew ber bi qaseyê ve çûn. Kennedy hîna neçûbû tevgerê, lê hişê analîtîk ê polîsek hewce nedikir ku fêm bike ku ev mirov rastî tengasiyê ne.
  
  "Ez ê te bigirim."
  
  Drake di ber firoşkarê tirsdar re derbasî korîdoreke tarî ya ku bi qutiyên qehwe, şekir û çîpên tirşikê hatibû pêçan. Di dawiyê de agir derket. Drake li bar xist, paşê bi hişyarî li derve nêrî. Tava nîvro çavên min şewitand, lê peravê zelal bû. Ya ku ji bo wî tê wê wateyê ku li derekê tenê dijminek li wir hebû.
  
  Drake îşaret da yên din ku li bendê bin, paşê bi mebest ber bi Almaniya li bendê meşiya. Wî ji derbên mêrik dûr nexist, lê bêyî ku biteqe, ew bi tundî xist nav pleksa rojê. Şokê li rûyê dijberê wî kêfxweşiyek tavilê anî.
  
  "Pêçikan plexus armanc dikin." Wî pistî kir. Ezmûnê fêrî wî kiribû ku zilamek perwerdekirî dê yek ji xalên zextê yên eşkere li laş bixista û ji bo bandorê bisekine, ji ber vê yekê Drake êş parve kir - wekî ku ew bêdawî hatî fêr kirin - û pê dehf da. Wî pozê mêrik şikand, çeneya wî şikand û hema bi du derbeyan stûyê wî şikand, û dûv re ew hişt ku ew li ser peyarêkê bê ku gavê bişkîne, dirêjkirî. Wî yên din bi pêş de hejand.
  
  Ji qehwexaneyê derketin û li dora xwe mêze kirin.
  
  Kennedy got, "Otêla min sê blokên ji vir dûr e."
  
  Drake serê xwe kir. "Law sar. Ajotin."
  
  
  ŞEŞ
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Deqeyek şûnda Ben got, "Bisekine."
  
  "Nebêje ku hûn hewce ne ku hûn biçin serşokê, hevalno, an na em ê ji we re pelika bikirin."
  
  Kennedy kenê xwe veşart dema ku Ben sor bû.
  
  "Ez dizanim ku dem hatiye ku tu xew bikî, kalo, lê nêzîkê dem e... um... serdana Louvreyê."
  
  Lanet, Drake dema xwe winda kir. "Balş".
  
  "Li Louvre?"
  
  "Li ser dorê." Drake ber bi taksiyeke derbasbûyî ve hejand. "Kennedy, ez ê vebêjim."
  
  "Hûn xwe baştir hîs dikin. Ez îro berê xwe didim Louvreyê."
  
  "Ne ji bo vê yekê ..." Ben mat kir dema ku ew li taksiyê siwar bûn. Drake peyva efsûnî got û otomobîl bi lez çû. Rêwî di bêdengiyê de pêk hat û deh deqeyan di nav kolanên bi trafîkê re qefilî bû. Dema ku hersêyan bi lez û bez hewl dan ku xwe bigihînin muzeyê, peyarê jî ne çêtir bûn.
  
  Gava ku ew dimeşiyan, Ben Kennedy nûve kir. "Li Îzlandayê kesek mertalê Odin dît. Kesekî ew ji pêşangeha York dizîn, pêşandana meşa pisîk a ecêb a Frey bi tevahî xera kir.
  
  "Frey?"
  
  "Şêwekarê modayê. Ma hûn ne ji New Yorkê ne?"
  
  "Ez ji New Yorkê me, lê ez ne kesek moda mezin im. Û ez ne heyranokek mezin im ku ez bi koranî di nav cûreyek pevçûnê de bibim. Bi rastî êdî hewcedariya min bi tu pirsgirêkan tune."
  
  Drake hema got "deriyek heye" lê di çiriya paşîn de xwe rawestand. Polîsek ji ber gelek sedeman, nemaze ji Dewletên Yekbûyî, îşev dikare bikêr be. Gava ku ew nêzikî pîramîda camê ya ku deriyê Louvreyê nîşan dide, wî got, "Kennedy, van kesan herî kêm sê caran hewl dan me bikujin. Ez berpirsiyar im ku ez piştrast bikim ku ev nabe. Naha pêdiviya me bi bêtir agahdarî heye ku li vir çi dojeh diqewime, û ji ber hin sedeman ew bala xwe didin tiştê ku Ben dîtiye jê re 'Nine Pieces of Odin' tê gotin. Em bi rastî nizanin çima, lê li vir," wî li pişt pîramîda cam destnîşan kir, "beşê duyemîn e."
  
  "Ew ê îşev wê bidizin," Ben got, dûvre lê zêde kir, "Dibe ku."
  
  "Û ev goşeya New Yorkê çi ye?"
  
  "Parçeyek din a Odin li wir tê pêşandan. Wolves. Li Muzeya Dîroka Xwezayî."
  
  Drake nexşeyê lêkolîn kir. "Wusa dixuye ku Louvre bi gelemperî berhevokên Viking nade nîşan. Ev jî bi kirê ye, mîna ya Yorkê. Li vir dibêje ku tiştê herî balkêş keştiya dirêj a Viking e, yek ji baştirîn keştiyên ku heya niha hatine keşfkirin, û navdariya wê ya navdar e.
  
  "Poldayî?" Kennedy li serê derenceyan wek qamîşekî li hember bahozekê rawestiyabû ku gelek cot ling li dora wê digeriyan.
  
  "Anormaliyek ji hêla temenê wê ve tê temsîl kirin. Ev berî dîroka Vikingan e."
  
  "Belê, ew balkêş e."
  
  "Dizanim. Ew li qata binî ya baskê Denonê, li kêleka hinek Misrî... Optîk... Ptolemaic... qiloç. .bişirîn... qet nebe. Mesele ev e."
  
  Gava ku ew di nav elaletê de li hev diçûn, korîdorên fireh û paqij li dora wan dibiriqîn. Welatî û tûrîstên ji her temenî qada kevnar a mezin tije kirin û di tevahiya rojê de zindî kirin. Di şevê de meriv tenê dikaribû xwezaya wê ya mîna tirbeyê, ya hovane texmîn bike.
  
  Di wê kêlîkê de qîrîneke ker hat, mîna ku dîwarekî beton hilweşe. Hemû rawestiyan. Drake berê xwe da Ben.
  
  "Li vir bisekinin, Ben. Nîv saetê bidin me. Em ê te bibînin." Wî sekinî, dû re lê zêde kir, "Heke ew vala bibin, wê hingê bi qasî ku gengaz be li benda pîramîda camê bin."
  
  Li benda bersivê neman. Ben tam hay ji xeterê hebû. Drake temaşe kir ku wî têlefona xweya desta derdixe û jimareyek li ser jimartina bilez lêdixe. Dê bibe dê, an dê, an xwişk. Wî îşaret da Kennedy û ew bi baldarî ji derencexaneya spiral daketin qata jêrîn. Gava ku ew ber bi salona ku pêşangeha Vîkîngan lê vedigere, mirov dest bi bazdanê kirin. Ewrekî qalind li pişt wan dizivirî.
  
  "Rev!" Zilamê ku mîna modela Hollister dixuya, qêriya. "Di hundir de xortên bi çek hene!"
  
  Drake li ber derî rawestiya û xeterek li hundur dît. Ew bi kaosek tevahî hate pêşwazî kirin. Dîmenek ji fîlimek çalakiyê ya Michael Bay, tenê ecêbtir. Wî heşt xortên bi unîformên kamûflajê, bi maskeyên rû û mîtralyozan, hilkişiyan nav keştiya dirêj a herî mezin a Vîkîngê ku wî heta niha dîtibû, hejmartin. Li pişt wan, bi kiryarek bêhişmendiyek bêhempa, qulikek cixarê di dîwarê muzeyê de teqiyabû.
  
  Ev xort dîn bûn. Tiştê ku berdêla wan dida wan ew bû ku dîrektiyek wan a fanatîzmê ya şokê hebû. Teqîna deriyên avahiyan û avêtina roketan di nav girseyê de wekî norma wan xuya bû. Ne ecêb e ku wan berê Ben û wî li seranserê Parîsê da dû. Çêkirina gerîdeyan belkî tenê şahiya wan a berî razanê bû.
  
  Kennedy destê xwe danî ser milê xwe û li dora xwe nêrî. "Xwedê".
  
  "Îspat dike ku em li ser riya rast in. Niha tenê divê em xwe nêzî fermandarê wan bikin."
  
  "Ez naçim tu cihekê ji van ehmeqan. " Wê bi devokeke îngilîzî ya ecêb baş sond xwar.
  
  "Xwezî. Lê divê ez rêyekê bibînim ku me ji lîsteya wan a şêt derxim."
  
  Drake ferq kir ku bêtir sivîl ber bi derketinê ve diçin. Almanan jî li wan temaşe nekirin, wan bi tenê ji xwe bawer plana xwe pêk anîn.
  
  "Werin". Drake di çarçoweya derî re ket hundurê odeyê. Wan pêşangehên derdor ji bo vegirtinê bikar anîn û riya xwe bi qasî ku ewle bû nêzî bihîstinê kirin.
  
  "Dîk bixin!" kesekî bi israr qêriya.
  
  "Tiştek li ser 'lezînê'. Drake got. "Dê baskên xwînmij bi lez tevbigerin. Divê Louvre di navnîşa bersivên Fransî de bilind be."
  
  Yekî ji Almanan tiştekî din kir qêrîn û tebeqeyek kevirî bi qasî tepsiya xwarinê hilda. Giran xuya dikirin. Leşker gazî du kesên din kir da ku ew ji keştiya dirêj dakêşin.
  
  "Eşkere ne SAS," Drake şîrove kir.
  
  "An Amerîkî," Kennedy destnîşan kir. "Berê min zilamek Marîn hebû ku dikaribû vê çîtikê di binê çermê xwe de bihêle."
  
  Drake hinekî xeniqî. "Wêneyek baş. Spas ji bo têketina we. Dîtinî." Serê xwe ber bi vebûna dîwarê ve hejand, ku zilamekî rûpoşkirî ku hemû cil û bergên spî li xwe kiribû, nû xuya bû.
  
  "Heman zilamê ku Mertalê li Yorkê talan kir. Dibe."
  
  Mêrik bi kurtî li peykerê mêze kir, paşê bi erêkirinê serê xwe hejand û berê xwe da Fermandarê xwe. "Dem hatiye ku ..."
  
  Li derve dengê çekan hat. Alman ji bo bîskekê cemidî, xuya ye ku bi şaşî li hev dinêrin. Dûv re ode bi guleyan hat rijandin û her kes ji bo xwe kevok kir.
  
  Zêdetir zilamên bi maske li deriyê ku vê dawiyê hat teqandin xuya bûn. Hêzeke nû, ji Almanan cil û bergên cuda li xwe kirine.
  
  Drake fikirî: Polîsê fransî?
  
  "Kanadî!" Yek ji Almanan bi şermezarî qêriya. "Kûştin! Kûştin!"
  
  Drake guhên xwe nixumand dema ku bi dehan mîtralyozên hevdem gule berdan. Gule ji laşê mirovekî, ji pêşangehek darîn, ji dîwarê gipsî rijiyan. Cam şikest, û pêşangehên bêqîmet perçe perçe bûn û bi şikestinekê ketin erdê. Kennedy bi dengekî bilind sond xwar, ku Drake dest pê kir fêhm kir ku ji bo wê ne tam "erdê nû" bû. "Fransiyên qehweyî li ku ne, lanet li wî be!"
  
  Drake gêj bû. Kanadî?.. Ew li vir çi dojeheke zivirî ne?
  
  Pêşangeha li kêleka wan bû hezar perçe. Li ser pişta wan cam û perçeyên daran barandin. Drake dest pê kir ku paşde bizivire, Kennedy bi xwe re kaş kir. Keştiya direj bi lûle rijand. Di vê demê de, Kanadayî derbasî odê bûn û çend Alman mirin an jî diteqiyan. Dema ku Drake lê temaşe kir, yek ji Kanadiyan gule li ser serê Alman xist û mejiyê wî li ser gulsek 3000-salî ya Misirê şikand.
  
  "Di navbera nêçîrvanên bermayiyên dîn de evîn winda nabe." Drake hejand. "Û hemî dema ku min di lîstina Tomb Raider de derbas kir, ew carî nebû."
  
  "Erê," Kennedy perçeyên camê ji porê xwe hejand. "Lê heke we bi rastî lîstikê lîst, li şûna ku hûn hivdeh saetan li kerê wê mêze bikin, dibe ku hûn bi rastî zanibin ka çi diqewime."
  
  "Ben's forte. Ne ya min. Lîstikek lîstin, yanî." Wî metirsî kir ku awirek jor.
  
  Yek ji almanan hewl da ku bireve. Ew rasterast ber bi Drake ve bezî bêyî ku haya wî jê hebe, dûv re gava ku riya wî hate girtin, şaş ma. "Bewegen!" Pistîna xwe rakir.
  
  "Erê, ya te jî." Drake destên xwe bilind kirin.
  
  Tiliya mêrik li tetikê teng kir.
  
  Kennedy ji nişka ve tevgerek ber bi alîkî ve kir, û bû sedema ku bala Alman hej bike. Drake nêzîkî wî bû û milê wî li rûyê wî da. Gûst li serê Drake hejand, lê ew xwe da alîkî, di heman demê de li çoka leşker xist. Qêrîn bi zor dengê şikandina hestî girt. Drake di saniyeyekê de li ser wî bû, çokan bi zorê li ser sînga wî ya hejand. Bi tevgereke lez û bez maskeya leşker jêkir.
  
  Û ew qîrîn. "Ew. Ez nizanim ez bi rastî çi hêvî dikim."
  
  Porê blind. Çavên şîn. Taybetmendiyên rûyê hişk. Rûyê tevlihev.
  
  "Paşan". Drake bi kulmekê ew bêhiş xist, ji Kennedy bawer kir ku çavê xwe li hevalên xwe bigire. Dema ku Drake nihêrî, şer berdewam kir. Di wê gavê de, almanekî din li dora pêşangeha ku ketî geriya. Drake milê wî da alîkî û Kennedy wî di pleksa rojê de çok da. Vî zilamî ji koma kurê nû li ser X Factor zûtir dev jê berda.
  
  Êdî yekî ji kanadîyan peykerê Odin ji tiliyên mirî û xwînmij ên dijminê xwe dikişand. Almanekî din pişta wî girt û ji alîkî ve êrişî wî kir, lê Kanadî baş bû, sê derbên kuştinê hejand û lêxist, paşê laşê sivik avêt ser milê wî û ew li erdê xist. Kanadî sê caran ji nêzîk ve ji bo baweriyek mezintir gulebaran kir, û dûv re berdewam kir ku peyker ber bi derketinê ve bikişîne. Tewra Drake jî bandor bû. Dema ku Kanadî gihîşt hevalên xwe, wan qêrîn û agir berdan wan berî ku di nav kavilên ku hêj çixare de vedikişin.
  
  "Upsalla!" Kanadîyê çîna yekem dest bi girînê kir û kulma xwe li almanên sax hilda. Drake di wê peyva yekane de quretî, nerazîbûn û heyecan girt. Ecêb e, deng jin e.
  
  Dûv re jin sekinî û maskeya xwe bi nîşanek heqaretek bêkêmasî jê kir. "Upsalla!" Wê dîsa li Almanan giriya. "Li wir be!"
  
  Drake dê hejandibûya ku ew jixwe ne li ser çokan bûya. Wî difikirî ku guleyek lê ketibû, ev şok bû. Wî ev bi navê Kanadî nas kir. Wî ew baş nas dikir. Ew Alicia Miles bû, Londonek ku berê di SRT de wekheviya wî bû.
  
  Pargîdaniyek veşartî di nav SAS de.
  
  Şîroveya berê ya Wells bîranînên kevn derxist holê ku divê ji dîroka xerckirina siyasetmedarek kûrtir bimîne. Hûn ji SASê bêtir bûn. Çima hûn dixwazin wê ji bîr bikin?
  
  Ji ber ku me kir.
  
  Alicia Miles yek ji baştirîn leşkerên ku wî dîtibû bû. Divê jin di hêzên taybet de ji mêran çêtir bin da ku nîvê wan bigihêjin. Û Alicia rasterast rabû ser jor.
  
  Wê çi dikir ku tev li van hemûyan bû, û mîna bigotek xuya bû, ku wî dizanibû ku ew bê guman ne wusa bû? Tenê tiştek hebû ku Alicia motîve dikir: pere.
  
  Dibe ku ji ber vê yekê ew ji bo Kanadiyan xebitî?
  
  Drake dest pê kir ku ber bi derketina rastîn a odeyê ve bizivire. "Ji ber vê yekê li şûna ku em me ji lîsteya kuştinê derxînin û dijminên xwe eşkere bikin," wî got, "niha bêtir dijminên me hene, û me tiştek bi dest nexist ji bilî ku em xwe hîn bêtir tevlihev bikin."
  
  Kennedy, li pişt wî gevizî, lê zêde kir: "Jiyana min ... bi du gotinên lanet."
  
  
  SEVEN
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Odeya otêlê ya Kennedy ji ya ku Drake û Ben çend saetan tê de derbas kirin hinekî çêtir bû.
  
  "Difikirîn ku hûn hemî polîs şikestî ne," Drake pif kir, xalên ketin û derketinê kontrol kir.
  
  "Em hene. Lê gava ku dema betlaneya we ji deh salan de hema hema tune be, wê hingê ez texmîn dikim ku hesabê weya kontrolê dest pê dike.
  
  "Ma ev laptopek e?" Berî ku pirsa retorîkî bê bersivandin, Ben gihîşt wî. Piştî ku ew ji muzeyê derketin, wan dît ku ew li nêzî pîramîda camê veşartiye, mîna du tûrîstên din ên ditirsîn tevdigere, pir ditirse ku tu hûrgulî bi bîr bîne.
  
  "Çima em ji Fransiyan re nabêjin ku em dizanin?" Kennedy pirsî gava ku Ben laptopê vekir.
  
  "Ji ber ku ew Fransî ne," Drake bi henekî got, dûv re dema ku kes tevlî nebû cidî bû. Ew li kêleka nivîna Kennedy rûnişt, li karê hevalê xwe temaşe kir. "Bibore. Fransî dê tiştek nizanin. Niha bi wan re derbaskirina vê yekê dê me hêdî bike. Û ez difikirim ku dem pirsgirêkek e. Divê em bi swêdiyan re têkilî deynin."
  
  "Tu kesek di servîsa veşartî ya swêdî de nas dikî?" Kennedy çavekî li wî rakir.
  
  "Na. Lê divê ez bangî fermandarê xwe yê kevn bikim."
  
  "Tu kengê ji SAS derket?"
  
  "Tu carî ji SAS derneket." Gava ku Ben li jor nihêrî, wî lê zêde kir, "Mecazî."
  
  "Divê sê ser ji du çêtir be." Ben bîskekê li Kennedy nêrî. "Heke hûn hîn jî di karsaziyê de ne?"
  
  Serê sivik. Porê Kennedy ket nav çavên wê û wê deqeyek kişand ku ew paşde bikişîne. "Ez fêm dikim ku neh beşên Odin hene, ji ber vê yekê pirsa min a yekem ev e ku çima? Pirsa duyemîn ew e ku ew çi ye?"
  
  "Me tenê ew li qehwexaneyê fêhm dikir." Ben bi hêrs li klavyeyê xist. "Efsaneyek heye, ku birêz Krusty li vir red dike, ku îdîa dike ku Tirba Xwedê ya rastîn heye - bi rastî, cîhê ku hemî Xwedayên kevnar lê hatine veşartin. Û ev ne tenê efsaneyek kevn e; jimareke zanyaran behsa wê kirine, û gelek gotar bi salan hatine weşandin. Pirsgirêk ev e, "Ben got, çavên xwe rijand, "xwendina wê zehmet e. Zanyar bi zimanê xwe yê prozaîk ne navdar in."
  
  "Prozaîk? " Kennedy bi bişirîn dubare kir. "Tu diçî zanîngehê?"
  
  "Ew di komê de dengbêjê sereke ye," Drake got.
  
  Kennedy çavê xwe hilda. "Ji ber vê yekê gora Xwedayan a ku qet nebûye heye. OK. Başe ku çi?"
  
  "Eger carek were xerakirin, cîhan dê di nav agir de xeniqîne... hwd. wate ya vê çîye."
  
  "Ez dizanim. Çi li ser neh beşan?
  
  "Belê, dema ku di dema Ragnarok de kom bûne, ew riya gorê nîşan didin."
  
  "Ragnarok li ku ye?"
  
  Drake xalîçe lêxist. "Şerqê sor yê din. Ev der ne cih e. Di rastiyê de ew rêzek bûyeran e, şerek mezin e, cîhanek ku bi çemek agir ve hatî paqij kirin. Bêtarên suriştî. Pir zêde Armageddon.
  
  Kennedy mêze kir. "Ji ber vê yekê jî Vikingên hişk ji apocalypse ditirsiyan."
  
  Li xwarê mêze kir, Drake kopiyek taze lê pir xirabkirî ya USA Today li ser erdê dît. Li ser sernavê - 'KUJÊRÊ ZÊZÎ YA BERXWEDAN DU KÊ DÎ DIXWAZIN' hat pêça.
  
  Nexweş e, lê ji bo rûpela pêşîn a rojnameyê ne ew qas ne asayî. Tiştê ku wî dinêre dinêre, mîna ku çavên wî şewitîbin, wêneyê Kennedy yê bi unîforma polîsan a di nivîsê de bû. Û sernivîsek piçûktir li kêleka wêneya wê - Polîs têk diçe - AWOL diçe.
  
  Wî sernivîs bi şûşeya araqê ya hema hema vala ya li ser maseya cilûbergê, dermanên êşkêş ên li ser maseya nivînan, nebûna bagaj, nexşeyên geştyarî, bîranîn û rêwîtiya rêwîtiyê ve girêda.
  
  Crap.
  
  Kennedy got: "Yanî ev Alman û Kenedî dixwazin vê gora ku tune ye, belkî ji bo rûmetê bibînin? Ji bo dewlemendiya ku ew dikare bîne? Û ji bo vê yekê divê ew neh perçeyên Odin li cîhek ku ne cîhek e kom bikin. rast e?"
  
  Ben gêj kir. Wek ku bavê min digot, "Belê, stranek ne stran e, heta ku li ser vinylê neyê kişandin."
  
  "Ew dirêjiyek e. "
  
  "Ew bêtir mîna wê ye." Ben li dora ekrana laptopê zivirî. "Neh fîgurên Odin Çav, Gur, Valkyries, Hesp, Mertal û Stêr in."
  
  Drake jimartin. "Tenê şeş ji wan hene, pitik."
  
  "Du çav. Du gur. Du Valkyries. Erê."
  
  "Kîjan li Apsalla ye?" Drake çav li Kennedy kir.
  
  Ben bîskekê gerand, dû re got, "Li vir tê gotin ku Rimêj dema ku li ser Dara Dinyayê daliqandî, li kêleka Odin qul kir, û hemû nehêniyên xwe ji Volvaya xwe re eşkere kir. Guh bidin gotineke din: "Li kêleka Perestgehê li Upsalla darek pir mezin heye, bi çiqilên berbelav, çiqilên wan di zivistanê û havînê de her tim kesk in. Ev çi darê ye, kes nizane, ji ber ku yekî din mîna wê tune. her û her hatiye dîtin. Ew bi sedan sal e. Dara Cîhanê - an jî bû - li Uppsala ye û navenda mîtolojiya Norse ye. Dibêje ku li dora Dara Cîhanê neh cîhan hene. Yada... yada. Oh, referansek din - "dara pîroz a Uppsalayê. Yekî pir caran serdana wê derê dikir, li kêleka axek mezin a bi navê Ygdrassil, ku şêniyên herêmê pîroz dibînin. Lê niha ew çûye."
  
  Wî bêtir xwend: 'Kronînivîsên Skandînavî ji mêj ve Gamla Upsalla yek ji kevintirîn û girîngtirîn şûnwarên dîroka Bakurê Ewropayê dihesibînin.'
  
  "Û ew hemî li wir e," Kennedy got. "Li ku derê kes dikare wê bibîne."
  
  "Belê," Ben got, "hewce ye ku hemî bi hev re bêne girêdan. Hêviyên min kêm nebînin bêriya min, ez di karê xwe de baş im."
  
  Drake ji bo pejirandinê serê xwe hejand. "Rast e, ji min bawer bikin. Ew di şeş mehên borî de alîkariya min dike ku ez di kariyera xweya wênekêşiyê de bimeşim."
  
  "Pêdivî ye ku hûn gelek helbestên cihêreng û çîrokên dîrokî li hev bikin. Saga helbestek Viking a serpêhatiya bilind e. Tiştek bi navê Eddaya Helbestî jî heye, ku ji hêla neviyên mirovên ku mirovên ku dîroknivîsên wê demê nas dikin ve hatî nivîsandin. Li wir gelek agahî hene."
  
  "Û em li ser Almanan tiştek nizanin. Ne ku behsa Kanadiyan bikin. An çima Alicia Miles - "Telefona desta ya Drake lêxist. "Bibore... ha?"
  
  "EZ".
  
  "Silav, Wells."
  
  "Rabe, Drake." Wells bêhna xwe girt. "SGG hêzên taybet ên Swêdê ye û hêmanên Artêşa Swêdê ji çar aliyên cîhanê hatine derxistin."
  
  Drake bîskekê bê deng ma. "Tu henekê xwe dikî?"
  
  "Ez bi kar henekan nakim, Drake. Tenê jin."
  
  "Ma ev carî berê qewimî?"
  
  "Bi qasî ku tê bîra min, na."
  
  "Ma ew sedem nîşan didin?"
  
  "Ez ditirsim, bêaqiliya adetî. Tiştekî konkret nîne."
  
  "Tiştek dî nîne?"
  
  Bêhnek bû. "Drake, tu bi rastî deyndarê min çend çîrokên Gulanê ne, heval. Ma Ben hîn li wir e?"
  
  "Erê, û Alicia Miles tê bîra te?"
  
  "Îsa. Kî nexwaze? Ew bi te re ye?
  
  "Ne rast. Nêzîkî saetek berê ez li Louvre rast hatim.
  
  Deh saniyeyên bêdengiyê, paşê: "Gelo ew beşek ji vê bû? Ne gengaz e." Wê ti carî xiyanetê li gelê xwe neke."
  
  "Em tu carî nebûne 'wê', an wusa xuya dike."
  
  "Binêre, Drake, ma tu dibêjî ku wê alîkariya talankirina muzeyê kir?"
  
  "Ew ez im, ezbenî. Ez im. Drake ber bi pencerê ve meşiya û li çirayên gerîdeyê yên ku li jêr dibiriqîn mêze kir. "Hewmkirin zehmet e, ne wisa? Dibe ku wê bi banga xwe ya nû pere qezenc kiribe."
  
  Li pişt wî, wî dibihîst ku Ben û Kennedy li ser cihên naskirî û nenas ên Neh Parçeyên Odinê notan digirin.
  
  Wells bi giranî bêhna xwe dikişand. "Alicia Miles dikenîne! Bi dijmin re siwar dibin? Qet. Nabe, Drake."
  
  "Min rûyê wê dît, ezbenî. Ew ew bû."
  
  "Îsa di gerokekê de. Plana te çi ye?"
  
  Drake çavên xwe girtin û serê xwe hejand. "Ez êdî ne endamê tîmê me, Wells. Planek min tune, lanet bike. Diviyabû ku ez ne hewceyê plansaziyek bûm."
  
  "Dizanim. Ez ê tîmek bicivînim heval, û ji vê dawiyê ve dest bi vekolîna wê bikim. Awayê ku tişt diçin, dibe ku em bixwazin hin stratejiyên mezin pêş bixin. Di têkiliyê de bimînin."
  
  Rêz mir. Drake zivirî. Ben û Kennedy jî li wî mêze kirin. "Xem neke," wî got. "Ez dîn nabim. Çi heye?"
  
  Kennedy kevçîyek bikar anî da ku çend pelên kaxez, ku wê bi kurteya polîs veşartibûn, bişkîne. "Spear - Upsalla. Wolves - New York. Piştî vê yekê, ti nîşanek herî piçûk tune."
  
  "Em hemî nabêjin mîna ku em bi kevçîyên zîvîn ên li ser kerê xwe ji dayik bûne," Drake berî ku bikaribe xwe rawestîne, kişand. "OK OK. Em tenê dikarin bi tiştên ku em dizanin re mijûl bibin."
  
  Kennedy bişirîneke xerîb da wî. "Ez ji şêwaza te hez dikim".
  
  "Tiştê ku em dizanin," Ben dûbare kir, "ev e ku Apsalla dê paşê be."
  
  "Pirs ev e," Drake matmayî ma, "karta min a Zêrîn dikare vê yekê hilde?"
  
  
  HEŞT
  
  
  
  UPSALLA, SWED
  
  
  Di dema firîna Stockholmê de, Drake biryar da ku ji Kennedy sûd werbigire.
  
  Piştî rêze destanên bi hêrs di navbera Drake û Ben de, polîsê New York bi Drake re li kêleka wê li ber pencereyê rûnişt. Bi vî awayî derfeta revê kêmtir e.
  
  "Ji ber vê yekê," wî got dema ku balafir di dawiyê de daket û Ben laptopa Kennedy vekir. "Ez atmosferek diyar hîs dikim. Ne xema karê min e, Kennedy, tenê qaîdeyek min heye. Divê ez kesên ku bi wan re dixebitim nas bikim."
  
  "Divê min bizanibûya... divê hûn her gav ji bo kursiyek pencereyê bidin, rast? Pêşî ji min re bêje ka ev vibe bi Alicia Miles re çawa xebitî?"
  
  "Pir baş," Drake qebûl kir.
  
  "Ma dikare. Tu dixwazî çi bizanî?"
  
  "Heke ew pirsgirêkek kesane ye, ne tiştek lanet e. Ger ev karek e, nêrînek bilez."
  
  "Heke ew her du be çi?"
  
  "Cap. Ez naxwazim nav karsaziya mirovên din biçim, ez bi rastî naxwazim, lê divê ez Benê bidim pêşî. Min soz da wî ku em ê vê yekê derbas bikin û ez ê heman tiştî ji we re jî bêjim. Me fermana kuştina me girt. Tişta ku hûn jê re ne ehmeq in Kennedy ye, ji ber vê yekê hûn dizanin ku divê ez bikaribim ji we bawer bikim ku hûn li ser vê yekê bi min re bixebitin."
  
  Karmendê balafirê xwe xwar kir, qedehek kaxezê ku tê de digot 'Em bi serbilindî qehweya Starbucksê çêdikin' pêşkêş kir.
  
  "Kofeyîn". Kennedy ev yek bi kêfxweşiyek eşkere qebûl kir. Wê xwe gîhand, di vê pêvajoyê de dest danî ser çengê Drake. Wî bala xwe dayê ku ji dema ku wî ew nas kir, wê cil û bergên xwe yên sêyem nenas li xwe kiribû. Vê yekê jê re got ku ew jinek bû ku ji ber sedemên xelet bala xwe dayê; jineke ku bi nermî cil û bergên xwe li cihê ku bi giranî dixwest aîdî wê bibe, li xwe kiribû.
  
  Drake yek ji xwe re girt. Kennedy deqeyekê vexwar, dûv re bi tevgereke nerm ku bala Drake kişandî, mûyek li pişt guhê xwe da. Paşê li wî zivirî.
  
  "Tu karê te yê lanet nîne, bi rastî, lê min... min polîsekî qirêj qedand. Pisporê edlî. Wan ew li cihê sûcê ku destek dolar ji kîsê wî girtiye û ji Î.A re gotiye. Di encamê de, wî nîşanek dirêj wergirt. Çend sal."
  
  "Tiştekî şaş nîne. Hevalên wî li te şêt kirin?"
  
  "Gelo, lanet, ez dikarim vê yekê bikim. Ez ji pênc saliya xwe ve vê digirim. Çi xelet e, ya ku mîna kulmek gêj li mejiyê min dixe, ev rastiya ku hûn pê nafikirin - ku her yek ji kiryarên berê yên vî baskê dizkar wê gavê dikeve nav lêpirsînê. Herkes. Tenê. Yek."
  
  "Bi fermî? Ji aliyê kê ve?"
  
  "Parêzerên şitxwarin. Siyasetmedarên şitxwarin. Şaredarên pêşerojê. Reklamkerên navdar ên navdar jî ji ber nezaniya xwe kor bûne ku rast û xelet nas bikin. Burokratan."
  
  "Ew ne sûcê te ye".
  
  "Ew erê! Vê yekê ji malbatên herî xirab kujerê rêzefîlmê Dewleta New York-ê ku heya niha nas kiriye re bêje. Ji sêzdeh dayikan û sêzdeh bav û kalan re bêje, hemî jî bi her detayên hovane dizanin ka Thomas Caleb çawa keçên wan ên piçûk kuştin, ji ber ku ew di tevahiya dadgeha wî de li dadgehê amade bûn.
  
  Drake bi hêrs kulmên xwe girêda. "Gelo ew ê vî zilamî berdin?"
  
  Çavên Kennedy qulên vala bûn. "Du meh berê ew berdan. Ji wê demê ve careke din kuştine û niha winda bûye."
  
  "Na".
  
  "Ew hemî li ser min e."
  
  "Na, ew ne rast e. Di sîstemê de heye."
  
  "Ez sîstem im. Ez ji bo pergalê dixebitim. Ev jiyana min e".
  
  "Ji ber vê yekê wan hûn şandin betlaneyê?"
  
  Kennedy çavên xwe paqij kirin. "Bi darê zorê. Hişê min nema... çi bû. Kar her roj zelaliyê hewce dike. Zelaliyek ku ez êdî nikarim bigihîjim.
  
  Wê helwesta xwe ya hovane bi tevahî nîşan da. "Û çi? Tu niha kêfxweş î? Hûn dikarin niha bi min re bixebitin?"
  
  Lê Drake bersiv neda. Ew derdê wê dizanibû.
  
  Wan dengê kaptan bihîst ku diyar kir ku ew sî deqeyan ji cihê xwe dûr in.
  
  Ben got: "Dil. Min tenê xwend ku Odin's Valkyries beşek ji berhevokek taybet e, cîh nenas e. Wî defterek derxist. "Ez ê dest bi nivîsandina vê şikilê bikim."
  
  Drake bi zor ji wê bihîstiye. Çîroka Kennedy trajîk bû, û ne ya ku wî hewce dikir bibihîze. Wî gumanên xwe veşart û bêyî dudilî, destê wê yê lerzok bi destê wî pêça.
  
  "Ji bo vê yekê em hewceyê alîkariya we ne," wî pistî, da ku Ben nebihîse û paşê jê nepirse. "Li enîya. Piştgiriyek baş di her operasyonê de girîng e."
  
  Kennedy nikarîbû biaxive, lê kenê wê yê kin pir dipeyivî.
  
  
  * * *
  
  
  Dû re balafirek û trênek bilez û ew nêzîkî Apsalla bûn. Drake hewl da ku westandina rêwîtiyê ya ku mêjiyê wî ewr dike bihejîne.
  
  Li derve, sermaya nîvro ew anî ser hişê xwe. Texsiyek dan sekinandin û hilkişiyan hundir. Ben mij ji westandinê paqij kir û got:
  
  Gamla Uppsalla. Ev Upsalla kevn e. Ev der," wî îşaret bi Uppsalla bi giştî kir, "Piştî ku Katedrala li Gamla Uppsalla demeke dirêj berê şewitî hat avakirin. Ev bi rastî Uppsalla-ya nû ye, her çend ew bi sedan sal e.
  
  "Wey," Kennedy got. "Ew Upsalla çend salî dike?"
  
  "Tam."
  
  Texsî nelivî. Ajokar niha nîvê xwe zivirî. "Mor?"
  
  "Tu ê min biborî?" Dengê Kennedy xemgîn bû.
  
  "Tu zozanan dibînî? Girê gorên qral?" Înglîziya stenbolê alîkarî nekir.
  
  "Erê". Ben hejand. "Giriyên gorên qral. Ew li cîhê rast e."
  
  Ew bi dawî bûn ku çûn serdanek piçûk a Uppsalla. Drake bi geştyarî dilîze, nekare riya dorpêçê qebûl bike. Li aliyê din Saab rehet bû û bajar bi heybet bû. Di wan rojan de Apsalla bajarekî zanîngehê bû û rê bi bisiklêtan girtî bûn. Di carekê de, şofêrê wan ê axaftinê lê dijwar-deşîfre rave kir ku bisiklêt dê ji bo we li ser rê nesekine. Ew ê we bêyî ramanek duyemîn dakêşe.
  
  "Qeza". Wî destên xwe nîşanî kulîlkên ku peyarêyan xemilandine kir. "Gelek qeza."
  
  Avahiyên kevn ji her du aliyan ve diherikin. Di dawiyê de bajar rehet bû û gundan dest pê kir ku di nav perestgehê de biherike.
  
  "Belê, ji ber vê yekê Gamla Apsalla naha gundek piçûk e, lê di reklamên pêşîn de ew gundek mezin bû," Ben ji bîrê re got. "Padîşahên girîng li wir hatin veşartin. Û Odin demekê li wir ma."
  
  "Ev der cihê ku wî xwe daleqand," Drake efsaneyê bi bîr xist.
  
  "Erê. Wî xwe li ser Dara Dinyayê feda kir dema ku Dîwanê wî li her sira ku heya niha veşartibû temaşe dikir û guhdarî dikir. Divê wê ji bo wî gelek watedar be." Ew rûyê xwe xwar kir, fikirî: Divê ew pir nêzîk bûn.
  
  "Ev hemî mîna îtîrafek Xiristiyanî dixuye," Drake cesaret kir.
  
  "Lê Odin li vir nemir?" Kennedy pirsî.
  
  "Na. Ew tevî kurên xwe Thor û Frey li Ragnarok mir.
  
  Taksî beriya ku bisekine dor li qadeke parkkirinê ya fireh gerand. Li aliyê rastê, rêyeke axê ya ku baş westiyabû, di nav darên zirav re derbas dibû. Şofêrê wan got: "Ji zozanan re."
  
  Wan spasiya wî kir û ji Saab derketin ber tava geş û bayekî teze. Fikra Drake ew bû ku li derdora derdorê û gundê xwe bişopîne da ku bibîne ka tiştek ji daristanê derketiye. Beriya her tiştî, dema ku ew qas qehremanên navneteweyî egoyên xwe yên dilşewat li pişt tiştê ku tenê dikare wekî azadiya gerdûnî ji bo hemîyan were binav kirin, dihêlin, divê tiştek derkeve holê.
  
  Ji daran wêdetir, erdnîgarî bû qadeke vekirî, tenê bi dehan girên piçûk û sê girên mezin ên ku rast li pêş bûn, şikandin. Ji vê pê ve, ji dûr ve, li rastê banek sivik û avahiyek din, ku destpêka gund nîşan dikir, dîtin.
  
  Kennedy sekinî. "Gelîno, li tu derê dar tune."
  
  Ben di nav defterê xwe de mabû. "Ew ê niha tabelayekê nedin, ne wusa?"
  
  "Fikra te heye?" Drake ji bo her nîşanek çalakiyê li zeviyên vekirî temaşe kir.
  
  "Tê bîra min ku min xwend ku carekê li vir sê hezar gir hebûn. Îro çend sed ji wan hene. Ma hûn dizanin wateya wê çi ye?"
  
  "Wan ew pir baş ava nekirin?" Kennedy keniya. Drake rehet bû ku ew bi tevahî li ser karê di dest de baldar bû.
  
  "Di serdemên kevnar de gelek çalakiyên binerd hebûn. Û dûv re ev her sê girên 'royal'. Di sedsala nozdehan de navê wan ji sê padîşahên efsanewî yên Mala Yngling - Aun, Adil û Egil - yek ji malbatên qraliyetên herî navdar ên Skandînavyayê hatine binavkirin. Lê..." wî sekinî, kêfa xwe jê re anî, "ew jî diyar dike ku di mîtolojî û folklora herî kevn de, gorên goran jixwe hebûn - û ku ew hurmetek kevnar bûn ji bo yên herî pêşîn - orîjînal - sê Padîşahan - an Xwedayên ku em dizanin. wan Niha. Ev Freyr, Thor û Odin e."
  
  Kennedy got, "Li vir têketinek rasthatî heye." "Lê we ferq kir ku em ji van hemî çîrokên kevnar çend referansên çîrokên Incîlê digirin."
  
  "Ev Sagi ye. " Ben ew rast kir. "Helbeste. Doodles akademîk. Tiştek ku dibe ku girîng be - bi dehan referans hene ku bi girên peyva swêdî falla, û manga fallor ve girêdayî ne - ne diyar e ku ev tê çi wateyê. Û Kennedy, ma min li derekê nexwend ku çîroka Mesîh pir dişibe çîroka Zeus?
  
  Drake serê xwe kir. "Û xwedayê Misrê Horus pêşekek din bû. Herdu jî Xwedayên ku qaşo qet tunebûn bûn." Drake serê xwe ber bi sê girên padîşah ên ku li hember erdnîgariya deştê radiwestin, hejand. "Frey, Thor û Odin, rast? Wê hingê kî kî ye, Blakey? YEK?"
  
  "Heya min tune, heval."
  
  "Xem neke, meraq. Ger hewce bike em dikarin agahiya van gundiyan bi îşkenceyê derxin."
  
  Ew di ber zozanan re derbas bûn, rola sê tûrîstên westiyayî wekî dîverek dilîstin. Roj li ser serê wan dixist, û Drake dît ku Kennedy eybên xwe yên rojê şikandin.
  
  Serê xwe hejand. Amerîkî.
  
  Paşê telefona Ben lêxist. Kennedy serê xwe hejand, jixwe ji ber pirbûna pêwendiya malbatê pê ketibû. Drake tenê keniya.
  
  "Karîn," Ben bi kêfxweşî got. "Xwişka min a mezin çawa ye?"
  
  Kennedy li ser milê Drake xist. "Stranbêja sereke di komê de?" - wê pirsî.
  
  Drake şanên xwe hejand. "Dilê ji zêr, bes e. Ew ê bêyî gilî ji we re her tiştî bike. Çend heval û hevalên te yên bi vî rengî hene?"
  
  Gundê Gamla Uppsalla xêz û paqij bû, bi çend kolanan bi avahîyên bejahî û banê bilind ên ku bi sed salan kevn bûn, baş parastî bûn, û nifûsa wan kêm bû. Gundiyekî tesadufî bi meraq li wan mêze kir.
  
  Drake ber bi dêrê ve çû. "Parêzerên herêmî her gav alîkar in."
  
  Gava ku ew nêzîkî eywanê bûn, kalekî ku di kincên dêrê de bû hema ew ji lingên wan xist. Bi sosret sekinî.
  
  "Slav. Ka jag hjalpa dig?"
  
  "Li ser wê ne bawer im, heval." Drake kenê xwe yê herî baş li xwe kir. "Lê kîjan ji van girên li wir ên Odin in?"
  
  "Bi Îngilîzî?" Kahîn li ser dinyayê baş peyivî, lê ji bo fêmkirinê têdikoşiya. "Vad? Çi? Yek?"
  
  Ben derket pêş û bala cîger kişand ser girên padîşah. "Yek?"
  
  "Hûn dibînin." Pîrê serê xwe hejand. "Erê. Hm. Storsta..." Wî ji bo peydakirina peyvê zehmetî kişand. "Yên mezin."
  
  "Ya herî mezin?" Ben destên xwe fireh belav kirin.
  
  Drake bi wî keniya, bandor bû.
  
  "Hejmar." Kennedy dest pê kir ku xwe bizivirîne, lê Ben pirsek dawî bû.
  
  "Falla?" Wî bi tenê lêvên xwe yên ecêbmayî got, li cîgir nihêrî, û milên xwe bi awayekî zêde hejand. "An manga fallor?"
  
  Demek girt, lê bersiv, gava hat, Drake bi hestî sar kir.
  
  "Xefîk... gelek xefik."
  
  
  NEH
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWED
  
  
  Drake li dû Ben û Kennedy çû heta mezintirîn girên padîşah, bi çîpên li ser çenteyê xwe hejand da ku ew bi aramî li deverê bigere. Yekane qapax bi qasî kîlometreyekê li pişt gira herî piçûk bû, û ji bo bîskekê wî fikirî ku li wir tevger dît. Tevgera Fast. Lê lêkolînek din tiştek bêtir eşkere nekir.
  
  Li ber lingê girê Odin sekinîn. Ben bêhna xwe girt. "Yê paşîn ku bigihêje jorê dê li ser rûpela min a Facebookê hin şîretan bigire!" - wî qêriya, bi lez çû. Drake bi aramî li pey ket û Kennedy, yê ku ji wî piçekî zûtir dimeşiya, keniya.
  
  Di kûrahiya xwe de, wî dest pê kir ku bêtir û bêtir aciz bibe. Ew jê hez nedikir. Ew bêhêvî tazî bûn. Her hejmarek tivingên hêzdar dikaribû wan bişopîne, wan li ber çekan bihêle, tenê li benda fermanan bimîne. Bayê bi dengekî bilind fîrî û li guhan dixist, hesta bêewlehiyê zêde dikir.
  
  Nêzîkî bîst deqîqan hilkişiya serê girê giya. Dema ku Drake gihîşt wir, Ben berê li ser giyayê rûniştibû.
  
  "Spetika pîknîkê li ku ye, Krusty?"
  
  "Vê di geroka xwe de hiştin." Li dora xwe nêrî. Ji vir ve, dîmen bêhna xwe dikişand: zeviyên kesk ên bêdawî, gir û çem li her derê, û çiyayên binefşî li dûr. Wan dikaribû gundê Gamla Uppsalla, ku heta sînorên bajarê New Uppsalla dirêj dibû, bibînin.
  
  Kennedy ev eşkere diyar kir. "Ji ber vê yekê ez ê tenê tiştek bibêjim ku ev demek e ku min aciz dike. Ger ev Mound Odin e, û Dara Cîhanê tê de veşartî ye - ku dê bibe vedîtinek lanet - çima kesek berê ew nedîtiye? Çima divê em niha lê bigerin?"
  
  "Ew hêsan e". Ben kulmikên xwe yên bêserûber paqij dikir. "Tu kes nedifikirî ku berê binêre. Heya ku Mertal mehek berê hate dîtin, ew hemî efsaneya tozbar bû. Çîrok. Û ne hêsan bû ku Spear bi Dara Cîhanê re, ku nuha hema hema bi gerdûnî jê re dibêjin Yggdrasil, û paşê bi neh rojên kurt ên mayîna Odin re li wir ve girêbide."
  
  Û - "Drake lê xist, "ew dara heke hebe dê ne hêsan be ku were dîtin. Ew ê nexwazin ku hin bastûrek pîr bi vê yekê biteqe."
  
  Niha telefona desta ya Drake lêxist. Gava ku wî ew ji çenteya xwe derdixist, bi cidiyeteke xapînok li Ben nêrî. "Îsa. Ez dest bi hîskirina we dikim."
  
  "Bal?"
  
  "Tîmek ji deh kesan di destê we de ye. Tenê gotinê bêje."
  
  Drake sosretiya xwe daqurtand. "Deh kes. Ev tîmek mezin e." Tîmek SAS ya ji deh kesan dikare Serok bişîne Ofîsa Oval ya wî û hîn jî wextê bibîne ku di vîdyoya nû ya Lady Gaga de xuya bike berî ku ji bo çayê biçe malê.
  
  "Pêşeyên mezin, ez dibihîzim. Rewş her ku diçe xirabtir dibe."
  
  "Ev rast e?"
  
  "Hikûmet qet naguherin, Drake. Wan hêdî-hêdî dest pê kir û dûv re jî hewl dan ku bi buldozê riya xwe derbas bikin, lê ditirsin ku biqedînin. Ger ev yek teselî be, ev ne tişta herî mezin e ku niha li cîhanê diqewime."
  
  Daxuyaniya Wells ji bo ku wekî şêr bi zebra re derman dike were derman kirin, û Drake bêhêvî nebû. "Mîna çi?"
  
  "Zanyarên NASA tenê hebûna supervolkanek nû piştrast kirin. Û ..." Wells bi rastî hişyar xuya bû: "Ew çalak e."
  
  "Çi?"
  
  "Hinekî çalak. Bi hûrgulî. Lê lê bifikire, gava ku hûn behsa supervolkanek dikin yekem tiştê ku hûn xeyal dikin ev e ...
  
  "...dawiya gerstêrkê," Drake qedand, qirika wî ji nişka ve ziwa bû. Ev tesaduf bû ku Drake niha di çend rojan de du caran ev hevok bihîstibû. Wî temaşe kir ku Ben û Kennedy dora embarê dizivirin, li gîhayê dixin, û tirsek kûr hîs kir ku mîna wî qet hîs nekiribû.
  
  "Çira?" wî pirsî.
  
  Wells keniya. "Ne dûr, Drake. Ne dûrî cihê ku wan Mertalê we dît. Ev li Îzlandayê ye."
  
  Dema ku Ben qîriya, "Tiştek dît!" bi dengekî bilind ku nefsbiçûkiya wî li her derê belav dibû nîşan da.
  
  "Divê ez biçim". Drake ber bi Ben ve bezî, bi qasî ku ji destê wî dihat sêrbazê çêdikir. Kennedy jî li dora xwe mêze kir, lê tenê tiştê ku wan didîtin li gund bû.
  
  "Wê bihêle, heval. Çi heye?"
  
  "Eva". Ben çû ser çokan û gihayê tevlîhev firçe kir da ku qalikek kevirî bi qasî kaxezek A4 eşkere bike. "Ew seranserê dora girê, her çend lingan, di rêzan de ji jor heya nîvê binê bingehê rêz dikin. Divê bi sedan ji wan hebin."
  
  Drake ji nêz ve nihêrî. Rûyê kevir ji ber hewayê gelek zirar dîtibû, lê beşek ji hêla giyayê zêde ve hatibû parastin. Li ser rûyê wan hinek nîşan hebûn.
  
  "Nivîsên rûnî, ez difikirim ku ew têne gotin," Ben got. "Symbolên Viking"
  
  "Tu ji ku dizanî?"
  
  Ew ken kir. "Di balafirê de, min nîşaneyên mertalê kontrol kirin. Ew wek hev in. Tenê ji Google bipirsin."
  
  "Zarok dibêje bi sedan ji wan hene," Kennedy xwe kişand, li jor û jêr li zozana asê û giya nihêrî. "Başe ku çi? Alîkariyê nake."
  
  "Zarok dibêje dibe ku ew bixebite," Ben got. "Pêdivî ye ku em rûnên girêdayî tiştê ku em lê digerin bibînin. Rune ku rimê temsîl dike. Rune temsîl darek. Û rune ji bo -"
  
  "Yek," Kennedy qedand.
  
  Drake ramanek hebû. "Ez bet dikim ku em dikarin xeta çavê bikar bînin. Pêdivî ye ku em hemî hevûdu bibînin da ku zanibin ku ew kar dike, ne?
  
  Kennedy keniya. "Lê ez difikirim ku ew hêjayî ceribandinê ye."
  
  Drake bi dilxwazî bû ku jê bipirse li ser mentiqê polîs, lê dem diçû. Fraksiyonên din pêşve çûn û bi awayekî ecêb tune bûn, heta niha. Hemûyan dest bi paqijkirina giya ji her kevirî kirin, li dora girên kesk dizivirin. Di destpêkê de ew karekî bê şikir bû. Drake sembolên ku dişibin mertal, kevan, kerê, keştiyek dirêj, dûv re jî rimê çêkir!
  
  "Yek heye". Dengê wî yê kûr gihîşt herdûyên din, lê ne dûrtir. Ew bi çenteyê xwe re rûnişt û malzemeyên ku di dema siwarbûna taksiyê di nav Apsalla re kirî, danîn. Meşale, çirayek mezin, kibrîtan, av, çend kêrên ku wî ji Ben re got ji bo paqijkirina bermayiyan bûn. Wî li paş xwe nihêrî, ez ne ew qas dilşewat im, lê hewcedariya wan ji xema Ben aniha zortir bû.
  
  "Dar". Kennedy ket ser çokên wê, li ser kevir xişandin.
  
  Deh deh hûrdemanên din jî ji Ben girt ku tiştek bibîne. Ew sekinî, paşê gavên xwe yên dawî dubare kir. "Tê bîra min ku min li ser Tolkien ku Gandalf li ser Odin bingeh digire?" Bi lingê xwe li kevir xist. "Belê, ev Gandalf e. Karmendek wî jî heye. Hey!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake bi baldarî lê temaşe kir. Wî dengek qermiçî bihîst, mîna ku derbên giran bi dengekî qirçîn vebûne.
  
  "Ma we ew bi pêdana li ser zinarekî kir?" - Wî bi baldarî pirsî.
  
  "Ez difikirim erê".
  
  Hemûyan li hev mêze kirin, derbirînên wan ji heyecanê ber bi tirsê ve guherî, û paşê, wek yek, derketin pêş.
  
  Kevirê Drake hinekî rê da. Wî jî heman dengê qirikê bihîst. Erdê li ber kevir binav bû, û dûv re depresyonê mîna marekî turboşer li dora embarê diherikî.
  
  Ben qîriya, "Li vir tiştek heye."
  
  Drake û Kennedy li ser axa binavbûyî meşiyan cihê ku ew lê rawesta. Ew xwe squat kir, li çiqîna erdê nihêrî. "Hinek tunelek."
  
  Drake meşaleyekê hilda. "Dema mezinkirina cotek e, gelî," wî got. "Pê min were".
  
  
  * * *
  
  
  Dema ku ew ji ber çavan bûn, du hêzên radîkal ên cuda dest bi seferberiyê kirin. Almanên ku heta niha razî bûn ku li bajarê xewle Gamla Apsalla razayî bin, xwe amade kirin û dest bi şopa Drake kirin.
  
  Tîmek din, komek ji leşkerên elît ên Artêşa Swêdê - Sarskilda Skyddsgrupen, an SSG - çavdêriya Almanan berdewam kir û tevliheviya xerîb a ku ji hêla sê sivîlên ku nû daketibûn çalê nîqaş kir.
  
  Divê ew bi tevahî bêne pirsîn. Bi her awayî pêwîst be.
  
  Yanî ger sax mabûn çi diqewime.
  
  
  DEH
  
  
  
  ÇALÊ DARÊ CÎHAN, SWÊD
  
  
  Drake xwe xwar kir. Derbasa tarî wekî cîhek gerok dest pê kiribû û naha ji şeş lingan kêmtir bû. Tavan ji zinar û axê hatibû çêkirin û bi çîpên mezin û daleqandî yên giyayên zêde yên ku diviyabû wan ji rê bibirana, tijî bûbûn.
  
  Drake difikire ku ew di nav daristanê de dimeşe. Tenê binê erdê.
  
  Wî bala xwe da ku hin rezên bihêztir berê hatine birîn. Pêlek xemgîniyê di nav wî re derbas bû.
  
  Ew hatin deverek ku rehên wê ew qas qels bûn ku neçar man dîsa bizivirin. Şer dijwar û qirêj bû, lê Drake çong danî ber milê xwe, çok berî çokê, û ji yên din xwest ku li pey wî biçin. Gava ku di hin xalan de tewra perîşan jî alîkariya Ben nekir, Drake zivirî zordestiyê.
  
  "Kêmtirîn germahî dadikeve," Kennedy pite. "Divê em dakevin jêr."
  
  Drake xwe ji bersiva leşkerê standard dûr girt, awira wî ji nişkê ve bi tiştek ku di ronahiya meşaleya wî de xuya bû, hat girtin.
  
  "Binêre".
  
  Rûnên li ser dîwêr hatine xemilandin. Sembolên xerîb ên ku Drake yên ku mertalê Odin xemilandin anîn bîra xwe. Dengê Benê yê xeniqkirî di korîdorê de deng veda.
  
  "Rûnên Skandînavyayê. Nîşanek baş."
  
  Drake bi poşman ronahiya xwe ji wan dûr xist. Ger tenê wan bikaribûna wan bixwînin. SAS, wî bi kurtî difikirî, dê çavkaniyên bêtir hebe. Dibe ku wextê anîna wan hat vir.
  
  Pêncî lingên din û ew bi xwîdan diherikî. Wî bihîst ku Kennedy bi giranî bêhna xwe dikişîne û nifiran dikir ku wê cil û bergên xwe yên herî baş li xwe kiribû. Wî qet tiştek ji Ben nebihîstibû.
  
  "Tu baş î, Ben? Ma porê te li ser kokê tevlihev e?"
  
  "Ha, lanet bike, ha. Berdewam bike, kezeb."
  
  Drake berdewam kir ku di nav heriyê de digere. "Tiştek ku min aciz dike," wî di nav bêhnan de hejand, "ew e ku "gelek xefik hene." Misriyan ji bo parastina xezîneyên xwe xefikên berfireh çêkirin. Çima Norwêcî ne?
  
  Kennedy di bersivê de got: "Ez nikarim bifikirim ku Viking li ser xefikê pir dijwar difikire."
  
  "Ez nizanim," Ben di rêzê de qîriya. "Lê Vîkîngan jî xwediyê ramanwerên mezin bûn, hûn dizanin. Mîna Yewnanî û Romayî. Hemû jî ne barbar bûn."
  
  Çend dor û rê dest bi firehbûnê kir. Deh lingên din û banê li ser wan winda bû. Di vê kêlîkê de xwe dirêj kirin û bêhna xwe dan. Meşaleya Drake rêça li pêş ronî kir. Gava wî ew nîşanî Kennedy û Ben da, ew keniya.
  
  "Lanet, hûn herdu xuya dikin ku hûn nû ji gorê vegeriyan!"
  
  "Û ez texmîn dikim ku hûn bi vê gêjbûnê re bikar anîne?" Kennedy destê xwe hejand. "SAS in û her tişt?"
  
  Ne SAS, Drake nikarîbû gotinên jehrî bihejîne. "Berê ew bûn." Got û êdî bi leztir pêş de çû.
  
  Zivirînek din a tûj, û Drake bayê li ser rûyê wî hîs kir. Hestek gêjbûnekê mîna birûskê ji nişka ve li wî ket, û bîskek derbas bû û pê hesiya ku ew li ser deştek bi zinarekî şikeftî li jêrê rawestiyaye.
  
  Dîmeneke bêbawer ket çavên wî.
  
  Ew wisa ji nişka ve sekinî ku Kennedy û Ben li wî qelibî. Paşê wan jî ev dîmen dîtin.
  
  "OMFG." Ben sernavê şopa îmzeyê Dîwarê Xewê destnîşan kir.
  
  Dara Cîhanê bi hemû rûmeta xwe li ber wan rawesta. Ew tu carî ji erdê bilind nebû. Dar serûbinî bû, kokên wê yên xurt dirêjî çiyayê erdê li jora wan bû, bi temen û avabûnên zinaran ên derdorê re bi hêz girtibûn, çiqilên wê qehweyî yên zêrîn bûn, pelên wê kesk ên herheyî, qurmê wê bi sed lingî di binê kûran de dirêj bû. ji çaleke mezin.
  
  Riya wan vediguhere derenceyeke teng ku di nav dîwarên zinaran de hatiye kolandin.
  
  "Taps," Ben hilm. "Xefikan ji bîr nekin."
  
  Kennedy bi ramana Drake re got: "Bi kemînan re dojeh." "Ronahî ji ku derê tê?"
  
  Ben li dora xwe nêrî. "Ew porteqalî ye."
  
  Drake got, "Glow dişewite." "Îsa. Ev der hatiye amadekirin."
  
  Di rojên wî yên SAS de ji bo ku herêmek bi vî rengî amade bikin, mirov dişandin; tîm ku xetereyê binirxîne û berî ku vegere bingehê wê bêbandor bike an katalog bike.
  
  "Zêde wextê me tune," wî got. Baweriya wî bi Kennedy tenê zêde bû. "Werin".
  
  Ew bi gavên westayî û hilweşîyayî dimeşiyan, dilopek ji nişka ve her dem li rastê wan bû. Deh metre xwarê û derenceyan bi tundî dest pê kir. Drake rawestiya dema ku valahiya sê-ling vebû. Tiştek balkêş nîn e, lê têra wî dike ku raweste - ji ber ku qulika li jêr hê bêtir eşkere bû.
  
  "Cap".
  
  Ew baz da. Derenceya kevirî bi qasî sê lingan fireh bû, rêveçûna wê hêsan bû, tirsnak gava ku gavek xelet tê wateya mirina teqez.
  
  Ew rast derket û tavilê zivirî, hîs kir ku Ben dê li ber hêstiran be. "Xem neke," wî guh neda Kennedy û bal kişand ser hevalê xwe. "Ji min bawer bike, Ben. Ben. Ez ê te bigirim."
  
  Wî bawerî di çavên Ben de dît. Baweriya bêkêmasî, zarokî. Wext bû ku ew dîsa bi dest bixe, û gava Ben bazda û dûv re hejand, Drake bi destek li milê wî piştgirî da wî.
  
  Drake çav lêxist. "Han e, ha?"
  
  Kennedy bazda. Drake bi baldarî mêze kir, îdia kir ku ferq nake. Ew bêyî ti pirsgirêkek daket erdê, xema wî dît û rûyê xwe kişand.
  
  "Ew sê ling in, Drake. Ne Grand Canyon."
  
  Drake çav li Ben mêze kir. "Amade ye, heval?"
  
  Bîst lingên din, û vebûna din a di derenceyan de firehtir bû, vê carê sî ling, û ji hêla daristanek darîn a stûr ve hat girtin, ku dema Drake bi rê ve diçû dihejiya. Kennedy li pey xwe hişt, û dûv re Benê belengaz, ji hêla Drake ve neçar ma ku li jor binêre, li pêş xwe nenihêre ne li jêr, li şûna lingên xwe cîhê lêkolînê bike. Dema ku ew gihîşt erdê hişk, xort dihejiya, û Drake gazî navberek kurt kir.
  
  Dema ku ew rawestiyan, Drake dît ku Dara Cîhanê li vir ewqas berfireh belav bû ku çiqilên wê yên stûr hema hema li derenceyan ketin. Ben bi hurmet xwe dirêjî lingê xwe kir, ku di bin destê wî de dilerizî.
  
  "Ev... ev serdest e," wî hilm.
  
  Kennedy vê carê bikar anî da ku porê xwe dişoxilîne û dergehê jorîn lêkole. "Heya niha her tişt zelal e," wê got. "Divê ez bibêjim ku wekî ku ew radiweste, bê guman ne Alman bûn ku ev cîh amade kirin. Wê ew talan bikirana û bi fîşekên agirkujî bişewitanda."
  
  Çend şikestinên din û ew pêncî metre daketin, hema hema nîvê rê. Drake di dawiyê de destûr da xwe ku bifikire ku Vîkîngên kevnar ne wekayên Misriyan bûn, û valahiyên çêtirîn çêtirîn bû ku ew dikaribûn bikin gava ku ew daket ser derenceya kevirî, ku di rastiyê de beşek berbiçav ji heps, tîrêj û pigment bû. Kete, ketina bêdawî dît û xwe bi serê tiliyên wî girt.
  
  Kennedy ew kişand jor. "Kerê li ber bayê diheje, xortê SAS?"
  
  Ew dîsa xwe da ser erdê hişk û tiliyên xwe yên birîn dirêj kirin. "Sipas ji were".
  
  Ew bi îhtîyattir tevdigeriyan, niha ji nîvê rê zêdetir bûn. Li derveyî cîhê vala yê rastê wan, darek mezin her û her rawestiya bû, ji bayê û ronahiya rojê bêpar, ecêbek jibîrkirî ya demên derbasbûyî.
  
  Wan bêtir û bêtir sembolên Viking derbas kirin. Ben ecêb texmîn kir. "Ew mîna dîwarê grafîtî yê orjînal e," wî got. "Mirov tenê navên xwe qut dikin û peyaman dihêlin - guhertoyên destpêkê yên 'Yûhenna li vir bû!'
  
  "Dibe ku afirînerên şikeftê," Kennedy got.
  
  Drake hewl da ku gavek din bavêje, xwe bi dîwarê kevirê sar ve girêda, û qîrînek kûr û gurr di şikeftê de deng veda. Çemek xirbe ji jor ket.
  
  "Rev!" - Drake qêriya. "Niha!"
  
  Bi lez û bez daketin xwarê, guh nedan xefikên din. Zinarekî dêw ji jor ve bi lêdaneke bi hêz ket, kevirên kevin şikest û dema ku ket xwarê. Drake cesedê Ben bi laşê xwe nixumandibû dema ku kevirek di derenceyên ku ew li ser rawestiyan de diqeliqî, bi qasî bîst ling gavên hêja bi xwe re avêtin.
  
  Kennedy çîpên keviran ji ser milê xwe bir û bi bişirîneke hişk li Drake nêrî. "Sipas ji were".
  
  "Hey, min zanibû ku jina ku qûna xortê SAS-ê xilas kir, dikaribû ji kevirekî sade derbas bibe. "
  
  "Ew henek e, mêro. Ewqas henek."
  
  Lê hîn neqediyabû. Dengek zengilek tûj hat, û têla tenik lê xurt li ser gava ku Ben û Kennedy ji hev vediqetand şikest.
  
  "Fuuuck!" Kennedy bi qîrîn. Parçeya têl bi hêzeke wisa derketibû ku bi hêsanî lingê wê ji bedenê wê veqetandibû.
  
  Bitikîne din du gavên jêrîn. Drake di cih de dans. "Şewt!"
  
  Qîrîneke din a ji jor ve dihat wateya ketina din a kevir.
  
  "Ew xefikek dubare ye," Ben ji wan re got. "Heman tişt dîsa û dîsa diqewime. Divê em xwe bigihînin vê beşê."
  
  Drake nikarî bigota kîjan gav tevlihev bûn û kîjan ne, ji ber vê yekê wî bi bextewar û leza xwe bawer kir. Ew bi serê xwe bi qasî sî gavan daketin jêr, hewil dida ku heta ku dibe bila bibe li hewayê bimînin. Dîwarên derenceyan dema ku ji rêya qedîm derbas dibûn, diçûn kûrahiya şikefta kevirî, hilweşiyan.
  
  Dengê bermahiyên ku ber bi jêr ve ketin dest pê kir bilindtir bû.
  
  Li dû revîna wan þikandina têlê hişk hat.
  
  Drake derket ser derenceyek derewîn din, lê leza wî ew di nav valahiya kurt de bir. Kennedy di ser wî re bazda, wek xezalekê difire, lê Ben li dû wê ket, niha xwe avêt çolê.
  
  "Ling!" Drake qêriya, dûv re bi paş ve ket valahiyê, bû erd. Dema ku Kennedy lingên xwe li cihê xwe dikişand, Relief tengezariya mêjiyê wî şuşt. Wî hîs kir ku Ben li laşê wî xist û paşê ket ser sînga wî. Drake bi destên xwe leza mêrik araste kir, dûv re jî ew berda ser axa hişk.
  
  Bi lez û bez rûnişt.
  
  "Berdewam kirin!"
  
  Hewa bi perçeyên keviran dagirtî bû. Yek ji serê Kennedy hejand, birînek û kaniyeke xwînê hişt. Din jî Drake di lingê de lêdan. Êş û azarê wî diranên xwe biçirîne û ew teşwîq kir ku bi leztir bimeşe.
  
  Gule li ser serê wan dîwar qul kirin. Drake xwe xwar kir û bi kurtî li dergehê nêrî.
  
  Min dît ku hêzeke nas li wir kom bûye. Germans.
  
  Niha ew bi hemû leza xwe, ji bêhişmendiyê wêdetir direviyan. Drake saniyeyên hêja girt ku ber bi paş ve biçe. Gava ku fîşekên din zinar li tenişta serê wî qul kirin, ew kevok ber bi pêş ve çû, xwe ji gavan berda, dordorek tijî çêkir, destên xwe li hev xist û bêyî ku lûleyek ji leza xwe winda bike li ber dirêjahiya xwe rawesta.
  
  Ah, rojên xweş ên berê vegeriyan.
  
  More guleyan. Paşê yên din li ber wî hilweşiyan. Terorê di dilê wî de qul kir heta ku wî fêm kir ku ew bi tenê gihîştine binê şikeftê dema ku direvin û ne amade bûn, rasterast li erdê ketin.
  
  Drake hêdî hêdî. Di binê şikeftê de ji kevir, toz û bermayiyên daran tevheviyeke qalind bû. Dema ku ew rabûn, Kennedy û Ben li ber çavan bûn. Ew ne tenê di nav axê de ne, lê ew niha di nav toz û qalibên pelan de hatine pêçan.
  
  "Ah, ji bo kameraya min a pêbawer," wî got. "Salên şantajê li ber min in."
  
  Drake çîçeka şewqê hilda û keviya şikefta ku ji destê çekdaran direve hembêz kir. Pênc xulekan girt ku gihîşt sînorên derve yên darê. Ew her tim di bin siya bêdengiya wî ya bi heybet de bûn.
  
  Drake li ser milê Ben xist. "Ji her şeva înê çêtir e, heval?"
  
  Kennedy bi çavên nû li xortê ciwan nêrî. "Heyfên te hene? Heywanên koma we hene? Em ê di demek nêzîk de vê axaftinê bikin, bira. Baweriya xwe pê bînin."
  
  "Tenê du-" Ben dest bi stirê kir dema ku wan beşek ji bendika dawîn dorpêç kir, û dûv re ji şokê bêdeng ma.
  
  Hemû rawestiyan.
  
  Xewnên kevnar ên ecêbmayînê li ber wan xuya bûn, wan bê deng hiştin, bi pratîkî bi qasî nîv deqeyê mejiyên wan qut kirin.
  
  "Niha ev... ev..."
  
  Drake bêhna xwe hilda.
  
  Rêzek ji keştiyên dirêj ên Vîkîngan ên herî mezin ên ku wan heta niha xeyal kiribûn, bi yek pelê ji wan dûr ketibûn, wek ku di nîvê qelebalixek trafîkê ya kevnar de asê mabin, ji serî heta dawî rawestiyan. Aliyên wan bi zîv û zêr, keştiyên wan bi hevrîşim û kevirên giranbiha hatibûn xemilandin.
  
  Kennedy bi ehmeqî got: "Kemiyên dirêj."
  
  "Keştiyên dûr û dirêj." Ben hîn jî têra xwe aqil bû ku wê rast bike. "Lanet, ev tişt wek xezîneyên herî mezin ên dema xwe dihatin hesibandin. Divê ew be ... çi? Li vir bîst hene?"
  
  "Pir xweş," Drake got. "Lê ev Hêlîn e ku em jê hatine. Ma ramanek heye?"
  
  Ben îcar li Dara Cîhanê dinêrî. "Ya Xwedayê min, xorto. Hûn dikarin xeyal bikin? Yek bi wê darê ve daliqandî bû. Yê Xemgîn."
  
  "Ji ber vê yekê hûn niha bi Xwedê bawer dikin, hmm? Dilxwaz?" Kennedy hinekî bi rûkenî milê xwe ber bi Ben ve kir û bû sedem ku ew şîn bibe.
  
  Drake hilkişiya ser perdeyeke teng a ku bi dirêjahiya dûvika gemiya dirêj dirêj bû. Kevir xurt xuya dikir. Wî bi keviya darîn girt û xwe da ser. "Ev tişt bi talanê dagirtî ne. Mirov dikare bêje ku heta îro tu kes li vir nebûye."
  
  Wî dîsa li ser xeta keştiyan lêkolîn kir. Pêşandanek dewlemendiyek bêhempa, lê xezîneya rastîn li ku bû? Di dawiyê de? Dawiya baranê? Dîwarên şikeftê bi nexşên kevnar hatine xemilandin. Wî dît ku wêneyê Odin li ser Dara Cîhanê daleqandî ye û jinek li ber wî çûye ser çokan.
  
  "Ev behsa çi ye?" Wî ben ber bi wî ve hejand. "Were, lez bike. Ew bazên bi dizî sosîsên li wir naxin qirika xwe. Werin em tevbigerin."
  
  Wî îşaret bi gewrbûna nivîsê ya di bin fîgurê jineke lavakar de kir. Ben serê xwe hejand. "Lê teknolojî dê rêyek bibîne. "Wî li I-telefona xweya pêbawer bikirt, ku bi bextewarî derket holê ku li vir îşaretek tune.
  
  Drake bîskek girt ku berê xwe bide Kennedy. "Tenê fikra min ev e ku ez van keştiyên dirêj bişopînim," wî got. "Gelo ew li te tê?"
  
  "Wekî ku heyranek tîmê futbolê got, ez di lîstikê de me, heval. Rê nîşan bidin."
  
  Ew ber bi pêş ve çû, dizanibû ku ger ev super tunel biqede, ew ê bikevin xefikê. Almanan ji dêvla ku li ser lingên xwe bisekinin, dê bi dûvikê xwe hişk bigirtana. Drake raman li beşan dabeş kir, balê dikişand ser qeşengek ku di zinar de hatî kişandin. Dem bi dem rastî çîpeke din a şewqê dihatin. Drake wan veşart an jî wan bar kir da ku ji bo amadekirina şerê pêş de jîngehek tarîtir biafirîne. Ew bi berdewamî di nav keştiyên dirêj de digeriya û di dawiyê de rêyek teng di navbera wan de diqeliqî.
  
  Plan b.
  
  Du, çar, paşê deh keştiyên dirêj derbas bûn. Lingên Drake ji hewildana ku wî li ser riya teng danûstendinê pê re diêşîne dest pê kir.
  
  Dengê zirav ê kevirê xwarê û dûv re qîrînek xurttir di şikefta dêw de deng veda, ku wateya wê diyar bû. Bêyî ku dengê xwe derxin, hîn bêhtir ber bi karê xwe ve meşiyan.
  
  Drake di dawiyê de hat dawiya rêzê. Wî bîst û sê keştî jimartin, her yek bê dest û bi talanê barkirî. Gava ku ew nêzî pişta tunelê bûn, tarî dest pê kir kûrtir bû.
  
  "Ez nafikirim ku ew çu carî ew qas dûr neçûn," Kennedy destnîşan kir.
  
  Drake li dora fenerên mezin geriya. "Metirsîdar," wî got. "Lê divê em zanibin."
  
  Wî ew vekir û tîrêjê ji aliyek bi aliyekî ve gerand. Rêgeh bi tundî teng bû heya ku li pêş bû kemerek hêsan.
  
  Û li pişt kemerê derenceyek tenê hebû.
  
  Ben ji nişka ve qîrînek tepisand, dûv re bi pistînek şanoyê got, "Ew li ser çolê ne!"
  
  Ev bû Drake çalakî kir. "Em parçe bûne," wî got. "Ez ê herim derenceyan. Hûn du dakevin wê derê, ber bi keştiyan ve biçin û ji riya ku em hatine, vegerin."
  
  Kennedy dest bi protestoyê kir, lê Drake serê xwe hejand. "Na. Wê bike. Ben hewceyê parastinê ye, ez naxwazim. Û pêdiviya me bi Spear heye."
  
  "Û em ê kengê bigihîjin dawiya keştiyan?"
  
  "Ez ê wê demê vegerim."
  
  Drake bêyî gotineke din paşve bazda, xwe ji hêlînê avêt û ber bi derenceya kor ve çû. Carekê li paş xwe mêze kir û dît ku sîber li kêleka berxê nêzîk dibin. Ben li pey Kennedy daket jêra xirbeyan heta binya keştiya dawî ya Viking. Drake duayeke hêviyê kir û bi qasî ku ji destê wî dihat bi derenceyan re bezî, du gavan li ser hev bazda.
  
  Were.. hilkişiya heta ku gokên wî diêşin û pişika wî dişewitin. Lê paşê ew fireh çû. Li paş wan kaniyeke fireh û bi herikîna xezeb diherikî, û hê bêtir gorîgehek ji kevirên xiravkirî, hema hema mîna barbekûyek kevnar radibû.
  
  Lê ya ku bala Drake kişand sembolek mezin bû ku li dîwarê pişt gorîgehê hatî xemilandin. Sê sêgoşe li hev dikevin. Hin mîneral di hundurê xêzkirinê de ronahiya çêkirî girt û mîna çîpên li ser cilê reş dibiriqî.
  
  Wextê windakirinê tune. Gava ku ava cemidî ber bi ranên wî ve diçû, wî çemî diherikî. Gava ku ew nêzîkî gorîgehê bû, wî tiştek li ser rûyê wê dît. Artifaktek kurt, xalî, ne surprîz an bandorker. Di rastiyê de, cîhanê ...
  
  ... rimê Odin.
  
  Tişta ku aliyê Xwedê qul kir.
  
  Pêlek heyecan û pêşbîniyê di nav wî re derbas bû. Ev bûyer bû ku hemî rast kir. Heya nuha ew pir texmîn bûye, tenê texmînek jîr. Lê ji wê gavê wêdetir, ew bi tirsek rastîn bû.
  
  Bi tirsnak rast. Ew li ber jimartina dawiya dinyayê rawestiyan.
  
  
  YANZDEH
  
  
  
  ÇALÊ DARÊ CÎHAN, SWÊD
  
  
  Drake li ser merasîmê nesekinî. Wî rahişt Rimêlan û berê xwe da rêya ku dihat. Di nav çemê qeşayê re, ji derenceyên hilweşiyayî daket jêr. Çiraya ronahiyê nîvê rê vemirand û ji ber ku tarîtiya qedrê wî girtibû hêdî hêdî.
  
  Tîrêjên ronahiyê yên qels deriyê jêrîn ronî kirin.
  
  Ew dimeşiya. Hîn neqediyabû. Demek berê ew fêr bûbû ku pir caran, zilamek ku di şer de pir dirêj difikirî, qet nediçû malê.
  
  Ew di gava paşîn de mirî sekinî, dû re xwe berda nav tariya kûr a rêgehê. Alman jixwe nêzik bûn, hema hema li dawiya peravê, lê çirayên wan ên li dûriyek wusa dê wî tenê wekî siyek din diyar bikira. Ew xwe avêt ser rêgehê, xwe li dîwêr xist û berê xwe da zozana ku diçû bingeha keştiyên Vîkîngan.
  
  Dengekî mêrekî qîr kir: "Va binere! Çavên xwe bihêle, Stevie Wonder!" Dengê wî matmayî hişt; dengekî kûr yê Amerîkaya Başûr hebû.
  
  Lenet be.. Bêrîvanê çavê ajel ew -an bi kêmanî siyek livîn- dît ku wî di vê tariyê de ne mimkun difikirî. Bi leztir bezî. Fîşek lê ket, li kevirê kêleka cihê ku ew lê bû ket.
  
  Hêjmarek tarî xwe berda ser dikê - belkî Amerîkî ye. "Li jêr di nav keştiyan de rêyek heye. Berî ku ez wan bixim qirika weya tembel, dîkên xwe bihejînin."
  
  Crap. Yankees riya veşartî dît.
  
  Sert, quretî, quretî. Yek ji Almanan got, "Fake, Milo", û dû re qîriya ku ew bi tundî li ser çolê hat kaşkirin.
  
  Drake spasiya stêrkên xwe yên bextewar kir. Di saniyeyekê de ew li ser mêrik bû, têlên dengê wî şikand û berî ku kesek din bişopîne, stûyê wî bi qîrînek bihîstî şikand.
  
  Drake pistola Alman hilda - Heckler û Koch MG4 - û çend gule berdan. Serê yekî teqiya.
  
  Oh erê, ew fikirî. Dîsa jî bi pistolê ji kamerayê çêtir dikişîne.
  
  "Kanadî!" dûv re rêzek hevdemî ya hiss.
  
  Drake bi pistîna bi hêrs keniya. Bila wisa bifikirin.
  
  Ji ber ku êdî kêfa wî tune bû, bi qasî ku diwêrîbû bi rê de bezî. Ben û Kennedy li pêş bûn û hewceyê parastina wî bûn. Sond xwar ku ew ê wan bi saxî ji vir derxîne û ew dev ji wan bernade.
  
  Li pişt wî, Alman bi baldarî daketin xwarê. Wî çend fîşek berdan da ku ew mijûl bibin û dest bi jimartina keştiyan kir.
  
  Çar, şeş, yazdeh.
  
  Rêwek xeternak bû, lê di dawiyê de derket. Demekê ew qas zirav bû ku her kesê ji panzdeh keviran zêdetir belkî ribek ku di navbera daran de diqeliqî bişkanda, lê gava ku wî keştiya şazdehemîn jimartin ew dîsa fireh bû.
  
  Keştiyên li jora wî bilind bûn, kevnar, tirsnak, bîhna qalik û qalibê kevin. Tevgereke zû bala wî kişand û wî li milê xwe yê çepê nihêrî ku fîgurek bibîne ku tenê dikare bibe ew Miloyê nû ku li ser devê teng ku piraniya mirovan bi zorê lê bimeşin vedigere. Drake jî wexta gulebaranê tune bû - Amerîkî ew qas zû diçû.
  
  Lenet lê kirî! Çima diviyabû ew qas baş bûya? Yekane kesê ku Drake dizanibû - ji bilî xwe - yê ku dikaribû serkeftinek wusa pêk bîne Alicia Miles bû.
  
  Min xwe li vir di nav pêşbirkek gladiatoriyê ya pêşeroj de dît...
  
  Ew ber bi pêş ve bazda, êdî berê xwe da keştiyan, leza xwe bikar anî da ku gav bi gav biavêje, hema hema bi serbestî ji girên bêserûber ber bi qulên kûr ve diçû û ji dîwarên xweliyê bi goşeyan bazda. Tewra karanîna darên keştiyan ên nermik jî bikar tînin da ku di navbera bazdanan de leza xwe bistînin.
  
  "Payin!"
  
  Dengekî bêbexte ji derekê pêş de hat. Dema ku wî fîgurê gemarî yê Kennedy dît, ew sekinî, bi bihîstina wê twangê Amerîkî rehet bû. "Li pey min were," wî qîr kir, dizanibû ku ew nikare bihêle ku Milo wî heta dawiya rê lê bixe. Dikaribûn bi saetan bên zext kirin.
  
  Wî bi leza mezin berê xwe da keştiya paşîn, Ben û Kennedy li dû wî ketin, çawa ku Milo xwe ji bendekê avêt û pêşiya heman keştiyê birî. Drake wî li dora bejnê girt, piştrast kir ku ew bi hişkî li strûma wî ket.
  
  Wî saniyeyek çek avêtin Kennedy.
  
  Dema ku çek hê di revê de bû, Milo li maqeşê xist û xwe azad kir, xwe avêt ser destên xwe û ji nişka ve ber bi wî ve hat.
  
  Wî giriya, "Matt Drake, yek. Li benda vê yekê bûm heval."
  
  Pûç û mil avêtin. Drake çend derb li milên xwe xistin, dema ku xwe paşve dikişand, bi ser ket. Vî zilamî ew nas dikir, lê ew kî bû? Dijminekî kevn bê rû? Siya-giyanek ji paşeroja tarî ya SAS? Milo nêzîk bû û kêfxweş bû ku li wir bimîne. Ji derveyî dîtina xwe ya derdor, Drake kêra li ser kembera Amerîkî ferq kir, ku tenê li bendê bû ku bala wî were kişandin.
  
  Li lingê xwe derbeke hovane girt.
  
  Li pişt wî, wî dikaribû yekem tevgerên nefermî yên leşkerên Alman ên pêşveçûyî bibihîze. Ew tenê çend keştî dûr bûn.
  
  Ben û Kennedy bi matmayî temaşe kirin. Kennedy çeka xwe rakir.
  
  Drake bi hêlekê xwe fedî kir, dûv re zivirî aliyê din, ji lêdana hovane ya Milo li lingê xwe dûr ket. Kennedy agir berda, ji lingê Milo bi santîmetreyên ax avêt.
  
  Drake keniya û meşiya, îdia kir ku kûçikê xwe diêşîne. "Bimîne," wî bi henekî got. "Ew kurê baş e."
  
  Kennedy guleyeke din a hişyariyê avêt. Drake zivirî û berê xwe da ber wan, milê Ben girt û hejand dema ku xort bixweber berê xwe da derenceyên hilweşiyayî.
  
  "Na!" - Drake qêriya. "Ew ê me yek bi yek derxin."
  
  Ben matmayî nêrî. "Cîhê din?"
  
  Drake bi awayekî bêçek şanên xwe hejand. "Tu çi fikirî?"
  
  Ew rasterast ber bi Dara Cîhanê ve çû.
  
  
  DUWANZDEH
  
  
  
  DARÊ CÎHAN, SWÊD
  
  
  Û rabûn. Drake behîs kir ku Dara Cîhanê ew qas kevn û xurt bû ku şaxên wê pir û bihêz bûn. Gava ku we qebûl kir ku hûn hilkişin darek ku bi rastî serûbinî bû, fîzîk qet ne girîng bû.
  
  "Mîna ku dîsa kur be," Drake Ben teşwîq kir, bêyî ku ew bikeve panîkê bileztir gazî wî kir. "Divê ji bo we pirsgirêk nebe, Blakey. Tu baş î, Kennedy?
  
  New Yorker yê dawî bû ku hilkişiyabû, çeka xwe li binê wê nîşan dabû. Xwezî, hevsengiya mezin a şax û pelên Dara Cîhanê pêşveçûna wan veşart.
  
  "Ez di wextê xwe de hilkişiyam çend qalikan," wê bi dilekî sivik got.
  
  Ben keniya. Nîşanek baş. Drake bêdeng spasiya Kennedy kir, dest pê kir ku hîn çêtir hîs bike ku ew li wir bû.
  
  Lanet bike, fikirî. Hema zêde kir: li ser vê peywirê.. Emê di nava hefteyekê de vegerin ser zaravayê berê.
  
  Drake ji şaxek bi şax ve hilkişiya, bilind û jortir, li ser şaxek rûniştî an rawesta û di heman demê de xwe gîhanda ya din. Pêşveçûn bilez bû, ku tê vê wateyê ku hêza laşê wan ê jorîn ji ya ku dihat hêvî kirin dirêjtir dom kir. Lêbelê, dora nîvê rê, Drake dît ku Ben qelstir bû.
  
  "Ma Tweenie westiyayî dibe?" - wî pirsî û hewildanek yekser dubare kir. Dem bi dem Kennedy fîşekek di nav şaxan re diavêt. Wan du caran dît ku derenceyek kevirî li tenişta wan bilind dibe, lê wan tu nîşanek ji şopdarên xwe nedîtin.
  
  Deng ji wan re dibejin. "Ingilîz Matt Drake ye." Leşkerê berê yê SAS carekê dengek bi devokek Almanî ya tund berovajîkirî bihîst, ku, wekî ku hestê wî yê şeşemîn jê re got, divê aîdî zilamekî bi cilên spî be. Zilamê ku berê du caran dîtiye berhemên dizî qebûl dike.
  
  Careke din bihîst, "SRT tê tasfiyekirin." Dengê xêzker yê Milo bû, rabirdûya xwe eşkere dikir, yekîneyek ku wan di nav SASê de jî veşartibû eşkere kir. Li ser navê hemû pîrozan kî bû ev zilam?
  
  Guleyan şaxên giran parçe kirin. Drake sekinî da ku çenteyê piştê bi xezîneyên ku di hundurê de diherikin eyar bike, dûv re bala xwe da şaxê fireh ku ew armanc dikir. Yê ku hema digihêşt cihê li ser derenceyan ku berê lê rûdiniştin.
  
  "Li wir," wî nîşanî Ben da. "Li şaxê siwar bibe û here... bilez!"
  
  Dê bi qasî du deqeyan tazî bibûna. Kêmasiya surprîz û dema reaksiyonê, ku hîn jî deqeyek xetereyek giran hişt.
  
  Ben yekem bû ku ji stargehê derket, Drake û Kennedy saniyeyek şûnda, hemî li ser destên xwe bazdan û li kêleka şaxê ber bi derenceyan ve rijiyan. Dema ku ew hatin dîtin, Kennedy ew saniyeyên giranbiha kirî bi avêtina lûleyek berfê, bi kêmanî yek êrîşkarê tirba bêbext qul kir.
  
  Û îcar wan dît ku Milo bi rastî emir şandiye ku ji derenceyan birevin. Pênc mêr. Û tîm bi lez bû. Ew ê bigihîjin dawiya şaxê berî Ben!
  
  Crap! Wan şans neda.
  
  Ben jî ev yek dît û leriziya. Drake di guhê xwe de qêriya: "Qet dev jê bernede! Qet!"
  
  Kennedy dîsa tetik kişand. Du zilam ketin: yekî firiya di qulê de, yê din girt aliyê wî û kir qîrîn. Wê dîsa hejand, û dûv re Drake bihîst ku kovar qediya.
  
  Du Alman man, lê niha li ber wan rawestiyan û çekên xwe amade kiribûn. Drake rûyekî hişk kir. Wan pêşbaziyê winda kirin.
  
  "Tu gulebaran bikin!" Dengê Milo deng veda. "Em ê li vir li paşmayiyan binêrin."
  
  "Nein!" Devoka tund a Almanî dîsa dest pê kir. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Bermîlên pilingan nehejiyan. Yek ji Almanan tinazî kir: "Biçin, kevokên biçûk. Were vir."
  
  Ben hêdî hêdî tevgeriya. Drake dît ku milên wî dihejiyan. "Ji min bawer bike," wî di guhê hevalê xwe de pistepist û her masûlkek teng kir. Hema ku Ben bigihije dawiya şaxê, ew ê bifire, lîstika wî tenê ew bû ku êrîş bike û seta jêhatîbûna xwe bikar bîne.
  
  "Hîn jî kêra min heye," Kennedy matmayî ma.
  
  Drake serê xwe kir.
  
  Ben gihîşt dawiya şaxê. Alman bi aramî li bendê bûn.
  
  Drake dest pê kir ku rabe.
  
  Dû re, mîna ku di mijê de be, alman firiyan aliyekî, mîna ku torpîl li wan ketibe. Bedenên wan çiryayî û xwînî, ji dîwêr hejandin û şil bûn, wek erebeyekê xwe gêr kirin nav çalê.
  
  Çend metre li jora şaxê, ku derenceyan lê diqeliqî, komeke mezin a zilaman bi çekên giran rawestabûn. Yek ji wan çeka AK-5 a ku hê cixare dikişîne di destê wî de bû.
  
  "Swêdî," Drake ev çek wekî çekek ku bi gelemperî ji hêla leşkerê swêdî ve tê bikar anîn nas kir.
  
  Bi dengekî bilind, wî got, "Dema lanet."
  
  
  SÊZDEH
  
  
  
  BINGEHÊ LEŞKERÎ, SWÊD
  
  
  Odeya ku wan tê de dît - jûreyek spartayî ya diwanzdeh bi diwanzdeh bi maseyek û pencereyek qeşagirtî- Drake çend sal paş ve bir.
  
  "Rêhet be," wî li lepikên spî yên Ben xist. "Ev der baregeheke leşkerî ya standard e. Min odeyên otêlê xirabtir dît, hevalno, ji min bawer bike."
  
  "Ez li apartmanên xirabtir bûm." Kennedy rehet xuya dikir, li ser kar efserek polîs perwerde dikir.
  
  "Hestiyên zilamê din?" Drake çavê xwe rakir.
  
  "Bicî. Çima?"
  
  "Oh, tiştek." Drake li ser tiliyên xwe heta deh jimartin, paşê li jêr mêze kir ku bi tiliyên xwe dest bi xebatê bike.
  
  Ben bi zorê kenê qels kir.
  
  "Binêre, Ben, ez qebûl dikim ku di destpêkê de ne hêsan bû, lê te dît ku wî xortê swêdî çawa bang kir. Em baş in. Herçi jî, divê em hinekî sohbet bikin. Em westiyane."
  
  Derî vebû û xwediyê wan, swêdîyekî xweþik, bi porê þoreþ û awireke hişk a ku dê Shrek jî spî bikira, li ser erdê betonê hejand. Dema ku ew hatin girtin û Drake bi baldarî rave kir ku ew kî ne û ew çi dikin, mêrik xwe wekî Thorsten Dahl da nasîn û dûv re çû aliyê dûr ê helîkoptera xwe da ku hin bangan bike.
  
  "Matt Drake," wî got. "Kennedy Moore. Û Ben Blake. Hikumeta Swêd tu îdia li ser te tune..."
  
  Drake ji devoka ku qet ne swêdî bû, xemgîn bû. "Tu diçî yek ji wan dibistanên kerê yên biriqandî, Dal? Eton an tiştekî wisa?
  
  "Kesê biriqandî?"
  
  "Dibistanên ku efserên xwe bi pedigre, drav û mezinbûnê pêşdixin. Di heman demê de hûn ber bi jêhatîbûn, jîrbûn û coşbûnê ve çûn."
  
  "Ez wisa difikirim." Dengê Dahl jî yek bû.
  
  "Ecêb. Belê... ger ev hemû be..."
  
  Dahl destê xwe rakir dema ku Ben bi çavekî xeyîdî da Drake. "Dest ji kêzikê berde, Matt. Tenê ji ber ku hûn gundîyekî Yorkshire î, nayê vê wateyê ku her kesê din ji dûndana padîşah e, ne wusa?
  
  Drake matmayî li kirêdarê xwe nêrî. Kennedy tevgera 'davêjê' kir. Dûv re hat bîra wî ku Ben di vê peywirê de tiştek dît ku bi rastî wî hejand, û wî bêtir dixwest.
  
  Dahl wiha got: "Hevalno ez parvekirina zanînê teqdîr dikim. Ez bi rastî dixwazim."
  
  Drake hemî ji bo parvekirinê bû, lê wekî ku ew dibêjin, zanîn hêz e, û wî hewl dida rêyek bibîne ku li vir piştgirî ji hukûmeta swêdî werbigire.
  
  Ben jixwe ji bo çîroka xwe ya li ser Neh Parçeyên Odin û Gorê Xwedayan amade dikir dema Drake wî qut kir.
  
  "Binêre," wî got. "Ez û ev zilam, û naha dibe ku Gronk, sernivîsên heşt înç in li ser hin lîsteya kuştinê ..."
  
  "Ez ne gêj im, tu îngilîzî îngilîz." Kennedy nîvî rabû ser piyan.
  
  "Ez heyran im ku hûn vê peyvê dizanin." Drake çavên xwe daxist. "Bibore. Ew jargon e. Tu carî dev ji te bernade." Gotinên dabeşkirina Alison hatin bîra wî: hûn ê her dem SAS bin.
  
  Wî li ser destên xwe lêkolîn kir, ku hîn jî di nav birînên şerê wî bi Milo re û hilkişîna ser Dara Cîhanê de, û li ser reaksiyonên xwe yên bilez û rast di çend rojên borî de fikirî.
  
  Ew çiqas rast bû.
  
  "Gronk çi ye?" - Ben matmayî ma.
  
  Dahl li ser kursiyek metalî ya hişk rûnişt û pêlavên xwe yên giran li ser masê xist. "Jinek ku ... uh ..." ji hevalbendiya personelên leşkerî kêfxweş dibe." - wî bi dîplomasî bersiv da.
  
  "Dê danasîna min hinekî dijwartir be," Drake li Ben nêrî, dû re got, "Lîsteya bikujin. Alman ji ber sûcên ku nehatine kirin mirina me dixwazin. Hûn çawa dikarin alîkariyê bikin, Dahl?
  
  Swêdî demekê bersiv neda, wî bi tenê ji pencereya cemidî li peyzaja bi berfê nixumandî û li wê derê, li zinarên hilweşiyayî yên ku bi tena serê xwe li hember okyanûsa xezeb bilind dibûn nihêrî.
  
  Kennedy got, "Dal, ez polîs im. Min van herduyan heta çend roj berê nas nedikir, lê dilê wan xweş e. Baweriya wan bînin."
  
  Dahl serê xwe kir. "Nûhebûna te li pêşiya te ye, Drake. Ya baş û nebaş li ser wê ye. Em ê alîkariya te bikin, lê pêşî-" wî serê xwe li Ben hejand. "Berdewamkirin".
  
  Ben mîna ku qet jê nehatibe qutkirin berdewam kir. Drake awirek li Kennedy dizî û kenê wê dît. Wî ji du sedeman matmayî nihêrî. Ya yekem, referansa Dahl li ser navûdengê wî, û ya duyemîn jî, pejirandina dilsoz a Kennedy.
  
  Ben qedand. Dahl got: "Alman di van hemûyan de rêxistinek nû ne, ku heya wê bûyera Yorkê nehate ber çavê me."
  
  "Nşh?" Drake got. "Ew baş in. Û pir baş organîze kirin; bi tirs û dîsîplîna hesinî tê kontrolkirin. Û di xortekî bi navê Milo de - Hêzên Taybet ên Amerîkî, xuya ye, qertek wan a sereke heye. Sernavê kontrol bikin."
  
  "Em ê bikin. Mizgîn ev e ku agahdariya me li ser Kanadiyan heye."
  
  "Tu çavê xwe lê dikî?"
  
  "Erê, lê alîgir, bê tecrube û tenê," Dahl bi çavekî bi dizî ber bi Kennedy ve avêt. "Têkiliya hikûmeta Swêdê bi rejîma weya nû ya Obama re ne ew e ku ez jê re dibêjim sinifa yekem. "
  
  "Bibore ji ber vê," Kennedy bişirînek sexte kir, paşê bi baldarî li dora xwe nihêrî. "Guhdarî bike, hevalo, ger em ê demekê li vir bin, ma tu difikirî ku em dikarin tiştekî bixwin?"
  
  "Jixwe ji hêla şefê me yê sosê ve hatî amadekirin," Dahl di bersivê de bişirînek sexte li xwe kir. "Lê bi ciddî, dê di demek nêzîk de burger û çîp hebin."
  
  Devê Drake av da. Kengî xwaribû nayê bîra wî.
  
  "Ez ê ji we re bibêjim ku ez dikarim çi bikim. Kanadiyan jiyana xwe wekî çandek veşartî dest pê kir ku ji Viking - Eric the Red re hatî veqetandin. Nebin, ev tişt bi rastî hene. Van kesan cosplay bikar tînin da ku bûyer, şer û tewra rêwîtiyên deryayê jî bi rêkûpêk vejînin."
  
  "Tu zirarek rastîn tê de tune," Ben hinekî berevanî deng da. Drake ev nuxteya ecêb ji bo paşê xilas kir.
  
  "Qet nebe, birêz Blake. Cosplay gelemperî ye, ji hêla gelek kesan ve li peymanên li çaraliyê cîhanê kêfê tê, û bi salan gelemperî bûye. Lê zirara rastîn dema ku karsazek milyarder dibe serokê vê mezhebê yê îroyîn dest pê dike û dûv re bi mîlyonan dolaran diavêje zengilê."
  
  "Ew ew qas kêfek bê xem dibe -"
  
  "Aqilwindayî". Dema ku derî vebû Dahl qedand. Drake naliya dema ku xwarina standard ya burger û çîpên li ber wî danîbûn. Bêhna pîvazan ji zikê wî yê birçî re îlahî bû.
  
  Dahl di xwarinê de berdewam kir: "Karsazek Kanadayî bi navê Colby Taylor jiyana xwe ji bo Vikingê navdar, Erik the Red, ku ez bawer im hûn jî dizanin, demek kin piştî vedîtina Gronlandê daket Kanadayê. Di vê lêkolînê de meraqeke manîk a bi mîtolojiya Norse re çêbû. Lêkolîn, kolandin, vedîtin. Lêgerîna bêdawî. Vî zilamî pirtûkxaneya xwe bi dest xist û hewl da ku hemû nivîsên Skandînavyayê yên heyî bikire."
  
  "Ew karekî dîn e," Kennedy got.
  
  "Qebûlkirin. Lê "nûzek" ku "hêzên xwe yên ewlehiyê" fînanse dike - wê wekî artêşek bixwîne. Û ew têra xwe taybet dimîne ku di bin radara pir kesan de bimîne. Navê wî bi salan di girêdanekê de bi Neh Parçeyên Odin re dîsa û carek din derketiye holê, ji ber vê yekê bi xwezayî îstîxbarata swêdî her dem wî wekî 'kesê balkêş' nîşan daye.
  
  "Wî Hespê dizî," got Drake. "Hûn vê yekê dizanin, ne?"
  
  Çavên Dahl yên beloq nîşan didin ku wî ev yek nekir. "Niha em dizanin."
  
  "Hûn nikarin wî bigirin?" Kennedy pirsî. "Li ser gumana diziyê an tiştek wusa?"
  
  "Wî wekî yek ji ... çeteyê xwe bifikirin. Rêberên we yên Mafya an Triad. Ew bêdestpêk e - zilamê li jor - ji bo niha."
  
  Drake ji hestê têgihîştî hez kir. Wî ji Dahl re behsa tevlêbûna Alicia Miles kir û ji Dahl re bi qasî ku destûr jê re hat dayîn ku eşkere bike, ji Dahl re got.
  
  "Ji ber vê yekê," wî got dema ku ew qedand. "Em bikêr in an çi?"
  
  "Ne xerab," Dahl qebûl kir dema ku derî dîsa vebû û zilamek pîr bi porê dirêj û rihekî gewr û pir ecêb ket hundur. Ji Drake re ew mîna Vikingek nûjen û pîr xuya dikir.
  
  Dahl serê xwe kir. "Ax, ez li benda te bûm profesor. Bihêle ez Profesor Roland Parnevik bidim nasîn," wî keniya. "Pisporê me yê mîtolojiya Norse."
  
  Drake serê xwe hejand, dûv re dît ku Ben zilamê nû mezin dike mîna ku ew hevrikek evînê ye. Naha wî fêm kir ku çima Ben bi dizî ji vê mîsyonê hez dike. Li ser milê hevalê xwe yê ciwan xist.
  
  "Belê, zilamê malbata me li vir dibe ku ne profesor be, lê ew bê guman riya xwe li dora Înternetê dizane - cûreyek dermanê nûjen li hember tiştên kevn, ne?
  
  "An jî ya herî baş a herdu cîhanan," Kennedy bi çengê xwe li her du aliyên pirsê nîşan da.
  
  Aliyê cinîkî yê Drake hesab kir ku Kennedy Moore dikare vê mîsyonê bi rengek ku kariyera xwe xilas bike rêve bibe. Ecêb e, aliyê nermtir ji temaşekirina kuçikên devê wê dema ku ew dikene, hez dikir.
  
  Xort bi terpilîn ket hundurê odê, destek ji pirtûkên xwe girt û çend defter li ser pileyê hevseng kirin. Li der û dora xwe nihêrî, li Dahl mêze kir wekî ku navê leşker neyê bîra wî, paşê barê xwe avêt ser masê.
  
  "Ew li wir e," wî got, û nîşanî yek ji pirtûkan da. "Heman yek. Ev efsane rast e... mîna ku min meh berê ji we re got.
  
  Dahl pirtûka nîşankirî bi geş derxist. "Hûn hefteyekê bi me re bûn, profesor. Tenê hefteyek."
  
  "Ma tu ... tu bawer î?"
  
  "Oh, ez bawer im." Dengê Dahl bîhnfirehiyek bêhempa vedigot.
  
  Leşkerekî din kete derî. "Mirze. "Ev yek," wî serê xwe ber bi Ben ve kir, "berdewamî zengil dikir. Hela tiden...mmm...bê rawestan." Bişirînek peyda bû. "Ev diya wî ye."
  
  Ben piştî saniyeyekê rabû ser xwe û pêl bişkoka jimartina bilez kir. Drake bi dilovanî keniya, dema ku Kennedy xerab xuya dikir. "Xwedê, ez dikarim gelek awayan bifikirim ku vî xortî xirab bikim."
  
  Dahl dest bi xwendina pirtûkê kir:
  
  "Min bihîst ku ew li Ragnarok mir, bi tevahî ji çarenûsa xwe mir. Ji hêla mêrê gur Fenrir - carekê li ber heyvê zivirî.
  
  Û paşê Thor û Loki li kêleka wî sar bûn. Di nav xwedayên bêhejmar de xwedayên mezin, zinarên me li hember tîrêjê.
  
  Li ser riyên Volvaya Yek Rastî neh perçe li ber bayê belav bûn. Van parçeyan nebînin Ragnarok an xetera dawiya dinyayê nekin.
  
  Her û her hûn ê ji vê yekê bitirsin, guh bidin min ey lawên mirovan, ji ber ku xirakirina gora Xwedayan destpêka Roja Hesab e."
  
  Dahl şanên xwe hejand. "Wate ya vê çîye. Wate ya vê çîye. Wate ya vê çîye. Min jixwe ji kurê diya xwe yê li wir, profesor, gewriya wê girt. Wusa dixuye ku Web bi rastî ji Scroll bi hêztir e. Û zûtir."
  
  "Gelo we heye? Belê, wek min got... Meh, Torsten, meh. Û ez bi salan hatim paşguh kirin. Heta bi sazîbûyî. Tirbe her tim li wir bû, hûn dizanin, ew tenê meha borî pêk nehat. Agnetha sî sal berê ev pirtûk da min, û em niha li ku ne? Hm? Ma em li cihekî ne?
  
  Dahl bi hemû hêza xwe hewl da ku aram bimîne. Drake mudaxele kir. "Hûn qala Ragnarok dikin, Profesor Parnevik. Cihê ku tune ye."
  
  "Êdî na, ezbenî. Lê rojek - erê. Ev teqez di demekê de hebû. Wekî din, Odin, Thor û hemû Xwedayên din li ku mirin?
  
  "Ma hûn bawer dikin ku ew hingê hebûn?"
  
  "Bê guman!" Mêrik bi pratîkî qîr kir.
  
  Dengê Dahl bêdengtir bû. "Ji bo niha," wî got, "Em nebaweriyê rawestînin."
  
  Ben vegeriya ser masê, telefona xwe ya desta xiste bêrîka xwe. "Ji ber vê yekê hûn li ser Valkyries dizanin?" wî bi sirpirsî pirsî, bi hîle li Drake û Kennedy nêrî. "Hûn dizanin çima ew zêrên di taca Odin de ne?"
  
  Dahl tenê aciz bû. The guy çavan û dudilî. "Ev... ev... gemar li... ev... çi?"
  
  
  ÇARDEH
  
  
  
  BINGEHÊ LEŞKERÎ, SWÊD
  
  
  Gava ku ode bêdeng bû, Ben keniya. "Ev bilêta ketina me ye," wî got. "Û garantiya min a rêzgirtinê. Di mîtolojiya Norse de tim û tim tê gotin ku Valkyries "diçin warên Xwedayan." Binêrin - ew li wir e."
  
  Kennedy çengê xwe li piyala xwe xist. "Poldayî?"
  
  "Ew rê nîşan didin," Ben got. "Hûn dikarin neh perçeyên Odinê di dema Ragnarokê de mehekê bicivînin, lê ew Valkyries in ku rê nîşanî gora xwedayan didin."
  
  Drake mêze kir. "Û te ew ji xwe re hişt, rast?"
  
  "Kes nizane Valkyries li ku ne, Matt. Ew di koleksiyonek taybet de ne, tenê Xwedê dizane ku derê. Gurên li New Yorkê parçeyên dawîn ên ku me cîhek wan heye."
  
  Dema ku Parnevik bi pratîkî êrîşî pirtûkên wî kir, Dahl keniya. Di nava bahoza mêtingeriyê de lûleyên spî li her derê difiriyan. "Valkyries. Valkyries. tune ye. Li wir - dibe. Ah, li vir em diçin. Hm."
  
  Drake bala Dahl kişand. "Û teoriya Apocî? Agirê dojehê li ser rûyê erdê û hemî zindiyên wêrankirî, hwd. wate ya vê çîye."
  
  "Ez dikarim ji we re efsaneyek bi vî rengî hema ji bo her Xwedayê di pantheonê de bêjim. Shiva. Zeus. Danîn. Lê, Drake, ger Kanadayî vê gorê bibînin, ew ê wê heram bikin, bêyî ku encamên din hebe."
  
  Drake vegeriya ba Almanên dîn. "Wek hevalên me yên nû," wî serê xwe hejand û hinekî li Dahl keniya. "Tu çareya min nemaye..."
  
  "Gopên li dijî dîwar." Dahl mantra leşkerî ya piçûk qedand û li hev nihêrîn.
  
  Ben ji bo ku bala Dahl bikişîne ser maseyê xwe xwar kir. "Bibore hevalno, lê em wextê xwe li vir winda dikin. Laptopê bide min. Bihêle ez biçim serfê. An jî çêtir e, me bişîne Sêva Mezin û em ê li hewayê bigerin."
  
  Kennedy serê xwe hejand. "Ew rast dibêje. Ez dikarim alîkariyê bikim. Hedefa mentiqî ya din Muzeya Dîroka Neteweyî ye û em vê yekê rast bikin, DYE ne amade ye."
  
  "Ev çîrokek nas e," Dahl got. "Jixwe seferberiyê dest pê kiriye." Wî bi baldarî li Ben nêrî. "Ma tu ji bo alîkariyê pêşkêşî, xorto?"
  
  Ben devê xwe vekir, lê paşê sekinî, mîna ku girîngiya bersiva wî hîs bike. "Belê, em hîn jî di navnîşa kuştinê de ne, rast? Û Dîwarê Xewê vê mehê li ser betlaneyê ye."
  
  "Dayê ji bo xwendekarê me yê ciwan qedexeya derketina derve heye?" Drake dehf da.
  
  "Dîwarê-?" Dahl rûyê xwe kişand. "Gelo ev dersa perwerdehiya bêxewiyê ye?"
  
  "Bi asayî. Binêrin min heta niha çi kifş kiriye. Û Matt's SAS. Kennedy polîsek New York e. Em bi pratîkî tîmek bêkêmasî ne!"
  
  Çavên Dahl teng bûn, mîna ku biryara xwe giran bike. Wî bi bêdengî telefona desta ya Drake li ser masê hejand û nîşanî ekranê da. "Te rûnên di vî wêneyî de li ku kişand?"
  
  "Di kulînê de. Li kêleka keştiyên dirêj dîwarek bi sedan xêzkirin hebû. Vê jinikê," wî li ekranê xist, "dema ku li ser Dara Cîhanê êş kişand, li kêleka Odin çok da. Hûn dikarin nivîsê wergerînin?"
  
  "Li ser erê. Li vir dibêje - Odin û Velva - Heidi bi sirên Xwedê hatine spartin. Profesor niha li ser vê yekê lêkolîn dike..." Dahl li Parnevik nêrî, dema ku wî hewl dida ku hemû pirtûkên xwe di carekê de bicivîne.
  
  "Sirên Xwedê" Zilam li xwe zivirî, mîna ku dojehek li ser pişta wî ketibe. "An razên xwedayan. Hûn dikarin hûrgelê bibihîzin? Têgihîştin? Bihêle ez derbas bibim." Li ber deriyê vala zivirî û winda bû.
  
  Dahl ji wan re got: "Em ê we bigirin." "Lê vê yekê bizanin. Hevdîtinên bi hikûmeta we re hîn dest pê nekiriye. Hêvîdarim ku ev di dema firîna me de were girtin. Lê niha em bi dehan leşkerên Hêzên Taybet û bêyî destûra ewlehiyê diçin New Yorkê. Em çekan dibin Muzeya Dîroka Neteweyî." Wî sekinî. "Hê hûn dixwazin werin?"
  
  "SAS dê alîkariyê bike," Drake got. "Ew tîmek heye ku li bendê ye."
  
  "Ez difikirim ku ez ê hewl bidim ku bi kaptanê malperê re têkilî daynim, bibînim gelo em dikarin çend çerxên rûnkirî bigirin." Di ramana vegera malê de guhertina şêrîn di tevgera Kennedy de diyar bû. Drake tavilê soz da xwe ku heke bikaribe ew ê alîkariya wê bike.
  
  Ji min bawer bike, wî dixwest bibêje. Ez ê ji te re bibe alîkar ku tu vê yekê derbas bikî Lê peyv di qirika wî de mirin.
  
  Ben tiliyên xwe hejandin. "Tenê I-pad an tiştek bide min. Zûtir."
  
  
  PANZDEH
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Balafira wan bi amûreke bi navê picocell, birca têlefonên desta ku rê dide hemû têlefonên destan di balafiran de bên bikaranîn, hebû. Ji bo leşkerê hukûmetê pêdivî ye, lê ji bo Ben Blake du caran hewce ye.
  
  "Hey xanim, karê min ji te re heye. Nepirsin. Bibihîze, Karin, guhdarî bike! Di derbarê Muzeya Dîroka Neteweyî de agahdariya min hewce ye. Pêşangeh, tiştên Viking. Blueprints. Darik. Bi taybetî jî patron. Û..." dengê wî çend oktava daket, "...hejmarên têlefonê."
  
  Drake çend kêliyên bêdengiyê bihîst, paşê: "Erê, ya li New Yorkê! Çend ji wan hene?... Ax... bi rastî? Erê, baş e, xwişka piçûk. Ez ê hinek pere ji te re vegerînim da ku vê yekê veşêre. Ez te hez dikim".
  
  Dema ku hevalê wî telefonê daleqand, Drake jê pirsî, "Ma ew hîn jî ji kar derket?"
  
  "Tevahiya rojê li malê rûniştiye heval. Di barek gumanbar de wekî 'mirovê dawîn' dixebite. Mucîzeya siyaseta Kedê ya kevin."
  
  Karin heft salan têkoşîn kir ku di bernamesaziya komputerê de destûrnameyek werbigire. Dema ku hukûmeta Karker di dawiya serweriya Blair de hilweşiya, ew ji Zanîngeha Nottingham - xebatkarek pêbawer û pir jêhatî - terikand tenê ji bo ku kifş bike ku kes wê naxwaze. Recessionek dest pê kir.
  
  Derkeve Rêza Zanîngehê - bizivirin çepê berbi zeviyê, li rastê bizivirin nav ducaniyê û arîkariya hukûmetê. Rêya xewnên şikestî rasterast bidomînin.
  
  Karin li xaniyek li nêzî navenda Nottinghamê dijiya. Kesên narkotîk û alkolîk milkên li dora wê kirê kirin. Ew bi roj kêm kêm ji malê derdiket û bi texsiyek pêbawer birin bargeha ku tê de ji heşt û nîvê şevê dixebitî. Demên herî tirsnak ên jiyana wê ew bûn dema ku ew vegeriya apartmana xwe, tarî, xweliya kevn û bêhnên din ên ne xweş li derdora wê, sûcek rêveçûnê ku tenê li bendê bû ku bibe.
  
  Li welatekî lanetkirî û bêhezkirî, zilamê ku di bin siyê de dijî, padîşah e.
  
  "Ma hûn bi rastî ji bo wê hewce ne?" Ji Dahl pirsî, ku li aliyê din ê balafirê rûniştibû. "An..."
  
  "Binêre, ev ne xêrxwazî ye, heval. Divê ez li ser tiştên li ser Odin bisekinim. Karin dikare karê muzeyê bigire. Bi tevahî watedar e."
  
  Drake banga xweya leza bilez kir. "Bila ew bixebite, Dal. Min bawer bike. Em ji bo alîkariyê li vir in."
  
  Wells yekser bersiv da. "Zedeyan digirî, Drake? Çi bela diqewime?"
  
  Drake wî heta roja îro anî.
  
  "Belê, li vir zêrê paqij heye. Me bi Alicia Miles re kontrol kir. Hûn dizanin ew çi ye, Matt. Hûn ê tu carî bi rastî SAS neterikînin, "wî sekinî. Navnîşana paşîn a naskirî: Munich, Hildegardstrasse 111.
  
  "Almanya? Lê ew bi Kanadiyan re bû."
  
  "Belê. Ev ne hemû. Ew li Munîhê bi hevalê xwe re dijiya - hin Milo Noxon - hemwelatiyek pir ne xweş a Las Vegas, DY. Û ew efserekî berê yê îstîxbarata Marine ye. Ya herî çêtirîn ya ku Yankees pêşkêşî dike.
  
  Drake bîskekê fikirî. "Bi vî rengî wî wê gavê, bi navgîniya Miles, min nas kir. Pirs ev e, gelo wê alî xwe guhart da ku wî aciz bike an alîkariya wî bike?
  
  "Bersiv nayê zanîn. Dibe ku hûn ji wê bipirsin."
  
  "Ez ê hewl bikim. Binêre, em li vir bi topên xwe disekinin, Wells. Ma hûn difikirin ku hûn dikarin bi hevalên xweyên kevn ên li Dewletên Yekbûyî re têkilî daynin? Dahl berê bi FBI re têkilî daniye, lê ew ji bo wextê dilîzin. Em heft saet di firînê de ne... û kor nêz dibin."
  
  "Hûn ji wan bawer dikin? Ev zirav? Ma hûn dixwazin ku xortên me komika neçar paqij bikin?"
  
  "Ew swêdî ne. Û erê, ez ji wan bawer dikim. Erê, ez dixwazim ku hevalên me beşdar bibin."
  
  "Ew eşkere ye". Wells têkilî qut kir.
  
  Drake li dora xwe nêrî. Balafir piçûk lê cîh bû. Yazdeh hêzên deryayî yên taybet li piştê rûniştîbûn, diçûn, noq digirtin û bi giştî bi swêdî li hev digeriyan. Dahl bi berdewamî bi têlefonê li ser rêkê dipeyivî, dema ku profesor li ber xwe pirtûk li dû pelan vedikir, her yek bi baldarî li pişta kursiya xwe dixist, li ser cûdahiyên kevnar ên di navbera rastî û xeyalê de derbas dibû.
  
  Li milê wî yê çepê, Kennedy, dîsa bi cil û bergên xwe yên bê şekl û jimare yek, banga xwe ya yekem kir. "Gelo Captain Lipkind li wir e? ... ah, jê re bêje ku ew Kennedy Moore ye."
  
  Deh saniye derbas bûn, paşê: "Na. Ji wî re bêje ku ew nikare gazî min bike. Ev girîng e, ji wî re bêjin ku ew li ser ewlehiya neteweyî ye, eger hûn bixwazin, tenê telefonê wî bikin."
  
  Deh saniyeyên din, paşê: "Moore!" Drake ji cihê ku lê rûniþtibû jî qîrîn bihîst. "Ma ev nikare li bendê bimîne?"
  
  "Guh bide min, kaptan, rewşek derketiye holê. Pêşîn, bi Karmend Swain ji FBI re şêwir bikin. Ez bi Torsten Dahl ji SGG ya Swêdê û efserekî SAS re li vir im. Muzexaneya Dîroka Neteweyî rasterast di bin tehdîdê de ye. Hûrguliyan kontrol bikin û yekser gazî min bikin. Pêdiviya min bi alîkariya te heye."
  
  Kennedy telefon girt û nefesek kûr kişand. "Bang - û teqawidiya min diçe."
  
  Drake li saeta xwe nêrî. Şeş saet heta daketinê.
  
  Têlefona desta ya Ben lêxist û ew girt. "Xwişk?"
  
  Profesor Parnevîk xwe bera ser rêkê da, bi destê xwe yê gewr girt pirtûka ketî. "Zarok Valkyries xwe dizane." Wî got, bi taybetî xîtabî kesî nekir. "Lê ew li ku ne? Û Çav - erê, ez ê Çavan bibînim."
  
  Ben axivî. "Xalek mezin, Karin. Ji min re xêzên muzeyê bi e-nameyê bişînin û vê odeyê ji min re veqetînin. Dûv re bi nameyek cûda agahdariya kurator bişînin. Hey xwişka piçûk, silavê bide dê û bavê xwe. Ez te hez dikim".
  
  Ben dîsa dest bi tikandina xwe kir, dûv re dest bi kişandina hin notên din kir. "Hejmara kedkarê muzeyê girt," wî qêriya. "Dal? Ma hûn dixwazin ku ez ji kêzika wî bitirsim?
  
  Dema ku efserê îstîxbarata swêdî bi hêrs destên xwe hejand, bêyî ku dengdêrek jî winda bike, Drake bi bişirîneke bêbawer ket. Kêfxweş bû ku dît ku Ben baweriyek wusa nîşan dide. Geek piçek paşde çû da ku fersendê bide kesê li jûreyek ku nefesê bigire.
  
  Telefona Kennedy di stranê de teqiya. Wê zû ew vekir, lê ne berî ku tevahiya balafirê bi perçeyek lîstikek pir bêhiş a Goin' Down derman bike.
  
  Ben di wextê de serê xwe hejand. "Xwezî. Guhertoya meya bergê ya paşîn bê guman."
  
  "Moore." Kennedy telefona xwe danî ser axaftvan.
  
  "Çi dojeh diqewime? Nîv dozanan rê li min girtin û dû re ne pir bi edeb ji min re gotin ku pozê min ji xendeka ku tê de ye bihêle. Tiştekî kir ku hemû kûçikên mezin biqîrin, Moore, û ez bet dikim ku ew tu yî." Ew sekinî, paşê bi fikirî got, "Ne cara yekê ye, ez texmîn dikim."
  
  Kennedy guhertoyek kurtkirî da wî, ku bi balafirek tijî Marînên Swêdî û ekîbeke nenas SAS di rê de bi dawî bû, ku niha pênc saetan ji axa Dewletên Yekbûyî difire.
  
  Drake bi heybet hîs kir. Pênc saet.
  
  Di vê gavê de Dahl qîriya: "Agahiyên nû! Min nû bihîst ku kanadî jî ne li Swêdê bûn. Wusa dixuye ku wan Dara Cîhanê û Stîrê feda kirine da ku bala xwe bidin Valkyries. Wî spasiya xwe bi rêberiya Ben hejand, û bi awakî eşkere profesorê gemarî ji holê rakir. "Lê... dest vala vegeriyan. Divê ev berhevkarê taybet yekî veqetandî be... An jî..." Drake lingên xwe hejand, "dibe ku ew sûcdar be.
  
  "Pêşniyara baş. Zilam li ku derê herê xirab dibe. Kanadî xwe amade dikin ku vê sibê zû bi dema New Yorkê li muzeyê bixin."
  
  Dema ku di heman demê de li serokê xwe û Dahl guhdarî dikir, rûyê Kennedy bi rengek kujer girt. "Ew tarîxê bi kar tînin," wê ji nişka ve ji her du aliyan re qij kir dema ku serê wê hat. "Van bastûrên bêkêmasî - û Alman, bê şik - niyeta xwe ya rastîn li pişt tarîxa qehweyî vedişêrin."
  
  Ben nihêrî. "Min rê winda kir."
  
  Drake wî deng veda. "Kîjan tarîx?"
  
  "Dema ku em li New Yorkê dakevin," Dahl diyar kir, "ew ê di 11ê Îlonê de dora heştê sibehê be."
  
  
  ŞANZDEH
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Çar saet ma. Balafirê li esmanê ewrayî gurz didomand.
  
  Dahl got, "Ez ê dîsa FBI biceribînim. Lê ecêb e. Ez nikarim vê astê verastkirinê derbas bikim. Ew dîwarê kevirê lanetkirî ye. Ben - gazî çavdêr. Drake patronê te yê kevn e. Saet diheje, mêrno, û em li tu derê ne. Ev saet pêşveçûnê dixwaze. Ajotin."
  
  Kennedy ji patronê xwe re lava kir: "Xwe li Thomas Caleb, Lipkind," wê got. "Tu têkiliya vê bi wî û kariyera min a lanet re tune. Ez ji we re dibêjim ku FBI, CIA û hemî ehmeqên din ên sê tîpî nizanin. Ez dipirsim..." wê sekinî, "Ez texmîn dikim ku ez ji we dipirsim ku hûn ji min bawer bikin."
  
  "Kesên sê tîpî," Ben gêr kir. "Bêriqî".
  
  Drake xwest ku nêzîkî Kennedy Moore bibe û hin gotinên teşwîqê pêşkêş bike. Sivîlê di wî de xwest ku wê hembêz bike, lê leşker neçar kir ku dûr bimîne.
  
  Lê gelê sivîl di vî şerî de bi ser ket. Berê, wî peyva "gronk" bikar anîbû ku wê "temir bike", ji bo ku li hember çirûska mezinbûna hesta ku wî nas kir, şer bike, lê ew nexebitî.
  
  Wells bersiva banga wî da. "Niha biaxive".
  
  "Dîsa li Taylor guhdarî dikî? Binêre em li ku ne, heval? We hê em qani kirin ku em bikevin qada hewayî ya Dewletên Yekbûyî yên Amerîkayê?"
  
  "Belê... erê... û na. Ez bi zengilên kasetên sor ên burokratîk re mijûl dibim, Drake, û ew di hembêza min de cih nagire-" Ew bîskek li bendê ma, dû re bi xemgînî keniya. "Ew referansek Gulanê bû, heval. Hewl bidin ku bidomînin."
  
  Drake bêdilî keniya. "Nalet li te be, Wells. Guhdarî bikin, ji bo vê mîsyonê tevbigerin - ji me re bibin alîkar - û ez ê ji we re qala klûba herî qirêj a li Hong Kongê ya ku Mai heta niha bi veşartî lê dixebitî, bi navê Spinning Top vebêjim.
  
  "Lê min bike, ew balkêş xuya dike. Tu li ser wê yî, heval. Binêrin, em di rê de ne, her tişt li gorî hemî rêgezan amade ye, û gelê min li seranserê hewzê bi vê yekê re çu pirsgirêk nîne."
  
  Drake 'lê' hîs kir. "Erê?"
  
  "Kesek li ser desthilatdariyê îmtiyazên daketinê red dike û tu kesî nebihîstiye balafira we, û hevalê min, gendeliya navxweyî derdixe."
  
  Drake wî bihîst. "Baş e, min agahdar bike." Bi pêlkirina nerm a bişkojê, bang bi dawî bû.
  
  Wî bihîst ku Kennedy got, "Low îdeal e, Captain. Ez li vir axaftinên ku qala komployekê dikin dibihîzim. Hişyar be, Lipkind.
  
  Wê telefona xwe girt. "Belê, ew pîs e, lê ew gotina min qebûl dike. Ew heta ku mimkun be gelek karakterên reş û spî dişîne ser sehneyê, bi hesret. Û ew kesek di ofîsa Ewlekariya Navxweyî ya herêmî de nas dike, "wê got, û blûzê xwe yê nerm xweş kir. "Fasûlî dirijin."
  
  Xwedê, Drake fikirî. Di vê muzeyê de hêzek agir heye. Ji bo destpêkirina şerekî lanet bes e. Bi dengekî bilind tiştek negot, lê li saeta xwe nêrî.
  
  Sê saet ma.
  
  Ben hîn jî bi kurator re mijûl bû: "Binerin, em li vir qala nûvekirinek mezin nakin, tenê pêşangehê vediguhezînin. Ne hewce ye ku ez ji we re bibêjim ka muze çiqas mezin e, ezbenî. Tenê wê biguhezînin û her tişt dê baş be. Belê... SGG... Hêzên taybet ên Swêdê. FBI tê agahdar kirin ji ber ku em diaxivin ... na! Li benda banga wan nemînin. Hûn nikarin dudiliyê bidin."
  
  Panzdeh saniyeyên bêdengiyê, paşê: "Ma we qet qala SGG nebihîstiye? Baş e, Google bike!" Ben bi bêhêvî îşaret bi têlefona xwe kir. "Ew radiweste," Ben got. "Ez tenê dizanim. Ew bi dûrketinê diaxivî, mîna ku nekare behaneyên têra xwe peyda bike."
  
  "Kaçek sor a din." Drake îşaret bi Dahl kir. "Ev zû zû dibe derketinek."
  
  Bêdengiyek giran bû, paşê telefona desta ya Dahl lê xist. "Ya Xwedayê min," wî di bersivê de got. "Wezîrê Îstatîstîkê."
  
  Drake rûyê Kennedy û Ben çêkir. "Di pêvajoyê da".
  
  Gelek peyvên rêzdar, lê di heman demê de zelal, hatin gotin ku rêzdariya Drake ji Thorsten Dahl re kûrtir kir. Efserê hêzên taybet çi qewimî ji serokê xwe re got. Drake bi dilşikestî pê bawer bû ku ew ê ji vî zilamî hez bike.
  
  Dahl bang dawî kir û paşê bîskek girt ku ramanên xwe berhev bike. Di dawiyê de li jor nihêrî û berê xwe da balafirê.
  
  Dahl ji wan re got: "Rast ji endamekî kabîneya serok, şêwirmendên wî yên herî nêzîk." "Dê destûr neyê dayîn ku ev firîn dakeve."
  
  
  * * *
  
  
  Sê saet ma.
  
  Dahl got, "Ew serok agahdar nakin." "Washington, DC û Capitol Hill di vê yekê de kûr in, hevalên min. Wezîrê Dewletê dibêje, niha bûye cîhanî, bûye komployek di asta navneteweyî de û kes nizane kî piştgiriya kê dike. Ev bi tena serê xwe," wî got, bi ken, "ji cidiyeta mîsyona me re dibêje."
  
  Drake got, "Kuştê bişewitîne." "Ev tiştê ku me jê re digot têkçûnek mezin e."
  
  Ben, di vê navberê de, dîsa hewl da ku têkilî bi kuratorê Muzexaneya Dîroka Neteweyî bike. Tiştê ku wî girt nameyek deng bû. "Şaş e," wî got. "Divê wî heya nuha tiştek kontrol kiriba." Tiliyên bejn ên Ben di cih de li ser klavyeya virtual dest bi firînê kirin.
  
  "Fikra min heye," wî bi dengekî bilind got. "Ez ji Xwedê re dua dikim ku ez xelet im."
  
  Wells dûv re gazî kir, û diyar kir ku tîmê wî yê SAS li balafirgehek berdayî ya li New Jersey daketinek veşartî çêkiriye. Tîm ber bi navenda bajarê New Yorkê ve çû, bi her awayê ku hewce bike rêwîtî kir.
  
  Drake dem kontrol kir. Du saet beriya daketinê.
  
  Û dûv re Ben qîr kir: "Nîşeyê lêxe!" Her kes baz da. Tewra deryavanên swêdî jî bala xwe dayê.
  
  "Ew li vir e!" - wî qêriya. "Ger wextê we hebe ku hûn lê bigerin li seranserê înternetê belav dibin." Wî bi hêrs nîşanî ekranê kir.
  
  "Colby Taylor," wî got. "Milyarderê Kanadayî hevkarê herî mezin ê Muzexaneya Dîroka Neteweyî ye û yek ji mezintirîn fînanserên New Yorkê ye. Ez bet dikim ku wî çend telefon kir?"
  
  Dahl hejand. "Ev astenga me ye," wî nalîn. "Kesê ku ew behsa wan dikin ji mafyayê bêtir xwediyê mirovan e." Cara pêşîn xuya bû ku zabitê swêdî li ser kursiyê xwe xwar bû.
  
  Kennedy nikarî nefreta xwe veşêre. "Cil û bergên çenteyên pereyan dîsa bi ser dikevin," wê hejand. "Ez bet dikim ku ew bask jî banker e."
  
  "Dibe ku, dibe ku ne," Drake got. "Ez her gav planek B heye."
  
  Saetek ma.
  
  
  HEVDEH
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Desthilatdariya Portê ya Midûriyeta Polîsan a New York-ê belkî herî baş bi wêrekiya xwe ya rûreş û qurbaniyên di dema bûyerên 9/11 de tê zanîn. Tiştê ku ew jê re kêm tê zanîn birêvebirina wê ya veşartî ya piraniya firînên SAS-ê ye ku ji Ewrûpayê derdikevin. Her çend tîmek veqetandî tune ku çavdêriya vê hêmanê xebata wan bike jî, karmendên navparzemînî yên ku beşdar bûne hindikahiyek wusa piçûk in ku bi salan gelek kes bûne hevalên nêzîk.
  
  Drake bangek din kir. "Dê îşev germ bibe," wî ji çavdêrê CAPD Jack Schwartz re got. "Gelo te bêriya min kiriye heval?"
  
  "Xwedê, Drake bû... çi? Du sal?"
  
  "Sê. Cejna Newrozê, '07."
  
  "Ma jina te baş e?"
  
  "Ez û Alison ji hev veqetiyan, heval. Ma ev bes ji bo diyarkirina nasnameya min e?"
  
  "Min fikirîn ku hûn ji xizmetê derketin."
  
  "Min kir. Wells ji bo karê dawîn gazî min kir. Ma wî gazî te kir?"
  
  "Wî kir. Wî got ku we soz daye wî ku hûn hinekî li bendê bimîne."
  
  "Ma wî niha kir? Schwartz, li min guhdarî bike. Ev banga we ye. Pêdivî ye ku hûn zanibin ku ev şêt dê ji temaşevanan re bifire û ku ketina me dê di dawiyê de berbi we ve bibe. Ez bawer im heta wê demê em ê hemû bibin qehreman û ev dê wekî karekî bi xêr were hesibandin, lê..."
  
  Schwartz got, "Wells min bi lez anî," lê Drake hindek xemgîniyê bihîst. "Xem neke hevalo. Hê jî têra min hêza min heye ku ez destûra bejahiyê bistînim."
  
  Balafira wan qada hewayî ya DYA"yê dagir kir.
  
  
  * * *
  
  
  Balafir di bin ronahiya rojê de daket û rasterast li avahiya termînala piçûk ket. Deqeya ku derî hinekî vebû, diwanzdeh endamên SGG-ya swêdî ya ku bi tevahî barkirî bûn, ji derenceyên metal ên qijik daketin jêr û li sê otomobîlên li bendê bar kirin. Drake, Ben, Kennedy û Profesor li pey wî hatin, Ben hema xwe bipijiqand dema ku wî veguhestina wan dît.
  
  "Ew mîna humveyan xuya dikin!"
  
  Deqeyek şûnda, otomobîl li pîsta vala bazdan, leza xwe bilind kirin ber bi rampek veşartî ya li paşiya balafirgeha bênavber ku, piştî çend ziviran, derket ser rêyek gundî ya nediyar ku bi yek ji şebekeyên sereke yên Manhattan ve girêdide.
  
  New York bi hemû spehîtiya xwe li ber wan belav bû. Ezmanên nûjen, pirên kevn, mîmariya klasîk. Konvoya wan rasterast ber bi navenda bajêr ve bi rêkûpêk ve çû, bi karanîna her kurtebirra dijwar ku şofêrên wan ên herêmî dizanibûn, xetereyê hilda. Çîrok dihejiyan, nifir tijî hewa dikirin, kember û tenekeyên çopê hatin birîn. Di yek xalê de, kolanek yekalî tevlihev bû, rêwîtiya wan bi heft deqe qut kir û bû sedema sê têkçûna fender.
  
  Di hundirê maşînan de jî çalakî hema hema bi şepirze bû. Dahl di dawiyê de ji serokwezîrê Swêdê re telefonek wergirt, ku di dawiyê de îradeya baş û destûra FBI-ê wergirtibû ku heke pêşî li muzeyê bihata.
  
  Dahl berê xwe da ajovanê wan. "Zûtir!"
  
  Ben nexşeya muzeyê da Dahl ku cihê Gurkan nîşan dide.
  
  Zêdetir agahî derketin. Xelkê reş û spî hatin. Tîmên bersivdayîna lezgîn hatine agahdarkirin.
  
  Drake gihîşt Wells. "Sitç?"
  
  "Em li derve ne. Siwarên polîsan du deqîqe berê hatin. Hûn?"
  
  "Bîst gavan dûr. Ger tiştek biqewime bang li me bike." Tiştekî bala wî kişand û bîskekê li tiştekî li derveyî pencereyê sekinî. Hestek xurt a déj à vu lerz li ser rihên wî ket dema ku wî billboardek mezin dît ku hatina sêwiranerê modayê Abel Frey li New Yorkê bi pêşandana xweya pisîk-meşiya ecêb radigihîne.
  
  Ev dîn e, Drake fikirî. Bi rastî dîn.
  
  Ben xûşka xwe li Keyaniya Yekbûyî şiyar kir û, hîn jî ji dîtina veguheztina wan bêhna xwe girt, karî wê di Projeya Valkyrie de tomar bike - wekî ku wî jê re digot. "Wextê xilas dike," wî ji Dahl re got. "Ew dikare lêkolîna xwe bidomîne dema ku em li wir van guran xilas dikin. Xem neke, ew difikire ku ji ber ku ez dixwazim wan ji bo pileya xwe wêne bikim.
  
  "Ma tu ji xwişka xwe re derewan dikî?" Drake mêze kir.
  
  "Ew mezin dibe." Kennedy li destê Blake xist. "Hinek cih bidin zarok."
  
  Telefona desta ya Drake çîp. Ne hewce bû ku wî nasnama bangkerê kontrol bike da ku zanibe ku ew Wells e. "Ji min re nebêje hevalo. Kanadayî?
  
  Wells bêdeng keniya. "Hûn dixwazin."
  
  "YEK?" - Min pirsî.
  
  "Hem Kanadayî û hem jî Alman rêyên cûda bikar tînin. Ev şer bêyî we dest pê dike."
  
  Dahl got: "Tîma SWAT sê hûrdeman dûr e. Frekansa 68 e."
  
  Drake ji pencereya fireh li derve nêrî. "Em li vir in".
  
  
  * * *
  
  
  Gava ku ew ji otomobîlên xwe daketin, got: "Têketina Parka Navendî ya Rojavayê". "Dîre ber bi tenê du derenceyên ku ji asta jêrîn heta qata çaremîn hildikişin."
  
  Kennedy derket ber germa sibê. "Gur li kîjan qatê dijîn?"
  
  "Çarem".
  
  "Hejmar." Kennedy lingên xwe hejand û zikê xwe hejand. "Dizanibû ku ez ê dawî li van kekên cejnê poşman bibim."
  
  Drake li paş ma dema ku leşkerên swêdî bi lez û bez beziyan ji pêlên muzeyê daketin jêr. Dema ku li wir bûn, wan dest bi rakirina çekên xwe kirin. Dahl ew di bin siya dergehek bilind de rawestand, tîm bi stûnên dor ve girêdayî bû.
  
  "Twitter li ser in. "
  
  Dengek "Çek!" "Em pêşî diçin," wî li Drake nêrî. "Tu dişopînî. Bigirin."
  
  Wî du tiştên silindirîkî yên bi qebareya sivikan û du guhên xwe da Drake. Drake qurmên silindrîk zivirî 68 û li bendê ma ku her du jî dest pê bikin ronahiya kesk ji bingehên xwe derdixin. Wî yek da Kennedy û yê din ji bo xwe parast.
  
  "Twitters," wî got ji bo çavên vala. "Ev arîkariya agirkujiya dostane ya nû ye. Hemî maçên dostaniyê bi heman frekansê têne çêkirin. Li hevalekî xwe binêre û di guhê te de dengê çiqirqîna acizker tê, li zilamekî xerab binêre û tu tiştekî nabihîsî..." guhê xwe li xwe kir. "Ez dizanim ew ne pêbawer e, lê ew di rewşên ku hûn gelek tişt hene ku bikin de dibe alîkar. Welî evê."
  
  Ben got, "Gelo ger frekansa bi yekî din re têkeve çi?"
  
  "Ew ê nebe. Ev teknolojiya Bluetooth-ê ya herî dawî ye - spektora belavbûna adaptî ya frekansê. Amûr bi heftê û neh frekansên ku bi korfelaqî hatine hilbijartin di bandên pêşwextkirî de - bi hev re diherikin. Bi qasî du sed metreyî rêjeyek heye."
  
  "Col," Ben got. "Yên min li ku ne?"
  
  Drake jê re got: "Tu û profesor dê demekê li Parka Navendî derbas bikin." "Tiştên geştiyariyê. Hevalno, ev ê ne xweş be."
  
  Bêyî gotineke din, Drake zivirî ku li pey leşkerê dawî yê swêdî bi kemera bilind ve biçe hundurê tarî yê muzeyê. Kennedy ji nêz ve temaşe kir.
  
  "Çek dê xweş be," wê got.
  
  "Amerîkî," Drake got, lê paşê bi lez keniya. "Nermkirin. Divê swêdî Kanadîyan biqelînin û bi lez û bez du qat."
  
  Ew gihîştin derenceyek mezin a bi şeklê Y, ku pencereyên kemer û banek qemerî tê de serdest bûn, û bê rawestan bi lez çûn jor. Bi gelemperî ev derence dê bi tûrîstên çavbirçî tijî bibûya, lê îro li tevayî cîh bêdeng bû.
  
  Drake xwe baz da û hişyar ma. Bi dehan mirovên xeternak niha di vê qada kevnar a mezin de diherikin. Tenê meseleyek dem bû ku ew li hev bicivin.
  
  Ew bezîn, pêlavên wan bi dengekî bilind li ser dîwarên bilind deng vedidan, statîk ji mîkrofonên qirika wan dihat, bi dengbêjiya xwezayî ya avahiyê re deng vedida. Drake bi giranî bal kişand, perwerdehiya xwe bi bîr anî, lê hewl da ku çavê xwe nêzî Kennedy bigire bêyî ku ew nîşan bide. Şerê sivîl û leşkeran di nava wî de berdewam kir.
  
  Nêzîkî qata sêyemîn bû, Dahl tevgerek 'pêş-hêdî' kir. Kennedy nêzîkî Drake bû. "Hevalên te yên SAS li ku ne?"
  
  "Dûr bimînin," Drake got. "Axir, em niha naxwazin kuştinên nehewce bikin, ne wusa?"
  
  Kennedy kenek tepeser kir. "Tu komedyen î, Drake. Zilamek rastînek dilşewat."
  
  "Divê hûn min di rojekê de bibînin."
  
  Kennedy gule berda, paşê got, "Nefikirin ku ez ê razîbim." Destê wê yê rastê bi adeta xwe dirêjî wê kir ku pêşiya blûzê xwe xweş bike.
  
  "Nefikirin ku min pirsî."
  
  Wan dest bi hilkişîna pêlên dawî kirin. Gava ku serbazê pêşeng nêzikî bendika dawî bû, fîşekek lê ket û perçeyek gizê bi centimeter ji serê wî teqiya.
  
  "Dakeve xwarê!"
  
  Bûka fîşekan dîwaran qul kir. Dahl li ser zikê xwe ber bi pêş ve çû, bi destên xwe rêzek tevger kir.
  
  Drake got, "Rêbaza tirsê."
  
  Leşkerekî bi lez û bez voleyê avêt da ku dijminê xwe mijûl bike. Yekî din helmeta xwe jê kir, tivinga xwe bi kembera xwe ve girêda û hêdî hêdî ber bi rêza agir ve bir. Wan dengek hûrik a tevgerê bihîst. Leşkerê sêyem ji qapaxê di bin derenceyan de bazda û li nav çavên cerdevan xist. Mêrik berî ku gulebaran bike, mirî ket.
  
  "Xwezî," Drake ji tevgerên baş-plansazkirî hez kir.
  
  Ew bi derenceyan jor ve meşiyan, çek kişandin, û li dora deriyê kemerî yê qata çaremîn geriyan, paşê bi hişyarî li hundurê jûreyê nêrî.
  
  Drake nîşanan xwendin. Ev salona dînozorên kêzikan bû. Ya Xudan, ew fikirî. Ma ne li wir bû ku Tyrannosaurusê lanetkirî lê dima?
  
  Wî bi dizî li odeyê nêrî. Çend xortên profesyonel ên bi cil û bergên sîvîl mijûl xuya dikirin, ku hemî jî bi çekek maşîna giran, bi îhtîmaleke mezin Mac-10 'dirijînin û dua dikin'. Lê belê, Tyrannosaurus li ber wî rawesta, bi heybeteke kabûsekî bilind bû, ku bi mîlyonan sal piştî wendabûna wê jî, cesareta domdar a kabûsê ye.
  
  Û rast li ber wî - bi awayekî jêhatî di ber çenên wî re dişemitî - Alicia Miles, nêçîrvanek din a kujer meşiya. Wê bi awayê îmzeya xwe qîriya: "Li wextê temaşe bikin, lawo! Yek li vir diqelişe û ez ê bi xwe we hemûyan ji lîstikê derxim! Lez be!"
  
  "Niha li wir xanimek heye," Kennedy bi henekî ji milîmetreyek dûr pistî. Drake bêhna wê ya nefsbiçûk a bîhnxweş û nefesa sivik hîs kir. "Hevalê kevn, Drake?"
  
  "Her tiştê ku ew dizane fêrî wê kir," wî got. "Bi rastî, di destpêkê de. Paşê ew di ber min re derbas bû. Şewqa nînja-Shaolin xerîb. Û ew tu carî jin nebû, ev bê guman."
  
  "Li çepê çar hene," leşker got. "Pênc li rastê. Zêdeyî jinek. Divê pêşangeha Odin li pişta jûreyê be, belkî di hêlînek cihê de be, ez nizanim.
  
  Dahl bêhna xwe girt. "Dema tevgerê ye."
  
  
  HEJDEH
  
  
  
  NEW YORK MUZEYA DÎROKÊ NETEWÎ
  
  
  Swêdî ji serpêhatiyê derdikevin, bi rast diavêjin. Çar Kanadî ketin, dû re yekî din, sê ji wan li pêşangeheke camê qelibî, ku di encamê de xwe xwar û bi dengek mîna teqînekê ket erdê.
  
  Kanadiyên mayî zivirîn û di cih de gule berdan. Herdu Swêdî qîriyan. Yek ket û ji birîna serê wî xwîn herikî. Yê din di kulmek gewr de hilweşiya, ranê xwe girt.
  
  Drake xwe li jûreyê li seranserê erdê şûştin û xwe li pişt dîmenderek camê ya girs a ku armadilosên dêw nîşan dide, xezî. Gava ku ew piştrast bû ku Kennedy ewle ye, wî serê xwe rakir ku di camê de binêre.
  
  Min dît ku Alicia du swêdiyên reviyan bi du guleyên bêkêmasî kuştin.
  
  Çar Kanadiyên din ji pişt Tyrannosaurus xuya bûn. Pêdivî ye ku ew di hêlîna ku Gur lê hatine nîşandan de bûn. Kemberên çermî yên xerîb bi laşê wan ve hatibûn girêdan û çenteyên giran li ser pişta wan hebûn.
  
  Û her weha Mac-10. Ode bi guleyan tije kirin.
  
  Swêdiyan ji bo nixumandinê davêtin. Drake ket erdê, pê ewle bû ku destê xwe li dora serê Kennedy pêça da ku ew bi qasî ku pêkan kêm bimîne. Cama li jora wî şikest, perçeyên camê li der û dorê belav bûn û bi ser wan de bariyan. Fosîlên Armadillo û kopiyên wan teqiyan û li dora wan belav bûn.
  
  "Bi rastî zû paqij bike, baş e?" Kennedy mir. "Erê rast e."
  
  Drake xwe hejand, perçeyên camê avêtin her derê, û dîwarê aliyê derve yê muzeyê kontrol kir. Kanadîyek li wir ket û Drake yekser ew etîket kir.
  
  "Jixwe vê yekê dike."
  
  Bi karanîna dîmendera şikestî wekî vegirtinê, wî nêzîkî zilamê derewîn kir. Destê xwe dirêjî mîtralyozê kir, lê çavên mêrik ji nişkave vebûn!
  
  "Îsa!" Dilê Drake ji destên Nuh zûtir lêdixist dema ku wî Keşt çêkir.
  
  Zilam nalîn, çavên wî ji janê vebûn. Drake zû hat ser hişê xwe, çek hilda û ew ber bi jibîrkirinê ve bir. "Zombiya Xwîn."
  
  Wî li ser çokê xwe zivirî, amade bû lêdanê bike, lê kanadî li pişt zikê T. rex ê ribbî paşde vekişiyan. Lenet lê kirî! Heger wan van demên dawî pozîsyona wî neguheranda, dibû sedem ku ew ji berê kêmtir rast bimeşe. Tiştê ku wî didît çend lingên jêkirî bûn.
  
  Kennedy ber bi wî ve çû, ji bo ku li tenişta wî bisekine, hejand.
  
  "Slideka xweş," wî got, çep û rast dihejand, hewl da ku bibîne ka Kanadayî çi dikin.
  
  Di dawiyê de, wî tevgerek di navbera her sê rihên şikestî de dît û bi bêbawerî gazî kir. "Gurên wan hene," wî hilanî. "Û ew wan perçe perçe dikin!"
  
  Kennedy serê xwe hejand. "Na. Ew wan perçe perçe dikin, "wê destnîşan kir. "Dîtinî. Li çenteyên piştê binêrin. Kesî negot ku divê hemî deverên Odin tevde bibin, ne wusa?
  
  "Û hêsantir e ku meriv wan perçe perçe bike," Drake serê xwe kir.
  
  Ew ê biçûya ser berga pêşangeha din dema ku hemû dojeh hilweşiya. Ji quncikê dûr ê odê, di deriyekî bi 'Eslê Vertebrate Origins' re, bi dehan qêrînên qêrîn ketin hundur. Wan hejandin, wan bi hovîtî gulebaran kirin, ew mîna temaşevanên ku di betlaneya biharê de li ser Yeager-a pir-doqat zêde xwar dikin, keniyan.
  
  "Alman li vir in." Drake berî ku bikeve erdê ziwa got.
  
  Tyrannosaurus bi awayekî hovane hejiya dema ku fîşa serpê rast di nav wê de qul bû. Serê wî daliqandî, diranên wî zeliqandî, mîna ku şîdeta li dora wî ew qas hêrs kiribe ku wî vegerîne jiyanê. Kanadî dîsa di nav ewrekî gurr de firiya. Xwîn li hemû çena dînozorê rijîya. Leşkerê swêdî heta milê xwe ji dest da û bi hawar û hawar li dora xwe dibeziya.
  
  Alman ketin hundir, dîn bûn.
  
  Ji paş pencereya herî nêzê Drake, pêlên rotorên helîkopterê yên naskirî yên boom-boom-boom derketin.
  
  Ne dîsa!
  
  Ji derveyî dîtina xweya derdor, Drake ferq kir ku komek fîgurên hêzên taybetî yên bi cil û bergên tarî ber bi wî ve diçin. Dema ku Drake li wî alî nêrî, tweeterên di guhên wî de dîn bûn.
  
  xortên baş.
  
  Kanadî ji bo wê çûn, bû sedema kaosê. Ew ji bin zikê mezin ê T. rex derketin, bi hêrs gulebaran kirin. Drake bi milê Kennedy girt.
  
  "Barkirin!" Li ser xeta firînê bûn. Gava ku Alicia Miles ket ber çavan, wî Kennedy dûr xist. Drake çeka xwe rakir, dûv re dît ku mezinê Alman Milo ji çepê nêzîk dibe.
  
  Di saniyeyeka hevbeş a rawestanê de, her sêyan çekên xwe daxistin.
  
  Alicia şaş ma. "Min dizanibû ku hûn ê têkevin nav vê yekê, Drake, tu bastûrê pîr!"
  
  Milo li ber xwe sekinî. Drake ji yekî li yê din nêrî. "Divê ez li Swêdê bimama, nefesa kûçik." Drake hewl da ku hêk guy mezin li ser. "Bêriya keçika xwe dike, ha?"
  
  Gule bêî ku bikevin kozika wan a tewandî, hewaya derdora wan qul kir.
  
  "Wextê te wê were," Milo bi dengekî qîrîn pistî. "Mîna xortê te yê biçûk li wir, û xwişka wî. Û hestiyên Parnevik."
  
  Û dûv re dinya vegeriya, û Drake bi xwezayê millisecondekê xwar xwar piştî ku dît ku Alicia bi awayekî nediyar ket erdê.
  
  Roketek RPG zikê T-Rex qul kir, kêrên hestî ber bi her alî ve firandin. Ew bi lez û bez derbasî salonê bû, ji yek ji pencereyên kêlekê. Piştî rawestineke giran, teqîneke mezin bû ku odê hejand, li pey wê jî dengê jandar ê rûxandina metal û xirecira movikan.
  
  Metal mirinê li dîwarê Muzeya Dîroka Neteweyî ket.
  
  Drake li ser Kennedy belav bû ji ber ku leza helîkopterê bû sedem ku ew li dîwarê muzeyê ket, û bû sedema hilweşîna bermahiyên giran. Pozê xwe rast şikand, bermayiyan di nav girseyên bêhejmar de avêtin pêş. Dûv re kokpêt hema hema ber bi dîwarê ku diherife ket, û hat dîtin ku pîlot bi panîkek hovane çokê alavan dihejîne berî ku mîna firînê li ser cama xwe bişewitîne.
  
  Dûv re pêlên perwan lêdan... û jê derketin!
  
  Rimên metal ên difirîn di hundurê odeyê de herêmek kuştinê çêkir. Dema ku ber bi Drake û Kennedy ve difiriya, pêla şeş lingan dengek bizmarê da. Leşkerê berê yê SAS bi qasî ku pêkan bû razayî bû û dûv re hîs kir ku serê guhê wî tê birîn berî ku mêş perçeyek ji serê Kennedy perçe bike û sê lingan bikeve nav dîwarê herî dûr.
  
  Bîstekê matmayî ma, dû re ji nişka ve serê xwe zivirand. Helîkopter rawestiya û leza xwe winda kir. Di kêliya din de ew li aliyê muzeyê hejand, mîna Wile E. Coyote ku ji aliyê çiyayê ku nû pê lê ketibû xwar.
  
  Drake çar saniye jimartin berî ku keriyek kerr a metala giran hebe. Demekê li odê mêze kir. Kenedî gavan neşikandin, her çend yek ji wan bi tiliya rotorê perçe perçe bû jî. Ew gihîştin kêleka odê, çar xortên bi çenteyên giran, û her weha Alicia û şervanek sergirtî. Ew li dora xwe zivirîn ku mîna yekîneyên daketinê xuya dikirin.
  
  Li ser rûyê Almanan bi maske nehatibûn nixumandin, tirsek hatibû nivîsandin. Drake guh neda zilamê bi spî û meraq kir gelo ev mîsyon ji bo wî pir xeternak e. Wî dît ku hêzên taybet bi lez nêzîkî wan dibin; dema ku Amerîkî hatin swêdî hêz teslîm kirin.
  
  Kanadiyan xwe bi guran rizgar kirin! Drake hewl da ku rabe, lê zehmet bû ku laşê xwe bilind bike, ji ber kêmbûna nêzîk û dîmenê ecêb pir dihejiya.
  
  Kennedy alikariya wî kir, berî ku ji binê wî derkeve, rûniþt û xwîna serê wê paqij bike.
  
  "Xerab". - wê bi hêrseke qeşmerî qîr kir.
  
  Drake destê xwe da ber guhê xwe da ku xwînê rawestîne. Gava ku wî temaşe kir, sê ji pênc hêzên taybetî yên swêdî yên mayî hewil dan ku li hember Kanadiyan şer bikin, gava ku yekem destavêja xwe bikar anî da ku ji pencereyek wêrankirî bavêje.
  
  Lê Alicia li dor xwe zivirî, bişirîneke leyiztik li ser rûyê wê bû, û Drake di hundurê xwe de hejand. Wê ber bi pêş ve bazda û di nav wan de hejand, jinebiyek reş a bi îdamkirina hovane, leşkerên pir jêhatî bi rengekî ku wê hestiyên wan şikand bi rehetiyek bêhempa, û kêmtir ji diwanzdeh saniyeyan jê re derbas bû ku tîmê hilweşîne.
  
  Wê demê sê Kanadî bê deng û jêhatî ji avahiyê derketin.
  
  Leşkerê Kanadî yê mayî ji ber ve gulebaran kir.
  
  Tîma SWAT a New Yorkê li Almanan bar kir, ew ber bi paş odê ve kişandin, ji bilî sêyan hemû li cihê ku ew rawestiyan hiştin. Sê mayî, Milo jî di nav de, çekên xwe avêtin û reviyan.
  
  Dema ku Tyrannosaurus di dawiyê de ruhê xwe da û di nav komek hestî û toza kevn de hilweşiya Drake hejand.
  
  Kennedy nifir kir dema ku Canadî yê çaremîn bazda, bi lez li dû Alicia hat. Leşkerê dawî dema ku xwe amade dikir ku biçe ser serê wî de guleyek li serê wî ket. Ew dîsa ket odê û di nav kavilên şewitî de belav bû, tenê qurbaniyek din a şerê dîn û nijada wî ya berbi apocalypse.
  
  
  NOZDEH
  
  
  
  NÛYORK
  
  
  Hema hema yekser, hişê Drake dest bi nirxandin û analîz kirin. Milo di derbarê Ben û Profesor Parnevik de hinek encam dan.
  
  Wî têlefona xweya desta masî kir û berî ku jimartina bilez bikire ew ji bo zirarê kontrol kir.
  
  Telefon lêxist û lêxist. Ben wê ew çend dirêj nehişta, ne Ben...
  
  Dilê wî ket. Wî hewl da ku Ben biparêze, soz da xort ku ew ê baş be. Ger tiştek ...
  
  Deng bersiv da: "Erê?" Pispiskirin.
  
  "Ben? Firroşgeha kelûpelên xwarinê? Çima tu dibêjî?"
  
  "Matt, spas ji Xwedê re. Bavê min gazî min kir, ez çûm ku biaxivim, paşê min li paş xwe nihêrî û min dît ku van her du talanker li profesor xistin. Ez ber bi wan ve bezîm û ew bi çend kesên din re bi motorsîkletan ajotin."
  
  "Ma wan profesor girt?"
  
  "Bibore, heval. Ger ji destê min bê ezê alîkariya wî bikim. Lanet li bavê min bike!"
  
  "Na! Dilê Drake hîna xweş bû. "Ew ne sûcê te ye, Blakey. Qet. Ma van bisiklêtan çenteyên mezin bi pişta wan ve girêdayî bûn?"
  
  "Hinan kirin."
  
  "OK. Li wir bimîne."
  
  Drake nefesek kûr kişand û hewl da ku damarên xwe aram bike. Kanadî dê lez bikin. Ben bi xêra bavê xwe ji derbeya nebaş dûr ket, lê Profesor di nav şiteke kûr de bû. "Plana wan ew bû ku ji vir bi bîsîkletên li bendê birevin," wî ji Kennedy re got, dûv re li jûreya çopê mêze kir. "Divê em Dahl bibînin. Pirsgirêka me heye."
  
  "Tenê yek?"
  
  Drake wêraniya ku wan li muzeyê kiribûn lêkolîn kir. "Ev tişt tenê demek mezin teqiya."
  
  
  * * *
  
  
  Drake ji muzexaneya ku ji hêla karmendên hukûmetê ve hatî dorpêç kirin derket. Wan li ber deriyê rojavayê Parka Navendî deqek danişînê saz dikirin, ku wî bi qestî guh neda dema ku wî bala xwe da Ben ku li ser kursiyê li hember wî rûniştî. Zarok bênavber giriya. Niha çi? Kennedy li kêleka giya li kêleka wî bezî.
  
  "Ev Karin e," çavên Ben wek Niagara Falls qerebalix bûn. "Min ji wê re e-name şand da ku bipirsim ka ew çawa bi Valkyries re derbas dibe û min ev MPEG girt ... di bersivê de."
  
  Wî laptopa xwe zivirî da ku ew bibînin. Pelek vîdyoyek piçûk li ser ekranê xuya bû, li ser dubarekirinê dilîze. Klîb bi qasî sî saniyeyan dewam kir.
  
  Di çarçoweya cemidî ya reş-spî de wêneyên nezelal ên xwişka Ben, Karin, ku bi sivikî di destên du zilamên qelew û rûpoş de daleqandî, nîşan da. Deqên tarî yên ku tenê xwîn bûn, li ser eniya wê û devê wê hatin rijandin. Zilamê sêyem rûyê xwe ber bi kamerayê ve rakir, bi zaravê almanî yê stûr qêriya.
  
  "Wê li ber xwe da, keçika piçûk, lê piştrast bin ku em ê di çend hefteyên pêş de fêrî wê bikin ka ev çiqas ehmeqî ye!" Mêrik tiliya xwe hejand, salixdan ji devê wî diherikî. "Alîkariya wan rawestîne, kurê biçûk. Dest ji êrîşan berdin... îssss... Ger hûn wiya bikin, hûn ê wê bi sax û silamet vegerînin" - henekek ne xweş. "Kêm an zêde".
  
  Parçe dest pê kir xwe dubare kir.
  
  "Ew Danek duyemîn e," Ben got. "Dixwaze dibistana xwe ya hunerên şer veke. Min nedifikirî ku kes bikaribe wê lêxe, xwişka min a mezin.
  
  Drake Ben hembêz kir dema ku hevalê wî yê ciwan şikest. Nêrîna wî ya ku Kennedy lê nihêrî lê ne ji bo wî bû, li qada şer tije nefret bû.
  
  
  BÎST
  
  
  
  NÛYORK
  
  
  Abel Frey, sêwiranerê modayê yê navdar ê cîhanê, multîmilyoner û xwediyê partiya navdar a 24 saetan Chateau-La Verein, li pişt sehneyê li Madison Square Garden rûnişt û temaşe kir ku mîsyonên wî mîna parazîtên belaş ên ku ew bi rastî ne li dora xwe dizivirin.
  
  Di serdemên sostîk an daketinê de, wî ew di nav sînorên xaniyê xwe yê Alpî yê berbelav de peyda kir - her kes ji modelên navdar ên cîhanê, heya ekîbên ronahiyê û personelên ewlehiyê - partî bi hefteyan bi dawî neman. Lê her ku gerê diçû û navê Frey di ber çavan de bû, ew gêjbûn û dilgiran bûn û her kêfa wî jê re peyda kirin.
  
  Dîmen teşe digirt. Rêza pisîkê nîvco bû. Sêwiranerê wî yê ronahiyê bi tîmê The Garden re xebitî da ku planek sêrbazek rêzdar a hevdu ragihîne: ronahiyek hevdem û deng ji bo pêşandana du demjimêran.
  
  Frey mebest kir ku ji wê nefret bike û bastaran bike ter û dest pê bike.
  
  Supermodel di qonaxên cihêreng ên neqişandinê de paş û paş dimeşiyan. Di pêşandaneke modayê de paşperdeya berevajî pêşandana qonaxê bû - we kêmtir materyal hewce dikir, ne zêde - û van modelan - bi kêmanî yên ku bi wî re li La Vereina dijiyan - dizanibûn ku wî ew hemî berê jî dîtibû.
  
  Wî pêşangehîzmê teşwîq kir. Di rastiyê de, wî ev daxwaz kir. Tirs li wan girt, ev hovane. Tirs, çavbirçîtî û dilxwazî, û hemû gunehên hevpar ên ecêb ên din ên ku mêr û jinên asayî bi kesên xwedî hêz û dewlemendî ve girê didin - ji şîrfiroşên Victoria's Secret heta peykerên qeşayê yên Ewropaya Rojhilat û yên mayî xizmetkarên wî yên bextewar - her yek ji wan nalîn. xwînxwaran.
  
  Frey dît ku Milo dikeve nav laşên zewacê. Min dît ku model çawa ji zilamê hovane dûr dikevin. Ez di hundurê xwe de bi çîroka wan a eşkere keniya.
  
  Milo bextewar nedixuya. "Vegere wir!" Wî serê xwe ber bi ofîsa mobîl a demkî ya Frey kir.
  
  Dema ku ew bi tenê bûn rûyê Frey hişk bû. "Çi bûye?"
  
  "Çi nebû, me helîkopter winda kir. Ez bi du xortan re ji wir derketim. Wan SWAT, SGG, ew Drake ya bastûr û hin keriyên din hebûn. Ev der dojeh bû, mêro." Intonasyonên Amerîkî yên Milo bi rastî guhên Frey yên çandtir diêşînin. Cinawirê nû jê re gotibû "mirov".
  
  "Kûrtal?"
  
  "Ji ber wê fahîşeya tazî winda bû, Miles." Milo keniya.
  
  "Gelo Kanadiyan ew girt?" Frey bi hêrs destên kursiya xwe girt, û bû sedema ku ew berovajî bibin.
  
  Milo qal kir ku ferq nake, xiyanet li xemgîniya xwe ya hundirîn kir. Xweperestiya Frey sînga wî werimand. "Ka qijikên bêkêr!" Ewqasî bi dengekî bilind qêriya ku Milo hejand. "Hey baskên bêkêr, li ber komek siwarên qehweyî wenda bûn!"
  
  Xewt ji lêvên Frey firiya, maseya wan ji hev veqetand. "Tu dizanî ez çiqasî li benda vê kêliyê me? Vê carê? Û hûn?"
  
  Nekarî xwe kontrol bike, li rûyê komandoyê Amerîkî xist. Milo bi tundî serê xwe zivirand û çengên wî sor bûn, lê bi awayekî din bertek neda.
  
  Frey neçar kir ku kulmek aramiyê ya herî bilind wî dorpêç bike. "Jiyana min," wî bi hewildana herî mezin a ku wî dizanibû ku tenê zilamên jidayikbûnek mezin dikarin bikin, got - ne, terxankirî - ji bo lêgerîna vê Gorê... vê Gorê Xwedayan. Ez ê wan -parçe perçe- veguhezînim qesra xwe. "Ez hukumdar im," wî got û destê xwe ber bi derî hejand, "û mebesta min ne serdarê van ehmeqan e. Ez dikarim pênc supermodelan bigirim ku cerdevanê min ê herî kurt bixapînim tenê ji ber ku fikrek min hebû. Ez dikarim mêrekî baş bikim ku di qada xwe ya şer de heta mirinê şer bike, lê ew min nake hukumdar. Hûn fêm dikin?"
  
  Dengê Frey serdestiya rewşenbîrî derdixist. Milo serê xwe hejand, lê çavên wî vala bûn. Frey ev yek wekî ehmeqî girt. Ew axîn.
  
  "Belê, ji bo min çi heye?"
  
  "Ev". Milo rabû ser xwe û çend saniyeyan li klavyeya laptopa Frey xist. Weşanek zindî xuya bû, ku balê dikişîne ser devera nêzî Muzexaneya Dîroka Neteweyî.
  
  "Me kesên ku wekî ekîbên televîzyonê xwe nîşan didin hene. Çavên wan li Drake bû, jinek û kurek - Ben Blake. Ev jî TAYBETÎ û hemû yên mayî SGG dihêle, û binihêre, ez bi vê yekê bawer dikim," wî bi sivikî li ekranê xist, li dû xwe lekeyên xwêdanê yên nedilxwaz hiştin û Xwedê dizane çi din, "ev tîmê SAS e."
  
  "Hûn bawer dikin ..." Frey got. "Ma hûn hewl didin ku ji min re bibêjin ku niha nijadek pirreng di destên me de ye? Û êdî çavkaniyên me yên herî mezin nîn in." Ew axîn. "Ne ku ew heya nuha alîkariya me kiriye."
  
  Milo bi şefê xwe re bişirîneke veşartî parve kir. "Hûn dizanin ew e."
  
  "Erê. Hevala te. Ew dewlemendiya me ya herî baş e û dema wê nêzîk dibe. Welê, em hêvî dikin ku ew bi bîr bîne ku ew ji kê re radigihîne."
  
  Milo bi feraseteke mezin got: "Zêdetir li ser drav e ku ew ê bi bîr bîne."
  
  Çavên Frey ronî bûn û di çavên wî de çirûskek leheng xuya bû. "Hm. Ez ê vê ji bîr nekim."
  
  Xwişka Ben Blake ya me jî heye. Xuyaye pisîkeke hov e."
  
  "Baş. Wê bişînin Qesrê. Em ê di demek nêzîk de vegerin wir." Wî sekinî. "Bisekine... Bisekine... Ew jin bi Drake re ye. Ew kî ye?"
  
  Milo li rûyê xwe lêkolîn kir û şanên xwe hejand. "Haya min tune".
  
  "Belê, fêr bibin!"
  
  Milo gazî ekîba televîzyonê kir û got: "Nermalava naskirina rûyê jina Drake bikar bînin."
  
  Piştî çar deqeyan bêdengî, bersivek wergirt. "Kennedy Moore," wî ji Frey re got. "Polîsê New Yorkê"
  
  "Erê. ERÊ.Ez tucarî bêbextiyê ji bîr nakim. Dev ji alî, Milo. Bila ez bixebitim."
  
  Frey sernavê Google kir û çend girêdan şopand. Di kêmtirî deh deqeyan de wî her tişt zanibû, û kenê wî fireh û hê bêtir perîşan bû. Mîkrobên ramanek mezin piştî balixbûnê di hişê wî de mezin bûn.
  
  "Kennedy Moore," wî nikaribû li ber xwe bide ku ji leşkerê piyade re rave bike, "yek ji çêtirîn ên New Yorkê bû. Ew niha bi darê zorê ye. Wê polîsê qirêj girt û şand girtîgehê. Mehkûmkirina wî bû sedema serbestberdana hin kesên ku wî alîkariya mehkûmkirinê kir, tiştek ku bi zincîra şikestî ya delîlan ve girêdayî ye." Frey sekinî. "Kîjan welatekî paşverû dê sîstemek bi vî rengî pêk bîne, Milo?"
  
  "DYA," hovê wî dizanibû ku çi ji wî dihat hêvîkirin.
  
  "Belê, parêzerek ecêb serbestberdana zilamek bi navê Thomas Caleb, "herî xirabtirîn kujerê rêzefîlm di dîroka Bakurê Dewletên Yekbûyî de", wekî ku li vir dibêje, peyda kir. Min, min. Bi tamxweşî nefret e. Gûhdarkirin!
  
  "Caleb çavên qurbaniya xwe vedike, bi kartêkerê kêzikan di nav çak û eniya xwe re diavêje, paşê kêzikên zindî di qirika wan de dihêle, wan neçar dike ku bixwin û daqurtînin heya ku bi xeniqandinê bimirin." Frey bi çavên beloq li Milo nêrî. "Ez ê hinekî wekî xwarina li McDonald's bibêjim."
  
  Milo nebişirî. "Ew qatilê bêguneh e," wî got. "Komedî bi kuştinê re baş derbas nabe."
  
  Frey li wî keniya. "We bêguneh kuştin, ne wusa?"
  
  "Tenê dema karê xwe dikim. Ez leşker im."
  
  "Hmm, baş e, ew rêzek baş e, rast? Bi asayî. Em vegerin ser xebata heyî. Vî Caleb piştî serbestberdana xwe du bêsûcên din kuştin. Ez ê bibêjim encamek zelal a doktrîna exlaqî û komek nirxên exlaqî, e, Milo? Di her rewşê de, ev Caleb niha winda bûye."
  
  Serê Milo ber bi ekrana laptopê, ber bi Kennedy Moore ve hejand. "Duyên din?"
  
  Niha Frey keniya. "Ha, ha. Hûn ne ew qas bêaqil in ku hûn vê yekê fêm nakin, ne? xemgîniya wê bifikirin. Êşa wê bifikire!"
  
  Milo xwe girt û tevî xwe, diranên xwe mîna hirçê polar ku yekem girtina xwe ya rojê ji hev diqetîne, tazî kir.
  
  "Planek min heye". Frey bi kêfxweşî kenîya. "Ey şêt... planek min heye."
  
  
  BÎST YEK
  
  
  
  NÛYORK
  
  
  Midûriyeta mobîl di kaosê de bû. Drake, Kennedy, û Ben li pey Thorsten Dahl û fermandarê Hêzên Taybet ên hêrsbûyî bi gavan daketin û tevliheviyê derbas kirin. Ew di nav du beşan re meşiyan berî ku di bêdengiya relatîfî ya ku ji alavê li dawiya şikefta metal de peyda bû rawestin.
  
  Fermandarê hêzên taybet bi hêrs çeka xwe avêt û got: "Me bang kir. "Me gazî kir û panzdeh deqîqe şûnda sê zilamên min mirin! Çi...?"
  
  "Tenê sê?" Dahl pirsî. "Me şeş winda kir. Rêzgirtin hewce dike ku em wextê xwe bistînin..."
  
  "Qet rêz," xortê SWAT hêrs bû. "Tu destdirêjî li ser xaka min dikî, ey îngilîzî. Hûn jî wek terorîstên lanetî xerab in!"
  
  Drake destê xwe rakir. "Bi rastî, ez yekî îngilîz im. Ev ehmeq swêdî ye."
  
  Amerîkî matmayî nêrî. Drake destê xwe li ser milên Ben hişk kir. Wî hest kir ku zilam dilerizî. "Me alîkarî kir," wî ji xortê hêzên taybet re got. "Alîkarî kirin. Dikaribû gelek xirabtir bûya."
  
  Û dû re, dema ku qederê çakûçê xwe yê îronîk daxist, dengê şokê yê guleyan li ser baregehê hat. Her kes ket erdê. Dengekî metalîk ji dîwarê rojhilat derket. Beriya ku gule bi dawî bibe, fermandarê tîmên taybet rabû ser piyan. "Ew gulebaran e," wî bi şermek piçûk got.
  
  "Divê em biçin," Drake li Kennedy geriya, lê nekarî wê bibîne.
  
  "Di xeta agir de?" xortê hêzên taybet got. "Tu kî yî?"
  
  Drake got, "Ew ne pargîdanî an guleyan e ku min xemgîn dike." "Ev bombeyek rokêtê ye ku dibe ku di demek nêzîk de peyda bibe."
  
  Prudence valakirin ferz kir. Drake tam di wextê de derket û dît ku reş û spî bi qîrînê ber bi arasteya ku gule jê hatine re direvin.
  
  Wî dîsa li dora Kennedy nêrî, lê ew wenda bû.
  
  Hingê ji nişka ve rûyekî nû di nav wan de xuya bû. Serokê Buroyê, li ser nîşana wî ya sê stêrk dadbar û, mîna ku ev ne bes be, berê xwe da wî, zilamek bû ku pênc stêrên kêm ên komîserê polîs li xwe kiribûn. Drake tavilê dizanibû ku ev zilamê ku divê pê re biaxive ev e. Komîserên polîsan tevlî têkoşîna li dijî terorê bûn.
  
  Radyoya fermandarê hêzên taybet wiha qêriya: "Her tişt zelal e. Li vir li ser banî çekek ji dûr ve tê kontrolkirin heye. Ev keriyek sor e."
  
  "Bestêran!" Drake difikirî ku Kanadayî û Alman bi girtiyên xwe re her ku diçe pêşde diçin.
  
  Thorsten Dahl ji yê nûhatî re peyivî. "Bi rastî divê hûn bi Wezîrê min ê Dewletê re biaxivin."
  
  Komîser got: "Kar qediya." "Hûn ji vir diçin."
  
  "Na, bisekine," Drake dest pê kir, bi fizîkî rê neda Ben ku biçe pêş. "Hûn fêm nakin..."
  
  "Na, na," komîsyon bi diranên çîçandî got. "Ez nizanim. Û ez dibêjim hûn ji vir diçin, diçin Washington, DC. Capitol Hill perçeyek ji we dixwaze, û ez hêvî dikim ku ew wê bi perçeyên mezin bigirin. "
  
  
  * * *
  
  
  Firîn nod deqe dom kir. Drake ji wendabûna nepenî ya Kennedy bi fikar bû heya ku ew ji nû ve xuya bû dema ku balafir amade bû rabe.
  
  Ew bi bez hat xwarê, bêhna xwe.
  
  "Min fikirîn ku me we winda kir," Drake got. Wî rehetiyek pir mezin hîs kir, lê hewil da ku wê sivik bihêle.
  
  Kennedy bersiv neda. Li şûna wê, ew li ser kursiya pencereyê, ji axaftinê dûr rûnişt. Drake ji bo lêkolînê rawesta, lê dema ku ew ji wî dûr ket, rûyê wê wekî alabaster spî bû.
  
  Ew li ku bû û li wir çi qewimî?
  
  Di dema firînê de destûr nedan telefon û e-name. Televizyon tune. Di bêdengiyê de firiyan; çend gardiyan bêyî ku mudaxele bikin li wan temaşe kirin.
  
  Drake dikaribû bihêle ku ew li ser wî biherike. Perwerdehiya SAS-ê demjimêr, roj û mehên bendê hewce dike. Ji bo amadekirina. Ji bo çavdêriyê. Ji bo wî, saetek dikare di millisecon de bifire. Carekê di van şûşeyên plastîk ên piçûk de alkol hate pêşkêş kirin û Drake ji bîskekê zêdetir dudil kir.
  
  Whisky dibiriqî, amuletek qehremanî ya felaketê, çeka wî ya bijarte cara dawîn ku tişt dijwar bûn - gava Alison çû. Êş, bêhêvîtî hat bîra wî û dîsa jî awira wî li ser wî mabû.
  
  "Ne li vir, spas." Ben têra xwe hişyar bû ku xanima xwe bişîne. "Em xortên Dewê Çiya ne. Bîne."
  
  Ben tewra jî hewl da ku Drake ji vê dewletê derxîne bi xwe wekî geek. Ew xwe berda hundurê hewşê, temaşe kir ku pêşkêşvan, dihejîne, vedigere cihê xwe. "Di jargona birayên me yên Amerîkî de, ez ê têkevim nav wê!"
  
  Rûyê wî sor bû dema ku mazûvaniya wî bi şaşmayî li wî nêrî. Piştî bîskekê wê got, "Ev ne hewayê Hooters e, pitik."
  
  Ben dîsa ket ser kursiya xwe. "Cap".
  
  Drake serê xwe hejand. "Tenduristiya te, heval. Rûreşkirina te ya domdar wekî bîranînek dilxweş e ku ez qet ne temenê te bûm.
  
  "Balş".
  
  "Bi ciddî - spas."
  
  "Dilnigeran nebe".
  
  "Û Karin - ew ê baş be. Ez soz didim."
  
  "Hûn çawa dikarin soz bidin, Matt?"
  
  Drake sekinî. Tiştê ku hate eşkere kirin pabendbûna wî ya cewherî bû ji bo alîkariya kesên hewcedar, ne dadbariya zelal a leşkerek.
  
  "Ew ê hîna zirarê nedin wê," wî got. "Û di demek nêzîk de em ê ji ya ku hûn xeyal bikin zêdetir alîkariya me hebe."
  
  "Tu çawa dizanî ku ew ê zirarê nedin wê?"
  
  Drake axîn. "Belê, baş e, ew texmînek perwerdekirî ye. Ger wan bixwesta ku ew bimire, wan ê di cih de ew bikuşta, ne wisa? Pamperkirin tune. Lê wan nekir. Wiha..."
  
  "Erê?"
  
  "Almanan ji bo tiştekî hewcedarê wê ne. Ew ê wê sax bihêlin." Drake dizanibû ku ew dikarin wê bibin ber lêpirsînek cûda an tiştek hê bêtir kevneşopî - ji bo serokek mîna dîktator ku hez dikir serdestiya her bûyerê bike. Bi salan, Drake evîna vî celebê zalim ket. Otorîterîzma wan her tim şansek duyemîn dida xortên baş.
  
  Ben bi zorê bişirînek. Drake hîs kir ku balafir dest bi xwarê kir û dest bi lêkolîna rastiyan di serê xwe de kir. Digel ku tîmê wî yê piçûk ji hev ket, ew neçar ma ku hê bêtir wan biparêze û wan biparêze.
  
  
  * * *
  
  
  Di nav du hûrdeman de piştî derketina ji balafirê, Drake, Ben, Kennedy û Dahl di çend deriyan re hatin avêtin, jor bi eskalatorek bêdeng, berjêr korîdorek şîn a bi panelên şîn ên stûr, û di dawiyê de ji deriyek giran ku Drake dît ku bi ramanî li paş girtî bû. wê.
  
  Wan xwe li saloneke sinifa yekem, çîna yekem, ji bilî xwe û heşt kesên din vala dîtin: pênc nobedarên çekdar û sê cil û berg - du jin û zilamek pîr.
  
  Mêrik derket pêş. "Jonatan Gates," wî bi bêdengî got. "Wezîrê Parastinê."
  
  Drake ji nişka ve panîkê hîs kir. Xwedêyo, ev zilam mega-hêz bû, belkî pêncemîn an şeşemîn di rêza serokatiyê de bû. Wî axînek kişand û derket pêş, bala xwe da liv û tevgerên cerdevanan, paşê destên xwe belav kirin.
  
  "Hemû heval li vir in," wî got. "Qet nebe... ez wisa difikirim."
  
  "Ez bawer dikim ku hûn rast in." Wezîrê Parastinê derket pêş û destê xwe dirêj kir. "Ji bo ku dem xilas bikim, ez berê nû bûm. Dewletên Yekbûyî amade ye û dikare alîkariyê bike. Ez li vir im ji bo... asankariyê... vê alîkariyê."
  
  Yek ji jinan vexwarinek pêşkêşî her kesî kir. Porê wê yê reş hebû, awireke wê ya qutkirî hebû û di nîvê pêncî salîya xwe de bû, bi xêzên xemxwarî yên têra xwe stûr ji bo veşartina razên dewletê û bi şêwazek guhnedana gardiyanên ku behsa nerehetiya wê ji wan re dikir.
  
  Vexwarinan qeşa hinekî diheland. Drake û Ben li nêzîkî Gates man, vexwarinên xwarinê vexwarin. Kennedy ber bi pencerê ve meşiya, şeraba xwe hejand û li firokeyên taksiyê mêze kir, xuya bû ku di ramanê de winda bû. Thorsten Dahl bi Evian re ket nav kursiyek rehet, zimanê laşê wî wekî ne xeternak bijart.
  
  "Xwişka min," Ben peyivî. "Hûn dikarin alîkariya wê bikin?"
  
  "CIA têkilî bi Înterpolê re kir, lê hîn ti lîderên me li ser Almanan tune." Piştî bîskekê, bal kişand ser tengasiya Ben û hewildana wî ku xwe bigihîne endamekî Kongreyê, sekreter lê zêde kir: "Em hewl didin kurê. Em ê wan bibînin."
  
  "Dê û bavê min hîn nizanin." Ben bê îrade li telefona xwe ya desta nêrî. "Lê ew ê pir dirêj neke"
  
  Naha jinek din derket pêş - kesayetek dilşewat, pêbawer, pir ciwantir, bi her awayî bîra wezîra berê ya berê ya paşerojê, nêçîrvanek rastîn an, wekî ku Drake ji xwe re got, guhertoyek siyasî ya Alicia Miles.
  
  "Welatê min tiştekî nerealîst e, birêz Dahl, birêz Drake. Em dizanin ku em di vê yekê de pir paşde ne, û em dizanin ku mebest çi ne. Tîma weya SAS ji bo operasyonê hate paqij kirin. SGG jî. Tîmek me ya Delta heye ku ji bo alîkariyê amade ye. Tenê hejmaran zêde bikin..." Wê tiliyên xwe hejand. "Koordînat".
  
  "Û Profesor Parnevik?" Dahl cara yekem axivî. "Çi nûçe li ser Kanadiyan?"
  
  Sekreter hinekî hişk got: "Girtî têne dayîn." "Ev rewşek dîplomatîk e"
  
  "Na!" Drake qêriya, paşê xwe hilanî da ku xwe aram bike. "Na, ezbenî. Ev nêzîkatiyeke şaş e. Ev tişt dest pê kir... çi?... sê roj berê? Dem li vir her tişt e, nemaze niha. Çend rojên pêş me, "wî got, "cihê ku em bi ser dikevin an jî winda dikin."
  
  Sekreter Gates awireke sosret lê da. "Ez dibihîzim ku hîn jî hin leşker di nav we de ne, Drake. Lê ne ji ber vê reaksiyonê."
  
  "Ez di navbera leşker û sivîlan de gava ku hewce dike diguherim," Drake şanên xwe hejand. "Feydeyên bûyîna leşkerekî berê."
  
  "Belê. Welê, ger ew we çêtir hîs bike, garantî dê nebin alîkar. Colby Taylor tevî piraniya karmendên xwe ji mala xwe ya Kanadayî winda bû. Texmîna min ev e ku wî ji demek dirêj ve plansaziya vê yekê kiribû û berê xwe da hin bûyerên pêşwext. Di bingeh de - ew ji torê ye.
  
  Drake çavên xwe girtin. "Hin nûçeyek baş heye?"
  
  Jineke ciwan axivî. "Belê, em hemî çavkaniyên Pirtûkxaneya Kongreyê pêşkêşî we dikin da ku alîkariya lêkolîna we bikin." Çavên wê dibiriqîn. "Pirtûkxaneya herî mezin a cîhanê. Sî û du mîlyon pirtûk. çapên kêm. Û Pirtûkxaneya Dîjîtal a Cîhanê."
  
  Ben li wê nêrî, mîna ku ew nû razî bû ku bikeve pêşbaziyek cosplay ya Princess Leia. "Hemû çavkanî? Ji ber vê yekê - bi teorîkî - hûn dikarin fêhm bikin ku kîjan Almanî bi mîtolojiya Norse ve mijûl e? Hûn dikarin nivîsên li ser Odin û vê gora Xwedayan bibînin. Tiştên ku ne li ser înternetê ne?
  
  "Tu dikarî, bi tenê bi destxistina bişkokekê," jinikê got. "Û, heke ew têk neçe, me çend pirtûkxaneyek pir kevn hene."
  
  Çavên Ben bi hêviyê şewitîn dema ku wî li Matt nêrî. "Me bibin wir."
  
  
  * * *
  
  
  Pirtûkxaneya Kongreyê di saetên serê sibê yên Yekşemê de ji wan re vekirî bû. Ronahî, xebatkar baldar, pirtûkxaneya herî mezin a cîhanê bê guman bandor kir. Di destpêkê de, mîmarî û hesta cîhê mûzexaneyekê anî bîra Drake, lê gava ku wî li rêzên pirtûkxane û eywanên xwendina dorhêl nihêrî, wî zû bi hewaya rêzdar a zanîna kevnar hîs kir, û hal û hewaya wî guherî ku bi derdora xwe re têkildar be.
  
  Dema ku Drake hinek dem li korîdoran geriya, Ben di nav lêkolînê de wext winda nekir. Ew bi dizî daket balkonê, laptop bar kir û fermandarê xwe yê hêzên taybet ê swêdî şand gera ku qehwe û çerezan bibîne.
  
  "Cihê xweş," Drake got dema ku ew li dora xwe geriya. "Ez hîs dikim ku Nicolas Cage dikare her deqeyê derkeve."
  
  Ben pira pozê xwe çikand. "Ez nizanim ji ku dest pê bikim," wî qebûl kir. "Serê min embar e, heval."
  
  Thorsten Dahl li hêlên ku dor eywanê dorpêç kiribû, xist. "Bi ya ku hûn dizanin dest pê bikin," wî bi dengê Oxfordê yê lêkolînkirî got. "Bi efsaneyekê dest pê bike."
  
  "Rast. Belê, em vê helbestê dizanin. Pir zêde dibêje ku kî tirba Xwedayan xerab bike, dê agirê dojehê bîne ser Dinyayê. Û ew agir e, bi rastî. Gerstêrka me wê bişewite. Em her weha dizanin ku ev efsane bi efsaneyên din ên têkildar re ku li ser Xwedayên din hatine nivîsandin re hevahengên dîrokî yên bêhempa hene."
  
  "Tiştê ku em nizanin," Dahl got, "çima ye? An jî çawa?"
  
  "Agir," Drake bi hişkî got. "Xort tenê ev got."
  
  Ben çavên xwe girtin. Dahl bi bişirîneke teng berê xwe da Drake. Wî got: "Ji vê re bahozkirina mêjî tê gotin. "Analîzkirina rastiyan pir caran dibe alîkar ku rastiyê eşkere bike. Mebesta min felaketek çawa çêdibe. Ji kerema xwe yan alîkarî bikin yan jî derkevin."
  
  Drake qehweya xwe vexwar û bêdeng ma. Van her du kesan mirov winda kirin û cîh heq kirin. Ew ber bi hêlînê ve meşiya û li paş mêze kir, çavên wî li dora jûreya dor geriyan, û bala xwe da pozîsyona karmend û ajanên Amerîkî. Kennedy du qatan jêre rûniştibû, bi hêrs li laptopa xwe dixist, ji xwe veqetiyabû... çi? Drake fikirî. Sûc? Tirs? Hişleqî? Wî her tiştî dizanibû, û ew ê dest bi mizgîniyê nekir.
  
  "Efsane," got Ben, "nîşan dide ku yek xirabkirina gora Odin dê herikîna çemên agir dest pê bike. Ez ê bibêjim ku zanîna vê yekê wekî her tiştê din li vir girîng e."
  
  Drake gava ku bîranînên wî yên vê dawiyê derketin holê, qerisî. Çemên êgir?Wî ew dît.
  
  Lê li ku?
  
  "Te çima wisa got?" wî pirsî. "Çemên Agirî?"
  
  "Nizanim. Belkî ji ber ku ez ji gotina 'agirê dojehê diqelibe' û 'dawî nêzîk e' westiyame. Ez xwe mîna trailerek fîlmek Hollywoodê hîs dikim."
  
  Dahl çavek hilda: - Yanî tu çûyî pey çemên agir?
  
  "Na, bisekine," Drake tiliyên xwe qut kir. "Erê! Supervolcano! Li... li Îzlandayê, rast?" Ji bo erêkirinê li swêdî mêze kir.
  
  "Binêre, tenê ji ber ku ez Skandînavî me, nayê wê wateyê ku ez im"
  
  "Erê". Di wê gavê de, Alîkarê Junior Sekreterê Parastinê ji pişta pirtûkxaneyek nêzik ve derket. "Li aliyê başûrê rojhilatê Îzlandayê. Hemû cîhan vê yekê dizane. Piştî xwendina lêkolîna hukûmeta nû, ez difikirim ku ev heftemîn supervolkana heyî ye."
  
  "Ya herî navdar li Parka Yellowstone ye," Ben got.
  
  "Lê ma Supervolcano xeterek wusa çêdike?" Drake pirsî. "An jî ev efsaneyek din a Hollywoodê ye?"
  
  Hem Ben û hem jî alîkarê sekreter serî hildan. Alîkarê wiha got: "Tegeha 'jinavbirina cureyan' di vê çarçoveyê de ne zêde ye." "Lêkolîn ji me re vedibêje ku du teqînên supervolkanîkî yên berê bi du bûyerên wendabûna girseyî yên herî mezin ên ku heya niha li gerstêrka me qewimîne re hevaheng in. Ya duyemîn jî, bêguman dînozor in."
  
  "Çiqas tesaduf e?" Drake pirsî.
  
  "Ew qas nêzik be ku heke ew yek carî biqewime, hûn ê ji wê ecêbmayî bimînin. Lê du caran? Ka em..."
  
  "Cap".
  
  Ben destên xwe li hewa bilind kirin. "Binêrin, em li vir beralî dibin. Ya ku ji me re lazim e ev e ku em Odin bi qirêjî bar bikin." Wî çend sernav li ser ekranê ronî kirin. "Ev, ev û wow ¸ bê guman ev. Voluspa - ku Odin li ser hevdîtinên xwe yên bi Seer re diaxive.
  
  "Serdan?" Drake gûrek kir. "Pornoya Viking, ha?"
  
  Alîkar xwe berda ser Ben û çend bişkokan pêça, şîfreyek û rêzek nivîsî. Cilûbergên wê berevajî kincên Kennedy bû, bi çêjdarî hate sêwirandin ku fîgurê wê ronî bike û ne veşêre. Çavên Ben bel bûn, kêşeyên wî demekê ji bîr kirin.
  
  Drake bi devê xwe got, "Telenta winda bû."
  
  Ben tiliya navîn da wî, çawa ku alîkar radibû. Xwezî, wê ew nedît. "Ew ê di nav pênc deqeyan de werin ba we," wê got.
  
  "Spas, xanim." Drake dudilî bû. "Bibore, ez navê te nizanim."
  
  "Ji min re dibêjin Hayden," wê got.
  
  Piştî çend deqeyan pirtûk li tenişta Ben hatin danîn û wî yekser ya bi navê Voluspa hilbijart. mîna heywanekî bêhna xwînê ye. Dahl cildek din hilbijart, Drake - ya sêyemîn. Hayden li tenişta Ben rûnişt, bi wî re nivîsê dixwend.
  
  Û paşê Ben qîriya "Eureka! Min heye!" Girêdana winda. Ew Heidi ye! Lanetê Heidi! Ev pirtûk dişopîne, û ez jê re dibêjim, "rêwîtiyên temaşevanê bijare yê Odin, Heidi."
  
  "Mîna di pirtûka zarokan de?" Dahl bi eşkere rojên xwe yên dibistanê bi bîr anî.
  
  Drake tenê şaş xuya bû. "YEK? Ez bêtir zilamekî Heidi Klum me."
  
  "Belê, pirtûka zarokan! Ez bawer dikim ku efsaneya Heidi û çîroka rêwîtiyên wê divê di nav salan de ji sagayek Norse veguherî efsaneyek Norse, û paşê nivîskarek ji Swîsreyê biryar da ku çîrokê wekî bingeha pirtûkek zarokan bikar bîne."
  
  "Belê, ew çi dibêje?" Drake hîs kir ku dilê wî zûtir lêdixe.
  
  Ben ji bo bîskekê xwend. "Oh, ew pir dibêje," wî bi lez berdewam kir. "Ew qas xweş her tiştî dibêje."
  
  
  BÎST DU
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Kennedy Moore rûniştibû û li ekrana komputera xwe mêze dikir, tiştek nedît, û difikirî ka gava ku hûn jiyanê di bin tiliya xwe de dihejînin, ew bi rastî tenê topek tenîsê ye ku ji hêla masterek ve tê manîpulekirin. Vegerînek piçûk çarenûsa we guhezand, hin zivirînek neçaverê we şand spiralek xwe-hilweşînê, dûv re çend roj çalakiya bilez we vegerand nav lîstikê.
  
  Wê di riya New Yorkê de enerjî hîs kir, piştî dînbûna muzeyê hîn çêtir. Ew ji xwe razî bû û belkî hinekî jî ji Matt Drake razî bû.
  
  Çiqas şaş bû, wê ji xwe re got. Lê wê gavê, ma kesekî negot ku ji zehmetiyên mezin pêşkeftinên mezin derdikevin? Tiştekî wisa.
  
  Piştre Profesor hate revandin. Xwişka Ben Blake hatiye revandin. Kennedy bi biryardarî ber bi vê navenda seyrûseferê ve meşiya, serê xwe rasterast û careke din bi tevahî di lîstikê de daqurtand, ramanên wê balê dikişandin ser têgihiştina tevliheviyê.
  
  Dûv re, gava ku wê dest bi hilkişîna gavan kir, Lipkind ji nav elaletê derket û ji nişka ve ew sekinî.
  
  "Kaptan?"
  
  "Silav Moore. Divê em biaxivin."
  
  "Werin hundur," Kennedy ber bi baregehê ve hejand, "em dikarin alîkariya we bikar bînin."
  
  "Ew, ew. Na. Ew ne ji ber muzexaneyê ye, Moore. Keştiya keştiyê di vî alî de ye."
  
  Ew di nav elaletê de geriya, pişta wî ya teng niha mîna sûcdariyek bêdeng li wê dinêre. Kennedy neçar bû ku lez bike ku bigihîje.
  
  "Çi... çi bû, kaptan?"
  
  "Bikevin hundur."
  
  Krîzer ji bilî her duyan vala bû. Dengê kolanan kêm bûye, bûyerên ku cîhan dihejîne li derve êdî ji fezîleta civakparêzek partiyê wêdetir girtî ne.
  
  Kennedy nîvê li cihê xwe zivirî ku rû bi rû Lipkind bibe. "Ji min re nebêje... ji kerema xwe re ji min re nebêje..." Gûzek di qirika wî de bû sedem ku Lipkind awira xwe ya hişk winda bike, berî ku peyv ji lêvên wî derkevin her tiştî jê re got.
  
  Lê ew ketin, û her gotinek bû dilopek jehrê di giyanê wê yê berê reş de.
  
  "Caleb dîsa lêxist. Me mehek dereng mabû - paşê duh piştî nîvro me telefonek girt. Keçik... ahh... keça ji Nevada, - dengê wî gemar bû. "Li bajêr nû. Zankoyî."
  
  "Na. Ji kerema xwe ve..."
  
  "Min dixwest ku tu niha zanibî, berî ku tu xeberek roviyê bibihîse."
  
  "Na".
  
  "Ez bibore, Moore."
  
  "Ez dixwazim vegerim. Bila ez vegerim, Lipkind. Min bihêle. "
  
  "Bibûre".
  
  "Ez dikarim alîkariya te bikim. Ev karê min e. Jîyana min."
  
  Lipkind lêva xwe ya jêrîn xwar dikir, ev nîşanek bê guman stresê bû. "Hêşta na. Ger ez bixwazim jî rayedar qebûl nakin. Hûn dizanin."
  
  "Divê ez? Ji kengî de ez dikarim ramanên siyasetmedaran nas bikim? Di siyasetê de her kes bask e, Lipkind, û ji kengî ve wan dest bi karê rast kir? "
  
  "Te ez girtim," girîna Lipkind dilê wî xiyanet kir. "Lê ferman, wekî ku dibêjin, ferman in. Û ya min nehat guhertin."
  
  "Lipkind, ev... min xera dike."
  
  Bi hişkî daqurtand. "Wextê bide. Ma hûn ê vegerin."
  
  "Ez ne xema min im, lanet! Ev mexdûrên wî yên qehweyî ne! Malbatên wan!"
  
  "Ez jî wisa difikirim, Moore. Min bawer bike."
  
  Piştî bîskekê jê pirsî: "Li ku derê?" Tiştê ku wê dikaribû bikira, her tiştê ku dikaribû bipirse, her tiştê ku wê dikaribû li ser bifikire ev bû.
  
  "Moore. Li vir hûn ê neçar bimînin ku tu ceza bidin. Ne sûcê we ye ku ev psîko psîkolojiya qehweyî ye."
  
  "Ko?" - Min pirsî.
  
  Lipkind dizanibû ku ew çi hewce dike û cîh jê re got.
  
  
  * * *
  
  
  Cihê avakirinê vekin. Sê blokên başûrê Ground Zero. Pêşvebir navê Silke Holdings e.
  
  Kennedy di nav bîst deqeyan de cihê sûcê dît, li qatê çaremîn ê avahiya vekirî ferqa kaseta firandinê kir û taksî şand. Ew li ber avahiyê rawesta, bi çavên bê ruh li jor nihêrî. Cih çolê bû -hîn jî cîhek tawanek çalak- lê derengiya Şemiyê bû û bûyer zêdetirî 24 demjimêran qewimî.
  
  Kennedy bermayiyan xist, paşê derket ser cihê înşaetê. Ew bi derenceka betonê ya vekirî hilkişiya ser kêleka avahiyê heta qata çaremîn û li ser lewheyek beton.
  
  Bayekî xurt li blûza wê ya bêber hejand. Ger porê wê bi xêlekek xurt nehatiba şuştin, dê mîna tiştekî xwedanî bifiriya. Sê dîmenên New Yorkê li ber wê vebûn, û bû sedem ku ew gêj bibe - rewşek ku ew di tevahiya jiyana xwe de hebû, lê, ecêb e, tenê nuha hate bîra wî.
  
  Û dîsa jî ew hilkişiya Yggdrasil, Dara Cîhanê.
  
  Paşê bê gêjbûn.
  
  Ew doza Odin û bi taybetî Matt Drake anî bîra wê. Wê dixwest ku vegere ser vê yekê, ba wî, lê ew ne bawer bû ku wê cesareta wê hebe.
  
  Wê li ser tabloya bi toz geriya, xwe ji komikên xirbe û amûrên peymankaran dûr xist. Bayê li mil û pantolonên wê dikişand, ji ber maddeyên zêde ew diwerimîn. Ew ne dûr ji cihê ku Lipkind cihê laş diyar kiribû rawestiya. Berevajî televizyona populer, laş bi kelmêş nayên nîşankirin - ew wêne têne kişandin, paşê cîhê wan ê rast ji xalên cihêreng ên sabît tê pîvandin.
  
  Bi her awayî, ew tenê hewce bû ku li wir be. Li ser çokê xwe bitewîne, bikeve ser çokan, çavên xwe bigire û dua bike.
  
  Û ev hemû bi lez vegeriya. Mîna şeytan ji bihuştê dakeve. Mîna afirandina sermilyaketek, her tişt di hişê wê de derbas bû. Wexta ku wê dît ku Chuck Walker tonek pereyên qirêj dixiste kîsê. Dengê govenda dadger sûcê xwe eşkere dike. Awirên mirî ji hevkarên wê re, rismên nebaş ên ku li ser dolaba wê dest pê kir xuya bû, ku bi kapêta otomobîla wê ve girêdayî ye, bi deriyê xaniyê wê ve girêdayî ye.
  
  Nameya ku wê ji qatilê rêzefîlm wergirt, tê de wî ji bo hemî alîkariya wê spas kir.
  
  Ew hewce bû ku ji bo kuştinek din a ku wê alîkariya Thomas Caleb kir tobe bike.
  
  Ew hewce bû ku ji mirî û şînê lêborînê bixwaze.
  
  
  BÎSTÛ SÊ
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Ev tişt ji Britney eşkeretir e," Ben gotinên xwe bilez kir, heyecana xwe rawestand. "Li vir dibêje- 'Dema ku ew li ser Dara Cîhanê ye, Volva ji Odin re eşkere dike ku ew gelek razên wî dizane. Ku wî xwe li ser Yggdrasil li pey zanînê feda kir. Ku wî neh roj û neh şevan bi heman armancê rojî girt. Ew jê re dibêje ku ew dizane çavên wî li ku derê veşartiye û çawa di berdêla hîn bêtir zanînê de daye wan."
  
  "Yek Aqilmend," Dahl qut kir. "Parnevik got ku ew her gav ji hemî Xwedayan aqilmendtirîn tê hesibandin."
  
  Drake got, "Tu carî ne aqilmend e ku meriv sirên xwe ji jinekê re bibêje."
  
  Ben çavên xwe li wî gerandin. "Odin neh roj û neh şevan li ser Dara Cîhanê rojî girt û rimanek li kêleka wî qul kir, mîna Mesîhê li ser xaçê. Heidi dibêje ku di delîveya xwe de, Odin jê re got ku hevalên wî li ku derê hatine veşartin. Û mertalê wî li ku veşartî bû? Û divê rimê wî li wir bimîne. Û ku wî dixwest ku ew hevalên wî - Parçeyên xwe - ji hev belav bike û laşê wî têxe gorê."
  
  Ben li Drake keniya, bi çavên xwe vebûn. "Dibe ku min lêgerîna xwe ya ji bo klîtora efsanewî neqedandibe, hevalê min, lê xebata min li vir qediya."
  
  Paşê Ben hat bîra wî ku ew li ku ye û jina ku li kêleka wî rawesta bû. Bi pira pozê xwe girt. "Lanet û bêbextî."
  
  Dahl çavê xwe nebirî. "Bi qasî ku ez dizanim - û ev tenê ji bo tiştê ku min di dema dersên Parnevik de guhê xwe dayê de derbas dibe - Volvas, mîna fîrewnên Misrê, her gav di gorên herî dewlemend de, ku li kêleka wan gelek tiştên hêja hebûn, hatine veşartin. Hesp, erebe, diyariyên welatên dûr."
  
  Xuya bû ku Hayden kenekî vedişêre. "Ger em tevahiya çîroka we bi mentiqî bişopînin, birêz Blake, wê hingê ez bawer dikim ku rêwîtiyên bi navê Heidi bi rastî ravekirinek e ku hemî perçeyên Odin li ku derê belav bûne ... an veşartiye."
  
  "Gelî min bike... Ben. Erê, Ben. Û erê, tu rast dibêjî. Bicî."
  
  Drake alîkariya hevalê xwe kir ku derkeve. "Ne ku ew niha girîng e. Hemû perçe hatin dîtin, ji bilî Valkyries û..." wî sekinî.
  
  "Çav." Ben bi bişirîneke teng got. "Heke em karibin Çavan bibînin, em dikarin vê yekê rawestînin û ji Karin re hin çîpên danûstendinê bistînin."
  
  Drake, Dahl û Hayden bêdeng man. Drake di dawiyê de got, "Divê Valkyries jî li cîhek li wir be, Blakey. Hûn dikarin fêr bibin ku ew li ku hatine dîtin? Divê raporek rojnameyek kevn an tiştek hebe."
  
  "Heidi bi efsaneya Ragnarok ve hat," Ben hîn jî difikirî, ku di lêkolîna xwe de bû. "Divê Odin berî ku ew li Ragnarok bimire wê perwerde kiribe."
  
  Drake serê xwe hejand û Dahl û Hayden şandin aliyekî. "Valkyries," wî ji wan re got. "Gelo kêmbûna tevahî agahiyê û ji ber vê yekê aliyek sûcê gengaz tê bîra we? Ma şans heye ku Înterpol bi CIA re hevkariyê bike û şansê bide wî?
  
  "Ez ê niha herim destûr bidim," Hayden got. "Û ez ê lêpirsîna ku pisporên me yên IT-ê li dijî Almanan kirin bidomînim. Wekî ku hevalê weya piçûk a şîrîn hema bêje - divê şopên elektronîkî me ber bi wan ve bibin.
  
  "Xwezî?" Drake li wê keniya. "Ew ji wê zêdetir e. Xwe di wênekêşiyê de bihelînin. Di komê de dengbêj. Zilamekî malbatê, û..." wî şanên xwe hejand, "erê... hevalê min."
  
  Wê xwe nêzîkî xwe kir, got, "Ew dikare her dem wêneyê min bikişîne," paşê sivik keniya û çû. Drake li pey wê çû, hem matmayî û hem jî bi kêfxweşî matmayî ma. Ew li ser wê xelet bû. Xwedê, xwendina wê ji Kennedy dijwartir bû.
  
  Drake bi şiyana xwe ya xwendina mirovan serbilind bû. Ma ew şemitî? Ma salên wî yên karûbarê sivîl ew nerm kiribû?
  
  Dengek ket guhê wî, dilê wî hejand. "Eve çîye?" - Min pirsî.
  
  Kennedy!
  
  "Şewt!" Ew bazda û hewl da ku bazdana xwe ya piçûk li hewayê wekî dirêjkirina asayî ya lingên xwe veşêre.
  
  Polîsê New Yorkê ew wek pirtûkekê dixwend. "Min bihîstiye ku SAS tu carî li xaka dijmin kemîn nedaye. Ez texmîn dikim ku hûn çu carî nebûne beşek vê tîmê, ne?
  
  "Çi çi ye?" Ben bêhiş pirsî, bersiva pirsa wê da.
  
  "Ev?" Kennedy xwe berda pêş û li kêleka monitorê xist, nîşanî îkonek piçûk a ku di nav tevheviya sembolên di destnivîsê de veşartibû.
  
  Ben gêj kir. "Nizanim. Mîna îkona di wêneyê de xuya dike."
  
  Dema ku Kennedy xwe rast kir, porê wê ji girêkên wê xilas bû û ket ser milên wê. Drake lê temaşe kir ku ew berbi pişta wî ya piçûk ve diçin.
  
  "Wey. Ev pir pir e."
  
  "Tu dikarî wiya bikî, xezeb."
  
  Ben du caran li ser îkonê wêneyê klîk kir. Ekran zivirî nivîsê, sernavê wê yê stûr çavê we dikişîne. Odin û Seer, di dema Ragnarok de rêz kirin. Û di binê wê de çend rêzikên kevn ên nivîsa ravekirinê hene.
  
  Ev tablo, ku di sala 1795-an de ji hêla Lorenzo Bacche ve hatî kişandin û di sala 1934-an de ji koleksiyona taybet a John Dillinger hatî desteser kirin, tê bawer kirin ku li ser wêneyek kevntir hatî çêkirin û rêhevalên xwedayê Norse Odin nîşan dide ku bi rêzek taybetî li cîhê ku Odin mir hatine rêz kirin. - qada şer a efsanewî ya Ragnarok. Seydayê wî yê delal li vê dinêre û digirî.
  
  Bêyî ku bêjeyek bêje, Ben dîsa pêl kir û wêne li ber wan bû.
  
  "Xwedayê min!" Ben mat kir. "Karê mezin."
  
  Kennedy got, "Ev planek e... ka meriv çawa perçeyan rêz dike."
  
  
  BÎST ÇAR
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Werin em çend kopiyan çêbikin." Drake-yê her dem hişyar bi têlefona xwe re çend wêneyên bilez kişand. Ben hînî wî kir ku her gav kamerayek baş û xebitîn li ber destê xwe bigire, û ev windahiyek drav a nediyar bû. "Tiştê ku em niha hewce ne Valkyries, Çav û nexşeya Ragnarok in." Ew ji nişka ve rawestiya, ji ber bîrek bi bîr xist.
  
  Ben pirsî: "Çi?"
  
  "Ne guman. Crap. Bîr. Dibe ku di van çend rojên dawî de tiştekî ku me dîtibe, lê me ewqas dît ku ez nikarim wê teng bikim."
  
  Dahl got, "Belê, Drake. Dibe ku hûn rast bûn. Dibe ku Dillinger-a nûjen koleksiyona xweya taybet a balkêş heye.
  
  "Li vir binêre," Ben xwendina xwe domand. "Li vir dibêje ku ev tablo yekta ye, rastiyek ku heya destpêka salên 1960-an nehat fam kirin, piştî ku ew beşdarî pêşangehek li ser mîtolojiya Norse bû û ji bo gera cîhanî ya kurt hate şandin. Piştî vê yekê, û ji ber kêmbûna eleqeyê, tablo di kasa muzeyê de hat girtin û ... baş e, ji bîr kirin. Heta îro."
  
  "Xwezî me polîsek bi xwe re anî." Drake hewl da ku xwebaweriya Kennedy zêde bike, hîn jî nizane ku serê wê piştî New Yorkê li ku ye.
  
  Kennedy dest bi girêdana porê xwe kir, paşê dudil bû. Piştî bîskekê, wê destên xwe xiste nav bêrîkên xwe, mîna ku dixwest wan bigre. Drake li ser milê wê xist. "Ji ber vê yekê, hûn çawa biçin vê tabloyê bistînin û bînin vir. Dibe ku tiştek li wir hebe ku em di wêneyê de nabînin. Hevalê min ê kevn Dahl û ez ê em ê aliyê siya yê berhevkirina hunerê kontrol bikin. Çend daran bihejînin." Ew sekinî, kenîya. "Zêdetir dar."
  
  Kennedy berî ku biçe nalîn.
  
  Dahl bi çavên tenik li wî mêze kir. "Wiha. Divê em ji ku dest pê bikin?
  
  "Em ê bi Valkyries dest pê bikin," Drake got. "Gava ku munchkinê me yê heval ji me re bêje ku ew li ku û kengê hatine dîtin, em dikarin hewl bidin ku wan bişopînin."
  
  "Karê detektîf?" Dahl pirsî. "Lê we tenê dedektorê me yê herî baş şand."
  
  "Niha ji hêla laşî ve, ne ji hêla derûnî ve, pêdivî bi wê heye. Ew pir şêt e."
  
  Ben axivî. "Texmîn baş, Matt. Valkyries di sala 1945-an de li Swêdê, di nav tirba Vîkîngan de, Volva, di nav xezîneyên din ên mezin de hatin dîtin.
  
  "Gorê Heidi?" Drake şansek girt.
  
  "Diviya bû. Rêyek baş e ku meriv yek ji perçeyan veşêre. Ji hevalên xwe bixwazin ku piştî mirina we wê bi we re binax bikin."
  
  "Vê gotarê veguherînin komputerek din." Drake û Dahl li tenişta hev rûniştin, bi awakî nebaş xuya dikirin.
  
  Drake dizanibû ku demjimêr hîn jî diheje. Ji bo Karin. Ji bo Parnevik. Ji bo dijminên wan û ji bo hemû cîhanê. Wî bi hêrs li makîneyê xist, di arşîvên muzeyê re derbas bû û hewl da ku fêm bike kengê Valkyries ji envanterê winda bûne.
  
  "Ma hûn guman dikin ku kesek ji hundur dixebite?" Dahl yekser fêm kir ku ew diçe ku derê.
  
  "Texmîna herî baş ew e ku cerdevanekî muzeyê yê ku heqdestê wê kêm e an jî kuratorekî girtî ye... tiştekî wisa. Ew ê li bendê bimînin heya ku Valkyries bi îhtîmala ku li kavilê werin daxistin û dûv re bi bêdengî wan bişînin. Kes bi salan vê yekê fêhm nake, heke hebe."
  
  "An dizî," Dahl şanên xwe hilda. "Îsa, mêro, em ji şêst salan zêdetir hene ku em vê yekê fêm bikin." Ji dema ku ew ketin Pirtûkxaneyê dîsa destê xwe da zengila dawetê ku li xwe kiribû. Drake bîskekê sekinî. "Jin?"
  
  "Û zarok".
  
  "Hûn bêriya wan dikin?"
  
  "Her saniye".
  
  "Baş. Dibe ku tu ne ew gêj î ku min digot qey tu yî."
  
  "Xwe li te bike, Drake."
  
  "Zêdetir mîna wê. Ez diziyê nabînim. Lê li vir binihêrin - Valkyries di sala 1991-an de wekî beşek ji kampanyayek têkiliyên gelemperî ji bo Weqfa Mîrata Swêdê çû gerê. Di sala 1992an de ew ji kataloga Muzexaneyê winda bûn. Ev ji we re çi vedibêje?
  
  Dahl lêvên xwe girêda. "Ew kesê ku bi gerê re têkildar e biryar da ku wan dizîne?"
  
  "An ... yekî ku li ser gerê li wan temaşe kir biryar da!"
  
  "Baş e, ew îhtîmal e." Serê Dahl hejand. "Ji ber vê yekê gerê çû ku derê?" Tiliyên wî çar caran li ekranê xistin. "Îngîltere. NÛYORK. Hawaii. Awistrelya."
  
  "Ew bi rastî wê teng dike," Drake bi henekî got. "Cap".
  
  "Na, bisekine," Dahl got. "Ev rast e. Divê revandina Valkyrie bi hêsanî derbas bibûya, rast? Baş plansaz kirin, baş pêk anîn. Xwestekî. Hîn jî dengê tevlîbûna sûc tê."
  
  "Heke hûn hinekî jîrtir bûna, weyê..."
  
  "Guhdarî bikin!Di destpêka salên 90î de, mafyaya Sirbî dest bi kolandina pençên xwe li binê zikê Swêdê kir. Di kêmtirî deh salan de sûcên bi îxracatê du qat zêde bûne, û niha bi dehan çeteyên organîze li seranserê welat tevdigerin. Hinek ji xwe re dibêjin Bandidos. Yên din, mîna Hels Angels, tenê çeteyên biker in."
  
  "Tu dibêjî qey mafyaya Sirbî xwedî Valkyries e?"
  
  "Na. Ez dibêjim qey plan kirine ku wan bidizin û paşê bi pereyan bifiroşin. Ew bi tenê yên ku bi girêdana ku ev vekişîne ne. Ev kes her tiştî dikin, ne tenê xerckirinê. Qaçaxçîtiya navneteweyî wê ji wan derbas nebe."
  
  "OK. Ji ber vê yekê em ê çawa bibînin ku wan ew firotiye kê?
  
  Dahl telefona xwe hilda. "Em wiya nakin. Lê bi kêmanî sê ji serkirdeyên payebilind niha li nêzîkî Osloyê li pişt zindanan in." Ji bo ku têlefonê bike çû.
  
  Drake çavên xwe rijand û pişta xwe da. Li saetê mêze kir û matmayî ma dema dît ku saet 6ê sibê ye, cara dawî kengî razan? Dema Hayden vegeriya wî li dora xwe nêrî.
  
  Alîkarê spehî yê wezîrê parastinê depresyon xuya dikir. "Bibore hevalno. Bê şensê Almanan."
  
  Serê Ben li dora xwe qamçiyan, tansiyon nîşan da. "Çi kes?"
  
  "Hêşta na. Bi rastî ez poşman im."
  
  "Lê çawa? Divê ev zilam li cihekî be." Hêsir çavên wî tije bûn û wî ew li ser Drake rast kirin. "Ma ne ew e?"
  
  "Erê hevalo, rast e. Ji min bawer bike, em ê wî bibînin." Wî hevalê xwe di hembêzek hirçê de girt, çavên wî ji Hayden lava kirin ku pêşkeftinek çêbike. "Pêdivî ye ku em navberekê bidin û taştêyek baş bixwin," wî got, zaravaya wî ya Yorkshire dibiriqe.
  
  Hayden serê xwe hejand, li wî mêze kir mîna ku wî tenê bi japonî biaxive.
  
  
  BÎSTÛ PÊNC
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles li multi-mîlyarder Colby Taylor temaşe kir dema ku ew li qata berfire ya yek ji gelek apartmanên ku xwediyê wî bû rûniştibû, ev yek bîst û du qatan li jorê Bulvara Las Vegas-ê ye. Yek dîwar bi tevahî cam bû, dîmenek fantastîk ji kaniyên Bellagio û roniyên zêrîn ên Birca Eiffelê pêşkêşî dike.
  
  Colby Taylor ew yek duduyan neda. Ew di destkeftiya xwe ya herî dawî de, The Wolves of Odin, ku wî du demjimêran bi baldarî li hev xêz kiribû. Alicia ber bi wî ve çû, cil û bergên xwe yek bi yek jê kir heta ku ew tazî bû, û paşê li ser çar lingan daket xwarê, heta ku çavên wê bi çavên wî re bûn, lingekî ji erdê.
  
  Hêz û xeterî du tişt bûn ku wê zivirî. Hêza Colby Taylor - megalomanek awarte - û xetereya ku ji hêla têgihîştina xweş ve çêdibe ku hevalê wê Milo, ew brûskê mezin û hêzdar ji Vegas, bi rastî jê hez dikir.
  
  "Ma hûn ê navberê bidin, patronan?" wê bêhna xwe jê pirsî. "Ez tazî me. No heqê zêde."
  
  Taylor li jor û jêr li wê nêrî. "Alicia," wî got, deh dolar ji berîka xwe derxist. "Em her du jî dizanin ku heke min bidim, ew ê we zêdetir bike." Berî ku li pişt wê bisekine, wî fatûreya di navbera diranên wê de pêça.
  
  Alicia serê xwe bilind rakir, hema hema rijand, heyranê çirayên çirûsk ên Strip li ber wê dirêjkirî bû. "Lez nekin. Heke hûn dikarin."
  
  "Tiştên Parnevik çawa diçin?" Taylor pirsa xwe wek qîr kir.
  
  Alicia bi îngilîziya xwe ya şikestî bersiv da: "Heya ku hûn qedandin." "Ez ê wê bikim du perçe."
  
  "Agahdarî hêz e, Miles. Divê em bizanin ku ew çi dizanin. ... Rimêlek. Hemû yên mayî. Di vê demê de em li pêş in. Lê Valkyries û Çav... xelatên rastîn in."
  
  Alicia ew derxist. Buzzing. Orîn. Aqilwindayî. Ew ji bo du tiştan dijiya - xetere û pere. Wê jêhatîbûn û efsûna wê hebû ku her tiştê ku ew bixwesta bigirta, ya ku wê her roj bêyî ramanek duyemîn an poşmaniyê dikir. Rojên wê yên di SASê de tenê perwerde bûn. Mîsyonên wê yên li Afganîstan û Lubnanê karên malê hêsan bûn.
  
  Ev lîstika wê bû, wateya wê ya têra xwe bû. Vê carê ew bi Colby Taylor û artêşa wî re kêf bû, lê Alman di demek kurt de payeyek mezintir pêşkêş kirin - Abel Frey hêza rastîn temsîl kir, ne Colby Taylor. Vê yekê bi xetereya serêş ku Miloyê herdem hezkirî li nêzîkê wê hebe, tevlihev bikin, û wê ji bilî fîşekên efsûnî li ser asoya xwe tiştek nedît.
  
  Wê li dora Strip nihêrî, hêza bêkêmasî di wan ronahiyên dibiriqîn û casinosên mezin de nas kir, û sûd ji şahiya piçûk a ku Colby Taylor pêşkêşî dikir, girt, her dem li ser Matt Drake û jina ku ew pê re dîtibû difikirî.
  
  
  * * *
  
  
  Ew çû hundurê razana mêvanan a apartmanê û dît ku Profesor Roland Parnevik bi qasî ku ew jê hiştibû, bi nivînê ve girêdaye, berbelav bûye. Digel ku germa Taylor hîna di navbera ranên wê de dişewite û sorbûnek li ser rûkên wê, wê ji Geronimo re qîriya! û xwe avêt ser doşekê, li kêleka pîrê daket.
  
  Ew xwe avêt ser çokan û kaseta zîv ji lêvên wî çirand. "We bihîst, ne Profesor? Helbet te kir." Nêrîna wê li ser lingê wî rûnişt. "Ma hîn jî jiyanek li jêr heye, kalo? Alîkarî hewce ye?"
  
  Ew bi maniakî keniya û ji nav nivînan daket. Çavên bitirs ên profesor li pey her tevgerên wê yên birçî yên hêzê diçûn, egoya wê gurr dikirin, wê berbi diyardeyên hîn hovtir ve dibirin. Direqisî, zivirî, şermokî bû.
  
  Lê di dawiyê de, ew li ser sînga pîrê rûnişt, bi giranî nefes da wî, û maçên gulê hejand.
  
  "Dema ku hûn tiliyên xwe jêkin," wê bi dilşadî got. "Ez bi qasî ku kêfa min ji seksê tê, bi santîmetreyekê ji îşkenceya xwe jî kêfa min tê. Û ew çiqas dirêj bimîne, çêtir e. Bi rastî hevalno, ez tenê ji bo xwîn û belayê li vir im."
  
  "Çi ... hûn çi dixwazin ... dizanin?" Devoka swêdî ya Parnevik ji tirsê stûr bû.
  
  "Ji min re behsa Matt Drake û fahîşeya ku alîkariya wî dike."
  
  "Drake? Ez... ez fêm nakim... ma tu naxwazî - Odin?
  
  "Ez guh nadim van hemî qirêjiya Norwêcî. Ez di nav wê de me ji ber heyecana dilşikestî ya her tiştî." Wê bi lez û bez meqesên gulê li nêzî serê pozê wî çikand.
  
  "Umm... Drake bû - SAS, min bihîst. Ew bi tesadufî tevlî vê yekê bû."
  
  Alicia hîs kir ku pêlek qeşayê bi ser wê de diherike. Wê bi baldarî hilkişiya ser laşê Parnevik, her du berikên wî danî dora pozê wî û hejand heta ku dilopek xwînê xuya bû.
  
  "Ez hest dikim ku tu sekinî, kalo."
  
  "Na! Na! Ji kerema xwe!" Niha zaravaya wî ji ber zexta li ser pozê wê ew qas stûr û xera bûbû ku wê bi zorê dikaribû peyvan derxîne. Wê kenîya. "Tu mîna wî şefê Muppets deng dikî." Bela bla bla, blah bla bla, blah bla bla".
  
  "Jina wî-wê ew berda. SAS sûcdar bikin!" - Parnevîk bi tirs û çavê xwe hejand. "Xwişkeke hevalê wî heye ku alîkariya me dike! Jin Kennedy Moore ye, polîsek ji New Yorkê ye. Wê qatilek rêzefilî serbest berda!"
  
  Alicia bi hêrs lingên xwe dihejand. "Baştir. Pir çêtir, profesor. Êdî çi?"
  
  "Ew... ew li... um... betlaneyê ye. Ne betlaneyên bi zorê. Hûn dibînin, qatilê rêzeyî - wî dîsa kuşt."
  
  "Xwedê, Profesor, tu dest bi min dikî."
  
  "Ji kerema xwe ve. Ez dikarim bibêjim Drake kesek baş e!
  
  Alicia gulên xwe yên gulê derxist. "Belê, ew bê guman wê derbas dibe. Lê ez li SRT ketim nav wî, ne tu. Ez dizanim ku çi diqewime li ser wî bastûr."
  
  Qîrînek û şikestinek hat, û dûv re Colby Taylor serê xwe di derî re hejand. "Miles! Min tenê ji hevalbendê me yê hikûmeta Swêdê telefonek girt. Wan dît ku Valkyries li ku derê ne. Divê em lez bikin. Niha!"
  
  Alîsyayê birkên gulê hilda û serê tiliya pîrê jêkir.
  
  Tenê ji ber ku wê dikaribû.
  
  Û dema ku ew diqîriya û diqeliqî, wê li pişta wî xêz kir û bi derziyê jetekê, sirincek bê derzî, senzorek piçûk tenê di binê çermê wî de pêça.
  
  Plana B, Alicia difikirî, perwerdehiya wê ya leşkeran hîn jî di asta herî bilind de bû.
  
  
  BÎST ŞEŞ
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Dema ku têlefona desta ya Thorsten Dahl lêxist, devê Drake tijî mûfîn şîn bû. Wî ew bi qehweya teze şuşt, bi hêvî guhdarî kir.
  
  "Erê, wezîrê dewletê." Piştî vê sosretê, axaftina Dahl ya mayî sist bû, rêzek 'ez dibînim', daxuyanî û bêdengiyeke bi rêz. Ew bi "Ez ê te nehêlim, birêz" bi dawî bû, ku ji Drake re hinekî xerîb xuya bû.
  
  "Baş?" - Min pirsî.
  
  "Hikûmeta min neçar bû ku li hember alîkariyê soz bide yek ji van gemarên Sirbî kêmkirina cezayê girtîgehê, lê piştrastiya me heye." Drake dikaribû bigota ku di binê deryaya kevneperest a Dahl de zilamek hebû ku dixwest bextewar be.
  
  "Û çi?"
  
  "Hêşta na. Werin em her kes li hev bicivin." Demek şûnda, Ben ji ekrana laptopê hat dûrxistin, Hayden bi centimeterek ji milê xwe ve sekinî, û Kennedy bi bendewarî li tenişta Drake rawesta, porê wî yê dirêj hê xwar bû.
  
  Dahl bêhna xwe girt. "Versiyonek kurt ev e ku serokê mafyaya Sirbî ya Swêdê di salên nodî de - zilamek ku niha di zindana me de ye - Valkyries da hevtayê xwe yê Amerîkî wekî nîşanek dilnizmî. Ji ber vê yekê, Davor Babic di 1994 de Valkyries wergirt. Di sala 1999 de, Davor wek serokê Mafyayê îstifa kir û kontrola xwe radestî kurê xwe Blanca kir, xanenişîn bû cihê ku wî herî zêde di cîhanê de jê hez dikir-heta welatê xwe.
  
  Dahl bîskekê sekinî. "Hawaii".
  
  
  BÎST Û HEFT
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey ji pencereya apartmana xwe ya qata jorîn li bi mîlyonan mêşên piçûk ên ku li peyarêyên jêrîn dizivirin nihêrî. Lêbelê, berevajî mêşan, ev mirov bêhiş, bê armanc û bêhêz bûn ku ji jiyana xwe ya belengaz binerin. Wî pêşniyar kir ku têgîna 'mirîşkên bê serî' ji hêla zilamek ku di vê bilindahiyê de rawesta bû dema ku wî li ser keviya bêhêvî ya ku mirovahî ye lêkolîn dikir, hate çêkirin.
  
  Frey ji mêj ve ji xeyalên xwe re azadî daye. Guhertoyek wî ya pir piçûktir fêm kir ku kirina her tiştî her tişt bêzar dike. Diviyabû ku hûn bi çalakiyên nû, cihêrengtir û dilşewat rabin.
  
  Ji ber vê yekê qada şer. Ji ber vê yekê karsaziya modayê - di destpêkê de rêyek ji bo xwedîkirina jinên bedew, dûv re pêşiyek ji bo zengilek qaçaxçîtiya navneteweyî, û naha rêyek ku eleqeya xwe bi Gorê Xwedayan veşêre.
  
  Karê jiyana wî.
  
  Mertal bêqisûr bû, karekî hunerî yê rastîn bû, û ji bilî nexşeya şîfrekirî ya ku li rûbera wê ya qeşagirtî hatî xemilandin, wî di van demên dawî de hevokek nepenî ku li kêleka wê ya jorîn hatî nivîsandin kifş kiribû. Arkeologê wî yê bijare li ser wê pir dixebitî. Û zanyarê wî yê bijare hewl da ku surprîzek din a vê dawiyê derxe - mertal ji materyalek balkêş, ne metalek asayî, lê tiştek girîngtir, lê di heman demê de ecêb sivik hate çêkirin. Frey hem kêfxweş û hem jî dilşikestî bû ku kifş kir ku di sira Odin de hê bêtir ji ya ku wî pêşî xeyal dikir heye.
  
  Bêhêvîbûna wî ji ber kêmbûna wexta xwendina wan bû. Bi taybetî niha ku ew beşek ji vê pêşbaziya navneteweyî bû. Çawa wî dixwest ku ew bikaribe her kesî vegerîne La Veraine, û dema ku sosyalîstên neguncayî kêfa xwe dikirin, wî û çend kesên din ên bijartî dê razên Xwedayan analîz bikin.
  
  Dû re li oda vala keniya. Diviyabû ku analîz her gav bi çend kêliyên hêja yên bêhnvedana dijwar re were pê. Dibe ku di qadekê de çend modelên mêr li hember hev derxin, rêyek ji wan re pêşkêş bikin. Hîn çêtir e, çend esîrên wî li hember hev derxînin . Nezanî û bêhêvîtîya wan her tim dîmena herî baş pêşkêş dikir.
  
  Emaila wî ping dike. Vîdyoyek li ser ekranê xuya bû, ku keça nû, Karin Blake, bi zincîran li ser nivînên xwe rûniştiye nîşan dide.
  
  "Paşan". Frey cara yekem li wê nêrî. Jina Blake her sê kirêgirtiyên ku wî ji bo revandina wê şandibûn, yek bi awayekî xerab nîşan dabû. Ew pir jîr bû, sermayek rast bû, û ew nû di zindana xwe ya piçûk de li La Vereina girtî bû, li benda hatina Frey bû.
  
  Ji bo kêfa wî goştê teze. Ji xwîna bêguneh bextê wî yê herheyî ye. Niha ew milkê wî bû. Wê porê blond birrîn, çengên xweş, û cotek çavên bel kiribûn - her çend Frey ji ber qalîteya wêneyê nikarîbû ji rengê xwe bawer be. Bedenek spehî - ne mîna modela çerm; bêtir sewqî, ku, bê guman, dê ji cinsê xweşiktir re gazî bike.
  
  Dest da rûyê wê yê dîjîtal. "Tu ê di nêzîk de were malê, piçûkê min ..."
  
  Di wê gavê de, derî vebû û Miloyê rûreş ket hundir û telefona xwe ya desta di destekî de hejand. "Ew ew e," wî qêriya. "Alicia!" Li ser rûyê wî yê ehmeqî kenekî ehmeqî hebû.
  
  Frey hestên xwe veşart. "Ya? Halo? Erê, ji min re bêje. Ew perçeya dawî ya li New Yorkê, diviya bû ya min bûya." Wî piçekî jî baweriya xwe bi keçika ingilizan neanî.
  
  Wî li wê guhdarî kir, bişirî dema ku wê diyar kir ku divê ew paşê biçin ku derê, dema ku wî bihîst ku swêdî û hevalên wan di rê de ne, bi ken û bejna xwe li ber xwe ket, û paşê wî nikarîbû xwe negire dema ku wê soz da ku ew ê di demek nêzîk de her du Kanadî bigire. jimare.
  
  Dûv re ew dikaribû vê nivîsa xerîb a li ser keviyên Mertalê deşîfre bike û bibîne ka beşên din ji heman materyalê kêm hatine çêkirin. Wê hingê ew ê sê perçe û avantajek wî hebe.
  
  "Qet nebe tu jêhatî yî," wî di têlefonê de got, bi baldarî li Milo nêrî. "Ez li bendê me ku gava ku em di demek nêzîk de dîsa hev bibînin, vê çavkaniyê bikar bînin." Demek dirêj bû ku wî gula îngilîzî qul nekiribû.
  
  Frey di hundurê xwe de dibişirî dema ku çavên Milo bi ramana ku careke din bi hevala xwe re bigihêje hev ronî bûn. Bersiva Alicia hîn jî di hişê wî de deng veda.
  
  Wekî ku hûn dixwazin, ezbenî.
  
  
  BÎST Û HEŞT
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Di 12ê Îlonê de, tava nîvro li ser Hawaii ji ber barana tarî ya paraşûtên Jellyfish, paraşûtê nîşana artêşa Amerîkî, tarî bû. Di operasyonek bêhempa de, Delta Commandos ji hêla SGG ya Swêdî û SAS a Brîtanî - û polîsek New York-ê ve hatî dorpêç kirin li peravê dûr li aliyê bakurê giravê.
  
  Drake bi bez dest bi peravê kir, qûmê daketina wî nerm kir, paraşûtê xwe berda û zû zivirî da ku pêşkeftina Kennedy kontrol bike. Ew di nav çend kurên Delta de daket, ket ser çokê, lê zû rabû ser piyan.
  
  Ben diviyabû ku bi balafirê re bimîne dema ku lêkolîna xwe bi alîkariya Hayden, ku wekî "şêwirmend" şandibû Dewletên Yekbûyî di mîsyonê de, berdewam kir.
  
  Di serpêhatiya Drake de, şêwirmend bi gelemperî guhertoyên çêtir-perwerdekirî yên patronên xwe bûn - ji ber vê yekê, sîxurên di cilê pez de.
  
  Ew di ber tava germ a Hawayê de, bi sîh leşkerên Hêzên Taybet ên pir perwerdekirî, li ber peravê bezîn, berî ku bigihêjin qonaxek nerm ku di bin darên daran de ye.
  
  Li vir Thorsten Dahl ew rawestandin. "Hûn qaîdeyan dizanin. Bêdeng û saxlem. Armanc jûreyek hilanînê ye. Pêşve!"
  
  Biryar hat dayîn ku bi hêzeke herî zêde li mala serokê berê yê mafyaya Sirbî were lêdan. Dem bi tirsnak li dijî wan bû - dibe ku hevrikên wan jî heya niha cîhê Valkyries zanibin, û bidestxistina destê jorîn di vê pêşbaziyê de girîng bû.
  
  Û di dema desthilatdariya xwe de, Davor Babic ne kesek dilovan bû.
  
  Ew hilkişiyan zozanê û li ser rê bezîn, rasterast ber bi deriyê şexsî yê Babîç ve çûn. Bayê jî negihîşt wan. Êrîş hat kirin, û di kêmtirî deqeyekê de deriyên bilind ên hesinî bûn perçeyên metal. Derî teqandin û li herêmê belav bûn. Drake li pişt dara xurmê stûr veşart, li çîmena vekirî ya ku ber bi gavên mermer ên mezin ve diçû lêkolîn kir. Li serê wan dergehê mala Babîç hebû. Li her du aliyan peykerên ecêb û xezîneyên çanda Hawaî, tewra fîgurek Moai ya ji Girava Paskalyayê jî hebûn.
  
  Hîn çalakî tune.
  
  Teqawîdkarê mafya yê Sirbî ji xwe bawer bû.
  
  Zilamê SAS, rûyê wî nîv veşartî, li tenişta Drake şemitî.
  
  "Silav, hevalê kevn. Roja xweş, rast? Ez jê hez dikim dema ku tîrêja tavê rasterast li lenseyan dikeve. Wells hêviyên xwe yên herî xweş dişîne."
  
  "Ka ew ehmeqê pîr li ku ye?" Drake çavên xwe ji bexçe negirt.
  
  "Ew dibêje ku ew ê paşê bi we re têkilî daynin. Tiştek li ser we hindek dem deyndarê wî ye."
  
  "Bastê kalê pîs."
  
  "Gulan kî ye?" - ji Kennedy pirsî. Wê dîsa porê xwe hejand û unîforma artêşê ya bê şekl li ser cilê pantorê li xwe kir. Çend Glokên wê hebûn.
  
  Drake, wekî her car, ji xeynî kêrê xwe yê taybet, ti çek bi xwe re negirt.
  
  Xortê nû yê SAS got, "Old Drake Flame li vir e. Ya girîngtir tu kî yî?"
  
  "Werin, hevalno. Li ser vê yekê bisekinin. Em ê di dîrokê de yek ji mezintirîn êrîşên li dijî sivîlan pêk bînin."
  
  "Sivîl?" Kennedy mêze kir. "Heke ev zilam sivîl e, wê demê ez kerê Claudia Schiffer me."
  
  Tîma Delta jixwe li ser gavan bû. Drake gava ku dest pê kir ji veşartinê derket, û li seranserê axa vekirî bezî. Gava ew nîvê rê bû, qêrîn dest pê kir.
  
  Li serê derenceyan fîguran xuya dibûn, bi cil û bergên cihêreng, şortên bokser û tîşortên qutkirî.
  
  Şeş fîşekên kurt derketin. Şeş cesed bê can ketine xwarê. Tîma Delta nîvê rê bû. Dema ku Drake gihîşt binê gavan û ber bi aliyê rastê ve, li cihê ku hêlîna kevirê kevçî piçekî din vegirtî peyda kir, qîrînên bilez ji deverek pêş de hatin.
  
  Fîşek bi dengekî bilind, yanî ji sirban hat. Drake zivirî ku careke din li Kennedy kontrol bike, dûv re du caran derket qatê jor.
  
  Li dervayî wan, xelekek piçûk ji xirbeyê diçû ber deriyê xanê, ku di navbera her du beşên avahiya H-yê de bû. Mirovên çekdar ji deriyên vekirî û ji lêdana deriyên fransî yên li her du aliyên deriyê derketin.
  
  Bi dehan ji wan hene.
  
  Ew bi surprîz têne girtin - lê zû ji nû ve kom dibin. Dibe ku ne ew qas dilşad be. Drake dît ku çi tê û xwe spartibû nav berhevokek xerîb a peykeran. Wî di dawî de Kennedy bi perçek ji Girava Easterê kişand.
  
  Bûyerek şûnda dengê çekan hat bihîstin. Nobedarên şokkirî li her alî perdeyên serûyê danîne. Drake ket zikê wî ji ber ku çend gule li peykerê ketin.
  
  Gardiyan pêş de bazdan. Ew masûlkeyên kirêtkirî bûn, bêtir ji ber ehmeqiya xwe ya qehweyî, ne ji hêza wan a rewşenbîrî ve hatin hilbijartin. Ew rasterast bezîn nav rêzên agir ên baldar ên kurên Deltayê û ketin, di nav lehiyên xwînê de hejiyan.
  
  Cam li pişt wan şikest.
  
  Ji camên xanê dengên zêde hatin bihîstin. Leşkerê Delta yê bêbext guleyek li stûyê xwe girt û di cih de jiyana xwe ji dest da.
  
  Du cerdevan li peykeran ketin, yek ji wan sivik birîndar bû. Drake bê deng berika xwe kişand û li bendê bû ku yek ji wan li dora peykerê bimeşe.
  
  Tişta dawîn ku sirbê birîndar dît ew bû ku dema ku Drake qirika wî birrî, xwîna wî diherikî. Kennedy gule berda sirbê duyemîn, wenda kir, dûv re ji bo veşartinê kevok kir dema ku wî çeka xwe rakir.
  
  Çakûç vala kir.
  
  Kennedy rabû ser xwe. Çek bê daxistin yan ne, dîsa jî bi dijberekî hêrsbûyî re rû bi rû maye. Nobedar maşikê hejand, masûlkeyên xwe hejand.
  
  Kennedy ji rêzê derket, dûv re gava ku leza wî ew eşkere hişt, xwe avêt pêş. Lepek bi lez û bez li gewrê wî û çengek li pişt stûyê wî ew li erdê xist. Ew xwe gêr kir, berik ji nişka ve di destê wî de bû, û di kevanek fireh de hejand. Kennedy bi qasê ku tiliyên xwe yên bêhiş bikeve ber bayê xwe, bi qasî ku tiliyên wê yên bêhiş bikeve çengê wê, bi qasî ku tiliyên wê yên bêhiş bikeve ber çenga xwe, bi hejand paşde çû.
  
  Wê bihîst ku şikestina kartila nerm, bihîst ku wî dest bi xeniqandinê kir.
  
  Ji xwe zivirî. Ew qediya bû. Hêviya wê tunebû ku li mirina wî temaşe bike.
  
  Drake rawesta û temaşe kir. "Xerab nîne".
  
  "Dibe ku hûn êdî dev ji pitikkirina min berdin."
  
  "Ez naxwazim..." Ew ji nişka ve sekinî. Ma ew bû?" Wî şerma xwe bi cesareta pesnê xwe pêça. "Ji temaşekirina jineke bi çek çêtir tiştek nîne."
  
  "Bi asayî". Kennedy li pişt stûna totemê, taybetmendiyek din a nelirêtî ya xanê, ket û li dîmenê lêkolîn kir.
  
  "Em ê bi awayên xwe yên cuda biçin," wê jê re got. "Hûn ê odeyek hilanînê bibînin. Ez vedigerim."
  
  Wî karekî maqûl kir ku dudiliya xwe veşêre. "Tu bawer î?"
  
  "Hey mêro, ez li vir polîs im, tê bîra min? Tu sivîl î. Wekî ku ji we re tê gotin bikin."
  
  
  * * *
  
  
  Drake temaşe kir ku Kennedy ber bi rastê ve dizivire, ber bi paşiya xanê ve diçû, cihê ku çavdêriya satelîtê helîkopterek û çend avahiyên nizm nîşan didin. Tîmên SAS berê li wir bi cih bûbûn û diviyabû di wê gavê de bikevin hundir.
  
  Wî dît ku awira wî li ser fîgurê wê dimîne, mejiyê wî ji nişka ve xwest ku cil û bergên ku li xwe kiribûn qûna wê nîşan bidin.
  
  Şokê ew hejand. Nefsbiçûk û nezelaliyê di serê wî de hêz li hev kirin, bûn sedema tofanek ji xwebaweriyê. Du sal piştî ku Alison çû, zêdetirî heftsed roj bêîstîqrar bû. Kûrahiya neasayî ya serxweşiya domdar, li pey îflasê, û dûv re jî hêdî, pir hêdî hêdî berbi jiyana normal ve diçe.
  
  Ew hîn jî ne li wir in. Nêzîkî tu derê.
  
  Ma ew qelsiya wî dipeyivî?
  
  Plan b.
  
  Kar li ber dest. Biceribînin ku baldariya xwe ya leşkerî paşde vegerînin û tiştên sivîl ên lanet ji bo demekê li dû xwe bihêlin. Wî çek ji herdu cerdevanan girt û xwe di navbera peykeran de hilkişand heta ku ew li kêleka rêça çolê rawesta. Wî sê hedef di sê pencereyên cûda de dît û sê teqîn li pey hev teqandin.
  
  Du qêrîn û qîrînek. Xerab nîne. Dema ku serê mayî paşde vekişiya, li cîhê xwe geriya, Drake ew veguherand gemarek sor.
  
  Dûv re ew bezî, tenê ji bo ku li ser çokên xwe biqelişe û hema li ber derê xanê raweste, serê wî li kevirên hişk ket. Wî dîsa li tîmê Delta mêze kir, yê ku lezand da ku wî bigire. Serê xwe da serokê wan.
  
  "Bi rêya". Drake serê xwe ber bi derî da, paşê jî ber bi rastê ve. "Odeya depoyê."
  
  Ew ketin hundur, Drake herî dawî, li ser keviya dîwêr pêl kir. Derenceyek hesinî ya fireh li ber wan diçû asta duyemîn a xanê.
  
  Gava ku ew bi dîwêr re dizivirin, bêtir sirb li balkona qata jorîn rasterast li ser wan xuya bûn. Di gavekê de, tîmê Delta bû nêçîra hêsan.
  
  Ji ber ku tu cihê ku biçe, Drake ket ser çokan û agir vekir.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy bezî ber bi rêza darê ya ku li ser dîwarê derve yê xanê ye û zûtir dest bi tevgerê kir. Di çavekî de, ew gihîşt pişta malê, berî ku leşkerê SAS-ê yê rûbirû li ber wê bi zikê xwe bikeve.
  
  Mîna kêvroşkekê, ji ber lûleya tivingê hîpnotîze bû, bêlivîn rawesta. Cara yekem piştî mehan, hemî ramanên Thomas Caleb ji wê derketin.
  
  "Cap!"
  
  "Baş e," dengek li kêleka guhê wê yê rastê got. Wê hîs kir ku keviya sar tenê bi milîmetreyan dûrî wê bû. "Ev çûkê Drake ye."
  
  Şîrove tirsa wê ji holê rakir. "Çûkê Drake? ez çûm!"
  
  Mêrik bi ken li ber wê çû. "Belê, li gorî serokê we, Miss Moore ne girîng e, ez tercîh dikim ku xwe rast bidim nasîn, lê niha ne dem û ne cîh e. Ji min re dibêjin Wells."
  
  Kennedy ev nav nas kir, lê zêde tiştek negot ji ber ku tîmek mezin ji leşkerên Brîtanî li dora wê kom bûn û dest bi şopandinê kirin. Pişta milkê Babich ji hewşa mezin a ku bi kevirên Hindistanê hatibû xemilandin, hewzek bi mezinahiya Olîmpiyadê ku bi kursiyên salonê û kabaniyên spî ve hatibû dorpêç kirin, û çend avahiyên gemarî û gemarî yên ku bi dekora mayî re li hev nedihatin pêk dihat. Li kêleka avahiya herî mezin helîkoptereke sîvîl a helîkoptereke dorhêl hebû.
  
  Piştî çend salan rêveçûna li kolanên New Yorkê, Kennedy neçar ma ku meraq bike ka sûc bi rastî heq dike. Van hevalan û Caleb ji bo wê pere dan. Chuck Walker dê berdêla wê bidaya ger Kennedy ne dîtibûya ku ew çîtikê dixist.
  
  Salonên tavê tije bûn. Çend mêr û jinên nîvtazî niha matmayî li dora xwe rawestiyane, kincên xwe girtine û hewl didin ku goştê zêde veşêrin. Kennedy destnîşan kir ku hin zilamên pîr dê nikaribin bi çermê hîpopotamus re mijûl bibin, di heman demê de piraniya jinên ciwan dikarin tenê bi du destan û zivirîna çepê bikin.
  
  Wells bi bêdengî di mîkrofona qirikê de got: "Ev mirov... em ji wan re bibêjin mêvan... dibe ku ew ne beşek ji koma sirbî ne." "Wan rakin," wî serê xwe ji sê zilamên sereke re hejand. "Hûn yên mayî ber bi aliyê behrê yên van avahiyan ve diçin."
  
  Gava ku kom dest bi perçebûnê kir, çend tişt di yekcar de qewimîn. Pêlên helîkopterê dest bi zivirandinê kirin; dengên motorên wê di cih de qîrîna yên li nêzê xwe xeniqand. Dûv re gurzek kûr, mîna dengê vekirina deriyê şûjinê, berê xwe da qîrîna otomobîlek hêzdar. Ji pişta berava deryayê ya avahiyên gemar, xelekek spî ya metal xuya bû - Audi R8 bi leza herî zêde lez dibû.
  
  Dema ku ew gihîşt hewşê, ew bû tonek kujer ji guleyan. Ew li leşkerên SAS-ê yên matmayî ket, ew di nav hewayê de belav bûn û hejiyan. Otomobîlek din li pişt wî kişand, vê carê reş û mezintir.
  
  Teqên helîkopterê zûtir dest bi zivirîna xwe kirin û motorên wê dest bi qîrînê kirin. Tevahiya makîneyê hejand, ji bo rabûnê amade bû.
  
  Kennedy, matmayî, tenê dikaribû guhdarî bike dema ku Welles ferman diqîriya. Dema ku leşkerên SAS yên mayî gule berdan wê hejand.
  
  Hemî dojeh di nav baxçe de şikest.
  
  Leşkeran gule li wesayîta Audi R8 ya bi lez û bez reşandin, gule li bedena wê ya metal qul kirin, çerm û derî qul kirin. Otomobîl bi lez û bez ber bi quncikê malê ve çû, di deqeya dawî de zivirî da ku zivirîneke tûj bike.
  
  Kevir wek rokêtên piçûk ji binê tekerên wî derdiketin.
  
  Guleyekê cama cayê şikand, hilweşiya. Otomobîl bi rastî di nîvê firînê de mir, motora wê rawestiya dema ku ajokar bi giranî li pişt çerxê ket.
  
  Kennedy pêş de bezî, pistola xwe rakir. "Tu nelivîne!"
  
  Berî ku ew bigihêje otomobîlê, diyar bû ku ajokar rêwîtiya wê ya tenê bû.
  
  Xûp.
  
  Helîkopter du metre ji erdê bilind bû, hêdî hêdî dizivirî. Leşkerê SASê qêriya, lê bêyî ku hêrsek rastîn di dengê wî de be. Otomobîla duwem, Cadillacek çar-derî reş, niha bi lez û bez li hewza mezin diçû, lastîkên wê pêlên avê ber bi her alî ve diavêtin. Pace tarî bûn. Ne mimkûn e ku were destnîşankirin ka kî di hundurê de ye.
  
  Motora sêyemîn dest pê kir, niha ji ber çavan.
  
  Leşkeran gule li Cadîllakê reşandin, bi 3 guleyan zirar dan lastîk û ajokar. Otomobîl şemitî û pişta wê li hewzê ket. Wells û sê leşkerên din ber bi wî ve bezîn, bi qîrîn. Kennedy çavên xwe li helîkopterê girt, lê mîna Caddy, pencereyên wê nezelal bûn.
  
  Kennedy teorî kir ku ev hemî beşek ji planek revê ya berbiçav bû. Lê ya rast Davor Babic li ku bû?
  
  Helîkopter dest pê kir bilind bû. SAS di dawiyê de ji hişyariyan westiyayî û li rotorê paşîn gulebaran kir. Makîneya cinawir dest pê kir dizivire, û dûv re zilamek li binê wê çok da û bi bombeavêjê amade bû.
  
  Wells gihîşte Caddy. Du gule berdan. Kennedy bi mîkrofonê bihîst ku Babich hîna azad e. Naha otomobîla sêyem hat dora quncikê, motora mîna pêşbazek Formula 1-ê diqeliqî, lê ew Bentley bû, mezin û zirav, hebûna wê bi qîrînê ji min derxe!
  
  Kennedy xwe avêt nav daran. Çend leşker li pey wê ketin. Wells zivirî û sê fîşekên bilez avêtin ku rastê ji pencereyên kêlekê ketin.
  
  Cama bê guleyan!
  
  "Ev ehmeq e!"
  
  Ji bo rizgarkirina helîkopterê ji bo rizgarkirina helîkopterê pir dereng ev gotin hatin gotin - gemar hat berdan - teqemeniya wê li binê helîkopterê teqiya. Helîkopter perçe perçe bû, perçeyên metal li her derê belav kirin. Parçeyek zivirî ya ji pola şikestî rasterast li hewzê ket, bi hezaran gallon av bi hêzek mezin veguhezand.
  
  Kennedy li bendê ma ku Bentleya cinawir bi lez û bez ji ber wê derbas bibe, dûv re da dû. Daxuyaniya bilez jê re got ku tenê yek şansê girtina Sirbê reviyayî heye.
  
  Wells di heman demê de ev dît û ket nav tevgerê. R8 bi tevahî westiya bû, lê Caddy hîn saxlem bû, çerxên wê tenê înçek di binê avê de li ser gavên mermer ên hewzê.
  
  Wells û du leşkerên xwe ber bi Caddy ve reviyan. Kennedy di lêgerîna germ de, biryar da ku serdestiyê bike. Di wê gavê de dengek ecêb hat bihîstin, mîna ku bagerek derbas bûbe, û ji nişka ve goşeyê mala Babîç teqiya.
  
  "Ya Xwedayê min!" Wells ket nav heriyê ji ber ku aramiya wî jî têk çû. Bermahî li her alî difiriyan, baran dibarîn ser hewz û hewzê. Kennedy hejand. Serê xwe ber bi zinaran ve zivirand.
  
  Helîkoptereke reş li wê derê hejand, fîgurek ji deriyê wê yê vekirî dihejiya.
  
  "Ma tu jê hez dikî?"
  
  Wells serê xwe rakir. "Alicia Miles? Hûn bi navê hemû tiştên pîroz çi dikin?"
  
  "Heya dikane bi wê guleyê topên xwe yên piçûk jî bişkîne, kalo pîr. Tu deyndarê min e. Alicia keniya dema ku helîkopter bi hûrgilî rabû berî ku li dora Bentley bigere.
  
  Kanadî li vir bûn.
  
  
  * * *
  
  
  Drake berî ku dîwarê li pişt wî bibe penêrê Swîsreyî, xwe ber bi pêş ve gêr kir. Bi kêmanî fîşekek wisa nêzîk firiya ku wî dengê wê yê dengî bihîst. Wî di heman demê de ku piraniya tîmê Delta-yê guheztinek pêşîn kir da ku biçe ser platforma li binê balkonê. Carekê li wir, wî ber bi jor ve kir armanc û gulebaran kir.
  
  Wekî ku tê hêvî kirin, qata balkonê bi nisbeten qels bû. Li jor gulebaran rawestiya û qîrîn dest pê kir.
  
  Fermandarê Deltayê destê xwe li aliyê çepê ber bi depoyê ve hejand. Ew bi lez û bez di nav du jûreyên xweş, lê vala de raxistî bûn. Fermandar îşaret da wan ku li nêzî yekî rawestin ku çavdêriya satelîtê ya wan hişyar kiribû ku tiştek hinekî taybetî heye - jûreyek veşartî ya binê erdê.
  
  Bombeyên bêhiş hatin avêtin hundir, li dûv leşkerên Amerîkî bi hovîtî qîriyan da ku bandora bêalîbûnê zêde bikin. Lêbelê, ew di cih de ji hêla nîv cerdevanên Sirbî ve ketin nav şerê destek bi dest. Drake axîn û kete hundur. Kaos û tevlihevî jûr heya dawî tije kir. Wî çavên xwe çikand û xwe bi nobedarekî mezin re rû bi rû ma, yê ku bi ken û qîrîn berî ku ber bi hembêzkirina hirçê ve biçe.
  
  Drake zû xwe davêje, li gurçikan xist û bi destekî hişk bi xençerê li plexusa rojê xist. Zilam-heywan jî xwe neteqand.
  
  Dûv re gotina berê ya li ser şerên bar hate bîra wî - ger dijberê te bê serûber kulmekê li plexusê bigire, wê demê çêtir e ku tu dest bi bazdanê bikî, mêro, ji ber ku tu heta stûyê xwe di nav şêt de yî...
  
  Drake paşde vekişiya, bi baldarî li dora dijminê xwe yê bêtevger digeriya. Sirbî mezin bû, bi qelewê tembel li ser masûlkeya zexm, û eniya wê têra mezin bû ku blokên beton ên şeş înç bişkîne. Zilam bi awakî nebaş ber bi pêş ve çû, destên xwe fireh belav kirin. Dê yek slip û Drake bihata pelçiqandin, pelçiqandin û wek tirî bihata pelçiqandin. Bi lez û bez xwe da alîkî, li aliyê rastê fena xwe da û bi sê derbeyên lez derket pêş.
  
  Çav. Gûh. Qirrik.
  
  Her sê jî girêdayî ne. Gava ku Sirbî çavên xwe ji êşê girtibû, Drake avêtinek bi xeter di lêdanek firînê de pêk anî ku têra xwe hêzek çêkir ku ev brontosaurus jî ji lingên wî yên fireh bixe.
  
  Mêrik bi dengekî mîna çiyayekî hildiweşe. Resim ji dîwêr ketin. Hêza ku wî ji bazdana xwe ya paşverû çêkir, gava ku serê wî li dikê ket, ew bêhiş xist.
  
  Drake bêtir çû hundurê odeyê. Du xortên Delta hatin kuştin, lê hemû Sirb hatin bêbandorkirin. Beşek ji dîwarê rojhilat vebû, û piraniya Amerîkiyan li dora vebûnê rawestiyan, lê niha hêdî hêdî paşde vedikişiyan, nifiran li tirsê dikirin.
  
  Drake lez da ku beşdarî wan bibe, nekare xeyal bike ka çi dikaribû bibe sedema tirsa leşkerê Delta. Yekem tiştê ku wî dît gavên kevirî bûn ku ber bi odeyek binerdê ya baş ronî ve diçûn.
  
  Yê duyemîn Panterek reş bû, hêdî hêdî bi gavan hildikişiya, devê wî yê fireh rêzek zencîrên tûj eşkere dikir.
  
  "Fuuuuck..." yek ji Amerîkîyan kişand. Drake nikarî zêdetir razî bû.
  
  Panterê qij kir, daket ku lê bixe. Drake dema ku cenawir xwe avêt hewayê, 100 pound masûlkeyên kujer di hêrsê de vekişiya. Ew daket ser pêla jorîn û hewil da ku xwe bitewîne, her dem çavên xwe yên kesk ên hîpnotîk li leşkerên ku paşve dikişiyan.
  
  "Ez ji kirina vê nefret dikim," fermandarê Delta got, bi tivinga xwe armanc girt.
  
  "Payin!" Drake di ronahiya çirayan de tiştek dît. "Tenê bisekinin. Tevnegerin."
  
  Panter bi pêş ve çû. Tîma Deltayê dema ku ew di navbera wan de derbas dibû, bi çekê wî girt û dema ku ew ji jûreyê derdiketin, bi nefret li nobedarên sirb ên bêhêz dixist.
  
  "Çi-?" yek ji Amerîkiyan li Drake mêze kir.
  
  "Ma te nedît? Ew gerdeniyek bi almasan lêkirî li xwe kiribû. Ez texmîn dikim ku pisîkeke wisa ku di maleke bi vî rengî de dijî, tenê dema dengê xwediyê xwe dibihîze ji bo êrîşê tê perwerdekirin."
  
  "Banga xweş. Ez naxwazim heywanek wisa bikujim." Fermandarê Deltayê bi sirban hejand. "Ez ê tevahiya rojê bi van bastan re kêfê derbas bikim."
  
  Wan dest bi xwarê kir, du zilam nobedar hiştin. Drake yê sisiyan bû ku xwe gihandibû qata kelûpelê, û tiştê ku wî dît wî kir ku serê xwe bi matmayî bihejîne.
  
  "Ev baskên dîn çiqas perîşan in?"
  
  Od ji tiştên ku wî tenê wekî 'trofeyan' binav dike tije bû. Tiştên ku Davor Babic bi qîmet dihesibandin, ji ber ku -di şaşîtîya xwe de- ji bo kesên din bi qîmet bûn.Li her derê kabîneyên mezin û biçûk, bi awayekî bêserûber hatibûn rêzkirin.
  
  Tyrannosaurus rex çeneya. Li kêleka wê nivîsa 'Ji Koleksiyona Edgar Fillion - Xelata Jiyanê' hatibû nivîsandin. Wekî din, wêneyekî eşkere yê lîstikvana navdar a bi nivîsa 'Wê dixwest bijî' nivîsandibû. Li kêleka vê jî, bi awayekî tirsnak li ser pîdestaleke tûnc sekinîbû, mûmyayek hebû. bi navê 'Parêzgerê Hêjmar 3' hat naskirin.
  
  Û hê bêtir. Gava ku Drake li dora pêşangehan dimeşiya, hewl dida ku bi dilşewatiya xwe ya nexweş re mijûl bibe û balê bikişîne, wî di dawiyê de bala xwe da tiştên fantastîk ên ku ew lê digeriyan.
  
  Valkyries: Cotek peykerên spî yên berfê ku li ser blokek girover a stûr hatine danîn. Her du peyker bi qasî pênc lingan dirêj bûn, lê ew hûrguliya ecêb di wan de bû ku nefesa Drake jê bir. Du jinên bejik, tazî û dişibin Amazonên qehreman ên kevnariyê, her du jî bi lingên xwe belav bûne, mîna ku li ser tiştekî rûniştine. Dibe ku hespek bask e, Drake fikirî. Ben dixwest ku wî bêtir bizanibûya, lê hate bîra wî ku Valkyries ew bikar tînin da ku ji şer bifirin. Wî ferqên masûlke, taybetmendiyên rûyê klasîk û helmetên qijik ên dilteng dît.
  
  "Wey!" - xortê ji Deltayê got. "Xwezî min şeş pakêtek ji vê hebe."
  
  Ya hê bêtir eşkere, her du Valkyries bi destên xwe yên çepê ber bi jor ve li tiştek nenas nîşan didin. Wekî ku Drake niha difikirî, rasterast ber bi Tirba Xwedayan ve îşaret kir.
  
  Ger tenê ew karibin Ragnarok bibînin.
  
  Di wê kêliyê de leşkerekî hewl da ku ji vîtranê eşyayekê bigire. Zengilek bilind lêxist û deriyê pola li binya gavan hilweşiya, derketina wan girt.
  
  Emerîkî tavilê xwe gihandin maskeyên gazê. Drake serê xwe hejand. "Dilnigeran nebe. Tiştek ji min re vedibêje ku Babich celebek bastûr e ku tercîh dike ku diz bi saxî bê girtin û lêdan.
  
  Serfermandarê Deltayê li barên hê vibrasyone nêrî. "Van daran biperçiqînin."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy matmayî li helîkopterê û Bentleyê ku vedikişiya nêrî. Wells jî dema ku li ezmên dinêrî, şaş xuya bû.
  
  "Keçik," Kennedy bihîst ku ew bêhna xwe dide. "Min ew bi lanetî baş perwerde kir. Wê çawa diwêre bibe xayîn?"
  
  "Tiştê baş e ku ew çû," Kennedy piştrast kir ku porê wê hîna ji wê bazdanê ve girêdayî ye û gava ku dît çend zilamên SAS-ê mezinahiya wê mezin kirine, li dûr nihêrî. "Ew xwedî cihekî bilind bû. Naha, heke Drake û Tîma Deltayê Valkyries girtine, em dikarin bi dizî dûr bikevin dema ku Alicia bi Babich re mijûl e."
  
  Wells dixuya ku ew di navbera du vebijarkên girîng de diqelişe, lê gava ku ew li dora xanî ber bi deriyê sereke ve dimeşiyan, tiştek negot. Wan dît ku helîkopter zivirî ku serê xwe bi Bentley re li hev bike. Fîşek lê ket û ji otomobîla ku direvî reviya. Dûv re erebe ji nişka ve bi tundî fren kir û di nav ewrekî ji kevir de sekinî.
  
  Tiştek ji pencereyê asê mabû.
  
  Helîkopter ji ezmên daket, operatorê wê xwedan hestek hema hema serxwezayî ye, dema ku RPG li ser serê xwe diqelişe. Hema ku singa wî ket erdê, çeteyên Kanadayî ji deriyan rijandin. Pevçûnek derket.
  
  Kennedy difikirî ku wê dît ku Alicia Miles, fîgurek zirav ku bi zirxên laşê xwe ve girêdayî ye, mîna şêrê biwêj ket nav pevçûnê. Cinawirekî ku ji bo şer hatiye avakirin, di tundî û hêrsa her tiştî de winda bûye. Tevî xwe, Kennedy hest kir ku xwîna wê sar bû.
  
  Ma ev tirsa wê bû?
  
  Berî ku ew li ser bifikire, fîgurek tenik ji aliyê dijberî helîkopterê ket. Kesayetek ku wê di yek gavê de nas kir.
  
  Profesor Parnevik!
  
  Ew di destpêkê de bi dudil, lê dû re bi îradeyeke nû, ling ber bi pêş ve çû, û di dawiyê de wek guleyan li hewa li jora serê wî diherikî, yekî di nav destên serê wî de derbas dibû.
  
  Parnevik di dawiyê de têra xwe nêzîk bû ku SAS û Kennedy wî bikşînin ewlehiyê, Kanadayî haya wan jê tune, bi tevahî beşdarî şer bûn.
  
  "Rast e," Wells got, nîşanî malê da. "Werin em vê yekê bi dawî bikin."
  
  
  * * *
  
  
  Drake alîkarî da ku Valkyries ber bi pêş ve bikişîne dema ku çend xortan mîqdarek piçûk teqemenî bi kereyê ve girêda. Wan riya xwe li ser riya teng a di navbera pêşangehên tirsnak de gerandin, hewl dan ku pir ji nêz ve nenêrin. Yek ji xortên Delta çend hûrdem berê ji kontrolek tirsnak vegeriya û ragihand ku tabûtek reş li pişta jûreyê rûniştiye.
  
  Atmosfera bendewariyê tam deh saniye domand. Ji bo rawestandina vê mantiqê leşkeran pêwîst bû. Ya ku hûn kêm dizanin ...
  
  Ev êdî ne mantiqa Drake ye. Lê bi giranî nexwest bizane. Ew jî wek sivîlekî asayî, dema ku bar ji hev qut bûn, dihejiya.
  
  Ji jûreya jor dengê guleyan hat bihîstin. Nobedarên Deltayê bi gavên xwar, di kunên xwînî de mirin. Di saniyeya paşîn de, bi dehan zilamên bi mîtralyozên çekdar li serê derenceyan xuya bûn.
  
  Dûr û bi çek, ji nuqteyek bilindtir nixumandî, Tîma Delta têk çûbû û naha xeternak bû. Drake hêdî hêdî riya xwe ber bi dolabê û ewlehiya wê ya têkildar ve kir, hewl da ku nefikire li ser ehmeqiya ku bi vî rengî tê girtin, û dê çawa ev yek bi SAS-ê re çênebûya, û ji bextê xwe bawer kir ku ev dijminên nû dê nebin. têra xwe bêaqil e ku Valkyries gulebaran bike.
  
  Çend kêliyên tansiyoneke bêdawî hebûn, di bêdengiyeke xetimî de hat jiyîn, heta ku fîgurek ji gavan daket xwarê. Figurekî ku cilê spî li xwe kiriye û maskeyek spî li xwe kiriye.
  
  Drake ew di cih de nas kir. Heman zilamê ku Mertalê li meşa pisîkê ya Yorkê qezenc kir. Mirovê ku wî li Apsall dît.
  
  "Ez te nas dikim," wî nefes da xwe, paşê bi dengekî bilind. "Elmanên lanet li vir in."
  
  Mêrik fîşekek .45 hilda û li dora xwe hejand. "Çek berde. Hûn hemû. Niha!"
  
  Dengê quretî. Dengek ku aîdî destên nerm bû, xwediyê wê xwediyê hêzek rastîn e, celebek ku li ser kaxiz tê nivîsandin û di klûbên tenê endaman de tê dayîn. Kesê ku haya wî jê tunebû ku kar û xebata dinyayî ya rastîn çi ye. Dibe ku bankerek, di pîşesaziya bankingê de çêbûye, an siyasetmedarek, kurê siyasetmedaran.
  
  Merivên Delta çekên xwe bi hêz girtin. Kesî gotinek negot. Pevçûn tehdît dikirin.
  
  mêrik dîsa qêriya, mezinbûna wî rê neda ku haya wî ji xeterê hebe.
  
  "Tu ker î? Min niha got!"
  
  Dengê Texan bi dengekî xişokî got: "Ew ê çê nebe, bextreş."
  
  "Lê... lê..." mêrik bi matmayî sekinî, paşê ji nişka ve maskeya xwe çirand. "Tu ê bikî!"
  
  Drake hema hilweşiya. Ez te nas dikim!Abel Frey, şêwekarê modayê yê Alman. Şok mîna pêlekek jehrî li ser Drake şuşt. Ne mimkun bû. Mîna ku Taylor û Miley li wir bibînim, li ser girtina dinyayê bi ken dibûn.
  
  Frey bi çavê Drake re hevdîtin kir. "Û tu, Matt Drake!" destê wî bi pistepist lerizî. "Tu hema hema her tiştî li min kirî, ez ê wê ji te bistînim. Ez ê bikim! Û ew ê bidin. Oh, ew ê çawa bide!"
  
  
  Berî ku ew fêm bike, Frey çekê xiste navbera çavên Drake û gulebaran kir.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy bezî odê û dît ku zilamên SAS ketine ser çokan, banga bêdengiyê kirin. Wê li ber xwe komek zilamên rûgirtî dît, ku zirxên laş li xwe kiribûn, û çekên xwe nîşanî tiştên ku ew tenê dikaribû bifikire koka veşartî ya Davor Babic e, nîşan dan.
  
  Xweşbextane, zilaman guh nedan wan.
  
  Wells dîsa li wê nêrî û devê wê got: "Kî?"
  
  Kennedy rûyekî tevlihev kir. Wê dibihîst ku kesek dengbêj dike, wê dikaribû profîla wî ya kêlekê bidîta. Dema ku wê bihîst ku ew navê Matt Drake diqîre, wê dizanibû, û Wells jî dizanibû, û piştî saniyeyan wan gulebaran kir.
  
  Di nav şêst çirkeyan de ji pevçûna agirpêketî, Kennedy ew hemî bi tevgera hêdî dît. Zilamê cil û bergên spî agir berdide .45, fîşeka wê piştî saniyeyekê tê û dema ku ew di nav maddeya daleqandî re derbas dibe, li tenişta qapûtê xwe dikişîne. Dema ku li dora xwe zivirî rûyê wî yê şok bû. Nermbûna wan a gemar, sivik.
  
  Mirovê xerabûyî.
  
  Piştre zilamên bi maske dizivirin û gulebaran dikirin. Leşkerên SAS bi rastbûn û aramî derbên baş lê vedigerînin. Zêdetir agir ji kavilê tê. Dengên Amerîkî. Dengên Almanî. Dengên bi Îngilîzî.
  
  Kaosa sist, mîna întonasyonên helbestî yên Taylor Swift, bi kevirê arkaîk ên Metallica re tevlihev e. Wê bi kêmî ve du Almanan xist - yên mayî ketin. Zilamê spî kir qêrîn û destên xwe hejand, û tîmê xwe neçar kir ku bi lez paşde vekişe. Kennedy dît ku wan ew pêça û di vê pêvajoyê de dimirin, mîna rizîna ji birînê derketin, lê birîn jiya. Ew di dawiyê de reviya odeyeke paş û tenê çar zilamên wî sax man.
  
  Kennedy bi bêhêvîtî daket hundurê salonê û bi gûzek xerîb di qirika xwe de û bi qeşayê di dilê wê de bû, heta ku ew Drake sax dît û hîs kir ku ew çuqasî xemgîn bû, heya ku Drake sax dît û hîs kir ku herikînek kêfê ya sar li ser wê şuştin.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ji erdê rabû, spasdar bû ku armanca Abel Frey bi qasî têgihîştina wî ya rastiyê nezelal bû. Tişta yekem ku wî dît Kennedy bû ku ji gavan daketibû jêr, ya duyem jî rûyê wê bû ku ew ber bi wî ve diçû.
  
  "Şikir ji Xwedê re ku tu baş î!" - wê qîriya û ew hembêz kir berî ku bêhna xwe bi bîr bîne.
  
  Drake berî ku çavên xwe bigire li çavên Wells-ê nihêrî. Bîstekê ew hembêz kir, laşê wê yê zirav, fîgurê wê yê bi hêz, dilê wê yê nazik li kêleka wî lêdixist. Serê wê li stûyê wî hatibû pêçandin, hestek ew qas ecêb bû ku sînapsên wî bihejîne.
  
  "Hey, ez baş im. Hûn?"
  
  Wê vekişiya, bişirî.
  
  Wells ber bi wan ve meşiya û kenê xwe yê xapînok deqeyekê veşart. "Drake. Cihek xerîb a ji bo hevdîtinê, keça pîr, ne pub goşeyê li Earl's Court ku min di hişê xwe de bû. Divê ez tiştekî ji te re bibêjim, Matt. Tiştek li ser Mai.
  
  Drake tavilê paşde hate avêtin. Wells tişta herî dawî ya ku ew hêvî dikir got. Bûyerek şûnda wî ferqê kenê Kennedy yê gemarî kir û xwe li hev kişand. "Valkyries," wî destnîşan kir. "Werin heta ku derfeta me heye."
  
  Lê fermandarê Deltayê jixwe vê yekê organîze dikir û gazî wan dikir. "Ev ne Îngilîstan e, heval. Werin em tevbigerin. Di vê betlaneyê de min hema hema hemî Hawaii xwar ku ez dikarim bikim.
  
  
  BÎST NEH
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Drake, Kennedy û ekîba mayî ya êrîşê çend demjimêr şûnda bi Ben û Hayden re li baregehek leşkerî ya li nêzî Honoluluyê civiyan.
  
  Her ku dem çû. Rêzeya sor a burokratîk hat birîn. Rêyên gemarî hatine xemilandin. Hikûmet bi hev ketin, dûv re nalîn û dûvre dest bi axaftinê kirin. Burokratên serhildanê bi wekheviya siyasî ya şîr û hingiv hatin aramkirin.
  
  Û dawiya dinyayê nêzîktir bû.
  
  Lîstikvanên rastîn peyivîn, fikar û spekulasyon kirin, û li avahiyên nebaş ên hewayê yên li nêzî Pearl Harbor razan. Drake tavilê texmîn kir ku silava bihişmendî ya Ben tê vê wateyê ku di lêgerîna xwe ya ji bo perçeya din a Odin - Çavên Wî de pêşkeftinek hindik heye ku rapor bikin. Drake sosretiya xwe veşart; wî bi rastî bawer dikir ku ezmûn û motîvasyona Ben dê heya nuha hemî nîşanan çareser bikira.
  
  Hayden, Alîkarê Wezîrê Parastinê yê jêhatî, alîkariya wî kir, lê wan kêm pêşkeftinek pêk anî.
  
  Hêviya wan tenê ev bû ku beşdarên din ên apokalîptîk - Kanadî û Alman - hinekî çêtir dikirin.
  
  Bala Ben di destpêkê de ji hêla vedîtina Drake ve hate veqetandin.
  
  "Abel Frey? Serwerê Alman? Wenda bibe, gêj."
  
  "Bi ciddî, heval. Ma ezê derewan li te bikim?"
  
  "Li ber min Whitesnake nebêje, Matt. Hûn dizanin, koma me di çêkirina muzîka xwe de pirsgirêkek heye, û ew ne xweş e. Ez tenê nikarim bawer bikim... Abel Frey?
  
  Drake axîn. "Belê, ez dîsa dest pê dikim. ERÊ. Abel Frey."
  
  Kennedy piştgirî da wî. "Min ew dît û ez hîn jî dixwazim ji Drake re bibêjim ku dev ji axaftinên bêaqil berde. Ev zilam yekî resen e. Di Alperên Alman de cih digire - "Keleha Partiyê". Supermodel. Pere. Jiyana Superstar."
  
  "Şab, jin û stran," Drake got.
  
  "Bisekine!" Ben got. "Bi awayek," wî fikirî, "ew berga bêkêmasî ye."
  
  Drake pejirand: "Dema ku hûn navdar in, meriv nezanan bixapîne hêsan e." "Hûn dikarin cîhê xwe hilbijêrin - ku hûn dixwazin biçin. Divê qaçaxçîtî ji van kesan re hêsan be. Tenê hunera xweya kevnar bibînin, kelûpela xweya dîplomatîk hilbijêrin û..."
  
  "...Vê têxe." Kennedy bi nermî qedand û çavên xwe yên dikene ber bi Ben ve zivirî.
  
  "Hûn du mecbûr in ku ..." wî stewr kir. "...Divê hûn her du jûreyek qeşeng bistînin."
  
  Wê gavê Wells nêzîk bû. "Ev tişt bi Abel Frey re ... biryar e ku heya nuha ew veşartî bimîne. Temaşe bikin û bisekinin. Em artêşekê li dora qesra wî bi cih dikin, lê ger ku ew fêrî tiştekî ku em nebin, wî azad bikin."
  
  "Di nihêrîna pêşîn de, ev maqûl xuya dike," Drake dest pê kir, "lê ..."
  
  "Lê xwişka min heye," Ben got. Hayden destê xwe rakir ku wî aram bike. "Ew rast dibêjin, Ben. Karin ewle ye... ji bo niha. Dinya ne wisa ye."
  
  Drake çavên xwe teng kir lê zimanê xwe girt. Bi protestoyan tu tiştekî bi dest naxî. Ew ê tenê xizmet bike ku hevalê wî hîn bêtir bala wî bikişîne. Careke din ew di têgihîştina Hayden de tengav bû. Ma ew çînîzma wî ya nû bû ku wî dixwar? Ma ew zû ji bo Ben difikirî, an ji bo hukûmeta xwe bi aqilmendî difikirî?
  
  Di her rewşê de, bersiv yek bû. Payin.
  
  Drake mijar guhert. Wî yekî din li nêzîkî dilê Ben qul kir. "Dê û bavê te çawa ne?" - bi baldarî pirsî. "Ew hîna bi cih bûne?"
  
  Ben bi êş kişand. "Na, heval. Di telefona dawî de behsa wê kirin, lê min jê re got ku wê karekî duyemîn dîtiye. Ew ê bibe alîkar, Matt, lê ne ji bo demek dirêj.
  
  "Dizanim". Drake li Wells û Hayden nêrî. "Wekî rêberên li vir, divê hûn her du bibin alîkar." Dû re, bêyî ku li benda bersivekê bimîne, got: "Çi xeber ji Heidi û Çavên Odin?"
  
  Ben bi nefret serê xwe hejand. "Gelek," wî gilî kir. "Li her derê parçe hene. Li vir - guh bide vê: ji bo vexwarina ji Bîra Mimir - Kaniya Hikmetê ya li Valhalla - divê her kes qurbaniyek girîng bide. Yekî çavên xwe feda kir, nîşana dilxwaziya xwe ya ji bo bidestxistina zanyariyan derbarê bûyerên niha û pêşerojê de. Piştî ku serxweş bû, wî hemî ceribandinên ku dê li seranserê herheyî mirovan û Xwedayan eleqedar bikin pêşbîn kir. Mimir Çavên Odin qebûl kir, û ew ji hingê ve li wir radizên, sembolek ku Xwedê jî divê ji bo awirek şehrezayiya bilind bide.
  
  "Temam," Drake şanên xwe hejand. "Tiştên dîrokî yên standard, ne?"
  
  "Rast. Lê tam wisa ye. Eddaya Helbestkar, Sagaya Flenrichê, yeka din e ku min wek "Gelek Rêyên Heidi" wergerandiye. Ew rave dikin ka çi qewimî, lê ji me re nabêjin ku çav niha li ku ne."
  
  "Li Valhalla," Kennedy qerfek kir.
  
  "Ew peyvek Norwêcî ye ji bo Bihuştê."
  
  "Wê gavê ez ê çu carî şansê wan nebînim."
  
  Drake ew li ser fikirî. "Û tiştek din tune? Îsa, hevalno, ev perçeya dawî ye!"
  
  "Min rêwîtiya Heidi-seferên wê şopand. Ew serdana cihên ku em pê dizanin û paşê vedigere mala xwe. Ev ne Playstation e, heval. Ne bandorên alî, ne destkeftiyên veşartî, ne rêyên alternatîf, ne zilhêz."
  
  Kennedy li kêleka Ben rûnişt û porê xwe hejand. "Ma wê dikaribû du perçeyan li cîhekî bihêle?"
  
  "Ew mimkun e, lê ew ê bi ya ku em niha pê dizanin re baş nebin. Nîşaneyên din ên ku di nav salan de peyda bûn, hemî li her deverê yek perçeyek destnîşan kirin."
  
  "Ji ber vê yekê hûn dibêjin ev nîşana me ye?"
  
  Drake zû got: "Divê mifteya Valhalla be." "Ev yekane hevok e ku cîhek destnîşan dike. Û tê bîra min, te berê tiştek got li ser Heidi ku ji Odin re got ku wê dizanibû ku çavên wî li ku derê veşartibûn ji ber ku wî hemî razên xwe berda dema ku ew li ser xaçê daleqandî bû.
  
  "Dar," - di wê gavê de Thorsten Dahl ket odeyê. Swêdî ji karê xwe yê îdarî ji yê fizîkî bêtir westiyayî xuya dikir. "Yek li Dara Cîhanê daleqandî."
  
  "Oops," Drake mat kir. "Heman çîrok. Qehwe ye?"
  
  "Macadamia," Dahl dilgeş xuya bû. "Hawaii ya çêtirîn heye ku pêşkêşî bike."
  
  "Min difikirî ku ew spam e," Kennedy got, hurmeta xwe ya li hember New Yorker nîşan da.
  
  "Spam li Hawaii bi berfirehî tê hezkirin," Dahl razî bû. "Lê qehwe her tiştî hukum dike. Û gwîza Kona macadamia padîşah e."
  
  "Ji ber vê yekê hûn dibêjin ku Heidi dizanibû ku Valhalla li ku ye?" Dema ku Drake îşaret da yekî ku ji wan re qehweyê zêdetir bîne, Hayden herî baş hewl da ku ji gumanbar bêtir tevlihev xuya bike.
  
  "Erê, lê Heidi mirov bû. Ne Xwedê. Ji ber vê yekê tiştê ku wê biceribîne dê bibe bihuştek dinyayî?"
  
  "Bibore, mêr," Kennedy henek kir. "Vegas heta sala 1905-an nehat damezrandin."
  
  "Ji Norwêcê re." Drake lê zêde kir, hewl da ku nebin.
  
  Bêdengî peyda bû. Drake temaşe kir ku Ben bi derûnî her tiştê ku heya nuha fêr bû nihêrî. Kennedy lêvên xwe girêda. Hayden tepsiya qehweyan qebûl kir. Wells ji mêj ve xwe teqawît kiribû quncikek, xwe wekî di xew de xuya dikir. Drake gotinên wî yên balkêş hatin bîra min - Divê ez tiştek ji we re bibêjim. Tiştek li ser Gulanê.
  
  Dê demek ji bo vê paşê hebe, heke hebe.
  
  Ben keniya û serê xwe hejand. "Ew hêsan e. Xwedêyo, ew pir hêsan e. Bihuşt ji bo mirovan... mala wî ye."
  
  "Tam. Cihê ku lê dijiya. Gundê wê. Kabîna wê, "Drake piştrast kir. "Fikrên min jî."
  
  "Bêla Mimirê di nava gundê Heydî de ye!" Kennedy li dora xwe mêze kir, heyecan di çavên wê de şewq da, dûv re bi leyizkî bi kulma xwe Drake hejand. "Ji bo piyadeyek ne xirab e."
  
  "Ji dema ku min dev jê berda ez mejiyek rastîn mezin bûm." Drake ferq kir ku Wells piçek hejand. "Baştirîn tevgera jiyana min."
  
  Thorsten Dahl rabû ser piyan. "Piştre ji bo beşa dawîn diçin Swêdê." Ew kêfxweş xuya dikir ku vegeriya welatê xwe. "Umm... mala Heidi li ku bû?"
  
  "Ostergotland," Ben bêyî ku kontrol bike got. "Herwiha mala Beowulf û Grendel cîhek e ku ew hîn jî li ser cinawirên ku bi şev li erdan digerin diaxivin."
  
  
  SIH
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  La Veraine, Kela Partiyê, li başûrê Munîhê, li nêzî sînorê Bavyerayê bû.
  
  Mîna kelehekê, li nîvê çiyayekî hênik rawestiyabû, dîwarên wê biqelişî û heta li cihên curbecur bi lûlên tîrê ve xemilandin. Bircên dor-dor ên ku li her du aliyên deriyên kemerî radibin û rêyek berfereh hişt ku otomobîlên biha bi şêwazê xwe bizivirin û destkeftiyên xwe yên herî paşîn nîşan bidin dema ku paparaziyên bi destan hatine bijartin da ku wan wêne bikin.
  
  Abel Frey yek bi yek şahî bi rê ve bir, çend mêvanên herî girîng pîroz kir û piştrast kir ku modelên wî wekî ku ji wan tê hêvî kirin tevdigerin. Pişkek li vir, xirbeyek li wir, carinan henekên xwe jî kirin ku ew hemî hêviyên wî bijîn.
  
  Di zozanên taybet de, wî wisa dikir ku bala xwe nedaye beziyên spî yên ku li ser maseyên camê yên heta bi çokan hatine danîn, rêveberan bi kaxizên di pozê xwe de xwar kirine. Model û aktorên ciwan ên navdar ên ku ji saten, hevrîşim û latê hatine çêkirin, cil û bergên pitikan li xwe kirine. Goştê pembe, nalîn û bêhna serêş a şehwetê. Panelên plasma yên 50 înç ku MTV û pornoya hişk nîşan didin.
  
  Chateau bi muzîka zindî tije bû, bi Slash û Fergie re "Beautiful Dangerous" li ser qonaxek dûrî cîhên nebaş - muzîka rokê ya xweşbîn hîn bêtir jiyanê di partiya Frey ya jixwe dînamîk de vedihewîne.
  
  Sêwiranerê modayê, bêyî ku tu kes pê hesiya, çû û bi derenceya sereke ber bi baskê bêdeng ê kelehê ve çû. Balafirek din û nobedarên wî derîyek ewle li pişt wî girtibû, ku tenê bi berhevokek kilîtê û naskirina deng ve tê gihîştin. Ew ket jûreyek ku bi alavên ragihandinê û rêzek ekranên televîzyonê yên pênaseya bilind tije bû.
  
  Yek ji temaşevanên wî yên herî pêbawer got: "Rast di wextê de, birêz. Alicia Miles bi têlefonek satelîtê diaxive."
  
  "Bêbilind, Hudson. Ma ew şîfre ye?"
  
  "Bê guman, ezbenî."
  
  Frey amûra pêşniyarkirî qebûl kir, lêvên xwe zivirand ji ber ku neçar ma ku devê xwe ew qas nêzikî cîhê ku lawê wî berê xwêyê dirijand.
  
  "Miles, ev çêtir xweş be. Maleke min a tijî mêvan heye ku ez lê xwedî bikim." Derewa li ser rehetiyê ji wî re wekî îcadekê nedixuya. Tiştê ku hewcedariya van kesan tunebû ev bû.
  
  "Bonusek hêja, ez ê bibêjim," dengê îngilîzî yê xweş bi îronîk xuya bû. "Ez navnîşek malperê û şîfreyek min heye ku li Parnevik bigerim."
  
  "Ew hemî beşek peymanê ye, Miles. Û hûn jixwe dizanin ku tenê rêyek heye ku hûn bonusê bistînin."
  
  "Ma Milo li dor e?" Niha deng guheriye. Qirkirina qirikê. Naughtier...
  
  "Tenê ez û temaşevanê min ê herî baş."
  
  "Mmm... Heke tu dixwazî wî jî vexwîne," dengê wê guherî. "Lê mixabin divê ez bilez bim. Têkeve www.locatethepro.co.uk û şîfreya bi tîpên piçûk têkevin: bonusmyles007,"lol. "Difikirîm ku hûn dikarin wê binirxînin, Frey. Divê formata şopandina standard xuya bibe. Parnevik wekî ya çaremîn tê bernamekirin. Divê hûn karibin wî li her derê bişopînin."
  
  Abel Frey bêdeng silav kir. Alicia Miles xebatkarê çêtirîn bû ku wî carî bikar anîbû. "Bes baş e, Miles. Dema ku çavên we di bin kontrolê de bin, hûn ê ji lingê dûr bibin. Paşê vegere cem me û perçeyên Kanadiyan bîne. Paşê em ê biaxivin."
  
  Rêz mir. Frey têlefona xweya desta danî, ji bo nuha kêfxweş bû. "Temam, Hudson," wî got. "Otombêlê dest pê bike. Demildest her kesî bişînin Ostergotlandê." Parçeya paşîn di destê wî de bû, wekî hemî perçeyên din ger ku ew lîstikên dawîn rast lîstin. "Milo dizane ku çi bike."
  
  Wî rêzek çavdêrên televîzyonê xwend.
  
  "Kîjan ji wan Girtî 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson berî ku bihejîne, riha xwe ya neqişandî xar kir. Frey xwe ber bi pêş ve xwar da ku li ser keçika blind a ku di nîvê nivîna xwe de rûniştî, lingên wê ber bi çengê xwe ve kişandin, bixwîne,
  
  An jî, bi rastî, li ser nivîna ku aîdî Frey bû rûniştî. Û xwarina Frey di holika kilîtkirî û parastî ya ku Frey emir da. Bikaranîna elektrîkê ya ku Frey ji bo wê drav kir.
  
  Li ser milê wî zincîrek ku wî sêwirandiye heye.
  
  Niha ew aîdî wî bû.
  
  "Di cih de vîdyoyê bişînin odeya min a li ser ekrana mezin. Dûv re ji şef re bêje ku li wir şîvê bide. Deh deqe piştî vê yekê, ez hewceyê pisporê hunerên şerî dikim. Ew sekinî, fikirî.
  
  "Ken?"
  
  "Erê, heman. Ez dixwazim ku ew here wir û pêlavên wê bigire. Ji bo niha tiştek din tune. Ez dixwazim ku îşkenceya psîkolojîk bi rengek xweş dirêj bibe heya ku ev yek neyê şikandin. Ez ê rojekê bisekinim û paşê ez ê tiştek girîngtir bibim wê."
  
  "Û girtiyê 7?"
  
  "Xwedêyê delal, Hudson, wî baş bikê, wek ku tu bi xwe re bikî. Ji her tiştî çêtirîn. Wextê wî yê ku me bandor bike nêzîk dibe..."
  
  
  SÎ Û YEK
  
  
  
  LI SER SWÊDÊ QADA HEMAN
  
  
  Balafir xwar. Kennedy Moore bi destpêkek ji xew şiyar bû, ji ber ku ji ber turbulansê şiyar bû rehet bû, roja nû ku Tarî Chaser xwe dûr xistibû.
  
  Caleb di xewnên wê de mîna di cîhana rastîn de hebû, lê bi şev wî ew çend caran bi avêtina dîskên zindî di qirika wê de kuşt, heya ku ew xeniqî û neçar ma ku bixwe û daqurtîne. , berdewam e heta çirûska dawî derket.
  
  Wê ji nişka ve şiyar bû û ji binê dojehê qut bû, bi çavên hov li dora kabînê mêze kir. Bêdeng bû; sîvîl û leşkeran noz digirtin an jî bêdeng dipeyivîn. Tewra Ben Blake jî di xew de bû ku laptopa xwe girtibû, xetên xemê ji xewê sivik nebûn û bi awayekî trajîk li ser rûyê wî yê kurik ji cihê xwe ne.
  
  Dûv re wê Drake dît û ew li wê dinêrî. Naha xêzên xemgîniya wî bi tenê rûyê wî yê jixwe balkêş zêde kirin. Rastî û xweragiriya wî eşkere bû, ne mimkûn bû ku veşêre, lê êşa ku li pişt aramiya wî veşartî bû, wê xwest ku wî rihet bike... tevahiya şevê.
  
  Ji xwe re keniya. Zêdetir referansên rockê yên dinosaur. Wextê Drake kêfxweşiyek mezin bû. Demek derbas bû berî ku wê fêm kir ku dibe ku kenê wê yê hundurîn bigihîje çavên wê, ji ber ku wî li wê keniya.
  
  Û paşê, ji bo cara yekem di van salên ku ew ket Akademiyê de, ew poşman bû ku banga wê jê re xwest ku kesayetiya xwe deseksualîze bike. Wê dixwest ku ew bizanibûya porê xwe bi vî rengî çêdike. Ew dixwaze ku ew hinekî bêtir Selma Blair û hinekî kêmtir Sandra Bullock bûya.
  
  Piştî ku van tiştan got, pir eşkere bû ku Drake jê hez dike.
  
  Wê dîsa li wî keniya, lê di wê gavê de balafir dîsa hejiya û her kes hişyar bû. Pîlot da zanîn ku ew saetek ji cihê xwe dûr bûn. Ben ji xew şiyar bû û mîna zombîyekê meşiya da ku qehweya Kona ya mayî bigire. Thorsten Dahl rabû ser xwe û li dora xwe nêrî.
  
  "Dem hatiye ku radara ku li erdê derbas dibe vebe," wî bi nîvbişirînek got.
  
  Ew hatin şandin ku li ser Östergotlandê bifirin, wan deverên ku Profesor Parnevik û Ben bawer dikirin ku dê gundê Heidi lê bigerin. Profesorê belengaz bi eşkere ji serê tiliya xwe ya jêkirî diêşiya û ji ber ku êşkencekarê wî çiqasî dilteng bû gelek matmayî mabû, lê bi qasî kuçikekî bextewar bû ku wî ji wan re behsa nexşeya ku li ser Mertalê Odin hatiye xemilandin got.
  
  Rêya Ragnarok.
  
  Bi texmînî.
  
  Heta niha kesî nekariye wergerîne. Ma ev ji hêla Alicia Miles û tîmê wê yê tevlihev ve xeletiyek din bû?
  
  Dema ku balafir ji dora Dahl ya dijwar şikand, wî wêneya ku di televîzyona balafirê de xuya bû nîşan da. Radara pêçkirina erdê pêlên kurt ên pêlên radyoyê dişîne erdê. Dema ku ew li tiştekî veşartî, sînor, an valahiyek xist, di îşareta vegerê de wêneyek nîşan da. Di destpêkê de naskirina wan zehmet e, lê bi ezmûnê re ew hêsantir dibe.
  
  Kennedy serê xwe li Dahl hejand. "Ma artêşa Swêdê her tiştî heye?"
  
  Dahl bi giranî jê re got: "Tiştek bi vî rengî pêdivî ye." "Me guhertoyek hîbrîd a vê makîneyê heye ku mayin û lûleyên veşartî kifş dike. Teknolojiya pir bilind."
  
  Dewrêş li ser asoyê şikest, û dûv re ew ji hêla ewrên gewr ên gewr ve hat ajotin dema ku Parnevik qîrînek derxist. "Vir! Ev wêne mîna niştecîhek kevn a Viking xuya dike. Ma hûn çemê derve yê dor - ev dîwarên parastinê ne - û tiştên çargoşe yên hundur dibînin? Ev malên biçûk in."
  
  "Ji ber vê yekê, em xaniyê herî mezin diyar bikin..." Ben bi lez dest pê kir.
  
  "Na," Parnevik got. "Divê ev xaniyek dirêj a civakê be - cîhek civîn an cejnê. Heidi, ger ew bi rastî li vir bûya, dê xwediyê duyemîn xaniyê herî mezin bûya."
  
  Gava ku balafir hêdî hêdî dadiket, wêneyên zelaltir xuya bûn. Niştecîh zû bi zelalî çend lingan di binê erdê de hate nîşankirin, û xaniyê duyemîn ê herî mezin zû xuya bû.
  
  "Hûn vê yekê dibînin," Dahl rengekî kûrtir nîşan da, ew qas qels bû ku dibe ku neyê ferq kirin heya ku kesek lê negere. "Ev tê wê wateyê ku valahiyek heye, û ew rasterast di binê xaniyê Heidi de ye. "Lanet," wî got, li xwe zivirî. "Wê mala xwe li ser kaniya Mimir ava kir!"
  
  
  SI DU
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWED
  
  
  Gava ku ew li erdê bûn û çend kîlometre di nav mêrgên şil re meşiyan, Dahl ferman da ku raweste. Drake li dora xwe mêze kir li tiştê ku ew tenê dikaribû binav bike, di ruhê nû yê Dino-Rock de ku wî û Kennedy parve kiribûn, ekîbek pirreng. Swêdî û SGG bi Thorsten Dahl û sê zilamên wî, SAS bi Wells û deh leşker hatin temsîlkirin. Li Hawayê yek jî birîndar bû. Tîma Delta ji şeş kesan kêm bû; paşê Ben, Parnevik, Kennedy û xwe hebûn. Hayden bi balafirê ma.
  
  Di nav wan de kesek jî tunebû ku ji zehmetiyên karê xwe aciz nebe. Rastiya ku balafir li bendê bû, bi tevahî sotemenî û çekdar, bi fîgurên li ser xwe, amade bû ku wan bigihîne her deverek cîhanê, tenê giraniya rewşê bêtir tekez kir.
  
  "Heke ew bibe alîkar," Dahl got dema ku her kesî bi hêvî li wî nihêrî, "Ez nabînim ka ew vê carê çawa dikarin me bibînin," wî destnîşan kir. "Bi karanîna teqemeniyên sivik dest pê bikin da ku çend lingan jêra paqij bikin, wê hingê dem dema rakêşanê ye."
  
  "Hişyar be," Parnevik destên xwe hejand. "Em hilweşînê naxwazin."
  
  "Xem neke," Dahl bi kêfxweşî got. "Di navbera hêzên cihêreng ên li vir de, ez difikirim ku tîmek me ya bi ezmûn heye, Profesor."
  
  Kenekî gemar bû. Drake derdora wan lêkolîn kir. Wan derûdorek fireh saz kirin, û zilam hiştin li serê çend girên ku dora cihê ku radarê di nav erdê de derbas dibe, destnîşan kir ku carek cerdevanek kevn lê sekinîbû. Ger tenê ew ji bo Vîkîngan û hemî baş be...
  
  Deşt gîha û aram bûn, bayê sivik darên ku li rojhilatê cihê wan şîn bûbûn bi zorê dihejand. Dest pê kir ku sivik dibarî û dûv re sekinî berî ku careke din biceribîne.
  
  Telefona desta Ben lêxist. Çavên wî bi awireke gemarî girtin. "Bav? Tenê mijûl. Ez ê ji te re vegerim li ser stûnê. "Wî cîhaz girt, li Drake nêrî. "Wextê min tune," wî got. "Ew jixwe dizanin ku tiştek diqewime, ew tenê nizanin ew çi ye."
  
  Drake serê xwe hejand û li teqîna yekem bêyî ku biçewisîne temaşe kir. Giya, ax û ax difiriyan hewayê. Li pey vê yekê derbeke din, hinekî kûrtir hat, û ewrekî duyemîn ji erdê rabû.
  
  Çend zilam bi birûskê hatin pêş, bi kêzikan çek di destên wan de bûn. Dîmenê surreal.
  
  "Hişyar be," Parnevik bi qîrînê got. "Em naxwazin kes lingên xwe şil bike." Ew kenîya wekî ku ew heneka herî mezin a dîrokê be.
  
  Wêneyek serpêhatî ya zelaltir qulikek di binê dirêjahiya Heidi de nîşan da ku diçû şikeftek mezin. Eşkere ye ku ji bîrek zêdetir li wir razayî bû, û tîmê di aliyê hişyariyê de xeletî kir. Saetek din ji kolandina baldar û çend rawestan derbas bû dema ku Parnevik bang kir û li eserên ku nehatibûn lêkolîn kirin berî ku ew di nav hewayê de winda bibin.
  
  Drake vê carê bikar anî da ku ramanên xwe organîze bike. Heya roja îro, wî hîs dikir ku ew li ser gerokek bê fren bû. Tewra piştî van hemî salan, ew hîn bêtir fêr bû ku fermanan ji cîbicîkirina plansaziyek çalakiyê bişopîne, ji ber vê yekê ji wî re bêtir wext lazim bû ku ji, bêje, Ben Blake bifikire. Wî du tişt teqez dizanibû - ew her gav li paş bûn, û dijminên wan neçar kirin ku li hember rewşan bertek nîşan bidin ne ku wan biafirînin; bê şik ev encama wê yekê ye ku ew li pişt dijberên xwe ketine vê pêşbirkê.
  
  Niha dem hatiye ku em dest bi serketina vê pêşbaziyê bikin. Digel vê yekê, ew xuya bû ku ew tenê fraksiyon in ku ji bo rizgarkirina cîhanê ne ku wê xeternak bikin.
  
  Ji ber vê yekê tu ji çîrokên ruhan bawer dikî? Dengekî kevnar di hişê wî de pistî.
  
  Na, wî jî bi heman awayî bersiv da. Lê ez ji çîrokên tirsnak bawer dikim ...
  
  Di dema mîsyona xwe ya dawîn de wek endamê SRT veşartî, yekîneyeke taybet a SAS, ew û sê endamên din ên tîmê xwe, di nav de Alicia Miles, li gundekî dûr li Bakurê Iraqê ketin, rûniştevanên wî hatin îşkencekirin û kuştin. Tiştê ku wan lêkolîn dikir, bi texmîna ku eşkere bû, ew bû ku leşkerên Brîtanî û Frensî hîn di nav lepên lêpirsîna wan de ne.
  
  Tiştê ku li dûv mayî rojên Matt Drake yên li ser Erdê tarî kir. Ji hêrsê kor bûn, wî û du endamên tîmê yên din îşkence rawestandin.
  
  Di nav gelekan de bûyerek din a 'agirê dostane'.
  
  Alicia Miles rawesta û temaşe kir, ji her alî ve an jî ji hêla din ve neqişandî. Nekarîbû dest ji îşkenceyê berde, nekarîbû pêşî li mirina êşkencekaran bigire. Lê wê fermanên fermandarê xwe pêk anî.
  
  Matt Drake.
  
  Piştî vê yekê, jiyana leşker ji bo wî qediya, hemî têkiliyên romantîk ên ku wê piştgirî dikir perçe perçe bûn. Lê dev ji xizmetê nayê wê wateyê ku bîranîn wenda bûne. Jina wî şev bi şev ew ji xew şiyar dikir û paşê ji nav nivîna xwe ya tiralkirî derket, li qata jêrîn giriya dema ku wî qebûl nekir.
  
  Niha wî bala xwe dayê ku Kennedy li hemberê wî rawestiyaye, mîna ku ew li balafirê be, dikene. Porê wê bi rihetî daliqandî û rûyê wê bi kenê wê re jîndar û fesad dibû. Çavên navend û laşê Victoria's Secret bi xemla mamosteyê dibistanê û ragirtina karsaziyê re tê hev. Pir tevlihev.
  
  Wî dîsa bi ken kir. Thorsten Dahl qîriya: "Kûr bixwîne! Pêdiviya me bi rêberek ji bo Neviyên me heye."
  
  Gava Ben jê pirsî ka Descender çi ye, ew tenê keniya. "Rast ji efsaneya Hollywoodê, hevalê min. Bînin bîra xwe ku çawa dizek xwe ji avahîyekê avêtibû û bazdana wî bi milîmetreyî hate sererast kirin berî ku ketina wî were sekinandin? Welê, Blue Diamond Lander amûra ku ew bikar tînin e.
  
  "Xwînsar".
  
  Drake ferq kir ku Serfermandarê xwe yê kal hêdî hêdî li dora xwe dimeşe û qahweya pêşkêşkirî hilda. Ev sohbet ji bo demekê di nav çêkirinê de ye. Drake dixwest ku wê biqedîne.
  
  "Mai?" Wî pirsî, lêvên xwe bi hişkî daxist erdê da ku kes pirsa wî fêm neke.
  
  "Hm?" - Min pirsî.
  
  "Tenê ji min re bêje".
  
  "Xwedê rehmê, hevalno, piştî kêmbûna eşkere ya agahdariya ku hûn di derbarê hobiya xweya kevn de pêşkêş dikin, ez niha bi zorê nikarim hesabê bidim ku belaşan bidim, ez dikarim?"
  
  Drake nikarîbû bişirînek bitepisîne. "Tu kalekî pîs î, tu dizanî?"
  
  "Ev e ya ku min di serê lîstika min de dihêle. Naha ji min re çîrokek ji yek ji mîsyonên wê yên veşartî-yek ji wan bêje.
  
  "Belê... dibe ku ez şansê we li vir bişkînim û tiştek tam bidim we," Drake got. "An jî hûn dikarin li bendê bimînin heya ku ev her tişt biqede û ez ê zêr bidim we ... hûn yekane dizanin."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Dema ku Mai di kongreya herî mezin a cosplay ya Japonê de veşartî çû da ku têkeve û bigire Triadên Fuchu yên ku wê demê pîşesaziya pornoyê dimeşandin."
  
  Wells xuya bû ku ew li ber destgirtinê bû. "Îsa, Drake. Tu ehmeq î. Baş e, lê ji min bawer bike, tu niha deyndarê min î," wî bêhnek kişand. "Japonî tenê ew kaş kirin ji Hong Kongê, di bin nasnameyek derewîn de, bêyî hişyarî, bi tevahî kavilê ku ew du sal çêkiribû hilweşand."
  
  Drake awirek devê vekirî, bêbawer da wî. "Qet".
  
  "Gotinên min jî."
  
  "Çima?"
  
  "Pirsa min a din jî. Lê, Drake, ma ne diyar e?"
  
  Drake li ser wê fikirî. "Tenê ku ew çêtirîn wan e. Ya herî çêtirîn ku wan heya niha hebû. Û divê ew ji vê yekê bêhêvî bin."
  
  "Em bi qasî panzdeh saetan wek Yankees bangî Wezareta Dadê û serokwezîrên wan dikin. Ew ê her tiştî ji me re qebûl bikin - wan ew şandin ku La Veraine bişopîne ji ber ku ew yekane girêdana ku wan bi vê tevliheviyê re dîtiye ku jixwe veguheriye bûyera herî mezin a ku niha li ser planetê diqewime. Tenê çend saet in ku em neçar in ku li wan îtîraf bikin."
  
  Drake mêze kir. "Gelo sedemek heye ku em niha îtîraf nekin? Gulan dê bibe destkeftiyek fantastîk."
  
  "Ez dipejirînim, hevalno, lê hukûmet hukûmet in, û cîhan di xetereyê de be an na, ew hez dikin lîstikên xwe yên piçûk bilîzin, ne wusa?"
  
  Drake çalek li erdê nîşan da. "Wusa dixuye ku ew amade ne."
  
  
  * * *
  
  
  Rêjeya daketina Drake li 126 lingan hate danîn. Di destê wî de amûrek ku jê re digotin mûzek zû berdan û çenteyek piştê dan wî. Wî helmeta agirkujekî ku çirayek bi serê wî ve girêdabû kişand û li çenteya xwe geriya. Çirayek mezin, tankek oksîjenê, çek, xwarin, av, radyo, pêdiviyên yekem - her tiştê ku wî ji bo şikeftê hewce dike. Wî cotek destmalên giran kişand ser xwe û ber bi keviya çalê ve meşiya.
  
  "Geronimo?" wî ji Kennedy, yê ku bi Ben û Profesor re li qata jor mabû, xwest ku alîkariya çavdêriya derûdora wan bike.
  
  "An lingên xwe bigire, qûna xwe derxe û hêvî bike," wê got.
  
  Drake bi xerabî li wê keniya, "Em ê paşê vegerin ser vê," wî got û ket nav tariyê.
  
  Wî tavilê hîs kir ku tetika berdana almasa sor. Leza ketina wî her ku diçû kêm dibû û çerxa wî ya biçûk di çirkeyê de sed carî dihejiya. Dîwarên bîrê - bi bextewarî êdî zuwa bûne - mîna di fîlimek reş û spî ya kevin de, bi çirûskên kaleidoskopî diçûn. Di dawiyê de daketin hêdî hêdî hêdî hêdî, û Drake pê hesiya ku pêlavên wî bi nermî ji zinara hişk vediqetin. Wî mizgîn xist û hîs kir ku tetikê ji kembera rûniştina wî derket. Drake pêvajoya veguherandina wî nav Ascendant nirxand berî ku biçe cihê ku Dal û nîv deh zilam li bendê bûn.
  
  Erd bi tirsnak çikiya, lê wî ew bi bermahiyên mûmyakirî ve girê da.
  
  Dahl got, "Ev şikeft li gorî ya ku me li ser radarê di nav erdê de dît, ecêb piçûk e." "Wî dikaribû xelet hesab bikira. Belav bibin û li... tunelekê... an tiştekî wisa bigerin."
  
  Swêdî ji nezaniya xwe kêfa xwe rakir. Drake jê hez kir. Ew hêdî-hêdî li dora şikeftê geriya, li ser dîwarên bêserûber lêkolîn kir û lerizîn, tevî kirasê stûr ku jê re hatibû dayîn. Bi hezaran ton kevir û ax li ser wî diçûn, û li vir bû, hewl dida ku kûrtir bikeve. Ji wî re mîna jiyana leşkeran bû.
  
  Dahl bi rêya vîdeofona du alî bi Parnevik re têkilî danî. Profesor ewqas 'pêşniyaz' kir ku Dahl piştî du deqeyan deng vemirand. Leşker li dora şikeftê geriyan, heya ku yek ji xortên Delta qêriya: "Li vir deqên min hene. Her çend ew tiştek piçûk e."
  
  Dahl videophone vemirand. Dengê Parnevik bilind û zelal bû û paşê dema ku Dahl telefona desta anî ber dîwêr sekinî.
  
  "Ma hûn vê yekê dibînin?"
  
  "Ya! Det ar bra! Pêsîrveşêr!" Parnevik ji heyecanê îngilîziya xwe winda kir. "Walknott... mmm... girêkek ji şervanên kuştî. Ev sembola Odin e, sêgoşeya sêgoşe, an sêgoşeya Borromean, ku bi ramana mirina bi rûmet di şer de têkildar e."
  
  Drake serê xwe hejand. "Vîkîngên Xwînê."
  
  "Ev sembol bi gelemperî li ser 'kevirên wêneyê' yên ku mirina şervanên leheng ên ku bi qeyikê an li ser hespan diçin Valhalla - qesra Odin vedibêjin, tê dîtin. Ev jî vê ramanê xurt dike ku me Valhallayek dinyayî dîtiye."
  
  "Bibore ku ez defîleya te xera bikim, heval," zilamê SAS yê rast got, "lê ev dîwar bi qasî xesûya min stûr e."
  
  Hemûyan gavekê paşde avêtin, roniyên helmeta xwe li ser rûbera nedesthilatdar rijandin.
  
  "Divê ew dîwarek derewîn be." Xort hema ji heyecanê qêriya. "Divê ew be!"
  
  "Bisekine," Drake dengê ciwanê Ben bihîst. "Di heman demê de dibêje ku Valknoth jî jê re tê gotin Girê Mirinê, sembola şagirtên Odin ku meyla mirina tundûtûjî bû. Ez bi rastî bawer dikim ku ev dikare bibe hişyariyek."
  
  "Balş". Ahîna Drake ji dil bû.
  
  Dengê Kennedy hat: "Li vir fikirek heye, hevalno." "Çawa li ser hemû dîwaran vekolînek hûrtir. Ger hûn bêtir Walknotts bistînin, lê paşê dîwarek vala bibînin, ez ê vê yekê hilbijêrin.
  
  "Ji we re hêsan e ku hûn bibêjin," Drake mat kir. "Li wir û her tişt."
  
  Ew ji hev vediqetin, dîwarên zinarî santîm bi santîmek li hev dikin. Wan toza sedsalan ji holê rakir, tevnên kovî firçe kirin û qalib dûr xistin. Di dawiyê de, wan sê Valknotên din jî dîtin.
  
  "Gelek," Drake got. "Ew çar dîwar in, çar tiştên girêk in. Niha em çi bikin?"
  
  "Ma ew hemî wek hev in?" - profesor bi ecêbmayî pirsî.
  
  Yek ji leşkeran wêneyê Parnevik li ser ekrana vîdeofonê nîşan da. "Belê, ez bi we re nizanim hevalno, lê ez bawer im ku ez ji guhdarîkirina wî westiyam. Swêdiyê lanet ê demek berê me biqedanda."
  
  "Bisekine," dengê Ben got. "Çavên di kaniya Mimir de ne, ne..." Dengê wî li pişt hesîna statîkê winda bû û paşê ekran tarî bû. Dahl ew hejand, zivirî û vemirand, lê bê encam bû.
  
  "Cap. Wî dixwest çi bibêje?
  
  Drake nêzîk bû ku texmînek bike dema ku vîdeophone vegerî jiyanê û rûyê Ben dîmender dagirtî. "Ez nizanim çi qewimî. Lê guhdarî bike - Çav di kaniya Mimir de ne, ne di şikefta binê wê de. Têgihîştin?"
  
  "Erê. Ji ber vê yekê em di rê de ji wan re derbas bûn?"
  
  "Ez difikirim erê".
  
  "Lê çima?" Dahl bi bêbawerî pirsî. "Nexwe çima ev şikeft bi tevahî hate afirandin? Û radara ku di erdê de derbas dibe bi zelalî nîşan da ku di binê de cîhek mezin heye. Bê guman, Piece neçar bû ku li wir bin."
  
  "Heya ku-" Drake sermayek dijwar hîs kir. "Heya ku ev der xefikek nebe."
  
  Dahl ji nişka ve nebawer xuya kir. "Çawa wisa?"
  
  "Gelo ev cîh li jêr me ye? Ger ew çalek bêbinî be?"
  
  "Ev tê wê wateyê ku hûn li ser balîfek axê radiwestin!" Xort ji tirsa qîriya. "Dek! Di her kêliyê de dikare hilweşe. Niha ji wir derkeve!"
  
  Wan kêliyek bêdawî ya mirinek bêhêvî li hev nihêrî. Hemûyan jî dixwestin ku pir xerab bijîn. Û paşê her tişt guherî. Tiştê ku berê di qata betonê de şikestî bû, niha panelek hişk bû. Ev dengê tirşikê yê ecêb ne ji jicîhbûna kevir bû, lê ji ber wê yekê bû ku erd hêdî hêdî ji serî heta binî perçe dibû.
  
  Bi kulmeke bêdawî di bin wan de....
  
  Şeş mêran bi hêrs li du Ascendants tawanbar kirin. Dema ku ew gihîştin wir, hîn sax bûn, Dahl bang kir ku rêzê vegerîne.
  
  "Hûn her du pêşî diçin. Ji bo Xwedê hişk bin."
  
  Parnevik şîrove kir: "Û di riya xwe de, bi taybetî ji derdora xwe haydar bin. Em naxwazin berhema xwe ji dest bidin."
  
  "Ehmeq nebe, Parnevik." Dahl bi pêşbîniyan ji xwe re bû. Drake çu carî ew bi vî rengî nedîtibû. "Du ji me yên paşîn dê gava ku em biçin kontrol bikin," wî got, li Drake nêrî. "Ew ez û tu ne".
  
  Vîdeophone dîsa deng da û vemirî. Dahl ew hejand mîna ku wî dixwest wî bifetisîne. "Ji Yankees lanetkirî, bê guman."
  
  Ew çend sê hûrdeman girt ku gihîştin asta erdê. Dûv re sê ji bo cotê duyemîn. Drake li ser hemî tiştên ku dikarin di şeş hûrdeman de biqewimin difikirî - ezmûnek jiyanê, an jî tiştek tune. Ji bo wî ya dawî bû. Ji xeynî qîrîna axê, nalîna kevirê ku diguhere, qîrîna şansê pê ve, qerar dayîna wî bi jiyan an mirin pê ve tiştek nîne.
  
  Qata binê sembola yekem a ku wan dît, hilweşiya bû. Hişyarî nebû; mîna ku qat bi hêsanî dev ji canê xwe berda û ketibe jibîrkirinê. Drake heta ku ji destê wî dihat, hilkişiya ser bîrê. Ew li teniştên xwe hevseng bû ne li ser qata nazik a şikeftê. Dahl aliyê din ê bîrê hembêz kir, bi her du destan perçeyek ji telîfek kesk girt, zengila li ser tiliya dawetê fenerê li ser helmeta Drake nîşan dide.
  
  Drake li jor nihêrî, li her perçeyên têl ên xurt geriya ku ew dikarin bi kemberên xwe ve girêbidin. Dûv re wî bihîst ku Dahl diqîre: "Şew!" û tam di wextê de li jêr mêze kir da ku bibîne ku vîdyoya têlefonê bi tevgera hêdî ya xerab ji serî heta dawî dizivire berî ku bi qirçînekê bikeve binê şikeftê.
  
  Qels bû, dîska hişk rê da, ket kunek reş mîna xewnên kevin ên Drake yên avakirina malbatek. bahozek ber bi wan ve hat, ji cihê ku mexlûqên kor xwe lê veşartibûn û lê dizivirin, hewayeke gewr û bi tarîtiyeke nediyar vekir.
  
  Û, Drake, li binê wê çoltera siya bênav nihêrî, baweriya zaroktiya xwe ya bi cinawiran ji nû ve keşif kir.
  
  Dengek sist diherikî hat û ji jor ve zengilek hat xwarê û dihejiya. Drake bi spasdarî ew girt û bi kembera xwe ve girêda. Dahl jî heman tişt kir, bi heman rengî spî xuya kir, û wan herduyan bişkojkên xwe yên têkildar kirin.
  
  Drake li altimeter temaşe kir. Wî nîvê bîrê xwend lê Dahl ew li aliyê din kopî kir. Çend caran ew sekinîn û xwe bera xwe dan ku ji nêz ve lê binêre, lê her carê tiştek nedît. Sed ling çûn, paşê jî nod. Drake destên xwe bi xwîn rijand, lê tiştek nedît. Ew pê de çûn, naha pêncî ling, û dûv re Drake nebûna ronahiyê dît, qelsiyek ku bi tenê ronahiya ku wî avêtibû ser wê dikişîne.
  
  Tabloyek darîn a fireh, ku li kêleka keviyan çikiyaye, ji şilbûn û qalibê nehêle. Drake dikaribû nexşên li ser rûyê wê bibîne û demek jê re lazim bû ku helmet rast bi cih bike.
  
  Lê gava ku wî kir ...
  
  Eyes. Wêneyek sembolîk a çavên Odin, ku ji darê hatî çêkirin û li vir hiştin ... ji hêla kê ve?
  
  Ji hêla Odin bixwe? Hezar sal berê? Nivîskar: Heidi? Ma ew kêm-zêde maqûl bû?
  
  Dahl awirek bi endîşe avêt xwarê. "Ji bo xatirê me hemûyan, Drake, vê yekê bernede."
  
  
  SÎ Û SÊ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWED
  
  
  Drake ji bîra Mimir derket, tableta darîn mîna trofeyekê bilind girtibû. Berî ku ew bikaribe peyvekê bibêje, ew bi tundî ji kembera xwe hat derxistin û avêtin erdê.
  
  "Hey, aram bibe..." Wî li qurmê makîneya xewnê ya ji Hong Kongê nihêrî, yek ji yên nû. Wî hinekî xwe gêr kir û dît ku leşkerên mirî û dimirin li ser gîhayê - Delta, SGG, SAS - û li pişt wan Kennedy, bi çeka xwe li serê wê daxistiye ser çokan.
  
  Dît ku Ben neçar ma ku di holikê de rast bisekine, destên bêrehm ên Alicia Miles stûyê wî hişk girtin. Dilê Drake hema şikest dema ku wî dît ku Ben hîn jî têlefona xweya desta di destê wî de girtiye. Heya nefesa xwe ya dawî girtî me...
  
  "Bila Brîtanî bisekine," Kanadî Colby Taylor ket ber çavên Drake. "Bila ew li mirina hevalên xwe temaşe bike - belgeya ku ez dikarim her perçeyek wî bigirim berî ku ez jiyana wî bistînim."
  
  Drake destûr da ku agirê şer bikeve nav lingên wî. "Tiştê ku hûn îsbat dikin ev e ku ev dever li gorî tiştê ku di pirtûka rêbernameya lanet de dibêje - ku ew welatek cinawiran e."
  
  "Çiqas helbestî," milyarder kenîya. "Û ew rast e. Çavan bide min." Wî destên xwe wek zarokekî ku bêtir daxwaz dike, dirêj kirin. Merceger wêneyek çavên Odin veguhezand. "Baş. Êdî bes e. Ji ber vê yekê balafira we li ku ye, Drake? Ez perçeyên te dixwazim û paşê ji vê qulikê derkevim."
  
  "Hûn ê bêyî Shield tiştek bi dest nexin," Drake got... yekem tiştê ku hat bîra wî. "Û paşê fêhm bikin ka ew çawa dibe nexşeyek ji bo Ragnarok."
  
  "Ehmeq," Taylor bi nefret keniya. "Tenê sedemê ku em îro li vir in û ne bîst sal berê ne, ew e ku Mertal tenê nû hat dîtin. Ez bawer im ku hûn jixwe vê yekê dizanin, lêbelê. Ma hûn hewl didin ku min hêdî bikin? Ma tu difikirî ku ez ê biçim û şansek din bidim te? Belê, birêz Drake, bila ez ji we re bêjim. Ew..." wî nîşanî Alicia da, "ew xwe bernade. Wê. . kerê zêrîn ê hişk, ew ew e!"
  
  Drake temaşe kir ku hevkarê wî yê berê Ben bi mirinê xeniqand. "Ew ê te bifroşe yê ku herî zêde tezmînat daye."
  
  "Ez ê herî zêde mezlûm im, tu perçeyek şêt temam bike."
  
  Û bi îradeya Providence, kesek ji vê gavê sûd wergirt û guleyek avêt. Fîşek bi dengekî bilind di nav daristanê de deng veda. Yek ji çeteyên Taylor bi çavê sêyemîn ê nû hilweşiya, di cih de mir.
  
  Colby Taylor ji bo bîskekê bêbawer xuya kir. Wusa dixuye ku Bryan Adams nû ji daristanê derketiye û dest bi lîstika "Havîna '69" kiriye. Çavên wî bûn şûşe. Paşê yek ji çeteyên wî li wî qelibî, ew li erdê xist, kirêt xwîn diherikî, bi qîrîn û têkoşînê dimire. Drake di kêliyekê de li kêleka wan bû dema ku lîber hewaya li ser wan çirand.
  
  Her tişt di heman demê de çêbû. Kennedy laşê xwe avêt jor. Serê serê wê bi çengê cerdevanê ku wê pêça bû, ewqas bi zexm ketibû têkiliyê ku wî jî nizanibû çi bûye. Tavilê daleqandin.
  
  Barek fîşekan paş û paş difiriyan; çeteyên ku bi awayekî vekirî hatin girtin, hatin îmhakirin.
  
  Thorsten Dahl serbest hat berdan dema ku kirêgirtê ku wî girtibû ji ber guleya sêyemîn a ku ji tivingê derket sê ji çaran serê xwe winda kir. Serfermandarê SGG-ê mîna kevçîyekî nêzîkî Profesor Parnevik bû û dest bi kaşkirina kalemêrê ber bi komek çolan kir.
  
  Yekem ramana Drake li ser Ben bû. Gava ku wî xwe amade dikir ku behîsek bêhêvî bike, bêbaweriyê ew mîna pêlekek elektromagnetîk a hezar watt hejand. Alicia kurik avêt aliyekî û bi xwe Drake pêş ket. Ji nişka ve çekek di destê wê de xuya bû; ne girîng bû kîjan. Ew bi herduyan re jî bi heman awayî kujer bû.
  
  Wê hilda, li ser wê sekinî.
  
  Drake bi tevgerek şermokî destên xwe ber bi aliyan ve belav kirin. Çima?
  
  Bişirîna wê şa bû, mîna ya cinekî ku goştê nedesthilatdar di kunekî de keşif kiribû ku ew difikirî ku ji mêj ve hatiye bikaranîn.
  
  Wê tetikê kişand. Drake li hêviyê bû, li hêviya germê û dûv re gêjbûn û dûv re jî êş bû, lê çavê hişê wî bi mejiyê wî ket û wî dît ku wê di kêliya dawî de armanca xwe guhart... û sê gule li kirêgirtiyê xist ku fîgurê hêrsbûyî yê Colby vedihewîne. Taylor. Bila nekevin rîskan.
  
  Du leşkerên SAS û du Marînên Delta sax man. SAS-ê Ben girt û ew kişand. Tiştê ku ji Tîma Delta mabû, amade bû ku agir berda zozanek darên nêzîk.
  
  Zêdetir fîşek lêdan. Xortê Delta zivirî û ket. Yê din bi zikê xwe dizivirî cihê ku Wells ketibû, li aliyê din ê Bîra Mimir. Gava ku Amerîkî ew kişand, laşê Wells hejand, delîl ku ew sax bû.
  
  Çend deqeyên din di nav şêtekê de derbas bûn. Alicia ji hêrsê qîriya û li pey leşkerê Amerîkî ket. Dema ku ew zivirî û bi kulmên xwe re rû bi rû ma, ew bîskekê sekinî.
  
  "Dûr bizivire," Drake gotina wê bihîst. "Tenê herin."
  
  "Ez ê vî zilamî li dû xwe nehêlim."
  
  "Hûn Amerîkî, tenê rehet bidin," wê got berî ku hemî dojehê derxe. Lîstikvanê herî baş ê Amerîkayê paşve çû, di nav giyayê stûr de terpilî, pêşî destê xwe girt û dûv re hejand ku ew şikestî bû berî ku çavêkî xwe winda bike û di dawiyê de bêyî ku xwe bitewîne, hilweşiya.
  
  Drake qêriya û ber bi Alicia ve bazda dema ku wê Wells bi stûyê xwe rakir.
  
  "Ma tu dîn î?" - wî qêriya. "Ma tu bi tevahî dîn î?"
  
  "Ew diçe nav bîrê," çavên Alicia kujer bûn. "Hûn dikarin tevlî wî bibin an na, Drake. Biryara we ye."
  
  "Çima bi navê Xwedê? Çima?"
  
  "Rojek, Drake. Rojekê ger hûn ji vê yekê xilas bibin hûn ê bizanibin."
  
  Drake sekinî ku bêhna xwe bigire. Mebesta wê çi bû? Lê windakirina baldariya niha dê bibe vexwendina mirinê bi qasî ku wî xwe kuştibe. Wî gazî bîranînên xwe yên perwerdehiyê, hişê xwe, hemî jêhatîbûna xwe ya SAS kir. Wî bi kulmek boksê ya rast, jab, xaçê lê xist. Wê berevajî kir, her carê piştrast bû ku bi hêzek şkestî li milê wî dixe, lê niha ew pir nêzîk bû.
  
  Cihê ku wî dixwest bibûya.
  
  Tiliya xwe nîşanî stûyê wê kir. Wê gavekî alîkî avêt, rasterast kete çokê wî yê ku rabû, mebest jê kir ku çend rih bişkîne û ketina xwe hêdî bike.
  
  Lê wê di navbera çokên wî de xwe gêr kir heta ku ew bi rengekî şok nêzî hev bûn, bi centimeter ji hev dûr, çav bi çav.
  
  Çavên mezin. Çavên ecêb.
  
  Ew ji yek ji mezintirîn nêçîrvanên cîhanê bûn.
  
  "Tu wek pitikekî qels î, Matt."
  
  Pistîna wê hestiyên wî sar kir dema ku ew derket pêş, milê xwe dirêj kir û ew avêt hewayê. Ew li ser pişta xwe, bêhna xwe daket. Bû saniyeyek jî ew li ser serê wî bû, çongên xwe li pleksa wî ya tavê dixist, eniya wî li yê wî dixist û stêrkan didît.
  
  Careke din li çavên hev nihêrîn, wê bi pistepist got: "Derezin."
  
  Lê ne ew bû yê ku diviyabû bijartinê bikira. Tiştê ku wî dikaribû bikira ku destê xwe rakira, xwe ber bi kêlekê ve bikira û temaşe bikira ku wê Wells-a nîvhiş-hiş-hiş nîvco ber bi qiraxa çala bêbinî ya ku bi navê Bîra Mimir tê zanîn dikişand.
  
  Drake qêriya, li ber çokên xwe têkoşîn kir. Ji binketinê şerm kir, ji ber ku ji tevlêbûna nijada mirovahî ve çend avantajên wî winda kiribû, şok bû, wî tenê dikaribû temaşe bike.
  
  Alicia Wells li ser qiraxa bîrê gêr kir. Serfermandarê SASê jî qêrîn nekir.
  
  Drake dema ku rabû ser lingan, serê xwe û laşê xwe diqîriya. Alicia nêzîkî Colby Taylor bû, hê jî wek berxekî biharê teze û bilez. Drake, ku pişta xwe bi Almanan ve girêda, mîna keştiyek li ser keştiyê ku li ber Krakenek pêşdîrokî ye, xwe bêparastin hîs kir, lê wî hej nekir.
  
  Alicia cesedê kirêt yê mirî ji Taylor kişand. Milyarder rabû ser piyan, çavên wî bel bûn, ji Miles heta Drake li daran mêze kir.
  
  Ji pişt boriyên ku di mijê de hatine pêçan, fîgurên dişibin giyanan, ku li vî welatê efsanewî xwe li malê hîs dikin, dest pê kirin. Dema ku ew têra xwe nêzîk bûn ku çekên xwe bibînin, xeyal şikest.
  
  Drake berê xwe dayê. Wî dît ku xelk nêzîk dibin, dizanibû ku ew elmanên mîna zozanan in ku hatine ku hemî xenîmet bistînin.
  
  Drake bi matmayî li çeka serkeftina wan mêze kir. Alicia bi tenê mîlyarderê Kanadayî girt û hejand heta ku çavên wî ji serê wî derketin. Berî ku wî bibe kaniya Mimir û serê wî bi ser keviya de bihêle, li ser tevliheviya wî keniya.
  
  Drake fêm kir ku wî pêşengên din hene. Wî ji çalakiyê vekişand, Alicia û Taylor wekî mertal bikar anî. Ew gihîşt ber çolê û meşa xwe domand, hêdî hêdî hilkişiya ser girekî piçûk ê giyayî.
  
  Alicia îşaret da çalê û Taylor hejand heta ku jê rehmê xwest. "Dibe ku tu tiştekî li wir bibînî, ehmeqê megaloman," wê hîs kir û laşê wî avêt valahiya bêdawî. Qêrîna wî demekê deng veda, paşê sekinî. Drake meraq kir gelo zilamek ku ketibû nav çalek bêbinî her û her diqîriya, û ger kes li dora wî tunebû ku wî bibihîse, gelo ew bi rastî hesab bû?
  
  Di vê demê de Milo gihîştibû hevala xwe. Drake bihîst ku wî got, "Te çima wusa kir? Serfermandar dê ji vî ehmeqê sax hez bike."
  
  Û bersiva Alicia: "Bêdeng bike, Milo. Ez li hêviya hevdîtina Abel Frey bûm. Ma hûn amade ne ku biçin?"
  
  Milo bi xerabî ber bi serê çiyê ve keniya. "Em ê wan biqedînin?"
  
  "Kes nebin. Ew hê jî çekdar in û li ser erdê bilind disekinin. Gelo em ji bo çi hatine?
  
  "Her neh beşên Odin heyî û fonksiyonel in. Balafira te sor bûye!" - wî qêriya. "Bi şev li ser vê axa mirî kêfê bikin!"
  
  Drake temaşe kir ku Alman bi baldarî paşde vedikişiyan. Dinya tenê li ser perdeyê ket. Ew hemû hatin vê rê û gelek qurbanî dan. Xwe ajotin erdê.
  
  Tenê di rêza dawî de her tiştî ji almanan re winda kir.
  
  "Erê," Ben çavê wî bi keneke bêhêvî girt, mîna ku ramanên wî bixwîne. "Mîna ku jiyan futbolê teqlîd dike, ne?"
  
  
  SÎ Û ÇAR
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWED
  
  
  Roj li binê asoyek zelal daketibû dema ku Ewropî û yekane hevalbendê wan ê Amerîkî yê mayî li erdê bilind diçûn. Bayekî qels û sar dihat. Di nirxandineke lezgîn de derket holê ku yek ji leşkerên SAS'ê birîndar bûye û Profesor Parnevîk jî şokê ketiye. Ev ne sosret e ku li ber çavê wî çi derbas bûye.
  
  Dahl bi rêya telefona satelîtê bi cîhê wan re têkilî danî. Alîkarî bi qasî du saetan dûr bû.
  
  Drake li tenişta Ben xwe avêt xwarê dema ku ew li nav daristanek piçûk a darên tazî û deştek vekirî li dora wan sekinîn.
  
  Gotinên pêşîn ên Ben: "Ez dizanim kesên din mirin, Matt, lê ez tenê hêvî dikim ku Karin û Hayden baş in. Bi rastî ez poşman im."
  
  Drake şerm kir ku qebûl bike ku wî ji bîr kiribû ku Hayden hîn jî bi balafirê re bû. "Dilnigeran nebe. Ew xwezayî ye. Derfet ji bo Karin pir baş in, ji bo Hayden jî adil in, "wî qebûl kir, ku şiyana xwe ya xemilandina cîhek li ser mîsyonê winda kir. "Tu çawa xwe diparêzî, heval?"
  
  Ben telefona xwe ya desta hilda. "Hê jî sax e".
  
  "Em ji pêşandana modayê pir dûr ketin."
  
  "Ez bi zor tê bîra min," Ben bi giranî got. "Matt, ez bi zor tê bîra min ka jiyana min berî ku ev dest pê bike çawa bû. Û jixwe roj derbas bûne?"
  
  "Heke hûn bixwazin ez dikarim bînim bîra we. Frontman of The Wall of Sleep. Li ser Taylor Momson diherike. Telefona desta zêde barkirî ye. Derengiya kirê. Ez li ser Taylor ditirsim.
  
  "Me her tişt winda kir"
  
  "Li vir derewan neke, Ben - em bêyî te nedikarîn evqas dûr biçûya."
  
  "Tu min nas dikî, heval. Ez ê alîkariya her kesî bikim." Ew bersivek standard bû, lê Drake dikaribû bêje ku ew ji pesnê kêfxweş bû. Wî ev yek ji bîr nekir dema ku Ben ji cil û berg û hetta profesorê Skandînavî jî xera kir.
  
  Bê guman tiştê ku Hayden di wî de dît ev bû. Wê dît ku kesê di hundurê de dest bi ronahiyê dike. Drake ji bo ewlehiya wê dua kir, lê tiştek ku wî nikarîbû niha ji bo wê bike tune.
  
  Kennedy li kêleka wan ket. "Hêvîdarim ku min we aciz nekiribe. Hûn pir xweş xuya dikin."
  
  "Ne tu," Drake got û Ben serê xwe hejand. "Niha tu yek ji me yî."
  
  "Hmm, spas, ez texmîn dikim. Ew pesnê ye?"
  
  Drake mood rakir. "Her kesê ku dikare çend lîstikên Dino Rock bi min re bilîze, birayê min ê jiyanê ye."
  
  "Tevahiya şevê, mêro, tevahiya şevê dirêj."
  
  Ben nalîn. "Ji ber vê yekê," wî li dora xwe nêrî. "Ew tenê tarî bû."
  
  Drake li mêrgên bêdawî nêrî. Rêza dawî ya sorê tarî tenê ji asoya herî dûr diherikî. "Lanet, ez bet dikim ku bi şev li vir sar dibe."
  
  Dahl nêzîkî wan bû. "Ji ber vê yekê ev dawî ye, mêro? Me qediya? Pêdiviya cîhanê bi me heye."
  
  Bayê qulkirî gotinên wî perçe perçe kirin, li deştê belav kirin.
  
  Parnevik ji cihê ku lê disekine, pişta xwe da darekê peyivî. "Guhdarî bike, um, te ji min re got ku te tenê wêneya naskirî ya parçeyan di rêza wan a rastîn de dît. Tabloyek ku berê aîdî John Dillinger bû."
  
  "Erê, lê tişt di salên 60-an de çû serdanê," Dahl diyar kir. "Em nikarin pê bawer bin ku ew nehatibe kopî kirin, nemaze ji hêla yek ji wan Vîkîngên dilşewat."
  
  Profesor bi têra xwe baş bû ku got, "Oh. Sipas ji were."
  
  Tarîtiya tam, û mîlyon stêrk li ser serê xwe dibiriqîn. Şax dihejiyan û pel diqelişin. Ben bi xwezayê xwe nêzî aliyekî Drake kir. Kennedy bi yê din re jî heman tişt kir.
  
  Cîhê ku ranê Kennedy bi ya wî ket, Drake agir pê hîs kir. Tiştê ku wî dikaribû bike ew bû ku bala xwe bide ser tiştên ku Dahl digot.
  
  Swêdî got: "Mertal hêviya me ya dawî ye."
  
  Ma ew bi mebest ew qas nêzîk rûniştiye? Drake li ser wê fikirî. Pêbûn....
  
  Xwedêyo, ev demeke dirêj bû ku wî wisa hîs nedikir. Ew vegerîya rojên ku keç keç bûn û xort dilteng bûn, di bin berfê de tîşort li xwe dikirin û roja şemîyê piştî nîvro keçikên xwe li bajêr dibirin, berî ku CDya xweya bijare ji wan re bikira û li sînemayê xwe bi popcorn û çîçekê derman bikira. .
  
  Rojên bêguneh, dûr û dirêj çûne. Demek dirêj hate bîranîn û, mixabin, winda bû.
  
  "Lewha?" Mudaxeleyî sohbetê kir. "Çi?"
  
  Dahl li wî mêze kir. "Bidomîne, tu bastûrê qelew Yorkshire. Me got ku Mertal li vir detaya sereke ye. Bêyî wê tiştek nayê bidestxistin ji ber ku ew cîhê Ragnarok diyar dike. Di heman demê de ji beşên din ji materyalek cûda hatî çêkirin - mîna ku rola wê ya cûda hebe. Armanc. "
  
  "Mîna çi?"
  
  "Fuuuuck," Dahl bi devoka xwe ya herî baş a Oxfordê got. "Li ser werzîşê tiştek ji min bipirsin."
  
  "OK. Leeds United çima Thomas Brolin îmze kir?
  
  Rûyê Dahl dirêj bû û paşê hişk bû. Wî dixwest ku protesto bike dema ku dengek xerîb bêdengî şikand.
  
  Qîrîn. Ji tariyê nalîn.
  
  Dengek ku tirsa seretayî derdixist holê. "Mesîh dijî," Drake pistî. "Çi-?"
  
  Dîsa çêbû. Qîrînek, dişibihe heywanan, lê gewrik, mîna ku ji tiştekî mezin be. Şev dihejand.
  
  - Tê bîra te? Bi pistînek nesiruştî û bi tirs, Ben got: "Ev der welatê Grendel e. Cinawirê ji Beowulf. Hîn jî efsaneyên ku li van deran cinawir dijîn hene."
  
  "Tiştê ku ji Beowulf tê bîra min tenê kerê Angelina Jolie bû," Drake bi dilşewatî got. "Lê paşê, ez texmîn dikim ku heman tişt dikare li ser piraniya fîlimên wê were gotin."
  
  "ŞH!" - Kennedy hejand. "Ew deng çi ye?"
  
  Qîrîn dîsa hat, niha nêzîktir bû. Drake bi bêhêvî hewil dida ku di tariyê de tiştek derxîne, xeyal dikir ku zençikên tazî ber bi wî ve diherikin, salixdan diherike, çîpên goştê xirav di navbera diranên wan ên gemar de asê mane.
  
  Wî çek rakir, ne dixwest ku yên din bitirsîne, lê pir nebawer bû ku wê xetereyê bike.
  
  Torsten Dahl tivinga xwe kir armanc. Eskerê SASê yê fitarê kêrek kişand. Bêdengî şevê bêtir ji Gordon Brown ku aboriya Keyaniya Yekbûyî zeft kir, ew zuwa kir.
  
  Dengekî sist. Clank Tiştekî ku mîna gavên sivik dixuya....
  
  Lê ev çi cûre ling bûn? Drake li ser wê fikirî. Mirov an...?
  
  Heger wî dengê qîrîna çengan bibihîsta, belkî wî hemû kovara xwe bi tirs û xof derdixista.
  
  Lanet li van çîrokên kevin.
  
  Dema ku têlefona desta ya Ben ji nişka ve tê jiyîn, di dilê wî de pir paleyên di dilê wî de teqiyan. Ben bi şaşwazî ew avêt hewayê, lê paşê bi pesindarî ew di rê de girt.
  
  "Bêht!" wî pistî berî ku ew fêm bike ka ew çi bersiv daye. "Oh, silav, dayê."
  
  Drake hewl da ku xwîna ku di mêjiyê wî de lêdide rawestîne. "Bibirre. Bibire!"
  
  Ben got: "Di tuwaletê de. Ez ê paşê gazî te bikim!"
  
  "Xwezî". Dengê Kennedy bi awayekî sosret aram bû.
  
  Drake guhdarî kir. Gewre dîsa hat, nazik û bi êş. Li pey vê yekê lêdanek ji dûr ve hat, mîna ku dengbêj kevirek avêtibe. Qîrînek din û dû re jî qîrîn....
  
  Vê carê bê guman mirov! Û Drake ket nav şer. "Ew Wells e!" Bi lez û bez ket nav tariyê, însiyatîfa wî rasterast ber bi kaniya Mimir ve bir û ew li ser kêlekê rawestand.
  
  "Alîkariya min bike," Wells nalîn, bi tiliyên şikestî û xwînî xwe gihand qiraxa zinar. "Ez li ser yek ji têlan hatim girtin... di rê de. Hema destê min şikand. Vê kêzikê... tiştekî din heye ku bike ku bikuje... min."
  
  Drake giraniya xwe hilda, ew ji ketina azad vegere nav şeva bêdawî.
  
  
  * * *
  
  
  Gava ku Wells bi germî pêça û bêhna xwe da, Drake bi tenê serê xwe li wî hejand.
  
  Wells qîr kir: "Min çu carî nexwest ku di nav SAS de şer dest pê bikim."
  
  "Hingê baş e, ji ber ku ez û Alicia êdî ne beşek ji SAS-ê ne."
  
  Li kêleka wî, Ben jêpirsîna Parnevik kir, mîna ku tiştek nebûbe. "Ma hûn difikirin ku Mertal celebek mifteyek e?"
  
  "Mertala her tiştî ye. Dibe ku ev mifteyê be, lê bê guman ew tişta ku me maye."
  
  "Çû?" Drake dûbare kir, çavek bilind kir. Wî bal kişand ser telefona I-ya Ben. "Bê guman em dizanin!"
  
  Ben yek gav li pêş bû, bi leza geek 'Mertalê Odin' di googlê de bû. Wêneyê ku xuya bû piçûk bû, lê Ben ji ya ku Drake jî dikaribû bifikire zûtir zoom kir. Wî hewl da ku bîne bîra xwe ku Mertal çawa xuya dike. Dor, bi navendek dor bilindkirî, çemê derve li çar beşên wekhev tê dabeş kirin.
  
  Ben di dirêjahiya milê xwe de I-telefonê girt, hişt ku her kes li dora xwe kom bibe.
  
  "Ew hêsan e," Kennedy got. "Ragnarok li Vegas. Her kes li Vegas e."
  
  Mêrik çengê xwe hejand. "Cihanîna Mertalê çar beşên cihêreng li dora bersivê li navendê destnîşan dike. Tu dibînî? Werin em wan etîketan bikin Bakur, Rojhilat, Başûr û Rojava da ku em bizanibin em behsa çi dikin."
  
  "Gelî," Ben got. "Belê, Rojava diyar e. Ez rimanek û du çavan dibînim."
  
  "Başûr hespek e û du, um, Gur, ez difikirim." Drake herî baş çavên xwe teng kir.
  
  "Bicî!" Xort digiriya. "Pirr kirin. Ji ber ku divê li Rojhilat du Valkyry hebin. Erê? Tu dibînî?"
  
  Drake ji bo balê bikişîne ser çavan, û wî dît ku çi dikare bibe şervanên jin ên li ser cotek hespên bask siwar bûne. "Lanet li Starbucks!" Wî sond xwar. "Qehwexaneyek bi Wi-Fi belaş li her derê cîhanê ji bilî vê yekê!"
  
  "Ji ber vê yekê ..." Kennedy stewr kir, "ew, Mertalek li ser tune ye?"
  
  "Hmmm...!" Profesor bi dijwarî xwendibû, ket ber çavê Ben û şanek dostane wergirt. "Hûn dikarin hinekî din zoom bikin?"
  
  "Na. Ev sînorê wî ye."
  
  Dahl ji cihê xwe got: "Ez ti nîşanên din li aliyê Rojhilat nabînim." "Lê Bakur pir balkêş e."
  
  Drake bala xwe guhert û bi lezek şok hîs kir. "Ya Xudan, ev sembola Odin e. Sê sêgoşe girêdayî. Heman tişt me di bîrê de jî dît."
  
  "Lê ev çi ye? Dahl nîşanek piçûk li goşeya çepê ya jêrîn a yek ji sêgoşeyan nîşan da. Gava ku Ben nêzîk bû, wan hemûyan qîr kir, "Ew Mertal e!"
  
  Bêdengiyek şermokî serdest bû. Drake mejiyê wî hilweşand. Çima sembola Mertalê di hundurê sêgoşeyan de hate danîn? Eşkere ye ku ev nîşanek e, tenê nezelal e.
  
  "Dê li ser ekrana mezin pir hêsantir be!" Profesor pif kir.
  
  Ben got: "Dest ji qîrînê berde." "Nehêlin ew we têk bibe."
  
  "Li vir ramanek heye," Kennedy got. "Ma sêgoşe dikarin ji bilî vê 'girêka Odin' an tiştek din tiştek din temsîl bikin?"
  
  "Armanca veşartî ya sembolek mîstîk a ku bi Xwedê re têkildar e, ku berê tenê efsane dihat hesibandin?" Mêrik kenîya. "Bêguman na".
  
  Drake li cihê ku Alicia Miles fêrî wî kiribû, ku heft salên bê perwerdehiyê bandor li asta şerkirina we kir, Drake rihên xwe hejand. Wê ew şermezar kiribû, lê wî dilrehetî dît ku ew sax bû û ew hîn - tenê - di lîstikê de bûn.
  
  "Helîkopter dê xwedan înternetek çêkirî be," Dahl hewl da ku her kesî piştrast bike. "Nêzîkî ... oh, sî deqîqe."
  
  "Baş e, baş e, li ser navendê çi ye?" Drake beşa xwe kir. "Du xêzkirinên ku dişibin xêzkirina zarokek bi sê mêşan û jelyfish."
  
  "Û dîsa Mertal," Ben li ser çavê 'jellyfish' zoom kir. "Heman wêneya li beşa Bakur. Ji ber vê yekê me du wêneyên Mertalê li ser Mertalê bixwe hene. Beşa navendî, ji du formên azad, û sê sêgoşeyan pêk tê, "wî got, serê xwe li Kennedy da. "Dibe ku ev qet ne sêgoşe bin."
  
  "Belê, bi kêmanî ev teoriya min piştrast dike ku Mertal beşa sereke ye," Parnevik destnîşan kir.
  
  "Van xêzkirin tiştekî tîne bîra min," Dahl difikire. "Ez tenê nikarim bêjim çi."
  
  Drake dikaribû hin êrîşên kesane yên nebaş bikira, lê wî xwe di bin kontrolê de girt. Pêşketin, fikirî. Swêdiyê pompoz bi wan re rêyeke dûr û dirêj girtiye û niha hinekî rêz girtiye.
  
  "Dîtinî!" Ben kir qîrîn, bû sedem ku ew hemî bazdin. "Xetek zirav, hema hema ne girîng heye ku herdu wêneyên Mertalê bi hev ve girêdide!"
  
  "Ya ku bi rastî tiştek ji me re nabêje," Parnevik pif kir.
  
  "An ..." Drake difikirî, rojên ku wî nexşeyên artêşê dixwend, bîr tîne, "an ... heke hûn bi rengek din werin, em dizanin ku Shield karta Ragnarok e. Dibe ku ev her du wêne di du wêneyên cûda de heman xala navendî bin... Tenê dîtinek bilindahî ye, ya din jî bilindî ye..."
  
  "Ew plan e!" Ben got.
  
  Di wê kêliyê de dengê helîkoptereke ku nêzîk dibe hat bihîstin. Dahl li ser vê yekê peyivî û bi qutkirina GPRS ve girêdayîbûna xwe ya dibistana kevn nîşan da. Ew di tariyê de bi her kesê din re dema ku fîgurek reş a mezin nêzîk dibû.
  
  "Belê, zêde bijardeya me tune," wî bi nîvbişirîn got. "Em ê neçar in ku vê dozê bigirin."
  
  
  * * *
  
  
  Dema ku li ser sifrê bû û rûnişt, Dahl laptopek 20-inch Sony Vaio, ku modemek xweya portable, mîna I-telefonê bikar anî, dest pê kir. Bi vegirtina tora mobîl ve girêdayî, ew ê bigihîjin Înternetê.
  
  "Ev nexşeyek e," Drake riya xwe ya ramanê berdewam kir. "Ji ber vê yekê em bi vî rengî derman bikin. Eşkere ye, navîn, hûrguliya navendî, nêrîna planê ye. Ji ber vê yekê, diagramê kopî bikin, hin nermalava naskirina erdnîgarî bikar bînin, û bibînin ka çi dibe.
  
  "Hmm," Parnevik bi guman nêrîna mezinbûyî vekoland. "Çima dema ku sembola mertalê li ser e, wh, Medusa ye, wêneyek din a ku dişibihe rîskê. "
  
  "Xala destpêkê?" Kennedy şansek girt.
  
  Helîkopter dihejiya, ji ber bayê xurt ajot. Ferman hat dayîn ku pîlot bifire Osloyê heta ku ew talîmatên din bistînin. Tîma duyemîn a SGG li wir li benda wan bû.
  
  "Bernameyê biceribîne, Thorsten."
  
  Dahl ji nişka ve bi surprîz bersivand: "Ez jixwe ew heye, lê min ne hewce ye." "Min dizanibû ku ev şekil nas xuya dikin. Li ser nexşeyê ev Skandînavya ye! Mêzê Norwêc, Swêd û Fînlandiya ye. Medusa Îzlanda ye. Bêbawer."
  
  Dûv re perçeyek dûyem, laptop bi sê maçên mimkun ping kir. Algorîtmayên nermalava naskirinê ji sedî nod û heştê herî nêzîk giran bûn - ew Skandînavya bû.
  
  Drake bi rêzdarî serî li Dahl da.
  
  "Ragnarok li Îzlandayê?" Xort li ser vê yekê fikirî. "Lê çima?"
  
  "Van koordînatan bidin pîlotê," Drake tiliya xwe nîşanî peravên Îzlandayê û cihê sembola Mertalê kir. "Wiha. Jixwe em çend saetan li paş mane."
  
  "Lê perçeyên me yên lanet li cem me nînin," Ben bi gazinc got. "Almanan xwedî wan in. Û tenê ew dikarin Tirba Xwedayan bi karanîna Shards bibînin."
  
  Û naha Thorsten Dahl bi rastî keniya, ku Drake bifikire. "Ax, na," Swêdî got, û kenê wî hema bêje xerab bû. "Fikra min ji tevlihevkirina van perçeyên lanetkirî pir çêtir heye. Her tim bûn. Bila di nav tirşikê de bimînin!"
  
  "Tu dikî? Bihêle ez bifikirim - Ma Shield li Îzlandayê nehat dîtin?" Ben pirsî, û careke din Drake bi ramana xwe ya zelal di bin zextê de bandor kir.
  
  "Erê, û heke ev cîhê kevnar ê Ragnarok be," Parnevik got, "ew têgihîştî ye. Dê mertalê Odin biketa cihê ku mir."
  
  "Oh, ev nuha maqûl e, Profesor," Kennedy teşhîr kir. "Niha van kesan her tişt ji bo we biryar dane."
  
  "Belê, heke ew bibe alîkar, em hîna jî sira herî mezin heye ku em çareser bikin," Ben bi bişirînek sivik got. "Wateya sembola kevnar a Odin - sê sêgoşe."
  
  
  SÎ Û PÊNC
  
  
  
  Îzlanda
  
  
  Xeta peravên Îzlandayê qeşayî, gemarî û rengîn e, li hinek cihan ji aliyê cemedên mezin ve hatiye xêzkirin û li hinek cihan jî bi pêlên xezeb û bayên quldar ve sist bûye. Li peravên lava û zinarên reş, berfên bi heybet û bi giştî celebek aramiyek zen hene. Xetere û bedewî bi hev re diçin, amade ne ku rêwiyê bêhiş bixapînin û wî bigihînin dawiya bêwext.
  
  Reykjavik di nav çend hûrdeman de ji wan re derbas bû, banên wê yên sor ên geş, avahiyên spî û çiyayên bi berfê yên derdora wê garantî bûn ku dilên herî zirav jî heyecan bikin.
  
  Ew bi kurtî li baregeheke leşkerî ya kêm niştecî sekinîn da ku sotemenî, cebilxane û jûreyên zivistanê, û çi tiştên din ên ku Dahl bifikire di deh deqeyan de ku ew asê mabûn, sotemenî û cil û bergên zivistanê bar bikin.
  
  Lê zilamên li helîkoptera leşkerî ya reş tiştek ji vê yekê nedîtin. Ew li hev kom bûn - heman armancê nîqaş dikirin - lê ramanên wan ên hundurîn li ser mirina wan û mirina dinyayê bû - ew çiqas ditirsiyan û ditirsiyan, û ew çiqas ji yên din ditirsiyan.
  
  Drake hişyar bû. Wî nikarîbû fêhm bikira ku meriv çawa her kesî ewle bike. Ger ew Ragnarok bûya ku wan dîtibûn, wê gavê Gora Xwedayan a bi efsûn bû ya din, û jiyana wan tenê bûbû lîstikek roulette-ya ku we di alegoriya bijarte ya Kennedy de, Vegas-ê de lîstibû, li cihê ku sifrê lê hatibû xemilandin.
  
  Di vê nîşana taybetî de ji hêla planên veşartî yên her lîstikvanek veşartî û planên nenas ên gelek dijminên wan ve hatî çêkirin.
  
  Û niha, ji bilî Ben û Kennedy - du kesên ku ew ê bi jiyana xwe biparêze - Drake neçar bû ku hem li ser Hayden û hem jî li Karin bifikire.
  
  Ma ev hemî tirs dê rê li ber rizgarkirina cîhanê bigirin? Bitenê li gel demî dê diyar bit.
  
  Dawiya lîstikan li her quncikê lîstin. Abel Frey jixwe dest bi xwe kiriye. Dibe ku Alicia û Milo yên xwe hebin, lê Drake guman kir ku hevkarê wî yê SRT yê berê surprîzek kujer li ber xwe da ku hevalê wê jî ne li bendê bû.
  
  Torsten Dahl û Wells kêm caran bi têlefonê dipeyivîn ji ber ku ew derbasî peravên Îzlandayê bûn, ferman, şîret û şîret ji hukûmetên xwe yên rêzdar werdigirtin. Di dawiyê de, Kennedy bersîva bangê da, ku ew çend deqeyan rast rûdinişt û serê xwe bi westayî hejand.
  
  Wê tenê xîtabî Drake kir. "Hayden tê bîra min? Sekreter? Erê, ew tenê karê xwe baş dike."
  
  "Poldayî?"
  
  "Ew ji CIA ye, lanet bike. Û tam cihê ku ew dixwaze bibe. Di nava van hemû qirêjiyan de."
  
  "Balş". Drake awirek bi fikar da Ben, lê dîsa jî bawer kir ku ew ji hevalê wî re deqek nerm heye. Ma ew tenê dilê Drake bi têgînên romantîk dida wî û jê re digot ku hestên Hayden rast bûn, an ew rast bû?
  
  "Ew Wezîrê Parastinê bû," Kennedy berdewam kir mîna ku tiştek nebûye. "Dixwazin bibin, um, 'di zanînê de'."
  
  "Bicî". Drake serî li Dahl û Wells da. "Û li wir, ew tenê dîrok xwe dubare dike." Wî bi westiyayî li pencereya herî nêz nêrî. "Ma hûn dikarin bawer bikin, Kennedy, piştî hefteya borî an wusa ku em hîn jî di lîstikê de ne?"
  
  "Ma hûn dikarin bawer bikin," Kennedy got, "ku her kes bi teoriya roja qiyametê "agir wê me bişewitîne" bawer dike?"
  
  Drake diviyabû ku bi hêrsek westiyayî bersiv bide gava ku binî ji cîhana wî ket. Xwîn di damarên wî de cemidî dema ku tiştekî mezin li derveyî pencereyê xuya bû.
  
  Tiştek pir mezin ...
  
  "Niha ez dizanim," wî bi dengê tirsê yê zilamekî ku ji nişkê ve fêm kir ku her tiştê ku jê hez dike îro dikare bimire got. "Lênet bike... Kennedy... Niha ez dizanim."
  
  
  * * *
  
  
  Gava ku wî îşaret bi peyxama xwe kir û Kennedy xwe xwar kir ku lê binêre, wî hîs kir ku tevahiya laşê wê teng dibe.
  
  "Wey xwedê!" - wê got. "Ev...'
  
  "Ez dizanim," Drake qut kir. "Dal! Li vê binêre. Dîtinî!"
  
  Swêdî nîşana tirsê ya netaybet girt û bi lez dawî li axaftinê anî. Nêrînek kurt ji pencereyê ew di nav matmayînê de kir. "Ew tenê Eyjafjallajokull e. Û erê, erê, Drake, ez dizanim, ji min re hêsan e ku ez bibêjim, û erê, erê, ev e yê ku di sala 2010-an de hemî nûçe çêkir..." Ew sekinî, matmayî, bi hêvî.
  
  Çavên Parnevîk bel bûn. Nifirên swêdî wek tîrên jehrî ji nav wî difiriyan.
  
  Niha Ben nêzîkî pencerê bû. "Wey. Ev volkana herî navdar a Îzlandayê ye û dixuye ku hîn jî bi nermî diteqe."
  
  "Erê!" Drake digiriya. "Agir wê me bişewitîne. Lanet li supervolqan. "
  
  "Lê ya girîngtir," Kennedy aniha karî berdewam bike, "li çavê çûkan li Mertalê binêre, Matt. Binêre!"
  
  Niha Parnevik karî nêrîna xwe bibîne: "Sê çiya ne sê sêgoşe ne, wek ku her tim dihat bawer kirin. Zanyarên kevnar xelet bûn. Sembola herî navdar a Odin bi xeletî hatiye deşîfrekirin. Wey xwedê!"
  
  Drake li derveyî volkana ku diteqe û du çiyayên hê bilindtir li her du aliyên wê dît, ku gava ji jor ve lê were temaşekirin, ji nêz ve dişibin sembola Odin.
  
  Parnevîk got: "Xwedayê min". "Ev der cihê ku çavên me bi rastî li me dilîzin, ji ber ku her çend ev çiya nêzî Eyjafjallajokull xuya dikin, ew bi rastî bi sedan mîl dûr in. Lê ew beşek ji zincîra volkanên Îzlandî ne. Her tişt bi hev ve girêdayî ye."
  
  "Ji ber vê yekê heke yek bi hêzek têr rabe û rasterast bi her du yên din ve were girêdan ..." Kennedy berdewam kir.
  
  "Hûn destpêka Supervolkanek in," Drake qedand.
  
  "Tirba Xwedayan," Dahl xwe hilanî, "di hundurê volqanek diteqe ye."
  
  "Û rakirina hestiyên Odin wê geş dike!" Kennedy serê xwe hejand, porê wê diherikî. "Ma hûn ê tiştek kêmtir hêvî bikin?"
  
  "Payin!" Dahl niha li wêneya satelîtê temaşe dikir, ku ji wan re digot kengê ew ê bigihîjin çavê Medusa. "Em hîn jî ji bo rêwerzan hewceyê piçûkek arîkariyê ne, û ew her gav plana min B bû. Çiyayek mezin li wir heye, û Abel Frey dê rast ji deriyê pêşiyê nîşanî me bide."
  
  "Çawa?" Bi kêmanî du dengan pirsî.
  
  Dahl çavek lêxist û bi pîlot re peyivî. "Me bilind bikin."
  
  
  * * *
  
  
  Naha ew ew qas bilind bûn ku Drake tewra nikaribû çiyayan di nav ewran de bibîne. Rêzdariya wî ya nû ji bo fermandarê SGG-ê hewcedariya piştevaniyê hebû.
  
  "Baş e, Torvill, gundiyan ji bextreşiya wan derxîne, ma tu?"
  
  "Thorsten," Dahl rast kir, berî ku fêhm bike ku ew li ser wî tê çewisandin. "Oh ez fêm dikim. Baş e, wê hingê ger ku hûn bikarin hewl bidin ku bidomînin. Ev taybetmendiya min a artêşê ye, an bi kêmanî ew berî ku ez tev li SGG bibim bû. Fotografên hewayî, bi taybetî ortophotos. "
  
  "Ev geş e," Drake got. "Gava ku em diaxivin ez rast radiwestim. Ev çi dojeh e?"
  
  "Ev wêneyên ku ji dûrahiyek 'bêsînor' hatine kişandin, rasterast li jêr xuya dikin, ku dûv re ji hêla geometrîkî ve têne guheztin da ku li gorî standardek nexşeyê ya pejirandî bicîh bibin. Dema ku wêne were barkirin, ya ku em bikin ev e ku ew li gorî koordînatên 'cîhana rast' bi hev ve girêbidin, paşê..." wî lingê xwe hejand.
  
  "Bom!" Kennedy keniya. "Mebesta we tiştek mîna Google Earth ye, rast? Tenê bêyî 3D?"
  
  "Bicî". Drake gûrek kir. "Ez hêvî dikim ku ev kar dike, Dal. Ev yekane şansê me ye ku em pêşî li dawiya lîstikê bigirin."
  
  "Wê wisa be. Ne tenê ew, lê dema ku kompîtur koordînatan hesab dike, em ê tam zanibin ku dergehê gora Xwedayan li ku ye. Almanên ku bi tevahî xwediyê her neh parçeyan in jî, neçar in ku vê yekê binirxînin."
  
  "Bi şertê ku Alman hemî perçeyan rast bi cih bikin," Ben bi bişirînek xemgîn got.
  
  "Belê, rast e. Em tenê dikarin hêvî bikin ku Abel Frey dizane ku ew çi dike. Bê guman ji bo pratîkê gelek wextê wî hebû."
  
  Drake ji ciyê xwe xwar û li Wells geriya. Min dît ku ew bi bêhêvîtî telefona xwe ya desta li pencereyê dixe.
  
  "Hûn nûçeyek li ser keleha Frey heye, heval?"
  
  Serfermandarê SASê pif kir. "Dorpêç kirin. Lê bi dizî - Keleha haya xwe ji bala xwe ya nû nine. Li wir polîsên Alman hene. Interpol. Nûnerên piraniya hikûmetên cîhanê. Lê ne Mai, ji ber hin sedeman. Ez ê derewan li te nekim Matt, ev ê bibe kevirek hişk ku bêyî tonek windahî were şikandin."
  
  Drake serê xwe kir, li Karin difikirî. Wî şans dizanibû, ew gelek caran lîstibû. "Ji ber vê yekê, em ê pêşî gorê bikin ... Û paşê em ê bibînin ku em diqewiminin."
  
  Tam di vê kêliyê de li pêşiya helîkoptera teng heyecanek hebû. Dahl bi bişirîneke bi coş li rûyê xwe zivirî. "Frey niha li wir e! Me ew perçe perçe kir. Ger em vî zarokî bi tevahî teqin û di çirkeyê de yek fîşekê biteqînin, em ê di nava saetekê de bibin hundirê vê gorê! "
  
  Parnevik bi hurmet bêhna xwe da: "Piçek hurmeta we hebe." "Ew Ragnarok li wir e. Yek ji mezintirîn qadên şer di dîroka naskirî de û cîhê herî kêm yek Armageddon. Xweda di vê qeşayê de bi qîrîn mirin. Gods. "
  
  "Û Abel Frey jî," Ben Blake bi bêdengî got. "Eger wî xwişka min êşand."
  
  
  
  BEŞA 2
  zirxên xwe li xwe bike...
  
  
  SIH Û ŞEŞ
  
  
  
  TORÊ XWEDÊN
  
  
  Lîstik qediya.
  
  Gava ku Drake û hevalên wî li ser ekîba Ragnarok û Abel Frey difiriyan, ber bi çiyayê cixarekêş ve diçûn, wan dizanibû ku Alman dê li pey germ bibin. Helîkopter bi lez ber bi hewza berfê ya nerm ve daket, ku bi tundî ji ber bayê carcaran û bareke zêde dihejiya. Firokevan kom kontrol kir heta ku helîkopter bi qasî ku ji destê wî dihat, şeş metre ji erdê dûr ket, dûvre bang li her kesî kir ku ji dojehê derkeve.
  
  "Sat diheje!" - Dahl bi hawara xwe ve qas ku çîzikên wî li berfê ketin. "Werin em tevbigerin!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake berî ku li derdora xwe binêre destê xwe dirêjî Ben kir. Depresyona piçûk wekî xala daketinê ya çêtirîn xuya dikir, tenê kîlometreyek dûrî deriyê piçûk ê ku wan dikolin, û tenê axa di nav dûrahiya maqûl de ku ne zêde kevirî an boriyek magmaya potansiyel bû. Bonusek lêzêdekirî ev bû ku ew dikaribû bibe alîkar ku Frey li ser cîhê rastîn ê Gorê tevlihev bike.
  
  Drake difikirî ku ew perestgehek reş bû, ne mîna ku dawiya dinyayê xuya dike. Qatên axên gewr, quntarên çiyayan ên lal û depoyên lavayê yên reş kêm bawerî da wî dema ku ew li bendê bû ku Dal dergehê li ser cîhaza xwe ya GPRS destnîşan bike. Wî nîvî hêvî dikir ku hobîtek şêlû ji nav mijê derbikeve, îdia kir ku ew gihîştiye Mordorê. Ba ne xurt bû, lê pêlên wê yên sporadîk wek pit bullekî li rûyê wî dixist.
  
  "Vir". Dahl di nav zozanan re beziya. Li jora wan bilind, ewrekî kivark bi aramiyeke aram ber bi ezmên ve bilind bû. Dahl li çiyaya li pêş de, qulika reş a stûr armanc kir.
  
  "Çima kesek dê cîhek wusa girîng û pîroz di hundurê volqan de bi cîh bike?" Kennedy pirsî gava ku ew li tenişta Drake diçû.
  
  "Dibe ku ne dihat xwestin ku heta hetayê bidome," wî şanên xwe hejand. "Îzlanda bi sedsalan e ku diteqe. Ma kê difikirî ku ev volqan ew qas pir caran biteqe bêyî ku bigihîje kapasîteya xwe?
  
  "Heya ku... heya ku ew bi rêkûpêk ji hestiyên Odin dernekeve. Ma ew dikarin wê di bin kontrolê de bihêlin?"
  
  "Em hêvî nekin."
  
  Serê ezman bi berf û axek diherikî nixumandî bû, êvara zû zû zêde kir. Roj li vir derneket; mîna ku Dojeh cara yekem dest datibû ser Qaîdeya Dinyayê û xwe jê girtibû.
  
  Dal riya xwe li ser axa bêserûber dixist, carinan li ser pêlên neçaverêkirî yên toza gewr diçû. Dema ku Dahl gihîşt ber zinarên tazî, hemû axaftinên di vê koma gemar de rawestiyan - ew ji hêla çolê lal ve qerebalix bûn.
  
  "Hê li vir," swêdî bi pistola xwe nîşan da. "Nêzîkî bîst metre." Çavên xwe hûr kirin. "Ez tiştek eşkere nabînim."
  
  "Niha, ger Cook li ber peravên Hawaii bigota, me ê tu carî porê ananas nexwaribûya," Drake bi nermî lêxist, bi hêviya ku bikene.
  
  "An jî qehweya Kona," Kennedy lêvên xwe hejand dema ku li wî mêze kir, paşê dema ku çavê xwe lê vegerand, bi tûj sor bû.
  
  "Piştî te," wî got, û bi geşbûnekê îşaret bi zozana sî û derece kir.
  
  "Nabe, şaş." Tenê niha wê karibû bişirî.
  
  "Belê, heke hûn soz bidin ku hûn li qûna min nenihêrin." Drake bi dilşewatî zozana zinarî bar kir, berî ku giraniya xwe belav bike, her destek ceriband, ji nêz ve çavê xwe li Dahl û serbazê SAS-ê tenê yê li jora wî girt. Piştre Kennedy, paşê Ben û di dawiyê de Profesor û Wells bû.
  
  Kesî nexwest ku li derveyî vê wezîfeya taybet bê hiştin.
  
  Demekê Dahl bi qîrîn pêş ve çû. Drake li pişt xwe nêrî, lê tu nîşanek peydakirina ji asoyê wêdetir nedît, ji axaftina Serokwezîr bêgunehtir. Demek şûnda dengê Dahl kete perda bêdengiyê.
  
  "Wey, li vir tiştek heye, heval. Zinarek derdikeve, dûv re zivirînek çepê li pişt wî ye..." dengê wî jê çû. "Mîlek vertîkal bi... erê, bi gavên ku di zinar de hatine xêzkirin. Pir teng. Helvite!Ew xwedayên kevin gerekê çerm bûna!"
  
  Drake gihîşt ber derê û li pişt wê hejand. "Ma te tenê nifir kir, Dahl, û henek kir? An jî biceribîne. Ji ber vê yekê dibe ku hûn paşê mirov in. Lanet, çi qulek teng e. Hêvîdar im ku em ji bo derketina derve lez nekin."
  
  Bi vê ramana xemgîn, wî alîkariya Dahl kir ku xeta ewlehiyê ewle bike berî ku Swêdî bikişîne nav çala reş. Gelek êrîşên tolhildanê hatin bîra mirov, lê niha ne dem û ne cîh bû. Torsten Dahlê belengaz, ku nikarî meşaleyê bi rê ve bibe, bi kor û gav bi gav daket jêr.
  
  "Heke hûn bêhna sulfurê bikin," Drake nikarîbû xwe jê bigire. "Rawestan."
  
  Dahl wextê xwe girt, bi baldarî her ling danî. Piştî çend hûrdeman ew wenda bû û tiştê ku Drake dikaribû bibîne ev bû ku şewqa qels a helmeta agirkujê wî her ku diçe sist û sisttir dibû.
  
  "Firroşgeha kelûpelên xwarinê?"
  
  "Min ket binê kevir!" Dengê Dahl deng veda.
  
  Kennedy li dora xwe nêrî. "Ma ev henekek din e?"
  
  "Belê, werin em ji vê sermayê derkevin," Drake keviya kevirê reş girt û bi baldarî xwe daxist ber keviya. Bi lingên xwe ji bo pêşî li lingê xwe bibîne, wî bi baldarî xwe, santîm bi santîmetre xeter daxist. Vebûn ewçend teng bû ku bi her livînê poz û gepên xwe dixuritand. "Xerab! Tenê wextê xwe bigirin, "wî ji yên din re got. "Hewl bidin ku laşê xweya jorîn bi qasî ku pêkan kêm bikin."
  
  Piştî çend deqeyan, wî bihîst ku Dahl got, "Şeş ling", û hest kir ku kevirê pişta wî vediguhere cîhek vala.
  
  "Hişyar bin," Dahl hişyar kir. "Niha em li ser keviya qutbûnê ne. Bi qasî du lingan fireh. Li milê me yê rastê dîwarek zinar a bêbinî, li milê me yê çepê çalekî bêbinî. Tenê rêyek maye."
  
  Drake ronahiya xwe bikar anî da ku vedîtinên Swêdî biceribîne dema ku yên din daketinên xwe dirêj kirin. Dema ku her kes hişyar bû û amade bû, Dahl dest pê kir ku hêdî hêdî li ser berfê pêşde çû. Ew di nava tariyeke gemar de hatibûn pêçan, tenê bi meşaleyên li ser helmên xwe, yên ku wek fîşekên agir di çemekî de direqisîn, ronî bûbûn. Valahiya bêkêmasî ew mîna dengê sîrenê yê li milê çepê wan dihejand, kevirê giran ê rastê wan hê bêtir pêşwazî dike.
  
  Profesor Parnevik got: "Ew yek ji wan fîlimên berê yên dînozoran tîne bîra min." "Te bîra te? Erdê ku Wextê ji bîr kir, ez texmîn dikim? Ew di şikeftan de digerin, ku ji hêla afirîdên kujer ve hatine dorpêç kirin. Fîlmek mezin."
  
  "Ya bi Raquel Welch re?" - Wells pirsî. "Na? Welê, mirovên serdema min, ew dînozorek difikirin - ew difikirin Raquel Welch. Bi asayî."
  
  Drake pişta xwe da zinar û bi destên xwe dirêjkirî derket pêş, pê bawer kir ku Ben û Kennedy li pey xwe hişt berî ku bi rêkûpêk dûr bikevin. Valahiyek gemar li ber wan xuya bû, û niha dengek qels, kûr û dûr, gihîşt guhên wan.
  
  "Divê ev Eyjafjallajökull be, çiya bi nermî diteqe," Profesor Parnevik li ser xetê pistî. Texmîna min a herî baş ev e ku em di jûreyek kêlekê de ne, ku baş ji jûreya magmayê û ji kanala ku teqînan xwar dike veqetandî ne. Dibe ku di navbera me û magmaya ku bilind dibe de bi dehan qatên ax û lavayê hebin, ku me û Gorê diparêze. Dibe ku em di hundurê anormaliyek zinar de bin ku ew ji aliyên çiyê bi goşeyek asêtir bilind dibe."
  
  Dahl di tariyê de qîriya. "Gelvit, dojeh û lanet! Dîwarekî nizm nêzî me dibe, rêya me bi goşeyekî nod dereceyan derbas dibe. Ew ne bilind e, ji ber vê yekê xemgîn nebe, tenê hişyar be."
  
  "Hinek xefik?" Xort rîskek girt.
  
  Drake astengî dît û heman tişt fikirî. Bi hişyariyek mezin, wî di bin çokê de li pey fermandarê SGG-ê çû. Herduyan di heman demê de gora yekem dîtin.
  
  "Oooh," Dahl têra peyvan nekir ku wan fêm bike.
  
  Drake tenê pif kir, li temaşeyê matmayî ma.
  
  Xaleke mezin di quntara çiyê de hatibû xêzkirin, belkî bi sed lingî ber bi navika volkanê ve dirêj bûbû - ber bi odeya magmayê ve. Ew di şiklê kemerek, belkî sed metre bilind de hatî çêkirin. Gava ku her kes li dora xwe civiyan û çirayên xwe yên giran derxistin, dîmena ecêb a tirba yekem derket holê.
  
  "Wey!" - Kennedy got. Ronahiya wê refikek li dû yê din ronî dikir, di çarçoveyeke zinarî de hatibû xemilandin, her refik bi xezîneyan hatibû xemilandin û dagirtî: gerdenî û riman, sîng û helmet. Şûr....
  
  "Ev xort kî ye?"
  
  Parnevik, wekî ku meriv li bendê bû, dîwarê dûr, yê ku li ber wan bû, bi rastî jî kevirê gora Xwedê yê kemerî lêkolîn kir. Di relyefek zelal de xêzkirinên fantastîk hebûn, bi jêhatîbûna her zilamên nûjen ên Ronesansê, hetta Michelangelo.
  
  "Ev Mars e," Profesor got. "Xwedayê Şerê Romayî"
  
  Drake fîgurek masûlkûz di nav sîng û xiftanê de dît, rimanek mezin li ser milekî mezin girtibû, li ser milê din nihêrî. Li piştê hespekî bi heybet û avahiyeke dor rawestiyabû ku gelekî dianî bîra Koloseuma Romayê.
  
  "Ez matmayî dimînim ka wan çawa biryar da ku kî li vir were veşartin," Kennedy mat kir. "Xwedayên Romayî. Xwedayên Skandînavyayê..."
  
  Parnevik got: - Ez jî. "Dibe ku ew tenê dilxwaziya Zeus bû."
  
  Ji nişkê ve çavê hemûyan ber bi sarkofagê mezin a ku di bin freskoya xêzkirî de rawestiya bû. Xeyalê Drake girt. Ger ew li hundur bigerin, ma dê hestiyên Xwedê bibînin?
  
  "Lênet bike, lê wextê me tune!" Dahl xemgîn, westiyayî û westiyayî bû. "Werin em biçin. Em nizanin ka çend Xweda dikarin li vir werin veşartin."
  
  Kennedy li Drake mêze kir û dema ku ew di nav tariyê de winda dibû, li kêlekê nêrî. "Ew rêyek kevirê zirav e ku em dişopînin, Matt. Û ez amade me bi 401 hezarên xwe ra behîsê bikim ku hejmara Xwedayan ne tenê yek an du ye."
  
  "Em niha nikarin bi tiştekî bawer bikin," wî got. "Tenê hev. Werin em. Elman dê di demek nêzîk de werin."
  
  Ew ji jûreya goristana Marsê derketin, her mirovek awirek dilşewat vedigere ewlehiya wê ya têkildar û girîngiya wê ya bêhesab. Valahî careke din deng da, û naha Drake dest pê kir ku êşek bêkêmasî di ling û çokên xwe de hîs bike, ku ev yek ji tevgera wan a hêdî ya li ser çokê ye. Profesorê belengaz Parnevik û Benê ciwan divê rastî êş û azarê bihatana.
  
  Dengekî din şikefta mezin hejand û li seranserê wan deng veda. Drake li jor nihêrî û fikirî ku wî li jorê xwe çîçekek wusa dît. Bêbextî. Ev tiştê lanetkirî dikare tevahiya şevê bizivire!
  
  Aliyê pozîtîf jî ew e ku heta niha tu nîşanên çewisandinê nebihîstin. Drake texmîn kir ku ew demjimêrek baş li pêşiya Almanan in, lê dizanibû ku rûbirûbûn hema hema neçar e. Wî tenê hêvî kir ku ew dikarin xetera gerdûnî berî ku çêbibe bêbandor bikin.
  
  Çêleka duyemîn li pêş xuya bû, û li paş wê xêzikek duyemîn a spehî, ku di kûrahiya çiyê de ye, xuya bû. Ev yek bi gelek tiştên zêrîn hatibû xemilandin, dîwarên kêlekê bi rastî bi ronahiya zêrîn dibiriqîn.
  
  "Ya Xwedê!" Kennedy axîn da. "Min qet tiştekî wisa nedîtiye. Ev kêye? Xezîne Xwedê?
  
  Parnevik çavên xwe li neqşên keviran ên ku li ser sarkofagê mezin serdest bûn, nihêrî. Bîstekê serê xwe hejand, gêj bû. "Bisekine, ma ev perr in?" Ma ev Xwedê cil û berg li xwe kiriye?
  
  "Dibe ku, Profesor," Ben ji berê de berê xwe da nimûna şeva reş a ku li benda wan bû. "Ma girîng e? Ev ne yek e."
  
  Mêrik guh neda wî. "Ew Quetzalcoatl e! Xwedayê Aztekan, ev çi tişt e..." wî nîşanî dîwarên şewq da.
  
  "Zêr Aztec." Wells axînek kişand, tevî xwe bi heybet. "Wey".
  
  "Ev der..." Kennedy hema hema bi tevahî jûreyê hewa kir, "keda herî mezin a arkeolojîk a hemû deman e. Ma hûn vê fêm dikin? Li vir xwedawend ne tenê ya şaristaniyê ye, ya gelekan e. Û hemû kevneşopî û xezîneyên ku bi wan re têne. Ew... serdest e."
  
  Drake ji sûretê Quetzalcoatl, ku bi per û axînek xişilandî hatibû xemilandin, dûr nihêrî. Parnevik got ku xwedayê Aztec - li gorî çavkaniyên hevpar ên dêrê - wekî Xwedayê Serwer dihat nasîn, ev yek nîşan dide ku ew bi rastî rast e.
  
  "Quetzalcoatl" tê maneya 'reptilê difire' an 'marê perî'. Kîjan..." Parnevik bi awayekî dramatîk sekinî, paşê xuya bû ku fêm kir ku hemûyên din xwe paşve vekişandine ber peravê, "ejdera," wî ji xwe re kêfxweş got.
  
  "Ma bi Marsê re tiştek hevpar heye?" ji leşkerekî SAS yê bi tenê yê bi navê Jim Marsters pirsî.
  
  Drake mêze kir ku Parnevik bi lêvên xwe ve zeliqandî derkete ser dikê. "Hmm," texmîna wî ya bêhnfireh gihîştî her kesê li ser çolê. "Tenê ku ew dikarin wateya mirinê bidin û carekê kirin."
  
  
  * * *
  
  
  Cihê sêyem, û ev yek jî wekî ya berê bêhnteng e. Drake dît ku xwe li jineke tazî ya matmayî ya ku ji darê hatiye xemilandin dinêre.
  
  Dîwar bi fîgurên qîmetê debarê hatin pêçan. Delfîn, neynik, swan. Gerdanek ji kevokên şikilkî têra xwe mezin e ku stûyê Peykerê Azadiyê dorpêç dike.
  
  "Belê," got Drake. "Heya ez dizanim ew kî ye."
  
  Kennedy qerfek kir. "Erê, hûn ê bikin."
  
  Parnevik bi tundî got: - Fahîşeyek rastîn. "Aphrodite".
  
  "Silav," Wells got. "Ma hûn ji Xwedê re dibêjin Aphrodîte fahîşe? Li vira jêrîn? Ewqasî nêzî gora wê ye?"
  
  Parnevik bi holîganîzma tîpîk a dibistana seretayî wiha dewam kir: "Wê tê zanîn ku bi Xwedê û mirovan re radizê, di nav de Adonis. Wî Hêlîna Troyayê pêşkêşî Parîsê kir, dûv re peyman mohr kir û bi vê yekê ku wî çavê xwe li wê xist, bi gurkirina agirê Parîsê. Li nêzî Paphosê ji testîkên Uranusê yên vê dawiyê hatine rijandin ji dayik bûye. Divê ez bibêjim ku ew..."
  
  "Me peyam girt," Drake bi hişkî got, hîn jî li xêzkirinê dinihêre. Dema ku wî dît ku Kennedy serê xwe li wî dihejand, wî keniya.
  
  "Tu çavnebarî yî, delal?"
  
  "Ji hêla cinsî ve pir xemgîn in?" Wê ji wî dûr xist ku piştî Dahl di rêzê de bibe duyemîn.
  
  Wî li dû wê nêrî. "Belê, niha ku hûn behsa wê dikin ..."
  
  "Were, Matt," Ben li ber wî jî firçe kir. "Wey!"
  
  Bi qîrîna wî ew hemû bazdan. Li xwe zivirîn û dîtin ku ew bi çar lingan vedigere, tirsek li ser rûyê wî hatiye nivîsandin. Drake meraq kir gelo wî nû Şeytan bi xwe dîtiye, ku rasterast ji metbexa dojehê li ser baskên cinan radibû.
  
  "Ev cihê -" wî hilanî. "Ew li ser platformekê ye... li hewa digere... Li aliyê din tiştek tune! "
  
  Drake hîs kir ku dilê wî bi lêdanê diherike. Bîra Mimir û qata wê ya derewîn hat bîra wî.
  
  Dahl çend caran baz da. "Kevirê lanetkirî têra xwe xurt xuya dike. Ev yek nikare bibe dawiya rêzê."
  
  "Vê neke!" Ben qîrîn. "Heke ew ji hev biqete?"
  
  Bêdengî serdest bû. Her kesî bi çavên beloq li hev dinêrî. Hinekan cesaret kir ku li riya ku wan girtibû, li riya ewle ya ku bîr û Marsters tê de bûn, binihêrin.
  
  Di wê gavê de, li dûrtirîn dûrahiya bihîstinê, dengek qermiçî hat bihîstin. Dengê kevirekî di bîrê de ket.
  
  "Ev Alman in," Dahl bi bawerî got. "Kûrahiya şaftê kontrol dikin. Niha yan em ê rêyekê bibînin ku ji vê platformê derkevin yan jî em ê bimirin."
  
  Drake Kennedy mil da. "Li wir binêrin," wî li jorê wan nîşan da. "Min guhên xwe vekirî hiştin. Ez difikirim ku divê li jorê me komeke din an şikeftan hebin. Lê binere... Binêre ku qiraxa zinar çawa diqelişe.
  
  "Rast". Kennedy bi lez û bez çû qiraxa cihê Aphrodite. Dûv re, xwe li ber kevirê çilmisî girt, li quncikê nihêrî. "Li vir celebek avahiyek heye... Xwedêyo! Wey xwedê."
  
  Drake bi milên wê girt û li tariyê nihêrî. "Ez difikirîm ku tu dibêjî qey min bikeve!"
  
  Li wir, ji ronahiya ronahiyên wan wêdetir dirêj dibû, deştek tenik hebû ku vediguherî derenceyek spiral hîn ziravtir. Derenceyan ber bi jor de dirêj dibûn, ber bi asta din ve diçûn.
  
  "Li ser gêjbûnê bipeyivin," Drake got. "Tenê çerezek û jar girt."
  
  
  SÊUHEFT
  
  
  
  TORÊ XWEDÊN
  
  
  Derenceka spiral têra xwe zexm xuya dikir, lê rastiya hêsan ku ew di nav valahiya li jora çalekek bêdawî de diherikî, nexasim ku mîmarên wê nehiştibûn ku ti rêgezan saz bikin, di heman demê de nervên Drake-yên baş-perwerdekirî jî zûtir ji çirikek li ser dilerizîn. vibratorek.
  
  Dêlekek tije wan bi qasî çaryeka rê gihand keviya Aphrodite, ji ber vê yekê Drake texmîn kir ku ew hewce ne ku çar an pênc çemberan çêbikin. Ew gav bi gav ber bi pêş ve diçû, li pey Ben diçû, hewl dida ku tirsa xwe bitepisîne, nefesên kûr kişand û her dem li hêviya armanca xwe bû.
  
  Şêst metre jor. Pêncî. Çil.
  
  Gava ku ew nêzîkî sî lingan bû, wî dît ku Ben sekinî û bîskekê rûnişt. Çavên kurik ji tirsê qut bûn. Drake bi baldarî li ser gavê li jêr rûnişt û çokê xwe xist.
  
  "Gelo, wext tune ku meriv dest bi nivîsandina stranek nû bike, Wall of Sleep. An jî xeyala Taylor Momson e.
  
  Dûre dengê leşkerekî SASê li wan hat. "Li wir çi diqewime? Em li vir henekê xwe dikin. Barkirin."
  
  Leşkerên SAS, Drake fikirî. Min ew ji berê cuda kirin.
  
  "Bêhnekê bidin," wî dîsa bi qîrîn. "Tenê mo be."
  
  "Rawesta! Uh..." Drake dengê kûr yê Wells bihîst, paşê bêdeng bû. Wî hîs kir ku Kennedy li ber lingên wî rûniştiye, kenê wê yê teng dît û bi tiliyên xwe laşê wê yê lerzok hîs kir.
  
  "Zarok çawa ye?"
  
  "Derketina zanîngehê," Drake zor da xwe ku bikene. "Hevalên komê. Pubs of York. Şeva fîlmê belaş. KFC. Dengê berpirsîyê. Hûn dizanin, tiştên xwendekar."
  
  Kennedy ji nêz ve nihêrî. "Li gorî ezmûna min, ev ne tiştê ku xort û keçên zanîngehê dikin."
  
  Niha Ben çavên xwe vekir û hewl da ku hişk bişirî. Li ser dest û çokên xwe hêdî hêdî meşiya. Dîsa bi rûyê xwe, hê li ser dest û çokên xwe, ew gav li pey hev hilkişiya.
  
  Înç bi santîmek, gav bi gav xeternak rabûn. Drake ji tengezariyê serê wî û dilê wî diêşe. Heger Ben ketiba, ewê bi dilxwazî ketina lawik bi laşê xwe asteng bikira, ger tenê wî xilas bikira.
  
  Bê pirs û dudilî.
  
  Xaleke din a tije û ew bi qasî bîst metreyan ji armanca xwe dûr bûn, xêzeke ku neynika ya ku ew nû derbas kiribûn. Drake wî di ronahiya meşaleyê de dixwîne. Ew vedigere ber deriyê têketinê, lê eşkere ye ku yek astek bilindtir.
  
  Difikirî. Xwedêyo, wî ev pir bi Sonic Hedgehog-ê lanet re 'modernîze kir'.
  
  Li ser wî, wî dît ku Dahl dudilî ye. Swêdî pir bi lez rabû ser piyan, hevsengiya xwe winda kir û êdî giraniya xwe zêde xist lingê xwe yê piştê. Deng tunebûn, tenê têkoşînek bêdeng bû. Wî tenê dikaribû êşkenceya ku hişê Dahl bi ser xistibû xeyal bike. Cihê li paş, ewlehiya li pêş, ramana ketinek dirêj û bi êş.
  
  Paşê swêdî bazda pêş, gav avêt û jiyana xwe ya ezîz girt. Drake dikaribû nefesa wî ya giran ji deh lingan bilindtir bibihîze.
  
  Çend deqîqe derbas bûn û hilkişîna dijwar berdewam kir. Di dawiyê de, Dahl ji nêrdewanê peya bû û daket ser dikê, paşê li ser dest û çokên xwe xwe berda da ku cîh çêbike. Drake zû li pey wî çû, Kennedy bi xwe re kaş kir, hest bi rehetiyek pir mezin kir ku ew vegeriyan ser deşta teng a ku hîn tenê gavek ji mirina bi qîrîn dûr bû.
  
  Dema ku ew hemî hatin hesab kirin, Dahl axîn. "Werin em biçin qada din û banga veqetandinê bikin," wî got. "Ez, yek, bi tevahî wêran bûm."
  
  Piştî pênc deqeyên din ji hejandina laşên xwe yên westiyayî û têkoşîna bi zêdebûna spazma masûlkan re, ew terpilîn ber bi çaremîna çaremîn, ya ku rasterast li jora gora Aphrodite ye.
  
  Pêşî kesî Xwedayê daîmî nedît. Hemû li ser çokan bûn, bêhna xwe didan û bêhn digirtin. Drake bi ken difikirî ku jiyana wî ya sîvîl ber bi vê yekê ve çûye, û tenê dema ku Parnevik gotinek ku ji bilî wî ji kesekî din xerîb xuya dikir, lê nihêrî.
  
  "Hêf!"
  
  "Çi?" - Min pirsî.
  
  "Wey! Serê kûçikê. Ev Anubis e."
  
  "Heynî çakelî?" Wells pişta xwe da kursiya xwe û çokên xwe kişand ser sînga xwe. "Baş. Ez dê....."
  
  Parnevik got: "Xwedayê Misrê". "Û bê guman tiştek bi mirinê re heye."
  
  Drake li rêzên mûmya û peykerên cakelên komirê nêrî. Tabûtên bi zêr û xiftanên bi zimrûd, bê bandor bû, pişta xwe da goristana Xwedê û ket nav KitKat. Demek şûnda Kennedy li kêleka wî rûnişt.
  
  "Ji ber vê yekê," wê got, xwarin û vexwarina xwe vekir.
  
  Drake kenîya: "Law, tu di axaftinê de baş î." "Ez berê xwe bi heyecan hîs dikim."
  
  "Guh bide hevalno, ger min bixwesta ku te vekim, tu ê di destê min de bibî." Kennedy kenek ku hem gêj û hem jî aciz bû da wî. "Lanet, hevalno hûn nikarin deqîqeyek jî rawestin, ma hûn?"
  
  "Baş e, baş e, ez bibore. Tenê dilîze. Çi bûye?"
  
  Wî temaşe kir ku Kennedy li fezayê dinêre. Min dît ku çavên wê fireh bûne dema ku wê dengê qels ê leşkerên Freyê ku bi wan re digihîjin girt. "Ev... tişt... em ji bo demekê li dora çolê xistin. Ma hûn difikirin, uh, bi rastî tiştek me heye, Drake?
  
  "Ez bê guman difikirim ku Odin li vir e."
  
  Kennedy rabû ser xwe ku here, lê Drake destê xwe danî ser çoka wê da ku wê rawestîne. Têkilî hema bû sedema çirûskan.
  
  "Li vir," wî got. "Hûn çi difikirin?"
  
  "Ez nafikirim ku gava em vegerin ez ê pir karê bikim tune," wê pistî. "Der barê kujerê rêzefîlmê Thomas Caleb û her tiştê din de. Ew bastûr dîsa hat kuştin, hûn dizanin, rojek berî ku em biçin Manhattanê."
  
  "Çi? Na."
  
  "Erê. Li wê derê ez çûm cihê kuştinê. Û hurmeta xwe bidin."
  
  "Ez pir xemgîn im". Drake dev ji hembêzkirinê berda, dizanibû ku ev tişta herî dawî ya ku wê nuha hewce dike bû.
  
  "Spas, ez dizanim. Tu yek ji mirovên herî rast î ku min nas kiriye, Drake. Û ya herî fedakar. Dibe ku ji ber vê yekê ez ji te pir hez dikim."
  
  "Tevî şîroveyên min ên acizker?"
  
  "Pir bi hêz, tevî vê yekê."
  
  Drake çîkolata xwe ya mayî qedand û biryar da ku pêça KitKat neavêje valahiyê. Dizanibû bextê xwe, dibe ku wî xefikek çopê ya kevnar an tiştek mîna wiya vekira.
  
  Kennedy berdewam kir: "Lê tu kar nayê wateya girêdanê." "Li New Yorkê hevalên min ên rastîn tune. Malbat tune. Ez texmîn dikim ku dibe ku ez hewce bikim ku bi her awayî ji çavê gelemperî winda bibim."
  
  "Belê," Drake bi ramanî got, "Ez dibînim ku hûn hêviyek ceribandinê ne." Wî çavên wê yên ehmeq dan. "Dibe ku hûn dikarin ji Parîsa kevnar a dilşewat re bêjin bollox û werin serdana York-a kevnar a dilşewat."
  
  "Lê ez ê li ku bimînim?"
  
  Drake bihîst ku Dal leşkerên xwe kom dike. "Belê, em tenê hewce ne ku fêm bikin ka hûn çawa dikarin debara xwe qezenc bikin." Ew li bendê ma heya ku ew rabû ser lingan, paşê milên wê girt û li çavên wê yên bibirqok nihêrî.
  
  "Bi ciddî, Kennedy, bersiva hemî pirsên we erê ye. Lê ez niha nikarim van hemûyan fêhm bikim. Çêleka min heye ku divê em nîqaş bikin û ji ber vê yekê divê ez baldar bimînim. Serê xwe ber bi valahiyê ve hejand. "Li wir Alicia Miles heye. Dibe ku hûn difikirin ku rêwîtiya me ya vê derê xeternak bû, ku ev Tirbe xeternak bû, lê ji min bawer bikin, ew li gorî wê kerê ne tiştek in."
  
  "Ew rast e," Wells çû û şîroveya paşîn girt. "Û ez ji vir rêyek din nabînim, Drake. Ji ber ku tu rê ji vê yekê nayê girtin."
  
  "Û em nikarin rêyê asteng bikin ji ber ku pêdivîya me bi rêyek heye," Drake serê xwe hejand. "Erê, min li hemî senaryoyan jî nihêrî."
  
  "Dizanibû ku hûn ê vê yekê bikin." Wells bişirî mîna ku wî bi tevahî dizanibû ku Drake hîn jî yek ji xortên wî ye. "Were, çîp diqîrin."
  
  Drake li pey patronê xwe yê kevin çû ser çolê, paşê cihê xwe li pişt Ben û Dahl girt. Nêrînek nirxandî dît ku her kes rihet bû, lê ji tiştê ku li pêş bû aciz bû.
  
  "Çar kuştî," Dahl got û xwe li ser çîyayê li pişt xwe hejand.
  
  Cihê paşerojê surprîzek bû û giştan da wan. Ev gora Thor, kurê Odin bû.
  
  Mêrik mîna ku li Geliyê Mirinê yetîyek keşf kiribe, xwînrijiya. Û ji bo wî hebû. Profesorekî mîtolojiya Norse gora Thor, belkî fîgurê herî navdar ê Norse yê her deman, bi beşekî spas ji komîkên Marvel vekir.
  
  Kêfxweşiya paqij.
  
  Û ji bo Drake, hebûna Thor ji nişkê ve ew hê bêtir rast kir.
  
  Bêdengiyek rêzdar hebû. Her kesî di derbarê Thor de, an bi kêmanî hin cinsiyeta Viking Xwedayê Thunder û Birûskê dizanibû. Parnevik li ser Thorsday, an, wek ku em niha wî nas dikin, roja pêncşemê ders da. Ev bi Çarşemê ve girêdayî ye - an Roja Avê, an Roja Odin. Thor xwedayê şerkerê herî mezin bû ku ji mirovan re dihat zanîn, çakûç digirt, dijminên xwe bi hêzek tûj dişikand. Tesbîtkirina paqij a mêraniya Viking.
  
  Tiştê ku wan dikaribû bikin ew bû ku Parnevik dûr bixin û nehêlin ku ew hewil bide ku hestiyên Thor wê gavê û li wir lêkolîn bike. Cihê paşîn, şeşemîn, Loki, birayê Thor û kurên din ên Odin hebûn.
  
  "Şop germ dibe," Dahl got, bi zorê li hundurê kevçîyê nihêrî berî ku berdewam bike li kêleka çiyê, girseyek reş a hişk.
  
  Drake tevlî swêdî, Ben û Kennedy bû dema ku wan meşaleyan li ser kevir derbas kirin.
  
  Ben got: "Piçên". "Û dest disekine. Wusa dixuye ku em ê bilind bibin."
  
  Drake stûyê xwe kişand da ku li jor binêre. Derenceya kevirî hilkişiya nav tarîtiya bêdawî, û li pişt wan ji hewayê pê ve tiştek nema.
  
  Pêşî ceribandinek nervê, niha çi? Cebir? Viability?
  
  Û dîsa Dahl pêşî çû. Bi lez û bez bîst lingan bilind bû, berî ku xuya bû ku hêdî hêdî hêdî hêdî ew reş pê ket. Ben biryar da ku paşê here, paşê Kennedy.
  
  "Ez difikirim ku hûn niha dikarin çavê xwe li kerê min bigirin," wê bi nîv bişirînek got, "Piştrast bikin ku ew ji ber we re nefire."
  
  Wî çav lêxist. "Ez nikarim çavên xwe ji vê yekê bigirim."
  
  Drake dû re çû, berî ku pêveka xwe ya çaremîn bikişîne sê bendên bêkêmasî bi dest xist. Bi vî rengî rabû, ew hêdî hêdî hilkişiya ser zinarek berbi nav hewaya volkanîkî.
  
  Dengbêjî li der û dora wan berdewam kir: nalîna çiya ya dûr. Drake xeyal kir ku odeyek magmayê ya li nêzik dişewite, agirê dojehê di nav dîwaran re dibarîne, di nav asîmanên şîn ên Îzlandî yên dûr de derdikeve.
  
  Lingek li jora wî xişiya, ji berika xwe ya piçûk xwar. Wî sekinî, dizanibû ku hindik ma ku ew karibe bike, ger kesek bi lez û bez ber bi wî ve biherike, lê ew amade bû, hema hema hebe.
  
  Lingê Kennedy li fezayê bi qasî metreyekê di ser serê wî de dihejiya.
  
  Wî xwe dirêjî xwe kir, hinekî bêserûber dihejiya, lê karîbû bi lingê pêlava wê bigire û wê paşde bikişîne ser dikê. Dengek kurt ya spasdariyê gihîşt me.
  
  Dimeşiya, duçikên wî dişewitî, tiliyên wî di her movikan de diêşiyan. Serên tiliyên wî bi her hilkişîna piçûk giraniya laşê wî digirt. Xwîn di her pora wî de diherikî.
  
  Wî du sed lingên dest û lingên ewle lê tirsnak texmîn kir berî ku ew bigihîjin ewlekariya berawirdî ya deverek din.
  
  Karê westiyayî. Dawiya Cîhanê, Apocalypse xebatek paşê ye. Rizgarkirina mirovahiyê bi her pêngava cezakirinê.
  
  "Niha çi?" Wells li ser pişta xwe raza, nalîn. "Pêşveçûnek din a bi xwîn li ser berfê?"
  
  "Na," Dahl jî ne xwediyê hêza henekê bû. "Tûnêl".
  
  "Hêk".
  
  Li ser çokên xwe ber bi pêş ve diçûn. Tunêl ber bi tariyek nelivîn ve çû û bû sedem ku Drake bawer bike ku xewn dibîne berî ku ew ji nişka ve ji paş ve bi Kennedy-yê bêtevger re li hev bikeve.
  
  Rûyê xwe bizivirîne pêş.
  
  "Ax! Te dikaribû min hişyar bikira."
  
  "Zehmet e dema ku heman qeder hat serê min," dengê hişk di bersivê de hat. "Ez difikirim ku tenê Dahl bêyî pozê şikestî ji vê komê derket."
  
  Dahl bi westiyayî bersiv da: "Ez ji dilê xwe yê lanet xemgîn im." "Tunel rasterast li hember gava yekem a derenceyek din diqede, um, ez texmîn dikim goşeyek çil û pênc dereceyan. Tiştek çep an rast, bi kêmanî tiştek ku ez bibînim tune. Amade be."
  
  "Divê ev tişt li cîhekî werin girêdan," Drake bi qîrînê, li ser çokên xwe yên birîn dizîvire. "Ji bo xatirê Xwedê, ew nekarin tenê li hewa werin sekinandin."
  
  Parnevik got: "Dibe ku ew karibin." "Ji bo xatirê bihuştê. Ha ha. Min henek dikir, lê bi ciddî, texmîna min a herî baş rêzek pêlên firîn e.
  
  "Di bin me de veşartî," Drake got. "Bicî. Pêwîst e ku ew dojehek gelek hêza mirovî girtiye. An jî çend xwedayên bi rastî hêzdar."
  
  "Dibe ku wan ji Hercules û Atlas alîkarî xwest."
  
  Drake bi baldarî gav avêt ser gava yekem, hestek sosret a tirsnak mejiyê wî dagir kir, û hilkişiya ser kevirê zirav. Ew ji bo demekê hilkişiyan, di dawiyê de derketin nav aliyek din ku li dora platformek dagirtî ye.
  
  Dahl bi hejandina serê xwe ya westayî silav da wî. "Poseidon".
  
  "Şopgiran."
  
  Drake dîsa çok da. Ya Xudan, ew fikirî. Ez hêvî dikim ku Alman jî ew qas dijwar be. Di dawiyê de, belkî ji dêvla şer bi kevir, kaxiz, meqes bikirana.
  
  Xwedayê Yewnanî yê deryayê trîda xwe ya adetî û odeyek tijî dewlemendiyên ecêb hilgirtibû. Ev Xwedayê heftan bû ku ew di ber re derbas bûn. Jimara neh dest bi hişê wî kir.
  
  Di mîtolojiya Viking de hejmara neh ne ya herî pîroz bû?
  
  Dema ku ew bêhna xwe didan, wî ev yek ji Parnevik re got.
  
  "Erê, lê eşkere ye ku ev der ne tenê Nordic e," profesor tiliya xwe ber bi zilamê ku tîrêjê li pişt wan e nîşan da. "Dibe ku sed ji wan hebin."
  
  Kennedy bi wî re got: "Belê, eşkere em ê ji sed ji wan sax nemînin." "Heya ku kesek li pêş Ho-Jo ava neke."
  
  "An, hê çêtir, dikanek sandwîçên baconê," Drake lêvên xwe xist. "Min bê guman dikaribû yekî ji van mirovên xerab aniha bikujim."
  
  "Crunchy," Ben keniya û li lingê xwe xist. "Tu behsa tiştekî dikî ku deh sal berê ye. Lê xem neke - hûn hîn jî nirxa şahiyê heye."
  
  Pênc deqîqeyên din jî derbas bûn berî ku ew bi têra xwe bêhna xwe bidomînin. Dahl, Wells û Marsters çend deqeyan li peykerên xwe guhdarî kirin, lê yek deng jî şeva bêdawî nerihet kir.
  
  "Dibe ku ew hemî ketine," Kennedy şanên xwe hilda. "Dibe ku bibe. Ger ev fîlimek Michael Bay bûya, dê kesek berê ketiba."
  
  "Bicî". Dahl em ber bi derenceyek din a raxistî ve bir. Li gorî qederê, li vir bû ku Wells destê xwe winda kir û bi du gavên sipî daket jêr, her carê bi çengê xwe li kevir xist.
  
  Xwîn ji lêvên wî diherikî ji zimanê wî yê kezbûyî.
  
  Drake bi milên qapûtê wî yê mezin girt. Zilamê di binê wî de -Marsters- bi hêzeke sermirovî ranên wî girt.
  
  "Revîn tune ye, kalo. Hêşta na."
  
  Zilamê pêncî û pênc-salî bi hûrgulî paşde hat kaşkirin li derenceyan, Kennedy pişta Drake girt û Marsters piştrast kir ku ew li ser gavek din nelive. Wexta ku ew gihîştin alka heştemîn, Wells dîsa di ruhê xwe de bû.
  
  "Erê, wan ew bi mebest kir, heval. Min tenê yên mayî dixwest."
  
  Lê wî destê Marsters zeft kir û spasiya xwe ya ji dil ji Drake re pistî dema ku kes lê nenihêrî.
  
  "Xem neke kalo. Tenê li wir bisekinin. We hê dema xwe ya Gulanê derbas nekiriye."
  
  Nîşeya heştan celebek xwenîşandanek bû.
  
  "Wey xwedê". Mucîzeya Parnevîk hemûyan pê girt. "Ev Zeus e. Bavê mirovan. Tewra xweda jî wî wekî xwedawendek - fîgurekî bav bi nav dikin. Ew ji Odin wêdetir e ... pir pêştir, û ew ji Norse tê.
  
  "Ma Odin wekî Zeus di nav eşîrên german ên pêşîn de nehat nas kirin?" Ben pirsî, lêkolîna wî hat bîra wî.
  
  "Ew mêr bû, lê ez dibêjim, were. Ev Zeus e. "
  
  Ev mirov rast bû. Padîşahê Xwedayan dirêj û bêpar rawesta, birûskek di destê xwe yê mezin de girt. Di cihê wî de gelek xezîneyên biriqandî hebûn, ku ji her tiştê ku îro mirov dikare berhev bike wêdetir xercek tijî bû.
  
  Û paşê Drake nifirek, bi deng, bi Almanî bihîst. Ji jêr ve deng veda.
  
  "Wan tenê tunelek şikandin," Dahl bi hêrs çavên xwe girtin. "Ew tenê panzdeh deqîqe li paş me ye. Lanet bike, bextê me nema! Pê min were!"
  
  Derenceyek din hejand, vê carê ber bi tirba Zeus ve diçû û berî ku li ser deh gavên paşîn vegerîbû. Bi qasî ku ji destê wan dihat wan şer kir, cesareta wan ji ber tariya ku diherikî bû ax. Mîna ku tunebûna ronahiyê ruhê stenbolê ditepisand. Tirs hat bangê û biryar da ku rûnin.
  
  Li ser gêjbûnê bipeyivin, Drake fikirî. Bipeyivin ka topên we çawa bi mezinahiya fistiqan piçûk dibin. Ew deh gavên paşîn, yên ku li ser tariyê de asê mabûn, di nav şeva gewr de hilkişiyan, hema ew bi ser ket. Wî nizanibû ku yên din çawa ew bi rê ve birin - ya ku wî dikaribû bikira ew bû ku xeletiyên xwe yên rabirdûyê ji nû ve bijî û bi wan ve girêbide - Alison, zaroka ku qet tunebû û dê tunebûya; Kampanyaya SRT li Iraqê ku her tişt xera kir - wî her xeletî xiste pêşiya hişê xwe da ku tirsa tund a ji ketina xwe ji holê rake.
  
  Û destek danî ser yê din. Lingek ji yê din bilindtir e. Ew bi awakî vertîkal rabû, bêdawî li pişt wî, bagerên bayê bênav cilên wî rijandin. Qîrîna birûskê ya dûr dikare bibe strana volqanekê, lê dibe ku tiştên din bin. Tirsên ku nayên vegotin, ew qas tirsnak ku ew ê qet ronahiya rojê nebînin. Afirîndarên tirsnak ên ku li ser kevir, ax û çolê dizivirin, melodiyên hovane derdixin ku dîmenên dînbûnê yên sor ên xwînê derdixin holê.
  
  Drake, hema digiriya, li ser gavê kevirî yê paşîn xwe da ser rûyekî astî. Kevirê zirav destên wî yên diqelişin. Bi hewildanek bi êş a dawîn, wî serê xwe rakir û dît ku hemûyên din li dora wî secde bûne, lê li pişt wan wî Torsten Dahl - Swêdî yê dîn - dît ku bi rastî li ser zikê xwe ber bi xêzikek ji her tiştê ku wan dîtibû mezintir digeriya. dûr .
  
  Swêdiya dîn. Lê Xwedê, zilam baş bû.
  
  Cih ji aliyekî ve hatibû daliqandin, lê ji aliyê din ve bi dilê çiyê ve hatibû girêdan.
  
  "Şikir ji Xwedê re," Dahl bi qelsî got. "Ew yek e. Me tirba Odin dît."
  
  Dû re ew ji westandinê hilweşiya.
  
  
  SIHHEŞT
  
  
  
  TORÊ XWEDÊN
  
  
  Qîrînek ji gêjbûna wî derket.
  
  Na, qîrîn. Qêrînek xwînxwar ku behsa terora pak dikir. Drake çavên xwe vekir, lê rûxara zinar pir nêzîk bû ku balê bikişîne. Tû li erdê kir û nalîn.
  
  Û min dît ku ez difikirîm: meriv dikare heta ku bimire berî ku bimire bikeve nav bêdawîtiyê?
  
  Alman li vir bûn. Birayekî wan nû ji derenceyan ketibû.
  
  Drake têkoşîn kir ku rast bisekine, her masûlk diêşiya, lê adrenalînê dest pê kir ku xwîna wî gur bike û ramanên wî paqij bike. Bi hêdîka ber bi Ben ve meşiya. Hevalê wî rûvî li yek ji keviyên platformê razayî bû. Drake ew kaş kir ber derê Odin. Nêrînek bi lez li pişt wî jê re got ku Alman hîn nehatine, lê guhên wî jê re gotin ku ew çend hûrdem dûr in.
  
  Wî dengê ku Abel Frey nifir dikir bihîst. Qîrîna alavên parastinê. Milo ji leşkerekî re kuştina bi xwîn diqîre.
  
  Derfetek ku jêhatiya xwe nîşan bide, wî fikirî, yek ji gotinên Wells ku wî di dema perwerdehiya wan a SAS-ê de hilbijartibû bi bîr anî.
  
  Wî Ben li dora xwe kaş kir, pişta xwe da ser sarkofagê mezin Odin. Çavên lawik hejandin. Kennedy terpilîn: "Hûn ji wan re amade bin. Ez ê bi wî re mijûl bibim." Wê sivik li çengê wî xist.
  
  Drake sekinî, ji bo bîskekê bi awira wê re hevdîtin kir. "Paşan".
  
  Yekem ji almanan ku lûtkeyê bi ser ketin. Leşkerek ku bi lez ji westanê hilweşiya, dûv re jî yekî duyemîn. Drake dudil bû ku tiştê ku dizanibû ku divê bike, lê Torsten Dahl berê xwe da wî, û poşmaniyek wusa nîşan neda. Wells û Marsters jî ber bi pêş ve çûn.
  
  Şervanekî dijminê sêyem li jorê xwe davêje, vê carê cesedê nêrekî mezin û bi darê zorê. Cute. Xwîn, xwîdan û hêsirên rastîn maskeyek grotesk li rûyê wî yê jixwe xemgîn veguherand. Lê ew têra xwe hişk û bi lez bû ku xwe berda ser jorê, bizivirîne û pistola piçûk hilde.
  
  Yek fîşek ji bermîlê derket. Drake û hevkarên wî bi înstînktîf xwe xwar kirin, lê gule ji hedefa xwe derneket.
  
  Dengê qijik ê Abel Frey bêdengiya ku li pey guleyê şikand. "Çek tune, lal. Nar! Nar! Li min guhdarî bike!"
  
  Milo rûyekî kir û bişirîneke nebaş da Drake. "Ehmeqên Kraut ên lêxeyî. Hey heval?
  
  Çek bi kulmek stûr hat daqurtandin û li şûna wî lûleke gemarî hat danîn. Drake ew wekî kêrê hêzên taybet nas kir. Wî xwe ber bi dêw ve kişand, fersendê da Dahl ku yek ji leşkerên ketî biavêje fezayê.
  
  Leşkerê duyemîn heta çokan têkoşîn kir. Marsters bişirînek din da wî, paşê laşê lal avêt aliyekî. Di vê demê de, sê leşkerên din gihîştibûn erdê astê, û paşê Alicia ji binî ve xwe avêt derve û wek pisîkê, di destê her yek de kêrek hebû. Drake tu carî ew qas westiyayî nedîtibû û wê hîn jî wusa dixuya ku ew dikare elîta ninja bigire.
  
  "Na... çek?" Dahl karî di navbera nefesên teng de bêje. "Ma di dawiyê de ... hûn bi teoriya Armageddon bawer dikin, Frey?"
  
  Sêwiranek mezin a Alman niha li ser peravê çûye. Bi bêhna xwe re got: "Ehmeq neke, kurê leşker." "Ez tenê naxwazim vê tabûtê nîşan bikim. Di berhevoka min de tenê cîhê kamilbûnê heye."
  
  "Ya ku hûn wekî refleksa xwe dibînin, ez texmîn dikim," Dahl got, dema ku tîmê wî bêhna xwe girt sekinî.
  
  Gava ku her dijberî hedefa xwe ya tavilê dinirxand, rawestek, demek tengasiyek tirsnak bû. Drake ji Milo dûr ket, bi nezanî berê xwe da gora Odin, ku Ben û Profesor hîna li kêleka hev rûniştibûn, tenê ji hêla Kennedy ve dihat parastin. Ew li benda yekî din bû...
  
  ...hêvî...
  
  Û dû re ji derenceyan nalîneke matmayî hat, daxwaza alîkariyê ya lawaz. Frey li jêr nêrî. - Tu lawaz î! wî tif li kesekî kir. "Eger ne ji bo Mertalê bû, ez ê ..."
  
  Frey bal kişand ser Alicia. "Alîkariya wê bikin". Şervana jin bi quretî keniya, paşê destê xwe dirêjî alîkî kir. Bi yek qirikê wê Hayden kişand jor. Ajanê CIA yê Amerîkî ji hilkişîna dirêj westiya bû, lê hê bêtir ji hilgirtina barê giran ku Almanan bi pişta wê ve zeliqandibû.
  
  Mertalê Odin di kanavê de pêça.
  
  Dengê Parnevik hat bihîstin. "Wî Mertal anî! Beşa sereke! Lê çima?"
  
  "Ji ber ku ew beşa sereke ye, ehmeq." Frey ew gulebaran kir. "Ev tişta sereke heke armancek din tunebûya dê tuneba." Sêwiranerê modayê bi rûreşî serê xwe hejand û berê xwe da Alicia. "Van kretên pattîk biqedînin. Divê ez Odin xweş bikim û vegerim partiyê."
  
  Alicia bi maniakî keniya. "Dera min!" Wê ji Çemê Tam kujertir qêriya û kelûmelê xwe yê parastinê avêt nîvê platforma kevirî. Di nav tevliheviyê de, ew bi lez çû Wells, ku ji hebûna wî şaş nekiriye. Drake balê kişand ser şerê xwe, xwe ber bi Milo ve da ku wî surprîz bike, bi hejandina lûleya xwe ya jêhatî xwe da alîkî, dûv re çengek hişk da çeneya Milo.
  
  Hestî çikiyaye. Drake direqis, dihejand û li ser lingên xwe sivik ma. Wê hingê ev dê bibe stratejiya wî - lêdan û bazdan, lêdana li xalên herî dijwar ên laşê xwe, bi armanca şikandina hestî û kartilan. Ew ji Milo zûtir bû, lê ne bi hêz bû, lewra ger dêw bi wî re bihata ...
  
  Birûskê li seranserê çiyê deng veda, qîrîn û şikestinên magmayê yên ku bilind dibin û zinaran diguherin.
  
  Milo ji êşê diqelişe. Drake bi lêdanek dualî, du lêdan pêşengî kir - tiştê ku hûn dikarin bibînin ku Van Damme bi jêhatî li ser TV-yê dike ji bo şerê kolanan di jiyana rast de bi tevahî bêkêr e. Milo bi vê yekê dizanibû û bi qîrînekê êrîş biribû. Lê Drake jî ev yek dizanibû, û gava ku Milo tevahiya laşê xwe avêt pêş, Drake bi çengek din ê hêzdar rast li rûyê dijberê xwe kir, poz û qulika çavê wî perçiqand, ew bi dijwarî li erdê xist.
  
  Mîlo wek gemarê birî ket erdê. Carekê ji dijberek ji qalibê Drake winda kir, veger tune bû. Drake li dest û çoka wî xist, her du hestiyên sereke şikand, dûv re jî topên xwe ji bo pîvana baş şikand, û dûv re kêra artêşê ya ku hatî avêtin hilda.
  
  Cihê bûyerê lêkolîn kirin.
  
  Marsters, leşkerekî SASê, bi du Almanan re karekî kurt çêkiribû û niha şerê yê sêyemîn dikir. Kuştina sê kesan di çend deqeyan de ji kesî re ne karekî hêsan bû, heta leşkerek SAS, û Marsters tenê sivik birîndar bû. Wells bi Alicia re li tenişta platformê reqisand, ji dîlanê bêtir beziya, lê bala wê kişand. Stratejiya wî jîr bû. Ji nêz ve, wê di saniyeyekê de wî bibira.
  
  Kennedy laşê westiyayî yê Hayden ji navenda şer kişand. Ben bezî çû ku alîkariya wê bike. Parnevik xew neket, li ser gora Odin lêkolîn kir - ehmeq.
  
  Abel Frey bi Thorsten Dahl re rûbirû bû. Swêdî di her warî de ji almanan bilindtir bû, hereketên wî yên diduyan safîtir dibûn ji ber ku hêz vedigere lingên wî yên bi êş.
  
  Ya Xudan! Drake fikirî. Em li vir çokê didin! An jî bi ruhê berê yê baş yê Dino Rockê... Bihêle ez te şahî bikim!
  
  Ji rûbirûbûna bi Alicia re dilxweş nebû, ew dîsa jî ber bi Wells ve çû, bawer kir ku jina pêncî salî hewceyê herî zêde arîkariyê ye. Dema ku hevalbendê wî yê berê ew dît, ew ji şer vekişiya.
  
  "Min berê vê hefteyê carekê topên te xist, Drake. Ma hûn ew qas sadîst in ku hûn dîsa vê yekê dixwazin?"
  
  "Tu bi şens î, Alicia. Bi awayê, hûn hevalê xwe perwerde dikin?" wî serê xwe wek bersîva Emerîkî ku bi zorê dihejand, hejand.
  
  "Tenê di guhdanê de," wê herdu kêran avêtin jor û bi yek tevgerê ew girtin. "Werin! Ez tenê ji sêyan hez dikim!"
  
  Dibe ku cewhera wê hov bûya, lê kirinên wê hatin kontrolkirin û hesabkirin. Wê li Drake hejand, dema ku bi hîle hewl dida Wells bi pişta xwe ber bi valahiya bêdawî ve bikişîne. Fermandar di kêliya dawî de niyeta wê fêm kir û bi lez û bez berê xwe da wê.
  
  Drake her du kêrên xwe hejand, her kêran ber bi kêlekê ve hejand û di heman demê de hişyar bû ku destikên xwe neşkêne. Ne tenê ew bû ku ew baş bû... ew bû ku ew bi domdarî baş bû.
  
  Abel Frey ji nişka ve li ber wan bazda. Xuya bû ku ji ber ku nekarî Dahl bi ser bikeve, wî di lêgerîna xwe ya bilez a li gora Odin de berê xwe da ber swêdî.
  
  Û di wê perçeya saniyeyê de, Drake Marsters û leşkerê Alman yê dawîn ku di şerê mirinê de rast li qiraxa toz a platformê girtî dît. Dûv re, bi nişka ve, her du zilam jî sist bûn û bi hêsanî ketin.
  
  Qêrîna mirinê di valahiyê de deng veda.
  
  Drake ew perçe kir, ji bo Wells dua kir, û dûv re laşê xwe zivirî û li dû Frey bazda. Wî nikarîbû Ben li wir bêparastin bihêle. Kennedy riya sêwiraner girt, cesareta xwe berhev kir, lê gava ku ew bi pêş ve diçû, Drake dît ku tiştek reş a piçûk di destê Frey de girtiye.
  
  Radyo an mobîl. Hin cûre veguhezker.
  
  Ew çi ye lo?
  
  Tişta ku paşê qewimî ji fêmkirinê wêdetir bû. Di kiryarek ecêb a bêhişmendiyê de, quntara çiyê ji nişka ve teqiya! Lepek giran hat, paşê kevirên mezin û perçeyên şêlên çiya li her derê belav bûn. Kevirên bi her şekl û mezinayî di nav valahiyê de mîna guleyan diherikîn û fîtiyan.
  
  Çalek mezin li kêleka volqan xuya bû, mîna ku çakûçek li dîwarê ziwa yê tenik xistibe. Ronahiya rojê ya tarî di nav çiqê de tê fîltrekirin. Derbeyek din, û qul hê bêtir fireh bû. Çiyayek ji xirbeyan di nav bêdengiyek hovane û kûr de xwe avêt çalekek bêbin.
  
  Drake bi serê xwe di destên xwe de ket erdê. Divê hinek ji vî kevirê ku diteqe zirarê bide gorên din ên biha. Çi dojeh diçû?
  
  
  SÎ NEH
  
  
  
  TORÊ XWEDÊN
  
  
  Helîkopterek di qulika ku nû hatî çêkirin de xuya bû, berî ku di nav wê de bifire, saniyeyekê li ber xwe da!
  
  Çar kabloyên stûr û çend têl bi binya maşînê ve daliqandî bûn.
  
  Ne mimkûn bû ku bawer bikira. Abel Frey tenê ferman da ku qûntara çiyê vebe. Çiyayek ku beşek ji volqanek çalak bû û bi rengekî dikare bibe sedema windabûna girseyî ku wekî supervolqan tê zanîn.
  
  Ji bo berhevkirina xwe temam bike.
  
  Ev mirov bi qasî Drake dîn bû û nijada mirovî ya mayî jî jê re qedir dabû. Ew heta niha jî bi maniakî dikeniya, û gava Drake li jor nihêrî, wî dît ku Frey santîmanek jî nelivî, lê bi hişkî rast sekinî dema ku çiya diteqe li dora wî diqeliqî.
  
  Alicia dev ji Wells berda û ber bi Frey ve terpilî, tewra xwekontrola wê ya dîn jî piçek hejand. Li pişt wan, Profesor Parnevik, Ben û Kennedy bi dîwarên alavê Odin ve hatin parastin. Hayden meyldar, bêtevger bû. Ma ew bi rastî bi vî rengî hat ku di dînbûnek agirîn de bimire? Wells li kêleka wî çok da, zikê wî girt.
  
  Helîkopter nêzîktir bû, motora wê qîriya. Frey çeka xweya makînê rakir û ji her kesî re îşaret kir ku ji sarkofaga mezin a Odin dûr bikevin. Agirekî kurt daxwaza wî xurtir kir, gule li bermayên zêr ên nirxbilind ên Vîkîngan di şiklê mertal, şûr, zirx û helmetên bi horn de ketin. Pereyên zêr, ku bi zincîreka bûyeran ve diherikin, wek konfetî li Times Square dest pê kir ji refên xwe daketin.
  
  Frey helîkopterê hejand.
  
  Drake çok da. "Hûn vê tabûtê bar dikin, hûn hemî cîhanê xeternak dikin!" - wî kir qêrîn, dengê wî bi zehmetî li ser dengê giran ên lepikên perwanê.
  
  "Xwe nebin qehreman!" Frey dîsa kir qîrîn, rûyê wî mîna qiloçekî xerab ku bi eroînê ve girêdayî ye, diqelişe. "Wê qebûl bike, Drake. Min tu têk bir!"
  
  "Ev ne serkeftin e!" Drake paş de qîriya, lê aniha helîkopter rasterast li ser serê xwe bû û wî nekarî dengê xwe jî bibihîze. Wî temaşe kir ku Frey wî arasteyî wî kir, dema ku wî destên xwe dihejand, guleyan li ser wî dirijand. Drake dua kir ku hevalên wî ji hêla projeyek bêserûber ve neyên girtin.
  
  Alman winda kir. Ji ber ku ew qas nêzikî xeyala xwe ya jiyanê bû, ew bi hêsanî têk çû.
  
  Êdî Dahl li kêleka wî bû. Wan temaşe kir ku Frey û Alicia zincîrên giran berjêr û nizm daxistin heta ku ew di dawiyê de li dora her du dawiya sarcofagusê hatin girêdan. Frey piştrast kir ku ew ewle bûn.
  
  Helîkopterê giranî girt. Tişt nebû.
  
  Frey di nav telefona xwe de qîriya. Helîkopterê dîsa ceriband, vê carê motorên wê mîna dînozorekî bi hêrs diqîriyan. Zincîran giraniya xwe girt, û li wir şikestinek xuya bû, dengê şikandina kevir.
  
  Tabûtê Odin bar kir.
  
  "Ev şansê me yê dawî ye!" - Dahl di guhê Drake de qêriya. "Em ê herin ser kavilê! Ji çeka Mîlo!"
  
  Drake senaryo direve. Wan dikaribû helîkopterê hilweşanda û Tirbe xilas bikira. Lê Ben û Kennedy, bi Hayden û Parnevik re, dibe ku bimirin.
  
  "Wext tune!" Dahl qêriya. "An ev an jî Apocî!"
  
  Swêdî ji bo çeka Milo bazda. Drake çavên xwe kil kir ji ber ku êş di dilê wî de qul kir. Awira wî li Ben û Kennedy ket, û jana biryarê ew di hundurê xwe de mîna kulmekê zivirî. Ger hûn bi destekî wenda bikin, hûn ê bi destê din jî winda bikin. Û dûv re wî biryar da ku ew bi hêsanî nikare destûrê bide Dahl ku vê yekê bike. Ma ew dikaribû du hevalan feda bike da ku dinyayê xilas bike?
  
  Na.
  
  Dema ku Dahl dest bi lêgerîna kincên Milo kir, ew mîna beqekî ber bi pêş ve bazda. Gava ku Milo laşê xwe rast kir, swêdî ji ecêbmayî paşve zivirî, Amerîkî ji janê xwe xwar kir, lê gerok bû û li keviya platformê ketibû. Ber bi yek ji xetên daketinê.
  
  Drake di şokê de sekinî. Motorên helîkopterê careke din qîrîn û ketina bêpîroz şikeft tijî kir. Di kêliya din de, sarkofagê mezin ê Odin guhezand û ji girêkên xwe şikest, bi xeternak ber bi Drake û qiraxa platformê ve hejand, tonek mirinek dihejîne.
  
  "Naoo!" Qêrîna Dahl qêrîna Parnevik dubare kir.
  
  Qêrînek, qîrînek hovane mîna ku hêlînek zêde germ bûye, dengek mîna ku hemî cinên dojehê bi saxî hatine şewitandin. Çemek hewaya sulfur ji kunek nû vebû li binê gora Odin derket.
  
  Frey û Alicia bi lez û bez çûn, hema hema bi saxî hatin şewitandin dema ku ew hilkişiyan ser tabûtê diherike. Frey qêriya: "Li pey me neçe, Drake!" Sîgorta min heye!" wê demê fikrek ji min re xuya bû, garantiya ewlehiyê. Wî ji hevalên Drake re qîr kir: "Niha! Li pey tabûtê bigerin an hûn ê bimirin!" Frey cesaret da wan, çeka xwe ya makîneyê dihejand, û wan neçar ma ku li dora stûna hilmê bigerin.
  
  Dahl awira xwe ya xedar zivirî Drake. "Divê em vê yekê rawestînin," wî bi lava got. "Ji bo ... ji bo zarokên min."
  
  Drake ji xeynî serê xwe bersivek din tune. Bicî. Wî li pey fermandarê SGG-ê diçû, bi baldarî ji Sarkofagê dihejand, dema ku ew li ser wan difiriya, dijminên wan ên bi ken bi ewlehî li jor bûn û hevalên wî li aliyê din şopa wî dişopandin.
  
  Di nav çekan û kezeba maniak de hatiye pêçan.
  
  Drake gihîşte qulikek di binê kevir de. Buhar bû birceke gemar û diqelişe. Bêdestûr. Drake bi qasî ku dikaribû nêzikî wî bû berî ku zivirî ku temaşeyî dijminên xwe bike.
  
  Hayden li erdê mabû, xwe bêhiş dikir. Ew niha rûniþt û kemberên ku mertalê Odin li pişta wê digirt rakir. "Ez dikarim çi bikim?"
  
  Drake bi kurtî li wê nêrî. "Ma CIA ji bo girtina Supervolcano ti planên nepêkan heye?"
  
  Berî ku serê xwe bihejand, 'sekretera' xweşik bîskekê tevlihev xuya kir. "Tenê eşkere. Almanî têxe lûleya hewayê." Wê Mertalê bi qîrînek ji dil avêt. Her sêyan jî li wî temaşe kirin ku wek diravekê li ser çemê xwe dizivire.
  
  Ma ew bi rastî têk çûne?
  
  Zexta ku ji boriyê derdiket her ku volqan xurt bû zêde bû. "Dema ku reaksiyona zincîrê dest pê dike," Dahl got. "Em ê nikaribin vê yekê bigirin. Divê em niha vê bikin!"
  
  Nêrîna Drake bi hûrdemî ber bi Mertalê ve hat kişandin dema ku ew bi dengî li dora keviya xwe dizivirî. Rîma wî.Gotinên ku di nav êgir de hatine nivîsandin ji wî derketin.
  
  
  Bihuşt û Dojeh tenê nezanînek demkî ye,
  
  Ew Ruhê Nemir e ku berê xwe dide Rast an Çewt.
  
  
  "Plana B," wî got. "Nifara Odin tê bîra we? Ma ne guncaw xuya bû, ne wisa? Cihek ku meriv vê yekê bilêv bike tune, ne? Erê, dibe ku ew be."
  
  "Gelo nifira Odin rêyek e ku cîhanê xilas bike?" Dahl guman kir.
  
  "An dojeh," Drake got. "Pêdivî ye ku kî biryarê dide. Ev bersiv e. Kesê ku Mertalê datîne divê ruhekî pak be. Ew xefika kemînan e. Ji ber ku me tirbe rakir êdî em tiştekî nizanin. Ger em bi ser nekevin, wê dinya têk biçe."
  
  "Nifet çawa derbas bû?" Hayden, ku piştî ceribandina wê ya di destên dijmin de ne xerabtir bû, mîna ku ew bi saxî were xwarin, li hêlînê nêrî.
  
  Drake nifir kir dema ku Mertalê rakir û li ber xwe girt. Dahl rawesta û li wî temaşe kir dema ku ew ber bi hêlîna hîskirinê ve diçû. "Dema ku hûn bi vê Mertalê dest bidin ser wê buharê, ew ê rast ji destên we were hilanîn."
  
  Dûv re, bi dengek mîna qîrîna keriyên heywanan ên ku di nav daristaneke şewitî de asê mane, ji binî ve buharek zêde derket, qîrîna bilind a teqîna wê hema ker bû. Bêhna kewkurtê êdî dest bi stûrbûna hewayê kir, ew kir miasmayek jehrîn. Dengê çiyayî yê ku evqas dirêj bû rêhevalê wan yê domdar, niha bêtir dişibiya birûskê. Drake mîna ku dîwar bi xwe dihejiyan hîs kir.
  
  "Nûçeyên nû, Dal. Plana B di çalakiyê de. Ji bo referansa paşerojê, ev tê vê wateyê ku ez nizanim çi dojehê din heye ku ez bikim.
  
  Dahl li aliyê din ê Mertalê rawesta: "Pêşeroja we tune." "An ez."
  
  Bi hev re ber bi çolê ve meşiyan. Şel dest pê kir ji zinara li kêleka wan daket jêr. Qêrîn û qîrînek, yên wekî Drake qet nebihîstibû, ji kûrahiya bêdawî ya çolê dihat.
  
  "Supervolkano nêzîk dibe!" Hayden qîriya. "Vê veke!"
  
  
  * * *
  
  
  Çiyayê Îzlandî yê bi navê Eyjafjallajokull, ku ji aliyê Drake, Dahl û heta Abel Frey ve nehate dîtin, ku heta niha têr bû ku çemên gewr ên nerm derdixin û trafîka hewayî ditirsînin, ji nişka ve li kêleka xwe teqiya. Ew ê di demek nêzîk de li Sky News û BBC û paşê jî li ser You Tube-ê ji hêla mîlyonan matmayî ve were dîtin - zimanên agirîn ên hezar ejderhayan ku li ezman bahoza agir pêdixin. Di heman demê de, du volqanên din ên Îzlandî teqiyan, serê wan di bin zextê de mîna korkên şampanyayê difirin. Hat ragihandin, hinekî bi ziman, ku Harmageddon hatiye.
  
  Tenê çend kesan dizanibû ku ew bi rastî çiqas nêzîk bû.
  
  
  * * *
  
  
  Lehengên nedîtî û qet naskirî di kûrahiya tarî ya çiyê de şer kirin. Drake û Dahl bi Mertalê re êrîşî dergeha buharê kirin, bi karekî dordor ve buharê ber bi valahiyek nêz ve bi kar anîn ji ber ku wan ew rasterast li jorê qulika ku ji ber hilweşandina gora Odin hişt.
  
  "Lez be!" Dahl têkoşîn kir ku Mertalê li cîhê xwe biparêze. Drake hest kir ku destên wî ji hewildana ku bi hêza seretayî ya çiyê bi ser ket, dilerizîn. "Ez tenê dixwazim bizanim ku ev tişt ji çi çêdibe!"
  
  "Kê balkeş dizane!" Hayden hewl da ku wan paşde bigire, lingên wan bigire û bi qasî ku ji destê wê tê dehf da. "Tenê bastûrê têxe hundurê!"
  
  Dahl xwe avêt, xwe avêt ser çalê. Ger Mertal ji bîr bikira an jî hinekî biçûya, ew ê tavilê biqelişe, lê mebesta wan rast bû, û beşa sereke bi baldarî ket şikestina sûnî ya li binê Gorê Odin.
  
  Xefikek berfireh, bi sed û hezaran sedsalan berê hatiye îcadkirin. Ez bi xwedayan sond dixwim.
  
  Xema xefikan!
  
  "Xefeya kevnar a herî mezin a ku cîhana nûjen nas kiriye." Dahl ket ser çokan. "Yê ku dikare dawî li vê yekê bîne."
  
  Drake temaşe kir ku Mertalê zirav xuya dikir, zexta mezin a ku ji binî ve bilind dibû dikişîne. Ew li ser keviyên şikestê raxistî û pêk hat, rengekî obsîdîyan girt. Herdem. Dê qet neyê jêbirin.
  
  "Dizanim çawa".
  
  Kar qediya, ew bîskekê sekinî berî ku bala xwe bide Frey. Niha jî tirs ji wê zêdetir dilê wî dagirtî.
  
  Helîkopter rabû, ji bo ku giraniya tabûta Odin, ya ku bi nermî li binê wê dihejiya, bigire. Herdu Frey û Alicia li ser qapaxa tabûtê rûniştî bûn, destên xwe li dora kemberên ku ew bi helîkopterê ve girêdabûn, pêça bûn.
  
  Lê Ben, Kennedy û Profesor Parnevik bi sê têlên din ên ku li binê helîkopterê daleqandî bûn, bê guman li wir bi çekan girtî bûn dema ku Drake ji bo rizgarkirina gerstêrkê şer dikir.
  
  Dema ku helîkopter hilkişiya, li jorê valahiyê daleqandî bûn, ji binê pozê Drake hatin revandin.
  
  "Na!"
  
  Û, pir ecêb, ew beziya - mirovek tenê, bi enerjiya ku ji hêrs, winda û evînê çêbûye - direve - zilamek ku xwe di nav çalek bêbinî de avêt qada reş, tiştê ku ji wî hat standin xwest û bi bêhêvî yekî ji zozanan girt. kabloyên, gava ku ew ket.
  
  
  ÇIL
  
  
  
  TORÊ XWEDÊN
  
  
  Dinya Drake bi ketina wî ya di tariyê de rawestiya - li jor valahiyek bêdawî, li jêr çalek bêbinî - sê santîmetre belengaza dihejandinê, rizgariya wî ya yekane. Hişê wî aram bû; wî ji bo hevalên xwe kir. Ji bilî rizgarkirina wan tu sedemek din nîne.
  
  Xweperest.
  
  Tiliyên wî li bengê ketin û nikarîbû bigire!
  
  Laşê wî, di dawiyê de ji bo gravity xuya bû, bi lez dest pê kir. Di çirkeya paşîn de, destê wî yê çepê yê dihejirandin li ser têlekî ku ji yên mayî dirêjtir bû û bi xerabiya refleksîf ve girêdayî bû, girt.
  
  Ketina wî rawestiya dema ku wî bi herdu milan girt û çavên xwe girt da ku dilê xwe yê bi lez lêdixist aram bike. Ji cihekî jor ve çepikên gurr hatin. Alicia sarkaza xwe derdixe.
  
  "Gelo mebesta Wells ev e ku 'hêza xwe nîşan bide'? Her gav meraq dikir ku wateya wê fosîla dîn çi ye!"#
  
  Drake li jor nihêrî, bi baldarî haya xwe ji quntara li jêr hebû, wekî berê qet gêj bû. Lê masûlkeyên wî bi hêz û adrenalînên nû dişewitin, û pirê agirê berê niha di hundurê wî de vedigere û dimire.
  
  Hilkişiya ser zendê, destê xwe da destê xwe, bi çokên xwe girt, bi lez tevgeriya. Frey çeka xwe ya makîneyê hejand û dikeniya, bi baldarî armanc girt, lê paşê Hayden ji gora Odin qêriya. Drake dît ku ew li wir rawestiyaye, pistola Wells amaniya Frey kir - fermandarê pîr li kêleka wê ketibû, lê, şikir ji Xwedê re, hîn jî bêhna xwe dikişand.
  
  Hayden çeka nîvê rê li Frey nîşan da. "Bila rabe!"
  
  Helîkopter hîna li hewa bû, pîlotê wê ji fermanên xwe nebawer bû. Frey dudil bû, mîna zarokekî ku ji pêlîstoka xweya bijare veqetiyabû, giriya. "OK. Hundin! Diviyabû min te ji wê balafira lanet daxista!"
  
  Drake gava ku wî bersiva Hayden bihîst, bişirî. "Erê, ez pir caran vê yekê fêm dikim."
  
  Kennedy, Ben û Parnevik bi çavên beloq temaşe dikirin, ku bi zorê nediwêriya nefesê bistînin.
  
  "Here û bîne!" - Frey paşê li Alicia qêriya. "Ji dest bi dest. Wî bigire û em herin. Ev kêzik dê te neavêje. Ew pirsgirêka hikûmetê ye. "
  
  Dema ku Alicia xwe ji sarkofagê avêtibû û zengila paralel ya Drake girt, Drake xwar kir, lê bi vî awayî wî wext girt ku li Ben nihêrî, nihêrî ka kurik çawa bertek nîşanî eşkerebûna rewşa Hayden da.
  
  Ben, heke tiştek hebe, bi nermî li wê nêrî.
  
  Alicia mîna meymûnekê ji zinarê xwar û di demek kurt de bi Drake re bû. Wê li wî nêrî, rûyekî bêkêmahî û tijî hêrs.
  
  "Ez dikarim bi her du aliyan ve biçim." Ew di nav tariyê de di nav tariyê de, pêşî lingên xwe ber bi hewayê ve hejand, bi tevahî li hewayê ji bo bîskekê daleqandî bû. Dûv re lingên wê bi sternumê Drake ve girêdayî bûn û wê laşê xwe ber bi pêş ve hejand, bi kurtî bi bengê xwe ve girt berî ku wê bizivirîne ser ya din.
  
  "Baboonê kezeb," Drake mir, sînga wî şewitî, destê wî sist bû.
  
  Alicia leza xwe bikar anî da ku li dora bengê bizivire, lingên xwe di asta sîngê de belav kirin, û li zikê wî xist. Drake karî xwe ber bi rastê ve bizivire da ku lêdanê sivik bike, lê dîsa jî hest kir ku rihên wî birîn bûne.
  
  Li ser wê giriya, êş parve kir û bilind bû. Birûskek di çavên wê de xuya bû, digel rêzek nû.
  
  "Di dawiyê de," wê nefes girt. "Tu vegeriyayî. Niha em ê bibînin ka kî herî baş e."
  
  Wê bi her tevgerê re pêbawerî dihejand. Di yek bazdanê de wê bendika xwe ya Drake derbas kir û dîsa hêza xwe bikar anî da ku paşve lê bixe, vê carê lingên xwe ji bo serê wî kir armanc.
  
  Lê Drake vegeriya û ew amade bû. Bi jêhatîbûna herî mezin, wî zengila xwe berda, gêjbûna giran tepisand û bi kûrahiya du lingan girt. Alicia bê zerar li ser wî naliya, ji tevgera wî matmayî mabû, destên wê hê jî dihejiyan.
  
  Drake her carê lingê xwe li zendê hilda. Wexta ku dijberê wî fêm kir ku wî çi kiriye, ew li ser wê bû. Bi tundî li serê wê xist.
  
  Min dît ku tiliyên wê ji benê berdan. Ew ket, lê tenê çend santîmetre. Gwîzê hişk di hundirê wê de xebitî û wê ji nû ve girt.
  
  Frey ji jor ve qîr kir. "Tiştek baş nîne! Bimire kafir îngilîz!"
  
  Dûv re, di kêmtir ji çavan de, Alman kêrek derxist û bengê Drake birî!
  
  
  * * *
  
  
  Drake ew hemî di tevgera hêdî de dît. Şewqa kêrê, şewqa xerab a rûbera birînê. Ji nişka ve vebûna xêza jiyana wî - awayê ku ew dest pê kir û li jora wî diqeliqî.
  
  Bêgiraniya tavilê ya laşê wî. Demeke cemidî ya tirs û bêbaweriyê. Dizanibû ku her tiştê ku wî hîs kiribû û her tiştê ku di pêşerojê de dikaribû bike, tenê hilweşiya bû.
  
  Û dûv re payîz... dîtina dijminê wî, Alicia, hilkişiya ser milê wê da ku vegere serê sarkofagê... dîtina devê Ben di qîrînekê de diqelişe... Rûyê Kennedy dibe maskeya mirinê... û bi dîtina wî ya derdor... Dûr... . çi. ?
  
  Torsten Dahl, swêdiyê dîn, diherike, na, li ser platformê bi kembera rûniştinê li laşê wî girêdide, direve, bi rastî jî xwe avêt çalekek reş, mîna ku Drake bi xwe çend kêliyên berê kiribû.
  
  Kevirek ewlehiyê ku li pişt wî vedibe, li dora stûnek di qulika Odin de, ku ji hêla Hayden û Wells ve, yên ku ji bo hewildana herî zêde hatine girtin, hişk girtine.
  
  Çûka dîn a Dahl... bi têra xwe nêzî destên Drake bike û wî zexm bigire.
  
  Dema ku ew û Dahl li hev ketin, xêza ewlehiyê teng bû, hêviyên Drake ji nişka ve, kulmek bi êş û Hayden û Wells tansiyon qebûl kirin.
  
  Hingê hêvî. Hewldanên hêdî, bi êş ên rizgariyê. Drake li çavên Dahl mêze kir, gotinek negot, hestek jî dernexist gava ku ew centimeter bi centimeter ber bi ewlehiyê ve dikişandin.
  
  Pêdivî ye ku pîlotê helîkopterê ferman werbigire, ji ber ku wî dest bi hilkişînê kir heya ku amade bû mûşekek sêyem biavêje, vê carê ji çiyê, ji bo ku ew valahiya têra xwe fireh bike ku sarkofag bêyî metirsiya zirarê derbas bibe.
  
  Di nav sê deqeyan de, tabûta Odin winda bû. Qirkirina tiliyên helîkopterê bîranînek dûr e. Ben, Kennedy û Parnevik wekî niha bûn.
  
  Di dawiyê de, Dahl û Drake li ser keviyên kevir ên çolê hatin kaş kirin. Drake dixwest ku bişopîne, lê laşê wî bertek neda. Tiştê ku wî dikaribû bike ew bû ku li wir raza, hişt ku travma têkeve hundurê, êşê ber bi parçeyek veqetandî ya mêjiyê xwe ve vegerîne.
  
  Û gava ew li wir razayî, dengê helîkopterê vegeriya. Tenê vê carê ew çopek Dahl bû. Û ev di heman demê de wasiteya rizgarî û çewisandina wan bû.
  
  Drake tenê dikaribû li çavên Torsten Dahl ên êşkêşkirî binêre. "Tu Xwedê yî, hevalno," û girîngiya cihê ku ew lê bûn, ji wî winda nebû. "Xwedayê rast"
  
  
  ÇIL YEK
  
  
  
  ALMANYA
  
  
  Her cara ku Kennedy Moore ew qas qûna xwe li ser kursiya hişk dizivirand, çavên Alicia Miles ên bihişyar bala xwe didan. Keçika îngilîz şervanek Uber bû, ku bi hesta şeşemîn a polêsan ve hatî xemilandin - bendewariya domdar.
  
  Di sefera sê saetan de ji Îzlandayê ber bi Almanyayê ve tenê carekê rawestiyan. Pêşî, tenê deh deqe piştî ku ew ji volqan derketin, wan tabût hildan û ew ewle kirin û her kes anîn ser keştiyê.
  
  Abel Frey di cih de çû beşa paşîn. Ji hingê ve wê ew nedîtiye. Dibe ku rûnê tekerên dizî û pîşesaziyê. Alicia di pratîkê de Kennedy, Ben û Parnevik avêtin ser kursiyên wan, paşê li kêleka hevalê xwe, Miloyê birîndar rûnişt. Werhasilî kelam dixuya ku her perçeyek laşê xwe, lê bi piranî topên xwe digirt, rastiyek ku Alicia dixuya ku bi rengekî din jî kêf û metirsîdar dibîne.
  
  Sê cerdevanên din di helîkopterê de bûn, awirên hişyar ên girtiyan ber bi pêwendiya xerîb a ku di navbera Alicia û Milo de hebû - bi awayekî din xemgîn, paşê watedar, û dûv re jî bi hêrsê tije bûn.
  
  Kennedy nizanibû ku ew li ku bûn dema ku helîkopter dest bi xwarê kir. Hişê wê di saeta dawîn de, ji Drake û serpêhatiyên wan ên li Parîs, Swêd û volqan, heya jiyana wê ya kevin a bi NYPD re, û ji wir, bi neçarî, ji bo Thomas Caleb geriyabû.
  
  Caleb kujerek rêzefîlm e ku ew azad kir ku dîsa bikuje. Bîranînên qurbaniyên wî êrîşî wê kirin. Cihê sûcê ku çend roj berê tê de derbas bû - cihê sûcê wî - di hişê wê de mîna xwîna nû ya rijandin teze ma. Wê fêm kir ku ji wê demê ve wê yek nûçeyek nedîtiye.
  
  Dibe ku wan ew girtin.
  
  Di xewnên te de....
  
  Na. Di xewnên min de qet wî nagirin, qet nêzîkî wî nabin. Ew min dikuje û destdirêjiyê li min dike, û sûcê min mîna cinekî lanet li min diqewime heta ku ez dev ji her tiştî berdim.
  
  Helîkopter bi lez daket xwarê, wê ji vîzyona ku nikarîbû rû bi rû bihêle derxist. Parçeya kesane ya li pişta helîkopterê vebû û Abel Frey derket derve, bi emir xwar.
  
  "Alicia, Milo, tu ê bi min re bî. Girtiyan bînin. Welîno, hûn ê tabûtê bigihînin odeya min a dîtinê. Parêzgerê li wir talîmatan heye ku gava her tişt ji bo temaşekirinê amade ye bi min re têkilî daynin. Û ez dixwazim ku ev zû biqewime, cerdevan, ji ber vê yekê dudilî nebin. Dibe ku Odin bi hezaran sal li benda Frey be, lê Frey ne li benda Odin e."
  
  Kennedy got, "Tevahiya dinya dizane te çi kir, Frey, tu dîn î." "Sêwirînerê modê, lanet bike. Hûn difikirin ku hûn ê heta kengê li derveyî girtîgehê bimînin?"
  
  "Hesta xwe-giringiya Amerîkî," Frey kişand. "Û ehmeqî dihêle hûn bawer bikin ku hûn dikarin bi dengekî bilind biaxivin, hmm? Hişê bilind her tim bi ser dikeve. Ma hûn bi rastî difikirin ku hevalên we derketin? Me li wê derê xefik danî, tu gêjoka ehmeq. Ew ê ji Poseidon derbas nebin."
  
  Kennedy ji bo protestokirinê devê xwe vekir, lê dît ku Ben bi kurtî serê xwe hejand û bi lez devê xwe girt. Bihêle. Pêşî sax bimîne, paşê şer bike. Wê bi zihniyetî ji Vanna Bonta re got: "Ez tercîh dikim ku kompleksek kêmbûna xwe hebe û bi rengek xweş ecêbmayî bim, ne ku kompleksek serdestiyê hebe û bi hovîtî şiyar bibim."
  
  Frey bi tu awayî nizanibû ku helîkoptera wan li bilindahiyek bilind veşartî maye. Û pozbilindî ew bawer kir ku aqilê wî ji aqilê wan bilindtir e.
  
  Bila wisa bifikire. Ecêb wê hê şîrîntir bûya.
  
  
  * * *
  
  
  Helîkopter bi derbekê ket. Frey derket pêş û pêşî xwe avêt xwarê, emir ji zilamên li erdê re kir. Alicia rabû ser piyan û bi tiliya xwe ya nîşanê tevgerek kir. "Pêşî hûn sê. Serî xwar in. Heya ku ez tiştekî din nebêjim bimeşin."
  
  Kennedy ji helîkoptera pişt Ben avêt, êşa westandinê di her masûlkeyê de hîs kir. Gava wê li dora xwe mêze kir, dîmena ecêb kir ku ew westandina xwe deqeyekê ji bîr bike, bi rastî jî bêhna wê jê bir.
  
  Yekî nêrî û wê fêm kir ku ew kela Frey li Almanyayê ye; denek sêwirîner a neheqiyê ku kêfa wê qet nesekinî. Qada daketina wan rû bi dergehê sereke, du deriyên dara dara ku bi stûnên zêr hatine xemilandin û ji hêla stûnên mermer ên Italiantalî ve hatine çarçove kirin ku diçû salonek ketina mezin. Gava ku Kennedy lê temaşe kir, du otomobîlên biha, Lamborghini û Maserati, derketin xwarê, ji wan çar xortên bi coş ên bîst û sed salî derketin û bi gavên berbi Kelehê ve hilkişiyan. Rîtmên giran ên muzîka dansê ji pişt derî dihat.
  
  Li jora deriyan rûyekî bi kevir hebû, ku bi rêzek tûpên sêgoşe û du bircên bilindtir li her du dawiyan, li ser avahiya mezin xuyangek Vejîna Gotîk dide. Bi heybet, Kennedy fikirî, û hinekî sergirtî. Wê xeyal dikir ku vexwendina partiyek li vê derê dê xeyalek modelek pêşerojê be.
  
  Û bi vî awayî Abel Frey ji xewnên wan sûd wergirt.
  
  Ew ber bi deriyan ve hat dehfdan, Alicia bi baldarî li wan temaşe kir dema ku ew ji supercarên xirecir derbas dibûn û ber bi gavên mermer ve diçûn. Di ber deriyan re û di nav lobiya dengbêjiyê re. Li milê çepê, deriyekî vekirî û bi çerm ber bi klûbeke şevê ya tijî muzîka xweş, roniyên rengîn, û kozikên ku li jora girseyê dihejiyan, diçû, li wir her kes dikaribû îspat bike ku ew çiqasî baş dikare dans bike. Kennedy di cih de sekinî û qêriya.
  
  "Alîkarî!" Ew giriya, rasterast li mêvanan nêrî. "Alîkariya me bike!"
  
  Çend kesan wextê xwe girt û qedehên xwe yên nîv tije daxistin û li min mêze kirin. Piştî saniyeyekê dest bi kenê kirin. Blondeya swêdî ya klasîk bi silavê şûşeya xwe rakir, û zilamê îtalî yê bi çermê tarî dest pê kir li wê mêze kir. Yên din vegeriyan dojehê dîskoya xwe.
  
  Kennedy nalîn dema ku Alicia bi porê wê girt û ew li ser erdê mermer kişand. Ben ji bo protestoyê qêriya, lê sîlîk hema wî xist. Di nav mêhvanên partiyê de kenek zêdetir bû, dû re jî çend şîroveyên hovane. Alicia Kennedy avêt nav derenceya mezin, bi tundî li rihên wê xist.
  
  "Jina ehmeq," wê got. "Ma hûn nabînin ku ew evîndarê axayê xwe ne? Ew ê qet li ser wî xerab nefikirin. Niha... herin."
  
  Wê bi piçek piçûk ku di destê wê de xuya bû, ber bi jor ve nîşan da. Kennedy dixwest ku li ber xwe bide, lê li gorî tiştê ku qewimî, wê biryar da ku tenê bi wê re biçe. Ew bi derenceyan ve hatin birin û ber bi çepê ve hatin birin nav baskê din ê Kelehê. Gava ku ew ji derencexanê derketin û ketin korîdora dirêj û neqewitandin - pira di navbera baskan de - muzîka dansê rawestiya, û dibe ku di wê gavê de tenê ew mirovên sax bûn.
  
  Di korîdorekê re peya bûn, wan xwe li odeyek dît ku dibe ku berê salonek fireh bûya. Lê aniha ew dever di nîv deh odeyên cihê de hatibû dabeşkirin - odeyên ku li derve li şûna dîwaran bar hene.
  
  Cells.
  
  Kennedy, tevî Ben û Parnevik, avêtin hucreya herî nêzîk. Dengekî bilind tê vê wateyê ku derî girtî bû. Alicia hejand. "Tu têne şopandin. Hizkirin."
  
  Di bêdengiya kerr a ku li pey wê hat, Kennedy tiliyên xwe di nav porê wê yê reş û dirêj re derbas kir, cil û bergên pantolonê bi qasî ku ji destê wê dihat xweş kir û nefesek kûr kişand.
  
  "Belê ..." wê dest pê kir ku got.
  
  Abel Frey li ber kameraya wan xuya bû û mîna Xwedayê Dojehê bi ken bû. "Hûn bi xêr hatin qesra partiya min. Bi rengekî ez guman dikim ku hûn ê bi qasî mêvanên min, uh, dewlemendtir jê kêf bikin.
  
  Berî ku ew bersivê bidin, wî teklîfa xwe hejand. "Bi asayî. Ne hewce ye ku hûn biaxivin. Gotinên te min hindik eleqedar dike. Ji ber vê yekê," wî îdia kir ku bifikire, "kê me heye... baş e, erê, bê guman, ew Ben Blake ye. Ez bawer im ku ew ê kêfxweşiyek mezin bide we."
  
  Ben reviya ber baran û bi qasî ku ji destê wî dihat li wan kişand. "Xwişka min li ku ye, kezebê?"
  
  "Hm? Yanî tu dibêjî blondeya şêt bi..." lingê xwe bi hovîtî avêt derve. "Şêweya şerê ejderan bidin nasîn? Ma hûn hûrguliyan dixwazin? Belê, baş e, ji ber ku tu yî, Ben. Şeva ewil min bestekarê xwe şand wir da ku pêlavên wê rake, hûn dizanin, ku wê hinekî nerm bike. Wê ew etîket kir, çend rih êşand, lê wî tiştê ku min dixwest kir.
  
  Frey bîskek girt û ji bêrîka kincê hevrîşimê xerîb ku wî li xwe kiribû, kontrola ji dûr ve masî girt. Wî ew veguherand televizyonek portable, ku Kennedy jî ferq nekir. Wêneyek li ser hewayê xuya bû - SKY News - li ser mezinbûna deynê neteweyî yê Keyaniya Yekbûyî sohbet dike.
  
  "Şeva duyemîn?" Frey sekinî. "Ma birayê wê bi rastî dixwaze bizanibe?"
  
  Ben qîriya, dengek gewrik ji zikê wî kûr derket. "Ew baş e? Ew baş e?"
  
  Frey dîsa li ser kontrolê dûr xist. Ekran veguherî wêneyek din, gewretir. Kennedy fêm kir ku ew li odeyek piçûk a ku keçek bi nivînê ve girêdayî ye dinêre.
  
  "Hûn çi difikirin?" Frey teşwîq kir. "Bi kêmanî ew sax e. Ji bo niha."
  
  "Karin!" Ben bezî ber bi TV-yê lê paşê sekinî, ji nişka ve bi ser ket. Sobs tevahiya laşê wî hejand.
  
  Frey keniya. "Hûn wekî din çi dixwazin?" Wî dîsa fikirî kir û dûv re dîsa kanal guhert, vê carê CNN. Di nûçeyê de tavilê peyamek li ser qatilek rêzefîlm ji New York - Thomas Caleb derket.
  
  Kennedy yê dîn bi kêfxweşî got: "Ev berê ji we re nivîsand. "Difikirîm ku hûn dixwazin lê binêrin."
  
  Wê bê îrade guhdarî kir. Mizgîniya tirsnak bihîst ku Caleb berdewam kir ku li kolanên New York-ê digere, azad, ruhek.
  
  "Ez bawer dikim ku we ew azad kir," Frey bi wate li pişta Kennedy got. "Karê mezin. Neçîrvan vegeriya cihê xwe, êdî li zozanê bajêr ne heywanek qefeskirî ye."
  
  Rapor bi dîmenên arşîvê yên dozê - tiştên standard - rûyê wê, rûyê polîsê qirêj, rûyên mexdûran lîstin. Her tim rûyên qurbaniyan.
  
  Heman yên ku her roj li kabûsên wê diçûn.
  
  "Ez bawer dikim ku hûn hemî navên wan dizanin, ne wusa?" Frey tinaz kir. "Navnîşana malbatên wan. Welê... mirin."
  
  "Bêdeng bike!" Kennedy serê xwe xiste nav destên wê. Stop ku! Ji kerema xwe ve!
  
  "Û tu," wê bihîst ku Frey pistî. "Profesor Parnevik," wî ew peyv wek goştê gemarî yê ku ketibe devê wî tif kir. "Divê tu li ba min bimînî û bixebitî."
  
  Fîşek lê ket. Kennedy bi şokê qêriya. Di saniyeya din de, wê bihîst ku laş hilweşiya, û li dora xwe zivirî, dît ku pîrê ketiye erdê, qulikek di sînga wî de vedibe, xwîn diherikî û li dîwarên hucreyê dirije.
  
  Çeneya wê daket, bêbaweriyê mejiyê wê girt. Wê tenê dikaribû temaşe bike ku Frey careke din berê xwe da wê.
  
  "Û tu, Kennedy Moore. Wextê we tê. Em ê di demek nêzîk de kûrahiya ku hûn dikarin dakevinê bikolin."
  
  Li ser lingê xwe zivirî û kenîya, çû.
  
  
  ÇIL DU
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Abel Frey gava ku ber bi beşa xwe ya ewlehiyê ve diçû, ji xwe re keniya. Çend kêliyên dahênerî û wî ev ehmeq li erdê xist. Herdu jî şikestî ne. Û di dawiyê de, wî ew ehmeqê pîr Parnevik Stone kuşt.
  
  Êcêb. Niha li ser çalakiyên hê bêtir kêfxweş.
  
  Wî deriyê xaniyên xwe yên taybet vekir û dît ku Milo û Alicia li ser textê wî belav bûne, mîna ku wî ew ji wan berda. Emerîkî yê mezin hîna jî ji birînê dikişand, bi saya wî swêdî, Torsten Dahl, bi her tevgerê re serketî bû.
  
  "Hûn nûçeyek ji deriyê cîran heye?" - Frey di cih de pirsî. "Hudson gazî kir?"
  
  Li kêleka navendek kontrolê ya CCTV bû, ku niha di bin çavdêriya yek ji alîgirên herî radîkal ên Frey, Tim Hudson de ye. Li dora kelehê ji ber zanîna xwe ya berfereh ya komputerê wekî "mirovê bi bîr" tê zanîn, Hudson yek ji xwendekarên yekem ên Frey bû, zilamek ku ji bo serokê xwe yê fanatîk amade bû ku biçe her tiştî. Bi piranî wan çavdêriya pêşkeftina sazkirina gora Odin dikir, û Hudson di serî de bû - nifiran dikir, ter dixwar û bi tirs mîna ku ew şîr be Yeagers dixwar. Frey dilxwaz bû ku Gorê li cîhê xwe yê rast hatî saz kirin bibîne, û wî ji bo seredana xweya yekem a berbiçav amadekariyên tevahî kir. Girtiyên wî, taxên Karîn û hucreyên girtiyên wî yên nû jî hatin kontrolkirin.
  
  Û partiyek, bê guman. Hudson pergalek saz kir ku her santîmek klûbê di bin kontrola hindek kontrolê de dike, çi qasê infrared an standard be, û her tevgera mêvanên elît ên Frey hate tomarkirin û ji bo giraniya wê ya bi hêz hate kontrol kirin.
  
  Wî fêm kir ku hêz ne zanîn e. Hêz delîlek zexm bû. Wênekêşiya berbiçav. Vîdyoya pênase bilind. Dibe ku girtin neqanûnî bûya, lê ger ku mexdûr têra xwe bitirsiya, zirarê nedikir.
  
  Abel Frey dikaribû bi stêrkek an çîçikek kevir re di her kêliyê de ji bo wî guncan "şevek rojnameyê" saz bike. Ew dikaribû tabloyek an peykerek bikire, di pêşandana herî germ a li bajarê herî birûskî de kursiyên rêza pêşîn bigirta, her gav bigihêje tiştê ku negihîştiye. wî dixwest.
  
  "Hê tiştek tune. Divê Hudson dîsa li ser textê wenda bûbe, "Alicia got dema ku serê xwe di nav destên xwe de xwar kir û lingên wê li ser keviya textê wî daleqandî bû. Dema Frey li wê nêrî, wê çokên xwe hinekî belav kirin.
  
  Bicî. Bi xwezayî, Frey ji xwe re axîn kir. Wî temaşe kir ku Milo nalîn û rihên wî girt. Wî hîs kir ku lerza elektrîkê lêdana dilê wî zûtir dike dema ku ramana seksê bi xetereyê re tevlihev bû. Wî çavê xwe ber bi Alicia ve rakir, nîşana 'pere' ya gerdûnî da wê.
  
  Alicia lingên xwe daxist xwarê. "Li ser ramana duyemîn, Milo, çima hûn naçin û dîsa kontrol nakin. Û raporek tam ji wî Hudsonê ehmeq bistînin, hmm? Boss, "wê serê xwe ber bi tebaka zîvîn a xwarinan ve hejand. "Tiştek ne asayî?"
  
  Frey li ser plakê lêkolîn kir dema ku Milo, ji tiştên ku diqewime ji bîr nedikir, mîna siyasetmedarekî ji ehmeqiya xwe re, nerînek xapînok ber bi hevala xwe ve şand, dû re nalîn û bi lingan ji odeyê derket.
  
  Frey got, "Biskotî xweş xuya dike."
  
  Hema ku derî li cihê xwe kilîk kir, Alîsya tehteyek biskuvî da destê Frey û hilkişiya ser maseya wî. Li ser çar lingan sekinî, serê xwe ber bi wî ve zivirand.
  
  "Ma hûn bi vê biskuvîtê re hindek înglîzî xweş dixwazin?"
  
  Frey bişkokek veşartî li bin maseya xwe xist. Yekser, tabloya sexte ber bi kêlekê ve çû, rêzek ekranên vîdyoyê eşkere kir. Wî got, "Şeş", û yek ji ekranan zindî bû.
  
  Dema ku lê temaşe kir, wî çaya kulîçeyê tam kir, bêhiş li qûna dor a Alicia dihejand.
  
  "Meydana min a şer," wî hilm. "Jixwe hatiye pijandin. Erê?"
  
  Alicia bi awayekî segvanî diqeliqî. "Erê".
  
  Frey dest pê kir ku depresyona di navbera lingên xwe de bikişîne. "Piştre ez bi qasî deh deqeyan hene. Pêdivî ye ku hûn ê nuha bi yek zû biqedin."
  
  "Çîroka jiyana min".
  
  Frey bala xwe da wê, her gav bala xwe da Miloyê ku tenê bîst metre dûrî deriyê venebû, lê tevî vê yekê, û hebûna hestiyar a Alicia Miles, wî dîsa jî nikarîbû çavên xwe ji hucreya luks a yek ji nûhatiya xwe bigire. êsîr bi dest xistin.
  
  Kujer Serial - Thomas Caleb.
  
  Pevçûna dawî neçar bû.
  
  
  
  Beş 3
  Meydana şer...
  
  
  ÇIL SÊ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Kennedy bezî ber baran dema ku Abel Frey û nobedarên wî li derveyî hucreya xwe xuya bûn. Wê bi qîrîn li wan kir ku laşê profesor rakin an jî wan azad bikin, dûv re gava ku wan ew yek kir, hest bi tirsek mezin kir.
  
  Li ber deriyê hucreyê rawestiya, nizanibû ku çi bike. Yek ji gardiyanan bi pilinga xwe nîşan da. Ew kûrtir ketin nav kompleksa girtîgehê, berê xwe dan çend hucreyên din, ku hemî negirtî. Lê pîvana wê hemûyan heta hestî sar kir. Wê meraq kir ku ev zilam dikare çi celeb neheqiyên xerab bike.
  
  Wê gavê wê fêm kir ku ew dikare ji Caleb xerabtir be. Ji hemûyan xerabtir. Wê hêvî dikir ku Drake, Dahl û artêşa piştgirî nêzîk bûne, lê ew neçar bû ku bi vê dubendiyê re rû bi rû bimîne û wê bi ser keve, ji ber ku bawer bike ku ew bi xwe ne. Wê çawa hêvî dikir ku Ben biparêze çawa ku Drake kir? Xortek li kêleka wê meşiya. Ji roja mirina Parnevik ve zêde neaxiviye. Bi rastî, Kennedy difikirî, kurik tenê çend gotin gotine ji dema ku ew di Gorê de hatine girtin.
  
  Ma wî şansê xwe yê xilaskirina Karin dît? Wê dizanibû ku têlefona wî ya desta hîn jî bi ewlehî di bêrîka wî de ye, ji bo vibrasyonê hatî danîn, û ku wî ji dêûbavên xwe nîv deh bangên ku wî bersiv nedaye wergirtine.
  
  "Em li cîhê rast in," Kennedy ji quncika devê xwe pistî. "Aqlê xwe ji xwe re bihêle."
  
  "Bêdeng bike, Amerîkî!" Frey peyva paşîn mîna ku nifir be tif kir. Ji bo wî, ew difikirî, bi îhtîmaleke mezin ew bû. "Divê hûn ji çarenûsa xwe xem bikin."
  
  Kennedy li pişt xwe nêrî. "Ev tê çi wateyê? Ma hûn ê min bikin yek ji kincên xwe yên piçûk ku we çêkiriye? Wê birîn û dirûtinê teqlîd dikir.
  
  Alman çavekî rakir. "Xwezî. Ka em binihêrin hûn çiqasî şêt bimînin."
  
  Li derveyî kompleksa hucreyan ew ketin beşeke din, pir tarîtir ê malê. Îcar ew bi goşeyekî tûj ber bi jêr ve diçûn, ode û korîdorên li dora wê xirabûyî bûn. Her çend, Frey dizanibû, ew hemî sorek sor bû ku xwînmijan tevlihev bike.
  
  Ew di korîdora dawîn de meşiyan, ku ber bi deriyekî darîn a kemerî ve diçû, ku lewheyên mezin ên metalî li ser mentelên wî hebûn. Yek ji nobedaran jimareke heşt-hejmarî li klavyeya hejmarî ya bêtêl xist, û deriyên giran dest pê kirin vebûn.
  
  Wê gavê wê çîpên metal ên bilind ên sîngê ku dora jûreya nû dorpêç kiribûn dît. Nêzîkî sî û çil kes bi vexwarinên di destên xwe de li dora wî rawestiyan û dikeniyan. Playboys û axayên narkotîkê, fahîşeyên nêr û mê yên çîna bilind, endamên royal û serokên Fortune 500. Jinebiyên xwedî mîrateyên mezin, şêxên dewlemend ên petrolê û keçên mîlyoneran.
  
  Her kes li dora astengiyê rawesta, Bollinger û Romani Conti vedixwar, xwarinên xweş dixwar û çand û çîna xwe derdixist.
  
  Gava Kennedy ket hundur, hemî sekinîn û bîskekê li wê mêze kirin. Fikra wê ya sar ew bû ku wê binirxîne.Pirsîn li ber dîwarên tozbar diherikî û guhên wê hejandin.
  
  Ew ew e? Polîs?
  
  Ew ê wê di nav çar hûrdeman de hilweşîne.
  
  Ez ê bigirim. Ez ê deh din bidim te, Pierre. Tu yê çi bibêjî?
  
  Seven. Ez bet dikim ku ew ji ya ku xuya dike bi hêztir e. Û, baş e, ew ê hinekî pîs bibe, ma hûn nafikirin?
  
  Li ser çi behs dikirin?
  
  Kennedy bi lêdaneke dijwar li qûna wê hîs kir û terpilîn nav odê. Cimaet kenî. Frey bi lez li pey wê bezî.
  
  "Gel!" Ew keniya. "Hevalên min! Ev pêşkêşiyek ecêb e, hûn wusa nafikirin? Û ew ê şevek ecêb bide me! "...
  
  Kennedy li dora xwe nihêrî, bê kontrol tirsiya. Li ser çi behs dikirin? Xemgîn bimîne, gotina bijarte ya Captain Lipkind hate bîra wê. Lîstika xwe bidomînin. Wê hewl da ku bala xwe bikişîne, lê şok û derdora surreal tehdîd kir ku wê dîn bike.
  
  "Ez ê li ber te performansê nekim," wê li pişta Frey got. "Bi her awayî hûn hêvî dikin."
  
  Frey li wê zivirî, û kenê wî yê zana ecêb bû. "Ma ne ew e? Ji bo xatirê tiştekî hêja?Ez difikirim ku hûn xwe û cûreyên xwe zêde dinirxînin. Lê normal e. Hûn dikarin wekî din bifikirin, lê ez difikirim ku hûn ê wiya bikin, delal Kennedy. Bi rastî ez difikirim ku hûn dikarin. Hatin." Wî îşaret da wê ku were ba wî.
  
  Kennedy ber bi zingilê ve gav avêt. Nêzîkî diwanzdeh lingan di binê wê de çalek dorhêl hebû ku bi rengekî newekhev li erdê hatibû kolandin, erdê wê bi zinaran veşartibû û dîwarên wê bi ax û keviran hatibû pêçan.
  
  Qada gladiatorê ya kevnar. Pevçûn şer dikin.
  
  Derenceyên metal li tenişta wê hatin kişandin û li ser hesinan hatin hildan nav çalê. Frey destnîşan kir ku divê ew dakeve.
  
  Kennedy bi pistepist got: "Tu rê tune." Sê çek ber bi wê û Benê ve hatin.
  
  Frey şanên xwe hejand. "Ez ji te re lazim e, lê ez bi ciddî ne hewceyî kurek im. Em dikaribûn bi fîşekek ber bi çokê, paşê bi milê xwe ve dest pê bikin. Bixebitin û binihêrin ka hûn çiqas daxwaza min bi cih bînin." Bişirîna wî ya dojeh ew îqna kir ku ew ê kêfxweş bibe ku gotinên xwe piştrast bike.
  
  Wê diranên xwe çirçandin û bîskekê li cil û bergên pantolonê xwe xweş kir. Girseya dewlemend, wek heywanekî di qefesê de, bi eleqe li wê mêze kir. Qedeh vala bûn û xwarinên xwarinê hatin xwarin. Garson û garson di nav wan de difiriyan, ji wan re nedihat dîtin, tijî û teze dikirin.
  
  "Çawa çal?" wê bi demê re danûstendinê dikir, ti rêyek jê nedidît, hewl dida ku her saniyeyek zêde ya hêja bide Drake.
  
  "Ev qada şerê min e," Frey bi dilovanî got. "Hûn di bîranîna birûmet de dijîn an jî di rezîliyê de dimirin. Hilbijartin, delalê min Kennedy, di destê we de ye. "
  
  Bimîne pîs.
  
  Yek ji gardiyanan bi dewsa pistola xwe dehf da wê. Bi rengekî wê karî nêrînek erênî li Ben bike û xwe gihand derenceyan.
  
  "Bisekine," çavên Frey bi hêrs dibiriqin. "Pêlavên wê derxe. Ev ê hinekî din xwînrijiya wî geş bike."
  
  Kennedy li wir rawesta, rûreş û hêrs bû, û hinekî matmayî bû gava yek ji nobedaran li ber wê çok da û pêlavên wê jê kirin. Ew hilkişiya ser derenceyan, xwe nerast û dûr hîs kir, mîna ku ev hevdîtina ecêb bi Kennedyek din re li quncikek dûr a cîhanê çêdibe. Wê meraq kir ku bi rastî ev kî ye ku her kes jê re digot?
  
  Deng pir xweş nedihat. Wusa dixuye ku ew ê ji bo jiyana xwe şer bike.
  
  Gava ku ew di derenceyan re dadiket, bilbilek ji nav elaletê hat, û pêleke xurt a xwînxwariyê hewa tijî kir.
  
  Her cure bêbextî qîriyan. Behîs hatin danîn, hin ku ew ê di kêmtirî deqeyekê de bimire, hinên din jî ku ew ê di kêmtirî sî saniyeyan de tanga xwe winda bike. Yek an du kesan jî piştgiriya wê pêşkêş kirin. Lê metirsiya mezintir ew bû ku ew ê cesedê wê yê mirî piştî ku wê bike toz, xirab bike.
  
  Dewlemendê herî dewlemend, li ser rûyê erdê herî xurt îsotê. Ger ev bûya ku dewlemendî û hêz da we, wê hingê cîhan bi rastî wêran bû.
  
  Bi lez û bez lingên wê yên tazî li erdê hişk ketin. Ew ji siwarê daket, xwe sar û eşkere hîs kir, û li dora xwe nêrî. Li hemberî wê, qulek di dîwêr de hat birîn. Ew niha bi komek barsên stûr ve hatibû veşartin.
  
  Figurê ku li aliyê din ê van baran asê mabû, ji nişka ve ber bi pêş ve çû, bi qîrîneke hêrsê ya xwînxwar li wan xist. Wî ew qas hişk hejand ku ew bi lingê xwe hejandin, rûyê wî ji girînek berovajîkirî wêdetir.
  
  Lê tevî vê yekê, û tevî derûdora wê ya ecêb, Kennedy ew zûtir nas kir ku ew navê wî bi bîr bîne.
  
  Thomas Caleb, kujerê serial. Li vir li Almanya, bi wê re. Du dijminên kuştî ketin qada şer.
  
  Plana Abel Frey, ku li New Yorkê hatî çêkirin, tê tetbîq kirin.
  
  Dilê Kennedy hejand, û bi leza nefretê ya paqij ji tiliyên wî ber bi mêjî û pişta wî ve mîna tîrekê ket.
  
  "Tu gemar!" Wê giriya, ji hêrsa xwe dirije. "Tu bastekî mutleq î!"
  
  Dûv re bar rabûn û Caleb ber bi wê ve bazda.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ji helîkopterê derket berî ku ew bi erdê ve biçe, hîn gavekê li paş Torsten Dahl, û ber bi otêla qelebalix, ku ji hêla hevpeymaniya hevbeş a hêzên navneteweyî ve hatibû girtin, bezî. Artêş bê guman tevlihev e, lê biryardar û şerker e.
  
  Ew 1,2 mîl li bakurê La Vereina bûn.
  
  Wesayîtên artêşê û yên sivîl li rêzê bûn, motoran qurmiçîn, amade bûn.
  
  Li koşkê qelebalixiya çalakiyê bû: komando û hêzên taybet, ajanên îstîxbaratê û leşker hemû kom dibûn, xwe paqij dikirin û xwe amade dikirin.
  
  Dahl hebûna xwe bi bazdana ser resepsiyona otêlê ragihand û bi qîrînek wisa bi dengekî bilind ku her kes li xwe zivirî. Bêdengiyek rêzdar hebû.
  
  Wan berê wî û Drake û yên din nas dikirin, û baş dizanibûn ku wan li Îzlandayê çi bi dest xistibû. Her kesê li vir bi rêya girêdana vîdyoyê ya ku di navbera otêl û helîkopterê de hate weşandin hate agahdar kirin.
  
  "Em amade ne?" Dahl qîriya. "Ji bo tunekirina vî bastûr?"
  
  Fermandar bi qîrîn got: "Alav amade ne. Wan hemûyan Dahl ji vê operasyonê berpirsyar dîtin. "Sniper li cihê xwe ne. Em ew qas germ in ku em dikarin vê volkanê ji nû ve bidin destpêkirin, birêz!"
  
  Dahl serê xwe kir. "Hingê em li benda çi ne?"
  
  Asta deng bi sed pile bilind bû. Leşker ji deriyan derketin, li pişta hev xistin û li hev kirin ku piştî şer ji bo birra li hev bicivin da ku cesaretê bidomînin. Dema ku wesayitên ku li hev kom bûbûn vekişiyan, motoran dest bi qîrînê kirin.
  
  Drake di wesayîta sêyem a tevgerê de, Humvee leşkerî, beşdarî Dahl bû. Di van çend saetên dawîn ên kurtajê de wî dizanibû ku nêzîkî 500 zilamên wan hene, ku têra artêşa piçûk a Frey ya ji 200 kesan e, binav dike, lê Alman di pozîsyonek bilind de bû û tê çaverê kirin ku ew xwediyê gelek hîleyan be.
  
  Lê tiştê ku wî tunebû hêmana sosretiyê bû.
  
  Drake li ser kursiya pêşiyê bazda, tivinga xwe girt, ramanên wî li ser Ben û Kennedy sekinîn. Hayden li ser kursiyê li pişt wan bû, ji bo şer amade kirin. Wells bi birîneke giran a zikê li otêlê ma.
  
  Konvoyê bendeke tûj dorpêç kir, û paşê La Veraine derket ber çavê, ku mîna dareke Noelê li hember tariya ku dora wê girtibû, û li ber zinarên reş ên çiyayê ku li jora wê bilind dibû ronî bû. Dergehên wê vekirî bûn, û wêrekiya hovane ya zilamê ku ew hatibûn hilweşandin nîşan didin.
  
  Dahl mîkrofon vekir. "Banga dawîn. Em germ dest pê dikin. Zûbûn dê li vir jiyana mirovan xilas bike. Hûn armancan dizanin, û hûn texmîna meya çêtirîn dizanin ka dê tabûta Odin li ku be. Werin em bi vî PIŞTÎ re tevbigerin, leşker."
  
  The link ji bo Polite Intelligent Gentleman rawesta. Pir îronî. Drake sipî bû dema ku Hummer di hundurê cerdevaniya Frey re derbas bû û bi kêmasî santîmanek ji her du aliyan ve diçû. Nobedarên Alman ji bircên xwe yên bilind dest bi bilindkirina alarmê kirin.
  
  Fîşekên ewil hatin teqandin, ji wesayîtên pêşeng avêtin. Dema ku konvoy ji nişka ve rawestiya, Drake deriyê xwe vekir û ajot. Wan piştgiriya hewayî bikar neanîn ji ber ku Frey dibe ku RGPS hebe. Ji ber heman sedemê hewce bû ku wan zû ji otomobîlan dûr bikevin.
  
  Bikevin hundur û axa PIGS veguherînin kargehek bacon.
  
  Drake bezî ber bi çolên qalind ên ku di bin pencereya qata yekem de mezin dibûn. Tîma SASê ya ku sîh deqîqe berê şandibûn, divê berê qada klûbeya şevê û mêvanên wê yên 'sivîl' dorpêç kiribûn. Gulle ji pencereyên kelê difiriyan, dema ku erebe diherikîn hundir, dîwarên dergehê dibarandin. Hêzên koalîsyonê bi tolhildanê bersiv dan guleyan, cam şikandin, goşt û hestî xistin û rûberê kevirî kirin mûçik. Qêrîn, qîrîn û banga xurtkirinê hatin.
  
  Di hundirê kelehê de alozî çêbû. Teqînek RPG ji pencereyek qata jorîn hat, li cerdevaniya Frey ket û beşek ji dîwar hilweşand. Bermah bi ser leşkerên dagirker de ketin. Agirê mîtralyozê vegeriya û çeteyekî Alman ji qata jorîn ket xwarê, bi qîrîn û lingê xwe hejand heta ku bi lêdaneke tirsnak ket erdê.
  
  Dahl û leşkerekî din gule li deriyên pêşiyê reşandin. Gule yan jî rîkoşeyên wan du kes kuştin. Dahl pêş de bezî. Hayden li deverek li pişt wî bû.
  
  "Divê em bikevin vê çala dojehê! Niha!"
  
  Bi şev teqînên nû hejandin. RPG-ya duyemîn li kraterek mezin çend lingên rojhilatê Drake's Hummer xist. Baraneke ax û keviran ket ezmanan
  
  Drake bazda, xwe xwar kir, di bin qalibê xaçê yê guleyên ku hewa li ser serê wî qul dikirin de ma.
  
  Şer bi rastî dest pê kiriye.
  
  
  * * *
  
  
  Girseya gel hîna beriya ku Kennedy û Caleb destê xwe bidin hev xwînxwariya xwe nîşan da. Kennedy bi baldarî li dora xwe geriya, tiliyên wê bi axê girt, lingên wê kevir û axê diceribînin, bi awakî bêserûber diçû da ku pêşbîn nebe. Aqlê wê têdikoşiya ku hemû tiştî fêm bike, lê wê ji berê de qelsiyek di dijberê xwe de dîtibû - awayê ku çavên wî di şiklê ku pantolona wê ya bê şekl de bi awayekî kevneperest pêçabû.
  
  Ji ber vê yekê ev yek rêyek ji kuştina kujer bû. Wê bal kişand ser dîtina kesekî din.
  
  Caleb gava yekem kir. Ji lêvên wî firîya, dema ku ew bi destên wî dihejiyan. Kennedy bi wî re şer kir û xwe da alî. Gel ji bo xwînê derketibû derve. Kesekî şeraba sor li erdê rijand, nîşanek sembolîk a xwîna ku dixwestin birijînin. Wê bihîst ku Frey, baskê nexweş, Caleb, psîkopatê dilpak, bi vî karî dike.
  
  Naha Caleb dîsa hejand. Kennedy dît ku ew xwe li ber dîwêr vedigire. Wê bala xwe winda kir, ji hêla girseyê ve mijûl bû.
  
  Wê gavê Caleb li ser wê bû, destên wî yên tazî li stûyê wê hatibûn pêçan - destên wî yên ter û nefret... Destên tazî. Destên kujer...
  
  ... zulm û mirin...
  
  ... pîsiya xwe ya gemarî li ser çermê wê rijand. Zengên hişyariyê di serê wê de lêdan. Divê hûn dev ji ramanên weha berdin! Divê hûn bala xwe bidin û şer bikin! Bi şervanek rastîn re şer bikin, ne efsane ku we afirandiye.
  
  Girseya bêsebir dîsa qîr kir. Wan şûşe û şûşeyên li ser têl şikandin, wek heywanên ku bi dilxwazî bikujin.
  
  Û Caleb, piştî her tiştê ku qewimî, ew qas nêzîk bû. Navenda wê ya konsantrasyonê hat gulebarankirin, ber bi dojehê ve hat avêtin. Cinawir li kêleka wê xist, di heman demê de serê wê li sînga wî xist. Sîngê wî yê pîs û tazî terbûyî. Paşê dîsa lêxist. Êş di sînga wê de teqiya. Wê hejand. Şeraba sor bi ser wê de rijand, ji jor ve rijand.
  
  "Ew e," Caleb tinazê xwe li wê kir. "Dakeve cihê ku hûn lê ne."
  
  Gel qîr kir. Caleb destên xwe yên nefret li porê wê yê dirêj ziwa kirin û bi nefsbiçûkeke bêdeng û kujer keniya.
  
  "Dê li laşê te yê mirî biqelişe, keçik."
  
  Kennedy ket ser çokên xwe, bi kurtî ji destê Caleb xilas bû. Wê hewl da ku ji wî dûr bikeve, lê wî ew bi pantolonê wê hişk girt. Wî ew bi paş ve kişand ber xwe, mîna hovîtiyek bi serê mirinê de ken. Wê çare tunebû. Wê bişkokên pantolonên xwe, pantolonên xwe yên bê şekl û fîgurên veşartî vekir û hişt ku ew bikevin lingên wê. Wê sûd ji sosretiya wî ya demkî girt ku li ser qûna xwe bizivire. Kevir çermê wê xişandin. Gel qêriya. Caleb xwe avêt pêş, xwe dirêjî kembera kincên xwe yên binî kir, lê wê bi hovîtî li rûyê wî xist, cilê binî jî wek ku pozê wî, xwînî û şikestî, li kêlekê daleqandî bû. Bîstekê li wê derê rûnişt, li dijminê xwe nihêrî û dît ku nikare ji çavên wî yên xwînxwar û goştxwar dûr binihêre.
  
  
  * * *
  
  
  Drake di deriyê spehî yê re derbasî lobiya girseyî bû. SAS bi rastî qada klûba şevê dorpêç kir û derenceyê sereke girt. Qesra mayî jî ew qas dostanî ne.
  
  Dahl bêrîka sînga xwe xist. "Rêjeman odeyek depoyê li milê me yê rastê û li milê rojhilatê dûr nîşan dide. Naha ji tiştekî guman neke, Drake. Hayden. Me li hev kir ku ev der ji bo Frey, hevalên me û Gorê cihê herî mantiqî ye."
  
  "Min xewn jî nedît," Hayden bi biryar got.
  
  Bi komek zilam re ku li pişt wî dihejiyan, Drake li dû Dahl di deriyê berbi rojhilatê re diçû. Hema ku derî vebû, fîşekên din li hewa qul bûn. Drake gêr kir û rabû ser xwe, gulebaran kir.
  
  Û ji nişka ve gelê Frey di nav wan de bûn!
  
  Kêr dibiriqîn. Bi destan gule berdan. Leşker ji çep û rast dadiketin. Drake lûleya pistola xwe li perestgeha yek ji cerdevanên Frey xist, dûv re çek hejand cihê gulebaranê tam di wextê de da ku guleyek li rûyê êrîşkar bixe. Gardiyan ji aliyê çepê ve êrîşî wî kir. Drake dev ji lûtkeyê berda û bi çengê zilam li rûyê wî da. Wî xwe li ser zilamê bêhiş xwar kir, kêra xwe hilda û tiliya wê xist serê yekî din ku dixwest qirika Delta Komandoyan bibire.
  
  Li tenişta guhê wî fîşekek fîşekan; çeka bijare ya SGG. Hayden Glock û kêra artêşê bikar anî. Hêza pirneteweyî ji bo bûyerek pirneteweyî, Drake fikirî. Zêdetir fîşekên li dawiya odê derketin. Îtaliyan tevlî bibin.
  
  Drake di bin derbeya aliyê dijmin de xwe xwar kir. Wî pêşî hemû laşê xwe, lingên xwe zivirî, zilam ji lingên wî xist. Dema ku zilam bi zexm li pişta xwe ket, Drake xwe kuşt.
  
  Karbidestê SAS yê berê rabû û Dahl bi dehan gav li pêş dît. Dijminên wan her ku diçû hindik dibûn - belkî tenê çend deh şehîd mabûn, şandin ku dagirkeran bifetisînin. Artêşa rastîn dê li cihekî din be.
  
  "Ji bo germkirinê ne xirab e," swêdî bi xwîn li devê wî kenîya. "Niha pêşde biçin!"
  
  Ew di deriyekî din re derbas bûn, jûreyek ji xefikên bombebarkirî paqij kirin, dûv re jûreyek din ku sekvanan şeş ji xortên baş hildibijêrin berî ku ew bên tunekirin. Di dawiyê de wan xwe li ber dîwarekî bilind ê kevirî yê bi hêlînên ku di nav wan de mîtralyozan direşandin, dîtin. Di navenda dîwarê kevirî de deriyekî pola yê hê bi heybettir hebû, ku di bîra depoya bankê de bû.
  
  "Ew e," Dahl got, pişta xwe xwar kir. "Odeya çavdêriyê ya Frey."
  
  "Wek dayikek dijwar xuya dike," Drake got, li tenişta xwe veşartî, destê xwe bilind kir dema ku bi dehan leşker ber bi wî ve bazdan. Wî li dora Hayden mêze kir, lê nikarîbû şiklê wê yê zirav di nav mêran de diyar bike. Ew çûye ku derê? Ax ji kerema xwe, ji kerema xwe nehêle ku ew careke din li wir raze... xwîn birije...
  
  Komandoyê Deltayê dema ku xwe xwar kir got, "Fort Knox şkestinek hişk e."
  
  Drake û Dal li hev nihêrîn. "Pêşkêşan!" - Herduyan di heman demê de gotin, li ser siyaseta xwe ya 'lez û nexapînin' sekinîn.
  
  Du çekên mezin bi baldarî di ser xetê re derbas bûn, leşker dema ku temaşe dikirin kenîn. Çendikên qayîm ên pola yên bi hêz bi bermîlên topên bi hêz ve hatine girêdan, mîna roketavêjan.
  
  Herdu leşker bi rêya ku hatin, bi kabloyên pola yên din di destên wan de reviyan. Kabloyên pola bi jûreyek vala li pişta destanan ve hatine girêdan.
  
  Dahl pêwendiya xwe ya Bluetooth-ê du caran klîk kir. "Ji min re bêje kengê em dikarin dest pê bikin."
  
  Çend saniye derbas bûn, paşê bersiv hat. "Pêşve!"
  
  Baregehek hat avakirin. Drake û Dahl bi bombeyên ku avêtin ser milên xwe derketin derve, kirin armanc, û tetik kişandin.
  
  Du çengelên pola yên bi leza roketekê firiyan, li dîwarê kevirî yê kembera Frey kûr dikolin berî ku ji aliyê din ve derkevin. Hema ku ew rûbirûyî cîhê bûn, senzor amûrek ku çengelên xwe dizivirîne çalak kir, bi zorê wan li hember dîwarê li aliyê din bi hêz kir.
  
  Dahl li guhê xwe xist. "Wê bike".
  
  Û tewra ji binî ve jî, Drake dikaribû dengê du Hummeran bibihîze ku berepaş dizivirin, kabloyên ku bi bampên wan ên xurtkirî ve girêdayî ne.
  
  Dîwarê Frey yê bêserûber teqiya.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy ji bo hişyariyê lêxist dema ku Caleb ber bi wê ve hejand, çoka wî girt û wî hejand. Wê ji bêhnvedana wê gavê sûd wergirt û rabû ser piyan. Caleb dîsa hat û wê bi pişta destê xwe li guhê wî xist.
  
  Girseya li jora wê ji kêfê şîn bû. Bi hezaran dolar şeraba nadir û wîskî ya baş rijandin ser axê meydanê. Cotek pantikên latê yên jinan daketin jêr. Tie Men's. Cotek kincên Gucci, yek ji wan ji pişta porî ya Caleb vedigere.
  
  "Wê bikuje!" Frey qêriya.
  
  Caleb wek trêneke barhilgir ber bi wê ve diçû, destên xwe dirêjkirî bûn, dengên gurz ji kûrahiya zikê wî dihat. Kennedy hewl da ku xwe bavêje, lê wî ew girt û ew ji erdê rakir û ew ji erdê rakir.
  
  Dema ku li hewa bû, Kennedy tenê dikaribû xwe bişewitîne dema ku ew li benda daketinê bû. Û zehmet bû, kevir û ax li pişta wê diqeliqî, hewa ji pişikên wê dixist. Lingên wê bilind bûn, lê Caleb ket nav wan û li ser wê rûnişt, milên xwe ber bi pêş ve hişt.
  
  Kujer got: "Hêtir mîna wê." "Niha hûn ê biqîrin. Eeeeeee!" Dengê wî manî bû, mîna qîrîna berazê di serjêkerekê de di guhên wê de bû. "Eeeeeeeee!"
  
  Êşa şewitandî bû sedem ku laşê Kennedy biqelişe. Bastûr êdî bi santîmetreyekê ji wê dûr bû, laşê wî li ser wê bû, xwîn ji lêvên wî diherikî ser çîpên wî, çavên wî bi agirê dojehê dişewitin, wî gemarê xwe li ser ya wê dixist.
  
  Ew ji bo bîskekê bêçare ma, hê jî hewl dida ku bêhna xwe bigire. Destê wî li zikê wê xist. Destê wî yê çepê jî diçû heman tiştî bikira. Fikirek diltenik, û dûv re ew ber bi qirika wê ve çû û dest pê kir.
  
  Kennedy xeniqî, bi hewa ket. Caleb wek dînan dikeniya. Wî bi hêztir hejand. Wî çavên wê lêkolîn kir. Xwe da ser laşê wê, bi giraniya xwe ew perçiqand.
  
  Wê bi qasî ku ji destê wê dihat, lêxist, ew xist aliyekê. Wê baş fêm kir ku wê tenê paseyek wergirtiye. Pêdiviyên zirav ên bastard jiyana wê xilas kirin.
  
  Ew dîsa dûr ket. Girseyê kenên xwe li wê kirin - li performansa wê, bi kincên wê yên pîs, li kerê wê yê qijkirî, li lingên wê yên xwînmij. Caleb, mîna Rockî, ji ber şikestinê rabû û destên xwe belav kir, dikeniya.
  
  Û dû re wê dengek bihîst, qels lê di kakofoniya gemar de dibire.
  
  Dengê Ben: "Drake nêzîk dibe, Kennedy. Ew nêzîktir dibe. Min peyamek girt!"
  
  Lanet bike... ew ê wan li vir nedît. Wê nikarîbû bifikire ku, ji hemû cihên kelehê, ew ê li vê yekê bigere. Armanca wê ya herî muhtemel dê hilanîn an hucre be. Ev dikare bi saetan bigire ....
  
  Ben hîn jî hewceyê wê bû. Mexdûrên Caleb hîn jî hewceyê wê bûn.
  
  Dema ku nikarîbûn rabin û biqîrin.
  
  Caleb di xweperestiya xwe de bêhiş li wê bazda. Kennedy xwe tirsand, dûv re lingê xwe bilind kir û çengê xwe rasterast li rûyê xwe yê nêzîk xist.
  
  Xwîn bi hemû destê wê rijîya. Caleb mîna ku li dîwarekî kerpîç ketibe rawestiya. Kennedy li avantaja wê xist, bi kulm li sînga wî xist, li pozê wî yê berê şikestî xist, li çongên wî xist. Wê ji bo bêkarkirina celladê her rêbaz bikar anî.
  
  Dengê girseyê zêde bû, lê wê bi zorê ew bihîst. Derbeyek bi lez a li topan axîn dişand ser çokan, ya din jî li çengê wî zivirand ser pişta xwe. Kennedy, ji westînê ket nav axê li kêleka wî, û li çavên wî yên bêbawer mêze kir.
  
  Nêzîkî çoka wê ya rastê dengek lêdan. Kennedy li paş xwe nêrî û şûşeyek şerabê şikestî di nav axê de serûbinî dît. Merlotek ku hîn jî soza sor a şil derdixe.
  
  Caleb li wê hejand. Wê derb li rûyê xwe bêyî ku biteqe. "Divê hûn bimirin," wê got. "Ji bo Olivia Dunn," wê şûşeya şikestî ji erdê derxist. "Ji bo Selena Tyler," wê li ser serê wî rakir. "Miranda Drury," wê zêde kir, "derbeya wê ya yekem diran, kartil û hestî şikand. "Û ji bo Emma Silke," lêdana wê ya duyemîn çavê wî bir. "Ji bo Emily Jane Winters," lêdana wê ya dawîn stûyê wî zivirand goştê min.
  
  Û wê li wir li ser axa xwînî çok da, serketî, adrenalîn di nav damarên wê de diherike û di mejiyê wê de dihejîne, hewl dide ku mirovahiya ku wê gavê ew berdaye ji nû ve bigre.
  
  
  ÇIL Û ÇAR
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Ji Kennedy re hat emir kirin ku bi çekan vegere derenceyan. Cenazeyê Thomas Caleb li cihê ku divê bimira diqelişe.
  
  Frey bêbext xuya dikir, bi têlefona xweya desta dipeyivî. "Vault," wî qîr kir. "Hudson, bi her tiştî, çolê xilas bike. Tiştekî din eleqedar nakim ehmeq. Ji vê textê lanetî rabe û tiştê ku ez heqê te didim bike!"
  
  Wî girêdan qut kir û li Kennedy nêrî. "Xuyaye hevalên te ketine mala min."
  
  Kennedy berî ku berê xwe bide elîta kombûyî, çavekî bi hîle lê da. "Wusa dixuye ku hûn bêaqil dê hin tiştên ku hûn heq dikin bistînin."
  
  Kenekî bêdeng û qîrîna qedehan bû. Frey demekê tevlî bû û got, "Vexwin, hevalên min. Paşê bi awayê asayî derkeve."
  
  Kennedy hin cesaret kir, bes ku çav li Ben bike. Lanet be ku laşê wê wek kêzikê neêşe. Kêra wê şewitî û lingên wê diteqiyan; serê wî diêşiya û destên wî di nav xwîna asê de bûn.
  
  Wê wan radestî Frey kir. "Ez dikarim vê paqij bikim?"
  
  "Kirasê xwe bikar bînin," wî kenîya. "Di her rewşê de, ev ji bilî çîçek ne tiştek din e. Bê şik, ew neynika bergên mayî yên we ye.
  
  Destê xwe bi awakî padîşah hejand. "Wê bînin. Û zarokek."
  
  Ew ji arene derketin, Kennedy xwe westiyayî hîs kir û hewl da ku serê xwe yê zivirî aram bike. Encamên tiştên ku wê kiribûn wê bi deh salan bi wê re bijîn, lê niha ne dema wê bû ku bisekine. Ben li tenişta wê bû û, li gorî îfadeya li ser rûyê wî dadbar kir, bi eşkere hewl dida ku bi telepatîkî wê dilniya bike.
  
  "Spas, xort," wê got, guh neda nobedaran. "Ew rêwîtiyek cakewalk bû."
  
  Li dû qaça çepê, ew ber bi korîdorek din a ku ji bloka hucreya wan veqetiya, ketin rê. Kennedy ramanên xwe berhev kirin.
  
  Tenê sax bimîne, wê difikirî. Tenê sax bimînin.
  
  Frey telefonek din wergirt. "Çi? Ma ew di depoyê de ne? Dînê! Tu... tu..." wî bi hêrs qîr kir. "Hudson, tu... tevahiya artêşê bişîne vir!"
  
  Qîrînek elektronîkî ji nişka ve girêdan qut kir, mîna giyotînek ku serê şahbanûya fransî jê dike.
  
  "Wan bigirin!" Frey berê xwe da nobedarên xwe. "Wan bibin cihê jiyanê. Wusa dixuye ku hevalên te ji yên ku me pêşî difikirî zêdetir in, delal Kennedy. Ez ê paşê vegerim ku birînên te derman bikim."
  
  Bi van gotinan, Almanê gêj bi lez çû. Kennedy bi hişkî dizanibû ku ew û Ben naha bi çar cerdevanan re tenê bûn. "Bidome," yekî ji wan ew ber bi deriyê dawiya korîdorê ve hejand.
  
  Gava ku ew di vê yekê re derbas bûn, Kennedy ji ecêbmayî çavan dibiriqe.
  
  Ev beşa kelehê bi tevahî hate hilweşandin, banek kemerî ya nû li ser serê xwe hate çêkirin û 'xaniyên' piçûk ên ji kerpîçan li her du aliyên cîhê hatin rêz kirin. Ji embarên mezin ne pir mezintir, bi qasî heşt ji wan hebûn. Kennedy di cih de pê hesiya ku di carekê de ji çend girtiyan zêdetir ji vê derê derbas bûne.
  
  Mirovek ji Thomas Caleb xirabtir e?
  
  Bi Abel Frey re hevdîtin bikin.
  
  Rewşa wê her saniye xerabtir dibû. Gardiyanan ew û Ben ber bi yek ji xaniyan ve dibirin. Carekê hundur, lîstik qediya. Tu têk diçî.
  
  Wê dikaribû yekî derxe, belkî du jî. Lê çar? Wê derfetek neda.
  
  Ger tenê ....
  
  Wê dîsa li nobedarê herî nêzîk nihêrî û dît ku ew bi qîmet li wê dinêre. "Hey, ev ew e? Ma hûn ê me bişînin wir?"
  
  "Ev fermanên min in."
  
  "Dîtinî. Ev zilam li vir e - ew bi vî awayî hat ku xwişka xwe xilas bike. Hûn difikirin, um, belkî ew dikaribû wê bibîne. Tenê carekê."
  
  "Fermanên ji Frey. Destûr nadin me."
  
  Kennedy ji cerdevanekî dinêrî. "Û çi? Kî divê bizane? Bêhişmendî biharata jiyanê ye, ne wisa?"
  
  Nobedar li wê hejand. "Tu kor î? Ma we kamerayan li vê cihê lanet nedîtiye?"
  
  "Frey mijûlî şerê artêşê ye," Kennedy keniya. "Çima hûn difikirin ku ew ewqas zû reviya?" Gelî hevalan, bila Ben xwişka xwe bibîne, wê hingê dibe ku gava serokên nû werin ez we hinekî sist bikim."
  
  Nobedaran bi dizî li hev nihêrtin. Kennedy bêtir îqna xwe da dengê xwe û piçekî bêtir felq xiste nav zimanê laşê xwe, û di demek kurt de herduyan deriyê Karin vekir.
  
  Piştî du deqeyan ew derxistin derve. Ew di navbera wan de hejand, westiyayî xuya dikir, porê wê yê bejnê gêjkirî û rûyê wê xêzkirî.
  
  Lê paşê wê Ben dît û çavên wê mîna birûskê di bahozekê de şewitîn. Xuya bû ku hêz li bedena wê vegeriyabû.
  
  Kennedy çavê wê kişand dema ku her du kom li hev civiyan, hewl da ku bilez bilez, xetere, senaryoya paşîn a ramana xwe ya dîn, hemî bi yek awirek bêhêvî ragihîne.
  
  Karin ji nobedaran hejand û giriya. "Herin û hinekan bînin, heyrano. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl pêşengî kir, pilinga xwe mîna şûrekî hilkirî derxistibû derve, li serê singê xwe qîriya. Drake rast li tenişta wî bû, bi lez û bez dimeşiya hê berî ku tevahiya dîwarê kelûpelê hilweşe. Dûman û dûman li qada piçûk belav bûn. Gava ku Drake bezî, wî hîs kir ku leşkerên din ên koalîsyonê ji her du aliyan ve diçin. Ew feleka mirinê ya lez û bez bûn, bi mebesta kuştinê ber bi dijminên xwe ve diçûn.
  
  Dema ku dûman dizivire û hûr dibe, însên Drake ketin hundir. Li milê çepê komek cerdevan, ji tirsa cemidî, hêdî hêdî bertek nîşan dan. Wî teqînek di nav wan de teqand, herî kêm sê laş wêran kirin. Agirê vegerê li pêş hat bihîstin. Leşker li çep û rastê wî ketin, bi lez û bez li dîwarê hilweşiyayî xistin.
  
  Xwîn li ber çavên wî rijand, dema ku serê Îtalî bû buhar, mêrik bi lez û bez nedihat ku ji guleyê berde.
  
  Drake kevok ji bo veşartinê. Kevirên tûj û beton goştê destên wî çirandin dema ku ket erdê. Li ser xwe zivirî, wî çend teqîn li kuçeyan teqandin. Mirovan qîrîn. Pêşangeh di bin agirekî dijwar de teqiya. Hestiyên kevin di nav hewayê de bi hereketa hêdî mîna piçikên tozê dizivirîn.
  
  Dûv re fîşek li pêş bû, û Drake dît ku girseyek mirovan diçû. Leşkerê Jesussa! Frey li wir rast bû, di formasyona xwe ya kujer de amade bû, ji ber ku wan hîs kir ku xwediyê avantajê ye, bi lez û bez pêşde diçû.
  
  
  * * *
  
  
  Karin perwerdehiya hunerên şer bikar anî da ku cerdevanên xwe di çend saniyan de bêhêz bike. Kennedy piştgiriyek tûj da çengê nobedarê xwe, dûv re derket pêş û serê xwe ew qas xurt kir ku stêrk li ber çavên wê dibiriqîn. Demek şûnda, wê dît ku dijberê xwe yê duyemîn, cerdevanê çaremîn, xwe avêt aliyekî da ku di navbera wan de hin cîh çêbike.
  
  Dilê wê pê ket. Ji ber vê yekê cerdevanê çaremîn pirek pir dûr bû. Ji bo du ji wan jî.
  
  Nobedar dema ku tivinga xwe rakir, petazî xuya bû. Bi tiliyên lerzok, wî herêm ji bo alîkariyê nihêrî. Kennedy destên xwe dirêj kirin, kefa xwe dirêj kirin.
  
  "Aram bike, heval. Tenê bêdeng bimînin."
  
  Tiliya wî ya tetikê ji tirsê çikiya. Fîşekek lê ket û ji ser banî ket.
  
  Kennedy hejand. Tengasiyê hewa stûr kir, ew veguherand kulmek nervê.
  
  Ben hema hema qîriya dema ku têlefona wî ya desta bi xemgîniya xwe dest bi lêdana zengilek rezîl kir. Wêneyê Sizer heta herî zêde hat çikandin.
  
  Cerdevan jî xwe avêt, fîşekek din ji neçarî xwar. Kennedy pê hesiya ku bayê guleyê ji serê wê derbas dibe. Tirsa paqij ew li cihê xwe cemidand.
  
  Ji kerema xwe, wê fikirî. Nebin ehmeq. Hay ji perwerdehiya xwe hebin.
  
  Ben paşê telefona xwe avêt ser cerdevan. Kennedy dît ku ew diheje û zû ket erdê da ku bêtir balê bikişîne. Wexta ku nobedar telefon avêt û bala xwe da, Kennedy çeka nobedarê sêyem girtibû ser milê xwe.
  
  Karin tevî ku, ew ji bo demekê li vir jiya. Wê zehmetî dîtiye û jiyaye. Wê di cih de agir berda. Nobedar ji ber ku ewrekî sor ji çakêtê wî derdiket, xwe paşve kişand. Dûv re deqek tarî li ser milê wî belav bû û ew şaş xuya kir, paşê hêrs bû.
  
  Wî xalî li Ben gulebaran kir.
  
  Lê fîşek neserketî bû, bê guman ji ber vê yekê ku serê wî millisecondekê teqiya berî ku tetikê bikişîne, bêserûber bû.
  
  Li pişt wî, bi rijandina xwîna wî ve, Hayden bi Glock di destê wî de rawesta.
  
  Kennedy li Ben û Karin nêrî. Min dît ku ew çawa bi kêf, hezkirin û xemgîniyê li hev dinêrin. Maqûl xuya bû ku meriv deqeyek bide wan. Dûv re Hayden li kêleka wê bû, bi rehetî serê xwe li Ben kir.
  
  "Ew çawa dike?"
  
  Kennedy çav lêxist. "Ew ê niha kêfxweştir be ku hûn hatine."
  
  Paşê ew hişyar bû. "Divê em girtiyên din ên li vir rizgar bikin, Hayden. Werin em wan bigirin û ji vê dojehê derkevin."
  
  
  * * *
  
  
  Herdu artêş li hev ketin, hêzên koalîsyonê di cih de gule berdan dijberên xwe, Almanan kêran lêdan û hewl dan ku bi lez nêz bibin.
  
  Ji bo demekê Drake fikirî ku ev lîstika kêrê pûç e, bi tevahî dîn e, lê dû re hat bîra wî ku serokê wan kî ye. Abel Frey. Kesê dîn naxwaze ku partiya wî guleyan bikar bîne eger zirarê bide berhemên wî yên biha.
  
  Di nav wan de, Drake dijmin li dû dijmin qut kir. Eskeran qîrîn û bi hêzek ku hestî şikand, li dora wî li hev xistin. Mirovan qîrîn. Şer şerekî topyekûn bû. Rizgarî li şûna her jêhatîbûnê bi bextewar û însiyata pak ve girêdayî bû.
  
  Dema ku ew gulebaran dikir, dixist û diçû, wî fîgurek li pêş xwe dît. Derwêşê mirinê yê zirav.
  
  Alicia Miles riya xwe di nav rêzên hêzên super yên navneteweyî de şer dike.
  
  Drake li wê zivirî. Dengê şer mir. Ew di pişta kavilê de bûn, sarkofagê Odin li tenişta wan, niha vekirî bû, bi refikek ronahiyê li jorê wê hatibû danîn.
  
  "Belê, baş," ew keniya. "Drakester. Tu çawa yî hevalo?"
  
  "Wek herdem heman."
  
  "Mmm, tê bîra min. Her çend ez nikarim bibêjim ku ew pir dirêj daleqandî ye, ne? Bi awayê, pisîkek mezin li ser têlan şer dike. Ji bo leşkerekî berê yê sivîl bûye ne xerab e."
  
  "Hûn jî herwisa. BBF te li ku ye?"
  
  "WWF?"
  
  Du leşkerên şerker li Drake ketin. Wî ew bi alîkariya Alicia dûr xist, her du jî ji tiştê ku dê biqewime kêfxweş bûn.
  
  "Hevalê herî baş heta hetayê? Tê bîra te? Xweş?"
  
  "Oh erê. Divê ez wî bikujim. Bastard min û Frey girt ku li hewşa paşîn li dora xwe dizivirin. Wê kenîya. "Ez hêrs bûm. Ew mirin." Wê rûyek çêkir. "Tenê ehmeqek mirî ya din."
  
  "Kê difikirî ku ew dikare te teşhîr bike," Drake serê xwe hejand. "Bê bîra min".
  
  "Çima diviyabû tu niha li vir bî, Drake? Bi rastî ez naxwazim te bikujim."
  
  Drake serê xwe hejand, matmayî ma. "Termek heye ku jê re "derewvanê bedew" tê gotin. Van her du peyvan her tiştî li ser te kurt dikin, Miles, ji her Shakespeare çêtir e."
  
  "Û çi?" Alicia bi kenek milên xwe hildan û pêlavên xwe ji ser pêlavan xist. "Hûn amade ne ku topên xwe bidin we?"
  
  Ji quncika çavê xwe, Drake dît ku Abel Frey ji wan dûr dikeve û li kesekî bi navê Hudson diqîre. Eşkere ye, Miles dema ku hêzên wan rêve dikir, wan diparast, lê naha wê pêşengên wê yên din hebûn. Torsten Dahl, her tim pêbawer, li ber Almaniya dîn sekinî û dest bi êrîşê kir.
  
  Drake kulmên xwe girêda. "Ew ê nebe, Miles."
  
  
  ÇIL PÊNC
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia ew şok kir bi çirandina t-shirtê xwe, ew li dora xwe pêça heta ku ew wek bengê teng bû, dûv re bi her du destên xwe ew li stûyê xwe pêça. Wî têkoşîn kir, lê kembera wê ya çêkirî ew kişand hundur.
  
  Rast di nav çokên wê yên rabûyî de - şêwaza Muay Thai. Yek. Du. Sê.
  
  Li dora yê pêşî zivirî. Em dîsa li dora xwe zivirîn. Yê diduyan di bin rihên wî de perçiqand. Derbeya sêyem bi qasekî li gogan xist. Êş di zikê wî de diherikî, ew hest pê dike û ew li pişta wî ket.
  
  Alicia li ser wî rawesta, dikene. "Min çi got? Ji min re bêje, Drakey, bi rastî min çi got. Wê tevgerek kir ku tiştek bide wî.
  
  "Golên te."
  
  Wê lingê xwe daxist û zivirî da ku lêdanek ji alîkî ve li pozê wî bike. Drake herdu destên xwe rakir û lêdanê asteng kir. Min hîs kir ku yek tiliyek jihevketiye. Wê wisa zivirî ku ew rû bi rû bi wî re bû, lingekî xwe di nav kemerekê de bilind kir, paşê lingê xwe daxist ser eniya wî.
  
  Axe derbe.
  
  Drake paşve zivirî, lê derbe dîsa jî li sînga wî ket. Û bi qasî hêza ku Miles dikaribû berhev bike, ew bû sedema êşek bêhempa.
  
  Li ser lingê wî da.
  
  Drake qêriya. Laşê wî bi awayekî sîstematîk şikestî, birîn û birîn bû. Wê ew perçe perçe perçe kir. Salên sivîl bi lanet be. Lê wê hingê, ew dikaribû ji kar berdanê jî sûcdar bike? Ew her gav baş bû. Ma ew her gav ew qas baş bû?
  
  Sivîlekî şikestî yan na, ew hîn jî SAS bû, û wê erdê bi xwîna wî reng kir.
  
  Ew pişta xwe da. Sê şervan bi ser wî de ketin, her tiştê derdora wî şikandin. Drake ji bêhnvedana ku Alman di qirika xwe de xwar dikir, kêfa xwe digirt. Wî dengê qertelê bihîst û hinekî baştir hîs kir.
  
  Ew rabû ser xwe, fêm kir ku wê destûr daye wî. Wê direqisî, ji lingan ber bi lingê ve diçû, çavên wê ji hundir bi şeytanî û gewr dibiriqîn. Li pişt wê, Dahl, Frey û Hudson bi hev re girtî bûn, li ser keviya tabûta Odin têdikoşiyan, rûyên wan ji êşê diqelişî.
  
  Alicia t-shirtê xwe avêt ser wî. Mîna qamçiyê lêdixist, aliyê çepê yê rûyê wî dişewite. Wê dîsa lêxist û wî ew girt. Wî bi hêzek bêhempa kişand. Ew terpilî û xwe avêt hembêza wî.
  
  "Slav".
  
  Wî her du tiliyên tiliyê tenê li binê guhên wê danî, bi hêz pê da. Di cih de wê dest bi qermişê kir, hemî xuyangên dijberiyê winda bûn. Ew têra xwe zor li girêka nervê kir ku bibe sedem ku kesek normal derbikeve.
  
  Mîlan wek gayekî rodeo diqelişe.
  
  Wî bêtir zext kir. Di dawiyê de, wê pişta xwe da hembêza wî ya teng, hişt ku giraniya xwe bigire, sist bibe, hewl da ku êşê parve bike. Paşê ew rast sekinî û her du tiliyên tiliyê di bin çengê wî de ma.
  
  Rasterast di nav girêka nerva xwe de. Agiriyek di laşê wî de derbas bû.
  
  Û ji ber vê yekê ew hatin girtin. Du dijminên dijwar, ku di nav pêlên êşê de şer dikin, bi zorê dimeşin, mîna evîndarên dirêj ên winda li çavên hev dinêrin heya ku mirin wan ji hev cuda bike.
  
  Drake qîriya, nekarî belengaziya xwe veşêre. "Dîj... kêzik. Çima...çima ji bo vî... vî mirovî dixebitî?"
  
  "Wateya... gihîştina... dawîyê."
  
  Ne Drake û ne jî Miles dê paşve nekişin. Li dora wan, şer dest pê kir ku bi dawî bû. Ji almanan zêdetir leşkerên koalîsyonê li ser lingan man. Lê wan şer berdewam kir. Drake dikaribû Dal û Frey di hembêzek bi heman rengî ya kujer de girtî bidîta, ku heya dawiyê şer dikin.
  
  Yek leşker jî dev ji wan berneda. Rêzgirtin pir mezin bû. Di nepenî û bêalî de, dê van şeran biryar bidin.
  
  Drake ket ser çokên xwe, Alicia bi xwe re kişand. Deqên reş li ber çavên wî direqisîn. Wî fêm kir ku ger wê rêyek bibîne ku destê wî bişkîne, ew ê bi rastî biqede. Enerjî bi her saniyeyê jê diçû.
  
  Ew daket. Wê bêtir zext kir, ew însiyata kujer a bêkêmasî li wê dixe. Tîsên wî dihejiyan. Alicia kete pêş, bi çengê xwe li çengê wî xist. Drake dît ku ew tê, lê hêza wî tune bû ku ew rawestîne.
  
  Çirûsk li ber çavên wî teqiyan. Ew li ser pişta xwe ket, li tavana gotî ya Frey nêrî. Alicia hilkişiya û bi rûyê xwe yê ku ji êşê dihejiya, dîtina wî asteng kir.
  
  Ji leşkerên li dora wan jî tu kesî hewl neda ku wê bidin sekinandin. Heta ku yek ji şervanan agirbestê ragihîne yan jî nemire wê bi dawî nebe.
  
  "Ne xerab," wê kux kir. "Te hîn jî ew fêm kir, Drake. Lê dîsa jî ez ji te çêtir im."
  
  Çav li ber çavan girt. "Dizanim".
  
  "Çi?" - Min pirsî.
  
  "Tu... ew keviya. Ew însiyata kujer. Hêrsa şer. Bi asayî. Ew girîng e. Ji ber vê yekê min dev jê berda."
  
  "Çima divê ew we rawestîne?"
  
  "Ez ji tiştek derveyî kar xemgîn bûm," wî got. "Ew her tiştî diguherîne".
  
  Destê wê rakiribû, amade bû ku qirika wî biperçiqîne. Demek derbas bû. Paşê wê got, "Jiyanek ji bo jiyanê?"
  
  Drake dest pê kir ku enerjiyê hêdî hêdî vedigere lingên wî. "Piştî her tiştê ku min îro kir, ez difikirim ku ew gelek deyndarê min in."
  
  Alicia paşde gav avêt û destê xwe dirêj kir ku alîkariya wî bike ku rabe ser piyan. "Min kanî avêt ber têlên kaniya Mimir. Min ew li ser gora Odin nekuşt. Min bala Frey ji Ben Blake kişand. Ez ne li vir im ku dinyayê xera bikim, Drake, ez tenê ji bo kêfê li vir im."
  
  "Ez piştrast dikim." Drake hevsengiya xwe ji nû ve bi dest xist dema ku Thorsten Dahl cesedê lal yê Abel Frey ji keviya fireh a tabûta Odin rakir. Ew bi qîrîneke şil ket erdê, bê can li ser kevirên mermer ên Îtalî hejand.
  
  Di nava hêzên koalîsyonê de deng veda û deng veda.
  
  Dahl kulma xwe girt, li hundirê tabûtê mêze kir.
  
  "Wî bastûrê qet ew xelat nedît," wî keniya. "Karê jiyana wî. Îsa Mesîh, divê hûn vê yekê bibînin."
  
  
  ÇIL ŞEŞ
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Rojek şûnda, Drake karî ji gera bêdawî ya lêpirsînan bireve ku çend demjimêran li otêlek nêzîk, ku yek ji kevintirîn û xweştirîn li Stockholmê ye, razê.
  
  Li lobiyê, ew li benda asansorê ma û meraq kir ku çima hemî pêvajoyên ramana wî hatine kişandin. Ew ji kêmbûna xewê, lêdanên berdewam û zextên giran dîn bûn. Çend roj derbas bûn ku ew sax bibe.
  
  Asansor lêxist. Li kêleka wî fîgurek xuya bû.
  
  Kennedy, bi cil û bergên roja Şemiyê yên nezaketî, porê xwe bi pişta xwe hişkkirî, bi çavên westiyayî li wî lêkolîn dike.
  
  "Slav".
  
  Gotin têr nebûn. Pirskirina wê ka ew baş e ne tenê lal bû, ew bi tevahî bêaqil bû.
  
  "Silav ji te re jî."
  
  "Li heman qatê?"
  
  "Bicî. Ew me hemûyan îzole dikin, lê bi hev re."
  
  Ew ketin hundir. Di neynikê de li refleksa wan a şikestî dinêre. Ji têkiliya bi kamera vîdyoya pêwîst re dûr ketin. Drake bişkoka nozdeh pêl kir.
  
  "Ma tu jî bi qasî min di vê yekê de baş î, Kennedy?"
  
  Ew ji dil keniya. "Hefteya dîn, an hefte. Bê guman. Ev min dîn dike ku min dawî li şerê dijminê xwe kir û di dawiya her tiştî de navê xwe paqij kir."
  
  Drake şanên xwe hejand. "Wekî ez. Îronîkî, rast?"
  
  "Ew çû ku derê? Alicia."
  
  "Di şeva ku hemû sirên herî baş lê diçin, wê û ew gêj Hudson," Drake şanên xwe hejand. "Berî ku her kesê ku bi rastî girîng bû ew ferq kirin. Dibe ku dema ku em diaxivin mejiyê hev diqelişînin."
  
  "Te tiştê rast kir. Ew li vir îlhamên sereke nebûn. Alicia xeternak e, lê ne dîn e. Oh, û ma hûn mebesta we "di hêşînahiya şevê de" nakin.
  
  Wî bîskek girt ku referansa wê ya Dinosaur Rock pêvajoyê bike. Ew keniya. Di rojek tav de haya wî ji merkur zûtir bilind dibû.
  
  "Hayden çi ye?" Kennedy got dema ku deriyên asansorê girtî bûn û erebeya kevin hêdî hêdî dest pê kir bilind bû. "Ma hûn difikirin ku ew ê bi Ben re bimîne?"
  
  "Ez bi rastî hêvî dikim. Ger na, bi kêmanî ez difikirim ku ew nuha seksê dikir.
  
  Kennedy li milê wî xist. "Wan mirîşkan nehesibîne hevalo. Dibe ku ew ji wê re stranek binivîse."
  
  "Hûn navê wê bikin - sê deqe û nîv bi we re!"
  
  Ew hêdî hêdî ji qata heftan re derbas bûn. "Bê bîra min. Li wir, li gora Odin, te li wir çi got? Tiştek li ser ku ez li Yorkê bimînim û, uh, debara xwe bi xwe bikim.
  
  Drake li wê nêrî. Wê bişirîneke sehveker da wî.
  
  "Belê... ez... ez..." wî axîn û nerm kir. "Ez bêhêvî li ser vê yekê ji pratîkê me."
  
  "Çi?" Çavên Kennedy bi fesadiyê dibiriqîn.
  
  "Koma dîno-rockê ya kevn Heart jê re got ku ev eşkêşiya herî dawîn e. Li Yorkshire em tenê dibêjin 'bi çûkê re sohbet bikin'. Em mirovên sade ne."
  
  Gava ku asansor ji qata çardehan derbas dibû, Kennedy bişkoka kirasê xwe vekir û hişt ku bikeve erdê. Di binê wê de brayek sor a zelal li xwe kiribû.
  
  "Hûn çi dikin?" Drake hest pê kir ku dilê wî wek elektrîkê ketibe.
  
  "Ez debara xwe dikim."
  
  Kennedy zincîra pantolonên xwe vekir û hişt ku bikevin erdê. Bi hev re pantikên sor li xwe kiribûn. Asansor dema ku hat qata wan dihejiya. Drake hest kir ku ruhên wî û her tiştê din hildiweşe. Derî li kêlekê ket, vebû.
  
  Hevjîna ciwan li bendê bû. Jinik kenîya. Mêrik li Drake keniya. Kennedy Drake ji asansorê derxist û kete korîdorê, cil û bergên xwe li dû xwe hişt.
  
  Drake li paş xwe nêrî. "Ma hûn vê naxwazin?"
  
  "Êdî hewcedariya min bi vê yekê tune."
  
  Drake ew hilda. "Karê baş, ew meşek bilez berbi odeya min e."
  
  Kennedy porê xwe berda.
  
  
  DAWÎ
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"