Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

گولیڤەر و ڕیچ سێیەم

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    گولیڤەر لە خەونێکدا دەجوڵێت بۆ ناو گەردوونێکی هاوتەریب. لەوێ ئەژدیها دەبینێت و دەبێت بزانێت کە ڕەیخی سێیەم و ئەڵمانیای هیتلەر هەیە، کە گنۆمێکی چیرۆکی یارمەتی دەدات. کوڕێکی گەنجی هۆبیت بۆ یارمەتیدانی یەکێتی سۆڤیەت نێردراوە. بەڵام خۆی لە کۆلۆنییەکی کاری منداڵان دەبینێتەوە کە ناتوانێت یارمەتی ڕووسیای سۆڤیەت بدات. وە ئەڵمانییەکان یەکێتی سۆڤیەتیان گرت!

  گولیڤەر و ڕیچ سێیەم
  تێبینی
  گولیڤەر لە خەونێکدا دەجوڵێت بۆ ناو گەردوونێکی هاوتەریب. لەوێ ئەژدیها دەبینێت و دەبێت بزانێت کە ڕەیخی سێیەم و ئەڵمانیای هیتلەر هەیە، کە گنۆمێکی چیرۆکی یارمەتی دەدات. کوڕێکی گەنجی هۆبیت بۆ یارمەتیدانی یەکێتی سۆڤیەت نێردراوە. بەڵام خۆی لە کۆلۆنییەکی کاری منداڵان دەبینێتەوە کە ناتوانێت یارمەتی ڕووسیای سۆڤیەت بدات. وە ئەڵمانییەکان یەکێتی سۆڤیەتیان گرت!
  . بەشی ژمارە 1.
  ڕێبوارە ئازاکە بێزار بوو لە کاری کۆیلەیی، خەوت و خەونێکی بینی کە زۆر لە واقیع سەرنجڕاکێشتر بوو.
  کوڕەکە گولیڤەر لەسەر ئەژدیهایەک دەفڕی و لە تەنیشتی کچێکی جوانی بێ وێنە بوو. لە ئێستاوە تەواو گەورە بووە، بەڵام هێشتا گەنجە، و زۆر ماسولکەدار و کێشراو. وە لەسەر قژی ڕەنگی گەڵای زێڕین، تاجێکی دەوڵەمەندی ئەڵماس و هەندێک بەرد هێندە گەشاوە، وەک ئەستێرە، کە تەنانەت لە گەورەترین و گرانترین ئەڵماسیش زیاتر درەوشاوە بوون.
  کوڕە ڕێبوارەکە پرسی:
  - تۆ کێی?
  کچەکە بە پێکەنینەوە وەڵامی دایەوە:
  - من شازادە لیام! وە لە ئێستادا فەرماندەیی سوپایەکی ئەژدیها دەکەم!
  گولیڤەر ئاوڕی لە دواوە دایەوە. وە لە ڕاستیدا ڕەوەیەکی تەواو لە ئەژدیها لە ئاسماندا هەبوون و هەموو ئەم بوونەوەرانە جوان بوون. وە کچانی نایاب لەسەریان دانیشتبوون.
  بەڵام جوانترین و خۆشترینیان هەر شاژن بوو. وە ئەو ئەژدیهایەی کە ئەو سێ کەسە لەسەری فڕیون، لەگەڵ جوانیەکی تردا، بەڕاستی ئەفسانەیی بوو. لێرەدا تیمەکە بوو. وە لە هەمان کاتدا هەموو کچەکان پێی ڕووتن، هەرچەندە ڕووتییان بە بەردی بەنرخ و دەنکۆڵە داپۆشراوە.
  بەڵام نە شوکولاتەی ئەبسەکانیان لەسەر گەدە نە شاردەوە، نە تۆپەکانی ماسولکەکانی کە لە ژێر پێستی برۆنزیدا دەسوڕانەوە. لە هەمان کاتدا بنی پێیەکانی پێچێکی ڕەسەن و ناوازەی پاژنەیان هەبوو.
  کوڕە جەنگاوەرەکە وتی:
  - چەند جوانیت. بەڕاستی ئێوەی کچان موعجیزە!
  لیا قژی بە ڕەنگی گەڵای زێڕین هەژاند و گۆرانی گوت:
  کچەکان هەموویان جوانن، پێی ڕووتن،
  بەهێزن و جەنگاوەرن لە کۆشکەوە...
  جوانەکان دیمەنێکی زۆر توندیان هەیە،
  دڵ بە ڕوونی دڵخۆشترە لەگەڵیان!
  گولیڤەر بەم قسەیە هاوڕا بوو. شمشێرەکەی بە دەستەکانیدا سوڕاند و فیگەرێکی هەشت پێی دروست کرد و وتی:
  - بێ هیچ گومانێک، لەگەڵ تۆدا خۆشترە!
  تیمێک لە جوانیەکان لەسەر ئەژدیهاکان فڕین. تەواوی سوپایەکیان هەیە، شایستە و ناوازە. وە ئەژدیهاکان باڵیان بە هەموو ڕەنگەکانی کەوانە نەخشێنرابوو. وە وا دیار بوو کە بە بەردی بەنرخ ڕازێنراونەتەوە.
  گولیڤەر ئاماژەی بەوە کردووە:
  - هەموو شەهوەتبازێک بە شێوازی خۆی ئەژدیهایە، بەڵام حەوت سەر نییە، بەڵکو زۆربەی کات بێ سەرە!
  شازادە لیا پێکەنی و وەڵامی دایەوە:
  - بە پێچەوانەی ئەژدیها، پیاو پێویست ناکات سەری ببڕێت، لە ئێستاوە کاتێک سەیری ژن دەکات، لەدەستی دەدات!
  کوڕە جەنگاوەرەکە پەنجە ڕووتەکانی فڕێدا - نزیکەی دوانزە ساڵان دەرکەوت و تەنها شۆرتێکی لەبەردا بوو، هەر بۆیە دەرزییەکەی فڕێدا. بۆیە بەناودا فڕی و مێشوولەیەکی تاڕادەیەک گەورەی کون کرد و تا مردنی کوشت.
  گولیڤەر بە پێکەنینەوە ئاماژەی بەوەدا:
  -ئەوانەی وەک چەقۆ تووڕەن و بە زیرەکی مێروویەک لە مۆل هیڵ دروست دەکەن!
  شازادەی جەنگاوەر لیا پشتڕاستی کردەوە؛
  - بۆ کەسێک کە زیرەکی مێشوولەی هەبێت، هەر مێروویەک فیلێکە!
  وە پێکەنین. زۆر پێکەنیناوی دەرکەوت. مەڕێک قاز لە پێشیانەوە فڕی. باڵندەکان تا ڕادەیەک گەورە و قەڵەو بوون، باڵەکانیان گەورە بوو. لەسەر سەرکردەی پاکەتەکە ژن و مێردێک دانیشتبوون: کوڕێک و کچێک و زەنگی زیوینیان بە دەستەوە بوو، کە بە خۆشحاڵییەوە دەیانگوت.
  گولیڤەر ئاماژەی بەوە کردووە:
  -زۆرجار گەورەکان درۆ دەکەن، منداڵان شتەکان دروست دەکەن، پیرەکان بە گشتی درۆ دەکەن تا ڕادەی قسەی منداڵ!
  کچە شازادە سەری لە سەری خۆی دانا و زیادی کرد:
  - پیری شادی نییە، بەڵام کەوتنە ناو منداڵییەوە کارەساتێکی گەورەترە!
  منداڵەکانی سەر قازی سەرکردە لەناکاو گۆرانییان وت:
  خراپە چۆن لە گەردووندا سەری هەڵداوە؟
  ڕاستە خودی دروستکەرەکە بیری ناچێتەوە...
  ئەگەری ئەوە هەیە کە هەمیشەیی بێت،
  وەک بڵێسەی ژێرزەوی ناکوژێتەوە!
  
  تۆ یەکەم کەس نیت کە بزانیت ئادەم گوناهی کردووە،
  حەوا یەکەم کەس نەبوو کە بەهۆی گۆشتەوە خراپ بوو...
  ئەو سەرخۆشەی کە لە شاری "ئەگدام"ەوە دەکێشێت،
  ئەو کابرایەی کە لە کاتی پشوودا "پلان" دەکێشێت...
  
  هەرکەسێک بزانێت خراپە چییە
  خووی بە شکاندنی یاساکان گرتووە بەبێ ترس...
  وە بۆ ئەوەی تەنها چاکە بارگرانییە،
  کێ تەنها دەیەوێت بۆ خۆی کڕنۆش بکێشێت!
  
  هێشتا دەمەوێت لە دایبیەکان بیڕفێنم،
  تەنانەت وەک منداڵێکی ساواش حەزم لەوە هەیە کە گێژاوێکی لەو شێوەیە دروست بکەم...
  دایکی خراپەکار بۆ جنێو بە منداڵێک دەدات؟
  لە شەڕی سوپای سەختدا بەرەو کوێ دەڕۆن؟
  
  تەنها یەک گێلاس لە باخچەی هاوینە دزیوە،
  یەکێکی تر بە پۆڵا بازرگانەکان دەکوژێت...
  کە بە تەقەمەنی چەقۆکێش سەری دەبڕدرێت،
  کێ جەلاد فڕێی دەداتە سەر تایە.
  
  گەندەڵکارەکە دزی دەکات، تف لە ویژدانی خۆی دەکات،
  وە کێ دراوی سواڵکەرەکەی دزیوە...
  تەنانەت دڵخۆشم بۆ یەک نیوە پارچە،
  هەندێکی تر چێژ لە لوولەکانی خانمان وەردەگرن.
  
  بەڵێ، ڕووخسار زۆرە، زۆر لایەنی خراپە،
  دەموچاوەکانی لە هەر سێبەرێکدا نایاب و سەرنجڕاکێشن.
  بەڵام ئارەزووی هێشتا لە ڕۆحدا باشە،
  هەرچەندە جیهانی دەوروبەرمان، بەداخەوە، بە شێوەیەکی ترسناک کێوییە!
  
  بێوەژنەکە دەگری، هەتیوەکە دەقیژێنێت -
  جیهانەکەمان بەرەو دۆزەخ دەڕوات...
  ئایا بەڕاستی دەکرێت دڵی خودا یەکپارچە بێت،
  ئایا مرۆڤەکان لە بەهەشتی خودادا جێگەیان نییە؟
  
  وەڵامەکە تەنها لە خۆتدا دەدۆزیتەوە،
  کاتێک توانیت توڕەیی لە بیرکردنەوەکانتدا ببڕیت...
  کاتێک خراپەکاری بە چاکە دەدەیتەوە،
  وە واز لە پڕکردنەوەی سکی دایکت بێنە!
  منداڵەکان زۆر بە دڵخۆشی و جوان گۆرانییان دەوت، دوای ئەوە زمانیان لە گولیڤەر دەرهێنا. دەریاوانە ئازاکە لە وەڵامدا زمانی لێ دەرهێنا.
  وە پێکەنین و گوناه...
  گولیڤەر بە پێکەنینەوە ئاماژەی بەوەدا:
  - عەقڵی منداڵ وەک موعجیزە وایە. وە لێرەدا تۆ ڕازی دەبیت، هیچ ناڕەزایەتییەکت نابێت!
  شازادە لیا پێکەنی و گۆرانی گوت:
  دوێنێ من تەنها منداڵ بووم،
  لێرەدا هیچ شتێک ناکرێ...
  بەچکە شێرێک باشترە لە گوێدرێژێکی فیلێکی گەمژە
  وە ئەژدیهاکەش کاپوت دەبێت!
  وە لێیان دا: کوڕێک و کچێک بە پێی ڕووت. بەڵێ، لێرەدا سەرگەرمییەکی گەورەیان هەیە. وە چەندین نوانسی جیاواز. کەواتە ژیان بە باشی دەڕوات.
  گولیڤەر تێبینی کرد کە کچەکانی سەر ئەژدیهاکان بە پەنجە ڕووتەکانیان دەستیان کرد بە فڕێدانی شتێک بەسەر کۆترەکاندا. ئەمە چ ستایلێکی کۆمپانیایە - بۆ وەرگرتنی مێش و لەتکردنیان. باش? ئەگەر ئەوە شتێکە کە ئەوان دەیانەوێت، ئەوا هەروا بێت. سەرەکیترین شت ئەوەیە کە سەرت لەدەست نەدەیت.
  بەڵام گولیڤەر شەڕکەرێکی ترسنۆک نییە. هەرچەندە ئێستا تەنها کوڕە.
  وە شازادە لیا پرسیاری لە کوڕەکە کرد:
  - حەزت لە هەنگوین؟
  جەنگاوەرە گەنجەکە سەری لە سەری خۆی دانا:
  - بە دڵناییەوە!
  کچەکە بە ژیرانە وەڵامی دایەوە:
  - هەنگوینی هەنگ تەندروستی دەهێنێت، وتاری هەنگوین لەلایەن سیاسەتمەدارانەوە تەنها دەبێتە هۆی نائومێدی نەخۆشی شەکرە!
  گولیڤەر بە ژیرییەوە زیادی کرد:
  - هەنگوینی هەنگ دەستیان چەسپاو دەکات، هەنگوینی سیاسەتمەداران دەبێتە هۆی ئەوەی دراوی سادە و سادە گوماناویەکان بە پەنجەکانیانەوە بچەسپێت!
  کچە شەڕکەرەکە بەم قسەیە هاوڕا بوو:
  - قسەی سیاسەتمەدار چەندە شیرین بێت، جگە لە نەخۆشی شەکرە، هیچ نائومێدییەک بۆ ئەو کەسانە دروست ناکات کە زیرەکییان نییە!
  کوڕە جەنگاوەرەکە بە شێوەیەکی لۆژیکی تێبینی کرد:
  - مرۆڤ هەرگیز ناتوانێت لە باوکێک زیاتر بێت، بەڵام وڵات یەک دیناری هەیە دەیان کاندیدی بۆ ڕۆڵی باوکی میللەت!
  دوای ئەوە هەردوو شەڕڤانەکە: کوڕێک و کچێک، فیشەیەک دەدەن، پەنجە ڕووتەکانیان دەخەنە ناو دەمیانەوە. چی بووە هۆی لەرزینی بەرگەهەوا و دەردانی کارەبای سروشتی. وە کۆترە سەرسوڕهێنەرەکان کەوتنە خوارەوە، بە یەکجار کەوتنە سەر سەرە چەقەڵەکانی ئۆرکەکان و کونیان کرد و کونیان کرد.
  شازادە لیا بە گەرمی گۆرانی وت:
  - دایە، دەست بگرە باوکە، دەست بگرە.
  ئەگەر هەموو ئێوارەیەک بوایە، ئەمە ژیان دەبوو!
  ئۆرکەکان خۆیان لە ژێر ئەژدیهاکان و کچەکاندا بینیەوە، تیمە پێ ڕووتەکانیان.
  وە بۆردومانی ئامانجدار و نەک ئەوەندە ئامانجدار دەستی پێکرد، فڕێدانی نارنجۆکی ماڵەوە کە لە تۆزی خەڵوز دروستکرابوون، یان شتێکی فێنکتر و وێرانکەرتر.
  بە تایبەتی دەرزی زۆر تیژ و ژەهراوی بەکاردەهێنرا، کە بە شێوەیەکی ڕستەیی ئۆرک و گۆبلینەکانیان کون دەکرد تا مردن. ئەمەیە کە کچەکان بەڕاستی وەریانگرت و داگیرساند.
  هەروەها شازادە لیا زۆر بە وردی تەقەی لە ئۆرکە موودارەکان کرد و گۆرانی گوت:
  - نۆستراداموس، نۆستراداموس،
  پاشای سیحری سپی...
  نۆستراداموس، نۆستراداموس،
  ئازاری دڵم کەم نابێتەوە!
  نۆستراداموس، نۆستراداموس،
  کچانی خەونی پێی ڕووت،
  نۆستراداموس، نۆستراداموس -
  تۆ تاکە ڕزگاری!
  جەنگاوەرەکەش زمانی درێژ و کوشندەی نیشان دا.
  دوای ئەوە دەیبات و بە پەڕە ئاگرینەکانی بڵێسە تفی دەکاتە دەرەوە. ئەمە بەڕاستی کچێکە خاوەن هێزێکی گەورەیە و بەهرەیەکی نائاسایی هەیە. کە توانای زۆری هەیە. وە ئەگەر بشکێت، ئەوا هیچ شتێک ناتوانێت بەرامبەری بوەستێت.
  هەروەها کوڕە گەشتیارەکە گولیڤەر لە ئەژدیهاکەیەوە تەقەی توند و شەڕانگێزی ئاراستەی ئۆرکەکان کرد. لەڕادەبەدەر چالاکانە و کاریگەرانە مامەڵەی دەکرد. وە جەنگاوەری منداڵ بەهرەیەکی ڕوونی هەبوو بۆ سەرکەوتن و ئیرادەی شارەزابوون لە هونەرە سەربازییەکان.
  نەخێر، ئەو دژی ئەمەیە، ئۆرکەکان ناتوانن بەرەنگاری ببنەوە. وە کچەکان زۆر کاریگەرانە تەقەیان کرد، بچووکترین دەرفەتیان بە دوژمن نەدا. ئەمە بەڕاستی شەڕێکی ئیپیکییە.
  تەنانەت کوڕە گەشتیارەکە گولیڤەر گۆرانی وتووە:
  شاد بن، شاد بن،
  بۆ هێزی ڕۆژی هەڵگر...
  شاد بن، شاد بن،
  بۆ سواری ئەسپەکەم نەبووم؟
  ئەمە بەڕاستی گۆرانییەکی شەڕانگێز و پڕ لە چەقۆکێشە. وە لە هەمان کاتدا لەناوبردنی تەواوەتی ئۆرکەکان هەیە. وە کچەکانی ئەژدیهاکان دەستیان کرد بە تەقەکردن لێیان بە چەقۆی چەقۆ، بە پەنجە ڕووتەکانیان تەپڵەکانیان دەخولاندەوە.
  وە هەمووی ئەوەندە فێنک و گرۆتێسک دەرکەوت، بە واتایەکی ڕەسەن چیرۆکێکی نوێ و ناوازە دروست دەکرا. کە تێیدا شوێنێک بۆ لاواز و لاوازەکان نەبوو.
  تەنها هەوڵبدە و لە کچانی وەک ئەمانە نزیک ببەوە و هەر کەسێک دەشکێنن و دەیکەنە پارچە کێکێک.
  وە وەک دەڵێن نەخۆشی مانگای شێت درمییە. وە جەنگاوەرەکان توانیان ئەمە بە شێوەیەکی تەواو سروشتی نیشان بدەن. وە بە جۆش و خرۆشێکی زۆرەوە لە دوژمنان دەدەن. وە تیر و بولتی چەقۆ دەڕێژن. جگە لەوەش هەموو شتێک بە چڕییەکی زۆرەوە ئەنجام دەدرێت.
  بۆیە ناتوانیت زۆر شت بکەیت دژی سوپایەکی لەو جۆرە. وە جەنگاوەرەکان ئەوەندە چوونە ناو ئۆرکەکانەوە کە نەیانتوانی ڕزگاریان بێت. ئەمەش کاریگەری وێرانکەری ڕاستەقینەی تیر و بولتی چەقۆیە.
  گولیڤەر وەریگرت و گۆرانی وت:
  بوێرانە تەقە بکە و لەناو ببە
  لە دڵەوە ژیان دەبێت!
  شازادە لیا ئاماژەی بەوە کردووە:
  - منداڵان لە گەورەکان باشترن چونکە تەمەنیان ڕەوایەتی بە گەمژەیی گەنجییان دەدات!
  کوڕە جەنگاوەرەکە تێبینی کرد:
  - گەنجی پاساو بۆ گەمژەیی دەهێنێتەوە، بەڵام خراپەکاری نا؛بۆ جیاکردنەوەی ڕەش لە سپی پێویستت بە ساڵ و زانیارییەکی زۆر نییە!
  کوڕە تێرمیناتۆرەکەش فیشەی لێدا و هەوری کەروێشکەکان وەک بەردی تەپوتۆز کەوتنە سەر سەری ئۆرکە چەقەڵەکان.
  شازادە لیا لە تویتێکدا نووسیویەتی؛
  - نە زیرەکی، بە پەککەوتە بزانە، عەقڵ پشت بە سەدە نابەستێت! ئەگەر بێ زیرەکیش هێزتان هەبێت، هەمووتان لاوازن!
  گولیڤەر بە شێوەیەکی لۆژیکی ئاماژەی بەوە کردووە:
  - ئەو ماسولکانەی لە پۆڵا دروستکراون قەرەبووی سەری دار بلوط ناکەنەوە!
  یەکێکی تر لە کچەکان بە دڵخۆشیەوە ئاماژەی بەوەدا:
  - کێشە نییە بۆ کچ - ئەگەر پێی ڕووت هەبێت، ئەوا بۆ کچ خراپترە - لە ژێر پاژنەی پێڵاودا!
  شازادە لیا بە شێوەیەکی لۆژیکی ڕایگەیاندووە:
  - ئەگەر دەتەوێت ببیتە ئاس، گاڵتەجاڕێک لە سەرتدا بێت!
  گولیڤەر بە پێکەنینێکەوە چرپەی کرد:
  - گورگ بە قاچی خێرا، ئافرەت بە قاچی باریک، کاتێک بزن دەمژێت!
  پاشان پێکەنینێک بە ڕیزەکاندا ڕاکرد. وە شازادە لیا وتی:
  - باشترین ڕێگا بۆ دەرهێنانی سکە لە جزدانی پیاو بە پەنجەی ڕووتی پێی کچە!
  کچە کوانتێسەکە ئاماژەی بەوە کردووە:
  - پاژنەی ڕووتی کچێک مۆدێرنترین جل و بەرگی بەدەست دەهێنێت ئەگەر پیاوێک پێڵاوێکی گەمژانەی هەبێت و پێڵاوێکی پڕ هەستیاری هەبێت!
  گولیڤەر بە گاڵتەجاڕیەوە لە تویتێکدا نووسیویەتی؛
  - کچە پێ ڕووتەکان نەک هەر پێڵاو و پێڵاوی هەستیارییان خۆشدەوێت، بەڵکو خۆیان پاڵدەنێنە ژێر پاژنە ڕووتەکانی ژیان!
  دوای ئەوە وەریان گرت و بە کۆڕ گۆرانییان گوت:
  و پاشان لە گەورەترین شاخەوە،
  هەڵۆکان فڕی بۆ گولیڤەر...
  گلیڤەر لەسەر ئەسپ دابنیشە -
  بە خێرایی دەتگەیەنینە ئەوێ!
  
  گولیڤەریش لەسەر هەڵۆکەکە دانیشت،
  گەورەترین نموونەی نیشان دا...
  وە هەڵگرتنی کوڕێک ئاسان نییە،
  بەم زووانە لیمپۆپۆ لە ڕێگادا دەبێت!
  وە جەنگاوەرەکان گۆی مەمکی سووری مەمکەکانیان دەگرن و ئاشکرای دەکەن و بە ڕەشەبا لە ئۆرکەکان دەدەن. وە ئەمەش بە تەواوی ئۆرکێکی زۆر دەسوتێنێت.
  بەڕاستی ئەمە تیمی ئەوانە.
  شازادە لیا لە گولیڤەری پرسی:
  - ئایا دەزانی لە داهاتوودا جەنگی جیهانی دووەم ڕوودەدات و کابرایەکی وەها فێنک وەک هیتلەر دەبێت!
  گولیڤەر پێکەنی و وەڵامی دایەوە:
  - من ئەمەم نەدەزانی، بەڵام ئێستا دەزانم!
  کچەکە ددانی ڕووتکردەوە و بەردەوام بوو:
  وە هیتلەر کێشەیەکی هەبوو: یەک دیزاینەری تانکی زۆر فێنک، گنۆم، دەرکەوت. وە تانکی ماوسی دروست کرد کە کێشی تەنها پەنجا و پێنج تەن و بەرزی مەتر و نیو بوو بە هەمان چەک و زرێپۆش و بزوێنەر!
  گولیڤەر جارێکی تر شانی هەڵکێشا و ڕاستگۆیانە وەڵامی دایەوە:
  - بە هیچ شێوەیەک نازانم تانکی چییە! وە بە چی دەیخۆیت؟
  شازادە لیا پێکەنی و وەڵامی دایەوە:
  - باشە چیرۆکێکی دوور و درێژە. لە هەر حاڵەتێکدا لەم گەردوونەدا مرۆڤەکان تووشی کێشەی بەرچاو بوون. وە پێش هەموو شتێک یەکێتی سۆڤیەت کە لەگەڵ هێزە سەرەکییەکانی ڕەیخی سێیەم و هاوپەیمانەکانی شەڕی کرد. جگە لە ئیتالیا. مشکی پەنجا و پێنج تەن چییە؟ ئەمەش زرێپۆشی پێشەوەیە کە ٢٤٠ ملیمەترە و زرێپۆشی لاوەکی ٢١٠ ملیمەترە و لەسەر لێوارەکان تۆپێکی ١٢٨ ملم و تۆپێکی ٧٥ ملم بە بزوێنەرێکی هەزار و دوو سەد و پەنجا ئەسپ. ئەمەش خێراییەکەی نزیکەی حەفتا کیلۆمەتر لە کاتژمێرێکدا بەخشی، ئەمەش وایکرد ئۆتۆمبێلەکە بە کردەوە لە هەموو گۆشەکانەوە نەتوانرێت بچێتە ژوورەوە. لە سەرەتای ساڵی ١٩٤٤ەوە ئەم ئامێرە چووە بواری بەرهەمهێنانی بەکۆمەڵ. لە ئەنجامدا تا هاوینی ساڵی ١٩٤٤ نازییەکان مشتێکی زرێپۆشی سەرنجڕاکێشیان کەڵەکە کردبوو.
  وە لە ٢٠ی حوزەیران دوو لێدانی بەهێزیان ئەنجامدا، یەکێکیان لە مۆڵدۆڤا، ئەوی دیکەیان لە ڕۆژئاوای ئۆکرانیا، بە ئاراستەی یەکگرتوو. و لە ئەنجامدا بەرگری سەربازانی سۆڤیەت هاک کرا و وەک ئەوەی بە بەرخێکی لێدەر کونکرا. تانکی ماوس-٢ دەرکەوت کە هەموو جۆرە دەمانچەیەکی سۆڤیەت ناتوانێت بچێتە ژوورەوە. وە جگە لەوەش تەواو مۆبایلە و تایبەتمەندی لێخوڕینی باشی هەیە. ئەم ئۆتۆمبێلە سزایەکی ڕاستەقینە بوو.
  هاوپەیمانانیش بە شێوەیەکی پاسیڤ ڕەفتاریان دەکرد. هێرشەکانی ئیتاڵیا بە شکست کۆتایی هات و جارێکی دیکە نیشتنەوە لە نۆرماندی دواخرا.
  جگە لەوەش ئەڵمانییەکان فڕۆکەی ترسناک ME-262 یان خستە بەرهەمهێنانەوە کە زۆر قورس بوو بخرێتە خوارەوە. فڕۆکەیەکی جەنگی جێت بوو، چوار تۆپی ئاسمانی کالیبەری ٣٠ ملم بوو. و بەم شێوەیە فڕۆکەی سۆڤیەتی دەرهێنا و سەدان فڕۆکەی خستە خوارەوە. وە هاوپەیمانی ڕۆژئاواش. هەروەها هیتلەر تا ڕادەیەک بەرنامەی V-2ی خاوکردەوە و لەبری مووشەکی بالیستیکی و کروز گرانبەها و کەمتر بەسوود، پشتی بە فڕۆکەی بۆمبڕێژکەری جۆری ئارادۆ بەست.
  چەرچڵ و ڕۆزڤێڵت کلکەکانیان لە نێوان قاچەکانیاندا بوو، لەگەڵ ئەوەشدا بەهۆی بەلەمی ژێردەریاییەکانی ئەڵمانیاوە فشارێکی زۆریان لەسەر بوو. وە هاوپەیمانان پێشنیاری ئاگربەستی هەردوو ئەڵمانیا و ژاپۆنیان کرد. هیتلەر بەو مەرجە ڕازی بوو کە هاوپەیمانان سیسیلیا و سەردینیا بەجێبهێڵن. ئەوەی بەدەست هات.
  لە کاتی ئاگربەست لەگەڵ ڕەیخی سێیەمدا، پەیوەندییە بازرگانییەکان دەستیان پێکردەوە. هەردوو وڵاتی ئەمریکا و بەریتانیا دەستیان کرد بە دابینکردنی نەوت لەوێ. وە ئەڵمانییەکان کە هێرشێکیان لە ئۆکرانیا ئەنجامدا، کیێڤیان گرتەوە و جارێکی دیکە چوونە ناو ئۆدێسا.
  تانکی ماوس-٢ بوو بە نەدۆڕاو. هەروەها مۆدێلێکی گەنجتری ماوس دەرکەوت - تایگەر-٣ کە سووکتر و جووڵاوتر بوو لەگەڵ یەک تۆپی ٨٨ ملم.
  بۆیە سەربازانی سۆڤیەت ڕژانە ناوەوە. وە ئەمەش هەنگاوێکی گرینگ بوو...
  گولیڤەر قسەکانی شازادە لیای پچڕاند:
  - تۆ ئەوەندە وشەی تێنەگەیشتوو دەڵێیت. لەبیرت نەچێت من تەنها منداڵێکی سەرەتای سەدەی هەژدەهەمم. وە ئاستی پەرەپێدانی تەکنەلۆژیای ئێمە زۆر باش نییە!
  شازادە لیا بە زەردەخەنەوە سەری لە سەری خۆی دانا.
  - ئەوە دەزانم! بەڵام من باسی ناوەڕاستی سەدەی بیستەم دەکەم. وە ئەمەش ئەوەیە کە تەنها یەک کوێر کردوویەتی. وە دەبێت هاوڕا بیت کە ئەمە شتێکی جدییە!
  گولیڤەر بە خۆشحاڵییەوە گۆرانی وت:
  - بە بنیاتنانی دوو جیهان، دونیای کۆن دروست بوو... لە چوارچێوەی شەڕدا من و ئەوانیش هەن و ئەمە جدییە!
  شازادە لیا ئاماژەی بەوە کردووە:
  - لەسەرەتای سەدەی بیست و یەکەمدا ڤلادیمیرێکی شەیتان دەرکەوت، بە سەرڕووتییەوە، کە سیخوڕێک بوو دەستی بەسەر دەسەڵاتدا گرت لە ڕوسیادا، هەروەها کێشەیەکی زۆری لێکەوتەوە. بەڵام شەڕەکەی بابەتێکی جیایە. وە لێرەدا گنۆم دۆخێکی دروست کرد کە ئەڵمانییەکان ئۆکرانیای کەناری ڕاستیان کۆنترۆڵکردەوە و لە پاییزدا دەستیان بە هێرشکردن کرد لە ناوەندەکەدا. وە تانکەکانیان بێ شکست و نەدۆڕاو دەرکەوت. وە لە بەرامبەر گنۆمدا پێویستت بە نابغەی بەدیلێکی خۆت دەبێت. بەڵام کێ دەبێ وەک وەڵامێکی هاوسەنگ یان ناهاوسەنگ بنێردرێت؟ بیرۆکەیەک هەبوو - دێوێک یان ترۆلێک؟ بەڵام لە ڕووی تەکنەلۆژیاوە لە گنۆم لاوازتر دەبن.
  و ئەڵمانییەکان پێشڕەوییان کرد، بۆیە سمۆلێنسک کەوتە خوارەوە و دوای ئەوە کالینین و ڤیازما. ئەڵمانییەکان لە ئێستاوە لە مۆسکۆ نزیک دەبوونەوە. بێگومان ستالین ڕۆیشت. نەیدەویست بمرێت. وە هیتلەر وتی کە یەکێتی سۆڤیەت ببێتە کۆلۆنی ئەڵمانی. وە تەنها تەسلیمبوون لەگەڵیدا دەگونجێت.
  باشە، کۆتاییان هات بە ناردنی گنۆمی هۆبیت وەک وەڵامێک. وە ئەمەش کوڕێکە، ئەگەر ڕاستگۆ بین، ڕەنگە مرۆڤ بڵێت ئەو نابغەیە. بەڵام کوڕە پێ ڕووتەکەیان کە نزیکەی دە ساڵان بوو، بە جددی وەرنەگرت. وە بۆ بچووکەکان ژەهراوی بوون تا گولاگ.
  لەم نێوەندەدا ئەڵمانییەکان مۆسکۆیان گرت. بەم شێوەیە ڕوویدا!
  مۆسکۆ کەوت و لینینگرادیش... زستان هات و ئەڵمانییەکان شەویان لە شارەکاندا بەسەر برد. لەوێ نیشتەجێ بوون.
  وە کچانی کۆمسۆمۆڵ بڕیاریان دا بە نائومێدیەوە شەڕ لەگەڵ فاشیستەکان بکەن و گۆرانی بڵێن، سەرەڕای سەرما و نەبوونی جلوبەرگ.
  ئێمە کچە جوانەکانی سۆڤیەت،
  ئێمە زۆرمان خۆشدەوێت شەڕ بکەین و کوڕان چەقۆ لێبدەین...
  دەنگێکی بچووکی گەشاوە و زەنگ لێدەر دەبیسترێت،
  وە ئێمە بانگەوازێکمان هەیە بۆ کوشتنی کراوتس!
  
  ئێمە کچانی کۆمسۆمۆڵ زۆر داشنگین،
  ئێمە بە ئازایانە بە پێی ڕووت بەناو بەستەڵەکەدا پەلە دەکەین...
  ئێمە ڕاهاتووین بە بێگەردی لە پەراوێزدا بوەستین،
  وە بە مشتێک پاداشتی فاشیستەکان دەدەینەوە!
  
  باوەڕ بکەن کچان نهێنیەکی گەورەیان هەیە،
  چۆن بە شێوەیەکی کاریگەر نازییەکان شکست پێبهێنین...
  وە باوەڕم پێ بکەن سەرکەوتنی کچەکان بەڕێکەوت نییە،
  چونکە سوپای ڕوس' زۆر ئازایە!
  
  وە بۆ کچەکانمان کە پاژنەی ڕووتیان هەیە،
  بەفری سەری ساڵ زۆر شیرینە...
  باشە، فۆهەر تەنها چەقۆکێشە،
  با نەهێڵین فاشیستەکان ئاهەنگی سەرکەوتن بگێڕن!
  
  ئێمەی کچان زۆر بە شێوەیەکی کێوی فێڵ دەکەین،
  لەبەردەم سەربازەکاندا مەمکەکانمان ڕووتکردەوە...
  وە بەڕاستی ئێمە نازییەکان توڕە دەکەین،
  ئێمەی ئەندامە بەهێزەکانی کۆمسۆمۆڵ لەت ناکرێ!
  
  ئێمەی کچان دەتوانین زۆر شت بکەین،
  تەنانەت لە تانکێکەوە تەقە لە هیتلەر بکە...
  نەیار کاتێکی نابێت بۆ ئەوەی نانی نیوەڕۆ بخوات،
  کچەکان وەک دز دێن!
  
  ئێمە بەڕاستی ڕێز لە ڕووسیا دەگرین،
  ستالین وەک باوکێکی زەق و زەق بەهێزە، باوەڕم پێ بکەن...
  وە باوەڕم وایە سەرکەوتن لە مانگی ئایاری گەرمی ٢٠١٦دا دێت.
  هەرکەسێک باوەڕی بەم شتە هەبێت تەنها گەورەیە!
  
  بۆ کچان هیچ گومانێک و هیچ بەربەستێک نییە،
  هەموو کەسێک ئامادەیە تەنها لە دەستی خۆیدا موناقەشە بکات...
  پاداشتی نایاب بۆ جوانەکان بێت،
  هێزی کۆمسۆمۆڵ لە مشتێکی بەهێزدایە!
  
  ئێمەی جەنگاوەر زۆر خێرا پێدەگەین،
  وە لە دەستی دەمانچە چالاکەکاندا بەرمیلەکە دەسوتێت...
  وە هەر ئەرکێک کە کچەکان بتوانن مامەڵەی لەگەڵ بکەن،
  هاوڕێیەتیمان یەکپارچەیەکی بێ گومانە!
  
  ئێمە کچێکی وەها بریقەدارین
  ئێمە گرنگی بە بەفر و بەستەڵەک نادەین...
  پێی ڕووت لە زستاندا پەنجەکانمان فێنک ناهێڵێتەوە،
  وە دڵی جوانیەکان بەخشندە و پاکن!
  
  ئەوەی دەتوانین بیکەین، بەرزی دەکەینەوە،
  با وەکو کەنگەروەکانی ڤێرتۆسۆ بە پەلە پەلە بکەین...
  وە ئێمە بە سەرکەوتوویی سەری فاشیستەکان دەفڕێنین،
  وە خۆشەویستی بۆ وەرزشکردن لە بەیانیانیشدا!
  
  هەموو کچەکان جەنگاوەری فێنکن،
  دەتوانن بە سادەیی کراوتەکان بکەنە هەویر...
  باشە ئەی فاشیستەکان بە سادەیی خراپ بن؟
  ئەندامانی کۆمسۆمۆڵ زلهێزیان نەدەزانی!
  
  هیتلەریش ناتوانێت هیچ بکات.
  زۆر بە توندی بە دارێک لێمان دا،
  ددانەکانیان شکاند و پێستی دەموچاویان دەرهێنا.
  و پاشان بە پێی ڕووت بەناو ئاگرەکەدا ڕامکرد!
  
  تەنها ستالین فەرمانمان پێدەدات چی بکەین،
  نیگای توند و دڵسۆزی ئەو دیارە...
  وە باوەڕم پێ بکەن، کچەکە لەدەست نادات،
  بارکردنی دۆشکەیەکی گەورە!
  
  ئەگەر پێویست بکات دەگەینە مەریخ،
  وە ئێمە زۆر بە خێرایی ڤینۆس داگیر دەکەین...
  سەربازەکان پێویستیان بە پۆلیسە بۆ پێڵاوەکانیان،
  ئێمەی کچان بە پێی ڕووت ڕادەکەین!
  
  هەموو شتێک جوانە لای ئێمەی کچان،
  سنگ و چەناگە، کەمەر دیارە...
  هەروەها پێشەنگێکە، وەک بەچکە گورگێک،
  پێشەنگەکە بە تەواوی شەیتانە!
  
  باشە ئێمە کچین - دەزانی ئێمە فێنکین،
  ئێمە وەکو سوتەمەنی هەموو فاشیستەکان دەڕوخێنین...
  وە ئەستێرەی شین لە ئاسماندا هەیە،
  ئێمە بە پۆڵا پڵنگەکان پارچە پارچە دەکەین!
  
  چی نەکەین، باوەڕ بکەن کە مومکین نییە،
  دان بەوەدا بنێن، کۆمۆنیست دیمیورجێکە...
  وە هەندێک جار بە هەڵە تێدەگەین
  وە جوانیەکان دەبەن بۆ ئەوەی بیانترسێنن!
  
  بەڵام دەزانی ئێمە بە پەلە ئەڵمانییەکان لەناو دەبەین،
  وە توانای ئەوەیان هەیە کراوتەکان پارچە پارچە بکەن...
  هەرچەندە ڕۆحی تیتانیۆممان هەیە،
  ئێمە بەناو چەمی زەویدا تێدەپەڕین و تاڵاوەکان پاک دەکەینەوە!
  
  ئێمە کۆمۆنیزم بەبێ ئەو هەموو بزمارە بنیات دەنێین،
  وە بە شێوەیەکی یەکلاکەرەوە فاشیستەکان دەشکێنین...
  ئەندامانی کۆمسۆمۆڵ زۆر حەز بە کاندیدکردن دەکەن لە پێکهاتندا،
  وە کەرووبێک بەسەریاندا دەفڕێت!
  
  دوژمن ناتوانێت لەگەڵ کچەکەدا ڕوبەڕو بێتەوە،
  چونکە کچەکە هەڵۆیە...
  وە پێویست ناکات کراوتەکان زۆر تێک بدەن،
  وە فوهەرەکەت بە بەتاڵی هاوار دەکات!
  
  ئەندامی کۆمسۆمۆڵ بە پێی ڕووت،
  هێلکەیەکی بە هیتلەر دا...
  مامەڵە لەگەڵ شەیتان مەکە
  یان تەنها گرنگ نابێت!
  
  بتە بریقەدارەکەی کۆمۆنیزم،
  ئاڵای سوور لە سەرووی هەسارەکەوە دەدرەوشێتەوە...
  هیرۆدس فڕێدرایە دۆزەخی دۆزەخ.
  وە کچەکان پێنجیان دەستکەوت!
  
  لینین، ستالین - خۆری سەرووی هەسارەکە،
  وەک دوو هەڵۆ لە ئاسماندا دەسوڕێنەوە...
  ئیستغلالەکانی کۆمۆنیزم دەوترێنەوە،
  وڵاتی باوک هێزی باڵێکی پۆڵاینی هەیە!
  
  ئێمە توانیمان بژین بۆ بینینی سەرکەوتن،
  وە هەموو ڕێگاکەمان بە بەرلیندا ڕۆیشتین...
  کۆرپە لە شانەدا لەدایک بوو،
  وە ئێستا وڵات لە گەورەییدایە!
  . بەشی ژمارە ٢.
  گولیڤەر لەسەر ئەژدیهاکان دەفڕی و زۆری دەبیست. لەم حاڵەتەدا باسمان لە شەڕێک دەکرد کە بۆ کەسێکی نزیکەی سەدەی ناوەڕاست تێنەگەیشتبوو. هەرچەندە پێدەچێت کاتێکی نوێ هاتبێت. بەڵام شازادە لیا بەردەوام بوو لە قسەکردن لەسەر جەنگی جیهانی دووەم؛
  دوای ڕووخانی مۆسکۆ و لینینگراد، ژاپۆن و تورکیا چوونە ناو شەڕی دژی یەکێتی سۆڤیەت. شتەکان بۆ ڕووسیای سۆڤیەت بە تەواوی بێهیوا بوون. وە تەنانەت ئەو هۆبیتە درەوشاوەی کە خۆی لە کۆلۆنییەکی کاری منداڵاندا بینیەوە، نەیتوانی یارمەتیان بدات.
  وە کوڕانێک هەبوون کە هێشتا تەمەنیان شانزە ساڵ نەبووە، پێی ڕووت و بە ئۆڤەرلۆپەوە، ژمارەیان لەسەر بوو، لە سیبیریا بە زەحمەت کاریان دەکرد. منداڵانی ناو کۆڵۆنی نەوجەوانان سەریان تاشراو بوو. پێڵاوەکانیان لێسەندمەوە و ناچاریان کردم بە پێی ڕووت دارستانەکە ببڕم. لە هاویندا هێشتا هیچ نییە، بەڵام لە زستاندا بە پاژنەی ڕووتەوە بەستەڵەکی ئەو کوڕانە دەگرێت کە قژیان سەرڕووت بووە. کوڕە هۆبیتەکە دەستگیرکرا. وێنەی پڕۆفایلیان گرتووە و بە ڕووخساری پڕەوە و پەنجەمۆریان گرتووە و سەریان ڕیشاندووە. دوای دەستگیرکردنی کوڕەکە، بە تەواوی پشکنینیان بۆ کرا، دەستە دەستکێشەکانی پاسەوانەکان چوونە ناو هەموو کونەکانەوە و زۆر بە بێ ئەدەبیانە ئەو کارەیان کرد. دوای ئەوە کوڕەکە بە باشی شۆردرا و ڕەوانەی خانەیەک کرا کە پڕ بوو لە منداڵان.
  بەو پێیەی کوڕە هۆبیتەکە تەمەنی نزیکەی دە ساڵ بوو، جووتیارانی ناوچەکە دەیانویست لە نزیک سەتڵەکە دایبنێن. بەڵام پاڵەوانی چیرۆکی ئەفسانەیی زۆر بەهێزتر و خێراتر لە منداڵانی ئاسایی دەرچوو. وە لێیدا لە باوکە خواپەرستەکان، دوای ئەوە خۆی بوو بە چاودێری خانەکە و خۆی لە پەنجەرەکەدا جێگیر کرد. بۆ گەنجان ئاسانترە - هێزیان هەیە، دەزانن چۆن شەڕ بکەن، تۆش پاشایت.
  بەڵام کوڕە هۆبیتەکە پێگەی خۆی خراپ بەکارنەهێنا. ئەو لە هەموو کەسێکی دیکەی ناو کەمپەکە زیاتر کاری دەکرد و تەنانەت کاتێک لە سەرمادا پێڵاوی هەستیاریان بە زیندانییە منداڵەکانی دیکە دەدرا، بە پێی ڕووت دەمایەوە. هەر بۆیەش هۆبیتە. هەرچەندە پێی ڕووتی کوڕەکە وەک پێی قاز سوورە. بەڵام لە لایەکی ترەوە بەبێ پێڵاوی هەستیار چالاکتریت.
  بۆیە ئەو منداڵە پێ ڕووتە لە سیبیریا لە بەفردا کار دەکات. وە ئەڵمانییەکان لە زستاندا گەیشتنە کازان، بەڵام لەوێ وەستان. چاوەڕێی بەهار بووین. وە قوڕ هەیە. وە تەنها لە مانگی ئایاری ساڵی ١٩٤٥ زیاتر ڕوویان لە ئۆرال کرد.
  لە هەمان کاتدا قەفقاز و ئاسیای ناوەڕاست لە وەرزی سەرمادا گیرا.
  سەربازانی سۆڤیەت زۆر بە چەقبەستوویی بەرەنگاری نەبوون. من نەمدەویست بۆ ستالین بمرم. سەرەڕای ئەوەش تانکێکی نوێی داعش-3 لە یەکێتی سۆڤیەت دەرکەوت، کە بە ڕێژەیەکی کەم گەیشتە بەرە. ئەم ئۆتۆمبێلە پارێزگارییەکی باشی پێشەوەی هەبوو و بەرگەی لێدانی زۆرێک لە دەمانچەی دەگرت. هەرچەندە نەمتوانی بەرەنگاری دەمانچەی ماوس-٢ ببمەوە.
  شارەکانی پالی: چێلیابینسک و سڤێردلۆڤسک. و بۆیە زۆر باش بوو و هێرشێکی خێرا هەبوو.
  لە ئێستاوە هاوینە. زیندانیانی کوڕ بە شۆرت و ملی ڕووتەوە بە پێی ڕووت کاردەکەن. وە ئەگەر گەرم بێت، ئەوا بە تەواوی ڕووت لە جەستەیان. وە کوڕان لاوازن. بەڵام کوڕە هۆبیتەکە زۆر دڕاو و پەمپ کراوە دەردەکەوێت. هەرچەندە لە منداڵێکی بچووک دەچێت، نزیکەی دە ساڵە. وە بێگومان گەشە ناکات و پێناگات.
  کوڕان کەمتر لەلایەن مێشوولەوە پێوەدەدرێن لە چاو گەورەکان، بەڵام هۆبیتەکان بە هیچ شێوەیەک پێوەی نادەن.
  وە سەربازانی ئەڵمانیا زیاتر و نزیکتر دەبنەوە لێیان؛نازییەکان نزیکە چیتر ڕووبەڕووی بەرخۆدان نەبنەوە. بەڵێ، وە ستالین لە شوێنێکدا دیار نەما. بەڕوونی جۆرجییە فێڵبازەکە نامرێت. بە ئەگەرێکی زۆرەوە بەرەو ئەمریکا هەڵاتووە. تا ئێستا ئەڵمانییەکان داگیریان نەکردووە.
  کوڕە هۆبیت و زیندانییەکانی دیکە، بە شانازی و نیشتمانپەروەرییەوە دەستیان بە گۆرانی وتن کرد. هەرچەندە لە لایەکی ترەوە نیشتمانپەروەری نەفرەتێک ناکات کاتێک بە قامچی لێت دەدەن و ناچارت دەکەن وەک کەر لە کۆلۆنییەکی کرێکاری منداڵان کار بکەیت. هەرچەندە شتێکی باش لەم بابەتەدا هەیە. بۆ نموونە هاوڕێیەتی دەکەیت - کوڕانی تر. کوڕە هۆبیتەکە لە ڕاستیدا تەمەنی زیاتر لە سەد ساڵە، بەڵام لە منداڵێک دەچێت، هەر بۆیە هەڵوێستێکی دووفاقی بەرامبەری هەیە.
  وە منداڵە زیندانییەکان بە جۆش و خرۆشێکی زۆرەوە گۆرانی دەڵێن؛
  من کوڕێکی پێشەنگ و گەنجی هەمیشەییم،
  من هاتووم بۆ شەڕکردن لەگەڵ فاشیستێکی هاری...
  بۆ ئەوەی نموونەی گەورەیی دابنێین،
  من یاداشتنامەیەکم هەڵگرتووە لەگەڵ نایاب لە جانتای پشتەوەمدا!
  
  شەڕ هات، ڕامکرد بۆ بەرەی،
  وە بە پێی ڕووت بە درێژایی ڕێگاکاندا سەرگەردان بوو...
  وە دۆشکەیەکی ئاراستەی فریتزەکان کرد،
  لانی کەم کوڕێکی پاک لە دڵی خۆیدا لەبەردەم خودادا!
  
  لە بۆسەیەکەوە تەقەم لە فریتزێک کرد،
  دۆشکەیەکم بە نارنجۆکەوە لە گەوادەکە وەرگرت...
  ئاخر کوڕەکە هێزێکی زۆری هەیە،
  دەبێت ئازایانە لە پێناو نیشتمانی دایکماندا بجەنگین!
  
  کوڕەکە شەڕکەرێکە لە شەیتانەوە، باوەڕم پێ بکەن،
  بە شێوەیەکی کەڕکەر تەقە لە فریتز دەکات...
  لە شەڕدا وەک دڕندەیەکی ددان چەقۆکێش وایە،
  کە هیچ فێنکتر نابێتەوە!
  
  چی بە هیتلەر دەکرێت؟
  کوڕەکان بە هاوارێکی کێوی دەینێژن...
  بۆ ئەوەی بکوژەکە بە تەقەمەنی لێ نەدات،
  لە بەهەشتی پاکدا جێگای بۆ نامێنێت!
  
  هەر شتێک کە دەتوانیت دەستبەجێ دەستت بکەوێت
  فۆهرە نێچیرڤانەکە هاووڵاتییەکی وڵاتی دەویست کە کچێکی هەبێت...
  بەڵام ئەم ڕاوچییە بوو بە یاری،
  بەڵێ، ڕاستە، بەزەییم بە فیشەکەکانی سەر ئەدۆلفدا دێتەوە!
  
  لە ئێستاوە بەستوو بووە، منیش بە تەواوی پێی ڕووتم،
  کوڕێکی گێژەڵوکەی چالاکی و تووڕە...
  وە کچەکەش هاوار دەکات بۆم - چاوەڕوان بە،
  بەڵام دەتوانیت ببینیت کە زۆر خێرا و خێراترە!
  
  بە مشتەکەی لە پۆلیسەکە بدە،
  گەوادەکەی خستە خوارەوە، لە پشتی سەریدا لێیدا...
  ئەم تەقەیە لەگەڵ شیردا نانێرم،
  وە من وڵاتی باوکم بە شووشەیەک نافرۆشم!
  
  من پێشەنگم و زۆر شانازی پێوە دەکەم،
  بەو پێیەی کراواتەکەش زۆر سوورە...
  من شەڕ دەکەم بۆ ڕۆسی پیرۆز'،
  هەرچەندە ئەدۆلف باندێکی وەها ترسناکە!
  
  بەڵام من باوەڕم وایە کە ئازایانە شکست بە وێرماخت دەبەین،
  کوڕە بچووکەکە زۆر باش ئەمە دەزانێت...
  ئێمە کەرووبی باڵ زێڕین،
  وە سەرکردە بەنرخەکە، هەڤاڵ ستالین!
  
  ئێمە ئازایانە شکست بە وێرماخت دەبەین،
  هەرچەندە نازییەکان لە نزیک مۆسکۆ شەڕ دەکەن...
  بەڵام من بە A تۆکمە لە تاقیکردنەوەکە دەردەچم،
  وە دەمانچەکەم بە پاڵەوانەکە دەسپێرم!
  
  ئایا دەتوانم کوڕێکی پێشەنگ دروست بکەم،
  شتێک کە نازییەکان هەرگیز خەونیان پێیەوە نەبینیوە...
  بۆ کردەوەی چاکە هی ئێمە هەیە،
  وە فوهەر تەنانەت ڕەحمەتیش وەرناگرێت!
  
  هەرچییەک بتوانم بیکەم، هەمیشە دەتوانم بیکەم،
  با هەورەکان جارێکی تر بەسەر وڵاتی باوکدا هەڵفڕن...
  بەڵام پێشەنگ تەسلیمی دوژمن نابێت،
  سەربازە ڕووسەکە ئازا و بەهێزە!
  
  بەڵێ، پێشتر دەگیرام،
  وە بە پێی ڕووت بەناو بەفراوییەکدا بردیان...
  ترێی پۆلیس لە برینەکان کراوە،
  وە بە تەل لە کوڕەکە دەدەن!
  
  وە پاژنەکانیشم بە ئاگری گەرمی سووریش سووتا،
  وە بە پۆکەر پێیان سووتاند...
  بەڵام کراوتەکان تەنها سفریان وەرگرت،
  هەرچەندە ئاگر لە پێی کوڕەکە!
  
  پەنجەیان شکاند، پێشەوەیان سووتاند،
  وە جومگەکانیان لە شانی کوڕەکە دڕاند...
  خودا پێشەنگەکەی لەبیر کردووە، دیارە
  کاتێک جەلاد بیبەری بەسەر برینەکاندا ڕشت!
  
  بەڵام هیچی بە فاشیستەکان نەگوت،
  وە دەرزی، گەرم لە ژێر نینۆکەکان...
  ئاخر بۆ من ستالین خۆی ئایدیاڵە،
  وە فۆهرەری چەوت باشترە لە ئازاردا بمرێت!
  
  بۆیە لە بەفردا بەرەو لە سێدارەدان بردم،
  کوڕێک بە شێوەیەکی دڕندانە لێیدرا، پێی ڕووت...
  بەڵام باوەڕم بەوە نییە کە پێشتر شکاوم
  ناتوانی خۆت لە شکستی نازییەکان بەدوور بگرێت!
  
  فریتزەکە ئەستێرەیەکی خستە سەر سنگم،
  باشە ئەمە شانازیم پێدەکات...
  من تەسلیم بە دوژمنی توندوتیژ نابم،
  وە پەنا بۆ ترس و خراپەکاری خراپ نابەم!
  
  دەتوانم هەنگاوێک بەرەو گۆڕ بنێم،
  وە بە گۆرانییەکی پێشەنگانەی وەها زەنگ لێدەر...
  ئاخر فوهەر تەنها کەرێکی شێتە،
  وە کچێک لە عەدەن دەناسم، دەزانی!
  
  بەڵام لە کۆتا ساتدا دەنگی لێدا،
  تریلی کاتژمێری دۆشکەمان...
  تیمی تەقەکردنەکە جێگیر بووە،
  نازیەکان بوونەتە پیسایی کەروێشک!
  
  ئێستاش بۆ کوڕە پاڵەوانەکەم،
  دوای ئەوەی بە ئەشکەنجە و ئازاردا تێپەڕیوە هاتووە...
  لەگەڵ جەماوەرێکی زۆردا شەڕی کردووە،
  دوای ئەوەی بە تاقیکردنەوەی وەها خراپەدا تێپەڕی!
  
  کوڕەکە جارێکی تر کراوتەکان دەکوژێت،
  کوڕێکی پێی ڕووت بە پەلە بەناو بەفربارینەکاندا دەڕوات...
  وە جوڵەیەکی زۆر ئازایانە دەکات،
  ئازادانە قژی هاوڕێکەت بلۆک بکە!
  
  وادیارە بەرلین چاوەڕێی کوڕەکە دەکات بەم زووانە،
  ئەڵمانیا سەری خۆی بۆ ڕووسەکان دەبڕێت...
  کەرووبێکی بەهێز شمشێرێک دەجووڵێنێت،
  وە ئازایانە داوا لە هەمووان دەکات بێنە دەرەوە بۆ گۆڕەپانەکە!
  
  باوەڕم وایە بەم زووانە مردووەکان زیندوو دەکەینەوە،
  هەرکەسێک بنێژرێت وەک فریشتە دەبێت...
  پەروەردگارمان تەواو بەهێزە، یەک،
  لانی کەم شەیتان هەندێک جار زۆر خۆبەزلزانە!
  
  گەردوون بۆ هەتا هەتایە بێت
  لە ژێر ئاڵای کۆمۆنیزمی پیرۆزدا...
  هەڤاڵ لینین ئەستێرەیەکی گەشاوە،
  وە ستالین براوەیە: خراپە، فاشیزم!
  ڕاستی لێرەدا تا ڕادەیەک پێچەوانەیە: نازییەکان بردیان و سەرکەوتنیان بەدەستهێنا. بەڵام لە گۆرانییەکەدا کوڕەکان هیوای باشترینیان هەیە. هەرچەندە لە لایەکی ترەوە بیرکردنەوەکان دەچرپێن، بەڵام ڕەنگە لە ژێر حکومەتی نوێدا شوێنێک بۆیان هەبێت؟
  کوڕە هۆبیتەکە بۆ ڕژێمی ستالینی پێویست نەبوو. و ئەمەش بە ڕوونی کاریگەری لەسەر باری دەروونی هەبوو.
  بەڵام منداڵەکان بۆ ئەوەی خۆیان دڵخۆش بکەن، بە جۆش و خرۆشێکی زۆرەوە دەستیان کردەوە بە گۆرانی وتن و بە پێی ڕووتەکانیان لێدا؛
  کوڕێک لە سەردەمی بۆشایی ئاسمانەوە هاتووە،
  کاتێک هەموو شتێک بێدەنگ بوو - ئارام بوو...
  لە خەونەکانیدا کوڕەکە هەڵۆیەکی فێنک و سارد و سڕە،
  ئەمە بە هیچ شێوەیەک ئازاری نادات!
  
  کاتی جەنگ، کاتی دڵەڕاوکێ،
  کوڕەکە وەک تسونامی زەق بووەوە...
  جەماوەرێکی بەهێز ڕێپێوانیان کردە ناو ڕوس'،
  وە فریتز بەرمیلە پۆڵایەکەی تانکیەکەی چەسپاند!
  
  من کوڕێکم پێ ڕووت لە سەرمادا،
  فاشیستە چەوتەکان منیان دوورخستەوە...
  وەک گیرفالکۆن بە زۆر گیران،
  حەزم دەکرد لە دوورەوە کۆمۆنیزم ببینم!
  
  بۆ ماوەیەکی زۆر بەناو بەفردا ڕۆیشتم،
  خەریک بوو هەموو شتێکم بەستوو بکەم...
  بە ئاسنێک پێی ڕووتم سووتاند،
  دەیانویست بە ڕووتی لە نێوان سنەوبەرەکاندا هەڵیبواسن!
  
  بەڵام کچێکی جوان هات
  وە بە شێوەیەکی ئۆتۆماتیکی هەموو فاشیستەکانی لابرد...
  ئاخر چاوی وەک دەرزییەکی تیژ وایە،
  ئێمە زۆرمان بڕین و پۆلیس بە یەکجار!
  
  کوڕەکە خەریک بوو بمرێت
  خوێنی کوڕەکە لە دەمارەکانیدا بەستوو...
  بەڵام ئێستا کۆتایی نایەت
  وەک ئەوە وایە کچەکە زیندوو بووبێتەوە!
  
  لە سووتانی ترسناک چاک بوومەوە،
  ئاخر دوای بەفرەکە منیان سووتاند ئەو کاتە...
  بزانە جەلادێکی بێ دڵ چییە کەر،
  بەڵام ئەویش سزایەکیش دەدات!
  
  کچەکە زۆر زیرەکە، باوەڕم پێ بکەن،
  وە پێشەنگەکە بە خێرایی بوو بە هاوڕێیەتی لەگەڵیدا...
  ئێستا تۆ کوڕێکی دڕندەی ڕاستەقینە دەبیت،
  وە ڕووخساری کەڕوبەکان پشتگیریمان دەکەن!
  
  زۆر باش دەستیان کرد بە شەڕ لەگەڵیدا،
  ئێمە فاشیستەکانمان بێ کۆتایی لەناو برد...
  لە تاقیکردنەوەکان دەردەچین، ئەیمان وەرگرت،
  بە پەلەکردن بۆ ناو کۆمۆنیزم بۆ چەندین کیلۆمەتر!
  
  من و کچەکە پێ ڕووت لە ناو بەفردا،
  یەک دوو ترس، بەبێ ئەوەی بزانین، پەلە دەکەین...
  بە مشتێک لە دوژمن دەدەم،
  وە خۆر هەمیشە بەسەر وڵاتی باوکدا دەدرەوشێتەوە!
  
  کراوتەکان ناتوانن شکستم پێبهێنن،
  وە پێکەوە لەگەڵ کچەکەدا ئێمە نەدۆڕاوین...
  من وەک ورچێکی توڕە بەهێزم
  کاتێک لەگەڵ کۆمسۆمۆڵ یەکدەگرین!
  
  وە لێرەدا کچەکە بە پێی ڕووت ڕادەکات،
  وە ئەوەندە بە لێزانی تەقە لە فاشیستەکان دەکات...
  قەڵغانێکی بەهێز بۆ نیشتمان دروست دەکەین،
  با قابیلی خراپەکار لەناو بچێت!
  
  ڕووسیا وڵاتێکی زۆر بەهێزە،
  وە لوولەی دەمانچەی هەیە...
  شەیتان ناتوانێت شکستمان پێ بهێنێت،
  تۆڵەی خوێناوی بۆی دێت!
  
  بۆیە کچە جوانەکە گۆرانی دەڵێت،
  کاتێک بە پێی ڕووت بە پەلە بەناو بەفراوییەکدا دەڕوات...
  وە پێکەوە لەگەڵ پێشەنگەکەدا لە پەلەوەرەکان دەدات،
  بەدەستی دەهێنین، بەڵام کۆتایی بە هەریەکێک لە ئێمە دەهێنین!
  
  هەروەها من بە هیچ شێوەیەک کوڕێکی لاواز نیم،
  بە تووڕەیییەکی توندەوە فاشیستەکان دەچەوسێنمەوە...
  فوهر نیکلێک لە من وەردەگرێت،
  وە جیهانێکی نوێی زەبەلاح بنیات دەنێین!
  
  ئێمە لەم تووڕەییە فێنکدا شەڕ دەکەین،
  وێرماخت نامانباتە سەر ئەژنۆمان...
  هورا بۆ نازی لە بوێری خۆیدا،
  هەرکەسێک بوو بە لینین لەگەڵمان دەبێت!
  
  جوانێکی زۆر فێنک دەبیت،
  کوڕەکە شێتانە عاشقی تۆیە...
  تەقە بۆ ئێوەی نیشتمان دەکەم
  وە لە پێناو شارێکی زۆر درەوشاوە!
  
  باوەڕم وایە لە کاتی خۆیدا دەگەم بۆ بەرلین،
  ئەو کاتە شەڕی دڕندانە کەم دەبێتەوە...
  ئێمە فراوانی گەردوون داگیر دەکەین،
  با بڵێسەی ئاگرەکان بە گەشاوەیی تووڕە بن!
  
  وە ئەگەر قەدەری مردنمان بێت،
  من بە تەنیا پێم باشە...
  با کچەکە ئەوەی من دەمەوێت بیکات،
  کوڕەکەم دیارییەکم پێدەبەخشێت، تەنانەت کچێکیش!
  
  تۆ کچێکی باش دەبیت
  ئەم جیهانە دروست دەکەیت کە بەهەشتی تێدا دەبێت...
  ئێمە گوڵی جوانمان هەیە لێرە گەشە دەکات،
  وە باوەڕم پێ بکەن، ڕووناکی بە هیچ شێوەیەک ئەشکەوت نییە!
  
  لەگەڵ کچێک پڵنگێکم تەقەم کرد،
  وە دوای ئەو تەواو بوو لە پانتەر.
  جەنگاوەرەکە مەیدانەکە دەکاتە گەلەری تەقەکردن،
  هەرچەندە هەندێک جار تەنانەت ڕادەی نازانین!
  
  ئێمە شتە سەرەکییەکەی وڵات تەواو دەکەین،
  با کۆمۆنیزم بنیات بنێین و دۆلار نامێنێت...
  وە ئێمە لەوێدا شەیتان دەشکێنین،
  بەشی ئێمە درەوشاوە بێت!
  
  کچەکە بە درێژایی زستان کێڵگەی دەکرد،
  بە پێی ڕووت بەناو سەرمادا ڕۆیشت...
  باشە، بۆچی لە شەڕداین - بۆچی،
  گوڵێکی شایستەتر دەچێنین!
  
  ڕێگایەکی وەها زۆر فێنک،
  من و کچێکی پێ ڕووت چاوەڕێین...
  وە مەحاڵە یەکێتی سۆڤیەت شکست بهێنێت،
  لە مانگی ئایاری بەڵێندەردا ڕێپێوان دەکەین!
  
  وە تەنانەت ئەگەر مانگی ئایاریش نەیەت،
  هێشتا بە سەرکەوتنەوە دەڕۆین...
  کەواتە کوڕم، بوێربە و بوێری -
  خۆر لە بەهەشتدا لە سەرووی ئێمەوە دەدرەوشێتەوە!
  
  ئەوا مەترسن، مردووەکان زیندوو دەکەینەوە،
  زانست ئامۆژگاری زۆر بەهێزی هەیە...
  پەروەردگارمان یەکە نەک یەک،
  وە ئێمە پەیوەندی بە فۆهەرەوە دەکەین بۆ لێپرسینەوە!
  کوڕە پێ ڕووتەکان بە شۆرت و قژی تاشراوەوە بەم شێوەیە گۆرانییان دەوت. وە زۆرێکیان تاتۆیان لەسەر جەستەیان هەبووە. تەنانەت کوڕە هۆبیتەکەش وێنەیەکی ستالین لە سنگی خۆیدا هەڵکەند.
  بەڵام دواتر تانکی ئەڵمانی دەرکەوتن و هەمان ئەو کوڕە زیندانییانە بە جۆش و خرۆشێکی زۆرەوە پێشوازییان لێکردن و مۆریان لە پێی ڕووت و منداڵانەیان کرد.
  تا کۆتایی ساڵی ١٩٤٥ سەربازانی ئەڵمانیا و ژاپۆن نزیکەی هەموو ناوچە گەورە دانیشتووەکانی یەکێتی سۆڤیەتیان داگیرکرد. وە تەنها لە هەندێک گوند و گوندەکاندا شەڕ و هێرشی حزبی هێشتا بەردەوام بوو. ستالین لە ڕاستیدا هەڵهات، و خۆی نیشان نەدا، لە بەرازیل، کە خۆی حەشاردابوو. بەڵام مۆلۆتۆڤ لەبری ئەوە مایەوە. بەڵام لە مانگی ئایاردا هەزار و نۆ سەد و چل و شەش، مۆلۆتۆڤ لەلایەن هێزە تایبەتەکانی هێرشی ئێس ئێسەوە گیرا. دوای ئەوەش بێریا کە جێگەی مۆلۆتۆڤ گرتەوە، بە مەرجی شەرەفمەندانە خۆی تەسلیم کرد.
  هیتلەر ڕازی بوو، ژیانی بێریا ڕزگاری بوو و ئازادییەکی سنوورداری پێدرا. وە لە یەکێتی سۆڤیەت خەریک بوو شەڕی حزبی بوەستێت. هێوربوونەوەیەک هاتە ئاراوە.
  ڕەیخی سێیەم خەریکی هەرسکردنی ئەوەی بوو کە داگیری کردبوو. بەڵام پێکدادان لەگەڵ ئەمریکا و بەریتانیا حەتمی بوو. بە تایبەتی هیتلەر داوای گەڕانەوەی موڵک و ماڵی کۆلۆنیالیزمی کرد بۆ ئیتالیا و فەرەنسا، بەلجیکا و هۆڵەندا. بە پلەی یەکەم لە ئەفریقا. وە بە شێوەیەکی یاسایی بیدەن بە ئەڵمانییەکان. ئێستا ڕەیخی سێیەم دەستێکی ئازادی هەبوو. وە ئەگەر شتێک هەبێت...
  بەڵام ئەمریکا بۆمبێکی ئەتۆمی هەبوو. ڕاستە ڕەیخی سێیەم نەک هەر تانکی هەیە، بەڵکو فڕۆکەی جێتی پەرەپێداوە. وە ڕێگە نادات بۆمب لەسەر خاکی ئەوروپا فڕێ بدرێت.
  بۆیە وەستانێک لە جیهاندا هەبوو. ئەڵمانییەکان خەریکی دروستکردنی فڕۆکە هەڵگر و کەشتی جەنگی و کەشتییە گەورەکانی سەرزەوی بوون بە خێرایی خێراتر. بەڵام بەلەمی ژێردەریاییەکانیان پێشتر بەهێز بوو و ژێردەریاییەکانیان لەسەر پەرۆکسایدی هایدرۆجین کاریان دەکرد. بۆیە...
  کوڕە هۆبیتەکە لە ڕیخی سێیەمدا شوێنێکی بۆ خۆی دۆزیەوە. دەستی کرد بە باشترکردنی دەفری فڕیو - دیسکی بیلۆنس. لە مێژووی ڕاستەقینەدا ئەم دیسکە توانی هەڵبفڕێت و بگاتە خێرایی دوو بەربەستی دەنگی. بەڵام بەشداری لە شەڕەکاندا نەدەکرد. زۆر لاواز بوو، و گەورە و گران بوو. لە مێژووی ڕاستەقینەدا: نە یەکێتی سۆڤیەت و نە ئەمریکا دەفری فڕیویان وەرنەگرت. چونکە یارییەکە شایەنی مۆمەکە نەبوو. زیان بە یەک ماتۆڕ دەگەیەنێت و یەکسەر دیسکی بیلۆنس کۆنترۆڵی لەدەست دەدات و بە سەرەوە دەکەوێتە خوارەوە.
  بەڵام کوڕە هۆبیتەکە بەجۆرێک دروستی کردووە کە ڕەوتی لامینیر بە دەوری دەفرە فڕیوەکاندا دەڕژێت و تووشی چەکی بچووک نەبن. وە ئێستا دەمانچەی دژە فڕۆکە و تۆپی ئاسمانی و دۆشکە بەڕاستی ناتوانن بیانخەنە خوارەوە. بەڵام کوڕە ئەبەدی و پێی ڕووتەکە وای لێکرد کە، بڕوانە و بڕوانە، لەیزەریان لەسەر دانرا. وە ئەم لەیزەرانە بە شێوەیەکی ڕستەیی هەموو شتێکیان بە ئاگر و تیشکی گەرمی سووتاند. وە هەوڵبدە دژی ئەمە بجەنگن.
  کەواتە ئەڵمانییەکان لە ڕاستیدا ترامپ کارتی سەربازی بەهێزیان هەبوو. لە هەمان کاتدا زرێپۆشی چالاک پێشکەوتووتر لەسەر تانکەکان دانرا و تەنانەت دەستیان کرد بە دروستکردنی ئۆتۆمبێل لە پلاستیک.
  بەڵێ، لەڕادەبەدەر کۆمیدی دەرکەوت و بە شێوازی خۆی، لەڕادەبەدەر شەڕانگێز بوو.
  بێگومان لە ئەمریکا دەیانویست وەڵامی ئەڵمانییەکان بدەنەوە، بەڵام لە بەرامبەر دەفرە فڕیوەکاندا، تەنیا بارگەی ئەتۆمییان هەیە کە لە ڕووی تیۆریەوە دەتوانێت لەناویان ببات. بەڵام نازییەکان پێشتر هەزاران فڕۆکەی دیسکیان هەبوو. فوهر لە ٢٠ی نیسانی ١٩٤٩ لە شەست ساڵەی لەدایکبوونیدا بڕیاریدا بچێتە شەڕەوە. ئەوەی ڕەنگە بگوترێ گەمژترین بیرۆکە نییە.
  جگە لەوەش نازییەکان دەتوانن سوپرایزێکی ناخۆش بەدەست بهێنن ئەگەر تەکنەلۆژیای مووشەکی لە ئەمریکا پەرەی پێبدرێت.
  پێش لەشکرکێشی، هیتلەر بڕیاریدا کاتێکی خۆش بە شەڕی گلادیاتۆرەکان بەسەر ببات. وە ئەمەش بیرۆکەیەکی شێتانە نییە.
  بەڵام ئەوە چیرۆکێکی ترە...
  
  یاری سیخوڕی - لەناوبردنی ڕووسیا
  تێبینی
  جۆرەها ئۆپەراسیۆن لە لایەن دەزگا هەواڵگرییەکانەوە ئەنجام دەدرێن، بە پلەی یەکەم سی ئای ئەی، ئێن ئێس ئەی، ئێم ئای، مۆساد و ئەوانی تر، ئەمەش دۆخێکی تایبەت لە سەرانسەری جیهاندا دروست دەکات، کە زۆرجار دەبێتە شتێکی پێشبینی نەکراو. خەبات دژی تیرۆر و بۆ کایەکانی کاریگەری هەیە. ڕۆمانی زۆر سەرنجڕاکێش هەیە کە تایبەتە بەم بابەتە، هەروەها بە خیانەتەکەی میخائیل گۆرباچۆڤ.
  
  بابەتی یەکەم
  
  
  ڕق و کینەی ناو دڵی لە پۆڵا تواوە گەشاوەتر دەسووتێت.
  
  مات درەیک هەستا و بەسەر دیوارەکەدا سەرکەوت و بە بێدەنگی نیشتەوە. لە نێو دارستانە لەرزۆکەکاندا چەقۆی لێدا و گوێی لێدەگرت، بەڵام هەستی بە هیچ گۆڕانکارییەکی لە بێدەنگی دەوروبەریدا نەکرد. بۆ ساتێک وەستا و جارێکی تر سابکۆمپاکتەکەی گلۆکی پشکنی.
  
  هەموو شتێک ئامادە بوو. ئەمشەو خزمەتکارەکانی پاشای خوێناوی کاتێکی سەختیان دەبێت.
  
  ماڵەکەی بەردەمی لە خەواڵوویی بوو. چێشتخانە و ژووری میوان لە نهۆمی یەکەمدا بە بڵێسەی ئاگر گیرابوو. باقی شوێنەکە نوقم بوو لە تاریکیدا. بۆ چرکەیەکی تر وەستا و بە وردی پێداچوونەوەی بەو دیاگرامەدا کرد کە لە چەقۆکێشەکەی پێشوو کە ئێستا مردووە، وەریگرتبوو، پێش ئەوەی بە بێدەنگی بەرەو پێشەوە بڕوات.
  
  ڕاهێنانە کۆنەکەی خزمەتێکی باشی کردبوو و جارێکی دیکە لە دەمارەکانیدا دەچڕا، ئێستا هۆکارێکی تەواو کەسی و داواکارییەکی هەبوو بۆی. سێ لە خزمەتکارەکانی پاشای خوێن لە ماوەی سێ هەفتەدا بە شێوەیەکی ترسناک مردن.
  
  گرنگ نییە چی پێی بڵێت، ڕۆدریگێز ژمارە چوار دەبوو.
  
  درەیک گەیشتە دەرگای پشتەوە و قوفڵەکەی پشکنی. دوای چەند خولەکێک دەستەکەی سوڕاند و خۆی خستە ژوورەوە. گوێی لە تەقینەوەیەک بوو لە تەلەفزیۆنەکەوە و هاوارێکی کز و کز بوو. ڕۆدریگێز، خوایە گیان بکوژە بەکۆمەڵەکەی کۆن، سەیری یارییەکەی دەکرد.
  
  بە چێشتخانەکەدا دەسوڕایەوە، بەهۆی ئەو درەوشاوەییەی کە لە ژوورە سەرەکییەکەی پێشەوە دەهات، پێویستی بە ڕووناکی چرای دەستی کۆمپاکتەکەی نەبوو. لە کۆریدۆرەکەدا وەستا تا بە وردی گوێی لێبگرێت.
  
  ئایا زیاتر لە کابرایەک لەوێ بوو؟ بەهۆی ژاوەژاوی ئەو تەلەفزیۆنە نەفرەتییە زەحمەتە دەربکەویت. گرنگ نییە. هەموویانی دەکوشت.
  
  ئەو نائومێدییەی کە لە ماوەی سێ هەفتەی کۆتاییدا دوای مردنی کێنێدی هەستی پێکرد، نزیک بوو لە زاڵبوون بەسەریدا. تەنها بە دوو ئیمتیازەوە هاوڕێکانی بەجێهێشت. سەرەتا تەلەفۆنی بۆ تۆرستن داڵ کرد بۆ ئەوەی سویدییەکە لە تۆڵەسەندنەوەی پاشای خوێن ئاگادار بکاتەوە و ئامۆژگاری بکات کە خێزانەکەی بگەیەنێتە شوێنێکی سەلامەت. وە دووەم: یارمەتی هاوڕێ کۆنەکانی لە SAS وەرگرت. متمانەی پێدەکردن کە چاودێری خێزانی بن بلەیک بکەن چونکە خۆی نەیدەتوانی ئەو کارە بکات.
  
  ئێستا درەیک بە تەنیا شەڕی کرد.
  
  بە دەگمەن قسەی دەکرد. خەریکی خواردنەوە بوو. توندوتیژی و تاریکی تاکە هاوڕێی ئەو بوون. هیچ هیوا و ڕەحمێک لە دڵیدا نەمابوو
  
  بە بێدەنگی لە کۆلەکەکەدا ڕۆیشت. شوێنەکە بۆگەنی شێدار و ئارەقە و خواردنی سورکراوەی لێدەهات. دوکەڵی بیرەکە نزیک بوو لە دەرکەوتن. درەیک ڕووخسارێکی ڕەقی کرد.
  
  بۆ من ئاسانترە.
  
  هەواڵگرییەکەی دەڵێن پیاوێک لێرە دەژی، پیاوێک کە یارمەتی ڕفاندنی لانیکەم سێ لە 'دیل' بەناوبانگەکانی پاشای خوێنی داوە. دوابەدوای کەوتنەخوارەوەی کەشتییەکەی و هەڵهاتنی پیاوەکە کە بەڕواڵەت پلانی باشی بۆ دانرابوو، لانیکەم دەیان کەسایەتی پلە باڵا بە وریاییەوە و بە نهێنی هەنگاویان ناوە بۆ ئەوەی ڕوونی بکەنەوە کە ئەندامێکی خێزانەکەیان لەلایەن کەسایەتییەکانی ژێرزەویەوە دەستبەسەرە. پاشای خوێناوی دەستکاری بڕیار و کردارەکانی ئەمریکای کرد، قازانجی لە خۆشەویستی و بەزەیی فیگەرەکەیان دەکرد.
  
  بەڕاستی پلانەکەی زۆر نایاب بوو. یەک کەسیش نەیدەزانی ئازیزانی کەسانی دیکە لە مەترسیدان و پاشای خوێنیش بە چەقۆیەکی ئاسن و خوێن کاریگەری لەسەر هەموویان دانا. هەموو شتێک کە پێویست بوو. هەرچییەک کار بکات.
  
  درەیک پێی وابوو تەنانەت دەستیان لەو کەسە نەداوە کە هێشتا ڕفێنراوە. ئەوان نەیاندەتوانی تێبگەن کە کۆنترۆڵی خراپەکاری پاشای خوێن لە ڕاستیدا تا چەندە.
  
  لە لای چەپیەوە دەرگایەک کرایەوە و پیاوێکی بێ ڕیش و قەڵەو هاتە دەرەوە. درەیک لە یەک کاتدا و بە هێزێکی کوشندە مامەڵەی کرد. بەپەلە هاتە سەر پیاوەکە، چەقۆیەکی دەرهێنا و بە قووڵی نوقمی سکی کرد، پاشان بە ئینسێریا لە دەرگای کراوە پاڵی نایەوە بۆ ژووری میوانەکە.
  
  چاوەکانی پیاوە قەڵەوەکە لە بێباوەڕی و شۆکدا هەڵگەشایەوە. درەیک بە توندی گرتی، قەڵغانێکی پان و هاوارکەر، بە توندی فشاری خستە ناو تیغەکەوە پێش ئەوەی وازی لێبهێنێت و گلۆکەکەی بکێشێت.
  
  ڕۆدریگێز بە خێرایی مامەڵەی کرد، سەرەڕای شۆک لە دەرکەوتنی درەیک. پێشتر لە قەنەفە چەقۆکێشەکە کەوتبووە سەر زەوی و بە پشتێنەکەیەوە خەریک بوو خەریکی خۆلێدان بوو. بەڵام سەرنجی درەیک بۆ پیاوی سێیەمی ژوورەکە ڕاکێشرا.
  
  پیاوێکی قژ درێژ و چەقۆکێش و هێدفۆنی گەورەی ڕەشی بە گوێچکەکانیەوە لە گۆشەکەدا دەسوڕایەوە. بەڵام تەنانەت لە کاتێکدا کە گرژ بوو، تەنانەت لە کاتێکدا کە بە پەنجە قوڕاوییەکانی لە چەقۆی سروودەکەی دەکوتا، دەستی بۆ دەمانچەی چەقۆکێشراو برد.
  
  درەیک خۆی بچووک کرد. تەقە کوشندەکە پیاوە قەڵەوەکەی لەیەک جیاکردەوە. درەیک جەستەی لەرزۆکەکەی پاڵدا بۆ لایەک و هەستا و تەقەی لێکرد. سێ تەقە زۆربەی سەری مۆسیقاژەنەکەیان لێ دەرهێنا و جەستەی بە دیوارەکەوە فڕێدا. هێدفۆنەکان بە تەنیا فڕین بۆ لای، وەسفی کەوانەیەکیان لە هەوادا دەکرد و لەسەر تەلەفزیۆنێکی زەبەلاح وەستا، بە جوانی لە لێوارەکەیەوە هەڵواسرابوو.
  
  خوێن بە شاشە تەختەکەدا دەهاتە خوارەوە.
  
  ڕۆدریگێز هێشتا لەسەر زەوی خەریک بوو. چپس و بیرەی فڕێدراو بە دەوریدا دەسوڕایەوە و دەڕژا. درەیک لە چرکەیەکدا لە تەنیشتی بوو و بە توندی گلۆکی خستە سەربانی دەمی.
  
  "بەچێژ?"
  
  ڕۆدریگێز خنکا، بەڵام هێشتا دەستی بردە ناو پشتێنەکەیەوە بۆ چەقۆیەکی بچووک. درەیک بە بێڕێزیەوە سەیری دەکرد و کاتێک خزمەتکاری پاشای خوێن لێدانێکی دڕندانەیان لێدا، سەربازەکەی پێشووی SAS گرتی و بە توندی لێی بردە ناو دوو بڕبڕەی هێرشبەرەکەوە.
  
  "گەمژە مەبە".
  
  ڕۆدریگێز دەنگی وەک بەرازێک دەهات کە سەردەبڕدرێت. درەیک سوڕاندەوە و پشتی بە قەنەفەکە بەستەوە. چاوی کابرا، کە لە ئازاردا هەور بوون، چاوی بە چاوەکانی کەوت.
  
  درەیک بە چرپە گوتی: "هەموو شتێکم پێ بڵێ کە دەزانیت، دەربارەی پاشای خوێناوی." گلۆکێکی دەرهێنا بەڵام لە چاوی خەڵکدا هێشتییەوە.
  
  "له چی?" لەهجەی ڕۆدریگێز بەهۆی ڕەگەز و ئازارەکانییەوە ئەستوور بوو و شیکردنەوەی قورس بوو.
  
  درەیک گلۆکی بە دەمی ڕۆدریگێزدا دا. لانی کەم ددانێک دەکرێتە دەرەوە.
  
  "گاڵته به من مهکه." ئەو ژەهرە لە دەنگیدا خیانەتی زیاتری دەکرد لە ڕق و کینە و نائومێدی. ئەمەش وایکرد پیاوی پاشای خوێن بزانێت کە بەڕاستی مردنێکی دڕندانە حەتمییە.
  
  "باش باش. من لەبارەی بۆدرۆسەوە دەزانم. دەتەوێت باسی بۆدرۆست بۆ بکەم؟ ئەمە دەتوانم بیکەم".
  
  درەیک بە سووکیی لە دەمی گلۆکی لە پێشەوەی پیاوەکەدا دا. "ئەگەر بتەوێت دەتوانین لەوێوە دەست پێ بکەین."
  
  "باش. ئارامبە ". ڕۆدریگێز لە ڕێگەی ئازارە دیارەکانەوە بەردەوام بوو. خوێن لە ددانی شکاوەوە بە چەناگەیدا دەڕژا. - بۆدرۆ کەرێکی مەسخەرە، کاکە. ئایا تاکە هۆکار دەزانیت کە پاشای خوێن بە زیندووی جێی هێشت؟"
  
  درەیک دەمانچەکەی ئاراستەی چاوی پیاوەکە کرد. "ئایا من لەو جۆرە کەسە دەچم کە وەڵامی پرسیارەکان دەداتەوە؟" دەنگی وەک پۆڵا لەسەر پۆڵا ڕەندە بوو. "پێویستە من?"
  
  "بەڵێ. باش باش. هێشتا مردنی زۆر لە پێشە. ئەوە قسەی پاشای خوێناوی بوو کاکە. مردنێکی زۆر لە پێشە و بۆدرۆ دڵخۆش دەبێت کە لە ئەستووریدا بێت. "
  
  - بۆیە ئەو بۆدرۆ بەکاردەهێنێت بۆ پاککردنەوە. سەیر نییە. ڕەنگە هەموو ڕەنچەکە لەناو ببات".
  
  ڕۆدریگێز چاوی ترپاند. - لەبارەی ڕەنچەکەوە دەزانیت؟
  
  "لە کوێیە?" درەیک هەستی کرد ڕق و کینە بەسەریدا زاڵ بووە. "لەکوێ?" - پرسیم. چرکەی دواتر بڕیار بوو شل بێتەوە و دەست بکات بە لێدانی ڕۆدریگێز تا چەوری.
  
  هیچ زیانێکی نییە. پارچە گوێدرێژەکە بەهەر حاڵ هیچ نازانێت. هەر وەک هەموو کەسێک. ئەگەر شتێک هەبوو کە دەتوانرێت لەسەر پاشای خوێن بگوترێ، ئەوە بوو کە چەندە باش شوێنپێیەکانی شاردوەتەوە.
  
  لەو ساتەدا پریشکێک لە چاوەکانی ڕۆدریگێزدا هەڵهات. درەیک وەرگەڕا کاتێک شتێکی قورس لەو شوێنەدا تێپەڕی کە سەری لێ بوو.
  
  پیاوی چوارەم کە پێدەچێت لە ژووری تەنیشتدا بێهۆش بووبێت و بەهۆی ژاوەژاوەکەوە لە خەو هەڵسابێت، هێرشی کردە سەر.
  
  درەیک بە دەوری خۆیدا دەسوڕایەوە و قاچی فڕێدایە دەرەوە و نزیک بوو سەری بەرامبەرە نوێیەکەی لێبکاتەوە. کاتێک پیاوەکە لەسەر زەوی داڕما، درەیک بە خێرایی هەڵسەنگاندنی بۆ کرد - نیگای سەخت، ڕێڵی ترام لەسەر هەردوو دەستی، تیشێرتێکی پیس - و دوو تەقەی لە سەری کرد.
  
  چاوەکانی ڕۆدریگێز گەورە بوون. "نەخێر!"
  
  درەیک تەقەی لە قۆڵی کرد. - تۆ هیچ سوودێکت نەبوو بۆ من.
  
  تەقەیەکی تر. ئەژنۆی تەقیەوە.
  
  "تۆ هیچ نازانیت".
  
  فیشەکی سێیەم. ڕۆدریگێز دوو هێندە بوو، سکی گرتبوو.
  
  واتە: وەک هەموو ئەوانی تر.
  
  دوا تەقەکردن. ڕاست لە نێوان چاوەکاندا.
  
  درەیک ڕووپێوی مردنەکەی دەوروبەری کرد، خواردنەوەی لەناودا، ڕێگەی دا ڕۆحی تەنها بۆ ساتێک ڕەگی تۆڵەسەندنەوە بخواتەوە.
  
  ماڵەکەی بەجێهێشت، بەناو باخچەکەدا هەڵهات، ڕێگەی دا تاریکی قووڵ بیخوات.
  
  
  بەشی دووەم
  
  
  درەیک درەنگانی شەو لە خەو هەڵسا، بە ئارەقە داپۆشرابوو. چاوەکان بەهۆی فرمێسکی بەشێکی ڕژاوەوە داخران. خەونەکە هەمیشە وەک یەک بوو.
  
  ئەو کەسە بوو کە هەمیشە ڕزگاریان دەکرد. ئەو کەسەی هەمیشە یەکەم کەسە کە وشەی "متمانەم پێ بکە" دەڵێت. بەڵام دواتر هیچ شتێک بۆی دەرنەچوو.
  
  هەردووکیان بێهیوا بکەن.
  
  دوو جار پێشتر. ئەلیسۆن سەرەتا. ئێستا کێنێدی.
  
  لە جێگاکەی خۆی خلیسکاند و دەستی بۆ ئەو شووشەیەی برد کە لە تەنیشت دەمانچەکەوە لەسەر جێگای شەوانە هەڵیگرتبوو. قووتێکی لە شووشەکە خواردەوە کە قاپەکەی کراوە بوو. ویسکی هەرزانەکە ڕێگەی خۆی لە قوڕگیدا و بۆ ناو ڕیخۆڵەکانیدا سووتاند. دەرمان بۆ لاواز و نەفرەت لێکراوان.
  
  کاتێک تاوانباری هەڕەشەی ئەوەی لێکرد کە جارێکی تر بیخاتە سەر ئەژنۆی، سێ پەیوەندی خێرای کرد. یەکەمیان لە ئایسلەندا. بە کورتی لەگەڵ تۆرستن داڵ قسەی کرد و گوێی لە هاوسۆزی دەنگی ئەو سویدییە گەورەیە بوو، تەنانەت کاتێک پێی وتبوو هەموو شەوێک پەیوەندی کردن واز بێنە، ژن و منداڵەکانی سەلامەتن و هیچ زیانێکیان بۆ نایەت.
  
  دووەمیان بۆ جۆ شێپەرد بوو، پیاوێک کە لە ماوەی ژیانی لەگەڵ فەوجە کۆنەکەدا لە زۆر شەڕدا شانبەشانی کردبوو. شێپەرد بە ئەدەبەوە هەمان سیناریۆی داهلی خستەڕوو، بەڵام هیچ لێدوانێکی لەسەر قسە چەقبەستووەکانی درەیک یان ئەو قیژە زبرانەی دەنگی نەدا. درەیکی دڵنیا کردەوە کە خێزانەکەی بن بلەیک بە باشی پاسەوانییان بۆ کراوە و ئەو و چەند هاوڕێیەکی لە سێبەردا دانیشتوون و بە شارەزاییەوە پاسەوانی شوێنەکەیان کردووە.
  
  درەیک چاوەکانی داخست کاتێک پەیوەندی کۆتایی دەکرد. سەری دەسوڕایەوە و ناوەوەی وەک نزمترین ئاستی دۆزەخ دەسووتێت. هەموو ئەمانە بەخێرهاتن بوون. هەر شتێک کە سەرنجی لە کێنێدی مۆر دوور بخاتەوە.
  
  تەنانەت بیری پرسە نەفرەتییەکەی کرد...
  
  "سڵاو?" دەنگی ئەلیسیا ئارام و متمانە بەخۆبوون بوو. ئەویش بەم دواییە کەسێکی نزیک لە خۆی لەدەستدابوو، هەرچەندە هیچ نیشانەیەکی دەرەکی نەبوو.
  
  "ئەوە منم. ئەوان جۆنن?"
  
  "هەموو شتێک باشە. هایدن بە باشی چاک دەبێتەوە. تەنها چەند هەفتەیەکی تر و دەگەڕێتەوە بۆ وێنە پیرۆزەکەی سی ئای ئەی. بلیک باشە، بەڵام بیرت دەکات. خوشکەکەی تەنها خۆی نیشان دا. کۆبوونەوەیەکی خێزانی ڕاستەقینە. مانگی ئایار AWOL ە، سوپاس بۆ خوا. من سەیری ئەوان دەکەم درەیک. تۆ لهكوێیت?"
  
  درەیک کۆکە و چاوەکانی سڕییەوە. پێش ئەوەی پەیوەندییەکە ببڕێت توانی بڵێت: "سوپاس". پێکەنیناوییە کە باسی دۆزەخی کردووە.
  
  هەستی کرد کە لە دەرەوەی هەر ئەم دەروازانە ئۆردوگای داناوە.
  
  
  بەشی سێیەم
  
  
  هایدن جەی سەیری هەڵهاتنی خۆری دەکرد بەسەر زەریای ئەتڵەسیدا. ئەوە بەشە خۆشەویستەکەی بوو لە ڕۆژەکەدا، ئەو بەشەی کە حەزی دەکرد بە تەنیا بەسەری ببات. بە وریاییەوە لە جێگاکەی خۆی خلیسکاند و بەهۆی ئازاری شانەکەیەوە چاوی بڕییەوە و بە وریاییەوە بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشت.
  
  ئاشتییەکی ڕێژەیی بەسەریدا دابەزی. ئاگری خەزان دەستی لە شەپۆلەکان دا و بۆ چەند خولەکێک هەموو ئازار و نیگەرانییەکانی توانەوە. کات وەستا و نەمر بوو، پاشان دەرگای پشتی کرایەوە.
  
  دەنگی بێن. "ديمەنى جوان".
  
  سەری بەرەو خۆرهەڵاتن دانا و پاشان ڕووی کردە لای و بینی سەیری دەکات. - پێویست ناکات تازە بیت، بن بلەیک. تەنها قاوە و باگێلێکی کەرەدار".
  
  خۆشەویستەکەی وەک چەک کارتۆنێکی خواردنەوە و کیسەیەکی کاغەزی هەڵدەدا. - لەسەر جێگاکە چاوم پێ بکەوێت.
  
  هایدن دوا چاوی لە نیو داون کرد و پاشان هێواش هێواش بەرەو جێگاکە ڕۆیشت. بێن قاوە و باگێلەکانی لە شوێنێکی ئاسان دانا و چاوی سەگەکەی بە بزەی دا.
  
  "چۆن-"
  
  هایدن بە خێرایی وتی: هەمان شەوی ڕابردوو. "هەشت کاتژمێر نابێتە هۆی ئەوەی کە چەقۆکێشانەکە نەمێنێت." پاشان کەمێک نەرم بووەوە. "هەر شتێک لە درەیکەوە؟"
  
  بێن پشتی بە جێگاکە بەست و سەری لەقاند. "نەخێر. لەگەڵ باوکم قسەم کرد و هەموویان باشن. هیچ نیشانەیەک نییە-" هێواش وەستا. "لە..."
  
  "خێزانەکانمان سەلامەتن." هایدن دەستی خستە سەر ئەژنۆی. "پاشا خوێناوییەکە لەوێ شکستی هێنا. ئێستا تەنها ئەوەیە بیدۆزینەوە و تۆڵەسەندنەوەکە هەڵبوەشێنینەوە".
  
  بێن دەنگی دایەوە: "شکستی هێنا؟". "چۆن دەتوانیت وا بڵێیت?"
  
  هایدن هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. - دەزانی مەبەستم چی بوو.
  
  - کێنێدی مرد. وە درەیک... تەنانەت نەچووە پرسەکەی.
  
  "دەزانم".
  
  - ئەو نەماوە، دەزانی. بێن چاوی لە باگێلەکەی بوو وەک ئەوەی مارێکی هێسک بێت. "ناگەڕێتەوە".
  
  "کاتی پێ بدە."
  
  - سێ هەفتەی هەبوو.
  
  "پاشان سێ کەسی تری پێ بدە."
  
  "پێت وایە ئەو چی دەکات؟"
  
  هایدن کەمێک زەردەخەنەی کرد. - بەو شتانەی کە لەبارەی درەیکەوە دەیزانم... سەرەتا پشتمان داپۆشە. پاشان هەوڵ دەدات دیمیتری کۆڤالێنکۆ بدۆزێتەوە".
  
  "ڕەنگە جارێکی تر پاشای خوێناوی دەرنەکەوێت." باری دەروونی بێن ئەوەندە خەمۆک بوو تەنانەت بەڵێنی گەشاوەی بەیانییەکی نوێش نەما.
  
  واتە: ئەو دەیکات. هایدن چاوێکی لە گەنجەکە کرد. - پلانێکی هەیە، لەبیرتە؟ وەک جاران لەسەر زەوی پاڵناکەوێت. ئامێرەکانی گەشتکردن بە کات تەنها سەرەتایەک بوون. کۆڤالێنکۆ پلانی یارییەکی زۆر گەورەتری هەیە".
  
  "دەرگای دۆزەخ?" بێن بیری لەوە کردەوە. - باوەڕت بەم گەوادییە هەیە؟
  
  "گرنگ نییە. ئەو باوەڕی پێدەکات. تەنها ئەوەی کە سی ئای ئەی بیکات ئەوەیە کە بزانێت".
  
  بێن قووتێکی درێژی لە قاوەکەی خواردەوە. "ئەوە زۆر باشە?"
  
  "باشە..." هایدن بە فێڵبازانە زەردەخەنەی بۆ کرد. "ئێستا هێزەکانی گێیکمان دوو هێندە زیادی کردووە."
  
  بێن دانی بەوەدانا کە کارین مێشکەکانە. "بەڵام درەیک لە خولەکێکدا بۆدرۆی دەشکاند."
  
  - زۆر دڵنیا مەبە. کینیماکا ئەمەی نەکرد. وە ئەو بە تەواوی پودل نییە."
  
  بێن وەستا کاتێک لە دەرگاکە درا. چاوەکانی خیانەتیان لە ترسناکی کرد.
  
  هایدن ساتێکی تەرخان کرد تا ئارامی بکاتەوە. - ئێمە لەناو نەخۆشخانەیەکی پارێزراوی سی ئای ئەیین، بێن. ئاستی ئاسایشی دەوروبەری شوێنەکە نمایشێکی دەستبەکاربوونی سەرۆکایەتی دەخاتە ژێر شەرمەزارییەوە. ساردبوونەوە."
  
  دکتۆرەکە سەری لە دەرگاکەوە چەقاند. "هەموو شتێک باشە?" چووە ژوورەکە و دەستی کرد بە پشکنینی هێڵکاری و نیشانە ژیانییەکانی هایدن.
  
  لەکاتێکدا دەرگاکەی لە ڕێگای دەرچووندا داخست، بێن جارێکی تر قسەی کردەوە. - پێت وایە پاشای خوێن هەوڵ بدات جارێکی تر دەست بەسەر ئامێرەکاندا بگرێت؟
  
  هایدن شانی هەڵکێشا. - تۆ پێشنیار دەکەیت کە یەکەم شت کە لەدەستمدا بەدەست نەهێنا. ڕەنگە ئەوە ڕوویدابێت. سەبارەت بە دووەمیان کە لە بەلەمەکەی دۆزیمانەوە؟" زەردەخەنەی کرد. "بزمار لێدراوە."
  
  - ڕازی مەبە.
  
  هایدن یەکسەر وتی: سی ئای ئەی لەسەر شانۆنامەکانی پشوو نادات، بێن. "چیتر نا. ئێمە ئامادەین چاومان پێی بکەوێت".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەی قوربانیانی ڕفاندن چییە؟"
  
  "چی دهربارهی ئهوان?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە دڵنیاییەوە ئەوان پڕۆفایلی بەرزیان هەیە. خوشکی هاریسۆن. ئەوانی تر کە باست کرد. ئەو بەکاریان دەهێنێت".
  
  - بێگومان ئەویش ئەو کارە دەکات. وە ئێمەش ئامادەین چاومان پێی بکەوێت".
  
  بێن باگێلەکەی تەواو کرد و پەنجەکانی لێدا. بە خەمبارییەوە وتی: "هێشتا باوەڕم بەوە نییە کە هەموو تیپەکە ناچار بووبێت بچنە ژێر زەوی." "هەر لەو کاتەی کە دەستمان بە ناوبانگ کرد."
  
  هایدن بە شێوەیەکی دیپلۆماسی پێکەنی. "بەڵێ. کارەساتبار."
  
  - باشە، ڕەنگە زیاتر بەدناومان بکات.
  
  لێدانێکی نەرمی تر هات و کارین و کینیماکا چوونە ژوورەوە. هاواییەکە بە خەمۆکییەوە دەرکەوت.
  
  - ئەم گەوادە ناچێتە قیژە. گرنگ نییە چی بکەین، تەنانەت فیشەکەشمان بۆ لێنادات".
  
  بێن چەناگەی لەسەر ئەژنۆکانی دانا و دەموچاوێکی تاریکی کرد. - نەفرەت، خۆزگە مات لێرە بووایە.
  
  
  بەشی چوارەم
  
  
  پیاوی هێرێفۆرد لە نزیکەوە سەیری دەکرد. لە شوێنی بینینەکەیەوە لە لوتکەی گردێکی چیمەنتۆیی لە لای ڕاستی ستاندێکی ئەستوور لە دارەکان، دەیتوانی ئەو دیمەنە تەلەسکۆپییە بەکاربهێنێت کە لەسەر تفەنگەکەی دانرابوو بۆ دەستنیشانکردنی ئەندامانی خێزانی بن بلەیک. بازنەی پلەی سەربازی تۆڕێکی ڕووناککراوی لەخۆگرتبوو، بژاردەیەک کە ڕێگەی بە بەکارهێنانی بەرفراوان دەدا لە بارودۆخی ڕووناکی ناخۆشدا و BDC (قەرەبووکردنەوەی دڵۆپی فیشەک)ی لەخۆگرتبوو.
  
  لە ڕاستیدا تفەنگەکە تا دەستی بە هەموو ئامێرێکی قەناس بەدەستی تەکنەلۆژیای بەرز تەیار کرابوو کە خەیاڵی لێدەکرا، بەڵام ئەو پیاوەی لە پشت سکۆپەکەوە بوو، بێگومان پێویستی بەو ئامێرانە نەبوو. تا بەرزترین ئاست ڕاهێنانی پێکرا. ئێستا سەیری دەکرد کە باوکی بن بلەیک بەرەو تەلەفزیۆنەکە دەڕۆیشت و تەلەفزیۆنەکەی داگیرساند. دوای کەمێک خۆگونجاندن، بینی دایکی بن بلەیک بە ڕیمۆتێکی بچووکەوە ئاماژە بە باوکی دەکات. بڕبڕەی چاوی تەنانەت یەک ملیمەتریش نەدەجووڵایەوە.
  
  بە جووڵەیەکی مەشقکراوەوە، بینینی خۆی بە دەوری ناوچەی دەوروبەری ماڵەکەدا ڕشت. لە ڕێگاکە خراوەتە دواوە، بە دار و دیوارێکی بەرز شاردبووەوە و پیاوی هێرێفۆرد بە بێدەنگی بەردەوام بوو لە ژماردنی ئەو پاسەوانانەی کە لە نێو دارستانەکاندا خۆیان حەشاردابوو.
  
  یەک دوو سێ. هەموو شتێک لەبەرچاو گیراوە. دەیزانی چوار کەسی دیکە لە ماڵەکەدا هەن و دوو کەسی دیکەش بە تەواوی شاراوە بوون. سەرەڕای هەموو گوناهەکانیان، سی ئای ئەی کاری نایابی کرد لە پاراستنی خێزانی بلیک.
  
  کابرا چاوەکانی بڕیقاندەوە. سەرنجی جووڵەی دا. تاریکی، ڕەشتر لە شەو، بە درێژایی بنکەی دیوارە بەرزەکەدا بڵاوبووەوە. زۆر گەورەیە بۆ ئەوەی ئاژەڵ بیت. زۆر نهێنییە بۆ ئەوەی بێتاوان بێت.
  
  ئایا خەڵک پاشای خوێناوی بلیکیان دۆزیوەتەوە؟ وە ئەگەر وایە، تا چەند باش بوون؟
  
  هەوایەکی سووک لە لای چەپەوە، ڕاستەوخۆ لە کەناڵی ئینگلیزییەوە هەڵیکرد، تامی خوێی دەریای لەگەڵ خۆیدا هێنا. پیاوی هێرێفۆرد لە ڕووی دەروونییەوە قەرەبووی گۆڕینی ڕێڕەوی فیشەکەکەی کردەوە و کەمێک نزیکتر زووم کرد.
  
  پیاوەکە هەمووی جل و بەرگی ڕەشی لەبەردا بوو، بەڵام ئامێرەکان بە ڕوونی دروستکراوی ماڵەوە بوون. ئەم کابرایە پیشەگەر نەبوو، تەنها بەکرێگیراو بوو.
  
  خواردنی فیشەک.
  
  پەنجەی پیاوەکە بۆ ساتێک توند بووەوە و دواتر ئازاد بوو. بێگومان پرسیاری ڕاستەقینە ئەوە بوو کە چەندی لەگەڵ خۆی هێناوە؟
  
  ئامانجەکەی لەناو چەقۆکاندا هێشتەوە، بە خێرایی خانووەکە و دەوروبەری هەڵسەنگاند. چرکەیەک دواتر دڵنیا بوو. دەوروبەری پاک و خاوێنی بوو. ئەم پیاوە ڕەشپۆشە بە تەنیا مامەڵەی دەکرد، پیاوی هێرێفۆرد متمانەی بە خۆی هەبوو.
  
  بەکرێگیراوێک کە بۆ مووچە دەکوژێت.
  
  بەزەحمەت شایەنی فیشەکێکە.
  
  بە نەرمی تریگەرەکەی ڕاکێشا و پاشەکشەی هەڵمژی. دەنگی فیشەکێک کە لە بەرمیلەکە دەردەچێت بەزەحمەت هەست پێدەکرێت. بینی کە بەکرێگیراوەکە بەبێ هیچ جەنجاڵییەک کەوتە خوارەوە و لە نێو دارستانە گەشەسەندووەکاندا دەڕوخێت.
  
  پاسەوانەکانی بنەماڵەی بلەیک هەستیان بە هیچ شتێک نەکرد. چەند خولەکێکی تر بە نهێنی تەلەفۆنی بۆ سی ئای ئەی دەکرد و ئاگاداریان دەکردەوە کە خانووە سەلامەتە نوێیەکەیان شکێنراوە.
  
  پیاوی هێرێفۆرد، هاوڕێیەکی کۆن و کۆنی SAS ی مات درەیک، بەردەوام بوو لە پاسەوانیکردنی پاسەوانەکان.
  
  
  بەشی پێنجەم
  
  
  مات درەیک کەپڵەکەی لە بوتڵێکی تازەی مۆرگان سپایسد کردەوە و ژمارەکەی لەسەر پەیوەندی خێرا لە مۆبایلەکەیدا پەیوەندی کرد.
  
  دەنگی مەی لە کاتی وەڵامدانەوەیدا دەنگی وروژاوی لێهات. - درەیک؟ چیت دەوێت?"
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە و قووتێکی لە شووشەکە خواردەوە. بۆ مانگی ئایار، نیشاندانی هەست و سۆز نزیکەی ئەوەندە ناتایبەتمەندی بوو کە سیاسەتمەدارێک ڕێز لە سوێندەکانی هەڵبژاردنی خۆی بگرێت. "ئایا تۆ باشیت?"
  
  - بێگومان من باشم. بۆ نابێ من بم؟ ئەمە چیە?"
  
  قووتێکی درێژی دیکەی خواردەوە و بەردەوام بوو. - ئەو ئامێرەی کە پێمداویت. سەلامەتە؟"
  
  ساتێک دوودڵی هەبوو. "من نیم." بەڵام سەلامەتە هاوڕێکەم". ئینتۆناسیۆنە ئارامکەرەوەکانی مای گەڕانەوە. "ئەمە تا دەتوانێت سەلامەتە." درەیک قووتێکی دیکەی خواردەوە. مای پرسی: ئایا ئەوە هەموو شتێکە؟
  
  "نەخێر. باوەڕم وایە خەریکە پێشەنگەکانم لەم کۆتاییەدا تەواو بووم. بەڵام بیرۆکەیەکی ترم هەیە. یەکێکیان لە ... ماڵەوە نزیکترە."
  
  بێدەنگییەکە کلیکی کرد و چرپەی لێهات لەکاتێکدا چاوەڕێی دەکرد. ئەمە ئایارێکی ئاسایی نەبوو. ڕەنگە لەگەڵ کەسێک بووبێت.
  
  - پێویستم بەوەیە پەیوەندییە ژاپۆنییەکانتان بەکاربهێنن. وە چینییەکان. وە بە تایبەتی ڕووسەکان. دەمەوێت بزانم کۆڤالێنکۆ خێزانێکی هەیە یان نا".
  
  هەناسەیەکی تیژ بیسترا. "بە ڕاستتە?"
  
  "بێگومان من نەفرەتی جدیم." بە توندیتر لەوەی مەبەستی بوو وتی، بەڵام داوای لێبوردنی نەکرد. - وە هەروەها دەمەوێت دەربارەی بۆدرۆ بزانم. وە خێزانەکەی".
  
  مای خولەکێکی تەواوی پێچوو تا وەڵامی دایەوە. - باشە درەیک. باشترین شت دەکەم کە لە توانامدا بێت".
  
  درەیک هەناسەیەکی قوڵی هەڵمژی کاتێک پەیوەندییەکە مرد. دوای خولەکێک چاوی لە بوتڵی ڕومی بەهاراتدار بوو. بە هۆکارێک نیوە چۆڵ بوو. سەری بەرز کردەوە و سەیری پەنجەرەکەی کرد و هەوڵیدا شاری میامی ببینێت، بەڵام شووشەکە ئەوەندە پیس بوو کە بەزەحمەت شووشەکەی دەبینی.
  
  دڵی ئازاری دەدا.
  
  جارێکی تر شووشەکەی دایەوە. بەبێ ئەوەی بیری زیاتر بکاتەوە، هەنگاوی ناوە و ژمارەیەکی تری پەیوەندی خێرا فشاری خستە سەر. لە کرداردا ڕێگایەکی دۆزیەوە بۆ ئەوەی خەم و پەژارە بخاتە لایەک. لە کرداردا ڕێگایەکی بۆ هەنگاونان بۆ پێشەوە دۆزیەوە.
  
  مۆبایلەکە زەنگی لێدا و زەنگی لێدا. لە کۆتاییدا دەنگەکە وەڵامی دایەوە. "گەواد، درەیک! چی؟"
  
  - تۆ بە ئاسانی قسە دەکەیت، ژنە ژنەکە، کێشا، پاشان هێواش وەستا. "چۆن... تیمەکە چۆنە؟"
  
  "تیم? مەسیح. باشە، لێکچوونێکی نەفرەتی تۆپی پێت دەوێت؟ تاکە کەسێک کە لەم خاڵەدا دەتوانیت بە شێوەیەکی مەنتقی وەک هێرشبەر بەکاری بهێنیت، کینیماکایە. هایدن و بلیک و خوشکەکەی تەنانەت کورسی یەدەگیان نەدەکرد". هێواش هێواش وەستا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ تەرکیزێک نییە. خەتای تۆ."
  
  وەستانێکی کرد. "من? دەڵێی ئەگەر هەوڵێکیان بۆ بدرایە سەرکەوتو دەبوو؟" سەری کە کەمێک تەماوی بوو، دەستی کرد بە لێدان. واتە: چونکە هەوڵێک دەدرێت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "نەخۆشخانەکە بە باشی پاسەوانی کراوە. پاسەوانەکان تەواو لێهاتوون. بەڵام باشە کە داوات لێکردم بمێنمەوە. وە باشە کە وتم بەڵێ.
  
  - وە بۆدرۆ؟ ئەی ئەم گەوادەیە؟"
  
  "نزیکەی بەقەد هێلکەی سورکراوە خۆش. ناشکێت. بەڵام لەبیرت بێت درەیک، ئێستا هەموو حکومەتی ئەمریکا کار لەسەر ئەمە دەکات. نەک تەنها ئێمە".
  
  "بیرم مهخهرهوه." درەیک چاوی بڕییەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "حکومەتێک کە سازشێکی قووڵی لەسەرە. زانیاریەکان بەسەر هێڵەکانی پەیوەندییەکانی حکومەتدا بەرەو سەرەوە و خوارەوە دەڕۆن، ئەلیسیا. تەنها یەک قفڵ داونی گەورەی دەوێت بۆ پڕکردنەوەی هەمووی".
  
  ئەلیسیا بێدەنگ بوو.
  
  درەیک دانیشت و بیری لێکردەوە. تا ئەو کاتەی پاشای خوێن بە شێوەیەکی فیزیکی دۆزرایەوە، هەر زانیارییەک کە هەیانبوو دەبوو بە جێی متمانە نەکراو هەژمار بکرایە. ئەمەش زانیاری لەبارەی دەروازەکانی دۆزەخ و پەیوەندی بە هاوایی و هەر زانیارییەکی بچووکەوە کە لە چوار چەکدارە مردووەکەوە کۆیکردەوە، لەخۆگرتبوو.
  
  ڕەنگە شتێکی تر یارمەتیدەر بێت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "یەک پێشەنگی دیکەم هەیە. وە مەی پەیوەندییە خێزانییەکانی کۆڤالێنکۆ و بۆدرۆ دەپشکنێت. ڕەنگە بتوانیت داوای لە هایدنیش بکەیت کە هەمان شت بکات؟"
  
  - من وەک چاکەیەک لێرەم، درەیک. من سەگی مەڕ نەفرەتی تۆ نیم."
  
  ئەمجارە درەیک بێدەنگ بوو.
  
  ئەلیسیا ئاهێکی هەڵکێشا. - سەیرکە باسی دەکەم. وە سەبارەت بە مای، تا ئەو شوێنەی کە دەتوانیت فڕێی بدەیت متمانە بەو پەرییە شێتە مەکە".
  
  درەیک بە ئاماژەی یارییە ڤیدیۆییەکەدا زەردەخەنەی کرد. - منیش لەگەڵ ئەمەدا دەبم کاتێک پێم دەڵێیت کام لە ئێوەی شێت وێڵز وێڵزی کوشتووە. بەڵام بۆ."
  
  چاوەڕێی بێدەنگییەکی درێژخایەن بوو و بەدەستی هێنا. دەرفەتەکەی قۆستەوە و چەند قووتێکی دیکەی لە دەرمانی کەهەبەکە خواردەوە.
  
  لە کۆتاییدا ئەلیسیا بە چرپە وتی: لەگەڵ هایدن قسە دەکەم. - ئەگەر بۆدرۆس یان کۆڤالێنکۆ خێزانێکیان هەبێت، ئێمە دەیاندۆزینەوە.
  
  پەیوەندییەکە پچڕا. لە بێدەنگییە لەناکاوەکەدا سەری درەیک وەکو جاکهامەرێک لێیدا. ڕۆژێک ڕاستی پێ دەڵێن. بەڵام بۆ ئێستا بەس بوو کە کێنێدی لەدەستدابوو.
  
  بەس بوو کە ڕۆژگارێک باوەڕی بە شتێک هەبوو کە ئێستا وەک مانگ دوور بووە، داهاتوویەکی گەشاوە کە بووەتە خۆڵەمێش. بێهیوایی ناوەوەی دڵی پێچایەوە. شووشەکە لە پەنجە لاوازەکانەوە کەوتە خوارەوە، نەشکاوە، بەڵکو ناوەڕۆکی ئاگرینەکەی بەسەر زەوییە پیسەکەدا ڕژاوە.
  
  بۆ ساتێک درەیک بیری لەوە کردەوە کە بیڕێژێتە ناو پەرداخێکەوە. شلە ڕژاوەکە ئەو بەڵێن و نەزر و دڵنیاییەکانی بیرخستەوە کە لە یەک چرکەدا بەهەڵم بوون و ژیانی بەفیڕۆدان و وێرانکراوی بەجێهێشت وەک ئەوەی ئاوێکی زۆر لەسەر زەوی ڕژابێت.
  
  چۆن توانی جارێکی تر ئەم کارە بکاتەوە؟ بەڵێن بدات هاوڕێکانی بە سەلامەتی بهێڵێتەوە. ئێستا تەنها ئەوەی دەیتوانی بیکات ئەوە بوو کە زۆرترین دوژمن بکوژێت.
  
  دونیای خراپە بشکێنە، با چاکە بەردەوام بێت لە ژیان.
  
  لەسەر لێواری جێگاکە دانیشت. شکاو. هیچ شتێک بەجێنەما. جگە لە مردن هەموو شتێک لە ناوەوەیدا مرد و ئەو توێکڵە شکاوەی کە مابووەوە هیچی زیاتری لەم جیهانە نەدەویست.
  
  
  بەشی شەشەم
  
  
  هایدن چاوەڕێی کرد تا بێن و کارین خانەنشین بوون بۆ یەکێک لە ژوورە خزمەتگوزارییەکان. تیمی خوشک و براکە لێکۆڵینەوەیان لە هاوایی، سەری ئەڵماس، دەروازەکانی دۆزەخ و ئەفسانەی دیکە کرد کە پەیوەندییان بە پاشای خوێناوییەوە هەیە، بەو هیوایەی تیۆرێک پارچە پارچە بکەن.
  
  لەگەڵ ڕوونبوونەوەی دۆخەکە، هایدن جل و بەرگی تازە لەبەر کرد و ڕۆیشت بۆ ناو ئەو ئۆفیسە بچووکە کە مانۆ کینیماکا وێستگەیەکی بچووکی کارکردنی تێدا دانابوو. هاواییە گەورەکە لە کلیلەکانی دوور دەخستەوە، کەمێک دڵتەنگ دەرکەوت.
  
  - هێشتا دوو کلیل بە یەکجار بە پەنجەکانی سۆسیسەکەت دەگریت؟ هایدن بە بێباکی پرسی و کینیماکا بە زەردەخەنەوە وەرگەڕا.
  
  وتی: "ئەلۆها نانی واهین" و پاشان نزیک بوو سوور بێتەوە کاتێک زانیاری لەسەر مانای وشەکان نیشان دا.
  
  - تۆ پێت وایە من جوانم؟ ئایا لەبەر ئەوەیە کە لەلایەن کەسێکی شێتەوە چەقۆم لێدرا؟"
  
  - چونکە من دڵخۆشم. زۆر دڵخۆشم کە تۆ هێشتا لەگەڵمانیت."
  
  هایدن دەستی خستە سەر شانی کینیماکی. - سوپاس بۆ تۆ مانۆ. چەند ساتێک چاوەڕێی کرد، پاشان وتی: بەڵام ئێستا لەگەڵ بۆدرۆ هەم دەرفەتێکمان هەیە و هەم دووڕیانێک. دەبێت بزانین ئەو چی دەزانێت. بەڵام چۆن دەتوانین بیشکێنین؟"
  
  "پێتوایە ئەم گەوادە شێتە بزانێت پاشای خوێناوی لە کوێ خۆی حەشارداوە؟"ئایا بەڕاستی کەسێکی وریا وەک کۆڤالێنکۆ پێی دەڵێت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆدرۆ خراپترین جۆری شێتە. پیاوی زیرەک. وابزانم شتێک بزانێت".
  
  دەنگێکی ساردۆنی لە پشت هایدنەوە هات. "دراکی پێی وایە پێویستە خێزانەکەی ئەشکەنجە بدەین." هایدن سوڕایەوە. ئەلیسیا زەردەخەنەیەکی کینییانەی بۆ کرد. - ئایا تۆ لەگەڵ ئەمەدا باشیت سی ئای ئەی؟
  
  - جارێکی تر لەگەڵ مات قسەت کردەوە؟ هایدن وتی. "ئەو چۆنە?"
  
  ئەلیسیا بە ئیرۆنییەکەوە وتی: "لە خودی کۆنەکەی دەچێت" کە بە ڕوونی مەبەستی نەبوو. - بەو شێوەیەی کە ڕۆژێک حەزم لێی بوو.
  
  "بێ هیوا? خواردیەوە? یەک?" هایدن نەیتوانی ئەو سووکایەتییە لە دەنگیدا بشارێتەوە.
  
  ئەلیسیا شانی هەڵکێشا. "نیگەران. سەخت. کوشندەیە." چاوی بە نیگای بریکاری سی ئای ئەی کەوت. - باوەڕم پێ بکە هەنگوین، دەبێ بەم شێوەیە بێت. ئەوە تاکە ڕێگایە کە بە زیندووی لەم کەیسەوە دەربچێت. وە..." هێواش وەستا، وەک ئەوەی پرسیاری ئەوە بکات کە ئایا بەردەوام بێت یان نا. "وە... ڕەنگە ئەمە تەنها تاکە ڕێگە بێت کە هەمووتان بە زیندووی و بە خێزانەکانتانەوە لەم شتە دەربچن."
  
  "بزانم بۆدرۆس خێزانێکی هەیە یان نا." هایدن ڕووی لە کینیماکا کردەوە. "بەڵام سی ئای ئەی دڵنیابە وەک جەهەنەم کەس ئەشکەنجە نادات."
  
  "ئایا پاسەکەت بۆ چوونە ناو دامەزراوەکە کاریگەرە؟" کینیماکا سەیری سەربازەکەی پێشووی سوپای بەریتانیای کرد.
  
  - بیدە یان وەربگرە، کوڕە گەورەکە. ئەلیسیا زەردەخەنەیەکی خراپەکاریی هەڵکرد و بە ئەنقەست بەلای هایدندا تێپەڕی و ڕۆیشت بۆ ژوورە بچووکەکە کە زۆربەیان تەرمی کینیماکی داگیریان کردبوو. "چی دەکەیت?"
  
  "پیشە". کینیماکا شاشەکەی کوژاندەوە و لە گۆشەیەکدا خۆی شاردەوە، تا دەتوانێت لە ئەلیسیا دوور بێت.
  
  هایدن بە هانایەوە هات. - تۆ کاتێک مرۆڤ بوویت سەرباز بوویت ئەلیسیا. هیچ پێشنیارێکتان هەیە کە یارمەتیدەرمان بن بۆ شکاندنی بۆدرۆ؟"
  
  ئەلیسیا بە چاوەکانیدا تەحەدایەک ڕووی لە هایدن کرد. "بۆ ناچین قسەی لەگەڵ بکەین؟"
  
  هایدن زەردەخەنەی کرد. "من تەنها خۆم ئامادە دەکرد."
  
  
  * * *
  
  
  هایدن ئێمەی بردە خوارەوە بۆ ناوچەی ڕاگرتن. پێنج خولەکی پیاسەکردن و سواربوونی بەرزکەرەوەکە هیچ ئازارێکی نەبووە، هەرچەندە بە هێمنی وەریگرت و باری دەروونی باشتر بوو. ئەو بۆی دەرکەوت کە چەقۆ لێدان تاڕادەیەک هاوشێوەی هەر نەخۆشییەکی ترە کە دەبێتە هۆی ئەوەی پشوو لە کارەکەت وەربگریت. درەنگ یان درەنگ تەنها وەک جەهەنەم بێزار بوویت و ویستت جارێکی تر دۆزەخ بکێشیتەوە ناو شەڕەوە.
  
  ناوچەی دەستبەسەرکردنی پێش دادگاییکردنەکە لە دوو ڕیز خانە پێکهاتبوو. بە درێژایی ئەو زەوییە وردە پۆلێشکراوەدا ڕۆیشتن تا گەیشتنە تاکە ژوورێک کە زیندانییەکی تێدابوو، دوا ژوور لە لای چەپەوە بوو. پێشەوەی خانەکە بە فراوانی کراوە بوو، دانیشتووەکەی بە ڕیزێک چەقۆ دەورە دراوە کە لە ئەرزەوە تا سەقف درێژ بووبووەوە.
  
  هەوا پڕ بوو لە بۆنی سپیکەرەوە. هایدن سەری لە پاسەوانە چەکدارەکان دا کە لە دەرەوەی خانەی بۆدرۆ جێگیر بوون، کاتێک گەیشتە شوێنی ڕووداوەکە بۆ ئەوەی ڕووبەڕووی ئەو پیاوە ببێتەوە کە سێ هەفتە پێشتر چەندین جار هەوڵی کوشتنی داوە.
  
  ئێد بۆدرۆس لەسەر جێگاکەی خۆی دانیشتبوو. کاتێک بینی پێکەنی. "ڕانت چۆنە، شۆخ؟"
  
  "چی?" هایدن دەیزانی کە نابێت ئیستفزازی بکات، بەڵام نەیتوانی خۆی بپارێزێت. - دەنگت کەمێک زەق دەبێتەوە. ئایا لەم دواییانەدا خنکانت؟" سێ هەفتە لە چەقۆکێشان و زەبر و زەنگی برینێکی چەقۆ، بێباکی کردبوو.
  
  کینیماکا بە پێکەنینەوە لە پشتیەوە هاتە سەرەوە. بۆدرۆ بە برسێتییەکی توندەوە چاوی بە نیگاکانی کەوت. بە چرپە گوتی: هەندێک جار. - با مێزەکە بسووڕێنین.
  
  کینیماکا بەبێ ئەوەی وەڵام بداتەوە شانە گەورەکانی ڕاست کردەوە. پاشان ئەلیسیا بە دەوری جەستەی پیاوە گەورەکەدا ڕۆیشت و ڕاستەوخۆ بەرەو باڕەکان ڕۆیشت. - ئایا ئەو گەوادە لاوازە کۆرتی بچووکی تۆی تێکدا؟" ئەو گاڵتەجاڕییەکەی ئاراستەی هایدن کرد، بەڵام چاوەکانی لە بۆدرۆس نەبرد. - لە خولەکێک زیاتری نەدەویست.
  
  بۆدرۆ لە جێگاکە هەستا و بەرەو باڕەکان ڕۆیشت. گوتی: چاوی جوان. - دەمی پیس. تۆ ئەو کەسە نیت کە ئەو کابرا قەڵەویت بە ڕیشەوە گێل کرد؟ ئەو کەسەی گەلەکەم کوشتیان؟"
  
  "ئەوە منم".
  
  بۆدرۆس دەستی بە بارەکانی گرت. - هەستت چۆنە بەم شتە؟
  
  هایدن هەستی کرد کە پاسەوانەکان دەستیان کردووە بە دەمارگیری. ئەم جۆرە سەنگکردنە ڕووبەڕووبوونەوەیە، نەیتوانی بۆ هیچ شوێنێک نەگەیشتن.
  
  کینیماکا پێشتر هەوڵی دابوو کە بەکرێگیراوەکە بە دەیان شێوازی جیاواز قسە بکات، بۆیە هایدن شتێکی سادەی لێکرد. - چیت دەوێت بۆدرۆ؟ چی قەناعەتت پێدەکات چی لەبارەی کۆڤالێنکۆوە دەزانیت پێمان بڵێیت؟"
  
  "کێ?" بۆدرۆ چاوەکانی لە ئەلیسیا نەسەندەوە. بە پانی تۆڕی نێوانیان جیا دەکرانەوە.
  
  - دەزانی مەبەستم لە کێیە. پاشای خوێناوی."
  
  - ئای ئەو. ئەو تەنها ئەفسانەیە. پێی وابوو سی ئای ئەی دەبێت ئەمە بزانێت".
  
  - ناوی نرخەکەت بنووسە.
  
  لە کۆتاییدا بۆدرۆ چاوی لەگەڵ ئەلیسیا شکاند. "نائومێدی ڕێگەی ئینگلیزییە." بە وتەی پینک فلۆید".
  
  "ئێمە ناگەینە هیچ شوێنێک"، هایدن بە ناڕەحەتی پێشبڕکێی گاڵتەجاڕی دینۆرۆکی درەیک و بێنی بیرخستەوە، و هیوای خواست بۆدرۆ تەنها لێدوانی بێمانا بدات. "ئێمە-"
  
  بۆدرۆ لەناکاو هێسکی کرد: "من دەیبەم." هایدن ڕووی کردە و بینی جارێکی تر ڕووبەڕووی ئەلیسیا وەستاوە. "یەک لەسەر یەک." ئەگەر لێم بدات، قسە دەکەم".
  
  "دروستیکرد". ئەلیسیا بە کردەوە بەناو بارەکاندا چەقاند. پاسەوانەکان بەپەلە هاتنە پێشەوە. هایدن هەستی کرد خوێنەکەی دەکوڵێت.
  
  دەستی درێژ کرد و ئەلیسیای ڕاکێشایە دواوە: "وەستە!" "تۆ شێتیت? ئەم کەرە هەرگیز قسە ناکات. شایەنی ئەوە نییە مەترسی لەسەر بکرێت".
  
  ئەلیسیا بە چرپە وتی: هیچ مەترسییەک نییە. "بە هیچ شێوەیەک مەترسی نییە."
  
  هایدن وتی: ئێمە دەڕۆین. "بەڵام-" بیری لەوە کردەوە کە درەیک پرسیاری لێکرد. "بەم زووانە دەگەڕێینەوە".
  
  
  * * *
  
  
  بن بلەیک دانیشت و سەیری دەکرد کە خوشکەکەی بە ئاسانی کۆمپیوتەری دەستکاریکراوی سی ئای ئەی بەڕێوەدەبرد. زۆری نەخایاند تا لەگەڵ ئەو سیستەمە تایبەتەی کارپێکردندا ڕاهات کە دەزگای حکومەت پێویستی پێیەتی، بەڵام دواتر مێشکی خێزانەکە بوو.
  
  کارین کەسێکی ساسی و پشتێنە ڕەش و ستریپ بار سلاکەر بوو کە ژیان لە تەمەنی شەش ساڵیدا لە کۆتایی هەرزەکاریدا لێیدا، مێشک و بڕوانامەکانی کۆکردەوە و پلانی دانا هیچی بە هیچ شێوەیەک نەکات. ئامانجی ئەو ئازاردان و ڕقی لە ژیان بوو بەهۆی ئەوەی بەسەریدا هات. بەفیڕۆدانی دیارییەکانی یەکێک بوو لە ڕێگاکانی نیشاندانی ئەوەی کە ئیتر گرنگی پێنادات.
  
  ڕووی کردە تا ئێستا سەیری بکات. "سەیرکە و هێزی ژنە بلیکەکە بپەرستە. هەموو ئەو شتانەی کە تا ئێستا ویستوتە لەبارەی سەری ئەڵماسەوە لە یەک خوێندنەوەی خێرادا بزانیت".
  
  بێن سەیری زانیارییەکانی کرد. چەند ڕۆژێک بوو ئەم کارەیان دەکرد - گەڕانیان بە هاوایی و دایمۆند هێد - گڕکانی بەناوبانگی ئۆاهو - و خوێندنەوەی دەربارەی گەشتەکانی کاپتن کوک، دۆزینەوەی ئەفسانەیی دوورگەکانی هاوایی لە ساڵی ١٧٧٨دا. گرنگ بوو هەردووکیان زۆرترین زانیاری سکان بکەن و پاشەکەوتیان بکەن چونکە کاتێک پێشکەوتنەکە ڕوویدا، دەسەڵاتداران پێشبینیان دەکرد ڕووداوەکان بەڕاستی زۆر بە خێرایی بجوڵێن.
  
  بەڵام ئاماژەی پاشای خوێن بۆ دەروازەکانی دۆزەخ بە نهێنی مایەوە، بە تایبەت لە پێوەندی لەگەڵ هاوایی. وا دیار بوو زۆربەی هاواییەکان تەنانەت باوەڕیان بە وەشانی تەقلیدی دۆزەخیش نەبوو.
  
  دایمۆند هێد خۆی بەشێک بوو لە زنجیرەیەکی ئاڵۆزی کون و دەرچەی هەوا کە بە زنجیرەی گڕکانی هۆنۆلولو ناسراوە، زنجیرەیەک ڕووداو کە زۆربەی شوێنە بەناوبانگەکانی ئۆاهۆی پێکهێنا. دایمۆند هێد خۆی کە ڕەنگە بەناوبانگترین هێما بێت، تەنها جارێک نزیکەی ١٥٠ هەزار ساڵ لەمەوبەر تەقیەوە، بەڵام بە هێزێکی تەقینەوەیەکی یەکجارەکییەوە کە توانی گۆچکە سیمیترییە ناباوەرەکەی بپارێزێت.
  
  بێن کەمێک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخسار بوو بە کۆمێنتەکەی داهاتوو. پێدەچێت سەری ئەڵماس جارێکی تر نەتەقێتەوە. هەم...
  
  - ئەو بەشەت لەبیرە کە باس لە دایمۆند هێد دەکات زنجیرەیەک کون و کون بووە؟ لەهجەی کارین یۆرکشایر بوو بۆ هەڵەیەک. پێشتر زۆر خۆشی لەگەڵ خەڵکی ناوخۆیی سی ئای ئەی لە میامی بەسەر بردووە لەسەر ئەم بابەتە و بێ گومان زیاتر لە یەکێکیان دڵتەنگ کردووە.
  
  نەک ئەوەی کارین گرنگی پێبدات. - ئایا تۆ کەڕیت هاوڕێ؟
  
  بە گریانیەوە گوتی: "بە هاوڕێم ناوم مەکە". - ئەوە ئەوەیە کە پیاوان پێی دەڵێن پیاوانی تر. کچان نابێت وا قسە بکەن. بە تایبەت خوشکەکەم".
  
  - باشە شۆربای. ئاگربەست، بۆ ئێستا. بەڵام ئایا دەزانی واتای دەرچەی هەوا چییە؟ لانی کەم لە دونیای تۆدا؟"
  
  بێن هەستی دەکرد کە گەڕاوەتەوە قوتابخانە. "بۆری لاڤا؟"
  
  "تێگەیشت. هێی، تۆ وەکو دەستکێشی دەرگاکە داماو نیت وەک باوکم دەیگوت."
  
  "بابە هەرگیز نەیوتووە-"
  
  - سارد، ژنە ژنە. بە سادەیی، بۆری لاڤا بە واتای تونێل دێت، لە هەموو ئۆاهو."
  
  بێن سەری لەقاند و سەیری کرد. "ئەوە دەزانم. دەڵێی پاشای خوێن لە پشت یەکێکیانەوە خۆی حەشارداوە؟"
  
  - کێ دەزانێت؟ بەڵام ئێمە لێرەین بۆ ئەوەی لێکۆڵینەوە بکەین، ڕاستە؟" کلیلەکانی کۆمپیوتەرەکەی سی ئای ئەی بێن خۆی لێدا. - بگەنە ئەوێ.
  
  بێن ئاهێکی هەڵکێشا و ڕووی لێکرد. وەک باقی خێزانەکەی، بیری ئەوانی کردبوو لەکاتێکدا لەیەکتر جیا بوون، بەڵام دوای کاتژمێرێک لە گەیشتن بە یەکتر، ناڕەحەتی کۆنەکە گەڕایەوە. بەڵام ڕێگایەکی دووری بڕی بۆ ئەوەی یارمەتی بدات.
  
  گەڕانێکی لە ئەفسانەی کاپتن کوک کردەوە و لەسەر کورسیەکەی دانیشتەوە تا بزانێت چی هاتۆتە پێشەوە، بیرکردنەوەکانی زۆر لە بیرکردنەوەکانی مات درەیک و باشترین هاوڕێی دەچن. بەشێک لە مێشک.
  
  
  بەشی حەوتەم
  
  
  پاشای خوێن لە پەنجەرەیەکی ئاوێنەییەوە کە درێژییەکەی تا ئەرز بوو، ڕووی لە خاکەکەی دەکرد، کە تاکە مەبەستی دروستکردنی دیمەنێکی پانۆرامای دروستکرابوو کە ڕووی لە دۆڵی گەشاوە و چرچ و لۆچ بوو، بەهەشتێک کە هیچ مرۆڤێک پێی نەناوە جگە لە بەهەشتەکەی خۆی.
  
  مێشکی کە بەزۆری جێگیر و تەرکیز بوو، ئەمڕۆ بە چەندین بابەتدا پێشبڕکێی دەکرد. لەدەستدانی کەشتییەکەی - ماڵەکەی بۆ دەیان ساڵ - هەرچەندە چاوەڕوان دەکرا، بەڵام خراپتری کرد. ڕەنگە سروشتی لەناکاوی لەناوچوونی کەشتییەکە بووبێت. کاتێکی نەبوو ماڵئاوایی بکات. بەڵام ئەو کاتە پێشتر ماڵئاواییکردن بۆی گرنگ و هەستیار نەبووە.
  
  پیاوێکی سەخت و بێ هەست بوو، لە هەندێک لە سەختترین کاتە سەختەکانی ڕووسیا و لە زۆرێک لە سەختترین ناوچەکانی وڵاتدا گەورە بووە. سەرەڕای ئەمەش بە ئاسانی تاڕادەیەک سەرفراز بوو، ئیمپراتۆریەتێکی خوێن و مردن و ڤۆدکای دروست کرد و ملیارەها دۆلاری دەستکەوت.
  
  زۆر باش دەیزانی بۆچی لەدەستدانی ستۆرمکلۆک توڕەی کردووە. خۆی بە دەست لێنەدراو دەزانی، بە پاشا لە نێو مرۆڤەکاندا. سووکایەتیکردن و نائومێدکردن بەم شێوەیە لەلایەن حکومەتی بچووکی ئەمریکاوە لە چاوێکی ترپێک زیاتر نەبوو. بەڵام هێشتا ئازاری هەبوو.
  
  سەربازەکەی پێشوو بە ناوی درەیک سەلماندی کە دڕکێکی تایبەتە لە لایەکەیدا. کۆڤالێنکۆ هەستی بەوە کرد کە ئینگلیزەکە بە شێوەیەکی شەخسی هەوڵی پووچەڵکردنەوەی پلانە باش داڕێژراوەکانی داوە کە چەند ساڵێکە لە جووڵەدا بوون و بەشداریکردنی ئەو پیاوەی وەک سووکایەتییەکی کەسی وەرگرتووە.
  
  لێرەوەیە کە ڤێندێتای خوێناوی. ڕێبازی تایبەتی ئەو ئەوە بوو کە سەرەتا مامەڵە لەگەڵ خۆشەویستەکەی درەیک بکات؛ باقی کرمۆکە بۆ پەیوەندییە بەکرێگیراوەکانی جیهانی بەجێدەهێڵێت. ئەو لە ئێستاوە پێشبینی یەکەم پەیوەندی تەلەفۆنی دەکرد. یەکێکی تر بەم زووانە دەمرێت.
  
  لە سەر لێواری دۆڵەکە کە لە پشت گردێکی سەوزی دوورەوە هەڵکەوتبوو، یەکێک لە سێ ڕەنجەکەی وەستابوو. تەنیا دەیتوانی سەقفی خۆدزینەوە دەربکەوێت، کە تەنیا لەبەر ئەوەی بە تەواوی دەیزانی کە سەیری کوێ بکات، بۆی دیار بوو. ڕەنجی ئەم دوورگەیە گەورەترین بوو. دووەکەی تر لە دوورگەی جیاوازدا بوون، بچووکتر و بەرگرییەکی قورسیان لەسەر بوو، تەنها بۆ دابەشکردنی هێرشێکی دوژمن بۆ سێ ئاراستە ئەگەر هەرگیز هات.
  
  بەهای دانانی بارمتەکان لە شوێنی جیاوازدا ئەوە بوو کە دوژمن ناچار بوو هێزەکانی خۆی دابەش بکات بۆ ئەوەی هەریەکەیان بە زیندووی ڕزگار بکات.
  
  دەیان ڕێگەی جیاواز هەبوو بۆ ئەوەی پاشای خوێناوی ئەم دوورگەیە بەبێ ئەوەی دەستنیشان بکات، بەڵام ئەگەر هەموو شتێک بەپێی پلانەکە بڕوات، ئەوا نەدەچووە هیچ شوێنێک. ئەو شتە دەدۆزێتەوە کە کوک لە دەرەوەی دەروازەکانی دۆزەخ دۆزیویەتیەوە و بە دڵنیاییەوە وەحییەکان پاشا دەکەنە خوداوەند.
  
  بە هۆکاری ئەوەی کە دەروازەکە بە تەنیا بەسە بۆ ئەوەی ئەم کارە بکات.
  
  بەڵام هەر بیرکردنەوەیەک سەبارەت بە دەروازەکە بە ناچاری بووە هۆی یادەوەرییەک کە بە قووڵی دەسووتێن - لەدەستدانی هەردوو ئامێری گواستنەوە، ئەو بێڕێزییەی کە تۆڵەی لێدەکرایەوە. تۆڕەکەی بە خێرایی شوێنی یەک ئامێری دۆزیەوە- ئامێرێک کە لە ژێر دەستی سی ئای ئەدا بوو. پێشتر شوێنی ئەوی دیکەی دەزانی.
  
  کاتی ئەوە هاتووە هەردووکیان بهێنینەوە.
  
  لە کۆتا خولەکدا بەو دیمەنە خۆشحاڵ بوو. گەڵا ئەستوورەکان بە ڕیتم لەگەڵ هەوای گەرمدا دەلەرزین. ئارامیەکی قووڵی ئارامی بۆ ساتێک سەرنجی ڕاکێشا، بەڵام نەیجووڵاند. ئەوەی هەرگیز نەیبووە، هەرگیز لەدەستی نادات.
  
  ڕاست لەسەر ئاماژە، لە دەرگای ئۆفیسەکەی بە وریاییەوە لێدرا. پادشای خوێن ڕووی کرد و وتی: با بڕۆین. دەنگی وەک دەنگی تانکییەک کە بەسەر چاڵێکی قەراغدا دەسوڕایەوە دەنگی دەدایەوە.
  
  دەرگاکە کرایەوە. دوو پاسەوان چوونە ژوورەوە و کچێکی ترساو بەڵام ڕەوشت باشیان لەگەڵ خۆیان ڕاکێشا کە بە ڕەچەڵەک ژاپۆنی بوو. پاشای خوێناوی بە زەق و زەق وتی: "چیکا کیتانۆ". - هیوادارم ئاگاداری ئێوە بن؟
  
  کچەکە بە ڕەقییەوە سەیری زەوی کرد، نەیدەوێرا چاوەکانی بەرز بکاتەوە. پاشای خوێناوی پەسەندی کرد. - چاوەڕێی مۆڵەتی منیت؟ ڕازی نەبوو. لە درێژەی قسەکانیدا وتی: پێیان وتم خوشکەکەت مەترسیدارترین بەرامبەرە چیکا. - ئێستاش ئەو تەنها سەرچاوەیەکی دیکەیە بۆ من، وەک دایکی زەوی. پێم بڵێ... خۆشی دەوێیت چیکا خوشکەکەت مای؟"
  
  کچەکە تەنانەت هەناسەی نەدا. یەکێک لە پاسەوانەکان بە پرسیارەوە سەیری پاشای خوێنی کرد، بەڵام ئەو پیاوەکەی پشتگوێ خست. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویست بە قسەکردن ناکات. من زیاتر لەوەی کە تۆ خەیاڵت پێیدا بێت لەم شتە تێدەگەم. تەنها کارە بۆ من کە بازرگانیت پێوە بکەم. وە من زۆر باش دەزانم بەهای بێدەنگی وریا لە کاتی مامەڵەی بازرگانیدا چییە".
  
  مۆبایلێکی مانگی دەستکردی دەجووڵاند. - خوشکەکەت - مای - پەیوەندی پێوە کردم. زۆر زیرەک، و بە مانای هەڕەشەیەکی نەوتراو. ئەو مەترسیدارە خوشکەکەت". بۆ جاری دووەم ئەو قسەیەی کرد، نزیک بوو چێژ لە ئاسۆی کۆبوونەوەی ڕووبەڕوو وەربگرێت.
  
  بەڵام ئەمە بە سادەیی نەیتوانی ڕووبدات. ئێستا نا، کە ئەوەندە نزیک بوو لە ئامانجی ژیانی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو پێشنیاری کرد کە بازرگانی بە ژیانتەوە بکات. دەبینیت گەنجینەی منی هەیە. ئامێرێکی زۆر تایبەت کە بۆت دەگۆڕێت. ئەمە باشە. بەهای تۆ لە جیهانێکدا نیشان دەدات کە پاداشتی کەسانی بێبەزەیی وەک من دەداتەوە".
  
  کچە ژاپۆنییەکە بە ترسەوە چاوەکانی بەرز کردەوە. پاشای خوێناوی دەمی خۆی کۆکردەوە و کردە شتێکی وەک زەردەخەنە. - ئێستا دەبینین ئامادەیە چی لە پێناوتدا بکاتە قوربانی.
  
  ژمارەکەی پەیوەندی کرد. جارێک تەلەفۆنەکە زەنگی لێدا و دەنگێکی هێمن و مێینە وەڵامی دایەوە.
  
  "بەڵێ?"
  
  "مای کیتانۆ. ئایا دەزانی کێیە. دەزانی هیچ چانسێک نییە بۆ شوێنپێهەڵگرتنی ئەم پەیوەندییە، ڕاستە؟"
  
  - هیچ نیازێکم نییە هەوڵ بدەم.
  
  "زۆر باشە". ئاهێکی هەڵکێشا. - ئای، ئەگەر کاتێکی زیاترمان هەبوایە، من و تۆ. بەڵام گرنگ نییە. خوشکە جوانەکەت چیکا لێرەیە". پاشای خوێن ئاماژەی بە پاسەوانەکان کرد کە بیهێننە پێشەوە. - سڵاو لە خوشکەکەت بکە چیکا.
  
  دەنگی مەی لە ڕێگەی تەلەفۆنەکەوە دەنگی دایەوە. - چیکا؟ چۆنی?" تەرخانکراوە. بەبێ ئەوەی خیانەت لەو ترس و توڕەییە بکات کە پاشای خوێناوی دەیزانی دەبێ لە ژێر ڕووی زەویدا خەریکی گەرماو بێت.
  
  ساتێکی خایاند، بەڵام دواجار چیکا وتی: "کۆنیچیوا، شیمای."
  
  پاشای خوێناوی پێکەنی. - بۆ من سەرسوڕهێنەرە کە ژاپۆنییەکان تا ئێستا ئامێرێکی شەڕکەری دڕندەیان وەک تۆ دروست کردووە، مای کیتانۆ. ڕەگەزەکەت هیچ ناخۆشییەک وەک ناخۆشی من ناناسێت. هەمووتان زۆر نەفرەتی یەدەگن. "
  
  مای بە هێمنی وتی: توڕەیی و خولیای ئێمە لەو شتەوە سەرچاوە دەگرێت کە وامان لێدەکات هەست بکەین. واتە: وە لەو شتانەی کە بەسەرماندا دەکرێت.
  
  "بیر لە بانگەشەی من مەکەرەوە. یان هەڕەشەم لێ دەکەیت؟
  
  - پێویست ناکات هیچ کام لەو کارانە بکەم. وەک خۆی دەبێت".
  
  - پاشان با پێت بڵێم چۆن دەبێت، سبەی ئێوارە لە کۆکۆنات گڕۆڤ، لە کۆکۆوۆک چاوت بە گەلەکەم دەکەوێت. کاتژمێر هەشتی ئێوارە لەناو چێشتخانەکەدا دەبن، لەناو قەرەباڵغیدا. تۆ ئامێرەکە ڕادەست دەکەیت و دەڕۆیت".
  
  - چۆن دەمناسنەوە؟
  
  - ئەوان تۆ دەناسن مای کیتانۆ، هەر وەک من. ئەوە تەنها شتێکە کە پێویستە بزانیت. کاتژمێر هەشت ئێوارە، ژیرانە دەبێت بۆ ئێوە درەنگ نەکەون".
  
  دڵخۆشییەکی لەناکاو لە دەنگی مەیدا هاتە ئاراوە، ئەمەش وایکرد پاشای خوێن زەردەخەنە بکات. "خۆشکەکەم. دەربارەی ئەو چی?
  
  واتە: کاتێک ئامێرەکەیان پێ بوو، گەلەکەم ڕێنماییت پێدەدەن. پاشای خوێن چالێنجەکەی تەواو کرد و بۆ ساتێک چێژ لە سەرکەوتنەکەی وەرگرت. هەموو پلانەکانی بەیەکەوە دەگونجێن.
  
  بە دەنگێکی بێ سۆزەوە بە پیاوەکانی گوت: کچەکە بۆ گەشتەکە ئامادە بکەن. "وە گرەوەکان بۆ کیتانۆ بەرز بکەنەوە. من کات بەسەربردنم دەوێت. دەمەوێت بزانم بەڕاستی ئەم شەڕکەرە ئەفسانەییە چەندە باشە".
  
  
  بەشی هەشتەم
  
  
  مای کیتانۆ چاوی لە مۆبایلە مردووەکەی دەستەکانی بوو و تێگەیشت کە ئامانجەکەی زۆر دوورە لە گەیشتن. دیمیتری کۆڤالێنکۆ لەو کەسانە نەبوو کە بە ئاسانی لەو شتانە جیا دەبووەوە کە خاوەندارێتی دەکرد.
  
  خوشکەکەی بەناوی چیکا چەند هەفتەیەک پێش ئەوەی مات درەیک بۆ یەکەمجار پەیوەندی پێوە بکات بە تیۆرییە کێوییەکانی سەبارەت بە سێگۆشەی بەرمودا و کەسایەتییەکی ئەفسانەیی جیهانی ژێرزەوی بە ناوی پاشای خوێن، لە شوقەیەکی تۆکیۆ ڕفێندرا. تا ئەو کاتە مای ئەوەندە فێربوو بوو کە بزانێت ئەم پیاوە زۆر ڕاستەقینە و زۆر زۆر کوشندە.
  
  بەڵام ناچار بوو مەبەستی ڕاستەقینەی خۆی بشارێتەوە و نهێنییەکانی بۆ خۆی بهێڵێتەوە. لە ڕاستیدا ئەمە بۆ ژنێکی ژاپۆنی کارێکی قورس نییە، بەڵام بەهۆی دڵسۆزی ئاشکرای مات درەیک و قەناعەتی بێ چەواشەکاری بۆ پاراستنی هاوڕێکانی قورستر دەبێت.
  
  زۆر جار خەریک بوو پێی بڵێت.
  
  بەڵام چیکا لە پێشینەی کارەکانی بوو. تەنانەت حکومەتەکەی خۆیشی نەیدەزانی مەی لە کوێیە.
  
  لە کوچەی میامی کە پەیوەندییەکی لێ وەرگرتبوو، هاتە دەرەوە و بەرەو ئەودیوی ڕێگای قەرەباڵغ بەرەو ستاربەکسی دڵخوازەکەی ڕۆیشت. شوێنێکی بچووکی ئارام کە کاتیان بۆ تەرخان کردبوو بۆ ئەوەی ناوت لەسەر کوپەکان بنووسن و هەمیشە خواردنەوە دڵخوازەکەتیان لەبیر بوو. ماوەیەک دانیشت. ئەو کۆکۆ وۆکی باش دەناسی، بەڵام هێشتا بەنیازی ئەوە بوو بەم زووانە لەوێ تەکسییەک بگرێت.
  
  بۆچی بە نیوە بڕۆن؟
  
  ژمارەیەکی زۆر لە خەڵک، چ ناوخۆیی و چ گەشتیار، هەم بۆ ئەو و هەم دژی ئەو کاردەکەن. بەڵام تا زیاتر بیری لێبکاتەوە، زیاتر باوەڕی بەوە دەکرد کە پاشای خوێن بڕیارێکی زۆر ژیرانەی داوە. لە کۆتاییدا هەمووی پەیوەست بوو بەوەی کێ سەردەکەوێت.
  
  کۆڤالێنکۆ کردی چونکە خوشکەکەی مای لە دەستدا بوو.
  
  بۆیە لەناو خەڵکەکەدا، پێناچێت لە شوێنی خۆی دەرچووبێت بۆ ئەوەی جانتاکە بگوازێتەوە بۆ هەندێک کوڕ. بەڵام ئەگەر دواتر تەحەدای ئەو کوڕانە بکات و ناچاریان بکات باسی خوشکەکەیان بکەن، ئەوە سەرنجی ڕادەکێشێت.
  
  وە شتێکی تر - هەستی کرد کە ئێستا کەمێک باشتر کۆڤالێنکۆ دەناسێت. دەیزانی مێشکی بە کام ئاراستە کاردەکات.
  
  سەیری دەکرد.
  
  
  * * *
  
  
  دواتر لەو ڕۆژەدا هایدن جەی پەیوەندییەکی تەلەفۆنی تایبەت بە سەرۆکەکەی جۆناسان گەیتس کرد. یەکسەر تێگەیشت کە ئەو لە لێواریدایە.
  
  "بەڵێ. چی ڕوویدا هایدن؟"
  
  "بەڕێز?" پەیوەندی پیشەیی نێوانیان ئەوەندە باش بوو کە هەندێک جار دەیتوانی بیکاتە پەیوەندییەکی کەسی. "هەموو شتێک باشە?"
  
  لە کۆتاییەکەی تری هێڵەکەدا دوودڵی هەبوو، شتێکی تر کە تایبەتمەندی گەیتس نەبوو. لە کۆتاییدا وەزیری بەرگری بە گەمژەییەوە وتی: ئەمە ئەوەندە باشە کە چاوەڕوان دەکرا. - قاچت چۆنە؟
  
  "بەڵێ گەورەم. چاکبوونەوەکە بە باشی دەڕوات". هایدن خۆی ڕاگرت لەوەی ئەو پرسیارە بکات کە دەیویست بیکات. لەناکاو دەمارگیر بوو، خۆی لە بابەتەکە بەدوور گرت. - ئەی هاریسۆن کاکە؟ دۆخی ئەو چییە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هاریسۆن وەک هەموو زانیاریدەرەکانی کۆڤالێنکۆ دەچێتە زیندان. دەستکاری کراوە یان نا. ئایا ئەوە تەنها ئەوەیە شاجوان جەی؟"
  
  هایدن کە بەهۆی تۆنە ساردەکانەوە چەقۆی لێدرابوو، لەسەر کورسییەک داڕما و چاوەکانی بە توندی داخست. "نەخێر گەورەم. ناچارم شتێکت لێ بپرسم. لەوانەیە پێشتر لەلایەن سی ئای ئەی یان دەزگایەکی ترەوە پەردەپۆش کرابێت، بەڵام بەڕاستی پێویستە بزانم..." هێواش وەستا.
  
  - تکایە هایدن، تەنها پرسیار بکە.
  
  - ئایا بۆدرۆ هیچ خێزانێکی هەیە کاکە؟
  
  - ئەوە مانای چییە بە جەهەنەم؟
  
  هایدن ئاهێکی هەڵکێشا. - بەتەواوی مانای ئەوەیە کە تۆ پێت وایە مانای هەیە، جەنابی سکرتێر. ئێمە لێرە بە هیچ شوێنێک ناگەین، کاتیش تەواو دەبێت. بۆدرۆ شتێک دەزانێت".
  
  - نەفرەت جەی، ئێمە حکومەتی ئەمریکاین، تۆش سی ئای ئەی نەک مۆساد. دەبوو باشتر بزانیبایە لەوەی وا بە ئاشکرا قسە بکەیت".
  
  هایدن باشتر دەیزانی. بەڵام نائومێدی شکاند. بە هێمنی وتی: مات درەیک دەتوانێت ئەوە بکات.
  
  "بریکار. ئەمەش کاریگەری نابێت". سکرتێرەکە ماوەیەک بێدەنگ بوو و دواتر قسەی کرد. - بریکاری جەی، سەرزەنشتێکی زارەکیت پێدراوە. ئامۆژگاریم ئەوەیە کە بۆ ماوەیەک سەرت لە خوارەوە بهێڵیتەوە".
  
  پەیوەندییەکە پچڕا.
  
  هایدن چاوی لە دیوارەکە بوو، بەڵام وەک ئەوە وابوو سەیری کانڤاسێکی سپی بکات بۆ ئیلهام. دوای ماوەیەک وەرگەڕا و سەیری خۆرئاوابوونی کرد کە بەسەر میامیدا دەڕوات.
  
  
  * * *
  
  
  دواکەوتنی درێژخایەن خەریکی خواردنی ڕۆحی مای بوو. ژنێکی ئیرادەدار و چالاک، هەر قۆناغێکی بێکردەوەی تووڕەی دەکرد، بەڵام کاتێک ژیانی خوشکەکەی لە هاوسەنگیدا بوو، بە کردەوە ڕۆحی لەیەکتر دەدڕاند.
  
  بەڵام ئێستا چاوەڕوانی تەواو بووە. مای کیتانۆ لە ڕێڕەوی گوێزی هیندی لە کۆکۆنات گڕۆڤ نزیک بووەوە و بە خێرایی ڕۆیشت بۆ ئەو شوێنە چاودێرییەی کە ڕۆژێک پێشتر دیاری کردبوو. هێشتا چەند کاتژمێرێک ماوە بۆ ئاڵوگۆڕەکە، مای لەناو باڕەکەی کارگەی پەنیر کە ڕووناکییەکی کەمی هەبوو، جێگیر بوو و جانتای پشتەوەی پڕ لە ئامێرەکانی لەسەر کەوانتەرەکە لەبەردەمیدا دانا.
  
  ڕیزێک شاشەی تەلەفزیۆنی ڕاستەوخۆ لە سەرووی سەریەوە دەنگی دەدا و کەناڵە وەرزشییە جیاوازەکانیان پەخش دەکرد. باڕەکە دەنگێکی بەرز و جەنجاڵی بوو، بەڵام هیچی نەبوو بە بەراورد بەو قەرەباڵغییەی کە دەرگای چوونە ژوورەوە و شوێنی پێشوازی چێشتخانەکەیان پڕکردبوو. هەرگیز چێشتخانەیەکی بەو شێوەیە کێوی بەناوبانگ نەبینیبوو.
  
  بارتەندەرەکە هاتە لای و دەستکێشێکی لەسەر باڕەکە دانا. بە چاوێکی چرپاندنەوە وتی: دیسانەوە سڵاو. - خولێکی تر؟
  
  هەمان کابرا وەک دوێنێ شەو. مای پێویستی بە هیچ سەرقاڵکردنێک نەبوو. "بیپارێزه. ئاوی قوتوو و چا دەبەم. تۆ نەتتوانی سێ خولەک لەگەڵمدا بمێنیتەوە هاوڕێ."
  
  بە پشتگوێخستنی نیگای بارتەندەرەکە، بەردەوام بوو لە لێکۆڵینەوە لە دەرگای چوونە ژوورەوە. لێکۆڵینەوە لە دەیان کەس بە یەکجار هەرگیز بۆ ئەو قورس نەبووە. مرۆڤەکان بوونەوەری خووین. ئەوان مەیلیان هەیە لەناو بازنەکەیاندا بمێننەوە. ئەمانە تازە هاتوون کە دەبوو بەردەوام پێداچوونەوەیان بۆ بکات.
  
  مای چایەکەی قووت دا و سەیری کرد. کەشێکی خۆش و بۆنێکی خۆشی خواردنی بەتام هەبوو. هەر جارێک گارسۆنێک بە سینییەکی زەبەلاحی هێلکەیی کە تا لێواری پڕ بوو لە پلێت و خواردنەوە زەبەلاحەکان بەلایدا تێدەپەڕی، بە سەختی سەرنجی لەسەر دەرگاکان دەهێشتەوە. پێکەنین ژوورەکەی پڕ کرد.
  
  کاتژمێرێک تێپەڕیوە. لە کۆتایی باڕەکەدا پیرە پیاوێک بە تەنیا دانیشت، سەری خستە خوارەوە و یەک پینت بیرەی دەخواردەوە. تەنیایی وەک چینێکی چەقەڵ دەوری دابوو، هەمووانی لە مەترسی ئاگادار دەکردەوە. ئەو تاکە ئافات بوو لە هەموو ئەم شوێنەدا. تەنها لە پشتیەوە، وەک ئەوەی جەخت لەسەر تایبەتمەندییەکەی بکاتەوە، ژن و مێردێکی بەریتانی داوای لە گارسۆنێکی تێپەڕبوو کە وێنەیەکیان بگرێت کە پێکەوە دانیشتوون و قۆڵیان لە یەکتر گرتووە. مای گوێی لە دەنگی وروژێنەری پیاوێک بوو، "تازە بۆمان دەرکەوت کە دووگیانین."
  
  چاوەکانی هەرگیز لە سەرگەردانی نەوەستاون. بارتەندەرەکە چەند جارێک لێی نزیک بووەوە، بەڵام هیچی تری نەهێنا. جۆرێک لە یاری تۆپی پێ لەسەر شاشەی تەلەفزیۆنەکان ئەنجام دەدرا.
  
  مای بە توندی جانتای پشتەوەی گرت. کاتێک نیشاندەری مۆبایلەکەی کاتژمێر هەشتی نیشان دا، بینی سێ پیاو بە عەزی تاریکەوە چوونەتە ناو چێشتخانەکە. ئەوان وەکو مارینەکان لە کڵێسادا جیاواز بوون. گەورە، شان پان. تاتۆی مل. سەری ڕیش تاشراو. ڕووخساری ڕەق و بێ زەردەخەنە.
  
  خەڵکی کۆڤالێنکۆ لێرە بوون.
  
  مای سەیری جوڵەیان دەکرد، لێهاتووییەکەیان بەرز دەنرخاند. هەمووان لێهاتوو بوون، بەڵام چەند خولێک لە پشتیەوە بوون. دوا قووتێکی لە چایەکەی خواردەوە و بە توندی دەموچاوی چیکای لە مێشکیدا چەسپاند و لە کۆشکی باڕەکە خۆی خلیسکاند. بە ئاسانییەکی تەواوەوە لە پشتیانەوە خۆی خزاند و جانتای پشتەوەی بە پێیەکانیەوە گرت.
  
  ئەو چاوەڕێی کرد.
  
  دوای چرکەیەک یەکێکیان سەرنجی دا. شۆکی سەر ڕووخساری دڵخۆشکەر بوو. ئەوان ناوبانگی ئەو کچەیان دەزانی.
  
  - خوشکەکەم لە کوێیە؟
  
  ساتێکی پێچوو تا ئەو ڕەفتارە سەختەی خۆیان وەرگرتەوە. یەکێکیان پرسی: ئایا ئامێرێکتان هەیە؟
  
  دەبوو بە دەنگی بەرز قسە بکەن بۆ ئەوەی گوێ لە یەکتر بگرن لەسەر ژاوەژاوی هاتن و ڕۆشتنی خەڵک، بانگ دەکران بۆ ئەوەی مێزەکانیان ببەن.
  
  "بەڵێ هەمە. خوشکەکەمم پیشان بدە".
  
  ئێستا یەکێک لە سزادراوەکان بە زۆر زەردەخەنەیەکی کرد. پێکەنی و وتی: ئێستا ئەمە، دەتوانم بیکەم.
  
  یەکێک لە چەقۆکێشەکانی کۆڤالێنکۆ لە هەوڵی مانەوە لەناو خەڵکدا، ئایفۆنێکی نوێی هێنایە دەرەوە و ژمارەیەکی لێ پەیوەندی کرد. مای هەستی بە دوو کەسەکەی تر کرد کە چاویان لێی بوو کاتێک سەیری دەکرد، بە ئەگەرێکی زۆرەوە پێوانە دەکرد کە کاردانەوەکانی چ فۆرمێکیان هەبێت.
  
  ئەگەر ئازاری چیکایان دابا، گرنگی بە قەرەباڵغی نەدەدا.
  
  ساتەوەختە گرژەکان کۆتایی هات. مای کچێکی گەنجی جوانی بینی کە بە خۆشحاڵیەوە بەرەو نمایشێکی گەورەی پەنیر کێک پەلە دەکات، بە خێرایی و بە هەمان شێوە بە خۆشحاڵییەوە دایک و باوکی بەدوایدا هات. چەندە لە مردن و ئاژاوە نزیک بوون، بە سادەیی نەیاندەتوانی بزانن و مای هیچ ئارەزووی ئەوەی نەبوو نیشانیان بدات.
  
  ئایفۆن بە تەقینەوەیەک ژیانی هاتە سەر. زەحمەتی کێشا بۆ بینینی شاشە بچووکەکە. لە فۆکۆس دەرچووبوو. دوای چەند چرکەیەک وێنە کاڵەکە کۆبووەوە بۆ ئەوەی وێنەیەکی نزیک لە دەموچاوی خوشکەکەی پیشان بدات. چیکا لە ژیاندا بوو و هەناسەی دەدا، بەڵام لە مێشکی ترساو دەرکەوت.
  
  "ئەگەر هەریەکێک لە ئێوەی گەواد ئازاری بدەن...."
  
  "تەنها بەردەوام بە لە سەیرکردن."
  
  وێنەکە بەردەوام بوو لە نەمان. هەموو جەستەی چیکا هاتە بەرچاو، ئەوەندە بە توندی بە کورسییە زەبەلاحەکەی دار بلوطەوە بەسترابووەوە کە بەزەحمەت دەیتوانی بجوڵێت. مای ددانی بڕی. کامێراکە بەردەوام بوو لە دوورکەوتنەوە. بەکارهێنەرەکە بەناو کۆگایەکی گەورە و ڕووناکی باشدا لە چیکا دوورکەوتەوە. لە شوێنێکدا لە پەنجەرەکەوە وەستان و دیمەنی دەرەوەیان پیشان دا. یەکسەر یەکێک لە بینا ئایکۆنییەکانی میامی ناسیەوە، تاوەری میامی، کە ئاسمان ڕوتێکی سێ نهۆمییە و بە نمایشکردنی ڕەنگەکانی ناسراوە کە هەمیشە دەگۆڕێت. دوای چەند چرکەیەکی تر، تەلەفۆنەکە گەڕایەوە بۆ خوشکەکەی و خاوەنەکەی دەستی کردەوە بە پاشەکشەکردن تا لە کۆتاییدا وەستا.
  
  کۆڤالێنکۆ کە زیاتر قسەکەری خەڵک بوو، پێی گوت: "ئەو لەبەردەم دەرگاکەدایە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "کاتێک ئامێرەکەمان پێدەدەیت، دێتە دەرەوە. پاشان دەتوانیت بە تەواوی بزانیت لە کوێیە".
  
  مای خەریکی خوێندنی ئایفۆنەکەی بوو. دەبوو بانگەوازەکە بەردەوام بووایە. ئەو پێی وا نەبوو کە تۆمارێک بێت. جگە لەوەش بینی کە ژمارەکە دەکات. وە خوشکەکەی بە دڵنیاییەوە لە میامی بوو.
  
  بێگومان دەیانتوانی بیکوژن و هەڵبێن تەنانەت پێش ئەوەی مای بتوانێت لە کۆکۆشنیک هەڵبێت.
  
  "ئامێر، شاجوان کیتانۆ." دەنگی باندەکە هەرچەندە توند بوو، بەڵام ڕێزێکی زۆری تێدابوو.
  
  وەک پێویست بێت.
  
  مای کیتانۆ ئۆپەراتۆرێکی زیرەک بوو، یەکێک بوو لە باشترین هەواڵگری ژاپۆن کە پێشکەشی دەکرد. ناچار بوو پرسیاری ئەوە بکات کە کۆڤالێنکۆ چەندە خراپ ئەو ئامێرەی دەوێت. ئایا ئەوەندە خراپ بوو کە ویستبووی خوشکەکەی بگەڕێتەوە؟
  
  لەگەڵ خێزانەکەت یاری ڕۆلێت ناکەیت. دەیانهێنیتەوە و دواتریش بەدەستیان دەهێنیت.
  
  مای جانتای پشتەوەی هەڵگرت. "کاتێک لە دەرگاکە دێتە دەرەوە پێت دەدەم."
  
  ئەگەر کەسێکی تر بووایە، ڕەنگە هەوڵیان دابا بیبەن. دەیانتوانی کەمێک زیاتر قسەی ناشرینیان پێبکەن. بەڵام ژیانی خۆیان، ئەم چەقۆکێشانەیان بە نرخ دەزانی و هەموویان وەک یەک سەریان لە سەریان دانا.
  
  ئەوی ئایفۆنەکەی لەگەڵ مایکرۆفۆنەکەدا قسەی کرد. "بیکە. بڕۆ دەرەوە."
  
  مای بە وردی سەیری دەکرد کە وێنەکە بە بازنەیەکدا باز دەدا و سەرنجی لە خوشکەکەی دوور دەخستەوە تا چوارچێوەی دەرگایەکی کانزایی شکاو هاتە بەرچاو. پاشان، دەرەوەی کۆگایەکی خراپ و خراپەکارانە لە شوێنێک کە زۆر پێویستی بە بۆیاخ و کرێکارێکی پەڕۆی کانزا هەیە.
  
  کامێراکە لەوەش زیاتر ڕۆیشت بۆ دواوە. شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێل لە شەقامەکان و تابلۆیەکی گەورەی سپی کە لەسەری نووسرابوو "گەراج" هاتە بەرچاو. کاڵبوونەوەی سووری ئۆتۆمبێلێک بەلایدا تێپەڕی. مای هەستی کرد بێ تاقەتییەکەی دەست دەکات بە کوڵان، پاشان کامێراکە لەناکاو سەرنجی خستە سەر بیناکە و بە تایبەتی لە لای ڕاستی دەرگاکە بۆ ئەوەی تابلۆیەکی کۆن و چەقەڵ دەربخات.
  
  ژمارەی بیناکە و پاشان وشەکانی: شەقامی یەکەمی باشووری ڕۆژهەڵات، ناونیشانی خۆی هەبوو.
  
  مای جانتای پشتەوەی فڕێدا و وەک چیتایەکی برسی ڕایکرد. جەماوەرەکە لەبەردەمیدا توانەوە. کاتێک لە دەرەوە هاتە دەرەوە، ڕایکرد بۆ نزیکترین پلیکانە و بازێکی بەسەر پەنجەرەدا دا و بە پێیەکی متمانەبەخۆبووەوە نزیکەی نیوەی ڕێگاکە نیشتەوە. هاوارێکی کرد و خەڵک بازیان دا. بە خێرایی گەیشتە ئاستی زەوی و ڕێگەی خۆی گرتە بەر بۆ ئەو ئۆتۆمبێلەی کە بە ڕێکوپێکی لە گراند ئەڤینۆ وەستابوو.
  
  کلیلی ئیگنیشنەکەی سوڕاند. گێڕی دەستیم گۆڕی بۆ گێڕ و فشارم خستە سەر زەوی. هەندێک لاستیک لە هاتوچۆی شەقامی تایگەرتایلدا سووتاند و درێغی نەکرد لە مەترسیکردن. بە سوڕاندنی تایەی ئۆتۆمبێلەکە و سێ چارەکی سەرنجی خۆی خستە سەر sat-nav و ناونیشانەکەی تایپی کرد و دڵی لێدەدا.
  
  کەشتیوانەکە هێنایە باشووری ٢٧. لەبەردەمیدا ڕێگایەکی ڕاست بوو کە ئاماژەی بە باکوور دەکرد و بە شێوەیەکی ڕستەیی پێداڵی فەرشەکەی فشاردا. هێندە سەرنجی لەسەر بوو، تەنانەت بیری لەوە نەدەکردەوە کە کاتێک دەگاتە کۆگاکە چی دەکات. ئۆتۆمبێلەکەی پێشەوە حەزی لە یارییە خراپەکانی نەبوو. لەبەردەمیدا کشایەوە و گڵۆپەکانی دواوەی دەچڕا. مای خۆی بە فەندەری دواوە کێشاوە و بەهۆیەوە شۆفێرەکە کۆنترۆڵی لەدەستداوە و ئۆتۆمبێلەکەی دەنێرێتە ناو ڕیزێک لە ماتۆڕسکیلەکانی وەستاو. پاسکیل و کڵاو و پارچە کانزاکان بە هەموو ئاراستەکاندا دەفڕین.
  
  مای سەرنجی خۆی تەسک کردەوە. پێشانگای فرۆشگاکان و ئۆتۆمبێلەکان وەک دیوارە کاڵەکانی بینینی تونێلەکان دەچڕان. ڕێبوارانی ڕێگاکە هاواریان لێدەکرد. پاسکیلسوارەکە ئەوەندە تووشی شۆک بوو بەهۆی مانۆڕە خێراییە بەرزەکانییەوە، کە بە چەقۆ کەوتە خوارەوە و کەوتە سەر ترافیک لایتێک.
  
  دەریاوانەکە بردییە ڕۆژهەڵات، بەرەو فلاگلێر. نیشاندەرەکە پێی وت کە پێنج خولەکی تر لەوێ دەبێت. بازاڕی ماسی لە تەمێکی ڕەنگاوڕەنگدا بوو لە لای چەپەوە. ڕاکێشانی خێرا و ئەو تابلۆیەکی بینی کە لەسەری نووسرابوو "شەقامی SW1st".
  
  دوای پەنجا چرکە، لەهجەی ئێرلەندیی کەشتیوانەکە ڕایگەیاند: تۆ گەیشتوویتە شوێنی مەبەست.
  
  
  * * *
  
  
  ئێستاش مای هیچ ڕێوشوێنێکی جددی خۆپارێزی نەگرتبووەبەر. بیری هاتەوە کە ئۆتۆمبێلەکەی قفڵ بکات و کلیلەکانی لە پشت تایەی پێشەوە لە لای سەرنشینەکان بەجێبهێڵێت. بەو لای ڕێگاکەدا ڕایکرد و ئەو تابلۆیەی دۆزیەوە کە ماوەیەک لەمەوبەر لەسەر کامێرای لەرزۆکەکە بینیبووی.
  
  ئێستا هەناسەیەکی هەڵمژی تا خۆی پۆڵا بکات بۆ ئەوەی کە ڕەنگە بیدۆزێتەوە. چاوەکانی داخست و هاوسەنگی خۆی وەرگرتەوە و ترس و توڕەیی خۆی هێور کردەوە.
  
  دەستەکە بە ئازادی دەسوڕایەوە. بەناو بەربەستەکەدا ڕۆیشت و بە خێرایی خۆی خلیسکاند بۆ لای چەپ. هیچ نەگۆڕاوە. فەزاکە نزیکەی پەنجا پێ لە دەرگاکەوە تا دیواری پشتەوە و نزیکەی سی پێ پانی بوو. لەوێ هیچ مۆبیلیاتێک نەبوو. هیچ وێنەیەک لەسەر دیوارەکان نییە. لەسەر پەنجەرەکان هیچ پەردەیەک نییە. لە سەرووی ئەوەوە چەندین ڕیز گڵۆپی گەشاوە و گەرم بوون.
  
  چیکا هێشتا بە کورسییەکەوە بەسترابوو لە پشتی ژوورەکە، چاوەکانی فراوان بوون و هەوڵی جوڵەی دەدا. وە ئەویش خەباتی کرد، ڕوون بوو، بۆ ئەوەی شتێک بە مای بڵێت.
  
  بەڵام بریکاری هەواڵگری ژاپۆنی دەیزانی بەدوای چیدا بگەڕێت. سەرنجی نیو دەیان کامێرای ئەمنی دا کە لە سەرتاسەری شوێنەکەدا جێگیر بوون و یەکسەر زانی کێ سەیری دەکات.
  
  کۆڤالێنکۆ.
  
  ئەوەی نەیدەزانی بۆچی بوو؟ ئایا چاوەڕێی جۆرێک لە نمایش بوو؟ هەرچییەک بوو، ناوبانگی پاشای خوێنی دەزانی. خێرا و ئاسان نەدەبوو، ئەمەش بۆمبێکی شاراوە یان سلندەرێکی غازی لەبەرچاو نەدەگرت.
  
  قاچی سەگەکەی کۆتایی ژوورەکە، ڕاست لەبەردەم کورسی خوشکەکەیدا، بێ گومان یەک دوو سوپرایزی شاردەوە.
  
  مای هێواش هێواش بەرەو پێشەوە ڕۆیشت، ئارام بووەوە کە چیکا هێشتا لە ژیاندایە، بەڵام لە ژێر هیچ وەهمێکدا کە کۆڤالێنکۆ بەنیازی ئەوە بووە کە ئەمە چەندە بخایەنێت.
  
  وەک ئەوەی لە وەڵامدا دەنگێک لە بڵندگۆی شاراوەدا زەق بووەوە. "مای کیتانۆ! ناوبانگت بێهاوتایە". ئەوە کۆڤالێنکۆ بوو. - با بزانین شایستەیە یان نا.
  
  چوار فیگەر لە پشت قاچی سەگە کوێرەکەوە هاتنە دەرەوە. مای بۆ چرکەیەک چاوی لێکرد، بەزەحمەت باوەڕ بە چاوەکانی دەکرد، بەڵام دواتر ناچار بوو هەڵوێستێکی هەبێت کاتێک یەکەم بکوژەکان بەپەلە بەرەو ڕووی هات.
  
  بە خێرایی ڕایکرد، خۆی بۆ لێدانێکی فڕیو ئامادە دەکرد، تا مای بە ئاسانی خۆی خستە لای و لێدانێکی خولانەوەی تەواو ئەنجامدا. یەکەم شەڕکەر لەسەر زەوی داڕما، تووشی شۆک بوو. پێکەنینی پاشای خوێناوی لە بڵندگۆکانەوە هات.
  
  ئێستا شەڕکەری دووەم هێرشی کردە سەری، دەرفەتی پێنەدا کە یەکەم تەواو بکات. کابرا چاکرامەکەی - ئەڵقەیەکی پۆڵا کە لێوارێکی دەرەوەی وەک ڕیشتاشی تیژ بوو - لەسەر سەری پەنجەکانی سووڕاند و کاتێک نزیک بووەوە زەردەخەنەی کرد.
  
  مای هێواش وەستا. ئەم پیاوە کەسێکی شارەزا بوو. کوشندە. توانای بەکارهێنانی چەکێکی مەترسیداری لەو شێوەیە بە ئاسانی متمانە بەخۆبوون باسی ساڵانێک لە مەشقی سەختی دەکرد. دەیتوانی بە لێدانێکی سادەی مەچەکی چاکرامەکە فڕێ بدات. بە خێرایی ئەگەرەکانی یەکسان کردەوە.
  
  ڕایکرد بەرەو ڕووی و مەودای داخست. کاتێک بینی مەچەکی دەلەرزێت، کۆترێکی خستە ناو خلیسکانێکەوە، لە ژێر کەوانەکەی چەکەکەدا خلیسکاند، تا دەتوانێت سەری فڕێدا بۆ دواوە، کاتێک تیغە خراپەکان بە هەوای سەرەوەیدا دەیانبڕی.
  
  قوفڵێکی قژی کەوتە سەر زەوی.
  
  مای سەرەتا پێیەکانی خستە ناو ئەو شارەزایە و بە هەموو هێزی خۆیەوە ئەژنۆکانی لێدا. ئێستا کاتی گرتنی دیل نەبوو. بە چەقۆیەک کە هەم بیستبووی و هەم هەستی پێدەکرد، ئەژنۆکانی پیاوەکە چەقۆیان لێدا. هاوارەکەی پێش کەوتنی بوو بۆ سەر زەوی.
  
  ئەوەندە ساڵان لە مەشقکردن لە چرکەیەکدا لەدەستچوو.
  
  چاوەکانی ئەم پیاوە زۆر زیاتر لە ئازاری کەسی دەرکەوت. مای بۆ ساتێک پرسیاری ئەوەی کرد کە ڕەنگە کۆڤالێنکۆ چی بەسەریدا بێت، بەڵام دواتر جەنگاوەرێکی سێیەم هاتە ناو شەڕەکەوە و هەستی کرد یەکەمیان لە ئێستاوە لەسەر پێیەکانی هەڵدەستێت.
  
  سێیەمیان پیاوێکی گەورە بوو. وەک ورچێکی گەورە کە نێچیرەکەی دەچێتە خوارەوە، پێی ڕووت شەقێکی لە کۆنکرێتەکە دەدا، بە زەویدا ڕۆیشت. پاشای خوێن بە زنجیرەیەک خرۆشان هانی دا و پاشان بە پێکەنین تەقیەوە، شێتێک بوو لە توخمەکەیدا.
  
  مای ڕاستەوخۆ سەیری چاوەکانی کرد. - پێویست ناکات ئەمە بکەیت. ئێمە نزیکین لە گرتنی کۆڤالێنکۆ. وە ئازادکردنی بارمتەکان".
  
  کابرا بۆ ساتێک دوودڵ بوو. کۆڤالێنکۆ لە سەرووی سەریەوە بەرز بووەوە. - تۆ وام لێدەکەیت بلەرزم، مای کیتانۆ، لە ترسدا دەلەرزم. بیست ساڵ تەنیا ئەفسانە بووم، ئێستاش بە مەرجی خۆم بێدەنگیم دەشکێنم. چۆن توانیت..." هێواش وەستا. - تا ئێستا کەسێکی وەک تۆ هاوتای منی کردووە؟
  
  مای بەردەوام بوو لە سەیرکردنی چاوی شەڕکەرە گەورەکە. هەستی دەکرد ئەوی لە پشتیەوەیە، وەک ئەوەی چاوەڕێی دەرئەنجامی ململانێ دەروونییەکە بکات.
  
  "جەنگ!" پاشای خوێناوی لەناکاو هاوارێکی کرد. - شەڕ بکە، یان من بە زیندووی پێستی ئازیزانت دەبڕم و خۆراکیان بە نەهەنگەکان دەدەم!
  
  هەڕەشەکە ڕاستەقینە بوو. تەنانەت مای دەیتوانی بیبینێت. پیاوە گەورەکە بە پەلە هاتە ناو کردارەوە و بە قۆڵی درێژەوە بەرەو ڕووی ڕۆیشت. مەی بیری لە ستراتیژی خۆی کردەوە. لێبدە و ڕابکە، بە خێرایی و بە توندی چەقێنەر لێبدە، پاشان لە ڕێگاکە دەربکە. ئەگەر دەتوانی قەبارەکەی لە دژی بەکاربهێنە. مای ڕێگەی پێدا نزیک بێتەوە، دەیزانی کە چاوەڕوانی هەندێک جوڵەی خۆدزینەوە لێی دەکات. کاتێک گەیشتە دەستی و جەستەی گرت، ئەویش لە دەستیدا بوو و بە قاچەکانیدا پێچایەوە.
  
  دەنگی لێدانی بە زەوی تەنانەت پێکەنینە شێتانەی پاشای خوێناویشی خنکاند.
  
  ئێستا شەڕکەری یەکەم بە توندی لێیدا، ئامانجی بچووکی پشتی بوو، لێدانێکی ئازاربەخشی لێدا پێش ئەوەی مای بپێچێتەوە و بڕوات، لە پشت پیاوە کەوتووەکەوە هاتە سەرەوە و هەندێک شوێن بە خۆی بدات.
  
  ئێستا پاشای خوێن هاوارێکی دەرکرد. "سەری گێلانەی خوشکەکەی ببڕە!"
  
  ئێستا پیاوی چوارەم دەرکەوت، کە شمشێرێکی سامورای بەدەستەوە بوو. ڕاستەوخۆ بەرەو چیکا ڕۆیشت، شەش هەنگاو دوور بوو لە کۆتاییهێنان بە ژیانی.
  
  وە مای کیتانۆ دەیزانی کە ئێستا کاتی ئەوە هاتووە باشترین شانۆگەری ژیانی خۆی پێشکەش بکات. هەموو ڕاهێنانەکانی، هەموو ئەزموونەکانی لە دوا هەوڵی بێهیوادا بۆ ڕزگارکردنی خوشکەکەی کۆبووەوە - بابەتی ژیان و مردن.
  
  دە چرکە نیعمەت و جوانی کوشندە یان تەمەنێک پەشیمانی سووتێنەر.
  
  مای بازێکی دا بەسەر پشتی بەرزبوونەوەی پیاوە گەورەکەدا، وەکو تەختەی پەڕینەوە بەکاریهێنا بۆ ئەوەی لێدانێکی فڕیو بگەیەنێتە شەڕکەری یەکەم. بەزەحمەت هەستی بەو شۆکە کرد کە قاچی باڵادەستی مەی چەند ئێسکێکی لە دەموچاویدا شکاند، بەڵام وەک کێشێکی مردوو داڕما. مای یەکسەر سەری کشاندەوە و وەرگەڕا، بە توندی لەسەر بڕبڕەی پشتی نیشتەوە، بەڵام زەبری بازدانەکەی لە کەمترین کاتدا زۆر بەسەر زەوییە کۆنکرێتییەکاندا برد.
  
  دوورتر لە خوشکەکەی و پیاوە شمشێرەکە نیشتەوە.
  
  بەڵام ڕاست لە تەنیشت چاکانەکەوە.
  
  لە وەستانێکی میلی چرکەدا، بوونەکەی چڕکردەوە و ڕۆحی ئارام کردەوە و وەرگەڕا و چەکە کوشندەکەی ئازاد کرد. بە هەوادا هێڵکاری دەکرد، تیغە کوشندەکەی دەدرەوشایەوە، پێشتر لە خوێنی مەی خۆیەوە بە سوور هێڵکاری بوو.
  
  چاکراکان بە لەرزەوە خۆی بە ملی شمشێربازەکەدا دا. پیاوەکە بەبێ دەنگێک داڕما، بەبێ ئەوەی بە هیچ شێوەیەک هەست بە هیچ شتێک بکات. هێشتا تێنەگەیشتبوو چی لێی داوە. شمشێرەکە بە زەق زەق بووەوە و کەوتە سەر زەوی.
  
  پیاوە گەورەکە تاکە شەڕکەر بوو کە ئێستا دەیتوانی خۆی لە دژی بگرێت، بەڵام قاچی بەردەوام بوو لە چەقۆکێشان کاتێک هەوڵی دەدا بوەستێت. پێدەچێت یەک یان دوو ڕیشاڵی بریندار کردبێت. فرمێسکی ئازار و بێدەسەڵاتی بە ڕووخساریدا ڕژا، نەک بۆ خۆی، بەڵکو بۆ ئازیزانی. مای چاوێکی لە چیکا کرد و خۆی ناچار کرد ڕابکات بۆ لای خوشکەکەی.
  
  شمشێرەکەی بەکارهێنا بۆ بڕینی پەتەکان، ددانی دەگرت بە بینینی مەچەک وەنەوشەیی و بڕینی خوێناوی کە بەهۆی ململانێی بەردەوامەوە دروست بوو. لە کۆتاییدا گاگەکەی لە دەمی خوشکەکەی دەرهێنا.
  
  - بڕۆ بە لاوازی. من تۆ هەڵدەگرم".
  
  پاشای خوێناوی وازی لە پێکەنین هێنا. - وازی لێ بێنە!" هاوارێکی کردە سەر شەڕکەرە گەورەکە. "بیکە. یان بە دەستی خۆم ژنەکەت دەکوژم!"
  
  پیاوە گەورەکە هاوارێکی کرد، هەوڵیدا بە قۆڵەکانی درێژەوە بەرەو ڕووی بخزێت. مای لە تەنیشتی وەستا. ژنەکە گوتی: لەگەڵ ئێمە وەرە. "پەیوەندیمان پێوە بکە. یارمەتیدەرمان بن بۆ لەناوبردنی ئەم ئەهریمەنە".
  
  بۆ ساتێک ڕووخساری کابرا لە هیوادا ڕووناک بووەوە. چاوی ترپاند و وا دەرکەوت کە قورسایی دونیا لە شانەکانی هەڵگیرابێت.
  
  پاشای خوێناوی بە زەق و زەق وتی: تۆ لەگەڵیان بڕۆ، ئەویش دەمرێت.
  
  مای سەری لەقاند. - هێشتا مردووە، کاکە. تاکە تۆڵەیەک کە بەدەستی دەهێنیت بە شوێنکەوتنمەوەیە".
  
  چاوەکانی کابرا داوای لێبوردنیان دەکرد. بۆ ساتێک مای پێی وابوو کە لە ڕاستیدا خۆی لەگەڵیدا دەکێشێتە دەرەوە، بەڵام دواتر هەورەکانی گومان گەڕانەوە و نیگاکانی دابەزین.
  
  "ناتوانم. لە کاتێکدا هێشتا لە ژیاندایە. من تەنها ناتوانم ".
  
  مای ڕووی کردەوە و لەوێ پاڵکەوتبوو بەجێی هێشت. ئەو شەڕەکانی خۆی هەبوو بۆ ئەوەی شەڕ بکات.
  
  پاشای خوێناوی تەقەیەکی جیابوونەوەی بۆ نارد. - ڕابکە مای کیتانۆ. خەریکە شەڕی من ڕادەگەیەنرێت. وە دەروازەکان چاوەڕێم دەکەن".
  
  
  بەشی نۆیەم
  
  
  دەستەکانی پاشای خوێن بەرەو چەقۆکەی بە پەلە ڕۆیشتن. چەکەکە یەکەمجار لە مێزەکەی بەردەمیدا گیر بوو. لە چاوەکانی نزیک کردەوە و تیغە خوێناوییەکەی پشکنی. بەم چەقۆیە ژیانی چەندی کۆتایی پێهێنا؟
  
  یەک بە یەک، هەر دوو ڕۆژێک، بۆ ماوەی بیست و پێنج ساڵ. بە لایەنی کەم.
  
  ئەگەر تەنها بۆ ئەوەی ئەفسانە و ڕێز و ترس بە تازەیی بمێنێتەوە.
  
  لە دڵی خۆیدا وتی: نەیارێکی وەها شایستە. "شەرمەزارییە کە کاتم نییە جارێکی تر تاقی بکەمەوە." لەسەر پێیەکانی هەستا و هێواش هێواش چەقۆکەی دەسوڕاندەوە، تیغەکەی ڕووناکی ڕەنگدانەوەی هەبوو لەکاتی ڕۆشتنیدا.
  
  - بەڵام کاتم بۆ نواندن نزیک بووەوە.
  
  لە سەری بەرامبەری مێزەکە وەستا، لەوێ ژنێکی قژی ڕەش بە کورسییەکەوە بەسترابوو. پێشتر ئارامیی خۆی لەدەستدابوو. بێزار بوو لە سەیرکردنی چاوە سوورەکانی و جەستەی بەرز و لێوەکانی لەرزۆک.
  
  پاشای خوێناوی شانی هەڵکێشا. "نیگەران مەبە. ئێستا یەکەم ئامێرم هەیە، هەرچەندە بیری کیتانۆم دەکرد. پێویستە هاوسەرەکەت ئامێری دووەم بگەیەنێت نزیکەی ئێستا. ئەگەر تێپەڕی، ئازاد دەڕۆیت".
  
  "چۆن- چۆن متمانەت پێ بکەین؟"
  
  - من پیاوێکی شەرەفمەندم. بەم شێوەیە لە تەمەنی گەنجیدا ڕزگارم بوو. وە ئەگەر شەرەف بخرێتە ژێر پرسیارەوە..." تیغە پەڵە پەڵەدارەکەی پیشانی دا. "هەمیشە خوێنی زیاتر بوو."
  
  پینگێکی کز لە شاشەی کۆمپیوتەرەکەیەوە هات. ڕۆیشت و چەند دوگمەیەکی دا. ڕووخساری فەرماندەکەی لە واشنتۆن دی سی دەرکەوت.
  
  - ئێمە لە پێگەداین کاکە. دوای دە خولەک ئامانجەکە ئامادە دەبێت".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئامێرەکە لە پێشینەی کارەکانە. لە سەرووی هەموو شتێکەوە. ئهمهت لهبیر بێ".
  
  "بەڕێز". دەموچاوەکە ڕۆیشت بۆ دواوە بۆ ئەوەی دیمەنێکی بەرز دەربخات. سەیری خوارەوەیان کرد و سەیری شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێلەکانیان کرد کە زبڵ و خاشاک پڕ بوو و خەریک بوو جێهێڵراو بن. وێنە دانەوێڵەدارەکە دەرکەوتووە کە گەمژەیەک لە سەرەوەی شاشەکەدا دەسوڕێتەوە و ئۆتۆمبێلێکی نیسانی شین بە جووتێک دەروازەی ئۆتۆماتیکیدا لێدەخوڕی.
  
  - ڕزگارت بێت لەو بێزارییە. دەتوانێت پۆلیس بێت".
  
  - ئێمە پشکنینمان بۆ کرد کاکە. ئەو تەنها گەمژەیە".
  
  پاشای خوێناوی هەستی بە توڕەیی کرد کە هێواش هێواش لەناو خۆیدا دروست دەبێت. "ڕزگاربە لەو. جارێکی تر لێم بپرسە من بە زیندووی خێزانەکەت دەنێژم".
  
  ئەم پیاوە بە سادەیی کاری بۆ دەکرد. بەڵام ئەم پیاوە دەیزانی دیمیتری کۆڤالێنکۆ توانای چی هەیە. بەبێ قسەیەکی تر ئامانجی گرت و تەقەی لە سەری بێ ماڵ و حاڵەکە کرد. پاشای خوێن زەردەخەنەی کرد کاتێک بینی پەڵەیەکی تاریک دەستی کرد بە بڵاوبوونەوە بەسەر ئەو شوێنە کۆنکرێتییە زەقەدا.
  
  "پێنج خولەک ماوە تا نیشانەکە."
  
  پاشای خوێناوی چاوێکی لە ژنەکە کرد. چەند مانگێک بوو میوانی ئەو بوو. هاوسەری وەزیری بەرگریش خەڵاتێکی کەم نەبوو. جۆناسان گەیتس بڕیار بوو پارەیەکی گرانبەها بدات بۆ سەلامەتییەکەی.
  
  - کاکە گەیتس وادەی خۆی تێپەڕاندووە.
  
  لە هەر بارودۆخێکی تردا، پاشای خوێناوی ئێستا چەقۆکەی بەکار دەهێنا. بێ وەستان. بەڵام ئامێری دووەم بۆ پلانەکانی گرنگ بوو، هەرچەندە جەوهەری نەبوو. ئەو مۆبایلە مانگی دەستکردەی کە لە تەنیشت کۆمپیوتەرەکەوە کەوتبوو، هەڵگرت و ژمارەیەکی لێدا.
  
  گوێم لێ بوو زەنگ و زەنگی لێ گرت. "پێدەچێت هاوسەرەکەت گرنگی بە سەلامەتی تۆ نەدات، خاتوو گەیتس." پاشای خوێناوی لێوەکانی لوول کرد و کردە شتێکی وەک زەردەخەنە. - یان ڕەنگە پێشتر جێگەی تۆی گرتبێتەوە، هەمم؟ ئەم سیاسەتمەدارە ئەمریکییانە..."
  
  کلیکێک هات و دواجار دەنگە ترساوەکە وەڵامی دایەوە. "بەڵێ?"
  
  - هیوادارم نزیک بیت و ئامێرەکەت لەبەردەستدایە هاوڕێکەم. ئەگەرنا..."
  
  دەنگی وەزیری بەرگری تا ئەو سنوورە گرژ بوو. وتی: ئەمریکا کڕنۆش بۆ ستەمکاران نابات و ئەو قسانە بە ڕوونی بەشێکی زۆری دڵ و ڕۆحی لەدەست داوە. "داواکاریەکانتان جێبەجێ ناکرێت".
  
  پاشای خوێناوی بیری لە دەروازەکانی دۆزەخ و ئەوەی لەودیویانەوە دەکردەوە. - پاشان گوێ لە ژنەکەت بگرە کە لە ئازاردا بمرێت گەیتس. پێویستم بە ئامێری دووەم نییە بۆ ئەوەی بەرەو کوێ دەڕۆم".
  
  پاشای خوێناوی دڵنیا بوو لەوەی کە کەناڵەکە بە کراوەیی دەمێنێتەوە، چەقۆکەی بەرز کردەوە و دەستی کرد بە بەدیهێنانی هەموو خەیاڵێکی کوشندە.
  
  
  بەشی دەیەم
  
  
  هایدن جەی لە کۆمپیوتەرەکەی دوورکەوتەوە کاتێک مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. بێن و کارین سەرقاڵی زیندووکردنەوەی گەشتە دەریاییەکانی کاپتن کوک بوون، و بە تایبەتی ئەوانەی کە پەیوەندییان بە دوورگەکانی هاواییەوە هەبوو. کوک هەرچەندە بە شێوەیەکی بەرفراوان وەک گەڕانێکی بەناوبانگ ناسراوە، بەڵام پێدەچوو پیاوێکی بەهرەمەندی زۆر بووە. هەروەها گەشتیارێکی بەناوبانگ و نەخشەسازی بەتوانا بووە. ئەو پیاوەی نەخشەی هەموو شتێکی داناوە، زەویەکانی لە نیوزلەندا تا هاوایی تۆمار کردووە و زیاتر ناسراوە کە یەکەم نیشتنەوەی لە هاوای ئەنجامداوە، شوێنێک کە ناوی لێنا دوورگەکانی ساندویچ. پەیکەرەکە تا ئێستاش لە شارۆچکەی وایمیا لە کاوای وەستاوە، وەک بەڵگەیەک لەسەر ئەو شوێنەی کە بۆ یەکەمجار لە ساڵی ١٧٧٨دا ڕووبەڕووی بووەتەوە.
  
  هایدن پاشەکشەی کرد کاتێک بینی کە پەیوەندیکەرەکە جۆناسان گەیتس سەرۆکەکەیەتی.
  
  "بەڵێ گەورەم?"
  
  تەنیا هەناسەدانی پچڕپچڕ لە سەرەکەی ترەوە دەبیسترا. چووە لای پەنجەرەکە. "گوێت لێمە? بەڕێز?"
  
  لەوەتەی بە زارەکی سەرزەنشتی کردووە قسەیان نەکردووە. هایدن هەستی بە کەمێک نادڵنیایی کرد.
  
  دواجار دەنگی گەیتس بیسترا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان کوشتوویەتی. ئەو گەوادانە کوشتیان".
  
  هایدن لە پەنجەرەکەوە چاوی لە دەرەوەی بوو، هیچی نەبینی. "ئەوان چیان کرد?"
  
  لە پشتیەوە بێن و کارین بە تۆنەکەیەوە تووشی شۆک بوون.
  
  - هاوسەرەکەمیان برد، هایدن. چەند مانگیک لەوەو پێش. وە دوێنێ شەو کوشتیان. چونکە فەرمانەکانیان وەرنەدەگرت."
  
  "نەخێر. نەیتوانی-"
  
  "بەڵێ". دەنگی گەیتس درزێکی زۆری هات کاتێک پەلەقاژەی ئەدرنالینەکەی کە بە ویسکی سووتەمەنی بوو، بە ڕوونی دەستی کرد بە بڕین. - ئەوە هیچ خەمی تۆ نییە، جەی، هاوسەرەکەم. من-من هەمیشە نیشتمانپەروەر بووم، بۆیە سەرۆک لە ماوەی چەند کاتژمێرێکدا دوای ڕفاندنی بۆی دەرکەوت. من دەمێنمەوە..." هێواش وەستا. "نیشتمانپەروەر".
  
  هایدن بەزەحمەت دەیزانی چی بڵێت. - بۆ ئێستا پێم بڵێ؟
  
  "بۆ ئەوەی هەنگاوەکانی داهاتووم ڕوون بکەمەوە."
  
  "نەخێر!" هایدن هاوارێکی کرد و لە ترسێکی لەناکاودا پەنجەرەی دا. "ناتوانیت ئەمە بکەیت! تکایە!"
  
  "حەسانەوە. من هیچ نیازێکم نییە خۆم بکوژم. سەرەتا یارمەتی تۆڵەسەندنەوەی سارا دەدەم. ئیرۆنییە، نەخێر؟
  
  "چی?"
  
  "ئێستا دەزانم مات درەیک چ هەستێکی هەیە."
  
  هایدن چاوەکانی داخست، بەڵام هێشتا فرمێسک بە دەموچاویدا دەڕژا. یادەوەری کێنێدی لە ئێستاوە لە جیهاندا ون دەبوو، دڵ کە سەردەمانێک ئەوەندە پڕ بوو لە ئاگر، ئێستا گۆڕا بۆ شەوی ئەبەدی.
  
  - بۆ ئێستا پێم بڵێ؟ لە کۆتاییدا هایدن دووبارەی کردەوە.
  
  واتە: بۆ ئەوەی ڕوونی بکەمەوە. گەیتس هێواش وەستا، پاشان وتی: ئێد بۆدرۆ خوشکێکی بچووکی هەیە. وردەکارییەکانتان بۆ دەنێرم. بیکە-"
  
  هایدن ئەوەندە تووشی شۆک بوو کە پێش ئەوەی سکرتێرەکە بەردەوام بێت قسەکانی پچڕاند. "تۆ دڵنیایت?"
  
  "هەموو شتێک لە توانای خۆتدا بکە بۆ تەواوکردنی ئەم کۆیلەیە."
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. هایدن گوێی لە زەنگی ئیمەیڵێک بوو لە مۆبایلەکەیدا. بەبێ ئەوەی بوەستێت لەناکاو ڕووی کردە ژوورەکە و ژوورەکەی بەجێهێشت و چاوپۆشی لە نیگای نیگەرانی بن بلەیک و خوشکەکەی کرد. ڕۆیشت بۆ دۆڵابە بچووکەکەی کینیماکی و بینی کە مریشک بە سۆسی چۆریزۆ ئامادە دەکات.
  
  - ئەلیسیا لە کوێیە؟
  
  "دوێنێ پاسەکەی هەڵوەشایەوە." قسەکانی هاواییە گەورەکە شێواوە.
  
  هایدن نزیکتر خۆی کێشا. - گەمژەیەکی گێل مەبە. هەردووکمان دەزانین پێویستی بە پاس نییە. کەواتە، ئەلیسیا لە کوێیە؟"
  
  چاوەکانی کینیماکی گەورە بوون و چاوی لە پلێتەکان بوو. - هەممم، یەک خولەک. من ئەو دەیدۆزمەوە. نەخێر، ئەو زۆر هەستیارە بۆ ئەوە. من-"
  
  "تەنها تەلەفۆنی بۆ بکە." هەر کە ئەو قسانەی وت گەدەی هایدن گرژ بوو و ڕەشایی ڕۆحی گرتەوە. - پێی بڵێ پەیوەندی بە درەیکەوە بکات. ئەوەی داوای کردبوو بەدەستی هێنا. ئێمە بڕیارە ئازاری کەسێکی بێتاوان بدەین بۆ ئەوەی زانیاری وەربگرین".
  
  "خوشکە بۆدرۆ؟" کینیماکا لە ئاسایی تیژتر دەرکەوت. - ئایا بەڕاستی ئەو یەکێکی هەیە؟ وە گەیتس واژۆی لەسەر کرد؟"
  
  هایدن چاوەکانی وشک کردەوە و وتی: "تۆش دەتکرد، ئەگەر کەسێک تەنها ژنەکەت ئەشکەنجە بدات و بیکوژێت."
  
  کینیماکا بە بێدەنگی ئەمەی هەرس کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە ئەمەش ڕێگە بە سی ئای ئەی دەدات هەمان شت لەگەڵ هاوڵاتییەکی ئەمریکیدا بکات؟"
  
  هایدن وتی: بۆ ئێستا ئەوە تەواو. "ئێمە لە شەڕداین."
  
  
  بەشی یازدەهەم
  
  
  مات درەیک بە شتە گرانبەهاکان دەستی پێکرد. شووشەی جۆنی واکەر بلاک بانگهێشتکەر بوو و زۆر خراپ دەرنەدەکەوت.
  
  ڕەنگە شتێکی باشتر بە خێرایی یادەوەری دەموچاوی بگۆڕێت؟ ئایا ئەمجارەیان لە خەونیدا بەڕاستی وەک هەمیشە بەڵێنی پێدابوو ڕزگاری دەکات؟
  
  گەڕانەکە بەردەوام بوو.
  
  ویسکیەکە سووتا. یەکسەر شووشەکەی ئاو کرد. دیسان پڕی کردەوە. خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی سەرنجی خۆی بخاتە سەر. پیاوێک بوو کە یارمەتی کەسانی دیکەی دەدا، متمانەی ئەوانی بەدەست دەهێنا، وەستابوو بۆ ئەوەی حسابی بۆ بکرێت و هەرگیز کەس بێ هیوا نەبوو.
  
  بەڵام شکستی بە کێنێدی مۆر هێنا. وە پێش ئەوەش، شکستی بە ئەلیسۆن هێنا. وە شکستی هێنا لە منداڵە لەدایکەکەیاندا، کۆرپەیەک کە پێش ئەوەی تەنانەت چانسی ژیانیشی هەبێت مرد.
  
  جۆنی واکەر وەک هەموو شووشەیەکی تر کە پێشتر تاقیکردبووەوە، نائومێدییەکەی قووڵتر کردەوە. دەیزانی ئەمە ڕوودەدات. ئەو ویستویەتی ئازاری هەبێت. ئەو دەیویست پارچەیەک ئازار لە ڕۆحی ببڕێت.
  
  ئازار تەوبەی ئەو بوو.
  
  لە پەنجەرەکەوە چاوی لە دەرەوەی بوو. بە بەتاڵ و نەبینراو و بێ سۆزەوە سەیری دواوەی دەکرد - ڕەش پەڵەی لەسەر بوو، هەر وەک ئەو. نوێکارییەکانی مانگی ئایار و ئەلیسیا تادێت دەگمەنتر بوون. پەیوەندییەکانی هاوڕێکانی SAS بەردەوام بوون لە کاتی خۆیدا.
  
  پاشای خوێناوی چەند ڕۆژێک لەمەوبەر دایک و باوکی بێنی تیرۆر کرد. سەلامەت بوون. ئەوان هەرگیز مەترسیەکەیان نەدەزانی و بێنیش هەرگیز نازانێت کە چەندە نزیک بوونەتەوە لە بوون بە قوربانی تۆڵەسەندنەوەی پاشای خوێن.
  
  وە ئەو بریکارانەی سی ئای ئەی کە پاسەوانی خێزانی بلیکیان دەکرد، ئەوانیش نەیاندەزانی. SAS پێویستی بە ناسینەوە و دەست لێدان لە پشت نەبوو. بە سادەیی ئەرکەکەیان تەواو کرد و چوونە سەر ئەرکی داهاتوو.
  
  ئاوازێکی وەحشیگەرانە دەستی کرد بە ژەنین. گۆرانییەکە چەندە جووڵاو بوو، ئەوەندەش جوان بوو - 'نەمرەکەم' لە نووسینی ئیڤانێسێنس - و هەموو ئەو شتانەی بیردەخستەوە کە تا ئێستا لەدەستیداوە.
  
  ئەوە زەنگی زەنگی ئەو بوو. کەمێک بە سەرلێشێواوی بە دەوری پەڕەکاندا دەسوڕایەوە، بەڵام لە کۆتاییدا بە تەلەفۆنەکە تێپەڕی.
  
  "بەڵێ?"
  
  - ئەمە هایدن، مات.
  
  کەمێک ڕاستتر دانیشت. هایدن ئاگاداری کارە سەرکەوتووەکانی ئەم دواییەی بوو بەڵام هەڵیبژارد پشتگوێیان بخات. ئەلیسیا نێوانیان بوو. "چی ڕوویدا? بێن-؟" تەنانەت نەیتوانی خۆی بهێنێت بۆ ئەوەی ئەو قسانە بڵێت.
  
  "ئەو باشە." ئێمە باشین. بەڵام شتێک ڕوویدا".
  
  - کۆڤالێنکۆت دۆزیەوە؟ بێ تاقەتی وەکو ڕوناکییەکی گەشاوە تەم و مژەکەی کحولی بڕییەوە.
  
  "نا هێشتا نا. بەڵام ئێد بۆدرۆ خوشکێکی هەیە. وە مۆڵەتمان وەرگرت بۆ ئەوەی بیهێنینە ئێرە".
  
  درەیک دانیشت و ویسکی لەبیر کرد. ڕق و ئاگری دۆزەخ دوو نیشانەی لە دڵیدا سووتاند. "من بە تەواوی دەزانم چی بکەم."
  
  
  بەشی دوانزە
  
  
  هایدن خۆی ئامادە کرد بۆ ئەوەی کە لە داهاتوودا بێت. تەواوی ژیانی هونەری لە سی ئای ئەی ئامادەی نەکردبوو بۆ ئەم دۆخە. هاوسەری وەزیری بەرگری کوژرا. تیرۆریستێکی نێودەوڵەتی ژمارەیەکی نادیار کەسوکاری کەسانی زلهێزی بە بارمتە گرتووە.
  
  ئایا حکومەت ناسنامەی هەموو ئەو کەسانەی دەزانی کە پەیوەندییان هەبوو؟ هەرگیز. بەڵام دەتوانیت نەفرەت لێکراوی دڵنیا بیت کە ئەوان زۆر زیاتر لەوەی کە هەرگیز ڕێگەیان پێداوە دەزانن.
  
  زۆر ئاسانتر دەرکەوت کاتێک بۆ یەکەمجار ناوی خۆی تۆمار کرد. ڕەنگە ئەو کاتە شتەکان سادەتر بوون، پێش ١١ی ئەیلول، ڕەنگە لە سەردەمی باوکیدا، جەیمس جەی، ئەو بریکارە ئەفسانەییەی کە ئاواتەخوازی بوو وەریبگرێت، شتەکان ڕەش و سپی بوون.
  
  وە بێبەزەییانە.
  
  لێوارێکی تیژ بوو. شەڕی پاشای خوێن لە چەندین ئاستدا کراوە، بەڵام ڕەنگە هێشتا شەڕەکەی ئەو بسەلمێنێت کە ترسناکترین و سەرکەوتووترینە تا ئێستا.
  
  کەسایەتی هەمەچەشنی ئەو کەسانەی کە لە لای ئەو بوون، سوودێکی پێبەخشی. گەیتس سەرەتا سەرنجی ئەمەی دا. هەر بۆیە ڕێگەی پێدان لێکۆڵینەوەی خۆیان لە نهێنی دەوروبەری سێگۆشەی بەرمودا ئەنجام بدەن. گەیتس لەوەی کە بیری لێدەکردەوە زیرەکتر بوو. یەکسەر ئەو سوودەی بینی کە کەسایەتییە جیاوازەکانی وەک مات درەیک، بن بلەیک، مای کیتانۆ و ئەلیسیا مایڵز پێشکەشی دەکەن. ئەو توانای تیمەکەی بینی. و هەموویانی کۆکردەوە.
  
  ژیر.
  
  تیمی داهاتوو؟
  
  ئێستا ئەو پیاوەی هەموو شتێکی لەدەستدابوو، دەیویست دادپەروەری بۆ ئەو پیاوە بکرێت کە بەو شێوەیە دڕندانە ژنەکەی کوشتبوو.
  
  هایدن لە خانەی بۆدرۆس نزیک بووەوە. بەکرێگیراوی لاکۆنیک بە تەمبەڵی بەسەر دەستە چەماوەکانیدا سەیری کرد.
  
  - دەتوانم یارمەتیت بدەم، بریکاری جەی؟
  
  هایدن هەرگیز لە خۆی خۆش نەدەبوو ئەگەر جارێکی تر هەوڵی نەدابایە. "شوێنی کۆڤالێنکۆمان پێ بڵێ، بۆدرۆ. تەنها بیبەخشە و هەمووی تەواو دەبێت". قۆڵەکانی بڵاوکردەوە. "مەبەستم ئەوەیە وەک ئەوە نییە کە قسەیەکی گەپ لەسەر تۆ بدات."
  
  - ڕەنگە ئەو بزانێت. بۆدرۆ جەستەی سوڕاند و لە سەر جێگاکە خۆی خلیسکاند. "ڕەنگە ئەو نەزانێت. ڕەنگە زوو بێت بۆ ئەوەی بڵێم، ها؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پلانەکانی چین؟ ئەم دەروازەی دۆزەخ چییە؟
  
  "ئەگەر بمزانیبا..." دەموچاوی بۆدرۆ زەردەخەنەی نەهەنگێکی جەژنانە نیشان دەدا.
  
  "بەڕاستی تۆ دەیکەیت." هایدن زۆر بە شتێکی ڕاستەقینە مایەوە. - ئەم دوا دەرفەتەت پێ دەدەم.
  
  "دوا دەرفەت? ئایا بڕیارە تەقەم لێبکەیت؟ ئایا دواجار سی ئای ئەی درکی بەوە کردووە کە دەبێت چ گوناهێکی تاریک ئەنجام بدەن بۆ ئەوەی لە یارییەکەدا بمێننەوە؟"
  
  هایدن شانی هەڵکێشا. واتە: کات و شوێنێک هەیە بۆ ئەمە.
  
  "بە دڵناییەوە. دەتوانم ناوی چەند شوێنێک بهێنم". بۆدرۆ گاڵتەی پێدەکرد، شێتی لە ڕێگەی سپرای لیکەوە دەدرەوشایەوە. "هیچ شتێک نییە کە تۆ بتوانیت لەگەڵم بکەیت، بریکاری جەی، کە وا بکات خیانەت لە کەسێکی بەهێزی وەک پاشای خوێن بکەم."
  
  "باشە..." هایدن خۆی بە زۆر زەردەخەنە کرد. "ئەوە بوو وای لێکردین بیر بکەینەوە، ئێد." دڵخۆشییەکی بۆ دەنگی زیاد کرد. - تۆ لێرە هیچت نییە کاکە. هیچ. و لەگەڵ ئەوەشدا تۆ ناڕژێنیت. تۆ لەوێ دادەنیشیت، بەفیڕۆ دەدەیت، بە خۆشحاڵییەوە ئەنجامەکە قبوڵ دەکەیت. وەکو گەوادێکی تەواو. وەک دۆڕاوێک. وەک پارچەیەک لە قسەی چەوتی باشوور." هایدن هەموو شتێکی خۆی بەخشی.
  
  دەمی بۆدرۆس هێڵێکی سپی گرژی دروست کرد.
  
  - تۆ پیاوێکیت وازت هێناوە. کویرک. قوربانی. بێتوانا."
  
  بۆدرۆ بەرەو ڕووی ڕۆیشت.
  
  هایدن دەموچاوی بە چەقۆکانەوە فشار خستە سەر و گاڵتەی پێدەکرد. "گەوادکردنی کیری لاواز."
  
  بۆدرۆ پەنجەیەکی فڕێدا، بەڵام هایدن خێراتر پاشەکشەی کرد، هێشتا خۆی ناچار دەکرد زەردەخەنە بکات. دەنگی مشتەکەی لە پۆڵاکەدا وەک چەقۆیەکی تەڕ بوو لە دەموچاویدا.
  
  - بۆیە ئێمە سەرمان سوڕما. چی وا دەکات پیاوێکی وەک تۆ، سەرباز، ببێتە ئەندامێکی لاوازی ئیرادە؟"
  
  ئێستا بۆدرۆ بە چاوێکی هێواش تێگەیشتوو سەیری کرد.
  
  "ئەوە هەموویەتی". هایدن تەقلیدی ئەوی کرد. - گەیشتوویتە ئەوێ، نەخێر؟ ناوی ماریایە، ڕاستە؟"
  
  بۆدرۆ بە تووڕەیییەکی نەگێڕدراوەوە بە زەق و زەق بارەکانی داخست.
  
  نۆرەی هایدن بوو کە پێبکەنێت. "وەک پێشتر وتم." بێتوانا."
  
  ئەویش ڕووی کردەوە. تۆوەکانی چێندرا. باسی خێرایی و دڕندەیی بوو. ئێد بۆدرۆ هەرگیز لە ژێر بارودۆخێکی ئاساییدا درزی نەدەکرد. بەڵام ئێستا...
  
  کینیماکا تەلەفزیۆنەکەی کۆکردەوە، کە بە کورسییەکەوە بەستەوە تا بەکرێگیراوەکە بیبینێت. نیگەرانی لە دەنگی کابرادا دیار بوو، هەرچەندە هەوڵیدا بیشارێتەوە.
  
  "ئێوە خەڵک هەوڵی ئەوەی دەدەن چی بە جەهەنەمەوە بکێشن؟"
  
  - بەردەوام بە لە سەیرکردن، گەواد. هایدن دەنگی وای لێکرد کە تەنها ئیتر گرنگی پێنەدات. کینیماکا تەلەفزیۆنەکەی داگیرساند.
  
  چاوەکانی بۆدرۆس گەورە بوون. تەنها بە لێوەکانیەوە بە هێمنی وتی: نەخێر. "ئای نا".
  
  هایدن بە پێکەنینێکی تەواو باوەڕپێکراو چاوی بە نیگاکانی کەوت. - ئێمە لە شەڕداین، بۆدرۆ. هێشتا ناتەوێت قسە بکەیت؟ پەیوەندییەکی گێل هەڵبژێرە."
  
  
  * * *
  
  
  مات درەیک پێش ئەوەی بچێتە ناو چوارچێوەکەوە دڵنیا بوو لەوەی کامێراکە بە باشی لە شوێنی خۆیدایە. بالاکلاڤا ڕەشەکە زیاتر بۆ کاریگەری نەک بۆ خۆدزینەوە بەسەر دەموچاویدا کێشرایە خوارەوە، بەڵام ئەو جلیقەی دژە فیشەکی لەبەردا بوو و ئەو چەکەی کە هەڵیگرتبوو، جددی دۆخی کچەکەی بە تەواوی ڕوون بووەوە.
  
  چاوی کچەکە دەریاچەی نائومێدی و ترس بوون. هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە چی کردووە. هیچ بیرۆکەیەکم نییە کە بۆچی پێویستیان پێی بووە. نەیدەزانی براکەی بۆ بژێوی ژیانی چی دەکات.
  
  ماریا فێداک بێتاوان بوو، درەیک پێی وابوو، ئەگەر کەسێک لەم ڕۆژانەدا بێتاوان بوو. بە ڕێکەوت گیرا، بە بەدبەختی گیرا لە تۆڕێکدا کە بە هەموو جیهاندا بڵاوبووەوە کە بە مردن و بێ دڵی و ڕقەوە هێسک و چرچ و لۆچی دەکرد.
  
  درەیک لە تەنیشتی وەستا و چەقۆیەکی بە دەستی ڕاستیەوە هەڵواسی، ئەوی دیکەیان بە سووکیی پشتی بە دەمانچەکە بەستبوو. چیتر بۆی گرنگ نەبوو کە ئەو کچە بێتاوان بێت. تۆڵەسەندنەوە بوو، کەمتر نەبوو. ژیانێک بۆ ژیانێک.
  
  بە سەبرەوە چاوەڕێی دەکرد.
  
  
  * * *
  
  
  هایدن وتی: ماریا فێداک. - ئەو خوشکەکەتە، هاوسەرگیری کردووە، کاک بۆدرۆ. خوشکەکەت، لەبیرکەر، کاک بەکرێگیراو. خوشکەکەت ترساوە کاک بکوژ. نازانێت براکەی کێیە و بە بەردەوامی چی دەکات. بەڵام بەڕاستی ئەو تۆ دەناسێت. برایەکی خۆشەویست دەناسێت ساڵانە جارێک یان دووجار بە چیرۆکی ساختە و دیاری بیرکراوە بۆ منداڵەکانی سەردانی دەکات. پێم بڵێ ئێد، دەتەوێت بێ دایک گەورە بن؟"
  
  چاوەکانی بۆدرۆ گەورە بوون. ترسە ڕووتەکەی ئەوەندە بەهێز بوو کە لە ڕاستیدا هایدن بەزەیی پێیدا هاتەوە. بەڵام ئێستا کاتی ئەوە نەبوو. بەڕاستی ژیانی خوشکەکەی لە هاوسەنگیدا بوو. هەر بۆیە مات درەیکیان هەڵبژارد کە یەکێک بوو لە میوانداریکردن.
  
  "ماریا". وشەکە بە بەزەییدار و بێهیواییەوە لێی دەرچوو.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک بەزەحمەت دەیتوانی کچە ترساوەکە ببینێت. بینی کە کێنێدی لە باوەشیدا مردووە. دەستە خوێناوییەکانی بێنی بینی. ڕووخساری تاوانباری هاریسۆنی بینی.
  
  بەڵام لە هەمووی زیاتر کۆڤالێنکۆی بینی. پاشای خوێن، داڕێژەری، پیاوێکی هێندە بەتاڵ و بێبەشە لە هەست کە ناتوانێت لە تەرمی زیندووبووەوە زیاتر هیچی تر بێت. زۆمبی. ڕوخساری کابرای بینی و ویستی لە هەموو ئەو شتانەی کە دەوریان داوە ژیانەکە بخنکێنێت.
  
  دەستەکانی دەستی بۆ کچەکە درێژ کرد و لە دەوری قوڕگی داخست.
  
  
  * * *
  
  
  هایدن چاوی لە مۆنیتەرەکە چرپاند. درەیک پەلە دەکرد لە شتەکان. بۆدرۆ بەزەحمەت کاتێکی هەبوو بۆ ئەوەی وازی لێبهێنێت. کینیماکا هەنگاوی نا بۆ لای، هەمیشە نێوەندگیری میهرەبان بوو، بەڵام ئەلیسیا مایڵز ڕای کێشایە دواوە.
  
  - بە هیچ شێوەیەک، کوڕە گەورەکە. با ئەم گەوادانە ئارەق بکەنەوە. جگە لە مردن هیچی تریان لەسەر دەست نییە".
  
  هایدن خۆی ناچار کرد گاڵتە بە بۆدرۆس بکات بەو شێوەیەی کە بیری هاتەوە کە گاڵتەی پێدەکرد کاتێک فەرمانی کوشتنی پیاوەکانی دا.
  
  - ئایا دەچیتە قیژە، ئێد، یان دەتەوێت بزانیت چۆن سوشی لە بەریتانیا دروست دەکەن؟"
  
  بۆدرۆس بە نیگایەکی بکوژەوە سەیری کرد. بڕێکی تەنک لیکی لە گۆشەی دەمیەوە دەڕژا. هەستەکانی بەسەریدا زاڵ دەبوون، هەروەک چۆن هەستی بە کوشتنێک دەکرد کە لە نزیکەوەیە. هایدن نەیدەویست خۆی لێی دابخات.
  
  ئەلیسیا پێشتر لە باڕەکانەوە نزیک بوو. - تۆ فەرمانت دا بە لەسێدارەدانی خۆشەویستەکەم. پێویستە دڵخۆش بیت کە ئەوە درەیکە کە دایسکردنەکە دەکات نەک من. دوو هێندە زیاتر ئەو ژنە ژنەم دەکردە ئازار".
  
  بۆدرۆ لە یەکێکەوە سەیری ئەوی دیکەی کرد. - باشترە هەردووکتان دڵنیابن کە من هەرگیز لێرە دەرناچم. سوێند دەخۆم هەردووکتان پارچە پارچە بکەم".
  
  "بیپارێزه." هایدن سەیری دەکرد کە درەیک ملی ماریا فیداکی دەچەماندەوە. - کاتێکی زۆری نییە.
  
  بۆدرۆ پیاوێکی توند و تیژ بوو و دەموچاوی داخراو بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سی ئای ئەی زیان بە خوشکەکەم ناگەیەنێت. ئەو هاووڵاتییەکی ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکایە".
  
  ئێستا هایدن بەڕاستی پێیوابوو کە شێتەکە بەڕاستی بەدەستی نەهێناوە. بە هێسکەوە وتی: گوێم لێ بگرە، ئەی گەوادی شێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لە شەڕداین. پاشای خوێناوی ئەمریکییەکانی لەسەر خاکی ئەمریکا کوشت. دەیان کەسی ڕفاندووە. دەیان.ئەو دەیەوێت ئەم وڵاتە بە فیدیە بگرێت. نەفرەتێک لە تۆ و خوشکە بۆگەنەکەت نادات!"
  
  ئەلیسیا شتێکی لە گوێچکەکەیدا گەمژە کرد. هایدن گوێی لە ڕێنماییەکان بوو. کینیماکاش هەمان شتى کرد.
  
  درەیکیش هەروا.
  
  ملی ژنەکەی ئازاد کرد و دەمانچەکەی لە گیرفانەکەی دەرهێنا.
  
  هایدن ئەوەندە بە توندی ددانەکانی گرت کە دەمارەکانی دەوری کەللەسەری هاواریان دەکرد. غەریزەی ڕیخۆڵەکانی نزیک بوو وا لێبکات هاوار بکات و پێی بڵێت بوەستە. بۆ یەک چرکە تەرکیزەکەی کاڵ بووەوە، بەڵام دواتر مەشقەکانی دەستی پێکرد و پێی گوت ئەمە باشترین چانسە بۆ ئەوەی بەدوای کۆڤالێنکۆدا بگەڕێن.
  
  یەک ژیان بۆ ڕزگارکردنی سەدان کەس یان زیاتر.
  
  بۆدرۆ سەرنجی یاریکردنی هەستەکانی لەسەر دەموچاوی دا و لەناکاو خۆی لە باڕەکاندا بینیەوە، قەناعەتی پێکرد، دەستی درێژ کرد و گریای.
  
  "ئهوه مهكه. تۆ بە گێلییەوە ناوێریت ئەمە لەگەڵ خوشکە بچووکەکەم بکەیت!"
  
  دەموچاوی هایدن دەمامکێکی بەرد بوو. "دوا هەل، بکوژ."
  
  - پاشای خوێناوی جنۆکە. بۆ هەموو ئەو شتانەی کە دەزانم، دەکرێت هێرینگێکی سوور بێت. ئەو ئەم جۆرە شتانەی خۆشدەوێت".
  
  "تێگەیشت. تاقیمان بکەنەوە".
  
  بەڵام بۆدرۆ زۆر ماوە بەکرێگیراو بووە، زۆر ماوە بکوژە. وە ڕقی لە کەسایەتییە دەسەڵاتدارەکان حوکمدانی کوێر کرد. "بڕۆ بۆ دۆزەخ، ژنە ژنەکەم."
  
  دڵی هایدن نوقم بوو، بەڵام لە مۆنیتەری مایکرۆفۆنەکەی سەر مەچەکی دا. "تەقەی لێبکە."
  
  درەیک دەمانچەکەی بەرزکردەوە و فشاری خستە سەر سەری. پەنجەی فشاری خستە سەر چەقۆکە.
  
  بۆدرۆ بە ترسەوە هاوارێکی کرد. "نەخێر! پاشای خوێناوی لە-"
  
  درەیک ڕێگەی دا دەنگی ترسناکی تەقە هەموو دەنگەکانی تر بخنکێنێت. سەیری دەکرد کە خوێن لە لای سەری ماریا فێداکەوە دەڕژا.
  
  "باکوری ئۆاهو!" بۆدرۆس تەواو بوو. "گەورەترین ڕەنچەکەی لەوێیە..." قسەکانی دوای خۆیان ڕۆیشتن کاتێک نوقم بوو لەسەر زەوی، سەیری خوشکە مردووەکەی دەکرد کە لەسەر کورسییەکە کەوتە خوارەوە و سەیری دیوارە خوێناوییەکەی پشتیەوە دەکرد. بە شۆکەوە سەیری ئەو کەسایەتییە دەکرد کە بالاکلاڤا لەبەردا بوو، لە شاشەکە نزیک بووەوە تا بە تەواوی پڕی کردەوە. پاشان دەمامکی داکەند.
  
  ڕووخساری مات درەیک سارد بوو، دوور بوو، ڕووخساری جەلادێک بوو کە کارەکەی خۆشدەویست.
  
  هایدن لەرزۆک بوو.
  
  
  بەشی سێزدەهەم
  
  
  مات درەیک لە تەکسییەکە هاتە دەرەوە و چاوەکانی داخست بۆ ئەوەی لێکۆڵینەوە لەو بینا بەرزە بکات کە لەبەردەمیدا هاتبوو. خۆڵەمێشی و بێ وەسف، بەرگێکی تەواو بوو بۆ ئۆپەراسیۆنێکی نهێنی سی ئای ئەی. بریکارە ناوخۆییەکان دەبوو دزە بکەنە ناو گەراجی ژێرزەمینییەوە، بە چەندین چین لە ئاسایشدا تێپەڕن. هەموو کەسێکی تر، چ بریکار بێت یان مەدەنی، لە دەرگای پێشەوە دەچوونە ژوورەوە و بە ئەنقەست خۆیان وەک ئامانجێکی ئاسان نیشان دەدا.
  
  هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی، نزیک بوو بۆ یەکەمجار لە ماوەی ئەو ماوەیەی کە لەبیری بوو، هۆشیار بێتەوە و دەرگای سووڕاوەی یەک کەسی پاڵدا. لانی کەم پێدەچوو ئەم دامەزراندنە سەلامەتی خۆی بە جددی وەربگرێت. لەبەردەمیدا مێزێکی سادە بوو، کە نیو دەیان پیاوی توندڕەوی لەسەر دانیشتبوون. بێ گومان زۆر کەسی تریش سەیریان دەکرد.
  
  بەسەر زەوی کاشییە پۆلێشراوەکەدا ڕۆیشت. "هایدن جەی چاوەڕێی چاوپێکەوتنم دەکات."
  
  "ناوت چیە?"
  
  "درەیک."
  
  "مات درەیک؟" ڕوخساری ئیستۆیکی پاسەوانەکە کەمێک لەرزۆک بوو.
  
  "بە دڵناییەوە".
  
  پیاوەکە نیگایەکی پێدا کە ڕەنگە کەسێک لەکاتی بینینی کەسایەتییەکی ناودار یان زیندانییەکدا بەکاریبهێنێت. پاشان پەیوەندییەکی کرد. دوای چرکەیەک، درەیکی بە یاوەرییەوە بردە بەرزکەرەوەیەکی وریا. کلیلەکەی خستە ناوەوە و دوگمەکەی داگرت.
  
  درەیک هەستی کرد بەرزکەرەوەکە بەرەو سەرەوە دەفڕێت، وەک ئەوەی لەسەر کوشنێکی هەوا بێت. بڕیاریدا زۆر بیر لەوە نەکاتەوە کە چی ڕوودەدات، ڕێگەی دا ڕووداوەکان ئاگاداری خۆیان بن. کاتێک دەرگاکە کرایەوە، ڕووی لە کۆریدۆرەکە کرد.
  
  لە کۆتایی کۆریدۆرەکەدا لیژنەکە وەستابوو بۆ ئەوەی سڵاوی لێبکات.
  
  بن بلەیک و خوشکەکەی کارین. هایدن. کینیماکا. ئەلیسیا مایڵز لە شوێنێک لە پشتەوە وەستابوو. مای نەبینی، بەڵام دواتر بەڕاستی چاوەڕێی ئەوەشی نەدەکرد.
  
  دیمەنەکە هەرچەندە هەڵە بوو. ئەمەش دەبوو کێنێدی بگرێتەوە. هەموو شتێک بەبێ ئەو سەیر دەرکەوت. لە بەرزکەرەوەکە هاتە دەرەوە و هەوڵیدا لەبیری بێت کە ڕەنگە ئەوانیش هەمان هەستیان هەبووبێت. بەڵام ئایا هەموو شەوێک لەسەر جێگاکەیان پاڵکەوتبوو و لە چاوەکانیەوە سەیریان دەکرد و پێیان وابوو بۆچی درەیک لەوێ نییە بۆ ئەوەی ڕزگاری بکات؟
  
  پاشان بێن لەبەردەمیدا وەستا و درەیک بەبێ ئەوەی هیچ بڵێت، کوڕە گەنجەکەی کێشا بە باوەشی. کارین بە شەرمەوە بەسەر شانی براکەیدا زەردەخەنەی کرد و هایدن ڕۆیشت بۆ ئەوەی دەستێک بخاتە سەر شانی.
  
  "ئێمە بیرت دە کەین".
  
  بە نائومێدیەوە دەستی گرت. "سوپاس".
  
  بێن وتی: مەرج نییە تەنیا بیت.
  
  درەیک هەنگاوێکی بۆ دواوە نا. وتی: سەیرکە، گرنگە شتێک ڕاست بکەیتەوە. من کەسێکی گۆڕاوم. ئیتر ناتوانی پشت بە من ببەستیت، بە تایبەت تۆ، بێن. ئەگەر هەمووتان لەم شتە تێبگەن، ئەوا چانسێک هەیە کە بتوانین پێکەوە کار بکەین".
  
  "ئەوە تۆ نەبوو-" بێن ڕاستەوخۆ چووە سەر کێشەکە، هەروەک چۆن درەیک دەیزانی کە دەیکات. کارین، بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر، دەستی عەقڵ بوو. دەستی گرت و لای خۆی ڕاکێشا، ڕێگایەکی ڕوونی بەجێهێشت بۆ ئۆفیسەکە لە پشتیانەوە درەیک.
  
  بەناویاندا ڕۆیشت و لە ڕێگادا سەری بۆ کینیماکا هەڵکێشا. ئەلیسیا مایڵز بە چاوی جدی سەیری کرد. هەروەها تووشی لەدەستدانی کەسێکی ئازیزی بوو.
  
  درەیک وەستا. - هێشتا کۆتایی نەهاتووە ئەلیسیا، بە هیچ شێوەیەک. ئەم گەوادە دەبێت لەناوببرێت. ئەگەر نا، لەوانەیە جیهان بسوتێنێت و بە زەویدا بسوتێنێت".
  
  "کۆڤالێنکۆ بە هاوارەوە دەمرێت."
  
  "هالێلویا".
  
  درەیک بەلایدا تێپەڕی و هاتە ژوورەکە. دوو کۆمپیوتەری گەورە لە لای ڕاستی دانیشتبوون، هاردەکانی دەچڕان و کلیکیان دەکرد لەکاتی گەڕان و بارکردنی داتاکان. لەبەردەمیدا جووتێک پەنجەرەی دژە فیشەک هەبوو کە بەرزییەکەی تا ئەرز بوو و ڕووی لە کەناری میامی دەکرد. لەناکاو وێنەی وێڵز سەری سوڕما کە خۆی وەک چەوتێک نیشان دەدا و داوای سکۆپی قەناس بەدەست دەکات تا بتوانێت تەرمە ڕەنگاوڕەنگەکان لەوێ خوارەوە ببینێت.
  
  ئەم بیرکردنەوە وای لێکرد بیربکاتەوە. ئەوە یەکەمجار بوو کە بە شێوەیەکی یەکگرتوو بیری لە وێڵز بکاتەوە لە دوای تیرۆرکردنی کێنێدی. وێڵز بە مردنێکی ترسناک بە دەستی ئەلیسیا یان مەی مرد. نەیدەزانی کامانەن، نەیدەزانی بۆچی.
  
  گوێی لە ئەوانی تر بوو بەدوایدا هاتنە ژوورەوە. "کەواتە..." سەرنجی خستە سەر ڕوانگە. - کەی دەچینە هاوایی؟
  
  هایدن وتی: بەیانیان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێستا زۆرێک لە سەروەت و سامانەکانمان لە ئۆاهو چڕبوونەتەوە. ئێمە دوورگەکانی دیکەش دەپشکنین چونکە دەزانرێت کە کۆڤالێنکۆ زیاتر لە یەک ڕەنجی هەیە. بێگومان ئێستا ئەوەش زانراوە کە ئەو وەستایەکی فێڵکردنە، بۆیە بەردەوامین لە بەدواداچوون بۆ پێشەنگەکانی دیکە لە ناوچە جیاوازەکانی جیهان".
  
  "باش. ئاماژەکانم بە کاپتن کوک و سەری ئەڵماس و دەروازەی دۆزەخ لەبیرە. ئایا ئەمە ئەوەیە کە ئامانجت بوو؟"
  
  بێن وەریگرت. - زۆر بە باشی، بەڵێ. بەڵام کوک لەسەر کاوای نیشتەوە نەک ئۆاهو. هی ئەو-" مۆنۆلۆگەکە لەناکاو کۆتایی هات. - هەممم، بە کورتی. هیچ شتێکی نائاساییمان نەدۆزیەوە. خواحافایز."
  
  "هیچ پەیوەندییەکی ڕاستەوخۆ لە نێوان کوک و دایمۆند هێددا نییە؟"
  
  "ئێمە کاری لەسەر دەکەین". کارین کەمێک بە بەرگرییەوە قسەی کرد.
  
  بێن زیادی کرد: بەڵام ئەو لە یۆرکشایر لەدایکبووە، بەربەستە نوێیەکەی درەیکی تاقیکردەوە. "دەزانی، زەوی خودا."
  
  وا دیار بوو درەیک تەنانەت گوێی لە قسەکانی هاوڕێکەی نەبوو. - چەندی لە هاوایی بەسەر برد؟
  
  کارین وتی: چەند مانگێک. - بەلایەنی کەمەوە دوو جار گەڕاوەتەوە ئەوێ.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە ئەو کاتە سەردانی هەموو دوورگەیەکی کردبێت. ئەوەی پێویستە بیکەیت ئەوەیە کە لۆگەکانی بپشکنیت نەک مێژوو و دەستکەوتەکانی. پێویستە بزانین دەربارەی ئەو شتانەی کە بەناوبانگ نییە پێیانەوە".
  
  کارین هێواش وەستا: "ئەمە...". "بەڕاستی مانای هەیە."
  
  بێن هیچی نەوت. کارین تەواو نەبوو. - ئەوەی ئێمە دەیزانین ئەمەیە: خوداوەندی هاوایی بۆ ئاگر و ڕەشەبا و گڕکانەکان ژنێکە بە ناوی پێلێ. لە زۆرێک لە چیرۆکە کۆنەکانی هاواییدا کەسایەتییەکی بەناوبانگە. دەوترێت ماڵەکەی لەسەر لوتکەی یەکێک لە چالاکترین گڕکانەکانی جیهانە، بەڵام لە دوورگەی گەورەدایە نەک ئۆاهو".
  
  "ئەمە هەمووی؟" درەیک بە کورتی پرسی.
  
  "نەخێر. لە کاتێکدا زۆربەی چیرۆکەکان باس لە خوشکەکانی دەکەن، هەندێک ئەفسانە باس لە دەروازەی پێلێ دەکەن. دەروازەکە بەرەو ئاگر و دڵی گڕکانێک دەبات- ئایا ئەوە بۆ تۆ وەک دۆزەخ دەنگ دەدات؟"
  
  کینیماکا بەبێ بیرکردنەوە وتی: ڕەنگە ئەمە مەتافۆرێک بێت، پاشان سوور بووەوە. - باشە، دەکرێت وا بێت. تۆ دەزانیت..."
  
  ئەلیسیا یەکەم کەس بوو کە پێکەنی. "سوپاس بۆ خوا لانیکەم کەسێکی تر هەستی نوکتەیی هەبێت." ڕقێکی لێدا، پاشان زیادی کرد: "هیچ تاوانێک نییە"، بە دەنگێک کە دەریدەخست کە بەڕاستی گرنگی بەو شتە نادات کە خەڵک چۆن مامەڵەی لەگەڵ دەکەن.
  
  درەیک دەڵێت: "دەروازەی پێلێ دەتوانێت سوودی هەبێت". "بەردەوام بە لە کاری باش. ئەتبینمەوە لە بەیانی".
  
  "ئایا تۆ نامێنیتەوە؟" بێن بە زەقییەوە وتی، دیارە هیوای ئەوە بوو کە چانسی قسەکردنی لەگەڵ هاوڕێکەی هەبێت.
  
  "نەخێر". درەیک لە پەنجەرەکەوە سەیری دەرەوەی دەکرد کاتێک خۆر دەستی کرد بە ئاوابوون بەسەر زەریاکەدا. - ئەمشەو شوێنێکم هەیە کە لێی بم.
  
  
  بەشی چواردەهەم
  
  
  درەیک بەبێ ئەوەی ئاوڕێک لە دواوە بداتەوە ژوورەکەی بەجێهێشت. وەک چاوەڕوان دەکرا، هایدن هەر لەو کاتەی کە خەریک بوو بچێتە ناو بەرزکەرەوەکە، کەوتە پێشەوە.
  
  - درەیک، خاو بکەرەوە. ئەو کچە باشە؟"
  
  - دەزانی ئەو کچە باشە. لە ستریمی ڤیدیۆکەدا بینیوتە".
  
  هایدن دەستی گرت. "ئەزانی مەبەستم چیە."
  
  - ئەو کچە باش دەبێت. دەبوو باش دەربکەوێت، ئەوە دەزانیت. دەبێ بۆدرۆس پێی وابووبێت کە بەڕاستی ئەمەیە".
  
  "بەڵێ".
  
  - خۆزگە دەمبینی کە دەشکێت.
  
  - باشە من ئەو کەسە بووم کە چەقۆی لێدا، بۆیە ئەو چێژەم دەستکەوت، سوپاس بۆ تۆ.
  
  درەیک دوگمەی نهۆمی یەکەمی داگرت. - خوشکەکەی دەبێ پێشتر لەگەڵ بریکارەکانتان بێت. دەیبەنە نەخۆشخانە و پاکی دەکەنەوە. خوێنی ساختە شەیتانێکە کە کاری خۆی دەکات، دەزانی."
  
  - بۆدرۆ تەنها شێتتر بوو، ئەگەر ئەوە بتوانرێت. کاتێک خوشکەکەی هەستا، بە زیندووی-" هایدن سەری لەقاند. "داڕمانی کۆتایی."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پلانەکە کاریگەری هەبوو. بیرۆکەیەکی دروست بوو" درەیک پێی وت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "زانیاریمان پێگەیشت. ئەوەندی دەهێنا ".
  
  هایدن سەری لە سەری خۆی دانا. "دەزانم. تەنها دڵخۆشم کە شێتەکە لە پشت مێزی دادگایە."
  
  درەیک چووە ناو بەرزکەرەوەکە و چاوەڕێی داخستنی دەرگاکان بوو. کاتێک هایدن لە چاوی ون بوو، وتی: "ئەگەر پەیوەندی بە منەوە بوایە". - لە ژوورەکەیدا تەقەم لە گەوادەکە دەکرد.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک بە تەکسی ڕۆیشت بۆ بیسکاین بۆلیڤار و بەرەو گۆڕەپانی بازرگانی بایساید ڕۆیشت. ئەو پیاوەی تەلەفۆنی بۆ کرد، دەنگی بێدەنگ و دڵنیا نەبوو و بە تەواوی لە کارەکتەری دەرچوو، ویستی لە دەرەوەی ماڵی بوبا گامپ یەکتر ببینێت. درەیک ساتێک گاڵتەجاڕی هەبوو و پێشنیاری هوتەرزی کرد، شوێنێک کە ڕەنگە بۆیان گونجاوتر بێت، بەڵام مەی وا مامەڵەی کرد کە تەنانەت گوێیشی لێ نەبووبێت.
  
  درەیک پەیوەندی بە خەڵکەکەوە کرد، گوێی لە خۆشییە ژاوەژاوەکانی دەوروبەری گرت و هەستی کرد بە تەواوی لە شوێنی خۆی دەرچووە. چۆن ئەم کەسانە ئەوەندە دڵخۆش بن کاتێک شتێکی وا ئازیز لەدەست داوە؟ چۆن گرنگییان پێ نەدا؟
  
  قوڕگی وشک بوو و لێوی درزاوی بوو. باڕەکەی بوبا گامپ ئیشارەتی کرد. ڕەنگە پێش ئەوەی ئەو کچە بگات چەند دانەیەک نوقم بکات. بەڵام، هیچ وەهمێکی نەبوو؛ ئەمە دەبوو بوەستێت. ئەگەر بچێتە هاوای بۆ ڕاوکردنی بکوژی ئەو ژنەی خۆشی دەویست، ئەگەر بڕیار بوو تۆڵەی تۆڵەسەندنەوە بکات نەک ببێتە قوربانی، ئەوا دەبوو ئەمە دواجار بێت.
  
  دەبوو وا بێت.
  
  خەریک بوو دەرگاکە پاڵ بنێت کە مای هاوارێکی لێکرد. ئەو هەر لەوێ بوو، پشتی بە ستوونێک بەستبوو کە کەمتر لە شەش پێ لە منەوە دوور بوو. ئەگەر ئەو کچە دوژمن بووایە، ئەوا لە ئێستادا مردبوو.
  
  ئیرادەی ئەو بۆ دڕندەیی و تۆڵەسەندنەوە بەبێ فۆکەس و ئەزموون بێ بەها بوو.
  
  مای بەرەو چێشتخانەکە ڕۆیشت، درەیک بەدوایدا ڕۆیشت. لە باڕەکەدا کورسییەکیان گرت و داواکاری لاڤا فلۆسیان کرد وەک ڕێزێک بۆ گەشتەکەیان بۆ هاوایی.
  
  درەیک بێدەنگ بوو. پێشتر مای کیتانۆی بە دەمارگیری نەبینیبوو. پێشتر هەرگیز نەیبینیبوو کە بترسێت. نەیدەتوانی سیناریۆیەک لە خەیاڵدا بێت کە ئەو کچە بەجێبهێڵێت.
  
  و پاشان جیهانەکەی جارێکی تر داڕما.
  
  - کۆڤالێنکۆ خوشکەکەمی بەناوی چیکا لە تۆکیۆوە ڕفاند. چەندین مانگ تێپەڕیوە. لەو کاتەوە بە دیل هێشتوویەتیەوە". مای هەناسەیەکی قوڵی هەڵمژی.
  
  "من تێدەگەم. تێدەگەم چیت کردووە" درەیک بە چرپەیەک وتی. دیار بوو. هەمیشە خێزان لە پێش هەموو شتێکەوە بوو.
  
  "ئەو ئامێرێکی هەیە."
  
  "بەڵێ".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆ دۆزینەوەی هاتوومەتە ئەمریکا. بۆ دۆزینەوەی کۆڤالێنکۆ. بەڵام من شکستم هێنا تا تۆ و هاوڕێکانت پەیوەندییان پێوە کردم. من قهرزارتم".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ڕزگارمان نەکردووە. تۆ کردت."
  
  - تۆ هیوات پێبەخشیم، منت کردە بەشێک لە تیمەکە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تۆ هێشتا بەشێکیت لە تیمەکە. وە لەبیرت نەچێت حکومەت چارەسەرێکی تری هەیە. ئەوان وازناهێنن".
  
  واتە: مەگەر یەکێکیان ئازیزێکی لە دیلدا نەبووبێت.
  
  درەیک دەیزانی چی بەسەر هاوسەرەکەی گەیتسدا هاتووە، بەڵام هیچی نەوت. - ئێمە پێویستمان بە تۆ دەبێت لە هاوایی، مای. ئەگەر بمانەوێت لەم پیاوە ببەینەوە، پێویستمان بە باشترینەکان دەبێت. حکومەت ئەمە دەزانێت. هەر بۆیە تۆ و ئەلیسیا و ئەوانی تر ڕێگەیان پێدرا بڕۆن".
  
  "و تۆ?"
  
  "وه من".
  
  - ئەی ئازیزانت درەیک؟ ئایا پاشای خوێناوی هەوڵی دەدا تۆڵەسەندنەوەکەی خۆی ئەنجام بدات؟"
  
  درەیک شانی هەڵکێشا. "ئەو شکستی هێنا."
  
  "و لەگەڵ ئەوەشدا بەردەوام دەبێت لە هەوڵدان."
  
  "ئایا خوشکەکەت سەلامەتە؟"ئایا پێویستی بە پاراستنی زیاترە؟ من هەندێک کەس دەناسم-"
  
  - ئەوە گرنگی پێدراوە، سوپاس.
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە خواردنەوە دەست لێنەدراوەکە کرد. وتی: "ئەوکات ئەمە هەمووی لە هاوایی کۆتایی دێت." "وە ئێستا کە خەریک بوو بیدۆزینەوە، بەم زووانە دەبێت."
  
  مای قووتێکی درێژی لە خواردنەوەکەی خواردەوە. - ئەو ئامادە دەبێت، درەیک. دە ساڵە پلانی بۆ ئەم کارە دادەنێت".
  
  گوتی: ئەمە خاکی ئاگرە. "کۆڤالێنکۆ و ئێمەی دیکە زیاد بکە بۆ ئەو هاوکێشەیە، و هەموو ئەم شوێنە دەتوانێت تەنها بتەقێتەوە."
  
  
  * * *
  
  
  سەیری مەی دەکرد کە بەرەو جێگای وەستانی ئۆتۆمبێلەکان دەڕۆیشت و بەرەو ئەو شوێنە ڕۆیشت کە پێی وابوو ڕەنگە تاکسییەکە لێی بێت. ژیانی شەوانە لە میامی لە گەشەکردندا بوو. کحول تاکە ئامرازی سەرخۆشی نەبوو کە لەبەردەستدا بوو و تێکەڵکردنی شەوانی بێکۆتایی و خۆش، ژن و پیاوی جوان و مێلۆدی دینامیکی زۆر کاری دەکرد بۆ بەرزکردنەوەی تەنانەت مۆڕاڵە ئاڵادارەکەی.
  
  گۆشەکەی سووڕاند و مارێناکە لەبەردەمیدا کرایەوە - یەختەکان ڕیشیان لێدەهات بۆ ئەوەی شانازی بە شوێنەکەیانەوە بکەن، قەرەباڵغی ڕێڕەوی ڕۆیشتنەکانیان پڕکردبوو، چێشتخانەیەکی کراوە پڕ بوو لە کەسانی جوان کە نەفرەتیان لە هیچ شتێکی جیهان نەدەکرد.
  
  بەشێکی زۆر سوپاس بۆ کەسانی وەک مات درەیک.
  
  ڕووی کردە دواوە. مۆبایلەکەی بەو ئاوازە وەسوەسەئامێز و ئاوازدارە زەنگی لێدا.
  
  بە خێرایی دوگمەکە داگرە. "بەڵێ?"
  
  - مات؟ دوای نیوەڕت باش. سڵاو." تۆنە وردەکانی خوێندنی ئۆکسفۆرد سەرسامی کرد.
  
  - داڵ؟ - ئهو ووتی. "تۆرستن داڵ؟"
  
  "بە دڵناییەوە. کێی تر دەنگێکی خۆشی هەیە؟"
  
  درەیک تووشی شۆک بوو. "هەموو شتێک باشە?"
  
  - خەمت نەبێت هاوڕێ. هەموو شتێک لەم دیوی جیهاندا باشە. ئایسلەندا گەورەیە. منداڵەکان خەیاڵین. ژن... ژنە. شتەکان لەگەڵ کۆڤالێنکۆ چۆن دەڕۆن؟"
  
  درەیک بە پێکەنینەوە وتی: ئێمە دۆزیمانەوە. "زۆرینە. ئێمە دەزانین لە کوێدا بگەڕێین. لە ئێستادا هەندێک کۆکردنەوە لە ئارادایە و پێویستە سبەی لە هاوایی بین".
  
  "بێخەوش. باشە هۆکاری پەیوەندیکردنم ڕەنگە هەندێک سوودی بۆ تۆ هەبێت یان نەبێت. تۆ دەتوانیت خۆت بڕیار بدەیت. وەک دەزانن گەڕان بەدوای گۆڕی خوداوەندەکاندا بە وریاییەوە بەردەوامە. بیرتە چۆن لە قەڵای فرێی لە لێواری گۆڕی ئۆدین وەستابووم و زمانم هەڵواسرابوو؟ لەبیرتە چیمان دۆزیەوە؟"
  
  درەیک سەرسامی دەستبەجێی خۆی بەبیر هێنایەوە. "بە دڵناییەوە".
  
  - باوەڕم پێ بکەن کاتێک دەڵێم نزیکەی هەموو ڕۆژێک گەنجینەکان دەدۆزینەوە کە یەکسانن یان تەنانەت لەم شتە تێدەپەڕێنن. بەڵام شتێکی ئاساییتر ئەم بەیانییە سەرنجی ڕاکێشام، بە شێوەیەکی سەرەکی لەبەر ئەوەی تۆی بیرخستمەوە".
  
  درەیک هەنگاوی نا بۆ ناو کوچە تەسکەکە تا باشتر گوێی لە سویدییەکە بێت. - منت بیردەخاتەوە؟ ئایا هێرکۆلیست دۆزیوەتەوە؟
  
  "نەخێر. بەڵام لەسەر دیوارەکانی هەموو شوێنێکی ناو گۆڕەکە تابلۆمان دۆزیەوە. لە پشت گەنجینەکانەوە شاراوە بوون، بۆیە سەرەتا هەستیان پێ نەدەکرا."
  
  درەیک کۆکی کرد. - نمرەکان؟
  
  "ئەوان لەگەڵ ئەو وێنەیەدا یەکسان بوون کە تۆ بۆم ناردبوویت."
  
  درەیک ساتێکی خایاند، پاشان ڕەشەبا دڵی کەوت. "چاوەڕوان بە. مەبەستت تەنها وەک ئەو وێنەیەی کە ناردم؟ ئەو وێنەی سووڕاوەی کە لەسەر ئامێرەکانی گەشتکردن بە کات دۆزیمانەوە؟"
  
  - پێم وابوو ئەمە وات لێدەکات گاز بگریت هاوڕێکەم. بەڵێ، ئەم نیشانانە - یان لوول، وەک دەڵێیت."
  
  درەیک بۆ ساتێک بێدەنگ بوو. ئەگەر نیشانەکانی ناو گۆڕی خوداوەندەکان لەگەڵ ئەو نیشانانەدا بگونجێت کە لەسەر ئامێرە کۆنەکانی گواستنەوە دۆزیویانەتەوە، ئەوا ئەوە مانای ئەوە بوو کە لە هەمان سەردەمدا بوون.
  
  درەیک لە دەمێکی وشکەوە قسەی کرد. "مانای ئەوەیە-"
  
  بەڵام تۆرستن داڵ پێشتر بیری لە هەموو شتێک کردووەتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کە خوداوەندەکان ئامێریان بۆ مەبەستی گەشتکردن بە کات دروستکردووە. ئەگەر بیری لێ بکەیتەوە، مانای هەیە. بەو شتانەی لە گۆڕی ئۆدین دۆزیمانەوە، دەزانین کە بوونیان هەبووە. ئێستا دەزانین چۆن دەستکاری تێپەڕبوونی کاتیان کردووە".
  
  
  بەشی پانزە
  
  
  پاشای خوێناوی لە لێواری یەدەگە بچووکەکەیدا وەستابوو و سەیری دەکرد کە چەند پڵنگێکی بەنگالی بەدوای ئاسکێکی بچووکدا دەگەڕان کە بۆیان ئازادکرابوو. هەستەکانی لەیەکتر دڕاو بوون. لە لایەکەوە خۆشحاڵی بوو کە خاوەنی یەکێک لە گەورەترین ئامێرەکانی کوشتن کە تا ئێستا لەسەر هەسارەکە دروست بووە و لە کاتی پشوودا سەیری بکەیت. لە لایەکی ترەوە شەرمەزارییەکی گریان بوو کە بە دیل گیران. ئەوان شایەنی باشتر بوون.
  
  نەک وەک دیلەکانی مرۆڤی خۆی. ئەوان شایەنی ئەوە بوون کە بڕیار بوو بەدەستی بهێنن.
  
  بۆدرۆ.
  
  پاشای خوێن وەرگەڕا کاتێک گوێی لە چەند کەسێک بوو کە بەسەر چیمەنەکەدا دەڕۆیشتن. بە زەق و زەق وتی: کاک بۆدرۆ. "دەستبەسەرکردنی سی ئای ئەی چۆن ڕۆیشت؟"
  
  کابرا لە دووری چەند مەترێکەوە وەستا، ئەو ڕێزەی پێدا کە پێویستی بوو، بەڵام بەبێ ترس سەیری دەکرد. دانى بەوەدا نا کە: "ئەوە قورسترە لەوەی کە من خەیاڵم پێدەکرد". "سوپاس بۆ دەرهێنانی بێدەنگ."
  
  پاشای خوێناوی هێواش وەستا. هەستی بە پڵنگەکان دەکرد لە پشتیەوە، بەدوای ئاسکە ترساوەکاندا دەگەڕان. ئاسکەکە قیژاند و ڕایکرد، تیرۆر زاڵ بوو، نەیتوانی ڕووبەڕووی مردنی خۆی ببێتەوە. بۆدرۆ بەو شێوەیە نەبوو. پاشای خوێناوی تا ڕادەیەکی دیاریکراو ڕێزی لێگرت.
  
  "ئایا مات درەیک لە تۆی تێپەڕاندووە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سی ئای ئەی لەوە زیاتر ئیمکاناتدارتر دەرکەوت کە چاوەڕێم دەکرد. ئەوە هەموویەتی".
  
  - دەزانی ئەگەر دەمانچەکەم هەبوایە مردنی خوشکەکەت ساختە نەدەبوو.
  
  بێدەنگی بۆدرۆ دەریخست کە تێگەیشتووە.
  
  پاشای خوێناوی وتی: کاتی نواندن هاتووە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستم بە کەسێکە کە ڕەنجەکانی تر لەناوببات. ئەوانەی لە کاوای و دوورگەی گەورەن. دەتوانی ئەمەم بۆ بکەیت؟"
  
  ئەو پیاوەی فەرمانی پێکردبوو لە زیندانی هەتاهەتایی ڕزگاری بێت، لەناکاو هیوای دۆزیەوە. "ئەتوانم ئەوە بکەم."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت هەموو بارمتەیەک بکوژن. هەموو پیاو و ژن و منداڵێک. تۆئهتوانی ئهوهبكهیت?"
  
  "بەڵێ گەورەم".
  
  پاشای خوێناوی کز بوو بۆ پێشەوە. "تۆ دڵنیایت?"
  
  واتە: هەرچی داوام لێبکەیت ئەنجامی دەدەم.
  
  پاشای خوێن هیچ هەستێکی دەرەکی نیشان نەدا، بەڵام دڵخۆش بوو. بۆدرۆ لێهاتووترین شەڕکەر و فەرماندەی ئەو بوو. باشە کە ئەوەندە دڵسۆزی ماوەتەوە.
  
  - پاشان بڕۆ خۆت ئامادە بکە. چاوەڕێی ڕێنماییەکانتانم".
  
  پیاوەکانی ئەمریکییەکەیان بردە دوور و پاشای خوێنیش ئیشارەتی بە پیاوێک کرد کە لە پشتەوە چاوەڕێ بکات. ئەوە کلۆد بوو، بەڕێوەبەری ڕەنچەکەی لە ئۆاهو.
  
  - وەک وتم کلۆد، کاتی ئەوە هاتووە. ئامادەیت، وایە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو شتێک ئامادەکراوە. تا کەی خۆمان ڕابگرین؟"
  
  پاشای خوێناوی بە گریانیەوە گوتی: "تا دەمری دەست دەگریت". - ئەو کاتە قەرزەکەت لەسەر من دەدرێت. تۆ بەشێکیت لە سەرقاڵکردنەکە. بێگومان ئەمە تەنها بەشێکی بچووکە، بەڵام قوربانیدانەکەت شایانی ئەوە".
  
  سەرپەرشتیاری ئۆاهوەکەی بێدەنگ بوو.
  
  "ئەوە بێزارت دەكات?"
  
  "نەخێر. نەخێر گەورەم."
  
  "ئەمە شتێکی باشە." وە کاتێک سەرنجیان لەسەر ڕەنچەکە چڕکردەوە، خانە دوورگەییە ناوخۆییەکان دەکەیتەوە. ئەوە منم کە بە دەروازەکانی دۆزەخدا تێدەپەڕم، بەڵام هاوایی دەسوتێت".
  
  
  بەشی شانزەهەم
  
  
  فڕۆکە تایبەتەکەی سی ئای ئەی بە بەرزی سی و نۆ هەزار پێ دەفڕی. مات درەیک سەهۆڵەکەی لەناو شووشە بەتاڵەکەیدا سووڕاند و قاپەکەی درزی بۆ ویسکییەکی بچووکی دیکە کرد. بە تەنیا لە پشتی فڕۆکەکە دانیشتبوو، بەو هیوایەی ڕێز لە تەنیایی ئەو بگرن. بەڵام نیگا بەردەوامەکانی لایەنی و چرپەی تووڕە پێیان دەگوت کە بەم زووانە ڤانەکەی 'بەخێرهاتن' لە تەنیشتیەوە هەڵدەستێت.
  
  وە ویسکیەکە تەنانەت هێشتا دەستی نەکردبووە سەر دەمارەکانم.
  
  هایدن لەم بەری کۆلەکەکە دانیشتبوو، کینیماکا لە تەنیشتی بوو. سەرەڕای سروشتی ئەرکەکەی، هاواییەکە پێدەچوو تەواو دڵخۆش بێت لە گەڕانەوە بۆ وڵاتەکەی. خێزانەکەی بە وردی پاسەوانییان بۆ دەکرا، بەڵام پێدەچوو ئەو زەبەلاحە هەمیشە گەشبینە تەواو متمانەی بەخۆی هەبێت کە هێشتا چانسی بینینی ئەوانی دەبێت.
  
  هایدن بە تەلەفۆنێکی مانگی دەستکرد لەگەڵ جۆناسان گەیتس قسەی کردووە. - سێ کەسی تر؟ ئەوە کۆی گشتی بیست و یەک زیندانییە کاکە. باشە بەڵێ دڵنیام لەوە زیاتریش هەن. وە هێشتا شوێنێک نییە. سوپاس".
  
  هایدن پەیوەندییەکەی شکاند و سەری دابەزاند. - ئیتر ناتوانم قسەی لەگەڵ بکەم. چۆن قسە لەگەڵ پیاوێک دەکەیت کە تازە ژنەکەی کوژراوە؟ چی دەڵێیت؟"
  
  درەیک سەیری دەکرد. ساتێکی خایاند، بەڵام دواتر چاوە جنۆکەییەکەی ڕووی کردە ئەو. - ببورە مات. من پێم وانییە. زۆر شت ڕوودەدات".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و شووشەکەی ئاو کرد. "ئایا نابێت گەیتس پشوو بدات؟"
  
  "دۆخەکە زۆر ناجێگیرە." هایدن مۆبایلەکەی تا ئەژنۆی فشاردا. "لە شەڕدا کەس ناتوانێت کاڵ بێتەوە لە پاشخاندا."
  
  درەیک بەو ئیرۆنییە زەردەخەنەی کرد. "پێم وا نەبوو هاوایی ئەوەندە گەورە بێت."
  
  - مەبەستت ئەوەیە بۆچی هێشتا لانیکەم یەکێک لە ڕەنجەکانی ئەویان نەدۆزیوەتەوە؟ باشە ئەوە شتێکی گەورە نییە. بەڵام دارستان و گرد و دۆڵی زۆر ترسناک هەیە کە نەتوانرێت بچێتە ژوورەوە. ڕەنگە ڕەنجەکانیش خۆدزینەوەیان لێبێت. وە پاشای خوێناویش بۆ ئێمە ئامادە کراوە. پێدەچێت واشنتۆن پێیوابێ خەڵکی ناوچەکە زیاتر لە هێزی کاری ئاسایی یارمەتیدەرمان دەبن".
  
  درەیک برۆیەکی بەرز کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "جێگەی سەرسوڕمانە، ڕەنگە ڕاست بکەن. ئەمەیە کە زەبەلاحە دۆستانەکەمان دێتە ناوەوە".
  
  مانۆ زەردەخەنەیەکی فراوان و ئارام و ئارامی بۆ کرد. "بەڕاستی زۆربەی خەڵکی هۆنۆلولو دەناسم."
  
  کاڵبوونەوەیەک دەرکەوت و لەناکاو بێن بلەیک لە تەنیشتی دەرکەوت. درەیک چاوی لە گەنجەکە بوو. ئەوە یەکەمجار بوو کە بەڕاستی یەکتر ببینن لە دوای مردنی کێنێدی. شەپۆلێکی هەست و سۆز لەناو ئەودا هەڵسا، کە بە خێرایی سەرکوت کرد و بە قووتێکی دیکە شاردەوە.
  
  - هەموو شتێک زۆر خێرا ڕوویدا هاوڕێ. نەمتوانی خۆم بپارێزم. ئەو منی ڕزگار کرد، بەڵام... بەڵام نەمتوانی ڕزگاری بکەم."
  
  - من تۆ تاوانبار ناکەم. خەتای تۆ نەبووە".
  
  - بەڵام تۆ ڕۆشتیت.
  
  درەیک سەیری کارین خوشکی بێنی کرد کە بە چاوی تووڕە سەیری براکەی دەکرد. وادیارە باسی هەنگاوە بێباکانەکەی بێنیان دەکرد و ئەویش بە پێچەوانەی دانەوێڵەکەوە ڕۆیشت. درەیک ویسکییەکی تری کردەوە و پشتی بە کورسیەکەی کێشا و نیگاکانی نەجووڵان. ئاماژەی بەوەشکردووە، نزیکەی هەزار ساڵ لەمەوبەر پەیوەندیم بە SAS کرد. باشترین هێزی شەڕکەری جیهان. هۆکارێک هەیە کە ئەوان باشترینن، بێن. لە نێوان شتەکانی تردا ئەمەش لەبەر ئەوەیە کە ئەوان کەسانی دڕندەن. بێ بەزەیی. بكوژەكان. ئەوان لە مات درەیک ناچن کە تۆ دەیناسیت. یان تەنانەت وەک مات درەیک کە بەدوای ئێسکی ئۆدیندا دەگەڕا. ئەم مات درەیکە لە SAS نەبوو. ئەو کەسێکی مەدەنی بوو".
  
  "وه ئێستا?"
  
  - تا پاشای خوێن لە ژیاندا بێت و ڤێندێتا هێشتا بوونی هەبێت، من ناتوانم مەدەنی بم. گرنگ نییە چەندە دەمەوێت خراپ بم".
  
  بێن سەیری دووری کرد. "من لێی تێدەگەم".
  
  درەیک سەری سوڕما. نیوەی خۆی گەڕایەوە کاتێک بێن هەستا و گەڕایەوە سەر کورسیەکەی. ڕەنگە ئەو کوڕە گەنجە دەستی بە گەورەبوون کردبێت.
  
  ئەگەر سێ مانگی ڕابردوو ئەم پرۆسەیەی خێراتر نەکردبایە، هیچ شتێک هەرگیز نەیدەکرد.
  
  هایدن سەیری دەکرد. - ئەو لەگەڵیدا بوو، دەزانی. کاتێک مرد. بۆ ئەویش قورس بوو".
  
  درەیک قوتی دا و هیچی نەوت. قوڕگی توند بووەوە و ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیکات بۆ ئەوەی نەتەقێتە فرمێسکەوە. هەندێک کابرا لە SAS. ویسکیەکە شوێنەواری گەرمی لە چاڵە گەدەمدا بەجێهێشت. دوای ساتێک پرسی: "قاچت چۆنە؟"
  
  "ئازار. دەتوانم بە پێ بڕۆم و تەنانەت ڕابکەم. هەرچەندە نامەوێت بۆ چەند هەفتەیەکی تر شەڕ لەگەڵ بۆدرۆ بکات."
  
  - تا ئەو لە زیندان بێت، پێویست ناکات.
  
  ئەو جەنجاڵییە سەرنجی ڕاکێشا. مای و ئەلیسیا چەند ڕیزێک لە پێشەوە و لە بەرامبەر کۆلەکەکە لە یەکترەوە دانیشتبوون. پەیوەندی نێوان ئەو دوو ژنە هەرگیز لە بەستوو زیاتر نەبووە، بەڵام شتێک هەردووکیان توڕە دەکرد.
  
  "ئێوە سازشتان لەگەڵ ئێمە کرد!" ئەلیسیا دەستی کرد بە هاوارکردن. - بۆ ئەوەی خوشکە نەفرەتییەکەی خۆم ڕزگار بکەم. ئیتر چۆن ئوتێلێکیان بدۆزنەوە؟"
  
  درەیک لە کورسیەکەی خۆی خلیسکاند و بەرەو خوارەوەی کۆلەکەکە ڕۆیشت. دوا شت کە پێویست بوو لە گەشتەکەدا شەڕی نێوان دوو لە کوشندەترین ژنەکان بوو کە تا ئێستا ناسیبووی.
  
  ئەلیسیا بە گریانیەوە وتی: هادسۆن لەو هۆتێلەدا مرد. "تەقەیان لێکرد لە کاتێکدا... لە کاتێکدا-" سەری لەقاند. - ئایا ئەمە زانیارییەکانی تۆ بوو کیتانۆ؟ تەحەدای ئێوە دەکەم کە ڕاستییەکان بڵێن".
  
  ئەلیسیا هەنگاوی نایە ناو کۆلەکەکە. مای هەستا تا سەیری دەموچاوی بکات. ئەو دوو ژنە نزیک بوو لە لووت بە لووت. مای هەنگاوی بۆ دواوە نا تا شوێن بۆ خۆی بکاتەوە. ڕەنگە چاودێرێکی بێ ئەزموون پێی وابوو کە ئەمە نیشانەی لاوازی کچە ژاپۆنییەکە.
  
  درەیک دەیزانی ئەمە نیشانەیەکی کوشندەیە.
  
  بەپەلە هاتە پێشەوە. "وەستان!"
  
  - خوشکەکەم بەهای دە هادسۆنە.
  
  ئەلیسیا گریای. "ئێستا هەندێک لە کاتی ئایاردا بەدەست دەهێنم!"
  
  درەیک دەیزانی مەی پاشەکشە ناکات. ئاسانتر دەبوو ئەوەی پێشتر دەیزانی بە ئەلیسیا بڵێت- کە هادسۆن خۆی بەخشیوە- بەڵام شانازیی مای کیتانۆ ڕێگەی پێنەدەدا خۆی بەدەستەوە بدات. ئەلیسیا لێیدا. مای وەڵامی دایەوە. ئەلیسیا بۆ ئەوەی شوێنی زیاتر بە خۆی بدات، ڕۆیشت بۆ لای. مای هێرشی کردە سەری.
  
  درەیک بەپەلە بەرەو ڕوویان ڕۆیشت.
  
  ئەلیسیا تەقلیدی لێدانێکی کرد، هەنگاوی نا بۆ پێشەوە و ئەژنۆی فڕێدایە سەر دەموچاوی مەی. جەنگاوەرە ژاپۆنییەکە نەجووڵایەوە، بەڵکو کەمێک سەری سوڕاند، ڕێگەی دا لێدانەکە ملیمەترێک لێی دوور بکەوێتەوە.
  
  مای بە توندی لە ئەلیسیای لە بڕبڕەکانی دا. هێسێکی بەرزی هەناسەی هەڵهاتن هات و ئەلیسیا بە چەقۆ گەڕایەوە بەرامبەر بە پەرداخەکەدا. مای بەرەو پێشەوە ڕۆیشت.
  
  هایدن بازێکی دا و هاوارێکی کرد. بێن و کارینیش لەسەر پێی خۆیان بوون، هەردووکیان کنجکاو بوون کێ لە شەڕەکەدا سەردەکەوێت. درەیک بە هێزەوە پەلە هاتە ژوورەوە و مەی پاڵدا بۆ سەر کورسییەکەی تەنیشت و دەستی بەسەر قوڕگی ئەلیسیادا بڕی.
  
  "وەستان." دەنگی وەک گۆڕ بێدەنگ بوو، بەڵام پڕ بوو لە هەڕەشە. - خۆشەویستە مردووە گێلەکەت هیچ پەیوەندییەکی بەمەوە نییە. وە خوشکەکەتیش." چاوی لە مای کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، کۆڤالێنکۆ دوژمنە. کاتێک ئەو گەوادە بوو بە FUBAR، دەتوانیت شەڕ لەگەڵ هەموو شتێک بکەیت کە دەتەوێت، بەڵام تا ئەو کاتە ڕزگاری بکە".
  
  ئەلیسیا قۆڵی خۆی پێچایەوە. "ئەو ژنە ژنە دەبێ بمرێت لەسەر ئەوەی کردوویەتی."
  
  مای چاوێکی نەتروکاند. - زۆر خراپترت کردووە ئەلیسیا.
  
  درەیک بینی ئاگرەکە جارێکی تر لە چاوەکانی ئەلیسیادا هەڵگیرسا. تاکە شتێک کە هاتە مێشکیدا، بە زەق و زەق قسەی کرد. - لەبری ئەوەی موناقەشە بکەن، ڕەنگە بتوانن بۆم ڕوون بکەنەوە کە کامتان لە ڕاستیدا وێڵزی کوشتووە. بەڵام بۆ."
  
  شەڕەکە لەوان تێپەڕیوە.
  
  هایدن ڕاست لە پشتیەوە بوو، "هادسۆن بە بەکارهێنانی ئامێرێکی بەدواداچوونی تەکنەلۆژیای بەرز بە ناوی مایڵز شوێنپێی گیرا. تۆ ئه وه ده زانیت. کەس لێرە دڵخۆش نییە بەو شێوازەی مای ئامێرەکەی بەخشیوە". پۆڵا لە دەنگیدا هەبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "باسی ئەوە ناکەم کە چۆن بەدەستی هێناوە. بەڵام تەنانەت منیش تێدەگەم بۆچی ئەو ژنە ئەو کارەی کردووە. هەندێک لە بەرپرسە باڵاکانی حکومەت لە ئێستادا بە هەمان شتدا تێدەپەڕن. کۆڤالێنکۆ لە ئێستاوە یاری کۆتایی خۆی ئەنجام دەدات، ئێمەش بەزەحمەت گەیشتوینەتە بنکەی دووەم. وە ئەگەر دزەکردنەکان مۆر نەکرابن-"
  
  ئەلیسیا گریای و گەڕایەوە سەر کورسیەکەی. درەیک کۆمەڵێک مینیاتورێکی تری دۆزیەوە و بەرەو خوارەوەی کۆلەکەکە ڕۆیشتەوە بۆ لای خۆی. ڕاستەوخۆ سەیری پێشەوەی کرد، نەیدەویست هێشتا هیچ گفتوگۆیەک لەگەڵ باشترین هاوڕێیدا دەست پێ بکات.
  
  بەڵام لە ڕێگادا بێن کز بوو بەرەو ڕووی. "فوبار؟"
  
  "گەوادی لە دەرەوەی ناسینەوە."
  
  
  بەشی حەڤدەهەم
  
  
  پێش ئەوەی بنیشنەوە، هایدن پەیوەندییەکیان پێگەیشت کە ئێد بۆدرۆ لە زیندانێکی سی ئای ئەی هەڵهاتووە. پاشای خوێن کەسێکی ناوخۆیی بەکارهێنا و بە پێچەوانەی خواستی خۆیەوە، لە ئۆپەراسیۆنێکی وریا و بێ جەنجاڵیدا بۆدرۆی دەرهێنا.
  
  درەیک پێی وت: "ئێوەی خەڵک هەرگیز هیچ فێر نابن" و سەری سوڕ نەما کاتێک هیچی نەبوو لە وەڵامدا بیڵێت.
  
  فڕۆکەخانەی هۆنۆلولو بە شێوەیەکی کاڵەوە تێپەڕی، هەروەها سواربوونی خێرای ئۆتۆمبێل بۆ ناو شارەکە. دوایین جار کە لە هاوای بوون، هێرشیان کردە سەر کۆشکی داڤۆر بابیچ و لەلایەن بلانکا کوڕەکەیەوە خرانە لیستی گومانلێکراوەکانەوە. لەو کاتەدا پێدەچوو جدی بێت.
  
  پاشان دیمیتری کۆڤالێنکۆ دەرکەوت.
  
  هۆنۆلولو شارێکی قەرەباڵغ بوو، جیاواز نەبوو لە زۆربەی شارەکانی ئەمریکا یان ئەوروپا. بەڵام بە جۆرێک، ئەو بیرکردنەوە سادەیەی کە کەناری وایکیکی لە بیست خولەک زیاتر لێیەوە دوورە، تەنانەت بیرکردنەوە تاریکەکانی درەیکی نەرم کرد.
  
  ئێوارەی زوو بوو و هەموویان ماندوو بوون. بەڵام بێن و کارین پێداگرییان لەسەر ئەوە کرد کە ڕاستەوخۆ بچنە بینای سی ئای ئەی و پەیوەندی بە تۆڕی ناوخۆییەوە بکەن. هەردووکیان بە تامەزرۆییەوە دەستیان بە هەڵکەندنی شوێنی گۆڤارەکانی کاپتن کوک دەکرد. درەیک خەریک بوو زەردەخەنە بکات کاتێک ئەمەی بیست. بێن هەمیشە حەزی لە مەتەڵ بووە.
  
  هایدن کاغەزەکانی خێراتر کرد و زۆری نەخایاند خۆیان لە ئۆفیسێکی بچووکی دیکەدا بینیەوە، هاوشێوەی ئەو ئۆفیسەی کە لە میامی بەجێیان هێشتبوو. تەنها جیاوازی ئەوە بوو کە لە پەنجەرەوە دەیانتوانی هۆتێلە بەرزەکانی وایکیکی ببینن، چێشتخانەی بەناوبانگی تۆپ ئۆف وایکیکی سووڕاوە و لە دوورەوە گەورەترین سەرنجڕاکێشی ئۆاهو، گڕکانە درێژخایەنەکەی کە بە دایمۆند هێد ناسراوە.
  
  کارین بە ئاهێکەوە وتی: خوایە دەمەوێت لێرە بژیم.
  
  کینیماکا بە گەمژەییەوە گوتی: "من باوەڕم وایە. "هەرچەندە دڵنیام زۆربەی پشوودرێژەکان کاتێکی زیاتر لێرە بەسەر دەبەن لە من."
  
  هایدن بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: "هەی، تۆ زۆر لەمەوبەر لە ئێڤەرگلەیدز بوویت" کاتێک کۆمپیوتەرەکانی بێن و کارینی بە سیستەمی ئیمتیازدارەوە بەستەوە. - وە یەکێک لە خەڵکی ناوچەکەم ناسی.
  
  کینیماکا بۆ ساتێک سەری سوڕما، پاشان پێکەنی. - مەبەستت لە ماسی؟ زۆر خۆش بوو، بەڵێ".
  
  هایدن ئەو کارەی تەواو کرد و سەیری دەوروبەری کرد. - چۆنە ئێوارەخوانێکی خێرا و جێگایەکی زوو؟ لە بەیانییەوە دەست بە کار دەکەین".
  
  سەری سەری و مورموریی ڕێککەوتن هەبوو. کاتێک مەی ڕازی بوو، ئەلیسیا ڕۆیشت. درەیک پێش ئەوەی ڕووی لە هاوکارەکانی بکات چاودێری دەکرد. - پێویستە هەمووتان شتێک بزانن کە ئەمڕۆ فێری بووم. هەستێکم هەیە ئەمە دەتوانێت یەکێک بێت لە گرنگترین زانیاریەکان کە تا ئێستا ئاشکرای دەکەین". وەستانێکی کرد. - دوێنێ داهل پەیوەندی پێوە کردم.
  
  - تۆرستن؟ بێن بە زەقییەوە وتی. - دۆخی سویدی شێت چۆنە؟ دوایین جار کە بینیم، چاوی لە ئێسکەکانی ئۆدین بوو".
  
  درەیک وا خۆی نیشان دا کە کەس قسەکانی نەبڕاوە. "لەکاتی گەڕان بەناو گۆڕی خوداوەندەکاندا، نیشانەیەکیان دۆزیەوە کە لەگەڵ ئەو سووڕانەوەدا دەگونجێت کە لەسەر ئامێرەکانی گواستنەوە دۆزیمانەوە."
  
  "بە بەردەوامی؟" - هایدن دەنگی دایەوە. "چەند یەکگرتووە؟"
  
  "ئەوان بەتەواوی وەک یەکن."
  
  مێشکی بێن بە تەواوی توانای خۆی دەستی بە کارکردن کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمەش بەو مانایەیە کە هەمان ئەو کەسانەی کە گۆڕەکەیان دروستکردووە، ئامێرەکانیان دروستکردووە. ئەوە شێتاتیە. تیۆرییەکە ئەوەیە کە خوداوەندەکان گۆڕی خۆیان دروستکردووە و بە شێوەیەکی ڕستەیی پاڵکەوتوون بۆ ئەوەی بمرن، لە هەمان کاتدا لە ڕێگەی لەناوچوونی بەکۆمەڵەوە تەمەنیان درێژکردووەتەوە. ئێستا دەڵێیت ئامێری گەشتکردن بە کاتیشیان دروستکردووە؟" بێن هێواش وەستا. "لە ڕاستیدا، مانای هەیە-"
  
  کارین سەری لەقاند و سەیری کرد. "گەمژە. بێگومان ئەمە مانای هەیە. بۆیە بەناو زەمەندا گەشتیان دەکرد و دەستکاری ڕووداوەکانیان دەکرد و چارەنووسی مرۆڤەکانیان دروست دەکرد".
  
  مات درەیک بە بێدەنگی ڕووی کردەوە. - بەیانی دەتبینمەوە.
  
  
  * * *
  
  
  هەوای شەو بەڵماوی بوو، گەرم بوو و تامێکی کەمی لەگەڵ زەریای هێمن هەبوو. درەیک بە شەقامەکاندا سەرگەردان بوو تا باڕێکی کراوەی دۆزیەوە. دەبێت موکلیفی جیاواز بێت لە باڕەکانی تری وڵاتانی تر، ڕاستە؟، بیری کردەوە. ئاخر بەهەشت بوو. پاشان بۆچی لایڤەرەکان هێشتا یاری پولیان دەکرد، وا دەرکەوت کە ئەوان خاوەنی شوێنەکەن؟ بۆچی سەرخۆشێک لە کۆتایی باڕەکەدا دانیشتبوو و سەری فڕێدابووەوە دواوە؟ بۆچی ژن و مێردە ئەبەدییەکە لەیەک جیا دانیشتن، لە جیهانە بچووکەکانی خۆیاندا ون بوون، پێکەوە بەڵام بە تەنیا؟
  
  باشە هەندێک شت جیاواز بوون. ئەلیسیا مایڵز لە باڕەکە بوو، خواردنەوەیەکی دووانەیی تەواو دەکرد. درەیک بیری لەوە دەکردەوە کە بڕوات. باڕەکانی تریش هەبوون کە دەیتوانی خۆی تێدا بشارێتەوە لە خەمەکانی و ئەگەر زۆربەیان بەم شێوەیە دەرکەون، هەستی بە ماڵەوە دەکرد.
  
  بەڵام ڕەنگە بانگەواز بۆ کردەوە کەمێک دیدگای ئەوی گۆڕیبێت. ڕۆیشت بۆ لای و دانیشت. تەنانەت سەری بەرز نەکردەوە.
  
  "گەواد، درەیک." شووشە بەتاڵەکەی بەرەو ڕووی پاڵدا. - خواردنەوەیەکم بۆ بکڕە.
  
  درەیک ڕێنمایی بارتەندەرەکەی کرد و نیو پەرداخ باکاردی ئۆکهارتی بۆ خۆی ڕشت و وتی: شووشەکە بەجێبهێڵە. لەناو نانی برژاوێکدا شووشەکەی بەرز کردەوە. "ئەلیسیا مایڵز. پەیوەندییەکی دە ساڵە کە بۆ هیچ شوێنێک نەڕۆیشت، ها؟ ئێستاش خۆمان لە بەهەشت دەبینینەوە، لە باڕێکدا سەرخۆش دەبین".
  
  "ژیان شێوازێکی هەیە بۆ ئەوەی تۆ بشێوێنێت."
  
  "نەخێر. ئێس ئاڕ تی ئەو کارەی کرد".
  
  "بە دڵنیاییەوە هیچ سوودێکی نەبوو."
  
  درەیک چاوێکی بە لایەکدا سەیری کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا ئەمە گەڵاڵەیەکی ڕاستگۆییە؟ لە تۆوە? چەندیان خنکان؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەسە بۆ ئەوەی گرژییەکە کەم بکاتەوە. نەک ئەوەندەی پێویستم پێیەتی".
  
  - لەگەڵ ئەوەشدا هیچت نەکرد بۆ یارمەتیدانی ئەو کەسانە. لەو گوندەدا. تەنانەت بیرتە؟ ڕێگەت دا سەربازەکانی خۆمان لێپرسینەوەیان لەگەڵدا بکەن".
  
  - منیش وەک ئەوان سەرباز بووم. فەرمانم هەبوو".
  
  واتە: ئینجا تۆ خۆت بدەیتە دەست ئەو کەسەی کە پارەی زیاتری داوە.
  
  - من ئەرکی خۆمم ئەنجامداوە درەیک. ئەلیسیا ڕومەکەی پڕکردەوە و بە توندی شووشەکەی خستە سەر مێزەکە. "کاتی ئەوە هاتووە کە سوودەکانی بچنین."
  
  - وە سەیرکە تۆی لە کوێ گەیاندووە.
  
  "مەبەستت ئەوەیە سەیرکە ئەمە ئێمەی گەیاندە کوێ، نەخێر؟"
  
  درەیک بێدەنگ بوو. دەتوانین بڵێین ڕێگای بەرزی گرتەبەر. هەروەها دەتوانیت بڵێیت کە ئەو ڕێگا نزمەکەی گرتەبەر. گرنگ نەبوو. لە هەمان شوێن بە هەمان زیان و هەمان داهاتوو کۆتاییان هات.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەرەتا مامەڵە لەگەڵ ڤیندێتای خوێناوی دەکەین. وە کۆڤالێنکۆ. پاشان دەبینین لە کوێین". ئەلیسیا دانیشت و سەیری دووری دەکرد. درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا تیم هادسۆن لە مێشکیدایە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هێشتا پێویستە باسی وێڵز بکەین. ئەو هاوڕێی من بوو".
  
  ئەلیسیا پێکەنی، دەنگی هەر وەک پێشوو بوو. - ئەو پیرە چەوتە؟ ئەو بە هیچ شێوەیەک هاوڕێت نەبوو، درەیک، تۆش بە گێلییەوە ئەوە دەزانی. باسی بیرەکان دەکەین. بەڵام لە کۆتاییدا. ئەوە کاتێکە کە ڕوودەدات".
  
  "بۆچی?"
  
  دەنگێکی نەرم بەسەر شانیدا هەڵدەفڕی. "چونکە ئەوە کاتێکە کە پێویستە ڕووبدات، مات." ئەوە تۆنە نەرمەکانی مەی بوو. بە ئاسانییەکی بێدەنگ بەرەو ئەوان ڕۆیشت. "چونکە ئێمە پێویستمان بە یەکترە بۆ ئەوەی سەرەتا بەم دۆخەدا تێپەڕین."
  
  درەیک هەوڵیدا سەرسوڕمانی خۆی لە بینینی بشارێتەوە. "ئایا بەڕاستی ڕاستییەکان دەربارەی وێڵز ئەوەندە ترسناکە؟"
  
  بێدەنگییان دەیگوت چییە.
  
  مای هەنگاوی نا لە نێوانیاندا. "من لێرەم چونکە پێشەنگم هەیە."
  
  "قولاب? له كێوه? پێم وابوو ژاپۆنییەکان جێگەی تۆیان گرتەوە".
  
  "فەرمییە، ئەوان کردیان." لە دەنگی مایدا نۆتێکی دڵخۆشکەر هەبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە شێوەیەکی نافەرمی لەگەڵ ئەمریکییەکان دانوستان دەکەن. ئەوان دەزانن گرتنی کۆڤالێنکۆ چەندە گرنگە. وا بیر مەکەنەوە کە حکومەتەکەم چاوی نییە بۆ بینین".
  
  "تەنانەت خەونم بەوەوە نەبینیوە." ئەلیسیا ڕوخساری خڕاند. "تەنها دەمەوێت بزانم چۆن ئێمەت دۆزیەوە." چاکەتەکەی لەرزاند وەک ئەوەی بیەوێت چراکە فڕێ بدات.
  
  مای وتی: "من لە تۆ باشترم" و ئێستا پێدەکەنی. "وە تاکە باڕە بۆ سێ بلۆک."
  
  "ئەمە راستە?" درەیک چاوی ترپاند. "چەند ئیرۆنییە."
  
  مای دووبارەی کردەوە: "من پێشەنگم هەیە. - ئێستا دەتەوێت لەگەڵم بێیت و سەیری بکەیت یان هەردووکتان زۆر سەرخۆشن کە گرنگی پێنادەن؟
  
  درەیک دوای چرکەیەک لە کورسیەکەی بازێکی دا و ئەلیسیا بە دەوری خۆیدا سووڕایەوە. - ڕێگاکە پیشان بدە، دێوێکی بچووک.
  
  
  * * *
  
  
  دوای سواربوونی تەکسییەکی کورت، لە گۆشەی شەقامێکی قەرەباڵغدا کۆبوونەتەوە و گوێیان لە نوێکردنەوەی مای دەگرت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە ڕاستەوخۆ لە کەسێکەوە دێت کە متمانەم پێیەتی لە دەزگای هەواڵگری. ڕەنچەکەی کۆڤالێنکۆ لەلایەن چەند کەسێکەوە بەڕێوەدەبرێت کە متمانەی پێیەتی. هەمیشە بەو شێوەیە بووە، هەرچەندە ئێستا زیاتر لە جاران یارمەتی دەدات کاتێک پێویستی بە کاتە بۆ...باشە، ئەوەی پلانی هەیە بیکات. بەهەر حاڵ، ڕەنچەکەی لە ئۆاهو لەلایەن پیاوێکەوە بەڕێوەدەبرێت بەناوی کلۆد".
  
  مای سەرنجی ئەوانی بۆ هێڵی گەنجان ڕاکێشا کە بە دەرگای چوونە ژوورەوەی کەوانەیی و ڕووناکی گەشاوەی یانە ئاست بەرزەکەدا تێدەپەڕین. ئاماژەی بەوەشکردووە، کلۆد خاوەنی ئەم یانەیەیە. گڵۆپە چرپەکان ڕیکلامی 'دیجیی ڕاستەوخۆ، شووشەی تایبەتی هەینی و میوانی تایبەت'یان لەسەر بوو. درەیک بە هەستێکی بێ هەناسەدانەوە سەیری دەوروبەری خەڵکەکەی کرد. نزیکەی هەزار لە جوانترین گەنجەکانی هاوایی لە حاڵەتە جیاوازەکانی جل لەبەرکردندا بوون.
  
  وتی: "دەتوانین کەمێک جیاواز بین."
  
  - ئێستا دەزانم هەمووتان پاک بوونەتەوە. ئەلیسیا پێکەنی بۆی. "درەیکی ساڵێک لەمەوبەر دەبوو لە تەنیشت ئەو دوو ژنە گەرمەی ئێستا لەگەڵیدایە و بە هەردوو دەستی ڕوومەتەکانیان کوپ دەکرد و پاڵمان دەنایە ئەوێ."
  
  درەیک چاوەکانی خۆی ڕشت، دەیزانی بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر ڕاست دەکات. "ناوەڕاستی سییەکانی سەدەی ڕابردوو مرۆڤ دەگۆڕێت"، لەناکاو هەستی بە قورسایی لەدەستدانی ئەلیسۆن و تیرۆرکردنی کێنێدی و سەرخۆشی بەردەوام کرد. توانی نیگایەکی پۆڵاینانە لەسەر هەردووکیان جێگیر بکات.
  
  "گەڕان بەدوای کلۆد لێرەوە دەست پێدەکات."
  
  بە زەردەخەنەیەکدا بە دەرگاوانەکاندا تێپەڕین و خۆیان لە تونێلێکی تەسکدا بینیەوە کە پڕ بوو لە گڵۆپی چرپاندن و دوکەڵی ساختە. درەیک بۆ ساتێک سەری لێ شێوا و تا چەند هەفتەیەک لە سەرخۆشیدا گچکەی کرد. پرۆسەی بیرکردنەوەکانی تەمومژاوی بوون، کاردانەوەکانی زیاتر. پێویستی بە خێرایی بوو.
  
  لەودیو تونێلەکەوە باڵکۆنێکی فراوان هەبوو کە دیمەنی باڵندەی سەماگاکە دەبینرا. جەستەکان بە یەک دەنگ لەگەڵ ڕیتمە قووڵەکانی باسدا دەجووڵان. دیوارەکەی لای ڕاستیان هەزاران بوتڵی مەی لەخۆگرتبوو و ڕووناکییەکەی لە پریزمە درەوشاوەکاندا ڕەنگدانەوەی هەبوو. دەیان ستافی باڕەکە کاریان لەسەر یاریزانەکان دەکرد، لێویان دەخوێندەوە، گۆڕانکارییان دەبەخشی و خواردنەوە هەڵەکانیان پێشکەش بە یاریزانە بێباکانەکانی یانەکان دەکرد.
  
  هەمان شتە کە لە هەر باڕێکی تردا هەیە. درەیک بە هەندێک ئیرۆنیەوە پێکەنی. "لەدواوە". ئاماژەی بەوەدا، پێویستی بە خۆی نەبوو لەناو خەڵکەکەدا خۆی بشارێتەوە. "ناوچەیەکی پەتدار. وە لە پشتیانەوە پەردە هەیە".
  
  ئەلیسیا وتی: "لایەنە تایبەتەکان. "دەزانم لەوێ چی ڕوودەدات."
  
  - بێگومان تۆ دەزانیت. مای تا دەیتوانی سەرقاڵی گەڕان بوو بە شوێنەکەدا. - ئایا لێرە ژوورێکی پشتەوە هەیە کە هەرگیز نەچوویتە ناوی مایڵز؟
  
  - تەنانەت مەچۆ بۆ ئەوێ، ژنە ژنە. من لەبارەی کارە سەرکەوتووەکانت لە تایلەند دەزانم. تەنانەت منیش هیچ کام لەمانەی تاقی نەدەکردەوە".
  
  "ئەوەی بیستووتە زۆر کەمتەرخەم بوو." مای دەستی کرد بە ڕۆیشتن بە پلیکانە فراوانەکاندا بەبێ ئەوەی ئاوڕێک لە دواوە بداتەوە. "باوهرم پێ بکه".
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە و سەیری ئەلیسیای کرد و سەری بەرەو سەماگاکە دانا. ئەلیسیا سەری سوڕما، بەڵام دواتر تێگەیشت کە بەنیازە ڕێگایەکی کورت بگرێتەبەر و بەرەو ناوچەیەکی تایبەت بڕوات. ژنە ئینگلیزەکە شانی هەڵکێشا. - تۆ پێشەنگایەتی دەکەیت، درەیک. من دوای تۆ ئەکەوم."
  
  درەیک هەستی بە پەلەیەکی لەناکاو و ناعەقڵانی خوێن کرد. ئەمەش دەرفەتێک بوو بۆ نزیکبوونەوە لە کەسێک کە ڕەنگە شوێنی دیمیتری کۆڤالێنکۆ بزانێت. ئەو خوێنەی تا ئێستا ڕشتبووی، تەنیا دڵۆپێک بوو لە زەریاکەدا بە بەراورد بەو خوێنەی کە ئامادە بوو بیڕێژێت.
  
  لەکاتێکدا ڕێگەیان بەناو جەستە پێکەنیناوی و ئارەقاوییەکانی سەماگاکەدا دەگرت، یەکێک لە کوڕەکان توانی ئەلیسیا بەدەوریدا بخولێنێتەوە. بە هاوڕێکەی هاوارێکی کرد: "هەی"، دەنگی بەزەحمەت بەسەر ڕیتمە پەپولەکەیدا دەبیسترا. "تەنها بەختم باش بوو".
  
  ئەلیسیا بە پەنجە بێهێزەکانی خۆی لە تۆڕی خۆری لێدا. - هەرگیز بەختت نەبووە کوڕم. تەنها سەیری ڕووخسارت بکە".
  
  خێرا ڕۆیشتنە پێشەوە، گوێیان لە مۆسیقای زەق و جەستەی لەرزین و ستافی باڕەکە بە پەلە لەناو خەڵکەکەدا دەهات و دەهاتنەوە و سینییەکانیان بە شێوەیەکی ناجێگیر بەسەر سەریاندا هاوسەنگ بوون. ژن و مێردەکە بە دەنگی بەرز دەمەقاڵەیان دەکرد، پیاوەکە بە ستوونێکەوە فشاری خستە سەر و ژنەکەش لە گوێیدا هاوار دەکرد. کۆمەڵێک ژنی تەمەن ناوەڕاست ئارەقەیان دەکرد و پفیان دەکرد، کاتێک لە بازنەیەکدا دانیشتبوون و جەلی ڤۆدکا و کەوچکی بچووکی شینیان بەدەستەوە بوو. مێزی نزم بەسەر زەوییەکەدا بڵاوبوونەتەوە، زۆربەیان پڕ بوون لە خواردنەوە بێ تامەکان لە ژێر چەتردا. کەس بە تەنیا نەبوو. زۆرێک لە پیاوەکان دوو جار وەرگرتنیان کرد کاتێک مای و ئەلیسیا کۆچی دواییان کرد، ئەمەش زۆر هاوڕێ کچەکانیان بێزاری کرد. مای بە ژیرییەوە سەرنجی پشتگوێ خست. ئەلیسیا هانی دا.
  
  گەیشتنە ناوچەیەکی سیاجکراوی پەت، کە پێکهاتبوو لە بڕبڕەیەکی ئەستووری زێڕین کە لە نێوان دوو پۆستی پەتی مسی بەهێزدا درێژ بووبووەوە. پێدەچوو دامەزراوەکە وا گریمانە بکات کە لە ڕاستیدا کەس تەحەدای ئەو دوو چەقۆکێشە لە هەر لایەک ناکات.
  
  ئێستا یەکێکیان بە کفنی دەرهێنا هەنگاوی بۆ پێشەوە و بە ئەدەبەوە داوای لە مای کرد هەنگاو بنێتە دواوە.
  
  کچە ژاپۆنییەکە بە خێرایی زەردەخەنەی کرد. "کلۆد ئێمەی نارد تا بیبینین..." هێواش وەستا، وەک ئەوەی بیربکاتەوە.
  
  "فیلیپۆ؟" چەقۆکێشەکەی تر بە خێرایی قسەی کرد. - دەتوانم تێبگەم بۆچی، بەڵام ئەم کابرایە کێیە؟
  
  "پاسەوانی جەستە".
  
  دوو کوڕە گەورەکە وەک پشیلەیەک کە مشکێکیان گۆشەگیر کردووە سەیری درەیکیان کرد. درەیک بە فراوانی زەردەخەنەی بۆ کردوون. هیچی نەوت لە ئەگەری ئەوەی لەهجە ئینگلیزییەکەی گومانی لێبکەوێتەوە. ئەلیسیا هیچ نیگەرانییەکی لەو شێوەیەی نەبوو.
  
  "کەواتە، ئەم فیلیپۆیە. چۆنە؟ ئایا ئێمە کاتێکی خۆش بەسەر دەبەین یان چی؟"
  
  یەکەم باونسەر بە زەردەخەنەیەکی چەقۆکێشەوە وتی: "ئۆه، ئەو باشترینە. "ئەو بەڕێزە تەواو"
  
  دووەم باونسەر سەیری جلەکانیان دەکرد. - تۆ تەواو - جل و بەرگ - بۆ ئەو بۆنەیە نیت. دڵنیای کلۆد تۆی ناردووە؟"
  
  هیچ شوێنەواری گاڵتەکردن لە دەنگی مایدا نەبوو کاتێک وتی: "تەواو دڵنیام".
  
  درەیک ئەو ئاڵوگۆڕەی بەکارهێنا بۆ هەڵسەنگاندنی شوێنە شاراوەکان. پلیکانەیەکی کورت بەرەو سەکۆیەکی بەرز دەڕۆیشت کە مێزێکی گەورەی لەسەر دانیشتبوو. نزیکەی دەیان کەس لە دەوری مێزەکە دانیشتبوون، زۆربەیان ئەوەندە بە جۆش و خرۆش دەرکەوتن کە ئاماژەیان بەوە دەکرد کە بەم دواییە هەندێک تۆزی جدییان ڕژاندووە. ئەوانی تر تەنها ترساو و دڵتەنگ دەرکەوتن، ژنە گەنجەکان و یەک دوو کوڕ، بە ڕوونی بەشێک نەبوون لە گروپی ئاهەنگەکە.
  
  "هەی فیلیپۆ!" - باونسەری دووەم هاوارێکی کرد. "گۆشتی تازە بۆ تۆ!"
  
  درەیک بە پلیکانەیەکی کورتدا بەدوای کچەکاندا ڕۆیشت. لێرە سەرەوە زۆر بێدەنگتر بوو. تا ئێستا دوانزە کەسی خراپ و بێ هەڵەی ژماردبوو، کە پێدەچێت هەموویان دەمانچەیان پێبێت. بەڵام کاتێک دوانزە جێبەجێکاری ناوخۆیی بەراورد کرد بە مای و ئەلیسیا و خۆی، نیگەران نەبوو.
  
  لە پشتیانەوە مایەوە، هەوڵی دەدا تا دەتوانێت سەرنجی خۆی بۆ خۆی ڕانەکێشێت. ئامانجەکە فیلیپۆ بوو، ئێستا چەند پێیەک لە یەکترەوە دوور بوون. ئەم یانە شەوانە خەریک بوو بەڕاستی دەست بە لەرزین بکات.
  
  فیلیپۆ چاوی لە کچەکان بوو. دەنگی کلیکی وشکەکەی لە قوڕگیدا ئاماژەی بە ئارەزووی ئەو دەکرد. درەیک بە کاڵییەوە دەستی بینی دەستی بۆ خواردنەوەکە برد و لێیدا.
  
  - ئایا کلۆد تۆی ناردووە؟
  
  پیلیپۆ پیاوێکی کورت و تەنک بوو. چاوە فراوان و دەربڕینەکانی یەکسەر بە درەیکیان گوت کە ئەم پیاوە هاوڕێی کلۆد نییە. تەنانەت یەکترمان نەدەناسی. زیاتر بوکەڵەیەک بوو، سەری فیگەری یانەکە بوو. کەلوپەلی بەکارهێنراو.
  
  "لەڕاستیدا نەخێر". مای هەروەها درکی بەم شتە کرد و لە چاوتروکانێکدا لە ژنێکی پاسیڤەوە گۆڕا بۆ بکوژێکی سەرسوڕهێنەر. پەنجە بێهێزەکان لە قوڕگی دوو نزیکترین پیاوەکەدا هەڵکەند و لێدانێکی قووڵ لە پێشەوە سێیەمەکەی ناردە ناو لەبیرچوونەوە و لە کورسیەکەیەوە کەوتە خوارەوە. ئەلیسیا بازێکی دا بەسەر مێزەکەی تەنیشتیدا و لەسەر کونی نیشتەوە و قاچەکانی بەرز لە هەوادا بوون و بە پاژنەی پێی بە توندی لە دەموچاوی ئەو پیاوەی دا. خۆی بە دڕندەی تەنیشتیدا کەوت و هەردووکیان لە پێیەکانیان کەوتە خوارەوە. ئەلیسیا بازێکی دا بۆ پلەی سێیەم.
  
  درەیک لە بەراوردکردندا خاو بوو، بەڵام زۆر وێرانکەرتر بوو. پیاوە ئاسیاییە قژ درێژەکە سەرەتا بەرپەرچی دایەوە و بە بەکارهێنانی تێکەڵەیەک لە جاب و پەنجەی پێشەوە بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. درەیک هەنگاوی نا بۆ لای، قاچەکەی گرت و بە هێزێکی زۆر و لەناکاودا سوڕایەوە تا پیاوەکە هاوارێکی کرد و کەوتە خوارەوە و بوو بە تۆپێکی گریاو.
  
  پیاوی دواتر چەقۆیەکی دەرهێنا. درەیک پێکەنی. تیغەکە بە پەلە بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. درەیک مەچەکی گرت و شکاند و چەکەکەی بە قووڵی خستە ناو سکی خاوەنەکەیەوە.
  
  درەیک بەردەوام بوو.
  
  هەڵواسراوەکانی بەدبەخت لە مێزەکە ڕایانکرد. گرنگ نەبوو. هیچیان لەبارەی کلۆدەوە نەدەزانی. تاکە کەس کە دەیتوانی وەک چاوەڕوان دەکرا تا دەتوانێت لە قووڵایی کورسییە چەرمە لوکسەکەیدا خۆی بشارێتەوە، چاوەکانی لە ترسدا فراوان بوون، لێوەکانی بە بێدەنگی دەجووڵان.
  
  "فیلیپۆ." مای بە پەلە هاتە لای و دەستی خستە سەر ڕانی. - سەرەتا کۆمپانیاکەمان دەوێت. ئێستا تۆ ئەوە ناکەیت. ئەوە زەقە. چی پێویستە بۆ ئەوەی هاوڕێم بم؟
  
  "من... پیاوم هەیە." پیلیپۆ بە شێوەیەکی کێوی ئاماژەی کرد، پەنجەکانی وەک کەسێک لە لێواری ئالوودەبوون بە مەی دەلەرزن. "لە هەموو شوێنێک".
  
  درەیک ڕووبەڕووی دوو باونسەر بووەوە کە خەریک بوو بگەنە لوتکەی پلیکانەکان. ئەلیسیا خەریکی ڕشتنی دواکەوتووەکانی لای ڕاستی بوو. مۆسیقای سەمای قورس لە خوارەوە دەنگی دەدا. لاشە لە قۆناغە جیاوازەکانی سەرخۆشیدا بەسەر هەموو سەماگاکەدا بڵاوبووەوە. دیجییەکە تێکەڵاوی و خرۆشی بۆ بینەرانی دیل کرد.
  
  دووەم باونسەر هەناسەی هەڵکێشا و بە ڕوونی تووشی شۆک بوو و وتی: "کلۆد تۆی نەناردووە". درەیک پەنجەرەی پلیکانەکانی بەکارهێنا بۆ ئەوەی بەرەو پێشەوە وەرگەڕا و هەردوو پێی لەسەر سنگی پیاوەکە چاند، ئەمەش وایکرد کە بەرەو دواوە بچێتە ناو چاڵە ژاوەژاوەکەوە.
  
  پیاوێکی دیکە بەسەر دوا هەنگاودا بازێکی دا و بە پەلە هاتە لای درەیک و قۆڵەکانی لەرزین. ئینگلیزەکە زەربەیەکی لە بڕبڕەکانی دا کە دەبوو پیاوێکی لاوازتر بخاتە خوارەوە. ئازار بەخشە. بەرامبەرەکەی وەستا و چاوەڕێی کاریگەرییەکەی بوو.
  
  بەڵام درەیک تەنها ئاهێکی هەڵکێشا و ئاپەرکاتێکی نزیک پێشکەش کرد، لە بنی پێیەکانیەوە وەرگەڕا. باونسەرەکە لە زەوی هەڵگیرا و لە یەک کاتدا هۆشی لەدەستدا. ئەو دەنگە دەنگەی کە پێیدا بەر زەوی کەوت بووە هۆی ئەوەی پیلیپۆ بە شێوەیەکی دیار باز بدات.
  
  - شتێکت وت؟ مای نینۆکە پەنجەکانی کە بە تەواوی مانیکۆر کرابوو، بەسەر ڕوومەتەکەی هاواییەکەدا کە بە چەقۆ داپۆشرابوو، ڕاکرد. - سەبارەت بە پیاوەکانت؟
  
  "تۆ شێتیت? تەنانەت دەزانن کێ خاوەنی ئەم یانەیەیە؟"
  
  مای زەردەخەنەی کرد. ئەلیسیا لە هەردووکیان نزیک بووەوە، دوای ناردنی چوار پاسەوانی بێ کێشە. "پێکەنیناوییە پێویستە ئەوە بڵێیت." پێی خستە سەر دڵی فیلیپۆ و بە توندی فشاری خستە سەر. - ئەم کابرایە، کلۆد. لە کوێیە?"
  
  چاوەکانی فیلیپۆ وەکو مێشوولەی ئاگرین گیراو بەدەوری خۆیاندا دەسوڕانەوە. - من... نازانم. هەرگیز نایەت بۆ ئێرە. من ئەم شوێنە بەڕێوە دەبەم، بەڵام من... کلۆد ناناسم."
  
  "بەداخەوە". ئەلیسیا بە لێدان لە دڵی فیلیپۆ دا. "بۆ تۆ".
  
  درەیک ساتێکی تەرخان کرد بۆ ئەوەی دەوری خۆیان سکان بکات. هەموو شتێک سەلامەت بوو. تا لەگەڵ خاوەنی یانەکەدا لووت بە لووت بوو، خۆی کێشا بە ناوەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە بەدەستی دەهێنین. تۆ خزمەتکارێکی بێ بەهایت. تەنانەت لەگەڵ ئەوەدام کە تۆ کلۆد ناناسیت. بەڵام تۆ نەفرەتی دڵنیای کەسێک دەناسیت کە ئەو دەناسێت. کەسێک کە ناوبەناو سەردان دەکات. پیاوێک کە دڵنیا دەبێتەوە کە خۆت لە ژێر کۆنتڕۆڵدا دەهێڵیتەوە. ئێستا-" درەیک قوڕگی پیلیپۆی گرت، تووڕەیییەکەی بەزەحمەت شاردبووەوە. - تۆ ناوی ئەم کەسەم پێ بڵێ. یان سەری گێلەکەت دەپێچمەوە."
  
  چرپەی پیلیپۆ تەنانەت لێرەشدا بێ بیستن بوو، کە لێدانە ڕەشەباکان بەهۆی دیوارە دەنگییە قورسەکانەوە کز بوون. درەیک سەری لەقاند بەو شێوەیەی کە پڵنگێک سەری گازێلێکی مردوو دەهەژێنێت.
  
  "چی?"
  
  - بوکانان. ئەم پیاوە ناوی بوکانانە".
  
  درەیک زیاتر فشاری خستە سەری کاتێک توڕەیییەکەی دەستی کرد بە دەستبەسەرداگرتن. - پێم بڵێ چۆن پەیوەندی پێوە دەکەیت. وێنەکانی کێنێدی دیدگای ئەویان پڕکردەوە. بەزەحمەت هەستی دەکرد مای و ئەلیسیا لە خاوەنی یانەکە کە لە مردندایە دووری دەخەنەوە.
  
  
  بەشی هەژدە
  
  
  شەوی هاوایی هێشتا لە گەشەکردندا بوو. تازە نیوەی شەو تێپەڕیبوو کە درەیک و مەی و ئەلیسیا بە دزییەوە لە یانەکە هاتنە دەرەوە و ستایشی تەکسییەکی وەستاویان کرد. ئەلیسیا ڕێگای هەڵهاتنیان داپۆشی بە خۆشحاڵیەوە بەرەو دیجییەکە و مایکرۆفۆنەکەی گرت و باشترین کاریگەری خۆی لەسەر ئەستێرەی ڕۆک ئەنجامدا. "سڵاو هۆنۆلولو! چۆنە بە گێلییەوە؟ زۆر خۆشحاڵم کە ئەمشەو لێرەم. ئێوە زۆر نەفرەتی جوانن!" پاشان بە ئاسانی ڕۆیشت و هەزار گریمانەی لەسەر هەزار لێوی بەجێهێشت.
  
  ئێستا بە ئازادی لەگەڵ شۆفێری تەکسیەکەدا قسەیان دەکرد. - پێت وایە چەند کات دەخایەنێت تا فیلیپۆ بوکانان ئاگادار بکاتەوە؟ ئەلیسیا پرسی.
  
  - بە بەختەوەری، ڕەنگە بۆ ماوەیەک نەیدۆزنەوە. ئەو بە باشی پەیوەندی بەیەکەوە هەیە. بەڵام ئەگەر وا بکەن-"
  
  درەیک وتی: ئەو قسە ناکات. - ئەو کەسێکی ترسنۆکە. سەرنجی خەڵک بۆ ئەو ڕاستییە ڕاناکێشێت کە پیاوەکەی کلۆدی داوە. من قەرزی خانووەکەمم لەسەر دادەنا".
  
  "ڕەنگە باونسەرەکان فاسۆلیاکان بڕژێنن." مای بە هێمنی وتی.
  
  واتە: زۆربەیان بێهۆشن. ئەلیسیا پێکەنی، پاشان بە جددیتر وتی. "بەڵام سپرایتەکە ڕاستە. کاتێک توانیان پیاسە بکەن و جارێکی تر قسە بکەن، وەک بەراز قیژەقیژ دەکەن".
  
  درەیک زمانی کلیکی کرد. - نەفرەت، هەردووکتان ڕاست دەکەن. پاشان دەبێت بە خێرایی بیکەین. ئەم شەو. هیچ بژاردەیەکی تر نییە".
  
  مای بە شۆفێری تەکسیەکەی گوت: "شەقامی باکووری کوکوی". - دەتوانی لە نزیک مۆرگەکە دامانبنێیت.
  
  شۆفێری تەکسییەکە بە خێرایی چاوێکی لێکرد. "بۆ راستی?"
  
  ئەلیسیا بە زەردەخەنەیەکی چەقۆکێش سەرنجی ڕاکێشا. "بە خوارەوە بیهێڵەرەوە، پێنج-ئۆ" تەنها لێبخوڕە."
  
  شۆفێری تەکسییەکە شتێکی وەک "Fucking haole"ی گەمژەیی کرد، بەڵام چاوەکانی بەرەو ڕێگاکە گۆڕی و بێدەنگ بوو. درەیک بیری لەوە کردەوە کە بەرەو کوێ دەڕۆن. "ئەگەر بەڕاستی ئەمە نووسینگەی بوکانان بێت، پێناچێت لەم کاتەدا لەوێ بێت."
  
  ئەلیسیا ڕوخساری خڕاند. - دراکی، دراکی، تۆ تەنها بە وردی گوێ ناگریت. کاتێک لە کۆتاییدا تێگەیشتین کە پیاوە گەمژەکە، پیلیپۆ، قوڕگی هێندە توند لە دەستتدا بووە، وەنەوشەیی بووە، دەستمان کرد بە ڕزگارکردنی ژیانی گاڵتەجاڕانەی، و ئەویش پێی ڕاگەیاندین کە بوکانان خانوویەکی هەیە."
  
  "خانوو?" درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەبارەت بە بازرگانی. تۆ ئەم بریکارانە دەناسیت. لەوێ دەژین و دەخۆن، لەوێ یاری دەکەن، لەوێوە کارە ناوخۆییەکانیان ڕێکدەخەن. ڕێکخستن دەپارێزێت. تەنانەت گەلەکەی لە نزیکەوە دەهێڵێتەوە. ئاهەنگێکی سەختی بێ وەستانە، کاکە".
  
  "کە یارمەتیدەر دەبێت بۆ ئەوەی ڕووداوەکانی یانە شەوانەکە بە نهێنی بمێنێتەوە، بۆ ئێستا." مای وتی کاتێک تەکسییەکە لە مۆرگەکە وەستا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بیرتە کاتێک لە هۆنگ کۆنگدا کەوتینە ناو ئۆفیسی ئەو موگناتیسی گەیاندنە؟ خێرا دەچینە ژوورەوە، خێرا دەردەچین. دەبێت بەم شێوەیە بێت".
  
  "هەروەک چۆن کاتێک گەیشتینە ئەو شوێنە لە زیوریخ." ئەلیسیا بە دەنگی بەرز بە درەیکی گوت. - هەموو شتێک پەیوەندی بە تۆوە نییە کیتانۆ. ئەوەندە دوور نییە".
  
  
  * * *
  
  
  هایدن چووە ناو ئەو شوقەیەی کە لە بینای سی ئای ئەی لە هۆنۆلولو پێدرابوو و بە مردوویی لە شوێنپێیەکانیدا وەستا. بێن چاوەڕێی دەکرد، لەسەر جێگاکە دانیشتبوو و قاچەکانی هەڵواسیبوو.
  
  گەنجەکە بە ماندووییەوە دەرکەوت. چاوەکانی بەهۆی تەماشاکردنی شاشەی کۆمپیوتەرێکەوە بۆ چەند ڕۆژێک خوێنیان لێهاتبوو و پێشەوەی کەمێک چرچ و لۆچی دەرکەوت بەهۆی ئەو چڕبوونەوەیە چڕەوە. هایدن بە بینینی دڵخۆش بوو.
  
  بە ئاماژەیەکەوە سەیری دەوروبەری ژوورەکەی کرد. - دواجار تۆ و کارین پەڕۆی ناوکتان بڕیوە؟
  
  - هەر، هەر. ئەو خێزانە." وەک ئەوەی نزیکایەتییان دیارترین شت بێت، وتی. "وە بە دڵنیاییەوە ڕێگەی خۆی لە دەوری کۆمپیوتەرێکدا دەزانێت."
  
  "ئازیزی ئاستی نابغەیی یارمەتیت دەدات لەم کارەدا." هایدن پێڵاوەکانی داکەند. فەرشی ئەستوور هەستی بە بالیفێکی کەفاوی دەکرد لە ژێر پێی ئازاربەخشەکانیدا. "من بە تەواوی دڵنیام کە سبەی ئەوەی پێویستمانە لە گۆڤارەکانی کوکدا دەیدۆزیتەوە."
  
  "ئەگەر بتوانین بەهیچ شێوەیەک دەستنیشانیان بکەین."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو شتێک لە ئینتەرنێتدایە. تەنها پێویستە بزانیت لە کوێدا بگەڕێیت".
  
  بێن چاوەکانی بڕیقاندەوە. - ئایا... هەست دەکەیت لێرە دەستکاریمان دەکرێت؟ سەرەتا گۆڕی خوداوەندەکان دەدۆزمەوە، پاشان ئامێرەکانی گواستنەوە. ئێستا بۆمان دەردەکەوێت کە ئەو دووانە پەیوەندییان بەیەکەوە هەیە. و-" هێواش وەستا.
  
  "وە چی؟" هایدن لە تەنیشتی لەسەر جێگاکە جێگیر بوو.
  
  ئەو هۆکارەکەی بوو: "دەتوانرێت ئامێرەکان بە جۆرێک لە جۆرەکان بە دەروازەکانی دۆزەخەوە ببەسترێنەوە". - ئەگەر کۆڤالێنکۆ ئەوانی بوێت، پێویستە ئەوان لەوێ بن.
  
  "راست نیە". هایدن نزیکتر خۆی کێشا. - کۆڤالێنکۆ شێتە. ناتوانین وا نیشان بدەین کە لە بیرکردنەوەی ئەو تێگەیشتوین".
  
  چاوەکانی بێن دەریانخست کە بە خێرایی ئاگاداری بیرکردنەوەکانی لەدەستداوە و لەگەڵ کەسانی تردا فلێرت دەکات. ماچی هایدنی کرد کاتێک سەری بەرەو سەری خۆی کێشا. کاتێک دەستی کرد بە قسەکردن بە شتێک لە گیرفانیدا، خۆی دوور خستەوە.
  
  - هەست بە باشتر بوون دەکەم کاتێک لە ڕێگەی زیپەکەوە دێتە دەرەوە، بێن.
  
  - ئێه؟ نەخێر. من ئەمەم دەویست". مۆبایلەکەی دەرهێنا و شاشەکەی گۆڕی بۆ ئامێری MP3 و ئەلبوومێکی هەڵبژارد.
  
  فلیتوود ماک لە دەنگۆ کلاسیکەکانەوە دەستی بە گۆرانی وتن کرد بە گۆرانی "هەواڵی دەستی دوو".
  
  هایدن بە سەرسوڕمانەوە چاوی ترپاند. - دینۆرۆک؟ بەڕاستی?"
  
  بێن فڕێیدایە سەر پشتی. "هەندێک لەمانە باشترە لەوەی کە تۆ بیری لێدەکەیتەوە."
  
  هایدن ئەو خەمە کونکەرەی لە تۆنی خۆشەویستەکەیدا لەدەست نەدا. ئەو لە تەوەرەی گۆرانییەکەی بێبەش نەبوو، کە لە ناونیشانەکەدا دیارە. بە هەمان هۆکارەکانی بێن، وای لێکرد بیر لە کێنێدی مۆر و درەیک و هەموو ئەو شتانە بکاتەوە کە لەدەستیان دابوو. نەک هەر هەردووکیان هاوڕێیەکی گەورەیان لە کێنێدی لەدەستدا، بەڵکو مردنە توندوتیژەکەی هەموو هاوڕێکانی درەیکی بچووککردەوە بۆ تەنها ژاوەژاوی پاشبنەما.
  
  بەڵام کاتێک لیندسی باکینگهام دەستی کرد بە گۆرانی وتن لەسەر چیمەنی بەرز و کاری خۆی کرد، زۆری نەخایاند مەزاجەکە گۆڕا.
  
  
  * * *
  
  
  مای داوای لە شۆفێری تەکسییەکە کرد چاوەڕێ بکات، بەڵام کابرا گوێی لێ نەگرت. هەر کە لە ئۆتۆمبێلەکە دابەزین، بزوێنەرەکەی داگیرساند و لێیخوڕی و قەراغی ڕشت.
  
  ئەلیسیا چاودێری دەکرد. "جووڵەی خێرا".
  
  مای ئاماژەی بە چوارڕێیانی بەردەمیان کرد. - ماڵی بوکانان لە لای چەپەوەیە.
  
  بە بێدەنگییەکی خۆشەوە ڕۆیشتن. چەند مانگێک لەمەوبەر درەیک دەیزانی کە ئەمە هەرگیز ڕوونادات. ئەمڕۆ دوژمنێکی هاوبەشیان هەبوو. هەموویان بە شێتی پاشای خوێناوی دەستی لێدا. وە ئەگەر ڕێگەی پێبدرێت بە ئازادی بمێنێتەوە، هێشتا دەتوانێت زیانێکی زۆریان پێ بگەیەنێت.
  
  پێکەوە یەکێک بوون لە باشترین تیپەکانی جیهان.
  
  ئەوان لە چوارڕێیانەکەدا تێپەڕین و خاوبوونەوە کاتێک موڵک و ماڵی بوکانان هاتە بەرچاو. شوێنەکە بە ڕووناکی لافاو هاتبوو. پەردەکان لە خوارەوەن. دەرگاکان کراوە بوون بۆ ئەوەی مۆسیقاکە بە هەموو ناوچەکەدا بڕوات. تەنانەت لە بەرامبەر شەقامەکەدا دەنگی دەنگی مۆسیقای ڕاپ دەبیسترا.
  
  ئەلیسیا لە کۆمێنتێکدا وتی: دراوسێیەکی مۆدێل. "کەسێکی لەو جۆرە - تەنها دەبوو لێی نزیک ببمەوە و سیستەمی ستێریۆ نەفرەتیەکەیان بشکێنم و بیشکێنم."
  
  درەیک وتی: بەڵام زۆربەی خەڵک وەک تۆ نین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە ئەوەیە کە ئەم کەسانە لەسەری گەشە دەکەن. لە دڵەوە چەقۆکێشن. لە ژیانی ڕاستەقینەدا دەمانچەیان هەڵگرتووە و هیچ بەزەیی و ویژدانێکیان نییە".
  
  ئەلیسیا پێکەنی بۆی. "ئەوا چاوەڕوانی هێرشێکی تەواو ناکەن."
  
  مای ڕازی بوو. "ئێمە خێرا دەچینە ژوورەوە، خێرا دەردەچین."
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە کە چۆن پاشای خوێن فەرمانی کوشتنی ئەو ژمارە زۆرەی بێتاوانی دا. "با بچین گێلیان بکەین."
  
  
  * * *
  
  
  هایدن ڕووت بوو و ئارەقەی دەکردەوە کاتێک مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. ئەگەر زەنگی واژۆی سەرۆکەکەی جۆناسان گەیتس نەبوایە، ئەوا بلۆکەکەی دەکرد.
  
  بەڵکو گریای و بێنی پاڵنا و دوگمەی وەڵامەکەی لێدا. "بەڵێ?"
  
  گەیتس تەنانەت هەستی بەوە نەکرد کە هەناسەی تەواو بووە. - هایدن، داوای لێبوردن دەکەم بۆ درەنگانی کاتژمێرەکە. تۆ دەتوانیت قسەبكەی?"
  
  هایدن یەکسەر بە پەلە گەڕایەوە بۆ واقیع. دەروازەکە شایەنی سەرنجی ئەو بوو. ئەو ترسناکییەی کە بۆ وڵاتەکەی بەرگەی گرتبوو، زۆر لە هەستی ئەرکی خۆی زیاتر بوو.
  
  - بێگومان کاکە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دیمیتری کۆڤالێنکۆ ئەندامانی خێزانی هەشت سیناتۆری ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکا و چواردە نوێنەر و یەک سەرۆکی شارەوانی بە دیل گرتووە. ئەم ئەهریمەنە بە هەر شێوەیەک کە پێویست بێت دەخرێتە بەردەم دادگا جەی. هەموو سەرچاوەکانتان لەبەردەستدایە".
  
  پەیوەندییەکە پچڕا.
  
  هایدن دانیشتبوو و چاوی لە تاریکییەکە بوو، گەرمییەکەی بە تەواوی کوژایەوە. بیرکردنەوەکانی لەگەڵ زیندانییەکان بوو. بێتاوانەکان دیسانەوە ئازاریان دەچێژا. ئەو پرسیاری ئەوەی دەکرد کە پێش ئەوەی پاشای خوێن بدرێتە دادگا، چەند کەسی تر ئازار دەچێژن.
  
  بێن بەسەر جێگاکەدا خۆی خزاند بۆ لای و بە سادەیی وەک ئەوەی بیەوێت لە باوەشی گرت.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک سەرەتا هاتە ژوورەوە و خۆی لە کۆلێژێکی درێژدا بینیەوە کە دوو دەرگای بەلای چەپەوە کرایەوە و لە کۆتاییدا چێشتخانەیەکی کراوە بوو. پیاوەکە بە پلیکانەکاندا ڕۆیشت، چاوەکانی لەناکاو پڕ بوون لە شۆک کاتێک بینی درەیک هاتە ناو ماڵەکەوە.
  
  "چی ئەو-؟"
  
  دەستی مای خێراتر لەوەی چاو دەیبینی جووڵەی کرد. یەک چرکە کابرا لە هەوادا خۆی دەکێشا بۆ ئەوەی هاوارێکی ئاگادارکردنەوە بکات و چرکەیەکی دیکەش بە خەنجەرێکی بچووکەوە لە قوڕگیدا بە پلیکانەکانەوە دەخلیسکاند. کاتێک گەیشتە بن، مای کارەکانی تەواو کرد و خەنجەرەکەی وەرگرتەوە. درەیک بە کۆریدۆرەکەدا ڕۆیشت. بە چەپ وەرگەڕان بۆ ژووری یەکەم. چوار جووت چاو لەو سندوقە سادانەی کە تەقەمەنیەکانیان تێدا کۆکردبووەوە، سەریان بەرزکردەوە.
  
  تەقەمەنی؟
  
  درەیک لە یەک کاتدا C4 ی ناسیەوە، بەڵام کاتێکی نەبوو بیربکاتەوە کاتێک پیاوەکان دەستیان بەو چەکە بێباکانە فڕێدراوانە گرت. مای و ئەلیسیا لە دەوری درەیک سەمایان دەکرد.
  
  "لەوێ!" درەیک ئاماژەی بە خێراترینەکان کرد. ئەلیسیا بە لێدانێکی نا میهرەبانانە بۆ بڕبڕەی پشتی خستیە خوارەوە. کەوتە خوارەوە و شتێکی گەمژانە. پیاوەکەی بەردەم درەیک بە خێرایی بەرەو ڕووی ڕۆیشت، بازێکی بەسەر مێزەکەدا دا بۆ ئەوەی باڵا و هێزی هێرشەکەی زیاد بکات. درەیک جەستەی لە ژێر فڕینی پیاوەکەدا دەخولاندەوە و کاتێک نیشتەوە هەردوو ئەژنۆی لە پشتەوە دەرهێنا. کابرا بە توڕەییەوە هاوارێکی کرد و لیکی لە دەمی هەڵفڕی. درەیک بە هەموو هێز و هێزی دڕندانەی خۆیەوە لێدانێکی تەقەمەنی چەقێنەری لە سەرەوەی سەری دا.
  
  کابرا بێ دەنگ داڕما.
  
  لە لای چەپیەوە مای دوو لێدانی بە یەک لە دوای یەک بە خێرایی دەستپێکرد. هەردووکیان دوو هێندە بوون و برینیان لە گەدەدا هەبوو، سەرسوڕمان بەسەر هەموو دەموچاویاندا نووسرابوو. درەیک بە خێرایی گرتنی مردنی بەکارهێنا بۆ ئەوەی یەکێکیان بێتوانا بکات لە کاتێکدا مای ئەوی دیکەی لێدا.
  
  "جێهێشتن". - درەیک هێسکی کرد. لەوانەیە نەزانن، بەڵام ئەمانە هێشتا گەلی پاشای خوێن بوون. بەختیان باش بوو کە درەیک پەلەی دەکرد.
  
  گەڕانەوە بۆ کۆریدۆرەکە و چوونە خوارەوە بۆ ژوورێکی تر. کاتێک خلیسکێنە ژوورەوە، درەیک چێشتخانەکەی بینی. پڕ بوو لە پیاو، هەموویان چاویان لە شتێک بوو لەسەر مێزێکی نزم. دەنگە ڕاپەکان کە لە ناوەوە دەهاتن ئەوەندە بەرز بوون کە درەیک نزیک بوو چاوەڕێی ئەوە بکات کە بێنە دەرەوە بۆ ئەوەی چاوی پێ بکەوێت. مای بەپەلە هاتە پێشەوە. تا درەیک چووە ژوورەکەوە، پێشتر پیاوێکی دانابوو و ڕۆیشت بۆ پیاوەکەی دیکە. کابرایەک کە سمێڵی ئەستوور بوو، تووشی درەیک بوو، لە ئێستاوە چەقۆیەکی بەدەستەوە بوو.
  
  "چیت کرد-؟"
  
  ڕاهێنان هەموو شتێک بوو لە هونەری شەڕدا و درەیک خێراتر گەڕایەوە لەوەی سیاسەتمەدارێک خۆی لە پرسیارێکی سەرەکی بدزێتەوە. لە یەک کاتدا قاچی بەرزکردەوە و چەقۆکەی لە دەستی کابرا دەرهێنا، پاشان هەنگاوی بۆ پێشەوە و لە هەوادا گرت.
  
  چەکەکەی هەڵوەشاندەوە.
  
  واتە: بە شمشێر بژی. تەقەی کرد. پیاوەکەی بوکانان لە تەقینەوەیەکی هونەریدا کەوتە دواوە. مای و ئەلیسیا یەکسەر چەکێکی ئاگرینی فڕێدراوی دیکەیان هەڵگرت کاتێک کەسێک لە چێشتخانەکەوە هاوارێکی کرد. - هێی گەمژەکان! چی بە گاڵتە دەکەیت؟"
  
  درەیک پێکەنی. دیارە تەقە لەم ماڵەدا نەبیستراو نەبووە. باش. بەرەو دەرگاکە ڕۆیشت.
  
  بە چرپە گوتی: "دوو"، ئاماژەی بەوەدا کە شوێنی دەرگاکە تەنیا شوێنی مانۆڕکردن بە دوو کەسەکە دەبەخشێت. مای لە پشتیەوە دانیشت.
  
  - با ئەم سەگانە ڕام بکەین. درەیک و ئەلیسیا هاتنە دەرەوە، تەقەیان دەکرد، ئامانجیان دارستانی قاچەکان بوو کە دەوری مێزەکەی دابوو.
  
  خوێن ڕشێندرا و تەرمەکان کەوتنە سەر زەوی. درەیک و ئەلیسیا بەرەو پێشەوە ڕۆیشتن، دەیانزانی شۆک و سەرسامی نەیارەکانیان سەرلێشێواو و دەترسێنن. یەکێک لە پاسەوانەکانی بوکانان بەسەر مێزێکی نزمدا بازێکی دا و خۆی بە ئەلیسیادا دا و فڕێیدا بۆ لای. مای هەنگاوی نایە ناو بۆشاییەکەوە و بەرگری لە خۆی کرد، کاتێک پاسەوانەکە دوو جار پەنجەی لێدا. مای هەر لێدانێکی لە پێشەوەی قۆڵی گرت پێش ئەوەی بە دەمانچەکەی بە توندی لە پردی لوتی لێی بدات.
  
  ئەلیسیا جارێکی تر تووشی شەڕ بووەوە. - من هەمبوو.
  
  "ئۆه، دڵنیام تۆ کردوتە، هەنگوین."
  
  "بمتەقێنە." ئەلیسیا دەمانچەکەی ئاراستەی ئەو پیاوە نالە نالە و گریان کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەسێکی تر دەیەوێت هەوڵبدات؟ هەم؟"
  
  درەیک چاوی لە مێزە نزمەکە و ناوەڕۆکەکەی بوو. کۆمەڵێک C4 لە قۆناغە جیاوازەکانی ئامادەکاریدا ڕووی زەویەکەیان ڕشت.
  
  شای خوێناوی پلانی چی بوو؟
  
  - کامتان بوکانانە؟
  
  کەس وەڵامی نەدایەوە.
  
  - گرێبەستێکم هەیە بۆ بوکانان. درەیک شانی هەڵکێشا. - بەڵام ئەگەر لێرە نەبێت، ئەوا پێموایە دەبێت تەقە لە هەمووتان بکەین. نزیکترین پیاوی تەقەی لە سکی کرد.
  
  ژاوەژاو ژوورەکەی پڕ کرد. تەنانەت مای بە سەرسوڕمانەوە سەیری دەکرد. "مات-"
  
  بەسەریدا گریای. "هیچ ناوێک نییە."
  
  - من بوکانانم. پیاوەکە کە پشتی بە سەلاجە گەورەکە بەستبوو، هەناسەی هەڵکێشا کاتێک فشارێکی توندی خستە سەر برینەکەی فیشەکەکە. - وەرە کاکە. ئێمە زیانمان پێنەگەیاندیت".
  
  پەنجەی درەیک لەسەر تریگەرەکە توند بووەوە. بڕێکی زۆری خۆکۆنتڕۆڵکردنی دەویست بۆ ئەوەی تەقە نەکات. "تۆ ئازارت نەدام؟" بازێکی دا بۆ پێشەوە و بە ئەنقەست ئەژنۆی لەسەر برینەکەی خوێناوی دانا. "تۆ ئازارت نەدام؟"
  
  شەهوەتی خوێن بینینی پڕ کرد. خەمێکی بێ دڵنەوایی مێشک و دڵی کون کرد. بە دەنگێکی زەقەوە وتی: پێم بڵێ. "پێم بڵێ کلۆد لە کوێیە یان خوا یارمەتیم بدە، مێشکت بە هەموو ئەم سەلاجە مەسخەرەدا دەفڕم."
  
  چاوەکانی بوکانان درۆیان نەکرد. ترسی مردن نەزانییەکەی شەفاف کرد. بە گریانیەوە وتی: "هاوڕێکانی کلۆد دەناسم. - بەڵام من کلۆد ناناسم. دەمتوانی بە هاوڕێکانی بڵێم. بەڵێ دەتوانم بیاندەم بە تۆ."
  
  درەیک گوێی لێ بوو کاتێک دوو ناو و شوێنەکانیان دەگوت. سکاربێری و پیتەرسۆن. تەنها کاتێک ئەم زانیاریانە بە تەواوی دەرهێنران ئاماژەی بە خشتەی پڕ لە C4 کرد.
  
  "تۆ چی ئەکەی لێرە? ئایا خۆت ئامادە دەکەیت بۆ دەستپێکردنی شەڕ؟"
  
  وەڵامەکە سەری سوڕما. "بەڵێ باش. خەریکە شەڕی هاوایی دەست پێدەکات، کاکە".
  
  
  بەشی نۆزدەهەم
  
  
  بن بلەیک چووە ناو ئەو ئۆفیسە بچووکە کە لەگەڵ خوشکەکەیدا هاوبەشی دەکرد و کارین ببینێت کە لە تەنیشت پەنجەرەکەوە وەستاوە. "سڵاو خوشکەکەم".
  
  "سڵاو. تەنها سەیری ئەمە بکە بێن. خۆرهەڵاتن لە هاوایی."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە لە کەنار دەریا بین. هەمووان بۆ خۆرهەڵاتن و خۆرئاوابوون دەچنە ئەوێ".
  
  "بە ڕاستی? کارین بە کەمێک گاڵتەجاڕیەوە سەیری براکەی کرد. "تۆ لە ئینتەرنێتدا سەیریت کرد، نەخێر؟"
  
  - باشە، ئێستا کە لێرەین، حەز دەکەم لەم شوێنە گیرانە دەربچم و هەندێک خەڵکی ناوچەکە بناسم.
  
  "بۆ چی?"
  
  - هەرگیز هاوایییەکم نەبینیوە.
  
  - مانۆ هاوایییەکی نەفرەتییە، دامبۆ. خودایە، هەندێک جار پرسیار دەکەم ئایا هەردوو دابینکردنی خانەکانی مێشکمانم دەستکەوتووە".
  
  بێن دەیزانی هیچ سوودێکی نییە شەڕی ژیری لەگەڵ خوشکەکەی دەستپێبکات. بۆ چەند خولەکێک سەرسام بوو بەو دیمەنە ناوازەیە پێش ئەوەی بەرەو دەرگاکە بڕوات تا هەردووکیان قاوە بڕێژێت. کاتێک گەڕایەوە، کارین لە ئێستاوە خەریکی بووتکردنی کۆمپیوتەرەکانیان بوو.
  
  بێن کۆپەکانی لە تەنیشت کیبۆردەکانیان دانا. - دەزانی من بەوپەڕی چاوەڕوانییەوە چاوەڕێی دەکەم. دەستەکانی خۆی ڕشت. - مەبەستم ئەوەیە بەدوای دارەکانی کاپتن کوکدا دەگەڕێم. ئەمە کاری بەدواداچوونی ڕاستەقینەیە، چونکە ئێمە بەدوای ئەوەیدا دەگەڕێین کە شاراوەن نەک ئەوەی ئاشکرایە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە بە دڵنیاییەوە دەزانین کە هیچ بەستەرێک لە ئینتەرنێتدا نییە کە کوک لەگەڵ دایمۆند هێد یان لیهی بە هاواییەکان ببەستێتەوە. ئێمە دەزانین کە دایمۆند هێد تەنها یەکێکە لە زنجیرەیەک کون و دەرچەی هەوا و تونێل و بۆری لاڤا کە لە ژێر ئۆاهودا دەڕوات".
  
  بێن قووتێک لە قاوە گەرمەکەی خواردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەروەها دەزانین کە کوک لەسەر کاوای نیشتووەتەوە، لە شاری وایمیا. سەیری Waimea بکەن بۆ کانیۆنێک کە ئەوەندە سەرسوڕهێنەرە کە ڕکابەری گراند کانیۆن بکات. خەڵکی ناوچەکەی کاوای دەستەواژەی شوێنی ڕەسەنیان بۆ سەردانی هاوایی وەک چەقۆیەکی چەقۆکێش لە ئۆاهو داهێنا. لە شاری وایمیا لە تەنیشت مۆزەخانەیەکی زۆر بچووکەوە پەیکەری کوک هەیە".
  
  کارین لە وەڵامدا وتی: شتێکی تر کە دەیزانین. "مەسەلەکە ئەوەیە کە دارەکانی کاپتن کوک هەر لێرەن." پەنجەی لە کۆمپیوتەرەکەی دا. "سەرهێڵ".
  
  بێن ئاهێکی هەڵکێشا و دەستی کرد بە هەڵگەڕانەوەی یەکەم گۆڤاری بەرفراوان. "با خۆشییەکان دەست پێ بکەن." هێدفۆنەکەی خستە ناوەوە و پشتی لە کورسیەکەیدا کێشا.
  
  کارین چاوی لێی بوو. "بیکوژێنەرەوە. ئایا ئەمە دیواری خەو؟ وە بەرگێکی تر؟ ڕۆژێک دێت برا بچووکەکەم، دەبێت ئەم تراکە نوێیانە تۆمار بکەیت و واز لە بەفیڕۆدانی پێنج خولەک ناوبانگەکەت بهێنیت".
  
  - پێم مەڵێ کاتت بەفیڕۆ دەدەیت، سیس. هەموومان دەزانین تۆ وەستایت لەم کارەدا".
  
  - ئایا بڕیارە جارێکی تر ئەم بابەتە بهێنیتە ئاراوە؟ ئێستا?"
  
  واتە: پێنج ساڵ تێپەڕی. بێن مۆسیقاکەی بەرزکردەوە و سەرنجی لەسەر کۆمپیوتەرەکەی بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێنج ساڵ وێرانکاری. مەهێڵە ئەوەی ڕوویدا پاشان دەەکەی داهاتوو تێکبدات."
  
  
  * * *
  
  
  درەیک و مەی و ئەلیسیا بەبێ خەوتن و کەمترین پشوودان کاریان دەکرد، بڕیاریان دا پشوویەکی کورت بدەن. درەیک نزیکەی کاتژمێرێک دوای خۆرهەڵاتن پەیوەندییەکی لە هایدن و کینیماکاوە پێگەیشت. زۆری نەخایاند دوگمەی بێدەنگ ئەم کێشەیەی چارەسەر کرد.
  
  ژوورێکیان لە وایکیکی بە کرێ گرت. هۆتێلێکی گەورە بوو لەسەر تایەی ئۆتۆمبێل، پڕ بوو لە گەشتیاران، ئاستێکی بەرزی بێناونیشانی پێدەبەخشی. بە خێرایی لە دێنی ناوچەکە نانیان خوارد، پاشان بەرەو هۆتێلەکەیان ڕۆیشتن، لەوێ بە بەرزکەرەوە بەرەو ژوورەکەیان لە نهۆمی هەشتەمدا ڕۆیشتن.
  
  کاتێک هاتە ژوورەوە، درەیک ئارام بووەوە. سوودەکانی سووتەمەنی خۆی بە خواردن و پشوودان دەزانی. لەسەر کورسییەکی ئاسان لە تەنیشت پەنجەرەکەوە خۆی کۆکردەوە و چێژ لە شێوازی خۆری ڕوونی هاوایی لە پەنجەرە فەرەنسییەکانەوە بەسەریدا دەشۆرد.
  
  بەبێ ئەوەی بگەڕێتەوە گەمژەیی: "ئێوە دوو دەتوانن لەسەر جێگاکە شەڕ بکەن". "کەسێک زەنگی ئاگادارکردنەوە بۆ کاتژمێر دوو داناوە."
  
  بەم قسەیە ڕێگەی دا بیرکردنەوەکانی دوور بکەونەوە، دڵنیا بووەوە لەوەی کە دەزانێت ناونیشانی دوو پیاویان هەیە کە تا دەتوانن لە کلۆدەوە نزیک بن. ئارامی زانینی ئەوەی کە کلۆد ڕاستەوخۆ بەرەو پاشای خوێناوی بردراوە.
  
  ئارامی دەروونی لە زانینی ئەوەی کە تەنها چەند کاتژمێرێک ماوە بۆ تۆڵەسەندنەوەی خوێناوی.
  
  
  * * *
  
  
  هایدن و کینیماکا بەیانیەکەیان لە بەشی پۆلیسی ناوخۆیی هۆنۆلولو بەسەر برد. هەواڵەکە ئەوە بوو کە هەندێک لە 'هاوکارەکانی' کلۆد لە شەودا لەناوچوون، بەڵام هیچ هەواڵێکی ڕاستەقینە نەبوو. خاوەنی یانەکە ناوی پیلیپۆیە زۆر کەم قسەی کردووە. چەندین لە باونسەرەکانی لە نەخۆشخانە کۆتاییان هات. هەروەها دەرکەوت کە فیدی ڤیدیۆکەی بە شێوەیەکی موعجیزەئامێز تاریک بووە کاتێک پیاوێک و دوو ژن تەنها پێش نیوەی شەو هێرشیان کردووەتە سەری.
  
  بۆ ئەمەش تەقەیەکی خوێناوی لە شوێنێک لە ناوەندی شارەکەدا زیاد بکە، کە زیاتر هاوکارە ناسراوەکانی کلۆدیان تێدابوو. کاتێک ئەفسەرە چەکدارەکان گەیشتنە شوێنی ڕووداوەکە، تەنها خانوویەکی چۆڵیان دۆزیەوە. هیچ پیاوێک نییە. ژمارەی تەلەفۆنی نییە. تەنها خوێن لەسەر زەوی و مێزی چێشتخانەکە، کە شوێنەواری C4 لەسەری دۆزرایەوە لەکاتی تۆزکردندا.
  
  هایدن درەیکی تاقیکردەوە. هەوڵیدا تەلەفۆن بۆ ئەلیسیا بکات. مانۆی لای خۆی ڕاکێشا و بە تووڕەییەوە لە گوێیدا چرپەی کرد. - نەفرەت لێیان! ئەوان نازانن کە ئێمە پشتگیریمان هەیە بۆ ئەوەی بەو شێوەیەی کە بە گونجاومان دەزانین مامەڵە بکەین. پێویستە بزانن".
  
  کینیماکا شانی هەڵکێشا، شانە گەورەکانی بەرزبوونەوە و کەوتنە خوارەوە. - ڕەنگە درەیک نەیویستبێت بزانێت. بە شێوازی خۆی دەیکات، بە پشتیوانی حکومەت یان بەبێ پشتیوانی حکومەت".
  
  "ئێستا ئەو بارگرانییە."
  
  واتە: یان تیرێکی ژەهراوی کە ڕاستەوخۆ بفڕێتە ناو دڵەوە. کینیماکا زەردەخەنەی کرد کاتێک سەرۆکەکەی سەیری دەکرد.
  
  هایدن بۆ ساتێک سەری لێ شێوا. "چی? ئایا ئەم تێکستانە لە گۆرانییەکەوەن یان شتێک؟"
  
  کینیماکا بە تووڕەییەوە دەرکەوت. - پێموانییە سەرۆک. کەواتە" چاوێکی بەرەو پۆلیسە کۆبووەکان کرد، "پۆلیس چی لەبارەی کلۆدەوە دەزانێت؟"
  
  هایدن هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. "سەیر نییە کە زۆر کەمن. کلۆد خاوەنی سێبەری چەندین یانەیە کە ڕەنگە بەشداربن یان نەبن لە کارە نایاساییەکان. ئەوان لە لیستی چاودێری پۆلیسدا بەرز نین. لە ئەنجامدا خاوەن بێدەنگەکەیان بە بێناو دەمێنێتەوە".
  
  "لەگەڵ هەموو ئەو شتانەی کە بێ گومان لەلایەن کۆڤالێنکۆوە دیزاین کراوە."
  
  "بەبێ گومانێك. هەمیشە سوودی هەیە تاوانبارێک چەند جارێک لە دونیای واقیعی دووربخرێتەوە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە درەیک پێشکەوتن بەدەستبهێنێت. ئەگەر ئەوە وا نەبوایە، پێموایە ئەو لەگەڵمان دەبوو".
  
  هایدن سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "با هیوامان ئەوە بێت کە وابێت. لەم نێوەندەدا پێویستە چەند کەسێکی ناوچەکە تووشی شۆک بکەین. وە پێویستە پەیوەندی بە هەموو کەسێکەوە بکەیت کە دەیانناسیت کە دەتوانن یارمەتیمان بدەن. کۆڤالێنکۆ پێشتر حەمامێکی خوێنی دروست کردووە. ڕقم لەوەیە بیر لەوە بکەمەوە کە چۆن ئەمانە هەمووی کۆتایی پێدێت".
  
  
  * * *
  
  
  بێن بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا کە سەرنجی خۆی بە بەرزی بهێڵێتەوە. هەستەکانی لە گێژاودا بوون. چەند مانگێک بوو ژیانی ئاسایی نەبوو. پێش کاروباری ئۆدین بیرۆکەی سەرگەرمی ئەوە بوو کە تیپی ڕۆکی مۆدێرنەکەی The Wall of Sleep بە نهێنی لە دایک و باوکی بهێڵێتەوە. پیاوێکی خێزانیی بوو، گەمژەیەکی دڵسۆز بوو و بەهرەی هەموو شتێکی تەکنیکی هەبوو.
  
  ئێستا شەڕەکەی بینی. بینی خەڵکی دەکوژرێن. ئەو خەباتی بۆ ژیانی خۆی دەکرد. خۆشەویستەکەی باشترین هاوڕێی لە باوەشیدا گیانی لەدەستدا.
  
  گواستنەوەی نێوان جیهانەکان لەیەکتری جیاکردەوە.
  
  فشارەکانی بوونی لەگەڵ خۆشەویستە نوێیەکەی کە بریکاری سی ئای ئەی ئەمریکییە، زیاد بکە و بە هیچ شێوەیەک سەری سوڕ نەما کە خۆی بینی کە لە دۆخێکی خراپدایە.
  
  نەک ئەوەی هەرگیز بە هاوڕێکانی گوتبێت. خێزانەکەی، بەڵێ، دەیتوانی پێیان بڵێت. بەڵام کارین هێشتا ئامادە نەبوو بۆ ئەمە. وە کێشەکانی خۆی هەبوو. تازە پێی وتبوو کە دوای پێنج ساڵ دەبوو بچێتە پێشەوە، بەڵام دەیزانی ئەگەر هەرگیز هەمان شت بەسەریدا بێت، ئەوا تەواوی ژیانی تێکدەدات.
  
  وە باقی ئەندامانی دیواری خەو بەردەوام نامەیان بۆ دەنارد. لە کوێی جەهەنەمدایت بلاکی؟ ئایا ئەمشەو کۆببینەوە؟ لانی کەم بۆم بنووسەوە ئەی گەمژە!تراکی نوێیان ئامادە بوو بۆ تۆمارکردن. خەونی نەفرەتی ئەو بوو!
  
  ئێستا هەر ئەو شتەی کە پشووە گەورەکەی پێبەخشی لە ژێر هەڕەشەدایە.
  
  بیری لە هایدن کردەوە. کاتێک جیهان لەیەکتر دەکەوتن، هەمیشە دەیتوانی بیرکردنەوەکانی بۆ لای ئەو بکات و هەموو شتێک کەمێک ئاسانتر دەبوو. مێشکی سەرگەردان بوو. بەردەوام بوو لە ڕۆیشتن بە لاپەڕەکانی کتێبێکی ئۆنلاین کە کەسێک لە نووسراوەکانی کوک خۆیەوە نووسیبوویەوە.
  
  خەریک بوو لەدەستی بدات.
  
  چونکە لەناکاو، هەر لەوێدا، لە نێوان ڕاپۆرتەکانی کەشوهەوا و دەستنیشانکردنی درێژایی و پانی و وردەکارییە کورتەکانی ئەوەی کە کێ سزا دراوە بەهۆی نەخواردنی بەشەخۆراکی ڕۆژانەی گۆشتی مانگا و کێ بە مردوویی لەناو ساختەکارییەکەدا دۆزرایەوە، ئاماژەیەکی کورت بە دەروازەی پێلێ دەرکەوت.
  
  "خوشک". - بێن هەناسەی هەڵمژی. - پێم وایە شتێکم دۆزیەوە. پەرەگرافێکی کورتی خوێندەوە. - واو، ئەمە باسێکی پیاوێکە لەبارەی گەشتەکەیانەوە. ئامادەی بۆ ئەمە؟"
  
  
  * * *
  
  
  درەیک لە خەوێکی سووکەوە بۆ بەئاگابوونەوە لەو کاتەی کە چاوەکانی کردەوە. مای لە پشتیەوە بە پەلە دەڕۆیشت و دەهاتەوە. دەنگێک بوو ئەلیسیا لە دوشەکەدا بوو.
  
  - چەند کاتژمێر لە دەرەوە بووین؟
  
  - نەوەد خولەک بدە یان وەریبگرە. لێرە، ئەمە بزانە." مای یەکێک لەو دەمانچانەی کە لە بوکانان و پیاوەکانی وەریانگرتبوو، فڕێیدا.
  
  "نمرەکە چییە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێنج چەکی چەک. هەموو شتێک باشە. دوو 38 و سێ 45 کالیبەر. هەموویان بە گۆڤارەوە سێ چارەک پڕن".
  
  "زیاتر لە بەس". درەیک هەستا و خۆی کێشا. بڕیاریان دا کە ئەگەری زۆرە ڕووبەڕووی نەیارێکی جددیتر ببنەوە - کەسانی نزیک لە کلۆد - بۆیە هەڵگرتنی چەک ناچاری بوو.
  
  ئەلیسیا بە قژی تەڕەوە لە حەمامەکە هاتە دەرەوە و چاکەتەکەی کێشا. "ئامادەیت بۆ ئەوەی بچیتە دەرەوە؟"
  
  ئەو زانیاریانەی لە بوکانانەوە وەریانگرت ئەوە بوو کە هەردوو سکاربێری و پیتەرسۆن خاوەنی فرۆشگایەکی ئۆتۆمبێلی نامۆ بوون لە پەراوێزی شاری وایکیکی. ناوی Exoticars بوو، هەم شوێنی فرۆشتنی تاکەکەسی بوو و هەم دوکانی چاککردنەوە. هەروەها زۆربەی جۆرەکانی ئۆتۆمبێلی ئاست بەرزی بەکرێ گرتووە.
  
  بەرگێکی زۆر قازانج بەخش، درەیک بیری کردەوە. بێ گومان بۆ یارمەتیدان لە شاردنەوەی هەموو جۆرە چالاکییە تاوانکارییەکان داڕێژراوە. بێ گومان سکاربێری و پیتەرسۆن لە لوتکەی زنجیرە خۆراکییەکان نزیک بوون. کلۆد لە داهاتوودا دەبوو.
  
  سواری تاکسییەک بوون و ناونیشانی بریکارەکەیان دا بە شۆفێرەکە. نزیکەی بیست خولەک لێیەوە دوور بوو.
  
  
  * * *
  
  
  بێن و کارین سەریان سوڕدەمێنێت بە خوێندنەوەی گۆڤاری کاپتن کوک.
  
  بینینی لە چاوی کەسێکی ترەوە ئەو ڕووداوانەی کە زیاتر لە دوو سەد ساڵ لەمەوبەر بەسەر کاپتنە بەناوبانگەکەی دەریادا هاتووە، تەواو جێگەی سەرنج بوو. بەڵام خوێندنەوەی باسی گەشتە تۆمارکراوەکەی کوک بەڵام هێشتا زۆر نهێنی لە ژێر بەناوبانگترین گڕکانی هاوایی نزیک بوو لە سەرسوڕمان.
  
  "ئەمە سەرسوڕهێنەرە". کارین کۆپیەکەی لەسەر شاشەی کۆمپیوتەرەکە کردەوە. - یەک شت کە تۆ درکی پێناکەیت، دووربینی درەوشاوەی کوکە. خەڵکی هەموو بوارەکانی لەگەڵ خۆی بردووە بۆ تۆمارکردنی دۆزینەوەکانی. زاناکان. ڕووەکناسان. هونەرمەندان. سەیرکە-" دەستی لە شاشەکە دا.
  
  بێن کز بوو بۆ بینینی وێنەکێشانی ناسکی جێبەجێکراوی ڕووەکەکە. "باش".
  
  چاوەکانی کارین درەوشایەوە. "ئەمە مەزنە. ئەم ڕووەکانە نەدۆزرانەوە و بەڵگەیان لەسەر نەبوو تا کوک و تیمەکەی تۆماریان کرد و بەم وێنەکێشان و وەسفە خەیاڵیانە گەڕانەوە بۆ ئینگلتەرا. ئەوان نەخشەی جیهانەکەمانیان داناوە، ئەم کەسانە، دیمەن و کەناراوەکانیان بەو شێوەیە نەخشاندووە کە ئێمە ئەمڕۆ بە سادەیی وێنە دەگرین. بیرى لێ بکەرەوە".
  
  دەنگی بێن خیانەتی لە وروژاندنەکەی کرد. "دەزانم. دەزانم. بەڵام گوێ لەم قسەیە بگرن-"
  
  "وای". کارین لە چیرۆکەکەی خۆیدا سەرقاڵ بوو. - ئایا دەزانی یەکێک لە تیمەکانی کوک ویلیام بلیگ بووە؟ ئەو پیاوەی بوو بە کاپتنی کەشتیی باونتی؟ وە کە سەرۆکی ئەمریکا لەو کاتەدا، بنیامین فرانکلین، پەیامێکی بۆ هەموو کاپتنەکانی دەریایی نارد کە کوک بە تەنیا جێبهێڵن، سەرەڕای ئەوەی ئەمریکییەکان لەو کاتەدا لەگەڵ ئینگلیزەکان لە شەڕدا بوون. فرانکلین بە "دۆستی هاوبەشی مرۆڤایەتی" ناوی بردووە.
  
  "خوشک". - بێن هێسکی کرد. - شتێکم دۆزیەوە. گوێ بگرن- گەیشتن بە زەوی لە ئۆوهیهی، هاوایی، نزیک بەرزترین خاڵی دوورگەکە ئەنجامدراوە. 21 پلە و 15 خولەک لە پانی باکوور، 147 پلە درێژی باکوور، 48 خولەک لە ڕۆژئاوا. بەرزییەکەی ٧٦٢ پێ. ناچار بووین لە نزیک لیهی لەنگەرمان دابەزێنین و بچینە کەنار. ئەو کەسە ڕەسەنانەی کە بەکرێمان گرتبوو، وا دەرکەوت کە بۆ بوتڵێک ڕوم پەڕۆکان لە پشتمان دەدڕێنن، بەڵام لە ڕاستیدا هەم بەرگەگرتن و هەم زانیارییان هەبوو".
  
  کارین بە توندی وتی: وەشانی کورتکراوەم پێ بدە. "بە ئینگلیزی".
  
  بێن بەسەریدا گریای. "خوا کچ، ئیندیانا جۆنزەکەت لە کوێیە؟ " لۆک سکای واکەرەکەت؟ تۆ تەنها هیچ هەستێکی سەرگەرمیت نییە. بۆیە گێڕەرەوەکەمان، پیاوێک بە ناوی هۆکسۆرس، لەگەڵ کوک و شەش دەریاوانی دیکە و مشتێک خەڵکی ڕەسەن ڕۆیشتن بۆ ئەوەی بزانن چی... خەڵکی ڕەسەن پێیان دەگوت دەروازەی پێلێ ". ئەمە بەبێ ئاگاداری پاشای ناوچەکە و بە مەترسییەکی زۆرەوە ئەنجامدرا. ئەگەر بزانن، پاشا هەموویانی دەکوشت. هاواییەکان ڕێزیان لە دەروازەی پێلێ دەگرت. ڕێبەرە ڕەسەنەکان داوای گەورەیان دەکرد پاداشتەکان."
  
  کارین ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت دەروازەی پێلێ هەندێک دڵەڕاوکێی جددی بۆ کوک دروستکردبێت کە مەترسییەکی لەو شێوەیەی هەبێت".
  
  - باشە پێلێ خودای ئاگر و ڕەشەبا و با و گڕکانەکان بوو. لەوانەیە بەناوبانگترین خوداوەندی هاوایی بێت. ئەو هەواڵێکی گەورە بوو. زۆربەی ئەفسانەکانی لە دەوری فەرمانڕەواییکردنی زەریاکان بوو. ڕەنگە ئەو شێوازەی هاواییەکان باسییان کردبێت، ڕەنگە سەرنجی کووک ورووژاندبێت. وە پێدەچێت پیاوێکی خۆبەزلزان بووبێت لە گەشتێکی گەورەی دۆزینەوەدا. ئەو نەیدەترسا پاشای ناوچەکە بێزار بکات."
  
  "پیاوێکی وەک کوک زۆر ناترسێت."
  
  "بە تەواوی. بەپێی وتەی هۆکسۆرس، خەڵکی ناوچەکە بە ڕێڕەوێکی تاریکی ژێر دڵی قووڵی گڕکانەکەدا ڕۆیشتوون. کاتێک گڵۆپەکان داگیرسان و وەک گۆلوم دەیگوت چەند پێچێکی فێڵاوی گیرابوو، هەموویان وەستان و بە سەرسوڕمانەوە سەیری دەروازەی پێلێیان دەکرد."
  
  - ویردۆ. ئایا وێنەکێشانێک هەیە؟
  
  "نەخێر. هونەرمەند بەهۆی ئەم سەفەرەوە لەدوای خۆی مایەوە. بەڵام هۆکسۆرس باسی ئەو شتانە دەکات کە بینیویانە. کەوانەیەکی زەبەلاح کە ئەوەندە بەرز دەفڕی کە لە سەرووی بازنەی زۆر سەرەوەی بڵێسەی ئاگرەکانمانەوە لوتکە بوو. چوارچێوەی دەستی کە بە هێمای بچووک چەسپاوە. لە هەر لایەکدا چەقۆ، دوو شتێکی بچووکتر نەماوە. سەرسوڕمانەکە هەناسەی ئێمەی برد و بەڕاستی سەیرمان کرد تا ناوەندی تاریک دەستی کرد بە ڕاکێشانی نیگاکانمان".
  
  واتە: کەواتە، بە ڕۆحی هەموو مرۆڤەکان، ئەوەی مەبەستی ئەوەیە کە ئەو شتەیان دۆزیوەتەوە کە بەدوایدا دەگەڕان، بەڵام دواتر درکیان بەوە کردووە کە زیاتریان دەوێت. کارین سەری لەقاند.
  
  بێن چاوەکانی سەیری کرد. - پێموایە ئەوەی مەبەستت ئەوەیە، بە ڕۆحی هەموو سەرگەردانەکان، ئەوان زیاتریان دەویست. بەڵام تۆ ڕاست دەکەیت. دەروازەی پێلێ تەنها ئەوە بوو. دەروازە. دەبوو بەرەو شوێنێک ببات".
  
  کارین کورسیەکەی بەرز کردەوە. - ئێستا پرسیار دەکەم. ئەمە بەرەو کوێ برد؟
  
  لەو ساتەدا مۆبایلەکەی بێن زەنگی لێدا. سەیری شاشەکەی کرد و چاوەکانی وەرگێڕا. "دایک و باوك".
  
  
  بەشی بیست
  
  
  مانۆ کینیماکا دڵی وایکیکی خۆشدەویست. لە هاوایی لەدایکبووە و گەورە بووە، سەرەتای منداڵی لە کەناری کوهیۆ بەسەر بردووە پێش ئەوەی خێزانەکەی پارە کۆبکەنەوە و بچنە کەنارەکانی باکووری ئارامتر. گەشتکردن بەو شوێنەدا پلەی جیهانی بوو، خواردنەکان ڕەسەن بوون تەنانەت کاتێک لە دەرەوە نان دەخوارد، ژیانەکە بەو شێوەیە ئازاد بوو کە خەیاڵت پێی دەکرد.
  
  بەڵام یادەوەرییە سەرەتاییە نەسڕاوەکانی لە کوهیۆ بوون: کەنار دەریایەکی نایاب و لوئاوسی بێبەرامبەر، کبابی کەنار دەریاکانی یەکشەممە، گەشتێکی ئاسان بۆ گەشتکردن، خەڵکی ناوچەکە بە ڕەوشت باش و شکۆمەندی شەوانە خۆری ئاوابوون.
  
  ئێستا کە بە ئۆتۆمبێلەکەیدا بە درێژایی شەقامی کوهیۆ و پاشان کالاکوادا دەڕۆیشت، سەرنجی شتە کۆن و دەست لێدەرەکانی دا. نەک گەشتیارانی ڕووخساری تازە. نەک خەڵکی ناوچەکە کە چاککردنەوەی بەیانیانیان لە شەربەتی جامبا هەڵگرتووە. تەنانەت لە نزیک ڕۆیاڵ هاوایانیش ئایسکرێم فرۆشێک نییە. ئەوە ئەو مەشخەڵە ڕەشە درێژانە بوون کە هەموو شەوێک داگیرساندیان، ئەو کۆمەڵگە بازرگانییەی ئێستا نزیک بوو لە چۆڵ کە ڕۆژێک گریاوە، پێدەکەنی بەو هێما سادەیەی ئاگادارکردنەوە لە شێوەی A کە یەکێک لەو کۆلانەی گرتبوو کە نووسرابوو: ئەگەر تۆ سپایدەرمان نیت، ئەوا... پردەکە داخراوە ئەوەندە سادەیە. کەواتە هاوایی.
  
  بە فرۆشگا کۆنەکەی لاسندا تێپەڕی، کە ڕۆژێک چاوی لە تابلۆ ناوازەکانیان و ئۆتۆمبێلە خەیاڵییەکانیان بوو. ئێستا نەماوە. سەرەتای منداڵی کۆتایی هات. بە ناوەندی بازرگانی گوندی پاشادا تێپەڕی، کە جارێک دایکی پێی وتووە کە سەردەمانێک شوێنی نیشتەجێبوونی شا کالاکوا بووە. بە خۆشترین بنکەی پۆلیسی جیهاندا تێپەڕی، ئەو بنکەیەی ڕاست لە کەناری وایکیکی لە سێبەری سەدان تەختەی گەشتیاریدا بوو. وە بە پەیکەری لەناونەچووی دوک کاهانامۆکودا تێپەڕی، کە وەک هەمیشە بە پەیکەری تازە داپۆشرابوو، هەمان ئەو پەیکەرییەی کە کاتێک کوڕێکی بچووک بوو سەیری دەکرد و ملیۆنێک خەون لە سەریدا دەسوڕانەوە.
  
  ئێستا خێزانەکەی بە درێژایی کاتژمێر پاسەوانی دەکرا. لەلایەن مارشالەکانی ئەمریکای پلە یەک و مارینەکانی کراکەوە چاودێری دەکران. ماڵی خێزانەکە چۆڵ بوو، وەکو چەواشەکاری بۆ بکوژەکان بەکاردەهێنرا. ئەو خۆی پیاوێکی نیشانەدار بوو.
  
  هایدن جەی، باشترین هاوڕێ و سەرۆکەکەی، لە تەنیشتی لە کورسی سەرنشینەکان دانیشتبوو، ڕەنگە شتێکی لە نیگای دەموچاویدا بینیبێت لەبەر ئەوەی هیچی نەوتووە. ئەو کچە بە چەقۆ بریندار بووە، بەڵام ئێستا نزیکە لە چاکبوونەوە. خەڵکی دەوروبەری کوژران. هاوپیشەکان. هاوڕێی نوێ.
  
  وە لێرەدایە، گەڕاوەتەوە بۆ ماڵەکەی خۆی، شوێنی منداڵی خۆی. یادەوەرییەکان وەک هاوڕێیەکی لەمێژە لەدەستچوو پڕیان دەکرد کە تامەزرۆی پەیوەندیکردنەوە لەگەڵیدا بوون. یادەوەرییەکان لە هەموو گۆشەیەکی شەقامەوە بۆردومانیان دەکرد.
  
  جوانی هاوایی ئەوە بوو کە بۆ هەمیشە لە تۆدا ژیاوە. گرنگ نەبوو هەفتەیەک لەوێ بەسەر بەریت یان بیست ساڵ. کارەکتەری ئەو بێ کات بوو.
  
  دواجار هایدن باری دەروونی تێکدا. - ئەم کابرایە، ئەم کاپوایە. ئایا بەڕاستی سەهۆڵی وردکراو لە ڤانێکەوە دەفرۆشێت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لێرە بازرگانییەکی باش هەیە. هەموو کەسێک سەهۆڵی وردکراوی خۆشدەوێت".
  
  "بەسە دادپەروەرانە".
  
  مانۆ زەردەخەنەی کرد. "دەبینی".
  
  لەکاتێکدا بە ئۆتۆمبێلەکەیان بەناو جوانییەکانی کوهیۆ و وایکیکیدا دەڕۆیشتن، کەناراوەکان جارجارە لەلای ڕاستەوە دەرکەوتن. دەریا دەدرەوشایەوە و شەپۆل شکێنە سپییەکان بە شێوەیەکی بانگهێشتکەر دەلەرزین. مانۆ چەندین ئاوتریگەری بینی کە لە کەنار دەریاکەدا ئامادەکرابوون. جارێک بەشێک بوو لە تیپێکی ئاوتریگەر کە جامەکانیان دەبردەوە.
  
  "ئێمە لێرەین". خۆی کێشا بۆ ناو جێگایەکی وەستانی ئۆتۆمبێل کە کێشرابوو کە لە سەرێکیدا پەنجەرەیەکی هەبوو و ڕووی لە زەریای هێمن بوو. ڤانەکەی کاپوا لە کۆتاییدا بوو، لە شوێنێکی نایاب. مانۆ یەکسەر سەرنجی هاوڕێ کۆنەکەی دا، بەڵام بۆ ساتێک وەستا.
  
  هایدن زەردەخەنەی بۆ کرد. "بیرەوەرییە کۆنەکان؟"
  
  "بیرەوەری نایاب." شتێک کە ناتەوێت بە خەیاڵکردنەوەی شتێکی نوێ تێکی بدەیت، دەزانی؟"
  
  "دەزانم".
  
  هیچ متمانەیەک لە دەنگیدا نەبوو. مانۆ چاوێکی دوور و درێژی لە سەرۆکەکەی کرد. ئەو کەسێکی باش بوو - ڕاستگۆ، دادپەروەر، توند. ئایا دەزانی هایدن جەی لە لای کێیە، و کام کارمەند دەتوانێت داوای زیاتر لە سەرۆکەکەی بکات؟ لەوەتەی یەکەمجار یەکتریان ناسیوە، ئەو بە باشی ناسیبووی. باوکی جەیمس جەی هێزێکی بەهێز بوو، ئەفسانەی ڕاستەقینە بوو و شایانی ئەوە بوو. ئامانجی هایدن هەمیشە ئەوە بووە کە بەڵێنەکەی، میراتەکەی بگونجێت. ئەمە هێزی بزوێنەری بوو.
  
  ئەوەندە کە مانۆ سەری سوڕما کاتێک ڕایگەیاند کە چەندە جدییە بەرامبەر بە گەنجی گەمژە بێن بلەیک. پێی وابوو ماوەیەکی زۆر زۆر دەخایەنێت تا هایدن واز لە پاڵنانی خۆی بهێنێت بۆ ئەوەی هەنگاو بنێت بۆ ئەوەی بەو میراتە بژی کە مانۆ هەستی دەکرد پێشتر تێپەڕیوە. سەرەتا پێی وابوو ئەو دوورییە بڵێسەی ئاگرەکە دەکوژێنێتەوە، بەڵام دواتر ئەو دوو هاوسەرە جارێکی دیکە خۆیان بەیەکەوە بینیەوە. ئێستاش لە جاران بەهێزتر دەرکەوتن. ئایا گێیکەکە ئامانجێکی نوێی پێدەبەخشێت، ئاراستەیەکی نوێ لە ژیاندا؟ تەنها چەند مانگی داهاتوو دەزانێت.
  
  "بڕۆ". هایدن سەری بەرەو ڤانەکە دانا. مانۆ دەرگاکەی کردەوە و هەناسەیەکی قووڵی لە هەوای پاک و خاوێنی ناوچەکە هەڵمژی. لە لای چەپیەوە سەری ئەڵماس بەرز بووەوە، کەسایەتییەکی سەرنجڕاکێش لە بەرامبەر ئاسۆدا جیاواز بوو، هەمیشە ئامادە بوو.
  
  بۆ مانۆ هەمیشە لەوێ بوو. سەری سوڕ نەما کە ئەمە ڕەنگە لە سەرووی هەندێک موعجیزە گەورەوە بێت.
  
  پێکەوە بەرەو ڤانەکەی سەهۆڵبڕەکە ڕۆیشتن. کاپوا کز بووەوە و چاوی لێیان بوو. دەموچاوی لە سەرسوڕماندا چرچ بوو، پاشان لە خۆشییەکی ڕاستەقینەدا.
  
  - مانۆ؟ پیاو! سڵاو!"
  
  کاپوا ون بوو. دوای چرکەیەک لە پشت ڤانەکەوە ڕایکردە دەرەوە. پیاوێکی شان پان و لەشجوانی بوو، قژی ڕەش و ڕەنگی ڕەش بوو. تەنانەت لە یەکەم نیگاشدا هایدن دەیتوانی بزانێت کە هەموو ڕۆژێک لانیکەم دوو کاتژمێر لەسەر تەختەی گەشتیاری بەسەر دەبات.
  
  "کاپوا." مانۆ هاوڕێ کۆنەکەی لە باوەش گرت. - چەند کەسێکیان هەبوو براکەم.
  
  کاپوا هەنگاوی بۆ دواوە نا. - چیت کرد؟ پێم بڵێ، کۆمەڵەی شووشەی شۆت هارد ڕۆک چۆن دەڕوات؟"
  
  مانۆ سەری لەقاند و شانی هەڵکێشا. - ئاه، کەمێک بلا بلا، و تەنانەت زیاتریش. تۆ دەزانیت. تۆ?"
  
  "ڕاست. هولی کێیە؟"
  
  "هاۆلێ..." مانۆ گۆڕیەوە بۆ ئەمریکییەکی تێگەیشتوو، زۆر بە ئاسوودەیی هایدن. "... ئەمە سەرۆکەکەی منە. هایدن جەی بناسە."
  
  دانیشتووی ناوچەکە خۆی ڕاست کردەوە. وتی: خۆشحاڵم کە تۆم ناسی. - ئایا تۆ بۆس مانۆیت؟ وای. بەختەوەر مانۆ، من دەڵێم."
  
  "ئایا تۆ ژنت نییە کاپوا؟" مانۆ بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا ئەو سووکایەتییە بچووکە بشارێتەوە.
  
  - من سەگێکی پۆیم بۆ خۆم کڕی. ئەو، یەکێک لە هاوایی-چینییەکانی فلیپینی گەرم، وای لێکردم بە درێژایی شەو چادرێک هەڵبگرم، کاکە." زۆربەی هاواییەکان لە ڕەگەز تێکەڵ بوون.
  
  مانۆ هەناسەیەکی هەڵمژی. سەگی پۆی پیاوێکی ڕەگەزی تێکەڵ بوو. هاولێ سەردانکەر بوو، مەرج نییە زاراوەیەکی سووکایەتیپێکردن بووبێت.
  
  پێش ئەوەی هیچ بڵێت، هایدن ڕووی کردە ئەو و بە شیرینییەوە پرسی: "چێمەیەک دادەنێیت؟"
  
  مانۆ چرچ و لۆچ بوو. هایدن بە تەواوی دەیزانی کاپوا چییە و پەیوەندی بە کەمپەوە نەبوو. "ئەمە شتێکی فێنک و سارد و سڕە." دەنگێکی خۆشی هەیە. گوێ بگرە کاپوا، پێویستە هەندێک پرسیارت لێ بکەم".
  
  "تەقەکەران".
  
  - تا ئێستا گوێت لە کەسایەتییەکی گەورەی جیهانی ژێرزەوی بووە کە بە کۆڤالێنکۆ ناسراوە؟ یان پاشای خوێناوی؟
  
  - تەنیا ئەوەی دەیبیستم ئەوەیە کە لە هەواڵەکاندا هەیە براکەم. ئایا ئەو لەسەر ئۆاهو؟"
  
  "ڕەنگە. ئەی کلۆد؟
  
  "نەخێر. ئەگەر تۆ بەو ناوە ناوت لە هاولی بکردایە، منیش بیرم دەهاتەوە". کاپوا دوودڵ بوو.
  
  هایدن ئەمەی بینی. - بەڵام تۆ شتێک دەزانیت.
  
  - ڕەنگە سەرۆک. ڕەنگە بزانم. بەڵام هاوڕێکانت لەوێ" سەری بەرەو بنکەی پۆلیسی وایکیکی بیچ چرچاند، "ئەوان نایانەوێت بزانن." پێشتر پێم گوتبوون. هیچیان نەکرد".
  
  - تاقیم بکەرەوە. هایدن چاوی بە نیگای پیاوەکە کەوت.
  
  - شتێک دەبیستم سەرۆک. هەر بۆیە مانۆ هاتە لام، ڕاستە؟ باشە، پارە نوێیەکە لەم دواییانەدا هەندێک چەوری چەوری دەدات، کاکە. یاریزانی نوێ لە هەموو دیمەنەکەدا، ئاهەنگێک فڕێدەدەن کە هەفتەی داهاتوو هەرگیز نایبینن".
  
  "پارەی نوێ؟" - مانۆ دەنگی دایەوە. "لەکوێ?" - پرسیم.
  
  کاپوا بە جدی وتی: لە هیچ شوێنێک. - مەبەستم ئەوەیە، هەر لێرە، پیاو. هەر لێرەدا. هەمیشە پەراوێزخراون، بەڵام ئێستا دەوڵەمەندن".
  
  هایدن دەستێکی بە قژیدا ڕاکرد. - ئەمە چیت پێدەڵێت؟
  
  - من لەم دیمەنەدا بەشدار نیم، بەڵام دەزانم. شتێک ڕوودەدات یان خەریکە ڕوودەدات. خەڵکێکی زۆر پارەی زۆریان پێدرا. کاتێک ئەوە ڕوودەدات، فێردەبیت سەرت دابەزێنیت تا شتە خراپەکان تێدەپەڕن".
  
  مانۆ چاوی لە زەریای بریقەدار بوو. "دڵنیای کە هیچ نازانیت کاپوا؟"
  
  "من سوێند بە سەگی پۆتەکەم دەخۆم."
  
  کاپوا پۆی خۆی بە جددی وەرگرت. هایدن ئاماژەی بە ڤانەکە کرد. "بۆچی هەندێکمان بۆ دروست ناکەیت، کاپوا."
  
  "بە دڵناییەوە".
  
  هایدن ڕووخساری مانۆی کرد کاتێک کاپوا ڕۆیشت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموایە شایەنی هەوڵدایە. هیچ بیرۆکەیەکت هەیە باسی چی دەکات؟"
  
  مانۆ وتی: "من حەزم لە دەنگی ئەو شتانە نییە کە خەریکە لە زێدی خۆم ڕوودەدەن" و دەستی بۆ هەندێک سەهۆڵی ڕیش تاشین برد. "کاپوا. ناوی خۆتم پێ بڵێ براکەم. کێ دەیتوانی هیچ بزانێت؟
  
  "کابرایەکی ناوخۆیی هەیە بە ناوی دانی، لەوێ سەرەوە لەسەر گردەکە دەژی." نیگاکانی بە پەلە بەرەو دایمۆند هێد ڕۆیشت. "دەوڵەمەند. دایک و باوکی، وەک هاوارێک پەروەردەی دەکەن.'' زەردەخەنەی بۆ هایدن کرد. - وەک ئەمریکییەک بیڵێ. پێموانییە هیچ شتێکی خراپ لەوەدا هەبێت. بەڵام ئەو جدیترە لەگەڵ scumbags. لە زانینی شتە گوێدرێژەکانەوە لێدانێک وەردەگرێت، تۆ لێم تێدەگەیت؟"
  
  مانۆ کەوچکێکی بەکارهێنا و پارچەیەکی گەورەی سەهۆڵی ڕەنگی کەوانەیی هەڵکەند. "ئایا کابرا حەز دەکات وا خۆی نیشان بدات کە تەقەیەکی گەورەیە؟"
  
  کاپوا سەری لە سەری خۆی دانا. - بەڵام ئەوە ڕاست نییە. ئەو تەنها کوڕێکە یاری پیاوێک دەکات".
  
  هایدن دەستی لە دەستی مانۆ دا. - ئێمە سەردانێک بۆ ئەم دانییە دەکەین. ئەگەر هەندێک هەڕەشەی نوێ هەبێت، پێویستە ئەوەش بزانین".
  
  کاپوا سەری بەرەو سەهۆڵبەندانەکان دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان لەسەر حیسابی دامەزراندنەکەن. بەڵام ئێوە من ناناسن. هەرگیز نەهاتوویت بۆ بینینی من".
  
  مانۆ سەری بۆ هاوڕێ کۆنەکەی دانا. - بێ ئەوەی بڵێین براکەم.
  
  
  * * *
  
  
  کاپوا ناونیشانەکەی پێداون، کە لە جی پی ئێسی ئۆتۆمبێلەکەدا بەرنامەیان بۆ داناوە. دوای پانزە خولەک گەیشتنە دەروازەیەکی ئاسنی ڕەش. زەوییەکە بەرەو خوارەوە بەرەو زەریاکە شل بووەوە، بۆیە تەنیا پەنجەرەی نهۆمی سەرەوەی خانووە گەورەکەیان دەبینی.
  
  لە ئۆتۆمبێلەکە دابەزین، بەهارەکان لە لای مانۆوە قیژەیان دەکرد. مانۆ دەستی خستە سەر دەروازە گەورەکە و پاڵێکی نا. باخچەی پێشەوە وای لە هایدن کرد بوەستێت و سەیری بکات.
  
  ستاندی تەختەی گەشتیاری. بارهەڵگری جێگەی کراوەی تازە. هەمۆکێک لە نێوان دوو دارخورمادا درێژ بووبووەوە.
  
  - ئای خوایە گیان مانۆ. ئایا هەموو باخچەی هاوایی بەم شێوەیەن؟"
  
  مانۆ چاوی بڕییەوە. "بەڕاستی نا، نەخێر."
  
  کە خەریک بوو زەنگەکە لێبدەن، گوێیان لە دەنگێک بوو کە لە پشتەوە دەهات. بە ماڵەکەدا دەسوڕانەوە و دەستەکانیان لە چەکەکانیانەوە نزیک بووەوە. کاتێک لە کۆتا گۆشەدا دەسوڕانەوە، گەنجێکیان بینی کە لەگەڵ ژنێکی بەساڵاچوودا لەناو حەوزەکەدا خەریکی یاریکردن بوو.
  
  "ببوورە!" هایدن هاوارێکی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە خەڵکی بەشی پۆلیسی هۆنۆلولوین. چهند وشهیهك?" بەزەحمەت دەبیسترا چرپەی کرد: "هیوادارم دایکی نەبێت."
  
  مانۆ خنکا. ڕاهاتووی ئەوە نەبوو کە سەرۆکەکەی گاڵتە بکات. پاشان دەموچاوی بینی. ئەو ژنە بە شێوەیەکی کوشندە جدی بوو. "بۆچی کردت-?"
  
  - چی بە جەهەنەم دەوێت؟ گەنجەکە بەرەو ئەوان ڕۆیشت و بە شێوەیەکی کێوی ئاماژەی دەکرد. لەگەڵ نزیکبوونەوەی مانۆ چاوەکانی بینی.
  
  مانۆ وتی: ئێمە کێشەیەکمان هەیە. - ئەو لە لێواردایە.
  
  مانۆ با کابرا بە شێوەیەکی کێوی بجوڵێت. چەند هێلکەدانێکی گەورە و هەناسەی تەواو بوو، شۆرتەکەی دەستی کرد بە خلیسکان بۆ خوارەوە. هیچ ئاگادارییەکی لە دۆخی سەختی خۆی نیشان نەدا.
  
  پاشان ژنە بەساڵاچووەکە ڕایکرد بەرەو ئەوان. هایدن بە بێباوەڕی چاوی ترپاند. ژنەکە بازێکی دا بەسەر پشتی کینیماکێ و وەک ئەسپێک دەستی کرد بە سواربوونی.
  
  لێرە خۆیان خستۆتە ناو چی جەهەنەمێکەوە؟
  
  هایدن ڕێگەی بە کینیماکا دا ئاگاداری خۆی بێت. سەیری دەوروبەری ماڵ و گۆڕەپانەکەی کرد. هیچ نیشانەیەک نەبوو کە کەسێکی تر لە ماڵەوە بێت.
  
  لە کۆتاییدا مانۆ توانی ئەهریمەنەکە هەڵبشێوێنێت. بە شەقێکی تەڕەوە لەسەر ئەو قەراغەی کە دەوری حەوزەکەی دابوو نیشتەوە و وەک بانشی دەستی کرد بە هاوارکردن.
  
  دانی ئەگەر دانی بووایە، بە دەمی کراوە سەیری دەکرد، ئێستا شۆرتەکەی کەوتبووە ژێر ئەژنۆکانیەوە.
  
  هایدن بەس بووبوو. "دانی!" - لە دەموچاویدا هاوارێکی کرد. "پێویستە قسەت لەگەڵ بکەین!"
  
  
  پاڵێکی نایەوە بۆ ناو کورسی دانیشتنەکە. خودایە ئەگەر ئێستا باوکی بیبینێت. وەرگەڕا و پەرداخەکانی کۆکتێلەکەی ئاوی لێدا، پاشان هەردووکیان پڕکرد لە ئاوی حەوزەکە.
  
  ئاوی بەسەر دەموچاوی دانیدا ڕشت و بە سوکی لێیدا. یەکسەر دەستی کرد بە پێکەنین. "هەی منداڵەکەم، دەزانی من حەزم لێیە-"
  
  هایدن هەنگاوی بۆ دواوە نا. ئەگەر بە دروستی مامەڵەی لەگەڵدا بکرێت، ئەمە دەتوانێت لە بەرژەوەندی ئەواندا بێت. - تۆ تەنیایت دانی؟ کەمێک زەردەخەنەی کرد.
  
  - تینا لێرەیە. لە شوێنێکدا." بە ڕستەی کورت و هەناسەبڕانە قسەی دەکرد، وەک ئەوەی دڵی بە زەحمەت کار بکات بۆ پشتگیریکردنی پیاوێکی پێنج ئەوەندەی قەبارەی خۆی. "کچی من."
  
  هایدن بە ئاسوودەیی لە ناوەوە ئاهێکی هەڵکێشا. "باش. ئێستا، دەبیستم تۆ ئەو کەسەی کە دەتوانیت بزانیت کە ئایا پێویستم بە زانیارییە".
  
  "ئەوە منم". ئیگۆی دانی بۆ یەک چرکە لە ڕێگەی تەمەکەوە دەرکەوت. واتە: من ئەو کەسەم.
  
  - باسی کلۆدم بۆ بکە.
  
  جارێکی تر بێهۆشبوونەکە دەستی بەسەردا گرت و چاوەکانی قورس دەرکەوتن. "کلۆد؟ ئەو کابرا ڕەشپێستەی کە لە کرازی کراس کاردەکات؟"
  
  "نەخێر". هایدن ددانی گرت. "کلۆد، ئەو کابرایەی کە خاوەنی یانە و ڕەنجە لە هەموو ئۆاهو."
  
  "من ئەمە ناناسم کلۆد." ڕەنگە ڕاستگۆیی یەکێک نەبووبێت لە خاڵە بەهێزەکانی دانی، بەڵام هایدن گومانی هەبوو کە ئێستا ساختە دەکات.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەی کۆڤالێنکۆ؟ ئایا ناوی ئەوت بیستووە؟
  
  هیچ شتێک لە چاوەکانی دانیدا نەدرەوشایەوە. هیچ نیشانە و ئاماژەیەکی هۆشیاری نییە.
  
  لە پشتیەوە هایدن گوێی لە مانۆ بوو کە هەوڵی هێورکردنەوەی خۆشەویستەکەی دانی دەدات کە تینایە. بڕیاریدا کە تاقیکردنەوەی ڕێگەیەکی جیاواز ئازاری نییە. - باشە، با شتێکی تر تاقی بکەینەوە. لە هۆنۆلولو پارەی تازە هەیە. زۆر لەوە هەیە. ئەمە لە کوێوە دێت دانی و بۆچی؟"
  
  چاوەکانی منداڵەکە بە فراوانی کرایەوە، لەناکاو بە ترسناکییەوە ڕووناک بووەوە کە هایدن خەریک بوو دەستی بۆ تفەنگەکە ببات.
  
  "ئەمە دەتوانێت لە هەر ساتێکدا ڕووبدات!" - هاوارێکی کرد. "تۆ دەبينيت? هەر کاتێک!تەنها... تەنها لە ماڵەوە بمێنەرەوە. لە ماڵەوە بمێنەرەوە کوڕم." دەنگی دڵەڕاوکێی لێدەهات، وەک ئەوەی شتێک دووبارە بکاتەوە کە پێی گوترابوو.
  
  هایدن هەستی بە سەرمایەکی قووڵ کرد کە بە بڕبڕەی پشتیدا دەڕوات، تەنانەت لە کاتێکدا گەرمی ئاسمانی پشتی گەرم دەکردەوە. - چی دەتوانێت بەم زووانە ڕووبدات دانی. وەرە، دەتوانی پێم بڵێی".
  
  دانی بە گەمژەییەوە وتی: هێرشکردنە سەر. "ناتوانرێت پووچەڵ بکرێتەوە چونکە کڕدراوە و پارەی بۆ دراوە." دانی دەستی گرت، لەناکاو بە شێوەیەکی ترسناک و هۆشیار دەرکەوت.
  
  - تیرۆریستان نزیک دەبنەوە، شاجوانی پۆلیس. تەنها کاری نەفرەتی خۆت بکە و مەهێڵە ئەو گەوادانە بێنە ئێرە".
  
  
  بەشی بیست و یەک
  
  
  بن بلەیک لە نووسراوەکانی گۆڤارەکانی کاپتن کوک و هاوسەرەکەی هۆکسوورثی هێناوەتەوە کە باس لە مەترسیدارترین گەشت دەکەن کە مرۆڤ ئەنجامی داوە.
  
  بێن بە سەرسوڕمانەوە وتی: "ئەوان بە دەروازەی پێلێدا ڕۆیشتن و چوونە ناو تاریکییەکی توندەوە. لەم کاتەدا کوک هێشتا ئاماژە بە دەروازەی کەوانەیی دەکات بە دەروازەی پێلێ. تەنها دوای ئەوەی ئەزموونی ئەو شتانە دەکات کە لەوە زیاترە - لێرەدا دەڵێت - دواتر ئاماژەکردن بە دەروازەکانی دۆزەخ دەگۆڕێت."
  
  کارین بە چاوی فراوانەوە ڕووی لە بێن کرد. - چی دەتوانێت ببێتە هۆی ئەوەی پیاوێکی وەک کاپتن کوک ترسی ڕووتی وا دەرببڕێت؟
  
  بێن وتی: نزیکەی هیچ. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کوک مرۆڤخۆری دۆزیەوە. قوربانیدانی مرۆڤ. گەشتێکی کرد بۆ ناو ئاوە تەواو نادیارەکان".
  
  کارین ئاماژەی بە شاشەکە کرد. "شتە نەفرەتییەکە بخوێنەرەوە."
  
  "لەودیو دەروازە ڕەشەکانەوە نەفرەت لێکراوترین ڕێگاکان هەن کە مرۆڤ دەیناسێت..."
  
  کارین بە توندی وتی: پێم مەڵێ. "کۆی بکەوە."
  
  "ناتوانم"
  
  "چی? بۆچی?"
  
  "چونکە لێرەدا دەڵێت- ئەم دەقەی خوارەوە لەم گۆڕانکارییە لابراوە بەهۆی گومان لە ڕەسەنایەتییەکەیەوە."
  
  "چی?"
  
  بێن بە بیرکردنەوە چاوەکانی بڕیقاندەوە کاتێک سەیری کۆمپیوتەرەکەی دەکرد. "پێموایە ئەگەر کراوە بووایە بۆ بینینی گشتی، کەسێک پێشتر هەوڵی لێکۆڵینەوەی دەدا."
  
  - یان ڕەنگە ئەوان کردبێتیان و مردبن. ڕەنگە دەسەڵات بڕیاریان دابێت کە ئەو زانیارییە زۆر مەترسیدارە بۆ ئەوەی لەگەڵ خەڵکدا بڵاوی بکاتەوە".
  
  "بەڵام چۆن سەیری بەڵگەنامەیەکی سڕاوە بکەین؟" بێن بە شێوەیەکی هەڕەمەکی چەند کلیلێکی لێدا. هیچ بەستەرێکی شاراوە لە پەیجەکەدا نەبوو. هیچ شتێکی سەرزەنشتکراو نییە. ناوی نووسەرەکەی لە گووگڵدا کرد و چەند لاپەڕەیەکی دۆزیەوە کە باسی مێژووی کووکیان کردبوو، بەڵام چیتر باسی دەروازەی دۆزەخ و پێلێ و تەنانەت سەری ئەڵماسیش نەکراوە.
  
  کارین ڕووی کردە دڵی وایکیکی. - کەواتە گەشتەکەی کوک بە دەروازەکانی دۆزەخەوە لە مێژووەوە نووسراوە. دەتوانین بەردەوام بین لە هەوڵدان". ئیشارەتی بەرەو کۆمپیوتەرەکان کرد.
  
  بێن بە باشترین کاریگەری خۆی لە یۆدا وتی: بەڵام هیچ سوودێکی نابێت. - نابێت کاتمان بەفیڕۆ بدەین.
  
  - ئەوەی هایدن لە تۆدا دەیبینێت، هەرگیز نازانم. کارین سەری لەقاند پێش ئەوەی هێواش هێواش بگەڕێتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، کێشەکە ئەوەیە کە هیچ ڕێگەیەکمان نییە بزانین لەوێ خوارەوە چی دەدۆزینەوە. ئێمە بە کوێرەوەری دەچووینە دۆزەخ".
  
  
  * * *
  
  
  هایدن و کینیماکا توانیان چەند ڕستەیەکی دیکە لە دانی دەربهێنن پێش ئەوەی بڕیار بدەن کە ژیرانەیە لە ئاهەنگەکەیاندا بە تەنیا جێیان بهێڵن. بە هەر بەختێک هەردووکیان پێیان وایە سەردانەکەی سی ئای ئەی خەونێکی خراپ بووە.
  
  کینیماکا سەرکەوتەوە ناو ئۆتۆمبێلەکە و دەستی خستە سەر سوکانە چەرمە نەرمەکە. "هێرشی تیرۆرستی?" دووبارەی کردەوە. "لە وایکیکی؟ من باوەڕم بەم شتە نییە ".
  
  هایدن لە ئێستاوە ژمارەی سەرۆکەکەی پەیوەندی دەکرد. دەروازەکە یەکسەر وەڵامی دایەوە. بە چەند ڕستەیەکی کورت ئەو زانیاریانەی خوێندەوە کە لە دانی کۆیان کردبووەوە.
  
  مانۆ بە بڵندگۆ گوێی لە وەڵامی گەیتس بوو. - هایدن، خەریکە نزیک دەبمەوە. چەند کاتژمێرێکی تر و منیش لەوێ دەبم. پۆلیس زۆر پشت بە هەموو تاوانبارانی ناسراو دەبەستێت بۆ زانینی شوێنی ڕەنچەکە. بەم زووانە هەمانە. لایەنە پەیوەندیدارەکان ئاگادار دەکەمەوە لەم هێرشە گوماناوییە، بەڵام بەردەوام بن لە هەڵکەندن".
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. هایدن بە سەرسوڕمانی بێدەنگەوە هەناسەی هەڵکێشا. - ئایا دێتە ئێرە؟ ئەو بە سەختی ڕووبەڕووی دەبێتەوە وەک خۆی. چ خێرێک دەکات؟
  
  "ڕەنگە کار یارمەتی بدات بۆ ڕوبەڕوبونەوەی."
  
  "با هیوابخوازین. پێیان وایە بەم زووانە شوێنی ڕەنچەکەیان دەست دەکەوێت. ئێمە شوێنپێی تیرۆریستان دەگرین. ئەوەی ئێستا پێویستمانە کەسانی ئەرێنی و ڕاستگۆن. هێی مانۆ، پێت وایە ئەم چیرۆکە تیرۆریستییە بەشێکە لە پیلانی پاشای خوێن؟"
  
  مانۆ سەری لە سەری خۆی دانا. - لە مێشکمدا تێپەڕی. چاوەکانی لەو دیمەنە هەناسەبڕکێیەدا دەیانخواردەوە، وەک ئەوەی دووری هەڵیبگرێت بۆ ئەوەی یارمەتی بدات لە بەرەنگاربوونەوەی تاریکییە دەستدرێژکارەکەدا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، باس لە کەسانی ڕاستگۆ دەکەین، درەیک و دوو هاوڕێکەی تا ئێستا وەڵامی پەیامەکانمیان نەداوەتەوە. وە پۆلیسیش نازانێت."
  
  مۆبایلەکەی زەنگی لێدا و سەری سوڕما. ئەوە دەروازە بوو. "بەڕێز?"
  
  بە ڕوونی زەنگێکی زۆری لێکەوتەوە و هاوار دەکات: "ئەم شتە تازە شێت بووە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "پۆلیسی هۆنۆلولو تازە سێ هەڕەشەی تیرۆریستی شەرعی دیکەی وەرگرتووە. هەمووی لە وایکیکی. بەم زووانە هەموو شتێک ڕوودەدات. پەیوەندی لەگەڵ کۆڤالێنکۆ دروست بووە".
  
  "سێ!"
  
  لەناکاو دەروازەکە بۆ یەک چرکە داخرا. هایدن قوتی دا، هەستی بە چرچبوونی گەدەی کرد. ئەو ترسەی لە چاوەکانی مانۆدا بوو، وای لێکرد ئارەقە بکاتەوە.
  
  گەیتس جارێکی تر پەیوەندی کردەوە. - با چوار کەس بن. تازە زانیاری زیاتر پشتڕاستکراوەتەوە. پەیوەندی بە درەیکەوە بکە. تۆ لەناو شەڕی ژیانتدایت هایدن. کۆبکرێتەوە".
  
  
  * * *
  
  
  پاشای خوێن لەسەر سەقفە بەرزەکە وەستابوو، زەردەخەنەیەکی سارد لەسەر دەموچاوی بوو، چەند نەقیبە متمانەپێکراوەکەی لە پێش و لە خوارەوەی وەستابوون. بە سادەیی وتی : "کاتی ئەوە هاتووە" . ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە ئەوەیە کە چاوەڕێی بووین، کارمان بۆ دەکرد. ئەمە دەرئەنجامی هەموو هەوڵەکانم و هەموو قوربانیدانی ئێوەیە. بە شێوەیەکی کاریگەر وەستا و وتی: "ئەوەیە، هەموو شتێک کۆتایی دێت."
  
  دەموچاوەکانی سکان دەکرد بۆ هەر نیشانەیەکی ترس. هیچیان نەبوون. لەڕاستیدا، وا دیار بوو بۆدرۆ نزیک بوو دڵخۆش بێت کە ڕێگەی پێدرا بگەڕێتەوە ناو شەڕە خوێناوییەکە.
  
  - کلۆد، ڕەنچەکە لەناو ببە. هەموو زیندانییەکان بکوژن. وە..." پێکەنی. - پڵنگەکان ئازاد بکەن. دەبێت بۆ ماوەیەک دەسەڵات داگیر بکەن. بۆدرۆ، تەنها ئەوەی دەیکەیت بیکە، بەڵام بە شێوەیەکی دڕندانەتر. بانگهێشتتان دەکەم بۆ بەدیهێنانی هەر ئاواتێکتان. بانگهێشتتان دەکەم بۆ ئەوەی سەرسامم بکەن. نەخێر، شۆکم بکە. بیکە، بۆدرۆ. بڕۆ بۆ کاوای و ڕەنچەکەی ئەوێ دابخە."
  
  پاشای خوێناوی دواجار چاوێکی لە چەند پیاوەکەی کە مابوونەوە. "سەبارەت بە تۆ... بڕۆ دۆزەخ لە هاوایی ئازاد بکە."
  
  ڕووی کردە لایەک و فڵچەی لێکردن و دوا نیگای ڕەخنەگرانە لە گواستنەوەکەی و ئەو پیاوە بە وردی هەڵبژێردراوانەی کە یاوەری دەبوون بۆ قووڵاییە کوشندەکانی ژێر ئەڵماس هێد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە دوای کوکەوە هیچ پیاوێک ئەمەی نەکردووە و بۆ گێڕانەوەی چیرۆکەکە ژیاوە. هیچ پیاوێک لە ئاستی پێنجەمی دۆزەخەوە سەیری ئەودیوی نەکردبوو. تا ئێستا کەس نەیدۆزیوەتەوە کە سیستەمی تەڵەکە بۆ شاردنەوەی چی دروست کراوە. دەیکەین."
  
  مردن و وێرانکاری هەم لە پشت و هەم لە پێشەوە بوو. سەرەتای ئاژاوەگێڕی حەتمی بوو. پاشای خوێناوی دڵخۆش بوو.
  
  
  * * *
  
  
  مات درەیک بەناو جێگای وەستانی ئۆتۆمبێلەکانی ئێکزۆتیکارسدا ڕۆیشت، دەست لە دەست لەگەڵ 'هاوڕێ کچەکەی'، ئەلیسیا مایڵز. لەوێ یەک ئۆتۆمبێلی کرێ وەستابوو، ئۆتۆمبێلێکی کرێی بەسیک دۆج کە ڕەنگە هی یەک دوو گەشتیار بووبێت کە یەکێک لە لامبۆرگینییە نوێیەکان بۆ ماوەی کاتژمێرێک بە کرێ گرتبوو. تا ئەو کاتەی درەیک و ئەلیسیا چوونە ناو پێشانگای جلوبەرگەوە، ئەو پیاوە چەقۆکێشەی کە تیمەکەی بڕیبوو، لە ژێر لووتیان بوو.
  
  "دوای نیوەڕت باش. ئەتوانم یارمەتیت بدەم?"
  
  - کامیان خێراترینن؟ درەیک ڕووخسارێکی بێ تاقەتی کرد. "لە ماڵەوە ئۆتۆمبێلێکی نیسانمان هەیە و خۆشەویستەکەم دەیەوێت خێرایی ڕاستەقینە ئەزموون بکات." درەیک چاوی بڕییەوە. "ڕەنگە چەند خاڵێکی بۆنوسم بۆ بەدەستبهێنێت، ئەگەر بزانیت مەبەستم چییە."
  
  ئەلیسیا بە شیرینی زەردەخەنەی کرد.
  
  درەیک هیوای خواست کە مای لە ئێستادا پشتی پێشانگا گەورەکە دەسوڕێتەوە، لە چاوی گەراجی دواوە دوور بکەوێتەوە و بەرەو کۆمەڵگەی لایەنی سیاجکراو بڕوات. هەوڵ دەدات لە دیوەکەی ترەوە بچێتە ژوورەوە. درەیک و ئەلیسیا نزیکەی شەش خولەکیان هەبوو.
  
  زەردەخەنەی کابرا فراوان بوو و، بێ ئەوەی جێگەی سەرسوڕمان بێت، ساختە بوو. "باشە، زۆربەی خەڵک ئۆتۆمبێلێکی نوێی فێراری ٤٥٨ یان لامبۆرگینی ئەڤێنتادۆر هەڵدەبژێرن، کە هەردووکیان ئۆتۆمبێلی نایابن." لە ڕاستیدا زەردەخەنەکە فراوانتر بوو کاتێک فرۆشیارەکە ئاماژەی بەو ئۆتۆمبێلانە کرد کە باسی لێوە دەکرا، هەردووکیان لەبەردەم پەنجەرە تەواو درێژەکانی پێشانگاکەدا دانرابوون. بەڵام لە ڕووی دەستکەوتە ئەفسانەییەکانەوە، ئەگەر ئەوە شتێک بێت کە تۆ بەدوایدا دەگەڕێیت، دەتوانم پێشنیاری فێراری دایتۆنا یان ماکلارێن ئێف 1 بکەم. دەستی بەرەو پشتی پێشانگاکە جووڵاند.
  
  لە پشتەوە و لە لای ڕاستەوە ئۆفیس هەبوون. لە لای چەپەوە ڕیزێک کۆشکی تایبەت هەبوون کە دەتوانرا زانیاری کارتی بانکیی تێدا کۆبکرێنەوە و کلیلەکانیان ڕادەست بکرێنەوە. لە ئۆفیسەکەدا پەنجەرە نەبوو، بەڵام درەیک گوێی لە فیگەرەکان بوو کە بەدەوری خۆیاندا دەجووڵان.
  
  چرکەکانی ژماردەوە بۆ خوارەوە. بڕیار بوو مای دوای چوار خولەک بگات.
  
  - تۆ کاک سکاربێری یان کاک پیتەرسن؟ بە پێکەنینەوە پرسی. - ناویانم لەسەر تابلۆکە لە دەرەوە بینی.
  
  - من جەیمسم. کاک سکاربێری و کاک پیتەرسن خاوەنەکەین. ئەوان لە حەوشەی ماڵەوەن".
  
  "دەربارەی". درەیک نمایشێکی خستەڕوو کە سەیری فێراری و لامبۆرگینی دەکرد. تەندروستی پێشانگاکە لەسەر پشتی داڕما. هیچ دەنگێک لە ئۆفیسی دوورەوە نەدەهات. ئەلیسیا لە خۆیەوە هێشتەوە، ڕۆڵی ژنە ڕەوشت باشەکەی دەگێڕا لەکاتێکدا فەزای دروست دەکرد.
  
  خولەکێک پێش ئەوەی مای ناچار بوو لە دەرگای لاوەکییەوە دەربچێت.
  
  درەیک خۆی ئامادە کرد.
  
  
  * * *
  
  
  کات بە ڕێژەیەکی ترسناک بەسەریاندا تێپەڕی، بەڵام بێن هیوای خواست بیرۆکە شێتانەی کارین بەرهەم بهێنێت. یەکەم هەنگاو ئەوە بوو کە بزانین دارە ڕەسەنەکانی کاپتن کوک لە کوێدا هەڵگیراون. ئەمەش کارێکی ئاسان دەرچوو. بەڵگەنامەکان لە ئەرشیفی نیشتمانی نزیک لەندەن لە باڵەخانەیەکی حکومیدا هەڵگیراون، بەڵام وەک بانکی ئینگلتەرا پارێزراو نەبوون.
  
  تا ئێستا ئەوەندە باشە.
  
  هەنگاوی دواتر هێنانی هایدن بوو. کاتێکی زۆری خایاند تا خاڵەکەیان بگەیەنن. سەرەتا هایدن لەڕادەبەدەر سەرقاڵ بوو بەبێ ئەوەی بێئەدەب بێت، بەڵام کاتێک کارین بە پشتیوانی بێن پلانەکەیان خستەڕوو، بریکاری سی ئای ئەی بە شێوەیەکی مەرگانە بێدەنگ بوو.
  
  "چیت دەوێت?" لەناکاو پرسی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە دەمانەوێت دزێکی ئاست بەرزی جیهانی بنێرن بۆ ئەرشیفی نیشتمانی لە کیو بۆ وێنەگرتن نەک دزیکردن، دواتر کۆپییەکی بەشە پەیوەندیدارەکەی گۆڤارەکانی کوک بە ئیمەیڵم بۆ بنێرن. ئەو بەشەی کە نەماوە".
  
  - تۆ سەرخۆش بوویت بێن؟ بە جددی -"
  
  بێن پێداگری کرد: "سەختترین بەش، دزییەکە نابێت. دڵنیا دەبمەوە کە دزەکە بەشی گونجاوم بۆ دەدۆزێتەوە و بۆم دەنێرێت".
  
  "ئەگەر بگیرێت چی؟" هایدن بەبێ بیرکردنەوە پرسیارەکەی بە زەق کردەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەر بۆیە دەبێت دزێکی ئاست بەرزی جیهانی بێت کە سی ئای ئەی بەهۆی ئەم گرێبەستەوە دەتوانێت خاوەندارێتی بکات. وە بۆچی، بە شێوەیەکی ئایدیاڵ، دەبێ پێشتر لە دەستبەسەریدا بێت. ئای و هایدن، ئەمانە هەمووی دەبێ لە چەند کاتژمێری داهاتوودا ئەنجام بدرێن. بەڕاستی ناتوانێت چاوەڕێ بکات".
  
  هایدن بە توندی وتی: ئاگاداری ئەوەم، بەڵام دواتر تۆنەکەی نەرم بوو. - سەیرکە بێن، دەزانم ئێوە دوو کەس پاڵیان پێواوە بۆ ناو ئەم ئۆفیسە بچووکە، بەڵام ڕەنگە بتەوێت سەرت لە دەرگاکە دەربهێنیت و نوێترین زانیاری وەربگریت. دەبێت ئامادە بیت لە ئەگەری-"
  
  بێن بە نیگەرانییەوە سەیری کارینی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە حاڵەتی چیدا؟ وەک ئەوەی دونیا خەریکە کۆتایی دێت قسە دەکەیت".
  
  بێدەنگی هایدن هەموو ئەو شتانەی پێ گوت کە پێویست بوو بزانێت.
  
  دوای چەند ساتێک، خۆشەویستەکەی جارێکی تر قسەی کردەوە: "چەند پێویستت بەم تێبینیانە، ئەم گۆڤارانە؟ ئایا شایەنی ئەوەیە ئینگلیزەکان توڕە بکەیت؟"
  
  بێن وتی: ئەگەر پاشای خوێن بگاتە دەروازەکانی دۆزەخ و ئێمەش بەدوایدا بگەڕێین، پێدەچێت ئەوان تاکە سەرچاوەی گەشتکردنمان بن. وە هەموومان دەزانین کوک چەندە باش بوو لەگەڵ کارتەکانی. دەیانتوانی ژیانمان ڕزگار بکەن".
  
  
  * * *
  
  
  هایدن مۆبایلەکەی لەسەر کابۆی ئۆتۆمبێلەکەی دانا و هەوڵیدا بیرکردنەوە پڕ لە کێشەکانی هێور بکاتەوە. چاوەکانی لە جامی ئۆتۆمبێلەکەوە چاوەکانی مانۆ کینیماکی یەکتریان بینی و بە ڕوونی هەستی بەو تیرۆرە کرد کە لە مێشکیدا دەبڵقێت. تازە ترسناکترین هەواڵیان پێگەیشت، دیسانەوە لە جۆناسان گەیتسەوە.
  
  وەک ئەوە نییە تیرۆریستان بڕیار بوو چەندین شوێن لە ئۆاهو لێبدەن.
  
  ئێستا زانیان زۆر لەوە خراپترە.
  
  مانۆ سەرکەوتە دەرەوە، بە شێوەیەکی دیار لەرزۆک بوو. "ئەوە کێ بوو?"
  
  - بێن. دەڵێت پێویستە بچینە ناو ئەرشیفی نیشتمانی ئینگلتەرا بۆ ئەوەی کۆپییەکی لۆگەکانی کاپتن کوکی بۆ دەستبکەوێت".
  
  مانۆ چاوەکانی بڕیقاندەوە. "بیکە. تەنها ئەنجامی بدە. ئەو کۆڤالێنکۆیە مەسخەرە هەوڵدەدات هەموو ئەو شتانە لەناو ببات کە خۆشمان دەوێت هایدن. بۆ پاراستنی ئەوەی خۆشت دەوێت هەموو شتێک لە توانای خۆتدا دەکەیت".
  
  "بەریتانی-"
  
  - گێلیان بکە. مانۆ خۆی لە سترێسەکەیدا لەدەستدا. هایدن ئیزعاجی نەبوو. - ئەگەر دارەکان یارمەتیدەرمان بن بۆ کوشتنی ئەم گەوادە، بیانبەن.
  
  هایدن بیرکردنەوەکانی یەکلایی کردەوە. هەوڵیدا مێشکی خۆی پاک بکاتەوە. پێویستی بە چەند پەیوەندییەک بوو بۆ ئۆفیسەکانی سی ئای ئەی لە لەندەن و هاوارێکی بەهێزی گەیتس سەرۆکەکەی، بەڵام پێی وابوو کە ڕەنگە بتوانێت کارەکە تەواو بکات. بە تایبەت لە ژێر ڕۆشنایی ئەو شتانەی کە گەیتس تازە پێی وتبوو.
  
  وە ئەو بە تەواوی دەیزانی کە بریکاری تایبەتی سی ئای ئەی لە لەندەن هەیە کە دەتوانێت ئەو کارە بکات بەبێ ئەوەی ئارەقەیەکی بشکێنێت.
  
  مانۆ هێشتا سەیری دەکرد، هێشتا لە شۆکدا بوو. - ئایا دەتوانیت باوەڕ بەم پەیوەندییە بکەیت؟ ئایا باوەڕ دەکەیت کە کۆڤالێنکۆ تەنها بۆ ئەوەی سەرنجی خەڵک سەرقاڵ بکات؟"
  
  هایدن نەیتوانی، بەڵام بێدەنگ بوو، هێشتا وتارەکەی بۆ گەیتس و ئۆفیسی لەندەن ئامادە دەکرد. لە چەند خولەکێکدا ئامادە بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "باشە، با یەکێک لە خراپترین پەیوەندییەکانی ژیانمان بەدواداچوون بکەین بە پەیوەندییەک کە یارمەتیمان دەدات ڕۆڵەکانمان بگۆڕین" و ژمارەکەی لە پەیوەندی خێرادا پەیوەندی کرد.
  
  تەنانەت لە کاتێکدا لەگەڵ سەرۆکەکەی قسەی دەکرد و دانوستانەکانی بۆ یارمەتی دەرەکی دەکرد بۆ هاککردنی ئەرشیفی نیشتمانی بەریتانیا، قسەکانی پێشووی جۆناسان گەیتس لە مێشکیدا دەسووتێن.
  
  تەنها ئۆاهو نییە. تیرۆریستانی پاشای خوێناوی بەنیازن لە یەک کاتدا هێرش بکەنە سەر چەند دوورگەیەک.
  
  
  بەشی بیست و دوو
  
  
  درەیک هەناسەی گرت کاتێک مای لە دەرگای لاوەکییەوە خۆی خلیسکاند و بە تەواوی چاوی کارمەندەکە بوو.
  
  "چی ئەو-"
  
  درەیک زەردەخەنەی کرد. بە چرپە گوتی: "کاتی مانگی ئایارە" و پاشان بە ئامێری پەلەوەری چەناگەی پیاوەکەی شکاند. بێ دەنگی فرۆشیارەکە خۆی سووڕاند و خۆی بە زەویدا کێشا. ئەلیسیا بە لامبۆرگینیدا تێپەڕی و چەکەکەی ئامادە دەکرد. درەیک بازێکی بەسەر فرۆشیارە بێ جووڵەکەدا دا. مای بە خێرایی بە درێژایی دیواری پشتەوەدا ڕۆیشت، لە پشت ئۆتۆمبێلێکی جۆری ماکلارێن ئێف 1 کە دەستی لێنەدرابوو، تێپەڕی.
  
  لە ماوەی چەند چرکەیەکدا لە دیواری ئۆفیسەکە بوون. نەبوونی پەنجەرە هەم بۆ ئەوان و هەم لە دژی ئەوان کاریگەری هەبوو. بەڵام کامێرای ئەمنی دەبوو. تەنها پرسیارێک بوو-
  
  کەسێک لە دەرگای پشتەوە ڕایکردە ژوورەوە، ئۆڤەرلۆسەکەی بە ڕۆن پەڵە پەڵە بوو، قژی درێژی ڕەش بە باندانەیەکی سەوزەوە بەسترابووەوە. درەیک ڕاستەوخۆ ڕوومەتەکەی بە پارتیشنی تەنک و تەنکەکەی پلەی وودەوە فشار خستە سەر، گوێی لەو دەنگانە بوو کە لە ناو ئۆفیسەکەوە دەهاتن لە کاتێکدا مەی مەشقی جوڵەکانی میکانیکەکەی دەکرد.
  
  هێشتا دەنگیان نەدەدا.
  
  بەڵام دواتر چەند کەسێکی تر لە دەرگاکەدا تەقینەوە و کەسێک لەناو ئۆفیسەکەدا هاوارێکی لێ دەرچوو. درەیک دەیزانی یارییەکە کۆتایی هاتووە.
  
  واتە: با هەیانبێت.
  
  ئەلیسیا بە گریانیەوە وتی "Fuck yeah" و هەر کە دەرگای ئۆفیسەکەی کرایەوە بە لێدا، بووە هۆی ئەوەی کە بە کەوتنەخوارەوەیەک بەر سەری پیاوەکە بکەوێت. پیاوێکی تر هاتە دەرەوە، چاوەکانی لە شۆکدا فراوان بوون کاتێک سەیری ژنێکی جوانیان دەکرد کە دەمانچەیەکی بەدەستەوە بوو و دۆخی شەڕکەرێکیان چاوەڕێی دەکرد. دەمانچەکەی بەرز کردەوە. ئەلیسیا تەقەی لە سکی کرد.
  
  لە دەرگاکەدا داڕما. هاوارێکی زیاتر لە ئۆفیسەوە هات. شۆک دەستی کرد بە گۆڕان بۆ تێگەیشتن. بەم زووانە تێدەگەن کە ژیرانە دەبێت پەیوەندی بە چەند هاوڕێیەکەوە بکەن.
  
  درەیک تەقەی لە یەکێک لە میکانیکەکان کرد و لە ناوەڕاستی ڕانیدا لێیدا و کەوتە خوارەوە. پیاوەکە بە ماکلارێنەکەدا خلیسکاند و شوێنەواری خوێنی لە دوای خۆی بەجێهێشت. تەنانەت درەیکیش چاوی بڕییەوە. مای دەستگیرانی پیاوی دووەمی کرد و درەیک ڕووی کردەوە ئەلیسیا.
  
  "پێویستە بچینە ژوورەوە."
  
  ئەلیسیا نزیک بووەوە تا دیمەنێکی باشی ناوەوەی بینی. درەیک بە درێژایی زەویەکەدا خۆی خزاند تا گەیشتە دەرگاکە. بە سەری ئەو، ئەلیسیا چەند تەقەیەکی کرد. درەیک خەریک بوو کۆتر بخاتە ناو دەرگاکە، بەڵام لەو ساتەدا نیو دەیان کەس بە چەکی کێشراوەوە بازیان دا و بە تووڕەییەوە تەقەیان کرد.
  
  ئەلیسیا وەرگەڕا و لە پشت لامبۆرگینیەکەوە خۆی حەشاردا. فیشەکەکان بە لایەکانیدا فیشەکیان لێدا. جامی ئۆتۆمبێلەکە شکا. درەیک بە خێرایی خۆی خلیسکاند. دەیتوانی ئازاری چاوەکانی پیاوەکە ببینێت کاتێک تەقەی لە ئۆتۆمبێلە سوپەرەکان دەکرد.
  
  ئەوی تریش ئەوی بینی. درەیک یەک چرکە پێش خۆی تەقەی کرد و بینی بە قورسی کەوتووە و یەکێک لە هاوکارەکانی لەگەڵ خۆی بردووە.
  
  ئەلیسیا لە پشت لامبۆرگینیەکەوە بازێکی دا و یەک دوو پەنجەی بەرگەکەی نیشتەوە. درەیک بەرەو فێراری ڕایکرد و لە پشت تایە زەبەلاحەکانیەوە کۆترێکی کرد. ئێستا هەموو فیشەکێک ئەژمار دەکرێت. دەیتوانی مای ببینێت کە لە لای گۆشەی دیواری ئۆفیسەکەوە لە چاوی خەڵک شاردبووەوە و چاوی لە پشتەوە بوو کە میکانیکەکان لێیەوە هاتبوون.
  
  سێ کەسیان لە پێیەکانیدا پاڵکەوتبوون.
  
  درەیک بە زۆر زەردەخەنەیەکی بچووکی کرد. هێشتا ئامێری کوشتنی تەواو بوو. بۆ ساتێک نیگەران بوو لە کۆبوونەوە حەتمیەکەی نێوان مەی و ئەلیسیا و پاداشتی مردنی وێڵز، بەڵام دواتر نیگەرانییەکانی لە هەمان گۆشەی دووردا قفڵ کرد کە هەستی پێدەکرد بۆ بێن و هایدن و هەموو هاوڕێکانی دیکەی.
  
  ئەمە ئەو شوێنە نەبوو کە بتوانیت ئازادی بە هەست و سۆزی مەدەنی خۆت بدەیت.
  
  فیشەکەکە بەر فێراری کەوت، لە دەرگاکەدا ڕۆیشت و لە دیوەکەی ترەوە دەرچوو. بە کەوتنەخوارەوەیەکی کەڕکەر، پەنجەرەی پێشەوەی ئۆتۆمبێلەکە تەقیەوە، شووشە کەوتە ناو شلەمەنییەکی بچووکەوە. درەیک سوودی لەو سەرقاڵکردنە وەرگرت و بازێکی دا و تەقەی لە پیاوێکی دیکە کرد کە لە نزیک دەرگای ئۆفیسەکە قەرەباڵغ بوو.
  
  بێگومان ئاماتۆرەکان.
  
  پاشان دوو پیاوی توندڕەوی بینی کە دۆشکەیان بەدەستەوە بوو، ئۆفیسەکەیان بەجێهێشت. دڵی درەیک لێدانێکی بەجێهێشت. وێنەیەکی دوو پیاوی دیکەی لە پشتیانەوە هەڵکرد - نزیکەی بە دڵنیاییەوە سکاربێری و پیتەرسن، کە لەلایەن بەکرێگیراوانی بەکرێگیراوەوە پارێزراو بوون - پێش ئەوەی جەستەی تا دەتوانێت بچووک بکاتەوە لە پشت تایە زەبەلاحەکەوە.
  
  دەنگی فیشەکی فڕیو تەپڵی گوێی تەقاندەوە. ئەوا ئەوە ستراتیژی ئەوان دەبوو. ئەلیسیا و ئەو لە ژێر دەستبەسەری ماڵەوەدا بهێڵەرەوە تاوەکو دوو خاوەنەکەی لە دەرگای پشتەوە هەڵدێن.
  
  بەڵام پلانیان بۆ مانگی ئایار نەبوو.
  
  ئەو بریکارە ژاپۆنییە جووتێک دەمانچەی فڕێدراوی هەڵگرت و هاتە گۆشەکە و بە چەکی دۆشکە تەقەی لە پیاوەکان کرد. یەکێکیان وەک ئەوەی ئۆتۆمبێلێک لێی بدات بۆ دواوە فڕی و دەمانچەکەی بە شێوەیەکی کێوی تەقاند و لە کاتی کەوتنیدا کۆنفێتی بەسەر سەقفەکەدا بڵاوکردەوە. ئەوی تریان سەرۆکەکانی لە پشت تەرمەکەی خۆیەوە برد و چاوەکانی گۆڕی بۆ مای.
  
  ئەلیسیا سییەکانی بەرەو سەرەوە ڕۆیشت و یەک تەقەی کرد کە بە ڕوومەتەکەی پاسەوانەکەدا تێپەڕی و لە یەک کاتدا کەوتە خوارەوە.
  
  ئێستا سکاربێری و پیتەرسن خۆیان چەکەکانیان دەرهێنا. درەیک سوێندی خوارد. بە زیندووی پێویستی پێیان بوو. لەم کاتەدا دوو پیاوی دیکە لە دەرگای پشتەوە و لاوەکییەوە چوونە ژوورەوە و مای ناچار کرد جارێکی دیکە لە پشت ماکلارێنەکەوە خۆی بشارێتەوە.
  
  فیشەکەکە جەستەی ئۆتۆمبێلە بەنرخەکەی کون کرد.
  
  درەیک گوێی لە یەکێک لە خاوەنەکانی بوو کە وەک بەرازێکی کالوای هاوایی دەقیژاند، ئەو چەند پیاوەی کە مابوونەوە لە دەوری سەرۆکەکانیان کۆبوونەوە و بە تەقەکردن لە ئۆتۆمبێلەکان و بەو هۆیەوە هێرشبەرەکان، بە خێرایی مل شکێن بەرەو گەراجی پشتەوە ڕایانکرد.
  
  درەیک بۆ ساتێک سەری سوڕما. مای دوو لە پاسەوانەکانی کوشت، بەڵام سکاربێری و پیتەرسن بە خێرایی لە دەرگای پشتەوە لە ژێر تەپوتۆزێکی ئاگری داپۆشراودا ون بوون.
  
  درەیک هەستا و تەقەی کرد و هەنگاوی بۆ پێشەوە ڕۆیشت. لەم ماوەیەدا کە بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت، کز بوو بۆ ئەوەی دوو چەکی دیکە هەڵبگرێت. یەکێک لە پاسەوانەکانی دەرگای پشتەوە کەوتە خوارەوە و شانی گرتبوو. ئەوی تریان بە ڕژێمی خوێن هەنگاوی بۆ دواوە نا.
  
  درەیک ڕایکرد بۆ دەرگاکە، مای و ئەلیسیا لە تەنیشتی بوون. مەی تەقەی کرد لە کاتێکدا درەیک چەند نیگایەکی خێرای کرد، هەوڵیدا شوێنی ژوورە خزمەتگوزارییەکان و گەراجەکە هەڵسەنگێنێت.
  
  وتی: "تەنها شوێنێکی کراوەی گەورە." - بەڵام یەک کێشەی گەورە هەیە.
  
  ئەلیسیا لە تەنیشتیەوە چەقۆی لێدا. "چی?"
  
  "ئەوان شێلبی کۆبرایەکیان هەیە لەوێ."
  
  مای چاوەکانی سەیری کرد. - بۆچی ئەمە کێشەیە؟
  
  "هەرچییەک بکەیت، تەقەی لێ مەکە."
  
  "ئایا بارگاوی کراوە بە تەقەمەنی؟"
  
  "نەخێر".
  
  "ئەوا بۆ ناتوانم دایبکەنم؟"
  
  "چونکە ئەوە شێلبی کۆبرا!"
  
  "ئێمە تەنها تەقەمان لە پێشانگایەکی پڕ لە ئۆتۆمبێلی سوپەری گەمژانە کرد." ئەلیسیا ئەژنۆی خستیە لایەک. "ئەگەر بوێری ئەوەت نییە بیکەیت، گێل بکە."
  
  "گەمژەیی". درەیک بازێکی دا بۆ لای. فیشەکەکە بە پێشەوەیدا تێپەڕی و دیواری گچکەی کون کرد و چاوەکانی بە ڕیشاڵی گچکە باران کرد. وەک چاوەڕێی دەکرد کەسە خراپەکان لەکاتی ڕاکردندا تەقەیان لێکرد. ئەگەر هەر شتێکیان لێبدات، ئەوە بەختێکی کوێرە.
  
  درەیک ئامانجی گرت و هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و پیاوەکانی هەردوو لای دوو سەرۆکەکەی دەرهێنا. لەگەڵ کەوتنی دوا پاسەوانەکانیان کە مابوونەوە، پێدەچوو هەردوو سکاربێری و پیتەرسن درک بەوە بکەن کە شەڕێکی دۆڕاو دەکەن. وەستان، چەک لە تەنیشتیانەوە هەڵواسرابوو. درەیک بەرەو ئەوان ڕایکرد، پەنجەی پێشتر لەسەر تریگەرەکە بوو.
  
  وتی: کلۆد. - ئێمە پێویستمان بە کلۆد هەیە نەک تۆ. لە کوێیە?"
  
  لە نزیکەوە ئەو دوو سەرۆکە بە شێوەیەکی سەیر لەیەک دەچوون. هەردووکیان دەموچاوی ماندوویان هەبوو، بە هێڵە سەختەکان کە لە ساڵانێک لە بڕیاردانی بێبەزەییانە لەدایک بوون، چەقۆکێش بوون. چاوەکانیان سارد بوو، چاوی پیرانهای جەژنانە. دەستەکانیان کە هێشتا دەمانچەکانیان گرتبوو، بە وریاییەوە کز بوون.
  
  مای ئاماژەی بە چەکەکە کرد. "فڕێیان بدە."
  
  ئەلیسیا هەوادارەکەی بە فراوانی وەرچەرخاند، ئەمەش وایکرد ئامانجکردنی قورستر بێت. درەیک نزیک بوو لە چاوی سەرۆکەکاندا شکستەکە ببینێت. دەمانچەکان نزیکەی لە یەک کاتدا کەوتنە سەر زەوی.
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە گوتی: "جەهەنەمی خوێناوی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان وەک یەک دەردەکەون و وەک یەک مامەڵە دەکەن. ئایا کەسە خراپەکانی بەهەشت دەتکەنە کلۆن؟ وە لە کاتێکدا من لەسەر بابەتەکەم، بۆچی کەسێک لێرە دەگۆڕێت بۆ کەسە خراپەکە؟ ئەم شوێنە باشترە لە جەژن لە بەهەشتی حەوتەم".
  
  - کامتان سکاربێرییە؟ مای پرسی و بە ئاسانی گەیشتە مەبەستەکە.
  
  ئەو کەسەی قژی شۆخ بوو وتی: منم. - ئێوە لە هەموو شارەکەدا بەدوای کلۆددا گەڕاون؟
  
  درەیک بە چرپە گوتی: "ئەمە ئێمەین. - وە ئەمە دوا وێستگەمانە.
  
  کلیکێکی بێهێز لە بێدەنگییەکەدا دەنگی دایەوە. درەیک وەرگەڕا، دەیزانی ئەلیسیا وەک هەمیشە ئامانجەکە دەدات. گەراجەکە چۆڵ دەرکەوت، بێدەنگییەکە لەناکاو وەک شاخێک قورس بوو.
  
  سکاربێری زەردەخەنەیەکی زەردی پێبەخشین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لە وۆرک شۆپەکەداین. هەندێک جار هەموو شتێک لەیەک دەکەوێت".
  
  درەیک سەیری ئەلیسیای نەکرد، بەڵکو ئاماژەی پێدا کە بەردەوام لە چاودێریدا بێت. شتێک هەڵە بوو. هەنگاوی ناوە و دەستی بە سکاربێری گرت. درەیک بە جوڵەیەکی خێرا لە جودۆدا هەڵیگرت و بەسەر شانیدا فڕێیدا و بە توندی پیاوەکەی خستە ناو کۆنکرێتەکەوە. تا ئەو کاتەی ئازاری چاوەکانی سکاربێری تێپەڕی، درەیک دەمانچەیەکی ئاراستەی چەناگەی کردبوو.
  
  - کلۆد لە کوێیە؟ - پرسیم.
  
  "ھەرگیز گوێبیستی نەبووم-"
  
  درەیک لوتی پیاوێکی شکاند. - یەک چانسی ترت هەیە.
  
  هەناسەدانی سکاربێری خێرا بوو. دەموچاوی وەک گڕانایت ڕەق بوو، بەڵام ماسولکەکانی ملی بە زەحمەت کاریان دەکرد، خیانەتیان لە دەمارگیری و ترس دەکرد.
  
  "با دەست بکەین بە تەقەکردن لە پارچەکان." دەنگی سوکی مای گەیشتە دەستیان. "بێ تاقەتم".
  
  "بەسە دادپەروەرانە". درەیک پاڵێکی نایەوە و هەنگاوی نا بۆ لایەک و پەنجەرەی کێشا.
  
  "نەخێر!"
  
  هاوارەکەی سکاربێری لە دوا ساتدا وەستاند. - کلۆد لە ڕەنچێکدا دەژی! لە کەناراوەکانی باکوورەوە لە ناوەوەی وڵات. دەتوانم کۆئۆردینیاتەکانتان پێ بدەم".
  
  درەیک زەردەخەنەی کرد. "پاشان بڕۆ پێشەوە."
  
  کلیکێکی تر. درەیک بچووکترین جوڵەی بینی و دڵی نوقم بوو.
  
  ئای نا.
  
  ئەلیسیا تەقەی لێکرد. فیشەکەکەی دوایین کەسی خراپ لە یەک کاتدا کوشت. لەناو سندوقی ئۆتۆمبێلێکی شێلبی خۆی حەشاردابوو.
  
  درەیک چاوی لێکرد. بە کەمێک فەسادی کۆنەوە زەردەخەنەی بۆ کردەوە. درەیک بینی کە لانیکەم جارێکی تر خۆی دەبینێتەوە. کارەکتەری بەهێزی هەبوو کە دەیتوانی ڕووبەڕووی لەدەستدان بگرێتەوە.
  
  ئەوەندە دڵنیا نەبوو لە خۆی. سکاربێری پاڵدا تا پەلە بکات. "پەلە بکە. هاوڕێکەت، کلۆد، لە دۆخێکی سوپرایزێکی گەورەدایە".
  
  
  بەشی بیست و سێ
  
  
  هایدن و کینیماکا تەنانەت کاتیان نەبوو ئۆتۆمبێلەکە هەڵبگرن کاتێک درەیک تەلەفۆنی کرد. ژمارەکەی لەسەر شاشەکەی بینی و هەناسەیەکی ئارام هەڵکێشا.
  
  - درەیک. لە کوێیت-"
  
  "کات نیە. من شوێنی کلۆدم هەیە".
  
  - بەڵێ، ئێمەش وا بیر دەکەینەوە، کابرای زیرەک. سەرسوڕهێنەرە کە هەندێک لە تاوانباران بۆ ژیانێکی ئارامتر وازی لێدەهێنن".
  
  - چەند ساڵە دەزانیت؟ لە کوێیت?" درەیک پرسیارەکانی وەک پۆلیسی مەشق کە فەرمان دەدات.
  
  - خاو بکەرەوە پڵنگ. تەنها خولەکێک پێش ئێستا هەواڵەکەمان پێگەیشت. گوێ بگرن، ئێمە ئامادەکاری دەکەین بۆ کاریگەری دەستبەجێ. وە مەبەستم لە ئێستایە ئایا تۆ یاری دەکەیت؟"
  
  - من نەفرەت لە ڕاست دەکەم. هەموومان واین. ئەم گەوادە هەنگاوێک لە دوای کۆڤالێنکۆوەیە".
  
  هایدن باسی هۆشدارییەکانی تیرۆریستی بۆ کرد کاتێک ئاماژەی بە کینیماکا کرد کە لێبخوڕێت. کاتێک تەواو بوو، درەیک بێدەنگ بوو.
  
  دوای ساتێک وتی: لە بارەگا چاوت پێتان دەکەوێت.
  
  هایدن بە خێرایی ژمارەی بن بلەکی لێدا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئۆپەراسیۆنەکەت سەرکەوتوو بوو. هیوادارین بریکارەکەمان لە لەندەن لە ماوەی چەند کاتژمێری داهاتوودا ئەو شتانەتان بۆ دەستبکەوێت کە پێویستتان پێیەتی، دوای ئەوە ڕاستەوخۆ کۆپیەکانتان بۆ دەنێرێت. هیوادارم ئەمە شتێک بێت کە پێویستت پێیەتی بێن".
  
  "هیوادارم بەڕاستی لەوێ بێت." دەنگی بێن زیاتر لەوەی گوێی لە قسەکانی بوو دەمارگیرتر بوو. - پێشبینییەکی تەندروستە، بەڵام هێشتا پێشبینییەکە.
  
  "منیش هیوادارم".
  
  هایدن مۆبایلەکەی فڕێدایە سەر داشبۆردەکە و بە بەتاڵی سەیری شەقامەکانی وایکیکی کرد کاتێک کینیماکا بە ئۆتۆمبێلەکەی گەڕایەوە بۆ بارەگا. - گەیتس پێی وایە ئەگەر بتوانین بە خێرایی مامەڵە لەگەڵ کلۆد بکەین، دەتوانین هێرشەکان بوەستێنین. هیوادارن تەنانەت ڕەنگە کۆڤالێنکۆ لەوێش بێت".
  
  مانۆ ددانی گرت. - هەمووان ئەوە دەکەن سەرۆک. پۆلیسی ناوخۆیی، هێزی تایبەت. هەموو شتێک بچووک دەبێتەوە تا دەتقێتەوە. کێشەکە ئەوەیە کە کەسە خراپەکان لە ئێستاوە لەوێدان. دەبێ وا بن. دەبێت بە کردەوە مەحاڵ بێت کە هەر هێرشێکی نزیک بوەستێنرێت، چ جای نیو دەیان هێرش بۆ سەر سێ دوورگەی جیاواز".
  
  هەموو ئەوانەی لە دەسەڵاتدا بوون قەناعەتیان بەوە هەبوو کە کۆڤالێنکۆ لە ڕاستیدا فەرمانی بە هێرشی بێشومار داوە بۆ ئەوەی هەمووان سەرقاڵ بن لەکاتێکدا بەدوای خەونەکەیدا دەگەڕا - گەشتێک کە دوا بەشی ژیانی بۆ تەرخان کردووە.
  
  شوێن پێی کاپتن کوک بکەون. باشترە یەک بە یەک بچین. لەودیو دەروازەکانی دۆزەخەوە بگەڕێ.
  
  هایدن بە دەوری خۆیدا دەسوڕایەوە کاتێک بارەگاکە لە دەرەوە دەهاتە دەرەوە. کاتی ئەوە هاتووە کردار بکەین.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک مای و ئەلیسیای هێنایە بینای سی ئای ئەی و یەکسەر بە یاوەرییەوە بردرانە سەرەوە. بردرانە ژوورێکەوە کە پڕ بوو لە چالاکییەکان. لە کۆتایی دووردا، هایدن و کینیماکا لە نێو جەماوەرێکی زۆر لە پۆلیس و کارمەندانی سەربازیدا وەستابوون. درەیک دەیتوانی سوات و تیمی دزەکانی HPD ببینێت. دەیتوانی یەکپۆشی ببینێت کە بێ گومان هی تیمەکانی ئۆپەراسیۆنە تایبەتەکانی سی ئای ئەی بوون. ڕەنگە تەنانەت هەندێک دێڵتایش لە نزیکەوە.
  
  بێ گومان شەیتان لەسەر کلکی پاشای خوێنە و بۆ خوێن دەرچووە.
  
  "بیرتە کاتێک پاشای خوێن پیاوەکانی نارد بۆ هێرشکردنە سەر ئەو تێکدەرە بۆ ئەوەی ئامێرەکە بدزن؟" ئهو ووتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە لە هەمان کاتدا هەوڵی ڕفاندنی کینیماکایان داوە؟ گرەو دەکەم دەستبەسەرداگرتنی بەڕێکەوت بووە. ئەوان تەنیا دەیانویست زمانی هاوایی کینیماکی بزانن".
  
  پاشان درەیک بیری هاتەوە کە نە مای و نە ئەلیسیا لە دەوروبەری نەبوون کاتێک پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ وێرانکەرەکەیان بەستەوە. سەری لەقاند. "گرنگ نییە".
  
  درەیک سەرنجی دا کە بێن و کارین لە نزیک پەنجەرەکە وەستابوون. هەریەکەیان پەرداخێکیان بەدەستەوە بوو، لە کاغەزی ڕۆڵکردنی دیسکۆیەکی قوتابخانە دەچوو.
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە کە لەناو خەڵکەکەدا ون بێت. ئاسان دەبوو. لەدەستدانی کێنێدی هێشتا لە خوێنیدا دەکوڵێت، ئەمەش وایکردبوو کە نەتوانێت باسی بکات. بێن لەوێ بوو. بێن لەکاتی مردنیدا دەستی گرت.
  
  دەبوو درەیک بێت. نەک هەر ئەمە. درەیک دەبوو ڕێگری لە مردنی بکات. ئەوە بوو کە ئەو کرد. کات کاڵ بووەوە و بۆ ساتێک خۆی لە ماڵەوە لە یۆرک لەگەڵ کێنێدی بینیەوە، لە چێشتخانە شتێکیان لێنا. کێنێدی ڕومی تۆخی ڕشتە ناو تاوە و کاتێک ڕژا، سەری بەرز کردەوە. درەیک ستیکی لەناو کەرەی سیردا مارینی کرد. ئاسایی بوو. خۆش بوو. دونیا جارێکی تر ئاسایی بووەوە.
  
  ئەستێرەکان وەک یارییە ئاگرینەکانی شکستخواردوو لەبەردەم چاویدا دەدرەوشایەوە. لەناکاو ئارامی گەڕایەوە و دەنگەکان لە دەوروبەری دەستیان کرد بە دەنگدانەوە. کەسێک ئەژنۆی لێدا. پیاوێکی تر قاوەیەکی گەرمی بەسەر یەکێک لە سەرۆکەکانیدا ڕشت و وەک شەمشەمەکوێرەیەک لە دۆزەخەوە ڕایکرد بۆ ئاودەست.
  
  ئەلیسیا بە وردی سەیری کرد. - چی ڕوودەدات درەیکس؟
  
  پاڵى بەناو خەڵکەکەدا نا تا ڕووبەڕووى بن بلەیک بووەوە. ئەمە ساتێکی تەواو بوو بۆ کۆمێنتێکی خێرا لەلایەن دینۆرۆکەوە. درەیک ئەمەی دەزانی. ڕەنگە بێن ئەمەی زانیبێت. بەڵام هەردووکیان بێدەنگ بوون. ڕووناکی لە پەنجەرەی پشت بێنەوە دەڕژا؛ هۆنۆلولو لە چوارچێوەی تیشکی خۆر و ئاسمانی شین و چەند هەورێکی ڕیزدار لە دەرەوە وەستابوو.
  
  دواجار درەیک دەنگی خۆی دۆزیەوە. "ئایا ئەم کۆمپیوتەرانەی سی ئای ئەی بەسوود بوون؟"
  
  "هیوادارین". بێن چیرۆکی گەشتەکەی کاپتن کوک بۆ سەری ئەڵماس کورتکردەوە و کۆتایی بەو ئاشکراکردنە هێنا کە سی ئای ئەی بریکارێکی بەریتانی بەکارهێناوە بۆ دزینی ئەرشیفی نیشتمانی.
  
  ئەلیسیا دوای بیستنی هەواڵەکەی لە کوڕە گەنجەکەوە هێواش هێواش بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. "دزی سوپەری بەریتانی؟ ئەو ناوی چیە?"
  
  بێن بە سەرنجی لەناکاو چاوی ترپاند. - هایدن هەرگیز پێی نەوتم.
  
  ئەلیسیا بۆ ماوەیەکی کورت چاوێکی لە کارمەندەکەی سی ئای ئەی کرد، پاشان زەردەخەنەیەکی چەقۆکێشی کرد. - ئای گرەو دەکەم کە ئەو وای نەکردووە.
  
  "ئه مه واتای چیه?" کارین قسەی کرد.
  
  زەردەخەنەی ئەلیسیا کەمێک خراپ بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "من بە تایبەتی بە دیپلۆماسیەتی خۆم ناسراو نیم. فشاری لەسەر مەکە".
  
  درەیک کۆکی کرد. - تەنها تاوانبارێکی نێودەوڵەتی تر کە ئەلیسیا گێلی کرد. فێڵەکە هەمیشە ئەوە بووە کە ئەو شتانە بدۆزێتەوە کە ئەو نییە".
  
  ئەلیسیا بە پێکەنینەوە وتی: ڕاستە. "هەمیشە بەناوبانگ بووم."
  
  مای لە گفتوگۆکەیاندا دەستوەردانی کرد و وتی: باشە ئەگەر ئەمە ئەو بریکارە بێت کە من بیری لێدەکەمەوە، ئەوا لەلایەن هەواڵگری ژاپۆنەوە ناسراوە. ئەو... یاریزانێکە. وە ئۆپەراتۆرێکی زۆر زۆر باش".
  
  "بۆیە پێدەچێت ئاگاداری کۆتاییەکەی بێت." درەیک لە خۆشبەختییەکانی ئەو شارەی زەریای هێمن کۆڵیەوە کە لەبەردەمیدا بڵاوبووەتەوە و خۆی تامەزرۆی کەمێک ئارامی بوو.
  
  ئەلیسیا دەڵێت: "هەرگیز بۆ ئەو کێشە نەبووە". - وە بەڵێ، گۆڤارەکانتان دەگەیەنێت.
  
  بێن هێشتا لە نێوان ئەلیسیا و هایدن دەڕوانی، بەڵام زمانی گرت. ئیختیاری باشترین بەش بوو لە ئاشکراکردن لەم قۆناغەدا. وتی: هێشتا پێشبینییەکی خوێندەوارە. "بەڵام ئەگەر کۆتاییمان بە دەروازەکانی دۆزەخ بێت، دڵنیام ئەم تۆمارانە دەتوانن ژیانمان ڕزگار بکەن."
  
  "هیوادارم" - درەیک وەرگەڕا و بە دەوری ئاژاوەگێڕەکەدا سەیری کرد - "ئەوە ناگاتە ئەو ئاستە. پاشای خوێناوی هێشتا لە ڕەنچەکەدا دەبێت. بەڵام ئەگەر ئەم گەمژانە پەلە نەکەن، کۆڤالێنکۆ هەڵدێت."
  
  "کۆڤالێنکۆ." ئەلیسیا لەکاتی قسەکانیدا لێوەکانی لێدا و تامی تۆڵەسەندنەوەکەی دەکرد. - من دەمرم لەسەر ئەوەی بەسەر هادسۆن هات. وە بۆدرۆ؟ ئەو یەکێکی ترە کە بەڕاستی نیشانە کراوە." ئەویش بە دەوری ئەو جەماوەرە ژاوەژاوەدا سەیری دەکرد. "بەهەر حاڵ، کێ لێرە بەرپرسە؟"
  
  وەک ئەوەی لە وەڵامدا دەنگێک لە ئەو جەماوەرە ئەفسەرانەی کە دەوری هایدن جەییان دابوو هات. کاتێک ژاوەژاوەکە کەم بووەوە و پیاوەکە دەبینرا، درەیک دڵخۆش بوو بە بینینی جۆناسان گەیتس. ئەو سیناتۆرەکەی بەدڵ بوو. وە لەگەڵیدا ماتەمینی گێڕا.
  
  گەیتس وتی: "وەک دەزانن ئێمە شوێنێکی کۆڤالێنکۆ ڕانچمان هەیە لە ئۆاهو." ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆیە دەبێت ئەرکەکەمان لە چوار بەش پێکبێت. سەرەتا هەموو بارمتەکان مسۆگەر بکە. دووەم: کۆکردنەوەی زانیاری لەسەر گومانی هێرشی تیرۆریستی. سێیەم: ئەم پیاوە بدۆزەرەوە، کلۆد و کۆڤالێنکۆ. وە چوارەم: شوێنی دوو ڕەنجەکەی تر بدۆزەرەوە."
  
  گەیتس هێواش وەستا تا ئەم شتە نوقم بێت، پاشان بە جۆرێک توانی وا لە هەموو ژن و پیاوێکی ژوورەکە بکات وا بیربکاتەوە کە بە یەک جووڵەی چاو سەیری ئەوان دەکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە دەبێت بە هەر ڕێگەیەکی پێویست ئەنجام بدرێت. کۆڤالێنکۆ لە کاتی گەڕانە هێمنەکەیدا بە ئامادەییەوە ژیانی زۆر کەسی خستە مەترسییەوە. ئەمڕۆ کۆتایی دێت".
  
  دەروازەکان کرایەوە. لەناکاو پشێوی ژوورەکە وەستا و هەمووان بە خێرایی دەستیان کرد بە گەڕانەوە بۆ شوێنی خۆیان. وردەکارییەکان بە وردی بیریان لێ کراوەتەوە.
  
  درەیک چاوی هایدنی گرت. دەستی بۆ جووڵاند و بانگهێشتی کرد کە بێتە لای.
  
  - ئامێرەکانتان بۆ دابین بکەن و ئەسپەکانتان زین بکەن، کوڕان. دوای سی خولەک دەگەینە ڕەنچەکەی کلۆد".
  
  
  بەشی بیست و چوار
  
  
  درەیک لەگەڵ هاوڕێکانی لە یەکێک لە هێلیکۆپتەرە سووکەکانی بەشی پۆلیسی هاوایی دانیشت و هەوڵیدا سەری پاک بکاتەوە کاتێک بە خێرایی بەرەو مەڕدارخانەی کلۆد دەفڕی. ئاسمان خاڵی بوو بە هێلیکۆپتەری هاوشێوە و قورستری سەربازی. سەدان کەس لە هەوادا بوون. هەندێکی تریش بە ڕێگای وشکانیدا بوون و تا دەیانتوانی بە خێرایی دەجووڵان. زۆربەی پۆلیس و کارمەندانی سەربازی ناچار بوون لە هۆنۆلولو و ناوچەی وایکیکی بمێننەوە لە ئەگەری ڕوودانی هێرشە تیرۆریستییەکان لە ڕاستیدا.
  
  پاشای خوێناوی هێزەکانیان دابەش کرد.
  
  وێنەی مانگی دەستکرد چالاکییەکی زۆری لە ڕەنچەکەدا نیشان دا، بەڵام بەشێکی زۆری خۆدزینەوە بوو، ئەمەش وایکردووە بزانرێت بەڕاستی چی ڕوودەدات.
  
  درەیک بڕیاریدا هەستەکانی بۆ کۆڤالێنکۆ ڕابگرێت. گەیتس ڕاستی دەکرد. بارمتەکان و سەلامەتییان لێرەدا هۆکاری یەکلاکەرەوە بوون. هەندێک لە سەرسوڕهێنەرترین دیمەنەکان کە تا ئێستا بینیبێتی لە خوارەوە و دەوروبەری دەرکەوتن کاتێک بەرەو کەناری باکوور دەفڕین، بەڵام درەیک هەر ئۆنسێکی ئیرادەی خۆی بەکارهێنا بۆ ئەوەی سەرنجی خۆی بخاتە سەر. ئەو سەربازە بوو کە ڕۆژێک بوو.
  
  نەیدەتوانی کەسێکی تر بێت.
  
  لە لای چەپیەوە، مای بە کورتی لەگەڵ خوشکەکەی چیکا قسەی کرد، دووجار سەلامەتییەکەی پشکنی و چەند وشەیەکی بێدەنگیان ئاڵوگۆڕ کرد تا دەیانتوانی. شاراوە نەبوو کە دەتوانن شەڕێکی تەواو دەست پێ بکەن یان بەرەو ناوچەیەکی شەڕکەری ئامادەکراو بڕۆن.
  
  لە لای ڕاستی درەیکەوە، ئەلیسیا کاتێکی بەسەر برد بۆ پشکنین و پشکنینی چەک و ئامێرەکانی. پێویستی بە ڕوونکردنەوەی هیچ نەبوو. درەیک گومانی نەبوو کە تۆڵەی خۆی ئەنجام دەدات.
  
  هایدن و کینیماکا بەرامبەریان دانیشتبوون، بەردەوام مایکرۆفۆنەکانیان دەخستە ژێر کاریگەرییەوە و بە زەبری هێز دەیانگوت یان نوێکاری و داواکارییان پێدەگەیشت. هەواڵە خۆشەکە ئەوە بوو کە هیچ شتێک لە ئۆاهو و هیچ دوورگەیەکی تر ڕووی نەدا. هەواڵە ناخۆشەکە ئەوە بوو کە پاشای خوێن ساڵانێکی زۆری هەبوو بۆ ئەوەی خۆی بۆ ئەمە ئامادە بکات. هیچ بیرۆکەیەکیان نەبوو کە دەچنە ناو چییەوە.
  
  بێن و کارین لە بارەگاکان بەجێهێڵران. فەرمانیان پێکرا چاوەڕێی ئیمەیڵی بریکارەکە بکەن و دواتر خۆیان بۆ ئەو ئەگەرە تا ڕادەیەک ترسناکە ئامادە بکەن کە ڕەنگە ناچاربن بچنە ژێر سەری ئەڵماس و لەوانەیە دەروازەکانی دۆزەخ بشکێنن.
  
  دەنگێکی کانزایی لە سیستەمی دەنگی چۆپەرزەوە هات. "پێنج خولەک بۆ گۆڵەکە."
  
  حەزت لێ بێت یان نا، درەیک بیری کردەوە. ئێمە ئێستا تێیداین.
  
  هێلیکۆپتەرەکە بە نزمییەوە بەسەر دۆڵی قووڵەکەدا ڕۆیشت، دیمەنێکی باوەڕپێنەکراو بوو کاتێک بە دەیان هێلیکۆپتەری دیکە دەورە درا. ئەمە یەکەم شەپۆل بوو کە لە سەربازانی هێزی تایبەت پێکهاتبوو. هەر دووەم سەربازی تایبەتی ئەمریکا ئامادە بوو بۆ یارمەتیدان. هێزی ئاسمانی. هێزی دەریایی. هێزی سەربازی.
  
  جارێکی تر دەنگەکە هاتەوە. "ئامانج".
  
  وەک یەک هەستان.
  
  
  * * *
  
  
  پێڵاوەکانی درەیک دەستی لە چیمەنی نەرم دا و لە یەک کاتدا کەوتە ژێر ئاگرەوە. ئەو دووەم تا دوا کەس بوو کە لە دەرگاکە دەرچوو. مارینە بەدبەختەکە کە هێشتا بەرپەرچی دەداتەوە، تەقینەوەیەکی تەواوی کردە سنگی و پێش ئەوەی بەر زەوی بکەوێت گیانی لەدەستدا.
  
  درەیک لەسەر زەویەکە پەرش و بڵاو بووەوە. فیشەکەکان بەسەر سەریدا فیشەکیان لێدا. لێدانی کز و کز لە دارەکانی تەنیشتی کەوت. ڤالییەکی تەقاند. پیاوەکانی هەر دوو لای ئەو بەناو چیمەنەکەدا دەخزێن و گردە سروشتییە وەرچەرخاوەکانیان بەکاردەهێنا بۆ داپۆشینی.
  
  لە پێشەوە خانوویەکی بینی، پێکهاتەیەکی خشتی دوو نهۆمی، هیچ شتێکی تایبەت نەبوو، بەڵام بێ گومان گونجاو بوو بۆ پێداویستییە ناوخۆییەکانی کۆڤالێنکۆ. لە لای چەپەوە سەرنجی ناوچەی ڕەنچەکەی دا. چی ئەو...؟
  
  کەسایەتییە ترساو و بێ چەکەکان بەرەو ڕووی ڕایانکرد. چەپ و ڕاست، بە هەموو ئاراستەکاندا پەرش و بڵاو بوون. گوێی لە هێسکە بوو لە گوێچکەکەیدا
  
  "یاری دۆستانە".
  
  خۆی خلیسکاند بۆ پێشەوە. مای و ئەلیسیا بەرەو ڕاستی ئەو دەجووڵان. لە کۆتاییدا هێزەکانی مارینی خۆیان کۆکردەوە و دەستیان کرد بە بانگکردنی نەخشێکی ئاگری هاوئاهەنگ. درەیک خێراتر دەستی کرد بە جووڵە. خەڵکی بەردەمیان دەستیان کرد بە پاشەکشە، لە حەشارگەی خۆیان دەرچوون و بە پەلە بەرەو ماڵەکە ڕۆیشتن.
  
  ئامانجی ئاسان
  
  ئێستا درەیک لەگەڵ هێزی هێرشبەرەکەدا هەستا و لەکاتی ڕاکردندا خەڵکی کوشت و دەمانچەکەی بەرزکردەوە. دیتی دیلەکە بەسەر چیمەنەکەدا باز دەدات، بەرەو ماڵەکە دەڕوات. نەیاندەزانی کە کوڕە باشەکان گەیشتوون.
  
  زیندانییەکە لەناکاو پێچایەوە و کەوتە خوارەوە. پیاوەکانی پاشای خوێناوی تەقەیان لە چیمەن کرد. درەیک گریای و ئامانجی چەکدارەکە گرت و سەری گەوادەکەی هەڵکرد. جار جار تەقەی دەکرد، یان خەڵکی دەخستە سەر زەوی یان ڕێنمایی خەڵکی دەکرد تا کەسانی دیکە بتوانن تەواویان بکەن.
  
  بەدوای کلۆددا دەگەڕا. پێش ئەوەی کۆپتەرەکە بەجێبهێڵن، وێنەیەکی جێگری پاشای خوێنیان پیشاندرا. درەیک دەیزانی کە لە پشت پەردەوە ڕووداوەکان ئاراستە دەکات، پلانی هەڵهاتن دادەڕێژێت. ڕەنگە لە ماڵەوە بێت.
  
  درەیک ڕایکرد، هێشتا ناوچەکەی سکان دەکرد، ناوبەناو تەقەی دەکرد. یەکێک لە کەسە خراپەکان لە پشت گردەکەوە هەستا و بە چەقۆیەکەوە هاتە سەری. درەیک بە سادەیی شانەکەی دابەزاند، ڕێگەی دا زەبری بەرامبەرەکەی ڕاستەوخۆ بەرەو ڕووی خۆی هەڵیبگرێت و ئەویش لەسەر زەوی داڕما. کابرا پێکەنی. پێڵاوی درەیک چەناگەی چەقاند. پێڵاوەکەی تری درەیک هەنگاوی خستە سەر دەستی کە چەقۆکەی گرتبوو.
  
  پیاوی پێشووی SAS دەمانچەکەی کردە ئامانج و تەقەی کرد. و پاشان ئێمە چووینە پێشەوە.
  
  ئاوڕی نەدایەوە. خانووەکە لە پێشەوە بوو، وا دیار بوو زەبەلاح بوو، دەرگاکە کەمێک کراوە بوو، وەک ئەوەی بانگهێشتی چوونە ژوورەوە بکات. دیارە ئەمە ڕێگای ڕۆشتن نییە. درەیک لەکاتی ڕاکردندا پەنجەرەکانی دەرهێنا و ئامانجی بەرز بوو. شووشە لە ماڵەکەدا تەقیەوە.
  
  ئێستا زیاتر و زیاتر زیندانییەکان لە ڕەنچەکەوە دەهاتنە ژوورەوە. هەندێکیان لەناو چیمەنە درێژەکەدا وەستابوون، تەنیا هاواریان دەکرد یان وەک توێکڵ شۆک دەرکەوتن. کاتێک درەیک سەیری کرد، تێبینی ئەوەی کرد کە زۆربەیان بە خێرایی ڕادەکەن، وەک ئەوەی لە شتێک ڕزگاریان بێت بۆ پێشەوە دەفڕن.
  
  و پاشان بینی و خوێنەکەی بوو بە سەهۆڵ.
  
  سەرەکە، سەرە زەبەلاحەکەی پڵنگێکی بەنگالی کە مەحاڵ بوو، بەسەر چیمەنەکەدا هێڵکاری دەکرد و بە سووکییەوە بەدوایدا دەگەڕا. درەیک نەیتوانی ڕێگە بدات پڵنگەکان نێچیرەکەیان بگرن. بەرەو ڕوویان ڕایکرد.
  
  گوێم لێدا. "پڵنگەکان لە چیمەندا".
  
  لە وەڵامدا جەنجاڵییەکی قسەکردن هاتە ئاراوە. هەندێکی تریش سەرنجی ئاژەڵەکانیان داوە. درەیک سەیری دەکرد کە یەکێک لە ئاژەڵەکان باز دەداتە سەر پشتی پیاوە ڕاکەرەکە. ئەو بوونەوەرە زەبەلاح و دڕندە و لە فڕیندا وێنەی تەواو و بێ کەموکوڕی ئاژاوە و کوشتار بوو. درەیک قاچەکانی ناچار کرد خێراتر بڕۆن.
  
  سەرێکی زەبەلاحی دیکە چەند مەترێک لە پێشەوە چیمەنەکەی شکاند. پڵنگەکە بازێکی بەسەردا دا، دەمی گۆڕا بۆ گریانی گەورە، ددانەکانی ڕووت بوون و لە ئێستاوە بە خوێن پەڵە پەڵە بوون. درەیک کەوتە سەر سەقفەکە و وەرگەڕا، هەموو دەمارێکی جەستەی زیندوو و هاوار دەکرد. پێشتر هەرگیز بەو شێوەیە تەواو خلیسکێنەی سەر شەقامی نەکردبوو. پێشتر هەرگیز بەو خێراییە و بە وردی هەڵنەستابووەوە. وەک ئەوە وابوو نەیارێکی توندتر جەنگاوەرێکی باشتری لە ناویدا هێنابێتە دەرەوە.
  
  دەمانچەیەکی دەرهێنا و سوڕایەوە و فیشەکێکی بە خاڵی بە سەری پڵنگەکەدا تەقاند. دڕندەکە لە یەک کاتدا کەوتە خوارەوە، تەقەی لە مێشکی کرد.
  
  درەیک هەناسەی نەگرت. بە خێرایی بازێکی دا بەسەر چیمەنەکەدا تا یارمەتی ئەو پیاوە بدات کە چەند چرکەیەک پێشتر بینیبووی کە کەوتبووە خوارەوە. پڵنگەکە بەسەریدا دەسوڕایەوە و دەگریا، ماسولکە زەبەلاحەکانی دەچڕان و دەچڕان کاتێک سەری دادەبەزاند بۆ ئەوەی گاز بگرێت.
  
  درەیک تەقەی لە دواوەی کرد، چاوەڕێی کرد تا دەسوڕایەوە و دواتر لە نێوان چاوەکانیدا تەقەی لێکرد. نیشتەوە، هەر پێنج سەد کیلۆ، لەسەر ئەو پیاوەی کە خەریک بوو بیخوات.
  
  باش نییە، درەیک بیری کردەوە. بەڵام باشترە لەوەی پارچە پارچە بکرێت و بە زیندووی بخورێت.
  
  لە گوێچکەکەیدا هاوار دەبیسترا. - گێلم، ئەم گەوادانە زەبەلاحن!" - یەکێکی تر، جاکۆ! یەکێکی تر بۆ شەشەکەت!"
  
  لە دەوروبەری خۆی دەکۆڵیەوە. هیچ نیشانەیەکی پڵنگ نییە، تەنیا دیل و سەربازە ترساوەکان. درەیک بەپەلە گەڕایەوە بەسەر چیمەنەکەدا، ئامادەبوو خۆی بشارێتەوە ئەگەر هەر دوژمنێکی بینی، بەڵام لە چەند چرکەیەکدا گەڕایەوە ناو ماڵەکە.
  
  پەنجەرەی پێشەوەی شکاوە. مارینیەکان لە ژوورەوە بوون. درەیک بەدوایدا هات، سیگناڵی بێ وایەری بلوتوزەکەی وەک دۆستانە نیشانە دەدا. بەسەر پەنجەرەی شکاوەکەدا هەنگاوی نا، پێی سەیر بوو کە ڕەنگە کلۆد خۆی لە کوێ بێت. لە ئێستادا لە کوێ دەبوو؟
  
  دەنگێک لە گوێیدا چرپاند. - پێم وابوو زوو ئاهەنگەکەت بەجێهێشتووە درەیکی. تۆنەکانی ئاوریشمی ئەلیسیا. واتە: بۆ هەردووکتان.
  
  ئەوی بینی. بەشێکی بەهۆی ئەو دۆشەکەوە شاردبووەوە کە بەناودا دەگەڕا. عیسا، ئایا ئەو بەناو کۆمەڵە دیڤیدییەکەیدا دەگەڕا؟
  
  مای لە پشتیەوە بوو و دەمانچەیەکی بەدەستەوە بوو. درەیک سەیری دەکرد کە ژنە ژاپۆنییەکە چەکەکەی بەرزکردەوە و ئاراستەی سەری ئەلیسیای کرد.
  
  دەنگە نائومێدەکەی لە گوێیاندا هاوارێکی کرد: "مای!"
  
  ئەلیسیا بازێکی دا. دەموچاوی مەی کێشرا و بوو بە زەردەخەنەیەکی کەم. - ئەوە ئاماژەیەک بوو، درەیک. ئاماژەم بە ڕووکاری زەنگەکە دەکرد نەک ئەلیسیا. هێشتا نا ".
  
  "دڵەڕاوکێ?" درەیک پێکەنی. - ئێمە لە ئێستاوە لە ژوورەوەین.
  
  "پێدەچێت هێزی پیادە وا بیربکەنەوە کە پەیوەندی بەو کۆگا گەورەیەی حەوشەی ماڵەوە هەیە."
  
  ئەلیسیا هەنگاوی بۆ دواوە هێنا و دەمانچەکەی کردە ئامانج. - نەفرەت ئەگەر بزانم. ڤالییەکی تەقاندە ناو دۆشەکەکە. پریشکەکان فڕی.
  
  ئەلیسیا شانی هەڵکێشا. "دەبێت ئەوە بەس بێت."
  
  هایدن کە کینیماکا گەرم بوو لەسەر پاژنەی پێیەکانی، گەڕایەوە ژوورەکە. - ئەشکەوتەکە بە توندی داخراوە. نیشانەکانی تەڵەی بووبی. ئێستا کوڕانی تەکنەلۆژی کار لەسەر دەکەن".
  
  درەیک هەستی بە هەڵەی هەموو ئەمانە کرد. "و لەگەڵ ئەوەشدا ئێمە ئەوەندە بە ئاسانی دەچینە ژوورەوە لێرە؟ ئەمە-"
  
  لەو ساتەدا لە لوتکەی پلیکانەکاندا جەنجاڵییەک و دەنگی دابەزینی کەسێک بیسترا. خێرا. درەیک دەمانچەکەی هەڵگرت و سەری بەرز کردەوە.
  
  وە لە شۆکدا بەستوو بوو.
  
  یەکێک لە پیاوەکانی کلۆد بە هێواشی لە پلیکانەکاندا دابەزی و دەستێکی قوڕگی دیلەکەی دەچەماندەوە. لە دەستەکەی تریدا هەڵۆی بیابانی هەبوو، کە ئامانجی سەری بوو.
  
  بەڵام ئەوە تەواوی شۆکی درەیک نەبوو. هەستێکی نەخۆشکەر سەریهەڵدا کاتێک ژنەکەی ناسیەوە. ئەوە کەیت هاریسۆن بوو کە کچی یاریدەدەری پێشووی گەیتس بوو. ئەو پیاوەی کە بەشێکی تاوانباری مردنی کێنێدی بوو.
  
  کچەکەی بوو. هێشتا لە ژیاندایە.
  
  پیاوەکەی کلۆد دەمانچەکەی بە توندی فشاری خستە سەر بڕبڕەی پشتی، ئەمەش وایکرد لە ئازاردا چاوەکانی دابخات. بەڵام ئەو ژنە هاوارێکی نەکرد. درەیک لەگەڵ دەیان کەسی دیکە لە ژوورەکەدا دەمانچەکانیان ئاراستەی پیاوەکە کرد.
  
  و لەگەڵ ئەوەشدا هەستی بە دروستی نەدەکرد بۆ درەیک. بۆچی بە جەهەنەم ئەم کابرایە لە قاتی سەرەوە بوو لەگەڵ یەک زیندانی؟ وا دیار بوو کە-
  
  "وەرەوە!" - کابرا هاوارێکی کرد و بە شێوەیەکی کێوی چاوەکانی بە هەموو ئاراستەکاندا ڕۆیشت. ئارەقە بە دڵۆپە گەورەکان لێی دڵۆپ دڵۆپ دەهات. شێوازی هەڵگرتنی نیوە و نیوەی پاڵنانی ژنەکە بەو مانایە بوو کە هەموو قورساییەکەی لەسەر قاچی پشتەوەیە. ژنەکە، بە شانازییەوە، کارەکەی بۆ ئاسان نەکرد.
  
  درەیک حیسابی کرد کە فشاری سەر تریگەرەکە لە ئێستاوە لە نیوەی ڕێگاکەدایە بۆ ئامانجەکە. "برۆ ئەولا! با دەربچین!" پیاوەکە هەنگاوێکی تر دایبەزاند. سەربازانی هێزە تایبەتەکان بە شێوەیەکی ئاسایی پاشەکشەیان کرد، بەڵام تەنها بۆ شوێنی کەمێک بە قازانجتر.
  
  - ئاگادارتان دەکەمەوە کەرەکان. پیاوە ئارەقاوییەکە هەناسەی قورسی دەدا. "لە ڕێگای مەسخەرە دەربچن."
  
  وە ئەمجارەیان، درەیک دەیتوانی بزانێت کە مەبەستی ئەوە بووە. نائومێدی لە چاوەکانیدا هەبوو، شتێک کە درەیک ناسیبوویەوە. ئەم پیاوە هەموو شتێکی لەدەستداوە. هەرچی کردبا، هەرچی کردبا، لە ژێر زەبری ترسناکدا ئەنجامدرا.
  
  "گەڕانەوە!" پیاوەکە جارێکی تر هاوارێکی کردەوە و بە زەقی ژنەکەی پاڵدا بۆ خوارەوە هەنگاوێکی تر. ئەو دەستەی ملی لە باوەش گرتبوو وەک چەقۆیەکی ئاسنین بوو. هەموو بەشێکی جەستەی لە پشتیەوە هێشتەوە بۆ ئەوەی خۆی وەک ئامانجێک نیشان نەدات. سەردەمانێک سەرباز بووە، بە ئەگەرێکی زۆرەوە سەربازێکی باش بووە.
  
  درەیک و هاوکارەکانی حیکمەتی پاشەکشەیان بینی. کەمێک شوێنی زیاتریان بە پیاوەکە دا. چەند هەنگاوێکی تر دابەزی. درەیک چاوی مای گرت. کەمێک سەری لەقاند. ئەویش دەیزانی. ئەمە هەڵە بوو. وا بوو...
  
  هێرینگێکی سوور. ترسناکترین جۆری. کلۆد، بێ گومان بە فەرمانی کۆڤالێنکۆ، ئەم پیاوەی بەکارهێنا بۆ ئەوەی سەرقاڵیان بکات. ڕەفتاری کۆنی پاشای خوێن. لەوانەیە بۆمبێک لە ماڵەکەدا هەبێت. پاداشتی ڕاستەقینە، کلۆد، ڕەنگە هەڵهاتنێکی سەرکەوتوو بووبێت لە ئەشکەوتەکە.
  
  درەیک چاوەڕێی کرد، بە تەواوی ئامادە بوو. هەموو دەمارێکی جەستەی بەستوو بوو. لێدانەکەی یەکسان کرد. هەناسەدانی وەستا. مێشکی بەتاڵ بووەوە. ئێستا هیچ نەبوو، نە ژوورە گرژەکەی پڕ لە سەرباز، نە بارمتە ترساوەکە، تەنانەت ئەو ماڵ و خزمەتکارانەی کە دەوریان داوە.
  
  تەنها ملیمەترێک. کرۆسهایرێکی بینین. کەمتر لە ئینجێک بۆ ئامانجەکە. یەک جوڵە. ئەوە تەنها پێویستی بوو. وە بێدەنگی تەنها شتێک بوو کە دەیزانی. پاشان پیاوەکە پاڵ بە کەیت هاریسۆنەوە نا بۆ خوارەوە هەنگاوێکی دیکە و لەو چرکەیەی جووڵەدا چاوی چەپی لە پشتی کەللەسەری ژنەکەوە دەرکەوت.
  
  درەیک بە یەک تەقە لەیەکتر جیای کردەوە.
  
  پیاوەکە بازێکی دایەوە و خۆی بە دیوارەکەدا کێشا و بە ژنە هاوارکەرەکەدا تێپەڕی. بە کەوتنەخوارەوە نیشتەوە، سەرەتا سەری، چەکەکان لە پشتیەوە دەقیژان، پاشان جلیقەکەیان بینی، گەدەی.
  
  کەیت هاریسۆن هاوار دەکات: "ئەو بۆمبێکی بەسەردا هاتووە!"
  
  درەیک بازێکی دا بۆ پێشەوە، بەڵام مای و مارین گەورەکە لە ئێستاوە بازیان بەسەر لێواری پلیکانەکاندا دەدا. هێزی دەریایی دەستی بە کەیت هاریسۆن گرت. مای بازێکی بەسەر بەکرێگیراوی مردووەکەدا دا. سەری ڕووی لە جلیقەکە کرد، بەرەو نیشاندەرەکە.
  
  "هەشت چرکە!"
  
  هەمووان بەپەلە بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشتن. هەمووان جگە لە درەیک. ئینگلیزەکە زیاتر بەپەلە هاتە ناو ماڵەکە و بە پەلە بە درێژایی کۆریدۆرە تەسکەکەدا بەرەو چێشتخانەکە ڕۆیشت و دوعای دەکرد کەسێک دەرگای پشتەوە بە کراوەیی بهێڵێتەوە. بەم شێوەیە کاتێک بۆمبەکە دەتەقێتەوە لە کلۆد نزیکتر دەبووەوە. بۆیە چانسی بۆ ڕەخسا.
  
  لە ڕێگەی کۆریدۆرەوە. سێ چرکە تێپەڕی. بۆ چێشتخانە. سەیرێکی خێرا بە دەوروبەر. دوو چرکەی تر. دەرگای پشتەوە داخراوە.
  
  کات کۆتایی هات.
  
  
  بەشی بیست و پێنجەم
  
  
  درەیک هەر کە گوێی لە تەقینەوەی سەرەتایی بوو تەقەی کرد. یەک دوو چرکەی دەویست تا دەگەیشتە ئەوێ. دەرگای چێشتخانەکە بەهۆی چەندین لێدانەوە شکا. درەیک ڕاستەوخۆ ڕایکردە سەری، بەردەوام تەقەی دەکرد. خاو نەبووەوە، تەنها بە شانی لێیدا و لە هەوادا کەوتە خوارەوە.
  
  تەقینەوەکە وەک مارێکی هێرشبەر لە پشتیەوە ڕۆیشت. زمانێکی بڵێسەی ئاگر لە دەرگا و پەنجەرەکانەوە تەقیەوە و بەرەو ئاسمان تەقەی کرد. درەیک خەریکی ڕۆڵ بوو. هەناسەی ئاگر بۆ ساتێک دەستی لێدا و پاشان پاشەکشەی کرد.
  
  بەبێ ئەوەی خاو بێتەوە، جارێکی تر بازێکی دا و ڕایکرد. بە چەقۆ و لێدان، بەڵام بە ئیرادەیەکی ترسناکەوە، بەپەلە بەرەو ئەشکەوتە گەورەکە ڕۆیشت. یەکەم شت کە بینی تەرمی مردوو بوون. چواریان هەیە. ئەو تەکنیکارانەی کە هایدن بەجێی هێشتووە بۆ ئەوەی دەستی پێ بگات. لە تەنیشتیان وەستا و هەریەکەیان پشکنی بۆ نیشانەکانی ژیان.
  
  نە پەپولەی هەیە و نە برینێکی فیشەک هەیە. ئایا ئەم دیوارە نەفرەتیانە کارەبایان لەسەر بوو؟
  
  لە ساتێکی تردا ئیتر گرنگ نەبوو. پێشەوەی ئەشکەوتەکە تەقیەوە، دارەکان پارچە پارچە بوون و بڵێسەی ئاگرەکە بە تەقینەوەیەکی سەرنجڕاکێش تەقەیان کرد. درەیک کەوتە سەر سەقفەکە. گوێی لە قیژەی بزوێنەرێک بوو و لە کاتی خۆیدا سەری بەرز کردەوە و بینی کە کاڵێکی زەرد لە دەرگا شکاوەکانەوە تەقیەوە و بە هێزەوە بە ڕێگای کاتیی هاتووچۆدا دەفڕی.
  
  درەیک بازێکی دا. ڕەنگە بەرەو هێلیکۆپتەرێکی شاراوە، فڕۆکەیەک، یان هەندێک تەڵەی نەفرەتی تری بووبی بڕوات. نەیدەتوانی چاوەڕێی هێزی بەهێزکردن بکات. ڕایکردە ناو ئەشکەوتێکی وێرانە و سەیری دەوروبەری کرد. بە بێباوەڕی سەری لەقاند. درەوشانەوەی قووڵی ئۆتۆمبێلە سوپەر پۆلێشکراوەکە بە هەموو ئاراستەکاندا دەدرەوشایەوە.
  
  درەیک بە هەڵبژاردنی نزیکترینیان، چەند چرکەیەکی بەنرخی بەسەر برد بۆ گەڕان بەدوای کلیلەکەدا و دواتر بینی کۆمەڵێک کلیلەکەیان لە دەرەوەی ئۆفیسی ناوەوە هەڵواسرابوون. ئەستۆن مارتن ڤانکویش بە تێکەڵەیەکی کلیل و هێز دەستی پێکرد کە هەرچەندە بۆ درەیک ئاشنا نەبوو، بەڵام ئەدرنالینەکەی پەمپ کرد کاتێک بزوێنەرەکە شێتانە دەنگی دەدا.
  
  کەشتیی ئەستۆن مارتن بە قیژەی تایەکانیەوە لە ئەشکەوتەکە فڕییە دەرەوە. درەیک ئاماژەی بەو ئاراستەیە کرد کە هیوای دەخواست ئۆتۆمبێلی خێرای کلۆد بێت. ئەگەر ئەمە تەنها خولێکی تری سەرلێشێواوی بووبێت، درەیک خراپە. وەک، ڕەنگە، هەموو هاوایی. زۆر پێویستیان بە گرتنی جێگری پاشای خوێن بوو.
  
  لە گۆشەی چاویەوە درەیک بینی ئەلیسیا لەناکاو وەستا. چاوەڕێی نەکرد. لە ئاوێنەی دواوەدا بینی کە بە مەبەست ڕادەکاتە ناو ئەشکەوتەکە. خودایە ئەمە دەتوانێت تووشی کێشە بێت.
  
  کاڵبوونەوەی زەردی پێشەوە دەستی کرد بە دەرکەوتن لە ئۆتۆمبێلێکی سوپەر ئاست بەرز، تا ڕادەیەک ئۆتۆمبێلە کۆنەکانی پۆرشە لیمانس کوپەکانی بیردەخاتەوە کە پێشبڕکێکەیان بردەوە. لە نزیک زەویەوە، کێشەکانی ڕێگاکەی لە باوەش گرت و وەک ئەوەی لەسەر کانیاوەکان ڕابکات، خۆی هەڵدەپەڕاند. بۆ زەوییە زبرەکان ناگونجێت، بەڵام دواتر ڕێگا کاتییەکە بە تەواوی چەند میلێک بەرزتر قیرتاو کرا.
  
  درەیک تەقەی لە ڤانکویش کرد، چەکەکەی بە وریاییەوە لەسەر کورسییەکەی پشتیەوە دانا و گوێی لە دەنگە بلوتوزەکان بوو کە لە مێشکیدا دەسوڕانەوە. ئۆپەراسیۆنی ڕەنچەکە هێشتا لە گەشەکردندا بوو. بارمتەکان ئازاد کران. هەندێکیان مردبوون. چەند گروپێک لە پیاوەکانی کلۆد هێشتا لە پێگەی ستراتیژیدا کون بوون و دەسەڵاتدارانیان بە زەویدا چەقاندبوو. وە هێشتا نیو دەیان پڵنگ بەدەوریدا دەسوڕانەوە و وێرانکارییان دروست دەکرد.
  
  کەلێنی نێوان ئەستۆن مارتن و پۆرشە بۆ سفر کەمکراوەتەوە. ئۆتۆمبێلە ئینگلیزییەکە لە ڕێگا ناڕێکەکاندا زۆر باشتر بوو. درەیک خۆی ڕاستەوخۆ لە پشتیەوە جێگیر کرد، بەنیازی ئەوە بوو لە تەنیشتی دابنیشێت، کاتێک لە ئاوێنەی دواوە بینی کە ئۆتۆمبێلێکی تری سوپەر لێی نزیک دەبێتەوە.
  
  ئەلیسیا ئۆتۆمبێلێکی کۆنی دۆج ڤایپەر لێدەخوڕێت. متمانەی پێ بکە کە شتێک لەگەڵ ماسولکەکاندا بکات.
  
  سێ ئۆتۆمبێلەکە بەسەر زەوییە ناڕێکەکاندا پێشبڕکێیان دەکرد، بە نۆرە و بە ڕێگای درێژ و درێژدا دەسوڕانەوە. قەراغ و خۆڵ بە دەوری و لە پشتیانەوە دەفڕی. درەیک بینی کە ڕێگا قیرتاو کراوەکە نزیک دەبێتەوە و بڕیارێکی دا. ئەوان دەیانویست کلۆد زیندوو بکەنەوە، بەڵام دەبوو سەرەتا بیگرن. زۆر وریا بوو بەردەوام بێت لە گوێگرتن لە قسە و قسەڵۆکەکانی ناو هێدفۆنەکانی لە ئەگەری ئەوەی کەسێک ڕاپۆرت بکات کە کلۆدیان گرتووە، بەڵام تا ئەم ڕاوکردنە درێژتر بوو، درەیک دڵنیاتر بوو کە ئەو پیاوەی لە پێشەوەیە دووەم کەسی پاشای خوێنە.
  
  درەیک دەمانچەکەی بەرزکردەوە و جامی ئۆتۆمبێلی ئەستۆنی شکاند. دوای ساتێک لە خلیسکانی مەترسیدار، کۆنترۆڵی خۆی گرتەوە و گوللەی دووەمی ئاراستەی پۆرشە هەڵهاتبوو. فیشەکەکان پشتی دڕاند.
  
  ئۆتۆمبێلەکە بەزەحمەت خاو بووەوە. بەرەو ڕێگایەکی نوێ هەڵفڕی. درەیک تەقەی کرد کاتێک شۆفێری لێمانز خێراتر بوو، پۆشینی فیشەکەکان لەسەر کورسییە چەرمەکەی تەنیشتی بڵاوبوونەوە. کاتی ئەوە هاتووە ئامانج لە تایەکان بگرین.
  
  بەڵام هەر لەو ساتەدا یەکێک لە کۆپتەرەکان زووم بە هەموویاندا تێپەڕی، دوو کەسایەتی لە دەرگا کراوەکانەوە کشانەوە. کۆپتەرەکە لەبەردەم پۆرشەدا سوڕایەوە و بە لایەکدا دەسوڕایەوە. تەقەی ئاگادارکردنەوە پارچە پارچەی لە ڕێگاکە لەبەردەمیدا دڕاند. درەیک بە بێباوەڕی سەری لەقاند کاتێک دەستێک لە پەنجەرەی شۆفێرەکەوە دەرچوو و دەستی کرد بە تەقەکردن لە کۆپتەرەکە.
  
  لە یەک کاتدا و لە هەمان کاتدا پێی لە گالیسکە و دەستەکانی لە سوکان لابرد و ئامانجی گرت و بارگەیەکی تەماح و لێهاتوویی و بێباکی ئازاد کرد. ڤایپەری ئەلیسیا خۆی بە ئۆتۆمبێلەکەی خۆیدا کێشا. درەیک کۆنترۆڵی خۆی وەرگرتەوە، بەڵام بینی دەمانچەکە بە جامی ئۆتۆمبێلەکەدا دەفڕی.
  
  بەڵام تەقە شێتەکەی کاریگەری هەبوو. تەقەی لە ئەژنۆی شۆفێرە هەڵهاتووەکە کرد و ئێستا ئۆتۆمبێلەکە خاو دەبێتەوە. وەستان. درەیک لەناکاو ئۆتۆمبێلی ئەستۆنی ڕاگرت، بازێکی دا و بە خێرایی ڕایکرد بۆ دەرگای سەرنشینەکانی پۆرشە، وەستا بۆ ئەوەی دەمانچەکەی بەرز بکاتەوە و بە درێژایی کاتەکە چاوەکانی لەسەر سەری فیگەرەکە هێشتەوە.
  
  - چەکەکەت بخەرە خوارەوە! بیکە!"
  
  وەڵامەکە هات: "ناتوانم". - تۆ تەقەت لە قۆڵم کرد بۆ ئەوەی بمگێڕێت، ئەی بەرازی گەمژە.
  
  هێلیکۆپتەرەکە لە پێشەوە دەسوڕایەوە، ڕۆتۆرەکانی دەقیژان لە کاتێکدا بزوێنەرە ڕەشەباکە زەویەکەی دەلەرزاند.
  
  ئەلیسیا نزیک بووەوە و تەقەی لە ئاوێنە لاوەکییەکەی پۆرشە کرد. وەک تیمێک بە چەپ و ڕاست دەسوڕانەوە، هەردووکیان ئەو پیاوەی پشت سوکانەکەیان داپۆشیبوو.
  
  سەرەڕای ڕوخساری ئازاری دەموچاوی پیاوەکە، درەیک لە وێنەکەدا ناسیەوە. ئەوە کلۆد بوو.
  
  کاتی ئەوە هاتووە پارە بدەین.
  
  
  * * *
  
  
  بن بلەیک لە شۆکدا بازێکی دا کاتێک مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. بە وەرگرتنی درەیک، هەروەها گۆڕا بۆ ئیڤانێسێنس. گۆرانییە ساردەکانی ئیمی لی لە گۆرانی "لە بەهەشتدا ونبوو" بە تەواوی لەگەڵ باری دەروونی هەمووان لەو ساتەدا دەگونجێت.
  
  لەسەر شاشەکە نووسراوی ئینتەرناشناڵ دەرکەوت، پەیوەندییەکە لە ئەندامێکی خێزانەکەیەوە نەدەبوو. بەڵام، لە ژێر ڕۆشنایی کارەکانی ئەرشیفی نیشتمانیدا، دەتوانێت لە هەر ژمارەیەک لە دەزگاکانی حکومەتەوە بێت.
  
  "بەڵێ?"
  
  "بێن بلەیک؟"
  
  ترس بە پەنجەی تیژ بڕبڕەی پشتی دەخڕاند. "ئەمە کێیە?"
  
  "پێم بڵێ". دەنگەکە ڕۆشنبیری و ئینگلیزی و تەواو متمانە بەخۆبوون بوو. "ئێستا. ئایا پێویستە لەگەڵ بن بلەیک قسە بکەم؟"
  
  کارین لێی نزیک بووەوە و ترسناکییەکانی سەر دەموچاوی دەخوێندەوە. "بەڵێ".
  
  "باش. ئافەرین. ئایا ئەوەندە قورس بوو؟ من ناوم دانیال بێلمۆنتە".
  
  خەریک بوو بێن مۆبایلەکەی بخاتە خوارەوە. "چی? چۆن بە جەهەنەمیت-"
  
  ڕژانێکی پێکەنینێکی نایاب وەستا. "حەسانەوە. تەنها ئارام بکەرەوە هاوڕێکەم. من سەرم سوڕماوە، کەمترین قسە بکەم، کە ئەلیسیا مایڵز و خۆشەویستەکەت باسی... لێهاتووییەکانی منیان نەکردووە."
  
  دەمی بێن کرایەوە، نەیتوانی یەک وشە بڵێت. کارین وشەکانی بە دەمی هێنایە دز؟ لە لەندەنەوە? ئەوە ئەوە؟
  
  ڕووخساری بێن هەمووی گوت.
  
  - ئایا پشیلەکە زمانی تۆی پێوەدا کاک بلەیک؟ ڕەنگە پێویست بێت خوشکە جوانەکەت ڕازێنیتەوە. کارین چۆنە؟"
  
  باسکردنی ناوی خوشکەکەی کەمێک دڵخۆشی کرد. - ژمارەکەم لە کوێ وەرگرتووە؟
  
  - لەبەرامبەردا خۆبەزلزان مەبە. بەڕاستی پێت وایە دوو کاتژمێر دەخایەنێت بۆ ئەنجامدانی ئەو نەشتەرگەرییە سادەیەی کە داوات لێکردم بیکەم؟ یان چل خولەکی کۆتاییم بەسەر بردووە بۆ ئەوەی کەمێک دەربارەی... خێرخوازانم بزانم؟ هەم؟ کاتت لەگەڵ ئەمەدا تەرخان بکە، بلاکی."
  
  بێن بە بەرگرییەوە وتی: "هیچ شتێک لەبارەی تۆوە نازانم. - ئامۆژگاریتم کرد-" هێواش وەستا. "لەڕێگەی-"
  
  "هاوڕێ کچەکەت؟ دڵنیام وا بوو. ئەو زۆر باش دەمناسێت".
  
  - ئەی ئەلیسیا؟ کارین هاوارێکی کرد و هەوڵیدا پیاوەکە لە هاوسەنگی دەربهێنێت. هەردووکیان ئەوەندە سەریان سوڕما و هێندە بێ ئەزموون بوون تەنانەت بە بیریاندا نەهات کە سی ئای ئەی ئاگادار بکەنەوە.
  
  بۆ ساتێک بێدەنگی هەبوو. "ئەم کچە لە ڕاستیدا من دەترسێنێت، ئەگەر ڕاستیت پێ بڵێم."
  
  پێدەچوو مێشکی بێن دەستی بە کارکردن کردبێت. - کاک بێلمۆنتێ، ئەو شتەی کە داوات لێکرا کۆپی بکەیت زۆر بەنرخە. ئەوەندە بەنرخە-"
  
  "من لێی تێدەگەم. لەلایەن کاپتن کوک و یەکێک لە پیاوەکانیەوە نووسراوە. لە ماوەی سێ گەشتەکەیدا، کوک لە هەموو کەسێکی دیکەی مێژوودا دۆزینەوەی زیاتری بەدەستهێناوە".
  
  بێن بە توندی وتی: مەبەستم بەهای مێژوویی نییە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مەبەستم ئەوەیە کە دەتوانێت ژیانی خەڵک ڕزگار بکات. ئێستا. ئەمڕۆ."
  
  "بەڕاستی?" پێدەچوو بێلمۆنتی بەڕاستی ئارەزووی هەبێت. "تکایە پێم بڵێ".
  
  "ناتوانم". بێن دەستی کرد بە هەستکردن بە کەمێک بێهیوایی. "تکایە. یارمەتیمان بدەن".
  
  بێلمۆنتێ وتی: "لە ئێستاوە لە ئیمەیڵەکەتدایە. - بەڵام من ئەو کەسە نەدەبووم کە منم ئەگەر نیشانت نەدابام کە بەهای چیم، نەخێر؟ چێژوەرگرتن."
  
  بێلمۆنتی کۆتایی بە پەیوەندییەکە هێنا. بێن مۆبایلەکەی فڕێدایە سەر مێزەکە و بۆ چەند چرکەیەک کلیکی لەسەر کۆمپیوتەرەکەی کرد.
  
  لاپەڕە ونبووەکانی گۆڤارەکانی چێشتلێنەرەکە بە ڕەنگی تەواو و شکۆمەند دەرکەوتن.
  
  بێن بە دەنگی بەرز دەیخوێندەوە: "ئاستەکانی دۆزەخ. ئاماژەی بەوەشکردووە، کووک تەنها توانیویەتی بگاتە ئاستی پێنج و دواتر گەڕایەوە دواوە. ئای خوایە گیان، دەتوانی گوێت لەوە بێت کارین؟ تەنانەت کاپتن کوک نەیتوانی لە ئاستی پێنج تێپەڕێت. ئەمە... ئەمە..."
  
  "سیستەمێکی گەورەی تەڵەکان." کارین بە خێرایی لەسەر شانی دەیخوێندەوە، یادەوەری فۆتۆگرافییەکەی کاتێکی زیادە کاردەکات. "گەورەترین و شێتترین سیستەمی تەڵە کە تا ئێستا خەیاڵی کردبێت."
  
  "وە ئەگەر ئەوەندە گەورە و مەترسیدار و ورد بێت..." بێن ڕووی کردە ئەو. واتە: بیهێنە بەرچاوت کە گەورەیی و گرنگی ئەو موعجیزەیە کە ئەمە دەبێتە هۆی.
  
  کارین وتی: باوەڕپێنەکراوە و بەردەوام بوو لە خوێندنەوە.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک کلۆدی لە ئۆتۆمبێلە تەقێنراوەکە دەرهێنا و بە زەقی فڕێیدایە سەر ڕێگاکە. هاوارەکانی ئازارەکانی هەوا بە کرێ دەگرن، تەنانەت قیژەی هێلیکۆپتەرەکەش دەخنکێنن.
  
  - گەمژەکان! هەرگیز لێی ڕاناگریت. هەمیشە سەردەکەوێت. نەفرەت، قۆڵم ئازاری هەیە ئەی گەواد!"
  
  درەیک دۆشکە دۆشکەکەی هێنایە دووری قۆڵی و لەسەر سنگی کلۆد ئەژنۆی دا. - تەنها چەند پرسیارێک هاوڕێ. پاشان پزیشکەکان پڕت دەکەن لە چەند شتێکی گەوادی بەڕاستی بە تام. کۆڤالێنکۆ لە کوێیە؟ ئەو کوڕە لێرەیە?"
  
  کلۆد دەموچاوێکی بەردینی پێدا، خەریک بوو بێزار بێت.
  
  - باشە، با شتێکی سادەتر تاقی بکەینەوە. ئێد بۆدرۆ. لە کوێیە?"
  
  "ئەو بە شاتلەکەی ویکی-ویکی گەڕایەوە بۆ وایکیکی."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. - دوو ڕەنجەکەی تر لە کوێن؟
  
  "ون بوو." دەموچاوی کلۆد شکا و بوو بە پێکەنین. "هەموو شتێک لەدەستچووە".
  
  "ئەمە بەسە". ئەلیسیا بەسەر شانی درەیکدا گوێی لێگرت. بە دەوریدا ڕۆیشت و دەمانچەکەی ئاراستەی دەموچاوی کلۆد کرد و بە وریاییەوە پێڵاوەکەی خستە سەر ئەژنۆی شکاوی کلۆد. هاوارێکی خێرا هەوای دابەش کرد.
  
  درەیک بە چرپە گوتی: دەتوانین ئەمە تا ئەو شوێنەی کە تۆ دەتەوێت بیبەین. - لێرە کەس لە لای تۆ نییە هاوڕێ. ئاگاداری هێرشی تیرۆریستین. یان قسە بکە یان هاوار بکە. گرنگ نییە لام."
  
  "وەستان!" قسەکانی کلۆد نزیک بوو لە تێگەیشتن. "په...تکایە."
  
  "ئەوە باشترە". ئەلیسیا کەمێک فشارەکەی کەم کردەوە.
  
  "من... ساڵانێکی زۆر زۆرە لەگەڵ پاشای خوێنم." کلۆد تفی کرد. - بەڵام ئێستا من بەجێدەهێڵێت. جێم دەهێڵێت تا بمرم. ڕوتانەوە لە وڵاتی بەراز. بۆ داپۆشینی کەرەکەت. لهوانه نیه." کلۆد هەوڵیدا هەستێتەوە. "گەمژەیی".
  
  هەمووان وریا بوون، درەیک دەمانچەیەکی دەرهێنا و ئامانجی کەللەسەری کلۆد بوو. "بە ئارامییەوە".
  
  "ئەو لەم بابەتە پەشیمان دەبێتەوە." کلۆد بە کردەوە لە توڕەییەوە دەکوڵێت. واتە: چیتر گرنگی بە تۆڵەسەندنەوە ترسناکەکەی نادەم. گاڵتەجاڕی لە تۆنەکەیەوە دەڕژا. "گرنگی پێ نادەم. ئێستا ژیان بۆ من نەماوە".
  
  "ئێمە تێدەگەین." ئەلیسیا ئاهێکی هەڵکێشا. - تۆ ڕقت لە خۆشەویستە گێلەکەتە. تەنها وەڵامی پرسیارەکانی سەربازە سێکسیەکە بدەرەوە."
  
  دەنگێکی بیپ لە گوێچکەی درەیکدا هەبوو. دەنگێکی کانزایی وتی: یەکەم ئامێری پۆرتاڵ دۆزرایەوە. پێدەچێت کۆڤالێنکۆ ئەو شتەی بەجێهێشتبێت".
  
  درەیک چاوی ترپاند و بۆ ماوەیەکی کورت چاوێکی لە ئەلیسیا کرد. بۆچی پاشای خوێن لە کاتێکی ئاوادا ئامێری پۆرتاڵەکە بەجێدەهێڵێت؟
  
  وەڵامێکی سادە. پێویستی پێی نەبوو.
  
  - کۆڤالێنکۆ سەری دایمۆند هێد دەکات، ڕاستە؟ بۆ دەروازەکانی پێلێ، یان دۆزەخ، یان شتێکی تر. ئەوە ئامانجی کۆتایی ئەوە، ڕاستە؟"
  
  کلۆد ڕووخسارێکی دروست کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم ئەفسانەیەی دۆزیویەتیەوە بووەتە وەسوەسەیەک. پیاوێکی دەوڵەمەند لە دەرەوەی هەموو خەونەکان. پیاوێک کە هەرچی بیەوێت بەدەستی بهێنێت. ئەو چی ئەکات?
  
  "وەسوەسەی شتێکە کە هەرگیز نابێت؟" ئەلیسیا پێشنیاری کرد.
  
  - پیاوێکی زۆر زیرەک، ئەوەندە ئیمکانات، لە شەوێکدا بوو بە گەمژەیەکی دەمارگیر. دەزانێت شتێک لە ژێر ئەو گڕکانە نەفرەتییەدا هەیە. هەمیشە بە گەمژەییەوە دەیگوت باشترین چێشتلێنەرە. ئەم کووکە لە ڕاستیدا لە ترسدا گەڕایەوە دواوە. بەڵام نەک دیمیتری کۆڤالێنکۆ، نەک پاشای خوێناوی؛ دەچووە پێشەوە".
  
  تەنانەت درەیک هەستی بە هەڵکشانی پێشبینیکردن کرد. - ئایا کوک گەڕایەوە دواوە؟ چی جەهەنەم لەوێ خوارەوە؟"
  
  کلۆد شانی هەڵکێشا، پاشان لە ئازاردا گریای. "هیچ کەس نازانێت. بەڵام من پێشبینی دەکەم کۆڤالێنکۆ یەکەم کەس بێت کە بزانێت. ئێستا لە ڕێگادایە بۆ ئەوێ".
  
  دڵی درەیک بەم زانیاریانە بازێکی دا. ئێستا لە ڕێگایە بۆ ئەوێ. کاتێک بو.
  
  تا ئەم کاتە مای و نیو دەیان سەرباز لێیان نزیک بووبوونەوە. هەمووان بە تامەزرۆییەوە گوێیان لێدەگرت.
  
  درەیک ئەرکی داهاتووی لەبیر بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستمان بە شوێنی ڕەنچەکانە. وە ئێمە ئێد بۆدرۆمان دەوێت".
  
  کلۆد زانیارییەکانی گواستەوە. دوو ڕەنجی دیکە، یەکێکیان لە کاوای، ئەوی دیکەیان لە دوورگەی گەورە. بۆدرۆ لە ڕێگادا بوو بۆ کاوای.
  
  "ئەی هێرشە تیرۆریستیەکان؟" مای بە هێمنی پرسی. - ئایا ئەمە تەنها فێڵێکی ترە؟
  
  ئێستاش بەڕاستی دەموچاوی کلۆد بە نائومێدی و ئازارێکی هێندە درێژ بووەوە کە گەدەی درەیک لە زەوییەکەدا کەوتە خوارەوە.
  
  "نەخێر". کلۆد گریای. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان ڕاستەقینە و ڕاستەقینەن. دەتوانن لە هەر ساتێکدا بکەنەوە".
  
  
  بەشی بیست و شەشەم
  
  
  بێن و کارین بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشتن و هەریەکەیان کۆپییەکی گۆڤارە نهێنییەکانی کاپتن کوکیان بەدەستەوە بوو. لە کاتێکدا ئەو شێتییەیان دەخوێندەوە و دووبارە دەیانخوێندەوە، بێن پرسیاری لە خوشکەکەی کرد سەبارەت بە ڕەفتارە سەیرەکانی پاشای خوێن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت کۆڤالێنکۆ پلانی هەبووبێت بۆ ئەم گەشتە کاتێک ئامێرە گەورەکان دۆزرایەوە. زۆر باش ئامادەکاری دەکات بۆ ئەوەی لە چەند هەفتەی ڕابردوودا هەموو شتێکی ڕێکخستبێت".
  
  کارین بە گەمژەییەوە وتی: ساڵانێک. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ساڵانێک پلاندانان و مەشقکردن و چەورکردنی تایەی گونجاو. بەڵام بۆچی ئەم ئۆپەراسیۆنە گەورەیەی خستە مەترسییەوە بۆ ئەوەی بچێتە گەشتێکی کەم بۆ بەرمودا؟"
  
  بێن سەری لە یەکێک لەو بڕگانەی کە دەیخوێندەوە، لەقاند. - شتە شێتانەکان. تەنها شێتانە. تەنها یەک شت هەبوو کە دەیتوانی وا لێبکات ئەم کارە بکات، سیس."
  
  کارین سەیری زەریای دووری کرد. "شتێکی لەبارەی ئامێرەکانەوە بینی کە پەیوەندییان بە سەری ئەڵماسەوە هەبوو."
  
  "بەڵێ، بەڵام چی؟"
  
  - باشە، لە کۆتاییدا، دیارە هیچ شتێکی زۆر گرنگ نییە. ئەوان سەیری سەر لەرزۆکەکانیان دەکرد کاتێک وێنەکانی کامێراکان لە ڕەنجی پاشای خوێنەوە پەخش دەکران. ئەوان دەیانزانی کە مێگالۆمانیاکەکە ئامێری پۆرتاڵی بەجێهێشتووە. واتە: ئەو پێویستی پێی نییە.
  
  "یان پێی وایە دەتوانێت تەنها بە ئارەزووی خۆی وەریبگرێتەوە."
  
  لە پشتیانەوە، لە لینکی سەرەوەی ئۆپەراسیۆنەکەدا، گوێیان لە درەیک بوو کە هاوار دەکات ئەو زانیاریانەی کە بۆ ماوەیەکی زۆر لە کلۆد وەریدەگرت.
  
  بێن چاوی لە کارین چرپاند. - دەڵێت پاشای خوێناوی لە ئێستاوە لە دایمۆند هێددایە. مانای ئەوەیە-"
  
  بەڵام هاوارە چاوەڕواننەکراوەکەی کارین وشەکانی داهاتووی لە قوڕگیدا بەست. بەدوای نیگاکانیدا ڕۆیشت، چاوەکانی تەسک کردەوە و هەستی کرد جیهانەکەی لەت و پەت بوو.
  
  دوکەڵی ڕەشی چەندین تەقینەوە لە پەنجەرەی هۆتێلەکانەوە بەدرێژایی کەناری وایکیکی دەهاتە خوارەوە.
  
  بێن بە پشتگوێخستنی ئەو ژاوەژاوەی کە لە ئۆفیسەکانی دەوروبەریەوە دەهات، ڕایکرد بۆ دیوارەکە و تەلەفزیۆنەکەی داگیرساند.
  
  مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. ئەمجارەیان باوکی بوو. دەبێ ئەوانیش سەیری تەلەفزیۆن بکەن.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک و سەربازەکان کە سەرقاڵی بارمتەگرتن یان شکستپێهێنانی ئەو چەند گیرفانە بەرخۆدانانەی کە مابوونەوە، لە ئایفۆنەکانیانەوە پەخشەکەیان بینی. فەرماندەی یەکەکەیان کە کەسێکە بە ناوی جۆنسۆن، هاککردنی ئامێرە سەربازییەکانی ئەندرۆید و ڕاستەوخۆ پەیوەندی بە بنکەی فەرماندەیی مۆبایل لە هۆنۆلولو کرد لەگەڵ پەرەسەندنی ڕووداوەکان.
  
  فەرماندەکە دووبارەی کردەوە: "بۆمب لە سێ هۆتێل لە وایکیکی تەقیوەتەوە". "دووبارهی ئهكهمهوه. سێ. لە کەناراوەکانەوە بەرەو ڕۆژئاوا بە کەشتی دەڕۆین. کالاکواو وایکیکی. شەپۆل بۆ ئۆهانا." فەرماندە بۆ خولەکێک گوێی لێ بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێدەچێت لە ژوورە چۆڵەکاندا تەقیبێتەوە، بووەتە هۆی ترس و دڵەڕاوکێ... چۆڵکردن... زۆر بە باشی... ئاژاوە. خزمەتگوزاری فریاگوزاری هۆنۆلولو تا ئەو سنوورە درێژکراوەتەوە".
  
  "ئەمە هەمووی؟" لە ڕاستیدا درەیک هەستی بە هەندێک ئاسوودەیی کرد. دەکرا زۆر لەوە خراپتر بووایە.
  
  "چاوەڕوان بن-" دەموچاوی فەرماندەکە کەوتە خوارەوە. "ئای نا".
  
  
  * * *
  
  
  بێن و کارین بە ترسەوە سەیری دیمەنەکانیان دەکرد کە شاشەی تەلەفزیۆنەکە دەگۆڕدرا. هۆتێلەکان بە خێرایی چۆڵ کران. ژن و پیاو ڕایانکرد و پاڵیان دەنا و دەکەوتن. هاواریان دەکرد، بەرگریان لە ئازیزانیان دەکرد و دەگریا و لە هەمان کاتدا منداڵەکانیان بە توندی لە باوەش دەگرت. ستافی هۆتێلەکە بەدوایدا هاتن، بە توندی و ترساو دەرکەوتن، بەڵام کۆنتڕۆڵی خۆیان پاراست. پۆلیس و ئاگرکوژێنەوەکان چوونە ژوورەوە و دەرچوون لە هۆڵەکانی پێشوازی و ژووری هۆتێلەکان و ئامادەبوونیان لە بەردەم هەموو هۆتێلێکدا هەستیان پێدەکرا. وێنەی تەلەفزیۆنی کاڵ بووەوە لەگەڵ فڕینی هێلیکۆپتەرەکە، دیمەنێکی نایابی وایکیکی و گردە وەرچەرخانەکانی ئەودیوی ئاشکرا کرد، شکۆمەندی گڕکانی دایمۆند هێد و کەناری بەناوبانگی جیهانی کوهیۆ، کە ئێستا بەهۆی دیمەنە سەرسوڕهێنەرەکەی هۆتێلە بەرزەکانەوە تێکچووە کە دوکەڵیان دەڕێژن و بڵێسەی دیوار و پەنجەرە وێرانەکانیان.
  
  شاشەی تەلەفزیۆنەکە جارێکی تر کلیکی کرد. بێن هەناسەی هەڵکێشا و دڵی کارین بازێکی دا. تەنانەت نەیاندەتوانی قسە لەگەڵ یەکتر بکەن.
  
  هۆتێلی چوارەم، کە بە تەواوی جیهانەوە دەبینی، لەلایەن تیرۆریستانی دەمامکدارەوە دەستی بەسەردا گیرا. هەرکەسێک لە ڕێگایان بوەستابایە لەسەر شەقامەکە تەقەی لێدەکرا. دوا پیاو سوڕایەوە و مشتێکی لە هێلیکۆپتەرە هەڵسوڕاوەکەدا لەقاند. پێش ئەوەی بچێتە ناو هۆتێلەکەوە و دەرگاکە لە پشتیەوە قوفڵ بکات، تەقەی لە هاووڵاتییەکی مەدەنی کردووە و کوشتوویەتی کە لە تەنیشت تەکسییەکی وەستابووەوە چەقۆی لێداوە.
  
  "ئەی خوایە". دەنگی کارین بێدەنگ بوو. - ئەی خەڵکە هەژارەکانی ناوەوە؟
  
  
  * * *
  
  
  فەرماندەکە پێی وتن: شاژن ئالا مۆانا لەلایەن چەکدارەکانەوە داگیرکراوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە شێوەیەکی یەکلاکەرەوە. بەستنی دەمامک. من لە کوشتن ناترسم". چاوە بکوژەکەی بەرەو کلۆد گۆڕی. "چەند هێرشی تر دەبێت ئەی گەوادی خراپ؟"
  
  کلۆد بە ترسەوە دەرکەوت. گوتی: هیچیان. "لە سەر ئۆاهو."
  
  درەیک ڕووی کردەوە. دەبوو بیر بکاتەوە. ناچار بوو خۆی ئاڕاستە بکاتەوە. ئەمە بوو کە کۆڤالێنکۆ دەیویست، هەموویان سەرقاڵ بکات. ڕاستییەکە ئەوە بوو کە کۆڤالێنکۆ دەیزانی کە شتێکی سەرسوڕهێنەر لە قووڵایی ژێر سەری ئەڵماسدا شاراوەتەوە و لە ڕێگادا بوو بۆ ئەوەی ئیدیعای ئەوە بکات.
  
  شتێک کە تەنانەت ڕەنگە لە ترسناکیی ئەم هێرشانەش زیاتر بدرەوشێتەوە.
  
  تەرکیزەکەی گەڕایەوە. لێرەدا هیچ شتێک نەگۆڕاوە. هێرشەکان بە تەواوی کاتیان بۆ دانرا. لە یەک کاتدا سەرباز و سوپا و فریاکەوتنیان کەمئەندام کرد. بەڵام هیچ نەگۆڕاوە، پاشای خوێنیان نەدۆزیەوە، بۆیە-
  
  پلانی B خرایە بواری جێبەجێکردنەوە.
  
  درەیک ئاماژەی بە مای و ئەلیسیا کرد. هایدن و کینیماکا پێشتر لە یەکتر نزیک بوون. هاواییە گەورەکە بە توێکڵ شۆک دەرکەوت. درەیک بە ئاماژەیەکەوە پێی گوت: "ئایا تۆ ئامادەی بۆ ئەمە مانۆ؟"
  
  کینیماکا خەریک بوو گریانە. "من نەفرەت لە ڕاست دەکەم."
  
  درەیک وتی: پلانی B. - کۆڤالێنکۆ لێرە نییە، بۆیە ئێمە پابەندین پێیەوە. باقی سەربازەکان لە خولەکێکدا لەم شتە تێدەگەن. هایدن و مەی، ئێوە بەشداری هێرشکردنە سەر کاوای دەکەن. مانۆ و ئەلیسیا، ئێوە بەشداری هێرشەکە دەکەن لەسەر دوورگەی گەورە. بڕۆ بۆ ئەو ڕەنچانە. تا دەتوانی زۆرترین پاشەکەوت بکە. وە ئەلیسیا..." دەموچاوی گۆڕا بۆ سەهۆڵی نەخشێنراو. - من حساب بۆ تۆ دەکەم کە کوشتن ئەنجام بدەیت. با ئەو گەوادە بۆدرۆ بە مردنێکی دڕندانە بمرێت".
  
  ئەلیسیا سەری لە سەری خۆی دانا. بیرۆکەی درەیک بوو کە مای و ئەلیسیا لەیەکتر جیا بکاتەوە کاتێک تێگەیشتن کە دەبێت تیمەکەیان دابەش بکەن. ئەو نەیدەویست مردنی وێڵز و نهێنییەکانی دیکە لە نێوان ڕزگارکردنی ژیان و ڕاگرتنی دوژمندا بێت.
  
  دەنگی بەرزی کلۆد سەرنجی درەیکی ڕاکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، کۆڤالێنکۆ پارەی هێرشەکانی بۆ سەر ئۆاهو و کاوای و دوورگەی گەورە دابینکردووە تەنها بۆ ئەوەی سەرنجتان ڕابکێشێت. دابەش و داگیرت بکە. تۆ ناتوانی لەم پیاوە ببەیتەوە. ساڵانێکە خۆی ئامادە دەکات".
  
  مات درەیک چەکەکەی بەرزکردەوە. - هەر بۆیە لە دەروازەکانی دۆزەخەوە بەدوایدا دەڕۆم و خۆراکی دەدەم بە شەیتانەکەی مەسخەرە. بەرەو کۆپتەرە بارهەڵگرەکە ڕۆیشت. - وەرە خەڵک. بارکردن بۆ سەرەوە."
  
  
  * * *
  
  
  بێن بە خێرایی خۆی گەڕایەوە کاتێک مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. ئەوە درەیک بوو
  
  "ئامادە?"
  
  "سڵاو مات. تۆ دڵنیایت? ئایا بەڕاستی ئێمە دەڕۆین؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڕاستی دەڕۆین. ئێستا. ئایا ئەوەی پێویستت بوو لە دانیال بێلمۆنتەوە دەستت کەوت؟"
  
  "بەڵێ. بەڵام ئەو کەمێک لاوازە-"
  
  "باش. ئایا نزیکترین دەروازەی چوونە ژوورەوەت بۆ بۆری لاڤاکە دیاری کردووە؟"
  
  "بەڵێ. کۆمەڵگەیەکی دەروازەدار هەیە کە نزیکەی دوو میل لە دایمۆند هێدەوە دوورە. حکومەتی هاوایی بە هەمان شێوە هەموو دەروازەیەکی ناسراوی مۆر کرد. لە زۆربەی حاڵەتەکاندا ئەمە نابێتە هۆی ئەوەی تەنانەت منداڵێکی ئیرادەداریش بچێتە ژوورەوە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ شتێک یارمەتیدەر نییە. گوێ بگرە بێن. کارین بگرە و کەسێک وەربگرە کە بتباتە ئەو بۆرییە لاڤایە. کۆئۆردینیاتەکانم بۆ بنێرن. ئیستا بیکە ".
  
  "بە ڕاستتە? ئێمە هیچ بیرۆکەیەکمان نییە کە چی لەوێ خوارەوەیە. وە ئەم سیستەمە تەڵەیە؟ ئەمە لەوە زیاترە لە دڕندەیی".
  
  - بوێری، بێن. یان وەک دیف لێپارد دەڵێت - با ڕۆک بکەین. "
  
  بێن مۆبایلەکەی لەسەر مێزەکە دانا و هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. کارین دەستی خستە سەر شانی. هەردووکیان سەیری تەلەفزیۆنەکەیان کرد. دەنگی پێشکەشکارەکە گرژ بوو.
  
  "...ئەمە تیرۆرە لەسەر ئاستێک کە پێشتر نەبینراوە."
  
  بێن وتی: درەیک ڕاست دەکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لە شەڕداین. پێویستە فەرماندەی گشتی دوژمنانمان بڕوخێنین".
  
  
  بەشی بیست و حەوتەم
  
  
  درەیک هەشت ئەندامی تیمی دێڵتای کۆکردەوە، کە لە ئەگەری پێویستی گەڕان بە ئەشکەوتە قووڵەکاندا بۆی دەستنیشانکرابوون. ئەوان پێشمەرگەی دێرینی ڕێژەیی ئەو بەڕێوەبەرایەتییە بوون، بە ئەزموونترین بوون و هەر کەسێک جارێک لە شوێنێکی خواپەرستیدا ئۆپەراسیۆنی خۆی ئەنجامدابوو.
  
  پێش ئەوەی سواری کۆپتەرەکە بن، درەیک بۆ ساتێک لەگەڵ هاوڕێکانی هاتە دەرەوە. پاشای خوێن پێشتر هێزی هاوایی و حکومەتی دابەش کردبوو، ئێستا بڕیار بوو جیایان بکاتەوە.
  
  "سەلامەت بە." درەیک بە نۆرە سەیری چاوی هەمووانی کرد. هایدن. مای. ئەلیسیا. کینیماکا. - دەبێت شەوێکی تر لە دۆزەخدا بەسەر بەرین، بەڵام سبەی هەموومان ئازاد دەبین.
  
  سەری سەری و خرۆشانی مانۆ هەبوو.
  
  درەیک وتی: باوەڕ بکە و دەستی درێژ کرد. چوار دەستی تر هاتنە سەری. "تەنها لە ژیاندا بمێننەوە کوڕان."
  
  بەو قسەیە وەرگەڕا و بەرەو کۆپتەرە چاوەڕوانکراوەکە ڕایکرد. دێڵتا سکواد خەریکی تەواوکردنی ئامێرەکانیان بوو و ئێستا شوێنی خۆیان گرتەوە لەکاتی سواربوونیدا. "سڵاو کوڕینە". لەهجەیەکی بەهێزی یۆرکشایری هەبوو. - ئامادەی ئەم بەرازە ڤۆدکا تەڕکەرە لەیەک جیا بکەیتەوە؟
  
  "بوویا!"
  
  "گەواد." درەیک دەستی بۆ فڕۆکەوانەکە برد، فڕۆکەوانەکەش بەرزیان کردەوە بۆ هەوا. دواجار سەیری ڕەنچەکەی کردەوە و بینی هاوڕێکانی هێشتا لە هەمان بازنەدا وەستاون و سەیری ڕۆشتنی دەکەن.
  
  ئایا هەرگیز هەموویان بە زیندووی دەبینێتەوە؟
  
  ئەگەر ئەمەی بکردایە، حسابێکی جددی دەبوو. دەبوو هەندێک داوای لێبوردن بکات. هەندێک واقیعی ترسناک دەبێت لەگەڵیاندا ڕێکبکەوێت. بەڵام بە مردنی کۆڤالێنکۆ ئاسانتر دەبوو. کێنێدی تۆڵەی لێدەکرایەوە، ئەگەر ڕزگار نەکرابا. ئێستاش کە بە توندی لەسەر شوێنپێی پاشای خوێناوی بوو، پێشتر ڕۆحی کەمێک بەرزتر بووبووەوە.
  
  بەڵام ڕەنگە حساباتی کۆتایی نێوان مای و ئەلیسیا هەموو ئەمانە بخاتە سەر سەری خۆی. شتێکی گەورە لە نێوانیاندا هەبوو، شتێکی ترسناک. وە هەرچییەک بێت، درەیک بەشدارە. وە بیرەکان.
  
  زۆری نەخایاند کۆپتەرەکە گەیشتە کۆئۆردینیاتی بێن. فڕۆکەوانەکە لەسەر پارچە زەوییەکی تەخت نیشتەوە کە نزیکەی سەد مەتر لە کۆمەڵگە بچووکەکەوە دوورە. درەیک بینی کە بێن و کارین لە ئێستاوە بە پشتیانەوە بە سیاجەکەی بەرزەوە دانیشتوون. دەموچاویان بە تەواوی سپی بوو لە گرژی.
  
  پێویستی بەوە بوو بۆ ماوەیەک درەیکی کۆن بێت. ئەم ئەرکە پێویستی بە بێن بلەیک بوو لە باشترین حاڵەتدا، لە فێنکترین حاڵەتدا و لە کاتێکدا بێن تەقەی لەسەر هەموو سلندەرەکان دەکرد، کارین خۆراکەکەی لێدەدا. سەرکەوتنی ئەرکەکە بەندە بەوەوە کە هەموویان لە باشترین شێوەی ژیانیاندا بن.
  
  درەیک ئاماژەی بە سەربازەکانی دێڵتا کرد و لە کۆپتەرەکە هاتە دەرەوە و بە پەستانی هەوای توندوتیژ دەورە درا و بەرەو بێن و کارین ڕایکرد. "هەموو شتێک باشە?" ئەو هاواری کرد. - دارەکانت هێناوە؟
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا، هێشتا کەمێک دڵنیا نەبوو کە چۆن هەست بە هاوڕێ کۆنەکەی بکات. کارین دەستی کرد بە بەستنی قژی لە پشتی سەریەوە. - ئێمە بە تەواوی بارگاوی بووین، درەیک. هیوادارم شتێکی نەفرەتی باشت هێنابێتەوە."
  
  سەربازانی دێڵتا لە دەوروبەریان قەرەباڵغ بوون. درەیک چەپڵەی بۆ پیاوێک لێدا، تاکێکی گەورەی سمێڵدار و تاتۆی لەسەر مل و قۆڵەکانی وەک پاسکیلسوارێک. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: ئەمە هاوڕێی نوێی منە، هێمای پەیوەندیکردن کۆمۆدۆیە، ئەمەش تیمەکەیەتی. تیم، هاوڕێ کۆنەکانم، بێن و کارین بلەیک بناسە."
  
  لە هەموو شوێنێک سەری سەری و خرۆشان هەبوو. دوو سەرباز سەرقاڵی هەڵبژاردنی ئەو قفڵە ڕەمزییە بوون کە ڕێگری دەکرد لە دابەزینی خەڵک لە یەکێک لە بۆرییە بەناوبانگەکانی لاڤای هاوایی. دوای چەند خولەکێک پاشەکشەیان کرد و دەروازەکە بە کراوەیی مایەوە.
  
  درەیک چووە ناو کۆمپاوندەکە. سەکۆ کۆنکرێتییەکە دەچووە سەر دەرگایەکی کانزایی کە بە باشی قوفڵ کرابوو. لە لای ڕاستەوە پۆستێکی بەرز وەستابوو، لەسەرەوەی کامێرایەکی ئەمنی سووڕاوە ڕووپێوی ناوچەکەی دەکرد. کۆمۆدۆ هەمان دوو سەربازەکەی بۆ پێشەوە دەستی لێدا تا ئاگاداری دەرگاکە بن.
  
  "ئێوە هیچ ئاماژەیەکتان هەیە کە من و پیاوەکانم خەریکە دەچینە ناو چییەوە؟" دەنگی زەق و زەق و زەق و زەق و زەق و زەق و زەق و زەنگی کۆمۆدۆ وای لە بێن کرد کە چرچ و لۆچی بکات.
  
  بێن وتی: بە قسەی ڕۆبەرت بادن-پاول. "ئامادەبە".
  
  کارین زیادی کرد: بۆ هەر شتێک.
  
  بێن وتی: ئەوە دروشمی سکاوتەکانی کوڕانە.
  
  کۆمۆدۆ سەری لەقاند و لە ژێر هەناسەیدا بە گەمژەییەوە گوتی "گیکس".
  
  بێن خۆی لە پشت ئەو سەربازە زبر و زبرەوە جێگیر کرد. - بەهەر حاڵ بۆچی پێت دەڵێن کۆمۆدۆ؟ ئایا گازگرتنەکەت ژەهراوی؟"
  
  درەیک پێش ئەوەی کاپتنی یانەی دێڵتا وەڵامی بداتەوە قسەکانی پچڕاند. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە پێی بڵێن بۆری لاڤا، بەڵام هێشتا تونێلێکی سادەی مۆدێرن و کۆنە. من بە داڕشتنی پرۆتۆکۆڵە ئاساییەکان سووکایەتیت پێ ناکەم ، بەڵام ئەمەت پێ دەڵێم. ئاگاداری تەڵەی بووبی بن. شای خوێناوی هەمووی باس لە نمایشی گەورە و تەکنیکەکانی جیاکردنەوە دەکات. ئەگەر بتوانێت گۆشەگیرمان بکات، ئێمە پیاوی مردووین".
  
  درەیک بەرەو پێشەوە ڕۆیشت و ئاماژەی بە بێن کرد کە لە داهاتوودا بڕوات و کارینیش بەدوای کۆمۆدۆدا بڕوات. پاسەوانە بچووکەکە جگە لە یەک دوو لۆکەری گەورە و تەلەفۆنێکی تۆزاوی هیچی تری تێدا نەبوو. بۆنی چەقەڵ و شێداری دەکرد و دەنگی دەدایەوە لەگەڵ ئەو بێدەنگییە قووڵ و سەرەتاییەی کە بە هەوای پێشەوە هەڵواسرابوو. درەیک ڕۆیشت و زۆری نەخایاند زانی بۆچی.
  
  دەرگای چوونە ژوورەوەی بۆری لاڤاکە لە پێی ئەوان بوو، کونێکی گەورە دەچووە خوارەوە بۆ ناو تاریکییە خەزانەکە.
  
  "جةند دوورة ئةو شوينة?" کۆمۆدۆ هەنگاوی نا و دارێکی درەوشانەوەی فڕێدا. ئامێرەکە بۆ چەند چرکەیەک چرپاند و ڕۆڵ بوو پێش ئەوەی بەر بەردی ڕەقەکە بکەوێت. "نزیک. هەندێک پەت مسۆگەر بکەن کوڕان. پەلە بکە."
  
  لە کاتێکدا سەربازەکان کاریان دەکرد، درەیک بە باشترین شێوە گوێی لێدەگرت. دەنگێک لە تاریکی ڕەنگاوڕەنگەوە نەهات. وای زانی کە ئەوان چەند کاتژمێرێک لە دوای کۆڤالێنکۆوەن، بەڵام بەنیازی ئەوە بووە بە خێرایی بگاتە ئەو ئاستە.
  
  کاتێک دابەزین و پێیان بە توندی لەسەر زەوی نەرمی بۆری لاڤاکە چاند، درەیک بیرینگەکانی وەرگرت و بەرەو دایمۆند هێد ڕۆیشت. بۆرییەکە تەسک بووەوە و نوقم بوو و چەمایەوە. تەنانەت تیمی دێڵتاش هەندێک جار بەهۆی پێشبینینەکردنی شەفتی گڕکانەکەوە هاوسەنگی خۆیان لەدەست دەدا یان سەریان دەقرتاند. دوو جار بە توندی سوڕاوەتەوە، ئەمەش وایکردووە درەیک تووشی شۆک بێت تا تێگەیشت کە کێشەی نەرم هەمیشە بە ئاراستەی دایمۆند هێد بووە.
  
  چاوەکانی لەسەر مەودابینەکە بوو. تاریکی ژێر زەوی لە هەموو لایەکەوە بەسەریاندا داخراوە. درەیک لەناکاو وتی: "ڕووناکی لە پێشەوە" و وەستا.
  
  شتێک لە تاریکییەوە بازێکی دا. پەستانێکی هەوای سارد لە خوارەوە. وەستا و لە کونە زەبەلاحەکەی پێشەوەی کۆڵیەوە. کۆمۆدۆ ڕۆیشت و دارێکی تری درەوشانەوەی فڕێدا.
  
  ئەمجارەیان نزیکەی پانزە پێ کەوتە خوارەوە.
  
  "باش. کۆمۆدۆ، تۆ و تیمەکەت خۆتان ئامادە بکەن. بێن، کارین، با ئاوڕێک لەم گۆڤارانە بدەین".
  
  لە کاتێکدا تیمی دێڵتا سێ پایەیەکی بەهێزیان لەسەر کونە چەقۆدارەکە دانا، درەیک بە خێرایی تێبینییەکانی ژێرەوەی خوێندەوە. چاوەکانی فراوان بوون پێش ئەوەی تەنانەت خوێندنەوەی لاپەڕەی یەکەمیش تەواو بکات و هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی.
  
  "دۆزاخی خوێناوی. پێموایە پێویستمان بە چەکی گەورەترە".
  
  بێن برۆیەکی بەرز کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە فیشەک نییە کە ئێمە پێویستمانە لەوێ خوارەوە. ئەمانە مێشکن".
  
  - باشە، خۆشبەختانە هەردووکیانم هەیە. درەیک دەمانچەکەی بەرز کردەوە. "پێموایە ئەگەر پێویستمان بە گوێگرتن لە هەندێک مۆسیقای گەواد بێت لە ڕێگادا، ڕوو لە تۆ دەکەین."
  
  "هێلکە." ئێستا فلیتوود ماکم لە ئایپادەکەمدا هەیە".
  
  "من تاسام. کام وەشانی؟
  
  - ئایا لە یەک زیاتر هەیە؟
  
  درەیک سەری لەقاند. "پێموایە پێویستە هەموو منداڵان لە شوێنێکەوە دەست بە خوێندن بکەن." چاوی لە کارین چرپاند. - چۆنین کۆمۆدۆ؟
  
  "تەواو".
  
  درەیک هەنگاوی نا بۆ پێشەوە و پەتەکەی گرت کە بە سێ پادەکەوە بەسترابووەوە و بۆرییە سەیر و سەمەرە درەوشاوەکەی پاڵدا بۆ خوارەوە. هەر کە پێڵاوەکانی بەر بنی کەوت، ڕای کێشا و ئەوانی تر یەک بە یەک خلیسکێنە خوارەوە. کارین، وەرزشوانێکی ڕاهێنراو، بە ئاسانی بەڕێوەبەرایەتی دابەزینەکەی کرد. بێن کەمێک خەباتی کرد، بەڵام گەنج و لەشجوانی بوو و لە کۆتاییدا بەبێ ئەوەی ئارەقەیەکی بشکێت نیشتەوە.
  
  "بۆ پێشەوە". درەیک بە خێرایی بە ئاراستەی دایمۆند هێد ڕۆیشت. "سهیری دواوهت بكه. ئێمە نزیک دەبینەوە".
  
  بڕگە دەستی کرد بە دابەزین. درەیک بۆ ماوەیەکی کورت پرسیاری ئەوەی کرد کە چۆن دەتوانرێت بۆرییەکی لاڤا لە ڕەوتی سروشتی خۆی لاببرێت، بەڵام دواتر تێگەیشت کە ماگما خۆی بە زۆر ڕێگەی خۆی بە ڕێڕەوی کەمترین بەرگریدا بە هێزێکی دۆزەخییەوە لە پشتیەوە دەگرێت. لاڤاکە دەیتوانی هەر گۆشەیەک کە بیەوێت بیگرێتەبەر.
  
  چەند خولەکێکی تر تێپەڕی و درەیک جارێکی تر وەستا. لە پێشەوە کونێکی دیکە لە زەوییەکەدا هەبوو، ئەمجارەیان بچووکتر و بە تەواوی گوڵاو بوو. کاتێک کۆمۆدۆ دارە درەوشانەوەیەکەی خستە خوارەوە، پێشبینیان کرد کە شەفتەکە نزیکەی سی پێ قووڵە.
  
  درەیک وتی: "تەنانەت مەترسیدارترە. واتە: ئاگاداری خۆتان بن، ئێوە دوو کەس.
  
  پاشان تێبینی کرد کە ڕووناکی لە دارە درەوشاوەکەوە بە هیچ دیوارێکی بەردین ڕەنگدانەوەی نەبووە. ڕووناکی پرتەقاڵییەکەی لەلایەن تاریکی دەوروبەریەوە هەڵمژرا. لە خوارەوەیان ژوورێکی گەورە هەبوو.
  
  ئاماژەی بە بێدەنگی کرد. وەک یەکێک، بە وردی گوێیان لە هەر دەنگێک دەگرت کە لە خوارەوە دەهات. دوای ساتێک بێدەنگی تەواو، درەیک دەستی بە پەتی ڕاپڵەکە گرت و خۆی بەسەر شەفتە بەتاڵەکەدا وەرچەرخاند. بە خێرایی بە درێژاییەکەیدا خلیسکاند تا لە ژێر سەقفەکەدا بوو.
  
  هێشتا هیچ ژاوەژاوێک نییە. نیو دەزن دارێکی دیکەی درەوشانەوەی شکاند و فڕێیدایە ناو خانەکەی خوارەوە. وردە وردە ڕووناکییەکی ناسروشتی دەستی کرد بە گوڵکردن.
  
  وە دواجار مات درەیک ئەوەی بینی کە پێشتر کەم کەس بینیبووی. ژوورێکی گەورەی چوارگۆشە درێژییەکەی نزیکەی پەنجا مەتر. زەوییەکی تەواو نەرمە. سێ دیواری کێشراو، کە هەندێک نیشانەی کۆنیان لەسەر هەڵکەندراوە، لە دوورییەکی وادا جیا ناکرێنەوە.
  
  وە زاڵ بەسەر دیوارێکدا ئەو کەوانە کێشراوەیە کە کاپتن کوکی زۆر سەرسام کرد. ئەو دەرگایەی لەناو خۆیدا کە ئەوەندە پاشای خوێنی بەدیل گرتبوو. وە ئەو ترسناکی و سەرسوڕهێنەرانەی کە ڕەنگە لەوە زیاتر بن، مات درەیک و هاوڕێکانییان پڕ کرد لە ترسێکی وا.
  
  دەروازەکانی دۆزەخیان دۆزیەوە.
  
  
  بەشی بیست و هەشتەم
  
  
  هایدن بە توندی دەستی گرت کاتێک هێلیکۆپتەرەکە لە ئاسماندا بانکی دەکرد و بە خێرایی ڕێڕەوی خۆی گۆڕی. دوایین بینینی کینیماکی، ئەلیسیا مایڵز بوو کە هەمیشە یاریزان بوو کە پاڵ دەنا بۆ ناو کۆپتەرێکی دیکە. ئەو دیمەنە وای لێکرد چاوی بخاتە سەری، بەڵام لایەنی پراکتیکی دەیزانی کە کاتێک باس لە شەڕ دەکرێت، مانۆ باشترین پشتیوانی لە بازرگانییەکەدا هەیە لە شێوەی ژنێکی ئینگلیزی شێتدا.
  
  هایدنیش هەروا. مای لە تەنیشتی دانیشتبوو، بێدەنگ و ئارام بوو، وەک ئەوەی بەرەو کەناری ناپالی بڕۆن بۆ بینینی دیمەنە ئاست بەرزەکانی جیهان. باقی کورسییەکان لەلایەن سەربازانی کراکەوە وەرگیراون. کاوای نزیکەی بیست خولەک لێیەوە دوور بوو. گەیتس تازە پەیوەندی پێوە کردبوو بۆ ئەوەی ڕاپۆرتی هێرشێکی تیرۆریستی لە مۆڵی کراوەی کوکوی گڕۆڤ لە کاوای بدات. پیاوێک خۆی بە زنجیر بەستەوە بە پەنجەرەیەکەوە لە دەرەوەی شوێنی هاوبەشی جامبا شەربەت/ستاربەکس لە لای باکووری کۆمپلێکسەکە. کەسێک کە پارچە جامتێکسەکانی بە جەستەیەوە بەستراوەتەوە و پەنجەی لەسەر پەنجەی تەقێنەرێکی سەرەتایی بووە.
  
  هەروەها پیاوەکە دوو چەکی ئۆتۆماتیکی و هێدسێتی بلوتوزی هەبووە و ڕێگری لە ڕۆشتنی هیچ کام لە خاوەنکارەکانی چێشتخانەکە کردووە.
  
  بە وتەی خۆی گەیتس. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم گەمژەیە بە ڕوونی تا دەتوانێت لەوێ هەڵدەواسێت، دواتر کاتێک دەسەڵاتداران هەنگاوەکەیان ئەنجامدا، دەتەقێتەوە. زۆربەی هێزی پۆلیسی کاوای لە شوێنی ڕووداوەکە جێگیرکرابوون، دوور لە تۆ".
  
  هایدن دڵنیای کردەوە: "ئێمە ڕەنچەکە بە سەلامەتی دەهێڵینەوە کاکە. "ئێمە چاوەڕوانی ئەمەمان دەکرد."
  
  - ئێمە ئەمەمان کرد، شاجوان جەی. پێموایە لە داهاتوودا بزانین پلانەکانی کۆڤالێنکۆ چییە بۆ دوورگەی گەورە".
  
  هایدن چاوەکانی داخست. کۆڤێلێنکۆ ساڵانێک بوو پلانی ئەم هێرشەی دانابوو، بەڵام پرسیارەکان هەر مابوونەوە. بۆچی دەستبەرداری ئامێری پۆرتاڵ بیت؟ بۆچی بەو هاوارەوە بڕۆن؟ ئایا دەکرێت ئەمە پلانی B ی ئەو بێت؟ کە سەرەڕای ئەوەی دەسەڵاتداران بە خێرایی هەموو هەوڵەکانی ئاشکرا کرد و تۆڵەسەندنەوەی خوێناوییان لە دژی درەیک و هاوڕێ و خێزانەکانی هان دا، بەڵام ئەو ئەم ڕێگایەی هەڵبژارد بۆ بەدەستهێنانی گەورەترین ناوبانگ.
  
  یان، بیری لەوە دەکردەوە، ڕەنگە ئەو ستراتیژییە کۆن و کۆنەکەی بەکاربهێنێت کە لێرەدا ئەوەندە جەنجاڵی دروست بکات کە ڕەنگە کردەوەکانت لەوێدا بێ ئاگا بمێننەوە.
  
  گرنگ نییە، بیری کردەوە. بیرکردنەوەکانی لەسەر بێن و ئەو ئەرکە مەترسیدارە بوو کە لەسەری بوو. هەرگیز لە ئەرکەوە ئەمەی نەدەگوت، بەڵام دەستی دەکرد بە خۆشویستنی زۆر. ئەو ئەرکەی بەرامبەر باوکی هەستی پێدەکرد، نەما، بەڵام دوای مردنی ترسناکی کێنێدی مۆر کەمتر بەپەلە بوو. ژیانی ڕاستەقینە هەر ڕۆژێک لە بەڵێنە کۆنەکان دەباتەوە.
  
  لەکاتێکدا کۆپتەرەکە بە ئاسمانی شین و گەشاوەی هاواییدا دەڕۆیشت، هایدن دوعایەکی بۆ بن بلەیک کرد.
  
  پاشان مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. کاتێک سەیری شاشەکەی کرد، برۆکانی بە سەرسوڕمانەوە بەرزبوونەوە.
  
  یەکسەر وەڵامی دایەوە: "سڵاو". "چۆنی?"
  
  "نایاب، سوپاس، بەڵام ئەم کارەی گەڕان بەدوای گۆڕەکاندا یەک کاریگەری لاوەکی جددی هەیە. خەریکە ڕەنگی ڕەشکەم نەمێنێت".
  
  هایدن زەردەخەنەی کرد. - باشە تۆرستێن، ساڵۆن هەیە بۆ ئەم جۆرە شتانە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە نێوان پۆستی فەرماندەیی و گۆڕەکەدا؟ لەڕاستیدا نەخێر."
  
  - بێگومان زۆرم پێ خۆشە چات بکەم تۆرستن، بەڵام ئێوەی سویدی ساتەکانی خۆتان هەڵدەبژێرن.
  
  "تێگەیشت. هەوڵمدا سەرەتا پەیوەندی بە درەیکەوە بکەم، بەڵام ڕاستەوخۆ چووە سەر نامەی دەنگی. ئەو باشە؟"
  
  - باشترە لەوەی کە بوو، بەڵێ. هایدن ئاسمانی کاوای بینی کە لە لای ڕاستەوە هەڵدەهات. "گوێگرتن-"
  
  - خێرا دەبم. ئۆپەراسیۆنەکە لێرە سەرکەوتوو بوو. هیچ شتێکی سەرزەنشتکراو نییە. هەموو شتێک وەک چاوەڕوان دەکرا و لە کاتی خۆیدا بوو. بەڵام..." تۆرستن هێواش وەستا و هایدن گوێی لە هەناسەی گرت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمڕۆ شتێک ڕوویدا. من دەڵێم شتێک 'کوژاوە' دەردەکەوێت. ڕەنگە ئێوەی ئەمریکی بە شتێکی تر ناوی بنێن".
  
  "بەڵێ?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پەیوەندییەکم لە حکومەتەکەمەوە پێگەیشت. لە نێوەندگرەکەمەوە تا وەزیری دەوڵەت. تەحەدای ئاستی بەرز. من-" وەستانێکی دوودڵی دیکە، بە هیچ شێوەیەک وەک داڵ نییە.
  
  کەنار دەریا ناڕێکەکانی کاوای بە پەلە لە ژێریانەوە هاتە خوارەوە. پەیوەندییەکە لە ڕێگەی ڕادیۆوە هات. "هەشت خولەک ماوە بۆ ڕۆشتن."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، پێیان وتم ئۆپەراسیۆنەکەمان - ئۆپەراسیۆنی سکاندیناڤیاییمان - خەریکە دەگوازرێتەوە بۆ دەزگایەکی نوێ. هێزێکی ئەرکی هاوبەش کە پێکهاتووە لە ئەندامانی پلە باڵا بەڵام ناویان نەهێنراوە لە CIA و DIA و NSA ی ئەمریکی. کەواتە هایدن، من سەربازم و فەرمانەکانی باڵاترین سەرۆکم جێبەجێ دەکەم، بەڵام ئایا ئەوە بەلای تۆوە ڕاست دەنگ دەدات؟"
  
  هایدن سەرەڕای خۆی تووشی شۆک بوو. - بۆ من ئەمە وەک شتێکی بێمانای تەواو دەنگ دەدات. ناوی کەسی سەرەکی چییە؟ ئەو کەسەی خۆت دەدەیتە دەستی."
  
  "ڕاسێل کایمان. ئایا تۆ ئەو ئەناسیت?"
  
  هایدن لە یادەوەرییەکەیدا گەڕا. - من ناوەکە دەزانم، بەڵام زۆر کەم لەو بارەیەوە دەزانم. دڵنیام خەڵکی DIA یە کە دەزگای هەواڵگری بەرگرییە، بەڵام ئەوان زیاتر لە بازرگانی بەدەستهێنانی سیستەمی چەکدان. ئەم ڕوسیل کایمانە چی بە جەهەنەم دەوێت لەگەڵ تۆ و گۆڕەکەدا؟"
  
  "تۆ مێشکم دەخوێنیتەوە".
  
  لە گۆشەی چاویەوە هایدن بینی سەری مەی وەک ئەوەی تەقەی لە کەللەسەری کردبێت، دەلەرزێت. بەڵام کاتێک هایدن بە پرسیارەوە ڕووی لێکرد، بریکاری ژاپۆنییەکە چاوی لێکرد.
  
  هایدن بۆ چەند چرکەیەک بیری کردەوە و پاشان بە دەنگێکی بێدەنگ پرسی: تۆرستن متمانەت بە هەموو گەلەکەت هەیە؟
  
  وەستانی زۆر درێژی داڵ وەڵامی پرسیارەکەی دایەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەگەر DIA لەبارەی شتێکەوە ئاگادارکرابێتەوە، ئەوا ڕووماڵێکی زۆر گەورەیان هەیە. تەنانەت ڕەنگە ئەولەویەتی ئەوان لە ئەولەویەتی سی ئای ئەی زیاتر بێت. بە وریاییەوە هەنگاو بنێن هاوڕێ. ئەم کابرایە، کایمان، لە جنۆکەیەک زیاتر نییە. چارەسەرکەری کێشەکانی Black ops، Gitmo، 11ی ئەیلول. ئەگەر شتێکی جددی و هەستیار بە هەڵەدا بچێت، ئەو کەسەیە کە ڕووی تێدەکەی".
  
  - گێلم بکە. خۆزگە پرسیارم نەکردبا."
  
  - ئێستا دەبێت بچم تۆرستێن. بەڵام بەڵێنتان پێدەدەم بە زووترین کات لەگەڵ جۆناسان باسی ئەم گەوادییە بکەم. لەوێدا خۆت هەڵواسەوە."
  
  تۆرستن گرێبەستەکەی واژۆ کرد بە ئاهێکی ماندووی سەربازێکی پیشەگەر کە هەموو شتێکی بینیبوو و بێزار بوو لەوەی وەک هەندێک لاکی بۆ کەسێکی ئەمریکی سەرهەڵداو. هایدن هاوسۆزی لەگەڵیدا بوو. ڕووی لە مای کرد، خەریک بوو بپرسێت چی دەزانی.
  
  بەڵام پەیوەندی "ئامانج" لە ڕێگەی ڕادیۆوە هات.
  
  کێڵگەکانی پێشەوە و خوارەوە دەسووتێن. لەگەڵ دابەزینی هێلیکۆپتەرەکەدا، کەسایەتییە بچووکەکان دەبینران کە بە شێوەیەکی هەڕەمەکی بە هەموو ئاراستەکاندا ڕادەکەن. پەتەکان لە کابینەکەوە درێژ دەبوونەوە و خەڵک بە دوای ئەواندا بازیان دەدا و بە خێرایی بەرەو دیمەنە سووتاوەکەی خوارەوە دەخلیسکان. هایدن و مەی چاوەڕێی نۆرەی خۆیان بوون، دەربڕینی مەی سپی بوو کاتێک گوێیان لە تەقەکردنی پیاوەکانی خۆیان بوو.
  
  هایدن بۆ جاری سێیەم ئامادەیی گلۆکەکەی پشکنی و وتی: "بودرۆ لەوێ خوارەوە."
  
  ژنە ژاپۆنییەکە گوتی: "نیگەران مەبە. "ئەو دەچێتە سەر ئەوەی بزانێت بەڕاستی مای-تایم مانای چییە."
  
  ئەو دوو ژنە پێکەوە لە پەتەکە دابەزین و لە یەک کاتدا نیشتنەوە و بە جوڵەیەکی کلاسیکی یەک دوو بەرگ ڕۆیشتن. ئەم پراکتیزەیە پێویستی بە متمانەی ڕەها بوو بە یەکتر، بەو پێیەی لە کاتێکدا کەسێک ڕادەکرد، ئەوی دیکەش چاودێری ئامێرە لاوەکییەکانی دەکرد. یەک، دوو، وەکو بازدان. بنیاتنان. بەڵام ڕێگایەکی خێرا و وێرانکەر بوو بۆ پێشکەوتن.
  
  هایدن لەکاتی ڕاکردندا ناوچەکەی سکان کرد. چەندین گردێکی نەرم لە کۆمەڵگەیەکی سیاجکراودا کۆتایی هات کە خانوویەکی زەبەلاح و چەندین بینای گەورەی دەرەوەی لەسەر وەستابوو. ئەمە دەبێتە دووەم ڕەنجی کۆڤالێنکۆ. بە حوکمدان بە ئاگر و ئاژاوە، بۆدرۆ کەمێک پێش ئەوان گەیشتبوو.
  
  یان، ئەگەری زیاترە، بە شێوەیەکی سادیستی کاتەکانی لەگەڵ هەموو ئەمانەدا تەرخان دەکرد.
  
  هایدن ڕایکرد و تفەنگی هێرشبەرە قەرزکراوەکەی مارین ئێم ١٦ی بە فلاشی دەم و ئەو پیاوانەی کە لە بەرگدا بینیبووی تەقاند. دوای دوو خولەک نۆرەی ئەو هات و هاوارێکی کرد: "باربکەرەوە!" و چەند چرکەیەکی دیکەی خایاند تا گۆڤارێکی نوێی خستە ناو چەکەکەیەوە. بە دەگمەن تەقەیان لێدەکرایەوە و کاتێکیش تەقەیان لێدەکرا، ئەوەندە ناڕێکخراو بوو کە چەند پێیەک لەدەستیان دەدا.
  
  لە هەردوو لا تیمەکانی کراک مارین بە خێرایی یەکسان پێشڕەوییان کرد. ئێستا سیاجێک لە پێشەوە بوو، دەروازەکە بە شێوەیەکی بانگهێشتکەر کراوە بوو، بەڵام تیمەکان بەرەو چەپ ڕۆیشتن. نارنجۆکێک کە بە باشی دانرابوو پشتگیرییەکانی سیاجەکەی لەناوبرد و تیمەکە بەبێ بەربەست چوونە ژوورەوەی بۆ ناو ڕەنچەکە بەجێهێشت.
  
  ئێستا فیشەکەکان بە شێوەیەکی مەترسیدار لە نزیکەوە فیشەکیان لێدەدا.
  
  هایدن لە پشت هاوپێچی مۆلیدەکەوە خۆی گرتەوە. کاریگەرییەکە پریشکەکانی لە خشتەکەوە نارد کاتێک مای بۆ داپۆشینی کۆتر بوو. پارچەی گڵ و کانزا لە هەموو شوێنێکدا بڵاوبوونەتەوە.
  
  مای خوێنێکی لە ڕوومەتەکەی سڕییەوە. - سەربازەکانی بۆدرۆ لە باخچەی ساوایانی ئێوەدا ڕاهێنانیان پێکرابوو.
  
  هایدن ساتێک هەناسەی گرت، پاشان بە خێرایی چاوێکی لە ماڵەکە کرد. - دوانزە پێ. تۆ ئامادهی?"
  
  "بەڵێ".
  
  هایدن ڕزگاری بوو. مای هەنگاوی نا و دیوارێکی لە سرکە دروست کرد، دوژمنەکەیان ناچار کرد بۆ داپۆشین کۆتر بکات. هایدن گەیشتە گۆشەی ماڵەکە و خۆی بە دیوارەکەوە فشار خستە سەر. فلاشبانگێکی بە پەنجەرەکەوە فڕێدا و پاشان مای داپۆشی.
  
  بەڵام لەو ساتەدا بڕێکی سەرسوڕهێنەر لە قسەکردن لە گوێچکەکەیەوە هات. سەرۆکی تیمەکە داوای لە خەڵک کرد بەرەو کۆگای دوور بڕۆن. خەریک بوو شتێکی ترسناک لەوێ ڕووبدات. لەکاتێکدا هایدن گوێی لێدەگرت، تێگەیشت کە پیاوەکانی بۆدرۆس نیوەی بیناکەیان گەمارۆداوە و خەریکە تەقە لە هەر شتێک بکەن کە ڕەنگە لەناو بیناکەدا هەبێت.
  
  دیلەکان، بێ گومان. بارمتەکان.
  
  هایدن دوای مانگی ئایار پێشبڕکێی کرد، ڕایکردە ناو پاککردنەوەکە و پێکەوە تەقەیان کرد. سەربازەکانی دیکەش پەیوەندییان پێوە کرد و لە هەر لایەکەوە پەلەیان دەکرد و دیوارێکی کوشندە و هێرشبەرانەی بوێری و مردنیان پێکهێنا.
  
  ئەو کۆمەڵکوژییە بێمانایەی کە خەریک بوو ڕووبدات کارتی پەیوەندی بۆدرۆ بوو. ئەو لەوێ دەبوو.
  
  سەربازە هەڵاتووەکان لە تەقەکردن نەوەستاون. فیشەکەکان بە هەوادا پارچە پارچە بوون و لە دیوار و ئامێرەکانەوە هەڵفڕین و لانیکەم نیو دەیان ئامانجی دوژمنیان دۆزیەوە. پیاوەکانی بۆدرۆ لە شۆک و ترسدا پاشەکشەیان کرد و پاشەکشەیان کرد. لەکاتێکدا سەربازەکان بەلای پەناگەکانیاندا تێدەپەڕین، هەوڵیاندا بێباکانە لە لایەکەوە تەقە بکەن، بەڵام هێزەکانی مارینی ئامادەبوون و بە نارنجۆک تەقەیان لێکردن.
  
  تەقینەوەکان لە هەردوو لای ڕاکەرەکاندا بەرز تەقەیان لە هەوادا کرد. تەقینەوەکان شراپنێلیان بە فڕین نارد؛ زمانەکانی ئاگر ئەوەندە خێرا مردنی گەرمیان بڵاوکردەوە کە چاو بەزەحمەت دەیتوانی بەدوایدا بگەڕێت. مرۆڤە هاوارکەرەکان لە ڕێگاکەیاندا درۆ دەکەن.
  
  هایدن ئەشکەوتێکی لە پێشەوە بینی. دڵی لە ترسێکی ڕەهادا نوقم بوو. ڕاست بوو. بەلایەنی کەمەوە پانزە پیاوی بۆدرۆس لە دەوری ئەشکەوتە قوفڵکراوەکە وەستابوون و چەکەکانیان ئاراستەی دیوارە تەنکەکانی کاغەز دەکرد و کاتێک هایدن پیاوی یەکەمی کردە ئامانج، هەموویان تەقەیان کرد.
  
  
  * * *
  
  
  ئەلیسیا مایڵز ڕایکرد و تەقەی کرد کاتێک هێزەکانی هاوایی و هاوپەیمانەکانیان هێرشیان کردە سەر ڕەنجی کۆڤالێنکۆ لە دوورگەی گەورە. زەوییەکە نایەکسان بوو. هەموو کانیۆنە قووڵەکان و گردە بەرزەکان و دەشتە دارستانییەکان. تەنانەت پێش ئەوەی لە ڕەنچەکە نزیک ببنەوە، نارنجۆک هەڵگرێک ئاراستەی یەکێک لە کۆپتەرە هێرشبەرەکان کرا، گرتبووی بەڵام لەناو نەبرد، هەموویان ناچار بوون زوو بنیشنەوە.
  
  ئێستا وەک تیمێک پەلەیان کرد و دانوستانیان لەسەر دارستانی چڕ و بناری ناڕێک و ناڕێکەکان دەکرد. پێشتر پیاوێکیان لەدەستداوە بەهۆی تەڵەی بووبی. هێرشەکە لەلایەن پیاوەکانی پاشای خوێناوییەوە ئامادەکرابوو. RPG بەبێ ئامانج بەناو دارەکاندا دەفڕی.
  
  بەکرێگیراوەکان کاتێکی خۆش بەسەر دەبەن.
  
  بەڵام هێزەکانی مارینی فشاریان خستە پێشەوە، ئێستا تەنها نزیکەی سی پێ لە سیاجەکە جیابوونەتەوە و دوا دۆڵی بەرز. ئەلیسیا دەیتوانی ڕووخساری پێکەنیناوی دوژمنەکانیان بزانێت. خوێنی دەستی کرد بە کوڵان. لە تەنیشتیەوە، بریکارێکی گەورەی سی ئای ئەی بە ناوی کینیماکا، بە خێرایی بەدوای زەبەلاحێکدا دەگەڕا. دەرکەوت کە زۆر بەسوود بوو.
  
  ئامێرەکانی پەیوەندیکردن لە گوێچکەکانیاندا هەواڵی دڕندەییەکانی داهاتوویان دەگواستەوە. هۆتێلی ئالا مۆانا کوین لە ئۆاهو مۆرکرا. گەشتیارێک لە پەنجەرەی نهۆمی دەیەمەوە فڕێدرایە خوارەوە و گیانی لەدەست دا. نارنجۆک فڕێدرایە سەر شەقامەکە. تیمی هێزە تایبەتەکان خۆیان بۆ ئۆپەراسیۆنێک ئامادە دەکرد کە پێدەچێت بەم زووانە گڵۆپی سەوزی بۆ بکرێت بەهۆی ئەو مردن و فەسادە کە بەهۆی ئەو بەکرێگیراوانەوە دروست بووە. لەسەر کاوای، خۆکوژێکی تاقانە چەند فیشەکێکی ئاراستەی ئەو ڤانانە کرد کە ڕۆژنامەنووسان تێیدا کۆبوونەوە و پەیامنێرێکیشی بریندار کرد. ئێستاش لە دوورگەی گەورە پاسێکی پڕ لە گەشتیار ڕفێنراوە و بۆمبێک لەناو تیمەکەیدا چێنراوە. لەناوەوە قفڵ کرابوون لە کاتێکدا دیلەکانیان لە دەرەوە لەسەر کورسی دانیشتن و بیرەیان دەخواردەوە و کارتیان دەکرد. نەزانرا کامیان تەقێنەرەکەیان هەبووە، یان چەندیان هەبووە.
  
  ئەلیسیا بازێکی دا بە لای دۆڵەکەوە. ئۆتۆمبێلێکی جۆری RPG لەبەردەمیدا تەقیەوە و خۆڵ و بەردی بەرز نارد بۆ هەوا. بە پێکەنینەوە بەسەریاندا بازێکی دا و کاتێک هەستی بە دوودڵی کینیماکی کرد، خۆی گەڕایەوە.
  
  بە یاریزانانە لێوەکانی کۆکردەوە و وتی: وەرە چەور. - لەگەڵم بمێنەرەوە. ئەمەیە کە شتەکان بەڕاستی تێکەڵاو دەبن".
  
  
  * * *
  
  
  هایدن دووبارە و سێبارە تەقەی دەکرد، هەوڵی دەدا ئارام بێت و بەم شێوەیە وردبینییەکەی بپارێزێت. سێ سەر تەقیەوە بۆ ناو بینینەکەی. مای هێشتا لە تەنیشتی ڕادەکرد، هیچی نەدەگوت. سەربازەکانی تر بە ئەژنۆیەکەوە کەوتنە خوارەوە و خۆیان لە تەقەکان دەدزنەوە و بەکرێگیراوەکان پێش ئەوەی بتوانن بگەڕێنەوە دەرەوە، کەوتنە دەرەوە.
  
  ئەو کاتە هایدن لەنێو ئەواندا بوو. پیاوێک وەرگەڕا و ئەویش بە تفەنگەکە لە پردی لوتی لێیدا. بە هاوارەوە کەوتە خوارەوە، بەڵام قاچەکانی لێدا، بووە هۆی ئەوەی سەری بەسەر پاژنەی پێیدا بەسەریدا بفڕێت.
  
  بە خێرایی سەرکەوتە سەرەوە، بەڵام جەستەی کەوتە سەری و بە زەویدا چەقۆی لێدا. کاتێک سەری بەرز کردەوە، ڕاستەوخۆ سەیری چاوە پڕ لە ڕق و ئازارەکانی کرد. بە گریانی دابەزین، مشتێکی لێدا و دەستە ئەستوورەکانی لە قوڕگیدا پێچایەوە.
  
  لە یەک کاتدا ئەستێرەکانی بینی، بەڵام هیچ هەوڵێکی نەدا بۆ ڕێگریکردن لێی. بەڵکو دوو دەستی ئازادەکەی خۆیان چەکەکەیان دۆزیەوە. لە لای ڕاستەوە گلۆکی ئەو کچە. لە لای چەپەوە چەقۆکەی هەیە. لوولەی دەمانچەکەی خستە ناو بڕبڕەکانییەوە، ڕێگەی پێدا هەستی پێبکات.
  
  گرتنی شل بووەوە و چاوەکانی فراوان بوون.
  
  هایدن سێ تەقەی مات و بێزارکەری کرد. پیاوەکە لە سەری وەرگەڕا. لەگەڵ ڕوونبوونەوەی دیمەنی سەرەوەی، ڕووخساری بەکرێگیراوێکی دیکە هاتە بەرچاو. هایدن تەقەی لە لوتی کرد، بینی پیاوەکە دەفڕیەوە و دیار نەما.
  
  دانیشت و مای بینی. دوا بەکرێگیراو کە ماوەتەوە ڕووبەڕووی دەبێتەوە. هایدن چاوی ترپاند. ئەم پیاوە کەشتییەکی وێران بوو. دەموچاوی وا دەرکەوت کە ڕەنگی سووری بۆیاخ کراوە. ددان بەس نەبوو. چەناگەی شل دەرکەوت. قۆڵێکی شکا، قۆڵەکەی تر لە ئەژنۆی شکاوە. لەسەر قاچی لەرزۆک وەستا و پاشان لەناو قوڕە خوێناوییەکەدا کەوتە سەر ئەژنۆی.
  
  مای بە زەردەخەنەیەکی شیرینەوە وتی: "تۆ کەسێکی هەڵەت هەڵبژارد بۆ ئەوەی تەحەدا بکەیت" کاتێک بە گلۆکی قەرزکراوەکەی ئامانجی گرت و سەری هەڵفڕاند.
  
  هایدن بەبێ ئیرادەی قوتی دا. ئەمە هەندێک ژنی جدی بوو.
  
  هێزی دەریایی دەرگای ئەشکەوتەکەیان کردەوە و بانگەوازی ئامادەبوونی خۆیان کرد. دڵی هایدن بە ژمارەی کونەکانی دیوارە چەقۆکێشەکان نوقم بوو. با هیوامان ئەوە بێت بارمتەکان ڕزگاریان بووبێت.
  
  لە نێو بیرکردنەوە خێراکانیدا، شتێک لە سەرووی هەموو شتێکەوە دیار بوو. بۆدرۆس لێرە نەبوو. سەیری ماڵەکەی کردەوە. ئەوە دوا شوێن بوو کە چاوەڕێی ئەوە دەکرد خۆی بشارێتەوە، بەڵام هێشتا-
  
  ئاژاوەیەکی لەناکاو سەرنجی ڕاکێشا. مارینیەکان بە کۆسپەوە لە ئەشکەوتەکە هاتنە دەرەوە، یەکێکیان شانی گرتبوو وەک ئەوەی چەقۆی لێدرابێت.
  
  پاشان بۆدرۆ و کۆمەڵێک بەکرێگیراو لە ئەشکەوتەکە ڕژانە دەرەوە و دەمانچەیان تەقاند و وەک جنۆکە هاواریان دەکرد. ئایا ئەمە بەو مانایە بوو کە بەکرێگیراوانی دیکە ژیانی خۆیان بەخشی تا ببنە فێڵباز؟ ئایا بەتاڵیان تەقاندووە یان لە شوێنێکی دیاریکراوەوە؟
  
  واقیع وەک تەقینەوەیەکی ئەتۆمی لێیدا. ئێستا پیاوەکانی پاشای خوێن لە نێو هێزەکانی مارینیدا بوون و شەڕیان دەکرد و بۆدرۆ بە پەلە بەرەو هایدن ڕۆیشت، چەقۆکەی بە سەرپێچییەوە بەرزکردەوە.
  
  
  * * *
  
  
  ئەلیسیا بە داهێنان و ڕۆحی خۆی لە ژێر ئاگردا تیمەکەی هان دا. چەند خولەکێک دواتر گەیشتنە لوتکەی بەرزبوونەوەی کۆتایی و هالۆیەکی ئاگریان بەسەر بەرگریکارە هەڵکەندراوەکاندا باران کرد. ئەلیسیا سەرنجی خانوویەکی گەورە و ئەشکەوتێکی گەورە و گەراجێکی دوو ئۆتۆمبێلی دا. شوێنەکە ڕووی لە ڕووبارێکی فراوان بوو، بێ گومان وەک ئامرازێکی هەڵهاتن کاری دەکرد و لە تەنیشت ئەشکەوتەکەوە هێلیکۆپتەرێکی کۆپتەرێکی لێدراو هەبوو.
  
  ئاوڕی لە دواوە دایەوە. "نارنجۆک هەڵگرەکان."
  
  سەرۆکی تیمەکە چاوەکانی بڕیقاندەوە. "لە ئێستاوە ئەم کارە دەکەم."
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بە پێگەکانی دوژمن کرد. - لەوێ دیوارێکی نزم هەیە. لای پشتەوەی ماڵەکە. لە پشت ڕۆڵز ڕۆیسەوە. لە لای ڕاستی کانیاوەکەوە".
  
  سەرۆکی تیمەکە لێوەکانی لێدا. - گەوادەکان دەربکەن.
  
  چەند تەقینەوەیەک بووە هۆی لەرزۆکی زەوی. هێرشبەرەکان سێ نارنجۆکیان تەقاند و دواتر بە شێوەیەکی یەک دوو نارنجۆک پەلەیان کرد، هێشتا وەک یەکەیەک تەقەیان دەکرد بەڵام بە کەوانەیەکی کوشندە فڕێیان دەدا.
  
  بە دڕندەیی وێرانکەرەوە هێرشیان کردە سەر مەڕدارخانەی پاشای خوێن.
  
  
  بەشی بیست و نۆ
  
  
  پێیەکانی درەیک کە پێڵاویان لەبەردا بوو، دەستیان بە زەوی خانەکەدا گرت. پێش ئەوەی ئەوانی تر دەست بکەن بە دابەزین، بڵێسەیەکی دانا بۆ ئەوەی ڕێگاکەیان ڕووناک بکاتەوە. یەکسەر دیوارەکان زیندوو بوون، ئێستا نەخشەکانیان بە ڕوونی بە چاوە شۆکبووەکانی درەیکەوە دیار بوو.
  
  لوولەکانی هاوشێوەی ئەوانەی لەسەر دوو ئامێرە گەورەکە. ئێستا پشتڕاستکراوەتەوە کە ئەوان بەتەواوی هەمان ئەوانەن کە تۆرستن داڵ و تیمەکەی لە گۆڕی خوداوەندەکان لە ئایسلەندا دۆزیویانەتەوە.
  
  لەم دواییانەدا تووشی چ شارستانیەتێکی دێرین بوون؟ وە چۆن ئەم هەموو شتە کۆتایی دێت؟
  
  بێن و کارین و باقی تیمی دێڵتا پەتی دابەزینەکەیان پاڵدا تا هەمووان لە دەوری کەوانە زەبەلاحەکەی دەروازەی پێلێ قەرەباڵغ بوون. درەیک بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا زۆر بە قووڵی سەیری ڕەشایی ڕەنگاوڕەنگی ئەودیو نەکات.
  
  بێن و کارین کەوتنە سەر ئەژنۆ. کەوانەکە خۆی لە جۆرێک لە کانزای فڵچەکراو پێکهاتبوو، بە تەواوی نەرم و هاوسەنگ بوو. ڕووی کانزاکە بە هەمان نیشانە بچووکەکانی دیکەی ئەشکەوتەکە چەقێندرابوو.
  
  کارین بە وردی دەستی لێدا و وتی: ئەم نیشانانە بە ڕێکەوت نین. سەیرکردن. هەمان لوول دەبینم کە دووبارە و سێبارە دووبارە دەبێتەوە. وە باقی ئەشکەوتەکە..." سەیری دەوروبەری کرد. "ههر وهکو یهکه".
  
  بێن بۆ مۆبایلەکەی بە پەلە ڕۆیشت. "ئەمە ئەو وێنەیەی داهل بۆی ناردبووین." تا ڕووناکی بەرزی کردەوە. درەیک خۆی کێشا بە پێشەوە، دڵنیا بوو کە تیمی دێڵتا لە ئامادەباشیدا دەبێت بۆ دەستدرێژکاران.
  
  درەیک بە دەنگی بەرز بیری کردەوە: "کەواتە، گۆڕی خوداوەندەکان هەندێک پەیوەندی بە دەروازەکانی دۆزەخەوە هەیە." - بەڵام لوولەکان مانای چییە؟
  
  کارین بە هێمنی وتی: دووبارەکردنەوەی نەخشەکان. "پێم بڵێ. چ جۆرە نیشانەیەک، کۆن یان...
  
  مۆدێرن، لە چەندین نەخشی دووبارەبووەوە پێکهاتووە؟"
  
  "ئاسان." کۆمۆدۆی گەورە لە تەنیشتیانەوە چەقۆی لێدا. "زمان".
  
  "ڕاستە. کەواتە، ئەگەر ئەمە زمانەکە بێت-" ئاماژەی بە دیوارەکانی خانەکە کرد. "پاشان هەموو چیرۆکەکە دەگێڕنەوە."
  
  "وەک ئەوانەی داهل دۆزیویەتیەوە." درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئێستا کاتمان نییە شیکاری بکەین. کۆڤالێنکۆ بەم دەروازانە تێپەڕی".
  
  "چاوەڕوان بە". بێن پردی لوتی چەقاند. "ئەم نیشانانە..." دەستی لە کەوانەکە دا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەتەواوی هەمان شتە کە لەسەر ئامێرەکان هەیە. بۆ من ئەمە ئەوە پیشان دەدات کە ئەم دەروازەیە وەشانێکی پێداچوونەوەی هەمان ئامێرە. ئامێری گەشتکردن بە کات. پێشتر گەیشتوینەتە ئەو ئەنجامەی کە ڕەنگە خوداوەندەکان ئامێری دەستی بەکارهێنابێت بۆ گەشتکردن بەناو کاتدا و کاریگەری لەسەر چارەنووس. ڕەنگە ئەم شتە سیستەمی سەرەکی بێت".
  
  درەیک بە هێمنی وتی: سەیرکە، ئەمە زۆر نایاب و سەرنجڕاکێشە. لەم بابەتە تێدەگەیت. بەڵام لە پشت ئەم دەروازانەدا-" پەنجەی خستە ناو تاریکییەکی توندەوە. "پاشا خوێناوی. ئەو پیاوەی بەرپرسیارە لە مردنی کێنێدی، لەنێو سەدان کەسی دیکەدا. کاتی ئەوە هاتووە واز لە قسەکردن بهێنین و دەست بە ڕۆیشتن بکەین. بڕۆ".
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا و هەستا، کەمێک تاوانبار دەرکەوت کاتێک خۆی فڵچەی دەکرد. هەموو ئەوانەی لە ژوورەکەدا بوون هەناسەیەکی قووڵیان هەڵمژی. لە پشت دەروازەکەوە شتێکی تر هەبوو کە هیچ کامیان نەیانویست باسی بکەن:
  
  هۆکاری گۆڕینی ناوی کەوانەکەی لە "دەروازەی پێلێ" بۆ "دەروازەی دۆزەخ" کاپتن کوک.
  
  
  بابەتی سی
  
  
  ویلایەتی هاوایی لە ژێر دەسەڵاتی شێتێکدا لەرزی.
  
  ئەگەر هێلیکۆپتەرێک بتوانێت بەسەریدا بفڕێت، توانای ئەوەی هەبێت دیمەنێکی پانۆرامای فراوانی ئەو ڕووداوە تاریک و بێ ئەخلاقیانە پێشکەش بکات کە لە دوورگەکاندا ڕوودەدەن، ئەوا سەرەتا بەسەر ئۆاهۆدا دەفڕێت بۆ گرتنی هۆتێلی گەمارۆدراوی ئالا مۆانا کوین، کە ئەندامانی بە ئەزموونی چەندین تیمی سوات لەوێ بوون تازە دەستی پێکردووە بۆ گرتنەبەری هەنگاو دژی بەکرێگیراوانی چەکدار و پاڵنەردار کە هەموو بەرزاییەکان و بارمتە بێشومارەکانیان بەدەستەوە بوو. بەپەلە تێپەڕی، خۆی لە هەورە دۆزەخییە دوکەڵی ڕەشەکان بەدوور گرت کە لانیکەم لە دەیان پەنجەرەی شکاوەوە دەڕژا، بە وردی ئاماژەی بەو دەرگایانە دەکرد کە پیاوە دەمامکدارەکان بە تفەنگ و نارنجۆک هەڵگرەوە دەبینرێن کە پیاو و ژن و منداڵانی بێدەسەڵاتیان دەڕواتە گروپێک کە ئاسانتر لەناویان دەبرد .
  
  پاشان بە کەوانەیەکی گەورەدا دەڕۆیشت، سەرەوە و بۆ لای ڕاست، سەرەتا بەرەو خۆر، ئەو تۆپە زەردە چەورە هێواش هێواش ڕێگەی خۆی بەرەو داهاتوویەکی نادیار و ئەگەری کارەساتبار دەکردەوە، و پاشان لە گەشتە ترسناکەکەیدا لە خوارەوە و بۆ لای چەپدا نوقم دەبوو لە دۆزینەوە بەرەو کاوای. لە نزیک دایمۆند هێد تێدەپەڕێت، بێ ئاگا لەو پاڵەوان و خراپەکارانەی کە بەدوای نهێنیدا دەگەڕێن و لە تاریکترین و مەترسیدارترین ئەشکەوتە ژێرزەمینییەکانی گڕکانێکی لەناوچوودا خەونی ترسناک دەگێڕن.
  
  لەسەر کاوای، هێڵی هەنگێکی بۆ ئەو پیاوە ئارەقە تەڕبووە دروست دەکرد کە خۆی بە زنجیر بەستبوو بە سیاجەکەی قاوەخانەیەکەوە و خاوەنکارەکانی لەناوەوە گیری خواردبوو و بە ڕوونی جلیقەیەکی پڕ لە داینامیت و دەستێکی لەرزۆکی پیشان دەدا کە ئامێری تەقینەوەی مردووێکی گرتبوو. ئەگەر زووم لەسەر وێنەکە بکەیت، دەتتوانی بێهیوایی لە چاوەکانی پیاوەکەدا ببینیت. ئەمەش بە ڕوونی ئەو ڕاستییە دەردەخات کە ڕەنگە نەتوانێت ماوەیەکی زۆر بمێنێتەوە. و پاشان بەرز بووەوە، دیسانەوە لە سەرووی سەربانەکانەوە بەرزبووەوە بۆ ئەوەی شوێن کێوی ڕەسەنی کەنار دەریا نامۆکان بکەوێت. بۆ ئەو ڕەنجە سووتاوە، کە هایدن جەی تازە شەڕی لەگەڵ ئێد بۆدرۆ کردبوو، لە کاتێکدا مای کیتانۆ و باقی هێزەکانی مارینی لە شەڕێکی نزیکدا دەست بە دەست لەگەڵ دەیان بەکرێگیراوی بۆدرۆ شەڕیان دەکرد. لە نێو ژاوەژاوی ترسناکی مەرگ و شەڕدا، بارمتە بریندارەکان دەگریا.
  
  وە بۆ پێشەوە. ڕابردوو و داهاتوو پێشتر بەریەککەوتن. کۆنەکان و ئاڤانگاردەکان لە ململانێدا قفڵ کراون.
  
  ئەمڕۆ ئەو ڕۆژە بوو کە خوداکان دەیانتوانی بمرن و پاڵەوانی نوێ دەیانگوڵ و هەڵبستن.
  
  هێلیکۆپتەرەکە دوا فڕینی خۆی ئەنجام دەدات، دیمەنە جیاوازەکان و ئیکۆسیستەمی دینامیکی کە دوورگەی گەورە پێکدەهێنن، لەخۆدەگرێت. لە پێشبڕکێیەکدا بەناو ڕەنچێکی دیکەدا، چەند ساتێک هەبوو کە پێویستە سەرنجیان لەسەر بدەین، کاتێک ئەلیسیا مایڵز و مانۆ کینیماکا و تیمەکەیان لە هێزەکانی مارینی هێرشیان کردە سەر کۆمەڵگەیەک کە بە توندی بەرگری لێکرابوو کە بارمتەکان و بەکرێگیراوان و پیاوانی گۆرەوی داینامیتیان تێدابوو لە یەک پێکدادانی گەورەدا بەریەککەوتن. بەدرێژایی لێوارەکانی شەڕەکە، ئامێرە بەهێزەکان دەستیان بە کارکردن کرد، ئامادەبوون گەلی پاشای خوێن لە ڕێگەی وشکانی و هەوا و ئاوەوە چۆڵ بکەن. کامێرا دەستی کرد بە زوومکردن کاتێک ئەلیسیا و کینیماکا سەریان بەرز کردەوە، ئاگاداری هەڵهاتووەکان بوون و لە ئێستاوە ڕێگایان بۆ ڕێگریکردن و لەناوبردنیان داڕشتبوو.
  
  و لە کۆتاییدا هێلیکۆپتەرەکە لایدا، تەنها ئامێرێک بوو، بەڵام هێشتا ئامێرێک بوو، پڕ بوو لە وێنەی گەمژەیی مرۆڤ، ئەو بوێریەی کە دەتوانن کۆی بکەنەوە و بیدۆزنەوە و خراپترین خراپەکاری کە دەتوانن ئەنجامی بدەن.
  
  
  بەشی سی و یەک
  
  
  درەیک لە ژێر کەوانەکەدا هاتە ژوورەوە کە کاپتن کوک ناوی لێنا دەروازەکانی دۆزەخ و خۆی لە ڕێڕەوێکی تەسکدا بینیەوە کە بە شێوەیەکی زەق بڕاوەتەوە. گڵۆپی تفەنگەکەی داگیرساند و بە لوولەی تفەنگەکەوە گرێدا. هەروەها فانۆسێکی بە شانیەوە بەستەوە و ڕێکی خستووە بەجۆرێک کە دیوارەکانی ڕووناک بکاتەوە. بۆ ماوەیەک ڕووناکییەکی زۆر هەبوو و هیچ مەترسییەکی ئاشکرا نەبوو.
  
  کاتێک لە ڕێڕەوی پێچاوپێچەکەدا دەپەڕینەوە، درەیک بەسەر شانیدا وتی: "پێم بڵێ بێن، دەربارەی گۆڤارەکانی کوک."
  
  بێن بە خێرایی هەناسەی هەڵمژی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە لە تێڕوانینێکی گشتی زیاتر نییە بۆ ئەم سیستەمە تەڵە زەبەلاحە. کوک بە هۆی سروشتی تەڵەکانەوە ناوی لێنا "دەروازەکانی دۆزەخ". تەنانەت نەیبینی لە کۆتاییدا چی ڕوودەدات."
  
  - کەواتە کێ تەڵەکانی دروست کردووە؟ درەیک پرسی. "بەڵام بۆ?"
  
  "هیچ کەس نازانێت. ئەو تابلۆیانەی لە دەرەوە دۆزیمانەوە و ئەوانەی لە گۆڕی خوداوەندەکاندان، لەسەر ئەم دیوارە ناوەوەیان نییە". قوڕگی پاک کردەوە و زیادی کرد: "بای".
  
  دەنگی کۆمۆدۆ لە پشتیانەوە بوومەلەرزە. "بۆچی کوک کۆتاییەکەی نەبینی؟"
  
  کارین بە هێمنی وتی: ئەو ڕایکرد. "لە ترسدا".
  
  "ئۆه، شتێکی چەوت."
  
  درەیک بۆ ساتێک وەستا. - کەواتە، بەو پێیەی من تەنها سەربازێکی داماوم و ئێوە دوو مێشکی ئەم ئۆپەراسیۆنەن، با شتەکان ڕوون بکەمەوە. لە بنەڕەتدا لۆگەکان کلیلی سیستەمی تەڵەن. وە ئێوە دوو کەس کۆپیتان لەگەڵدایە".
  
  بێن وتی: ئێمە یەکێکمان هەیە. - کارین کەسێکی تری لە سەریدایە.
  
  کۆمۆدۆ بە گریانیەوە گوتی: "ئەوا ئێمە یەکێکمان هەیە.
  
  "نا..." بێن دەستی پێکرد، بەڵام درەیک ڕێگری لێکرد. - مەبەستی ئەوەیە ئەگەر بمرێت یەک کۆپیمان دەبێت، کۆرپە. بیرگەی فۆتۆگرافی زۆر بەسوود نییە کاتێک مردوویت".
  
  "نا... بەڵێ باشە، ببورە، ئێمە وەک سەرباز بیر ناکەینەوە."
  
  درەیک تێبینی کرد کە تونێلەکە دەستی کرد بە فراوانبوون. سووکترین هەوا بەسەر دەموچاویدا دەهات. دەستی بەرز کردەوە تا بیانوەستێنێت و پاشان سەری بە گۆشەکەدا چەقاند.
  
  سەیری دیمەنێکی سەرسوڕهێنەر بکەن.
  
  لە دەرگای ژوورێکی زەبەلاح بوو، شێوەی درێژخایەن بوو، سەقفێکی لە تاریکیدا ون بوو. ڕووناکی کاڵ لە دارە درەوشاوەییەکانەوە هات کە دەبێ پیاوەکانی پاشای خوێن بەجێیان هێشتبێت. ڕاستەوخۆ لەبەردەمیدا، پاسەوانیکردنی ئەو تونێلەی کە تا قووڵایی شاخەکە بەردەوام بوو، دیمەنێک بوو کە دڵی لێدانێک دەپەڕاند.
  
  ڕووخسارێکی زەبەلاح لەناو بەردەکەدا لە سەرووی خودی تونێلەکەوە هەڵکەندرابوو. درەیک بە چاوە مەیلەکانی و لوتی قەڵغان و ئەوەی تەنها دەتوانرێت بە قۆچێک وەسف بکرێت کە لە سەریەوە دەرچووە، یەکسەر گەیشتە ئەو ئەنجامەی کە ئەوە ڕووخساری شەیتان یان جنۆکە.
  
  بۆ ئەو ساتە بە پشتگوێخستنی دەموچاوەکە، ناوچەکەی سکان کرد. دیوارەکان کێشراو بوون، بنکەکانیان بە تاریکی داپۆشرابوو. پێویستیان بە زیادکردنی کەمێک ڕووناکی زیادە بوو لێرە.
  
  هێواش هێواش ئیشارەتی بۆ ئەوانی تر کرد بۆ پێشەوە.
  
  پاشان لەناکاو دەنگێک لە ئەشکەوتەکەدا دەنگی دایەوە، وەک سەد بڵێسە فڕێدەر بە یەکجار تەقە دەکەن، یان وەک بێن دەڵێت "دەنگەکانی وەک باتمۆبایلی نەفرەتی لێدێت".
  
  ئاگر لە کونەکانی لوتی نەخشاندنەکەوە هەڵگیرسا و کورەیەک لە دەوری زەوییە بەردەکە دروست بوو. دوو جەتی بڵێسەی جیاواز لە هەر کونێکی لووتەوە سەریان هەڵدا و پاشان چەند چرکەیەک دواتر یەکێکیان لە هەر چاوێکەوە سەریان هەڵدا.
  
  درەیک بە نیگەرانییەوە لێی کۆڵیەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە ئێمە جۆرێک لە میکانیزم بخەینە جووڵەوە. سویچی هەستیاری پەستان یان شتێک". ڕووی لە بێن کرد. "هیوادارم ئامادە بیت هاوڕێ، چونکە وەک یەکێک لە تیپە دڵخوازەکانی داینۆرۆک، پۆیزن، دەیگوت، ئەوە هیچ نییە جگە لە کاتێکی خۆش."
  
  لێوەکانی بێن لوول بوون و بوون بە زەردەخەنەیەکی زوو تێپەڕ کاتێک ڕاوێژ بە تێبینییەکانی دەکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە ئاستی یەکەمی دۆزەخە. بە وتەی سیناریۆنووسەکە، پیاوێک بە ناوی هۆکسۆرس، ئەم ئاستەیان ناوە Wrath. پێم وایە هۆکارەکەی ئاشکرایە. دواتر بەراوردیان کرد بە شەیتان، ئامۆن، جنۆکەی تووڕەیی".
  
  "سوپاس بۆ وانەکە منداڵەکەم." کۆمۆدۆ گریای. - ئایا بە هیچ ڕێکەوتێک باسی ڕێگایەک دەکات بۆ ڕابردوو؟
  
  بێن دەقەکەی خستە سەر زەوی و ڕاستی کردەوە. "سەیرکردن. پێشتر ئەمەم بینیوە بەڵام لێی تێنەگەیشتم. ڕەنگە ئەمە ئاماژەیەک بێت".
  
  درەیک لە تەنیشت هاوڕێ گەنجەکەیەوە چەقۆی لێدا. گۆڤارە کۆپیکراوەکان بە وردی دیزاین و وێناکردنیان لەسەر بوو، بەڵام پەنجەی بێن سەرنجی بۆ هێڵێکی سەیر و سەمەرەی دەق ڕاکێشا.
  
  1 (||) - بڕۆ بۆ 2 (||||) - بڕۆ بۆ 3 (||) - بڕۆ بۆ 4 (|||||/)
  
  وە تاکە نووسراوێک کە دوای ئەمە هاتبوو، "بە توڕەییەوە، سەبر بگرە. کەسێکی وریا پلانی ڕێگاکەی دادەنێت ئەگەر هێڵی گەشتیاری لەبەردەمیدا هەبێت".
  
  بێن دەڵێت: "کوک گەورەترین دەریاوان بوو لە هەموو کاتێکدا". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم دێڕە دوو شتمان پێدەڵێت. ئەم کووکە ڕێگایەکی بۆ تێپەڕاندنی جنۆکە داڕشتووە و ڕێگای تێپەڕبوونی ئەو جنۆکە پێویستی بە پلانی ورد هەیە".
  
  کارین سەیری ئاگرەکەی دەکرد. بە بیرکردنەوە وتی: چوارم ژمارد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چوار تەقینەوەی بڵێسەی ئاگر. هەمان بڕە پارەی-"
  
  تەقەیەک دەنگی دایەوە و بێدەنگییەکەی هەژاند. فیشەکەکە لە دیوارەکەی تەنیشت سەری درەیکەوە ڕیکۆشێت بووە و بووە هۆی ئەوەی پارچە بەردێکی تیژ بە هەوادا بڕژێت. دوای ملی چرکەیەک، درەیک دەمانچەکەی بەرزکردەوە و تەقەی کرد و دوای ملی چرکەیەک تێگەیشت کە ئەگەر کۆترێک بخاتەوە ناو ڕێڕەوەکەوە، قەناس بەدەستەکە دەتوانێت بۆ ماوەیەکی نادیار بە دیوارەکەوە بیانهێڵێتەوە.
  
  بەم بیرکردنەوە، بە تەقەکردن، ڕایکرد، بۆ ناو خانەکە. کۆمۆدۆ کە وادیارە گەیشتە هەمان ئەنجام، بەدوایدا هات. ئاگرە یەکگرتووەکە پریشکەکانی لە دیواری دەوروبەری دەرهێنا. شاردنەوەکە لە شۆکدا کۆتر بوو، بەڵام هێشتا توانی فیشەکێکی دیکە تەقێنێت، کە لە نێوان درەیک و کۆمۆدۆدا فیشەی لێدا.
  
  درەیک بۆ یەک ئەژنۆ کەوتە خوارەوە و ئامانجی گرت.
  
  پیاوەکە لە بەرگەکەیەوە بازێکی دا و چەکەکەی بەرزکردەوە، بەڵام کۆمۆدۆ یەکەمجار تەقەی کرد - شەپۆلی تەقینەوەکە هێرشبەرەکەی فڕێدایەوە دواوە. هاوارێکی کونکەر هاتە ئاراوە و پیاوەکە لە گێژاوێکی ئاڵۆزدا نیشتەوە، تفەنگەکە بە زەویدا دەلەرزی. کۆمۆدۆ ڕۆیشت و دڵنیا بوو لەوەی پیاوەکە مردووە.
  
  درەیک سوێندی خوارد. "وەک بیرم لێدەکردەوە، کۆڤالێنکۆ قەناس بەدەستەکانی بەجێهێشت تا خاومان بکاتەوە."
  
  کۆمۆدۆ زیادی کرد: وە بۆ ئەوەی تەنکمان بکاتەوە.
  
  کارین سەری لە گۆشەکەدا چەقاند، قژی شۆخی کەوتە ناو چاوەکانی. - ئەگەر ڕاست بکەم، ئەوا ڕستە سەیرەکە کونە کلیلەکەیە، وشەی 'سەبر' کلیلە. ئەو دوو هێڵی ترامەی کە لە دوو خود دەچن؟ لە مۆسیقا و شیعر و ئەدەبیاتی کۆندا دەتوانن بە مانای وەستانێک بێت. بۆیە سەبر بە واتای 'وەستان' دێت.
  
  درەیک چاوی لە پێشنیازە بوو کاتێک تیمی دێڵتا بەسەر ئەشکەوتەکەدا دەڕۆیشتن، کۆمۆدۆ هانیان دەدا و بڕیاریان دا هیچ هەڵەیەکی تر نەکەن.
  
  کۆمۆدۆ هاوار دەکات: ئەی خەڵک؟ ئاگاداری تەڵەی بووبی بن. من نەمدەهێشت ئەو گەمژە ڕووسییە شتێک لەسەر دەستەی سوێندخواردن ساختە بکات."
  
  درەیک کفنی ئارەقاوییەکەی بە دیوارە زبرەکەدا ڕشت، هەستی بە بەردی چەقۆکێشی ژێر دەستی دەکرد، کە وەک ناوەوەی ساردکەرەوەیەک سارد بوو. - کەواتە ئەوە: 'چاوەڕوانی تەقینەوەی یەکەم بکە، پاشان بۆ دوو تەقینەوە وەستان و بڕۆ بۆ دوو.' دوای تەقینەوەی دووەم، چوارەم وەستاند و بچۆ بۆ سێیەم. دوای تەقینەوەی سێیەم، بۆ دوو جار وەستان و بڕۆ بۆ چوار. وە دوای تەقینەوەی چوارەم، بۆ جاری شەشەم وەستان و پاشان دەرچوون".
  
  "ئاسان." بێن چاوی چرپاند. - بەڵام وەستانەکە چەند دەخایەنێت؟
  
  کارین شانی هەڵکێشا. "ئیمتی کورت."
  
  "ئۆه، ئەوە یارمەتیدەرە، خوشکم."
  
  - وە چۆن تەقینەوەکان دەژمێری؟
  
  "پێموایە ئەوەی یەکەمجار دەگاتە دوورترین شوێن ژمارە یەکە، ژمارە چواریش کورتترینە."
  
  - باشە، ئەوە هەندێک مانای هەیە، من پێشبینی دەکەم. بەڵام هێشتا-"
  
  "ئەوە هەموویەتی". درەیک بەس بووبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەبرم پێشتر تاقیکرایەوە لە گوێگرتن لەم مشتومڕە. من سەرەتا دەڕۆم. با ئەم کارە بکەین پێش ئەوەی بەرزی کافاینەکەم لەناو بچێت".
  
  بە تیمی کۆمۆدۆدا تێپەڕی، چەند مەترێک لە درێژترین بڵێسەی ئاگرەوە وەستا. هەستی دەکرد هەر پیاوێک دەگەڕێتەوە بۆ ئەوەی سەیر بکات. هەستی بە نیگەرانی بێن کرد. چاوەکانی داخست، هەستی بە بەرزبوونەوەی پلەی گەرمی کرد کاتێک دەردراوێکی دیکەی زۆر گەرم هەوای بەردەمی سوور دەکردەوە.
  
  ڕووخساری کێنێدی لەبەردەم چاوی مێشکیدا مەلە دەکرد. ئەویش وەک پێشتر بینی. بابێکی توند لە قژیدا، عەزی پانتۆڵی بێ دەربڕین - یەکێک بۆ هەر ڕۆژێکی هەفتە. هەوڵێکی هۆشیارانە بۆ سەرقاڵکردنی هەموو شتێک لەو ڕاستییەی کە ژن بووە.
  
  پاشان کێنێدی قژی دابەزاند و ئەو ژنەی بیر هاتەوە کە دوو مانگی خۆشی لەگەڵدا بەسەر بردبوو. ئەو ژنەی کە دەستی کرد بە یارمەتیدانی بۆ ئەوەی بچێتە پێشەوە دوای مردنی وێرانکەری ئەلیسۆنی هاوسەری و ئەو ئازارەی کە ساڵانێکی زۆر لەمەوبەر بەهۆی ئەو ڕووداوە چارەنووسسازەی ئۆتۆمبێلەوە تووشی بوو.
  
  چاوەکانی ڕاستەوخۆ لە دڵیدا دەچڕان.
  
  لە بەردەمیدا ئاگرێک دەسووتێت.
  
  چاوەڕێی کەمبوونەوەی گەرمای بڵێسەی ئاگرەکە بوو و بۆ ماوەی دوو چرکە وەستا. لەکاتێکدا چاوەڕێی دەکرد، تێگەیشت کە پێشتر چرپەیەکی ئاگر لە چاوی دووەمەوە هاتۆتە خوارەوە. بەڵام دوای دوو چرکە گەیشتە ئەم خاڵە، هەرچەندە هەموو ڕیشاڵەکانی بوونەکەی هاواریان دەکرد کە نابێت.
  
  ئاگرەکە لەناو برد-
  
  بەڵام لەو ساتەدا بەستوو بوو کە جوڵەکەی تەواو کرد. هەوای دەوروبەری هێشتا گەرم بوو، بەڵام بەرگەی دەگرت. درەیک هەناسەی دەدا، ئارەقە بە شەپۆل لێی دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە. نەیتوانی بۆ یەک چرکە ئارام بێتەوە، جارێکی تر دەستی کردەوە بە ژماردن.
  
  چوار چرکە.
  
  بڵێسەیەک لە تەنیشتیەوە چرچ و لۆچ بوو، هەوڵیدا ئاگر لە هەر ئەو شوێنە بگرێت کە خەریک بوو داگیری بکات.
  
  درەیک جوڵەکەی کرد. ئاگرەکە کوژایەوە. دەمی هەستی دەکرد وەک کێکێکی خوێ. هەردوو تۆپی چاوەکانی وەک ئەوەی بە کاغەزی ڕەش بەسەردا ڕایانکردبێت، دەسووتێن.
  
  هەرچەندە، من پێموایە. بیربکەرەوە، هەمیشە بیربکەرەوە. دوو چرکەی تر و دەجوڵێین. با بچینە سەر دوا مانۆڕ. ئێستا متمانەی هەبوو.
  
  بۆ ماوەی شەش چرکە وەستان و پاشان-
  
  کاتژمێر شەش جوڵەی کرد، بەڵام ئاگرەکە کەم نەبووەوە! برۆکانی سووتا. کەوتە سەر ئەژنۆ و جەستەی فڕێدایە دواوە. بێن ناوی خۆی هاوار کرد. گەرماکە هێندە توند بوو، هەوڵیدا هاوار بکات. بەڵام لەو ساتەدا لەناکاو نەما. هێواش هێواش ئاگاداری ئەوە بوو کە دەست و ئەژنۆکانی بە درێژایی زەوییە بەردییە زبرەکەدا دەخرێنە خوارەوە. سەری بەرز کردەوە و بە خێرایی بە درێژایی تونێلەکەی پشتی خانەکەدا خەزان.
  
  دوای ساتێک، ڕووی کردە ئەوانی تر: باشترە ئەو پشووەی کۆتایی حەوت چرکە بدەن، کوڕان. 'دوا شت کە دەتەوێت بزانیت ئەوەیە کە کێنتاکیی فرید چۆنە.'
  
  پێکەنینێکی کز و کز بیسترا. کۆمۆدۆ یەکسەر هاتە لای و پرسیاری لە کارین و بێن کرد کەی حەز دەکەن نۆرەی خۆیان بگرن. بێن پێی باش بوو چەند سەربازێکی دیکە پێشی بکەوێت، بەڵام کارین ئامادە بوو شوێن درەیک بکەون. کۆمۆدۆ خۆی پێویستی بوو تا بیباتە لایەک و بە هێمنی باسی وریایی بکات کە دڵنیابێت لەوەی درەیک تەنها بەختی نییە لە کاتی خۆیدا پێش ئەوەی مەترسی لەدەستدانی یەکێک لە مێشکەکانی نەشتەرگەریەکەیان بکەن.
  
  درەیک بینی کارین نەرم بووەوە و تەنانەت کەمێک زەردەخەنەی کرد. خۆش بوو کەسێک کاریگەری ئارامکەرەوەی لەسەر منداڵە کێویەکەی بنەماڵەی بلیک هەبوو. تونێلەکەی دەوروبەری پشکنی و دارە درەوشاوەکەی فڕێدایە ناو سێبەرەکانەوە. ڕەنگی کەهەبی فراوانبووی هیچی تری ڕووناک نەدەکردەوە جگە لە تونێلێکی هێندەی تر بڕاو، کە کاڵ بووەوە و بوو بە ڕەشایی.
  
  یەکەم سەربازی دێڵتا لە تەنیشتی کەوتە خوارەوە، دوای ماوەیەکی کەم دووەم سەربازی بەدوایدا هات. درەیک هیچ کاتێکی بەفیڕۆ نەدا لە ناردنیان بۆ ناو تونێلەکە بۆ لێکۆڵینەوە. کاتێک بەرەو ژووری توڕەیی گەڕایەوە دواوە، بینی بێن بلەیک جوڵەکەی دەکات.
  
  بێن نزیک بوو وەک کوڕێکی قوتابخانە جانتاکەی گرت و دڵنیا بوو لەوەی قژی درێژی لە ژێر سەری تیشێرتەکەیدا چەقاوە و هەنگاوی نا. درەیک سەیری جووڵەی لێوەکانی دەکرد کاتێک چرکەکانی بۆ خوارەوە دەژماردەوە. بەهۆی ئەوەی هیچ نیشانەیەکی دەرەکی هەستیاری نیشان نەدا، دڵی درەیک بە شێوەیەکی ڕستەیی لە دەمی بازێکی دا و لەوێ مایەوە تا هاوڕێکەی لە پێیەکانیدا داڕما و پفێکی کرد.
  
  درەیک دەستی پێشکەش کرد. بێن سەری بەرز کردەوە و وتی: چی دەڵێی کەر؟ ئەگەر بەرگەی گەرما ناگریت؟"
  
  درەیک بە تۆنێکی بێزارەوە وتی: "من قسەکانی باکس فیز ناڵێم. "ئەگەر دەتەوێت- نەخێر، چاوەڕوان بە-"
  
  درەیک سەرنجی دا کە کارین لە یەکەم ڕژێمی ئاگر نزیک بووەوە. دەمی بێن لە یەک کاتدا داخرا و چاوەکانی بەدوای هەموو جوڵەیەکی خوشکەکانیدا دەڕۆیشتن. لەکاتێکدا کە دەلەرزی، ددانەکانی بێن هێندە بە توندی ورد بوون کە درەیک پێی وابوو دەنگەکەی وەک پلێتە تەکتۆنیکیەکانە کە لە بەرامبەر یەکتردا ورد دەبن. وە کاتێک لە نێوان پەناگەیەکی سەلامەت و پەناگەیەکی دیکەدا دەخلیسکاند، درەیک ناچار بوو بە توندی بێن بگرێت بۆ ئەوەی ڕێگری لێبکات کە ڕابکاتە دەرەوە بۆ ئەوەی بیگرێت.
  
  "چاوەڕوان بە! تۆ ناتوانی ڕزگاری بکەیت"
  
  کارین هێواش وەستا. کەوتنی ئەو بە تەواوی سەرلێشێواوی کرد. نزیکەی دوو چرکە پێش ئەوەی تەقینەوەیەکی دیکە بسوتێنێت، بە ئاراستەیەکی هەڵەدا دەڕوانی.
  
  بێن لەگەڵ درەیکدا کێشەی هەبوو، کە بە زەبری پشتی سەری کابراکەی گرت و جەستەی بەکارهێنا بۆ ئەوەی هاوڕێکەی بپارێزێت لە بینینی ڕووداوە ترسناکەکەی داهاتوو.
  
  کارین چاوەکانی داخست.
  
  پاشان کۆمۆدۆ سەرۆکی تیمی دێڵتا بە دەستێکی گەورە هەڵیگرت و بە لێزانی لە نێوان وەستانەکاندا خۆی دەپەڕاند. ڕیتمەکەی نەشکاند، بە سادەیی کارینی فڕێدایە سەر شانی، سەرەتا سەری و بە نەرمی دایبەزاند بۆ سەر زەوی لە تەنیشت برا تووڕەبووەکەی.
  
  بێن لە تەنیشتیەوە نوقم بوو، شتێکی گەمژانە کاتێک لە نزیکەوە گرتبووی. کارین ڕاستەوخۆ بەسەر شانی بێن سەیری کۆمۆدۆی کرد و دوو وشەی بە دەمەوە هێنا. "سوپاس".
  
  کۆمۆدۆ بە خەمبارییەوە سەری لە سەری خۆی دانا. چەند خولەکێک دواتر باقی پیاوەکانی بە سەلامەتی گەیشتن و ئەو دوو کەسەی کە درەیک ناردیان بۆ ناو تونێلەکە گەڕانەوە.
  
  یەکێکیان لە یەک کاتدا قسەی لەگەڵ هەردوو درەیک و کۆمۆدۆ کرد. - تەڵەیەکی تر کاکە، نزیکەی کیلۆمەترێک لە پێشەوەیە. هیچ نیشانەیەکی ئاشکرای قەناس بەدەست و تەڵەی بووبی نەبوو، بەڵام ئێمە بەدەوری خۆماندا نەچەسپاند بۆ ئەوەی دووجار پشکنین بکەین. پێم وابوو دەبێ بگەڕێینەوە ئێرە".
  
  کارین خۆی تۆز کرد و هەستا. - تەڵە لە چی دەچێت؟
  
  "میس، ئەوە لە یەک گەوادی گەورە دەچێت."
  
  
  بەشی سی و دوو
  
  
  ئەوان بە هۆی ئەو کردەوە توندوتیژیانەی کە ڕەنگە لە جیهانی سەرەوەیاندا ڕوویان دابێت و بە مەبەستی خراپەکاری ئەو پیاوەی کە بە تاریکی ژێرزەوی پێشیاندا خۆی خزاندبوو، هاندرابوون بۆ سەرەوەی ڕێڕەوی تەسکەکە.
  
  کەوانەیەکی زبر بردیانە ناو ئەشکەوتەکەی داهاتوو. جارێکی تریش گلۆستیکەکان بەشێک لە فەزا فراوانەکەیان ڕووناک کردەوە، هەم تازە و هەم هێواش هێواش کاڵ دەبوونەوە، بەڵام درەیک بە خێرایی دوو فلاشی کەهەبی بە دیوارە دوورەکەدا تەقاند.
  
  فەزای بەردەمیان سەرسوڕهێنەر بوو. ڕێگاکان لە شێوەی سێ چەقۆدا بوون. شەفتی سەرەکی ڕێڕەوێک بوو کە ئەوەندە پان بوو کە سێ کەس لە یەکترەوە جێگیر بوون. لە دیواری دوور لە کەوانەیەکی تری دەرچوون کۆتایی هات. لە شەفتی سەرەکی لق و پۆپی و پێکهێنانی دوو بڕبڕەی دیکەی سێ چەقۆکە، دوو ڕێڕەوی دیکە هەبوون، تەنیا ئەمانە زۆر تەسکتر بوون، کەمێک گەورەتر بوون لە پەنجەرەکان. ئەم پێشبینیانە لە کێشێکی فراوان لە دیواری ئەشکەوتەکەدا کۆتاییان هات.
  
  بۆشاییەکانی نێوان ڕێگاکانی سێ چەقۆکە پڕ بوون لە تاریکییەکی قووڵ و فێڵبازانە. کاتێک کۆمۆدۆ بەردەکەی فڕێدایە ناو نەبوونی ڕووناکی لە نزیکەوە، هەرگیز نەیانبیستووە بەر بنەکەی بکەوێت.
  
  بە وریاییەوە بە هێواشی بەرەو پێشەوە ڕۆیشتن. شانەکانیان بەهۆی ئەو گرژییەوە گرژ بوو و دەمارەکانیان دەستیان کرد بە شلبوونەوە. درەیک هەستی کرد کە ئارەقەیەکی تەنک بە درێژی بڕبڕەی پشتیدا دەخولێتەوە و بە درێژایی بڕبڕەی پشتیدا دەخورێت. هەر جووتە چاوێکی ناو گروپەکە سەیری دەوروبەریان دەکرد و لە هەموو سێبەرێکدا، لە هەموو گۆشەیەکدا دەگەڕان تا دواجار بێن دەنگی خۆی دۆزیەوە.
  
  بەزەحمەت دەنگی لێدەهات، وتی: چاوەڕوانبە، پاشان قوڕگی پاک کردەوە و هاوارێکی کرد: "چاوەڕوان بە."
  
  "ئەمە چیە?" درەیک بەست، قاچی هێشتا لە هەوادا بوو.
  
  "پێویستە سەرەتا لۆگەکانی کوک بپشکنین، تەنها لە ئەگەری ئەگەری."
  
  "تۆ کاتە نەفرەتیەکانت هەڵدەبژێریت."
  
  کارین قسەی کرد. واتە: ناویان لێنا تەماح، دووەم گوناهی کوشندە. ئەو جنۆکەی کە پەیوەندی بە تەماحەوە هەیە، مامۆنە، کە یەکێکە لە حەوت شازادەی دۆزەخ. لە کتێبی (بەهەشتی ونبوو)ی میڵتۆندا ناوی هاتووە و تەنانەت بە باڵیۆزی دۆزەخ لە ئینگلتەرا ناوزەد کراوە".
  
  درەیک چاوی لێی بوو. "هەزەلی نیە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "مەبەست ئەوە نەبووە کە وابێت. ئەمەیە کە جارێک خوێندبوومەوە و پاشەکەوتم کرد. تاکە ئاماژەیەک کە هاوکسۆرس لێرەدا دەیخاتە ڕوو ئەم ڕستەیە: تەماحی پێچەوانە ڕەحمەتی دانیشتووە. با پیاوی داهاتوو ئەوەی تۆ دەتەوێت هەبێت".
  
  درەیک سەیری ئەشکەوتە سارد و شێدارەکەی کرد. - لێرەدا زۆر شت نییە کە من حەزم لێی بێت، تەنها ڕەنگە کریسپی کرێمس نەبێت.
  
  "ئەمە ڕێگای ڕاستەوخۆیە بۆ دەرچوون." کۆمۆدۆ یەکێک لە پیاوەکانی ڕاگرت کاتێک بەلایدا تێپەڕی. - هیچ شتێک هەرگیز ئەوەندە سادە نییە. سڵاو! چی بە گێلییەوە، هاوڕێ-"
  
  درەیک سوڕایەوە و بینی پیاوەکەی دێڵتا کۆمۆدۆ پاڵ دەنێت و ڕاست بە فەرماندەکەیدا تێدەپەڕێت.
  
  - والیس! کەرەکەت لە ڕیزدا بهێڵەرەوە سەرباز."
  
  درەیک لەکاتی نزیکبوونەوەیدا سەرنجی چاوەکانی پیاوەکەی دا. جامدار. لە خاڵێکدا لە لای ڕاستەوە چاککرا. درەیک بەدوای نیگاکانیدا ڕۆیشت.
  
  وە یەکسەر نیچەکانم بینی. پێکەنیناوییە چۆن پێشتر هەستی پێنەکردوون. لە کۆتایی شەڕکەری ڕاستدا، کە لەگەڵ دیواری ئەشکەوتەکەدا کەوتبوو، ئێستا درەیک سێ شوێنی قووڵی بینی کە لەناو بەردی ڕەشدا هەڵکەندرابوون. لەناو هەموو شوێنێکدا شتێک دەدرەوشایەوە. شتێکی بەنرخ، لە زێڕ و یاقوت و زمرد دروستکراوە. تەنەکە ئەو ڕووناکی کاڵ و بڵاوەی گرت کە بەسەر ئەشکەوتەکەدا دەچڕا و دە هێندە گەڕاندەوە. وەک ئەوە وابوو سەیری دڵی تۆپێکی دیسکۆی درەوشاوە بکەیت کە لە دە عەیار ئەڵماس دروستکرابوو.
  
  کارین بە چرپە وتی: دەروازەیەکی چۆڵ هەیە لەو دیوەوە.
  
  درەیک هەستی بە ڕاکێشانی ئەو سامانە بەڵێندراوە کرد. تا زیاتر سەیری بکات، شتەکان ڕوونتر دەبنەوە و زیاتر دەیانویست. ساتێکی خایاند تا کۆمێنتەکەی کارین نوقم بوو، بەڵام کاتێک نوقم بوو، بە ئیرەیی و سەرسامییەوە سەیری ئەو کۆمێنتە چۆڵەی کرد. ڕەنگە هەندێک ڕۆحی بەختەوەر خۆیان خستە سەر ڕیزەکە و لەگەڵ تاڵانەکەدا ڕۆیشتن؟ یان دەستی گرتبوو کاتێک بە هاوارەوە خۆی دەخزێنێتە ناو قووڵاییە بێ حسابەکانی خوارەوە؟
  
  یەکێک لە ڕێگاکان بۆ ئەوەی بزانیت.
  
  درەیک پێیەکی خستە پێش پێیەکەی تر و دواتر خۆی ڕاگرت. گەمژەیی . چەواشەکاری لە ڕێگەی پەنجەرەکانەوە بەهێز بوو. بەڵام بەدواداچوونی بۆ کۆڤالێنکۆ سەرنجڕاکێشتر بوو. بە پەلە گەڕایەوە بۆ واقیع، پێی سەیر بوو کە چۆن کۆمەڵێک گڵۆپ دەتوانێت ئەوەندە سەرسامکەر بێت. لەو ساتەدا کۆمۆدۆ بەلایدا ڕایکرد و درەیک دەستی درێژ کرد تا ڕێگری لێبکات.
  
  بەڵام فەرماندەی هێزی دێڵتا تازە کەوتبووە سەر هاوکارەکەی و کەوتبووە سەر زەوی. درەیک ڕووی کردە سەر تا باقی تیمەکە ببینێت لەسەر ئەژنۆیان، چاوەکانیان دەشۆرد یان بە تەواوی خۆیان لە وەسوەسە بەدوور دەگرت. بێن و کارین بە شێوەیەکی سیحراوی وەستابوون، بەڵام زۆری نەخایاند مێشکی خێرای کارین ڕزگاری بوو.
  
  خێرا ڕووی لە براکەی کرد. "ئایا تۆ باشیت? بێن؟
  
  درەیک بە وردی سەیری چاوەکانی کابرا گەنجەکەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە کێشەمان هەبێت. هەمان ڕوخساری شووشەیی بەدەست دەهێنێت کاتێک تایلۆر مۆمسن دەچێتە سەر شانۆ".
  
  کارین سەری لەقاند. بە گەمژەییەوە گوتی: "کوڕان" و بە توندی شەقێکی لە براکەی دا.
  
  بێن چاوی ترپاند و دەستی بەرز کردەوە بۆ ڕوومەتەکەی. "ئۆی!"
  
  "ئایا تۆ باشیت?"
  
  - نا، جەهەنەم نا! تۆ تازە خەریک بوو چەناگەم بشکێنیت".
  
  - واز لە لاوازبوون بێنە. جارێکی تر کە پەیوەندی بکەن بە دایکم و باوکم بڵێن".
  
  - نەفرەت ڕاستە، من ئەوە دەکەم. بۆچی بە جەهەنەم تەنانەت لێت دام؟"
  
  درەیک شانی لەقاند کاتێک کۆمۆدۆ پیاوەکەی لە زەوی هەڵگرت و فڕێیدایەوە ناو هێڵەکە. "تازەکار."
  
  کارین بە سەرسامیەوە سەیری دەکرد.
  
  درەیک وتی: بیرت نییە؟ گڵۆپی جوان؟ خەریک بوو تۆیان دەست بکەوێت هاوڕێ."
  
  "بیرمە..." لەناکاو نیگای بێن گەڕایەوە سەر دیوارە بەردەکە و شوێنە ئاڵۆزەکانی. - ئای واو، چ وروژێنەرێکە. زێڕ و ئەڵماس و دەوڵەمەندی. ئەمەم لەبیرە".
  
  درەیک بینی کە تەنە درەوشاوەکان دەستیان کرد بە وەرگرتنەوەی هێزی کێشکردنیان. گوتی: با بجوڵێین. "دوو جار. دەتوانم بزانم ئەم ئەشکەوتە چی دەکات و تا زووتر تێیدا تێپەڕین باشترە".
  
  بە خێرایی ڕۆیشت و دەستی لەسەر شانی بێن هێشتەوە و سەری بۆ کارین دانا. کۆمۆدۆ بە بێدەنگی بەدوایدا ڕۆیشت و بە وردی سەیری پیاوەکانی دەکرد کاتێک لە نزیک ئەو ڕیزانەی کە لە هەر لایەکدا ڕیز بوون، تێدەپەڕین.
  
  لەگەڵ نزیکبوونەوەیان لە کۆشکەکان، درەیک مەترسی ئەوەی کرد کە چاوێکی خێرا بکات. لە هەر شوێنێکی تایبەتدا شتێکی بچووک لە شێوەی قاپێکدا وەستابوو، ڕووی بە بەردی بەنرخ چەسپێنرابوو. بەڵام ئەمە بە تەنیا بەس نەبوو بۆ دروستکردنی ئەو نمایشە ڕووناکییە سەرنجڕاکێشەی کە ئەوەندە سەرنجڕاکێش بوو. لە پشت هەر قاپێکەوە، دیوارە زبرەکانی خودی کۆشکەکان بە ڕیزێک یاقوت و زمرد و یاقوت و ئەڵماس و بەردی بەنرخی دیکەی بێشومار ڕیزکرابوون.
  
  دەکرا قاپەکان سامانێکی زۆریان تێبچێت، بەڵام خودی نیچەکان بەهایەکی بێئەندازەیان هەبوو.
  
  درەیک وەستا کاتێک لە کەوانەکەی دەرچوون نزیک بووەوە. هەوایەکی سارد لە چەپ و ڕاستەوە بەسەریدا دەهات. هەموو شوێنەکە بۆنی نهێنی کۆن و نهێنی شاراوەی لێدەهات. لە شوێنێکدا ئاو دەڕژا، تەنها ڕژانێکی بچووک بوو، بەڵام ئەوەندە بوو کە گەورەیی ئەو سیستەمە ئەشکەوتانەی کە بەدوایدا دەگەڕان زیاد بکات.
  
  درەیک بە وردی سەیری هەمووانی کرد. تەڵەکە زاڵ بوو. ڕووی کردە ناو کەوانەکەی دەرچوونەکە.
  
  وە دەنگی کەسێک هاوار دەکات: "وەستە!"
  
  لە یەک کاتدا بەستووی. باوەڕەکەی بەو هاوار و غەریزەیەی کە لە ڕاهێنانی کۆن و کۆنی SAS لەدایکبووە، ژیانی ڕزگار کرد. پێی ڕاستی بەزەحمەت دەستی لە وایەرە تەنکەکە دا، بەڵام یەک پاڵنانی دیکە دەیتوانی تەڵەی بووبی هەڵبگرێت.
  
  ئەمجارەیان کۆڤالێنکۆ قەناس بەدەستەکەی بەجێ نەهێشت. بە دروستی حوکمی دا کە ئەو گروپەی لە پشتیەوە بوون لە ڕێگەی هۆڵی تەماحەوە کەر دەکێشن. وایەری گەشتەکە بووە هۆی ئەوەی کە کانێکی شاراوەی M18 Claymore، ئەو کانەی کە نووسرابوو "بەردەم دوژمن" لەسەری.
  
  کۆتایی پێشەوەی ئاڕاستەی درەیک بوو و بە بیرینگی تۆپی پۆڵا لەگەڵ بێن و کارین جیای دەکردەوە ئەگەر کۆمۆدۆ هاوارێکی ئاگادارکردنەوەی نەکردایە.
  
  درەیک کەوتە خوارەوە و بە خێرایی ئامێرەکەی کوژاندەوە. ئەمەی بۆ کۆمۆدۆ گواستەوە. - زۆر سوپاس هاوڕێ. ئەمە لە دەستتدا بهێڵەرەوە و دواتر دەیخەینە سەر کەرەکەی کۆڤالێنکۆ."
  
  
  بەشی سی و سێ
  
  
  گەشتەکەی داهاتوو کورت بوو و بە خێرایی بەرەو خوارەوە دابەزی. درەیک و ئەوانی تر دەبوو بە پاژنە بەرزەوە بڕۆن، جەستەیان پشتیان ببەستەوە بۆ ئەوەی ڕاست بمێننەوە. درەیک بیری لەوە دەکردەوە کە لە هەر ساتێکدا ڕەنگە بخلیسکێت و بێدەسەڵاتانە بکەوێتە خوارەوە، خودا تەنها دەزانێت لە خوارەوە چ چارەنووسێکی ترسناک چاوەڕێی دەکات.
  
  بەڵام تەنها چەند خولەکێک دواتر کەوانەیەکی ئاشنایان بینی. درەیک دارە درەوشانەوەیەکەی ئامادە کرد و لە دەرگای چوونە ژوورەوە وەستا. بە ئاگاداری قەناس بەدەستەکانەوە، بە خێرایی سەری کۆتر کرد و هاتە دەرەوە.
  
  لە دڵی خۆیدا هەناسەی دا و وتی: ئای تۆپەکان. "خراپتر دەبێت."
  
  بێن وتی: پێم مەڵێ. - تۆپێکی کۆنکرێتی زەبەلاح بەسەر سەرماندا هەڵواسرابوو.
  
  درەیک چاوی لێی بوو. - ژیان فیلم نییە، بلاکی. خودایە تۆ کەسێکی نامۆیت."
  
  هەناسەیەکی قوڵی هەڵمژی و بردیانە ناو ئەشکەوتی زەبەلاحی سێیەم. ئەو شوێنە سەرسوڕهێنەرەی کە بینییان هەریەکەیان لە ڕێڕەوەکانیان ڕاگرت. دەمەکان کرایەوە. ئەگەر پاشای خوێن بتوانێت هەر خاڵێک لە گەشتەکەیاندا هەڵبژێرێت بۆ ئەوەی تەڵەیەک دابنێت، ئەوە ئەوە بوو، درەیک چەند خولەکێک دواتر بیری کردەوە، چانسێکی تەواو. بەڵام، خۆشبەختانە بۆ کوڕە باشەکان، هیچ شتێک لە چاوەڕوانیدا نییە. ڕەنگە هۆکارێکی باشیش هەبووبێت بۆ ئەمە...
  
  تەنانەت کۆمۆدۆش بە سەرسوڕمان و بێباوەڕیەوە دەستی دەرکرد، بەڵام توانی چەند وشەیەک بفڕێنێتە دەرەوە. "ئەوا من پێشبینی دەکەم ئەوە شەهوەت بێت."
  
  کۆکە و خرۆشان تاکە وەڵامی ئەو بوو.
  
  ڕێگای پێشیان بە یەک هێڵی ڕاستەوە دەڕۆیشت بۆ کەوانەکەی دەرچوون. بەربەستەکە ئەوە بوو کە ڕێگاکە لە هەردوو لا بە پایەی کورت سنووردار بوو کە لە سەرەوەی پەیکەر و پایەی بەرز کە تابلۆی لەسەر بوو. هەر پەیکەرێک و هەر تابلۆیەک نوێنەرایەتی چەندین فۆڕمی ئیرۆتیک دەکرد، لە تام و چێژە سەرسوڕهێنەرەکانەوە تا دەگاتە قێزەونەکانی. جگە لەوەش، تابلۆی ئەشکەوتەکان هەموو ئینجێکی بەردەستی دیوارەکانی ئەشکەوتەکانیان پڕکردەوە، بەڵام ئەو وێنە سەرەتاییانە نەبوون کە بەزۆری لە ئەشکەوتە کۆنەکاندا دەبینران - ئەمانە وێنەی سەرسوڕهێنەر بوون، بە ئاسانی یەکسان بوون بە هەر هونەرمەندێکی سەردەمی ڕێنێسانس یان مۆدێرن.
  
  بابەتەکە بە شێوەیەکی تر شۆککەر بوو. وێنەکان یەک ئۆرگی گەورەیان نیشان دەدا، کە هەموو ژن و پیاوێک بە وردەکارییەکی ئازاربەخشەوە کێشراون، هەموو گوناهێکی شەهوەتیان ئەنجامدا کە پیاو دەیناسێت... و زۆر شتی تر.
  
  بە گشتی لێدانێکی سەرسوڕهێنەر بوو لە هەستەکان، لێدانێک کە بەبێ وەستان بەردەوام بوو لەگەڵ زیاتر و زیاتر دیمەنە دراماتیکییەکان بۆ ئەوەی چاو و مێشکی مرۆڤ سەرسام بکەن.
  
  درەیک نزیک بوو فرمێسکێکی تیمساحی بۆ هاوڕێ کۆنەکەی وێڵز بڕێژێت. ئەم چەوتە پیرە لێرەدا لە توخمەکەی خۆیدا دەبوو. بە تایبەت ئەگەر لەگەڵ مەی دۆزیبێتەوە.
  
  بیرکردنەوە لە مای کە کۆنترین هاوڕێی زیندوو بوو، یارمەتی دا کە مێشکی لە باری زۆری هەستیاری پۆرنۆگرافی لە دەوروبەریدا سەرقاڵ بکات. ئاوڕی لە گروپەکە دایەوە.
  
  "هاوڕێیان. هاوڕێیان ئەمە ناتوانێت هەموو شتێک بێت. لێرەدا دەبێ جۆرێک لە سیستەمی تەڵە هەبێت. گوێچکەکانت بە کراوەیی بهێڵەرەوە." کۆکەیەکی کرد. - وە مەبەستم بۆ تەڵەکانە.
  
  ڕێگاکە لەوەش زیاتر ڕۆیشت. ئێستا درەیک تێبینی ئەوەی کرد کە تەنانەت چاولێکردن لە زەویش یارمەتیت نادات. ژمارە وردە وردەکان لەوێشدا دەچڕان. بەڵام هەموو ئەمانە بێ گومان هێرینگێکی سوور بوو.
  
  درەیک هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و هەنگاوی نا. تێبینی کرد کە لێوارێکی بەرزکراوەی چوار ئینج لە هەر لایەکی ڕێگاکەدا هەیە بۆ ماوەی نزیکەی سەد مەتر.
  
  لە هەمان کاتدا کۆمۆدۆ قسەی کرد. - ئەمە ببینە درەیک؟ دەکرا هیچ نەبوایە".
  
  واتە: یان هەموو شتێکی تر. درەیک بە وریاییەوە پێیەکی لەبەردەم پێیەکەی تردا دانا. بێن هەنگاوێک لە دواوە کەوت، پاشان یەک دوو سەرباز و پاشان کارین کە لە نزیکەوە لەلایەن کۆمۆدۆوە چاودێری دەکرا. درەیک گوێی لە کۆمۆدۆی گەورە و چەقۆکێش بوو کە بە چرپە داوای لێبوردنێکی بێدەنگی لە کارین دەکرد بۆ وێنە بێئەدەبی و بێئەدەبی خەڵکە چاودێرەکانی و ئەویش زەردەخەنەیەکی سەرکوت کرد.
  
  لەو ساتەدا کە پێی سەرەکییەکەی لە سەرەتای لایەنە بەرزەکاندا دەستی بە زەویدا هێنا، دەنگێکی قووڵی دەنگە دەنگ هەوای پڕکرد. ڕاستەوخۆ لەبەردەمیدا زەویەکە دەستی بە جووڵە کرد.
  
  "سڵاو". شێوازی فراوانی یۆرکشایرەکەی لە کاتی سترێسدا سەریهەڵدا. "چاوەڕوان بن کوڕان."
  
  ڕێگاکە دابەش بوو بەسەر زنجیرەیەک ڕەفەی بەردی ئاسۆیی فراواندا. هێواش هێواش هەر ڕەفەیەک دەستی کرد بە جووڵە بە لایەکدا، بۆ ئەوەی هەرکەسێک لەسەری بوەستێت ئەگەر هەنگاو نەنێتە سەر ڕەفەکەی داهاتوو بکەوێت. زنجیرەکە تا ڕادەیەک خاو بوو، بەڵام درەیک پێشنیاری کرد کە ئێستا هۆکاری سەرقاڵکردنی بوێرانەی چەمبەرزیان دۆزیوەتەوە.
  
  وتی: بە وریاییەوە هەنگاو بنێن. "لە پاریس. وە مێشکت لە خۆڵەکە دەربهێنە و بەرەو پێشەوە بچیت، 'مەگەر بتەوێت ئەم وەرزشە نوێیە تاقی بکەیتەوە کە 'خۆتخزاندنە ناو کۆتایی'ەوە."
  
  بێن لە یەکەم ڕەفەی جوڵاودا لەگەڵیدا بوو. بە گریانیەوە وتی: "زۆر قورسە تەرکیز بکەیت".
  
  درەیک پێی وت: بیر لە هایدن بکەرەوە. "ئەمە یارمەتیت دەدات تێیدا تێپەڕیت."
  
  - بیر لە هایدن دەکەمەوە. بێن چاوی لە نزیکترین پەیکەرەکە چرپاند، سێ کەسی سەر و قۆڵ و قاچی تێکەڵاو بوون. "ئەوە کێشەکەیە."
  
  "لەگەڵ من". درەیک بە وریاییەوە هەنگاوی نایە سەر ڕەفەی دووەمی ڕاکێشان، لە ئێستاوە جووڵەی سێیەم و چوارەمی هەڵسەنگاند. "دەزانی، زۆر دڵخۆشم کە لە کۆتاییدا ئەو هەموو کاتژمێرەم بە یاری تۆمب ڕەیدەر بەسەر برد."
  
  بێن بە گەمژەییەوە گوتی: "هەرگیز بیرم لەوە نەدەکردەوە کە لە کۆتاییدا ببمە سپرایت لە یارییەکەدا"، و پاشان بیری لە مای کردەوە. زۆربەی کۆمەڵگەی هەواڵگری ژاپۆن بەراوردیان کردووە بە کارەکتەری یارییە ڤیدیۆییەکان. - هێی مات، تۆ پێت وانییە ئێمە لە ڕاستیدا خەون دەبینین، وانییە؟ وە ئەمە هەمووی خەونە؟"
  
  درەیک سەیری دەکرد کە هاوڕێکەی بە وریاییەوە هەنگاوی دەنایە سەر ڕەفەی سێیەم. "هیچ کاتێک خەونێکی ئاوا زیندووم نەبینیوە." پێویستی بە سەری بۆ دەوروبەرەکەی نەبوو بۆ ئەوەی مەبەستەکەی بخاتەڕوو.
  
  ئێستا لە پشتیانەوە کۆمەڵەی دووەم و سێیەمی مرۆڤەکان دەستیان بە گەشتە پڕ لە ئازارەکانیان کرد. درەیک پێش ئەوەی بگاتە کۆتایی بیست ڕەفەی ژمارد و خۆشبەختانە بازێکی دا بەسەر زەوییەکی پتەودا. سوپاس بۆ خوا دڵی پێشبڕکێی توانی پشوویەک بدات. بۆ ماوەی خولەکێک سەیری کەوانەکەی دەرچوونەکەی کرد، پاشان بە ڕازیبوون لەوەی کە ئەوان تەنیان، ڕووی کردە پێشکەوتنی ئەوانی دیکە.
  
  تەنها لە کاتی خۆیدا بۆ بینینی یەکێک لە پیاوەکانی دێڵتا چاوی لە سەقفی ڕەنگاوڕەنگی ڕەنگاوڕەنگ دوور کەوتەوە-
  
  وە بیری ئەو ڕەفەیە بکە کە خەریک بوو هەنگاوی بۆ بنێت. لە یەک چرکەدا نەمابوو، تاکە بیرخستنەوەیەک کە تا ئێستا لەوێ بووە ئەو هاوارە ترسناکە بوو کە دوای کەوتنی هاتبوو.
  
  هەموو کۆمپانیاکە وەستا و هەوا لە شۆک و ترسدا لەرزۆک بوو. کۆمۆدۆ خولەکێکی بە هەموویان دا و دواتر پاڵیان پێنا بۆ پێشەوە. هەموویان دەیانزانی چۆن تێیدا تێپەڕن. سەربازە کەوتووەکە بۆ خۆی گەمژە بوو.
  
  دیسانەوە و ئەمجارەیان بە وردیتر هەموویان دەستیان بە جووڵە کرد. درەیک بۆ ساتێک بیری لەوە کردەوە کە هێشتا گوێی لە هاوارەکانی سەربازەکانە کە بۆ هەمیشە دەکەونە ناو ئەو کۆتاییە بێکۆتایە، بەڵام وەک خەونێک ڕەتی کردەوە. تەنها لە کاتی خۆیدا سەرنجی خستە سەر مرۆڤەکان بۆ ئەوەی ببینێت کۆمۆدۆی گەورە کەوتنێکی هاوشێوەی هەیە.
  
  یەک ساتێکی نائومێدکەر هەبوو کە قۆڵەکانی لێدا، یەک هاوارێکی تووڕەیی پەشیمانی لە لەدەستدانی ترسناکی تەرکیزی و سەرۆکی تیمی بیگ دێڵتا لە لێواری ڕەفەکەوە خلیسکاند. درەیک هاوارێکی کرد، نزیک بوو ئامادە بێت پەلە بکات بۆ یارمەتیدانی، بەڵام بەداخەوە دڵنیا بوو لەوەی کە لە کاتی خۆیدا ناتوانێت ئەوە بکات. بێن وەک کچێک هاوارێکی کرد-
  
  بەڵام ئەوە لەبەر ئەوە بوو کە کارین بە سادەیی کۆترێکی بۆ پیاوە گەورەکە کرد!
  
  کارین بلەیک بەبێ دوودڵی تەواوی تیمی دێڵتای ڕاهێنراوی بەرزی بەجێهێشت بۆ ئەوەی سەیری ڕۆشتنی بکات و بە سەری بەرەو کۆمۆدۆ پەلە بکات. ئەو لەبەردەمیدا بوو، بۆیە دەبوو زەبری ئەو یارمەتی بدات بۆ فڕێدانی بۆ سەر تەختە کۆنکرێتییەکە. بەڵام کۆمۆدۆ پیاوێکی گەورە بوو، و قورس بوو، بازدانە خاڵییە خاڵییەکانی کارین بەزەحمەت دەیجووڵاند.
  
  بەڵام کەمێک دەستی لێدا. وە ئەوەش بەس بوو بۆ یارمەتیدان. کۆمۆدۆ توانی بگەڕێتەوە، وەک چۆن کارین دوو چرکەی زیادەی کاتەکانی پەخشی پێدابوو، و بە پەنجەی هاوشێوەی خراپەکاری لێواری کۆنکرێتەکەی گرت. خۆی چەسپاند، بێهیوا بوو، نەیتوانی خۆی ڕابکێشێتە سەرەوە.
  
  وە ڕەفەی خلیسکێنە بە ئازارەوە بە هێواشی بەرەو دەوری چەپی خۆی دەجووڵایەوە، دوای ئەوە ون بوو، سەرۆکی تیمی دێڵتای لەگەڵ خۆی برد.
  
  کارین بە توندی مەچەکی چەپی کۆمۆدۆی گرت. لە کۆتاییدا ئەندامانی تری تیمەکەی کاردانەوەیان هەبوو و قۆڵەکەی تریان گرت. بە هەوڵێکی زۆرەوە ڕایانکێشا بۆ سەرەوە و بەسەر تەختەکەدا هەر لە کاتێکدا کە لەناو ڕێڕەوێکی شاراوەدا ون بوو.
  
  کۆمۆدۆ سەری لە کۆنکرێتە تۆزاوییەکە لەقاند. گوتی: کارین. - جارێکی تر هەرگیز سەیری ژنێکی تر ناکەم.
  
  ئەو خوێندکارە پێشووە نابغە شۆخ و شەنگە کە وازی لە خوێندن هێنا، ڕوخساری ڕوخسار ڕوخسار بوو. - ئێوە بە چاوە سەرگەردانەکانتان، هەرگیز فێر نابن.
  
  وە لە ڕێگەی سەرسامی درەیکەوە ئەو تێگەیشتنە هات کە ئەم ئاستە سێیەمەی "جەهەنەم"، ئەم ژوورەی پێی دەوترێت شەهوەت، لە وێنەیەکی ئازاری هەمیشەیی پیاوێکی چاوێکی سەرگەردان زیاتر نییە. کلیشە é سەبارەت بەوەی چی ئەگەر پیاوێک لە کافێیەکدا دانیشتبێت & # 233; لەگەڵ هاوسەرەکەی یان خۆشەویستەکەی، و جووتێک قاچی جوانی دیکە بەلایدا تێپەڕین - بە دڵنیاییەوە ئەو سەیری دەکرد.
  
  جگە لەوەی لێرە خوارەوە، ئەگەر سەیری بکردایە، دەمرد.
  
  هەندێک لە ژنەکان کێشەیان لەگەڵ ئەوەدا نابێت، درەیک بیری کردەوە. وە بە هۆکارێکی باشیشەوە. بەڵام کارین کۆمۆدۆی ڕزگار کرد و ئێستا ئەو دوو هاوسەرە یەکسان بوون. پێنج خولەکی دیکەی چاوەڕوانی دڵەڕاوکێی پێچوو، بەڵام دواجار باقی تیمەکە توانیان بە ڕەفە خلیسکەکاندا تێپەڕن.
  
  هەموویان پشوویەکیان وەرگرت. هەموو پیاوێکی ناو کۆمپانیاکە هەستیان دەکرد ئەرکی خۆیانە دەستی کارین بکەن و پێزانینی خۆیان بۆ ئازایەتییەکەی دەرببڕن. تەنانەت بێنیش.
  
  پاشان تەقەیەک دەنگی دایەوە. یەکێک لە سەربازەکانی دێڵتا کەوتە سەر ئەژنۆی و سکی گرت. لەناکاو هێرش کرایە سەریان. نیو دەیان پیاوی پاشای خوێن لە کەوانەکەوە ڕژانە دەرەوە و چەکەکانیان لە ئامادەباشیدا گرتبوو. فیشەکەکان بە هەوادا دەسوڕانەوە.
  
  هەر لە ئێستاوە لەسەر ئەژنۆیان بوو، درەیک و تیمەکەی کەوتنە سەر سەقفەکە و چەکەکانیان گرت. ئەو کەسەی لێی دراوە لەسەر ئەژنۆی ماوەتەوە و چوار فیشەکی دیکەی بەر سنگ و سەری کەوتووە. لە ماوەی کەمتر لە دوو چرکەدا مرد، قوربانییەکی دیکەی دۆزی پاشای خوێن.
  
  درەیک تفەنگی هێرشبەری M16ی قەرزکراوی خۆی هەڵگرت و تەقەی لێکرد. لە لای ڕاستیەوە یەکێک لە پەیکەرەکان پڕ بوو لە سرکە، پارچە پارچەی ئەلاباستێر لە هەوادا بڵاوبووەوە. درەیک کۆترێکی کرد.
  
  فیشەکێکی دیکە بە سەریدا تێپەڕی.
  
  هەموو تیمەکە هێمن و ئارام بوون و توانیان بە تفەنگەکانیان لەسەر زەوی بە وریاییەوە ئامانج بکەن. کاتێک تەقەیان کرد، ئەوە کۆمەڵکوژی بوو، دەیان گوللە پیاوە هەڵهاتووەکانی کۆڤالێنکۆی مەتەڵ کرد و ناچاریان کرد وەک بوکەڵەی خوێناوی سەما بکەن. پیاوێک بە بولدۆزەر ڕێگەی خۆی بەناودا تێپەڕاند، بە شێوەیەکی موعجیزەئامێز هیچ زیانێکی پێنەگەیشت، تا مات درەیکی ناسی.
  
  پیاوی پێشووی SAS بە ڕووبەڕوو هاتە سەری و لێدانێکی سەری چەقێنەر و زنجیرەیەک لێدانی خێرای چەقۆی لە بڕبڕەکانی دا. دوا پیاوی کۆڤالێنکۆ خۆی خستە ناو ئەو شوێنەی کە هەموو پیاوە خراپەکان تێیدا کۆتایی هات.
  
  دۆزەخ.
  
  درەیک ئاماژەی بە تێپەڕاندنیان کرد، چاوێکی پەشیمانیانەی خستە سەر ئەندامی تیمی دێڵتا کە کەوتبوو. لە ڕێگای گەڕانەوەدا تەرمی هەڵدەگرن.
  
  - دەبێ ئێمە گەوادێک بگرین.
  
  
  بەشی سی و چوار
  
  
  هایدن ڕووبەڕووی ئێد بۆدرۆ بووەوە و جیهان تواوەتەوە.
  
  بۆدرۆ ئەو قسانەی کە پێشتر جارێک پێی گوتبووی دووبارە کردەوە و گوتی: "دڵخۆشم کە تۆ بکوژم". "دووبارە".
  
  - جاری ڕابردوو شکستت هێنا، سایکۆ. جارێکی تر شکست دێنیت".
  
  بۆدرۆ چاوێکی خستە خوارەوە و سەیری قاچی کرد. "چنەکەت چۆنە؟" - پرسیم.
  
  "هەموو شتێک باشترە". هایدن لەسەر نووکی پێیەکانی وەستابوو و چاوەڕێی هێرشی ڕەشەبا بوو. هەوڵیدا ڕێنمایی ئەمریکییەکە بکات تا کەرەکەی بە دیواری ئەشکەوتەکەوە فشار بخرێتە سەر، بەڵام ئەو زۆر فێڵباز بوو بۆ ئەوە.
  
  واتە: تۆ خوێنیت. بۆدرۆس تەقلیدی چەقۆکەی لێدەدا. "زۆر بەتام بوو. پێم وایە کۆرپەکەم زیاتری دەوێت".
  
  هایدن بە گریانیەوە وتی: بە پێچەوانەی خوشکەکەتەوە. "بەڕاستی ئیتر نەیتوانی وەریبگرێت."
  
  بۆدرۆ بەپەلە بەرەو ڕووی ڕۆیشت. هایدن چاوەڕوانی ئەمە بوو و بە وریاییەوە خۆی لێ دوور خستەوە و تیغەکەی بەر لێدانی ڕوومەتەکەی کەوت. ژنەکە وتی: یەکەم خوێن.
  
  "پێشەکی". بۆدرۆ سییەکانی هەڵدا و پاشەکشەی کرد، پاشان بە چەندین لێدانی کورت لێیدا. هایدن هەموویانی پاری کرد و بە لێدانی دەستی تا لووت کۆتایی هات. بۆدرۆ لەرزۆک بوو، فرمێسک لە چاوەکانیدا ڕژا.
  
  هایدن یەکسەر سوودی لێ وەرگرت و بە چەقۆکەی چەقۆی لێدا. بۆدرۆی بە دیوارەکەوە چەقاند، پاشان یەک لێدان پاشەکشەی کرد-
  
  بۆدرۆ سییەکانی لێدا.
  
  هایدن کۆترێکی کرد و چەقۆکەی لە ڕانیدا چەقاند. کاتێک هاوار دەکات، خۆی دوور خستەوە، نەیتوانی ئەو خەندە فێڵبازە بوەستێنێت کە لە چاوەکانیدا دەرکەوت.
  
  - دەتوانی هەستی پێ بکەیت کەر؟
  
  "کۆیلە!" بۆدرۆ شێت بوو. بەڵام ئەمە شێتی شەڕڤانێک بوو، بیرمەندێک، جەنگاوەرێکی بەئەزموون. بە لێدانێک لە دوای لێدانێک پشتی لێدا، مەترسی شێتانەی دەکرد بەڵام تەنها هێز و خێرایی ئەوەندەی پاراست کە دووجار بیر لە دەستێوەردان بکاتەوە. ئێستاش لەگەڵ پاشەکشەکردنیان، ڕووبەڕووی کۆمەڵێک پیاوی شەڕکەری دیکە بوونەتەوە و هایدن هاوسەنگی لەدەستدا.
  
  لەکاتی سەرکەوتن بەسەر ئەژنۆی پیاوە کەوتووەکەدا کەوتە خوارەوە و خۆی کێشا و هەستا، چەقۆی ئامادە بوو.
  
  بۆدرۆ لەناو خەڵکەکەدا تواوەتەوە، خەندەی دەموچاوی گۆڕا بۆ خەندەیەک کاتێک تامی خوێنی خۆی دەکرد و چەقۆکەی دەجووڵاند.
  
  بەسەر ژاوەژاوەکەدا هاوارێکی کرد و وتی: دەتبینمەوە. - دەزانم تۆ لە کوێ دەژیت، شاجوان جەی.
  
  هایدن یەکێک لە پیاوەکانی پاشای خوێنی لە ڕێگاکە فڕێدا، قاچی پیاوەکەی وەک لقێک شکاند کاتێک ڕێگای بۆ بۆدرۆ پاککردەوە. لە گۆشەی چاویەوە مای بینی کە بێ گومان یاریزانی یارییەکە بوو لەم شەڕەدا، بەبێ چەک دژی پیاوان بە چەکی تیژەوە شەڕ دەکات، شەڕەکە زۆر نزیک بوو بۆ تەقەکردن و بە کەڵەکەبوونێک لە پێیەکانیدا بەجێی هێشتن. هایدن چاوی لە مردوو و مردنەکان بوو کە بە دەوریدا دەچڕان.
  
  تێبینی ئەوەی کرد کە تەنانەت بۆدرۆ بیر لە دۆخەکە دەکاتەوە کاتێک بەدوای نیگای هایدندا ڕۆیشت و بریکاری ئەفسانەیی ژاپۆنی لە کرداردا بینی.
  
  مەی چاوی لە هایدن بوو. - ڕاست لە پشتتەوە.
  
  هایدن سییەکانی بە بۆدرۆی دا.
  
  سایکۆی سەرەکی پاشای خوێناوی وەک ئەوەی مەنگۆسێکی هاوایی هەنگاو بە پاژنەی پێیەکانیدا بنێت، بەرزبووەوە. هایدن و مەی بەدوایدا بوون. لە کاتی تێپەڕبوونیدا، مای زەربەیەکی چەقێنەری لە پیاوێکی دیکەی کۆڤالێنکۆ دا، بەمەش ژیانی سەربازێکی دیکە ڕزگار کرد.
  
  لەودیو ئەشکەوتەکەوە کێڵگەیەکی کراوە و هێلیکۆپتەرێکی تێدابوو و بەندەرێکی تەسک کە چەند بەلەمێکی تێدا لەنگەری گرتبوو. بۆدرۆ بە پێشبڕکێدا بە هێلیکۆپتەرەکەدا تێپەڕی و بەرەو بەلەمە خێرا گەورەکە ڕۆیشت و تەنانەت هەنگاوەکانیشی نەشکاند کاتێک بازێکی دا و بە هەوادا کەوتە خوارەوە. پێش ئەوەی هایدن بە هێلیکۆپتەرەکەدا تێپەڕێت، بەلەم گەورەکە پێشتر فڕێیدابوو و دەستی کردبوو بە ئینجێک بەرەو پێشەوە.
  
  مای دەستی کرد بە خاوبوونەوە. - ئەمە باجەیە. زۆر بە خێرایی، و سێ پیاو لە ئێستاوە لە ناوەوە چاوەڕێن. بە بەراورد لەگەڵ ئەوان، بەلەمەکانی تر ئارام دەردەکەون". چاوەکانی چاویان لە هێلیکۆپتەرەکە بوو. "ئێستا ئەمەیە کە پێویستمانە."
  
  هایدن کۆترێکی کرد کاتێک فیشەکەکە بەلای ئەواندا تێپەڕی، بەزەحمەت هەستی پێکرد. - دەتوانی کۆنتڕۆڵی بکەیت؟
  
  مای پرسیاری لێکرد، 'ئایا بەڕاستی ئەو پرسیارەم لێ دەکەیت؟' پێش ئەوەی هەنگاو بنێیتە سەر سکیدەکە و باز بدەیتە ژوورەوە سەیر بکە، پێش ئەوەی هایدن بگاتە ئەوێ، مای پێشتر ڕۆتۆری سەرەکی دەستپێکردبوو و بەلەمەکەی بۆدرۆس بە دەنگێکی بەهێزەوە بە پەلە هاتە خوارەوە لە ڕووبارەکەدا.
  
  مای بە هێمنی وتی: "ئیمانت هەبێت"، ئەو سەبرە ئەفسانەییەی نیشان دا کە بە هایدن ناسرابوو کە ددانەکانی لە بێزاریدا دەکوتا. دوای خولەکێک ئۆتۆمبێلەکە ئامادە بوو بۆ فڕین. مای تیمەکەی باشتر کرد. خلیسکێنەکە زەویەکەی بەجێهێشت. فیشەکەکە بەر ستوونێکی تەنیشت سەری هایدن کەوت.
  
  خۆی کێشایەوە دواوە، پاشان ڕووی کردە دواوە و بینی دوا پیاوی پاشای خوێن کەوتوونەتە ژێر ئاگرەوە. یەکێک لە سەربازەکانی هێزی تایبەتی هاوایی پەنجەی گەورەی بەرز کردەوە کاتێک کۆپتەرەکە دەستی کرد بە دابەزین و سوڕانەوە، خۆی ئامادە دەکرد بۆ ئەوەی بەدوای بەلەمەکەدا بگەڕێت. هایدن دەستی بۆ دواوە.
  
  تەنها ڕۆژێکی شێتانەی تر لە ژیانیدا.
  
  بەڵام هێشتا لێرە بوو. هێشتا لە ژیاندایە. دروشمی کۆنەکەی جەی جارێکی تر لە سەریدا هاتەوە. ڕۆژێکی تر لە ژیاندا بمێنەرەوە. تەنها بژی، تەنانەت لە ساتەکانی وەک ئەمانەشدا زۆر بیری باوکی دەکرد.
  
  دوای خولەکێک، کۆپتەرەکە لەرزۆک بوو و بە گەرمی بەدوایدا ڕۆیشت. سکی هایدن لە شوێنێک لە کەمپەکەدا مابووەوە و پەنجەرەی پەنجەرەی گرت تا جومگەکانی ئازاریان دا. مای لێدانێکی لەدەست نەدا.
  
  - پانتۆڵەکەت لەبەر بکە.
  
  هایدن هەوڵیدا بە پشکنینی دۆخی چەکەکەی، بیری لە سواربوونی سەرسوڕهێنەرەکە لاببات. چەقۆکەی گەڕایەوە بۆ ناو هەڵگرەکەی. تاکە دەمانچەی کە مابووەوە، گلۆکی ستاندارد بوو نەک کاسپیان کە لەم دواییانەدا حەزی لێ بوو. بەڵام چی بە جەهەنەم، دەمانچە دەمانچەیە، ڕاستە؟
  
  مای ئەوەندە نزم فڕی کە سپراکە بەر جامی ئۆتۆمبێلەکە کەوت. بەلەمێکی گەورەی زەرد بە درێژایی ئەو ڕووبارە فراوانەی پێشەوە دەجووڵایەوە. هایدن فیگەرەکانی بینی کە لە پشتیەوە وەستابوون و سەیری نزیکبوونەوەیان دەکرد. بێ گومان چەکدار بوون.
  
  مای سەری دابەزاند و پاشان چاوێکی لە هایدن کرد. واتە: بوێری و شکۆمەندی.
  
  هایدن سەری لە سەری خۆی دانا. "بۆ کۆتاییهێنان".
  
  مای لێیدا و کۆپتەرەکەی نارد بۆ ناو نوقمبوونێکی تووڕە، لە ڕێڕەوێکی پێکداداندا بۆ بایۆی زەرد. وەک چاوەڕوان دەکرا ئەو خەڵکەی لە لایەک وەستابوون بە شۆکەوە پاشەکشەیان کرد. هایدن لە پەنجەرەکەوە کز بوو و تەقەی کرد. فیشەکەکە بە بێهیوایی دوور ڕۆیشت.
  
  مای ئۆتۆمبێلە نیوە بەتاڵەکەی M9 ی دا. واتە: وایان لێ بکە حسابیان بۆ بکەن.
  
  هایدن جارێکی تر تەقەی لێکردەوە. یەکێک لە پیاوەکانی بۆدرۆ تەقەی لێکردەوە، فیشەکەکە لە تاوەری هێلیکۆپتەرەکەوە هەڵفڕی. مای بازنەیەکی زیگزاگی بە دەوری تیپەکەدا دروستکرد، سەری هایدنی نارد کە بە پۆستێکی پشتگیریدا شکێندرا. پاشان مای جارێکی تر کۆترێکی کردەوە، بە شێوەیەکی شەڕانگێزانە، هیچ چارەکێکی نەدا. هایدن گلۆکی خۆی بەتاڵ کردەوە و بینی یەکێک لە پیاوەکانی بۆدرۆ بە ڕشاندنی خوێنەوە بەرەو دەریاکە ڕۆیشت.
  
  پاشان هێلیکۆپتەرەکە فیشەکێکی دیکە کەوتە بەر لێدان و دواتر هێرشێکی فیشەکی دیکەش هاتنە خوارەوە. ئۆتۆمبێلێکی گەورە نوێنەرایەتی ئامانجێکی گەورەی دەکرد. هایدن بینی بۆدرۆی لەسەر تایەی بەلەمەکە بوو، چەقۆیەکی بە توندی لە ددانەکانیدا گرتبوو، بە چەکی ژێر دۆشکە تەقەی لێکردن.
  
  "ئۆه" هاوارەکەی مەی کەمکردنەوە بوو کاتێک لەناکاو دوکەڵی ڕەش لە هێلیکۆپتەرەکەوە ڕژا و دەنگی بزوێنەرەکە لەناکاو لە هاوارەوە گۆڕا بۆ گریانی. بەبێ ڕێنمایی، هێلیکۆپتەرەکە دەستی کرد بە لەرزین و لەرزین.
  
  مەی چاوی لە هایدن چرپاند.
  
  هایدن چاوەڕێی کرد تا لە سەرووی بەلەمەکەی بۆدرۆوە بوون و دەرگاکەی کردەوە کاتێک هێلیکۆپتەرەکە دابەزی.
  
  سەیری سپییەکانی چاوەکانی بۆدرۆی کرد و وتی: "ئەمە بپیچەوە" و لە کۆپتەرە کەوتووەکەوە بازێکی دا.
  
  
  بەشی سی و پێنج
  
  
  کەوتنی ئازادی هایدن تەمەنی کورت بوو. بەلەمەکەی بۆدرۆس دوور نەبوو، بەڵام لە ڕێگادا پێش ئەوەی بکەوێتە سەر سەقفەکە، لێدانێکی چاوێکی چاوی لە پیاوەکە دا. هەوا بە ژاوەژاو لە جەستەی دەرچوو. برینە کۆنەکەی سەر ڕانی ئازاری هەبوو. ئەستێرەکانی بینی.
  
  هێلیکۆپتەرەکە بە چەرخەوە هاتە خوارەوە بۆ ناو ڕووبارە خێرا جووڵاوەکە کە نزیکەی سی پێ لە لای چەپەوە بوو، دەنگی کەڕکەری مردنەکەی هەموو بیرکردنەوە یەکگرتووەکانی خنکاند و شەپۆلێکی زەبەلاحی بەسەر کەوانەکەی بەلەمەکەدا نارد.
  
  شەپۆلێک کە ئەوەندە بەهێزە کە بتوانێت خودی ڕێڕەوی بەلەمەکە بگۆڕێت.
  
  کەشتییەکە خێراییەکەی لەدەستدا، هەمووانی نارد بۆ پێشەوە و دەستی کرد بە لیستکردن. پاشان لە کۆتایی جوڵەی پێشەوەی خۆیدا، وەرگەڕا و سکی لە ئاوە سپییەکەدا نیشتەوە.
  
  هایدن دەستی گرت کاتێک بەلەمەکە وەرگەڕا. لەکاتێکدا دەچووە ژێر ئاوەکە، بە توندی لێیدا و ڕاستەوخۆ ئامانجی بۆ خوارەوە بوو، پاشان بە لێدانێکدا بەرەو نزیکترین کەنار ڕۆیشت. ئاوە ساردەکە سەرئێشەی لێدا، بەڵام کەمێک ئەندامە ئازاربەخشەکانی ئارام کردەوە. پەلەقاژەی جەریانەکە وای لێکرد بزانێت کە چەندە ماندووە.
  
  کاتێک دەرکەوت، بۆی دەرکەوت کە لە کەنارەوە دوور نییە، بەڵکو ڕووبەڕووی ئێد بۆدرۆیە. هێشتا چەقۆکەی لە نێوان ددانەکانیدا گرتبوو و کاتێک دەیبینی گریای.
  
  لە پشتیەوە داروپەردووی هێلیکۆپتەرە جگەرەکێشەکە دەستی کرد بە نوقمبوون لە ناو ڕووبارەکەدا. هایدن بینی کە مەی بە دوای دوو پیاوەکەی بۆدرۆدا دەڕۆیشت کە مابوونەوە بەرەو کەناری قوڕاوی. کە دەیزانی لە شەڕێکی سەر ئاوەکە ڕزگاری نابێت، بەپەلە بە شێتەکەدا تێپەڕی و نەویست تا بەر کەنارەکە کەوت. قوڕێکی ئەستوور بە دەوریدا بڵاوبووەوە.
  
  لە تەنیشتیەوە پەرش و بڵاوییەکی بەرز دەهاتە خوارەوە. بۆدرۆ، هەناسەی تەواو بوو. "وەستان. گێلکردن. ڕاکردن." هەناسەی قورسی دەدا.
  
  هایدن دەستی گرت و کۆمەڵێک پیسی بە دەموچاویدا فڕێدا و سەرکەوتە سەر بانکەکە و سەرکەوت و سەرکەوت و سەرکەوت. قوڕەکە بەوەوە چەسپی و هەوڵیدا بیکێشێتە خوارەوە. ئەوەی دەبوو خەزانێکی ئاسان بێت بۆ سەر زەوی وشک، تەنها یەک دوو پێ لە هێڵی ڕووبارەکەوە هێنایە سەرووی.
  
  وەرگەڕا و پاژنە پیسەکەی بە دەموچاوی بۆدرۆس دا. بینی ئەو چەقۆیەی لە نێوان ددانەکانیدا گرتبووی بە قووڵی لە ڕوومەتەکانیدا بڕاوە، ئەمەش وایکردووە زەردەخەنەیەکی فراوانتر لە جۆکەرەکان بکات. بە هاوارێک و ڕشاندنی خوێن و بەڵغەم، سکی بە قاچەکانیدا کەوتە خوارەوە و پشتێنەکەی وەک ئامرازێک بەکارهێنا بۆ ڕاکێشانی خۆی بۆ سەرەوەی جەستەی. هایدن لێیدا لە سەری بێ پارێزراوی، بەڵام لێدانەکانی کاریگەرییەکی ئەوتۆیان نەبوو.
  
  پاشان چەقۆکەی بیر هاتەوە.
  
  بە دەستەکەی تر دەستی لە ژێر خۆی برد، پاڵێکی دەنا، پەستانی دەخست، جەستەی یەک ئینج بەرزکردەوە کاتێک پیسییەکە چەقۆی لێدەدا و هەوڵیدا بیگرێت.
  
  پەنجەکانی لە دەوری دەستەکە داخران. بۆدرۆس بە کردەوە پانتۆڵەکەی دڕاند کاتێک جارێکی تر چرپاند، ڕاست لەسەر پشتی وەستا، سەر و لێوەکانی لەناکاو ڕاست لە تەنیشت گوێیەوە.
  
  "هەوڵێکی خۆشی گێلکردنە." هەستی کرد خوێن لە دەموچاویەوە دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە سەر ڕوومەتەکەی. - هەستی پێدەکەیت. خۆش و هێواش ڕوودەدات".
  
  کێشی تەواوی خۆی خستە سەر هەموو جەستەی و قووڵتر پاڵی نایەوە بۆ ناو قوڕەکە. بە دەستێک دەموچاوی لەناو شلەمەنییەکەدا نێژرا، هەناسەی وەستاند. هایدن بە نائومێدیەوە خەباتی دەکرد، بە باشترین شێوە لێی دەدا و دەیگێڕا. هەر جارێک سەری بەرز دەکردەوە، دەموچاوی بە قوڕێکی چەسپاو داپۆشرابوو، مای لە بەردەمیدا دەبینی، بە تەنیا لەگەڵ دوو لە چەقۆکێشەکانی بۆدرۆ شەڕیان دەکرد.
  
  یەکێکیان لە سێ چرکەدا کە دەموچاوی هایدنیان گرتبوو کەوتە خوارەوە. ئەوی تریان پاشەکشەی کرد و ئازارەکەی درێژکردەوە. تا ئەو کاتەی دەموچاوی هایدن بۆ جاری چوارەم هاتە سەرەوە بۆ هەوا، دواجار مەی گۆشەی کردبوو و خەریک بوو پشتی لەسەر دارێکی کەوتوو بشکێنێت.
  
  هێزی مانەوەی هایدن خەریک بوو تەواو بێت.
  
  چەقۆکەی بۆدرۆ پێستی دەوری بڕبڕەی سێیەمی کون کرد. بە پاڵنەرێکی خاو و پێوانەیی ئازاربەخش، تیغەکە دەستی کرد بە قووڵتر خلیسکان. هایدن پەروەردەی کرد و لێیدا، بەڵام نەیتوانی هێرشبەرەکەی فڕێ بداتە خوارەوە.
  
  "هیچ شوێنێک نیە بۆی بچی." چرپە خراپەکەی بۆدرۆس سەری داگیر کرد.
  
  وە ڕاستی دەکرد، لەناکاو هایدن تێگەیشت. ناچار بوو واز لە شەڕەکان بهێنێت و با ئەوە ڕووبدات. تەنها لەوێ درۆ بکە. کات بە خۆت بدە-
  
  تیغەکە قووڵتر نوقم بوو، پۆڵا بە ئێسکەوە دەخڕا. پێکەنینەکەی بۆدرۆس بانگەوازی دروێنەکاری ڕەش بوو، بانگەوازی جنۆکەیەک کە گاڵتەی پێدەکرد.
  
  چەقۆکەی ژێر جەستەی بە دەنگێکی قورس و چەقۆکێشەوە ئازاد بوو. لە یەک جووڵەدا شمشێرەکەی لە دەستیدا سووڕاند و بە توندی لە پشتیەوە چەقۆی لە بڕبڕەکانی بۆدرۆس دا.
  
  سایکۆکە بە هاوارەوە ڕۆیشتەوە دواوە، دەستەی چەقۆکە لە سنگی دەرچوو. تەنانەت ئەو کاتەش هایدن نەیدەتوانی بجوڵێت. زۆر قووڵ فشاری خستە ناو قوڕەکەوە، هەموو جەستەی دەکێشرایە خوارەوە. تەنانەت نەیدەتوانی دەستەکەی تریش بجوڵێنێت.
  
  بۆدرۆ هەناسەی هەڵکێشا و خنکاند. پاشان هەستی کرد چەقۆیەکی گەورە دەرهێنراوە. ئەو کاتە بەو شێوەیە بوو. ئێستا دەیکوشت. یەک لێدانی سەخت لە پشتی مل یان بڕبڕەی پشتی. بۆدرۆ لێیدا.
  
  هایدن چاوەکانی بە فراوانی کردەوە، بڕیاریدا بۆ دواجار تیشکی خۆر ببینێت. بیرکردنەوەکانی لەسەر بێن بوو، بیری لەوە دەکردەوە: بەپێی چۆنیەتی ژیانم حوکمم بدەن نەک بەو شێوەیەی کە مردووم.
  
  دووبارە.
  
  پاشان، زەبەلاح و ترسناک وەک شێرێکی بارگاویکەرەوە، مای کیتانۆ بەپەلە هاتە ژوورەوە. نزیکەی سێ پێ لە هایدن دوور بوو، پاڵ بە زەویەوە نا، هەر ئۆنسێکی زەبری خۆی خستە ناو لێدانێکی فڕین. دوای چرکەیەک، ئەو هەموو هێزە جەستەی سەرەوەی بۆدرۆی شکاندبوو، ئێسک و ئەندامەکانی شکاندبوو، ددانی درز و ڕشاندنی خوێنی بە کەوانەیەکی فراوانەوە ناردبوو.
  
  قورساییەکە لە پشتی هایدن بەرزکرایەوە.
  
  کەسێک بە ئاسانییەکی دیارەوە لە قوڕەکە هەڵیگرت. کەسێک هەڵیگرت و بە وریاییەوە لەسەر کەناری چیمەنتۆی دانا و بەسەریدا کز بوو.
  
  کە کەسێک مای کیتانۆ بوو. بە ئاسانی وتی: ئارام بگرە. "ئەو مرد. بردمانەوە".
  
  هایدن نەیدەتوانی بجوڵێت و نە قسە بکات. تەنها سەیری ئاسمانی شین و دارە لەرزۆکەکان و دەموچاوە زەردەخەنەکارەکەی مای کرد.
  
  وە دوای ماوەیەک وتی: بیرم بخەرەوە هەرگیز توڕەت نەکەم. بەڕاستی، ئەگەر تۆ باشترین نەبیت کە تا ئێستا هەبووبێت، من..." بیرکردنەوەکانی هێشتا زیاتر لەگەڵ بێن بوون، بۆیە لە کۆتاییدا وتی کە ڕەنگە ئەو چی بڵێت. - لە ئەسدا کەرەکەم پیشان دەدەم.
  
  
  بەشی سی و شەش
  
  
  پاشای خوێناوی گەلەکەی پاڵدا بۆ سنووری ڕەهای خۆیان.
  
  ئەوەی کە ڕاوەدوونەرەکانیان خەریک بوو بۆشاییەکە دابخەن، تووڕەی کرد. زۆر کەس بوو کە خاویان کردەوە. ئەوە ڕێبەرە بیرە تەسکەکەیان بوو، کاتێک دەکرا پێشکەوتن بەدەست بهێنن، لە شتە بچووکەکاندا تێکەڵاو بوون. ژمارەی ئەو کەسانەی کە بە دوای ئەم خەڵاتەدا گیانیان لەدەستدا، گرنگ نەبوو. پاشای خوێناوی داوای قوربانیدانی ئەوانی دەکرد و چاوەڕێی دەکرد. چاوەڕێی ئەوە بوو هەموویان پاڵ بکەون و بۆی بمرن. خێزانەکانیان ئاگادار دەکرانەوە. یان لانی کەم ئەشکەنجەیان نەدەدرا.
  
  هەموو شتێک خەڵات بوو.
  
  ڕێبەرەکەی کە پیاوێک بوو بە ناوی تۆماس، شتێکی گەمژەیی کرد کە ئەمە ئاستێکە کە هەندێک گەمژەی دیکە بە ناوی هۆکسۆرس ناوی لێنا ئیرەیی. ژووری چوارەم بوو، پاشای خوێناوی لە تووڕەییەوە دەکوڵێت. تەنها چوارەم. ئەفسانەی ستاندارد باسی حەوت ئاستی دۆزەخی دەکرد. ئایا بەڕاستی دەکرێت دوای ئەمە سێ کەسی تر هەبن؟
  
  وە چۆن هاوکسۆرس زانی؟ نووسەر و چێشتلێنەرەکە وەرگەڕان و ڕایانکرد، تۆپەکانیان بچووک بووەوە بۆ قەبارەی فستق کاتێک سیستەمی تەڵەکانیان بینی دوای ئاستی پێنجەم. دیمیتری کۆڤالێنکۆ، پێی وابوو، بێگومان نایکات.
  
  "چاوەڕێی چی دەکەیت?" - بە تۆماسدا گریای. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە دەجووڵێنین. ئێستا."
  
  تۆماس دەستی کرد بە وتن: "من بە تەواوی سیستەمی تەڵەکانم نەزانیوە کاکە.
  
  - بۆ دۆزەخ لەگەڵ سیستەمی تەڵە. خەڵک بنێرن بۆ ژوورەوە. خێراتر دەیدۆزنەوە". پاشای خوێناوی لە کات بەسەربردن لێوەکانی چەقاند کاتێک ژوورەکەی دەخوێند.
  
  ئەم ژوورە بە پێچەوانەی سێ ژوورەکەی پێشووەوە، بەرەو خوارەوە بەرەو خوارەوە دەڕۆیشت بۆ خەمۆکییەکی قووڵی ناوەندی کە وا دیار بوو لە خودی بەردەکەدا هەڵکەندراوە. چەندین پشتگیری کانزای ئەستوور لە زەوییە ڕەقەکەوە دەرکەوتبوون، نزیک بوو وەک هەنگاو. لەگەڵ پێشکەوتنمان، دیوارەکانی ژوورەکە تەسک دەبوونەوە تا دوای حەوزەکە، جارێکی دیکە دەستیان کردەوە بە فراوانبوون.
  
  حەوزەکە وەک 'خاڵێکی خنکان' دەرکەوت.
  
  ئیرەیی؟پاشا خوێناوییەکە بیری کردەوە. چۆن گوناهێکی وا گواستراوەتەوە بۆ ژیانی ڕاستەقینە، بۆ ئەم جیهانە ژێرزەویەی کە سێبەرەکان نەک هەر دەتوانن بتپارێزن، بەڵکو بتکوژن؟ سەیری دەکرد کە تۆماس فەرمانی پێشڕەوی دەدا. سەرەتا هەموو شتێک بە باشی بەڕێوەچوو. پاشای خوێن چاوێکی کردەوە بۆ ئەو شوێنەی کە لێیەوە هاتبوون کاتێک گوێی لە دەنگی دووری تەقە بوو. درەیک و سوپای بچووکەکەی نەفرەت بن. کاتێک لێرە دەرچوو، بە شێوەیەکی شەخسی دڵنیا دەبێتەوە لەوەی کە تۆڵەسەندنەوە خوێناوییەکە ئامانجە دڕندەکەی خۆی دەگات.
  
  تەقەکردنەکە زیندوو کردەوە. "جووڵە!" - هاوارێکی کرد، تەنها لەو ساتەدا کە سەرکردەکە هەنگاوی خستە سەر هەندێک خاڵی فشاری شاراوە. کەوتنەخوارەوەیەک وەک بەردێکی کەوتوو، هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش لەناکاو سەری سەرکردەکە بەر زەوییە بەردەکە کەوت پێش ئەوەی وەک تۆپێکی تۆپی پێ لە لێوارە بەرزەکەدا بڕوات. جەستە بێ سەرەکە لە کەڵەکەیەکی خوێناویدا داڕما.
  
  تەنانەت پاشای خوێناویش چاوی لێ بوو. بەڵام هەستی بە هیچ ترسێکی نەکرد. تەنها ویستویەتی بزانێت چی بووەتە هۆی برینداربوونی وا لە پیاوە پێشەنگەکەی. تۆماس لە تەنیشتیەوە هاوارێکی کرد. پاشای خوێن پاڵێکی نایەوە بۆ پێشەوە، شوێن پێیەکانی کەوت، چێژێکی زۆری لە ترسی پیاوەکە وەرگرت. لە کۆتاییدا لە تەنیشت جەستەی چرچ و لۆچەوە وەستا.
  
  پادشای خوێناوی کە لەلایەن خەڵکی ترساوەوە دەورە دراوە، لێکۆڵینەوەی لە میکانیزمە کۆنەکە کردووە. وایەرێکی تەنک وەک ڕیشتاشی لە بەرزی سەریدا لە نێوان دوو پۆستی کانزاییدا درێژ دەکرایەوە کە دەبێ بە جۆرێک لە ئامێری گرژکەرەوە لە شوێنی خۆیدا ڕاگیرابێت. کاتێک پیاوەکەی چەقۆکەی ڕاکێشا، ستوونەکان ئازاد بوون و وایەرەکە لەگەڵیاندا دەسوڕایەوە و سەری پیاوەکەی لە ملی بڕییەوە.
  
  ژیر. ڕێگرییەکی نایاب، بیری کردەوە و پێی سەیر بوو ئایا دەتوانێت ئامێرێکی لەو جۆرە لە گەڕەکی خزمەتکارەکانی ماڵە نوێیەکەیدا بەکاربهێنێت.
  
  "چاوەڕێی چی دەکەیت?" هاوارێکی کردە سەر ئەو کەسانەی کە مابوونەوە. "جووڵە!"
  
  سێ پیاو بازیان دا بۆ پێشەوە و دەیان پیاوی تریش بەدوایدا هاتن. پاشای خوێن بە ژیرانە زانی نیو دەیان کەسی دیکە لە دوای خۆی بەجێبهێڵێت لە ئەگەری ئەوەی درەیک بە خێرایی بەسەریدا تێپەڕێت.
  
  گوتی: ئێستا بە خێرایی. - ئەگەر خێراتر بڕۆین خێراتر دەگەینە ئەوێ، ڕاستە؟
  
  پیاوەکانی هەڵهاتن، بڕیاریان دا کە لە ڕاستیدا بژاردەیەکیان نییە و ئەگەرێکی کەم هەیە کە سەرۆکە شێتەکەیان ڕاست بکات. تەڵەیەکی دیکە دەستی پێکرد و سەری دووەمیش بە لێوارەکەدا ڕۆیشت. تەرمی مردووەکە کەوتە خوارەوە و پیاوەکەی پشتیەوە بەسەریدا کەوتە خوارەوە، خۆی بە بەختەوەر زانی کاتێک وایەرێکی تری گرژ هەوای ڕاستەوخۆ لە سەرووی سەریەوە بڕی.
  
  لەگەڵ دەستپێکردنی دابەزینی گروپی دووەم، پاشای خوێن پەیوەندییان پێوە کرد. تەڵەی نوێ دانرا. سەر و پێستی سەری زیاتر دەستی کرد بە کەوتن. پاشان تەقینەوەیەکی بەهێز هات کە لە هەموو ئەشکەوتەکەدا دەنگی دایەوە. ئاوێنە لە هەردوو لای ڕێڕەوی تەسکبووەوە دەرکەوتن، بەجۆرێک جێگیرکرابوون کە کەسی پێشەوەیان تێدا ڕەنگ بداتەوە.
  
  لە هەمان کاتدا دەنگی پەلەقاژەی ئاو دەبیسترا و حەوزەکەی دامێنی لێوارەکە دەستی کرد بە پڕبوون.
  
  تەنها ئەم ئاوە تەنها ئاو نەبوو. نەک بە شێوازی جگەرەکێشانی حوکمدان.
  
  تۆماس هاوارێکی کرد کاتێک بەرەو ڕوویان ڕایانکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە لایەن دەریاچەیەکی ترشەوە خۆراک دەدرێت. ئەمەش کاتێکە کە گازی دووەم ئۆکسیدی گۆگرد لە ئاودا دەتوێتەوە و ترشی سولفوریک دروست دەکات. بە دڵنیاییەوە تۆ ناتەوێت دەست لەم شتە بدەیت!"
  
  پاشای خوێناوی کاتێک بینی خەڵکەکە دەستیان بە خاوبوونەوە کرد، هاوارێکی کرد و وتی: "مەوستە". "جەستەی کانزایی بەکاربهێنە، گەمژەکان."
  
  هەموو تیمەکە لەناو قەرەباڵغییەکدا بەپەلە لە لێوارەکە دابەزین. لە لای چەپ و ڕاستەوە تەڵەی هەڕەمەکی بە دەنگێکی هاوشێوەی تەقاندنی کەوانێک دەکرایەوە. لاشە بێ سەرەکان کەوتنە خوارەوە و سەرەکان وەک ئەناناسێکی فڕێدراو لەناو پیاوەکاندا دەسوڕانەوە، هەندێکیان کەوتبوونە خوارەوە، هەندێکی دیکەیان بە هەڵە لێیاندا. پاشای خوێن هەر زوو تێبینی ئەوەی کرد کە خەڵک زۆرن بۆ ژمارەی جەمسەرەکان، و تێگەیشت کە عەقڵیەتی پاکەت دەبێتە هۆی ئەوەی ئەوانەی کەمتر شارەزایان لەنێویاندا هەیە بەبێ بیرکردنەوەیەکی دووەم باز بدەن.
  
  شایەنی چارەنووسی خۆیان دەبوون. هەمیشە باشتر بوو گەمژەیەک بمرێت.
  
  پاشای خوێن خاو بووەوە و تۆماسی ڕاگرت. هەروەها چەند پیاوێکی دیکەش خاوبوونەوە و باوەڕی پاشای خوێنیان دووپاتکردەوە کە تەنها گەشاوەترین و باشترینەکان لە ژیاندا دەمێننەوە. سەرکردەی پاکەتەکە بازێکی دا بەسەر یەکەم پۆستی کانزایی و پاشان دەستی کرد بە بازدان لە پۆلێکەوە بۆ جەمسەرێکی تر بەسەر ئاوی پەلەوەردا. سەرەتا هەندێک پێشکەوتنی بەدەستهێنا، بەڵام دواتر شەپۆلە ژەهراوییەکە بەر پێیەکانی کەوت. لەو شوێنەی ئاوی ترش دەستی لێدا، جل و بەرگ و پێستی سووتاوە.
  
  لەگەڵ دەستکەوتنی پێیەکانی پۆستی داهاتوو، ئازارەکە بووە هۆی ئەوەی دوو هێندە زیاد بکات و کەوتە خوارەوە و ڕاستەوخۆ ڕژایە ناو حەوزە قەرەباڵغەکە. هاوارێکی تووڕە و ئازاربەخش لە هەموو هۆڵەکەدا دەنگی دەدایەوە.
  
  پیاوێکی تر لە کەوانتەرەکە کەوتە خوارەوە و کەوتە ژوورەوە. پیاوی سێیەم لە لێواری حەوزەکە وەستا، درەنگ زانی کە هیچ کەوانتەرێکی ڕوون نییە بۆ ئەوەی باز بداتە سەری، و پاڵیان پێنرا بۆ ژوورەوە کاتێک پیاوەکەی تر بە کوێرەوەری خۆی بە پشتیدا کەوت.
  
  ئاوێنەکان ڕەنگدانەوەی ئەو کەسەی پێشەوە بوو. ئایا ئیرەیی بەو پیاوە دەبەیت کە لەبەردەمتدایە؟
  
  پاشای خوێناوی ئامانجی ئاوێنە و لەناوچوونی تەڵەکەی بینی. "سهیری خوارهوه بکه!" تۆماس لە هەمان کاتدا هاوارێکی کرد. - سەیری پێیەکانت بکە نەک ئەو کەسەی لە پێشەوەیە. ئەم ڕاهێنانە سادەیە یارمەتیت دەدات بە سەلامەتی بەسەر پۆستەکاندا تێپەڕیت".
  
  پاشای خوێن لە لێواری دەریاچە تازە دروستبووەکەدا وەستا. بە حوکمدان بەو ڕاستییەی کە ئاوەکە هێشتا بەرز دەبێتەوە، بینی کە سەرەوەی پشتگیرییەکان بەم زووانە لە ژێر ڕووی کوڵاوەکەدا دەبن. پاڵ بە پیاوەکەیەوە نا کە لەبەردەمیدا بوو و تۆماسیشی لەگەڵ خۆیدا ڕاکێشا. تەڵەکە تەنها لە مەودای خۆی دەرچوو، ئەوەندە نزیک بوو هەستی بە با کرد کاتێک پۆلە کانزاکە بە شانیدا دەفڕی.
  
  لەسەر جەمسەرەکان بڕۆن و بە خێرایی سەما بکەن بە ڕێکوپێکییەکی هەڕەمەکی. وەستانێکی کورت هەبوو لە کاتێکدا ئاوەکە لە پێشەوە دەڕژا. ستوونێکی تر، و پیاوەکەی بەردەمی کۆسپی کرد. بە هاوارەوە موعجیزەی ئەنجامدا، توانی بە نیشتنەوە لەسەر ستوونێکی تر کەوتنەکەی بوەستێنێت. ئاوە ترشەکان بە دەوریدا ڕژا بەڵام دەستی نەدەدا.
  
  خواحافایز.
  
  پاشای خوێناوی چانسی خۆی بینی. بێ بیرکردنەوە و وەستان، هەنگاوی خستە سەر جەستەی مەیلاوی پیاوەکە، وەک پردێک بەکاری هێنا بۆ پەڕینەوە و گەیشتن بە سەلامەتی کەناری دوور. کێشی پیاوەکەی هێندەی تر پاڵنا و سنگی خستە ناو ترشەوە.
  
  چرکەی دواتر لە گێژەڵوکێکدا ون بوو.
  
  پاشای خوێناوی چاوی لێ بوو. "گەمژە".
  
  تۆماس لە تەنیشتی نیشتەوە. خەڵکی زیاتر بە لێزانی لە نێوان پۆستە کانزاییەکان بازیان دا بۆ شوێنێکی سەلامەت. پاشای خوێناوی سەیری پێشەوەی کرد و سەیری دەرچەی کەوانەیی کرد.
  
  بە خۆبەزلزانیەوە وتی: و بەم شێوەیە تا ئاستی پێنجەم. - لە کوێ تەقلیدی ئەم کرمە دەکەم، کوک. و لە کوێ، لە کۆتاییدا" گریای. "من مات درەیک لەناو دەبەم."
  
  
  بەشی سی و حەوتەم
  
  
  دوورگەی گەورەی هاوایی بەم شێوەیە ناونراوە بۆ ئەوەی سەرلێشێواوی دروست نەبێت. ناوی ڕاستەقینەی هاوایی یان دوورگەی هاوایە و گەورەترین دوورگەی ئەمریکایە. یەکێک لە گڕکانە بەناوبانگەکانی جیهانە کە ناوی کیلاوێایە، شاخێکە کە لە ساڵی ١٩٨٣ەوە بەردەوام تەقیوەتەوە.
  
  ئەمڕۆ لە بناری خوارەوەی گڕکانی خوشکی ماونا لۆا، مانۆ کینیماکا و ئەلیسیا مایڵز لەگەڵ تیمێکی هێزی دەریایی ئەمریکا دەستیان کرد بە دەرکردنی مشەخۆرێک کە لە مێشکی دانیشتوانی دوورگەکەدا ڕەگی داکوتبوو.
  
  ئەوان دەوری دەرەوەیان شکاند و دەیان پیاوی پاشای خوێنیان بە گوللە کوشت و هەر لە کاتێکدا پاسەوانەکان هەموو بارمتەکانیان ئازاد کرد، هێرشیان کردە سەر هاوپێچی گەورەکە. لە هەمان ساتدا دەنگی زەق و زەنگی ئۆتۆمبێلەکان دەبیسترا کە لە پشت بیناکەوە خێراتر بوو. ئەلیسیا و کینیماکا هیچ کاتێکیان بەفیڕۆ نەدا لە ڕاکردن بەدەوریدا.
  
  ئەلیسیا بە سەرلێشێواوی وەستا. - نەفرەت، کەرەکان ڕادەکەن. چوار ئۆتۆمبێلی جۆری ATV بە پێشبڕکێ ڕۆیشتن و لەسەر تایە زەبەلاحەکانیان دەسوڕانەوە.
  
  کینیماکا تفەنگەکەی بەرزکردەوە و ئامانجی گرت. واتە: بۆ ماوەیەکی زۆر نا. تەقەی کرد. ئەلیسیا سەیری دەکرد کە دوا کەس کەوتە خوارەوە و ئۆتۆمبێلی جۆری ATV بە خێرایی وەستا.
  
  - واو، کابرای گەورە، خراپ نییە بۆ پۆلیسێک. با."
  
  - من خەڵکی سی ئای ئەیم. کینیماکا هەمیشە چەواشەکارییەکەی دەگرت، ئەمەش زۆر دڵخۆشی ئەلیسیای دەکرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تاکە کورتکراوەی سێ پیتی کە گرنگن، بەریتانین. ئهمهت لهبیر بێ".
  
  کینیماکا شتێکی گەمژەیی کرد کاتێک ئەلیسیا لە کەناڵی ATV نزیک بووەوە. هێشتا خەریکی کارکردن بوو. لە هەمان کاتدا هەردووکیان هەوڵیان دا کورسی پێشەوە بگرن. ئەلیسیا سەری لەقاند و ئاماژەی بە پشتی کرد.
  
  "من گەلەکەمم لە پشتمەوە پێ باشترە هاوڕێ، ئەگەر لە خوارەوە نەبن."
  
  ئەلیسیا بزوێنەرەکەی داگیرساند و لێیخوڕی. ئۆتۆمبێلی جۆری ATV دڕندەیەکی گەورەی ناشرین بوو، بەڵام بە ئاسانی دەجووڵایەوە و بە ئاسوودەیی بەسەر چەقۆکاندا دەسوڕایەوە. هاواییە گەورەکە قۆڵەکانی لە کەمەرەکەی پێچایەوە تا بیگرێت، نەک ئەوەی پێویستی پێی بێت. لەو شوێنەی کە دانیشتبوو قەڵەم هەبوو. ئەلیسیا پێکەنی و هیچی نەوت.
  
  خەڵکی هەڵاتووی پێشەوە تێگەیشتن کە بەدوایاندا دەگەڕێن. سەرنشینانی دوو کەسیان وەرگەڕان و تەقەیان کرد. ئەلیسیا چاوەکانی بڕیقاندەوە، دەیزانی کە بە تەواوی مەحاڵە بەم شێوەیە هیچ شتێک لێبدرێت. ئاماتۆرەکان، بیری کردەوە. هەمیشە وا هەست دەکەم شەڕی ئاماتۆرەکان دەکەم، دوا شەڕی ڕاستەقینەی کە کردوویەتی دژی درەیک بوو لە قەڵای ئەبێل فرێی. و تەنانەت ئەو کاتەش پیاوەکە ژەنگاوی بوو، بەهۆی تەڵەی حەوت ساڵەی ئەدەبەوە کۆسپی لێدەگیرا.
  
  ئێستا ڕەنگە دیدێکی جیاوازی هەبێت.
  
  ئەلیسیا زیرەکی لێخوڕی نەک خێرا. لە ماوەیەکی کورتدا ئۆتۆمبێلی جۆری ATV یان گەیاندە مەودای تەقەکردنێکی قبوڵکراو. کینیماکا لە گوێیدا هاوارێکی کرد. "من دەچم تەقە بکەم!"
  
  لێدانەکەی پەستان خستەوە. بەکرێگیراوەکەی تر هاوارێکی کرد و بە توندوتیژی خۆی خستە ناو خۆڵەکەوە. ئەلیسیا بە گریانیەوە گوتی: "ئەوە دوو لە دوو. "یەکێکی تر و تۆ بلۆت دەست دەکەوێت-"
  
  ئۆتۆمبێلی جۆری ATV یان کەوتە سەر گردێکی شاراوە و شێتانە بەرەو لای چەپ وەرگەڕا. بۆ ساتێک خۆیان لەسەر دوو تایە بینیەوە، وەرگەڕان، بەڵام ئۆتۆمبێلەکە توانی هاوسەنگی خۆی بپارێزێت و بکەوێتەوە سەر زەوی. ئەلیسیا هیچ کاتێکی بەفیڕۆ نەدا لە کردنەوەی گازەکە بۆ ئەوەی هەڵبفڕێت.
  
  کینیماکا پێش ئەوەی بیبینێت، کانییەکەی بینی. "گەمژەیی!" هاواری کرد "دەست بگرە!"
  
  ئەلیسیا تەنها دەیتوانی خێراییەکەی زیاد بکات چونکە کانییە پان و قووڵەکە بە خێرایی نزیک دەبووەوە. ئۆتۆمبێلی جۆری ATV بەسەر ئەو کۆتاییەدا فڕی و تایەکانی دەخولاندەوە و بزوێنەرەکەی دەقیژاند و لە دیوەکەی تر نیشتەوە و هەوڵی دەدا لە شوێنی خۆیدا بمێنێتەوە. ئەلیسیا سەری لە بارە نەرمەکە داوە. کینیماکا ئەوەندە توند دەستی گرتبوو کە ڕێگەی نەدا هەردووکیان بگەڕێنەوە و تا تۆز و خۆڵەکە جێگیر بوو بۆیان دەرکەوت کە لەناکاو لەناو دوژمندان.
  
  لە تەنیشتیانەوە ئۆتۆمبێلێکی جۆری ATV ڕەش لەناو قوڕەکەدا دەسوڕایەوە و بە شێوەیەکی نائاسایی نیشتەوە و ئێستا بە زەحمەت خۆی ڕاست بکاتەوە. کینیماکا بەبێ دوودڵی بازێکی دا و ڕاستەوخۆ بەلای شۆفێرەکەدا ڕایکرد و خۆی و سەرنشینەکەی لە ئۆتۆمبێلەکە دەرهێنا و کەوتە ناو قوڕە چرچ و لۆچەکەوە.
  
  ئەلیسیا تۆزی چاوەکانی سڕییەوە. ئۆتۆمبێلی جۆری ATV کە تاکە سەرنشینەکەی بوو لەبەردەمیدا خێراتر بوو بەڵام هێشتا لە دەستیدا بوو. تفەنگەکەی هەڵگرت و ئامانجی کرد و تەقەی کرد و پاشان بەبێ ئەوەی پێویستی بە پشکنین هەبێت، چاوەکانی گواستەوە بۆ ئەو شوێنەی کە هاوبەشە هاواییەکەی لەناو قوڕدا خەباتی دەکرد.
  
  کینیماکا کەسێکی بەناو قوڕەکەدا ڕاکێشا. "ئەمە ماڵەکەمە!" ئەلیسیا گوێی لە گریانی بوو پێش ئەوەی قۆڵی بەرامبەرەکەی بپێچێتەوە و بشکێت. کاتێک پیاوی دووەم سییەکانی بەسەریدا هات، ئەلیسیا پێکەنی و تفەنگەکەی دابەزاند. کینیماکا پێویستی بە یارمەتی ئەو نەبوو. پیاوی دووەم بەو شێوەیەی کە ڕێنماییەکان لە منداڵێکی چوار ساڵان هەڵدەفڕن، لێی هەڵدا، هیچ کاریگەرییەکی نەبوو. پیاوەکە کەوتە سەر زەوی و کینیماکا بە چەقۆیەک لە دەموچاویدا تەواو بوو.
  
  ئەلیسیا سەری لە سەری بۆ دانا. - با ئەم شتە کۆتایی پێبهێنین.
  
  دوا ATV بە سەختی بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. دەبێ لە کاتی ئەو هەموو بازدانەدا شۆفێرەکەی بریندار بووبێت. ئەلیسیا بە خێرایی دەستی کرد بە بەدەستهێنانی زەوی، ئێستا کەمێک بێهیوا بوو لەو ئاسانییەی کە ڕەنچەکەیان وەرگرتەوە. بەڵام لانی کەم هەموو بارمتەکانیان ڕزگار کرد.
  
  ئەگەر شتێک هەبووبێت کە لەبارەی پاشای خوێنەوە دەیزانی، ئەوە ئەو ڕاستییە بوو کە ئەم کەسانەی لێرە، ئەم بەناو بەکرێگیراوانە، چەقۆی تیمەکەی بوون، بۆ ئەوەی ڕێگری لە دەسەڵاتداران بکەن و سەرقاڵ بکەن، بۆ ئێرە نێردراون. دابەشکردن و داگیرکردن.
  
  کاتێک لە دوا ATV نزیک بووەوە خاو بووەوە. بەبێ وەستان و تەنانەت بەبێ ئەوەی ستوونی فەرمانەکە بگرێت، دوو تەقەی کرد و دوو پیاوەکە کەوتنە خوارەوە.
  
  ئەو شەڕەی کە بەزەحمەت دەستی پێکردبوو، کۆتایی هات. ئەلیسیا بۆ خولەکێک سەیری دووری کرد. ئەگەر هەموو شتێک بەپێی پلانەکە بڕوات، ئەگەر مای و هایدن، درەیک و ئەوانی دیکە لە بەشەکانی شەڕەکەیان ڕزگاریان بێت، ئەوا ڕەنگە شەڕی داهاتوو قورسترین و دواهەمین شەڕی ئەو بێت.
  
  چونکە دژی مای کیتانۆ دەبێت. وە دەبێت بە درەیک بڵێت کە مەی وێڵزی کوشتووە.
  
  باش.
  
  کینیماکا دەستی لە شانی دا. "کاتی ئەوە هاتووە ئێمە بگەڕێینەوە."
  
  ژنەکە بە گەمژەییەوە گوتی: ئاه، پشوویەک بدە بە کچەکە. - ئێمە لە هاواییین. با تەماشای خۆرئاوابوون بکەم".
  
  
  بەشی سی و هەشتەم
  
  
  - کەواتە ئیرەیی بەم شێوەیە دەبێت؟
  
  درەیک و تیمەکەی چوونە ژووری چوارەم و هەموو ڕێوشوێنێکی خۆپارێزییان گرتەبەر. تەنانەت ئەو کاتەش چەند ساتێکی دەویست تا بە تەواوی لەو دیمەنە تێبگەن کە لەبەردەمیاندا بوو. جەستەی بێ سەر لە هەموو شوێنێک کەوتبوو. خوێن بەسەر زەوییەکەدا ڕژابوو و هێشتا لە هەندێک شوێن بە ئەستووری دەڕژا. سەرەکان خۆیان وەک یاری فڕێدراوی منداڵان لەسەر زەوی پەرش و بڵاو بوون.
  
  تەڵەکانی بەهار لە هەردوو لای ڕێڕەوی تەسکەکەدا وەستابوون. درەیک یەک چاوی لە وایەرە تەنکەکەی ڕیشتاشی کرد و پێشبینی کرد چی ڕوویداوە. کۆمۆدۆ فیشەکەی لێدا، باوەڕ بە گوێچکەکانی نەدەکرد.
  
  بێن وتی: "ڕەنگە لە شوێنێکدا ئەم تەڵانە بتەقێنەوە." "پێویستە بجوڵێین."
  
  کارین دەنگی بێزاری لێهات.
  
  درەیک دەڵێت: دەبێت بە خێرایی بجوڵێین و لە سەرووی شتەکانەوە بمێنینەوە. "نا، چاوەڕوان بە".
  
  ئێستا لەودیو تەڵەکانەوە حەوزێکی پان و بەرینی پڕ لە ئاوی بینی، کە بڵق و کەفی لێدەهات. ئاو بە درێژایی لێوارەکانی حەوزەکەدا دەڕژا و دەدرەوشایەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە دەتوانێت کێشەیەک بێت. ستوونە کانزاییەکان دەبینیت؟"
  
  بێن بە شێوەیەکی نهێنی وتی: گرەو دەکەم خەڵکی پاشای خوێن وەک بەردی هەنگاو بەکاریان هێناون. "تەنها ئەوەمان هەیە چاوەڕێی پاشەکشەی ئاوەکە بکەین."
  
  "بۆچی تەنها بەناویاندا نەڕۆیت." تەنانەت لە کاتێکدا کۆمۆدۆ ئەم قسانە دەگوت، گومان لە ڕووخساریدا هەبوو.
  
  کارین ڕوونی کردەوە: "ئەم حەوزە دەکرا لەلایەن هەندێک دەریاچەی ترش یان بیرەوە خۆراک بدرێتێ." ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو گازانە دەتوانن ئاو بگۆڕن بۆ ترشی سولفوریک لەناو گڕکانێکدا یان لە نزیکەوە. تەنانەت لە مێژە نەماوە".
  
  "ئایا ترش پۆستە کانزاییەکان ناژەنێت؟" درەیک ئاماژەی بەوەدا.
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا. "بێگومان".
  
  چەند خولەکێک سەیری ئاوی پەلەقاژەیان دەکرد. لەکاتی سەیرکردنیاندا دەنگێکی کلیککردنی نەخوازراو بیسترا. درەیک بە خێرایی دەمانچەکەی بەرز کردەوە. شەش شەڕکەری دێڵتا کە لە ژیاندا مابوون، دوای یەک چرکە کارەکانی دووبارە کردەوە.
  
  هیچ شتێک نەجووڵایەوە.
  
  پاشان جارێکی تر دەنگەکە هاتەوە. کلیکی قورس. دەنگی کێبڵی دەرگای گەراجێک کە بە درێژایی ڕێڕەوی کانزاکاندا دەڕوات. تەنها دەرگای گەراج نەبوو.
  
  هێواش هێواش، کاتێک درەیک سەیری دەکرد، یەکێک لە تەڵەکان دەستی کرد بە گازگرتن لە دیوارەکەدا. دواکەوتنی کاتی؟ بەڵام ئەم جۆرە تەکنەلۆژیایە لەبەردەستی ڕەگەزە کۆنەکاندا نەبوو. یان ئەم شەمەندەفەرە بیرکردنەوە هاوشێوەی شێتی کەسێک بوو کە ڕایدەگەیەنێت کە ژیانێکی زیرەکی تر لە گەردووندا نییە؟
  
  چ خۆبەزلزانینێکە.
  
  کێ پێش ئەوەی تۆمار بکرێت دەیزانی چ شارستانیەتێک هەیە؟ درەیک نەدەبوو ئێستا درێغی بکات. کاتی ئەوە هاتووە کردار بکەین.
  
  وتیشی: ئاوەکە پاشەکشە دەکات. - بێن. هیچ سوپرایزێک هەیە؟"
  
  بێن ڕاوێژ بە تێبینییەکانی کرد و کارین بە هیوای ئەوەی لە مێشکیدا دووبارەی بکاتەوە. - هۆکسۆرس زۆر شت ناڵێت. بێن هەندێک کاغەزی زەق بووەوە. - ڕەنگە کابرا هەژارەکە تووشی شۆک بووبێت. لەبیرت بێت، ئەو کاتە نەیاندەتوانی چاوەڕوانی شتێکی لەم شێوەیە بکەن."
  
  کۆمۆدۆ بە دەنگێکی زەقەوە وتی: "ئەوا دەبێت ئاستی پێنجەم زریانێکی گەوادی ڕاستەقینە بێت." "چونکە دوای ئەمە بوو کە کوک گەڕایەوە دواوە."
  
  بێن لێوەکانی چەقاند. ئاماژەی بەوەشکردووە، هۆکسۆرس دەڵێت ئەوە ئەوەیە کە کوک دوای ئاستی پێنج بینیویەتی کە وای لێکردووە بگەڕێتەوە دواوە. نەک خودی ژوورەکە".
  
  یەکێک لە سەربازەکانی دێڵتا بە هێمنی وتی: بەڵێ، بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئاستی شەش و حەوت.
  
  - ئاوێنەکان لەبیر مەکەن. کارین ئاماژەی پێکردن. - ئاماژە بە پێشەوە دەکەن، دیارە بۆ ئەو کەسەی لە پێشەوەیە. بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئەمە هۆشدارییە".
  
  "ئەوە وەک ئەوە وایە لەگەڵ جۆنزەکاندا بەردەوام بیت." درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "تێگەیشت. بۆیە، بە ڕۆحی داینۆرۆک و دەیڤید کۆڤەردەیل بە تایبەتی، پرسیاری سەرەتایی دەکەم کە هەمیشە گوێم لێ بووە لە هەموو کۆنسێرتێکدا کە چوومەتە ئەوێ. تۆ ئامادهی?"
  
  درەیک پێشەنگی ڕێگاکەی گرت. باقی تیمەکە وەک خۆیان ڕاهاتوون کەوتنە ڕیزەوە. لە چوونە ناو هێڵی ناوەڕاست، درەیک چاوەڕێی هیچ کێشەیەکی لەگەڵ تەڵەکاندا نەدەکرد و تووشی کەس نەبوو، هەرچەندە چەند خاڵێکی فشاری خەرجکراوی بەدەستهێنا. تا گەیشتنە لێواری حەوزەکە، ئاوەکە بە خێرایی دەڕژا.
  
  وتی: جەمسەرەکان باش دەردەکەون. "سهیری دواوهت بكه. وە سەیری خوارەوە مەکە. هەندێک شتی ناشرین لێرەدا دەسوڕێنەوە."
  
  درەیک یەکەم بوو، وریا و ورد. هەموو تیمەکە بە ئاسانی لە ماوەی چەند خولەکێکدا بڕین و بەرەو کەوانەکەی دەرچوون ڕۆیشتن.
  
  - خۆش بوو لە پاشای خوێن کە هەموو تەڵەکانی بۆ هەڵکردین. بێن کەمێک پێکەنی.
  
  "ئێستا ناتوانین زۆر لە دوای ئەو گەوادەوە بین." درەیک هەستی کرد دەستەکانی بە مشتەوە گرێدراون و سەری بە ئاسۆی ڕووبەڕووبوونەوەی ترسناکترین کەسایەتی تاوانبار لە مێژووی ئەم دواییەدا بە پەلە دەڕوات.
  
  
  * * *
  
  
  کەوانەکەی دواتر کرایەوە بۆ ئەشکەوتێکی زەبەلاح. نزیکترین ڕێگا بەرەو خوارەوەی لێوارەکە دەڕۆیشت و پاشان بە درێژایی ڕێگایەکی فراوان لە ژێر دەرکەوتنی بەردی بەرزدا.
  
  بەڵام بەربەستێکی جددی هەبوو کە بە تەواوی ڕێگاکەیان گرت.
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "دۆزاخی خوێناوی."
  
  تەنانەت خەونی بەم شێوەیەی نەبینیبوو. بلۆکەکە لە ڕاستیدا فیگەرێکی زەبەلاح بوو کە لە بەردی زیندوو هەڵکەندرابوو. لە پشوودا پاڵکەوتبوو، پشتی بە دیواری چەپەوە بەستبوو، سکە زەبەلاحەکەی بەسەر ڕێگاکەدا دەرکەوتبوو. پەیکەری خواردنەکان بە کەڵەکەبوونێک لەسەر سکی کەوتبوون، هەروەها بەسەر قاچەکانیدا پەرش و بڵاو بوون و لەسەر ڕێگاکە کەڵەکە بوون.
  
  فیگەرێکی ترسناک لە پێی پەیکەرەکەدا کەوتبوو. جەستەی مرۆڤی مردوو. وا دیار بوو جەستەی جەستەی پێچاوپێچ بووبێت وەک ئەوەی لە ئازارێکی زۆردا بێت.
  
  بێن بە سەرسوڕمانەوە وتی: ئەمە خواردنخۆرییە. "ئەو جنۆکەیەی پەیوەندی بە خواردنخۆرییەوە هەیە، بەلزەبوبە."
  
  چاوی درەیک چرچ بوو. "مەبەستت ئەوەیە وەک لە بەیلزێبوب لە بۆهێمی ڕاپسۆدی؟"
  
  بێن ئاهێکی هەڵکێشا. - هەموو شتێک پەیوەندی بە ڕۆک و ڕۆڵەوە نییە، مات. مەبەستم جنۆکەی بەیلزەبوبە. دەستی ڕاستی شەیتان".
  
  "بیستوومە دەستی ڕاستی شەیتان زۆر کاری لەسەر کراوە." درەیک چاوی لە بەربەستە زەبەلاحەکە بوو. - وە لە کاتێکدا ڕێز لە مێشکت دەگرم، بلاکی، واز لە قسەی بێمانا بێنە. بێگومان هەموو شتێک پەیوەندی بە ڕۆک و ڕۆڵەوە هەیە".
  
  کارین قژی درێژە شۆخەکەی دابەزاند و پاشان دەستی کرد بە بەستنەوەی توندتر. چەند سەربازێکی دێڵتا چاودێرییان دەکرد، لەنێویاندا کۆمۆدۆ. ئاماژەی بەوەشکردووە، هۆکسۆرس لە تێبینییەکانیدا چەند وردەکارییەکی سەرنجڕاکێشی سەبارەت بەم ئەشکەوتە تایبەتە خستووەتەڕوو. لەکاتێکدا قسەی دەکرد، درەیک ڕێگەی دا چاوەکانی بە ژوورەکەدا بسووڕێنەوە.
  
  لە پشت ئەو فیگەرە زەبەلاحەوە، ئێستا سەرنجی نەبوونی کەوانەیەکی دەرچوونی دا. لەبری ئەوە، پەنجەرەیەکی فراوان بە درێژایی دیواری پشتەوەدا دەڕۆیشت، بەرەو سەقفی بەرز دەکێشا تا لەسەر فەلاتێکی بەرزی بەردین کۆتایی هات. کاتێک درەیک سەیری دەرەوەی فەلاتەکەی کرد، بینی ئەوەی لە کۆتایی دوورەوە لە باڵکۆنێک دەچوو، نزیک بوو لە سەکۆیەکی چاودێری کە ڕووی لە...دوو ئاستی کۆتایی دەکرد؟
  
  بیرکردنەوەکانی درەیک پچڕا کاتێک تەقەیەک دەنگی دایەوە. فیشەکەکە بەسەر سەریاندا ڕیکۆشێت بوو. درەیک کەوتە سەر زەوی، بەڵام دواتر کۆمۆدۆ بە بێدەنگی ئاماژەی بە هەمان ئەو فەلاتە بەردینەی کرد کە تازە پشکنینی بۆ کردبوو و بینی زیاتر لە دەیان کەسایەتی لە پەنجەرەیەکی پێچاوپێچەوە بەرەو ڕووی ڕاکردن.
  
  خەڵکی کۆڤالێنکۆ.
  
  مانای چی بوو...
  
  درەیک هێسکێکی بۆ بێن کرد و سەری بەرەو ئەو پەیکەرە قورسە دانا کە ڕێگاکەیان بۆ پێشەوە گرتبوو و پاشان سەرنجی تەواوی خۆی خستە سەر ئەو بەردینەی کە بەرد بوو.
  
  دەنگێکی بە قورسی لەهجەدار بووم، خۆبەزلزان و خۆبەزلزان. - مات درەیک! نەمێسی نوێی من! کەواتە هەوڵدەدەیت جارێکی تر ڕێگریم لێبکەیت، ها؟ من!ئایا ئێوەی خەڵک هەرگیز هیچ فێرنابن؟"
  
  - کۆڤالێنکۆ هەوڵی چی دەدەیت؟ هەموو ئەمانە مانای چییە؟"
  
  "هەموو ئەمانە مانای چییە؟ باس لە هەوڵێکی تەواوی ژیان دەکات. سەبارەت بەو ڕاستییەی کە من کوکم لێدا. دەربارەی چۆنیەتی خوێندن و ڕاهێنانم بە کوشتنی پیاوێک ڕۆژانە بۆ ماوەی بیست ساڵ. من وەک پیاوانی تر نیم. پێش ئەوەی یەکەم ملیارەکەم بەدەست بهێنم، بەسەریدا زاڵ بووم".
  
  درەیک بە هێمنی وتی: تۆ پێشتر لە کوکت بردەوە. - بۆ نایەتەوە ئێرە؟ من و تۆ قسە دەکەین".
  
  "دەتەوێت بمکوژیت؟ من بە هیچ شێوەیەک نەمدەبوو. تەنانەت گەلەکەم دەیەوێت بمکوژێت".
  
  "پێدەچێت لەبەر ئەوە بێت کە تۆ شارەزایەکی گەورەیت."
  
  کۆڤالێنکۆ چاوەکانی بڕیقاندەوە، بەڵام ئەوەندە بەهۆی قسە خۆبەزلزانەکەیەوە بردبوو کە تەنانەت سووکایەتییەکەش بە باشی وەرنەگیرا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆ گەیشتن بە ئامانجەکانم هەزاران کەسم دەکوشت. ڕەنگە پێشتر ئەوەم کردبێت. کێ خۆی بە ژماردنەوە سەرقاڵ دەکات؟ بەڵام ئەمە لەبیرت بێت درەیک و باش لەبیرت بێت. تۆ و هاوڕێکانت بەشێک دەبن لەم ئامارە. یادگارییەکانتان لە ڕووی زەوی دەسڕمەوە".
  
  درەیک هاوارێکی کردەوە و وتی: واز لە ئەوەندە میلۆدراماتیک بهێنە. - وەرە خوارەوە بۆ ئێرە و بیسەلمێنە کە تۆ سێتەکەت هەیە، پیرە پیاو. کارین و بێنی لە نزیکەوە بینی، بە وردی کۆنفڕانسیان دەکرد، ئێستا هەردووکیان بە توندی دەستیان کرد بە سەریان لێدان کاتێک شتێک بۆیان بەیانی بوو.
  
  "بیر لەوە مەکەنەوە کە من ئەوەندە بە ئاسانی دەمرم، تەنانەت ئەگەر بەڕێکەوت یەکتر ببینین. لە سەختترین شەقامەکانی سەختترین شاری دایکی ڕووسیا گەورە بووم. وە بە ئازادی بەناویاندا ڕۆیشتم. ئەوان هی من بوون. ئینگلیز و ئەمریکییەکان هیچ لەبارەی خەباتی ڕاستەقینە نازانن". پیاوە توندڕەوەکە تفی لە زەویدا کرد.
  
  چاوەکانی درەیک کوشندە بوون. "ئۆه، لە دڵەوە هیوادارم بە ئاسانی نەمریت."
  
  - بەم زووانە دەتبینم بەریتانی، سەیری سووتانی تۆ دەکەم لە کاتێکدا داوای گەنجینەکەم دەکەم. دەبینم تۆ هاوار دەکەیت لە کاتێکدا من ژنێکی ترت دەبەم. من سەیری ڕزینتان دەکەم لە کاتێکدا من دەبم بە خودا."
  
  "لە پێناو بەهەشتدا". کۆمۆدۆ بێزارە لە گوێگرتن لە هێرشی ستەمکاران. ڤالییەکی بەرەو ڕیزبەندی بەردەکە تەقاند و پیاوەکانی پاشای خوێنی فڕێدایە ناو ترس و دڵەڕاوکێیەوە. ئێستاش، درەیک بینی، لە هەر دە پیاو نۆ پیاو هێشتا بە هانایەوە ڕادەکردن.
  
  یەکسەر دەنگی تەقەی گەڕانەوە بیسترا. فیشەکەکان لە دیوارە بەردییەکانی نزیکەوە دەهاتنە خوارەوە.
  
  بێن هاوارێکی کرد و وتی: تەنها ئەوەمان هەیە کە بەسەر کابرا قەڵەوەکەدا سەرکەوین. زۆر قورس نییە..."
  
  درەیک هەستی کرد کە بەڵام نزیک بووەوە. برۆیەکی بەرز کردەوە کاتێک پارچە بەردێک کەوتە سەر شانی.
  
  کارین قسەکانی دایەوە و گوتی: "بەڵام" تا درەیک کاتێکی لەگەڵدا بەسەر ببات، لێکچوونەکەی لەگەڵ بێن زیاتر دیار بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوەی گرتنەکە خواردنەکەیەتی. بەشێکی بەتاڵە. وە پڕکراوە لە جۆرێک لە غاز".
  
  "من پێشبینی دەکەم ئەوە گازی پێکەنین نییە." درەیک سەیری تەرمی بێ شێوەی کرد.
  
  کۆمۆدۆ گۆڵێکی کۆنەپەرستانەی لێدا بۆ ئەوەی پیاوەکانی پاشای خوێن لە مەترسیدا بمێننەوە. "ئەگەر ئەوە بێت، ئەوا بەڕاستی، بەڕاستی شتێکی باشە."
  
  کارین وتی: پاودەری ئامادە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کاتێک تریگەرەکان دەکێشرێن ئازاد دەکرێت. ڕەنگە هاوشێوەی ئەوانە بێت کە زۆربەی ئەو شوێنەوارناسانەیان کوشت کە گۆڕی توتانخامونیان دۆزیەوە. تۆ لەبارەی نەفرەتی گوایە دەزانیت، ڕاستە؟ باشە، زۆربەی خەڵک پێیان وایە هەندێک دەرمان یان گازی کە لە گۆڕەکەدا لەلایەن قەشە میسرییە کۆنەکانەوە بۆمان بەجێماوە، تەنیا مەبەست لێی لەناوبردنی دزەکانی گۆڕ بووە".
  
  - سەلامەتترین ڕێگا کامەیە؟ درەیک پرسی.
  
  - ئێمە نازانین، بەڵام ئەگەر بە خێرایی ڕابکەین، یەک بە یەک، ئەگەر کەسێک کەمێک تۆز لە پشتیەوە دەربدات، دەبێت بڕێکی بچووک بێت کە بە خێرایی بەهەڵم بێت. تەڵەکە لێرەدا بە پلەی یەکەم بۆ پووچەڵکردنەوەی هەر کەسێکە کە سەرکەوێت بەسەر پەیکەرەکەدا &# 184; ، بەسەریدا زاڵ مەبە."
  
  کارین بە زەردەخەنەیەکی توندەوە وتی: بە گوێرەی هۆکسۆرس.
  
  درەیک دۆخەکەی هەڵسەنگاند. ئەمەش بۆ ئەو لە خاڵی وەرچەرخان دەچوو. ئەگەر لەوێ سەرەوە باڵکۆنێکی چاودێری هەبوو، ئەوا دەبوو لە کۆتایی نزیک بن. خەیاڵی ئەوە بوو کە لەوێشەوە ڕێگایەکی ڕاستەوخۆ دەبێت بۆ ژووری شەشەم و حەوتەم، و پاشان بۆ "گەنجینە" ئەفسانەییەکە. ساتێکی بۆ قەبارەی تیمەکە تەرخان کرد.
  
  وتی: "ئەوەیە کە ئێمە بەم شتە دەڕۆین." "هەموو یان هیچ. لەوێ سەرەوە"، بە تووڕەییەوە مشتێکی بەرەو کۆڤالێنکۆ جووڵاند، "کوێرێک فیشەکی بە جیهاندا دەدا. وە، بێن، بۆ زانیاریەکانت، ئەمە دینۆرۆکێکی ڕاستەقینە. بەڵام ئێمە بەم شتە بەرەو ئەوێ دەڕۆین. هەموو یان هیچ. ئامادەی بۆ ئەمە؟"
  
  بە هاوارێکی کەڕکەر پێشوازی لێکرا.
  
  مات درەیک هەڵات و پیاوەکانی بەرەو ئاستەکانی خوارەوەی دۆزەخ برد لە قۆناغی کۆتایی هەوڵەکانی خۆیدا بۆ تۆڵەسەندنەوەی ئەو ژنەی کە خۆشی دەویست و جیهان لە خراپەکارترین پیاو ڕزگار بکات کە تا ئێستا ناسیبێتی.
  
  کاتی ئەوە هاتووە ڕۆک ئاوت بکەین.
  
  
  بەشی سی و نۆ
  
  
  درەیک بازێکی دا بەسەر پەیکەرە زەبەلاحەکەدا، هەوڵیدا لەسەر پێیەکانی بمێنێتەوە و خواردنە نەخشێنراوەکەی گرت تا خۆی ڕابکێشێتە سەرەوە. پەیکەرەکە لە ژێر پەنجەکانیدا هەستی بە ساردی و زبر و نامۆیی دەکرد، وەک ئەوەی دەست لە هێلکەیەکی نامۆ بدات. هەناسەی گرت کاتێک بە هەموو هێزی خۆیەوە ڕایدەکێشا بۆ ئەوەی هاوسەنگییەکەی بپارێزێت، بەڵام میوە و نانە کریسپی و کونی گۆشتی بەرازەکە گرتبوو.
  
  لە ژێرەوەی و لە لای ڕاستەوە تەرمی پیاوێک کەوتبوو کە ئەوەندە بەختی نەبوو.
  
  فیشەک بە دەوریدا فیشەکیان لێدا. کۆمۆدۆ و ئەندامێکی دیکەی تیمی دێڵتا ئاگری داپۆشینی دابین کرد.
  
  درەیک بەبێ ئەوەی یەک چرکە بەفیڕۆ بدات، بەسەر بەشی سەرەکی فیگەرە قاڵبکراوەکەدا بازێکی دا و لە دیوەکەی تردا هاتە خوارەوە. کاتێک پێیەکانی دەستیان لە زەوییە بەردەکە کەوت، وەرگەڕا و پەنجەی گەورەی بۆ کەسی داهاتوو لە ڕیزەکەدا دا.
  
  و پاشان ئەویش تەقەی کرد و بە یەکەم تەقە یەکێک لە پیاوەکانی پاشای خوێنی کوشت. کابرا لە بەردەکە ڕۆیشت و بە چەقۆیەکی ترسناکەوە لە تەنیشت تەرمی هاوڕێکەی کە ئێستا مردووە نیشتەوە.
  
  کەسی دووەمی ڕیزەکە ئەو کارەی کرد.
  
  بێن لە دوای ئەوە بوو.
  
  
  * * *
  
  
  دوای پێنج خولەک، هەموو تیمەکە بە سەلامەتی لە سێبەری گلوتۆنیدا شاردرانەوە. تەنها یەک پارچە خواردن ورد بوو. درەیک سەیری دەکرد کە هەورێکی پاودەر بەرزبووەوە بۆ هەوا، وەک جەستەی مارێکی کوشندە و سیحراوی دەسوڕایەوە، بەڵام دوای چەند چرکەیەک بەهەڵم بوو بەبێ ئەوەی تەنانەت دەست لە پێڵاوی تاوانباری هەڵهاتووەکە بدات.
  
  "لێدج."
  
  درەیک دوو جار ڕێگەی ئاراستەی ئەو لێوارە کورتە کرد کە سەرەتای ڕیزبەندییەکەی پێکهێنابوو. لەم خاڵە جوانەوە بینییان بە جوانی بەرەو سەرەوەی دیوارەکە کێشراوە پێش ئەوەی دەربکەوێت بۆ سەر فەلاتێکی بەردین.
  
  پیاوەکانی پاشای خوێن پاشەکشەیان کرد. پێشبڕکێیەک بوو لەگەڵ کاتدا.
  
  بەرەو سەرەوە تەقینەوە، تاکە فایل. پەنجەرەکە ئەوەندە فراوان بوو کە لە چەند هەڵەیەک خۆش بوو. درەیک لەکاتی ڕاکردندا تەقەی کرد و پیاوێکی دیکەی کۆڤالێنکۆی کوشت کاتێک لە ژێر کەوانەکەی دەرچوونی داهاتوودا ون بوون. کاتێک گەیشتنە لوتکەی پەنجەرەکە و بینینی فراوانی بەرفراوانی بەردین، درەیک شتێکی دیکەی بینی کە لە بۆسەدا کەوتووە.
  
  "نارنجۆک!"
  
  بە خێرایی تەواو خۆی بە سەری فڕێدایە ناو زەوییەکە، بە بەکارهێنانی زەبری خۆی بۆ پێچانی جەستەی کاتێک بەسەر بەردی نەرمدا دەخلیسکاند و نارنجۆکەکەی فڕێدایە لایەک.
  
  لە فەلاتەکەوە کەوتە خوارەوە و دوای چەند چرکەیەک تەقیەوە. تەقینەوەکە ژوورەکەی هەژاند.
  
  کۆمۆدۆ یارمەتی دا بۆ هەستانەوە. - دەتوانین تۆ لە تیپی تۆپی پێمان بەکاربهێنین، کاکە.
  
  "یانکیز نازانێت چۆن یاری تۆپی پێ بکات." درەیک ڕایکرد بۆ باڵکۆنەکە، بە تامەزرۆییەوە بزانێت چی لەوە زیاترە و لە کۆڤالێنکۆدا بگات. "بێ تاوان".
  
  "هەم." نابینم تیپی ئینگلیزی چەندین جام بهێنێتەوە ماڵەوە".
  
  - ئاڵتونەکە دەهێنینە ماڵەوە. درەیک ئەمریکییەکەی هێنایە ناو ڕێکوپێکی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە یارییەکانی ئۆڵۆمپیدا. بێکهام دۆخەکە دەگۆڕێت".
  
  بێن کەوتە سەریان. "ئەو راستدەکات. تیپەکە یاری بۆ دەکات. جەماوەر بۆی هەڵدەستن".
  
  کارین لە پشتیەوە هاوارێکی بێزارکەری دەرکرد. "ئایا شوێنێک هەیە پیاو باسی تۆپی پێی نەفرەتی نەکات!"
  
  درەیک گەیشتە باڵکۆنەکە و دەستی خستە سەر دیوارە بەردینە نزم و وێرانەکە. ئەو دیمەنەی پێش خۆی وایکرد قاچەکانی ڕێگەیان پێبدات، چەقۆکێش بوو، هەموو خەمەکانی لەبیرکرد و دیسانەوە بیری لەوە دەکردەوە کە بەڕاستی چ جۆرە بوونەوەرێک ئەم شوێنە سەرسوڕهێنەرەی دروستکردووە.
  
  ئەو دیمەنەی کە بینییان دڵیان پڕ کرد لە سەرسامی و ترس.
  
  باڵکۆنەکە نزیکەی چارەکێک بوو بۆ سەرەوەی ئەشکەوتە زەبەلاحە بەڕاستی. بێ گومان گەورەترین شت کە تا ئێستا هیچیان بینیبێتیان. ڕووناکییەکە لە فلاشە بێشومارەکانی کەهەبی تاریکەوە هات کە پیاوەکانی پاشای خوێن پێش ئەوەی بچنە ئاستی شەشەمەوە ئازادیان کردبوو. لەو کاتەشدا بەشێکی زۆری ئەشکەوتەکە و مەترسییەکانی هێشتا لە تاریکی و سێبەردا شاراوە بوون.
  
  لە لای چەپیانەوە و لە کەوانەکەی دەرچوونەوە دەڕۆیشتن، پلیکانەیەکی زیگزاگی داپۆشراو نزیکەی سەد پێ دەچووە خوارەوە. لە قووڵایی ئەم پلیکانانە، درەیک و تیمەکەی گوێیان لە دەنگێکی قورس و زەق بووەوە، بەدوایدا هاوارێک هات کە دڵیان گرت و بوو بە مشتێکی ترسناک.
  
  بێن هەناسەیەکی هەڵمژی. "هاوڕێ، من حەزم لە دەنگی ئەوە نییە."
  
  "بەڵێ. دەنگەکانی وەک ئینترۆی یەکێک لە گۆرانییەکانتان وایە". درەیک هەوڵیدا ڕۆحەکان زۆر نەکەونە خوارەوە، بەڵام هێشتا قورس بوو چەناگەی لە زەوی هەڵبگرێت.
  
  پلیکانەکان لە ڕیزێکی تەسکدا کۆتایی هات. لەودیو ئەم پەنجەرە ئەشکەوتەکە کرایەوە بۆ گەورەیی. دەیتوانی ڕێگایەکی تەسک و پێچاوپێچ ببینێت کە بە دیواری ڕاستەوە لکاوە، ڕێگایەکی کورت کە دەچێتە ناو ئەشکەوتێکەوە لە سەرووی قووڵاییە بێکۆتاکانەوە و ڕێگایەکی هاوشێوەی کە دواتر بەرەو چەپ بەردەوام بوو، بەڵام هیچ پردێک و هیچ ئامرازێکی تر نەبوو بۆ بەستنەوەیان بەسەر دیواری... بۆشایی گەورە.
  
  لە دوورترین کۆتایی ئەشکەوتەکەدا بەردێکی زەبەلاح و ڕەش و چەقەڵ وەستابوو. لە کاتێکدا درەیک چاوەکانی چرپاند، پێی وابوو ڕەنگە بتوانێت شێوەیەکی نزیکەی نیوەی ڕێگاکە بۆ سەرەوەی بەردەکە بدۆزێتەوە، شتێکی گەورە، بەڵام دووری و تاریکی ڕێگری لێکرد.
  
  بۆ ێستا.
  
  بە هیوای ئەوەی ڕاست بێت، وتی: پاڵنەری کۆتایی. "شوێنم بکەوە".
  
  جارێک سەرباز هەمیشە سەرباز دەمێنێتەوە. ئەوە ئەلیسۆن پێی وتووە. ڕاست پێش ئەوەی جێی بهێڵێت. ڕاست پێش ئەوەی ئەو...
  
  یادگارییەکانی پاڵدا. ئێستا نەیتوانی شەڕیان لەگەڵ بکات. بەڵام ئەو کچە ڕاستی دەکرد. بە شێوەیەکی ترسناک ڕاستە. ئەگەر لە ژیاندا بووایە، دەکرا هەموو شتێک جیاواز بێت، بەڵام ئێستا خوێنی سەربازێک، جەنگاوەرێک، لەناو ئەودا دەڕژا؛ کارەکتەری ڕاستەقینەی هەرگیز جێی نەهێشتووە.
  
  چوونە ناو ڕێڕەوی تەسکەوە: دوو مەدەنی و شەش سەربازی دێڵتا و مات درەیک. سەرەتا تونێلەکە جیاوازییەکی کەمی لەگەڵ تونێلەکانی پێشوودا دەرکەوت، بەڵام دواتر لە ژێر ڕۆشنایی ئەو فلاشە کەهەبییانەی کە بەردەوام بوون لە تەقەکردن لە پێشەوە، درەیک بینی لەناکاو ڕێڕەوەکە دابەش بووە و فراوانتر بووە تا پانی دوو ئۆتۆمبێل، و تێبینی کرد کە کەناڵێک بووە پەنجەی خستە ناو زەوییە بەردەکەوە.
  
  کەناڵی ڕێنمایی؟
  
  واتە: ئاگاداری ئەو کەسانە بن کە پاژنەی پێ دەشکێنن. درەیک سەرنجی کونێکی بچووکی نەخوازراوی لە پێشەوە بوو، کە ڕێک لەو شوێنەدا هەڵکەوتووە کە مرۆڤ دەتوانێت پێی خۆی دابنێت. "نابێت زۆر قورس بێت بۆ ئەوەی بەم خێراییە هەڵبێت."
  
  "نەخێر!" - بێن بەبێ ئاماژەیەک بە نوکتە هاوارێکی کرد. - تۆ سەربازێکی نەفرەتیت. دەبوو باشتر بزانیبایە لەوەی شتی لەو جۆرە بڵێیت".
  
  وەک ئەوەی پشتڕاستی بکەمەوە، بوومەلەرزەیەکی بەهێز ڕوویدا و زەوی ژێرەوەیان لەرزۆک بوو. دەنگێک بوو وەک ئەوەی شتێکی گەورە و قورس کەوتبێتە ناو ئەو ڕێڕەوەی کە ئەو ڕێڕەوەی کە پێیدا دەڕۆیشتن لەیەک جیا دەکردەوە. لەوانەیە بگەڕێنەوە دواوە و بلۆک بکرێن یان-
  
  "ڕاکردن!" - درەیک هاوارێکی کرد. "تەنها ڕاکردن بە گێلییەوە!"
  
  ڕەشەبایەکی قووڵ دەستی کرد بە پڕکردنەوەی ڕێڕەوەکە، وەک ئەوەی شتێکی قورس بەرەو ئەوان بڕوات. ئەوان هەڵهاتن، درەیک لەکاتی ڕاکردندا ئاگری تەقاندەوە و بە نائومێدیەوە هیوای خواست کە نە بێن و نە کارین هەنگاویان ناوە ناو هیچ کام لەو تەڵە چەوتانە.
  
  بەم خێراییە...
  
  هاوارەکە زیاتر بوو.
  
  ئەوان بەردەوام بوون لە ڕاکردن، نەیانوێرا ئاوڕێک لە دواوە بدەنەوە، لە لای ڕاستی کەناڵە فراوانەکەدا مانەوە و هیوایان خواست کە درەیک بڵێسەی تەواو نەبووبێت. دوای خولەکێک گوێیان لە دووەم خرۆشانێکی نەخوازراو بوو کە لە شوێنێکی پێشەوە دەهات.
  
  "عیسا!"
  
  درەیک خاو نەبووەوە. ئەگەر بیکردایە، ئەوان مردبوون. بەپەلە بە دەرچەیەکی فراوانی دیوارەکەی لای ڕاستیاندا تێپەڕی. ژاوەژاوەکە لە سەرەوە هات. مەترسی نیگایەکی خێرای کرد.
  
  نەخێر!
  
  بلاکی ڕاستی دەکرد، ئەو گێیکە بچووکە شێتە. ڕۆڵنگ ستۆنەکان بەرەو ئەوان ڕەشەبا دەهاتن، نەک بە شێوازی دینۆرۆک. ئەمانە تۆپی بەردی گەورەی گۆشەیی بوون، بە میکانیزمە کۆنەکان ئازاد دەکران و بە کەناڵە دیار و شاراوەکان کۆنترۆڵ دەکران. ئەوی لای ڕاستیان هێرشی کردە سەر درەیک.
  
  خێراییەکی زۆری هەڵگرت. "ڕاکردن!"، ڕووی کردە سەر و هاوارێکی کرد. "ئەی خوایە".
  
  بێن پەیوەندی بەوەوە کرد. دوو سەربازی دێڵتا بە ناوەکانی کارین و کۆمۆدۆ، بەپەلە بە کونەکەدا تێپەڕین و ئینجێکیان ماوە. دوو سەربازی دیکە پاڵیان پێواوە و بەسەر پێی خۆیاندا کەوتوونەتە خوارەوە و خۆیان کێشاوە بە کۆمۆدۆ و کارین و کۆتاییان بە ئاڵۆزییەکی گریانی هێنا.
  
  بەڵام دوا پیاوی خەڵکی دێڵتا ئەوەندە بەختی نەبوو. بەبێ دەنگ ون بوو کاتێک تۆپێکی زەبەلاح لە ڕێڕەوی خاچەکەوە فڕی و بە هێزی بارهەڵگرێکی ماک خۆی کێشا بە ناوی و بە زەقبوونەوە لە دیواری تونێلەکەدا. کەوتنەخوارەوەیەکی دیکەش ڕوویدا کاتێک ئەو تۆپەی کە بەدوایاندا بوو، خۆی کێشا بەو تۆپەی کە ڕێگەی هەڵهاتنیان گرتبوو.
  
  ڕووخساری کۆمۆدۆ هەمووی گوت. بە گریانیەوە گوتی: "ئەگەر پەلە بکەین، دەتوانین تەڵەکانی دیکە بەدەر بکەین پێش ئەوەی بتەقنەوە."
  
  جارێکی تر بەرزبوونەوە. بە سێ چوارڕێیانی دیکەدا تێپەڕین، کە میکانیزمەکانی ئامێرە زەبەلاحەکان لەوێدا دەنگیان دەدا و دەچڕا و دەلەرزین. سەرۆکی کۆمپانیای دێڵتا ڕاستی دەکرد. درەیک بە وردی گوێی لێ بوو، بەڵام هیچ دەنگێکی لە کۆڤالێنکۆ و پیاوەکانی لە پێشەوە نەبیست.
  
  پاشان کەوتنە بەر ئەو بەربەستەی کە زۆر لێی دەترسا. یەکێک لە بەردە زەبەلاحەکان لە پێشەوە بەرز بووەوە و ڕێگای پێشەوەی داخستبوو. پێکەوە کۆبوونەوە و پێیان وابوو ئایا دەکرێت ئەم شتە خەریکە دەست بە دووبارە هەڵکردنەوە بکاتەوە.
  
  بێن وتی: ڕەنگە شکابێت. - مەبەستم تەڵەیە.
  
  "یان ڕەنگە..." کارین کەوتە سەر ئەژنۆی و چەند پێیەک خۆی خزاند بۆ پێشەوە. - ڕەنگە دەبوو لێرە بووایە.
  
  درەیک لە تەنیشتی کەوتە خوارەوە. لەوێ لە ژێر بەردێکی زەبەلاحدا، شوێنێکی بچووک بۆ سەرکەوتن هەبوو. شوێنێکی ئەوەندە هەبوو کە مرۆڤ لە ژێرەوەیدا خۆی بپچڕێنێت.
  
  "باشە نییە". کۆمۆدۆش چەقۆی لێدا. - پێشتر کەسێکم لەدەستداوە بەم تەڵە گەمژانەیە. ڕێگایەکی تر بدۆزەرەوە، درەیک."
  
  درەیک بە سەر شانیەوە سەیری کرد و وتی: ئەگەر ڕاست بکەم، کاتێک ئەم تەڵانە ڕێست دەبنەوە، جارێکی تر دەتقێنەوە. دەبێت لەسەر هەمان سیستەمی پەستان پاد کاربکەن وەک ئەوانی تر. ئێمە لێرە گیری خواردوو دەبین". چاوەکانی کۆمۆدۆی بە نیگایەکی سەختەوە کەوت. "هیچ بژاردەیەکمان نییە."
  
  بەبێ ئەوەی چاوەڕێی وەڵامێک بکات، لە ژێر تۆپەکەدا خۆی خلیسکاند. باقی تیمەکە لە پشتیەوە قەرەباڵغ بوون، نەیاندەویست لە دوایین ڕیزدا بن، بەڵام پیاوەکانی دێڵتا دیسپلینیان هەبوو و خۆیان لەو شوێنەدا جێگیر کرد کە فەرماندەکەیان ئاماژەی پێکردبوو. درەیک هەستی کرد حەزێکی ئاشنا لە سنگیدا هەڵدەستێت، ئەو حەزەی کە بڵێت: نیگەران مەبە، متمانەم پێ بکە. بەناودا دەڕۆم، بەڵام دەیزانی جارێکی تر هەرگیز ئەوە ناڵێت.
  
  نەک دوای مردنی بێمانای کێنێدی.
  
  دوای ساتێک لە چرچ و لۆچی، خۆی بینی کە سەری پێشەوە بە لێوارێکی بەرزدا دەخلیسکێت، یەکسەر گوێی لە ئەوانی دیکە بوو کە بەدوایدا دەڕۆیشتن. بنەکەی دوور نەبوو، بەڵام شوێنی ئەوەندە بەجێهێشت کە ڕاستەوخۆ لە ژێر تۆپە بەردییە زەبەلاحەکەدا بوەستێت. هەموو ئەوانی تر لە پشتیەوە قەرەباڵغ بوون. بە بیرکردنەوەیەکی چڕ، نەیدەوێرا یەک ماسولکە بجوڵێنێت. ئەگەر ئەم شتە داڕما، ئەو دەیویست هەمووان لەسەر پێگەیەکی یەکسان بن.
  
  بەڵام دواتر دەنگی گریانی ئاشنای ئامێری وردکردن بێدەنگییەکەی هەژاند و تۆپەکە جووڵەی کرد. درەیک وەکو شەمشەمەکوێرەیەک لە دۆزەخەوە هەڵفڕی و هاوار دەکات بۆ ئەوەی هەمووان بەدوایدا بچن. خاو بووەوە و یارمەتی بێنی دا بۆ ڕۆیشتن، هەستی کرد کە تەنانەت خوێندکارێکی گەنجیش سنوورداربوونی جەستەیی هەیە و توانای سەربازێکی نییە. ئەو دەیزانی کە کۆمۆدۆ هاوکاری کارین دەکات، هەرچەندە بەو پێیەی شارەزای هونەری جەنگییە، لەشجوانییەکەی بە ئاسانی دەتوانێت هاوتای کارین بێت.
  
  وەک گروپێک، بەناو ڕێڕەوی نەخشێنراوەکەدا لە ژێر تۆپە کوشندەکەدا ڕایانکرد، هەوڵیان دەدا سوود لە دەستپێکردنی خاو وەربگرن، چونکە لەوانەیە لە پێشەوە ڕووبەڕووی لێوارێکی بەرز ببنەوە کە ناچاریان بکات جارێکی دیکە ڕووبەڕووی ببنەوە.
  
  درەیک سەرنجی شکاوی پاژنەی پێی دا و هاوارێکی ئاگادارکردنەوەیەکی کرد. بازێکی بەسەر ئەو کونە شەیتانانەدا دا کە بە شێوەیەکی شەیتانانە دانرابوو، خەریک بوو بێن لەگەڵ خۆیدا ڕابکێشێت. پاشان خۆی کێشا بە لێوارێکدا.
  
  توند بوو. خۆی هەڵکەند، سەری خستە خوارەوە، پێیەکانی لێدا، قۆڵی ڕاستی لە کەمەرەکەی بێن پێچایەوە، لەگەڵ هەر هەنگاوێکدا بەرز بووەوە. لە کۆتاییدا تا ڕادەیەک تۆپەکەی لێدا، بەڵام دواتر ناچار بوو هەلێک بدات بە هەموو ئەوانەی لە پشتیەوە بوون.
  
  وازی نەهێنا، تەنها ڕۆیشت بۆ پێشەوە تا هەندێک شوێن بدات بەوانی تر و چەند بڵێسەیەکی تری بۆ پێشەوە تەقاند.
  
  لە دیوارێکی بەردی ڕەقەوە هەڵفڕین!
  
  بەردێکی زەبەلاح بە هاوارێک بەرەو ئەوان ڕۆیشت. هەموو تیمەکە توانیان سەرکەون، بەڵام ئێستا خۆیان لە بنبەستێکدا بینیەوە. واتایی.
  
  چاوەکانی درەیک ڕەشایییەکی قووڵتریان لە نێوان تیشکی گەشاوەی "کونێک هەیە. کون لە زەویدا".
  
  خێرا و بە قاچەکانیان ئاڵۆز و دەمارەکانیان بەهۆی نائومێدیەوە شلبووەوە، پەلەیان کرد بۆ کونەکە. بچووک و قەبارەی مرۆڤ بوو و لە ناوەوە بە تەواوی ڕەش بوو.
  
  کارین وتی: بازدانێک لە ئیماندا. "جۆرێک لە باوەڕبوون بە خودا."
  
  قیژە قورسەکەی تۆپی بەردەکە زیاتر بوو. لە ماوەی خولەکێکدا بوو لە چەقاندنیان.
  
  کۆمۆدۆ بە دەنگێکی گرژەوە وتی: "دارێکی درەوشاوە".
  
  "کات نیە". درەیک دارەکەی درەوشانەوەی شکاند و بە یەک جووڵەی خێرا بازێکی دا بۆ ناو کونەکە. وا دیار بوو کەوتنەکە بێ کۆتایی بوو. ڕەشاییەکە دەدرەوشایەوە، وا دیار بوو بە پەنجە چەقۆکێشەکانەوە دەستی درێژ دەکرد. لە ماوەی چەند چرکەیەکدا گەیشتە خوارەوە، ڕێگەی دا قاچەکانی جێگەی خۆیان بدەن و سەری بە توندی لە بەردی ڕەقەکەدا لێدا. ئەستێرەکان لەبەردەم چاویدا مەلەیان دەکرد. خوێن بە پێشەوەیدا ڕژا. بە ئاگاداری ئەو کەسانەی کە بەدوایدا دەڕۆیشتن، دارە درەوشاوەکەی لە شوێنی خۆی بەجێهێشت و لە مەودای خۆی دەرچوو.
  
  کەسێکی تر بە کەوتنەخوارەوە نیشتەوە. پاشان بێن لە تەنیشتی بوو. - مات. مات! ئایا تۆ باشیت?"
  
  "ئۆه بەڵێ، من نەفرەتی باشم." دانیشت و پەنجەکانی گرتبوو. - ئەسپرینت هەیە؟
  
  واتە: ناوەوەت دەڕووخێنن.
  
  "مای تای پۆلینیزی؟ لێشاوی لاڤای هاوایی؟"
  
  - خوایە لێرەدا باسی وشەی ئێڵ مەکە هاوڕێ.
  
  - چۆنە بە گاڵتەیەکی گەمژانەی تر؟
  
  - هەرگیز لێیان تەواو مەکە. ئارامبە."
  
  بێن برینەکەی پشکنی. تا ئەم کاتە باقی تیمەکە بە سەلامەتی نیشتبوونەوە و قەرەباڵغییان دەکرد. درەیک دەستی بۆ کابرا گەنجەکە بردە لایەک و لەسەر پێیەکانی هەستا. وا دیار بوو هەموو شتێک لە دۆخی کارکردندا بوو. کۆمۆدۆ جووتێک بڵێسەی تەقاند کە بەر سەقفەکە کەوت و لە لێوارە بەرزەکەدا کەوتە خوارەوە.
  
  و دووبارە و سێبارە کەوتنە خوارەوە تا لە ڕێگەی کەوانەکەی خوارەوە هاتنە دەرەوە.
  
  درەیک وتی: ئەوە تەواو. "پێموایە ئەمە دوا ئاستە."
  
  
  بەشی چل
  
  
  درەیک و تیمی دێڵتا لە تونێلەکە دەرچوون و بە توندی تەقەیان کرد. هیچ بژاردەیەک نەبوو. ئەگەر بڕیار بوو کۆڤالێنکۆ بوەستێنن، خێرایی زۆر گرنگ بوو. درەیک یەکسەر سەیری لای ڕاستی کرد، شێوازی ئەشکەوتەکەی لەبیر بوو، بینی کە پیاوەکانی پاشای خوێن بازیان داوە بۆ یەکەم ڕیزبەندی شێوەی S و لە دەوری دوورترین خاڵەکەی کۆبوونەتەوە. سەرەتای دووەمین چەقۆی شێوەی S چەند هەنگاوێک لە پێشیانەوە دەستی پێکرد، بەڵام لە دیوەکەی تری ئەشکەوتە زەبەلاحەکەدا، چەقۆیەکی درزاوی بە قووڵییەکی نادیار جیایان کردەوە. ئێستا کە نزیکتر بووەوە و لەگەڵ ئەوەی پیاوەکانی پاشای خوێن وا دیار بوو چەندین فلاشی کەهەبی دیکەیان بڵاوکردەوە، دواجار توانی بە باشی سەیری کۆتایی دووری ئەشکەوتەکە بکات.
  
  فەلاتێکی گەورەی بەرد لە دیواری پشتەوە دەرکەوتبوو لە هەمان ئاستی هەردوو پەنجەرەی شێوە S. لە دیواری زۆر پشتەوەدا پلیکانەیەکی بەرز هەڵکەندرابوو کە وا دیار بوو ئەوەندە نزیک بوو لە ڕاستەوە کە تەنانەت کەسێکی ماڤێریکیش سەری لێ دەشێوێت.
  
  فیگەرێکی گەورەی ڕەش لە سەرەوەی پلیکانەکاندا کز بوو. درەیک تەنها چرکەیەکی هەبوو، وردەکارییەکی، بەڵام... ئایا کورسییەکی زەبەلاح بوو کە لە بەرد دروستکرابوو؟ ڕەنگە تەختێکی ناباوەر و نائاسایی بێت؟
  
  هەوا پڕ بوو لە فیشەک. درەیک کەوتە سەر ئەژنۆیەک و پیاوەکەی فڕێدایە لایەک و گوێی لە هاوارە ترسناکەکەی بوو کاتێک کەوتە ناو کۆتایی. بەرەو تاکە بەرگێک کە دەیانبینی ڕایانکرد، کۆمەڵێک بەردێکی شکاو کە ڕەنگە لە باڵکۆنی سەرەوە کەوتبێتە خوارەوە. لەکاتێکدا سەیرییان دەکرد، یەکێک لە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ چەکێکی دەنگی بەرزی تەقاند، کە چەکێکی لە تیرێکی پۆڵا گەورە دەچوو بەناو شکێنەکەدا هەڵدا. بە درزێکی بەرز بەر دیواری دوور کەوت و لە بەردەکەدا گیر بوو.
  
  لەگەڵ فڕینی تیرەکە، پەتێکی ئەستوور لە پشتیەوە هەڵدەهاتەوە.
  
  پاشان سەرەکەی تری هێڵەکە خرایە ناو هەمان چەکەوە و دەخرێتە ناو نزیکترین دیوارەوە، چەند پێیەک لە سەرووی یەکەمەوە چەسپاوە. پەتەکە بە خێرایی توند ڕاکێشرا.
  
  هێڵی پۆستەیان دروست کرد.
  
  درەیک خێرا بیری کردەوە. وتی: ئەگەر بمانەوێت ڕێگری لێبکەین، پێویستمان بەو ئاماژەیە هەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ماوەیەکی زۆری دەویست بۆ ئەوەی خۆمان دروست بکەین. بۆیە تەقەی لێ مەکە. بەڵام پێویستە ڕێگریشیان لێبکەین کاتێک سنوور دەبەزێنن".
  
  کارین بە بێزارییەوە وتی: زیاتر وەک پاشای خوێناوی بیربکەرەوە. "بیر لەوە بکەرەوە کە ئەو هێڵەکە دەبڕێت و چەند پیاوەکەی کۆتایی هێشتا لەسەری هێڵەکە."
  
  درەیک وتی: ئێمە ناوەستین. "هەرگیز".
  
  لە پشت بەرگەوە بازێکی دا و تەقەی کرد. سەربازانی هێزی دێڵتا بەلای چەپ و ڕاستیدا ڕایاندەکرد و بە وریاییەوە بەڵام بە وردی تەقەیان دەکرد.
  
  یەکەم کەس لە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ بەپەلە بەسەر کۆتاییەکەدا ڕۆیشت و لە کاتی ڕۆشتنیدا خێراییەکەی بەرز بووەوە و بە لێزانی لە دیوەکەی تر نیشتەوە. بە خێرایی وەرگەڕا و دەستی کرد بە دانانی دیوارێکی ئاگری داپۆشراو بە ئۆتۆماتیکی تەواو.
  
  سەربازەکەی دێڵتا فڕێدرایە لایەک، پارچە پارچە کرا. جەستەی لەبەردەم درەیکدا داڕما، بەڵام ئینگلیزەکە بەبێ ئەوەی هەنگاوەکانی بشکێت بازێکی دا. لەگەڵ نزیکبوونەوەی لە یەکەم پەنجەرەی شێوە S، کەلێنێکی فراوانی بۆشایی لەبەردەمیدا کرایەوە. دەبوو باز بدەن بەسەریدا!
  
  بەردەوام بوو لە تەقەکردن، بازێکی بەسەر بۆشاییەکەدا دا. دووەم لە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ بە درێژایی هێڵەکە فڕی. لە کاتێکدا فیشەکەکان بە هێزێکی وێرانکەرەوە لێیان دەدا، بەردەکان لە دیواری ئەشکەوتەکەی نزیکەوە فڕێدرابوون.
  
  تیمەکەی درەیک ڕایانکرد و بە دوایدا بازیان دا.
  
  فیگەری سێیەم بازێکی دا بەسەر ئەو هێڵە توند و کشاوەدا. کۆڤالێنکۆ. مێشکی درەیک هاوار دەکرد بەسەریدا تا تەقەکە بکات. چانسێک وەربگرە!هەر ئێستا ئەم گەوادە لاببە.
  
  بەڵام زۆرکردن دەتوانێت بە هەڵەدا بچێت. دەتوانێت هێڵەکە بشکێنێت و ڕەنگە کۆڤالێنکۆ هێشتا سەلامەت بێت. تەنها دەتوانێت ئازاری گەوادەکە بدات. وە - لە هەمووی گرنگتر - پێویستیان بە کەرەکەی ڕووسی بوو بە زیندووی بۆ ئەوەی تۆڵەسەندنەوە خوێناوییەکە بوەستێنن.
  
  کۆڤالێنکۆ بە سەلامەتی نیشتەوە. سێ پیاوی دیکەی توانیان بیانپەڕنەوە. درەیک سێ کەسی دیکەی خستە خوارەوە لەگەڵ کۆبوونەوەی ئەو دوو هێزە. سێ لێدان لە مەودای نزیکەوە. سێ کوشتن.
  
  پاشان تفەنگەکە بە سەریدا فڕی. چەقۆی لێدا و هێرشبەرەکەی فڕێدایە سەر شانی و لە پەنجەرەکەوە پاڵێکی نایەوە بۆ ناو تاریکی. سوڕایەوە و لە چەناگەیەوە تەقەی کرد. پیاوێکی تر کەوتە خوارەوە. کۆمۆدۆ لە لای ئەو بوو. چەقۆیەک کێشرا. خوێن بەسەر دیواری ئەشکەوتەکەدا ڕژا. پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ هێواش هێواش پاشەکشەیان کرد، بە ئۆتۆمبێلەکەیان بەرەو بەردێک لە پشتیانەوە ڕۆیشتن.
  
  چوار سەربازەکەی دیکەی دێڵتا لە لێواری چەقۆکەدا ئەژنۆیان دا و بە وریاییەوە تەقەیان لە هەریەکێک لە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ کرد کە لە نزیک هێڵەکە مابوونەوە. بەڵام تەنها پرسی کات بوو یەکێکیان بیری لەوە کردەوە کە پاشەکشە بکات و دەست بکات بە لێدانی پۆت.
  
  خێرایی تەنها شتێک بوو کە هەیانبوو.
  
  دوو پیاوی دیکەی پاشای خوێن سەرکەوتبوونە سەر زیپلاینەکە و ئێستا پاڵیان دەنا. درەیک بینی ئەوی دیکە دەستی کرد بە سەرکەوتن بەسەر جەنگەکاندا و تەقەی کرد و وەک مێشێکی چەقۆ لێدراو بە چەقۆ لێی دوور خستەوە. کابرا بەپەلە هاتە سەری، سەری بۆ خوارەوە، هاوار دەکرد، بێ گومان بینی کە بڕاوە. درەیک پاشەکشەی کرد بۆ لای دیوارەکە. کۆمۆدۆ پیاوەکەی لە پەنجەرەکە ڕاکێشا.
  
  "سەروو!"
  
  درەیک چەند چرکەیەکی بەنرخی بەسەر برد و سەیری دەوروبەری کرد. چ جەهەنەمێکیان بەکارهێنا بۆ گرتنی ئەو هێڵە نەفرەتییە؟پاشان بینی. هەر پیاوێک دەبێ بلۆکێکی تایبەتی بچووکی پێدرابێت، وەک ئەوەی پیشەگەرەکان بەکاریدەهێنن. چەند کەسێک بە دەوریدا پاڵکەوتبوون. پاشای خوێناوی بە ئامادەکاری بۆ هەموو ئەگەرەکان هات.
  
  درەیکیش هەروا. ئامێری پیشەیی سپێلۆلۆژییان لە جانتای پشتەوەیاندا هەڵگرتبوو. درەیک بە خێرایی بلۆکەکەی دەرهێنا و پشتێنەی سەلامەتی بە پشتیەوە بەستەوە.
  
  "بێن!"
  
  لەگەڵ نزیکبوونەوەی گەنجەکە بە دزییەوە، درەیک ڕووی لە کۆمۆدۆ کرد. - کارین دەهێنیت؟
  
  "بە دڵناییەوە". زبر، بە ڕووخسارێکی ڕەق و پەڵەی شەڕەوە، پیاوە گەورەکە هێشتا نەیتوانی ئەو ڕاستییە بشارێتەوە کە پێشتر لێی دراوە.
  
  لە هەموو شوێنەکان...
  
  درەیک متمانەی بە پیاوەکانی دێڵتا هەبوو کە گەمژەکانی کۆڤالێنکۆ لە مەترسیدا بهێڵنەوە، فشارەکەی زیاد کرد بە خێرا بەستنەوەی کۆڵی خۆی بە کێبڵەکەی کە بە توندی درێژکرابووەوە. بێن پشتێنەکەی بەستەوە و درەیک تفەنگەکەی پێدا.
  
  "وەک ئەوەی ژیانمان وابەستەی ئەوە تەقە بکە، بلایکی!"
  
  بە هاوارەوە پاڵیان نایەوە و بە درێژایی زیپلاینەکەدا پێشبڕکێیان کرد. لەم بەرزییە و بەم خێراییە مەوداکە زیاتر بوو و پێدەچوو پەنجەرەی دوور پاشەکشە بکات. بێن تەقەی کرد، تەقەکانی بەرز و فراوان دەفڕین و پارچە بەردێک بەسەر پیاوەکانی پاشای خوێن لە خوارەوە باری.
  
  بەڵام گرنگ نەبوو. ئەوە ژاوەژاو و فشار و هەڕەشە بوو کە پێویست بوو. درەیک بە خێراییەکەیەوە قاچەکانی بەرزکردەوە کاتێک هەواکە بەپەلە تێپەڕی و لە خوارەوە کۆتایییەکی گەورەی بێ بنی دەرخست. ترسناکی و وروژاندن دڵی لێبدا. دەنگی کۆڵی کانزایی کە بەسەر تۆڕێکی تەلدا دەکێشرا، بە دەنگی بەرز لە گوێچکەکانیدا هێسکی دەکرد.
  
  چەند فیشەکێک بە فیشەکدا تێپەڕین و هەوای دەوروبەری ئەو ژن و مێردەی کە پەلەیان دەکرد، بڕی. درەیک گوێی لە تەقەی گەڕانەوە بوو لە تیمی دێڵتا. یەکێک لە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ بە ژاوەژاوەوە داڕما. بێن هاوارێکی کرد و پەنجەی لەسەر چەقۆکە هێشتەوە.
  
  تا نزیکتر دەبوونەوە، مەترسیدارتر بوو. ئەوە نیعمەتێک بوو لەلایەن خوداوە کە پیاوەکانی کۆڤالێنکۆ هیچ بەرگێکیان نەبوو و ئەو هێرشە بەردەوامەی فیشەکەکان کە لە تیمی دێڵتا دەهاتن زۆر بوو بۆ بەرگەگرتن. تەنانەت بەو خێراییەش درەیک هەستی بە سەرما دەکرد کە بە پێیەکانیدا دەڕوات. سەدان سەدە ڕەشبینی لە ژێرەوەیدا دەجووڵایەوە، دەکوڵێت، دەچڕا و ڕەنگە بە پەنجەی سپێکتراڵ دەستی درێژ بکات بۆ ئەوەی هەوڵی ڕاکێشانی بۆ خوارەوە بۆ ناو باوەشێکی ئەبەدی.
  
  پەنجەرە بەپەلە بەرەو ڕووی هات. لە کۆتا خولەکدا پاشای خوێن فەرمانی بە پیاوەکانی کرد پاشەکشە بکەن و درەیک بلۆکەکەی ئازاد کرد. لەسەر پێیەکانی نیشتەوە، بەڵام زەبری هێزەکەی بەس نەبوو بۆ ئەوەی هاوسەنگی لە نێوان پاڵنانی پێشەوە و قورسایی ئاراستەکراو بۆ دواوە بپارێزێت.
  
  بە واتایەکی تر کێشی بلاکی ئەوانی لێدایەوە. بۆ کۆتایی.
  
  درەیک بە ئەنقەست کەوتە لایەک و هەموو جەستەی خستە ناو ئەو مانۆڕە چەقەڵە. بێن بە نائومێدیەوە دەستی بە بەردە سەرسەختەکە گرت، بەڵام هێشتا ئازایانە دەستی بە تفەنگەکەیەوە گرت. درەیک گوێی لە دەنگی لەناکاوی توندبوونەوەی زیپلاینێک بوو و تێگەیشت کە کۆمۆدۆ و کارین پێشتر لەسەری بوون و بە خێرایی مل شکێن لێی نزیک دەبوونەوە.
  
  پیاوەکانی پاشای خوێن ڕێگەی خۆیان بە درێژایی پەنجەرەکەوە گرتە بەر بۆ پشتی هۆڵەکە، نزیک بوو بتوانن بازدانی کۆتایی بکەن بۆ سەر ئەو فەلاتە بەردینەی کە پلیکانە نهێنییەکە لێیەوە دەستی پێکرد. هەواڵە خۆشەکە ئەوە بوو کە تەنها نزیکەی دەیان کەس مابوونەوە.
  
  درەیک بەسەر پەنجەرەکەدا خزاند پێش ئەوەی بنەکەی لێبکاتەوە، پاشان ڕێگەی بە خۆی دا چەند چرکەیەک هەناسە بدات پێش ئەوەی دابنیشێت. لە چاوتروکانێکدا کۆمۆدۆ و کارین لەبەردەم چاوەکانیدا فڕین، جووتەکە بە ڕەوشتەوە نیشتنەوە و بەبێ زەردەخەنەیەکی کەمی فێڵبازانە نەبوون.
  
  - کابرا کەمێک کێشی زیاد کردووە. درەیک ئاماژەی بە بێن کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "زۆر نانی بەیانی تەواو. سەماکردن بەس نییە".
  
  "باندەکە سەما ناکات" بێن لە یەک کاتدا لێیدایەوە کاتێک درەیک هەڵسەنگاندنی بۆ هەنگاوی داهاتوویان کرد. ئایا چاوەڕێی باقی تیمەکە بکەم یان ڕاوکردن بدەم؟
  
  "هایدن دەڵێت کاتێک سەما دەکەیت لە پیکسی لۆت دەچێت."
  
  "قسەی بێمانا".
  
  هەروەها کۆمۆدۆ چاودێری خەڵکی کۆڤالێنکۆی دەکرد. جارێکی تر پەتەکە توندتر بووەوە و هەموویان خۆیان بە دیوارەکەوە گرت. دوو سەربازی دیکەی دێڵتا بە یەک لە دوای یەک بە خێرایی گەیشتنە شوێنەکە، پێڵاوەکانیان بە دەنگی بەرز لەسەر خۆڵەکە دەخڕاند کاتێک خاوبوونەوە بۆ وەستانێکی خێرا.
  
  "بەردەوام بە لە جوڵە." درەیک بڕیارەکەی دا. "باشترە کاتیان پێ نەدەیت بۆ بیرکردنەوە."
  
  بە پەلە بە درێژایی پەنجەرەکەدا ڕۆیشتن و چەکەکانیان لە ئامادەباشیدا گرتبوو. پێشڕەوی پاشای خوێن بۆ ساتێک بەهۆی کێشەیەکەوە لە دیوارە بەردینەکەدا لە چاودا تەمومژاوی بوو، بەڵام کاتێک درەیک و تیمەکەی کێشەکەیان پاککردەوە، بینیان کۆڤالێنکۆ و باقی پیاوەکانی کە پێشتر لە فەلاتە بەردینەکەدا بوون.
  
  لە شوێنێک دوو کەسی دیکەی لەدەستدا.
  
  ئێستاش وا دیار بوو فەرمانیان پێکرابوو کە ڕێوشوێنی توندڕەو بگرنەبەر. چەند کەسێک نارنجۆک هەڵگری RPG ی گەورەیان دەرهێنا.
  
  - نەفرەت، ئەوان دەم و چاویان بارکراوە!" درەیک هاوارێکی کرد، پاشان وەستا و وەرگەڕا، دڵی لەناکاو بەناو زەویدا کەوتە خوارەوە. "ئای نا-"
  
  یەکەم پۆپ و فیشەی نارنجۆکێک کە لە دەمکەوە باردەکرا بیسترا. دوو سەربازی کۆتایی دێڵتا بە خێرایی بە درێژایی زیپلاینەکەدا دەڕۆیشتن و ئامانجیان لە ڕیزبەندییەکە بوو کاتێک مووشەکێک لێیدا. بە دیواری سەرووی لەنگەرەکانی هێڵی زیپدا کەوتە خوارەوە و لە تەقینەوەی بەرد و تۆز و شیلدا لەناویان برد.
  
  هێڵەکە شل بووەوە. سەربازەکان بەبێ ئەوەی تەنانەت دەنگیش دەربکەون، فڕینە خوارەوە بۆ ناو لەبیرچوونەوەیەکی ڕەش. بە هەر دوو ڕێگاکە ئەمە خراپتر بوو.
  
  کۆمۆدۆ جنێوی دا، توڕەیی سیماکانی پێچایەوە. ئەمانە کەسانی باش بوون کە ساڵانێک بوو مەشقی پێکردبوو و لەگەڵیاندا شەڕی کردبوو. ئێستا تەنها سێ کەسی بەهێز لە تیپی دێڵتادا هەبوون، لەگەڵ درەیک و بێن و کارین.
  
  درەیک هاوارێکی کرد و بەدوایاندا ڕۆیشت بۆ خوارەوەی ڕیزبەندییەکە، شێت بوو بەهۆی زانینی ئەوەی کە بەم زووانە RPG نوێیەکان دەخرێنە بازاڕەوە. ڕزگاربووان بە درێژایی پەنجەرەکەدا پێشبڕکێیان دەکرد، بە دارەکانی درەوشاوەیی و بڕێکی زۆر لە فلاشی کەهەبی ڕێنمایی دەکران. هەر هەنگاوێک لە فەلاتێکی بەردین و پلیکانەیەکی سەیر و دیمەنی نهێنی بەڵام باوەڕپێنەکراوی تەختێکی زەبەلاح کە لە دیوارێکی بەردینەوە دەرکەوتبوو، نزیکیان دەکردەوە.
  
  دووەم تەقەی RPG کرا. ئەمیش لەسەر پەنجەرەیەک لە پشت ڕاکەرەکانەوە تەقیەوە و زیانی بە ڕێگاکە گەیاند بەڵام نەیتوانی ڕێگاکە لەناو ببات. تەنانەت لەکاتی ڕاکردندا، ماسولکەکانی زۆر کاریگەرانەی پاڵ دەنا تا سنوور، درەیک گوێی لە کۆڤالێنکۆ بوو کە هاوار دەکاتە سەر پیاوەکانی کە ئاگاداربن- ڕەنگە ئەو پەنجەرە تاکە ڕێگەی دەرچوونیان بێت لەوێ.
  
  ئێستا درەیک هاتە دامێنی چەقۆکە و چەقۆیەکی بینی کە دەبوو باز بەسەریدا بدات بۆ ئەوەی بگاتە ئەو فەلاتە بەردینە و ڕووبەڕووی پیاوەکانی پاشای خوێن ببێتەوە.
  
  زەبەلاح بوو.
  
  لە ڕاستیدا ئەوەندە گەورە بوو کە خەریک بوو لەرزۆک بێت. نزیک بوو بوەستێت. نەک بۆ خۆم، بەڵکو بۆ بێن و کارین. لە یەکەم نیگادا پێی وا نەبوو بازدانەکە بکەن. بەڵام دواتر دڵی ڕەق کردەوە. ناچار بوون. وە نەدەکرا خاوبوونەوە هەبێت، نە گەڕانەوە بۆ دواوە. ئەوان تاکە کەس بوون کە توانای ئەوەیان هەبوو پاشای خوێناوی ڕابگرن و کۆتایی بە پلانە شێتەکەی بهێنن. تاکە کەسانێک کە توانای لەناوبردنی سەرکردەی تیرۆریزمی نێودەوڵەتی و دڵنیابوون لەوەی کە جارێکی تر چانسی زیانگەیاندن بە کەسی نەماوە.
  
  بەڵام هێشتا نیوەی وەرگەڕا لە کاتی ڕاکردندا. هاوارێکی بۆ بێن کرد و وتی: مەوەستە. "باوەڕ. تۆئهتوانی ئهوهبكهیت".
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا، ئەدرنالین دەستی بەسەر قاچ و ماسولکەکانیدا گرت و پڕیان کرد لە ئیرادە و گەورەیی و هێز. درەیک سەرەتا بۆشاییەکەی لێدا، بە قۆڵەکانی درێژ و قاچەکانی هێشتا پەمپیان دەکرد، وەک وەرزشوانێکی ئۆڵۆمپی بەسەر بۆشاییەکەدا کەوانەیی دەکرد.
  
  بێن لە دوای ئەوە هات، قۆڵی درێژ کردبوو، سەری بە هەموو ئاراستەکاندا فڕێدرابوو، دەمارەکانی لە هەستی هاوسەنگییەکەیدا تەقەیان دەکرد. بەڵام چەند ئینجێکی ماوە لە دیوەکەی تر نیشتەوە.
  
  "بەڵێ!" هاوارێکی کرد و درەیک پێکەنی. - جێسیکا ئینیس ناتوانێت هیچ شتێکت لەسەر بکات هاوڕێکەم.
  
  پاشان کۆمۆدۆ بە قورسی نیشتەوە، خەریک بوو جەستەی لە ناوەوە بگۆڕێت بۆ دەرەوە کاتێک یەکسەر سوڕایەوە و سەیری کارینی کرد. بازدانەکەی جوان بوو. قاچەکان بەرز بەرزکراونەتەوە، پشتی کەوانە بووە، جوڵەی بەکۆمەڵ بۆ پێشەوە.
  
  وە نیشتنەوەیەکی تەواو. باقی تیمی دێڵتا بەدوایدا هات.
  
  درەیک سوڕایەوە بۆ بینینی شۆککەرترین دیمەن کە تا ئێستا بینیبێتی.
  
  پاشای خوێناوی و پیاوەکانی بە هاوار و گریانەوە، زۆربەیان بە خوێن و برینە درزاوییەکانەوە داپۆشرابوون، هەموویان ڕاستەوخۆ بە پەلە بەرەو ڕوویان ڕۆیشتن و وەک جنۆکەکانی دۆزەخ چەکەکانیان هەڵدەدا.
  
  کاتی شەڕی کۆتاییە.
  
  
  بەشی چل و یەک
  
  
  مات درەیک ڕزگاری بوو و ڕووبەڕووی پاشای خوێناوی بووەوە.
  
  پیاوەکانی یەکەمجار گەیشتن، هاوارەکان دەنگی دایەوە کاتێک تفەنگەکان دەنگی دەدا و چەقۆکان وەک شمشێر دەچڕان و دەچڕان و ڕووناکی کەهەبەکەیان ڕەنگدەدایەوە و ئاگرەکەیان بە چەندین ئاراستەدا دەفڕاند. چەندین تەقە کرا، بەڵام لەم دوورییە و لەم گێژەڵوکەی هۆرمۆنی تێستۆستیرۆن و ترسدا، هیچیان بە شێوەیەکی دروست ئامانجیان نەبوو. و لەگەڵ ئەوەشدا هاوارێکی تیژ لە پشت درەیکەوە هات، سەربازێکی دیکەی کەوتووی دێڵتا.
  
  ماسولکەکانی درەیک ئازاریان دەدا وەک ئەوەی شەڕی گۆریلایەکی سێ سەد کیلۆیی بکات. خوێن و پیسی دەموچاوی داپۆشیبوو. نۆ کەس هێرشیان کردە سەری، ئەوان، بەڵام ئەو هەموویانی تێکشکاند، چونکە پاشای خوێن لە پشتیانەوە وەستابوو، هیچ شتێک ڕێگری لێ نەدەکرد کە تۆڵەی خۆی ڕابگەیەنێت.
  
  سەربازە پیرەکە گەڕایەوە، ئێستا ڕووخساری مەدەنی کەم بووبووەوە، ئەویش لەوێ بووەوە، لە ڕیزەکانی سەرەوەدا، لەگەڵ خراپترین سەربازە گێلەکان کە لە ژیاندا بوون.
  
  بە خاڵێکی سپی تەقەی لە سێ پیاو کرد، ڕاست لە دڵیاندا. چووە ناو چوارەمەوە، دەمانچەکەی هەڵگەڕاندەوە، لوتی پیاوەکەی بە تەواوی شکاند و لە هەمان کاتدا بەشێک لە ئێسکی ڕوومەتەکەی شکاند. سێ چرکە تێپەڕی. هەستی کرد تیمی دێڵتا نزیک بوو لە ترسەوە لێی دوور بکەونەوە، شوێنی کارکردنی پێدا. جێی هێشتن بۆ ئەوەی شەڕ لەگەڵ سێ بەکرێگیراوەکەدا بکات لە کاتێکدا بەرەو پیاوێک و خودی کۆڤالێنکۆ دەجووڵایەوە.
  
  کۆمۆدۆ لە یەک جوڵەدا سەری پیاوەکەی لێدا و ئەوی دیکەی بە چەقۆ کوشت. کارین لە تەنیشتی بوو و پاشەکشەی نەکرد. بۆ یەک چرکەش نا. کفنی دەموچاوی بەکارهێنا بۆ پاڵنانی پیاوە چەقۆ لێدراوەکە بۆ دواوە و تێکەڵەیەک لە چەقۆ لێدان بەدوای خۆیدا هێنا. لە کاتێکدا بەکرێگیراوەکە گریانی دەکرد و هەوڵی دەدا خۆی بپارێزێت، ئەو دەستوەردانی کرد و تەکنیکێکی تایکواندۆی بەکارهێنا بۆ ئەوەی بەسەر شانیدا فڕێی بدات.
  
  بەرەو لێواری تەواو.
  
  کابرا بە هاوارەوە خەریکی خۆخلیسکاندن بوو، بەهۆی کۆتاییەوە بردبووی. کارین چاوی لە کۆمۆدۆ بوو، لەناکاو تێگەیشت کە چی کردووە. سەرۆکی تیمێکی گەورە بە خێرایی بیری کردەوە و نیشانەی سوپاسگوزاری پێدا، لە یەک کاتدا کارەکانی بەرز نرخاند و پەیوەندیی پێبەخشی.
  
  کارین هەناسەیەکی قوڵی هەڵمژی.
  
  درەیک ڕووبەڕووی پاشای خوێن بووەوە.
  
  لەکۆتاییدا.
  
  دوا پیاو لە ململانێی کورت ڕزگاری بووبوو و ئێستا بە چرچ و لۆچی لە پێیەکانیدا پاڵکەوتبوو و بۆری هەناسەدانی ورد بووبوو و هەردوو مەچەکی شکابوو. کۆڤالێنکۆ نیگایەکی سووکایەتی بەو پیاوە کرد.
  
  "گەمژە. وە لاواز."
  
  واتە: هەموو مرۆڤە لاوازەکان خۆیان لە پشت سەروەت و سامانەکەیانەوە دەشارنەوە و دەرکەوتنی دەسەڵات کە بۆیان دەهێنێت.
  
  "هاوشێوەیی؟" کۆڤالێنکۆ دەمانچەیەکی دەرهێنا و تەقەی لە دەموچاوی پیاوە چرچ و لۆچەکە کرد. "ئایا ئەمە هێز نییە؟ پێت وابوو هاوشێوەیە؟ من هەموو ڕۆژێک پیاوێک بە خوێنی سارد دەکوژم، چونکە دەتوانم، ئایا ئەوە ڕواڵەتێکی دەسەڵاتە؟"
  
  - بە هەمان شێوەی فەرمانی کوشتنی کێنێدی مۆر؟ ئەی خێزانی هاوڕێکانم؟ ڕەنگە بەشێک لە جیهان تۆی لەدایک کردبێت کۆڤالێنکۆ، بەڵام ئەوە ئەو بەشە نەبوو کە عەقڵیەتی هەبووە".
  
  بە خێرایی و لە یەک کاتدا دەجووڵان. دوو چەک، دەمانچەیەک و تفەنگێک، لە یەک کاتدا کلیک دەکەن.
  
  هەردووکیان بەتاڵن. دووجار کلیک.
  
  "نا!"، هاوارەکەی کۆڤالێنکۆ پڕ بوو لە تووڕەیی منداڵانە. ڕەتکرایەوە.
  
  درەیک بە چەقۆکەی چەقۆی لێدا. پاشای خوێناوی بە خۆدزینەوە لە لایەکەوە زیرەکی شەقامەکانی خۆی نیشان دا. درەیک تفەنگەکەی فڕێدایە سەری. کۆڤالێنکۆ بەبێ ئەوەی لەرزین لێدانەکەی لە پێشەوەی برد و لە هەمان کاتدا چەقۆیەکی دەرهێنا.
  
  "ئەگەر ناچار بم خۆم بتکوژم درەیک...."
  
  ئینگلیزەکە گوتی: ئای بەڵێ، دەیکەیت. - ئیتر کەس لە دەوروبەرم نابینم. یەک شیلینگی گێلت نییە هاوڕێ."
  
  کۆڤالێنکۆ سییەکانی لێدا. درەیک بە جوڵەیەکی خاو بینی کە ڕوودەدات. ڕەنگە کۆڤالێنکۆ وا بیری کردبێتەوە کە بە سەختی گەورە بووە، تەنانەت ڕەنگە بیری لەوە کردبێتەوە کە بە سەختی ڕاهێنانی کردووە، بەڵام ڕاهێنانەکانی هیچ نەبوون بە بەراورد بەو داواکاری و تاقیکردنەوە توندانەی کە SAS ی بەریتانی تووشی بووە.
  
  درەیک لە لایەکەوە هاتە ژوورەوە بە لێدانێکی خێرا لە ئەژنۆیدا کە بۆ ماوەیەکی کاتی کۆڤالێنکۆی ئیفلیج کرد و چەندین بڕبڕەی پشتی شکاند. ئەو ئاهەی لە دەمی ڕووسەکە دەرباز بوو، لە یەک کاتدا سەرکوت کرا. پاشەکشەی کرد.
  
  درەیک وا خۆی نیشان دا کە هێرشێکی خێرا دەکات و چاوەڕێی کاردانەوەی پاشای خوێن بوو و دەستبەجێ دەستی ڕاستی پیاوەکەی بە دەستی خۆی گرت. سوڕانەوەیەکی خێرا بۆ خوارەوە و مەچەکی کۆڤالێنکۆ شکا. و دیسانەوە ڕووسەکە تەنها هێسکی کرد.
  
  کۆمۆدۆ و کارین و بێن و سەربازەکەی دێڵتا کە مابووەوە چاودێرییان دەکرد.
  
  پاشای خوێن چاوی لێیان بوو. - ناتوانی بمکوژیت. هەمووتان. تۆ ناتوانی بمکوژیت. من خودام!"
  
  کۆمۆدۆ گریای. - ناتوانین بتکوژین گەمژە. ناچار دەبیت جەهەنەمێکی زۆر هاوار بکەیت. بەڵام دڵنیام بەوپەڕی خۆشحاڵییەوە چاوەڕێی ئەوەم کە یارمەتیت بدەم بۆ ئەوەی هەڵبژێریت کە تا کۆتایی ژیانت لە کام کونە دۆزەخێکدا بەسەر دەبەیت".
  
  "زیندان" پاشای خوێناوی تفی کرد. - هیچ زیندانێک ناتوانێت من ڕابگرێت. بۆ ماوەی هەفتەیەک خاوەنی دەبم."
  
  دەمی کۆمۆدۆ شکا و بوو بە زەردەخەنەیەک. بە هێمنی گوتی: چەند زیندانێک. "تەنانەت بوونیان نییە."
  
  کۆڤالێنکۆ بۆ ساتێک سەرسام دەرکەوت، بەڵام دواتر لووتبەرزییەکە جارێکی تر دەموچاوی داپۆشی و ڕووی لە درەیک کردەوە. "و تۆ?" - ئەو پرسی. "ڕەنگە تۆش بە هەمان شێوە مردبیت ئەگەر پێویست نەکات لە نیوەی جیهاندا بەدوای تۆدا بگەڕێم."
  
  "مردوو?" - درەیک دەنگی دایەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "جۆری جیاوازی مردوو هەیە. پێویستە ئەمە بزانیت".
  
  درەیک لە دڵە سارد و مردووەکەیدا لێیدا. کۆڤالێنکۆ لەرزۆک بوو. خوێن لە دەمی دەڕژا. بە هاوارێکی بەزەییدارەوە کەوتە سەر ئەژنۆ. کۆتایییەکی شەرمەزارکەر بۆ پاشای خوێناوی.
  
  درەیک پێکەنی. - ئەو تەواو بووە. دەستەکانی ببەستە و با بڕۆین."
  
  بێن قسەی کرد. - شێوازی قسەکردنیم تۆمار کرد. بە هێمنی وتی و مۆبایلەکەی هەڵگرت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانین نەرمەکاڵایەکی تایبەت بەکاربهێنین بۆ دووبارە بەرهەمهێنانەوەی دەنگی. مات، لە ڕاستیدا ئێمە پێویستمان پێی نییە بە زیندووی".
  
  ساتەکە وەک دوا چرکەی پێش تەقینەوەکە گرژ بوو. دەربڕینی درەیک لە دەستلەکارکێشانەوە گۆڕا بۆ ڕق و کینەیەکی پاک. کۆمۆدۆ دوودڵ بوو لە دەستوەردان، نەک لە ترس، بەڵکو لە ڕێزی بەزەحمەت بەدەست هێنراو- تاکە ڕێزێک کە سەربازێک دەیناسێتەوە. چاوەکانی کارین لە ترسناکیدا گەورە بوون.
  
  درەیک تفەنگەکەی بەرز کردەوە و پۆڵا ڕەقەکەی لە پێشەوەی کۆڤالێنکۆ دا.
  
  "تۆ دڵنیایت?"
  
  "بە ئەرێنی." بینیم مرد. من لەوێ بووم. فەرمانی دا هێرشی تیرۆریستی بۆ سەر هاوایی، بێن بە دەوری ژوورەکەدا سەیری کرد. واتە: تەنانەت دۆزەخیش تفی لێدەکات.
  
  - ئەمە ئەو شوێنەیە کە تۆ سەر بەو شوێنەیە. زەردەخەنەی درەیک سارد و تاریک بوو، وەک ڕۆحی پاشای خوێناوی. واتە: لەودیو دەروازەکانی دۆزەخەوە. لێرەدا دەبێت بمێنیتەوە، لێرەش دەبێت بمری".
  
  چەناگەی کۆڤالێنکۆ بە توندی گرتبوو، لە پشت ئەمەوە چل ساڵ مردن و بێبەشی و دابەزینی خوێناوی بوو. - هەرگیز من ناترسێنیت.
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە پیاوە کەوتووەکە کرد. ئەو ڕاست بوو. مردن زیانی پێ نەدەگەیشت. هیچ شتێک لەسەر زەوی نەبوو ئەم پیاوە بترسێنێت.
  
  بەڵام شتێک هەبوو کە دەیشکاند.
  
  - بۆیە ئێمە لێرە دەتبەستین. تفەنگەکەی دابەزاند، زۆر بە ئاسوودەیی کۆمۆدۆ. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە بەردەوامین لە داوای گەنجینەکە. ئەوە گەڕانێک بوو بۆ ژیانت و هەرگیز نازانیت چی بووە. بەڵام قسەکانم نیشانە بکە کۆڤالێنکۆ، دەیکەم. "
  
  "نەخێر!" قیژەی ڕووسەکە یەکسەر بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "گلەییەکانتان چین؟ نەخێر! هەرگیز. ئەوە هی منە. ئەمە هەمیشە هی من بووە".
  
  پاشای خوێن بە هاوارێکی نائومێدەوە دوا پاڵنانی نائومێدی کرد. دەموچاوی بەهۆی ئازارەوە شێواوە. خوێن لە دەم و دەستەکانی دەڕژا. هەستا و هەر ئۆنسێک ئیرادە و ژیانی پڕ لە ڕق و کینە و کوشتنی خستە ناو بازدانەکەیەوە.
  
  چاوەکانی درەیک دەدرەوشایەوە، دەموچاوی وەک گڕانایت ڕەق بووەوە. ڕێگەی دا پاشای خوێن لێی بدات، بە توندی وەستا کاتێک ڕووسییە شێتەکە هەر دوا ئۆنسە وزەی لە دەیان لێداندا خەرج دەکرد، سەرەتا بەهێز بوو بەڵام بە خێرایی لاواز بوو.
  
  پاشان درەیک پێکەنی، دەنگێک لەودیو تاریکییەوە، دەنگێکی خاڵی لە خۆشەویستی و ونبوو، لە نیوەی ڕێگادا لە نێوان پاککەرەوە و دۆزەخدا گیر بوو. کاتێک دوا وزەی پاشای خوێن خەرج بوو، درەیک بە کفنی پاڵی پێنا و لەسەر سنگی وەستا.
  
  - هەمووی بێهودە بوو کۆڤالێنکۆ. تۆ دۆڕاویت".
  
  کۆمۆدۆ بەپەلە ڕۆیشت بۆ لای ڕووسەکە و بەستییەوە پێش ئەوەی درەیک بیرۆکەکەی بگۆڕێت. کارین یارمەتی سەرقاڵکردنی دا بە ئاماژەدان بە پلیکانە نزیکە ڕاستەکان و دیمەنە سەرسوڕهێنەرەکەی تەختێکی ڕەش کە دەرکەوتبوو. لێرەوە لەوەش سەرسوڕهێنەرتر بوو. ئەو بوونەوەرە زەبەلاح بوو و بە تەواوی پەیکەرسازی کرابوو، سەد پێ لە سەرووی سەریانەوە هەڵواسرابوو.
  
  "لەدوای تۆ".
  
  درەیک بەربەستی داهاتووی هەڵسەنگاند. پلیکانەکان بە گۆشەیەکی کەم بەرزبوونەوە بۆ ماوەی نزیکەی سەد پێ. لای ژێرەوەی تەختەکە ڕەشێکی قووڵ بوو، سەرەڕای ئەو هێما زۆرانەی کەهەبی کە بە دەوریدا بڵاوبوونەتەوە.
  
  کۆمۆدۆ وتی: پێویستە یەکەمجار بچم. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەندێک ئەزموونی سەرکەوتنم هەیە. دەبێت لە یەک کاتدا چەند هەنگاوێک سەرکەوین، لەگەڵ ڕۆشتنماندا کارابینێرەکان دابنێین، دواتر هێڵی سەلامەتی بۆ تیمەکەمان درێژ بکەینەوە".
  
  درەیک ڕێگەی دا سەرکردایەتی بکات. توڕەییەکە هێشتا لە مێشکیدا بەهێز بوو، خەریک بوو زاڵ بێت. پەنجەی هێشتا هەستی بە باشی دەکرد لەسەر تریگەری M16. بەڵام کوشتنی کۆڤالێنکۆ ئێستا بە مانای ژەهراویکردنی ڕۆحی بۆ هەمیشە، چاندنی تاریکییەک کە هەرگیز بڕەوێتەوە.
  
  وەک ڕەنگە بن بلەیک بڵێت، ئەوە دەیگۆڕێت بۆ لایەنی تاریک.
  
  دوای کۆمۆدۆ دەستی کرد بە سەرکەوتن بەسەر دیوارەکەدا، پێویستی بە سەرقاڵکردنێک بوو لەگەڵ گەشەکردنی پێویستی بێکۆتایی تۆڵەسەندنەوە و هەوڵیدا کۆنترۆڵی بکات. بەرزبوونەوەی لەناکاوەکە لە یەک کاتدا مێشکی چڕ کردەوە. هاوار و گریانی پاشای خوێناوی مرد، لەگەڵ نزیکبوونەوەی تەختەکە و سەختتربوونی پلیکانەکان.
  
  ئەوان چوونە سەرەوە، کۆمۆدۆ پێشەنگی ڕێگاکە بوو، بە وریاییەوە هەر کارابینێرێکی بەستەوە پێش ئەوەی کێشەکەی بپشکنێت و دواتر پەتێکی سەلامەتی بەستەوە و بیخاتە خوارەوە بۆ تیمەکەی. تا بەرزتر سەرکەون، تاریکتر دەبوو. هەر هەنگاوێکی پلیکانەکان لە بەردی زیندوودا هەڵکەندرابوو. درەیک دەستی کرد بە هەستکردن بە سەرسامی لەگەڵ هەڵسان. هەندێک گەنجینەی باوەڕپێنەکراو چاوەڕێیان دەکرد؛ لە ڕیخۆڵەکانیدا هەستی پێکرد.
  
  بەڵام تەختی پاشایەتی؟
  
  بە هەستکردن بە بۆشایی ڕەها لە پشتیەوە، وەستا و ورەی خۆی کۆکردەوە و سەیری خوارەوەی کرد. بێن خەباتی کرد، چاوەکانی فراوان بوون و ترساون. درەیک هەستی بە هەڵکشانی هاوسۆزی و خۆشەویستی کرد بۆ هاوڕێ گەنجەکەی کە لە دوای مردنی کێنێدیەوە هەستی پێنەکرابوو. ئەو سەربازە دیلتایەی کە مابووەوە بینی کە هەوڵی یارمەتیدانی کارین دەدات و زەردەخەنەی کرد کاتێک دەستی بۆ کارین برد. دەستی یارمەتی بۆ بێن درێژ کرد.
  
  - واز لە دروستکردنی ئەوە بێنە لە خۆتەوە، بلاکی. با."
  
  بێن سەیری کرد و وەک ئەوە وابوو یاری ئاگرین لە مێشکیدا تەقیبێتەوە. شتێک لە چاوەکانی درەیک یان تۆنی دەنگی وروژاند و نیگایەکی هیوا لە دەموچاویدا دەرکەوت.
  
  - سوپاس بۆ خوا گەڕایتەوە.
  
  بە یارمەتی درەیک، بێن خێراتر سەرکەوت. بۆشایی کوشندە لە پشتیانەوە لەبیر کرا و هەر هەنگاوێک بوو بە هەنگاوێک بەرەو دۆزینەوە نەک بەرەو مەترسی. لای ژێرەوەی تەختەکە نزیکتر و نزیکتر دەبووەوە تا لە مەودای دەست لێداندا بوو.
  
  کۆمۆدۆ بە وریاییەوە لە پلیکانەکاندا هاتە خوارەوە و سەرکەوتە سەر خودی تەختەکە.
  
  دوای خولەکێک سەرنجیان بەهۆی لەهجە ئەمریکییە ڕاکێشراوەکەیەوە ڕاکێشرا. "ئەی خوایە گیان، ئێوە باوەڕ بەم شتە ناکەن."
  
  
  بەشی چل و دوو
  
  
  درەیک بەسەر ئەو بۆشاییە بچووکەدا بازێکی دا و ڕاستەوخۆ لەسەر ئەو بلۆکە بەردییە فراوانە نیشتەوە کە پێی تەختەکەی پێکهێنابوو. چاوەڕێی هاتنی بێن و کارین و دوا سەربازی دێڵتا بوو پێش ئەوەی سەیری کۆمۆدۆ بکات.
  
  - چیت هەیە لەوێ سەرەوە؟
  
  سەرۆکی تیمی دێڵتا سەرکەوتە سەر کورسی تەختەکە. ئێستا بەرەو لێوارەکە ڕۆیشت و سەیری خوارەوەی لێکردن
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەرکەسێک ئەم تەختەی دروستکرد، ڕێڕەوێکی نەک ئەوەندە نهێنی بۆ دابین دەکرد. لێرە لە پشت پشتی تەختەوە دەرگایەکی پشتەوە هەیە. وە کراوە بوون".
  
  درەیک بە خێرایی وتی: "نزیک مەبە" و بیری لەو سیستەمە تەڵانە کردەوە کە تێپەڕیون. "بۆ هەموو ئەو شتانەی کە دەزانین، ئەمە سویچێک دەگێڕێتەوە کە ئەم تەختە ڕاستەوخۆ دەنێرێتە خوارەوە."
  
  کۆمۆدۆ بە تاوانبار دەرکەوت. "پەیوەندی باش. کێشەکە ئەوەیە کە من پێشتر یەکێکم هەیە. مژدەی خۆش ئەوەیە..." پێکەنی. "هیچ تەڵەیەک نییە."
  
  درەیک دەستی درێژ کرد. "یارمەتیم بدە بۆ ئەوەی هەستمەوە."
  
  یەک بە یەک سەرکەوتنە سەر کورسی تەختی ئۆبسیدی. درەیک ساتێکی تەرخان کرد تا خۆی گۆڕی و سەرسام بوو بە دیمەنی کۆتاییەکە.
  
  ڕاستەوخۆ بەرامبەر، لە بەرامبەر بۆشایییەکی زەبەلاحدا، هەمان باڵکۆنی بەردی بینی کە پێشتر داگیریان کردبوو. ئەو باڵکۆنەی کە کاپتن کوک لێیەوە ڕۆشت. ئەو باڵکۆنەی کە بە ئەگەرێکی زۆرەوە پاشای خوێناوی دوا پارچە عەقڵیەتی لەدەستدا کە خاوەنی بوو. وا دیار بوو تەنها فڕێدانی بەردێک لە یەکترەوە دوورن، بەڵام میلێکی فریودەر بوو.
  
  درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. بە هێمنی وتی: ئەم تەختە. "ئەمە بۆ-"
  
  هاوارەکەی بێن قسەکانی بڕی. - مات! دۆزاخی خوێناوی. باوەڕ بەم شتە ناکەیت".
  
  ئەوە شۆکی دەنگی هاوڕێکەی نەبوو کە ترسی لە کۆتایی دەمارەکانی درەیکەوە نارد، بەڵکو هەستکردن بە پێشبینیکردن. پێشبینیکردن.
  
  "ئەمە چیە?"
  
  خۆی گەڕایەوە. ئەو ئەوەی بینی کە بێن بینی.
  
  - گێلم بکە.
  
  کارین پاڵیان پێواوە بۆ دەرەوە. "ئەمە چیە?" پاشان ئەویش بینی. "هەرگیز".
  
  سەیری پشتی تەختەکەیان کرد، ئەو پۆستە بەرزەی کە کەسێک پشتی پێ ببەستێت و ئەو بەشەی کە دەرگای پشتەوەی پێکهێنابوو.
  
  لەناو ئەو سووڕانەوەدا داپۆشرابوو کە ئێستا ئاشنا بوون - هێما کۆن و ناباوەرەکان کە وا دیار بوو جۆرێک لە نووسین بوون - و هەمان ئەو هێمایانەی کە لەسەر هەردوو ئامێری گەشتکردن بە کاتدا نووسرابوون، هەروەها لەسەر کەوانە گەورەکەی ژێر ئەڵماس.هێد، کە کوک پێی دەوترێت دەروازەکانی دۆزەخ.
  
  هەمان ئەو هێمایانەی کە تۆرستن داڵ لەم دواییانەدا لە گۆڕی خوداوەندەکاندا دۆزیویەتیەوە، کە لە دووری ئایسلەندایە.
  
  درەیک چاوەکانی داخست. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چۆن ئەمە ڕوودەدات؟ لەوەتەی بۆ یەکەمجار گوێمان لە نۆ پارچە خوێناوییەکەی ئۆدین بوو، هەست دەکەم لە خەونێکدا دەژیم. یان کابوسێک".
  
  بێن وتی: گرەو دەکەم هێشتا نۆ بەشەکە تەواو نەبووین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە دەبێت دەستکاریکردن بێت. لە بەرزترین پلەی. وەک ئەوە وایە ئێمە هەڵبژێردراین یان شتێک".
  
  "زیاتر وەک نەفرەت لێکراو." درەیک گریای. "وە لەگەڵ قسە چەوتەکانی جەنگی ئەستێرەکان بوەستن."
  
  بێن بە کەمێک زەردەخەنەوە وتی: "کەمێک کەمتر بیرم لەوە دەکردەوە سکای واکەر، کەمێک زیاتر چاک بارتۆڤسکی." "چونکە ئێمە گێک و هەموومان."
  
  کۆمۆدۆ بە چاوەڕوانییەوە سەیری دەرگای نهێنی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا پێویستە بەردەوام بین؟ گەلەکەم ژیانی خۆیان بەخشی بۆ ئەوەی یارمەتیدەرمان بن بۆ ئەوەی بگەینە ئەم ئاستە. تەنها شتێک کە لە بەرامبەردا دەتوانین بیکەین ئەوەیە کە کۆتایی بەم کونە دۆزەخە بدۆزینەوە".
  
  درەیک وتی: کۆمۆدۆ. "ئەمە کۆتاییە. دەبێت هەبێت".
  
  پاڵى بە سەرکردەى گروپە گەورەکەدا نا و چووە ناو ڕێڕەوى زەبەلاحەکەوە. فەزاکە لە ئێستاوە گەورەتر بوو لەو دەرگایەی کە دەچووە ناویەوە و ئەگەر ئەوە بتوانرێت، درەیک هەستی بە فراوانبوونی ڕێڕەوەکە کرد، دیوار و سەقفەکان زیاتر و زیاتر دەڕۆیشتن، تا-
  
  هەوایەکی سارد و تیژ نازی دەموچاوی دەکرد.
  
  وەستا و دارە درەوشاوەکەی خستە خوارەوە. لە ڕووناکی کاڵدا موشەکێکی کەهەبیی تەقاند. بەرەو سەرەوە، سەرەوە، سەرەوە، پاشان خوارەوە و خوارەوە فڕی، هیچ پشتگیرییەکی نەدۆزیەوە. نەدۆزینەوەی سەقف و چەقۆ و تەنانەت زەویش.
  
  دووەم بڵێسەی تەقاند، ئەمجارەیان بەرەو لای ڕاست. وە دیسانەوە ئینفیوژنی کەهەبەکە بەبێ شوێنەواری ون بوو. چەند دارێکی درەوشانەوەی شکاند و فڕێیدا بۆ پێشەوە تا ڕێگاکەیان ڕووناک بکاتەوە.
  
  لێواری تەواوەتی بەردەکە شەش پێ لە پێشیانەوە دابەزی.
  
  درەیک هەستی بە سەرگێژخواردنی زۆر کرد، بەڵام خۆی ناچار کرد بەردەوام بێت. چەند هەنگاوێکی تر و خۆی بینیەوە ڕووبەڕووی بەتاڵی بووەوە.
  
  "من هیچ شتێك نابینم. قسەی بێمانا".
  
  "ئێمە نەماندەتوانی بەم هەموو ڕێگایە بێین بەبێ ئەوەی تاریکی نەفرەتی ڕێگریمان لێ بکات." کارین بیروڕای هەمووانی بەدەنگەوە هێنا. - دووبارە هەوڵبدەرەوە درەیک.
  
  سێیەم فلاشی نارد بۆ ناو بۆشاییەکە. چەند هێمایەکی کاڵ لەم وێنەیەدا هەبوو لەکاتی فڕینیدا. لە دیوەکەی تری کۆتاییەکەدا شتێک هەبوو. بینایەکی زەبەلاح.
  
  - چی بوو؟ بێن بە سەرسوڕمانەوە ئاهێکی هەڵکێشا.
  
  فلاشەکە بە خێرایی کاڵ بووەوە، پریشکێکی کورتی ژیان بۆ هەمیشە لە تاریکیدا لەدەستچوو.
  
  دوا سەربازی دێڵتا کە مابووەوە، پیاوێک کە هێمای پەیوەندی مێرلین بوو، وتی: "لێرە چاوەڕوان بن. "چەند فلاشی کەهەبیمان ماوە؟"
  
  درەیک پشتێن و جانتای پشتەوەی پشکنی. کۆمۆدۆش هەمان شتى کرد. ئەو ژمارەیەی کە هاتنە پێشەوە نزیکەی سی بوو.
  
  کۆمۆدۆ وتی: دەزانم بیر لە چی دەکەیتەوە. - یارییە ئاگرینەکان، ڕاستە؟
  
  مێرلین، شارەزای چەکی تیمەکە، بە خەمبارییەوە وتی: "جارێک. "بزانە مامەڵە لەگەڵ چیدا دەکەین و دواتر بیبەنەوە بۆ شوێنێک کە بتوانین پەیوەندی پێوە بکەین بۆ پاشەکەوتکردن."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "ڕازی بوون". دەیان بڵێسەی بۆ گەشتەکەی گەڕانەوە تەرخان کرد، پاشان خۆی ئامادە کرد. کۆمۆدۆ و مێرلین هاتن و لە تەنیشتی لە لێوارەکەدا وەستان.
  
  "ئامادە?"
  
  یەک لە دوای یەک، بە یەکەوەی خێرا، مووشەک لە دوای مووشەک بەرزیان بەرەو ئاسمان تەقاند. ڕووناکی کەهەبی لە بەرزترین خاڵدا بە گەشاوەیی هەڵگیرسا و درەوشاوەیییەکی سەرسوڕهێنەری دەرکرد کە تاریکییەکەی ڕەواندەوە.
  
  بۆ یەکەمجار لە مێژوودا، ڕۆژ هاتە سەر تاریکی ئەبەدی.
  
  نمایشی ئاگرکوژێنەوە دەستی کرد بە کاریگەری. لەگەڵ بەردەوامبوونی فڕینی بڵێسەی دوای بڵێسەیەک بۆ سەرەوە و تەقینەوە پێش ئەوەی هێواش هێواش دابەزێت، پێکهاتە زەبەلاحەکەی سەرەکەی تری ئەشکەوتە زەبەلاحەکە ڕووناک بووەوە.
  
  بێن هەناسەی هەڵکێشا. کارین پێکەنی. "بە شێوەیەکی درەوشاوە".
  
  لە کاتێکدا بە سەرسوڕمانەوە سەیریان دەکرد، تاریکییەکی توند ئاگری تێبەردرا و پێکهاتەیەکی سەرسوڕهێنەر دەستی کرد بە دەرکەوتن. سەرەتا ڕیزێک کەوانە کە لە دیواری پشتەوەدا هەڵکەندراوە، پاشان ڕیزێکی دووەم لە خوارەوەیان. پاشان دەرکەوت کە کەوانەکان لە ڕاستیدا ژووری بچووکن - شوێنی تایبەت.
  
  لە ژێر ڕیزی دووەمدا سێیەمیان بینی، پاشان چوارەم و پاشان ڕیز لەسەر ڕیز کاتێک گڵۆپی کوێرکەر بە دیوارە گەورەکەدا دەخلیسکاند. وە لە هەموو شوێنێکدا گەنجینەی گەورەی درەوشاوە ڕەنگدانەوەی شکۆمەندی زوو تێپەڕی دۆزەخی کەهەبی وەرگەڕاو بوو.
  
  بێن سەری سوڕما. "ئەمە... ئەمە...."
  
  درەیک و تیمی دێڵتا بەردەوام بوون لە تەقاندنی مووشەک لە دوای مووشەک. پێدەچوو ئەوان بوونەتە هۆی ئەوەی ژوورە گەورەکە بتەقێتەوە و ببێتە بڵێسەی ئاگر. ئاگرێکی شایستە کەوتەوە و لەبەردەم چاویاندا تووڕە بوو.
  
  لە کۆتاییدا درەیک دوا بڵێسەی خۆی تەقاند. پاشان ساتێکی تەرخان کرد بۆ ئەوەی قەدری ئەو ئاشکراکردنە سەرسوڕهێنەرە بزانێت.
  
  بێن بە لکەلکە وتی. "ئەوە زەبەلاحە... ئەوە-"
  
  واتە: گۆڕێکی تری خوداوەندەکان. درەیک بە نیگەرانی زیاتر لە دەنگیدا کۆتایی پێهێنا نەک سەرسوڕمان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لانی کەم سێ هێندە زیاترە لە ئایسلەندا. عیسا مەسیح، بێن، چی بە جەهەنەم ڕوودەدات؟"
  
  
  * * *
  
  
  گەشتی گەڕانەوە، هەرچەندە هێشتا پڕ بوو لە مەترسی، بەڵام نیوەی کاتەکەی و نیوەی هەوڵەکەی دەویست. تاکە بەربەستی سەرەکی بۆشایییەکی گەورە بوو کە دەبوو هێڵی زیپێکی تر دابنێن بۆ ئەوەی بگەڕێنەوە ئەودیو، هەرچەندە ژووری شەهوەت هەمیشە کێشەیەک بوو بۆ کوڕەکان، وەک کارین بە چاوخشاندنێکی لاوەکی بۆ کۆمۆدۆ ئاماژەی پێکرد.
  
  لە ڕێگەی کەوانەکەی دەروازەی دۆزەخی کوکەوە گەڕانەوە، بە پێ لە بۆری لاڤاکەدا هاتنەوە سەر ڕووی زەوی.
  
  درەیک بێدەنگییە درێژخایەنەکەی شکاند. - واو، ئەمە باشترین بۆنە لە ئێستادا لە جیهاندا. لە کۆتاییدا هەندێک هەوای پاک".
  
  دەنگی مانۆ کینیماکی لە تاریکی دەوروبەرەوە دەهات. - ئەو هەناسە پاکەی هاوایی هەڵمژە، کاکە، لە ئامانجەکەت نزیکتر دەبوویتەوە.
  
  مرۆڤ و ڕووخسار لە نیمچە تاریکییەوە سەریان هەڵدا. مۆلیدەکە دەستی پێکرد، کۆمەڵێک گڵۆپی تار کە بەپەلە دروستکرابوون، داگیرساند. مێزێکی مەیدانی دانرابوو. کۆمۆدۆ شوێنی خۆیان ڕاگەیاند کاتێک دەستیان کرد بە سەرکەوتن بەسەر بۆری لاڤادا. سیگناڵی بێن گەڕایەوە و مۆبایلەکەی بە ئامێری وەڵامدانەوە چوار جار بیپێکی لێدا. کارینیش هەمان شتى کرد. ڕێگە بە دایک و باوکان دەدرا پەیوەندی بکەن.
  
  "تەنها چوار جار؟" درەیک بە پێکەنینەوە پرسی. - دەبێ تۆیان لەبیر کردبێت.
  
  ئێستا هایدن هاتە لای ئەوان، هایدنێکی خراپ و ماندوو و ماندوو و ڕوخسار. بەڵام زەردەخەنەی کرد و بە ترسنۆکییەوە بێنی لە باوەش گرت. ئەلیسیا بەدوایدا هات و بە چاوی بکوژەوە سەیری درەیکی دەکرد. وە لەو سێبەرانەی کە درەیک مای بینی، گرژییەکی ترسناک لە دەموچاویدا ڕەنگدانەوەی هەبوو.
  
  نزیک بوو کاتی حسابکردنیان. ژنە ژاپۆنییەکە نەک ژنە ئینگلیزەکە، زۆرترین شەرمەزار بوو بەم شتە.
  
  درەیک هەوری تاریکی خەمۆکی لە شانەکانی هەژاند. لە سەرووی هەموو شتێکەوە بوو بە فڕێدانی فیگەری بەستراو و دەمکوتکراوی پاشای خوێن بۆ سەر زەوییە نایەکسانەکەی ژێر پێی ئەوان.
  
  "دیمیتری کۆڤالێنکۆ." گریای. "پاشا زەنگ کۆتایی. خراپترینیان لە جۆری خۆیدا. کەس ھەندێک لێدانی دەوێت؟"
  
  لەو ساتەدا، فیگەری جۆناسان گەیتس لە گەشەسەندنی ژاوەژاوی دەوروبەری کەمپی کاتییەوە، بەدیهات. درەیک چاوەکانی تەسک کردەوە. ئەو دەیزانی کە کۆڤالێنکۆ بە شێوەیەکی شەخسی هاوسەرەکەی گەیتسی کوشتووە. گەیتس هۆکاری زیاتری هەبوو بۆ ئازاردانی ئەو ڕووسییە لە تەنانەت درەیک و ئەلیسیا.
  
  "هەوڵدان". - درەیک هێسکی کرد. - بەهەر حاڵ، گەواد لە زیندان پێویستی بە هەموو قۆڵ و قاچی نابێت.
  
  بینی بێن و کارین کە دەلەرزین و ڕوویان کرد. لەو ساتەدا چاوێکی بەو پیاوە کەوت کە بووبووە. ئەو تاڵیی و تووڕەیی تۆڵەسەندنەوە و خولگەی ڕق و ناڕەزایی دەبینی کە دەبێتە هۆی ئەوەی ببێتە کەسێکی وەک خودی کۆڤالێنکۆ و دەیزانی هەموو ئەم هەستانە دەیخۆن و دواجار دەیگۆڕن، دەیکەنە کەسێکی جیاواز. کۆتایییەک بوو کە هیچ کامیان نەیانویست...
  
  ... واتە ئەلیسۆن یان کێنێدی.
  
  ئەویش ڕووی کردەوە و قۆڵێکی لە شانی هەریەک لە بلیک دانا. سەیری ڕۆژهەڵاتیان کرد، بە ڕیزێک لە دارخورمای لەرزۆکدا تێپەڕین، بەرەو ڕووناکی بریقەدار و زەریای لەرزۆکی دوور.
  
  درەیک دەڵێت: بینینی شتێکی لەم شێوەیە دەتوانێت مرۆڤ بگۆڕێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە هیوایەکی نوێی پێببەخشێت. کات دراوە".
  
  بێن بەبێ ئەوەی بگەڕێتەوە قسەی کرد. - دەزانم تۆ لە ئێستادا کۆتێکی دینۆرۆکت دەوێت، بەڵام من نایدەم بە تۆ. بەڵکو ڕەنگە چەند دێڕێکی پەیوەندیدار لە فیلمی "Haunted"ەوە بهێنمەوە. ئەمە چۆنە؟"
  
  - ئایا ئێستا قسەکانی تایلۆر سویفت دەهێنیتەوە؟ لەوێ چی بە هەڵەدا چووە؟"
  
  "ئەم تراکە وەک هەر یەکێک لە داینۆرۆکەکانتان باشە. تۆش ئەوە دەزانی".
  
  بەڵام درەیک هەرگیز دان بەوەدا نانێت. بەڵکو گوێی لەو قسە و باسانە بوو کە لە پشتیانەوە دەهات و دەهاتەوە. پیلانی تیرۆریستی بە شێوەیەکی زیرەک و خێرا پووچەڵ کرایەوە، بەڵام هێشتا هەندێک زیانی گیانی هەبوو. دەرئەنجامێکی حەتمی لەکاتی مامەڵەکردن لەگەڵ کۆنەپەرست و شێتەکاندا. وڵات لە ماتەمینیدا بوو. سەرۆک کۆمار لە ڕێگادا بوو و پێشتر بەڵێنی چاکسازییەکی تەواوەتی دیکەی ئەمریکای دابوو. سیستەمی هەواڵگری، هەرچەندە هێشتا ڕوون نەبووەتەوە کە چۆن کەسێک دەتوانێت ڕێگری لە کۆڤالێنکۆ بکات لە جێبەجێکردنی پلانێک کە بیست ساڵ بوو لە بەرهەمەکاندا بوو، لە کاتێکدا هەموو ئەم ماوەیە تەنها بە کەسایەتییەکی ئەفسانەیی دادەنرا.
  
  زۆر لە خوداوەندەکان و پاشماوەکانیان دەچێت کە ئێستا دەیاندۆزینەوە.
  
  بەڵام وانەکان فێربوون و ئەمریکا و وڵاتانی دیکەش بڕیاریان دابوو هەموو ئەمانە لەبەرچاو بگرن.
  
  مەسەلەی ئەو تۆمەتانەی کە ئاراستەی ئەو کەسانە دەکرا کە لە ژێر دەسەڵاتدا بوون و لە ترسی خۆشگوزەرانی ئازیزانیان مامەڵەیان دەکرد، بڕیار بوو بۆ ساڵانێک سیستەمی دادوەری ببەستێتەوە.
  
  بەڵام دیلەکانی پاشای خوێن ئازاد کران و لەگەڵ ئازیزانیان یەکتریان بینیەوە. گەیتس بەڵێنیدا کە کۆڤالێنکۆ ناچار دەبێت دەستبەرداری تۆڵەسەندنەوە خوێناوییەکەی بێت، بەم شێوەیە یان بەو شێوەیە. هاریسۆن لەگەڵ کچەکەی یەکتریان بینیەوە، هەرچەندە بۆ ماوەیەکی کورت، ئەو هەواڵە تەنها درەیکی دڵتەنگتر کرد.
  
  ئەگەر کچەکەی خۆی لەدایک بوایە و خۆشی بوێت و دواتر ڕفێنرابا، ئایا هەمان کاری هاریسۆنی دەکرد؟
  
  بێگومان ئەویش دەیکرد. هەر باوکێک ئاسمان و زەوی و هەموو شتێکی نێوانیان دەجووڵاند بۆ ئەوەی منداڵەکەی ڕزگار بکات.
  
  هایدن و گەیتس و کینیماکا لە ژاوەژاوەکە دوورکەوتنەوە تا لە نزیک درەیک و گروپەکەی بوون. خۆشحاڵ بوو کە کۆمۆدۆ و سەربازەکەی دێڵتا کە لە ژیاندا مابوو، مێرلین، لەگەڵ ئەوانیشدا بینی. ئەو پەیوەندیانەی لە هاوڕێیەتی و کرداردا دروست بوون، هەمیشەیی بوون.
  
  هایدن پرسیاری لە گەیتس دەکرد دەربارەی هەندێک کابرا بە ناوی ڕوسیل کایمان. وا دیار بوو ئەم پیاوە جێگەی تۆرستن داهلی گرتبێتەوە وەک بەرپرسی ئۆپەراسیۆنی ئایسلەندا، فەرمانەکانی لە لوتکەوە هاتبوون... و ڕەنگە تەنانەت لە شوێنێکی تەماوی و دووری سەرەوەشەوە. وا دیار بوو کایمان پیاوێکی توند و بێبەزەیی بوو. ئەو بە شێوەیەکی ڕۆتینی ئۆپەراسیۆنە نهێنییەکانی ئاراستە دەکرد و دەنگۆی ئەوە هەبوو کە ئۆپەراسیۆنە نهێنی و هەڵبژێردراوەکانی دیکە چ لە ناوخۆ و چ لە دەرەوە.
  
  گەیتس دەڵێت: کایمان چارەسەرکەری کێشەکانە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام نەک تەنها ئەوە. دەبینیت پێدەچێت کەس نەزانێت چارەسەرکەری کێشەکانی کێیە، کلیرنسەکەی لە بەرزترین ئاست تێدەپەڕێت. دەستڕاگەیشتنەکەی دەستبەجێ و بێ مەرجە. بەڵام کاتێک پاڵیان پێدەنرێت، کەس نازانێت بەڕاستی بۆ کێ کاردەکات".
  
  مۆبایلەکەی درەیک زەنگی لێدا و تەلەفۆنەکەی هەڵواسی. شاشەکەی پشکنی و خۆشحاڵ بوو کە بینی پەیوەندیکەر تۆرستن داڵ بوو.
  
  - هێی، سویدییەکی شێتە! چییە هاوڕێ؟ هێشتا وەک گەمژەیەک قسە دەکەیت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێدەچێت وابێت. چەند کاتژمێرێکە هەوڵ دەدەم پەیوەندی بە کەسێکەوە بکەم و تێدەگەم. چارەنووس لەگەڵمدا میهرەبان نییە".
  
  درەیک وتی: تۆ بەختت باشە یەکێک لە ئێمەت دەستکەوتووە. "چەند ڕۆژێکی سەخت بوو."
  
  "باشە، خەریکە هێندەی تر زبر دەبێت." داهل گەڕاوەتەوە.
  
  "من گومانم لەوە هەیە-"
  
  "گوێگرتن. وێنەکێشانێکمان دۆزیەوە. نەخشەیەک بۆ ئەوەی وردتر بین. ئێمە توانیمان زۆربەی شتەکان شی بکەینەوە پێش ئەوەی ئەو کایمانە گەمژەیە وەک پرسێکی ئەمنی ئاست بەرز پۆلێنی بکات. بەڕێزان ئایا هایدن یان گەیتس هیچیان لەبارەیەوە زانیوە؟"
  
  درەیک لە سەرلێشێواویدا چاوی ترپاند. "کایمان؟ ئەم کابرایە کایمانە کێیە بە جەهەنەم؟ وە هایدن و گەیتس چی دەزانن؟"
  
  "گرنگ نییە. کاتێکی زۆرم نییە". بۆ یەکەمجار درەیک تێگەیشت کە هاوڕێکەی بە چرپە و بە پەلە قسە دەکات. "سەیرکردن. ئەو نەخشەیەی کە دۆزیمانەوە لانیکەم شوێنی سێ گۆڕەکە دیاری دەکات. ئایا لەم شتە تێگەیشتووی؟ سێ گۆڕی خوداوەندەکان هەیە".
  
  - تازە دووەممان دۆزیەوە. درەیک هەستی کرد با لە ناویەوە کەوتە دەرەوە. "ئەمە گەورەیە."
  
  "منیش وابیردەکەمەوە. پاشان پێدەچێت نەخشەکە ورد بێت. بەڵام درەیک، دەبێت ئەمە ببیستیت، گۆڕی سێیەم گەورەترینە لە هەموویان و خراپترینە."
  
  "خراپتر?"
  
  - پڕ لە ترسناکترین خوداوەندەکان. بەڕاستی قێزەونە. بوونەوەرە خراپەکان. گۆڕی سێیەم شتێک بوو لە زیندانێک، کە مردن بە زۆر دەکرا نەک قبوڵ بکرێت. وە درەیک..."
  
  "چی?"
  
  "ئەگەر ڕاست بکەین، پێموایە کلیلی جۆرێک لە چەکی قیامەت لە دەستدایە."
  
  
  بەشی چل و سێ
  
  
  تا ئەو کاتەی تاریکییەکی دیکە بەسەر هاواییدا دابەزی و قۆناغەکانی داهاتووی هەندێک مێگاپلانی کۆن دەستی پێکردبوو، درەیک و ئەلیسیا و مەی هەموو شتێکیان بەجێهێشتبوو بۆ ئەوەی یەکجارەکی و بۆ هەمیشە کۆتایی بە قەیرانی خۆیان بهێنن.
  
  بە ڕێکەوت لە هەموویان دراماتیکترین ژینگەیان هەڵبژارد. کەناری وایکیکی بە زەریای هێمن و گەرمەوە، بە ڕووناکی ڕووناک دەکرێتەوە بەهۆی ئاوابوونی مانگی پڕ لە لایەک و ڕیزێک لە هۆتێلە گەشتیارییە بڵێسەدارەکان لە لایەکی ترەوە.
  
  بەڵام ئەمشەو شوێنێک بوو بۆ کەسانی مەترسیدار و ئاشکراکردنی توند. سێ هێزی سروشت لە کۆبوونەوەیەکدا کۆبوونەوە کە بۆ هەمیشە ڕەوتی ژیانیان دەگۆڕێت.
  
  درەیک سەرەتا قسەی کرد. - پێویستە ئێوە دوو کەس پێم بڵێن. کێ وێڵزی کوشتووە و بۆچی. هەر بۆیە ئێمە لێرەین، بۆیە ئیتر هیچ سوودێکی نییە لە دەوری دارستانەکە لێدان".
  
  - ئەوە تاکە هۆکار نییە کە ئێمە لێرەین. ئەلیسیا چاوێکی لە مای کرد. - ئەم دێوە یارمەتی کوشتنی هادسۆنی دا بە بێدەنگی لە خوشکە بچووکەکەی. کاتی ئەوە هاتووە من و پیاوەکەم هەندێک تۆڵەی مۆدێرن بکەینەوە".
  
  مای هێواش هێواش سەری لەقاند. "راست نیە. خۆشەویستە قەڵەو و گەمژەکەت-"
  
  "پاشان بە ڕۆحی وێڵز." ئەلیسیا هێسکی کرد. "خۆزگە کاتێکی بەتاڵم هەبوایە!"
  
  ئەلیسیا هەنگاوی نا و بە توندی مشتێکی لە دەموچاوی مای دا. کچە بچووکە ژاپۆنییەکە لەرزۆک بوو، پاشان سەری بەرز کردەوە و زەردەخەنەی کرد.
  
  "بیرت هاتەوە".
  
  - چیت پێوتم کە جارێکی تر کە لێت دەدەم، وەک پیاو لێت بدەم؟ بەڵێ، تۆ مەیلی ئەوەت نییە شتێکی لەو جۆرە لەبیر بکەیت".
  
  ئەلیسیا جەنجاڵییەکی چەقۆی لێدا. مای هەنگاوی بۆ دواوە نا و هەریەک لە مەچەکەکانیان گرت. خۆڵ و خۆڵەمێشی دەوروبەریان چەقێنرابوو، بەهۆی پێی خێراکانیانەوە بە شێوەیەکی هەڕەمەکی پەرش و بڵاو بووەوە. درەیک جارێک هەوڵیدا دەستوەردان بکات، بەڵام لێدانێک لە گوێی ڕاستی وای لێکرد دووجار بیربکاتەوە.
  
  "تەنها بە گێلییەوە یەکتر مەکوژن."
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە گوتی: "ناتوانم بەڵێنی هیچ بدەم. کەوتە خوارەوە و قاچی ڕاستی مای کەوتە خوارەوە. مای بە خرۆشانێک نیشتەوە، خۆڵەکە سەری چەقاند. لەگەڵ نزیکبوونەوەی ئەلیسیا، مای مشتێک خۆڵ فڕێدا بە دەموچاویدا.
  
  "کۆیلە".
  
  مای سییەکانی وتی: "هەموو شتێک دادپەروەرانە-". ئەو دوو ژنە ڕووبەڕووی یەکتربوونەوە. ئەلیسیا بۆ شەڕی داخراو بەکاردەهێنرا و بە ئەژنۆ و مشت و کفنەکانی لێدانی بەهێزی لێدەدا، بەڵام مای هەریەکەیان گرت یان خۆی لێ دوورخستەوە و بە شێوەیەکی هاوشێوە وەڵامی دایەوە. ئەلیسیا پشتێنەکەی مەی گرت و هەوڵیدا لە هاوسەنگی دەربهێنێت، بەڵام تەنها شتێک کە بەدەستی هێنا بەشێکی سەری پانتۆڵەکەی مەی بوو.
  
  وە بەرگری ئەلیسیا بە کراوەیی بهێڵەرەوە.
  
  درەیک چاوی ترپاند کاتێک سەیری ڕووداوەکانی دەکرد. "ئێستا ئەمە زیاتر لە ڕاستییەکان دەچێت." هەنگاوی بۆ دواوە نا. "بەردەوام بوون".
  
  مای بە تەواوی سوودی لە هەڵەکەی ئەلیسیا وەرگرت و تەنیا دەکرا یەکێکیان هەبێت بەرامبەر بە جەنگاوەرێکی پلە مەی. لێدانەکان بەسەر ئەلیسیادا باری و ئەویش بە چەقۆ گەڕایەوە، قۆڵی ڕاستی لە ئازاردا بە لاوازی هەڵواسرابوو و بڕبڕەی پشتی بەهۆی ئەو لێدانە زۆرانەدا دەسوتێت. زۆربەی جەنگاوەرەکان دوای دوو سێ لێدان وازیان لێدەهێنا، بەڵام ئەلیسیا لە شتێکی توندتر دروستکرابوو و تەنانەت لە کۆتاییدا نزیک بوو خۆی ڕابکێشێت.
  
  خۆی لە هەوادا فڕێدایە دواوە، بە لێدانێکی دوو قاچ مای لێدا و سەری سوڕما. ئەلیسیا لەسەر پشتی لەناو خۆڵدا نیشتەوە و هەموو جەستەی پێچەوانە کردەوە.
  
  تەنها بۆ ئەوەی ڕووخسارێکی ڕووەکی ئاڵۆزترین ڕیزبەندی یەکتر بکەوێت. پەنجەیەک لە گەدەدا دەیتوانی هالکەکە بخاتە دەرەوە، بەڵام تەنانەت مایشی نەهێشتەوە. ماسولکەکانی بە ئاسانی لێدانەکەیان وەرگرت.
  
  ئەلیسیا کەوتە خوارەوە، خەریک بوو گڵۆپەکە بکوژێتەوە. ئەستێرەکان لەبەردەم چاویدا مەلەیان دەکرد، و هەمان ئەوانە نەبوون کە لە ئاسمانی شەودا دەترسان. ئەو ژنە گریای. "نەفرەت لە بەختەوەری تەقە."
  
  بەڵام مەی پێشتر ڕووی لە درەیک کردبوو.
  
  - من وێڵزم کوشت، درەیک. كردم".
  
  وتی: "زوو درکم پێکرد". - دەبێ هۆکارێکتان هەبووبێت. چی بوو؟"
  
  "ئەگەر من ئەو گەوادە پیرەم بکوژم، تۆ ئەوەت نەدەگوت." ئەلیسیا لە ژێرەوەیاندا گریای. - تۆ بە من دەگوت ژنە سایکۆ.
  
  درەیک پشتگوێی خست. مای خۆڵەکەی لە قژی دەرهێنا. دوای خولەکێک هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و بە قووڵی سەیری چاوەکانی کرد.
  
  "ئەمە چیە?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دوو هۆکار. یەکەم و سادەترین شت ئەوەیە کە لە ڕفاندنی چیکا زانی و هەڕەشەی ئەوەی لێکردیت پێت بڵێت."
  
  "بەڵام دەمانتوانی باسی-"
  
  "دەزانم. ئەمە تەنها بەشێکی بچووکە".
  
  تەنها بەشێکی بچووک، بیری لێدەکردەوە. ئایا خوشکەکەی مەی بەشێکی بچووک بوو؟
  
  ئێستا ئەلیسیا بە زەحمەت وەستا. ئەویش ڕووی لە درەیک کرد، چاوەکانی پڕ بوون لە ترسێکی ناتایبەتمەندی.
  
  مەی دەستی پێکرد و وتی: دەزانم، پاشان ئاماژەی بە ئەلیسیا کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە شتێکی زۆر خراپتر دەزانین. شتێکی ترسناک..."
  
  "عیسا، ئەگەر ئەمە لەوێ نەخەیتە دەرەوە، من هەردوو سەری گێلەکەت دەکوژم."
  
  - سەرەتا پێویستە بزانیت کە وێڵز هەرگیز ڕاستیت پێ ناڵێت. ئەو کەسێکی SAS بوو. ئەو ئەفسەر بوو. وە لە ڕێکخراوێکی بچووکدا کاری کردووە کە ئەوەندە بەرزە لەسەر زنجیرەی خۆراک کە حکومەت بەڕێوەدەبات".
  
  "بەڕاستی? ده رباره ى چى?" خوێنی درەیک لەناکاو بەستوو بوو.
  
  "کە ژنەکەت- ئەلیسۆن- کوژرا."
  
  دەمی دەجووڵایەوە، بەڵام هیچ دەنگێکی نەدەهات.
  
  - زۆر لە کەسێک نزیک بوویتەوە. پێویستیان بە تۆ بوو بۆ ئەوەی ئەم فەوجە بەجێبهێڵیت. وە مردنی ئەو وای لێکردیت واز لە کارەکەت بهێنیت".
  
  - بەڵام بڕیار بوو بڕۆم. بڕیار بوو SAS بۆ ئەو جێبهێڵم!"
  
  مای بە هێمنی وتی: کەس نەیدەزانی. "تەنانەت ئەویش نەیدەزانی."
  
  درەیک چاوی ترپاند، هەستی بە شێیەکی لەناکاو کرد لە گۆشەکانی چاوەکانیدا. - ئەو منداڵەکەی ئێمەی هەبوو.
  
  مای بە ڕووخسارێکی خۆڵەمێشیەوە سەیری دەکرد. ئەلیسیا ڕووی کردەوە.
  
  وتی: "پێشتر هەرگیز بە کەسم نەوتووە." "هەرگیز".
  
  شەوی هاوایی بە دەوری ئەواندا گریای، زەریای بەهێز گۆرانییە لەبیرکراوەکانی کۆنەکانی چرپە دەکرد، ئەستێرەکان و مانگ وەک جاران بە بێ سۆزەوە سەیری خوارەوەیان دەکرد، نهێنیەکانیان دەپاراست و گوێیان لەو بەڵێنانە دەگرت کە زۆرجار مرۆڤ دەتوانێت بیدات.
  
  مای لە تاریکیدا وتی: "وە شتێکی تریش هەیە." یاریزانەکە دەڵێت: کاتێکی زۆرم لەگەڵ وێڵز بەسەر برد، کاتێک بە دەوری میامیدا دەسوڕاینەوە. لەکاتێکدا لەو هۆتێلەدا بووین، دەزانی، ئەو هۆتێلەی کە پارچە پارچە بوو، گوێم لێبوو لانیکەم نیو دەیان جار بە تەلەفۆن قسەی لەگەڵ پیاوێکدا دەکرد...
  
  - چ جۆرە مرۆڤێک؟ درەیک بە خێرایی وتی.
  
  - ناوی پیاوەکە کایمان بوو. ڕوسیل کایمان."
  
  
  کۆتایی
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  دەیڤید لیدبیتەر
  لە چوار گۆشەی زەوی
  
  
  بابەتی یەکەم
  
  
  کیمبەرلی کرۆو وەزیری بەرگری ئەمریکا بە هەستێکی دڵەڕاوکێیەوە دانیشت کە لە دڵی خۆیدا کە لە ئێستاوە خەریکی پەلەقاژە بوو. دان بەوەدا بنێت کە ئەو کچە زۆر لەم کارەدا نەبووە، بەڵام پێشبینی دەکات هەموو ڕۆژێک نەبێت کە ژەنەراڵێکی چوار ئەستێرەی سوپای ئەمریکا و بەرپرسێکی پلە باڵای سی ئای ئەی داوای بینەرێک بکەن لەگەڵ کەسێک کە لە قەبارەی خۆیدا بێت.
  
  ژوورێکی بچووک و کاڵ بەڵام ڕازاوە بوو لە هۆتێلێکدا لە ناوەندی شاری واشنتۆن؛ شوێنێک کە ڕاهاتبوو کاتێک شتەکان پێویستیان بە کەمێک تەکتیکتر بوو لە ئاسایی. ڕووناکی کاڵەکە بە شێوەیەکی کەم ڕەنگدانەوەی سەدان شتومەکی زێڕین و دار بلوطی ڕەق بوو، هەستێکی ئاساییتری بە ژوورەکە دەبەخشی و جەختی لەسەر تایبەتمەندییەکان و دەربڕینە هەمیشە گۆڕاوەکانی ئەو کەسانە دەکردەوە کە لێرە کۆدەبوونەوە. قرو چاوەڕێی یەکەمیان بوو کە قسە بکات.
  
  مارک دیگبی، پیاوی سی ئای ئەی، ڕاستەوخۆ گەیشتە سەر خاڵەکە. وتی: تیمەکەت شێتە کیمبەرلی، تۆنەکەی وەک ترش لە ڕێگەی کانزاکانەوە بەرگەهەواکەی دەبڕییەوە. "بلیتەکەی خۆی دەنووسێت."
  
  کرۆو کە چاوەڕوانی ئەم هێرشە سووتێنەرە بوو، ڕقی لەوە بوو بچێتە هێڵی بەرگری، بەڵام بەڕاستی هیچ بژاردەیەکی نەبوو. تەنانەت لەکاتێکدا قسەی دەکرد، دەیزانی کە ئەوە ڕێک ئەوەیە کە دیگبی دەیەوێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بانگەوازێکیان بۆ دادگاییکردن کرد. لە مەیدان. لەوانەیە حەزم لێی نەبێت مارک، بەڵام من پێیەوە پابەندم".
  
  ژەنەڕاڵ جۆرج گلیسۆن بە ناڕازییەوە گریای و وتی: ئێستاش ئێمە لە دواوەین. دەستگیراندارییەکی نوێ تەنها شتێک بوو کە گرنگی پێدەدا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە پێشبڕکێی ئەوەی پێی دەوترێت "شوێنی پشوو"؟ سوارەکان؟ تکایە. باشترین عەقڵمان هێشتا کۆدەکەی نەشکاندووە".
  
  - پابەندبە پێیەوە، بەڵێ؟ دیگبی بەردەوام بوو وەک ئەوەی گلیسۆن قسەکانی نەبڕیبێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەی بڕیارەکەیان بۆ کوشتنی کەسێکی مەدەنی؟"
  
  قرو دەمی کردەوە بەڵام هیچی نەوت. باشترە ئەم کارە نەکەیت. دیگبی بە ڕوونی زیاتری لە خۆی دەزانی و بڕیار بوو هەموو کۆتا بەشەکانی بەکاربهێنێت.
  
  ڕاستەوخۆ سەیری کرد. - ئەی کیمبەرلی؟
  
  چاوی لێ کردەوە و هیچی نەگوت، ئێستا هەوا لە نێوانیاندا دەقەقێت. ڕوون بوو کە دیگبی یەکەمجار دەشکێت. پیاوەکە بە کردەوە لەگەڵ پێویستی خۆیدا بۆ هاوبەشکردن، بۆ ڕژاندنی ڕۆحی خۆی و بەپێی شێوازی بیرکردنەوەی خۆی، خەریکی خۆلێدان بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەسێک بەناوی جۆشوا ڤیدال یارمەتیان داوە لە لێکۆڵینەوەکانیاندا. تیمەکەم لەسەر زەوی نەیاندەزانی بۆچی بەدوایدا دەگەڕێن، یان بۆچی هەموو کامێراکانی ژووری چاودێرییان کوژاندەوە"، هێواش وەستا، "تا دواتر پشکنینیان کرد و دۆزییانەوە..." سەری لەقاند و وا خۆی نیشان دا خەمباری خراپترە لە زۆربەی ئەستێرەکانی درامای ئۆپێرا.
  
  کرۆو لە نێوان دێڕەکاندا دەیخوێندەوە، هەستی بە چینە زۆرەکانی شتە چەوتەکان دەکرد. - ڕاپۆرتێکی تەواوت هەیە؟
  
  "بروام وایه". دیگبی بە یەکلاکەرەوە سەری لە سەری خۆی دانا. واتە: تا ئێوارە لەسەر مێزەکەت دەبێت.
  
  کرۆو بێدەنگ بوو لە بەرامبەر هەموو ئەو شتانەی کە لەبارەی دوایین ئەرکەوە دەیزانی. تیمی SPEAR لە پەیوەندیدا بوون - بەزەحمەت - بەڵام کەمێک زانیارییان لەسەر چی ڕوویداوە. بەڵام کوشتنی ئەم جۆشوا ڤیداڵ ئەگەر تەنانەت لە دوورەوە ڕاست بێت، لێکەوتەی قووڵ و دوور مەودای بۆ تیمەکە دەبێت. بۆ ئەمەش مارک دیگبی زیاد بکە کە ئەو جۆرە پیاوە بوو کە دڵخۆش بوو بە ڕاستکردنەوەی هەر هەڵەیەک کە ئامانجەکانی خۆی بەرەو پێشەوە ببات و تیپەکەی هایدن بە ئاسانی دەکرا بە ڕیسواکردن بۆ ئەمریکا ناوببرێت. لەوانەیە هەڵبوەشێنرێنەوە، وەک هەڵهاتوو پۆلێن بکرێن کە دەتوانرێت دەستگیر بکرێت، یان... خراپتر.
  
  هەموو شتێک بەندە بە پلانی دیگبی.
  
  کرۆو دەبوو زۆر بە وریاییەوە هەنگاو بنێت، بە لەبەرچاوگرتنی پیشەی تاڕادەیەک سەختی خۆی. گەیشتن بەم ئاستە، گەیشتن بەم ئاستە بەرزە، بێ مەترسییەکانی نەبوو- و هەندێکیان هێشتا لە پشتیەوە خەریک بوون.
  
  ژەنەڕاڵ گلیسۆن پێکەنی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ شتێک ناباتە پێشەوە. بەتایبەت ئەو کوڕانەی لە کێڵگەکاندا کار دەکەن".
  
  قرو سەری بۆ ژەنەڕاڵەکە دانا. - منیش هاوڕام جۆرج. بەڵام SPEAR یەکێک لە کاریگەرترین تیمەکانی ئێمەی هەبوو و بەردەوامە، لەگەڵ تیمەکانی SEAL 6 و 7. ئەوان... لە زۆر ڕووەوە ناوازەن. مەبەستم ئەوەیە، بە واتایەکی ڕەسەن، هیچ تیپێکی تر لە جیهاندا وەک ئەوان نییە".
  
  نیگای دیگبی سەخت بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "من ئەمە وەک هەڵوێستێکی زۆر ناجێگیر سەیر دەکەم نەک وەک هەڵوێستێکی باڵاتر. ئەم تیمانەی سوات پێویستیان بە پەنجەی کورتترە نەک زنجیرەی شلتر".
  
  کرۆو هەستی بە تێکچوونی کەشوهەوا کرد و دەیزانی کە لەوەش خراپتر لە پێشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تیپەکەت لە ڕێڕەوەکە ڕۆیشتووە. کێشەی ناوخۆیییان هەیە. نهێنییە دەرەکییەکان کە ڕەنگە هێشتا بێنە گاز لە هەموومان لە کەردا..." هێواش وەستا.
  
  ژەنەڕاڵ گلیسۆن جارێکی تر گریای. ئاماژەی بەوەشکردووە، دوا شت کە پێویستمانە تیمێکی کۆمپانیا فرەنەتەوەییە ناپاکەکانە کە لەلایەن ئەمریکاوە بەکرێ گیراون و شێت دەبن لە دەرەوەی وڵات و زریانێکی گەوادی دیکە دروست دەکەن. باشترە تا دەتوانین پەیوەندی ببڕین".
  
  کرۆو نەیتوانی سەرسوڕمانی خۆی بشارێتەوە. "تۆ باسی چی دەکەی?"
  
  - ئێمە هیچ ناڵێین. دیگبی سەیری دیوارەکانی کرد وەک ئەوەی چاوەڕێی ئەوە بکات گوێچکەکانی دامبۆ ببینێت.
  
  - دەڵێی دەستگیر بکرێن؟ ئەو فشاری خستە سەر.
  
  دیگبی نزیکەی بە شێوەیەکی هەستپێنەکراو سەری لەقاند؛ بەزەحمەت هەست پێدەکرا، بەڵام جووڵەیەک کە زەنگی ئاگادارکردنەوە لە قووڵایی ڕۆحی قرۆودا لێدا. ئەو پێی خۆش نەبوو، نەک یەک تۆز، بەڵام تاکە ڕێگە بۆ ڕزگاربوون لە گرژییە ترسناکەکەی ژوورەکە و ڕۆشتن، ئەوە بوو کە بچێتە پێشەوە.
  
  بە دەنگێکی سووکەوە کە دەیتوانی کۆی بکاتەوە وتی: "پینێک بخەرە ناویەوە." - وە با باسی هۆکارەکەی تر بکەین کە لێرەین. لە چوار گۆشەی زەویدا."
  
  ژەنەراڵەکە گوتی: با ڕاستەوخۆ قسە بکەین. - وە سەیری ڕاستییەکان بکە نەک ئەفسانە. ڕاستییەکان دەڵێن کۆمەڵێک سایکۆس تووشی دەستنووسە سی ساڵانەکان بوون کە لەلایەن تاوانبارانی جەنگەوە نووسراون کە لە کوبا خۆیان حەشارداوە. ڕاستییەکان دەڵێن ئەم کۆمەڵە سایکۆیە ڕۆیشتنە پێشەوە و بە گێلییەوە دزەیان کردە سەر تۆڕە نەفرەتییەکە، ئەمەش تەواو سروشتییە بۆ ئەم کۆمەڵەیە. ئەمانە ڕاستییەکانن".
  
  کرۆو ڕقی لە فۆلکلۆری شوێنەواریی و بێ خەیاڵی تەواوەتی ژەنەراڵەکە دەزانی. - من وا بیر دەکەمەوە جۆرج.
  
  - حەزت لە هەندێکی ترە؟
  
  "باشە، من زۆر دڵنیام کە خەریکە گوێمان لێیان دەبێت."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو زانایەکی شێت، هەموو ئیندیانا گێل جۆنز و تاوانبارێکی هەلپەرست لە جیهاندا ئێستا دەستی بە هەمان ئەو زانیاریانە گەیشتوە کە ئێمە دەیکەین. هەموو حکومەتێک، هەموو تیمێکی هێزی تایبەت، هەموو یەکەیەکی ڕەشپێستەکان بینیویانە. تەنانەت ئەوانەی کە بوونیان نییە. وە لە ئێستادا... هەموویان پیسترین سەرنجیان لەسەر یەک شوێن چڕکردەوە."
  
  قرۆو دڵنیا نەبوو کە لێکچوونەکەی بەدڵ بووە، بەڵام پرسی: "کامیان؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پلان بۆ فەرمانی دوا بڕیار دابنێ. پلان بۆ کۆتایی جیهان دابنێ".
  
  "ئێستا ئەوە کەمێک دراماتیک دەنگ دەدات کە لە تۆوە دێت، ژەنەڕاڵ."
  
  "من بە وشە بە وشە خوێندومەتەوە، ئەوە تەنها شتێکە."
  
  - هەموومان خوێندوومانەتەوە. هەموو ئەمانە" دیگبی قسەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، بێگومان ئەمە پێویستی بە گرنگیدان هەیە و بۆ ئێستا ناتوانرێت داشکاندنی بۆ بکرێت. بەڵگەنامە سەرەکییەکە کە ناوی دەبەن "ڕێزبەندی دوایین حوکم"، ئاماژەیە بۆ سوارچاکەکان و بە بڕوای ئێمە ئەو ڕێزبەندییەی کە دەبێ بەدوایاندا بگەڕێن."
  
  "بەڵام-" گلیسۆن بە ڕوونی نەیتوانی خۆی بپارێزێت. "چوار گۆشە. ئەمە بە تەواوی نالۆژیکییە."
  
  کرۆو یارمەتی دا بۆ پێشکەوتن. - من پێشبینی دەکەم ئەمە بە مەبەست کۆد کراوە جۆرج. بۆ ئاڵۆزکردنی بڕیارەکە. یان بیکە بەجۆرێک کە تەنها بۆ ئەو کەسانە بەردەست بێت کە فەرمانەکە هەڵیبژاردووە".
  
  "من ئەوەم بەدڵ نیە". گلیسۆن وا دەرکەوت کە شێت دەبێت.
  
  "من دڵنیام". کرۆو لە مێزەکەی بەردەمیدا دەستی لێدا. - بەڵام سەیرکە - دەستنووسەکە زۆر پرسیار دەوروژێنێت، کە هەموویان هێشتا هیچ وەڵامێکیان نییە. لە بنەڕەتدا ئێستا لە کوێن... فەرمانەکە؟"
  
  دیگبی لەگەڵ ئەوەدا نەبوو: "ئەمە بە هیچ شێوەیەک گەورەترین نهێنی نییە کە ڕووبەڕوومان دەبێتەوە." "ئەم پلانە ئەوەیە کە دەبێت بە هەموو پەلەیەکەوە ڕووی تێبکەین."
  
  کرۆو چێژێکی زۆری لە سەرکەوتنی ئەم دەستکارییە تایبەتە وەرگرت. ئەو ژنە پشتڕاستی کردەوە: "سپێرەکان لە ئێستاوە لە میسردان". "وەرگرتنی دەستنووسەکە بە بەهای ڕووکەش و گریمانەکردنی ئەوەی کە لێکدانەوە سەرەتاییەکانمان ڕاست بن، ئەو شوێنەیە کە دەبێ لێی بین."
  
  دیگبی لێوی خوارەوەی گاز گرت. وتی: "ئەمە هەمووی باشە، بەڵام بازنەی تەواومان دەگەیەنێت بۆ ئەو شوێنەی کە دەمانەوێت لێی بین. ئێستا دەبێت بڕیارێک بدرێت کیمبەرلی".
  
  "ئێستا?" بەڕاستی سەری سوڕما. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان ناچنە هیچ شوێنێک و هەڵە دەبێت ئەگەر لە یاریگا دەریانبهێنین. من وا گریمانە دەکەم کە تۆ لە دەستنووسەکە تێگەیشتووی؟ چوار سوار؟ چوار چەکی کۆتایی؟ شەڕ، فەتح، برسێتی، مردن. ئەگەر ئەمە ئیدیعایەکی دروست بێت، پێویستمان بەوەیە ئەو کارە بکەن کە بە باشترین شێوە ئەنجامی دەدەن".
  
  "کیمبەرلی." دیگبی چاوەکانی خۆی ڕشت. "من و تۆ تێڕوانینێکی تەواو جیاوازمان هەیە لەسەر ئەوەی کە چییە."
  
  "بە دڵنیاییەوە ناتوانیت تەحەدای سەرکەوتنەکانی پێشوویان بکەیت؟"
  
  "چۆن پێناسەی سەرکەوتن دەکەیت؟" دیگبی دەستەکانی بە شێوەیەکی تووڕەیی خۆبەزلزانانە بڵاوکردەوە. "بەڵێ، چەندین هەڕەشەیان بێلایەن کرد، بەڵام هەروەها سیلەکان، ڕەنجەرزەکان، بەشی چالاکییە تایبەتەکانی سی ئای ئەی، ئێس ئۆگ، هێرشبەرانی دەریایی..." هێواش وەستا. - بزانە بۆ کوێ دەڕۆم؟
  
  "تۆ دەڵێیت پێویستمان بە SPIR نییە."
  
  دیگبی بە ئەنقەست چاوەکانی وەرگێڕا. "هەرگیز ڕووی نەداوە".
  
  قرۆو زیاتر لە چرکەیەکی خایاند تا ئەو سووکایەتییە کە مەبەست بوو لەبەرچاو بگرێت. لە دیگبیەوە چاوێکی خستە سەر گلیسۆن، بەڵام ژەنەڕاڵەکە تەنیا بە نیگایەکی بێهێز و ئیستۆیکی وەڵامی دایەوە، بێ گومان دەربڕینی دەرەکیی هێڵی داهێنەرانەی خۆی بوو. بۆی ڕوون بوو کە SPIR لە کوێ سەرکەوتوو بووە. گلیسۆن لە دڵەوە لەم شتە تێنەگەیشت و دیگبی ئامانجێکی جیاوازی بەدوای خۆیدا هێنا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، بۆ ئێستا تەنها قسە و ڕاپۆرتمان هەیە، زۆربەیان دەنگۆیە. ئەم تیمە ژیانی خۆیان خستۆتە مەترسییەوە، پیاوەکانیان لەدەستداوە و جار و بار قوربانیان داوە بۆ ئەم وڵاتە. مافی خۆیانە قسە بکەن".
  
  دیگبی ڕووخساری کرد، بەڵام هیچی نەوت. کرۆو لەسەر کورسیەکەی پشتی بەستەوە، بەو کەشوهەوای ئارامەی کە هێشتا چوار گۆشەی ژوورەکەی گرتبووەوە، خۆشی دەویست لە هەوڵێکدا بۆ ئەوەی سەرنجی خۆی بمێنێتەوە. یەکێکیان پێویستی بە تەرکیز و ئارامیی هەبوو لەکاتی مامەڵەکردن لەگەڵ مارە ژەهراویەکان.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێشنیار دەکەم خەڵک بنێردرێت بۆ تێرالیکس لە هەوڵێکدا بۆ وەستاندنی ئەم ڕەوتی زانیارییە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "تا ڕەسەنایەتی ئەم فەرمانە جێگیر دەبێت. بەم زووانە چی ڕوودەدات" ئاماژەی بەوەشکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لێکۆڵینەوە لەو بنکەرە کوبایە دەکەین کە لەوێ دۆزراوەتەوە. وە ئێمە ڕێگەمان بە تیم SPEAR دا کاری خۆی بکات. کەس خێراتر ئەو کارە ناکات".
  
  ژەنەڕاڵ گلیسۆن سەری لە سەری خۆی دانا و ڕازی بوو. بە زەقییەوە وتی: ئەوان لەوێدان.
  
  پاشان دیگبی زەردەخەنەیەکی فراوانی بۆ کرد و ئاماژەی بەو پشیلەیە کرد کە کرێمەکەی وەرگرتووە. وتیشی: هەموو پێشنیارەکانتان قبوڵ دەکەم. "دەمەوێت بچمە تۆمارەوە و بڵێم کە من لەگەڵیان نیم، بەڵام ڕازی دەبم. وە لە بەرامبەردا دەمەوێت پێشنیارە بچووکەکەم قبوڵ بکەیت".
  
  خودای بەڕێز، نەخێر. - کامیان؟
  
  یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: ئێمە تیپی دووەم دەنێرین. بۆ ئەوەی داپۆشین بۆیان و ڕەنگە یارمەتیان بدات".
  
  کرۆو دەیزانی چی دەڵێت. "داپۆشین" بە واتای چاودێریکردن بوو، و "یارمەتیدان" بە تەواوی بە واتای ئەنجامدانی.
  
  "کام تیم؟"
  
  "تیمی سیل ٧. ئەوان نزیک دەبنەوە."
  
  "ناوازە." قرو سەری لەقاند. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: لە یەک کاتدا دوو لە باشترین تیپەکانمان لە یەک ناوچەدا هەیە. ئەمە چۆن ڕوویدا?
  
  دیگبی توانی بێهۆش بمێنێتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕێکەوتێکی پاکە. بەڵام دەبێت هاوڕا بیت کە دوو کەس باشترن لە یەک".
  
  "باش". کرۆو دەیزانی کە هیچ بژاردەیەکی نییە جگە لەوەی ڕازی بێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، بەڵام لە هیچ بارودۆخێکدا هەردوو تیپەکە یەکتر نابینن. نەک بە هیچ هۆکارێک. هەمووی ڕوونە؟"
  
  واتە: تەنها ئەگەر دونیا پشتی پێ ببەستێت. دیگبی زەردەخەنەی کرد و خۆی لە پرسیارەکە دوور خستەوە و وایکرد گلیسۆن گریانی لێبکەوێتەوە.
  
  گلیسۆن وتی: "پیشەیی بمێنەرەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانم لە چەند کاتژمێرێکدا حەوت لە ناوچەی گونجاودا هەبێت. بە مەرجێک بەم زووانە ئەم شتە کۆتایی پێبهێنین."
  
  - بیری لێ بکەرەوە. قرۆو خۆی لە قسەکانی بەو ژن و مێردە بەدوور گرت کە لە ڕێگای دەرچووندا دەرگاکە لە کونی خۆیان نەدات. بۆ SPEAR نەدەکرا لەوە جدیتر بێت. بۆ ئەو پیاوەی جوشوا ڤیداڵی کوشت، ئەوە دڕندانە بوو. بۆ ئەو دەکرا هەریەکێک لەوانەی سەرەوە و خراپتر بێت. بەڵام سەرەتا با جیهان ڕزگار بکەین، بیری کردەوە.
  
  دووبارە.
  
  
  بەشی دووەم
  
  
  ئەسکەندەریە بە هەموو شکۆمەندییە مۆدێرنەکەیەوە لە پشت پەنجەرەی شووشەی پلێتییەوەیە؛ شارە گەورەیەکی کۆنکرێتی گەشەسەندوو کە بە دەریایەکی بریقەدارەوە دەورە دراوە، کە بە دارخورما و هۆتێلەکان دیاری کراوە، کەنار دەریایەکی کێشراو و کتێبخانەی ئەسکەندەریە کە بە شێوەیەکی ناباوەر سەرنجڕاکێشە.
  
  خانووی سەلامەتی سی ئای ئەی دەڕوانییە شەش هێڵی هاتوچۆی خنکان کە هێواش هێواش بە دەوری کەوانەکەی کەناراوەکاندا دەکێشا. هەموو چوونە ژوورەوە بۆ باڵکۆنە چەقەڵەکە لە دەرەوە بەهۆی شووشەی قورس و باڕەکانەوە سنووردار بوو. تەنیا ژووری دانیشتنی سەرەکی هیچ نیشانەیەکی ئاسوودەیی پێشکەش دەکرد؛ چێشتخانەکە بچووک و کاتی بوو، دوو ژووری نووستنەکە زۆر لەمەوبەر بوون بە قەفەزی پۆڵا. تەنها یەک کەس بە شێوەیەکی تەواوکات کارمەندی خانووە سەلامەتەکەی دەکرد و بە ڕوونی لە دەرەوەی ناوچەی ئاسوودەیی خۆی بوو.
  
  ئەلیسیا داوای کوپێک قاوەی کرد. - هێی کاکە ئەمانە چوار ڕەشن، دووان بە شیر، سێ بە کرێم و یەکێکیان بە تامی دارچین. تێگەیشت?"
  
  "نا..." پیاوێکی سی ساڵان بە چاویلکەی تەنک و برۆی چەقەڵەوە بە تووڕەییەوە چاوی ترپاند. - من... قاوە دروست ناکەم. ئایا لەم شتە تێدەگەیت؟
  
  "تۆ تێناگهی? باشە تۆ لێرە چی بە جەهەنەم دەکەیت؟"
  
  "پەیوەندی." پەیوەندی ناوخۆیی. خزمەتکاری ماڵەوە. من-"
  
  ئەلیسیا چاوەکانی بە گرژی تەسک کردەوە. "خاوەن ماڵ؟"
  
  "بەڵێ. بەڵام بەم شێوەیە نییە.. من-"
  
  ئەلیسیا ڕووی کردەوە. - گێل، هاوڕێ. تۆ جێگاکان دروست ناکەیت. تۆ قاوە دروست ناکەیت. چی بە جەهەنەم پارەت پێدەدەین؟"
  
  درەیک بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا ژنە ئینگلیزەکە پشتگوێ بخات، لەبری ئەوە سەرنجی لەسەر کۆبوونەوەی نێوان سمیس و لۆرن بوو. نیویۆرکەرەکە ئامادە بوو و لەو ساتەدا بەرەو میسر فڕی کە هەڕەشە نوێیەکە لە تا ڕادەیەک مەترسیدارەوە گۆڕا بۆ ئەولەویەت. لە ناوەڕاستی ژوورەکەدا وەستابوو و قژی دابەزی و دەربڕینێکی یاریزانانە لەسەر دەموچاوی بوو، ئامادە بوو تیمەکە نوێ بکاتەوە، بەڵام کاتێک سمیس لە لۆرن نزیک بووەوە، کۆمەڵێک هەست و سۆز هاتنە خوارەوە و بەسەریدا کەوتنە خوارەوە.
  
  یەکسەر وەڵامی دایەوە: "ئێستا نا.
  
  سمیس بە گریانیەوە گوتی: "من لە ژیاندام. "بیرم لەوە دەکردەوە کە ڕەنگە تۆ ئارەزووی ئەوەت هەبێت."
  
  لۆرن لەبری ئەوەی بە پەلە بگەڕێتەوە، هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. - هەموو ڕۆژێک، هەموو خولەکێک خەمی تۆم هەیە. بروام وایه. حەزت لێیە سمیس؟"
  
  سەربازەکە دەمی کردەوە بۆ ئەوەی ناڕەزایەتی دەرببڕێت، بەڵام ئەلیسیا بە لێزانی دەستوەردانی کرد. - نەفرەت، نەتبیستووە؟ ناوی لانسلۆتە. ئەو لە سمیس پێی باشترە. ئێستا هەموومان بەو شێوەیە ناوی دەبەین".
  
  لۆرن بۆ جاری دووەم لە ماوەی خولەکێکدا بەبێ ئاگاداری گیرا. "لانس-ئە-چی؟ ئەوە ناوی شوڕشگێڕە کۆنەکە نییە؟"
  
  ئەلیسیا بە خۆشحاڵییەوە وتی: بێگومان. واتە: هەمان ئەو کابرایەی کە ناپاکی لەگەڵ ژنی پاشا کردووە.
  
  - ئایا دەڵێی کە من نیگەران بم؟ یان گرنگی پێدەدەیت؟"
  
  ئەلیسیا چاوی لە سمیس بوو. "نەخێر. ئەگەر تۆی لەدەست بدات، باشترین شت کە بەدەستی دەهێنێت بابونە، لە میسریش مەیموونی ڕوو سوور نییە". بە نیگایەکی پرسیارئامێزەوە سەیری ژوورەکەی کرد. "لانی کەم لە دەرەوەی ئەم ژوورە نەبێت."
  
  ئێستا مای لە تەنیشت لۆرن وەستابوو، دوای دووجار پشکنینی سیستەمی ئاسایشی خانووە سەلامەتەکە، هەنگاوی ناوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا پێویستە لە ئۆپەراسیۆنەکەدا بگەین؟ وابزانم هەر بۆیە لۆرن لێرە بێت؟"
  
  "بەڵێ بەڵێ". ئەو نیویۆرکییە بە خێرایی ئارامییەکەی وەرگرتەوە. - ئایا هەمووتان حەز دەکەن دابنیشن؟ دەتوانێت هەندێک کات بخایەنێت".
  
  یۆرگی کورسییەکی بەتاڵی دۆزیەوە. درەیک لەسەر قۆڵبەندی کورسییەکە دانیشت و بە وریاییەوە بە دەوری ژوورەکەدا دەڕوانی. بۆی ڕوون بوو، لە پەراوێزەوە سەیری دەکرد، کە چۆن دال و کێنزی نزیکتر بوونەتەوە، چۆن هایدن لە کینیماکی دوورکەوتووەتەوە و، سوپاس بۆ خوا، چۆن ئەلیسیا و مەی ئێستا زیاتر قبوڵیان دەکرد کە بوونی یەکتریان قبوڵ کردووە. درەیک بەم ئەنجامە زۆر ئارام بووەوە، بەڵام شتێکی گەورەی داهاتوو خەریک بوو ڕووبدات. یۆرگی لە دوای ئاشکرابوونی تەنها سێ ڕۆژ لەمەوبەرەوە نزیکەی تەواو بێدەنگ بووە.
  
  من ئەو کەسەم کە دایک و باوکمم بە خوێنی سارد کوشت.
  
  بەڵێ ئەمە ئاهەنگەکەی تێکدا، بەڵام کەس فشاری نەخستە سەر ڕووسەکان. بەڕاستی زۆر هەوڵیدا دان بەو کارەدا بنێت کە کردوویەتی؛ ئێستا پێویستی بە کاتە بۆ وەرگێڕانی یادەوەرییەکە بۆ وشەی ڕاستەقینە.
  
  لۆرن کەمێک ناڕەحەت دەرکەوت کە لە سەری ژوورەکەدا وەستابوو، بەڵام کاتێک سمیس هەنگاوی بۆ دواوە نا، دەستی کرد بە قسەکردن. "یەکەم، ڕەنگە ئێمە پێشەنگێکمان هەبێت سەبارەت بە شوێنی کۆگاکانی تایلەر وێب. لەبیرت بێت - بەڵێنی دابوو کە نهێنی زیاتر ئاشکرا دەبێت؟"
  
  درەیک ئەمەی بە باشی لەبیر بوو. لەو کاتەوە نیگەران بوون لە دەرئەنجامە ئەگەرییەکان. یان لانیکەم دوو یان سێ کەس بوون.
  
  "بەڵام ئێستا کاتمان نییە بۆ ئەوە. دواتر هیوادارم هەموومان بتوانین بچینە گەشتێک. بەڵام ئەمە... ئەم هەڕەشە نوێیە کاتێک دەستی پێکرد کە ڕێکخراوی تێرالیکس کۆمەڵێک بەڵگەنامەی تەواو لە ئینتەرنێتدا بڵاوکردەوە." چاوەکانی چرپاند. ئاماژەی بەوەشکردووە، "زیاتر لە بۆمبێکی فیزیکی دەچێت کە لەسەر بناغەیەکی دیجیتاڵی کەوتبێتە خوارەوە. هەموو بەڵگەنامەکان دەستنووس بوون، بە ڕوونی کۆنەپەرستانە و تەنیا خۆ گەورەکردن بوون. زبڵی کۆن و ئاسایی. کارمەندانی کۆمپانیای تێرالیکس لە بنکەرێکی کۆن لە کوبا دۆزییانەوە، شتێک کە لە دەیان ساڵ لەمەوبەر بەجێماوە. وا دیارە ئەو بنکەرە پێشتر بارەگای کۆمەڵێک شێت بووە کە خۆیان بە فەرمانی دوا دادگاییکردن ناودەبرد".
  
  درەیک وتی: "دەنگەکەی پێکەنینێکی زۆرە.
  
  - بێگومان ئەوە بوو. بەڵام لە ڕاستیدا شتەکان زۆر خراپتر دەبن. هەموو ئەم کەسانە تاوانباری جەنگ بوون کە لە ئەڵمانیای نازی هەڵهاتن و لە کوبا خۆیان حەشاردابوو. ئێستا وەک هەمووتان دەزانن، ئاسانترە لیستێک لەو شتە گەوادە سەیرانە دروست بکەیت کە نازییەکان حەزیان لێ نەبووە، نەک لیستێک کە ئەوان چی بوون. ئەم فەرمانە بۆ گواستنەوەی شتەکان بۆ نەوەکانی داهاتوو دروستکراوە . ئەگەر بگیرێن یان بکوژرێن، دەیانویست لە داهاتوودا لە شوێنێکدا هەندێک دەنگدانەوەی شکۆمەندیان هەبێت".
  
  - وە تۆ دەڵێی ئەوان هەیانە؟ هایدن پرسی.
  
  - باشە، هێشتا نا. هیچ شتێک نەسەلمێنراوە. فەرمانەکە لە دوو ژەنەراڵ و دوو کەسایەتی کاریگەر لە حکومەت و دوو بازرگانی دەوڵەمەند پێکهاتبوو. پێکەوە دەسەڵات و سەرچاوەی بەرچاویان دەبوو".
  
  - چۆن ئەمە بزانین؟ مای پرسی.
  
  - ئای ئەوان هیچیان نەدەشاردەوە. ناو، ڕووداو، شوێن. هەموو ئەمانە لە بەڵگەنامەکاندا هاتووە. وە تێرالیکسیش بەدوایدا ڕۆیشت" لۆرن سەری لەقاند، "وەک ئەوەی ئەوان دەیکەن."
  
  - دەڵێی هەمووان دەزانن؟ درەیک بە هێمنی وتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو ڕێکخراوێکی بکوژ لە جیهاندا؟ گەمژەیی." سەری بەرەو پەنجەرەکە سوڕاند، وەک ئەوەی بیر لە هەموو جیهانی دەرەوە بکاتەوە، کۆدەبنەوە.
  
  لۆرن دەستی پێکرد: "ئەو بەڵگەنامەیەی کە باسی لێوە دەکرێت بە تەواوی تەواو نەبووە.
  
  ئەلیسیا ڕوخساری خڕاند. "مەگەر بێگومان ئەوە وابێت."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆیە هەموو زانیارییەکانمان لەبەردەستدا نییە. تەنیا دەتوانین وا دابنێین کە ئەم تاوانبارانی جەنگ کە نزیکەی بیست و حەوت ساڵ لەمەوبەر لەسەر ڕووی زەوی دیارنەماون، دەرفەتیان پێنەدراوە کارەکانیان تەواو بکەن".
  
  "ون بوو؟" داهل گەمژەیی کرد و کەمێک لە پێیەکەوە بۆ پێیەکی تر دەگۆڕا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەزۆری ئەمە بە مانای پۆلیسی نهێنی دێت. یان هێزی تایبەت. بەو پێیەی تاوانباری جەنگ بوون، مانای هەیە".
  
  لۆرن سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە کۆدەنگییە. بەڵام ئەو کەسەی "ون بوو" بیری لەوە نەکردۆتەوە کە بەدوای ئەو بنکە نهێنییەدا بگەڕێت".
  
  "ئەوا ڕەنگە SAS." داڵ سەیری درەیکی کرد. "گەوادەکانی قەڵەو."
  
  "لانی کەم هێزە تایبەتەکانمان ناویان ئابا ناکرێت".
  
  کینیماکا چووە لای پەنجەرەکە تا سەیرێک بکات. بە زەقییەوە لە شووشەکەیدا وتی: "دەنگەکەی دایکی هەموو هەڵەکانە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "رێگە دەدەم ئەم زانیاریانە بە ئازادی بڵاوببنەوە. چەند حکومەت بڕیارە لە یەک کاتدا ڕاو بۆ ئەمە بکەن؟"
  
  لۆرن وتی: "لانی کەم شەش کەس. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کە ئێمە لەبارەیەوە دەزانین. تا ئێستا دەکرێت زیاتر لەم شتە هەبێت. پێشبڕکێکە کاتێک دەستی پێکرد کە ئێوە لە پیرۆ کۆتاییان هێنا".
  
  - تەواو دەکەیت؟ سمیس دووبارەی کردەوە. "ئێمە ژیانمان ڕزگار کرد."
  
  لۆرن شانی هەڵکێشا. "کەس تۆ تاوانبار ناکات بۆ ئەمە."
  
  درەیک بە ڕوونی داواکارییە دووبارەکانی سمیس لەبیر بوو بۆ ئەوەی لە دوایین ئەرکدا پەلە بکات لە دۆزەخەکە. بەڵام ئێستا کاتی وروژاندنی ئەم بابەتە نەبوو. بەڵکو بە هێمنی سەرنجی نیویۆرکەرەکەی ڕاکێشا.
  
  وتی: کەواتە. "بۆچی بە تەواوی پێمان ناڵێن ئەم فەرمانەی قیامەت پلانی چی داناوە و چۆن پلانی لەناوبردنی جیهان هەیە؟"
  
  لۆرن هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. - ئەوا هیچ شتێک نییە. هیوادارم ئامادە بیت بۆ ئەمە".
  
  
  بەشی سێیەم
  
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ڕێگەی مانگی دەستکردی سیخوڕی، بریکار و کامێرای شاراوە، فڕۆکەی بێفڕۆکەوان، ئاژانسی ئاسایشی نیشتمانی... تۆ ناوی لێ بنێ، دەزانین کە لانیکەم شەش وڵاتی دیکە پێشبڕکێ دەکەن بۆ ئەوەی یەکەم وڵات بن کە چوار گۆشەی زەوی بدۆزنەوە. ئەمریکییەکان..." هێواش وەستا و بیری کردەوە، "باشە... ئەمریکی بوون... دەتەوێت پێش ئەوانی تر بگەیتە ئەوێ. نەک تەنها لە پێناو پرێستیژدا، بەڵکو لەبەر ئەوەی ئێمە بە سادەیی ناتوانین بڵێین کەسێکی تر چی دەکات بەو شتەی کە دەیدۆزێتەوە. هەستەکە ئەوەیە... چی ئەگەر ئیسرائیل بکوژێکی نهێنی لە ناوخۆی وڵاتەوە بدۆزێتەوە؟ چی ئەگەر چین هەر چواریان بدۆزێتەوە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەواتە ئەمانە ئەو وڵاتە پشتڕاستکراوەن کە بەشداری پڕۆژەکە دەکەن؟" کێنسی بە هێمنی پرسی. - ئیسرائیل؟
  
  "بەڵێ. پڵەس چین، فەرەنسا، سوید، ڕووسیا و بەریتانیا".
  
  درەیک پێی وابوو ڕەنگە هەندێک لەو کەسانەی کە بەشداربوون بناسێت. هەڵە بوو کە ناچار بوو دژی ئەوان کار بکات.
  
  گوتی: "فێڵبازە. - فەرمانەکان بە وردی چین؟
  
  لۆرن بۆ دڵنیابوون لە لاپتۆپەکەی پشکنی. "ئەوان زۆر ترسناک لە 'بێ شکست' و 'بە هەر نرخێک' لەخۆدەگرن."
  
  هایدن دەڵێت: "ئەوان وەک هەڕەشەیەکی جیهانی دەیبینن". "بۆچی نا? هەمیشە تەنها چەند ڕۆژێکی کەم ماوە بۆ ئاپۆکالیپسی داهاتوو".
  
  درەیک وتی: "و لەگەڵ ئەوەشدا، هەموومان لە بنەڕەتدا لە یەک لایەنداین."
  
  هایدن چاوی ترپاند و سەیری کرد. "وای. واز لە ماددە هۆشبەرەکان بێنە، هاوڕێ."
  
  "نا، مەبەستم بوو-"
  
  "زۆر لێدان دواجار شێتی کرد." داهل پێکەنی.
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "دەمت دابخە." وەستانێکی کرد. - ئایا پرسیارت لەبارەی یۆرکشایرەکەتەوە کردووە؟ بەهەر حاڵ ئەوەی مەبەستم ئەوە بوو کە هەموومان هێزی تایبەتین. لە هەمان قوماش بڕین. ئێمە دڵنیاین وەک جەهەنەم نابێت لە سەرانسەری جیهاندا بەدوای یەکتردا بگەڕێین".
  
  هایدن بەبێ هەست و سۆز وتی: منیش هاوڕام. - کەواتە لەگەڵ کێ باسی ئەم بابەتە دەکەیت؟
  
  درەیک دەستەکانی بڵاوکردەوە. "سەرۆک کۆبورن؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەرەتا دەبوو بە وەزیری بەرگریدا تێپەڕیت. وە ئەوانی دیکە. کۆل زیاتر لە تەنها دیواری فیزیکی دەورە دراوە و هەندێکیان بێ کرێنێلاسیۆن نین".
  
  کێنزی بە متمانەوە زیادی کرد: هەموو تیپەکان یاری دۆستانە ئەنجام نادەن.
  
  "بە دڵناییەوە". درەیک خۆى دا و دانیشت. - ببورە لۆرن. بەردەوام بوون."
  
  "ڕاست. کەواتە، هەمووان ئەو بەڵگەنامە دزەپێکراوانەیان خوێندووەتەوە. زۆربەی قسەی بێمانای نازییە، ئەگەر ڕاستگۆ بین. وە من ئەمە بە وشە بە وشە دەخوێنمەوە. ئەو لاپەڕەیەی کە بەناوی ئەم گرووپە بەدبەختەوە ناونراوە، بە ناوی "فەرمانی دوا حوکم"، بە ڕوونی ئاماژەیە بۆ ئەو شوێنانەی کە پێیان دەوترێت "شوێنی پشوودان"ی چوار سوارەکە: شەڕ، فەتح، برسێتی و مردن.
  
  واتە: لە کتێبی وەحییەوە؟ هایدن پرسی. - ئەو چوار سوارچاکە؟
  
  "بەڵێ." لۆرن سەری لە سەری خۆی دانا، هێشتا بەناو ئەو تێبینییە زۆرانەدا دەڕوانی کە لەلایەن هەندێک لە باشترین گێیکەکانی ئەمریکاوە پشتڕاستکراونەتەوە. "بەرخی خودا چوار مۆرەکەی یەکەمی حەوت مۆرەکە دەکاتەوە، کە چوار بوونەوەر دەهێنێتە دەرەوە کە سواری ئەسپی سپی و سوور و ڕەش و ڕووخساری کاڵ دەبن. بێگومان بەدرێژایی ساڵان وابەستەی هەموو شتێک بوون و جار و بار لە کولتوری باودا لێکدراونەتەوە. تەنانەت وەک هێمایەک بۆ ئیمپراتۆریەتی ڕۆمانی و مێژووی دواتر وەسف کراون. بەڵام هێی، نازییەکان دەتوانن بە هەر شێوەیەک کە بیانەوێت یاری پێ بکەن، ڕاستە؟ ئێستا ڕەنگە باشتر بێت ئەگەر ئەمە بدەم. کۆمەڵێک کاغەزی لە جانتاکەی دەرهێنا، زیاتر لەوەی درەیک بینیبووی، بە شێوەیەکی بازرگانی دەرکەوت. گۆڕانکارییەکی سەرنجڕاکێش بۆ لۆرن، و گۆڕانکارییەک کە پێدەچێت لە دڵیدا گرتبێتی. بە خێرایی چاوێکی لە کاغەزەکە کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا ئەمە ئەو شتەیە کە هەمووانی ڕەنگاوڕەنگ کردووە؟ فەرمان?
  
  - بەڵێ ئەمە بخوێنەرەوە.
  
  داڵ بە دەنگی بەرز دەیخوێندەوە لە کاتێکدا ئەوانی تر وەریانگرت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە چوار گۆشەی زەویدا چوار سوارەکەمان دۆزیەوە و پلانی ڕێکخستنی دوا دادوەریمان بۆ خستنەڕوو. ئەوانەی لە جەنگی خاچپەرستی دادوەری و پاشهاتەکانی ڕزگاریان دەبێت، بە حەق حوکمڕانی دەکەن. ئەگەر ئەمە دەخوێنیتەوە، ئێمە ون بووین، بۆیە بە وریاییەوە بخوێنەرەوە و بەدواداچوون بکە. ساڵانی کۆتاییمان بە کۆکردنەوەی چوار چەکی کۆتایی شۆڕشەکانی جیهان بەسەر بردووە: شەڕ، فەتح، برسێتی و مەرگ. یەکگرتوو، هەموو حکومەتەکان لەناو دەبەن و داهاتوویەکی نوێ دەکەنەوە. ئامادەبە. بیاندۆزەرەوە. گەشت بکە بۆ چوار گۆشەی زەوی. شوێنی پشوودانی باوکی ستراتیژی و پاشان خاگان بدۆزەرەوە؛ خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە، و پاشان بەڵای خودا. بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە. ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد، فەتحمان لە تابوتەکەیدا دانا. ئێمە ئەو بەڵایەمان دۆزیەوە کە پاسەوانی دوا دادوەری ڕاستەقینە دەکات. وە تاکە کۆدی کوشتن کاتێکە کە سوارەکان دەرکەوتن. هیچ نیشانەیەکی ناسینەوە لەسەر ئێسکەکانی باوک نییە. هیندییەکە بە چەک دەورە دراوە. ئێستا ڕێزمانی قیامەتی دوایی لە ڕێگەی تۆوە دەژی و بۆ هەتا هەتایە حوکمڕانی باڵا دەبێت".
  
  درەیک هەمووی تەڕ کرد. زۆر ئاماژە، زۆر ڕاستی. کارێکی زۆر. بەڵام داهل بە یەکەم کۆمێنتەکەی تا چەقۆی لێدا. - هەستا؟ ئایا یاخی نابن؟
  
  "بەڵێ، پێدەچێت شتێک هەڵە بێت." لۆرن ڕازی بوو. "بەڵام ئەوە هەڵەی تایپ نییە."
  
  مای لە کۆمێنتێکدا وتی، "پێدەچێت ڕێزبەندی سەیرکردن نیشان بدات، هەرچەندە بە شێوەیەکی نادیار."
  
  لۆرن سەری لە سەری خۆی دانا و ڕازی بوو. "ئەمە راستە. بەڵام ئایا تێدەگەیت بۆچی ئەمانە بە 'شوێنی پشوودان' ناودەبەن؟نەک گۆڕ یان ناشتن یان هەر شتێکی تر؟"
  
  داڵ بە دەنگی بەرز خوێندەوە: "هەموو شتێک وەک خۆی نییە".
  
  "بەڵێ. بەڕوونی تۆنێک لێکۆڵینەوەی زیاتر پێویستە".
  
  ئەلیسیا بە دەنگی بەرز خوێندەوە: "هیندییەکە بە چەک دەورە دراوە. - ئەوە مانای چییە بە جەهەنەم؟
  
  هایدن وتی: با زۆر لە خۆمان پێش نەکەوین.
  
  "پێدەچێت زانینی هەموو ئەم شوێنە پشوودانانەی کۆتایی لەگەڵ فەرمانی نازیدا مردووە". لۆرن وتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە پلانیان هەبووبێت شتێک تۆمار بکەن. ڕەنگە کۆدکردنەکە بێت. یان گواستنەوەی زانست بۆ نەوەکانی تر. ئێمە بە دڵنیاییەوە نازانین، بەڵام دەزانین ئەوە تەنها شتێکە کە دەبێت بەردەوام بین" شانی هەڵکێشا و هەمووان لە یەک بەلەمدان. چاوی لە درەیک بوو. "بەلەم. ڕەفتی ڕزگاربوون. بیرۆکەکەت دەست دەکەوێت".
  
  یۆرکشایرەکە بە شانازییەوە سەری لە سەری خۆی دانا. "بێگوومان من دەمەوێ. SAS دەتوانێت بەردێک هەڵبفڕێت".
  
  هایدن وتی: باشە، هەرکەسێک تووشی بین، ئەوان هەمان ئاماژەیان هەیە کە ئێمە هەمانە. "چۆنە دەست پێ بکەین؟"
  
  کینیماکا لە پەنجەرەکەوە ڕووی کردە دەرەوە. واتە: لە چوار گۆشەی زەوی؟ ئەو پرسی. "لە کوێ هەڵکەوتوون؟"
  
  ژوورەکە چۆڵ دەرکەوت. داڵ وتی: "ئەستەمە بڵێم. واتە: کاتێک زەوی گۆڕاو بێت.
  
  - باشە، چۆنە لەگەڵ یەکەم سوارچاک کە ئاماژەیان پێکردووە. ئەم باوکە ستراتیژییە". کینیماکا ڕۆیشت بۆ ژوورەکە و هەموو ڕووناکییەکەی پەنجەرەی پشتی خۆی گرت. "چ ئاماژەیەکمان هەیە بۆی؟"
  
  لۆرن پەنجەی خستە سەر شاشەکە و وتی: "وەک چاوەڕوان دەکرێت، دامەزراوەی بیرکردنەوە لە ماڵەوەش ئەم کارە دەکات..." ساتێک بۆ خوێندنەوەی تەرخان کرد.
  
  درەیک هەمان ساتەوەختی تەرخان کرد بۆ ئەوەی بیربکاتەوە. باسی لۆرن لە "تانکێکی بیرکردنەوە لە ماڵەوە" تەنیا ئەوە ڕوون بووەوە کە چی لەوێ نییە.
  
  کارین بلەیک.
  
  بێگومان کات تێپەڕی کاتێک تۆ بەشێک بوویت لە تیمی SPEAR، بەڵام زۆر لەو ڕۆژە یان تەنانەت ئەو هەفتەیەی تێپەڕی کە بڕیار بوو کارین لە بانگەوازدا بێت. هەر جارێک بڕیاریدا پەیوەندی پێوە بکات، شتێک ڕێگری لێدەکرد - جا کۆمەڵێک دوژمن بێت، قەیرانێکی جیهانی بێت، یان داواکاری خۆی بێت کە بێزارکەر نەبێت. کارین پێویستی بە شوێنی خۆی بوو، بەڵام-
  
  لە کوێی جەهەنەمدایە ئەو کچە؟
  
  لۆرن دەستی کرد بە قسەکردن و جارێکی تریش ناچار بوو بیرکردنەوەکانی کارین بخرێتە لایەک.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێدەچێت ئەو کەسایەتییە مێژووییە بە باوکی ستراتیژی ناسرابێت. هانیباڵ".
  
  سمیس دڵنیا نەبوو. - کامیان؟
  
  ئەلیسیا لێوەکانی چەقاند. "ئەگەر ئەمە دۆستی ئەنتۆنی هۆپکینز بێت، من ئەم ژوورە بەجێناهێڵم."
  
  - هانیباڵ بارسا سەرکردەیەکی سەربازی ئەفسانەیی خەڵکی کارتاژ بوو. لە ساڵی ٢٤٧ پێش زایین لەدایک بووە، ئەو پیاوە بووە کە سەرکردایەتی تەواوی سوپایەکی کردووە بە فیلەکانی جەنگەوە، بەسەر پیرینیس و بەرزاییەکانی ئەلبدا بۆ ناو ئیتاڵیا. توانای دەستنیشانکردنی خاڵە بەهێزەکانی و لاوازی دوژمنەکانی هەبوو و زۆرێک لە هاوپەیمانەکانی ڕۆمای تێکشکاند. تاکە ڕێگەیەک کە لە کۆتاییدا شکستی هێنا، کاتێک بوو کە هەندێک کابرا فێری تاکتیکە درەوشاوەکانی خۆی بوو و ڕێگەیەکی پەرەپێدا بۆ بەکارهێنانیان لە دژی. لە کارتاژ بوو".
  
  "کەواتە ئەم کابرایە باوکی ستراتیژییە؟" - پرسیاری لە سمیس کرد. "ئەم هانیباڵە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە یەکێک لە گەورەترین ستراتیژیستەکانی سەربازی لە مێژوودا دادەنرێت و بە یەکێک لە ژەنەڕاڵە دیارەکانی سەردەمی دێرین لەگەڵ ئەسکەندەری گەورە و قەیسەر دادەنرێت. ناوی لێنرا باوکی ستراتیژی چونکە گەورەترین دوژمنی ڕۆما لە کۆتاییدا تاکتیکە سەربازییەکانی خۆی گرتە ناو پلانەکانی خۆیانەوە".
  
  داڵ وتی: "ئەمە سەرکەوتنێکە، ئەگەر هەرگیز سەرکەوتنێک هەبووبێت."
  
  لۆرن سەری لە سەری خۆی دانا. "باشتر. هانیباڵ بۆ ڕۆما هێندە بە کابوسێک دادەنرا، هەرکاتێک هەر کارەساتێک ڕووبدات، ئەو وتەیەیان بەکاردەهێنا. بە وەرگێڕان، ئەمە مانای ئەوەیە هانیباڵ لە دەروازەکانە! دەستەواژەی لاتینی بە شێوەیەکی گشتی قبوڵکرا و تا ئەمڕۆش بەکاردێت."
  
  هایدن هانیان دا: "گەڕانەوە بۆ فەرمان. "چۆن دەگونجێت؟"
  
  - باشە دەتوانین بە متمانەوە بڵێین هانیباڵ یەکێکە لە چوار سوارەکە. جگە لەوەی کە بە ڕواڵەت سواری ئەسپ بووە، بە درێژایی مێژوو بە باوکی ستراتیژی ناوزەد کراوە. ئەمەش واتە ئەو جەنگە، یەکەم سوارچاکە. بە دڵنیاییەوە شەڕی بۆ ئیمپراتۆریەتی ڕۆمانی هێنا".
  
  درەیک دەقەکەی سکان کرد. - کەواتە لێرەدا دەڵێت کە پلانی فەرمانی قیامەت لەلایەن سوارچاکانەوە دانراوە. ئایا دەبێ وا دابنێین کە فەرمانەکە چەکێکی وێرانکەری لە گۆڕی هانیباڵدا نێژراوە؟ ئەمە بۆ نەوەی داهاتوو جێبهێڵە؟"
  
  لۆرن سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەستێکی گشتییە. چەک لە هەموو گۆڕێکدا. لە هەموو گۆشەی زەویدا گۆڕێک هەیە".
  
  کینیماکا برۆیەکی بەرز کردەوە. "کە دیسانەوە بەقەد تەنوورەیەکی چیمەنتۆ مانای هەیە."
  
  هایدن دەستی بۆ جووڵاند تا بوەستێت. ژنەکە وتی: لەبیری بکە. "بۆ ێستا. بە دڵنیاییەوە پیاوێکی وەک هانیباڵ دەبێ گۆڕ یان گۆڕستانی هەبێت؟"
  
  لۆرن لەسەر کورسیەکەی پشتی بەستەوە. - بەڵێ، ئەمەیە کە شتەکان ئاڵۆز دەبن. هانیباڵی پیری هەژار دەربەدەر کرا و مردنێکی نەگبەتانە مرد، ڕەنگە بەهۆی ژەهرەوە. لە گۆڕێکی بێ نیشانەدا بە خاک سپێردرا".
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "قسەی بێمانا".
  
  - وات لێدەکات بیربکەیتەوە، نەخێر؟
  
  "شوێنێکمان هەیە؟" مای پرسی.
  
  "ئەها بەڵێ". لۆرن زەردەخەنەی کرد. "ئەفریقا".
  
  
  بەشی چوارەم
  
  
  ئەلیسیا ڕۆیشت بۆ کابینەیەکی لاوەکی و بوتڵێک ئاوی لە مینی سەلاجەی سەرەوە دەرهێنا. دەستپێکردنی نەشتەرگەرییەکی نوێ هەمیشە سترێساوی بوو. بەهێزی ئەو شەڕکردن بوو؛ بەڵام ئەمجارەیان بە ڕوونی پێویستیان بە پلانێک بوو. هایدن پێشتر لە لاپتۆپەکەدا پەیوەندی بە لۆرنەوە کردبوو، سمیس هەوڵی دەدا بە ئارەزووی خۆی دەربکەوێت، بێ گومان چونکە ئەو نیویۆرکییە ڕۆڵێکی جیاوازی دەگێڕا. ئای بەڵێ، و لەبەر ئەوەی لە زیندان نییە سەردانی تیرۆریستێکی شێت بکات.
  
  ئەلیسیا بۆچوونی خۆی هەبوو، بەڵام بە سەختی لە لۆژیکی لۆرن تێگەیشت. هێشتا ئەوە شوێنی ئەو نەبوو کە حوکم بدات، نەک دوای ئەو ژیانەی کە پێشتر بەڕێوەی بردبوو. لۆرن فۆکس ئەوەندە ژیر و تێڕامان بوو کە بزانێت چی دێت.
  
  هیوادارم. ئەلیسیا نیوەی شووشەکەی خواردەوە، پاشان ڕووی لە درەیک کرد. یاریزانە یۆرکشایرەکە لە ئێستادا لە تەنیشت داڵ و کێنسی وەستابوو. خەریک بوو بچێتە ژوورەوە کە لە نزیکەوە جووڵەیەک ڕوویدا.
  
  - ئای سڵاو یۆگی. لەوێ شتەکان چۆن دەڕۆن؟
  
  "باش". دزە ڕوسییەکە لەو کاتەوەی کە لەناکاو ئاشکرا بووە، تووشی خەمۆکی بووە. - پێت وایە ئێستا ڕقیان لێمە؟
  
  "کێ? ئەوان? تۆ سوعبەت ئەکەیت? کەس حوکمت لەسەر نادات، بە تایبەت من. پێکەنی و سەیری دەوروبەری کرد. "یان ئایار. یان درەیک. وە بە تایبەتی نەک کێنزی. ڕەنگە ئەو ژنە ژنە زیندانییەکی پڕ لە نهێنی بچووکی ناشرین هەبێت."
  
  "دەربارەی".
  
  "بەتەواوی نهێنی بچووکە ناشرینەکەت نییە." گەمژەیی! - هێی، هێشتا هەوڵدەدەم لێرە بگۆڕم. من شتێکی گەپ لەبارەی چەپڵە لێدان نازانم."
  
  "دەیبینم".
  
  دەستی درێژ کرد: "وەرە ئێرە!" - و بەپەلە هاتە سەر سەری کاتێک خۆی خلیسکاند، هەوڵیدا سەری بگرێت. یۆرگی بە قاچەکانی سووکەوە پەڕی بۆ کۆتایی ژوورەکە. ئەلیسیا بێهودەیی ئەو ڕاوکردنەی بینی.
  
  - جاری داهاتوو کوڕم.
  
  درەیک سەیری نزیکبوونەوەی دەکرد. "دەزانی، ئەو لێت دەترسێت."
  
  "پێم وا نەبوو منداڵەکە لە هیچ شتێک بترسێت. نەک دوای بەسەربردنی کات لەو زیندانە ڕووسییە و دروستکردنی دیوار. پاشان بۆت دەردەکەوێت کە لێی دەترسێت". دەستی لە سەری خۆی دا.
  
  داڵ وتی: بەهێزترین چەک لە هەموویان. "تەنها لە هانیباڵ بپرسە."
  
  - ئای تۆرستی گاڵتە دەکات. با هەموومان ڕوو لە ساڵنامە بکەین. بەڵام بەجدی" ئەلیسیا زیادی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "منداڵەکە پێویستی بە قسەکردنە. من توانای باشتر نیم".
  
  کێنسی قیژەی کرد. "بەڕاستی? من سەرسامم".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا لە لێدوانەکەی وێبدا ئاماژەت پێکراوە؟ ئای بەڵێ، من وا بیر دەکەمەوە."
  
  ئیسرائیلییەکە شانی هەڵکێشا. - شەوانە بە سەختی دەخەوم. ئینجا چی?"
  
  ئەلیسیا وتی: هەر بۆیە. "هیچ."
  
  - من پێشبینی دەکەم بە هەمان هۆکاری تۆ.
  
  بێدەنگییەکی قووڵ هەبوو. داڵ چاوی بە نیگای درەیک کەوت بەسەر سەری ژنەکاندا و کەمێک کڕنۆشی برد. درەیک بە خێرایی سەیری دووری کرد، ژنەکانی سووک نەکرد، بەڵام نەیدەویست لە بیری نەهامەتیدا بکێشرێنە خوارەوە. ئەلیسیا سەری بەرز کردەوە کاتێک هایدن دەستی کرد بە قسەکردن.
  
  سەرۆکەکەیان وتی: باشە. - باشترە لەوەی کە لۆرن لە سەرەتادا بیری لێدەکردەوە. کێ بۆ گەشتێکە بۆ هێلێسپۆنت؟
  
  ئەلیسیا ئاهێکی هەڵکێشا. "دەنگێکی تەواو دەدات بۆ ئەم تیمە نەفرەتییە. ناوم تۆمار بکە."
  
  
  * * *
  
  
  سەرەتا بە هێلیکۆپتەر و پاشان بە بەلەمی خێرا تیمی SPEAR لە داردانێل نزیکبوونەوە. خۆر لە ئێستاوە بەرەو ئاسۆ نوقم بوو، ڕووناکی لە تۆپێکی گەشاوە گۆڕا بۆ هێڵێکی پانۆراما لە پاشبنەمادا و چەقۆیەکی ئاسۆیی. درەیک خۆی بینی کە بەزەحمەت لە نێوان شێوازەکانی گواستنەوەدا دەگۆڕێت لە کاتی سواربوونی چەقەڵدا، و کاتێکی دۆزیەوە بۆ ئەوەی سەرسام بێت بەوەی کە چۆن فڕۆکەوانەکان بە سەلامەتی ڕۆژەکەیان تێپەڕاندووە. ئەلیسیا کە لە تەنیشتی بوو لەناو کۆپتەرەکەدا، کەمێک هەستەکانی ڕوونکردەوە.
  
  "هەی کوڕان، پێتان وایە ئەم کابرایە هەوڵی کوشتنمان دەدات؟"
  
  کینیماکا کە بە توندی بەسترابووەوە و بە چەند تەوقەی یەدەگەوە لکابوو کە دەیتوانی بیگرێت، لە ڕێگەی ددانە گرژەکانەوە وتی: "زۆر دڵنیام پێی وایە کە دەچنە خوارەوە."
  
  پەیوەندییەکان بە تەواوی کارا بوون و کراوە بوون. بێدەنگی هەوای پڕکرد لە کاتێکدا تیمەکەیان پشکنینی ئەو چەکانەیان دەکرد کە لەلایەن سی ئای ئەیەوە دابینکرابوون. درەیک تۆمەتبارە ئاساییەکانی دۆزیەوە، کە بریتی بوون لە گلۆکس، ئێچ کەی ئێس، چەقۆی شەڕ و کۆمەڵێک نارنجۆک. هەروەها ئامێری بینینی شەوانە دابین کرا. تەنها چەند خولەکێک دواتر هایدن دەستی کرد بە قسەکردن لەسەر پەیوەندیکەرەکە.
  
  "کەواتە، خەڵک، کاتی ئەوە هاتووە لایەنێکی دیکەی کەسیتر لەم ئەرکەدا لەبەرچاو بگرین. تیمە ڕکابەرەکان. سی ئای ئەی هێشتا دەڵێت شەشیان هەیە، بۆیە با سوپاسگوزار بین کە زۆر زیاتر نییە. خانەی ئەسکەندەریە بەردەوام زانیاری وەردەگرێت کە لە خانەکانی سی ئای ئەی لە سەرانسەری جیهان و لە NSA و بریکارە نهێنییەکانەوە دەڕژێتە ناوەوە. هەر ڕاستییەکی پەیوەندیدار بە من دەگەیەنن-"
  
  کێنسی لە قسەکانیدا وتی: ئەگەر لە بەرژەوەندی ئەوان بێت.
  
  هایدن کۆکەی. - تێدەگەم کە ئەزموونی خراپتان لەگەڵ دەزگاکانی حکومەتدا هەبووە، سی ئای ئەی بەڕاستی ڕۆژنامەگەری خراپ وەردەگرێت، بەڵام من کارم بۆیان کردووە. وە لانی کەم من کارەکەمم بە دروستی ئەنجامدا. تەواوی نەتەوەیەکیان هەیە کە دەبێ بیپارێزن. دڵنیابن ڕاستییەکانتان پێ دەدەم".
  
  ئەلیسیا بەسەر پەیوەندیکەرەکەدا چرپەی کرد: "پێم سەیرە چی تەنوورەکەی بەرز دەکاتەوە." "دڵنیام کە هیچ شتێکی نەفرەتی نییە."
  
  کێنسی چاوی لێی بوو. "چی دەتوانێت باش بێت کە وا لە تەنوورەکەت بکات بەرزبێتەوە؟"
  
  "نازانم". ئەلیسیا بە خێرایی چاوی ترپاند. "دەمی جۆنی دیپ؟"
  
  هایدن قوڕگی پاک کردەوە و بەردەوام بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "شەش تیمی هێزی تایبەت. سەختە بزانیت کێ هاوسۆزە و کێ بە ئاشکرا دوژمنایەتی دەکات. گریمانە مەکە. دەبێت وەک دوژمن مامەڵە لەگەڵ هەموو کەسێک بکەین. هیچ کام لەو وڵاتانەی کە دەیانناسین دەستیان لەم کارەدا هەیە، دان بەم شتەدا نانێن. تێدەگەم کە ڕەنگە هەندێک لەم کوڕانە بناسیت، بەڵام گۆرانییەکە وەک خۆی دەمێنێتەوە".
  
  کاتێک هایدن وەستا، درەیک بیری لە بەشێکی بەریتانی کردەوە. SAS چەند فەوجێکی زۆری هەبوو و ئەویش ساڵانێکی زۆر بوو دوور بوو، بەڵام هێشتا جیهانی سەربازە سەروو نوخبەکان بە تەواوی گەورە نەبوو. هایدن ڕاستی دەکرد کە ئێستا باسی ڕووبەڕووبوونەوە و زەوتکردنی ئەگەری کرد، نەک لە بەرەکانی شەڕدا لەلایەن ئەوانەوە بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر بگیرێت. ڕەنگە داڵ حەزی لە بەشە سویدییەکە بێت، کێنزیش حەزی لە فەوجەکەی ئیسرائیل بێت. کارێکی باشە، ئامادەبوونی نەریتی ئەمریکی لەوێ نەبوو.
  
  وتیشی: ناتوانم بە خەیاڵمدا بێت چین دۆستانە بێت. "نە ڕووسیا."
  
  مای و لە پەنجەرەکەوە سەیری دەرەوەی کرد و وتی: بەم خێراییە. واتە: لە تاریکیدا شێوە دەبن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا بیرۆکەیەکمان هەیە لەسەر دۆخی ئێستای هەر وڵاتێک؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  - بەڵێ، من تەنها بەرەو ئەم شتە دەڕۆیشتم. ئەوەندەی دەتوانین بزانین سویدییەکان چەند کاتژمێرێک لە یەکترەوە دوورن. فەرەنسییەکان هێشتا لە ماڵەوەن. مۆساد نزیکترینە، زۆر نزیکە".
  
  داڵ وتی: بێگومان. "بەڕاستی کەس نازانێت بەرەو کوێ دەڕۆن."
  
  درەیک کەمێک کۆکەی. "ئایا هەوڵ دەدەیت پاساو بۆ هەوڵە شکستخواردووەکەی سوید بهێنیتەوە؟"
  
  "ئێستا دەنگت وەک ئەوە وایە لە یۆرۆڤیژن بیت. وە کەس باسی بەریتانیای نەکرد. لە کوێ هەڵکەوتوون؟ هێشتا چا دروست دەکەیت؟" داڵ کوپێکی خەیاڵی بەرزکردەوە، پەنجە بچووکەکەی بە گۆشەیەک دەرچوو.
  
  خاڵێکی دادپەروەرانە بوو. - باشە، ڕەنگە سوید بە دواوە دەستی پێکردبێت.
  
  "لانی کەم دەستیان پێکرد."
  
  هایدن قسەکانی بڕییەوە: "کوڕان. ئاماژەی بەوەشکردووە، لەبیرت نەچێت ئێمەش بەشێکین لەم شتە. وە واشنتۆن چاوەڕێی سەرکەوتنمان دەکات".
  
  درەیک پێکەنی. داهل پێکەنی. سمیس سەری بەرز کردەوە کاتێک لۆرن دەستی کرد بە قسەکردن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "زیادکردنێکی سەرنجڕاکێش بۆ هەموو ئەمانە ئەوەیە کە هەندێک لەو وڵاتانە بە توندی ناڕەزایەتیان دەربڕیوە بۆ هەر دەستێوەردانێک. بێگومان ئاستی شتە چەوتەکان هەمیشە بەرزە، بەڵام دەتوانین مامەڵە لەگەڵ هەندێک توخمە ناپاکەکاندا بکەین".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە شێوەیەکی نافەرمی؟ گروپە دابەشبووەکان؟" - کینیماکا پرسی.
  
  "ئهوه ئهگونجێت."
  
  هایدن دەڵێت: "تەنها دەمانگەڕێنێتەوە بۆ زانیارییە سەرەتاییەکان." واتە: هەمووان دوژمنایەتین.
  
  درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ڕەنگە سمیس بیری لە چی کردبێتەوە سەبارەت بە لێدوانەکەی. لە گەڕانەوە بۆ کوسکۆ، جوشوا دوژمنایەتی دەکرد، بەڵام بەو پێیەی مردنەکەی لەلایەن حکومەتەوە سزا نەدرابوو و مانەوەیان لەو وڵاتە بەردەوام لە گۆڕان و کێبڕکێدا بوو، کەس نەیدەزانی چی ڕوودەدات. مردنی ئەم پیاوە ڕووداوێک بوو، بەڵام بەهۆی بێباکی و زیادەڕەوی لە حەماسەتدا بوو. بەڵێ مشەخۆر و بکوژ بوو، بەڵام بارودۆخەکە جیاواز بوو.
  
  دوای کۆپتەرەکە بەلەمەکانیان پڕکردەوە. جل و بەرگی ڕەشیان لەبەردا بوو، دەموچاویان خۆدزینەوە بوو، بە ئاسانی بەسەر ئاوەکانی هێلێسپۆنتدا دەسوڕانەوە، دواجار شەوەکە پڕ بوو لە تاریکی. ئەو ڕێگایەی کە گرتیانبووە بەر چۆڵ بوو، گڵۆپەکان لەودیو کەناری دوورەوە دەچڕان. هێلیسپۆنت کەناڵێکی گرنگ بوو کە بەشێک لە سنووری نێوان ئەوروپا و ئاسیا پێکدەهێنێت. گەروویەکی تەسک بوو، گالیپۆلی لە کەناراوەکانی باکووری خۆیدا بوو، لە کاتێکدا زۆربەی سنوورەکانی دیکەی تاڕادەیەک کەم دانیشتوویان هەبوو. لەکاتێکدا بەناو ئاوەکەدا دەڕۆیشتن، هایدن و لۆرن پەیوەندیکەرەکەیان بەکاردەهێنا.
  
  - هانیباڵ هەرگیز گۆڕی نەبووە، تەنانەت نیشاندەری گۆڕیشی نەبووە. دوای کارێکی درەوشاوە، ئەم ژەنەڕاڵە ئەفسانەییە نزیکەی بە تەنیا مرد، لە تەمەنێکی پیریدا ژەهراوی بوو. کەواتە چۆن گۆڕێکی بێ نیشانە دەدۆزیتەوە؟"
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە کاتێک لۆرن وەستا. ئایا پرسیاری لێکردن؟
  
  سمیس بە ئازایەتییەوە دەستی کرد بە دۆزینەوەی چارەسەرێک. "سۆنار؟"
  
  داڵ وەڵامی دایەوە: "ئەمە دەکرێت، بەڵام دەبێت بیرۆکەیەکی زۆر باشت هەبێت کە لە کوێدا بگەڕێیت."
  
  هایدن دەڵێت: "بەڵگەنامەیەکی ناڕوونیان دۆزیەوە، بەڵگەنامەیەکی تۆمارکراو، بەڵێ، بەڵام بە کات ون بوون." - چارەنووسی هانیباڵ هەمیشە ئەو کەسانەی توڕە کردووە کە ئەو پاڵەوانەیان خۆشدەویست کە دژی ئیمپریالیزمی ڕۆمانی بوو. یەکێک لەو کەسانە سەرۆکی تونس بوو کە لە ساڵانی شەستەکاندا سەردانی ئەستەنبوڵی کرد. لەم سەردانەدا تاکە شتێک کە دەیویست ئەوە بوو کە بتوانێت پاشماوەی هانیباڵ لەگەڵ خۆی ببات بۆ تونس. هیچ شتێکی تر گرنگ نەبوو. دواجار تورکەکان تاڕادەیەک وازیان هێنا و لەگەڵ خۆیان بردیان بۆ سەفەرێکی کورت".
  
  "شەستەکان؟" داهل وتی. "ئایا ئەوە کاتێک نییە کە تاوانبارانی جەنگ دەستیان کرد بە داڕشتنی پلانە بچووکە ناشرینەکەیان؟"
  
  "ئەگەری زیاتر". هایدن وتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دوای ئەوەی لە کوبا نیشتەجێ بوون و ژیانێکی نوێیان دەستپێکرد. پاشان فەرمانە نوێیەکەیان نزیکەی بیست ساڵ بەردەوام بوو".
  
  ئەلیسیا وتی: کاتێکی زۆر بۆ ئەوەی داهێنەر بیت.
  
  مای زیادی کرد: وە چوار سوارەکە بۆیان هەڵبژێرە. "هانیباڵ - سوارچاکی جەنگ؟ مانای هەیە. بەڵام کێن بە جەهەنەم فەتح و برسێتی و مردن؟ وە بۆچی داردانێلەکان لە ئەفریقا یەکێکە لە چوار ئاراستە سەرەکییەکە؟"
  
  ئەلیسیا دەنگی دایەوە و گوتی: "خاڵێکی باشە"، ئەمەش وایکرد درەیک هەوڵەکانی دوو هێندە بکات. "پێویستە ئەو کەپڵە بیرکردنەوە بچووکە لەبەر بکەیتەوە فۆکسی."
  
  لۆرن زەردەخەنەی کرد. درەیک بە تۆنی دەنگی ئەو دەیزانی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆیە تورکەکان بە تایبەتی شەرمەزاربوون بەهۆی بێڕێزیکردنی خۆیان بۆ هانیباڵ، سەرۆکی تونسیان بردە شوێنێک لەسەر هێلیسپۆنت. لەسەری نووسراوە 'لە سەر ئەو گردەی کە بینایەکی وێرانە لێیە'. ئەمە شوێنی پشوودانی بەناوبانگی هانیباڵ بارسایە".
  
  درەیک چاوەڕێی کرد، بەڵام هیچ زانیارییەکی زیاتر نەهات. گوتی: "و لەگەڵ ئەوەشدا ئەوە سی ساڵ لەمەوبەر بوو."
  
  لۆرن وتی: "هێندە ماوە لەوێ وەستا و بێ گومان تورکەکان شتێکی پاسەوانی شەرەفیان دانا."
  
  درەیک بە گوماناوی دەرکەوت. "لە ڕاستیدا دەتوانێت تەنها گۆڕێکی شەرەف بێت."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەرۆکی تونسیان بردە ئەوێ، مات. تەنانەت کوپەکانی خۆڵیشی بردووە کە لەلایەن پاسەوانەکانیەوە بڕوانامەیان پێدراوە، لەگەڵ گەڕانەوەی بۆ ماڵەوە بە 'خۆڵ لە گۆڕی هانیباڵ' ناوی بردووە. لەو دۆخەدا، لەو ساڵەدا، ئایا بەڕاستی تورکەکان سەرۆکی تونس فریو دەدەن؟"
  
  درەیک سەری بۆ پێشەوە بەرەو کێوی تاریکی کەنار دەریاکە کە نزیک بووبووەوە، دانا. - ئێمە دەچین بۆ ئەوەی بزانین.
  
  
  بەشی پێنجەم
  
  
  درەیک یارمەتی دا بەلەمی خێرا ڕەنگی سەیبڵ لە ئاوەکە دەربهێنێت، بەلەمێکی نزیکەوە کە ڕەگەکانی کۆن بوو بەستەوە و ماتۆڕی دەرەوەی کەشتییەکەی دانا. مای، ئەلیسیا و سمیس پەلەیان کرد بۆ دانانی بنکەیەکی دەرەوە. کینیماکا بە یارمەتی داڵ جانتای پشتەوە قورسەکانی بەرز کردەوە. درەیک هەستی بە خۆڵ و خۆڵ کرد لە ژێر پێڵاوەکانیدا. هەوا بۆنی زەوی لێدەهات. شەپۆلەکان بە توندوتیژی پەلەیان کردە سەر کەنارەکانی لای چەپی، بەلەمەکانەوە زەبری هێزیان پێدرا. هیچ دەنگێکی تر بێدەنگییەکەی نەشکاند کاتێک ڕمچەکان ئیستۆکیان دەکرد.
  
  هایدن ئامێرێکی جی پی ئێسی گەورەی بەدەستەوە بوو. "باش. من کۆئۆردینیاتەکانم بەرنامە بۆ داڕێژراوم. ئامادەین بۆ ڕۆشتن؟"
  
  چەند دەنگێک لە وەڵامدا هەناسەیان دا: "ئامادە".
  
  هایدن بەرەو پێشەوە ڕۆیشت و درەیک لە پشتیەوە جێگیر بوو و خۆڵە زیندووەکەی ژێر پێیەکانی بەزاند. بەردەوام شوێنەکەیان سکان دەکرد، بەڵام هیچ سەرچاوەیەکی تری ڕووناکی دیار نەبوو. ڕەنگە ئاخر ئەوان یەکەمجار گەیشتبنە ئێرە. ڕەنگە تیمەکانی تر خۆیان ڕاگرتبێت، ڕێگەیان بە کەسێکی تر دا هەموو بەرزکردنەوەی قورساییەکان ئەنجام بدات. ڕەنگە ئێستاش چاودێرییان دەکرا.
  
  ئەگەرەکان بێکۆتایی بوون. درەیک سەری بۆ ئەلیسیا دانا کاتێک تێپەڕین و ژنە ئینگلیزەکە پەیوەندی بە هێڵەکەوە کرد. "ڕەنگە لەم لاو بۆ لایەکی تر دەگۆڕێت."
  
  - ئەی سمیس؟ - پرسیم.
  
  "من لێرەم. ڕێگاکە ڕوونە".
  
  ئای بەڵێ، بەڵام ئێمە بەرەو ناوەوە دەڕۆین، درەیک بیری کردەوە، بەڵام هیچی نەوت. خۆڵە نەرمەکە جێگەی خۆی بە زەوییەکی ڕەق و ڕەق دا و پاشان بەسەر کەنارەکەدا سەرکەوتن. تەنها چەند پێیەک بەرز و لوتکەیەکی لێوارەوە، زۆری نەخایاند سنووری بیابانەکەیان بەزاند و خۆیان لەسەر پارچە زەوییەکی تەخت بینیەوە. هایدن ڕێگای ئاماژەی پێکرد و ئەوانیش ئەو وێرانە بێ بەرهەمەیان بڕی. ئێستا پێویست بە پۆستکردنی پاسەوان ناکات. ئەوان دەیانتوانی چەندین کیلۆمەتر ببینن، بەڵام مەی و سمیس زیاتر دوور کەوتنەوە و مەودای بینینیان زیاد کرد.
  
  شاشەی جی پی ئێس بە بێدەنگی چاوی دەتروکاند و ڕێنمایییان دەکرد لە ئامانجەکەیان نزیکتر بوون و کەوانە تاریکەکەی شەو بە شێوەیەکی شکۆمەندانە لە سەروویانەوە درێژ بووەوە. بەو شوێنە زۆرەوە ئاسمان زەبەلاح بوو؛ ئەستێرەکان بەزەحمەت دیارن و مانگیش هێڵێکی بچووکە. دە خولەک بوو بە بیست، پاشان سی و هێشتا بە تەنیا دەڕۆیشتن. هایدن لە ڕێگەی پەیوەندیکەرەوە پەیوەندی هەبوو لەگەڵ هەردوو تیمەکە و ئەسکەندەریە. درەیک ڕێگەی دا ژینگە بیباتە ژوورەوە، هەناسەی بە ڕیتمە زەق و زەقەکەی سروشتدا دەدا. دەنگی ئاژەڵەکان، هەوای گەرم، زەق و زەنگی زەوی - هەمووی لەوێ بوو، بەڵام هیچ شتێکی نەشیاو نەبوو. ئەو تێگەیشت کە ئەو تیپانەی کە بەرامبەریان بوون دەتوانن هەر تۆزێک وەک ئەوان باش بن، بەڵام متمانەی بە تواناکانی خۆی و هاوڕێکانی هەبوو.
  
  هایدن بە چرپە گوتی: "لە پێشەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "جی پی ئێس نیشان دەدات کە زەوییەکە نزیکەی چل پێ بەرزبووەتەوە. لەوانەیە ئەمە ئەو گردە بێت کە ئێمە بەدوایدا دەگەڕێین. بە دوادا گەڕان."
  
  گردەکە هێواش هێواش لە تاریکی دەرچوو، کۆمەڵە زەوییەکی بەردەوام بەرزبووەوە کە ڕەگ و بەردەکانی ئاڵۆز و بەردەکانی زەوی وشکیان ڕشتبوو، کاتێک ڕێگایەکی جێگیریان بەناو بەربەستەکاندا دەتاشاند. درەیک و ئەلیسیا ساتێکیان تەرخان کرد تا وەستان و ئاوڕێکیان لە دواوە دایەوە، سەرنجیان دا بەو ڕەشاییە نەرمەی کە تا دەریای چەقەڵ درێژ بووبووەوە. وە زۆر لەوەش زیاتر، گڵۆپە چرپێنەرەکانی بەندەرەکە، بوونێکی تەواو جیاواز.
  
  "ڕۆژێک?" ئەلیسیا بە سەرسوڕمانەوە پرسی.
  
  درەیک هیوای خواست. گوتی: دەگەینە ئەوێ.
  
  "ئەمە دەبێ ئاسان بێت."
  
  "وە خۆشەویستی. وەک سواربوونی پاسکیل. بەڵام زۆر پێش ئەوەی هاوسەنگیت بەدەست بهێنیتەوە دەکەویت و بڕین و چەقۆ و خراپەکاریت بۆ دروست دەبێت".
  
  "کەواتە، نیوەی ڕێگاکە پێشتر تێپەڕیوە." بۆ ماوەیەکی کورت دەستی لێدا و پاشان بەردەوام بوو لە سەرکەوتن بەسەر گردەکەدا.
  
  درەیک بە بێدەنگی بەدوایدا ڕۆیشت. بەڕاستی داهاتوو سامانێکی نوێی ئەگەری لەخۆگرتبوو ئێستا کە ئەلیسیا مایڵز لە سووڕی خۆ لەناوبردنی خۆی ڕزگاری بووە. تەنها ئەوە دەبوو بیکەن، شکستپێهێنانی گروپێکی دیکەی شێت و مێگالۆمانیەکان بوو کە جەهەنەمیان چەقاندبوو بۆ ئەوەی خەڵکی جیهان ئازار بچێژن.
  
  وە هەر بۆیە سەربازانی وەک ئەو هەموو شتێک دەخەنە سەر خەت. بۆ ئادریان لە تەنیشتەوە و گراهام لەم بەری ڕێگاکە. بۆ کلۆی کە کێشەی زۆری هەبوو بۆ ئەوەی دوو منداڵەکەی لە کاتی خۆیدا بگەیەننە قوتابخانە هەموو ڕۆژێک. بۆ ئەو هاوسەرانەی کە لە ڕێگای مارکێتەکەدا گرییان و نالەیان دەکرد. بۆ سوودی ئەوانەی کە بە ڕەوشتێکی باشەوە لە قەرەباڵغی هاتوچۆدا لەسەر ڕێگای بازنەیی دانیشتبوون، و ئەوانەی بازیان بە ڕیزەکاندا دەدا. نەک بۆ ئەو چەقۆی کانیاوانەی کە دوای تاریکی سەردەکەونە ناو ڤانەکەت یان گەراجەکەتەوە، بە هەر شتێک کە لە توانایاندا بوو دەڕۆیشتن. نەک بۆ چەقۆکێشان و دەسەڵاتخوازان و چەقۆکێشانی پشت. ئاگاداری ئەو کەسانە بن کە بۆ ڕێز و خۆشەویستی و خەمخۆری زۆر خەباتیان کردووە. با ئەوانەی بۆ ئایندەی منداڵەکانیان خەباتیان کرد، متمانەیان بە سەلامەتییەکەی هەبێت. ئەوانەی یارمەتی ئەوانی تریان داوە با یارمەتیان بدرێت.
  
  هایدن بە خرۆشەیەکی نزم سەرنجی ڕاکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانێت ئەمە شوێنەکە بێت. جی پی ئێس دەڵێت وایە، منیش بینایەکی جێهێڵراو لە پێشەوە دەبینم".
  
  خاڵە ڕەنگاوڕەنگەکانی سەریەککەوتووی بینی. ئەو کاتە ناوەندی ڕووداوەکان بوو. ئێستا کات بۆ وردەکارییەکان نەبوو. ڕەنگە ئەوانیش یاری ئاگرینیان لە گەڕان بەدوای گۆڕی هانیباڵدا هەڵکردبا ئەگەر ئێستا کە لێرە بوون خێراتر بیدۆزنەوە. چونکە درەیک دڵنیا بوو لەوەی ئەگەر بتوانن بیدۆزنەوە، ئەوا هەموو تیپەکانی تریش دەتوانن.
  
  هایدن ئاماژەی بە ڕووبەری نزیکەیی کرد. کینیماکا و داهل جانتای پشتەوەی قورسیان دابەزاند بۆ سەر زەوی. مای و سمیس باشترین پۆستی چاودێرییان گرتە ئەستۆ. درەیک و ئەلیسیا لە هایدن نزیکتر بوون بۆ ئەوەی یارمەتیان بدەن. تەنها یۆرگ خۆی هەڵواسی و نادڵنیایی نیشان دا لە کاتێکدا چاوەڕێی ئەوە بوو پێی بڵێن چی بکات.
  
  کینیماکا و داهل چەند چرایەکی دەستی نایابیان دروستکرد بە دانانی سێ کەسەکە لەسەر ستاندی ڕیشاڵی کاربۆنی و بەخشینی زیاتریش. ئەمانە تەنها گڵۆپی ڕووناک نەبوون، بەڵکو دروستکراون بۆ ئەوەی تا دەتوانرێت لە نزیکەوە تیشکی خۆر ھاوشێوە بکەن. دان بەوەدا بنێم کە تەنانەت توانا بەرفراوانەکانی سی ئای ئەی لە میسردا سنووردار بوون، بەڵام درەیک پێی وابوو ئامێرەکە زۆر خراپ دەرناکەوێت. کینیماکا چرایەکی بەکارهێنا کە لەسەر ستاندێک دانرابوو بۆ ڕووناککردنەوەی ڕووبەرێکی گەورە، پاشان هایدن و داڵ چوونە ڕووپێوی زەوییەکە.
  
  هایدن پێی وتن: ئێستا سەرنج بدەن. ئاماژەی بەوەشکردووە، "فەرمانی دوا بڕیار بانگەشەی ئەوە دەکات کە چەکەکان زۆر دوای مردنی هانیباڵ لێرە نێژراون. ئەمە گۆڕێکی بێ نیشانەیە نەک بەردی سەر. بۆیە ئێمە بەدوای زەوی تێکچوودا دەگەڕێین نەک ئێسک و بلۆک یان ستوون. ئێمە بەدوای ئەو شتانەدا دەگەڕێین کە بەم دواییە نێژراون نەک شوێنەوارە کۆنەکان. نابێت زۆر قورس بێت-"
  
  "ئەوە مەڵێ!" داهل قیژەی کرد. "تۆ هەموو شتێک جینکس دەکەیت، نەفرەت."
  
  - تەنها ئەوە دەڵێم کە پێویست ناکات بەدوای هانیباڵدا بگەڕێین. تەنها چەک".
  
  "خاڵێکی باش." کینیماکا کەمێک ڕووناکی لە دەوری دەوری یارییەکەدا ڕێکخست.
  
  هایدن سێ شوێنی لەسەر زەوی تۆمارکرد. هەموویان وا دەرکەوتن کە بە جۆرێک گۆڕانکاریان بەسەردا هاتووە و هیچیان لەم دواییانەدا نەبوون. یۆرگی بە وریاییەوە نزیک بووەوە، شۆفڵ لە دەستیدا بوو. درەیک و ئەلیسیا پەیوەندییان پێوە کرد و کینیماکا بەدوایدا هات.
  
  هایدن وتی: تەنها هەڵکەنە. "پەلە بکە".
  
  "چی ئەگەر تەڵەی بووبی هەبێت؟" ئەلیسیا پرسی.
  
  درەیک سەیری بینا وێرانەکەی کرد. دیوارەکان بە خەمەوە هەڵواسرابوون، دابەزین، وەک ئەوەی قورسایی جیهانیان بەدەستەوە بێت. لایەک وەک ئەوەی لەلایەن چەقۆیەکی زەبەلاحەوە لە نیوە پارچە پارچە کرابوو، ئێستا بلۆکەکان وەک ددانی چەقۆدار لە هەردوو لاوە دەرچوون. سەقفەکە زۆر لەمەوبەر داڕمابوو، دەرگا و پەنجەرە نەبوو. - باشە، پێناچێت بتوانین لەوێ پەناگە بدۆزینەوە.
  
  "سوپاس".
  
  - خەمت نەبێت خۆشەویستی. سەرت بەرز راگرە. با سەرت بەرزبێت. هەر سەروەربیت."
  
  درەیک چاوپۆشی لە درەوشانەوەی تووڕەیی کرد و دەستی کرد بە کارەکەی. "کەواتە بەهەر حاڵ گرنگی چوار سوارەکە چییە؟" لە ڕێگەی پەیوەندیکەرەکەوە پرسیاری لە هایدن کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "باشترین پێشبینی دامەزراوەی بیرکردنەوە؟ ئەوان هاوتای ئەو کەسایەتییە مێژووییانەن کە ئێمە بەدوایاندا دەگەڕێین و ئەو چەکانەی کە هیوادارین بیاندۆزینەوە. کەواتە، هانیباڵ کە بۆ ڕقی لە ڕۆمەکان گەورە بووە، شەڕێکی نزیکەی بێکۆتایی لە ڕۆما دەستپێکرد، ڕاستە؟ لێرەدا چەکی شەڕ دەدۆزینەوە".
  
  کینیماکا لە قسەکانیدا وتی: "دەشێت ئەوەش بێت کە ئەوان سوار بن. - مەبەستم ئەوەیە هانیباڵ بوو.
  
  - بەڵێ، کەمێک زۆر ناڕوونە، مانۆ.
  
  "کەواتە پەیوەندی بە کتێبی پیرۆزەوە نییە؟" درەیک تەپۆڵکەیەکی تری زەوی هەڵکەند. "چونکە ئێمە پێویستمان بە هیچ کام لەم کۆدە گەمژانە نییە."
  
  "باشە، ئەوان لە وەحیدا دەرکەوتن و-"
  
  "وای!" ئەلیسیا لەناکاو هاوارێکی کرد. "پێم وایە شتێکم لێداوە!"
  
  دەنگی مەی بەسەر پەیوەندیکەرەکەدا چرپەی کرد: "و سەرنج. "گڵۆپی نوێ لەسەر ئاوەکە دەرکەوتووە، بە خێرایی نزیک دەبنەوە."
  
  
  بەشی شەشەم
  
  
  درەیک شۆفڵەکەی خستە سەر زەوی و ڕۆیشت بۆ ئەوەی سەیری ئەلیسیا بکات. یۆرگی پێشتر لەوێ بوو، یارمەتی دەدا لە هەڵکەندن. کینیماکاش بە خێرایی پێشکەوت.
  
  "چەند کاتمان هەیە؟" هایدن بەپەلە پرسی.
  
  سمیس وەڵامی دایەوە: "بە حوکمدان بە خێراییەکەیان، سی خولەک لە سەرەوەیە".
  
  داهل بە وردی چاوێکی لێکرد. "هیچ ئاماژەیەک هەیە؟"
  
  کێنسی لە وەڵامدا وتی: ڕەنگە مۆساد بێت. واتە: نزیکترین کەس بوون.
  
  درەیک سوێندی خوارد. - تاکە جارێک کە خۆزگەم دەخواست سویدییە نەفرەتیەکان لە پێش هەموو شتێکەوە بن.
  
  ئەلیسیا تا ئەژنۆی لەناو کونەکەدا وەستابوو و لێواری شۆفڵەکەی لە زەوییە نەرمەکەدا هەڵکەند و هەوڵیدا ئەو شتە ئازاد بکات. خەباتی دەکرد، بێ خۆشی لێوارە ناڕوونەکانی دەکێشا. کینیماکا لە سەرەوە زەوی پاک دەکردەوە کاتێک یۆرگی پەیوەندی بە ئەلیسیا کرد لە برینەکەیدا کە هەمیشە لە زەویدا فراوانتر بوو.
  
  "ئەمە چیە?" - پرسیم. درەیک پرسی.
  
  هایدن دەستەکانی لەسەر ئەژنۆکانی چەقاند. "هێشتا ناتوانم بە دڵنیاییەوە بڵێم."
  
  - خۆت ڕابکێشە ئەلیسیا. درەیک پێکەنی.
  
  درەوشاوەیی و پەنجەیەکی بەرز تاکە وەڵامی بوو. ئەو شتەی کە باسی لێوە دەکرێت لە هەموو لایەکدا بە خۆڵ داپۆشرابوو و بە خۆڵ داپۆشرابوو، بەڵام شێوەی هەبوو. درێژخایەن، نزیکەی دوو مەتر لە یەک مەتر پێوانە بوو، شێوەی سندوقێکی دیاریکراوی هەبوو و بە ئاسانی دەجووڵایەوە، ئەمەش دەریدەخات کە بە هیچ شێوەیەک قورس نییە. کێشەکە ئەوە بوو کە بە زەوی و ڕەگی ڕەق دەورە دراوە و چڕ بووەتەوە. درەیک لە سندوقەکەوە سەیری دەریاکەی کرد، سەیری نزیکبوونەوەی گڵۆپەکانی دەکرد و پێی سەیر بوو کە چۆن بە جەهەنەم دەفرێکی بچووک و سووک دەتوانێت چەکێکی سەربازی وێرانکەر لەخۆبگرێت.
  
  سمیس ڕاپۆرتی دا: "پانزە خولەک. "هیچ نیشانەیەکی تری نزیکبوونەوە نییە."
  
  ئەلیسیا لەگەڵ زەویدا خەباتی دەکرد، سەرەتا جنێوی دەدا و نەگەیشتە هیچ شوێنێک، بەڵام لە کۆتاییدا غەلافی ئەو شتەی هەڵکردەوە و ڕێگەی بە یۆرگی دا کە بیهێنێتە دەرەوە. تەنانەت ئەو کاتەش، ڕوەکی ترێی گەشەسەندوو و ڕەگ و ڕیشە ئاڵۆزەکان بە ڕواڵەت بە خۆشییەوە بەوەوە لکابوو، کۆمەڵێک ڕەق و پێچاوپێچ کە ڕەتیدەکردەوە وازی لێبهێنن. ئێستا تا کەمەریان لە قوڕدا بوو، جلەکانیان دەلەرزاند و پشتیان بە شۆفڵ بەستبوو. درەیک خۆی لە هێڵی ئاشکرای "پیاوەکان لە کاردا" بەدوور گرت و خۆی کێشا بۆ ئەوەی یارمەتی بەرزکردنەوە بدات. داهل هەروەها کز بووەوە و پێکەوە توانیان پشتگیری لە لای تەنەکە بدۆزنەوە و بیکێشنە دەرەوە. ڕەگەکان ناڕەزایەتیان دەربڕی و دەشکێن و هەڵدەگەڕانەوە. هەندێکیان بۆ ژیانی ئازیز دەستیان گرت. درەیک فشاری خستە سەر و هەستی کرد کە بەسەر کونەکەدا و بەسەر لێوارەکەدا دەخزێت. ڕووبارەکانی خاکی ئاوارە لە سەرەوە دەڕژان. پاشان ئەو و داڵ پێکەوە وەستان و چاویان لە ئەلیسیا و یۆرگی بوو. هەردووکیان دەموچاویان سوور بووبووەوە و هەناسەیان بە قورسی دەدا.
  
  "چی?" - پرسیم. درەیک پرسی. - ئایا ئێوە دوو کەس پلانتان هەیە پشوویەکی چا بخۆنەوە؟ جەهەنەم لێرە دەربهێنە".
  
  ئەلیسیا و یۆرگی دووجار بنی کونەکەیان پشکنی، بەدوای سندوقی زیاتر یان ڕەنگە ئێسکی کۆندا دەگەڕان. هیچ شتێک نەدۆزراوەتەوە. دوای ساتێک، گەنجە ڕووسەکە بە درێژایی لێواری کونەکەدا ڕایکرد، لەو شوێنانەی کە پێدەچوو هیچ پشتگیرییەکیان نەبێت، دۆزیەوە، بۆ ئەوەی بتوانێت بەسەر لێوارەکەدا و بەسەر لێواری کونەکەدا هەڵبپەڕێتەوە. ئەلیسیا بە خەمبارییەوە سەیری ئەوەی دەکرد کە ڕوودەدات، پاشان کەمێک بە نائاسایی بازێکی دا بۆ لای. درەیک دەستی گرت و ڕاکێشایە سەرەوە.
  
  ئەو چەقۆی لێدا. - تۆ شۆفڵەکەت لەبیر کرد.
  
  - دەتەوێت بچیت بیهێنیت؟ سەرەتا سەرەکە پێشکەش دەکەم".
  
  "خۆگرتن، خۆگرتن".
  
  هایدن بەردەوام بوو لە سەیرکردنی خوارەوە بۆ ناو کونەکە. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: پێم وابوو کاتێکی باش دەبێت کە ساتێک لەگەڵ هانیباڵ بارسای پیری هەژار بەسەر بەرم. ئێمە نامانەوێت بێڕێزی بە هاوسەربازێک بکەین".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و ڕازی بوو. "ئەفسانە".
  
  "ئەگەر تەنانەت لەوێ خوارەوەش بێت."
  
  هایدن دەڵێت: نازییەکان لێکۆڵینەوەکانیان ئەنجامدا. - وە، بە بێ ئیرادەیی دان بەوەدا دەنێم، ئەوان بە باشی ئەو کارەیان کردووە. هانیباڵ ناوبانگێکی بەردەوامی بەدەستهێنا تەنها لەبەر ئەوەی لە کارەکەیدا باش بوو. گەشتەکەی بەسەر بەرزاییەکانی ئەلبدا تا ئێستاش یەکێکە لە دەستکەوتە سەربازییە سەرنجڕاکێشەکانی جەنگە سەرەتاییەکان. ستراتیژی سەربازی ناساند کە تا ئەمڕۆش ستایشی دەکرێت".
  
  دوای ساتێک سەریان بەرز کردەوە. داهل لەگەڵیان بوو. کینیماکا شتەکەی دوور خستەوە بۆ ئەوەی سندوقێکی بەهێزی دەربکەوێت کە لە دارێکی تۆخ دروستکراوە. لە سەرەوە ئاڵای بچووک بوو، هاواییەکە هەوڵیدا خۆی نیشان بدات.
  
  هایدن کز بوو بەرەو من. "ئەوە هەموویەتی. لۆگۆی ماڵەوەیان. ڕێزبەندی دوایین حوکم".
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لەسەر کرد، هێماکەی لەبیر کرد. لە بازنەیەکی بچووکی ناوەندی دەچوو کە چوار بڕبڕەی پێچاوپێچی لە دەوری لە خاڵە جیاوازەکانی کۆمپاسەکەدا دانرابوو. بازنە هێمای بێکۆتایی بوو.
  
  هایدن وتی: چەقۆ چەکن. "پاراستنی جیهانی ناوەوەت؟" شانی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەگەر پێویست بکات دواتر مامەڵە لەگەڵ ئەم بابەتەدا دەکەین. با."
  
  گڵۆپەکان لە دەریادا نەمابوون، ئەمەش بەو مانایە بوو کە مۆساد ئەگەر هەرکەسێک نزیکترین بوو، گەیشتبووە زەوییەکی پتەو و کەمتر لە پانزە خولەک بە خێرایی تەواوەوە دوور بوو. درەیک جارێکی تر پرسیاری ئەوەی کرد کە چۆن ڕووبەڕووبوونەوەکە کۆتایی دێت. SPEAR فەرمانی پێکرابوو کە هەر چوار چەکەکە بە هەر نرخێک بێت دەستەبەر بکات، بەڵام بە دەگمەن فەرمانەکان لە بەرەکانی شەڕدا بە تەواوی جێبەجێ دەکران. ئەو دەربڕینی دەمارگیرانەی لەسەر دەموچاوی ئەوانی تر بینی و دەیزانی ئەوانیش هەمان هەستیان هەیە، تەنانەت هایدنیش کە لە پێکهاتەی فەرماندەیی نزیکترین بوو.
  
  خۆیان بۆ ڕۆشتن ئامادە دەکرد.
  
  هایدن وتی: هەوڵبدە خۆت لە ڕووبەڕووبوونەوە بەدوور بگرێت. "بەڕوونی".
  
  "ئەگەر نەتوانین چی؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  - باشە ئەگەر موساد بێت، ڕەنگە بتوانین قسە بکەین.
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە وتی: گومانم هەیە جلیقەی ناسنامەیان هەبێت. "ئەمە نمایشی پۆلیس نییە."
  
  هایدن بۆ ساتێک پەیوەندیکەرەکەی گۆڕی بۆ دۆخی کوژانەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەگەر تەقەمان لێبکرێت، شەڕ دەکەین. - چیتر دەتوانین بکەین؟
  
  درەیک ئەمەی بە باشترین سازش بینی. لە جیهانێکی ئایدیاڵدا، بە سەربازە نزیکبووەکاندا تێپەڕین و بەبێ زیان و بێ دەستنیشانکردن دەگەڕانەوە بۆ گواستنەوەی خۆیان. بێگومان SPEAR لە جیهانێکی ئایدیاڵدا بوونی نەدەبوو. جارێکی تر چەکەکانی پشکنیەوە لەکاتێکدا تیمەکە خۆیان ئامادە دەکرد بۆ چوونە دەرەوە.
  
  هایدن پێشنیاری کرد: "رێگای دوور و درێژ بگرنەبەر. "ئەوان نایکەن".
  
  هەموو ڕێکارەکانی خۆپارێزی. هەموو فێڵێک بۆ دوورکەوتنەوە لە ململانێ.
  
  دەنگی لۆرن دڕکێک بوو لە گوێیدا. - ئێمە تازە هەواڵەکەمان دەستکەوت، خەڵک. سویدییەکانیش نزیک دەبنەوە".
  
  
  بەشی حەوتەم
  
  
  درەیک پێشەنگی ڕێگاکە بوو، سەرەتا بە دەوری بینا وێرانەکەدا ڕۆیشت و دواتر بەرەو خوارەوەی لێوارەکە ڕۆیشت. تاریکی هێشتا خاکەکەی داپۆشیبوو، بەڵام بەیانی تەنها لە گۆشەکەدا بوو. درەیک بە شێوەیەکی نایەکسان ڕێگاکەی وەسف کرد تا خۆی لە ئاراستەی پێچەوانەی دەریادا بینیەوە.
  
  هەستەکان ئاگادارن، سەرەکان بەرز دەکەنەوە، تیمەکە بەدوای ئێمەدا دەگەڕێن.
  
  داڵ دەستی بەسەر سندوقەکەدا گرت و بە وریاییەوە قاپەکەی لە ژێر قۆڵیدا گرت. کێنزی بەڕاکردن هاتە لای و یارمەتی دا ڕێگەی خۆی بدۆزێتەوە. تیمەکە ئامێری بینینی شەوانەیان لەبەردا بوو، هەموویان جگە لە سمیس کە پێی باش بوو بە تەواوی ئاگاداری دەوروبەرەکەیان بن. تێکەڵەیەکی باش بوو. شان بە شانی یەکتر و بە تاکە فایل ڕایانکرد تا گەیشتنە دامێنی گردەکە و دەشتێکی تەخت کە پەناگەیەکی تێدا نەبوو. درەیک بە لوپەکەیەوە چەسپاند و بە ئاراستەی گشتی بەلەمەکاندا بردیان. یەک وشە نەگوترا - هەمووان هەستەکانیان بەکاردەهێنا بۆ پشکنینی دەوروبەرەکەیان.
  
  ئەوان دەیانزانی دوژمنەکانیان چەندە کوشندەن. هیچ بەکرێگیراوێکی نیوە بەرژەوەندی ئەمجارە. ئەمڕۆ و دواتر و دواتر، ڕووبەڕووی سەربازگەلێک بوونەتەوە کە لەوان کەمتر نەبوون.
  
  زۆرینە.
  
  درەیک خاو بووەوە، هەستی کرد کەمێک زۆر خێرا دەجوڵێن. زەوییەکە لە بەرژەوەندی ئەوان نەبوو. درەوشاوەیەکی کاڵ بەرەو ئاسۆی ڕۆژهەڵات دەخزێت. بەم زووانە هیچ بەرگێک نامێنێت. سمیس لە لای ڕاستی و مای لە لای چەپی وەستا. تیمەکە لە ئاستێکی نزمدا مایەوە. ئەو گردەی کە بینا وێرانەکەی لە سەرەوە بوو بچووک بووەوە و لە پشتیانەوە دەرکەوت. ڕیزێک لە دارستانەکان کە چەند دارێکیان لەسەر بوو، لە پێشەوە دەرکەوتن و درەیک هەستی بە هەندێک ئاسوودەیی کرد. ئەوان ڕێگەیەکی دووریان لە باکووری ڕۆژهەڵاتی ئەو شوێنە بوو کە پێویست بوو لێی بن، بەڵام ئەنجامی کۆتایی شایانی ئەوە بوو.
  
  باشترین سیناریۆی کەیس؟ هیچ شەڕێک نییە.
  
  ئەویش ڕۆیشت و چاوی لە مەترسی بوو و زمانی جەستەی بێلایەن بوو. پەیوەندییەکە ئارام بوو. لەگەڵ نزیکبوونەوەیان لە پەناگە، خاوبوونەوە، لە ئەگەری ئەوەی کەسێک پێشتر لەوێ بووبێت، چاوەڕێی دەکرد. وەک کۆماندۆ دەیانتوانی چاوەڕوانی هۆشداری بکەن، بەڵام لەم ئەرکەدا هیچ شتێک بە شتێکی ئاسایی وەرنەگیرا.
  
  درەیک ڕووبەرێکی گەورەی بینی کە بە چەند دار و دارێکی تەنکەوە سنووردارە و وەستا و ئاماژەی بە ئەوانی دیکە کرد کە پشوویەک بدەن. پشکنینێک بۆ دیمەنی سروشتی هیچی دەرنەکەوت. لوتکەی گردەکە تا ئەو شوێنەی کە دەیبینی چۆڵ بوو. لە لای چەپیانەوە، ڕووپۆشێکی تەنک بە درێژایی ڕێگاکە بەرەو دەشتێکی تەخت و پاشان بەرەو کەنارەکانی دەریا دەڕۆیشت. پێشبینی کرد کە ڕەنگە بەلەمەکانیان پانزە خولەک بە پێ دوور بن. بە هێمنی پەیوەندییەکەی داگیرساند.
  
  - لۆرین، هیچ هەواڵێک لەبارەی سویدییەکانەوە هەیە؟
  
  "نەخێر. بەڵام دەبێت نزیک بن".
  
  "تیمەکانی تر؟"
  
  "ڕووسیا لە هەوادایە." وا دیار بوو شەرمەزار بوو. "ناتوانم پۆستێکت پێ بدەم."
  
  سمیس وتی: ئەم شوێنە خەریکە دەبێتە ناوچەیەکی گەرم. "دەبێت بجوڵێین."
  
  درەیک ڕازی بوو. - با بچینە دەرەوە.
  
  هەستا و گوێی لە هاوارێک بوو کە وەک هەر فیشەکێک شۆک بوو.
  
  - لەوێدا وازی لێ بێنە! پێویستمان بە سندوقێکە. مەجووڵێ."
  
  درەیک درێغی نەکرد، بەڵکو بە خێرایی دابەزی، هەم سوپاسگوزار بوو بۆ هۆشدارییەکە و هەم تووشی شۆک بوو کە بیری دوژمنیان کردووە. داڵ چاوی لێی بوو و ئەلیسیا بە سەرلێشێواوی دەرکەوت. تەنانەت مای سەرسوڕمانی خۆی نیشان دا.
  
  کێنسی زمانی کلیکی کرد. - دەبێ مۆساد بێت.
  
  - بە ئامانجی دەمانچە بردوتانە؟ هایدن پرسی.
  
  درەیک وتی: بەڵێ. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بڵندگۆکە ڕاستەوخۆ لە پێشەوەیە و ڕەنگە لە هەر لایەک یاریدەدەری هەبێت. ڕێک لەو شوێنەی کە دەمانەوێت لێی بین".
  
  مای وتی: ناتوانین بەرەو پێشەوە بچین. - ئێمە دەگەڕێینەوە. بەو ئاراستەیەدا". ئاماژەی بە ڕۆژهەڵات کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پەناگە و ڕێگایەک هەیە، چەند کێڵگەیەک هەیە. شارەکە زۆر دوور نییە. دەتوانین چۆڵکردنێک ڕابگەیەنین".
  
  درەیک چاوێکی لە هایدن کرد. وا دیار بوو سەرۆکەکەیان هەڵبژاردنی لە نێوان بەرەو باکوور بە درێژایی کەناراوەکان، ڕۆژهەڵات بەرەو شارستانیەت، یان ڕووبەڕووبوونەوەی شەڕەکە دەسەنگاند.
  
  داڵ وتی: ئەگەر لێرە بمێنینەوە هیچ شتێکی باش ڕوونادات. "بەرەنگاربوونەوەی یەک دوژمنی نوخبە دەبێتە تەحەدا، بەڵام دەزانین زیاتر لە ڕێگادان."
  
  درەیک پێشتر دەیزانی کە مەی ڕاست دەکات. باکوور هیچ ڕێگایەکی بۆ ڕزگاربوون پێشکەش نەکرد. بەبێ داپۆشینی بەدرێژایی هێلێسپۆنتدا ڕایاندەکرد و پشتیان بە بەختێکی پاک دەبەست تا ڕەنگە تووشی جۆرێک لە گواستنەوە ببن. گەشتکردن بۆ ڕۆژهەڵات دەرفەتی گەرەنتی کرد.
  
  جگە لەوەش بەزەحمەت تیمەکانی تر لە هیچ شارێکەوە دەهاتن.
  
  هایدن تەلەفۆنی بۆ کرد و دواتر ڕووی لە ڕۆژهەڵات کرد و زەوی و چانسی هەڵهاتنی خێرای هەڵسەنگاند. لەم ساتەدا جارێکی تر دەنگەکە هاتەوە.
  
  "هەر لەوێ بمێنەرەوە!"
  
  ئەلیسیا هەناسەیەکی هەڵکێشا و وتی: "گەواد. "ئەم کابرایە دەروونییە."
  
  سمیس ئاماژەی بە تەکنەلۆژیای بینین کرد و وتی: "تەنها بینایی چاوم باشە". - لە پشت شتێکی پتەوە خۆت بشارەوە. ئێمە ئاگرەکە دەبەین".
  
  تیمەکە ڕۆیشتن و بەرەو ڕۆژهەڵات ڕۆیشتن. ئیسرائیلییەکان تەقەیان کرد، فیشەک بەسەر سەری ڕمبازەکاندا کەوتە بەر چەقۆی دارەکان و لە نێوان لقەکاندا. گەڵاکان باران دەباری. درەیک بە خێرایی سەرکەوت، دەیزانی کە تەقەکان بە ئەنقەست ئامانجیان بەرزە، و پێی سەیر بوو کە لێرەدا خەریکی چ شەڕێکی نوێی جەهەنەمن.
  
  ئەلیسیا وتی: "ئەوە تەنها وەک مەشقێکی سوپای گێل وایە."
  
  داهل لە وەڵامدا وتی: بەڕاستی هیوادارم فیشەکی لاستیک بەکاربهێنن.
  
  سەرکەون و ئیمپرۆڤیزەیان دەکرد، بەرەو ڕۆژهەڵات دەڕۆیشتن و دەگەیشتنە دارە بەهێزترەکان و چاویان گرت. درەیک تەقەی لێکردەوە، بە ئەنقەست بەرز بوو. هیچ نیشانەیەکی جوڵەی نەبینی.
  
  "گەوادەکانی فێڵباز."
  
  کێنزی وتی: تیمێکی بچووک. "بەووردی. ئامێری ئۆتۆماتیکی. چاوەڕێی بڕیارێک دەکەن".
  
  درەیک تامەزرۆی ئەوە بوو کە سوودی تەواو وەربگرێت. تیمەکە بە وریاییەوە ڕێگەی خۆیان بەرەو ڕۆژهەڵات گرتەبەر، ڕاستەوخۆ چوونە ناو ئەو بەیانییە کاڵەی کە هێشتا هەڕەشەی لە ئاسۆی دوور دەکرد. درەیک کە گەیشتە شوێنی پاکی داهاتوو، فیشەی فیشەکی بیست و بە کردەوە هەستی پێکرد.
  
  "گەمژەیی". بۆ داپۆشینی کۆتر بوو. - ئەو یەکە نزیک بوو.
  
  زیاتر تەقەکردن، زیاتر دەردانی سرکە لە نێوان پەناگەکاندا. هایدن بە قووڵی سەیری چاوەکانی درەیکی کرد. واتە: ڕێگاکانیان گۆڕاوە.
  
  درەیک هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی، بەزەحمەت باوەڕ بەو شتە دەکرد. ئیسرائیلییەکان بە توندی تەقەیان کرد و بێ گومان بە وریاییەوە بەڵام بە خێرایییەکی قازانجەوە پێشڕەوییان کرد. فیشەکێکی دیکە پارچەیەک لە توێکڵەکەی لە دارێکەوە دڕاند کە تەنها لە پشت سەری یۆرگاوە بوو، بەو هۆیەوە ڕوسییەکە بە توندی لەرزین.
  
  کێنسی بە تووڕەییەوە گریای و گوتی: "باشە نییە. "هەموی باش نیە".
  
  چاوەکانی درەیک وەکو چڵکنێک بوون. - هایدن، پەیوەندی بە لۆرنەوە بکە. با بۆ قرۆو پشتڕاستی بکاتەوە کە ئێمە ئاگر دەگەڕێنینەوە!"
  
  کێنسی هاوار دەکات و دەڵێت: دەبێت ئاگر بگەڕێنینەوە. - ئێوە پێشتر هەرگیز پشکنینتان نەکردووە.
  
  "نەخێر! ئەوان سەربازی بەکرێگیراون، سەربازی نوخبەن کە مەشق و ڕاهێنانیان پێدەکرێت و فەرمانەکان جێبەجێ دەکەن. ئەوان هاوپەیمانی گێلن، هاوڕێی پۆتانسێل. سەیری بکە هایدن. ئێستا سەیری بکە! "
  
  فیشەکی نوێ ژێر ڕوەکی کون کرد. دوژمن بە نەبینراوی مایەوە، نەبیستراو بوو، SPIR تەنها لە ئەزموونی خۆیەوە لەبارەی پێشڕەویەکانیانەوە دەزانی. درەیک سەیری دەکرد کە هایدن کلیکی دوگمەی کۆمی دەکرد و لەگەڵ لۆرن قسەی دەکرد، پاشان دوعای کرد بۆ وەڵامدانەوەی خێرا.
  
  سەربازەکانی مۆساد نزیکتر بوون.
  
  "دۆخی ئێمە پشتڕاست بکەرەوە." تەنانەت دەنگی داڵیش دەنگی گرژ بوو. - لۆرن! ئایا بڕیار دەدەیت؟ ئایا ئێمە شەڕ دەکەین؟ "
  
  
  * * *
  
  
  تیمی SPEAR کە پێشتر لە بەلەمەکانیان دوور خرابوونەوە، ناچار بوون زیاتر بەرەو ڕۆژهەڵات بڕۆن. بە سەختی لە ژێر ئاگردا بوون. بەهۆی ئەوەی ئامادە نەبوون شەڕ لەگەڵ هاوپەیمانە ناسراوەکان بکەن، خۆیان تا ملی خۆیان لە مەترسیدا بینیەوە.
  
  بە چەقۆکێشان و خرۆشان و خوێناوییەوە، هەموو فێڵێکیان لە جبەخانەکەیاندا بەکارهێنا، هەموو فێڵێک بۆ ئەوەی مەودای زیاتر لە نێوان خۆیان و مۆساددا دابنێن. گەڕانەوەی لۆرن تەنها چەند خولەکێکی خایاند، بەڵام ئەو خولەکانە زیاتر لە سی دییەکەی جەستن بیبەر درێژەی کێشا.
  
  - قرۆو دڵخۆش نییە. دەڵێت فەرمانت پێگەیشتووە. بە هەر نرخێک بێت چەکەکانت بهێڵەرەوە. هەر چواریان".
  
  "وە هەمووی؟" درەیک پرسی. - پێت وتووە ئێمە مامەڵە لەگەڵ کێ دەکەین؟
  
  "بە دڵناییەوە. وا دیار بوو تووڕە بووبێت. پێم وایە ئێمە توڕەمان کردووە".
  
  درەیک سەری لەقاند. مانای نییە. دەبێت پێکەوە کار لەسەر ئەمە بکەین.
  
  داهل بۆچوونی خۆی خستەڕوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ڕاستیدا ئێمە لە پیرۆ پێچەوانەی فەرمانەکانی ئەو بووین. ڕەنگە ئەمە پاداشت بێت".
  
  درەیک باوەڕى پێ نەدەکرد. "نەخێر. شتێکی بچووک دەبوو. ئەو ئەو جۆرە سیاسەتمەدارە نییە. ئێمە لەلایەن هاوپەیمانانەوە دژایەتی دەکرێین. گەمژەیی. "
  
  هایدن وتی: ئێمە فەرمانمان هەیە. - با ئەمڕۆ بژین و سبەی شەڕ بکەین.
  
  درەیک دەیزانی کە ئەو کچە ڕاست دەکات، بەڵام نەیتوانی خۆی بپارێزێت و بیر لەوە نەکاتەوە کە ڕەنگە ئیسرائیلییەکان هەمان شتیان وتبێت. بەم شێوەیە ناڕەزایەتییە سەدەکان دەستی پێکرد. ئێستا وەک تیمێک ڕێگەی خۆیان بەرەو ڕۆژهەڵات کاریان کرد، لەناو قەڵغانی دارستانەکەیاندا مانەوە و پاسەوانێکی دواوەیان ڕێکخست، نەک زۆر شەڕانگێزانە، بەڵکو ئەوەندە بوو کە ئیسرائیلییەکان خاو بکەنەوە. سمیس و کینیماکا و مای نایاب بوون لە نیشاندانی ئەوەی کە ئێستا مەبەستیان بازرگانییە، لە هەموو وەرچەرخانێکدا بەرامبەرەکانیان بە کۆت و بەندەوە بەستبوو.
  
  لە پشتیانەوە هات کاتێک درەیک بەناو دارەکاندا دەسوڕایەوە. هێلیکۆپتەرەکە لە سەرەوە دەنگی دەدا، پاشان مەیل بوو و لە هەندێک شوێنی پاک و خاوێنی نادیاردا نیشتەوە. هایدن پێویستی بە قسەیەکیش نەبوو.
  
  - سویدییەکان؟ ڕووسەکان؟ خودایە، ئەمە تەنها شتێکی چەوتە، کوڕان!"
  
  درەیک یەکسەر گوێی لە تەقە بوو کە لەو ئاراستەیەدا دەهاتن. ئەو کەسەی تازە لە کۆپتەرەکە هاتە خوارەوە، تەقەی لێکرا، نەک لەلایەن مۆسادەوە.
  
  ئەمەش بەو مانایە بوو کە ئێستا چوار تیمی هێزی تایبەت لە شەڕەکەدا بوون.
  
  لە پێشەوە دارستانەکە کۆتایی هات، خانوویەکی کێڵگەیی کۆن لە ئەودیوی کێڵگەیەکی فراوانەوە دەرکەوت کە بە دیواری بەرد سنووردار بوو.
  
  هاوار دەکات: "کاتێک تەرخان بکە". - بە توندی و خێرا مامەڵە بکە. دەتوانین لەوێ کۆببینەوە".
  
  تیمەکە وەک ئەوەی سەگەکانی دۆزەخ لەسەر پاژنەیان گەرم بن ڕایانکرد.
  
  
  * * *
  
  
  تیمەکە بە خێرایییەکی تەواو بەڵام کۆنترۆڵکراو دەجووڵان، بە شێوەیەکی هەڕەمەکی لە کەڤەرەکە دەرچوون و بە پەلە بەرەو خانووی کێڵگەکە ڕۆیشتن. دیوار و دەرچەی پەنجەرەکان نزیکەی وەک خانووی سەر گردەکە خراپ بوون، ئەمەش ئاماژەیە بۆ نەبوونی مرۆڤ. سێ گروپی هێزی تایبەت لە پشتیانەوە کەوتبوون، بەڵام تا چەند لە نزیکەوە؟
  
  درەیک نەیدەزانی. بە قورسی بەسەر زەوییە چەقەڵەکەدا ڕۆیشت و بینینی شەوانەی لابرد و ئاسمانی گەشاوەی بەکارهێنا بۆ نیشاندانی ڕێگاکەی. نیوەی تیمەکە سەیری پێشەوەیان دەکرد، نیوەیان سەیری دواوەیان دەکرد. مای بە چرپە وتی کە بینیویەتی تیمی مۆساد گەیشتوونەتە لێواری دارستانەکە، بەڵام دواتر درەیک گەیشتە یەکەم دیواری نزم و مای و سمیس بڕێکی کەم ئاگری سەرکوتکەریان کردەوە.
  
  پێکەوە لە پشت دیوارێکی بەردەوە کۆبوونەوە.
  
  خانووی کێڵگەکە هێشتا بیست هەنگاو لە پێشەوە بوو. درەیک دەیزانی کە هیچ سوودێکی بۆ ئەوان نابێت ئەگەر ڕێگە بە ئیسرائیلییەکان و ئەوانی دیکە بدەن لەوێ نیشتەجێ بن و هێڵی بینینی ئایدیاڵ دابمەزرێنن. جگە لەوەش ئێستا تیمەکانی تر ئاگاداری یەکتر دەبن. قسەی کردە ناو پەیوەندیکەرەکەوە.
  
  - باشترە کەرەکانتان ڕابکێشن کوڕان.
  
  ئەلیسیا ڕووی کردە تا سەیری بکات. - ئایا ئەوە باشترین لەهجەی ئەمریکییە؟
  
  درەیک بە نیگەرانییەوە دەرکەوت. "گەواد." دواجار خۆم وەرگەڕامەوە". پاشان داهلی بینی. "بەڵام هێی، دەکرێت خراپتر بێت، من پێشبینی دەکەم."
  
  وەک یەکێک بەرگەکەیان شکاند. مەی و سمیس دیسانەوە تەقەیان کرد و لە وەڵامدا تەنها دوو تەقەیان لێکرا. هیچ دەنگێکی تر نەبیسترا. درەیک دیوارێکی تۆکمەی دۆزیەوە و وەستا. هایدن یەکسەر مای و سمیس و کینیماکای ڕاسپارد کە پاسەوانی دەوری یارییەکە بکەن، پاشان بەپەلە پەیوەندی بە ئەوانی دیکەوە کرد.
  
  - ئێمە بۆ چەند خولەکێک باشین. چیمان هەیە؟"
  
  داڵ لە ئێستاوە خەریکی هەڵدانەوەی نەخشەکە بوو کە دەنگی لۆرن گوێچکەکانیان پڕ بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پلانی B هێشتا دەکرێت. بەرەو ناوەوەی وڵات. ئەگەر خێرا بیت، پێویستت بە گواستنەوە نابێت".
  
  "پلانی گێلکردنی بی." درەیک سەری لەقاند. "هەمیشە پلانی B دابنێ."
  
  دەوریەی دەوروبەر ڕاپۆرتیان دا کە هەموو شتێک ڕوونە.
  
  هایدن ئاماژەی بەو سندوقە کرد کە داڵ هەڵیگرتبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت لێرە بەرپرسیارێتی لە ئەستۆ بگرین. ئەگەر لەدەستی بدەیت، هیچ بیرۆکەیەکمان نییە کە لە ناوەوە چییە. وە ئەگەر ئەمەت لەدەست بدەیت بە دوژمن..." پێویستی بە بەردەوامبوون نەبوو. سویدییەکە سندوقەکەی خستە سەر زەوی و لە تەنیشتی ئەژنۆی دا.
  
  هایدن دەستی لەو هێمایە دا کە لەسەر قاپەکە هەڵکەندرابوو. تیغە خولاوەکان ئاگادارکردنەوەیەکی نەخوازراو دەنێرن. داڵ بە وریاییەوە قاپەکەی کردەوە.
  
  درەیک هەناسەی خۆی ڕاگرت. هیچ رووی نەداوە. هەمیشە مەترسیدار بوو، بەڵام هیچ قوفڵ و میکانیزمێکی شاراوەیان نەدەبینی. ئێستا داهل قاپەکەی بە تەواوی بەرز کردەوە و سەیری بۆشایی ناوەوەی کرد.
  
  کێنسی پێکەنی. "ئەمە چییە? چەکی جەنگ؟ پەیوەندی بە هانیباڵەوە هەیە و بە فەرمانەکە شاراوەتەوە؟ تەنها شتێک کە دەیبینم کۆمەڵێک کاغەزە".
  
  داهل لەسەر شانەکانی دانیشتەوە. واتە: شەڕ بە قسەش دەکرێت.
  
  هایدن بە وریاییەوە چەند لاپەڕەیەکی کاغەزی دەرهێنا و دەقەکەی سکان کرد. دانی بەوەدانا کە: "نازانم". "لە فایلێکی لێکۆڵینەوە دەچێت و... تۆمارێکی..." هێواش وەستا. "تاقیکردنەوەکان؟ تاقیکاری?" چەند لاپەڕەیەکی دیکەی لێدا. "تایبەتمەندییەکانی کۆکردنەوە."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. - ئێستا ئەوە خراپ دەنگ دەدات. ناوی دەبەن پرۆژەی بابل، لۆرن. با بزانین چیت هەیە لەم بارەیەوە هەڵکەنیت".
  
  ڕۆژنامەی نیویۆرکەر وتی: "تێگەیشتم. "ههر شتێکی دی، ههر شتێکی که?"
  
  داڵ دەستی پێکرد و وتی: "من تازە دەستم کردووە بە تێگەیشتن لەم تایبەتمەندیانە. "ئەوە زەبەلاحە-"
  
  "خوارەوە!" سمیس هاوارێکی کرد. واتە: نزیکبوونەوە.
  
  تیمەکە خاو بووەوە و خۆیان ئامادە کرد. لە پشت دیوارە بەردییەکانەوە، چەکی دۆشکە، ڕەشەبایەکی تیژ و کەڕکەری دەکرد. سمیس لە لای ڕاستەوە ئاگری گەڕاندەوە و لە شوێنێکی تایبەت بە دیوارەکەوە ئامانجی بوو. هایدن سەری لەقاند.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت کۆتایی بەم شتە بهێنین. لێره بڕۆ دەرەوە".
  
  "کەر ڕاکێشە؟" درەیک پرسی.
  
  - کەرەکەت وەربگرە.
  
  ئەلیسیا وتی: پلانی B.
  
  بە سەلامەتی، لە دیوارێکەوە بۆ دیوارێکی تر بەرەو پشتەوەی خانووی کێڵگەکە دەڕۆیشتن. زەوییەکە پڕ بوو لە پاشماوە و پارچە زەوی و دارەکان بەو شوێنەی سەقفەکە کەوتبووە ناوەوە، نیشانەیان لەسەر بوو. مای و سمیس و کینیماکا دواوەیان داپۆشی. درەیک وەستا کاتێک گەیشتنە پەنجەرەکانی دواوە و چاوێکی لە ڕێگای پێشەوەی کرد.
  
  وتی: "تەنها دەتوانێت قورستر بێت".
  
  خۆری هەڵهاتن بە تەقینەوەی ڕەنگەکانەوە بەسەر ئاسۆدا دەخلیسکاند.
  
  
  بەشی هەشتەم
  
  
  پێشبڕکێکە بەردەوام بوو، بەڵام ئێستا ئەگەرەکان کەم دەبوونەوە. لە کاتێکدا درەیک و ئەلیسیا کە پێشەنگی ڕێگاکەیان دەگرت، پەردەکەیان بەجێهێشت و بەرەو ناوەوەی وڵات ڕۆیشتن، خانووی کێڵگەکەیان لە نێوان خۆیان و ڕاوەدوونەرەکانیاندا هێشتەوە، دواجار تیمی مۆساد لە دارستانەکە دەرچوون. هەموویان ڕەشیان لەبەردا بوو و دەمامکیان بەسەر دەموچاویاندا بوو، بە نزمی و وریاییەوە نزیک دەبوونەوە و چەکەکانیان بەرزکردەوە و تەقەیان دەکرد. مای و سمیس بە خێرایی لە پشت خانووی کێڵگەکەوە خۆیان دەشارنەوە. هایدن بەپەلە هاتە پێشەوە.
  
  "جووڵە!"
  
  درەیک شەڕی لەگەڵ غەریزەی وەستان و شەڕکردن کرد؛ داهل لە لای چەپیەوە بە ڕوونی لەگەڵ ئەمەشدا خەباتی دەکرد. بەزۆری شەڕیان دەکرد و لە نەیارەکانیان دەبردەوە - هەندێکجار ئەوە دەهاتە خوارەوە بۆ هێزی دڕندە و ژمارە. بەڵام زۆرجار هەمووی دەهاتە خوارەوە بۆ گەمژەیی نەیارەکانیان. زۆربەی ئەو بەکرێگیراوانەی کە مووچەیان پێدەدرا، خاو و بێزارکەر بوون، پشتیان بە قەبارە و دڕندەیی و نەبوونی ئەخلاقیان دەبەست بۆ ئەوەی کارەکەیان ئەنجام بدەن.
  
  ئەمڕۆ نا.
  
  درەیک بە وردی ئاگاداری پێویستی پاراستنی خەڵاتەکە بوو. داڵ سندوقەکەی هەڵگرت و تا دەیتوانی بە پارێزراوی هێشتییەوە. ئێستا یۆرگی بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت و زەویەکەی تاقی دەکردەوە و هەوڵی دەدا ڕێگاکان بدۆزێتەوە کە زۆرترین ڕووپۆشیان هەبێت. کێڵگەیەکی گردەوارییان بڕی و پاشان بەناو دارستانێکی بچووک و تەنکدا دابەزین. ئیسرائیلییەکان بۆ ماوەیەک تەقەیان وەستاند، ڕەنگە هەستیان بە فەرمانەکانی دیکە کردبێت و نەیانویستبێت هەڵوێستی خۆیان ئاشکرا بکەن.
  
  ئێستا تاکتیکی جۆراوجۆر نمایشکرا.
  
  بەڵام بۆ درەیک ئەلیسیا بە باشترین شێوە کورتی کردەوە. - لە پێناو خودادا یۆگی. سەری ڕووسیەکەت بخەرە خوارەوە و ڕابکە!"
  
  لۆرن لە ڕێگەی جی پی ئێسەوە بەدواداچوون بۆ پێشکەوتنەکانیان کرد و ڕایگەیاند کە خاڵی کۆبوونەوەی پلانی بی لە ئاسۆی داهاتوودایە.
  
  درەیک کەمێک ئاسانتر ئاهێکی هەڵکێشا. دارستانەکە کۆتایی هات و یۆرگی یەکەم کەس بوو کە بەسەر گردە بچووکەکەدا سەرکەوت، کینیماکا بەدوایدا هات. پانتۆڵی هاواییەکە لەو شوێنەی کە کەوتبووە قوڕ داپۆشرابوو - سێ جار. ئەلیسیا چاوێکی لە مەی کرد کە بە چالاکی لە نێوان چەمانەوەی زەویدا دەجووڵایەوە.
  
  "نەفرەت لە سپرایت. لە بەرخێکی بەهار دەچێت کە لە کێودا یاری دەکات".
  
  درەیک ڕازی بوو: "هەموو شتێک کە دەیکات، بە باشی ئەنجامی دەدات."
  
  ئەلیسیا لەسەر تەختەکە خۆی خلیسکاند، بەڵام توانی لەسەر پێیەکانی بمێنێتەوە. "هەموومان بە باشی ئەنجامی دەدەین."
  
  - بەڵێ، بەڵام هەندێکمان زیاتر لە کەر دەچێت.
  
  ئەلیسیا چەکەکەی بەرز کردەوە. "هیوادارم مەبەستت من نەبێت درەیکس." لە دەنگیدا نۆتێکی ئاگادارکردنەوە هەبوو.
  
  - ئای بێگومان نا، هەنگوین. دیارە مەبەستم سویدییەکە بوو".
  
  "گران بەها?"
  
  تەقە لە پشتەوە دەنگی دەدا و پێش ئەوەی تەنانەت دەست پێبکات کۆتایی بە لێدوانەکەی داڵ هێنا. ئەزموون بە درەیکی وتووە کە تەقەکان بۆ ئەوان نەبوون و لە دوو نۆتی جیاواز پێکهاتوون. مۆساد هاوکاری یان لەگەڵ ڕووسەکان یان سویدییەکان دەکرد.
  
  سویدییەکان، ڕەنگە بیری لەوە کردبێتەوە، بە سەری بەرەو مۆساد ڕایانکردبێت.
  
  نەیتوانی خۆی لە پێکەنین بپارێزێت.
  
  داهل سەیری دەوروبەری کرد، وەک ئەوەی هەستی بە توڕەیی کردبێت. درەیک نیگایەکی بێتاوانی کرد. سەرکەونە سەر گردێکی بچووک و بەو دیوەوە خلیسکێنە خوارەوە.
  
  لۆرن وتی: گواستنەوە دەگاتە دەستمان.
  
  "وەکو ئەمە!" هایدن ئاماژەی بە ئاسمان کرد، دوور، دوور، کە پەڵەیەکی ڕەشی لێ دەجووڵایەوە. درەیک ناوچەکەی سکان کرد و یۆرگی ڕاکێشایە خوارەوە هەر لە کاتێکدا فیشەکەکە بەسەر لوتکەی گردەکەدا فیشەکێکی لێدا. لە پڕێکدا کەسێک زیاتر حەزی لێیان بوو.
  
  کینیماکا گوتی: "بۆ ناو دۆڵەکە. "ئەگەر بتوانین بگەینە ئەو دارانە...."
  
  تیمەکە خۆی بۆ کۆتا یاریی خێرا ئامادە دەکرد. درەیک جارێکی تر سەیری ئەو پەڵە نزیکەی کردەوە. بۆ چرکەیەک بیری لەوە کردەوە کە ڕەنگە سێبەرێک ببینێت، بەڵام دواتر ڕاستییەکەی بینی.
  
  "خەڵک، ئەمە کۆپتەرێکی ترە."
  
  کینیماکا لە نزیکەوە سەیری کرد. "گەواد".
  
  "وە لەوئ". مای ئاماژەی بە لای چەپ کرد، بەرز بەرەو بانکی هەورەکان. "سێیەم".
  
  هایدن بەپەلە وتی: لۆرێن. "لۆرن، قسەمان لەگەڵ بکە!"
  
  "تەنها وەرگرتنی پشتڕاستکردنەوە." دەنگە ئارامەکە گەڕایەوە. - ئێوە چینی و ئینگلیزەکانتان لە هەوادا هەیە. ڕووسیا و سویدی و ئیسرائیلییەکان لەسەر زەوی. گوێ بگرە، ئێستا بە قسە و قسەڵۆکەوە دەتبەستمەوە بۆ ئەوەی یەکەمجار زانیاریت دەست بکەوێت. هەندێکیان شتێکی چەوتن، بەڵام هەموویان دەتوانن بەنرخ بن".
  
  "خەڵكى فەڕەنسى?" کینیماکا بە هۆکارێک بوو بە بیرمەند.
  
  لۆرن وەڵامی دایەوە: "هیچ.
  
  ئەلیسیا بە ئاماژەیەک بە تاڵیی و خەمۆکییەوە وتی: کارێکی باشە، هەموویان وەک بۆ نین. - مەبەستم فەرەنسییەکانە. کابرا خیانەتکار بوو، بەڵام لە کارەکەیدا نەفرەت لێکراوی باش بوو".
  
  داهل ڕووخسارێکی دروست کرد. بە هێمنی وتی: ئەگەر وەک بۆ بن. "ڕەنگە پێشتر لێرە بن."
  
  ئەلیسیا چاوی لە وشەکان چرپاند و لێکۆڵینەوەی لە کۆمەڵە خۆڵییەکانی نزیک دەکرد. هیچ شتێک نەجووڵایەوە.
  
  هایدن وتی: ئێمە دەورە دراوین.
  
  درەیک ڕازی بوو: "تیمەکانی هێزە تایبەتەکان لە هەموو لایەکەوە. "مشک لە تەڵەیەکدا."
  
  "بۆ خۆت قسە بکە." مای بە خێرایی هەموو شتێکی قەدرزانی. - دوو خولەک کاتت بۆ تەرخان بکە. بە باشترین شێوە لەبیرت بێت چی لەناو ئەم سندوقەدا هەیە". دەستەکانی بەرز کردەوە. "بیکە".
  
  درەیک جەوهەری قسەکانی وەرگرت. سندوقەکە شایەنی ژیانی ئەوان نەبوو ئاخر. ئەگەر شتەکان بەڕاستی گرژ بن و تیپێکی دۆستانەتر بەو دۆخەدا تێپەڕێت، نەک بۆکسێن ڕەنگە تەنها ژیانیان ڕزگار بکات. داهل قاپەکەی کردەوە و تیمەکە ڕاستەوخۆ بەرەو کۆپتەرەکانی نزیکبوونەوە ڕۆیشتن.
  
  ڕیم کاغەزی بەسەر هەمووان دابەش کرد.
  
  ئەلیسیا وتی: واو، ئەوە سەیرە.
  
  کێنزی چەند لاپەڕەیەکی کاغەزی تێکەڵ کرد. - لە کاتی خوێندنەوەی بەڵگەنامەیەک لە سی تا پەنجا ساڵ لەمەوبەر، کە لەلایەن نازییەکانەوە نووسراوە و لەناو گۆڕی هانیباڵ بارسادا شاردراوەتەوە، تووشی شەڕە؟ ئەمە چی سەیرە؟
  
  درەیک هەوڵیدا بڕگەکان بە بیرەوەرییەوە ببەستێتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "قسەکانی ئەو مانای هەیە. ئەمەش هەمان خولەکە بۆ SPEAR".
  
  پڕۆژەی توێژینەوەی بەرزاییە بەرزەکان، ئەو خوێندوویەتیەوە. لە بنەڕەتدا بە مەبەستی لێکۆڵینەوە لە بالیستیکی دووبارە چوونە ژوورەوە بە تێچووی کەمتر دروستکراوە. لەبری موشەکی گرانبەها...
  
  - نازانم ئەمە چییە بە جەهەنەم.
  
  بەبێ بەکارهێنانی موشەک هەڵدانی بۆ بۆشایی ئاسمان. پڕۆژەکە پێشنیاری ئەوە دەکات کە دەتوانرێت دەمانچەیەکی زۆر گەورە بەکاربهێنرێت بۆ تەقەکردنی شتەکان بە خێرایی بەرز لە بەرزاییە بەرزەکاندا...
  
  "ئۆه گەواد".
  
  ڕووخساری داڵ و ئەلیسیا بە هەمان شێوە خۆڵەمێشی بوو. "ئەمە ناتوانێت باش بێت."
  
  هایدن ئاماژەی بە هێلیکۆپتەرە نزیکبووەکان کرد، کە ئێستا بە تەواوی لە چاوی هەموواندا بوون. دەیانتوانی دەمانچەی تاکەکەسی ببینن کە بە کۆپتەرەکانەوە هەڵواسرابوو.
  
  "وە ئەوەش ڕاست نییە!"
  
  درەیک کاغەزەکانی ڕادەست کرد و چەکەکەی ئامادە کرد. کات بۆ ئەوەی ڕاهاتووە و لە چیدا لێهاتووە. ئەو بە قسە و باسی هایدن و مەی و سمیس بۆردومان کرا، هەروەها لە سیستەمی پەیوەندییەکانیشەوە کە لۆرن چاکی کردبووەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئیسرائیلییەکان لەگەڵ سویدییەکان چوونە شەڕەوە. ڕووسیا نادیارە..." پاشان تەقینەوەی دەستێوەردان و گواستنەوەی خێرا لە پەخشە ڕاستەوخۆکانەوە هاتە ئاراوە کە ئاژانسی ئاسایشی نیشتمانی و ڕێکخراوەکانی دیکە توانیان گوێیان لێبگرن.
  
  فەرەنسی: "ئێمە لە ناوچەکە نزیک دەبینەوە...".
  
  بەریتانی: بەڵێ کاکە، ئامانجەکان بینراون. ئێمە لە بەرەکانی شەڕدا دوژمنی زۆرمان هەیە...".
  
  چینی: "دڵنیای ئەو سندوقەیان هەیە؟"
  
  هایدن پێشەنگی ڕێگاکە بوو. لە مەیدانەکە ڕایانکرد. بێ پلان ڕایانکرد. ئەو ئاگرە وریایە هێلیکۆپتەرەکانی ناچارکرد ڕێوشوێنی خۆدزینەوە بگرنەبەر و بەدواداچوونە زەمینییەکانیان ناچارکرد بە وریایییەکی زۆرەوە بجوڵێن.
  
  و پاشان، هەر کە درەیک خەریک بوو زۆن ئاوت بکات و سەرنجی لەسەر ڕێڕەوی نوێی هەڵهاتنیان بێت، دەنگێکی دیکە ئیستاتیکەکەی بڕی.
  
  تەنها بە کورتی.
  
  بەشێکی لە پشت ژاوەژاوەکەوە شاراوەتەوە، دەنگێکی قووڵ و کێشراو بەزەحمەت دەبیسترێت و لە گوێچکەکانیدا بڕاوە.
  
  ئەمریکی: "تیمی ٧ی سیل لێرەدایە. بەڕاستی ئێستا نزیکین..."
  
  شۆکەکە تا ناوەڕۆکی هەژاند. بەڵام کات نەبوو. هیچ ڕێگەیەک نییە بۆ قسەکردن. تەنانەت یەک چرکەش نییە بۆ هەڵمژینی.
  
  بەڵام چاوەکانی لەگەڵ چاوەکانی تۆرستن داڵ یەکتریان بینی.
  
  چی ئەو...؟
  
  
  بەشی نۆیەم
  
  
  "بە هێلیکۆپتەرەکە بڵێ کە گێل بێت!" هایدن کلیکی لەسەر پەیوەندیکەرەکەی کرد. - ڕێگایەکی تر دەدۆزینەوە.
  
  - دەتەوێت ئەمە بەدەوری خۆیدا هەڵواسرابێت؟ لۆرن پرسی و ئەلیسیای پێبکەنێت تەنانەت لە کاتێکدا کە بۆ ژیانی خۆی ڕادەکرد.
  
  "بە دڵناییەوە. کۆتر بخەرە خوارەوە و خۆت داپۆشە. تەلەفۆنمان بۆ مەکە ئێمە پەیوەندیت پێوە دەکەین!"
  
  درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا ئەم ڕۆژە هەرگیز کۆتایی دێت، پاشان دیسکی تەواوی خۆری بینی کە بەسەر ئاسۆدا هەڵواسراوە و درکی بە ئیرۆنییەکە کرد. ناوچەکە زنجیرەیەک گرد بوو، هەریەکەیان لە کۆتا گرد بەرزتر بوو. ڕمێک کەرەکانیان داپۆشی کاتێک گەیشتنە لوتکەی گردەکە، بە وریاییەوە هەنگاویان دەنا، پاشان بە خێرایی تەواو بە لایەکی تردا ڕایانکرد.
  
  جار جار لە دواوە دەنگی تەقە دەبیسترا، بەڵام ئامانجیان نەبووە، ڕەنگە ئیسرائیلییەکان و سویدییەکان لێدانیان ئاڵوگۆڕ دەکرد. چەندین بینای وێرانتر لە لای چەپ و ڕاستەوە دەرکەوتن، زۆربەیان لە دۆڵی قووڵدا دروستکراون، هەموویان جێهێڵراون. درەیک دڵنیا نەبوو کە هۆکاری ڕۆشتنی خەڵکەکە چییە، بەڵام زۆر لەمەوبەر ڕوویدا.
  
  گردی زیاتر و پاشان کۆمەڵێک دار لە لای چەپەوە. پێشکەشکردنی پەناگە و سەوزایی و لقەکان بە ئەستوور گەشەیان کرد. هایدن تیمەکەی بەو ئاراستەیە ئاراستە کرد و درەیک کەمێک ئاسانتر ئاهێکی هەڵکێشا. هەر جۆرە پەردەپۆشکردنێک باشتر بوو لەوەی بەهیچ شێوەیەک داپۆشین نەبێت. سەرەتا هایدن و پاشان ئەلیسیا بەناو دارەکاندا دەچڕان، ئێستا دال و کێنزی و کینیماکا بەدوایدا هاتوون. درەیک چووە ناو دارستانەکەوە و مای و یۆرگی و سمیس لە دواوە بەجێهێشت. تەقەەکان دەنگی دایەوە، ئێستا نزیکتر بووەوە، وایکرد درەیک ئاگاداری هاوڕێکانی بێت.
  
  بە دەوری خۆیدا بینی کە مای کەوتووەتە خوارەوە.
  
  سەیری دەموچاوی دەکرد کە لە زەویەوە هەڵدەفڕێت.
  
  "نائۆوو!"
  
  
  * * *
  
  
  هایدن لەناکاو سوکانەکەی دا و سوڕایەوە. لەم ساتەدا مای بە بێهۆشی لەسەر زەوی پاڵکەوتبوو، درەیک لێی نزیک بووەوە، سمیس لە ئێستاوە کز بووبووەوە. فیشەکەکان بە زەق و زەق بەر دارەکانی پەراوێزی شارەکە کەوت. کەسێک نزیک بوو.
  
  پاشان ژێر بروشەکە دەستی پێکرد. فیگەرەکان بازیان دا و یەکێکیان لە بەشی خوارەوەی جەستەی هایدن کەوت. لەرزۆک بوو، بەڵام لەسەر پێیەکانی مایەوە. چەقی دارەکە لە بڕبڕەی پشتیدا کەوت. چاوپۆشی لە تیشکی ئازارەکە کرد و دەمانچەکەی بەرزکردەوە. پاشان فیگەرە ڕەشەکە جارێکی تر هێرشی کردە سەری و بە ئەژنۆ و ئەژنۆ و چەقۆ لێیدا...
  
  هایدن سییەکانی هەڵکێشا و هەستی کرد تیغەکە لە پانی قژێک لە گەدەیەوە هاتووە. بە ئەژنۆیەک بۆ دەموچاو و ئەژنۆیەک بۆ گەدە شەڕی کردەوە بۆ ئەوەی مەودای زیاتر لە نێوانیاندا دابنێت. بینی کینیماکا و ئەلیسیا لە لای ڕاستەوە شەڕیان دەکرد، دالیش ئەو پارچەیەی کە خستبووە خوارەوە بە لێدانێکی زۆرەوە.
  
  درەیک مای لاواز هەڵدەگرێت.
  
  فیشەک لە نێوان دارەکاندا دەفڕی و گەڵا و ڕووەکەکانیان پارچە پارچە دەکرد. یەکێکیان دوژمنی تێکشکاند، بەڵام بۆ ماوەیەکی زۆر نەبوو. پیاوەکە زۆری نەخایاند هەستا، بە ڕوونی جۆرێک لە کەڤلاری لەبەردا بوو. پاشان دیدگای هایدن پڕ بوو لە نەیارەکەی خۆی - پیاوێکی مۆساد کە سیماکانی بە ئیرادەیەکی دڕندانە و خراپەکارانەوە ڕژابوو.
  
  ژنەکە گوتی: "وەستە. "ئێمە لە یەک لاپەڕەداین-"
  
  لێدانێک لە چەناگەی وەستا. هایدن تامی خوێنەکەی کرد.
  
  وەڵامی ناڕوون هات: "فەرمان".
  
  ئەو ژنە لێدانە نوێیەکانی بلۆک کرد، پیاوەکەی پاڵنا بۆ لایەک، هەوڵی دەدا دەمانچەکە بەرز نەکاتەوە، تەنانەت کاتێک چەقۆی بەدەستەوە بوو. تیغەکە تامی توێکڵی دەکرد، پاشان پیسی. هایدن قاچەکانی پیاوەکەی لێدا کاتێک درەیک بەپەلە تێپەڕی و بە پێشبڕکێ بە ڕێگاکەدا ڕۆیشت و کەوتە ناو دارەکانەوە. سمیس پشتی داپۆشی و مشتێکی لە دەموچاوی ئیسرائیلییەکە دا و ناردییەوە ناو ژێر دارستانەکە. کێنزی لە دوای ئەوە بوو، ئەمجارەیان بە دەربڕینێکی دوودڵی لەسەر دەموچاوی و چاوەکانی فراوان بوو، وەک ئەوەی بەدوای کەسێکی ئاشنادا بگەڕێت.
  
  هایدن ڕێگەی خۆی بەرەو درەیک پاڵنا.
  
  "مای؟"
  
  "ئەو ژنە باشە." تەنها فیشەکێک لە بڕبڕەی پشت و تەواو. هیچ شتێکی سەرنجڕاکێش نییە".
  
  هایدن کاڵ بووەوە. "چی?" - پرسیم.
  
  - چاکەتەکە وازی لێهێنا. کەوتە خوارەوە و بەر کەللەسەری کەوت. هيچ شتێك تايبەتى نيه".
  
  "دەربارەی".
  
  ئەلیسیا خۆی لە هێرشێکی دڕندانەی ئەژنۆ ڕزگاری بوو و فڕێدانی جودۆی بەکارهێنا بۆ ئەوەی بەرامبەرەکەی نارد بۆ فڕین بۆ ناو دارەکان. کینیماکا بە بولدۆزەردا بەناو سەربازێکی دیکەی مۆساددا تێپەڕی. بۆ چەند ساتێک ڕێگاکە ڕوون بوو، تیمی SPEAR بە تەواوی سوودی لێ وەرگرت.
  
  هەر ئۆنسێک ئەزموون هاتە گۆڕەپانەکەوە کاتێک بە خێرایی تەواو ڕایاندەکرد، بەبێ بیرکردنەوە لە خاوبوونەوە، لە ڕێگەی پێچان و نوقمبوون و کۆمەڵە دارێکی مەترسیدارەوە. بۆشایییەک لە نێوان ئەوان و تیمی مۆساددا کرابووەوە و گەڵا ئەستوورەکانیش ڕووپۆشێکی ئایدیاڵیان بۆ دابین دەکرد.
  
  "چۆن بە جەهەنەم توانیان بە ئێمەدا تێپەڕن؟" درەیک هاوارێکی کرد.
  
  هایدن دەڵێت: "دەبێت ئەو کاتە بووبێت کە ئێمە وەستاین بۆ ئەوەی سندوقەکە پشکنین بکەین".
  
  سمیس بە دەنگی بەرز خرۆشی. "سهیرمان کرد."
  
  "خۆت مەدە..." هایدن دەستی پێکرد.
  
  کێنسی وتی: نەخێر هاوڕێکەم. "ئەوان باشترینن لەو کارەی کە دەیکەن."
  
  سمیس پێکەنی، وەک ئەوەی بڵێت ئێمەش وامان کردووە، بەڵام ئەگەرنا بێدەنگ بووین. هایدن بینی کینیماکا کە کۆسپی کەوتووە، پێی زەبەلاحەکانی لەناو کۆمەڵێک زەوی لاستیکیدا نیشتنەوە و جووڵەی کرد بۆ ئەوەی یارمەتی بدات، بەڵام دال لە ئێستاوە پشتگیری لە پیاوە گەورەکە دەکرد. سویدییەکە سندوقەکەی گواستەوە بۆ دەستەکەی تری و بە دەستی ڕاستی هاواییەکەی پاڵدا.
  
  ئێستاش مەترسییەکی دیکە بۆ تێکەڵەکە زیاد کراوە - دەنگی هەڵە نەکراوی هێلیکۆپتەرێک کە بەسەر سەریدا دەفڕێت.
  
  ئایا تەقە دەکەن؟
  
  ئایا بە فیشەک دارستانیان دەشۆرد؟
  
  هایدن وا بیری نەدەکردەوە. بەهۆی ئەو کارە نابەرپرسانەیە هەزاران شت دەتوانن بە هەڵەدا بچن. بێگومان ئەم کوڕانە فەرمانی حکومەتەکانیان جێبەجێ دەکرد و هەندێک لەو گاڵتەجاڕانەی کە لە ماڵەوە لە ئۆفیسە گەرم و تەندروستیەکانیاندا دانیشتبوون، نەیاندەتوانی کەمتر گرنگی بەو شتانە بدەن کە لە دەرەوەی تاوەرە عاجەکانیان چی ڕوودەدات.
  
  لێدانی پرۆپلەرەکان لە سەرەوە دەهات. هایدن بەردەوام بوو لە ڕاکردن. ئەو پێشتر دەیزانی کە مۆساد چاویان لەسەر تیمەکەیان دەبێت، و لەوانەیە سویدییەکان و ڕووسەکانیش لە پشتیانەوە بن. لە لای چەپەوە دەنگێک هەبوو ، و پێی وابوو کە فیگەری زیاتر دەبینێت- دەبێ ڕووس بن، بیری لەوە دەکردەوە.
  
  یان ڕەنگە ئینگلیزەکان؟
  
  گەمژەیی!
  
  زۆر کراوە بوون. زۆر بێ ئامادەکاری. لە ڕاستیدا هەموو تیمەکانی ئەوێ هەروا بوون. کەس چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد هەمووان بە یەکجار بگەن - و ئەوەش هەڵە بوو. بەڵام پلانێکم پێ بڵێ کە ئەمە لەبەرچاو بگرێت؟
  
  ڕێڕەوی درەیک لە پێشەوە بوو، بە هیچ شێوەیەک بەهۆی کێشی ئایارەوە خاو نەبووەوە. ئەلیسیا بە پاژنەی پێیەکانیدا بەدوایدا هات و سەیری دەوروبەری دەکرد. ڕێگاکە بەبێ ئامانج پێچاوپێچ بوو، بەڵام بەگشتی بە ئاراستەیەکی دروستدا ڕۆیشت و هایدن سوپاسگوزار بوو بۆ ئەوە. گوێی لە سمیس بوو کە فیشەکی لە پشتیانەوە تەقاندەوە و ڕاوەدوونەرانی بێهیوا دەکرد. گوێی لە چەند هاوارێک بوو لە لای چەپەوە، وەک ئەوەی دوو هێز کۆببنەوە.
  
  نەفرەت ئەمە هەندێک گەوادی شێتانەیە.
  
  درەیک بەسەر دارێکی کەوتوودا بازێکی دا. کینیماکا بەزەحمەت بە خرۆشانێکەوە هاتە ناوەوە. پارچە پارچەکان بە هەموو ئاراستەکاندا بڵاوبوونەوە. زەوییەکە دەستی کرد بە دابەزین و دواتر لێواری دارستانەکەیان بینی. هایدن بە قیژەی هاتە ناو کۆمەوە کە پێویستە خاویان بکەنەوە- کەس نەیدەزانی چی لەسەر زەوی ڕەنگە لە دەرەوەی هێڵی دارەکان چاوەڕێی بکات.
  
  درەیک تەنها کەمێک خاو بووەوە. ئەلیسیا لە لای ڕاستەوە تێپەڕی و داهل لە لای چەپەوە لێیدا؛ هەر سێیان پێکەوە بەسەر بەرگەکەدا زاڵ بوون و چوونە ناو دۆڵی تەسکێکەوە، کە لە هەردوو لایەوە بە لێوارە قاوەییە بەرزەکان پارێزراو بوون. کینیماکا و کێنزی پاژنەکانیان بەیەکەوە کلیک کرد لە هەوڵێکدا بۆ پشتگیریکردن، پاشان هایدنیش لە شاردنەوە هاتە دەرەوە، ئێستا هەوڵدەدات هەستی سووتانی گەشەسەندوو لە سنگیدا پشتگوێ بخات.
  
  لەوە زیاتر ڕایانکرد کە ئەو حەزی دەکرد بیری لێبکاتەوە.
  
  وە نزیکترین شارۆچکەش چەندین کیلۆمەتر لێیەوە دوور بوو.
  
  
  بەشی دەیەم
  
  
  درەیک هەستی کرد مای کەمێک دەستی کردووە بە خەباتکردن. خولەکێکی پێدا، دەیزانی بە خێرایی بە هۆش خۆی دێتەوە. لەو ساتەوەختە زوو تێپەڕەدا، سەرنجی شتێکی تەخت و خۆڵەمێشی و پێچاوپێچی دا کە وایکرد دڵی بە خێرایی لێدانێک بپەڕێتەوە.
  
  "چەپ!"
  
  هەموو گروپەکە بەرەو چەپ شکا، بە وریاییەوە بەڵام بەبێ پێویست لایەنەکانیان داپۆشی چونکە نەیارەکانیان هێشتا نەبینران. درەیک ڕێگەی بە مای دا کەمێک خەبات بکات، بەڵام دەستی گرت. زۆری نەخایاند بە مشتەکەی لە بڕبڕەکانی دەدا.
  
  "لێم گەرێ با بڕۆم".
  
  "یەک چرکە خۆشەویستەکەم..."
  
  ئەلیسیا بە توندی سەیری کرد. - ئەوەندە حەزت لێیە؟
  
  درەیک دوودڵ بوو، پاشان پێکەنی. واتە: هیچ وەڵامێکی دڵنیا بۆ ئەم پرسیارە نییە خۆشەویستەکەم.
  
  "بەڕاستی?"
  
  - باشە، لە ڕوانگەی منەوە بیری لێبکەرەوە.
  
  مای دووڕیانەکەی چارەسەر کرد بە بەکارهێنانی بڕبڕەی پشتی بۆ پاڵنانی و ڕۆڵکردن لەسەر زەوی. بە سەرکەوتوویی نیشتەوە، بەڵام لە شوێنی خۆیدا وەرگەڕا و سەری گرت.
  
  درەیک وتی: سەیرکە. "لە بەرگریکردن لە مندا، پێدەچێت نائەمنی بێت."
  
  "ئەگەر پەلە نەکەین سەرت دەلەرزێت." ئەلیسیا پاڵ بەلایدا ڕۆیشت و درەیک بەدوایدا هات، کەمێک زیاتر سەیری مەی دەکرد تا ڕاست بووەوە و کەوتە ناو ڕیتمێکەوە. گروپەکە بەڕاکردن بەرەو سەرەوەی کەنارەکە تا قیرەکە.
  
  "یەکەم سەرلێشێواوی لەگەڵ مۆساد." داهل خۆی ڕاکێشا. "هیچ شتێکی سەرنجڕاکێش نییە."
  
  کێنزی وتی: "ئەوان خۆیان ڕاگرتبوو. - بەو شێوەیەی کە تۆ بوویت.
  
  درەیک وتی: سەرلێشێواوی دووەم. - ئەو گوندەی ئینگلتەرات لەبیرە؟ ساڵانێکی زۆر لەمەوبەر".
  
  "یۆنکس؟" - پرسیم.
  
  "سەدەکان".
  
  "دەربارەی". داهل بۆ چرکەیەک وەستا، پاشان وتی: پێش زایین یان زایینی؟"
  
  "پێموایە ئێستا پێی دەڵێن بی سی."
  
  "قسەی بێمانا".
  
  ڕێگاکە بە هەردوو ئاراستەکەدا درێژ بووەوە، چۆڵ و چاڵ و پێویستی بە چاککردنەوە بوو. درەیک گوێی لە پۆپی دەمانچەیەکی دژە فڕۆکە بوو کە لە هێلیکۆپتەرەکە نزیک بووەوە، پاشان تەقەی زیاتر. وەرگەڕا تا بزانێت لە دارستانەوە تەقەی لێدەکرێت، پێیوابوو تەنها ناوچەکە بە فیشەک زبڵ دەکات و دواتر بینی بە توندی بەرەو لایەک وەرگەڕا.
  
  داڵ وتی: "ناتوانم مەترسی ئەوە بکەم. "پێموایە ئەوان دەبێ چینی بن و وەک ئێمە ناتوانن گوێیان لە قسە و باسەکان بێت."
  
  درەیک بە بێدەنگی سەری لە سەری خۆی دانا. لەم دواییانەدا هیچ شتێکی نوێ لە گفتوگۆکاندا ئاشکرا نەکراوە. لەوەتەی...
  
  هایدن سڵاوێکی بێدەنگی کرد. - ئۆتۆمبێلێک دەبینم.
  
  درەیک چەقۆی لێدا و ناوچەکەی سکان کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەواتە چیمان لە پشتە؟ مۆساد و ڕووسەکان لە دارەکاندا، لە ڕێگەی یەکترەوە دەچنە ناوەوە. ئایا سویدییەکان لە شوێنێکدان لە تەنیشت ڕووسەکانەوە؟ ساس؟ سەری لەقاند. - کێ دەزانێت؟ باشترین پێشبینیت ئەوەیە کە بە دەوری دارستانەکەدا بگەڕێیت. هەموویان دەزانن ئەگەر خۆیان بدەنە دەست، مردوون. هەر بۆیە ئێمە هێشتا لە ژیاندا بووین".
  
  سمیس وتی: چینییەکان لەناو هێلیکۆپتەرەکەدا. "نیشتنەوە لەوێ." ئاماژەی بە زنجیرەیەک خەمۆکی قووڵ کرد.
  
  "فەڕەنسی?" یۆرگی پرسی.
  
  درەیک سەری لەقاند. گاڵتەجاڕیەکان بە لایەکدا، تەنانەت ڕەنگە فەرەنسییەکان خۆیان ڕاگرتبێت بۆ ئەوەی ئاوەکان تاقی بکەنەوە و ڕێگە بە بەرامبەرەکانیان بدەن تەنکیان بکەنەوە. سەرکەوتنێکی فێڵبازانە لە دوا ساتدا. چاوی لە ڤانەکە بوو کە نزیک بووەوە.
  
  "قۆڵەکان بەرز بکەنەوە."
  
  سمیس و کێنزی ئاراستەیان گرتەبەر، لە کەناری ڕێگاکە وەستان و دەمانچەکانیان ئاراستەی ڤانەکە کرد کە نزیک بووەوە. داڵ و درەیک یەک دوو بەردی قورسیان لەسەر ڕێگاکە دانا. لەگەڵ خاوبوونەوەی ڤانەکە، باقی تیمەکە لە پشتەوە هاتنە سەرەوە و بە وریاییەوە ئۆتۆمبێلەکەیان داپۆشی و فەرمانیان بە سەرنشینەکانی کرد کە دابەزن.
  
  ئەلیسیا دەرگای پشتەوەی کردەوە.
  
  "واو، لێرەدا بۆگەن دەکات!"
  
  بەڵام چۆڵ بوو. وە درەیک گوێی لە کێنسی بوو کە بە زمانی تورکی پرسیارێکی دەکرد. سەری لەقاند کاتێک داهل بە سەرکەوتوویی زەردەخەنەی کرد. ئەم کچە پڕە لە سوپرایز. "ئایا هیچ زمانێک هەیە کە نەتوانێت قسەی پێ بکات؟"
  
  سویدییەکە بە پێکەنینەوە تەقیەوە. - وەرە کاکە. خۆت وا کراوە بەجێ مەهێڵە."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: "ئۆه. "بەڵێ. زمانی خوداوەندەکان."
  
  - هەستە خۆشەویستی. دەتەوێت سێکس بکەیت؟ بەڵێ، تەنیا گوێم لە لەهجە شیرینەکەتە کە لە زمانی ئۆدینەوە دەسوڕێتەوە."
  
  درەیک ئەمەی پشتگوێ خست، سەرنجی لەسەر ئەو دوو پیاوە تورکە بوو کە پێدەچوو بەڕاستی ترساون.
  
  وە بەڕاستی تورکی.
  
  هایدن پاڵیان پێواوە بۆ ناو بارهەڵگرەکە، لە نزیکەوە بەدوایدا ڕۆیشتن. داڵ جارێکی تر پێکەنی و بەدوایدا ڕۆیشت و ئاماژەی بۆ ئەوانی دیکە کرد کە باز بدەنە سەر کورسی پشتەوە. درەیک دوای ساتێک هۆکاری سەرگەرمییەکەی زانی، پاشان دیسانەوە سەیری ئەلیسیای کرد.
  
  - چەند خراپە لەوێ گەڕاوەتەوە؟
  
  
  * * *
  
  
  بارهەڵگرەکە خۆی هەڵدا و لەرزۆک بوو و هەوڵیدا لەسەر ڕێگا وێرانەکە خۆی لەناو ببات.
  
  ئەلیسیا بە هەموو هێزی خۆیەوە دەستی گرت. "ئایا هەوڵدەدات لێدانی خراپ و خوێناوی لێبدات؟"
  
  سمیس بە نەگبەتییەوە وتی: "ڕەنگە" و لوتی و پشتێنێکی پیسی گرتبوو کە بە ڕەقەمێکەوە بەسترابوو لەناو ڤانەکەدا. - بۆنی بزنم لێدێت.
  
  ئەلیسیا چاوەکانی تەسک کردەوە. "ئو! بەڵێ? هاوڕێی تۆ?"
  
  کینیماکا لە پشتی بارهەڵگرەکەدا دانیشت و بە نائومێدیەوە سییەکانی پڕ هەوای پاکی لە درزەکانی ئەو شوێنەی کە دەرگاکانی دواوە یەکتریان بینیبوو، قووت دەدا. "دەبێت... ئەمانە... جووتیاران بن، وابزانم."
  
  ئەلیسیا زیادی کرد: یان قاچاخچییەکانی بزن. "هەرگیز ناتوانم بڵێم."
  
  سمیس لە تووڕەییەوە گریای. - کاتێک گوتم 'بزن'، مەبەستم بە گشتی بوو."
  
  "بەڵێ بەڵێ بەڵێ".
  
  درەیک لەوە دەرچوو، هەناسەیەکی قووڵی هەڵدا و هەوڵیدا سەرنجی لەسەر شتەکانی تر بێت. دەبوو متمانەیان بە هایدن و داڵ هەبێت کە پێشوەختە ئاگاداری سەلامەتی خۆیان بوون و باشترین شوێنیان بۆ گەشتەکە دۆزیەوە. پەیوەندییەکە بێدەنگ بوو، جگە لە تەقینەوەی ناوبەناو ئیستاتیک. تەنانەت لۆرن بێدەنگ بوو، ئەمەش بە شێوازی خۆی یارمەتیدەر بوو. ئەمەش پێی وتن کە تاڕادەیەک سەلامەتن.
  
  تیمەکە بە دەنگی بەرز لە دەوری گلەیییان دەکرد، شێوازی ڕووبەڕووبوونەوەیان و سەرقاڵکردنی خۆیان لە بۆنی ئاژەڵەکان. بەراوردکردن لەگەڵ حەمامە سویدییەکان و چێشتخانە ئەمریکییەکان و هۆتێلەکانی لەندەن بە گاڵتەجاڕیەوە پێشکەش کرا.
  
  درەیک با بیرکردنەوەکانی لە تەقینەوەی ئەم دواییەی یۆرگا و پێویستی هاوبەشکردنی نهێنییەکی ترسناکەوە سەرگەردان بن، بۆ لێکتێگەیشتنە نوێیەکەی نێوان ئەلیسیا و مەی، تا کێشەکانی دیکە کە تیمی SPEAR ی تووشی ئازار کردووە. هایدن و کینیماکا لە ناکۆکی مانەوە، هەروەها لۆرن و سمیس، هەرچەندە ئەم دووەمیان زیاتر لە تەنها جیاوازی لەیەکتر جیابوونەوە. داڵ تا دەیتوانی لەگەڵ جوانا کاری زۆری دەکرد، بەڵام دیسانەوە کارەکان ڕێگریان لێکرد.
  
  شتێکی بەپەلەتر و بێ وەستانتر مێشکی کون کرد. توڕەیی سکرتێر کرۆو کە فەرمانەکانیان لە پیرۆ جێبەجێ نەکردووە، و ئەو زانیارییە متمانەپێکراوانەی کە تیپێکی دووەمی ئەمریکی نهێنی و نهێنی زۆر لێرەدایە. لە شوێنێک.
  
  تیمی سیل ٧.
  
  پرسیاری بێشومار هەبوون و ڕوون نەکراونەتەوە. وەڵامەکەی چی بوو؟ Qrow متمانەی بە تیمی SPEAR نەما؟ ئایا ئەوان یەدەگ بوون؟
  
  ئەو نیشانە گەورەیەی پرسیاری لەبیر نەکردبوو کە هێشتا بەسەر سەری سمیسدا هەڵواسرابوو، بەڵام نەیدەتوانی هیچ سیناریۆیەکی دیکە لە خەیاڵدا بێت. قرو حەوت کەسی نارد بۆ ئەوەی چاویان لەسەر بێت.
  
  درەیک توڕەیی خۆی سەرکوت کرد. ئەو کاری تایبەتی خۆی هەبوو کە دەیویست بیکات. ڕەش و سپی دیدگایەک بوو بۆ ژیان کە تەنها گەمژە و شێتەکان هاوبەشیان دەکرد. بیرکردنەوە قووڵەکانی لەلایەن هایدنەوە پچڕا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو شتێک لە پشتەوە و پێشەوە ڕوونە. وا دیارە ئێمە لە شوێنێک نزیک دەبینەوە بە ناوی Ç ئەناککالێ، لە کەناراوەکان. چاوەڕێ دەکەم تا شوێنێک دەدۆزینەوە پێش ئەوەی پەیوەندی بە کۆپتەرەکەوە بکەین. ئاه، وە داهل چانسی ئەوەی هەبوو ئەو سندوقە لەیەک جیا بکاتەوە."
  
  سویدییەکە بۆ ماوەیەک سەرقاڵیان کردن لە دۆخەکە بە ڕوونکردنەوەی ئەوەی کە ڕیمەکانی کاغەز چییە. زیاتر بوو لە شەڕ، هەر ڕاگەیاندنەکەی بوو. پێدەچوو هانیباڵ تەنها وەک هێمایەک هەڵبژێردرابێت.
  
  
  * * *
  
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا هیچ ئاماژەیەک هەیە کە چۆن ئەفریقا بووەتە یەکێک لە چوار گۆشەی زەوی؟" مای پرسی.
  
  - هیچ شتێکی نەفرەتی لەو جۆرە نییە. بۆیە ناتوانین پێشبینی ئەوە بکەین کە سوارچاکی داهاتوو لە کوێ دەبێت".
  
  کێنزی قسەی کرد: "سەیری ڕابردوو بکە. - لە کارەکەمدا، لە کارە کۆنەکەمدا، وەڵامەکان هەمیشە لە ڕابردوودا شاراوە بوون. تەنها پێویستە بزانیت لە کوێدا بگەڕێیت".
  
  پاشان لۆرن دەستوەردانی کرد. - ئەمە تاقی دەکەمەوە.
  
  درەیک لە دژی مەیلبوونی بارهەڵگرەکە خەباتی کرد. - تا چەندە تا چاناکاڵە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێستا دەچینە ناو پەراوێزەوە. زۆر گەورە دەرناکەوێت. من دەریا دەبینم".
  
  - ئای تۆ سەردەکەویت. درەیک یارییەکی بیرکەوتەوە کە لە منداڵیدا ئەنجامی دەدا.
  
  داڵ بە زەردەخەنەوە لە دەنگیدا وتی: من یەکەمجار بینیم.
  
  "بەڵێ، ئێمەش ئەوەمان یاری کرد."
  
  بارهەڵگرەکە وەستا و زۆری نەخایاند دەرگاکانی دواوە بەرەو دەرەوە کرانەوە. تیمەکە بازیان دا و هەوای پاکی سییەکانیان وەرگرت. ئەلیسیا گلەیی ئەوەی کرد کە هەست بە باشی ناکات و کێنزیش وا خۆی نیشان دا کە بە شێوازی ئینگلیزی بێهۆش بووە. ئەمەش یەکسەر ئەلیسیای دڵخۆش کرد. درەیک خۆی بینی کە بە سەرسوڕمانەوە چاوی لێ بوو و چاوی لێ بوو.
  
  بە ئەنقەست بە گەمژەییەوە گوتی: "نەفرەت. - باشە من دەبمە مامی مەیموونەکە.
  
  داڵ زۆر سەری سوڕما و نەیتوانی هیچ لێدوانێک بدات.
  
  لەبەردەمیاندا ئەسپێکی زەبەلاحی دار وەستابوو، بە هۆکارێکەوە ئاشنا بوو، لە گۆڕەپانێکی بچووکدا کە بە بینا دەورە دراوە، خەریکی کۆکردنەوە بوو. وا دیار بوو پەتەکە قاچەکانی بەستبووەوە و بە دەوری سەریدا درێژ بووبووەوە. درەیک پێی وابوو کە زرێپۆش و شکۆمەند دەردەکەوێت، ئاژەڵێکی سەربەرز کە مرۆڤ دروستی کردووە.
  
  - چی بە جەهەنەم؟
  
  قەرەباڵغی لە دەوری کۆبوونەوە و چاویان لێدەکرد و پۆزیان دەدا و وێنەیان دەگرت.
  
  لۆرن لەسەر پەیوەندیکەرەکە قسەی کرد. "پێموایە تۆ تازە ئەسپی ترۆجانت دۆزیەوە."
  
  سمیس پێکەنی. "ئەمە دوورە لە یاری."
  
  - نەخێر ترۆی، دەزانی؟ برەد پیت?"
  
  ئەلیسیا خەریک بوو ملی بشکێت و بە هەموو ئاراستەکاندا سەیری دەوروبەری بکات. "چی? لەکوێ?"
  
  "وای". کێنسی پێکەنی. "من بینیومە مارەکان بە هێواشی هێرش دەکەن."
  
  ئەلیسیا هێشتا بە وردی لە ناوچەکە دەکۆڵیەوە. - لۆرن لە کوێیە؟ ئایا سواری ئەسپە؟"
  
  نیویۆرکەرەکە پێکەنینێکی دەرکرد. - باشە، ئەو جارێک بوو. فیلمی مۆدێرن "تڕۆی"تان لەبیرە؟ باشە دوای وێنەگرتن ئەسپەکەیان بەجێهێشت ڕاست لەو شوێنەی کە تۆ وەستاویت، لە چاناکاڵە."
  
  "قسەی بێمانا". ئەلیسیا هەستەکانی خۆی دەرخست. "پێم وابوو هەموو جەژنەکانی کریسمسم بە یەکجار هات." سەری لەقاند.
  
  درەیک قوڕگی پاک کردەوە. "هێشتا لێرەم، خۆشەویستی."
  
  "ئەها بەڵێ. ناوازە".
  
  "وە نیگەران مەبە، ئەگەر براد پیت لە کەری ئەو ئەسپە باز بدات و هەوڵی ڕفاندنی تۆ بدات، من ڕزگارت دەکەم."
  
  "ئایا تۆ بە گێلییەوە ناوێریت."
  
  دەنگی لۆرن وەک لێدانی سەختی شمشێرێکی سامورای قسە و قسەڵۆکەکانیان بڕی. - وەرگرتن، کوڕان! دوژمنی زۆر. ئێمە لە ئێستادا لە چاناکالێ نزیک دەبینەوە. ئەوانیش وەک ئێمە دەبێ بە سیستەمی پەیوەندییەکانەوە ببەسترێنەوە. جووڵە! "
  
  "سەیری ئەمە بکە،لەمە بنۆرە?" درەیک ئاماژەی بە قەڵاکە کرد. - پەیوەندی بە هێلیکۆپتەرەوە بکە. ئەگەر بتوانین لەسەر قەڵاکە سەرکەوین و بەرگری لە خۆمان بکەین، ئەویش لەوێوە دەمانبات".
  
  هایدن چاوێکی لە پەراوێزی چانەکالێ کردەوە. "ئەگەر بتوانین بەرگری لە قەڵایەک بکەین لە شارۆچکەیەکی گەشتیاری لە شەش تیمی سوات."
  
  داهل سندوقەکەی هەڵگرت. "تەنها یەک ڕێگا هەیە بۆ ئەوەی بزانیت."
  
  
  بەشی یازدەهەم
  
  
  بە غەریزە بەرەو ڕێڕەوی کەنار دەریاکان ڕۆیشتن، دەیانزانی کە با بەرەو قەڵای سەرنجڕاکێشی شارەکە دەسوڕێتەوە. لۆرن زانیاری زۆر کەمی لە پارچە گفتوگۆکانی کۆمەوە کۆکردبووەوە و درەیکیش کەمتر لە سەرکردە جیاوازەکانی تیمەکە بیستبوو، بەڵام کۆدەنگی گشتی ئەوە بوو کە هەموویان بە خێرایی دادەخرێن.
  
  ڕێگاکە بە زۆرێک لە بیناکانی ڕووبەری سپیدا تێدەپەڕی: خانوو، دوکان و چێشتخانەکان کە دەڕوانینە ئاوە شینەکانی هێلێسپۆنتە. لە لای چەپەوە ئۆتۆمبێلی وەستابوو و لە پشتیانەوە چەند بەلەمێکی بچووک هەبوون، لە سەرەوەیان دیوارە بەرزەکانی قەڵای ڕەنگی خۆڵ بەرز بوون. پاسە گەشتیارییەکان بەو شوێنەدا تێدەپەڕین و هێواش هێواش بە شەقامە تەسکەکاندا دەنگیان دەدا. هۆڕنەکان لێیان دەدا. دانیشتوانی ناوچەکە لە نزیک کافێیەکی بەناوبانگ کۆبوونەوە و جگەرەیان دەکێشا و قسەیان دەکرد. تیمەکە بە خێرایی پەلەیان کرد بەبێ ئەوەی گومانیان لێبکەوێتەوە.
  
  لەبەرکردنی ئامێری شەڕکردن ئاسان نییە، بەڵام بە تایبەتی بۆ ئەم ئەرکە، هەموویان جل و بەرگی ڕەشیان لەبەردا بوو و دەیانتوانی ئەو شتانە لاببەن و بیشارنەوە کە ڕەنگە سەرنجی خەڵک ڕابکێشن. بەڵام ئەو کۆمەڵە کەسەی کە دەجووڵان کاتێک سەریان دەسوڕاندەوە و درەیک بینی کە زیاتر لە مۆبایلێک کراوەتەوە.
  
  وتی: خێرا پەیوەندی بە هێلیکۆپتەرە نەفرەتییەکە بکە. "ئێمە لە زەوی دەرچووین و کاتێکی نەفرەتی لێرە."
  
  "بەڕێگاوەم. لە دە تا پانزە خولەکدا".
  
  دەیزانی ئەمە سەردەمی شەڕە. هەندێک لە تیمەکانی تری سوات درێغییان نەدەکرد لە ئازادکردنی دۆزەخ بەسەر شارێکدا، متمانەیان بە فەرمانەکانیان و توانای هەڵهاتنیان هەبوو، دەیانزانی کە دەسەڵاتداران بەزۆری خولگەیەکی تیرۆریستی دەخەنە سەر هەر دۆخێکی زۆر مەترسیدار.
  
  دیوارە ڕەنگی خۆڵییەکان بە توندی لە پێشیانەوە بەرزبوونەوە. قەڵای چ ئەناکالێ دوو دیواری قەڵای گوڵاو و ڕوو لە دەریا و قەڵایەکی ناوەندی هەبوو و لە پشتیانەوە قۆڵێکی فراوانی شەڕکەرەکان کە بە لێوارەکەدا بەرەو دەریا دەڕۆیشتن. درەیک بەدوای هێڵی یەکەم دیواری کێشراودا ڕۆیشت، پێی سەیر بوو چی لە یەکگرتنی ئەم و خوشکەکەیدایە. هایدن لە پێشەوە وەستا و سەیری دواوەی کرد.
  
  "ئێمە هەڵدەستین."
  
  بڕیارێکی بوێرانە، بەڵام یەک شت درەیک لەگەڵیدا ڕازی بوو. چوونە سەرەوە بەو مانایە بوو کە لە قەڵاکەدا گیر دەخۆن، لە سەرەوە بەرگرییان لێدەکرا بەڵام بێ بەرگری، گیریان خوارد. بەردەوامبوون بەو مانایە بوو کە جگە لە هەڵاتن بۆ دەریا، بژاردەی دیکەیان هەبوو: دەیانتوانی لە شاردا خۆیان بشارنەوە، ئۆتۆمبێلێک بدۆزنەوە، ئەگەری هەیە لە خوارەوە پاڵبکەوێت، یان بۆ ماوەیەک جیاببنەوە.
  
  بەڵام هەڵبژاردنی هایدن ڕێگەی پێدا پێشەنگ بن. لەوێش سوارەکانی تریش هەبوون. ئاسانتر دەبوو بۆ کۆپتەرێک بیاندۆزێتەوە. لێهاتووییەکانیان باشتر لە شەڕی تاکتیکیدا بەکاردەهێنران.
  
  دیوارە زبرەکان جێگەیان بە دەروازەیەکی کەوانەیی و پاشان پلیکانەیەکی خولگەیی دەدا. هایدن یەکەم بوو، دواتر دال و کێنسی، پاشان ئەوانی دیکە. سمیس دواوەی هێنایە سەرەوە. تاریکی پۆشاکێکی بۆ چاوەکانیان دروست کرد، بە ئەستوور و نەتوانراو هەڵواسرا تا ڕاهاتن. هێشتا بەرەو سەرەوە ڕۆیشتن و بە پلیکانەکاندا سەرکەوتن و بەرەو ڕووناکی ڕۆیشتنەوە. درەیک هەوڵیدا هەموو زانیارییە پەیوەندیدارەکانی ناو مێشکی فلتەر بکات و مانای هەبێت.
  
  هانیباڵ. سوارچاکی جەنگ. فەرمانی قیامەت و پلانەکەیان بۆ دروستکردنی جیهانێکی باشتر بۆ ئەوانەی لە ژیاندا ماونەتەوە. دەبوو حکومەتەکانی جیهان پێکەوە کاریان لەسەر ئەم بابەتە بکردایە، بەڵام خەڵکی بێبەزەیی و تەماحکار تاڵان و زانستەکەیان بۆ خۆیان دەویست.
  
  لە چوار گۆشەی زەوی؟ چۆن کاری کرد؟ وە چی جەهەنەمەکەی دواتر ڕوویدا؟
  
  "سەرنجڕاکێشە..." لەو ساتەدا دەنگی لۆرن لە ڕێگەی پەیوەندیکەرەکەوە هات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چ ئەناکالە دەکەوێتە دوو کیشوەر و یەکێک بوو لە خاڵەکانی دەستپێکی گالیپۆلی. ئێستا ڕووسەکان چوونە ناو شارەکە، هەروەک ئیسرائیلییەکان. نازانم لە کوێ. هێشتا قسە و باسی پۆلیسی ناوخۆیی باو و ئاساییە. دەبێت یەکێک لە هاوڵاتیەکان ڕاپۆرتی تۆی پێدابێت و ئێستا داوای هاتنی تازە دەکات. زۆری پێناچێت تورکەکان بانگەوازی هێزە نوخبەییەکانی خۆیان بکەن".
  
  درەیک سەری لەقاند. قسەی بێمانا.
  
  - تا ئەو کاتە ئێمە لێرە دوور دەبینەوە. هایدن بە وریاییەوە بەرەو ڕووناکی سەرەوە ڕۆیشت. - دە خولەک، کوڕان. با."
  
  خۆری بەیانی ئەو شوێنە فراوانە کراوە و تەنکەکەی ڕووناک دەکردەوە کە نزیکەی لە لوتکەی تاوەرەکەدا بوو. لێواری سەرەوەی دەوری تاوەرەکە هەشت پێیەکی دیکە لە سەرووی سەریانەوە بەرز بووەوە، بەڵام ئەوە تا ئەو جێگایەی کە دەیانتوانی بچنە ژوورەوە بەرز بوو. شەڕە وێرانەکان لە هەموو شوێنێکدا بوون، وەک پەنجەی زەق و زەق دەرچوون و ڕێڕەوێکی تۆزاویش لە لای ڕاستەوە هاوسنوور بوو لەگەڵ زنجیرەیەک گردی نزم. درەیک ئەو پۆستە زۆرانەی بینی کە بەرگریان لێدەکرا و کەمێک ئاسانتر هەناسەی دا.
  
  هایدن بە لۆرنی وت: ئێمە لێرەین. "بە هێلیکۆپتەرەکە بڵێ ئامادەکاری بۆ نیشتنەوەیەکی گەرم بکات."
  
  سمیس وتی: "گەرمتر لەوەی بیری لێدەکەیتەوە.
  
  هەموو تیمەکە چاویان لە خوارەوە بوو.
  
  سمیس وتی: "نەک دابەزین. "سەروو. سەروو."
  
  لە سەرووی قەڵاکەوە شارۆچکەکە هێشتا لەسەر گردەکان کەوتووە. خانووەکان لە سەرووی جەنگاوەرەکانەوە بەرز دەبوونەوە و دیوارە بەرز و ئەستوورەکان بەرەو ئەوان درێژ دەبوونەوە. هەر لەم دیوارانەدا بوو کە تیمێکی چوار کەسی بە ڕووخساری داپۆشراو و چەکەکانیان بە تەواوی کێشراو ڕایانکرد.
  
  درەیک ئەم شێوازەی ناسیەوە. - نەفرەت ئەمە کێشەیەکە. SAS."
  
  داڵ یەکەم کەس بوو کە شەڕی کرد، بەڵام لەبری ئەوەی چەکەکەی ئازاد بکات، شاردەوە و سندوقەکەی گرت و بازێکی دا بەسەر خودی شەڕەکان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەریتانییەکان بیرۆکەیەکی دروستیان هەیە بۆ هەمەجۆریی. سەیرکردن..."
  
  درەیک بەدوای نیگاکانیدا ڕۆیشت. شەڕەکان بە کەوانەیەکی فراوان درێژ بوون تا دەگاتە کەنار دەریا و دەریای چەقەڵ. ئەگەر کاتەکەیان بە باشی دانا، ئەوا چۆپەرەکە دەتوانێت ڕاستەوخۆ لە سەرەوە یان ڕاست لە کۆتاییدا بیاندڕێنێت. درەیک ئەرکی خۆی گرتە ئەستۆ کە یەک دوو تەقە بکاتە ناو کۆنکرێتی زبرەکەی ژێر پێی بەریتانییەکان، خاویان کردەوە و کاتێکی بە تیمەکە دا تا سەرکەون بۆ لوتکەی قەڵاکە کەمێک چەقەڵ بوو.
  
  ئەلیسیا لەرزۆک بوو. "من لە بەرزاییەکاندا نیم!"
  
  - هەرگیز واز لە گریانی دەهێنیت؟ کێنسی بە ئەنقەست پاڵ بەلایدا ڕۆیشت و کەمێک لە ڕێگاکەدا پاڵێکی پێدا.
  
  "ئەی ژنە ژنە، تۆ پارەی ئەمە دەدەیت." ئەلیسیا دەنگی دڵنیا نەبوو.
  
  - ئایا دەتوانم؟ تەنها دڵنیابە لە پشتمەوە دەمێنیتەوە. بەم شێوەیە کاتێک تەقەت لێدەکرێت و گوێم لە هاوارکردنت دەبێت، دەزانم خێراییەکە هەڵبگرم".
  
  ئەلیسیا لە توڕەییەوە دەکوڵێت. درەیک پشتگیری لێکرد. "تەنها گاڵتەکردن بە مۆساد." قۆڵەکانی بڵاوکردەوە.
  
  "ڕاست. باشە، کاتێک لێرەوە دادەبەزین، من بە باشی کەرەکەی دەگێڕم."
  
  درەیک ڕێنمایی کرد لە چەند هەنگاوی یەکەمدا. "ئایا ئەمە بڕیارە دەنگێکی ورووژێنەر بێت؟"
  
  - گێل بکە، درەیک.
  
  باشتر زانی باسی ئەوە نەکات کە شەڕکەرەکانی زۆر لە خوارەوە بوونەتە شەڕێکی دوور و درێژ کە دەبوو لە یەکێکەوە بۆ ئەوی دیکە باز بدەن. داڵ یەکەم کەس بوو کە بە درێژایی دیوارە سێ پێ پانییەکە ڕادەکات و پێشەنگی تیپەکەی گرت. کینیماکا ئەمجارەیان لە پشتەوە پۆستەکەی لە سمیس وەرگرت، سەیری بەریتانییەکانی دەکرد. درەیک و ئەوانی تر گوێیان بە کراوەیی دەهێشتەوە بۆ هەر نیشانەیەکی دیکەی دوژمن.
  
  پێشبڕکێی دابەزینی شەڕەکان دەستی پێکردووە. سەربازانی SAS پێکهاتنیان پاراست و ڕاویان دا، چەکیان بەرزکردەوە، بەڵام بەبێ ئەوەی دەنگێک دەرببڕن. بێگومان ڕەنگە نەرمی پیشەیی تەنیا یەک هۆکار بێت؛ جگە لە گەشتیاران، دانیشتوانی ناوچەکە فەرمانی نهێنی و پارێزراوی زۆریان پێ باشترە.
  
  درەیک بۆی دەرکەوت کە پێویستی بە تەرکیزێکی تەواو هەیە بۆ قاچەکانی. بەردەکەی هەر لایەک و دابەزینی وردە وردە بۆ دەریا هیچ جیاوازییەکی نەبوو، تەنیا ناوچەی سەلامەتی ژێر پێیەکانی بوو. وردە وردە، بە ڕەوشتەوە بە شێوەیەکی یەکسان، لە کێشێکی جێگیردا کێشا. کەس خاو نەبووەوە، کەس نەخلیسکاند. لە نیوەی ڕێگادا بوون بۆ ئامانجەکەیان کە دەنگی پرۆپلەری سووڕاوە گوێچکەکانیان پڕ بوو.
  
  درەیک خاو بووەوە و سەیری ئاسمانی کرد. هاوارێکی کرد و وتی: نەک هی ئێمە. "نەفرەت لە فەرەنسی!"
  
  ئەمە دەرەنجامێکی یەکلاکەرەوە نەبوو، بەڵام تا ئێستا نەبوونی ئەوان ڕوون دەکاتەوە. لە کۆتا خولەکدا بەپەلە دەچینە ژوورەوە. تیمی SPEAR ناچار بوو خاو بێتەوە. درەیک دەموچاوی دوو سەربازی بینی کە لە پەنجەرەکانەوە بە تووڕەییەوە سەیری دەرەوەیان دەکرد، لە کاتێکدا دوو سەربازی دیکە بە دەرگا نیوە کراوەکانەوە هەڵواسرابوون و چەکەکانیان دەسوڕاند بۆ ئەوەی بە باشی کلیک لەسەر قوفڵەکە بکەن.
  
  داڵ بە هەناسەبڕکێیەوە وتی: "بۆ ئەوەی ڕاستییەکان بڵێم. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە باشترین بیرۆکە نەبووبێت. زەنگە خوێناوییەکانی بەریتانیا کۆتایی دێت".
  
  وەک یەک، درەیک، سمیس، هایدن و مەی چەکەکانیان بەرزکردەوە و تەقەیان کرد. فیشەکەکان لە کۆپتەرە نزیکبووەکەوە ڕیکۆشێتیان کرد. شووشە شکا و پیاوێک لە پەتەکەیەوە کەوتە خوارەوە و بە توندی بەر زەوی لە خوارەوە کەوت. هێلیکۆپتەرەکە لایدا و فیشەکی هایدن بەدوایدا ڕۆیشت.
  
  بە خەمبارییەوە وتی: فەرەنسییەکان هاندەری نین.
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە وتی: شتێکمان پێ بڵێ کە نازانین.
  
  یۆرگی بە خێرایی بە داڵدا تێپەڕی و لەسەر لێواری دەرەوەی دیوارەکە پێشی کەوت و دەستی بۆ سندوقەکە بردەوە. گوتی: لێرە، ئەمەم پێ بدە. "لە دیوارەکەدا هەست بە باشتربوون دەکەم، نەخێر؟"
  
  داڵ وا دەرکەوت کە دەیەوێت مشتومڕ بکات بەڵام لە ناوەڕاستی ئینینگەکەدا بۆکسەکەی تێپەڕاند. سویدییەکە تازە نەبوو لە پارکۆردا، بەڵام یۆرگی پیشەگەر بوو. ڕووسییەکە بە خێرایییەکی زۆرەوە هەڵفڕی و بە پێشبڕکێ لە دیوارەکەدا ڕۆیشت و لە ئێستاوە لە شەڕەکان نزیک بووەوە.
  
  ئەلیسیا سەرنجی دا. "ئەی گەواد، ئێستا تەقەم لێ بکە."
  
  "هێشتا دەکرێت ڕووبدات." درەیک بینی کە کۆپتەرە فەرەنسیەکە مەیل بووە و هاتۆتە ژوورەوە بۆ نیشتنەوە. کێشەکە ئەوە بوو کە ئەگەر بوەستن بۆ ئامانجگرتن، ئینگلیزەکان دەیانگرن. ئەگەر بۆ تەقەکردن ڕایانکردبا، لەوانەیە بکەونە خوارەوە یان بە ئاسانی تەقەیان لێ بکرێت.
  
  داهل چەکەکەی هەڵواسی. هەردوو ئەو و هایدن تەقەیان لە هێلیکۆپتەرەکە کرد کاتێک گەڕایەوە بۆ یاریکردن. ئەمجارەیان سەربازانی ناو کەشتییەکە تەقەیان لێکردەوە. توێکڵەکان بە نەخشێکی کوشندە دیوارەکانی قەڵاکەیان کون دەکرد، لە ژێر لێوارەکەدا دەکەوتن. ئاگرەکەی هایدن خۆی بەر کابینەی فڕۆکەوانی هێلیکۆپتەرەکە کەوت و لە کۆپتەرە کانزاییەکانەوە دەنگی دایەوە. درەیک بینی فڕۆکەوانەکە لە تێکەڵەیەک لە توڕەیی و ترسدا ددانەکانی دەکوتێت. ئاوڕدانەوەیەکی زۆر خێرا بۆ دواوە دەرکەوت کە تیمی SAS هەروەها سەیری هێلیکۆپتەرەکەیان دەکرد - نیشانەیەکی باشە؟ لهوانه نیه. ئەوان دەیانویست دەستیان بە چەکی شەڕ بگات بۆ خۆیان.
  
  یان بۆ کەسێکی بەرز لە حکومەتەکەیاندا.
  
  بارانێکی گەورەی تەقە بەسەر باڵندەکەدا باری و بووە هۆی ئەوەی باڵندەکە خۆی بخزێنێتە ناو ئاو و خەریکی خۆخولاندنەوە. داهل سوودی لە سەد مەتری کۆتایی دیوارەکە وەرگرت بۆ ئەوەی لەکاتی تەقەکردندا بکەوێت و بخلیسکێت، بەڵام دوور نەکەوتەوە. ڕووی زەوی زۆر زبر بوو. بەڵام کارەکانی سەلڤۆیەکی دیکەی ناردە ناو کۆپتەرەکەوە، کە دواجار بووە هۆی ئەوەی فڕۆکەوانەکە دڵی لەدەست بدات و باڵندەکە لە شوێنی ڕووداوەکە دوور بخاتەوە.
  
  ئەلیسیا توانی بە لاوازی هاوار بکات.
  
  "هێشتا لێی دەرنەچووە." درەیک یەک بە یەک بازێکی بەسەر شەڕکەرەکاندا دا و بە سەلامەتی و بە وریاییەوە نیشتەوە.
  
  دەنگی لۆرن ئەو بێدەنگییەی شکاند کە پەیوەندییەکەی داپۆشیبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کۆپتەرەکە نزیک دەبێتەوە. سی چرکە."
  
  ئەلیسیا هاوارێکی کرد و وتی: ئێمە لەسەر دیوارەکەین.
  
  "بەڵێ لێت تێدەگەم. ناوچەی کۆڵۆمبیا مانگی دەستکردێکی بۆ ئەم ئۆپەراسیۆنە نارد".
  
  درەیک ساتێکی دیکەی پێچوو تا هەست بە شۆکەکە بکات. "بۆ یارمهتی?" بە خێرایی پرسی.
  
  - بۆچی تر؟ هایدن لە یەک کاتدا کاردانەوەی هەبوو.
  
  درەیک نزیک بوو لە لێدان لە خۆی پێش ئەوەی بزانێت کە ڕەنگە ئەمە بیرۆکەیەکی خراپ بێت بە لەبەرچاوگرتنی دۆخی ئێستا. لە ڕاستیدا نەیدەزانی کێی دیکە ئەو ئینتوناسیۆن و وشە بێدەنگانەی ئەمریکیی تیمی سیل ٧ی بیستووە.
  
  دیارە هایدن نییە.
  
  هێلیکۆپتەرەکە لە پێشەوە هاتە بەرچاو، لوتی خوارەوە بوو، بە خێرایی بەسەر دەریادا دەفڕی. یۆرگی لە کۆتایی شەڕەکاندا چاوەڕێی دەکرد، کە تاوەرێکی بچووکی گوڵاو ڕووی لە کەنار دەریا تەسکەکە دەکرد. زۆری نەخایاند داهل گەیشتە دەستی، پاشان هایدن. هێلیکۆپتەرەکە نزیک بووەوە.
  
  درەیک وازی لە ئەلیسیا هێنا و پاشان یارمەتی کینیماکای دا بۆ تێپەڕاندنی. هێشتا بە هێواشی دەجووڵایەوە، بە ئاماژە قۆڵی درێژکردەوە، ئاماژەی بە SAS کرد. سی پێ لە تاوەرەکەوە وەستا.
  
  هەروەها SAS وەستا، سی پێ بەرزتر بوو.
  
  هاوار دەکات: "ئێمە قوربانیمان ناوێت". - لە نێوان ئێمەدا نییە. ئێمە لە هەمان لایەنی نەفرەتیداین!"
  
  دەمانچە ئاراستەی جەستەی دەکرێت. لە خوارەوە گوێی لە قیژەی داهل بوو: "واز لە بوون بێنە...".
  
  درەیک کۆنتڕۆڵی کرد. گوتی: تکایە. "ڕاست نییە." ئێمە هەموومان لێرە سەربازین، تەنانەت فەرەنسییە نەفرەتییەکانیش".
  
  ئەمەش بووە هۆی پێکەنینێکی بێناو. لە کۆتاییدا دەنگێکی قووڵ وتی: فەرمان بکە.
  
  درەیک وتی: هاوڕێ، دەزانم. - لەو شوێنەدا بووم کە تۆ لێی. ئێمەش هەمان فەرمانمان پێگەیشت، بەڵام ناچین تەقە لە هێزە تایبەتە دۆستانەکان بکەین... مەگەر ئەوان سەرەتا تەقە بکەن".
  
  یەکێک لە پێنج ژمارەکە کەمێک بەرزبووەوە. وتی: "کامبریج.
  
  لە وەڵامدا وتی: درەیک. "مات درەیک."
  
  ئەو بێدەنگییەی کە بەدوایدا هات، چیرۆکەکەی گێڕایەوە. درەیک دەیزانی کە وەستانەوەکە کۆتایی هاتووە... بۆ ئێستا. لانی کەم شایەنی وەستانێکی دیکە بوو لە ڕووبەڕووبوونەوەی داهاتوو و ڕەنگە تەنانەت گفتوگۆیەکی ئارامیش. تا زیاتر لەم سەربازە نوخبانە بتوانن کۆببنەوە، سەلامەتتر دەبێت.
  
  بۆ ههمووان.
  
  سەری لە سەری خۆی دانا، وەرگەڕا و دوورکەوتەوە، دەستی بۆ ئەو دەستە برد کە یارمەتی دەدا بۆ ناو کۆپتەرەکە ڕابکێشێت.
  
  "ئەوان فێنکن؟" ئەلیسیا پرسی.
  
  درەیک خۆی ئاسوودە کرد کاتێک هێلیکۆپتەرەکە مەیل بوو، دوور کەوتەوە. لە وەڵامدا وتی: ئێمە بۆمان دەردەکەوێت. "جاری داهاتوو کە دێینە ناو ململانێ."
  
  ئەوەی جێگەی سەرسوڕمان بوو، لۆرن بەرامبەری دانیشتبوو. وەک ڕوونکردنەوەیەک وتی: "بە هێلیکۆپتەرێکەوە هاتوومەتە پێشەوە".
  
  "چی? بژاردەکەت چۆنە؟"
  
  بە خۆبەزلزانینەوە زەردەخەنەی کرد. "نەخێر. من هاتووم چونکە کارەکانمان لێرە تەواو بووە". هێلیکۆپتەرەکە بەرز بووەوە لە سەرووی شەپۆلە خۆرەکانەوە. "ئێمە لە ئەفریقاوە بەرەو گۆشەی داهاتووی جیهان دەڕۆین."
  
  - کامیان لە کوێیە؟ درەیک پشتێنەی سەلامەتی خۆی بەستەوە.
  
  "چین. وە کوڕم، ئایا کارێکی زۆرمان هەیە".
  
  - سوارچاکێکی تر؟ ئەمجارە کام جار؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە لە هەموویان خراپتر بێت. هاوڕێیانم، خۆتان ببەستنەوە. ئێمە بڕیارە شوێن پێی جەنگیز خان بکەوین".
  
  
  بەشی دوانزە
  
  
  لۆرن بە تیمەکەی گوت تا دەتوانن لە پشتی کۆپتەرە گەورە بارهەڵگرەکەدا ئاسوودە بن و کۆمەڵێک کاغەزی تێکەڵ کرد. - سەرەتا با چەکی جەنگ و هانیباڵ لە ڕێگاکە دەربهێنین. ئەوەی لە سندوقەکەدا دۆزیوتەوە پلانەکانە بۆ دروستکردنی پرۆژەی بابل، کە تۆپێکی سوپەر تۆپێکی دوو تۆن و سەد مەتر درێژە. لەلایەن سەدام حوسێنەوە ڕاسپێردراوە، لەسەر بنەمای توێژینەوەکانی ساڵانی شەستەکان و دیزاینکراوی ساڵانی هەشتاکان بووە. ڕۆحی هۆلیوود لە هەموو ئەم کارەدا هەستی پێکرا. چەکی سوپەر کە دەتوانێت باری سوودبەخش بنێرێت بۆ بۆشایی ئاسمان. ژەنەڕاڵە کوژراوەکان. هاوڵاتیانی مەدەنی کوژراون. کڕینی جۆراوجۆر لە دەیان وڵاتەوە بۆ ئەوەی بە نهێنی بمێنێتەوە. دیاگرامەکانی دواتر دەریدەخەن کە ئەم دەمانچەی بۆشایی ئاسمان ڕەنگە بەجۆرێک دروستکرابێت کە بتوانێت هەر ئامانجێک، لە هەر شوێنێک، تەنها جارێک بپێکێت".
  
  داهل بە ئارەزووی خۆیەوە خۆی کێشا بە پێشەوە. "ڕۆژێک? بۆچی?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەرگیز مەبەست لێی ئەوە نەبووە کە چەکێکی گەورە بێت. هەڵدانی جێپەنجەیەکی بەجێدەهێشت کە لە یەک کاتدا لەلایەن هێزە جیاوازەکانەوە دەبینرا و دواتر لەناو دەچوو. بەڵام... ڕەنگە زیانەکان پێشتر کەوتبن".
  
  "بەپێی ئامانجەکە." کێنسی سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ، زۆرێک لە مۆدێلەکان لە دەوری بیرۆکەی جەنگی جیهانی یەک لێدان دروستکراون. ڕێگایەک بۆ ناچارکردنی هێزێکی ئەتۆمی بۆ ڕەفتارکردنی بێ وەستان. بەڵام لەگەڵ تەکنەلۆژیای مۆدێرن، بیرۆکەکە زیاتر و زیاتر مشتومڕی لەسەرە".
  
  سمیس بە گریانیەوە گوتی: "باشە، باشە"، هێشتا ماسولکەکانی کشاندەوە و پشکنینی کێشەکانی لە ڕاکردنە درێژ و سەختەکەدا دەکرد. "بۆیە، لە گۆڕی سوارچاکی یەکەمدا پلانەکانی تۆپێکی گەورەی بۆشایی ئاسمان هێڵدرانەوە. ئێمە بەدەستی دەهێنین. وڵاتانی تریش ئەم کارەیان نەکرد. دوایی چی?"
  
  لۆرن چاوەکانی وەرگێڕا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "یەکەم، دەستنیشانکردنەکە بە تایبەتی دەڵێت 'شوێنی پشوودان'. هیوادارم لەبیرتان بێت کە هانیباڵ لە گۆڕێکی بێ نیشانەدا نێژراوە و تەنانەت ڕەنگە ئیتر لەوێ نەبێت. سەیرکردن بێڕێزی دەبێت بۆ زۆر کەس. جێهێشتنی وەک خۆی، بێڕێزیکردنە بە کەسانی دیکە".
  
  هایدن ئاهێکی هەڵکێشا. - و بەم شێوەیە بەردەوام دەبێت. هەمان چیرۆک، ئەجێندای جیاواز لە هەموو جیهاندا".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بیربکەرەوە ئەگەر زانیارییەکان کەوتنە دەستی تیرۆریستان. من دەڵێم هەموو ئەو وڵاتانەی کە ئێستا بەدوای سوارچاکەکاندا دەگەڕێن دەتوانن بە ئاسانی تۆپی سوپەری خۆیان دروست بکەن. بەڵام..."
  
  درەیک لە کۆتاییدا وتی: ئەمە ئەو کەسەیە کە هەندێک لایەنی ئەم حکومەتە پلانەکانیان پێ دەفرۆشن. "چونکە هێشتا دڵنیا نین لەوەی هەر تیپێک بە فەرمی سزای بەسەردا سەپێنراوە". پێویستی بە زیادکردنی نەبوو تەنانەت ئەگەر پێیان وابوو زیاد دەکات.
  
  کۆپتەرەکە لە ئاسمانی شین و ڕووندا فڕی، هیچ گێژاوێک و گەرمییەکی ئاسوودە. درەیک خۆی بینی کە توانی بۆ یەکەمجار لە ماوەی نزیکەی ڕۆژێکدا ئارام بێتەوە. سەخت بوو باوەڕ بکرێت کە تەنها شەوی پێشوو لە شوێنی پشوودانی هانیباڵی گەورەدا ئەژنۆی دابێت.
  
  لۆرن ڕۆیشت بۆ فایلەکەی داهاتوو. واتە: ڕێزبەندی دوایین حوکمتان لەبیرە؟ با تازەتان بکەمەوە. 'لە چوار گۆشەی زەویدا چوار سوارەکەمان دۆزیەوە و پلانی ڕێکخستنی دوا دادوەریمان بۆ داڕشتن. ئەوانەی لە جەنگی خاچپەرستی دادوەری و پاشهاتەکانی ڕزگاریان دەبێت، بە حەق حوکمڕانی دەکەن. ئەگەر ئەمە دەخوێنیتەوە، ئێمە ون بووین، بۆیە بە وریاییەوە بخوێنەرەوە و بەدواداچوون بکە. ساڵانی کۆتاییمان بە کۆکردنەوەی چوار چەکی کۆتایی شۆڕشەکانی جیهان - شەڕ، فەتح، برسێتی و مەرگ بەسەر برد. یەکگرتوو، هەموو حکومەتەکان لەناو دەبەن و داهاتوویەکی نوێ دەکەنەوە. ئامادەبە. بیاندۆزەرەوە. گەشت بکە بۆ چوار گۆشەی زەوی. شوێنی پشوودانی باوکی ستراتیژی و پاشان خاگان بدۆزەرەوە؛ خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە، و پاشان بەڵای خودا. بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە. ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد، فەتحمان لە تابوتەکەیدا دانا. ئێمە ئەو بەڵایەمان دۆزیەوە کە پاسەوانی دوا دادوەری ڕاستەقینە دەکات. وە تاکە کۆدی کوشتن کاتێکە کە سوارەکان دەرکەوتن. هیچ نیشانەیەکی ناسینەوە لەسەر ئێسکەکانی باوک نییە. هیندییەکە بە چەک دەورە دراوە. ئێستا ڕێزمانی قیامەتی دوایی لە ڕێگەی تۆوە دەژی و بۆ هەتا هەتایە حوکمڕانی باڵا دەبێت".
  
  درەیک هەوڵیدا خاڵە پەیوەندیدارەکان پارچە پارچە بکات. "کۆدی لەناوبردن؟ بەڕاستی دەنگی ئەمەم بەدڵ نییە. وە 'دوا بڕیاری ڕاستەقینە'. بۆیە ئەگەر سێ یەکەمیش بێلایەن بکەین، دواهەمینیان دەبێتە شتێکی ڕاستەقینە".
  
  لۆرن ئاماژەی بەو توێژینەوەیە کرد کە لەبەردەمیدا بوو وتی: بۆ ئێستا. "ناوەندی بیرکردنەوەی واشنتۆن چەندین بیرۆکەی خستۆتە ڕوو."
  
  درەیک تەنها بۆ یەک چرکە ڕەش بووەوە. هەر جارێک گوێی لە باسکردنی لێکۆڵینەوە بوو، هەر جارێک باسی تانکی بیرکردنەوە دەکرا، تەنها دوو وشە وەک گڵۆپی نیۆنی سوور بە قەبارەی تابلۆی بانگەشە بە مێشکیدا دەچڕا.
  
  کارین بلەیک.
  
  نەبوونی درێژخایەنی ئەو ژنە ئاماژەیەکی باشی نەبوو. کارین زۆر باش دەتوانێت ئەرکی داهاتوویان بێت. بۆ ماوەیەک بە نەرمی نیگەرانیەکەی پاڵنا.
  
  "... سوارچاکی دووەم فەتحکەرە. وەسفی دووەم باسی کاگانێک دەکات. لێرەوە دەگەینە ئەو ئەنجامەی کە جەنگیز خان فەتحکەرێکە. جەنگیزخان لە ساڵی ١١٦٢ لەدایک بووە. ئەو، بە شێوەیەکی تەواو ڕستەیی، فەتحێکە. بەشێکی زۆری ئاسیا و چین و هەروەها خاکەکانی ئەودیوی داگیرکرد و ئیمپراتۆریەتی مەغۆل گەورەترین ئیمپراتۆریەتی یەک لە دوای یەک بوو لە مێژوودا. کان دروێنەکار بوو؛ بە بەشێکی زۆری جیهانی کۆندا تێپەڕیوە و وەک پێشتر ئاماژەمان پێدا، لە هەر دوو سەد پیاوێک کە ئەمڕۆ لە ژیاندان، یەکێکیان پەیوەندی بە جەنگیزخانەوە هەیە".
  
  مای چەقۆی لێدا. "واو ئەلیسیا، ئەو وەک وەشانێکی نێرانەی تۆ وایە."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "ئەم کابرایە بە دڵنیاییەوە دەیزانی چۆن زاوزێ بکاتەوە."
  
  - ناوی ڕاستەقینەی ئەم پیاوە تەموجین بوو. جەنگیزخان نازناوێکی فەخرییە. باوکی کاتێک کوڕەکە تەمەنی تەنها نۆ ساڵ بوو ژەهراوی بوو، دایکی ئەوان بە تەنیا حەوت کوڕ بەخێو بکات. هەروەها ئەو و هاوسەرە گەنجەکەی ڕفێنران و هەردووکیان ماوەیەک وەک کۆیلە بەسەر برد. سەرەڕای هەموو ئەمانە، تەنانەت لە سەرەتای بیستەکانی تەمەنیدا، وەک سەرکردەیەکی توندوتیژ خۆی جێگیر کردبوو. ئەو دەستەواژەی 'دوژمنەکانت لە نزیکەوە بهێڵەرەوە'ی کەسایەتی کرد چونکە زۆربەی گەورەترین ژەنەڕاڵەکانی دوژمنی پێشوو بوون. هەرگیز یەک ئەکاونتی نائارامی نەهێشتۆتەوە و گوایە بەرپرسیار بووە لە مردنی ٤٠ ملیۆن کەس، بەمەش ژمارەی دانیشتوانی جیهان بە ڕێژەی لەسەدا ١١ کەمکردووەتەوە. ئەو ئایینە جۆراوجۆرەکانی لە باوەش گرت و یەکەم سیستەمی پۆستی نێودەوڵەتی دروستکرد، بە بەکارهێنانی پۆستەخانەکان و وێستگەکانی ڕێگا کە لە سەرانسەری ئیمپراتۆریەتەکەیدا هەڵکەوتوون".
  
  درەیک لە کورسیەکەیدا خۆی گۆڕی. "زانیاری زۆر هەیە بۆ وەرگرتن."
  
  واتە: یەکەم خاگانی ئیمپراتۆریەتی مەغۆل بوو.
  
  داهل لە بیرکردنەوە لە پەنجەرەکە ڕووی کردەوە. "وە شوێنی پشوودانی؟"
  
  - باشە، لە چین بە خاک سپێردرا. لە گۆڕێکی بێ نیشانەدا."
  
  ئەلیسیا ڕوخساری خڕاند. "بەڵێ نەفرەت، بێگومان ئەو بوو!"
  
  مای بە دەنگی بەرز بیری کردەوە: "کەواتە، سەرەتا ئەفریقا و ئێستا چین نوێنەرایەتی دوو لە چوار گۆشەی زەوی دەکەن." "مەگەر ئاسیا نەبێت و باسی کیشوەرەکان بکەین."
  
  سمیس بیری هێنایەوە: "حەوت کەسن.
  
  لۆرن بە شێوەیەکی نهێنی وەڵامی دایەوە: "هەمیشە نا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام دواتر دێینە سەر ئەم بابەتە. پرسیارەکان بریتین لە: چەکی فەتح چییە و شوێنی پشوودانی جەنگیز لە کوێیە؟"
  
  کێنزی بە گەمژەییەوە گوتی: "پێموایە یەک وەڵام چینە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "جەنگیس خان لە دەوروبەری ساڵی ١٢٢٧دا لە ژێر بارودۆخێکی نهێنیدا کۆچی دوایی کردووە. مارکۆ پۆلۆ ئیدیعای کردووە کە بەهۆی تووشبوون بووە، هەندێکی دیکە بەهۆی ژەهرەوە و هەندێکی دیکەش بەهۆی ئەو شازادەیەی کە وەک غەنیمەتێکی جەنگ وەرگیراون. دوای مردن، تەرمەکەی دەگەڕانەوە بۆ زێدی خۆی، بۆ ئایماگی خێنتی، بەپێی داب و نەریت. پێدەچێت لە چیای بورخان خالدون لە نزیک ڕووباری ئۆنۆن بە خاک سپێردرابێت. بەڵام ئەفسانەیەک باس لەوە دەکات کە هەرکەسێک بەرکەوتەی لەگەڵ کاروانی پرسەکەدا بووبێت، دەکوژرێت. دوای ئەمەش ڕووبارەکە بەسەر گۆڕی کایندا لابرا و هەموو ئەو سەربازانەی کە کاروانەکەیان پێکهێنابوو، هەروەها کوژران". لۆرن سەری لەقاند. "ژیان و ژیان لەو کاتەدا مانایەکی کەمی هەبوو."
  
  داهل دەڵێت: "وەک ئێستا لە هەندێک شوێنی جیهاندا هەیە".
  
  "کەواتە ئێمە جارێکی تر غەواس دەکەینەوە؟" ئەلیسیا چاوەکانی بڕیقاندەوە. - جارێکی دیکە کەس هیچی لەبارەی غەواسەوە نەگوت. ئەمە باشترین بەهرەی من نییە".
  
  مای بە جۆرێک توانی ئەو تێبینییە قووت بدات کە وا دیار بوو ئامادە بوو لە لێوەکانی دەرباز بێت، لەبری ئەوە کۆکە. لە کۆتاییدا وتی: "من غەواس ناکەم". ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەکرا لەسەر شاخەکە بووایە. ئایا حکومەتی مەغۆل بۆ ماوەی سەدان ساڵ ناوچەیەکی دیاریکراوی گۆشەگیر نەکرد؟"
  
  لۆرن دەڵێت: "بەتەواوی و هەر بۆیەش چاومان لەسەر چین داناوە". - وە گۆڕی جەنگیزخان. ئێستا بۆ ئەوەی ئاگادارتان بکەینەوە، NSA و CIA هێشتا دەیان شێواز بەکاردەهێنن بۆ کۆکردنەوەی زانیاری دەربارەی ڕکابەرەکانمان. بەڕاستی فەرەنسییەکان پیاوێکیان لەدەستدا. ئینگلیزەکان لە هەمان کاتدا لەگەڵ ئێمە ڕۆیشتن. دواتر ڕووسەکان و سویدییەکان تێوەگلان لە پاکتاوکردنی خێراتر لە چاوەڕوانکراو لەلایەن تورکیاوە بۆ ناوچەکە. ئێمە دڵنیا نین لە مۆساد و نە لە چینییەکان. فەرمانەکان وەک خۆیان دەمێننەوە. بەڵام شتێک هەیە... لە ڕاستیدا لە ئێستادا سکرتێر کرۆوم لەسەر هێڵ هەیە."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. هەرگیز بە بیری نەهاتبوو کە ڕەنگە کرۆو گوێ لە گفتوگۆکانی خۆی و لۆرن بگرێت، بەڵام دەبوو ئەوە بێت. تیمەکەیان، خێزانەکەیان، وەک هەر تیمێکی تر نهێنییان هەبوو. لەگەڵ سەیرکردنی دەوروبەریدا، دەرکەوت کە ئەوانی دیکەش هەمان هەستیان هەیە و ئەمە شێوازی لۆرن بووە بۆ ئەوەی ئاگاداریان بکاتەوە.
  
  واشنتۆن هەمیشە ئەجێندای تایبەتی خۆی هەبووە.
  
  دەنگی کرۆو قەناعەت پێکەری لێدەهات. - من وا نیشان نادەم کە لە تۆ زیاتر لەم ئەرکە تایبەتەدا دەزانم. نەک لەسەر زەوی. بەڵام دەزانم ئەمە مەیدانێکی مینی سیاسییە، کە وردەکاری و فیتنە لە بەرزترین ئاستی هەندێک لە نەتەوە ڕکابەرەکانماندا هەیە".
  
  ئیتر باسی ئەمریکا ناکەم، درەیک بیری کردەوە. چی هەرگیز!
  
  کرۆ بە ئاشکرا وتی: "ڕاستگۆیانە، من سەرم سوڕماوە لە هەندێک لەو ئیدارانەی کە بەشدارن." "پێموابوو دەتوانن لەگەڵ ئێمە کاربکەن، بەڵام وەک باسم کرد، ڕەنگە شتەکان وەک خۆیان نەبن."
  
  جارێکی تر درەیک قسەکانی بە شێوەیەکی جیاواز وەرگرت. ئایا باسی ئەرکی سوارچاکی دەکرد؟ یان شتێکی شەخسیتر؟
  
  - ئایا هۆکارێک هەیە بۆ ئەوە خانم سکرتێر؟ هایدن پرسی. "شتێک کە ئێمە نایزانین؟"
  
  - باشە، نەک ئەوەی من ئاگادار بم. بەڵام تەنانەت منیش مەرج نییە هەموو ئەمانە بزانم. "بێ سنووردارکردن" وشەیەکی دەگمەنە لە سیاسەتدا."
  
  هایدن وتی: پاشان ئەوە خودی چەکەکە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە یەکەم دەمانچەی سوپەرە. ئەگەر دروست بکرایە، ئەگەر بە تیرۆریستان بفرۆشرایە، هەموو جیهان دەیتوانی داوای فیدیەی بۆ بکات".
  
  "دەزانم. ئەمە... فەرمانی دوا بڕیار"، بە بێزارییەوە ناوەکەی گوت، "بە ڕوونی ماستەرپلانێکی داڕشتووە، بۆ نەوەکانی داهاتوو بەجێی هێشتووە. خۆشبەختانە ئیسرائیلییەکان زۆر لەمەوبەر دایانخست. بەداخەوە ئەو پلانە تایبەتەیان نەدۆزیەوە. ئەم پلانە".
  
  تا ئێستا درەیک سوودی لەم پەیوەندییەدا نەبینیوە. پشتی خستە دواوە و چاوەکانی داخست، گوێی لە گفتوگۆکە بوو.
  
  - تۆ بازدانەکە بۆ هەندێکی تر دەکەیت. تەنها ئیسرائیل و چین MIAن. یاسا ئاساییەکان جێبەجێ دەکرێن، بەڵام بگەنە ئەو چەکە و سەرەتا بەدەستی بهێنە. ئەمریکا توانای ئەوەی نییە ئەمە بکەوێتە دەستی هەڵە، هەر جۆرێک بێت. وە ئاگاداربە، ڕم. ئەمە زیاتر لەوە هەیە کە چاوی پێی بکەوێت".
  
  درەیک دانیشت. داهل کز بوو بۆ پێشەوە. "ئایا ئەمە جۆرێکی جیاوازە لە ئاگادارکردنەوە؟" بە چرپە گوتی.
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە هایدن کرد، بەڵام سەرۆکەکەیان هیچ نیشانەیەکی نیگەرانی نیشان نەدا. پشتتان داپۆشن؟ ئەگەر پێشتر ئەم زاراوە ئەمریکییەی نەبیستبایە، هیچ مانایەکیشی بەم دەستەواژەیەشەوە نەدەلکاند. بیرکردنەوەکانی ڕووی لە مردنی سمیس و جوشوا لە پیرۆ کرد. ئەمەش قووڵی سەرپێچییەکەیان پێوانە کرد. وەک سەربازێکی ئاسایی، بە تێڕوانینی سەربازەوە، زۆر نیگەران دەبوو. بەڵام ئەوان ئیتر سەرباز نەبوون - ناچار بوون هەموو ڕۆژێک، لە مەیدان، لە ژێر فشاردا، هەڵبژاردەی سەخت بکەن. قورسایی ژیانی هەزاران کەس و هەندێکجار ملیۆنان کەسیان لەسەر شانیان هەڵگرتبوو. ئەمە تیمێکی نائاسایی بوو. چیتر نا.
  
  تۆ تەنها بەقەد دوا هەڵەت باشیت. تەنها بۆ دوا هەڵەی خۆت لەبیر دەکرێیت. ئەخلاق لە شوێنی کارەکانی جیهان. ئەو پێی باشتر بوو بەردەوام بێت لە کارکردن، بەردەوام بێت لە شەڕکردن. سەرت لە سەرووی ئاوەوە بهێڵەرەوە - چونکە ملیۆنان نەهەنگ هەیە بەردەوام بە دەوری جیهاندا دەسوڕێنەوە، ئەگەر لە شوێنی خۆیدا بوەستیت، یان دەخنکێنی یان پارچە پارچە دەبوویت.
  
  کرۆو بە قسەیەکی گرژ و پڕ لە هاندانی کۆتایی پێهێنا و دواتر هایدن ڕووی لەوان کرد. دەستی لە پەیوەندیکەرەکەی دا و دەموچاوێکی کرد.
  
  "لەبیرت نەچێت".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. کەناڵێک بکەرەوە.
  
  "پێموایە زۆر جیاواز دەبێت لە شتە ئاساییەکانی تۆمب ڕەیدەر." یۆرگی قسەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ڕووبەڕووی سەربازانی حکومەت دەبینەوە، کەسانی پسپۆڕ. کوتلە نەناسراوەکان، لەوانەیە خیانەتکار بن. ئێمە بەدوای کەسانێکدا دەگەڕێین کە لە کاتدا ون بوون، ساڵانێک لەیەکتر لەیەکتر لەیەکتر لەدایک بوون. ئێمە پێشبینی هەندێک تاوانباری جەنگی کۆن پەیڕەو دەکەین، تەنها بەو شێوەیەی کە ئەو ویستویەتی بیکەین". شانی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ کۆنتڕۆڵێکمان بەسەر دۆخەکەدا نییە".
  
  کێنسی بە پێکەنینەوە وتی: "من تا دەتوانیت لە تۆمب ڕەیدەرێک نزیکم. "ئەمە... تەواو جیاوازە."
  
  ئەلیسیا و مای چاویان لە ئیسرائیل بوو. "بەڵێ، ئێمە مەیلی ئەوەمان هەیە ڕابردووی تاوانکاری ناشرینت لەبیر بکەین، نەخێر... پێچاوپێچی؟"
  
  سویدییەکە چاوی ترپاند. "من... ئم... من... چی؟"
  
  کێنسی دەستوەردانی کرد. - وە پێموایە بارودۆخەکان هەرگیز ناچاری نەکردوویت بچنە ناو هیچ هەڵوێستێکی سازشکارانە، ها، ئەلیسیا؟
  
  ژنە ئینگلیزەکە شانی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەندە بەوەوە کە ئایا ئێمە هێشتا باسی تاوان دەکەین یان نا. هەندێک هەڵوێستی سازش لە هەندێکی تر باشترە".
  
  هایدن وتی: ئەگەر هێشتا بەئاگا بین و وریا بین، ئایا دەتوانین دەست بکەین بە خوێندنەوە دەربارەی جەنگیز خان و شوێنی گۆڕەکەی؟ دامەزراوەیەکی بیرکردنەوە لە واشنتۆن هەمووی باشە و باشە، بەڵام ئێمە لەوێین و دەبینین چی نابینن. تا زانیاری زیاتر بتوانیت هەڵیبمژیت، چانسی دۆزینەوەی چەکی دووەممان زیاترە".
  
  داهل ڕازی بوو: "وە بە زیندووی لەم شتە دەربکەون.
  
  حەبەکان بە دەوریدا تێپەڕین، بەزەحمەت ئەوەندە بوو کە هاوبەشی بکەن. ئەلیسیا یەکەم کەس بوو کە هاوارێکی کرد سەبارەت بە پشکنینی ئیمەیڵ و پەیجی فەیسبووکەکەی. درەیک دەیزانی تەنانەت ئیمەیڵێکیشی نییە، چ جای یەکەم ئاماژەی سۆشیال میدیا، و سەیری کرد.
  
  ئەو ژنە قسەی کرد. "کاتی جدی؟"
  
  - ئەوە، یان هەندێک پشوو وەربگرە، خۆشەویستی. بە دڵنیاییەوە چین بە باوەشی کراوە پێشوازیمان لێناکات".
  
  "خاڵێکی باش." هایدن ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، پەیوەندی بە تیمە ناوخۆییەکانەوە دەکەم و داوایان لێدەکەم ئاسانکاری بۆ چوونە ژوورەوەمان بکەن. ئایا تا ئێستا هەمووان لەگەڵ پلانەکەدان؟"
  
  داڵ بە ئاسایی قسەی کرد: باشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەرگیز بیرم لەوە نەدەکردەوە کە بەدوای جەنگیزخاندا بگەڕێم بۆ ناو چین لەکاتێکدا هەوڵدەدەم لەگەڵ نیو دەیان وڵاتی ڕکابەردا نەچمە شەڕەوە. بەڵام، هێی" شانی هەڵکێشا، "دەزانی باسی تاقیکردنەوەی شتێکی جیاواز دەکەن."
  
  ئەلیسیا سەیری دەوروبەری کرد، پاشان سەری لەقاند. "بی لێدوان. زۆر ئاسانە."
  
  درەیک وتی: "لە ئێستادا، پێم باشە کەمێک زانیاری زیاترم هەبێت."
  
  - من و تۆ هەردووکمان، یۆرکیز. داهل سەری لە سەری خۆی دانا. - من و تۆ، هەردووکمان.
  
  
  بەشی سێزدەهەم
  
  
  کاتژمێرەکان بەبێ ئەوەی ئاگاداربن، تێپەڕین. هێلیکۆپتەرەکە ناچار بوو سووتەمەنی پڕ بکاتەوە. نەبوونی هەواڵ لەسەر تیپەکانی تر بووەتە مایەی بێزارکەر. هایدن بۆی دەرکەوت کە باشترین بژاردەی ئەو ئەوەیە کە خۆی نوقم بکات لە دەوڵەمەندی زانیارییەکانی پەیوەست بە گۆڕی جەنگیز، بەڵام بەزەحمەت شتێکی نوێ بدۆزێتەوە. ئەوانی تر بەڕوونی ماوەیەک بوو هەوڵیان دابوو هەمان کار بکەن، بەڵام هەندێکیان ماندوو بوون و بڕیاریان دابوو هەندێک کات پشوو وەربگرن، هەندێکی تریان ئاسانتر بوو بۆ چارەسەرکردنی کێشە کەسییەکانیان.
  
  مەحاڵ بوو لە فەزای تەنگەکەیاندا پشتگوێی بخەن و لە ڕاستیدا تا ئێستا تیمەکە ئەوەندە نزیک و ئاشنا بوو کە هەمووی بە هەنگاوەکانی خۆی وەربگرێت.
  
  داهل تەلەفۆنی بۆ ماڵەوە کرد. منداڵەکان بە بیستنی دڵخۆش بوون، ئەمەش وایکرد داهل زەردەخەنەیەکی فراوان بکات. جوانا پرسی کەی دەگەڕێتەوە ماڵەوە. گرژییەکە دیار بوو، ئەنجامەکەی ئەوەندە گەورە نەبوو. هایدن ساتێکی تەرخان کرد بۆ ئەوەی سەیری کینیماکا بکات کاتێک هاوایییە گەورەکە پەنجەی بەسەر شاشەی تابلێتەکەدا دەسوڕاند. زەردەخەنەی کرد. ئامێرەکە لە پۆستکارتێک دەچوو لە دەستە گەورەکانیدا، بیری هاتەوە کە ئەو دەستانە چۆن دەستیان لە جەستەی داوە. هێواش. خۆشی. ئەوەندە باش دەیناسی و ئەوەش ئینتیمای ئەوانی بەرزتر دەکردەوە. ئێستا سەیری نوکی زیانلێکەوتووی پەنجەی دەکرد، ئەو نووکەی کە لە دوایین ئەرکەکەیاندا ناچار بوو قوتی بدات. شۆکی دۆخەکە چاوەکانی کردەوە. ژیان بێ سنوور زۆر کورت بوو بۆ بەرەنگاربوونەوەی ئیرادەی ئەو کەسەی خۆشت دەویست.
  
  کەمێک هەناسەی گرت، دڵنیا نەبوو کە ئایا بەڕاستی باوەڕ دەکات یان نا. نەفرەت، تۆ شایەنی ئەمە نیت. نەک دوای هەموو ئەو شتانەی کە وتت. ئەو ڕەوایەتی نەدەدا بگەڕێتەوە و هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە لە کوێوە دەست پێبکات. ڕەنگە شەڕێک بووبێت، دۆخێک بووبێت، کارێک بووبێت. ڕەنگە لە هەموو ساتەکانی مێژووی ژیانیدا ئەمە وا بووبێت.
  
  خەڵک هەڵەی کردووە. دەیانتوانی کەفارەت بدەن.
  
  ئەلیسیا ئەو کارەی کرد.
  
  ئەم بیرکردنەوە وای لێکرد سەیری ئەو ژنە ئینگلیزییە بکات کە کۆپتەرەکە ڕێگەی خۆی بە ئاسماندا دەگرت. گێژاوی لەناکاو وای لێکرد پشتێنەکەی توندتر بگرێت. چرکەیەک لە کەوتنی ئازاد، دڵی لە پێیەکانیدا نوقم بوو. بەڵام هەموو شتێک باش بوو. لاسایی ژیانی دەکرد.
  
  غەریزەی هایدن هەمیشە ئەوە بووە کە سەرکردایەتی بکات، بۆ ئەوەی کارەکان بە ئەنجام بگەیەنێت. ئێستا بینی کە ئەم غەریزانە دەستوەردان لە لایەنە گرنگەکانی تری ژیانیدا دەکەن. داهاتوویەکی تاریکی بینی.
  
  درەیک و ئەلیسیا دڵخۆش بوون، زەردەخەنەیان دەکرد، پەنجەیان لە تابلێتێکی باو دەدا. مای هی خۆی بە قەرز دایە کێنزی و دوو ژنەکە بە نۆرە وەریانگرت. سەرنجڕاکێش بوو کە کەسانی جیاواز چەندە بە شێوەیەکی ناوازە مامەڵەیان لەگەڵ بارودۆخە هاوشێوەکاندا دەکرد.
  
  سمیس لە لۆرن نزیک بووەوە. "چۆنی?"
  
  - ئەوەندەی باش بێت، تۆ گەوادی نەرم. ئێستا کاتی ئەوە نییە سمیس".
  
  "تۆ پێت وایە من ئەمە نازانم؟ بەڵام پێم بڵێ. کەی کاتی دێت؟"
  
  "ئێستا نا".
  
  سمیس بە خەمبارییەوە وتی: "هەرگیز.
  
  لۆرن گریای. "بە جددی? ئێمە لە بنبەستێکداین کاکە. تۆ بەر دیوارێکی خشت دەدەیت و ناتوانی بەسەریدا تێپەڕیت."
  
  "دیوار?"
  
  لۆرن ڕوخسارێکی خڕاند. - بەڵێ ناوی هەیە.
  
  "ئۆی. ئەم دیوارە."
  
  هایدن بینی هەردووکیان لە دەوری کێشەکە کاردەکەن. ئەوە شوێنی ئەو نەبوو کە حوکم بدات یان دەستوەردان بکات، بەڵام بە ڕوونی دەریخست کە چۆن هەر بەربەستێک دەتوانێت هەر پەیوەندییەک تێکبدات. سمیس و لۆرن، ئەگەر بە سووکیی بڵێین، ژن و مێردێکی نائۆرتۆدۆکس بوون، ئەوەندە نائاسایی بوون کە ڕەنگە بە باشی پێکەوە کاریان کردبێت.
  
  بەڵام ئێستا ناتەقلیدیترین بەربەستەکان لە ڕێگایان وەستابوون.
  
  سمیس ڕێگەیەکی جیاوازی تاقیکردەوە. - باشە باشە، کەواتە لەم دواییانەدا چیت پێداوە؟
  
  "من? هیچ. بۆ زانیاری ناچمە ئەوێ. ئەوە کاری سی ئای ئەیە یان ئێف بی ئای یان هەرکەسێک بێت".
  
  - ئەوا باسی چی دەکەیت؟
  
  بۆ سمیس ئەمە هەنگاوێک بوو بۆ پێشەوە. پرسیارێکی کراوە و بێ ڕووبەڕووبوونەوە. هایدن هەستی بە هەندێک شانازی بەو سەربازە کرد.
  
  لۆرن کەمێک دوودڵ بوو. ژنەکە گوتی: "گەواد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە قسەی بێمانا دەکەین. تەلەفزیۆنێک. فیلمەکان. کتێب. کەسایەتییە ناودارەکان. هەواڵەکان. ئەو بیناکارە، بۆیە پرسیار لەبارەی پڕۆژەکانەوە دەکات."
  
  "چ پڕۆژەیەک؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو ئەمانە وا دەکات پرسیارێکی وریا بکەیت. بۆچی کام کەسایەتییە ناودارەکان یان کام فیلم نا؟ ئایا تۆ حەزت لە بیناکانە لانس؟"
  
  هایدن ویستی بیکوژێنێتەوە، بەڵام بۆی دەرکەوت کە ناتوانێت. کابینەکە زۆر تەنگ بوو؛ پرسیارەکە زۆر جدییە؛ باسکردنی ناوی سمیس زۆر سەرنجڕاکێشە.
  
  واتە: تەنها ئەگەر کەسێک بیەوێت زیانیان پێ بگەیەنێت.
  
  لۆرن دەستی بۆ برد و گفتوگۆکە کۆتایی هات. هایدن پرسیاری ئەوەی لێدەکرد کە ئایا لۆرن جۆرێک یاسا دەشکێنێت بە دزیکردن بۆ قسەکردن لەگەڵ تیرۆریستێکی ناسراو، بەڵام نەیتوانی بە تەواوی بڕیار بدات کە چۆن پرسیارەکەی لۆرن دەستەواژە بکات. لانی کەم هێشتا نەبووە.
  
  "کەمتر لە کاتژمێرێک ماوە." دەنگی فڕۆکەوانەکە بەسەر سیستەمی پەیوەندییەکەدا هات.
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە. هایدن ئیرادەی لەسەر ڕووخساری بینی. هەمان شت لەگەڵ داهل. تیمەکە بە تەواوی سەرقاڵ بوو، بەردەوام تواناکانیان باشتر دەکرد. بۆ نموونە سەیری دوا ئۆپەراسیۆن بکەن. هەموویان بە ئەرکی تەواو جیاوازدا تێپەڕین، ڕووبەڕووی بەرجەستەکردنی خراپەکاری بوونەتەوە و یەک خراپەیان پێنەگەیشتووە.
  
  لانی کەم لە ڕووی فیزیکییەوە. پەڵە سۆزدارییەکان - بە تایبەتی پەڵەی ئەو - هەرگیز چاک نابێتەوە.
  
  خولەکێک بەسەر کاغەزەکانی بەردەمیدا دەڕوانی و هەوڵیدا هەندێک لە مێژووی جەنگیزخان زیاتر هەڵبمژێت. بە دەقی فەرمانەکەدا سەیری کرد و تیشکی خستە سەر دێڕەکانی: بڕۆ بۆ چوار گۆشەی جیهان. شوێنی پشوودانی باوکی ستراتیژی و پاشان خاگان بدۆزەرەوە؛ خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە، و پاشان بەڵای خودا. بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە. ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد، فەتحمان لە تابوتەکەیدا دانا.
  
  چوار گۆشەی زەوی؟ هێشتا بە نهێنی ماوەتەوە. خۆشبەختانە تا ئێستا ئاماژەکانی ناسنامەی سوارچاکەکان ڕوون بوون. بەڵام ئایا ئۆردەر گۆڕی جەنگیزخانی دۆزیەوە؟ وا دیار بوو.
  
  لە کاتێکدا کۆپتەرەکە بەردەوام بوو لە بڕینی هەوای تەنک، یۆرگی هەستا و پاشان هەنگاوی نا بۆ پێشەوە. دەموچاوی دزەکە کێشراو دەرکەوت، چاوەکانی داخراو بوون، وەک ئەوەی لە دوای تەقینەوەی لە پیرۆوە چاوتروکاندنێکی نەخەوتبێت. ڕوسییەکە وتی: "پێم وتیت کە من بەشێک بووم لە لێدوانەکەی وێب، میراتەکەی"، تۆنەکەی ئاشکرای دەکات کە ترساوە لەو قسانەی کە خەریکە دەیڵێت. - پێم وتیت کە من خراپترینم لە هەموو باسکراوەکان.
  
  ئەلیسیا بە خرۆشانێکی بێزارەوە هەوڵیدا دامپەری لەناکاوی بەرگەهەوا لاببات. بە دڵخۆشیەوە وتی: هێشتا چاوەڕێی ئەوەم بزانم ئەو لەشفرۆشە نەفرەتییە کێیە. - بۆ ئەوەی ڕاستیت پێ بڵێم یۆگی، هیوای ئەوەم دەخواست کە تۆ بیت.
  
  "چۆن..." یۆرگی لە ناوەڕاستی ڕستەکەدا وەستا. "من پیاوم".
  
  - من قەناعەتم نییە. ئەو دەستە بچووکانە. ئەم ڕووخسارە. شێوازی ڕۆیشتنەکەت".
  
  داڵ وتی: با قسە بکات.
  
  لۆرن وتی: وە پێویستە هەمووتان بزانن کە من لەشفرۆشم. "دەزانی، هیچ شتێکی خراپ و شەرمەزارکەر لەوەدا نییە."
  
  ئەلیسیا وتی: دەزانم. - دەبێت ئەو کەسە بیت کە دەتەوێت بیت و قبوڵ بکەیت. دەزانم دەزانم. تەنها هیوای ئەوەم دەخواست کە یۆگی بێت، ئەوە تەنها شتێکە".
  
  سمیس بە دەربڕینێکی سەرلێشێواو بەڵام بە پێچەوانەوە سپی سەیری لۆرنی کرد. درەیک بە لەبەرچاوگرتنی سەرسوڕمانەکە پێی وابوو کاردانەوەکە سەرسوڕهێنەرە.
  
  کینیماکا وتی: "ئەوە تەنها یەکێکیان دەمێنێتەوە.
  
  درەیک چاوی لە زەویەکە بوو و وتی: کەسێک کە خەریکە دەمرێت.
  
  - ڕەنگە پێویست بێت ڕێگە بدەین هاوڕێکەمان قسە بکات؟ داهل پێداگری کرد.
  
  یۆرگی هەوڵیدا زەردەخەنە بکات. پاشان دەستەکانی لەبەردەمیدا گرت و چاوی لە سەربانی کوخەکە بوو.
  
  بە لەهجەیەکی ئەستوورەوە وتی: چیرۆکێکی درێژ نییە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئەمە پرسیارێکی قورسە. من... دایک و باوکم بە خوێنی سارد کوشت. وە من هەموو ڕۆژێک سوپاسگوزارم. سوپاس بۆ من کە کردوومە".
  
  درەیک دەستی بەرز کردەوە بۆ ئەوەی سەرنجی هاوڕێکەی ڕابکێشێت. - پێویست ناکات هیچ شتێک ڕوون بکەیتەوە، دەزانی. لێرەدا ئێمە خێزانێکین. هیچ کێشەیەک دروست ناکات".
  
  "من تێدەگەم. بەڵام ئەمە بۆ منیش. تێئەگەیت?"
  
  تیمەکە، هەر تاکە کەسێک، سەری لە سەری خۆی دانا. ئەوان تێگەیشتن.
  
  - لە گوندێکی بچووکدا دەژیاین. گوندی سارد. زستان? کاتێکی ساڵ نەبوو، تاڵانێک بوو، لێدانێک بوو، لێدانێک بوو لەلایەن خوداوە. خێزانەکانمانی خەمۆک کرد، تەنانەت منداڵەکانمان. من یەکێک بووم لە شەش کەس، و دایک و باوکم، ئەوان نەیانتوانی بەرگەی بگرن. نەیاندەتوانی ئەوەندە خێرا بخۆنەوە کە ڕۆژەکان ئاسانتر تێپەڕن. نەیانتوانی ئەوەندە بهێننەوە کە شەوەکان بتوانن بژین. ئەوان نەیانتوانی ڕێگەیەک بدۆزنەوە بۆ مامەڵەکردن لەگەڵ ئێمە و ئاگاداربوونمان، بۆیە ڕێگەیەکیان دۆزیەوە بۆ گۆڕینی وێنەکە".
  
  ئەلیسیا نەیتوانی هەستەکانی خۆی ڕابگرێت. "هیوادارم بەو شێوەیە نەبێت کە دەنگ دەدات."
  
  - نیوەڕۆیەک هەموومان لەناو ئۆتۆمبێلەکەدا کەڵەکە بووین. ئاماژەیان بەوەشکردووە، بەڵێنی گەشتێکیان بۆ شارەکە داوە. ساڵانێکە سەردانی شارمان نەکردووە و دەبوو بپرسین، بەڵام..." شانی هەڵکێشا. - ئێمە منداڵ بووین. ئەوان دایک و باوکمان بوون. گوندە بچووکەکەیان بەجێهێشت و جارێکی دیکە نەمانبینی".
  
  هایدن خەم و پەژارەی دووری لەسەر ڕووخساری مەی بینی. ڕەنگە ژیانی گەنجی ئەو جیاواز بووبێت لە ژیانی یۆرگا، بەڵام لێکچوونێکی خەمناک هەبوو.
  
  - ڕۆژەکەی دەرەوەی ئۆتۆمبێلەکە ساردتر و تاریکتر بوو. لێخوڕی و لێخوڕی و قسەیان نەدەکرد. بەڵام ئێمە ڕاهاتووین. هیچ خۆشەویستییەکیان بۆ ژیان نەبوو، نە بۆ ئێمە، نە بۆ یەکتر. وابزانم ئێمە هەرگیز خۆشەویستیمان نەناسیوە، نەک بەو شێوەیەی کە دەبێ بێت. لە تاریکیدا وەستان و گوتیان ئۆتۆمبێلەکە تێکچووە. پێکەوە کۆبووینەوە، هەندێکیان گریا. خوشکە بچووکەکەم تەمەنی تەنها سێ ساڵ بوو. تەمەنم نۆ ساڵ بوو، بەتەمەنترینم. دەبوو...دەبوو..."
  
  یۆرگی بەرەنگاری فرمێسکەکانی بووەوە، سەیری سەقفەکەی دەکرد، وەک ئەوەی هێزی گۆڕینی ڕابردووی هەبێت. دەستێکی پتەوی درێژ کرد پێش ئەوەی کەسێک هەستێتەوە بۆ ئەوەی لێی نزیک بێتەوە، بەڵام لانیکەم هایدن دەیزانی کە ئەمە شتێکە کە دەبێت بە تەنیا پێیدا تێپەڕێت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان ئێمەیان ڕاکێشا بۆ دەرەوە. ماوەیەک بە پێ ڕۆیشتن. سەهۆڵەکە ئەوەندە ڕەق و سارد بوو کە شەپۆلی بەهێز و کوشندە لێیەوە دەردەچوو. نەمتوانی بزانم چی دەکەن، دواتر هەستم بە ساردییەکی زۆر کرد بۆ ئەوەی ڕاست بیر بکەمەوە. بینیم دووبارە و سێبارە ئێمەیان دەگێڕایەوە. ئێمە ون بووین و لاواز بووین، لە ئێستاوە دەمرین. ئێمە منداڵ بووین. ئێمە... متمانەمان هەبوو."
  
  هایدن چاوەکانی داخست. هیچ قسەیەک نەبوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "وادیارە ئۆتۆمبێلەکەیان دۆزیەوە. ئەوان ڕۆیشتن. ئێمە... باشە، مردین... یەک بە یەک." یۆرگی هێشتا نەیتوانی وردەکارییەکان بە ڕوونی دابڕێژێت. تەنیا ئەو ئازارە خەماوییەی لەسەر ڕووخساری بوو، ڕاستی ئەم شتەی دەرخست.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "من تاکە کەس بووم کە ڕزگارم بوو. من بەهێزترین بووم. هەوڵمدا. هەڵمگرت، و ڕامکێشا، و باوەشم کرد، بەڵام هیچی لێ نەهات. من لە هەموویان شکستم هێنا. بینیم ژیان لە هەریەک لە خوشک و براکانم دەڕژێت و سوێندم خوارد کە لە ژیاندا بم. مردنیان هێزی پێبەخشیم، وەک ئەوەی ڕۆحی کۆچکردوویان پەیوەندی بە ڕۆحی منەوە کردبێت. هیوادارم وایان کردبێت. هێشتا باوەڕم وایە. باوەڕم وایە ئەوان هێشتا لەگەڵمن. لە زیندانێکی ڕووسیا ڕزگارم بوو. من لە مات درەیک زیاتر بووم"، ئەو توانی زەردەخەنەیەکی لاواز بکات، "و لەوێ دەرمهێنا."
  
  - چۆن توانیت بگەڕێیتەوە بۆ گوند؟ کینیماکا ویستی بزانێت. هایدن و داڵ بە وریاییەوە سەیرییان کرد، بەڵام ئەوەش ڕوون بوو کە یۆرگی پێویستی بە قسەکردنە.
  
  بە دەنگێکی نزم و بە ئازارەوە هێسکی کرد: "جلەکانیانم لەبەردا بوو". - کراسەکان. چاکەتەکان. گۆرەوی. من گەرم بووم و هەموویان بە تەنیا لەناو بەفر و سەهۆڵەکەدا بەجێهێشت و گەیشتمە ڕێگاکە".
  
  هایدن نەیدەتوانی ئەو ئازارە دڵتەزێنەی لە خەیاڵدا بێت، ئەو تاوانبارییە هەستپێکراوەی کە نەدەبوو هی ئەو بێت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئۆتۆمبێلێک کە بەلایدا تێدەپەڕی، یارمەتیم دا. چیرۆکەکەم بۆ گێڕانەوە، دوای چەند ڕۆژێک گەڕامەوە گوندەکە"، هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی، "با جنۆکەی ئەو خەمە ببینن کە دروستیان کردبوو. با بزانن و هەست بکەن تووڕەیی ئەو چەندە قووڵ بووە. کەواتە بەڵێ، دایک و باوکمم بە خوێنی سارد کوشت".
  
  بێدەنگییەک هەبوو کە هەرگیز نابێت بشکێنرێت. هایدن دەیزانی کە تەرمی خوشک و براکانی یۆرگا لەو شوێنەدایە کە لە ئێستادا کەوتوونەتە خوارەوە، بۆ هەمیشە بەستوون، هەرگیز پشوو نادەن.
  
  - من بووم بە دز. یۆرگی دەنگدانەوە دڵتەزێنەکەی لاواز کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە دواتر گیرا. بەڵام هەرگیز بە تاوانی کوشتن سزا نەدرا. وە لێرەین".
  
  دەنگی فڕۆکەوانەکە بەسەر هەوادا هات. "سی خولەک بۆ ئاسمانی چین، کوڕان، و دواتر ئەوە پێشبینی هەر کەسێکە."
  
  هایدن دڵخۆش بوو کاتێک لۆرن لەم کاتەدا پەیوەندی بە دامەزراوەی بیرکردنەوەی واشنتۆنەوە کرد. تاکە ڕێگە بۆ هەنگاونان بەرەو پێشەوە لە ڕێگەی سەرقاڵکردنەوە بوو.
  
  کاتێک یەکترمان بینی، بە وەی وتووە: "ئێمە لە ئامانجەکە نزیک بووین". "هیچی نوێ هەیە ،هیچ شتێکی تازە هەیە?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە کار لەسەر چوار گۆشەکە دەکەین، ئاماژە بە بەرواری لەدایکبوونی سوارەکان و مەنگۆلیا و خاگان و خودی ئۆردەرەکە، سەرەتا چیتان دەوێت؟"
  
  
  بەشی چواردەهەم
  
  
  ئەلیسیا بە پەرۆشەوە وتی: "ئۆووه" و ڕۆڵەکەی دەگێڕا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "با گوێبگرین ژمارەی بەرواری لەدایکبوون چییە. من تەنها ژمارەکانم زۆر خۆشدەوێت".
  
  "باش. خۆشە ئەو قسەیە لە پیادەیەکی مەیدانییەوە بیبیستم". دەنگەکە بە خۆشحاڵییەوە بەردەوام بوو، چەند برۆیەکی لە ساڵۆنەکەدا بەرزکردەوە، بەڵام بە خۆشبەختییەوە بێ ئاگا: "کەواتە، هانیباڵ لە ساڵی ٢٤٧ پێش زایین لەدایکبووە، لە دەوروبەری ١٨٣ پێش زایین مردووە. جەنگیزخان ١١٦٢، کۆچی دوایی ١٢٢٧-"
  
  ئەلیسیا وتی: "ئەوە ژمارەیەکی زۆرە.
  
  داڵ وتی: کێشەکە ئەوەیە. "پەنجە و پەنجەکانی قاچت تەواو بووە."
  
  زانای کۆمپیوتەرەکە درێژەی بە قسەکانی دا و وتی: دڵنیا نیم کە ئەوە مانای چییە. "بەڵام ئەم کولتە شێتانە بەڕاستی یاری ژمارە و کۆدەکانیان خۆشدەوێت. ئەوە لەبەرچاو بگرە".
  
  کێنسی دەڵێت: کەواتە هانیباڵ ١٤٠٠ ساڵ پێش جەنگیز لەدایک بووە. "ئێمە لەوە تێدەگەین."
  
  ئەو گەمژەیە بە ئاسایی وتی: "سەرت سوڕدەمێنێت لە ژمارەی ئەو سەرە گەوادانەی کە ئەم کارە ناکەن." "هەرچۆنێک بێت-"
  
  "هەی هاوڕێ؟" درەیک بە خێرایی قسەکانی بڕییەوە: "هەرگیز چەقۆ لە دەموچاوت دراوە؟"
  
  - باشە، لە ڕاستیدا، بەڵێ. بەڵێ هەمە."
  
  درەیک لەسەر کورسیەکەی پشتی بەستەوە. گوتی: باشە. "ئێستا دەتوانیت بەردەوام بیت لە گێلکردن."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، بێگومان ئێمە هێشتا ناتوانین لەگەڵ ئەم ژمارانە کاربکەین، بەو پێیەی سوارەکانی دیکە ناناسین. هەرچەندە من پێشبینی دەکەم تەنانەت ئێوەش دەتوانن چوارەمەکە بزانن؟ نەخێر? هیچ وەرگرێک نییە؟ باش. کەواتە، لە ئێستادا، هاوڕێیان، بڕێکی زۆر هێزی ئاگرین هەیە کە دەنێردرێت بۆ کۆماری مەنگۆلیا. حەوت، یان هەر شەشە؟ بەڵێ، شەش تیمی سەربازی نوخبە کە نوێنەرایەتی شەش وڵات دەکەن، بەدوای سوارچاکی فەتحدا دەگەڕێن. من راستم? هورای!"
  
  درەیک چاوی لە هایدن بوو. - ئایا ئەم کابرایە باشترین نوێنەرە لە واشنتۆن؟
  
  هایدن شانی هەڵکێشا. - باشە، لانیکەم هەستەکانی خۆی ناشارێتەوە. وەک زۆربەی واشنتۆن لە ژێر زۆر چەمانەوەی پۆشاکێکی فریودەردا نەشاردراوەتەوە".
  
  "بۆ پێشەوە بۆ سوارچاکی فەتحکردن. دیارە ئۆردەر ئەجێندای تایبەتی خۆی هەیە، بۆیە فەتح دەتوانێت هەر شتێک بێت لە یارییەکی منداڵانەوە تا یارییەکی ڤیدیۆیی... ها ها. زاڵبوونی جیهان دەتوانێت بە چەندین شێوە بێت، ئایا من ڕاست دەکەم؟"
  
  هایدن وتی: تەنها بەردەوام بە لەسەر ڕێنماییەکان.
  
  "بێگومان." کەواتە با ڕاستەوخۆ بچینە سەر مەبەستەکە، ئەی نا؟ هەرچەندە ئیسرائیلییەکان بە شێوەیەکی سەیر ئامادە نەبوون هیچ زانیارییەکمان پێ بدەن سەبارەت بەو کولتە تاوانکارییە جەنگییە نازییانەی کە لە کوبا لەناویان بردووە، بەڵام ئێمە فێربووین چیمان پێویستە بزانین. کاتێک تۆز و خۆڵەکە جێگیر بوو، نازییەکان بە ڕوونی بڕیاریان دا کە تێکەڵاو بوون و ئەم بیرۆکە وردە وردەیان بۆ کۆنتڕۆڵکردنی جیهان هێنایە ئاراوە. ئەوان فەرمانیان دروست کرد، لەگەڵ ئاڵایەک و کۆدی نهێنی و هێما و زۆر شتی تر. ئەوان پلانێکیان داڕشت - ئەگەری زۆرە ئەو پلانە بێت کە ساڵانێک بوو لە ژێر دەسەڵاتی ڕیشدا کاریان لەسەر دەکرد. چوار جۆر چەکیان نێژرا و ئەم مەتەڵەیان بۆ هاتە ئاراوە. ڕەنگە ویستبێتیان زیاتر تەمومژاوی بکەن، کێ دەزانێت؟ بەڵام مۆساد بەبێ شوێنەواری لەناویان برد و پێم وایە زۆر بە خێرایی لەناویان برد. ئەو بنکەرە شاراوەیە بۆ ماوەی سی ساڵ بەبێ دۆزینەوە ماوەتەوە".
  
  فڕۆکەوانەکە بە شێوەیەکی لاکۆنی وەڵامی دایەوە: پانزە خولەک.
  
  - ئایا ئەمە چەکێکە؟ هایدن پرسی. - لە کوێ دەستیان هێناوە؟
  
  - باشە، نازییەکان نزیکەی ئەوەندەی هەر کەسێک دەیتوانی پەیوەندییان هەبوو. دەمانچەی گەورە دیزاینێکی کۆن و نوێکراوە بۆ شوێن و وردبینی. بە ڕەهایی دەیانتوانی دەستیان لەسەر هەر شتێک دابنێن لە چلەکانەوە تا هەشتاکان. پارە هەرگیز بەربەست نەبووە، بەڵام جوڵە بوو. وە متمانە. متمانەیان بە یەک ڕۆحی زیندوو نەدەکرد کە ئەم کارەیان بۆ بکات. ڕەنگە ئەو دزێوە بچووکانە ساڵانێکی زۆری پێچووبێت بۆ شاردنەوەی هەر چوار چەکەکە و چەند دەیان خزمەتگوزارییەکە. هەروەها هۆکارەکانی متمانە یەکێکە لەو هۆکارانەی کە لە پلەی یەکەمدا دەمانچەکانیان شاردەوە. ئێستا نەیاندەتوانی لە کوبا بیانهێڵنەوە، ئەی نا؟" پیاوی واشنتۆن بە پێکەنینەوە تەقیەوە، پاشان بە جۆرێک توانی هۆشیار بێتەوە.
  
  ئەلیسیا چاوەکانی وەرگێڕا و هەردوو دەستی بەیەکەوە گرت وەک ئەوەی بتوانن لە ملی لاوازی کەسێکدا بپێچنەوە.
  
  - بەهەر حاڵ ئێوە هێشتا لەگەڵمن؟ تێدەگەم کات کورتە و خورانت هەیە بۆ ئەوەی لەناو خۆڵدا دەربچیت و شتێک تەقە بکەیت، بەڵام کەمێک زانیاری زیاترم هەیە. تازە هاتۆتە ژوورەوە..."
  
  وچان.
  
  "ئێستا ئەمە سەرنجڕاکێشە."
  
  بێدەنگی زیاتر.
  
  "پێت خۆشە هاوبەشی بکەیت؟" هایدن پیاوەکەی چەقاند و سەیری لایەنی ڕەقی هێلیکۆپتەرەکەی کرد وەک ئەوەی بتوانێت ببینێت خاڵی نیشتنەوەیان نزیک دەبێتەوە.
  
  - باشە، بڕیار بوو باسی چوار لای زەوی بکەم- یان لانیکەم چۆن دەیبینین- بەڵام دەبینم کاتمان تەواو دەبێت. سەیرکە، پێنجی بەرزم پێ بدە، بەڵام هەرچییەک بکەیت" هێواش وەستا، "مەنیشەوە!"
  
  لەناکاو پەیوەندییەکە پچڕا. هایدن سەرەتا چاوی لە زەوی و پاشان سەیری ناوەوەی هێلیکۆپتەرەکە بوو.
  
  درەیک هەردوو دەستی بەرزکردەوە بۆ سەرەوە. "سەیری من مەکە." من تاوانبار نیم!"
  
  ئەلیسیا پێکەنی. "بەڵێ منیش."
  
  "مەنیشەوە؟" داهل دووبارەی کردەوە. - ئەوە مانای چییە بە جەهەنەم؟
  
  ئەلیسیا وەک ئەوەی ڕوونی بکاتەوە قوڕگی پاک کردەوە، بەڵام دواتر دەنگی فڕۆکەوانەکە لە بڵندگۆکانەوە قیژاند. - دوو خولەک، کوڕان.
  
  هایدن بۆ یارمەتی ڕووی لە باوەڕدارێکی کۆن کرد. - مانۆ؟ - پرسیم.
  
  هاوایییە گەورەکە بە زەقییەوە گوتی: "ئەو کەرێکە، بەڵام هێشتا لە لای ئێمەیە." - من دەڵێم قسەکەی وەربگرە.
  
  سمیس لە قسەکانیدا وتی: باشترە خێرا بڕیار بدەیت. - ئێمە دەچینە خوارەوە.
  
  سیستەمی پەیوەندیکردن لە یەک کاتدا ژیانی هاتە سەر. "چیم وت? نیشتەوە! "
  
  درەیک هەستا و ئینتەرکۆمی هێلیکۆپتەرەکەی داگیرساند. وتی: گێل بکە هاوڕێ. "هەواڵگری نوێ لە ڕێگادایە."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئێمە لەناو ئاسمانی چینداین. هیچ شتێک نییە بڵێین چەند کات دەخایەنێت تا سەرنجمان بدەن".
  
  "ئەوەی لە تواناتدایە بیکە، بەڵام مەنیشەوە."
  
  - هێی هاوڕێ، پێم گوترا ئەمە ئەرکێکی خێرای گەیشتن و ڕۆشتن دەبێت. بەبێ قسەی قۆر. دەتوانن دڵنیابن ئەگەر لێرە زیاتر لە چەند خولەکێک بمێنینەوە، یەک دوو فڕۆکەی J-20مان دەبێت لەسەر کەرەکەمان".
  
  ئەلیسیا مەیلی بەرەو درەیک دا و بە چرپە گوتی: "ئەمە خراپە-"
  
  پیاوە یۆرکشایرەکە قسەکانی بڕییەوە، بە بینینی بەپەلەی دۆخەکە. بە وردی سەیری داڵ کرد و وتی: "باشە، دیارە نۆبێند لە واشنتۆنەوە دەتوانێت گوێمان لێبگرێت تەنانەت کاتێک پەیوەندییەکە دابەزیوە." - ئەوەت بیستووە نۆبێند؟ نزیکەی شەست چرکەمان هەیە".
  
  کابرا لە وەڵامدا وتی: زیاتر دەخایەنێت. - ئازا بن، خەڵک. ئێمە لەسەر ئەم دۆسیەیەین".
  
  درەیک هەستی کرد مشتەکانی گرژ بوون. ئەم ڕەفتارە خۆبەزلزانە تەنیا ڕووبەڕووبوونەوەی وروژاند. ڕەنگە مەبەست ئەوە بووبێت؟ لەو کاتەوەی گۆڕی هانیباڵیان دۆزیەوە، درەیک هەستی بەوە کردبوو کە شتێک لەم ئەرکەدا هەڵەیە. شتێک کە ئاشکرا نەکراوە. ئایا پشکنینیان بۆ کراوە؟ ئایا لەژێر چاودێریدا بوون؟ ئایا حکومەتی ئەمریکا هەڵسەنگاندنی بۆ کارەکانیان کردووە؟ ئەگەر وایە، ئەوا هەموو شتێک هاتە خوارەوە بۆ ئەوەی لە پیرۆ ڕوویدا. وە ئەگەر ئەوە بێت، درەیک زۆر خەمی ئاستەکەیان نەبوو.
  
  ئەو نیگەران بوو لەو پیلان و فیتنە و فیتنەیانەی کە ڕەنگە گوێگران دوای پێداچوونەوەکە بیکوڵێنن. هەر وڵاتێک کە سیاسەتمەداران حوکمڕانی بکات هەرگیز بەو شێوەیە نەبووە و تەنها ئەوانەی لە پشت خەڵکی دەسەڵاتدارەوە بوون دەیانزانی بەڕاستی چی ڕوودەدات.
  
  بە دەنگی بەرز وتی: پەنجا چرکە. - پاشان لێرە دەردەچین.
  
  فڕۆکەوانەکە پێی وتن: "ئێمە هەوڵدەدەین ستۆنتێک بکەین". - ئێمە لە ئێستاوە ئەوەندە نزم بووین کە دەتوانیت لە دەرگاکە دەربچیت و بچیتە سەر دارێک، بەڵام من باڵندەکە لە دۆڵی شاخاویدا شاردمەتەوە. ئەگەر گوێت لە شتێک بێت کە بە درێژایی بنەکەی دەخڕێت، یان بەرد دەبێت یان یەتی".
  
  ئەلیسیا بە دەنگی بەرز قوتی دا. - پێم وابوو لە هەموو تبت کۆدەبنەوە؟
  
  داهل شانی هەڵکێشا. "پشوو. گەشتێکی ڕێگاوبان. کێ دەزانێت؟"
  
  لە کۆتاییدا پەیوەندییەکە زیندوو بووەوە. - باشە خەڵک. ئایا ئێمە هێشتا لە ژیانداین؟ باش باش. کارێکی باش. ئێستا... ئەو هەموو مشتومڕانەتان لەبیرە سەبارەت بە شوێنی پشوودانی جەنگیزخان؟ ئەو بە شێوەیەکی شەخسیی گۆڕێکی بێ نیشانەی دەویست. هەرکەسێک گۆڕەکەی دروستکردبوو کوژرا. شوێنی ناشتنەکە لەلایەن ئەسپەکانەوە لە پێ دەکرا و نەمامیان لێ چێندرا. بە واتایەکی ڕەسەن، تەنها بە ڕێکەوت نەبێت، بەدەست ناهێنرێت. چیرۆکێک کە بەلای منەوە کاریگەرە چونکە زۆر بە سادەیی ئەم هەموو پیلانە شێتانانە دەڕوخێنێت ئەوەیە کە کان لەگەڵ وشترێکی گەنجدا نێژراوە - و شوێنەکە دیاریکرا کاتێک دایکی وشترەکە دۆزرایەوە کە لە گۆڕی گوێدرێژەکەیدا دەگریا."
  
  فڕۆکەوانەکە لەناکاو پەیوەندییەکانی پچڕاند. - نزیکە لە خاڵی گەڕانەوەمان هاوڕێ. سی چرکە و یان بە خێرایی لێرە دەردەچین وەک ئەوەی ئاگری گرتبێت، یان منداڵەکان دەنێرین بۆ ئەوێ."
  
  کابراکە خەڵکی واشنتۆن وتی: ئای. - تۆم لەبیر کرد. بەڵێ لەوێ دەربچن. شوێنێکی نوێت بۆ دەنێرم".
  
  درەیک چاوی بڕییەوە و ئازاری فڕۆکەوانەکەی بە هاوبەشی زانی، بەڵام لە وەڵامدا بە زەقییەوە وتی: "عیسا، هاوڕێ. هەوڵ دەدەیت بە دیل بگرین یان بکوژرێین؟"
  
  تەنها بەشێکی گاڵتەجاڕی دەکرد.
  
  "هەی هێی." ئارام بگرن. سەیرکە - ئەم نازییانە - ڕێبازی دوا دادوەری - بەدوای سوارچاکەکاندا دەگەڕان - شوێنی پشوودان - لە نێوان ساڵانی پەنجاکان و هەشتاکان، ڕاستە؟ دیارە هەموویان دۆزیەوە. شتێک پێم دەڵێت گۆڕی جەنگیزخانیان نەدۆزیوەتەوە. من بەڕاستی باوەڕم وایە کە دەتوانرێت زیاتر لەسەر دۆزینەوەیەکی لەو شێوەیە بگوترێ. پاشان خودی فەرمانەکە و ئەم وشانە بەدوای خۆیدا دێنێت: 'بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە.' ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠دا، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد، فەتحمان لەناو تابوتەکەیدا دانا.' بە دڵنیاییەوە کان لە ساڵی ١٩٥٥دا هیچ گۆڕێکی دروست نەکردووە. بەڵام، بە شێوەیەکی بەرچاو بەهۆی نەبوونی گۆڕەوە، هەروەها بۆ یارمەتیدانی باوەڕداران و زیادکردنی ڕۆیشتنی گەشتیاران، چین گۆڕێکی بۆ دروستکرد".
  
  - ئایا ئەمە لە چینە؟ هایدن پرسی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بێگومان ئەمە لە چینە. تۆ بیر لەم هەموو شتە چوار گۆشەیە دەکەیتەوە، نەخێر؟ باشە، ماددە خۆڵەمێشیەکەت چالاک بهێڵەرەوە. ڕەنگە ڕۆژێک تەنانەت لێرە کارێک بۆ تۆ هەبێت".
  
  هایدن دەنگێکی خنکاوی قووت دا. "تەنها تیۆری خۆت ڕوون بکەرەوە."
  
  - ڕاستە، فێنک. گۆڕستانی جەنگیزخان لە ساڵی ١٩٥٤ دروستکراوە. ئەمە پەرستگایەکی گەورەیە کە بەدرێژایی ڕووبارێک لە ئێجین هۆرۆ، لە باشووری ڕۆژئاوای مەنگۆلیا ناوەوە دروستکراوە. ئێستا گۆڕستانەکە لە ڕاستیدا سینۆتافیکە - هیچ جەستەیەکی تێدا نییە. بەڵام دەڵێن سەرپۆشێک و کەلوپەلی دیکەی تێدایە کە هی جەنگیز بووە. چینگیس کە هەمیشە پەیوەست بووە بە بیرۆکەی گۆڕستانەوە نەک گۆڕ و بەردی گۆڕی بەناوبانگ، لە سەرەتادا لە هەشت یۆرت سپییەکان، کۆشکی چادرەکاندا دەپەرسترا کە لە بنەڕەتدا تێیدا ژیاوە. ئەم گۆڕستانە گواستراوانە لەلایەن پاشاکانی دارخادی جینەکانەوە پارێزراو بوون و دواتر بوون بە هێمای نەتەوەی مەغۆل. لە کۆتاییدا بڕیاردرا کە گۆڕستانە گەورەکان هەڵبوەشێنرێنەوە و شوێنەوارە کۆنەکان بگوازرێنەوە بۆ گۆڕستانێکی نوێ و هەمیشەیی. خشتەکە بە تەواوی لەگەڵ پلانی فەرمانەکەدا دەگونجێت. هەر چەکێک کە هەڵیبژێرن بۆ داگیرکردن، لەناو تابوتەکەی جەنگیسەدایە، لەو گۆڕستانەدا."
  
  هایدن قسەکانی خۆی سەنگ کرد. ژنەکە وتی: نەفرەت لە گەمژە. "ئەگەر هەڵە بوویت..."
  
  "کۆر؟"
  
  "ئەمە باشترین شتە کە دەتوانیت بەدەستی بهێنیت."
  
  داڵ وتی: "فەرمانەکە دەستی پێگەیشتبوو." "ئەمە دێڕی ناو دەقەکە ڕوون دەکاتەوە."
  
  هایدن بە هێواشی سەری لە سەری خۆی دانا. - تا چەند لە زەویەوە دوورین؟
  
  "بیست و حەوت خولەک."
  
  - ئەی تیمەکانی تر؟
  
  - دەترسم هیچ ڕێگەیەک نەبێت بۆ ئەوەی بزانم ئایا بەڕاستی ئەوان وەک ئێوە زیرەکن یان نا. پێدەچێت پسپۆڕێکی تەکنەلۆژیای بەرزیان هەبێت کە ئامۆژگارییان بکات". وەستان بۆ دەربڕینی سوپاسگوزاری.
  
  ئەلیسیا بە گریانیەوە وتی: نەفرەت لە مۆنگرێل.
  
  "نەخێر". هایدن توڕەیی خۆی کۆنترۆڵ کرد. "مەبەستم ئەوە بوو- نوێترین شت لەسەر قسەی ناوخۆیی چییە؟"
  
  - ئای، بەڕاستی. قسە و قسەڵۆکەکە بە دەنگی بەرز و شانازییە. هەندێک لە تیپەکان لەلایەن بەڕێوەبەرایەتییەوە کەرەکانیان لێدرا. هەندێکیان ئەرکی هەڵکەندنیان لە دەوروبەری شوێنی هانیباڵ وەرگرتەوە. دەزانم ڕووس و سویدیەکان بەرەو بورخان خالدون دەڕۆیشتن، هەروەک ئێوە لە سەرەتادا. مۆساد و چینییەکان زۆر بێدەنگن. خەڵكى فەڕەنسى? باشە کێ دەزانێت، ڕاستە؟"
  
  هایدن بە دەنگی ژەهرەوە وتی: باشترە تۆ ڕاست بکەیت لەم بارەیەوە. "چونکە ئەگەر نەیکەیت... دونیا ئازار دەچێژێت."
  
  - تەنها بچۆ بۆ ئەم گۆڕستانە، شاجوان جەی. بەڵام خێرا بیکە. ڕەنگە پێشتر تیپەکانی دیکە لەوێ بن".
  
  
  بەشی پانزە
  
  
  فڕۆکەوانەکە هێشتا دەمارگیر بوو وتی: "ئێجین هۆرۆ بانەر". "هەشت خولەک ماوە."
  
  ڕێکخستن کرا بۆ ئەوەی تیمەکە لە دەرەوەی شارەکە دابەزن و دەست بە گەشتەکە بکەن. شوێنەوارناسێکی ناوخۆیی بەکرێ گیرا بۆ یارمەتیدانیان، کە بڕیار بوو بیانباتە گۆڕستانەکە. درەیک پێشبینی کرد کە هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە ئەو کاتە ئەگەری چی ڕووبدات.
  
  بۆ ئەم مەبەستەش کۆپتەرەکە بە گەرمی و ئامادەیی دەمێنێتەوە، سەرەڕای نیگەرانییە بەردەوامەکانی فڕۆکەوانەکە سەبارەت بە فڕۆکە جەنگییە دزێوەکانی چین.
  
  لێدانێک و نەفرەتێک، پاشان کۆپتەرەکە وەستا، کاتێکی بە تیمەکە بەخشی بۆ بازدان. خۆیان لە نێو دارستان و دارستانی مردوودا بینیەوە، بەڵام بە ئاسانی ڕێگەی پێشەوەیان دەبینی.
  
  نزیکەی یەک میل لە خوارەوەی گردەکە پەراوێزی شارێکی گەورە هەڵکەوتووە. هایدن بەرنامەی sat nav ی خۆی بە کۆئۆردینیاتی دروست دانا و دواتر تیمەکە خۆیان تا ئەو جێگایەی کە دەتوانن پێشکەشکاریان کرد. چینییەکان پێویستیان بە گەشتیار بوو، بۆیە ئەمڕۆ نۆ گەشتیاریان دەستکەوت. لۆرن قەناعەتی بەو شتە هێنا کە لەگەڵ هێلیکۆپتەرەکەدا بمێنێتەوە و قسە و باسە بەردەوامەکان یەکلایی بکاتەوە.
  
  کاتێک تیمەکە پەلەیان کرد بۆ ڕۆشتن، تەلەفۆنی کرد و وتی: "جاری داهاتوو، ئەلیسیا دەتوانێت هەندێک تۆڕکردن بکات."
  
  ژنە ئینگلیزەکە ڕقێکی لێدا. - ئایا لە سکرتێرێکی نەفرەتی دەچم؟
  
  "ممم، بەڕاستی؟"
  
  درەیک ئەلیسیای چەقاند و بە چرپە گوتی: باشە هەفتەی ڕابردوو ئەوەت کرد، بیرتە؟ بۆ ڕۆڵگێڕان؟"
  
  بە گەشاوەیی زەردەخەنەی کرد و وتی: "ئۆه بەڵێ، خۆش بوو. گومانم هەیە ڕۆڵی لۆرن وەک خۆی بێت".
  
  - با هیوامان ئەوە بێت کە نەبێت.
  
  ئەو دووانە زەردەخەنەیەکی گەرمیان ئاڵوگۆڕ کرد کاتێک لە پەناگە کاتیەکەیان دەرچوون و بەرەو خوارەوەی گردە هێواش هێواش خەزانەکە ڕۆیشتن. زۆری نەخایاند ڕووەکی کەم و بیابان جێگەی خۆیان بە ڕێگا و بیناکان دا و چەندین هۆتێلی بەرز و بینای ئۆفیس لە دوورەوە دەستیان کرد بە وەرچەرخان. سوور و سەوز و پاستێلەکان لەگەڵ ئاسمانی شین و هەوری کاڵدا شەڕیان دەکرد. درەیک یەکسەر سەرسام بوو کە شەقامەکان و خودی شارەکە چەندە پاک و خاوێن بوون، هەندێک لە ڕێگا سەرەکییەکان چەندە فراوانن. بەڵگە بۆ داهاتوو، ئەوان دەڵێن.
  
  سەرەتا سەیر و سەمەرە دەرکەوتن، بەڵام نەیانتوانی یارمەتی خۆیان بدەن، گەشتیارەکان بەرەو شوێنی کۆبوونەوەکە ڕۆیشتن، دڵنیابوون لەوەی دەستەکانیان هەرگیز جانتای پشتەوەی قەبارە گەورەیان بەجێنەهێشتووە. شوێنەوارناسەکە لە سێبەری پەیکەرێکی گەورەی ڕەشی پیاوێک کە سواری ئەسپ بووە، سڵاوی لێکردن.
  
  "دەگونجێت". داهل سەری لە سوارەکە دانا.
  
  لەبەردەمیاندا ژنێکی تەنک و باڵابەرز وەستابوو کە قژی پشتی شانەی بوو و نیگایەکی ڕاستەوخۆی هەبوو. "ئایا تۆ بەشێکیت لە گروپێکی گەشتیاری؟" بە وریاییەوە قسەی دەکرد، قسەکانی هەڵدەبژارد. "ببورە بۆ ئینگلیزییەکەم. ئەمە باش نییە". پێکەنی، دەموچاوە بچووکەکەی خەریک بوو.
  
  داڵ بە خێرایی وتی: کێشە نییە. "ئەوە ڕوونترە لە وەشانی درەیک."
  
  "فۆنی کۆمیدی-"
  
  ژنەکە و ڕێگری لێکرد و وتی: "تۆ لە گەشتیار ناچێت". "ئەزموونت هەیە؟"
  
  داڵ دەستی گرت و بە ئاماژەیەکی گەورەیە سەرکردایەتی کرد و گوتی: "ئۆه، بەڵێ". "ئێمە بە جیهاندا دەگەڕێین بەدوای شوێنی سەرنجڕاکێش و شاری نوێدا."
  
  ژنەکە تا ڕادەیەک بە میهرەبانییەوە وتی: "رێگای هەڵە". "گۆڕستانەکە لە دیوەکەی تردایە."
  
  "ئۆی".
  
  درەیک پێکەنی. گوتی: لێی خۆشبە. "بەزۆری تەنها جانتا هەڵدەگرێت."
  
  ژنەکە لە پێشەوە ڕۆیشت و پشتی ڕاست کردەوە، قژی ڕاست کۆکرابووەوە بۆ سەرپۆشێکی توند. تیمەکە بە باشترین شێوە بڵاوبوونەوە، دیسانەوە نەیانویست جەنجاڵی دروست بکەن و هیچ یادەوەرییەکی بەردەوام لە دوای خۆیان بەجێبهێڵن. داهل بۆی دەرکەوتووە کە ژنەکە ناوی ئاڵتانە و لە نزیکەوە لەدایک بووە و لە تەمەنی گەنجیدا چینی بەجێهێشتووە و دواتر تەنها دوو ساڵ لەمەوبەر گەڕاوەتەوە. ڕاستەوخۆ و بە ئەدەبەوە سەرکردایەتی کردن و زۆری نەخایاند نیشانیدا کە لە ئامانجەکەیان نزیک دەبنەوە.
  
  درەیک لوتکەی گۆڕەکەی بینی کە لە پێشەوە بەرز بووەتەوە، پەیکەر و هەنگاو و توخمە ئایکۆنیەکانی دیکەی لە دەوروبەریدایە. مردن دەتوانێت لە هەر شوێنێکدا بێت. تیمەکە بە پێکەوە کارکردن ژنەکەیان خاوکردەوە لەکاتێکدا پشکنینیان بۆ تیمەکانی تر و سەربازەکانی تر دەکرد، لە هەمان کاتدا وا خۆیان نیشان دەدا کە سەرسامن بەو دیمەنە. ڕەنگە سمیس لە پشت سەبەتەی زبڵ و کورسییەکانەوە سەیرکردنی ئاڵتانی نیگەران کردبێت، بەڵام وەسفکردنی درەیک بۆ 'چاپکردنی زۆر سنووردار'ی تەنها کنجکاوییەکەی زیاتر کرد.
  
  - ئایا ئەو تایبەتە؟
  
  - ئای بەڵێ، ئەو یەکێکە لە یەکێک.
  
  سمیس گریای و وتی: "دەتوانم لە ڕێگەی پەیوەندییە مەسخەرەکەوە گوێم لێت بێت."
  
  "چۆن?"
  
  "لە ڕووی ئۆتۆمبێلەوە، ئەمە چاپی پاگانی هوایرا هێرمێسە، کە بۆ مانی کۆشبین لەلایەن پاگانی و هێرمێسەوە دیزاین کراوە."
  
  "داوای لێبووردن دەکەم. نازانم هەموو ئەمانە مانای چییە".
  
  "ڕوونە". درەیک ئاهێکی هەڵکێشا. - سمیس یەکێکە لە جۆرەکانی. بەڵام باسی خولیای دڵخوازی خۆتم بۆ بکە".
  
  - بەڕاستی چێژ لە گەشتکردن بە پێ وەردەگرم. لە بیابانەکاندا کۆمەڵێک شوێنی جوان هەیە".
  
  - لە ڕووی کەمپەوە، بیر لە سمیس بکەرەوە وەک دارێکی چادرێکی لەرزۆک. ئەو کەسەی کە بەردەوام تووشی کێشەت دەکات، بەڵام هێشتا بە باشی کاردەکات کاتێک لە قاڵبی دایت، و هەمیشە، بەڵام هەمیشە، توانی توڕەت بکات".
  
  سمیس شتێکی بەسەر کۆمسەکاندا گەمژە کرد، دوای ئەوەی سیخوڕییەکەی تەواو کردبوو. لۆرن چووە ناو پێکەنینێکی بێکۆنتڕۆڵەوە.
  
  ئاڵتان بە گومانەوە سەیری پیاوە یۆرکشایرەکەی کرد، پاشان چاوەکانی بۆ باقی تیمەکە کرد. بە تایبەتی مای خۆی لەم ژنە بەدوور دەگرت، وەک ئەوەی هەوڵی شاردنەوەی بنەچەی خۆی بدات. درەیک لەوە تێگەیشت کە ئەوانی تر ناتوانن. شتێک بووە هۆی شتێکی تر و مای نەیویست باس لەوە بکات کە لە کوێوە هاتووە و چۆن لێرە کۆتایی هاتووە. ئاڵتان ئاماژەی بە چەند هەنگاوێک کرد.
  
  "بەو ئاڕاستەیەدا." گۆڕستانەکە لەوێ سەرەوەیە".
  
  درەیک ڕێڕەوێکی کۆنکرێتی بە شێوەیەکی ناباوەر فراوان و درێژی ناباوەر بینی کە ڕاستەوخۆ بەرەو هەنگاوە کۆنکرێتییە درێژ و بەرزەکان دەڕۆیشت. ڕێک پێش ئەوەی هەنگاوەکان دەست پێبکەن، ڕێگاکە فراوانتر بوو و بوو بە بازنەیەکی زەبەلاح، کە لە ناوەڕاستیدا پەیکەری بێ هەڵە وەستابوو.
  
  کینیماکا ئاماژەی بەوەدا: "باشە، ئەم کابرایە بە دڵنیاییەوە سوار بوو."
  
  جەنگیز خان کە سواری ئەسپێکی پەلەوەر بوو، لەسەر تەختەیەکی بەردی زەبەلاح وەستابوو.
  
  یۆرگی گوتی: سوارچاکی دووەم. "فەتحکردن".
  
  دەبێ ئاڵتان دوا ڕستەی بیستبێت چونکە ڕووی کردە و وتی بەڵێ. خاگان پێش مردنی زۆربەی جیهانی ناسراوی داگیرکرد. دەتوانین بڵێین پاشایەکی جینۆساید بوو، هەروەها لە ڕووی سیاسییەوە ڕێگای ئاوریشمی لە ماوەی ژیانیدا یەکخست، بازرگانی و پەیوەندییەکانی لە سەرانسەری نیوەگۆی ڕۆژئاوادا زیادکرد. سەرکردەیەکی خوێناوی و ترسناک بوو، بەڵام مامەڵەیەکی باشی لەگەڵ سەربازە دڵسۆزەکانیدا دەکرد و لە هەموو پلانەکانیدا دەیانخستە ناویەوە".
  
  - دەتوانی کەمێک باسی ئەوەمان بۆ بکەیت کە چی لە گۆڕستانەکەدا هەیە؟ درەیک ویستویەتی ئامادە بێت. لەم ئەرکانەدا خێرایی هەموو شتێک بوو.
  
  "باشە، ئەوە لە گۆڕستانێکی چوارگۆشە زیاتر نییە، کە بە دیکۆراتی دەرەوە ڕازاوەتەوە." ئێستا ئاڵتان وەک ئەوەی قسەی ڕێبەرێکی گەشتیاری وەربگرێت قسەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کۆشکی سەرەکی هەشتگۆشەیە و پەیکەرێکی پێنج مەتریی جەنگیسی تێدایە کە لە یەشتێکی سپی دروستکراوە. چوار ژوور و دوو هۆڵی تێدایە، کە لە سێ یۆرت دەچن. لە کۆشکی پشوودان حەوت تابوت هەیە. کانگ، سێ هاوسەر، کوڕی چوارەمی و هاوسەری ئەو کوڕە."
  
  سمیس وتی: "کۆشکێکی جەژنانە. "هەروەها دەنگێکە وەک شوێنی پشوودان."
  
  "بەڵێ". ئاڵتان دەریهێنا، بە سەبرەوە سەیری سمیس دەکرد و هیچی لەبارەی ئەو دەقەیەوە نەدەزانی کە بەدوایدا دەگەڕان.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "گۆڕستانەکە لەلایەن دارخادەکانەوە پاسەوانی دەکرێت، کەسانی ئیمتیازدار. ئەمە بۆ زۆرێک لە مەنگۆلییەکان لە ڕادەبەدەر پیرۆزە".
  
  درەیک ئاهێکی قووڵ و وروژێنەری هەڵکێشا. ئەگەر هەڵە بوونایە، وە ئەمەش شوێنی چەکی دووەم نەبوو... ترسی ئەوەی هەبوو تەنانەت دەرئەنجامەکانیشی بە خەیاڵدا بێت.
  
  ژیان لە زیندانێکی چینیدا کەمترین کێشەی ئەوان دەبێت.
  
  پیاسە درێژەکە بەردەوام بوو، سەرەتا زیارەتێک بە درێژایی ڕێگا فراوانەکە، پاشان پارچەکردنی گۆیەکە، چاوخشاندنێکی خێرا بە ڕووخساری ژەنەراڵی کۆن و پاشان سەرکەوتنێکی بێکۆتایی بەسەر پلیکانە بەردەکاندا. تیمەکە لە شوێنی خۆیان مانەوە، بە دەگمەن هەنگاوەکانیان دەشکاند و بەردەوام بە وریاییەوە مانەوە. درەیک خۆشحاڵ بوو کە ئەمڕۆ تاڕادەیەک کەم سەردانیکەری گۆڕستانەکەی بینی، ئەمەش زۆر یارمەتیدەر بوو.
  
  دواجار پێکهاتە سەرنجڕاکێشەکە هاتە بەرچاو. تیمەکە وەستا کاتێک گەیشتنە هەنگاوی سەرەوە بۆ ئەوەی هەموو شتێک بخەنە ناوەوە. ئاڵتان چاوەڕێی دەکرد، ڕەنگە خووی بەو گەشتیارانە گرتبێت کە لە ساتەکانی سەرسامیدا گیر بوون. درەیک بینایەکی گەورەی بینی کە لە هەر سەرێکدا قوبەیەکی تاڕادەیەک بچووکی هەبوو و لە ناوەڕاستیدا قوبەیەکی زۆر گەورەتر بوو. سەقفەکانیان برۆنزی بوو، نەخشی لەسەر بوو. پێشەوەی بیناکە پەنجەرەی سووری زۆر و لانیکەم سێ دەرگای گەورەی هەبوو. لەبەردەم بیناکەدا دیوارێکی بەردی نزم هەبوو.
  
  ئاڵتان لە پێشەوە ڕۆیشت. داڵ ئاوڕی لە تیپەکە دایەوە.
  
  هایدن وتی: "ڕاستەوخۆ بۆ ناو گۆڕەکە. - ئەمە بکەرەوە، سندوقەکە بدۆزەرەوە و دەربکە. خۆشبەختانە جەستەیەک نییە شەڕی لەگەڵدا بکات. وەک فڕۆکەوانەکەمان دەڵێت، هیچ قسەیەکی بێمانا نییە".
  
  درەیک گوێی لێگرت کاتێک لۆرن نوێترین زانیارییەکانی لەسەر ئەو قسە و باسانە بڵاوکردەوە.
  
  - ئێستا لێرە سفرێکی گەورە و چەورم هەیە، کوڕان. من بە تەواوی دڵنیام کە ئیسرائیلییەکان و ڕووسەکان لە مێشکیان دەرچوون، دەقەکە ئاماژەی بە ڕێگای هەڵە کردووە. دی سی پێی وایە فەرەنسییەکان نزیک دەبنەوە، ڕەنگە نیو کاتژمێر لە دوای تۆوە بن. ئێستا گوێگرتن زۆر قورستر دەبێت. ئێمە سەرچاوەی ترمان هەیە و تەنها چەند فێڵێکمان هەیە کە NSA هەرگیز ئاشکرای ناکات. سویدی و چینی و ئینگلیز نادیارە. وەک وتم ململانێیە".
  
  "ههركهسێكی كه?" درەیک چەقۆی لێدا.
  
  - پێکەنیناوییە پێویستە باسی ئەوە بکەیت. من لە سەرچاوەیەکی نادیارەوە دەستێوەردانی جنۆکەیی وەردەگرم. دەنگدان نییە، هیچ ڕێگەیەک نییە بۆ پشتڕاستکردنەوە، بەڵام هەندێکجار وا دیارە کەسێکی دیکە لە سیستەمەکەدا هەیە".
  
  ئەلیسیا وتی: باسی جنۆکە مەکە. "ئێمە بەس چیرۆکی ترسناکمان هەبوو لەسەر دوا ئۆپەراسیۆن."
  
  ئاڵتان وەستا و سوڕایەوە. "تۆ ئامادهی? دەتبەمەوە ژوورەوە."
  
  گروپەکە سەریان لە سەریان دانا و بەرەو پێشەوە ڕۆیشتن. وە دواتر درەیک سەربازە چینییەکانی بینی کە گۆڕستانەکە بەجێدەهێڵن، یەکێکیان سندوقێکی گەورەی لە ژێر قۆڵیدا بوو، لەنێویاندا شوێنەوارناسەکان بوون.
  
  چینییەکان چەکیان لەگەڵ خۆیان برد و ئێستا نەبوونی گەشتیاران بە ڕوونی بە قازانجی ئەوان بوو.
  
  تەنها ساتێکی خایاند سەرکردەکەیان سەرنجی بۆ ئەوان ڕاکێشا.
  
  
  بەشی شانزەهەم
  
  
  درەیک بینی دال ئاڵتانی گرت و ڕای کێشا بۆ دواوە، بازدانێکی درێژی لە پلیکانەکاندا کرد تا لەلایەن سەربازە چینییەکانەوە پارێزراو بوون. جانتای پشتەوەی فڕێدایە سەر زەوی و بە خێرایی زیپەکەی گیرفانی دەرەوەی کردەوە. بە خێرایی کار دەکرد و هەرگیز سەیری چینییەکان نەدەکرد، سەرەڕای ئەوەش هەستی بە سەلامەتی دەکرد. هایدن و سمیس و مەی بە دەمانچە چەکدار بوون.
  
  لەسەر گۆڕەپانی بەردەم گۆڕستانی جەنگیزخان، چەکەکان بەرزکرانەوە و ڕکابەرەکان ڕووبەڕووی یەکتربوونەوە. ئەو پیاوەی سندوقەکەی هەڵگرتبوو، بە نیگەرانییەوە دەرکەوت. تیمە چینییەکە لە پێنج کەس پێکهاتبوو و لە ئێستاوە شوێنەوارناسە بیرمەندەکان پاڵیان دەنایە لایەک. درەیک دۆشکە بچووکەکەی بەرزکردەوە و چاوەڕێی کرد. باقی تیمەکە لە لای ئەوەوە بڵاوبوونەتەوە.
  
  هایدن هاوار دەکات و وتی: تەنها پێویستمان بە سندوقێکە. واتە: بیخە سەر زەوی و جێی بهێڵە.
  
  سەرۆکی تیمی چینی چاوەکانی ڕەنگی تەختەی خۆڵەمێشی بوو. "ئەوە تۆیت کە دەبێت بە ڕێگای خۆتدا بڕوات لەکاتێکدا هێشتا چانسی ئەوەت هەیە."
  
  هایدن دووبارەی کردەوە: "ئێمە سندوقێکمان دەوێت. - وە ئێمە دەیبەین.
  
  "پاشان تاقی بکەرەوە." پێشکەشکارەکە وەرگێڕانی کرد و هەر پێنج چینییەکە بە هاوکات بەرەو پێشەوە ڕۆیشتن.
  
  "وای. ئێمە لە هەمان لایەنی نەفرەتیداین".
  
  - ئای، تەنها گاڵتەجاڕییەکە. گاڵتەئامێز. ئەمریکا و چین هەرگیز لە یەک لایەندا نابن".
  
  درەیک قسەی کرد: "ڕەنگە نەبێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئێمە سەربازین کە بۆ گەل دەجەنگین. "
  
  نادڵنیایی لە ڕۆیشتنی سەرکردەدا بینی، ئەو نادڵنیاییە کەمەی لەسەر ڕووخساری بوو. دەبێ کاریگەری لەسەر هەموویان هەبووبێت چونکە تیمی چینی بە تەواوی وەستا. هایدن چەکەکەی دابەزاند و بۆشاییەکەی زیاتر داخست.
  
  "ناتوانین هەندێک خاڵی هاوبەش بدۆزینەوە؟"
  
  سەری لە سەری خۆت بدە. - بەڵێ، دەمانتوانی. بەڵام سەرکردەکانی حکومەت و سیاسی، تیرۆریستان و ستەمکاران هەمیشە لە ڕێگاماندا دەوەستن".
  
  درەیک خەم و پەژارەی سەر ڕووخساری پیاوەکەی بینی و باوەڕی ڕەهای بە قسەکانی خۆی بینی. لە کاتێکدا تیمە ڕکابەرەکان بە توندی بەریەککەوتنیان هەبوو، دەمانچە و بەرمیلێک بەرز نەکرایەوە. هەمووی لە پێناو ڕێزگرتن بوو.
  
  درەیک هەستا و دۆشکە لاوەکییەکەی لەناو جانتاکەیدا بەجێهێشت و ڕووبەڕووی هێرشەکە بووەوە. مشتەکان بە سنگیەوە گرێدرابوون و قۆڵەکانی بەرزکردەوە. ئەژنۆکە بە توندی لە بڕبڕەکانیدا بڕی. درەیک هەستی کرد هەواکە بەپەلە لە جەستەی دەرچوو و کەوتە سەر ئەژنۆیەک. هێرشەکە بێ بەزەییانە بوو، ئەژنۆ و مشتەکانی بە توندی لێیان دەدا و باران دەباری، دڕندەیییەکەی حیسابی بۆ دەکرا کە هیچ چانسێکی تۆڵەسەندنەوە و ڕزگاربوونێکی پێنەدات. بەرگەی ئازارەکەی گرت و کاتەکەی خۆی چاوەڕوان کرد. دیمەنەکانی تر بە چرپەدا تێدەپەڕین کاتێک پێچایەوە و وەرگەڕا. ئەلیسیا لەگەڵ ئەو پیاوە باڵابەرزەدا خەباتی دەکرد؛ هایدن و کینیماکا شەڕیان لەگەڵ سەرکردە کرد. مای بەرامبەرەکەی بەسەر شانیدا نارد و دواتر بە ئازارەوە لە بڕبڕەی پشتیدا لێیدا.
  
  درەیک دەرفەتێکی بینی و وەریگرت. لە پشتیەوە گوێی لە تۆرستن داڵ بوو وەک هەمیشە دەرکەوت و بەسەر لوتکەی پلیکانەکاندا باز دەدا؛ ئامادەبوونێکی بەرچاو کە ناتوانرێت پشتگوێ بخرێت. هێرشبەری درەیک تەنها بۆ ساتێک وەستا.
  
  سەربازەکەی پێشووی SAS بە درێژایی زەویدا پەلەقاژە و قاچەکانی دەجووڵاند و لە پشت ئەژنۆیەوە بەرامبەرەکەی گرت. کەوتە پێشەوە، کەوتە سەر ئەژنۆی. لەگەڵ دابەزینی بۆ ئاستی درەیک، یاریزانە یۆرکشایرەکە لێدانێکی بەهێزی سەری لێدا. هاوار و چاوە فراوانبووەکان دەریدەخست کە چەندە بە توندی لێی داوە. کۆماندۆی چینی لەرزۆک بوو و پشتی بە دەستێک بەست. درەیک هەستا و بە ئەژنۆ و سەر لێدان بە تەواوی ئەو چاکەیەی گەڕاندەوە. هەندێک کێشە و هەندێک خوێن هەبوو، بەڵام هیچ شتێک نەبووە کە مەترسی لەسەر ژیان دروست بکات.
  
  داڵ بەپەلە تێپەڕی و بەرامبەرەکەی ئەلیسیای کردە ئامانج. سویدییەکە وەک گایەک لێیدا هەروەک چۆن ئەلیسیا لێیدا. هێرشبەرەکەی لە پێیەکانی کەوتە خوارەوە و بە توندی لە پشتی ملی درا و لەرزۆک و سەرسوڕمان بوو. تەنها لە کاتی خۆیدا وەرگەڕانەوە و بینیان مای بەرامبەرەکەی لە هۆش خۆی دەدا و دواتر پیاوێکی بە سندوقێکەوە دۆزیەوە.
  
  "سڵاو!" ئەلیسیا کە ئەوانی بینی گریا و دەستی کرد بە ڕاکردن.
  
  دەستیان کرد بە ڕاکردن، بەڵام سمیس و یۆرگی پێشتر شەڕەکەیان بەجێهێشتبوو. "بینین?" ئەلیسیا وتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هێزی ئێمە لە ژمارەدایە. دەمزانی هۆکارێک هەیە کە لەم تیپە نەفرەتییە زۆر ئازارمان چەشت".
  
  لە پێشەوە، کێنزی تاکە ڕێگای دیکەی پیاوەکەی گرت - گەڕانەوە بۆ گۆڕستان. ئێستا بە نیگایەکی تاریک و دۆخێکی ملکەچییەوە ئەو چەکەی دەرهێنا کە پێشتر هەڵیگرتبوو.
  
  درەیک ناوچەکەی پشکنی و بینی کە دواجار هایدن سەرۆکی گروپەکەی چۆکدا هێناوە.
  
  "ئهوه مهكه!" - هاواری بۆ کابرا کرد. - ژمارەت زۆرترە هاوڕێ.
  
  هایدن سەری بەرز کردەوە و دۆخەکەی هەڵسەنگاند و پاشان خوێنەکەی لە ڕوومەتەکەی سڕییەوە. ئێستا درەیک ئاڵتانی بینی کە بە دزییەوە لە پلیکانەکاندا بەرەو سەرەوە دەڕوات تا سەیرێک بکات و ئاهێکی هەڵکێشا لە دڵی خۆیدا. زانینخوازی...
  
  دەمانچەکە بێ جووڵە مابووەوە، سندوقەکە هێشتا بە توندی گیرابوو، نزیک بوو لە گرتنی مردن. هایدن هەستا و دەستی بەرز کردەوە، کفنی ڕووی لە دەرەوە بوو. بخور سووتێنەرێکی بەرز لە نێوان ئەو و پیاوەکەدا وەستابوو، بەڵام ئەو جووڵەی کرد تا لە چاویدا بوو.
  
  کێنزی لە دواوە پێشڕەوی کرد. سمیس و کینیماکا لە لایەنەوە. هیچ نیشانەیەکی ترس و دڵەڕاوکێ لە چاوی سەربازەکەدا نەبوو، تەنیا دەستلەکارکێشانەوە.
  
  "کەس نەمرد". هایدن ئاماژەی بە سەربازە چینییە بێهۆش و گریاوەکان کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەس پابەند نییە. تەنها سندوقەکە بەجێبهێڵە".
  
  ئەلیسیا سەرنجی ڕاکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەگەر پێویستت بە شەقێکە، تەنها بۆ ئەوەی باش دەربکەوێت. "من لێرەم".
  
  عەقڵیەتی ئەو سەربازە تەسلیمبوونی لەخۆ نەگرتبوو. وە ئەم کابرایە هیچ شوێنێکی نەبوو بۆ ئەوەی بچێت، هیچ ڕێگایەکی هەڵهاتنی نەبوو.
  
  درەیک وتی: دەمانچەکە هیوایەکی درۆینە. دەزانیت وایە".
  
  کۆمێنتەکە ئامانجەکەی کەوت، دەستی بە دەمانچەکەوە بۆ یەکەمجار لەرزی. بێدەنگییە قورسەکە درێژ بووەوە و درەیک تێبینی کرد کە یەک دوو لە پیاوە دۆڕاوەکان دەستیان کرد بە وروژاندن. وتی: "دەبێت بڕیار بدەیت هاوڕێ. "کاتژمێرەکە خەریکە دەچێت."
  
  نزیکەی یەکسەر پیاوەکە دەمانچەیەکی دەرهێنا و دەستی کرد بە ڕاکردن. ئامانجی هایدن بوو، پاشان جارێک لە تەنیشت بخور سووتێنەرەکەوە دەستی بە قاپەکەی دایە، بەو هیوایەی کە بیخاتە سەری. زەق و زەقێک تاکە پاداشتی بوو کاتێک شتەکە بە باشی بەسترابووەوە، بەڵام بەردەوام بوو لە ڕاکردن.
  
  هایدن چاوەڕێی کرد و سەرنجی خۆی هێشتەوە.
  
  ئەلیسیا لە لای کوێرەکەیەوە هێرشی کردە سەر و کۆترێکی کرد و بە گرێپێکی ڕەگبی لە دەوری کەمەرەکەی گرت. کابرا کز بوو، خەریک بوو لە نیوە بشکێت، سەری بەر شانی ئەلیسیا کەوت و سندوقەکە بەرەو لایەک فڕی. هایدن هەوڵیدا دەستی بگرێت، پێش ئەوەی زیانێکی زۆر بگات، گرتی. نیگایەکی خێرا بوونی ئاڵای فەرمانەکەی پشتڕاستکردەوە.
  
  ئەلیسیا دەستی لە پیاوە بێهۆشەکە دا. - پێم وتیت بۆت لەوێ دەبم.
  
  تیمەکە هەڵسەنگاندنی بۆ... چینییەکان لە ئێستاوە خەریکی جووڵە بوون. فەرەنسییەکان دەبێ لە نزیکەوە بوون. وشەیەکی هایدن لۆرینی هێنایەوە ناو گفتوگۆکە.
  
  - هەواڵێکی ناخۆش، هاوڕێیان. فەرەنسییەکان چاویان لە تۆ هەڵناگرن، ڕووسەکانیش چاویان لێ ناکەنەوە. جووڵە!"
  
  قسەی بێمانا!
  
  درەیک بە درێژایی ڕێگاکە سەیری دەکرد بۆ دابەزین بە پلیکانەکان و بە درێژایی ڕێگا ڕاستەکە کە بەرەو گۆڕستانەکە دەڕۆیشت. خەڵکی بینی کە ڕادەکەن، تیمێکی چوار کەسی کە بە دڵنیاییەوە دەبوو فەرەنسی بن. وتی: ئەوان نەفرەتی باشن. "لە ڕاستیدا ئێستا دوو جار بووە کە یەکەمجار گەیشتوونەتە لای ئێمە."
  
  سمیس وتی: دەبێت بچین. - چەند خولەکێکی تر لەگەڵمان دەبن.
  
  - بۆ کوێ بچم؟ ئەلیسیا پرسی. "تاکە دەروازەیان گرت."
  
  درەیک سەرنجی دارەکانی لایەکان و چەمەکانی پێشەوەی دا. لە ڕاستیدا هەڵبژاردنەکە سنووردار بوو.
  
  گوتی: وەرە. - وە لۆرن، هێلیکۆپتەرێک بنێرە.
  
  "بەڕێگاوەم".
  
  سمیس وتی: "بە خێرایی بیکە. "ئەم فەرەنسییانە لەسەر پێی خۆیانن."
  
  درەیک بەپەلە هاتە پێشەوە، پێی وابوو ڕووسەکان ناتوانن زۆر لە دواوە بن. بەداخەوە زۆری نەخایاند کەسێک دەستی بە تەقەکردن کرد. تا ئێستا هەموو شتێک بە باشی بۆیان بەڕێوەچووبوو، باشترینیان لە پەیوەندییەکانی سەرباز بە سەرباز و مرۆڤ بە مرۆڤدا بینیبوو، بەڵام ئەگەری بەردەوامبوونی ئاگربەستێکی ناسکی لەو شێوەیە کەم بوو.
  
  با ڕووبەڕووی ڕاستییەکان ببینەوە: ئەگەر ئەم وڵاتانە بیانویستایە پێکەوە کاربکەن و پاداشتەکانیان دابەش بکەن، ئەوا ژن و پیاوە دەسەڵاتدارەکان بە تەواوی باش دەزانن کە ئەوە ڕێگای ئاسانتر دەبێت - و لەگەڵ ئەوەشدا بەردەوامن لە شەڕکردن.
  
  لە نێوان دارەکاندا خلیسکاند. تیمەکە بەپەلە بەدوایدا ڕۆیشتن، هایدن ئەو سندوقە ڕازاوەی گرت کە نهێنییەکەی تێدابوو کە هێشتا ئاشکرا نەکراوە. داڵ لە پشتەوە خۆی هەڵواسی و شوێنپێی پێشڕەوی فەرەنسییەکان دەگرت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێنج خولەک لە دوای ئێمەوە. هیچ نیشانەیەکی ڕووسەکان نییە. وە چینییەکان لە خەو هەڵدەستن. باشە، ئەوە ڕەنگە کەمێک هەموویان ڕابگرێت."
  
  لۆرن پێی وتن: "هێلیکۆپتەرەکە لە دە خولەکدایە".
  
  ئەلیسیا وتی: پێی بڵێ پەلە بکە. - دەبێ ئەم کابرایە گەرم بێت.
  
  "ئەمە دەگوازمەوە."
  
  درەیک ڕاستەوخۆترین ڕێگای گرتەبەر، بە هیوای هێڵێکی باشی ڕووپۆشکردن. دارەکان بە هەموو ئاراستەکاندا درێژ بوون، خاکەکە نەرم و دۆشاوی بوو و بۆنێکی دەوڵەمەندی زەوی لێدەهات. کێنسی لقێکی ئەستووری هەڵگرت، شانی هەڵکێشا کاتێک ڕایکرد وەک ئەوەی بڵێت 'دەبێت بەم شتە ڕازی بین.' سەرەتا دابەزینێکی دوور و درێژ، پاشان سەرکەوتنێکی تیژ و ڕێگای پشتیان نەما. ئاسمانەکان بەزەحمەت دیار بوون و هەموو دەنگەکان کز بوون.
  
  داڵ وتی: "تەنها هیوادارم کەس لە پێشمانەوە نەبێت."
  
  کینیماکا خرۆشی و بە توندی فشاری خستە سەر. بە ڕوونی بیری لە ڕۆژانی سی ئای ئەی کردەوە و وتی: "متمانە بە گوێگران بکە." - ئەوان لەوە باشترن کە تۆ بیری لێدەکەیتەوە.
  
  هەروەها درەیک بینی کە ئەوان لێرە لەسەر زەوی نین و هەستێکی مەیدانی لاوازی هەبوو. هەموو ئاسۆیەکی سکان دەکرد، دڵنیا بوو کە داهل لە پشتەوە هەمان شت دەکات. دوای چوار خولەک بۆ ماوەیەکی کورت وەستان بۆ ئەوەی گوێیان لێبگرن.
  
  "دۆزینەوەی ئاراستە لەسەر ئەم هێلیکۆپتەرە؟" هایدن بە چرپە بە لۆرنی وت.
  
  نیویۆرکەرەکە دەیتوانی پێگەکانیان وەک خاڵە شینەکانی ترپاندن لەسەر سکانەرێک ببینێت. - ڕاستەوخۆ بەرەو پێشەوە. بەردەوامبە."
  
  هەموو شتێک بێدەنگ بوو؛ دەتوانن تاکە کەس بن لە جیهاندا. درەیک دوای ماوەیەک بەردەوام بوو، هەنگاوەکانی بە وردی هەڵبژارد. ئەلیسیا لە تەنیشتی خۆی خزاند، هایدن هەنگاوێک لە دواوە بوو. ئێستا باقی تیمەکە بڵاوبوونەتەوە بۆ ئەوەی مەودای خۆیان زیاد بکەن. چەکەکە کێشرا و بە شێوەیەکی شل ڕاگیرا.
  
  دارەکان لە پێشەوە تەنک دەبوونەوە. درەیک لە نزیک دەوری دەرەوە وەستا و زەویەکەی پشکنی.
  
  وتی: "ئەوە دابەزینێکی کورتە بۆ کێڵگەیەکی تەخت." "ئایدیاڵە بۆ پارچەپارچەکەرەکە. جەهەنەم، تەنانەت سویدییەک دەتوانێت ئامانجێکی ئەوەندە گەورە لێبدات".
  
  لۆرن وتی: سێ خولەک تا کۆبوونەوەکە.
  
  هایدن زیاتر لە درەیک نزیک بووەوە. "شێوەی چۆنە?"
  
  واتە: هیچ نیشانەیەکی دوژمنان نییە. شانی هەڵکێشا. - بەڵام بە لەبەرچاوگرتنی ئەوەی ئێمە مامەڵە لەگەڵ کێ دەکەین، بۆچی دەبێت ئەوان بن؟"
  
  داهل نزیک بووەوە. - لێرەش بە هەمان شێوە. بێگومان ئەوان لە شوێنێک لە دەرەوەن، بەڵام بە باشی شاراوەن".
  
  مای وتی: "وە دەتوانیت دڵنیا بیت کە ئەوان بەرەو ئەم ڕێگایە دەڕۆن." - بۆچی چاوەڕێین؟
  
  داڵ سەیری درەیکی کرد. "پودینگی یۆرکشایر پێویستی بە پشوو هەیە."
  
  درەیک دواجار سەیری ناوچەکەی کرد و وتی: ڕۆژێک. "خەریکە شتێکی سەرسوڕهێنەر و کۆمیدی دەڵێیت، بەڵام تا ئەو کاتە، تکایە تەنها قسە بکە کاتێک قسەت لەگەڵ دەکرێت."
  
  لە هێڵی دارەکانەوە دەرچوون و بە لێوارێکی تیژ و چیمەنتۆیدا دەڕۆیشتن. هەوایەکی گەرم سڵاوی لە درەیک کرد، هەستێکی خۆش بوو دوای دارستانە چەقەڵەکان. تەواوی ناوچەکە چۆڵ بوو و بە سیاج بەسترابوو کە دوور نەبوو لەو شوێنەی کە بە شریتێکی قیر کۆتایی هاتبوو کە زۆر لە پێشەوە بوو.
  
  درەیک وتی: ئێستا بجوڵێ. "دەتوانین دەوری لەسەر زەوییەکی تەخت دابنێین."
  
  بەڵام دواتر ئارامی و بۆشایی تەواوی ناوچەکە لەناوچوو. تیمی SPEAR بە پێشبڕکێ بە لێوارەکەدا ڕۆیشتن لە کاتێکدا لە لای چەپیانەوە ڕووسەکان لەو شوێنەی خۆیان شاردبووەوە ڕژان. لە پێش هەردووکیانەوە کە لەلایەن دارستانێکی دوورەوە داڵدەدرابوون، فەرەنسییەکانیش هاتنە بەرچاو.
  
  لانی کەم ئەوە ڕوانگەی درەیک بوو بۆ شتەکان. بە دڵنیاییەوە تاگی ناویان لەبەر نەبووە، بەڵام سیما و ڕەفتاری دەموچاویان جیاوازییەکی سەرنجڕاکێشی هەبوو.
  
  لە هەمان کاتدا کۆپتەرەکەیان لە ئاسمانی سەرەوەیاندا دەرکەوت.
  
  "ئۆه گەواد".
  
  لە لای چەپیەوە، ڕووسەکە کەوتە سەر ئەژنۆیەکی و دەمانچەی فلایرەکەی بە شانیەوە بەستەوە.
  
  
  بەشی حەڤدەهەم
  
  
  درەیک لە ناوەڕاستی هەنگاوەکەدا سووڕایەوە و تەقەی کرد. فیشەکەکانی چیمەنی دەوروبەری ئەو سەربازە نوخبەیەیان دڕاند، بەڵام ئامادەکارییەکانی تێک نەدا. موشەک هەڵگرەکە هەرگیز لەرزین نەبوو؛ ئەو لیڤەرەی کە گرتبووی بە توندی مابووەوە. هاوڕێکانی بە دەوریدا فڕێیان دەدا و ئاگریان دەگەڕاندەوە. درەیک لەناکاو خۆی لە جیهانێکی پڕ لە مەترسیدا بینیەوە.
  
  فەرەنسییەکان بە هەموو هێزی خۆیانەوە ڕاستەوخۆ بەرەو کۆپتەرە نیشتنەوەکە پەلەیان کرد. درەیک لەگەڵ داڵ و سمیس ڕووسەکانیان لە کەنداو و لە پاسەوانیدا هێشتەوە. ڕووخساری فڕۆکەوانەکە دیار بوو، سەرنجی لەسەر شوێنی نیشتنەوە بوو. ئەلیسیا و مەی بە هیچ شێوەیەک خاویان نەکردەوە و دەستیان هەڵدا بۆ ئەوەی سەرنجی ڕابکێشن.
  
  فیشەک بە هەوادا بڕییەوە.
  
  درەیک بە باڵەکەی یەکێک لە ڕووسەکانی لێدا و ڕەوانەی ئەژنۆیەکی کرد. دەنگی هایدن بەسەر پەیوەندیکەرەکەدا بوو.
  
  - فڕۆکەوان، هەنگاوی خۆدزینەوە بگرە! لۆرن، پێی بڵێ مووشەکیان هەیە!"
  
  درەیک و داڵ و سمیس لێدانیان لە تیپی ڕووسیادا، بەڵام زۆر دوور مانەوە بۆ ئەوەی بە باشی خۆیان پێکبهێنن، بەتایبەتی لەکاتی جوڵەدا. فڕۆکەوانەکە سەری بەرز کردەوە، دەموچاوی تووشی شۆک بوو.
  
  RPG تەقەی کرد، موشەکەکە بە هێواشی هەوا و تەقینەوەیەکی بەرزەوە فڕییە دەرەوە. درەیک و ئەوانی تر تەنیا دەیانتوانی بێدەسەڵاتانە سەیری بکەن کە شوێنەوارێکی لە هەوادا بەجێدەهێشت و بەبێ هەڵە ڕاستەوخۆ بەرەو کۆپتەرەکە دەفڕی. فڕۆکەوانەکە بە توندی تووشی شۆک بوو، مانۆڕێکی تیژی خۆدزینەوە ئەنجامدا، هێلیکۆپتەرەکەی مەیل کرد، بەڵام موشەکە تێپەڕبووەکە زۆر خێرا بوو، بەر لای ژێرەوەی کەوت و لە هەورێکی دوکەڵ و بڵێسەی ئاگردا تەقیەوە. هێلیکۆپتەرەکە مەیل بوو و کەوتە خوارەوە، پارچەکانی کەوتنە خوارەوە و لە دەرەوەی ڕێڕەوی فڕینەکەی دەبردران.
  
  تەنیا لە کاتێکدا بوو کە بە بێباوەڕی و نائومێدی و تووڕەیی تاریکەوە سەیری دەکرد، بینی کە ڕێڕەوی ترسناکەکەی بەرەو کوێ دەڕوات.
  
  فەرەنسییەکان بینییان کە دێت و هەوڵیان دا بڵاوببنەوە، بەڵام کۆپتەرە کەوتووەکە لەنێوانیاندا کەوتە سەر زەوی.
  
  درەیک کەوتە سەر زەوی و سەری لەناو چەمەکەدا نێژرا. بڵێسەی سوور و پرتەقاڵی بەرەو سەرەوە و دەرچوون و دوکەڵی ڕەش بە ئاسمانەوە دەهاتە خوارەوە. بەشێکی زۆری کۆپتەرەکە لەسەر یەک کەس نیشتەوە؛ ئەو و فڕۆکەوانەکە دەستبەجێ گیانیان لەدەستدا. تیغی ڕۆتۆری سەرەکی هاتە خوارەوە و ڕاست بە دۆڕاوی سێیەمدا تێپەڕی، ئەوەندە خێرا و لەناکاو هیچی لەو بارەیەوە نەدەزانی. درەیک سەری بەرز کردەوە و بینی پارچەیەکی گەورەی پاشماوەی سووتاو بەسەر ئەوی دیکەدا کەوتووە. هێزی لێدانەکە لە پێیەکانی کەوتە خوارەوە و دەیان هەنگاوی فڕێدایە دواوە، دوای ئەوە هەموو جوڵەیەکی وەستاند.
  
  تەنها دوو فەرەنسی ڕزگاریان بوو؛ بەشێکی زۆری تیمەکە لە یەک ڕووداوی بەدبەختدا شکستی هێنا. درەیک یەکێکیان بینی کە بە دەستێکی سووتاوەوە لە ئاگرە تووڕەییەکە دوورکەوتەوە و ئەوی دیکەیان بە سەرسوڕمانەوە نزیک بووەوە. بە جۆرێک دووەمیان توانی چەکەکە بگرێت و لە هەمان کاتدا یارمەتی هەڤاڵەکەی بدات بۆ ئەوەی ڕزگاری بێت.
  
  درەیک تووڕەیی خۆی قووت دا و بەردەوام بوو لە ڕاگرتنی تەرکیزەکەی بە توندی. تاکە ئامرازی بەرهەمهێنانیان لەناوچوو. هایدن هێشتا لێدانی سزای بەدەستەوە بوو، بەڵام ئێستا ڕووسەکان بە مەبەستێکی ڕەها ئاشکرا بەرەو ڕوویان دەڕۆیشتن. ئەو پیاوەی کە RPG ی هەبوو هێشتا ئامانجی داروپەردووەکانی بوو، وەک ئەوەی بیر لە لێدانی دووەم بکاتەوە.
  
  درەیک هەستا و تیمەکەش لەگەڵیدا هەستا. بە دوورکەوتنەوە لە ڕووسەکان بەرەو ئاگرەکە، تۆڕێکی پەناگەیان دامەزراند کە دوژمنەکانیان ناچار دەکرد بە نزمی پاڵ بکەون. درەیک و داڵ هەردووکیان مشتێکیان لە پیاوە جل و بەرگدارەکان دا و ناردیان بۆ سەر زەوی. بڵێسەی کوڵاو لەگەڵ نزیکبوونەوەیاندا گرتیانەوە، لە ناوەوە دەنگی پۆپ و قیژەی قورس دەبیسترا. درەیک هەستی کرد کە بەسەر دەموچاویدا دەشۆرێتەوە و پاشان لە پشت لایەنە کوێرەکەیەوە کۆتر بوو. فەرەنسییەکانی مانەوە هەر لە ئێستاوە دوور بوون و لەگەڵ برین و زیانەکانیاندا خەباتیان دەکرد و بە ڕوونی بۆ ئێستا لە ململانێکان دەرچوون.
  
  درەیک بە ئەژنۆیەکەوە سوڕایەوە و دوگمەی com ی داگرت.
  
  بۆ پشتڕاستکردنەوەی ئەمە بۆ لۆرن وتی: "هێلیکۆپتەرەکە دەنیشێتەوە"، پاشان "پێویستمان بە ئامرازێکی دیکەی چۆڵکردن هەیە لە ئێستادا."
  
  وەڵامەکە بێدەنگ بوو. "لەسەر ئەو".
  
  تیمەکە بەردەوام بوو لە پاشەکشەکردن و مەودای نێوان بەربەستە بڵێسەدارەکە و دوژمنە نزیکبووەکەی زیاد کرد. بە شێوەیەکی باوەڕپێنەکراو و بێبەزەییانە، فڕۆکەی RPGی ڕووسی موشەکێکی دیکەی ئاراستەی ئەو کۆپتەرە کرد کە پێشتر لەناوچووبوو و ستوونی زیاتری بڵێسەی ئاگر و چەقۆی نارد بۆ ئاسمان.
  
  درەیک هەستی کرد پارچە کانزایەک لە شانی دەرچووە و بەهۆی لێدانەکەوە بەدەوری خۆیدا دەسوڕایەوە. داڵ سەیری دواوەی کردەوە، بەڵام یۆرکشایرەکە سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: "من باشم."
  
  ئەلیسیا ئاماژەی پێکردن بەرەو سیاجەکەی دوور. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم ڕێگایە تاکە بژاردەیە. بجوڵێن، خەڵک!"
  
  هایدن سندوقەکەی یەکسان کردەوە و ڕایکرد. سمیس و کینیماکا لە دوای خۆیان مانەوە و ئاگریان لە نێوان خۆیان و ڕووسەکاندا پاراست. درەیک ناوچەی پێشەوەی سکان کرد، هەمیشە ئامادە بوو بۆ سوپرایزی نوێ و چاوەڕوانی خراپترین بوو. چینییەکان لە شوێنێک بوون و ئیسرائیلییەکان و سویدییەکان و ئینگلیزەکان لە ئامادەباشیدا بوون.
  
  خێراییەکەیان لە ڕووسەکانی ڕاوەدوونانی جیایان کردەوە و کاتێکی کەمیان هەبوو گەیشتنە سیاجەکە. ئەلیسیا و مەی ڕێگایەکی کورتیان گرتەبەر و پاشان خۆیان لە دیوەکەی تردا بینیەوە، لە تەنیشت شریتێکی دوو هێڵی قیر کە بە هەردوو ئاراستەکەدا ون بوو و لە بیابانێکی ڕواڵەتیدا ون بوو. لۆرن هێشتا نەگەڕابووەوە بۆ لای ئەوان، بەڵام ئەوان بە ئارەزووی خۆی جێیان هێشت، دەیانزانی دی سی یارمەتیدەر دەبێت.
  
  درەیک پڕ نەبوو لە متمانەیەکی زۆر. ئەو لۆرنی تاوانبار نەکرد- ڕۆژنامەی نیویۆرکەر لەسەر ئاوی پاک بوو، بەڵام هیچ شتێک لەم ئەرکەدا تا ئێستا پێی نەگوتووە کە ئەو ژن و پیاوانەی لە کاپیتوڵ بە سەلامەتی و گەرم دانیشتوون پشتیان بە تەواوی داپۆشراوە.
  
  ئەلیسیا بۆ ڕاکردن ڕۆیشت. تادێت سیناریۆیەکی سەیر و سەمەرە بوو. درەیک دەیزانی کە دەبێ ڕووسەکان جۆرێک لە بەرگیان هەبووبێت. ڕەنگە لە ڕێگادا بووبێت.
  
  کێنزی قسەی کرد و وتی: "سەیری ئەوێ بکە.
  
  نزیکەی نیو میل لە پێشەوە، ئۆتۆمبێلێکی جۆری SUV ڕەش وەستا بۆ ئەوەی فەرەنسییە خەباتکارەکان هەڵبگرێت. لەکاتی سەیرکردنیاندا ئۆتۆمبێلەکە بە خێرایی خێراییەکەی بۆ سەد و هەشتا میل لە کاتژمێرێکدا بەرزکردەوە و دوو کارمەندی بارکرد و بە قیژەیەکەوە بە خێرایی ڕۆیشت.
  
  داهل وتی: "گەوادەکانی هەژار.
  
  سمیس دەڵێت: دەبێت خەمی خۆمان بین. "یان ئێمەش دەبینە 'گەوادی هەژار'."
  
  ئەلیسیا بە هەموو ئاراستەکاندا سەیری کرد و وتی: گریمپی خاڵێکی هەیە. - بەجدی، هیچ شوێنێکمان نییە بۆ ئەوەی بچین.
  
  "سندووقەکە بنێژن." کینیماکا ئاماژەی بە دارستانێک کرد کە تەنها لە دەرەوەی ڕێگاکە بوو. - دواتر بۆ ئەمە بگەڕێوە. یان داوا لە لۆرن بکەن تیپێکی تر بنێرێت".
  
  درەیک سەیری داهلی کرد. "نابێت زۆر سەخت بێت، ها؟"
  
  هایدن وتی: "زۆر مەترسیدارە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە بیدۆزنەوە. پەیامەکە ڕێگری لێبکە. جگە لەوەش پێویستمان بەم زانیاریانە هەیە. ڕەنگە تیمەکانی دیکە لە ئێستاوە بەرەو سوارچاکی سێیەم بڕۆن".
  
  درەیک چاوی ترپاند. بیری لەوە نەکردەوە. گرێیەکی گرژی ڕاست لە ناوەڕاستی پێشەوەیدا دەستی کرد بە لێدان.
  
  ئەلیسیا گلەیی کرد و وتی: "هەرگیز بیرم لەوە نەدەکردەوە کە لە گێلکردنی چیندا شکاو دەبم".
  
  داڵ پێی وتووە: ئەمە یەکێکە لە چوار گۆشەی زەوی. واتە: کەواتە لەم کارەدا دڵنەوایی وەربگرە.
  
  - ئای، سوپاس کاکە. سوپاس بۆ ئەمە. ڕەنگە کۆندۆمینیۆمێک بکڕم".
  
  ڕووسەکان لە ئێستاوە لە ڕێگادان. درەیک دەیتوانی یەکێکیان ببینێت کە هاوار دەکاتە ناو ڕادیۆکە. پاشان نیگاکانی بە ڕووسەکاندا تێپەڕی و هەوڵیدا سەرنجی لەسەر شتێک بێت کە لە دوورەوە دەجووڵێت.
  
  داهل بە ڕاکردن و لە هەمان کاتدا ئاوڕێک لە دواوەی دایەوە وتی: ڕەنگە ئەمە ئۆتۆمبێلەکەیان بێت.
  
  یۆرگی پێکەنی، چاوەکانی وەک هەڵۆ بوون. "هیوادارم. وە ڕەنگە دە ساڵ لەمەوبەر ڕاستت کردبێت".
  
  درەیک چاوەکانی تەسک کردەوە. - هێی، پاسێکە.
  
  هایدن وتی: بەردەوام بە لە ڕاکردن. "هەوڵبدە بە ئارەزووی خۆت دەرنەکەویت."
  
  ئەلیسیا پێکەنی. - ئێستا تۆ ئەوەت کردووە. ناتوانم واز لە سەیرکردن بهێنم. تا ئێستا ئەم کارەت کردووە؟ دەزانی نابێت چاوت لە کەسێک بێت و بۆت دەرکەوێت کە ناتوانیت بە گێلییەوە سەیری دوور بکەیت؟"
  
  داڵ وتی: "هەموو کاتێک بەدەستی دەهێنم. "بە شێوەیەکی سروشتی".
  
  درەیک قسەی کرد و وتی: باشە، ماپێتێک کە چەرم لەبەردایە، دیمەنێکی دەگمەنە.
  
  پاسەکە زەردێکی گەشاوە و مۆدێرن بوو و بە پەلە بەلای ڕووسەکاندا تێپەڕی بەبێ ئەوەی خاو بێتەوە. درەیک خێراییەکەی و شۆفێر و سەرنشینەکانی بەرز نرخاند، بەڵام دەیزانی هیچ بژاردەیەکیان نییە. چەند میلێکی باش لە هەر شارێکی گەورەوە دوور بوون. لەگەڵ نزیکبوونەوەی پاسەکە و ڕووسەکان چاویان لێی بوو، تیمی SPEAR ڕێگاکەیان داخست.
  
  ئەلیسیا بە دەمی وتی: " خاو بکەرەوە.
  
  سمیس لەناکاو پێکەنی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە کانزاس نییە. ئەو لێت تێناگات".
  
  "پاشان زمانێکی گشتگیر". ئەلیسیا سەرەڕای ڕوخساری هایدن چەکەکەی بەرزکردەوە.
  
  داڵ وتی: خێراتر. - پێش ئەوەی باز بداتە سەر ڕادیۆ.
  
  پاسەکە خاو بووەوە و کەمێک لایدا، کۆتایی پێشەوەی پانەکەی بە ئۆفساید خلیسکاند. ڕووسەکان پێشتر هەڵاتبوون. درەیک دەرگاکەی پاڵدا و ئاماژەی بە شۆفێرەکە کرد کە دەرگاکە بکاتەوە. دەموچاوی پیاوەکە ترساو بوو، چاوەکانی فراوان بوون و لە نێوان سەربازەکان و سەرنشینەکانیدا دەسوڕانەوە. درەیک چاوەڕێی کرد تا دەرگاکە کرایەوە و پاشان هەنگاوی نا و دەستی درێژ کرد.
  
  تا دەیتوانی بە ئارامییەوە وتی: "تەنها دەمانەوێت بچین بۆ سواربوون".
  
  تیمەکە ناوەڕاستی پاسەکەیان گرت. داڵ دوا کەس بوو کە بازێکی دا و دەستی لە دەستی شۆفێرەکە دا.
  
  "بۆ پێشەوە!" ئاماژەی بە ڕێگاکە کرد.
  
  ڕووسەکان لە سەد مەتر زیاتر لە دواوە نەبوون، دەمانچەیان بەرز بووەوە کاتێک شۆفێرەکە پێی خۆی دەخستە سەر زەوی. دیارە چاوی لەسەر ئاوێنە لاوەکییەکانی بوو. پاسەکە دەستی کرد بە جوڵە، سەرنشینەکان بازیان دایەوە. درەیک دەستی گرت. ئەلیسیا بە پێ ڕۆیشت بۆ پشتی پاسەکە بۆ ئەوەی هەڵسەنگاندن بۆ ڕاوکردنەکە بکات.
  
  "ئەوان هێز بەدەست دەهێنن"
  
  درەیک دەستی بۆ داڵ کرد. "بە کیانو بڵێ پەلە بکە لە دۆزەخ!"
  
  سویدییەکە کەمێک شەرمەزار دەرکەوت، بەڵام لەگەڵ شۆفێری پاسەکەدا قسەی کرد. ئۆتۆمبێلەکە هێواش هێواش خێراییەکەی بەرز بووەوە. درەیک بینی ئەلیسیا لەرزۆک بوو و پاشان بە خێرایی وەرگەڕا و هاوارێکی بەسەر سەرنشینانی پاسەکەدا کرد.
  
  - کۆتر بخەرە خوارەوە! ئێستا!"
  
  درەیک لە ترسی RPG یش کەوتە خوارەوە. خۆشبەختانە فیشەکەکان تەنها بەر پشتەوەی ئۆتۆمبێلەکە کەوتوون، هەموویان لەناو شاسیدا جێگیر بوون. بە ئاسوودەیی ئاهێکی هەڵکێشا. دیارە ڕووسەکان ئاگادارکرانەوە لە زیانی گیانی مەدەنییەکان. لانی کەم شتێک بوو.
  
  جارێکی تر فێڵە سیاسییەکانی پشت پلانەکانی هەر تیمێکی نوخبە هاتنە بەرچاو. هەموو تیمەکان لەلایەن دەوڵەتەوە سپۆنسەر نەبوون؛ و هەندێک سەرکردە تەنانەت نەیاندەزانی چی ڕوودەدات. جارێکی تر بیرکردنەوەکانی گەڕانەوە بۆ فەرەنسییەکان - و سەربازە مردووەکان.
  
  ئەوان کاری خۆیان دەکەن.
  
  پاسەکە لە ڕووسەکان دوورکەوتەوە و بەدرێژایی ڕێگاکە خێراییەکەی بەرزکردەوە، هەموو چوارچێوەکەی دەلەرزی. درەیک کەمێک ئارام بووەوە، دەیزانی کە بەرەو ئێجین هۆرۆ دەگەڕێنەوە بەو ئاراستەیەی کە دەڕۆن. شۆفێرەکە دانوستانەکانی کرد بۆ پێچێکی فراوان و فراوان. درەیک سوڕایەوە کاتێک ئەلیسیا لە کورسی پشتەوە هاوارێکی نزم دەرکرد.
  
  وە کۆپتەرێکی ڕەشیان بینی کە هی ڕووسەکان بوو، بە پەلە هاتە خوارەوە بۆ ئەوەی هەڵیانبگرێت.
  
  دەنگی هایدن پەیوەندییەکەی پڕکردەوە. واتە: هێرش ناکەن.
  
  درەیک لێوەکانی چەقاند. "شلە ئۆپ. فەرمانەکان دەگۆڕدرێن".
  
  داهل وەڵامی دایەوە: "وە هێشتا دەتوانن پاسەکە لە ڕێگاکە پاڵ بنێن." - تا چەندە بۆ شار؟
  
  لۆرن وەڵامی دایەوە: "هەشت خولەک.
  
  "زۆر درێژە". داهل لە کۆلەکەکەدا ڕۆیشت بۆ پشتی ئۆتۆمبێلە خێراکە و دەستی کرد بە ڕوونکردنەوەی بۆ سەرنشینەکان کە پێویستە بەرەو پێشەوە بچن. چەند ساتێک تێپەڕی و دواتر پەیوەندی بە ئەلیسیا کرد.
  
  "سڵاو تۆرستی. وە هەمیشە پێم وابوو کورسییەکانی پشتەوە تەنها بۆ ماچکردنە".
  
  سویدییەکە دەنگێکی خنکاوی لێدا. - ئایا هەوڵدەدەیت سەفەرم بکەیت نەخۆش؟ دەزانم ئەو لێوانە لە کوێ بوون".
  
  ئەلیسیا ماچێکی بۆ لێدا. - نازانی لە کوێ بوون.
  
  داهل زەردەخەنەیەکی سەرکوت کرد و نیشانەی خاچەکەی کرد. کۆپتەرێکی ڕووسی بۆ ماوەیەکی کورت نیشتەوە کاتێک سەربازەکان سواری بوون و بەسەر ڕێڕەوی فڕینەکەدا دەسوڕایەوە. پاسەکە هەندێک مەودای بڕی و لە نێوانیاندا سوڕایەوە و ئەلیسیا و داڵ هەوایان پشکنی.
  
  درەیک چاوی لە فەرەنسییە هەڵهاتووەکانی پێشەوە بوو، بەڵام گومانی هەبوو کە ئایا هەوڵی هێرشکردن دەدەن یان نا. ژمارەیان کەم بوون و لەگەڵ زیانەکاندا خەباتیان دەکرد. زیادەڕەوییان لە خەمڵاندن کرد. ئەگەر ڕاستەوخۆ بچنە سەر ئاماژەی سێیەم، زیاتر مانای دەبوو.
  
  هێشتا سەیری دەکرد.
  
  دەنگی لۆرن لە ڕێگەی پەیوەندیکەرەکەوە هات. - شەش خولەک. ئێوە کاتتان هەیە بۆ قسەکردن؟"
  
  "ده رباره ى چى?" سمیس گریای، بەڵام خۆی لە وتنی هیچ شتێکی هەوکردن بەدوور گرت.
  
  - سوارچاکی سێیەم نهێنییە، کەسێک کە ئۆردەر فڕێیداوەتە ناویەوە بۆ ئەوەی ئاوەکان قوڕ بکات. هیندییە بەناوبانگەکان بریتین لە مەهاتما گاندی، ئیدیرا گاندی، دیپاک چۆپرا، بەڵام چۆن خراپترین کەس دەدۆزیتەوە کە تا ئێستا ژیاوە؟ وە بەناوبانگ بوو". ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هێشتا پشکنین دەکەین. بەڵام هێشتا دامەزراوەی بیرکردنەوە لە واشنتۆن لە بنبەستدایە. پێم گوتن لەوانەیە ئەوەندە خراپ نەبێت".
  
  درەیک هەناسەیەکی ئارام هەڵکێشا. "بەڵی گیانە. خراپترین شت نییە کە ڕووبدات"، وتی. واتە: ئەمە پێویستە گەلانی دیکە خاو بکاتەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە دڵنیاییەوە ئەوە ڕوودەدات. لە هەواڵێکی دیکەدا پێمان وایە چوار گۆشەی زەویمان درز کردووە".
  
  "ههته?" مای وتی. "ئەمە هەواڵێکی خۆشە."
  
  درەیک حەزی لە کەمکردنەوە ئاساییەکەی بوو. - لەوێدا خۆت هەڵواسەوە، مای.
  
  ئەلیسیا بە وشکییەوە زیادی کرد: بەڵێ، نامەوێت بە وروژانەوە لە کورسییەکەم باز بدەم.
  
  مای ئامادە نەبوو وەڵام بداتەوە. لۆرن بەردەوام بوو وەک ئەوەی هیچ نەگوترابێت و وتی: خولەکێک چاوەڕوان بن کوڕان. تەنها پێم گوترا کە چینییەکان گەڕاونەتەوە سەر ئەو کارە. لانی کەم دوو هێلیکۆپتەر بە ئاراستەی تۆدا دەڕۆن".
  
  یۆرگی وتی: ئێمە لە پاسێکی چینیین. "ئایا لانیکەم لەوان سەلامەت نابین؟"
  
  کێنزی وتی: "کەمێک بێهەڵوێستییە. "حکومەتەکان گرنگی پێنادەن."
  
  هایدن زیادی کرد: سەرەڕای زیادە گشتگیرکردنەکە. - کێنزی ڕاست دەکات. ناتوانین وا دابنێین کە ئەوان سواری پاسەکە نەبن".
  
  وشەی پێغەمبەرانە، درەیک بیری دەکردەوە، کاتێک پەڵەیەکی ڕەش لە ئاسمانی شین لەبەردەم پاسەکەدا گەشە دەکات.
  
  ئەلیسیا وتی: ڕووسەکان لێرەن.
  
  زۆر قورستر بووە.
  
  
  بەشی هەژدە
  
  
  هێلیکۆپتەرەکان لە پێشەوە و دواوە دەفڕین. درەیک سەیری دەکرد کە باڵندە چینییەکە نزیک بوو لە قیرەکە بە پەلە هاتە خوارەوە پێش ئەوەی ئاستەکەی بەرز بکاتەوە و ڕاستەوخۆ بەرەو پاسەکە بڕوات.
  
  پاشان ئاماژەی بە شۆفێرە ترساوەکە کرد و وتی: "ناچارمان دەکەن کە کەوتنە خوارەوە". "نەخێر نەخێر. بەردەوام بوون!"
  
  بزوێنەری پاسەکە قیژاند و تایەکان لەسەر زەوی ڕەشەبایان دەهات. چەند کەسێک کە لە پێشەوە قەرەباڵغ بوون، پێشتر دەستیان بە هاوارکردن کردبوو. درەیک دەیزانی چینییەکان بە ئەنقەست هێلیکۆپتەرێک ناخەنە خوارەوە، بەڵام ئەستەمە بتوانێت زانیارییەکانی خۆی بگەیەنێتە سەرنشینەکان.
  
  شۆفێرەکە چاوەکانی بە توندی داخست. پاسەکە سوڕایەوە.
  
  درەیک جنێوی دا و پیاوەکەی لە شوێنی دانیشتنەکەی دوور خستەوە و سوکانەکەی گرت. سمیس یارمەتی پیاوەکەی دا و بە زەقی بردییە دەرەوە بۆ ناو ڕێڕەوەکە. درەیک لە پشتی سوکانەکەوە بازێکی دا و پێی خۆی خستە سەر پێداڵی غازەکە و دەستەکانی بە توندی لەسەر سوکانەکە هێشتەوە و بە هێڵێکی تەواو ڕاستدا هێشتەوە.
  
  لوتی هێلیکۆپتەرەکە ڕاستەوخۆ ئاراستەی ئەوان بوو، بۆشاییەکە بە خێرایی دادەخرا.
  
  لە پشتەوە و لە لایەکەوە هاوار دەبیسترا. ئێستا سمیس ناچار بوو شۆفێرەکە ڕابگرێت. درەیک دەستی گرت.
  
  پەیوەندیکەرەکە دەستی کرد بە چرپە. ئەلیسیا هەناسەیەکی هەڵکێشا و وتی: وەرە، کیانوی چەقۆکێشەکەم. "ڕووسەکان بە کردەوە لەسەر ئێمەن-"
  
  کێنزی بە توندی وەڵامی دایەوە: "کۆیلە". "ئارامبە. سەیری ڕووبەرەکەت کرد؟"
  
  قیژەی ئەلیسیا لە هەموو پاسەکەدا دەنگی دایەوە.
  
  "بیرۆکەکان?" درەیک لە کۆتا چرکەدا پرسی.
  
  "ئەمە لە ڕاستیدا کۆبوونەوەی دەستەی کارگێڕی نییە!"
  
  درەیک بە توندی دەستی بە ئیمانی خۆی و ئەزموونەکەی و سوکانەکەیەوە گرت. ناڕەزایەتییەکی بەرز گوێی پڕ بوو. تەرمەکان دەکەونە سەر زەوی پاسەکە. تەنانەت سمیسیش چەقۆی لێدا. لە دوا ساتدا هێلیکۆپتەرە چینییەکە بەرەو ڕاست مەیل بوو و کۆپتەرە ڕووسییەکە سوکانەکەی کێشا، خەریک بوو خلیسکانەکە بەر پشتی پاسەکە بکەوێت. ئەلیسیا فیشەکەی لێدا و دال قوڕگی پاک کردەوە.
  
  "بەڕاستی باوەڕم وایە ئەم خولەی مریشکمان بردەوە."
  
  درەیک بەردەوام بوو لە لێخوڕین، بینی کە وەرچەرخانێکی دیکەی فراوان و فراوان لە پێشەوە بوو. "وە پاداشتەکە ئەوەیە کە ئێمە سورکراوە و وردکراو نین."
  
  کینیماکا وتی: وازی لێ بێنە. - من لە ئێستاوە برسیمە.
  
  ئەلیسیا کۆکەی. "تەنها هێلیکۆپتەرێکی چینی شێتانە."
  
  هایدن وتی: ئەوان دەگەڕێنەوە.
  
  لۆرن وتی: ئێوە لە ئێستادا لە پەراوێزی شارەکە نزیک دەبنەوە. "بەڵام هێشتا سێ خولەک بە ئۆتۆمبێل لە هەر ناوەندێکی دانیشتوانی شایستە دوورە."
  
  درەیک بەپەلە ڕۆیشت بۆ لای پەیوەندیکەرەکە. - وەرە خەڵک! دەبێت وایان لێ بکەیت لێی بترسن!"
  
  کێنزی بەرەو دەرگاکانی پشتەوە ڕۆیشت و هاوارێکی کرد و وتی: "کەس لێرە کاتانای هەیە؟"
  
  قسەکانی بە چاوێکی سپییەوە پێشوازییان لێکرا و دوو سێ کەس کورسییەکانیان پێشکەش کرد. پیرە چاو فراوانەکە دەستێکی لەرزۆکی درێژ کرد کە کیسەیەک شیرینی لە دەستدا بوو.
  
  کێنزی ئاهێکی هەڵکێشا. درەیک سویچەکەی لێدا تا دەرگاکانی بکاتەوە. لە چرکەیەکدا ژنە ئیسرائیلییەکە جەستەی خۆی دەرهێنا و لێواری پەنجەرەکەی گرت، پاشان سەقفەکەی و خۆی ڕاکێشایە سەر سەقفی پاسەکە. درەیک تا دەیتوانی ئۆتۆمبێلەکەی بە ئاسانی لێخوڕی، خۆی لە چاڵە گەورەکە بەدوور گرت، هەناسەی قووڵی دەدا کاتێک تێگەیشت لە بەرپرسیارێتی خۆی کە لە کردەوەکانی کێنسیەوە سەرچاوەی گرتووە.
  
  پاشان لە ئاوێنەی دواوەدا بینی دال باز دەدات بۆ ئەوەی بەشداری بکات.
  
  ئای گەواد.
  
  بە تەرکیزێکی چڕەوە، بە جێگیری هێشتەوە.
  
  
  * * *
  
  
  داهل سەرکەوتە سەر سەقفی پاسەکە. کێنسی دەستی درێژ کرد، بەڵام سەری لە سەری تێپەڕاند.
  
  "خێراتر!"
  
  هێلیکۆپتەرە ڕووسییەکە بەرزییەکەی بەرزبووەوە و ئێستا جارێکی دیکە خەریکی نوقمبوون بوو، ئەمجارەیان بە گۆشەی سێ چارەک بە درێژایی پێشەوە. دەیتوانی پیاوێک ببینێت کە لە هەر لایەکەوە هەڵواسراوە و چەکێکی بە ئامانج گرتووە، ڕەنگە ئامانجی تایەکانی یان تەنانەت شۆفێرەکەش بێت.
  
  یەکسەر خۆی گەڕایەوە و بەدوای هێلیکۆپتەرە چینیەکەدا دەگەڕا. دوور نەبوو. بە نوقمبوون بەرەو چەپ، خەڵکێکیش هەبوون کە لە دەرگاکانەوە چەکەکانیان دەکردە ئامانج. ئەو ڕاستییەی کە چینییەکان بە توندی تەقەیان لە پاسەکەی خۆیان نەدەکرد، سەرەتا دڵخۆشکەر بوو، بەڵام بەهۆی تێگەیشتن لەوەی کە پێویستیان بەو سندوقە هەیە کە هایدن لە دەستیدا بوو، و پێویستیان بەو سندوقە بوو وەک خۆی، هێور بووەوە.
  
  کێنسی لەسەربانی پاسەکە دانیشت و گوێی لە با و جووڵە بوو و ئەژنۆکانی بڵاوکردەوە. پاشان چەکەکەی بەرزکردەوە و سەرنجی لەسەر هێلیکۆپتەرەکە بوو. داهل هیوای خواست کە تەنانەت هەوڵی وێنەگرتنیشی نەدات، بەڵکو تەنها تەقەکەرەکان بترسێنێت. ڕووسەکان هیچ خۆگرتنێکی لەو شێوەیەیان نیشان نەدا، بەڵام کێنزی بە نائومێدیەوە ویستی بگۆڕێت.
  
  داهل هەڵسەنگاندنی بۆ کۆپتەرە نزیکبووەکە کرد. تا لێواری کۆکراوە، تەنها چالاکی نەبوو، بەڵکو کوشندە بوو. دوا شت کە ویستویەتی ئەوە بوو کە هەر جۆرە ڕووداوێک دروست بکات، چ جای ڕووداوێک کە ڕەنگە لێدانی پاسێک لەخۆ بگرێت.
  
  تایەکانی پێشەوە بەسەر چاڵێکدا وەرگەڕان و "ببورە"ی لە درەیکەوە هێنایە ئاراوە. داهل جگە لە دەنگی هەوای پەلەقاژە و قیژەی هێلیکۆپتەرەکە هیچی دیکەی نەبیست. لێدانەکە لە کانزاکەی تەنیشت قاچی ڕاستیەوە هەڵفڕی. سویدییەکە ئەمەی پشتگوێ خست و ئامانجی گرت و تەقەی کرد.
  
  دەبێ فیشەکەکە بەر ئامانجەکەی کەوتبێت، چونکە پیاوەکە دەمانچەکەی خستە خوارەوە و پاشەکشەی کرد. داهل نەیهێشت ئەمە تەرکیزەکەی بشکێنێت و بە سادەیی تەقەیەکی دیکەی لە دەرگای کراوەکەدا تەقاند. کۆپتەرەکە ڕاستەوخۆ ڕووی کردە ئەو، بە خێرایی نزیک بووەوە و ئەمجارە داهل تێگەیشت کە یاریکردنی ترسنۆک بیرۆکەیەکی خراپە.
  
  خۆی فڕێدایە سەربانی پاسەکە.
  
  هێلیکۆپتەرەکە بەسەر سەریدا قیژاند و ئەو شوێنەی کە تازە بەجێی هێشتبوو، بڕییەوە. توانای مانۆڕکردنی نەبوو کە ڕوو لە کێنسی بکات، بەڵام ئەوەندە نزیک بووەوە کە فڕێی بداتە لایەک.
  
  تا لێواری سەقفی پاسەکە!
  
  داهل خۆی خزاند و ڕۆیشت بۆ پێشەوە، هەوڵیدا لە کاتی خۆیدا بگاتە دەستی. کێنزی کەوتنەکەی ڕاگرت، بەڵام کۆنترۆڵی چەکەکەی لەدەستدا؛ بەڵام زەبری هێز ناردی بۆ ئەوەی لە پاسە خێراکەدا بفڕێت و بچێتە سەر ڕێگای بێبەزەیی کە زۆر لە خوارەوە بوو.
  
  باڵندە چینییەکە بە توندی مەیل بوو، هاتە ناو بازنەیەکەوە. ڕووسەکە لە سەرەوە تەقەی کرد، فیشەکە بێسەرپەرشتەکە کانزاکەی لە نزیک ڕانی ڕاستی داڵ کون کرد. جەستەی کێنزی لە لای پاسەکەوە خلیسکاند و هەموو جەستەی خستە ناو دوا بازدانی بێهیوا و قۆڵی درێژ کردبووەوە.
  
  توانی دەستی ڕاستی لە مەچەکی چرچ و لۆچیدا بپێچێتەوە؛ بە توندی فشاری خستە سەر و چاوەڕێی ئەو چەقۆ حەتمییە بوو.
  
  هات، بەڵام دەستی گرت، تا سنوور درێژ بووەوە. کانزا بریقەدار و نەرمەکە لە دژی کاردەکات، ڕێگەی بە جەستەی دەدا بەرەو لێوارەکە بخلیسکێت، کێشی کێنزی هەردووکیان دەکێشا بۆ خوارەوە.
  
  هاوارەکان بەسەر کۆمسەکاندا هات. تیمەکە دەیانتوانی قاچەکانی کێنزی ببینن کە لە دەرەوەی یەکێک لە پەنجەرە لاوەکییەکان بەدەوری خۆیاندا دەسوڕانەوە. داڵ بە هەموو هێزی خۆیەوە دەستی گرت، بەڵام لەگەڵ هەر ساتێکدا جەستەی نزیکتر و نزیکتر دەبووەوە لەو لێوارە ڕەقە.
  
  هیچ گرتنێک لەسەر سەقفی پاسەکە نەبوو و هیچ شتێک نەبوو دەستی پێ بگرێت. دەیتوانی دەستی بگرێت، هەرگیز وازی لێ نەدەهێنا، بەڵام هەروەها هیچ پشتگیرییەکی نەدەدۆزیەوە بۆ ئەوەی بەرزی بکاتەوە. دەنگی درەیک لە ڕێگەی پەیوەندیکەرەکەوە هات.
  
  - دەتەوێت من بوەستم؟ بە دەنگێکی بەرز، دڵنیا نەبوو، کەمێک دڵەڕاوکێ.
  
  داڵ هەستەکانی بە باشی دەخوێندەوە. ئەگەر بوەستانایە، بە توندی هەم لەلایەن ڕووسەکان و هەم لەلایەن چینییەکانەوە لێیان دەدرا. کەس نازانێت ئەنجامەکەی چی دەبێت.
  
  دەنگی لۆرن شکا. - ببورە، تازە پەیامێکم پێگەیشت کە سویدییەکان بەرەو ئێوە دێن. ئێستا بڵاوبوونەوەی چوارلایەنەیە، خەڵک".
  
  داهل هەستی بە کێشی ماسولکەکانی کرد. هەر جارێک پاسەکە دەهاتە خوارەوە، ئینجێکی دیکەی جەستەی دەخلیسکاند بۆ لێوارەکە و کێنزی کەمێک زیاتر دەکەوتە خوارەوە. لە شوێنێکی خوارەوە گوێی لە دەنگی ئیسرائیل بوو.
  
  - وازی لێ بێنە! من ئەتوانم بیکەم!"
  
  هەرگیز. ئەوان بە خێرایی شەست میل لە کاتژمێرێکدا دەڕۆیشتن. کێنسی دەیزانی کە ڕێگەی پێنادات و ئەویش نەیدەویست هەردووکیان بکەون. داهل هەستی بە ڕێزی زیاتر دەکرد بۆی. ئەو دڵەی کە دەیزانی بە قووڵی نێژراوە تەنها کەمێک لە ڕووی زەوی نزیکتر بووەوە.
  
  دەنگی پێڵاوەکانی کە بە پەنجەرەکاندا دەکەوتن، دڵی خۆی خێراتر لێدەدا.
  
  پێکەوە خلیسکان، کێنزی بە لایەکدا و داهل بە درێژایی سەقفی پاسەکە. هەوڵیدا ئەو لێوارە زبرە بگرێت کە بە درێژایی لێوارەکەدا دەڕۆیشت، بەڵام زۆر بچووک بوو و گۆشتی بڕیبوو. کە هیچ هیوایەکی نەبینی، تا دەیتوانی پێیەوە چەسپی و هەموو شتێکی خستە مەترسییەوە.
  
  سنگی بەرەو بەردەکە ڕۆیشت و بەبێ وەستان دەخلیسکێت. چاوەکانی لەگەڵ چاوەکانی کێنزی یەکتریان بینی، سەری بەرز کردەوە. ئاڵوگۆڕەکەیان بێ وشە بوو، بێ دەربڕین بوو، بەڵام قووڵ بوو.
  
  دەبێت ڕێگەم پێبدەیت.
  
  هەرگیز.
  
  دیسانەوە خۆی ڕاکێشا، تەنها بۆ ئەوەی بە خاڵی نەگەڕانەوە تێپەڕێت.
  
  دەستە بەهێزەکان هەردوو گوێدرێژەکەی گرت، دەستێک کە تەنها دەیانتوانی هی مانۆ کینیماکا بن.
  
  هاواییەکە وتی: گۆتچا. - ئێوە بۆ هیچ شوێنێک ناڕۆن.
  
  هاواییەکە پشتگیری داهلی کرد و پاشان هێواش هێواش لە کەوتنەکەی دووری خستەوە. داڵ بە توندی کێنسی گرت. پێکەوە هێواش هێواش ڕێگەیان بۆ شوێنی سەلامەت گرتەبەر.
  
  لە سەرەوە کۆپتەرەکان بۆ دواجار نوقم بوون.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک دەیزانی کە کینیماکا هاوڕێکانی بە توندی گرتووە، بەڵام هێشتا دوودڵ بوو لە سوڕاندنی پاسەکە زۆر بە توندی. ڕووسەکان و چینییەکان لە ئاراستەی پێچەوانەوە پێشڕەوییان کرد، بێ گومان دەیانزانی کە ئەمە دوا ڕێبازیان دەبێت.
  
  دەنگی شکاندنی پەنجەرەکان پێی دەگوت ئەوانی تر بێکار وەستاون. پلانێکیان هەبوو.
  
  لە پشتەوە ئەلیسیا و سمیس و مەی و هایدن و یۆرگی هەریەکەیان پەنجەرەیەکیان لە لا جیاوازەکانی پاسەکەوە وەرگرت و شکاندیان. بە ئامانجگرتنی هێلیکۆپتەرە نزیکبووەکان، تەقەی قورسیان کرد، ئەمەش ناچاریان کرد بە خێرایی لایەنگری بکەن بۆ لایەک. هێڵی دارەکان کۆتایی هات و درەیک بیناکانی لە پێشەوە بینی.
  
  تۆڕی ڕێگاوبان، دەوری. لە پشتیەوە تەقە دەنگی دەدا و پاسەکەی پڕ کرد؛ هێلیکۆپتەرە ڕەشەکان بەرەو ئاسمان ڕۆیشتن.
  
  بە ئاسوودەیی ئاهێکی هەڵکێشا.
  
  وتیشی: ئێمە لە ژیانداین. "بۆ شەڕکردن کاتێکی تر."
  
  لۆرن قسەکانی بڕی. ئاماژەی بەوەشکردووە، سویدییەکانیش پاشەکشەیان کردووە. - بەڵام هێشتا کەمێک هالۆیەک لە سیگناڵەکەدا بەدەست دەهێنم. شتێک لە نێوان واشنتۆن و مەیدان و من. ئەمە سەیرە. نزیکە وەک ئەوەی... وەک ئەوەی..."
  
  "چی?" - پرسیم. درەیک پرسی.
  
  "وەک ئەوە وایە کۆمەڵە پەیوەندییەکی جیاواز ڕووبدات. شتێکی تریش لە یارییەکەدا هەیە. یەکێکی تر..." دوودڵ بوو.
  
  "تیم?" درەیک تەواو بوو.
  
  هایدن بە دەنگی بەرز گریای. "ئەمە دەنگێکی گاڵتەجاڕانە دەدات."
  
  لۆرن وەڵامی دایەوە: "دەزانم. - بەڕاستی دەیکەم، منیش شارەزا نیم. ئەگەر کارین لێرە بووایە دڵنیام شتێکی باشترمان دەبوو".
  
  - ئایا دەتوانیت هیچ گفتوگۆیەک بگرێت؟ هایدن پرسی. "تەنانەت تەنها کەمێک؟"
  
  درەیک باسی پێشووی تیمی ٧ی SEAL ی وەبیرهێنایەوە کە تەنها لەلایەن داڵ و خۆیەوە بیستوویەتی. دیسانەوە بە بیری هاتەوە کە هەموو پەیوەندییەکان چاودێری دەکرێن.
  
  "دەتوانین ئەمە بۆ ماوەیەک دوابخەین؟" - ئەو پرسی. - وە دەتوانی ڕێگەیەکی باشتر بدۆزیتەوە بۆ ئەوەی لێرە دەربچین؟
  
  لۆرن دەنگی ئارام بوو. دایکی گوتی: بێگومان بێگومان. "خولەکێکم بدێ."
  
  
  بەشی نۆزدەهەم
  
  
  هایدن جەی چەند کاتژمێرێک چاوەڕێی کرد تا تیمەکە لە پەناگەیەکی بچووکی مانگی دەستکرد لە تایوان سەلامەت بوون پێش ئەوەی ئەو شوێنە تەنگانە بەجێبهێڵن بۆ ئەوەی پەیوەندییەکە بکەن.
  
  ئامانجی ئەو: پەیوەندی بە کیمبەرلی کرۆوە بکات.
  
  ماوەیەکی خایاند، بەڵام هایدن خۆڕاگر بوو. گۆشەیەکی بێدەنگی لە پشت ماڵەکەوە دۆزیەوە، چەقۆی لێدا و چاوەڕێی کرد، هەوڵیدا سەری نەسوڕێتەوە. ئەستەمە شتێکی هەمیشەیی لە ژیانیدا بدۆزێتەوە کە لە دەرەوەی تیمەکەدا پێیەوە پابەند بێت. SPIR بوو بە ژیانی ئەو، مانای ژیانی و، لە دەرئەنجامی ئەمەشدا، بە سادەیی هیچ پەیوەندییەکی کەسی نەبوو، جگە لە کار هیچی تر نەبوو. بیری لەو گێژەڵوکەی سەرگەرمییە کردەوە کە پێکەوە هاوبەشیان کردبوو - لە ئۆدین و دەروازەکانی دۆزەخەوە، تا بابل و پاندۆرا، ئەو تەقینەوەی ئەتۆمییەی کە نزیک بوو نیویۆرک لەناو ببات، جیابوونەوەی کۆنەکەی لەگەڵ بن بلیک و جیابوونەوەی ئەم دواییەی لەگەڵ مانۆ کینیماکا . ئەو کچە بەهێز بوو، زۆر بەهێز بوو. پێویستی بە ئەوەندە بەهێز نەبوو. دوایین ڕووداوی لەگەڵ گەنجینەی ئینکا لە پیرۆ کاریگەری لەسەر هەم لە ڕووی دەروونی و هەم لە ڕووی جەستەییەوە هەبووە. پێشتر هەرگیز ئەوەندە تا ناوەڕۆک تووشی شۆک نەبووە.
  
  ئێستا بە هێمنی بیری کردەوە. لەوانەیە پردەکان سووتابن و دەبوو زۆر باش بووایە. بەڵام ئەگەر بەڕاستی بیەوێت بگۆڕێت، ئەگەر زیاتری بوێت لە ژیانیدا، دەبوو دڵنیا بێت پێش ئەوەی دەست بە کارەکە بکات و مەترسی ئەوە بکات کە جارێکی دیکە ئازاری کەس بدات. جا ئەم مانۆیە بێت یان کەسێکی تر.
  
  گرنگی ئەیەم. بهراستی ئهمهوێت. وە جارێکی تر پێویستە دڵنیا بم لەوەی کە ڕاستگۆ بم لەوەی کە لە کۆتاییدا دەمەوێت.
  
  لە ژیانەوە. بێ کار نەبێت. تیمی SPEAR کۆبوونەوە و کاری باشیان کرد، بەڵام هیچ شتێک بۆ هەمیشە بەردەوام نەبوو. کاتەکە دێت-
  
  "میس جەی؟" - دەنگی ڕۆبۆتەکە وتی. - ئێستا یارمەتیت دەدەم.
  
  هایدن هەمووی کۆکردەوە. دەنگی دواتر لەسەر خەتەکە هی وەزیری بەرگری بوو.
  
  - کێشەکە چییە بریکار جەی؟ لاکۆنیک، بێدەنگ، دابڕاو. وا دیار بوو کرۆ لە لێواردا بوو.
  
  هایدن کاتێکی بۆ تەرخان کرد بۆ ئەوەی بزانێت چۆن پرسیارە سەرەکییەکەی دەستەواژە بکات. بڕیاریدا لەناو گوێدرێژدا بینێژێت و بزانێت کرۆو چی لەسەر هەڵگرتووە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، لە چین هاتینە دەرەوە و سندوقی دووەممان وەرگرت. لە ئێستادا تیمەکە سەرقاڵی تاقیکردنەوەی ئەمەن. ڕاپۆرتەکان بەم زووانە دێن، بێ گومان. هیچ زیانێکی گیانی نەبووە، هەرچەندە بڕین و کێشانی زۆر هەبووە. هەموو تیمە ڕکابەرەکان دوژمنایەتی نین..." بۆ ماوەیەکی کورت پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا کرۆو ئەو چەقۆیە دەگرێت، و پاشان بەردەوام بوو، "هەندێک وڵات لە هەندێکی تر شەڕانگێزترن. فەرەنسییەکان لانیکەم سێ دۆڕانیان لەدەستدا. ڕوسییەک بریندارە. ئایا دەکرێت تیمێکی تر و نهێنیتر هەبێت؟ پارچە پارچەی قسەی نهێنی ئەمریکیمان بیستووە، کە بێگومان هیچ شتێک ناسەلمێنێت. ئینگلیزەکان لە لای ئێمەن، یان وا دیارە و درەیک هەندێک کاریگەری لەسەریان هەیە. ئێستا ئێمە لە ماڵە سەلامەتەکەداین، چاوەڕێی دامەزراوەی بیرکردنەوە دەکەین بۆ ئەوەی شوێنی سوارچاکی سێیەم بزانێت".
  
  ئێستا وەستا و چاوەڕێی کرد.
  
  کرۆو یەدەگی خۆی پاراست. "ههر شتێکی دی، ههر شتێکی که?"
  
  "من باوەڕم بەم شتە نییە". هایدن هەستی بە نائومێدی کرد کاتێک هەوڵەکانی بێ ئەنجام بوون. پرسیاری ئەوەی لێدەکرد کە ئایا دەبێ ڕاستەوخۆتر بێت؟
  
  کرۆو دەڵێت: "بەردەوام لە پەیوەندیدام لەگەڵ خەڵک لە واشنتۆن". "پێویست ناکات بەردەوام پۆستم لەسەر بێت."
  
  "ئۆو باشە. سوپاس".
  
  هایدن دەستی بە گرێبەستکردن کرد. تەنها ئەو کاتە بوو کە قرۆ داواکارییەکی بەڕواڵەت بێتاوان لە هێڵەکەدا نارد.
  
  "چاوەڕوان بە. تۆ وتت پێت وابوو ڕەنگە کەسێک خۆی وەک ئەمریکییەکان نیشان بدات؟ لە شوێنێک لە کێڵگەیەکدا؟
  
  هایدن هیچ شتێکی وای نەوت. بەڵام لە نێو ئەم هەموو زانیارییە پەیوەندیدارانەدا، قرۆ تەنها یەک شتی گرت. بە زۆر پێکەنینێکی دەرهێنا. - پێدەچێت وابێت. لەسەر زەوی بیستمان". ئەو لۆرینی نەهێنایە ناو ئەم بابەتە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بێگومان دەزانین تیمی دووەم نییە، بۆیە ڕەنگە ئەمە یەکێک بێت لەو وڵاتانەی دیکە کە هێزی تایبەتی پێشووی ئەمریکا یان تەنانەت بەکرێگیراوانیش بەکاردەهێنێت".
  
  "توخمێکی بچووکی حکومەتێکی بیانی کە کارمەندانی ئەمریکا بەکاردەهێنێت؟" کرۆو هێسکی کرد. - دەکرێت وا بێت، بریکاری جەی. ڕەنگە تۆ ڕاست بکەیت. بێگومان" پێکەنی، "تیپی دووەم نابێت."
  
  هایدن زیاتر لە قسە گوێی لێدەگرت. - وە کەی دەگەڕێینەوە؟ دەگەڕێینەوە بۆ چی؟
  
  کرۆو بێدەنگ بوو، ئەمەش بە هایدنی گوت کە بە تەواوی دەزانێت پرسیار لە چی دەکرێت. لە کۆتاییدا وتی: یەک شت لە یەک کاتدا. "سەرەتا دەبێت ئەوانەی پێیان دەوترێت سوارەکانی فەرمان بدۆزرێتەوە و بێلایەن بکرێن."
  
  "بە دڵناییەوە". هایدن هەروەها دەیزانی کە ئەمە دوا دەرفەتی ئەوە بووە کە ڕاستەوخۆ لەگەڵ کرۆو قسە بکات، بۆیە بڕیاریدا کەمێک زیاتر بڕوات. "چی ئەگەر جارێکی تر گوێمان لە قسەی ئەمریکی بێت؟"
  
  - من کێم، بریکاری مەیدانی؟ مامەڵەی لەگەڵ بکە".
  
  کرۆو پەیوەندییەکەی پچڕاند، هایدن بۆ چەند خولەکێک چاوی لە شاشەی مۆبایلەکەی بەجێهێشت، ئێستا نەک تەنها خۆی، بەڵکو مەبەستی وڵاتەکەی هەڵدەسەنگێنێتەوە.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک دەرفەتەکەی قۆستەوە بۆ پشوودان لە کاتێکدا یۆرگی و مای و کینیماکا مامەڵەیان لەگەڵ سندوقە نوێیەکەدا کرد. ئەوەی کە لە گۆڕستانی جەنگیزخانەوە هاتووە و لە نێو کەلوپەلی تایبەتی ئەو کەسایەتییە ئەفسانەییەدا کەوتووە، تەنیا ئەو ڕێزەی زیاتر کردووە کە مامەڵەیان لەگەڵدا کردووە. هێمای ڕوون و نەخۆشکەر لە سەرەوە سەلماندی کە ڕۆژێک سەر بە فەرمانی دوا بڕیار بووە.
  
  کینیماکا لێکۆڵینەوەی لە قەڵاکە کرد. وتی: "دڵنیام جارێک فەرمانەکە پلانی هەبووە بۆ بەخشینی کلیلەکان." "بەڵام ژیان کەوتە ڕێگرەوە." زەردەخەنەی کرد.
  
  مای بە هێمنی وتی: مردن. واتە: مردن لە ڕێگادا وەستا.
  
  - پێت خۆشە بە ڕەوشتەوە بیکەمەوە؟ یۆرگی پرسی.
  
  - بەڵێ، با سەیری هەندێک لەو لێهاتووییە دزییانە بکەین، یۆگی. ئەلیسیا قسەی کرد و پشتی بە دیوارەکەوە لە تەنیشت درەیک دانیشتبوو، بوتڵێک ئاوی بە دەستێکەوە بوو، دەمانچەیەک بە دەستەکەی ترەوە.
  
  "هیچ هەستێک دروست ناکات". کینیماکا بە پەنجە گۆشتاوییەکەی قوفڵەکەی لێدا. "لە ڕاستیدا ئەوە هونەر نییە."
  
  کێنزی خۆی خزاند بۆ لای کاتێک مای قاپەکەی بەرزکردەوە. درەیک بیری لەوە دەکردەوە، سیناریۆیەکی سەیر بوو، سەربازەکان لە ژوورێکی بچووکدا قفڵ بوون و شوێنی دانیشتنیان نەبوو، شوێنێکی کۆمەڵایەتی نەبوو، شوێنێکی چێشت لێنان نەبوو. تەنها سەلاجەیەکی بچووک پڕ لە ئاو و چەند سندوقێک کولێرە. پەنجەرەکان پەردەیان لەسەر بوو، دەرگاکە بە بولتی گەورە بەسترابوو. فەرشەکە پڕ بوو و بۆگەنی قاڵبی لێدەهات، بەڵام سەربازەکان خراپتریان بەسەر بردبوو. ئەمە بەس بوو بۆ ئەوەی هەندێک پشوو بدەیت.
  
  سمیس کە پاسەوانی دەرگاکەی دەکرد، ڕێگەی بە هایدن دا بگەڕێتەوە ژوورەوە، هەر لە کاتێکدا مەی دەستی بۆ سندوقەکە برد، هاتە ژوورەوە. درەیک پێی وابوو سەرۆکەکە ماندوو و نیگەران دەردەکەوێت، لە لێواردایە. هیوادارم دواتر وردەکارییەکانی گفتوگۆکەی بخاتەڕوو.
  
  مای بۆ چەند چرکەیەک لە پێیەکەوە بۆ پێیەکی تر تێکەڵ بوو پێش ئەوەی قۆڵەکانی دەربهێنێت. ئەو کۆمەڵە کاغەزێکی ئەستووری بەدەستەوە بوو، لەناو فۆڵدەرێکی ئەستووردا پێچرابووەوە و بە پارچە گرێیەکی گرێدار بەسترابوو، ئەمەش وایکرد هەندێک لە ئەندامانی تیمەکە برۆکانیان بەرزکردەوە.
  
  "بەڕاستی?" کینیماکا لەسەر شانەکانی دانیشتەوە. "ئایا ئەمە چەکێکە کە دەتوانێت جیهان بخاتە مەترسییەوە؟"
  
  کێنزی وتی: "وشەی نووسراو دەتوانێت تەواو بەهێز بێت."
  
  "ئەمە چیە?" - پرسیم. لۆرن پرسی. "هەموو کوڕەکانی واشنتۆن چاوەڕێی ئێمەن."
  
  کات بەردەوام بوو لە کارکردن لە دژی ئەوان. وەک هەمیشە، ئەمە کلیلی مانەوە بوو لە پێش یارییەکە و- بە تایبەتی، پێشبڕکێکە. درەیک دوو ڕێگای بۆ پێشەوە بینی. - مای، هایدن و دال، بۆچی نازانن چییە؟ لۆرن - چیت هەیە بۆ سوارچاکی سێیەم، بەو پێیەی پێویستمان بە ئاراستەیەک هەیە کە تێیدا بچین؟"
  
  لۆرن پێشتر پێی گوتبوون کە لە شوێنی سێیەم چاویان پێیان دەکەوێت. ئێستا بە دەنگی بەرز ئاهێکی هەڵکێشا. - باشە کەس لە سەدا سەد دڵنیا نییە کوڕان. بۆ ئاشناکردنی وێنەکە، بڕیارە لێکدانەوەی ئەوان بۆ چوار ئاراستە کاردیناڵەکەتان پێ بناسێنم".
  
  درەیک سەیری مای و ئەوانی دیکەی دەکرد کە ڕوخساری ڕوخساریان دەکرد کاتێک ڕێگەیان دەگرتە بەر بۆ چەکی فەتحکردن. "کاتمان هەیە".
  
  - باشە، ئەمە بەڕاستی سەرنجڕاکێشە. پێش دۆزینەوەی ئەوەی پێی دەوترێت جیهانی نوێ لە سەدەی شانزەهەمدا، باوەڕیان وابوو کە زەوی بەسەر سێ بەشدا دابەش بووە - ئەوروپا، ئاسیا و ئەفریقا. دابەشبوونی نێوان ئەم کیشوەرانە هێلێسپۆنت بوو، کە بە تەواوی لەگەڵ پلانی ئۆردەرەکەدا دەگونجێت کە تا ئێستا پەیڕەوی لێکردوویت. بۆیە ئاسیا لەودیو هێلێسپۆنتەوە دەستی پێکرد، کە خاکێکی نەناسراوی دەوڵەمەندی نامۆ بوو، کە ناویان لێنا ڕۆژهەڵات. بێگومان دواتر ئەمریکایان دۆزیەوە و دواتر بوو بە جیهانی نوێ و خوازراو و نەناسراو و پڕ لە هیوا. کتێبێکی نیشانە کە چوار ئاراستەی کاردیناڵی نوێ وێنا دەکات، بڵاوکرایەوە. ئاسیا و ئەوروپا و ئەفریقا و ئەمریکا. پێدەچێت فەرمانەکە بڕیاری جێبەجێکردنی ئەم بیرکردنەوە کۆنەی لە نەخشەکەیاندا داوە بە هۆکاری نادیار - هەرچەندە پێدەچێت لەبەر ئەوەی هێشتا پێیانوابوو خۆیان پیاوسالاری بەهێزن و ڕاو بۆ شوێنەوارەکان دەکەن." لۆرن هەناسەیەکی هەڵمژی.
  
  "کەواتە ئەمە دووبارە پەروەردەکردنەوەی جیهانە کە دووبارە ڕوویدا کاتێک ئوسترالیایان دۆزیەوە و دواتر ئەنتارکتیکایان دۆزیەوە؟" کێنزی وتی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ، پەروەردەکردنەوەیەکی وردە وردە بەدرێژایی سەدەکان، کە هەندێک کەس پێیان وایە هێشتا ڕوودەدات. بەڵام ئەوە چیرۆکێکی تەواو جیاوازە. هەمووی خۆشبەختی و گوڵەبەڕۆژە نەبوو. ڕەنگە دەستەواژەی "چوار گۆشەی زەوی" جێی مشتومڕترین دەربڕین بووبێت لە مێژوودا. لە زمانی عیبریدا بە "توندڕەو" وەرگێڕدراوە. لە ژمارەکان ١٥:٣٨ ئەمانە سنوورن؛ لە حەزەقێلدا - گۆشەکان؛ و ئەیوب کۆتاییەکانی هەیە. ئەمەش دەتوانرێت بە دابەشبوون وەربگێڕدرێت. بەڕوونی کتێبی پیرۆز خۆی بە کراوەیی هێشتووەتەوە بۆ گاڵتەکردن هەر لێرە..."
  
  درەیک لەم شتە تێگەیشت. "چونکە گریمانە دەکات جیهان تەختە؟"
  
  "بەڵێ. بەڵام ئینجیل لە کتێبی ئیشایادا باسی دەکات و بە گۆشە ناوی بردووە. کەواتە، ئاماژەی بە مەبەست. مەسەلەکە ئەوەیە کە دەیانتوانی هەر ژمارەیەک وشە - نزیکەی دەیان وشە - بۆ وەسفکردنی گۆشەکە بەکاربهێنن. پێدەچێت وشەی "توندڕەو" بە ئەنقەست بەکارهاتبێت بۆ گەیاندنی، باشە، تەنها ئەوە. وە هیچ جولەکەیەک هەرگیز نەیدەتوانی مانای ڕاستەقینەی هەڵە لێکبداتەوە، چونکە بۆ ماوەی ٢٠٠٠ ساڵ ڕۆژانە سێ جار ڕووبەڕووی شاری قودس دەبوونەوە و دەیانگوت: 'شمشاڵە گەورەکە بۆ ئازادیمان لێبدەن'. ئاڵاکە بەرز بکەنەوە بۆ کۆکردنەوەی دەربەدەرەکانمان، لە چوار گۆشەی زەوی لە خاکی خۆمان کۆمان بکەنەوە".
  
  "کەواتە تەنها دەستەواژەیەکیان بە شێوەیەکی هەڕەمەکی هەڵنەبژارد؟" - پرسیاری لە سمیس کرد.
  
  "نەخێر. کتێبی ئیشایا پێغەمبەر باس لەوە دەکات کە چۆن مەسیح گەلەکەی لە چوار گۆشەی زەویەوە کۆدەکاتەوە. لە هەموو لایەک لە ئیسرائیل کۆدەبنەوە".
  
  کێنسی ماسولکێکی نەجووڵاند و نە وشەیەکی نەوت. درەیک هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە بیروباوەڕی ئایینی ئەو چییە، ئەگەر تەنانەت بیروباوەڕی ئایینیشی هەبێت، بەڵام دەیزانی کە سەرەڕای ئەوەش بە ناچاری دەبێتە بەشێکی گەورەی ژیانی. لەم کاتەدا کەمێک زیاتر لێکۆڵینەوەی لەسەر کرد لەکاتێکدا چاوەڕێی بەردەوامبوونی لۆرنیان دەکرد. باوەڕی داهل کە لە بنەڕەتدا باشە و هەمیشە دەگەڕێتەوە بۆ دڵی ئەخلاقی خۆی، تا ڕادەیەک ڕەوا بوو. هێشتا لێوارێکی بۆ ئەو دەبینی- لێوارێکی بێ یاسایی- بەڵام مەرج نییە ئەوە شتێکی خراپ بێت.
  
  ناو بەناو.
  
  بەڵام نەتدەتوانی بە هەردوو ڕێگاکە هەتبێت. وە ئەوەش ئەوەیە کە لە کێنسیدا بینیویەتی - بکوژێکی بێبەزەییانە کاتێک پێویستی پێی بوو، و ڕۆحێکی شەڕکەر کاتێک پێویستی نەبوو. لە پێناو ئەودا دەبوو ڕێگەیان پێبدەن بگۆڕێت.
  
  کینیماکا وتی: بێگومان ئەوە مانای هەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەرەتا ئەفریقا، پاشان چین. کەواتە چی لە دوای ئەوە دێت؟
  
  لۆرن یەکسەر وەڵامی دایەوە. - بەڵێ، ئێمە پێمان وایە کە مانای کتێبی پیرۆز لە سنوورداربووندا بووە، وەک ڕێکخستن. هەرکەسێک لە دوای ئەوە هات، زەحمەتیان کرد. بەپێی دەقەکە... باشە... بڕگەی پەیوەندیدار دەخوێنمەوە: 'شوێنی پشوودانی باوکی ستراتیژی بدۆزەرەوە، پاشان کاگان؛ خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە، و پاشان بەڵای خودا. بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە. ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد، فەتحمان لە تابوتەکەیدا دانا. ئێمە ئەو بەڵایەمان دۆزیەوە کە پاسەوانی دوا دادوەری ڕاستەقینە دەکات. وە تاکە کۆدی کوشتن کاتێکە کە سوارەکان دەرکەوتن. هیچ نیشانەیەکی ناسینەوە لەسەر ئێسکەکانی باوک نییە. هیندی بە چەک دەورە دراوە..."
  
  درەیک هەڵمژی. "خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە؟ وە بە چەک دەورە دراوە؟ بێگومان دەکرێت لە هەر شوێنێکی هیندستان بێت. ئەمە وڵاتێکە بە چەک دەورە دراوە".
  
  "گەڕایەوە کاتێک ئۆردەر سوارەکانی شاردەوە؟"
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە. - باشە، بەڵێ، من پێموایە. بەهەر حاڵ سوارچاکی سێیەم چییە؟"
  
  "برسییەتی".
  
  هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و سەیری ئەلیسیای کرد. - نەدەکرا شازادەی پڕ لە پڕووت بێت، نا؟
  
  ئەلیسیا دەستی بۆ پێش و دواوە دەجووڵاند. "ڕەنگە. من ئاگاداری ئەمە دەبم".
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "تۆ بە گێلییەوە مەحاڵیت."
  
  "هیچ حەزێکت هەیە؟"
  
  "بۆ چی?"
  
  - کام شازادە؟ پێویستە کچەکە بزانێت، دەزانی".
  
  لە پێڵاوەکانی خۆی دەکۆڵیەوە. "باش. من هەمیشە بەشێک بووم لە کلیۆپاترا. دەزانم شازادە نییە، بەڵام..."
  
  "شاژن? کەواتە باشترە".
  
  لۆرن هێشتا قسەی دەکرد. - وەک پێشتر وتم، کچان و کوڕان هێشتا هەڵسەنگاندن بۆ ئەوە دەکەن کە ڕەنگە فەرمانەکە ئاماژە بە کام هیندی بکات. لە ڕاستیدا ئەمە زۆر ناڕوونە. مەبەستم ئەوەیە تەنانەت خۆم بخەمە شوێنی ئەوان لە سەردەمی ئەواندا، دەکرا یەکێک بووبێت لە دەیان".
  
  واتە: وە هەموویان بە چەک دەورە دراون؟ - پرسیاری لە سمیس کرد.
  
  - من لە هیندستان دەژیم، بەڵێ. زۆرینە."
  
  ئەلیسیا وتی: باشە، لانیکەم شوێنی مەبەستمان هەیە.
  
  درەیک سەیری مای و هایدن و داهلی کرد کە ناوەڕۆکی سندوقی دووەمیان ڕیز دەکرد کە ناوی کۆنکێست بوو.
  
  "هیچ بەرەو پێشچونیک هەیە?"
  
  هایدن دەستی جووڵاند تا نیشان بدات کە نزیک بوون لەوێ بوون. سەری بەرز کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێدەچێت ئەمە نەخشەی سیناریۆی قیامەت بێت. کاریگەری ڕۆدەکەت لەبیرە؟ ڕووداوێکی بچووک دەبێتە هۆی ڕووداوێکی تر و ڕووداوێکی تر، هەریەکەیان گەورەتر؟"
  
  داڵ وتی: "تیۆری ئاژاوە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە چەکی فەتحکردنە، جەنگیزخانیش بیرمەندێکی قووڵ بوو. بەم شێوەیە دەتوانی هەموو جیهان داگیر بکەیت".
  
  درەیک بوتڵی ئاوەکەی کەوتە خوارەوە.
  
  ئەلیسیا وتی: "چەکێکی کاریگەری دۆمینۆ؟"
  
  "بە تەواوی. چۆن تیرۆرکردنی فرانز فێردیناند ئەستێرەیەکی جەنگی جیهانی یەکەمی لێکەوتەوە. بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئەم پلانەی زیادکردنی ئاژاوە دەتوانێت جەنگی جیهانی سێیەم دەستپێبکات".
  
  "وە" درەیک بۆ ساتێک پەیوەندیکەرەکەی کوژاندەوە و بە هێمنی قسەی کرد، "ئەوە تەواو ئاڵۆزە. دەیدەین بە کێ؟"
  
  هەمووان چاویان لێ بوو. پرسیارێکی دروست بوو. هایدن بە ڕوونی باسی لەوە کرد کە نابێت زیاتر هیچ بڵێت. ئەو دەیزانی کە واشنتۆن و وەزیری بەرگری لە ئێستاوە لێیان ناڕازین و گەڕایەوە بۆ بیرکردنەوە لە تیمی ٧ی سیل.
  
  ڕێکەوت?
  
  هەرگیز.
  
  هایدن بۆ چەند خولەکێکی تر لێکۆڵینەوەی لە لاپەڕەکانی کاغەزەکان کرد، پاشان لە ژێر چاکەتەکەیدا چەقاندیان. لە قسەکانیدا بۆ هەموو تیمەکە، شانەکانی هەڵکێشا، ئەمەش ئاماژەیە بۆ ئەوەی کە بڕیارەکە هێشتا نەدراوە و بە ڕەهایی هەموو شتێک دەتوانێت ڕووبدات بە بەڵگەنامە ناپارێزراوەکان.
  
  بە دەنگی بەرز وتی: "بە زووترین کات مامەڵە لەگەڵ ئەمەدا دەکەین. لە ئێستادا پێویستمان بەو شوێنە سێیەمە. لۆرن؟"
  
  "دەنگت دەبیستم. ئێمە هێشتا چاوەڕێین ".
  
  کێنسی وتی: ئێستا خولەکێک چاوەڕێ بکە، هێشتا ڕوخساری دەموچاوی لە دە خولەکی کۆتاییدا ڕوون بوو. "ئێوەی خەڵک دەڵێن چوار گۆشەی زەوی هەیە، وایە؟"
  
  لۆرن وتی: باشە، کتێبی پیرۆز باسی دەکات. واته : ئه مه ڕێزمانی قه زای دواییه .
  
  - باشە، شتێک هەڵەیە. نایبینی؟
  
  درەیک چاوی ترپاند، ئێستا لە جاران زیاتر سەری لێ شێوا. داڵ بە وردی لێکۆڵینەوەی لە کێنزی کرد.
  
  "ڕەنگە هەندێک ڕوونکردنەوە یارمەتیدەر بێت؟"
  
  - چوار گۆشە؟ ئەفریقا، ئاسیا، ئەوروپا و ئەمریکا".
  
  "بە دڵناییەوە. ئەوە پێم دەڵێن".
  
  کێنسی هەردوو دەستی بڵاوکردەوە. "هیندستان لە کوێیە؟"
  
  هایدن لەسەر پێیەکانی هەستا. "نەفرەت، هیندستان بەشێکە لە کیشوەری ئاسیا."
  
  "کە پێشتر مامەڵەمان لەگەڵدا کردووە."
  
  لۆرن بیری کردەوە کاتێک لەسەر پێیەکانی وەستابوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کە تەنها ئەوروپا و ئەمریکا بەجێدەهێڵێت". "هەی کوڕان، ئێوەش هەمان شت بیردەکەنەوە کە من بیری لێدەکەمەوە؟"
  
  ئەلیسیا بە گریانەوە گوتی: "ڕەنگە. "ئایا کونی تۆش ڕەق بووە بەهۆی دانیشتن لەسەر زەوییە خراپەکە؟"
  
  کینیماکا وتی: مریشک. "بەڵام دواتر هەمیشە بیر لە 'مریشک' دەکەمەوە."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئۆرمان تاوانبارانی جەنگی چلەکانە. تا ئەو کاتەی دەمانچەکانیان شاردەوە، زاراوەی 'ڕەسەنی ئەمریکی' لە مۆدێلدا بوو، بەڵام بەو شێوەیە بیریان لەوە نەدەکردەوە. ئەوان لە بیستەکان یان پێشتر لەدایک بوون، لەبەر خاتری خودا."
  
  "هیندییە سوورەکان؟" درەیک وتی. "لە ڕۆژئاوای کێویەوە؟ بەنەفرەت بێت".
  
  لۆرن وتی: "ئەوە دەکرێت. "ئەوەی کە تانکی بیرکردنەوە لە شوێنێکی هەڵەدا سەیری دەکرد."
  
  "کەواتە، خراپترین کەس کێ بوو کە تا ئێستا ژیاوە؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  - با لەسەر ئەم بابەتە بگەڕێمەوە بۆت. بۆ ئێستا تەنها سواری فڕۆکەکە بن".
  
  درەیک تاکە کەس نەبوو کە چاوی لە هایدن بوو.
  
  گەڕانەوە بۆ ئەمریکا؟
  
  گەمژەیی.
  
  بە تایبەتی هایدن سەیری سمیس دەکرد. ئەوان هیچ بیرۆکەیەکیان نەبوو کە ڕەنگە دوای ڕووداوەکانی پیرۆ چی ڕوویدابێت، یان دەسەڵاتداران بیر لە چی دەکەنەوە. سەربازەکە، بە شانازییەوە، یەکسەر دەستی کرد بە هەستانەوە و پشکنینی جانتای پشتەوەی.
  
  سوارچاکی سێیەم؟ برسێتی؟ وە ئەمریکا؟ ئایا ڕکابەرەکانمان دەزانن؟
  
  ئایا هەرگیز ساتێک ئارامی بەدەست دەهێنێت بۆ ئەوەی ژیانی خۆی یەکلایی بکاتەوە؟
  
  ئەمڕۆ نا هایدن، ئەمڕۆ نا، بە ئاماژەدان بە ئەوانی تر کە پەیوەندیکەرەکانیان لاببەن و بیانکوژێننەوە، بە سەرپێچییەوە لە ناوەڕاستیان وەستا.
  
  ژنەکە وتی: ئێمە ئەوە دەکەین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە ئێمە بە دروستی ئەنجامی دەدەین. وەک چۆن پێویستە، وەک هەمیشە دەیکەین. بەڵام هاوڕێیان، من ڕەخنەم هەیە. من باوەڕم وایە"، هێواش وەستا، "کە کرۆو و حکومەتی ئەمریکا تیپی دووەمیان لە یارییەکەدا هەیە." تیمی سیل ٧، و دیارە ئەوان نەفرەتی باشن. ڕەنگە ئەم تیپە لە یارییەکەدا نەبێت تەنها بۆ ئەوەی دڵنیا بین کە هەموو سوارەکان بەدەست دەهێنین".
  
  درەیک بە بیستنی ئەمە چاوەکانی بڕیقاندەوە. "ببوورە?"
  
  - باشە، پێت وابوو ڕەنگە سیناریۆی دووەم هەبێت؟ چی ئەگەر ئەوان لێرە بن بۆ ئەوەی لە بنەڕەتدا لەناومان ببەن؟"
  
  
  بەشی بیست
  
  
  کارین بلەیک بە پێڵاوە ڕەشەکەیەوە لەسەر مێزەکە دانیشتبوو، مۆبایلەکەی لە نێوان مل و چەناگەیدا گرتبوو، بە دەستە ئازادەکانی لە کیبۆردەکەی دوور دەخستەوە. تیشێرتێکی چەقەڵ و جینسی لەبەردا بوو، قژی بە کراواتێکی ئەستوورەوە بەستبووەوە. ئەو دەنگەی کە لە گوێی چەپیدا قسەی دەکرد، خەریک بوو بەهۆی پێکەنینی پالادینۆوە بخنکێنرێت.
  
  - جەهەنەمەکە بێدەنگ بە دینۆ! ڕووی کردە و هاوارێکی کرد.
  
  "بەڵێ بەڵێ". سەربازەکە بە پێکەنینەوە وەرگەڕا و دواتر دەموچاوی بینی. "باش باش. خودایە کێ بە جەهەنەم تۆی خستۆتە سەر بەرپرس؟"
  
  کارین داوای لێبوردنی لە وتاردەر کرد. دایکی گوتی: منداڵەکان خراپەکارن. واتە: کەمێک زیاتر و خۆیان لە دەرەوە دەبیننەوە لەسەر هەنگاوی بێ ئیدارە.
  
  ژنەکە بە هێمنی پێکەنی. - ئای بەڵێ دوو لەمانەم کڕیوە.
  
  کارین سەیری دایناسۆرە باڵابەرز و ماسولکەدارەکە و هاوڕێی باوەشیان کرد، وو بچووک و لاواز. هەردوو سەربازەکە هەڵمیان دەهێشتەوە، بێزار بوون لەوەی لە ماوەی هەفتەی ڕابردوودا لە ماڵێکدا لە بیابانەکاندا کۆببنەوە و سیستەمی جۆراوجۆریان دانابوو. ئەوەی پێویستیان بوو هەندێک کردارێکی ڕاستەقینە بوو.
  
  کارین پرسی: وە ڕایانکرد؟"
  
  "بە دڵناییەوە. من بەشێک بووم لە یەکەی پەیوەندییەکان. ئێمەیان بۆ شۆفت دەستنیشان کرد. تیمی SPEAR سندوقەکەیان لە چینییەکان وەرگرت و توانیان بەرەو تایوان هەڵبێن. بەشێکی بەخت، بەشێکی یەدەگ لە لایەن تیپەکانی ترەوە، پێموایە".
  
  کارین دەیزانی ئەمە زۆر زیاترە لە تەنها بەخت. ئەمڕۆ لە جیهاندا هیچ تیمێکی باشتر لە SPEAR نەبوو. جارێک شانازی بەوەوە دەکرد کە بەشێکە لەو کارە.
  
  دان بەوەدا دەنێت کە ئەم گەوادییە سوارچاکە بۆ من مانای زۆری نییە. - سەرنجم لەسەر شتەکانی ترە. بەڵام پێم بڵێ، دواتر بەرەو کوێ دەڕۆن؟"
  
  - باشە هێشتا نازانم. پێدەچێت وەک هیندستان بێت. بەڵام پێدەچێت هەندێک ناکۆکی هەبێت. سەیرکە، من ڕازی بووم کەمێک یارمەتی بدەم بەهۆی ئەوەی بەسەر دایک و باوکی هەژاری پالادینۆدا هاتووە و لەبەر ئەوەی ئێمە لە یەک لایەنین، بەڵام سنوورێک هەیە بۆ ئەوەی دەتوانم بیڵێم".
  
  کارین هەستی بە گومانێکی گەشەسەندوو کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستمان بە زۆر زیاتر نییە. تەنها ئەمە - کاتێک پەیوەندی دەکەم، پێویستە پێگەی تیپی درەیک بزانم. سبەی دەبێت یان مانگێکی تر. تۆئهتوانی ئهوهبكهیت?"
  
  وەڵامەکە جێگیر بوو. - بەڵێ، تا ئەو کاتەی لە هەمان یەکەیدا بمێنمەوە. بروام وایه."
  
  "سوپاس". کارین بە خێرایی کۆتایی بە گفتوگۆکە هێنا پێش ئەوەی پرسیاری زیاتر بکرێت. ساتێک بۆ هەڵسەنگاندنی ژوورەکەی تەرخان کرد و بزانێت لە کوێن. لەوەتەی شوێنەکەیان لە هێلانەی بازرگانانی ماددە هۆشبەرەکانەوە وەرگرتووەتەوە، لە هەموو شتێکی خراپ پاکیان کردووەتەوە، لە هەموو جۆرە شوێنێکدا کەلوپەلیان دۆزیوەتەوە، لە تەختەی ئەرزەوە تا ژێر ماڵەکە، هەروەها لە گۆشە و کۆشکەکاندا لە سەرتاسەری شوێنی سەرەوە. سووتاندنی هەموو دوا پارچەیەک خۆبەزلزانین بوو. لە کاتێکدا کە هێشتا لە ئۆفلاین بوون، کارین و دینۆ و وو کۆمپیوتەر و پەیوەندی و ئامێری چاودێری و زۆر شتی تریان داناوە. ئەگەر خانووی بیابانەکە ببێتە بنکەی سەرەکییان، دەبوو قەڵایەک بێت، بەرگری لێبکرێت، قەڵایەک بێت لە خۆیدا.
  
  کارین پێی وابوو نزیکە لەوێ بن.
  
  ئێستا بیرکردنەوەیەکی نوێ و پڕ لە ئازار هاتە پێش چاوی.
  
  ئەو سەیری دەکرد کە دینۆ و وو لەسەر کۆمپیوتەرەکان کاریان دەکرد و بەپێی ڕێنماییەکانی خۆی وایەرەکانیان بەیەکەوە دەبەستەوە و نەرمەکاڵا و دیواری ئاگرکوژێنەوە و زۆر شتی تریان دانا. ئەو پێش ئەوەی دەست بە ڕاهێنانەکانی بکات، لەم جۆرە شتانەدا دینامیت بوو. ئێستا زۆر زیاتر بوو. بەڵێ، هێشتا چەند شتێکیان لەدەستدابوو، بەڵام ئەو پارەیەی ئێستا تەنها بەس دەبوو بۆ داپۆشینی ئەو شتە. پێویستیان بە هەندێک سەرچاوەی داهاتی جێگیر بوو.
  
  پشتگوێی مەخە. ناتوانی پاڵی پێوە بنێیت، بە قووڵی بینێژیت.
  
  کارین هەموو شتێکی لەبارەی تیمی سیل ٧ دەزانی، دەیزانی بۆچی لەوێ بوون، ئامانجەکانیان چییە؛ خاڵە بەهێز و لاوازەکانیان؛ کارنامە و فەرمانە نهێنییە کۆتاییەکانیان. پاشان، دوای ئەوەی بە شێوەیەکی کاریگەر پشتگیری پێشکەش کرد، ئێستا دەتوانێت مات درەیک ئاگادار بکاتەوە.
  
  ورووژێنەر بوو، پێچاوپێچی بوو، ترشەڵۆکی لە ڕیخۆڵەکانیدا دروست دەکرد.
  
  هەر ڕووداوێک کە پێیدا تێدەپەڕین، ساتەوەختە گەشاوە و کاتە سەختەکان، ڕۆژانی شێتی تەواو، وەک باڵندەیەک کە کرمێکی سەرسەختی چەقۆی لێدەدات، دەستیان لە هەستەکانی دەدا. کارین پێشتر جارێک ئەوەندە بە سەختی بریندار بووبوو و وازی لە ژیان هێنابوو، تەنیا بۆ ئەوەی جارێکی دیکە لە چاوەڕواننەکراوترین شوێنەکاندا بیدۆزێتەوە. ئامانجێکی نوێی پێدرا.
  
  دیسانەوە لە نائاساییدا، کاتێک برا و خێزانەکەی گیانیان لەدەستدا، وێرانکارییەکی بەسەردا هات، دواتر خۆشەویستی کاتێک کۆمۆدۆ عاشقی بوو. ڕەنگە ئەو ڕووداوە زۆر زووەی کە ئەوەندە گەنج بوو لەناوی ببات و بیخاتە سەر ڕێگای ژیان.
  
  وێرانکاری.
  
  ئێستا تەنها شتێک کە بەڕاستی دەیویست بیکات ئەوە بوو هەموو ئەو شتە باشانەی کە هەیبوو لەناو ببات. ئەگەر شتێک بە باشی بەڕێوە بچێت، ئەو دەیویست شکست بهێنێت. ئەگەر شتێکی گەورە بە ڕێگایدا بهاتایە، دڵنیا دەبووەوە کە بە ڕەخنەگرتن لەیەکتر دەڕوات.
  
  ئەگەر تیمە نوێیەکە دەستی بە گەشەکردن کرد، بۆ نزیکبوونەوە، ئەوا لەیەکتری دەدڕاند.
  
  خۆ لەناوبردن بۆ کارین بلەیک شێوازێکی نوێی ژیان نەبوو. ئەمە شێوازی ژیانی هەڵبژێردراوی منە. بەتانی ئارامەکەم، هەمیشە پرسیاری ئەوەی دەکرد کە ئایا دێتە بازنەی تەواو، ڕاست بە دەوریدا و دەگەڕێتەوە بۆ ئەم.
  
  و بەم شێوەیە دانیشت، ئارام بوو، لەگەڵ زانیاری کە تەنانەت تیمی SPEAR کەمیان هەبوو کاتێک چوار خاڵە کاردیناڵەکەیان بەزاند لە هەوڵەکانیاندا بۆ بەدەستهێنانی چوار چەکی کابوس. چوارڕێیانەکە بە فراوانی لەبەردەم دەرگاکەیدا وەستابوو.
  
  ڕێگایەک بووە هۆی ڕزگاربوون لە کۆتاییدا، بۆ هاوڕێ و هاوڕێیەتی و ئازاری ژیان.
  
  ڕێگایەکی تر هەموو ئەم مێژووە و ئەم هەموو داهاتووە نادیارەی لەناو دەبرد و هەموو شتێکی پێویستی پێدەدا: ئاژاوە.
  
  کارین شتەکانی کۆکردەوە و چووە دەرەوە بۆ سەر پەنجەرە. هەوای بیابان وشک بوو، تێکەڵ بە تۆز بوو. تۆپێکی گەشاوە بە بەرزی لە ئاسماندا دەدرەوشایەوە. لە شوێنێکی دوور، یەکەیەکی هێزە تایبەتەکانی ئەمریکای سوپەر نوخبە بە ناوی SEAL Team 7 بەدوای هاوڕێ کۆنەکانیدا دەگەڕان - مات درەیک و ئەلیسیا مایڵز، تۆرستن داڵ و مای کیتانۆ و ئەوانی دیکە - بە مەبەستی کوشتن.
  
  کارین بیری لەوە کردەوە کە ئاگاداریان بکاتەوە.
  
  پاشان سەری لە دەرگاکەوە چەقاندەوە. - هێی دۆڕاوەکان، کەرەکانتان دابەزێنن. ئێمە شوێنمان هەیە بۆ ئەوەی بچین و خەڵکمان هەیە بۆ بینین. کۆکردنەوەی نهێنی تایلەر وێب بۆ هەمیشە بە شاراوەیی نامێنێتەوە".
  
  
  بەشی بیست و یەک
  
  
  کارین سواری دەمانچە بوو، سەیری دینۆی دەکرد کە بە وریاییەوە دۆج ڕامەکەیان بەناو ئەو مارە پێچاوپێچانەدا بەڕێوە دەبرد کە ڕێگا سەرەکییەکان و شەقامەکانی پشتەوەی لۆس ئەنجلۆسیان پێکهێنابوو.
  
  کاتێک سەربازە گەنجەکە بە ڕۆدستەرە سوورەکەدا تێپەڕی، وتی: "ڕێبازەکەت بپارێزە". - بیرتە کە ئێمە ڕاو دەکرێین؟
  
  دینۆ بە خۆشحاڵییەکی ناپێگەیشتووەوە پێکەنی. - تەنها دڵخۆشم کە لە ماڵەکە دەرچووم دایە. بە هەر دوو ڕێگاکە، پێویستە بزانیت کە من لە تۆ باشترم. لە هەموو ڕوویەکەوە باشترە".
  
  - کەواتە تۆ بەردەوام بە لە قسەکردن.
  
  وو وتی: سوپا ڕێگەمان پێنادات بچین. "هەر جارێک دەچینە سەر ڕووی زەوی، ئێمە لاواز دەبین."
  
  - تۆنەکەت دابەزێنە کاک نەهامەتی. خودایە ئێوە دوو کەس دەتوانن ئەرکی دووانە ئەنجام بدەن".
  
  - با بزانین چەند دڵخۆش دەبیت کاتێک گوێزەکانت بە پاتری ئۆتۆمبێلەکەوە دەبەستنەوە.
  
  - کەر مەبە وو. ئەمە سوپایە نەک سی ئای ئەی".
  
  کارین چێژی لە دیمەنە پانۆراما بەردەوامەکانی هەردوو لای ئۆتۆمبێلەکە وەرگرت؛ لۆس ئەنجلۆس بە هەموو شکۆمەندیەکەیەوە. ساتێک بۆ ئارامگرتن و بیرکردنەوە لە هیچ شتێک. سەوزایی ئەستوور و زەبەلاحەکانی کۆنکرێتی کێبڕکێیان لەسەر باڵادەستی دەکرد و لە پشتیانەوە ئاسمان ڕوتە کانزاییەکان بوون کە لە ژێر خۆری سووتێنەردا دەدرەوشایەوە. تەمێکی سووک لە ئاستی هەورەکاندا هەڵواسرابوو، ڕۆژەکەی تاریک دەکرد، بەڵام بەزەحمەت هەستی پێدەکرا. خەڵک دەهاتن و دەچوون، بەزەحمەت لەسەر شەقامەکان و لە ناوەندەکانی بازرگانیدا هەستیان پێدەکرا، لەناو ئۆتۆمبێلەکانیاندا زیپیان دەکرد و دەهاتنەوە. گردەکانی هۆلیوود بە هێواشی بەلای ڕاستدا تێپەڕین، بێ ئاگا، چونکە لەو ساتەدا دینۆ سەرنجی دا کە ئۆتۆمبێلێکی دەوریەی ڕەش و سپی دەچووە ناو هێڵی خێرا و ئەویش وەک ئەو کوڕە باشەی کە بوو خاو بووەوە، چاوەکانی لەسەر ڕێگاکە هێشتەوە، ڕاستەوخۆ سەرنجی بۆ پێشەوە بوو.
  
  ئەگەر چاوت لێیان نەبوایە هەستیان پێ نەدەکردیت.
  
  لە کۆتاییدا ڕێگای کەنار دەریاکە کرایەوە و لە ڕێگادا بوون بۆ سانفرانسیسکۆ.
  
  واتە: لە بیابان باشترە. وو لێکۆڵینەوەی لە شەپۆلە بریقەدار و وەرچەرخانەکان کرد.
  
  کارین ئەو ئەرکەی لە پێش بوو شیکردەوە. لە بارەگاکان کاتیان بەفیڕۆ نەدەدا. سەرەتا کۆمپیوتەریان دانا، دوو ماکی سەرەکی کە زۆرترین یاری تایبەتیان هەبوو کە توانای کڕینییان هەبوو. کێبڵی فایبەر ئۆپتیک فێڵاویترین بەش بوو، بەڵام کاتێک ئەوەیان زانی و کارین کۆمەڵێک دیواری ئاگرینی دانا، ئامادە بوون بچن. تەنانەت ئەو کاتەش تەنانەت لەگەڵ کارین لە کیبۆرد و بەکارهێنانی عەقڵی نابغەی خۆی، توانای هاککردنی شێتانەیان نەبوو. سنووردار بوون، ناچار بوون داهێنەریی بەکاربهێنن.
  
  کارین لەبارەی هەژمارە بانکییە نهێنییە بێشومارەکانی تایلەر وێبەوە دەزانی. ئەو سەیری ئەوانی دەکرد کاتێک لە کۆمپانیای SPIR کار دەکرد. ئەو ئاگاداری ئەو شتە بوو کە هەندێک پێیان دەگوت میراتی ئەو؛ سەبارەت بەو چەند نهێنییەی کە لە تیمە کۆنەکەیدا هەیبوو. وە ئاگاداری شوێنی حەشاردانی زەبەلاح بوو؛ شتێک کە دەوڵەمەندترین و بەرهەمدارترین ستاڵکەری جیهان لە بەرامبەر سەدان کەسدا کۆی کردبووەوە، دیسانەوە ئەندامانی تیمە کۆنەکەیشی تێدابوو.
  
  زۆربەیان پێیان وابوو بەو پێیەی وێب مردووە، دەتوانن لە کاتی پشووەکانیاندا بیدۆزنەوە.
  
  کێشەکە ئەوە بوو کە کارین هیچ بیرکردنەوەیەکی لەو جۆرەی نەبوو. گەیشتن بە شوێنی حەشاردانەکە دەسەڵاتی نەگێڕدراوی پێدەبەخشی- و لە کۆتایی هەموو شتێکدا، دەسەڵات لەو شوێنەدا بوو کە هەموو شتێک لێی بوو. ئەو سێ کەسە دەیانتوانی لەوێشەوە بچنە پێشەوە؛ بەدەستهێنانی پارە و بێناونیشان و ئاسایش و کاریگەری. بێگومان ئەگەر سەدان کەس هەبن کە بەدوای کۆگای وێبدا بگەڕێن، بە تایبەتی دزیکردن قورس دەبوو.
  
  لە ئێستادا کەس نەیدەزانی لە کوێیە.
  
  جگە لە کارین بلەیک.
  
  لانی کەم بیری لەوە دەکردەوە. چەند کاتژمێری داهاتوو دەزانێت. زانیارییە ناوخۆییەکان زۆر یارمەتیدەر بوون. ئەو هەموو شتێکی لەبارەی نیکۆلاس بێڵەوە دەزانی و چۆن ئەو زانیاریدەرەی کە لە ژووری زیندانەکەیدا دانیشتبوو، هەموو شتێکی دەگێڕایەوە - ناو، شوێن، کەسایەتی، تەواوی کۆگا ڕزیوەکە. ئەو دەیزانی کە لۆرن فۆکس چەندە حەزی لە سەردانکردن بوو. ئەو کەسانێکی دەناسی کە گوێیان لێدەگرت و قسەیان لەگەڵ لۆرن فۆکس دەکرد.
  
  باشە، ئەو ئەوانی دەناسی، مەرج نییە ئەوان ئەویان بناسن.
  
  لەوانەیە کەمێک دواکەوتبێت لە ئاهەنگەکەدا- مەشقی سوپای کارین و ڕۆیشتنی دواتر کاتێکی خایاند- بەڵام بە کەمێک بەهرەمەندی هاککردنی ئاست بەرز قەرەبووی کردەوە. گفتوگۆکانی بێڵ کێشەیان هەبوو. پێدەچوو سمیس بوێری ئەوەی هەبووبێت کە بە بەردەوامی کۆپییەکی ئەم گفتوگۆیانە وەربگرێت - کوڕە ناشرینەکان - و بەو شێوەیەی کە خۆی دەیەوێت مامەڵەیان لەگەڵدا بکات. کێ دەیزانی ئەو سەربازە گەرم و گوڕ و بە ئاسانی توڕە بوو چییان لێکرد؟ بەرگری لە ئاسایشی نیشتمانی کرد، دیارە.
  
  مەسەلەکە ئەوە بوو کە کارین دەیتوانی هاک بکاتە ناو ئەو هێڵەی کە ڕاستەوخۆ بەرەو تۆڕی سمیس دەڕۆیشت. کارێکی تاڕادەیەک ئاسان بوو بۆ ئەو. ئەو کاتێکی بۆ کۆکردنەوەی تاڵانی دەوڵەمەند تەرخان کرد. تایلەر وێب سەردەمانێک خاوەنی ئۆفیس و خانوو و پێنت هاوس و تەنانەت دوورگەیەکی بێشومار بوو لە سەرانسەری جیهاندا. ناوی شوێنەکان کە دەنگی دایەوە بریتی بوون لە واشنتۆن دی سی، نیاگارا و مۆنتی کارلۆ. بێڵ لەگەڵ لۆرن قسەی کردووە، بەڵام لەگەڵ پاسەوان و پارێزەرانیش قسەی کردووە و تێبینییەکانی سمیس پارچە پارچەی هەموویان لەخۆگرتبوو.
  
  سمیس داهاتوویەکی گەش و گەشاوەی نییە، بیری لەوە دەکردەوە.
  
  گرنگ نییە چۆن پارچە پارچەی بکەیت، ڕووداوی پیرۆ- یان ڕووداوەکان- تیمی SPEAR ی خستە ناو جیهانێکی نەهامەتییەوە.
  
  کارین هەڵوێستی خۆی گۆڕی کاتێک تابلۆیەک بەلایدا دەهاتە پێشەوە کە دەیگوت 130 میل لە سانفرانسیسکۆوە دوورن. بێڵ لەگەڵ لۆرندا زۆر قسەخۆش بوو - دووبارە و سێبارە ڕاستییەکانی دەخستەڕوو کە ڕەنگە ڕاست بن، ناوی ناو، شوێن، ئەژمێری بانکی دەهێنا. بۆ ئێستا کارین نەیدەوێرا هیچ کام لەو ئەکاونتانە بەکاربهێنێت، لە ترسی ئەوەی دەسەڵاتداران بە هێمنی سیخوڕییان لەسەر بکەن تا بزانن کێ خۆی نیشانداوە. سەرەتا پێویستیان بە پلانێکی جێی متمانە بوو بۆ کارکردن و هەڵهاتن.
  
  لێرەوە گەشتەکە بۆ سانفرانسیسکۆ.
  
  کاتێک فشاری خستە سەر، بێڵ باسی لەوە کرد کە چۆن وێب هەندێک جار شانازی بەو شتانە دەکرد کە دەیزانی. ئەم پیاوە ستاڵکەرێکی ڕێوڕەسمی بوو، سێبەرێکی دەوڵەمەند بوو کە سەرچاوەی ئەوەی هەبوو کە نزیکەی هەر کەسێک لە جیهاندا ئاشکرا بکات و ئازاری بدات و خاوەندارێتی بکات ئەگەر بیەوێت. وێب هەمیشە زانیاری زیاتری پێشکەش بە بێڵ دەکرد، کە ڕێکدەخات، بەڵام ئاماژەی بەو شتە دەکرد کە ناوی دەبرد "دایک لۆد".
  
  ئەم 'دەمارەی دایک' دەرکەوت کە ئۆفیسێکی تایبەت بوو کە مێگالۆمانیاکەکە هەموو ئەو پیسییەی کە تا ئێستا کۆی کردبووەوە لەسەر هەر کەسێک دەهێشتەوە. بێگومان هەرگیز بە بێڵی نەوتووە کە لە کوێیە.
  
  بەڵام کارین بیری لە هەموو ئەمانە کردەوە. ئەو ئەو سوودە ناوازەی هەبوو کە توانی لە ناوەوە هەمووی ببینێت. وە ئەو ساتانەی لەبیر بوو کە وێب زانیاری لە زۆربەی تیمەکەی دزی و بە نهێنی سەردانیان دەکرد. یادەوەری ئیدێتیکەکەی هەر لەوێدا دەستی بەسەردا گرت. بێگومان ئاسان نەبوو، بەڵام کارین دەیزانی کە ئەوکات وێب لە ئۆفیسێکی ناسراو لە واشنتۆن کاردەکات و توانیویەتی شوێنپێی ئەو نامەنووسیانە بگرێت، کە ئێستا تۆمارکراون.
  
  نیو دەیان جار فایلە گەورەکان بۆ ناونیشانێکی دیاریکراوی سانفرانسیسکۆ نێردراوە. لێکۆڵینەوەکانی زیاتر دەرکەوت کە فایلە گەورەکانی تر لە فەرمانگە ناسراوەکانی ترەوە وەرگیراون. بەم شێوەیە لە کاتێکدا دەسەڵاتداران داتا ئەستوورەکانیان هەڵکەند، کارین توانی بە تەواوی دیاری بکات کە پێویستی بە چییە.
  
  دینۆ بەناو هاتوچۆی ئۆتۆمبێلەکەدا، بە دەروازەی زێڕین و بە کەناری ماسیگرەکاندا تێپەڕین. گەشتیاران لە ئامادەباشیدا بە کامێرا ناوچەکەیان ڕژاند و بەبێ ئەوەی زۆر گرنگی بە خۆیان بدەن، خۆیان خستە سەر ڕێگاکان. دینۆ تێکەڵ بە هاتوچۆکە بوو، هیچ هۆکارێکی نەدا بە پۆلیسەکان بۆ ئەوەی سەرنجیان بدەن. گردە بەرزەکە زیاتر بردیانە ناو شارەکە و زۆری نەخایاند بە دەوری گۆڕەپانی یونیوندا دەسوڕانەوە، بە بانک و دەرمانخانەکان، کەشتی و چێشتخانەکاندا تێدەپەڕین، لە قورسترین هەوڵەکانیاندا تا ئێستا: دۆزینەوەی شوێنێکی باشی وەستانی ئۆتۆمبێل.
  
  "تەنها لێرە بەجێی بهێڵە." وو ئاماژەی بە شوێنێکی بچووک کرد لە نزیک وۆڵگرینز. "ناونیشانەکە پێنج خولەک بە پێ لێرەوە دوورە."
  
  "پێنج خوولەک?" کارین وتی. "دەکرا بۆ هەمیشە بێت ئەگەر وێب هەر حاڵەتێکی ڕوداوی بەجێهێشتبایە."
  
  دینۆ کاتێک هێواش هێواش لە شوێنی مەبەست نزیک بووەوە وتی: "زێدەتر، ئەوە دۆج ڕامە." بەزەحمەت کەرەکەم لەو شوێنەدا وەستاندووە."
  
  - دەتەوێت من ئەمە بکەم؟ دەتوانم لێبخوڕم".
  
  "بە ڕاستی? باشە بێگومان تۆریتۆ. با بزانین چۆن مامەڵە لەگەڵ-"
  
  کارین هەناسەی دا و وتی: منداڵەکان. "گوو مەخۆ. لەوێ دەبینیت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستمان بە دەستگەیشتنێکی باش هەیە بۆ هەڵهاتنێکی خێرا. پێویستمان بە دەستگەیشتنێکی خێرا هەیە. پێویستمان بە..." دینۆ هێواش وەستا. - نەفرەت، بۆ ماوەیەکی زۆر پێویستمان بە گەراج دەبێت، نەخێر؟
  
  کارین سەری لە سەری خۆی دانا. "ڕاست لێرە." ئەگەر پێویست بکات بۆ ماوەیەک بە نزمیی پاڵدەکەوین؛ هەمیشە دەتوانین ڕۆژێکی تر لێرە بەجێبهێڵین کاتێک تۆزەکە جێگیر دەبێت".
  
  وو بە گەمژەییەوە وتی: نەفرەت، هیوادارم نەبێت. "بەسەربردنی کاتێکی پێویست لەگەڵ ئێوە دوو کەس لەم ڕۆژانەدا."
  
  "ئەمە کێشەیە؟" کارین بیری کردەوە لە کاتێکدا دینۆ ڕامەکەی لێخوڕی بۆ وەستانی ئۆتۆمبێلی ژێرزەمین.
  
  - باشە، هۆرمۆنی تێستۆستیرۆن کەمێک بەرزە. ئێوە دوو کەس بەردەوام وەک خوشک و برا کێبڕکێ دەکەن. هەندێک جار کەمێک ماندوو دەبێت".
  
  "ئێمە? تەواو?" کارین بە تووڕەییەوە سەیری دینۆی کرد. "بەڕاستی ئێمە؟"
  
  سەربازە گەنجەکە بە دەنگی بەرز پێکەنی. "تەنها لەبەر ئەوەی تۆ ناتەوێت دان بەوەدا بنێیت کە من لە تۆ باشترم."
  
  "من نایبینم." کارین بە ڕەخنەییەوە سەیری کرد، پاشان ڕووی لە وو کرد. - ئەمە دەبینیت؟
  
  - با بەم شێوەیە بیخەمەڕوو. ئەگەر هەرگیز ئێوە دوو کەس بە تەواوی سەرخۆش بن و بڕیار بدەن جووت بن، دەبێت بە وەستانەوە ئەو کارە بکەن چونکە هەردووکتان دەتانەوێت لە سەرەوە بن".
  
  کارین بە دەنگێکی زەق پێکەنی کاتێک دواجار دینۆ شوێنێکی بە دڵی خۆی دۆزیەوە. - وەک جەهەنەم سەرخۆش؟ نەفرەت، تەنها ئەوەندە مەی لە جیهاندا نییە بۆ ئەوەی ئەوە ڕووبدات، ووو."
  
  دینۆ کلیلەکانی دەرهێنا و دەرگاکەی کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کاتی ئەوە هاتووە تەرکیز بکەین. ئەم هەموو قسە بێمانایانەی جووتبوون هیچ سوودێکی نییە."
  
  "تۆ حەزت لە کچ نییە دینۆ؟" کارین پەیوەندی بەو دوو پیاوە کرد کە لە پێشەوە وەستابوون. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە سانفرانسیسکۆ باخچەیەکی ئاژەڵان هەیە. هەمیشە دەتوانین دوای ئەوەی تەواو بووین بتبەینە ئەوێ."
  
  دینۆ پشتگوێی خست و مۆبایلەکەی دەرهێنا و چاوەڕێی ئەو ناونیشانەی کرد کە پێویست بوو بۆ بارکردن. گوتی: سێ خولەک. "ئێمە ئامادەین?"
  
  کارین شانەکانی خستە ناو جانتای پشتەوەی خۆیەوە. "وهک دۆزهخ."
  
  
  * * *
  
  
  بینایەکی بەرزی ئۆفیس بوو، ئۆفیسی وێبیش لە نهۆمی سی و پێنجەمدا بوو. کارین پێی وابوو کە ئەمە بۆ ئەو نائاساییە - شێتێک بەزۆری پێی باشتر بوو لە بەرزترین ئاستدا بژی بۆ ئەوەی بە چاوی سووک سەیری هەمووان بکات - بەڵام پێی وابوو کە دەتوانێت ئەم ناونیشانە تا دەتوانێت بە نزم و نهێنی بهێڵێتەوە - ئەوە بوو کە ئەو بە خەزنەی دەزانی و کۆگای نوخبەی کارەکانی ژیانی.
  
  هەموو ڕێوشوێنێکی خۆپارێزی، بیری کردەوە.
  
  ئەمەش وایکرد ئەوەی کە خەریک بوو بیکەن زیاتر...
  
  بێ ئەقڵ? ساویلکە? ژیر? ژیر?
  
  زەردەخەنەیەکی تاریکی بۆ خۆی کرد کاتێک تێگەیشت کە وەڵامەکە بەندە بە ئەنجامەکەوە.
  
  ئەو سێ کەسە لە دەرگایەکی سووڕاوەی نهۆمی خوارەوە چوونە ژوورەوە و چەند بەرزکەرەوەیەکیان بینی و بەرەو ئەوێ ڕۆیشتن. ژن و پیاو بە عەزی تاریکەوە بەملا و دواوە سەرگەردان بوون. لە گۆشەی دووردا مێزێکی زانیاری هەبوو کە دوو سکرتێری قژ ڕەش کاریان دەکرد. ئاستی ژاوەژاوەکە کەم بوو، هەمووان هەوڵیان دەدا ژاوەژاو نەکەن. کارین لە گۆشەکەدا پاسەوانێکی کێشی زیادەی بینی، کە سەیری هاتوچۆی تێپەڕین و سێ کامێرای ئاسایشی دەکرد. دینۆی بردە سەر بۆردی زانیاری.
  
  "سی و پێنج". سەری لە سەری خۆی دانا. "کۆمپانیایەک خاوەنی تەواوی نهۆمەکەیە."
  
  "مانای هەیە".
  
  وو چاوی لە ناونیشانەکە بوو. دەخوێنێتەوە: "سیستەمەکانی مینماک؟"، هەموو شتێک وەک یەکە، هەموو شتێک وەک یەک.
  
  کۆمپانیا بێ ڕووخسارەکان کە فەرمانڕەوایی جیهانیان دەکرد.
  
  کارین ڕۆیشت و گەیشتە بەرزکەرەوەکان و دووجار پشکنینی بۆ کرد. سەری سوڕنابێت ئەگەر ژمارەیەکی سپی ٣٥ بدۆزێتەوە- یان ژمارەیەک کە هەموویان پێکەوە ون بوون- بەڵام لەوێ بوو، سپی و بریقەدار وەک هەموو ئەوانی تر. دانیشتووان لە نهۆمە جیاوازەکاندا دوگمەکانیان فشاردا، کارینیش تا کۆتا خولەک چاوەڕێی دەکرد، بەڵام تەنها ئەو ٣٥ خولەکی فشاردا.
  
  پێویست نەبوو زۆر چاوەڕێ بکەن. جانتای پشتەوەی داکەند و وا خۆی نیشان دا کە بۆ شتێک لە ناوەوەدا دەگەڕێت. دینۆ و وویش خۆیان ئامادە کرد. کاتێک بەرزکەرەوەکە زەنگی لێدا و دەرگاکان لە هێمای ٣٥ کرانەوە، ئەو سێ کەسە تەنها چەند چرکەیەک چاوەڕێیان کرد تا بزانن بەرامبەر چییە.
  
  کۆلۆنێکی پۆلێشراو تا دوور درێژ بووبووەوە، دەرگا و پەنجەرەی لە هەر لایەکدا هەبوو. لە کۆتایی دوورەوە مێزێکی دار هەبوو. دیوارەکان بە تابلۆ ڕازاوەتەوە، بێ تام و بێزارکەر بوون. کارین پێشبینی کرد کە کەسێک چاوەڕێی کردووە لەو کاتەوەی دوگمەکەی داگرتووە، بەڵام ئێستا لێرە بوون. ئەوان ئامادە و تامەزرۆ و گەنج و بەتوانا بوون.
  
  ئاماژەی بە ڕێگاکە کرد، چووە ناو جیهانێکی سەیرەوە کە بە جۆرێک هێشتا هی پیاوە مردووەکە بوو. ئەگەر شتێک هەبوو، ئەوە میراتی وێب بوو. خوێنهێنەری دایکی.
  
  کامێرای سی سی تی ڤی نییە. هیچ ئاسایشێک نییە. یەکەم دەرگا کە هەوڵیدا لە چوارچێوەی خۆیدا ئەوەندە بە توندی لەرزۆک بوو کە ڕۆیشت. هەمووی بۆ نمایش بوو، تەنها بەرگێک بوو. دەمانچەیەکی دەرهێنا و گیرفانی پڕکرد لە گۆڤار. ئەو جلیقەی کە لە ژێر پاڵتۆکەیدا لەبەری کردبوو، تا ئێرە هەستی بە گەورەیی دەکرد، بەڵام ئێستا دەیپاراست. تیمەکە بڵاوبوونەوە کاتێک بە وریاییەوە لە مێزەکە نزیک دەبوونەوە.
  
  کارین وەستا و بە هەردوو لادا سەیری دوو کۆریدۆرە نوێیەکەی کرد. سەری سوڕما کاتێک دەنگی ڕۆبۆتەکە قسەی کرد.
  
  "ئەتوانم یارمەتیت بدەم?"
  
  سەرنجی هەستەوەرێکی دا کە بە لێواری پێشەوەی مێزەکەوە بەسترابوو. بەڵام هیچ کامێرایەکی نەبینی.
  
  "سڵاو? کەس هەیە لەوێ؟ من یاری بە گەمژە دەکەم.
  
  ئەم هەموو کاتە لە سەریدا بیری لە پلانێک دەکردەوە. ڕژێمی گەورەی داتاکانی وێب نەک هەر گەیاندی بەم ناونیشانە، بەڵکو توانی بە بەکارهێنانی دیزاینی چوارچێوەی دیجیتاڵی بیناکە شوێنی تێرمیناڵەکە بە وردی دەستنیشان بکات. ئەو دەیزانی کە دەبێ بە چەپ و پاشان بەلای ڕاستدا بگەڕێن، بەڵام پرسیاری ئەوەی دەکرد کە ڕۆبۆتەکان دەتوانن چی بکەن...
  
  - پێم وایە ئێمە ون بووین. شانی هەڵکێشا و سەیری دینۆ و وو کرد. - تەنها چاوەڕێ بکە کاک ڕۆبۆت، لە کاتێکدا هەوڵی دۆزینەوەی کەسێک دەدەین.
  
  شایەنی هەوڵدان بوو. کارین بەرەو لای چەپ ڕۆیشت، کوڕەکان لە پشتیەوە بوون. یەکەم پیاوی شاخ لە لای چەپەوە دەرکەوت، لە ئۆفیسەکە دەرچوو، بە دەستێکی بە توندی چەقۆیەکی بیسبۆڵی گرتبوو و لە دەستەکەی تردا شەقێکی لە سەری دا. چرکەیەک لە پێشەوە دەرکەوت، دواتر سێیەم، پاشان چوارەم لە لای چەپەوە دەرکەوت، ئەمجارەیان بە چەقۆ.
  
  وو پێکەنی. "سێ لە دواوە."
  
  کارین دەمانچەکەی هەڵواسی. - وەرە کوڕان، چیم لەدەست داوە؟
  
  شاخی یەکەم، پیاوێکی سەر کەچەڵ، پێکەنی. - لەوێ ڕادارێک هەیە کچە، ئێمەش لە ژێرەوە دەمێنینەوە.
  
  "تێدەگەم. کەواتە، ناسینی تایلەر وێب وەک من - پیاوێک کە زۆر حەزی لە ژاوەژاو لە کاتی گونجاو و لە شوێنی گونجاودا - ئایا ئەمە باخچەی ئاشتی ئەو؟ نێوەندگیری? باشە، پێناچێت ئێستا بێزاری بکەین، کوڕان، وایە؟"
  
  پیاوەکە وتی: "دەمانچە تەقە و دوای دە خولەک پۆلیسەکان لێرە دەبن". "بڵۆ لە بیستدا."
  
  - ئەی بنیاتنانی ئاسایش؟
  
  کابرا پێکەنی. "گرنگ نییە".
  
  "سوپاس بۆ زانیاریەکان".
  
  کارین بەبێ ئاگادارکردنەوە تەقەی لە قۆڵی کرد و بینی کە دەلەرزێت. جارێکی تر تەقەی لە گەدەی کرد و چاوەڕێی کرد تا بەر زەوی کەوت پێش ئەوەی باز بەسەر پشتیدا بدات و بڕبڕەی پشتی بەکاربهێنێت بۆ پاڵنانی.
  
  چەقۆیەکی بیسبۆڵ لە سەری نزیک فڕی و بیری کرد و لە دەرگاکەدا ڕۆیشت و شووشە و چوارچێوەکەی شکاند. ئەویش پشتگوێی خست. وو لە پشتیەوە بوو و دینۆش بە ئاراستەی دیکەدا دەجووڵایەوە. قەڵەوی سێیەم ڕێگای گرت. دوو تەقەی لە جەماوەرەکە کرد، خۆی لە وەرچەرخانێکی بەهێز ڕزگار کرد و دواتر هیچ بژاردەیەکی نەبوو جگە لە لێدانی سەر بە جەماوەرە بێ جووڵەکە.
  
  بازێکی دا و تووشی شۆک بوو.
  
  دەستی بە دەمانچەکەوە گرتبوو کە کەوتە سەر پشتی. سەری بەرز کردەوە، بینی ڕووخسارێکی زەبەلاحی گوڵاوی چاوی لە خوارەوە بوو - زەبەلاحێکی بێهێز و دڕندە کە کونە فیشەکی هەبوو کە هەستی پێ نەدەکرد، ڕژێمی خوێنی کە نەیدەتوانی بیبینێت و گەورەترین یانەیەکی دار کە بە ڕیشتاشی پەڵە پەڵە بوو، کە ئەو had ever -من بینیومە.
  
  "مرۆڤی ئەشکەوتی گێل."
  
  کارین تەقەی لێکرد کاتێک یانەکە هاتە خوارەوە. دوو فیشەک بەناو سکی سەرەوەدا تێپەڕین و بەر سەقفەکە کەوت، بەڵام چەقۆکە بەردەوام بوو لە دابەزین. کارین سەری لێ دوور خستەوە. یانەکە لە تەنیشتی نیشتەوە و زەویەکەی دابەش کرد و پریشکی لە تیغە سووتاوەکانەوە نارد. بۆ چرکەیەک لەوێ پاڵکەوت، پاشان دەستی گرتبوو توند بووەوە و دەستی کرد بە بەرزکردنەوەی خۆی لە زەوی.
  
  کارین خۆی کێشا بە دواوە، ڕووخساری ترسناکەکەی بینی و ڕاستەوخۆ تەقەی لێکرد. ئەمجارە خاوەنەکەی هەستی پێکرد و یەکسەر چەقۆی لێدا، خۆشبەختانە کەوتە لای ڕاست و ڕاستەوخۆ لە ڕێگەی هاوکارێکی دیکەوە، پیاوە بچووکەکەی خوارەوەی خستە تەڵەوە.
  
  وو بازێکی بەسەریدا دا و تەقەی لە دوو هالکی زەبەلاحی دیکە کرد. ئەم خەڵکە کەوتنە سەر ئەژنۆ. چەقۆکە بەر دوو بڕبڕەی وو کەوت و بووە هۆی ئەوەی کە قیژەقیژ بکات. کارین سوڕایەوە و بینی پیاوی یەکەم - ئەو کوڕە سەرڕووتەی کە تەقەی لە قاچی کرد - لە تەنیشتیەوە بەدوای خۆیدا هێنا و شوێنەواری خوێنی لە دوای خۆی بەجێهێشت.
  
  - تۆ تەنها هەموو شتێکت تێکدا خانم. بۆ ههمووان."
  
  - ئای کەواتە ئێستا کە تەقەم لێکردیت، من خانمم، ها؟ من وەریدەگرم دەزانی ئێمە بۆ چی لێرەین؟"
  
  دەستی بۆ یانەکەی و ئەو چەقۆیەی کە بە پشتێنەکەیەوە هەڵواسرابوو، برد.
  
  "تۆ سوعبەت ئەکەیت? لێرەدا تەنها یەک شت هەیە، تۆ دەزانیت".
  
  کارین سەری لە سەری خۆی دانا. "بە دڵناییەوە".
  
  - بەڵام هەرگیز نایدۆزیتەوە.
  
  بە خێرایی چاوێکی بە دەوری ئەو ژوورە زۆرانەدا خشاند کە پڕ بوون لە تێرمیناڵەکانی کۆمپیوتەر، بێ گومان هەموویان کاریان دەکرد و جۆرێک لە بەرنامەیان بەڕێوەدەبرد و هەموویان هاوشێوەی دراوسێکانیان بوون.
  
  بەڵام ئەو باشتر دەیزانی. "ئۆه، پێم وایە دەمتوانی."
  
  هەروەها دەیزانی کە پیاوێکی وەک وێب هەرگیز بیری لە دانانی سویچ نەدەکردەوە. نەک دوای ئەو هەموو ماندووبوونەی کە کردبووی بۆ بەدەستهێنانی ئەو جۆرە مادەیە، نەک کاتێک هەموو شوێنکەوتنێکی شیرین کە تا ئێستا ئەنجامی داوە هەر لێرەدا ڕوودەدا.
  
  خۆی لە شەمشەمەکوێرەکە ڕزگار کرد و بە چەقۆکە لێدانەکەی ڕاگرت و کونێکی دووەمی فیشەکی لە پیاوەکەدا بەجێهێشت. بازێکی دا و بەدوای وودا ڕۆیشت، پاشان ئاوڕی دایەوە تا بزانێت دۆخی دینۆ چۆنە. هەموو شتێک باش بوو. تاکە کێشەیەک کە ئێستا ڕووبەڕوویان بووەوە پۆلیس بوو.
  
  وو دوودڵ بوو؛ کۆریدۆرەکە چۆڵ بوو. "بۆ کوێ دەڕۆیت?"
  
  کارین بەڕاکردن تێپەڕی، ئەم شوێنە لە یادەوەرییەکەیدا چەسپاوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆ کۆشکی یەکێک لە خراپترین ئەهریمەنەکان کە تا ئێستا ژیاوە." - کەواتە با بەستوو بێت. بەم شێوەیە کوڕان."
  
  
  بەشی بیست و دوو
  
  
  ژوورەکە خۆی قێزەون بوو، دوا شوێنەواری تایلەر وێب بوو، پڕ بوو لە وێنەی دەرەکی کە شایەتحاڵی شێتییەکی ناوەکی خراپەکارانە بوو. لە ماوەی چەند چرکەیەکدا قوفڵەکانیان هەڵگرت، وێنەی چوارچێوەداریان لەسەر دیوارەکان بینی- قوربانی و گۆشەگیرییە دڵخوازەکان، پێش و دوای تەقەکردن- و کۆمەڵێک ئامێری سەیر و سەمەرەی سیخوڕی لە سەرانسەری جیهان کە لەسەر مێزەکانی دەوروبەری ژوورەکە ڕێکخرابوو.
  
  کارین بە باشترین شێوە پشتگوێی خست، لە ئێستاوە گوێی لە ئاگادارکەرەوەکان بوو لە پەنجەرە شووشەکانەوە. وو و دینۆ بە پاسەوانی وەستابوون کاتێک بە پێشبڕکێ بەرەو تێرمیناڵەکە دەڕۆیشت.
  
  دوای دووجار پشکنین، پشتڕاستی کردەوە کە هەمان ئەو کەسەیە کە ڕژێمی گەورەی داتا وەردەگرێت کە بەستراوەتەوە بە فلاش درایویەکی فۆرماتێکی تایبەتەوە، و سەیری گڵۆپی سەوزی بچووکی کرد کە بارکردنی ئۆتۆماتیکی ناوەڕۆکی تێرمیناڵەکە پشتڕاست دەکاتەوە. کارین پێشبینی دەکرد کە بڕێکی زۆر زانیاری بگوازرێتەوە و بەو پێیەش فلاشەکەی ڕێکخست. بەو خێراییەی کە دەیتوانی بیکات.
  
  - ئێمە چۆنین؟ سەری بەرز کردەوە.
  
  وو شانی هەڵکێشا. - لێرە هەموو شتێک ئارامە.
  
  دینۆ وتی: جگە لە نالە نالە. "ئەوە زۆرە."
  
  بەشێک لە پلانەکەیان ئەوە بوو کە قوربانییەکان بەجێبهێڵن. ئەمەش پۆلیسی سەرلێشێواو و دواخست. کارین دڵخۆش بوو کە لانیکەم چەقۆکێشن و شایەنی بەشە نوێیەکەی داهاتوویان بوون لە ژیاندا. سەیری گڵۆپی سەوزی ترپاوی کرد، بینی کە بە خێرایی دەتروکێت و زانی کە کارەکە خەریکە تەواو بووە.
  
  "ئامادەبە".
  
  ئاگادارکەرەوەکان لە دەرەوەی پەنجەرەکەوە گریانی.
  
  نیشاندەرەکە لە ترپاندن وەستا، ئاماژەیە بۆ ئەوەی هەموو شتێک تەواو بووە. دیسکێکی بچووکی دەرهێنا و لە گیرفانێکی ناوەوەی زیپکراودا داینا. "کاتی ڕۆشتنە".
  
  لە یەک کاتدا کوڕەکان بەرەو پێشەوە ڕۆیشتن، بە وریاییەوە بە دەوری کەوتووەکاندا دەسوڕانەوە و خوێنیان لێدەهات و ئەو دوو کەسەیان لێدا کە هەوڵیان دەدا هەستن. کارین بە دەمانچەکەی هەڕەشەی لێکردن، بەڵام بەکاری نەدەهێنا. ڕەنگە هێشتا هەندێک سەرلێشێواوی هەبێت کە تەقەکردنەکە لە کوێوە هاتووە. ئەوان لە ئێستاوە سەرقاڵی کامێرای چاودێری و پرسیاری زۆر دەبوون. کلیلی هەڵهاتن ئەوە بوو کە خێرا مامەڵە نەکەیت، تەنانەت ئاگاداریش نەبیت.
  
  دەبوو ئەمە شتێکی سەرسوڕهێنەر بێت.
  
  زیپەکەی جانتای پشتەوەیان کردەوە و ناوەڕۆکەکەیان دەرهێنا و پاشان جانتا بەتاڵەکانیان فڕێدا. چاویان لە یەکتر بوو و سەریان لە سەریان دانا.
  
  "ئەفسەرێک". وو سڵاوی لە دینۆ کرد.
  
  "ئەفسەرێک". دینۆ بە توندی سەری بۆ کارین دانا.
  
  لەهجەی بەریتانی خۆی ئەستوورتر کردەوە و بەرەو بەرزکەرەوە خزمەتگوزارییەکان ڕۆیشت: "سەرجەنت".
  
  کلیلی دەسەڵات و دەستکاریکردنی حکومەت و شاهانە و کودەتا لە دوای کودەتا و ئازادی دارایی و کۆنترۆڵکردنی جێبەجێکردنی یاسا لە گیرفانی خۆیدایە.
  
  تەنها پێویستیان بە شوێنێکی سەلامەت بوو بۆ هەڵدانی.
  
  
  بەشی بیست و سێ
  
  
  ڕۆژێکی تر، سواربوونی فڕۆکەیەکی تر و مات درەیک هەستی بە هەندێک جێت لاگی جددی دەکرد. فڕین تەنها کاتژمێرێک لەمەوبەر ڕوویدابوو، ئەوانیش بەرەو زەریای ئەتڵەسی لە ڕۆژەکەدا دەڕۆیشتن و بەرەو ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکا دەڕۆیشتن.
  
  بەبێ ئەوەی بیرۆکەیەکی ڕوون هەبێت کە بۆ کوێ بچین.
  
  سوارچاکی سێیەم بریتییە لە برسێتی. درەیک دەترسا لە خەیاڵیدا کە ئۆردەر چ جۆرە شەڕێکی بۆ برسێتی داهێناوە. هێشتا زۆر سەرقاڵی پەرەپێدانی چەکی یەکەم بوون، دەمانچەی بۆشایی ئاسمان و بە تایبەتی چەکی دووەم کە ماستەر کۆد بوو. هایدن هێشتا هەموو زانیارییەکانی بۆ خۆی دەهێشتەوە، بەڵام فشارەکان بۆ هاوبەشکردن زۆر گەورە بوون. تەنیا سەرلێشێواوی لەناکاو و مەبەستی ناڕوونی وایکرد کە بێکردەوەی ئەو قبوڵ بکرێت.
  
  ماستەر کۆد ئەندازیاری ڕووداوەکانی نیوەی ئەوروپا و دواجار ئەمریکای کرد بۆ ڕووخاندنی سەرۆکی دەوڵەتانی جیهان و لەناوبردنی ژێرخانی وڵات و کۆت و بەندکردنی سوپاکانیان و ئازادکردنی ئەو سایکۆسانەی کە دەیانویست زەوی بنێرنەوە بۆ سەردەمی تاریک. وا دیار بوو بە شێوەیەکی ترسناک ڕاستەقینە و بە شێوەیەکی ترسناک ئاسان بوو. ڕۆژێک ئەو یەکەم دۆمینۆیە کەوتە خوارەوە...
  
  هایدن بێدەنگ بوو کاتێک تا کۆتایی دەیخوێندەوە. درەیک ڕێگەی بە مێشکی دا هەموو ئاشکراکردنەکانی ئەم دواییە دووبارە بکاتەوە: تیمی ٧ی سیل؛ تیمەکانی هێزە تایبەتەکان کە یەکتر دەخەنە ناو یەکەوە؛ زیانەکانی فەرەنسا، بە شێوەیەکی سەرەکی بەهۆی ڕووسەکانەوە؛ و ئێستا پەیوەندی لەگەڵ ڕەسەنەکانی ئەمریکا. بێگومان خەڵکی ڕەسەن سوارچاکی نایاب بوون - ڕەنگە باشترین بن کە تا ئێستا ژیاون. بەڵام برسێتی لە هەموو ئەمانەدا لە کوێوە هات؟
  
  ئەلیسیا بە هێمنی لە تەنیشتی خڕخڕێکی کرد، چاوێکی کەمێک کراوە بوو. کێنزی هەموو هەوڵێکی دا بۆ ئەوەی ڕووداوەکە بە ڤیدیۆ بگرێت، بەڵام داڵ توانی خۆی ڕابگرێت. درەیک ئاماژەی بەوەدا کە ئەوە ڕازیکردنی جەستەیی نەرم نییە، بەڵکو قسەکان بووە کە وای لێکردووە بیرۆکەکەی بگۆڕێت. دڵنیا نەبوو کە دال و کێنسی لێک نزیک دەبنەوە. بێگومان ئەوە کاری ئەو نییە، لە ڕاستیدا ئەویش بە هەمان هێڵی شەمەندەفەردا دەڕۆیشت، بەڵام...
  
  درەیک ئەوەی دەویست بۆ سویدی شێتەکە باشترین بێت و ئەوە بوو.
  
  لۆرن لە پێشەوە دانیشت، سمیس تا دەیتوانی نزیک بووەوە بەبێ ئەوەی هەست بە زۆر نائاسایی بکات. یۆرگی و کینیماکا و مای لە پشتی فڕۆکەکەدا بە دەنگی نزم قسەیان دەکرد؛ ئەو بارهەڵگرەی کە تێیدا بوون کەمێک زیاتر بوو لە سینکێکی گەرم و زەق و زەق و سەقفی بەرز. لانی کەم جارێک حەز دەکات پلەی یەکەم بفڕێت. تەنانەت ڕاهێنەرەکەش پۆلی جانتای تێپەڕاند.
  
  لۆرن سەرنجی لەسەر ئەو نامەنووسیانە بوو کە هێشتا لە نێوان خۆیان و واشنتۆندا ئەنجامیان دەدا. لە ئێستادا گفتوگۆکە سست و بێ تەرکیز بوو، زیاتر مێشک کۆکردنەوەی بوو لە گفتوگۆی ڕاستەقینە. هەرچەندە گێیکەکان زۆرن؟درەیک گومانی نەبوو کە بە تەواوی ئەو شتە دەدۆزنەوە کە بەدوایدا دەگەڕان.
  
  کاتژمێرەکان تێپەڕین و ویلایەتە یەکگرتووەکان نزیکتر بووەوە. لۆرن ئارەزووی ئەو کەرەستە جۆراوجۆرانەی کرد کە لە وڵاتانی کێبڕکێکارەوە دێن. پێدەچێت ئیسرائیلییەکان نزیکەی لە یەک کاتدا لەگەڵ کۆمپانیای SPIR پەیوەندییەکانی ئەمریکایان یەکلایی کردبێتەوە. ئینگلیزەکانیش. چینییەکان بێدەنگ بوون و فەرەنسییەکان، بە تەواوی ئەگەری ئەوە، لێی هاتنە دەرەوە. درەیک دەیزانی کە هیچیان لە سیلەکانەوە نابیستن. بێگومان لە واقیعدا ئەوان لەوێ نەبوون.
  
  داڵ دەڵێت: سەرنجڕاکێش دەبێت بزانین ئایا ئەم تیپانە بە هێمنی دەنێرن بۆ ئەمریکا یان نا. "یان فەرمانی ناوخۆیی بەکاربهێنە."
  
  "ئایا خەڵک پێشتر دزەیان کردووەتە ناو کۆمەڵگا؟" هایدن سەری بەرز کردەوە. "من گوومانم هەیە. بریکارەکانی خەوتوو ساڵانێک دەخایەنێت بۆ دروستکردن".
  
  سمیس وتی: "وە سەخت نییە بفڕیت بۆ ناوەوە بەبێ ئەوەی دەستنیشان بکرێت." "بازرگانانی ماددە هۆشبەرەکان دەیان ساڵە ئەم کارە دەکەن."
  
  "هیچ پێشەنگێک لەسەر ئەم خراپترین هیندییە کە تا ئێستا ژیاوە؟" مای پرسی.
  
  "نەک لە واشنتۆنەوە و ئەگەر ڕکابەرەکانمان بزانن، بە نهێنی دەیهێڵنەوە."
  
  "قسەی بێمانا".
  
  درەیک سەیری ئەو کاتەی کرد و تێگەیشت کە ئەوان لە ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکا نزیک دەبنەوە. بە نەرمی ئەلیسیای لە خەو هەڵساند.
  
  "وای?"
  
  "كاتی لهخهوههستانه".
  
  کێنزی نزیکتر خۆی کێشا. - شووشەکەتم ئامادە کردووە، منداڵەکەم.
  
  ئەلیسیا دەستەکانی بۆ جووڵاند. - نەفرەت، گێل! ئەم شتە لێم دوور بخەرەوە!"
  
  "تەنها منم!"
  
  ئەلیسیا تا ئەو شوێنەی کە پەرداخەکە ڕێگەی پێدەدا، ڕۆیشتەوە دواوە. "فیزۆگ گاڵتەجاڕی سێرک خوێناوی."
  
  - پۆپ چییە؟ کینیماکا بەڕاستی سەرنجڕاکێش دەرکەوت.
  
  درەیک دەڵێت: "بە ئینگلیزی بە واتای 'ڕووخسار' دێت. وە لە وەڵامی بێهیوایی ئاشکرای کێنسیدا وتی، "من لەگەڵ ئەوەدا نیم. تۆ ڕیت بۆبی دازلەریت."
  
  "بەڕاستی?" ئەلیسیا گریای.
  
  "چی? "
  
  "واتە تۆ خراپ نیت سەیری بکەیت، خۆشەویستی."
  
  کێنسی چاوەکانی بڕیقاندەوە کاتێک ئەلیسیا دەستی کرد بە گریانی و درەیک تێگەیشت کە ڕەنگە لەگەڵ هەردوو ژنەکەدا هێڵەکەی بڕیبێت. باشە، لانیکەم لەگەڵ کێنزی. بە خێرایی سەری بۆ لۆرن دانا.
  
  "هەرگیز. تۆ دڵنیایت? "
  
  سەرنجەکان ڕووی لە ڕۆژنامەی نیویۆرکەر کرد.
  
  - ئای بەڵێ دڵنیام. لۆرن ئەوەندە خێرا بوو کە سەرسوڕمانی خۆی شاردەوە و ڕاستەوخۆ چووە سەر ڕاپۆرتکردنی هەواڵەکە. - شتێکم پێ بدە.
  
  یەکسەر وەک ئەوەی بە چارەنووس بێت، مژدەیەکی خۆش گەڕایەوە. لۆرن لەسەر سپیکەرفۆن داینا. "هەی خەڵک، خۆشە کە ببینم هێشتا کاتێکی خۆش بەسەر دەبەین." کاک ناخۆش دیسانەوە لەسەر هێڵە. - باشە، هەواڵە خۆشەکە ئەوەیە کە لە کاتێکدا ئێوە پشکی خۆتان لە زی وەرگرتووە، من لە دوورەوە لەسەر کۆمپیوتەرێکی سوور کارم دەکرد. کەواتە سەرەتا سوارچاکی دووەم و فەتح. شاجوان جەی؟ سەگە گەورەکان دەقەقێنن."
  
  هایدن سەری لەقاند. "ئەمریکی قسە بکە، کەر، یان دەرت دەکەم."
  
  درەیک چاوێکی لەودیو مێزەکەدا کرد، دەیزانی هێشتا وەستاوە. ئاخر کۆدی کلیلەکە لە دەستی ئەواندا بوو و ئەمریکییەکان دەیانزانی. پاشان بیرکردنەوەیەک هاتە سەری و ئاماژەی بەوەدا کە لە پشتی فڕۆکەکەدا لەگەڵیدا بێت.
  
  بە هێمنی بە یەکترەوە چەسپان.
  
  "ئایا دەکرێت تەنها یەکێک لە وەرەقەکان لەدەست بدەیت؟" ئەو پرسی. واتە: گرنگترینیان.
  
  ئەو چاوی لێ بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، بێگومان ئەگەر بتەوێت ئامانجێک لەسەر ئێمە بکێشیت. ئەوان ئەوەندە گەمژە نین".
  
  شانی هەڵکێشا. - دەزانم، بەڵام سەیری بەدیلەکە بکە.
  
  هایدن لەسەر کورسیەکەی پشتی بەستەوە. - باشە، پێموایە ئێمە پێشتر خراپ بووین. کردەوەیەکی تری بێ ملکەچبوون دەتوانێت چ زیانێک بگەیەنێت؟"
  
  "با پرسیار لە تیمی سیل بکەین کاتێک دەگەنە ئێرە."
  
  ئەو دووانە بۆ ساتێک چاویان لە یەکتر بوو، هەردووکیان پێیان وابوو فەرمانەکانی تیپەکەی تر بەڕاستی چییە. نهێنی هەموو ئەمانە نیگەرانی کردن. هایدن گوێی لە پیاوە ناخۆشەکە بوو کە جارێکی تر دەستی بە قسەکردن کرد و خۆی گۆڕی.
  
  "بریکاری جەی، واشنتۆن دەیەوێت وردەکارییەکانی سندوقی فەتحکردن بە وردی بزانێت."
  
  - پێیان بڵێ من پەیوەندییان پێوە دەکەم.
  
  -ممم، بەڕاستی؟ باش."
  
  - شتێکی نوێت هەیە؟
  
  - بەڵێ، بەڵێ، ئێمە دەمانەوێت. چرکەیەکم پێ بدە".
  
  هایدن ڕووی لە درەیک کردەوە. - کاتی ئەوە هاتووە بڕیارێک بدەیت، مات. بۆ ئەوەی کۆتایی پێبێت؟"
  
  درەیک لەسەر پاژنەی پێیەکانی خۆی هەژاندەوە و زەردەخەنەی کرد. "گشت کاتێک".
  
  هایدن پارچە کاغەزێکی لە کۆگاکە دەرهێنا.
  
  - هێشتا ئەو وەرەقەت دۆزیوەتەوە کە پێویستتە؟
  
  - دوو کاتژمێر پێش ئێستا بیرم لەوە دەکردەوە.
  
  "ئۆی".
  
  پێکەوە و بەبێ چرکەیەکی تری ئازار، گرنگترین پێشەنگی زنجیرە سەرەکییەکەیان لەناوبرد. پاشان هایدن هەموو وەرەقەکانی پێکەوە چەمایەوە و خستیەوە ناو سندوقی داواکاری. باقی تیمەکە بەبێ هیچ لێدوانێک سەیری هەردووکیانیان کرد.
  
  پێکەوە وەک یەک بوون.
  
  "باش". ئەو پیاوەی خەڵکی واشنتۆن گەڕاوەتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، ئێستا بەڕاستی بە غاز خواردن دروست دەکەین. وا دیارە فەرمانی دوا حوکم بە وەسفەکانی بۆ سوارچاکی سێیەم - برسێتی - بزماری سەری لێدابێت. خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە و کە بە دەمانچە دەورە دراوە".
  
  "ئەمریکی رەسەن?" - کینیماکا پرسی.
  
  - ئای بەڵێ، لەدایکبووی ساڵی ١٨٢٩؛ ئەمەش حەوت سەد ساڵ دوای جەنگیزخان و هەزار و چواردە سەد ساڵ دوای هانیباڵ. نزیکەی بە تەواوی..." هێواش وەستا.
  
  کینیماکا شوێنی بەتاڵی پڕکردەوە: "سەیرە".
  
  ڕووەکناسەکە وتی: ڕەنگە، ڕەنگە. - جارێک کەسێک وتی کە هیچ ڕێکەوتێک نییە. باشە با بزانین. بەهەر حاڵ من ڕێڕەوی فڕۆکەکەم گۆڕیوە و ئێستا بەرەو ئۆکلاهۆما دەڕۆیت".
  
  - دەزانین ئەم سوارچاکە پیرە ڕەنگە کێ بێت؟ درەیک پرسی.
  
  - دەڵێم ئەو بەناوبانگترین ڕەسەنی ئەمریکییە لە هەموویان، خراپترین نییە، بەڵام من چی دەزانم؟"
  
  ئەلیسیا تێکەڵ بوو، هێشتا نیوە خەوتبوو. - ئەوەندە نا، نەفرەت.
  
  "باشە سوپاس. باشە گۆیالێ کە بە واتای "کەسێک خەواڵوو" دێت، سەرۆکێکی بەناوبانگی هۆزی ئەپاچی بوو. ئەوان بە درێژایی ژیانی بەرەنگاری ئەمریکا و مەکسیکییەکان بوون، هەڵمەتەکانی بوونە دڕکێکی ترسناک لە لای ئەمریکادا".
  
  مای وتی: "زۆرێک لە ڕەسەنەکانی ئەمریکا ئەو کارەیان کرد."
  
  "بێگومان، و ئەوەش ڕاستە. بەڵام ئەو پیاوە وەک سەرکردە و ستراتیژیستێکی نایاب، ئارکیتایپی هەڵکوتانە سەر و شەڕی تۆڵەسەندنەوە، ڕێزی لێدەگیرا. ئایا ئەمە ئاشنا دەنگ دەدات؟
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و ڕازی بوو. "هەمان شێوەی هانیباڵ و جەنگیزخان."
  
  - تۆ بەدەستت هێنا، منداڵەکەم. سێ جار تەسلیم بووە و دواتر سێ جار هەڵاتووە. چەندین فیلمیان لەسەر کارە سەرکەوتووەکانی دروست کرد. پاشان وەک دیلێکی جەنگ مامەڵەی لەگەڵدا کرا و سەرەتا لەگەڵ چەندین کەسی دیکەدا گواسترایەوە بۆ فۆرت بۆوی".
  
  - وە دیسان ڕایکرد؟ ئەلیسیا وا دەرکەوت کە حەز دەکات وا بیر بکاتەوە.
  
  "نەخێر. جیرۆنیمۆ لە تەمەنی پیریدا بوو بە کەسایەتییەکی ناودار".
  
  درەیک وتی: ئاه، ئێستا تێگەیشتم. "لەگەڵ سیتینگ بول و شێت هۆرس، ڕەنگە بەناوبانگترین بێت."
  
  - باشە بەڵێ، وە ئایا دەزانی ئەو سێ کەسە پێشتر پێکەوە دەبوون؟ واو-واو، ئێمە لە لای ئاگرەکە دانیشتووین. ئەم و ئەو بنیات بنێن؟ باسی هەڵبژاردنی کەسایەتییە ناودارە دڵخوازەکەت بکە بۆ ئەوەی بچیت لەگەڵیدا قاوە بخۆیتەوە - من لەگەڵ ئەم سێ کەسەدا دەڕۆم."
  
  ئەلیسیا سەری لە سەری خۆی دانا. ئەویش ڕازی بوو: "ئەزموونێکی لەبیرنەکراو دەبێت". "بێگومان بەگریمانەیەک کە دیپ و بۆریاناز ئازاد نەبوون."
  
  - لە ساڵی ١٨٥٠؟ ڕەنگە نەبێت. بەڵام ئەم کابرایە دیپ؟ پێناچێت هەرگیز پیر نەبێت، کەواتە کێ دەزانێت؟ چیرۆکی ئەو پیاوە دەرمانیانەتان لەبیرە کە دەیانتوانی مانیتۆکانیان - ڕۆحەکانیان - بە تێپەڕبوونی کات بجوڵێنن؟ بەهەر حاڵ...جیرۆنیمۆ لە پێشانگای جیهانی ساڵی ١٩٠٤ و چەندین پێشانگای کەمتری دیکەدا دەرکەوت. ئەو هەژارە هەرگیز ڕێگەی پێنەدرا بگەڕێتەوە ماڵەوە و لە ساڵی ١٩٠٩ لە فۆرت سیل کۆچی دوایی کرد کە هێشتا دیلی جەنگ بوو. لە گۆڕستانی هیندییەکانی فۆرت سیل بە خاک سپێردراوە، کە بە گۆڕی خزم و دیلەکانی دیکەی جەنگی ئەپاچی دەورە دراوە".
  
  "چەک". داهل وتی. واتە: پیاوە ئازاکان.
  
  - ئای و بێگومان دەمانچە زۆرەکانی خودی فۆرت سیل کە ئەمڕۆ وەک قوتابخانەی تۆپخانەی سوپای ئەمریکا کاردەکات. تاکە قەڵای چالاک لە دەشتەکانی باشوور دەمێنێتەوە، کە ڕۆڵی هەبووە لە شەڕەکانی بەناو هیندستان و لە ساڵی ١٨٦٩ەوە لە هەموو شەڕێکی گەورەدا چالاک بووە". گێکەکە وەستا پێش ئەوەی زیاد بکات، "ئۆردەر ئەم شوێنە و ئەم سوارچاکەیان بۆ هۆکارێک هەڵبژاردووە."
  
  "جگە لە چەک؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  وەڵامەکە هات: "وە ناوبانگیش". ئاماژەی بەوەشکردووە، "هێرشی سەرەتایی بۆ سەر خاکی هیندستان لێرەوە لەلایەن بوفالۆ بیل و وایڵد بیل هیکۆکەوە سەرکردایەتی کرا. قەڵاکە سوپای 10ی سوارەی لەخۆگرتبوو کە بە سەربازانی بوفالۆش ناسراوە".
  
  "کەواتە، با کورتی بکەینەوە." داهل ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "گۆڕی جیرۆنیمۆ دەکەوێتە ناو فۆرت سیل. فەرمانەکە لانیکەم چل ساڵ لەمەوبەر توانی پلانی دروستکردنی چەکی وێرانکەر لەناو خۆیدا بشارێتەوە و ئێستا نیو دەیان لە کوشندەترین تیمەکانی هێزە تایبەتەکانی سەر هەسارەکە بە سەری بەرەو ڕوویدا پەلە دەکەن".
  
  لە بێدەنگییە قووڵەکەدا، گێیکەکە بە دڵخۆشیەوە وتی: بەڵێ کابرا، شتێکی فێنک، ها؟"
  
  
  بەشی بیست و چوار
  
  
  لەگەڵ هاتنە ژوورەوەی فڕۆکەکە بۆ قۆناغی کۆتایی گەشتەکە بۆ ئۆکلاهۆما، تیمەکە باسیان لەوە کرد کە تا ئێستا دەیانزانی- زۆربەی ئاشکراکردنەکان سەبارەت بە چوار گۆشەی زەوی، سوارەکان و ئەو چەکە کوشندانەی کە تاوانبارانی جەنگی نازییەکان تێیدا نێژراون گۆڕی سەرکردە جەنگییە کۆنەکان. پیلانەکە فراوان و ئاڵۆز بوو و حەتمی بوو - چونکە فەرمانەکە دەیویست بۆ سەد ساڵ بتوانێت بەردەوام بێت. ئێستاش بەپێی دەقەکە، سوارچاکی چوارەم "دوا دادگاییکردنی ڕاستەقینە" بوو.
  
  لە ژێر ڕۆشنایی ئەو چەکانەی تا ئێستا دۆزراونەتەوە، چی بە جەهەنەم دەتوانێت بێت؟
  
  درەیک ئەمەی لەبەرچاو گرت. سەرەتا دەبوو بگەنە فۆرت سیل و ڕێگری لە هەمووان بکەن کە دەستیان بە چەکی برسێتی بگات. وە نیگەران بن لەوەی ئەوانی تر ڕاستەوخۆ بەرەو سوارچاکی چوارەم - بەڵای خودا بڕۆن. مەبەستم ئەوەیە...ئەمە چ ناوێکە؟
  
  "دەتوانم پرسیارێک بکەم?" - وتی کاتێک فڕۆکەکە دەستی بە دابەزین کرد.
  
  گێیکەکە پێکەنی و وتی: "تۆ پێشتر کردووتە"، ئەمەش وایکرد هایدن و ئەلیسیا و مەی چاوەکانیان دابخەن، سەبرەکەیان تەواو بوو.
  
  "جیرۆنیمۆ چۆن نازناوەکەی بەدەستهێنا؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، جیرۆنیمۆ شەڕکەرێکی ڕاستەقینە بوو. تەنانەت لە سەر تەختی مردنیشدا دانی بەوەدانا کە پەشیمانە لە بڕیارەکەی بۆ وازهێنان. دوا قسەکانی ئەوە بوو: 'هەرگیز نەدەبوو وازی لێ بێنم'. ناچار بووم شەڕ بکەم تا دوا کەس بووم کە وەستابووم'. هەروەها نۆ ژنی هەبووە، هەندێکیان لە یەک کاتدا".
  
  "بەڵام خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ماوەی ژیانی سەربازیدا، جیرۆنیمۆ بەهۆی یارییە بوێرەکانی و هەڵهاتنە بێشومارەکانیەوە بەناوبانگ بوو. لەناو ئەو ئەشکەوتانەدا ون بوو کە دەرچوونیان لێ نەبوو، تەنها دواتر لە دەرەوە دەبینرێت. بەبێ گۆڕان سەرکەوت، هەرچەندە هەمیشە لە کەمینەدا بوو. لە نیو مەکسیکۆ شوێنێک هەیە کە تا ئەمڕۆش بە ئەشکەوتی جیرۆنیمۆ ناسراوە. یەکێک لە گەورەترین چیرۆکەکان باس لەوە دەکات کە چۆن سەرکردایەتی گروپێکی بچووکی سی و هەشت پیاو و ژن و منداڵی کردووە کە زیاتر لە ساڵێک بە شێوەیەکی ترسناک لەلایەن هەزاران سەربازی ئەمریکی و مەکسیکییەوە ڕاوکراون. بەم شێوەیە بوو بە بەناوبانگترین ڕەسەنی ئەمریکی لە هەموو سەردەمێکدا و نازناوی "خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە" لە نێو دانیشتوانی سپی پێستەکانی ئەو سەردەمەدا بۆ خۆی بەدەستهێنا ویلایەتە یەکگرتووەکان."
  
  ئەلیسیا بە خەمبارییەوە بیری هێنایەوە و دەڵێت: "جارێک پێم دەگوترا 'خراپترین ژن کە تا ئێستا ژیاوە.' "ناتوانم لەبیرم بێت لە کێوە."
  
  "تەنها جارێك?" کێنزی پرسی. "ئەمە سەیرە".
  
  "بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئەوە من بووم." مای کەمێک زەردەخەنەی بۆ کرد.
  
  درەیک وتی: یان من.
  
  داهل وا دەرکەوت کە مێشکی دەشکێت. "باشە، پێم وایە لەبیرمە...."
  
  فڕۆکەوانەکە وتی: "فۆرت سیل". - دە خولەک ماوە. ئێمە مۆڵەتی نیشتنەوەمان هەیە و لە ناوچەکەدا گەرمە."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاند و خۆی ئامادە کرد. "گەرم? ئایا لە سیناریۆیەکی دەستکاریکراوەوە دەخوێنێتەوە یان چی؟"
  
  - دەبێ نزیکەی هەشتا کەس لەوێ خوارەوە بن. کینیماکا چاوی لە پەنجەرە زۆر بچووکەکە بوو.
  
  یۆرگی قسەی کرد و وتی: پێموایە مەبەستی نیگەرانە. واتە: یان لەژێر هێرشدایە.
  
  سمیس پێی وتن: "نا، مەبەستی پێگەی خۆیەتی". "بە شێوەیەکی نایاب ئامادەکاری کراوە."
  
  فڕۆکەکە دەستی دایە خوارەوە و بە خێرایی وەستا. نزیکەی یەکسەر دەرگای بارهەڵگرەکانی دواوە دەستیان کرد بە کردنەوەی. تیمەکە کە پێشتر کشانەوە و لەسەر پێی خۆیان بوون، بەپەلە چوونە دەرەوە بۆ ناو تیشکی خۆر کە بە درەوشاوەیی لە قیرەکەوە ڕەنگدانەوەی هەبوو. هێلیکۆپتەرێک چاوەڕێیان دەکرد، کە بردیان بۆ خاکی فۆرت سیل. کاتێک گەیشتن، عەقیدێک لە فۆرت سیلەوە کورتەیەک لە دۆخەکە ئاگادار کردنەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لێرەین بە ئامادەیی تەواو بۆ شەڕکردن. هەموو چەکەکان ئامادەن و بارکراون و ئامانجدارن. گۆڕی جیرۆنیمۆش، ئێمەش ئامادەین بۆ وێنەگرتن".
  
  - پێنج کەسمان ماوە. هایدن وتی. "من بە شێوەیەکی شەڕانگێزانە پێشڕەوی دەکەم لە شوێنی ناشتنەکەدا. دڵنیام ئاگاداری هەموو ڕکابەرە ئەگەرییەکانن".
  
  - من بە تەواوی ئامادە بووم خانم. دامەزراوەیەکی سوپای ئەمریکایە، دامەزراوەیەکی هێزی دەریاییە و بنکەیەکی بەرگری ئاسمانی و تیمەکانی ئاگرکوژێنەوەیە. متمانەم پێ بکە کاتێک پێت دەڵێم هەموو گۆشەکانمان داپۆشیوە".
  
  هایدن زۆنی کرد و سەیری کرد کە فۆرت سیل لە خوارەوە دەرکەوت. درەیک ناوچەکەی سکان کرد و بۆ دواجار چەکەکەی پشکنی.
  
  دڵنیام وەک جەهەنەم هیوادارم وابێت.
  
  
  بەشی بیست و پێنجەم
  
  
  کەش و هەوا کارەبایی بوو، هەموو سەربازێک گرژ بوو و چاوەڕوانی جۆرێک لە شەڕ بوو. تیمەکە لە نێوان ستوونە خشتییە فراوانەکاندا دەڕۆیشتن و لە نێوان ئەو بەردی گۆڕە زۆرانەدا دەجووڵان، کە هەریەکەیان شوێنی پشوودانی پاڵەوانێکی کەوتوو بوو. گۆڕەکەی جیرۆنیمۆ لە ڕێڕەوی لێدراو دوور بوو و چەندین خولەکی زیادەی پێچوو تا گەیشتنە ئەو شوێنە. هایدن پێشەنگایەتی کرد و کینیماکاش دواوەی هێنایە سەرەوە.
  
  درەیک گوێی لێ بوو، لەگەڵ دەوروبەرەکەی ڕاهاتبوو. شوێنی ئەو هەموو کەتیبەی تۆپخانە هەرگیز بێدەنگ نەبووە، بەڵام ئەمڕۆ مرۆڤ نزیک بوو گوێی لە زەقبوونەوەی گەڵایەک بێت لە بادا. لە هەموو بنکەکەدا خەڵک چاوەڕێیان دەکرد. ئەوان ئامادە بوون. فەرمانەکە لە سەرەوە نێردرایە خوارەوە بۆ ئەوەی لە بەرامبەر ئەو شتەی کە خەریک بوو ڕووبدات چەقبەستوو بوەستێت. ئەمریکییەکان ڕووخساریان لەدەست نەدەدا.
  
  بە ڕێگایەکی تەسک و تەختەدا ڕۆیشتن و پێڵاوەکانیان دەچڕا. سەیر بوو لەناو بنکەیەکی لەو شێوەیەدا لە ئامادەباشییەکی بەرزدا بمێنێتەوە، بەڵام ئەو وڵات و تیپانەی کە بەرامبەریان بوون، بێ گومان توانای هیچ شتێکیان هەبوو.
  
  درەیک لە تەنیشت لۆڕێنەوە ڕۆیشت، کە هەر زانیارییەکی نوێی تیپەکەی ئاگادار دەکردەوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، فەرەنسییەکان هێشتا چالاکن. دوو لەوانە لە ئێستادا، لەگەڵ زیاتر لە ڕێگادا".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕاپۆرتەکانی تەقەکردن لە ئۆکلاهۆما سیتی. دەکرێت ئینگلیزەکان بن. لەم خاڵەدا مەحاڵە بڵێین."
  
  وە وەڵامەکە: "بەڵێ، ئێمە چەکی فەتحکردنمان هەیە. ڕاست لێرەدایە. ئەگەر کەسێک بخەیتە سەر بنکە، دڵنیام دەتوانین بیگەیەنین".
  
  درەیک پێشبینی کرد کە ڕەنگە لە تیمی ٧ی سیل سەلامەت بن، لانیکەم لێرە لە ناوەوە. ئەو ڕاستییە سادەیەی کە ڕێگەیان پێدرا بچنە ناو ئەمریکا و دواتر بچنە ناو سایتێکی سوپای ئەمریکا، پێیان دەگوت شتێک بە شێوەیەکی جددی هەڵەیە.
  
  کێ مۆرەکانی ناردووە؟
  
  بۆچی?
  
  هایدن خاو بووەوە کاتێک ڕێبەرەکەیان بە ڕێگایەکی تر و تەنانەت تەسکتردا بردیان. زۆری نەخایاند لەبەردەم نیو دەیان تابلۆدا وەستا.
  
  وتی: ئەم یەکە هی جیرۆنیمۆیە.
  
  بێگومان تا ڕادەیەکی زۆر بێ هەڵە بوو. بەردی گۆڕەکە بەردێکی گۆڕی ئاسایی نەبوو، بەڵکو کۆشکێک بوو؛ کۆمەڵە بەردێکی گەورە و دروستکراوی مرۆڤ لە شێوەی هەرەمێکی خامدا کە لە ناوەڕاستیدا تابلۆیەک دانراوە کە ناوی بە ئەنقەست بێ دوو دڵی 'جیرۆنیمۆ'ی لەسەرە. شوێنێکی کۆن و ناباوەر بوو و دەبێ لە سەردەمی خۆیدا سەرنجڕاکێش بووبێت. لە لای خۆیەوە گۆڕی زی ی هاوسەری و ئیڤا جیرۆنیمۆ گۆدلی کچەکەی بوو.
  
  درەیک هەستی بە جۆرێک لە سەرسامی ڕۆحی کرد بە بینینی گۆڕی جەنگاوەرە گەورەکە، و دەیزانی کە ئەوانی دیکەش هەمان هەستیان هەیە. ئەم پیاوە سەربازێک بوو کە زیاتر لە دژی مەکسیکییەکان شەڕی دەکرد و بۆ خێزانەکەی و خاکەکانی و شێوازی ژیانی خۆی شەڕی دەکرد. بەڵێ دۆڕا، هەروەک چۆن کۆچیز و سیتینگ بول و کرێزی هۆرس دۆڕان، بەڵام ناوەکانیان ساڵانێکی زۆر بەردەوام بوو.
  
  ئیکسکاڤەتەرێکی بچووک ئامادە بوو.
  
  هایدن سەری بۆ فەرماندەی بنکەکە دانا، کە سەری بۆ شۆفێری ئیکسکاڤەتەرەکە دانا. زۆری نەخایاند ئامێرێکی گەورەی هەڵکەندن دەستی بە کارەکەی کرد و پارچە زەوییە زەبەلاحەکانی بەرزکردەوە و بەسەر زەویەکەی نزیکدا بڵاویانکردەوە. هەروەها درەیک ئاگاداری ئەو پیسکردنە و ئەو تۆمەتانە بوو کە دەکرا دژی سەربازی بخرێنە پاڵ، بەڵام بوونی ئەو ژمارە زۆرەی سەرباز لە نزیکەوە بەو مانایە بوو کە بەدووری نازانرێت کەس بزانێت. ڕەنگە بۆ ماوەیەک فۆرت سیل بەڕووی خەڵکدا دابخەن.
  
  چۆن فەرمانەکە ئەمەی کرد؟
  
  پێم سەیرە... ئەوەندە ساڵ لەمەوبەر؟ ڕەنگە ئەو کاتە دەستڕاگەیشتن ئاسانتر بووبێت. هایدن بە شۆفێری باکهۆی وت کە بە ئاسانی هەڵکەنێت، بێ گومان گۆڕە قووڵەکەی هانیباڵی بیرکەوتەوە کە تابوتێکی تێدا نەبوو. تیمەکە سەیری قووڵبوونەوەی کونەکەیان دەکرد و تەپۆڵکەی زەویەکە بەرزتر بووەوە.
  
  لە کۆتاییدا ئیکسکاڤەتەرەکە وەستا و دوو پیاو بازیان دا بۆ ناو کونەکە بۆ ئەوەی دوا پارچە زەویەکان دەربهێنن.
  
  درەیک هێواش هێواش بەرەو لێواری چاڵەکە ڕۆیشت. ئەلیسیا لەگەڵیدا دزی کرد. وەک چاوەڕوان دەکرا کینیماکا لە دواوە مایەوە، نەیدەویست لە کۆتاییدا کۆتایی پێبێت. ئەو دوو کەسە قاپەکەی تابوتەکەیان لە خاکەکە پاککردەوە و هاواریان کرد بۆ ئەوەی پەتەکانی بەرزکردنەوە بە سەتڵی ئیکسکاڤەتەرەکەوە ببەسترێتەوە. زۆری نەخایاند تابوتەکە هێواش هێواش دەستی کرد بە بەرزبوونەوە و درەیک جارێکی تر سەیری دەوروبەری کردەوە.
  
  دەیزانی کە لە هەموو شوێنێک خەڵک بە ڕووخساری ستۆیک وەستاون و دەوری کەمپەکەیان داوە. ئێستا دەستی کرد بە بەیانی کە شەڕ نابێت. تابوتەکەی جیرۆنیمۆ بە وریاییەوە بۆ سەر زەوی دابەزێنرا، پارچە بچووکەکانی بەرد و خاک دەڕووخێن. هایدن سەیری فەرماندەی بنکەکەی کرد و شانی هەڵکێشا.
  
  - ئاهەنگەکەت، بریکاری جەی. فەرمانم پێکراوە هەموو شتێکتان بۆ دابین بکەم کە پێویستتان پێیەتی".
  
  هایدن بەرەو پێشەوە ڕۆیشت کاتێک یەکێک لە هەڵکەندنەکان قاپەکەی تابوتەکەی کردەوە. تیمەکە پێشەنگی گرت. قاپەکە بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر بە ئاسانی بەرز بووەوە. درەیک بەسەر چوارچێوەکەدا سەیری قووڵایی سندوقەکەی کرد.
  
  یەکێک لە گەورەترین سوپرایزەکانی ژیانت ببینە.
  
  
  * * *
  
  
  هایدن خۆی کێشا، بۆ ساتێک بەستوو بوو؛ ئەرکەکە لەبیرکرا، ژیانی لەبیرکرا، هاوڕێکانی لەناکاو ڕۆیشتن کاتێک مێشکی بوو بە بەرد.
  
  هەرگیز...
  
  مەحاڵ بوو. بە دڵنیاییەوە ئەمە ڕاست بوو. بەڵام نەیدەوێرا چاوی لێ دوور بخاتەوە.
  
  لەناو تابوتەکەدا کە لەسەر بڕاکێتێکی تیتانیۆم دانرابوو، شاشەیەکی دیجیتاڵی پێشکەوتوو هەڵواسرابوو و لەکاتی سەیرکردنیاندا ژیانی هاتە سەر.
  
  پێکەنینێکی کز لە بڵندگۆکانەوە هاتە دەرەوە. هایدن و ئەوانی تر بێدەنگ کەوتنە دواوە. پێکەنینی دەستکرد لە شاشەی بەرزکراوە دەنگی دەدایەوە کاتێک کۆمەڵێک ڕەنگ پڕیان دەکرد، چرپە لە دوای چرپەی ئەستێرەکان کە بەرەو دەرەوە قارچکیان دەکرد. تیمەکە دەستیان کرد بە هۆش خۆیان و درەیک ڕووی لەوان کرد.
  
  "ئایا ئەوە ڕاستە... مەبەستم ئەوەیە... چی ئەو-"
  
  داهل نزیک بووەوە بۆ ئەوەی باشتر سەیرێکی بکات. "ئایا جیرۆنیمۆی پیری هەژار هێشتا لێرەیە؟"
  
  هایدن ڕای کێشا. "بەووردی! ئایا لە هەموو واتاکانی ئەمە تێناگەیت؟"
  
  داهل چاوی ترپاند. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە مانای ئەوەیە کەسێک لەبری سندوقێک شاشەی بۆ بەجێهێشتین. پێت وایە ئەمە چەک بێت؟"
  
  هایدن وتی: "فەرمانەکە وازی لەم شتە نەهێناوە." ئاماژەی بەوەشکردووە، "لانی کەم کاتێک باس لە تاوانبارانی جەنگی نازی دەکرێت. ئەمەش بەو مانایەیە کە فەرمانەکە بریتییە لە-"
  
  بەڵام دواتر پێکەنینەکە وەستا.
  
  هایدن بەستوو بوو، دڵنیا نەبوو چاوەڕوانی چی بکات. سەیری خوارەوەی کرد، ئامادە بوو کۆتر بکات و خۆی بشارێتەوە. لەبەردەم لۆرن وەستا. خۆزگەی دەخواست کینیماکا و درەیک و دال ئەوەندە نەفرەتی لە یەکتر نزیک نەبن. ئەو...
  
  لۆگۆکە لەسەر شاشەکە دەدرەوشایەوە، سووری گەشاوە لەسەر ڕەش، لە هێڵێکی خوێن زیاتر لە مێشکیدا هیچی تر نەبوو.
  
  ئەلیسیا وتی: ئەمە لۆگۆی فەرمانەکەیە.
  
  من تێناگەم" مەی دان بەوەدا نا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چۆن توانیان ئەو شاشەیە لە شوێنی خۆیدا دابنێن؟ وە چۆن دەتوانێت هێشتا کار بکات؟"
  
  یۆرگی وتی: ئەوان نەیانکرد.
  
  لۆگۆکە کاڵ بووەوە و هایدن هەموو شتێکی تری لە مێشکی دەرهێنا. شاشەی ڕەش دەرکەوتەوە و دەنگێکی دەستکرد دابەزیوە لە ڕێگەی بڵندگۆکانەوە دەستی کرد بە قیژە.
  
  لەسەری نووسرابوو: "بەخێر بێیت بۆ کابوسەکەت، کچان و کوڕان"، پاشان وەستانێک بۆ تەقینەوەی پێکەنینێکی سەرکوتکراو هاتە ئاراوە. - برسێتی سڵاوت لێدەکات، پێویستە بزانیت کە دوو سوارچاکی کۆتایی لە هەموویان خراپترینن. ئەگەر برسێتی بەسەرتدا نەگرێت، مردنیش بەسەرتدا! ها، ها. ها، ها، ها."
  
  هایدن ساتێکی تەرخان کرد و پرسیاری ئەوەی کرد کە چ عەقڵێکی پێچاوپێچ و خەیاڵێکی پێچاوپێچ ئەم شتە چەوتەیان هێناوەتە ئاراوە.
  
  - پاشان با ڕاستەوخۆ بچینە سەر مەبەستەکە. سوارچاکی سێیەم پێی باشترە هەمووتان لەناو ببات نەک ڕێگەتان پێبدات یەکتر لەناوبەرن. برسێتی ئەوە دەکات، ئایا من ڕاستم؟ "- دەنگی گەدە بەردەوام بوو. - ئێستا کە چوویتە سەر سەردەمی ئەلیکترۆنی، زۆر زۆر خێراتر ڕوودەدات. تا ئێستا گوێت لە تاقیگەی ستراسک بووە؟"
  
  هایدن چاوەکانی بڕیقاندەوە، بە خێرایی سەیری دەوروبەری کرد و هێرشی کردە سەر فەرماندەی بنکەکە. سەری لەقاند و خەریک بوو قسە بکات کە دەنگەکە بەردەوام بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە یەکێکە لە گەورەترین کۆمپانیاکان، جەهەنەمێکی چەقاوە بۆ دەستبەسەرداگرتنی جیهان. هێز. کاریگەری. سامانێکی زەبەلاح، هەمووی دەوێت و دەست دەکەن بە گواستنەوە بۆ خولە گەورەکان. حکومەتی ئەمریکا لەم دواییانەدا متمانەی بە تاقیگەی ستراسک دانا".
  
  ئه مه واتای چیه? هایدن بیری لەوە کردەوە. وە چۆن لەم دواییانەدا؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە شاری دالاس لە ویلایەتی تەکساس، کە لێرەوە دوور نییە، ستراسک تاقیگەیەکی تاقیکردنەوەی بایۆلۆجی هەیە. دەرمان و نەخۆشی و چارەسەر و چەک بەرهەم دەهێنن. ئەوان گەیمەکە بەڕێوەدەبەن. ئەگەر هەوکردنێکی کوشندە هەبێت لەوێ دەرەوە، ڤایرۆسێکی جیهانی کوشتن، دەبەیەکی گازی دەماری، یان چەکێکی بایۆلۆژی نوێ، ستراسک لە دالاس تووشی دەبێت. بە واتایەکی ڕەسەن"، بە گەمژەییەوە گوتی، "ئەوە فرۆشگایەکی گشتییە."
  
  هایدن ویستی هەر لەوێدا بیوەستێنێت. شتەکان بە ئاراستەیەکی زۆر خراپدا دەڕۆیشتن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تاقیگەی بایۆلۆجی بووەتە ئامانج. برسێتیەکە ئازاد دەبێت. بەرهەمەکانت و ئەوانەی لە سەرانسەری جیهانن وشک دەبن و دەمرن. ژەهرێکی دروستکراوی مرۆڤە کە بە ئەنقەست جۆرێکی بەرهەمی دیاریکراو دەکاتە ئامانج و ناتوانرێت بوەستێنرێت. ئێمە فەرمانی دوا دادگاین. وە وەک وتم ئەمە کابوسەکەی تۆیە".
  
  تۆمارکردنەکە وەستا. هایدن چاوی ترپاند و چاوی لێکرد، بە تەواوی بێ ئاگا بوو لە جیهان و کێشەکانی. ئەگەر فەرمانەکە تاقیگەیەکی بایۆلۆجی کردبووە ئامانج کە پیسبوونی بەرهەمێکی بە وردی دەستنیشان کردبوو و پلانی لەناوبردنی هەموو پێداویستییەکانی دانابوو، ئەوا...
  
  مومکین بوو. وە ئەگەری هەیە. بێ گومان نەخۆشییەکە کاریگەری لەسەر خاکیش دەبێت، بەجۆرێک کە هیچ بەرهەمێکی خواردن هەرگیز گەشە نەکاتەوە.
  
  پاشان، لەناکاو، شاشەکە جارێکی تر زیندوو بووەوە.
  
  - ئای و ئێستا کە لە سەردەمی ئەلیکترۆنیدا دەژین، با ئەمەتان پێ بڵێم. بە کردنەوەی ئەم تابوتە، بە دەستپێکردنی ئەم تۆمارە، هەموو شتەکە دەخەیتە جووڵەوە- بە شێوەیەکی ئەلیکترۆنی!"
  
  
  بەشی بیست و شەشەم
  
  
  فۆرت سیل هاتە ناو شەڕەکەوە. فەرماندەی بنکەکە هاوارێکی کرد بۆ ئەوەی تەکنیکارێک بێت و تۆمارکردنەکە و شاشەکە و هەر شتێکی تر کە لەناو تابوتەکەدا دۆزییانەوە هەڵبوەشێنێتەوە. هایدن لە خوارەوە کۆمەڵێک جل و بەرگی کۆن و ئێسکی بینی و ناچار بوو وا دابنێت کە ئۆردەر بە سادەیی شاشەیەکی لە ناوەوە داناوە و بەجێی هێشتووە بۆ ئەوەی کەسێک بیدۆزێتەوە. ئایا دەکرێت ئەو سیگناڵەی کە بە وای فای بنکەکەوە بەستراوەتەوە، لەو ساتەدا کە تابوتەکەیان کردەوە، کوژاوەتەوە؟
  
  من دەبێ باوەڕم بەوە هەبێت. چاپکراوەکە سەرەتای تۆمارکردنەکەی بوو. بە ئەگەرێکی زۆرەوە هەستەوەرەکان بەشدار بوون. هەرکەسێک هەموو ئەمانەی کردبێت، شارەزای تەکنەلۆژیا بوو. کە پرسیارێکی دیکەی وروژاند.
  
  - ئایا ئێمە تازە لە تاوانبارانی جەنگی نازییەکانی پەنجا ساڵ لەمەوبەر تا ئێستا بازمان داوە؟
  
  سمیس وتی: من لێی تێناگەم.
  
  تیمەکە لە گۆڕی جیرۆنیمۆ دوورکەوتبووەوە بۆ ئەوەی ڕێگە بە کەسانی دیکە بدەن بەشداری بکەن، ئێستاش بە کۆمەڵ لە ژێر دارەکاندا وەستابوون.
  
  هایدن وتی: پێم وابوو زۆر ڕوونە. - کابرا وتی ئێمە فەرمانی دوا دادگاین. هێشتا بوونیان هەیە".
  
  فەرماندەی بنکەکە نزیک بووەوە. "کەواتە خەڵک، ئێمە دوو هێندە و سێ هێندەمان کردووە لە پشکنینی دەوری خۆمان. هیچ نیشانەیەکی دوژمنانی هێزە تایبەتەکانتان نییە. پێدەچێت ئەمجارەیان بە ڕوونی نمرەکەیان لەدەستداوە و بەڕاستی منیش تاوانبارم کردوون. لێرەدا هێزی ئاگرینی زۆر هەیە". ئاماژەی بەو سەربازانە کرد کە لە دەوری قەڵاکە وەستابوون.
  
  لۆرن ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە بەو مانایە نییە کە ئەو سیگناڵەی لەو گۆڕەوە هاتووە لە شوێنەکانی دیکەدا پەخش نەکراوە". واتە: هەر ژمارەیەک کەس دەیانتوانی بە فۆرمێک یان فۆرمێکی تر بیبینن.
  
  فەرماندەکە سەری لە سەری خۆی دانا و گوتی: "لە کاتێکدا ئەمە ڕاستە، بەڵام شتێکی کەم هەیە کە بتوانین لەو بارەیەوە بیکەین. ئێستا ئەوەی دەتوانین بیکەین ئەوەیە کە پەیوەندی بە تاقیگەی ستراسکەوە بکەین و وەک دەڵێن ئەم کوڕانە ئاگادار بکەینەوە".
  
  ئاماژەی بە پیاوێکی نزیک کرد کە پێشتر مۆبایلەکەی بە گوێیەوە گرتبوو.
  
  هایدن دەیزانی کە پێویستە پەیوەندی بە سکرتێر کرۆوە بکات، بەڵام خۆی بەدوور گرت کاتێک پەیوەندی سەربازەکە بەسەر بڵندگۆکەدا هات، بیپێکی بێکۆتایی وایکرد تیمی SPEAR بە نیگەرانییەوە سەیری دەوروبەری بکەن.
  
  فەرماندەی بنکەکە دەڵێت: "ئەمە تاقیگەیەکی ٢٤ کاتژمێرییە و کارمەندانی تێدایە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە سەر بانگەواز بۆ سوپا و کۆشکی سپی. ناتوانم دەریببڕم کە چەندە خراپە". ئەویش زەنگی تەلەفۆنەکەی خستە ئەستۆی خۆی.
  
  "پێویست ناکات." هایدن وتی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانن پەیوەندی بە دەسەڵاتە ناوخۆییەکانەوە بکەن؟ بنێرن بۆ ستراسک و پێیان بڵێن لە ڕێگاداین".
  
  - یەکسەر، بریکاری جەی.
  
  هایدن ڕایکرد بەرەو کۆپتەرەکە. - دەبێت بگەینە دالاس! ئێستا! "
  
  
  بەشی بیست و حەوتەم
  
  
  کارین کاتێکی بێئەندازەی بەسەر برد کە بۆی گرنگ بوو پێش ئەوەی تەنانەت فلاشەکەش پیشانی تێرمیناڵی کۆمپیوتەرەکە بدات. ئەو باش دەیزانی کە کەسێک کە سامان و کاریگەری تایلەر وێبی هەبێت دەتوانێت هەر تەکنەلۆژیایەک لەسەر کۆمپیوتەرەکەی دابنێت - بە تایبەت ئەو تەکنەلۆژیایەی کە هەموو ئەو نهێنییە پیسانە لەخۆبگرێت کە بەدرێژایی ساڵان کۆیکردۆتەوە.
  
  وە لێرەدا ئەو بوو.
  
  ژنی گەنج. کۆمپیوتەر. کارتی ترووسکە ، فلاش.
  
  لە ڕابردوودا چەند ناویان لێ ناوم؟ کچێک بە داتا. سەر لە تۆڕێکدا. خاکاز.. زۆر لەمەوبەر، دوور، بەڵام هێشتا پەیوەندیدارە.
  
  دینۆ و وو وەستان و سەیریان دەکرد، چاودێریکردنی ماڵەکە لە ئێستاوە ئەوەندە باش بوو کە دەکرا. هەستەوەریان هەبوو بۆ هەموو نزیکبوونەوەیەک و پلانیان هەبوو لەگەڵ ستراتیژییەکانی پاشەکەوتکردن بۆ هەردوو دۆخی چۆڵکردنی سەخت و نەرم. لە ئێستادا هەر سێ سەربازەکە لە دۆخێکی سەختدا بوون - لێیان دراوە، کێشراون، هێواش هێواش لە پیاسەکردنیان لە سانفرانسیسکۆ چاک دەبنەوە. هەروەها گەرم و گوڕ و برسی و کەم بودجە بوون. بە گەرەنتی کارین گرەو لەسەر هەموو شتێک دەکەن. لە سەرەتاوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، کاتی ئەوە هاتووە بەهای خۆت بسەلمێنیت.
  
  ساڵانی سەرەتایی هەرگیز جێی نەهێشت، بۆ ماوەیەکی زۆر پشتی لە جیهان کرد. خۆ لەناوبردن یەکێک بوو لە ڕێگاکانی کەفارەت.
  
  دینۆ وتی: ئێمە باوەڕمان پێت هەیە.
  
  کاتێک فلاشەکەی خستە ناوەوە و سەیری شاشە گەورەکەی کرد، بە خەمبارییەوە زەردەخەنەی کرد. ئەو هەموو شتێکی دیزاین کردووە بۆ ئەوەی بە خێرایی کار بکات، ئێستاش بە هیچ شێوەیەک دواکەوتن نەبوو کاتێک پرۆمپتەکە لەسەر شاشەکە دەچڕا:
  
  بەردەوام بوون?
  
  نەفرەت لە ڕاست.
  
  دانیشت و دەستی کرد بە کارەکەی. کیبۆردەکە زەق بووەوە، پەنجەکانی چرپاند، شاشەکە چرپاند. چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد بە یەکجار هەمووی بدۆزێتەوە یان تەنانەت لێی تێبگات- زانیاری زۆری گیگابایت لەوێدا هەبوو- هەر بۆیەش پێش ئەوەی درایوەکە باربکات هەموو شتێکی تا ئەو جێگایەی کە دەتوانێت زۆر پارێزراو بێت. هەروەها چەند ئەکاونتێکی دەریایی و یەک دوو ئەکاونتی لە لۆس ئەنجلۆس کردەوە کە ڕەنگە بتوانن بە خێرایی هەندێک پارەی کاشیان تێدا دابنێن. بێگومان هەموو شتێکی لە کاتەکانی لە SPEAR لەبیر بوو؛ ئەوە ئەوەیە کە دوای مردنی وێب ڕوویدا کە ڕەنگە بەشداربێت لە دۆسیەکەدا.
  
  بە پشتگوێخستنی بەڵگەنامە تاودرییەکان بەڵام نەخوازراوەکان بۆ ئێستا و سەرنجی لەسەر دارایی خۆی بوو، پەنجە و شاشەکەی کردە گێژەڵوکەی زانیاری. دینۆ هەناسەی هەڵکێشا لە کاتێکدا کە خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی بەردەوام بێت.
  
  - نەفرەت، من پێم وابوو من نابغەم لە سۆنیک. گرەو دەکەم ئەو گەوادە بچووکە دڕکاوییە لە هەموو شوێنێکدا تەقە بکات، ها؟"
  
  - ئایا تۆ سۆنیک دەناسیت؟ لە سیستەمی ماستەر یان مێگا درایڤەوە؟ ئایا هەموومان زۆر گەنج نین بۆ ئەمە؟"
  
  دینۆ بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت. - پلەیستەیشن، کاکە. وە ڕیترۆ باشترە".
  
  کارین سەری لەقاند و خۆی ناچار کرد زەردەخەنە بکات. "ئۆه بەڵێ، بە تەواوی ڕیترۆیە، کاکە."
  
  کاتێک قووڵتر لە فایلە داراییەکەدا هەڵکەند، زۆری نەخایاند ژمارەی ئەکاونت و کۆدی ڕیزکردن و فەرمانە کلیلییەکانی دۆزیەوە. ئەو بانکی سەرچاوەی دۆزیەوە، زۆربەیان لە دەریاوە بوون. زیاتر لە حەفتا و پێنج ئەکاونتی جیاوازی دۆزیەوە.
  
  "ناوازە."
  
  دینۆ کورسییەکی هەڵکێشا. - بەڵێ، بە سەختی ئاگاداری ئەو دووانەم. وە هەردووکیان بەتاڵن!"
  
  کارین دەیزانی کە کاتێکی نییە هەموو ئەکاونتێک بپشکنێت. پێویستی بە بڕینی و هەڵبژاردنی باشترین بوو. بە شێوەیەکی داهێنەرانە پێشتر بەرنامەیەکی سادەی نووسیبوو کە بە فایلەکەدا تێدەپەڕێت و تیشک دەخاتە سەر ئەو ئەکاونتانەی کە زۆرترین ژمارەیان هەبووە. ئێستا بڵاوی کردەوە و پێنج چرکە چاوەڕێی کرد.
  
  سێ هێڵە شینەکەی کە هەڵدەچوو، بەڵێندەر دەرکەوتن.
  
  - با سەیری تۆ بکەین.
  
  یەکەم ئەکاونت فلاش بوو. بنکەکەی لە دوورگەکانی کایمان بوو، بەکارنەهێنرا و باڵانسی سی هەزار دۆلاری نیشان دا. کارین چاوی ترپاند. تۆ دەبێت گاڵتە بکەیت! ئەو دەیزانی کە وێب لە کۆتاییدا پەیوەندییەکانی لە بەدواداچوونی بێباکانە بۆ گەنجینەی سەینت جێرمان پچڕاندووە - ئەو بە تەنیا ڕۆیشتووە و بڕە پارەیەکی زۆری خەرج کردووە بۆ ئەوەی لە کۆتاییدا نەدۆزرێتەوە و سوپایەک وەربگرێت، هەزاران دۆلاری داوە بۆ ئەوەی داوای یەک چاکەی کۆتایی بکات، - بەڵام چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد کە ئەکاونتەکانی ئەوەندە کەم ببنەوە.
  
  لە هەر حاڵەتێکدا، بە خێرایی سی هەزار دۆلاری نارد بۆ ئەو هەژمارە بانکییە ناوخۆییەی لۆس ئەنجلۆس کە پێشتر کردبوویتەوە.
  
  مەترسیدارە، بەڵام ئەگەر پەلە بکەین دەتوانین پارەکە وەربگرین و لەگەڵ خۆمان بیبەین. ئەگەر کەسێک سیخوڕی بەسەر ئەکاونتەکەدا دەکرد، کە بەهۆی کەمی باڵانسەکەیەوە بەدووری دەزانرا، ئەوا پێویستە پێش ئەوەی کەسێک بزانێت، بتوانێت ئەوە بکات.
  
  ڕووی کردە ئەکاونتی داهاتوو، بینی باڵانسەکە هەشتا هەزار دۆلارە و ناچار بوو دان بەوەدا بنێت کە بەم شێوەیە باشترە. بەڵام هیچ شتێک وەک ئەو ملیۆنەها دۆلارە نییە کە چاوەڕێی دەکرد. لە تەنیشتیەوە دینۆ بێدەنگ بوو. پارە نەختینەکەی وەرگرت و هەناسەی گرت و فشاری خستە سەر پارەی کۆتایی.
  
  بەنەفرەت بێت. پازدە هەزار?
  
  ناچار بوو بەناو ئەو پارەیەی کە مابووەوە بڕوانێت و تا کۆتایی ئەو بڕە پارەیەی کە نزیکەی سەد و سی هەزار دۆلار بوو، کاشەکەی دەرهێنا. خراپ نەبوو، بەڵام پارەی جۆری گەرەنتی تەمەن نەبوو. ئەمەش کاتێکی دەویست و ئاگاداری ئەوە بوو کە زیاتر لە پەیوەندیدا بمێنێتەوە، بەڵام بۆ ئێستا کەمی پێداویستییەکان هەنگاوی داهاتووی پێویست کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "خۆراک بۆ ڕەشبگیری".
  
  دینۆ وتی: "من بەم شتە دڵخۆش نیم.
  
  کارین ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەندە بەوەوە کە کێیە." - وە چییان کرد. دەتوانین ئەو گەوادانەی بەڕاستی خراپەکارانە ئاشکرا بکەین - ڕەنگە لە ڕێگەی هەندێک ماڵپەڕی پسپۆڕی نوێوە - و باس لەوە بکەین کە ڕەنگە چی بکەین سەبارەت بەو کەسانەی کە ڕەنگە چەند کیلۆیەک لە کێشیان دابەزێنن."
  
  وو سەری لەقاند. "چی?" - پرسیم.
  
  - چەند دۆلارێک.. تسێنتارینۆس. وۆنگا. نەفرەت لە کوێوە دەست پێ بکەین؟"
  
  فایلە نوێیەکە چەندین لاپەڕەی ناوی تێدابوو، هەر لاپەڕەیەک بە قەڵەمی و وێنە و بەرواری لەگەڵدا بوو. کارین لیستەکەی خستە خوارەوە. - ڕاستە، باشە، بە ڕیزبەندی ئەلفوبێ دان. لانی کەم ئەوە شتێکە. هیچ پەسەندکردنێکتان هەیە؟"
  
  دینۆ وتی: "من هیچ کوڕێکی دەوڵەمەند ناناسم. "باسی ڕەشبگیری کەسێک ناکەم."
  
  وو وتی: "هەندێک لەم ناوانە دەناسمەوە" کاتێک کارین بە متمانەوە لە لاپەڕەی ئەی سیدا دەڕۆیشت. "کەسایەتییە ناودارەکان." ئەستێرەی وەرزشی. پێشکەشکارانی تەلەفزیۆنی. خودایە ئەم کابرا وێبە کێ بوو؟"
  
  - ئەو کێ بوو؟ کارین هەستی کرد ڕقەکە بە هێزێکی نوێوە هەڵگیرسێت. - یەکێک لە خراپترین و ترسناکترین و بەهێزترین بوونەوەرەکان کە تا ئێستا ژیاوە. خراپە جەستەیی، توانای کاریگەری لەسەر هەموو ژیانێک لەسەر هەسارەکە هەیە".
  
  دینۆ وتی: "دەتوانم لە ئێستادا ناوی یەک دوو لەوانە بهێنم.
  
  - بەڵێ، هەر کەسێک دەیتوانی ئەوە بکات. بەڵام ئەمانە ڕێک ئەو جۆرە کەرانەن کە دەمانەوێت لەژێریاندا بمێنینەوە".
  
  کارین دیوارە ئاگرینەکانی سیستەمەکەی پشکنی، بەدوای هەر نیشانەیەکی ئاگادارکردنەوەی پێشوەختەدا دەگەڕا کە کەسێکی تر بەدەوریدا دەگەڕێت. هیچ شتێک لە خەیاڵدا نەبوو، بەڵام ئەوەندە بێهودە نەبوو کە باوەڕ بکات کەسێک لەوێ دەرەوە زۆر لە ئەو زیرەکتر نییە.
  
  فلاشەکەی لابرد و وتی: هەموو شوێنەکە بپشکنە. "پێویستە چاودێری هەموو شتێک بکەین بۆ ماوەی ڕۆژێک یان زیاتر لە سایتی B. دواتر دەبینین."
  
  
  * * *
  
  
  ئەمە هەمووی بەشێک بوو لە ئامادەکارییە وردەکانی. ئەگەر شتێک بە هەڵەدا بچێت و بینران، بگیرێن یان بکوژرێن، ئەوە بەهۆی نەبوونی ئامادەکارییەوە نابێت. کارین هەموو فێڵێکی لە جبەخانە بەرچاوەکەی و هەر ئۆنسێک لە عەقڵی فراوانەکەیدا بەکارهێنا بۆ پاراستنیان.
  
  وە پلانەکەم. تۆڵەی بچووکی من.
  
  دینۆ و وو و ئەو ماڵەکەیان لە بیابان بەجێهێشت و خۆیان لە کۆشکێکی بچووکدا جیاکردەوە کە لە ناوەڕاستی شوێنێکی نادیاردا دۆزییانەوە. چەند هەفتەیەک گەڕانی میتۆدی پێویست بوو، بەڵام کاتێک دۆزرایەوە، دەرکەوت شوێنێکی ئایدیاڵە بۆ پەناگەیەکی یەدەگ. وو بیست و چوار کاتژمێر لە ڕێگەی سی سی تی ڤییەوە سەیری ماڵەکەی کرد. کارین و دینۆ بە ئۆتۆمبێلەکەیان بەرەو لۆس ئەنجلۆس ڕۆیشتن، ئەو پارەیەی کە بەجێماوەیان وەرگرتەوە و ئەوەی مابووەوە لە شوێنێکی تر دایاننا، جارجارە دیوارە ئاگرینەکانی تۆڕەکەیان و متمانەپێکراوییان و ئەو دۆخەی کە تێیدا بوون پشکنینیان بۆ دەکرد. جار و بار هیچ نیشانەیەکی نەدەبینی کە ئەمە بە هیچ شێوەیەک تاقیکرابێتەوە.
  
  بەڵام لە ڕووی میتۆدی و وریاییەوە؛ ئەوە تاکە ڕێگە بوو کە بتوانن بە ئازادی بمێننەوە.
  
  سی کاتژمێرێکی تەواو تێپەڕیبوو کە گەڕانەوە بۆ ماڵەکە. چەند پشکنینێکی تر و کارین ئامادە بوو جارێکی تر بە فلاشەکە کار بکاتەوە.
  
  - کامێراکانت پشکنیوە؟ - ئەو پرسیاری کرد.
  
  - بەڵێ، تەنها ئەوە بکە.
  
  تەنها چەند چرکەیەکی خایاند و دواتر جارێکی تریش بەناو لیستی ناوەکاندا ڕۆیشت. بێگومان دوای C، D هات.
  
  مات درەیک لە لیستەکەدا نەبوو.
  
  بەڵام بەشێکی جیاواز بۆ SPEAR هەبوو. ناوی درەیک لە لیستەکەدا بوو. ئەلیسیا مایڵزیش هەروا بوو. هایدن جەی و مانۆ کینیماکا کە چاوەڕێی دەکرد. بریجیت ماکینزی بینی - سەیر نییە. لانسلۆت سمیس؟ هەمممم. مای کیتانۆ. لۆرن فۆکس. یۆرگی. ئەوەی جێگای سەرنجە، هیچ ئاماژەیەک بە تۆرستن داڵ نەبوو.
  
  بەڵام ئاماژەیەک بۆ کارین بلەیک هەبوو.
  
  بۆ ساتێک سەیری کرد، پاشان بڕیاریدا بۆ ئێستا پشتگوێی بخات. بەستەرەکانی دیکەی پەیوەست بە تیمی SPEAR و زیادکراو بۆ خوارەوەی لاپەڕەی یەکەم لە کیمبەرلی کرۆو، وەزیری بەرگری؛ بۆ نیکۆڵاس بێڵ، زیندانی؛ و تەواوی ژێر مێنۆیەک بە ناوی "خێزان/هاوڕێکان".
  
  نەفرەت، ئەم کابرایە بەڕاستی لەسەر ئەوان چووە شار.
  
  باش.
  
  یەکەم کلیکی دەبوو بە سادەیی لەسەر ناوەکە بووایە: مات درەیک.
  
  نیگاکانی چرپاند، لەرزین و پاشان دەستی کرد بە فراوانبوون؛ چاوەکانی بە قەبارەی دەفرەکان فراوان بوون.
  
  لە ترسدا بە چرپە گوتی: "گەوام بکە". "ئۆی. گێل. من."
  
  
  بەشی بیست و هەشتەم
  
  
  مات درەیک زۆر پێش ئەوەی بگەنە ئەوێ واژۆی تاقیگەی ستراسکی بینی. لە پەراوێزی شاری دالاس، هێشتا بینایەکی بەرز بوو، و لۆگۆی شین و سپی ستایلکراوی 'S' لە زۆر سەرەوەی پێکهاتەکەدا دانرابوو. بەڵام ئۆتۆمبێلەکانیان بە خێرایی دەجووڵان و زۆری نەخایاند بینی کە هەموو زەوییەکە لە پێشەوە کرایەوە.
  
  تاقیگەی ستراسک بێ بایەخ، بێدەنگ، دارێک لە تایەی ئۆتۆمبێلەکەدا دەرکەوت و بێ گومان ئەوە بیرۆکەکە بوو. پەنجەرەکانی نەتوانرا بچنە ژوورەوە، بەڵام زۆرێک بوون. وەستانی ئۆتۆمبێلەکەی لە هێلانەیەکی کامێرای سی سی تی ڤی داپۆشرابوو، بەڵام ئەوە جیهان بوو. کەس نەیدەتوانی بزانێت کامێراکان چەندە پێشکەوتوون و تا چەند درێژ بوون. جگە لە بەربەستێکی لاواز دەروازەیەکی تر نەبوو. هیچ ئاسایشێک بە هیچ شێوەیەک دیار نییە.
  
  "هێشتا هیچ وەڵامێک؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  هایدن پردی لوتی چەقاند. تەنها شتێک بوو کە دەیگوت: "بێدەنگی مردوو".
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە دیمەنی سروشتی کرد. شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێلەکە لە شێوەی L بوو لە دەوری بیناکە، لە پێشەوە و لە لای ڕۆژهەڵات. لە ڕۆژئاوا کەنارێکی بەرز و چیمەنتۆیی هەبوو. بێ سیاج. تەواوی ناوچەکە پلانی کراوە بوو. تۆڕێک ڕێگا بە دەوریدا دەڕۆیشت و دەیان بینای بچووکی ئۆفیس و کۆگا و مۆڵی ستریپ دیمەنی دەستبەجێیان پێکهێنابوو.
  
  داهل وتی: پۆلیس.
  
  ئەفسەرانی DPD پێشتر لە شوێنی ڕووداوەکە بوون، لە دەرەوەی ناوچەکە بە درێژایی کەناری ڕێگاکە وەستابوون. هایدن بە شۆفێرەکانیان گوت لە نزیکەوە وەستان و بازێکی دا.
  
  درەیک بە خێرایی بەدوای مندا هات.
  
  - ئێوە هیچتان بینیوە؟ هەر شتێک?" هایدن پرسی.
  
  ئەفسەرە باڵابەرزەکە کە چەقۆی لایەنی هەبوو سەری بەرز کردەوە. - ئەوەی دەیبینیت ئەوەیە کە ئێمە هەمانە خانم. فەرمانمان پێکرا کە چاودێری بکەین و هیچ هەنگاوێک نەگرینەبەر".
  
  هایدن جنێوی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆیە هیچ بیرۆکەیەکمان نییە کە خۆمان دەخەینە ناو چییەوە. تەنها بەڵێنی کەسێکی شێت کە شتەکان تا دەتوانن خراپ بن".
  
  ئەلیسیا شانی هەڵکێشا. - سڵاو، چی نوێیە؟
  
  داڵ دەڵێت: "ئەگەر چەکێکی بایۆلۆژی یان ئامێرێکی بایۆلۆژییان هەبێت لەوێ دەرەوە کە بە تایبەتی بۆ لەناوبردنی بەرهەمەکانمان دروستکراوە، ئەوا ئێمە هیچ بژاردەیەکمان نییە."
  
  - وە چۆن پێشنیار دەکەیت بچینە ژوورەوە؟
  
  داڵ بە پێکەنینەوە وتی: سەری بەرەو پێشەوە. - ئایا هیچ ڕێگەیەکی تر هەیە؟
  
  درەیک وتی: بۆ ئێمە نییە. "تۆ ئامادهی?"
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە گوتی: "نەفرەت. "بەڕاستی هیوادارم ئێوە دوو کەس دەست نەگرن."
  
  هایدن داوای ئەو شتانەی کرد کە داوای کردبوون و بەخشی. درەیک ماسکی غازەکەی وەرگرت و لەبەری کرد. لە تاقیگەدا هیچ مەترسییەک نەبوو.
  
  پاشان درەیک بە کەنارێکی چیمەنتۆییدا خلیسکاند و بەسەر کانییەکدا لە خوارەوە بازێکی دا و دایە ناو شوێنێکی وەستانی ئۆتۆمبێل. نزیکەی چل ئۆتۆمبێل لە هەموو شوێنێکدا بڵاوبوونەوە، کوریەری ئاسایی تەمەن و پاکوخاوێنی جیاواز. هیچ شتێکی نائاسایی نییە. داهل لە تەنیشتیەوە ڕاکی کرد، ئەلیسیا و مەی لە لای ڕاستیەوە. ئەوان بە تەواوی ئامادە بوون و چەکەکانیان ئامادە بوو. درەیک چاوەڕوانی خراپترینی دەکرد، بەڵام بۆ ئێستا تەنها ئەوەی سڵاوی لێکردن بێدەنگییەکی ترسناک بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێتوایە زانیارییەکان گەیشتوونەتە دەستی تیپەکانی دیکە؟" کینیماکا بە دەوری دەوریدا سەیری کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەگەر هەندێک لەو وڵاتانە بایان پێبگات کە چەکی بایۆلۆجی لەو جۆرە لێرەن و لەم تاقیگەیەدا لاوازن، لەوانەیە ڕووبەڕووی هێرشێک ببینەوە. وە ستراسک زۆر کەمتر ئاسایشی هەیە لە فۆرت سیل".
  
  "تیمەکانی تر؟" لۆرن ئاهێکی هەڵکێشا بۆ ناو پەیوەندیکەرەکە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "نیگەرانم لەوەی تۆمارکردنی فەرمانەکە بەبێ سنووردارکردن پەخشکرا. وە کە ڕەنگە زریانێکی گەواد بە باشی لە گەشەکردندا بێت".
  
  دەمی کینیماکی بوو بە بازنەیەکی گەورە. "ئۆووه."
  
  درەیک و داڵ ڕۆیشتن و لە نێوان ئۆتۆمبێلەکاندا مانۆڕیان دەکرد و چاویان لەسەر هەموو پەنجەرەکان بوو. هیچ شتێک نەجووڵایەوە. لە ناوەوە هیچ زەنگێکی زەنگ لێ نەدرا. گەیشتنە ئەو ڕێگایانەی کە دەچوونە لۆبی سەرەکی و بینیان تەنانەت ئەو پەنجەرە بچووکانەش تاریک بوون.
  
  داڵ وتی: ئەگەر لێرە گەیاندنم کردبێت. "من یەکسەر وا گریمانە دەکەم کە ئەمە تاقیگەیەکی ئاسایی نییە."
  
  "به ڵێ هاوڕێ. هەمیشە باشترە پێشوازییەکی بچووکی خۆشت هەبێت."
  
  داهل دەستە دەرگاکانی تاقیکردەوە و سەری سوڕما. "قفڵ کراوە."
  
  درەیک چاوەڕێی فەرمان و فەرمانی هایدن بوو. "بڕۆ."
  
  بە دەمامکێکی غازەوە کە بینینی سنووردار دەکرد، سەیری دەکرد کە داهل دەرگاکانی بە فراوانی کردەوە و دواتر خۆی خستە ژوورەوە. درەیک لە کاتێکدا بەدوای دوژمندا دەگەڕا، HK نوێیەکەی ئاستی بەرزکردەوە. یەکەم شت کە بینییان تەرمەکان بوون کە لە نزیک مێزی پێشوازی و لە کۆریدۆرەکانی پشتەوە کەوتبوون.
  
  "خێرا". داهل ڕایکرد بۆ یەکەمیان، کە ئەلیسیا داپۆشیبوو. مای ڕایکرد بۆ دووەم، کە درەیک داپۆشیبوو. سویدییەکە بە خێرایی پەپولەی پشکنی.
  
  گوتی: سوپاس بۆ خوا. "ئەو لە ژیاندایە".
  
  مای پشتڕاستی کردەوە و پێڵوی چاوی قوربانییەکەی بەرزکردەوە و وتی: "ئەمەش". ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموایە ئەو مادەی هۆشبەری خواردووە. غازی خەوتن، یان هەر زاراوەیەکی فەنتازی کە پێی دەڵێن".
  
  هایدن ئامێرێکی دیاریکردنی غاز و هەڵم و دوکەڵی لەگەڵ خۆیدا هەڵگرتبوو. - شتێکی لەو جۆرەیە. ژەهراوی نییە. کوشندە نییە. ڕەنگە شتێکی سووک بخەوێت؟"
  
  ئەلیسیا دەنگی شێواوە بەهۆی دەمامکەکەوە وتی: ڤۆدکا بوو بە چەک. - ئەوە بەس دەبێت.
  
  کێنسی سەیری کرد و هێواش هێواش سەری لەقاند.
  
  - سەیری چی دەکەیت بریجیت؟
  
  - باشە، لانیکەم بەم دەمامکە دەتوانم سەیرت بکەم بەبێ ئەوەی فڕێ بدەم.
  
  هایدن دەڵێت: "دەبێت ئەو غازە غازێکی خێرا بووبێت و بە تەواوی داپۆشیبێت". - چۆن بە جەهەنەم ئەو کارەیان کردووە؟
  
  لۆرن وتی: "هەواگۆڕکێ. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سیستەمی گەرمکەرەوە، تەندروستی، شتێکی لەو جۆرە. هەرچەندە، ڕەنگە، لە شوێنێکدا زانایان لە تاقیگەکانیاندا قفڵ کراون. بە لەبەرچاوگرتنی جۆری دامەزراوەکە، هەموو تاقیگەیەک یان دامەزراوەیەکی هەڵگرتن بە گرێی سەرەکییەوە نابەسترێتەوە".
  
  هایدن وتی: باشە. "باشه بۆ ? بە خەوتنی تەواوی ستافەکە چییان بەدەستهێنا؟"
  
  دەنگێکی نوێ هاتە ناو گفتوگۆکەیان، نەک لە ڕێگەی سیستەمی پەیوەندییەوە، بەڵکو لە ڕێگەی جۆرێک لە سیستەمی بڵندگۆوە کە ڕەنگە هەموو بیناکەی گرتبێتەوە.
  
  - تۆ لێرەیت؟ ئەی ئەوانەی تر؟ ئای خوایە. پاشان دەتوانین لە ماوەی نزیکەی دوانزە چرکەدا دەست پێ بکەین".
  
  درەیک بە خێرایی خۆی گۆڕی و سەیری دەرگاکەی کرد. دەنگی لۆرن وەک شەپۆلێکی مەل و با بەناو پەیوەندیکەرەکەدا ڕۆیشت.
  
  - ئێمە نزیک دەبینەوە! پێم وایە ئیسرائیلییەکان. با هەر ئێستا بشکێنین. وە سویدییەکان!"
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بەوەدا: "ئەگەر هەرگیز شوێنێک هەبووبێت کە شەڕی دەمانچە نەبووبێت...."
  
  تەقەکردنەکە لە ئێستاوە دەستی پێکردووە؛ بێ گومان پۆلیسەکانی دالاس لەسەر شوێنپێی دزەپێکەرەکان بوون. سەرەڕای ئەمەش هێرشەکە بە خێرایییەکی ناباوەر ڕوویدا. درەیک لە ئێستاوە بە کۆلێژەکەدا دەڕۆیشت و پەیوەندی بە پەیوەندیکەرەکەیەوە دەکرد، داوای کۆدی کوژانەوەی فریاگوزاری دەکرد کە زۆربەی دەرگاکانی ناوەوەی ئۆتۆمبێلەکان بکاتەوە. لەو ساتەدا ڕیزێکی گەورەی پەنجەرەی پشت ڕیزی یەکەمی دەرگاکان تەقیەوە، نارنجۆکەکان بە خێرایی سێ شووشەیان لەناوبرد. درەیک بینی کە ئەو چەقۆی تیژە وەک ڕیشتاشی بە شەپۆلێکی کوشندە و نەبڕاوەدا دەتەقێتەوە و بەسەر ژوورەکاندا ڕژا. پارچە پارچە لە هەموو ڕووکارێکدا چەسپاو. هەروەها پارتیشنەکانی ناوەوە و پەنجەرەی ئۆفیسەکان شکاون یان دابەزیون. درەیک دەمانچەکەی ئاراستەی دەرگاکان کرد.
  
  دەنگی لۆرن: "دوو، سێ، پێنج، هەشت، حەوت."
  
  بە خێرایی کۆدی سەرپێچییەکەی داخڵ کرد، پاشان بەناودا ڕایکرد، دواتر باقی تیمەکە بەدوایدا هات. لە هەموو شوێنێک جەستە هەبوون، بەهۆی گازی خەوتووەوە بێهۆش بوون.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا سەلامەتە بۆ ئێمە کە دەمامکەکانمان داکەنین؟" ئەو پرسی.
  
  هایدن چاودێری کوالێتی هەوای دەکرد. - من پێشنیاری ناکەم. بەڵێ ئێستا ڕوونە، بەڵام هەرکەسێک غازەکەی ناساندبێت دەتوانێت دووبارە ئەو کارە بکاتەوە".
  
  داهل زیادی کرد: لەگەڵ خراپترینەکاندا.
  
  "بەنەفرەت بێت".
  
  درەیک تەقەی کرد کاتێک بینی فیگەرە دەمامکدارەکان دەچنە ژوورەوە. پێنج بە یەکجار، بۆیە ڕەنگە ڕووس بوون، خۆیان لە فیشەکەکانیان ڕزگار دەکرد و گرنگییان بەوە نەدەدا کە لە ڕێگادا ئازاری کێ دەدەن. درەیک یەکێکی لە جلیقەکە لێدا، ئەوانی دیکە هەڵهاتن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموایە دەتوانین بە متمانەوە بڵێین تیمی ڕووسیا لەژێر سزاکانی حکومەتدا نییە. هیچ حکومەتێک بە عەقڵی دروستی خۆیەوە بەم قسەیە ڕازی نابێت".
  
  کینیماکا پێکەنی. - ئێمە لێرە قسەی ڕووسەکان دەکەین هاوڕێ. ئهستهمه بۆ وتن."
  
  کێنزی وتی: "وە ئەگەر پێیان وابوو دەتوانن لەوە ڕزگاریان بێت." "ئیسرائیلەکانیش."
  
  درەیک لە پشت مێزەکەوە پەنای برد. دابەشکردنەکانی دەوری دەوری ئەم لابیرینتە ناوخۆییەی ئۆفیسەکان لە باشترین حاڵەتدا زەق و زەق بوون. دەبێت بەردەوام بن لە جوڵە.
  
  لەکاتی تێپەڕبوونیدا دەستی بۆ ئەلیسیا و مەی برد. وتی: لۆرن. - ئایا دەزانین چەکی بایۆلۆجی لە کوێن؟
  
  "هێشتا نا. بەڵام زانیارییەکان دێن".
  
  درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. ڕەنگە بیرۆکراتە بکوژەکان تێچووی ژیانیان لە بەرامبەر داهاتەکاندا سەنگ کردبێت. هایدن پاڵێکی بە ڕابردووەوە نا. دایکی گوتی: قووڵتر بڕۆ. واتە: وا دەبێت.
  
  ڕووسەکان تەقەیان لە ئۆفیسەکانی ناوخۆ کرد. فیشەکەکان پێستی فایبەر گلاسیان دڕاند و بووە هۆی داڕمانی پانێڵەکان و کۆتاییەکانی ئەلەمنیۆم بە هەموو شوێنێکدا بفڕن. درەیک سەری بەرز نەکردەوە. هایدن بە پەلە هاتە پێشەوە.
  
  درەیک سەیری نێوان داروپەردووەکانی کرد. "ناتوانم چاوەکانم لەسەریان دابنێم."
  
  داڵ لە ڕوانگەیەکی جیاوازەوە دانیشت. "دەتوانم". تەقەی کرد؛ پیاوەکە کەوتە خوارەوە، بەڵام داهل بە خەمبارییەوە سەری لەقاند.
  
  "ڤێست." هێشتا پێنج بەهێزن".
  
  لۆرن کۆتایی بە پەیوەندییەکە هێنا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها پارچە زانیارییەک، خەڵک. ئەو فەرمانەی کە بریکاری خەوتووەکەی ئازاد کرد بە دڵنیاییەوە لە ناو بیناکەوە هاتبوو".
  
  هایدن وتی: "تێگەیشتم. - لۆرین، سویدییەکان لە کوێن؟
  
  کەواتە بێدەنگی: "لە ڕێگای هاتنە ژوورەوەیانەوە، لە دیوەکەی تری بیناکەوە دەمگوت، ڕاستەوخۆ بەرەو ڕووت دەڕۆم."
  
  - نەفرەت، ئەوا پێویستە سەرەتا بگەینە خاڵی ناوەندی. بەگریمانەیەک کە ئەمە ڕێگای دابەزین بێت بۆ ئاستەکانی خوارەوە، لۆرن؟"
  
  "بەڵێ، بەڵام هێشتا نازانین چەکە بایۆلۆژییەکان لە کوێن."
  
  هایدن وتی: "ئەوە لەوێ خوارەوەیە. "دەبوو گەمژە بن بۆ ئەوەی لە هەر شوێنێکی تر هەڵیبگرن."
  
  درەیک سەری لە داهل دانا. "ئایا تۆ باشیت?"
  
  "بە دڵناییەوە. بەڵام وەک پێشتر وتت هیچ حکومەتێک ڕێگەی بەم هێرشە نەدەدا".
  
  "ئێستا پێت وایە سویدییەکان بە شێوەیەکی سەربەخۆ مامەڵە دەکەن؟"
  
  داهل چاوەکانی بڕیقاندەوە، بەڵام هیچی نەوت. لەو کاتەدا، هەر شتێک مومکین بوو و ئاشکراکردنی نوێ کە ڕەنگە فەرمانەکە هێشتا لە کاردا بێت، نوێکراوەتەوە بۆ ژێرخانی مۆدێرن، هەروەها نیشانەی پرسیاری لە هەموو لاپەڕەکەدا دانا. چەند هەنگاو لە پێش ئێمەوەن؟
  
  وە چوارەم؟ ئەگەر برسێتی بەسەرتدا نەگرێت، مردنیش بەسەرتدا!
  
  درەیک وەرگەڕا. کینیماکا خۆی خزاند بۆ لای دووری ئۆفیسەکە و خۆی بە دیواری دەرەوەدا فشار خستە سەر، سمیس بەدوایدا هات کاتێک لەسەر ناوەندی ناوەوە کۆدەبوونەوە. هایدن و مای و یۆرگی ڕاست بە ناوەڕاستدا ڕۆیشتن. درەیک تەقە لە دوای تەقەی کرد بۆ ئەوەی ڕووسەکان بە زەویدا بچەسپێنێت. کێنزی لە نێوانیاندا چەقۆی لێدا و دەمانچەیەکی گرتبوو، بەڵام سەرەڕای ئەوەش خەمبار دەرکەوت. کچە هەژارەکە کاتاناکەی لەدەستدابوو.
  
  درەیک گەیشتە کۆتایی ناوچەی ئۆفیسەکە کە پلانی کراوە بوو. هایدن پێشتر لەوێ بوو، بە دەوری ئەو شوێنە کراوەدا دەڕوانی کە دەچووە سەر بانکی بەرزکەرەوەکە و ناوچەیەکی گەورەی تری ئۆفیسەکانی ئەودیو. لە شوێنێکدا سویدییەکان لەوێ بوون.
  
  لۆرن بە گوێیانەوە وتی: ڕقم لەوەیە هەواڵی ناخۆشتان پێ بدەم. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئیسرائیلییەکانیش تەنها پێشکەوتنێکیان بەدەستهێنا. ئەمە ناوچەی شەڕە. تۆ بەختێکی نەفرەتیت کە لەوێیت. "
  
  ئێستا کێنسی گەڕاوەتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەجدی گومانم هەیە ئیسرائیلییەکان پشتیوانی حکومەتیان هەبێت. بەڵام من باوەڕم وایە کە ئەمانە هێزی تایبەتن. هیچ پشتگیرییەکتان نییە؟"
  
  "بەڕێگاوەم. بەلەمێکی پڕ لێی. هیچ بیرۆکەیەکم نییە کە ئەم تیپانە چۆن چاوەڕێی ئەوە دەکەن دواتر لێی دەربچن".
  
  کێنسی وتی: تۆ باوەڕت بەم شتە نییە. "هەمیشە ڕێگایەک هەیە. پێویستە لێرە دەست بکەیت بە سەلامەتی قوربانییەکان. پێدانی ئەو یارمەتییەی کە پێویستیانە".
  
  هایدن گەڕاوەتەوە. "ببورە، هێشتا ناتوانم لەگەڵ ئەمەدا بم. ئێمە نازانین مامەڵە لەگەڵ چیدا دەکەین. نازانین ئایا فەرمانەکە دەتوانێت شتێکی کوشندەتر بڵاوبکاتەوە یان نا".
  
  "ئەوە هۆکارێک نییە بۆ دەرهێنانیان؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە فەرمانەکە بیەوێت ئێمە تەنها ئەوە بکەین. دەرگاکان بکەرەوە".
  
  ئەلیسیا وتی: "ممم، هاوڕێ. "هەندێک گەمژە پێشتر پەنجەرەکانی کردۆتەوە."
  
  هایدن بیری لەوە کردەوە. - نەفرەت، ڕاست دەکەیت، بەڵام ئەمە تەنها خراپتر دەکات. چی ئەگەر فێڵەکەی ئۆردەر ئەوە بێت کە شتێکی کوشندە لە سەرتاسەری داڵاسدا بڵاوبکاتەوە؟
  
  درەیک چاوێکی لە بەرزکەرەوەکان کرد. "پێویستە بزانین چەکی بایۆلۆجی مەسخەرە لە کوێیە."
  
  فیشەکەکان بەسەر هێزەکانی ڕووسیادا تەقینەوە و بوونەتە "پاپیر-ماشێ" کە لە پانێڵی جۆراوجۆر دروستکراوە. کەلوپەلی نووسین بە هەوادا دەفڕی: کۆمەڵێک قەڵەم، تەلەفۆنێک، کۆمەڵێک کاغەزی تەواو.
  
  تیمەکە نیشتووەتەوە.
  
  دەنگی لۆرن بەزەحمەت دەبیسترا. "ئاستی لاوەکی چوار، تاقیگەی ٧. ئەوە ئەو شوێنەیە. پەلە بکە!"
  
  
  بەشی بیست و نۆ
  
  
  تیمی SPEAR بە بەکارهێنانی ڕیزێک بەرزکەرەوە وەک قەڵغانێک لە دژی سویدییەکان، ئاگرێکی بەردەوامیان لە ڕووسەکان هەڵگرت کاتێک بەرەو دەرگا پۆڵاینەکان بە پێشبڕکێ دەڕۆیشتن. هایدن و جۆرجی ئازادکران لەکاتێکدا کینیماکا و سمیس چاودێری سویدییەکانیان دەکرد و باقی تیپەکەش سەرنجیان لەسەر ڕووسەکان بوو.
  
  هایدن ئەو دوگمەیەی داگرت کە لەسەری نووسرابوو SL4.
  
  ئەگەر بەرزکەرەوەکان زەنگی لێدا، بەهۆی تەقەی زۆرەوە دەنگەکە لەدەست دەچوو. درەیک کۆترێکی کرد، بەڵام دوژمن هێشتا توانی ئاگر بگەڕێنێتەوە و بخزێتە پێشەوە، مێزێک لە دوای مێزێک بە دەوریدا دەجووڵایەوە و شتگەلێکی بەهێزتر بەکاردەهێنا بۆ ئەوەی لە پشتیانەوە خۆی بشارێتەوە. تەنانەت ئەو کاتەش پیاوێک بە فیشەکێکەوە کەوتە خوارەوە. یەکێکی تر لە کاتێکدا باڵدار بوو بە ئازارەوە هاوارێکی کرد و یەکێکی تریش تەقەی لە قاچی کەوت. سەرەڕای ئەوەش هاتن.
  
  گڵۆپەکان لە سەرووی دەرگا کانزاییەکانەوە دەچڕان و دواتر بە پەلە کرانەوە. هایدن بازێکی دا و باقی تیمەکەش بەدوایدا هاتن. بۆ ئەوان قورس بوو، بەڵام توانیان تێپەڕن.
  
  درەیک فشاری خستە سەر داڵ، هۆنگ کۆنگەری نێوانیان.
  
  ئەلیسیا چەناگەی لەسەر پشتی دانا. - کێ بە جەهەنەم ئەوە لە پشتمەوەیە؟ بە پەنجە سەرگەردانەکان؟
  
  "ئەوە منم". کێنزی بە هێواشی کاتێک ئەو شوێنە تەنگەی لێیاندا، هیچ شوێنێکیان بۆ جوڵە نەهێشتەوە چونکە تا ئاستی چوار خێراتر بوو. - بەڵام دەستەکانم لە ملمدا گیریان خواردووە. جێگای سەرسوڕمانە پەنجەکانی منیش لەوێدان". دەستی بۆ برد.
  
  ئەلیسیا هەستی بە جووڵە کرد. - باشە کەسێک شتێکی بەسەر کەرەکەمدا چەسپاند. وە مۆز نییە."
  
  یۆرگی گوتی: ئای دەبێ من بم. - باشە ئەمە دەمانچەی منە.
  
  ئەلیسیا برۆیەکی بەرز کردەوە. - دەمانچەکەت، ڕاستە؟
  
  - دەمانچەکەم. دەمانچەکەم، ئەوە مەبەستمە."
  
  "ئایا بە تەواوی شەحن کراوە؟"
  
  "ئەلیسیا..." درەیک هۆشداری دا.
  
  "ممم، بەڵێ، دەبێ بەو شێوەیە بێت."
  
  - ئەوا باشترە نەجووڵێم. ئێمە نامانەوێت ئێستا لە شوێنێکی وەها داخراودا کار بکات، نەخێر؟"
  
  خۆشبەختانە هەر لەو کاتەی کە کێنسی وا دەرکەوت کە خەریکە وەڵامێکی ورد دەداتەوە، بەرزکەرەوەکە وەستا و دەنگی هاتنی لێدا. دەرگاکان کرانەوە و تیمەکە بە کردەوە کەوتنە دەرەوە بۆ ناو کۆریدۆرەکە. درەیک دیوارەکانی سکان کرد بۆ دۆزینەوەی تابلۆیەک. بێگومان هیچ شتێک لەوێ نەبوو.
  
  "تاقیگەی ٧ لە کوێیە؟"
  
  لۆرن وتی: "بەلای ڕاستدا بگەڕێ، دەرگای سێیەم بە درێژایی."
  
  "بێخەوش".
  
  داڵ لە پێشەوە ڕۆیشت، هێشتا وریا بوو، بەڵام متمانە بەخۆبوون دەرکەوت. مەترسییەکە تا ڕادەیەکی زۆر گەورەتر بوو، بەڵام درەیک هەرگیز بۆ ساتێک هۆکاری لێرە بوونیان لەبیر نەکرد. فەرمانی دوایین حوکم. چیتر پلانیان بۆ داناوە؟
  
  یۆرگی دەمامکەکەی داکەند و هەناسەی هەڵکێشا بۆ هەوا. کێنسی بەشداری کرد و یاساکانی شکاند و پاشان سمیسیش بەدوایدا ڕۆیشت و نیگایەکی سپی بە هایدن دا کاتێک بێدەسەڵاتانە قۆڵەکانی بەرزکردەوە.
  
  داهل و بەردەوام بوو لە ڕۆیشتن و وتی: یاخیبووان.
  
  کێنسی وتی: من دەڵێم فێڵبازان. "دەنگێکی باشترە."
  
  لە تەنیشتی وەستا.
  
  "ئەگەر ئەوەندە باش دیسپلین نەبوومایە، بە نەفرەتی لەگەڵتدا دەبووم."
  
  "نیگەران مەبە. دەتوانین کار لەسەر ئەمە بکەین".
  
  درەیک لە پشتەوە پاڵێکی پێدا. - دەزانی چووە قوتابخانەی ئەهلی، نەخێر کێنز؟ هەرگیز نایشکێنیت".
  
  "مۆساد شێوازی تایبەتی خۆی هەیە."
  
  داڵ بەسەر شانیدا سەیری کرد. - ئایا ئێوە دوو کەس بێدەنگ دەبن؟ هەوڵدەدەم تەرکیز بکەم".
  
  "سە یرکە بزانە مەبەستم چیە?" درەیک وتی.
  
  "تەرکیز لەسەر چی؟" ئەلیسیا پرسی. "ژمارە یەک تا چوار؟"
  
  داڵ وتی: ئێمە لێرەین. "تاقیگەی ٧".
  
  - تۆرستی خۆت هەموو شتێک حیساب دەکەیت؟ چاوەڕوان بن، پێم وایە لە شوێنێکدا ستیکەرێکم هەیە".
  
  هایدن پاڵێکی نایەوە بۆ پێشەوە. - پێکهاتن، خەڵک. ئاوڕ بدەوە. ئاگاداری بەرزکەرەوەکانی هەردوو لا بن. پێویستم بە لۆڕێنە لە تەلەفۆن بۆ ئەوەی بمبەستێتەوە بە چەکی بایۆلۆجی، هەروەها پێویستم بە تاقیگە هەیە بۆ ئەوەی سەلامەت بێت. پێت وایە دەتوانیت بیکەیت؟"
  
  بێ وەستان بڵاوبوونەوە و هەڵوێستەکانیان گرتەبەر. درەیک و هایدن دەبوو بە تەنیا بچنە ناو تاقیگەکەوە. سەرەتا چوونە ناو ئۆفیسی دەرەوە کە پڕ بوو لە پێداویستییەکان، هەموو ڕوویەکی بەردەست بە هەموو جۆرە ئامێرێک داپۆشرابوو. درەیک هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە ئەوان چین، بەڵام بە شێوەیەکی ژیانی و گران دەرکەوتن.
  
  لە پشت دیوارە شووشەکەوە ژوورێکی ناوەوە و سەلامەت هەبوو.
  
  وتی: لۆرن. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تاقیگەی ٧ لە دوو ژوور پێکهاتووە. دەرەکی و ناوەکی. پێدەچێت ناوەوە ژوورێکی کۆنترۆڵکردنی کیمیایی بێت کە دەتوانرێت مۆر بکرێت و ئازاد بکرێت".
  
  هیچ. پەیوەندییەکان پچڕا.
  
  درەیک چاوی لە هایدن بوو. "چی ئەو-"
  
  - ببورە، مات. هایدن. تاقیگەکان هەمیشە قەڵغانی فرێکوێنسییان هەیە، بۆیە سیگناڵەکان ناتوانن بچنە ژوورەوە و دەربچن. تاقیگەی ٧ لە ئاستێکی جیاوازدایە لە باقی دامەزراوەکە، و ماوەیەکی پێچوو تا ئاسایشی زیادە لەکاربخەین".
  
  هایدن وتی: نیگەران مەبە. - بۆ کوێ بچم؟
  
  - ژووری ناوەوە. لەوێ کابینەیەکی شووشەیی هەبێت. ئایا ئەمە دەبینیت؟"
  
  درەیک بەرەو دیوارە شووشەییە گەورەکە ڕۆیشت. "بەڵێ. ڕاست لە گۆشەی دووردا."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دیارە چەکی بایۆلۆجی هاوشێوەی چەک نییە. پێویستە لەناو دەبەیەکدا هەڵبگیرێت کە قەبارەکەی نزیکەی فلاسکێکی قاوەیە. دەتوانرێت بە کۆدی PD777 بناسرێتەوە. ئەوەت دەستکەوت؟"
  
  "تێگەیشت". چووە سەر پانێڵی کۆدی دەرگاکە و کۆدی سەرپێچیکردنەکەی بە پەنجە کرد. "هیچ". ئاهێکی هەڵکێشا. - ئایا دەکرێت ئەم ژوورە کۆدێکی جیاوازی هەبێت؟"
  
  - با بزانم. کێشەکە لەوەدایە کە هەموو سەرۆک و تەکنیکار و یاریدەدەرەکانی تاقیگە لەوێ لەگەڵ ئێوە دەخەون".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "باسی ڕووس و سویدی و ئیسرائیلییەکان ناکەم. پەلە بکە".
  
  درەیک گوێی لێ بوو کاتێک هایدن ڕاوێژکاری لەگەڵ تیمەکەدا دەکرد. هەموو شتێک بێدەنگ بوو، بە شێوەیەکی نامۆ. پاشان سمیس لە ڕێگەی کۆمەکەیەوە گریای.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "جووڵە لەسەر پلیکانەکانی ڕۆژهەڵات. ئێرە دێن!"
  
  مەی ڕاپۆرتی دا: "جووڵەم لەسەر ئەوی ڕۆژئاوا دەستنیشان کرد." "پەلە بکە".
  
  هایدن وتی: ئەو بەرزکەرەوەیانە بگرە. "زۆر بە زوویی پێویستمان پێیان دەبێت."
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە کە لە شووشەکەوە تەقە بکات. بێ گومان دژە فیشەک دەبێت و ئەگەری مەترسیدار دەبێت. هەروەها ژووری دەرەوە کابینەی شووشەی تێدابوو کە پڕکرابوون لە بۆری تاقیکردنەوە و دەبە کە دەکرا هەر ژمارەیەک ژەهریان تێدابێت.
  
  لۆرن کۆدێکی نوێی هاوار کرد. درەیک مشتێکی لێدا. دەرگاکە بە وەرچەرخان کرایەوە. ڕایکرد بۆ کۆتایی ژوورەکە و دۆشەکەکەی کردەوە و دەستی کرد بە گەڕان بەدوای دەبەدا. هایدن لە دوای خۆی بەجێما. لەکاتێکدا پشتیان دادەپۆشن، هەر ئەندامێکی تیمەکە ئەندامەکەی داهاتوو لە چاویدا دەهێڵێتەوە.
  
  درەیک بە دەبە دوای دەبەدا تێپەڕی. هەریەکەیان جێپەنجەی پیت و ژمارەی ڕەش و قەڵەمی لەسەر بوو و لە ڕێکوپێکی دەرچوون. خولەکێک تێپەڕی. سمیس تەقەی لە پلیکانەکاندا کرد و مەی دوای چەند چرکەیەک هەمان شتەکەی کرد. هێرش کرایە سەریان، دوعایان دەکرد کەس ئەوەندە گەمژە نەبێت کە نارنجۆکێک بنێرێتە ناو شەڕەکەوە.
  
  "تێگەیشت!"
  
  دەفرەکەی هەڵگرت و نیو چرکەی خایاند تا بیری هاتەوە کە چەکێکی بایۆلۆجی تێدایە کە لانیکەم دەتوانێت ئەمریکا لەناو ببات و لە ژێر قۆڵی خۆیدا چەقاند. "کاتی ڕۆشتنە".
  
  وەک یەک، هەماهەنگ، دەستیان کرد بە پاشەکشە. مای و سمیس پلیکانەکانیان داپۆشی تا درەیک و هایدن گەیشتنە کۆلۆنەکە، پاشان یۆرگی و دال پلیکانەکانیان داپۆشی. مەی و سمیس بە خێرایی پاشەکشەیان کرد کاتێک ئەلیسیا دوگمەی بەرزکەرەوەکەی داگرت.
  
  دەرگاکان لە یەک کاتدا کرانەوە.
  
  "خێراتر!" - مای هاوارێکی کرد، بە خێرایی لە گۆشەکەدا دەرکەوت. "ئەوان چەند چرکەیەک لە منەوە دوورن."
  
  ئاگری گەڕاندەوە و بە زەویدا چەقاندیان.
  
  سمیس ڕێگایەکی جیاوازی گرتەبەر، ئێستا لەلایەن داڵەوە داپۆشراوە، هەردوو پیاوەکە بەرەو دەرگاکان پاشەکشەیان کرد.
  
  و پاشان زەنگەکان دەستیان کرد بە لێدان، هاوارێکی بەهێزی هاوشێوەی هۆڕن کە گوێچکەکانی پڕکرد و هەستەکانی نارد بۆ ئۆڤەردرایڤ.
  
  "چى دۆزەخێکه ئه مه?" درەیک هاوارێکی کرد.
  
  "نەخێر. ئای نا!" لۆرن هاوارێکی کردەوە. - لەوێ دەربچن. ئێستا لەوێ دەربچن! تەنها شتێکیان بڵاوکردەوە بۆ ناو سیستەمەکە". هێواش هێواش وەستا. - ئای خوایە گیان... ئەوە سارینە.
  
  هەر لە ئێستاوە لە ڕێگەی دەرچەی هەواگۆڕکێی سەربانی کۆلێژەکە و دەرچەی لایەنی بەرزکەرەوەکەدا دەڕژا.
  
  
  بابەتی سی
  
  
  درەیک شەپۆلی سەرەتایی ترسی سەرکوت کرد بە باسکردنی ناوی سارین. دەیزانی کە کوشندەیە. دەمزانی بە چەکی کۆمەڵکوژ دادەنرێت. دەیزانی کە سمیس و یۆرگی و کێنزی دەمامکەکانیان داکەندووە.
  
  وە بینی ئەوەی دەوترێت شلەیەکی بێ ڕەنگ و بێ بۆنە لە دەرچەی هەواگۆڕکێکانەوە دزە دەکات.
  
  - هەرگیز گومانم لەوە نەبووە کە سارینیان لێرە هەڵگرتووە. هایدن هێرشی کردە سەر یۆرگی. "بەڵام ئەمە..." دەمامکەکەی گرت.
  
  درەیک دەیزانی کە نزیکەی هەموو شتێک دەتوانرێت دەستکاری بکرێت، ئەندازیاری بکرێت، یان تەنانەت دووبارە خەیاڵ بکرێتەوە. تاکە سنووردارکردن خەیاڵ بوو. مادەی دەماری شل بە شێوەیەکی بێ سنوور نەرم و نیان بوو. ئێستا بە هەموو توانایەوە پەلە دەکرد بۆ لای کێنزی، بەڵام بینی کە ئەلیسیا و مەی پێشتر لەوێ بوون. ژنە ئیسرائیلییەکە دەمامکی لەبەردا بوو، بەڵام چاوەکانی پێشتر داخراو بوون و جەستەی لاواز بوو.
  
  سارین دەتوانێت لە ماوەی یەک بۆ دە خولەکدا بکوژێت، بەپێی ژەمە دەرمانەکە.
  
  درەیک وتی: "نا. "نا نا نا".
  
  سمیس بە لای بەرزکەرەوەکەدا خلیسکاند، پێشتر بێهۆش بوو، پێش ئەوەی داڵ بتوانێت دەمامکەکە بە تەواوی بەسەر دەموچاویدا ڕابکێشێت.
  
  بەرزکەرەوەکە بەپەلە هاتە سەرەوە، گەڕایەوە بۆ نهۆمی یەکەم.
  
  "ئێمه ئهبێ چی بكهین?" هایدن لە سەر کۆمسەکان هاوارێکی کرد. "چەند کاتیان هەیە؟"
  
  "کێ?" لۆرن بە شێوەیەکی سروشتی وەڵامی دایەوە. - کێ ئازاری پێگەیشت؟
  
  "تەنها مشکێکی نەفرەتی تاقیگەیی یان پزیشکێک بدۆزەرەوە و پێمان بڵێ چی بکەین!"
  
  کینیماکا سمیسی بەسەر شانیدا بەرزکردەوە کاتێک دەرگاکان کرانەوە. درەیک بینی خەریکە ڕادەکاتە دەرەوە، پاشان سەرەتا بەپەلە هاتە ژوورەوە، دەیزانی کە ڕەنگە هاواییەکە سویدی و ڕووس و ئیسرائیلییەکانی چاوەڕوانکراوی لەبیر کردبێت. یەکسەر بینی کە هەڵمێکی کاڵ بوو کە بە هەموو دەرچەی ئاستی بەرزدا دەڕژا. دڵی نوقم بوو. "لێرەش بڵاوکرایەوە."
  
  لۆرن وتی: "هەموو کۆمپلێکسەکە. "من تەکنیکاری تاقیگەم هەیە هەر لێرە."
  
  کینیماکا هەناسەی هەڵمژی و وتی: "پێویستم پێی نییە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستمان بە ئەترۆپین هەیە. ئەم ئەترۆپینە نەفرەتییە لە کوێیە؟
  
  دەنگێکی نوێ هاتە سەر خەت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چەند کەس تووشی ڤایرۆسەکە بوون؟ وە تا چ ئاستێک؟"
  
  درەیک ناوچەکەی سکان کرد و ڕایکرد بۆ داپۆشینی و چەکەکەی بە ئامانج گرت. ئەلیسیا پشتگیری لێکرد. جووڵەی پێشەوە وای لێکردن بوەستن.
  
  "بۆ دۆزەخ بەم شتە!" هایدن دەگریا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە سێ کەسی خۆمان و دەیان کەسمان هەیە کە پێشتر لە تاقیگەدا بێهۆش بوون. دەبێت بە دژە ژەهرەکەوە بێیتە ئێرە، ئێستاش دەبێ بیکەیت!"
  
  پیاوەکە وتی: سارین کوشندە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام دەتوانێت کاتژمێرێک بخایەنێت تا کوشتن. ئێمە لەسەر ڕێگای ڕاستداین، باوەڕم پێ بکەن. ئێمە بۆ ئەمە ئامادە بووین. پێم بڵێ، ئایا قوربانییەکان سەختی هەناسەدانیان هەیە؟"
  
  درەیک سەیری دواوەی کرد. هایدن ساتێکی بۆ پشکنین تەرخان کرد. بە گرێیەک لە قوڕگیدا وتی: بەڵێ. "بەڵێ ئەوە".
  
  درەیک سەیری دەکرد کە دال بەرەو لای کێنزی دەڕۆیشت و بە نەرمی لە ئەلیسیا دووری خستەوە و لە باوەشیدا دەیگرت. ڕاستەوخۆ چاوی لە کینیماکا بوو. هیچ کەسێکی کە. هیچ شوێنێکی دیکە. جیهان نەما و تەنها یەک شت لەسەر ویژدانی سویدی مابووەوە.
  
  - مانۆ. ئێمه ئهبێ چی بكهین?"
  
  هاواییە گەورەکە ڕقێکی لێدا. "ئەترۆپین و دەرزی ئۆتۆماتیکی."
  
  دەنگەکە یەکسەر وەڵامی دایەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە هەر نهۆمێکدا کەنداوی پزیشکی دانراون. هەر ژوورێک چەندین دژە ژەهری تێدایە و ئەترۆپین یەکێکە لەوانە. هەروەها لەوێ دەرزی ئۆتۆماتیکی دەبینیتەوە. تەنها لە ماسولکەی ڕاندا بیچەسپێنە".
  
  "دەزانم چی بکەم!"
  
  درەیک چاوەڕێی تەکنیکی کرد کە بە کینیماکا بڵێت بۆ کوێ دەچێت، پاشان سەرەتا ڕۆیشت. نە دزیکردن بەدەوریدا، نە خۆدزینەوە لە مێزەکان؛ ئەمجارەیان سەریان لە دەرەوە بوو، پشتگیری هاوڕێ کەوتووەکانیان دەکرد، تەحەدای هەر نەتەوەیەکی ناپاکیان دەکرد کە ئەوەندە گەمژە بێت کە بیانگرێتە ئەستۆ. زەویەکە هێشتا پڕ بوو لە جەستە، تەنها ئێستا ئەم جەستە خەوتووانە کۆکرابوونەوە، ئازاریان ئازار دەچێژت، هەندێکیان لە ئێستاوە دەلەرزین.
  
  دەرگای چوونە ژوورەوە وێران بوون. پیاوانی دەمامک و عەزی بەپەلە هاتنە ژوورەوە.
  
  درەیک کورسیەکەی بە لایەکدا لادا و پاشان سەرنجی دا بە کەنداوی پزیشکی لە یەکێک لە گۆشەکانی ژوورەکەدا. ڕایکرد. لە لای ڕاستەوە تەرمی ڕووسەکە کەوتبوو، کە جل و بەرگی کەڤلاری لەبەردا بوو، ئەو کەسەی کە تەقەیان لێکردبوو. دوو کەسی دیکە لە تەنیشتی کەوتبوون؛ لەرزین و گیانیان لەدەستدا. سارینیش بە توندی لێیان دا. ئازادکردنی ماددە کیمیاییەکان بە شێوەیەکی کاریگەر شەڕەکەی ڕاگرت و SPIR هێشتا چەکی بایۆلۆژییەکەی لەبەردەستدا بوو.
  
  هایدن بەبێ ئەوەی چەکێکی بەدەستەوە بوو بەپەلە هاتە پێشەوە و دەرگای کەنداوی پزیشکی فڕێدایەوە. لە ناوەوە، لەبەردەمیاندا دەیان ئەمپۆل وەستابوون کە پڕ بوون لە شلەی بریقەدار. بە ڕوونی نیشانەیان لەسەر بوو و کینیماکا هاوارێکی کردە سەر ئەترۆپینەکە؛ مای ئۆتۆ ئینژێکتەرەکەی دەرهێنا و پڕی کرد. کینیماکا تەنها چەند چرکەیەک پێش ئەوەی دال هەمان شت لەگەڵ کێنزی بکات، دەرزییەکی لە دەموچاوی سمیسدا چەقاند. ئەلیسیا و مای مامەڵەیان لەگەڵ یۆرگی کرد و پاشان تیمەکە چەقۆکێشان، ماندوو بوون، بێهێز بوون، ترسان لەوەی ئەو هیوایەی کە دڵیان پڕ کردبوو ئێستا ئەوەندە بێهیوا دەرکەوت.
  
  خولەکەکان تێپەڕین. درەیک ڕووی لە کینیماکا کرد. - ئێستا چی ڕوودەدات؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "باشە، ئەترۆپین کاریگەرییەکانی سارین دەگرێت. دەبێت بگەڕێنەوە".
  
  تەکنیکارەکە وتی: ئاگاداری کاریگەرییە لاوەکییەکان بن. "لە بنەڕەتدا خەونبینین. بەڵام سەرگێژخواردن، سکچوون، کاڵبوونەوەی بینین..."
  
  ئەلیسیا وتی: نیگەران مەبە. "هیچ شتێک لە نانخواردنی نیوەڕۆی مەیخانە خراپتر نییە بۆ تیم سپێر."
  
  "دەم ووشكى. زیادبوونی لێدانی دڵ..."
  
  "بەڵێ."
  
  چەند خولەکێکی تر تێپەڕی و درەیک بێدەسەڵاتانە سەیری دەموچاوی یۆرگای کرد و لە چرکەیەکدا سەد جار ئاواتی ئەوەی دەخواست لانیکەم دڵۆپێک ژیان بگەڕێتەوە بۆ لای. هایدن پرسیاری لە تەکنیکارەکە کرد کە ئایا دەتوانن سارینەکە لە سیستەمەکە دەربهێنن و ڕێگە بە هەمووان بدەن دەمامکەکانیان دەربهێنن، بەڵام دۆخەکە بەزەحمەت لە ژێر کۆنتڕۆڵدا بوو. ڕەنگە هەرکەسێک سارینەکەی ئازاد کردبێت هێشتا پلانی تری هەبێت.
  
  لۆرن دڵنیای کردن و وتی: ئێمە ئێستاش لە سیستەمەکەداین. "FBI چەندین زانای ئاستی باڵای کۆمپیوتەری دەستگیرکردووە کە ماوەیەکە خەریکی هەڵکەندنی ئەم دۆسیەیەن."
  
  "هیچ هەواڵێک لەسەر تیمەکانی تری هێزە تایبەتەکان؟" هایدن پرسی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە پێمان وایە. من تەنها پشتڕاستکردنەوەم دەست دەکەوێت. هەمووی لەوێدا کەمێک سەرلێشێواون".
  
  درەیک دەستی لە ڕوومەتەکەی یۆرگی دا، لە لای ڕاستی دەمامکەکەیەوە. "پێم بڵێ دەربارەی ئەو شتە".
  
  ڕووسەکە کەمێک تێکەڵ بوو و دەستەکانی بەرزکردەوە. چاوەکانی فڕین و بە بەتاڵی ڕاستەوخۆ سەیری درەیکی کرد. کۆکە و هەوڵیدا دەمامکەکەی داکەنێت، بەڵام درەیک لە شوێنی خۆیدا گرتی. بە ئەترۆپین یان بەبێ ئەترۆپین باشتر وایە هیچ شتێک بە ڕێکەوت نەهێڵیت. سمیس هەروەها خەباتی کرد و پاشان کێنزی؛ داهل ئاهێکی درێژ و بیستراوی ئاسوودەیی هەڵکێشا. تیمەکە دەرفەتەکەیان قۆستەوە و زەردەخەنەیەکی کورت و لاوازیان ئاڵوگۆڕ کرد.
  
  هایدن وتی: با بیانخەینە هەوا. - بۆ ئەمڕۆ لێرە تەواو بووین.
  
  لۆرن جارێکی تر پەیوەندی کردەوە. "هەموو شتێک باشە لەگەڵیان؟ ههموویان?" هێشتا هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە کێ تووشی نەخۆشییەکە بووە.
  
  درەیک وتی: تا ئێستا زۆر باشە، خۆشەویستی. "هەرچەندە زۆر باشە پزیشکێک پشکنینیان بۆ بکات."
  
  "ئێمە لێرە دەیان کەسیان هەیە."
  
  هایدن وتی: "ئێستا دێمە لات.
  
  تیمەکە خۆیان کۆکردەوە و یارمەتی یەکتریان دا لە دەرگاکە دەربچن. هایدن چەکی بایۆلۆجی بە سنگی خۆیەوە گرت، تەنانەت ئێستاش دڵنیا نەبووە کە دەتوانێت متمانە بە کێ بکات. پرسیارێکی لە لۆڕێن کرد لە ڕێگەی کۆمیسەکانەوە.
  
  لۆرن دەڵێت: پێویستە لە شاری دالاس ببرێتە شوێنێکی سەلامەت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لێرەدا وردەکارییەکانم هەیە. ئەوان چاوەڕێی تۆ دەکەن".
  
  هایدن بە چاوە ماندووەکانی پشت دەمامکەکەیەوە سەیری درەیکی دەکرد.
  
  هەرگیز کۆتایی نایەت.
  
  درەیک بە تەواوی دەیزانی بیر لە چی دەکاتەوە. تا ئەو کاتەی گەیشتنە ژووری فریاکەوتن و دەمامکەکانیان لابرد و لۆرنیان دۆزیەوە، دەستیان کردبوو بە هەستکردن بە کەمێک زیاتر پشوودان. درەیک چێژێکی زۆری وەرگرت کە قاوەیەکی گەرمی بۆ هێنا و ئەلیسیا بۆ بوتڵێک ئاو گریای. مای پەرداخەکەی لێ وەرگرت و قووتێکی خواردەوە، پاشان بانگهێشتی کرد کە قووتێک لە شووشە بەکارهێنراوەکە وەربگرێت.
  
  کێنزی دەستی درێژ کرد و لە مانگی ئایار وەریگرت و ئاهێکی هەڵکێشا. - بۆچی ئێوە چوار کەس دەبینم؟
  
  ئەلیسیا ئاوەکەی گەڕاندەوە. - کەواتە، هێشتا لە ژیاندا؟ هێی، ئایا ئەمە وەک سێکسی ئەژمار دەکرێت؟"
  
  درەیک سەیری دەکرد. "شتێک دەزانیت? من دەزانم کەی کاتی وازهێنانە لەم کارە، کاتێک ئێوە دوو کەس واز لە هەوڵی توڕەکردنی یەکتر دێنن. ئەوە ئەو کاتەیە کە خانەنشین دەبم."
  
  لۆرن بۆ ساتێک لە سمیس دوورکەوتەوە، کاتێک زانیارییەکی زۆر بەر سیستەمی پەیوەندییە ناوەندییەکانی کەوت. ئەمەش پەیوەندییەکانی ئەو کابرا ناخۆشە لە واشنتۆن و ئۆپەراسیۆنی ناوخۆیی لە دالاس و تا ڕادەیەکی کەمتر وەزیری بەرگری دەگرێتەوە.
  
  دەستی بۆ گروپەکە جووڵاند کە گوێی لێبگرن پێش ئەوەی بیری بێتەوە کە دەتوانێت پەیوەندییەکە بەکاربهێنێت. - هێی، ئەه، باشە، سڵاو. ناونیشانێکت پێ دەدەم لە داڵاس و پێویستە لە ڕێگادا بیت. تا زیاتر ئەم چەکە بایۆلۆجیانە لە کێودا بمێننەوە، مەترسییەکە زیاتر دەبێت. ئێستا کەمێک ڕوونکردنەوەمان هەیە. وا دیارە ئەو هێورکەرەوەی ئەسڵی کە بەکارهێنرا بۆ ئەوەی کاریگەری لەسەر نزیکەی هەموو ئەو کەسانە هەبێت کە لە تاقیگەدا کاردەکەن، هەر کە تابوتەکەی جیرۆنیمۆت کردەوە لە ڕێگەی کۆدی زیادەڕۆییەوە دەستیپێکردووە. پێدەچێت وا بیربکەنەوە کە ڕەنگە ئێستا ئەو کولتە بوونی نەبێت، بەڵام ڕەنگە لانیکەم کەسێک هێشتا کاریان بۆ بکات. هەروەها سارین بە هەمان کۆد و بێ گومان لەلایەن هەمان کەسەوە چالاک بوو. کەسی ناوخۆیی؟ ڕەنگە. بەڵام لەبیرت نەچێت کە ناچار بووین شاشەی پارێزەری تاقیگەکە لاببەین بۆ ئەوەی سیگناڵەکە بتوانێت بچێتە ژوورەوە."
  
  هایدن دەڵێت: پێویستە دڵنیا بیت لەوەی خەڵک ناڕۆن پێش ئەوەی بریکاری خەوتووەکە کاری خۆی بکات.
  
  "لەسەر ئەو. بەڵام ئەوە تەنها نییە. تەرمەکان ژماردراون". هەناسەیەکی هەڵمژی. ئاماژەی بەوەشکردووە، ستافی تاقیگەکەمان و هاوڵاتیانی مەدەنی بێتاوان کاری باشیان کردووە. پێدەچێت هەموویان وەڵامی ئەترۆپین بدەنەوە. گریمانە دەکرێت کە لەبەر ئەوەی لەسەر زەوی دەخەوتن تەنها ژەمە لاوازەکانیان وەرگرتووە و یارمەتی بە خێرایی هاتبێت. ئێستا کێشەی ناسینەوە نییە، بەڵام بەو پێیەی ئێمە هەڵوێستی ڕووس و سویدمان دەزانی، دەبێت وا دابنێین کە ڕاست دەکەین. سێ ڕوسی کوژراون، دوو کەسیش بێسەروشوێن بوون. دوو سویدی گیانیان لەدەستداوە، یەکێکیان بێسەروشوێنە. وە سێ ئیسرائیلی گیانیان لەدەستدا، دوو کەسیش بێسەروشوێن بوون".
  
  "ئەوان ئەترۆپینیان وەرنەگرت؟" داڵ بە نیگەرانییەوە پرسی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، بێگومان ئەوان ئەو کارەیان کردووە، بەڵام دوای هاوڵاتیانی مەدەنی. وە بەڕاستی بە شێوەیەکی شەڕانگێزتر لێیان دا".
  
  تا ئەم کاتە سمیس و یۆرگی و کێنزی لەسەر پێی خۆیان بوون و بە پشوودرێژ و تامەزرۆی کردەوە دەرکەوتن. درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا ئەمە دەتوانێت یەکێک بێت لەو کاریگەرییە لاوەکیانەی کە پێشتر باسمان کرد؟
  
  وتی: یۆرجی. - سەیری ئەلیسیا بکە. تۆ چی دەبینی?"
  
  ڕووسەکە پێکەنی. "ئایسکرێم و مریشکی گەرم؟"
  
  درەیک پێکەنی. "ئەو باشە".
  
  ئەلیسیا بە قووڵی چاوەکانی بڕیقاندەوە. - ئەوە مانای چییە بە جەهەنەم. یۆگی؟ یۆگی؟ وەرە هاوڕێ. دەزانی خۆشم دەوێیت، بەڵام ئەگەر فاسۆلیاکان نەڕێژیت، دەبێت بتکوژم."
  
  درەیک بەرەو ئۆتۆمبێلە چاوەڕوانکراوەکان ڕای کێشا. - باشە خۆشەویستی من، تۆ تەنها مەبەستەکەیت سەلماند.
  
  
  بەشی سی و یەک
  
  
  خێرایی هەڵبژاردەی ئەوان بوو، ڕزگارکەریان بوو، خودایان بوو و باشترین ڕێگایان بوو بۆ ئەوەی لە ئێستادا لە ژیاندا بمێننەوە.
  
  هیچ وەهمێکیان نەبوو کە ڕەنگە چی چاوەڕێیان بکات لە ڕێگادا بۆ داڵاس. گرنگ نەبوو چەند ئەفسەری پۆلیس هاوکاریان کرد؛ گرنگ نییە چەند ئۆتۆمبێلی جۆری SUV و SWAT ڤانی FBI لە ڕێگاکەدا ڕیز بکردایە، ئەو کەسانەی ڕووبەڕوویان دەبوونەوە هەندێک لە باشترینەکانی جیهان بوون، و ڕێگەیەکی دەربازبوونیان دەدۆزیەوە.
  
  بەپێی ئەوەی لە ڕاستیدا بۆ کێ کاریان کردووە.
  
  درەیک ئەو ئۆتۆمبێلانەی بینی کە بۆ ئەو گەشتە کورتە بەناو داڵاسدا دابینکرابوون - دوو ئۆتۆمبێلی دەرچووی حکومەت و چوار تایەیان هەبوو - و سوکانەکەی لێدا.
  
  "بەڕاستی ئەمە کار ناکات."
  
  بە بیرهێنانەوەی شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێل و ناوەڕۆکەکەی، سەری بەرەو یەک دوو شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێل لە نزیک دەرچوونەکە هەڵکێشا.
  
  "ئەوان دەیکەن".
  
  لۆرن ڕەزامەندی خۆی دەربڕی. "داوا لە FBI دەکەم کە لێکۆڵینەوە لەم بابەتە بکات."
  
  "خێرا". درەیک لە ئێستاوە بەرەو ئەو ئاراستەیە دەڕۆیشت. "گشت? بارکردنی گێلەکە. بەم زووانە پێویستمان بە هەموو ئەو تەقەمەنییە دەبێت کە هەمانە".
  
  هایدن لە ناوەڕاستدا، بەپەلە بەرەو ئۆتۆمبێلەکان ڕۆیشتن، ئۆتۆمبێلێکی دۆج چالنجەری ڕەشی ڕەنگی دزێو و موستانگێکی شین و سووک کە دوو هێڵی سپی بەدرێژایی کابۆکەی هەبوو. داڵ دەستکاری موستانگی کرد، ئەمەش زۆر باش بوو چونکە درەیک چالنجەری دەویست. ئۆتۆمبێلەکانی پۆلیس بە هاوارەوە ڕۆیشتن و خۆیان ئامادە دەکرد بۆ پاککردنەوەی ڕێگایەک لە ناوەندی شاری دالاسدا. کۆپتەرەکە لە نزیکەوە دەسوڕایەوە، هۆشداریدا لەوەی کە ئەگەری زۆرە لەلایەن تیمەکانی سواتەوە بخرێتە خوارەوە. هەردوو ئۆتۆمبێلەکە ئەوەندە نوێ بوون کە بتوانن هاک بکرێن- FBI پێویستی بە کلیلەکان نەبوو.
  
  درەیک لەگەڵ یۆرگی کە کورسی سەرنشینەکەی وەرگرت، هایدن و ئەلیسیا و مەی. بزوێنەرەکەی داگیرساند و بە دڵخۆشیەوە زەردەخەنەی کرد.
  
  وتی: ئەمە ئەو دەنگەیە کە پێش کاتژمێر شەشی بەیانی لە جێگاکەم بۆی هەڵدەستام.
  
  ئەلیسیا پشتگوێی خست. خووی بە منداڵییەکەیەوە گرت و هەمووان ئاگاداری کردەوە.
  
  درەیک بزوێنەرەکەی داگیرساند. داڵ موستانگەکەی لە تەنیشتیەوە دەستپێکرد و دوو پیاوەکە لە دوو ڕیز پەنجەرەوە پێکەنین، لە کۆتاییدا پێکەوە.
  
  هایدن پەنجەی لە دەبەی پشتەوەی کورسیەکەی دا. "چەکی بایۆلۆژی".
  
  -ممم، بەڵێ. باش."
  
  خۆی فشار خستە سەر زەوی و سوکانەکەی سوڕاند و ئۆتۆمبێلەکەی بردە ناو شوێنی تەسکی وەستانی ئۆتۆمبێلەکە و بەپەلە بەرەو دەرچوونەکە ڕۆیشت. ئۆتۆمبێلەکە لەسەر شەقامە نایەکسانەکە وەرگەڕا، بەرزکردنەوەی پێشەوە و دواوەی خراپ بوو. پریشکەکان فڕی.
  
  لە پشت درەیکەوە، داڵ بینی کە پریشکەکان بەسەر جامی ئۆتۆمبێلەکەیدا دەچڕان و بۆ یەک چرکە ئاگریان گرتەوە. دیارە دڵخۆش نەبوو.
  
  "کینێل، درەیک. ئایا هەوڵت دەدا بچیتە ناو ئەمەوە؟"
  
  هایدن وەڵامی دایەوە: "تەنها لێبخوڕە. "بینا پارێزراوەکە تەنها نۆ خولەک لێیەوە دوورە."
  
  سمیس وتی: بەڵێ، ڕەنگە لە ڕێڕەوی پێشبڕکێکاندا بێت. "بەڵام ئەمە دالاسە و ئەم دووانە پێشبڕکێکار نین."
  
  - دەتەوێت تەقە بکەیت لانسلۆت؟ درەیک ئاهێکی هەڵکێشا. - بەسەر ئەم سویدییە سەرکەون و بیبەن.
  
  "گرنگ نییە".
  
  "توڕەیت?" ئەلیسیا بەشداری کرد. - بێگومان نا، لانسلۆت.
  
  هایدن جارێکی تر هەوڵی دا: "دەتوانین-".
  
  دەنگی لۆرن دەنگی خۆی خنکاند. پاشان گوتی: "دوژمن نزیک دەبێتەوە: تەقە مەکە لانسلۆت."
  
  درەیک بە وردکردنی فەرمانەکەی و بەکارهێنانی هەردوو هێڵی ڕێگاکە، ئۆڤەرستیرێکی بەرچاوی ڕاگرت. ئۆتۆمبێلێکی پۆلیس لە پێشەوە وەستابوو، ڕێگری لە شۆفێرانی دیکە دەکرد کە ڕێگاکەیان ببڕن. چالنجەرەکان بە خێرایی بە چوارڕێیانەکەدا تێپەڕین کە ئێستا بە بینا بەرزەکان دەورە دراوە. موستانگەکە دوای نیو چرکە بەپەلە تێپەڕی و بە تەسکییەوە لە بەرگری دواوەی دۆجەکەی لەدەستدا. درەیک لە ئاوێنەی دواوە سەیری کرد و تەنها شتێک کە دەیبینی ددانە گرژەکانی داڵ بوو.
  
  "ئێستا دەزانم چۆنە کە نەهەنگێک ڕاوەدووی بنێیت."
  
  لە شوێنێک لە پێشەوە ئەو بەشەی کە مابووەوە لە ڕووس و سویدی و ئیسرائیلییەکان، کە هەموویان یەک ئەرکیان هەبوو - بەدەستهێنانی چەکێکی بایۆلۆژی کە بە تایبەتی بۆ لەناوبردنی دابینکردنی خۆراکی ئەمریکا داڕێژرابوو.
  
  "بۆچی تەنها لەناوی نابەین؟" کینیماکا وتی کاتێک دەستی بە دەستەوانەکەوە گرت.
  
  داڵ ئاماژەی بەوەدا: "ئەوە پرسیارێکی دادپەروەرانەیە.
  
  لۆرن وتی: "ئەوەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، بەڵام تەنها پێم گوترا کە پرۆتۆکۆڵەکان لە شوێنی خۆیانن. ڕێکارەکان. بە هەڵە بیکە و دەتوانیت خۆت و کەسانی بێشوماری دیکە بکوژیت".
  
  درەیک غازەکەی سووک کرد کاتێک پێچێکی تیژ لە پێشەوە دەرکەوت. جارێکی تر پۆلیس هەموو ڕێگاکانی تری داخستبوو و ئەویش بە ڕەوشتەوە ئۆتۆمبێلەکەی بە گۆشەکەدا مانۆڕ کرد و تایەکانی فڕێدا و بە خێرایی بە گڵۆپی سوورەکەدا ڕۆیشت. داڵ چەند پێیەک لە دواوە بوو. پیادەکان لە شەقامەکاندا ڕیز بوون و چاویان لێدەکرد و ئاماژەیان پێدەکرد، بەڵام لەلایەن پۆلیسەوە بە مێگافۆن ڕاگیرابوون. درەیک هەمیشە بە وردی ئاگاداری ئەوە بوو کە ڕەنگە هەندێک گوێ نەگرن.
  
  هایدن وتی: پۆلیسەکان ناتوانن مامەڵە لەگەڵ هەموو ئەمانەدا بکەن. - هێواش بکەرەوە، کوڕان. پێنج خولەکمان ماوە".
  
  لەو ساتەدا ئۆتۆمبێلێکی جۆری پیکاپ لە شەقامێکی لاوەکییەوە بە فڕین هاتە دەرەوە و نزیک بوو لە ئەفسەرێکی پۆلیسی بێ ئاگا لێیدا. ڕووی کردە ڕێگاکەیان و پاشان کەوتە سەریان. یۆرگی پێشتر بە پەنجەرەکەیدا ڕۆیشتبووە خوارەوە و مای لە پشتەوە شووشەکەی شکاند.
  
  پیکاپەکە کە ئۆتۆمبێلێکی جۆری ئێف ١٥٠ی زیوین بوو، لەگەڵ نزیکبوونەوەیدا ڕێچکەی گرتبوو. ڕووخساری پێکەنیناوی پشت سوکانەکە چاوی لێیان بوو، دوو ئەوەندەی ڕێگاکە سەیری دەکرد. یۆرگی پشتی بە کورسیەکەیدا کێشا.
  
  - ئای نا، نا، نا. ئەمە باش نییە. ئەیناسم. ئەیناسم. "
  
  درەیک بە خێرایی چاوێکی لێکرد. "بە بۆچوونی من لە بەرزکەرەوەی قورسایی ڕووسی دەچێت."
  
  یۆرگی دەڵێت: ئەو لە ئۆڵۆمپیاد بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە پێش ئەوەی ببێتە بکوژێکی نهێنی سەربازی، یەکێکە لە باشترینەکان کە تا ئێستا لە ڕووسیا هاتبێتە دەرەوە. ئەو ئۆلگایە".
  
  درەیک خاو بووەوە کاتێک کۆمەڵێک پیادە لەبەردەم ئۆتۆمبێلە خێراکان هاتنە دەرەوە، زۆربەیان مۆبایلیان لە چاوەکانیانەوە دوور بوو.
  
  "ئۆلگا؟"
  
  - بەڵێ ئۆلگا. ئەو ئەفسانەیە. ئایا هەرگیز ناوی ئەوت نەبیستووە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "نەک لەم چوارچێوەیەدا. نەخێر".
  
  فڕۆکەی ئێف ١٥٠ی زیوین بە توندی وەرچەرخان و خۆی کێشا بە لای چالنجەرەکەی. درەیک لە ڕەوە سەرگەردانەکە ڕزگاری بوو، جارێکی تر هەنگاوی خستە سەر گازەکە و بە پەلە هاتە پێشەوە، چالنجەرەکە بە هاوارێکی دڵخۆشکەر وەڵامی دایەوە. ئۆلگا وەرچەرخانێکی دیکەی کردەوە، ئامانجی باڵی سێ چارەکی دواوە بوو، بەڵام چەند ئینجێک لەدەستیدا. فڕۆکەی ئێف ١٥٠ی ئەو پەڕیەوە بۆ دیوەکەی تر، ڕاستەوخۆ لە نێوان درەیک و داڵ. سویدییەکە لە پشتیەوە مانۆڕێکی موستانگەکەی کرد.
  
  وتی: "ناتوانم ڕام بکەم." "زۆر مەترسیدارە."
  
  مای وتی: ناتوانم تەقەی لێبکەم. "هەمان کێشە".
  
  - چۆن چاوەڕێی هەڵهاتن دەکات؟ کینیماکا بیری لەوە کردەوە.
  
  یۆرگی دڵنیای کردن و وتی: ئۆلگا نەدۆڕاوە. - وە هەرگیز شکست ناهێنێت.
  
  ئەلیسیا وتی: ئەمە بۆ ئەو زۆر باشە. - ڕەنگە ئێوە دوو کەس لە ژێر یەک دۆشەکدا خۆیان بشارنەوە.
  
  سێ ئۆتۆمبێل بە خێرایی لە پێشەوە ڕۆیشتن و ئۆتۆمبێلەکانی دیکە تا ڕادەیەکی زۆر گیران و پیادەکان بەهۆی گریانی بەردەوامی ئاگادارکەرەوەی پۆلیسەوە ئاگادارکرانەوە. درەیک ڕێنماییەکانی هایدنی جێبەجێ کرد لە کاتێکدا هایدن بە شاشەی سەت-ناڤە گەورەکە دانیشتبوو.
  
  درەیک ڕێڕەوێکی درێژی لە پێشەوە بینی.
  
  گوتی: لەگەڵم بمێنەرەوە دال. - پاڵ بە ژنە ژنەکەوە بنێ بۆ گۆشەیەک.
  
  خێراتر بوو، خۆی لە ناوەندی ڕێگاکەدا هێشتەوە. ئۆتۆمبێلە بێسەرپەرشتەکە لە ڕاستیدا دەستی کرد بە دەرچوون لە شەقامێکی لاوەکی، بەڵام وەستا کاتێک شۆفێرەکە بینی کە ڕاوەدوونانی نزیک بووەوە. درەیک چەقۆکەی لە خوارەوە هێشتەوە و لە پشتیەوە سەیری ئۆلگا و داهلی دەکرد. بزوێنەرەکان هاواریان دەکرد و تایەکان دەستیان کرد بە قیژە. پێشانگای شووشەیی فرۆشگاکان و بیناکانی ئۆفیسەکان وەک ئەوەی لە تەمێکدا بوون، بەلایدا دەچڕان. پیادەکان بۆ وێنەگرتن بازیان بەسەر ڕێگاکەدا دا. ئۆتۆمبێلی پۆلیسەکە پەیوەندی بە ڕاوکردنەکەوە کرد و بە تەنیشت ئۆلگادا ڕاکێشا، بەجۆرێک ئێستا درەیک دوو ئۆتۆمبێلی لە دیمەنی دواوەیدا هەبوو.
  
  هایدن وتی: سێ خولەک.
  
  ئەلیسیا وتی: "دەمانچەکانتان وەربگرن، خەڵک.
  
  کێنزی وتی: با هیوامان ئەوە بێت کە ژنە کۆیلەکەی ڕووسی بە هێمنی نەڕوات.
  
  یۆرگی لە تەنیشت درەیکەوە بە توندی قوتی دا.
  
  پاشان، لە پێشەوە، سەیرترین و ترسناکترین شت ڕوویدا. ژمارەکان ڕایانکردە ناوەڕاستی ڕێگاکە و تا ئەژنۆیەک کەوتنە خوارەوە و تەقەیان کرد.
  
  فیشەکەکان لە پێشەوەی چالنجەرەکەدا دەدڕا و بە کانزاکانەوە دەیانگوت و بە بولتەکاندا پەنجەیان دەدا. پریشکەکان بە هەوادا فڕین. درەیک ئۆتۆمبێلەکەی بە تەواوی ڕاست لێخوڕی.
  
  "لێدان لە دەکی مەسخەرە!" - ئەو هاواری کرد.
  
  تەقەی زیاتر. پۆلیس لە شەقامەکەوە بە پەلە هاتە خوارەوە بۆ ئەوەی هەوڵی وەستاندنی تەقەکەرەکان بدات. هاوڵاتیانی مەدەنی بۆ داپۆشینی کۆتر بوون. تیمی سوات بەرگیان بەجێهێشت و لەگەڵ پۆلیس ڕایانکرد، چەکەکانیان ئامانجیان بوو بەڵام بەکارنەهێنران بەهۆی ئەگەری لێدانی خەڵک لە دیوەکەی تری ڕێگاکە.
  
  جامی پێشەوەی درەیک تەقیەوە، شراپنێل کەوتە سەر چاکەتەکەی و شانەکانی و لەسەر ئەژنۆکانی. فیشەکەکە تەنها چەند ئینجێک لە لای ڕاستی گوێیەوە بەر سەرینەکە کەوت. یاریزانە یۆرکشایرەکە دوو چرکەی دیکە چاوەڕێی کرد و ڕێگەی بە تەقەکەرەکان دا جارێکی دیکە ڕیز بکەنەوە و دواتر بە هێزێکی زۆرەوە چالنجەری لادا.
  
  جێهێشتنی فڕۆکەی ئێف ١٥٠ی ئۆلگا لە هێڵی ئاگردا.
  
  سوکانەکەی خۆی پێچایەوە و لە لای ڕاستی پۆلیسەکە کەوت، بەڵام فیشەکەکان هەر لێیاندا. ئەو پیاوەی لە تەنیشتی دانیشتبوو لەناکاو لاواز بوو؛ سوور لافاوێکی زۆری ناوەوەی ئۆتۆمبێلەکەی گرتەوە. ڕوسییەکی تر مردووە، تەنها یەکێکیان ماوە.
  
  داڵ لەناکاو خۆی لە هێڵی ڕاستەوخۆی ئاگردا بینیەوە.
  
  بەڵام تا ئەو کاتە تەقەکەرەکان سەرنجیان لەسەر پۆلیسە نزیکبووەکان و سوات بوو، تەنها دوو کەسیان سوڕانەوە و تەقەیان داپۆشی و خۆیان بۆ هەڵاتن ئامادە دەکرد. درەیک بینی فیشەکەکان جەماوەرەکەیان کون کردووە، ئەو سووکایەتییەی بینی کە ئەم خەڵکە - پێدەچێت ئیسرائیل بن - مامەڵەیان لەگەڵ هاوڵاتیانی مەدەنیدا کردووە.
  
  وتی: "بۆ دۆزەخ لەگەڵ هەموو شتێکدا". "ئەمە تەحەمول ناکرێت".
  
  "درەیک!" هایدن هۆشداری دا. "دوو خولەك".
  
  مای شانی گرت. واتە: دەبێت ئەمە بکرێت.
  
  درەیک هەنگاوی خستە سەر پێداڵی غازەکە و زەوی نێوان ئۆتۆمبێلەکە و چەکدارە هەڵهاتووەکانی قووت دا. یۆرگی لە پەنجەرەیەکەوە کز بووەوە و مای لە پەنجەرەکەی ترەوە کز بوو. بە ئامانجگرتنی چەکەکانیان، هەریەکەیان سێ تەقەیان بە درێژایی شەقامە ڕاست و مردووەکە کرد، هیچ ئەگەرێکی گیانی دیکەیان نەبوو، و خەڵکی هەڵهاتوویان فڕێدا.
  
  درەیک بە توندی لایدا و خۆی لە جەستە کەوتووەکانیان بەدوور گرت.
  
  "گەوادەکان."
  
  لە ئاوێنەی دواوەدا پۆلیسەکان دەستگیریان کرد. پاشان ئۆلگا و دال گەڕانەوە، تا دەیانتوانی بە توندی پێشبڕکێیان کرد، بە پێشبڕکێی یەکتردا بە ناوەندی ڕێگاکەدا دەڕۆیشتن. ئۆتۆمبێلەکەی ئۆلگا بە خوێن داپۆشرابوو، جامی ئۆتۆمبێلەکەی نەمابوو، فەندەر و لایەنی و گڵۆپی پێشەوەی ئۆتۆمبێلەکەی شکابوو، لاستیکەکەش لە یەکێک لە تایەکان کەوتبوو. بەڵام بە هەر حاڵ هات، بێ وەستان، وەک زریانێک.
  
  هایدن بە دەنگی بەرز خوێندەوە: "نەوەد چرکە.
  
  "لەکوێ?" - پرسیم. درەیک پرسی.
  
  ئەویش هاوارێکی کرد و ناونیشانەکەی دەرهێنا. واتە: ڕاستێکی تیژ بگرە، پاشان چەپێک، بیناکەش ڕاست لەبەردەمتدایە، ڕێگاکە دەگرێت.
  
  لۆرن لە قسەکانیدا وتی: "لە سەر تێبینییەکی جیاواز. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە ئیسرائیلییەکان بوون کە شەڕەکەیان بەجێهێشت. وە ڕەگەز."
  
  کێنسی وتی: "بێ مۆڵەت. "وەک ئەوەی بیرم لێدەکردەوە." ئەمە هەرگیز ڕووی نەدەدا ئەگەر حکومەتەکەمان بەشدار بووایە".
  
  داهل چاوەکانی لە ڕێگاکە لانەبرد. - ئەوەی لە تۆوە دێت سەرسامم دەکات.
  
  "نابێت وابێت." من ناڵێم لەسەر خاکی بێگانە ڕەفتار و کوشتن و پەککەوتە ناکەن. خاکی دۆستانە. من دەڵێم ئەوەندە بە ئاشکرا ئەو کارەیان نەدەکرد".
  
  - ئاه، ئەوە زیاتر مانای هەیە.
  
  درەیک خاو بووەوە و سوکانەکەی لێدا و چالنجەری هاوارکەری بە توندی سوڕاندەوە بۆ لای ڕاست. خەریک بوو بگاتە کەناری دوور، بزوێنەرەکەی داگیرساند و گوێی لە قیژەی تایەکان بوو بەدوای کێشکردندا. لە دوا ساتدا قەراغەکەیان گرت و تفیان لێدا و یارمەتیان دا ئۆتۆمبێلەکە پاڵ بنێن بۆ پێشەوە. هیواکە ئەوە بوو کە داهل بتوانێت پاڵ بە بەرگریکارەکەی ئۆلگاەوە بنێت لەکاتی گەڕانەوەیدا، بەڵام یاریزانە ڕووسییەکە زۆر زیرەک بوو و بێباکانە گۆشەکەی بڕی و پێشەنگی گرت. سەبەتەی زبڵەکە لە پشتیەوە بەرز بووەوە و بەر پێشەوەی کەوت.
  
  هایدن وتی: سی چرکە.
  
  پاشان هەموو شتێک چووە دۆزەخ.
  
  
  بەشی سی و دوو
  
  
  ئۆلگا هەموو شتێکی خستە مەترسییەوە، بە خێرایی لە سندوقی چالنجەر نزیک بووەوە.
  
  درەیک بینی کە پێچەکەی چەپ بە خێرایی نزیک دەبێتەوە و خۆی ئامادە کرد ئۆتۆمبێلەکە بسووڕێنێتەوە.
  
  لە پشتی مێشکیدا ئەم هەموو ڕێگایە ئەو نیگەرانییەی کە دوا سویدی مابووەوە لە شوێنێکی دەرەوە بوو، وەسوەسەی لێدەهات. بەڵام هەرگیز خۆی نیشان نەدا.
  
  هێشتا.
  
  سەربازەکە لە فرۆشگاکە بازێکی دا و دەمانچەیەکی ژێر دۆشکە کە بە شێوەیەکی نەخوازراو دەرکەوتبوو بە ئامانجی دەمانچە، دەموچاوێکی خوێناوی بوو کە بەهۆی ڕوخسارێکی ئازارەوە شێواوە. ئازاری هەبوو، بەڵام لە ئەرکەکەدا مابووەوە. هێرشێکی دیکەی بێ مۆڵەت. لایەنی سێیەمی تر کە خەڵکی هێزی تایبەت بەکاردەهێنێت.
  
  درەیک لە یەک کاتدا کاردانەوەی هەبوو. بژاردەکان چین؟ وا دیار بوو بە جوڵەی مەترسیدار بۆ لای چەپ، هەوڵدان بۆ ئەوەی چالنجەرەکە بە تەواوی لە شەقامە تەسکەکەی نوێدا جێی بکاتەوە، ڕەنگە باکئەندەکە فڕێ بداتە ناو سویدی هێرشبەرەوە. ئەمە تاکە یاری بوو، وە لەبەرچاو نەگرتبوو کە ئەو پیاوە چەکێکی کوشندەی هەبوو.
  
  هایدن و یۆرگی لە دیوەکەی تری ئۆتۆمبێلەکە دانیشتبوون. سویدییەکە وا دەرکەوت کە بڕیارە هەموو ئۆتۆمبێلەکە بپرژێنێت کاتێک بە لایەکدا تێپەڕی. پەنجەی گرژ بوو. درەیک لەگەڵ سوکانەکەدا کێشەی هەبوو، بە توندی گرتبووی، پێی ڕاستی تەنها بە خێرایی گونجاو فشاری خستە سەر غازەکە.
  
  سویدییەکە نزیکەی بە شێوەیەکی خاڵی تەقەی کرد - چەند چرکەیەک پێش ئەوەی بڕیار بوو کلکی ئۆتۆمبێلەکە لێی بدات.
  
  و پاشان هەموو جیهان شێت بوو، پێچەوانە بووەوە، کاتێک ئۆلگا بە هەموو هێزی خۆیەوە خۆی کێشا بە چالنجەری وەرگەڕاو. یەک تۆز خاو نەبووەوە. ئۆتۆمبێلەکەی خستە لای دۆجەکە و بووە هۆی ئەوەی ئۆتۆمبێلەکە بخولێتەوە و سویدییەکەی چەقاندووە و تەرمی لە نیوەی ڕێگاکەدا ناردووە. درەیک سوکانەکەی گرت، نەیتوانی ڕاست ببینێت کاتێک ئۆتۆمبێلەکە دەسوڕایەوە؛ دوو سوڕانەوە، پاشان خۆی بە کۆنتڕۆڵێکی بەرزدا کێشا و وەرگەڕا.
  
  خۆی بە سەقفەکەدا کێشا، هێشتا بە کۆنکرێتەکەدا دەخلیسکێت و دەیخڕاند تا خۆی کێشا بە پێشەوەی فرۆشگاکەدا. شووشەکە شکا و باران دەستی کرد بە بارین. درەیک خەباتی دەکرد بۆ هاوسەنگی. ئەلیسیا سەری سوڕما، یۆرگی سەری سوڕما.
  
  ئۆلگا سوکانەکەی دا و بە جۆرێک توانی فڕۆکەی ئێف ١٥٠ لەناکاو بوەستێت.
  
  درەیک لە ئاوێنە لاوەکییەکەی سەرەوەدا بینی. پەنجەرەکان لە هەموو لایەکدا شکابوون، بەڵام درزەکان زۆر بچووک بوون بۆ ئەوەی کەس بە ئاسانی تێیدا بخزێت. گوێی لە مای بوو کە لەگەڵ پشتێنەکەی سەلامەتیدا خەریکی خەبات بوو، فڕێی دەدا. دەیزانی کە چالاکی و چالاکی هەیە، بەڵام باوەڕى نەدەکرد لە پەنجەرەی پشتەوە جێی ببێتەوە. ئەوان نەیانتوانی بەرگری لە خۆیان بکەن.
  
  ئۆلگا بە پێ بەرەو ئەوان ڕۆیشت، قۆڵ و قاچە زەبەلاحەکانی کاریان دەکرد، دەموچاوی ئەوەندە پڕ بوو لە توڕەیی کە دەتوانێت هەموو جیهان ئاگری تێبەردا. خوێن سیماکانی داپۆشی و لە ملیەوە دەڕژایە سەر پەنجەکانی و دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە سەر زەوی. بە دەستێکی دۆشکە و بە دەستەکەی تریش موشەک هەڵگرێکی بەدەستەوە بوو. درەیک گۆڤارێکی یەدەگی لە نێوان ددانەکانیدا گیربوو و تیغێکی سەربازی لە تەنیشتیدا بینی.
  
  داخستنی بۆشاییەکە، بێ وەستان بوو. نزیکبوونەوە لە مردن. چاوەکانی هەرگیز نەترسان. هەڵم و ئێستا ئاگر لە ئۆتۆمبێلەکەی پشتیەوە هاتە دەرەوە و فیگەرەکەی لێدا. پاشان درەیک فلاشێکی شینی بینی و تێگەیشت کە موستانگەکە گەیشتووە. بینی ئۆلگا پێکەنی. بینی تیمەکە لە تەقینەوەیەکی کرداردا لە ئۆتۆمبێلەکەی ترەوە بازیان دا.
  
  ئۆلگا لەسەر ئەژنۆیەکی کەوتە خوارەوە و موشەک هەڵگرەکەی ئاراستەی شانە زەبەلاحەکەی کرد و ئامانجی چالنجەری سەرەوەی کرد.
  
  ئایا دواتر ئەو چەکە بایۆلۆژییە لەناو دەبات؟
  
  ئەویش لەدەستی دا. هیچ بیرێکی عەقڵانی لە پشت ئەم ڕووە شەیتانییەوە نییە.
  
  بێدەسەڵات بوون. ژنەکانی سەر کورسی پشتەوە ئێستا خەریک بوون و خۆیان ئازاد کرد و هەوڵیان دەدا هەندێک شوێن بدۆزنەوە بۆ مانۆڕکردن. نەیانبینی چی دێت و درەیکیش پێی نەوتن. هیچ ڕێگەیەک نەبوو کە بتوانن هیچ لەو بارەیەوە بکەن.
  
  ئۆلگا تریگەرەکەی ڕاکێشا و موشەکەکە ئاگری گرت.
  
  هاوڕێیان، خێزان، ئێمە بەم شێوەیە دەڕۆین...
  
  تۆرستێن داڵ وەکو بەرخێکی ترسناک کە لێی دەدات ڕێگەی خۆی گرتەبەر؛ بە خێرایی تەواوەوە ڕادەکات، بە هەموو هێزی خۆیەوە، لە پشتەوە خۆی بە ئۆلگادا کێشا. مووشەکهاوێژەکە خلیسکاوە، تەقەمەنیەکانی وەرگەڕان و بە درێژایی ڕێڕەوێکی جیاواز تەقەیان کردووە. خودی داهل کە دۆخەکە ڕزگار دەکات، دەبێ بەهێزترین شۆک لە ژیانیدا ئەزموون کردبێت، بەو پێیەی ئۆلگا نەجووڵایەوە.
  
  سویدییەکە تەنها بە سەری ڕایکردە ناو بەهێزترین دیواری خشتی جیهان.
  
  داهل بە لوتی شکاوە کەوتە سەر پشت و بێهۆش بوو.
  
  ئۆلگا دەستی بۆ سویدی شێتەکە برد و بەزەحمەت سەرنجی هێرشە شایستەیەکەی دا. وەک شاخێکی نوێ هەستا، موشەکهاوێژەکەی فڕێدایە سەر زەوی و بە دەستێک دۆشکەکەی بەرز کردەوە، خوێن هێشتا لە خوارەوە دڵۆپ دڵۆپ دەڕژا و زەویەکەی دەڕژا.
  
  درەیک هەموو ئەمانەی بینی و ڕووی کردە دەرەوە بۆ ئەوەی یۆرگی پاڵ بنێتە دەرەوە، پاشان هایدن. سەری هێشتا دەسوڕایەوە، بەڵام توانی چاوی ئەلیسیا بگرێت.
  
  "ئێمە باشین?" دەیزانی شتێک هەڵەیە.
  
  "تەنها بینیم کە چۆن دال بە هەموو هێزی خۆیەوە لێیدا و بێهۆش بووەوە و بەزەحمەت هەستی پێکرد."
  
  ئەلیسیا بەزەحمەت توانی هەناسەی بگرێت. - گێل. من".
  
  - ئێستاش دۆشکەیەکی هەیە.
  
  هایدن ئازاد بوو. مای بە دوایدا بازێکی دا و لە بۆشایی بچووکەکەدا چەقاند. درەیک گەڕایەوە دواوە، تەنانەت لە کاتێکدا هەوڵی دەدا لە پەنجەرە بچووکەکانی بۆشایی خۆیدا خۆی بپچڕێنێت، سەیری ئاوێنەکەی دەکرد. ئۆلگا دەمانچەکەی یەکسان کردەوە، جارێکی تر پێکەنی و دەستی ئازادی بەرزکردەوە و ددانەکەی لە دەمی دەرهێنا و فڕێیدایە سەر زەوی. لەو ساتەدا باقی هاوڕێکانی داڵ گەیشتن.
  
  وە یەکێکیان مانۆ کینیماکا بوو.
  
  هاواییەکە، بە شێوەیەکی ڕاستەقینە، بە خێرایی تەواو خۆی هەڵدا، پێیەکانی لە زەوی دوورکەوتەوە، قۆڵەکانی درێژ کردبووەوە، موشەکێکی مرۆیی تۆپێکی ماسولکە و ئێسکی شکاند. لە شانەکانی ئۆلگای دا، بە وردی، باشتر لە داهل، و بە توندی فشاری خستە سەر. ئۆلگا شەش پێ بە چەقۆ بەرەو پێشەوە ڕۆیشت و ئەوەش خۆی لە خۆیدا موعجیزەیەک بوو.
  
  کینیماکا لە پێشەوە وەرگەڕا و ڕووی لە ڕووسەکە بوو.
  
  دۆشکەکە کەوتە سەر زەوی.
  
  درەیک لێوەکانی خوێندەوە.
  
  - پێویستە لەسەر ئەژنۆت بێت، پیاوی بچووک.
  
  کینیماکا پەلەوەری پەلەوەری هەڵدا، کە ئۆلگا بە لێزانی خۆی لێ دوور خستەوە، خێراتر لەوەی درەیک بیری لێدەکردەوە. پاشان مشتەکەی خۆی بە قووڵی کەوتە ناو گورچیلەکانی مانۆوە، بەو هۆیەوە هاواییەکە دەستبەجێ بکەوێتە سەر ئەژنۆکانی و هەناسەی هەڵمژێت.
  
  کێنزی و سمیس گەیشتنە شوێنی شەڕەکە. درەیک نەیتوانی ئەو هەستە هەڵبشێوێنێت کە بەس نابێت.
  
  تا گۆشتەکەی لە سکی دڕا، تا ئێسکی حەوزەکەی چرچ و لۆچ بوو. لە ئۆتۆمبێلەکە شکاوە و خوێنی تازەی پشتگوێ خستووە. بە ئاماژەدان بە هەمووان جگە لە هایدن، دەستی کرد بە چەقۆکێشان بەرەو شەڕەکە، کاتێک ئاگادارکەرەوەکانی دەوروبەریان دەنگی دەدا، گڵۆپی شین هەڵدەچوو مەیدانی بینینی پڕ بوو و قیژەی پیاوان و پۆلیس و سەربازەکان هەوای پڕ دەکرد.
  
  بە پەلە هاتە سەر شەقامەکە و لە ئۆلگا نزیک بووەوە. ڕووسەکە سمیس پشتگوێ خست کاتێک تەقەی لە سکی دەکرد؛ قژی کێنزی گرت و فڕێیدایە لایەک. کۆپەڵە قاوەییەکان لە دەستی ڕووسەکەدا گیر بوون و کێنزی کە تووشی شۆک بوو، وەرگەڕا و بە کانییەکەدا ڕۆیشت و گۆشتی خۆی ڕوتکردەوە. پاشان ئۆلگا دەستی بە مەچەکی سمیسدا خستە خوارەوە و دەمانچەکەی خستە سەر زەوی و سەربازەکە هاوار دەکات.
  
  - ئایا تۆ تەقەم لێ دەکەیت؟ قۆڵت دەدڕێنم و بەو کۆتاییە خوێناوییە دەتخنکێنم".
  
  درەیک هێزی خۆی کۆکردەوە و لە پشتەوە لێیدا و سێ لێدانی لە گورچیلە و سنگیدا. دەمانچەکەی بەکاردەهێنا، بەڵام لە ڕووداوەکەدا لەدەستیدا. ئۆلگا تەنانەت هەستی بە هێرشەکەش نەکرد. وەک ئەوە وابوو کە بەر چەقۆی دارێک بدەیت. بەدوای چەکێکدا سەیری دەوروبەری کرد، شتێک کە بتوانێت بەکاری بهێنێت.
  
  ئەویش بینی.
  
  مای ڕایکردە سەرەوە، ئەلیسیا بەدوایدا هات و پاشان یۆرگی کە وەک پەڕۆ سپی بوو. درەیک موشەک هەڵگرەکەی هەڵگرت و لە سەرووی سەریەوە بەرز کردەوە و بە هەموو هێزی خۆیەوە هێنایە خوارەوە بۆ سەر پشتی ڕووسەکە.
  
  ئەمجارەیان جووڵەی کرد.
  
  کینیماکا بازێکی دا بۆ لایەک کاتێک شاخە زەبەلاحەکە لەسەر ئەژنۆیەک داڕما. گۆڤاری یەدەگەکە لە ددانەکانی کەوتە دەرەوە. ئۆتۆمبێلێکی جۆری RPG لە پشتێنەکەیەوە کەوتە خوارەوە. درەیک چەکەکەی خستە خوارەوە و هەناسەی قورسی دەدا.
  
  ئۆلگا هەستا و سوڕایەوە و زەردەخەنەی کرد. واتە: لە پێت دەدەم تا زبڵ و خاشاک لەسەر کۆنکرێت.
  
  درەیک بە پەلە ڕۆیشت. لێدانەکەی ئۆلگا ڕانەکەی لەوەڕاند و تەقینەوەیەکی ئازاری لە سەرێکی جەستەیەوە بۆ سەرەکەی تر نارد. ئەلیسیا چووە ناو ئاوەکە بەڵام بەرز فڕێدرایە هەوا و خۆی بە کێنزیدا کێشا. کینیماکا پێش ئەوەی سەری لێبدرێت هەستا کە ڕاستەوخۆ ڕەوانەی کونی خۆی کرد. سمیس چەقۆی بێشوماری بە جەستەی و پاشان سێ لێدانی بە قوڕگ و لوتی نیشتەوە، ئەمەش وایکرد ئۆلگا پێبکەنێت.
  
  - ئای، سوپاس منداڵەکەم، کە یارمەتیت دام لە بەڵغەمەکە ڕزگارم بێت. بەیارمەتیت زیاتر."
  
  دەموچاوی خۆی خستە بەر لێدانی سمیس.
  
  ئەلیسیا یارمەتی کێنزی دا بۆ هەستانەوە. پۆلیسەکان بەپەلە بەرەو ئەوان دەڕۆیشتن. درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت و خۆزگە نەخواست ئەوان دوور بخەنەوە. ئەمەش دەتوانێت ببێتە خوێنڕشتن. هەوڵیدا هەستێتەوە و بە قاچێک سەرکەوتوو بوو.
  
  ئۆلگا قوڕگی سمیسی گرت و فڕێیدایە لایەک. کینیماکا سەرە زەبەلاحەکەی لەقاند کە ئێستا لە پێی ئۆلگادایە و نیو دەیان لێدانی باوەڕپێنەکراوی لە ڕانە ئەستوورەکانی دا.
  
  مشتێکی لە سەری کینیماکا دا و هێنایە خوارەوە. هێرشی داهاتووی درەیکی لادا و لێیدایەوە، تەنانەت لە کاتێکدا خوێن بە ئازادی لە گوێ و چاوی ڕاست و بڕین و کێشانی بێشوماری پێشەوەی دەڕژا. کونێک لە سکیدا کرایەوە کە سمیس تەقەی لێکرد و درەیک پرسیاری ئەوەی لێکرد کە ئایا ئەمە دەتوانێت ڕێگەیەک بێت بۆ ڕێگریکردن لێی.
  
  مەی سەرنجی ئۆلگای ڕاکێشا. ژنەکە گوتی: "سەیری من بکە. "سەیرم کە، تەماشام بکە. هەرگیز شکستم نەهێناوە".
  
  دەربڕینی حەز و ئارەزووی مین خوێناوییەکەی بەزاند. - بەڵام تۆ لە یەکێک لە ڕژێنەکانی ئارەقەم زیاتر نیت. ئایا تۆ سوپەرگێرڵی؟ ئافرەتێکی سەرنجراکیش? سکارلێت جۆهانسن؟
  
  "من مای کیتانۆم."
  
  ئۆلگا بە نائاسایی بەرەو پێشەوە ڕۆیشت و سمیس و ئەلیسیای نزیکبووەوە پاڵنا. مای چەقۆی لێدا. ئۆلگا سییەکانی لێدا. مای لە دوور و دوور سەمای کرد و پاشان ئاماژەی بە شانی ڕاستی ئۆلگا کرد.
  
  - وە لە کاتێکدا سەرقاڵت کردم، یۆرگی هاوڕێم لەناوت دەبات.
  
  ئۆلگا بە خێرایییەکی سەرسوڕهێنەر خۆی گۆڕی. "چی..."
  
  یۆرگی موشەک هەڵگرەکەی بە شانەکانیەوە بەستەوە و دڵنیا بوو لەوەی دوا نارنجۆکەکە بە دروستی جێگیر بووە و دواتر ڕاستەوخۆ تەقەی لە جەستەی ئۆلگا کرد.
  
  درەیک کۆترێکی کرد.
  
  
  بەشی سی و سێ
  
  
  دواتر تیمی SPEAR دیارنەما. دوای ڕادەستکردنی ئەو چەکە بایۆلۆژییە، لە شوێنی تاوانەکە دوور خرانەوە و بە دڵی شارێکی بێدەنگی ناسروشتیدا بردران بۆ یەکێک لە خانووە پارێزراوەکانی FBI لە لادێکان. ڕەنچێک بوو، بەپێویستی دەزانرێت بە هۆکاری ئەمنی بچووک بێت، بەڵام سەرەڕای ئەوەش ڕەنچێک بوو، خانوو و ئەستێرەخانە و مەرجانی تایبەتی خۆی هەبوو. ئەسپەکانیان بۆ فرۆشتنی وەهم و دەستی ڕەنچیان هێشتەوە بۆ ئەوەی ڕاهێنانیان پێبکەن، بەڵام ئەویش لە فیدس کاردەکات.
  
  تیمەکە بە شێوەیەکی ناباوەر دڵخۆش بوون بە گەیشتنیان بە ماڵە سەلامەتەکە، و لەوەش دڵخۆشتر بوون بە جیابوونەوە و داخستنی دەرگاکانی ژوورە جیاوازەکان. بۆ مرۆڤێک لێیان دەدرا، ماندوو دەکران، لێیان دەدرا، چەقێندرابوون، خوێنیان لێدەهات.
  
  خوێن هەموویانی تەڕ کرد، کێشە و موویشیان هەبوو. ئەوانەی هۆشیان لەدەست نەدا، خۆزگەیان دەخواست کە وایان کردبا؛ و ئەوانەی ئەو کارەیان کردووە پەشیمان بوون لەوەی کە ناتوانن یارمەتیان بدەن. درەیک و ئەلیسیا بە جلەکانیانەوە چوونە ژوورەکەیان و ڕاستەوخۆ بەرەو دوشەکە ڕۆیشتن. ڕژێمی ئاوی گەرم یارمەتی شۆردنی زیاتری دەدا لە تەنها خوێن. درەیک یارمەتی ئەلیسیای دا و ئەلیسیا یارمەتی درەیکی دا لەو شوێنانەی کە قۆڵەکانیان زۆر چەقاوە و نەیانتوانی یارمەتیان بدەن.
  
  تیمەکە نەشکاوە، بەڵام کەمێک سەریان سوڕمابوو.
  
  درەیک هەناسەیەکی هەڵکێشا کاتێک ئاوەکە بە تەواوی هێزی خۆیەوە لێیدا، "هەمیشە کەسێک هەیە، کە دەتوانێت لە پێیەکانت بخاتە خوارەوە."
  
  "دەزانم". ئەلیسیا مشتێک سابوونی شلەی ڕشتە ناو کفنی خۆیەوە. - بینیوتە داهل لە سەری هەڵدەپەڕێتەوە؟
  
  درەیک دەستی کرد بە کۆکە. - ئای، نەخێر، تکایە. پێکەنینم مەکە. تکایە".
  
  درەیک پێی سەیر نەبوو کە بتوانێت بەو خێراییە نوکتە بدۆزێتەوە دوای ئەوەی تازە شایەتحاڵی بوو. ئەم پیاوە سەربازێک بوو کە ڕاهێنرابوو بۆ مامەڵەکردن لەگەڵ زەبر و ئازاری دڵ، مردن و توندوتیژی؛ زۆربەی ژیانی ئەم کارەی دەکرد، بەڵام سەربازەکان بە شێوەیەکی جیاواز ڕووبەڕووی دەبوونەوە. یەکێک لەو ڕێگایانە پاراستنی هاوڕێیەتی بوو لەگەڵ هاوکارەکانت؛ هەندێکی تریش هەمیشە دەبوو سەیری لایەنی گەشاوەی شتەکان بکەن.
  
  کاتێک کە دەکرێت. هەندێک بارودۆخ هەبوو تەنانەت سەربازێکیشی هێنایە سەر ئەژنۆ.
  
  ئێستا ئەلیسیا کە لە هەمان قوماش بڕاوە، شەڕی کینیماکی لەگەڵ ئۆلگا زەبەلاحەکەی بیرکەوتەوە. - نەفرەت، وەک کۆرپەی گۆدزیلا بوو لە بەرامبەر گۆدزیلا. مانۆی خوێناوی زیاتر تووشی شۆک بوو نەک بریندار".
  
  "بە دڵنیاییەوە دەتوانێت سەری لێبدات." درەیک پێکەنی.
  
  "نەخێر!" ئەلیسیا پێکەنی و بۆ ماوەیەک پێکەوە لوکسیان کرد، دەیانویست لە ئازارەکە ڕزگاریان بێت.
  
  دواتر درەیک لە دوشەکە هاتە خوارەوە و فڕێیدایە سەر پەرداخێکی حەمام و گەڕایەوە ژووری نووستن. هەستێکی ناواقیعی لێیدا. کاتژمێرێک لەمەوبەر لە ناوەندی دۆزەخدا بوون، نوقم بوون لە یەکێک لە سەختترین و خوێناویترین شەڕەکانی ژیانیان، ئێستاش لە مەڕدارخانەیەکی ویلایەتی تەکساس خۆیان دەشۆرد، لەلایەن پاسەوانەکانەوە دەورە دراون.
  
  دوایی چی?
  
  باشە لایەنی ئەرێنی ئەوە بوو کە لە چوار ئاراستەی کاردیناڵ سێیان بردەوە. وە سێ لە چوار سوارەکە. ئۆردەر چوار چەکی شاردبووەوە، بۆیە بە پێی ژماردنی کەمێک ناتەبایی و تەمومژاوی و تەواو نادیاری درەیک، تەنیا یەک چەکی مابوو. بە خۆی پێکەنی.
  
  نەفرەت، هیوادارم ئەم ڕاستەم بەدەست هێنابێت.
  
  لە پشتیەوە هەنگاوی پێ دەبیسترا و خۆی گەڕایەوە.
  
  ئەلیسیا لەوێ وەستابوو، بە تەواوی ڕووت بوو و بە ئاوی دوشەکە دەدرەوشایەوە، قژی بە شانە کێشراوەکەیەوە لکابوو. درەیک چاوی لێکرد و ئەرکەکەی لەبیر کرد.
  
  گوتی: نەفرەت. واتە: کەواتە کاتێک هەیە بینینی ئێوە دوو کەس باشە.
  
  ڕۆیشت و خاولییەکەی داکەند. - پێت وایە ئێمە کاتمان هەیە؟
  
  بە زەردەخەنەوە لە دەنگیدا وتی: خەمت نەبێت. "کاتێکی زۆری ناوێت".
  
  
  * * *
  
  
  دواتر دوای ئەوەی بۆیان دەرکەوت و هەوڵیان دا کە کێشە لەسەر جەستەیان نەبێت، درەیک و ئەلیسیا جل و بەرگی تازەیان لەبەر کرد و چوونە خوارەوە بۆ چێشتخانە زەبەلاحەکە. درەیک دڵنیا نەبوو کە بۆچی چێشتخانەکەیان هەڵبژاردووە؛ پێدەچوو شوێنێکی سروشتی کۆبوونەوە بێت. تیشکە مەیلەکانی خۆری ئاوابوون لە پەنجەرە پانۆراماکانەوە دەچووە ژوورەوە و ڕەنگێکی زێڕینی بە زەوییە دارەکە و ئامێرەکانی چێشتخانەکە دەبەخشی. ژوورەکە گەرم بوو و بۆنی نانی تازە کوڵاوی لێدەهات. درەیک لەسەر کۆشکێکی باڕێک دانیشت و ئارام بووەوە.
  
  - دەتوانم مانگێک لێرە بەسەر بەرم.
  
  ئەلیسیا وتی: سوارێکی دیکە. - وە دواتر پشوویەک دەگرین؟
  
  - ئایا دەتوانین ئەمە بکەین؟ مەبەستم ئەوەیە کە وەک کۆتایی وشەی "پشوویەک بدە خۆشەویستی" نایەت.
  
  شانی هەڵکێشا و وتی: باشە، هێشتا دەبێت وەڵامی قرۆو بدەینەوە، سەبارەت بە پیرۆ. وە ڕەنگە سمیس کێشەی هەبێت. نابێت بچینە سەر ئەرکێک کاتێک ئەندامێکی خێزانەکەمان تووشی کێشە بووە".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "بهڵێ رازیم. وە دواتر تیمی سیل ٧ هەیە."
  
  ئەلیسیا ئاهێکی هەڵکێشا و لەسەر پەرچەی تەنیشتی دانیشت، "جەژنەکەمان دێت."
  
  "هەی، سەیرکە پشیلە چی هێناوە!" - درەیک کاتێک داهلی بینی هاوارێکی کرد.
  
  سویدییەکە بە وریاییەوە لە دەرگاکەدا ڕۆیشت. "قسەی بێمانا، هەوڵدەدەم بە پێ بڕۆم، بەڵام هەموو شتێک دوو هێندەیە لەبەردەم چاومدا."
  
  - پێت وایە ڕۆیشتن قورسە؟ درەیک وتی. "دەتەوێت هەوڵبدەیت لایت بکەیت؟"
  
  داهل دەستی لێدا بۆ لای کۆشکی باڕەکە. - کەسێک خواردنەوەیەکم بۆ بهێنێت.
  
  ئەلیسیا بتڵی ئاوەکەی پاڵدا بەرەو ڕووی. "دەچم هەندێکی تر دەهێنم."
  
  درەیک بە نیگەرانییەوە سەیری هاوڕێکەی کرد. - دەبێت تا کۆتایی چاوەڕێ بکەیت هاوڕێ؟
  
  "ڕاستی بڵێم، خولەک بە خولەک باشتر دەبێت."
  
  -ئۆه، چونکە بیرمە چۆن لە کاتی شەڕکردن لەگەڵ ئۆلگادا لە دەرەوە دانیشتبوویت.
  
  - گێل بکە، درەیک. هەرگیز نامەوێت ئەمەم لەبیربێت".
  
  درەیک پێکەنی. "وەک ئەوەی هەرگیز ڕێگەت پێبدەین ئەمەت لەبیر بکەیت."
  
  باقی تیمەکە وردە وردە گەیشتن و دوای بیست خولەک هەموویان لە باڕەکە دانیشتبوون و قاوە و ئاو و میوە و شریتەکانی بیکۆن و برینێکی زیاتریان دەخستە خوارەوە لەوەی کە دەیانتوانی بیژمێرن. کینیماکا سەیری کەسی نەدەکرد، سمیسیش نەیدەتوانی هیچ شتێک بە دەستی ڕاستی بگرێت. یۆرگی خەمۆکییەکی بێئەندازە بوو. کێنسی نەیتوانی واز لە گلەیی بکات. تەنها مای و لۆرن و هایدن پێدەچوو خۆیان بن.
  
  هایدن وتی: دەزانی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها دڵخۆشم کە هەموومان پێکەوە بەم دۆخەدا تێپەڕین. دەکرا زۆر لەوە خراپتر بووایە. ئەترۆپین کاری خۆی کرد. ئایا هیچ ئافتەر ئێفێکتێک هەیە کوڕان؟"
  
  یۆرگی و سمیس و کێنزی چاویان ترپاند. کێنسی لەبری هەموویان قسەی کرد. "پێموایە ئۆلگا کاریگەرییەکانی دوای تێپەڕاندووە."
  
  هایدن زەردەخەنەی کرد. - باشە، چونکە هێشتا تەواو نەبووین. ئەو تیمانەی کە سەردانی فۆرت سیل و دالاسیان نەکردبوو، بەدوای یەک ئیشارەتی کۆتاییدا دەگەڕان. خۆشبەختانە دامەزراوەی بیرکردنەوەی واشنتۆن و ئاژانسی ئاسایشی نیشتمانی توانیان چاودێری یاریزانە سەرەکییەکان بکەن".
  
  "ساس؟" - درەیک پێشنیاری کرد.
  
  - باشە ئینگلیزەکان، بەڵێ. دوای ئەوان چین و هەموو ئەو شتانەی لە فەرەنسا دەمێننەوە-"
  
  "تیمی ٧ی سیل؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  هایدن وتی: "نەناسراو، ڕانەگەیەندراو و بێ مۆڵەت". "بەپێی کرۆو."
  
  کینیماکا وتی: پێکهاتەی بەرزتر لە وەزیری بەرگری هەیە.
  
  درەیک ناڕەزایەتی دەربڕی و وتی: سەرۆک کۆبورن ئێمەی هەڵنەدەواسی تا وشک بین. "دەبێت باوەڕم بەوە هەبێت کە ئەو هیچ لەبارەی مۆرەکانەوە نازانێت."
  
  هایدن وتی: منیش هاوڕام. - لە کاتێکدا من لەگەڵ مانۆ هاوڕام کە بوونەوەرگەلێک هەن کە لە کرۆو بەرزترن، بەڵام زۆر فێڵبازتریش هەن. ئەو جۆرەی کە بە لایەکدا، لە نائاساییدا دێنە سەرت و بژاردەیەکی کەمت بۆ بەجێدەهێڵن. دەبێت باوەڕم بەوە هەبێت کە زیاتر لەوەی ئێمە دەزانین ڕوودەدات".
  
  "ئەمە یارمەتی کێشەکەمان نادات." سمیس پێکەنی و بە زەحمەت پەرداخەکەی شیرەکەی بەرزکردەوە.
  
  "ڕاست". هایدن مشتێک میوەی وەرگرت و خۆی ئاسوودە کرد. - کەواتە، با سەرنجمان لەسەر کۆتاییهێنان بەم دایکە خراپە بێت و بگەڕێینەوە ماڵەوە. ئێمە هێشتا گەورەترین تیپ و باشترینین. ئێستاش ئینگلیزەکان تەنها یەک ڕۆژە سەرەتای سەرکەوتنیان بەدەستهێنا. چینییەکانیش. ئێستا، وا دیارە، لە هەموو ئەوانی تر، تەنیا فەرەنسییەکان خەریکی خۆڕاگری بوون. تیمێکی دیکەی سێ کەسییان نارد بۆ ئەوەی پەیوەندی بەو تاکە ئەسڵییەی کە مابووەوە بکەن".
  
  داڵ وتی: "لە شەڕی هێزەکانی ئۆپەراسیۆنی تایبەتدا هەمان شتە." "ئێمە لە لوتکەداین."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ، بەڵام پێناچێت ئەمە پەیوەندیدار بێت. وە درۆ. وەک ئەوە نییە دەست بە دەست بین یان پێکەوە بین لە بیابان".
  
  داڵ وتی: "ئەمە شەڕێکی زبر و پێشبینینەکراوە. "ئەمە ئەوەندەی ڕاستەقینە دەبێت."
  
  هایدن سەری لە سەری خۆی دانا و پاشان بە خێرایی بەردەوام بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "با دەقی فەرمانەکە کورت بکەینەوە. 'لە چوار گۆشەی زەویدا چوار سوارەکەمان دۆزیەوە و پلانی ڕێکخستنی دوا دادوەریمان بۆ داڕشتن. ئەوانەی لە جەنگی خاچپەرستی دادوەری و پاشهاتەکانی ڕزگاریان دەبێت، بە حەق حوکمڕانی دەکەن. ئەگەر ئەمە دەخوێنیتەوە، ئێمە ون بووین، بۆیە بە وریاییەوە بخوێنەرەوە و بەدواداچوون بکە. ساڵانی کۆتاییمان بە کۆکردنەوەی چوار چەکی کۆتایی شۆڕشەکانی جیهان بەسەر بردووە: شەڕ، فەتح، برسێتی و مەرگ. یەکگرتوو، هەموو حکومەتەکان لەناو دەبەن و داهاتوویەکی نوێ دەکەنەوە. ئامادەبە. بیاندۆزەرەوە. گەشت بکە بۆ چوار گۆشەی زەوی. شوێنی پشوودانی باوکی ستراتیژی و پاشان خاگان بدۆزەرەوە؛ خراپترین هیندی کە تا ئێستا ژیاوە، و پاشان بەڵای خودا. بەڵام هەموو شتێک وەک خۆی نییە. ئێمە لە ساڵی ١٩٦٠، پێنج ساڵ دوای تەواوبوونی، سەردانی خاگانمان کرد ، فەتحمان لە تابوتەکەیدا دانا. ئێمە ئەو بەڵایەمان دۆزیەوە کە پاسەوانی دوا دادوەری ڕاستەقینە دەکات. وە تاکە کۆدی کوشتن کاتێکە کە سوارەکان دەرکەوتن. هیچ نیشانەیەکی ناسینەوە لەسەر ئێسکەکانی باوک نییە. هیندییەکە بە چەک دەورە دراوە. ئێستا ڕێزمانی قیامەتی دوایی لە ڕێگەی تۆوە دەژی و بۆ هەتا هەتایە حوکمڕانی باڵا دەبێت".
  
  تەواو بوو و قووتێکی خواردەوە.
  
  "هەموو شتێک باشە? پێم وایە ئێستا زیاتر مانای هەیە. فەرمان مردووە، لە مێژە نەماوە، بەڵام هێشتا توخمێکی بچووکیان لەم بابەتەدا هەیە. ڕەنگە مۆلێک بێت. تاک. ڕەنگە شتێکی تر بێت. بەڵام ئەوەندە باشە کە تاقیگەیەک لە دالاس هاک بکرێت، ئەوەندەش باشە کۆمەڵێک هێزی تایبەت دەربهێنرێت، بۆیە ناتوانین بە کەم سەیر بکەین".
  
  هێواش وەستا کاتێک درەیک دەستی بۆ دەجووڵاند. "بەڵێ?"
  
  "دەزانی باشترە لە کوێ بێت؟" - ئەو پرسی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ناو دامەزراوەیەکی بیرکردنەوە لە واشنتۆن. یان کارکردن لە ئاژانسی NSA".
  
  چاوەکانی هایدن گەورە بوون. - نەفرەت، ئەوە بەڕاستی خاڵێکی باشە. با بیری لێ بکەمەوە." لە کۆزەیەکی شووشەییەوە قاوەیەکی ڕەشی ڕشت.
  
  مای وتی: کات دەفڕێت هاوڕێکانم.
  
  "بەڵێ من لەگەڵتم". هایدن دەمی پڕ کرد. "پاشان با دەقەکە شی بکەینەوە: دوا گۆشەی زەوی ئەوروپایە. دەبێت گۆڕی بەڵای خودا بدۆزینەوە، کە سوارچاکی مردنە و پاسەوانی دوایین دادوەری ڕاستەقینە دەکات. خراپترینیان لە هەموویان. وە ئایا کۆدی کوشتن هەبوو کاتێک سوارەکان خۆیان نیشان دا؟ هێشتا لەم شتە تێنەگەیشتم، ببورە."
  
  "من وا گریمانە دەکەم کە دامەزراوەی بیرکردنەوە ماوەیەکە ئەم کارە دەکات؟" یۆرگی وتی.
  
  ئێستا لۆرن کە پشتی بە سەلاجە زەبەلاحەکە بەستبوو، قسەی کرد. "بێگومان هەیانە." سەرکردە کۆنەکە سەردەمانێک لە لایەن ڕۆمەکانەوە نازناوی گوماناوی 'فلاگێلومی خودا'ی پێبەخشرا کە شەڕی کرد و کوشتیان، ڕەنگە سەرکەوتووترینی فەرمانڕەوا بەربەریەکان بووبێت و هێرشی کردبێتە سەر ئیمپراتۆریەتی ڕۆمانی ڕۆژهەڵات و ڕۆژئاوا کاتێک لە دەوروبەری ساڵانی ٤٠٦-٤٥٣ ژیاوە، ئەو ترسناکترین دوژمنی ڕۆما بوو و جارێکیان وەرگیرا: "لە کوێدا تێپەڕیم، چیمەن جارێکی تر گەشە ناکاتەوە."
  
  داڵ وتی: "بکوژێکی بەکۆمەڵ و کۆن و شکۆمەندی دیکە."
  
  لۆرن دەڵێت: "ئەتیلا هونەکان لە ساڵی ٤٣٤ براکەی کوشت بۆ ئەوەی ببێتە تاکە فەرمانڕەوای هونەکان. ئاتیلا بە نیگا توندەکانی ناسرابوو، بەو کەسە ناسرابوو کە زۆرجار چاوەکانی دەگێڕێتەوە، "وەک ئەوەی چێژ لەو تیرۆرە وەربگرێت کە ئیلهامبەخشی بووە"، بەپێی مێژوونووس ئێدوارد گیبۆن دەتوانێت ئەو ترسە بە خەیاڵتدا بهێنێت کە ئەمە لە سەنگەرێکی ڕۆمانیدا دەیچاند".
  
  درەیک وتی: ئێمە بەدەستمان هێنا. - ئاتیلا کوڕێکی خراپ بوو یان کوڕێکی باش، بەپێی ئەوەی لە کام لا بوویت. وە کێ کتێبەکانی مێژووی نووسیوە. چۆن و لە کوێ مرد؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "چەند گێڕانەوەی ناکۆک باس لەوە دەکەن کە چۆن مردووە. لە خوێنبەربوونی لووتەوە بۆ چەقۆیەک لە دەستی ژنە نوێیەکەی. کاتێک تەرمەکەیان دۆزیەوە، پیاوەکان بەپێی داب و نەریتی هونەکان مووی سەریان دڕاند و برینێکی قووڵ و قێزەونیان بەسەر دەموچاویاندا هێنا. دەگوترا ئاتیلا بەهۆی ئەوەی دوژمنێکی وەها ترسناک بوو، پەیامێکی لە خوداوەندەکانەوە وەرگرت سەبارەت بە مردنی وەک سوپرایزێکی خەیاڵی. نیعمەت. تەرمەکەی لە ناوەڕاستی دەشتێکی بەرفراوان، لەناو چادرێکی ئاوریشمیدا دانرابوو، بۆ ئەوەی هەمووان بیبینن و سەرسام بن. باشترین سوارەکانی هۆزەکان سوار بوون و چیرۆکی کارە گەورەکانی لە دەوری ئاگری کەمپەکان دەگێڕایەوە. مردنێکی گەورە بوو. لە درێژەدا دەڵێت ئاهەنگێک بەسەر گۆڕەکەیدا بەڕێوەچووە". لۆرن بەردەوام بوو لە دووبارەکردنەوەی ئەو خاڵە پەیوەندیدارانەی کە پۆلیسەکە بە گوێیدا چرپاندبوو. دانانی بڵندگۆ هیچ سوودێکی نەبوو.
  
  واتە: گۆڕەکانیان بە زێڕ و زیو و ئاسن مۆر کرد، چونکە سێ گۆڕی هەبوو. وە پێیان وابوو ئەم سێ کەرەستەیە لەگەڵ گەورەترین پاشاکان دەگونجێت. بێگومان چەک و دەوڵەمەندی و گەوهەرە دەگمەنەکان زیاد کران. وە، پێدەچێت، هەروەها بەپێی داب و نەریت، هەموو ئەو کەسانەیان کوشتووە کە کاریان لەسەر گۆڕەکەی کردووە، بۆ ئەوەی شوێنەکەی بە نهێنی بهێڵنەوە."
  
  ئەلیسیا بە دەوری خۆیدا سەیری ئەوانەی لەسەر مێزەکە دانیشتبوون. ژنەکە گوتی: یەکێک لە ئێوە دەمرێت. - داوام لێ مەکە بتنێژم. چانسێکی نەفرەتی نییە."
  
  - هەم دڵتەنگ دەبیت و هەم دڵخۆش دەبیت کە دەبیستن گۆڕی ئاتیلا یەکێکە لە گەورەترین شوێنە ونبووەکانی ناشتنی مێژوو. بێگومان لە هەندێکی ترەوە - تەرمی شا ڕیچاردی سێیەم کە لە مێژە ونبووە کە چەند ساڵێک لەمەوبەر لە ژێر وەستانی ئۆتۆمبێلەکانی لیستەر دۆزرایەوە - پێمان وایە هێشتا دەتوانرێت بدۆزرێتەوە. ڕەنگە کلیۆپاترا؟ سێر فرانسیس درەیک؟ مۆزارت؟ لە هەر حاڵەتێکدا، تا ئەو شوێنەی پەیوەندی بە ئاتیلاوە هەیە، پێدەچێت ئەندازیارانی هونیکەکان ڕووباری تیزایان بۆ ماوەیەکی زۆر لادا کە بتوانن بنی ڕووباری سەرەکی وشک بکەنەوە. ئاتیلا لەوێ لەناو تابوتە سێ لایەنە شایستە و بێ نرخەکەیدا نێژرا. پاشان تیسزا ئازاد کرا، ئاتیلای بۆ هەمیشە شاردەوە".
  
  لەو ساتەدا گوێیان لە دەنگی هێلیکۆپتەرێکی نزیکبووەوە بوو. هایدن بە دەوری ژوورەکەدا سەیری کرد.
  
  - هیوادارم ئامادەبن بۆ شەڕێکی دیکە، کچان و کوڕان، چونکە ئەمە زۆر دوورە لە کۆتایی.
  
  درەیک ماسولکە ئازاربەخشەکانی درێژ کردەوە. داهل هەوڵیدا سەری لەسەر شانەکانی بهێڵێتەوە. کێنسی چاوی بڕییەوە کاتێک دەستی لە خراپەیەک لە پشتیدا دا.
  
  درەیک وتی: "بۆ ئەوەی دادپەروەرانە بین. - هێشتا لێرە بێزار دەبووم.
  
  هایدن زەردەخەنەی کرد. داهل بە باشترین شێوە سەری لە سەری خۆی دانا. مەی پێشتر لەسەر پێیەکانی بوو. لۆرن بەرەو دەرگاکە ڕۆیشت.
  
  ژنەکە گوتی: وەرە. "ئەوان بڕیارە لە ڕێگادا زیاتر کورتەیەکمان بۆ بدەن."
  
  "ئەوروپا?" یۆرگی پرسی.
  
  "بەڵێ. وە بۆ دوا سوارچاکی مردن."
  
  ئەلیسیا لە کۆشکی باڕەکە بازێکی دا. بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: "قسەی هاندەری گەورە". "لە تۆوە هاتووە، دەنگێکی ئەوەندە ورووژێنەرە کە تەنانەت پەنجەکانی قاچم دەست دەکەن بە زەقبوونەوە."
  
  
  بەشی سی و چوار
  
  
  فڕینێکی تر، شەڕێکی تر لە ئاسۆدایە. درەیک لەسەر کورسییەکی ئارام جێگیر بوو و گوێی لێ بوو کاتێک لۆرن بڕیار و دەرەنجامەکانی ناوچەی کۆڵۆمبیا لە دۆسیەی ئاتیلا هون دەنگی دا. تیمەکە لە شوێنی جیاوازدا دانیشتبوون، ئەوەی لە توانایاندا بوو وەریانگرت و هەوڵیان دەدا ئازارەکانی ئەو ئازارەی کە بەم دواییە ناوی لێنرا 'ڕووداوی ئۆلگا' پشتگوێ بخەن.
  
  لۆرن لە کۆتاییدا وتی: گۆڕی ئاتیلا لە مێژوودا ون بووە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەرگیز نەدۆزراوەتەوە، هەرچەندە چەندین دۆزینەوەی ساختە هەبووە. کەواتە" هێواش وەستا و گوێی لێ بوو، "ئایا گوێت لە ناتەواوی کێشکردن بووە؟"
  
  داهل ئاوڕی لە دواوە دایەوە. واتە: ئەم زاراوەیە چەند مانایەکی هەیە.
  
  - باشە، ئەوە مەبەستی ئێمەیە. هەر لەم دواییانەدا زانایان ناتەواوییەکی گەورە و نهێنییان دۆزیەوە کە لە ژێر سەهۆڵی جەمسەریدا نێژراوە. ئەوەت دەزانی؟ قەبارەکەی گەورەیە - ١٥١ میل لە درێژایی و نزیکەی هەزار مەتر قووڵە. لەلایەن مانگە دەستکردەکانی ناسا دۆزرایەوە، نائاسایییەکی کێشکردن بوو چونکە گۆڕانکاری لە دەوروبەریدا ئاماژەیە بۆ بوونی تەنێکی زەبەلاح کە دەکەوێتە ناو کانییەکەدا. ئێستا، تیۆرییە کێوییەکان بە لایەکدا، ئەم تەنە ناتەواوییەکی کێشکردنە. شوێنی هەڵە دانراوە، وەک هەموو شتێکی دیکەی دەوروبەری ناجووڵێت و هەر بۆیە دەتوانرێت بە ڕاداری بەهێز دەستنیشان بکرێت".
  
  داهل وتی: "ئێوە باس لە ڕاداری زەوی دەکەن کە دەچنە ناو زەویەوە. "تایبەتمەندی کۆنەکەم."
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "تۆ دڵنیایت? پێم وابوو لە ئاهەنگەکانی مریشکدا ڕوتکردنەوەیەکی نێرە. ئەوان پێیان دەگوت ڤایکینگی سەماکەر".
  
  داهل ماندووی کرد. "ئهوه بوهستێنه".
  
  ئەلیسیا کز بوو بەرەو لای من. بە شێوەیەکی شانۆیی بە چرپە گوتی: "پێدەچێت قسەخۆش بێت".
  
  - هەڵگەڕانەوەی خانمێکی پیری بێ گومان ئەوەت لەگەڵ دەکات.
  
  ئەوەی جێگەی سەرسوڕمانە سمیس فرمێسک لە چاوەکانیدا هاتبوو. هەناسەیەکی هەڵکێشا و وتی: "دەبێت بڵێم، هەرگیز نەمبینیوە کەسێک بەو شێوەیە بە توندی لە کەسێکەوە هەڵبفڕێت و ترامپۆلینێکی تێدا نەبێت." دەموچاوی شاردەوە، هەوڵیدا ئارام بێتەوە.
  
  کینیماکا دەستی لە شانی دا. - باشە براکەم؟ پێشتر نەمبینیوە پێبکەنیت کاکە. ئەمە سەیرە".
  
  لۆرن دەستوەردانی کرد و سویدییەکەی لە گاڵتەجاڕی زیاتر ڕزگار کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "GPR، بەڵام لەسەر ئاستێکی چڕ. مەبەستم ئەوەیە ئەم شتە سەیرە لە نەخشەی گووگڵدا هەیە بە ناوی ئەنتارکتیکا. لە لاپتۆپەکەتەوە دەتوانیت ئەمە ببینیت. بەڵام دۆزینەوەی شتێکی بچووک وەک گۆڕی ئاتیلا؟ باشە، ئەوە بەکارهێنانی ئەو ئامێر و نەرمەکاڵایانە دەگرێتەوە کە ناسا تەنانەت دان بەوەدا نەناوە کە هێشتا خاوەندارێتییان کردووە".
  
  - ئایا مانگی دەستکرد بەکاردەهێنن؟ یۆرگی پرسی.
  
  "ئۆه بەڵێ، هەموو گەلانی فێنک ئەمەیان هەیە."
  
  "لەوانەش چین و بەریتانیا و فەرەنسا." درەیک ئاماژەی بە لیستی نەیارەکانیان کرد.
  
  "بە دڵناییەوە. چینییەکان لە بۆشایی ئاسمانەوە دەتوانن کەسێک بناسن کە لەناو ئۆتۆمبێلەکەیدا دانیشتووە و ئەو سایتانەی ئینتەرنێت بپشکنن کە دەگەڕێن و ناوەڕۆکی ئەو ساندویچەی کە دەیخوات پۆلێن بکەن. هەر پیاوێک. نزیکەی لە هەموو شوێنێک".
  
  "تەنها پیاوان؟" کێنزی پرسی. - یان ژنانیش؟
  
  لۆرن پێکەنی و چرپە گوتی: پیاوێکم لە گوێمدایە و دەیگوازێتەوە. کەمێک گەنج دەنگ دەدات، وەک ئەوەی هێشتا ژنی نەدۆزیبێتەوە".
  
  درەیک گوێی لە هێلیکۆپتەرەکە بوو کە بەسەر ئاسمانی نێوان ئەمریکا و ئەوروپادا بڕابوو، کە کۆتایی سێیەم و چوارەمی زەوییە.
  
  "باشە، باشە، بەهەر حاڵ..." لۆرن چاوەکانی چرپاند. - ئەگەر جوگرافیای کەم ناسراوی پیسکارا پارچە پارچە بکەین، دەقێک دەڵێت کۆشکی بەناوبانگی ئاتیلا دەکەوێتە نێوان دانوب و تیزا، لە گردەکانی کارپات، لەسەر دەشتەکانی سەرەوەی هەنگاریا و زازبەرینی دراوسێ. بڕگەیەکی زۆر ناڕوونتر دەڵێت کە گۆڕی ئاتیلا بەرامبەر کۆشکەکەی بووە".
  
  مای وتی: "بەڵام لە ژێر ڕووبارەکەدا نێژراوە."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ، تیزا لە باکوورەوە بۆ باشوور هەنگاریا دەبڕێت، لقێکی گەورەی خودی دانوب بووە. ڕێگای ڕووبارەکە یارمەتی زاناکانمان دەبێت. بەهیوای ئەوەی توێژینەوەکانیان بە بەکارهێنانی تەکنەلۆژیای جیۆفیزیکی مانگی دەستکرد و موگناتیسی و MAG و ڕاداری زەمینی تێکەڵ بکات. ڕاپرسییە موگناتیسیەکان بە پرۆفایلی GPR بۆ ناتەواوییە هەڵبژێردراوەکان تەواو دەکرێن. هەروەها دەڵێن دەتوانن بزانن ئایا هەرگیز ڕووبارەکە لایەنگری کراوە". شانی هەڵکێشا. "ئێمە باس لە هەزاران و هەزاران وێنە دەکەین کە کۆمپیوتەر دەبێت سەیری بکات و دواتر بڕیار بدات."
  
  - باشە، باشە، کەواتە بەرەو هەنگاریا دەڕۆین. ئەلیسیا وا خۆی نیشان دا کە سەرئێشەی هەیە. "تەنها بیڵێ."
  
  تیمەکە جێگیر بوون و پێیان سەیر بوو کە هاوکارە شەڕانگێزەکانیان چۆنە.
  
  
  * * *
  
  
  هەنگاریا و دانوب و تیزا شەوانە وەک باقی ئەوروپا ڕەش دەرکەوتن، بەڵام درەیک دەیزانی کە لە ئێستادا لێرە زۆر پشێوی زیاترە. بەهێزترینی چوار سوارەکە لەوێ کەوتبوو - مردن - و ئەوانەی دۆزیویانەتەوە ڕەنگە داهاتووی جیهان بە باشی دیاری بکەن.
  
  تیمەکە نیشتنەوە، جارێکی دیکە بەرزبوونەوە، جارێکی دیکە نیشتەوە و پاشان خۆیان خستە ناو ڤانێکی زەبەلاح و بێ ڕەنگدانەوەی بۆ ئەوەی کۆتا قۆناغی گەشتەکەیان تەواو بکەن. هێشتا حاسیبەکان هیچیان نەدۆزیبووەوە، ناوچەکان هێشتا گەورە بوون و ئامانجەکە بچووک بوو، باسی کۆن و ئەگەری تێکچوون ناکەم. زۆر باش دەبوو بزانین چۆن فەرمانەکە بە شێوەیەکی سەربەخۆ کاردەکات، بەڵام کوشتنە لەناکاوەکانیان چەندین دەیە لەمەوبەر کۆتایی بە هەر پاشەکشەیەک هێنا.
  
  لە دەشتەکاندا ئۆردوگایان دانا و پاسەوانیان لە دەرەوە دانا و لە ژوورەوە نیشتەجێ بوون. بایەکی بەهێز هەڵیکرد و چادرەکانی دەفڕاند؛ واقیعی سوریاڵی هەموو ئەو کارانەی کە لە چەند ڕۆژی ڕابردوودا کردوویانە، هێشتا هەوڵی نوقمبوونی دەدا.
  
  ئایا بەڕاستی ئێستا لێرەین، لە نیوەی ڕێگادا کەمپمان کردووە بەسەر گردێکی هەنگاریدا؟ درەیک بیری لەوە کردەوە. یان ئۆلگا هێشتا لێمان دەدات؟
  
  کانڤاسی گوڵاوی چادرەکە ڕاستییەکانی دەگوت، هەروەها فیگەرە چرچ و لۆچەکەی تەنیشتی. ئەلیسیا، لە کیسە خەوتنەکەیدا پێچراوەتەوە و تەنها چاوەکانی دەرکەوتووە.
  
  - ئایا ساردە خۆشەویستی؟
  
  - بەڵێ وەرە ئێرە گەرمم بکەرەوە.
  
  داڵ لە شوێنێکەوە لە باشووری پێیەکانی درەیکەوە وتی: "تکایە، ئەمڕۆ نەک."
  
  کێنزی لە ڕۆژهەڵاتەوە وتی: منیش هاوڕام. - بە ژنە کۆیلەکە بڵێ سەرئێشەت هەیە یان شتێک. کێ دەزانێت لە کوێ بووە؟ ژمارەی نەخۆشیەکان و هتد و هتد".
  
  - کەواتە پرسیار لە چوارگۆشە نییە؟
  
  مای کە لە دەرگای چوونە ژوورەوەی چادرەکە وەستابوو، زیادی کرد: وایە. "بەتایبەت کە پێنج کەسین."
  
  - شێت، لەبیرم چوو تۆ لێرە بوویت، سپرایت. هێشتا باوەڕ ناکەم هەموومانیان لە یەک چادرێکی نەفرەتیدا قفڵ کردبێت".
  
  داهل بە هەستانەوە وتی: "من، بۆ یەکێک، پێم باشە لە دەشتەکاندا بخەوم." "ئەوا ڕەنگە بخەوم."
  
  درەیک سەیری سویدییەکەی کرد کە بەرەو دەرچوونەکە دەڕۆیشت، بەو گریمانەیەی کە ئەو دەرفەتە بقۆزێتەوە بۆ ئەوەی تەلەفۆن بۆ جوانا بکات. پەیوەندییەکەی نێوانیان لە هەوادا مابووەوە، بەڵام ڕۆژێک دەهات، بەم زووانە، کە کەسێک بڕیارێکی هەمیشەیی بدات.
  
  داون هات و پسپۆڕانی واشنتۆن نیو دەیان شوێنیان پێشنیار کرد. تیمەکە جیابوونەوە و دەستیان کرد بە هەڵکەندن، دیمەنە شازەکانی سەر و دڵیان فڕێدانە دەرەوە: مارە شین و بریقەدارەکەی تیزا، هەندێکجار پان بوو، هەندێکجار لە شوێنێکدا بە شێوەیەکی سەیر تەسک بوو، گردە چیمەنتۆییەکانی کارپاتییەکان، ئاسمانی بێکۆتایی ڕوون. هەوای فێنک کە بەسەر شوێنە فراوانەکاندا دەهەژا، پێشوازی لێکرا، ماندوێتی و کێشانی ئارامکەرەوەی ڕزگار دەکرد. درەیک و ئەوانی تر بەردەوام پرسیاریان دەکرد کە دوژمنەکانیان لە کوێن. بەریتانی و چینی و فەرەنسی. لەکوێ? بەسەر نزیکترین گرددا؟ کەس بچووکترین ئاماژەی چاودێری نەبینیوە. وەک ئەوە وابوو تیمەکانی تر وازیان هێنابێت.
  
  جارێک درەیک وتی: "نەک ڕاوکردنی شوێنەوارە ئاساییەکانت. "بەزەحمەت دەزانم لە داهاتوودا لە کوێ کۆتایی دێت."
  
  داڵ وتی: منیش هاوڕام. ئاماژەی بەوەشکردووە، ساتێک هەموومان شەڕ دەکەین، ساتێکی دیکەش هەموو شتێک ئاسانە. و لەگەڵ ئەوەشدا دەکرا خراپتر بووایە".
  
  ڕۆژی یەکەم بە خێرایی تێپەڕی، پاشان ڕۆژی دووەم. هیچیان نەدۆزیەوە. باران دەستی پێکرد، پاشان خۆری کوێرکەر. تیمەکە بە نۆرە پشوویان دەدا و دواتر ڕێگەیان بە چەند کرێکارێکی بەکرێگیراو دا بۆ ماوەیەک ڕزگاریان بکەن. ئەو ژن و پیاوانەی کە زمانی ئینگلیزییان نەدەزانی لە گوندێکی نزیکەوە دامەزران. ڕۆژێک ئەلیسیا کونێکی لە زەویدا دۆزیەوە، لەوانەیە تونێلێکی کۆن بێت، بەڵام وروژاندنەکەی بە خێرایی کاڵ بووەوە کاتێک گەڕانەکەی گەیشتە بنبەست.
  
  دایکی گوتی: هیچ سوودێکی نییە. "دەتوانین مەترێک لێی دوور بین و هێشتا نەیدۆزینەوە."
  
  - پێت وایە ئەم هەموو ساڵە چۆن بێ ئاگا بوو؟
  
  داهل بەردەوام بوو لە خراپکردنی سەری، دڵنیا بوو لەوەی کە لە شتێک تێنەگەیشتوون. زیاتر لە جارێک دووبارەی کردەوە: "لە سەر نوکی زمانمە".
  
  درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت. - مەبەستت ئۆلگایە، نەخێر؟ ئەزموونێکی زۆر کورت بوو هاوڕێ".
  
  داهل گریای، هێشتا سکان دەکرد.
  
  شەوێکی تر و چەند کاتژمێرێکی تر لە چادرەکەدا. گرژترین ئێواران کاتێک بوو کە درەیک دەستی کرد بە باسکردنی لێدوانەکەی وێب و میراتەکەی و خەزنەی نهێنی زانیارییەکانی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە جارێکی تر سەرنجمان لەسەر ئەوە بێت. ئەو نهێنییانەی کە کۆیان کردۆتەوە دەتوانن وێرانکەر بن. سەرنج ڕاکێش".
  
  "بۆ کێ؟" داهل وتی. "ئەوانەی دژی ئێمە بوون ئەوەندە خراپ نەبوون."
  
  مای وتی: "جگە لە یەکێک کە هێشتا نازانین."
  
  - نەفرەت، بەڕاستی؟ لەبیرم چوو. کامیانە؟"
  
  ژنە ژاپۆنییەکە دەنگی دابەزاند و بە هێمنی قسەی کرد. واتە: یەکێک لە ئێوە خەریکە دەمرێت.
  
  بۆ ساتێکی درێژ و پڕ لە ئازار بێدەنگی هەبوو.
  
  ئەلیسیا شکاند. "دەبێت لەگەڵ درەیک هاوڕا بم. ئەمە تەنها ئێمە ناگرێتەوە. وێب پسپۆڕێکی داوێنپیسی و کەرێکی دەوڵەمەندی مێگا بوو. دەبێ پیسی لەسەر هەموو کەسێک بووبێت".
  
  زەنگێکی ساختە وای لێکرد بەپەلە لە چادرەکە دەربچن و بکەونە ناو زەوی و قوڕەوە، لەنێو داروپەردوو و خۆڵ و خۆڵەمێشی شوێنێکی دێرین بەخاک سپێردراو. بۆ تووڕەیی قووڵیان دەرکەوت کە هی ئاتیلا نییە. لانی کەم تا ئەو شوێنەی کە دەیانتوانی بزانن.
  
  دواتر لە چادرەکەدا گەڕانەوە بۆ بیرکردنەوەکانیان.
  
  هایدن وتی: "زۆر شت هەیە کە دەبێت مامەڵەی لەگەڵدا بکرێت." "ڕەنگە ئەم گەڕانە بۆ شوێنی حەشاردانی وێب و ئەوەی کە دواتر دەیدۆزینەوە، بتوانێت بمانپارێزێت لەوەی کە ڕەنگە ڕووبدات."
  
  - مردنی جوشوا لە پیرۆ؟ نافەرمانی ئێمە؟ حوکمدانی جێی پرسیار و پەنجەیەکی نادیار؟ دەبێت وەڵامی کەسێک بدەینەوە. یەک ناوهێنان کە دەتوانیت لێی ڕزگارت بێت. بەڵام سێ؟ چوار؟ فەسڵەکانمان لە سووردایە خەڵک، مەبەستم زیادەڕۆییکردن نییە".
  
  "لێرەوە، تیمی سیل ٧؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  هایدن بە گەمژەییەوە گوتی: "ڕەنگە. - کێ دەزانێت؟ بەڵام ئەگەر بە ڕەخنەگرتن هێرش بکەنە سەرمان، سوێند بە خودا کە بە هێزی بەراوردکاری لێی دەدەمەوە. و لەگەڵ هەمووتانیشدا بەم شێوەیە دەبێت. ئەوە فەرمانێکە".
  
  ڕۆژێکی تر هات و ڕاوکردنەکە بەردەوام بوو. باران بارین ئاستەنگی لە هەوڵەکانیان دانا. دامەزراوەی بیرکردنەوەی واشنتۆن بە حەوت سایتی دیکەوە گەڕایەوە بۆ کۆی گشتی بیست و سێ سایتی. زۆربەیان جگە لە شوێنی چۆڵ یان بناغەی کۆن، بیناکان لە مێژە نەماون، ئێسکەپەیکەرەکان بۆ چەقۆ بچووک بوون، هیچیان بەدەست نەهێنا. زۆربەی ڕۆژێکی تر تێپەڕی و مۆڕاڵی تیمی SPEAR دەستی کرد بە کەمبوونەوە.
  
  - تەنانەت لە شوێنی گونجاویشداین؟ کێنزی پرسی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مەبەستم هەنگاریایە. بەرامبەر کۆشکی ئاتیلا. ئەم کەسە چەند لەمەوبەر لەدایک بووە؟ هەزار و شەش سەد ساڵ لەمەوبەر، وایە؟ ئەمە چییە? چواردە سەدە پێش جیرۆنیمۆ. ڕەنگە ئاتیلا 'بەڵا'ی هەڵە بێت. پێموایە کەنیسەی کاسۆلیکی زۆر کەسی ناوزەد کردووە".
  
  کینیماکا وتی: "ئێمە جۆرەها ناتەواوی دەبینین." واتە: ئەوەندە زۆرن و هیچیان ڕاست نین.
  
  داهل چاوی لێی بوو. "پێویستمان بە ڕێگەیەک هەیە بۆ ئەوەی گەڕانەکەمان تەسک بکەینەوە."
  
  لۆرن کە هەمیشە پەیوەندی بە دامەزراوەی بیرکردنەوەکەوە کردبوو، بە لایەکی دیکەدا سەیری دەکرد. - بەڵێ دەڵێن. بەڵێ."
  
  با بە نەرمی قژی سویدییەکەی هەڵدا، بەڵام دەموچاوی بێهۆش بوو. "هیچم نییە".
  
  - ڕەنگە پێویست بێت چاوێکی دیکە لە ئاتیلا بکەین؟ مەی پێشنیاری کرد. "هەر شتێک لە ژیاننامەکەیدا هەیە؟"
  
  لۆرن بە باندەکەی واشنتۆنی وتووە کە ئاگاداری بن. تیمەکە پشوویان دا، خەوت، بەدوای هەڵەدا گەڕا و هیچیان نەدۆزیەوە و بەشدارییان لە دوو زەنگی درۆی دیکەدا کرد.
  
  لە کۆتاییدا درەیک تیمێکی کۆکردەوە. - پێموایە دەبێت ئەمە بە شکست ناوببەین خەڵک. فەرمانەکە دەڵێت دۆزیویانەتەوە، لەوانەیە ¸ بەڵام ئەگەر نەتوانین، ئەوا وڵاتانی دیکەش ناتوانن. ڕەنگە سوارچاکی چوارەم باشتر بێت لەو شوێنەی کە نێژراوە. ئەگەر تەنانەت هێشتا لەوێ بێت".
  
  هایدن دەستەکانی بڵاوکردەوە، "ڕەنگە گۆڕەکە دزرابێت، دوای ماوەیەکی کەم لە ناشتنەکە. بەڵام ئەو کاتە بێگومان ئەو شوێنەوارانە دەدۆزرانەوە. کوتاڵ. خەنجەر. گەوهەرەکان. لاشەی تر".
  
  کێنزی بە دەربڕینێکی سپییەوە لە دەموچاویدا وتی: سەختە چەکێکی وەها بەهێز لەوێ بەجێبهێڵیت. ئاماژەی بەوەشکردووە، دەزانم حکومەتەکەم نایکات. هەرگیز لە گەڕان نەوەستاون".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و ڕازی بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕاستە، بەڵام بێ گومان قەیرانی دیکەمان لە ئارادایە. ناتوانین بۆ هەمیشە لێرە بمێنینەوە".
  
  سمیس دەڵێت: لە پیرۆش هەمان شتیان وتووە.
  
  درەیک سەری بۆ لۆرن دانا. - ئایا هیچیان بۆ ئێمە هەیە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هێشتا نییە، جگە لە هەشت سایتی دیکەی ئەگەری. ئاماژەکان هێشتا وەک خۆیانن. هیچ شتێکی سەخت نییە".
  
  "بەڵام ئایا ئەمە نەدەکرا بەتەواوی ئەو شتە بێت کە ئێمە بەدوایدا دەگەڕێین؟" داڵ زۆر بە هێمنی وتی.
  
  هایدن ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموایە ڕەنگە پێویست بکات پەیوەندی بەم کەسە بکەم و پەیوەندی بە سکرتێرەوە بکەم. ئێمە باشترین-"
  
  ئەلیسیا هۆشداری دا: "ئاگاداربە. "ڕەنگە ئەمە ئەو سیگناڵە بێت کە مۆرەکان چاوەڕێی دەکەن."
  
  هایدن بێدەنگ بوو، نادڵنیایی لە چاوەکانیدا دەرکەوت.
  
  دواجار داهل سەرنجی ئەوانی ڕاکێشا. وتی: "راداری دزەکردنی زەوی." ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەدوای ناتەواویدا دەگەڕێت، کێشکردن، موگناتیسی یان هەر شتێکی تر. بە شێوەیەکی سروشتی زۆر ترسناک دەدۆزێتەوە، بەو پێیەی ئەمە هەسارەیەکی زۆر کۆن و کۆنە. بەڵام دەتوانین گەڕانەکەمان تەسک بکەینەوە. دەتوانین. ئای نەفرەت چۆن دەتوانین وەها گەمژە بین؟"
  
  درەیک نیگای نیگەرانی ئەلیسیای هاوبەش کرد. - باشە هاوڕێ؟ هێشتا هەست بە کاریگەرییەکانی ئەو ئۆلگایە ناکەیت کە هەوڵت دا بیڕفێنیت، وایە؟"
  
  - من باشم، وەک هەمیشە تەواوم. گوێ بگرە - ئەو گەمژانەتان لەبیرە کە گۆڕی خوداوەندەکانیان دۆزیەوە؟
  
  ئێستا دەموچاوی درەیک جدی بوو. - ئەوە ئێمە بووین، تۆرستێن. باشە زۆربەمان."
  
  "ئەوە دەزانم. ئێسکی ئۆدینمان دۆزیەوە، هەروەها تۆر و زیوس و لۆکی". وەستانێکی کرد. - ئەفرۆدیت، مەریخ و زۆر شتی تر. باشە چەک و زرێپۆشەکانیان لە چی دروستکرابوون؟ هەندێک لە گەوهەرەکانیان؟"
  
  درەیک دەڵێت: مادەیەکی نەناسراو کە دواتر یارمەتیدەرمان بوو لە ئەرکێکی دیکەدا.
  
  "بەڵێ." داڵ نەیتوانی واز لە پێکەنین بهێنێت. - شمشێری کێ لەگەڵ ئاتیلا نێژرا؟
  
  لۆرن بازێکی بەسەردا دا. "مەریخ!" - ئەو هاوارێکی کرد. "خودای جەنگی ڕۆمانی بە شمشێرەکەی لە ڕێگەی سکیتیەکانەوە ئەتیلای کون کرد. پێی دەگوترا شمشێری جەنگی پیرۆز. بەڵام ئەگەر بەڕاستی لە دەستی مەریخەوە هاتبێت..."
  
  داڵ دەڵێت: "دەتوانیت ڕاداری دزەکردنی زەوی ڕێکبخەیتەوە بۆ ئەوەی بەدوای ئەو توخمە تایبەتەدا بگەڕێیت." "وە تەنها ئەم توخمە ناباوەرە دەگمەنە."
  
  "وە بووم!" درەیک سەری لە سەری بۆ دانا. - ئەوەندە سادەیە. سویدی شێتەکە گەڕاوەتەوە".
  
  ئەلیسیا هێشتا بە ناڕەحەتی دەرکەوت. "تۆ نەتدەتوانی بیر لەم شتە بکەیتەوە، نەفرەت، چەند ڕۆژێک لەمەوبەر؟"
  
  
  بەشی سی و پێنج
  
  
  هەشت کاتژمێری تر و ئامادە بوون. تیمی دی سی ڕادارە زەمینیەکەیان دووبارە دەستپێکردەوە دوای ئەوەی پەیوەندییان بە یەکەیەکی شوێنەواری ئایسلەندییەوە کرد کە هێشتا بەدوای ئەوەیدا دەگەڕان کە لە یەکەم گۆڕی خوداوەندەکاندا ماونەتەوە. هەمیشە دەگەڕێتەوە بۆ ئۆدین، درەیک بیری کردەوە لەکاتێکدا چاوەڕێی دەکرد. ڕوونە کە ئایسلەندییەکان زۆربەی وردەکارییەکانی دۆزراوەکە و هەموو نمونەکانیان پاراستووە. ناردنی زانیاری دەربارەی توخمێکی دەگمەن بۆ واشنتۆن پرسی چەند خولەکێک بوو.
  
  لانی کەم ئەوە قسەیان دەکرد، دواتر درەیک خەیاڵی کرد. ئەو تووشی شۆک دەبێت ئەگەر ئەمریکییەکان پێشتر ئەمەیان لە فایلدا نەبووایە.
  
  تاقیکردنەوەیەک ئەنجامدرا و دواتر سیگناڵێکی گەرم نێردرا. پینگ لەسەر ئەو ناوچەیە بکەن کە پێشتر بەدەوریدا ڕۆیشتوون، شمشێری کۆن و کۆنی مەریخ بوو بە خاڵێکی ڕوون لەسەر نەخشەکە.
  
  مای وتی: ئەوە تەواو. "گۆڕی ئاتیلا هون."
  
  هەڵکۆڵینەکان بە جددی دەستی پێکرد. خەڵکی گوندەکە دەستیان کرد بە فراوانکردنی ئەو چاڵە کە پێشتر هەڵیاندابوو. پێش ئەوەی بگەنە ئەو بۆشاییەی کە بە تەواوی هاوتەریب بوو لەگەڵ شمشێرەکە، پارەی خەڵکی گوندەکەیان دا و وا خۆیان نیشان دا کە خەمۆکن و سەیری ڕۆشتنیان دەکرد.
  
  مای وتی: "دیوەکەی تری ئەمە، دۆزینەوەیەکی کولتووری گەورەیە."
  
  هایدن وتی: ئێستا ناتوانین خەمی ئەوەمان هەبێت. - ئەمە چەکی مردنە. دەبێت ئەمە بێلایەن بکرێت پێش ئەوەی هیچ شتێک ڕابگەیەنین".
  
  سمیس و یۆرگی و کینیماکا بازیان دا و هێرشیان کردە سەر زەوی. داهل هێشتا کەمێک خۆبەزلزانین و هەستی پێدەکرد، هەرچەندە ئەلیسیا و کێنزی دەرفەتەکەیان قۆستەوە و هەموو شتێکیان لە 'کەری بێکار'ەوە تا 'تەمبەڵی شێت' ناوبرد.
  
  زۆری نەخایاند تا تەقیەوە بۆ ناو بۆشایی.
  
  درەیک سەیری دەکرد کە سێ کەسەکە بۆشاییەکەیان فراوانتر دەکرد. مای و ئەلیسیا ناوچەکەیان سکان کرد بۆ ئەوەی دڵنیابن لەوەی هیچ سوپرایزێک لەناو ئەو چیمەنە درێژەدا نییە کە خەریک بوو بە دزییەوە بێتە پێشەوە. لۆرن بڕیار بوو لە نزیک کونەکە بمێنێتەوە؛ هێڵی بینین لە نێوان دوو ژنەکە و ئەوانەی خوارەوە.
  
  درەیک دەڵێت: "بەو پێیەی نازانین تا چەند بەرەو خوارەوە دەڕۆین، ڕەنگە پەیوەندییەکان بێسوود بن. بەڵام پێموایە بەو شێوەیەی کە دەیدۆزینەوە یاری پێدەکەین".
  
  هایدن پشتڕاستی کردەوە و وتی: تەنها پێویستمان بە سندوقێکە. - ئێمە کات بەفیڕۆ نادەین بە چاوخشاندن بە هیچ شتێک و کەسێکی تر. تۆ هاوڕایت?"
  
  سەریان لە سەریان دانا. یۆرگی پلەی یەکەمی بەدەستهێنا، چالاکترین یاریزان بوو لە تیپەکەدا. کینیماکا لە دوای ئەوە هات، هێشتا شیری برینێکی سەری دەدا، سمیس بەدوایدا هات. درەیک بازێکی دا بۆ ناو کونەکە، بەدوایدا هایدن و داهل هاتنە ناو کونەکەوە. سویدیەکە دەبوو لە دەروازەی چوونە ژوورەوە بمێنێتەوە. درەیک لە ژێر زەوییە نایەکسانەکەدا کۆترە و خۆی لەناو تونێلێکی تاریکدا بینیەوە. خولەکێک لە خەزان و فشار لە نێوان دیوارەکاندا بووە هۆی بۆشایییەکی فراوانتر کە تیپەکە بە چەپدا ڕۆیشت. یۆرگی شمشێرەکەی بە کەشتییە گەورەکە بەستەوە و چەند خولەک جارێک مەودای نێوان ئەوان و خۆی بانگ دەکرد.
  
  درەیک چرای دەستی بە جێگیری گرت و تیشکەکانی بەوانەی پێشەوە بەستەوە. ڕێڕەوەکە هەرگیز لانەدا، بەڵکو بە دەوری شوێنی پشوودانی شمشێرەکەدا دەسوڕایەوە تا هێواش هێواش بەرەو دوورکەوتنەوە لێی دوورکەوتنەوە.
  
  یۆرگی لە پێشەوە وەستا. "ڕەنگە ناچار بین بشکێنین."
  
  درەیک سوێندی خوارد. - ئەوە بەردی ڕەقە. پێویستمان بە ئامێری گەورە دەبێت بۆ ئەوەی لەوێدا تێپەڕین. دەبینیت چەند قەڵەو؟"
  
  یۆرگی دەنگێکی ناڕازیانەی لێدا. واتە: دوو هێندەی پانی ئەم بڕگەیە.
  
  - وە شمشێرەکە؟ - پرسیم.
  
  "تەنها لە دیوەکەی تردا".
  
  درەیک ئەو بڕوایە جیاوازەی هەبوو کە یارییان پێدەکرا. خوداوەندە کۆنەکان جارێکی تر کاتێکی خۆش بەسەر دەبەن. هەندێک جار وا دیار بوو کە بە درێژایی ڕێگاکە بەدوایدا ڕۆیشتوون و دەیکێشنە ناو سەرگەرمییەک یان سەرگەرمییەکی ترەوە، هەندێک جار دەگەڕێنەوە بۆ ئەوەی خۆیان بناسێنن.
  
  وەکو ئێستا.
  
  بڕیاری خۆی دا. گوتی: "بڕۆ پێشەوە". "پێویستە بزانین ئەم بڕگەیە بەرەو کوێ دەبات."
  
  یۆرگی وەڵامەکەی نارد و وتی: باشە، یەکێک لەو ناتەواویانەی لە پێشە. "فۆڕمی نەناسراوی گەورە."
  
  دەنگی ئەلیسیا لە پەیوەندیکەرەکەدا چرچ و لۆچ بوو. - ئایا دەجووڵێت؟
  
  درەیک تۆنی خراپەی نوکتەی دەزانی. "ئهوه بوهستێنه".
  
  "چەند قاچی هەیە؟"
  
  "ئەلیسیا!"
  
  هەموو لە ژێر زەویدا دەمانچەیان دەرهێنا. درەیک هەوڵیدا ملی خۆی بە کرین بکات بۆ ئەوەی سەیری پێشەوە بکات، بەڵام کینیماکا بینینەکەی گرت. تاکە شتێک کە توانی بیکات ئەوەیە کە سەری سەری بە تونێلەکەدا لێدا.
  
  تۆز بە هەوادا ڕژا. درەیک ئارەقەی دەکردەوە، کێشە تازەکانی دەلەرزین. تیمەکە تا دەیانتوانی بە خێرایی خۆیان خزاند. یۆرگی بە دەوری پێچێکی هێواشدا بردیان. تەنها ئەو کاتە گەنجە ڕووسییەکە وەستا.
  
  "ئۆی! شتێکم هەیە".
  
  "چی?" - پرسیم. چەند دەنگێک بیستران.
  
  "چاوەڕوان بە. دەتوانیت لەگەڵمدا بێیتە سەرەوە بۆ ئێرە".
  
  زۆری نەخایاند درەیک بە دەوری پێچەکەدا ڕۆیشت و بینی کە لای ڕێڕەوەکە فراوانتر بووە و بووەتە کەوانەیەکی بەرد کە بەرزییەکەی هەشت پێیە و پانییەکەی چوار هێندەی پیاوێکە. ڕەنگی ڕەش بوو، نەرم بوو و لە سەرووی کونێکی تەسکترەوە بەرز بووەوە کە لە خودی بەردەکەدا بڕاوە، دەروازەیەکی بچووکی وەک دەرگایەک.
  
  درەیک چاوی لە ڕەشایی ئەم کونە کرد. "کەواتە ڕەنگە کەمێک بەردەکەیان دەرهێنابێت، دڵنیابوون لەوەی کە ئاتیلا بۆ هەمیشە لێرە دەمێنێتەوە؟"
  
  یۆرگی وتی: بەڵام لە سەرووی ئێمەوە هیچ ڕووبارێک نییە. - ئەوە لە مێشکمدا بوو.
  
  هایدن دەڵێت: "رێڕەوی ڕووبارەکان بە تێپەڕبوونی ساڵان دەگۆڕدرێن". ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ئێستادا ناتوانین بڵێین ئایا جارێک تیزا بەم شێوەیە ڕۆیشتووە یان نا. بەهەر حاڵ تەنها چەند مەترێک لە باشوورەوە دوورە".
  
  درەیک بەرەو تاریکی ڕۆیشت. "من لە یارییەکەدام". ئایا سەیرێک بکەین؟
  
  یۆرگی بازێکی دا و پێگەی خۆی لە پێشەوە پاراست. سەرەتا دەرگای نوێ تەنها هێڵکارییەکی ڕەشی تەواو بوو، بەڵام لەگەڵ نزیکبوونەوەیان و درەوشاندنەوەی چرای دەستییان، ئاماژەیان بە ژوورێکی گەورە لە دیوەکەی تردا بینی. ژوورەکە لە ژوورێکی نانخواردنێکی شایستە گەورەتر نەبوو، پڕ بوو لە گەردیلەی تۆز و بێدەنگییەکی ڕەها، لە ناوەڕاستیدا پایەیەکی بەرزی ئەژنۆی هەبوو.
  
  لەسەر پایەیەک تابوتێکی بەرد هەبوو.
  
  یۆرگی هەناسەی دا و وتی: باوەڕپێنەکراوە.
  
  - پێت وایە ئاتیلا لەوێیە؟ کێنزی پرسی.
  
  - شمشێرەکە، پێموایە. یۆرگی ڕادارەکەی کە دەچووە سەر زەوی پشکنی. "ئەم شتە وا دەڵێت."
  
  "ئێمە لە ئەرکێکدا دەمێنینەوە." هایدن تەنانەت سەیری تابوتەکەی نەکرد. ئەو سەرقاڵی فێربوونی ڕەگەز بوو. - وە ڕاست لەوێیە؟ ئەوە هەموویەتی".
  
  درەیک سەیری ئەو شوێنەی کرد کە ئاماژەی پێدەکرد. تیمەکە بەناو کەوانەکەی چوونە ژوورەوەدا ڕۆیشتن و خۆیان بە تەواوی لەناو ژوورەکەدا بینیەوە. سندوقێکی دارینی ئاشنا کە مۆری ئۆردەر لەسەر قاپەکەی لەسەر بوو، لەسەر خودی پایەیەک وەستابوو، لە دامێنی تابوتەکەدا. هایدن هەنگاوی بەرەو ڕووی نا.
  
  لە ڕێگەی کۆمیسەکانەوە بە لۆرنی وت: "ئامادەبە". - ئێمە لە ڕێگاداین. بە واشنتۆن بڵێ دوا سندوقمان دۆزیەوە".
  
  - ئەمەت کردۆتەوە؟
  
  "نەرێنی. پێموانییە لێرە خوارەوە بیرۆکەیەکی باش بێت. چاوەڕێ دەکەین تا دەگەینە لوتکە".
  
  درەیک چاوی لە تابوتەکە بوو. یۆگیەکە نزیکتر بووەوە. کێنزی سەرکەوتە سەر پایە و سەیری خوارەوەی کرد.
  
  - ئایا کەسێک یارمەتیم دەدات؟
  
  هایدن وتی: ئێستا نا. "ئێمە دەبێت بڕۆین".
  
  "بۆچی?" کێنزی گەورەتر مابووەوە. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: لێرە وەک تیپەکانی تر نییە. خۆشە ساتێک بۆ خۆت هەبێت، پێتوانییە؟ گۆڕانکارییەکی خۆشە کە کەس هەوڵی ڕاگرتنم نەدات".
  
  درەیک کۆمەکانی داگیرساند. - داڵ؟ تۆ گەوادیت."
  
  "چی?"
  
  کێنزی ئاهێکی هەڵکێشا. "تەنها قاپێکی بەردینە."
  
  درەیک وەک قاچاخچییەکی شوێنەوارەکان دەیبینی کە خولیای گەنجینەی هەبوو. بێگومان ئەمە هەرگیز کەم نابێتەوە. بەشێک بوو لە ئەو. سەری لە هایدن دانا.
  
  - ئێمە لە پێش تۆدا دەڕۆین. بەڵێن دەدەم".
  
  ڕایکرد بۆ ئەودیوی پایە، بەردەکەی گرت و ڕای کێشا.
  
  هایدن بەپەلە لە گۆڕەکە دەرچوو، یۆرگی و کینیماکا لە پشتیەوە بەدوایدا ڕۆیشتن. سمیس لەبەردەم دەرگاکە وەستا. درەیک سەیری دەکرد کە گەنجینەکانی گۆڕی ئاتیلا هون دەدۆزرانەوە.
  
  لە ژێر ڕووناکی چرای دەستیدا چاوەکانی کوێر بوون؛ سەوز و سووری بریقەدار، شین و زەردی گەشاوەی یاقوت؛ سێبەری کەوانە، درەوشاوە و ئازاد بۆ یەکەمجار لە ماوەی نزیکەی هەزار ساڵدا. سامانەکە گواسترایەوە، شمشێرەکە بەهۆی ئەم بزووتنەوەیەوە لە ڕیزبەندی دەرچوو. تیغەکانی تریش چرپاند. گۆرەوی و پاژنەی پێ و ملوانکە بە کەڵەکەبوون کەوتبوون.
  
  لە ژێر هەموو ئەمانەدا کە هێشتا لە چەند پارچە جلێکدا پێچرابووەوە، تەرمی ئاتیلا کەوتبوو. درەیک بەو شێوەیە باوەڕى پێدەکرد. ئەو شوێنە هەرگیز لەلایەن دزەکانی گۆڕەوە نەدۆزراوەتەوە؛ لێرەوە بوونی سامان. نازییەکان تەنیا بۆ پلانە گەورەکانیان پێویستیان پێی بوو و ڕاکێشانی سەرنج بۆ ئەو دۆزینەوە مۆنۆمێنتالە تەنیا سەرنجی بۆ ئەوان ڕادەکێشا. هەناسەی گرت و بازێکی دا بۆ لای پەیوەندیکەرەکە.
  
  بە چرپە گوتی: "لۆرن". - دەبێت کەسێک بەکرێ بگرێت بۆ ئەوەی پاسەوانی هەمووی بکات. تەنها دەبێت وا بکەیت کە ڕووبدات. ئەوە باوەڕپێنەکراوە. تاکە شتێک ئەوەیە..." هێواش وەستا و گەڕایەوە.
  
  "ئەمە چیە?" - پرسیم.
  
  - لێرە شمشێر نییە. شمشێری مەریخ ون بووە".
  
  لۆرن هەناسەی هەڵمژی. - ئای نا، ئەمە باش نییە.
  
  دەموچاوی درەیک گرژ بوو. وتی: دوای هەموو ئەو شتانەی بەسەرمان هاتووە. "من بە نەفرەتی باش دەیزانم."
  
  کێنسی پێکەنی. درەیک سەیری دواوەی کرد. "شمشێری مەریخ لێرەدایە."
  
  - نەفرەت، تۆ باشیت. قاچاخچی ئاسەوار و وەستا دزی. ڕاست لە ژێر لووتمەوە دزیت". چاوی لێ بوو. "ئەمە سەرسوڕهێنەرە".
  
  - ناتوانی هیچ وەربگریت. بینی شتێکی گەوهەراوی دەرهێنا. - بەڵام متمانەم پێت هەیە بۆ بەنرخترین کاڵا بچیتە ئەوێ.
  
  "زیاتر لە ئاتیلا؟"
  
  "بهڵێ بهدڵنیایی. دەتوانیت هەڵیبگریت. بەڵام هەرچییەک بکەیت، شمشێرەکە بۆ خۆت هەڵبگرە".
  
  کێنزی پێکەنی و دەستی لابرد، گەنجینەی گەوهەردارەکەی بەجێهێشت بەڵام شمشێرەکەی هێشتەوە. بە هەندێک ڕێزەوە وتی: ئێستا هەموویم بینیوە. "ئةتوانين بروين."
  
  درەیک دڵخۆش بوو کە ئەو ئارەزووی ناوەکی نیشان دەدات و یارمەتی داوە بۆ بەدیهێنانی. - ئەوا هیچ شتێک نییە. با بزانین سوارچاکی مەرگ چییە".
  
  
  بەشی سی و شەش
  
  
  تیمی SPEAR بە ئەژنۆوە لەبەر تیشکی ڕاستەوخۆی خۆردا، سندوقی کۆتایی فەرمانی دوا بڕیاریان پشکنی.
  
  کینیماکا چاوەڕێی ڕەزامەندی بوو کاتێک ئەلیسیا و مای لە سنوورەکان نزیک دەبوونەوە، ئێستا کە کۆپتەرە دۆستانەکان لە ئاسۆدا دەبینران. هایدن ئاماژەی بە کینیماکا کرد.
  
  - بەردەوام بە لە کارەکەت مانۆ. دەبێت بزانین لە ناوەوە چییە پێش ئەوەی کۆمپانیاکە بگات؛ دۆست یان دوژمن".
  
  هاواییەکە سەری لە سەری خۆی دانا و کلیکی لەسەر قوفڵەکە کرد. درەیک کاتێک قاپەکەی بەرز بووەوە، خۆی کێشا بە پێشەوە، سەری لەگەڵ داهلدا لێدا.
  
  "گەمژەیی!" - بە چاوتروکاندنەوە هاوارێکی کرد.
  
  - ئایا ئەوە هەوڵی تۆ بوو بۆ ماچکردن یۆرکی؟
  
  "ماچت دەکەم ئەگەر جارێکی تر ئەو مۆپە چەقەڵە کە پێی دەڵێیت سەرێک لە دەموچاومادا پاڵ بنێیت. ماچی خوێناوی یۆرکشایر."
  
  بێگومان کەس گوێی لێ نەبوو. هەموویان سەرنجیان لەسەر وەحی نوێ بوو.
  
  هایدن چاوی لە ناوەوە بوو و پشتی بە کێنسی بەست. بە ئاسایی وتی: "شییت". "هەرگیز بە خەیاڵمدا نەدەهات کە بەم شێوەیە بێت."
  
  "هەروەها منیش". مای وەستا.
  
  لۆرن جارێکی تر دەقەکەی خوێندەوە و وتی: دوا حوکمدانی ڕاستەقینە. "خراپترینی هەموویان."
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە گوتی: باشە، من لەبارەی ئێوەوە نازانم. - بەڵام تەنها شتێک لە ناوەوە دەیبینم پارچە کاغەزێکی مەسخەرە. دەنگەکان وەک لیستی کڕینەکانم وایە."
  
  مای ئاوڕی لە دواوە دایەوە. "بە جۆرێک ناتوانم لەناو مارکێتێکدا بە خەیاڵتدا بێت."
  
  ئەلیسیا چاوی بڕییەوە. "تەنها جارێك. هەموو ئەم عەرەبانە و بەربەستە کۆلەکان و هەڵبژاردنانە بە تەواوی لە ڕێڕەوی خۆیان فڕێیاندام". ئەو بە حەسرەتێکەوە لێکۆڵینەوەی لە کۆپتەرە هێرشبەرە نزیکەکان کرد. "زۆر باشترە".
  
  کینیماکا دەستی بۆ ناو سندوقەکە برد و پارچە کاغەزێکی دەرهێنا و بەرزی کردەوە تا هەمووان بیبینن. "ئەوە تەنها کۆمەڵێک ژمارەن."
  
  سمیس وتی: بە ڕێکەوت.
  
  درەیک هەستی بە توڕەیی کرد. - کەواتە، فەرمانی دوایین دادوەری ئێمەی لە نیوەی ڕێگادا نارد بۆ ئەوەی پارچە کاغەزێک لە گۆڕێکدا بدۆزینەوە کە سەدان ساڵە شاراوە بووبوو؟ شوێنێک کە ڕەنگە هەرگیز نەماندۆزیبایەوە ئەگەر ئەزموونمان لەگەڵ گۆڕی خوداوەندەکاندا نەبووایە؟ من لەم شتە تێناگەم ".
  
  کێنزی دەڵێت: نازییەکان ڕاوچی شوێنەوار و گەنجینەکان بوون. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا دەزانیت دەربارەی ئەم بارستە باوەڕپێنەکراوە کە بەم دواییە لە ژێر سەهۆڵی جەمسەریدا دۆزیویانەتەوە؟ هەندێک دەڵێن بنکەیەکی نازییە. لە زەڕەنگەری تا دەگاتە پەرتووک و تابلۆ هەموو شتێکیان تاڵان کرد. هەوڵیان دا زۆمبی دروست بکەن، بەدوای ژیانی هەتاهەتاییدا گەڕا و هەزاران کەسیان لە گەڕانێکی مەترسیداردا لەدەستدا. ئەگەر هەڵیانبژارد لە گۆڕی ئاتیلا هون بەجێی بهێڵن نەک سامانەکە بدزن، هۆکارێکی ترسناک بۆ ئەوە هەیە".
  
  لۆرن ئاماژەی بە گوێچکەکانی کرد. "ناوچەی کۆڵۆمبیا دەیەوێت بزانێت چییە."
  
  هایدن لە کینیماکی وەریگرتووە. - کەواتە کوڕان ئەمە پارچە کاغەزێکی کۆن و کۆنە، تەواو ئەستوورە و لە هەردوو لا دڕاوە. زەرد بووە و تەواو ناسک دەردەکەوێت. کەواتە، لە ناوەڕاستدا هێڵێکی نووسین هەیە کە تەنها لە ژمارەکان پێکهاتووە". ئەوانی خوێندەوە: "483794311656..." هەناسەیەکی هەڵمژی. "ئەوە تەنها ئەوە نییە..."
  
  "خەونی تەڕی گێیکێک." ئەلیسیا ئاهێکی هەڵکێشا. - بەڵام چی بە جەهەنەم بکەین؟
  
  درەیک وتی: لێرە دەربچن، کاتێک هێلیکۆپتەرەکان دەستیان کەوتە خوارەوە، هەستا. واتە: پێش ئەوەی هونەکان ئێمە بدۆزنەوە.
  
  فڕۆکەوانەکە بە پەلە هاتە سەرەوە. - ئێوە ئامادەن؟ دەبێت چاومان لەسەر ئەوە بێت".
  
  تیمەکە بە یاوەرییەوە بردیانەوە بۆ کۆپتەرەکان. هایدن وتارەکەی تەواو کرد و پارچە کاغەزەکەی بەدەوریدا تێپەڕاند کاتێک کورسییەکانیان گرت. "هیچ بیرۆکەیەک?"
  
  ئەلیسیا وتی: "تەنانەت ناتوانیت تیروپشکیش لەگەڵیان یاری بکەیت." "بێ سوود".
  
  - وە چ پەیوەندییەکیان بە مردنەوە هەیە؟ درەیک وتی. - وە چوار سوارەکە؟ بەو پێیەی ژمارە گرنگە، ئایا دەتوانێت پەیوەندی بە بەرواری لەدایکبوونەوە هەبێت؟ بەروارەکانی مردن؟
  
  دەنگێک لە گوێیدا وتی: "ئێمە لێرەین" و دیسانەوە بیری هاتەوە کە ئەوان پەیوەست بوون بە هەموو جیهانەوە مەگەر پێویست بێت دی سی دابخەن بۆ تەواوکردنی ئەرکێک، لەو حاڵەتەدا تەنها پەیوەست بوون بە لۆرن.
  
  دەنگێکی دیکە گوتی: نەک تەنیا لەسەر ئەو. "ئێمه بهدهستمان هێنا."
  
  درەیک گوێی لە هێلیکۆپتەرەکان بوو کە هێواش هێواش بەرز دەبنەوە بۆ هەوا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم ژمارە دابەشبوونانە کۆئۆردینیاتن. بە ئاسانی. نازییەکان ئامانجێکی تەواویان بۆ بەجێهێشت، خەڵک".
  
  درەیک دەستی کرد بە پشکنین و ئامادەکردنی چەکەکانی. "ئامانج?" - پرسیم.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ، کۆمەڵەی یەکەمی ژمارەکان ئاماژە بە ئۆکرانیا دەکەن. زنجیرەکە یەک ژمارەی درێژ و بەردەوامە، بۆیە ماوەیەکی پێچوو تا شیکاری بکەین".
  
  ئەلیسیا سەیری کاتژمێرەکەی کرد. "ڕۆژانە پێنج خولەک پەیوەندی ناکەم."
  
  "تۆ ئاستی زیرەکی سەد و شەست نییە."
  
  - چۆن بە جەهەنەم دەزانی کابرا زیرەک؟ هەرگیز تاقیم نەکردۆتەوە".
  
  خولەکێک بێدەنگی، و پاشان: "بەهەر حاڵ. ئێمە چووینە ناو تەواوی زنجیرەکە و بەستمانەوە بە مانگە دەستکردەکەوە. ئەوەی ئێستا سەیری دەکەین ناوچەیەکی پیشەسازی گەورەیە، ڕەنگە بە گشتی هەشت میل چوارگۆشە. زۆربەی پڕە لە کۆگا، زیاتر لە سیمان ژمارد، و پێدەچێت چۆڵ بن. شتێک لە سەردەمێکی جێهێڵراوی شەڕەوە. دەکرێت ئەمە کۆگایەکی کۆنی سەربازی سۆڤیەت بێت، کە ئێستا جێهێڵراوە".
  
  "وە کۆئۆردینیاتەکان؟" هایدن پرسی. "ئایا ئاماژە بە هیچ شتێکی تایبەت دەکەن؟"
  
  "هێشتا پشکنین دەکەم." لەسەر هێڵەکە بێدەنگی هەبوو.
  
  هایدن پێویستی بە ئاگادارکردنەوەی فڕۆکەوانەکان نەبوو؛ لە ئێستاوە بەرەو ئۆکرانیا دەڕۆیشتن. درەیک هەستی کرد کەمێک ئارام بووەتەوە؛ لانی کەم تیپە ڕکابەرەکانیان نەیانتوانی لێیان ببەنەوە تا ئەو ئاستە. سەیری هایدنی کرد و دەمی کرد.
  
  ئایا دەتوانین ئەمە بکوژێنینەوە؟
  
  ڕووخسارێکی دروست کرد. گوماناوی دەرکەوت.
  
  مۆڵ? بە هێواشی میمی کرد و کز بوو بۆ پێشەوە.
  
  هایدنیش هەروا بیری دەکردەوە. کەس نییە متمانەی پێ بکەین.
  
  ئەلیسیا پێکەنی. - نەفرەت درەیک، ئەگەر دەتەوێت ماچی بکەیت، تەنها ئەوە بکە.
  
  پیاوە یۆرکشایرەکە کاتێک کۆپتەرەکە ئاسمانی بڕییەوە، پشتی بە دواوە هێنا. نزیک بوو لە مەحاڵەوە کە بە توانای تەواوەوە کار بکەیت لە کاتێکدا دڵنیا نەبوویت کە تەنانەت سەرۆکەکانی خۆت پشتت دەکەن. قورسایییەک کەوتە سەر دڵی. ئەگەر کەسێک پلانی شتێکی لە دژی ئەوان دانابوو، خەریکە بۆی دەردەکەوێت.
  
  پەیوەندیکەرەکە بیپێکی لێدا.
  
  "وای".
  
  هایدن سەری بەرز کردەوە. "چی?" - پرسیم.
  
  دەنگی ئەو سوپەر گێکە لە واشنتۆنەوە دەنگی ترسناک بوو. - دڵنیای جێف؟ مەبەستم ئەوەیە ناتوانم ئەمەیان پێ بڵێم و دواتر بزانم ئەوە تەنها پێشبینییە".
  
  بێدەنگی. پاشان خۆشەویستەکەیان هەناسەیەکی قوڵی هەڵمژی. - واو، دەبێت بڵێم. ئهمه خراپه. بەڕاستی ئەمە خراپە. پێدەچێت کۆئۆردینیاتەکان ڕاستەوخۆ بەرەو سوارچاکی مەرگ بڕۆن.
  
  داهل لە ناوەڕاستی بارکردنی گۆڤارێکدا لە دەمانچەکەیدا وەستا. وتی: "ئەوە مانای هەیە". - بەڵام چییە؟
  
  "سەرە چەکی ئەتۆمی."
  
  هایدن ددانی گرت. - دەتوانی ئەمە بە وردی ئاماژە پێبکەیت؟ ئایا ئەمە لایڤە؟ لەوێیە-"
  
  گێیکەکە هەناسەی هەڵمژی و هەناسەی گرت و وتی: چاوەڕوانبە. - تکایە تەنها چاوەڕێ بکە. ئەوە هەمووی نییە. مەبەستم "سەری ئەتۆمی" نەبوو".
  
  هایدن چاوەکانی بڕیقاندەوە. - ئەوا مەبەستت چی بوو؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە سێ کۆگادا شەش سەری ئەتۆمی هەیە. ئێمە ناتوانین لە ڕێگەی دیوارەکانەوە ببینین چونکە بیناکان بە سرکە هێڵکاری کراون، بەڵام بە یارمەتی مانگی دەستکردەکانمان لە ڕێگەی سەقفەکانەوە دەبینین. وێنەکان ئەوە دەردەخەن کە ئەم چەکە ئەتۆمییە مێژووەکەی دەگەڕێتەوە بۆ سەردەمی هەشتاکان، پێدەچێت بۆ کڕیاری دروست شایانی سامانێکی زۆر بێت و بە وردی پاسەوانی دەکرێت. ئاسایش زیاتر لە ناوەوەیە، هەندێکجار بە ئۆتۆمبێل بە دەوری بنکە چۆڵەکەدا دەسوڕێنەوە".
  
  "کەواتە، فەرمانی دوا بڕیار شەش چەکی ئەتۆمی لە سێ کۆگادا شاردەوە بۆ ئەوەی دواتر بەکاری بهێنن؟" مای پرسی. "بەڕاستی پێدەچێت شتێکی نازی بێت."
  
  گێکەکە وتی: "چەکەکەش لە دۆخی کارکردندایە."
  
  - چۆن ئەوەت زانی؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "سیستەمی کۆمپیوتەر کاردەکات. دەکرێ چەکدار بکرێن، ئاڕاستە بکرێن، ئازاد بکرێن".
  
  - شوێنی وردت هەیە؟ کێنزی پرسی.
  
  "بهلێ ئێمه ئهیكهین. هەر شەشیان بە پشتی بارهەڵگرە تەختەکانەوە بەسترابووەوە کە لە ناو کۆگاکاندا بوون. سەیر لەوەدایە کە چالاکییەکانی ناوەوە لەم دواییانەدا دوو هێندە زیادی کردووە. بێگومان دەکرا ئەوانیش بگوازرێنەوە".
  
  درەیک سەیری هایدنی کرد، ئەویش چاوی لێی کردەوە.
  
  کێنسی بە دەنگی بەرز وتی: مۆڵ.
  
  "ئەی تیپە ڕکابەرەکان؟" - پرسیاری لە داهل کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەپێی ئاژانسی NSA ژمارەی دەنگۆکان زیادیکردووە. باش دەرناکەوێت".
  
  مای وتی: حەز دەکەم بزانم هیوادارن چی بدۆزنەوە. "بە نەبوونی شەش سەری ئەتۆمی کۆن."
  
  "شمشێری مەریخ"
  
  درەیک بە خێرایی ملی خۆی سوڕاند. "چی?" - پرسیم.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو کەسێک کۆئۆردینیاتەکانیان دەستکەوت، بەو گریمانەیەی کە ئەم مۆلە لێرە کاردەکات. هەرکەسێک ئەرکی دروستکردنی مانگی دەستکردی بۆ خۆی دانا. نەرمەکاڵای وێنەگرتنمان بە هەموو جۆرە هەستەوەرێک تەیار کراوە و لە چیرۆکی ئۆدین و لەدەستدانی دواترەوە دەست پێدەکەین، دەتوانین توخمێکی دەگمەن دەستنیشان بکەین کە پەیوەندی بە گۆڕ و خوداوەندەکانەوە هەیە. ئامێرەکانمان قەبارە و شێوەی نزیکەیی تەنەکە نیشان دەدەن، و لەگەڵ شمشێرە ونبووەکەدا دەگونجێت. هەموویان دەزانن کە ئێمە شمشێرمان دۆزیوەتەوە و بەرەو بارگە ئەتۆمییەکان دەڕۆین. دەبێت ئەمە بکەین".
  
  - شمشێرەکە لەسەر چۆپەرەکە بەجێبهێڵە. سمیس شانی هەڵکێشا.
  
  درەیک و دال و هایدن چاویان ئاڵوگۆڕ کرد. - نەک چانسێک لە دۆزەخدا. شمشێرەکە لەگەڵ ئێمەدا دەمێنێتەوە".
  
  درەیک سەری دابەزاند. وتیشی: تاکە شتێکی خوێناوی کە لە جەنگیزخان و ئاتیلا و جیرۆنیمۆ و هانیباڵ بەیەکەوە بەنرخترە. "وە ناچارین بگۆڕین بۆ چەکی ئەتۆمی."
  
  مای وتی: "بیرکردنەوەیەکی پێشوەختە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە بەهۆی زۆر هۆکارەوە پێویستیان پێیەتی. سامان."
  
  سمیس وتی: پاداشت.
  
  کێنسی وتی: تەماح.
  
  هایدن بە قەناعەتەوە وتی: "بێ کێشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەهۆی هەموو ئەم هۆکارانە بەیەکەوە. کوا شەش چەکی ئەتۆمی؟"
  
  کابرا کۆمپیوتەرەکە وتی: "دوو کەس لە ناو کۆگاکە 17دان." ئاماژەی بەوەشکردووە، دامەزراوە ئەتۆمییەکانی دیکە لە هەژدە و نۆزدەهەمدان و لە ئێستادا شوێنی وردی خۆیان پێتان دەڵێم. بنکەیەکی گەورەیە و ئێمە دەردانی گەرمی لانیکەم دوو دەیان تەن دەژمێرین، بۆیە ئاگاداربن".
  
  درەیک پشتی بە دواوە بەست و سەیری سەقفەکەی کرد. "دووبارە?"
  
  هایدن دەیزانی بیر لە چی دەکاتەوە. - باوەڕت وایە دوای ئەمە هەموو شتێک دەگۆڕێت؟
  
  بە دڵتەنگیەوە زەردەخەنەی کرد. "بروام وایه".
  
  داڵ وتی: "ئەوا با بە توندی لێی بدەین." ئاماژەی بەوەشکردووە، "وەک تیمێک، وەک هاوکاران. با بۆ دواجار ئەم کارە بکەین".
  
  
  بەشی سی و حەوتەم
  
  
  بۆ تیمی SPEAR ئاسان نەبوو. بنکە کۆن و جێهێڵراوەکە تەنیا کۆمەڵەیەکی تێکەڵاوی کۆگای گەورە و درێژ بوو کە تۆڕێک لە ڕێگای خاکی نەرم لە نێوانیاندا دەڕۆیشت. ڕێگاکان زۆر فراوان بوون بۆ ئەوەی بارهەڵگری گەورە لەخۆ بگرێت. درەیک تیۆریزەی کرد کە سەردەمانێک جۆرێک لە کۆگا بووە، شوێنێک کە دەتوانرێت بڕێکی زۆر ئامێری سەربازی تێدا هەڵبگیرێت. هێلیکۆپتەرەکان لە دەرەوەی شار، لە پشت سیاجێکی ژەنگاوی و وێرانە نیشتنەوە و نزیکەی لە یەک کاتدا بزوێنەرەکانیان کوژاندەوە.
  
  هایدن لە پەیوەندیکەرەکەیدا وتی: تیمەکە ئامادەیە.
  
  کۆنستابڵ دی سی پێی وت: بڕۆ. "دڵنیابە لەکارکەوتووی سەرە جەنگییەکان و شتەکەی تر سەلامەتە."
  
  داهل لە زەویدا گریای. "با باسی قوفڵکردنی دەرگای سەقامەکە بکەین دوای ئەوەی ئەسپەکە ڕایکرد."
  
  تیمەکە پێشتر نەخشەی شوێنی هەر سێ کۆگاکەیان لە مێشکیاندا دانابوو و بیرۆکەیەکی باشیان لەبارەی تۆڕی ڕێگا پێچاوپێچەکانەوە هەبوو. لە بنەڕەتدا هەموو شتێک لەگەڵ هەموو شتێکی تردا سەریەک دەکەوت. هیچ ڕێگایەکی بنبەست نەبوو، نە ڕێگای لێخوڕین و نە ڕێڕەوی هەڵهاتن، جگە لە یەک ڕێگا. هەموو کۆگاکانی دەوروبەر بە دارستانێکی چڕ دەورە دراون، بەڵام ئەوانەی ناوەوە - سێ شتە گرنگەکان - لە نێوان ئەوانی تردا بە ڕێکوپێکییەکی هەڕەمەکی جێگیر بوون.
  
  پێکەوە ڕایانکرد.
  
  هایدن دەڵێت: "دەبێت جیابینەوە، چەکی ئەتۆمی بێلایەن بکەین، پاشان ڕێگەیەک بدۆزینەوە بۆ ئەوەی لێرەوە دەریانبهێنین بۆ شوێنێکی خۆشتر." واتە: ڕۆمانیا دوور نییە.
  
  ئێستا لۆرن لەگەڵیان بوو، بە تەواوی پەیوەندی بە واشنتۆنەوە کردبوو و سەلماندی کە دەتوانێت لە ژێر فشاردا بیر بکاتەوە، ڕەنگە پێویستیان پێی بێت کاتێک باس لە مامەڵەکردن لەگەڵ چەکی ئەتۆمی دەکرێت. سەرێکی جێگیر کە توانای گواستنەوەی زانیاری هەبێت لە ڕێگەی کەناڵەکانەوە ناتوانرێت بە کەم سەیر بکرێت. بە نزمیی و خێرا ڕۆیشتن و بەرەو کۆگاکان ڕۆیشتن.
  
  ڕێگایەکی خاکی لەبەردەمیاندا کرایەوە، چۆڵ. لە دەرەوەی ئەمەش هەموو ناوچەکە بە زەوی ڕووت و شیل داپۆشرابوو، تەنها چەند کۆپانێک چیمەنی قاوەیی کەمی تێدابوو. درەیک دیمەنەکەی پشکنی و فەرمانی دا کە بەرەو پێشەوە بچێت. بە چەکەکانیانەوە ڕایانکردە دەرەوە بۆ دەرەوە. بۆنی پیسی و ڕۆن هێرشی کردە سەر هەستەکانی و هەوایەکی سارد بەر دەموچاوی کەوت. گێڕەکانیان زەق بووەوە و پێڵاوەکانیان بە توندی بەر زەوی کەوت.
  
  لە دیواری یەکەمی کۆگاکە نزیک بوونەتەوە و وەستان و پشتیان بەو کۆگایە بەستووە. درەیک بە درێژایی هێڵەکە چاوێکی خستە سەر.
  
  "ئامادە?" - پرسیم.
  
  "بڕۆ."
  
  ئەو قۆناغی داهاتووی ڕێگاکەیان سکان کرد، دەیزانی کە هیچ کامێرای سی سی تی ڤییان نییە کە نیگەران بن لەبەرئەوەی ئامێرەکان هیچ سیگناڵێکیان هەڵنەگرتووە کە لە بنکەکەوە دێت جگە لە مۆبایل. خودی بارگە ئەتۆمییەکان دەنگێکی فرێکوێنسی نزمیان دەرکرد. لەوەش زیاتر شوێنەکە بێ بەرهەم بوو.
  
  ڕاکردنێکی تر و تووشی کۆگایەکی تر بوون. هەریەکەیان ژمارەیەکیان بەسەردا نووسرابوو کە بە ڕەش و سپی نووسرابوو. هەریەکەیان وێران و بێ تام دەرکەوتن، چەمی ژەنگ لە سەقفەوە بۆ سەر زەوی دەهاتە خوارەوە. کانیاوەکان بە ئازادی دەسوڕانەوە، بەشە چەقەڵەکان ئاماژەیان بە زەوی دەکرد و ئاوی پیسی دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە.
  
  ئێستا درەیک دەیتوانی گۆشەی چەپی کۆگای ١٧ لە پێشەوە ببینێت، وتی: ئێمە ئەم ڕێگایە دەبڕین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "رێگاکەمان بەدرێژایی لای ئەم کۆگایە دەگرینە بەر تا دەگەینە کۆتایی. کەواتە ئێمە تەنها بیست پێ لە حەڤدە پێ دوورین".
  
  ڕۆیشت، پاشان وەستا. ئۆتۆمبێلێکی ئەمنی بە ڕێگای پێشەوەدا ڕۆیشت و بە درێژایی ئەو ڕێگایەی کە بەسەریاندا تێپەڕیبوو دەجووڵایەوە. بەڵام هیچ ڕووی نەدا. درەیک هەناسەیەکی ئارام هەڵکێشا.
  
  داهل بیری هێنایەوە و گوتی: "لێرە هیچ هاوڕێیەک نییە. "متمانە بە کەس مەکە لە دەرەوەی تیپەکە." پێویستی بە زیادکردنی "تەنانەت ئەمریکییەکان" نەبوو.
  
  ئێستا درەیک لە شوێنی خۆی جووڵەی کرد و خۆی بە دیواری کۆگاکەدا فشار خستە سەر و بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. کۆگای ١٧ دوو پەنجەرەی بچووکی هەبوو کە ڕووی لە پێشەوە بوو. درەیک بە هێمنی جنێوی دا، بەڵام تێگەیشت کە هیچ ڕێگەیەکی تر نییە بۆ دەربازبوون.
  
  بەپەلە وتی: بجوڵێ. "ئێستا بیجوڵێنە."
  
  
  بەشی سی و هەشتەم
  
  
  بەڕاکردن بەرەو دەرگای کۆگاکە، دابەشبوون بەسەر سێ گروپدا. درەیک و ئەلیسیا و مەی هەریەکەیان حەڤدە خاڵیان بەدەستهێنا؛ دال و کێنزی و هایدن هەریەکەیان هەژدە گۆڵیان تۆمارکرد و سمیس و لۆرن و کینیماکا و یۆرگی هەریەکەیان نۆزدە گۆڵیان بەجێهێشت. وەک یەکێک خۆیان کەوتنە ناو دەرگا سەرەکییەکان.
  
  درەیک دەرگاکەی لێدا و دەرگاکەی لە هێنجەکانی دڕاند. کابرا تازە لە ئۆفیسەکە لە ژوورەوە دەردەچوو. درەیک بردییە ژێر قۆڵی و بە توندی ڕای کێشا و فڕێیدا بە دیواری بەرامبەری ئۆفیسەکەوە. ئەو ڕێڕەو تەسکەی کە تێیدا بوون ڕاستەوخۆ دەکرایەوە بۆ سەر کۆگاکە، بۆیە ئەلیسیا و مەی بە دەوریدا ڕۆیشتن.
  
  درەیک پیاوەکەی تەواو کرد و لە کۆمادا جێی هێشت و پێش ئەوەی پەیوەندی بە ژنەکانەوە بکات، ئۆفیسە بچووکەکانی پشکنی. دیمەنێکی هەناسەبڕکێ چاوەکانی بەیەکەوە کەوت. کۆگاکە زەبەلاح و درێژ و بەرز بوو. لە ناوەڕاستیدا، ڕووی لە بانکی دەرگای ڕۆلەر بوو، بارهەڵگرێکی درێژ و نزم و تەخت وەستابوو- تاکسییەک کە بزوێنەرێکی گەورەی لە پێشەوە بوو. دوو سەری ئەتۆمی لە پشتی بارهەڵگرەکەدا کەوتبوون، وەک ڕۆژ ڕوون و لووتیان ڕووی لە پێشەوە بوو، تەوقە ڕەشەکان بە ماوەیەکی ڕێکوپێک دەیانبەستەوە. تەوقەکان بەبێ جووڵەیەکی زۆر نەرمی دەبەخشن- بیرۆکەیەکی باشە بۆ گواستنەوە، درەیک پێشنیاری کرد، چونکە کەس نەیدەویست مووشەکێکی کوشندە بکەوێتە سەر شتێکی وەستاو. کۆپلەیەکی زەبەلاحی پەردەی لایەنی لە تەنیشت بارهەڵگرێکی زەبەلاحەوە کەوتبوو، کە گریمانە دەکرد پێش ڕۆشتن بەستراوەتەوە.
  
  مای وتی: هیچ ئاسایشێک نییە.
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بە ئۆفیسێکی دیکە کرد لە لای ڕاستی بارهەڵگرەکە. "پێشنیارەکەم".
  
  مای وتی: پێت وابوو زیاتر نیگەران دەبن.
  
  درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت لە پشکنینی کامێرای ئاسایش، بەزەحمەت بوو بە تەواوی پشت بە کۆمەڵێک هەوادار ببەستێت کە لە ئۆفیسێکی تەندروستی دانیشتوون. وتی: هاوڕێ کۆنەکەمان، ڕەنگە خۆڕازیبوون لە شوێنی کارەکەیدا بێت. واتە: بۆ ماوەیەکی زۆر بە نهێنی هێشتیانەوە.
  
  لە ڕێگەی کەناڵەکانی پەیوەندییەوە دەنگی شەڕیان بیست، تیمەکانی تر سەرقاڵی خۆیان بوون.
  
  ئەلیسیا بەپەلە ڕۆیشت بۆ لای بارهەڵگرەکە. "لەسەر من!"
  
  
  * * *
  
  
  داهل نزیکترین پیاوی گرت و فڕێیدایە ناو ڕەفتەرەکانەوە، بڕێکی شایستەی کاتەکانی پەخشی بەدەستهێنا پێش ئەوەی سەیری بکات کە بە شێوەیەکی نائاسایی دەڕوخێت بۆ سەر زەوی. ئێسکەکان شکابوون. خوێن ڕژا. کێنزی بەلایدا تێپەڕی و دۆشکە لاوەکییەکەی تەقاند و لێیدا لە پیاوە هەڵهاتووەکان، کە دواتر بە توندی دەموچاویان خستە سەر زەوی. هایدن لایەنەکانی گۆڕی، گلۆکی خۆی پێ باشتر بوو. ئەو بارهەڵگرە زەبەلاحە کە دۆزییانەوە لە ناوەڕاستی کۆگاکەدا وەستابوو، لە تەنیشت سێ فەرمانگە و چەند ڕیزێک سندوق. هیچ بیرۆکەیەکیان نەبوو کە لەناوەوە چییە، بەڵام پێیانوابوو ژیرانە دەبێت بزانن.
  
  هایدن بەرەو بارهەڵگرەکە ڕۆیشت، چاوەکانی ئەو جووت بارگە ئەتۆمییەیان سکان دەکرد کە لە سەرووی سەریەوە دانرابوو. نەفرەت لەو دوورییە زەبەلاح بوون. ئەهریمەنێک کە جگە لە وێرانکردن هیچ ئامانجێکی تریان نییە. پاشان بێ گومان ئەوان مەرگ بوون و بە ڕوونی بەشێک بوون لە سوارچاکی چوارەم. ئاتیلا دووەم بەتەمەنترین کەسایەتی ئەو چوار کەسە بوو، حەوت سەد ساڵ دوای هانیباڵ و بە ڕێکەوت حەوت سەد ساڵ پێش جەنگیزخان لەدایک بووە. جیرۆنیمۆ لە ساڵی ١٨٢٩ لەدایکبووە. هەموو سوارەکان بە شێوازی خۆیان ڕاست دەکەن. هەموو پاشاکان، بکوژەکان، ژەنەڕاڵەکان، ستراتیژیستەکانی بێ ڕکابەر. هەمووان تەحەدای باشترینەکانیان کرد کە گوایە باشترینیان هەبوو.
  
  ئایا ئەمە هۆکارێک بوو کە فەرمانەکە ئەوانی هەڵبژارد؟
  
  دەیزانی کە مۆلی واشنتۆن بە لێهاتوویی گاڵتەیان پێدەکات.
  
  ئێستا کات نییە هیچ شتێک بگۆڕین. لە پشت سەکۆکە ڕۆیشت و بەرەو سندوقەکان ڕۆیشت. هەندێک قاپەکان چەقۆکێش بوون، هەندێکی تریش پشتیان بە دیوارە دارەکان بەستبوو. پەڕۆ و کەرەستەی تری پاککردنەوە لە سەرەوە دزەیان کرد. هایدن تەقەی لە پیاوێک کردووە، پاشان فیشەکی لەگەڵ کەسێکی دیکە گۆڕیوە و ناچار بووە خۆی بخزێنێتە سەر زەوی بۆ ئەوەی داپۆشێت.
  
  خۆی لە پشتی بارهەڵگرەکەدا بینیەوە، کلکی سەری ئەتۆمی بەسەریدا هەڵواسرابوو.
  
  - چی بە جەهەنەم ڕوودەدات ئەگەر فیشەکێک بەر یەکێک لەم شتانە بکەوێت؟
  
  دەنگەکە لە ڕێگەی کۆمەوە پێی وت: "نیگەران مەبە، دەبێت تەقەیەکی باش بێت بۆ لێدانی ناوەکی یان تەقینەوە." "بەڵام پێموایە هەمیشە چانسی پشوویەکی بەختەوەر هەیە."
  
  هایدن ددانی گرت. "ئۆه، سوپاس هاوڕێ."
  
  "کێشە نیە. خەمت نەبێت، بەدووری نازانرێت ئەوە ڕووبدات".
  
  هایدن ئەو لێدوانە نەرم و بێ سۆزەی پشتگوێ خست و هاتە دەرەوە و تەواوی گۆڤارەکەی تەقەی لە بەرامبەرەکەی کرد. پیاوەکە کەوتە خوارەوە و خوێنی لێدەهات. هایدن گۆڤارێکی دیکەی خستە ناوەوە کاتێک بەپەلە بەرەو کشۆکان ڕۆیشت.
  
  کۆگایەکی زەبەلاح دەوری دابوو، دەنگی دەنگی دەدایەوە، ئەوەندە فراوان بوو کە نائارامکەر بوو، ڕەفتارەکانی ئەوەندە بەرز بوون کە دوژمنێکی نادۆستانە بە ئاسانی دەیتوانی خۆی تێدا بشارێتەوە. لە پشت سندوقەکانەوە سەیری دەرەوەی کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، پێموایە دۆخمان باشە. "پێدەچێت زیاتر لە یەک نەشتەرگەرییان لێرە ئەنجام بدرێت."
  
  کێنزی ڕایکردە سەرەوە و شمشێری مەریخی هەڵدا. "ئەمە چیە?" - پرسیم.
  
  داڵ لەسەر تایەی زەبەلاحی سەکۆکە چەقۆی لێدا. "سهیری دواوهت بكه. ئێمە لێرە زیاتر لە دوژمنێکمان هەیە".
  
  هایدن پەڕۆکەی ڕاوەشاند. دایکی گوتی: "کاڵای دزراو". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە دەبێت خاڵێکی ڕێگا بێت. لێرەدا هەڵبژاردنێکی گەورە هەیە".
  
  کێنزی فیگەرێکی زێڕینی دەرهێنا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تیمیان هەیە کە هەڵمەتی ماڵ بە ماڵ ئەنجام دەدەن. دزیکردن. ئەمە بازرگانییەکی گەورەیە. هەموو شتێک هەناردە دەکرێت، دەفرۆشرێت یان دەتوێتەوە. ئاستی هۆشیاری پشت ئەم تاوانانە لە خوار سفرەوەیە".
  
  داهل بە چرپە گوتی: "لە لای چەپتەوە."
  
  هایدن لە پشت سندوقێکەوە کۆتری کرد و قوربانییەکەی بینی و تەقەی کرد.
  
  
  * * *
  
  
  لۆرن فۆکس بەدوای مانۆ کینیماکادا هاتە ناو کۆشکی شێرەکانەوە. بینی کە سمیس چۆن مامەڵەی لەگەڵ دوژمندا کردووە و بە مردوویی بەجێی هێشتووە. بینی یۆرگی قوفڵی دەرگای ئۆفیسەکەی هەڵگرت و هاتە ژوورەوە و لە کەمتر لە خولەکێکدا بەسەرچوو ڕایدەگەیەنێت. هەموو ڕۆژێک بە نائومێدیەوە هەوڵی دەدا بەردەوام بێت. هەموو ڕۆژێک نیگەران بوو لەوەی کە ڕەنگە جێگەی خۆی لە تیپەکەدا لەدەست بدات. ئەوە بەشێک بوو لەوەی کە بۆچی هاوسەرگیری لەگەڵ نیکۆڵاس بێڵ کرد، بۆچی بەردەوام لە پەیوەندیدا بوو و بەدوای ڕێگەی دیکەدا دەگەڕا بۆ یارمەتیدان.
  
  ئەو تیمەکەی خۆشدەویست و دەیویست وەک بەشێک لەو تیمە بمێنێتەوە.
  
  ئێستا مایەوە، گلۆکی لە دەستدا بوو، بەو هیوایەی کە ناچار نەبێت بەکاری بهێنێت. فەلاتەکان زۆربەی بینینی ئەویان داگیرکردبوو، زەبەلاح و ترسناک بوون. سەرە جەنگییەکان ڕەنگێکی سەوزی مات بوون کە ڕووناکی ڕەنگدانەوەی نەبوو، بێ گومان یەکێک بوو لە هەرە هەڕەشەئامێزەکان کە عەقڵی مرۆڤی مۆدێرن دەتوانێت خەیاڵی بکات. سمیس لەگەڵ پاسەوانێکی گەورەدا خەباتی کرد و چەندین لێدانی گرت و پاشان کابراکەی دەرهێنا هەر لە کاتێکدا لۆرن بە دزییەوە هاتە ژوورەوە بۆ ئەوەی یارمەتی بدات. لە لای ڕاستیەوە کینیماکا دوو تەقەی دیکەی کرد. فیشەکەکان دەستیان کرد بە فڕین بە دەوری کۆگاکەدا، کاتێک ئەوانی تر زانیان کە هێرشیان کراوەتە سەر.
  
  لە پشتەوە بینی چەند پاسەوانێک هاتنە ناو تاکسی بارهەڵگرەکەوە.
  
  پەیوەندییەکەی داگیرساند و گوتی: "وریابە، خەڵک دەبینم بەرەو پێشەوە دەڕۆن. ئای خوایە گیان، ئایا هەوڵ دەدەن لێرە دەریانبهێنن؟"
  
  وەڵامی دی سی بوو بۆ ئەوەی هەمووان بیبینن: "ئۆه نا". ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت ئەم چەکە ئەتۆمییانە بێلایەن بکەن. ئەگەر ئەم کوڕانە کۆدی لانچەیان هەبێت، ئەوا تەنانەت یەکێک لەمانەیش کە ئازاد دەکرێت کارەسات دەبێت. سەیرکە، دەبێت هەر شەشیان بێلایەن بکرێن. ئێستا!"
  
  
  * * *
  
  
  ئەلیسیا بە گەمژەییەوە گوتی: "وەک جەهەنەم ئاسانە بۆ ئەوەی بڵێیت. - لەناو عەباکەمدا پێچراوم و کاپوچینۆی کەفاویم دەخواردەوە. چاوەڕوان بن، دەبینم لێرەش بەرەو تەکسییەکە دەڕۆن".
  
  درەیک ئاراستەی گۆڕی، بینی دەتوانێت بەدرێژایی ئەم دیوی سەکۆکە پێشبڕکێ بکات بەبێ ئەوەی ڕووبەڕووی هیچ بەرگرییەک بێتەوە. دەستی بۆ ئەلیسیا برد و بە خێرایی ڕۆیشت.
  
  دەنگی مای تەرکیزی شکاند. "ئاگات لە هەنگاوەکانت بێت!"
  
  چی...?
  
  پیاوێک بە چاکەتێکی چەرمیی ڕەشی ئەستوورەوە، لە ژێر سەکۆکەدا خۆی خلیسکاند و قاچەکانی درێژ بووەوە. بە بەخت یان دیزاینێکی زیرەک، درەیکیان لە شانەکانی دا و بە کەوتنەخوارەوەیان نارد. دەمانچەی ژێر دۆشکە بەرەو پێشەوە خلیسکاند. درەیک گوێی لە کێشە نوێیەکان نەدا و لە ژێر بارهەڵگرەکەدا خۆی خزاند هەر لەو کاتەی پاسەوانەکە تەقەی کرد. فیشەک کۆنکرێتەکەی لە پشتیەوە کون کرد. پاسەوانەکە بەدوایدا ڕۆیشت و دەمانچەکەی کێشا.
  
  درەیک ڕاست لە ژێر بارهەڵگرەکەدا سەرکەوت، هەستی بەو چەکە زەبەلاحە کرد کە لە سەرووی سەریەوە بوو. پاسەوانەکە کۆترێکی کرد، پاشان چەقۆی لێدا. درەیک گلۆکی خۆی تەقاند و پێشەوەی پیاوەکەی بڕی. گوێی لە دەنگی هەنگاوەکانی پشتی بوو، پاشان قورسایی پیاوێکی تر بەسەریدا هاتە خوارەوە. چەناگەی درەیک بەر زەوی کەوت و بووە هۆی ئەوەی ئەستێرە و ڕەشایی لەبەردەم چاویدا بخولێتەوە. ددانەکانی بەیەکەوە کلیکیان دەکرد و پارچە بچووکەکانیان دەشکاند. ئازار لە هەموو شوێنێک تەقیەوە. وەرگەڕا و ئەژنۆی خستە دەموچاوی کەسێکەوە. دەمانچەکە هەستا و تەقەی کرد؛ فیشەکەکان یەک ئینج لە کەللەسەری درەیک دوور کەوتنەوە و ڕاستەوخۆ چوونە سەرەوە بۆ بنکەی بارگەی ئەتۆمی.
  
  درەیک هەستی بە پەلەقاژەی ئەدرنالین کرد. "ئەمە..." سەری کابرای گرت و بە هەموو توانای خۆیەوە بە کۆنکرێتەکەدا دای، "... گێل." ئەتۆمی. ڕۆکێت." هەموو وشەیەک لێدانێکە. لە کۆتاییدا سەرەکە کەوتەوە دواوە. درەیک لە ژێر بارهەڵگرەکەوە سەرکەوتەوە دەرەوە و چاوی بە ئەلیسیا کەوت کە زیاتر ڕادەکات.
  
  - کات نییە بۆ خەوتن، درەیکس. ئەمە هەندێک گەوادی جدییە".
  
  پیاوە یۆرکشایرەکە دۆشکە لاوەکییەکەی گرت و هەوڵیدا زەنگی گوێچکەکانی بوەستێنێت. دەنگی ئەلیسیا یارمەتیدەر بوو.
  
  - مای؟ ئایا تۆ باشیت?"
  
  "نەخێر! فشاریان خستە سەر یەکتر".
  
  لە بزوێنەری سەکۆکەوە هاوارێک هات.
  
  درەیک وتی: خێراتر ڕابکە. "چەند چرکەیەکی تر و ئەم سەرە جەنگیانە لێرە دەردەچن!"
  
  
  بەشی سی و نۆ
  
  
  درەیک خێراییەکەی زیاد کرد. لەم ڕۆژانەدا شتێکی نائاسایی بوو بۆی کە ڕاست ببینێت، بۆیە ئەمڕۆ هەموو شتێک وەک هەمیشە بوو. دەرگای کابینەکەی پێشەوە بەرزبووەوە بۆ بەرزی سەر. درەیک دەستی درێژ کرد و دەستەکەی گرت و ڕای کێشا. ئەلیسیا بە گلۆکی خۆی ئامانجی گرت.
  
  نارنجۆکێکی دەستی هەڵیدا.
  
  درەیک چاوی لێی بوو، باوەڕ بە چاوەکانی نەدەکرد. "تۆ چیت، منداڵێکی گێل-"
  
  ئەلیسیا لە سنگیدا لێیدا و ناردبووی بۆ دواوە و بە دەوری پێشەوەی بارهەڵگرەکەدا بفڕێت. نارنجۆکەکە بە توندی تەقیەوە و بەو هۆیەوە شراپنێل بە هەموو ئاراستەکاندا دەفڕی. درەیک لەگەڵ ئەلیسیا سوار بوو، ئەو دووانە بەیەکەوە لکاون. دەرگای بارهەڵگرەکە دەستی کرد بە خولانەوەی و کەوتنە خوارەوە لەبەردەم ئۆتۆمبێلەکەدا. کاتێک درەیک سەری بەرز کردەوە، تەنها یەک کەس لە کابینەکەدا دانیشتبوو، بەرز لە سەرەوە، بە خراپە پێدەکەنی بۆ خوارەوە. فشاری خستە سەر پێداڵی غازەکە.
  
  درەیک دەیزانی هیچ ڕێگەیەک لە دۆزەخدا نییە ئۆتۆمبێلەکە بتوانێت بە خێرایی بجوڵێت کە بەسەریاندا ڕابکات. سەیری لایەک کرد و بینی سێ پاسەوانی دیکە بە پەلە هاتنە سەریان. بارهەڵگرەکە بە گریانی ژیانیەوە بوو، کاتێک ویلەکانی دەستیان کرد بە یەکگرتن و پاڵنانی بۆ پێشەوە، یەک ئینج بە یەک ئینج. دەرگا خلیسکەکان نەدەجووڵان، بەڵام ئەوە نەبووە هۆی ئەوەی ڕێگری لێبکات.
  
  پەیوەندیکەرەکە زیندوو بووەوە.
  
  - ئەوان بارهەڵگرەکان لێرەوە دەگوازنەوە! کابینەکان دژە فیشەکن. وە نەفرەت لە سەختە بۆ گەیشتن بەو." دەنگی هایدن بوو".
  
  "هیچ ڕێگایەک بۆ چوونە ژوورەوە؟" - کینیماکا پرسی.
  
  "نەخێر. مۆر کراوە. وە نامەوێت هێزێکی زۆر بەکاربهێنم، ئەگەر بزانن مەبەستم چییە."
  
  وە هەرچەندە درەیک دەیزانی کە بارهەڵگرەکەی خۆیان ئێستا دەرگایەکی لاوەکی نییە، بەڵام هێشتا دوو دەرگای دیکەیان ماوە کە خەمی لێ بخۆن.
  
  وتی: باز بدە بەسەر سەکۆکەدا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەستبکەن بە پچڕاندنی ئەم بارگە ئەتۆمییانە. ناچار دەبن بوەستن".
  
  "مەترسیدارە. نەفرەت لە مەترسیدار، درەیک. ئەی ئەگەر یەکێک لە سەرە جەنگییەکان دابەزێت؟"
  
  درەیک لە پشت کابینەکەوە ڕایکردە دەرەوە و تەقەی لە هێرشبەرەکان کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "یەک کێشەی نەفرەتی لە یەک کاتدا. ئێمە کێین- سەرسوڕهێنەر؟"
  
  ئەلیسیا تەقەی لە ڕاوەدوونەرەکەی کرد. - دەترسم لەم ڕۆژانەدا زیاتر لە 'گەوادی سێبەر' بچن."
  
  پێکەوە بازیان دا بەسەر سەکۆکە و ڕووبەڕووی بۆمبێکی ئەتۆمی خۆیان بینیەوە.
  
  
  * * *
  
  
  ئێستا درەیک لە سەر کۆمس وتی: "لە دوو بەرەدا کاردەکات." "دەتوانین لە هەمان کاتدا بێلایەن و پچڕانی پەیوەندی بکەین."
  
  هایدن پێکەنی. "هەوڵبدە ئەوەندە خۆبەزلزانانە لەو بارەیەوە دەنگ نەدەیت."
  
  - خەڵکی یۆرکشایر بە خۆبەزلزانین مامەڵە ناکەن خۆشەویستەکەم. ئێمە هەموو شتێک بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر تەنها بە کەمێک خۆبەزلزانین ئەنجام دەدەین".
  
  "لەگەڵ چەند هەزار شتێکی گەواد." دەنگی داڵ وەک ئەوە دەهات کە ڕادەکات. "پودینگەکانی یۆرکشایر. تێریێرز. بیرە. تیمە وەرزشییەکان. وە ئەو لەهجەیە؟"
  
  درەیک هەستی کرد بارهەڵگرەکە لە ژێرەوەیدا دەستی بە جووڵە کردووە. - کوا کۆنتڕۆڵ پانێڵەکە خەڵک؟
  
  تەکنیکارەکە دەستبەجێ وەڵامی دایەوە. - بزانە چۆن سەری جەنگەکە لە نزیکەی سی پانێڵی کێشراو پێکهاتووە؟ ئەمە هەشتەمی کۆتایی نووکدارە".
  
  "زمانی تایبەتی من."
  
  تەقەی زیاتر دەنگی دایەوە. ئەلیسیا پێشتر سەرنجی لەسەر ئەو شوێنکەوتنە بوو. مای تەنها بازێکی دا بەسەر پشتی سەکۆکەدا. ئێستا سەیری پشتەوەی ئەتۆمی کرد.
  
  "هەواڵی خراپ. ئینگلیزەکان لێرەن".
  
  داهل قسەی کرد و وتی: پێموایە چینیمان هەیە.
  
  کینیماکا وتی: فەرەنسی. "تیپی نوێ"
  
  درەیک بازێکی دا بۆ سەر پانێڵی کۆنترۆڵ. ئایا دەزانین شمشێری مەریخ لە کوێیە؟"
  
  - بەڵێ، مات. بەڵام ئێستا ناتوانم بە دەنگی بەرز بیڵێم، ئەکرێ؟" - دەنگەکە وەڵامی دایەوە.
  
  داهل وتی: بەڵێ.
  
  درەیک چاوی بڕییەوە و پیچکەرەوەیەکی بچووکی کارەبایی دەرهێنا کە بیتێکی فرە مەبەستی هەبوو. بە خێرایی هەشت بولتەکەی کردەوە و ڕێگەی دا بکەونە دەرەوە. خۆی لەبەردەم دوو پانێڵی بچووکی کۆنترۆڵدا بینیەوە کە قەبارەکەی بە قەبارەی شاشەی sat-nav ی ئۆتۆمبێل و کیپادێک و زۆر هێمای سپی هەڵدەچن.
  
  وتی: سیریلیک. "بێ گومان وایە."
  
  - ئایا ئەم ڕۆژە دەتوانێت خراپتر بێت؟" ئەلیسیا لە سەرانسەری جیهاندا هاوارێکی کرد.
  
  خەڵکی یۆرکشایر سەری دابەزاند. "ئێستا بە گێلییەوە ڕوودەدات."
  
  بارهەڵگرەکە خێراییەکەی بەرزکردەوە و بەرەو دەرگای خلیسکێنەکە ڕۆیشت. ئینگلیزەکان لە پشتەوەی کۆگاکەوە بە شێوەیەکی نزیک پێشڕەوییان کرد. پاسەوانەکان لە هەموو دەوروبەریان بڵاو بوونەتەوە.
  
  بۆمبە ئەتۆمییەکە هەڵچوو، بە تەواوی چالاک بوو، چاوەڕێی کۆدی هەڵدانی یان کۆدی کوشتن بوو.
  
  درەیک دەیزانی کە دەبێت بجوڵێن. دەیزانی ناتوانن بجوڵێن. تەنها شتێک کە نەیدەزانی ئەوە بوو کێ یەکەمجار دەمرێت؟
  
  
  * * *
  
  
  پاسەوانەکان یەکەمجار بەپەلە هاتنە ژوورەوە و تەقەیان کرد. درەیک ئامانجێکی گەورە بوو و فیشەکە وەستاوەکان زیپیان بەسەر ئەلیسیادا تێپەڕی و بەر سەری جەنگەکە کەوتن. بۆ چرکەیەک ژیانی درەیک لەبەردەم چاویدا چرپاند، پاشان ئەلیسیا پاسەوانێکی دابەزاند و مای پاسەوانەکەی تر. شتێکی زیاتری بینی کە دێت، هەرچەندە دەیزانی زیاتر لە دیوی کوێرەکەیانەوە دێت. هێما سپییەکان دەچڕان، ئاماژەدەرەکە چرپاند و چاوەڕێی دەکرد.
  
  - پێت وایە ڕەنگە ئاسایشەکە بتەقێتەوە؟ سمیس لەناکاو بە هێمنی وتی. - ڕەنگە ئەمە فەرمانی ئەوان بێت؟
  
  - بۆچی ناچار بوون بمرن؟ کێنزی پرسی.
  
  کینیماکا وتی: پێشتر ئەمەمان بینیوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو خێزانانەی پارەیەکی زۆریان وەرگرتبوو، پێویستیان بە هاوکاری پزیشکی یان گواستنەوەی بێهیوا بوو کاتێک سەرۆکی خێزانەکەیان مرد. ئەگەر بۆ نموونە سەر بە مافیا یان سێ لایەنە بن. ئهوه ئهگونجێت."
  
  درەیک دەیزانی کە ناتوانن بۆ ماوەیەکی زۆر بە دڵخۆشی بمێننەوە. ئەلیسیا توانی پشتێنەکەی شل بکاتەوە کاتێک بارهەڵگرەکە دەڕۆیشت. هیوادارم شۆفێرەکە بیبینێت. بەڵام ئەو کاتە گرنگی پێ نەدەدا؟ درەیک هیچ بژاردەیەکی تری نەبینی.
  
  بە درێژایی سەکۆکە بەرەو پشتەوە بە پێشبڕکێ ڕۆیشت و بە شێتانە قۆڵەکانی دەجووڵاند.
  
  "چاوەڕوان بە! بوەستە، بوەستە. تەقە مەکە. من ئینگلیزم!"
  
  گریانی داڵ هەمووی گوت، هیچ وشەیەک پێویست نەبوو.
  
  درەیک لە پشتی بارهەڵگرەکەدا کەوتە سەر ئەژنۆی، کلکی ئەتۆمییەکە لە لای چەپیەوە بوو، دەستەکانی لە هەوادا بوون و ڕووبەڕووی یەکەی پێنج کەسی SAS ی نزیک بووەوە، بە تەواوی بێ چەک.
  
  وتیشی: پێویستمان بە یارمەتی ئێوەیە. "زۆر شت لە مەترسیدایە بۆ ئەوەی شەڕێک بکەین."
  
  بینی گەنجەکە گۆڕا بۆ کۆمس، بینی دوو پیاوە گەورەکە چاویان لە دەموچاوی بوو. ڕەنگە بیانناسنەوە. ڕەنگە ئەوان لەبارەی مایکل کرۆچەوە بزانن. دیسان قسەی کردەوە.
  
  - من مات درەیکم. سەربازی پێشووی SAS. سەربازێکی پێشوو. من لە تیمێکی هێزی تایبەتی نێودەوڵەتی کار دەکەم بە ناوی SPEAR. لە هێرێفۆرد ڕاهێنانم کردووە. لەلایەن کرۆچەوە ڕاهێنەرایەتیم دەکرد".
  
  ناوەکەم لەبیرە، هەمووی. لە پێنج دەمانچەکە دوو دەمانچە دابەزین. درەیک گوێی لە دەنگی ئەلیسیا بوو لە ڕێگەی کۆمیسەکانەوە.
  
  - دەکرا ناوی منیش بهێنیت.
  
  کەمێک چاوی بڕییەوە. "ڕەنگە ئەمە باشترین بیرۆکە نەبێت، خۆشەویستی."
  
  مای و ئەلیسیا پاسەوانەکانیان لە دوورەوە هێشتەوە. چرکەیەک تێپەڕی. سەربازانی SAS ی بەریتانیا تەقەیان لە پاسەوانە نزیکبووەکانی زیاتر کرد کە لە پشت ئەو تەپڵە ڕۆنانەی کە جێگەی تەختەکەیان پڕکردبوو، کۆتریان کرد. درەیک چاوەڕێی دەکرد. پیاوی ڕادیۆکە دواجار تەواو بوو.
  
  "مات درەیک؟ من خەڵکی کامبریجم. پێشتر یەکترمان بینیوە. چت پێویستە?"
  
  ڕۆژێکی خۆش، بیری کردەوە. SAS لەناو کەشتییەکەدا.
  
  گوتیشی: "یارمەتیمان بدەن بۆ دەستەبەرکردنی ئەم کۆگایە، ئەم بارهەڵگرە ڕابگرن و ئەم بۆمبە ئەتۆمییە چەک داماڵین". "بەم ڕیزبەندییە".
  
  ئینگلیزەکان دەستیان بەسەر ئەمەدا گرت.
  
  دابەشبوون و بە درێژایی هەردوو لای سەکۆکە ڕاکردن، پاسەوانەکانی نزیکبوونەوەیان دابەزاند، وەک تیمێک بە باشی کاریان دەکرد. درەیک ئەمەی بینی و بە یادەوەرییەکانی سەردەمی کۆن شاد بوو. نیعمەتێکی شل و هەڵگرتنی شاهانە و متمانەی بێ چەواشەکاری بە جوڵەکانی تیمەکە هەبوو. پێی وابوو کە SPIR باشترین تیپە لە جیهاندا، بەڵام ئێستا...
  
  - درەیک! مای دەگریا. "بۆمبی ئەتۆمی!"
  
  ئەها بەڵێ . بەپەلە گەڕایەوە بۆ پانێڵی کۆنترۆڵ و چاوی لە شاشە و کیبۆرد و ژمارەکان بوو.
  
  "گەیکەکان؟" ئەو پرسی. - ئایا ئێمە کۆدەکە دەزانین؟
  
  کەسێک وەڵامی دایەوە: "دەتوانێت بە شێوەیەکی ڕستەیی هەر شتێک بێت".
  
  "ئەمە لە ڕاستیدا یارمەتیدانی گێل نییە، تۆ گەمژە."
  
  "ببوورە. ئەگەر ناوی ئەندامانی فەرمانەکە بزانین، ئایا دەتوانین ڕۆژی لەدایک بوونیان بزانین؟"
  
  درەیک دەیزانی لەگەڵ پیاوێک قسە دەکات کە گرنگی پێنادات. ئەوە ئەو پیاوە بوو کە پێشتر قسەیان لەگەڵ دەکرد، ئەو کونە ناخۆشە.
  
  لۆرن هاوار دەکات و وتی: تۆ باسی فەرمانت کرد. ئەگەر لێرە بوونایە، ڕەنگە چەکی ئەتۆمییان بەرنامە بۆ دانابێت. باوەڕ ناکەم تێبینییەکیان بە کۆدەکانەوە نەهێشتبێتەوە".
  
  کەرەکە وتی: "ڕەنگە لێرە کۆدێک نەبێت، منداڵەکەم." - ئەو سیگناڵەت لەبیرە کە گۆڕی جیرۆنیمۆت کردەوە؟ ڕەنگە لێرەش ئەمە ڕوویدابێت و بووە هۆی هەڵدانی سەری ئەتۆمی".
  
  درەیک هەنگاوی بۆ دواوە نا. - نەفرەت، ئایا چەکدارن؟
  
  "بە تەواوی." ئەو هێما سپییە هەڵدەچن کە دەیبینیت ژمارەی ژماردنەوەی پاشەکشەن".
  
  ئاوی تیژ و سەهۆڵاوی جەستەی لافاو لێدا و بەزەحمەت دەیتوانی هەناسە بدات. "چۆن... تا کەی؟"
  
  کۆکە. - شەست و چوار چرکە. ئەوکات تۆ و برا ناشەرعیەکانت دەبنە مێژوو. فەرمان بۆ هەمیشە باڵادەست دەبێت! ئەوان لە ڕێگەی منەوە دەژین! من فەرمانم!"
  
  شەڕ و هاوارێکی زۆر بەدوای خۆیدا هێنا. درەیک لە کاتژمێری دەستیدا ئاگاداری چرکەکانی بوو.
  
  "سڵاو? ئایا تۆ لەوێی?" - دەنگێکی گەنج پرسی.
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "هەی هاوڕێ. - سی و یەک چرکەمان هەیە.
  
  "بیرم لەوە کردۆتەوە." هاوڕێکەت لۆرن باسی ئۆردەرەکەی کرد. باشە دەبێت کۆدی کوشتنیان هەبێت. وە بەو پێیەی هەموو شتێکی تر بەشێکە لە دەقەکە، من تەنها سکیمم کرد. بیرت دێ? لێرەدا دەڵێت: 'تەنها کۆدێک بۆ کوشتن کاتێکە کە سوارەکان لە سەرەوە بن'. ئایا ئەمە بۆ تۆ هیچ مانایەکی هەیە؟
  
  درەیک مێشکی خۆی چەقاند، بەڵام بیری لە هیچی نەدەکردەوە جگە لە کەمبوونەوەی ژمارەی چرکەکان. - هەستا؟ - دووبارەی کردەوە. "لە خەو هەڵسا؟ هەستاوە؟ بیر لەوە بکەرەوە کە فەرمانەکە چۆن بیردەکاتەوە؟ نازییەکان مەبەستیان چی بوو؟ ئەگەر سوارچاکەکە دەرکەوت، ئەوا-"
  
  دەنگێکی گەنج وتی: لەدایک بوون. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە ئەمانە بەرواری لەدایکبوونیان بێت؟ بەڵام ئەمە ناتوانێت وابێت. ئەم بۆمبە ئەتۆمیانەی سەردەمی هەشتاکان بەزۆری کۆدی کوشتنی سێ ژمارەیییان هەیە". نائومێدی لە دەنگیدا بوو.
  
  نۆزدە چرکە تا لەناوچوون.
  
  کێنسی قسەی کرد. - سێ ژمارە دەڵێیت؟ بەگشتی?"
  
  "بەڵێ".
  
  شازدە.
  
  درەیک سەیری ئەلیسیای کردەوە و بینی کە پشتێنەکەی چەماوەتەوە و هەوڵی داوە پشتێنەکەی بکاتەوە و لە هەمان کاتدا تەقە لە پاسەوانەکە بکات. قژیم بینی، جەستەی، ڕۆحە سەرسوڕهێنەرەکەی. ئەلیسیا...
  
  دە چرکە.
  
  پاشان کێنزی هاوارێکی کرد و باوەڕەکەی داهلی پێی پشتڕاستکردەوە. "من هەم." حەوت سەد هەوڵ بدە".
  
  "حەوت-ئۆ-ئۆ-ئۆ. بۆچی?"
  
  "مەپرسە. تەنها ئەنجامی بدە!"
  
  ئەو گەنجە تەکنیکییە هێماکانی ژمارەی سیریلیکی بە درەیک دا و یۆرکشایرمانەکە دوگمەکانی داگرت.
  
  چوار - سێ - دوو - .
  
  وتی: "ئەوە سەری نەگرت".
  
  
  بەشی چل
  
  
  کێنسی وەڵامی دایەوە: بەڵێ. "ئهوه ڕوویدا".
  
  بێگومان ئەو چەکەکانی ئەوانی داماڵی و لۆرن چەکەکانی ئەوانی داماڵی. درەیک لە جەستەی ئەتۆمیەکەوە سەیری مای کرد، لەوێ لەبەردەم کیبۆردێکی تردا وەستابوو. هەر شەش بارگەی ئەتۆمی بێلایەن کران.
  
  سەیری کاتژمێرەکەی کرد. وتی: کەمتر لە چرکەیەکمان ماوە.
  
  لە هەموو شوێنێک SAS کاری خێرای پاسەوانەکانی دەکرد. ئەلیسیا تەوقەی دووەمی کردەوە و سەری جەنگەکە کەمێک جووڵەی کرد. درەیک هەستی کرد خێراییەکەی بەرز دەبێتەوە کاتێک لە دەرگای ڕۆلەرەکان نزیک بووەوە.
  
  - تا ئێستا کەس بارهەڵگرەکەی ڕاگرتووە؟
  
  "ئاگاداری دەبم!" - کێنزی هاوارێکی کرد. "واتایی!"
  
  کینیماکا وتی: بە هیچ شێوەیەک. ئاماژەی بەوەشکردووە، فەرەنسییەکان لە هەموو شوێنێکدان کە ئاسایشیان نییە. لێرەدا ئاژاوەیەکی ڕاستەقینە هەیە".
  
  درەیک سەیری دەکرد کە SAS پاسەوانەکانی دەنارد؛ ئەلیسیا پشتێنەکەی تر دەکێشێت کاتێک مای پاسەوانەکە فڕێدەداتە ناو تایەی پشتەوەی بارهەڵگرەکە.
  
  - بەڵێ دەزانم مەبەستت چییە. تیمی SPEAR بە شێوەیەکی ناباوەر سترێسیان لەسەر بوو.
  
  تەکنیکارە گەنجەکە دەستی پێکرد: "شتێکی تر دەبینم کە ڕوودەدات. "من-"
  
  پەیوەندییان لەگەڵ واشنتۆن پچڕا.
  
  - ئایا جارێکی تر بیڵێمەوە؟ درەیک هەوڵیدا.
  
  بێدەنگی نەخوازراو تاکە وەڵامی ئەو بوو.
  
  "نەفرەت، ئەمە ناتوانێت باش بێت." درەیک هەموو کۆگاکەی شانەی کرد.
  
  تیمی ٧ی سیل بەسەریاندا دابەزی وەک ئەوەی هەموو دۆزەخێک تەقیبێتەوە.
  
  
  * * *
  
  
  داهل بە دوای بارهەڵگرەکەدا ڕایکرد کاتێک لە دەرگا خلیسکەکانی کۆگای ١٨ نزیک بووەوە، پیاوە چینییەکە بە پێشەوەی بارهەڵگرەکە ڕایکرد کە دەنگی دەدا و بەرەو دەرگای لای دوور ڕۆیشت. لەکاتی ڕاکردندا تەقەیان لەودیو کرد. پاسەوانەکان هەوڵیان دا ڕێگریان لێبکەن. هێزە تایبەتەکانی چین بە گوللە و شەڕی دەست بە دەست لەناویان بردن. هایدن ئەو بەدبەختییەی هەبوو کە لە پێشەوەی سەکۆکەدا بوو کاتێک چالاکییەکە دەستیپێکرد.
  
  ملی پاسەوانەکەی شکاند، پاشان جەستەی بەکارهێنا بۆ داپۆشینی کاتێک چینییەکان بەبێ جیاوازی تەقەیان دەکرد. فیشەکەکان بە دەنگێکی مات جەستەیان کون کرد و فڕێیاندایە دواوە. قەڵغانەکەی داڕما. فڕێیدا و لە پشت یەکێک لە تایەی پێشەوە بازێکی دا و تایەی زەق بووەوە، لە پشتەوە تێپەڕی کاتێک بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت. چینییەکان پێشەوەی بارهەڵگرەکەیان بڕی.
  
  داهل ئاگری داگیرساند، وەکو پێنەکانی بۆولینگ پەرش و بڵاوی کردەوە. سەیرکردنی باوەڕپێنەکراوە، وەک نیشاندانی کاردانەوە نزیکەی نامرۆڤانەیان کاری دەکرد. تەنانەت دوای بازدانیان بۆ دواوە، تەقەیان لێکردەوە.
  
  داڵ بە خێرایی خۆی گرت و لە پشت بارهەڵگرەکەوە چەقۆی لێدا، پاشان سەیری دەرەوەی کرد و چەند فیشەکێکی دیکەی تەقاند. چینییەکان بۆ ساتێک بە زەویدا گیر بوون، کاتێک پاسەوانەکان لە پشتەوە لێیان نزیک دەبوونەوە. داڵ سەیری کێنسی کرد.
  
  نەک لەو شوێنەی کە بڕیار بوو لێی بێت.
  
  - کێنز؟ ئایا تۆ باشیت?"
  
  "ئۆه بەڵێ، تەنها هاوڕێیەکی کۆنم هەڵگرت."
  
  داهل بە غەریزەییەوە خۆی گۆڕی و بینی بەناو کشۆکاندا دەگەڕا، سەری لە قووڵایی ناوەوە بوو، گەدەی لەسەر لێواری قاپەکە دانیشتبوو، کەرەکەی بەرز بووبووەوە.
  
  "کەمێک شتێکی خراپە."
  
  "چی? ئای بیری ژنەکەت دەکەیت؟ لەوانەیە ئەو لە تۆ گەرمتر بێت تۆرست، بەڵام لەبیرت بێت، ئەوە تەنها تۆ لە ئەو گەرمتر دەکات."
  
  سەیری دووری کرد، هەستی بە دڕان دەکرد. ئەو لەم حاڵەتەدا لە نێوان هاوسەرگیری و جیابوونەوەدا دەژیا و لەگەڵ ئەوەشدا چانسی ئەوەی هەبوو شتێک لەسەر هەموو ئەمانە بکات. لێرە چی بە جەهەنەم دەکرد؟
  
  پیشەکەم.
  
  چینییەکان جارێکی دیکە خەریکی جەنگ بوون و بە تەقەی دۆشکە پاسەوانەکانی نزیکبوونەوەیان بڕی و داڵ و هایدنیان بە زەویدا چەقاند. سویدییەکە سوڕایەوە و بینی کێنسی لە سندوقە دارەکە دەخلیسکێتە دەرەوە.
  
  - ئای هێلکە. بەڕاستی?"
  
  کاتانایەکی نوێی بریقەداری لەبەردەم چاوەکانیدا گرتبوو، تیغەکەی بەرز بووەوە. - تەنها دەمزانی ئەگەر بە قووڵی هەڵکەنم یەکێکیان دەدۆزمەوە. دزەکان ناتوانن بەرەنگاری شمشێر ببنەوە".
  
  "کوا شمشێری خوێناوی مەریخ؟"
  
  - ئای، فڕێمدا لە ناو کشۆکەدا.
  
  "بەنەفرەت بێت!"
  
  بە دەستێکەوە شمشێرێک و بە دەستەکەی ترەوە دۆشکەیەک ڕایکرد، پاشان بازێکی دایەوە سەر پشتی بارهەڵگرەکە و وەک کاڵبوونەوەیەک لەبەردەم چاوەکانی داڵدا دەچڕا. کاتاناکەی فڕێدا و تەقەی لە چینییە هەڵهاتووەکان کرد.
  
  "ئەوان بۆ کوێ دەچن?"
  
  داڵ وتی: "کۆگای ١٧". واتە: دەبێت شوێنیان بکەوین.
  
  
  * * *
  
  
  لۆرن هێرشی هێزی فەرەنسی لە لای ڕاستی وارهاوس 19 بینی، کینیماکا و سمیس پێشتر بەو ئاراستەیە بوون و یەکسەر خەریک بوون. یۆرگی لە پشت بەرمیلەکانەوە چەقۆی لێدا و تەقەی لە پاسەوانەکان دەکرد. لۆرن هەستی کرد دڵی دەلەرزێت کاتێک بارهەڵگرەکە بە دوو سەرە ئەتۆمییەوە بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت.
  
  بە بیرهێنانەوەی هەموو ئەو شتانەی کە وترابوون، بازێکی دا بەسەر سەقفی بارهەڵگرەکەدا و ویلەکانی وەک پشتگیری بەکارهێنا. پاشان دەستی کرد بە شلکردنەوەی یەکەم تەوقە. ئەگەر بتوانن بارەکە زۆر ناجێگیر بکەن، بارهەڵگرەکان ناچار دەبوون بوەستن. لە پشت بۆمبە ئەتۆمییەوە سەری بەرز کردەوە و هەنگاوی خستە سەر یەکێک لە دارە گەورەکان و بینی سمیس لەگەڵ یەکێک لە کوڕە فەرەنسییەکان مشتێک شەڕ دەکات.
  
  پۆلیسەکە پەیوەندی پێوە کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها لەلایەن بریکارێکەوە لە پاریس پشتڕاستکراوەتەوە. ئارماند ئارجێنتۆتان لەبیرە؟ ئەو چەند جارێک لە ماوەی ساڵانی ڕابردوودا یارمەتی ئێوەی کوڕان داوە. باشە دەڵێت بوونی هێزی فەرەنسی ڕێگەپێدراو نییە. بە تەواوی. دەکرێت جۆرێک لە شەڕی دڕندانە لە ناوەوە ڕووبدات".
  
  لۆرن قوتی دا و سەیری کرد کە سمیس بەرەو دواوە کەوتە خوارەوە و تا ئەژنۆیەکی کەوتە خوارەوە. فەرەنسییەکە کە بەسەریدا وەستابوو، قژی گرت و شریتێکی لە ڕەگەکانی دڕاند و فڕێیدایە لایەک. سمیس هاوارێکی کرد. ئەژنۆیەک تا لووت بە سەرسوڕمانەوە نارد. کابرا فەرەنسییەکە بازێکی بەسەردا دا. سمیس خەباتی کرد. لۆرن لە ئەوەوە سەیری کینیماکای کرد، پاشان سەیری یۆرگی و سەری ئەتۆمی و دەرگا وەرچەرخانەکانی نزیک بووەوە.
  
  پێویستە من چی بکەم?
  
  هەندێک ژاوەژاوی نەفرەتی دروست بکە.
  
  گۆڤاری گلۆکی خۆی بە بەرزی لە سەرووی سەری دوژمنەکانی بەتاڵ کردەوە، ئەمەش وایکرد کە بترسن و کۆتر بن، ئەمەش چرکەیەکی بەنرخی بە سمیس و کینیماکا بەخشی، سمیس بۆشایی بینی و تەقەی لێکرد و هێرشبەرەکەی خستە سەر زەوی، کینیماکا ملی پیاوێکی شکاند ، دەموچاوی کەسێکی تر و تەقەکردن لە مەودای خاڵی سپی.
  
  تەنها یەک فەرەنسی ماوە.
  
  لۆرن کەوتە خوارەوە کاتێک فیشەکەکە لە جەستەی موشەکە ئەتۆمییەکە دەنگی دایەوە. چەند ترسناک بوو تەنانەت بێزاری نەکرد؟ چۆن ڕاهاتووە ئەو کچە؟ بەڵام ئەو بەشێک بوو لەم تیپە و بڕیاریدابوو لەگەڵیدا بمێنێتەوە تا ئەو کاتەی کە هەیانبوو. ئەو ئەم خێزانەی دۆزیەوە و پشتگیری دەکات.
  
  بارهەڵگرە زەبەلاحەکە بە خێرایی خێراییەکەی بەرزکردەوە، بە توندی خێراییەکەی بەرزکردەوە، ڕاستەوخۆ چووە ناو دەرگای ڕۆلەر شاتەرەکە، خۆی کێشا بە ناویدا، بووە هۆی ئەوەی تاکسی پێشەوە کەمێک هەڵبفڕێت و دواتر ڕاستەوخۆ بەناودا کەوتە خوارەوە.
  
  لۆرن خۆی فڕێدایە سەر پشتی بارهەڵگرەکە.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک چاوی بڕییەوە کاتێک سیلەکان لە تەنیشت سەربازگەیەکی ئەتۆمی جووڵاودا شەڕیان لەگەڵ SAS و SPEAR کرد، پێی وابوو ئایا هیچ شەڕێک دەتوانێت لەم شەڕە سەرلێشێواوتر یان کوشندەتر بێت. چەند وشەیەک لە پەیوەندیکەرەوە پێی گوت کە بە دڵنیاییەوە ئەمە دەکرێت.
  
  هەر سێ بارهەڵگرەکە کە شەش چەکی ئەتۆمییان هەڵگرتبوو، لە یەک کاتدا لە دەرگای ڕۆلەر شاتەرەکانەوە تەقینەوە. لە کاتێکدا دەرگا دڕاوەکان نوقم بوون، چەقۆی کانزایی بە هەموو شوێنێکدا دەفڕی. بارهەڵگرەکان بەلایدا تێپەڕین. پیاوەکان هێرشیان کردە سەر بارهەڵگرەکان، بازیان دا بۆ ژوورەوە، هەستیان دەکرد تەنها خێرایی زیاد دەکەن. ئێستا درەیک دوو سەربازی چینی بینی کە لە نزیکەوە ڕایانکردبوو. لەسەر سەکۆکە مایەوە و کەمێک دوورتر ئەلیسیا و مەی بینی و لە پشت یەکێک لە پشتگیرییە دارەکانەوە خۆیان حەشاردابوو. بۆمبە ئەتۆمییەکە لە شوێنی خۆی هەڵوەشایەوە کاتێک بەر یەکێک لە گەورەترین چاڵەکانی جیهان کەوت.
  
  درەیک چرچ و لۆچ بوو. ئەگەر چەکە زەبەلاح و قورسەکە لە شوێنی پشووەکانی شل بووبێتەوە و تەوقەکانی بشکێنێت، هەموویان تووشی کێشە دەبوون.
  
  بەرەو ڕووناکی ڕۆژ هاتنە دەرەوە و بەپەلە ڕۆیشتن. بیست میل لە کاتژمێرێکدا، پاشان سی میل، سێ سەکۆکە بە گریانی ژیانەوە دەهاتن، کاتێک شۆفێرەکانیان پێیان دەخستە سەر پێداڵی غازەکە. ڕێگایەکی فراوانی کراوە لە پێشەوە بوو، نزیکەی ڕاستەوخۆ تا دەرچوونی بنکەکە، نزیکەی دوو میل لێیەوە دوور بوو. ئێستا کە لە تەنیشت یەکتر بوون، درەیک دەیتوانی لە بارهەڵگرەکەیەوە سەیری بارهەڵگرەکەی داڵ بکات، پاشان سەیری کینیماکا بکات. بینینی مووشەکی ئەتۆمی زەبەلاح و جووڵاو، خەڵک کە شان بە شانی یەکتر شەڕیان دەکرد، خەڵک دەمانچەیان لێدەدا، چەقۆ و مشت بەکاردەهێنران، خەڵک فڕێدەدرانە خوارەوە، چارەکێکیان پێ نەدرا، ڕێگاکە کێشرابوو و هەر سێ بارهەڵگرەکە لە پێچێکدا دەگۆڕان بۆ خوارەوە، سەری سوڕما کە... ناوەکی. ئەوە چەقۆیەکی تەماح و توندوتیژی بوو، وردەکارییەک بوو بۆ دۆزەخ.
  
  بەڵام ئێستا هەموو سەرنجی لەسەر مۆرەکان بوو.
  
  چوار بەهێز، سەرەتا هێرشیان کردە سەر ساس، یەکێکیان کوشت بەبێ هیچ کێشەیەک. ئینگلیزەکان گردبوونەوە و لێیان دایەوە و سیلەکانی ناچار کرد خۆیان بشارنەوە. ئەو چوار کەسە لە پشت بارهەڵگرەکانەوە ڕایانکرد، بەو هیوایەی باز بدەنە ناو بارهەڵگرەکەوە. فەرماندەی SAS، کامبریج، دەست بە دەست لەگەڵ Navy SEAL شەڕی کرد و هەردووکیان لێیاندرا. مای و ئەلیسیا سەرقاڵی شەڕی پاسەوانەکان بوون و هەوڵیان دەدا لە شەڕەکەدا دەرچەیەک بدۆزنەوە.
  
  درەیک ڕووبەڕووی سەرۆکی تیپی سیل بووەوە. "بۆچی?" - ئەو پرسی.
  
  کابرا گریای و هاتە لای درەیک و وتی: پرسیار مەکە. لێدانەکان ورد و بە شێوەیەکی ناباوەر سەخت بوون، زۆر لە لێدانەکانی ئەو دەچوو. بلۆکی کرد، هەستی بە ئازاری ئەو بلۆکانە کرد و لێیدا. بە توندی لێیدا. چەقۆیەک لە دەستی پیاوەکەی تردا دەرکەوت. درەیک لێدانەکەی بە لێدانەکەی خۆی ڕاگرت و هەردوو چەکەکەی فڕێدایە لایەک و لە بارهەڵگرەکە دوورکەوتەوە.
  
  "بۆچی?" - دووبارەی کردەوە.
  
  - تۆ خراپ بوویت. تۆ و تیمەکەت".
  
  "چۆن?" - پرسیم. درەیک هەنگاوی بۆ دواوە نا بۆ ئەوەی هەندێک شوێن بەدەست بهێنێت.
  
  - وە بۆچی ئەم گەوادانە دەیانەوێت ئێمە بکوژن؟ ئەلیسیا پرسی کاتێک لە پشت پیاوەکەوە دەرکەوت.
  
  لێدانێکی خێرا و لە پەرستگاکەدا لێیدا. درەیک لێیدا لە گورچیلەکانی و سەیری کەوتنی دەکرد. ئەلیسیا پێی خۆی لە دەموچاویدا جووڵاند. پێکەوە فڕێیان دا، بە خولانەوەی، بەسەر دەریادا.
  
  ڕێگاکە لە پێشەوە فراوانتر بوو.
  
  مای دوو پاسەوانی نارد. پیاوێکی تری SAS کوژرا، ئێستا ئینگلیز و ئەمریکییەکان لە هێزدا یەکسان بوون. سێ بەرامبەر سێ. درەیک ئەو دوو چینیەی بینی کە پێشتر بینیبووی وەک جاڵجاڵۆکە بەسەر بۆمبی ئەتۆمیدا دەخزێن.
  
  "سەیر ئەمە بکە!"
  
  زۆر درهنگه. کەوتنە سەری.
  
  
  * * *
  
  
  داڵ لە بنەڕەتدا دەیزانی کە ئەوان بەرەو ڕۆمانیا دەڕۆن. باش بوو. نیو کاتژمێر بە ئۆتۆمبێل بوو کە دەیتوانی پێش ئەوەی بگەنە ئەوێ بیانکوژێت.
  
  شەڕی چینی و پاسەوانەکانی کرد، پاڵیان پێواوە بۆ دواوە و بینی باز دەدەن، زیاتریان دەوێت. چینییەکان بەرگرییەکانیان بەدەر کرد و بە توندی لێیان دا و نزیک بوو دوو جار بە تیغە ترسناکەکانی لە دار بکوژن. پاسەوانی زیاتر گەمارۆیان دا. هایدن پەنای بۆ فڕێدانی لە بارهەڵگرەکە برد تا ژمارەیان کەم بووەوە.
  
  لە دواوە، کێنزی مامەڵەی لەگەڵ دوا دوژمنەکانیدا کرد. ئامێرەکە بەتاڵ بوو، سوور لە کاتاناکەوە دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە. بە پەلە هاتەوە سەر سەکۆکە، ئێستا چاوەکانی تەسک کردەوە کاتێک دوو چینییەکە پێکەوە هاتنە سەری و چەقۆیان هەڵدەدا. ئەویش بەرپەرچی دایەوە و بە دەوریدا دەڕۆیشت. چەکیان دەرهێنا. خۆی فڕێدایە ناو دەموچاویان و سەرسامی کردوون. تەقەکە لە ژێر قۆڵیدا تێپەڕی و لە بۆمبێکی ئەتۆمی هەڵفڕی. خۆی لە تەنیشت یەکێک لەو کوڕانە بینیەوە کە دەمانچەیەکی ئاراستەی دەموچاوی کردبوو.
  
  "گەواد".
  
  تاکە ڕێگە بەرەو سەرەوە بوو. دەستی گرتبوو کە دەمانچەکەی گرتبوو، بە فڕین نارد و پاشان سەرکەوتە سەرەوەی پشتگیرییەکە لەسەر توێکڵی چەکی ئەتۆمی. گەیشتە لوتکە، بۆی دەرکەوت کە لەوێ سەرەوە تەنها کێشەیەکی نەرمە، بەڵام مەترسیدارە بۆ هاوسەنگی. بەڵکو لەسەر بۆمبێکی ئەتۆمی دانیشتبوو و کاتانایەکی بەدەستەوە بوو.
  
  "وەرە گێل بمبە!" - ئەو هاوارێکی کرد. "گەر دەوێرییت."
  
  بە خێرایی بەرزبوونەوە، بە تەواوی هاوسەنگ بوون. کێنزی لەسەر سەری جەنگەکە وەستابوو و شمشێرەکەی دەسوڕاندەوە، کاتێک بە چەقۆ هێرشیان دەکردە سەری. لێدان و سوینگ. ئەویش بەرپەرچی دایەوە، بەڵام خوێنیان وەرگرت. ئەویش موشەکەکەی لێدا. بارهەڵگرەکە بە خێرایی سی میل لە کاتژمێرێکدا دەلەرزی. چینییەکان تا بەرزترین پلە خۆیان گونجاندووە. کێنزی هاوسەنگی لەدەستدا، خۆی خلیسکاند و کەوتەوە سەر موشەکەکە.
  
  "ئۆی".
  
  بایەک بە قژیدا دەهات، وەک بەفرگرێک سارد بوو. چەقۆکە کەوتە سەری. کاتاناکەی گۆڕی بۆ دەستەکەی تر و بە پەنجەکانی مەچەکی گرت و بە توندی بە لایەکدا لێیدا. مەچەکی شکا و چەقۆکە کەوتە دەرەوە. هەروەها بەم شێوەیە لاشەی پێچاند و بینی سەرەتا سەری لە بارهەڵگرەکەوە دەفڕی. کەسی دووەم پێشتر هێرشی کردبووە سەر. کێنزی کاتاناکەی گۆڕی بۆ دەستی ڕاستی و با ڕاستەوخۆ بەر خاڵەکە بکەوێت. بۆ ساتێک هەڵفڕی پێش ئەوەی کێنزی فڕێی بداتە لایەک.
  
  پاشان لە شوێنی دانیشتنی خۆیەوە لەسەر بۆمبی ئەتۆمی سەیری خوارەوەی کرد، تیغی کاتاناکەی خوێنی دڵۆپ دڵۆپ بەسەر ئەوانەی لە خوارەوە شەڕیان دەکرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دوو چینی کوژراون. سێ کەسیان مانەوە".
  
  ئەلیسیا لە بارهەڵگرە بردراوەکەیەوە سەیری کرد، لەسەر سەری سەری جەنگەکە سەیری شەڕەکەی دەکرد. دایکی وتی: "زۆر نەفرەتی فێنک دەرکەوت." "بەڕاستی باوەڕم وایە کە کۆئەندامی زاوزێم هەیە."
  
  داڵ لە بارهەڵگرەکەی خۆیەوە سەیری کرد. "هەروەها منیش".
  
  بەڵام دواتر سەری جەنگەکە دەستی بە جووڵە کرد.
  
  
  بەشی چل و یەک
  
  
  داڵ یەکسەر سەرنجی گۆڕانکارییەکەی دا، ئەو دوو تەوقەیەی بینی کە توانیویانە بیکەنەوە لە بادا دەفڕن و پاشان سێیەمیان وەک شێتترین لاستیک لە جیهاندا جیابوونەوە و بە تووڕەییەوە شەقیان لە بارگەی ئەتۆمی و بنی سەکۆکە دا. بە یەکەم سییەکانی بەهێز، لێیدا لە گەدەی پاسەوانەکە، بووە هۆی ئەوەی بفڕێت، قۆڵەکانی ئاکیمبۆ، ڕاستەوخۆ لە لای بارهەڵگرەکەوە و تایەی دواوەی ئەو کەسەی لە تەنیشتی لێدەخوڕی، بە خاڵێکی سپی کێشا. داهل بە ئەنجامەکە چاوی بڕییەوە.
  
  بۆمبی ئەتۆمی جارێکی تر جوڵەی کرد. دال هەستی کرد تەمێکی سوور بەسەریدا دادەبەزێت کاتێک کێنزی لە سەرەوە خەباتی دەکرد و هایدن ڕاستەوخۆ لە ژێر سێبەرەکەیدا خەباتی دەکرد، هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە چی لە داهاتوودا دێت. هاوار و قیژەی کرد، بەڵام بێ سوود بوو. قیژەی تایەکان، هاوارەکان، ئەو تەرکیزەی کە پێویستە بۆ شەڕکردن؛ هەموو ئەمانە دەستوەردانیان لە بیستنیان دەکرد. بازێکی دا بۆ لای پەیوەندیکەرەکە.
  
  "جووڵە." خەریکە بۆمبی ئەتۆمی دەتەقێتەوە!"
  
  کێنزی چاوی لە خوارەوە بوو. "بۆ کوێ بچم؟" مەبەستت هەڵفڕین؟"
  
  "نائۆوو!"
  
  لە کۆتایی پەیوەندییەکەیدا، سویدییەکە وەک شێتێک لە نزیک هایدن ڕایکرد و شانی خۆی بە بارستە باوەڕپێنەکراوەکەی پرۆژێکتایلەکەدا گرت. "بۆمبێکی ئەتۆمی دەکەوێتە خوارەوە!"
  
  هایدن بە خێرایی وەرگەڕا و پاسەوانەکەش هەروا. سەری جەنگەکە ئینجێکی تر جووڵەی کرد. داهل بە هەر ئۆنسێک هێزی کە تا ئێستا کۆی کردبووەوە بەرزی کردەوە، هەموو ماسولکەکانی هاواریان دەکرد.
  
  لە تەنیشتی لێدانێکی قورس دەنگی دایەوە.
  
  گەواد.
  
  بەڵام ئەوە کێنزی بوو کە هێشتا کاتاناکەی بەدەستەوە بوو و زەردەخەنەیەکی گاڵتەجاڕانەی لەسەر دەموچاوی بوو. - نەفرەت، تۆ تەنها پاڵەوانێکی شێتی گێلیت. بەڕاستی پێت وایە تەنانەت بۆ یەک چرکەش دەتوانیت ئەمە ڕابگریت؟"
  
  - ئم، نەخێر. لەڕاستیدا نەخێر."
  
  "پاشان بجوڵێ."
  
  سویدی شێتەکە بە وردی خۆی نوقم کرد.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک و ئەلیسیا توانیان یەک چرکە تەرخان بکەن بۆ ئەوەی بەشداری لە بینینەکەدا بکەن.
  
  - داڵ چی بە جەهەنەم دەکات؟ ئەلیسیا پرسی. - ئایا ئەو بۆمبێکی ئەتۆمی نەفرەتی لە باوەش دەگرێت؟"
  
  درەیک بە توندی وتی: "گەمژە مەبە" و سەری لەقاند. "دیارە ئەو ماچی دەکات."
  
  پاشان درەیک بازێکی دا بۆ لای بۆ ئەوەی یارمەتی کوڕانی SAS بدات، سیلەکەی لە گەنجەکە ڕفاند و فڕێیدایە ژێر بۆمبی ئەتۆمی. هەموو جەستەی پیاوەکە لەرزۆک بوو. لێدانیان ئاڵوگۆڕ کرد و پاشان مۆرەکە بە بێهۆش کەوتبوو، ڕووی لە خوارەوە بوو، بەڵام بە زیندووی. درەیک بەنیازی ئەوە بوو بەو شێوەیە جێی بهێڵێت.
  
  یەکێکی دیکە لە سیل گیانی لەدەستدا، دواتر سەربازێکی SAS، هەردووکیان لە مەودای نزیکەوە چەقۆیان لێدرا. کامبریج و گەنجەکە تەنها شتێکن کە ماونەتەوە. ئەوان لەگەڵ درەیک یەکگرت بۆ ئەوەی شەڕی کۆتایی سیل بکەن. لە هەمان کاتدا ئەلیسیا و مەی پەیوەندییان پێوە کرد. بارهەڵگرەکە بە درێژایی ڕێگای خاکیەکەدا دەنگی دایەوە و جارێک خۆی بە دراوسێکەی کێشا و لێیخوڕی. پێکدادانەکە ڕێگەی دا بۆمبی ئەتۆمی داڵ بە بەستنەوەی بە پشتیوانییە زەبەلاحەکانیەوە سەقامگیر بێت. هەر سێ ئۆتۆمبێلەکە وەک یەک، دەروازەی دەرچوونەکەیان شکاند و بەردەوام بوون لە لێخوڕین و بەرەو ڕۆمانیا ڕۆیشتن. پۆڵا و کۆنکرێتەکە بە تەواوی لەناوچوون و بۆ پێش و دواوە دڕان. تا ئەم کاتە هێلیکۆپتەرەکان بەرزبوونەوە و شانبەشانی بارهەڵگرەکان دەفڕین و پیاوانی تۆپخانەی قورس لە دەرگاکانەوە کشانەوە و سەرنجیان لەسەر شۆفێرەکان بوو.
  
  درەیک هێرشەکەی بۆ سەر سیل ڕاگرت. "چاوەڕوان بە. تۆ سەربازێکی هێزی تایبەتیت. ژنانی ئەمریکی. بۆچی هەوڵی کوشتنمان دەدەیت؟"
  
  لە ڕاستیدا هەرگیز چاوەڕێی وەڵامی نەدەکرد، بەڵام پیاوەکە بە هێرشکردن وەڵامی دایەوە. کامبریجی دەرهێنا و دواتر لە درەیک تەواو بوو. گەنجە ساسەکە لە لای خۆیەوە کەوتە خوارەوە. سیل دڕندە و بێ بەزەییانە بوو، لێدان لە دوای لێدانێکی چەقێنەری دەدا. بەڵام دواتر مای ڕووی کردە ڕوو و ڕووبەڕووی بووەوە.
  
  هەشت چرکە تێپەڕی و شەڕەکە کۆتایی هات. جارێکی تر بە زیندووی بەجێیان هێشت، لە کەڵەکەبوونێکدا دەگریا، بێ چەک.
  
  درەیک ڕووی لە کامبریج کرد. - ناتوانم دەریببڕم کە ئێمە چەندە یارمەتییەکانتان بەرز دەنرخێنین، مەیجر. زۆر بەداخەوەم بۆ لەدەستدانی گەلەکەت. بەڵام تکایە ئەگەر دەتەوێت ئەم کەسانە بە زیندووی جێبهێڵن، ئەوان تەنها فەرمانەکانیان جێبەجێ دەکرد".
  
  دوو مۆرە ڕزگاربووەکە سەریان بەرز کردەوە، سەریان سوڕما و ڕەنگە سەریان لێ شێوا.
  
  کامبریج سەری لە سەری خۆی دانا. - من لە تۆ تێدەگەم و هاوڕام، درەیک. لە کۆتایی ڕۆژدا، هەموومان پیاوێکین".
  
  درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. - باشە، ئیتر نا. حکومەتی ئەمریکا تەنها هەوڵی کوشتنی ئێمەی دا. من هیچ ڕێگایەک بۆ گەڕانەوە لەم شتە نابینم".
  
  کامبریج شانی هەڵکێشا. "لێدان بکەرەوە."
  
  درەیک بە خەمبارییەوە زەردەخەنەی کرد. - پیاوێک دوای دڵم. خۆش بوو کە تۆم ناسی، مەیجر کامبریج."
  
  - وە تۆ، مات درەیک.
  
  سەری بۆ مای و ئەلیسیا دانا، پاشان بە وریاییەوە بەرەو پشتی بارهەڵگرەکە ڕۆیشت. درەیک سەیری ڕۆشتنی دەکرد، لە هەمان کاتدا سەقامگیری سەری جەنگەکەی پشکنی. هەموو شتێک باش دەرکەوت.
  
  - دەزانی کە دەگەڕێنەوە و شمشێرەکە دەبەن؟ ئەلیسیا هانی دا.
  
  - بەڵێ، بەڵام دەزانی چی؟ من گێلێک نادەم. شمشێری مەریخ کەمترین کێشەی ئێمەیە". پەیوەندییەکەی داگیرساند. - هایدن؟ چەند دوورە? چی ئهکهی لهوێ?"
  
  هایدن وەڵامی دایەوە: باشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دواهەمینیان لە چینییەکان تازە بازیانداوە. من بۆ شمشێر دەڕۆم."
  
  کێنزی پێکەنی. - نەخێر بە کردار منیان بینی.
  
  "ئایا هەموومان نین؟" درەیک زەردەخەنەی کرد. - بۆ ماوەیەک ئەم دیمەنە لەبیر ناکەم.
  
  ئەلیسیا بە شێوەیەکی چوارگۆشەیی لە شانی دا. - هێور بکەرەوە سەرباز. جارێکی تر دەتەوێت بۆمبێکی ئەتۆمی لە نێوان قاچەکانمدا دابنێم".
  
  درەیک و ڕووی کردە خوارەوە و وتی: نەخێر، نیگەران مەبە. - دواتر بۆت دەکەم.
  
  
  * * *
  
  
  کۆپتەرەکان گاڵتەیان بە شۆفێران دەکرد و هەڕەشەیان لێدەکرد و ڕازییان دەکرد ئۆتۆمبێلەکانیان خاو بکەنەوە. بێگومان سەرەتا کارێکی نەکرد، بەڵام دوای ئەوەی کەسێک فیشەکێکی کالیبەری بەرزی خستە یەکێک لە جامی ئۆتۆمبێلەکانەوە، ئەو کەسانەی پێیان وابوو دەست لێنەدراون لەناکاو دەستیان کرد بە گومان. دوای سێ خولەک بارهەڵگرەکان خاوبوونەوە و دەستەکان لە پەنجەرەکانەوە دەرچوون و هەموو هاتوچۆیەک وەستا.
  
  درەیک هاوسەنگی خۆی وەرگرتەوە، ڕاهاتبوو بە پاڵنانی بەردەوام و جوڵەی پێشەوە. بازێکی دا بەسەر زەویدا، تێگەیشت کە سیستەمی پەیوەندیکردنەکە لەناکاو زیندوو بووەتەوە، ئێستاش زۆر بە وردی چاودێری فڕۆکەوانەکانی دەکات.
  
  هیچ دەنگێک لە پەیوەندیکەرەکەوە نەدەهات. واشنتۆن، ئەمجارەیان بێدەنگ بوو.
  
  تیمەکە دوای لەناوبردنی هێدفۆنەکانیان کۆبوونەوە. لەسەر گردێکی چیمەنتۆ دانیشتبوون کە ڕووی لە سێ کەشتییە موشەکییەکە بوو، پێیان وابوو کە ڕەنگە جیهان و کارەکتەرە خراپترەکانی لە داهاتوودا چییان بەسەردا فڕێ بدەن.
  
  درەیک سەیری فڕۆکەوانەکەی کرد. - دەتوانی بە فڕۆکە بمانباتە ڕۆمانیا؟
  
  چاوەکانی ئەم پیاوە هەرگیز نەلەرزین. گوتی: بێگومان. "تێناگەم بۆچی نا. لە هەر حاڵەتێکدا چەکی ئەتۆمی دەنێردرێتە ئەوێ بۆ ئەوەی لە بنکەکەدا هەڵبگیرێت. ئێمە سوودمان دەبێت".
  
  پێکەوە سەنگەرێکی تریان بەجێهێشت.
  
  پێکەوە بەهێز مانەوە.
  
  
  * * *
  
  
  دوای چەند کاتژمێرێک تیمەکە خانووی سەلامەتی ڕۆمانیایان بەجێهێشت و سواری پاسێک بوون بۆ ترانسیلڤانیا و لە نزیک قەڵای بران دابەزین کە گوایە شوێنی نیشتەجێبوونی کونت دراکولایە. لێرە لە نێو دارە بەرزەکان و شاخە بەرزەکاندا، میوانخانەیەکی تاریک و بێدەنگیان دۆزیەوە و تێیدا نیشتەجێ بوون. گڵۆپەکان کاڵ بوون. ئێستا تیمەکە جل و بەرگی مەدەنییان لەبەردا بوو کە لە ماڵە سەلامەتەکە وەرگیرابوو، و تەنها ئەو چەک و تەقەمەنیانەیان هەڵگرتبوو کە دەیانتوانی هەڵیانبگرن، هەروەها کۆگایەکی باشی پارەیان لە سەیفەکە کە یۆرگی بردبووی. نە پاسپۆرت و نە بەڵگەنامە و نە ناسنامە.
  
  لە ژوورێکدا کۆبوونەوە. دە کەس، هیچ پەیوەندییەک نییە. دە کەس لە حکومەتی ئەمریکا هەڵدێن و هیچ بیرۆکەیەکیان نییە کە متمانە بە کێ بکەن. شوێنێکی ڕوون نییە بۆ ئەوەی بگەڕێیتەوە. ئیتر SPEAR و بنکەیەکی نهێنی نەماوە. نە ئۆفیس لە پنتاگۆن، نە ماڵ لە واشنتۆن. ئەو جۆرە خێزانانەی کە هەیانبوو لەوە زیاتر بوو کە ڕێگەی پێدەدرا. لەوانەیە ئەو پەیوەندیانەی کە دەیانتوانی بەکاریان بهێنن، بخرێنە مەترسییەوە.
  
  هەموو جیهان بەهۆی هەندێک فەرمانی نادیار و تێنەگەیشتوو لە دەسەڵاتی جێبەجێکردندا گۆڕاوە.
  
  "دوایی چی?" سمیس سەرەتا پرسەکەی وروژاند، دەنگی لە ژوورە کەم ڕووناکەکەدا نزم بوو.
  
  هایدن وتی: سەرەتا ئەرکەکە تەواو دەکەین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "فەرمانی دوایین دادگا هەوڵیدا جیهان لەناوببات بە شاردنەوەی چوار چەکی ترسناک. جەنگ، سوپاس بۆ هانیباڵ کە چەکێکی گەورە بوو. فەتح بە هاوکاری جەنگیزخان کە کۆدی سەرەکی بوو کە ئێمە لەناومان برد. برسێتی، لە ڕێگەی جیرۆنیمۆوە کە چەکێکی بایۆلۆژی بوو. و لە کۆتاییدا، مردن، لە ڕێگەی ئاتیلا کە شەش سەری ئەتۆمی هەبوو. ئەم چەکانە پێکەوە کۆمەڵگاکەمان وەک ئەوەی دەیزانین بۆ وێران و ئاژاوە بچووک دەکردەوە. پێموایە دەتوانین بە متمانەوە بڵێین کە هەڕەشەکەمان بێلایەن کردووە".
  
  لۆرن وتی: "بە تاکە کۆتایی شل شمشێری مەریخەوە." - ئێستا لە دەستی یان چینییەکان یان ئینگلیزەکاندایە.
  
  درەیک وتی: "بەڕاستی هیوادارم ئەوە ئێمە بین." ئاماژەی بەوەشکردووە، "ساس لەوێ ڕزگاری کردین و هەندێک پیاوی باشی لەدەستدا. هیوادارم کامبریج سەرزەنشت نەکرێت".
  
  داهل وتی: "هەنگاو بۆ پێشەوە...". ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنانەت ئێمەش بە تەنیا ناتوانین ئەمە بکەین. سەرەتا ئێستا چی بە جەهەنەم دەکەین؟ وە دووەم: متمانە بە کێ بکەین کە یارمەتیمان بدات بۆ ئەنجامدانی ئەم کارە؟"
  
  هایدن وتی: باشە، سەرەتا بۆمان دەردەکەوێت کە چی وایکردووە ئەمریکییەکان ڕوو لە ئێمە بکەن. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموایە ئۆپەراسیۆنەکە لە پیرۆ و... شتەکانی دیکە... ئەوە ڕوویدا. ئایا تەنها چەند کەسێکی بەهێز دژی ئێمەیە؟ گروپێکی دابەشبوو کە کاریگەری لەسەر ئەوانی تر هەبێت؟ بۆ یەک چرکەش باوەڕ ناکەم کە کۆبورن سزای ئەم بابەتە بدایە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەڵێی پێویستە چاتێکی نهێنی لەگەڵ سەرۆک کۆماردا بکەین؟" درەیک پرسی.
  
  هایدن شانی هەڵکێشا. "بۆچی نا?"
  
  داڵ وتی: "وە ئەگەر گروپێکی دابەشبوو بێت." واتە: ئێمە لەناویان دەبەین.
  
  مای وتی: بە زیندووی. واتە: تاکە ڕێگە بۆ مانەوە لەم کارە ئەوەیە کە دوژمنەکانمان بە زیندووی بگرین.
  
  تیمەکە لە ژوورێکی گەورەدا لە شوێنی جیاوازدا دانیشتبوون، پەردەکان بە توندی کێشرابوون، لە شەوێکی نەبڕاوە دەیانپاراست. لە قووڵایی ڕۆمانیا قسەیان دەکرد. پلانی بۆ دانراوە. زۆری نەخایاند ئەوە ڕوون بووەوە کە ئەوان سەرچاوەیان هەیە، بەڵام ئەو سەرچاوانەی کەم بوون. درەیک دەیتوانی بە دەستێک بیانژمێرێت.
  
  - بۆ کوێ بچم؟ کێنزی پرسی، هێشتا کاتاناکەی گرتبوو، ڕێگەی دا تیغەکە لەناو ڕووناکی کاڵەکەدا خۆی بسووڕێنێت.
  
  درەیک وتی: بڕۆ پێشەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەمیشە بەرەو پێشەوە دەڕۆین."
  
  داڵ وتی: ئەگەر هەرگیز بوەستین. واتە: ئێمە دەمرین.
  
  ئەلیسیا دەستی درەیکی گرت. - وە پێم وابوو ڕۆژانی ڕاکردنم تەواو بووە.
  
  وتی: ئەمە جیاوازە، پاشان ئاهێکی هەڵکێشا. - بێگومان تۆ ئەوە دەزانیت. ببوورە."
  
  "هەموو شتێک باشە. گەمژە بەڵام نازدار. لە کۆتاییدا تێگەیشتم کە ئەمە جۆری منە".
  
  - ئەمە مانای ئەوەیە ئێمە لە هەڵاتنداین؟ کێنزی پرسی. "چونکە بەڕاستی ویستم لە هەموو ئەمانە دوور بکەومەتەوە."
  
  "ئێمە مامەڵە لەگەڵ ئەوەدا دەکەین". داهل زیاتر خۆی لێ نزیک بووەوە. "بهلێنت پێ دهدهم. مناڵەکانیشم هەیە، لەبیرتان نەچێت. من بۆ ئەوان بەسەر هەر شتێکدا زاڵ دەبم".
  
  - باسی ژنەکەت نەکرد.
  
  داڵ چاوی لێکرد و پاشان لەسەر کورسیەکەی دانیشتەوە و بیری دەکردەوە. درەیک بینی کێنسی کەمێک لە سویدی گەورە نزیک بووەوە. لە مێشکی دەرهێنا و بە دەوری ژوورەکەدا سەیر کرد.
  
  وتی: سبەی ڕۆژێکی ترە. - سەرەتا دەتەوێت بچیتە کوێ؟
  
  
  کۆتایی
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  دەیڤید لیدبیتەر
  لە لێواری ئەرمەگدۆن
  
  
  بابەتی یەکەم
  
  
  جولیان مارش هەمیشە پیاوێکی ڕەنگی جیاواز بووە. لایەک ڕەشە، لایەکی تر خۆڵەمێشی... ad infinitum. سەیر لەوەدایە هەرگیز هیچ گرنگییەکی نەدا بەوەی کە بۆچی کەمێک جیاوازتر لەوانی تر پەرەی سەندووە، تەنها قبوڵ دەکات، فێری ژیانی لەگەڵ بووە، چێژی لێ وەرگرتووە. بە هەموو مانایەک ئەمە وای لێکرد ببێتە شتێکی سەرنجڕاکێش؛ سەرنجی لە ئەو فێڵانە دوور خستەوە کە لە پشت چاوە دەربڕینەکان و قژی خوێ و بیبەرەوە خەریک بوون. مانگی ئازار هەمیشە بڕیار بوو نایاب بێت - بەم شێوەیە یان بەو شێوەیە.
  
  لە ناوەوە دیسانەوە کەسێکی جیاواز بوو. فۆکۆسی ناوەوە سەرنجی لەسەر یەک ناوەکی چڕکردەوە. لەم مانگەدا هۆکاری پیتیەکان بوو، یان باشتر بڵێین ئەوەی لێیان مابووەوە. گروپێکی نامۆ سەرنجی ڕاکێشا و دواتر بە سادەیی لە دەوروبەریدا توانەوە. تایلەر وێب زیاتر مێگا ستاڵکەرێکی دەروونی بوو نەک سەرکردەیەکی کابالیست. بەڵام مارش چێژی لەو دەرفەتە وەرگرت کە بە تەنیا بڕوات، دیزاینی کەسی و سەرنجڕاکێشی دروستکرد. بۆ دۆزەخ لەگەڵ زۆی شیرز و هەموو ئەوانەی کە هێشتا لەناو مەزهەبەکەدا چالاک بوون، و بۆ دۆزەخێکی قووڵتر لەگەڵ نیکۆڵاس بێڵ. بەستراو و دەستبەند و واتەربۆرد، گومانی تێدا نییە کە کرێکاری پێشووی بیناسازی هەموو شتێکی بۆ دەسەڵاتداران دەخستەڕوو بۆ ئەوەی تەنانەت بچووکترین ماوەی سزاکەی وەربگرێت.
  
  بۆ مارش داهاتوو گەشاوە دەرکەوت، هەرچەندە بە ڕەنگێکی کەم. هەموو چیرۆکێک دوو لایەنی هەبوو، زۆریش پیاوێکی دوولایەنە بوو. دوای ئەوەی بە داخەوە بازاڕی بەدبەختی ڕامسێسمان بەجێهێشت - بەڕاستی حەزمان لە کۆشکەکان بوو بە هەموو پێشکەشکردنەکانیانەوە - مانگی ئازار بە یارمەتی هێلیکۆپتەرێکی ڕەنگی کۆتایی هاتە ئاسمان. بە پەلە ڕۆیشت و بە خێرایی سەرنجی خستە سەر ئەو سەرگەرمییە نوێیەی کە لە پێش بوو.
  
  نیو یۆرك.
  
  مارش ئامێرەکەی لە لای خۆی تاقیکردەوە، نزیکتری کردەوە، دڵنیا نەبوو لەوەی چی دەبینێت بەڵام متمانەی بە خۆی هەبوو کە دەتوانێت چی بکات. ئەم منداڵە ئامرازی سەرەکی موزایەدە بوو. باوکی گەورەی قەناعەتی ڕەها. کێ دەتوانێت بە بۆمبی ئەتۆمی موناقەشە بکات؟ مارش ئامێرەکەی بە تەنیا جێهێشت و جانتای پشتەوەی دەرەوەی پشکنی و تەوقەکانی شانەکانی شلکردەوە بۆ ئەوەی چوارچێوە قورسەکەی لەخۆبگرێت. بێگومان دەبوو ئەو بابەتە بخاتە ژێر تاقیکردنەوە و ڕەسەنایەتییەکەی پشتڕاست بکاتەوە. ئاخر زۆربەی بۆمبەکان دەتوانرا بکوڵێنرێن بۆ ئەوەی وەک شتێک دەرکەون کە ئەوان نین- ئەگەر چێشتلێنەرەکە بەس باش بووایە. تەنها ئەو کاتە کۆشکی سپی کڕنۆش دەکێشا.
  
  مەترسیدار، لایەنێکی ئەو وتی. مەترسیدارە.
  
  بەڵام خۆشە! ئەوی تریان پێداگری کرد. وە شایەنی ئەوە بوو کەمێک ژەهراوی بوون بە تیشکەوە، بۆ ئەو مەسەلەیە.
  
  مارچ بە خۆی پێکەنی. وەها چەقۆکێشێک. بەڵام ئەو مینی کەوانتەرەی گەیجەر کە لەگەڵ خۆی هێنابووی بێدەنگ بوو و سووتەمەنی بوو بە ئازایەتییەکەی.
  
  بەڵام، ئەگەر بە تەواوی ڕاستگۆ بم، فڕین شتێکی ئەو نەبوو. بەڵێ، وروژاندن هەبوو، بەڵام ئەگەری مردنێکی گەرمیش هەبوو - و لە ئێستادا ئەوە بەڕاستی سەرنجی ڕاکێشا. ڕەنگە کاتێکی تریش بێت. مارش چەندین کاتژمێری ئازاربەخشی بەسەر بردبوو بۆ پلاندانان بۆ ئەم ئەرکە، دڵنیا بوو لەوەی هەموو خاڵەکانی ڕێگاکە لە شوێنی خۆیانن و تا دەتوانێت سەلامەتن، هەرچەندە بە لەبەرچاوگرتنی ئەو شوێنانەی کە لێی دەوستێت، بیرۆکەکە نزیک بوو لە پێکەنیناوی.
  
  با هەر ئێستا بۆ نموونە وەربگرین. ئەوان لە ڕێگادا بەرەو کۆڵۆمبیا بەرەو ژێر تاوەری دارستانی ئەمازۆن دەڕۆیشتن. پیاوێک چاوەڕێی دەکرد - لە ڕاستیدا زیاتر لە یەک پیاو، مارش بە پێداگری لەسەر ئەوەی کە سپی لەبەر بکەن، کەسایەتی خۆی لەسەر کۆبوونەوەکە مۆر کرد. تەنها ئیمتیازێکی بچووک، بەڵام ئیمتیازێکی گرنگ بۆ پیتیا.
  
  ئایا ئێستا من تەنها ئەمەم؟
  
  مارش بە دەنگی بەرز پێکەنی، وایکرد فڕۆکەوانی هێلیکۆپتەرەکە بە زەنگەوە سەیری دەوروبەری بکات.
  
  "هەموو شتێک باشە?" - پرسی پیاوێکی لاواز کە پەڵەی لەسەر بوو.
  
  - باشە ئەوە بەندە بە دیدگای تۆوە. ئازار پێکەنی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە چەند دیدگاتان هەیە. من پێم باشە زیاتر لە یەکێکیان کات بەسەربردن. تۆ?"
  
  فڕۆکەوانەکە ڕووی کردەوە و شتێکی تێنەگەیشتوو و گەمژەیی دەکرد. ئازار سەری لەقاند. ئەگەر جەماوەری نەشۆراو بزانێت چ هێزێک لە ژێرەوەیاندا چەقۆکێش و کۆتر و چەقۆکێشانە، بێباکی یان بێ گوێدانە ئەو وێرانکارییەی کە دروستیان کردووە.
  
  مارش سەیری دیمەنەکانی خوارەوەی دەکرد، بۆ ملیۆنەمین جار پرسیاری ئەوەی دەکرد ئایا ئەم خاڵەی چوونە ناو ئەمریکا ڕێگایەکی دروستە؟ کاتێک هاتە سەری، تەنها دوو بژاردەی ڕاستەقینە هەبوو - لە ڕێگەی کەنەدا یان لە ڕێگەی مەکسیکەوە. ئەم وڵاتەی دوایی لە ئەمازۆن نزیکتر بوو و پڕ بوو لە گەندەڵی؛ پڕ بوو لە کەسانێک کە دەتوانرا پارەیان پێبدرێت بۆ یارمەتیدان و دەمیان داخست. کەنەدا چەند شوێنێکی سەلامەتی پێشکەش بە کەسانی وەک مارش کرد، بەڵام بەس نەبوون و تەنانەت نزیک نەبوون لە هاوتاکردنی ئەو هەمەجۆرییەی کە لە ئەمریکای باشووردا هەبوون. لەگەڵ بەردەوامبوونی دیمەنە یەکدەنگەکان لە خوارەوە، مارش بینی کە مێشکی سەرگەردان بوو.
  
  کوڕەکە لە دۆخێکی ئیمتیازداردا گەورە بوو، زۆر زیاتر لە کەوچکێکی زیوین لە دەمیدا بوو؛ زیاتر لە دارێکی زێڕی ڕەق دەچێت. باشترین قوتابخانەکان و باشترین مامۆستاکان- "باشترین" بە "ئازیزترین" بخوێنەوە، مارش هەمیشە ڕاستی دەکردەوە - هەوڵیاندا بیخەنە سەر ڕێگای ڕاست ، بەڵام شکستی هێنا، ڕەنگە مانەوە لە هەندێک قوتابخانەی ئاسایی یارمەتیدەر بووبێت، بەڵام دایک و باوکی دەوڵەمەند بوون مارش لەلایەن خزمەتکارەکانەوە پەروەردە دەکرا و بە شێوەیەکی سەرەکی لە کاتی ژەمەکان و پێشوازییە لوکسەکاندا دایک و باوکی دەبینی، لەوێ فەرمانی پێدەکرا قسە نەکات، هەمیشە لە ژێر نیگای ڕەخنەگرانەی باوکیدا بوو، کە ڕەفتاری بێ کەموکوڕی مسۆگەر دەکرد. و هەمیشە زەردەخەنە تاوانبارەکەی دایکێک کە دەیزانی کوڕەکەی بێ خۆشەویستی و تەنیا گەورە بووە، بەڵام بە تەواوی نەیتوانیوە خۆی بهێنێت بۆ ئەوەی بە هیچ شێوەیەک تەحەدای خۆی بکات کوڕێکی نامۆ."
  
  فڕۆکەوانەکە قسەی کرد و مارش بە تەواوی پشتگوێی خست. - ئایا جارێکی تر بیڵێمەوە؟
  
  - ئێمە لە کالی نزیک دەبینەوە کاکە. کۆڵۆمبیا".
  
  مارش کز بووەوە و سەیری دیمەنە نوێیەکەی کرد کە لە خوارەوە دەکرێتەوە. کالی بە یەکێک لە شارە توندوتیژەکانی ئەمریکا ناسرابوو و شوێنی کارتێلی کالی بوو کە یەکێکە لە گەورەترین دابینکەرانی کۆکاین لە جیهاندا. لە هەر ڕۆژێکی ئاساییدا، پیاوێکی وەک مارش ژیانی خۆی دەبردە دەستی خۆی، بە شەقامەکانی پشتەوەی شاری ئێل کالڤاریۆدا دەڕۆیشت، کە ڕاگامۆفینەکان شەقامەکانیان بۆ زبڵ و خاشاک دەشۆرد و لە فلۆفهاوسەکاندا دەخەوتن، کە خەڵکی ناوچەکە بەدەستەوە دەناڵێنن بە "ناوچەی لێبوردەیی". بە ڕێگەدان بە بەکارهێنانی مادەی هۆشبەری بازرگانی و سێکس دەتوانێت بە کەمترین دەستێوەردانی پۆلیس گەشە بکات.
  
  مارش دەیزانی ئەمە شوێنی خۆی و بۆمبە ئەتۆمییەکەیەتی.
  
  لەکاتێکدا دانیشتبوو، فڕۆکەوانەکە ئۆتۆمبێلێکی پیکاپێکی خۆڵەمێشی پیشانی مارش دا کە سێ پیاوی کێشی زیادە تێیدا دانیشتبوون و چاویان سارد و مردوو و دەموچاویان بێ دەربڕین بوو. بە ئاشکرا بە چەکی ئاگرین چەکدار بوون و تەنها بە سڵاوێکی کورت بە یاوەرییەوە مارشیان بردە ناو بارهەڵگرەکەوە. پاشان بە ئۆتۆمبێلەکەیان بە شەقامە شێدار و پڕ لە شلۆق و بینا پیسەکان و چادرە ژەنگاوییەکاندا ڕۆیشتن، دیمەنێکی بەدیلێکی دیکەی جیهانیان پێشکەش بە چاوە ڕاهێنراوەکەی کرد، شوێنێک کە بەشێک لە دانیشتووانەکەی لە کۆشکێکەوە بۆ کۆشکێکی دیکە "دەسوڕانەوە"، بەبێ ماڵێکی هەمیشەیی. ئازار کەمێک پاشەکشەی کرد، دەیزانی هیچی نییە بۆ ئەوەی بڵێت دەربارەی ئەوەی کە دواتر ڕوویدا. بەڵام ئەم وەستانانە پێویست بوون ئەگەر بیەوێت بە سەرکەوتوویی چەکی ئەتۆمی بە قاچاخ بخاتە ناو ئەمریکاوە، و شایەنی هەر مەترسییەک بوون. بێگومان مارش تا دەیتوانی بێلایەن دەرکەوت، چەند فێڵێکی لە قۆڵە ڕەنگاوڕەنگەکانیدا کرد.
  
  ئۆتۆمبێلەکە بە هەندێک گردی وەرچەرخانی تەم داپۆشراودا تێپەڕی، لە کۆتاییدا بوو بە ڕێگایەکی قیرتاوکراو کە خانوویەکی گەورە و بێدەنگی لەبەردەمیدا بوو. گەشتەکە بە بێدەنگی ئەنجامدرابوو، بەڵام ئێستا یەکێک لە پاسەوانەکان ڕوویەکی بێ چەواشەکاری بەرەو مارش کرد.
  
  "ئێمە لێرەین".
  
  "بەڕوونی. بەڵام "لێرە" لە کوێیە؟"
  
  زۆر بێ ڕێزی نەبێت. زۆر قیژەدار نییە. هەمووی بەیەکەوە بهێڵەرەوە.
  
  - جانتای پشتەوەت ببە. پاسەوانەکە بازێکی دا و دەرگاکەی کردەوە. - کاک ناڤارۆ چاوەڕێی تۆیە.
  
  ئازار سەری لە سەری خۆی دانا. ناوی دروست و شوێنی گونجاو بوو. لێرە زۆر نەدەمایەوە، تەنها ئەوەندە ماوە کە دڵنیابێت لە شێوازی گواستنەوەی داهاتوو و شوێنی کۆتاییەکەی کە نەرم و سەلامەتە. بەدوای پاسەوانەکەدا ڕۆیشت لە ژێر کەوانەیەکی نزمدا کە تەم و مژ لێی دڵۆپ دڵۆپ بوو و پاشان چووە ناو دەرگای تاریکی خانوویەکی کۆن. لە ناوەوە هیچ گڵۆپێک داگیرساوە و دەرکەوتنی یەک یان دوو جنۆکەی کۆن نە شتێکی سەرسوڕهێنەر و نە نیگەرانییەک نەدەبوو. مارش زۆرجار جنۆکە کۆنەکانی لە تاریکیدا دەبینی و لەگەڵیان قسەی دەکرد.
  
  پاسەوانەکە ئاماژەی بە دەرچەیەک کرد لە لای ڕاستەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تۆ پارەی ژوورێکی تایبەتت داوە بۆ خۆت بۆ ماوەی زۆرترین چوار کاتژمێر. ڕاستەوخۆ وەرە ژوورەوە."
  
  مارچ بۆ سوپاسگوزاری سەری کز کرد و دەرگا قورسەکەی کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەروەها داوای مۆڵەتم کردووە بۆ نیشتنەوەی شێوازی گواستنەوەی داهاتوو. هێلیکۆپتەر؟؟
  
  "بەڵێ. هەروەها باشە. کاتێک کاتی هات لە ئینتەرکۆم پەیوەندیم پێوە بکە و دەوروبەری ماڵەکەت پیشان دەدەم".
  
  مارچ بە ڕەزامەندییەوە سەری لە سەری خۆی دانا. ئەو پارەیەی کە لە سەرووی ئەوەی کە پێویست بوو داوە، بۆ پێشکەشکردنی خزمەتگوزاری باشتر بووە و تا ئێستاش، وایە. بێگومان دانی زیاتر لە نرخە داواکراوەکەش گومانی لێدەکەوێتەوە، بەڵام مەترسییەکانیش بەم شێوەیە بوون.
  
  دوو لایەن دیسانەوە، بیری کردەوە. ین و یانگ. تاڵاو و تاڵاو. ڕەش و... ڕەش بە فلاشی سوورەوە بەپەلە بەناو...
  
  ناوەوەی ژوورەکە زۆر نایاب بوو. لای دوورەکە قەنەفەیەکی گۆشەیی داگیرکرابوو کە لە چەرمێکی ڕەش و پڵەسی قووڵ دروستکرابوو. مێزێکی شووشەیی کە قەرافەیەکی بۆ خواردنەوە و شەراب و خواردنەوە ڕۆحییەکانی تێدابوو لە نزیکەوە دانیشتبوو، لە گۆشەیەکی دیکەدا ئامێرێک قاوە و چای پێشکەش دەکرد. خواردنی کەم لەسەر مێزێکی شووشەیی داڕێژراون. مارش بە هەموو ئەمانە زەردەخەنەی کرد.
  
  ئاسوودەیە، بەڵام تەنها بۆ ماوەیەکی کورت. نموونەیی.
  
  پۆدێکی بەهێزترین قاوەی ڕشت و کەمێک چاوەڕێی ئەوە بوو کە بکوڵێت. پاشان لەسەر قەنەفەکە جێگیر بوو و لاپتۆپەکەی دەرهێنا، بە وریاییەوە جانتای پشتەوەی لەسەر پۆشینی چەرمەکەی تەنیشتی دانا. پێشتر هەرگیز بۆمبێکی ئەتۆمی ئەوەندە نازدار نەبووە، بیری کردەوە و بۆ ماوەیەکی کورت پرسیاری ئەوەی لێکرد کە ئایا پێویستە بریوی خۆی بۆ دروست بکات. بێگومان بۆ پیاوێکی وەک مارش ئەمە قورس نەبوو و لە ماوەی چەند خولەکێکدا کوپێکی هەڵماوی لەناو جانتای پشتەوەدا هەبوو و کاپ کیکێکی بچووک کە لە لایەوە فڕۆستینگ بوو.
  
  ئازار زەردەخەنەی کرد. هەموو شتێک باش بوو.
  
  من لە ئینتەرنێتدا دەگەڕام؛ ئیمەیڵە پشتڕاستکەرەوەکان ئاگاداریان کردەوە کە کۆپتەرەکەی فۆڕوارد لە ئێستاوە دەچێتە ناو کۆڵۆمبیا. هێشتا هیچ ئاڵایەک لە هیچ شوێنێک هەڵنەکرابوو، بەڵام تەنیا چەند کاتژمێرێک تێپەڕیبوو لەو کاتەوەی کە بە تەواوەتی بازاڕەکەی بەجێهێشتبوو. مارش خواردنەوەکەی تەواو کرد و کیسەیەکی بچووکی ساندویچی بۆ گەشتی داهاتوو کۆکردەوە، پاشان دوگمەی ئینتەرکۆمەکەی داگرت.
  
  - من ئامادەم بۆ ڕۆشتن.
  
  دوای بیست خولەک و دیسانەوە لە هەوادا بوو، فڕینی جانتای پشتەوەی ئەتۆمی پێچاوپێچ بەڵام ئاسوودە بوو. بەرەو پەنەما دەڕۆیشتن، لەوێ گەشتە خێراکانی تەواو دەکرد و قاچی ماندووکردنی گەشتەکەی بە وشکانی دەست پێدەکرد. فڕۆکەوانەکە لە ئاسمان و لە ڕێگەی هەر دەورییەکەوە ڕێگەی خۆی دەکردەوە، باشترین بوو لەو کارەی کە دەیکرد و پارەیەکی جوانی پێدەدرا بۆ ئەوە. لەگەڵ دەرکەوتنی هێڵکارییەکانی پەنەما لە پەنجەرەی چەپدا، مارش دەستی کرد بە تێگەیشتن لەوەی کە پێشتر چەندە لە ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکا نزیکتر بووەتەوە.
  
  زریانێک دێت خەڵکینە، و بە ئاسانی نامێنێت...
  
  بۆ ماوەی چەند کاتژمێرێک لە شاری پەنەما نیشتەجێ بوو، دووجار جلەکانی گۆڕی و چوار جار دوشیشی گرت، هەرجارەیان بە شامپۆیەکی بۆندار جیاوازەوە. بۆنەکان بە خۆشی تێکەڵ بوون و زاڵ بوون بەسەر بۆنی بێهێزی ئارەقەدا. نانی بەیانی و نیوەڕۆی خوارد، هەرچەندە کاتی نانخواردنی ئێوارە بوو، سێ پەرداخ شەرابی خواردەوە کە هەریەکەیان لە شووشەیەکی جیاواز و ڕەنگێکی جیاوازەوە بوو. ژیان باش بوو. دیمەنی دەرەوەی پەنجەرەکە وەک خۆی مابووەوە و ئیلهامبەخش نەبوو، بۆیە مارش ئەو سندوقە سووراوییەی دەرهێنا کە تەنها بۆ بۆنەیەکی لەو جۆرە پاشەکەوتی کردبوو و شووشەکەی بە سووری گەش بۆیاخ کرد. ئەمەش یارمەتیدەر بوو، لانیکەم بۆ ماوەیەک. پاشان مارش دەستی کرد بە خەیاڵکردنی ئەوەی کە چۆن دەبێت ئەو پانێڵە بە پاکی لێبدەیت، بەڵام لەو ساتەدا پینگی پەیامێکی هاتوو خەونەکانی پچڕاند.
  
  کاتی مەزەندەکراو بۆ گەیشتن ١٥ خولەک.
  
  ئازار ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد، دڵخۆش بوو بەڵام لە هەمان کاتدا نیگەران بوو. گەشتێکی چل کاتژمێری لە پێش بوو بە درێژایی هەندێک لە خراپترین ڕێگاکانی ناوچەکە. پێناچێت ئەم بیرکردنەوە ئیلهامبەخش بێت. بەڵام کاتێک تەواو بوو، قۆناغی داهاتوو بێ سنوور سەرنجڕاکێشتر دەبوو. مارچ شتەکانی کۆکردەوە و پۆدەکانی قاوە و بوتڵی شەراب و قاپەکانی بە ڕێکوپێکی ڕەنگ و شێوە و قەبارە ڕێکخست و پاشان بەرەو دەرەوە ڕۆیشت.
  
  ئۆتۆمبێلی جۆری SUV چاوەڕێی دەکرد و لە تەنیشت ڕێگاکەدا خەریکی چرپە بوو و بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر ئاسوودە دەرکەوت. مارش بۆمبە ئەتۆمییەکەی شیکردەوە و پشتێنەی سەلامەتی خۆی بەوەوە بەستەوە و دواتر چاودێری خۆی دەکرد. شۆفێرەکە کەمێک قسەی کرد پێش ئەوەی بزانێت مارش گرنگی بە ژیانە بچووکە گەوادەکەی خۆی نادات، پاشان کەوتە پشت سوکانەکە. ڕێگاکە بێکۆتایی لە پێشەوە درێژ بووەوە.
  
  کاتژمێرەکان تێپەڕین. ئۆتۆمبێلە جۆری SUVەکە خلیسکاوە، پاشان لەرزۆکە، پاشان جارێکی دیکە خلیسکاوە، چەند جارێک وەستا بۆ پشکنینی غاز و پەڵە. شۆفێرەکە مەترسی ئەوە ناکات کە بەهۆی تاوانێکی بچووکەوە ڕابکێشرێت. ئاخر ئەوە تەنیا ئۆتۆمبێلێکی دیکە بوو لە نێو زۆر کەسدا، پریشکێکی دیکەی ژیان بوو کە بە درێژایی ڕێگای خێرا ئەبەدیدا دەڕۆیشت بۆ ئەو شوێنانەی کە نەزانراون و ئەگەر بە شێوەیەکی ناسەرنجڕاکێش بمێنێتەوە، بێ ئاگاداری تێدەپەڕی.
  
  و پاشان مۆنتەری لە پێشەوە بوو. مارچ زەردەخەنەیەکی فراوانی کرد، ماندوو بەڵام دڵخۆش بوو، چونکە گەشتە دوور و درێژەکە زیاتر لە نیوەی ڕێگاکە تەواو بوو.
  
  جانتای ئەتۆمی لە تەنیشتیەوە کەوتبوو، ئێستا تەنها چەند کاتژمێرێک لە سنووری ئەمریکاوە دوورە.
  
  
  بەشی دووەم
  
  
  ئازار قۆناغی داهاتووی گەشتەکەی لە ژێر پەردەی تاریکییەکی تەواودا ئەنجامدا. شوێنێک بوو کە هەر شتێک دەتوانرا سەربکەوێت یان بدۆڕێت؛ هۆکارێکی نەناسراو، کە لەلایەن سەرۆکەکانی کارتێلە ناوخۆییەکانەوە بۆ بڕێکی بێئەندازە بەرزکرایەوە، هاتە ناو وێنەکەوە. کێ دەیتوانی بیری ئەو جۆرە کەسانە پێشبینی بکات؟ کێ دەیزانی دواتر چی دەکەن؟
  
  بێگومان نەک ئەوان... یان جولیان مارش. بە شێوەیەکی شەرمەزارکەر لەگەڵ دەیان کەسی دیکە لە پشتی بارهەڵگرێکدا گواسترانەوە کە بەرەو سنوور دەڕۆیشت. لە شوێنێک لە ڕێگادا ئەم بارهەڵگرە ڕێگای خێرا کوژاندەوە و لە تاریکیدا ون بوو. نە گڵۆپ، نە هێما، شۆفێرەکە ئەم ڕێگایەی بە چاوبەستراو زانی - و باشە کە دەیزانی.
  
  مارش لە پشتی بارهەڵگرەکەدا وەستایەوە و گوێی لە قسە و قسەڵۆک و ناڕازیبوونی خێزانەکان بوو. قەبارەی پلانەکەی لەبەردەمیدا بوو. ساتەوەختی هاتنی بۆ نیویۆرک نەیتوانی بە زوویی بێت. کاتێک بارهەڵگرەکە سوکانەکەی کێشا و دەرگاکانی پشتەوە لەسەر هێنجە چەورکراوەکان کرانەوە، سەرەتا هاتە دەرەوە و بەدوای سەرکردەی ئەو چەکدارانەدا دەگەڕا کە پاسەوانی وەستابوون.
  
  وتی: "دیابلۆ"، بە بەکارهێنانی وشەیەکی کۆد کە ناساندنی وەک گەشتیارێکی VIP و ڕازی بووە بە پارەدان. پیاوەکە سەری لە سەری خۆی دانا، بەڵام دواتر پشتگوێی خست و هەمووانی لە ژێر لقە بەرفراوانەکانی دارێکی هەڵواسراودا کردە کۆبوونەوەیەکی بچووک.
  
  بە زمانی ئیسپانی وتی: "ئێستا زۆر گرنگە کە بە هێمنی بجوڵێیت، هیچ نەڵێیت و وەک ئەوەی پێت دەوترێت بیکەیت. ئەگەر ئەمە نەکەیت قوڕگت دەبڕم. تێئەگەیت?"
  
  مارش سەیری دەکرد کە پیاوەکە چاوی بە نیگای هەمووان دەکەوێت، بە نیگای خۆیشیەوە. ڕێپێوانەکە دوای ساتێک دەستی پێکرد، بە درێژایی ڕێگایەکی چەقەڵ و بەناو دارستانەکاندا. تیشکی مانگ بەسەر سەریدا دەچڕا و مەکسیکییە پێشەنگەکە زۆرجار چاوەڕێی دەکرد تا هەورەکان ڕووناکییەکەی شاردەوە پێش ئەوەی بەردەوام بێت. زۆر کەم وشە دەگوترا و ئەوانە تەنها لەلایەن پیاوانی خاوەن دەمانچەوە، بەڵام لەناکاو مارش خۆی بینی کە خۆزگە دەخوازێت کەمێک بە ئیسپانی قسە بکات- یان ڕەنگە زۆریش.
  
  لە ناوەڕاستی هێڵەکەدا بە پەلە ڕۆیشت، گرنگی بە دەموچاوە ترساوەکانی دەوروبەری نەدەدا. دوای کاتژمێرێک خاویان کردەوە و مارش لە پێشەوە دەشتێکی شۆستەیی چرچ و لۆچی بینی کە دارێکی تەنک و کاکتوس و چەند ڕووەکێکی دیکەی تێدا بوو. هەموو گروپەکە چەقۆکێشان.
  
  سەرکردەکە بە چرپە گوتی: تا ئێستا زۆر باشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام ئێستا قورسترین بەشە. دەوریەی سنوورەکان ناتوانێت لە هەموو کاتێکدا چاودێری تەواوی سنوورەکە بکات، بەڵام پشکنینی هەڕەمەکی ئەنجام دەدەن. هەموو کاتێک. تۆش،" سەری لە ئازاردا دانا، "داوات کرد کە دیابلۆ بپەڕیتەوە. هیوادارم ئامادە بیت بۆ ئەمە".
  
  ئازار پێکەنی. هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە کابرا بچووکەکە باسی چی دەکات. بەڵام زۆری نەخایاند خەڵک دەستیان کرد بە نەمان و هەریەکەیان کۆمەڵەیەکی بچووکی کۆچبەریان هەبوو، تا تەنها مارش، سەرکردە و پاسەوانێک مانەوە.
  
  سەرکردەکە وتی: من گۆمێزم. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە لۆپێزە. ئێمە بە سەلامەتی ڕێنماییتان دەکەین لە ڕێگەی تونێلەکەوە".
  
  - ئەی ئەو کوڕانە؟ مارش سەری بۆ کۆچبەرە ڕۆیشتووەکان دانا و باشترین لەهجەی ساختەی ئەمریکی خۆی لەبەر کرد.
  
  واتە: تەنها پێنج هەزار دەدەن بۆ سەرێک. گۆمێز ئاماژەیەکی بێبایەخانەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان مەترسی فیشەک دەکەن. خەمت نەبێت، دەتوانیت متمانەمان پێ بکەیت".
  
  مارش لەرزی کاتێک بینی زەردەخەنە فێڵبازەکە بە توندی لەسەر دەموچاوی ڕێبەرەکەی جێگیر بوو. بێگومان هەموو گەشتەکە زۆر بە ئاسانی بەڕێوەچوو بۆ ئەوەی چاوەڕێی بەردەوامبوونی هەبێت. پرسیارەکە ئەوە بوو: کەی هێرش دەکەنە سەری؟
  
  گوتی: با بچینە ناو تونێلەکەوە. "لێرە هەست بە نیگایەکی کنجکاو دەکەم."
  
  گۆمێز نەیتوانی خۆی لە تیشکی نیگەرانی بپارێزێت کە بەسەر دەموچاویدا دەچڕا و لۆپێز تاریکییەکانی دەوروبەری سکان کرد. وەک یەک، ئەو دوو پیاوە بە ئاراستەیەکی ڕۆژهەڵات، بە گۆشەیەکی کەم، بەڵام بەرەو سنوور، بردیان. مانگی ئازار بە ئەنقەست هەنگاوی هەڵەی نا و بە ناتەواوی دەرکەوت. تەنانەت لە کاتێکدا لۆپێز دەستی یارمەتیدانی پێدا، کە مارش دواتر بۆی کەتەلۆگی کرد و وەک لاوازییەک نووسیویەتی. ئەو بە هیچ شێوەیەک شارەزا نەبوو، بەڵام ڕۆژێک هەژمارێکی بانکی بێ بن ڕێگەی پێدابوو زۆر لەوە زیاتر بێت لە تەڵە مادییەکان و ئەزموونی پاڵەوانانی هونەری جەنگی جیهانی و سەربازانی پێشووی هێزی تایبەت لەنێویاندا. مارش چەند فێڵێکی دەزانی، هەرچەندە فەنتازی بوون.
  
  ماوەیەک بە پێ ڕۆیشتن، بیابانەکە بە دەوریاندا درێژ بووەوە، نزیک بوو بێدەنگ بێت. لەگەڵ دەرکەوتنی گردەکە لە پێشەوە، مارش بە تەواوی ئامادەبوو دەست بە سەرکەوتنەکە بکات، بەڵام گۆمێز وەستا و ئاماژەی بە تایبەتمەندییەک کرد کە ئەگەرنا هەرگیز نەیدەبینی. لەو شوێنەی کە خاکی خۆڵاوی لەگەڵ دامێنی نەرمی لێوارەکاندا یەکدەگرت، یەک دوو دار بچووک لەگەڵ دارستانێکی فڵچەدا یەکتریان بینی. بەڵام گۆمێز نەچووە ئەم شوێنە، بەڵکو بە وریاییەوە سی هەنگاوی بەرەو ڕاست ڕۆیشت، پاشان دە هەنگاوی دیکە بەرەو بەرزترین لێوار. کاتێک لەوێ بوو، لۆپێز بە وردبینییەکی بێ سنوورەوە ناوچەکەی پشکنی.
  
  لە کۆتاییدا وتی: پاک و خاوێنی.
  
  پاشان گۆمێز پارچە پەتێکی نێژراوی دۆزیەوە و دەستی کرد بە ڕاکێشان. مارش بەشێکی بچووکی بناری گردەکەی بینی کە بەرزبووەتەوە، بەرد و فڵچەی دەگۆڕێت بۆ ئەوەی کونێکی قەبارەی مرۆڤ دەربکەوێت کە لەناو بەردی زیندوودا هەڵکەندراوە. گۆمێز خۆی خستە ژوورەوە، پاشان لۆپێز لوولەی دەمانچەکەی ئاراستەی مارش کرد.
  
  "ئێستا تۆ. هەروەها تۆش."
  
  ئازار بەدوایدا ڕۆیشت، بە وریاییەوە سەری دابەزاند و چاودێری ئەو تەڵەیەی دەکرد کە دەیزانی تەنها چەند هەنگاوێک دوورە لە هەڵکردنی. پاشان دوای هەندێک بیرکردنەوە، ئەو پیاوە دوو لایەنەی کەناڵەکانی گۆڕی، بڕیاریدا پاشەکشە بکات بۆ ناو تاریکی.
  
  لۆپێز چاوەڕێی کرد، دەمانچەی بەرزکردەوە. مارچ خلیسکا و پێڵاوەکانی بە درێژایی لێوارە بەردینەکەدا دەخلیسکاند. لۆپێز دەستی درێژ کرد و چەکەکەی خستە خوارەوە و مارش تیغە شەش ئینجەکەی وەرچەرخاند و نووکەکەی خستە ناو خوێنهێنەری کارۆتیدی پیاوەکەی ترەوە. چاوەکانی لۆپێز فراوان بوون و دەستی بەرز کردەوە بۆ ئەوەی لێشاوەکە بوەستێنێت، بەڵام مارش هیچ نیازێکی نەبوو ئەو کارە بکات. لە نێوان چاوەکانیدا لۆپێزی لێدا و دەمانچەکەی لێ ڕفاند و دواتر تەرمی مردووەکەی بە لێدان لە گردەکە دابەزاند.
  
  بەنەفرەت بیت.
  
  مارش تفەنگەکەی خستە خوارەوە، دەیزانی گۆمێز خێراتر لە پێویست درکی پێدەکات ئەگەر لە دەستی مارشدا بیبینێت. پاشان دووبارە چووە ناو تونێلەکەوە و بە خێرایی بە ڕێڕەوی سەرەتاییدا ڕۆیشت. زبر و ئامادە بوو، بە لەرزۆکی تیشک و تۆز و هاوەن دڵۆپ دڵۆپ لە سەقفەوە پشتگیری دەکرا. مارش بە تەواوی چاوەڕێی ئەوە بوو لە هەر ساتێکدا بنێژرێت. دەنگی گۆمێز گەیشتە گوێچکە گرژەکانی.
  
  "نیگەران مەبە. تەنها دەروازەیەکی درۆیە بۆ ترساندنی هەر کەسێک کە ڕەنگە تووشی ئەم تونێلە بێت. لەوەش نزمتر بڕۆ هاوڕێکەم".
  
  مارش بە تەواوی دەیزانی چی چاوەڕێی دەکات "لە خوارەوەتر"، بەڵام ئێستا توخمێکی بچووکی سەرسوڕمانی هەبوو. بەشە فێڵاوییەکە بریتی دەبێت لە لەکارخستنی چەکەکەی گۆمێز بەبێ ئەوەی بە سەختی برینداری بکات. نیویۆرک هێشتا هەزاران کیلۆمەتر لێیەوە دوور بوو.
  
  وە زۆر دوورتر دەرکەوت کاتێک لە ژێر بیابانی مەکسیکدا وەستابوو، هەستی بە پیسی دەکرد کە بە پشتیدا دەڕژا، بە بۆنی ئارەقە و ڕووەک دەورە دراوە، چاوەکانی بە تۆزەوە چەقۆی لێدەدا.
  
  مارچ خۆی خستە پێشەوە، لە کاتێکدا جانتایەکی پشتەوەی کە تەوقەکەی بە پاژنەی پێیەوە پێچرابوو، خەزان و لە پشتیەوە ڕاکێشا. لێرە جل و بەرگ زۆرە، لە کاتێکدا بیری کردەوە. تەنها جل و بەرگ و ڕەنگە فڵچەی ددان. کۆڵۆنێکی خۆش. کیسەیەک قاوە... ئەو پرسیاری ئەوەی کرد کە ڕەنگە ئەمریکییەکان ئامێرەکانیان بۆ پێوانی تیشک لە کوێ دانابێت، پاشان دەستی کرد بە خەمی خودی تیشکەکە. دووبارە.
  
  ڕەنگە ئەمە شتێک بێت کە دەبوو پێش ئەوەی بچیت پشکنینت بۆ کردبا.
  
  باشە دەبێت بژیت و فێر بیت.
  
  مارچ خۆی ناچار کرد پێبکەنێت کاتێک لە تونێلە تەسکەکەوە دەرچووە ناو تونێلێکی زۆر گەورەتر. گۆمێز کز بوو و دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی یارمەتی بدات.
  
  "شتێكی پێكهنیناوی ههیه?"
  
  - بەڵێ، ددانە گێلەکانت.
  
  گۆمێز بە شۆک و بێباوەڕیەوە سەیری دەکرد. پێدەچوو ئەم ڕستەیە دوا شت بێت کە چاوەڕێی دەکرد لەم قۆناغەی سەفەرەکەیاندا بیبیستێت. مارش حیسابی کرد کە ڕەنگە چی بێت. لە کاتێکدا گۆمێز هەوڵیدا بزانێت، مارش هەستا و دەمانچەکەی لە دەستی گۆمێزدا سووڕاند و کونەکەی خستە ناو دەمی پیاوەکەی ترەوە.
  
  - ئێستا تێگەیشتووی مەبەستم چییە؟
  
  گۆمێز بە هەموو توانایەوە شەڕی کرد و مارشی پاڵدا و بەرمیلەکەی بۆ خۆی گەڕاندەوە. خوێن لە دەمی دەڕژا کاتێک هاوار دەکرد و ددانەکانی کەوتنە سەر زەوی. مارش لە ژێر بەرمیلە درێژەکەدا کۆترە و لێدانێکی بەهێزی لە چەناگە و لێدانێکی دیکەی لە لای سەری دا. گۆمێز لەرزۆک بوو، چاوەکانی دەریانخست کە هێشتا باوەڕ بەوە ناکات کە ئەم کۆترە نامۆیە بەسەریدا زاڵ بووە.
  
  مارش چەقۆکەی لە غەلافەکەی لای مەکسیکییەکە ڕاکێشا کاتێک لە یەکتردا بوون. گۆمێز بەپەلە ڕۆیشت، دەیزانی لە داهاتوودا چی ڕوودەدات. خۆی کێشا بە دیوارێکی بەرد و بە نالەیەکی قورس شان و کەللەسەری شکاند. مارش پەنجەیەکی فڕێدا کە لە مەکسیکییەکە هەڵفڕی و دواتر ڕۆکای لێدا. خوێن لە جومگەکانی خۆیەوە دەڕژا. دەمانچەکە جارێکی تر بەرزبووەوە، بەڵام مارش خۆی ڕاست کردەوە بەجۆرێک کە لە نێوان قاچەکانیدا بوو، ئێستا بەشە بازرگانییەکە بێسوود بوو.
  
  گۆمێز سەری لێدا، خوێنیان تێکەڵ بوو و بەسەر دیوارەکاندا ڕژا. مارچ لەرزۆک بوو، بەڵام خۆی لە لێدانی داهاتوو ڕزگار کرد، پاشان ئەو چەقۆیەی بیرکەوتەوە کە هێشتا لە دەستی چەپیدا بوو.
  
  پاڵدانێکی بەهێز، و چەقۆکە بڕبڕەکانی گۆمێزی لەوەڕاند، بەڵام مەکسیکییەکە دەمانچەکەی خستە خوارەوە و هەردوو دەستی خستە سەر دەستی مارش بە چەقۆکە، بەم شێوەیە هێزی لێدانەکە وەستا و تیغەکەی نێژرا. ئازار سیماکانی شێواند، بەڵام پیاوەکە توانی ڕێگری لە مردنی حەتمی بکات.
  
  مارچ یەکسەر سەرنجی لەسەر دەستی ئازادەکەی بوو، بەکاری هێنا بۆ لێدان دووبارە و سێبارە، بەدوای خاڵە لاوازەکاندا دەگەڕا. پیاوەکان پێکەوە بە باشترین شێوە خەباتیان دەکرد، بە هێواشی بەرەو سەرەوە و خوارەوەی تونێلەکە دەڕۆیشتن و بەر تیرە دارەکان دەکەوتن و بەناو کۆمەڵە قوڕەکاندا دەڕۆیشتن. چەمەکانی ئارەقە بەناو خۆڵدا دەڕۆیشتن؛ خرۆشانی قورس، هاوشێوەی ڕوتاندنی بەراز، شوێنی دەستکردەکەی پڕکردەوە. ڕەحمەت نەبوو، بەڵام زەوی نەگەیشت. گۆمێز هەموو پەنجەیەکی وەک ئەو شەڕکەرە بەئەزموونەی سەر شەقامەکان دەگرت و مارش سەرەتا دەستی کرد بە لاوازبوون.
  
  "بە تامەزرۆییەوە...چاوەڕێی من بووم کە...بتبڕم...بتبڕم..." گۆمێز هەناسەی قورسی دەدا، چاوەکانی کێوی بوون، لێوەکانی خوێناوی بوون و فڕێدرابوونە دواوە.
  
  مارش ڕەتیکردەوە لەم شوێنە تەنیا و دۆزەخییەدا بمرێت. چەقۆکەی کێشایەوە دواوە و لە جەستەی گۆمێز دووری خستەوە و پاشان هەنگاوی نایەوە و چەند پێیەک دووری لە دوو پیاوەکە بەخشی. دەمانچەکە لەسەر زەوی کەوتبوو، فڕێدرابوو.
  
  گۆمێز وەک شەیتانێک هێرشی کردە سەری، هاوار دەکرد، ڕەشەبای دەکرد. مارش هێرشەکەی وەکو ئەوەی فێری کردبوو لادا و شانەکەی سوڕاند و ڕێگەی بە زەبری گۆمێز خۆی دا سەری خۆی بخاتە ناو دیواری بەرامبەرەوە. پاشان مارش لێیدا لە بڕبڕەی پشتیدا. جارێکی تر چەقۆکەی بەکارنەهێنایەوە تا کۆتاییەکە ئەنجامێکی پێشوەختە بوو. هەروەها فێری ئەوە کرا کە دیارترین چەک هەمیشە باشترین نییە بۆ بەکارهێنان.
  
  گۆمێز جەستەی لە دیوارەکە هەڵگرت و سەری هەڵواسی و سوڕایەوە. مارچ چاوی لە دەموچاوی سووری خوێناوی جنۆکە بوو. بۆ ساتێک سەرسامی کرد، کۆنتراستی دەموچاوە سوورەکە و ملی سپی، ئەو کونە ڕەشانەی کە ڕۆژێک ددانە زەردەکان تێیدا هێلانە بوون، گوێچکە کاڵەکان نزیکەی بە شێوەیەکی کۆمیدی لە هەر لایەکەوە دەرچوون. گۆمێز بە لێدانەکە وەرگەڕا. مارش لە لای سەری لێدرا.
  
  ئێستا گۆمێز بە فراوانی کراوە بوو.
  
  مارش هەنگاوی نا بۆ پێشەوە، سەری دەسوڕایەوە، بەڵام ئەوەندە ئاگادار بوو کە لە ڕاستیدا بە چەقۆکە چەقۆی لێدا و تیغەکەی ئاراستەی دڵی پیاوەکەی تر کرد. گۆمێز زەق بووەوە، هەناسەی لە دەمی شکاوییەوە فیشەکێکی لێدا و پاشان چاوی بە نیگای مارچ کەوت.
  
  مارچ هەناسەی هەڵمژی و وتی: بە نیەتێکی باش پارەم پێداویت. - دەبوو تەنها پارەکەت ببەیت.
  
  ئەو دەیزانی کە ئەم کەسانە بە سروشت و بێ گومان بە پەروەردەش خیانەتکارن. خیانەت دەبێتە دووەم یان سێیەم بیرکردنەوەیان لەو ڕۆژەدا، دوای ئەوەی "بۆچی خوێن لەسەر دەستەکانم هەیە؟" و "دوێنێ شەو کۆتاییم بە کوشتنی کێ هێنا؟" ڕەنگە بیرکردنەوەیەک لەبارەی دەرئەنجامەکانی دۆزی کۆکاینیش هەبێت. بەڵام گۆمێز... دەبوو تەنها پارەکەی وەربگرێت.
  
  مارش سەیری دەکرد کە پیاوەکە خەریکی خۆخلیسکاندن بوو بۆ سەر زەوی، پاشان ئیستۆکێکی کرد. کێشەی هەبوو و ئازاری هەبوو، بەڵام تاڕادەیەک هیچ زیانێکی پێنەگەیشتبوو. سەری لێدەدا. خۆشبەختانە بیری لەوە کردەوە کە پاراسیتامۆڵ بخاتە ناو یەکێک لە کیسە بچووکەکانی ناو جانتای پشتەوەی کە دەکەوێتە تەنیشت بۆمبی ئەتۆمی. ئەوەندە گونجاوە کە. هەروەها پاکەتێکی مەسحی منداڵانی لەوێ بوو.
  
  مارچ سڕیەوە و حەبەکانی وشکی قووت دا. لەبیری چوو ئاو لەگەڵ خۆی ببات. بەڵام هەمیشە شتێک هەیە، نەخێر؟
  
  بەبێ ئەوەی ئاوڕێک لە تەرمی مردووەکە بداتەوە، سەری دابەزاند و گەشتە دوور و درێژەکەی بەناو تونێلی ژێر زەویدا بۆ تەکساس دەستپێکرد.
  
  
  * * *
  
  
  کاتژمێرەکان درێژیان کێشا. جولیان مارش بە چەکێکی ئەتۆمیەوە کە بە پشتیەوە بەسترابوو، لە ژێر ئەمریکادا ڕۆیشت. ڕەنگە ئامێرەکە بچووکتر بووبێت لەوەی چاوەڕێی دەکرد - هەرچەندە جانتای پشتەوەی هێشتا ئاوساوە - بەڵام ژوورەکانی ناوەوەی کەمتر قورس نەبوون. بوونەوەرەکە وەک هاوڕێیەکی نەخوازراو یان برایەکی نەخوازراو پێیەوە چەسپاند و دەیکێشا بۆ دواوە. هەموو هەنگاوێک قورس بوو.
  
  تاریکی دەوری دا و خەریک بوو قوتی بدات، تەنیا بەهۆی ڕووناکی هەڵواسراو و ناوبەناوەوە دەشکێت. زۆرێک شکابوون، زۆر بوون. لێرەدا شێدار بوو، کۆمەڵێک ئاژەڵی نەبینراو هەمیشە وێنەی کابوساوییان لە مێشکیدا دەهێنایەوە کە بە هاوئاهەنگییەکی ترسناک یارییان دەکرد لەگەڵ ئەو خورانی ناوبەناوەی کە بەسەر شانەکانیدا دەهاتە خوارەوە و بە بڕبڕەی پشتیدا دەهاتە خوارەوە. هەوا بە بڕی سنووردار بوو، ئەوەی هەبوو کوالیتی خراپ بوو.
  
  دەستی کرد بە هەستکردن بە ماندوێتی بێئەندازە و دەستی کرد بە خەونبینین. ڕۆژێک لەلایەن تایلەر وێبەوە ڕاوەدووی گیرا و دواتر لەلایەن ترۆلێکی خراپەوە. دوو جار کەوتە خوارەوە و ئەژنۆ و ئەژنۆکانی دەقرتاند، بەڵام بە زەحمەت وەستا. ترۆلەکە بوو بە مەکسیکی توڕە و دواتر بوو بە تاکۆیەکی ڕۆیشتن کە پڕ بوو لە بیبەری سوور و سەوز و گواکامۆل.
  
  لەگەڵ تێپەڕبوونی میلەکان، دەستی کرد بە هەستکردن بەوەی کە ڕەنگە نەتوانێت بگاتە ئەو ئاستە، کە شتەکان باشتر دەردەکەون ئەگەر تەنها بۆ ماوەیەک پاڵ بکەوێت. کەمێک خەوی لێ بکەوێت. تاکە شتێک کە ڕێگری لێدەکرد لایەنی گەشاوەترەکەی بوو- ئەو بەشەی کە ڕۆژێک بە سەرسەختییەوە لە منداڵیدا ڕزگاری بووبوو کاتێک هەموو کەسێکی تر دەیانویست نەمێنێت.
  
  لە کۆتاییدا گڵۆپی ڕووناکتر لە پێشەوە دەرکەوتن و ئەویش توانی بەسەر کۆتاییەکەی تری تونێلەکەدا تێپەڕێت و دواتر چەندین خولەکی بەسەر برد بۆ هەڵسەنگاندنی ئەوەی کە دەتوانێت چ جۆرە پێشوازییەک بەدەستبهێنێت. لە ڕاستیدا چاوەڕوانی هیچ لیژنەیەکی وەرگرتن نەدەکرد- هەرگیز چاوەڕوان نەدەکرا بگاتە خاکی ئازادەکان.
  
  بەپێی پلانەکەی، لەم کۆتاییەدا گواستنەوەیەکی تەواو جیاوازی ڕێکخست. مارش وریا بوو و گەمژە نەبوو. پێویستە کۆپتەرەکە چەند میلێک لە دوورەوە جێگیر بێت، چاوەڕێی بانگەوازەکەی بکات. مارش یەکێک لەو سێ خانە سووتاوەی کە لە دەوری جەستەی و لەناو جانتاکەیدا تەرخانکرابوو، دەرهێنا و پەیوەندی کرد.
  
  لە کۆبوونەوەکەدا یەک وشە نەگوترا، هیچ تێبینییەک لەسەر ئەو خوێن و پیسییە نەکرا کە دەموچاو و قژی مارشی داپۆشیبوو. فڕۆکەوانەکە باڵندەکەی بەرزکردەوە بۆ هەوا و بەرەو کۆرپوس کریستی ڕۆیشت، کە وێستگەی داهاتوو و پێش کۆتایی بوو لە سەرگەرمییە گەورەکەی مارش. شتێک دڵنیا بوو، چیرۆکێکی دەبوو بیگێڕێتەوە...
  
  وە کەس نییە پێیان بڵێت. تاکە شتێک کە لەگەڵ میوانەکانی ئاهەنگەکەدا بەشداریت نەکرد ئەوە بوو کە چۆن توانیت جانتایەکی ئەتۆمی لە بەرازیلەوە بە قاچاخ ببەیتە کەناری ڕۆژهەڵاتی ئەمریکا.
  
  کۆرپوس کریستی پشوویەکی کورت و دوشێکی درێژ و خەوی کورتی پێشکەش کرد. دواتر گەشتێکی بیست و چوار کاتژمێری دەبێت بۆ نیویۆرک، و دواتر...
  
  ئارماگدۆن. یان لانی کەم لێواری ئەو.
  
  مارش زەردەخەنەی کرد کاتێک بە ڕووی خوارەوە لەسەر جێگاکە پاڵکەوت و سەری لەناو بالیفەکەدا نێژرا. بەزەحمەت دەیتوانی هەناسە بدات، بەڵام هەستەکەی تەواو بەدڵ بوو. فێڵەکە ئەوە دەبێت کە دەسەڵاتداران قەناعەت پێبکەن کە ئەو جدییە و بۆمبەکە ڕاستەقینەیە. ڕەق نییە - سەیرکردنێک لە دەبە و ماددە دابەشبووەکان وایان لێدەکات هەستن و سواڵ بکەن. کاتێک ئەوە تەواو بوو... مارش خەیاڵی کرد دۆلارەکان دەڕژێنە ناوەوە، وەک هەندێک ئامێری یاریکردن لە لاس ڤێگاس کە بە ڕێژەیەکی گرێ پارە تف دەکەن. بەڵام هەمووی بۆ دۆزی باش. دۆسیەی وێب.
  
  لهوانه نیه. مارش پلانی تایبەتی خۆی هەبوو بۆ جێبەجێکردنی لە کاتێکدا سەرکردە سەیرەکەی پیتیەکان بەدوای کەوانەکاندا دەگەڕا.
  
  لە سەر جێگاکە خۆی خلیسکاند و لەسەر ئەژنۆکانی نیشتەوە پێش ئەوەی هەستێتەوە. هەندێک سووراوی لێوی لێدا. کەلوپەلی ژوورەکەی ڕێکخستەوە بەجۆرێک کە مانای هەبێت. دابەزی و بە بەرزکەرەوەکە ڕۆیشت بۆ خوارەوە بۆ ژێرزەمینەکە، لەوێ ئۆتۆمبێلی کرێ چاوەڕێی دەکرد.
  
  کرایسلەر ٣٠٠.قەبارە و ڕەنگی نەهەنگێکی سپیکراوە.
  
  وێستگەی داهاتوو... ئەو شارەی کە هەرگیز نەخەوتووە.
  
  
  * * *
  
  
  مارش بەبێ ماندووبوون ئۆتۆمبێلەکەی لێخوڕی کاتێک سکایلاینی بەناوبانگی جیهانی هاتە بەرچاو. پێدەچوو بە شێوەیەکی گاڵتەجاڕانە ئاسان بێت ئەم ئۆتۆمبێلە بۆ نیویۆرک لێبخوڕیت، بەڵام دواتر کێ دەیزانی جیاواز دەبێت؟ باشە، ڕەنگە کەسێک. زیاتر لە سێ ڕۆژ بەسەر بازاڕی ڕامسێسدا تێپەڕیبوو. چی دەبوو ئەگەر هەواڵەکە دزە بکاتە دەرەوە؟ ڕێپێوانەکە هیچی نەگۆڕی. ئەو تەنیا ڕێبوارێکی دیکە بوو، لە ڕێگایەکی پێچاوپێچدا بە ژیاندا دەسووڕایەوە. ئەگەر یارییەکە تەواو بوو زۆر بە زوویی دەیزانێت. ئەگەرنا... وێب بەڵێنی دا کە ڕامسێس کەسانێک دابین بکات کە ئامادەبن یارمەتیدەر بن لەم کارەدا. مانگی ئازار حسابی بۆ دەکرد.
  
  مارش بە کوێرەوەری ئۆتۆمبێلەکەی لێخوڕی، زۆر نەیدەزانی و گرنگی بەو شتانە نەدەدا کە لە داهاتوودا چی ڕوودەدات. ئەوەندە وریا بوو کە پێش ئەوەی بچێتە ناو شارە گەورەکە بوەستێت، پەنای بۆ شەوەکە بردووە لە دیوەکەی تری ڕووبارەکە کاتێک خۆر دەستی بە ئاوابوون کرد، ئەمەش ڕێڕەوی هەڕەمەکی گەشتەکەی ئاڵۆزتر کرد. مۆتێلەکە کە شێوەی L بوو بەس بوو، هەرچەندە جێگەی نوستنەکە خراپ بوو و بە شێوەیەکی حاشا هەڵنەگر پیس بوو، چوارچێوەی پەنجەرە و لێواری زەویەکانیش بە چەند ئینج قوڕێکی ڕەش ڕوپۆش کرابوو. بەڵام جێگەی سەرنج و بێ پلان و بە کردەوە هەست پێنەکرابوو.
  
  هەر بۆیە لە دەوروبەری نیوەی شەودا، ڕاست دانیشت و دڵی لێدەدا، کاتێک کەسێک لە دەرگای ژوورەکەی دا. دەرگاکە کرایەوە سەر جێگای وەستانی ئۆتۆمبێلەکان، بۆیە بە هەموو ڕاستگۆییەوە دەکرا هەر کەسێک بووبێت لە میوانێکی سەرخۆشی بێسەرپەرشتەوە تا یاریزانێکی گاڵتەجاڕ. بەڵام دەکرێت پۆلیسیش بێت.
  
  یان تیمی شەشەمی سیل.
  
  مارش چەقۆ و کەوچک و پەرداخەکانی داڕشت و پاشان پەردەکەی کێشایەوە دواوە تا سەیری دەرەوە بکات. ئەوەی بینی بۆ ساتێک بێدەنگ کرد.
  
  چی ئەو...؟
  
  لێدانەکە جارێکی تر دەنگی دایەوە، سووک و تازە. مارش درێغی نەکرد لە کردنەوەی دەرگاکە و ڕێگەی بە پیاوەکە دا بچێتە ژوورەوە.
  
  وتی: تۆ سەرسامت کردم. "وە ئەوە لەم ڕۆژانەدا زۆر ڕوونادات."
  
  سەردانکەرەکە وتی: هەست بە باشی دەکەم وەک خۆی. "یەکێکە لە سیفەتە زۆرەکانی من."
  
  مارچ پرسیاری ئەوانی دیکەی دەکرد، بەڵام پێویست نەبوو زۆر دوور سەیر بکات تا لانیکەم دەیان کەس تێبینی بکات. - پێشتر تەنها جارێک یەکترمان بینیوە.
  
  "بەڵێ. وە یەکسەر هەستم بە خزمایەتییەک کرد".
  
  ئازار ڕاست بووەوە، ئێستا خۆزگە دەخواست ئەو دوشە چوارەمەی بکردایە. - پێم وابوو هەموو پیتیاکان مردوون یان گیراون. جگە لە من و وێب".
  
  سەردانکەرەکە دەستەکانی بڵاوکردەوە و وتی: وەک دەبینیت، تۆ هەڵە بوویت.
  
  "من خۆش حاڵم." ئازار زەردەخەنەیەکی ساختە کرد. "زۆر ڕازیم."
  
  سەردانکەرەکەیش زەردەخەنەی کرد: "ئۆه، تۆ خەریکە دەبیتە یەکێک."
  
  مارچ هەوڵیدا ئەو هەستەی کە هەموو ڕۆژانی لەدایکبوونی بە یەکجار گەیشتووە، دوور بخاتەوە. ئەم ژنە نامۆ بوو، ڕەنگە وەک ئەو نامۆ بووبێت. قژی قاوەیی بە شێوازێکی چەقۆدار بڕاوە؛ چاوەکانی سەوز-شین بوون، تەواو وەک چاوەکانی. چەندە ترسناک بوو؟ جلوبەرگەکەی پێکهاتبوو لە پلۆڤەرێکی سەوزی پشم و جینزێکی سووری گەشاوە و دۆک مارتینزی شین دەریایی. لە دەستێکدا پەرداخێک شیری لە دەستدا بوو، لە دەستەکەی تردا پەرداخێک شەراب.
  
  لە کوێوە گەیشتوە...؟
  
  بەڵام لە ڕاستیدا گرنگ نەبوو. ئەو زۆری خۆشدەویست کە ئەو کچە ناوازەیە، کە بە جۆرێک لە جۆرەکان لێی تێدەگات. ئەو پێی خۆش بوو کە لە شوێنێکی نادیارەوە هاتە دەرەوە. ئەو پێی خۆش بوو کە ئەو کچە تەواو جیاوازە. هێزەکانی تاریکی لە بەرامبەر یەکتردا چەقاندیان. شەرابی سووری خوێن و شیری سپی سپیکەرەوە خەریک بوو تێکەڵ ببن.
  
  مارچ چاویلکەکەی لێ وەرگرت. - دەتەوێت لە سەرەوە بیت یان لە خوارەوە؟
  
  - ئای من ئیزعاج نیم. با بزانین مەزاجەکە دەمانباتە کوێ".
  
  بۆیە مارش بۆمبە ئەتۆمییەکەی لە سەری جێگاکەدا دانا کە هەردووکیان بتوانن بیبینن و لە چاوەکانی زۆی شیرزەوە پریشکێکی زیادەی بینی کە لە دوورەپەرێزێک دەچوو. ئەم ژنە بەهێز و کوشندە و بەڕاستی نامۆ بوو. ڕەنگە شێت بێت. شتێک کە تا کۆتایی لەگەڵیدا دەگونجێت.
  
  لەکاتێکدا جلەکانی داکەند، مێشکی دابەشبووی سەرگەردان بوو بۆ ئەوەی بیر لەوە بکاتەوە کە خەریکە چی ڕوودەدات. بیرکردنەوە لەو هەموو وروژاندنەی کە بەڵێنیان پێدرابوو بۆ سبەی و ڕۆژی دوای سبەی، کاتێک ئەمریکا دەخەنە سەر ئەژنۆ و دڵخۆش دەبن بە بۆمبی ئەتۆمی، وای لێکرد کە بە تەواوی ئامادەبێت بۆ زۆی کاتێک پانتۆڵەکەی ڕاکێشا بۆ خوارەوە و سەرکەوتە سەر کەشتییەکە.
  
  "بێ یاری پێشوەختە؟" ئەو پرسی.
  
  ژنەکە وتی: باشە، کاتێک ئەو جانتای پشتەوەت بەو شێوەیە دانا، سەیری بۆمبی ئەتۆمی دەکرد وەک ئەوەی بتوانێت سەیری بکات. "تێگەیشتم کە پێویستم پێی نییە."
  
  مارچ بە سەرسوڕمانی خۆشەوە زەردەخەنەی کرد. "هەروەها منیش".
  
  - دەبینیت خۆشەویستی؟ زۆی خۆی خستە سەری. واتە: ئێمە بۆ یەکتر دروست بووین.
  
  پاشان مارش تێگەیشت کە دەتوانێت کەرەکەی ببینێت کە هێواش هێواش دەجووڵێت و لەڕادەبەدەر کاڵ بووە لە ڕەنگدانەوەی ئەو ئاوێنەیەی کە ڕاستەوخۆ لە سەرووی سنگی کۆنەکەوە بە دیوارەکەوە هەڵواسراوە و لە پشتیەوە خودی جانتای پشتەوەی کە لە نێوان بالیفەکانی جێگاکەدا هەڵکەوتووە. چاوی لە دەموچاوە ڕەنگاوڕەنگەکەی بوو.
  
  بە زەقییەوە وتی: نەفرەت. "کاتێکی زۆری ناوێت".
  
  
  بەشی سێیەم
  
  
  مات درەیک خۆی بۆ کێویترین سواربوونی تیپەکە ئامادە دەکات تا ئێستا. هەستێکی ناخۆش و ناخۆشکەر لە چاڵە گەدەمدا جێگیر بوو و هیچ پەیوەندییەکی بەو فڕینە چەقەڵەوە نەبوو، تەنیا دەرئەنجامی گرژی و دڵەڕاوکێ و بێزاری لەو کەسانە بوو کە دەیانتوانی هەوڵی ئەنجامدانی تاوانە ترسناکەکانی لەو شێوەیە بدەن. هاوسۆزی خەڵکی جیهان بوو کە بە کاروباری ڕۆژانەیاندا دەڕۆیشتن، نەزان بەڵام ڕازی بوون. ئەوان ئەو کەسانە بوون کە خەباتی بۆ دەکرد.
  
  کۆپتەرەکان پڕ بوون لە سەرباز کە گرنگییان پێدەدا و خۆیان دەخستە مەترسییەوە بۆ ئەو کەسانەی کە جیهانیان کردە شوێنێکی باش بۆ ژیان. تەواوی تیمی SPEAR ئامادەبوون، جگە لە کارین بلەیک و بیۆریگارد ئالان و بریجیت مەکێنزی - ناسراو بە کێنزی، کە کاتانای هەڵگرتووە، قاچاخچێتی شوێنەوارە، بریکاری پێشووی مۆساد. تیمەکە بە پەلەیەکەوە 'دوا بازاڕ'ی وێرانکراوی ڕامسێس بەجێهێشت، ناچار بوون هەمووان لەگەڵ خۆیان ببەن، خولەکێک نەمابوو دۆڕان، و هەموو تیمەکە ئامادە و ئاگادارکرابوون و ئامادەبوون لە شەقامەکانی نیویۆرکدا لێبدەن ڕاکردنێک.
  
  لە جەنگەڵێکی ڕاستەقینەوە بۆ جەنگەڵێکی کۆنکرێتی، درەیک بیری کردەوە. هەرگیز داناخەین.
  
  لە هەموو دەوروبەریدا هێڵە یەکتربڕەکانی متمانەپێکراو و شەپۆلە تۆفاناوییەکانی ژیانی بوون. ئەلیسیا و بۆ، مای و کێنزی، و تۆرستن داڵ. لە کۆپتەری دووەمدا سمیس و لۆرن، هایدن، کینیماکا و یۆرگی بوون. تیمەکە بە پێشبڕکێ ڕۆیشتنە ناو ئاسمانی نیویۆرک کە پێشتر سەرۆک کۆبورن پاکی کردبووەوە و بە توندی بانکییان کرد و بە پەلە بە بۆشاییەکانی نێوان ئاسمان ڕوتەکاندا تێپەڕین و بەرەو سەقفێکی شێوە چوارگۆشە دابەزین. گێژاوەکە لێیان دا. ڕادیۆکە چرپەی لێهات لەگەڵ هاتنی زانیارییەکان. درەیک تەنها دەیتوانی قەرەباڵغی شەقامەکانی خوارەوە، بریکارە پەلەکردنەکان و تیمە هێمنەکانی سوات، بیرکردنەوە دۆزەخییەکانی پەلەکردنێکی سەرسەخت بۆ ڕزگارکردنی نیویۆرک و کەناری ڕۆژهەڵات، بە خەیاڵدا بهێنێت.
  
  هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی، هەستی دەکرد چەند کاتژمێری داهاتوو پشێوی دەبێت.
  
  دال چاوی گرت. "دوای ئەمە پشوو دەدەم."
  
  درەیک سەرسام بوو بە متمانەی سویدییەکە. "دوای ئەمە، هەموومان پێویستمان بە یەکێک دەبێت."
  
  - باشە تۆ لەگەڵم نایەیت یۆرکی.
  
  "کێشە نیە. من زۆر دڵنیام جوانا بە هەر شێوەیەک بێت بەرپرسیار دەبێت".
  
  - بە جەهەنەم ئەوە مانای چییە؟
  
  کۆپتەرەکە بە خێرایی دابەزی و گەدەیان نارد بۆ ناو ستراتۆسفێر.
  
  ئەلیسیا پێکەنی. - تەنها ئەوە دەزانین کێ ماڵی دالی بەڕێوەدەبات، تۆرستی. ئیمە دەزانین".
  
  سویدییەکە ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد، بەڵام هیچ لێدوانێکی زیاتری نەدا. درەیک زەردەخەنەیەکی لەگەڵ ئەلیسیا گۆڕیەوە و دواتر تێبینی کرد کە مای سەیری هەردووکیان دەکات. نەفرەت، وەک ئەوە وایە بەهەر حاڵ هیچ شتێکمان نییە خەمی لێ بخۆین.
  
  ئەلیسیا دەستی بۆ مای برد. "ئایا دڵنیای کە دەتوانیت مامەڵە لەگەڵ ئەم جۆرە کردارەدا بکەیت، سپرایت، دوای ئەوەی خۆتت بڕییەوە لەکاتی ڕیش تاشین تەنها لەم دواییانەدا؟"
  
  دەربڕینی مای نەگۆڕا، بەڵام بە دوودڵی دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی دەست لە پەڵە نوێیەکەی سەر دەموچاوی بدات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕووداوەکانی ئەم دواییە وایانکردووە زۆر زیاتر وریا بم لەو کەسانەی کە متمانەم پێیان هەیە. وە چاوتان لەسەر ئەو کەسانە بێت کە خیانەت دەکەن".
  
  درەیک لە ناوەوە چرچ و لۆچ بوو.
  
  هیچ رووی نەداوە. جێی هێشتم، کۆتایی بەو شتە هێنا! هیچ بەڵێنێک نەدرا. .
  
  هەست و بیرکردنەوە تێکەڵ بوون، گۆڕا بۆ زەرداوی ترش، کە تێکەڵ بە هەزار هەستی تر بوو. داڵ، تێبینی کرد، هێواش هێواش لە کێنزی دوورکەوتەوە و بۆ بەزەحمەت چاوەکانی لە ئەلیسیا لابرد. خوایە گیان هیوای خواست لە کۆپتەری دووەمدا شتەکان کەمێک ئارام ببنەوە.
  
  بای کێوی نوێ لێیاندا کاتێک خلیسکێنەی هێلیکۆپتەرەکە دەستی بە سەقفی بیناکەدا کەوت. باڵندەکە نیشتەوە، پاشان دەرگاکان بە وەرچەرخان کرانەوە، سەرنشینەکان بازیان دا و بەرەو دەرگا کراوەکە ڕایانکرد. پیاوان بە دەمانچە پاسەوانی دەرگای چوونە ژوورەوەیان دەکرد و چەند کەسێکی دیکەش لەناوەوە جێگیر بوون. درەیک سەرەتا خۆی خستە ژوورەوە، سەرەتا پێی فڕی و هەستی بە کەمێک نائامادەیی دەکرد بەبێ چەک، بەڵام بە باشی دەیزانی کە بەم زووانە چەکدار دەبن. تیمەکە یەک بە یەک بەپەلە لە پلیکانە تەسکەکاندا دابەزین تا خۆیان لە کۆریدۆرێکی فراواندا بینیەوە، تاریک بوون و لەلایەن پاسەوانی زیاترەوە دەورە دراون. لێرەدا بۆ ساتێک وەستان پێش ئەوەی ڕێنماییەکانیان پێ بگات کە بەردەوام بن.
  
  هەموو شتێک ڕوونە.
  
  درەیک بە پەلە ڕۆیشت، تێگەیشت کە ڕۆژانی گرنگیان لەدەستداوە لە دەرهێنانی زانیاری لە بازاڕەکە و دواتر لەلایەن بریکارە گوماناویەکانەوە لێکۆڵینەوەیان لەگەڵدا کراوە، بەتایبەتی لە سی ئای ئەی. لە کۆتاییدا کۆبورن خۆی دەستوەردانی کرد و فەرمانی ناردنی دەستبەجێی تیمی SPEAR بۆ گەرمترین شوێنی هەسارەکە کرد.
  
  شاری نیو یۆرک.
  
  ئێستا، بە پلیکانەکانی دیکەدا دابەزین و چوونە سەر باڵکۆنێک کە ڕووی لە ناوەوەی ئەو شوێنە بوو کە پێی گوترا بنکەی پۆلیسی ناوخۆییە لە گۆشەی شەقامی ٣ و ٥١. بەبێ ئەوەی خەڵک بزانن، شوێنەکە وەک فەرمانگەیەکی ئاسایشی نیشتمانیش کاری دەکرد- لە ڕاستیدا، یەکێک بوو لەو دوو شوێنانەی کە پێیان دەگوترا "ناوەندی شار"ی شارەکە، کە ناوەکی هەموو چالاکییەکانی دەزگاکە بوو. ئێستا درەیک سەیری پۆلیسی ناوچەکەی دەکرد کە ڕۆژانە کارەکانیان دەکرد، وێستگەکە قەرەباڵغ و دەنگێکی بەرز و قەرەباڵغ بوو، تا پیاوێک بە عەزییەکی ڕەشەوە لە کۆتایی دوورەوە نزیک بووەوە.
  
  گوتی: با بجوڵێین. - لێرەدا کات نییە بۆ بەفیڕۆدان.
  
  درەیک نەیتوانی زیاتر ڕازی بێت. ئەلیسیای پاڵنا بۆ پێشەوە، زۆر بە ناڕەزایی ئەو شۆخ و شەنگە بوو، بەهۆی کێشەکانیەوە چاوێکی زەق و زەنگی بەدەستهێنا. ئەوانی تر لە ژوورەوە قەرەباڵغ بوون، هایدن هەوڵیدا لە تازەهاتووەکە نزیک بێتەوە، بەڵام کاتەکەی تەواو بوو کاتێک لە پشت دەرگای دوورەوە ون بوو. لەکاتی ڕۆیشتنیان چوونە ژوورێکی بازنەیی کە زەوی و دیوارەکانی کاشی سپی بوون و کورسییەکانیش بە ڕیز لە بەردەم سەکۆیەکی بچووکی بەرزدا ڕێکخرابوو. کابرا تا دەیتوانی بە خێرایی ئەوانی بینی.
  
  بە بێ سۆزەوە وتی: سوپاس بۆ هاتنت. - تەنها بۆ ئەوەی بزانیت، ئەو پیاوانەی کە تۆ گرتت- فێڵباز ڕامسێس و ڕۆبەرت پرایس- بردراون بۆ خانەکانی خوارەوەمان بۆ ئەوەی چاوەڕێی ئەنجامی... ڕاوکردنی مرۆڤەکانمان بکەن. پێمان وابوو لەوانەیە زانیاری بەنرخیان تێدابێت و پێویستە لە دەوروبەری بن".
  
  ئەلیسیا بە خەمبارییەوە وتی: بە تایبەت ئەگەر شکست بهێنین.
  
  "بەڕاستی. وە ئەم ژوورە زیندانە ژێرزەمینییانەی کە ئاسایشی زیاتریان هەیە لە ناو بەشی ئاسایشی ناوخۆدا، بوونی ڕامسێس بەبێ دەستنیشانکردن دەهێڵنەوە، وەک دڵنیام دەتوانن پێزانینیان هەبێت".
  
  درەیک وەبیری هێنایەوە کە یەکە ناوخۆییەکانی ڕامسێس دوای ئەوەی بۆمبێکی ئەتۆمییان لە دەستی مارش دزی یان بە زۆر بردبوو، فەرمانیان پێکرا چاوەڕێی مۆڵەتی ڕامسێس بکەن بۆ تەقینەوە. نەیاندەزانی کە گیراوە، یان خەریکە بمرێت. خانەکانی نیویۆرکی ڕێکخراوەکەی ڕامسێس بە هیچ شێوەیەک هیچیان نەدەزانی.
  
  لانی کەم ئەوە تاکە شتێک بوو کە لە بەرژەوەندی تیمی SPEAR قسەی کرد.
  
  هایدن وتی: ئەو بەسوود دەبێت. "من زۆر دڵنیام."
  
  سمیس زیادی کرد: بەڵێ. "بۆیە پاڵنانی ئاژەڵەکان بۆ ئێستا دوابخە."
  
  بریکاری وەزارەتی ناوخۆ چاوی بڕییەوە. - ناوم مۆرە. من لێرەدا بریکاری سەرەکی مەیدانیم. هەموو زیرەکییەک بە مندا تێدەپەڕێت. ئێمە هێزی ئەرکی نوێ دروست دەکەین بۆ ئاسمیلەکردن و دابەشکردنی چالاکییەکان. ئێمە سەنتەرێکمان هەیە و ئێستا خەریکی ڕێکخستنی لقەکانن. هەموو بریکارێک و ئەفسەرێکی پۆلیس- بەردەست بێت یان نا- دژی ئەم هەڕەشەیە کاردەکات و ئێمە بە تەواوی لە دەرئەنجامەکانی شکست تێدەگەین. ناتوانێت..." کەمێک لەرزۆک بوو، فشاری دەروونی نیشان دا کە بە شێوەیەکی ئاسایی نەبیستراو دەبێت. "ناتوانرێت لێرەدا ڕێگە بدرێت ئەمە ڕووبدات."
  
  - سەرۆک لەسەر زەوی کێیە؟ هایدن پرسی. "کێ بڕیارەکان لێرە دەدات لەو شوێنانەی کە بەڕاستی گرنگە؟"
  
  مۆر دوودڵ بوو و چەناگەی خۆی خراپ کرد. - باشە ئێمە دەزانین. نیشتمان. بە هاوکاری یەکەی بەرەنگاربوونەوەی تیرۆر و یەکەی بەڕێوەبردنی هەڕەشە".
  
  - وە بە "ئێمە" مەبەستت من و تۆیە؟، یان تەنها مەبەستت نیشتیمانی دایکە؟"
  
  مۆر دانی بەوەدانا کە پێموایە ئەوە دەتوانێت بگۆڕێت بەو پێیەی دۆخەکە داوای دەکات.
  
  هایدن بە ڕازی دەرکەوت. "دڵنیابە کە پاتری مۆبایلەکەت شەحن بووەتەوە."
  
  مۆر بە دەوری گروپەکەدا سەیری دەکرد وەک ئەوەی هەستی بە بەپەلەیی ئەوان کردبێت و حەزی لێی بووبێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وەک دەزانن پەنجەرەیەکی کورتمان هەیە. زۆری پێناچێت ئەم گەوادانە بزانن کە ڕامسێس ئەو فەرمانە نادات. کەواتە، یەکەم شتەکان سەرەتا. چۆن شانەیەکی تیرۆریستی دەستنیشان بکەین؟"
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد. - وە ڕێپێوان. ئایا نابێت مانگی ئازار لە پێشینەی کارەکانیدا بێت ئەگەر بۆمبی هەڵگرتبێت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەواڵگری ڕاپۆرتی ئەوە دەدات کە مانگی ئازار لەگەڵ شانە ناوخۆییەکان یەکدەگرێت. نازانین چەندی دەبێت. بۆیە بێگومان ئێمە سەرنجمان لەسەر هەردووکیان دەبێت".
  
  درەیک باسی بیۆی لەبارەی گفتوگۆی نێوان مارش و وێبەوە هێنایەوە یاد. ئەو کاتە بە بیریدا هات کە ئەو فەرەنسییە چەقەڵەی کە بۆ یەکەمجار لە کاتی ناچاربوونیان بۆ پاڵەوانێتی دوا پیاوی وەستان ناسیبوویان، و لەو کاتەوە زۆرجار شەڕیان کردبوو، کاتێک گرنگ بوو، ڕووناکی چاکەی دەدرەوشایەوە. وەک ئەستێرەیەک درەوشایەوە. بەڕاستی پێویستە هەندێک ژووری هەناسەدانی زیادە بدات بە کابرا.
  
  لە شوێنێک بە درێژایی شان...
  
  مۆر جارێکی تر قسەی کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چەند ڕێگەیەک هەیە بۆ دەستنیشانکردنی خانەیەکی قووڵ یان تەنانەت خانەیەکی خەوتوو. ئێمە گومانلێکراوەکان تەسک دەکەینەوە. ئێمە بەدوای پەیوەندییەکاندا دەگەڕێین لەگەڵ خانە ناسراوەکانی تر کە لە ئێستاوە لە ژێر چاودێریدان. سەیری ئەو شوێنانەی پەرستنی سووتاو بکەن کە جیهادییە بەناوبانگەکان ژەهرەکەیان تێدا دەڕێژن. ئێمە سەیری کەسانێک دەکەین کە لەم دواییانەدا خۆیان بۆ ڕێوڕەسمەکان تەرخان کردووە- ئەوانەی لەناکاو حەزیان لە ئایین هەیە، لە کۆمەڵگا دەکشێنەوە، یان لەسەر جلوبەرگی ژنان قسە دەکەن. ئاژانسی ئاسایشی نیشتمانی گوێ لە میتاداتای کۆکراوە لە ملیۆنان مۆبایل دەگرێت و هەڵسەنگاندنی بۆ دەکات. بەڵام زۆر کاریگەرتر ئەو ژن و پیاوانەن کە هەموو ڕۆژێک لە هەفتەیەکدا مەترسی ئەوە دەکەن- ئەوانەی ئێمە دزەمان کردووەتە ناو ئەو دانیشتووانەی کە بە بەردەوامی جیهادییە نوێیەکان لێیەوە وەرگیراون".
  
  "لە ژێر بەرگدا". سمیس سەری لە سەری خۆی دانا. "ئەمە باشە".
  
  "ئەمە راستە. لەم کاتەدا زانیارییەکانمان لە باربی ئیگی پۆپ تەنکترن. هەوڵ دەدەین ژمارەی کەسانی ناو هەر خانەیەک پشتڕاست بکەینەوە. قەبارەی خانە. قەزاکان. دەرفەت و ئامادەیی. ئێمە پێداچوونەوە بە هەموو تۆمارە تەلەفۆنییەکانی ئەم دواییە دەکەین. پێت وایە ڕامسێس قسە بکات؟"
  
  هایدن چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد تا بگاتە سەر کارەکەی. "ئێمە هەوڵێکی نەفرەتی باشی بۆ دەدەین."
  
  کینیماکا وتی: هەڕەشەکە نزیکە. "با تیمەکان دیاری بکەین و جەهەنەمەکە لێرە دەربهێنین."
  
  مۆر ڕوونی کردەوە: بەڵێ، بەڵێ، ئەوە باشە. - بەڵام بۆ کوێ دەچیت؟ نیویۆرک شارێکی زۆر گەورەیە. بە ڕاکردن هیچ شتێک بەدەست ناهێنیت ئەگەر شوێنێکت نەبێت بۆ ڕۆشتن. تەنانەت نازانین بۆمبەکە ڕاستەقینە یان نا. زۆر کەس دەتوانن بۆمبێک دروست بکەن... سەیری لای ڕاستت بکەن".
  
  ئەلیسیا لە کورسیەکەیدا خۆی گۆڕی. "دەتوانم گەرەنتی ئەوە بکەم."
  
  مۆر وتی: ئۆتۆمبێلەکان لە ئامادەباشیدان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئۆتۆمبێلی هێزە تایبەتەکان. هێلیکۆپتەرەکان. ئۆتۆمبێلی خێرا بەبێ نیشانە. باوەڕ بکەن یان نەیکەن، ئێمە پلانمان هەیە بۆ ئەمە، ڕێگاکانی پاککردنەوەی شەقامەکان. بەرپرسان و خێزانەکانیان لە ئێستاوە چۆڵ دەکرێن. لە ئێستادا تەنها پێویستمانە خاڵی دەستپێکێکە".
  
  هایدن ڕووی لە تیمەکەی کرد. - کەواتە، با بە خێرایی گروپەکان دابەش بکەین و بگەینە ڕامسێس. وەک ئەو پیاوە وتی پەنجەرەکەمان بچووکە و لە ئێستاوە دادەخرێت".
  
  
  بەشی چوارەم
  
  
  جولیان مارش بە هەستێکی تازەییەوە مۆتێلەکەی بەجێهێشت، تەنانەت بە وروژاندنەوە، بەڵام کەمێک دڵتەنگیش بوو. جل و بەرگی باشی لەبەردا بوو: جینسی شین، قاچێکی کەمێک لە قاچەکەی تر کاڵتر بوو، چەند چینێک کراس و کڵاوێک پاڵ بە لایەکی سەریەوە دەنرا. دیمەنەکە باش بوو و پێی وابوو زۆی تێپەڕاندووە. ژنەکە لە حەمامە بچووکەکە دەرچوو، کەمێک چەقۆکێش دەرکەوت، قژی تەنها نیوەی شانەی کردبوو و سووراوی لێو نیوەی لێدرابوو. تەنها دوای چەند خولەکێک لە هەڵسەنگاندن مارش زانی کە بە ئەنقەست هەوڵی تەقلیدی ئەو دەدات.
  
  یان ڕێزی لێ بگرن؟
  
  ڕەنگە ئەوە دووەمیان بووبێت، بەڵام بەڕاستی مارشی پاڵنا بۆ سەر لێوارەکە. دوا شت کە ویستبووی ئەوە بوو کە وەشانێکی مێینەی خۆی سنووردار بکات بۆ ئەوەی ستایلە ناوازەکەی سنووردار بکات. نزیکەی وەک بیرکردنەوەیەکی پاشکۆ، جانتای پشتەوەی لە جێگاکە هەڵگرت و مادەکەی مەساج کرد و هەستی بە هێڵکاری دڕندە زیندووەکەی ناوەوە کرد.
  
  هی من .
  
  بەیانیەکە خۆش و تازە و گەشاوە و خۆش بوو. مارش چاوەڕێی کرد تا ئۆتۆمبێلێکی پێنج کورسی وەستا و دوو پیاو بازیان دا. هەردووکیان پێستیان ڕەش بوو و ڕیشیان ئەستوور بوو. ئازار وشەی نهێنی کۆتایی بۆ گەشتی کۆتایی قسە کرد و ڕێگەی پێدا دەرگای پشتەوە بکەنەوە. زۆی دەرکەوت کاتێک سەرکەوتە ژوورەوە.
  
  "چاوەڕوان بە". یەکێک لە پیاوەکان دەمانچەیەکی دەرهێنا کاتێک ژنەکە نزیک بووەوە. واتە: تەنها یەکێک هەبێت.
  
  مارچ مەیلی ئەوەی هەبوو کە ڕازی بێت، بەڵام دیوەکەی تری ویستویەتی ئەم ژنە باشتر بناسێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو کەسێکی درەنگ زیادکراوە. ئەو هەموو شتێک باشە".
  
  دەستی تفەنگەکە هێشتا دوودڵ بوو.
  
  "گوێ بگرە، سێ ڕۆژە پەیوەندیم نییە، ڕەنگە چوار ڕۆژە." مارش نەیدەتوانی بە تەواوی لەبیری بێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پلانەکان دەگۆڕدرێن. پاسۆردەکەم پێداویت، ئێستا گوێ لە قسەکانم بگرە. ئەو کچە هەموو شتێک باشە. تەنانەت بەسوود."
  
  "زۆر باشە". هیچ کام لە پیاوەکان قەناعەتیان پێ نەدەهات.
  
  ئۆتۆمبێلەکە بە خێرایی هەڵسا و ستوونی پیسی لە ژێر تایەی دواوە بەرزکردەوە و ڕووی کردە شار. ڕێپێوانەکە پاشەکشەی کرد، چونکە ئاسمان ڕوتەکان گەورەتر دەرکەوتن و هاتوچۆکە چڕتر بووەوە. ڕووکارە بریقەدار و ڕەنگدانەوەییەکان دەوری ئۆتۆمبێلەکەیان دابوو، لە هەندێک شوێندا کوێر بوون کاتێک ڕووناکی دەستکردیان ئاڕاستە دەکردەوە. قەرەباڵغی شەقامەکانیان پڕ کرد و بیناکان بە زانیاری دەدرەوشایەوە. ئۆتۆمبێلەکانی پۆلیس بە شەقامەکاندا دەڕۆیشتن. مارش هیچ نیشانەیەکی زیادبوونی سەرنجی پۆلیسی هەست پێنەکرد، بەڵام لەو کاتەدا نەیدەتوانی لە سەرووی سەقفی ئۆتۆمبێلەکەوە ببینێت. ئەمەی بۆ شۆفێرەکە باس کرد.
  
  کابرا لە وەڵامدا وتی: هەموو شتێک ئاسایی دەردەکەوێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام خێرایی هێشتا گرنگە. هەموو شتێک لەیەک دەچێت ئەگەر زۆر بە هێواشی بجوڵێین".
  
  "رامسێس؟" مارش پرسی.
  
  واتە: چاوەڕێی قسەی ئەوین.
  
  مارچ چاوەکانی بڕیقاندەوە، هەستی بە هەندێک خۆبەزلزانین لە وەڵامەکەدا کرد. ئەم پلانە بە تەواوی هی خۆی بوو و دەبێت خزمەتکارەکانی ڕامسێس بە ئاوازی ئەو سەما بکەن. کاتێک گەیشتنە ئەو شوێنەی کە مارش هەڵیبژاردبوو و خۆی ئامادە کردبوو چەند مانگێک پێش ئەوەی دەست پێبکەن.
  
  بۆ جەختکردنەوە لەسەر کۆنترۆڵکردن وتی: "لەژێر ڕاداردا بمێنەرەوە". - وە لە ژێر سنووری خێراییدا، ڕاستە؟ ئێمە نامانەوێت ڕێگریمان لێ بکرێت".
  
  شۆفێرەکە وتی: ئێمە لە نیویۆرکین، پاشان هەردوو پیاوەکە پێکەنین کاتێک گڵۆپێکی سووری لێدا. مارش هەڵیبژارد کە پشتگوێیان بخات.
  
  پاشان شۆفێرەکە زیادی کرد: بەڵام. - جانتای پشتەوەت؟ ئەم... ناوەڕۆک پێویستی بە پشتڕاستکردنەوە هەیە."
  
  مارش بە هێسکی وتی: من دەزانم. "تۆ پێت وایە من ئەمە نازانم؟"
  
  وێب چ جۆرە مەیموونێکی بەسەردا بارکرد؟
  
  ڕەنگە زۆی هەستی بە پەرەسەندنی گرژییەکە کردبێت، بە پەلە هاتە لای. لە نێوانیاندا تەنها بۆمبێکی ئەتۆمی هەبوو. دەستی هێواش هێواش بە جانتای پشتەوەدا خلیسکاند، یەک سەری پەنجە بە یەکەوە و بۆ خوارەوە بۆ چەناگەی، وای لێکرد کە بترسێت و دواتر چاوی لێی بێت.
  
  "ئایا بەڕاستی ئەمە گونجاوە؟"
  
  - نازانم جولیان. وایه?"
  
  مارش بە تەواوی دڵنیا نەبوو، بەڵام هەستێکی خۆش بوو کە بە تەنیا جێی هێشت. بۆ ساتێک بە بیریدا هات کە شیرز کەمێک سەرنجڕاکێشە، وەک پاپای سێبەر بەهێزە و بێ گومان توانای بانگهێشتکردنی هەر نمونەیەکی نێرانەی هەیە کە پێویستی پێیەتی.
  
  بۆچی من?
  
  ڕەنگە بۆمبی ئەتۆمی یارمەتیدەر بووبێت، ئەو دەیزانی. هەموو کچێک حەزی لە پیاوێک بوو کە چەکی ئەتۆمی هەبێت. شتێک پەیوەندی بە دەسەڵاتەوە هەیە... ئای باشە، ڕەنگە ئەو بیرۆکەیەی بەدڵ بووبێت کە ئەو کەمێک لە خۆی ترسناکترە. چەقبەستووییەکەی؟ دڵنیابە، بۆچی بە جەهەنەم نا؟ شەمەندەفەری بیرکردنەوەکەی لە ڕێڕەو دەرچوو کاتێک لە کەناری ڕێگاکە وەستان، شۆفێرەکە بە کورتی ئاماژەی بەو بینایە کرد کە مارش لە سەردانەکەی پێشوویدا هەڵیبژاردبوو. ڕۆژەکەی دەرەوە هێشتا گەرم بوو و بە تەواوی چاوەڕوان نەکراو بوو. مارش خەیاڵی کەرەکانی قەڵەوی حکومەت دەکرد کە بە توندی لە کورسییە چەرمییە پڵەسەکانیاندا دانیشتبوون و خەریک بوو شەقێکی ژیانیان وەربگرن.
  
  ئێستا بەم زووانە دێت. بۆیە بەم زووانە بەزەحمەت دەتوانم خۆم بگرم.
  
  دەستی زۆی گرت و خەریک بوو بە درێژایی شەقامەکەدا بپەڕێتەوە، ڕێگەی دا جانتای پشتەوەی لەسەر ئەژنۆی کێشراوەکەی هەڵواسرابێت. دوای ئەوەی بە دەرگاوانەکەدا تێپەڕین و ڕێنماییەکانیان بۆ لای چەپ وەرگرت، ئەو گروپە چوار کەسییە بە بەرزکەرەوەکە ڕۆیشتن بۆ نهۆمی چوارەم و دواتر پشکنینیان بۆ شوقە فراوانەکەی دوو ژووری نوستن کرد. هەموو شتێک باش بوو. ئازار دەرگای باڵکۆنەکەی کردەوە و هەناسەیەکی تری هەوای شارەکەی هەڵمژی.
  
  ڕەنگە منیش بە هەمان شێوە لە کاتێکدا هێشتا دەتوانم.
  
  ئیرۆنییەکە وای لێکرد بە خۆی پێبکەنێت. ئەمە هەرگیز ڕووی نەدەدا. تەنها شتێک کە ئەمریکییەکان دەبوو بیکەن باوەڕ بوون و پارەدان و دواتر دەتوانێت بۆمبی ئەتۆمی لە هادسۆن وەک پلانی بۆ دانرا لەناوببات. پاشان، پلانی نوێ. ژیانێكی نوێ. وە داهاتوویەکی سەرنجڕاکێش.
  
  لە پشت شانیەوە دەنگێک هات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەسێک بۆ ئێمە دەنێردرێت کە دەتوانێت ناوەڕۆکی جانتای پشتەوەت بپشکنێت. پێویستە لە ماوەی کاتژمێرەکەدا بگات".
  
  مارچ سەری لە سەری خۆی دانا بەبێ ئەوەی بگەڕێتەوە. "وهک پێشبینی دهکرا. زۆر باشە. بەڵام چەند ڕەچاوکردنی تریش هەیە. پێویستم بە کەسێکە یارمەتیم بدات بۆ گواستنەوەی پارەکە هەر کە کۆشکی سپی پارەی دا. پێویستم بە یارمەتی هەیە بۆ دانانی ڕاوکردنێک بۆ ئەوەی سەرقاڵکردنێک دروست بکەم. وە پێویستە هەموو خانەکان چالاک بکەین و ئەم بۆمبە بتەقێنینەوە".
  
  کابرا لە پشتیەوە خەریکی خەفەت بوو. وتی: "هەموو شتێک لە پلانداناندایە." "ئێمە ئامادەین. ئەم شتانە زۆر بە زوویی کۆدەبنەوە".
  
  مارچ سوڕایەوە و بە پێ گەڕایەوە ژووری هۆتێلەکە. زۆی دانیشتبوو و شامپاینی دەخواردەوە، قاچە باریکەکانی بەرز بووبووەوە و لەسەر چێز لاونجێک پشوو دەدا. "کەواتە ئێستا تەنها چاوەڕێ دەکەین؟" - پرسیاری لە کابرا کرد.
  
  "بۆ ماوەیەکی زۆر نا".
  
  مارش زەردەخەنەی بۆ زۆی کرد و دەستی درێژ کرد. - لە ژووری نوستن دەبین.
  
  ئەو دوو هاوسەرە لە هەر جانتایەکی پشتەوە تەوقێکیان گرت و لەگەڵ خۆیان بردیان بۆ گەورەترین ژووری نووستن. لە ماوەی خولەکێکدا هەردووکیان ڕووت بوون و لەسەر یەکتر لەسەر پەرداخەکان خەریکی خۆلێدان بوون. مارش هەوڵیدا بیسەلمێنێت کە ئەمجارە توانای پێویستی هەیە، بەڵام زۆی تەنها کەمێک زۆر فێڵباز بوو. دەموچاوە پان و بێ کەموکوڕییەکەی هەموو جۆرە شتێکی لەسەر ئارەزووی سێکسی ئەو دەکرد. لە کۆتاییدا شتێکی باش بوو مارش بە خێرایی تەواو بوو، چونکە زۆری نەخایاند لە دەرگای ژووری نووستنەکە درا.
  
  واتە: ئەم پیاوە لێرەیە.
  
  خۆی? مارش بە خێرایی لەگەڵ زۆی جلەکانی لەبەر کرد، پاشان هەردووکیان گەڕانەوە ژوورەکە، هێشتا سوور بوون و کەمێک ئارەقەیان لێدەهات. مارش دەستی لەگەڵ ئەو تازەهاتووە تەوقە کرد، سەرنجی قژی تەنک و ڕەنگی کاڵ و جلە چرچ و لۆچەکانی دا.
  
  "زۆرجار دەرناچیت؟"
  
  - بە قفڵم دەهێڵنەوە.
  
  - ئای باشە، هیچ شتێک نییە. تۆ لێرەیت بۆ ئەوەی بۆمبەکەم بپشکنیت؟"
  
  - بەڵێ کاکە، منیش کردم.
  
  مارش جانتای پشتەوەی لەسەر مێزە شووشە نزمەکە دانا کە ناوەندی ژوورە گەورەکەی داگیرکردبوو. زۆی بەلایدا تێپەڕی، سەرنجی ڕاکێشا کاتێک بۆ ساتێک تەنها چەند خولەکێک لەمەوبەر فیگەرە ڕووتەکەی بیرکەوتەوە. چاوی لێ دوور خستەوە و ڕووی لە تازەهاتووەکە کرد.
  
  - ناوت چییە کابرا؟
  
  - ئادەم کاکە.
  
  - باشە ئادەم، تۆ دەزانی چییە و دەتوانێت چی بکات. ئایا دەمارگیریت؟"
  
  - نەخێر، لە ئێستادا نا.
  
  "چڕ?"
  
  "پێموانییە وا بێت".
  
  - دەمارگیریت؟ چڕ? ڕەنگە زۆر ماندوو بووبێت؟"
  
  ئادەم سەری لەقاند و سەیری جانتای پشتەوەی کرد.
  
  "ئەگەر ئەوە بێت، دڵنیام زۆی دەتوانێت یارمەتیت بدات." بە نیوە گاڵتەجاڕیەوە ئەمەی وت.
  
  پیتیان بە زەردەخەنەیەکی فێڵبازانە خۆی گەڕایەوە. "دڵخۆش بە".
  
  مارش چاوی ترپاند، هەروەک ئادەم، بەڵام پێش ئەوەی گەنجەکە بیرۆکەکەی بگۆڕێت، شۆفێرە سمێڵدارەکەیان قسەی کرد. گوتی: پەلە بکە لەگەڵیدا. "دەبێت ئامادەبین بۆ..." ئەویش بەدوای خۆیدا هێنا.
  
  ئازار شانی هەڵکێشا. - باشە، پێویست ناکات دەست بکەیت بە لێدانی پێیەکانت. با دابەزین و پیس بین." ڕووی لە ئادەم کرد. - مەبەستم ئەوەیە بە بۆمبێکەوە.
  
  گەنجەکە سەیری جانتای پشتەوەی کرد و سەری سوڕما و پاشان بەجۆرێک سووڕاندەوە کە بەستنەکان ڕوویان لە پشتەوە بوو. هێواش هێواش بەستنەوەیان لێکردەوە و قاپەکەی کردەوە. لە ناوەوە ئامێرە ڕاستەقینەکە کەوتبوو، کە بە جانتایەکی پشتەوەی بەهێزتر و بە گشتی سەرووتر دەورە دراوە.
  
  ئادەم گوتی: باشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆیە هەموومان لەبارەی MASINT دەزانین، کە پرۆتۆکۆڵێکی هەواڵگری پێوانەکردن و واژۆکردنە و سکان دەکات بۆ واژۆی تیشکدانەوە و دیاردە فیزیاییەکانی دیکەی پەیوەست بە چەکی ئەتۆمی. ئەم ئامێرە و لانیکەم ئامێرێکی دیکەی هاوشێوەی کە من دەیناسم، بە شێوەیەک دروستکراون کە لە ژێر ئەم بوارەدا بخلیسکن. لە ئێستادا چەندین سیستەمی دۆزینەوە و چاودێریکردنی ئامێرە ئەتۆمییەکان لە جیهاندا هەیە، بەڵام هەموویان پێشکەوتوو نین و هەموویان بە تەواوی کارمەندیان نییە". شانی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەیری شکستەکانی ئەم دواییە بکەن لە وڵاتە شارستانییەکان. ئایا بەڕاستی کەسێک دەتوانێت تاکێکی ئیرادەدار یان خانەیەکی نزیک لە یەکتر بوەستێنێت کە بە تەنیا کاربکات؟ بێگومان نەخێر. تەنها یەک گلیچ یان کاری ناوخۆیی دەوێت". زەردەخەنەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "کارمەندێکی ناخۆش یان تەنانەت مردووی ماندوو. زۆربەی کات پێویستی بە پارە یان هێڵی کاریگەری هەیە. ئەمانە باشترین دراوی تیرۆری نێودەوڵەتین".
  
  مارش گوێی لە چیرۆکی گەنجەکە گرت و پێی سەیر بوو کە ئایا یەک یان دوو ڕێکاری خۆپارێزی جددی تر گیراوەتەبەر کاتێک ڕێگاکەی بۆ ڕامسێس و وێب ڕوون دەکردەوە. لە بەرژەوەندی خۆیان دەبوو. هەرگیز نەیدەزانی و ڕاستگۆیانە، گرنگی پێنەدەدا. ئێستا هەر لێرە بوو و خەریک بوو دەرگای دۆزەخ بکاتەوە.
  
  ئادەم دەڵێت: لە بنەڕەتدا ئەوە ئەوەیە کە ئێمە پێی دەڵێین 'بۆمبی پیس'. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو زاراوەیە هەمیشە هەبووە، بەڵام هێشتا کارپێکراوە. من ئامێری ئەلفا سینتیلاتۆر و ئامێری دیاریکردنی پیسکەر و چەند شتێکی باشی ترم هەیە. بەڵام لە بنەڕەتدا" ئادەم پیچکەرەوەیەکی لە گیرفانی دەرهێنا، "ئەمەم هەیە."
  
  بە خێرایی پاکەت و بەستەری بەهێزی لابرد و شریتەکانی ڤێلکرۆی کردەوە کە شاشەی بچووک و مینی کیبۆردەکەی ئاشکرا دەکرد. پانێڵەکە بە چوار پیچ لە شوێنی خۆیدا ڕاگیرابوو، کە ئادەم بە خێرایی دەریهێنا. کاتێک پانێڵی کانزاکە ئازاد بوو، زنجیرەیەک وایەر لە پشتیەوە هەڵگەڕانەوە و بەرەو دڵی ئامێرە تازە دۆزراوەکە دەڕۆیشت.
  
  ئازار هەناسەی خۆی ڕاگرت.
  
  ئادەم بۆ یەکەمجار زەردەخەنەی کرد. "نیگەران مەبە. ئەم شتە چەندین فیوزی هەیە و تەنانەت هێشتا چەکداریش نییە. کەس لێرە دەست بەم کارە ناکات".
  
  ئازار هەستی بە کەمێک بەتاڵی کرد.
  
  ئادەم چاوی لە میکانیزمەکە و وردەکارییەکانی ناوەوەی بوو، هەمووی وەرگرت. دوای ساتێک شاشەی لاپتۆپی تەنیشتی پشکنی. دانى بەوەدا نا کە دزە دەکات. "بەڵام ئەوەندە خراپ نییە."
  
  ئازار بە بێ ئارامییەوە خەریک بوو. "چەند خراپە؟"
  
  ئادەم بەبێ هەست و سۆز وتی: ئامۆژگاریت دەکەم هەرگیز منداڵت نەبێت. - ئەگەر هێشتا دەتوانیت. وە چێژ لە چەند ساڵی داهاتووی ژیانت وەربگرە".
  
  مارش چاوی لە زۆی بوو کاتێک شانی هەڵکێشا. بە هەر دوو ڕێگاکە، هەرگیز چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد لە باوکە خۆپەرستەکەی یان برا خۆبەزلزانەکانی زیاتر بژی.
  
  ئادەم پاکەتەکەی لەناو ئەو جانتایەی کە لەگەڵ خۆی هێنابووی دەرهێنا و وتی: ئێستا باشتر دەتوانم بیپارێزم. "وەک چۆن لەگەڵ هەر ئامێرێکی ئەم سروشتەدا دەیکەم."
  
  مارچ بۆ ساتێک سەیری کرد و دواتر تێگەیشت کە خەریکە تەواو بوون. چاوی مردووی شۆفێرەکەیان کەوت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم کامێرایانەی کە ڕامسێس باسی کردووە. ئامادەن؟ خەریکە ڕاوکردنەکە دەست پێدەکات و من هیچ دواکەوتنێکم ناوێت".
  
  لە وەڵامدا زەردەخەنەیەکی وشک هەڵهات. - ئێمەش هەروا. ئێستا هەر پێنج خانەکە چالاکن، لەنێویاندا دوو خانەی خەوتوو کە ڕەنگە ئەمریکییەکان ئاگاداری نەبن". کابرا سەیری کاتژمێرەکەی کرد. "کاتژمێر ٦:٤٥ی بەیانییە، تا کاتژمێر حەوت هەموو شتێک ئامادە دەبێت."
  
  "ناوازە". مارش هەستی بە بەرزبوونەوەی ئارەزووی سێکسی کرد و پێی وابوو کە ڕەنگە بە هەمان شێوە سوود لەم ڕاستییە وەربگرێت لە کاتێکدا هێشتا دەتوانێت. ناسینی زۆی، وەک ئەوەی بەم دواییە کردبووی، بە هەر شێوەیەک بێت بە خێرایی کۆتاییان دەهات. "وە پرۆتۆکۆڵەکانی گواستنەوەی پارە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئادەم سەرنجی لەسەر تەواوکردنی بەرنامەیەک دەبێت کە شوێنەکەمان لە سەرانسەری جیهاندا بە شێوەیەکی بێکۆتا پەخش دەکات. هەرگیز بەدواداچوون بۆ مامەڵەکە ناکەن".
  
  ئازار هەستی بەو سەرسوڕمانە نەکرد کە لەسەر ڕووخساری ئادەم بوو.
  
  ئەو زۆر سەرنجی لەسەر زۆی بوو، ئەویش لەسەر ئەو بوو. پێنج خولەکی دیکەی تەرخان کرد بۆ ئەوەی سەیری ئادەم بکات کە بۆمبەکە هەڵدەداتەوە و گوێی لە ڕێنماییەکانی چۆنیەتی داماڵینی چەک لە شتە نەفرەتییەکە گرت، پاشان دڵنیا بوو لەوەی پیاوەکە وێنەی گونجاوی ئامێرەکەی لە کرداردا گرتووە. وێنەکان ڕۆڵێکی گرنگیان هەبوو لە قەناعەت پێکردنی کۆشکی سپی بە ڕەسەنایەتی ئامێرەکە و لە دانانی شوێنپێهەڵگرتنێک کە سەرقاڵکردنێک دروست بکات و ئەو هێزانەی کە لە دژی ڕیزکرابوون دابەش بکات. دڵخۆش بوو، دواجار ڕووی لە ئادەم کرد.
  
  - زەردەکە. ئایا ئەمە تەلی چەکداماڵین؟"
  
  - ئم، بەڵێ کاکە، هەروایە.
  
  مارش بە دڵسۆزیەوە زەردەخەنەی بۆ شۆفێرەکە کرد. - کەواتە، ئامادەین؟
  
  "ئێمە ئامادەین".
  
  "پاشان بڕۆن."
  
  مارش دەستی درێژ کرد و زۆی بردە ژووری نووستنەکە، جینز و شۆرتەکەی لەبەر کرد کاتێک ڕۆیشت و هەوڵیدا پێکەنینێک سەرکوت بکات. لافاوێکی سۆز و وروژاندن خەریک بوو زاڵ بێت بەسەریدا، کاتێک تێگەیشت کە هەموو خەونەکانی بۆ دەسەڵات و گرنگی خەریکە دێتە دی. ئەگەر ئێستا خێزانەکەی بتوانن بیبینن.
  
  
  بەشی پێنجەم
  
  
  لەگەڵ ڕاستبوونەوەی درەیک، کێشی تەواوی ئەو شتانەی کە ڕوودەدەن لێیدا. بەپەلەیی بە دەمارەکانیدا دەڕۆیشت و کۆتاییەکانی دەمارەکانی دەشکاند و چاوێک لە هاوڕێکانی پێی گوت کە ئەوانیش هەمان هەستیان هەیە- تەنانەت کێنزیش. بەڕاستی پێی وابوو کە بریکاری پێشووی مۆساد پێشتر وای لێکردووە بجوڵێت، بەڵام دواتر، لە ڕاستیدا، بەهۆی پەیوەندی نێوان سەربازەکانەوە، تەنانەت پێویستی بە پرسیارکردن نەبوو کە بۆچی ئەو کارەی نەکردووە. هەمان ئەو بێتاوانانەی کە شەڕی بۆ دەکرد، هەمان خەڵکی مەدەنی، لە مەترسیدا بوون. هەر کەسێک نیو دڵی هەبێت ڕێگەی نادات ئەمە ڕووبدات و درەیک گومانی ئەوەی هەبوو کە ڕەنگە زۆر زیاتر لە نیو دڵ لە کێنسیدا هەبێت، هەرچەندە بە قووڵی شاراوە بێت.
  
  کاتژمێری دیوارەکە حەوت چل و پێنجی نیشان دەدا و هەموو تیمەکەش لە جوڵەدا بوون. ئارامیەکی ترسناک و پشێو لە بنکەی پۆلیسدا حوکمڕانی دەکرد، پۆلیس بەرپرسیار بوو، بەڵام بە ڕوونی لە لێواردا بوو. هەواڵەکان لەسەر شاشەی تەلەفزیۆنەکان دەچڕان، بەڵام هیچ کامیان پەیوەندییان بەوەوە نەبوو. مۆر بە پێ دەڕۆیشت و بە پێ دەڕۆیشت، چاوەڕێی هەواڵ بوو لە بریکارە نهێنییەکان، تیمەکانی چاودێری یان ئۆتۆمبێل لێخوڕین. هایدن کەوتە بەر باقی تیمەکە.
  
  - من و مانۆ مامەڵە لەگەڵ ڕامسێس دەکەین. پێویستمان بە دوو گروپی ترە، یەکێکیان بۆ هەڵسەنگاندنی زانیاری دەربارەی تەقینەوەی ئەتۆمی لەکاتی ڕوودانیدا، یەکێکیان بۆ گەڕان بەدوای ئەم خانانەدا. بێدەنگ بن، بەڵام هیچ دیلێک مەگرن. ئەمڕۆ هاوڕێیانم، ڕۆژی گەمژەیی نییە. ئەوەی پێویستتە بەدەستی بهێنە و بە خێرایی و بە سەختی بەدەستی بهێنە. درۆکردن دەتوانێت تێچووی زۆرمان بۆ دروست بکات".
  
  مۆر ئەوەی دەیگوت گرت و ئاوڕی دایەوە. گوتی: "ئەمڕۆ هیچ ڕەحمێک نابێت".
  
  داڵ بە خەمبارییەوە سەری لە سەری خۆی دانا و جومگەکانی درز کرد وەک ئەوەی بتوانێت کەللەسەری پیاوێک بشکێنێت. درەیک هەوڵیدا ئارام بێتەوە. تەنانەت ئەلیسیا وەکو پانتەرێکی قەفەسکراو بەدەوریدا دەسوڕایەوە.
  
  پاشان کاتژمێر ٨ی بەیانی شێتی دەستی پێکرد.
  
  پەیوەندییەکان دەستیان کرد بە هاتنە ژوورەوە، تەلەفۆنە تایبەتەکان دووبارە و سێبارە زەنگیان دەدا، ژاوەژاوەکانیان ژوورە بچووکەکەی پڕ دەکرد. مۆر بە شێوەیەکی کاریگەر یەک بە یەک بەرەنگارییان بووەوە و دوو یاریدەدەر بە ڕاکردن هاتن بۆ یارمەتیدان. تەنانەت کینیماکاش ئەو تەحەدایەی قبوڵ کرد، هەرچەندە ئەو مێزەی کە لەسەری دانیشتبوو بە تایبەتی دڵخۆش نەبوو.
  
  مۆر زانیارییەکانی لەگەڵ خێرایی ڕووناکی بەراورد کرد. وتی: ئێمە لە بەربەستەکەداین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو تیپەکان ئامادەن. بریکارە نهێنییەکان دوایین گفتوگۆکانیان سەبارەت بە کۆبوونەوە نهێنییەکان و قسەکردن باس دەکرد. جموجۆڵەکانی دەوروبەری مزگەوتە بەناوبانگەکان چڕتر بووەوە. ئەگەر نەمانزانیبایە چی ڕوودەدات، نیگەران دەبووین. ڕووخساری نوێ لە شوێنی ژیانی ئاسایی خۆیاندا بینران، هەموویان ئیرادەیان هەبوو و بە خێرایی دەجووڵان، بە ئامانجەوە. لەو شانانەی کە ئێمە دەیانناسین، دوو شانیان لە ڕادار ون بوون". مۆر سەری لەقاند. "وەک ئەوە وایە ئێمە پێشتر مامەڵەمان لەگەڵ ئەمەدا نەکردبێت. بەڵام ئێمە ئاماژەمان هەیە. پێویستە تیمێک بەرەو بەندەرەکان بڕوات - یەکێک لە خانە ناسراوەکان لەوێوە کاردەکات".
  
  داهل بە زەق و زەق وتی: ئەمە ئێمەین. - ئەی گەوادەکان هەستن.
  
  "بۆ خۆت قسە بکە." کێنسی بە پەلە هاتە لای. "ئۆه، وە من لەگەڵ تۆم."
  
  - ئای دەبێت ئەمە بکەیت؟
  
  "واز لە یاریکردنی قورس بێنە بۆ ئەوەی بەدەست بهێنیت."
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە تیمەکان کرد، کە بە شێوەیەکی سەرنجڕاکێش بەسەر جووتەکاندا دابەش بوون. داڵ و کێنزی هاوڕێیان هەبوو - لۆرن، سمیس و یۆرگی. لە کۆتاییدا لەگەڵ ئەلیسیا و مەی و بۆ مایەوە. ڕێچکەیەک بوو بۆ شتێک؛ ئەوە بە دڵنیاییەوە بوو.
  
  درەیک وتی: بەختێکی باش هاوڕێ.
  
  داهل ڕووی کردە شتێک بڵێت هەر لەو کاتەی مۆر دەستی بەرز کردەوە. "چاوەڕوان بە!" بۆ یەک چرکە بە دەستی وەرگرەکەی داپۆشی. "ئەمە تازە لە هێڵی گەرمی ئێمەدا ڕاستکراوەتەوە."
  
  هەموو سەرەکان سوڕانەوە. مۆر پەیوەندییەکی دیکەی قبوڵ کرد و ئێستا دەستی درێژ کرد، هەستی بە دوگمەی سپیکەرفۆنەکە کرد.
  
  مۆر وتی: تۆ لەناوەوەیت.
  
  درزێکی بێ جەستە ژوورەکەی پڕ کرد، وشەکان ئەوەندە خێرا دەرچوون وەک ئەوەی قاچەکانی درەیک بیانەوێت ڕاوکردن بدەن. - ئەمە جولیان مارشە و دەزانم تۆ نزیکەی هەموو شتێک دەزانیت. بەڵێ دەزانم. پرسیارەکە ئەوەیە، حەز دەکەیت چۆن یاری پێبکەیت؟"
  
  هایدن پۆستەکەی وەرگرت کاتێک مۆر دەستی جووڵاند بۆ ئەوەی بەردەوام بێت. - واز لە گەمژەیی بێنە مارش. لەکوێیە?"
  
  - باشە، ئەوە پرسیارێکی تەقینەوە، نەخێر؟ ئەمەت پێ دەڵێم ئازیزم لێرەیە. لە نیویۆرک."
  
  درەیک نەیدەوێرا هەناسە بدات چونکە خراپترین ترسەکانیان بێ گومان پشتڕاستکرایەوە.
  
  - کەواتە پرسیارەکەی تر ئەوەیە کە من چیم دەوێت لە داهاتوودا؟ ئازار بۆ ماوەیەکی زۆر وەستا.
  
  سمیس بە گریانیەوە گوتی: "بکە بە کارەکەت، کەر.
  
  ئەلیسیا چاوەکانی بڕیقاندەوە. "با دژایەتی ئەم گەمژەیە نەکەین."
  
  ئازار پێکەنی. - با نەیبین، بەڕاستی. کەواتە، بۆمبی ئەتۆمی بارکراوە، هەموو کۆدەکان بە وردی داخڵ کراون. وەک دەڵێن کاتژمێرەکە خەریکە. ئێستا تەنها پێویستە دڵنیا بیت لەوەی کە ڕاستەقینە و ژمارەی ئەژمێری بانکی بۆ دابین بکەیت. من راستم?"
  
  هایدن بە سادەیی وتی: بەڵێ.
  
  - ئایا پێویستت بە بەڵگەیە؟ دەبێت کار بۆ ئەوە بکەیت".
  
  درەیک کز بوو بۆ پێشەوە. "مەبەستت چیە?"
  
  "مەبەستم ئەوەیە ڕاوکردنەکە بەردەوامە."
  
  - بەم زووانە دەگەیتە ئەو خاڵە؟ هایدن پرسی.
  
  - ئاه، دەگەینە ئەوێ. یەکەم: ئێوەی مێروولە بچووکە کرێکارییەکان پێویستە کارەکانتان ئەنجام بدەن. ئەگەر من تۆ بومایە دوور دەڕۆیشتم. دەبینیت...دەبینیت چۆن ئەم قافیەم هێنایە ئاراوە؟ من بڕیار بوو هەمووی بکەم بە قافیە، دەزانی، بەڵام لە کۆتاییدا... باشە، تێگەیشتم کە گرنگیم پێنادات."
  
  درەیک بە نائومێدیەوە سەری لەقاند. - نەفرەت، هاوڕێ. بە شێوەیەکی دروست بە ئینگلیزی قسە بکە."
  
  یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: یەکەم ئاماژە لە یارییەکەدایە. فۆڕمی پشتڕاستکردنەوە. بیست خولەکت ماوە بۆ ئەوەی بگەیتە هۆتێلی ئەدیسۆن، ژووری ٢٠١. پاشان چوار ئاماژەی دیکە دەبێت کە هەندێکیان سەبارەت بە پشتڕاستکردنەوە و هەندێکیان سەبارەت بە پێداویستییەکان. ئێستا لە من تێدەگەیت؟"
  
  مەی یەکەمجار گەڕایەوە. "شێتی".
  
  - باشە من کەسێکی دوو عەقڵم. یەکێک لە پێویستی، یەکێک لە خراپە. ڕەنگە پریشکی شێتی لە چوارڕێیانەکەیاندا بفڕێت".
  
  - بیست خولەک؟ درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد. - تەنانەت دەتوانین ئەمە بکەین؟
  
  - بۆ هەر خولەکێک کە دواکەوتوویت، فەرمانم بە یەکێک لە خانەکانی ڕامسێس دەکرد دوو هاوڵاتی مەدەنی بکوژێت.
  
  دیسانەوە، شۆکی چەناگە، ترسناک، گەشەسەندنی گرژی. درەیک مشتەکانی گرت لەگەڵ بەرزبوونەوەی ئەدرنالین.
  
  مارش دووبارەی کردەوە: بیست خولەک. "لە ئێستاوە."
  
  درەیک بەڕاکردن لە دەرگاکە دەرچوو.
  
  
  * * *
  
  
  هایدن بە پلیکانەکاندا ڕایکردە خوارەوە و چووە ژێرزەمینەکەی بیناکە، کینیماکا لە پشتیەوە بوو. توڕەیی دەستی گرت و وەک باڵەکانی شەیتان لێیدا. توڕەیی وایکرد پێیەکانی خێراتر بڕوات و نزیک بوو ببێتە هۆی ئەوەی کە بکەوێتە خوارەوە. هاوبەشە هاواییەکەی خرۆشی و خلیسکاند و نزیک بوو بەبێ ئەوەی بوەستێت هەستایەوە. بیری لە هاوڕێکانی دەکردەوە، کە لە مەترسییەکی ترسناکدان، بەبێ ئەوەی بچووکترین بیرۆکەی ئەوەی کە چاوەڕوانی چی بکەن، خۆیان بخەنە سەر هێڵ، بەبێ پرسیار خۆیان دەخەنە سەر هێڵ. بیری لە هەموو خەڵکی مەدەنی ئەوێ دەکردەوە و ڕەنگە لە ئێستادا کۆشکی سپی بیر لە چی بکاتەوە. باش بوو پرۆتۆکۆڵ و پلان و فۆرمولەی کارا هەبوو، بەڵام کاتێک جیهانی ڕاستەقینە و کارکردن بوو بە ئامانجی هەڕەشەی زۆر - هەموو گرەوەکان کوژانەوە. لە دامێنی پلیکانەکاندا ڕایکردە ناو کۆریدۆرەکە و دەستی کرد بە ڕاکردن. دەرگاکان لە هەردوو لادا دەچڕان و زۆربەیان ڕووناک نەبوون. لە کۆتایی دووردا، ڕیزێک لە دارەکان بە خێرایی بۆ لای خۆی ڕاکێشران.
  
  هایدن دەستی درێژ کرد. "دەمانچە".
  
  پاسەوانەکە لەرزۆک بوو، بەڵام دواتر گوێڕایەڵی بوو، فەرمانەکەی سەرەوە لە ئێستاوە گەیشتە گوێی.
  
  هایدن چەکەکەی برد و پشکنینی کرد کە بارگاوی بووە و سەلامەتییەکەی کوژاوەتەوە و تەقیوەتەوە ناو ژوورە بچووکەکە.
  
  "رامسێس!" - ئەو هاوارێکی کرد. - چی بە جەهەنەم کردووە؟
  
  
  بەشی شەشەم
  
  
  درەیک بە ئەلیسیا و مەی و بیو لە تەنیشتیەوە لە بیناکە ڕایکردە دەرەوە. چواریان پێشتر لە ئارەقەدا تەڕ بوون. دیاریکردن لە هەموو کونیلێکەوە سەرچاوەی دەگرت. بۆ لە گیرفانی خۆیەوە ئامێرێکی پێشکەوتووی جی پی ئێسی دەرهێنا و شوێنی ئەدیسۆنەکەی بە وردی دیاری کرد.
  
  بە لێکۆڵینەوە لە ڕێگاکە وتی: ناوچەی تایمز سکوێری. - با سێیەم ببڕین و لە لێکسینگتۆن ئەڤینۆ ببڕین. بەرەو والدۆرف ئەستۆریای بڕۆن."
  
  درەیک تەقیەوە و کەوتە ناو ڕژێمێکی چڕ و پڕی ئۆتۆمبێلەکانەوە. هیچ شتێک بەراورد ناکرێ بە هەوڵدان بۆ ڕزگارکردنی ژیانی شۆفێرێکی تەکسی نیویۆرک لە کاتێکدا بە نائومێدیەوە هەوڵی دەدا قاچەکانت لە ئەژنۆکان بشکێنێت، بە هەموو هێزی خۆیەوە پاڵ دەنا بۆ پێشەوە. درەیک لە کۆتا چرکەدا بازێکی دا و بەسەر پێشەوەی تەکسییەکی زەردی نزیکدا خۆی خلیسکاند و بە تەواوی مەیل نیشتەوە. قۆچەکان هاواریان دەکرد. هەر ئەندامێکی تیمەکە توانیبووی لە ڕێگەی دەرچووندا دەمانچەیەک فەرماندەیی بکات و ئێستا بە دەوری خۆیدا دەجووڵاند و خۆزگە دەخواست زیاتریان هەبوایە. بەڵام کات پێشتر بەفیڕۆچووبوو. درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد کاتێک کەوتە سەر شەقامەکە.
  
  حەڤدە خولەک.
  
  لە لێکسینگتۆنیان بڕی و پاشان بە خێرایی بە درێژایی والدۆرفدا ڕۆیشتن، بەزەحمەت وەستان کاتێک ئۆتۆمبێلەکان بە شەقامی پارکدا دەخزێن. درەیک لە لای لایتی وەستانەکەدا بەناو خەڵکەکەدا شەڕی کرد، دواجار ڕووبەڕووی ڕووخسارێکی سووری تووڕە بووەوە.
  
  - گوێ بگرە هاوڕێ، سەرەتا لێرە دەپەڕمەوە، تەنانەت ئەگەر بمکوژێت. باگێلەکانی بۆس سارد دەبنەوە و هیچ ڕێگەیەک لە دۆزەخدا نییە کە ئەوە ڕووبدات".
  
  درەیک بە دەوری پیاوە توڕەەکەدا هەنگاوی نا، کاتێک ئەلیسیا و مەی بەپەلە لە دەرەوە تێپەڕین. سیگناڵەکان گۆڕا و ڕێگاکە ڕوون بوو. ئێستا کە چەکەکانیان شاردەوە، بە ئیرادە بەرەو شەقامی سەرەکی داهاتوو - مادیسۆن ئەڤینۆ - ڕۆیشتن. جارێکی تر قەرەباڵغی شەقامەکەیان پڕکردەوە. بۆ خۆی خستە پلەی ٤٩ و لە نێوان ئۆتۆمبێلەکاندا مانۆڕی کرد و سوودێکی بەدەستهێنا. خۆشبەختانە ئێستا هاتوچۆ خاو بوو، هەندێک بۆشایی لە نێوان بەمپەرەکانی دواوە و فەندەرەکانی پێشەوە هەبوو. ژنەکان بەدوای بیودا ڕۆیشتن و دواتر درەیک کەوتە ڕیزەوە.
  
  شۆفێرەکان هاواریان دەکرد و سووکایەتییان پێدەکردن.
  
  دوانزە خولەک ماوە.
  
  ئەگەر زۆر درەنگ بوایە، شانە تیرۆریستییەکان لە کوێیان دەدا؟ درەیک خەیاڵی کرد کە لە نزیک ئەدیسۆن بێت. مارش پێی خۆشە تیمی فڕۆکەوانی بزانن کە فەرمانەکانی تا نووسراو جێبەجێ کراون. دەرگای ئۆتۆمبێلێک لە پێشەوە کرایەوە - تەنها لەبەر ئەوەی شۆفێرەکە دەیتوانی - و بیو تەنها لە کاتی خۆیدا بازێکی بەسەر سەقفەکەدا دا. ئەلیسیا لێواری چوارچێوەکەی گرت و بە دەموچاوی کابرادا دایەوە.
  
  ئێستا بە چەپ دەگەڕێن، لە شەقامی ٥ نزیک دەبنەوە و تەنانەت قەرەباڵغی زیاتریش. بیو وەک گیرفاندزییەک لە کۆنسێرتێکی پۆپدا خراپترین شتەکانی خۆی خستە ناوەوە، دواتر ئەلیسیا و مەی هاتبوون. درەیک تازە هاوارێکی بەسەر هەموواندا کردبوو، دواجار سەبر و سەبری یۆرکشایرەکەی تەواو بووبوو. چ ژن و پیاو ڕێگاکەیان گرت، ژن و پیاو کە گرنگییان پێنەدەدا کە ئایا پەلە دەکات بۆ ڕزگارکردنی ژیانی خۆی، ژیانی یەکێک لە منداڵەکانی، یان تەنانەت خۆیان. درەیک ڕێگەی خۆی پاڵنا و پیاوێکی بەجێهێشت کە درێژ بووبووەوە. ئەو ژنەی منداڵەکەی لەگەڵدا بوو، ئەوەندە بە وردی سەیری دەکرد، هەست بە تاوانباری دەکرد تا بیری هاتەوە کە خۆی بۆ چی ڕادەکرد.
  
  دواتر سوپاسم دەکەی.
  
  بەڵام بێگومان هەرگیز نازانێت. گرینگ نیە چی روودەدات.
  
  ئێستا بۆ تەقەی کردە لای چەپ و بە شەقامی ئەمریکادا بەرەو شەقامی ٤٧ ڕادەکات. نانەواخانەکەی ماگنۆلیا بەلای ڕاستدا تێپەڕی، وای لە درەیک کرد بیر لە مانۆ بکاتەوە، پاشان بیر لەوە بکاتەوە کە ڕەنگە هاواییەکە پێشتر لە ڕامسێسەوە فێری بووبێت. دوای دوو خولەک، کاتێک لە شەقامی ٤٧دا دەتەقینەوە، لەناکاو تایمز سکوێری لە لای چەپیان دەرکەوت. لە لای ڕاستیان ستاربەکسێکی ئاسایی هەبوو، کە قەرەباڵغی و هێڵ لە دەرگاکەدا هەبوو. درەیک لەکاتی ڕاکردندا بەلایدا دەموچاوەکانی سکان کرد، بەڵام چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد ڕووبەڕووی هیچ کام لە تۆمەتبارەکان بێتەوە.
  
  چوار خولەک.
  
  کات خێراتر تێپەڕی و تەنانەت لە دوا ساتەکانی پیرەمێردێکی مردوو بەنرختر بوو. لە لای چەپەوە، ڕووی لە شەقامەکە بوو، ڕووبەری خۆڵەمێشی هۆتێلەکە بە دەرگای چوونە ژوورەوەی زێڕین دەرکەوت و بیو یەکەم کەس بوو کە هاتە ناو دەرگاکانی پێشەوە. درەیک عەرەبانەیەکی جانتا و تەکسییەکی زەرد کە بە شێوەیەکی مەترسیدار وەرگەڕابوو، لای مای کرد بۆ ئەوەی بەدوای مایدا بگەڕێت بۆ ژوورەوە. لەلایەن هۆڵێکی پێشوازی فراوانەوە پێشوازییان لێکرا کە فەرشی سووری نەخشدار بوو.
  
  بیو و ئەلیسیا لە ئێستاوە دوگمەکانیان دەگرت بۆ ئەوەی پەیوەندی بە تاکە بەرزکەرەوەکانەوە بکەن، دەستەکانیان لە چەکی شاراوەیان نزیک دەکردەوە لەکاتێکدا پاسەوانەکە سەیری دەکرد. درەیک بیری لەوە کردەوە کە ناسنامەی تیم SPEAR ی خۆی پیشان بدات، بەڵام ئەوە تەنها پرسیاری زیاتری لێدەکەوێتەوە و ژماردنەوەی پاشەکشە لە ئێستاوە تا سێ خولەکی کۆتایی بوو. زەنگەکە ئاماژەی بەوەدا کە بەرزکەرەوەی ئەلیسیا گەیشتووە و تیمەکە سواری بوون. درەیک ڕێگری لە گەنجەکە کرد کە پەیوەندییان پێوە بکات و بە کفنێکی کراوە پاڵیان پێواوە. سوپاس بۆ خوا کاریگەری هەبوو چونکە ئاماژەی داهاتوو مشتێکی گرژ بوو.
  
  تیمە چوار کەسییەکە لەگەڵ بەرزبوونەوەی ئۆتۆمبێلەکەدا کۆبوونەوە و جوڵەکەی ڕاگرت و چەکەکانیان ڕاکێشا. هەر کە دەرگاکە کرایەوە، ڕژان و بەدوای ژووری ٢٠١دا دەگەڕان، لە یەک کاتدا، جەنجاڵییەکی مشت و پێ لە نێوانیاندا دەرکەوت و تەنانەت بۆشی تووشی شۆک کرد.
  
  کەسێک چاوەڕێی دەکرد.
  
  درەیک لەرزۆک بوو کاتێک مشتێک لە سەرووی چاوەکانیەوە بەسترابووەوە، بەڵام چاوپۆشی لە تیشکی ئازارەکە کرد. پێی کەسێک هەوڵیدا پێی خۆی بگرێت، بەڵام ئەویش هەنگاوی بۆ لای خۆی کێشا. هەمان فیگەرەکە دوورکەوتەوە و گەمارۆی ئەلیسیای دا و جەستەی خۆی خستە ناو دیواری گچکە. مای بە دەستەکانی بەرزکردەوە لێدانەکانی ڕاگرت، پاشان بۆ پەنجەیەکی خێرا و یەک دووی ئازاد کرد کە هەموو زەبری هێزەکەی ڕاگرت و هێرشبەرەکەی هێنایە سەر ئەژنۆی.
  
  درەیک بازێکی دا و پاشان بە هەموو هێزی خۆیەوە پەنجەی خستە خوارەوە. کات تەواو بوو. ئەو فیگەرە کە پیاوێکی چەقۆکێش بوو بە چاکەتێکی ئەستوورەوە، لە ژێر لێدانی یۆرکشایرمانەکەدا لەرزۆک بوو، بەڵام بە جۆرێک توانی بەهێزترین بەشەکەی لاببات. درەیک کەوتە سەر لای خۆی و هاوسەنگییەکەی لەدەستدا.
  
  مای وتی: جانتای پەنجەدان. - ئەو کیسەیەکی پەنجەکردنە. پۆزیشن بۆ خاوکردنەوەمان".
  
  بۆ بە توندی لە پێشوو بە ئۆتۆمبێلەکەی هاتە ژوورەوە. "ئەو هی منە. ئایا تۆ ئەڕۆیت."
  
  درەیک بازێکی بەسەر فیگەرە ئەژنۆکەدا دا و ژمارەی ژوورەکانی پشکنی. تەنها سێ ژووریان مابوو بۆ شوێنی مەبەست و خولەکێکیان ماوە. لە کۆتا چرکەدا مانەوە. درەیک لە دەرەوەی ژوورەکە وەستا و دەرگاکەی لێدا. هیچ رووی نەداوە.
  
  مای پاڵێکی نایەوە بۆ لایەک. "جووڵە."
  
  یەک لێدانی بەرز و دارەکە دابەش بوو، دووەم و چوارچێوەکە داڕما. درەیک کۆکی کرد. واتە: دەبێ ئەوە بۆ تۆ لاواز کردبێت.
  
  لە ناوەوە، بڵاوبوونەوە، چەکەکانیان کێشرا و بە خێرایی گەڕان، بەڵام ئەو شتەی کە بەدوایدا دەگەڕان بە شێوەیەکی ترسناک دیار بوو. لە ناوەڕاستی جێگاکەدا پاڵکەوتبوو - وێنەیەکی بریقەداری A4. ئەلیسیا بەرەو جێگاکە ڕۆیشت و سەیری دەوروبەری کرد.
  
  مای وتی: ژوورەکە بێ پەڵەیە. "گرەو دەکەم هیچ لیدێک نییە."
  
  ئەلیسیا لە لێواری جێگاکە وەستابوو، سەیری خوارەوەی دەکرد و هەناسەیەکی قووڵی دەدا. سەری لەقاند و گریای کاتێک درەیک پەیوەندی بەوەوە کرد.
  
  "ئەی خوایە. ئەمە چییە-"
  
  بەهۆی پەیوەندییەکی تەلەفۆنییەوە قسەکانی پچڕا. درەیک بە دەوری جێگاکەدا ڕۆیشت و چووە سەر جێگای شەوانە و مۆبایلەکەی لە لیڤەرەکە گرت.
  
  "بەڵێ!"
  
  - ئاه، دەبینم تۆ ئەوەت کردووە. نەدەکرا ئاسان بێت".
  
  "ڕێپێوان! تۆ گەوادی شێت. وێنەی بۆمبەکەت بۆ بەجێهێشتین؟ وێنەی گێل؟"
  
  "بەڵێ. یەکەم ئاماژەی تۆ. بۆچی پێت وابوو ڕێگەت پێ بدەم شتە ڕاستەقینەکەت هەبێت؟ زۆر گێل. ئەمە بنێرن بۆ سەرکردەکان و هێلکەسەرەکانتان. ژمارەی زنجیرەیی و ئەم هەموو شتە چەوتانەی تر دەپشکنن. دەبەی پلۆتۆنیۆم E. مادەی شکاو. بەڕاستی شتێکی بێزارکەر و بێزارکەر و بێزارکەرە. ئاماژەی داهاتوو هێندەی تر قسەخۆشتر دەبێت".
  
  لەو ساتەدا بۆ چووە ژوورەکەوە. درەیک هیوای خواست کە پیاوی پانچ لەگەڵ خۆیدا ڕابکێشێت، بەڵام بیو هێڵێکی خەیاڵی لە ڕێگەی خوێنهێنەری کارۆتیدەکەیەوە کێشا. فەرەنسییەکە بە دەنگێکی سەرسوڕهێنەرەوە وتی: خۆی کوشتووە. "حەبی خۆکوژی."
  
  گەمژەیی.
  
  "تۆ دەبينيت?" مارش وتی. - ئێمە زۆر جدیین.
  
  درەیک هەوڵیدا: تکایە مارش. - تەنها پێمان بڵێ چیت دەوێت. ئێمە هەر ئێستا دەیکەین، نەفرەت."
  
  - ئای دڵنیام کە تۆ دەتکرد. بەڵام ئەوە بۆ دواتر بەجێدەهێڵین، باشە؟ ئەمە چۆنە؟ ڕابکە بۆ ئیشارەتی ژمارە دوو. ئەم ڕاوکردنە بەردەوام باشتر و قورستر دەبێت. بیست خولەکت ماوە بۆ ئەوەی بگەیتە چێشتخانەی ماریا. بەڕێزان ئەمە خواردنێکی ئیتاڵییە و کالزۆنێکی زۆر بە تامی ندیۆ دروست دەکەن، متمانەم پێ بکەن. بەڵام با هەر بەوەوە ناوەستین هاوڕێیانم، چونکە ئەم ئاماژەیە لە ژێر ئاودەستەکەدا دەدۆزیتەوە. چێژوەرگرتن."
  
  "تاڵاو"-
  
  "بیست خولەک".
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت.
  
  درەیک جنێوی دا، خۆی گۆڕی و بە خێرایی ڕایکرد.
  
  
  بەشی حەوتەم
  
  
  بەهۆی ئەوەی هیچ بژاردەیەکی دیکەیان نەبوو، تۆرستن داڵ و تیمەکەی بڕیاریان دا ئۆتۆمبێلەکە جێبهێڵن و بڕۆن. هیچی زیاتری نەدەویست جگە لەوەی بە توندی دەستی بگرێت کاتێک سمیس ئۆتۆمبێلە بەهێزەکەی SUVی بە دەوری نیو دەیان سوڕانەوەدا دەفڕاند، تایەکان دەقیژان، شتەکان دەجووڵاند، بەڵام نیویۆرک جگە لە گریانی تووڕەیی تاکسی و پاسی زەرد و ئۆتۆمبێلی کرێ هیچی تر نەبوو. وشەی "Deadlock" هاتە مێشکی داڵ، بەڵام هەموو ڕۆژێک، زۆربەی ڕۆژەکە ڕووی دەدا و هێشتا هۆڕنەکان دەژەنران و خەڵک لە پەنجەرە وەرگەڕاوەکانەوە هاواریان دەکرد. تا دەیانتوانی بە خێرایی ڕایانکرد و ڕێنماییەکانیان جێبەجێ کرد. لۆرن و یۆرگی جلیقە دژە فیشەکەکانیان لەبەر کرد. کێنسی لە تەنیشت داهلەوە بە پەلە ڕۆیشت و لێوەکانی خەریکی قسەکردن بوون.
  
  بە داهل-ی وت: "من زۆر بەسوودتر دەبووم بۆ تۆ".
  
  "نەخێر".
  
  - ئای وەرە چۆن ئازاری هەبوو؟
  
  "هەرگیز".
  
  "ئۆه، تۆرستی-"
  
  - کێنزی، تۆ کاتانا نەفرەتیەکەت وەرناگریتەوە. وە وا پێم مەڵێن. بوونی یەک ژنی شێت نازناوم پێبدات، بەس خراپە".
  
  "ئەها بەڵێ? هەروەک چۆن تۆ و ئەلیسیا هەرگیز... دەزانی؟"
  
  سمیس گریای کاتێک لە چوارڕێیانێکی تردا تێپەڕین، بینی پیادە و پاسکیلسوارەکان لە گڵۆپی سەوزدا قەرەباڵغ بوون لە ڕێگاکە، هەموویان ژیانیان بە دەستەوە گرتبوو، بەڵام دڵنیا بوون کە ئەوان نین کە ئەمڕۆ ئازار دەچێژن. بە خێرایی بە شەقامی دواتردا ڕۆیشتن، سەربازەکان بەزەحمەت هەستیان بە گەرمی خێراکە دەکرد کاتێک بە دوو ئۆتۆمبێلی پرایس کە بە هێواشی دەڕۆیشتن، ئاوێنە لاوەکییەکانیان شکاند. جی پی ئێس بیپێکی لێدا.
  
  یۆرگی مەزەندەی کرد: "چوار خولەک بۆ بەندەرەکان." "پێویستە خاو بکەینەوە."
  
  سمیس بە توندی وتی: "لە سێ جاردا خاو دەبمەوە." "ئاماژە بە کارەکانم مەکە."
  
  داڵ گلۆک و دەمانچەیەکی هۆنگ کۆنگی دا بە کێنزی - کارێکی ئاسان نەبوو، ئاسان نییە بە نهێنی لە نیویۆرک بە ئەنجام بگەیەنرێت. لەکاتێکدا ئەم کارەی دەکرد، چاوی بڕییەوە. لە بەرامبەر حوکمدانی باشتری ئەودا، بە کردەوە ناچار بوون یارمەتی بریکاری ناپاکەکە وەربگرن. ڕۆژێکی نائاسایی بوو و هەموو ڕێوشوێنێک، تەنانەت ڕێوشوێنی بێهیوایی، پێویست بوو. وە، لە ڕاستیدا، هێشتا هەستی دەکرد کە لەوانەیە خزمایەتییەکیان هەبێت، شتێک وەک ڕۆحی سەربازی هاوتەریب، ئەمەش ئاستی متمانەی ئەو زیاد دەکات.
  
  ئەو پێی وابوو دەتوانن بریجیت ماکینزی ڕزگار بکەن، هەرچەندە شەڕی سەختی بکات.
  
  ئێستا سمیس دوو هێڵی هاتوچۆی بڕی، شانەکەی بە فڵچەی فڵچەی F150 ی وەستاودا هێنا، بەڵام بەبێ ئەوەی ئاوڕێک لە دواوە بداتەوە بەردەوام بوو لە لێخوڕین. کاتیان تەواو بوو، توانای هیچ خۆشییەکیان نەبوو، ئەو هەورە ترسناکەی کە بەسەریاندا هەڵواسرابوو، بەو مانایە بوو کە ناچار بوون بچنە ناوەوە، هەموو کاتێک.
  
  داهل چەقۆی چەکەکەی چەقاند. وتیشی: "کۆگاکە کەمتر لە خولەکێک لێیەوە دوورە". "بۆچی بە جەهەنەم ئەم هەموو چاڵانە چاک ناکەن؟"
  
  سمیس هاوسۆزی لەگەڵیدا بوو. ڕێگاکان بەشێکی بێکۆتایی و چەقەڵ و خیانەتکار بوون کە ئۆتۆمبێلەکان بە هێواشی بە دەوری چاڵە نایەکسانەکاندا دەڕۆیشتن و کارەکانی ڕێگاوبان لە هەر ساتێکدا سەریان هەڵدا، بەڕواڵەت بێباکانە لە کاتی ڕۆژ یان چڕی هاتوچۆ. بەڕاستی سەگ لەسەر سەگ بوو، یەک کەسیش نەیدەویست یارمەتی کەسی تر بدات.
  
  بە خێرایی بە جی پی ئێسدا ڕۆیشتن و ئامانجیان سەری تیرەکە بوو. تازەیی بەیانی زوو لەرزێکی نارد بۆ خوارەوەی پێستی ڕووتیان، هەموویان بیردەخستەوە کە هێشتا زووە. تیشکی خۆر بەناو پچڕانەکانی هەورەکاندا دەپاڵێورا و بەندەرەکان و ڕووباری نزیکیان دەکردە زێڕێکی کاڵ. ئەو کەسانەی کە داهل دەیبینی، کارە ئاساییەکانیان دەکرد. ئەو ناوچەی بەندەرەکەی خەیاڵی کردبوو کە تاریک و پیس بێت، بەڵام جگە لە کۆگاکان، پاک و خاوێنی بوو و بە تایبەتی قەرەباڵغ نەبوو. وە سەرقاڵی نەبوو، بەو پێیەی ناوچە سەرەکییەکانی کەشتیوانی لەم بەری کەنداوەکە بوون لە نیوجرسی. بەڵام داڵ کۆنتێنەرە گەورە و لێدراوەکان و کەشتییەکی درێژ و پان و بێ جووڵەی بینی کە لەسەر ئاوەکە دانیشتبوون و کرێنی کۆنتێنەری زەبەلاحی بینی کە ڕەنگی شینیان بۆیاخ کرابوو، کە دەیانتوانی بە درێژایی دەرچەکەوە لەسەر هێڵی شەمەندەفەر بڕۆن و بە بەکارهێنانی بڵاوکەرەوە کۆنتێنەرەکانیان کۆبکەنەوە.
  
  لە لای چەپەوە کۆگاکان بوون، هەروەها حەوشەیەکی پڕ لە دەفری ڕووناکتر. داهل ئاماژەی بە بینایەک کرد کە سەد و پەنجا پێ لێیەوە دوورە.
  
  - ئەمە کوڕەکەمانە. سمیس، کێنزی، وەرە پێشەوە. من لۆرن و یۆرگیم دەوێت لە پشتمانەوە".
  
  ڕۆیشت، ئێستا سەرنجی لەسەر بوو، سەرنجی لەسەر بەرەنگاربوونەوەی هێرشێک بوو لە پشتیانەوە پێش ئەوەی بچنە سەر هێرشەکەی تر... و پاشان هێرشەکەی تر، تا ئەم کابوسە کۆتایی هات و دەتوانێت بگەڕێتەوە بۆ ناو خێزانەکەی. دەرگای تازە بۆیاخکراو بە درێژایی تەنیشت بیناکە دانرابوو و داهل سەری بەرز کردەوە کاتێک یەکەم پەنجەرەی بینی.
  
  - ئۆفیسێکی چۆڵ. با یەکەمی داهاتوو تاقی بکەینەوە".
  
  چەند خولەکێک تێپەڕی کە گروپەکە بە تەنیشت بیناکەدا دەخزێن، چەکەکانیان کێشا، پەنجەرە لە دوای پەنجەرە، دەرگا بە دەرگا پشکنینیان دەکرد. داهل بە نائومێدیەوە ئاماژەی بەوەدا کە دەستیان کردووە بە ڕاکێشانی سەرنجی کرێکارانی ناوخۆیی. نەیدەویست نێچیرەکەیان بترسێنێت.
  
  "با".
  
  بەپەلە چوونە پێشەوە، دواجار گەیشتنە پەنجەرەی پێنجەم و چاوێکی خێرایان کرد. داڵ شوێنێکی فراوانی بینی کە بە سندوقی کارتۆن و سندوقی دار پڕ بوو، بەڵام لە تەنیشت پەنجەرەکەوە مێزێکی چوارگۆشەی بینی. چوار پیاو لە دەوری مێزەکە دانیشتبوون، سەریان دابەزاند، وەک ئەوەی قسە بکەن و پلان و بیرکردنەوە بن. داهل بازێکی دا و دانیشت و پشتی بە دیوارەکەوە بەستەوە.
  
  "ئێمە باشین?" سمیس پرسی.
  
  داڵ وتی: ڕەنگە. "دەکرا هیچ نەبێت... بەڵام-"
  
  کێنزی بە ئاماژەیەک بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: متمانەم پێتە. "تۆ سەرکردایەتی بکە، منیش بەدوایدا دەڕۆم" پاشان سەری لەقاند. - ئایا بەڕاستی ئێوە خەڵک ئەوەندە شێتن؟ تەنها پەلە بکە لەوێ و سەرەتا دەست بە تەقەکردن بکە؟"
  
  پیاوێک نزیک بووەوە و بە لایەکدا سەیری ئەوان دەکرد. داهل HK ەکەی بەرز کردەوە و پیاوەکە بەستوو، دەستەکانی لە هەوادا بەرزکردەوە. بڕیارەکە بە شێوەیەکی سەرەکی لەبەر ئەوە درا کە کابرا لە هێڵی ڕاستەوخۆی بینینی هەموو کەسێک بوو لە کۆگاکەدا. کەمتر لە چرکەیەک تێپەڕی پێش ئەوەی دال هەستێتەوە و بەدەوری خۆیدا بخولێتەوە و شانی خۆی بخاتە ناو دەرگای دەرەوە. سمیس و کێنسی لەگەڵیدا بوون و بیرکردنەوەکانی دەخوێندەوە.
  
  کاتێک داهل چووە ناو کۆگا فراوانەکە، چوار پیاو لە سەر مێزەکە بازیان دا. چەکەکان لە تەنیشتیانەوە کەوتبوون و ئێستا ئەوانیان دانا و بەبێ جیاوازی تەقەیان لە کەسە نامۆکانی نزیکبوونەوە دەکرد. فیشەک بە هەموو شوێنێکدا دەفڕی و پەنجەرەکەی دەشکاند و بە دەرگای سووڕاوەدا دەڕۆیشت. داهل بە سەری کۆترە، ڕۆڵ، سەرهەڵدەدات، تەقە دەکات. پیاوەکانی سەر مێزەکە پاشەکشەیان کرد و تەقەیان لێکردەوە و لە کاتی ڕاکردندا تەقەیان بەسەر شانیان و تەنانەت لە نێوان قاچەکانیاندا کرد. هیچ شوێنێک سەلامەت نەبوو. تەقەی هەڕەمەکی فەزای ئەشکەوتی پڕ کرد. داهل پشتی بە هەردوو ئەژنۆی بەست تا گەیشتە سەر مێزەکە و وەریگێڕا و وەک قەڵغان بەکاری هێنا. سەرێکی شکاوە کاتێک فیشەکێکی گەورەی کالیبەر ڕاست بەناودا تێپەڕی.
  
  "گەمژەیی".
  
  - ئایا تۆ هەوڵی کوشتنم دەدەیت؟ کێنزی بە گەمژەییەوە گوتی.
  
  سویدییە گەورەکە تاکتیکەکانی گۆڕی و مێزێکی زەبەلاحی هەڵگرت و پاشان خستە ئاسمانەوە. لێوارە کەوتووەکان پاژنەی پێی پیاوێکیان گرت و ناردیان بۆ فڕین و دەمانچەکەی بە فڕین نارد. لە کاتێکدا دال بە خێرایی نزیک بووەوە، دەنگی کێنسی وای لێکرد کە خاو بێتەوە.
  
  - ئاگاداری ئەو گەوادە بچووکانە بن. من لە هەموو ڕۆژهەڵاتی ناوەڕاست کارم کردووە و هەزاران کەسم بینیوە کە جلیقەیان لەبەردایە".
  
  داهل دوودڵ بوو. "پێموانییە تۆ بتوانی تەنها-"
  
  تەقینەوەکە دیواری کۆگاکەی هەژاند. سویدییەکە لە پێیەکانی هەڵفڕی و بەرەو هەوا فڕی و خۆی کێشا بە پەنجەرەیەکی پێشتر شکاوە. ژاوەژاوی سپی سەری پڕ بوو، زەنگێکی سەرسەختی لە گوێیدا بوو و بۆ چرکەیەک هیچی نەدەبینی. تا ئەو کاتەی بینینەکەی دەستی بە ڕوونبوونەوە کرد، تێگەیشت کە کێنسی لەبەردەمیدا چەقۆی لێداوە و دەستی لە ڕوومەتەکانی دەدا.
  
  - لە خەو هەڵسە کاکە. جەستەیەکی تەواو نەبوو، تەنیا نارنجۆکێک بوو."
  
  "ئۆی. باشە، ئەوە وا دەکات هەست بە باشتر بوون بکەم".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، ئەمە چانسی ئێمەیە. "تەزووی مێشکەکە هاوڕێ گەمژەکانیشی لە پێیەکانیان کەوتە خوارەوە."
  
  داهل بە زەحمەت وەستا. سمیس لەسەر پێیەکانی بوو، بەڵام لۆرن و یۆرگی لەسەر ئەژنۆیان دانیشتبوون، پەنجەکانیان بە پەنجەکانیانەوە گرتبوو. داهل بینی کە تیرۆریستان دەستیان کردووە بە هۆش خۆیان. بەپەلە وەکو پێنێک کە پارچە گۆشتی ناسک کون دەکات، چەقۆی لێدا. بە بەرزکردنەوەی دەمانچەکەی، جارێکی دیکە کەوتە بەر تەقە، بەڵام توانی یەکێک لە تیرۆریستە سەرهەڵداوەکان بریندار بکات و سەیری کرد کە پیاوەکە دوو هێندە زیادی کرد و کەوتە خوارەوە.
  
  سمیس بەپەلە تێپەڕی. - گرتبووی.
  
  داهل پێشەنگی گرت. کێنسی تەقەکانی تەنیشت خۆی فش کردەوە. ئەو دوو تیرۆریستەی کە مابوونەوە گۆشەکەیان سووڕاند و داهل تێگەیشت کە بەرەو دەرچوونەکە دەڕۆن. بۆ ساتێک خاو بووەوە، پاشان هەمان گۆشەی سووڕاند، بە وریاییەوە تەقەی کرد، بەڵام فیشەکەکانی تەنیا بەر هەوای بەتاڵ و کۆنکرێت کەوت. دەرگاکە بە فراوانی کراوە بوو.
  
  نارنجۆکەکە هاتەوە ناوەوە.
  
  ئێستا تەقینەوەکە شتێکی دیاریکراو بوو، تیمی SPIR خۆیان دەشاردەوە و چاوەڕێی ئەوە بوون کە چەقۆکە بەلای ئەواندا تێپەڕێت. دیوارەکان لە ژێر کاریگەرییە بەهێزەکەدا دەلەرزین و درزیان تێکەوت. پاشان لەسەر پێی خۆیان بوون و لە دەرگاکەوە دەچنە ناو داڵدەگاکە و دەچوونە ناو ڕۆژە گەشاوە.
  
  سمیس وتی: "کاتژمێر یەک بەیانییە.
  
  داڵ بەو ئاراستەیەی کە ئاماژەی پێکرابوو سەیری کرد، دوو کەسایەتی ڕاکەری بینی و لە پشتیانەوە ئۆتۆمبێلی هادسۆن کە بەرەو کەنداوی سەرەوە دەڕۆیشت. - قسەی بێمانا، لەوانەیە بەلەمی خێرایان هەبێت.
  
  کێنسی بۆ یەک ئەژنۆ کەوتە خوارەوە و بە وریاییەوە ئامانجی گرت. "پاشان ئێمە دەبەین-"
  
  داهل لوولەی چەکەکەی دابەزاند و وتی: "نا. "ئایا خەڵکی سڤیل لەوێ نابینیت؟"
  
  بە زمانی عیبری نەفرەتی کرد: "زوبی"، زمانێک کە داهل لێی تێنەدەگەیشت. سمیس و کێنزی و سوید پێکەوە دەستیان کرد بە ڕاوەدوونانی. تیرۆریستان بە خێرایی مامەڵەیان کرد؛ خەریک بوو لە دەرچەی دەریاکە بن. کێنزی سازشی کرد بە تەقاندنی HK ی خۆی بۆ ئاسمان، چاوەڕێی ئەوە بوو خەڵکی مەدەنی یان هەڵبێن یان خۆیان بشارنەوە.
  
  بە توندی وتی: "دەتوانن سوپاسم بکەن دوای ئەوەی ڕۆژەکەمان ڕزگار کرد."
  
  داهل بینی کە ڕێگایەکی دەرفەت لەبەردەمیدا کراوەتەوە. هەردوو تیرۆریستەکە بە بەرزی وەستابوون لە بەرامبەر پاشخانی ئاوی و ئامانجی نایاب و ئاگری هەلپەرستانەی کێنزی ڕێگەی بۆ خۆشکرد. خاو بووەوە و کونی خستە سەر شانی، بە وریاییەوە ئامانجی گرت. سمیس لە تەنیشتیەوە بەدوایدا ڕۆیشت.
  
  تیرۆریستان وەک ئەوەی تەلەپاتی پراکتیزە بکەن، وەرگەڕان، لە ئێستاوە تەقەیان دەکرد. داهل لە سەرنجی خۆیدا مابووەوە کاتێک پێشەنگەکە لە نێوان ڕمبازەکاندا فیشەی لێدەدا. فیشەکی دووەمی ئامانجەکەی لە سنگی کەوت، سێیەم - لە پێشەوە، ڕێک لە ناوەڕاست. پیاوەکە کەوتە خوارەوە، پێشتر مردبوو.
  
  دەنگی لۆرن لە گوێچکەکەیەوە هات و وتی: "یەکێکیان بە زیندووی بەجێبهێڵە".
  
  سمیس تەقەی کرد. دوا تیرۆریست پێشتر بازێکی دابوو بۆ لایەک، فیشەکەکە چاکەتەکەی دەلەوەڕاند لە کاتێکدا سمیس خۆی ڕێکخستبوو. بە جووڵەیەکی خێرا، تیرۆریستەکە نارنجۆکێکی دیکەی فڕێدا - ئەمجارەیان بە درێژایی خودی دەرچەکەکە.
  
  "نەخێر!" داهل تەقەی لێکرد و بێ سوود بوو، دڵی بازێکی دا بۆ قوڕگی.
  
  بۆمبە بچووکەکە بە دەنگێکی بەرزەوە تەقیەوە، شەپۆلی تەقینەوەکە لە سەرانسەری بەندەرەکاندا دەنگی دەدایەوە. داڵ بۆ ساتێک لە پشت دەفرەکەوە خۆی شاردەوە، پاشان بازێکی دایەوە دەرەوە - بەڵام زەبری خۆی لەرزۆک بوو کاتێک بینی کە ئێستا تەنها ئەو تیرۆریستەی ماوەتەوە نییە کە دەبێت خەمی لێ بخۆێت.
  
  یەکێک لە کرێنە کۆنتێنەرەکان لە بنکەکەدا بەهۆی تەقینەوەکەوە زیانی پێگەیشتووە و بە شێوەیەکی مەترسیدار بەسەر ڕووبارەکەدا مەیل بووە. دەنگی وردکردن و دڕانی کانزا مژدەی داڕمانی نزیک بوو. خەڵک چاویان بەرز کردەوە و دەستیان کرد بە ڕاکردن لە چوارچێوە بەرزەکە.
  
  تیرۆریستەکە نارنجۆکێکی دیکەی دەرهێنا.
  
  - ئەمجارە نا گەمژە. سمیس لە ئێستاوە لەسەر ئەژنۆیەکی بوو، بە درێژایی دیمەنەکە چاوەکانی دەچڕاند. چەقۆکەی ڕاکێشا، سەیری کەوتنی دوایین تیرۆریستی کرد پێش ئەوەی بتوانێت پێنەکەی سەر نارنجۆکەکە ڕابکێشێت.
  
  بەڵام نەتوانرا کرینەکە بوەستێنرێت. بە وەرچەرخان و داڕمان بە درێژایی تەواوی درێژی چوارچێوەکە، داسەپاو ئاسنییە قورسەکە کەوتە سەر دەرچە و چوارچێوەکەی لەناوبرد و ئەو کوخە بچووکەی کە لەسەری کەوتبووە تۆز. دەفرەکان زیانیان بەرکەوتووە و چەند پێیەک پاڵیان پێواوە بۆ دواوە. چەقۆ و چەقۆی کانزاکان دەفڕینە خوارەوە و وەک کبریتی کوشندە لە زەویەوە هەڵدەفڕین. جەمسەرێکی شین و درەوشاوە بە قەبارەی گڵۆپی شەقام لە نێوان سمیس و داڵدا هێڵکاری بوو- شتێک کە ئەگەر لێیدابا دەیتوانی لە نیوەیان بدڕێنێت- و تەنها چەند پێیەک لەو شوێنەی کە لۆرن و یۆرگی وەستابوون و پشتیان بەرەو کۆگاکە وەستابوو، وەستا.
  
  "هیچ جوڵەیەک نییە." کێنسی ئامانجی تیرۆریستەکە گرت، دوو پشکنین. - زۆر مردووە.
  
  داهل بیرکردنەوەکانی کۆکردەوە و بە دەوری بەندەرەکاندا سەیرکرد. پشکنینێکی خێرا دەریخست کە خۆشبەختانە کەس بەهۆی کرێنی کۆنتێنەرەوە بریندار نەبووە. پەنجەی خستە سەر مایکرۆفۆنی قوڕگەکەی.
  
  وتی: کامێراکە کوژاوەتەوە. - بەڵام هەموویان مردوون.
  
  لۆرن گەڕاوەتەوە. - باشە من دەیگوازمەوە.
  
  دەستی کێنزی لەسەر شانی داڵ وەستا. - دەبوو ڕێگەم بدەیت تەقەکە بکەم. ئەژنۆی ئەو گەوادەم دەچەقاند؛ پاشان وامان لێدەکرد قسە بکات، بەم شێوەیە یان بەو شێوەیە".
  
  "زۆر مەترسیدارە." داهل تێگەیشت بۆچی لەم شتە تێنەگەیشت. "وە گوماناوییە کە بتوانین لەم ماوەیە کورتەدا وا لێبکەین قسە بکات."
  
  کێنسی لە بێزاریدا هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش نەبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێوە بەناوی ئەوروپا و ئەمریکاوە قسە دەکەن. من ئیسرائیلیم".
  
  لۆرن لە سەر کۆمس هاتەوە. "ئێمە دەبێت بڕۆین. لەوێ کامێرایەک بینرا. باش نییە".
  
  داڵ و سمیس و کێنزی ئۆتۆمبێلێکی نزیکیان دزیوە، بەو بڕوایەی کە ئەگەر تەنها پێنج خولەک زیاتریان پێبچێت لە ڕۆیشتن، ئەوا پاشەکەوتکردنی کاتەکە دەتوانێت زیاتر بێت لە بەرچاو.
  
  
  بەشی هەشتەم
  
  
  درەیک بە ماندووییەوە خۆی خستە ناو کۆنکرێتی شەقامی ٤٧، کە تەنها هەژدە خولەک ماوە بۆ کاتژمێرەکە. یەکسەر تووشی کێشەیەک بوون.
  
  "حەوتەم، هەشتەم یان برادۆی؟" مای هاوارێکی کرد.
  
  بۆ جی پی ئێسەکەی بۆ جووڵاند. "ماریا لە سەنتەری پارکەوە نزیکە."
  
  - بەڵێ، بەڵام چ شەقامێک ڕاست بەسەریدا تێدەپەڕێت؟"
  
  ئەوان لەسەر شەقامەکە دەسوڕانەوە و چرکەکان دەڕۆیشتن، دەیانزانی مانگی ئازار نەک تەنها بۆمبێکی ئەتۆمی ئامادە دەکات، بەڵکو تیمەکانیش ئامادە دەکات کە بۆ هەر خولەکێک کە دواکەوتوون بۆ کۆبوونەوەی داهاتوو، ژیانی دوو هاوڵاتی مەدەنی دەبات.
  
  درەیک وتی: "برۆد وەی هەمیشە سەرقاڵییە. "با هەشتەم بکەین."
  
  ئەلیسیا چاوی لێی بوو. - چۆن بە جەهەنەم دەزانی؟
  
  - باسی برادۆیم بیست. هەرگیز ناوی هەشتەمم نەبیستووە".
  
  - ئای، بەس دادپەروەرانە. لەکوێ-"
  
  "نەخێر! ئەمە برادۆیە!" بیو لەناکاو بە لەهجەی نزیکەی مۆسیقای خۆیەوە هاوارێکی کرد. "چێشتخانەکە لە لوتکەدایە... نزیکە."
  
  "زۆرینە?"
  
  "لەگەڵ من!"
  
  بۆ وەکو خێراکەرێکی سەد مەتری هەڵفڕی و بەسەر ئۆتۆمبێلێکی وەستاودا بازێکی دا وەک ئەوەی لەوێ نەبێت. درەیک و ئەلیسیا و مەی بەدوایدا ڕۆیشتن و بەرەو ڕۆژهەڵات بەرەو برۆد وەی و ئەو چوارڕێیانەدا ڕۆیشتن کە تایمز سکوێری لێ دەدرەوشایەوە و دەدرەوشایەوە و نمایشە چرچ و لۆچەکانی بێڕێزی دەکرد.
  
  جارێکی تر خەڵکەکە بەزەحمەت بڵاوبوونەوەیان بینی و دیسانەوە بیو بە درێژایی ڕێگاکەدا بردیان. تەنانەت لێرەش گەشتیار هەبوون، پشتیان بە دواوە بەستبوو، چاویان لە باڵەخانە بەرزەکان و تابلۆی بانگەشە بوو، یان هەوڵیان دەدا بڕیار بدەن کە ئایا ژیانی خۆیان بخەنە مەترسییەوە و بەپەلە بەسەر ڕێگایەکی قەرەباڵغدا بڕۆن. جەماوەرەکە لەلایەن بارکەرەکانەوە کە بلیتی هەرزانیان پێشکەش دەکرد بۆ نمایشە جیاوازەکانی براد وەی دابینکرابوون. زمانەکانی هەموو ڕەنگەکان هەوایان پڕکردبوو، تێکەڵەیەکی ئاڵۆز و نزیکەی سەرکوتکەر. کەسانی بێ ماڵ و حاڵ کەم بوون، بەڵام ئەوانەی لەبری ئەوان قسەیان دەکرد زۆر بە دەنگی بەرز و بە وزە بانگەشەی هاوکارییان دەکرد.
  
  لە پێشەوە برادۆی بوو، پڕ بوو لە خەڵکی نیویۆرک و سەردانکەران، خاڵبەندی بوو بە پەڕینەوە و هێڵکاری بوو بە دوکان و چێشتخانە ڕەنگاوڕەنگەکان بە تابلۆی هەڵواسراو و ڕووناک و نمایشی چوارچێوەی A. ڕێبواران کاڵ بوون کاتێک درەیک و لایەنەکەی لە تیمی SPEAR پێشبڕکێیان دەکرد.
  
  پازدە خولەک.
  
  بۆ چاوی لێ کردەوە. "جی پی ئێس دەڵێت بیست و دوو خولەک بە پێ دەڕوات، بەڵام شۆستەکان ئەوەندە قەرەباڵغن کە هەمووان بە یەک خێرایی دەڕۆن."
  
  ئەلیسیا هانی دا: "پاشان ڕاکە. - کلکە زەبەلاحەکەت هەڵبشێوێنە. ڕەنگە وا بکات خێراتر بجوڵێیت".
  
  پێش ئەوەی بیۆ هیچ بڵێت، درەیک هەستی کرد دڵەکەی کە لە ئێستاوە دابەزیوە، زیاتر نوقم بووە. ڕێگای پێشەوە بە تەواوی بە هەردوو ئاراستەدا گیرابوو، زۆربەیان بە تەکسی زەردەوە گیرابوو. شکانی فەندەر ڕوویدا و ئەوانەی هەوڵیان نەدەدا خۆیان لێی بەدوور بگرن، هێواش هێواش ئۆتۆمبێلەکانیان دەجووڵاند بۆ ئەوەی باشتر دەربکەون. شۆستەی هەردوو لا پڕ بوو لە خەڵک.
  
  "دۆزاخی خوێناوی."
  
  بەڵام بۆ تەنانەت خاو نەبووەوە. بازدانێکی سووک بردییە سەر سندوقی تەکسییەکی نزیک و پاشان بە درێژایی سەقفەکەیدا ڕایکرد و بازێکی بەسەر کابۆکەدا دا و ڕایکردە سەر سندوقی داهاتوو کە لە ڕیزدا بوو. مەی بە خێرایی بەدوایدا هات و ئەلیسیا بەدوایدا هات و درەیکی بەجێهێشت تا لەلایەن خاوەن ئۆتۆمبێلەکانەوە هاوار بکرێت و هێرشی بکرێتە سەر.
  
  درەیک ناچار بوو لە دەرەوەی ئاسایی تەرکیز بکات. هەموو ئەم ئامێرانە وەک یەک نەبوون و کانزاکانیان گۆڕا، تەنانەت هەندێکیان بە هێواشی بەرەو پێشەوە دەڕۆیشتن. پێشبڕکێکە توند بوو، بەڵام لە ئۆتۆمبێلێکەوە بۆ ئۆتۆمبێلێکی تر بازیان دا، هێڵی درێژیان بەکارهێنا بۆ ئەوەی پێشبکەون. قەرەباڵغی لە هەردوو لا چاویان لێ بوو. باشە کە کەس لێرە بێزاریان نەکرد و دەیانتوانی یەکتربڕینی نزیکبوونەوەی برادۆی و شەقامی ٥٤، پاشان ٥٧ ببینن. کاتێک چەقاندنی ئۆتۆمبێلەکان کەم بووەوە، بۆ لە دوا ئۆتۆمبێلەوە هاتە دەرەوە و دەستی کردەوە بە ڕاکردن بە درێژایی خودی ڕێگاکە، مای لە تەنیشتی بوو. ئەلیسیا سەیری درەیکی کردەوە.
  
  "تەنها پشکنین بۆ ئەوەی بزانم ئایا لەو دەرچە کراوەی پشتەوە کەوتووی یان نا."
  
  "بەڵێ، ئەوە بژاردەیەکی مەترسیدارە. من تەنها سوپاسگوزارم کە ئەو کاتە ئۆتۆمبێلی گۆڕاو نەبووە."
  
  لە دەرەوەی چوارڕێیانەکەی تر و شەقامی ٥٧، میکسەری چیمەنتۆ و ڤانەکانی گەیاندن و بەربەستی سوور و سپی ڕیزکرابوون. ئەگەر تیمەکە پێیانوابوو سەرکەوتوو بوون، یان ئەم ڕاکردنە وەک ڕاکردنەکەی پێشوو ڕاستەوخۆ دەبێت، لەناکاو وەهمەکانیان دەشکێندرا.
  
  دوو پیاو لە پشت بارهەڵگرێکی گەیاندن دەرچوون، دەمانچە ڕاستەوخۆ ئاراستەی ڕاکەرەکان دەکرد. درەیک یەک لێدانێکی لەدەست نەدا. شەڕی بەردەوام، ساڵانێک شەڕ هەستەکانی تا ئەوپەڕی تیژتر دەکردەوە و لەوێ دەیانهێشتەوە - بیست و چوار کاتژمێر لە ڕۆژێکدا. فۆڕمی هەڕەشەئامێز لە یەک کاتدا دەرکەوتن و بەبێ دوودڵی، بە سەری بەرەو ئەوان پەلە کرد، ڕاست لەبەردەم بارهەڵگری چیمەنتۆی نزیکبووەوە. یەکێک لە دەمانچەکان بە هاوارێکەوە بەرەو لایەک فڕی و ئەوی دیکەیان لە ژێر تەرمی یەکێک لە پیاوەکاندا گیر بوو. درەیک بە چەقۆ گەڕایەوە کاتێک لێدانەکە لە لای کەللەسەری کەوت. لە پشتیانەوە گوێی لە وردکردنی تایەکانی بارهەڵگرێکی چیمەنتۆ بوو کە بە توندی سوکانەکەی دەکێشا، و سوێندی شۆفێرەکەی...
  
  جەستەیەکی زەبەلاحی خۆڵەمێشی بینی کە ڕووی لە خۆی کرد...
  
  وە گوێم لە هاوارە ترسناکەکەی ئەلیسیا بوو.
  
  "مات!"
  
  
  بەشی نۆیەم
  
  
  درەیک تەنها دەیتوانی سەیری بکات کە بارهەڵگرە لە ژێر کۆنتڕۆڵ دەرچوو بەرەو ڕووی دەسوڕایەوە. هێرشبەرەکان بۆ یەک چرکە پاشەکشەیان نەکرد و تەپوتۆزی لێدانیان بەسەردا باران کرد، چونکە خەمی سەلامەتی خۆیان نەبوون. مشتێک لە قوڕگ و سنگ و پەیوەندی خۆردا دراوە. سەیری جەستەی دەکرد کە دەجووڵایەوە و لێی دەدا کاتێک ڕاستەوخۆ بەسەر سەریدا دەفڕی.
  
  یەکەم تیرۆریست بە کۆسپەوە کەوتە دواوە و یەکێک لە تایەکان لێیدا و کاریگەرییەکە پشتی شکاند و کۆتایی بە هەڕەشەکەی هێنا. دووەمیان چاوی ترپاند، وەک ئەوەی بەهۆی بوێری درەیکەوە سەری سوڕمابێت، پاشان سەری بەرەو پشتی بارهەڵگرەکە کە نزیک بووبووەوە سوڕاند.
  
  دەنگی شەق لێدانی تەڕ بەس بوو. درەیک تێگەیشت کە لە قووڵایی خۆی دەرچووە، پاشان بینی کەللەسەری تیرۆریستی یەکەم لە ژێر تایە خلیسکەکاندا چەقاوە، کاتێک جەستەی بارهەڵگرەکە لە سەرووی خۆیەوە دەسوڕایەوە. چوارچێوەکە تەخت بوو، تەنها دەیتوانی هیوای هەبێت. بۆ یەک چرکە تاریکی هەموو شتێکی قووت دا، تەنانەت دەنگیش. لای ژێرەوەی بارهەڵگرەکە لە سەرووی ئەوەوە دەجووڵایەوە، خاو بووەوە، خاو بووەوە، پاشان لەناکاو وەستا.
  
  دەستی ئەلیسیا دەستی لە ژێرەوەی گەیاند. "ئایا تۆ باشیت?"
  
  درەیک خۆی کۆکردەوە بۆ لای. - باشترە لەو کوڕانە.
  
  بیو چاوەڕێی کرد، خەریک بوو پێیەکانی تێکەڵ بکات کاتێک سەیری کاتژمێرەکەی دەکرد. "چوار خولەک ماوە!"
  
  درەیک بە ماندووبوون و چەقۆکێش و خراپ و لێدان، جەستەی خۆی بە زۆر کردە کردار. ئەمجارەیان ئەلیسیا لەگەڵیدا مایەوە، وەک ئەوەی هەستی بەوە کردبێت کە دەتوانێت هەندێک کات پشوو وەربگرێت دوای لەدەستدانی نزیک. ئەوان لە قەرەباڵغی گەشتیارانیان بردەوە، سەنتەری پارک باشوور و ماریایان لەنێو زۆرێک لە چێشتخانەکانی دیکەدا دۆزیەوە.
  
  مەی ئاماژەی بە تابلۆکە کرد کە تاڕادەیەک بۆ نیویۆرک بە وریاییەوە بوو.
  
  بۆ ڕایکردە پێشەوە. درەیک و ئەوانی تر لە دەرگاکەدا گرتیان. گارسۆنەکە چاوی لێیان بوو، لە ڕوخساری چەقەڵیان، سەیری چاکەتە قورسەکانیان دەکرد و پاشەکشەی کرد. لە چاوەکانیدا ڕوون بوو کە پێشتر وێرانکاری و ئازارەکانی بینیوە.
  
  درەیک وتی: نیگەران مەبە. "ئێمە ئینگلیزین."
  
  مای چاوێکی بە ئاراستەی ئەودا نارد. "ژاپۆنی".
  
  و بۆ بە برۆیەکی بەرزەوە گەڕانەکەی بۆ ژووری پیاوەکان وەستا. "بە دڵنیاییەوە ئینگلیزی نییە."
  
  درەیک تا دەیتوانی بە ڕەوشتەوە بەناو چێشتخانەکەدا ڕایکرد کە هێشتا داخراوە و لە ڕێگاکەدا خۆی بە کورسییەک و مێزێکدا کێشا. ئاودەستی پیاوان بچووک بوو، تەنیا لە دوو میزەڵدان و تەوالێتێک پێکهاتبوو. سەیری ژێر قاپەکەی کرد.
  
  وتی: "لێرە هیچ شتێک نییە."
  
  دەموچاوی بیۆرگارد گرژی دەرکەوت. دوگمەکانی کاتژمێرەکەی لێدا. "کات کۆتایی هات".
  
  ئەو گارسۆنەی لە نزیکەوە وەستابوو بازێکی دا کاتێک تەلەفۆنەکە زەنگی لێدا. درەیک دەستی بۆ درێژ کرد. "پهله مهكه. تکایە کاتت بۆ تەرخان بکە".
  
  پێی وابوو دەتوانێت ڕابکات، بەڵام ئیرادەی ناوەوەی ئاراستەی بۆرییەکە کرد. لەو ساتەدا ئەلیسیا بە دەربڕینێکی نیگەرانییەوە لە ئاودەستی ژنان هاتە دەرەوە. - ئەو لەوێ نییە. ئێمە ئەوەمان نییە!"
  
  درەیک وەک ئەوەی لێی درابێت، چەقۆی لێدا. سەیری دەوروبەری کرد. ئایا دەکرێت ئاودەستێکی تر لەم چێشتخانە بچووکەدا هەبێت؟ ڕەنگە کوبیکێک بێت بۆ کارمەندان؟ دەبوو جارێکی تر پشکنین بکەنەوە، بەڵام گارسۆنەکە پێشتر لە تەلەفۆنەکەدا بوو. چاوەکانی بەرەو درەیک چرپاند و داوای لە پەیوەندیکەرەکە کرد چاوەڕێ بکات.
  
  - ئەمە پیاوێکە بە ناوی مارش. بۆ تۆ."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. - ئایا بە ناو بانگی کردووم؟
  
  - وتی ئینگلیز. گارسۆنەکە شانی هەڵکێشا. - ئەوە تەنها قسەکانی بوو.
  
  بۆ لە تەنیشتی مایەوە. - وە لەبەر ئەوەی بە ئاسانی سەرت لێ شێواوە هاوڕێکەم ئەوە تۆیت.
  
  "بۆ تەندروستیت".
  
  درەیک دەستی بۆ مۆبایلەکەی برد، دەستێکی ڕوومەتەکەی دەشۆرد کاتێک شەپۆلێکی ماندوێتی و گرژی بەسەریدا دەشۆرد. ئێستا چۆن دەیانتوانی شکست بهێنن؟ هەموو بەربەستەکانیان تێپەڕاندووە و لەگەڵ ئەوەشدا ڕەنگە مارش هێشتا بە جۆرێک یارییان لەگەڵ بکات.
  
  "بەڵێ?"
  
  "لێرە ڕێپێوان بکە. ئێستا پێم بڵێ چیت دۆزیەوە؟"
  
  درەیک دەمی کردەوە، پاشان بە خێرایی دایخست. وەڵامی ڕاست چی بوو؟ ڕەنگە مارش چاوەڕوانی وشەی "هیچ" بووبێت. ڕەنگە...
  
  هێواش وەستا، دوودڵ بوو لە وەڵامێک بۆ وەڵامێکی تر.
  
  - پێم بڵێ چیت دۆزیەوە، یان لە ماوەی خولەکی داهاتوودا فەرمانی کوشتنی دوو نیویۆرکی دەدەم.
  
  درەیک دەمی کردەوە. بەنەفرەت بێت! "دۆزیمانەوە-"
  
  پاشان مای لە ئاودەستی ژنان ڕایکردە دەرەوە و لەسەر کاشییە تەڕەکان خۆی خلیسکاند و بەلای خۆیدا کەوتە خوارەوە. زەرفێکی بچووکی سپی بە دەستیەوە گرتبوو. بیو لە یەک چرکەدا لە تەنیشتی بوو، زەرفەکەی هەڵگرت و دایە دەستی درەیک. مای لەسەر زەوی پاڵکەوتبوو و هەناسەی قورسی دەدا.
  
  ئەلیسیا بە دەمی کراوە سەیری دەکرد. - ئەمەت لە کوێ دۆزیەوە سپرایت؟
  
  - تۆ ئەو کارەت کرد کە پێی دەڵێن 'ڕوانینی کوڕ'، تاز. وە ئەمە نابێت کەس تووشی سەرسوڕمان بکات، بەو پێیەی تۆ بە هەر شێوەیەک بێت سێ لەسەر چوار پیاوی".
  
  ئەلیسیا لە بێدەنگیدا بە تووڕەییەوە دەکوڵێت.
  
  درەیک کۆکەی کاتێک زەرفەکەی کردەوە. - ئێمە... دۆزیمانەوە... ئەم... نەفرەتی فلاش درایڤ، مارش. نەفرەت، هاوڕێ، ئەمە چییە؟"
  
  "کارێکی باش. کارێکی باش. کەمێک بێ هیوا بووم، بەڵام هێی، ڕەنگە جارێکی تر. ئێستا تەنها لە نزیکەوە سەیری USB بکە. ئەمە دوا تاقیکردنەوەی تۆیە و وەک پێشتر، ڕەنگە بتەوێت بیدەیت بە کەسێک کە زیرەکی زیاترە لە خۆت یان پۆلیسی نیویۆرک".
  
  "ئەمە ناوەوەی... کێکەکەیە؟" درەیک تێگەیشت کە گارسۆنەکە هێشتا لە نزیکەوە وەستاوە.
  
  مارش بە دەنگی بەرز پێکەنی. - ئای باشە، ئای زۆر باشە. با پشیلەکە لە کیسەکە دەرنەچێت، ئەی نا؟ بەڵێ ئەوە. ئێستا گوێ بگرە، دە خولەکت پێدەدەم تا ناوەڕۆکی فلاشەکە بنێری بۆ ئەوانەی لە تۆ باشترن، دواتر سەرلەنوێ دەست پێدەکەینەوە."
  
  "نا، نا، ئێمە نازانین." درەیک ئیشارەتی بەرەو مای کرد کە جانتایەکی بچووکی پشتەوەی هەڵگرتبوو کە لاپتۆپێکی بچووکی تێدا شاردبووەوە. ژنە ژاپۆنییەکە خۆی لە زەوی هەڵگرت و نزیک بووەوە.
  
  - ئێمە لە هەموو ئەم شارۆچکەیەدا بەدوای کلکەکانماندا ناڕۆین، مارش.
  
  - ئمم، بەڵێ تۆ دەیکەیت. چونکە من وا دەڵێم. کەواتە، کات تێدەپەڕێت. با لاپتۆپەکە بووت بکەین و چێژ لەوە وەربگرین کە لە داهاتوودا دێت، ئەی نا؟ پێنج، چوار..."
  
  درەیک مشتێکی خستە سەر مێزەکە کاتێک تەقینەوەکە مرد. توڕەیی لە خوێنیدا کوڵاوە. "گوێ بگرە مارش-"
  
  پەنجەرەی چێشتخانەکە تەقیەوە کاتێک پارێزەری پێشەوەی ڤانەکە خۆی کێشا بە ژووری نانخواردنەکەدا. شووشەکە شکا و پارچە پارچەکان بە هەوادا فڕین. بەرهەمەکانی دار و پلاستیک و هاوەن تەقینەوە بۆ ژوورەکە. ڤانەکە نەوستا، خۆی بە تایەکانیدا کێشا و وەک شاگردی مردن هاوار دەکرد کاتێک بە خێرایی بە ژوورە بچووکەکەدا دەڕۆیشت.
  
  
  بەشی دەیەم
  
  
  جولیان مارش هەستی بە ئازارێکی تیژ کرد لە گەدەیدا کاتێک بەرەو ڕاست دەڕۆیشت. پارچە پیتزا کەوتە سەر زەوی و قاپێک زەڵاتە کەوتە سەر قەنەفەکە. خێرا لایەکانی گرت، بە تەواوی نەیتوانی واز لە پێکەنین بهێنێت.
  
  ئەو مێزە نزمەی کە لەبەردەمیدا وەستابوو و زۆی لەرزۆک بوو کاتێک پێی کێوی کەسێک بە هەڵە لێیدا. زۆی دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی پشتگیری بکات، دەستێکی خێرا لە شانی دا کاتێک ڕووداوێکی سەرنجڕاکێشی دیکە دەستی پێکرد. تا ئێستا سەیری درەیک و تیمەکەی کردبوو کە لە ئەدیسۆن دەڕژێنە دەرەوە - تا ڕادەیەک بە ئاسانی سەیری پیاوێکیان دەکرد کە وەک گەشتیارێک جل و بەرگی لەبەردا بوو لە ئەودیوی شەقامەکەوە فیلمی ڕووداوەکەی دەگرت - پاشان بینییان کە شێتانە هاتنە سەرەوە بۆ برادۆی - ئەم دیمەنە هیسترییە زیاتر وردە وردە بوو , لەبەرئەوەی زۆر کامێرای ئەمنی نەبوون کە تیرۆریستێکی ناوخۆیی بتوانێت هاک بکاتە ناوی - و پاشان بە هەناسەیەکی چەقۆکێشەوە سەیری دەکرد کە هێرشەکە بە جۆرێک لە جۆرەکان لە دەوری میکسەری چیمەنتۆ پەرەی سەند.
  
  هەموو ئەمانە سەرقاڵکردنێکی خۆشن. مارش مۆبایلێکی یەکجار بەکارهێنراوی بە دەستێکەوە و ڕانی زۆی لە دەستەکەی تردا بوو، کاتێک چەند پارچەیەک هام و قارچکی دەخوارد و لە فەیسبووک قسەی دەکرد.
  
  لەبەردەمیاندا سێ شاشە هەبوون کە هەریەکەیان هەژدە ئینج بوو. ئێستا ئەو جووتە سەرنجی وردیان نیشان دەدا، کاتێک درەیک و کۆمپانیاکە تەقینەوە بۆ ناو چێشتخانە بچووکە ئیتاڵییەکە. مارش کاتەکەی پشکنی و سەیری یارییە ئاگرینەکانی ڕەنگاوڕەنگی کرد.
  
  - نەفرەت ئەمە نزیکە.
  
  "ئای خرۆشاوی?"
  
  - بەڵێ، نەخێر؟
  
  "ئەوە فیلمێکی باشە." زۆی بە قسەی زل قسەی کرد. - بەڵام من بە هیوای خوێنی زیاتر بووم.
  
  - تەنها خولەکێک چاوەڕێ بکە خۆشەویستەکەم. باشتر دهبێت".
  
  ئەو دوو هاوسەرە لە شوقەیەکی کرێدا دانیشتبوون و یارییان دەکرد کە سەر بە یەکێک لە شانە تیرۆریستییەکان بوو؛ سەرەکییەکە، مارش بیری کردەوە. لەوێ چوار تیرۆریست هەبوون، یەکێکیان لەسەر داواکارییەکی پێشووتر، شوێنی بینینی هاوشێوەی سینەما بۆ مارش دانابوو. لە کاتێکدا ژن و مێردەکەی پیتی چێژیان لە سەیرکردن دەبینی، پیاوەکان لە تەنیشتەوە دانیشتبوون، لە دەوری تەلەفزیۆنێکی بچووکدا کۆدەبوونەوە و بە دەیان کەناڵی دیکەدا دەگەڕان، بەدوای هەواڵێکی بچووکدا دەگەڕان یان چاوەڕێی هەندێک پەیوەندییان دەکرد. مارش نەیدەزانی و گرنگی پێنەدەدا. هەروەها چاوپۆشی لە نیگا دزێوەکانی سەیر دەکرد، بە باشی دەیزانی کە پیاوێکی قۆزە و کەسایەتییەکی نائاسایی هەیە و هەندێک کەس - تەنانەت پیاوانی دیکەش - حەزیان دەکرد قەدری کەسایەتییەکی لەو جۆرە بزانن.
  
  زۆی کەمێک زیاتر پێزانینی نیشان دا بە خلیسکاندنی دەستەکانی بۆ خوارەوە لە پێشەوەی بۆکسێنەرەکانی. نەفرەت، نینۆکی تیژی هەبوو.
  
  بەهارات و لەگەڵ ئەوەشدا بە جۆرێک... چێژبەخش.
  
  بۆ ساتێک سەیری جانتای ئەتۆمی کرد - زاراوەیەک کە نەیتوانی بە تەواوی لە سەری دەربچێت، هەرچەندە بۆمبە بچووکەکە لەناو جانتایەکی گەورەی پشتەوەدا بوو - و پاشان هەندێک کاڤیارای خستە ناو دەمی. مێزی پێش ئەوان بێگومان شایستە بوو، پێکهاتبوو لە بەرهەمی بێ نرخ و بێ تام، بەڵام هەموویان بە تام بوون.
  
  ئایا ئەوە بۆمبێکی ئەتۆمی بوو کە ناوی ئەوی هاوار دەکرد؟
  
  مارش زانی کاتی ئەوە هاتووە ڕۆڵ بگێڕێت و تەلەفۆنی بۆ کرد، لەگەڵ گارسۆنێکی دڵڕفێن قسەی کرد و دواتر لەگەڵ ئینگلیزێکی زۆر لەهجەدا قسەی کرد. کابرا یەکێک لەو زەنگە سەیرانەی دەنگی هەبوو - شتێک کە کۆڵبەری لێدەدا - و مارش دەموچاوی پێچاوپێچی دروست دەکرد، هەوڵی دەدا بزوێن لە بزوێنەوە بدۆزێتەوە. کارێکی ئاسان نییە، وە کەمێک قورستر دەبێت کاتێک دەستی ژنان سێتی گوێزشکێنەکەت گرتووە.
  
  - پێم بڵێ چیت دۆزیەوە، یان لە ماوەی خولەکی داهاتوودا فەرمانی کوشتنی دوو نیویۆرکی دەدەم. Marsh smirked as he said this, ignoring the annoyed looks his students were sending across the room.
  
  ئینگلیزەکە کەمێک زیاتر دوودڵ بوو. مارش پارچە خەیارێکی دۆزیەوە کە لە قاپی زەڵاتەوە کەوتبووە دەرەوە و بە قووڵی لە قژی زۆیدا چەسپاند. نەک ئەوەی هەرگیز تێبینی کردبێت. خولەکەکان تێپەڕین و مارش لە ژووری سووتاندنەکەدا قسەی دەکرد و زیاتر و زیاتر تووشی شڵەژان بوو. لە نزیکەوە بوتڵێک بۆلینگەری سارد بوو، نیو خولەکی خایاند تا پەرداخێکی گەورەی ڕژاند. زۆی لەکاتی کارکردنیدا خۆی چەقاند و لە هەمان شووشەدا قووتیان خواردەوە، بێگومان لایەنی بەرامبەر.
  
  مارش لە تەلەفۆنەکەدا وتی: پێنج. "چوار، سێ...."
  
  دەستەکانی زۆیا بە تایبەتی پێداگرییان کرد.
  
  "دوو".
  
  ئینگلیزەکە هەوڵیدا موزایەدەی لەگەڵدا بکات، بە ڕوونی بیری لەوە دەکردەوە کە چی بە جەهەنەم ڕوودەدات. مارش خەیاڵی ئەوەی دەکرد کە ئەو ئۆتۆمبێلەی کە ڕێکخستبووی لە کاتێکی پێشوەختە دیاریکراودا لە پەنجەرەی پێشەوەی ئۆتۆمبێلەکەوە بکەوێتە خوارەوە، ئێستا ئامانجەکەی، خێراتر بوو، لە چێشتخانە بێ گومانەکە نزیک بووەوە.
  
  "یەک".
  
  و پاشان هەموو شتێک تەقیەوە.
  
  
  بەشی یازدەهەم
  
  
  درەیک بەپەلە بەرەو دیواری چێشتخانەکە ڕۆیشت و کەمەرەکەی گرت و لەگەڵ خۆیدا ڕای کێشا. پارچە شووشە و خشتەکان لە جەستەی وەرچەرخانەکەیەوە کەوتنە خوارەوە. ڤانەکە کە نزیک بووەوە قیژەی کرد بۆ بەدەستهێنانی کێشکردن کاتێک تایەکانی بەر زەوی چێشتخانەکە کەوت و ناوەڕاستی ئۆتۆمبێلەکە بەسەر پەنجەرەکەدا ڕۆیشت، ئێستا کۆتایی دواوەی بەرزبووەوە و بەر پەنجەرەی سەرەوەی شووشەکە کەوت. کانزا ڕشێنراو. مێزەکان داڕما. کورسیەکان وەک زبڵ و خاشاک لەبەردەمیدا کەڵەکە بوون.
  
  هەروەها ئەلیسیا لە یەک کاتدا کاردانەوەی هەبوو، بە دەوری مێزەکەدا ڕۆیشت و خۆی خلیسکاند، تاکە برینەکەی بڕینێکی بچووک بوو لەسەر شانەکانی بەهۆی پارچە دارێکی خێرا فڕیوەوە. مای بە جۆرێک توانی بەسەر سەرەوەی مێزی جووڵاوەکەدا بڕوات بەبێ ئەوەی هیچ زیانێک وەربگرێت و بۆ هەنگاوێکی زیاتری ڕۆیشت، بازێکی بەسەریدا دا و لە ڕووبەرێکەوە بۆ ڕوویەکی تر بازێکی دا، دواجار کاتی بازدانەکەی دانا بەجۆرێک کە قاچ و قۆڵەکانی بەر دیواری لایەنی بکەوێت و یارمەتی دا ئەو بە سەلامەتی دەنیشێتەوە.
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە، گارسۆنەکە لە تەنیشتیەوە هاوار دەکرد. ئەلیسیا بە تۆمەتبارەوە سەیری کرد.
  
  "کەواتە تۆ دەستت گرت، نەخێر؟"
  
  "ئاگات لێ بێت!"
  
  ڤانەکە هێشتا بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت، بە چرکە خاو دەبووەوە، بەڵام ئێستا لوولەی دەمانچەیەک لە پەنجەرەی سەرنشینە وەرگەڕاوەکەوە دەرچووبوو. ئەلیسیا کۆترێکی خستە خوارەوە و داپۆشی. مای کەمێک زیاتر گەڕایەوە دواوە. درەیک دەمانچەکەی دەرهێنا و شەش فیشەکی بە دەستی بێ جەستەدا تەقاند، دەنگەکان لە شوێنی داخراودا بە دەنگێکی بەرز و ڕکابەری هاوارکردنی کەڕکەری ڤانەکە بوون. بۆ هەر لە ئێستاوە دەجووڵایەوە و پشتی ئۆتۆمبێلەکەی دەگێڕا. لە کۆتاییدا ویلەکان لە سوڕانەوە وەستان و وەستان. مێز و کورسییە شکاوەکان لە کابۆکە و تەنانەت لە سەقفەوە شل دەهاتن. درەیک دڵنیا بوو لەوەی کە گارسۆنەکە ئازاری نەگەیشتووە پێش ئەوەی بچێتە پێشەوە، بەڵام تا ئەو کاتە بۆ و مەی پێشتر لە ئۆتۆمبێلەکە بوون.
  
  بیۆ پەنجەرەی شۆفێرەکەی شکاند و لەگەڵ ئەو فیگەرەدا کێشەی هەبوو. مای لە ڕێگەی جامی پێشەوەی شکاوەوە شوێنەکەی پشکنی و پاشان پارچە دارە پچڕاوەکەی هەڵگرت.
  
  درەیک دەستی کرد بە دەنگی کەمێک زەق و زەق و وتی: "نا. "پێویستمان بە-".
  
  بەڵام مای لە هیچ مەزاجێکدا نەبوو کە گوێی لێبگرێت. بەڵکو چەکە کاتییەکەی بە هێزێکی زۆرەوە لە جامی ئۆتۆمبێلەکەوە فڕێدا کە بە توندی لە پێشەوەی شۆفێرەکەدا جێگیر بوو و لە شوێنی خۆیدا دەلەرزی. چاوەکانی پیاوەکە گەڕانەوە و ئەویش وازی لە ململانێ لەگەڵ بیو هێنا، فەرەنسییەکە بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت.
  
  "بەڕاستی هەمبوو."
  
  مای شانی هەڵکێشا. - پێم وابوو دەبێ یارمەتی بدەم.
  
  "یارمەتیدان?" درەیک دووبارەی کردەوە. "ئێمە بەلایەنی کەمەوە پێویستمان بە یەکێک لەم گەوادانەیە بە زیندووی."
  
  ئەلیسیا زەنگی لێدا و گوتی: "وە لەسەر ئەو تێبینییە." - من باشم، تا. هەرچەندە خۆشە کە دەبینم کەری گارسۆنەکەی وێندی ڕزگار دەکەیت".
  
  درەیک زمانی گاز گرت، لە ئاستێکی قووڵدا دەیزانی کە ئەلیسیا تەنها گاڵتە پێدەکات. بیۆریگارد پێشتر شۆفێرەکەی لە ئۆتۆمبێلەکە دەرهێنابوو و بە گیرفانی خۆیدا دەگەڕا. ئەلیسیا چووە لای ئەو لاپتۆپە کە بە شێوەیەکی موعجیزەیی دەستی لێنەدرابوو. درایوەکەی USB بارکردنی تەواو بوو و کۆمەڵێک وێنەی هێنایە ئاراوە- وێنەی تێکدەرانەی دەبە زیوینەکان کە خوێنی درەیکی سارد دەکرد.
  
  لە کاتی پشکنینی وایەر و ڕێلەیەکاندا وتی: لە ناوەوەی بۆمبێک دەچێت. "پێش ئەوەی شتێکی تر ڕووبدات ئەمە بنێرە بۆ مۆر."
  
  ئەلیسیا پشتی بەسەر ئامێرەکەدا کێشا و پەنجەی لێدا.
  
  درەیک یارمەتی گارسۆنەکەی دا بۆ ئەوەی لەسەر پێیەکانی بوەستێت. - تۆ باشیت خۆشەویستی؟
  
  "من... وا بیر دەکەمەوە."
  
  "نەعنا." ئێستا چۆنە تۆ هەندێک لازانیامان بۆ دروست بکەیت؟"
  
  - چێشتلێنەرەکە... چێشتلێنەرەکە هێشتا نەگەیشتووە. نیگاکانی لە ترسدا وێرانکارییەکەی وەرگرت.
  
  - نەفرەت، پێم وابوو تۆ تەنها فڕێت داونەتە ناو مایکرۆوەیڤەوە.
  
  "نیگەران مەبە". مای ڕۆیشت و دەستی خستە سەر شانی گارسۆنەکە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان ئاوەدان دەکرێنەوە. پێویستە کۆمپانیای بیمە ئاگاداری ئەمە بێت".
  
  "هیوادارم".
  
  درەیک جارێکی تر زمانی گاز گرت، ئەمجارەیان بۆ ئەوەی جنێو نەدات. بەڵێ، ئەوە نیعمەتێک بوو کە هەمووان هێشتا هەناسەیان دەدا، بەڵام مارش و هاوڕێکانی هێشتا ژیانی خەڵکیان تێکدەدا. بەبێ چەقۆکێشان لە ویژدان. بێ ئەخلاق و بێ خەم.
  
  وەک ئەوە وابوو مۆبایلەکە لە ڕێگەی پەیوەندییەکی دەروونییەوە زەنگی لێدابێت. ئەمجارە درەیک وەڵامی تەلەفۆنەکەی دایەوە.
  
  - هێشتا لێدەدەیت؟
  
  دەنگی مارش وای لێکرد حەز بکات شتێک لێبدات، بەڵام بە شێوەیەکی توند و پیشەیی ئەو کارەی کرد. "وێنەکانتانمان بۆ ناردووە."
  
  - ئای، نایاب. بۆیە، ئێمە کەمێک ئەمەمان ڕیز کرد. هیوادارم لەکاتی چاوەڕوانیدا شتێکت گرتبێت بۆ ئەوەی خواردنی کەم بخۆیت، چونکە ئەم بەشەی داهاتوو- باشە، لەوانەیە بتکوژێت."
  
  درەیک کۆکی کرد. "دەزانی هێشتا بۆمبەکەتمان تاقی نەکردۆتەوە."
  
  - بە بیستنی ئەوە، دەتوانم بزانم کە تۆ دەتەوێت شتەکان خاو بکەیتەوە لەکاتێکدا هەوڵدەدەیت پێشبکەویت. ئەمە ڕوونادات هاوڕێ تازەکەم. ئەمە بە هیچ شێوەیەک ڕوونادات. پۆلیس و بریکارەکانت، سەربازی و ئاگرکوژێنەوەکانت ڕەنگە بەشێک بن لە ئامێرێکی باش ڕۆنکراو، بەڵام هێشتا ئامێرێکن، و ماوەیەکی دەوێت تا خێراییەکەیان هەڵبستن. بۆیە ئەم کاتە بەکاردەهێنم بۆ ئەوەی لەیەکت جیا بکەمەوە. تەواو خۆشە، متمانەم پێ بکە".
  
  - پیتیەکان چی لە هەموو ئەمانە دەردەهێنن؟
  
  مارش چەقۆی لێدا. - ئای، پێموایە دەزانیت کە ئەم کۆمەڵە بێهودەیەی ڕاگامۆفینەکان لەم دواییانەدا تەقینەوە. ئایا هیچ شتێکی دیاریکراوتر هەبووە؟ ئەوان لەلایەن بکوژێکی زنجیرەیی، سایکۆ ستاڵکەرێک، مێگالۆمانیکێک و ئۆڤەرلۆردێکی ئیرەییبەرەوە سەرکردایەتی دەکران. دەرکەوت هەموویان یەک کەسن".
  
  لەم کاتەدا ئەلیسیا زیاتر لە درەیک نزیک بووەوە. "کەواتە پێمان بڵێ - ئەم گەوادە لە کوێیە؟"
  
  - ئای کچە نوێیەکە. تۆ قژزەردە یان ئاسیایی؟ ڕەنگە شۆخ بێت بەهۆی شێوازی دەنگدانەوە. ئازیزم، ئەگەر بزانم لە کوێیە، ڕێگەت پێدەدا بە زیندووی پێستی بکەیت. تایلەر وێب هەمیشە یەک شتی دەویست. لەو ساتەدا کە تێگەیشت لە کوێ بیاندۆزێتەوە، پیتییەکانی بەجێهێشت".
  
  - کامیان لە بازاڕدا بوو؟ - درەیک پرسیاری کرد، ئێستا هەم کات و هەم زانیاری بەدەستهێناوە.
  
  - ئەم شوێنە شانەیەکی قێزەونە، ڕاست دەکەم؟ بیهێنە بەرچاوت هەموو ئەو گرێبەستانەی لەوێ ئەنجامدراون کە کاریگەرییان لەسەر جیهان دەبێت بۆ دەیان ساڵی داهاتوو".
  
  درەیک و تاقیکردەوە و وتی: "رامسێس شتێکی پێ فرۆشت".
  
  "بەڵێ. وە دڵنیام کە پاتێی سۆسیس فەرەنسی فێڵباز پێشتر پێی ڕاگەیاندوویت کە چییە. یان هەمیشە دەتوانیت هەر ئێستا پرسیاری لێ بکەیت".
  
  بۆیە ئەمە پشتڕاستی کردەوە. مارش سەیری ئەوانی دەکرد، هەرچەندە چاوی لە چێشتخانەکەدا نەبوو. درەیک پەیامێکی کورتی بۆ مۆر نارد. - چۆنە پێمان بڵێیت وێب بۆ کوێ چووە؟
  
  - باشە، بەجدی، من کێم، فۆکس نیوز؟ دواتر داوای پارەی کاشم لێ دەکەیت."
  
  "من بەم کەرە تیرۆریستییە ڕازی دەبم."
  
  - وە گەڕانەوە بۆ ئەو کارەی کە لەبەردەستدایە. مارش ئەم قسانەی کرد و دواتر وا دیار بوو خۆی سەرقاڵ کرد، لەناکاو پێکەنی. - ببورە، گاڵتەجاڕی کەسی. بەڵام ئێستا بەشی کۆنترۆڵکردنی ڕاوکردنەکەمان تەواو بووە. ئێستا دەمەوێت داواکارییەکانم بۆ ئێوە دابنێم".
  
  "کەواتە تەنها پێمان بڵێ." دەنگی ئەلیسیا ماندوو بوو.
  
  - چی ئەوەندە پێکەنیناوییە لەم بابەتەدا؟ ئەم بۆمبە ئەگەر بە تەواوی ڕازی نەبم دەتەقێتەوە. کێ دەزانێت ئازیزم، تەنانەت ڕەنگە بڕیار بدەم ببێتە خاوەنی تۆ."
  
  لە چرکەیەکدا وا دیار بوو ئەلیسیا ئامادە بوو بۆ ڕۆشتن، چاو و دەربڕینی ئەوەندە دەسووتێن کە ئاگری لە دارستانێکی وشک بەردا.
  
  بە چرپە گوتی: حەز دەکەم لەگەڵت بە تەنیا بم.
  
  ئازار وەستا، پاشان بە خێرایی بەردەوام بوو. "مۆزەخانەی مێژووی سروشتی، بیست خولەک."
  
  درەیک کاتژمێرەکەی دانا. "و دوایی?"
  
  "هەمممم، چی؟"
  
  "ئەمە پارچەیەکی گەورەی تەلارسازییە."
  
  - ئۆه، باشە، ئەگەر تا ئەم ئاستە گەیشتووی، پێشنیار دەکەم پاسەوانێکی پیاو بە ناوی خۆسێ گۆنزالێز جل و بەرگت لەبەر بکەیت. یەکێک لە هاوبەشەکانمان دوێنێ شەو داواکارییەکانی منی لە ناوپۆشی چاکەتەکەیدا دوری. ڕێگایەکی ڕەسەن بۆ گواستنەوەی بەڵگەنامەکان، بەڵێ، و بەبێ گەڕانەوە بۆ لای نێرەر".
  
  درەیک وەڵامی نەدایەوە، زۆربەی کات سەری سوڕمابوو.
  
  مارش دیسانەوە زیرەکییەکی سەرسوڕهێنەری نیشان دا و وتی: دەزانم بیر لە چی دەکەیتەوە. - بۆچی تەنها وێنەکانت بۆ نەنێرێت و ئاگادارم بکەرەوە کە چیت دەوێت؟ باشە من کەسێکی تایبەتم. پێیان وتم دوو لایەنم هەیە، دوو عەقڵ و دوو ڕووم هەیە، بەڵام پێم باشە وەک دوو سیفەتی جیاواز سەیریان بکەم. بەشێکی کێشراوە، بەشێکی تریان چەماوەتەوە. ئەزانی مەبەستم چیە?"
  
  درەیک کۆکی کرد. - بێگومان من دەزانم تۆ کێیت.
  
  - گەورەیە، ئەوا دەزانم تێدەگەیت کە کاتێک لە ماوەی نزیکەی حەڤدە خولەکدا چوار تەرمی دڕاوەکەت دەبینم، هەم هەست بە خۆشییەکی سەرسوڕهێنەر دەکەم و هەم هەست بە بێزارییەکی ناباوەر دەکەم. لەگەڵ تۆ. ئێستاش ماڵئاوا."
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. درەیک کلیکی لەسەر کاتژمێرەکەی کرد.
  
  بیست خولەک.
  
  
  بەشی دوانزە
  
  
  هایدن و کینیماکا کاتیان لەگەڵ ڕامسێس بەسەر برد. شازادەی تیرۆریست لە خانە شەش پێی چوارگۆشەییەکەیدا لە شوێنی خۆی دەرچووبوو: پیس و چەقەڵ و هەرچەندە بە ڕوونی ماندوو بوو، بەڵام وەک شێرێکی قەفەسکراو بە پێش و دواوە دەڕۆیشت. هایدن زرێپۆشی جەستەی لەبەر کرد و گلۆک و فیشەکی یەدەگی خۆی پشکنی و داوای لە مانۆ کرد هەمان شت بکات. لەمەودوا هیچ چانسێک نامێنێت. هەردوو فیلمی ڕامسێس و مارچ زۆر زیرەک دەرکەوتن کە بە کەم سەیر بکرێن.
  
  ڕەنگە ئەفسانەی تیرۆریستی بەتەواوی لەو شوێنەدا بووبێت کە ئەو ویستویەتی بێت.
  
  هایدن گومانی هەبوو، زۆر گومانی هەبوو. شەڕی ناو قەڵاکە و مردنی نائومێدی پاسەوانەکەی دەریخست کە چەندە دەیەوێت ڕزگاری بێت. هەروەها ئایا ناوبانگەکەی تێکچوو؟ ئایا نابێ بێ ئومێد بێت لە چاککردنەوەی زیانەکان؟ ڕەنگە، بەڵام مرۆڤ تا ئەو ڕادەیە لەناو نەچوو کە نەتوانێت ئاوەدان بکاتەوە. هایدن سەیری خێراییەکەی دەکرد کاتێک کینیماکا جووتێک کورسی پلاستیکی بۆ هێنابوون.
  
  هایدن وتی: چەکی ئەتۆمی لەم شارەدا هەیە. یاریزانەکە دەڵێت: کە دڵنیام دەزانیت لەوەتەی گرێبەستت لەگەڵ تایلەر وێب و جولیان مارش کردووە. تۆ لەم شارەدایت، ئەگەر کاتی هات، ئێمە بە نەفرەت دڵنیا دەبینەوە کە تۆ لە ژێر زەویدا نیت. بێگومان فۆڵۆوەرەکانت نازانن ئێمە تۆمان هەیە..." ڕێگەی دا هەر لەوێ هەڵواسرا.
  
  ڕامسێس وەستا و بە چاوی ماندووەوە سەیری دەکرد. - بێگومان مەبەستت فێڵێکە کە گەلەکەم بەم زووانە مارش دەکوژێت و بەرپرسیارێتی بۆمبەکە دەگرێتە ئەستۆ و دەیتەقێنێتەوە. پێویستە ئەمە لە وێب و پاسەوانەکەیەوە بزانیت، بەو پێیەی ئەوان تاکە کەسن کە دەیانزانی. وە هەروەها دەزانن کە ئەوان تەنها چاوەڕێی فەرمانی منن". سەری لە سەری خۆی دانا، وەک ئەوەی بۆ خۆی بێت.
  
  هایدن چاوەڕێی کرد. ڕامسێس زیرەک بوو، بەڵام ئەوە بەو مانایە نەبوو کە نەدەکەوتە کۆسپەوە.
  
  ڕامسێس وتی: "ئەوان دەتەقنەوە. "ئەوان بڕیاری خۆیان دەدەن".
  
  کینیماکا وتی: "دەتوانین چەند کاتژمێری کۆتاییت بکەینە نزیکەی بەرگە نەگیراو."
  
  ڕامسێس وتی: ناتوانی وا لە من بکەیت ئەمە هەڵبوەشێنمەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنانەت لە ڕێگەی ئەشکەنجەشەوە. من ئەم تەقینەوەیە ڕاناگرم".
  
  "چیت دەوێت?" هایدن پرسی.
  
  "دانوستاندن دەبێت".
  
  ئەو لێی دەکۆڵیەوە و بە وردی سەیری ڕووخساری دوژمنی جیهانی نوێ دەکرد. ئەم کەسانە لە بەرامبەردا هیچیان نەدەویست، نەیاندەویست دانوستان بکەن و پێیان وابوو مردن تەنها هەنگاوێکە بەرەو هەندێک ڕواڵەتی بەهەشت. ئەمە لەکوێمان بەجێدەهێڵێت؟
  
  بەڕاستی، لە کوێ؟ ئەویش بەدوای چەکەکەیدا ڕۆیشت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو کەسەی جگە لە کوشتنی بەکۆمەڵ هیچی زیاتری ناوێت، مامەڵەکردن لەگەڵیدا ئاسانە". واتە: بە فیشەکێک لە سەریدا.
  
  ڕامسێس دەموچاوی خۆی بە چەقۆکان فشار خست. "پاشان بڕۆ پێشەوە، کۆیلەی ڕۆژئاوا."
  
  هایدن پێویستی بە شارەزا نەبوو بۆ خوێندنەوەی ئەو شێتی و تامەزرۆییەی کە لەو چاوە بێ ڕۆحانەدا دەدرەوشایەوە. بەبێ ئەوەی قسەیەکی تر بکات بابەتەکەی گۆڕی و ژوورەکەی بەجێهێشت و بە وریاییەوە دەرگای دەرەوەی لە پشتیەوە قوفڵ کرد.
  
  هەرگیز ناتوانیت زۆر وریا بیت.
  
  لە ژووری تەنیشتدا خانەی ڕۆبەرت پرایس بوو. ئەو مۆڵەتی وەرگرتبوو کە سکرتێرەکە لێرە بمێنێتەوە بەهۆی مەترسییە نزیکەکە و ڕۆڵی ئەگەری ئەو سکرتێرەی تێیدا. کاتێک ئەو و کینیماکا چوونە ژوورەکە، پرایس نیگایەکی سەربەرزی لێدا.
  
  - چی لەبارەی بۆمبەکەوە دەزانیت؟ - ئەو پرسیاری کرد. - وە بۆچی لە ئەمازۆن بوویت، سەردانی بازاڕی تیرۆریستیت دەکرد؟
  
  پرایس لەسەر جێگاکەی دانیشت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستم بە پارێزەرێکە. وە مەبەستت چییە؟ بۆمب؟"
  
  هایدن وتی: بۆمبی ئەتۆمی. - لێرە لە نیویۆرک. یارمەتی خۆت بدە ئەی پارچە گەواد. ئێستا یارمەتی خۆت بدە بە پێمان بڵێیت چی دەزانیت".
  
  "بە جددی". چاوەکانی پرایس گەورە بوون. "من هیچ نازانم".
  
  کینیماکا و جەستەی لە کامێرا نزیک کردەوە و وتی: تۆ خیانەتت کردووە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا دەتەوێت بەم شێوەیە لەبیرت بێت؟ ئیپیتاف بۆ نەوەکانتان. یان پێت باشە وەک ئەو تەوبەکارە بناسرێیت کە یارمەتی ڕزگارکردنی نیویۆرکیان دا؟"
  
  دەنگی پرایس وەک مارێکی پێچاوپێچ زەق بووەوە: "هەرچەندە شیرین بیڵێیت". ئاماژەی بەوەشکردووە، "من بەشداریم لە هیچ دانوستانێکدا نەکردووە سەبارەت بە "بۆمبەکە" و هیچ نازانم. ئێستا تکایە پارێزەرەکەم".
  
  هایدن وتی: کەمێک کاتت پێدەدەم. - پاشان من دەچمە سەر ڕامسێس و تۆ پێکەوە، لە یەک خانەدا. دەتوانیت بەرەنگاریی ئەمە ببیتەوە. با بزانین کێ سەرەتا قسە دەکات. ئەو پێی باشترە بمرێت نەک بژی و دەیەوێت هەموو ڕۆحێکی زیندوو لەگەڵ خۆیدا ببات. تۆ? تەنها دڵنیابە کە خۆت ناکوژیت".
  
  وا دیار بوو پرایس لانیکەم بە هەندێک لە قسەکانی تووشی شڵەژان بوو. "بەبێ پارێزەر؟"
  
  هایدن سوڕایەوە. "بەنەفرەت بیت."
  
  سکرتێرەکە چاودێری دەکرد. هایدن قفڵی لە ژوورەوە کرد و پاشان ڕووی لە مانۆ کرد. "هیچ بیرۆکەیەک?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێم سەیرە ئایا وێب بەشدارە لەم کارەدا؟ ئەو بە درێژایی ماوە کەسێکی فیگەر بووە".
  
  - ئەمجارە نا، مانۆ. وێب تەنانەت ئیتر فۆڵۆومان ناکات. دڵنیام هەمووی ڕامسێس و ئازارە".
  
  - کەواتە چی لە دوای ئەوە؟
  
  هایدن وتی: نازانم چۆنی تر دەتوانین یارمەتی درەیک و کوڕەکان بدەین. یاریزانەکە دەڵێت: تیپەکە لە ئێستاوە لە ناوەڕاستی هەموو ئەمانەدایە. هۆملاند ئاگاداری هەموو شتێکی دیکە بوو، لە پۆلیسەکانەوە کە دەرگاکانیان دەخستە خوارەوە، تا ئەو سیخوڕانەی کە لە پشت پارە نەختینەکانیانەوە خۆیان حەشاردابوو، تا دەگاتە کۆکردنەوەی سوپا و هاتنی NEST، تیمی پشتیوانی فریاگوزاری ئەتۆمی. پۆلیسەکان لە هەموو شوێنێکدان، لەگەڵ هەموو ئەو شتانەی کە هەیانە. ساپەرەکان لە ئامادەباشییەکی زۆردان. دەبێت ڕێگەیەک بدۆزینەوە بۆ شکاندنی ڕامسێس".
  
  - ئایا تۆ بینیوتە. چۆن پیاوێک دەشکێنیت کە گرنگ نییە بژی یان بمرێت؟"
  
  هایدن بە تووڕەییەوە وەستا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت هەوڵبدەین. یان پێت باشە تەنها وازبهێنیت؟ هەموو کەسێک تریگەرێکی هەیە. ئەم کرمە گرنگی بە شتێک دەدات. بەختی خۆی، شێوازی ژیانی، خێزانە شاراوەکەی؟ دەبێت شتێک هەبێت کە بتوانین بیکەین بۆ یارمەتیدان".
  
  کینیماکا خۆزگە دەخواست بتوانن داوای شارەزایی کۆمپیوتەری کارین بلەیک بکەن، بەڵام ژنەکە هێشتا گیرۆدەی ڕژێمەکەی فۆرت براگ بووە. "با بچین بەدوای کارێکدا بگەڕێین."
  
  واتە: دوعا بکەن کە کاتمان هەبێت.
  
  یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: چاوەڕێی ئەوەن کە ڕامسێس مۆڵەتەکە بدات. ئێمە هەندێک کاتمان هەیە".
  
  - تۆش وەک من باش بیستووتە، مانۆ. درەنگ یان زوو مارش دەکوژن و دەیتەقێننەوە".
  
  
  بەشی سێزدەهەم
  
  
  داڵ گوێی لە پەیامە ناکۆکەکانی پەیوەندییەکان بوو کاتێک سمیس ئۆتۆمبێلەکەیان بە شەقامە قەرەباڵغەکانی مانهاتندا دەبرد. خۆشبەختانە پێویست نەبوو دوور بڕۆن و هەموو خوێنبەرە کۆنکرێتییەکانیش بە تەواوی نەگیران. وا دیار بوو هەموو تیمی زانیاریدەرەکان بەشدار بوون، لە نزمترین snitch لە زەبەلاحەکاندا تا دەوڵەمەندترین و چەقۆکێشترین ملیاردێر و هەموو ئەوانەی لە نێوانیاندا بوون. ئەمەش بووە هۆی کۆمەڵێک ڕاپۆرتی ناکۆک، بەڵام لە ماڵەوە هەموو هەوڵێکیان دا بۆ جیاکردنەوەی ئەوانەی کە جێی متمانەن لە شێواوەکان.
  
  مۆر لە ڕێگەی گوێچکەکەیەوە بە داهل-ی وتووە: "دوو لەو خانە ناسراوانە پەیوەندییەکی نزیکیان بە مزگەوتێکی نزیکەوە هەیە". ئەو ناونیشانەکەی دیکتە کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە لەوێ بریکارێکی نهێنیمان هەیە، هەرچەندە تاڕادەیەک تازەیە. دەڵێت ئەم شوێنە بە درێژایی ڕۆژ گۆشەگیر بووە".
  
  داڵ هەرگیز کەسێک نەبووە کە توانای گریمانەکردنی هیچ شتێکی هەبێت. "ئەمە لە ڕاستیدا لە زاراوەی مزگەوتدا مانای چییە؟"
  
  "ئه مه واتای چیه? واتە نەفرەت، بڕۆ بۆ ئەوێ و لانیکەم یەکێک لە خانەکانی ڕامسێس پاک بکەرەوە".
  
  "بەشداری مەدەنی؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "زۆر شت نییە باسی بکەین. بەڵام هەرکەسێک لەوێ بێت دوور نییە دوعا بکات. گەڕان بەدوای هەموو ژوورە خزمەتگوزارییەکان و ژوورە ژێرزەمینییەکان. وە ئامادەبە. خۆشەویستەکەم زۆرجار هەڵە ناکات و متمانەم بە ئینتێزی ئەو هەیە لەسەر ئەم بابەتە."
  
  دال زانیارییەکانی گواستەوە و کۆئۆردینیاتەکانی خستە ناو جی پی ئێسەوە. خۆشبەختانە خەریک بوو لە لوتکەی مزگەوتەکە بوون و سمیس سوکانەکەی بەرەو جادە سوڕاند.
  
  لۆرن وتی: پرۆڤیدێنس.
  
  "ئەو ناوەی کە بە کاتانا کۆنەکەمم داوە." کێنسی ئاهێکی هەڵکێشا و بیری هاتەوە.
  
  داهل پەنجەکانی جلیقەکەی توند کردەوە. "ئێمە ئامادەین? هەمان سیستەم. ئێمە بە توندی و خێرا لێدەدەین، خەڵک. ڕەحمەتی نابێت".
  
  سمیس بزوێنەرەکەی کوژاندەوە. - هیچ کێشەیەک لەگەڵ مندا نییە.
  
  بەیانی هێشتا سڵاوی لێدەکردن کاتێک لە ئۆتۆمبێلەکە دابەزین و بە مزگەوتەکەی ئەودیوی شەقامەکەدا دەگەڕان. لە نزیکەوە دەرچەیەکی هەواگۆڕکێی سوور و سپی هەبوو کە هەڵمەکەی دەڕژا. بیناکە کە دەکەوێتە چوارڕێیانێکەوە، هەردوو شەقامەکەی و پەنجەرە ڕەنگاوڕەنگەکانی و ڕووبەری درێژی بەشێکی کۆمەڵگاکەی هێڵکاری کردووە. لەسەر سەقفی بیناکە منارێکی بچووک وەستابوو، سەیر و نزیک بوو لە پاشخانی ڕووبەرە کۆنکرێتییەکانی دەوروبەریدا. دەرگای چوونە ژوورەوە لە شەقامەوە لە ڕێگەی جووتێک دەرگای شووشەییەوە بوو.
  
  داڵ وتی: ئێمە دەچینە ژوورەوە. "ئێستا بجوڵێ."
  
  بە مەبەست ڕێگاکەیان بڕی و بە قۆڵی درێژەوە هاتوچۆیان ڕاگرت. وەستانێک ئێستا دەتوانێت هەموو شتێکیان تێبچێت.
  
  سمیس لە کۆمێنتێکدا وتی: شوێنێکی نایاب. "ئەستەمە گروپێکی ئیرادەدار لەوێ بدۆزیتەوە."
  
  داڵ پەیوەندی بە مۆرەوە کرد. "ئێمە لە شوێنی خۆمانین." هیچی ترت هەیە بۆ ئێمە؟"
  
  "بەڵێ. پیاوەکەم دڵنیام دەکاتەوە کە کامێراکان لە ژێر زەویدان. نزیکە لەوەی قبوڵ بکرێت، بەڵام ئەوەندە نزیک نییە کە ئەمڕۆ یارمەتیمان بدات".
  
  داهل هەواڵەکەی گواستەوە کاتێک بە شەقامێکی دیکەدا تێپەڕین و دەرگای پێشەوەی مزگەوتەکەیان پاڵدا. بە بەرزبوونەوەی هەستەکانیان، هێواش هێواش چوونە ژوورەوە، چاوەکانیان لەگەڵ ڕووناکی کەمێک کاڵتردا خۆیان دەگونجاند. دیوار و سەقفی سپی ڕەنگدانەوەی ڕووناکی بوو، لەگەڵ ئامێری ڕووناکی زێڕین و فەرشێکی نەخشی سوور و زێڕین. هەموو ئەمانە لە پشت ناوچەی تۆمارکردنەکەوە بوون، لەوێ پیاوەکە بە گومانێکی بێ پۆشراوەوە سەیری کردوون.
  
  "ئەتوانم یارمەتیت بدەم?"
  
  داهل ناسنامەی SPEAR ی خۆی نیشان دا. - بەڵێ هاوڕێ، دەتوانیت. دەتوانیت بمانبەیت بۆ دەروازەی نهێنی ژێرزەمینەکەت".
  
  پێشوازیکارەکە وا دیار بوو سەری لێ شێوا. - ئەمە چییە، گاڵتەجاڕییە؟
  
  داهل دەستی درێژ کرد و وتی: "بڕۆ لایەک".
  
  "هەی، ناتوانم ڕێگەت پێبدەم-"
  
  داهل پیاوەکەی لە کراسەکەیەوە هەڵگرت و لەسەر کەوانتەرەکە داینا. - پێم وایە وتم هەنگاو بنێنە لایەک.
  
  تیمەکە بەپەلە تێپەڕین و چوونە ناو بینای سەرەکی مزگەوتەکە. ناوچەکە چۆڵ بوو و دەرگاکانی پشتەوە قوفڵ بوون. داڵ چاوەڕێی داپۆشینی سمیس و کێنزی بوو و دواتر دوو جار لێیدا. دارەکان دابەش بوون و پانێڵەکان کەوتنە سەر زەوی. لەو ساتەدا لە هۆڵی پێشوازی لە پشتەوە دەنگ و ئاژاوە دەبیسترا. تیمەکە پۆستەکانیان وەرگرت، خاکەکەیان گرتەوە. سێ چرکە تێپەڕی، پاشان دەموچاو و کڵاوی فەرماندەی هێزە تایبەتەکان لە پشت دیواری لاوەکییەوە هاتە دەرەوە.
  
  - تۆ داڵیت؟
  
  سویدییەکە پێکەنی. "بەڵێ?"
  
  - مۆر ئێمەی ناردووە. لێدان. ئێمە لێرەین بۆ پشتگیریکردنی یارییەکەت".
  
  "شانۆنامەکەمان؟"
  
  "بەڵێ. زانیاری نوێ. تۆ لە مزگەوتێکی نەفرەتی هەڵەدایت، و ئەوانیش لە قووڵایییەکی زۆردا هەڵکەندراون. هێرشێکی بەرەیی دەوێت بۆ ئەوەی بیانکوژیت. وە ئێمە ئامانجمان پێیەکانە".
  
  داهل پێی خۆش نەبوو، بەڵام لە ڕێکارەکە تێگەیشت، لە ئادابەکانی کارکردن لێرە. ئازاری نەبوو کە هێزە تایبەتەکان پێشتر شوێنێکی باشتریان هەبووە.
  
  داڵ وتی: ڕێگاکە پیشان بدە.
  
  "ئێمە. مزگەوتی دروست لەوبەری ڕێگاکەدایە".
  
  داهل سوێندی خوارد: "لە لایەکی ترەوە...". "قسەی گەمژانەی جی پی ئێس."
  
  "ئەوان زۆر لە یەکترەوە نزیکن." ئەفسەرەکە شانی هەڵکێشا. "وە ئەو سوێندخواردنە ئینگلیزییە دڵخۆشکەر و گەرمە، بەڵام ئایا کاتی ئەوە نەهاتووە کەرە نەفرەتیەکانمان بجوڵێنین؟"
  
  خولەکەکان تێپەڕین کاتێک تیمەکان تێکەڵ بوون و حزبێکی هێرشبەریان پێکهێنا کاتێک جارێکی تر ڕێگاکەیان بەزاند. کاتێک کۆکرایەوە، ساتێکی دیکە بەفیڕۆ نەچوو. هێرشێکی تەواو دەستی پێکرد. ئەو پیاوانە هێرشیان کردە سەر پێشەوەی بیناکە و دەرگاکانیان خستووەتە خوارەوە و چوونەتە ناو هۆڵی پێشوازییەوە. شەپۆلێکی دووەم بەناویاندا تێپەڕی و بەدوای ئەو شوێنەوارانەدا دەگەڕا کە باسیان لێکرابوو. کاتێک دەرگا شینەکە دۆزرایەوە، پیاوەکە بارگەیەکی تەقینەوەی لەسەر دانا و تەقاندەوە. تەقینەوەیەک ڕوویدا، زۆر لەوە فراوانتر بوو کە داڵ چاوەڕێی دەکرد، بەڵام بە تیژڕەوییەک کە هێزە تایبەتەکان بە ڕوونی حسابی بۆ دەکرد.
  
  سەرکردەکە پێی گوت: "تەڵەی بووبی". واتە: زیاتریش دەبن.
  
  سویدییەکە کەمێک ئاسانتر ئاهێکی هەڵکێشا، پێشتر بەهای بریکارە نهێنییەکانی دەزانی و ئێستا لەبیری نەکردووە کە مافی خۆیان پێبدات. کاری نهێنی یەکێک بوو لە فێڵبازترین و چارەنووسسازترین شێوازەکانی پۆلیس. ئەمە بریکارێکی دەگمەن و بەنرخ بوو کە دەیتوانی دزە بکاتە ناو دوژمن و بەو هۆیەوە ژیانی خەڵک ڕزگار بکات.
  
  هێزە تایبەتەکان چوونە ژوورەوە کە نزیک بوو لە وێرانبوون، پاشان ڕوویان لە دەرگای دوور کرد. کراوە بوو و ئەوەی بە ڕوونی دەرگای ژێرزەمینەکەی داپۆشیبوو. لەگەڵ نزیکبوونەوەی پیاوی یەکەم، تەقە لە خوارەوە دەنگی لێدا و فیشەکێک بەسەر ژوورەکەدا ڕیکۆشێت.
  
  داڵ سەیری کێنسی کرد. "هیچ بیرۆکەیەک?"
  
  "تۆ پرسیارم لێبكه? بۆچی?"
  
  - ڕەنگە لەبەر ئەوەی بتوانم بە خەیاڵمدا بێت کە خۆت ژوورێکی لەم شێوەیەت هەبێت.
  
  - لە دەوری دارستانەکە لێ مەدە، نەفرەت لێی داڵ، باشە؟ من قاچاخچی ئاژەڵە ماڵیەکانتان نیم. من تەنها لێرەم چونکە... چونکە-"
  
  - بەڵێ بۆچی لێرەیت؟
  
  - بەڕاستی حەز دەکەم بزانم. ڕەنگە پێویست بێت بڕۆم..." دوودڵ بوو، پاشان ئاهێکی هەڵکێشا. - گوێ بگرە، ڕەنگە ڕێگەیەکی تر هەبێت بۆ چوونە ژوورەوە. تاوانبارێکی زیرەک بەبێ ڕێڕەوی هەڵهاتنی جێی متمانە نەدەچووە خوارەوە. بەڵام لەگەڵ شانە تیرۆریستییە ڕاستەقینەکان؟ کێ دەزانێت لەگەڵ ئەو جۆرە گەوادە خۆکوژانە؟"
  
  فەرماندەی هێزە تایبەتەکان لە تەنیشتی دانیشت و وتی: ئێمە کاتمان نییە بیربکەینەوە. "ئەوە ڕۆلەربۆڵە بۆ ئەم کوڕانە."
  
  داڵ سەیری دەکرد کە تیمەکە نارنجۆکە فلاشبانگەکانیان دەرهێنا لەکاتێکدا بیریان لە قسەکانی کێنزی دەکردەوە. بە ئەنقەست توند و تیژی، پێی وابوو کە لە پشتیانەوە دڵێکی خەمخۆر، یان لانیکەم پاشماوەی شکاوی یەکێکیان هەیە. کێنسی پێویستی بە شتێک بوو کە یارمەتی بدات لە پێکەوە دانانی ئەم پارچانە - بەڵام تا کەی دەیتوانی بگەڕێت بەبێ ئەوەی هەموو هیوایەک لەدەست بدات؟ ڕەنگە ئەم کەشتییە پێشتر وێران بووبێت.
  
  تیمی سوات ئاماژەیان بەوەدا کە ئامادەن و دواتر بە بەکارهێنانی پلیکانەیەکی دار فۆرمێکی شێتانەی دۆزەخیان ئازاد کرد. کاتێک نارنجۆکەکان کەوتنە خوارەوە و دواتر تەقینەوە، تیمەکان پێشەنگ بوون، داهل پاڵ بە فەرماندەکەوە نا بۆ پۆستی پۆل.
  
  سمیس پاڵێکی نایەوە و تێپەڕی. "کونی خۆت بجوڵێنە."
  
  بە ڕاکردن بۆ خوارەوە، یەکسەر تەقەی دۆشکەیان لێکرا. داهل چاوی بە زەوییە خۆڵەکە و قاچی مێزەکان و سندوقی چەکەکان کەوت، پێش ئەوەی بە ئەنقەست چوار نهۆم لەسەر یەک بخلیسکێتە خوارەوە و دەمانچەکەی بکێشێت و تەقەی بگەڕێنێتەوە. سمیس لەبەردەمیدا پێچایەوە، خۆی خلیسکاند بۆ خوارەوە و خۆی خزاند بۆ لای. تیمی سوات لە پشتەوە پێشڕەوییان کرد، چەقۆکێشان و لە هێڵی ئاگرەکەدا نەیانلەرزین. فیشەکەکان تەقە لە دوای تەقە گەڕانەوە، ڤالی کوشندە ژێرزەمینەکەیان کون کرد و پارچەی دیوارە ئەستوورەکانیان دڕاند. کاتێک داهل لە خوارەوە خۆی بە زەویدا کێشا، یەکسەر سیناریۆکەی بەرز نرخاند.
  
  لێرەدا چوار ئەندامی خانە هەبوون، کە هاوتا بوو لەگەڵ ئەوەی لە خانەی پێشوودا بینیبوویان. سێ کەسیان لەسەر ئەژنۆ بوون، خوێن لە گوێچکەکانیانەوە دەڕژا، دەستەکانیان بە پێشەوەیانەوە چەقاندبوو، چوارەمیان بێ زیان دەرکەوت و بە توندی تەقەی لە هێرشبەرەکانی دەکرد. ڕەنگە سێ کەسی دیکە دایانپۆشیبێت، بەڵام داڵ لە یەک کاتدا ڕێگەیەکی دۆزیەوە بۆ ئەوەی زیندانییەکی زیندوو بەدەستبهێنێت و ئامانجی تەقەکەرەکەی گرت.
  
  "ئای نا!" سەرۆکی هێزە تایبەتەکان بە شێوەیەکی ناڕوون بەپەلە بەلایدا تێپەڕی.
  
  "سڵاو!" داهل تەلەفۆنی بۆ کرد. "چی-"
  
  لە ناو خراپترین جۆری دۆزەخدا تەنها ئەو کەسانە دەتوانن بەبێ وەستان مامەڵە بکەن. سەرۆکی هێزە تایبەتەکان بە ڕوونی سەرنجی ئەو نیشانەیەی دا، شتێکی ئاشنا بوو بۆی و تەنیا بیری لە ژیانی هاوکارەکانی دەکردەوە. کاتێک داهل چەکی خۆی ڕاکێشا، بینی تیرۆریستەکە نارنجۆکێکی بارگاوی لە دەستێکەوە دادەبەزێت و بە دەستەکەی تر چەکەکەی فڕێدەدات.
  
  "بۆ ڕامسێس!" - ئەو هاواری کرد.
  
  ژێرزەمینەکە تەڵەی مردن بوو، ژوورێکی بچووک بوو کە ئەم بوونەوەرانە نێچیرەکانیان تێدا ڕادەکێشا. تەڵەی دیکەش بە دەوری ژوورەکەدا بڵاوبوونەتەوە، تەڵەکان کە کاتێک چەقۆی تەقەمەنی دەتەقێتەوە، دەستپێدەکات. داڵ لە نێوان چاوەکانیدا تەقەی لە تیرۆریستەکە کرد، هەرچەندە دەیزانی کە ئەو ئاماژەیە تەنیا ئەکادیمییە - ئەوە ڕزگاریان نەدەکرد.
  
  نەک لەم ژوورە بچووکەدا کە دیوارەکانی خشتییە، لە دۆخێکی تەنگدا، وەک چۆن دوا چرکەکان پێش ئەوەی نارنجۆکەکە بتەقێتەوە، ژماردنەوەی خوارەوەیان بۆ دەکرێتەوە.
  
  
  بەشی چواردەهەم
  
  
  داهل بینی جیهانی نوقم بوو لە تاریکیدا. بینی کە چۆن کات خاو دەبێتەوە بۆ خێرایییەکی خەزان، چۆن لێدانی هەموو دڵێکی زیندوو لە ساتەکانی بێکۆتاییدا دەپێورێت. لە کاتێکدا نارنجۆکەکە هەڵدەپەڕی و تۆز و خۆڵ و خۆڵ و خۆڵ لە زەویەوە لە هەورێکی بچووکی قارچکدا بەرز دەکردەوە، فیشەکەکەی چووە ناو کەللەسەری تیرۆریستەکەوە و بە دەوریدا دەسوڕایەوە پێش ئەوەی لە پشتیەوە بتەقێتەوە و لە نێوان کانیاوێکی فراوانی خوێندا بەر دیوارەکە بکەوێت. جەستە لاواز بووە، ژیان لە ئێستاوە نەماوە. نارنجۆکەکە بۆ دووەم ڕیکۆشێت کەوتە خوارەوە و داڵ دەستی کرد بە دوورخستنەوەی دەمانچەکە لە دەموچاوی.
  
  چرکە بەنرخەکان مانەوە.
  
  هەر سێ تیرۆریستەکە هەر لەسەر ئەژنۆ بوون و گریانی و شکستیان خواردبوو و نەیاندەبینی چی دێت. کوڕانی هێزە تایبەتەکان هەوڵیان دەدا ئیمپاڵسی خۆیان ڕابگرن یان سەرکەونەوە سەر پلیکانەکان.
  
  سمیس چاوەکانی بۆ داڵ کرد کە دوا دیدگای ژیانی بوو.
  
  داڵ دەیزانی کە کێنسی و لۆرن و یۆرگی لە لوتکەی پلیکانەکاندان و بۆ ساتێک هیوای خواست کە بەس لە ناوەندی بوومەلەرزەکەوە دوور بن.
  
  و لەگەڵ ئەوەشدا، ئەمە هەمووی بۆ منداڵەکانمە...
  
  نارنجۆکەکە لە لوتکەی ڕیکۆشێتی دووەمدا تەقیەوە، دەنگەکە بۆ ساتێک بەرزترین دەنگ بوو کە سویدییەکە بیستبێتی. پاشان هەموو دەنگەکان لەناکاو مردن لەگەڵ نەمانی بیرکردنەوەکە...
  
  چاوەکانی بۆ پێشەوە جێگیر بوون و باوەڕی بەو شتانە نەدەکرد کە دەیبینن.
  
  سەرۆکی سوات بە خێرایی ڕایکرد، دەیزانی چی ڕوودەدات و بڕیاریدا زۆرترین کەس ڕزگار بکات، لە یەک کاتدا تێگەیشت کە تاکە کەسە کە دەتوانێت ئەو کارە بکات. ڕاکردنەکەی لە سەرووی نارنجۆکەکەوە بەرزی کردەوە، ڕێگەی پێدا یەک چرکە پێش ئەوەی بتەقێتەوە ڕاستەوخۆ بکەوێتە سەری. لە ڕێگەی کەڤلار و گۆشت و ئێسکەوە تەقیەوە، بەڵام ئەو کەسانەی نەدەدا کە وەستابوون، بە زنجیر بەسترابوون بە شوێنی خۆیان لە ژوورەکەدا. تەقینەوەکە کز کرا و دواتر مرد.
  
  داهل قوڕگی پاک کردەوە، نەیدەتوانی باوەڕ بە چاوەکانی خۆی بکات. خۆبەخشی هاوکارەکانی هەمیشە زەلیلی دەکرد، بەڵام ئەمە لە ئاستێکی تردا بوو.
  
  نەمدەزانی... تەنانەت ناوی ئەویشم نەدەزانی.
  
  و لەگەڵ ئەوەشدا تیرۆریستان لەبەردەمیدا ئەژنۆیان دا.
  
  داڵ لە چەند هەنگاوی کۆتاییدا ڕایکردە خوارەوە، فرمێسک چاوەکانی کاڵ بووەوە تەنانەت کاتێک سێ پیاوەکەی بە پشتیاندا لێدا. سمیس چاکەتەکانیان دڕاند. هیچ جلیقەیەکی تەقینەوە لە چاودا نەبوو، بەڵام پیاوێک تەنانەت لە کاتێکدا کە سمیس لە تەنیشتیدا ئەژنۆی دانابوو، کەفی دەمی دەکرد. ئەوی تریان لە ئازاردا دەچڕا. سێیەمیان بە زەویدا بەسترابوو، بێ جووڵە. داڵ چاوی بە نیگا ترسناکەکەی پیاوەکە کەوت، وەک کەپڵێکی جەمسەری، بە ڕق و کینەیەکی خۆیەوە. کێنزی هاتە لای و سەرنجی سویدییەکەی ڕاکێشا، سەیری داهلی کرد، چاوە شینە سەهۆڵاوییەکانی ئەوەندە ڕوون و سارد و پڕ بوون لە هەست و سۆز کە وەک دیمەنێکی فراوان و تواوەیی دەهاتە بەرچاو و تاکە وشەکانی بە دەمەوە هێنا کە دەیتوانی بیڵێت.
  
  - بە قوربانیدانی خۆی ڕزگاری کردین. من... هەست بە کەموکوڕییەکی زۆر دەکەم، زۆر بەداخەوە بە بەراورد بەو."
  
  داڵ، لە هەموو ڕۆژەکانیدا، هەرگیز خۆی نەبینیوە کە نەتوانێت لێدوان بدات. ئێستا ئەو کارەی کرد.
  
  سمیس هەر سێ پیاوەکەی گەڕان و نارنجۆک و فیشەک و چەکی سوکی زیاتری دۆزیەوە. کاغەز و یاداشتەکانی ناو گیرفانەکان چرچ و لۆچ بوون، بۆیە پیاوە کۆبووەکان دەستیان کرد بە گەڕان بەناودا.
  
  هەندێکی تر لە سەرکردە کەوتووەکەیان نزیک بوون و سەریان کز کرد. پیاوێک ئەژنۆی دا و دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی دەست لە پشتی ئەفسەرەکە بدات.
  
  تیرۆریستی سێیەم مرد، گرنگ نییە چ ژەهرێک بخوات، تەنها زیاتری خایاند تا ژەهرەکە کاریگەری هەبوو لە هاوکارەکانی. داڵ بە بێهۆشییەوە سەیری دەکرد. کاتێک گوێچکەکەی بیپێکی لێدا و دەنگی مۆر سەری پڕ بوو، گوێی لێ بوو بەڵام بیری لە وەڵام نەکردەوە.
  
  مۆر پێی وت: پێنج کامێرا. ئاماژەی بەوەشکردووە، سەرچاوەکانمان بۆیان دەرکەوتووە کە ڕامسێس تەنها پێنج کامێرای هەیە. تۆ ڕووبەڕووی دوو بوویتەوە، ئەمەش سێ کەس دەمێنێتەوە. هیچ زانیارییەکی نوێت هەیە بۆ من دال؟ سڵاو? ئایا تۆ لەوێی? ئه وه چ به لایه ک روو ده دات?"
  
  شێت سویدی دوگمەیەکی بچووکی داگرت کە مۆر بێدەنگ کرد. ویستی لانیکەم چەند چرکەیەک بە بێدەنگی ڕێزی خۆی دەرببڕێت. وەک هەموو ژن و پیاوەکانی خوارەوە، تەنها بەهۆی قوربانیدانی زەبەلاحی یەک پیاوەوە ڕزگاری بوو. ئەم پیاوە جارێکی تر هەرگیز تیشکی ڕۆژ و خۆری ئاوابوون نابینێت، یان هەست بە هەوای گەرم ناکات کە بەسەر دەموچاویدا دەهەژێت. داڵ بۆ ئەو ئەزموونی دەکرد.
  
  تا ئەو کاتەی لە ژیاندا بوو.
  
  
  بەشی پانزە
  
  
  حەڤدە خولەک.
  
  درەیک بەدوای پێشەنگی بۆدا ڕۆیشت و لە پلەی 59دا چەپی بڕی و ڕاستەوخۆ بەرەو ئەو ئاژاوەگێڕییە ڕۆیشت کە بازنەی کۆڵۆمبۆس بوو. ئاڵاکان لە بیناکانەوە لە لای چەپیەوە هەڵدەفڕین و لە لای ڕاستیەوە شریتێکی سەوز کە بە دار خاڵی بوو. لە پێشیانەوە بینایەکی شوقەیی وەستابوو کە زۆربەیان لە شووشە دروستکرابوون، پەنجەرەکانی بە تیشکی خۆری هێشتا هەڵهاتوو بە پێشوازییەوە دەدرەوشایەوە. تاکسی زەردەکە خۆی کێشا بە کەناری ڕێگاکە، شۆفێرەکەی چاوەڕێی ئەوە بوو چوار خێراکەری جل و بەرگی باش ببینێت کە لە پشتیەوە بە شەقامەکەدا بە پێشبڕکێدا دەڕۆن، بەڵام بیو چاوێکی دووەمی بەو پیاوە نەدا. بازنەکە شوێنێکی کۆنکرێتی فراوان بوو کە شلەمەنی و پەیکەر و شوێنی دانیشتنی تێدابوو. گەشتیاران لێرە و لەوێ سەرگەردان بوون و جانتای پشتەوەیان کۆکردەوە و ئاویان دەخواردەوە. درەیک ناوەڕاستی ئەو کۆمەڵە وەرزشوانە ئارەقاوییەی بڕی، پاشان لە ژێر ئەو دارانەدا ڕایکرد کە لانیکەم کەمێک سێبەریان بۆ دابین دەکرد.
  
  لە چاوی چاوە وردبینەکان دوور بکەوێتەوە.
  
  جیاوازی نێوان شەقامە سەخت و قەرەباڵغەکان بە توندڕەوییە زۆرەکانیانەوە - ئاسمان ڕوتە گەورە و شکۆدارەکان کە کێبڕکێی شوێنیان دەکرد لە نێوان کڵێسا تەقلیدییەکانی سەر تۆڕەکەدا - و ئەو ئارامی و ئارامییە ڕەهایەی کە لە سەوزاییەکانی لای ڕاستیدا حوکمڕانی دەکرد، درەیکی پڕکرد لە هەستکردن بە ناڕاستەقینە. ئەم شوێنە چەند شێت بوو؟ ئەمە چەندە خەونێکە؟ جیاوازییەکان بە شێوەیەکی بێ خەیاڵ توندڕەو بوون.
  
  پێی سەیر بوو مارش چەندە لە نزیکەوە چاودێرییان دەکات، بەڵام زۆر ئیزعاجی نەبوو. ئەمەش دەبێتە هۆی مردنی کەسێک. لە ماڵەوە، تەنانەت ئێستاش هەوڵی دۆزینەوەی کەناڵەکەیان دەدا تا بتوانن شوێنپێی بگرن بۆ سەرچاوەکەی.
  
  گۆلەکە ڕووناکەکە هێواش هێواش ڕووی لە چەپ کرد لەگەڵ خێرایی گروپەکە. ئەلیسیا و مەی لە نزیکەوە لە پشتەوە ڕایاندەکرد، سەیریان دەکرد بەڵام نەیاندەتوانی هەموو تواناکانیان بەم خێراییە بەکاربهێنن. دوژمن دەتوانێت لە هەر شوێنێک بێت، هەر کەسێک بێت. ئۆتۆمبێلێکی جۆری سیدان کە تێدەپەڕی و پەنجەرەی ڕەنگاوڕەنگی هەبوو پێویستی بە پشکنینی وردتر بوو، بەڵام لە دوورەوە ون بوو.
  
  درەیک کاتەکەی پشکنی. یازدە خولەک ماوە.
  
  و لەگەڵ ئەوەشدا ساتەکان بە چرکە بە چرکە تێپەڕین. بۆ خاو بووەوە کاتێک بینایەکی خۆڵەمێشی سووک کە درەیک یەکسەر ناسیەوە بەسەر ڕێگاکەدا دەرکەوت. هێشتا ڕادەکات، ڕووی لە ئەلیسیا و مەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە هەمان بینا کە لە کاتی چیرۆکەکەدا لەگەڵ ئۆدین شەڕمان کردووە. نەفرەت، هەست دەکەیت تەمەنێک تێپەڕیوە".
  
  "هەلیکۆپتەرەکە بەر لایەک نەکەوت؟" ئەلیسیا پرسی.
  
  "ئۆه بەڵێ، وە هێرشمان کرایە سەر لەلایەن تیرانۆسۆرس ڕێکسێکەوە."
  
  مۆزەخانەی مێژووی سروشتی لەم گۆشەیەدا بە بەراورد بچووک دەرکەوت، تێڕوانینێکی هەڵە ئەگەر هەرگیز هەبووبێت. هەنگاوەکان لە شەقامەکەوە بەرەو سەرەوە دەڕۆیشتن بۆ دەرگای پێشەوە، لە ئێستادا پڕ بوون لە کۆمەڵێک گەشتیار. بۆنی تێکەڵاوی گازۆیل و بەنزین هێرشیان کردە سەر کاتێک لە کەناری ڕێگاکە وەستان. ژاوەژاوی بزوێنەرەکان و زەنگی هۆڕنەکان و هاوارکردنی ناوبەناو هێشتا هەستەکانیان ئازار دەدا، بەڵام لانیکەم هاتوچۆیەکی زۆر لە دەوروبەری ئێرەدا هەبوو.
  
  ئەلیسیا وتی: ئێستا مەوەستە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ بیرۆکەیەکمان نییە کە ئاسایش لە کوێ دەبێت."
  
  درەیک هەوڵیدا هاتوچۆ بوەستێنێت و ڕێگەیان پێبدات بپەڕنەوە. - با هیوامان ئەوە بێت کە نەیگوت نەخۆشە.
  
  خۆشبەختانە هاتوچۆیەکی کەم بوو و گروپەکە توانیان بە ئاسانی بچنە ئەودیوی ڕێگاکە. جارێک لە بنی پلیکانەکانی مۆزەخانەکەدا دەستیان کرد بە سەرکەوتن، بەڵام لەناکاو وەستان کاتێک گوێیان لە قیژەیەکی بەرزی تایەکان بوو لە پشتیانەوە.
  
  درەیک بیری کردەوە: حەوت خولەک.
  
  بوون بە دیمەنی شێتی بێ کۆنتڕۆڵ. چوار پیاو لە ئۆتۆمبێلەکە بازیان دا، تفەنگیان لە ئامادەباشیدا بوو. درەیک هەوڵیدا خۆی لێ بپارێزێت، بازێکی دا و لە دەرگای مۆزەخانەکە دوورکەوتەوە و سەردانکەرانی بڵاوکردەوە. بۆ بە خێرایی چەکەکەی کێشا و دوژمنی کردە ئامانج. تەقەەکان دەنگی دایەوە. هاوارەکان بەیانیەکەیان پارچە پارچە کرد.
  
  درەیک بازێکی بەرز دا و پەنجەیەکی نزم فڕێدا، ڕۆڵی گێڕا کاتێک بەر شەقامەکە کەوت و گوێی بەو ئازارە نەدا کە شانەکەی هێزی تەواوی جەستەی گرتبوو. هێرشبەرەکە بازێکی دا بەسەر کابۆی ئۆتۆمبێلە سیدانەکەدا و لە ئێستاوە بە ئامانجی دەمانچە مای گرتبوو. درەیک بەرەو ئۆتۆمبێلەکە ڕۆیشت و پاشان هەستا، خۆشبەختانە لە دەستی قۆڵی تفەنگەکەدا بوو. دەستی درێژ کرد، زیاتر بوو بە هەڕەشە و داوای سەرنجی کرد.
  
  ئەلیسیا بە لایەکی دیکەوە کۆترێکی گرت و هەنگاوەکانی پاککردەوە و پەیکەری سوارچاکی تیۆدۆر ڕۆزڤێڵتی لە نێوان خۆی و هێرشبەرەکانیدا دانا. سەرەڕای ئەوەش تەقەیان کرد، فیشەکەکان کەوتنە ناو کاستی برۆنزیەکەوە. ئەلیسیا چەکەکەی دەرهێنا و بە دزییەوە بە دەوری ئەودیودا ڕۆیشت. ئێستا ئەو دوو پیاوە لەسەر ئۆتۆمبێلەکان بوون و ئامانجی تەواویان دروست دەکرد. هاوڵاتیانی مەدەنی بە هەموو ئاراستەکاندا ڕایانکرد و ناوچەکەیان پاککردەوە. ئەو تیرۆریستەی کردە ئامانج و تیرۆریستەکەی کەوتە سەر ئەژنۆی، بەڵام ڕژانێکی بەردەوامی ئاگرەکەی بەرەو ڕووی ڕۆیشت و ناچاری کرد خۆی بشارێتەوە.
  
  مای و بۆ خۆیان خستە ناو کەوانەیەکی بچووکی چەقاوە لە نزیک دەرگای سەرەکی مۆزەخانەکە، بە توندی خۆیان کۆکردەوە بۆ ئەوەی لەو ڕژێمە فیشەکانە دوور بکەونەوە کە ڕێگەیان بەناو بەردەکاندا دەدڕاند. بیۆ ڕووی لە دیوارەکە وەستابوو، نەیدەتوانی بجوڵێت، بەڵام مەی سەیری دەرەوەی دەکرد، پشتی ڕووی لە فەرەنسییەکە کردبوو.
  
  بیۆریگارد گلەیی کرد: "ئەمە... نائاساییە."
  
  مای وەڵامی دایەوە: "وە زۆر بەختەوەرە کە تۆ وەکو کانییەک تەنک بیت." سەری دەرهێنا و ڤالییەکی لێدا. - دەزانی، کاتێک بۆ یەکەمجار ڕووبەڕووت بووینەوە، وا دیار بوو زۆرجار لە نێوان درزەکانی دیوارەکاندا دەخزێنیت.
  
  "ئەوە لە ئێستادا یارمەتیدەر دەبێت."
  
  "وەک دوکەڵ." مای جارێکی تر کز بووەوە و ئاگری گەڕاندەوە. فیشەکەکان ڕێگایەکیان لە سەرووی سەریەوە گرتبوو.
  
  "دەتوانین بجوڵێین؟"
  
  "نا مەگەر بتەوێت چەقۆ لێ بدرێت."
  
  درەیک تێگەیشت کە کاتی بەکارهێنانی چەکی خۆی نییە، بۆیە هەوڵیدا چەکی بەرامبەرەکەی بگرێت. زۆر درەنگ تێگەیشت کە ناتوانێت بگاتە دەستی - کابرا زۆر بەرز بوو - پاشان بینی بەرمیلەکە بەرەو ڕووی دەسوڕێتەوە.
  
  هیچ شوێنێک نیە بۆی بچی.
  
  غەریزە وەک مووشەک کونی کرد. پاشەکشەی کرد و پەنجەرەی ئۆتۆمبێلەکەی لێدا و شووشەکەی شکاند و پاشان هەر لە کاتێکدا تیرۆریستەکە تەقەی کرد، کۆترێکی کردە ژوورەوە. لە پشتیەوە شەقامەکە کەفی لێدەهات. درەیک لە بۆشاییەکەوە چووە ناو کورسی شۆفێرەکەوە، چەرمەکە دەقیژاند، شێوەی کورسییەکان تێپەڕینەکەی قورس دەکرد. دەیزانی چی دێت. فیشەکەکە چووەتە ناو سەقف و کورسی و زەوی ئۆتۆمبێلەکەوە. درەیک خێراتر تێکەڵاوی کرد. ژووری ناوەڕاست پێکهاتبوو لە ژوورێکی دەستکێش و دوو هەڵگری کوپێکی گەورە کە شتێکی پێدەدا کە دەستی پێبدات کاتێک جەستەی بەرز دەکردەوە بۆ ناو کورسی سەرنشینەکان. فیشەکی زیاتر بێ بەزەییانە سەقفەکەیان دڕاند. درەیک هاوارێکی کرد، هەوڵیدا کات بکڕێت. لێشاوەکە بۆ ساتێک وەستا، بەڵام دواتر، کاتێک درەیک پشتی بە دواوە کێشا و پەنجەرەکەی بارکرد، دیسانەوە بە خێرایی زیاتر دەستی پێکردەوە.
  
  درەیک سەرکەوتە سەر کورسی پشتەوە، فیشەکێک چەقۆیەکی لە ناوەڕاستی پشتیدا سووتاند. خۆی لە کەڵەکەیەکی ناپارێزراودا بینیەوە، هەناسەی لەدەستچوو و بیرۆکەکانی دەرچوو. دەبێ ساتێک دوودڵی بووبێتە هۆی ئەوەی تەقەکەرەکەش بوەستێت و دواتر پیاوەکە هاتە ژێر ئاگری ئەلیسیا. درەیک لە ناوەوە دەرگای پشتەوەی کردەوە و خۆی خستە دەرەوە، دەموچاوی لەناو کۆنکرێتەکەدا نێژرابوو و نەیتوانی بزانێت بۆ کوێ دەچێت.
  
  جگە لە...
  
  لە ژێر سەیارەکە. وەرگەڕا، بەزەحمەت لە ژێر ئۆتۆمبێلەکەدا جێی خۆی کردەوە. ئێستا شاسی ڕەش و بۆری و سیستەمی ئەگزۆزەکەی بینی. فیشەکێکی دیکە لە سەرەوە تەقەی کرد و بۆشایییەکی لە نێوان ماسولکە بڵاوبووەکانی شێوەی V ی قاچەکانیدا. درەیک هەناسەی هەڵمژی و بە نەرمی فیشەی لێدا.
  
  دوو کەس دەتوانن ئەم یارییە بکەن.
  
  پێیەکانی گۆڕی و جەستەی ناچار کرد بە درێژایی زەوی بەرەو پێشەوەی ئۆتۆمبێلەکە بجوڵێت، لەکاتی ڕۆشتنیدا گلۆکی خۆی ڕاکێشا. پاشان بە ئامانجگرتنی کونە فیشەکەکانی پێشوو، نزیک بووەوە لەوەی کە دەبێ پیاوەکە لە کوێ بووبێت. شەش تەقەی لەسەر یەک تەقەی کرد، هەرجارە کەمێک شوێنی خۆی دەگۆڕی، پاشان بە خێرایی لە ژێر ئۆتۆمبێلەکەوە دابەزی.
  
  تیرۆریستەکە کەوتە تەنیشتی و سکی گرت. تفەنگەکە بە کەوتنەخوارەوە لە تەنیشتیەوە کەوتە خوارەوە. لەکاتێکدا بە نائومێدیەوە دەستی بۆ برد، هەروەها پشتێنەکەی، درەیک لە مەودای خاڵی سپی تەقەی لێکرد. مەترسییەکان زۆر گەورە بوون بۆ ئەوەی مەترسی بکەن، دانیشتووان زۆر لاواز بوون. ئازاری ماسولکەکانی ئازاری دەدا، کاتێک دواتر بە زەحمەت وەستا و بەسەر کابۆی ئۆتۆمبێلەکەدا دەڕوانی.
  
  ئەلیسیا لە پشت پەیکەری ڕۆزڤێڵتەوە بازێکی دا و چەند فیشەکی تەقاند پێش ئەوەی جارێکی تر دیار نەمێنێت. ئامانجەکەی لە کۆتایی پێشەوەی ئۆتۆمبێلەکەی تر بوو. دوو تیرۆریستی دیکە هەوڵیان دا ئامانجی مای و بۆ بکەن، کە پێدەچوو بە جۆرێک لە جۆرەکان فشاریان خستۆتە سەر دیوارەکە، بەڵام تەقەکردنی وردی مەی تیرۆریستانی لە مەترسیدا هێشتەوە.
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد.
  
  دوو خولەك.
  
  بە باشی و بەڕاستی گێل کران.
  
  
  بەشی شانزەهەم
  
  
  درەیک ڕووبەڕووی تیرۆریستان بووەوە. بە ئازادکردنی HK ی خۆی، سەرنجی لەسەر ئەو دوو کەسە بوو کە بۆ و مەییان بێزار دەکرد. یەکێک لە یەک چرکەدا کەوتە خوارەوە، ژیانی بەسەر کۆنکرێتەکەدا بڵاوبووەوە، مردنێکی سەخت بۆ دڵێکی ڕەقبوو. ئەوی تریان لە دوا ساتدا وەرگەڕا و فیشەکێکی وەرگرت، بەڵام هێشتا توانی تەقە بکاتەوە. درەیک بە فیشەک بەدوای تۆمەتی پیاوەکەدا ڕۆیشت و مردنی لە دوای خۆی بەجێهێشت. لە کۆتاییدا پیاوەکە هیچ شوێنێکی نەبوو بۆی بڕوات و وەستا، پاشان دانیشت و دوا تەقینەوەی بە ئاراستەی مەی تەقاند کاتێک دەمانچەکەی درەیک کۆتایی بە هەڕەشەکەی هێنا.
  
  مەی ئەمەی بینی کە هات و بۆی کردە سەر زەوی. فەرەنسییەکە ناڕەزایەتی دەربڕی و لە کەڵەکەیەکی نائاساییدا نیشتەوە، بەڵام مەی بە ئەژنۆکانی لەسەرەوە پەنجەی خستە خوارەوە و نەیتوانی بجوڵێت. پارچەکان لە دیوارەکە هاتنە خوارەوە ڕاست لەو شوێنەی کە سەریان بوو.
  
  بۆ چاوی بەرز کردەوە. "مێرسی، مای."
  
  "کی نی سینایدە."
  
  درەیک تا ئێستا سەرنجی دوا تیرۆریستی کە مابووەوە ڕاکێشابوو، بەڵام هیچ کام لەوانە گرنگ نەبوون. تەنها ئەو ترسە ترسناکە لە ڕۆحیدا گرنگ بوو. تەنیا لێدانی نائومێدی دڵی گرنگ بوو.
  
  وادەی دیاریکراویان لەدەستدا.
  
  ڕۆحی کەمێک بەرز بووەوە کاتێک بینی مای و بۆ ڕایانکردە ناو مۆزەخانەکەوە، پاشان ئەلیسیا لە شاردنەوە هاتە دەرەوە بۆ ئەوەی دوا تیرۆریست بنێرێتە ئەو دۆزەخە تووڕەیەی کە شایەنی بوو. پیاوێکی تر لەسەر شەقامەکە خوێنی لێ دەڕوات. ڕۆحێکی تر لەدەستچوو و قوربانی کرد.
  
  بێکۆتایی بوون، ئەم خەڵکە. دەریایەکی زریاناوی بوون.
  
  پاشان درەیک دوا تیرۆریستی بینی کە پێدەچێت مردوو بێت هەستا و بە چەقۆ دوور کەوتەوە. درەیک پێی وابوو کە دەبێ جلیقەی لەبەردا بووبێت. ئامانجی شانە لەرزۆکەکان بوو و تەقەی کرد، بەڵام فیشەکەکە تەنها چەند ملیمەترێک لە ئامانجەکە دوورکەوتەوە. بە هێواشی هەناسەی دەرهێنا و ئامانجی گرت بۆ لێدانی دووەم. ئێستا کابراکە کەوتە سەر ئەژنۆ و دواتر دیسانەوە هەستایەوە و لە ساتی دواتردا بە کامێراکانەوە بەناو جەماوەرێکی خەڵک و بینەر و خەڵکی ناوچەکە و منداڵاندا تەقیەوە کە هەوڵیان دەدا ساتەوەختی ناوبانگەکەیان لە فەیسبووک یان ئینستاگرام بگرن.
  
  درەیک بە چەقۆ بەرەو ئەلیسیا ڕۆیشت. "کەواتە ئەمە یەکێک بوو لە خانەکانی ڕامسێس؟"
  
  - چوار پیاو. ڕێک وەک ئەوەی داهل باسی کردووە. ئەمە دەبێتە سێیەم خانە کە وەک تیمێک ڕووبەڕووی بووینەوە".
  
  "وە هێشتا مەرجەکانی مانگی ئازار نازانین."
  
  ئەلیسیا بە دەوری شەقامەکان و ڕێگاکە و ئۆتۆمبێلە وەستاو و جێهێڵراوەکاندا دەڕوانی. پاشان خۆی گەڕایەوە کاتێک هاوارەکەی مەی سەرنجی ئەوانی ڕاکێشا.
  
  - ئێمە پاسەوانێکمان هەیە!"
  
  درەیک بەپەلە بەرەو پلیکانەکان هاتە سەرەوە، سەری بۆ خوارەوە، تەنانەت هەوڵی نەدا چەکەکەی دابنێت. ئەمە هەموو شتێک بوو، ئەمە هەموو جیهانی ئەوان بوو. ئەگەر مارش تەلەفۆنی بۆ بکردایە، لەوانەیە ئەوان-
  
  خۆسێ گۆنزالێز مۆبایلێکی پێدا. - تۆ هەمان ئینگلیزی؟
  
  درەیک چاوەکانی داخست و ئامێرەکەی خستە گوێی. "تاڵاو." تۆ بڵێی s-"
  
  پێکەنینی پیتیا قسەکانی بڕی. "ئێستا، ئێستا، پەنا بۆ وشەی نەفرەتی باو مەبە. نەفرەت بۆ نەخوێندەوارەکانە، یان وا پێم گوترا. یان بە پێچەوانەوەیە؟ بەڵام پیرۆزە هاوڕێ تازەکەم، تۆ لە ژیاندایت!"
  
  "زیاتر لە چەند پەنجەیەک دەوێت بۆ ئەوەی شکستمان پێبهێنیت."
  
  - ئای دڵنیام. ئایا بۆمبی ئەتۆمی دەتوانێت ئەم کارە بکات؟
  
  درەیک هەستی دەکرد دەیتوانی تا کاتێکی نادیار درێژە بە قسە تووڕەییەکانی بدات، بەڵام هەوڵێکی هۆشیارانەی دا بۆ ئەوەی دەمی دابخات. ئەلیسیا و مەی و بیو لە دەوری تەلەفۆنەکە کۆبوونەوە و خۆسێ گۆنزالێز بە هەستێکی پێشبینییەوە سەیری دەکرد.
  
  - پشیلەکە زمانی قووت دا؟ ئای و هێی، بۆچی بە جەهەنەم وەڵامی پەیوەندییەکانی گۆنزالێزت نەدەدایەوە؟"
  
  درەیک لێوی سەرەوەی گاز گرت تا خوێن دەستی کرد بە ڕژان. - من ڕاست لێرەم.
  
  - بەڵێ، بەڵێ، من دەیبینم. بەڵام تۆ لە کوێ بوویت... ئم... چوار خولەک پێش ئێستا؟"
  
  درەیک بێدەنگ بوو.
  
  - خۆسێی پیری هەژار دەبوو خۆی وەڵامی تەلەفۆنەکە بداتەوە. هیچ بیرۆکەیەکم نەبوو کە باسی چی دەکەم".
  
  درەیک هەوڵیدا مارش سەرقاڵ بکات. - ئێمە چاکەتێکمان هەیە. لەکوێ-"
  
  - تۆ گوێم لێ ناگریت ئینگلیز. تۆ دواکهوتی. سزای دواکەوتنت لەبیرە؟"
  
  "تاڵاو." واز لە گەمژەیی بهێنە. دەتەوێت داواکارییەکانتان جێبەجێ بکرێن یان نا؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "داواکارییەکانم؟ باشە بێگومان ئەوان کاتێک تەواو دەبن کە بڕیار دەدەم باشم و ئامادەم. ئێستا ئێوە سێ کەس، سەربازێکی باش بن و هەر لەوێ چاوەڕوان بن. من تەنها یەک دوو خواردنی بردنە دەرەوە داوا دەکەم."
  
  درەیک سوێندی خوارد. "ئهوه مهكه. تۆ بە گێلییەوە ناوێریت ئەوە بکەیت!"
  
  واتە: خێرا قسە بکە.
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. درەیک چاوی لە سێ جووت چاوە جنۆکەییەکە بوو و تێگەیشت کە ئەوان تەنها ڕەنگدانەوەی چاوەکانی خۆیانن. شکستیان هێنا.
  
  بە هەوڵێکی زەبەلاح توانی خۆی لە چەقاندنی مۆبایلەکە بپارێزێت. ئەلیسیا ئەرکی خۆی گرتە ئەستۆ کە هەڕەشەی نزیک لە هۆملاند ڕاپۆرت بکات. مای وای لە گۆنزالێس کرد چاکەتەکەی داکەنێت.
  
  دایکی گوتی: با ئەمە کۆتایی پێ بێنین. "ئێمە مامەڵە لەگەڵ ئەوەی لەبەردەمماندایە و ئامادەکاری دەکەین بۆ ئەوەی کە ڕەنگە لە داهاتوودا بێت."
  
  درەیک ئاسۆکانی سکان کرد، کۆنکرێت و هێڵی دار، دوور لە مێشک و دڵدا، هەر بە بیرۆکەی مەبەستەکانی مارچ چەقێندرابوو. لە چەند خولەکی داهاتوودا بێتاوانەکان دەمرن و ئەگەر جارێکی دیکە شکستی هێنابا، زیاتریش دەبوو.
  
  وتیشی: "مارسی بڕیارە ئەم بۆمبە بتەقێنێتەوە". - هەرچییەک بڵێت. ئەگەر نەیدۆزینەوە هەموو دونیا زەرەرمەند دەبێت. ئێمە هەر لە لێوارەکەدا وەستاوین..."
  
  
  بەشی حەڤدەهەم
  
  
  مارچ پێکەنی و بە گەشەکردنێک تەلەفۆنەکەی هەڵواسی. زۆی هێندەی تر خۆی فشاری خستە سەری و لێی نزیکتر بووەوە. ژنەکە بە چرپە گوتی: "بە دڵنیاییەوە نیشانت دا.
  
  - ئای بەڵێ، ئێستاش زیاتر نیشانی دەدەم.
  
  مارش مۆبایلێکی تری سووتێنەری دەرهێنا و ئەو ژمارەیەی پشکنی کە پێشتر لە بیرگەی خۆیدا هەڵیگرتبوو. بەو قەناعەتەی کە ئەمە پێویستییە، بە خێرایی ژمارەکەی پەیوەندی کرد و چاوەڕێی کرد. ئەو دەنگەی کە وەڵامی دایەوە، زبر و سەپێنەر، چاوەڕوانییەکانی پشتڕاستکردەوە.
  
  وتی: دەزانی چی بکەیت.
  
  "یەک? یان دوو؟
  
  - دوو، وەک چۆن ڕێککەوتبووین. پاشان بڕۆ پێشەوە لە ئەگەری ئەوەی جارێکی تر پێویستم پێت بێت".
  
  - بێگومان سەرۆک. لە ڕێگەی ئەپی مۆبایلەکەمەوە ئاگادار دەکرامەوە. بە دڵنیاییەوە چێژم لە بەشێک لەو کردارە وەردەگرم".
  
  ئازار ڕقێکی لێدا. - ئایا تۆ تیرۆریستیت ستیڤن؟
  
  - باشە، نەخێر، من خۆمم نەدەخستە ئەو پۆلەوە. لەڕاستیدا نەخێر."
  
  - ئەو کارەی کە مووچەت پێدرابوو بیکە. ئێستا."
  
  مارش یەکێک لە شاشەکانی گۆڕی بۆ کامێرای شار، تەنها ئامێرێکی چاودێری بچووک بوو کە بازرگانەکانی دراوسێ بەکاری دەهێنا بۆ ئەوەی چاودێری کێ بکەن و دەچێتە سەر شەقامەکە. ستیڤن لەم شەقامە تایبەتەدا ئاژاوە دروست دەکرد و مارش دەیویست سەیری بکات.
  
  زۆی کز بوو، هەوڵیدا باشتر سەیر بکات. - کەواتە، ئەمڕۆ چی تر دەکەین؟
  
  چاوەکانی ئازار گەورە بوون. - ئایا ئەمە بەس نییە بۆ تۆ؟ وە لەناکاو تۆزێک نەرم و نیان دەردەکەویت، کەمێک نەرم و نیان بۆ ژنێک کە بانگهێشت کراوە بۆ ئەوەی بەشداری لە پیتیایە خراپە گەورەکەدا بکات، شاجوان زۆی شیرز. ئەمە بۆچی? ئایا لەبەر ئەوەیە کە تۆ حەزت لەو شێتییە لە مندایە؟"
  
  "منیش بڕوام وایە. وە زیاتر لە تەنها کەمێک. ڕەنگە شامپاینەکە چووە سەر سەرم".
  
  "باش. ئێستا بێدەنگ بە و سەیری بکە".
  
  چەند ساتەکەی دواتر هەر بەو شێوەیەی کە مارش ویستبووی ڕوویدا. ژن و پیاوی ئاسایی بەو شتانە دەلەرزین کە دەیانبینی، تەنانەت ئەوانەی سەختیش، بەڵام مارش و شیرز بە دابڕانێکی ساردەوە سەیریان دەکرد. پاشان مارش تەنها پێنج خولەکی خایاند تا گرتە ڤیدیۆییەکان هەڵبگرێت و لە ڕێگەی نامەی ڤیدیۆییەوە بۆ ئینگلیزەکە ناردووە لەگەڵ تێبینییەکی هاوپێچ: ئەمە بنێرە بۆ هۆملاند. بەم زووانە پەیوەندیتان پێوە دەکەم.
  
  قۆڵێکی لە دەوری زۆی پێچایەوە. پێکەوە ئەم سیناریۆیەی خوارەوەی ڕاوکردنیان لێکۆڵیەوە، کە تێیدا ئینگلیزەکە و سێ چەکدارەکەی لە ڕاستیدا دەیانزانی کە زۆر درەنگ دەگەن پێش ئەوەی تەنانەت دەست پێبکەن. بێخەوش. وە ئەو ئاژاوەیەی لە کۆتاییدا... بێ نرخە.
  
  مارش بیری هێنایەوە کە کەسانی دیکە لە ژوورەکەدا بوون. خانەی سەرەکی ڕامسێس و ئەندامەکانی. ئەوەندە بە هێمنی لە گۆشەی دووری شوقەکەدا دانیشتبوون کە بەزەحمەت دەموچاویان لەبیر دەکرد.
  
  بانگی کرد: "هەی". - خانمەکە شامپاینی تەواو بووە. ئایا یەکێک لە ئێوەی گەمژە دەتوانێت پاکی بکاتەوە؟"
  
  پیاوێک هەستا، چاوەکانی پڕ بوون لە سووکایەتییەکی زۆر کە مارش لەرزۆک بوو. بەڵام دەربڕینەکە بە خێرایی دەمامک کرا و گۆڕا بۆ سەر لەرزینێکی خێرا. "بە دڵنیاییەوە دەتوانێت".
  
  "بێخەوش. یەک شووشەی تر بەس بێت".
  
  
  بەشی هەژدە
  
  
  درەیک سەیری دەکرد کە مای زیپەکەی چاکەتی پاسەوانەکەی کردەوە کاتێک بەدوای لیستی داواکارییەکانیدا دەگەڕا. ئەلیسیا و بیو خەڵکە کۆبوونەوەکەیان سکان کرد، نزیک بوو دڵنیابن لەوەی کە دوا ئەندامی خانەی سێیەم کە مابووەوە جۆرێک لە جوڵە دەکات. هۆملاند لە ڕێگادا بوو و تەنها دوو خولەک ماوە. لە نزیکەوە ئاگادارکەرەوە دەنگی دایەوە کاتێک پۆلیسەکان کۆبوونەوە. درەیک دەیزانی کە تا ئێستا ڕووداوە لوتکەییەکان هەموو خەڵکی نیویۆرک لە لێواردا دەبن و گەشتیاران سەرسام دەبن. ڕەنگە بیرۆکەیەکی باش بێت ئەگەر خەڵک لە شەقامەکان دوور بکەونەوە، بەڵام بەڕاستی کۆشکی سپی دەتوانێت چی دیکە بکات؟
  
  فڕۆکە بێفڕۆکەوانەکان بە ئامێری دیاریکردنی تیشکەوە بە دەوری ئاسماندا دەسوڕانەوە. ئامێری دۆزەرەوەی کانزا هەموو ئەو کەسانەیان ڕاگرت کە شایەنی سەرنج بوون، زۆرێک لەوانەش کە نەیاندەویست. سوپا و NEST لێرە بوون. ئەوەندە بریکار بە شەقامەکاندا دەسوڕانەوە کە وەک کۆبوونەوەی پێشمەرگە دێرینەکان وابوو. ئەگەر وەزارەتی ناوخۆ و FBI و CIA و NSA کارەکانیان بە دروستی ئەنجامدابا، پێدەچێت مارش بدۆزرایەوە.
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد. کەمێک زیاتر لە کاتژمێرێک تێپەڕیوە بەسەر دەستپێکردنی ئەم کابوسە.
  
  ئەمە هەمووی؟
  
  ئەلیسیا چەقۆی لێدا. - شتێکی دۆزیەوە.
  
  درەیک سەیری دەکرد کە مای پارچە کاغەزێکی تاودراوی لە چاکەتەکەی گۆنزالێز وەرگرتەوە کە وێران بوو.
  
  نیویۆرکییەکە بە بینینی ئەو ژنە چرچ و لۆچ بوو و قۆڵێکی دڕاوی لە هەر دەستێکدا گرت. "ئایا شار قەرەبووم پێدەدات... قەرەبووکردنەوە-"
  
  ئەلیسیا بە یەکلاکەرەوە وتی: شارەکە دەتوانێت هەندێک ئامۆژگاریت بکات. - جاری داهاتوو کەمێک ڕۆنی گەرم بەکاربهێنە. پارەی کۆمپانیا خراپ مەدەن".
  
  گۆنزالێس بێدەنگ بوو و خۆی خلیسکاند.
  
  درەیک بە پێ ڕۆیشت تا مانگی ئایار. داواکارییەکانی مارش لەسەر لاپەڕەیەکی سپی A4 بە گەورەترین فۆنت چاپکرابوون. بە گشتی زۆر ڕاستگۆ بوون.
  
  مای خوێندبوویەوە: پێنج سەد ملیۆن دۆلار. "وە هیچی زیاتر".
  
  لە ژێر داواکارییەکەدا ڕستەیەک بوو کە بە دەستنووسی بچووکی جیاواز نووسرابوو.
  
  "وردەکارییەکان بەم زووانە بەدوایدا دەچن."
  
  درەیک بە تەواوی دەیزانی ئەوە مانای چییە. "ئەوان بڕیارە ئێمە بنێرن بۆ گەڕانێکی دیکەی مەحاڵ."
  
  بیۆریگارد سەیری جەماوەرەکەی دەکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمەش بێ گومان لە ژێر چاودێریدا دەمێنینەوە. بە دڵنیاییەوە ئەمجارە جارێکی تر شکست دەهێنین".
  
  درەیک ژمارەی ئەو مۆبایلانەی لەدەستدا کە لەلایەن ئەو خەڵکە کۆبووەوە بەرز دەکرانەوە، پاشان گوێی لە زەنگی مات و بێزارکەری نامەیەک بوو لە مۆبایلەکەیدا و شاشەکەی پشکنی. تەنانەت پێش ئەوەی کلیک لەسەر لینکی ڤیدیۆکە بکات، پێستی سەری دەستی کرد بە خوران بە هەستکردن بە پێشبینیکردن. وتی: "کوڕان" و ئامێرەکەی بە درێژی قۆڵەوە گرت کاتێک بەدەوری خۆیاندا قەرەباڵغ بوون.
  
  وێنەکە دانەوێڵەیی و ڕەش و سپی بوو، بەڵام کامێراکە جێگیر بوو و بە ڕوونی یەکێک لە خراپترین کابوسەکانی درەیکی پیشان دەدا. وتی: "هیچ مانایەکی نییە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "کوشتنی ئەو کەسانەی کە هیچ بیرۆکەیەکیان نییە کە چی ڕوودەدات. ئەمە بۆ ترساندن نییە، ئەمە بۆ قازانج نییە. ئەمە بۆ..." نەیتوانی بەردەوام بێت.
  
  مای هەناسەی دا و وتی: "جوانە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ڕۆژانە زیاتر و زیاتر لەم خۆراکدەرانەی خوارەوە هەڵدەکەنین. وە خراپترین بەش ئەوەیە کە ئەوان لە دڵی کۆمەڵگاکانماندا دەژین".
  
  درەیک خولەکێکی بەفیڕۆ نەدا و لینکی بۆ هۆملاند نارد. ئەوەی کە پێدەچوو مارش توانی ژمارەی مۆبایلەکەی لە هەوای تەنکەوە دەربهێنێت، بە تایبەتی سەرسوڕهێنەر نەبوو بە لەبەرچاوگرتنی هەموو ئەو شتانەی کە تا ئێستا بەدەستی هێناوە. ئەو تیرۆریستانەی کە یارمەتیان دەدا بە ڕوونی زیاتر بوون لە سەربازی پێی خەرجکراو.
  
  درەیک سەیری پۆلیسەکانی دەکرد کە کارەکانیان ئەنجام دەدەن. ئەلیسیا لێی نزیک بووەوە، پاشان بە شێوەیەکی هەڕەمەکی قاچی پانتۆڵەکەی بەرز کردەوە. - ئەمە دەبینیت؟ - بە دەنگێکی گۆرانیبێژ وتی. - کاتێک هەوڵتدا لە بیابانەکەدا کەرەکەم لێبدەیت، تێگەیشتم. وە هێشتا نەفرەتی تازەیە. بەم خێراییە ئەم شتە بەرەو پێشەوە دەڕوات."
  
  قسەکانی زیاتر لە یەک کاریگەری لەسەر درەیک دروست کرد. یادەوەرییەک لە پەیوەندییەکەی نێوانیان، سەرنجڕاکێشانی نوێیان هەبوو؛ ئەو ئەنجامە بۆ مای و بۆ کە شتێک لە نێوانیاندا ڕوویداوە؛ و ئاماژەیەکی ئاشکراتر بۆ ژیانی خۆی تا ئێستا - کە چەندە خێرا جووڵەی کردووە و چۆن هەوڵی خاوکردنەوەی شتەکانی داوە.
  
  لە هێڵی ڕاستەوخۆی ئاگردا.
  
  وتی: ئەگەر لەم شتە ڕزگارمان بێت. "تیم SPEAR هەفتەیەک پشوو وەردەگرێت."
  
  ئەلیسیا وتی: تۆرستی پێشتر بلیتی بۆ باربادۆس حجز کردووە.
  
  - لە بیابان چی ڕوویدا؟ مای بیری لەوە کردەوە.
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد، پاشان سەیری مۆبایلەکەی کرد، کەوتە ناو ئەو ساتەوەختە سەیر و سوریالییە. لە بەرامبەر مردنی ناپێویست و زیادبوونی هەڕەشە، لەگەڵ ڕاوەدوونانی بێکۆتا و شەڕێکی دڕندانە، ئێستا پاژنەی پێیان دەدا و ناچار بوون چەند خولەکێک پشوو بدەن. بێگومان پێویستیان بە کات بوو بۆ ئەوەی ڕزگاریان بێت لەو گرژییە، ئەو دڵەڕاوکێیە گەشەسەندووەی کە لە کۆتاییدا دەتوانێت ببێتە هۆی مردنیان... بەڵام شێوازی ئەلیسیا بۆ ئەم کارە هەمیشە تا ڕادەیەک ناتەقلیدی بووە.
  
  "بیکینی." کەنار دەریا. شەپۆلە شینەکان" ئەلیسیا وتی. "ئەوە منم".
  
  - ئایا باشترین هاوڕێ نوێیەکەت لەگەڵ خۆت دەبەیت؟ مای زەردەخەنەی کرد. "کێنزی؟"
  
  درەیک تەنها نیوەی گاڵتەجاڕی وتی: دەزانی ئەلیسیا، پێموانییە داهل پشووی تیمی حجز کردبێت. "زیاتر لە پشووی خێزانیی دەچێت."
  
  ئەلیسیا گریای. - چ گەوادێکە. ئێمه خێزانین".
  
  - بەڵێ، بەڵام بەو شێوەیەی کە ئەو دەیەوێت نییە. دەزانی جوانا و داڵ پێویستیان بە هەندێک کات هەیە".
  
  بەڵام ئەلیسیا ئێستا چاوی لە ئایار بوو. - وە لە وەڵامی ئەو گاڵتەجاڕییە سەرەتاییەدا، سپرایت، نەخێر، بیرم لەوە دەکردەوە کە درەیکی وەربگرم. ئایا لەگەڵ تۆدا دەگونجێت؟"
  
  درەیک بە خێرایی سەیری دووری کرد و بە فیشەکەیەکی بێدەنگ لێوەکانی چرپاند. لە پشتیەوە گوێی لە کۆمێنتەکانی بۆ بوو.
  
  - ئەمە مانای ئەوەیە کە من و تۆ ئێستا تەواو بووین؟
  
  دەنگی مەی ئارام بوو. "پێموایە بڕیاردان لەسەر ماتە."
  
  ئاهـ سوپاس. زۆر سوپاس، نەفرەت.
  
  دەنگی نزیک بوو لە ئارامبوونەوە کاتێک مۆبایلەکەی خۆی زەنگی لێدا. "بەڵێ?"
  
  "لێرە ڕێپێوان بکە. ئایا سەربازە بچووکەکانم ئامادەن بۆ ڕاکردنێکی خێرا؟"
  
  - ئێوە ئەو کەسە بێتاوانانەتان کوشت. کاتێک کۆدەبینەوە، دەبینم کە تۆ وەڵامی ئەمە دەدەیتەوە".
  
  - نا هاوڕێ، تۆ بڕیارە وەڵام بدەیتەوە. تۆ مەرجەکانی منت خوێندەوە، ڕاستە؟ پێنج سەد ملیۆن. ئەوە بڕە پارەیەکی دادپەروەرانەیە بۆ شارۆچکەیەکی پڕ لە پیاو و ژن و گەمژە بچووکەکان".
  
  درەیک چاوەکانی داخست و ددانەکانی گرت. "دوایی چی?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بێگومان وردەکارییەکانی پارەدان. بڕۆ بۆ وێستگەی ناوەندی. لەناو یەکێک لە کافێ ناوەندییەکان چاوەڕوانن". ناوێکی هێنا. - بە ڕێکوپێکی چەمابووەوە و لەناو زەرفێکدا گیربوو کە ڕۆحێکی میهرەبان بە لای ژێرەوەی دوا مێزەوە لە کۆتایی دووری کەوانتەرەکەدا بەستبوویەوە. متمانەم پێ بکە، کاتێک دەگەیتە ئەوێ تێدەگەیت".
  
  "ئەگەر ئێمە ئەمە نەکەین چی؟" درەیک ئەندامی خانەکە هەڵهاتووەکەی لەبیر نەکرد، هەروەها بوونی لانیکەم دوو خانەی دیکەی لەبیر نەکرد.
  
  - پاشان بانگی کەرەکەی داهاتوو دەکەم کە بارەکەم هەڵبگرێت و دوکانی دۆناتسەکە بتەقێنێتەوە. ئایا لەگەڵ تۆدا دەگونجێت؟"
  
  درەیک بۆ ماوەیەکی کورت خەیاڵی ئەوەی کرد کە دەتوانێت چی لە مارش بکات کاتێک مارشیان گرت. "چهند درێژه?"
  
  - ئای دە خولەک دەبێ بەس بێت.
  
  "ده خولهک? ئەمە قسەی بێمانایە، ئازار، تۆش دەزانیت. وێستگەی ناوەندی زیاتر لە بیست خولەک بە ئۆتۆمبێل لێرەوە دوورە. ڕەنگە دوو هێندە زیاتر بێت".
  
  - هەرگیز نەمگوتووە بڕۆیت.
  
  درەیک مشتەکانی گرت. ئەوان بۆ شکستهێنان دانرابوون و هەموویان ئەوەیان دەزانی.
  
  مارش وتی: پێت دەڵێم چی. ئاماژەی بەوەشکردووە، بۆ ئەوەی بیسەلمێنم کە دەتوانم جێگەی خۆی بگرم، ئەمە دەگۆڕم بۆ دوانزە خولەک. وە ژماردن..."
  
  درەیک دەستی کرد بە ڕاکردن.
  
  
  بەشی نۆزدەهەم
  
  
  درەیک ڕایکردە دەرەوە بۆ سەر ڕێگاکە لەکاتێکدا بیو کۆئۆردینیاتی وێستگەی گراند سێنتڕاڵ دەنووسی لە جی پی ئێسەکەیدا. ئەلیسیا و مەی هەنگاوێک لە دواوە ڕایانکرد. بەڵام ئەمجارەیان درەیک پلانی نەبووە ئەو گەشتە لەسەر کۆتایی ئەنجام بدات. سەرەڕای ئەو خشتەیەی کە بە شێوەیەکی ناباوەر توند بوو کە مارش داینابوو، بەڵام دەبوو هەوڵەکە بدرێت. سێ ئۆتۆمبێل لە نزیک مۆزەخانەکە جێهێڵراون، دوو ئۆتۆمبێلی جۆری کۆرۆلا و ئۆتۆمبێلێکی جۆری سیڤیک. یۆرکشایرمانەکە چاوێکی دووەمی لێ نەداون. ئەوەی ئەو ویستویەتی شتێک بوو...
  
  "وەرە ژور!" ئەلیسیا لەبەردەم دەرگای کراوەی سیڤیک وەستابوو.
  
  وتی: "ئەوە بەس فێنک نییە."
  
  "ناتوانین کات بەفیڕۆ بدەین لێرە وەستاوین و چاوەڕێی بکەین-"
  
  درەیک لە پشتەوە سواربوونی ئەسپ و گالیسکەیەکی هێواش کە تازە لە سەنتەری پارکەوە هاتبووە دەرەوە بۆ ئەو شوێنەی کە ئۆتۆمبێلێکی پیکاپێکی بەهێزی F150 لە تەنیشت ڕێگاکەدا بێکار بوو، بینی: "ئەوە بەسە."
  
  بەپەلە بەرەو ڕووی ڕۆیشت.
  
  ئەلیسیا و مەی پەلەیان کرد بەدوایدا. "ئەو گاڵتەم پێدەکات؟" ئەلیسیا لە مانگی ئایاردا دەستی بە قسەی ناشرین کرد. - هیچ ڕێگەیەک نییە سواری ئەسپ بم. هەرگیز!"
  
  بەلای ئاژەڵەکەدا تێپەڕین و بە خێرایی داوای لە شۆفێرەکە کرد ئۆتۆمبێلەکەی بە قەرز بداتێ. درەیک پێی دا لە پێداڵی غازەکە، لاستیکەکەی سووتاند کاتێک لە کۆنتڕۆڵەکە دوورکەوتەوە. بیۆ ئاماژەی بە لای ڕاست کرد.
  
  "سواربوونی بەناو سەنتەری پارکدا. ئەمە شەقامی ٧٩ تەڕادەیی و بەرەو مادیسۆن ئەڤینۆ دەڕوات".
  
  ئەلیسیا بە گریانیەوە گوتی: "ئەم گۆرانییەم خۆش بوێت. - کوا هی تیفانی؟ من برسیمە".
  
  بیۆ نیگایەکی سەیر و سەمەرەی لێدا. - ئەمە چێشتخانە نییە مایڵز.
  
  درەیک وتی: "وە مادیسۆن ئەڤینۆ گروپێکی پۆپ بوو." ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە ژێر سەرکردایەتی چینی کۆتس. وەک ئەوەی هەرگیز کەسێک بتوانێت لەبیری بکات". قوتی دا، لەناکاو بیری هاتەوە.
  
  ئەلیسیا پێکەنی. "قسە و قسەی بێمانا." تەنها واز لە هەوڵدان بۆ سووککردنی مەزاجەکە دێنم. هیچ هۆکارێک بۆ ئەمە درەیکس؟ ئایا ئەو کچە قحبە بوو؟"
  
  "هەی، خۆت هەڵواسەوە!" ئۆتۆمبێلە خێراکەی ئاراستەی شەقامی ٧٩ کرد، کە تاکە هێڵێکی پان بوو و بە دیوارێکی بەرز دەورە دراوە کە دارەکانی بەسەرەوە هەڵواسرابوو. "پیناپ ڕەنگە. وە پێشکەشکارێکی نایاب".
  
  "ئاگات لێ بێت!"
  
  هۆشدارییەکەی مای ئۆتۆمبێلەکەیان ڕزگار کرد، کاتێک سیلڤرادۆ بەسەر یەدەگی ناوەڕاستدا کە بەرزییەکەی یەک ئینج بوو، هێڵێکی ڕۆیشت و هەوڵیدا بیانکوژێت. درەیک سەرنجی دەموچاوی پشت سوکانەکەی دا - دوا ئەندامی خانەی سێیەم. هەنگاوی خستە سەر پێداڵی غازەکە، هەمووانی ناچار کرد بگەڕێنەوە سەر کورسیەکانیان کاتێک ئۆتۆمبێلەکەی تر سوڕایەوە و ڕاوکردنی. لەناکاو پێشبڕکێکەیان بەناو سەنتەری پارکدا سروشتێکی زۆر کوشندەتری بەخۆیەوە بینی.
  
  شۆفێری ئۆتۆمبێلی سیلڤرادۆ بە جێهێشتنی بێباکانە لێخوڕی. درەیک خاو بووەوە بۆ ئەوەی بە چەند تاکسییەکدا تێپەڕێت، بەڵام ڕاوەدوونەرەکەیان دەرفەتەکەی قۆستەوە و لە پشتەوە لێیان بدات. F150 لەرزین و وەرچەرخان، بەڵام دواتر بەبێ هیچ کێشەیەک خۆی ڕاستکردەوە. ئۆتۆمبێلی سیلڤرادۆ خۆی بە تەکسیەکەدا کێشا و ناردبووی بە خولانەوەیەوە بۆ ناو ڕێگایەکی دیکە و لەوێ خۆی کێشا بە دیوارێکی ڕاگرتن. درەیک بە توندی بە چەپدا ڕۆیشت، پاشان بەلای ڕاستدا بۆ ئەوەی بە هێڵی تەکسییەکان تێپەڕێت، پاشان خێراتر بوو بۆ ناو بەشێکی کراوەی ڕێگاکە.
  
  تیرۆریستەکەی پشتیان بە دەمانچەیەکەوە لە پەنجەرەکەیەوە پاڵکەوتە دەرەوە.
  
  "دانیشە!" درەیک هاوارێکی کرد.
  
  فیشەک هاتە ناو هەموو ڕوویەکەوە - ئۆتۆمبێل، ڕێگا، دیوار و دار. پیاوەکە بە توڕەیی و وروژاندن و ڕەنگە ڕقیشەوە سەری سوڕمابوو، گرنگی بەو زیانانەی نەدەدا. بیو کە لە کورسی پشتەوەی فڕۆکەی F150 دانیشتبوو، گلۆکی دەرهێنا و لە پەنجەرەی دواوە تەقەی کرد. هەوایەکی سارد بەپەلە هاتە ناو کابینەکەوە.
  
  ڕیزێک بینا لە لای چەپەوە دەرکەوتن، پاشان چەند پیادەیەک بە درێژایی شەقامی پێشەوە دەڕۆیشتن. ئێستا درەیک تەنها هەڵبژاردەی شەیتانی بینی - مردنی بەڕێکەوتی ڕێبوارێک یان دواکەوتنی لە وێستگەی گراند سێنتڕاڵ و ڕووبەڕووبوونەوەی دەرئەنجامەکانی.
  
  هەشت خولەک ماوە.
  
  درەیک کە ڕووی کردە شەقامی ٧٩، سەرنجی تونێلێکی کورتی لە پێشەوە بوو کە لقە سەوزەکانی بەسەریدا هەڵواسرابوو. لەگەڵ چوونە ناو تاریکی ساتێکەوە، ئەویش بە پێداڵی سوکانەکەی دا، بەو هیوایەی ڕاوەدوونەرەکەیان خۆی بە دیوارێکدا بکێشێت یان لانیکەم دەمانچەکەی لەناو ئاژاوەگێڕیدا لەدەست بدات. بەڵکو بە ئۆتۆمبێلەکەیدا بە دەوری ئەواندا دەڕۆیشت، بە توندی لێخوڕی، لەکاتی تێپەڕیندا تەقەی لە پەنجەرەی لاوەکی دەکرد.
  
  هەموویان کۆتر بوون کاتێک پەنجەرەی خۆیان دەهاتە دەرەوە، فیشەکەی فیشەکەکە خەریک بوو بمرێت پێش ئەوەی بیبیستن. ئێستا ئەلیسیا خۆی سەری دەرهێنا و دەمانچەکەی کردە ئامانج و تەقەی لە سیلڤرادۆ کرد. لە پێشەوە خێراتر بوو و پاشان خاو بووەوە. درەیک بە خێرایی بۆشاییەکەی داخست. پردێکی دیکە دەرکەوتبوو و ئێستا هاتوچۆ لە هەر دوو لای هێڵە زەردەکانی دووانە جێگیر بوو. درەیک بۆشاییەکەی داخست تا باڵەکەی خۆیان نزیک بوو دەست لە دواوەی ئۆتۆمبێلەکەی تر بدات.
  
  تیرۆریستەکە جەستەی خۆی سوڕاند و دەمانچەکەی بەسەر شانیدا ئاماژەی پێکرد.
  
  ئەلیسیا یەکەمجار تەقەی کرد، فیشەکەکە پەنجەرەی پشتەوەی سیلڤەردۆی شکاند. دەبێ شۆفێرەکە تووشی سەرسوڕمان بووبێت، چونکە ئۆتۆمبێلەکەی لادا و نزیک بوو لە هاتوچۆی بەرامبەردا بڕوات و بووە هۆی ئەوەی کە هۆڕنەکانی بە ئاوازەوە تەقینەوە. ئەلیسیا زیاتریش خۆی کێشا بە دەرەوە.
  
  مەی وتی: ئەم پارچە قژە شۆخ و شەنگە بە دەوریدا دەفڕێت. - تەنها شتێکم بیردەخاتەوە. ئێستا بە چی ناویان دەبەن؟ ئایا ئەمە... کۆلییە؟"
  
  تەقەی زیاتر. تیرۆریستەکە تەقەی گەڕاندەوە. درەیک تا دەیتوانی تەکنیکەکانی لێخوڕینی خۆدزینەوە بەکارهێنا. هاتوچۆی پێشەوەی جارێکی تر تەنک بووبووەوە و ئەویش دەرفەتەکەی قۆستەوە و بەسەر سیلڤرادۆدا تێپەڕی و ڕووی کردە هێڵی پێشەوەی ڕێگاکە. لە پشتیەوە مەی لە پەنجەرەکەوە ڕۆیشت و کلیپەکەی دابەزاند بۆ ناو ئۆتۆمبێلێکی دیکە. درەیک پشتی بە دواوە بەست و لە پشتەوە دیمەنەکەی کۆڵیەوە.
  
  - هێشتا دێت.
  
  لەناکاو سەنتەری پارک کۆتایی هات و پێدەچوو چوارڕێیانی قەرەباڵغی شەقامی پێنجەم باز بداتە دەرەوە بەسەریاندا. ئۆتۆمبێلەکان خاوبوونەوە و وەستان و پیادە لە چوارڕێیانەکاندا دەڕۆیشتن و ڕیزیان لە شەقامەکاندا گرتبوو. درەیک چاوێکی خێرای بە گڵۆپی سوکان کە ڕەنگی زەرد بوو، کە لە ئێستادا سەوز بوون، کرد.
  
  پاسە سپییە درێژە زیادەکان لە هەردوو لای شەقامی پێنجەمدا ڕیز بوون. درەیک سوکانەکەی لێدا، بەڵام تیرۆریستەکە جارێکی دیکە خۆی بە گڵۆپی دواوەیاندا کێشا. لە ڕێگەی دەستەوانەکانەوە هەستی بە لەرزینەکەی کۆتایی دواوە کرد، ئەگەری کارەساتی بینی و لە خولگەکە دەرچوو بۆ ئەوەی کۆنتڕۆڵی بکاتەوە. ئۆتۆمبێلەکە لە ڕێگەی چوارڕێیانەکەوە ڕاست بووەوە، سیلڤرادۆ تەنها یەک ئینج لە دواوە بوو.
  
  پاسەکە هەوڵیدا لەبەردەمیاندا بکشێتەوە، درەیک هیچ بژاردەیەکی نەما جگە لەوەی بە درێژایی ڕێگاکە بە لای چەپیدا بڕوات و بچێتە ناوەڕاستی ڕێگاکە. کانزایەک ڕژا و شووشە بەسەر چەناگەیدا شکێندرا. دواتر ئۆتۆمبێلی سیلڤرادۆ خۆی کێشا بەسەریدا.
  
  بۆ بە هێمنی وتی: پێنج خولەک.
  
  بەبێ ئەوەی هیچ کاتێکی بەفیڕۆ بدات، خێراییەکەی زیاد کرد. زۆری نەخایاند شەقامی مادیسۆن هاتە بەرچاو، ڕووبەری خۆڵەمێشی بانکی چەییز و جەی کریوی ڕەش مەیدانی بینینی پێشەوەیان پڕکردەوە.
  
  بۆ وتی: دوو کەسی تر.
  
  ئۆتۆمبێلە پێشبڕکێکان پێکەوە لە بۆشایی بچووکەوە بۆ بۆشایی بچووک پێشبڕکێیان دەکرد و ئۆتۆمبێلەکانیان بە لایەک و بە دەوری بەربەستە خاوەکاندا دەشکاند. درەیک بەردەوام هۆڕنەکەی دەخستە پاڵ، خۆزگە جۆرێک لە ئاگادارکەرەوەی هەبوایە، ئەلیسیاش تەقەی لە هەوا دەکرد بۆ ئەوەی پیادە و شۆفێران ناچار بکات بە خێرایی دوور بکەونەوە. ئۆتۆمبێلەکانی پۆلیسی نیویۆرک لە ئێستاوە دەقیژان و شوێنەواری وێرانکارییان لە دوای خۆیان بەجێهێشت. پێشتر تێبینی ئەوەی کردبوو کە تاکە ئۆتۆمبێلێک کە پێدەچوو بە ڕێزەوە مامەڵەیان لەگەڵدا بکرێت، بزوێنەری ئاگرکوژێنەوەی سووری گەورە بوون.
  
  بۆ وتی: "لە پێشەوە.
  
  درەیک ئەو ڕێڕەوەی بینی کە بەرەو لێکسینگتۆن ئەڤینۆ دەڕۆیشت و بەپەلە بەرەو ئەو ڕێگایە ڕۆیشت: "تێگەیشتم." بزوێنەرەکەی داگیرساند و بە خێرایی ئۆتۆمبێلەکەی بە گۆشەکەدا برد. دوکەڵ لە تایەکان دەهاتە خوارەوە و خەڵک لە هەموو شەقامەکەدا هاوار دەکەن. لێرە لەسەر ڕێگا نوێیەکە، ئۆتۆمبێلەکان لە نزیکەوە لە هەردوو لا وەستابوون و ئاژاوەی سەکۆ و ڤان و شەقامە یەکلایەنەکان تەنانەت باشترین شۆفێرەکانیشی بە پێشبینیکردن دەهێشتەوە.
  
  بۆ وتی: "ئەوە دوور نییە.
  
  درەیک چانسی خۆی لە پێشەوە بینی لەگەڵ تەنکبوونەوەی هاتوچۆ. وتی: ئایار. - بانکۆکت لەبیرە؟
  
  مای هێندەی گۆڕینی گێڕ لە ئۆتۆمبێلێکی سوپەردا نەرم و نیان بوو، گۆڤارێکی نوێی خستە ناو گلۆکەکەیەوە و پشتێنەکەی کردەوە و لە کورسیەکەیدا گێڕەکەی گۆڕی. ئەلیسیا چاوی لە درەیک بوو و درەیک چاوی لە ئاوێنەی دواوە بوو. سیلڤرادۆ بە هەموو هێزی خۆیەوە داخرا و هەوڵیدا بە چەقۆ لێیان بدات کاتێک لە وێستگەی گراند سێنتڕاڵ و جەماوەرە ڕژاوەکە نزیک دەبوونەوە.
  
  مای لەسەر کورسیەکەی دانیشت و لە پەنجەرەی دواوەی ئێستا کە ئێستا شکاوە، خۆی کێشا بە دەرەوە و دەستی کرد بە پاڵنانی.
  
  ئەلیسیا پاڵێکی بە درەیکەوە هێنا. "بانکۆک؟"
  
  - ئەوە نییە کە تۆ بیری لێدەکەیتەوە.
  
  - ئای، هەرگیز ئەوە ڕوونادات. پێم دەڵێی ئەوەی لە تایلەند ڕوویدا لە تایلەند بەردەوام دەبێت".
  
  مای بەو بۆشاییە بچووکەدا خۆی خلیسکاند و جلەکانی دڕاند بەڵام جەستەی ناچار کرد بەردەوام بێت. درەیک ئەو ساتەی بینی کە با لێیدا، خۆڵەکە چاوەکانی چەقاند. ئەو ئەو ساتەی بینی کە تیرۆریستە بەدواداچوونەکە لە شۆکدا چاوی ترپاند.
  
  سیلڤرادۆ نزیک بووەوە، بە شێوەیەکی شۆککەر نزیک بووەوە.
  
  مای بازێکی دا بەسەر پشتی بارهەڵگرەکەدا و قاچەکانی بڵاوکردەوە و چەکەکەی بەرزکردەوە. ئامانجی گرت و دواتر لە پشتی بارهەڵگرەکەوە دەستی بە تەقەکردن کرد، فیشەکەکان پەنجەرەی ئۆتۆمبێلێکی دیکەیان شکاند. بینا و پاس و چراکان بە ئارامییەوە تێدەپەڕین. مای دووبارە و سێبارە پەنجەی دەکێشا، بێ ئاگا بوو لە با و جووڵەی ئۆتۆمبێلەکە، تەنیا سەرنجی لەسەر ئەو پیاوە بوو کە ئەگەرنا دەیانکوژێت.
  
  درەیک تا دەتوانێت سوکانەکەی بە جێگیری هێشتەوە، خێراییەکەی بە بەردەوامی هێشتەوە. ئەمجارەیان یەک ئۆتۆمبێل بە بەردەمیاندا تێنەپەڕی، وەک ئەوەی دوعای بۆ کردبوو. مەی بە توندی لەسەر پێیەکانی وەستابوو، بە ناچاری سەرنجی لەسەر یەک شت بوو. درەیک ڕێبەری ئەو بوو.
  
  "ئێستا!" - لە لوتکەی دەنگیدا هاوارێکی کرد.
  
  ئەلیسیا وەک منداڵێک کە لە پشتی کورسیەکەیەوە شیرینی خستۆتە خوارەوە، خۆی گۆڕی. - ئەو کچە چی دەکات؟
  
  درەیک زۆر بە نەرمی سوکانەکەی دا، یەک ملیمەتر لە یەک کاتدا. مای کلیپی دووەمی خستە ناوەوە و پاشان ڕایکردە سەر جێگەی بارهەڵگرەکە، ڕاستەوخۆ بەرەو دەرگای پشتەوە. چاوەکانی شۆفێری سیلڤرادۆ زیاتر فراوان بوون کاتێک بینیی نینجایەکی کێوی لە ئۆتۆمبێلێکی ترەوە ڕاستەوخۆ بەرەو ئۆتۆمبێلە خێراکەی ڕادەکات!
  
  مای گەیشتە دەرگای پشتەوە و بازێکی دا بە هەوادا و قاچەکانی دەجووڵاند و قۆڵەکانی دەجووڵاند. ساتێک هەبوو کە هێزی کێشکردن ڕایبکێشێتە خوارەوە، کاتێک بە ڕەوشتەوە بە هەوای تەنکدا دەڕۆیشت، کە کۆی دزی و لێهاتوویی و جوانی بوو، بەڵام دواتر بە قورسی لەسەر کابۆی ئۆتۆمبێلی پیاوێکی دیکە نوقم بوو. لە یەک کاتدا کز بووەوە، ڕێگەی دا قاچ و ئەژنۆکانی لێدانەکە وەربگرن و هاوسەنگی خۆی بپارێزن. نیشتنەوە لەسەر ئەو کانزایە نەچەسپاوە ئاسان نەبوو و مای بە خێرایی بەرەو پێشەوە بەرەو جامی ئۆتۆمبێلە چەقەڵەکە فڕی.
  
  شۆفێری ئۆتۆمبێلی سیلڤرادۆ سوکانەکەی دا، بەڵام هێشتا توانی دەمانچەکە ئاراستەی دەموچاوی بکات.
  
  مای ئەژنۆکانی بڵاوکردەوە کاتێک کاریگەرییە لەناکاوەکە بەناودا تێپەڕی، بڕبڕەی پشت و شانەکانی بەهێزتر کرد. چەکەکەی لە دەستیدا مابووەوە، پێشتر ئاماژەی بە تیرۆریستەکە کردبوو. دوو تەقە و ئەویش هەناسەبڕکێی کرد، پێی هێشتا لەسەر پێداڵی سوکان بوو، خوێن پێشەوەی کراسەکەی تەڕ دەکرد و ئەویش کەوتە پێشەوە.
  
  مای خۆی خزانە سەر کابۆی ئۆتۆمبێلەکە و دەستی بردە ناو جامی ئۆتۆمبێلەکە و شۆفێرەکەی دەرهێنا. هیچ ڕێگەیەک نەبوو کە ڕێگەی پێبدات بە ئیحترامی گەڕاندنەوەی هێزەکەی. چاوە پڕ لە ئازارەکانی لەگەڵ چاوەکانی ئەودا یەکتریان بینی و هەوڵیاندا جێگیر ببن.
  
  "چۆن...چۆنیت-"
  
  مای مشتێکی لە دەموچاوی دا. پاشان دەستی گرت کاتێک ئۆتۆمبێلەکە خۆی بە پشتی درەیکدا کێشا. ئینگلیزەکە بە ئەنقەست خێراییەکەی کەمکردەوە بۆ ئەوەی ئۆتۆمبێلە خۆلێخوڕەکە 'بگرێت' پێش ئەوەی بە ئاراستەیەکی مەترسیدار و هەڕەمەکیدا بسووڕێتەوە.
  
  "کەواتە ئەمەیە کە تۆ لە بانکۆک کردووتە؟" ئەلیسیا پرسی.
  
  "شتێکی لەو جۆرە".
  
  - وە دواتر چی ڕوویدا؟
  
  درەیک سەیری دووری کرد. "هیچ بیرۆکەیەکم نییە، خۆشەویستی."
  
  دەرگاکانیان کردەوە، دوو جار لە تەنیشت تەکسییەکە وەستان، تا دەیانتوانی لە وێستگەی گراند سێنتڕاڵ نزیک بوون. هاوڵاتیانی مەدەنی پاشەکشەیان کرد و چاویان لێکردن. زیرەکەکان ڕوویان کردە ڕاکردن. دەیان کەسی تر مۆبایلەکانیان دەرهێنا و دەستیان کرد بە وێنەگرتن. درەیک بازێکی دا بۆ سەر شەقامەکە و دەستبەجێ دەستی کرد بە ڕاکردن.
  
  بیۆریگارد لە تەنیشتیەوە بە گەمژەییەوە گوتی: "کات تەواو بووە.
  
  
  بەشی بیست
  
  
  درەیک تەقیەوە بۆ ناو هۆڵی سەرەکی وێستگەی ناوەندی. بۆشایییەکی زەبەلاح بە چەپ و ڕاست و بەرز لە سەرەوە خەواڵوو بوو. ڕووبەرە بریقەدارەکان و زەوییە پۆلێشکراوەکان سیستەمەکەیان تووشی شۆک کرد، تەختەی ڕۆشتن و گەیشتن لە هەموو شوێنێکدا چرپاند و لێشاوی خەڵکیش وا دیار بوو کە بێ وەستان. بیۆ ناوی کافێ ئییان بیرخستەوە و پلانی نهۆمی تێرمیناڵەکەی نیشان دا.
  
  مای وتی: لۆبی سەرەکی. - بەلای ڕاستدا بگەڕێ، بە پلیکانەکاندا تێپەڕن.
  
  پێشبڕکێ و پێچان و ئەنجامدانی کارەساتی ئەکرۆباتی سەرسوڕهێنەر تەنها بۆ ئەوەی پێکدادان دروست نەبێت، تیمەکە وێستگەکەی دڕاند. خولەکەکان تێپەڕین. قاوەخانەکان و شوکولاتەکانی بەلجیکی و ستاندی باگێل بە پەلە دەڕۆیشتن، بۆنە تێکەڵەکانیان سەری درەیک دەخولاندەوە. چوونە ناو ئەو ڕێگایەی کە پێی دەوترێت لێکسینگتۆن پاساژ و دەستیان کرد بە خاوبوونەوە.
  
  "وەکو ئەمە!"
  
  ئەلیسیا ڕایکرد و بەناو دەرگای تەسکدا دەچوو بۆ یەکێک لە بچووکترین کافێیەکان کە درەیک تا ئێستا بینیبێتی. نزیکە بە نائاگایی، مێشکی خەریکی حیسابکردنی خشتەکان بوو. زەحمەت نەبوو، تەنها سێ کەس بوون.
  
  ئەلیسیا پیاوەکەی پاڵتۆ خۆڵەمێشییەکەی پاڵدا بۆ لایەک، پاشان لە تەنیشت ڕووی ڕەشەکەدا کەوتە سەر ئەژنۆکانی. سەر مێزەکە پڕ بوو لە زبڵی ناپێویست، کورسییەکان بە بێباکی ڕێکخرابوون. ئەلیسیا لە خوارەوە بە دەوری خۆیدا گەڕا و زۆری نەخایاند دەرکەوت، زەرفێکی سپی بە دەستەکانیەوە بوو، چاوەکانی پڕ بوون لە هیوا.
  
  درەیک لە چەند هەنگاوێکەوە سەیری دەکرد، بەڵام ژنە ئینگلیزەکە نەبوو. بەڵکو چاودێری ستاف و کڕیارەکانی دەکرد، ئەوانەی لە دەرەوە بەلایدا تێدەپەڕین و بە تایبەتی ناوچەیەکی دیکە.
  
  دەرگای ژووری خزمەتگوزاری.
  
  ئێستا کرایەوە، فیگەرێکی مێینەی کنجکاو سەری دەرهێنا. نزیکەی یەکسەر چاوی بەو تاکە پیاوە کرد کە ڕاستەوخۆ سەیری دەکرد: مات درەیک.
  
  نەخێر...
  
  مۆبایلە گەورەکەی هەڵگرت. تەنها بە لێوەکانیەوە وتی: پێموایە ئەمە بۆ تۆیە.
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا لەکاتێکدا بەردەوام بوو لە چاودێریکردنی هەموو ناوچەکە. ئەلیسیا زەرفەکەی دڕاند و پاشان چاوەکانی بڕیقاندەوە.
  
  "ئەمە ناتوانێت ڕاست بێت."
  
  مای چاوەکانی فراوانتر کرد. "چی? بۆچی نا?"
  
  "دەڵێت بووم!"
  
  
  بەشی بیست و یەک
  
  
  درەیک بەپەلە هاتە لای مۆبایلەکە و لە ژنەکە ڕفاند. "چی دەژەنیت?"
  
  مارش لە کۆتایی هێڵەکەدا پێکەنی. - لە ژێر دوو مێزەکەی تردا پشکنینت کردووە؟
  
  پاشان هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. درەیک هەستی کرد هەموو شتێکی ناوەوەی دەڕوخێت لەگەڵ بەستنی ڕۆح و دڵی، بەڵام لە جووڵە وەستا. "بۆ مێزەکان!" هاوارێکی کرد و دەستی کرد بە ڕاکردن، کەوتە خوارەوە و لەسەر ئەژنۆکانی لە ژێر نزیکترین ئەژنۆیدا خلیسکاند.
  
  ئەلیسیا هاوارێکی کردە سەر ستاف و سەردانکەرەکان کە دەربچن و چۆڵ بکەن. بۆ لە ژێر مێزێکی تردا داڕما. بێ گومان درەیک کۆپییەکی وردی ئەو شتەی بینی کە فەرەنسییەکە سەرنجی داوە - ئامێرێکی تەقەمەنی بچووک کە بە لای خوارەوەی مێزەکەوە بەسترابوو. قەبارە و شێوەی بوتڵی ئاو، بە شێوەیەکی زەق لە کاغەزی پێچانی کۆنی کریسمسدا پێچرابووەوە. نامە هۆ-هۆ-هۆ! درەیک بێ ئاگا نەبوو.
  
  ئەلیسیا لە تەنیشتی دانیشت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چۆن مژەرەکە بێلایەن بکەین؟ وە لەوەش گرنگتر، ئایا دەتوانین مژەرەکە چەک داماڵین؟"
  
  - تۆ دەزانی من چی دەزانم مایڵز. لە سوپادا بۆمبێک لە دوای یەک بۆمبمان دەتەقاندەوە. لە بنەڕەتدا ئەمە سەلامەتترین ڕێگایە. بەڵام ئەم کابرایە دەیزانی چی دەکات. بە باشی لەناو پاکەتێکی بێ زیاندا کۆکراوەتەوە. وایەرەکان دەبینیت؟ هەموویان یەک ڕەنگن. سەرپۆشی تەقێنەرەوە. فیوزی دوور. سەخت نییە، بەڵام نەفرەتی مەترسیدارە".
  
  "بۆیە کیتەکە دروست بکە و مەهێڵە ئەو کاپە تەقینەوە نەفرەتییە بتەقێتەوە."
  
  "سێتێک گەشە پێبدە؟ نەفرەت، ئێمە لێرە بە تەواوی لە ڕۆڵێکداین." درەیک سەری بەرز کردەوە و بە چاوێکی بێباوەڕەوە بینی کە جەماوەرێک خەڵک دەموچاویان بە پەنجەرەی کافێیەکەوە فشار دەخستە سەر. تەنانەت هەندێکیان هەوڵیان دا لە دەرگای کراوەکەدا تێپەڕن. مۆبایلە بنەڕەتییەکانی ئەندرۆید تەنها لە چەند خولەکێکدا ئەوەی تۆماریان کرد کە دەکرا مردنی خاوەنەکانیان بێت.
  
  "بڕۆ دەرەوە!" - هاوارێکی کرد، ئەلیسیاش پەیوەندی بەوەوە کرد. "بەپەلە ئەم بینایە چۆڵ بکەن!"
  
  لە کۆتاییدا ڕووخساری ترساو ڕوویان کردەوە و پەیامەکە دەستی کرد بە گەیشتنیان. درەیک قەبارەی هۆڵی سەرەکی و ئەو جەماوەرە خەڵکی ناوەوەی لەبیر بوو و ددانەکانی گرت تا ڕەگەکانی ئازاریان دەدا.
  
  - بیرکردنەوەت بۆ چەند کاتژمێر؟ ئەلیسیا جارێکی تر لە تەنیشتیەوە چەقۆی لێدا.
  
  "خولەک، ئەگەر ئەوە."
  
  درەیک چاوی لە ئامێرەکە بوو. لە ڕاستیدا، بە شێوەیەکی ئاڵۆز دەرنەکەوت، تەنها بۆمبێکی سادە بوو کە بۆ ترساندن دروستکراوە نەک پەکخستن. ئەو بۆمبی یارییە ئاگرینەکانی بەم قەبارەیە و ڕەنگە بە ئامێرێکی تەقینەوەی سەرەتایی هاوشێوەی بینیبوو. ڕەنگە ئەزموونی سوپاکەی کەمێک کاڵ بووبێتەوە، بەڵام کاتێک ڕووبەڕووی دۆخێکی تەلی سووری تەلی شین بووەوە، زۆری نەخایاند گەڕایەوە.
  
  جگە لەوەی هەموو وایەرەکان یەک ڕەنگن.
  
  ئاژاوە هەموو شتێکی لە دەوری کۆکە خۆبەخشەکەی کە خۆبەخشانە دروستی کردبووی گرتەوە. وەک چرپەیەکی خیانەتکارانە، هەواڵی بۆمبەکە بە هۆڵە گەورەکاندا ڕۆیشت و ئارەزووی ئازادی پیاوێکی دیکە و پیاوی دیکەی تووشی بوو، تا جگە لە خۆڕاگرترین - یان گەمژەترین - سەرنشینەکان هەموویان بەرەو دەرچوونەکە ڕۆیشتن. ژاوەژاوەکە کەڕکەر بوو، دەگەیشتە پەنجەرە بەرزەکان و بە دیوارەکاندا دەڕژایەوە. ژن و پیاو بە پەلە کەوتنە خوارەوە و ڕێبوارانی ڕێگاکە یارمەتیان دەدا بۆ هەستانەوە. هەندێکیان تووشی شۆک بوون، هەندێکی تریش ئارام بوون. سەرۆکەکان هەوڵیان دەدا ستافەکەیان لە شوێنی خۆیان بهێڵنەوە بەڵام بە ڕەوا شەڕێکی دۆڕاویان دەکرد. قەرەباڵغی لە دەروازەکان ڕژانە دەرەوە و دەستیان کرد بە پڕکردنەوەی شەقامی ٤٢.
  
  درەیک دوودڵ بوو، ئارەقە لە پێشەوەیدا دەهاتە خوارەوە. یەک جوڵەی هەڵە لێرەدا دەتوانێت ببێتە هۆی لەدەستدانی ئەندامێک، یان زیاتر. وە لەوەش خراپتر، لە شەڕی لەناوبردنی مارش دەیبردە دەرەوە. ئەگەر پیتی بتوانێت تەنکیان بکاتەوە، ئەوا چانسی زۆر باشتری دەبێت بۆ گەیشتن بە ئامانجە کۆتاییەکەی - گرنگ نییە ئەم دۆزەخە چەندە چەوت بێت.
  
  پاشان بیۆریگارد لە تەنیشتیەوە چەقۆی لێدا. "ئایا تۆ باشیت?"
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. "چی بە جەهەنەم... مەبەستم ئەوەیە، ئایا تۆ لەگەڵ کەسێکی تردا پەیوەندی ناکەیت-"
  
  بۆ ئامێرێکی دیکەی درێژکردەوە، کە پێشتر کوژاندبوویەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە میکانیزمێکی سادەیە و تەنها چەند چرکەیەکی خایاندووە. پیویستت بە یارمەتی هەیە?"
  
  درەیک چاوی لە میکانیزمە ناوخۆییەکان بوو کە لەبەردەمیدا هەڵواسرابوون، سەیری ئەو خۆبەزلزانینە کەمەی لەسەر دەموچاوی فەرەنسییەکە بوو و وتی: نەفرەت. کەس باشترە بە سویدییەکە بڵێت کە ئەمە ڕوویداوە".
  
  پاشان کەپڵی تەقینەوەکەی دەرهێنا.
  
  هەموو شتێک وەک خۆی دەمێنێتەوە. هەستێکی ئاسوودەیی بەسەریدا شۆرد و ساتێکی بۆ وەستا و هەناسەی گرت. قەیرانێکی تر چارەسەر بوو، سەرکەوتنێکی بچووکی تر بۆ کوڕە باشەکان. پاشان ئەلیسیا بەبێ ئەوەی چاوەکانی لە کەوانتەری کافێیەکە لاببات، پێنج وشەی زۆر جیاوازی گوت.
  
  - تەلەفۆنە نەفرەتییەکە جارێکی تر زەنگی لێدەداتەوە.
  
  وە لە هەموو دەوروبەری وێستگەی گراند سێنتڕاڵ، لە سەرانسەری شاری نیویۆرک، لەناو سەبەتەی زبڵ و ژێر دارەکاندا - تەنانەت بەسترابووەوە بە پەنجەرەی پەنجەرەکانەوە و دواجار لەلایەن ماتۆڕسوارەکانەوە فڕێدرابوون - بۆمبەکان دەستیان کرد بە تەقینەوە.
  
  
  بەشی بیست و دوو
  
  
  هایدن لەبەردەم ڕیزێک مۆنیتەری تەلەفزیۆن وەستابوو، کینیماکا لە تەنیشتی بوو. بیرکردنەوەکانیان بۆ شکاندنی ڕامسێس بۆ ماوەیەکی کاتی بەهۆی ڕاوکردنیان لە ڕێگەی سەنتەری پارک و دواتر شێتی وێستگەی گراند سێنتڕاڵەوە وەستا. لەکاتی سەیرکردنیان، مۆر هاتە لای ئەوان و دەستی کرد بە کۆمێنتکردن لەسەر هەر مۆنیتەرێک، وێنەکانی کامێراکان ئاماژەیان پێکرابوو و توانای زوومکردنی هەبوو بۆ ئەوەی قژێکی مرۆڤ لەسەر قۆڵێکی پەڵەدار تیشک بخاتە سەر. ڕووماڵکردنەکە بەو شێوەیەی کە دەبوو گشتگیر نەبوو، بەڵام لەگەڵ نزیکبوونەوەی درەیک و تیمەکەی لە وێستگەی شەمەندەفەرە بەناوبانگەکە باشتر بوو. مۆنیتەرێکی دیکە ڕامسێس و پرایس لە خانەکانیاندا نیشان دا، یەکەمیان بە بێ تاقەتیەوە دەڕۆیشت وەک ئەوەی پێویستی بە شوێنەکان بێت، دووەمیان بە خەمۆکییەوە دانیشتبوو وەک ئەوەی تەنها شتێک کە بەڕاستی دەیەوێت ئۆفەری پەتێک بێت.
  
  تیمەکەی مۆر بە پەرۆشەوە لە دەوروبەریان کاریان دەکرد، ڕاپۆرتی بینین و پێشبینیکردنیان دەدا و داوای لە ئەفسەرانی پۆلیس و بریکارەکانی سەر شەقامەکە دەکرد سەردانی هەندێک ناوچە بکەن. هێرشەکان لەبەردەم هایدن پووچەڵکرانەوە، تەنانەت لە کاتێکدا درەیک و بیو خەریکی پووچەڵکردنەوەی بۆمبەکانی سەر گراند سێنتڕاڵ بوون. تاکە ڕێگەیەک کە مۆر بتوانێت بە تەواوی دڵنیا بێت لەوەی کە میدتاون گرنگی پێدراوە، ئەوەیە کە لە بنەڕەتدا تەواوی شوێنەکە بەتاڵ بکاتەوە.
  
  وتی: "گرنگ نییە کە نەنکێکی کەڕ و پیر بێت کە تازە پشیلەکەی لەدەستداوە". واتە: لانی کەم قەناعەتیان پێ بکە.
  
  "چۆن کامێراکان دەتوانن لە ڕێگەی ئامێری دۆزەرەوەی کانزاکانی وێستگەی گراند سێنتڕاڵەوە بۆمب بەدەست بهێنن؟" کینیماکا پرسی.
  
  "تەقەمەنی پلاستیکی؟" مۆر خۆی خستە مەترسییەوە.
  
  "ئایا ڕێوشوێنی ترتان نییە بۆ ئەمە؟" هایدن پرسی.
  
  - بێگومان، بەڵام سەیری دەوروبەرت بکە. لەسەدا نەوەدی گەلەکەمان بەدوای بۆمبێکی ئەتۆمی نەفرەتیدا دەگەڕێت. من هەرگیز ئەم ناوچەیەم نەبینیوە ئاوا چۆڵ بێت".
  
  هایدن پرسیاری ئەوەی کرد کە مارش چەند ساڵە پلانی بۆ ئەم کارە داناوە. وە ڕامسێس؟ شازادەی تیرۆریستی لە نیویۆرک نزیکەی پێنج خانەی هەبووە، لەوانەیە زیاتریشیان هەبووبێت و هەندێکیان خانەی خەوتوو بوون. دەکرا تەقەمەنی بە هەر جۆرێک بێت لە هەر کاتێکدا بە قاچاخ بخرێتە ژوورەوە و بە سادەیی بنێژرێت، لە دارستانەکاندا یان لە ژێرزەمینێکدا بۆ ساڵانێک بشاردرێتەوە ئەگەر پێویست بوو. سەیری ڕووسەکان و چیرۆکە سەلمێنراوەکە بکەن سەبارەت بە جانتای ئەتۆمی ونبوویان - ئەوە ئەمریکییەک بوو کە پێشنیاری کرد کە ژمارەی ونبوو ئەو ژمارەیە وردە کە پێویستە بۆ لەناوبردنی ئەمریکا. ئەوە کەسێکی ڕووسیای لادەر بوو کە پشتڕاستی کردەوە کە ئەوان پێشتر لە ئەمریکان.
  
  هەنگاوێکی بۆ دواوە نا، هەوڵیدا تەواوی وێنەکە وەربگرێت. زۆربەی ژیانی گەورەیی، هایدن ئەفسەری جێبەجێکردنی یاسا بووە؛ هەستی دەکرد کە شایەتحاڵی هەموو دۆخێک بووە کە خەیاڵ دەکرێت. بەڵام ئێستا... ئەمە بێ وێنە بوو. درەیک پێشتر لە تایمز سکوێڕەوە بۆ گراند سێنتڕاڵ پێشبڕکێی کردبوو، هەموو خولەکێک ژیانی ڕزگار دەکرد و دواتر دوو کەسی لەدەستدا. داڵ لە هەموو وەرچەرخانێکدا کامێرای ڕامسێسی هەڵوەشاندەوە. بەڵام ئەو بەهۆی مەودای تەواو و ترسناک و ترسناکانەی ئەم دیاردەیە سەرسام بوو.
  
  وە جیهان خراپتر بوو. ئەو کەسانێکی دەناسی کە چیتر خۆیان بە سەیرکردنی هەواڵەکانەوە سەرقاڵ نەدەکرد، کەسانێک کە ئەپەکانیان لە مۆبایلەکانیان سڕیوەتەوە چونکە هەموو شتێک کە دەیبینن قێزەون بوون و هەستیان دەکرد ناتوانن هیچ بکەن. ئەو بڕیارانەی کە هەر لە سەرەتاوە ڕوون و ئاشکرا بوون، بە تایبەت لەگەڵ سەرهەڵدانی داعش، هەرگیز نەدرابوون، بە هەوری سیاسەت و قازانج و تەماح و بە کەم سەیرکردنی قووڵایی ئازارەکانی مرۆڤ. ئەوەی ئێستا خەڵک دەیانویست ڕاستگۆیی بوو، کەسایەتییەک کە بتوانن متمانەیان پێبکەن، کەسێک کە بەو شەفافیەتەوە هات کە ئەوەندەی سەلامەت بوو بۆ حوکمڕانی.
  
  هایدن هەمووی قبوڵ کرد. هەستی بێدەسەڵاتی هاوشێوەی ئەو هەستانە بوو کە تایلەر وێب لەم دواییانەدا بەسەریدا تێپەڕیبوو. ئەو هەستەی کە ئەوەندە زیرەکانە گۆشەگیری دەکرێیت و بێدەسەڵاتیت لە هیچ شتێک لەو بارەیەوە. ئێستا هەستی بە هەمان هەستەکان دەکرد، سەیری درەیک و داڵ دەکرد کە هەوڵدەدەن نیویۆرک و باقی جیهان لە لێواری بهێننەوە.
  
  ژنەکە وتی: "من بۆ ئەمە ڕامسێس دەکوژم".
  
  کینیماکا پەنجەیەکی گەورەی لەسەر شانەکانی دانا. "ڕێم بدە. من زۆر کەمتر لە تۆ جوانم و باشترە لە زینداندا بم".
  
  مۆر ئاماژەی بە شاشەیەکی دیاریکراو کرد. - سەیری ئەولا بکەن، کوڕان. بۆمبەکەیان پوچەڵکردەوە".
  
  دیلایت تەقەی لە هایدن کرد کاتێک بینی مات درەیک کافێیەکەی بەجێهێشت &# 233; بە دەربڕینێکی ئارام و سەرکەوتووانە لە دەموچاویدا. تیمە کۆبووەکە چەپڵەیان لێدا و پاشان لەناکاو وەستان کاتێک ڕووداوەکان دەستیان کرد بە سووڕانەوە لە ژێر کۆنتڕۆڵ دەرچوون.
  
  لە زۆرێک لە مۆنیتەرەکاندا، هایدن بینی کە سەبەتەی زبڵ دەتەقێتەوە، ئۆتۆمبێلەکان وەرگەڕان بۆ ئەوەی کەڤەری کونەکانی مرۆڤ نەتەقێتەوە. ئەو کچە ماتۆڕسوارەکانی بینی کە سواری ڕێگاکە بوون و شتگەلێکی شێوە خشتیان بەسەر بینا و پەنجەرەکاندا فڕێداوە. دوای چرکەیەک تەقینەوەیەکی تر ڕوویدا. بینیویەتی ئۆتۆمبێلەکە چەند پێیەک لە زەویەوە بەرزبووەتەوە و بۆمبێک لە ژێرەوەیدا تەقیوەتەوە و دوکەڵ و بڵێسەی ئاگر لە لایەکانەوە ڕژاوە. لە هەموو دەوروبەری وێستگەی گراند سێنتڕاڵ، سەبەتەی زبڵ لەناو سەرنشینانی هەڵهاتوودا ئاگریان گرت. ئامانج تیرۆر بوو نەک قوربانی. لە دوو پرددا ئاگر کەوتەوە و بەهۆیەوە قەرەباڵغییەکی زۆری هاتوچۆ دروست بووە کە تەنانەت ماتۆڕسکیلەکانیش نەیانتوانیوە بپەڕنەوە.
  
  مۆر چاوی لێی بوو، تەنها بۆ یەک چرکە دەموچاوی ئارام بووەوە پێش ئەوەی دەست بکات بە هاوارکردنی فەرمانەکان. هایدن هەوڵیدا دیدگای بەهێزی خۆی بپارێزێت و هەستی کرد شانەکەی مانۆ دەستی لە شانەکەی خۆی دا.
  
  ئێمە دەچینە پێشەوە.
  
  ئۆپەراسیۆنەکان لە ناوەندی ئۆپەراسیۆنەکاندا بەردەوام بوون، خزمەتگوزارییە فریاگوزاریەکان ڕەوانە کران و جێبەجێکردنی یاسا ئاڕاستە کران بۆ ئەو ناوچانەی کە زۆرترین زیانیان بەرکەوتووە. تیمی ئاگرکوژێنەوە و ساپەرەکان لە دەرەوەی هەموو سنوورێک بەشدار بوون. مۆر فەرمانی بە بەکارهێنانی هێلیکۆپتەر کرد بۆ دەوریەی شەقامەکان. کاتێک ئامێرێکی بچووکی دیکە لە مەیسی نیشتەوە، هایدن ئیتر بەرگەی ئەوەی نەگرت سەیری بکات.
  
  ڕووی کردەوە، بە تەواوی ئەزموونەکەیدا دەگەڕا بۆ هەر ئاماژەیەک کە چی بکات لە داهاتوودا، هاوایی و واشنتۆن دی سی لە ساڵانی ڕابردوودا بیری هێنایەوە، تەرکیزی... بەڵام دواتر دەنگێکی ترسناک، دەنگێکی ترسناک و درێژخایەن، سەرنجی هێنایەوە بۆ... شاشەکان.
  
  "نەخێر!"
  
  
  بەشی بیست و سێ
  
  
  هایدن کەسانی دەوروبەری شکاند و لە ژوورەکە ڕایکردە دەرەوە. خەریک بوو لە تووڕەییدا گریاو بێت، لە پلیکانەکاندا دابەزی و مشتەکانی گرت و کردە گرێی ڕەقی گۆشت و ئێسک. کینیماکا هۆشدارییەکی هاوار کرد، بەڵام هایدن پشتگوێی خست. ئەو ئەم کارەی دەکرد و جیهان شوێنێکی باشتر و سەلامەتتر دەبوو.
  
  بە درێژایی ئەو کۆریدۆرەی کە لە ژێر شوێنەکەدا دەڕۆیشت، دواجار گەیشتە خانەی ڕامسێس. گەوادەکە هێشتا پێدەکەنی، دەنگەکە لە گریانی ترسناکی ئەهریمەنێک زیاتر نەبوو. بە جۆرێک زانی چی ڕوودەدات. پلاندانانی پێشوەختە دیار بوو، بەڵام بێڕێزی تەواو بە خۆشگوزەرانی مرۆڤ شتێک نەبوو کە بە ئاسانی بتوانێت مامەڵەی لەگەڵ بکات.
  
  هایدن دەرگای ژوورەکەی کردەوە. پاسەوانەکە بازێکی دا و دواتر لە وەڵامی فەرمانەکەیدا تەقەی لە دەرەوە کرد. هایدن ڕاستەوخۆ بەرەو لای ئاسنینەکان ڕۆیشت.
  
  - پێم بڵێ چی ڕوودەدات. ئێستا پێم بڵێ منیش لەگەڵتدا نەرم و نیان دەبم."
  
  ڕامسێس پێکەنی. "چی روودهدات?" لەهجەیەکی ئەمریکی ساختە کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مەسەلەکە ئەوەیە کە ئێوەی خەڵک دەهێنرێنە سەر ئەژنۆتان. وە تۆ لەوێ دەمێنیتەوە" پیاوە گەورەکە کز بوو بۆ ئەوەی ڕاستەوخۆ لە دووری چەند ملیمەترێکەوە سەیری چاوەکانی هایدن بکات. - بە زمانی هەڵواسراو. تۆ هەرچی پێت دەڵێم بیکە."
  
  هایدن دەرگای خانەکەی کردەوە. ڕامسێس بەبێ ئەوەی یەک چرکە بەفیڕۆ بدات، بەپەلە هاتە سەری و هەوڵیدا فڕێی بداتە سەر زەوی. دەستەکانی پیاوەکە دەستبەند بوون، بەڵام ئەوە نەبووە هۆی ئەوەی کە بارستە زەبەلاحەکەی بەکاربهێنێت. هایدن بە لێزانییەوە خۆی لێ دوور خستەوە و بە سەری خۆیدا ڕۆیشت بۆ ناو یەکێک لە ئاسنییە ڕاستەکان، ملی بەهۆی لێدانەکەوە کەوتەوە دواوە. پاشان بە توندی لێیدا لە گورچیلە و بڕبڕەی پشتی، ئەمەش بووە هۆی ئەوەی چاوی بپچڕێنێت و نالە بکات.
  
  چیتر پێکەنینێکی شێتانە نەماوە.
  
  هایدن وەکو کیسەیەکی پەنجە بەکاری هێنا، بە دەوری جەستەیدا دەسوڕایەوە و شوێنی جیاواز دەدا. کاتێک ڕامسێس هاوارێکی کرد و خۆی گەڕایەوە، سێ لێدانی یەکەمی ژمارد - لووتێکی خوێنبەربوون، چەناگەیەکی کێشراو و قوڕگ. ڕامسێس دەستی کرد بە خنکاندن. هایدن وازی لێ نەهێنا، تەنانەت کاتێک کینیماکا لێی نزیک بووەوە و داوای لێکرد کەمێک زیاتر وریا بێت.
  
  هایدن بە توندی بەسەریدا وتی: "واز لە گریانی گێلەکەت بێنە، مانۆ". "خەڵک لەوێ دەرەوە دەمرن."
  
  ڕامسێس هەوڵیدا پێبکەنێت، بەڵام ئازاری قوڕگەکەی ڕاگرت. هایدن بە لێدانێکی خێرا بە کۆتر بەدوای ئەمەدا هات. - ئێستا پێبکەنە.
  
  کینیماکا ڕای کێشا. هایدن ڕووی کردە ڕووی، بەڵام دواتر ڕامسێسێک کە بەڕواڵەت زیانیان پێگەیشتبوو سییەکانی بەسەر هەردووکیاندا هێنا. پیاوێکی گەورە بوو، تەنانەت لە کینیماکی باڵا بەرزتر بوو، بارستەی ماسولکەکانیان نزیکەی وەک یەک بوو، بەڵام هاوایی لە بوارێکی گرنگدا لە تیرۆریستەکە باڵاتر بوو.
  
  ئەزموونی شەڕکردن.
  
  ڕامسێس لەگەڵ کینیماکادا پێکدادا و پاشان بە توندوتیژی خۆی هەڵدا و بە چەقۆ گەڕایەوە ناو خانەکەی. - لە چی جەهەنەم دروست بوویت؟ ئەو بە گەمژەییەوە گوتی.
  
  کینیماکا و شوێنی کاریگەرییەکەی دەشۆرد و وتی: مادەکە لە تۆ بەهێزترە.
  
  هایدن پێداگری کرد و بەدوای ڕامسێسدا گەڕایەوە بۆ ژوورەکەی و وتی: دەمانەوێت بزانین چی ڕوودەدات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەمانەوێت لەبارەی بۆمبی ئەتۆمیەوە بزانین. لەکوێیە? کێ کۆنترۆڵی کردووە؟ فەرمانەکانیان چین؟ وە، لە پێناو خودادا، مەبەستی ڕاستەقینەی تۆ چییە؟"
  
  ڕامسێس خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی ڕاست بمێنێتەوە، بە ڕوونی نەیدەویست بکەوێتە سەر ئەژنۆکانی. گرژییەکە لە هەموو ڕیشاڵێکدا هەستی پێدەکرا. بەڵام کاتێک دواجار هەستا سەری کەوتە خوارەوە. هایدن وەک چۆن لەگەڵ مارێکی برینداردا وریا بوو.
  
  - هیچ شتێک نییە کە تۆ بتوانی بیکەیت. لە پیاوەکەت بپرسە پرایس. ئەو پێشتر ئەمە دەزانێت. هەموو شتێک دەزانێت. نیویۆرک دەسوتێت خانم، گەلەکەم لە نێو خۆڵەمێشی دوکەڵاویدا سەما دەکات.
  
  نرخ? هایدن لە هەموو وەرچەرخانێکدا خیانەتی دەبینی. کەسێک درۆی دەکرد و ئەوەش وایکرد تووڕەیی زیاتر بکوڵێت. بە ملکەچی ئەو ژەهرەی کە لە لێوی پیاوەکەوە دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە، دەستی بۆ مانۆ درێژ کرد.
  
  "بڕۆ دەمانچەیەکی بێهۆشکەرم بۆ بهێنە."
  
  "هایدن-"
  
  "تەنها ئەنجامی بدە!" وەرگەڕا، تووڕەیی لە هەموو کونیلێکەوە دەردەچوو. "دەمانچەیەکی بێهۆشکەرم بۆ بێنە و گێلەکە دەربهێنە."
  
  لە ڕابردوویدا هایدن ئەو پەیوەندییانەی تێکدا کە تێیدا هاوبەشەکەی زۆر لاواز دەزانی. بە تایبەتی ئەو کەسەی کە لەگەڵ بن بلەیکدا هاوبەشی کردبوو، کە تەنها چەند مانگێک دواتر بە دەستی پیاوەکانی پاشای خوێن مرد. بێن، پێی وابوو، زۆر گەنجە، بێ ئەزموونە، تا ڕادەیەک ناپێگەیشتووە، بەڵام تەنانەت لەگەڵ کینیماکاشدا ئێستا دەستی کردبوو بە ڕێکخستنی دیدگاکەی. ئەو وەک کەسێکی لاواز و کەم و بە دڵنیاییەوە پێویستی بە ئاوەدانکردنەوە هەیە.
  
  - شەڕم لەگەڵ مەکە مانۆ. تەنها ئەنجامی بدە".
  
  چرپەیەک، بەڵام بە تەواوی گەیشتە گوێی هاواییەکە. پیاوە گەورەکە ڕایکرد و دەموچاوی خۆی و هەستەکانی لێ شاردەوە. هایدن چاوەکانی گەڕاندەوە بۆ ڕامسێس.
  
  گوتی: ئێستا تۆش وەک منیت. - خوێندکارێکی ترم دەستکەوتووە.
  
  - تۆ پێت وایە؟ هایدن ئەژنۆی خۆی خستە ناو سکی ئەوی ترەوە، پاشان ئەژنۆی بێ بەزەییانە بە پشتی ملیدا کەوت. "ئایا خوێندکارێک ئەو شتە چەوتانەی لێت دەدا؟"
  
  "ئەگەر دەستەکانم ئازاد بوایە..."
  
  "بەڕاستی?" هایدن لە توڕەییەوە کوێر بوو. - با بزانین چی دەکەیت، ئەی نا؟
  
  کاتێک دەستی بۆ دەستبەندەکانی ڕامسێس برد، کینیماکا گەڕایەوە، دەمانچەیەکی بێهۆشکەر لە شێوەی سیگاردا بە مشتە گرتووەکەیەوە گرتبوو. لە مەبەستەکانی تێگەیشت و پاشەکشەی کرد.
  
  "چی?" - ئەو هاوارێکی کرد.
  
  - ئەوەی پێویستە بیکەیت بیکەیت.
  
  هایدن جنێوی بە پیاوەکە دا و پاشان بە دەنگی بەرزتر لە ڕووخساری ڕامسێس جنێوی دا، هەستی بە نائومێدییەکی زۆر کرد کە ناتوانێت بیشکێنێت.
  
  دەنگێکی نزم و ئارام تووڕەیییەکەی بڕی: بەڵام ڕەنگە ئاماژەیەکی پێدابێتیت.
  
  ڕەنگە.
  
  هایدن پاڵ بە ڕامسێسەوە نا تا کەوتە سەر جێگاکەی، بیرۆکەیەکی نوێ لە سەریدا هاتە دەرەوە. بەڵێ، ڕەنگە ڕێگەیەک هەبێت. بە چاوخشاندنەوە بە کینیماکا و لە ژوورەکە هاتە دەرەوە و قوفڵی کرد و پاشان بەرەو دەرگای دەرەوە ڕۆیشت.
  
  "هەر شتێکی نوێ لە قاتی سەرەوە ڕوودەدات؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆمبی زبڵی زیاتر، بەڵام ئێستا کەمترن. ماتۆڕسوارێکی تر، بەڵام دەستیان گرت".
  
  پرۆسەی بیرکردنەوەی هایدن ڕوونتر بووەوە. هاتە دەرەوە بۆ ناو کۆلێژەکە و پاشان ڕۆیشت بۆ دەرگایەکی تر. بەبێ ئەوەی بوەستێت، پاڵ بەناو خەڵکەکەدا نا، دڵنیا بوو لەوەی ڕۆبەرت پرایس گوێی لە دەنگە دەنگەکەی دەبوو کە لە خانەکەی ڕامسێسەوە دەهات. نیگای چاوەکانی پێی دەگوت کە وا.
  
  بە تووڕەییەوە وتی: "هیچ نازانم". "تکایە بڕوام پێ بکە. ئەگەر پێی وتیت کە من شتێک، هەر شتێک، دەربارەی بۆمبی ئەتۆمی دەزانم، ئەوا درۆ دەکات".
  
  هایدن دەستی بۆ دەمانچەی بێهۆشکەرەکەی برد. - باوەڕ بە کێ بکەین؟ تیرۆریستێکی شێت یان سیاسەتمەدارێکی خیانەتکار. لە ڕاستیدا با بزانین تاسەر چیمان پێدەڵێت".
  
  "نەخێر!" پرایس هەردوو دەستی بەرزکردەوە.
  
  هایدن ئامانجی گرت. - ڕەنگە تۆ نەزانیت لە نیویۆرک چی ڕوودەدات ڕۆبەرت، بۆیە هەموو شتێکت پێ دەڵێم. تەنها جارێك. شانە تیرۆریستییەکان کۆنترۆڵی چەکی ئەتۆمی دەکەن، کە پێمان وایە توانای تەقاندنەوەی لە هەر ساتێکدا هەیە. ئێستا پیتیا شێتەکە پێی وایە لە ڕاستیدا کۆنتڕۆڵی دۆخەکەی کردووە. تەقینەوەی بچووک لە سەرانسەری مانهاتن ڕوودەدات. لە وێستگەی ناوەندی بۆمب دانرا. وە، ڕۆبێرت، ئەمە کۆتایی نییە."
  
  وەزیری پێشووی دەرەوە چاوەکانی بڕییەوە، بە تەواوی نەیتوانی یەک وشە بڵێت. لە ڕوونییە تازە دۆزراوەکەیدا، هایدن خەریک بوو قەناعەتی بەو شتە بگات کە ڕاستییەکان دەڵێت. بەڵام ئەم تاکە پارچە گومانە مابووەوە، بەردەوام وەک منداڵێکی بچووک ئازاری دەدا.
  
  ئەم پیاوە سیاسەتمەدارێکی سەرکەوتوو بوو.
  
  دەمانچەیەکی بێهۆشکەری تەقاند. تەقەی کردە لایەک و ئینجێک پیاوەکەی لەدەستدا. پرایس لە پێڵاوەکانیدا دەستی کرد بە لەرزین.
  
  هایدن بەڵێنی دا: "لێدانی داهاتوو لە ژێر پشتێنەکەوە دەبێت."
  
  پاشان کاتێک پرایس فرمێسکی هەڵگرت، کاتێک مانۆ خرۆشی و پێکەنینە شەیتانییەکانی ڕامسێسی بیرهاتەوە، کاتێک بیری لەو هەموو ترسناکییە کردەوە کە ئێستا لە مانهاتندایە، و بیری لە هاوکارەکانی لە ئەستوورییەکەیدا، لە دڵی جیۆپاردیدا، ئەوە بوو هایدن جەی کە تێکچوو.
  
  چیتر نا. بۆ خولەکێکی تر بەرگەی ئەمە ناگرم.
  
  بە گرتنی پرایس و فڕێیدایە سەر دیوارەکە، هێزی لێدانەکە بووە هۆی ئەوەی بکەوێتە سەر ئەژنۆکانی. کینیماکا هەڵیگرت و نیگایەکی پرسیارانەی لێکرد.
  
  "تەنها لە ڕێگام دەربچن."
  
  جارێکی تر پرایس فڕێدایەوە، ئەمجارەیان بۆ ناو دەرگای دەرەوە. بازێکی دا و گریای و کەوتە خوارەوە و پاشان جارێکی تر گرتی و بردییە ناو کۆریدۆرەکە و بەرەو خانەی ڕامسێس. کاتێک پرایس تیرۆریستەکەی بینی کە لە ژوورەکەی خۆیدا قفڵ کراوە، دەستی کرد بە گریانی و چەقۆکێشان. هایدن پاڵێکی نایەوە بۆ پێشەوە.
  
  "تکایە، تکایە، تۆ ناتوانی ئەمە بکەیت."
  
  کینیماکا وتی: لە ڕاستیدا. "ئەمە شتێکە کە دەتوانین بیکەین."
  
  "نائۆوو!"
  
  هایدن پرایس فڕێدایە سەر بارەکان و قفڵی خانەکەی کردەوە. ڕامسێس نەجووڵایەوە، هێشتا لەسەر جێگاکەی دانیشتبوو و لە ژێر پێڵوی چاوە داخراوەکانییەوە سەیری ئەوەی دەکرد کە ڕوودەدات. کینیماکا گلۆکەکەی دەرهێنا و ئامانجی هەردوو پیاوەکە گرت لە کاتێکدا هایدن پەیوەندییەکانیان دەکردەوە.
  
  دایکی گوتی: یەک چانس. ئاماژەی بەوەشکردووە، "یەک ژووری زیندان. دوو پیاو. یەکەم کەس کە تەلەفۆنم بۆ دەکات بۆ چات هەست بە باشتر بوون دەکات. تێئەگەیت?"
  
  پرایس وەک گوێدرێژێکی نیوە خواردراو گریای. هێشتا ڕامسێس نەدەجووڵایەوە. بۆ هایدن بینینی ئەو بێزارکەر بوو. گۆڕانکارییە لەناکاوەکەی ناو ئەو شتێکی بێمانا بوو. دوورکەوتەوە و خانەکەی قفڵ کرد، هەردوو پیاوەکەی بەیەکەوە بەجێهێشت کاتێک مۆبایلەکەی دەستی بە زەنگ لێدان کرد و دەنگی بریکاری مۆر هاتە سەر هێڵەکە.
  
  - وەرە ئێرە جەی. دەبێت ئەمە ببینیت".
  
  "ئەمە چیە?" لەگەڵ کینیماکا ڕایکرد، سێبەرەکانیان لە بلۆکی خانەکان ڕاوەدووناوە و گەڕاوەتەوە سەر پلیکانەکان.
  
  بە دڵتەنگیەوە وتی: بۆمبی زیاتر. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو کەسێکم نارد بۆ پاککردنەوەی فەسادەکە. وە ئەم دوا مەرجە بەو شێوەیە نییە کە چاوەڕێمان دەکرد. ئاه، وە پیاوەکەت داهل پێشەنگی هەیە لەسەر خانەی چوار. لە ئێستادا بەدوایدا دەگەڕێت".
  
  "با لە ڕێگاکەدا بچین!" هایدن بەپەلە ڕۆیشت بۆ بینای وێستگەکە.
  
  
  بەشی بیست و چوار
  
  
  داڵ خۆی فڕێدایە ناو کورسی سەرنشینەکان و ڕێگەی بە سمیس دا کە لێبخوڕێت؛ کێنزی و لۆرن و یۆرگی گەڕاونەتەوە سەر کورسی پشتەوە. تەنانەت لەکاتێکدا ڕێگەی گەڕانەوەیان بۆ وێستگەکە گرتەبەر، هەواڵێک بڵاوبووەوە کە درەیک هێرشی کردووەتە سەر وێستگەی گراند سێنتڕاڵ، بەڵام هیچی زیاتری نەبیست. مۆر تازە ئامۆژگارییەکی دیکەی لە زانیاریدەرێکەوە وەرگرتبوو - خانەیەکی چوارەمی تیرۆریستی لە باڵەخانەیەکی شوقەیی لوکسەوە لە نزیک سەنتەری پارک کاردەکرد و ئێستا کە داڵ بیری لەوە کردەوە، شتێکی ماقوڵە کە هەندێک لەو خانانە بە شێوەیەکی جیاواز لە هەندێکی دیکە پارەیان بۆ دابینکرابوو - ئەوە یارمەتیان دا کە لەگەڵ خەڵکەکەدا تێکەڵ ببن- بەڵام داڵ پرسیاری ئەوەی دەکرد کە چۆن کۆمەڵێک کەس دەتوانن بە ئاسانی لە کۆمەڵگەیەکی دیاریکراودا بوونیان هەبێت بەبێ ئەوەی پەروەردەی مێشک شۆردنەکەیان لەبیربێت. مێشک شۆردن هونەرێکی تایبەت بوو و گومانی ئەوەی هەبوو کە تیرۆریستە ئاساییەکە هێشتا شارەزا بووە.
  
  ئەوەندە بێهەڵوێست مەبە.
  
  بریکارەکانی مۆر زیاتر لە تەنها بەرکەوتن مەترسییان لەسەر بوو بۆ بەدەستهێنانی ئەم ئاماژانە. کاردانەوەکانی ئەم ڕۆژە بێکۆتایی دەنگدانەوەیان دەبێت و هیوای خواست هۆملاند بزانێت چۆن هەموو شتێک دەفڕێت. ئەگەر ئەمڕۆ بریکارێکی نهێنی سووتا، کێشەکانی تازە دەستی پێکردبوو.
  
  پۆلیسەکانی هاتوچۆ کە هەمیشە زاڵ بوون بەسەر چوارڕێیانەکاندا، هەموو هەوڵێکیان دەدا بۆ فلتەرکردنی هاتوچۆ، ڕووبەڕووی کێشەی گەورە و ڕەنگە تێپەڕنەکراو بوونەتەوە، بەڵام دەبوو ئۆتۆمبێلە فریاگوزارییە هۆشیارەکان لە پێشینەیان بدرایە. داهل چەندین سەکۆی بچووکی بینینی بینی- نزیکە وەکو مینی گێلاس هەڵگرەکان- کە ئەفسەرانی پۆلیس لە شوێنێکی بەرزترەوە هاوکارەکانیان ئاراستە دەکرد و سەری لە سوپاسگوزاری خۆی دا کاتێک ڕێگەیان پێدەدرا تێپەڕن.
  
  داهل جی پی ئێسی ئۆتۆمبێلەکەی پشکنی. وتی: هەشت خولەک. "ئێمە ئامادەین?"
  
  هەموو تیمەکە گەڕانەوە: "ئامادە".
  
  - لۆرن، یۆرگی، ئەمجارە لەگەڵ ئۆتۆمبێلەکەدا بمێنەرەوە. ئیتر ناتوانین مەترسیت لەسەر دروست بکەین."
  
  لۆرن وتی: من دێم. "تۆ پێویستت بە یارمەتیە."
  
  داهل وێنەی ژێرزەمینەکە و مردنی سەرۆکی هێزە تایبەتەکانی دوورخستەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناتوانین ژیانی ناپێویست بخەینە مەترسییەوە. لۆرن، یۆرگی، تۆ بەهای خۆتت هەیە لە بوارە جیاوازەکاندا. تەنها سەیری دەرکەوتنەکە بکەن. ئێمەش لەوێش پێویستمان بە چاوە".
  
  یۆرگی وتی: ڕەنگە پێویستت بە لێهاتووییەکانی من بێت.
  
  - گومانم هەیە لە باڵکۆنەکاندا باز بدەین، یۆرگی. یان بەکارهێنانی بۆری ئاوەڕۆ. تەنها..." ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تکایە وەک ئەوەی داوای لێدەکەم بیکە و سەیری ئەو ڕواڵەتە خوێناوییە بکە. وا لە من مەکە ئەمە بکەم بە فەرمان."
  
  بێدەنگییەکی نائاسایی هەبوو. هەر ئەندامێکی تیمەکە ڕووداوەکانی هێرشەکەی پێشووی بە تەواوی جیاواز هەست پێدەکرد، بەڵام بەو پێیەی هەموو ئەمانە تەنها نیو کاتژمێر لەمەوبەر ڕوویانداوە، زۆربەیان هێشتا لە شۆکدا بوون. تێبینییەکان بێکۆتایی بوون - چەندە لە تەقینەوە نزیک بوون. چۆن پیاوێک ئەوەندە خۆنەویستانە خۆی کردە قوربانی بۆ ڕزگارکردنی ژیانیان. ئەم تیرۆریستانە چەندە هەرزان مامەڵەیان لەگەڵ هەموو جۆرەکانی ژیاندا دەکرد.
  
  داهل بینی بیرکردنەوەکانی دەگەڕێتەوە بۆ ئەو چەقۆیە کۆنە- چۆن کەسێکی گەورەساڵ دەتوانێت سیفەتە ڕقاوییەکی لەو شێوەیە لە منداڵێکی بچووکتردا بچێنێت؟ بێتاوانترین عەقڵ؟ چۆن کەسێکی گەورەساڵ و بەرپرسیار باوەڕی بەوە دەکرد کە دروستە ئەو جۆرە عەقڵە ناسکانە بشێوێنرێت، بۆ هەمیشە ڕەوتی ژیانێکی بەڵێندەر بگۆڕێت؟ بۆ ئەوەی جێگەی بگرێتەوە بە... چی؟... ڕق، نەگۆڕی، کۆنەپەرستی.
  
  هەرچەندە سەیری بکەین، گرنگ نییە بۆچوونمان بۆ ئایین چییە، داهل بیری لەوە دەکردەوە، بەڕاستی شەیتان لە نێوانماندا دەڕوات.
  
  سمیس کاتێک لە باڵەخانەیەکی بەرز نزیکبوونەوە، سوکانەکەی لێدا. چەند چرکەیەکی خایاند تا خۆیان ئامادە بکەن و لە ئۆتۆمبێلەکە دابەزین، هەموویان بێ بەرگری لەسەر شەقامەکە مانەوە. داڵ هەستی بە نائارامی دەکرد کاتێک دەیزانی کە خانەی چوارەم بە دڵنیاییەوە لە ناوەوەیە و چەندە لێهاتوو دەردەکەون. چاوەکانی کەوتە سەر لۆرن و یۆرگی.
  
  - چی بە جەهەنەم دەکەیت؟ سواری ئۆتۆمبێلەکە بکەرەوە".
  
  نزیک بوونەوە لە دەرگاوانەکە و ناسنامەکانیان پیشان دا و پرسیاریان لە دوو شوقە لە نهۆمی چوارەم کرد. هەردووکیان سەر بە ژن و مێردێکی گەنج بوون کە خۆیان بە خۆیانەوە هێشتەوە و هەمیشە بە ئەدەب بوون. دەرگاوانەکە تەنانەت هەرگیز هەردوو هاوسەرەکەی پێکەوە نەبینیبوو، بەڵام بەڵێ، یەکێک لە شوقەکان سەردانیکەری بەردەوامی لێدەهات. پێی وابوو جۆرێکە لە ئێوارەیەکی کۆمەڵایەتی، بەڵام دواتر پارەی پێنەدرا بەهۆی ئەوەی زۆر کنجکاو بوو.
  
  داڵ بە نەرمی پاڵێکی نا و بەرەو پلیکانەکان ڕۆیشت. دەرگاوانەکە پرسی ئایا پێویستیان بە کلیلێکە؟
  
  داهل بە نەرمی زەردەخەنەی کرد. - ئەوە پێویست ناکات.
  
  چوار نهۆم بە ئاسانی تێپەڕێندرا و دواتر سێ سەربازەکە بە وریاییەوە بە درێژایی کۆریدۆرەکەدا ڕۆیشتن. کاتێک دال بینی ژمارەی شوقەکەی ڕاست هاتە بەرچاو، مۆبایلەکەی دەستی کرد بە لەرزین.
  
  "چی?" سمیس و کێنزی چاوەڕێ بوون و دەوروبەری خۆیان داپۆشی.
  
  دەنگی ماندووی مۆر سەری داهلی پڕ کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "زانیارییەکان درۆن. هەندێک زانیاریدەر بۆ ئەوەی کەمێک تۆڵە بکەنەوە، کەسانی هەڵە لە چوارچێوەیەکدا دادەنێن. ببورە، تازە بۆم دەرکەوت".
  
  داهل هەناسەی هەڵمژی و وتی: درۆ. "ئایا تۆ گاڵتەم لەگەڵ دەکەی? ئێمە لە دەرەوەی دەرگای گێلەکەیان لەگەڵ HKs وەستاین."
  
  - پاشان بڕۆن. زانیاریدەر یەکێک لە ژنەکانی خۆشدەوێت. گرنگ نییە، تەنها بگەڕێوە سەر ڕێگا، داڵ. ئەم زانیاریانەی خوارەوە سوور گەرمە".
  
  سویدییەکە جنێوی دا و بانگی تیمەکەی کردەوە و چەکەکانیان شاردەوە و پاشان بەپەلە بەلای پۆرتێرە سەرسوڕهێنەرەکەدا تێپەڕی. داڵ لە ڕاستیدا بیری لەوە کردبووەوە کە داوای لە دەرگاوانەکە بکات کە چۆڵکردنێکی بێدەنگ ئەنجام بدات پێش ئەوەی بچنە نهۆمی چوارەم- دەزانن لەوانەیە لەوێ چی ڕووبدات- و ئێستا پرسیاری ئەوەی کردبوو کە ڕەنگە دانیشتووانەکە چۆن کاردانەوەیان هەبووبێت دوای ئەوەی زانیان کە ئامۆژگاریەکەی ساختەیە.
  
  پرسیارێکی کۆمەڵایەتی سەرنجڕاکێش. چ جۆرە کەسێک گلەیی لەوە دەکات کە لە ماڵەکەی خۆی فڕێدراوەتە دەرەوە لەکاتێکدا پۆلیس بەدوای تیرۆریستاندا دەگەڕێت... ئەگەر ئەو گەڕانە کۆتایی هات بە بنەمای درۆ؟
  
  داهل شانی هەڵکێشا. هێشتا مۆر بە تەواوی لە لیستی گوێدرێژەکانیدا نەبوو، بەڵام پیاوەکە لەسەر زەوییەکی بەردین دەلەرزی. "ئەم ئاماژەیەی داهاتوو کاردەکات، ڕاستە؟" قسەی کرد بۆ ناو هێڵی هێشتا کراوە.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبێت بەو شێوەیە بێت. هەمان ئەو کابرایەی دەستی لە کامێرای سێیەم دا. تەنها بگەنە تایمز سکوێری و خێرا".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا تایمز سکوێری لەژێر هەڕەشەدایە؟ چ هێزێکی ئەمنی لە ئێستاوە لە شوێنی خۆیدایە؟"
  
  "ههموویان".
  
  - باشە دە خولەکمان ماوە.
  
  واتە: با پێنج کەس بن.
  
  سمیس وەک جنۆکەیەک لێی دەخوڕی و گۆشەکانی دەبڕییەوە و لە نێوان ئۆتۆمبێلە خراپ وەستاوەکاندا دەچەماندەوە، تەنانەت فڵچەی دەکرد. ئەوان ئۆتۆمبێلەکەیان لە شەقامی ٥٠ جێهێشت و ڕایانکرد، ئێستا بەرامبەر ئەو قەرەباڵغییەی کە بە خێرایی لە تایمز سکوێری دوورکەوتنەوە، دوکانە دڵخۆشەکانی جیهانی ئێم ئەند ئێم، جیهانی شوکولاتەی هێرشێ و تەنانەت ستاربەکسەکانی سەر گۆشەی شەقامەکە، کە ئێستا بەهۆی ئەو مەترسییەی کە لە ئارادایە، تێکچووە. تابلۆی زەبەلاح و قەبارەی مرۆڤ بە هەزاران وێنەی ڕەنگاوڕەنگ شەقامەکەیان ڕووناک دەکردەوە، هەریەکەیان کێبڕکێیان دەکرد بۆ سەرنجدان و خەریکی شەڕێکی زیندوو و لەرزین بوون. تیمەکە دارستانێکی داسەپاویان ڕاکێشا لە کاتێکدا نزیکەی هەموو فرۆشگاکانی تر وا دیار بوو جۆرێک لە نۆژەنکردنەوەیان لەسەرە. دال هەوڵیدا بیر لە ڕێگەیەک بکاتەوە بۆ ئەوەی لۆرن و یۆرگی سەلامەت بن، بەڵام گەشت و هەڵهاتنەکە نزیک بوو لە مەحاڵ. پێت خۆش بێت یان نا، ئێستا هەموویان سەرباز بوون، تیمەکە بە بوونی ئەوان بەهێزتر بوو.
  
  لە پێشەوە پۆلیس خەریکی توندکردنەوەی کۆردۆنێک بوو بە دەوری گۆڕەپانەکەدا. خەڵکی نیویۆرک بە بێباوەڕیەوە سەیریان دەکرد و بە سەردانکەران دەگوترا بگەڕێنەوە بۆ هۆتێلەکانیان.
  
  داهل گوێی لە یەکێک لە پۆلیسە یەکپۆشەکان بوو کە دەیگوت: "ئەوە تەنها خۆپارێزییە خانم."
  
  و پاشان دونیا جارێکی تر ڕووی لە دۆزەخ کرد. چوار گەشتیار کە لە دەوری لیڤیس و بوبا گامپ بازاڕیان دەکرد، جانتای پشتەوەیان خستە خوارەوە و لە ناوەوە بەدەوری خۆیاندا گەڕا و چەکی ئۆتۆماتیکییان دەرهێنا. داهل لە پشت کیۆسکێکی سەر شەقامەکانەوە کۆتری کرد و چەکەکەی خۆی هەڵکردەوە.
  
  تەقە لە سەرانسەری تایمز سکوێری دەنگیدا دەنگی دایەوە. پەنجەرە و تابلۆ شکاوەکان بە خۆڵ داپۆشرابوون، وێران بوون، چونکە زۆربەیان ئێستا شاشە بوون، گەورەترینیان لە جیهاندا و بەرجەستەکردنی سەرمایەداری بوون. هاوەن بارانێکی زۆری بەسەر شەقامەکەدا باری. ئەوانەی مانەوە و هێزە ئەمنییەکان ڕایانکرد بۆ داپۆشین. داهل سەری دەرهێنا و تەقەی لێکردەوە؛ تەقەکانی نەکرابوونە ئامانج، بەڵکو وایکرد تیرۆریستان بە دەنگی بەرز جنێو بدەن و بەدوای بەرگەکەی خۆیاندا بگەڕێن.
  
  ئەمجارەیان ڕاستەوخۆ بۆ لای تۆ، داڵ بە ڕەزامەندییەکی تاریکەوە بیری کردەوە. هیچ ئومێدێک بۆ تۆ نییە.
  
  داهل بینی قەفەسەکە لە پشت تەکسییەکی وەستاوەوە خۆی نوقم دەکات و سەرنجی پاسێکی دا کە لە نزیکەوە جێهێڵراوە. پێشتر هەرگیز نەچووبووە تایمز سکوێری و تەنیا لە تیڤیدا چاوی بەو شوێنە بینیبوو، بەڵام بینینی ناوچەیەکی وا کە بەڕواڵەت دۆستی پیادە بوو، ئەوەندە چۆڵ بوو، بێزارکەر بوو. تەقەی زیاتر دەنگی دایەوە کاتێک ئەندامانی خانەکە بێ گومان خەڵکیان بینی کە لەناو فرۆشگاکان و بیناکانی ئۆفیسەکاندا دەجووڵان. داهل بە هێمنی چووە دەرەوە بۆ سەر شەقامەکە.
  
  لە پشت پاسەکە و بەدرێژایی شەقامە دوورەکە، هێزە ئەمنییەکانی دیکەش خەریکی وەرگرتنی پۆستەکانیان بوون. سەربازانی سواتی زیاتر و بریکارەکانی جل و بەرگی ڕەش و پۆلیسەکانی نیویۆرک بە ڕیتمێکی بێدەنگ و کۆریۆگرافی مانۆڕیان دەکرد. داهل ئیشارەتی پێدا کە ڕیزبەندی بکەن. ئەوەی لێرەدا وەک نیشانەیەک تێپەڕێندرا، بە ڕوونی وەرگێڕدرا نەبوو، چونکە کەس بچووکترین گرنگی بەو سویدییە شێتە نەدا.
  
  - چاوەڕێی ئەم کونی سێ یان چوار پیتانەین، یان ئەم دایکە گەمژانە بسوتێنین؟ کێنسی بە لایەکەیدا خۆی ڕشت.
  
  داڵ لە بریکارە ئەمریکییەکان دوورکەوتەوە. بە خۆخزاندنەوە لە سێبەری پاسەکەدا وتی: "بەڕاستی زاراوە ڕەنگاوڕەنگەکەتم بەدڵە". "بەڵام لە ڕووی ئابوورییەوە."
  
  - کەواتە ئێستا منت لێرە دەوێت. من تێدەگەم."
  
  "وام نەگوت".
  
  سمیس لەسەر زەوی پەرش و بڵاو بووەوە و لە ژێر ئۆتۆمبێلەکاندا سەیری دەکرد. - قاچ دەبینم.
  
  "دەتوانن دڵنیابن ئەمانە پێی تیرۆریستانن؟" داهل پرسی.
  
  "پێموایە وا، بەڵام دڵنیایە وەک جەهەنەم وەک ئەوە نییە کە ئەوان نیشانەیان لەسەر بێت."
  
  کێنزی تفەنگەکەی بەرزکردەوە وەک ئەوەی ئەو شمشێرە بێت کە ئارەزووی دەکرد و لە پشت یەکێک لە تایەی پاسە زەبەلاحەکانەوە وەستا. تیمەکە یەک هەناسەی بەکۆمەڵیان هەڵمژی.
  
  داهل سەیری دەرەوەی کرد. "بەڕاستی باوەڕم وایە دیسانەوە ئەو کاتەیە."
  
  کێنزی یەکەمجار ڕۆیشت و پشتی پاسەکەی دەوری دا و هێرشی کردە سەر تەکسییە زەردەکە. دەنگی تەقەی دۆشکە دەبیسترا، بەڵام ئاراستەی پەنجەرە و وێستگەی پاس و هەموو شوێنەکانی دیکە بوو کە بە بۆچوونی تیرۆریستان، خەڵکی بێ بەرگری دەتوانن خۆیان بشارنەوە. داهل سوپاسی ئەستێرە بەختەوەرەکانی کرد کە هیچ چاودێرێک دانەنراوە، دەیزانی خێرایی هاوپەیمانی ئەوانە لە لەناوبردنی خانەکەدا، کە دەبوو پێش ئەوەی بگۆڕدرێن بۆ نارنجۆک یان خراپتر ئەنجام بدرێت. ئەو و کێنسی بە دەوری تەکسیەکەدا دەسوڕانەوە و سەیری چوار پیاوەکەیان کرد، کە کاردانەوەیەکی سەرسوڕهێنەریان خێرا بوو. لەبری ئەوەی چەکەکانیان بجوڵێنن، بە سادەیی هێرشیان کرد و بە داڵ و کێنزیدا کەوتنە خوارەوە و کەوتنە سەر زەوی. تەرمەکان بەسەر ڕێگاکەدا درێژ بوونەتەوە. داهل مشتە دابەزینەکەی گرت و لایدا، گوێی لە جومگەکانی بوو کە بە توندی بەر قیرەکە کەوت. بەڵام دەستی دووەم هاتە خوارەوە، ئەمجارەیان بە بەرزبوونەوەی کونی تفەنگەکە. داڵ نە توانی بیخاتە تەڵەوە و نە چاوی لێ دوور بخاتەوە، بۆیە گەڕایەوە بۆ تاکە کردارێک کە لەبەردەستیدا بوو.
  
  پێشەوەی دابەزاند و لێدانەکەی لە کەللەسەری برد.
  
  ڕەشبینی لەبەردەم چاوەکانیدا دەخولێتەوە، ئازارەکە لە دەمارێکەوە بۆ دەمارێکی تر دەهاتە خوارەوە، بەڵام سویدییەکە ڕێگەی نەدەدا هیچ کام لەمانە دەستوەردان لە کارەکانیدا بکات. چەکەکە لێیدا و دواتر کشایەوە، لاواز بوو. داهل گرتی و بەرەو ئەو پیاوەی کە دەستی گرتبوو، ڕای کێشا. خوێن بە هەردوو لای دەموچاویدا ڕژا. کابرا دیسان مشتەکەی بەرز کردەوە، ئەمجارەیان کەمێک ترسنۆکتر و داهل بە مشتەکەی خۆی گرت و دەستی کرد بە چەقاندنی.
  
  هەر ڕیشاڵی بوونەکەی، هەر دەمارێکی هەر جومگەیەک، گرژ بوو.
  
  ئێسکەکان وەک شکاندنی لقەکان شکا. تیرۆریستەکە هاوارێکی کرد و هەوڵیدا دەستی لێ دوور بخاتەوە، بەڵام داڵ نەیدەویست بیبیستێت. پێویستیان بە لەکارخستنی ئەم کامێرایە بوو. خێرا. بە توندیتر فشاری خستە سەر، دڵنیا بوو لەوەی سەرنجی پیاوەکە بە تەواوی بەهۆی ئازارە سەرسەختەکەی مشتەکەیەوە هەڵمژراوە، و گلۆکەکەی دەرهێنا.
  
  یەکێکیان کوژرا.
  
  دەمانچەکە سێ فیشەکی تەقاندووە پێش ئەوەی چاوەکانی تیرۆریستەکە بریقەدار بن. داهل فڕێیدایە لایەک و پاشان وەک فریشتەیەکی تۆڵەسەندنەوە هەستا، خوێن لە کەللەسەریەوە دەڕژا و نیگایەکی ئیرادە سیماکانی تێکدا.
  
  کێنزی شەڕی پیاوێکی گەورە دەکرد، دەمانچەکانیان لە نێوان جەستەیاندا ساندویچ بوو و دەموچاویان نزیک بوو لە یەکتر کۆببێتەوە. سمیس لە سێیەمدا هاتە خوارەوە و کوڕەکەی ناچار کرد لەسەر ئەژنۆی خۆی بکەوێت کاتێک بە تووڕەیییەکی نزیک لە تەواو و وردەوە لێیدا. تیرۆریستی کۆتایی لە لۆرن باشتر بوو و کەوتە سەر زەوی و هەوڵی دەدا ئامانج بگرێت کاتێک یۆرگی خۆی فڕێدایە بەردەم بەرمیلەکە.
  
  داهل هەناسەی گرت.
  
  دەمانچەکە تەقەی کرد. یۆرگی داڕما، بەهۆی زرێپۆشی جەستەیەوە لێیدرا. پاشان داڵ بینی کە دۆخەکە کەمێک جیاوازە لەو کاتەی کە بۆ یەکەمجار خوێندوویەتییەوە. یۆرگی بە شێوەیەکی وەرزشی لەبەردەم فیشەکەدا بازێکی نەدا، دەستی تەقەکەرەکەی تیرۆریستەکەی بە هەموو جەستەی خۆیدا کێشا.
  
  جیاوازە، بەڵام هێشتا کاریگەرە.
  
  داهل بەپەلە بە هانای ئەو ڕووسەوە ڕۆیشت و لە ژێر قۆڵی چەپی چەکدارەکەدا لێیدا و قاچەکانی لە زەوی هەڵگرت. سویدییەکە زەبری و خێرایی دروستکرد، ماسولکەکانی چرچاندەوە، بارەکەی بە دڕندەیییەکەوە هەڵگرت کە لە ناڕەزاییەوە لەدایک بوو. سێ پێ، پاشان شەش پێ، و تیرۆریستەکە بە خێرایی فڕێدرایە دواوە کاتێک لە کۆتاییدا سەری خۆی خستە ناو بۆردی مینیوی هارد ڕۆک کافێ é. پلاستیکەکە درزێکی زۆری هات، لە خوێندا تەڕ بوو، کاتێک ئیمپاڵسی شێتانەی داڵ کەللەسەری بەرامبەرەکەی درزی و گۆشتەکەی دڕاند. ڕەنگە کینیماکا حەزی لێ نەبووبێت، بەڵام سویدییەکە ئایکۆنی ئەمریکیی بەکارهێناوە بۆ بێلایەنکردنی ئەو تیرۆریستە.
  
  کارما.
  
  داهل جارێکی تر بە دەوری خۆیدا دەسوڕایەوە، ئێستا خوێن لە گوێ و چەناگەی دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە. کێنزی و بەرامبەرەکەی هێشتا لە شەڕی فانیدا قفڵ بوون، بەڵام سمیس توانی بە چەند فڕێدانێک بۆشایی نێوان خۆی و سەربازەکە دابخات. لە کۆتا نۆرەدا کێشەیەکی زۆری هەبوو بۆ ئەوەی چەکەکەی بەدەوریدا بجوڵێنێت، بەختی هەبوو و کۆتاییەکەی بە کۆتایی تیژەکەی هێنا کە ڕاستەوخۆ ئاراستەی سمیس کرد.
  
  داهل هاوارێکی کرد و بەپەلە هاتە پێشەوە، بەڵام نەیتوانی هیچ بکات سەبارەت بە لێدانەکە. لە چاوتروکانێکدا تیرۆریستەکە تەقەی کرد و هێرشبەرەکە بەناوی سمیس فیشەکێکی پێگەیشت کە لە شوێنپێیەکانیدا وەستا و ڕەوانەی ئەژنۆی کرد.
  
  پێشەوەی لە هێڵی تەقەی داهاتوو نزیک دەکەمەوە.
  
  تیرۆریستەکە چەقۆکەی ڕاکێشا، بەڵام لەو ساتەدا داڵ دەرکەوت - شاخێکی کوڵاو و جووڵاو - و تیرۆریستەکەی لە نێوان خۆی و دیوارەکەدا چەقاند. ئێسکەکان شکا و لە یەکتردا ورد بوون، خوێن ڕژا و تفەنگەکە بە هاوارێکەوە بەرەو لایەک فڕی. کاتێک داهلی سەرسوڕهێنەر بەرەو سمیس ڕۆیشت، بینی و گوێی لە سەربازە تووڕەبووەکە بوو کە بە دەنگی بەرز سوێندی دەخوارد.
  
  پاشان باشە.
  
  سمیس کە بەهۆی جلیقەی کیڤلارەوە ڕزگاری بوو، هێشتا لە مەودای نزیکەوە تەقەی لێکرا و نزیک بوو لە مردن بەهۆی ئەو چەقۆیەوە، بەڵام زرێپۆشە نوێیەکەی پێشەنگەکەیان لێدانەکەی نەرمتر کرد. داڵ دەموچاوی خۆی سڕییەوە، ئێستا سەرنجی نزیکبوونەوەی تیمی هێزە تایبەتەکانی دا.
  
  کێنسی بەم شێوەیە و بەو شێوەیە شەڕی بەرامبەرەکەی کرد، پیاوە گەورەکە خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی لەگەڵ چالاکی و ماسولکەی ڕاستەقینەی ئەودا بگونجێت. داهل بە زەردەخەنەیەکی بێهێزەوە هەنگاوی بۆ دواوە نا.
  
  یەکێک لە کوڕەکانی هێزە تایبەتەکان ڕایکردە سەرەوە. - ئایا پێویستی بە یارمەتی هەیە؟
  
  - نەخێر، ئەو تەنها گەمژەیی دەکات. بە تەنیا جێی بهێڵە".
  
  کێنسی لە گۆشەی چاویەوە ئاڵوگۆڕەکەی گرت و ددانەکانی کە پێشتر گرژبوون، زەوی کرد. ڕوون بوو کە ئەو دووانە یەکسانن، بەڵام سویدییەکە تاقیکردنەوەی بۆ دەکرد، هەڵسەنگاندنی بۆ خۆبەخشییەکەی بۆ تیمەکە و تەنانەت بۆ خۆیشی دەکرد. ئایا ئەو کچە شایستە بوو؟
  
  دەمانچەکەی گرت و پاشان وازی لێهێنا کاتێک بەرامبەرەکەی بە زەبری هێزەوە هاتەوە دواوە، ئەمەش بووە هۆی ئەوەی کە ئەژنۆی بۆ بڕبڕەکانی پشت و ئەژنۆیەک بۆ لووت هاوسەنگی لەدەست بدات. لێدانی داهاتووی ئەو لێدان بوو بۆ مەچەکی، دواتر گرتنی خێرا وەک ڕەشەبا. لە کاتێکدا پیاوەکە خەبات و گریانی دەکرد، مەچەکی بە توندی کێشا بۆ دواوە، گوێی لە کلیکێک بوو و بینی دەمانچەکە کەوتە سەر زەوی. هێشتا خەریکی خەبات بوو، چەقۆکەی دەرهێنا و چەقۆی لە سنگیدا. کێنسی هەمووی چەقاند و هەستی بە پارچەی تیغەکە کرد لە گۆشتی سەرەوەی بڕبڕەکانیدا و بە دەوری خۆیدا سووڕا و لەگەڵ خۆیدا ڕای کێشا. چەقۆکە بۆ لێدانی دووەم ڕۆیشتەوە دواوە، بەڵام ئەمجارەیان ئامادە بوو. قۆڵە لابراوەکەی گرت و لە ژێرەوەیدا سوڕایەوە و لە پشتی پیاوەکەوە پێچایەوە. بێبەزەییانە فشاری خستە سەر تا ئەویش شکا و تیرۆریستەکەی بێدەسەڵات بەجێهێشت. بە خێرایی دوو نارنجۆکی لە پشتێنەکەی دڕاند و پاشان یەکێکیان لە پێشەوەی پانتۆڵەکەیەوە و لەناو شۆرتەکەی بۆکسێریدا پڕکردەوە.
  
  داهل کە سەیری دەکرد، بۆی دەرکەوت کە هاوارەکە قوڕگی دەدڕێنێت. "نائۆوو!"
  
  پەنجەکانی کێنزی هێرشبەرەکەیان ئازاد کرد.
  
  "ئێمە ئەوە ناکەین، تۆ-"
  
  کێنزی زۆر لە نزیکەوە بە چرپە گوتی: "ئێستا چی دەکەیت، بە قۆڵی شکاو و هەموو؟" ئێستا ئازاری کەس نادەیت ئەی گەمژە؟"
  
  داهل نەیدەزانی دەستی بگرێت یان خۆی لێ بدزێتەوە، ڕابکات یان بە سەری خۆیدا بخزێت، کێنزی بگرێت یان باز بدات بۆ داپۆشینی. لە کۆتاییدا چرکەکان تێپەڕین و هیچ شتێک نەتەقیەوە جگە لە فیوزە کورتە تایبەتەکەی سمیس.
  
  "ئایا تۆ گاڵتەم لەگەڵ دەکەی?" هاوارێکی کرد. "چی بە جەهەنەمەوە-"
  
  کێنزی هێرشبەرەکەی فڕێدایە سەر سەری خوێناوی داهل و وتی: ساختە. "پێم وابوو ئەو چاوە هەڵۆ تەواوانە سەرنجی کێشەکەیان دەدا."
  
  "من نهمکرد." سویدییەکە ئاهێکی قووڵی ئاسوودەیی هەڵکێشا. "نەفرەت، کێنز، تۆ یەک ژنە شێتی گێل و پلە جیهانییت."
  
  - تەنها کاتاناکەم بدەرەوە. هەمیشە ئارامم دەکاتەوە".
  
  "ئەها بەڵێ. گرەو دەکەم,"
  
  - وە تۆ ئەمە دەڵێیت، سویدی شێت.
  
  داهل سەری کز کرد. دەست لێدان. بەڵام نەفرەت، پێم وایە هاوڕێکەمم ناسیوە.
  
  تا ئەم کاتە تیمەکانی سوات و بریکارە کۆبووەکان لەنێویاندا بوون و ناوچەکانی دەوروبەری تایمز سکوێری خۆیان پاراست. تیمەکە خۆیان کۆکردەوە و چەند خولەکێکی خایاند تا هەناسەیان گرت.
  
  لۆرن وتی: چوار خانە لە خوارەوەیە. واتە: تەنها یەک دەمێنێتەوە.
  
  داڵ وتی: ئێمە بیردەکەینەوە. "باشترە پێش خۆت نەکەوێت. وە لەبیرت بێت، ئەم ژوورە کۆتاییە مارش بە سەلامەتی دەهێڵێتەوە و ڕەنگە کۆنتڕۆڵی بکات..." وشەی "بۆمبی ئەتۆمی" بە دەنگی بەرز نەگوت. لێره نا. ئەمە دڵی مانهاتن بوو. کێ دەیزانی کە ڕەنگە چ جۆرە مایکرۆفۆنێکی پارابۆلیکی بە دەوریدا بڵاوبێتەوە؟
  
  بە سادەیی وتی: "کارێکی زۆر باشە، کوڕان". "ئەم ڕۆژە دۆزەخییە خەریکە کۆتایی دێت."
  
  بەڵام لە ڕاستیدا تازە دەستی پێکردووە.
  
  
  بەشی بیست و پێنجەم
  
  
  جولیان مارش پێی وابوو، بێ گومان، ئەو بەختەوەرترین پیاوی جیهانە. ڕاست لەبەردەمیدا چەکێکی ئەتۆمی بارگاوی و بەستراو کەوتبوو، ئەوەندە نزیک بوو کە دەستی لێبدات، بە ئارەزووی خۆی یاری پێبکات. لە لای چەپیەوە ژنێکی ئیلاهی و جوان بوو کە دەیتوانی بە ئارەزووی خۆی یاری لەگەڵ بکات. وە بێگومان ئەویش یاری لەگەڵ دەکرد، هەرچەندە بوارێکی دیاریکراو دەستی دەکرد بە ئازاردان کەمێک بەهۆی ئەو هەموو سەرنجەوە. ڕەنگە کەمێک لەو کرێمە شانتییە...
  
  بەڵام درێژەدان بە شەمەندەفەری بیرکردنەوەی پێشوو و گرنگترینی خۆی - شانەیەکی تیرۆریستی پاسیڤ لە تەنیشت پەنجەرەکەوە دانیشتبوو، دیسانەوە بە ئارەزووی خۆی یاری پێدەکرد. پاشان حکومەتی ئەمریکاش هەبوو، بە دوای کلکی خۆیدا دەگەڕا لە هەموو شارەکەدا، بە ترس و کوێرەوە ڕادەکات بۆ یاریکردن-
  
  "جولیان؟" زۆی تەنها بە پانی قژێک لە گوێی چەپیەوە هەناسەی دەدا. - دەتەوێت جارێکی تر بچمە باشوور؟
  
  - دڵنیابە، بەڵام وەک جاری ڕابردوو گەوادەکە هەڵمژە. کەمێک پشوو بدەیت، ئەی؟"
  
  "ئۆ، دڵنیابە".
  
  ئازار ڕێگەی پێدا کاتێکی خۆش بەسەر ببات و دواتر بیری لەوە کردەوە کە چی ڕوودەدات لە داهاتوودا. هەر لە ئێستاوە نیوەی بەیانی بوو و وادەکان نزیک دەبوونەوە. نزیک بوو ئەو کاتە هاتبوو کە ناچار بوو مۆبایلێکی دیکەی یەکجار بەکارهێنراو هەڵبکاتەوە و بە داواکاری بەپەلە پەیوەندی بە زێدی خۆیەوە بکات. بێگومان ئەو دەیزانی کە "شاردنەوەی" ڕاستەقینە نابێت، لانیکەم بە ئاڵوگۆڕی پێنج سەد ملیۆنی نەبێت، بەڵام پرەنسیپەکە وەک یەک بوو و دەتوانرێت بە شێوەیەکی هاوشێوە جێبەجێ بکرێت. ئازار سوپاسی خوداوەندەکانی گوناه و ناڕەوای کرد. بەم کوڕانە لە لای تۆ، چی بەدەست نەهات؟
  
  وەک هەموو خەونە باشەکان، ئەم خەونە لە کۆتاییدا کۆتایی دێت، بەڵام مارش بڕیاریدا چێژ لەوە وەربگرێت تا ئەو کاتەی بەردەوام دەبێت.
  
  دەستی لە سەری زۆی دا و پاشان هەستا و یەکێک لە پەڕۆی پێڵاوەکانی کردەوە و بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشت. لەگەڵ دوو عەقڵدا زۆرجار دوو ڕوانگەی جیاواز هەبووە، بەڵام هەردوو کەسایەتی مارش ڕاستگۆ بوون لەگەڵ سیناریۆکەدا. چۆن هیچ کامیان دەیانتوانی دۆڕان؟ یەکێک لە کۆندۆمەکانی زۆی ڕفاندبوو و ئێستا هەوڵی دەدا بیخزێنێتە سەر دەستی. دواجار وازی هێنا و بە دوو پەنجە ڕازی بوو. جەهەنەم، هێشتا شتە چەقبەستووییەکانی ناوەوەی تێر دەکرد.
  
  لە کاتێکدا مارش بیری لەوە دەکردەوە کە چی لە پەڕۆی یەدەگەکە بکات، سەرۆکی خانەکە هەستا و سەیری کرد و زەردەخەنەیەکی سپی بۆ کرد. ماسی بوو، یان وەک مارش بە شێوەیەکی تایبەت ناوی لێنابوو - ماسی - و هەرچەندە بێدەنگ بوو و دیار بوو خاو بوو، بەڵام هەستێکی ڕاستەقینەی مەترسی هەبوو لەو بارەیەوە. مارش پێشنیاری کرد کە ڕەنگە ئەو یەکێک بێت لەو کەسانەی کە جلیقە لەبەر دەکەن. پاون. هەمان بابەتی بەکارهێنراو وەک میزکردنی درێژخایەن. مارش بە دەنگی بەرز پێکەنی، تەنها لە ساتێکی گونجاودا چاوی لەگەڵ ماسی شکاند.
  
  زۆی شوێن پێیەکانی کەوت و لە پەنجەرەکەوە سەیری دەرەوەی کرد.
  
  مارش وتی: هیچ شتێک نییە بۆ بینین. "بۆ ئەوەی حەزت لە لێکۆڵینەوە لە مێشوولەی مرۆڤایەتی نەبێت."
  
  "ئۆه، دەتوانن هەندێک جار کۆمیدی بن."
  
  مارچ بە دەوری خۆیدا سەیری کڵاوەکەی کرد، ئەو کڵاوەی کە حەزی دەکرد بە گۆشەیەک لەبەری بکات. بێگومان نەمابوو، ڕەنگە تەنانەت پێش ئەوەی بگاتە نیویۆرک. هەفتەی ڕابردوو بە شێوەیەکی کاڵ بۆ ئەو تێپەڕی. ماسی نزیک بووەوە و بە ئەدەبەوە پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا پێویستت بە شتێکە؟
  
  "لەم کاتەدا نا. بەڵام بەم زووانە پەیوەندییان پێوە دەکەم و وردەکارییەکانی گواستنەوەیان پێدەدەم بۆ گواستنەوەی پارەکە".
  
  - تۆ ئەمە دەکەیت؟
  
  "بەڵێ. ئایا من ڕێگاکەم بە ئێوە نەداوە؟" پرسیارەکە قسەکردن بوو.
  
  - ئای ئەم پارچە قسە چەوتە. وەکو مێش شلە بەکاری هێنام".
  
  ڕەنگە مارش سەرنجڕاکێش و شێت و بەهۆی شەهوەتی خوێنەوە بووبێت، بەڵام بەشێکی بچووکتریشی زیرەک و حیساب و بە تەواوی سەرقاڵی بووبێت. هەر بۆیەش وەک چۆن لە ڕێگەی تونێلەکانی مەکسیکەوە ڕزگاری بوو. دوای ساتێک تێگەیشت کە بە هەڵە هەڵسەنگاندنی بۆ ماسی و دۆخەکە کردووە. ئەو لێرەدا سەرەکی نەبوو - ئەوان بوون.
  
  وە ساتێک زۆر درەنگ بوو.
  
  مارش هێرشی کردە سەر ئەلیگاتۆر، بە تەواوی دەیزانی دەمانچە و چەقۆ و دەمانچەی بێهۆشکەرەکەی لە کوێ بەجێهێشتووە. بە چاوەڕوانی سەرکەوتن، سەری سوڕما کاتێک گەیتۆر لێدانەکانی بلۆک کرد و یەکێک لە لێدانەکانی خۆی گەڕاندەوە. مارچ بە هێمنی وەریگرت و ئازارەکەی پشتگوێ خست و جارێکی تر هەوڵی دایەوە. دەیزانی زۆی چاوی لێیە و پێی سەیر بوو بۆچی ئەو ژنە تەمبەڵە پەلە نەکرد بۆ یارمەتیدانی.
  
  مەسیحەکە دیسانەوە بە ئاسانی لێدانەکەی وەستاند. پاشان مارش لە پشتیەوە گوێی لە دەنگێک بوو - دەنگی کردنەوەی دەرگای شوقەیەک. بازێکی دا و سەری سوڕما کاتێک ماسییەکە ڕێگەی پێدا و سوڕایەوە.
  
  هەناسەیەکی شۆک لە قوڕگی دەرباز بوو.
  
  هەشت پیاو چوونە ناو شوقەکەوە، هەموویان جل و بەرگی ڕەشیان لەبەردا بوو، هەموویان جانتایان هەڵگرتبوو و وەک ڕێوی لە ماڵی مریشکێکدا تووڕە دەرکەوتن. مارش چاوی لێکرد و پاشان ڕووی لە گەیتەر کرد، چاوەکانی ئێستاش تەواو باوەڕیان بەو شتانە نەدەکرد کە دەیبینن.
  
  "چی روودهدات?"
  
  "چی? پێت وابوو هەموومان بە هێمنی دابنیشین لە کاتێکدا پیاوە دەوڵەمەندەکان بە عەزی بەرگدرووەوە پارەی شەڕەکانیان دەدەن؟ باشە من هەواڵم بۆ تۆ هێناوە پیاوی گەورە. ئیتر چاوەڕێی ئێوە نین. ئێمە پارەی خۆمان دابین دەکەین".
  
  ئازار لە دوو لێدانەکەی کە لە دەموچاویدا بوو، لەرزۆک بوو. لەکاتێکدا کەوتە دواوە، زۆی گرت، چاوەڕێی ئەوە بوو کە بەرزی بکاتەوە و کاتێک نەیکرد، هەردووکیان کەوتنە سەر زەوی. شۆکی هەموو ئەمانە جەستەی نارد بۆ ناو ئۆڤەردرایڤ، ڕژێنەکانی ئارەقە و کۆتاییەکانی دەمارەکانی چوونە ناو ئۆڤەردرایڤ و تیکێکی بێزارکەر لە گۆشەی چاوێکی دەستی پێکرد. ڕاستەوخۆ بردییەوە بۆ ڕۆژە خراپەکانی جاران کە کوڕ بوو و کەس گرنگی پێنەدەدا.
  
  ماسی بە دەوری شوقەکەدا دەسوڕایەوە و خانەیەکی دوانزە کەسی ڕێکخست. زۆی تا دەتوانرا بچووک بووەوە، بە کردەوە پارچە مۆبیلیاتێک بوو، کاتێک دەمانچە و چەکی سەربازی دیکە دۆزرایەوە - نارنجۆک، زیاتر لە یەک RPG، کڵاشینکۆڤی هەمیشە متمانەپێکراو، گازی فرمێسکڕێژ، بۆمبی فلاش و جۆرەها موشەکی دەستی کە نوکی پۆڵایان هەبوو. ئەمە تا ڕادەیەک بێزارکەر بوو.
  
  مارچ قوڕگی پاک کردەوە، هێشتا بە دوا شوێنەواری کەرامەت و خۆپەرستییەوە چەسپاوە کە دڵنیای دەدات لەوەی کە ئەو گەورەترین بزنی قۆچدار شەیتان بووە لەم ژوورەدا.
  
  گوتی: سەیرکە. - دەستە پیسەکانت لە بۆمبی ئەتۆمی من دەربهێنە. تەنانەت دەزانی ئەمە چییە کوڕم؟ ماسی. ماسی! دەبێت وادەی دیاریکراو جێبەجێ بکەین".
  
  سەرکردەی خانەی پێنجەم دواجار لاپتۆپەکەی فڕێدایە لایەک و لە مارش نزیک بووەوە. ئێستا بەبێ پشتگیری و بەڕاستی بەبێ دەستکێش، ئەلیگاتۆر کەسێکی جیاواز بوو. "تۆ پێت وایە من شتێک قەرزاری تۆم ئووو؟" دوا وشە قیژەیەک بوو. - دەستەکانم پاکن! پێڵاوەکانم فێنکن! بەڵام بەم زووانە بە خوێن و خۆڵەمێش دادەپۆشرێن!"
  
  مانگی ئازار بە خێرایی چاوی ترپاند. "ئهوه تۆ باسی چی دهكهیت?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ پارەیەک نابێت. پارە نەماوە! من بۆ ڕامسێسی گەورە و ڕێزدار و تەنها کار دەکەم و ئەوانیش پێم دەڵێن بۆمب ساز. بەڵام ئەمڕۆ من دەستپێشخەر دەبم. ژیانی پێ دەبەخشم!"
  
  ئازار چاوەڕێی ئەو قیژە حەتمییە بوو لە کۆتاییدا، بەڵام ئەمجارەیان هیچ نەبوو. ئەلیگاتۆر بە ڕوونی ڕێگەی دابوو هێرشی دەسەڵات بچێتە سەر سەری و مارش هێشتا تێنەگەیشتبوو بۆچی ئەم کەسانە مامەڵە لەگەڵ بۆمبەکەی دەکەن. - کوڕان ئەمە بۆمبی ئەتۆمی منە. ئەمەم کڕیوە و بۆتانم هێنا. چاوەڕێی پارەیەکی باشین. ئێستا، کوڕی باش بن و بۆمبی ئەتۆمی بخەنە سەر مێزەکە".
  
  تا ئەو کاتەی کە ئەلیگاتۆر ئەوەندە بە توندی لێیدا و خوێنی لێدا، مارش بەڕاستی دەستی کرد بە تێگەیشتن لەوەی کە شتێک لێرەدا بە شێوەیەکی ترسناک هەڵە بووە. بە بیری خۆیدا هات کە هەموو کارەکانی ڕابردووی ئەویان گەیاندووەتە ئەم خاڵەی ژیانی، هەموو ڕاست و هەڵەیەک، هەموو وشەیەکی باش و خراپ و سەرنجێک. کۆی هەموو ئەزموونەکانی ڕاستەوخۆی گەیاندە ئەم ژوورە لەم کاتەدا.
  
  - چی لەم بۆمبەیە دەکەیت؟ ترسناکی دەنگی دابەزاند و ئەستوورتر کرد، وەک ئەوەی لە ڕێگەی ڕەندەڕێکەوە وەک پەنیر فشاری بخرێتە سەر.
  
  "ئێمە هەر کە گوێمان لە ڕامسێسە گەورەکان بوو، بۆمبی ئەتۆمی ئێوە دەتەقێنینەوە."
  
  ئازار بەبێ هەناسەدان هەناسەی مژی. واتە: بەڵام ملیۆنان کەس دەکوژێت.
  
  واتە: بەم شێوەیە شەڕەکەمان دەست پێدەکات.
  
  مارش وتی: "ئەوە پەیوەندی بە پارەکەوە هەبوو. "پارەدان. کەمێک خۆشی. هێشتنەوەی کەرەکانی یەکگرتووی ئەمریکا لە ڕاوەدوونانی کلکیان. قسە لەسەر بودجە بوو نەک کوشتنی بەکۆمەڵ".
  
  "یوووووو... تۆ... کوژرا!" قسە زلە کۆنەپەرستەکانی ئەلیگاتۆر یەک ئاست بەرز بووەوە.
  
  - باشە بەڵێ، بەڵام ئەوەندە نا.
  
  ماسیقەکە لێیدا تا خۆی کۆبووەوە و بوو بە تۆپێکی بێ جووڵە؛ بڕبڕەی پشت و سییەکان و بڕبڕەی پشت و قاچەکانم ئازاریان هەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها چاوەڕێی هەواڵێک لە ڕامسێسەوە دەکەین. ئێستا، کەسێک تەلەفۆنەکەم بۆ تێپەڕێنێت."
  
  
  بەشی بیست و شەشەم
  
  
  لەناو تێرمیناڵی گراند سێنتڕاڵدا، پارچە کۆتاییەکانی مەتەڵەکەی مارش دەستیان کرد بە ڕیزکردن. درەیک پێشتر درکی پێ نەکردبوو، بەڵام ئەمە هەمووی بەشێک بوو لە ماستەرپلانی کەسێک، کەسێک کە پێیان وابوو پێشتر بێلایەنیان کردووە. ئەو دوژمنەی کە حسابی بۆ نەدەکرد، کات بوو- و چەندە خێرا تێپەڕی، بیرکردنەوەکانیان فڕێدایە ناو پشێوییەوە.
  
  بەهۆی ئەوەی کە بنکەکە بە پارێزراو ڕاگەیەندرا و زۆربەی دانیشتووانەکەی لەلایەن ئەفسەرانی پۆلیسەوە بوو، درەیک و تیمەکەی دەرفەتیان پێدرا کە بە وردی لە داواکاری چوارەمدا بکۆڵنەوە، کە دواجار دۆزییانەوە کە بە شریت لە ژێر مێزی کافێیەکەوە بەستراوەتەوە. زنجیرەیەک ژمارە کە بە فۆنتێکی گەورە نووسرابوو، مەحاڵ بوو بزانیت دەتوانێت چی بێت مەگەر نەتوانیت چاوت لە ناونیشانەکەدا بێت، کە بەزۆری بە بچووکترین فۆنت نووسرابوو کە بەردەست بوو.
  
  کۆدەکانی چالاککردنی ئەتۆمی.
  
  درەیک بە بێباوەڕی چاوەکانی تەسک کردەوە و جارێکی تر هاوسەنگی لەدەستدا و پاشان چاوی لە ئەلیسیا چرپاند. "بەڕاستی? بۆچی ئەمەمان بۆ دەنارد؟"
  
  یاریزانەکە دەڵێت: من پێشبینی دەکەم ئەوە توانای یاریکردنی یارییەکە بێت. چێژ لەوە وەردەگرێت درەیک. لە لایەکی تریشەوە لەوانەیە ساختە بن".
  
  مای زیادی کرد: یان کۆدەکانی خێراکردن.
  
  بیۆ زیاتر بابەتەکەی تەمومژاوی کرد و وتی: یان تەنانەت ئەو کۆدانەی کە دەتوانرێت بۆ هەڵدانی جۆرێکی دیکەی چەکی شاراوە بەکاربهێنرێن.
  
  درەیک بۆ ساتێک سەیری ئەو فەرەنسییەی کرد و پێی سەیر بوو لە کوێ بیرکردنەوە چەوتەکانی هەیە، پێش ئەوەی تەلەفۆن بۆ مۆر بکات. وتیشی: مەرجێکی نوێمان هەیە. "جگە لەوەی کە پێدەچێت کۆمەڵێک کۆدی ناچالاککردن بێت بۆ چەکی ئەتۆمی لەبری ئەوە."
  
  "بۆچی?" مۆر تووشی شۆک بوو. "چی? ئەمە هیچ مانایەکی نییە. ئایا ئەمە ئەوەیە کە پێی وتوویت؟"
  
  درەیک تێگەیشت کە هەموو ئەمانە چەندە گاڵتەجاڕانە دەنگ دەدەن. "ئێستا دەنێرم." با جلە بۆشاییەکان هەمووی ڕیز بکەن.
  
  "باش. ئێمە وردبینی پێویستیان پێدەدەین".
  
  دوای ئەوەی درەیک مۆبایلەکەی خستە گیرفانی خۆیەوە، ئەلیسیا خۆی فڵچە کرد و بۆ ماوەیەکی زۆر سەیری دەوروبەری کرد. ژنەکە وتی: ئێمە لێرە بەختمان باشە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ زیانێکی گیانی نەبووە. وە هیچ هەواڵێک لە مانگی ئازارەوە نییە، سەرەڕای دواکەوتنمان. کەواتە پێت وایە ئەمە دوا مەرج بووە؟"
  
  مەی وتی: "دڵنیام ئەوە چۆن دەتوانێت بێت." "پێی وتین پارەی دەوێت، بەڵام هێشتا پێی نەوتین کەی و لە کوێ."
  
  درەیک وتی: کەواتە لانیکەم یەکێکی تر. - ڕەنگە دوو کەس. پێویستە چەکەکە بپشکنین و جارێکی تر باریان بکەینەوە. بە هەر دوو ڕێگاکە، لەگەڵ تەقینەوەی ئەم هەموو مینی بۆمبە لە سەرانسەری شارەکەدا، پێموایە ئێمە ڕێگەیەکی دوورمان هەیە لەوەی کە ئەم کارە تەواو بکەین".
  
  ئەو پرسیاری لە ئامانجی بۆمبی بچووک دەکرد. مەکوژن و پەک مەکە. بەڵێ ئەوان تیرۆریان خستبووە ناو خودی ڕۆحی کۆمەڵگاوە، بەڵام لەبەر ڕۆشنایی بۆمبی ئەتۆمی جولیان مارش و ئەو کامێرایانەی کە لەناویان دەبرد، نەیتوانی خۆی بپارێزێت و بیری لەوە نەکردەوە کە ڕەنگە ئەجێندایەکی دیکە هەبێت. بۆمبە لاوەکییەکان سەرقاڵکەر و بێزارکەر بوون. گەورەترین کێشە بەهۆی ئەوەی چەند کەسێک بە ماتۆڕسکیلەوە بۆمبی یارییە ئاگرینەکانی دروستکراوی ماڵەوە فڕێدانە خوارەوەی وۆڵ ستریت.
  
  ئەلیسیا سەرنجی کیۆسکێکی دا کە لە گۆشەی دووردا شاراوەتەوە. دایکی گوتی: "تێکەڵەی شەکر". - کەس شیرینییەکی دەوێت؟
  
  درەیک ئاهێکی هەڵکێشا و وتی: دوو سنیکەرم بۆ بهێنە. واتە: چونکە شەست و پێنج گرام تەنها بۆ ساڵانی نەوەدەکان بوو.
  
  ئەلیسیا سەری لەقاند. "تۆ و شیرینییە نەفرەتیەکانت."
  
  "دوایی چی?" بیۆ نزیک بووەوە و فەرەنسییەکە بە چەند کشانی جەستەی لە ئازارەکەی ڕزگار کرد.
  
  درەیک وتی: مۆر پێویستی بەوەیە یارییەکەی زیاتر بکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چالاک بە. من، بۆ یەکێک، ناچم بە درێژایی ڕۆژ بە ئاوازی مارش سەما بکەم."
  
  مای بیری هێنایەوە: "کشاوە". "زۆربەی بریکار و پۆلیسەکانی پۆلیسی شەقامەکان دەکەن."
  
  درەیک هەناسەی هەڵمژی و وتی: دەزانم. "من نەفرەت لە باشی دەزانم."
  
  هەروەها دەیزانی کە ناتوانرێت پشتگیرییەکی باشتر بۆ مۆر هەبێت لە هایدن و کینیماکا، هەردووکیان وتاریان بۆ سەرۆک هەبوو، هەردووکیان زۆربەی ئەو شتانەیان ئەزموون کردووە کە جیهان دەتوانێت فڕێی بداتە سەریان. لەم ساتەدا کە تاڕادەیەک ئارام بوو، ئیستۆکێکی کرد، بیری لە کێشەکەیان کردەوە و دواتر خۆی بینی کە خەمی تیپەکەی تر بوو- تیمەکەی داهل.
  
  ئەم گەوادە سویدییە شێتە ڕەنگە لەکاتی سەیرکردنی ڕووتترین ساتەکانی ئەلێکساندەر سکارسگادا شەڕی لەگەڵ باڕێکی مارابودا کردبێت.
  
  درەیک سەری لە سوپاسگوزاری خۆی بۆ ئەلیسیا دانا کاتێک گەڕایەوە و دوو پارچە شوکولاتەی پێدا. بۆ ساتێک تیمەکە تەنها لەوێ وەستا، بیری دەکردەوە، بێهۆش بوو. هەوڵ دەدەم بیر لەوە نەکەمەوە کە لە داهاتوودا چی ڕوودەدات. لە پشتیانەوە کافێیەک هەیە &# 233; وەکو بزنسێکی کۆن و جێهێڵراو وەستابوو، پەنجەرەکانی شکاون، مێزەکانی وەرگەڕان، دەرگاکانیان پارچە پارچە بوون و بە پەنجەرەکانیانەوە هەڵواسرابوون. ئێستاش تیمەکان بە وریاییەوە ناوچەکەیان بۆ ئامێری نوێ دەشۆرد.
  
  درەیک ڕووی لە بۆ کرد. - تۆ مارشت ناسی، نەخێر؟ باوەڕت وایە کە تا کۆتایی ئەمە ببینێت؟"
  
  فەرەنسییەکە ئاماژەیەکی ئاڵۆزی کرد. - هەمم، کێ دەزانێت؟ ڕێپێوانەکە سەیرە، ساتێک سەقامگیر و ساتێکی تر شێت دەردەکەوێت. ڕەنگە هەمووی ساختە بووبێت. وێب متمانەی پێی نەبوو، بەڵام ئەوە شتێکی سەرسوڕهێنەر نییە. هەست دەکەم ئەگەر وێب هێشتا ئارەزووی دۆسیەی پیتیای هەبووایە، ئەوا ڕێگەی پێنەدەدرا مارش تەنانەت وا خۆی نیشان بدات کە دەستی لە دۆسیەکەدا هەیە".
  
  مای بە پەرۆشەوە قسەی کرد و وتی: "ئەوە مارشا نییە کە پێویستە خەمی لێ بخۆین." "ئەمە..."
  
  وە لەناکاو هەمووی مانای هەبوو.
  
  درەیک لە هەمان کاتدا درکی بەم شتە کرد، درکی بە ناوی ئەو کەسە کرد کە خەریک بوو بانگی بکات. چاوەکانی وەک مووشەکی گەرمی بەدوای چاوەکانی ئەودا یەکتریان بینی، بەڵام بۆ ساتێک نەیانتوانی هیچ بڵێن.
  
  بیر لەوە دەکەمەوە. هەڵسەنگێنەر. بۆ کۆتایییەکی ترسناک.
  
  درەیک وتی: نەفرەت. "هەر لەسەرەتاوە یاریمان پێدەکرا".
  
  ئەلیسیا سەیری ئەوانی دەکرد. "بە شێوەیەکی ئاسایی دەمگوت 'ژوورێک بەدەستبهێنە'، بەڵام...."
  
  مای بە گریانەوە گوتی: "هەرگیز نەیتوانی بچێتە ناو ئەم وڵاتە. واتە: بەبێ ئێمە نا.
  
  درەیک وتی: ئێستا. "ئەو ڕێک لەو شوێنەیە کە دەیەوێت لێی بێت."
  
  و پاشان تەلەفۆنەکە زەنگی لێدا.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک خەریک بوو لە شۆکدا شوکولاتەکەی بخاتە خوارەوە، ئەوەندە سەرقاڵی شەمەندەفەری بیرکردنەوەی بەدیل بوو. کاتێک سەیری شاشەکەی کرد و ژمارەیەکی نەناسراوی بینی، تەقینەوەیەکی ئاگرین لە بیرکردنەوە ناکۆکەکان بە دەوری سەریدا ڕیکۆشێت.
  
  چی بڵێم?
  
  دەبێ مارش بووبێت کە لە مۆبایلە نوێیەکەی یەکجار بەکارهێنراوەوە پەیوەندی دەکرد. ئایا پێویستە بەرەنگاری ئەو حەزە بێتەوە کە بۆی ڕوون بکاتەوە کە یاری پێدەکرێت، کە بە سادەیی لە پیلانێکی گەورەدا گێل کراوە؟ ئەوان دەیانویست شانەکان و چەکی ئەتۆمی تا دەتوانن بێلایەن بمێننەوە. بەلایەنی کەمەوە کاتژمێرێکی تر دەرفەت بدە بە هەمووان بۆ ئەوەی شوێنپێی هەمووی بگرن. ئێستا هەرچەندە...ئێستا یارییەکە گۆڕاوە.
  
  چی بکەین؟
  
  "ڕێپێوان?" دوای ئەڵقەی چوارەم وەڵامی دایەوە.
  
  دەنگێکی نامۆ ئاڕاستەی کرد. - نەخێر! ئەوە گاتۆڕرر!"
  
  درەیک مۆبایلەکەی لە گوێی دوور خستەوە، قیژە و دەنگەکە لە کۆتایی هەر وشەیەکدا بەرز بووەوە و سووکایەتی بە تەپڵی گوێی دەکرد.
  
  "ئەمە کێیە? مارش لە کوێیە؟
  
  - گوتم - گاتۆررر! قسە قۆڕەکان لە ئێستاوە خەریکە دەخزێنە سەرەوە. لە کوێ دەبێ بێت. بەڵام یەک داواکاری زیاترم بۆ تۆ هەیە، ئەهه. یەکێکی تر، و دواتر بۆمبەکە یان دەتەقێتەوە یان نا. ئەوە لەسەر تۆ ماوەتەوە، ئەوە بەدەست تۆیە!"
  
  - گێلم بکە. درەیک بەهۆی هاوارکردنی هەڕەمەکییەوە بە سەختی سەرنجی لەسەر وشەکان بوو. "پێویستە کەمێک ئارام بیت هاوڕێ."
  
  - ڕاکردن، دوپشک، ڕاکردن، ڕاکردن، ڕاکردن. بڕۆ بنکەی پۆلیس لە گۆشەی ٣ و ٥١ بدۆزەرەوە و بزانە چ پارچە گۆشتێکمان بۆ بەجێهێشتوویت ooooo. کاتێک دەگەیتە ئەوێ لە مەرجی کۆتایی تێدەگەیت".
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە و لە یادەوەرییەکانیدا گەڕا. شتێکی زۆر ئاشنا لەم ناونیشانەدا هەیە...
  
  بەڵام دەنگەکە دیسانەوە شەمەندەفەری بیرکردنەوەکانی پچڕاند. - ئێستا ڕاکە! ڕاکردن! دوپشک ڕابکە و ئاوڕێک لە دواوە مەدە! لە خولەکێک یان کاتژمێرێکدا دەتەقێتەوە، ڕرر! وە دواتر شەڕەکەمان دەست پێدەکات!"
  
  - مارش تەنها فیدیەی دەویست. پارەی بۆمبەکە هی تۆیە".
  
  "ئێمە پێویستمان بە پارەکەت نییە، yyyy! پێت وایە هیچ ڕێکخراوێک نییە- تەنانەت ڕێکخراوەکانی خۆت- کە یارمەتیدەرمان بن؟ پێت وایە هیچ دەوڵەمەندێک نییە هاوکاریمان بکات؟ پێت وایە هیچ پیلانگێڕێک لەوێ نییە کە بە نهێنی پارە بۆ دۆزی ئێمە دابین بکات؟ ها ها، ها ها ها!"
  
  درەیک ویستی دەستی درێژ بکات و ملی شێتەکە بشکێنێت، بەڵام بەو پێیەی نەیتوانی ئەوە بکات- هێشتا- باشترین کاری داهاتووی کرد.
  
  پەیوەندییەکە پچڕا.
  
  و لە کۆتاییدا، مێشکی هەموو زانیارییەکی پرۆسێس دەکرد. ئەوانی تر پێشتر دەیانزانی. دەموچاویان لە ترسدا سپی بوو، جەستەیان لە گرژیدا گرژ بوو.
  
  "ئەمە سایتی ئێمەیە، نەخێر؟" درەیک وتی. "ئەو شوێنەی ئێستا هایدن و کینیماکا و مۆر لێیە."
  
  مای وتی: وە ڕامسێس.
  
  ئەگەر هەر لەو ساتەدا بۆمبەکە تەقیبایەوە، ئەوا تیمەکە نەیدەتوانی خێراتر ڕابکات.
  
  
  بەشی بیست و حەوتەم
  
  
  هایدن لێکۆڵینەوەی لە مۆنیتەرەکان کرد. بەهۆی ئەوەی زۆربەی وێستگەکە چۆڵ بوو، تەنانەت ئەو بریکارانەی کە بە شێوەیەکی شەخسی بۆ مۆر دەستنیشانکرابوون، ڕەوانەی شەقامەکان کرابوون بۆ یارمەتیدان، ناوەندی ئاسایشی ناوخۆی ناوچەکە هەستی بە زەبر و زەنگ کرد تا ڕادەی تێکچوو. ئەو ڕووداوانەی لە سەرانسەری شارەکەدا ڕوودەدەن، بۆ ئەم ساتە پێش یەکگرتنەوەی ڕامسێس و پرایس بوون، بەڵام هایدن سەرنجی نەبوونی پەیوەندی نێوانیان دا، و پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا بەڕاستی هەردووکیان هیچیان نییە بۆ وتن. ڕامسێس پیاوێکی زانا بوو کە هەموو وەڵامەکانی لەبەردەستدا بوو. پرایس تەنها فێڵبازێکی دیکە بوو کە بەدوای دۆلاردا دەگەڕا.
  
  کینیماکا یارمەتی کارپێکردنی مۆنیتەرەکانی دا. هایدن باسی لەوە کرد کە پێشتر لە نێوانیاندا چی ڕوویداوە، کاتێک هاواییەکە ئامۆژگاری کردبوو کە زانیاری لە هەردوو پیاوەکە دەرنەهێنن، ئێستاش پرسیاری لە کاردانەوەکانی کرد.
  
  ئایا ئەو کچە ڕاست دەکات؟ ئایا ئەو بەزەییدار بوو؟
  
  شتێک کە دواتر بیری لێبکەیتەوە.
  
  وێنەکان لەبەردەمیدا دەدرەوشایەوە، هەموویان لەسەر دەیان شاشەی چوارگۆشە بچووک دەکرانەوە، بە ڕەش و سپی و ڕەنگاوڕەنگ، دیمەنی چەمانەوەی فەندەر و ئاگرکەوتنەوە، ئەمبولانسە درەوشاوەکان و قەرەباڵغییە ترساوەکان. ترس و دڵەڕاوکێ لە نێوان خەڵکی نیویۆرکدا بە کەمترین ئاست هێڵدرایەوە؛ هەرچەندە ڕووداوەکانی ٩-١١ هێشتا ترسناکییەکی تازە بوو لە مێشکیاندا و کاریگەرییان لەسەر هەموو بڕیارێک هەبوو. بۆ زۆر کەس کە چیرۆکی ڕزگاربوونیان لە ٩-١١ هەبووە، لە ئەوانەی ئەو ڕۆژە نەچوونەتە سەر کارەکانیان تا ئەوانەی کە دواکەوتوون یان ئەرکەکانیان بەڕێوەبردووە، ترس هەرگیز لە بیرکردنەوەکانیان بەجێنەهێشتووە. گەشتیاران بە ترسەوە ڕایانکرد، زۆرجار بۆ ئەوەی ڕووبەڕووی لێدانی چاوەڕواننەکراوی داهاتوو ببنەوە. پۆلیس بە جددی دەستی کرد بە پاککردنەوەی شەقامەکان، دژایەتییەکی کەمی خەڵکی ناوچەکە کە هەمیشە تووڕە بوون.
  
  هایدن کاتەکەی پشکنی...بەزەحمەت کاتژمێر ١١ی بەیانی بوو. دواتر هەستی پێکرا. باقی تیمەکە لە مێشکیدا بوو، گەدەی لە ترسی ئەوەی ئەمڕۆ ژیانیان لەدەست بدەن، دەچڕا. بۆچی بە جەهەنەم بەردەوامین لەم کارە؟ ڕۆژ لە دوای ڕۆژ، هەفتە لە دوای هەفتە؟ هەر جارێک شەڕ دەکەین ئەگەرەکان کەمتر لەبار دەبن.
  
  وە داهل بە تایبەتی؛ ئەم پیاوە چۆن لەم بابەتەدا مایەوە؟ پیاو بە ژن و دوو منداڵەوە دەبێت ئیتیکی کارکردنی بە قەبارەی چیای ئێڤرێست هەبێت. ڕێزی ئەو بۆ سەربازەکە هەرگیز لەوە زیاتر نەبووە.
  
  کینیماکا لە یەکێک لە مۆنیتەرەکان دا. - دەکرا خراپ بووایە.
  
  هایدن چاوی لێی بوو. "ئەمە چییە... ئای گەواد."
  
  بە سەرسوڕمانەوە سەیری کرد کە ڕامسێس هەنگاوی ناوە و بەرەو پرایس ڕادەکات و سەری بە زەویدا داوە. پاشان شازادەی تیرۆریست لەسەر جەستەی خەباتکار وەستا و دەستی کرد بە لێدانی بێ بەزەییانە، هەر لێدانێک هاوارێکی ئازاری لێدەهات. هایدن جارێکی تر دوودڵ بووەوە، پاشان بینی حەوزێکی خوێن دەستی کرد بە بڵاوبوونەوە بەسەر زەوییەکەدا.
  
  - من دەچمە خوارەوە.
  
  "منیش دەڕۆم". کینیماکا دەستی کرد بە هەستانەوە، بەڵام هایدن بە ئاماژەیەک ڕێگری لێکرد.
  
  "نەخێر. لێرە پێویستت پێیەتی".
  
  بە پشتگوێخستنی ئەو چاوانە، بەپەلە گەڕایەوە ژێرزەمینەکە و ئاماژەی بەو دوو پاسەوانە کرد کە لە کۆلێژەکەدا وەستابوون و دەرگای دەرەوەی ژوورەکەی ڕامسێسی کردەوە. پێکەوە بەپەلە دەچنە ژوورەوە، دەمانچەیان کێشاوە.
  
  پێی چەپی ڕامسێس خۆی بە ڕوومەتی پرایسدا کەوت و ئێسکەکەی شکاند.
  
  "وەستان!" هایدن لە توڕەییەوە هاوارێکی کرد. - تۆ دەیکوژیت.
  
  ڕامسێس جارێکی تر چەکەکەی بەکارهێنایەوە و چەناگەی پرایس شکاند و وتی: "تۆ گرنگی پێنادەیت". "بۆ دەبێت من? تۆ ناچارم دەکەیت خانەیەک لەگەڵ ئەم چەقەڵەدا هاوبەش بکەم. دەتەوێت ئێمە قسە بکەین؟ باشە ئیرادەی ئاسنینی من بەم شێوەیە جێبەجێ دەکرێت. ڕەنگە ئێستا بۆت دەرکەوێت".
  
  هایدن ڕایکرد بۆ لای بارەکان و کلیلەکەی خستە ناو قوفڵەکەوە. ڕامسێس پشتگیری خۆی کرد، پاشان دەستی کرد بە هەنگاونان بە کەللەسەر و شانەکانی پرایس، وەک ئەوەی بەدوای خاڵە لاوازەکاندا بگەڕێت و چێژ لە پرۆسەکە وەربگرێت. پرایس وازی لە هاوارکردن هێنابوو و تەنیا دەیتوانی نالەیەکی نزم بکات.
  
  هایدن دەرگاکەی بە فراوانی کردەوە، دوو پاسەوان پشتگیریان لێدەکرد. بەبێ ڕێوڕەسم هێرشی کردە سەر و بە دەمانچەکە لە پشت گوێی ڕامسێسەوە لێیدا و لە ڕۆبەرت پرایس دووری خستەوە. پاشان لە تەنیشت پیاوە گریاوەکە کەوتە سەر ئەژنۆی.
  
  "تۆ زیندووی?" بە دڵنیاییەوە نەیدەویست زۆر نیگەران دەرکەوێت. کەسانی وەک ئەو نیگەرانییان وەک لاوازییەک دەبینی کە دەتوانرێت بقۆزرێتەوە.
  
  "ئازاری هەیە?" خۆی فشاری خستە سەر بڕبڕەکانی پرایس.
  
  قیژەکە پێی گوت کە "بەڵێ، ئەوە ڕوویدا."
  
  - باشە، باشە، واز لە گریانی بێنە. وەرگەڕێ با بتبینم".
  
  پرایس بە زەحمەت خۆی وەرگەڕا، بەڵام کاتێک وەریگرت، هایدن بە بینینی دەمامکی خوێن و ددانی شکاو و لێوی دڕاو چاوی بڕییەوە. بینی گوێی سوور بووەتەوە و چاوی ئەوەندە ئاوساوە کە ڕەنگە جارێکی تر کار نەکاتەوە. سەرەڕای باشترین هیواکانی، چاوەکانی چرپاند.
  
  "گەمژەیی".
  
  بەرەو ڕامسێس بەڕێکەوت. - هاوڕێ، تەنانەت پێویست ناکات بپرسم شێتیت، وانییە؟ تەنها شێتێک ئەو کارە دەکات کە تۆ دەیکەیت. هۆکار? پاڵنەر؟ ئامانج? گومانم هەیە تەنانەت لە مێشکتدا تێپەڕیبێت".
  
  گلۆکی بەرز کردەوە، لە ڕاستیدا بە تەواوی ئامادە نەبوو بۆ تەقەکردن. پاسەوانەکانی تەنیشتی ڕامسێسیان داپۆشی لە ئەگەری هێرشکردنە سەری.
  
  ڕامسێس وتی: تەقە بکە. واتە: خۆت لە دونیایەکی پڕ لە ئازار ڕزگار بکە.
  
  - ئەگەر ئەمە وڵاتی تۆ بوایە، ماڵەکەت بوایە، هەر ئێستا دەمکوژیت، نەخێر؟ تۆ کۆتاییت بە هەموو شتێک دەهێنا".
  
  "نەخێر. خۆشی کوشتنی وا خێرا چییە؟ سەرەتا بە ڕوتکردنەوەت و بەستنەوەی ئەندامەکانت کەرامەتی تۆم لەناو دەبرد. پاشان بە بەکارهێنانی شێوازێکی هەڕەمەکی ویستی تۆم دەشکاند، گرنگ نییە لەو ساتەدا چی دروست بوو. پاشان ڕێگەیەکم دەدۆزییەوە بۆ ئەوەی بتکوژم و بتگەڕێنمەوە، دووبارە و دووبارە، دواجار کاتێک بۆ سەدهەمین جار داوای لێبوردنت لێکردم کۆتایی بە ژیانت بهێنم."
  
  هایدن سەیری دەکرد، ڕاستییەکانی لە چاوەکانی ڕامسێسدا دەبینی و نەیدەتوانی خۆی لە لەرزین ڕابگرێت. لێرەدا پیاوێک بوو کە بەبێ بیرکردنەوەی دووەم، بۆمبێکی ئەتۆمی لە نیویۆرک دەتەقێنێتەوە. سەرنجی ئەو هێندە لەلایەن ڕامسێسەوە و هەروەها پاسەوانەکانییەوە هەڵمژرا، کە کاردانەوەیان نەبوو بەرامبەر بەو هەنگاوە تێکەڵاوانە و هەناسەدانی چەقەڵانەی کە لە پشتیانەوە دەهاتن.
  
  چاوەکانی ڕامسێس دەدرەوشایەوە. هایدن دەیزانی کە فریو دراون. وەرگەڕا، بەڵام بە خێرایی نەبوو. ڕەنگە پرایس وەزیری بەرگری بووبێت، بەڵام پیشەیەکی سەربازیی بەرچاوی هەبووە و ئێستا بەو شتانە دەژیا کە لەبیری بووە. هەردوو دەستی خستە ناو قۆڵی درێژکراوی پاسەوانەکەوە و وایکرد دەمانچەکەی بە زەویدا بکشێت و دواتر مشتەکەی خستە ناو سکی پیاوەکەوە و لە نیوە چەمایەوە. لەکاتی ئەنجامدانی ئەم کارەدا، کەوتە خوارەوە، گرەو دەکات کە هایدن و پاسەوانەکەی تر تەقەی لێنەکەن، بە چەند شێوەیەک گرەویان لەسەر پێگەی خۆی کرد و کەوتە سەر تفەنگەکە.
  
  وە لە ژێر چەناگەیدا تەقەی کرد، فیشەکەکە بەر چاوی پاسەوانە سەرسوڕهێنەرەکە کەوت. هایدن هەستەکانی وەلا نا و گلۆکی خۆی ئاراستەی پرایس کرد، بەڵام ڕامسێس وەک گایەکی سەر تراکتۆر هێرشی کردە سەری، هێزی تەواوی جەستەی ئیفلیج بوو، لە پێیەکانی کەوتە خوارەوە. ڕامسێس و هایدن بەناو خانەکەدا بە چەقۆ ڕۆیشتن، دەرفەتی ئەوەی بە پرایس دا کە لێدانێکی پاک لەسەر پاسەوانی دووەم بنیشێتەوە.
  
  سوودی لەم شتە وەرگرت، ئەو سەرلێشێواوییەی بە قازانجی خۆی بەکارهێنا. پاسەوانی دووەم پێش دەنگدانەوەی ئەو فیشەکەی کە کوشتی گیانی لەدەستدا. تەرمی لە پێی پرایسدا بەر زەوی کەوت، کە تاکە چاوی کارا سکرتێرەکە سەیری دەکرد. هایدن لە ژێر جەستە زەبەلاحەکەی ڕامسێسەوە سەرکەوتە دەرەوە، هێشتا گلۆکی خۆی گرتبوو، چاوی کێوی بوو و پرایس بە ئامانجی دەمانچە گرتبوو.
  
  "بۆچی?"
  
  پرایس بە نەگبەتییەوە وتی: "من دڵخۆشم بە مردن. "من دەمەوێت بمرم".
  
  "بۆ ئەوەی یارمەتیدەر بیت لە ڕزگارکردنی ئەم پارچە چەوتە؟" بە کۆسپەوە بەسەر زەوییەکەدا کەوت و بە خەباتەوە.
  
  ڕامسێس بە گەمژەییەوە وتی: یەک یاری دیکەم ماوە.
  
  هایدن هەستی کرد زەوی لە ژێرەوەیدا دەلەرزێت، دیوارەکانی ژێرزەمینەکە دەلەرزین و هەوری هاوەنیان فڕێدەدایە دەرەوە. هەر چەقۆکانی قەفەسەکە دەستیان کرد بە لەرزین. دەست و ئەژنۆکانی ڕێکخستەوە و ئارام بووەوە و سەیری سەرەوە و خوارەوەی کرد، چەپ و ڕاست. هایدن چاوی لە گڵۆپەکان بوو کاتێک دووبارە و سێبارە دەچڕان.
  
  ئێستا چی? چى دۆزەخێکه ئه مه...
  
  بەڵام ئەو پێشتر دەیزانی.
  
  شوێنەکە کەوتە بەر هێرشی زەمینی.
  
  
  بەشی بیست و هەشتەم
  
  
  هایدن هەناسەی هەڵکێشا لە کاتێکدا دیوارەکان بەردەوام بوون لە لەرزین. ڕامسێس هەوڵیدا هەستێتەوە، بەڵام ژوورەکە بە دەوریدا هەژاند. تیرۆریستەکە کەوتە سەر ئەژنۆ. پرایس بە سەرسوڕمانەوە سەیری دەکرد کە هەر گۆشەی ژوورەکە دەگۆڕا، جومگەکان دەجووڵان و ڕێکدەخرانەوە، لەگەڵ هەر چرکەیەکدا لێوارەکان دەشێوێن. هایدن خۆی لە کەوتنە خوارەوەی پارچە هاوەنێک بەدوور گرت کاتێک بەشێک لە سەقفەکەی داڕما. وایەر و بۆری هەوا بە سەقفەوە هەڵواسرابوو، وەکو پاندۆلۆمی فرەڕەنگ دەسوڕانەوە.
  
  هایدن بەرەو دەرگای خانەکە ڕۆیشت، بەڵام ڕامسێس ئەوەندە زیرەک بوو کە ڕێگاکەی گرت. ساتێکی خایاند تا تێگەیشت کە هێشتا گلۆکی گرتووە و تا ئەو کاتە زۆربەی سەقفەکە دەڕووخێت و خودی دارەکان بەرەو ناوەوە کڕنۆش دەچوون، خەریک بوو بڕووخێن.
  
  پرایس بە بێ هەناسەییەوە وتی: پێموایە... تۆ زیادەڕەوی دەکەیت.
  
  هایدن بە دەموچاوی ڕامسێسەوە هاوارێکی کرد و وتی: "هەموو ئەم شوێنە نەفرەتییە لەیەک دەچێت".
  
  "هێشتا نا".
  
  تیرۆریستەکە هەستا و بەپەلە بەرەو دیوارە دوورەکە ڕۆیشت، هەوری هاوەن و پارچە کۆنکرێت و گچکە بە هەموو دەوروبەریدا دەفڕین و کەوتنە خوارەوە. دەرگای دەرەوە شل بووەوە و پاشان بە وەرچەرخان کرایەوە. هایدن بارەکەی گرت و خۆی ڕاکێشا و شێتەکەی گرتەوە، پرایس لە پشتەوە خەریکی خۆ چەقاندنەوە بوو. لە لوتکەدا خەڵکیان هەبوو. ڕامسێس تەنیا دەیتوانی ئەوەندە دوور بکەوێتەوە.
  
  بەو بیرکردنەوە هایدن بەدوای مۆبایلەکەیدا گەڕا، بەڵام بەزەحمەت توانی لەگەڵ ڕامسێسدا بگونجێت. ئەم پیاوە خێرا و توند و بێبەزەیی بوو. بە پێی پلیکانەکاندا سەرکەوت و تەحەدای پۆلیسێکی فڵچەی لابرد و سەرەتا سەری فڕێدایە سەر هایدن. کابراکەی گرت و دەستی گرت و تا ئەو کاتە ڕامسێس لە دەرگای سەرەوەی خۆیەوە دەچەماندەوە.
  
  هایدن بە گەرمی بەدوایدا ڕۆیشت. دەرگای سەرەوە بە فراوانی کراوە وەستابوو، شووشەکەی درزاوی بوو، چوارچێوەکانی پارچە پارچە بوون. سەرەتا تەنها شتێک کە لە ژووری مۆنیتەرەکەوە دەیبینی مۆر بوو کە لە زەویەوە هەڵدەستا و دەستی دەبرد بۆ ڕاستکردنەوەی چەند شاشەیەکی چەواشەکراو. هەندێکی تریش لە بەستنەوەکانیان دڕاون و لە دیوارەکە دابڕاون و لە کاتی نیشتنەوەدا کەوتنە خوارەوە. کینیماکا ئێستا بە شاشەکەیەوە کە لە شانەکانیەوە کەوتبووە خوارەوە، شووشە و پلاستیک لە قژیدا گیربوو، هەستا. دوو بریکارەکەی دیکەی ژوورەکە هەوڵیان دەدا خۆیان بەیەکەوە بکێشن.
  
  - چی لێی داین؟ مۆر بە سەرنجدان بە هایدن ڕایکردە دەرەوە لە ژوورەکە.
  
  - ڕامسێس لە کوێی جەهەنەمدایە؟ ئەو هاوارێکی کرد. - نەتبینی؟
  
  دەمی مۆر کرایەوە. "دەبێت لە بلۆکی خانەکەدا بێت."
  
  کینیماکا شووشە و پاشماوەی دیکەی لە شانەکانی فڵچە کرد. "سەیریم دەکرد... پاشان هەموو دۆزەخێک شل بووەوە."
  
  هایدن بە دەنگی بەرز جنێوی دا کاتێک سەرنجی پلیکانەکانی لای چەپی بوو، و پاشان باڵکۆنی پێشەوەی کە ڕووی لە ئۆفیسی سەرەکی بنکەکە بوو. جگە لە بەزاندنی بیناکە هیچ ڕێگەیەکی تر نەبوو بۆ دەرچوون لە بیناکە. ڕایکرد بۆ لای پەنجەرەکە و دەستی گرت و ژوورەکەی خوارەوەی پشکنی. ستافەکە کەمکرایەوە، وەک تیرۆریستان پلانیان بۆ دانابوو، بەڵام هەندێک کار لە نهۆمی خوارەوە داگیرکرابوون. ژن و پیاو کەلوپەلەکانیان کۆدەکردەوە، بەڵام زۆربەیان بە چەکەکانیانەوە بەرەو دەروازەی سەرەکی دەڕۆیشتن، وەک ئەوەی چاوەڕوانی هێرشێک بن. بە هیچ شێوەیەک نەدەکرا ڕامسێس لە نێو ئەواندا بێت.
  
  کەواتە لە کوێ؟
  
  چاوەڕوانی. من سهیر ئهكهم. ئەوە نەبوو کە...
  
  "ئەمە کۆتایی نییە!" - ئەو هاوارێکی کرد. "لە پەنجەرەکان دوور بکەوەرەوە!"
  
  زۆر درهنگه. بلیتزکریگ بە تەقینەوەیەکی گەورە دەستی پێکرد؛ پەنجەرەی پێشەوەی تەقیەوە و بەشێک لە دیوارەکە داڕما. تەواوی دیدگای هایدن گۆڕا، هێڵی سەقفەکە کەوتە خوارەوە. لەگەڵ کەوتنی پۆلیس، پاشماوە بە تەواوی وێستگەکەدا تەقیەوە. هەندێکیان لەسەر ئەژنۆیان هەڵسانەوە یان بە پەلە دوورکەوتنەوە. هەندێکی تریش بریندار بوون یان خۆیان بینیەوە کە گیریان خواردووە. ئۆتۆمبێلی RPG بەناو ڕووبەری شکاودا هێسکی کرد و خۆی کێشا بە کۆنسۆلی خزمەتکارەکەدا و کۆپانێکی بڵێسەی ئاگر و دوکەڵ و پاشماوەی بەسەر ناوچەی نزیکدا نارد. پاشان هایدن پێیەکانی ڕاکردن بینی کاتێک زۆرێک لە پیاوە دەمامکدارەکان دەرکەوتن، هەموویان دەمانچەیان بە شانیانەوە بەستبوو. بە بڵاوبوونەوە بۆ هەر لایەک، هەر شتێک کە دەجووڵایەوە ئامانجیان دەکرد و دواتر دوای ئەوەی بە وردی بیریان لێکردەوە، تەقەیان دەکرد. هایدن و کینیماکا و مۆر یەکسەر تەقەیان لێکردەوە.
  
  فیشەک وێستگەی وێرانکراوی کون کرد. هایدن لە خوارەوە یازدە کەسی ژمارد پێش ئەوەی ئەو باڵکۆنە دارەی کە دەیپاراست دەست بکات بە پارچە پارچەبوون. توێکڵەکان ڕاست بەناودا تێپەڕین. پارچە پارچەکان پچڕان و بوون بە پارچە پارچەی مەترسیدار. هایدن لە پشتەوە بە دواوە کەوتە سەری و پاشان وەرگەڕا. جلیقەکەی دوو لێدانی بچووکی وەرگرتبوو، نەک لە فیشەک و ئازارە توندەکەی خوارەوەی گوێدرێژەکەی پێی دەگوت کە چەقۆیەکی دار گۆشتی بەرچاوی کەوتووە. کینیماکاش هەناسەی هەڵکێشا و مۆریش هەستا تا چاکەتەکەی داکەنێت و ڕیشەکانی لە شانەکەی پاک بکاتەوە.
  
  هایدن خۆی خزاندەوە سەر باڵکۆنەکە. لە ڕێگەی بۆشاییەکانەوە سەیری پێشڕەوی گروپە هێرشبەرەکەی دەکرد و گوێی لە گریانی ڕیخۆڵە بوو کاتێک داوای سەرکردەکەیان دەکرد. ڕامسێس وەک شێرێکی ڕاوچی ڕایکرد، لە کەمتر لە چرکەیەکدا لە چاوی هایدن دەرچوو. ئەو چانسی تەقەکردنی چەقاند، بەڵام پێشتر دەیزانی کە فیشەکەکە لە نزیکەوە نافڕێت.
  
  "گەمژەیی!"
  
  هایدن هەستا و چاوێکی لە کینیماکا کرد و بەرەو پلیکانەکان ڕایکرد. نەیانتوانی ڕێگە بدەن شازادەی تیرۆریست هەڵبێت. بە قسەی ئەو بۆمبەکە دەتەقێتەوە. هایدن هەستێکی هەبوو کە زۆر چاوەڕێ ناکات.
  
  - بڕۆ، دوور بکەوە! - بە مانۆ هاوارێکی کرد. "دەبێت یەکسەر ڕامسێس بهێنینەوە!"
  
  
  بەشی بیست و نۆ
  
  
  چوارڕێیانەکە تەنها لە دەرەوەی شوێنەکە بەزۆری پڕ بوو لە خەڵک، پەڕینەوەکە بە پیادە گیرابوو و ڕێگاکان بە ڕیتمێکی بەردەوامی ئۆتۆمبێلەکانی تێپەڕبوون دەنگیان دەدا. بینا بەرزەکان کە پەنجەرەی زۆریان هەبوو بەزۆری دەنگی بوق لێدان و پێکەنینەکانی نێوانیان ڕەنگدانەوەی بوو، ئەمەش ئاماژەیە بۆ بەرزبوونەوەی کارلێکی مرۆڤەکان، بەڵام ئەمڕۆ دیمەنەکە زۆر جیاواز بوو.
  
  دوکەڵ بەسەر ڕێگاکەدا دەسوڕایەوە و بەرەو ئاسمان بەرز بووەوە. پەنجەرە شکاوەکان لە شەقامەکاندا زبڵ و خاشاکیان پڕکردبوو. دەنگە کزەکان بە دەوری ناوەندەکەدا دەچرپاند کاتێک توێکڵ شۆک و بریندارەکان بە هۆش خۆیان دەهاتنەوە یان لە شاردنەوە دەرچوون. سیرینەکان لە دووری نزیکەوە گریانی. لای 3rd Avenue ی بیناکەیان وەک مشکێکی زەبەلاح دەرکەوت کە بە هەڵە بە پارچە پەنیری خۆڵەمێشی زانیبێت و گازێکی گەورەی لێ دەرهێنابێت.
  
  هایدن کەمێک هەستی بەم شتە کرد، لە وێستگەکە ڕایکرد و پاشان خاو بووەوە کاتێک بە دەوروبەریدا دەگەڕا بۆ هەڵهاتووەکان. ڕاستەوخۆ لە پێشەوە، لە شەقامی ٥١، ئەوان تاکە کەس بوون کە ڕایاندەکرد- یازدە پیاو جل و بەرگی ڕەشیان لەبەردا بوو، لەگەڵ ڕامسێسە هەڵەنەکراوەکان لە سەرووی ئەوانی دیکەوە بەرز بوون. هایدن بە پێشبڕکێدا بەناو ئەو چوارڕێیانەدا تێپەڕی کە داروپەردووی تێدا بوو، سەری سوڕمابوو بەهۆی ئەو بێدەنگییەی کە دەوری دابوو، هاوار و هاوارەکانی بێدەنگی و ئەو هەورە تۆز و خۆڵانەی کە هەوڵیان دەدا کوێری بکەن. لە سەرەوە، لە بۆشاییەکانی نێوان سەقفی بیناکانی ئۆفیسەکاندا - ستوونی کۆنکرێتی ڕاست کە ڕێڕەوێکی ڕاستیان وەک هێڵەکانی سەر تۆڕێک دیاری دەکرد - تیشکی خۆری بەیانیان بە زەحمەت ڕکابەری دەکرد. خۆر پێش نیوەڕۆ بە دەگمەن لەسەر شەقامەکان دەرکەوت، ماوەیەک پێشتر لە پەنجەرەکانەوە ڕەنگدانەوەی هەبوو و تەنها چوارڕێیانەکانی ڕووناک دەکردەوە تا بەسەر سەریدا هەڵدەهات و ڕێگەی نەدۆزیەوە بۆ خوارەوە لە نێوان بیناکاندا.
  
  کینیماکا، سەگە پیرە دڵسۆزەکە، بەپەلە لە تەنیشتیدا ڕۆیشت. وتی: تەنها دوانزەیان هەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مۆر چاودێری هەڵوێستی ئێمە دەکات. ئێمە شوێنیان دەکەوین تا هێزی بەهێزمان دەست دەکەوێت، باشە؟"
  
  دایکی گوتی: "رامسێس. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە لە پێشینەی کارەکانمانە. بە هەر نرخێک بێت دەیگەڕێنینەوە".
  
  کینیماکا خەریک بوو خۆی بە ڤانێکی وەستاودا بکێشێت و دەڵێت: "هایدن". - تۆ بیر لەم شتە ناکەیتەوە. ڕامسێس پلانی هەموو شتێکی دانا. وە تەنانەت ئەگەر نەیکردبێت - تەنانەت ئەگەر شوێنەکەی بە جۆرێک دزەپێکرابێت بۆ ژووری پێنجەم - ئێستا گرنگ نییە. ئەمە ئەو بۆمبەیە کە دەبێت بیدۆزینەوە".
  
  "هۆکارێکی تر بۆ گرتنی ڕامسێس."
  
  کینیماکا وتی: ئەو هەرگیز پێمان ناڵێت. - بەڵام ڕەنگە یەکێک لە خوێندکارەکانی ئەو کارە بکات.
  
  هایدن وتی: تا زیاتر بتوانین ڕامسێس لە هاوسەنگیدا بهێڵینەوە. "ئەم شارە چانسی باشتری هەیە بۆ ئەوەی لە هەموو ئەمانە ڕزگاری بێت."
  
  بە درێژایی شەقامەکەدا پێشبڕکێیان دەکرد، لەناو ئەو چەند سێبەرەدا خۆیان دەهێشتەوە کە بینا بەرزەکان دەیکرد و هەوڵیان دەدا هیچ دەنگە دەنگێک دروست نەکەن. ڕامسێس لە ناوەڕاستی پاکەتەکەیدا بوو و فەرمانەکانی دەدا و ئێستا هایدن بیری هاتەوە کە لە بازاڕدا ئەم پیاوانەی بە "لیجیۆنێر"ی خۆی ناوبردبوو. هەریەکەیان کوشندە و دڵسۆز بوون بۆ دۆزی خۆیان، چەندین هەنگاو لە سەرووی بەکرێگیراوانی ئاساییەوە. سەرەتا دوانزە کەس بەبێ بیرکردنەوەیەکی زۆر پەلەیان کرد، کەمێک مەودایان لە نێوان خۆیان و سایتەکەدا دانا، بەڵام دوای خولەکێک دەستیان کرد بە خاوبوونەوە، دوو کەسیش ئاوڕیان دایەوە و پشکنینیان بۆ کرد کە ئایا هیچ ڕاوکەرێک هەیە یان نا.
  
  هایدن تەقەی کرد و بە تووڕەییەوە لە گلۆکەکەیەوە دەیقەقاند. پیاوێک کەوتە خوارەوە و ئەوانی دیکەش سوڕانەوە و تەقەیان لێکردەوە. دوو بریکاری پێشووی سی ئای ئەی لە پشت گوڵدانێکی کۆنکرێتییەوە کۆتریان کرد. هایدن بە دەوری لێوارە دەورییەکەیدا سەیری کرد، نەیدەویست چاوی لە دوژمنەکەی لەدەست بدات. ڕامسێس لە لێواری تێکچوون بوو، لەلایەن گەلەکەیەوە داپۆشرابوو. ئێستا بینی کە ڕۆبەرت پرایس بە چارەنووسی خۆی جێهێڵراوە، بەزەحمەت توانیویەتی بوەستێت، بەڵام هێشتا بۆ پیاوێکی لێدراو و بەساڵاچوو باش بووە. سەرنجی گەڕایەوە سەر ڕامسێس.
  
  - ئەو ڕاست لەوێیە، مانۆ. با ئەم شتە کۆتایی پێ بێنین. پێت وایە ئەگەر بمرێت هەر دەتەقنەوە؟"
  
  - نەفرەت، نازانم. بە زیندووی بردنی باشتر بوو. ڕەنگە بتوانین بە فیدیە بیگرین".
  
  "بەڵێ، باشە، دەبێت سەرەتا ئەوەندە لێی نزیک ببینەوە."
  
  کامێراکە جارێکی تر زووم کردەوە، ئەمجارەیان هەڵهاتنەکەیان داپۆشی. هایدن لە گوڵەبەڕۆژەیەکەوە بۆ جێگای گوڵێکی تر ڕایکرد و بە شەقامەکەدا بەدوایاندا دەڕۆیشت. فیشەک لە نێوان ئەو دوو گروپەدا دەهاتە خوارەوە و پەنجەرەکانیان شکاند و بەر ئۆتۆمبێلە وەستاوەکان کەوت. هێڵێک لە تاکسی زەردی پەرش و بڵاو، داپۆشینی باشتر و دەرفەتی نزیکبوونەوەی بۆ هایدن پێشکەش کرد و ئەویش درێغی نەکرد لە گرتنی.
  
  "با!"
  
  سواری تەکسی یەکەم بوو، خۆی خلیسکاند بۆ لایەک و یەکێکی دیکەی بەکارهێنا کە لە کەناری ڕێگاکەدا مابووەوە بۆ ئەوەی خۆی داپۆشێت کاتێک ڕایکرد بۆ تەکسییەکەی دواتر. ویندۆز بە دەوریدا تەقیەوە کاتێک زیندانەوانەکانی هەوڵیان دەدا لایانببەن، بەڵام بەرگەکە بەو مانایە بوو کە لیژنە نوێیەکانی ڕامسێس هەرگیز بەڕاستی نەیاندەزانی لە کوێن. دوای چوار تاکسی و ئەوان ڕاکەرەکانیان ناچار دەکرد خۆیان بشارنەوە، خاویان دەکردەوە.
  
  گوێچکەی کینیماکی دەستی کرد بە چرپە. "یارمەتی پێنج خولەک ماوە."
  
  بەڵام تەنانەت ئەمەش نادیارە.
  
  جارێکی تر خانەکە وەک گروپێکی کۆمپاکت کاردەکات. هایدن ڕاوکردنی کرد، نەیتوانی بە سەلامەتی بۆشاییەکە دابخات و هەروەها ناچار بوو تەقەمەنی بپارێزێت. ئەوەش دەرکەوت کە خانەکە دەستی کردووە بە نیگەرانی لە ئەگەری هاتنی هێزی بەهێزکەر، چونکە جوڵەکانیان زیاتر هێمن بوو، کەمتر وریا بوون. هایدن ئامانجی یەکێک لە پاسەوانەکانی دواوەی گرت و تەنها لەدەستیدا چونکە بە دارە پەیکەرسازییەکەدا تێپەڕی کاتێک تەقەی دەکرد.
  
  بەختێکی ناخۆشی پاک.
  
  لەناکاو وتی: مانۆ. - لە شوێنێک یەکێکیانمان لەدەستداوە؟
  
  - دووبارە بژمێرە.
  
  تەنها دەیتوانی دە ژمارە بژمێرێت!
  
  لە شوێنێکی نادیارەوە دەرکەوت، لە ژێر ئۆتۆمبێلێکی وەستاوەوە بە شێوازێکی ستایلەوە هاتە دەرەوە. یەکەم لێدانی پەیوەندی بە پشتی ئەژنۆی کینیماکیەوە بوو، بووە هۆی ئەوەی پیاوە گەورەکە بچەمێتەوە. لەکاتی لێدانیدا دەستی ڕاستی PPK ێکی بچووکی هێنایە سەرەوە، قەبارەکەی وایکرد کەمتر کوشندە نەبێت. هایدن کینیماکای فڕێدایە لایەک، جەستەی تاڕادەیەک بچووکی وەک هەر وەرزشوانێکی پلە جیهانی بەهێز و وزەبەخش بوو، بەڵام تەنانەت ئەوەش تەنها دەیتوانی کەمێک پیاوە گەورەکە بجوڵێنێت.
  
  فیشەکەکە لە نێوانیاندا فڕی، سەرسوڕهێنەر، هەناسەبڕکێ، کورتترین سات لە دۆزەخی پاک، پاشان لیجۆنێرەکە جارێکی تر جووڵەی کرد. لێدانێکی دیکە پەیوەندی بە ئەژنۆی هایدنەوە هەبوو و مانۆ بەردەوام بوو لە کەوتنەکەی و بە سنگی یەکەم خۆی کەوتە ناو هەمان ئەو ئۆتۆمبێلە وەستاوەوە کە دوژمنەکەیان بۆ داپۆشینی بەکاریهێنابوو. خرۆشانێک لێی ڕزگاری بوو کاتێک خۆی بینی کە بە نائومێدیەوە هەوڵی دەدا لەسەر ئەژنۆکانی خۆی بخولێتەوە.
  
  هایدن هەستی بە ئازارێکی بچووک کرد لە ئەژنۆیدا و لەوەش گرنگتر هەستی بە لەدەستدانی هاوسەنگی لەناکاو کرد. زیاتر لەبارەی هەڵهاتنی ڕامسێس و ئەو بوفێیە ترسناکەی کە بەدوایدا هات، دەزانی نەک لەبارەی لیجیۆنێرە شەڕکەرەکەوە و هەموو ڕیشاڵەکانی بوونەکەی دەیویست بە خێرایی ئەم شتە کۆتایی پێبهێنێت. بەڵام ئەم پیاوە شەڕڤانێک بوو، شەڕکەرێکی ڕاستەقینە بوو، بە ڕوونی دەیویست بژی.
  
  دیسان دەمانچەکەی تەقاندەوە. ئێستا هایدن دڵخۆش بوو کە هاوسەنگی لەدەستدا چونکە لەو شوێنەدا نەبوو کە چاوەڕێی دەکرد. بەڵام فیشەکەکە شانی لەوەڕاند. کینیماکا بە دەمانچەکەوە خۆی فڕێدایە دەستەکە و لە ژێر شاخێکی ماسولکەدا نێژرا.
  
  لیجۆنێرەکە لە یەک کاتدا وازی لێهێنا، بە بێهودەیی شەڕکردن لەگەڵ هاواییەکانی بینی. پاشان تیغێکی ترسناک و هەشت ئینج دەرهێنا و سییەکانی بە هایدن دا. بە شێوەیەکی نائاسایی پێچایەوە، هەندێک شوێنی بەدەستهێنا بۆ ئەوەی لەو لێدانە کوشندەیە دوور بکەوێتەوە. کینیماکا دەمانچەکەی هەڵدا ، بەڵام لیجۆنێرەکە پێشبینی ئەمەی کردبوو و زۆر خێراتر وەریگرتبوو، چەقۆکە بە توندی هاواییەکەی لە سنگی بڕییەوە، کە بەهۆی جلیقەی پیاوەکەوە بێ بایەخ بوو، بەڵام هێشتا فڕێیدایە سەر شانەکانی.
  
  ئاڵوگۆڕەکە ئەو دەرفەتەی بە هایدن دا کە پێویستی بوو. لەکاتێکدا دەمانچەکەی دەرهێنا، پێشبینی ئەوەی کرد کە لیجۆنێرەکە چی دەکات- دەسوڕێتەوە و چەقۆیەک بەسەر فێڵبازەکەدا فڕێدەدات- بۆیە هەنگاوی نا بۆ لای و چەقۆکەی ڕاکێشا.
  
  سێ فیشەک لە سنگی پیاوەکەدا دڕا، کاتێک چەقۆکە لە دەرگای ئۆتۆمبێلەکەوە هەڵفڕی و بە زەویدا کەوتە خوارەوە و هیچ زیانێکی نەبوو.
  
  هایدن بە کینیماکەی گوت: "بیبە واڵتەر، پێویستمان بە هەموو فیشەکێک دەبێت."
  
  کاتێک هەستا، کۆمەڵێک چەکداری بێ هەڵەی بینی کە بەپەلە بە شەقامەکەدا دەڕۆیشتن، چەند سەد مەترێک لە دوورییەوە. ئێستا ئاڵۆزتر دەبوو - کۆمەڵێک کەس دەرکەوتن و بە شەقامەکاندا دەگەڕان، بەرەو ماڵەوە دەڕۆیشتن یان زیانەکانیان دەپشکنین، یان تەنانەت لە چاوی سادەدا وەستابوون و کلیکیان لەسەر ئامێرە ئەندرۆیدەکانیان دەکرد - بەڵام بینینی دەرکەوتنی سەری ڕامسێس لە هەر چەند پێیەکدا لە یەک کاتدا دەناسرایەوە .
  
  ژنەکە وتی: "ئێستا بجوڵێ" و ئەندامە ئازاربەخش و کێشراوەکانی ناچارکرد لە توانای خۆیان زیاتر کاربکەن.
  
  کامێراکە ون بوو.
  
  "چی ئەو-"
  
  کینیماکا بە دەوری ئۆتۆمبێلەکەدا ڕۆیشت و بەسەر کابۆکەدا بازێکی دا.
  
  هاواییەکە بە هەناسەبڕکێیەوە وتی: فرۆشگای وەرزشی گەورە. "ئەوان کۆتریان کردە ژوورەوە."
  
  هایدن بە سووکایەتییەوە دوو وشەی کۆتایی تفی کرد و وتی: "کۆتایی ڕێگاکە شازادە ڕامسێس." - پەلە بکە مانۆ. وەک وتم دەبێت ئەو گەوادە سەرقاڵ بکەین و سەرنجی لەم بۆمبە ئەتۆمییە دوور بخەینەوە. هەر خولەکێک، هەر چرکەیەک ئەژمار دەکرێت".
  
  
  بابەتی سی
  
  
  پێکەوە بە دەرگاکانی پێشەوەی فرۆشگای وەرزشی کە هێشتا وەرچەرخان بوون و چوونە ناو ناوەوەی فراوان و بێدەنگەکەی. کەیسی نمایش و ڕەفە و هەڵواسینی جل و بەرگ لە هەموو شوێنێک و بە درێژایی هەموو کۆلانەیەک بوو. لەسەر سەقفی چوارچێوەی کراوە دانرابوو، ڕووناکی بە کاشی درەوشاوە دابین دەکرا. هایدن چاوی لە زەوییە سپییە ڕەنگدانەوەییەکان بوو و شوێنپێی تۆزاوی بینی کە دەچوونە ناو دڵی فرۆشگاکە. بە پەلە فرۆشگاکەی پشکنی و جلیقەکەی ڕێکخست. ئەو دەموچاوەی لە ژێر ڕەفەی جلەکانەوە دەچووە دەرەوە، وای لێکرد کە لەرزۆک بێت، بەڵام ئەو ترسەی کە لە سیماکانیدا چەسپاوە، وای لێکرد نەرم بێتەوە.
  
  ژنەکە گوتی: خەمت نەبێت. واتە: دابەزە و بێدەنگ بە.
  
  پێویستی بە داوای ڕێنمایی نەبوو. هەرچەندە ڕەنگە شوێن ڕێڕەوی قوڕاوییان کەوتبێت، بەڵام ژاوەژاوی پێشەوە شوێنی ئامانجەکانیان بەخشی. نالە نالە بەردەوامەکانی پرایس سوودێکی زیاتر بوو. هایدن لە ژێر قۆڵبەستێکی کانزایی پڕ لە لینجینگدا خلیسکاند و بە مانکینێکی سەرڕووتدا بە یەکپۆشی ڕاهێنانی نایکدا تێپەڕی و ڕۆیشت بۆ ئەو شوێنەی کە بۆ ئامێرە وەرزشییەکان تەرخانکرابوو. ڕەقەمی باربێل، سینی کێش، ترامپۆلین و ئامێری ڕۆیشتن بە ڕیزێکی یەکسان ڕیزکراون. تەنها گواستنەوە بۆ بەشێکی تر، گروپێکی تیرۆریستی هەبوو.
  
  پیاوێک بینی و زەنگی ئاگادارکردنەوە لێدا و تەقەی لێکرد. هایدن بە توندی و بە گۆشەیەک ڕایکرد، گوێی لە فیشەکەکە بوو کە لە قۆڵی کانزایی ڕۆڤەرەکە تەنها چەند ئینجێک لە لای چەپیەوە دەهاتە خوارەوە. کینیماکا بازێکی دا بۆ لای، بە قورسی لەسەر بەشی گواستنەوەی ئامێری ڕۆیشتنەکە نیشتەوە و بەناو بۆشاییەکەدا ڕۆیشت. هایدن دەستخۆشییەکەی بۆ لیجۆنێرەکە گەڕاندەوە بە دروستکردنی کونێک لە ڕەفەی پێڵاوی وەرزشی لە سەرووی سەریەوە.
  
  پیاوەکە هێواش هێواش هەنگاوی بۆ دواوە هێنا کاتێک هاوکارەکانی بڵاوبوونەوە. هایدن جانتای دافێڵی پەمەیی فڕێدا بۆ هەوا بۆ ئەوەی ژمارەکانیان بزانێت و ڕوخساری ڕوخساری ڕوخسار ڕوخسار بوو کاتێک چوار لێدانی جیاواز بە توندی لێیدا.
  
  کینیماکا هەناسەی هەڵمژی و وتی: ڕەنگە هەڵهاتنی ڕامسێس داپۆشێت.
  
  هایدن هەناسەی دا و وتی: ئەگەر هەرگیز پێویستمان بە تۆرستن داڵ بوو.
  
  "دەتەوێت من دۆخی شێتانە تاقی بکەمەوە؟"
  
  هایدن نەیتوانی پێکەنینەکانی سەرکوت بکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، پێموایە زیاتر هەڵبژاردنی شێوازی ژیانە نەک گۆڕینی گێڕ.
  
  کینیماکا وتی: هەرچییەک بێت. - با پەلە بکەین.
  
  هایدن تا پەنجە لێیدا و لە بەرگەکەی بازێکی دا و بە خێرایی تەقەی کرد. یەکێک لە فیگەرەکان هێواش هێواش هێواش هێواش هێواش کەوتە لایەک، ئەوانی تر کۆتریان کردە خوارەوە. هایدن هێرشی کردە سەریان و بەربەستی لە ڕێگاکەیان بەجێهێشت، بەڵام بە خێرایی بۆشاییەکەی داخست. لیجیۆنێرەکان پاشەکشەیان کرد و بەرز تەقەیان کرد و لە پشت ڕەفەیەکی پێڵاوی وەرزشی بە هەموو مارکە و ڕەنگێکەوە ون بوون کە بەرز بوو تا سەقف. هایدن و کینیماکا لە دیوەکەی تر دانیشتن و بۆ یەک چرکە وەستان.
  
  "ئامادە?" - پرسیم. هایدن ئاهێکی هەڵکێشا کاتێک ئەندامی خانەکە کەوتووەکەی لە چەکەکەی ئازاد کرد.
  
  کینیماکا وتی: بڕۆ.
  
  لەگەڵ هەڵسانیان، تەقینەوەی تەقەی دۆشکە کەمێک ڕەقەمی مەشق و ڕاهێنانەکانی سەرووی سەریان چەقاند. پارچە کانزا و کارتۆن و کانڤاس و پلاستیک بەسەریاندا دەباری. هایدن سەرکەوت بۆ لێوارەکە تەنانەت لە کاتێکدا هەموو پێکهاتەکە لەرزین.
  
  "ئۆه..." کینیماکا دەستی پێکرد.
  
  "گەمژەیی!" هایدن تەواو بوو و بازێکی دا.
  
  تەواوی نیوەی سەرەوەی کەوانتەرە پانەکە داڕما و پارچە پارچە بوو و کەوتە سەریان. دیوارێکی زەبەلاح و هەڵواسراو لە ڕەفەکاندا، لەگەڵ گەیشتنیاندا، سترۆتی کانزایی و سندوقی کارتۆن و کۆمەڵێک پێڵاوی نوێی کانڤاسی فڕێدا. کینیماکا دەستی بەرزکردەوە وەک ئەوەی بەرگری لە خۆی بکات لە بیناکە و بە متمانەوە بەردەوام بوو لە جووڵە، بەڵام بەهۆی بارستەییەکەیەوە کەوتە پشت هایدنی هەڵهاتوو. لە کاتێکدا کە لە بارستە کەوتووەکە دوورکەوتەوە، قاچی ڕاکێشراوی دەستی بەسەر پشتگیرییەکی کانزایدا گرت، کینیماکا سەری لە ژێر قۆڵەکانیدا نێژرا و خۆی بەهێز کرد کاتێک کەوتە سەری.
  
  هایدن بە دەمانچەکەوە فڕێدانەکەی تەواو کرد و سەیری دواوەی کرد. "مانۆ!"
  
  بەڵام کێشەکانی تازە دەستی پێکردبوو.
  
  چوار لیجیۆنێر هێرشیان کردە سەری و دەمانچەکەیان لێدا و بە کونی تفەنگەکانیان جەستەیان لێدا. هایدن خۆی داپۆشی و پاشان هەندێکی تری ڕۆڵ کرد. ڕەفەیەک لە تۆپی باسکە ڕوخا و تۆپی پرتەقاڵی بە هەموو ئاراستەکاندا دەفڕی. هایدن سەیری سەر شانی کرد، سێبەرەکانی بینی کە دەجووڵان و بە دەوروبەریدا سەیری گلۆکی کرد.
  
  تەقەیەک دەنگی دایەوە. گوێی لە فیشەکێک بوو کە لە نزیک سەریدا بەر شتێک کەوت.
  
  دەنگەکە وتی: هەر لێرە بوەستە.
  
  هایدن بەست و سەری بەرز کردەوە کاتێک سێبەری پیاوەکانی ڕامسێس بەسەریدا دابەزی.
  
  - ئێستا تۆ لەگەڵ ئێمەیت.
  
  
  بەشی سی و یەک
  
  
  درەیک تەقیەوە بۆ ناوچەی وێران، ئەلیسیا لە تەنیشتی بوو. یەکەم جوڵە کە بینییان لە مۆرەوە بوو کاتێک لە باڵکۆنی قاتی سەرەوەدا سوڕایەوە و دەمانچەیەکی ئاراستەیان کرد. دوای نیو خولەک، ئاسوودەیی لە دەموچاویدا دەرکەوت.
  
  هەناسەی هەڵمژی و وتی: لە کۆتاییدا. - پێم وایە ئێوە یەکەمجار گەیشتوونەتە ئێرە.
  
  درەیک وتی: کەمێک پێشوەختە ئاگادارکردنەوەمان وەرگرت. "هەندێک گاڵتەجاڕ بە ناوی ئەلیگاتۆر؟"
  
  مۆر بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت و ئیشارەتی پێکردن بۆ سەرەوە. - هەرگیز ناوی ئەوم نەبیستووە. ئایا ئەو سەرکردەی شانەی پێنجە؟"
  
  - ئێمە وا بیر دەکەینەوە، بەڵێ. ئەو وەزۆکێکی مەسخەرە و کەرێکی پڕە لە قسەی بێمانا، بەڵام ئێستا بەرپرسی ئەم بۆمبە ئەتۆمییە".
  
  مۆر بە دەمی کراوە سەیری دەکرد.
  
  ئەلیسیا وەرگێڕانی کردووە. - ئەلیگاتۆر لە جولیان مارش شێتتر دەنگ دەدات دوای دە گاڵۆن قاوە، منیش دەمگوت ئەوە مەحاڵە تا گوێم لە قسەکانی نەبوو. کەواتە، هایدن لە کوێیە و لێرە چی ڕوویدا؟"
  
  مۆر هەموو شتێکی بۆ داڕشتوون و کۆمێنتێکی لەسەر شەڕی نێوان ڕامسێس و پرایس و پاشان هەڵهاتنەکە کرد. درەیک سەری لە دۆخی وێستگەکە و دابەشنەکردنی ناتەواوی بریکارەکان لەقاند.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەکرا پلانی بۆ ئەمە دانابێت؟ بە درێژایی ڕێگاکە لەو قەڵا نەفرەتییەی پیرۆوە هاتوویت؟ تەنانەت کاتێک بە بازاڕەکەدا دەگەڕاین؟"
  
  مای بە گوماناوی دەرکەوت. "تەنانەت بۆ یەکێک لە تیۆرییەکانتان کەمێک دوورکەوتووانە دەنگ دەدات."
  
  ئەلیسیا وتی: "وە گرنگ نییە. "بەڕاستی? مەبەستم ئەوەیە کێ گرنگی پێدەدات؟ دەبێت واز لە غازکردنی خۆمان بهێنین و دەست بکەین بە گەڕان".
  
  مەی وتی: ئەمجارەیان. - من لەگەڵ تاز هاوڕام. ڕەنگە دوا خۆشەویستەکەی هەندێک هەستی لێدابێت." چاوێکی جوانی لە بۆ کرد.
  
  درەیک چرچ و لۆچ بوو کاتێک مۆر سەیری دەکرد، ئێستا چاوەکانی فراوانتر بوون. بریکاری وەزارەتی ناوخۆ چاوی لە چوار کەسەکە بوو.
  
  "دەنگەکەی ئاهەنگێکی نایاب وایە، کوڕان."
  
  درەیک شانی هەڵکێشا. "ئەوان بۆ کوێ چوون? هایدن و کینیماکا؟"
  
  مۆر ئاماژەی بەوەدا. "51هەمین. دوای ڕامسێس و یازدە شوێنکەوتووەکەی و ئەو پرایس گەمژەیە کەوتە ناو دوکەڵەکەوە. تەنها دوای چەند خولەکێک چاوم لێیان ون بوو".
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بە ڕیزێک شاشە کرد. - دەتوانی بیاندۆزیتەوە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "زۆربەی کەناڵەکان لەکارکەوتوون. شاشەکان لەناو دەچن. ئێمە بە سەختی دەبووین بۆ دۆزینەوەی پاتری پارک لە ئێستادا".
  
  درەیک ڕۆیشت بۆ لای پەنجەرەی باڵکۆنەکەی کە شکاوە و سەیری دەوروبەری وێستگەکە و شەقامەکەی دەرەوەی کرد. جیهانێکی سەیر بوو کە لەبەردەمیدا بوو، ناکۆک بوو لەگەڵ ئەو شارەی کە خەیاڵی دەکرد، گەڕاوەتەوە سەر پاژنەی پێیەکانی، لانیکەم بۆ ئەمڕۆ. تەنها یەک ڕێگای دەزانی بۆ ئەوەی یارمەتی ئەم کەسانە بدات باشتر بن.
  
  بە سەلامەتی بیانهێڵەرەوە.
  
  "هیچ هەواڵێکی ترت هەیە؟" مۆر پرسی. - باوەڕم وایە لەگەڵ مارش و ئەم کابرایەی ئەلیگاتۆر قسەت دەکرد.
  
  ئەلیسیا وتی: تەنها ئەوەی پێمان وتیت. "ئایا کۆدەکانی ناچالاککردنت پشکنیوە؟"
  
  مۆر ئاماژەی بە ئایکۆنێکی ترپاندن کرد کە تازە دەستی کردبوو بە هەڵچوون لەسەر یەکێک لە شاشەکانی کە لە ژیاندا مابوو. "با سەیر بکەین".
  
  درەیک گەڕایەوە کاتێک بیو بەرەو فێنککەرەوەی ئاوەکە ڕۆیشت بۆ ئەوەی خواردنەوەیەک وەربگرێت. مۆر ئیمەیڵەکەی بە دەنگی بەرز خوێندەوە، بە خێرایی گەیشتە خاڵەکە و ڕەسەنایەتی کۆدەکانی ناچالاککردنی پشتڕاستکردەوە.
  
  مۆر بە وردی خوێندەوە: "کەواتە." ئاماژەی بەوەشکردووە، "کۆدەکان لە ڕاستیدا کۆشرن. دەبێت بڵێم ئەمە سەرسوڕهێنەرە. پێت وایە مارش زانیبێتی دەستبەسەردا دەگیرێت؟"
  
  درەیک دەڵێت: دەکرێت هەر ژمارەیەک هۆکار هەبن. - سەلامەتی بۆ خۆت. هاوسەنگی لە لێواردا. ڕاستییە سادەکە ئەوەیە کە پیاوەکە شەش خول کەمترە لە کلیپێکی تەواو. ئەگەر ئەو ماسییە ئەوەندە خۆنمایشکەر دەرنەکەوتبا، لە ڕاستیدا هەستم بە سەلامەتی دەکرد لە ئێستادا".
  
  "واپی؟"
  
  " گوێز؟" درەیک هەوڵیدا. "نازانم. هایدن لە من باشتر بە زمانی تۆ قسە دەکات".
  
  "ئینگلیزی". مۆر سەری لە سەری خۆی دانا. "زمانی ئێمە ئینگلیزییە."
  
  "ئەگەر تۆ بڵێیت. بەڵام ئەمە شتێکی باشە کوڕان. کۆدی ناچالاککردنی ڕاستەقینە شتێکی باشە".
  
  - ئایا تێدەگەیت کە دەمانتوانی بە هەر شێوەیەک بێت پەیوەندییان پێوە بکەین کاتێک زاناکان سەرچاوەی بارگەی ئەتۆمییان دیاری کرد؟" بیو وتی کاتێک هاتەوە و قووتێکی لە کوپەکەی پلاستیکی خواردەوە.
  
  - ئم، بەڵێ، بەڵام هێشتا ڕووی نەداوە. وە ئەوەندەی ئێمە دەزانین کۆدەکانیان گۆڕیوە یان تریگەرێکی نوێیان زیاد کردووە".
  
  بیۆ بە سەرێکی کەمەوە ئەمەی قبوڵ کرد.
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد. نزیکەی دە خولەک بوو لە وێستگەکە بوون و هیچ قسەیەک لە هایدن و داهلەوە نەبوو. ئەمڕۆ دە خولەک هەستم کرد وەک ئەبەدیەتێک.
  
  - تەلەفۆن بۆ هایدن دەکەم. مۆبایلەکەی دەرهێنا.
  
  مای وتی: خەمت نەبێت. "ئەمە کینیماکا نییە؟"
  
  درەیک بە توندی ڕووی لەو شوێنە کرد کە ئاماژەی پێدەکرد. فیگەری بێ هەڵەی مانۆ کینیماکی بە بەردەوامی بە شەقامەکەدا دەسوڕایەوە، کز بوو، بە ڕوونی ئازاری هەبوو، بەڵام بە سەرسەختییەوە بەرەو وێستگەکە ڕۆیشت. درەیک دەیان پرسیاری قووت دا و لەبری ئەوە ڕاستەوخۆ پەلەیەکی کرد بۆ لای ئەو کەسەی کە دەتوانێت وەڵامیان بداتەوە. کاتێک لە دەرەوە بوون، تیمەکە لە چوارڕێیانێکی پڕ لە داروپەردوودا مانۆیان گرت.
  
  - چییە هاوڕێ؟
  
  ئاسوودەیی هاواییەکە لە چاوپێکەوتنیاندا، سێبەری هەندێک ئازاری دەروونی ترسناک بوو کە تەنها لە ژێر ڕووی زەویدا خەریک بوو. بە چرپە گوتی: "ئەوان هایدنیان هەیە. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: سێ لەوانەمان دابەزاند، بەڵام لە ڕامسێس و پرایس نزیک نەبووینەوە. و پاشان لە کۆتاییدا بۆسەیان بۆ داناین. منی لە یارییەکە دەرهێنا و تا ئەو کاتەی لە ژێر تەنێک داروپەردوو هاتمە دەرەوە، هایدن نەمابوو".
  
  - چۆن دەزانیت ئەویان دەستکەوتووە؟ بیۆ پرسی. - ڕەنگە هێشتا ستاڵ بکات؟
  
  کینیماکا دەڵێت: ڕەنگە قۆڵ و قاچەکانم بریندار بوونبێت. - بەڵام گوێچکەکانم بە باشی گوێیان لێ بوو. چەکیان داماڵی و ڕایانکێشا. دوا شت کە گوتیان ئەوە بوو..." کینیماکا بە دڵێکی قورسەوە قوتی دا، نەیتوانی بەردەوام بێت.
  
  درەیک چاوی پیاوەکەی گرت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ڕزگاری دەکەین. ئێمە هەمیشە ئەم کارە دەکەین".
  
  کینیماکا چاوی بڕییەوە. "ههمیشه نا".
  
  - چییان پێ وتووە؟ ئەلیسیا پێداگری کرد.
  
  کینیماکا سەری بەرز کردەوە و سەیری ئاسمانی کرد، وەک ئەوەی بەدوای ئیلهامدا بگەڕێت لە تیشکی خۆر. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وتیان لە نزیکەوە سەیری ئەم بۆمبە ئەتۆمییە دەکەین. وتیان بە پشتی دەیبەستن".
  
  
  بەشی سی و دوو
  
  
  تۆرستن داڵ چەند تیمێکی بەجێهێشت بۆ پاککردنەوەی ناوچەی دەوروبەری تایمز سکوێری و تیمەکەی بردە قووڵایی ئەو سێبەرانەی کە بەهۆی کوچەیەکی تەسکەوە دروستکرابوون. ئارام و بێخەم بوو، شوێنێکی تەواو بوو بۆ پەیوەندییەکی تەلەفۆنی گرنگ. سەرەتا تەلەفۆنی بۆ هایدن کرد، بەڵام کاتێک وەڵامی نەدایەوە، هەوڵیدا پەیوەندی بە درەیکەوە بکات.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "مەودا لێرەدایە. نوێترین هەواڵ چییە؟
  
  "ئێمە لە گەپداین هاوڕێ-"
  
  - دیسانەوە تا تۆپەکانت؟ داهل قسەکانی بڕی. "چ شتێكی نوێ هەیە?"
  
  - ئەمجارە تا ملم نییە. ئەو گەوادە شێتانە لە خانەکانیان شکا، یان شکابوون. ڕامسێس و پرایس نەماون. خانەی پێنجەم لە دوانزە کەس پێکدێت - یان بووە. مانۆ دەڵێت سێیان هەیە".
  
  داهل ئینتۆناسیۆنەکەی گرت. "مانۆ قسە دەکات؟"
  
  "به ڵێ هاوڕێ. هایدنیان گرت. لەگەڵ خۆیان بردیان".
  
  داهل چاوەکانی داخست.
  
  "بەڵام هێشتا هەندێک کاتمان ماوە." درەیک لایەنی ئەرێنی تاقیکردەوە. "ئەوان بە هیچ شێوەیەک نەیاندەگرت ئەگەر بیانویستایە یەکسەر بیتەقێننەوە."
  
  یۆرکیەکان ڕاستیان دەکرد، داڵ دەبوو دان بەوەدا بنێت. گوێی لێ بوو کاتێک درەیک بەردەوام بوو لە ڕوونکردنەوە کە ئێستا مارش لە ڕۆڵی خۆی وەک شازادەی تاریکی دوور خراوەتەوە و بۆ ماوەیەکی کاتی جێگەی خۆی دانراوە بە ناوی ئەلیگاتۆر. هۆملاند تەنها توانی ئەم پیاوە وەک لایەنگرێکی ئەمریکی بناسێنێت.
  
  "بەڕاستی?" داهل وتی. "بۆ چی?"
  
  درەیک وتی: "زۆربەی هەر شتێک کە بتوانێت ببێتە هۆی ئانارشی." "ئەو بەکرێگیراوە، تەنها ئەمجارە توڕەیی لەدەستدا."
  
  "پێموابوو ڕامسێس هەمیشە کارەکەی 'لە ماڵەوە' بەڕێوەدەبات."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو ماسییە خەڵکی نیویۆرکە. دەتوانێت زانیاری لۆجستیکی بێ نرخ بۆ ئۆپەراسیۆنەکە دابین بکات".
  
  - بەڵێ، ئەوە مانای هەیە. داهل ئاهێکی هەڵکێشا و بە ماندووییەوە چاوەکانی خۆی ڕشت. - کەواتە چی لە دوای ئەوە دێت؟ ئایا ئێمە کۆئۆردینیاتی هایدنمان هەیە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کامێراکەیان بردووە. دەبێ لانیکەم هەندێک لە جلەکانی بردبێت چونکە ئەو تاگەی کە لە کراسەکەیدا دوریوە نووسراوە کە لە ژێر مێزەکەی چیپۆتل مەکسیکی گریلدایە، کە تازە پشتڕاستمان کردەوە کە قسەی بێمانایە. کامێرای ئەمنی کاردەکات، بەڵام وەرگرەکانی لای ئێمە زۆربەیان لە ئەنجامی هێرشەکەی سەر سایتەکەدا کوژران . هەموو شتێک کە لە توانایاندایە پارچە پارچە دەکەن. وە بە سادەیی هێزی مرۆیی پێویستیان نییە. لێرەوە شتەکان دەتوانن بەڕاستی خراپ بن، هاوڕێ."
  
  "توانا?" داهل دووبارەی کردەوە. "دەڵێم ئێمە بە خراپەکاندا تێپەڕین و بەرەو شەقامی خراپەکان دەڕۆین، نەخێر؟"
  
  درەیک بۆ ساتێک وەستا، پاشان وتی: هیوادارین بەردەوام بن لە داواکارییەکان. "هەر مەرجێکی نوێ کاتێکی زیاترمان پێدەبەخشێت."
  
  داهل پێویستی بەوە نەبوو بڵێت کە هێشتا هیچ پێشکەوتنێکیان بەدەست نەهێناوە. ڕاستییەکە خۆبەخۆ بوو. لێرەدا پشتیان بە هۆملاند بەست بۆ دۆزینەوەی شوێنی بۆمبە ئەتۆمییەکە، وەکو کەڵەشێرە پێشوەختە ئاگادارکراوەکانی کریسمس بەدەوری خۆیاندا ڕادەکرد، تەنها بۆ ئەوەی مۆر شوێنەکە بە وردی دەستنیشان بکات، بەڵام هەموو کۆمپانیاکە شکستی هێنا.
  
  وتی: "هەموو شتێک کە کردمان بێلایەنکردنی چەند مادەیەکی بەکارهێنراو بوو." "تەنانەت لە پلانی ڕاستەقینەی ڕامسێس نزیک نین، و بەتایبەتی یاریی کۆتاییەکەی."
  
  "بۆچی ئێوە ناچنە خوارەوە بۆ وێستگەکە؟ ڕەنگە ئێمەش پێکەوە بین کاتێک پێشەنگی داهاتوو دێتە پێشەوە".
  
  - بەڵێ ئێمە دەیکەین. داهل دەستی بۆ باقی تیمەکەی برد و ئاراستەی دروستی دیاری کرد بۆ ئەوەی بەرەو شەقامی سێیەمیان ببات. - سڵاو، مانۆ چۆن خۆی هەڵگرتووە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کابراکە بە توندی بە دیوارێکەوە دراوە کە ڕەفەکانی تێدابوو. مەپرسە. بەڵام ئەو بە تامەزرۆییەوە شەڕ دەکات، تەنها چاوەڕێی ئەوە دەکات کەسێک ئامانجێکی پێبدات."
  
  داهل دەستی کرد بە ڕاکردن کاتێک گفتوگۆکەیان تەواو کرد. کێنسی لە تەنیشتی وەستا و سەری لە سەری خۆی دانا. "جووڵەی خراپ؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە لەبەرچاوگرتنی دۆخی ئێمە، پێموایە دەکرا خراپتر بووایە، بەڵام، بەڵێ، هەڵبژاردنێکی خراپ بوو. ئەوان هایدنیان ڕفاند. بردییە ئەو شوێنەی کە بۆمبەکە لێیە".
  
  - باشە، ئەوە زۆر نایاب و سەرنجڕاکێشە! مەبەستم ئەوەیە، ئایا هەمووتان بیکۆنی شاراوەتان نییە؟"
  
  "ئێمە دەیکەین. لەگەڵ جلەکانیدا فڕێیان دا."
  
  کێنسی بە هێمنی وتی: مۆسادەکە کەوتە ژێر پێستتەوە. - بۆ ئەوان باشە، بەڵام بۆ من نا. وای لێکردم هەست بکەم کە سەر بە خۆمم".
  
  "ئەوە دەتوانێ... ئەو کارە دەبێتە هۆی". داهل سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموومان پێویستە هەست بکەین کە کۆنترۆڵی چارەنووسی خۆمان دەکەین، و هەموو بڕیارێک لە بنەڕەتدا ئازادە. ئەمە دەستکاریکردن نییە".
  
  پاشان پەنجەکانی کێنسی لوول بوون و پاشان بوون بە مشت، "تۆ لە مەترسی خۆتدا دەستکاریم دەکەیت"، پاشان زەردەخەنەیەکی بچووکی بۆ کرد. - جگە لە تۆ هاوڕێکەم، لە هەر کاتێکدا و لە هەر شوێنێک بتەوێت دەتوانیت دەستکاریم بکەیت.
  
  داهل چاوی لێ دوور خستەوە. بریجیت مەکێنزی ڕێگری لێنەدەکرا. ژنەکە دەیزانی کە ئەو پیاوێکی خێزاندارە، باوکێکە، لەگەڵ ئەوەشدا هێشتا خۆی بە وەسوەسەیەکدا دا. بێگومان بەم شێوەیە یان بەو شێوەیە زۆر لێرە نەدەمایەوە.
  
  کێشەکە چارەسەر کرا.
  
  هەروەها سمیس و لۆرن پێکەوە ڕایان دەکرد و کۆمێنتی بێدەنگیان ئاڵوگۆڕ دەکرد. یۆرگی دواوەی هێنایە سەرەوە، ماندوو بوو و بە پاشماوەدا پەرش و بڵاو بوو، بەڵام بە ئیرادەیەکی یاریزانانە loping. داڵ دەیزانی کە ئەمە یەکەم ئەزموونی ڕاستەقینەیەتی لە شەڕی هێمن و بێڕێزی و پێی وابوو بە باشی مامەڵەی لەگەڵ کردووە. شەقامەکان بە چرپەدا تێپەڕین و پاشان بە چەپدا ڕۆیشتنە سەر شەقامی سێیەم، بەرەو یەکتربڕینی ٥١.
  
  چەند خولەکێکی سەیر بوو بۆ داڵ. هەندێک ناوچەی شارەکە بێ زیان بوون و لە کاتێکدا زۆرێک لە دوکانەکان بە کراوەیی مانەوە و خەڵک بە هەستێکی ترسناکەوە دەچوونە ژوورەوە، هەندێکی تریش چۆڵ بوون و نزیک بوو لە ژیان بێبەش بوون. چەندین شەقام بە ئۆتۆمبێلی پۆلیسی ئاژاوەگێڕان و ئۆتۆمبێلی سوپای چوار تایە کە بەسەریدا بڵاوبوونەتەوە، گەمارۆدرابوون. هەندێک ناوچە لە شەرمەزاریدا بەهۆی بوونی تاڵانچیەکانەوە دەترسان. لە زۆربەی کاتەکاندا ئەو کەسانەی دەیبینی تێنەدەگەیشتن کە چی بکەن، بۆیە دەنگی خۆی بۆ ئەو شتانە زیاد دەکرد کە پێیوابوو دەسەڵاتدارە و بانگهێشتی دەکردن بۆ ئەوەی لە هەر شوێنێکدا بتوانن پەنا ببەن.
  
  و پاشان گەیشتنە ئەو شوێنەی کە درەیک و ئەوانی تر چاوەڕێی بوون و هیوایان هەبوو و پلانیان دانابوو هایدن جەی ڕزگار بکەن.
  
  تەنها چەند کاتژمێرێک بەسەر سەرەتای ئەم ڕۆژەدا تێپەڕیوە. ئێستاش بە نائومێدیەوە بەدوای ڕێگایەکدا دەگەڕان بۆ دۆزینەوەی بۆمبێکی ئەتۆمی. داڵ دەیزانی کە گەڕانەوە بۆ دواوە نابێت، نەیدەتوانی ڕابکات و لەناو بنکەرەکاندا خۆی بشارێتەوە. تیمی SPEAR تا کۆتایی تێیدا بوو. ئەگەر ئەمڕۆ شارەکە بمرێت، ئەوە لەبەر نەبوونی پاڵەوانەکان نابێت کە هەوڵی ڕزگارکردنی دەدەن.
  
  
  بەشی سی و سێ
  
  
  هایدن بێدەنگ بوو کاتێک ڕامسێس کردار و کاردانەوەی ئاراستە دەکرد، پیاوەکانی بیردەخستەوە کە کێ بەرپرسە، دڵسۆزی ڕەهای ئەوانی تاقیکردەوە. دوای ئەوەی لە دوکانی وەرزشی دووریان خستەوە، ناچاریان کرد لە 3rd Avenue لەنێوانیاندا ڕابکات، دواتر کاتێکیان بۆ دۆزینەوە و فڕێدانی مۆبایلەکەی تەرخانکرد و جلیقە دژە فیشەکەکەی لێبدڕاند. پێدەچوو ڕامسێس هەندێک زانیاری هەبێت لەسەر ئامێرەکانی شوێنپێهەڵگرتن و شوێنەکانیان و فەرمانی بە پیاوەکانی کرد کراسەکەی لاببەن. ئامێرە بچووکەکە بە خێرایی دۆزرایەوە و فڕێدرا، دوای ئەوە گروپەکە بەردەوام بوو لە ڕاکردنیان بە درێژایی ڕێگایەک کە پێدەچوو ڕێگایەکی تەواو هەڕەمەکی بێت.
  
  هایدن ئەو بڕوایەی بەدەستهێنا کە ئەمە بە هیچ شێوەیەک وا نییە.
  
  ماوەیەکی خایاند. ئەو گروپە چەکی گەورەتر و جلی دەرەوەی ڕەشیان ڕشت و جلوبەرگی ئاسایی گەشتیارییان لە ژێرەوە دەرکەوت. لەناکاو ڕووناک بوون، بێ زیان بوون، بەشێک بوون لە سەدان قەرەباڵغی دڵەڕاوکێ کە بە شەقامەکانی شاردا دەسوڕانەوە. پۆلیس و دەوریەی سوپا هەندێک لە ڕێگاکان ڕیزیان کردبوو، بەڵام کامێراکان بە سادەیی لە کوچەیەکی تاریک و پاشان کوچەیەکی دیکەدا دەگەڕانەوە تا ڕوون بوون. هایدن چاکەتێکی یەدەگی پێدرا تا لەبەری بکات. لە شوێنێکدا، سەرکەوتنە سەر ماتۆڕسکیلەکانی پێشوەختە ئامادەکراو و هێواش هێواش لە ناوەندی شاری مانهاتن دەرچوون.
  
  بەڵام زۆر دوور نییە. هایدن بە هەموو توانایەوە ئاواتەخوازی ئەوە بوو کە بتوانێت پەیامەکە بگەیەنێتە کەسێک - هەر کەسێک - ئێستا کە شوێنی بۆمبەکەی زانیوە. گرنگ نەبوو کە بتوانن بیکوژن - تەنها شتێک کە گرنگ بوو ئەوە بوو کە ئەم کۆنەپەرستانە ڕابگیرێن.
  
  پاسکیلەکان بەشێکی ڕێگاکەیان بەناو کۆڵانەکەدا ڕۆیشتن و پاشان دە کەس - ئەو هەشت لیجیۆنێرەی کە مابوونەوە، ڕامسێس و پرایس - لە دەرگایەکی لایەنی کانزای ژەنگاوییەوە بەدوای یەکتردا ڕۆیشتن. هایدن خۆی لە ناوەڕاستی ئەواندا بینیەوە، خەڵاتێکی شەڕ بوو، هەرچەندە پێشتر چارەنووسی خۆی دەزانی، بەڵام هەوڵی دەدا هەموو نیگایەک و هەموو ئاڕاستەگۆڕینێک و هەر وشەیەکی چرپە بگرێت.
  
  لەودیو دەرگای دەرەوەی شکاوەوە، کۆلێژێکی ناوەوەی بۆگەن بوو، بەرەو پلیکانەیەکی کۆنکرێتی دەڕۆیشت. لێرەدا یەکێک لە پیاوەکان ڕووی کردە هایدن و چەقۆکەی بە قوڕگی گرت.
  
  ڕامسێس بەبێ ئەوەی خۆی بگەڕێنێتەوە وتی: بێدەنگی. - پێم باشە بۆ ئێستا نەتکوژم.
  
  چوار نهۆم سەرکەون و دواتر تەنها بۆ ساتێک لەبەردەم دەرگای شوقەکەدا وەستان. کاتێک کرایەوە، گروپەکە قەرەباڵغییان کردە ژوورەوە، بە خێرایی لە کۆلێژەکە ڕایانکردە دەرەوە. ڕامسێس لە ناوەڕاستی ژوورەکەدا وەستا و قۆڵەکانی درێژ کردبوو.
  
  وتی: "وە لێرەین". ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە ملیۆنێک کۆتایی و لانیکەم یەک سەرەتای. دانیشتوانی ئەم شارە بێ ئەوەی بزانن کە ئەمە سەرەتای ڕێگای نوێی ئێمەیە، شەڕی پیرۆزمانە، ئەم ژیانە بەجێدەهێڵن. ئەمە-"
  
  "بەڕاستی?" دەنگێکی وشک ئەو قسە زلانەی پچڕاند. "بەشێک لە من دەیەوێت باوەڕت پێبکات، ڕامسێس، بەڵام بەشەکەی تر، بەشە خراپترەکە، پێی وایە تۆ پڕیت لێی."
  
  هایدن یەکەم نیگای باشی خۆی لە جولیان مارش وەرگرت. پیتیەکان سەیر و سەمەرە دەرکەوت، شێواوە، وەک ئەوەی بەشێکی چەمابێتەوە بۆ یەکێکی تر. جل و بەرگی لەبەردا بوو کە هەرگیز نەدەگونجا، گرنگ نییە ساڵ و ڕەوتی ئێستا. چاوێکی ڕەش بووبوو، چاوەکەی تریان بە فراوانی کراوە و چاوی نەتروکاندبوو، لە کاتێکدا پێڵاوێک کەوتبووە خوارەوە. لە لای ڕاستیەوە کچێکی قژزەردی سەرنجڕاکێش دانیشتبوو کە هایدن نەیدەناسیەوە، بەڵام بەو شێوەیەی کە فشاریان خستە سەر یەکتر، ڕوون بوو کە بە شێوەیەکی زیاتر لە یەک ڕووەوە بەیەکەوە گرێدراون.
  
  کەواتە، نەک هاوپەیمانێک.
  
  هایدن بە بێڕێزیەوە سەیری دەکرد کە ڕامسێس کاردانەوەی هەبوو بەرامبەر بەو گاڵتەجاڕییەی مارچ. "تۆ زانیت?" - پرسیاری لە شازادەی تیرۆریست کرد. - کە پێش ئەوەی تەنانەت چاومان پێت بکەوێت، فریومان دایت. تەنانەت پێش ئەوەی ناوی ئەو گەمژەیە بزانین کە بڵێسەی ئەبەدیمان هەڵدەگرێت بۆ ناو دڵی ئەمریکا. تەنانەت هی خۆت، تایلەر وێب، خیانەتی لێکردیت".
  
  مارش وتی: گێل وێب. "و ڕۆشتن تۆ دەڕۆیت."
  
  ڕامسێس بە پێکەنینەوە ڕووی کردەوە. - با بگەڕێینەوە بۆ ئەوەی من دەمگوت. تەنانەت ئەو خەڵکەی لێرە کار دەکەن ڕقیان لەم شارەیە. زۆر گرانە، گەشتیار زۆرە. ژن و پیاوی ئاسایی توانای ژیانیان لێرە نییە و خەبات بکەن بۆ ئەوەی بگەنە کار. ئایا دەتوانن ئەو تاڵییەی کە لە دژی سیستەم و ئەو کەسانە گەشە دەکەن کە بەردەوامن لە پشتیوانیکردن، بە خەیاڵتدا دێت؟ لە پرد و تونێلەکاندا ڕێگەی وەرگرتنی پارە وەردەگیرێت. تۆ هیچ نیت ئەگەر پارەت نەبێت. تەماح، تەماح، تەماح لە هەموو شوێنێک هەیە. وە نەخۆشم دەکات".
  
  هایدن بێدەنگ بوو، هێشتا جوڵەی داهاتووی خۆی حیساب دەکرد، هێشتا سەیری کاردانەوەی مارشی دەکرد.
  
  ڕامسێس هەنگاوێکی بۆ لای خۆی نا. - وە ئەلیگاتۆر، هاوڕێ کۆنەکەم. خۆشحاڵم كه دهتبینمهوه."
  
  هایدن سەیری دەکرد کە ئەو پیاوەی ناوی ئەلیگاتۆر بوو، سەرۆکەکەی لە باوەش گرت. هەوڵیدا بە بچووکی و بێدەنگ و ڕەنگە بێئاگا بمێنێتەوە، حیسابی کرد کە چەند هەنگاوی دەوێت تا بگاتە دەرگاکە. بۆ ئێستا زۆرە. چاوەڕوان بن، تەنها چاوەڕوان بن.
  
  بەڵام تا کەی توانای کڕینی هەبوو؟ سەرەڕای قسەکانی ڕامسێس، بەڵام پرسیاری ئەوەی لێدەکرد کە ئایا تەنانەت دەیەوێت خۆی لە تەقینەوەی ئەتۆمی بەدوور بگرێت؟ هەواڵە خۆشەکە ئەوە بوو کە دەسەڵاتداران ئاسمانی داخستبوو، بۆیە کابرا هیچ پەلەیەکی نەبوو.
  
  ڕۆبێرت پرایس بە گریانەوە خۆی فڕێدایە سەر کورسییەک. داوای بوتڵێک ئەسپرینی لە نزیکترین لیجۆنێر کرد، بەڵام بە وردی پشتگوێ خرا. مارش چاوەکانی لە وەزیری بەرگری تەسک کردەوە.
  
  "ئایا من تۆ ئەناسم?"
  
  پرایس قووڵتر خۆی خستە ناو بالیفەکەیەوە.
  
  هایدن چاوێکی بە دەوری باقی ژوورەکەدا خشاند، تەنها ئێستا سەرنجی مێزی نانخواردنەکەی دا کە لە تەنیشت پەنجەرە پەردەدارە دوورەکەوە وەستابوو.
  
  نەفرەت ئەمە چییە...؟
  
  لەوە بچووکتر بوو کە خەیاڵی دەکرد. جانتای پشتەوە لە مۆدێلی ستاندارد گەورەتر بوو، زۆر گەورە بوو بۆ ئەوەی لە ژووری سەرەوەی فڕۆکەدا جێی ببێتەوە، بەڵام لە پشتی کەسێکی گەورەتردا زۆر نائاسایی دەرناکەوێت.
  
  ڕامسێس وتی: من پێم فرۆشت، ئازار. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بە هیوای ئەوەی ئەمە بهێننە نیویۆرک. بۆ ئەمەش بۆ هەمیشە سوپاسگوزار دەبم. کاتێک پێت دەڵێم ڕێگەت پێدەدرێت تۆ و هاوڕێکەت هەست بەو ئاگرە هەموو شتێک بکەن کە هەموو شتێک دەکوژێت، بە دیارییەک بزانە. ئەمە باشترین شتە کە دەتوانم پێشکەشت بکەم، و زۆر باشترە لە چەقۆیەک بەسەر قوڕگتدا".
  
  هایدن بۆمبە ئەتۆمییەکەی لەبیر کردووە - قەبارە و شێوە و شێوەی جانتای پشتەوەی - لە ئەگەری ئەوەی پێویستی پێی بێت. هیچ ڕێگەیەک نەبوو ئەمڕۆ لێرە بمرێت.
  
  پاشان ڕامێس ڕووی لە پیاوەکانی کرد. گوتی: "ئامادە بکە". "وە یەک ئۆنسە لە ئازار لە ژنە ئەمریکییەکە بەزەیی مەدە."
  
  هایدن دەیزانی کە دێت. لە ڕێگای ئێرەدا نەیانتوانیبوو دەستەکانی ببەستن و ئێستا ئەویش بە تەواوی سوودی لەوە وەرگرت. زۆر شت لەو کاتەدا وابەستەی ئەو بوو - چارەنووسی شارەکە، میللەتەکە، زۆربەی جیهانی شارستانی. گوڵدانەکەی لای ڕاستی بەسوود بوو، ملەکەی پانایی تەواو بوو بۆ دەستی و تەنها کێشی گونجاو بوو بۆ ئەوەی هەندێک زیان بگەیەنێت. لەسەر پەرستگای نزیکترین پیاو شکاوە، پارچە چەقۆدارەکان کەوتنە سەر زەوی. لەکاتێکدا دەستی بەرزکردەوە، هایدن دەمانچەکەی گرت، بەڵام لەگەڵ بینینی دەمانچەکەی کە بە باشی لە شانیدا پێچراوەتەوە، یەکسەر خۆی دایە دەست، لەبری ئەوە دەستی بەسەر لوولەکەدا بەکارهێنا بۆ ئەوەی زیاتر لە هاوسەنگی فڕێی بدات. چەکەکان بە ئامانج بوون، بەڵام هایدن هەمووی پشتگوێ خست. ئێستا تەنیا ساڵۆنێکی دوا چانس بوو... چیتر شەڕ بۆ ژیانی نەدەکرد - زیاتر لە شەڕکردن دەچوو بۆ مانەوەی شارۆچکەکە. وە ئایا تەنها بە نهێنی بە قاچاخ نەیانبردە ئێرە؟ ئەمەش پێی وت کە چەکی ئاگرین ڕوخساری ڕوخساریان لێ دەبڕدرێت.
  
  ماسی لە لایەوە لێی نزیک بووەوە، بەڵام ڕامسێس خۆی ڕاگرت. دۆزینەوەیەکی سەرنجڕاکێشی تر. ماسی بۆ ڕامسێس گرنگ بوو. لە ساتێکی دواتردا، خەریک بوو، نەیتوانی سەرنجی لە دەرەوەی ئەو قۆڵ و قاچانە بێت کە لێی دەدا. من بەرپەرچی یەک دوو لێدان دەبمەوە، بەڵام هەمیشە لێدانێکی دیکە هەبوو. ئەمانە خراپەکاری تەلەفزیۆن نین - بە ئەدەبەوە چاوەڕێی ئەوەن کە یەکێکیان لێی بدرێت تا ئەوی دیکە بتوانێت دەستوەردان بکات. نەخێر ئەمانە گەمارۆیان دا و بە یەکجار هێرشیان کردە سەری، بۆیە هەرچەندە بوەستێت و لێی بدات، دوو کەسی دیکە لێیان دەدا. ئازار لە شوێنی زیاتردا تەقیەوە لەوەی کە دەیتوانی بیژمێرێت، بەڵام سوودی لە کۆسپەکەی وەرگرت و پارچەیەکی زەق و زەق لە گوڵدانەکە هەڵگرت و دوو پیاوەکەی بەسەر دەم و قۆڵیدا بڕییەوە. پاشەکشەیان کرد و خوێنیان لێدەهات. لەسەر جووتێک قاچ خۆی ڕۆیشت و خاوەنەکەیان بە کەوتنەخوارەوە نارد. هەوڵیدا کۆپێکی قورس فڕێ بداتە پەنجەرەکەوە، پێی وابوو سەرنجی خەڵک ڕادەکێشێت، بەڵام شتە نەفرەتییەکە نزیکەی نیو مەتر لە پەنجەرەکەوە فڕی.
  
  درەیک چی دەکرد؟
  
  ئەویش دەیزانی. ڕێک ئەمە. تا دوا هەناسەی شەڕ دەکات. لە دارستانی قاچەکاندا بەدوای چەکێکدا گەڕا. چاوەکانی چاویان بە چاوی ئازار و ژنەکە کەوت، بەڵام تەنیا هێندەی تر توندتر بە یەکترەوە لکاون، دڵنەوایی لە پەیوەندییە سەیرەکەدا دەدۆزنەوە. هایدن لێیدا و پێچایەوە، هاندەری هەر هاوارێکی بەزەحمەت سەرکوتکراو بوو، پاشان قەنەفەکەی لە پشتیەوە دۆزیەوە. بە بەکارهێنانی ئەمە وەکو چەقۆیەک، خۆی بە زۆر لەسەر پێیەکانی وەستا.
  
  مشتێک بە دەموچاویدا کەوت و ئەستێرەکان تەقینەوە. هایدن سەری لەقاند و خوێنەکەی پاککردەوە و لێیدایەوە و بووە هۆی ئەوەی بەرامبەرەکەی بکەوێت. مشتێکی تر لە لای سەری کەوت، پاشان پیاوەکە بە دەوری کەمەردا گرت و لە پێیەکانی کەوتە خوارەوە و پشتی لەسەر قەنەفەکە دانا. هایدن بە بەکارهێنانی زەبری خۆی بەسەر پشتیدا فڕێیدا. لە چرکەیەکدا گەڕایەوە سەر پێیەکانی، سەری بۆ خوارەوە بوو، پەنجەی دەدا بە بڕبڕەکانی پشت و مل و بڕبڕەی پشت و ئەژنۆکانی، لێدان لە دوای لێدان، لێدان لە دوای لێدان.
  
  بینی ڕامسێس بەرەو ئەوان هەنگاو دەنێت. "هەشت کەس!" - ئەو هاواری کرد. - هەشت پیاو و کچێکی بچووک. کوا شانازیت؟
  
  هایدن بە بێ هەناسەییەوە وتی: "لە هەمان شوێنی هێلکەکانیان"، زیانێکی بەسەریاندا گەیاند، هەستی بە ماندوێتی کرد، ئازاری لێدانی زۆر، بەرەنگاربوونەوەی توڕەیی کەم بووەوە. ئەمە بۆ هەمیشە بەردەوام نەدەبوو و هیچ هیوایەکی نەبوو بۆ هەڵهاتن.
  
  بەڵام هەرگیز لە هەوڵدان نەوەستا. هەرگیز وازی نەهێنا. ژیان شەڕێکی ڕۆژانە بوو، جا ڕستەیی بێت یان نا. لەگەڵ ڕژانی هێز لە لێدانەکانی و ڕژانی وزە لە ئەندامەکانی، هایدن هێشتا لێدانەکانی دەکرد، هەرچەندە لێدانەکانی بەس نەبوون.
  
  پیاوەکان لەسەر پێیەکانی هەڵیانگرت و بەسەر ژوورەکەدا ڕایانکێشا. هەستی کرد هەندێک هێز بۆی گەڕاوەتەوە و پێڵاوەکەی بەسەر شانەکانیدا ڕاکرد و بووە هۆی ئەوەی قیژەقیژ بکات. قۆڵەکانی بە دەوری ماسولکەکانیدا توندتر بوون و پاڵیان دەنا بەرەو پەنجەرەی دوور.
  
  ڕامسێس لەسەر ئەو مێزە وەستابوو کە جانتای ئەتۆمی لەسەر بوو.
  
  بە بیرکردنەوە وتی: ئەوەندە بچووک. - ئەوەندە نەگونجاو. و لەگەڵ ئەوەشدا ئەوەندە لەبیرنەکراوە. تۆ هاوڕایت?"
  
  هایدن خوێنی لە دەمی تفی کرد. "من لەگەڵ ئەوەدام کە ئێوە کاری شێتانەی سەدەن".
  
  ڕامسێس نیگایەکی سەرسوڕهێنەری لێدا. "تٶ دەیکەیت? تۆ تێدەگەیت ئەوە جولیان مارش و زۆی شیرزە لە فیلمی The Pythians کە لەوێ خوارەوە لە باوەشیان گرتووە، نەخێر؟ وە سەرکردەکەیان - وێب - لە کوێیە؟ ڕۆشتن بۆ گەڕان بەدوای جیهاندا بۆ گەنجینەیەکی شوێنەواریی کۆن، من پێشبینی دەکەم. من شوێنپێی مردووی لەمێژینەی ئەرستۆکراتێکی لەمێژە مردوودا دەگەڕێم. شوێنپێی شێتانەی خۆی دەگرێت لە کاتێکدا جیهان دەسوتێت. من لە کارە شێتەکەی سەدە نزیک نابمەوە، شاجوان جەی."
  
  وە هەرچەندە هایدن لە ناوەوە دان بەوەدا دەنێت کە ڕاست دەکات لە شتێکدا، بەڵام ئەو بێدەنگ بوو. لە کۆتایی ڕۆژدا ژوورێک بە هەستەوە دەبێت چاوەڕێی هەموویان بێت.
  
  "کەواتە چی لە داهاتوودا، تۆ ئارەزووی ئەوەت هەیە بزانیت؟" ڕامسێس بە زەردەخەنەوە پرسی. - باشە، ئەوەندە نییە، ئەگەر ڕاستگۆ بم. هەموومان لەو شوێنەداین کە دەمانەوێت بین. تۆ لەگەڵ بۆمبێکی ئەتۆمیدایت. من لەگەڵ ئەلیگاتۆرم، شارەزای بۆمبەکانم. گەلەکەم لە لای منە. بۆمبی ئەتۆمی؟ خەریکە ئامادەیە بۆ... - هێواش وەستا - بۆ ئەوەی ببێتە یەک لەگەڵ جیهان. بڵێین...کاتژمێرێک لەمەودوا؟"
  
  چاوەکانی هایدن خیانەتیان لێکرد.
  
  "ئۆه هاها. ئێستا تۆ پرسیار دەکەیت. ئایا ئەمە کاتێکی زۆرە بۆ تۆ؟ کەواتە دە خولەک؟"
  
  هایدن هەناسەی هەڵمژی و وتی: "نا. "ناتوانیت." تکایە. دەبێت شتێک هەبێت کە تۆ بتەوێت. شتێک کە دەتوانین لەسەری ڕێکبکەوین".
  
  ڕامسێس چاوی لێی بوو وەک ئەوەی بە پێچەوانەی ویستی خۆیەوە لەناکاو بەزەیی پێیدا بێتەوە. - کۆی هەموو ئەو شتانەی کە من دەمەوێت لەم ژوورەیە. لەناوبردنی ئەوەی پێی دەوترێت جیهانی یەکەم".
  
  "چۆن مامەڵە لەگەڵ کەسانێک دەکەیت کە تەنها دەیانەوێت بتکوژن یان لە هەوڵدان بمرن؟" هایدن بە دەنگی بەرز وتی. - یان ڕایانبگرن بەبێ ئەوەی خۆت پەنا بۆ خوێنڕشتن ببەیت. دووفاقی کۆتایی بۆ جیهانی نوێ".
  
  ڕامسێس پێکەنی. "ئێوەی خەڵک ئەوەندە گەمژەن." ئەو پێکەنی. واتە: وەڵامەکە ئەوەیە: نابێت (نابێت". ئێمە بکوژن یان بمانپەرستن. ڕامان بگرن یان سەیری سنوورەکانتان بکەن، ئەوە تاکە دووفاقی ئێوەیە".
  
  هایدن جارێکی تر خەباتی کردەوە کاتێک پیاوەکان کراسە نوێیەکەی داکەند و پاشان بۆمبەکەیان جێگیر کرد بۆ ئەوەی بە پێشەوەی ئەوەوە بەسترابێ. ئەوە ئەلیگاتۆر بوو کە هاتە پێشەوە و پشتێنەکەی کردەوە و چەند وایەرێکی لە ناوەوە پچڕاند. دەبوو بە میکانیزمێکی تایمەرەوە ببەسترێنەوە، هایدن دڵنیا بوو. تەنانەت تیرۆریستە شێتەکانیش مەترسی پچڕانی ئامێرە تەقەمەنییە ڕاستەقینەکانیان نەدەکرد.
  
  ئەو هیوای خواست.
  
  ماسییەکە وایەرەکانی ڕاکێشا و پاشان سەیری ڕامسێسی کرد، چاوەڕێی مۆڵەتی بەردەوامبوونی بوو. زەبەلاحەکە سەری لە سەری خۆی دانا. پیاوەکان قۆڵی هایدنیان گرت و پاڵیان نایەوە بۆ پێشەوە بەسەر مێزەکەدا، جەستەیان چەمایەوە تا بۆمبی ئەتۆمی فشاری خستە سەر سکی. پاشان لە شوێنی خۆیدا گرتیان لە کاتێکدا ئەلیگاتۆر سەرەتا وایەرەکانی بە دەوری پشت و سنگیدا پێچایەوە، پاشان لە نێوان قاچەکانیدا بۆ خوارەوە و دواجار بەرەو سەرەوە تا لە بنی پشتیدا یەکتریان بینی. هایدن هەستی بە هەموو ڕاکێشانێکی وایەرەکان دەکرد، هەموو جووڵەیەکی جانتای پشتەوە. لە کۆتاییدا پشتێنەی بەهێزی مامناوەند و داکت تەیپیان بەکارهێنا بۆ ئەوەی دڵنیابن لەوەی کە بۆمبی ئەتۆمی بە توندی بە جەستەیەوە لکاوە و بە دەوریدا پێچراوەتەوە. هایدن پەیوەندییەکانی تاقیکردەوە و بۆی دەرکەوت کە بەزەحمەت دەتوانێت بجوڵێت.
  
  ڕامسێس لە دواوە وەستا بۆ ئەوەی سەرسام بێت بە کاری دەستی ماسی. وتی: "تەواو". ئاماژەی بەوەشکردووە، "شەیتانی ئەمریکی هەڵوێستێکی ئایدیاڵی وەرگرتووە بۆ لەناوبردنی وڵاتەکەی. پیرۆزگایەکی گونجاوە، هەروەک چۆن ئەم شارە گوناهبارە، بۆ باقی ئەوان. ئێستا ئەلیگاتۆر، تایمەرەکە دابنێ و کاتێکی پێویستمان پێ بدە بۆ ئەوەی بچینە باخچەی ئاژەڵان".
  
  هایدن هەناسەی لە سەر مێزەکە هەڵکێشا، سەرەتا تووشی شۆک بوو و دواتر بە قسەکانی تیرۆریستەکە سەری لێ شێوا. "تکایە. ناتوانیت ئەمە بکەیت. ناتوانیت. ئێمە دەزانین لە کوێیت و پلانت هەیە چی بکەیت. ئێمە هەمیشە دەتوانین تۆ بدۆزینەوە، ڕامسێس".
  
  "مەبەستت هاوڕێکانتە!" ماسییەکە لە گوێیدا قیژاند و بووە هۆی ئەوەی باز بدات و ئەتۆمییەکە هەڵبشێوێنێت. - ئینگلیز... خماننن! نیگەران مەبە. جارێکی تر دەیبینیتەوە. مارش بەڕاستی هەندێک خۆشی لەگەڵیدا بەسەر برد، ممم، بەڵام ئێمەش دەیکەین!"
  
  ڕامسێس لە گوێچکەی تری نزیک بووەوە. - لە بازاڕەوە هەمووتانم لەبیرە. باوەڕم وایە تۆ لەناوت برد، لانیکەم دوو ساڵ ناوبانگم تێکدا. دەزانم هەمووتان هێرشتان کردە سەر قەڵاکەم و پاسەوانەکەم ئاتاش کوشت و لەشکرەکانم کوشت و بە زنجیر بردم. بۆ ئەمریکا. وڵاتی گەمژەکان. کاک پرایس لەوێ پێم دەڵێت کە هەمووتان بەشێکن لە تیمەکە، بەڵام نەک هەر ئەوە. تۆ بە خۆت دەڵێیت خێزان. باشە، ئایا گونجاو نییە کە لە کۆتاییدا هەمووتان پێکەوە بن؟"
  
  هایدن هەناسەی لە سەرەوەی جانتای پشتەوەی دا و وتی: نەفرەت. "تۆ. کەر."
  
  "ئای نا. ئەوە تۆ و خێزانەکەتن کە بەڕاستی خراپ بوون. تەنها لەبیرت بێت - ڕامسێس ئەو کارەی کرد. وە کە تەنانەت ئەمەش یاری کۆتایی من نییە. متمانەپێکراوی من لەوەش سەرنجڕاکێشترە. بەڵام بزانە کە من لە شوێنێکی سەلامەت دەبم و پێدەکەنم، لە کاتێکدا ئەمریکا و باقی هاوڕێ ڕۆژئاواییەکانی دەتەقنەوە".
  
  کز بووەوە بەجۆرێک جەستەی هەم ئەو و هەم ناوەڕۆکی جانتای پشتەوەی چەقاند. - ئێستا کاتی ئەوە هاتووە دوایین سەردانت بۆ باخچەی ئاژەڵان. من شەرەفی دۆزینەوەی تۆ دەدەم بە مات درەیک" بە چرپە گوتی. "کاتێک بۆمبەکە دەتەقێتەوە."
  
  هایدن گوێی لە وشەکان بوو، کاریگەرییەکانی لەناویاندا شاراوەتەوە، بەڵام خۆی بینی کە پرسیاری ئەوە دەکات کە چ کردارێکی دڵنیا سەرنجڕاکێشتر دەبێت لەوەی کە پێشتر پلانی بۆ دانابوو.
  
  
  بەشی سی و چوار
  
  
  هایدن خۆی خلیسکاند و ڕایکردە پشتی بارهەڵگرێکی بچووک. لەشکرەکان ئەویان دانا کە هێشتا بە بۆمبەکەوە بەسترابووەوە، لە پشتیانەوە لە پێی خۆیاندا، کاتێک کورسییەکانی هەر لایەکیان داگیرکردبوو. قورسترین بەش لە تەواوی گەشتەکەدا دەرهێنانی بوو لە بینای شوقەکان. لیجیۆنێرەکان هیچ کاتێکیان بەفیڕۆ نەدا و هەوڵی پۆشینی جل و بەرگیان نەدا؛ پاڵیان پێواوە بۆ ئەو شوێنەی کە دەیانویست و بە چەکەکانیانەوە لە ئامادەباشیدا ڕۆیشتن. هەرکەسێک بیانبینێت دەکوژرێت. بە خۆشبەختی بۆ ئەوان وا دیار بوو زۆربەی خەڵک گوێیان لە هۆشدارییەکان بوو و لەبەردەم تەلەفزیۆن یان لاپتۆپەکانیان لە ماڵەوە مانەوە. ڕامسێس دڵنیا بوو لەوەی هایدن بینیویەتی بارهەڵگرەکە بەرەو کەناری ڕێگاکە لە تەنیشت کوچەیەکی تاریکەوە ڕادەکێشێت و بە درێژایی کاتەکە پێکەنی.
  
  ڕەش بە نیشانەی هێزی تایبەت.
  
  کێ ڕێگرییان لێدەکرد؟ لێپرسینەوەیان لەگەڵ بکە؟ ڕەنگە بە تێپەڕبوونی کات. بەڵام ئەوە تەواوی خاڵی هەموو ئەو شتانە بوو کە تا ئێستا ڕوویانداوە. خێرایی و جێبەجێکردنی هەموو بەشێکی پلانەکە وەڵامی ئەمریکای بۆ سنوورەکانی تاقیکردەوە. کاردانەوەکان چاوەڕوانکراو بوون و کێشەی ڕاستەقینە ئەوە بوو کە تیرۆریستان بە سادەیی گرنگییان پێنەدا. تاکە ئامانجیان مردنی میللەت بوو.
  
  شەقامی ٥٧یان بەکارهێنا بۆ ئەوەی بەرەو ڕۆژهەڵات بەرەو ڕۆژهەڵات بڕۆن، لەو شوێنانەی کە دەیانتوانی خۆیان لە دەوریە و گەمارۆدان بەدوور گرت. داروپەردوو و ئۆتۆمبێلە جێهێڵراوەکەی سەیر و کۆمەڵێک بینەر هەبوون، بەڵام خودی ئەلیگاتۆر خەڵکی نیویۆرک بوو و هەموو ڕێگا بێدەنگتر و بەڕواڵەت بێ بەرهەمەکانی دەزانی. سیستەمی دابینکردنی کارەبای شارەکە یارمەتیدەر بوو، ئەمەش ڕێگەی بە شۆفێرەکە دا بە ئاسانی بگەڕێتەوە بۆ ئەو ڕێگایەی کە پێشتر پلانی بۆ دانرابوو. ئەوان بە هێواشی و وریاییەوە مامەڵەیان کرد، دەیانزانی ئەمریکییەکان هێشتا کاردانەوەیان هەیە، هێشتا چاوەڕێی دەکەن و تەنیا دوای چەند کاتژمێرێک بۆیان دەرکەوت کە ڕەنگە بۆمبەکە پێشتر لەوێ بێت.
  
  هایدن دەیزانی کە ئێستاش بەرپرسانی کۆشکی سپی پێشنیاری وریایی دەکەن، بە تەواوی ناتوانن قبوڵ بکەن کە سنوورەکانیان پێشێل کراوە. کەسانی دیکەش دەبوون کە هەوڵی سودوەرگرتن لە دۆخەکە دەدا. با زیاتر ڕزگارمان بێت لە دۆج و باجدەران پیچ بکەین. بەڵام کۆبورن دەناسی و هیوای خواست نزیکترین ڕاوێژکارەکانی وەک ئەو متمانەپێکراو و شارەزا بن.
  
  گەشتەکە بە چەقۆکێشەوە بەجێی هێشت. لەشکرەکان بە پێیەکانیان پشتگیریان دەکرد. وەستانی لەناکاو و چاڵە گەورەکان هەستی بە سکچوون دەکرد. جانتای پشتەوە لە ژێرەوەیدا دەجووڵایەوە، ناوەوە ڕەقەکەی هەمیشە بێزارکەر بوو. هایدن دەیزانی کە ئەمە ئەوەیە کە ڕامسێس دەیەوێت- بۆ ئەوەی دوا ساتەکانی پڕ بن لە تیرۆر لەگەڵ دابەزینی تایمەرەکە.
  
  کەمتر لە نیو کاتژمێر تێپەڕی. ڕێگاکان بێدەنگ بوون، ئەگەر چۆڵ نەبن. هایدن نەیتوانی بە دڵنیاییەوە بڵێت. لە پێچێکی نوێی پلانەکەیدا، ڕامسێس فەرمانی بە گەیتەر کرد کە مارش و شیرز بە بۆمبەکەوە ببەستێتەوە، لەگەڵ هایدن. ئەو دووانە گلەیییان کرد و شەڕیان کرد و تەنانەت دەستیان بە هاوارکردن کرد، بۆیە ئەلیگاتۆر دەم و لووتیان بە شریت داخست و لەوێ دانیشت تا هێوربوونەوە و دواتر ڕێگەی دا کونەکانی لووتیان هەندێک هەوا بمژن. پاشان مارش و شیرز نزیکەی بە یەک دەنگ دەستیان کرد بە گریان. ڕەنگە خەونی ڕزگارییان لەخۆگرتبێت. مارش وەک منداڵێکی تازە لەدایکبوو قیژەی کرد و شیرزیش وەک کوڕێکی تووشبوو بە ئەنفلۆنزای پیاو بۆنی دەکرد. وەک سزایەک بۆ هەردووکیان - و بەداخەوە بۆ هایدنیش - ڕامسێس بە ڕووتی بە بۆمبێکی ئەتۆمیەوە بەستنەوە، ئەمەش بووە هۆی هەموو جۆرە کێشەیەک و پێچان و بۆنکردنێکی زیاتر. هایدن بە باشی وەریگرت، خەیاڵی ئەو ترسناکییە لۆڤکرافتییەی کە ڕەنگە ئێستا لە خۆیان بچن و پێی سەیر بوو کە چۆن بە جەهەنەم بە باخچەی ئاژەڵاندا تێدەپەڕن.
  
  ماسی بە ڕەخنەگرانە سەیری جەماوەرەکەی کرد و وتی: "لە ناوەوە تەواو دەبین". "زۆرترین پێنج خولەک."
  
  هایدن تێبینی ئەوەی کرد کە دروستکەری بۆمبەکە لەکاتی مامەڵەکردن لەگەڵ سەرۆکەکەیدا بە باشی قسەی دەکرد. ڕەنگە دڵەڕاوکێ بووبێتە هۆی ئەوەی لەناکاو دەنگی بەرز بێتەوە. ڕەنگە وروژاندن. سەرنجی خۆی وەرگێڕا کاتێک بارهەڵگرەکە وەستا و شۆفێرەکە بۆ چەند خولەکێک بزوێنەرەکەی بێکار کرد. ڕامسێس لە تەکسییەکە دابەزی و هایدن پێشنیاری کرد کە لەوانەیە لە دەرگای باخچەی ئاژەڵان بن.
  
  دوا دەرفەت.
  
  بە نائومێدیەوە خەباتی دەکرد، هەوڵی دەدا لەم لاو بۆ لایەکی تر بجوڵێت و شریتی داکت لە دەمی بقرتێنێت. مارش و شیرز گریان و لیجیۆنێرەکان بە پێڵاوەکانیانەوە پێیان گرت و جوڵەیان قورس کرد، بەڵام هایدن بەرەنگاری بووەوە. تەنها دەنگێکی سەیر و لەرزینێکی نەشیاو و ئاڵاکان بەرز دەکرانەوە.
  
  یەکێک لە لیجیۆنێرەکان جنێوی پێدا و بازێکی بەسەریدا دا و زیاتریش بە بارگەی ئەتۆمی و پشتی ئۆتۆمبێلەکەوە چەقاند. گریایە ناو شریتی داکت. قۆڵەکانی بە جەستەیدا پێچایەوە، ڕێگرییان لێدەکرد بجوڵێت و تا ئەو کاتەی ڕامسێس گەڕایەوە، نەیتوانی هەناسە بدات.
  
  بە هاوارێکی کەم لە بزوێنەرەکەوە، بارهەڵگرەکە جارێکی تر بەرەو پێشەوە ڕۆیشت. ئۆتۆمبێلەکە بە هێواشی لێخوڕی و لیجۆنێرەکەش ڕۆیشت. هایدن هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و جنێوی بە بەختی خۆی و ڕووخساری هەموو دەوروبەرەکەی دا. هەر زوو ئۆتۆمبێلەکە وەستا و شۆفێرەکە بزوێنەرەکەی کوژاندەوە. بێدەنگی هەبوو کاتێک ڕامسێس کە ئێستا یەکپۆشییەکی سەرەتایی هێزی تایبەتی لەبەردا بوو، سەری خستە ناو کورسی پشتەوە.
  
  بە بێ سۆزەوە وتی: ئامانج بەدەست هاتووە. - چاوەڕێی سیگناڵەکەم بن و ئامادەبن لە نێوانتاندا هەڵیانبگرن.
  
  بێدەسەڵات، هایدن تەنها دەیتوانی هەناسە بدات کاتێک پێنج لیجیۆنێر خۆیان لە دەوری ئەو کۆتە سەیرە جێگیر کرد و خۆیان ئامادە دەکرد بۆ بەرزکردنەوەی. ڕامسێس لە دەرگاکەی دا، هەموو شتێک ڕوون بوو، پیاوێک دەرگاکەی کردەوە. پاشان لەشکرەکان ئەو کۆپەڵەیان بەرزکردەوە بۆ هەوا و لە ڤانەکە بردیانە دەرەوە و بە ڕێگایەکی دارستانیدا بردیانە دەرەوە. هایدن چاوی ترپاند کاتێک تیشکی ڕۆژ بەر چاوەکانی کەوت، پاشان چاوێکی بەو شوێنەدا کەوت کە لە کوێیە.
  
  چەترێکی دار کە بە ستوونی خشتی ئەستوور پشتگیری دەکرا کە بەسەر سەریدا درێژ بووبووەوە، بە سەوزایی دەورە دراوە. تەڵەیەکی خۆرێکی باش و قیرتاو کراو بوو، لە ئێستادا چۆڵ بوو، وەک چۆن هایدن چاوەڕێی دەکرد باقی باخچەی ئاژەڵان بێت. ڕەنگە چەند گەشتیارێکی بێ ترس سوودیان لە شوێنە سەرنجڕاکێشە کەم دانیشتووانەکان وەرگرتبێت، بەڵام هایدن گومانی هەبوو کە باخچەی ئاژەڵان بۆ چەند کاتژمێری داهاتوو ڕێگەی پێبدرێت کەسێک وەربگرێت. بە ئەگەرێکی زۆرەوە، ڕامسێس ئاسایشی باخچەی ئاژەڵانی قەناعەت پێکرد کە هێزی تایبەت لەوێدان بۆ دەستەبەرکردنی ئاسایشی تەواوەتی خاکەکە. بە درێژایی ڕێگایەکدا دەگوازرانەوە کە بە کەوانە و سەوزایی هەڵواسراوەوە هێڵدرابووەوە تا لەلایەن دەرگایەکی لاوەکییەوە ڕاگیران. ماسی بە زۆر هاتنە ژوورەوە، پاشان خۆیان لەناو ژوورێکی سەقفی بەرزدا بینیەوە کە پێکهاتبوو لە ڕێڕەوی دار و پرد و چەندین دار کە یارمەتیدەر بوون لە ڕووبەڕووبوونەوەی کەشوهەوای شێدار.
  
  ڕامسێس سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: ناوچەی گەرم. - ئێستا ئەلیگاتۆر پاکەتەکە وەربگرە و زیاتر بیخە ناو ژێر دارستانەکەوە. پێویستمان بە چاودێریکردنی پێشوەختەی بەڕێکەوت نییە".
  
  هایدن و باقی کۆمپانیا ناجێگیرەکەی لەسەر زەوییە دارەکە کۆتاییان هات. ماسییەکە چەند تەوقێکی ڕێکخست، شریتی داکتی زیاتری زیاد کرد بۆ سەقامگیری، پاشان بە ڕۆڵێکی وایەری زیادە یاری کرد تا ڕایگەیاند کە تەقێنەرەکە بە شێوەیەکی پارێزراو بە دەوری زیندانییەکاندا پێچراوەتەوە.
  
  "وە سویچی سووڕاوە؟" ڕامسێس پرسی.
  
  "دڵنیای کە دەتەوێت ئەمە زیاد بکەیت؟" ئەلیگاتۆر پرسی. "ڕەنگە مارش و شیرز پێشوەختە دەست بەم کارە بکەن."
  
  ڕامسێس بە بیرکردنەوە سەری بۆ ئەو پیاوە دانا. "ڕاستەکەی". لە تەنیشت پاکەتەکەوە چەقۆی لێدا، جانتای پشتەوەی لەسەر زەوی کەوتبوو، هایدن ڕاستەوخۆ لەسەری بەستەوە، پاشان مارش و زۆی لەسەری. چاوەکانی ڕامسێس لەگەڵ سەری جولیان مارش یەکسان بوون.
  
  بە هێمنی وتی: سویچی هەستیاری زیاد دەکەین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئامێرێکی سووڕاوە کە ئەگەر بەرزکرایتەوە یان هەر جوڵەیەکی گەورەت کرد، دەبێتە هۆی تەقینەوەی بۆمبەکە. ئامۆژگاریت دەکەم کە لە شوێنی خۆت بمێنەرەوە و چاوەڕێی هاتنی هاوڕێکانی شاجوان جەی بکە. خەمت نەبێت، زۆر ناخایەنێت".
  
  قسەکانی لەرزێکی بە جەستەی هایدندا نارد. "چهند درێژه?" توانی هەناسە بدات.
  
  ڕامسێس دەڵێت: "کاتژمێرەکە بۆ ماوەی یەک کاتژمێر دادەنرێت". "تەنها کاتێکی بەس بۆ ئەوەی ڕێگە بە من و ئەلیگاتۆر بدەین بگەینە شوێنی سەلامەت. پیاوەکانم لەگەڵ بۆمبەکەدا دەمێننەوە، دوا سوپرایز بۆ هاوڕێکانت ئەگەر توانیان بتدۆزنەوە".
  
  ئەگەر?
  
  ڕامسێس هەستا، دوا چاوی لە پاکەتەکە کرد کە ئامادەی کردبوو، لە گۆشتی مرۆڤ و زریانی ئاگرینەکەی ژێرەوە، لە دەربڕینە ترسناکەکانی دەموچاویان و ئەو دەسەڵاتەی کە بەسەر هەموویاندا نیشانی دا.
  
  هایدن چاوەکانی خۆی داخست، ئێستا ناتوانێت بجوڵێت، فشارە ترسناکەکە سنگی فشاری خستە سەر بۆمبێکی بێ وەستان و هەناسەدانی قورس دەکرد. ڕەنگە ئەمانە دوا ساتەکانی بن و هیچ شتێک نەبوو کە بتوانێت بیکات دوای ئەوەی گوێی لە قسەکانی ئەلیگاتۆر بوو سەبارەت بە دانانی سویچی هەستیاری، بەڵام نەفرەت لێدەکرێت ئەگەر لە ناوچەی گەرمی باخچەی ئاژەڵانی سەنتەری پارک لە نیویۆرک بەسەریان ببات. بەڵکو دەگوازرایەوە بۆ باشترین کاتەکانی ژیانی، بۆ مانۆکان و کاتەکانیان لە هاوایی، بۆ ڕێڕەوەکانی دایمۆند هێد و زەریای کەناری باکوور و شاخەکانی گڕکانەکانی ماوی. چێشتخانەیەک لەسەر گڕکانێکی چالاک. شوێنێک لە سەرووی هەورەکانەوە. خۆڵ و خۆڵێکی سووری پشت جادەکان. گڵۆپە چرپچڕەکان بەدرێژایی کاپیۆلانی و پاشان کەنار دەریا لە کۆتایی هەموو کەناراوەکاندا، لە ژێر گڵۆپە سوورە بڵاوبووەکانی تاریکی و بێخەمدا کەفیان لێدەهات، تاکە شوێنی ڕاستەقینە لە جیهاندا کە دەیتوانی لە هەموو فشار و نیگەرانییەکانی ژیان ڕزگاری بێت.
  
  ئێستا هایدن چووە ئەوێ، کاتژمێرەکە بە زەبری هێزەوە.
  
  
  بەشی سی و پێنج
  
  
  درەیک لە بنکەی پۆلیس چاوەڕێی دەکرد، هەستی بە بێدەسەڵاتی تەواو دەکرد کاتێک بە هەموو ئامۆژگاریەک، هەموو بینینێک، هەر ئاماژەیەکی بچووکەوە خۆیان هەڵواسیبوو سەبارەت بە ڕامسێس، هایدن، یان بۆمبی ئەتۆمی. ڕاستییەکە ئەوە بوو کە نیویۆرک زۆر گەورە بوو بۆ ئەوەی لە چەند کاتژمێرێکدا بیگرێتەوە و مۆبایلەکانیش لە هێڵی پەیوەندییەوە زەنگیان لێدەدا. دانیشتووانەکەی زۆر بوون و سەردانکەرانی زۆر زۆر بوون. ڕەنگە سوپا دە خولەکی پێبچێت تا بگاتە کۆشکی سپی، بەڵام سەرەڕای ئەو هەموو پاسەوان و ڕێوشوێنە ئەمنییەکان، چەند کات دەخایەنێت بۆ گەڕان بەدوای ئەم شوێنە تاڕادەیەک بچووکەدا؟ ئێستا، درەیک بیری کردەوە، ئەم سیناریۆیە ببە بۆ نیویۆرک و چیت دەست دەکەوێت؟ ڕووداوێکی دەگمەن بوو کە هێزە ئەمنییەکان ئەو تیرۆریستانەیان گرت کە لە ڕاستیدا دڕندەیی خۆیان ئەنجامدا. لە دونیای واقیعدا دوای ئاژاوەگێڕییەکان تیرۆریستان بەدوادا دەچوون و شوێنپێیان دەگیران.
  
  دواجار داهل گەیشتە لای، بە شێوەیەکی شل و ماندوو لە جیهاندا، باقی تیمی SPEAR لە پشتیەوە بوو. کێنزی بە شێوەیەکی ناڕوون دەستی کرد بە سەیرکردنی دەوروبەر و پرسیاری ئەوەی کرد کە شوێنی هەڵگرتنی بەڵگەکان لە کوێیە. داهل بە سادەیی چاوەکانی چڕاندەوە و وتی: با بڕوات، ئەگەرنا هەرگیز تێر نابێت. باقی تیمەکە بەدەوری خۆیاندا قەرەباڵغ بوون و گوێیان لە قسەکانی درەیک دەگرت، کە جگە لە نیگەرانی هایدن، زۆر نەبوو.
  
  مۆر بابەتەکەی ئاسانتر کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "خەڵک لەبارەی هەڕەشەی تیرۆریستی بۆ سەر شارەکە دەزانن. ئێمە ناتوانین چۆڵ بکەین، هەرچەندە ئەو کەسانە ڕاناگرین کە هەوڵی ڕۆشتن دەدەن. ئەگەر بۆمبەکە بتەقێتەوە چی ڕوودەدات؟ نازانم، بەڵام ئەوە بۆ ئێمە نییە ئێستا بیر لە تۆمەتی یەکتر بکەینەوە. سیستەمەکانمان لەکارکەوتوون، بەڵام دەزگا و سایتەکانی تر دەتوانن بچنە ناو کەناڵەکانی ترەوە. ئێمە لە کاتی قسەکردندا بەراوردیان دەکەین. زۆربەی سیستەمەکان کاردەکەن. شەقامەکانی نیویۆرک بێدەنگن بەڵام هێشتا قەرەباڵغن بە بەراورد بە زۆربەی شارەکان. ڕێگاوبانەکانیش".
  
  - بەڵام هێشتا هیچ نییە؟ سمیس بە سەرسوڕمانەوە پرسی.
  
  مۆر ئاهێکی هەڵکێشا. - هاوڕێکەم لە خولەکێکدا وەڵامی سەدان پەیوەندی دەدەینەوە. ئێمە مامەڵە لەگەڵ هەموو دەروونناسێک، هەموو یاریزانێکی یاریکردن و هەموو هاوڵاتییەکی باشی ترسناک و ترسناک لە شارەکەدا دەکەین. ئاسمانی بەڕووی هەموو کەسێکدا داخراوە جگە لە ئێمە. ئێمە بڕیار بوو وای فای و ئینتەرنێت و تەنانەت هێڵەکانی تەلەفۆنیش بکوژێنینەوە، بەڵام تێبگەن کە ئێمە بە هەمان شێوەی پۆلیسێکی سەر شەقام، بریکاری FBI یان ئەگەری زیاترە، پشوویەک لەم شەقامە وەربگرین. ئەندامێکی گشتی".
  
  "لە ژێر بەرگدا؟" داهل پرسی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوەندەی ئێمە بزانین یەک خانە نەماوە. تەنیا دەتوانین وا دابنێین کە ئەو خانەیەی ئێستا ڕامسێس دەپارێزێت، لەسەر ئاستی نیشتمانی و ناوخۆیی وەرگیراوە. ئێمە باوەڕمان بەوە نییە کە بریکارە نهێنییەکانمان بتوانن یارمەتیدەر بن، بەڵام ئەوان هەموو بژاردە ئەگەرییەکان دەگەڕێن".
  
  - کەواتە ئەمە لە کوێمان بەجێدەهێڵێت؟ لۆرن پرسی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناتوانین کامێرا و ڕامسێس و پرایس و هایدن بدۆزینەوە. ئێمە بۆمبێکی ئەتۆمیمان نەدۆزیوەتەوە"، لێکۆڵینەوەی لە هەر ڕووخسارێک کرد، هێشتا لە دڵیدا کەسێکی مەدەنی بوو کە لە نمایشە سیندیکییەکان پەروەردە بووبوو کە هەموو پارچە مەتەڵەکان ڕیز بوون بۆ کردەی کۆتایی.
  
  مۆر دەڵێت: "تیپکردن ئەوەیە کە بەزۆری ئەو کارە دەکات". - کەسێک شتێک دەبینێت و دەبێتە هۆی دروستبوونی. ئایا دەزانی لێرەدا بە زنجیرەی هۆت تیپ ناویان دەبەن؟ دوو بلیت بۆ بەهەشت، دوای گۆرانی کۆنەکەی ئێدی مۆنی".
  
  - کەواتە، ئایا چاوەڕێی پەیوەندییەکە دەکەین؟
  
  درەیک لۆرنی بردە دەرەوە بۆ سەر باڵکۆنەکە. دیمەنی خوارەوە هێمن بوو، ئەو چەند پۆلیس و بریکارەی کە هێشتا لە ژیاندا بوون، لەگەڵ شۆکی توێکڵدا خەباتیان دەکرد، کاتێک ڕێگەی خۆیان لە نێو داروپەردوو و شووشە شکاوەکاندا هەڵدەگرت، وەڵامی پەیوەندییەکانیان دەدایەوە و کلیلەکانیان لێدەدا، هەندێکیان پەڕۆی خوێناوییان بە قۆڵ و سەریانەوە پێچرابوو، هەندێکی دیکەیان بە پێیەکانیانەوە سەرەوە، لە ئازاردا ڕوخسار دەبڕێت.
  
  لۆرن وتی: دەبێت بچینە خوارەوە لەوێ. "یارمەتییان بدە."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان شەڕێکی دۆڕاو دەکەن و تەنانەت ئیتر ناوەندێکیش نییە. ئەم کوڕانە بە سادەیی ڕەتیانکردەوە بڕۆن. ئەمەش بۆ ئەوان مانای زیاترە لە گەشتێک بۆ نەخۆشخانە. ئەمەیە کە پۆلیسە باشەکان دەیکەن و خەڵک بە دەگمەن دەیبینن. چاپەمەنی دووبارە و سێبارە تەنیا هەواڵی ناخۆش دەهێنێتە دەرەوە و بۆچوونی گشتی ڕەنگ دەکات. من دەڵێم ئێمەش یارمەتیان دەدەین".
  
  بەرەو بەرزکەرەوەکە ڕۆیشتن و پاشان درەیک سوڕایەوە، سەری سوڕما کە هەموو تیمەکەی لە پشتیەوە بینی. "چی?" - ئەو پرسی. "هیچ پارەم پێ نیە".
  
  ئەلیسیا بە ماندووییەوە زەردەخەنەی کرد. تەنانەت بیۆ توانی زەردەخەنەیەک بکات. تیمی SPEAR ئەمڕۆ خۆیان زۆر شتیان بەسەر بردبوو، بەڵام هێشتا بەهێز بوون، ئامادەبوون بۆ زیاتر. درەیک چەندین کێش و برینی دیکەی بینی کە بە باشی شاراوە بوون.
  
  - بۆچی ئێوە بارگاوی ناکەنەوە؟ وە تەقەمەنی زیادە لەگەڵ خۆتدا ببە. کاتێک لە کۆتاییدا دەگەینە کۆتاییهێنان بەم شتە، کاتێکی سەختمان بەسەر دەبەین".
  
  کینیماکا وتی: "من باسی دەکەم. "سەرقاڵکردنێک دابین دەکات."
  
  یۆرگی وتی: وە منیش یارمەتیدەر دەبم. "تەنانەت بە سەختی لە لەهجەی درەیک تێدەگەم، بۆیە بە لەهجەیەکی ئەمریکییەوە ون دەبوو."
  
  داڵ پێکەنی کاتێک پەیوەندی بە درەیکەوە کرد لە بەرزکەرەوەکە. - هاوڕێ ڕووسیەکەم، تۆ بە تەواوی پاشەکشەت هەیە.
  
  درەیک مشتێکی لە سویدییەکە دا و زیاتر کێشەی لێکەوتەوە و بەرزکەرەوەکەشی بردە خوارەوە بۆ نهۆمی یەکەم. پاشان تیمی SPEAR لە شوێنێک کە دەیانتوانی دەستوەردانیان کرد، وەڵامی پەیوەندییە نوێیەکانیان دایەوە و زانیارییان تۆمار کرد، چاوپێکەوتنیان لەگەڵ دانیشتووان کرد و پرسیاریان کرد، و پەیوەندییەکان کە هیچ پەیوەندییەکیان بە باری نائاساییەوە نەبوو بۆ وێستگەکانی دیکەی دیاریکراو لابرد. هەرچەندە دەیانزانی پێویستن و یارمەتیان دەدا، بەڵام هیچیان بەو شتە دڵخۆش نەبوون تەنها لەبەر ئەوەی هایدن هێشتا بێسەروشوێن بوو و ڕامسێس بە ئازادی مابووەوە. تا ئێستا شکستی پێهێناون.
  
  چ فێڵێکی تری لە قۆڵی خۆیدا هەبوو؟
  
  درەیک پەیوەندییەکی سەبارەت بە خزمێکی ونبووی نارد و کەسێکی دیکەی نارد سەبارەت بە شەقامی نایەکسان. سویچبۆردەکە چالاک بوو و مۆر هێشتا حسابی نووکەکەی دەکرد، بلیتەکەی بۆ بەهەشت. بەڵام زۆری نەخایاند بۆ درەیک ڕوون بووەوە کە کات خێراتر لە ڕژانی شیر لە دەفرێکی شکاوەوە تەواو دەبێت. تاکە شتێک کە بەردەوام بوو لەوەی کە چاوەڕێی ئەوە بوو کە ڕامسێس لانیکەم جارێک پەیوەندی بکات. ئەم پیاوە هێشتا خۆی نیشان دەدا. درەیک گومانی هەبوو کە دوگمەکەی داگرتبا بەبێ ئەوەی لانیکەم هەوڵی ئەوە بدات کەمێک شانۆگەریتر بێت.
  
  پۆلیس وێستگەکەی بەڕێوەبرد، بەڵام تیمەکە بە دانیشتن لەسەر مێزەکان و گواستنەوەی نامە هاوکاریان دەکرد. داڵ چووە قاوە دروست بکات. درەیک لەبەردەم کترییەکەدا بەشداری کرد، هەستی بە بێدەسەڵاتییەکی زۆر و لە شوێنی خۆی دەرچوو لەکاتێکدا چاوەڕێی زانیارییان دەکرد.
  
  درەیک وتی: با باسی یەکەم بکەین. - پێشتر ئەمەت بەسەر هاتووە؟
  
  "نەخێر. تێدەگەم چۆن ڕامسێس توانی ئەم هەموو ساڵە خۆی بشارێتەوە. وە من پێشبینی دەکەم ئامێرەکە واژۆی تیشکدانەوە بەرهەم ناهێنێت چونکە هێشتا دەستنیشانیان نەکردووە. ئەو پیاوەی ئەو بۆمبەی دووبارە پاکەت کردبووەوە بە دڵنیاییەوە دەیزانی چی دەکات. پێشبینی من سەربازی پێشووی ئەمریکایە".
  
  "بەڵام بۆچی؟ زۆر کەس هەن کە دەتوانن قەڵغانی تیشک بپارێزن".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە شتەکانی دیکەش دەگرێتەوە. زانیاری ناوخۆیی. ئەو تیمە نهێنییەی کە کۆی کردەوە. قسەکانم نیشان بدە، درەیکی پیر، ئەوان سیلەکانی پێشوون. ئۆپەراسیۆنی تایبەت".
  
  درەیک ئاوی ڕشت لە کاتێکدا داهل بە کەوچکێک دانەوێڵەی دەکرد. - بەهێزی بکە. لە ڕاستیدا تەنانەت دەزانیت چییە؟ ئایا هێشتا فیلمی "Instant" گەیشتووەتە جەمسەری باکوور؟
  
  داهل ئاهێکی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "قاوەی خێرا کاری شەیتانە. وە هەرگیز نەچوومەتە جەمسەری باکوور".
  
  ئەلیسیا لە دەرگای کراوەی ژوورەکەوە خۆی خلیسکاند. - چی بوو؟ شتێکم لەبارەی جەمسەرەکەوە بیست و تەنها زانیم ناوم لەسەرە".
  
  درەیک نەیتوانی زەردەخەنەکەی بشارێتەوە. - چۆنیت ئەلیسیا؟
  
  "ئازاری قاچەکانە." سهرم ئازاری ههیه. ئازاری دڵ. جگە لەوەش من تەنها باشم".
  
  "مەبەستم-"
  
  پەیوەندییەکەی باڵیۆزەکانی ئێکس قسەکانی داهاتووی خنکاند کە لە بڵندگۆی مۆبایلەکەیەوە هاتبوو. هێشتا کترییەکەی گرتبوو، ئامێرەکەی هێنایە سەر چەناگەی.
  
  "سڵاو?"
  
  "ئایا منت بیر دێتەوە?"
  
  درەیک بە هێزێکی زۆرەوە کترییەکەی دانا کە ئاوە کوڵاوەکەی بەم دواییە بەسەر دەستیدا ڕژا. هەرگیز هەستی پێنەکرد.
  
  - لە کوێی گەواد؟
  
  "ئێستا. ئایا نابێت پرسیاری یەکەمتان ئەوە بێت کە "چەکی ئەتۆمی لە کوێن" یان "چەند زوو دەتەقمەوە"؟ هاوارێکی قووڵی سەرسوڕهێنەر بە هێڵەکەدا تێپەڕی.
  
  درەیک وتی: "رامسێس" و بیری هاتەوە کە بڵندگۆکە دابگیرسێنێت. - بۆچی ڕاستەوخۆ نەگەینە مەسەلەکە؟
  
  - ئای، چی ئەوەندە پێکەنیناوییە لەوەدا؟ وە تۆ پێم ناڵێی چی بکەم. من شازادەم، خاوەنی شانشینییەکانم. ساڵانێکی زۆر حوکمم کردووە و چەندین ساڵەی تریش حوکم دەکەم. زۆر دوای ئەوەی دەبیتە کریسپی. بیرى لێ بکەرەوە".
  
  "کەواتە ئایا هیچ کۆپانێکی ترت هەیە کە بتوانین بازیان پێدا بدەین؟"
  
  "ئهوه من نهبووم. ئەوە جولیان مارش بوو. ئەم پیاوە شێتە کەمترین قسە بکەم، بۆیە پەیوەندیم لەگەڵ جەی بریکارەکەتدا کرد".
  
  درەیک لەرزی و چاوێکی لە داڵ کرد. "ئەو ژنە باشە؟"
  
  "بۆ ێستا. هەرچەندە کەمێک ڕەق و بە ئازار دەردەکەوێت. هەموو هەوڵێکی خۆی دەدات کە بە تەواوی هێمن بمێنێتەوە".
  
  هەستێکی پێشبینیکردن لە گەدەی درەیکدا پێچایەوە. - وە بۆچی ئەمەیە؟
  
  "بۆ ئەوەی بێگومان زیان بە هەستەوەری جووڵە نەگەیەنێت."
  
  خوایە گیان، درەیک بیری کردەوە. "تۆ گەمژەی. بە بۆمبەوە بەستووتەوە؟"
  
  - ئەو بۆمبەکەیە هاوڕێکەم.
  
  "لەکوێیە?"
  
  - دەگەینە ئەوێ. بەڵام بەو پێیەی تۆ و هاوڕێکانت چێژ لە ڕاکردنێکی باش وەردەگرن، و بەو پێیەی پێشتر گەرم بوویت، من زانیم بۆچی دەرفەتت پێ نەدەم؟ هیوادارم مەتەڵەکانتان بەدڵ بێت".
  
  "ئەوە شێتاتیە. تۆ شێتی، یاری بە ژیانێکی زۆر دەکەیت. مەتەڵەکان؟ بۆم چارەسەر بکە کەر. کێ میز دەکاتە سەر جەستەت کاتێک ئاگرم تێبەردا؟"
  
  ڕامسێس بۆ ساتێک بێدەنگ بوو، وا دیار بوو بیری لێدەکردەوە. - کەواتە دەستکێشەکان بەڕاستی کوژاوەتەوە. ئەمە باشە. بەڕاستی شوێنم هەیە بۆ چوونە ژوورەوە، بۆ بەشداریکردن لە کۆبوونەوەکان، بۆ کاریگەریکردن لەسەر گەلان. کەواتە گوێ بگرە-"
  
  درەیک قسەکانی بڕییەوە و بە خێرایی ماسی گرت و وتی: "بەڕاستی هیوادارم لەوێ بیت و چاوەڕێی بکەیت."
  
  "بە داخەوە نەخێر. لێرەدا ماڵئاوایی دەکەین. وەک ڕەنگە بزانن من تۆ بەکاردەهێنم بۆ ئەوەی هەڵهاتنەکەم بکەم. کەواتە، وەک ئێوەی خەڵک دەڵێن - سوپاس بۆ ئەمە."
  
  "ئۆغ-"
  
  "بەڵێ بەڵێ. گێل من و دایک و باوکم و هەموو براکانم. بەڵام ئەوە تۆ و ئەم شارەن کە لە کۆتاییدا خراپ دەبن. وە منیش، کە بەردەوام دەبم. کەواتە ئێستا کات دەبێتە پرس. ئامادەی سواڵ بکەیت بۆ چانسی خۆت، ئینگلیزە بچووکەکە؟"
  
  درەیک پیشەییبوونی خۆی دۆزیەوە کە دەیزانی ئەمە تاکە بژاردەی ئەوانە. "پێم بڵێ".
  
  - دژە بەکتریاکەم جیهان لە هەوکردن لە ڕۆژئاوا پاکدەکاتەوە. لە دارستانی باراناوییەوە بۆ دارستانی باراناوی، ئەمە بەشێکە لە زەوییە تاوەرەکە. ئەوە هەموویەتی ".
  
  درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. "وە هەمووی؟"
  
  - بەڵێ و بەو پێیەی هەموو کارێک کە لە جیهانی بەناو شارستانیدا ئەنجامی دەدەیت بە خولەک، کاتژمێر دەپێورێت، من تایمەرەکە بۆ شەست خولەک دادەنێم. ژمارەیەکی دەوری جوان و بەناوبانگ بۆ تۆ."
  
  "چۆن ئەمە چەک داماڵین؟" درەیک هیوای خواستبوو مارش باسی کۆدی ناچالاککردنی نەکردبێت.
  
  "ئۆه نەفرەت، تۆ نازانی؟ پاشان تەنها ئەمەت لەبیربێت - بۆمبی ئەتۆمی، بە تایبەت بۆمبی ئەتۆمی جانتا، میکانیزمێکی ورد و هاوسەنگی تەواوەتییە. هەموو شتێک بچووککراوە و وردترە، وەک دڵنیام ئێوەش پێزانینتان هەیە. ئەمەش پێویستی بە... وردبینی دەبێت."
  
  "سۆفیستیکیشن؟"
  
  "ڕەسەنایەتی. سهیر ی ئه مه بكه".
  
  بەم قسانەی ڕامسێس پەیوەندییەکەی پچڕاند و هێڵەکەی بە مردوویی هێشتەوە. درەیک بەپەلە گەڕایەوە بۆ ئۆفیسەکە و هاوارێکی کردە سەر هەموو وێستگەکە تا بوەستن. قسەکانی، تۆنی دەنگی، وایکرد سەر و چاو و جەستە بەرەو ڕووی بگەڕێنەوە. تەلەفۆنەکان دەخرانە ناو ستاندەکانەوە، پەیوەندییەکان پشتگوێ دەخران و گفتوگۆکان وەستان.
  
  مۆر سەیری دەموچاوی درەیکسی کرد، پاشان وتی: مۆبایلەکانتان بکوژێننەوە.
  
  درەیک هاوار دەکات: "من هەم. - بەڵام دەبێت هەندێک مانای هەبێت.... وشە بە وشە مەتەڵەکەی دووبارە کردەوە. گوتی: پەلە بکە. - ڕامسێس شەست خولەکی پێداین.
  
  مۆر خۆی بەسەر باڵکۆنە چەقەڵەکەدا کێشا، کینیماکا و یۆرگی لەگەڵیان بوون. هەموو ئەوانی تر ڕوویان کردە ڕوو بۆ ئەوەی ڕووبەڕووی ببنەوە. کاتێک قسەکانی دەستی کرد بە گەیشتن بە خەڵک، دەستیان کرد بە هاوارکردن.
  
  - باشە، دژە بەکتریا بۆمبە. ئەوە ئاشكرایه ".
  
  کەسێک بە چرپە گوتی: "وە بەنیازە بیتەقێنێتەوە". "ئەوە شتێکی بلۆف نییە."
  
  "لە دارستانی باراناوییەوە بۆ دارستانی باراناوی؟" مای وتی. "تێناگەم".
  
  درەیک لە سەری خۆیدا پێچایەوە. وتیشی: ئەمە پەیامێکە بۆ ئێمە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو شتێک لە دارستانی ئەمازۆن دەستی پێکردووە. بۆ یەکەمجار لە بازاڕ بینیمان. بەڵام تێناگەم چۆن کاردەکات بۆ نیویۆرک".
  
  "بەڵام ئەوانی تر؟" سمیس وتی. - بەشێک لە زەوییەکە لە ژێر تاوەرەکەدا؟ من نا-"
  
  مۆر هاوارێکی کرد و وتی: ئەمە ئاماژەیەکی دیکەی دارستانە باراناوییە. "ئایا کانۆپی ئەوە نییە کە پێی دەڵێن ڕووپۆشی دارە ڕەقەکان؟ زەوییەکە بە ژێر فڵچە داپۆشراوە".
  
  درەیک پێشتر لەوێ بوو. "ئەمە راستە. بەڵام ئەگەر ئەمە قبوڵ بکەن، ئەوا پێمان دەڵێت بۆمبەکە لە دارستانی باراناویدا شاراوەتەوە. لە نیویۆرک"، چاوی بڕییەوە. - مانای نییە.
  
  بێدەنگی لە وێستگەکەدا حوکمڕانی دەکرد، ئەو جۆرە بێدەنگییەی کە دەتوانێت مرۆڤ تا ڕادەی بێدەسەڵاتی سەرسوڕهێنەر بکات یان تا ڕادەی درەوشاوەیی کارەبای بکات.
  
  درەیک هەرگیز لەوە توندتر ئاگاداری تێپەڕبوونی کات نەبووە، هەر چرکەیەک پڕ بوو لە لێدانی چارەنووسسازانەی زەنگی قیامەت.
  
  لە کۆتاییدا مۆر وتی: بەڵام نیویۆرک دارستانێکی باراناوی هەیە. "لە باخچەی ئاژەڵانی سەنتەری پارک. بچووکە، پێی دەوترێت "ناوچەی گەرم"، بەڵام وەشانێکی بچووکە لە شتە ڕاستەقینەکە."
  
  "لەژێر تاوەرەکەدا؟" داهل فشاری خستە سەر.
  
  - بەڵێ لەوێ دار هەیە.
  
  درەیک بۆ چرکەیەکی تر دوودڵ بوو، بە ئازارەوە ئاگاداری ئەوە بوو کە تەنانەت ئەمەش دەتوانێت ژیانی زۆریان لەدەست بدات. "ههر شتێکی دی، ههر شتێکی که? هیچ پێشنیارێکی ترتان هەیە؟
  
  تەنها بێدەنگی و نیگای سپی پێشوازی لە پرسیارەکەی کرد.
  
  وتی: "ئەوا هەموومان لەناوەوەین". ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ سازشێک. گاڵتە ناکات. کاتی ئەوە هاتووە کۆتایی بەم گەوادە ئەفسانەییە بهێنین. هەروەک چۆن جاری ڕابردوو کردمان".
  
  کینیماکا و یۆرگی بەپەلە بەرەو پلیکانەکان ڕۆیشتن.
  
  درەیک سەرکردایەتی تەواوی تیمەکەی کرد بۆ ناو شەقامە پڕ لە ترسەکانی نیویۆرک.
  
  
  بەشی سی و شەش
  
  
  بە جێبەجێکردنی ڕێنماییەکانی مۆر، تیمە دە کەسییەکە خولەکی بەنرختریان بەفیڕۆدا بە گۆڕینی بۆ کوچەیەک بۆ ئەوەی فەرماندەیی یەک دوو ئۆتۆمبێلی پۆلیس بکەن. تا ئەو کاتەی گەیشتنە ئەوێ پەیوەندییەکە کرابوو و پۆلیسەکان چاوەڕێیان دەکرد، هەوڵەکانیان بۆ پاککردنەوەی شەقامەکان دەستی کردبوو بە بەرهەمهێنان. سمیس لەسەر تایەیەک دانیشت، داڵ لە تایەی تر، ئۆتۆمبێلەکان ئاگادارکەرەوە و گڵۆپەکانیان داگیرساند و بەپەلە بە گۆشەی شەقامی سێیەمدا ڕۆیشتن و لاستیکیان سووتاند، ڕاستەوخۆ بەرەو باخچەی ئاژەڵان. بینا و دەموچاوە ترساوەکان بە خێرایی چل، پاشان پەنجا میل لە کاتژمێرێکدا بەپەلە تێدەپەڕین. سمیس تەکسییە جێهێڵراوەکەی فڕێدایە لایەک و بەر پێشەوەی کەوت و ڕاستەوخۆ نارد. لە ڕێگایاندا تەنها یەک گەمارۆدانی پۆلیس هەبوو و پێشتر فەرمانیان پێگەیشتبوو کە ڕێگەیان پێبدەن. بە پێشبڕکێیەکدا بەناو چوارڕێیانێکی بەپەلە پاککراودا تێپەڕین و لە شەست کەس نزیکبوونەوە.
  
  درەیک خەریک بوو ئەو پەیوەندییە نوێیەی مۆبایلەکەی پشتگوێ بخات، پێیوابوو لەوانەیە ڕامسێس بێت کە پەیوەندی بکاتەوە بۆ ئەوەی گلۆت بکات. بەڵام دواتر بیری کردەوە: تەنانەت ئەمەش ڕەنگە هەندێک ئاماژەمان پێبدات.
  
  "چی?" - بۆ ماوەیەکی کورت قیژاند.
  
  - درەیک؟ ئەمە سەرۆک کۆبورن. جەند دەقەیەك كاتت هەیە?"
  
  پیاوە یۆرکشایرەکە بە سەرسوڕمانەوە بازێکی دا، پاشان جی پی ئێسەکەی پشکنی. - چوار خولەک کاکە.
  
  - پاشان گوێ بگرە. دەزانم پێویست ناکات پێتان بڵێم ئەگەر ڕێگە بدرێت ئەم بۆمبە بتەقێتەوە چەندە خراپ دەبێت. تۆڵەسەندنەوە حەتمییە. وە تەنانەت نەتەوەیی ڕاستەقینە یان مەیلی سیاسی ئەم کارەکتەرە ڕامسێس نازانین. یەکێک لەو کێشە گەورانەی کە سەرهەڵدەدات ئەوەیە کە کارەکتەری دیکە - ئەلیگاتۆر - ئەمساڵ چوار جار سەردانی ڕووسیای کردووە".
  
  دەمی درەیک بوو بە خۆڵ. "ڕووسیا؟"
  
  "بەڵێ. ئەمە یەکلاکەرەوە نییە، بەڵام..."
  
  درەیک بە تەواوی دەیزانی ئەو وەستانە مانای چییە. لە جیهانێکدا کە کەناڵەکانی هەواڵ و سۆشیال میدیا دەستکارییان کردووە، نەدەبوو هیچ شتێک یەکلاکەرەوە بێت. "ئەگەر ئەم زانیاریانە دەربچن-"
  
  "بەڵێ. ئێمە چاومان لە بۆنەیەکی ئاست بەرزە".
  
  بێگومان درەیک نەیدەویست بزانێت ئەوە مانای چییە. ئەو دەیزانی کە لە ئێستادا لە جیهانی فراوانتردا کەسانێک هەن، کەسانێکی لەڕادەبەدەر بەهێزن، کە ئامرازەکانیان هەیە بۆ ڕزگاربوون لە شەڕی ئەتۆمی، زۆرجاریش خەیاڵیان دەکرد کە ئەگەر بتوانن لە جیهانێکی تەواو نوێدا بژین، کە بەزەحمەت نیشتەجێیە. هەندێک لەو کەسانە پێشتر سەرکردە بوون.
  
  - ئەگەر پێویست بوو بۆمبەکە پووچەڵ بکەرەوە درەیک. پێم گوترا کە NEST لە ڕێگادایە، بەڵام دوای تۆ دەگاتە دەستت. وەک ئەوانی تر. گشت. ئەمە تاریکترین کاتژمێری نوێی ئێمەیە".
  
  - ئێمە ئەمە دەوەستێنین کاکە. ئەم شارە بۆ بینینی سبەی دەژی".
  
  کاتێک درەیک کۆتایی بە پەیوەندییەکە هێنا، ئەلیسیا دەستی خستە سەر شانی. ژنەکە وتی: کەواتە. "کاتێک مۆر وتی دارستانێکی باراناوییە و دارستانێکی باراناوی بچووکە، مەبەستی ئەوە بوو لەوێش مار هەبێت؟"
  
  درەیک دەستی بە دەستی خۆی داپۆشی. - هەمیشە مار هەیە ئەلیسیا.
  
  مای کۆکی کرد. واتە: هەندێکیان لە هەندێکی تر گەورەترن.
  
  سمیس ئۆتۆمبێلەکەیان بە دەوری قەرەباڵغی هاتوچۆدا سووڕاند و بە ئەمبولانسێکی درەوشاوەدا تێپەڕی کە دەرگاکانی کراوە بوو و فریاگوزاری فریاگوزاری کاریان لەسەر ئەو کەسانە دەکرد کە بەشداربوون لە ڕووداوەکەدا و جارێکی دیکە پێی خستە سەر پێداڵی غازەکە.
  
  - ئەو شتەت دۆزیەوە کە بەدوایدا دەگەڕایت مای؟ ئەلیسیا بە یەکسانی و بە ئەدەبەوە وتی. - کەی تیمەکەت بەجێهێشت؟
  
  هەموو ئەمانە زۆر لەمەوبەر ڕوویدا، بەڵام درەیک بە زیندووی بیری ڕۆیشتنی مای کیتانۆ بوو، سەری پڕ بوو لە تاوانباری بەهۆی ئەو مردنانەی کە بەبێ مەبەست بووە هۆی. لە دوای ئەو یەک ڕووداوەوە لە کاتی گەڕان بەدوای دایک و باوکیدا- کوشتنی پارە سپیکەرەوەیەکی یاکوزا- زۆر شت گۆڕاوە.
  
  مای وتی: دایک و باوکم ئێستا سەلامەتن. "وەک گرەیس. من شکستم بە خێڵەکە هێنا. چیکا. پێدان. زۆرم لەو شتانە دۆزیەوە کە بەدوایدا دەگەڕام".
  
  - کەواتە بۆ گەڕایتەوە؟
  
  درەیک چاوەکانی بە توندی بە ڕێگاکەدا لکاون و گوێچکەکانی بە کورسی پشتەوە فشاریان خستووە. کاتێکی نائاسایی بوو بۆ گفتوگۆکردن لەسەر دەرئەنجامەکان و تەحەدای بڕیارەکان، بەڵام ئەوە زۆر تایبەت بوو بۆ ئەلیسیا، و ڕەنگە ئەوە دوا چانسی ئەوان بێت بۆ ئەوەی شتەکان ڕاست بکەنەوە.
  
  - بۆچی گەڕامەوە؟ - چی? - ڕەنگە بە دڵخۆشیەوە دووبارەی کردەوە. - چونکە من گرنگی پێدەدەم. گرنگی بەم تیپە دەدەم".
  
  ئەلیسیا فیشەکەی لێدا. "وةلاميكى باش. ئەمە تاکە هۆکارە؟"
  
  - تۆ دەپرسیت ئایا گەڕامەوە بۆ درەیک. ئەگەر چاوەڕێی ئەوەم دەکرد هەردووکتان هەندێک لێکتێگەیشتنێکی نوێ بنیات بنێن. ئەگەر بۆ یەک چرکەش بیرم لەوە بکردایەتەوە کە ئەو دەچووە پێشەوە. تەنانەت ئەگەر بتوانێت چانسی دووەمم پێبدات. باشە، وەڵامەکە سادەیە - نازانم."
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بەوەدا: "چانسی سێیەم. - ئەگەر ئەوەندە گەمژە بووایە بتگەڕێنێتەوە، ئەمە سێیەم چانسی تۆ دەبوو.
  
  درەیک بینی کە دەرگای باخچەی ئاژەڵان نزیک دەبێتەوە و هەستی بە گرژییە گەشەسەندووەکانی کورسی پشتەوە کرد، هەستە تیژ و متمانەپێنەکراوەکان لەناو خۆیدا تووڕە بوون. بۆ هەموو ئەمانە پێویستیان بە ژوورێک بوو، باشترە بە پۆشینی نەرم.
  
  گوتی: "بیانپێچنەوە، کوڕان". "ئێمە لێرەین".
  
  - هێشتا تەواو نەبووە، سپرایت. ئەم ئەلیسیایە مۆدێلێکی نوێیە. بڕیاریدا ئیتر ڕانەکات بۆ ناو خۆرئاوابوون. ئێستا ئێمە وەستاوین، فێر دەبین و بەم شتەدا تێدەپەڕین".
  
  مای وتی: من دەیبینم و سەرسامم پێی. "بەڕاستی حەزم لە تۆ نوێیە ئەلیسیا، سەرەڕای ئەوەی ڕەنگە بیری لێبکەیتەوە."
  
  درەیک ڕووی کردەوە، پڕ بوو لە ڕێزگرتنی یەکتر و بە تەواوی سەری لێ شێوا لەوەی کە ئەم سیناریۆیە لە کۆتاییدا چۆن یاری دەکات. بەڵام کاتی ئەوە هاتبوو ئێستا هەمووی دابنێین، بیخەینە سەر ڕەفەکە، چونکە بە خێرایی لە ئەرمەگدۆنێکی دیکە نزیک دەبوونەوە، سەرباز و ڕزگارکەر و پاڵەوانەکان تا کۆتایی.
  
  وە ئەگەر سەیریان دەکرد، ڕەنگە یاری شەترەنجیان دەکرد، تەنانەت خودا و شەیتان هەناسەیان لەدەست دەدا.
  
  
  بەشی سی و حەوتەم
  
  
  سمیس لە کۆتایی وەرچەرخاندا تایەکانی قیژاند و دواتر بە پێیەکی قورس پێداڵی سوکانەکەی دا. درەیک دەرگاکەی کردەوە پێش ئەوەی ئۆتۆمبێلەکە بوەستێت و قاچەکانی دەربهێنێت. مای پێشتر لە دەرگای پشتەوە بوو، ئەلیسیا هەنگاوێک لە دواوە بوو. سمیس سەری بۆ پۆلیسە چاوەڕوانکراوەکان دانا.
  
  "وتیان پێویستە خێراترین ڕێگا بزانیت بۆ ناوچەی گەرم؟" یەکێک لە پۆلیسەکان پرسی. - باشە، ڕاستەوخۆ ئەم ڕێگایە پەیڕەو بکە بۆ خوارەوە. ئاماژەی بەوەشکرد. واتە: لە لای چەپەوە دەبێت.
  
  "سوپاس". سمیس نەخشەی ڕێنماییەکەی برد و نیشانی ئەوانی تر دا. داهل لە کاتی ڕاکردنێکدا ڕایکردە سەرەوە.
  
  "ئێمە ئامادەین?"
  
  ئەلیسیا وتی: "ئەو ڕێگایەی کە دەتوانین بین. ئاماژەی بە نەخشەکە کرد و وتی: ئای سەیرکە. "ئەوان دوکانی دیارییەکانی ناو شوێنەکە بە باخچەی ئاژەڵان ناودەبەن."
  
  - ئەوا با بڕۆین.
  
  درەیک بە هەستەکانی بەرزبووەوە هاتە ناو باخچەی ئاژەڵان، چاوەڕوانی خراپترینی دەکرد و دەیزانی کە ڕامسێس زیاتر لە فێڵێکی ناشرین و ناشرین لە قۆڵیدا هەبووە کە هیچ پەیوەندییەکی بەوەوە نییە. گروپەکە بڵاوبوونەوە و تەنکتر بوون، لە ئێستاوە خێراتر لەوەی پێویست بوو دەجووڵان و بەبێ وریایی پێویست، بەڵام دەیانزانی کە هەر چرکەیەک کە تێدەپەڕێت زەنگێکی نوێی مردنە. درەیک گرنگی بە نیشانەکان دا و زۆری نەخایاند ناوچەی گەرمی لە پێشەوە بینی. لەگەڵ نزیکبوونەوەیان دیمەنی دەوروبەریان دەستی بە جووڵە کرد.
  
  هەشت کەس بەپەلە لە شاردنەوە دەرچوون و چەقۆیان کێشا لەکاتێکدا فەرمانیان پێکرا کۆتایی شەڕی ڕزگارکەران بە ئازار و لەڕادەبەدەر خوێناوی بکەن. درەیک لە ژێر پەلەوەرییەکەدا کۆترە و خاوەنەکەی فڕێدایە سەر پشتی، پاشان ڕووبەڕووی هێرشی داهاتوو بووەوە. بۆ و مەی هاتوونەتە پێشەوە، شارەزایی شەڕکردنیان ئەمڕۆ پێویستە.
  
  هەر هەشت هێرشبەرەکە زرێپۆش و دەمامکیان لەبەردا بوو و بەو شێوەیەی کە درەیک چاوەڕێی دەکرد، بە شێوەیەکی لێهاتوو شەڕیان کرد. ڕامسێس هەرگیز لە بنی کۆمەڵەکە هەڵنەبژارد. مای چەقۆیەکی خێرای وەستاند، هەوڵیدا قۆڵی بشکێنێت، بەڵام بینی کە پێچاوپێچ بووە، هاوسەنگی خۆی فڕێدراوەتەوە. لێدانی دواتر شانەکەی لەدەستدا، بە جلیقەی خۆیەوە هەڵمژرا، بەڵام ساتێک وەستانی پێدا. بیۆ لە نێو هەموویاندا دەڕۆیشت، سێبەرێکی ڕاستەقینەی مردن. لەشکرەکانی ڕامسێس پاشەکشەیان کرد یان بازیان دا بۆ لایەک بۆ ئەوەی خۆیان لە فەرەنسییەکە بەدوور بگرن.
  
  درەیک پشتی بە بەربەستەکە بەست و دەستەکانی بەرزکردەوە. سیاجەکەی پشتی درزاوی کاتێک بەرامبەرەکەی بە هەردوو پێی لە زەویەوە لێیدا. هەردوو پیاوەکە ڕۆیشتنە سەر ڕێگایەکی تر و لە کاتی وەرچەرخاندا خەباتیان دەکرد. ئینگلیزەکە مشتێک لە دوای مشتێک لە سەری لیجۆنێرەکە دەدات، بەڵام تەنها سەرکەوتوو بوو لە لێدانی ئەو دەستەی کە لە بەرگریدا بەرزکرابووەوە. جەستەی بەرز کردەوە بۆ ئەو شوێنەی کە ویستبووی و هەستا بە ئەژنۆی و مشتەکەی خستە خوارەوە. چەقۆکە خۆی خلیسکاند و بڕبڕەکانی کون کرد، سەرەڕای بەرگرییەکانی هێشتا ئازاری هەبوو. درەیک هێرشەکەی دوو هێندە کرد.
  
  شەڕی نزیک لە دەروازەی ناوچەی گەرم چڕتر بووەتەوە. مای و بۆ ڕووخساری نەیارەکانیان دۆزیەوە. خوێن بەسەر هەموو گروپەکەدا ڕژا. لیجۆنێرەکان بە شکاوی ئەندامەکانی جەستە و تەزووی مێشکەوە کەوتنە خوارەوە و تاوانباری سەرەکیش مانۆ کینیماکا بوو. هاواییە زەبەلاحەکە بە بولدۆزەر هێرشبەرەکانی چەقاند، وەک ئەوەی هەوڵی سەرکوتکردنی شەپۆلەکان بدات خۆیان، پارچە پارچەیان بکات. ئەگەر لەشکرێک لە ڕێگەیدا بوەستایە، کینیماکا بێ بەزەییانە لێی دەدا، یاریزانێکی ناوەڕاستی سەروو مرۆیی، کۆترێکی لەناونەچوو. ڕێگاکەی بە تەواوی هەڵە بوو، بەجۆرێک هەردوو ئەلیسیا و سمیس لە لێواری خۆخولاندنەوە بوون لە ڕێگەی ئەو. لیجیۆنێرەکان لە تەنیشتیان نیشتنەوە و بە خرۆشانەوە، بەڵام تەواوکردنیان ئاسان بوو.
  
  داهل بە هەندێک لێهاتووییەوە لە دەستێکەوە بۆ دەستێکی تر لێدانی دەگۆڕیەوە. لێدانەکانی چەقۆ بە توندی و خێرا لێیان دەدرا، سەرەتا نزم، پاشان بەرز، پاشان بە سنگ و دەموچاو؛ سویدییەکە بە ڕەفڵەکسی خێرا و لێهاتوویی بەزەحمەت بەدەست هێنراو هەموویانی بلۆک کرد. بەرامبەرەکەی وازی نەهێنا، لە ئاستەکەیدا کلینیکی بوو، بە خێرایی هەستی بەوە کرد کە هاوتاکانی خۆی بەدەستهێناوە و پێویستە جیاوازی دروست بکات.
  
  داڵ لای خۆیەوە کاتێک لیجۆنێرەکە قاچ و ئەژنۆکانی وەک درێژەپێدەری هێرشەکانی چەقۆ بەکاردەهێنا. یەکەم ئەژنۆی لێیدا لەسەر پەرستگاکە، هۆشیارییەکەی بەرزتر کردەوە و یارمەتی دا پێشبینی هێرشی بێشومار بکات. کەوتە سەر ئەژنۆیەک و لە ژێر چەناگەیدا ڕاستەوخۆ لێیدا و کەوتە ناو چاڵەکە و کۆی دەمارەکانی لەوێ، بووە هۆی ئەوەی کە لیجۆنێرەکە لە ئازاردا تیغەکەی بخاتە خوارەوە. بەڵام لە کۆتاییدا ئەوە کینیماکا شەڕانگێزەکە بوو کە شەڕکەرەکەی خستە خوارەوە و بە پاکی ماسولکەکانی شەحنکردەوە و ئێسکەکانی شکاند و ڕیشاڵەکانی دڕاند. مانۆ بەدرێژایی هێڵی چەناگە و ئێسکی ڕوومەتەکانی ڕەش بووبووەوە و بە چەقۆیەکەوە دەڕۆیشت، بەڵام هیچ شتێک نەیدەتوانی ڕێگری لێبکات. داهل خەیاڵی ئەوە بوو کە ئەگەر دەرگاکە قوفڵ بێت، لە لای بینایەکی وەک هالکی هاواییدا دەچێتە خوارەوە.
  
  کێنزی ئاسانتر بوو بە دەوری لێوارەکانی شەڕەکەدا بفڕێت، زیان بە هەرکەسێک دەگەیەنێت کە لە توانایدا بوو و گریانی ئەو ڕاستییەی دەکرد کە هێشتا کاتاناکەی نەبووە. داڵ دەیزانی کە خاوەنی کارامەیییەکی تایبەتی فێربووە و دەتوانێت هێرش بکاتە سەر یەک لە دوای یەک لەشکرەکان و هەریەکەیان بە یەک لێدان بکوژێت، ئەمەش کاتە بەنرخەکەی تیمەکە ڕزگار دەکات. بەڵام ڕۆژەکە خەریک بوو تەواو بێت.
  
  هەرچۆنێک بێت.
  
  درەیک مشتەکەی فلۆری بینی کە لێدانەکەی دەگۆڕێت. کاتێک لیجۆنێرێک مەچەکی گرت و پێچایەوە، کەوتە لای خۆی. ئازار سیماکانی شێواند. بە مەیلێکی نائاسایی ڕۆڵی دەگێڕا، فشارەکەی ئازاد کرد و خۆی بینی ڕووبەڕووی بەرامبەرەکەی بووەوە.
  
  "بۆچی?" ئەو پرسی.
  
  لیجۆنێرەکە پێکەنی و گوتی: "تەنها لێرە بۆ ئەوەی خاوت بکەمەوە. "جرکه جرکه. تیک تۆک."
  
  درەیک بە توندی پاڵێکی نایەوە، ئێستا لەسەر پێیەکانی بوو. واتە: تۆش دەمری.
  
  - هەموومان دەمرین گەمژە.
  
  لە بەرامبەر ئەو جۆرە کۆنەپەرستییەدا، درەیک بەبێ ڕەحمەتی لێیدا و لووت و چەناگەی پیاوەکەی شکاند، هەروەها بڕبڕەکانی پشتی. ئەم کەسانە بە تەواوی دەیانزانی چی دەکەن، لەگەڵ ئەوەشدا بەردەوام بوون لە شەڕکردن. یەک پیاو لە نێوانیاندا شایەنی ئاهێکی تر نەبوو.
  
  لەشکرەکە بە هەناسەبڕکێ چەقۆکەی ئاراستەی درەیک کرد. یۆرکشایرەکە گرت و پێچایەوە و وەریگێڕایەوە بەجۆرێک کە تیغەکە تا دەستی بچێتە ناو کەللەسەری پیاوەکەی ترەوە. پێش ئەوەی تەرمی مردووەکە بەر چیمەنەکە بکەوێت، درەیک بەشداری شەڕی سەرەکی کرد.
  
  شەڕێکی سەیر و شێتانە بوو. فڕێدان لە دوای لێدان و بەرگری لە دوای بەرگری، خولانەوەی بێکۆتایی بۆ ناو شوێن. خوێنەکە لە چاوەکان سڕدرا، ئەژنۆ و جومگەکانی لە ناوەڕاستی یارییەکەدا لەناوچوون و تەنانەت شانێکی شلبووەوە بەهۆی کێشی خۆی سمیسەوە گەڕایەوە شوێنی خۆی. خام بوو، ئەوەندەی ڕاستەقینە بوو.
  
  و پاشان کینیماکا بە دەوری هەموو ئەمانەدا ڕۆیشت، لێیدا، بەپەلە هاتە ژوورەوە، لە هەر شوێنێک کە دەیتوانی لەناوی دەبرد. بەلایەنی کەمەوە سێ لە لیژنە کەوتوو و شکاوەکان کاری ئەو بوون. بیۆ دوو کەسی دیکەی دەرهێنا، پاشان مای و ئەلیسیا پێکەوە کاریان کرد بۆ تەواوکردنی دواهەمینیان. لەگەڵ کەوتنیدا، ڕووبەڕووی یەکتربوونەوە، مشتەکانیان بەرزکردەوە، تووڕەیی شەڕ و شەهوەتی خوێن لە نێوانیاندا دەسووتێت، وەک لەیزەر لە چاوەکانیاندا دەدرەوشایەوە، بەڵام ئەوە بیو بوو کە جیایان کردەوە.
  
  وتی: بۆمب.
  
  و پاشان، لەناکاو، هەموو دەموچاوەکان ڕوویان لە درەیک کرد.
  
  "چەند کاتمان ماوە؟" داهل پرسی.
  
  درەیک تەنانەت نەیدەزانی. شەڕەکە هەموو ئەو تەرکیزەی کە مابووەوە لێم سەندەوە. ئێستا سەیری خوارەوەی کرد، لە ترسی ئەوەی چی دەبینێت، قۆڵەکەی کێشایەوە دواوە و سەیری کاتژمێرەکەی کرد.
  
  کێنسی وتی: تا ئێستا تەنانەت بۆمبەکەشمان نەبینیوە.
  
  درەیک وتی: پانزە خولەک.
  
  و پاشان تەقەەکان دەنگی دایەوە.
  
  
  بەشی سی و هەشتەم
  
  
  کێنسی هەستی بە کاریگەرییەک کرد وەک لێدانی مووشەک. لە پێیەکانی کەوتە خوارەوە و لە سییەکانیدا لێیدا و بۆ ساتێک هەموو هۆشیارییەکی لە مێشکیدا برد. درەیک بینی فیشەکەکە لێیدا و کەوتە سەر ئەژنۆکانی، ئەمەش ڕێگری لە کەوتنە حەتمیەکەی کرد. هەرگیز نەیبینیوە ئەمە بێت، بەڵام کەسی دیکەش نەیبینیوە. هەروەها سمیس لێدانێکی وەرگرت. خۆشبەختانە هەردوو فیشەکەکە بەر جلیقەکان کەوت.
  
  تۆرستن داڵ خێراترین کاردانەوەی هەبوو، هێشتا وشەکانی "پانزە خولەک" بۆردومانی مێشکی دەکرد. لەگەڵ هەڵهاتنی دوو لیژنێرەکە لە زەوی، فیشەکەکان بە خێرایی تەقەیان کرد و ئێستا بە ئامانجێکی باشتر هێرشی کردە سەریان، قۆڵەکانی درێژ کردبووەوە، وەک شەمەندەفەرێک کە ڕۆحی ونبووی لە قووڵاییە خوێناوییەکانی دۆزەخەوە هەڵدەگرت، هاواریان دەکرد . بە سەرسوڕمانەوە دوودڵ بوون، پاشان سویدییەکە لێیاندا، یەک بە هەر دەستێک و هەردووکیان فڕێدایەوە بە دیواری کوخە دارەکەوە.
  
  پێکهاتەکە لە دەوری خەڵکەکە لەیەکتر جیا بووەوە، تەختەی دار شکا و لەت و پەرت بوو و بە هەوادا دەهاتە خوارەوە. پیاوەکان لەناو ناوەڕۆکەکەیدا لەسەر پشتیان کەوتنە خوارەوە، ئەمەش زۆرترین سوودی بۆ سویدی شێتەکە سەلماند.
  
  کۆشکێکی کار بوو، شوێنێکی پڕ لە ئامراز بوو. لە کاتێکدا کە لیجیۆنێرەکان خەباتیان دەکرد بۆ بەرزکردنەوەی چەکەکانیان، یەکێکیان دەگریا و یەکێکی دیکەیان ددانەکانی دەتفاند، داهل چەقۆیەکی باشی بەرزکردەوە. خەڵکی کەوتوو بینییان لە گۆشەی چاوەکانیانەوە دێتە دەرەوە و بەستوویانە، کوفر ورەیان لێ زەوت کرد.
  
  بۆ هاتە لای و کاردانەوەی ئەوانی بینی. - تەواویان بکە. لەبیرت بێت ئەوان کێن".
  
  کینیماکاش هێواش وەستا و بە پیلانەکە پێکەنی، وەک ئەوەی بیەوێت بیانخاتە تۆز. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەقەیان لە کێنسی کردووە. وە سمیس."
  
  داهل وتی: دەزانم و چەقۆکەی فڕێدا و پشتی بە دەستەکەی بەست. "ئەوە دەزانم".
  
  هەردوو پیاوەکە وەستانەکەیان وەک نیشانەی لاوازی وەرگرت و دەستیان بۆ چەکەکانیان برد. داهل لە هەمان کاتدا چەقۆکەی بەرزکردەوە، فڕی بۆ هەوا، و لەگەڵ دابەزینی جەستەیدا هێنایە خوارەوە. لێدانێک لە ناوەڕاستی پێشەوەی لیجۆنێرەکەدا کەوت و هێشتا ئەوەندە هێز و لێهاتوویی مابوو کە بتوانێت بسووڕێتەوە و شەفتەکە بەرز بکاتەوە و پەرستگای پیاوەکەی دیکە لەت بکات. کە تەواو بوو، هەستا بە ئەژنۆی و ددانەکانی گرت و چەقۆکەی فڕێدا بەسەر شانیدا.
  
  پاشان لیجۆنێرەکەی تر دانیشت و گریای و سەری بۆ لایەک دەلەرزاند وەک ئەوەی لە ئازاردا بێت و ئەو دەمانچەیەی هەڵگرت کە بە دەستە لەرزۆکەکانیەوە گرتبووی. لەو چرکەدا کێنسی خێراتر لە هەموو کەس کاردانەوەی هەبوو و خۆی خستە مەترسییەکی گەورەی کەسی. بەبێ وەستان، کێشەکانی پێشووی لەرزاند و ئامانجی پیاوەکەی گرت و سییەکانی لێدا. ئەو دەمانچەیەی لە دەستیدا بوو، وەک خشتێک هەڵدەدرا، کۆتایی بە کۆتایی، تا لە ناوەڕاستی دەموچاویدا کەوت. تەقەی کرد، کەوتە دواوە، فیشەکەکە بەسەر سەریدا تێپەڕی. کاتێک گەیشتە دەستی، کێنزی چەکەکەی وەرگرتەوە، بەڵام پێش ئەوەی چەکەکەی بەتاڵ بکاتەوە لە سنگیدا نەبوو.
  
  "چهند درێژه?" داڵ هەناسەی قورسی دەدا و بە پەلە بەرەو ئەو دەرگایە دەڕۆیشت کە دەچووە ناوچەی گەرم.
  
  درەیک بەپەلە تێپەڕی.
  
  "حەوت خولەک."
  
  ئەمەش بەس نییە بۆ داماڵینی چەکی ئەتۆمی نامۆ.
  
  
  بەشی سی و نۆ
  
  
  شەش خولەک.
  
  درەیک بەپەلە ڕۆیشت بۆ ناوچەی گەرم، هاوارێکی کرد تا قوڕگی ئازاری هەبوو، بە نائومێدیەوە هەوڵیدا شوێنی بۆمبەکە بدۆزێتەوە. ئەو هاوارە نزمەی کە وەڵام بوو، لە هایدنەوە نەهات، بەڵام بە باشترین شێوە بەدوایدا ڕۆیشت. خوێنبەرەکان بەسەر هەموو پێشەوەیدا هەڵکشان. دەستەکانی بەهۆی گرژییەوە بوون بە مشت. لەگەڵ چوونە ژوورەوەی تەواوی تیمەکە بۆ ناو بیناکە، ڕووبەڕووی ڕێڕەوی داری پێچاوپێچ و شوێنی نیشتەجێبوونی دارستانەکان بوون، بڵاوبوونەوە بۆ ئەوەی سوود لە ژمارەکانیان وەربگرن.
  
  "گەمژەیی!" کینیماکا دەگریا، سترێسەکە خەریک بوو ئێستا لەناوی ببات. "هایدن!"
  
  هاوارێکی تری کز و کز. درەیک بە بێزارییەکی زۆرەوە دەستەکانی بەرزکردەوە، نەیتوانی شوێنی وردی دیاری بکات. چرکەیەک تێپەڕی. تووتییەکی ڕەنگ گەش هێرشی کردە سەریان و وایکرد ئەلیسیا هەنگاوێک بەرەو دواوە بچێت. درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت و جارێکی تر سەیری کاتژمێرەکەی نەکاتەوە.
  
  پێنج خوولەک.
  
  ئێستا کۆشکی سپی ئەوەندە دڵەڕاوکێی تیشک دەدا کە ڕاستەوخۆ لە کاپیتوڵ هیڵەوە دەشۆردرێت. تیمی نزیکبوونەوەی NEST و تیمی بۆمبڕێژکراو و پۆلیس و بریکار و ئاگرکوژێنەوە کە ئاگادار بوون یان ڕایاندەکرد تا قاچەکانیان دەردەچوو یان دەکەوتنە سەر ئەژنۆیان و ئاسمانیان دەسکان دەکرد و دوعایان بۆ ژیانی خۆیان دەکرد. ئەگەر هەر سەرکردەیەکی جیهان ئاگادار بکرایەتەوە، ئەوانیش لەسەر پێی خۆیان دەبوون و سەیری کاتژمێرەکانیان دەکرد و چەند پێشنیارێکیان ئامادە دەکرد.
  
  جیهان دەسەڵاتی بەدەستەوە بوو.
  
  درەیک بە بیستنی هاوارەکەی مای بە ئاسوودەیی چاوی بڕییەوە، پاشان چەند چرکەیەکی دیکەی خایاند تا سەرچاوەکەی بدۆزێتەوە. تیمەکە وەک یەک کۆبوونەوە، بەڵام ئەوەی دۆزییانەوە لە چاوەڕوانییەکانیان زیاتر بوو. یۆرگی لە پشتیەوە لە تەنیشت لۆرن وەستابوو؛ بۆ و کێنزی هەوڵیان دا لە دوورەوە بزانن، لە کاتێکدا باقی تیمەکە یان کەوتنە سەر ئەژنۆ یان شانبەشانی جەماوەرەکە خەزان.
  
  چاوەکانی درەیک گەورە بوون. یەکەم شت کە بینی تەرمی ژنێکی ڕووت بوو، کە بە داکت تەیپ و وایەری شین پێچرابوو، نزیکەی دوو مەتر لە زەویەوە بڵاوبووەوە. هێشتا سەری لێ شێوابوو، بینی لە ژێر بنی پێیەکانیدا جووتێک پێی دیکە هەیە کە هی پیاوێکە، بە حوکمدان بەو قاچە موودارانەی کە پێیانەوە لکاون.
  
  هایدن بۆمبەکەیە، ڕامسێس پێی وتووە.
  
  بەڵام... چی بە جەهەنەم...
  
  لە ژێر ئەو پیاوە ڕووتەدا ئێستا پێڵاوی بینی کە دەیناسیەوە. وا دیار بوو هایدن لە بنی کۆمەڵەکەدا بوو.
  
  پاشان بۆمبی ئەتۆمی لە کوێی جەهەنەمدایە؟
  
  ئەلیسیا لە کورسیەکەی لە تەنیشت ژنە نەناسراوەکەوە سەری بەرز کردەوە. "گوێبگرە بە جوانی. زۆی دەڵێت کە بۆمبەکە لە ژێر دەستی هایدن پارێزراوە، لە خوارەوەی ئەم تایبەتمەندییە. چەکدارە، هەستەوەری جووڵەی تاڕادەیەک متمانەپێکراوی هەیە و بە جانتای پشتەوە پارێزراوە. ئەو وایەرانەی بە دەوری جەستەیاندا پێچراون، بە چەقۆیەکی خوێناوییەوە بەستراوەتەوە". سەری لەقاند. - ڕێگەیەکی دەربازبوون نابینم. کاتی ئەوە هاتووە چەند بیرۆکەیەکی گەشاوە، کوڕان".
  
  درەیک چاوی لە تەرمی مردووەکان بوو، شوێنپێیەکی بێکۆتایی وایەرەکان، هێشتا هەمان ڕەنگی شین بوون. یەکەم کاردانەوەی ڕازی بوون بوو.
  
  "ئایا هێڵکارییەکی داڕمانی هەیە؟" کینیماکا پرسی.
  
  داهل دەڵێت: "باشترین پێشبینی من 'نا'، زۆر مەترسیدار دەبێت، چونکە ئەو کەسانەی پەیوەستن پێیەوە دەتوانن بگۆڕدرێن. سووڕێکی داڕماو- ئامێرێکی ڕێگریکردن لە چەک- جوڵەی هایدن دەستنیشان دەکات، گریمان کەسێک- پاشان دەست لە بۆمبەکە دەدات ، و بووم."
  
  "وا مەڵێ". ئەلیسیا چرچ و لۆچ بوو.
  
  درەیک لە نزیک ئەو شوێنەی کە گریمانە دەکرد سەری هایدن کەوتە سەر ئەژنۆی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پاشان بە هەمان بنەما، ئامێری دیاریکردنی جووڵە تەواو شل دەبوو. دیسانەوە بۆ ئەوەی ڕێگە بە زیندانییەکان بدرێت کەمێک بجوڵێن".
  
  "بەڵێ".
  
  سەری بەهۆی باری زۆری فشارەوە ئازاری دەدا. وتی: "کۆدی ناچالاککردنمان هەیە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کە هێشتا دەکرێت ساختە بێت. وە بۆ ئەوەی دۆخەکە خراپتر بێت، دەبێت لەسەر کیپادێک کە بە تریگەرەوە بەستراوەتەوە لە ژێر هایدندا بچینە ژوورەوە".
  
  کێنسی بە هێمنی وتی: باشترە ئێوە پەلە بکەن. - سێ خولەکمان ماوە.
  
  درەیک بە تووڕەییەوە سەری خۆی ڕشت. ئێستا کاتی میوانداریکردنی گومانەکان نەبوو. چاوێکی لەگەڵ داڵ گۆڕیەوە.
  
  چی لە دوای ئەوە دێت هاوڕێکەم؟ ئایا دواجار گەیشتوینەتە کۆتایی ڕێگاکە؟
  
  جولیان مارش قسەی کرد. وتی: بینیم چەکیان پێدا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانم پووچەڵ بکەمەوە. هەرگیز نەدەبوو ئەمە ڕووبدات. پارە تاکە ئامانج بوو... نەک ئەم قسە قۆڕانەی کە باس لە مردنی ملیۆنان کەس دەکات، کۆتایی جیهان."
  
  لۆرن وتی: وێب دەیزانی. "سەرۆکەکەت. ئەو بە درێژایی ماوە دەیزانی".
  
  مارش تەنها کۆکەی. - تەنها لێرە دەرمبهێنە.
  
  درەیک نەجووڵایەوە. بۆ دۆزینەوەی بۆمبەکە، دەبوو کۆمەڵێک مرۆڤ هەڵبگێڕنەوە. کاتیان نەبوو هەموو شریتەکە ببڕن. بەڵام هەمیشە ڕێگەیەکی خێراتر هەبوو بۆ پووچەڵکردنەوەی بۆمبەکە. لە تیڤیدا پیشانیان نەدا، چونکە بەزەحمەت بۆ بینینی لێواری بینین گونجاو بوو.
  
  وایەرەکەت نەبڕیوە. تۆ تەنها هەموویانت دەرهێنا.
  
  بەڵام هێندەی بڕینی وایەری هەڵە مەترسیدار بوو. ئەژنۆی دا تا چاوەکانی لەگەڵ چاوەکانی مارش یەکسان بوون.
  
  "جولیان." دەتەوێت بمری؟"
  
  "نەخێر!"
  
  هەناسەی هەڵمژی و وتی: "هیچ ڕێگەیەکی تر نابینم". - کوڕان با بیانگوازینەوە.
  
  بە سەرکردایەتیکردنی تیمەکە، هێواش هێواش، بە ئەنقەست، ئەو کۆمەڵە تەرمەی هەڵگێڕا تا گەدەی هایدن لە زەویەکە بەرز بووەوە و جانتایەکی پشتەوەی دۆزرایەوە. نالە نالە لە زۆی و مارش و تەنانەت هایدن ڕزگاری بوو کاتێک هەموویان ڕۆڵیان دەخستە سەر لای خۆیان و کینیماکا داوای لە هەموویان کرد کە هێمن بمێننەوە. سەرەڕای ئیدیعاکانی زۆی، کەس نەیدەزانی لە ڕاستیدا ئامێری دۆزەرەوەی جوڵە چەندە هەستیارە، هەرچەندە وا دیار بوو کە ئەگەر ئەوەندە ماوە کاربکات، ئەوا لەسەر هیچ شتێکی نزیک لە تریگەر دانەنرابوو. لەڕاستیدا دەبوو بەرنامە بۆ دابنرێت کە نزیکە لە چوونە ژوورەوە بۆ ئەوەی دڵنیابێت لە هاتنی درەیک پێش ئەوەی بتەقێتەوە.
  
  پێویست بوو وایەرەکان لە جەستەی مارش ببڕدرێن و لە ئەندامەکانی زۆی دەربهێنرێن، کارێکی ناڕێک کە تیمەکە بەزەحمەت هەستی پێدەکرد. ئەوانەی بە جەستەی هایدن پێچرابوون بە ئاسانی دەرچوون چونکە لە ڕێگەی جلەکانیدا بوون. ئێستا بە گوێڕایەڵی ڕێنماییەکان و هێشتا بە شریتی داکتەکەوە دەستی بەسەردا گرتبوو، مارش قۆڵەکانی بەرزکردەوە بەجۆرێک کە بە دەوری لای ڕاستی هایدندا بپێچنەوە و بەسەر جانتای پشتەوەدا دەسوڕانەوە. پیتی پەنجەکانی چرچ کرد.
  
  "پین و دەرزی."
  
  مای دەستەکانی خستە سەر جانتای پشتەوەی، لەسەر بۆمبی ئەتۆمی. بە پەنجەی لێزانانە پەنجەکانی هەڵکردەوە و پەنجەی سەرەوەی کێشایەوە دواوە. پاشان بە بەکارهێنانی هێزێکی گەورە و لێزانانە، لێوارەکانی جانتای پشتەوەی گرت و بۆمبەکەی لەگەڵ کەیسی کانزاییەکەیدا، ڕاستەوخۆ دەرهێنا.
  
  توێکڵێکی ڕەش دەوری دا. مای جانتای پشتەوەی فڕێدایە لایەک و زۆر بە هێواشی بۆمبەکەی سووڕاندەوە، لەگەڵ تێپەڕبوونی چرکەکاندا ئارەقەیەکی زۆری لێدەهات. چاوەکانی هایدن دەدرەوشایەوە کاتێک سەیری بۆمبەکەی دەکرد و کینیماکا لە ئێستاوە لە تەنیشتی ئەژنۆی دابوو و دەستی دەچەماندەوە.
  
  پانێڵێکی ژماردنەوەی پاشەکشە هاتە بەرچاو، کە بە چوار پیچ بە دەرەوەی بۆمبەکەوە بەسترابووەوە. وایەرە شینەکان لە ژێرەوەیدا ماریان دەکردە ناو دڵی کارەساتی ڕەها. مارش چاوی لە وایەرەکان بوو، چواریان بەیەکەوە تێکەڵ بوون و بەیەکەوە پێچراو بوون.
  
  - پانێڵەکە داکەنە. پێویستە بزانم کێ کێیە".
  
  درەیک زمانی گاز گرت کاتێک چاوێکی لە کاتژمێرەکەی کرد.
  
  چەند چرکەیەک ماوە.
  
  پەنجا و نۆ، پەنجا و هەشت...
  
  سمیس لە تەنیشتیانەوە کەوتە سەر ئەژنۆی، سەربازەکە لە ئێستاوە تیغی خزمەتگوزارییەکەی کێشابوو. ژیانی هەمووان بردە دەستی خۆی، بەرپرسیارێتی نەهێشتنی کەموکوڕیەکانی لە ئەستۆ گرت. یەک خراپە، یەک تارێکی سەرسەخت، یەک نەبوونی تەرکیز و یان کاتیان بەفیڕۆ دەدا یان تەقینەوەیەکی ترسناکیان دەکرد. درەیک بۆ ساتێک چاوەکانی داخست لەکاتێکدا پیاوەکە کار دەکات. لە پشتیەوە دال هەناسەی توندی دەدا و تەنانەت کێنسیش خەریکی خەفەت بوو.
  
  لەکاتێکدا سمیس کاری لەسەر دوا پیچ دەکرد، لەناکاو ئەلیسیا هاوارێکی کرد. هەموو گروپەکە لەرزین، دڵیان بە دەمیاندا بازدا.
  
  درەیک بە توندی سوڕایەوە. "ئەمە چیە?"
  
  "مار! مارێکم بینی! گەوادێکی گەورەی زەرد بوو".
  
  سمیس بە تووڕەییەوە گریای کاتێک تۆمارەکەی بەرزکردەوە و بە وریاییەوە پانێڵی ژماردنەوەی پاشەکشەی بە کاتژمێرە سوورە هەڵدەچنەکەی لابرد. "کام وایەر؟"
  
  سی و حەوت چرکەیان ماوە.
  
  مارچ نزیک بووەوە، چاوەکانی ئەو ئاڵۆزییە ئاڵۆزەی وایەرە شینەکانیان سکان دەکرد، بەدوای ئەو شوێنەدا دەگەڕا کە بیری هاتەوە کە ئەلیگاتۆر ئامێرەکەی داگیرساندبوو.
  
  "من نایبینم! من بە گێلییەوە نایبینم!"
  
  درەیک فڕێیدایە لایەک و وتی: "ئەوە تەنها شتێکە". "هەموو وایەرەکان دەکێشمە دەرەوە!"
  
  داهل بە قورسی لە تەنیشتی نیشتەوە و وتی: "نا. - ئەگەر ئەمە بکەیت ئەم بۆمبە دەتەقێتەوە.
  
  - ئەوا چی بکەین تۆرستن؟ ئێمه ئهبێ چی بكهین?"
  
  بیست و نۆ... بیست و هەشت... بیست و حەوت...
  
  
  بەشی چل
  
  
  یادەوەری درەیک بەپەلە هاتە پێشەوە. ڕامسێس بە ئەنقەست پێی وت کە هایدن بۆمبەکەیە. بەڵام بەڕاستی ئەوە مانای چی بوو؟
  
  ئێستا سەیری کرد، سێ وایەری بینی کە بە دەوریدا پێچراونەتەوە. کامیان بووە هۆی دەستپێکردنی؟ داهل پارچە کاغەزێکی لە گیرفانی دەرهێنا.
  
  وتی: "کۆدەکان". واتە: ئێستا هیچ ڕێگەیەکی تر نییە.
  
  - با مارش هەوڵی دووبارە بداتەوە. ڕامسێس بە تایبەتی باسی هایدنی کردووە".
  
  "ئێمە کۆد بەکاردەهێنین."
  
  "دەتوانن نەفرەتی ساختە بن! تریگەری خۆیان!"
  
  مارچ هەر لە ئێستاوە سەیری تەرمی هایدنی دەکرد. درەیک بەسەریدا سەرکەوت و سەرنجی کینیماکی ڕاکێشا. - بیگێڕە.
  
  هایدن بە باشترین شێوە یارمەتی دا، بێ گومان ماسولکە و ڕیشاڵەکان لە ئازاردا هاواریان دەکرد، بەڵام هیچ ڕزگاربوونێکیان بەدەست نەدەهێنا. کاتژمێرەکە خەریکی تیکچوون بوو. بۆمبەکە نزیک بوو لە تەواوبوون. وە جیهان چاوەڕێی دەکرد.
  
  مارش کز بووەوە، بەدوای وایەرەکانی دەوروبەری جەستەیدا کەوت کاتێک درەیک قۆڵێکی بەرزکردەوە، پاشان قاچێکی، لە کۆتاییدا پشتێنەکەی لەو شوێنەی کە دوو وایەرەکە لێی تێدەپەڕین، بەستەوە. کاتێک بینیەوە جووتە گرێدراوەکە جارێکی تر بە چەناگەیدا تێپەڕن، ئاماژەی بە کینیماکا کرد. "وەکو ئەمە".
  
  هایدن کە بەدەست یارییەکی کابوساوی تویستەرەوە دەناڵێنێت، سەیری دەکرد کە مارش ڕێڕەوی هەر وایەرێکی دەگەڕاندەوە بۆ تایمەرەکە.
  
  بە توندی چاوی بڕییەوە، چاوێکی فراوان بوو، چاوەکەی دیکەی داخستبوو، وتی: بە دڵنیاییەوە. "ئەوە ئەوی لای ڕاستە."
  
  درەیک چاوێکی لە جانتای ئەتۆمی کرد. کێنسی پەیوەندی بەو و داهلەوە کرد لەسەر زەوییەکە ڕاست لە تەنیشتیەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆ تەقاندنەوەی ئەم شتە پێویستی بە پێکهاتەیەکی تایبەتی پارچە و میکانیزم هەیە. ئەوە... ئەوەندە ناسکە. ئایا بەڕاستی متمانەمان بەو کەسە هەیە کە ئەمەی هێنایە ناو وڵات لەم کاتەدا؟"
  
  درەیک قووڵترین هەناسەی ژیانی هەڵمژی.
  
  "بێ هەڵبژاردن".
  
  وایەرەکەی ڕاکێشا.
  
  
  بەشی چل و یەک
  
  
  درەیک بە خێرایی خۆی کێشا و وایەرەکە لە دەستی دڕا و کۆتایی مسەکەی دەرکەوت. لەسەر لێواری چەقۆیەک، هەموو ئامادەبووان کز بوون بۆ پێشەوە بۆ ئەوەی ژماردنەوەی پاشەکشەیان بپشکنن.
  
  دوانزە... یازدە... دە...
  
  - هێشتا چەکدارە! ئەلیسیا دەگریا.
  
  درەیک کەوتە سەر پشتی، سەری سوڕمابوو، هێشتا وایەرەکەی گرتبوو وەک ئەوەی ئێستاش بتوانێت پریشکێک هەڵبگیرسێنێت و بۆمبەکە لەناوببات. "ئەمە... ئەمە...."
  
  "هێشتا تیک دەدات!" ئەلیسیا دەگریا.
  
  داهل کۆترێکی کرد و بە کفنێکەوە بۆ پێشەوەی یۆرکشایرەکەی پاڵنا. گوتی: "پێموایە". "ئێمە بەختمان باش دەبێت ئەگەر ئێستا کاتمان هەبێت."
  
  هەشت...
  
  زۆی دەستی کرد بە گریان. مارش گریا و داوای لێبوردنیشی کرد بۆ هەر هەڵەیەک کە تا ئێستا کردوویەتی. هایدن و کینیماکا بێ سۆز سەیری کارکردنی تیمەکەیان دەکرد، دەستە سپییەکانیان گرتبوو، دانیان بەوەدا دەنا کە هیچ شتێک نییە کە بتوانن بیکەن. سمیس چەقۆکەی ئازاد کرد و سەیری لۆرنی کرد، پەنجەکانی لەرزۆکی درێژ کرد تا دەستی لێ بدات. یۆرگی لە زەویدا نوقم بوو. درەیک سەیری ئەلیسیای کرد و ئەلیسیاش چاوی لە مەی بوو، نەیتوانی چاوەکانی لاببات. بۆ لە نێوانیاندا وەستابوو، ڕوخساری ڕوون بووەوە کاتێک سەیری کارەکانی داهلی دەکرد.
  
  سویدییەکە کۆدی ناچالاککردنی خستە ناو پانێڵەکەوە. هەریەکەیان بە سیگناڵێکی دەنگی تۆمارکراون. تەنها چەند چرکەیەک ماوە تا ژمارەی کۆتایی بخاتە ناوەوە.
  
  پێنج...
  
  داهل دوگمەی "Enter"ی داگرت و هەناسەدانی وەستا.
  
  بەڵام کاتژمێرەکە هێشتا خەریک بوو.
  
  سێ دوو یەک...
  
  
  * * *
  
  
  لە کۆتا چرکەدا تۆرستن داڵ بێهیوا نەبوو. کۆڵی نەدا و نە ڕووی نەکرد تا بمرێت. خێزانێکی هەبوو کە دەبوو بگەڕێتەوە بۆی - ژن و دوو منداڵ - و هیچ شتێک ڕێگری لێنەدەکرد لە دڵنیابوون لە سەلامەتی ئەمشەو.
  
  هەمیشە پلانی بی هەبوو درەیک ئەوە فێری دەکرد.
  
  ئامادە بوو.
  
  دۆخی شێتی دەستی پێکرد، شێتییەکی حیسابکراو دەستی بەسەردا گرت، هێزێکی لە دەرەوەی ئاسایی پێبەخشی. بۆ دوا کاتژمێر گوێی لێ بووبوو کە پیاوێک یان پیاوێکی تر ئەو ئامێرە تەواو و ورد و بێ هەڵەیان لە پێ دەدا کە جانتای ئەتۆمی پێکدەهێنا. بیستبووی کە هەمووی چەندە وردە.
  
  باشە چی ئەگەر کەمێک شێتی داهل بووایە. ئەوە چۆن کاردەکات؟
  
  کاتێک نمایشەکە یەکێکیان پیشان دەدا، سویدییەکە پێشتر چەقۆیەکی بە دەستەوە بوو. بە دوا هەناسەی خۆی هێنایە خوارەوە، دوا جوڵەی خۆی، بە هەموو هێزی خۆیەوە دەجووڵایەوە. چەقۆی چەقۆی چەقۆکێشە ناو دڵی بۆمبی ئەتۆمی و تەنانەت لەو چرکە بێکۆتایەشدا ترسناکیی درەیکی بینی، کە ڕێککەوتنی ئەلیسیا بوو. وە دواتر ئیتر هیچی نەبینی.
  
  کاتژمێرەکە خەریکی تیکچوون بوو
  
  سفر.
  
  
  بەشی چل و دوو
  
  
  کات بۆ هیچ کەسێک نەوەستاوە و بە تایبەتی لەم کاتژمێرە چارەنووسسازەدا نەبووە.
  
  درەیک بینی داڵ بەسەر بۆمبەکەدا درێژ بووەتەوە، وەک ئەوەی بتوانێت هاوڕێکانی و هەموو جیهان لە ئاگرێکی ترسناک بپارێزێت. چوارچێوەی کانزایی چەماوو، ناوەوەی چەقۆکێشی بینی کە دەوری چەقۆکەی چەقۆی چەقۆی لێدابوو؛ و پاشان کاتژمێری ژماردنەوەی پاشەکشەی بینی.
  
  لە سفردا گیر بووە.
  
  بە دڵسۆزانەترین شێوە وتی: ئای نەفرەت. "ئای خوایە."
  
  یەک بە یەک تیمەکە درکیان پێکرد. درەیک هەناسەیەکی هەوای پاکی هەڵمژی کە هەرگیز چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد جارێکی تر تامی بکاتەوە. خۆی خزاند بۆ لای داڵ و شەقێکی لە سویدییەکە دا لە پشتی پانەکەی. وتی: کابرایەکی باش. - بە چەقۆیەکی گەورە لێی بدە. بۆچی بیرم لەوە نەکردەوە؟"
  
  داهل لە دڵی بۆمبەکەدا قسەی کرد: "بەمای یۆرکشایر بوون". "منیش ئەمەم پێ سەیر بوو."
  
  درەیک ڕای کێشا بۆ دواوە. گوتی: گوێ بگرە. - ئەم شتە گیر بووە، وایە؟ لەوانەیە لە ناوەوە شکابێت. بەڵام چی ڕێگری دەکات لەوەی کە دووبارە دەستپێبکاتەوە؟"
  
  دەنگێک لە پشتەوە گوتی: ئێمە.
  
  درەیک سوڕایەوە و بینی کە تیمی NEST و بۆمبڕێژکراو بە جانتای پشتەوە و لاپتۆپی کراوەوە نزیک دەبنەوە. هەناسەی هەڵکێشا: "ئێوە دواکەوتوون.
  
  "بەڵێ هاوڕێ." بەزۆری ئەوە وا دەبێت".
  
  کینیماکا و یۆرگی و لۆرن دەستیان کرد بە ڕزگارکردنی هایدن لەو وێبە سەیرەی کە لەگەڵ زۆی شیرز و جولیان مارشدا هاوبەشی کردبوو. دوو پیتیا تا دەکرا داپۆشرابوون، بەڵام پێناچێت زۆر خەمی ڕووتی خۆیان بن.
  
  مارش دووبارە و سێبارە دەیگوت: "یارمەتیم دا. "بیرت نەچێت پێیان بڵێیت کە یارمەتیم داوە."
  
  هایدن خۆی لەسەر ئەژنۆکانی بینیەوە و هەر ئەندامێکی دەگێڕا بۆ گەڕاندنەوەی سووڕی خوێن و ئەو شوێنانەی دەشۆرد کە ئازاری جومگەکانی تێدا کۆبووەتەوە. کینیماکا چاکەتەکەی پێدا، کە بە سوپاسەوە وەریگرت.
  
  ئەلیسیا شانەکانی درەیکی گرت، فرمێسک لە چاوەکانیدا دەهاتە خوارەوە. "ئێمە لە ژیانداین!" - ئەو هاوارێکی کرد.
  
  و پاشان نزیکتری کردەوە، لێوەکانی بە لێوەکانی دۆزیەوە، تا دەیتوانی بە توندی ماچی کرد. درەیک سەرەتا خۆی دوور خستەوە، بەڵام دواتر تێگەیشت کە ئەو بەتەواوی لەو شوێنەدایە کە دەیەوێت لێی بێت. پشتی ماچ کرد. زمانی بە پەلە هاتە دەرەوە و دۆزیەوە و گرژییەکانیان کەم بووەوە.
  
  سمیس وتی: "ئەمە ئەو شوێنەیە کە ئێمە ماوەیەکی زۆرە بەرەو ئەو شوێنە دەڕۆین." ببورە، ئایار."
  
  داهل وتی: ئای پیاو، بیری هاوسەرەکەم دەکەم.
  
  بۆ چاوی لێی بوو، دەموچاوی وەک گڕانایت بەرد بوو بەڵام بە پێچەوانەوە نەخوێندرایەوە.
  
  مای زەردەخەنەیەکی لاوازی دەرهێنا. "ئەگەر ڕۆڵەکان پێچەوانە ببنەوە، ئێستا ئەلیسیا شتێک دەگێڕایەوە سەبارەت بە بەشداریکردن."
  
  "شەرم مەکە". ئەلیسیا بە پێکەنینێکی قوڕگاوییەوە لە درەیک دوورکەوتەوە. "پێشتر ئەستێرەیەکی سینەمام ماچ نەکردووە."
  
  سمیس بە باسکردنی سەردەمی کۆن سوور بووەوە. - ئاه، ئێستا گەیشتوومەتە ئەو ڕاستییەی کە مەی لە ڕاستیدا ماگی کیو گەورە نییە. ببورن لەو بارەیەوە ".
  
  مای زەردەخەنەی کرد و وتی: "من لە ماگی کیو باشترم.
  
  سمیس شل بووەوە، قاچەکانی جێیان هێشت. لۆرن دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی پشتگیری لێ بکات.
  
  ئەلیسیا سەری بە لایەکدا چەقاند. - ئای چاوەڕوان بن، ئەستێرەیەکی سینەمام ماچ کرد. جۆرێک لە جاک. یان ئەوە ناوی شاشەی ئەو بوو؟ ئای، دوو لە ڕاستیدا. یان ڕەنگە سێ..."
  
  کێنسی لە نێوانیاندا جووڵەی کرد. دایکی گوتی: ماچێکی خۆش. - هەرگیز بەو شێوەیە ماچت نەکردووم.
  
  "تەنها لەبەر ئەوەیە کە تۆ کۆیلەیت."
  
  "ئاهـ سوپاس".
  
  درەیک وتی: چاوەڕوان بن. - ئایا تۆ ماچت کێنسی کرد؟ کەی?"
  
  ئەلیسیا وتی: "ئەوە چیرۆکێکی کۆنە. - بەزەحمەت بیرم دێتەوە.
  
  بە خاڵێکی کرد کە بە چاوەکانی هەموو سەرنجی ئەو کچە ڕابکێشێت. - کەواتە ئەوە ماچێکی 'خۆشحاڵین کە لە ژیانداین' بوو؟ یان شتێکی زیاتر؟
  
  "بیر له چی دهكهیتهوه?" ئەلیسیا بە وریاییەوە دەرکەوت.
  
  - پێم وایە حەز دەکەم جارێکی تر ئەو کارە بکەیتەوە.
  
  "باشە..."
  
  "دواتر".
  
  "بە دڵناییەوە. چونکە ئێمە کارمان هەیە".
  
  ئێستا درەیک سەیری هایدنی کرد کە سەرۆکی تیپەکەیان بوو. وتی: "رامسێس و ماسی هێشتا لەوێ دەرەوەن." - ناتوانین ڕێگەیان پێبدەین هەڵبێن.
  
  - ئم، ببورە؟ - یەکێک لە کوڕەکانی تیمی ساپەر وتی.
  
  هایدن سەیری مارش و شیرزی کرد. "ئێوە دوو کەس دەتوانن خاڵی زیادە بەدەست بهێنن ئەگەر زانیاریتان هەبێت."
  
  شیرز وتی: "رامسێس بەزەحمەت قسەی لەگەڵ کردم." - وە ئەلیگاتۆر گەورەترین شێت بوو کە تا ئێستا ناسیومە. خۆزگە دەمزانی لە کوێن".
  
  درەیک چاوی لێی بوو. "مەسیقەکە گەورەترین شێت بوو-"
  
  "داوای لێبووردن دەکەم. هاوڕێیان?" سەرۆکی ڕێکخراوی NEST وتی.
  
  چاوەکانی ئازار چرپاند. وتی: "رامسێس بەگێکە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبوو کاتێک دەرفەتم بۆ ڕەخسا هەنگاوم بۆ بنایە. ئەم هەموو پارەیە نەماوە. دەسەڵات، پرێستیژ - نەما. پێویستە من چی بکەم?"
  
  سمیس وتی: هیوادارم لە زینداندا بڕووخێم. واتە: لە کۆمەڵگەی بکوژێکدا.
  
  "گوێگرتن!" - خەڵک لە NESTەوە هاواریان دەکرد.
  
  هایدن سەیری ئەوانی کرد، پاشان سەیری داڵ. درەیک سەیری سەر شانی ئەلیسیای کرد. سەرۆکی تیمی نێست لەسەر پێیەکانی بوو و دەموچاوی کاڵ بوو، ڕەنگی ترسی ڕەها بوو.
  
  "ئەم بۆمبە هیچ سوودێکی نییە."
  
  "چی?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ تەقێنەرێکی کارەبایی نییە. عەدەسەکان درزیان کەوت، پێموایە لەوانەیە بەهۆی لێدانی چەقۆوە. بەڵام یۆرانیۆم؟ هەرچەندە ڕەنگە شوێنەواری بدۆزینەوە کە پێمان بڵێن ڕۆژێک لێرە بووە، بەڵام ئەوە... نەماوە".
  
  "نەخێر". درەیک هەستی کرد ماسولکەکانی لەرزین. - بە هیچ شێوەیەک، تۆ ناتوانی ئەمەم پێ بڵێیت. دەڵێی ئەو بۆمبە ساختەیەکی مەسخەرە بوو؟"
  
  سەرکردەکە و پەنجەی لە لاپتۆپەکەی دا و وتی: نەخێر. - پێت دەڵێم ئەو بۆمبە نییە. بە لابردنی هەموو ئەو بەشانەی کە وا دەکات کار بکات ناچالاک کرا. کەواتە، ئەمە ساختەیە. ئەم پیاوە- ڕامسێس- ڕەنگە کەسی ڕاستەقینەی هەبێت."
  
  تیمەکە بۆ یەک چرکەش درێغی نەکرد.
  
  هایدن دەستی بۆ مۆبایلەکە برد و ژمارەی مۆرەکەی لێدا. درەیک هاوار دەکات کە پێویستە پەیوەندی بە هێلیکۆپتەرەکانەوە بکات.
  
  "چەندمان پێویستە؟"
  
  وتی: ئاسمانی مەسخەرە پڕ بکە.
  
  بەبێ گلەیی جەستە ئازاربەخشەکانیان بەرزکردەوە و بە خێرایی بەرەو دەرگاکە ڕۆیشتن. هایدن لەکاتی ڕاکردندا بە خێرایی قسەی کرد، هیچ کاریگەرییەکی جەستەیی لە چارەسەرەکەیدا نیشان نەدا. ئەمانە ئەو کاریگەرییە دەروونیانە بوون کە هێزی ئەوەیان هەبوو بۆ هەمیشە پەڵەی لەسەر دروست بکەن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "مۆر، بۆمبەکەی سەنتەری پارک ساختەیە. پاککراوەتەوە، داخراوە. پێمان وایە ناوەوە و تەقێنەرەکان دەرهێنراون و دواتر خراونەتە ناو ئامێرێکی ترەوە".
  
  درەیک لە سێ پێ دوورەوە گوێی لە ئاهێکی مۆر بوو.
  
  - وە پێمان وابوو کابوسەکە کۆتایی هاتووە.
  
  - ئەمە هەر لەسەرەتاوە پلانی ڕامسێس بوو. هایدن دەرگای دەرەوەی لە هێنجەکانی دڕاند بەبێ ئەوەی هەنگاوەکانی بشکێنێت. - ئێستا لە سەردەمی خۆیدا دەتەقێتەوە و هەڵدێت. ئایا هیچ کۆپتەرێک هەیە لە نیویۆرکەوە دەفڕێت؟"
  
  "سەربازی. پۆلیس. ئۆپەراسیۆنی تایبەت، پێشبینی دەکەم".
  
  - لەمەوە دەست پێ بکە. ئەو پلانێکی هەیە مۆر و ئێمە پێمان وایە ئەلیگاتۆر کۆماندۆی پێشووە. کامێرای سی سی تی ڤی چۆنە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە هەموو ڕووخسارێک، هەموو فیگەرێک کۆدەکەینەوە. چەند کاتژمێرێکە لە لێوارداین. ئەگەر ڕامسێس بەناو شارەکەدا ڕابکات، ئێمە دەیگرین".
  
  درەیک بازێکی بەسەر سەبەتەی زبڵدا دا، داڵ لە تەنیشتی بوو. هێلیکۆپتەرەکان لە سەرەوە دەنگیان دەدا، دوو لەوانە لەسەر ڕێگاکە لە دەروازەی باخچەی ئاژەڵان نیشتنەوە. درەیک سەری بەرز کردەوە و لە پشت ڕۆتۆرە سووڕاوەکانی بیناکانی ئۆفیسەکانەوە بینی، کە لە نێو کوێرە سپییەکاندا زۆر ڕووخسار بە پەنجەرەکانەوە فشاریان خستبووە سەر. ئەمڕۆ سۆشیال میدیا دەتەقێتەوە و ئەگەر بەردەوام بوایە ئەنجامەکەی سفر دەبوو. لە ڕاستیدا ڕەنگە ئەوە بووبێتە ئاستەنگ لە هەوڵەکانیان.
  
  هایدن بەپەلە ڕۆیشت بۆ نزیکترین هێلیکۆپتەر، تەنها لە دەرەوەی شۆردنی ڕۆتۆر وەستا. بە مۆر گوت: "ئەمجارەیان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "رامسێس خۆی نیشان نادات. هەمووی سەرقاڵکردنێک بوو بۆ ئەوەی یارمەتی بدات لە ژیاندا. پەیوەندی بە ناوبانگەکەیەتی - شازادەی جێنشینی تیرۆر پێگەی خۆی بەدەست دەهێنێتەوە و مێژوو دەنووسێتەوە. چەکی ئەتۆمی دەهێنێتە نیویۆرک و دەیتەقێنێتەوە و بەبێ سزا هەڵدێت. ئەگەر ئێستا ڕێگەی پێبدەیت مۆر، جارێکی تر نایبینیتەوە. وە یارییەکە تەواو دەبێت".
  
  - ئەوە دەزانم، بریکاری جەی. ئەوە دەزانم".
  
  درەیک بەسەر شانی هایدندا دەسوڕایەوە و گوێی لێدەگرت، لە کاتێکدا باقی تیمەکە بە تووڕەییەوە لە نزیکەوە دەلەرزین. داهل لێکۆڵینەوەی لە ناوچەی دەوروبەری کرد و باشترین شوێنی بۆسەی هەڵبژارد و پاشان هەریەکەیان بە چاویلکەی مەیدانی خۆی پشکنی. سەیرە، بەڵام لانیکەم سەرقاڵی هێشتەوە. درەیک ئەژنۆی لێدا.
  
  - خلیسکە لە کوێیە؟
  
  "بەجێی هێشتووە." داڵ لە ڕاستیدا کەمێک ناخۆش دەرکەوت. - چەکێکی نەفرەتی باشە.
  
  کێنسی دەستوەردانی کرد. - بیرم هێنایەوە کە هێشتا چەکی دڵخوازی خۆمم لەبەردەستدا نییە. ئەگەر ئەو چەقۆکەی دەست بکەوێت، من دەبێت کاتاناکە بەدەست بهێنم".
  
  درەیک سەیری سویدییەکەی دەکرد. "دەنگ دەدات وەک گرێبەستێک."
  
  - ئای وەرە، واز لە هۆکارێک بهێنە. تەنانەت کاتانایەکم لێرە لە کوێ دەست دەکەوێت؟"
  
  دەنگێک وتی: ئەوان دوور نین لە ستاتن ئایلەند، هایدن.
  
  سەری درەیک ئەوەندە خێرا سوڕایەوە کە چاوی بڕییەوە. - چی بوو؟
  
  هایدن داوای لە مۆر کرد خۆی دووبارە بکاتەوە و دواتر ڕووی لە تیپەکە کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ئامانجێکمان هەیە، کوڕان. کەسێکی مەدەنی پەیوەندی کرد، وەک مۆر پێشبینی کردبوو، و بە کامێرا پشتڕاستی کردەوە. کونی خۆت بجوڵێنە!"
  
  تیمەکە بە هێشتنەوەی سەریان و بەسەر شەقامەکەدا ڕایانکرد و ڕۆیشتنە سەر ڕێگایەکی ڕوون و بەربەستدار، لە دەرگا کراوەکانی هێلیکۆپتەرەکەوە بازیان دا و خۆیان بە کورسییەکانەوە بەستەوە. دوو باڵندەکە دەچنە هەوا، ڕۆتۆرەکان گەڵاکانی دارەکانی نزیک دەبڕن و پاشماوە بەسەر شەقامەکەدا بڵاودەکەنەوە. درەیک دەمانچە و تفەنگێکی دەرهێنا و تیغێکی سەربازی و دەمانچەیەکی بێهۆشکەری دەرهێنا، پشکنینی ئەوەی کرد کە هەموو شتێک لە دۆخی کارکردندایە و بە تەواوی ئامادەیە. داهل بەیاننامەکەی پشکنی.
  
  فڕۆکەوانەکە سەقفەکانی پاککردەوە و دواتر بە توندی ڕووی لە باشوور کرد و خێراییەکەی زیاد کرد. ئەلیسیا چەکەکانی خۆی پشکنی، ئەو چەکەی لە لیجۆنێرەکە وەریگرتبوو فڕێیدا و ئەوی دیکەشی بۆ خۆی هێشتەوە. کینیماکا چاوەکانی لە هایدن دزی، کە هەوڵیدا پشتگوێی بخات، هێشتا زانیاری لە مۆر و بریکارەکانی وەردەگرت. بیۆ بێدەنگ بوو، لە گۆشەکەدا کۆبووەوە وەک لەوەتەی درەیک و ئەلیسیا ماچیان کردووە. لای خۆیەوە مای بە ئارامییەوە دانیشت، سیما ژاپۆنییەکەی نەتوانرا بچێتە ژوورەوە، بە توندی سەرنجی لەسەر ئامانجەکەی بوو. باقی تیمەکە دووجار هەموو شتێکیان پشکنی، هەمووان جگە لە کێنزی کە گلەیی لە سواربوونی هێلیکۆپتەرەکە و بای گازگرتن و بۆنی ئارەقە و ئەو ڕاستییەی دەکرد کە تا ئێستا تیمی SPEAR ی بینیوە.
  
  ئەلیسیا بە هێمنی وتی: کەس داوای لێ نەکردیت لەگەڵمان بمێنیتەوە.
  
  - چیتر دەمتوانی بیکەم؟ وەک مشکێکی کڵێسای ترساو ڕابکە؟"
  
  - کەواتە ئەمە بۆ ئەوەیە بیسەلمێنیت کە تۆ ئازایت؟
  
  چاوەکانی کێنزی دەدرەوشایەوە. - نامەوێت ئەرمەگدۆن ببینم. و تۆ?"
  
  - پێشتر ئەمەم بینیوە. بن ئەفلێک بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر هاوڕەگەزبازە و بروس ویلیس لە ئەستێرە بچووکێکی نەفرەتی شۆککەرترە. بەڵام نەفرەت، ئایا هەوڵ دەدەیت پێمان بڵێیت کە لە ڕاستیدا تۆ دڵت هەیە؟"
  
  کێنسی لە پەنجەرەکەوە چاوی لە دەرەوەی بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دزی شوێنەوارناسی دڵی هەیە. کێ دەیزانی؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها هەوڵدەدەم بگەڕێمەوە سەر کارەکەم لە ڕۆژهەڵاتی ناوەڕاست. یەک. یارمەتیدانی ئێوەی گەمژە ڕێگایەکی دوور دەبڕێت بەرەو بەدەستهێنانی ئەمە. گێل بە دڵی نەفرەتی خۆت."
  
  کۆپتەرەکە بەسەربانەکانی مانهاتندا فڕی، لەکاتێکدا هایدن ڕوونکردنەوەیەکی وەرگرت کە ڕامسێس و گەیتەر هێشتا دوورگەکەیان بەجێنەهێشتووە، چونکە لە نزیک کەشتی ستاتن ئایلەند بینراون.
  
  هایدن ئاهێکی هەڵکێشا و درەیک دانی بەوەدانا کە ئەوە ڕاستە و وتی: "ئەو پارچەیانەی لە وەرگێڕاندا ون دەبن دەتوانن هەموومان بکوژن." لە بچوکترین شەڕی حەوشەی قوتابخانەوە تا شەڕی نێوان سەرۆک و سەرۆک وەزیران، نوانس هەموو شتێک بوو.
  
  شوێنی مەبەستیان نزیکتر بووەوە لەگەڵ تێپەڕبوونی بیناکان. فڕۆکەوانەکە لە نێوان دوو ئاسمان ڕوتدا کۆترە بۆ ئەوەی خێراییەکەی بپارێزێت کاتێک بەرەو ئامانجەکەی دەڕۆیشت. درەیک بە مەبەستێکی تاریکەوە خۆی هەڵگرت. ئاوە خۆڵەمێشییە سووڕاوەکانی کەنداوەکە لە پێشەوە بوو. لە خوارەوە کۆمەڵێک کۆپتەری نیشتنەوەیان دەبینی، هەموویان شەڕیان دەکرد بۆ پێگە.
  
  "وەکو ئەمە!" هایدن دەگریا.
  
  بەڵام فڕۆکەوانەکە لە ئێستاوە بە توندی دابەزیبوو، ئەمەش بووە هۆی ئەوەی کۆپتەرەکە بە زەحمەت بنیشێتەوە بۆ ئەوەی لەبەردەم ڕیزێک گوڵدان و وێستگەیەکی پاسدا پێگەی سەرەکی بگرێتە دەست. درەیک هەستی کرد گەدەی لە دەمیدا دەچڕێت. هایدن هاوارێکی کرد بۆ ناو خانەکەی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، بێگومان تێرمیناڵەکە داخراوە. "ئەگەر ڕامسێس لێرە بێت، هیوادارە چی بەدەستبهێنێت؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە لە پشتتەوە سیاجێک هەبێت و ڕیزێک ئۆتۆمبێل لە ژێر دارەکاندا ڕابگیرێت. پۆلیسەکان ژنێکیان لەوێ هەیە کە دوا کەس بووە کە بینیویەتی".
  
  "مەزن. کەواتە ئێستا ئێمە-"
  
  "چاوەڕوان بە!" گوێی ئەلیسیا پێش گوێی هەر کەسێک دەنگەکانی هەڵگرت. - گوێم لە تەقەکردنە.
  
  "بڕۆ."
  
  لە ئۆتۆمبێلەکە دابەزین، تیمەکە بەرەو تێرمیناڵەکە ڕۆیشتن و بە درێژایی بیناکەدا ڕایانکرد. درەیک تێبینی کرد کە لە دەوری کێوی فراوانی دەروازەی سەرەکی، ڕێڕەوێکی کۆنکرێتی درێژ بەرەو ناوچەی دۆکینگ دەڕۆیشت. تەقەکان لەوێشەوە دەهاتن، بەسەر شوێنی کراوەدا تەقێندرابوون، نەک کز بوون، وەک ئەوەی بە دیوارەکانەوە بێت.
  
  گوتی: "گەڕایەوە ئەوێ". "لە ڕێگای خلیسکانەوە دێت."
  
  هەلیکۆپتەرەکان ئاسمانی پشتیان پڕ کرد. لە ڕێگاکەیاندا تەرمی گریانی پۆلیسێک کەوتبوو، بەڵام دەستی بۆ ئەوەی بەرەو پێشەوە بچن، هیچ نیشانەیەکی برینداربوونی نیشان نەدا. تەقەی زیاتر لە هەوادا دەنگی دایەوە. تیمەکە چەکەکانیان کێشا و بە یەکەوە ڕایانکرد و ناوچەی پێشەوەیان پشکنی. پۆلیسێکی تر لەبەردەمیاندا ئەژنۆی دا، سەری بۆ خوارەوە و دەستی گرت.
  
  گوتی: "ئاساییە". "بڕۆ. تەنها برینێک لە گۆشتدا. ئێمە پێویستمان بە ئێوەیە. ئەوان... ئەوان دەڕۆن."
  
  هایدن وتی: ئەمڕۆ نا.
  
  درەیک سەرنجی کۆتایی ڕێڕەوی خلیسکان و پێشبینییەکانی لای چەپی - هەموو ڕێڕەوی کۆنکرێتی خلیسکێنەی کە بۆ کەشتییە بەکاردەهێنران. شەپۆلەکان بەسەر بنکەکەیاندا ڕژان. - دەتوانی گوێت لەوە بێت؟ وتی کاتێک تەقەکردنەکە دەستی پێکردەوە. "رامسێس فەوجێکی ئۆتۆماتیکی بەدەستهێنا."
  
  لۆرن تاکە کەس بوو کە سەری لەقاند. - کامیان؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە خولەکێکدا خولێکی زیاتر لە ئەی کەی. کلیپ لە شەش سەد بۆ هەشت سەد خول. بەرمیلەکانی گۆڕاو لە ئەگەری گەرمبوونی زۆر. بە تەواوی ورد نییە، بەڵام نەفرەتی ترسناکە."
  
  ئەلیسیا وتی: هیوادارم ئەو گەوادە لە دەستیدا بتوێتەوە.
  
  کۆمەڵێک پۆلیس لە پێشەوە ئەژنۆیان دانا، بەردەوام کۆتریان دەکرد بۆ ئەوەی داپۆشراو بن، کاتێک کۆمپانیای ساو فیشەکەکانی تفی دەکرد. هێڵێکی فیشەک بەسەر سەرمدا دەدرەوشایەوە. دوو پۆلیس تەقەیان گەڕاندەوە، ئامانجیان لە کۆتایی دووری ڕێگای خلیسکاندنەکە بوو کە کەشتییەکە لێی بەسترابوو.
  
  داهل وتی: پێم مەڵێ....
  
  یەکێک لە پۆلیسەکان وتی: "پێمانوایە ئەو هەر لەوێ بە یەکێک لە بلیتی چاککردنەوە سواری کەشتییەکە دەبێت." "دوو کوڕ. یەکێکیان ئامانجی ئێمە بوو، ئەوی دیکەیان بەلەمەکەی هەڵدەدا".
  
  هایدن ناڕەزایی دەربڕی و وتی: "ناتوانێت بەو شێوەیە ڕزگاری بێت". "ئەوە... ئەوە... یاری کۆتایی هاتووە." چاوەکانی لە ترسناکیدا دەدرەوشایەوە.
  
  ئەلیسیا بە خۆبەزلزانیەوە وتی: بۆ ئەو.
  
  هایدن بە چرپە گوتی: نەخێر، نەخێر. "بۆ ئێمە. هەموو شتێکمان بە هەڵە تێگەیشت. ڕامسێس بە واتایەکی ڕەسەن بە تەقەیەکەوە دەچێتە دەرەوە. من مۆر لەسەر میراتەکەی دادەنێم. هاوڕێیان، ئەو ئەم بۆمبە ئەتۆمییە دەتەقێنێتەوە".
  
  "کەی?"
  
  "نازانم. باشترین پێشبینی؟ بەرەو دوورگەی لیبرتی و پەیکەرەکە دەڕوات، و بڕیارە لە هەموو سۆشیال میدیادا بڵاوی بکاتەوە. ئای خودایە، ئای خودایە، بیهێنە بەرچاوت-" خنکاند. "ناتوانم... تەنها ناتوانم...."
  
  کینیماکا بە چەقۆ کەوتە سەر پێیەکانی، پیاوە گەورەکە بە مەبەستەوە گریای. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناهێڵین ئەمە ڕووبدات. دەبێت شتێک بکەین. ئێستا."
  
  وە درەیک فلاشی SAW ی بینی کە نزیکەی پەنجا پێ لە دوورییەوە بوو، کوشندەیی تەقەکانی، تاکە شتێک کە لە نێوان ئەوان و ڕامسێسدا وەستابوو، و بۆمبی ئەتۆمی.
  
  - کێ دەیەوێت بۆ هەمیشە بژی، ڕاستە؟
  
  ئەلیسیا بە هێمنی وتی: نەخێر. "هەمیشە وەک جەهەنەم بێزارکەر دەبوو."
  
  وە داڵ دوا چاوی لە تیپەکە کرد. "من پێشەنگایەتی دەکەم."
  
  لەو کۆتا چرکەدا، پاڵەوانەکانی نیویۆرک خۆیان ئامادە کرد؛ تیمێک لە SPEARERS، و پاشان هەموو پۆلیسێک و بریکارێک لە نزیک گوێچکەیەکدا. هەمووان لەسەر پێی خۆیان هەستا و ڕووبەڕووی چەکی تفکردن بووەوە و دوا هەڵبژاردنی ژیانی خۆیان کرد.
  
  داهل دەستی پێکرد. "هێرشکردن!"
  
  
  بەشی چل و سێ
  
  
  درەیک لە ناوەڕاستی هاوڕێکانیدا ڕایکرد، ڕێک لەو شوێنەی کە ویستبووی لێی بێت، دەمانچەکەی بەرزکردەوە و بە توندی تەقەی لێکرد. لە هەر دەمانچەیەکی ڕاکردنەوە فیشەک بە خێرایی دوو هەزار و پێنج سەد پێ لە چرکەیەکدا دەدرێن، چەندین تەقینەوە لە کۆگاکاندا دەنگ دەدەنەوە. پەنجەرە بە هەموو کەشتییەکەدا شکاوە.
  
  لە ماوەی چەند چرکەیەکدا بۆشاییەکەیان بۆ نیوە بڕییەوە و بەردەوام بوون لە تەقەکردن بە توندی. بەکارهێنەری SAW یەکسەر ڕێکخستنەکانی گۆڕی، بەهۆی دڕندەیی هێرشەکەوە تووشی شۆک بوو. ئەوە نییە کە وازی لە تەقەکردن هێنا؛ فیشەکەکانی شوێنپێیەکیان لەسەر کۆگاکان کەوت و چوونە دەرەوە بۆ دەریا لە کاتێکدا کە بە تەواوی ئەگەری هەیە بە چەقۆوە بگەڕێتەوە دواوە. درەیک دیمەنە تەلەسکۆپیەکەی هێنایە سەر چاوەکانی و پەنجەی خستە سەر تریگەرەکە و سیماکانی ئەو پیاوەی کە SAW ی بەدەستەوە بوو دەرکەوت.
  
  هایدن بەسەر پەیوەندیکەرەکەدا وتی: ئەمە ماسییەکە. "لەیادی مەکە."
  
  ساو سوڕایەوە و بەرەو لای ئەوان ڕۆیشتەوە، هێشتا تفی لە سرکە دەکرد. درەیک خەیاڵی ئەوە بوو کە ئێستا دەبێ کەگەکە ئەوەندە گەرم بێت کە بتوێتەوە، بەڵام بە خێرایی پێویست نەبێت. فیشەکێک بەر پۆلیسەکە کەوت کە لەناو جلیقەی دژە فیشەکەکەدا بوو، دواتر فیشەکێکی دووەم قۆڵی ئەوی دیکەی شکاند. لەم ساتەدا دڵیان ئامادەبوو لە سنگیانەوە باز بداتە دەرەوە، بەڵام هێرشەکەیان ڕانەگرت و نە تەقەیان کەمکردەوە. بەشی خوارەوەی پشتی کەشتییەکە کەوتبووە خوارەوە، شکاوە، پشتی کراوە ئەوەندە کون بووبوو کە لە ڕەندەکردنی پەنیر دەچوو. ماسیقەکە بە توندی SAW ی وەرچەرخاند، هەوڵیدا قەرەبووی بکاتەوە. فیشەک بۆشایی سەرووی سەریان کون کرد.
  
  دەنگی بێزارکەری بزوێنەری کەشتییەکە گۆڕا بۆ قیژەیەکی هێواش و ئەوەش هەموو شتێکی گۆڕی. ماسییەکە بازێکی دا بەسەر کەشتییەکەدا و بەردەوام بوو لە تەقەکردن بە شێوەیەکی کێوی. ئاوەکە لە پشتەوە دەستی کرد بە چرچ و لۆچی و کەشتییەکە بەرەو پێشەوە وەرگەڕا. درەیک بینی کە هێشتا بیست پێ لە پشتەوە دوورن، بینی کە بە چەپ و لای چەپەوە دەگەڕێتەوە و زانی هەرگیز لە کاتی خۆیدا ناگەنە ئەو شوێنە.
  
  لە کاتی کەوتنیدا بە هاوارەوە، کەوتە لای خۆیەوە، لەناکاو وەستا. داهل لە نزیکەوە کەوتە خوارەوە. هایدن ڕۆڵی کرد، هەموو ئەمانە ئامانجی ئەلیگاتۆرەکەیان قورستر کرد، بەڵام پێدەچوو پیاوەکە گرنگی پێنەدابێت. فیگەرەکەی دەبینرا کە پاشەکشە دەکات و قووڵتر دەچووە ناو کەشتییەکەوە.
  
  درەیک ئاماژەی بە هایدن کرد و هایدن داوای کۆپتەرەکانی کرد.
  
  باڵندە ڕەشەکان بەپەلە بەرەو ڕێڕەوی خلیسکانەکە ڕۆیشتن، بە توندی دابەزین و سێ پێ لە سەرووی زەویەوە هەڵفڕین کاتێک تیمی کەشتیی SPEAR سەرکەوتنە سەر کەشتییەکە. لەگەڵ سڵاوکردنی پۆلیس و بریکارەکان، پەیوەندییەکی نوێ دروست بوو کە هەرگیز ناشکێت، بە باشترین شێوە سڵاویان لێدەکردەوە، پاشان کۆپتەرەکان بە کردەوە بەرەو هەوا هەڵفڕین. فڕۆکەوانەکان ئۆتۆمبێلەکانیان تا سنوورەکە پاڵنا و بەدوای کەشتییە کوڵاوەکەدا ڕۆیشتن و زۆری نەخایاند لە سەرەوە کۆتاییان هات. دیمەنێک بوو کە درەیک هەرگیز نەیدەتوانی بیخاتە بەرچاوی: باڵندەکان وەک نێچیرێکی ڕەشپێستی کوشندە لە ئاسمانی نیویۆرکدا هەڵواسرابوون، ئاسمانی بەناوبانگ وەک پاشبنەمایەک، خۆیان ئامادە دەکرد بۆ هەڵفڕین لە کەشتییەکەی ستاتن ئایلەند.
  
  هایدن لە ڕادیۆی هێلیکۆپتەرەکەدا وتی: بە توندی لێیان بدە. "وە خێرا".
  
  لە دابەزین، دوو هێلیکۆپتەر بەپەلە بەرەو پشتەوەی کەشتییەکە ڕۆیشتن. نزیکەی یەکسەر، ماسی بێئارام سەری لە پەنجەرەی لاوەکی دەرهێنا و گۆڵێکی تووڕەیی لێدا. سێیەم تەقینەوەی خۆی کەوتە سەر پێستی دەرەوەی هێلیکۆپتەرەکان و هەندێک بەش کەوتە ناوەوە و لە هەندێکی دیکەشدا هەڵفڕی. هێلیکۆپتەرەکان وەک بەرد لە ئاسمانەوە کەوتنە خوارەوە. داهل دەرگاکەی شکاند و تەقەی گەڕاندەوە، فیشەکەکان بە بێهیواییەوە لەدەستیان دا.
  
  درەیک بە گریانیەوە وتی: "تەقە دەکات وەک ئەوەی گێل بێت." "هەرگیز ئامانجی دروست لێنادات."
  
  "پاشکەوتنەوە". داهل وازی لە هەوڵدان هێنا بۆ لێدانی ئەلیگاتۆر و خۆی ئامادە کرد بۆ لێدانی بەرامبەر.
  
  دوای سێ چرکە ڕوویدا، تەنها ئەوە لێدانێک نەبوو، بەڵکو تەنها وەستانێکی لەناکاو بوو. کۆپتەری یەکەم بەسەر سەقفی سەرەوەی کەشتییەکەدا دەسوڕایەوە، دووەمیان لە نزیک لای بەندەرەکە دەسوڕایەوە، ئەندامانی دیکەی تیمی SPIR لەناو کەشتییەکەدا بوون. بە خێرایی ڕۆیشتن و پێڵاوەکان لەسەر سەقفەکە دەلەرزین و بە کۆمەڵ کۆدەبوونەوە. پاشان کۆپتەرەکان بەرزبوونەوە بۆ ئەوەی بەشداری هاوتاکانیان بکەن لە ئاسماندا کە شوێنپێی کەشتییەکە دەگرن.
  
  هایدن بۆ چەند چرکەیەک خۆی ڕووبەڕووی تیپەکە بینیەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە دەزانین لە کوێیە. ژووری بزوێنەر. با ئێستا کۆتایی بەم شتە بهێنین".
  
  ڕایانکرد، ئەدرنالین لە هەموو پێوەرێک زیاتر بوو، پاشان ماسی بە ڕوونی تاکتیکەکانی لەسەر سەقفەکەی خوارەوە گۆڕی.
  
  فڕۆکەی ئاڕ پی جی لە هەوادا فیشەی لێدا و خۆی بە کۆپتەرەکەدا کێشا و تەقیەوە. باڵندەکە کۆنترۆڵی لەدەستدا، کانزاکان بە هەموو ئاراستەکاندا بڵاوبوونەتەوە، ئاگر کەشتی ڕەشەکەی گرتەوە و بە ماندووییەوە کەوتە سەر سەقفی سەرەوەی کەشتییەکە.
  
  بۆ فەرمانی "running SPEAR".
  
  
  بەشی چل و چوار
  
  
  درەیک گوێی لە گۆڕانی دەنگی بزوێنەری هێلیکۆپتەرەکە بوو و بەبێ ئەوەی بزانێت ئۆتۆمبێلەکە بە خێرایی بەرەو ئەوان دەڕوات زانی. ئەگەر ئەوە بەس نەبووایە، ئەوا سێبەری درێژبووەوە و دڕندەیی کە بەسەر سەقفەکەدا بڵاوبووەوە، ڕاست لەسەر ئامانجەکە بوو.
  
  ڕابکە یان بمرە.
  
  شانی خۆی خستە ناو دەرگای دەرەوە و تەواوی چوارچێوەکەی لە هێنجەکانی دڕاند و کەوتە ناو بۆشایی ئەودیو. تەرمەکان بەپەلە بەدوایدا دەڕۆیشتن و دەسوڕانەوە و دەکشێن و سەردەکەوتن و پاڵیان دەنا. هێلیکۆپتەرەکە بە قورسی نیشتەوە و ڕۆتۆرەکان هاتنە خوارەوە و جەستەی کانزایی هەڵوەشایەوە. هەموو شتێک لە شراپنێلەوە تا ڕمزی درێژی قۆڵ هەواکە دەبڕێت و دەیکاتە پارچە پارچە. کەشتییەکە لەرزی و گریای، ئاوەکە بە چەپ و ڕاست کەفێکی لێدەهات.
  
  تۆپی ئاگرینەکە بەرەو کۆپتەرەکانی دیکە تەقەی کرد، کە یەکسەر ڕێوشوێنی خۆدزینەوەیان گرتەبەر، بەختێکی تەواو ڕێگری لە پێکدادانیان کرد. ڕژێمی ئاگر سەقفی سەرەوەی لێدا و ئاگری نوێی لێکەوتەوە و کاری بۆیاخ و ستوونە کانزاییەکانی سووتاند و بۆیاخەکەی تواندەوە. ڕۆتۆرەکە چەمایەوە کاتێک بەر پۆستەکەی کەوت بەلای ڕاستی درەیکەوە، بەرەو زەویەکە دەسوڕایەوە و هەموو زەبری هێزەکەی لەناکاو وەستابوو. توێکڵە فڕیوەکانی دیکە پەنجەرەکانیان شکاند و چوارچێوەکەیان کون کرد و یەک چەقۆی ترسناکیش ڕاست بە لای بەلەمەکەدا ڕۆیشت و چووە دەرەوە بۆ دەریا. درەیک هەستی بە دەست لێدانی بڵێسەی ئاگرەکە کرد کاتێک گەرما بەناودا تێدەپەڕی، سەیری ژێر شانی کرد و بینی هەموو تیمەکە بە پەلە پاڵکەوتوون، تەنانەت سمیس لەسەر لۆرن پاڵکەوتووە. تەقینەوەکە تێپەڕی و سەیری ڕاپەڕینەکەیان کرد و دواتر ئەلیگاتۆر شتەکانی بردە ئاستی شێتی تەواو.
  
  شێتی.
  
  RPG ی داهاتوو ڕاست بە خودی بەلەمەکەدا تێپەڕی و مووشەک هەڵگرەکەی بەجێهێشت و لەکاتی فڕینیدا سەقفەکانی شکاند. تەقینەوەیەک دەنگی دایەوە کاتێک توێکڵێک بەناو سەقفەکەدا دڕاند و گەدەی زیاتری ئاگر و پاشماوەی کوشندە ڕەوانەی ڕێگاکەیان کرد. درەیک گریای کاتێک شراپنێل سەر و شانی کون کرد، ئارام بووەوە کە ئازارەکە نیشانی دا کە هێشتا لە ژیاندایە. ساتێک بۆ ئەوەی هەناسەی بگرێت، سەیری دەوروبەرە نوێیەکەی کرد کە لە پێش بوو.
  
  کونێکی چەقەڵ لە سەقفەکەدا هەبوو. لە هەموو شوێنێک کەڵەکە دار بوون. دوکەڵ و ئاگر بەناو سەقفی ناوەڕاست و سەرەوەدا کە جارێک داخراوە، دەڕژا.
  
  وتی: ڕێگاکە ڕوونە.
  
  "تەنها بۆتۆ!" لۆرن خەریک بوو هاوار بکات.
  
  کێنزی تفی کرد و شانی داهلی ڕاکێشا و وتی: "ئەوا بمێنەرەوە". - تۆ باشیت تۆرست؟
  
  - بەڵێ بەڵێ من باشم. لێم گەرێ با بڕۆم".
  
  درەیک بە خێرایی نیوە دڵ ڕۆیشت، وریاتر لەوەی کە لە هەموو ژیانیدا لەبیری بوو. گروپەکەی پشتیەوە کۆبوونەوە، بە تەواوی دەیانزانی بەرەو کوێ دەڕوات. لە دوا ساتدا، وەک چاوەڕوانی دەکرد، دال ڕاست لە شانی دەرکەوت.
  
  - ئایا ئێمە ئەمە دەکەین هاوڕێ؟
  
  "ئێمە نەفرەت لە ڕاست دەکەین."
  
  وە لە کونێکی نوێدا بازیان دا، پێیان یەکەم و چاوەکانیان بەدوای دوژمندا دەگەڕان. بە توندی خۆیان بە سەقفی خوارەوەدا کێشا، ڕۆڵیان لێدا و دەستیان لێ نەدرا و بە دەمانچەکانیانەوە ڕاهێنانیان پێکرابوو، هەڵهاتن.
  
  "بە پاکی!" درەیک دەگریا.
  
  پێڵاوەکانیان بەر سەقفی سەختی پشتیان کەوت.
  
  کێنسی لە کۆتاییدا هات و درەیک یەکەمجار بینی کە چاکەتە قورسەکەی ناوەوەی داکەندووە و دووەمیش بە دەوری بنەمای بەشی سێ پێی دابەشکراوی ڕۆتۆری هێلیکۆپتەرەکەدا پێچایەوە. دەموچاوی خۆبەزلزان بوو کاتێک ڕووی لە سویدییەکە کرد.
  
  ژنەکە گوتی: ئێستا چەکەکەم هەیە.
  
  واتە: خواکان یارمەتیمان بدەن.
  
  وەک یەک پەلەیان کردە سەر کەشتییەکە و لە شەڕدا ڕووبەڕووی ڕامسێس و گەیتۆر بوون. کەشتییەکە لەگەڵ هەر ساتێکدا کە تێدەپەڕی خێراییەکەی بەرز دەبووەوە. هەروەها دوورگەی لیبرتی گەشەی کرد و گەورەتر و گەورەتر لە ئاسۆدا دەرکەوت.
  
  "ئایا شێتەکە تێناگات کە ناگاتە پەیکەرەکە؟" کینیماکا هەناسەی قورسی دەدا.
  
  هایدن بە توندی وەڵامی دایەوە: "ئەوە مەڵێ. "ئەوە مەڵێ."
  
  - ئای بەڵێ تێدەگەم.
  
  داڵ دڵنیای کردنەوە: "ئەوان ئەم کەشتییە نوقم ناکەن". "کەنداوەکە ئەوەندە قووڵ نییە کە هەڵیبمژێت... باشە، دەزانی چی."
  
  لە سەقفی داهاتوودا لە خوارەوە دواجار نێچیرەکەیان دۆزیەوە. ماسییەکە پاسەوانی دەرگاکەی دەکرد لە کاتێکدا ڕامسێس کەشتییەکەی بەڕێوەدەبرد. بە ڕەچاوکردنی ئارەزووی شێتی کە پێشتر دامەزراوە، دروستکەری بۆمبەکە ئاڕ پی جییەکی بڵاوکردەوە کە بۆ ساتێکی لەو جۆرە ئامادەی کردووە. درەیک نەیتوانی خۆی لە هەناسەبڕکێ و هاوارکردن بپارێزێت بۆ ئەوەی هەمووان خۆیان بشارنەوە و دواتر مووشەکەکە بە بەرزی سەریەوە بە ناوەڕاستی کەشتییەکەدا ڕۆیشت و شوێنەواری دوکەڵێکی لە دوای خۆیدا بەجێهێشت، کە بەهۆی پێکەنینە شێتەکانی ئەلیگاتۆرەوە لێیخوڕی.
  
  "ئایا تۆ زۆر حەزت لێیە؟ ئایا ئەوەت گرتووە؟ ئێمە لە ئێستاوە دەمرین!"
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە تا نزیکەی لە سەرووی خۆیەوە ئەلیگاتۆر بدۆزێتەوە، بە دوای موشەکەکەدا ڕادەکات، موشەک هەڵگرەکەی لەگەڵ خۆیدا هەڵگرتووە. موشەکەکە خۆی بەناو کەشتییەکەدا فڕی و لە دواوە دەرچوو و لە هەوادا تەقیەوە. تەمسیلەکە موشەک هەڵگرەکەی بە سەری درەیکدا وەرچەرخاند.
  
  یۆرکشایرەکە کۆترێکی کێشا کاتێک دواجار ڕامێس سوڕایەوە، دەستی بە شێوەیەکی ئاسایی لەسەر سوکانەکە وەستا.
  
  وتی: تۆ لە ئێستاوە دواکەوتوویت.
  
  درەیک لە گەدەی ئەلیگاتۆری دا، بەڵام ئەو بازێکی دا و هێشتا چەکە گەورەکەی دەجووڵاند. ئەگەر دادپەروەرانە قسە بکەین، ساتێکی زیادەی تیپەکەی دواخست. کەس نەیدەویست بە دارێکی گۆشتی وا لێی بدات، بەڵام لەناو کەشتییەکەدا شوێنێکی زۆر هەبوو، ئەمەش توانای مانۆڕکردنی زیاتری بە داڵ و ئەوانی دیکە بەخشی. ماسیقەکە گریای و وەرگەڕا، پاشان ڕاستەوخۆ بەرەو ڕامسێس، شازادەی تیرۆریستی ڕایکرد، کە ئێستا دەمانچەیەکی نیمچە ئۆتۆماتیکی بەدەستەوە بوو. درەیک سەرنجی جانتایەکی پشتەوەی دا کە بە پشتی ئەلیگاتۆرەکەوە بەسترابوو.
  
  ڕامسێس بە دەنگی بەرز وتی: تۆ تەنها حەتمی دوادەخەیت.
  
  بە دەستێک کە لە ناوەوە هەڵمی دەڕشاند، بە دەستەکەی تر کەمێک ڕێڕەوی خۆی گۆڕی و ئامانجی دوورگەی لیبرتی بوو.
  
  - تا ئێستا خەمی ئەوەت هەبووە کە چۆن بژیت؟ درەیک لە پشت کەوانتەرەکەوە وتی. "بازار؟ قوفڵ? پلانێکی وردی هەڵهاتن؟ ئەو هەموو شتە چی بوو؟"
  
  - ئاه، بازاڕەکە تەنها - چۆن بیخەم - فرۆشتنی بردنە دەرەوە بوو؟ ڕزگاربوون لە هەموو کاڵا دونیاکانم. قەڵا ماڵئاواییە و بە مانای کۆتایی دێت. ئاخر تۆ ڕاستەوخۆ منت بردە نیویۆرک. وە پلانی هەڵهاتن، بەڵێ، کەمێک ئاڵۆزە، دان بەوەدا دەنێم. بەڵام ئێستا دەبینیت؟ تۆ لە ئێستاوە دواکەوتوویت. کاتژمێرەکە خەریکە دەچێت".
  
  درەیک بە تەواوی نەیدەزانی مەبەستی ڕامسێس چییە، بەڵام واتاکەی ڕوون بوو. لە بەرگەوە هاتە دەرەوە، فیشەکی لە تایەی ئۆتۆمبێلەکەدا ڕشت و بەدوایاندا ڕایکرد، تیمەکەی لە نزیکەوە بوو. چیتر قسە نەکردن؛ ئەمە یاری کۆتایی بوو. ڕامسێس بە چەقۆ گەڕایەوە، خوێن وەک کانیاوێک لە شانیەوە ڕژا. ماسیکەکە هاوارێکی کرد کاتێک فیشەکەکان دەچوونە ناو جەستەیەوە. شووشەکە بە ڕژانی زەق و زەق هەردوو تیرۆریستەکەی داپۆشیبوو.
  
  درەیک دەرگاکەی شکاند و پاشان خۆی خلیسکاند و لە چوارچێوەکە هەڵفڕی و خۆی خلیسکاند تا وەستا و جنێوی بە بەختی خۆی دا. داهل بازێکی بەسەردا دا، کێنزی لە تەنیشتی بوو. ئەو دووانە چوونە ناو تایەخانەکە و چەکەکانیان بەرزکردەوە بۆ کوشتن. ڕامسێس بە هەموو هێزی شێتێکی حەوت پێ و ماسولکە بەستراوەوە، وەک سەگێکی کێوی پێکەنین، چاوی پێیان کەوت؛ بەپەلە هاتە ژوورەوە و هەوڵیدا بەدەوریدا بڵاویان بکاتەوە.
  
  داڵ بەرگەی هیچ کام لەمانەی نەگرت، بەرەنگاری هێزی دڕندە بووەوە و هەموو لێدانەکانی گرت. کێنسی بە دەوری هەردووکیاندا سەمای دەکرد و وەک گورگێکی مەترسیدار لێی دەدا لە لایەکانی ڕامسێس. شازادەی توندڕەو سویدییەکەی لێدا. کەشتییە شانەکە وای لە داهل کرد کە لەرزۆک بێت. دەستە بەهێزە ناباوەرەکان قوڕگی سویدەکەیان گرت و دەستیان کرد بە فشار. داهل دەستەکانی بەرزکردەوە و لە نیوەی ڕێگادا دەستەکەی شل کردەوە و پاشان خۆی یەکێکی گرت؛ هەردوو پیاوەکە یەکتریان دەلەرزاند و یەکتریان دەچەماندەوە تا هیچ کامیان نەیانتوانی هەناسە بدەن. ڕامسێس داهلی سوڕاندەوە و بە دیوارەکەدا دایەوە، بەڵام تاکە کاردانەوەی سویدییەکە زەردەخەنەیەکی فراوان بوو.
  
  کێنسی بازێکی دا بۆ هەوا و ئەژنۆی بەرزکردەوە کە بە هێزێکی چەقێنەرەوە هێنایە خوارەوە، ڕاستەوخۆ لەسەر برینی فیشەکی خوێناوی ڕامسێس. هەرگیز چاوەڕێی ئەوە نەدەکرد کە یەک چەقۆ کۆتایی بە شەڕێکی لەو شێوەیە بهێنێت، دواتر تەنانەت لەکاتی هاوارکردنیشدا چەقۆی لە قوڕگی پیاوەکەدا دا، ئەمەش بووە هۆی ئەوەی چاوەکانی هەڵبکشێن.
  
  پاشان ڕامسێس بە خوێن داپۆشرا و ڕشانەوە بە چەقۆ ڕۆیشت. داهل وازی لێهێنا بڕوات، هەستی بە کۆتایی کرد. چاوەکانی تیرۆریستەکە بە چاوی سویدییەکانەوە گیر بوون و هیچ نیشانەیەکی شکستیان تێدا نەبوو.
  
  بە گریانیەوە وتی: ئەم ساتەوەختە وەک ساتێکی سەرکەوتن وەردەگرم. "و دڵی سەرمایەداری لەت بکە."
  
  دەستی درێژ کرد وەک ئەوەی بیەوێت دەست لە ماسی بگرێت.
  
  داهل تەقەی لێکردەوە. فیشەکەکە بەر سکی ڕامسێس کەوت و فڕێیدایەوە.
  
  ماسییەکە بازێکی دا و کەوتە سەر ڕامسێس.
  
  شازادەی تیرۆریست توانی جانتای پشتەوەی بەستراو بە پشتی ماسی کەوتووەکە بگرێت، دەستی درێژکراوی وایەری شین و ئاشکرای گرتبوو کاتێک هەردووکیان داڕمابوون.
  
  کێنزی بەپەلە هاتە پێشەوە، ئامانجی ئەو دەستەی وایەرەکەی گرتبوو بە تاکە چەکێک کە لەبەردەستیدا بوو، باشترین چەک کە هەیبوو، کاتانایەکی خام. تیغەکەی بە خێرایی بڕییەوە و قۆڵی ڕامسێسی لە شانی بڕییەوە، ئەمەش وایکرد تیرۆریستەکە دەربڕینێکی سەرسوڕمانی زۆر دەرببڕێت.
  
  دەستەکە لە هەمان کاتدا لەگەڵ ئەلیگاتۆردا بەر زەوی کەوت، بەڵام پەنجەکان هێشتا کۆتاییەکەی ئێستا کراوەی وایەری شینەکەیان گرتبوو.
  
  ڕامسێس کۆکی کرد و وتی: "بێ کێشە. - ڕاستت کرد بەو شێوەیە هێرشت کردە سەرم. کاتژمێرەکە تیک نەدەهات. بەڵام..." کرژبوونێک پێچایەوە، خوێن بە خێرایی لە گەدە و قۆڵ و شانی چەپیەوە ڕژا.
  
  "ئەمە... ڕوودەدات... ئێستا."
  
  
  بەشی چل و پێنج
  
  
  درەیک بەسەر زەوییەکەدا ڕۆیشت و ماسییەکەی خستە سەر سکی کاتێک شێتەکە پێکەنی بۆ ناو سەقفە خوێناوییەکە. داهل لە تەنیشتی کەوت، ئازار و ترسناکی و پێشبینیکردن لەسەر دەموچاوی نووسرابوو. تەوقەکە بەسترابووەوە، بەڵام درەیک دەستبەجێ تەوقەکەی هەڵکردەوە، و پاشان کەیسی کانزایی لە ماددە زبرەکە ڕزگار کرد.
  
  ژماردنەوەی پاشەکشە لەبەردەمیان وەستابوو، ژمارە سوورە هەڵدەچنەکانی وەک ئەو خوێنەی کە لە ژێر ئەژنۆکانیاندا بەسەر زەوییەکەدا بڵاوبووەوە، هەڕەشەئامێز و ترسناک بوون.
  
  هایدن یەکەمجار قسەی کرد و دەنگی کز بوو و وتی: چل خولەک. - یاری پێ مەکە درەیک. هەر ئێستا ئەم شتە چەک داماڵە".
  
  درەیک پێشتر بۆمبەکەی دەسوڕاندەوە، هەروەک جاری ڕابردوو. کینیماکا چەقۆیەکی کراوەی بەکارهێنراوی پێدا، کە پارچە پارچەی لەیەکتر جیاکردەوە، بە وریاییەوە دەجووڵایەوە، ئاگاداری ئەو تەڵە زۆرانەی بووبی بوو کە ڕەنگە بۆمب سازێکی وەک گەیتۆر ئازادیان بکات. لەکاتێکدا ئامێرەکەی لە تیرۆریستە شێتەکە دوور خستەوە، چاوێکی لە ئەلیسیا کرد.
  
  ژنەکە وتی: "چیتر مەڵێ" و پیاوەکەی لە ژێر باوەشیدا گرت و ڕای کێشا. هیچ ڕەحمێک بۆ بکوژێکی لەو شێوەیە نەدەبوو.
  
  بە دەستێکی جێگیرەوە پانێڵی پێشەوەی بۆمبەکەی دەرهێنا. وایەری شین و کویلکراو بەوەوە بەسترابووەوە کە بە شێوەیەکی مەترسیدار درێژ دەبوونەوە.
  
  داهل بە چرپە گوتی: ئەمە بۆمبێکی ماڵەوە نییە. "ئاگادار بە".
  
  درەیک هێواش وەستا تا چاوی لە هاوڕێکەی بێت. - دەتەوێت ئەمە بکەیت؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە بەرپرسیار بن لە دەستپێکردنی؟ لەڕاستیدا نەخێر. نەخێر."
  
  درەیک لێوی خوارەوەی گاز گرت، بە تەواوی ئاگاداری هەموو هۆکارەکانی پەیوەندیدار بوو. ژماردنەوەی پاشەکشەی چرچ و لۆچ بیرهێنانەوەیەکی بەردەوام بوو کە چەندە کاتێکی کەمیان ماوە.
  
  هایدن تەلەفۆنی بۆ مۆر کرد. کینیماکا بانگی ساپەرەکانی کرد. کەسێکی تر تەلەفۆنی بۆ NEST کرد. کاتێک درەیک سەیری ئامێرەکەی کرد، هەموو لایەنێک لەبەرچاو گیرا و زانیارییەکان بە خێرایی ڕژان.
  
  داهل پێشنیاری کرد: "جارێکی دیکە وایەرەکان ڕابکێشە".
  
  "زۆر مەترسیدارە."
  
  "من پێشبینی دەکەم ئەمجارە هەستەوەری جووڵە نەبێت، بە حوکمدان بەو شێوەیەی کە ماسییەکە کاردەکات."
  
  "ڕاست. وە ناتوانین بیرۆکەی چەقۆی چەقۆکەت بەکاربهێنین."
  
  "بازنەی داڕما؟"
  
  "ئەوە کێشەکەیە. ئەوان پێشتر شتێکی نوێیان بەکاردەهێنا - وایەری سەلامەتی شکست. وە ئەم گەوادە ڕاستەقینە و ڕاستەقینە. ئەگەر منیش لەم کارەدا بەشداری بکەم، ڕەنگە کار بکات".
  
  ماسی لە ژوورەکەی تەنیشتەوە دەنگی نازەمینی دەکرد لە کاتێکدا ئەلیسیا کار دەکرد. زۆری نەخایاند سەری لە دەرگا شکاوەکەوە چەقاند. "دەڵێت بۆمبەکە لە ڕاستیدا سویچی دژە دەستکاریکردنی هەیە." شانی هەڵکێشا. - بەڵام دواتر پێم وایە ئەو کارەی دەکرد.
  
  داڵ وتی: "کات نییە. "هیچ کاتێکی نەفرەتی بۆ ئەمە نییە."
  
  درەیک چاوێکی لە تایمەرەکە کرد. پێشتر سی و پێنج خولەکیان ماوە. لەسەر چەناگەی دانیشتەوە. - نەفرەت، ناتوانین ئەو مەترسییە بکەین. چەند زوو دەگاتە ئێرە سکوادی بۆمبڕێژ؟"
  
  کینیماکا وتی: "زۆرترین کات پێنج خولەک" کاتێک هێلیکۆپتەرەکان لە هەر شوێنێک کە دەیانتوانی بەر سەقفی کەشتییەکان دەکەوتن. هەندێکی تریش کەمێک بەرزتر دەسوڕانەوە کاتێک ڕزگارکەران بازیان دا. "بەڵام چی ئەگەر نەتوانن چەکی داماڵن؟"
  
  - چۆنە فڕێی بدەینە ناو کەنداوەکە؟ لۆرن پێشنیاری کرد.
  
  هایدن پێشتر پرسیاری لە مۆر کردبوو: "بیرۆکەیەکی باشە، بەڵام زۆر بچووکە". "ئاوی پیس شارەکەی تێر دەکرد."
  
  درەیک بۆ پێش و دواوە دەلەرزی و بیری لە شێتی دەکردەوە و پاشان چاوی داهلی گرت. سویدیش هەمان بیرۆکەی هەبوو، دەیزانی. بەهۆی نیگاکانیانەوە ڕاستەوخۆ و بە ئاسانی پەیوەندییان هەبوو.
  
  دەتوانین ئەوە بکەین. ئەمە تاکە ڕێگایە.
  
  ئێمە کوێر دەبووین. دەرئەنجامەکەی نادیارە. کاتێک دەستی پێکرد، گەڕانەوە بۆ دواوە نییە. ئێمە دەچووینە گەشتێکی یەکلایەنە.
  
  کەواتە بە جەهەنەم چاوەڕێی چی دەکەیت؟ هەستە دایکە گێل.
  
  درەیک وەڵامی ئەو تەحەدایەی لە چاوەکانی داڵ دایەوە و خۆی ڕاست کردەوە. هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و تفەنگەکەی بەستەوە و دەمانچەکانی لە کۆتاییدا گرت و بۆمبی ئەتۆمی لە جانتای پشتەوەی دەرهێنا. هایدن بە چاوی فراوانەوە سەیری دەکرد، ڕوخسارێکی چەقۆکێش.
  
  - چی بە جەهەنەم دەکەیت؟
  
  - تۆ بە تەواوی دەزانی ئێمە چی دەکەین.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ڕەنگە مەودای سەلامەت وەک یەک نەبن. بۆ تۆ مەبەستم".
  
  "ئەوا ئەوان نایکەن." درەیک شانی هەڵکێشا. "بەڵام هەموومان دەزانین تەنها یەک ڕێگە هەیە بۆ ڕزگارکردنی ئەم شارە."
  
  درەیک بۆمبی ئەتۆمی هەڵگرت و داهل بە پێشەوە ڕۆیشت. ئەلیسیا بۆ ساتێکی بەنرخی تر وەستا.
  
  - تۆ تەنها دوای یەک ماچ دەڕۆیت؟ با ئەمە کورتترین پەیوەندی ژیانم نەبێت."
  
  "سەرم سوڕماوە کە تۆ کورتترەکانت نەبووە."
  
  "بە ئەنقەست داشکاندن بۆ کوڕێک دەکەم کە بڕیارمدا حەزم لێیە، کە گێلم کرد و دواتر دوای نزیکەی هەشت خولەک لێی بێزار بووم."
  
  "ئای خوایە. پاشان لە چەند کەسێکدا دەتبینمەوە".
  
  ئەلیسیا بە تەنیا بە چاوەکانی گرتبووی، باقی جەستەی بە تەواوی هێمن هێشتەوە. "زوو بگەرێرەوە".
  
  هایدن لە نێوان درەیک و داڵدا فشاری خستە سەر، بە خێرایی قسەی دەکرد، زانیارییەکانی لە مۆرەوە دەگوازێتەوە و چاودێری ئەو کەسانە دەکات کە دەتوانن فریاگوزاری سەرەتایی پێشکەش بکەن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەڵێن باری سوودبەخشی بۆمبەکە لە نێوان پێنج بۆ هەشت کیلۆتۆندایە. بە لەبەرچاوگرتنی قەبارە و کێشی و خێرایی نوقمبوونی..." هێواش وەستا. "قوڵایی سەلامەت هەزار و هەشت سەد پێیە...."
  
  درەیک گوێڕایەڵی بوو، بەڵام بەرەو پلیکانەکانی نزیکەوە بەرەو سەرەوە ڕۆیشت. بە فڕۆکەوانە نزیکبووەکەی گوت: پێویستمان بە خێراترین هێلیکۆپتەرە کە تۆ هەتە. - هیچ شتێکی گەپ. بێ گریانی. تەنها کلیلە نەفرەتیەکانمان پێ بدە."
  
  "ئيمه نا-"
  
  هایدن قسەکانی بڕی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵێ هەژدە سەد پێ، بۆ بێلایەنکردنی ئەم هەموو تیشکدانەوە، بەپێی فەرمانی NEST. نەفرەت، پێویستە هەشتا میل لە دەریاوە بیت."
  
  درەیک هەستی کرد جەستەی کانزای بۆمبەکە کەمێک بەناو ئارەقەی پەنجەکانیدا دەخلیسکێت. - لە سی خولەکدا؟ ئەمە ڕوونادات. چی ترت هەیە؟"
  
  هایدن کاڵ بووەوە. - هیچ، درەیک. هیچیان نییە".
  
  داهل لە کۆمێنتێکدا وتی: ئێستا ئەم چەقۆیە دەستی کردووە بە جوان دەرکەوتن.
  
  درەیک بینی ئەلیسیا بەپەلە تێپەڕی، بەرەو سەرەوەی سەقفەکە دەڕۆیشت و سەیری دەریا دەکات. لەوێ، لە دەرەوە بەدوای چیدا دەگەڕا؟
  
  فڕۆکەوانەکە نزیک بووەوە، ئامێری بلوتوزەکە لە بنی کڵاوەکەیدا چرپاند. وتی: "ئێمە خێراترین هێلیکۆپتەری نەفرەتیمان هەیە لە سوپاکەدا." "بێڵ سوپەرکۆبرا. دوو سەد میل لە کاتژمێرێکدا ئەگەر پاڵ بنێیت".
  
  درەیک ڕووی لە هایدن کرد. "ئایا ئەمە کار دەکات؟"
  
  "پێموایە بەڵێ". هەندێک حیساباتی ژمێریاری دەروونی لە سەریدا کرد. "چاوەڕوان بە، ئەمە ناتوانێت ڕاست بێت."
  
  درەیک دەستی بە بۆمبی ئەتۆمی گرت، ژمارە سوورەکان هێشتا دەچڕان، داڵ لە تەنیشتی بوو. "با!"
  
  لەکاتی ڕاکردندا وتی: هەشتا میل. - بەڵێ، دەتوانیت بیکەیت. بەڵام ئەوە تەنها تۆ بەجێدەهێڵێت... سێ خولەک بۆ ئەوەی جەهەنەمەکە لەوێ دەربهێنیت. لە ناوچەی تەقینەوە دەرباز نابیت!"
  
  درەیک بەبێ ئەوەی خاو بێتەوە لە سوپەر کۆبرا نزیک بووەوە، سەیری شێوە خۆڵەمێشییە بریقەدارەکان و تاوەرەکان و تۆپی سێ بەرمیل و شوێنی مووشەک و هێڵفایرەکانی کرد.
  
  گوتی: بەسە.
  
  هایدن ڕێگری لێکرد و وتی: "درایک. "تەنانەت ئەگەر بۆمبێکی ئەتۆمی بە سەلامەتی بخەیتە خوارەوە، تەقینەوەکە لەناوت دەبات."
  
  پیاوە یۆرکشایرەکە وتی: "ئەوا واز لە بەفیڕۆدانی کاتەکانمان بهێنن. - مەگەر تۆ یان مۆر یان هەرکەسێکی تر لە سەرتدا ڕێگەیەکی تر بزانێت؟"
  
  هایدن گوێی لەو داتا و ئامۆژگاری و هەواڵگریانە دەگرت کە مۆر بەردەوام دەیگوازێتەوە. درەیک هەستی کرد کە کەشتییەکە لەسەر شەپۆلە چەقەڵەکان دەلەرزێت، ئاسمانی مانهاتنی لە نزیکەوە بینی، تەنانەت ئەو قەرەباڵغییەی کە لە مێروولە دەچووە ئەو کەسانەی کە لە ئێستاوە دەگەڕێنەوە ژیانیان، دەرکەوت. کەشتییە سەربازییەکان و بەلەمی خێرا و هێلیکۆپتەرەکان لە هەموو شوێنێک بوون، زۆر کەس فڕۆکەوانیان دەکرد کە ژیانی خۆیان دەبەخشن بۆ ڕزگارکردنی ئەم ڕۆژە.
  
  بەڵام هەمووی هاتە خوارەوە بۆ تەنها دوو کەس.
  
  درەیک و داڵ سواری فڕۆکەی سوپەر کۆبرا بوون، خولی کەوتنەخوارەوەیان لە کۆنتڕۆڵەکاندا لەلایەن فڕۆکەوانی ڕۆشتنەوە وەرگرت.
  
  لەکاتی ڕۆشتنیدا وتی: گەشتێکی خۆشتان هەبێت. "وه بهختێكی باش".
  
  
  بەشی چل و شەش
  
  
  درەیک بە زەردەخەنەیەکی بچووکەوە بۆمبە ئەتۆمییەکەی دایە دەست داڵ. "بیرم لەوە کردەوە کە ڕەنگە بتەوێت شەرەفەکان بکەیت، هاوڕێ."
  
  سویدییەکە بۆمبەکەی هەڵگرت و سەرکەوتە ناو پشتی کۆپتەرەکە. - دڵنیا نیم متمانەت پێ بکەم کە بە هێڵێکی ڕاست لێبخوڕیت.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە ئۆتۆمبێل نییە. وە بەڕاستی باوەڕم وایە کە پێشتر جێگیرمان کردووە کە دەتوانم لە تۆ باشتر لێبخوڕم".
  
  "ئەمە بۆچی? بەو شێوەیە لەبیرم نییە".
  
  "من ئینگلیزم. تۆ وا نیت".
  
  - وە بەڕاستی نەتەوەیی چ پەیوەندییەکی بەمەوە هەیە؟ داهل خۆی خستە سەر کورسییەک.
  
  درەیک وتی: نەسەب. - ستوارت. هامیلتۆن. ڕاوکردن. دوگمە. گرد. هەروەها زۆر زیاتر. سوید لە بردنەوەی فۆرمۆلا یەک نزیکترین کات بوو کاتێک فینلاند پلەی یەکەمی بەدەستهێنا".
  
  داهل پێکەنی، خۆی بەستەوە و بە دانانی کەیسی کانزای ڕەش لەسەر ئەژنۆکانی و دەرگاکەی داخست. - ئەوەندە بە دەنگی بەرز قسە مەکە درەیک. لەوانەیە بۆمبەکە هەستەوەری 'قسە'ی تێدابێت".
  
  "ئەوا ئێمە پێشتر پیچ بووین."
  
  بە ڕاکێشانی دارەکەی، کۆپتەرەکەی لە کەشتییەکە دوور خستەوە، دوای ئەوەی دڵنیا بوو لەوەی ئاسمانی سەرەوە ڕوونە. تیشکی خۆر لە پشتەوە دەدرەوشایەوە و لە ملیۆنان ڕووکاری ڕەنگدانەوەی شارەکەوە هەڵدەپەڕی، ئەمەش بیرهێنانەوەی بچووکی پێدەدا کە بۆچی ئەم کارە دەکەن. دەموچاوەکان لە خوارەوەی سەقفەوە سەریان بەرز کردەوە بۆی، زۆربەیان هاوڕێ و خێزانەکەی، هاوڕێکانی. کێنزی و مای شان بە شان وەستابوون، دەموچاویان بێ دەربڕین، بەڵام ئەوە ئیسرائیلییەکە بوو کە دواجار زەردەخەنەی بۆ کرد.
  
  کاتژمێرەکەی لێدا و تەنها بە لێوەکانیەوە وتی: گێلەکە زیاتر بجوڵێنە.
  
  ئەلیسیا لە هیچ شوێنێکدا نەدەبینرا و بیۆش نەدەبینرا. درەیک هێلیکۆپتەرێکی سەربازی بە نزمیی بەسەر شەپۆلەکاندا نارد لە ڕێڕەوێکی ڕاستەوخۆدا بەسەر زەریای ئەتڵەسیدا. باکان ڕێگاکەیان دەبڕییەوە و تیشکی خۆر لەسەر هەر ئاوساوییەکی وەرچەرخان دەچڕا. ئاسۆکان بە هەموو ئاراستەکاندا درێژ بوون، کەوانەکانی ئاسمانی شین و سووک ڕکابەری فراوانییە سەرسوڕهێنەرەکانی دەریاکانیان دەکرد. ئاسۆی ئیپیکی لە پشتیانەوە نەما لەگەڵ نزیکبوونەوەی خولەک و چرکەکان هێواش هێواش لە سفر.
  
  داڵ وتی: پانزە خولەک.
  
  درەیک سەیری ئۆدۆمێتەرەکەی کرد. "ڕاست لە کاتی دیاریکراودا."
  
  - چەند کاتمان دەمێنێتەوە؟
  
  درەیک دەستی بەرزکردەوە و وتی: سێ خولەک. "پلۆس یان مینوس".
  
  "ئەمە چەندە بە میل؟"
  
  - بە دوو سەد میل لە کاتژمێرێکدا؟ نزیکەی حەوت کەس".
  
  داهل هیوای بە ڕووخساری خۆی نیشان دا. "خراپ نیە".
  
  درەیک شانی هەڵکێشا و وتی: لە جیهانێکی ئایدیاڵدا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مانۆڕی سوڕانەوە، خێراکردن، هێرشی نەهەنگەکان ناگرێتەوە. هەرچی جەهەنەمێکی تر لەوێ فڕێیاندایە سەرمان".
  
  "ئەم شتە باڵندەی هەیە؟" داڵ سەیری دەوروبەری کرد و پەنجەکانی بە توندی بۆمبی ئەتۆمییان گرت.
  
  "ئەگەر ڕوویدا، نازانم لە کوێ." درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد.
  
  دوانزە خولەک تا تەقینەوەکە.
  
  "ئامادەبە".
  
  "هەمیشە بەم شێوەیە."
  
  "گرەو دەکەم کە چاوەڕێی ئەوەت نەدەکرد کە ئەمڕۆ لە خەو هەڵسایت ئەم کارە بکەیت."
  
  "چی? بۆ ڕزگارکردنی نیویۆرک بۆمبی ئەتۆمی بخەنە ناو زەریای ئەتڵەسی؟ یان ڕووبەڕوو قسەت لەگەڵ بکە لەکاتێکدا لەناو هێلیکۆپتەرێکی ماریندایت؟"
  
  - باشە، هەردووکیان.
  
  - بەشی یەکەم هاتە مێشکم.
  
  درەیک سەری لەقاند، نەیتوانی زەردەخەنەکەی بشارێتەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بێگومان ئەوە ڕوویدا. تۆ تۆرستن داڵ، پاڵەوانی گەورە".
  
  سویدییەکە تەنها بۆ یەک چرکە دەستی بەسەر بۆمبی ئەتۆمیدا شلکردەوە تا دەستی بخاتە سەر شانی درەیک. - وە تۆ درەیکی، مات درەیک، خەمخۆرترین کەس کە تا ئێستا ناسیومە. گرنگ نییە چەندە هەوڵی شاردنەوەی دەدەیت".
  
  "ئامادەیت ئەم بۆمبە ئەتۆمییە بخەیتە خوارەوە؟"
  
  - بێگومان وایە، تۆ گەمژەی باکوور.
  
  درەیک کۆپتەرەکەی ناچار کرد خۆی بخزێنێتە ناو ئاوەوە، سەرەتا لووت لە ئاوسانی خۆڵەمێشیدا بوو. داهل دەرگای پشتەوەی کردەوە و سوڕایەوە بۆ ئەوەی شوێنێکی باشتر بەدەست بهێنێت. ڕژێمێکی هەوا بە پەلە بەناو سوپەر کۆبرادا تێپەڕی. درەیک دەستی بە لیڤەری کۆنترۆڵ توند کردەوە و فشاری خستە سەر پێداڵەکان، بەردەوام بوو لە کەوتنە خوارەوە بە خێرایی. داهل بۆ دواجار بۆمبی ئەتۆمی جوڵاند. شەپۆلەکان بەرزبوونەوە، بەریەککەوتن و پەرش و بڵاوی ئاژاوەگێڕانەیان بەرەو خۆیان نارد، بە کەفی سپی دەدرەوشایەوە، بە بریقەی ئەڵماسیی تیشکی خۆردا ڕژابوو. درەیک بە گرژکردنی هەموو ماسولکەکانی، دواجار خۆی بە توندی ڕاکێشا، هالۆکەی ڕاستکردەوە و سەری سوڕاند بۆ ئەوەی سەیری دال بکات کە چەکی کانزایی لەناوبردنی کۆتایی فڕێدەداتە دەرەوە لە دەرگاکە.
  
  کەوتە ناو شەپۆلەکانەوە، بۆمبێکی خولاوە کە بەهۆی ئەو بەرزییە نزمەی کە تێیدا ئازادکرا، بە ئاسانی دەچووە ناو ئاوەوە، ئەمەش ڕێگەیەکی دیکەی دڵنیایە بۆ دڵنیابوون لەوەی کە هەستەوەری دژە دەستکاریکردنەکە بێلایەن دەمێنێتەوە. درەیک لە یەک کاتدا لە پێکدادانەکە دووریان خستەوە، ئەوەندە نزم سواری شەپۆلەکان بوو کە خلیسکانەکەی زاڵ بوو، هیچ کاتێکی بەفیڕۆ نەدا لە بەدەستهێنانی بەرزی و شوێنی کەمتری بە هێلیکۆپتەرەکە دا بۆ ئەوەی لە ئەگەری کارەساتدا بکەوێت.
  
  داهل کاتژمێرەکەی خۆی پشکنی.
  
  دوو خولەك.
  
  - قاچت بخەرە خوارەوە.
  
  درەیک نزیک بوو دووپاتی بکاتەوە کە لە ڕاستیدا ئۆتۆمبێلەکەی لێخوڕیوە، بەڵکو لەبری ئەوە سەرنجی لەسەر ئەوە بوو کە باڵندەکە بە خێرایی بگەیەنێت، دەیزانی سویدییەکە تەنها فشارەکە لادەبات. ئێستا هەمووی هاتە خوارەوە بۆ چەند چرکەیەک- ئەو کاتەی پێش تەقینەوەی ئەتۆمی، ئەو میلانەی کە لە تیژڕەوی تەقینەوەکە دوور خرانەوە، درێژی تەمەنیان.
  
  داڵ وتی: هەژدە چرکە.
  
  درەیک خۆی بۆ دۆزەخ ئامادە کرد. - خۆش بوو هاوڕێ.
  
  دە... نۆ...
  
  - بەم زووانە دەتبینمەوە یۆرکی.
  
  شەش... پێنج... چوار...
  
  "نەک ئەگەر گەمژەکانت ببینم-"
  
  سفر.
  
  
  بەشی چل و حەوتەم
  
  
  درەیک و داڵ هیچیان لە تەقینەوەی سەرەتایی ژێر ئاو نەبینی، بەڵام ئەو دیوارە زەبەلاحە ئاوەی کە لە دەریاوە لە پشتیانەوە تەقیەوە بەس بوو بۆ ئەوەی دڵیان بلەرزێت. هەورێکی قارچکی شل کە هەزاران پێ بەرز دەبێتەوە بۆ هەوا، هەموو شتێکی تر دەگرێتەوە، بەپەلە بەرەو بەرگەهەوا دەڕوات وەک ئەوەی هەوڵی خنکاندنی خودی خۆر بدات. قوبەیەک لە سپرا بەرزبووەوە، پێشەکی شەپۆلی شۆک، هەورێکی گۆشەیی، شەپۆلی ڕووکاری بەرز و شەپۆلێکی بنەڕەتی کە بەرزبووەوە بۆ بەرزی زیاتر لە پێنج سەد مەتر.
  
  شەپۆلی تەقینەوەکە نەتوانرا بوەستێنرێت، هێزێکی دروستکراوی مرۆڤ بوو لە سروشت، شیبوونەوەی وزەبەخش بوو. وەکو لێدانێکی چەقۆ بەر پشتی هێلیکۆپتەرەکە کەوت، وایکرد درەیک وا هەست بکات کە دەستی زەبەلاحێکی خراپەکار پاڵدەنرێت. نزیکەی یەکسەر کۆپتەرەکە خۆی خستە ناو ئاوەوە و هەستا و پاشان ڕووی لە لایەک کرد. سەری درەیک بەر کانزاکە کەوت. داڵ وەک بووکە شووشەیەکی پەڕۆ چەسپی کە لەلایەن سەگێکی خراپەوە فڕێ دەدرێتەدەوری خۆی.
  
  هێلیکۆپتەرەکە لەرزی و وەرگەڕا، بە تەقینەوەیەکی بێکۆتایی، شەپۆلێکی دینامیکی، لەرزۆک بوو. دووبارە و سێبارە دەخولێتەوە، پرۆپلەرەکانی خاو دەبوونەوە، جەستەی دەلەرزی. لە پشتیەوە پەردەیەکی زەبەلاحی ئاو بەردەوام بوو لە بەرزبوونەوە، کە هێزێکی تایتانیکی لێی دەخوڕی. درەیک خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی بە هۆشیارییەوە بمێنێتەوە، دەستبەرداری هەموو کۆنتڕۆڵێکی بەسەر چارەنووسی خۆیدا بوو و تەنیا هەوڵی دەدا دەستی بگرێت، بۆ ئەوەی بە وریا و تەواو بمێنێتەوە.
  
  کات لە جەوهەردا نەما و دەیانتوانی بۆ چەندین کاتژمێر لەناو شەپۆلی تەقینەوەکەدا پاژنە و لێدان بن، بەڵام تەنها کاتێک بوو کە بەسەر شەپۆلەکەیدا تێپەڕی و خۆیان بینی کە سواری شەپۆلەکەی بوون، دەرئەنجامە ڕاستەقینەکانی هێزی وێرانکەرەکەی ڕوون بووەوە.
  
  هێلیکۆپتەرەکە کە نزیک بوو لە سەرەوە، بە پەلە بەرەو زەریای ئەتڵەسی ڕۆیشت.
  
  درەیک کۆنترۆڵی لەدەستدا، خۆی بۆ کاریگەری ئامادە کرد، دەیزانی ئەگەر لە کارەساتەکەش ڕزگاریان بێت، نە ڕەفتی ڕزگارکەر و نە چاکەتێکی ڕزگارکەر و هیچ هیوایەکی ڕزگارکردنیان نییە. بە جۆرێک لە جۆرەکان هۆشیارییەکی ئەوەندەی دەپاراست کە بۆ ژیانی ئازیز خۆی هەڵواسرا، سەیری دەکرد کە خۆیان دەخزێننە ناو زەریاکە.
  
  
  بەشی چل و هەشتەم
  
  
  ئەلیسیا بینی کە درەیک نزیکەی سێ چرکە دوای ئەو پەیوەندییەکە لە سەریدا دروست دەکات. داهلیش. کوڕەکان خاو بوون، بەڵام ئەو هەرگیز نەیدەزانی. زۆر باشتر بوو هەندێک شت لە یەدەگدا بمێنێتەوە. وەک ئەوانی تر تێگەیشتن و هایدن ڕووی لە مۆر و هاوڕێکانی حکومەت کرد بۆ وەرگرتنی ئامۆژگاری، ئەلیسیا بەو زانیارییە چارەنووسسازە سەرسام بوو کە یاسای مەودای سەلامەت دەبێتە هۆی ئەوەی هەموویان لە ماوەی نیو کاتژمێری داهاتوودا ئازارێکی زۆر بچێژن. لە کاتێکدا درەیک کار دەکات بۆ فەرماندەییکردنی هێلیکۆپتەرەکە، ئەلیسیا چاوەکانی و سەرنجەکانی بۆ شوێنێکی تر گۆڕی.
  
  هێلیکۆپتەرەکە دەکەوێت، ئەو ئەوە دەیزانی، بۆیە هەڵبژاردنی ئاشکرای شوێنپێهەڵگرتنی لەگەڵ باڵندەیەکی تردا هیچ مانایەکی نەبوو. بەڵام ئەگەر کۆپتەرەکەی بە خێرایی دوو سەد میل لە کاتژمێرێکدا دەفڕی...
  
  ئەلیسیا بیۆی بردە لایەک و پلانەکەی بۆ ڕوونکردەوە و دواتر سەربازێکی دۆزیەوە کە بە نوێنەری پاسەوانی کەناراوەکانی ئەمریکا ناساندیان.
  
  - خێراترین کەشتیت چییە؟
  
  تا ئەو کاتەی درەیک دوورکەوتەوە، ئەلیسیا لە ژێر سەقفەکەدا بوو و بازێکی دەدا بەسەر ئامێرێکی بڕینی پلەی بەرگریکار کە بەپەلە گۆڕدرابوو، خێراییەکەی دەگەیشتە زیاتر لە هەشتا میل لە کاتژمێرێکدا. وەک یەکێک لە تیمە مەڕییەکان شایەتحاڵی دا، هەندێک گۆڕانکارییان کردووە کە ڕەنگە خێرایی بەلەمەکەیان بۆ زیاتر لە سەد زیاد کردبێت یان نەیکردبێت. کاتێک ئەلیسیا تەنها بە چەند وشەیەکی کورت پێی وتن کە دەیەوێت چی بکات، هەموو پیاوێکی ئامادەبوو پێداگری لەسەر مانەوە و یارمەتیدان دەکرد.
  
  چەند خولەکێک دواتر بەرگریکارەکە بە قیژەقیژەوە دوورکەوتەوە و بە کۆپتەرە ڕەقەکەی شەپۆلەکانی بڕی، هەوڵیدا بۆشایی نێوان تەقینەوە حەتمیەکە و کاتی هاتنی ئەوان دابخات.
  
  وەک ئەلیسیا پێی وتن، "ئێمە بەرەو تەقینەوەی ئەتۆمی دەڕۆین، کوڕان. دەست بە ئەڵوەنەکانتەوە بگرن".
  
  وە درکیان پێکردبێت یان نا، تیمەکە زۆرترین خێرایییان لە بەلەمەکە پاڵ دەنایە دەرەوە. بە سواربوونی شەپۆلەکان و تەحەداکردنیان، بەلەمی پۆلی بەرگریکار هەموو شتێکی بەخشی کە هەیبوو. ئەلیسیا کە جومگەی سپی و دەموچاوی سپی بوو، پەنجەرەی ناو ساڵۆنەکەی گرتبوو و لە پەنجەرەکانەوە سەیری دەکرد. جی پی ئێس بە تۆمارکردنی سیگناڵی ترانسپۆندەرەکەی ڕێڕەوی هێلیکۆپتەرەکەی نیشان دا. تیمی کەشتییەکە بەردەوام جیاوازی کاتەکەیان لەبەرچاو دەگرت و دەیانگوت بۆشاییەکەیان بۆ بیست خولەک، پاشان بۆ هەژدە خولەک داخستووە.
  
  حەڤدە.
  
  هێشتا زۆر درێژە. ئەلیسیا شەمەندەفەرەکەی گرت و کاتێک بیو شانی گرت، لەرزۆک بوو.
  
  وتیشی: کاردەکات. واتە: ئەم ڕۆژە ڕزگار دەکەین.
  
  بەلەمەکە تا دەیتوانی بە خێرایی پێشبڕکێی کرد، بەدوای هێلیکۆپتەرە خێراکەدا دەگەڕا، هەردووکیان بە شێوەیەکی سەیر بەدوای ئەو تەقینەوەیە نزیکبووەوە کە هێشتا ڕووی نەدابوو. ئاسۆ هێڵێکی هەمیشە گۆڕاو بوو، هەرگیز ڕاست نەبوو. تیمەکە ئارەقەیان دەکرد و خەباتیان دەکرد و قووڵبوونەوە لە قووڵایی زانیارییەکانیان. بەلەمەکە دەچووە ناو خاکێکی نەخشە نەکراوەوە، بزوێنەرەکانی ئەوەندە بەهێز بوون کە وا دیار بوو زیندوو بوون.
  
  کاتێک کاپتنەکە ڕووی لە ئەلیسیا کرد، لە ئێستاوە دەیتوانی هەورێکی خولگەیی لە ئاسۆدا ببینێت، زۆر دوور نەبوو، بەڵام زۆر دوورتر لە کۆپتەرەکەی درەیک و داڵ. بەرگریکارە خێراکەرەکە بەسەر یەک ڕژانی گەورەی ئاودا هێڵکاری کرد، شەپۆلی تەقینەوەکەی بینی کە نزیک بووەوە، لێیدا و شکاند و هەر بولتێکی کە پێکهاتەکەی گرتبوو، هەژاند. لە دوورەوە ئەڵقەیەکی گەورەی ئاوی سپی دەبینرا، دیمەنەکە تەنانەت بۆ یەک چرکە هەناسەی ئەلیسیای لێ دوور خستەوە.
  
  بەڵام تەنها بۆ یەک چرکە.
  
  هەناسەی هەڵمژی و ئاگاداری بوو کە درەیک و دال ئێستا نزیکە بە دڵنیاییەوە خۆیان بخەنە ناو ئاوە دوژمنکارەکانەوە. "بجوڵێ، بجوڵێ، بجوڵێ!"
  
  
  * * *
  
  
  سێزدە خولەکی دیکەی پێچوو تا گەیشتە شوێنی کەوتنەخوارەوەی فڕۆکەکە. ئەلیسیا ئامادە بوو، چاکەتێکی ڕزگارکەری بە جەستەیەوە بەسترابوو و چاکەتێکی دیکەی بەدەستەوە بوو. بۆ لە تەنیشتی بوو لەگەڵ زیاتر لە نیو دەیان ئەندامی تیمی فڕۆکەوانی و بە چاوەکانی ئاوەکانی سکان دەکرد. یەکەم پاشماوە کە دۆزییانەوە پارچەیەکی شلۆقی تیغی پرۆپلەر بوو، دووەمیان سکیدێکی تەواو درێژ بوو. دوای ئەمەش ئەو بەشانەی کە نوقم نەدەبوون زۆرتر دەرکەوتن، بە کۆپلەیەک بەلایدا تێدەپەڕین.
  
  بەڵام نە درەیک و نە داڵ.
  
  ئەلیسیا سەیری شەپۆلەکانی دەکرد، لەبەر خۆری درەوشاوەدا وەستابوو بەڵام لە تاریکترین دۆزەخدا دەژیا. ئەگەر چارەنووس بڕیاریدا کە ئەم دوو پاڵەوانە دەتوانن نیویۆرک ڕزگار بکەن و لە تەقینەوەکە ڕزگاریان بێت، تەنها بۆ ئەوەی لە زەریای ئەتڵەسیدا ون ببن، ئەوا دڵنیا نەبووە کە دەتوانێت بەرگەی بگرێت. خولەکەکان تێپەڕین. داروپەردووەکە بەسەریدا تێپەڕی. کەس قسەیەکی نەگوت و ئینجێکیش نەجووڵایەوە. ئەگەر پێویست بکات تا شەو دەمێننەوە.
  
  ڕادیۆکە بەردەوام خەریکی چرچ و لۆچی بوو. دەنگی پرسیارکەری هایدن. پاشان مۆر و سمیس لەسەر هێڵەکەی ترن. تەنانەت کێنسیش قسەی کرد. ساتەکان بە جووڵەی هێواشی گێژاو و ترسناکیی گەشەسەندوو تێپەڕین. تا ئەمە درێژتر بوو...
  
  بیۆ لەسەر نوکی پێیەکانی وەستا، سەرنجی دا شتێک لە لای شەپۆلەکەوە بەرز بووەوە. ئاماژەی بەم بابەتە کرد و پرسیارەکەی خستەڕوو. پاشان ئەلیسیاش بینی، بارستەیەکی ڕەشی سەیر بە هێواشی دەجووڵایەوە.
  
  لە بنەڕەتدا بە چرپە گوتی: "ئەگەر کراکن بێت"، تەنانەت بەبێ ئەوەی بزانێت چی دەڵێت. - لێرە دەڕۆم.
  
  کاپتن بەلەمەکەی بەو ئاراستەیە بەڕێوەبرد، یارمەتی فۆرمەکەی دا فۆکەس بکات. چەند خولەکێکی خایاند و کەمێک وەرگەڕا، بەڵام کاتێک ئەلیسیا چاوەکانی چرپاند، بینی دوو لاشەن، بەیەکەوە بەستراونەوە بۆ ئەوەی کاڵ نەبن و بەستراوەتەوە بە کورسی فڕۆکەوانە کە هێشتا هەڵدەفڕێت. شەڕی نێوان هەنگاونان لەسەر ئاو و نوقمبوون وا دیار بوو بەرەو ئەم دووەمیان مەیل بوو، بۆیە ئەلیسیا داوای لە پارێزەرەکە کرد کە پەلە بکات.
  
  وە بازێکی دا بەسەر دەریاکەدا.
  
  بە مەلەکردنێکی جێگیرەوە، دەستی بە بارستە هەڵدەپەڕینەوە گرت و دەیهەژاند، هەوڵیدا مانای هەبێت. ڕوخساری کەسێک وەرگەڕا.
  
  - داڵ. ئایا تۆ سەلامەتی? درەیک لە کوێیە؟
  
  - دەستگرتن بە کۆتتایلەکانمەوە. وەکو هەمیشە."
  
  لەگەڵ ئەوەی کە جەریانی داهل لەناو ئاوەکەدا دەسوڕایەوە، ڕووخساری دووەم دەرکەوت، کە پشتی بە پشتی چاکەتەکەی ئەوی دیکە بەستبوو.
  
  ئەلیسیا بە ساختە ناڕەزایەتی دەربڕی و وتی: باشە، ئێوە دوو کەس پێکەوە بە شێوەیەکی نەفرەتی ئاسوودەن. "سەیر نییە کە تۆ تەلەفۆنت بۆ یارمەتی نەکردووە. دە خولەکی تر یان زیاترت پێ بدەین؟"
  
  دەستی لەرزۆکی درەیک لە ئاوەکە بەرز بووەوە. - تەنانەت بە تەنیایش نییە. وا پێم دەچێت نیوەی زەریای خوێناویم قووت داوە".
  
  داهل هەناسەی دا و وتی: "وە پێموایە دەچینە خوارەوە"، چەند ساتێک پێش ئەوەی کورسی فڕۆکەوانەکە بخلیسکێتە دواوە و سەری لە ژێر ئاوەکەدا ون بێت.
  
  بڕینی پاسەوانی کەناراوەکان تا دەوێرا نزیک بووەوە. "هەموو شتێک باشە لەگەڵیان؟" دەنگەکان هاواریان دەکرد.
  
  ئەلیسیا دەستی بۆ برد. "هەموو شتێک لای ئەوان باشە." گەوادەکان تەنها گەمژەیی دەکەن".
  
  پاشان درەیکیش لە ژێر ئاوەکەدا خلیسکاند.
  
  ئەلیسیا چاوی لێی بوو: "ممم. "لە ڕاستیدا..."
  
  
  بەشی چل و نۆ
  
  
  دواتر جیهان خۆی ڕێکخست، بەهۆی ترسناکیی ئەو شتانەی کە ڕوویدا تووشی شۆک بوو، بەڵام، بەداخەوە، لەگەڵ ئەوەشدا ڕاهات. وەک ئەمریکا لە ساڵانی شەستەکاندا بە وردی باسی کرد، تەنها پرسی کات بوو تا هەندێک تیرۆریست بۆمبێکی ئەتۆمی لە یەکێک لە گەورەترین شارەکانی جیهان بتەقێننەوە. تەنانەت بەڵگەنامەیەک و وەڵامێکیان بۆ پەرەپێدا - سیناریۆی وەڵامدانەوەی نیشتمانی ژمارە یەک.
  
  ئەگەر کۆمەڵێک کەسی بریندارتر و چەقۆکێشتر و ئازاربەخشتر و گلەییتر کۆبوونەوە بۆ گفتوگۆکردن لەسەر دەرئەنجامەکان و بریقەدارکردن لەسەر شکستەکانی نیویۆرک، هەرگیز دان بەوەدا نەدەهات. بەڵام ئەم تیمە کە SPIR و چەند تیمێکی دیکەیە، لەلایەن سەرۆک و بەڕێوەبەری ئاسایشی ناوخۆ و سەرۆکی شارەوانی نیویۆرک پەیوەندییان پێوەکرا.
  
  ئەلیسیا هەمیشە بڕیار بوو گلەیی لەوە بکات. "وە تەنها شتێک کە بەڕاستی ویستم پەیوەندییەک بوو لە لۆڕێنسەوە."
  
  "فیشبورن؟" درەیک پرسی.
  
  "گێل مەبە. بێگومان جێنیفر."
  
  - ئایا دەتوانێت تۆ لێم بدزێت؟
  
  ئەلیسیا پێکەنی. "لە چاو تروکانێکدا."
  
  - باشە، هەمیشە خۆشە بزانیت لە لای کێیت.
  
  "ئەگەر بتەوێت دەتوانم لیستی پاڵێوراوانی سەرەکیت بۆ بنووسم."
  
  درەیک دەستی جووڵاند، هێشتا هەوڵی دەدا لەو ماچەی کە هاوبەشیان کردبوو، چاک بێتەوە. ئەمەش ڕاست دوای ساتێک لە سترێسێکی گەورە ڕوویدا، ئاهەنگێک بۆ ژیان، بەڵام هەستەکانی لەناو ئەودا وروژاند، هەستە کۆنەکان کە پێیوابوو لە مێژە مردوون. وەک چۆن شتەکان لە ئێستادا وەستابوون، زۆر شتی تر هەبوون کە دەبوو بیریان لێبکەینەوە - مای و بۆ سەرۆک لەنێویاندا.
  
  بەڵام ژیان تەنها بۆ تۆ خاو نەبووەوە، بیری دەکردەوە. هەرچەندە زۆر کەس چاوەڕوانی ئەمەیان دەکرد، و چانسی نایاب زۆربەیان تەنها جارێک هاتبوون. بیرکردنیان بەزۆری بە مانای پەشیمانی تەمەنێک بوو، هەرگیز نەزانین. هەلێکی لەدەستچوو هەرگیز هەلێکی لەدەستچوو نییە.
  
  باشترە هەوڵبدەیت و شکست بهێنیت نەک هەرگیز هەوڵبدەیت بەهیچ شێوەیەک.
  
  ئەلیسیا وەک کۆمەڵەی خۆر ئاڵۆز بوو، بەڵام تەنانەت ئەویش دەتوانێت بە کەشتیوانیدا بڕوات. بۆ ساتێک بیرکردنەوەکانی کوژاندەوە، هێشتا لە ڕووی جەستەیی و دەروونییەوە لاوازە لە هەموو فشارەکانی ئەم ڕۆژە و لە ڕاستیدا چەند هەفتەی ڕابردوو. هاوڕێکانی لە دەوری دانیشتبوون، چێژیان لە ژەمێک لە یەکێک لە باشترین چێشتخانە ئیتاڵیەکانی نیویۆرک وەرگرت. بریکاری مۆر تەواوی شوێنەکەی لەسەر حیسابی هۆملاند بە کرێ گرت، وەک نیشانەیەکی سوپاسگوزاری بۆ تیمەکە، و لەناوەوە قفڵی کرد.
  
  وتی: هەرچییەک ڕووبدات. "نامەوێت ئێوەی خەڵک پەلە بکەن بۆ ڕێگریکردن لەم شتە."
  
  درەیک قەدریزانی.
  
  وە تیمەکە خواردنە نایابەکان و کەشوهەوای ئارام و پشوو درێژەکەیان دوای زۆر سترێس بەرز نرخاند. کورسییەکان پڵەس بوون، ژوورەکە گەرم بوو، ستافەکەش بەزەحمەت هەستیان پێدەکرا. داڵ کراسێکی سپی و پانتۆڵێکی ڕەشی لەبەردا بوو، نزیک بوو بۆ ئەوەی درەیک نەیناسێتەوە، کە ڕاهاتبوو بە جلوبەرگی شەڕەوە بیبینێت. بەڵام دواتر بە هەمان شێوە جل و بەرگی لەبەردا بوو، پانتۆڵەکەی بە جینزێکی متمانەپێکراوی لیڤی گۆڕی.
  
  داڵ ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە بۆند ناچێت.
  
  "من جەیمس بۆند نیم."
  
  "پاشان واز لە بیرکردنەوەیەکی زۆر بێنە و هەوڵبدە هەر جارێک ئەلیسیا بەلایدا تێدەپەڕێت، بە شێوەیەکی ئاڵۆزتر دەرکەویت. ئەو پێشتر دەزانێت تۆ تەنها دیڤی یۆرکشایریت-"
  
  - پێموایە کاتی ئەوە هاتووە بچیتە پشوو هاوڕێ. ئەگەر ناتوانیت بڕیار بدەیت بۆ کوێ بچیت، بە خۆشحاڵیەوە هەفتەی داهاتوو بانگهێشتت دەکەم". مشتێکی بەرز کردەوە.
  
  "وە لێرەدا سوپاسگوزاریم بۆ ڕزگارکردنی ژیانت."
  
  "ئەمەم لەبیر نییە. وە ئەگەر لەبیرم نەبێت، ئەوا هەرگیز ڕووی نەداوە."
  
  "زۆر هاوشێوەی ئەو کاتەی گەورە بوویت."
  
  بۆ و مەی لە تەنیشت یەکەوە دانیشتبوون، فەرەنسییەکە چێژ لە ژەمە خواردنەکەی دەبینی و کاتێک قسەیان لەگەڵ دەکرد قسەیان دەکرد؛ ژنە ژاپۆنییەکە لە شوێنی خۆی دەرچوو، لە نێوان دوو جیهاندا گیربوو. درەیک پرسیاری ئەوەی دەکرد کە بەڕاستی چی دەوێت و شوێنی ڕاستەقینەی لە کوێیە. لە هەندێک ساتدا ئاگرێکی لە ناویدا بینی کە هانی دەدا شەڕی بۆ بکات، لە هەندێکی تردا - گومانێک کە ناچاری کرد بێدەنگ بێت، خۆی خستە ناو خۆیەوە. بێگومان هەر چواریان نەیانتوانی لە ڕۆژێکدا هیچ شتێک چارەسەر بکەن، بەڵام بینی شتێکی نزیک بووەوە، ئاسۆی پێشەوەی هەور کرد.
  
  زۆر لە تەقینەوە ئەتۆمییەکە دەچێت کە دوێنێ شاهیدی بوو.
  
  ئێستا سمیس و لۆرن یەک بوون. ڕەنگە ماچەکەی درەیک و ئەلیسیا هانیان دابێت، یان ڕەنگە فڵچەی لەناوچوونیان. بە هەر دوو ڕێگاکە، ڕۆژێکی تریان بەفیڕۆ نەدا بە بیرکردنەوە لەوە. هایدن و کینیماکا پێکەوە دانیشتن و درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا شتێکی زیاتر لە مەتری بۆشایی نێوانیان دەبینێت، شتێکی مانادارتر. زیاتر لە هەموو شتێک پەیوەندی بە زمانی جەستەیەوە هەبوو، بەڵام ئەو لەو کاتەدا لە ڕووی دەروونییەوە ماندوو بوو و تا ماندوێتی گچکەی کرد.
  
  شووشەکەی بەرز کردەوە و وتی: بۆ سبەی و بۆ شەڕی داهاتوو.
  
  خواردنەوەکان ئاویان لێ هات و ژەمەکان بەردەوام بوو. دوای ئەوەی خواردنی سەرەکی خواردبوو و زۆربەیان پشتیان بە کورسییەکانیان بەستبوو، لە قووڵایی خەوێکی ڕازیدا، کە کێنزی بڕیاریدا لەگەڵ هەموو گروپەکە قسە بکات.
  
  "چیم لێ بهسهر هاتووه?" - ئەو پرسیاری کرد. "ئایا بەڕاستی چارەنووسم ئەوەندە نادیارە؟"
  
  هایدن گۆڕانکاری بەسەردا هات، جارێکی دیکە پۆشاکی سەرکردایەتی گرتەوە. - باشە من ڕاستگۆ دەبم لەگەڵت، کە دڵنیام تۆش قەدری دەزانیت. هیچ شتێک نییە زیاتر حەزم لێی بێت کە تۆ لە ژوورێکی زیندان دوور بخەمەوە، کێنسی، بەڵام دەبێت بڵێم- ناتوانم بە خەیاڵمدا بێت کە ئەوە ڕووبدات."
  
  - دەتوانم بڕۆم.
  
  هایدن دان بەوەدا دەنێت کە: "نەمتوانی ڕێگریت لێبکەم. "وە منیش نامەوێت. بەڵام ئەو تاوانانەی لە ڕۆژهەڵاتی ناوەڕاست ئەنجامتدا"، ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد، "کەمترین شت بڵێم، زۆر کەسی بەهێزی دڵتەنگ کردووە." هەندێکیان ئەمریکین".
  
  "بە ئەگەرێکی زۆرەوە هەمان ئەو ژن و پیاوانەن کە شتومەکی دیکەم بۆ کڕیوە."
  
  "خاڵێکی باش. بەڵام هیچ سوودێکی نەبوو ".
  
  یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: ئەوکاتە پەیوەندی بە تیپەکەتەوە دەکەم. بە تەختەیەکی پاک دەست پێ بکە. لە تەنیشت ئەو گازێلە شۆخەوە ڕابکە کە ناوی تۆرستن داهلە. ئێستا من هی تۆم، هایدن، ئەگەر دەرفەتێکم پێ بدەیت کە قەرزەکانم کاربکەمەوە."
  
  سەرۆکی تیمی SPEAR بە خێرایی چاوی ترپاند کاتێک لێدوانی دڵسۆزی کێنزی بەسەریدا هات. درەیک لە ماوەی دوو ڕۆژدا بۆ دووەمجار بەهۆی ئاوەوە خنکا. - هەرگیز بیرم لە دال نەکردۆتەوە وەک گازێلێک. تەنانەت زیاتر-"
  
  سویدییەکە کەمێک شەرمەزار دەرکەوت و هۆشداری دا و وتی: وا مەڵێ.
  
  ئەلیسیا بە وردی سەیری ئیسرائیلییەکەی دەکرد. "دڵنیام کە دەمەوێت لەگەڵ ئەم ژنە کۆیلەیە کار بکەم."
  
  - ئای من باش دەبم لەگەڵت مایڵز. خۆت لەسەر پەنجەکانی قاچت بهێڵەرەوە. دەتوانم فێرت بکەم چۆن پەنجەیەک فڕێ بدەیت کە لە ڕاستیدا ئازاری هەبێت".
  
  بۆ قسەی کرد: "ڕەنگە بۆ ئێستاش ناچار بم لەگەڵت بمێنمەوە." "بەهۆی تایلەر وێب لە با و تۆمب ڕەیدەر، هیچ شوێنێکی تر نییە کە بتوانم بم."
  
  درەیک بە گریانیەوە وتی: سوپاس. "بیری لێدەکەینەوە و نامەیەکی وەڵامدانەوەی زۆر کورتت بۆ دەنێرین".
  
  هایدن پێی وتووە: هەمیشە کەسانی باش لەم تیپەدا بەخێرهاتن دەکرێن. یاریزانی یانەی بەرشەلۆنە دەڵێت: بە مەرجێک لەگەڵ باقی ئێمەدا یارییەکی باش بکەن. دڵنیام بیو دەبێتە زیادکردنێکی گەورە".
  
  ئەلیسیا بە بیرکردنەوە وتی: باشە، من بۆ یەکێک دەزانم کە ئەو سوودێکی گەورەی هەیە. هەرچەندە دڵنیام نییە لەگەڵ تیپەکەدا یارییەکی باشی دەکرد".
  
  هەندێک پێکەنین، هەندێک نەیانکرد. شەوەکە زیاد بوو و کەم بووەوە و لەگەڵ ئەوەشدا ئەو سەربازانەی نیویۆرکیان ڕزگار کرد لە کۆمپانیایەکی باش و لە نێوان چیرۆکە باشەکاندا فشاریان دابەزاند. شارەکە خۆی لەگەڵ ئەوان ئاهەنگی دەگێڕا، هەرچەندە زۆربەی دانیشتووانەکەی هەرگیز نەیانزانی بۆچی. هەستێکی کەرنەڤاڵ هەوای گرتبووەوە. لە تاریکیدا و پاشان لە کاتی خۆرهەڵاتندا ژیان بەردەوام بوو.
  
  لەگەڵ بەیانی ڕۆژی نوێ تیمەکە ڕێگەی جیاوازیان گرتەبەر، گەڕانەوە بۆ ژوورەکانی هۆتێلەکەیان و ڕازی بوون کە پاشنیوەڕۆ کۆببنەوە.
  
  "ئامادەیت بۆ شەڕکردن جارێکی تر؟" داڵ خەواڵووی بە درەیکەوە هێنا کاتێک چوونە دەرەوە بۆ ناو بەیانی تازە و نوێ.
  
  "تەنیشت تۆ?" درەیک بیری لەوە کردەوە کە گاڵتە بەو سویدییە بکات و دواتر هەموو ئەو شتانەی کە بەسەریاندا تێپەڕیون بیری هێنایەوە. نەک هەر ئەمڕۆ، بەڵکو لەو ڕۆژەوە کە یەکتریان بینی.
  
  گوتی: "هەمیشە".
  
  
  کۆتایی
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  دەیڤید لیدبیتەر
  ئێسکی ئۆدین
  
  
  تەرخانکردن
  
  
  حەز دەکەم ئەم کتێبە پێشکەش بە کچەکەم بکەم،
  
  کیرا، ٢٠٢٠.
  
  بەڵێن دەدات کە جێبەجێی بکات
  
  و چەندین میلی تر لە پێشەوەیە...
  
  وە بۆ هەموو ئەوانەی تا ئێستا پشتگیریان کردووم لە نووسینەکەمدا.
  
  
  بەشی یەکەم
  هەرگیز نەمدەویست شەڕ دەست پێ بکەم...
  
  
  یەک
  
  
  
  یۆرک، ئینگلتەرا
  
  
  تاریکی تەقیەوە.
  
  "هەر ئەمەیە". مات درەیک چاوێکی لە ڤیوفایندەرەکە کرد و هەوڵیدا چاوپۆشی لە بینینەکە بکات و وێنەکە بگرێت کاتێک ئەو مۆدێلە جل و بەرگی نامۆیە بە ڕێگای کاتڤۆڵکەکەدا بەرەو ڕووی دەڕۆیشت.
  
  ئاسان نییه. بەڵام ئەو پیشەگەر بوو، یان لانیکەم هەوڵی دەدا وا بێت. کەس هەرگیز نەیگوتووە گواستنەوە لە سەربازی SAS بۆ مەدەنی ئاسان دەبێت، و لە ماوەی حەوت ساڵی ڕابردوودا خەباتی کردووە، بەڵام پێدەچوو وێنەکە کۆردێکی دروستی لەناو ئەودا لێبدات.
  
  بە تایبەت ئەمشەو. مۆدێلی یەکەم کەمێک بە لوتبەرزی دەستی دەجووڵاند و زەردەخەنەی کرد، پاشان بە نەرمی بە دەنگی مۆسیقا و هاوارەوە دوور کەوتەوە. درەیک بەردەوام بوو لە کلیککردنی کامێراکە کاتێک بێن، جێگەی نیشتەجێبوونی بیست ساڵانەکەی، دەستی کرد بە هاوارکردن لە گوێیدا.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەرنامەکە دەڵێت ئەوە میلا یانکۆڤیچ بووە. پێم وایە ناوی ئەوم بیستووە! من قسەکانی: 'مۆدێلی دیزاینەری شیک فرێیا' دەهێنمەوە. واو، ئایا ئەوە بریجیت هۆڵە؟ لە ژێر ئەو هەموو ئامێرە ڤایکینگەدا سەختە بزانیت".
  
  درەیک کۆمێنتەکەی پشتگوێ خست و بەردەوام بوو لە یارییەکەی، بەشێکیش لەبەر ئەوەی دڵنیا نەبوو کە هاوڕێ گەنجەکەی تارەکەی دەکێشێت، ئەگەر بڵێین. وێنەی زیندوو و زیندوو لە ڕۆیشتنی پشیلەکە و یارییە پەرشوبڵاوەکەی ڕووناکی لەناو خەڵکەکەدا گرت. مۆدێلەکان جلوبەرگی ڤایکینگیان لەبەردا بوو، تەواو بوو بە شمشێر و قەڵغان، کڵاو و قۆچ - جلوبەرگی ڕیترۆ کە لەلایەن دیزاینەری بەناوبانگی جیهانی ئەبێل فرێیەوە دیزاین کرابوو، کە وەک ڕێزێک بۆ ئێوارەکە تەواوکەری مۆدەی وەرزی نوێی بە عەزییەکی شەڕی سکاندیناڤیایی بوو.
  
  درەیک سەرنجی خۆی خستە سەر سەری پیاسەی پشیلەکان و بابەتی ئاهەنگەکەی ئەمڕۆ - شوێنەوارێکی کە بەم دواییە دۆزرایەوە، کە بە گەورە مەبەستەوە ناوی 'قەڵغانی ئۆدین'ی لێنراوە. قەڵغانە تازە دۆزراوەکە کە لە سەرانسەری جیهاندا ستایشی بەرفراوانی وەرگرتووە، پێشتر وەک گەورەترین دۆزراو لە ئەفسانەی نۆرزیدا ستایشی کراوە و لە ڕاستیدا مێژووەکەی دەگەڕێتەوە بۆ زۆر پێش دەستپێکردنی مێژووی ڤایکینگەکان.
  
  سەیرە، شارەزایان دەڵێن.
  
  ئەو نهێنییەی کە بەدوایدا هات، زەبەلاح و سەرنجڕاکێش بوو و سەرنجی هەموو جیهانی بۆ خۆی ڕاکێشا. بەهای قەڵغان تەنها کاتێک زیادی کرد کە زاناکان پەیوەندییان بە سێرکی بانگەشەوە کرد دوای ئەوەی توخمێکی پۆلێن نەکراو لە پێکهاتەکەیدا دۆزرایەوە.
  
  نێردەکان کە برسی بوون لە پانزە خولەک ناوبانگەکەیان، لایەنی کینیی کەسایەتییەکەی قسەی کرد. ئەویش لەرزاند. هەرچەندە شەڕی لەگەڵدا دەکرد، ئەو کینییەی کە کاتێک بێوەژن بوو بووبووە بەشێک لێی، هەرکاتێک پاسەوانەکەی دابەزاند، وەک گوڵێکی ژەهراوی گوڵی دەکرد.
  
  بێن دەستی درەیکی کێشا، لەناکاو پێکهاتە هونەریەکەی کردە وێنەیەکی مانگی پڕ.
  
  "ئۆپ". ئەو پێکەنی. - ببورە، مات. زۆر بە تامە. جگە لە مۆسیقا... ئەوە شتێکی چەوتە. دەیانتوانی بە چەند سەد کیلۆیەک تیپەکەم بەکرێ بگرن. باوەڕ دەکەیت یۆرک توانی دەستی بە شتێکی سەرسوڕهێنەری وەک ئەم بگات؟"
  
  درەیک کامێرای خۆی لە هەوادا جووڵاند. "بە ڕاشکاوانە? نەخێر." ئەنجومەنی شاری یۆرک بە بیرۆکە گەندەڵەکانیان دەناسی. داهاتوو لە ڕابردوودایە بۆیە دەڵێن. - بەڵام سەیرکە، یۆرک چەند کویدێک دەدات بە خاوەن خانووەکەت بۆ ئەوەی وێنەی مۆدێلەکان بگرێت، نەک ئاسمانی شەوانە لە مانگی ئەیلولدا. وە باندەکەت شتێکی چەوتە. کەواتە، سارد ببەوە."
  
  بێن چاوەکانی وەرگێڕا. "گەواد؟ دیواری خەو تەنانەت ئێستاش بیر لە ئەه... چەندین پێشنیار دەکاتەوە، هاوڕێکەم."
  
  "تەنها هەوڵدان بۆ ئەوەی سەرنجت لەسەر مۆدێلی باش بێت." درەیک لە ڕاستیدا سەرنجی لەسەر قەڵغانەکە بوو، کە بەهۆی گڵۆپەکانی ڕۆیشتنی پشیلەکەوە ڕووناک بووەوە. لە دوو بازنە پێکهاتبوو، ناوەوەی بە شتێک داپۆشرابوو کە لە وێنەی ئاژەڵە کۆنەکان دەچوو، دەرەوەش تێکەڵەیەک بوو لە هێمای ئاژەڵ.
  
  زۆر عیرفانییە، بیری دەکردەوە. زۆر باشە بۆ میوە و گوێزی چارەسەرکراو.
  
  کاتێک مۆدێلێک بەلایدا تێدەپەڕی، بە چرپە گوتی: "نازدارە" و کۆنتراستی گەنجی و تەمەنی لە فیلمی دیجیتاڵیدا گرت.
  
  ڕاکردنی پشیلە بە خێرایی لە تەنیشت سەنتەری بەناوبانگی جۆرڤیک لە یۆرک دانرا - مۆزەخانەی مێژووی ڤایکینگەکان - دوای ئەوەی مۆزەخانەی کۆنی نیشتمانی سوید قەرزێکی کورتی بۆ سەرەتای مانگی ئەیلول دابین کرد. گرنگی چالاکییەکە بە شێوەیەکی بەرچاو گەشەی کرد کاتێک دیزاینەری سوپەرستار ئەبێل فرێی پێشنیاری کرد کە سپۆنسەری بۆنەیەکی ڕۆیشتن بە پشیلە بکات بۆ ئاهەنگگێڕان بە بۆنەی کردنەوەی پێشانگاکە.
  
  مۆدێلێکی دیکە بە دەربڕینی پشیلەیەک کە بەدوای قاپەکەی کرێمی شەوانەدا دەگەڕا، کاشییە کاتیەکانی ڕۆیشت. ئەی گەمژە، کینیزم سەریهەڵداوەتەوە. ئەمە پارادایمی مەسخەرەی ئەستێرەیەک بوو کە قەدەر بوو لە بەرنامەیەکی "ناوبانگ"ی داهاتووی ڕیاڵیتی تیڤیدا دەربکەوێت و لە تویتەر و فەیسبووک لەلایەن ملیۆنێک گەمژەی بیرەخۆر و ڕۆژانە دە جگەرەکێشەوە تویتێکی لەسەر بکرێت.
  
  درەیک چاوی ترپاند. هێشتا کچێکی کەسێک بوو...
  
  سپۆتلایتەکان بە ئاسمانی شەودا دەسوڕانەوە و هێڵکارییان دەکرد. ڕووناکی گەش لە پێشەوەی فرۆشگایەکەوە بۆ پێشەوەی فرۆشگایەکی تر ڕەنگدانەوەی هەبوو، ئەو ئاورا هونەرییە بچووکەی تێکدا کە درەیک توانیبووی دروستی بکات. مۆسیقای سەمای سەرقاڵکەری کاسکادا هێرشی کردە سەر گوێچکەکانی. پەروەردگار، بیری کردەوە. لە بۆسنە هەستەکان ئاسانتر بوون لەمە.
  
  قەرەباڵغییەکە زیاتر بوو. سەرەڕای کارەکەی، ساتێکی تەرخان کرد بۆ ئەوەی سەیری دەموچاوەکانی دەوروبەری بکات. ژن و مێرد و خێزان. دیزاینەرانی ڕاستڕەو و هاوڕەگەزباز بە هیوای ئەوەی چاوێک بە بتەکەیان بکەوێت. خەڵک بە جلی فەنتازیەوە، کەشوهەوای کەرنەڤاڵەکە زیاتر دەکات. زەردەخەنەی کرد. دان بەوەدا بنێم کە لەم ڕۆژانەدا ئەو حەزەی کە لە چاودێریدا بێت، مات بووەوە- ئامادەیی شەڕی سوپای ئەمریکا تێپەڕیبوو- بەڵام هێشتا هەستی بە هەندێک لە هەستە کۆنەکان دەکرد. بە مانایەکی پێچاوپێچ، هێزیان بەدەستهێنابوو لەو کاتەوەی ئەلیسۆن، هاوسەرەکەی، دوو ساڵ پێشتر دوای جێهێشتنی مردبوو، تووڕە بوو، دڵی شکاوە، ڕایگەیاندبوو کە ڕەنگە SAS بەجێهێشتبێت، بەڵام SAS هەرگیز جێی ناهێڵێت. تەنانەت ئەوە مانای چی بوو؟
  
  کات بەزەحمەت دەستی لە ئازارەکە داوە.
  
  بۆچی کەوتە خوارەوە؟ ئایا ڕەنگدانەوەی خراپ بوو لەسەر ڕێگا؟ حوکمدانی خراپ؟ فرمێسک لە چاوەکانیدا؟ بە ئەنقەست? وەڵامێک کە بۆ هەمیشە خۆی لێی دەدزێتەوە؛ ڕاستییەکی ترسناک کە هەرگیز نایزانێت.
  
  ئیمپەراتیڤێکی کۆن درەیکی هێنایەوە بۆ ئێستا. شتێک لە ڕۆژانی سوپاکەیەوە لەبیر بوو - لێدان-لێدانێکی دوور، لە مێژە لەبیرکراو... ئێستا یادەوەرییە کۆنەکان... لێدان....
  
  درەیک تەمەکەی لەرزاند و سەرنجی خستە سەر نمایشی پیاسەی پشیلە. دوو مۆدێل شەڕێکی ساختەیان لە ژێر قەڵغانی ئۆدین ئەنجامدا: هیچ شتێکی سەرنجڕاکێش نەبوو، تەنها مادەی بانگەشە. جەماوەرەکە چەپڵەیان لێدا، کامێرای تەلەفزیۆنەکان چرپەیان دەکرد و درەیک وەک دەروێشێک کلیکی دەکرد.
  
  و پاشان چاوەکانی بڕیقاندەوە. کامێراکەی دابەزاند. عەقڵی سەربازەکەی کە سست بەڵام خراپ نەبووە، ئەو لێدانە دوورەی گرت، جارێکی تر لێیدا و پرسیاری ئەوەی کرد کە بۆچی بە جەهەنەم دوو هێلیکۆپتەری سوپا لە شوێنی ڕووداوەکە نزیک دەبنەوە.
  
  بە وریاییەوە وتی: "بێن" و تاکە پرسیارێکی کرد کە هاتە مێشکی، "لە کاتی لێکۆڵینەوەکەتدا، ئایا ئەمشەو گوێت لە هیچ میوانێکی چاوەڕواننەکراو بوو؟"
  
  "وای. پێم وا نەبوو هەستت پێکردبێت. باشە، ئەوان تویتیان دەکرد کە ڕەنگە کەیت مۆس دەربکەوێت".
  
  "کەیت مۆس؟"
  
  دوو هێلیکۆپتەر، دەنگێک کە گوێچکەیەکی ڕاهێنراو بەبێ هەڵە دەتوانێت بیناسێتەوە. وە نەک تەنها هێلیکۆپتەر. ئەمانە هەلیکۆپتەری هێرشبەری ئەپاچی بوون.
  
  پاشان هەموو دۆزەخێک شل بووەوە.
  
  هێلیکۆپتەرەکان بەسەر سەریاندا فڕی و بازنەیەکیان دروست کرد و بە یەک دەنگ دەستیان کرد بە هەڵفڕین. جەماوەرەکە بە جۆش و خرۆشەوە هاواریان دەکرد، چاوەڕوانی شتێکی تایبەتیان دەکرد. هەموو چاو و کامێراکان ڕوویان کردە ئاسمانی شەو.
  
  بێن هاوارێکی کرد و وتی: "واو..." بەڵام دواتر مۆبایلەکەی زەنگی لێدا. دایک و باوکی و خوشکەکەی بەردەوام تەلەفۆنیان دەکرد، ئەویش کە کوڕێکی خێزانی دڵی زێڕین بوو، هەمیشە وەڵامی دەدایەوە.
  
  درەیک ڕاهاتووە لە پشووە کورتەکانی خێزان. بە وردی شوێنی کۆپتەرەکانی پشکنیوە، شوێنی مووشەکی تەواو بارکراو، دەمانچە زنجیرەکەی ٣٠ ملم کە وادیارە لە ژێر فۆسێلاجی پێشەوەی فڕۆکەکەدا بووە و دۆخەکەی هەڵسەنگاندووە. گەمژەیی...
  
  پۆتانسێلی ئاژاوەی تەواو، جەماوەرە بە جۆش و خرۆشەکە لە گۆڕەپانێکی بچووکدا کۆکرابوونەوە کە بە دوکانەکان دەورە دراون کە سێ دەرگای تەسکیان هەبوو. بێن و ئەو تەنها یەک بژاردەیان هەبوو ئەگەر... کاتێک... هێرشەکە دەستی پێکرد.
  
  ڕاستەوخۆ سەری بۆ پیاسەی پشیلە.
  
  بەبێ ئاگادارکردنەوە، دەیان پەت لە کۆپتەرە دووەمەکەوە خلیسکان، کە ئێستا درەیک درکی بەوە کرد کە دەبێت ئاپاچی هایبرید بێت: ئامێرێک کە دەستکاری کراوە بۆ ئەوەی چەندین ئەندامی تیمەکە لەخۆبگرێت.
  
  پیاوە دەمامکدارەکان لە ڕیزەکانی لەرزین دابەزین و لە پشت ڕۆیشتنی پشیلەکەوە ون بوون. درەیک سەرنجی دا کە دەمانچەکان بە سنگیانەوە بەستراونەتەوە، کاتێک بێدەنگییەکی وریا دەستی کرد بە بڵاوبوونەوە بەناو خەڵکەکەدا. دوا دەنگەکان دەنگی منداڵان بوون کە دەیانپرسی بۆچی، بەڵام زۆری نەخایاند تەنانەت ئەوانیش مردن.
  
  پاشان ئەپاچی پێشەنگ مووشەکێکی هێلفایەری ئاراستەی یەکێک لە گۆڤارە بەتاڵەکان کرد. دەنگێکی هێسک هات، وەک ئەوەی ملیۆنێک گاڵۆن هەڵم دەربچێت، پاشان هاوارێک وەک ئەوەی دوو دایناسۆر کۆببنەوە. ئاگر و شووشە و پارچە خشتەکان بە بەرزی بەسەر ناوچەکەدا بڵاوبوونەتەوە.
  
  بێن لە شۆکدا مۆبایلەکەی خستە خوارەوە و بەدوایدا ڕایکرد. درەیک گوێی لە هاوارەکان بوو کە وەک شەپۆلێکی مەل و با بەرز دەبنەوە و هەستی کرد غەریزەی جەماعەت دەستی بەسەر خەڵکەکەدا گرتووە. بەبێ ئەوەی بۆ یەک چرکە بیربکاتەوە، بێنی گرت و بەسەر پەنجەرەدا فڕێیدا، پاشان بەسەر خۆیدا بازێکی دا. لە تەنیشت ڕێڕەوی پشیلەکەوە نیشتنەوە.
  
  دەنگی دەمانچەیەکی زنجیرەیی ئەپاچی دەنگی دایەوە، قووڵ و کوشندە بوو، تەقەکانی بەسەر خەڵکەکەدا دەفڕین بەڵام هێشتا ترس و دڵەڕاوکێیەکی پاکی لێکەوتەوە.
  
  - بێن! لە منەوە نزیک بمێنەرەوە". درەیک بە پێشبڕکێدا بە دەوری بنی ڕێڕەوی پشیلەکاندا ڕۆیشت. چەند مۆدێلێک بۆ یارمەتیدان کز بوون. درەیک لەسەر پێیەکانی هەستا و سەیری ئەو جەماوەرە کوڵاوەی خەڵکی کردەوە کە بە ترسەوە بەرەو دەرگاکان ڕایاندەکرد. دەیان کەس بەسەر کاتڤۆکەکەدا سەرکەوتن، بە یارمەتی مۆدێل و ستافەکە. هاوارێکی ترساو هەوای کون کرد و بووە هۆی بڵاوبوونەوەی ترس و دڵەڕاوکێ. ئاگرەکە تاریکیەکەی ڕووناک کردەوە و زەق و زەنگی ڕۆتۆرەکانی هێلیکۆپتەرەکان زۆربەی ژاوەژاوەکەی خنکاند.
  
  جارێکی دیکە دەمانچەی زنجیر زەنگی لێدا و بە دەنگێکی کابوساوییەوە سرکەیەکی قورس ناردە هەوا کە نابێت هیچ کەسێکی مەدەنی لە هیچ شوێنێک بیبیستێت.
  
  درەیک ڕووی کردە. مۆدێلەکان لە پشتیەوە دەترسان. قەڵغانی ئۆدین لەبەردەمیدا بوو. بە گوێڕایەڵی پاڵنەرێکەوە، مەترسی گرتنی چەند وێنەیەکی هەبوو تەنها لەو ساتەدا کە سەربازەکان بە چاکەتی دژە فیشەکەوە لە پشت پەردەوە دەرکەوتن. یەکەم خەمی درەیک ئەوە بوو کە خۆی لە نێوان بێن و مۆدێلەکان و سەربازەکاندا جێگیر بکات، بەڵام بەردەوام کلیکی دەکرد، ڤیوفایندەرەکەی تەسک دەکردەوە....
  
  بە دەستەکەی ترەوە کرێچییە گەنجەکەی زیاتر پاڵدا.
  
  "سڵاو!"
  
  یەکێک لە سەربازەکان چاوی لێی بوو و بە هەڕەشە دۆشکەکەی هەڵدەدا. درەیک هەستێکی بێباوەڕی سەرکوت کرد. ئەم جۆرە شتانە لە یۆرک ڕووی نەدا، لەم جیهانەدا. یۆرک شوێنی گەشتیاران و خۆشەویستانی ئایسکرێم و گەشتیارانی ڕۆژانەی ئەمریکی بوو. شێرێک بوو کە هەرگیز ڕێگەی پێنەدرا هاوار بکات، تەنانەت کاتێک ڕۆما حوکمڕانی دەکرد. بەڵام سەلامەت بوو، و ژیرانە بوو. ئەمە ئەو شوێنە بوو کە درەیک لە پلەی یەکەمدا هەڵیبژارد بۆ ئەوەی لە SAS نەفرەتییەکە هەڵبێت.
  
  بۆ ئەوەی لەگەڵ هاوسەرەکەم بم. بۆ ئەوەی دوور بکەویتەوە... شتێکی چەوت!
  
  سەربازەکە لەناکاو لە دەموچاویدا دەرکەوت. "ئەوەم بدەرێ!" بە لەهجەیەکی ئەڵمانی هاوارێکی کرد. "دەدات بە من!"
  
  سەربازەکە بەپەلە هاتە لای کامێرا. درەیک پێشەوەی قۆڵی بڕی و دۆشکە دۆشکەکەی پێچایەوە. ڕووخساری سەربازەکە لە سەرسوڕمانەوە ڕووناک بووەوە. درەیک بە هێمنی کامێراکەی دا بە بێن بە جوڵێک کە هەر سەرۆکی گارسۆنێکی نیویۆرک شانازی دەکرد. گوێم لێ بوو بە خێرایی ڕادەکات.
  
  درەیک دۆشکەکەی ئاراستەی زەوی کرد کاتێک سێ سەربازی دیکە بەرەو ڕووی پێشڕەوییان کرد.
  
  یەکێک لە سەربازەکان چەکەکەی بەرزکردەوە و وتی: تۆ! درەیک چاوەکانی نیوە داخست، بەڵام دواتر گوێی لە هاوارێکی زەق بوو.
  
  "چاوەڕوان بە! کەمترین زیان، گەمژە. بەڕاستی دەتەوێت لە تەلەفزیۆنی نیشتمانیدا تەقە لە کەسێک بکەیت بە خوێنی سارد؟"
  
  سەربازە نوێیەکە سەری بۆ درەیک دانا. - کامێراکەم پێ بدە. کوالیتییەکی تەمبەڵی لووت لە لەهجە ئەڵمانییەکەیدا هەبوو.
  
  درەیک بیری لە پلانی بی کردەوە و ڕێگەی دا دەمانچەکە بە زەق و زەق بێتە سەر زەوی. "من ئەوانم نییە".
  
  فەرماندەکە سەری بۆ ژێردەستەکانی دانا. "پشکنینی بۆ بکە."
  
  "کەسێکی تر لەوێ بوو..." یەکەم سەرباز تفەنگەکەی بەرزکردەوە و بە سەرلێشێواوی دەرکەوت. "ئەو... ئەو ڕۆیشت."
  
  فەرماندەکە ڕاست هەنگاوی نایە ناو دەموچاوی درەیک. "جووڵەی خراپ."
  
  بەرمیلەکە فشاری خستە سەر پێشەوەی. دیدگاکەی پڕ بوو لە ئەڵمانی توڕە و تفی فڕیو. "پشکنینی بۆ بکە!"
  
  لەکاتێکدا پشکنینیان بۆ دەکرد، چاودێری دزینی ڕێکخراو لە قەڵغانی ئۆدین بە سەرۆکایەتی پیاوێکی دەمامکدار کە تازە هاتبوو کە عەزییەکی سپی لەبەردا بوو. تا ڕادەیەک بە شێوەیەکی نمایشکارانە دەستی جووڵاند و سەری خڕاند، بەڵام هیچی نەگوت. کاتێک قەڵغانەکە بە سەلامەتی شاردرایەوە، پیاوەکە ڕادیۆکەی بە ئاراستەی درەیک هەڵدا، بە ڕوونی سەرنجی فەرماندەکەی ڕاکێشا.
  
  فەرماندەکە ڕادیۆکەی خستە گوێی، بەڵام درەیک چاوەکانی لە پیاوە سپییەکە نەسەندەوە.
  
  کابرا تەنیا بە لێوەکانیەوە وتی: "بۆ پاریس". "سبەی کاتژمێر شەش."
  
  درەیک ڕەنگدانەوەی ئەوە بوو کە ڕاهێنانی SAS هێشتا بەسوود بوو.
  
  فەرماندە وتی: بەڵێ. جارێکی تر خۆی لە ڕووخساری درەیکدا بینیەوە و کارتی بانکیی و ناسنامەی فۆتۆگرافەرەکەی دەجووڵاند. بە تەمبەڵیەوە ڕای کێشا و وتی: گوێزشکێنی بەختەوەر. - سەرۆکەکە دەڵێت زیانەکان کەمترینن، هەر بۆیە تۆ لە ژیاندایت. "بەڵام" جزدانەکەی درەیکی هەڵگرت، "ئێمە ناونیشانی تۆمان هەیە، ئەگەر فاسۆلیاکان بڕژێنیت"، زیادی کرد و زەردەخەنەیەکی ساردتر لە کیسەی ورچێکی جەمسەری هەڵکرد، "کێشە دەتدۆزێتەوە."
  
  
  دوو
  
  
  
  یۆرک، ئینگلتەرا
  
  
  دواتر لە ماڵەوە درەیک بە قاوەیەکی فلتەری بێ کافین مامەڵەی لەگەڵ بێن کرد و لەگەڵیدا بوو بۆ بینینی ڕووماڵکردنی ڕووداوەکانی شەو.
  
  قەڵغانی ئۆدین دزرا چونکە شاری یۆرک بە سادەیی ئامادە نەبوو بۆ هێرشێکی وەها دڕندانە. موعجیزە ڕاستەقینەکە ئەوە بوو کە کەس نەمرد. هێلیکۆپتەرە سووتاوەکان چەندین کیلۆمەتر لە دوورەوە دۆزرایەوە، جێهێڵراون لەو شوێنەی سێ ڕێگای خێرا کۆدەبوونەوە، سەرنشینەکانیان لە مێژە نەماون.
  
  بێن بە نیوە بە جددیەوە وتی: "تێکدانی نمایشی فرێی." "مۆدێلەکان پێشتر پڕ بوون و نەماون."
  
  - نەفرەت، منیش جێگەی نوستنەکەم گۆڕی. باشە دڵنیام فرێی و پرادا و گوچی لە ژیاندا دەمێننەوە".
  
  "دیواری خەو بە هەموو ئەمانەدا یاری دەکرد."
  
  "جارێکی تر لە فیلمی خێزانی تایتانیک دەستی پێکردۆتەوە؟"
  
  "ئەوە بیرم دەخاتەوە- ئەوان باوکمیان لە ناوەڕاستی ڕژێمدا بڕییەوە."
  
  درەیک جامەکەی پڕکردەوە. "نیگەران مەبە. نزیکەی سێ خولەک یان زیاتر پەیوەندی دەکاتەوە."
  
  - گاڵتەم پێ دەکەیت کرستی؟
  
  درەیک سەری لەقاند و پێکەنی. "نەخێر. تۆ تەنها زۆر گەنجیت بۆ ئەوەی تێبگەیت".
  
  بێن نزیکەی نۆ مانگ بوو لەگەڵ درەیک دەژیا. تەنها لە ماوەی چەند مانگێکدا لە کەسانی نامۆوە بوون بە هاوڕێی باش. درەیک پاڵپشتی کرێی کرێی بێنی دەکرد لە بەرامبەر ئەو زانیارییەی لە فۆتۆگرافیدا - گەنجەکە لە ڕێگادا بوو بۆ دەرچوون - و بێن بە هاوبەشکردنی هەموو شتێک یارمەتی دەدا، ئەو جۆرە کابرایە بوو کە هەستەکانی نەدەشاردەوە، ڕەنگە نیشانەی بێتاوانی بێت، بەڵام... هەروەها شایەنی سەرسامییە.
  
  بێن جامەکەی دانا. - شەوتان باش هاوڕێ. پێم وایە دەچم تەلەفۆن بۆ خوشکەکەم دەکەم".
  
  "شەو".
  
  دەرگاکە داخرا و درەیک بۆ ساتێک بە بەتاڵی سەیری سکای نیوزی کرد. کاتێک وێنەی قەڵغانی ئۆدین دەرکەوت، گەڕایەوە بۆ ئێستا.
  
  ئەو کامێرایەی کە بژێوی ژیانی پێبەخشیبوو، برد و میمۆری کارتەکەی لە گیرفانی خۆیدا چەقاند، بە نیازی ئەوەی سبەی پێداچوونەوە بە وێنەکاندا بکات، پاشان بەرەو کۆمپیوتەرەکەی چرچ و لۆچ ڕۆیشت. بیرۆکەکەی گۆڕی و وەستا تا دووجار دەرگا و پەنجەرەکان بپشکنێت. ئەم خانووە ساڵانێکی زۆر لەمەوبەر بە قورسی پارێزراو بوو کاتێک هێشتا لە سوپادا خزمەت دەکرد. ئەو حەزی دەکرد باوەڕی بە چاکەی بنەڕەتی هەموو مرۆڤێک هەبێت، بەڵام شەڕەکە شتێکی فێرکردیت - هەرگیز بە کوێرەوەری متمانە بە هیچ شتێک مەکە. هەمیشە پلان و بژاردەی پاشەکەوتت هەبێت - پلانی B.
  
  حەوت ساڵ تێپەڕیبوو، ئێستا زانی کە عەقڵییەتی ئەو سەربازە هەرگیز جێی ناهێڵێت.
  
  لە گووگڵدا 'ئۆدین' و 'قەڵغانی ئۆدین'ی نووسی، لە دەرەوەی ماڵەکە با بەرز بووەوە، بە پەلە بەسەر سەربانەکاندا دەهات و وەک بانکدارێکی وەبەرهێنان کە پاداشتەکەی چوار ملیۆن بوو، هاوار دەکات، زۆری نەخایاند تێگەیشت کە قەڵغان هەواڵێکی گەورەیە، ئەوە بوو دۆزینەوەیەکی گەورەی شوێنەوارییە، گەورەترینە بە درێژایی مێژووی ئایسلەندا، هەندێک جۆری ئیندیانا جۆنز لە ڕێڕەوی لێدراو دەرچوون بۆ گەڕان بەدوای چەمێکی سەهۆڵی کۆن، دوای چەند ڕۆژێک، قەڵغانەکەیان هەڵکەند، بەڵام دواتر یەکێک لە گڕکانە گەورەکانی ئایسلەندا دەستی کرد بە دەنگە دەنگ، و زیاتریش دەبوو گەڕانەکە ڕابگیرێت.
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە کە هەمان گڕکانە کە بەم دواییە هەورێکی خۆڵەمێشی بەسەر ئەوروپادا ناردبوو، هاتوچۆی ئاسمانی و پشووی خەڵکی تێکدا.
  
  درەیک قاوەکەی قووت دا و گوێی لە هاوار و قیژەی با بوو. کاتژمێری مانتێلەکە نیوەی شەوی لێدا. چاوخشاندنێک بەو زانیارییە زۆرەی کە ئینتەرنێتەوە پێشکەشی دەکات پێی گوت کە بێن زیاتر لەوەی کە دەتوانێت مانای هەبێت. بێن وەک هەر خوێندکارێک بوو - توانی بە خێرایی لەو گێژاوە تێبگات کە لەگەڵ تەکنەلۆژیادا دەرکەوت. خوێندەوە کە قەڵغانەکەی ئۆدین بە چەندین دیزاینی ئاڵۆز ڕازاوەتەوە، کە هەموویان لەلایەن پسپۆڕانی ژێرزەمینەکانەوە لێکۆڵینەوەیان لەسەر کراوە و جەی.ڕ.ڕ. تۆلکین جادووگەرە سەرگەردانەکەی گاندالف لەسەر بنەمای ئۆدین دانا.
  
  شتى هەڕەمەكى. ئەو هێما یان هیرۆگلیفانەی کە دەوری دەرەوەی قەڵغانەکەیان داوە، پێیان وایە فۆرمێکی کۆنی نەفرەتی ئۆدین بێت:
  
  
  بەهەشت و دۆزەخ تەنها نەزانی کاتین،
  
  ئەوە ڕۆحی نەمرە کە مەیلی بەرەو ڕاست یان هەڵە دەدات.
  
  
  هیچ سیناریۆیەک نەبوو بۆ ڕوونکردنەوەی نەفرەتەکە، بەڵام هەمووان هەر باوەڕیان بە ڕەسەنایەتییەکەی هەبوو. لانی کەم ئەمە بۆ ڤایکینگەکان دەگەڕێنرایەوە، نەک ئۆدین.
  
  درەیک لەسەر کورسیەکەی دانیشتەوە و بەناو ڕووداوەکانی شەودا ڕایکرد.
  
  شتێک بانگی کرد، بەڵام لە هەمان کاتدا وای لێکرد بیربکاتەوە. کابراکە دەمی سپی لەبەردا بوو: "بۆ پاریس، سبەی کاتژمێر شەش" ئەگەر درەیک بەم ڕێگایەدا بڕوات، دەتوانێت ژیانی بێن بخاتە مەترسییەوە، باسی ژیانی خۆی ناکەم.
  
  کەسێکی مەدەنی ئەمەی پشتگوێ دەخست. سەربازەکە هۆکاری ئەوە بوو کە پێشتر هەڕەشەیان لێ کراوە و ژیانیان لە ئێستاوە لە مەترسیدایە و هەر زانیارییەک زانیارییەکی باشە.
  
  ئەو لە گووگڵدا نووسیویەتی: یەک + پاریس.
  
  یەک هاتنە ژوورەوەی بوێر چاوی گرت.
  
  ئەسپەکەی ئۆدین بەناوی سلایپنیر لە لۆڤەر نمایشکرا.
  
  ئەسپەکەی ئۆدین؟درەیک پشتی سەری خۆی خڕاند. بۆ خودا ئەم کابرایە ئیدیعای هەندێک شتی زۆر ماددی دەکرد. درەیک لاپەڕەی سەرەکی لۆڤەری کردەوە. وا دیار بوو پەیکەرێکی ئەسپی ئەفسانەیی ئۆدین ساڵانێکی زۆر لەمەوبەر لە شاخەکانی نەرویج دۆزرایەوە. چیرۆکی زیاتر بەدوای خۆیدا هێنا. زۆری نەخایاند درەیک ئەوەندە بەهۆی ئەو چیرۆکە زۆرانەی کە باس لە ئۆدین دەکەن، خەریک بوو لەبیری بچێت کە لە ڕاستیدا خودای ڤایکینگەکانە، تەنها ئەفسانەیەک.
  
  لۆڤەر؟ درەیک جووی کرد. قاوەکەی تەواو کرد و هەستی بە ماندوێتی کرد و لە کۆمپیوتەرەکە دوورکەوتەوە.
  
  ساتی دواتر هەر لە خەودا بوو.
  
  
  * * *
  
  
  بە دەنگی چۆلەکەیەکی قیژەقیژ لە خەو هەڵسا. پاسەوانە بچووکەکەی. ڕەنگە دوژمن چاوەڕوانی زەنگی ئاگادارکردنەوە یان دەرکەوتنی سەگێک بووبێت، بەڵام هەرگیز گومانی لەو زینە سەوزە بچووکە نەدەکرد کە لە تەنیشت سەبەتەی ویلەکانەوە دانیشتبوو و درەیک ڕاهێنرابوو کە خەوتووێکی سووک بێت.
  
  لەسەر مێزی کۆمپیوتەرەکە خەوی لێکەوت و سەری بە دەستەوە بوو؛ ئێستا لە یەک کاتدا لە خەو هەڵسا و خۆی خستە ناو کۆریدۆرە تاریکەکەوە. دەرگای پشتەوە زەق بووەوە. شووشەکە شکا. تەنها چەند چرکەیەک بەسەر چۆلەکەکەدا تێپەڕیبوو کە چۆلەکەکە قیژاندبوو.
  
  لە ژوورەوە بوون.
  
  درەیک لە خوار ئاستی چاوەوە کز بووەوە و بینی دوو پیاو چوونە ژوورەوە، بە شێوەیەکی لێهاتوو دۆشکەیان بەدەستەوە بوو، بەڵام کەمێک بە شلۆق. جوڵەکانیان پاک و خاوێنی بوو، بەڵام بە ڕەنگین نەبوو.
  
  کێشە نیە.
  
  درەیک لە سێبەرەکاندا چاوەڕێی دەکرد، بەو هیوایەی سەربازە پیرەکەی ناوی بێهیوا نەکات.
  
  دوو کەس چوونە ژوورەوە، گروپی پێشوەختە. ئەمەش دەریخست کە کەسێک دەزانێت چی دەکەن. ستراتیژی تەواوەتی درەیک بۆ ئەم دۆخە ساڵانێکی زۆر لەمەوبەر پلانی بۆ دانرابوو، کاتێک عەقڵیەتی سەربازەکە هێشتا بەهێز و تاقیکاری بوو و بە سادەیی هەرگیز ناچار نەبوو بیگۆڕێت. ئێستا لە مێشکیدا ئاڕاستە کرایەوە. کاتێک دەمی سەربازە یەکەمەکە لە چێشتخانەکە دەرچوو، درەیک دەستی گرت و بەرەو خۆی ڕاکێشا، پاشان گەڕاندەوە دواوە. لە هەمان کاتدا هەنگاوی بەرەو بەرامبەرەکەی نا و بە دەوری خۆیدا دەسوڕایەوە و بە شێوەیەکی کاریگەر دەمانچەکەی ڕفاند و لە پشت پیاوەکەوە کۆتایی هات.
  
  سەربازی دووەم بە سەرسوڕمانەوە گیرا. ئەوە تەنها شتێک بوو کە پێویست بوو. درەیک بەبێ وەستانێکی میلی چرکە تەقەی کرد، پاشان سوڕایەوە و تەقەی لە سەربازی یەکەم کرد پێش ئەوەی دووەم سەربازەکە بکەوێتە سەر ئەژنۆکانی.
  
  ڕاکە!بیری کردەوە. خێرایی ئێستا هەموو شتێک بوو.
  
  ڕایکردە سەر پلیکانەکان و ناوی بێنی هاوار کرد، پاشان تەقینەوەی تەقەی دۆشکەیەکی بەسەر شانیدا تەقاند. گەیشتە شوێنی نیشتنەوە، جارێکی تر هاوارێکی کرد، پاشان ڕایکردە ناو دەرگای بێن. تەقیەوە. بێن بە شۆرتەکەی بۆکسێرەوە وەستابوو، مۆبایلی بەدەستەوە بوو، ترسناکیی ڕاستەقینە لەسەر دەموچاوی نووسرابوو.
  
  درەیک چاوەکانی چرپاند و وتی: نیگەران مەبە. "باوهرم پێ بکه. ئەمە کارێکی تری منە".
  
  شانازی بە خۆیەوە دەکات کە بێن پرسیاری نەدەکرد. درەیک بە هەموو هێزی خۆیەوە سەرنجی خۆی چڕ بووەوە. دەرچەی ڕەسەنی ژێرزەمینەکەی ماڵەکەی لەکارخست و دواتر دووەمی لەو ژوورەدا دانا. دوای ئەوە دەرگای ژووری نوستنەکەی بەهێزتر کرد. دوژمنێکی ئیرادەدار نەدەگرت، بەڵام بە دڵنیاییەوە خاوی دەکردەوە.
  
  هەمووی بەشێکە لە پلانەکە.
  
  دەرگاکەی بە بولت بەست، دڵنیا بوو لەوەی دارە ناوەکییەکان بە چوارچێوەی بەهێزکراوەوە بەستراوەتەوە، پاشان پلیکانەکانی دابەزاند بۆ ناو ژێرزەمینەکە. بێن یەکەم تەقەی لێکرد، درەیک چرکەیەک دواتر. شوێنی ژووری سەرەوە گەورە بوو و فەرشی لەسەر بوو. بێن تەنها لەوێ وەستابوو، دەمی ئاگاپێ بوو. قفڵی کتێبی گەورەی تایبەت بەخۆت هەموو شوێنی دیواری ڕۆژهەڵات-ڕۆژئاوای پڕکردبوو، پڕ بوو لە سی دی و کەیسی کاسێتی کۆن.
  
  - ئایا ئەمە هەمووی هی تۆیە، مات؟
  
  درەیک وەڵامی نەدایەوە. ڕۆیشت بۆ لای کۆمەڵێک سندوق کە دەرگایەکی بە بەرزی شاردبووەوە کە بتوانێت تێیدا بخزێت؛ دەرگایەک کە دەچووە سەر سەقفەکە.
  
  درەیک سندوقەکەی لەسەر فەرشەکە وەرگێڕا. جانتای پشتەوەی تەواو کۆکراوە کە لەسەر شانەکانی بەستبوویەوە، کەوتە دەرەوە.
  
  "کوتاڵ?" بێن چرپەی کرد.
  
  دەستی لە جانتای پشتەوەی دا. "به دهستم هێنان."
  
  کاتێک بێن بە بەتاڵی دەرکەوت، درەیک تێگەیشت کە چەندە ترساوە. تێگەیشت کە زۆر بە ئاسانی گەڕاوەتەوە بۆ ئەو کابرایەی SAS. "کوتاڵ. مۆبایل. پارە. پاسپۆرت. ئای پاد. ناسنامە".
  
  باسی دەمانچەکەی نەکردووە. فیشەک. چەقۆ...
  
  - کێ ئەمە دەکات مات؟
  
  لە خوارەوە کەوتنەخوارەوەیەک ڕوویدا. دوژمنە نەناسراوەکەیان لە دەرگای ژووری نووستنی بێن دەدات، ڕەنگە ئێستا بزانێت کە درەیکیان بە کەم سەیر کردووە.
  
  "کاتی ڕۆشتنە".
  
  بێن بەبێ هیچ دەربڕینێک ڕووی کردە دەرەوە و خۆی خزاند و هاتە دەرەوە بۆ ناو شەوێکی بای لێهاتوو. درەیک بە دوایدا ڕۆیشت و دوا سەیرکردنی دیوارەکانی بە سی دی و شریتەکان کرد و دەرگاکەی لێدا.
  
  بە باشترین شێوە سەقفەکەی ڕێکخست بەبێ ئەوەی سەرنجی خەڵک ڕابکێشێت. بە بیانووی دانانی کانیاوێکی نوێ، ڕێڕەوێکی ڕۆیشتن بە پانی سێ پێ دانا کە بە درێژایی سەقفەکەی دەڕۆیشت. کێشەکە لە لای دراوسێکەی دەبوو.
  
  با بە پەنجەی بێ تاقەتەوە ڕایانکێشا کاتێک سەقفە ناجێگیرەکەیان دەبڕییەوە. بێن بە وریاییەوە ڕۆیشت، پێی ڕووتەکانی لەسەر کاشییە کۆنکرێتییەکان دەخلیسکن و دەلەرزین. درەیک دەستی بە توندی گرت، خۆزگە کاتیان هەبوایە پێڵاوە وەرزشییەکانی بدۆزنەوە.
  
  پاشان بایەکی بەهێز بەسەر شووشەکەدا هاوارێکی کرد و چوارگۆشەی بێن لە دەموچاوی دا و بەسەر لێوارەکەدا بە کۆسپەوە نارد. درەیک بە زۆر خۆی دوور خستەوە، گوێی لە هاوارێکی ئازار بوو، بەڵام دەستی شل نەکردەوە. دوای چرکەیەک دەستی بەسەر هاوڕێکەیدا گرت.
  
  بە چرپە گوتی: دوور نییە. - نزیکە لەوێ هاوڕێ.
  
  درەیک دەیتوانی بزانێت کە بێن ترساوە. نیگاکانی لە نێوان دەرگای ژێرزەمینەکە و لێواری سەقفەکەدا، پاشان بەرەو باخچە و پشتەوە. ترس و دڵەڕاوکێ سیماکانی پێچاند. هەناسەدانی خێراتر بوو؛ هەرگیز بەم ڕێژەیە نەیاندەکرد.
  
  درەیک چاوێکی لە دەرگاکە دزی و ورەی خۆی کۆکردەوە و پشتی لێکرد. ئەگەر کەسێک تێپەڕیبایە، سەرەتا ئەویان دەبینی. شانەکانی بێنی گرت و چاوی بە نیگاکانی کەوت.
  
  - بێن، دەبێت متمانەت پێم هەبێت. باوهرم پێ بکه. بەڵێن دەدەم یارمەتیت بدەم لەم دۆخەدا تێپەڕیت".
  
  چاوەکانی بێن چڕ بوون و سەری لە سەری خۆی دانا، هێشتا ترساوە بەڵام ژیانی خۆی خستە دەستی درەیک. ڕووی کردە پێشەوە و بە وریاییەوە هەنگاوی نا. درەیک تێبینی کرد کە خوێن لە قاچەکانیەوە دڵۆپ دڵۆپ دەڕژێت، دەڕژێتە ناو کانییەکە. سەقفی دراوسێکەیان بەزاند و چوونە خوارەوە بۆ ناو گەرمخانەکەی و خۆیان خستە سەر زەوی. بێن خۆی خلیسکاند و لە نیوەی ڕێگاکەدا کەوتە خوارەوە، بەڵام درەیک یەکەمجار لەوێ بوو و زۆربەی کەوتنەکەی کوشن کرد.
  
  ئەو کاتە لەسەر زەوییەکی پتەو بوون. لە ژوورەکەی تەنیشتەوە گڵۆپەکە داگیرساوە، بەڵام کەس لە دەوروبەری نەبوو. ڕەنگە گوێیان لە تەقەی دۆشکە بووبێت. هیوادارم پۆلیس لە ڕێگادا بێت.
  
  درەیک بە توندی لە باوەشی گرت و وتی: شتگەلێکی خەیاڵی. بەردەوام بە و چوارچێوەیەکی نوێی سەرکەوتنت بۆ دەهێنم. ئێستا با بڕۆین".
  
  گاڵتەیەکی ڕاکردن بوو. هەرکاتێک پێویستیان بە وەرگرتنی من بوو، بێن وتارێکی بۆ درەیک دەکرد سەبارەت بە تەمەنی، درەیکیش گاڵتە بە گەنجی بێن دەکرد. ڕکابەری دۆستانە.
  
  بێن ڕوخسارێکی خڕاند. - کێ بە جەهەنەم لەوێ سەرەوەیە؟
  
  درەیک سەیری ژێرزەمینەکە و دەرگا نهێنییەکەی کرد. تا ئێستا کەس هیچی لەوێ نەکێشاوەتەوە.
  
  "ئەڵمانییەکان".
  
  "هە؟ وەک پردی ئەڵمانیای جەنگی جیهانی دووەم بەسەر ڕووباری کوای؟"
  
  - پێموایە ئەوە ژاپۆنییەکان بوون. وە نەخێر، پێموانییە شتێک وەک ئەڵمانییەکانی جەنگی دووەمی جیهانی بێت."
  
  هەر لە پشتەوەی باخچەی دراوسێکەدا بوون. ئەوان بەناو پەنجەرەکەدا کۆتریان کرد و بەناو بەشی ساختەی شمشێربازیدا پەستانیان خست کە درەیک لە یەکێک لە ئاهەنگەکانی ساڵانەی سویفتدا دروستی کردبوو.
  
  ڕاستەوخۆ دەچینە دەرەوە بۆ سەر شەقامێکی قەرەباڵغ.
  
  ڕاستەوخۆ بەرامبەر ڕیزبەندی تەکسییەکان.
  
  درەیک بە کوشتن لە مێشکیدا بەرەو ئۆتۆمبێلە چاوەڕوانکراوەکان ڕۆیشت. تێڕوانینە سەربازییەکەی دیسانەوە خۆی نیشان دا. وەک میکی ڕۆرک، وەک کایلی، وەک هاوایی فایڤ ئۆ... تەنها خەوتوو بوو، چاوەڕێی کاتێکی گونجاو بوو بۆ ئەوەی گەڕانەوەی شایستەی خۆی ئەنجام بدات.
  
  دڵنیا بوو کە تاکە ڕێگە بۆ پاراستنی ئەو دووانە ئەوەیە کە سەرەتا بگاتە لای کەسە خراپەکە.
  
  
  سێ
  
  
  
  پاریس، فەڕەنسا
  
  
  گەشتەکە بۆ چارڵز دیگۆل تەنها دوای کاتژمێر ٩ی بەیانی ئەو ڕۆژە نیشتەوە. درەیک و بێن جگە لە جانتایەکی پشتەوە و چەند شتێک لە ناوەڕۆکە سەرەتاییەکەی هیچی تریان نەبووە. جل و بەرگی نوێیان لەبەردا بوو، مۆبایلی نوێ ئامادە بوو. ئای پادەکە شەحن کرابوو. زۆربەی پارە نەختینەکە ون بوو - بۆ گواستنەوە خەرج کرابوو. چەکەکە هەر کە درەیک ئامانجەکەی دیاری کرد فڕێدرا.
  
  لە کاتی گەشتەکەدا درەیک بێنی لە هەموو شتێکی ئەڵمانی و ڤایکینگەکان ئاگادارکردەوە و داوای لێکرد یارمەتی بدات لە لێکۆڵینەوەدا. کۆمێنتە گاڵتەجاڕەکەی بێن ئەوە بوو، "بانگ بانگ، ئەوە بڕوانامەی منە."
  
  درەیک ئەم هەڵوێستەی پەسەند کرد. گریفینەکان نەشکا، سوپاس بۆ خوا.
  
  لە فڕۆکەخانەوە هاتنە دەرەوە و کەوتنە ناو بارانێکی سارد و ساردی پاریسەوە. بێن تەکسییەکی دۆزیەوە و ئەو کتێبە ڕێنماییەی کە کڕیبووی بۆی دەستی لێدا. جارێک لە ژوورەوە بوون، وتی: "ئومم... ڕو... کرۆکس؟ هۆتێل بەرامبەر لۆڤەر؟"
  
  تاکسییەکە دەستی بە جووڵە کرد، پیاوێک لێی دەخوڕی کە دەموچاوی دەرکەوت هیچ شتێک ناجووڵێت. هۆتێلەکە کاتێک دوای چل خولەک گەیشتە ئەوێ، بە شێوەیەکی تازەگەرانە بۆ پاریس نائاسایی بوو. لۆبییەکی گەورە و بەرزکەرەوە هەبوو کە زیاتر لە کەسێکی تێدا بوو، چەندین کۆریدۆر هەبوو کە ژوورەکانی تێدابوو.
  
  پێش ئەوەی بچنە ژوورەوە، درەیک ئامێری ATMی لە هۆڵی پێشوازیدا بەکارهێنا بۆ دەرهێنانی ئەو پارەیەی کە مابووەوە - نزیکەی پێنج سەد یۆرۆ. بێن چاوەکانی بڕیقاندەوە، بەڵام درەیک بە چاوتروکاندنێک دڵنیای کردەوە. دەیزانی هاوڕێ زیرەکەکەی بیر لە چی دەکاتەوە.
  
  چاودێری ئەلیکترۆنی و ڕێڕەوی پارە.
  
  بە کارتی بانکیی پارەی ژوورێکی دا و دواتر بە پارە ژوورەکەی ئەوبەری شەقامەکەی کڕی. کاتێک گەیشتنە سەرەوە، هەردووکیان چوونە ژووری "کاش" و درەیک چاودێریکردنی دانا.
  
  وتی: "ئەمە چانسی ئێمەیە کە چەند باڵندەیەک بە یەک بەرد بکوژین"، سەیری بێنی کرد کە بە چاوێکی ڕەخنەگرانە چاوێکی بە دەوری ژوورەکەدا دەخشاند.
  
  "ئە?" - پرسیم.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەبینین چەندە باشن. ئەگەر بەم زووانە بێنە، ئەوە باشە، و ڕەنگە کێشەش بێت. ئەگەر ئەوان نەیکەن، باشە، ئەوەش گرنگە بزانیت، هەروەها. وە چانسی ئەوەت هەیە یارییە نوێیەکەت دەربهێنیت".
  
  بێن ئای پادەکەی داگیرساند. "ئایا بەڕاستی ئەمڕۆ کاتژمێر شەش ئەمە ڕوودەدات؟"
  
  "ئەوە پێشبینییەکی خوێندەوارە." درەیک ئاهێکی هەڵکێشا. "بەڵام لەگەڵ ئەو چەند ڕاستییەدا دەگونجێت کە دەیزانین."
  
  "هەممم، پاشان هەنگاو بنێنە لایەک، کرستی..." بێن بە شێوەیەکی نمایشکارانە پەنجەکانی درزاند. متمانەی ئەو ئێستا درەوشایەوە کە یارمەتی دەدا نەک ڕزگار بکرێت، بەڵام ئەو کاتە هەرگیز کوڕێکی 'ئەکشن' نەبووە. بەڵکو ئەو جۆرە کەسایەتییەی کە بە ناو یان نازناوەکەی دەناسرێتەوە - زۆربەیان بلاکی - هەرگیز ئەوەندە دینامیکی نییە کە شایەنی ئەو ناوە بنەماڵەیە بێت.
  
  درەیک لە کونە چاویلکەکەوە سەیری دەکرد. بە گەمژەییەوە گوتی: "هەرچەندە زیاتر دەخایەنێت". "هەرچەندە چانسی زیاترمان هەبێت."
  
  زۆری نەخایاند. لە کاتێکدا بێن پەنجەی لە ئای پادەکەی دەدا، درەیک نیو دەیان کوڕی گەورەی بینی کە لە دەرگای ئەودیوی شەقامەکە کۆبوونەتەوە. قوفڵەکە شکا و ژوورەکە شکا. دوای سی چرکە تیمەکە دەرکەوتەوە و بە تووڕەییەوە سەیری دەوروبەریان کرد و بڵاوبوونەوە.
  
  درەیک چەناگەی خۆی گرت.
  
  بێن وتی. - بەڕاستی ئەمە سەرنجڕاکێشە، مات. پێدەچێت لە ڕاستیدا نۆ پارچە پاشماوەی ئۆدین لە جیهاندا بڵاوبوونەتەوە. قەڵغان شتێکە، ئەسپ شتێکی ترە. من هەرگیز ئەمەم نەدەزانی".
  
  درەیک بەزەحمەت گوێی لێ بوو. مێشکی لەناو برد. لێرەدایە کە کێشەیان هەبووە.
  
  بەبێ ئەوەی قسەیەک بڵێت لە دەرگاکە دوورکەوتەوە و ژمارەیەکی لە مۆبایلەکەیدا پەیوەندی کرد. نزیکەی یەکسەر وەڵامی پەیوەندییەکە درایەوە.
  
  "بەڵێ?"
  
  "ئەمە درەیکە."
  
  "من تاسام. ماوەیەکی زۆرە نەبینین هاوڕێ."
  
  "دەزانم".
  
  - هەمیشە دەمزانی تەلەفۆن دەکەیت.
  
  - نەک ئەوەی تۆ بیری لێدەکەیتەوە وێڵز. پێویستم بە شتێکە".
  
  - بێگومان دەزانیت. باسی مایم بۆ بکە."
  
  نەفرەت، وێڵز بە شتێک تاقی دەکردەوە کە تەنها ئەو دەیتوانی بزانێت. کێشەکە ئەوە بوو کە مای لە دوای وەستانیان لە تایلەندەوە بڵێسەی کۆنیان بووە، پێش ئەوەی هاوسەرگیری لەگەڵ ئەلیسۆن بکات - تەنانەت بێن پێویستی بە بیستنی ئەو وردەکارییە پیسانە نەبوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناوی ناوەڕاست شیرانە. شوێن - فوکت. جۆر - هەممم... نامۆیە..."
  
  گوێچکەکانی بێن چرچ بوون. درەیک بە زمانی جەستەی خۆی بە ڕوونی دەیخوێندەوە، ئەوەندەی دەیتوانی درۆی سیاسەتمەدارێک بخوێنێتەوە. دەمی کراوە ئاماژەیەک بوو...
  
  درەیک خەریک بوو گوێی لە پێکەنینەکانی دەنگی وێڵز بێت. "نامۆیە؟ ئایا ئەمە باشترینە کە دەتوانیت بیکەیت؟"
  
  - لە ئێستادا، بەڵێ.
  
  - کەسێک هەیە لەوێ؟
  
  "بەڕاستی حەزم لێیە".
  
  "گۆتچا. باشە هاوڕێ، تۆ چیت دەوێت؟"
  
  - پێویستم بە ڕاستییە وێڵز. من پێویستم بە زانیاری خام هەیە کە ڕێگە نەدرێت لە هەواڵ و ئینتەرنێت پەخش بکرێت. کە قەڵغانەکەی ئۆدین دزرا. سەبارەت بەو ئەڵمانانەی دزیویانە. بە تایبەت ئەڵمانییەکان. زانیاری ڕاستەقینەی SAS. پێویستە بزانم بەڕاستی چی ڕوودەدات هاوڕێ، نەک دزەپێکردنی گشتی".
  
  - ئایا تۆ تووشی کێشە بوویت؟
  
  "گەورە." درۆ لەگەڵ فەرماندەکەت ناکەیت، پێشتر بێت یان نا.
  
  "یارمەتی پێویستە؟"
  
  "هێشتا نا".
  
  - دەستت بەدەستهێنا درەیک. تەنها وشەکە بڵێ و SAS هی تۆیە".
  
  "من دەیکەم".
  
  "باش. هەندێکم بدەرێ. وە بەڕێزان، ئایا هێشتا بە خۆت دەڵێیت کە تۆ تەنها سادەی کۆن SAS بوویت؟"
  
  درەیک دوودڵ بوو. زاراوەی "SAS کۆن باش" تەنانەت نابێت بوونی هەبێت. "ئەوە زاراوەیەکی قبوڵکراوە بۆ ڕوونکردنەوە، ئەوە تەنها شتێکە."
  
  درەیک بێهۆش بوو. داوای یارمەتی لە فەرماندەی پێشووی ئاسان نەبوو، بەڵام سەلامەتی بێن هەر هەستێکی شانازی بەسەردا زاڵ بوو. جارێکی تر کونە چاویلکەکەی پشکنی و کۆلێژێکی چۆڵی بینی و پاشان ڕۆیشت و لە تەنیشت بێن دانیشت.
  
  - دەڵێی نۆ بەش لە ئۆدین؟ ئەوە مانای چییە بە جەهەنەم؟
  
  بێن بە خێرایی پەیجی فەیسبووکی گروپەکەی بەجێهێشت و بە گەمژەییەوە وتی کە دوو داواکاری هاوڕێیەتی نوێیان هەیە، بەمەش ژمارەی کۆی گشتییان بووە حەڤدە.
  
  بۆ ساتێک لێکۆڵینەوەی لە درەیک کرد. - کەواتە تۆ کاپتنێکی پێشووی SAS و کۆنەپەرستی شریت. سەیرە هاوڕێ، ئەگەر ئیزعاجت نەبێت من بڵێم."
  
  - فۆکەس بکە، بێن. چیت هەیە?"
  
  - باشە... من شوێنپێی ئەم نۆ بەشەی ئۆدین دەگرم، پێدەچێت نۆ ژمارەیەکی تایبەت بێت لە ئەفسانەی نۆرزیدا. مرۆڤ خۆی لە خاچ دابوو لەسەر شتێک کە پێی دەوترێت درەختی جیهانی، نۆ ڕۆژ و نۆ شەو، بەڕۆژوو بوو، ڕمێکی لە لایدا بوو، هەر وەک عیسا مەسیح، ساڵانێکی زۆر پێش عیسا. ئەمە شتێکی ڕاستەقینە و ڕاستەقینە، مات. زانایانی ڕاستەقینە کەتەلۆگیان کردووە. تەنانەت لەوانەیە ئەو چیرۆکە بێت کە ئیلهامبەخش بووبێت بۆ چیرۆکی عیسا مەسیح. ئۆدین نۆ بەش هەیە. ڕمەکە پارچەی سێیەمە و بەستراوەتەوە بە درەختی جیهانەوە، هەرچەندە هیچ باسێک لە شوێنەکەی نادۆزمەوە. شوێنی ئەفسانەیی درەختەکە لە سویددایە. شوێنێک بە ناوی ئەپسەلا."
  
  - خاو بکەرەوە، خاو بکەرەوە. ئایا هیچ دەڵێت دەربارەی قەڵغانەکەی ئۆدین یان ئەسپەکەی؟"
  
  بێن شانی هەڵکێشا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها ئەوەیە کە قەڵغانەکە یەکێک بووە لە گەورەترین دۆزراوەکانی شوێنەواریی لە هەموو سەردەمێکدا. وە کە بەدرێژایی لێوارەکەی وشە هەیە: بەهەشت و دۆزەخ تەنها نەزانییەکی کاتین. ئەوە ڕۆحی نەمرە کە مەیلی بەرەو ڕاست یان هەڵە دەدات. ئاشکرایە کە ئەمە نەفرەتی ئۆدینە، بەڵام هیچ کەسێک لە یادەوەری زیندوودا نەیتوانیوە تێبگات کە ئامانجی چییە".
  
  درەیک زەردەخەنەی کرد و وتی: ڕەنگە یەکێک بێت لەو نەفرەتانەی کە تەنها دەبێت لەوێ بیت.
  
  بێن پشتگوێی خست. - لێرەدا دەڵێت ئەسپ پەیکەرێکە. پەیکەرێکی دیکە بەناوی "گورگەکانی ئۆدین" لە ئێستادا لە نیویۆرک نمایشکراوە.
  
  - گورگەکانی؟ ئێستا?" مێشکی درەیک دەستی کردبوو بە سووربوونەوە.
  
  - سواری دوو گورگ بوو بۆ شەڕ. بەڕوونی."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. "ئایا هەر نۆ بەشەکە حسابیان بۆ دەکرێت؟"
  
  بێن سەری لەقاند. "چەند دانەیان بێسەروشوێنن، بەڵام..."
  
  درەیک هێواش وەستا. "چی?" - پرسیم.
  
  - باشە، گەمژانە دەنگ دەدات، بەڵام لێرەدا پارچە ئەفسانەیەک هەیە کە خەریکە شێوە دەگرێت. شتێک سەبارەت بە کۆکردنەوەی هەموو پارچەکانی ئۆدین و دەستپێکردنی کاردانەوەی زنجیرەیی کە دەبێتە هۆی کۆتایی جیهان".
  
  درەیک وتی: "شتە ستانداردەکان. "هەموو ئەم خوداوەندە کۆنانە جۆرێک لە ئەفسانەی 'کۆتایی جیهان'یان هەیە کە پەیوەندییان پێوە هەیە."
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا و سەیری کاتژمێرەکەی کرد. "ڕاست. سەیرکردن. ئێمەی جادووگەرەکانی ئینتەرنێت پێویستمان بە خواردنە" بۆ چرکەیەک بیری کردەوە. "وە پێموایە، هەست دەکەم بەم زووانە تێکستی نوێی تیپەکە دێن. کرۆسانت و بری بۆ نانخواردنی نیوەڕۆ؟"
  
  "کاتێک لە پاریس..."
  
  درەیک بە درزێک دەرگاکەی کردەوە، سەیری دەوروبەری کرد، پاشان ئاماژەی بە بێن کرد کە بێتە دەرەوە. ئەو زەردەخەنەیەی لەسەر ڕووخساری هاوڕێکەی بینی، بەڵام گرژییە ترسناکەکەی نێو چاوەکانیشی خوێندەوە. بێن بە باشی شاردەوە، بەڵام بە شێوەیەکی خراپ کەوتە خوارەوە.
  
  درەیک گەڕایەوە ژوورەکە و هەموو شتەکانیان خستە ناو جانتایەکی پشتەوە. لەکاتێکدا پشتێنە قورسەکەی بەستەوە، گوێی لە بێن بوو کە سڵاوێکی کز و کز بوو و هەستی کرد دڵی لە ترسدا تەنها بۆ دووەم جار لە ژیانیدا وەستا.
  
  یەکەمیان کاتێک بوو کە ئەلیسۆن جێی هێشت و ئەو جیاوازییە ئاشت نەکراوەی هێنایەوە - تۆ زیاتر سەربازیت نەک بۆت کەمپێکی نەفرەتی.
  
  ئەو شەوە. وەک چۆن بارانێکی بێکۆتایی چاوەکانی پڕ دەکرد لە فرمێسک وەک پێشتر.
  
  بەرەو دەرگاکە ڕایکرد، هەموو ماسولکەکانی جەستەی گرژ بوون و ئامادە بوون، پاشان ژن و مێردێکی بەساڵاچووی بینی کە بە کۆلێژەکەدا دەڕۆیشتن.
  
  وە بێن سەرنجی ئەو تیرۆرە ڕەهایەی دا کە چاوەکانی درەیکی پڕکردبوو پێش ئەوەی سەربازە پێشووەکە چانسی ئەوەی هەبێت کە خۆی لەبەر بکات. هەڵەیەکی گەمژانە.
  
  "نیگەران مەبە". بێن بە زەردەخەنەیەکی کاڵەوە وتی. "من باشم".
  
  درەیک هەناسەیەکی لەرزۆکی هەڵمژی و بە پلیکانەکاندا بردیانە خوارەوە، هەمیشە لە پاسەوانیدا بوون. لۆبیەکەی پشکنی و هیچ هەڕەشەیەکی نەبینی و چووە دەرەوە.
  
  نزیکترین چێشتخانە لە کوێ بوو؟ پێشبینییەکی کرد و بەرەو لۆڤەر ڕۆیشت.
  
  
  * * *
  
  
  پیاوێکی قەڵەوی خەڵکی میونشن بە لێهاتوویی پزیشکی نەشتەرگەری دەمار یەکسەر بینییان. هاوشێوەیی فۆتۆگرافییەکەی پشکنی و لە ماوەی دوو لێدانی دڵدا ئەو پیاوە یۆرکشایرە باش دروستکراوە و بەتوانایە و هاوڕێ قژ درێژ و گەمژەکەی ناسیەوە و لەناو چەقۆکاندا قفڵیان کرد.
  
  پێگەی خۆی گۆڕی، حەزی لە خاڵە بەرزەکەی بینین و ئەو پارچە سپییە نەبوو کە لە ئەندامە گۆشتییەکانیدا هەڵدەکۆڵی.
  
  چرپەی کردە ناو مایکرۆفۆنی شان: "من بە تارێکەوە دەیانگرم."
  
  وەڵامەکە بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر دەستبەجێ بوو. - ئێستا بیانکوژن.
  
  
  چوار
  
  
  
  پاریس، فەڕەنسا
  
  
  سێ فیشەک بە یەک لە دوای یەک بە خێرایی تەقێندران.
  
  یەکەم فیشەک لە چوارچێوەی دەرگا کانزاییەکەی تەنیشت سەری درەیکەوە وەرگەڕا، پاشان بە شەقامەکەدا ڕیکۆشێت و بەر قۆڵی ژنێکی بەساڵاچوو کەوت. پێچایەوە و کەوتە خوارەوە و خوێنی بە هەوادا ڕشاند لە شێوەی نیشانەی پرسیاردا.
  
  لێدانی دووەم وایکرد مووەکانی سەری بێن لەسەر کۆتایی بوەستن.
  
  سێیەمیان بەر کۆنکرێتەکە کەوت کە نانۆ چرکەیەک وەستابوو دوای ئەوەی درەیک بە زەبری کەمەرەکەی گرت. فیشەکەکە لە شەقامەکە هەڵفڕی و پەنجەرەی هۆتێلەکەی لە پشتیانەوە شکاند.
  
  درەیک وەرگەڕا و بە زەقیی بێن لە پشت ڕیزێک ئۆتۆمبێلی وەستاودا ڕۆیشت. "من تۆم گرتووە". بە تووڕەییەوە چرپەی کرد. "تەنها بەردەوام بە." بە چەقۆکێشەوە و مەترسی ئەوەی کرد کە سەیری دەرەوەی پەنجەرەی ئۆتۆمبێلەکە بکات و جووڵەی لەسەر سەقفەکە بینی هەر لە کاتێکدا پەنجەرەکە شکاوە.
  
  "تەقەکردنی گەواد!" لەهجەی یۆرکشایر و زمانی زەق و زەنگی سوپای دەنگی زیاتر بوو لەگەڵ زیادبوونی ئەدرنالین. ناوچەکەی سکان کرد. هاوڵاتیانی مەدەنی ڕایاندەکرد، هاواریان دەکرد، هەموو جۆرە سەرقاڵکردنێکیان دروست دەکرد، بەڵام کێشەکە ئەوە بوو کە تەقەکەرەکە بە تەواوی دەیزانی لە کوێن.
  
  وە بە تەنیا نەدەبوو.
  
  ئێستاش درەیک ئەو سێ کوڕەی ناسیەوە کە پێشتر لە کاتی قفڵ هەڵگرتنەکەدا بینیبووی، کە لە مۆندیۆی تاریک دەرچوون و بە مەبەست بەرەو ئەوان ڕۆیشتن.
  
  "کاتی جوڵە."
  
  درەیک بە دوو ئۆتۆمبێلەوە بردیان بۆ ئەو شوێنەی کە پێشتر سەرنجی ژنێکی گەنجی داوە کە لەناو ئۆتۆمبێلەکەیدا بە شێوەیەکی هیستری دەگری. سەری سوڕما کە درزێک دەرگاکەی کردەوە و هەستی بە پەلەیەکی خێرا لە تاوانباری کرد بە بینینی دەربڕینی ترساوەکەی.
  
  دەربڕینێکی بێهۆشانەی لەسەر دەموچاوی خۆی هێشتەوە. "دەرەوە."
  
  هێشتا هیچ تەقەیەک نەکراوە. ژنەکە بە پەلە هاتە دەرەوە، ترسی ماسولکەکانی بەستوو کرد و کردیان بە تەختەی مردوو. بێن خۆی خستە ژوورەوە و کێشی جەستەی تا دەتوانێت کەم بێت. درەیک بەپەلە بەدوایدا ڕۆیشت و پاشان کلیلەکەی سوڕاند.
  
  هەناسەیەکی هەڵمژی و ئۆتۆمبێلەکەی خستە دواوە و پاشان لە شوێنی وەستانی ئۆتۆمبێلەکە خۆی کێشا بە پێشەوە. لاستیکەکە لەم بەری ڕێگاکەدا بە دوای ئەوانەوە دوکەڵ دەهات.
  
  بێن هاوارێکی کرد: "ڕو ڕیشێلیۆ!"
  
  درەیک لای خۆیدا، چاوەڕێی فیشەکەکە بوو، گوێی لە دەنگی کانزای بوو کاتێک لە بزوێنەرەکە هەڵدەفڕی، پاشان خۆی کێشا بە گازەکە. بە دزەکانی سەرسوڕهێنەردا تێپەڕین لەسەر شەقامەکە و بینییان بەپەلە دەگەڕێنەوە سەر ئۆتۆمبێلەکەیان.
  
  درەیک تایەی ئۆتۆمبێلەکەی بەلای ڕاستدا سوڕاندەوە، پاشان بۆ لای چەپ و پاشان دیسانەوە بۆ لای چەپ.
  
  "ڕووی سانت ئۆنۆرێ" بێن هاوارێکی کرد و ملی خۆی چەقاند تا ناوی ڕێگاکە ببینێت.
  
  ئەوانیش پەیوەست بوون بە ڕەوتی هاتوچۆوە. درەیک تا دەیتوانی پەلەیەکی کرد، ئۆتۆمبێلەکەی بونیادەوە - کە بە خۆشحاڵییەوە دەرکەوت کە مینی کوپەر بوو - لە کوچە و کۆڵانەکاندا هاتە ژوورەوە و دەرچوو و چاوێکی وردی لەسەر دیمەنی دواوە بوو.
  
  تەقەکەری سەربانەکە زۆر لەمەوبەر نەمابوو، بەڵام مۆندیۆ گەڕابووەوە، زۆر لە دواوە نەبوو.
  
  بەلای ڕاست و پاشان دیسانەوە بەلای ڕاستدا ڕۆیشتەوە، بەختی لە ترافیک لایتەکاندا بەدەستهێنا. مۆزەخانەی لۆڤەر، لە لای چەپەوە وەرگیراوە. هیچ سوودێکی نەبوو: ڕێگاکان زۆر قەرەباڵغ بوون، ترافیک لایتەکان زۆر بوون. پێویست بوو لە ناوەندی پاریس دوور بکەونەوە.
  
  "ڕو دی ڕیڤۆلی!"
  
  درەیک بە توندی چاوەکانی بڕیقاندەوە و سەیری بێنیان کرد. - بۆچی بە جەهەنەم بەردەوام هاوار دەکەیت بۆ ناوی شەقامەکان؟
  
  بێن چاوی لێی بوو. "نازانم! ئەوان... لە تیڤی پیشانی دەدەن! ئهوه یارمهتی دهره?"
  
  
  * * *
  
  
  "نەخێر!" - هاوارێکی کردەوە، لەسەر قیژەی بزوێنەرەکە کاتێک بە خێرایی بە درێژایی ڕێگا خلیسکەکەدا دەڕۆیشت و دوور لە ڕوی دی ڕیڤۆلی.
  
  فیشەکەکە لە بۆتەکە ڕیکۆشێت بوو. درەیک ڕێبوارێکی بینی کە لە ئازاردا داڕما. خراپ بوو؛ جدی بوو. ئەم کەسانە ئەوەندە خۆبەزلزان و بەهێز بوون کە گرنگییان بەو کەسانە نەدەدا کە ئازاری کێ دەدەن، و دیارە دەیانتوانی لەگەڵ دەرئەنجامەکانیدا بژین.
  
  بۆچی نۆ بەشی ئۆدین بۆ ئەوان ئەوەندە گرنگ بوو؟
  
  فیشەکەکان چوونە ناو کۆنکرێت و کانزا و نەخشی لە دەوری مینی بەجێهێشت.
  
  لەو ساتەدا مۆبایلەکەی بێن زەنگی لێدا. مانۆڕێکی ئاڵۆزی پێچانی شانەکانی ئەنجامدا بۆ ئەوەی لە گیرفانی دەربهێنێت. "دایک?"
  
  درەیک بە هێمنی جنێوی پێدا و وتی: "ئەی خوایە گیان!"
  
  - من باشم، تا. تۆ? وەک باوک؟"
  
  مۆبایلی Mondeo ڕێگەی خۆی کردۆتە ناو بۆتی مینی. گڵۆپی پێشەوەی کوێرکەر لە پشتەوە دیمەنەکەیان پڕکردبوو، لەگەڵ دەموچاوی سێ ئەڵمانی گاڵتەجاڕ. گەوادەکان زۆریان خۆشدەویست.
  
  بێن سەری لە سەری خۆی دانا. - وە خوشکە بچووکەکە؟
  
  درەیک سەیری دەکرد کە ئەڵمانییەکان لە وروژاندنێکی هێمنانەدا بە دەمانچەکانیان لە داشبۆردەکەیان دەدا.
  
  "نەخێر. هيچ شتێك تايبەتى نيه. ئم...ئەو ژاوەژاوە چییە؟" وەستانێکی کرد. "ئۆه... ئێکس بۆکس."
  
  درەیک خێراکەرەکەی فشار خستە سەر زەوی. بزوێنەرەکە بە خێرایی وەڵامی دایەوە. تایەکان تەنانەت بە شەست میل لە کاتژمێرێکدا قیژەیان دەکرد.
  
  تەقەی دواتر پەنجەرەی دواوەی شکاند. بێن بەبێ ئەوەی چاوەڕێی بانگهێشتنامەیەک بکات، دابەزی بۆ ناوچەی سەرکەوتنی پێشەوە. درەیک ڕێگەی بە خۆی دا ساتێک هەڵسەنگاندنی بۆ بکات، پاشان مینیەکەی بردە سەر شەقامە چۆڵەکە لەبەردەم هێڵێکی درێژی ئۆتۆمبێلە وەستاوەکاندا.
  
  سەرنشینانی ئۆتۆمبێلی مۆندیۆ بە بێباکی تەقەیان کرد، فیشەکەکان پەنجەرەی ئۆتۆمبێلە وەستاوەکان شکاند و بەر مینی کەوت و لێی هەڵفڕین. لە ماوەی چەند چرکەیەکدا سوکانەکەی لێدا، بە قیژەیەکەوە بە دەوری خۆیدا سووڕایەوە، ئۆتۆمبێلە بچووکەکەی بە ١٨٠ پلە فڕێدا، پاشان بە خێرایی گەڕایەوە بەو ڕێگایەی کە هاتبوون.
  
  چەند چرکەیەکی بەنرخی پێچوو تا سەرنشینانی فڕۆکەی مۆندیۆ درکیان بەوە کرد کە چی ڕوویداوە. سوڕانەوەکە بە ١٨٠ پلە بێباکانە و مەترسیدار بوو، دوو ئۆتۆمبێلی وەستاوی بە چەقۆیەکی ترسناکەوە دەرهێنا. بە ناوی هەموو ئەو شتانەی کە پیرۆزن پۆلیس لە کوێ بوون؟
  
  ئێستا هیچ بژاردەیەک نییە. درەیک تا دەیتوانی بە ئۆتۆمبێلەکەیدا بە چەندین گۆشەدا دەسوڕایەوە. - ئامادەبە بێن. ئێمە خۆمان ڕادەکەین".
  
  ئەگەر بێن نەبوایە، وەستابوو و شەڕی دەکرد، بەڵام سەلامەتی هاوڕێکەی لە پێشینە بوو. وە ونبوون ئێستا هەنگاوێکی زیرەک بوو.
  
  - باشە دایە، دواتر دەتبینمەوە. بێن مۆبایلەکەی داخست و شانی هەڵکێشا. "دایک".
  
  درەیک مینیەکەی ڕاکێشایە سەرەوە بۆ سەر جادە و لەناکاو لە نیوەی ڕێگاکەدا سوکانەکەی بەسەر چەمەکەی مانیکۆردا گرت. پێش ئەوەی ئۆتۆمبێلەکە بوەستێت، دەرگاکانیان بە فراوانی کردەوە و بازیان دا و بەرەو شەقامەکانی نزیک بەڕێکەوتن. تەنانەت پێش ئەوەی مۆندیۆش بێتە بەرچاو، لەگەڵ پاریسییە ناوخۆییەکان تێکەڵ بوون.
  
  بێن توانی شتێک بکاتە چەقۆ و چاوی لە درەیک چرپاند. "پاڵهوانهكهم".
  
  
  * * *
  
  
  لە کافێیەکی بچووکی ئینتەرنێتدا خۆیان حەشاردا لە تەنیشت شوێنێک بە ناوی هاریز نیویۆرک بار. ئەمە ژیرانەترین هەنگاو بوو بۆ درەیک. نادیار و هەرزان بوو، شوێنێک بوو کە دەیانتوانی درێژە بە لێکۆڵینەوەکانیان بدەن و بڕیار بدەن چی بکەن سەبارەت بە داگیرکارییە نزیکەکەی لۆڤەر بەبێ نیگەرانی و پچڕان.
  
  درەیک مافین و قاوە ئامادە کرد لە کاتێکدا بێن هاتە ژوورەوە. تا ئێستا درەیک هیچ پێکانێکی نەبووە، بەڵام پێشبینی کردووە کە بێن دەبێ کەمێک نیگەران بێت. ئەو سەربازەی لەناو ئەودا بوو هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە چۆن مامەڵەی لەگەڵدا بکات. هاوڕێکە زانی کە دەبێت قسە بکەن. بۆیە خواردن و خواردنەوەکانی بەرەو گەنجەکە پاڵنا و لە کۆشکێکی ئارامدا جێگیر بوو و چاوەکانی گرت.
  
  - چۆنیت لەگەڵ ئەم هەموو قسە قۆڕانە؟
  
  "نازانم". بێن ڕاستییەکەی وت. "هێشتا کاتم نەبووە درک بەو شتە بکەم."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "ئەمە باشە. باشە کاتێک ئەوە دەکەیت..." ئاماژەی بە کۆمپیوتەرەکە کرد. "چیت هەیە?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "گەڕامەوە بۆ هەمان ماڵپەڕی پێشوو. دۆزینەوەیەکی شوێنەواریی سەرسوڕهێنەر... نۆ پارچە... یادا، یادا، یادا... ئای بەڵێ - لەبارەی تیۆری پیلانگێڕی سەرنجڕاکێشی 'کۆتایی جیهان'ی ئۆدینم خوێندەوە."
  
  "و منیش وتم..."
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە شتێکی گەمژانە بوو. بەڵام مەرج نییە، مات. گوێ لەمە بگرە. وەک وتم ئەفسانەیەک هەیە و بۆ زۆر زمان وەرگێڕدراوە. نەک تەنها ئەوانەی سکاندیناڤیایی. پێدەچێت تەواو گشتگیر بێت، ئەمەش زۆر نائاساییە بۆ ئەو کۆڵبەرانەی کە لەم جۆرە شتانە دەکۆڵنەوە. لێرەدا دەوترێت ئەگەر هەرگیز لە کاتی ڕاگنارۆکدا نۆ پارچەی ئۆدین کۆبکرێنەوە، ئەوا ڕێگەی گۆڕی خوداوەندەکان دەکەنەوە. وە ئەگەر ئەم گۆڕە هەرگیز پیس بێت... باشە، گۆگرد و هەموو دۆزەخێک کە ئازاد کراوە تەنها سەرەتای کێشەکانمانە. سەرنج بدەن من وتم خوداکان؟"
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. "نەخێر. چۆن لێرەدا گۆڕی خوداوەندەکان هەبێت؟ هەرگیز بوونیان نەبووە، ڕاگنارۆک هەرگیز بوونی نەبووە. تەنها شوێنێکی نەرویجی بوو بۆ ئەرمەگدۆن".
  
  "بە تەواوی. وە چی ئەگەر بەڕاستی بوونی هەبووایە؟"
  
  "کەواتە بەهای دۆزینەوەیەکی لەم شێوەیە بیهێنە بەرچاوت."
  
  "گۆڕی خوداوەندەکان؟ لە هەموو شتێک زیاتر دەبوو. ئاتلانتیس. کامێلۆت. ئیدەن. ئەوان بە بەراورد بەم شتە هیچ نەدەبوون. کەواتە تۆ دەڵێیت قەڵغانی ئۆدین تەنها سەرەتایەکە؟"
  
  بێن سەری مافینەکەی گاز گرت. - پێموایە دەبینین. هێشتا هەشت پارچە ماوە بچینە سەریان، بۆیە ئەگەر دەست بکەن بە نەمان" هێواش وەستا. - دەزانی کارین مێشکی خێزانەکەیە و سیس حەز دەکات ئەم هەموو قسە قۆڕانەی ئینتەرنێت بزانێت. هەمووی بە پارچە پارچە بووە."
  
  - بێن، هەست بە تاوانباری تەواو دەکەم کە تۆ بەشدارم کردووە. وە بەڵێن دەدەم هیچت بەسەر نایەت، بەڵام ناتوانم کەسی تر لەم کارەدا بەشدار بکەم. درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. - پێم سەیرە بۆچی ئەڵمانییە نەفرەتییەکان ئێستا دەستیان بەم کارە کردووە. بێ گومان هەشت بەشەکەی تر ماوەیەکە بوونیان هەیە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەمتر لێکچوون لەگەڵ تۆپی پێدا. وە ئەوانیش هەیانە. ڕەنگە شتێکی تایبەت لە قەڵغانەکەدا هەبووبێت؟ شتێک لەو بارەیەوە وایکرد هەموو شتێکی تر شایانی ئەوە بێت".
  
  درەیک بیری هاتەوە کە وێنەی نزیک لە قەڵغانەکەی گرتبوو، بەڵام دەیانتوانی ئەو لێکۆڵینەوەیە بۆ دواتر ڕابگرن. پەنجەی لە شاشەکە دا. - لێرەدا هاتووە کە پەیکەری ئەسپی ئۆدین لە بەلەمێکی درێژی ڤایکینگەکاندا دۆزرایەوە، کە لە ڕاستیدا پێشانگای سەرەکی لۆڤەرە. زۆربەی خەڵک تەنانەت لەکاتی ڕۆیشتن بەناو لۆڤەردا سەرنجی پەیکەری ئەسپەکەیان نەدەدا".
  
  بێن بە دەنگی بەرز خوێندەوە: "بەلەمی درێژ. "ئەوە خۆی لە خۆیدا نهێنییەکە - لە دارەکان دروستکراوە کە پێش مێژووی ناسراوی ڤایکینگەکانن."
  
  درەیک بە گریانیەوە وتی: "هەروەک قەڵغانەکە.
  
  بێن زیاتر خوێندەوە: "لە دانیمارک دۆزرایەوە. ئاماژەی بە شاشەکە کرد: "وە لێرەدا ببینە، ئەمە سەرنجی لەسەر بەشەکانی تری ئۆدینە کە پێشتر باسم کرد؟ گورگەکان لە نیویۆرکن، باشترین پێشبینیش ئەوەیە کە ڕم لە ئۆپسالا لە سویددایە، کە لە جەستەی ئۆدین کەوتووە کاتێک لە درەختی جیهانەوە دابەزیوە".
  
  - کەواتە ئەوە پێنجە. درەیک لەسەر کورسییە ئارامەکەی پشتی بەست و قووتێک لە قاوەکەی خواردەوە. لە دەوروبەریان، کافێی ئینتەرنێت بە چالاکییە نزمەکانەوە دەنگی دەدا. شەقامەکانی دەرەوە پڕ بوون لە خەڵک کە بە زیگزاگدا بەناو ژیاندا دەڕۆیشتن.
  
  بێن بە دەمێکی پۆڵا لەدایک بووە و لە یەک قووتدا نیوەی قاوە گەرمەکەی خواردووەتەوە. ڕاپی کرد و وتی: "لێرە شتێکی تر هەیە". - خوایە من نازانم. ئاڵۆز دەردەکەوێت. دەربارەی شتێک بە ناوی ڤۆڵڤا. سیر مەبەستی چییە؟ "
  
  - ڕەنگە ناوی ئۆتۆمبێلەکەیان بە ناوی ئەوەوە ناوە.
  
  "گاڵتەئامێز. نەخێر، پێدەچێت ئۆدین ڤێلڤایەکی تایبەتی هەبووبێت، چاوەڕوان بن - ڕەنگە ئەمە ماوەیەک بخایەنێت."
  
  درەیک ئەوەندە سەرقاڵی گۆڕینی سەرنجەکانی بوو لە نێوان بێن و کۆمپیوتەر و ڕۆیشتنی زانیارییەکان و شەقامە سەرقاڵییەکەی دەرەوە کە هەستی بە نزیکبوونەوەی ژنەکە نەکرد تا ئەو کاتەی ڕاست لە تەنیشت مێزەکەیان وەستابوو.
  
  پێش ئەوەی بتوانێت بجوڵێت، دەستی بەرز کردەوە.
  
  بە لەهجەیەکی ئەمریکییەوە گوتی: کوڕان هەستن. "پێویسته قسهبكهین".
  
  
  پێنج
  
  
  
  پاریس، فەڕەنسا
  
  
  کێنێدی مۆر کاتێکی بەسەر برد بۆ هەڵسەنگاندنی ئەو دوو هاوسەرە.
  
  سەرەتا پێی وابوو کە هیچ زیانێکی نییە. دوای ماوەیەک، دوای شیکردنەوەی زمانی جەستەی ترسناک بەڵام یەکلاکەرەوەی گەنجەکە و ڕەفتاری چاودێرانەی گەنجە گەورەکە، گەیشتە ئەو ئەنجامەی کە کێشە و بارودۆخ و شەیتان ئەو دووانەیان کێشاوەتە ناو سێیەمێکی ناپیرۆزی مەترسییەوە.
  
  ئەو لێرە پۆلیس نەبوو. بەڵام ئەو پۆلیس بوو لە نیویۆرک و گەورەبوون لەم دوورگە تاڕادەیەک بچووکەدا کە تاوەرە کۆنکرێتییە گەورەکانی هەبوو، ئاسان نەبوو. چاوی پۆلیست هەبوو پێش ئەوەی بزانیت چارەنووسی تۆیە بچیتە ناو پۆلیسی نیویۆرکەوە. دواتر وردتر بوویتەوە و دووبارە حیسابت کردەوە، بەڵام هەمیشە ئەو چاوانەت هەبوو. ئەو نیگایە سەخت و حیسابکردنە.
  
  تەنانەت لە پشوویشدا بە تاڵیی بیری دەکردەوە.
  
  دوای کاتژمێرێک لە قووتدانی قاوە و بەبێ ئامانج گەشتکردن بە ئاودا، نەیتوانی خۆی بپارێزێت. لەوانەیە لە پشوودا بووبێت- کە بۆی باشتر بوو لە پشوویەکی زۆرەملێ- بەڵام ئەوە بەو مانایە نەبوو کە پۆلیسەکەی ناو ئەو بە سادەیی خێراتر وازی لێهێنابێت لەوەی کە بەریتانییەکە لە یەکەم شەوی خۆیدا لە ڤێگاس وازی لە فەزیلەتەکەی هێناوە.
  
  بە پەلە ڕۆیشت بۆ سەر مێزەکەیان. پشوویەکی زۆرەملێ، جارێکی تر بیری کردەوە. ئەمەش کاری بەناوبانگی NYPD ی خستە ڕوانگەیەکی باشەوە.
  
  کابرا گەورەکە بە خێرایی هەڵسەنگاندنی بۆ کرد و ئانتێنەکانی بەرزکردەوە. خێراتر لەوەی کە هێزێکی دەریایی ئەمریکی هەڵسەنگاندنی بۆ خانەیەکی قەحبەخانەی بانکۆک بکات، هەڵسەنگاندنی بۆ کرد.
  
  بە چەکداماڵینەوە گوتی: "کوڕەکان هەستن. "پێویسته قسهبكهین".
  
  "ئەمریکی؟" کابرا گەورەکە بە ئاماژەیەک بە سەرسوڕمانەوە وتی. "چیت دەوێت?"
  
  ئەویش پشتگوێی خست. - باشە منداڵەکەم؟ قەڵغانەکەی هەڵکرد. "من پۆلیسم." ئێستا ڕاستگۆ دەبیت لەگەڵم".
  
  کابرا گەورەکە یەکسەر کلیکی کرد و بە ئاسوودەیی زەردەخەنەی کرد، ئەمەش سەیر بوو. ئەوی تریان لە سەرلێشێواویدا چاوی ترپاند.
  
  "ئە?" - پرسیم.
  
  ئەفسەری پۆلیسی کێنێدی فشاری خستە سەر ئەو پرسە. - بە ئارەزووی خۆت لێرەیت؟ ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیری لێبکاتەوە کە لە نزیکیان بێت.
  
  کابرا گەنجەکە خەمگین دەرکەوت. "باشە، گەشتکردن باشە، بەڵام سێکسی زبر زۆر خۆش نییە."
  
  کابرا گەورەکە بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر سوپاسگوزار دەرکەوت. "باوهرم پێ بکه. لێرەدا هیچ کێشەیەک نییە. باشە بزانین هەندێک لە کۆمەڵگەی جێبەجێکردنی یاسا هێشتا ڕێز لەم کارە دەگرن. من مات درەیکم".
  
  دەستی درێژ کرد.
  
  کێنێدی ئەمەی پشتگوێ خست، هێشتا قەناعەتی پێی نەبوو. مێشکی بەو دەستەواژەیە گیر بوو، هێشتا ڕێزی لە کارەکە دەگرت و مانگی ڕابردووش بەناودا ڕۆیشت. لە شوێنێکدا وەستان کە هەمیشە دەوستان. لە کالێب. لەسەر قوربانییە دڕندەکانی. بۆ ئازادکردنی بەبێ مەرج.
  
  ئەگەر تەنیا.
  
  "باشە...سوپاس، پێشبینی دەکەم."
  
  - کەواتە، تۆ پۆلیسێکی نیویۆرکیت؟ " گەنجەکە بە برۆکانی بەرزبووەوە تەواوکەری نوانسەکەی بوو، کە ئاراستەی پیاوە گەورەکەی دەکرد.
  
  "نەفرەت لە فێڵبازی." مات درەیک بە سوکی پێکەنی. وا دیار بوو متمانەی بەخۆی هەبوو و هەرچەندە بە ئاسوودەیی دانیشتبوو، بەڵام کێنێدی دەیتوانی بزانێت کە لە چرکەیەکدا توانای کاردانەوەی هەیە. وە شێوازی سکانکردنی بەردەوامی دەوروبەرەکەی وای لێکرد بیر لە پۆلیسێک بکاتەوە. یان سوپا.
  
  سەری لە سەری خۆی دانا و پێی وابوو ئایا دەبێ خۆی بانگهێشت بکات بۆ ئەوەی دابنیشێت.
  
  درەیک ئاماژەی بە کورسییەکی بەتاڵ کرد لە کاتێکدا دەرچەیەکی ڕوونی بۆ بەجێهێشت. - وە بە ئەدەبیش. بیستوومە خەڵکی نیویۆرک متمانەیان بەخۆترین کەسن لە جیهاندا".
  
  کابرا چاوەکانی بڕیقاند و وتی: "مات!"
  
  "ئەگەر بە متمانەی زۆر مەبەستت خۆپەرست و خۆبەزلزانە، منیش ئەوەم بیستووە." کێنێدی خۆی خستە ناو کۆشکەکە و هەستی بە کەمێک نائاسایی کرد. - پاشان هاتمە پاریس و فەرەنسییەکانم ناسی.
  
  "له پشوودان دا?"
  
  "ئەوەیە کە پێیان وتم."
  
  کابرا پێداگری نەکرد، بە سادەیی دەستی درێژ کردەوە. - من هێشتا مات درەیکم. وە ئەمە جێگەی نیشتەجێبوونمە، بێن."
  
  - سڵاو، من کێنێدیم. گوێم لە قسەکانی تۆ بوو، لانیکەم مانشێتەکان، دەترسم. ئەمەیە کە سەرسامی کردم. وە ئەی گورگەکان لە نیویۆرک؟" برۆکانی بەرز کردەوە و تەقلیدی بێنی کرد.
  
  "یەک". درەیک بە وردی لێی کۆڵیەوە، چاوەڕێی کاردانەوە بوو. - هیچ لەبارەی ئەوەوە دەزانیت؟
  
  - ئەو باوکی تۆر بوو، نەخێر؟ دەزانی، لە کۆمیکەکانی مارڤێڵدا."
  
  "ئەو لە هەموو هەواڵەکاندایە." بێن سەری لە کۆمپیوتەرەکە دانا.
  
  "من لەم دواییانەدا هەوڵم داوە لە مانشێتەکان دوور بکەومەتەوە." قسەکانی کێنێدی بە خێرایی هاتن، گرژ بوون لە ئازار و نائومێدی. ساتێک تێپەڕی تا بتوانێت بەردەوام بێت. "کەواتە، زۆر نییە. تەنها بەسە."
  
  "دەنگ دەدات کە تۆ چەند دانەیەکیان دروست کردووە."
  
  "زیاتر لە باشی بۆ پیشەکەم." گەڕایەوە و پاشان لە پەنجەرە پیسەکانی کافێیەکەوە سەیری دەرەوەی شەقامەکەی کرد.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک بەدوای نیگاکانیدا ڕۆیشت و پێی وابوو ئایا دەبێت پاڵ بەوەوە بنێت و چاوەکانی لەگەڵ چاوەکانی یەکێک لە دزەکانی پێشوودا یەکتریان بینی کە لە شووشەکەوە سەیری دەکرد.
  
  "گەواد." ئەم کوڕانە لە سەنتەری پەیوەندی هیندی خۆڕاگرترن".
  
  دەموچاوی کابرا بە ناسینەوە ڕووناک بووەوە کاتێک درەیک جووڵەی کرد، بەڵام ئێستا درەیک بڕیاریدا کە چیتر پێویستی بە گێلکردن نییە. دەستکێشەکان بەڕاستی کوژانەوە و کاپتنی SAS گەڕایەوە. بە خێرایی جووڵەی کرد، یەکێک لە کورسییەکانی گرت و بە کەوتنەخوارەوەیەکی ترسناکەوە لە پەنجەرەکەوە فڕێیدایە دەرەوە. ئەڵمانییەکە فڕیەوە و وەک گۆشتی مردوو لەسەر شەقامەکە داڕما.
  
  درەیک دەستی بۆ بێن برد بۆ لایەک. لەکاتی ڕاکردندا هاوارێکی بۆ کێنێدی کرد و وتی: "وەرە لەگەڵمان یان نا". "بەڵام لە ڕێگام دوور بکەوەرەوە."
  
  بە خێرایی بەرەو دەرگاکە ڕۆیشت و کردەوە و وەستا لە ئەگەری تەقەکردن. پاریسییە شۆکەکان لە دەوروبەری وەستابوون. گەشتیاران بە هەموو ئاراستەکاندا ڕایانکرد. درەیک چاوێکی گەڕانی بە درێژایی شەقامەکەدا کرد.
  
  "خۆکوشتن". ئەویش کۆترێکی کردە دواوە.
  
  "درگای دواوە". دەستی لە شانی بێن دا و بەرەو کەوانتەرەکە ڕۆیشتن. کێنێدی هێشتا نەدەبوو بجوڵێت، بەڵام پێویستی بە عەقڵی شیکاریی ئەفسەرێکی پۆلیس نەبوو تا بزانێت ئەم کەسانە تووشی کێشەی ڕاستەقینە بوون.
  
  - من تۆ دادەپۆشم.
  
  درەیک بە فرۆشیارە ترساوەکەدا تێپەڕی و ڕۆیشت بۆ ناو کۆلێژێکی تاریک کە سندوقی قاوە و شەکر و دارەکانی تێکەڵکردنی تێدابوو. لە کۆتاییدا دەربازبوونێکی ئاگرکوژێنەوە هەبوو. درەیک بەر بارەکە کەوت، پاشان بە وریاییەوە سەیری دەرەوەی کرد. خۆری پاشنیوەڕۆ چاوەکانی سووتاند، بەڵام کەنار دەریاکە ڕوون بوو. کە بۆ ئەو بەو مانایە بوو کە تەنها یەک دوژمن لەوێ دەرەوە لە شوێنێکدا هەبوو.
  
  درەیک ئاماژەی بە ئەوانی دیکە کرد کە چاوەڕێ بکەن، پاشان بە مەبەست بەرەو ئەڵمانی چاوەڕوانکراو ڕۆیشت. خۆی لە لێدانی پیاوەکە نەپاراست، بەڵکو بە توندی بردییە ناو تۆڕی خۆرەوە بەبێ ئەوەی لەرزۆک بێت. ئەو شۆکەی لەسەر دەموچاوی بەرامبەرەکەی بوو، دڵخۆشییەکی خێرا بۆی هێنا.
  
  "کۆرەکان ئامانجیان پلێکسوسە." چرپەی کرد. ئەزموون فێری کردبوو کە پیاوێکی ڕاهێنراو یەکێک لە خاڵە فشارە دیارەکانی جەستەی لێدەدات و وەستا بۆ ئەوەی کاریگەری هەبێت، بۆیە درەیک ئازارەکەی هاوبەش کرد - وەک ئەوەی بێکۆتایی فێری کردبوو - و پاڵ بەوەوە دەنێت. لوتی کابراکەی شکاند و چەناگەی شکاند و نزیک بوو بە دوو لێدان ملی ببڕێت، پاشان بەبێ ئەوەی هەنگاوەکانی بشکێنێت، لەسەر شەقامەکە بە پەرش و بڵاوی بەجێی هێشت. ئەوانی تریشی بۆ پێشەوە برد.
  
  کافێەکەیان بەجێهێشت و سەیری دەوروبەریان کرد.
  
  کێنێدی وتی: هۆتێلەکەم سێ بلۆک لێرەوە دوورە.
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. - نەفرەت لە فێنک. بڕۆ."
  
  
  شەش
  
  
  
  پاریس، فەڕەنسا
  
  
  دوای خولەکێک بێن وتی: "چاوەڕوان بە."
  
  - مەڵێ پێویستە بچیتە حەمام هاوڕێ، یان ناچار دەبین دایبیت بۆ بکڕین.
  
  کێنێدی پێکەنینەکەی شاردەوە کاتێک بێن سوور بووەوە.
  
  - دەزانم کاتی ئەوە هاتووە کە تۆ خەوی لێ بخەیت پیرە، بەڵام نزیکە کاتی ئەوە... ئم... سەردانی لۆڤەر بکەیت.
  
  نەفرەت، درەیک ئاگاداری کاتەکەی لەدەستدا. "قسەی بێمانا".
  
  "لە لۆڤەر؟"
  
  "سەبارەت بە نۆرە." درەیک دەستی بۆ تەکسییەکی تێپەڕاند. "کێنێدی، من ڕوونی دەکەمەوە."
  
  - هەست بە باشتر بوون دەکەیت. من پێشتر ئەمڕۆ چوومەتە لۆڤەر".
  
  "بۆ ئەمە نا..." بێن بە گەمژەییەوە وتی کاتێک سواری تاکسییەکە بوون. درەیک وشە سیحرەکەی گوت و ئۆتۆمبێلەکە بە خێرایی ڕۆیشت. گەشتەکە بە بێدەنگی ئەنجامدرا و دە خولەکی خایاند بە شەقامەکانی گیرخواردن لە هاتوچۆدا. شەقامەکان باشتر نەبوون کاتێک ئەو سێ کەسە هەوڵیان دا بە گەرمی بەدوایدا بگەڕێن بۆ مۆزەخانەکە.
  
  لەکاتی ڕۆیشتنیان، بێن کێنێدی هێنایە ئاراوە. - کەسێک قەڵغانی ئۆدین لە ئایسلەندا دۆزیەوە. کەسێک لە پێشانگای یۆرک دزیون، بە تەواوی نمایشە سەرسوڕهێنەرەکەی فرێی ڕۆیشتنی پشیلەی تێکداوە".
  
  - فرێی؟
  
  "دیزاینەری جل و بەرگ. ئایا تۆ خەڵکی نیویۆرک نیت؟"
  
  - من خەڵکی نیویۆرکم، بەڵام کەسێکی گەورەی مۆدە نیم. وە من هاندەری گەورەی ئەوە نیم کە بە کوێرەوەری ڕابکێشرێم بۆ ناو جۆرێک لە ململانێ. بەڕاستی لە ئێستادا پێویستم بە هیچ کێشەیەکی تر نییە".
  
  درەیک خەریک بوو بڵێت "دەرگایەک هەیە" بەڵام لە کۆتا چرکەدا خۆی ڕاگرت. پۆلیسێک دەتوانێت ئەمشەو بەهۆی چەندین هۆکارەوە سوودی هەبێت، بەتایبەتی لە ویلایەتە یەکگرتووەکانی ئەمریکاوە. کاتێک لە هەرەمی شووشەیی نزیک دەبوونەوە کە دەروازەی لۆڤەری دیاری کردبوو، وتی: "کێنێدی، ئەم کەسانە لانیکەم سێ جار هەوڵیان دا ئێمە بکوژن. من بەرپرسیارم لە دڵنیابوون لەوەی کە ئەمە ڕوونەدات. ئێستا پێویستمان بە زانیاری زیاترە سەبارەت بەوەی کە لێرەدا چی بە جەهەنەم دەگوزەرێت و بە هۆکارێکەوە ئەوان گرنگی بەو شتە دەدەن کە بێن بۆی دەرکەوتووە پێی دەوترێت 'نۆ پارچەی ئۆدین'. بەڕاستی نازانین بۆچی، بەڵام لێرەدا" ئاماژەی بە پشت هەرەمی شووشەییەکەدا کرد، "بەشی دووەمە."
  
  بێن وتی: "ئەمشەو دەیدزن"، پاشان زیادی کرد: "پێدەچێت."
  
  - وە ئەم گۆشەیەی نیویۆرک چییە؟
  
  - پارچەیەکی تری ئۆدین لەوێ نمایشکراوە. گورگەکان. لە مۆزەخانەی مێژووی سروشتی."
  
  درەیک لێکۆڵینەوەی لە نەخشەکە کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێدەچێت لۆڤەر بەزۆری کۆمەڵەکانی ڤایکینگ نمایش نەکات. ئەمەش بە کرێیە، وەک ئەوەی لە یۆرک. لێرەدا دەڵێت کە سەرنجڕاکێشترین شت بەلەمی درێژی ڤایکینگەکانە کە یەکێکە لە باشترین بەلەمەکانی کە تا ئێستا دۆزراونەتەوە و ناوبانگە بەدناوەکەی."
  
  "ئه مه واتای چیه?" کێنێدی وەکو کانییەک لە بەرامبەر زریانێکدا لە لوتکەی پلیکانەکاندا وەستابوو، کاتێک چەندین جووت پێ بە دەوریدا دەڕۆیشتن.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناتەواوییەک کە بە تەمەنی ئەوەوە نوێنەرایەتی دەکرێت. ئەمەش پێش مێژووی ڤایکینگەکانە".
  
  - باشە، ئەوە شتێکی سەرنجڕاکێشە.
  
  "دەزانم. لە نهۆمی خوارەوەی باڵەکەی دێنۆن نمایشکراون، لە تەنیشت هەندێک میسری... ئۆپتیک... بەتلیمایک... قسەی بێمانا. .قسە...هیچ شتێک نییە. لێرەدا شتەکە هەیە".
  
  کۆریدۆرە فراوان و پۆلێشراوەکان بە دەوری خۆیاندا دەدرەوشایەوە کاتێک تێکەڵ بە خەڵکەکە دەبوون. خەڵکی ناوچەکە و گەشتیارانی هەموو تەمەنەکان ئەو شوێنە کۆنە گەورەیەیان پڕکردەوە و بە درێژایی ڕۆژەکە ژیانیان پێبەخشی. مرۆڤ تەنیا دەیتوانی پێشبینی سروشتی گۆڕ و ترسناکەکەی بکات لە شەودا.
  
  لەو ساتەدا، هاوارێکی کەڕکەر هاتە ئاراوە، وەک ئەوەی دیوارێکی کۆنکرێتی دەڕووخێت. هەموویان وەستان. درەیک ڕووی لە بێن کرد.
  
  - لێرە چاوەڕوان بە بێن. نیو سەعاتمان پێ بدە. ئێمە دەتدۆزینەوە". هێواش وەستا، پاشان زیادی کرد: "ئەگەر چۆڵیان کرد، ئەوا تا دەتوانن لە هەرەمی شووشە نزیک بن".
  
  چاوەڕێی وەڵام نەدەکرد. بێن بە تەواوی ئاگاداری مەترسییەکە بوو. درەیک سەیری دەکرد کە مۆبایلەکەی دەرهێنا و ژمارەیەکی لە پەیوەندی خێرادا پەیوەندی کرد. دەبووە دایکم، یان باوک، یان خوشک. ئاماژەی بە کێنێدی کرد و بە وریاییەوە لە پلیکانەی خولگەیی دابەزین بۆ نهۆمی خوارەوە. لەگەڵ بەرەو ئەو هۆڵەی کە پێشانگای ڤایکینگەکانی تێدابوو، خەڵک دەستیان کرد بە ڕاکردن. هەورێکی ئەستوور لە پشتیانەوە دەسوڕایەوە.
  
  "ڕاکردن!" ئەو کابرایەی لە مۆدێلی هۆلیستەر دەچوو هاوارێکی کرد. - لەناوەوە کوڕانێک هەن کە دەمانچەیان هەیە!"
  
  درەیک لەبەردەم دەرگاکە وەستا و مەترسی ئەوەی کرد کە سەیرێکی ناوەوەی بکات. بە ئاژاوەیەکی تەواوەوە بەرەوڕووی بووەوە. دیمەنێک لە فیلمێکی ئەکشنی مایکل بەی، تەنها سەیرتر. هەشت کوڕی ژمارد کە یەکپۆشی کامۆفلاجیان لەبەردا بوو، دەمامکی دەموچاو و دۆشکەیان لەبەردا بوو، سەرکەوتنە ناو گەورەترین بەلەمی درێژی ڤایکینگ کە تا ئێستا بینیبێتی. لە پشتیانەوە، لە کردەوەیەکی بێباکی باوەڕپێنەکراودا، کونێکی جگەرەکێشان تەقێنرابووەوە بۆ دیواری مۆزەخانەکە.
  
  ئەم کوڕانە شێت بوون. ئەوەی لێواری خۆیان پێبەخشی ئەوە بوو کە ڕاستەوخۆیەکی شۆککەری کۆنەپەرستییان هەبوو. تەقاندنەوەی دەروازەکانی چوونە ژوورەوەی بیناکان و تەقاندنی موشەک بەسەر قەرەباڵغیدا، پێدەچوو نۆرمێکی ئەوان بێت. سەیر نییە پێشتر لە هەموو پاریسدا بەدوای بێن و ئەودا ڕۆیشتن. ڕەنگە ڕاوکردنی ئۆتۆمبێل تەنها کات بەسەربردنی پێش خەوتنیان بووبێت.
  
  کێنێدی دەستی خستە سەر شانی و سەیری دەوروبەری کرد. "خواوەند".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، دەیسەلمێنێت کە ئێمە لەسەر ڕێگای ڕاستداین. ئێستا تەنها پێویستە لە فەرماندەکەیان نزیک ببینەوە".
  
  - من ناچمە هیچ شوێنێک لە نزیک هیچ کام لەم گەمژانە. " بە لەهجەیەکی ئینگلیزییەکی سەرسوڕهێنەر باش سوێندی خوارد.
  
  "قشت. بەڵام دەبێت ڕێگەیەک بدۆزمەوە بۆ ئەوەی لە لیستی گەوادەکانیان دەرمانبهێنم".
  
  درەیک سەرنجی دا کە خەڵکی مەدەنی زیاتر بەرەو دەرچوونەکە ڕادەکەن. ئەڵمانییەکان تەنانەت چاودێرییان نەدەکرد، تەنیا بە متمانەوە پلانەکەیان جێبەجێ کرد.
  
  "با". درەیک لە چوارچێوەی دەرگاکەدا خۆی خستە ژوورەوە. ئەوان پێشانگاکانی دەوروبەریان بەکارهێنا بۆ داپۆشینی و ڕێگەی خۆیان تا ئەو جێگایەی کە سەلامەت بوو لە بیستن نزیک بووەوە.
  
  "لێدان دیخ!" کەسێک بە پێداگرییەوە هاوارێکی کرد.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "شتێک دەربارەی 'پەلەکردن'. درەیک وتی. - گەوادەکانی خوێناوی دەبێت بە خێرایی مامەڵە بکەن. دەبێت لۆڤەر لە لیستی وەڵامەکانی فەرەنسیدا لە پلەی یەکەمدا بێت".
  
  یەکێک لە ئەڵمانییەکان شتێکی تری هاوار کرد و تەختەیەکی بەردی بە قەبارەی سینییەکی ئێوارە هەڵگرت. قورس دەرکەوتن. سەربازەکە دوو کەسی دیکەی بانگ کرد بۆ ئەوەی یارمەتی دابەزاندنی لە بەلەم درێژەکە بدەن.
  
  درەیک کۆمێنتێکی کرد و وتی: بەڕوونی SAS نییە.
  
  کێنێدی ئاماژەی بەوەدا: "یان ئەمریکی". "پێشتر کابرایەکی مارینیم هەبوو کە دەیتوانی ئەم شتە بچووکە لە ژێر پێستی پێشەوەیدا بچەسپێنێت."
  
  درەیک کەمێک خنکا. "وێنهیهكی باشه. سوپاس بۆ بەشداریکردنتان. سەیرکردن." سەری بەرەو ئەو دەرگایەی دیوارەکە هەڵواسی کە تازە پیاوێکی دەمامکدار کە هەموو جلێکی سپی لەبەردا بوو دەرکەوتبوو.
  
  - هەمان ئەو کابرایەی کە لە یۆرک قەڵغانی دزی. ئەگەر."
  
  پیاوەکە بۆ ماوەیەکی کورت پەیکەرەکەی پشکنی، پاشان بە پەسەندکردنەوە سەری لە سەری خۆی دانا و ڕووی لە فەرماندەکەی کرد. "کاتییەتی بۆ..."
  
  لە دەرەوە تەقە دەنگی لێدا. ئەڵمانییەکان بۆ یەک چرکە بەستوو بوون، دیار بوو بە سەرلێشێواوییەوە سەیری یەکتریان دەکرد. پاشان ژوورەکە پڕ بوو لە فیشەک و هەمووان بۆ داپۆشینی کۆتر بوون.
  
  پیاوانی دەمامکدار زیاتر لە دەرگای چوونە ژوورەوەی کە بەم دواییە تەقێندرایەوە دەرکەوتن. هێزێکی نوێ، جل و بەرگی جیاواز لە ئەڵمانییەکان.
  
  درەیک بیری کردەوە: پۆلیسی فەرەنسا؟
  
  یەکێک لە ئەڵمانییەکان بە سووکایەتییەوە هاوارێکی کرد: "کەنەداییەکان!" "کوشتن! کوشتن!"
  
  درەیک گوێچکەکانی داپۆشی کاتێک دەیان دۆشکە لە یەک کاتدا تەقەیان دەکرد. فیشەک لە جەستەی مرۆڤێکەوە، لە پێشانگایەکی دارەوە، لە دیوارێکی گچکەییەوە ڕیکۆشێت. شووشەکە شکا و پێشانگە بێ نرخەکان پارچە پارچە بوون و بە کەوتنە خوارەوە لەسەر زەوی. کێنێدی بە دەنگی بەرز سوێندی خوارد، کە درەیک دەستی کرد بە تێگەیشتن لەوەی کە بە تەواوی "زەوی تازە" نییە بۆ ئەو. - کوان فەرەنسییە گێلەکان، نەفرەت!
  
  درەیک هەستی بە سەرگێژخواردن کرد. کەنەدیەکان؟ئەوان لێرە چ جۆرە دۆزەخێکی پێچاوپێچن؟
  
  پێشانگای تەنیشتیان بە هەزار پارچە پارچە پارچە بوو. شووشە و پارچە دارەکان بەسەر پشتیاندا دەباری. درەیک دەستی کرد بە خۆخزاندنەوە و کێنێدی لەگەڵ خۆیدا ڕاکێشا. بەلەمی درێژ پڕ بوو لە سرکە. تا ئەم کاتە کەنەدیەکان پێشڕەوییان کردبوو بۆ ژوورەکە و چەند ئەڵمانییەک بە مردوویی یان بە چرچ و لۆچی پاڵکەوتبوون. لەکاتێکدا درەیک سەیری دەکرد، یەکێک لە کەنەدیەکان لە مەودای خاڵی سپی تەقەی لە سەری ئەڵمانییەکە کرد و مێشکی بەسەر گوڵدانێکی تەراکۆتای میسری کە تەمەنی ٣٠٠٠ ساڵەدا شکاند.
  
  "هیچ خۆشەویستییەک لەدەست ناچێت لە نێوان ڕاوچییە شێتەکانی شوێنەوارەکاندا." درەیک چاوی بڕییەوە. "وە هەموو ئەو کاتەی کە لە یاریکردنی تۆمب ڕەیدەر بەسەرم برد، ئەوە هەرگیز ڕووی نەدا."
  
  کێنێدی پارچە شووشەی لە قژی هەژاند و وتی: بەڵێ. "بەڵام ئەگەر لە ڕاستیدا یارییەکەت کردبێت، لەبری ئەوەی بۆ ماوەی حەڤدە کاتژمێر چاوت لە کەرەکەی بێت، لەوانەیە لە ڕاستیدا بزانیت چی ڕوودەدات."
  
  "فۆرتێی بێن. هی من نییە. یاریکردن، واتە". مەترسی ئەوەی کرد کە چاوێک بەرەو سەرەوە بخشێنێتەوە.
  
  یەکێک لە ئەڵمانییەکان هەوڵیدا هەڵبێت. ڕاستەوخۆ بەرەو درەیک ڕایکرد بەبێ ئەوەی هەستی پێبکات، پاشان بە سەرسوڕمانەوە بازێکی دا کاتێک ڕێگاکەی گیرا. دەمانچەکەی بەرز کردەوە و گوتی: "بیوێگن!"
  
  - بەڵێ، هی تۆش. درەیک دەستەکانی بەرز کردەوە.
  
  پەنجەی پیاوەکە لەسەر چەقۆکە گرژ بوو.
  
  کێنێدی جوڵەیەکی لەناکاوی بۆ لایەک ئەنجامدا و بووە هۆی ئەوەی سەرنجی ئەڵمانییەکە لەرزین. درەیک نزیک بووەوە و ئەژنۆی لە دەموچاویدا دا. مشتەکە بە سەری درەیکدا وەرگەڕا، بەڵام ئەویش لای خۆیەوە ڕۆیشت و لە هەمان کاتدا بە ئەژنۆی سەربازەکەدا دا. هاوارەکە بەزەحمەت دەنگی شکاندنی ئێسکی داپۆشی. درەیک لە چرکەیەکدا لەسەری بوو، ئەژنۆکانی بە توندی فشاریان خستە سەر سنگی بەرزبووەوە. بە جوڵەیەکی خێرا دەمامکی سەربازەکەی دڕاند.
  
  وە خرۆشی. - ئەه. نازانم بەڕاستی چاوەڕوانی چیم دەکرد".
  
  قژکاڵ. چاوشین. تایبەتمەندییەکی ڕەق و ڕەق و ڕەق و ڕەق و ڕەق و ڕەق و ڕەقی دەموچاو. دەربڕینی دەموچاوی سەرلێشێواو.
  
  "دواتر". درەیک بە خنکاندنێک بێهۆشی کرد، متمانەی بە کێنێدی هەبوو کە چاودێری هاوڕێکانی بکات. کاتێک درەیک سەری بەرز کردەوە، شەڕەکە بەردەوام بوو. لەو ساتەدا ئەڵمانییەکی دیکە بە دەوری پێشانگای کەوتوودا ڕۆیشت. درەیک شانی خستیە لایەک و کێنێدی لە پەیوەندی خۆردا ئەژنۆی دا. ئەم پیاوە خێراتر لە تیپی کوڕە نوێیەکەی لە ئێکس فاکتەر وازی هێنا.
  
  ئێستا یەکێک لە کەنەدیەکان پەیکەری ئۆدین لە پەنجە مردوو و خوێناویەکانی دوژمنەکەی دوور دەخستەوە. ئەڵمانییەکی دیکە لە لایەکەوە بوو و لە لایەکەوە هێرشی کردە سەری، بەڵام ئەو کەنەدییە باش بوو، سێ لێدانی کوشندەی پێچاند و نیشتەوە، پاشان جەستە لاوازەکەی فڕێدایە سەر شانی و دەیخستە سەر زەوی. ئەو کەنەدییە سێ جار لە مەودای نزیکەوە تەقەی کرد بۆ ئەوەی زیاتر قەناعەت پێبکات، پاشان بەردەوام بوو لە ڕاکێشانی پەیکەرەکە بەرەو دەرچوون. تەنانەت درەیکیش سەرسام بوو. کاتێک کەنەدییەکە گەیشتە لای هەڤاڵەکانی، هاواریان کرد و تەقەیان لێکردن پێش ئەوەی بەناو داروپەردووی هێشتا جگەرەکێشراودا پاشەکشە بکەن.
  
  "ئۆپسالا!"، کەنەدییە پلە یەکەکە دەستی کرد بە گریان و مشتێکی بەرزکردەوە بۆ ئەڵمانییە ڕزگاربووەکان. درەیک لەو تاکە وشەیەدا خۆبەزلزانین و سەرپێچی و وروژاندنی گرت. ئەوەی جێگەی سەرسوڕمانە دەنگەکە مێینەیە.
  
  پاشان ژنەکە وەستا و دەمامکەکەی لابرد وەک ئاماژەیەکی سووکایەتی ڕەها. دیسانەوە بە ئەڵمانییەکان گریاو: "ئۆپسالا!" "لەوێ بە!"
  
  درەیک ئەگەر پێشتر لەسەر ئەژنۆی نەبووایە، دەلەرزی. پێی وابوو فیشەکێک لێی داوە، شۆکەکە بەم شێوەیە بوو. ئەو ئەم بەناو کەنەدییەی ناسیەوە. ئەو باش دەیناسی. ئەوە ئەلیسیا مایڵز بوو کە خەڵکی لەندەنی بوو و پێشتر هاوتای ئەو بوو لە SRT.
  
  کۆمپانیایەکی نهێنی لەناو SAS.
  
  لێدوانەکەی پێشووی وێڵز یادەوەرییە کۆنەکانی هێنایە ئاراوە کە دەبێ لە مێژووی خەرجییەکانی سیاسەتمەدارێک قووڵتر بە نێژراو بمێننەوە. تۆ زیاتر بوویت لە SAS. بۆچی دەتەوێت لەبیری بکەیت؟
  
  بەهۆی ئەوەی ئێمە کردمان.
  
  ئەلیسیا مایڵز یەکێک بوو لە باشترین سەربازەکان کە تا ئێستا بینیبێتی. ژنانی ناو هێزە تایبەتەکان دەبوو لە پیاوان باشتر بن بۆ ئەوەی نیوەی دووری خۆیان بەدەست بهێنن. وە ئەلیسیا ڕاستەوخۆ بەرزبووەوە بۆ لوتکە.
  
  چی دەکرد بۆ ئەوەی بەشدار بێت لە هەموو ئەمانەدا، و وەک کەسێکی خۆپەرست دەنگ بدات، کە ئەو دەیزانی بە دڵنیاییەوە بەشدار نییە؟ تەنها یەک شت هەبوو کە ئەلیسیا پاڵنەر بوو: پارە.
  
  ڕەنگە هەر بۆیەش بۆ کەنەدیەکان کار بکات؟
  
  درەیک دەستی کرد بە خۆخزاندن بەرەو دەرچوونی ڕاستەقینەی ژوورەکە. "بۆیە لەبری ئەوەی لە لیستی کوشتن بمانسڕێتەوە و دوژمنەکانمان ئاشکرا بکەین، ئێستا دوژمنی زیاترمان هەیە، و هیچمان بەدەست نەهێناوە جگە لەوەی خۆمان زیاتر سەرلێشێواو بکەین."
  
  کێنێدی کە لە پشتیەوە دەخزێت، زیادی کرد: "ژیانم... بە دوو وشەی نەفرەتی."
  
  
  حەوت
  
  
  
  پاریس، فەڕەنسا
  
  
  ژووری هۆتێلەکەی کێنێدی کەمێک باشتر بوو لەوەی کە درەیک و بێن یەک دوو کاتژمێر تێیدا بەسەر برد.
  
  درەیک بە گریانیەوە وتی: "پێموابوو هەموو ئێوەی پۆلیس شکاون" و خاڵەکانی چوونە ژوورەوە و دەرچوونەکانی پشکنی.
  
  "ئێمە. بەڵام کاتێک کاتەکانی پشووەکەت بە شێوەیەکی بنەڕەتی بۆ ماوەی دە ساڵ بوونی نییە، ئەوا من پێشبینی دەکەم ئەژمێری چێککردنەکەت دەست بە پڕبوونەوە بکات."
  
  "ئەمە لاپتۆپە؟" بێن پێش ئەوەی وەڵامی پرسیارە ڕیتۆریکییەکە بدرێتەوە، گەیشتە دەستی. دوای ئەوەی مۆزەخانەکەیان بەجێهێشتووە، بینییان لە نزیک هەرەمی شووشەییەکە خۆی حەشارداوە، وەک دوو گەشتیارێکی تری ترساو مامەڵەی کردووە، زۆر ترساوە و هیچ وردەکارییەکی لەبیربێت.
  
  "بۆچی ئەوەی دەیزانین بە فەرەنسییەکان ناڵێین؟" کێنێدی پرسی کاتێک بێن لاپتۆپەکەی کردەوە.
  
  درەیک بە پێکەنینەوە وتی: چونکە ئەوان فەرەنسین، پاشان جدی بوو کاتێک کەس بەشداری نەکرد. لەسەر لێواری جێگاکەی کێنێدی دانیشت و سەیری کارەکانی هاوڕێکەی دەکرد. "ببوورە. فەرەنسیەکان هیچ نازانن. ئێستا بەم شتەدا تێپەڕین لەگەڵ ئەوان خاومان دەکاتەوە. وە پێم وایە کات پرسێکە. پێویستە پەیوەندی بە سویدییەکانەوە بکەین".
  
  "کەسێک لە دەزگای نهێنی سوید دەناسیت؟" کێنێدی برۆیەکی بەرز کردەوە.
  
  "نەخێر. بەڵام پێویستە پەیوەندی بە فەرماندە کۆنەکەمەوە بکەم".
  
  - کەی ساست بەجێهێشت؟
  
  "تۆ هەرگیز لە SAS بەجێهێشتووە." کاتێک بێن سەری بەرز کردەوە، زیادی کرد: "بە شێوەیەکی مەجازی."
  
  واتە: سێ سەر دەبێ لە دوو سەر باشتر بن. بێن بۆ چرکەیەک سەیری کێنێدی کرد. "چی ئەگەر هێشتا لە بازرگانیدا بیت؟"
  
  سەری سووکێکی کەم. قژی کێنێدی کەوتە ناو چاوەکانی و خولەکێکی خایاند تا پاڵی نایەوە بۆ دواوە. "تێدەگەم کە ئۆدین نۆ بەشی هەیە، بۆیە یەکەم پرسیارم ئەوەیە بۆ؟ پرسیاری دووەم ئەوەیە چییە؟"
  
  "ئێمە تەنها لە کافێیەکدا خەریکی دۆزینەوەی ئەوە بووین." بێن بە تووڕەییەوە پەنجەی لە کیبۆردەکە دا. - ئەفسانەیەک هەیە، کە کاک کراستی لێرەدا پووچەڵ دەکاتەوە، کە بانگەشەی ئەوە دەکات کە گۆڕێکی ڕاستەقینەی خوداوەندەکان هەیە - بە واتایەکی ڕەسەن، ئەو شوێنەی کە هەموو خوداوەندە کۆنەکان تێیدا نێژراون. وە ئەمە تەنها ئەفسانەیەکی کۆن نییە؛ ژمارەیەک زانا باسیان لەوە کردووە، و چەندین توێژینەوە بەدرێژایی ساڵان بڵاوکراونەتەوە. کێشەکە ئەوەیە" بێن چاوەکانی دەشۆرد و وتی، "خوێندنەوەی قورسە. زاناکان بە زمانی پڕۆزایکیان ناوبانگیان نییە".
  
  - پڕۆزایک؟ " کێنێدی بە زەردەخەنەوە دووبارەی کردەوە. - دەچیتە کۆلێژ؟
  
  درەیک بە مردوویی وتی: ئەو گۆرانیبێژی سەرەکییە لە گرووپەکەدا.
  
  کێنێدی برۆیەکی بەرز کردەوە. - کەواتە تۆ گۆڕی خوداکانت هەیە کە هەرگیز بوونی نەبووە. باشە. ئینجا چی?"
  
  - ئەگەر هەرگیز پیس بێت، جیهان لە ئاگردا دەخنکێت...هتد. وه هه روه ها."
  
  "من تێدەگەم. ئەی نۆ بەش؟
  
  واتە: باشە، بەهۆی ئەوەی لە سەردەمی ڕاگنارۆکدا کۆکراونەتەوە، ڕێگای گۆڕ نیشان دەدەن.
  
  - ڕاگنارۆک لە کوێیە؟
  
  درەیک بە لێدان لە فەرشەکە دا. - هێرینگێکی سووری دیکە. ئەمە شوێنەکە نییە. لە واقیعدا زنجیرەیەک ڕووداوە، شەڕێکی گەورەیە، جیهانێکە کە بە ڕژێمی ئاگر پاککراوەتەوە. كارهساتی سروشتی. زۆر بە باشی ئەرمەگدۆن."
  
  کێنێدی چاوەکانی بڕیقاندەوە. "بۆیە تەنانەت ڤایکینگە مردووەکانیش لە ئەپۆکالیپس دەترسان."
  
  درەیک سەیری خوارەوەی کرد، سەرنجی دا کە کۆپییەکی تازە بەڵام خراپ چرچ و لۆچی کتێبی یو ئێس ئەی تودەی لەسەر زەوییەکە بوو. بە دەوری مانشێتەکەدا پێچرابووەوە - 'بکوژی زنجیرەیی ئازادکراو داوای دوو کەسی دیکە دەکات'.
  
  ناخۆشە، بەڵام ئەوەندە نائاسایی نییە بۆ لاپەڕەی یەکەمی ڕۆژنامەیەک. ئەوەی وای لێکرد چاوێکی تر بکاتەوە، وەک ئەوەی چاوەکانی سوتابن، وێنەی کێنێدی بوو بە جلوبەرگی پۆلیسەوە لە دەقەکەدا. وە سەردێڕێکی بچووکتر لە تەنیشت وێنەکەیەوە - پۆلیسەکە دەشکێت - دەچێتە AWOL.
  
  مانشێتەکانی بەستەوە بە بوتڵی ڤۆدکای نزیکەی بەتاڵی سەر مێزی جلگۆڕین و ئازارشکێنەکانی سەر مێزی تەنیشت جێگاکە و نەبوونی جانتا و نەخشەی گەشتیاری و یادگاری و بەرنامەی گەشتەکە.
  
  گەمژەیی.
  
  کێنێدی وتی: کەواتە ئەم ئەڵمان و کەنەدیانە دەیانەوێت ئەم گۆڕە نەبووە بدۆزنەوە، ڕەنگە بۆ شکۆمەندی؟ بۆ ئەو سامانەی کە ڕەنگە بیهێنێت؟ وە بۆ ئەوەی ئەم کارە بکەن دەبێت نۆ پارچەی ئۆدین لە شوێنێکدا کۆبکەنەوە کە شوێنێک نییە. ڕاستە?"
  
  بێن ڕوخساری ڕوخساری ڕوخسار ڕوخسار بوو. "باشە گۆرانی گۆرانی نییە تا فشاری لەسەر ڤینێل نەکرێت" وەک باوکم دەیگوت، لە زمانی ئینگلیزیدا هێشتا کارێکی زۆرمان ماوە بیکەین.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە کشانییەکە. "
  
  - زیاتر لەوە دەچێت. بێن شاشەی لاپتۆپەکەی سوڕاند. "نۆ فیگەری ئۆدین بریتین لە چاو، گورگ، ڤالکیری، ئەسپ، قەڵغان و ڕم."
  
  درەیک ژمارەی کرد. "تەنها شەشیان هەیە، منداڵەکەم."
  
  "دوو چاو." دوو گورگ. دوو ڤالکیری. بەڵێ."
  
  - کامیان لە ئەپسەلایە؟ درەیک چاوی لە کێنێدی کرد.
  
  بێن بۆ ساتێک سکڕۆڵی کرد، پاشان وتی: لێرەدا دەڵێت کە ڕمەکە لای ئۆدین کون کردووە کاتێک بەڕۆژوو بووە لەکاتێکدا بە درەختی جیهان هەڵواسراوە، هەموو نهێنییە زۆرەکانی بۆ ڤۆڵڤاکەی ئاشکرا کردووە - بینەرەکەی. گوێ لە قسەیەکی تر بگرن: "لە تەنیشت پەرستگاکە لە ئوپسەڵا دارێکی زۆر گەورە هەیە کە لقەکانی بە شێوەیەکی بەرفراوان بڵاوبوونەتەوە، کە هەمیشە هەم لە زستان و هەم لە هاویندا سەوزن، ئەمە چ جۆرە دارێکە، کەس نازانێت، بەو پێیەی هیچ کەسێکی دیکە وەک ئەو درەختە نییە تا ئێستا دۆزرایەوە، تەمەنی سەدان ساڵە. ئاماژەیەکی دیکە - 'دارە پیرۆزەکە لە ئۆپسالا. یەکێک زۆرجار سەردانی ئەوێ دەکرد، لە تەنیشت خۆڵەمێشێکی زەبەلاح بە ناوی یگدراسیل، کە خەڵکی ناوچەکە بە پیرۆزی دەزانن. بەڵام ئێستا نەماوە.'
  
  زیاتر خوێندەوە: 'مێژوونووسانی سکاندیناڤیا لە مێژە گاملا ئوپسالایان بە یەکێک لە کۆنترین و گرنگترین شوێنەکانی مێژووی باکووری ئەوروپا دەزانن'.
  
  کێنێدی وتی: "وە هەمووی لەوێیە. "لە کوێ هەر کەسێک دەیتوانی بیدۆزێتەوە."
  
  بێن وتی: باشە، هەموو شتێک پێویستە بەیەکەوە ببەسترێتەوە. تواناکانم بە کەم مەزانن بیری بکەنەوە، من باشم لەو کارەی کە دەیکەم".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و دانپێدانانی. - ڕاستە باوەڕم پێ بکەن. لە ماوەی شەش مانگی ڕابردوودا یارمەتیم دەدات لە ڕێگەی فۆتۆگرافیمدا بگەڕێمەوە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە زۆرێک لە شیعر و داستانی مێژوویی جیاواز پارچە پارچە بکەیت. داستانەکە شیعرێکی ڤایکینگە لە سەرگەرمی بەرز. هەروەها شتێک هەیە بە ناوی ئێدای شیعریی، کە لەلایەن نەوەی ئەو کەسانەوە نووسراوە کە کەسانێکیان ناسیوە کە مێژوونووسانی ئەو سەردەمەیان ناسیوە. زانیاری زۆر لەوێ هەیە".
  
  "وە ئێمە هیچ لەبارەی ئەڵمانییەکانەوە نازانین. ئیتر باسی کەنەدیەکان ناکەم. یان بۆچی ئەلیسیا مایڵز-" مۆبایلی درەیک زەنگی لێدا. "ببورە... ها؟"
  
  "من".
  
  - سڵاو وێڵز.
  
  - سواری ببە، درەیک. وێڵز هەناسەیەکی هەڵمژی. "SGG هێزی تایبەتی سویدە و توخمەکانی سوپای سوید لە هەموو جیهان کشاونەتەوە."
  
  درەیک بۆ ساتێک بێدەنگ بوو. "تۆ سوعبەت ئەکەیت?"
  
  - من گاڵتە بە کار ناکەم درەیک. تەنها ئافرەتان".
  
  - پێشتر ئەمە ڕوویداوە؟
  
  - ئەوەندەی لەبیرمە، نەخێر.
  
  "ئایا ئاماژە بە هۆکارەکە دەکەن؟"
  
  - قسەی بێمانای ئاسایی، دەترسم. هیچ شتێکی کۆنکرێتی نییە".
  
  "ههر شتێکی دی، ههر شتێکی که?"
  
  ئاهێک هاتە خوارەوە. - درەیک، بەڕاستی تۆ قەرزاری هەندێک چیرۆکی مانگی ئایاریت، هاوڕێ. ئایا بێن هێشتا لەوێیە؟"
  
  - بەڵێ، وە ئەلیسیا مایڵزت لەبیرە؟
  
  "عیسا." کێ نەیدەکرد؟ ئایا ئەو لەگەڵ تۆدایە؟
  
  "لەڕاستیدا نەخێر. تازە نزیکەی کاتژمێرێک لەمەوبەر لە لۆڤەر تووشی بووم".
  
  دە چرکە بێدەنگی، پاشان: "ئایا ئەو بەشێک بوو لەم شتە؟ مەحاڵ." هەرگیز خیانەت لە گەلەکەی خۆی نەدەکرد".
  
  "ئێمە هەرگیز 'هی ئەو' نەبووین، یان وا دیارە."
  
  - سەیرکە درەیک، دەڵێی یارمەتی دزینی مۆزەخانەکەی داوە؟
  
  - ئەوە منم کاکە. ئەوە منم. درەیک بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشت و سەیری گڵۆپی ئۆتۆمبێلەکەی کرد کە لە خوارەوە دەچڕا. - هەرسکردنی قورسە، نەخێر؟ لەوانەیە بە بانگەوازە نوێیەکەی پارەی دەستکەوتبێت".
  
  لە پشتیەوە گوێی لە بێن و کێنێدی بوو کە تێبینییان لەسەر شوێنە ناسراو و نادیارەکانی نۆ پارچەی ئۆدین دەکرد.
  
  وێڵز هەناسەی قورسی دەدا. "ئەلیسیا بە گێلکردنی مایڵز! سواربوون لەگەڵ دوژمن؟ هەرگیز. بە هیچ شێوەیەک، درەیک."
  
  - دەموچاوی ئەوم بینی کاکە. ئەوە ئەو بوو".
  
  - عیسا لەناو عەرەبانەیەکدا. پلانت چییە؟"
  
  درەیک چاوەکانی داخست و سەری لەقاند. - ئیتر بەشێک نیم لە تیپەکە وێڵز، پلانم نییە، نەفرەت. نەدەبوو پێویستم بە پلانێک بێت".
  
  "دەزانم. من تیمێک کۆدەکەمەوە هاوڕێ، و لەم کۆتاییەوە دەست دەکەم بە گەڕان بەدوایدا. بەو شێوەیەی کە شتەکان دەڕۆن، ڕەنگە بمانەوێت هەندێک ستراتیژی گەورە دابڕێژین. لە پەیوەندیدا بمێنەرەوە ".
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. درەیک ڕووی کردە. هەردوو بێن و کێنێدی چاویان لێی بوو. گوتی: خەمت نەبێت. - من شێت نابم. چیت هەیە?"
  
  کێنێدی کەوچکێکی بەکارهێنا بۆ شکاندنی چەند لاپەڕەیەک کاغەز، کە بە کورتەنووسی پۆلیس داپۆشیبوو. "سپێر - ئوپسالا. گورگەکان - نیویۆرک. دوای ئەوە، بچووکترین ئیشارەت نەبوو".
  
  درەیک پێش ئەوەی خۆی بوەستێنێت بە توندی وتی: "هەموومان وەک ئەوە قسە ناکەین کە لەدایک بووین کە کەوچکی زیوین بەسەر کەرەکانمانەوە". "باشه باشه. ئێمە تەنها دەتوانین مامەڵە لەگەڵ ئەو شتانەدا بکەین کە دەیزانین".
  
  کێنێدی زەردەخەنەیەکی سەیر و سەمەرەی پێدا. "ستایلەکەتم بە دڵە".
  
  بێن دووبارەی کردەوە: "ئەوەی ئێمە دەیزانین ئەوەیە کە ئەپسالا لە داهاتوودا دەبێت."
  
  درەیک بە گەمژەییەوە وتی: پرسیارەکە ئەوەیە، ئایا کارتی زێڕینەکەم دەتوانێت مامەڵە لەگەڵ ئەمەدا بکات؟"
  
  
  هەشت
  
  
  
  ئوپسالا، سوید
  
  
  لە کاتی گەشتەکەیدا بۆ ستۆکهۆڵم، درەیک بڕیاریدا سوود لە کێنێدی وەربگرێت.
  
  دوای زنجیرەیەک دەستگرتنی تووڕەیی لە نێوان درەیک و بێن، پۆلیسی نیویۆرک کۆتایی هات بە دانیشتن لە لای پەنجەرەکە و درەیک لە تەنیشتی بوو. بەم شێوەیە ئەگەری هەڵهاتن کەمتر دەبێتەوە.
  
  کاتێک فڕۆکەکە لە کۆتاییدا ئاستێکی بەرز بووەوە و بێن لاپتۆپی کێنێدی کردەوە، وتی: "بۆیە." - هەست بە کەشێکی دیاریکراو دەکەم. من کاروباری خۆمم پێ ناخۆشە کێنێدی، تەنها یاسایەکم هەیە. پێویستە لەسەر ئەو کەسانە بزانم کە لەگەڵیاندا کاردەکەم".
  
  - دەبوو بزانم... هەمیشە دەبێت پارەی کورسییەکی پەنجەرە بدەیت، وایە؟ سەرەتا پێم بڵێ ئەم ڤایبە چۆن لەگەڵ ئەلیسیا مایڵز کاردەکات؟"
  
  درەیک دان بەوەدا نا کە: "زۆر باشە.
  
  "دەتوانرێ. دهتهوێت چی بزانیت?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەگەر کێشەیەکی کەسی بێت، هیچ شتێکی نەفرەتی نییە. ئەگەر ئەمە کارێک بێت، تێڕوانینێکی گشتی خێرا".
  
  "چی ئەگەر هەردووکیان بێت؟"
  
  "گەمژەیی. من نامەوێت بچمە ناو کاروباری کەسانی ترەوە، بەڕاستی نامەوێت، بەڵام دەبێت بێن بخەمە پێشەوە. بەڵێنم پێدا کە بەم شتەدا تێدەپەڕین و منیش هەمان شت بۆ ئێوەش دەڵێم. فەرمانمان پێگەیشت کە بمانکوژن. تاکە شتێک کە تۆ گەمژە نیت لێی کێنێدییە، بۆیە دەزانیت دەبێت بتوانم متمانەت پێبکەم بۆ ئەوەی لەگەڵمدا کار لەسەر ئەم بابەتە بکەیت".
  
  خزمەتکاری فڕۆکەکە کز بوو و کوپێکی کاغەزی پێشکەش کرد کە لەسەری نووسرابوو 'بە شانازییەوە قاوەی ستاربەکس دروست دەکەین'.
  
  "کافاین". کێنێدی بە خۆشحاڵییەکی ئاشکرایەوە ئەمەی قبوڵ کرد. دەستی درێژ کرد و لە پرۆسەکەدا دەستی لە ڕوومەتەکەی درەیک دا. تێبینی کرد کە سێیەم پانتۆڵی نادیاری لەبەردایە لەو کاتەوەی کە ناسیویەتی. ئەمەش پێی دەگوت کە ژنێکە بە هۆکاری هەڵە گرنگی پێدەدرێت؛ ژنێک کە جل و بەرگی بێگەردی لەبەر دەکرد بۆ ئەوەی لەو شوێنەدا بگونجێت کە بەجدی دەیەوێت سەر بەو شوێنە بێت.
  
  درەیک یەکێکی بۆ خۆی گرت. کێنێدی بۆ خولەکێک خواردەوە، پاشان تاڵێک قژی لە پشت گوێیەوە چەقاند بە ئاماژەیەکی نەرم کە سەرنجی درەیکی ڕاکێشا. پاشان ڕووی لە ئەو کرد.
  
  - بەڕاستی هیچ شتێکی نەفرەتی تۆ نییە، بەڵام من... پۆلیسێکی پیسم تەواو کرد. شارەزای پزیشکی دادوەری. لە شوێنی تاوانەکەدا گرتیان کە مشتێک دۆلاری خستۆتە گیرفانی خۆیەوە و بە I.A.یان وت. لە ئەنجامدا هێمای کشانی جەستەی وەرگرت. چەند ساڵێک."
  
  "لهوێ هیچ شتێكی خهڵهت نیه. هاوکارەکانی گەپیان لێکردیت؟"
  
  - هاوڕێ، نەفرەت، دەتوانم مامەڵە لەگەڵ ئەمەدا بکەم. من لە تەمەنی پێنج ساڵییەوە ئەمە دەخۆم. ئەوەی هەڵەیە، ئەوەی وەک مەشقێکی مەسخەرە مێشکم دەدات، ئەو واقیعەیە کە بیری لێ ناکەیتەوە - کە هەر یەکێک لە کارەکانی پێشووی ئەم گەوادە دزە دواتر دەخرێتە ژێر پرسیارەوە. هەموو. بەتەنها. یەک."
  
  "بە فەرمی؟ بە قسەى کێ?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "پارێزەرانی گوێدرێژخۆر. سیاسەتمەدارانی گوێدرێژخۆر. سەرۆک شارەوانیەکانی داهاتوو. ڕێکلامکەرانی وەسوەسەی ناوبانگ زۆر کوێر بوون بەهۆی نەزانی خۆیانەوە کە ناتوانن ڕاست و هەڵە بزانن. بیرۆکراتەکان."
  
  "خەتای تۆ نییە".
  
  "ئەها بەڵێ! ئەوە بە خێزانەکانی خراپترین بکوژی زنجیرەیی بڵێن کە تا ئێستا ویلایەتی نیویۆرک ناسیبێتی. بە سێزدە دایک و سێزدە باوک بڵێ، هەموویان هەموو وردەکارییەکی ترسناک دەزانن کە چۆن تۆماس کالێب کچە بچووکەکانیان کوشتووە، چونکە بە درێژایی تەواوی دادگاییکردنەکەی لە دادگادا ئامادە بوون".
  
  درەیک لە تووڕەییدا مشتەکانی گرت. - ئایا بڕیارە ئەم کابرایە ئازاد بکەن؟
  
  چاوەکانی کێنێدی چاڵێکی چۆڵ بوون. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دوو مانگ پێش ئێستا ئازادیان کرد. لەو کاتەوە دیسان کوشتوویەتی و ئێستا دیارنەماوە".
  
  "نەخێر".
  
  "هەموو شتێک لەسەر منە."
  
  - نەخێر ئەوە ڕاست نییە. لە سیستەمدایە".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "من سیستەمم. من بۆ سیستەم کار دەکەم. ئەمە ژیانی منە".
  
  - کەواتە تۆیان بۆ پشوو ناردووە؟
  
  کێنێدی چاوەکانی سڕییەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "مۆڵەتی زۆرەملێ. مێشکم چیتر نییە... ئەوەی بوو. کارەکە پێویستی بە ڕوونی هەیە لە هەر خولەکێکی هەموو ڕۆژێکدا. ڕوونکردنەوەیەک کە بە سادەیی ئیتر ناتوانم بەدەستی بهێنم".
  
  هەڵوێستی بێئەدەبی خۆی بە تەواوی نمایش کرد. "وە چی؟ ئێستا دڵخۆشی؟ ئێستا دەتوانی لەگەڵم کار بکەیت؟"
  
  بەڵام درەیک وەڵامی نەدایەوە. ئازارەکانی ئەوی دەزانی.
  
  گوێیان لە دەنگی کاپتن بوو کە ڕوونی دەکردەوە کە سی خولەک لە شوێنی مەبەستەوە دوورن.
  
  بێن وتی: شێت. تازە خوێندوومەتەوە کە ڤالکیریەکانی ئۆدین بەشێکن لە کۆمەڵەیەکی تایبەت، شوێنەکەی نادیارە". دەفتەری یاداشتێکی دەرهێنا. "دەست دەکەم بە نووسینی ئەم گەوادییە."
  
  درەیک بەزەحمەت گوێی لە هیچی نەبوو. چیرۆکی کێنێدی کارەساتبار بوو، و ئەو چیرۆکە نەبوو کە پێویستی بوو بیبیستێت. گومانەکانی خۆی ناشت و بەبێ دوودڵی دەستی لەرزۆکەکەی بە دەستی خۆی داپۆشی.
  
  بە چرپە گوتی: "پێویستمان بە یارمەتی ئێوە هەیە لەم کارەدا"، بۆ ئەوەی بێن گوێی لێ نەبێت و دواتر لێپرسینەوەی لەگەڵدا بکات. "بروام وایه. پشتگیری باش لە هەر ئۆپەراسیۆنێکدا پێویستە".
  
  کێنێدی نەیدەتوانی قسە بکات، بەڵام زەردەخەنە کورتەکەی زۆر قسەی دەکرد.
  
  
  * * *
  
  
  فڕۆکەیەک و شەمەندەفەرێکی خێرا دواتر و نزیک دەبوونەوە لە ئەپسەلا. درەیک هەوڵیدا ئەو ماندوێتی سەفەرەی کە مێشکی هەور دەکرد، هەڵبشێوێنێت.
  
  لە دەرەوە سەرمای پاشنیوەڕۆ بە هۆش خۆی هێنایەوە. تاکسییەکیان ڕاگرت و سەرکەونە ژوورەوە. بێن بە وتنی تەمەکەی لە ماندوێتی پاک کردەوە:
  
  گاملە ئوپسەڵا. ئەمە ئوپسەڵای کۆنە. ئەم شوێنە"، ئاماژەی بە ئۆپسالا بە گشتی کرد، "دوای ئەوەی کاتدراییلەکەی گاملا ئوپسالا لە مێژە سووتا، دروستکراوە. ئەمە لە بنەڕەتدا ئوپسالای نوێیە، هەرچەندە تەمەنی سەدان ساڵە".
  
  کێنێدی وتی: واو. - ئەوە تەمەنی چەندە دەبێتە ئۆپسەڵا؟
  
  "بە تەواوی."
  
  تەکسیەکە نەجووڵایەوە. ئێستا شۆفێرەکە نیوەی سوڕاوەتەوە. "کۆمەڵەکان؟"
  
  "ئایا دەمبەخشیت?" دەنگی کێنێدی توڕەیی لێدەهات.
  
  - ئایا تۆ تەپۆڵکەکان دەبینیت؟ تەپۆڵکەی ناشتنی شاهانە؟" ئینگلیزییە لکەلکەڵەکە هیچ سوودێکی نەبوو.
  
  "بەڵێ". بێن سەری لە سەری خۆی دانا. "تەپۆڵەکانی ناشتنی شاهانە. لە شوێنی گونجاودایە".
  
  لە کۆتاییدا چوونە گەشتێکی بچووک بۆ ئۆپسالا. یاری گەشتیاری، درەیک نەیتوانی ڕێگای بازنەیی قبوڵ بکات. لە لایەکی ترەوە ساب ئاسوودە بوو و شارەکەش سەرنجڕاکێش بوو. لەو ڕۆژانەدا ئەپسەڵا شارۆچکەیەکی زانکۆ بوو و ڕێگاکان بە پاسکیل گیرابوون. لە کاتێکدا شۆفێرە قسەخۆشەکەیان بەڵام سەختە بۆ شیکردنەوە ڕوونیکردەوە کە پاسکیلەکە لە ڕێگادا بۆت ناوەستێت. بەبێ بیرکردنەوەی دووەم دەتخستە خوارەوە.
  
  "ڕووداوەکان". دەستەکانی ئاراستەی ئەو گوڵانەی کرد کە شۆستەیان ڕازاندبووەوە. "ڕووداوی زۆر."
  
  بینا کۆنەکان لە هەردوو لادا دەسوڕانەوە. لە کۆتاییدا شارەکە کۆڵی کردەوە و لادێکان دەستی کرد بە خۆخزاندنە ناو دیمەنەکەوە.
  
  بێن لە یادەوەرییەوە وتی: "باشە، کەواتە گاملە ئەپسەڵا ئێستا گوندێکی بچووکە، بەڵام لە ڕیکلامە سەرەتاییەکاندا گوندێکی گەورە بوو". ئاماژەی بەوەشکردووە، "پاشا گرنگەکان لەوێ نێژران. وە ئۆدین ماوەیەک لەوێ ژیاوە".
  
  درەیک ئەو ئەفسانەیەی بەبیرهێنایەوە و دەڵێت: "ئەمە ئەو شوێنەیە کە خۆی هەڵواسیوە".
  
  "بەڵێ. لەسەر درەختی جیهان خۆی کردە قوربانی لە کاتێکدا بینەرەکەی سەیری هەموو نهێنیەکی دەکرد و گوێی لە هەموو نهێنیەک بوو کە تا ئێستا پاراستبووی. دەبێ ئەو ژنە بۆ ئەو مانای زۆری هەبووبێت". چاوەکانی بڕیقاندەوە و بیری کردەوە: دەبێ بە شێوەیەکی ناباوەر نزیک بوون.
  
  درەیک خۆى خستە مەترسییەوە: "ئەمە هەمووى وەک دانپێدانانێکى مەسیحى دەنگ دەدات.
  
  "بەڵام ئۆدین لێرە نەمرد؟" کێنێدی پرسی.
  
  "نەخێر. لە ڕاگنارۆک لەگەڵ کوڕەکانی تۆر و فرێی کۆچی دوایی کردووە".
  
  تاکسییەکە پێش ئەوەی بوەستێت، بە دەوری شوێنێکی فراوانی وەستانی ئۆتۆمبێلدا دەسوڕایەوە. لە لای ڕاستەوە ڕێڕەوێکی خاکی باش لەبەرکراو بەناو دارە تەنکەکاندا دەڕۆیشت. شۆفێرەکەیان وتی: بۆ تەپۆڵکەکان.
  
  سوپاسیان کرد و لە سابەکە هاتنە دەرەوە و چوونە ناو تیشکی خۆری گەش و هەوایەکی تازە. بیرۆکەی درەیک ئەوە بوو کە ناوچەی دەوروبەر و خودی گوندەکە بگەڕێت بۆ ئەوەی بزانێت ئایا شتێک لە کاری دارەکاندا بازێکی دەرچووە یان نا. ئاخر کاتێک زۆرێک لە کەرەکانی نێودەوڵەتی ئیگۆیە باش خۆبەخشەکانیان دەخەنە پشت ئەو شتەی کە تەنیا دەتوانرێت بە ئازادی جیهانی بۆ هەمووان وەسف بکرێت، دەبێت شتێک جیاواز بێت.
  
  ئەودیوی دارەکان، دیمەنەکە بوو بە کێڵگەیەکی کراوە، تەنها بە دەیان تەپۆڵکەی بچووک و سێ تەپۆڵکەی گەورە کە ڕاست لە پێشەوە کەوتبوون، شکێنرا. لەوەش زیاتر، لە دوورەوە، سەرنجیان دا سەقفێکی سووک و بینایەکی دیکە لە لای ڕاستیەوە، کە سەرەتای گوندەکە بوو.
  
  کێنێدی هێواش وەستا. - لە هیچ شوێنێک دار نییە کوڕان.
  
  بێن لەناو دەفتەرەکەیدا سەرقاڵ بوو. - ئێستا ناچن تابلۆیەک دابنێن، وانییە؟
  
  - بیرۆکەیەکت هەیە؟ درەیک سەیری یاریگا فراوانە کراوەکانی دەکرد بۆ هەر نیشانەیەکی چالاکیی.
  
  - بیرمە خوێندبوومەوە کە ڕۆژێک تا سێ هەزار تەپۆڵکە لێرە هەبووە. ئەمڕۆ چەند سەدێکیان هەیە. ئایا دەزانی مانای چییە؟"
  
  "زۆر باش دروستیان نەکردوون؟" کێنێدی زەردەخەنەی کرد. درەیک ئارام بووەوە کە پێدەچوو بە تەواوی سەرنجی لەسەر ئەو کارە بێت کە لەبەردەستیدا بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە کۆندا چالاکیی ژێرزەمینیی زۆر هەبووە. وە پاشان ئەم سێ تەپۆڵکە 'شاهانەیە'. لە سەدەی نۆزدەهەمدا بە ناوی سێ پاشای ئەفسانەیی ماڵی ینگلینگەوە ناونران - ئاون، عادل و ئێگیل - یەکێک لە بەناوبانگترین بنەماڵە شاهانەییەکانی سکاندیناڤیا. بەڵام..." هێواش وەستا و چێژ لە خۆی وەرگرت، "هەروەها باس لەوە دەکات کە لە سەرەتاییترین ئەفسانە و فۆلکلۆردا، تەپۆڵکەی ناشتن پێشتر هەبووە - و ئەوان ڕێزلێنانێکی کۆن بوون بۆ سەرەتاییترینەکان - ڕەسەنەکان - سێ پاشا - یان خوداکان وەک دەزانین ئەوان ئێستا. ئەمە فرێیر و تۆر و ئۆدینە".
  
  کێنێدی وتی: "لێرەدا زانیاری هەڕەمەکی هەیە." "بەڵام ئایا تێبینیت کردووە کە ئێمە بەردەوام لەم هەموو چیرۆکە کۆنانەدا چەند ئاماژە بە چیرۆکی کتێبی پیرۆز وەردەگرین."
  
  - ئەمە ساگییە. " بێن ڕاستی کردەوە. "هۆنراوە. دودڵی ئەکادیمی. شتێک کە ڕەنگە گرنگ بێت - دەیان ئاماژە بە وشەی سویدی falla، و manga fallor بە تەپۆڵکەکانەوە لکێنراوە - دڵنیا نیم کە ئەوە مانای چییە. وە، کێنێدی، ئایا لە شوێنێکدا نەمخوێندەوە کە چیرۆکی مەسیح زۆر لە چیرۆکەکەی زیوس دەچێت؟"
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا. "و خوداوەندی میسری هۆرۆس پێشەنگێکی دیکە بوو. هەردووکیان خودا بوون کە گوایە هەرگیز بوونیان نەبووە". درەیک سەری لە سەری بەرەو سێ تەپۆڵکە شاهانەییەکە دانا کە لە بەرامبەر دیمەنە تەختەکەدا جیاواز بوون. - فرێی و تۆر و ئۆدین، ڕاستە؟ کەواتە کێ کێیە ئەوا بلاکی؟ ئە?"
  
  - هیچ بیرۆکەیەکم نییە هاوڕێ.
  
  - خەمت نەبێت، مونچکین. ئەگەر پێویست بوو دەتوانین زانیاری لەم گوندنشینانە ئەشکەنجە بدەین".
  
  بە تەپۆڵکەکاندا تێپەڕین، ڕۆڵی سێ گەشتیارێکی ماندوویان وەک لایەنگرییەک دەگێڕا. خۆر لە سەریان دەدا و درەیک بینی کە کێنێدی چاویلکەی خۆری شکاند.
  
  سەری لەقاند. ئەمریکییەکان.
  
  پاشان تەلەفۆنەکەی بێن زەنگی لێدا. کێنێدی سەری لەقاند، لە ئێستاوە بەهۆی زۆری بەرکەوتنی خێزانییەوە سەری سوڕمابوو. درەیک تەنها پێکەنی.
  
  بێن بە دڵخۆشیەوە وتی: کارین. - خوشکە گەورەکەم چۆنە؟
  
  کێنێدی دەستی لە شانی درەیک دا. "گۆرانیبێژی سەرەکی لە گروپەکەدا؟" - ئەو پرسیاری کرد.
  
  درەیک شانی هەڵکێشا. - دڵی زێڕین، ئەوە تەنها شتێکە. بەبێ گلەیی هەر شتێکی بۆ دەکردیت. چەند هاوڕێ یان هاوکارێکی لەم جۆرەت هەیە؟"
  
  گوندی گاملە ئوپسەڵا وێنەکێش و پاک و خاوێنی بوو، چەند شەقامێک بە بینای سەربانی بەرز و سەقف بەرزەوە هێڵکاری کرابوون کە تەمەنیان سەدان ساڵ بوو و بە باشی پارێزراو بوون و دانیشتووانیان کەم بوو. گوندنشینێکی هەڕەمەکی بە کنجکاوی سەیری کردن.
  
  درەیک بەرەو کڵێساکە ڕۆیشت. "جێگری ناوخۆییەکان هەمیشە یارمەتیدەرن."
  
  کاتێک لە پەنجەرە نزیک بوونەتەوە، پیرە پیاوێک بە جلی کڵێساوە خەریک بوو لە پێیان بخاتە خوارەوە. بە سەرسوڕمانەوە وەستا.
  
  "سڵاو. کان جاگ هژالپا هەڵکەن؟"
  
  "دڵنیا نیم لەوە، هاوڕێ." درەیک باشترین زەردەخەنەی خۆی لەبەر کرد. - بەڵام کام لەم تەپۆڵکانەی ئەوێ هی ئۆدینە؟
  
  "بە ئینگلیزی?" قەشە بە باشی باسی جیهانی دەکرد، بەڵام خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی تێبگات. - ڤاد؟ چی? یەک?"
  
  بێن هەنگاوی نا و سەرنجی جێگرەکەی بۆ تەپۆڵکە شاهانەییەکان ڕاکێشا. "یەک?"
  
  "تۆ دەبينيت." پیرەمێردەکە سەری لە سەری خۆی دانا. "بەڵێ. هم. ستۆرستا..." بە زەحمەت وشەکە بدۆزێتەوە. "گەورەکان."
  
  "گەورەترین?" بێن قۆڵەکانی بە فراوانی بڵاوکردەوە.
  
  درەیک زەردەخەنەی بۆ کرد، سەرسام بوو.
  
  "ژمارەکان." کێنێدی دەستی کرد بە گەڕانەوە، بەڵام بێن دوا پرسیاری هەبوو.
  
  بە سەرسوڕمانەوە تەنیا لێوەکانی گوتی: "فالا؟"، سەیری ڤیکارەکەی کرد و بە زیادەڕەوی شانەکانی هەڵکێشا. "یان مانگا فالۆر؟"
  
  ماوەیەکی خایاند، بەڵام وەڵامەکە، کاتێک هات، درەیکی تا ئێسکی سارد کرد.
  
  "تەڵە... تەڵەیەکی زۆر."
  
  
  نۆ
  
  
  
  GAMLA UPSALLA، سوید
  
  
  درەیک بەدوای بێن و کێنێدیدا ڕۆیشت بۆ گەورەترین تەپۆڵکەی شاهانە، یاری بە تەوقەکانی جانتای پشتەوەی دەکرد تا بتوانێت بە ئارامی ناوچەکە بگەڕێت. تاکە بەرگەکە نزیکەی یەک میل لە پشت بچووکترین تەپۆڵکەوە بوو و بۆ چرکەیەک پێی وابوو لەوێ جووڵەی بینیوە. جوڵەی خێرا. بەڵام لێکۆڵینەوەی زیاتر هیچی زیاتری ئاشکرا نەکرد.
  
  لە دامێنی تەپۆڵکەی ئۆدین وەستان. بێن هەناسەیەکی هەڵمژی. "دواهەمین کەس کە دەگاتە لوتکە، لە پەیجی فەیسبووکەکەمدا هەندێک گەپ وەردەگرێت!" - هاوارێکی کرد و بە پەلە ڕۆیشت. درەیک بە ئارامییەوە بەدوایدا ڕۆیشت و زەردەخەنەی بۆ کێنێدی کرد کە کەمێک لە خۆی خێراتر دەڕۆیشت.
  
  لە قووڵایی دڵیدا دەستی کرد بە وروژاندن زیاتر و زیاتر. پێی خۆش نەبوو. بێ هیوا ڕووت بوون. هەر ژمارەیەک تفەنگی بەهێز دەیتوانی بەدوایاندا بگەڕێت، بە ئامانجی دەمانچە بیانهێڵێتەوە، تەنها چاوەڕێی فەرمانیان دەکرد. با بە دەنگی بەرز فیشەی دەکرد و لە گوێچکەکاندا دەدا، هەستی نائەمنی زیاتر دەکرد.
  
  نزیکەی بیست خولەکی خایاند تا سەرکەوتن بۆ لوتکەی گردە چیمەنتۆییەکان. کاتێک درەیک گەیشتە ئەوێ، بێن پێشتر لەسەر چیمەنەکە دانیشتبوو.
  
  - سەبەتەی پیکنیکەکە لە کوێیە کرۆستی؟
  
  "ئەمەت لەناو عەرەبانەکەتدا بەجێهێشتووە." سەیری دەوروبەری کرد. لێرە سەرەوە، دیمەنەکە هەناسەبڕکێ بوو: کێڵگەی سەوزی بێکۆتایی وەرچەرخان، گرد و چەم لە هەموو شوێنێک و شاخی وەنەوشەیی لە دوورەوە. دەیانتوانی گوندی گاملە ئوپسەڵا ببینن کە تا سنوورەکانی شاری ئوپسەڵای نوێ درێژ بووەوە.
  
  کێنێدی شتە ئاشکراکانی خستەڕوو. - بۆیە تەنها شتێک دەڵێم کە ماوەیەکە بێزارم دەکات. ئەگەر ئەمە تەپۆڵکەی ئۆدین بێت، و درەختی جیهانی تێدا شاراوە بێت - کە دەبێتە دۆزینەوەیەکی نەفرەتی - بۆچی پێشتر کەس نەیدۆزیوەتەوە؟ بۆچی ئێستا بەدوایدا بگەڕێین؟"
  
  "سادەیە". بێن خەریک بوو لوولە بێ ئیدارەییەکانی ڕێک دەخستەوە. - پێشتر کەس بیری لەوە نەدەکردەوە سەیری بکات. تا مانگێک لەمەوبەر قەڵغانەکە دۆزرایەوە، هەمووی ئەفسانەی تۆزاوی بوو. ئەفسانە. وە ئاسان نەبوو کە ڕمەکە بە درەختی جیهانەوە ببەسترێتەوە کە ئێستا نزیکەی بە شێوەیەکی گشتگیر پێی دەوترێت یگدراسیل، و پاشان بە نۆ ڕۆژە کورتەکەی مانەوەی ئۆدین لەوێ."
  
  و-" درەیک زەنگی لێدا، "ئەو دارە ئاسان نابێت بۆ دۆزینەوە ئەگەر بوونی هەبێت. ئەوان نایانەوێت هەندێک گەوادی پیر بەم شتەدا بکەوێت".
  
  ئێستا مۆبایلەکەی درەیک زەنگی لێدا. بە جددییەکی گاڵتەجاڕانە سەیری بێنی کرد کاتێک لە جانتای پشتەوەی دەرهێنا. "عیسا." من دەست دەکەم بە هەستکردن بە تۆ".
  
  - بیرە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تیمێکی دە کەسی لەبەردەستتدایە. تەنها وشەکە بڵێ."
  
  درەیک سەرسوڕمانی خۆی قووت دا. - دە کەس. ئەمە تیپێکی گەورەیە". تیمێکی دە کەسی SAS دەتوانن سەرۆک لە ئۆفیسی ئۆڤاڵەکەی بنێرن و هێشتا کات بدۆزنەوە بۆ دەرکەوتن لە ڤیدیۆ نوێیەکەی لەیدی گاگا پێش ئەوەی بەرەو ماڵەوە بچن بۆ خواردنەوە.
  
  - گرەوێکی گەورە، دەبیستم. دۆخەکە هەر کاتژمێرێک خراپتر دەبێت".
  
  "ئەمە راستە?"
  
  - حکومەتەکان هەرگیز ناگۆڕدرێن، درەیک. بە هێواشی دەستیان پێکرد و دواتر هەوڵیان دا ڕێگەی خۆیان بە بولدۆزەرەوە تێپەڕێنن، بەڵام ترسیان لە تەواوکردنیان هەبوو. ئەگەر هەر دڵنەوایییەک بێت، ئەمە گەورەترین شت نییە کە لە ئێستادا لە جیهاندا ڕوودەدات".
  
  لێدوانەکەی وێڵز بە شێوەیەک داڕێژرابوو کە وەک شێر مامەڵە لەگەڵ زیبرادا بکات و درەیک بێ هیوای نەکرد. "وەک چی?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "زاناکانی ناسا تازە بوونی سوپەرگڕکانێکی نوێیان پشتڕاستکردووەتەوە. و..." لە ڕاستیدا وێڵز وا دیار بوو کە تووشی شۆک بوو: "ئەوە چالاکە."
  
  "چی?"
  
  - کەمێک چالاکە. کەمێک.بەڵام بیری لێبکەرەوە، یەکەم شت کە لە خەیاڵتدا دێت کاتێک باسی گڕکانی سەروو دەکەیت ئەوەیە...
  
  "...کۆتایی هەسارەکە" درەیک تەواو بوو، قوڕگی لەناکاو وشک بووەوە. ئەوە بەڕێکەوت بوو کە ئێستا درەیک لە ماوەی ئەو چەند ڕۆژەدا دوو جار ئەم دەستەواژەیەی بیستبوو. سەیری بێن و کێنێدی دەکرد کە بە دەوری کەنارەکەدا دەسوڕانەوە و چیمەنەکەیان لێدەدا و هەستی بە ترسێکی قووڵ کرد کە وەک ئەو هەرگیز هەستی پێ نەکردبوو.
  
  "لەکوێیە?" ئەو پرسی.
  
  وێڵز پێکەنی. - دوور نییە، درەیک. دوور نییە لەو شوێنەی کە قەڵغانەکەتیان دۆزیەوە. ئەمە لە ئایسلەندایە".
  
  درەیک خەریک بوو بۆ جاری دووەم گاز بگرێت، بێن هاوارێکی کرد، "شتێکم دۆزیەوە!" بە دەنگێکی بەرز کە بێهەڵوێستییەکەی نیشان دەدا کاتێک بە درێژاییدا بڵاودەبووەوە.
  
  "من دەبێت بڕۆم". درەیک بەرەو بێن ڕایکرد و بە باشترین شێوە جادووەکەی کرد. کێنێدیش سەیری دەوروبەری کرد، بەڵام تاکە شتێک کە دەیانبینی لە گوندەکەدا بوو.
  
  - لە خوارەوە بیهێڵەرەوە هاوڕێ. چیت هەیە?"
  
  "ئەمانە". بێن ئەژنۆی دا و چیمەنە ئاڵۆزەکەی بە فڵچە دوور خستەوە بۆ ئەوەی تەختەیەکی بەرد دەربکەوێت کە قەبارەکەی نزیکەی پارچە کاغەزی A4 بوو. "ئەوان تەواوی دەوری تەپۆڵکەکە هێڵ دەکەن، هەر چەند پێیەک، بە ڕیز لە سەرەوە تا نزیکەی نیوەی ڕێگاکە بۆ خوارەوە. دەبێ سەدانیان هەبن".
  
  درەیک لە نزیکەوە سەیری کرد. ڕووی بەردەکە بەهۆی کەشوهەواوە زیانێکی زۆری بەرکەوتووە، بەڵام بەشێکی بەهۆی چیمەنی گەشەسەندووەوە پارێزراو بووە. هەندێک نیشانە لەسەر ڕووی ئەوان هەبوو.
  
  بێن وتی: نووسراوەکانی ڕونیک، پێموایە ناویان لێنراوە. "هێمای ڤایکینگ"
  
  - چۆن بە جەهەنەم دەزانی؟
  
  پێکەنی. - لەناو فڕۆکەکەدا، نیشانەکانی قەڵغانەکەم پشکنی. ئەوان وەک یەکن. تەنها پرسیار لە گووگڵ بکە."
  
  کێنێدی کێشا و سەیری سەرەوە و خوارەوەی کرد و سەیری سەرەوە و خوارەوەی کرد و وتی: "منداڵەکە دەڵێت سەدان هەن." "ئینجا چی? یارمەتیدەر نییە".
  
  بێن وتی: منداڵەکە دەڵێت لەوانەیە کار بکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە ڕونەکان بدۆزینەوە کە پەیوەندییان بەو شتەوە هەیە کە بەدوایدا دەگەڕێین. ڕون کە نوێنەرایەتی ڕمێک دەکات. ڕون کە نوێنەرایەتی دارێک دەکات. وە ڕون بۆ -"
  
  کێنێدی کۆتایی بە قسەکانی هێنا و وتی: یەک.
  
  درەیک بیرۆکەیەکی هەبوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، گرەو دەکەم بتوانین هێڵی بینین بەکاربهێنین. هەموومان پێویستە یەکتر ببینین بۆ ئەوەی بزانین کاریگەری هەبووە، ڕاستە؟"
  
  کێنێدی پێکەنی و وتی: لۆژیکی سەرباز. "بەڵام پێموایە شایەنی هەوڵدایە."
  
  درەیک بە تامەزرۆییەوە پرسیاری لە لۆژیکی پۆلیسەکە دەکرد، بەڵام کات خەریک بوو دەخلیسکێت. فراکسیۆنەکانی دیکە پێشڕەوییان کرد و بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر ئامادە نەبوون، تەنانەت ئێستاش. هەموویان دەستیان کرد بە پاککردنەوەی چیمەن لە هەر بەردێک و بە پەلە بە دەوری گردە سەوزەکەدا دەسوڕانەوە. سەرەتا ئەرکێکی بێ منەت بوو. درەیک هێماکانی دروست کرد کە لە قەڵغان و چەقۆ و کەر و بەلەمێکی درێژ و پاشان ڕم دەچوو!
  
  "یەکێک هەیە". دەنگە قووڵەکەی گواسترایەوە بۆ دوو کەسەکەی تر، بەڵام لەوە زیاتر نەبوو. بە جانتای پشتەوە دانیشت و ئەو پێداویستیانەی کە لە کاتی سواربوونی تەکسی بەناو ئەپسەڵادا کڕیبوویان داڕشت. مەشخەڵ، چرایەکی گەورە، کبریت، ئاو، یەک دوو چەقۆ کە بە بێنی وتبوو بۆ پاککردنەوەی پاشماوەکانە. ئاوڕێکی لە دواوە دایەوە، من ئەوەندە نەفرەت لێکراوی باوەڕپێکراو نیم، بەڵام پێویستییان لە خەمی بێن لە ئێستادا زەقتر بوو.
  
  "درەخت". کێنێدی کەوتە سەر ئەژنۆی و بەردەکەی خڕاند.
  
  بێن دە خولەکی گرژی دیکەی پێچوو تا شتێک بدۆزێتەوە. هێواش وەستا، پاشان هەنگاوەکانی ئەم دواییەی دووبارە کردەوە. - بیرتانە چیم وت سەبارەت بەوەی تۆلکین گاندالف لەسەر بنەمای ئۆدین بنیاتنا؟ بە پێی بەردەکەی لێدا. - باشە ئەمە گاندالفە. تەنانەت ستافێکیشی هەیە. سڵاو!"
  
  
  * * *
  
  
  درەیک بە وردی سەیری دەکرد. گوێی لە دەنگێکی وردکردن بوو، وەک ئەوەی پەنجەرە قورسەکان بە دەنگێکی وردکردن بکرێنەوە.
  
  - ئایا بە هەنگاونان بەسەر بەردێکدا هۆکاری ئەوە بوویت؟ - بە وریاییەوە پرسی.
  
  "پێموایە بەڵێ".
  
  هەموویان سەیری یەکتریان دەکرد، دەربڕینەکانیان لە وروژانەوە دەگۆڕا بۆ نیگەرانی بۆ ترس و دواتر وەک یەک هەنگاویان نا.
  
  بەردی درەیک کەمێک جێگەی خۆی دا. گوێی لە هەمان دەنگی وردکردن بوو. زەوی بەردەم بەردەکە نوقم بوو، پاشان خەمۆکییەکە وەک مارێکی تۆربۆچارج بە دەوری کەنارەکەدا ڕادەکرد.
  
  بێن هاوار دەکات، "شتێک لێرە هەیە."
  
  درەیک و کێنێدی بەسەر زەوییە نوقمبووەکەدا ڕۆیشتن تا ئەو شوێنەی کە وەستابوو. چەقۆی لێدا و چاوی لە درزێکی زەویدا بوو. "جۆرێک لە تونێل."
  
  درەیک مەشخەڵێکی هەڵواسی. وتی: کاتی ئەوە هاتووە جووتێک گەشە بکەین، خەڵک. "شوێنم بکەوە".
  
  
  * * *
  
  
  لەو ساتەدا کە لە چاویان دوور بوون، دوو هێزی جیاوازی ڕیشەیی دەستیان کرد بە کۆکردنەوە. ئەڵمانییەکان کە تا ئێستا بە نزمیی لە شارۆچکە خەوتووەکەی گاملا ئەپسالا ڕازی بوون، خۆیان ئامادە کرد و دەستیان کرد بە شوێنکەوتنی شوێنپێی درەیک.
  
  فەوجێکی دیکە، کە بەشێک بوو لە سەربازە نوخبەییەکانی سوپای سوید- سارسکیلدا سکیددسگروپن، یان SSG- بەردەوام بوون لە چاودێریکردنی ئەڵمانییەکان و باسیان لەو ئاڵۆزییە سەیرە کرد کە لەلایەن ئەو سێ مەدەنییەوە پێشنیارکرابوو کە تازە دابەزیبوون بۆ ناو چاڵەکە.
  
  دەبێت بە تەواوی لێپرسینەوەیان لەگەڵدا بکرێت. بە هەر شێوەیەک کە پێویست بێت.
  
  واتە ئەگەر لەو شتە ڕزگاریان بوو کە خەریک بوو ڕووبدات.
  
  
  دە
  
  
  
  چاڵە دارەکانی جیهانی، سوید
  
  
  درەیک کز بووەوە. ڕێڕەوی تاریک وەک شوێنی خەزان دەستی پێکردبوو و ئێستا بەرزییەکەی کەمتر بوو لە شەش پێ. سەقفەکە لە بەرد و خۆڵ دروستکرابوو و پڕ بوو لە لوپی گەورە و هەڵواسراو لە چیمەنی گەشەسەندوو کە دەبوو لە ڕێگاکەدا بیبڕن.
  
  وەک ئەوە وایە بچیتە ناو جەنگەڵێکەوە، درەیک بیری کردەوە. تەنها لە ژێر زەویدا.
  
  تێبینی کرد کە هەندێک لە ڕوەکی بەهێزتر پێشتر بڕدراون. شەپۆلێکی دڵەڕاوکێ بەناودا ڕۆیشت.
  
  گەیشتنە ناوچەیەک کە ڕەگەکانی ئەوەندە چڕ بوون کە ناچار بوون جارێکی تر بخزێن. شەڕەکە سەخت و پیس بوو، بەڵام درەیک ئەژنۆی پێش ئەژنۆ و ئەژنۆی پێش ئەژنۆی دانا و هانی ئەوانی دیکەی دا کە بەدوایدا بچن. کاتێک لە کاتێکدا تەنانەت ڕازیکردن یارمەتی بێنی نەدا، درەیک ڕووی کردە قسەی ناشرین.
  
  کێنێدی بە گەمژەییەوە گوتی: "لانی کەم پلەی گەرما دادەبەزێت. - دەبێ ئێمە بچینە خوارەوە.
  
  درەیک خۆی لە وەڵامی سەربازە ستانداردەکە بەدوور گرت، لەناکاو چاوەکانی بەهۆی شتێکەوە گیرا کە لە ژێر تیشکی مەشخەڵەکەیدا دەرکەوت.
  
  "سەیری بکە".
  
  ڕونەکان لەسەر دیوارەکە نەخشێنراون. هێما سەیرەکان کە درەیکیان بیرخستەوە کە قەڵغانی ئۆدینیان دەڕازاندەوە. دەنگی خنکاوی بێن لە کۆلێژەکەدا دەنگی دایەوە.
  
  "ڕوونی سکاندیناڤیا. نیشانەیەکی باش."
  
  درەیک بە پەشیمانیەوە ڕووناکیەکەی لێیان دوور خستەوە. ئەگەر بتوانن بیانخوێننەوە. بە کورتی بیری لەوە کردەوە کە SAS سەرچاوەی زیاتری دەبێت. ڕەنگە کاتی ئەوە هاتبێت کە بیانهێنینە ئێرە.
  
  پەنجا پێی تر و ئارەقەی دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە. گوێی لە کێنێدی بوو کە هەناسەیەکی قورسی دەدا و جنێوی دەدا کە باشترین پانتۆڵەکەی لەبەردایە. بە هیچ شێوەیەک هیچی لە بێن نەبیستبوو.
  
  - تۆ باشیت بێن؟ ئایا قژت لەسەر ڕەگێک ئاڵۆز بووە؟"
  
  - ها، نەفرەت، ها. بەردەوام بە، کەر."
  
  درەیک بەردەوام بوو لە خۆخزاندن بەناو قوڕەکەدا. لە نێوان هەناسەدانەکاندا هەناسەیەکی هەڵکێشا و گوتی: "شتێک کە بێزارم دەکات، ئەوەیە کە "تەڵەی زۆر" هەیە، میسرییەکان بۆ پاراستنی گەنجینەکانیان تەڵەی ورد و درشتیان دروستکردووە، بۆچی نەرویجییەکان نا؟
  
  کێنێدی لە وەڵامدا بە هێواشی وتی: "ناتوانم بیهێنمە پێش چاوم کە ڤایکینگەکان زۆر بە توندی بیر لە تەڵەکە بکەنەوە."
  
  بێن لە هێڵەکەدا هاوارێکی کرد: "نازانم." - بەڵام ڤایکینگەکان بیرمەندی گەورەیان هەبوو، دەزانی. هەر وەک یۆنانیەکان و ڕۆمییەکان. هەموویان بەربەری نەبوون".
  
  چەند پێچێک و ڕێڕەوەکە دەستی کرد بە فراوانبوون. دە پێیەکی تر و سەقفەکەی سەرەوەیان نەما. لەم ساتەدا خۆیان کشاندەوە و پشوویەکیان وەرگرت. مەشخەڵی درەیک ئەو ڕێڕەوەی پێشەوەی ڕووناک کردەوە. کاتێک ئاماژەی بە کێنێدی و بێن کرد، پێکەنی.
  
  - نەفرەت، ئێوە دوو کەس وا دەردەکەون کە تازە لە گۆڕ گەڕاونەتەوە!
  
  - وە پێموایە تۆ بەم قسە قۆڕانە ڕاهاتوویت؟" کێنێدی دەستی جووڵاند. "بوون بە SAS و هەموو ئەوانە؟"
  
  نەک SAS، درەیک نەیتوانی وشە ژەهراویەکان هەڵبشێوێنێت. واتە: جاران وا بوون. وتی و ئێستا خێراتر بەرەو پێشەوە ڕۆیشت.
  
  وەرچەرخانێکی تیژی تر، و درەیک هەستی بە هەوای هەوا کرد لەسەر دەموچاوی. هەستێکی سەرگێژخواردن وەک چەپڵەیەکی کتوپڕی ڕەشەبا لێیدا و چرکەیەک تێپەڕی پێش ئەوەی بزانێت لەسەر پەنجەرەیەک وەستاوە و بەردێکی ئەشکەوتاوی لە ژێرەوەیدایە.
  
  دیمەنێکی باوەڕپێنەکراو چاوەکانی بەیەکەوە کەوت.
  
  ئەوەندە لەناکاو وەستا کە کێنێدی و بێن کەوتنە سەری. پاشان ئەم دیمەنەشیان بینی.
  
  "OMFG." بێن ناونیشانی تراکی واژۆکراوەکەی دیکتە کرد کە دیواری خەو بوو.
  
  درەختی جیهان بە هەموو شکۆمەندییەوە لەبەردەمیان وەستابوو. هەرگیز لە سەرووی زەویەوە نەبووە. درەختەکە پێچەوانە بوو، ڕەگی بەهێزی درێژ بووبووەوە بۆ ناو شاخی زەوی لە سەروویانەوە، بە توندی بەهۆی تەمەن و پێکهاتە بەردەکانی دەوروبەریەوە گرتبوو، لقەکانی قاوەیی زێڕین بوون، گەڵاکانی سەوزێکی هەمیشەیی بوون، چەقۆکەی سەد پێ بۆ خوارەوە بۆ قووڵاییەکان درێژ بووبووەوە لە چاڵێکی زەبەلاح.
  
  ڕێگاکەیان گۆڕا بۆ پلیکانەیەکی تەسک کە لەناو دیوارە بەردەکاندا نەخشێنرابوو.
  
  بێن هەناسەی دا و وتی: تەڵەکان. واتە: تەڵەکان لەبیر مەکەن.
  
  کێنێدی زۆر بیرکردنەوەکانی درەیکی بە دەنگی دا و وتی: "بۆ دۆزەخ لەگەڵ تەڵەکاندا". - لە کوێوە جەهەنەم ڕووناکی دێت؟
  
  بێن سەیری دەوروبەری کرد. - پرتەقاڵییە.
  
  درەیک وتی: "درەوشاوەیی دەلکێت. "مەسیح." ئەم شوێنە ئامادە کراوە".
  
  لە ڕۆژانی SAS ی ئەودا خەڵکیان دەنارد بۆ ئەوەی ناوچەیەکی لەم شێوەیە ئامادە بکەن؛ تیمێک بۆ هەڵسەنگاندنی هەڕەشەکە و بێلایەنکردن یان کەتەلۆگیکردنی پێش گەڕانەوە بۆ بنکە.
  
  وتیشی: ئێمە کاتێکی زۆرمان نییە. تازە باوەڕەکەی بە کێنێدی زیادی کردبوو. "با".
  
  بە هەنگاوە کۆن و چەقەڵەکاندا دەڕۆیشتن، دڵۆپە لەناکاوەکە هەمیشە لە لای ڕاستیانەوە بوو. دە پێ بۆ خوارەوە و پلیکانەکان بە توندی دەستیان کرد بە وەرچەرخان. درەیک وەستا کاتێک بۆشایی سێ پێ کرایەوە. هیچ شتێکی سەرنجڕاکێش نییە، بەڵام ئەوەندە بەسە کە وەستانێکی پێبدات- لەگەڵ ئەوەی کونە درزاوییەکەی خوارەوە زیاتر دیار بوو.
  
  "گەمژەیی".
  
  بازێکی دا. پلیکانە بەردەکە نزیکەی سێ پێ پانی بوو، ئاسان بوو بۆ ڕۆیشتن، ترسناک بوو کاتێک هەر هەنگاوێکی هەڵە بە مانای مردنی دڵنیا بوو.
  
  بە ڕاستی نیشتەوە و یەکسەر ڕووی کردەوە، هەستی کرد کە بێن لە لێواری فرمێسکدا دەبێت. کێنێدی پشتگوێ خست و سەرنجی خستە سەر هاوڕێکەی و وتی: نیگەران مەبە. - متمانەم پێ بکە بێن. بێن، من دەتگرم."
  
  ئەو ئیمانەی لە چاوەکانی بێن بینی. متمانەی ڕەها و منداڵانە. کاتی ئەوە هاتبوو جارێکی تر بەدەستی بهێنێتەوە و کاتێک بێن بازێکی دا و دواتر لەرزین، درەیک بە دەستێکەوە لەسەر ئەژنۆی پشتگیری کرد.
  
  درەیک چاوی بڕییەوە. - ئاسانە، ها؟
  
  کێنێدی بازێکی دا. درەیک بە وردی سەیری دەکرد، وا خۆی نیشان دەدا کە هەستی پێناکات. بەبێ هیچ کێشەیەک نیشتەوە و نیگەرانی ئەوی بینی و چاوەکانی بڕیقاندەوە.
  
  - ئەوە سێ پێیە، درەیک. نەک گراند کانیۆن".
  
  درەیک چاوی لە بێن کرد. - ئامادەبە هاوڕێ؟
  
  بیست پێیەکی دیکە و دەرچەی داهاتوو لە پلیکانەکاندا پانتر بوو، ئەمجارەیان سی پێ، و بەهۆی تەختەیەکی ئەستوورەوە گیرابوو کە لەکاتی ڕۆیشتنی درەیکدا دەجووڵایەوە. کێنێدی بەدوایدا هات و پاشان بێنی هەژار کە لەلایەن درەیکەوە ناچارکرا سەری بەرز بکاتەوە، سەیری پێشەوە بکات نەک خوارەوە، لە شوێنی مەبەست بکۆڵێتەوە نەک پێیەکانی. گەنجەکە تا گەیشتە زەوییەکی پتەو لەرزۆک بوو و درەیک داوای پشوویەکی کورتی کرد.
  
  کاتێک وەستان، درەیک بینی کە درەختی جیهان ئەوەندە بە فراوانی لێرە بڵاوبووەتەوە کە لقە ئەستوورەکانی خەریک بوو دەست لە پلیکانەکان بدەن. بێن بە ڕێزەوە دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی ئەندامەکەی لێبدات، کە لە ژێر دەست لێدانیدا دەلەرزی.
  
  هەناسەی هەڵمژی: "ئەمە... ئەمە سەرسەختە".
  
  کێنێدی ئەم کاتەی بەکارهێنا بۆ ستایلکردنی قژی و پشکنینی دەرگای چوونە ژوورەوەی سەرەوەی. ئاماژەی بەوەشکردووە، تا ئێستا هەموو شتێک ڕوونە. "دەبێت بڵێم کە وەک خۆی، دڵنیابە وەک جەهەنەم ئەڵمانییەکان نەبوون کە ئەم شوێنەیان ئامادە کردووە. تاڵانیان دەکرد و بە ئاگرکوژێنەوە دەیانسووتاند تا سەر زەوی".
  
  چەند پشوویەکی تر و پەنجا پێ دابەزین، نزیکەی نیوەی ڕێگاکە. لە کۆتاییدا درەیک ڕێگەی بە خۆی دا بیر لەوە بکاتەوە کە ڤایکینگە کۆنەکان یەکسانی میسرییەکان نین لە دوای هەموو شتێکەوە و بۆشاییەکان باشترین شت بوون کە دەیانتوانی بیکەن کاتێک هەنگاو دەنێتە سەر پلیکانە بەردەکە، کە لە ڕاستیدا بەشێکی ورد و درشت بوو لە گەنم و پەڕۆی پەڕۆ و ڕەنگ. کەوتە خوارەوە، کەوتنە بێکۆتاییەکەی بینی و خۆی بە نوکی پەنجەکانی گرت.
  
  کێنێدی ڕاکێشایە سەرەوە. "کەر لە بادا دەلەرزێت، کابرای ساس؟"
  
  خۆی خزاندەوە سەر زەوییەکی پتەو و پەنجە کێشراوەکانی درێژ کردەوە. "سوپاس".
  
  بە وریاییەوە دەجووڵان، ئێستا زیاتر لە نیوەی ڕێگاکە. لەودیو ئەو شوێنە چۆڵەی لای ڕاستیانەوە، دارێکی گەورە بۆ هەمیشە وەستابوو، هەوا و تیشکی خۆر دەستی لێنەدابوو، سەرسوڕهێنەرێکی لەبیرکراوی سەردەمی ڕابردوو.
  
  زیاتر و زیاتر هێماکانی ڤایکینگیان تێپەڕاند. بێن پێشبینییەکی سەیر و سەمەرەی کرد. وتی: "ئەوە وەک دیواری گرافیتی ئەسڵی وایە". "خەڵک تەنها ناوەکانیان دەبڕییەوە و پەیامەکانیان بەجێدەهێشت- وەشانی سەرەتایی 'جۆن لێرە بوو!'
  
  کێنێدی وتی: ڕەنگە دروستکەرانی ئەشکەوتەکە بن.
  
  درەیک هەوڵیدا هەنگاوێکی دیکە بنێت و خۆی بە دیوارە بەردییە ساردەکەوە گرێدا و هاوارێکی قووڵ و وردکەر لە ئەشکەوتەکەدا دەنگی دایەوە. ڕووبارێک لە پاشماوە لە سەرەوە کەوتە خوارەوە.
  
  "ڕاکردن!" - درەیک هاوارێکی کرد. "ئێستا!"
  
  بەپەلە لە پلیکانەکاندا دابەزین و تەڵەکانی تریان پشتگوێ خست. بەردێکی زەبەلاح لە سەرەوە بە کەوتنەخوارەوەیەکی بەهێزەوە کەوتە خوارەوە و لەکاتی کەوتنە خوارەوەیدا بەردی کۆنتری شکاند. درەیک تەرمی بێنی بە جەستەی خۆی داپۆشی، کاتێک بەردێک بەو پلیکانانەدا کەوتە خوارەوە کە لەسەری وەستابوون، نزیکەی بیست پێ هەنگاوی بەنرخی لەگەڵ خۆیدا گرت.
  
  کێنێدی چەقۆی بەردەکەی لە شانی فڵچە کرد و بە زەردەخەنەیەکی وشکەوە سەیری درەیکی کرد. "سوپاس".
  
  - هێی، دەمزانی ئەو ژنەی کە کەری کابرای SAS ی ڕزگار کردووە دەتوانێت لە بەردێکی سادە ڕابکات. "
  
  - شتێکی پێکەنیناوییە کاکە. زۆر پێکەنیناویە."
  
  بەڵام هێشتا کۆتایی نەهاتبوو. دەنگێکی تیژ زەنگ لێهات و تارە تەنک بەڵام بەهێزەکە لەسەر ئەو هەنگاوەی کە بێن و کێنێدی جیادەکردەوە، شکا.
  
  کێنێدی هاوارێکی کرد: "فوووک!" پارچە تارەکە بە هێزێکی هێندە هاتە دەرەوە کە دەیتوانی بە ئاسانی پاژنەی پێی لە جەستەی جیا بکاتەوە.
  
  کلیکێکی تر دوو هەنگاو بۆ خوارەوە. درەیک لە شوێنی ڕووداوەکە سەمای کرد. "گەواد!"
  
  هاوارێکی دیکە لە سەرەوە بە مانای کەوتنی داهاتووی بەردەکە بوو.
  
  بێن پێی وتن: "ئەوە تەڵەیەکی دووبارەبووەوەیە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەمان شت بەردەوام دووبارە و سێبارە ڕوودەدات. پێویستە بگەینە ئەم بەشە".
  
  درەیک نەیدەتوانی بزانێت کام هەنگاوەکان سەرلێشێواون و کامیان نا، بۆیە متمانەی بە بەخت و خێرایی هەبوو. بە سەری نزیکەی سی هەنگاو بەرەو خوارەوە ڕایانکرد و هەوڵیان دەدا تا دەتوانن لە هەوادا بمێننەوە. دیواری پلیکانەکان لەکاتی بەزاندنی ڕێگا کۆنەکەدا، دەچوونە قووڵایی ئەشکەوتە بەردینەکە، دەڕووخێن.
  
  دەنگی پاشماوەی کەوتنە خوارەوە بۆ خوارەوە دەستی کرد بە بەرزبوونەوە.
  
  فڕینەکەیان بەدوایدا درزی تارێکی ڕەق هات.
  
  درەیک هەنگاوی نایە سەر پلیکانەیەکی درۆینەی دیکە، بەڵام زەبری ئەو بردییە سەر ئەو بۆشاییە کورتە. کێنێدی بازێکی بەسەریدا دا، وەکو گازێلێک کە لە فڕینی تەواودا بوو، ڕەنگین بوو، بەڵام بێن لە پشتیەوە کەوتە خوارەوە، ئێستا خۆی خلیسکاند بۆ ناو کۆتایی.
  
  "قاچەکان!" درەیک هاوارێکی کرد، پاشان بەرەو دواوە کەوتە ناو بۆشاییەکەوە و بوو بە زەوی. ڕزگاربوون گرژییەکانی لە مێشکیدا شۆرد کاتێک کێنێدی پێیەکانی ڕاکێشایەوە بۆ شوێنی خۆیان. هەستی کرد بێن بەر جەستەی داوە و دواتر دەکەوێتە سەر سنگی. درەیک بە دەستەکانی زەبری کابراکەی ئاراستە کرد، پاشان بە زیادەوە پاڵێکی نا بۆ سەر زەوییە پتەوەکە.
  
  خێرا دانیشت، بە چەقۆکێشەوە.
  
  "بەردەوامبە!"
  
  هەوا پڕ بوو لە پارچە بەرد. یەکێکیان لە سەری کێنێدی هەڵفڕی و بڕینێک و کانیاوێکی خوێنی بەجێهێشت. یەکێکی تر لە پاژنەی پێی درەیک کەوت. ئازارەکە وای لێکرد ددانەکانی بگرێت و هانی دا کە خێراتر ڕابکات.
  
  فیشەک دیوارەکەی سەرووی سەریان کون کرد. درەیک چەقۆی لێدا و بۆ ماوەیەکی کورت چاوێکی لە دەرگای چوونە ژوورەوە کرد.
  
  هێزێکی ئاشنام بینی لەوێ کۆبووەتەوە. ئەڵمانییەکان.
  
  ئێستا بە خێرایی تەواو ڕادەکردن، لە دەرەوەی بێباکی. درەیک چرکەیەکی بەنرخی پێچوو تا باز بداتە پشتەوە. کاتێک گوللەیەکی دیکەی فیشەک بەردەکەی تەنیشت سەری کون کرد، کۆترێکی کردە پێشەوە و لە پلیکانەکانەوە هەڵفڕی و بازنەیەکی تەواوی دروستکرد و دەستەکانی گرت و تا تەواوی باڵای خۆی وەستا بەبێ ئەوەی یەک ئۆنسە زەبری لەدەست بدات.
  
  ئاه، ڕۆژە خۆشەکانی کۆن گەڕاونەتەوە.
  
  فیشەکی زیاتر. پاشان ئەوانی تر لەبەردەمیدا داڕما. تیرۆر کونێکی لە دڵیدا دڕاند تا تێگەیشت کە ئەوان بە سادەیی لە کاتی ڕاکردندا گەیشتوونەتە بنی ئەشکەوتەکە و بەبێ ئامادەکاری ڕاستەوخۆ خۆیان کێشا بە زەویدا.
  
  درەیک خاو بووەوە. بنی ئەشکەوتەکە فەسادێکی ئەستووری بەرد و تۆز و پاشماوەی دار بوو. کاتێک هەستان، کێنێدی و بێن دیمەنێک بوون بۆ بینین. نەک هەر بە پیسی داپۆشراون، بەڵکو ئێستا بە تۆزی کێک و قاڵبی گەڵا داپۆشراون.
  
  بە ئینتون وتی: ئاه، بۆ کامێرای متمانەپێکراوم. "ساڵانێک ڕەشبگیری ڕووبەڕووم دەبێتەوە."
  
  درەیک دارە درەوشانەوەیەکەی گرت و لە باوەشی کێشانی ئەو ئەشکەوتەدا گرت کە لە چەکدارەکان ڕادەکرد. پێنج خولەکی پێچوو تا گەیشتە سنووری دەرەوەی دارەکە. بەردەوام لە سێبەری بێدەنگییە سەپێنراوەکەیدا بوون.
  
  درەیک دەستی لە شانی بێن دا. "باشترە لە هەر سێشێکی شەوی هەینی، ئەه ماتە؟"
  
  کێنێدی بە چاوێکی نوێ سەیری کابرا گەنجەکەی کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هیچ هاندەرێکتان هەیە؟ گروپەکەت هەواداری هەیە؟ زۆر بەم زووانە ئەم گفتوگۆیە دەکەین براکەم. متمانەی پێی هەبێت".
  
  "تەنها دوو کەس-" بێن دەستی کرد بە لکەلکە کاتێک بەشێک لە پێچانی کۆتایییان دەوری کرد، و پاشان لە شۆکدا بێدەنگ بوو.
  
  هەموویان وەستان.
  
  خەونە کۆنەکانی سەرسوڕمان لەبەردەمیاندا دەرکەوتن، بێدەنگیان کرد، بە کردەوە بۆ ماوەی نزیکەی نیو خولەک مێشکیان کوژاندەوە.
  
  "ئێستا ئەمە... ئەمە...."
  
  درەیک هەناسەی دا و وتی: سەرسوڕهێنەرە.
  
  ڕیزێک لە گەورەترین بەلەمی درێژی ڤایکینگ کە تا ئێستا خەیاڵیان کردبوو، لە یەک فایلدا لێیان دوور کەوتبوونەوە، لە کۆتاییەوە بۆ کۆتایی وەستابوون وەک ئەوەی لە ناوەڕاستی قەرەباڵغییەکی کۆن و کۆندا گیر بخۆن. لایان بە زیو و زێڕ ڕازاوەتەوە، کەشتیەکانیان بە ئاوریشم و بەردی بەنرخ ڕازاوەتەوە.
  
  کێنێدی بە گەمژەییەوە وتی: بەلەمی درێژ.
  
  "کەشتییە دوورەکان" بێن هێشتا ئەوەندە عەقڵی هەبوو کە ڕاستی بکاتەوە. - نەفرەت، ئەم شتانە بە گەورەترین گەنجینەی سەردەمی خۆیان دادەنران. دەبێت... چی بێت؟ لێرە بیست کەس هەیە؟"
  
  درەیک وتی: "زۆر فێنک. - بەڵام ئەمە ئەو ڕمەیە کە ئێمە بۆی هاتووین. هیچ بیرۆکەیەک?"
  
  ئێستا بێن سەیری درەختی جیهانی دەکرد. - ئای خوایە گیان، هاوڕێیان. دەتوانن خەیاڵتان پێی بێت؟ یەکێکیان بەو دارە هەڵواسرابوو. گێل یەک."
  
  - کەواتە ئێستا باوەڕت بە خوداکان هەیە، هەمم؟ هەوادار?" کێنێدی کەمێک بە ڕوومەتەوە لای خۆی بەرەو بێن جووڵاند، ئەمەش وایکرد سوور بێتەوە.
  
  درەیک سەرکەوتە سەر ڕیزێکی تەسک کە بە درێژایی کلکی کەشتییە درێژەکە دەڕۆیشت. بەردەکە بەهێز دەرکەوت. لێواری دارەکەی گرت و کز بوو. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم شتانە پڕن لە تاڵان. سەلامەتە بڵێین پێش ئەمڕۆ کەس لێرە نەبووە."
  
  دیسانەوە لە هێڵی کەشتیەکان خوێندەوە. نمایشێکی سامانێکی بێ خەیاڵ، بەڵام گەنجینەی ڕاستەقینە لە کوێ بوو؟ لە کۆتاییدا? کۆتایی کەوانە؟ دیوارەکانی ئەشکەوتەکە بە وێنەکێشانی کۆن ڕازاوەتەوە. وێنەی ئۆدینی بینی کە بە درەختی جیهانەوە هەڵواسرابوو و ژنێکیش لەبەردەمیدا ئەژنۆی دا.
  
  - ئەمە باسی چی دەکات؟ ئاماژەی بە بێن کرد بەرەو ڕووی. - وەرە پەلە بکە. ئەو گەوادە دزێوانە سۆسیس ناخەنە خوارەوە لە قوڕگیان لەوێ سەرەوە. با بجوڵێین".
  
  ئاماژەی بە سووڕانەوە زبرەکەی دەق لە ژێر فیگەری ژنێکی پاڕانەوەدا کرد. بێن سەری لەقاند. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڵام تەکنەلۆژیا ڕێگەیەک دەدۆزێتەوە. " کلیکی لەسەر ئای-فۆنە متمانەپێکراوەکەی کرد، کە خۆشبەختانە دەرکەوت کە لێرە خوارەوە هیچ سیگناڵێکی نییە.
  
  درەیک ساتێکی تەرخان کرد تا هێرش بکاتە سەر کێنێدی. وتی: تاکە بیرۆکەی من ئەوەیە کە شوێن ئەم بەلەمە درێژانە بکەوم. - ئایا لەگەڵ تۆدا دەگونجێت؟
  
  "وەک هاندەرێکی تیپی تۆپی پێ وتی، من لە یارییەکەدام، کوڕان. ڕێگا نیشان بدە".
  
  بەرەو پێشەوە ڕۆیشت، دەیزانی ئەگەر ئەم تونێلە سوپەرە بگاتە بنبەستێک، ئەوا گیریان خواردووە. ئەڵمانییەکان بە توندی بە کلکەوە خۆیان دەگرت، نەک لەسەر لۆریڵەکانیان پشوو بدەن. درەیک بیرکردنەوەکەی بەسەر بەشەکاندا دابەشکرد، سەرنجی لەسەر ڕیزێک بوو کە لەناو بەردەکەدا هەڵکەندرابوو. جارجارە تووشی دارێکی تری درەوشاوە دەبوون. درەیک جل و بەرگی لەبەر کرد یان جووڵاندیان بۆ ئەوەی ژینگەیەکی تاریکتر دروست بکەن وەک ئامادەکارییەک بۆ ئەو شەڕەی کە لە پێشە. بەردەوام لە نێو کەشتییە درێژەکاندا دەگەڕا و دواجار ڕێگایەکی تەسکی بینی کە لە نێوانیاندا پێچاوپێچ بوو.
  
  پلانى ب.
  
  دوو و چوار و پاشان دە کەشتی درێژ بەلایدا تێپەڕین. قاچەکانی درەیک دەستیان کرد بە ئازاردان بەهۆی ئەو هەوڵەی کە پێی دانوستاندن لەسەر ڕێگا تەسکەکەی کرد.
  
  دەنگی بێهێزی بەردێکی کەوتوو و پاشان هاوارێکی بەرزتر لە نێو ئەشکەوتە زەبەلاحەکەدا دەنگی دەدایەوە، کە مانای ئەو ئەشکەوتە دیار بوو. بەبێ ئەوەی دەنگێک دروست بکەن، هێندەی تر مەیلیان بەرەو ئەرکەکەیان کێشا.
  
  دواجار درەیک گەیشتە کۆتایی ڕیزەکە. بیست و سێ کەشتیی ژمارد کە هەریەکەیان دەستیان لێنەدرابوو و بارگاوی بوون بە غەنیمەت. لەگەڵ نزیکبوونەوەیان لە پشتی تونێلەکە، تاریکی دەستی کرد بە قووڵبوونەوە.
  
  کێنێدی ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێموانییە هەرگیز ئەوەندە دوور کەوتبن".
  
  درەیک بەدوای فانووسێکی گەورەدا گەڕا. وتی: "مەترسیدارە. "بەڵام پێویستە بزانین."
  
  داگیرساند و تیشکەکەی لەم لاو بۆ لایەکی تر جووڵاند. ڕێڕەوەکە بە توندی تەسک بووەوە تا بوو بە کەوانەیەکی سادە لە پێشەوە.
  
  وە لە پشت کەوانەکەوە یەک پلیکانە هەبوو.
  
  بێن لەناکاو هاوارێکی سەرکوت کرد، پاشان بە چرپەیەکی شانۆیی وتی: "ئەوان لەسەر پەنجەرەن!"
  
  ئەمە بوو درەیک هەنگاوی نا. وتیشی: ئێمە دابەش بووین. - دەچمە سەر پلیکانەکان. ئێوە دوو کەس بچنە خوارەوە لەوێ بۆ کەشتیەکان و بگەڕێنەوە ئەو ڕێگایەی کە هاتووین".
  
  کێنێدی دەستی کرد بە ناڕەزایەتی دەربڕین، بەڵام درەیک سەری لەقاند. "نەخێر. بیکە. بێن پێویستی بە پاراستنە، من پێویستی بە پاراستن نییە. وە پێویستمان بە ڕمەکە هەیە".
  
  واتە: کەی دەگەینە کۆتایی کەشتیەکان؟
  
  - تا ئەو کاتە دەگەڕێمەوە.
  
  درەیک بەبێ ئەوەی قسەیەکی تر بکات بازێکی دا و لە پەنجەرەکەوە بازێکی دا و بەرەو پلیکانە کوێرەکە ڕۆیشت. جارێک ئاوڕی دایە دواوە و بینی سێبەرەکان بە درێژایی پەنجەرەکە نزیک دەبنەوە. بێن بەدوای کێنێدیدا ڕۆیشت و بەو لێوارە داروپەردووەدا ڕۆیشت تا بگاتە بنکەی دوا کەشتی ڤایکینگ. درەیک دوعایەکی هیوای کرد و بە خێرایی بە پلیکانەکاندا ڕایکرد و بە دوو هەنگاو لە یەک کاتدا بازێکی دا.
  
  وەرە سەرکەوت تا گوێدرێژەکانی ئازاریان دا و سییەکانی سووتا. بەڵام دواتر بە فراوانی ڕۆیشت. لە پشتیانەوە چەمێکی فراوان بە ڕەوتێکی تووڕەییەوە دەڕژا و زیاتریش هێشتا قوربانگایەک لە بەردی زبر و زبر هەڵدەهات، نزیک بوو وەک کبابێکی کۆن.
  
  بەڵام ئەوەی سەرنجی درەیکی ڕاکێشا، هێمایەکی گەورە بوو کە لەسەر دیواری پشت قوربانگاکە هەڵکەندرابوو. سێ سێگۆشە کە لەسەر یەکتر کەوتوون. هەندێک کانزا لەناو نەخشەکەدا ڕووناکی دەستکردەکەی گرت و وەکو زەینەب لەسەر جلی ڕەش دەدرەوشایەوە.
  
  هیچ کاتێک نییە بۆ بەفیڕۆدان. لە چەمەکەدا تێپەڕی و هەناسەی دەدا بۆ هەوا کاتێک ئاوە سەهۆڵینەکە بەرز بووەوە بۆ ڕانەکانی. کاتێک لە قوربانگاکە نزیک بووەوە، شتێکی بینی کە لەسەر ڕووی قوربانگاکە کەوتووە. دەستکردێکی کورت و نووکدار، سەرسوڕهێنەر و سەرنجڕاکێش نییە. لە ڕاستیدا دونیا...
  
  ... ڕمەکەی ئۆدین.
  
  ئەو شتەی کە دیوی خودای کون کرد.
  
  شەپۆلێکی وروژاندن و پێشبینیکردن بەناودا تێپەڕی. ئەمە ئەو ڕووداوە بوو کە هەمووی کردە ڕاستەقینە. تا ئێستا پێشبینی زۆر بووە، تەنها پێشبینی زیرەک بووە. بەڵام لە دەرەوەی ئەو ساتەوەختە، بە شێوەیەکی ترسناک ڕاستەقینە بوو.
  
  بە شێوەیەکی ترسناک ڕاستەقینە. لەبەردەم ژماردنەوەی پاشەکشە بۆ کۆتایی جیهان وەستان.
  
  
  یازدە
  
  
  
  چاڵە دارەکانی جیهانی، سوید
  
  
  درەیک لەسەر مەراسیمەکە وەستا. ڕمەکەی گرت و بەرەو دواوە بەو ڕێگایەی کە هاتبوو. لە ڕێگەی چەمێکی سەهۆڵاوییەوە، بە پلیکانە وردبووەکاندا دابەزین. لە نیوەی ڕێگادا چرای دەستی کوژاندەوە و خاو بووەوە کاتێک تاریکییەکی توند گرتبوویەوە.
  
  تیشکی بێهێزی ڕووناکی دەرگای چوونە ژوورەوەی خوارەوەیان ڕووناک دەکردەوە.
  
  بەردەوام بوو لە ڕۆیشتن. هێشتا کۆتایی نەهاتبوو. زۆر لەمەوبەر فێری ئەوە بوو کە زۆرجار پیاوێک کە لە شەڕدا زۆر بیری لێدەکردەوە، هەرگیز ناگاتە ماڵەوە.
  
  لە دوا هەنگاودا بە مردوویی وەستا، پاشان خۆی خزاندە ناو تاریکی قووڵتری ڕێڕەوەکە. ئەڵمانییەکان لە ئێستاوە نزیک بوون، نزیک بوو لە کۆتایی ڕیزبەندییەکە، بەڵام چرای دەستی ئەوان لە دوورییەکی وادا تەنیا وەک سێبەرێکی دیکە جیایان دەکردەوە. بەسەر ڕێڕەوەکەدا بازێکی دا و خۆی بە دیوارەکەوە فشار خستە سەر و بەرەو ئەو لێوارە ڕۆیشت کە بەرەو بنکەی کەشتییەکانی ڤایکینگەکان دەڕۆیشت.
  
  دەنگێکی نێر بە قیژەی وتی: سەیری ئەمە بکە! چاوەکانت بە توێکڵەوە بهێڵەرەوە، ستیڤی وەندەر!" دەنگەکە سەری سوڕما؛ لەهجەی قووڵی باشووری ئەمریکای هەبوو.
  
  نەفرەت.. گەوادی چاو هەڵۆ چاوی بینی - یان لانیکەم سێبەرێکی جووڵاو - شتێک کە پێی وا نەبوو لەم تاریکییەدا مومکین بێت. خێراتر ڕایکرد. تەقەیەک دەنگی دایەوە، بەر بەردەکەی تەنیشت ئەو شوێنەی کە تازە بووبوو لێیدا.
  
  کەسایەتییەکی تاریک بەسەر پەنجەرەکەدا کێشابوو - ڕەنگە ئەمریکییەک بێت. - لەوێ خوارەوە لە نێوان کەشتییەکاندا ڕێگایەک هەیە. پێش ئەوەی بیانخەمە خوارەوە کیرەکانت بجوڵێنە قوڕگی تەمبەڵەکانت."
  
  گەمژەیی. یانکیز ڕێگا شاراوەکەی بینی.
  
  ستیرن، خۆبەزلزان، خۆبەزلزان. یەکێک لە ئەڵمانییەکان وتی: "گەواد تۆ میلۆ"، پاشان هاوارێکی کرد کاتێک بە زەقی لە لێوارەکەدا ڕاکێشرا.
  
  درەیک سوپاسی ئەستێرە بەختەوەرەکانی کرد. لە چرکەیەکدا لەسەر پیاوەکە بوو، پەڕۆی دەنگی شکاند و بە چەقۆیەکی دەنگی ملی دەشکاند پێش ئەوەی کەسێکی تر بتوانێت بەدوایدا بگەڕێت.
  
  درەیک دەمانچەی ئەڵمانییەکە هەڵگرت - کە دەمانچەیەکی هێکلەر و کۆخ MG4 بوو - و چەندین تەقەی کرد. سەری پیاوێک تەقیەوە.
  
  ئای بەڵێ، بیری کردەوە. هێشتا بە دەمانچە باشتر تەقە دەکات نەک بە کامێرا.
  
  "کەنەداییەکان!" دواتر زنجیرەیەک هێسکە لە یەک کاتدا.
  
  درەیک بەو چرپە تووڕەییە زەردەخەنەی کرد. با وا بیربکەنەوە.
  
  ئیتر خۆشی نەما، بەو خێراییەی کە بوێری بوو بە ڕێگاکەدا ڕایکرد. بێن و کێنێدی لە پێشەوە بوون و پێویستیان بە پاراستنی ئەو بوو. سوێندی خوارد بە زیندووی لێرە دەریانبهێنێت و بێهیوایان نەکات.
  
  لە پشتیەوە ئەڵمانییەکان بە وریاییەوە لە لێوارەکە دابەزین. چەند تەقەیەکی کرد بۆ ئەوەی سەرقاڵیان بکات و دەستی کرد بە ژماردنی کەشتییەکان.
  
  چوار، شەش، یازدە.
  
  ڕێڕەوەکە ناجێگیر بوو، بەڵام دواجار یەکسان بوو. لە کاتێکدا ئەوەندە تەنک بووەوە کە هەرکەسێک لە پانزە بەرد زیاتر بێت، ڕەنگە بڕبڕەیەکی شکاندبێت کە لە نێوان دارەکاندا دەچەمێتەوە، بەڵام جارێکی دیکە فراوانتر بووەوە کاتێک کەشتی شانزەهەمی ژمارد.
  
  قاپەکان لە سەرووی ئەوەوە بەرز بوون، کۆن و ترسناک، بۆنی توێکڵ و قاڵبی کۆنیان لێدەهات. جووڵەیەکی زوو تێپەڕ سەرنجی ڕاکێشا و سەیری لای چەپی کرد تا فیگەرێک ببینێت کە تەنها دەتوانێت ئەو میلۆ تازەپێگەیشتووە بێت کە بە درێژایی ئەو ڕیزبەندییە تەسکەدا ڕادەکاتەوە کە زۆربەی خەڵک بەزەحمەت دەتوانن بەسەریدا بڕۆن. درەیک تەنانەت کاتێکی نەبوو بۆ تەقەکردن - ئەمریکییەکە ئەوەندە خێرا دەجووڵایەوە.
  
  بەنەفرەت بێت! بۆچی ناچار بوو ئەوەندە باش بێت؟ تاکە کەسێک کە درەیک دەیناسی - جگە لە خۆی - کە بتوانێت کارەساتێکی لەو شێوەیە بە ئەنجام بگەیەنێت، ئەلیسیا مایڵز بوو.
  
  خۆمم بینیەوە لە ناوەڕاستی پێشبڕکێیەکی گلادیاتۆری داهاتوودا لێرە...
  
  بازێکی دا بۆ پێشەوە، ئێستا بە کەشتییەکاندا تێپەڕی، زەبری خۆی بەکاردەهێنا بۆ بازدان لە هەنگاوێکەوە بۆ هەنگاوێکی تر، نزیکەی بە ئازادی لە تەپۆڵکە هەڕەمەکیەکانەوە بۆ درزەکانی قووڵ ڕادەکات و بە گۆشەیەک لە دیوارە خۆڵەکانەوە باز دەدات. تەنانەت بەکارهێنانی دارە نەرمەکانی کەشتییەکان بۆ بەدەستهێنانی هێز لە نێوان بازدانەکاندا.
  
  "چاوەڕوان بە!"
  
  دەنگێکی بێ جەستە لە شوێنێکی پێشەوە هات. کاتێک فیگەرە کاڵەکەی کێنێدی بینی، هێواش وەستا، بە بیستنی ئەو دەنگە ئەمریکییە ئارام بووەوە. هاوارێکی کرد و وتی: شوێنم بکەوە، دەیزانی ناتوانێت ڕێگە بدات میلۆ تا کۆتایی کۆلەکەکە لێی بدات. دەکرا بۆ چەند کاتژمێرێک فشاریان بخرێتە سەر.
  
  بە خێرایی گەردن شکێن بە دوایین کەشتیدا تێپەڕی، بێن و کێنێدی لە پشتیەوە کەوتنە خوارەوە، هەروەک چۆن میلۆ لە پەنجەرەیەکەوە بازێکی دا و پێشەوەی هەمان کەشتی بڕی. درەیک لە دەوری کەمەرەکەی گرت، دڵنیا بوو کە بە توندی لەسەر بڕبڕەی پشتی نیشتووەتەوە.
  
  چرکەیەکی بەسەر برد لە فڕێدانی دەمانچەکە بەسەر کێنێدیدا.
  
  لە کاتێکدا دەمانچەکە هێشتا لە فڕیندا بوو، میلۆ قیچیەکەی لێدا و خۆی ئازاد کرد، وەرگەڕا بەسەر دەستەکانی و لەناکاو ڕووی لە بوو.
  
  گریای و وتی: مات درەیک، ئەو کەسە. بەوپەڕی چاوەڕوانییەوە چاوەڕێی ئەمە بوو، هاوڕێ."
  
  مشت و ئەژنۆی فڕێدا. درەیک چەندین لێدانی لە قۆڵەکانیدا، کاتێک پاشەکشەی دەکرد، چاوەکانی بڕیقاندەوە. ئەم کابرایە دەیناسی، بەڵام کێ بوو بە جەهەنەم؟ دوژمنێکی کۆن و بێ ڕووخسار؟ جنۆکەیەکی سێبەر لە ڕابردووی تاریکی SAS؟ میلۆ نزیک بوو و دڵخۆش بوو کە لەوێ بمێنێتەوە. درەیک لە بینینی دەوروبەری خۆیەوە سەرنجی ئەو چەقۆیەی لەسەر پشتێنی ئەمریکییەکە دا، تەنها چاوەڕێی ئەوە بوو سەرقاڵ بێت.
  
  لێدانێکی دڕندانە بە پێی خۆی وەرگرت.
  
  لە پشتیەوە گوێی لە یەکەم جوڵەی چەقەڵانەی سەربازە پێشڕەوەکانی ئەڵمانیا بوو. تەنها چەند کەشتییەک لە دوورەوە بوون.
  
  بێن و کێنێدی بە سەرسوڕمانەوە سەیریان دەکرد. کێنێدی دەمانچەکەی بەرز کردەوە.
  
  درەیک بە لایەک خۆی خۆی نیشان دا، پاشان لایەنەکەی تری سوڕاندەوە، خۆی لە لێدانی دڕندانەی میلۆ بە قاچەکەی بەدوور گرت. کێنێدی تەقەی کرد و چەند ئینجێک لە پێی میلۆوە پیسی لێدا.
  
  درەیک پێکەنی و ڕۆیشت و وا خۆی نیشان دا کە سەگەکەی ماڵی کردووە. بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: بمێنەرەوە. "ئەوە کوڕێکی باشە."
  
  کێنێدی تەقەیەکی دیکەی ئاگادارکردنەوەی کرد. درەیک سوڕایەوە و بەلای ئەواندا ڕایکرد، قۆڵی بێنی گرت و خۆی ڕاکێشا کاتێک گەنجەکە بە شێوەیەکی ئۆتۆماتیکی ڕووی لە پلیکانە داڕماوەکان کرد.
  
  "نەخێر!" - درەیک هاوارێکی کرد. واتە: یەک بە یەک دەمانبەنە دەرەوە.
  
  بێن بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت. "لەکوێی دیکە?"
  
  درەیک بە چەکداماڵین شانی هەڵکێشا. "تۆ بهلاتهوه چۆن بوو?"
  
  ڕاستەوخۆ بەرەو درەختی جیهان ڕۆیشت.
  
  
  دوازدە
  
  
  
  درەختی جیهان، سوید
  
  
  وە هەستان. درەیک گرەو دەکات کە درەختی جیهان ئەوەندە کۆن و بەهێزە کە دەبێ لقەکانی زۆر و بەهێز بوون. کاتێک قبوڵت کرد کە سەردەکەویت بەسەر دارێکدا کە بە شێوەیەکی ڕستەیی سەرەوە خوارەوەیە، فیزیا بەزەحمەت بە هیچ شێوەیەک گرنگ نەبوو.
  
  درەیک هانی بێنی دا و وتی: "هەروەک چۆن جارێکی دیکە کوڕ بوومەوە"، خێراتر هانی دا بەبێ ئەوەی ببێتە هۆی ترس و دڵەڕاوکێ. - نابێت کێشەیەک بێت بۆ تۆ بلاکی. ئایا تۆ باشیت کێنێدی؟
  
  نیویۆرکییەکە دوا کەس بوو کە سەرکەوت و دەمانچەکەی گرتبوو کە لە خوارەوەی خۆیەوە ئاماژەی پێکردبوو. خۆشبەختانە سیمیتری بەرفراوانی لق و گەڵاکانی درەختی جیهانی پێشکەوتنەکانیان شاردەوە.
  
  بە سووکییەوە وتی: "لە سەردەمی خۆمدا چەند چەقۆیەکم سەرکەوتووە".
  
  بێن پێکەنی. نیشانەیەکی باش. درەیک بە بێدەنگی سوپاسی کێنێدی کرد، دەستی کرد بە هەستکردن بە باشتربوون لەوەی کە ئەو لەوێیە.
  
  نەفرەت لەوە، بیری کردەوە. خەریک بوو زیادی کرد: لەسەر ئەم ئەرکە، کەمتر لە هەفتەیەک دەگەڕێینەوە سەر زاراوەی کۆن.
  
  درەیک لە لقێکەوە بۆ لقێکی تر سەرکەوت، بەرزتر و بەرزتر، لەسەر لقێک دانیشتبوو یان وەستابوو و لە هەمان کاتدا دەستی بۆ لقێکی دیکە دەبرد. پێشکەوتن خێرا بوو، ئەمەش بەو مانایە بوو کە هێزی بەشی سەرەوەی جەستەیان زیاتر لە چاوەڕوانکراو بەردەوام بوو. بەڵام نزیکەی نیوەی ڕێگاکە، درەیک تێبینی کرد کە بێن لاوازتر دەبێت.
  
  "ئایا توینی ماندوو دەبێت؟" - پرسیاری کرد و دەستبەجێ دوو هێندەبوونی هەوڵەکانی بینی. ناوبەناو کێنێدی فیشەکێکی لە لقەکانەوە تەقاند. دووجار توانیان پلیکانەیەکی بەردین لە تەنیشتیانەوە ببینن کە بەرز دەبێتەوە، بەڵام هیچ نیشانەیەکی ڕاوەدوونەرەکانیان نەبینی.
  
  دەنگەکان بۆیان دەنگ دەدەنەوە. "ئینگلیزەکە مات درەیکە" سەربازەکەی پێشووی SAS جارێک گوێی لە دەنگێک بوو کە بە لەهجەیەکی بەهێزی ئەڵمانی شێواوە، کە وەک هەستی شەشەمی پێی دەگوت، دەبێ هی پیاوێک بێت کە جلێکی سپی لەبەردایە. ئەو پیاوەی پێشتر دوو جار بینیویەتی، ئەو شوێنەوارە دزراوانە قبوڵ دەکات.
  
  جارێکی تر بیستبووی "SRT لەناو دەبرێت" دەنگی کێشراو دەنگی میلۆ بوو، ڕابردووی خۆی ئاشکرا دەکرد، یەکەیەکی ئاشکرا دەکرد کە تەنانەت لەناو SASشدا بە نهێنی هێشتبوویانەوە. ئەم کابرایە کێ بوو بەناوی هەموو ئەو شتانەی کە پیرۆزن؟
  
  تەقەکان لقە قورسەکانیان دابەش کرد. درەیک هێواش وەستا بۆ ئەوەی جانتای پشتەوەکە ڕێکبخات کە گەنجینەی جوڵاوی ناوەوەی تێدابوو، پاشان سەرنجی ئەو لقە فراوانەی دا کە ئامانجی بوو. یەکێک کە نزیک بوو لەو شوێنەی لەسەر پلیکانەکان کە پێشتر پشوویان دابوو.
  
  ئاماژەی بە بێن کرد: "لەوێ. "سواری لقەکە و جوڵە... خێرا!"
  
  نزیکەی دوو خولەک ڕووت دەبوون. کەمکردنەوەی کاتی سەرسوڕمان و کاردانەوە، کە هێشتا زیاتر لە خولەکێک مەترسییەکی زۆری بەجێهێشت.
  
  بێن یەکەم کەس بوو کە پەناگەکەی بەجێهێشت، درەیک و کێنێدی دوای چرکەیەک، هەموویان بازیان بەسەر دەستەکانیاندا دا و بە درێژایی لقەکەدا بەرەو پلیکانەکان چەقۆیان لێدا. کاتێک بینران، کێنێدی چرکەیەکی بەنرخی بۆ کڕی بە تەقاندنی تەقینەوەی سرکە، کونێکی لە لانیکەم یەک هێرشبەری بەدبەختی گۆڕدا کرد.
  
  ئێستاش بینیان کە بەڕاستی میلۆ فەرمانی ناردووە بۆ ئەوەی بە پلیکانەکاندا ڕابکات. پێنج پیاو. وە تیمەکە خێرا بوو. پێش بێن دەگەنە کۆتایی لقەکە!
  
  گەمژەیی! ئەوان هیچ شانسێکیان نەبوو.
  
  بێنیش ئەمەی بینی و لەرزی. درەیک بە گوێیدا هاوارێکی کرد: "هەرگیز واز مەهێنە! هەرگیز!"
  
  کێنێدی جارێکی تر پەنجەی کێشا. دوو پیاو کەوتنە خوارەوە: یەکێکیان فڕی بۆ ناو کونەکە، ئەوی دیکەیان لایەکەی گرت و هاوارێکی کرد. جارێکی تر فشاری خستە سەر، پاشان درەیک گوێی لە گۆڤارەکە بوو کە گۆڤارەکە تەواو بوو.
  
  دوو ئەڵمانی مانەوە، بەڵام ئێستا بەرامبەریان وەستابوون و چەکەکانیان لە ئامادەباشیدا گرتبوو. درەیک ڕووخسارێکی توندی کرد. ئەوان لە پێشبڕکێکەدا دۆڕان.
  
  "تەقەیان لێ بکە!" دەنگی میلۆ دەنگی دایەوە. "ئێمە لێرە خوارەوە سەیری پاشماوەکان دەکەین."
  
  "نەین!"، لەهجەی بەهێزی ئەڵمانی دەستی پێکردەوە. "دێر سپێر! "دێر سپێر!"
  
  لوولەی دەمانچەکان نەلەرزین. یەکێک لە ئەڵمانییەکان گاڵتەیان پێکرد: "خزێن، کۆترە بچووکەکان. وەرە ئێرە."
  
  بێن بە هێواشی جووڵەی کرد. درەیک دەیتوانی شانەکانی ببینێت کە دەلەرزن. بە گوێی هاوڕێکەیدا چرپەی کرد و هەموو ماسولکەکانی گرژ کرد و وتی: متمانەم پێ بکە. هەر کە بێن دەگەیشتە کۆتایی لقەکە باز دەدا، تاکە یاری هێرشکردن و بەکارهێنانی کۆمەڵە لێهاتووییەکانی بوو.
  
  کێنێدی بە گەمژەییەوە گوتی: "هێشتا چەقۆکەم لەبەردەستە.
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا.
  
  بێن گەیشتە کۆتایی لقەکە. ئەڵمانییەکان بە هێمنی چاوەڕێیان دەکرد.
  
  درەیک دەستی کرد بە هەڵسانەوە.
  
  پاشان وەک ئەوەی لە تەمێکدا بێت، ئەڵمانییەکان بەرەو لایەک فڕین، وەک ئەوەی تۆرپیدۆیەکیان لێدابێت. جەستەیان کە دڕاو و خوێناوی بوو، لە دیوارەکە پاڵیان دەنا و، تەڕ بوو، وەک عەرەبانەیەک ڕۆیشتنە خوارەوە بۆ ناو چاڵەکە.
  
  چەند مەترێک لە سەرووی لقەکەوە، کە پلیکانەکان لێی کێشرابوون، کۆمەڵێک پیاوی زەبەلاح بە چەکی قورسەوە وەستابوون. یەکێکیان تفەنگێکی هێرشبەری ئەی کەی ٥ی بەدەستەوە بوو کە هێشتا جگەرە دەکێشا.
  
  "سویدی" درەیک ئەو چەکەی وەک چەکێک ناسی کە بە شێوەیەکی باو لەلایەن سوپای سویدەوە بەکاردەهێنرێت.
  
  بە دەنگێکی بەرزتر وتی: "نەفرەت لە کاتی."
  
  
  سێزدە
  
  
  
  بنکەی سەربازی، سوید
  
  
  ئەو ژوورەی خۆیان تێدا بینیەوە- ژوورێکی سپارتانە کە دوانزە لە دوانزە بوو و مێزێک و پەنجەرەیەکی سەهۆڵی لەسەر بوو- درەیکی چەند ساڵێک بردەوە بۆ دواوە.
  
  پەنجەی لە جومگە سپییەکانی بێن دا و وتی: ئارام بگرە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەم شوێنە بنکەرێکی سەربازی ستانداردە. من ژووری هۆتێلی خراپترم بینیوە هاوڕێ، متمانەم پێ بکە".
  
  - لە شوقە خراپترەکاندا بووم. پێدەچوو کێنێدی ئاسوودە بێت، ئەفسەرێکی پۆلیسی لەسەر کارەکە ڕاهێنا.
  
  "ئێسکی کابراکەی تر؟" درەیک برۆیەکی بەرز کردەوە.
  
  "بە دڵناییەوە. بۆچی?"
  
  - ئای هیچ. درەیک لەسەر پەنجەکانی تا دە ژمارد، پاشان سەیری خوارەوەی کرد وەک ئەوەی خەریکە دەست بە کارکردن بکات بە پەنجەکانی قاچی.
  
  بێن بە زۆر زەردەخەنەیەکی لاوازی کرد.
  
  - سەیرکە بێن، دان بەوەدا دەنێم سەرەتا ئاسان نەبوو، بەڵام بینیت ئەو کابرا سویدییە چۆن پەیوەندی دەکرد. ئێمە باشین. بەهەر حاڵ پێویستە کەمێک چات بکەین. ئێمە ماندوو بووین".
  
  دەرگاکە کرایەوە و خاوەنەکەیان کە سویدییەکی باش دروستکرابوو و قژێکی شۆخ و نیگایەکی ڕەق وەک نینۆک کە تەنانەت شرکیش وا دەکات سپی بێتەوە، بەسەر زەوییە کۆنکرێتییەکەدا ڕۆیشت. کاتێک گیران و درەیک بە وردی ڕوونی کردەوە کە کێن و چی دەکەن، پیاوەکە خۆی بە تۆرستن داڵ ناساند و دواتر بە پێ ڕۆیشت بۆ لای دووری هێلیکۆپتەرەکەی بۆ ئەوەی هەندێک پەیوەندی بکات.
  
  وتی: مات درەیک. "کێنێدی مۆر. وە بن بلەیک. حکومەتی سوید هیچ ئیدیعایەکی لە دژی ئێوە نییە..."
  
  درەیک بەهۆی ئەو لەهجەیەی کە بە هیچ شێوەیەک سویدی نەبوو، تووشی شۆک بوو. - تۆ دەچیتە یەکێک لەو قوتابخانە کەرانەی بریقەدار، دال؟ ئیتۆن یان شتێکی لەو جۆرە؟"
  
  "کەری بریقەدار؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو قوتابخانانەی کە لەڕێگەی نەسەب و پارە و پەروەردەکردنەوە ئەفسەرەکانیان بەرز دەکەنەوە. لە هەمان کاتدا چوویتە سەر کارامەیی و لێزانی و حەماسەت".
  
  - پێم وایە وابێت. تۆنی داڵ یەکسان بوو.
  
  "مەزن. باشە... ئەگەر ئەوە تەنها..."
  
  داڵ دەستی بەرز کردەوە لە کاتێکدا بێن نیگایەکی توڕەیی بە درەیک دا. - واز لە بزنی قوربانی بهێنە، مات. تەنها لەبەر ئەوەی تۆ کۆڵبەرێکی زبر و زبر لە یۆرکشایر، مانای ئەوە نییە کە هەموو کەسێکی تر نەوەیەکی شاهانە، نەخێر؟"
  
  درەیک بە شۆکەوە سەیری کرێچیەکەی کرد. کێنێدی جووڵەی 'دابەزاندنی'ی کرد. پاشان هاتە پێش چاوی کە بێن شتێکی لەم ئەرکەدا دۆزیوەتەوە کە بەڕاستی گیرۆدەی کردووە و زیاتری دەوێت.
  
  داهل وتی: "هاوڕێیان، هاوبەشکردنی زانیاریەکانم پێ خۆشە. بەڕاستی حەز دەکەم".
  
  درەیک هەمووی بۆ هاوبەشیکردن بوو، بەڵام وەک دەڵێن مەعریفە دەسەڵاتە، هەوڵیشی دەدا ڕێگایەک بدۆزێتەوە بۆ ئەوەی لێرە پشتیوانی لە حکومەتی سوید وەربگرێت.
  
  بێن لە ئێستاوە خۆی بۆ چیرۆکەکەی خۆی ئامادە دەکرد سەبارەت بە نۆ پارچەی ئۆدین و گۆڕی خوداوەندەکان کاتێک درەیک قسەکانی بڕی.
  
  گوتی: سەیرکە. "من و ئەم کابرایە، و ئێستا ڕەنگە گرۆنک، سەردێڕی هەشت ئینج لە هەندێک لیستی کوشتن...."
  
  - من گرۆنک نیم، تۆ کەرەکەی ئینگلیزی. کێنێدی نیوە لەسەر پێیەکانی هەستا.
  
  - سەرسامم کە تۆ ئەم وشەیە دەزانیت. درەیک چاوەکانی دابەزاند. "ببوورە. ئەوە زاراوەیەکی زاراوەیە. هەرگیز جێت ناهێڵێت". قسەکانی جیابوونەوەی ئەلیسۆنی لەبیر بوو: تۆ هەمیشە SAS دەبیت.
  
  لێکۆڵینەوەی لە دەستەکانی کرد، هێشتا بە پەڵەی شەڕەکەی لەگەڵ میلۆ و سەرکەوتن بەسەر درەختی جیهاندا داپۆشرابوو، بیری لە کاردانەوە خێرا و دروستەکانی لە چەند ڕۆژی ڕابردوودا کردەوە.
  
  چەندە ڕاست بوو.
  
  - گرۆنک چییە؟ - بێن سەری سوڕما.
  
  داڵ لەسەر کورسییەکی کانزای ڕەق دانیشت و پێڵاوە قورسەکانی لەسەر مێزەکە دا. "ژنێک کە...ئەه...'چێژ لە کۆمەڵگەی کارمەندانی سەربازی وەردەگرێت." - بە شێوەیەکی دیپلۆماسی وەڵامی دایەوە.
  
  درەیک چاوێکی لە بێن کرد و پاشان وتی: "وەسفەکەی خۆم کەمێک زبرتر دەبێت." ئەڵمانییەکان دەیانەوێت ئێمە بکوژرێین لەسەر ئەو تاوانانەی کە ئەنجام نەدراوین. چۆن یارمەتیت دەدەیت داهل؟"
  
  سویدییەکە بۆ ماوەیەک وەڵامی نەدایەوە، تەنیا لە پەنجەرەی سەهۆڵاوییەوە سەیری ئەو دیمەنە بەفراوییە و ئەودیوی کرد، سەیری ئەو بەردانەی کە بە تەنیا لە پاشخانی زەریای تووڕەدا بەرزبوونەوە.
  
  کێنێدی وتی: داڵ، من پۆلیسم. تا یەک دوو ڕۆژ لەمەوبەر ئەم دووانەم نەدەناسی، بەڵام دڵیان باشە. متمانەیان پێ بکە".
  
  داهل سەری لە سەری خۆی دانا. - ناوبانگت پێش تۆیە، درەیک. باش و خراپەکانی لەو بارەیەوە. ئێمە یارمەتیت دەدەین، بەڵام سەرەتا-" سەری لە بێن دانا. "بەردەوام بوون".
  
  بێن بەردەوام بوو وەک ئەوەی هەرگیز قسەکانی نەبڕاوە. درەیک چاوێکی لە کێنێدی دزی و زەردەخەنەی بینی. چاوی لێ دوور خستەوە، بەهۆی دوو هۆکارەوە تووشی شۆک بوو. یەکەم: ئاماژەی داهل بۆ ناوبانگەکەی و دووەم: پشتگیری دڵسۆزانە لەلایەن کێنێدیەوە.
  
  بێن تەواو بوو. داڵ وتی: ئەڵمانییەکان ڕێکخراوێکی نوێن لە هەموو ئەمانەدا، کە تا ئەو ڕووداوە لە یۆرک نەهاتە بەرچاومان.
  
  "نوێ?" درەیک وتی. "ئهوان باشن. وە زۆر بە باشی ڕێکخراوە؛ بە ترس و دیسیپلینی ئاسن کۆنتڕۆڵ دەکرێت. وە ترامپ کارتێکی سەرەکییان هەیە لە کابرایەکدا بە ناوی میلۆ - هێزە تایبەتەکانی ئەمریکا، دیارە. ناونیشانەکە بپشکنە".
  
  "دەیکەین. هەواڵە خۆشەکە ئەوەیە کە ئێمە زانیاریمان لەسەر کەنەدیەکان هەیە".
  
  - چاوت لەسەرە؟
  
  داڵ چاوێکی دزێوانەی بەرەو کێنێدی کرد و وتی: بەڵێ، بەڵام لایەنگری، بێ ئەزموون و تەنیا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پەیوەندی حکومەتی سوید لەگەڵ ڕژێمی نوێی ئۆباماتان، ئەوە نییە کە من پێی دەڵێم پلە یەک. "
  
  کێنێدی زەردەخەنەیەکی ساختەی کرد و وتی: ببورە لەو بارەیەوە، پاشان بە ئاماژە بە دەوروبەریدا سەیری کرد. - گوێ بگرە هاوڕێ، ئەگەر بڕیارە بۆ ماوەیەک لێرە بین، پێت وایە بتوانین شتێکمان دەست بکەوێت بۆ خواردن؟
  
  داهل لە وەڵامدا زەردەخەنەیەکی ساختەی کرد و وتی: "لە ئێستاوە لەلایەن چێشتلێنەری سۆسەکەمانەوە ئامادە دەکرێت." "بەڵام بەجدی، بەم زووانە بەرگر و چپس دەبێت."
  
  دەمی درەیک ئاوی لێ هات. دوایین جار کە خواردنی خواردبێت لەبیری نەدەهات.
  
  - ئەوەی لە توانامدا هەیە پێت دەڵێم. کەنەدیەکان ژیانیان وەکو کولتێکی نهێنی دەستپێکرد کە تایبەتە بە ڤایکینگەکان - ئێریک سوور. پێ مەکەنە، بەڕاستی ئەم شتانە بوونیان هەیە. ئەم کەسانە کۆسپلەی بەکاردەهێنن بۆ دووبارە نمایشکردنی ڕووداوەکان و شەڕەکان و تەنانەت گەشتە دەریاییەکان بە شێوەیەکی بەردەوام".
  
  بێن کەمێک بەرگریکارانە دەنگی دا و وتی: "هیچ زیانێکی ڕاستەقینەی تێدا نییە." درەیک ئەم ناگێتە نایابەی بۆ دواتر ڕزگار کرد.
  
  - بە هیچ شێوەیەک نا، کاک بلیک. کۆسپلەی باو و زۆر کەس لە کۆنفرانسە جیهانییەکان چێژیان لێ وەردەگرن و بە تێپەڕبوونی ساڵان زیاتر باو بووە. بەڵام زیانە ڕاستەقینەکان لەو کاتەوە دەست پێدەکەن کە بازرگانێکی ملیاردێر دەبێتە سەرکردەی سەردەمی ئەم کولتە و دواتر ملیۆنان دۆلار فڕێدەداتە ناو ئەڵقەکەوە".
  
  "ئەوە دەبێتە خۆشییەکی بێخەم و بێخەم-"
  
  "چەوساندەوە". داهل تەواو بوو کاتێک دەرگاکە کرایەوە. درەیک گریای کاتێک خواردنی ستانداردی بەرگر و چپس لەبەردەمیدا دانرا. بۆنی پیاز ئیلاهی بوو بۆ سکی برسی.
  
  داڵ لە کاتی خواردنیان بەردەوام بوو: "بازرگانێکی کەنەدی بە ناوی کۆلبی تایلۆر ژیانی خۆی تەرخان کرد بۆ ڤایکینگە بەناوبانگەکە، ئێریک سوور، کە وەک دڵنیام دەزانن، دوای ماوەیەکی کەم لە دۆزینەوەی گرینلاند لە کەنەدا نیشتەوە. لەم لێکۆڵینەوەیەدا سەرسامییەکی مانیکی بە ئەفسانەی نۆرزی لەدایک بوو. لێکۆڵینەوە، هەڵکەندن، دۆزینەوە. گەڕانی بێکۆتایی. ئەم پیاوە کتێبخانەی تایبەتی خۆی بەدەستهێنا و هەوڵیدا هەموو دەقەکانی سکاندیناڤیای هەبوو بکڕێت".
  
  کێنێدی وتی: "ئەوە کارێکی شێتانەیە.
  
  "ڕازی بوون. بەڵام "گوێزێک" کە پارەی "هێزە ئەمنییەکانی" خۆی دابین دەکات - ئەوە وەک سوپایەک بخوێنەرەوە. وە ئەوەندە بە تایبەتی دەمێنێتەوە کە لە ژێر ڕاداری زۆربەی خەڵکدا بمێنێتەوە. ناوی ئەو بەدرێژایی ساڵان لە پەیوەندی لەگەڵ نۆ پارچەی ئۆدیندا دووبارە و سێبارە هاتۆتە ئاراوە، بۆیە بە شێوەیەکی سروشتی هەواڵگری سوید هەمیشە وەک 'کەسێکی بەرژەوەندی' ئاڵای لەسەر داناوە.
  
  درەیک وتی: ئەو ئەسپەکەی دزی. - تۆ ئەمە دەزانیت، نەخێر؟
  
  چاوە فراوانەکانی داڵ ئاماژەیان بەوە دەکرد کە ئەم کارەی نەکردووە. - ئێستا دەزانین.
  
  "ناتوانی دەستگیری بکەیت؟" کێنێدی پرسی. "بە گومانی دزی یان شتێکی لەو جۆرە؟"
  
  - بیهێنە بەرچاوت کە وەک یەکێک لە... چەتەکانت. سەرکردە مافیاکانتان یان سێ کەسییەکانتان. ئەو دەست لێنەدراوە- ئەو پیاوەی لە لوتکەدایە- بۆ ئێستا."
  
  درەیک ئەو هەستە ئاماژەپێکراوەی بەدڵ بوو. باسی تێوەگلانی ئەلیسیا مایڵزی بۆ داهل کرد و ئەوەندەی ڕێگەی پێدرابوو ئاشکرای بکات، چیرۆکی پشتەوەی بۆ داڵ گێڕایەوە.
  
  کاتێک تەواو بوو وتی: کەواتە. "ئایا ئێمە بەسوودین یان چی؟"
  
  داهل دان بەوەدا نا کە جارێکی تر دەرگاکە کرایەوە و پیاوێکی گەورەتر کە ڕیشێکی ئەستوور و سەرسوڕهێنەری قژی درێژ و سمێڵێکی دارستانی بوو هاتە ژوورەوە. بۆ درەیک وەک ڤایکینگێکی مۆدێرن و بەساڵاچوو دەهاتە بەرچاو.
  
  داهل سەری لە سەری خۆی دانا. - ئای من چاوەڕێی تۆ بووم پرۆفیسۆر. با پرۆفیسۆر ڕۆلاند پارنێڤیک بناسێنم"، زەردەخەنەی کرد. "شارەزای ئێمە لە ئەفسانەی نۆرزی."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا، پاشان بینی بێن قەبارەی پیاوە نوێیەکەی زیاد کرد وەک ئەوەی ڕکابەرێکی خۆشەویستی بێت. ئێستا تێگەیشت بۆچی بێن بە نهێنی ئەم ئەرکەی خۆشدەوێت. دەستی لە شانی هاوڕێ گەنجەکەی دا.
  
  "باشە، کابرای خێزانەکەمان لێرە ڕەنگە پرۆفیسۆر نەبێت، بەڵام بە دڵنیاییەوە ڕێگەی خۆی لە ئینتەرنێتدا دەزانێت- جۆرێک لە پزیشکی مۆدێرن لە بەرامبەر شتە کۆنەکان، ها؟"
  
  کێنێدی بە چنگاڵەکەی ئاماژەی بە هەردوو لایەنی پرسیارکراو کرد: "یان باشترینی هەردوو جیهانەکە."
  
  لایەنی کینیی درەیک حیسابیان کرد کە کێنێدی مۆر دەتوانێت ئەم ئەرکە بە شێوەیەک ئاراستە بکات کە ژیانی پیشەیی خۆی ڕزگار بکات. ئەوەی جێگەی سەرسوڕمانە، لایەنی نەرمتر زۆر حەزی لە سەیرکردنی گۆشەکانی دەمی بوو کە کاتێک زەردەخەنەی دەکرد.
  
  کوڕەکە بە کۆسپەوە هاتە ژوورەکە و قۆڵێکی پڕ لە پەرتووکەکانی گرت و چەند دەفتەرێکی لەسەر ئەو کۆمەڵە دەفتەرە هاوسەنگ کرد. سەیری دەوروبەری کرد، چاوی لە داهل بوو وەک ئەوەی ناوی سەربازەکەی لەبیر نەبێت، پاشان بارگرانییەکەی فڕێدایە سەر مێزەکە.
  
  ئاماژەی بە یەکێک لە پەرتووکەکان کرد و وتی: لەوێیە. - هەمان یەکە. ئەفسانە ڕاستەقینەیە... هەروەک چۆن چەند مانگێک لەمەوبەر پێم گوتبوویت."
  
  داهل بە گەشەکردنێکەوە پەرتووکە ئاماژەی پێکراوەکەی دەرهێنا. - تۆ هەفتەیەک لەگەڵمان بوویت پرۆفیسۆر. تەنها هەفتەیەک".
  
  - تۆ... دڵنیای؟
  
  - ئای دڵنیام. تۆنی داڵ بڕێکی باوەڕپێنەکراوی سەبر و خۆڕاگری دەگەیاند.
  
  سەربازێکی تر هاتە ناو دەرگاکە. "بەڕێز. سەری بەرەو بێن دانا: "ئەم یەکە، بەردەوام زەنگی لێدەدا. هێلا تایدێن...ممم...بێ وەستان." ڕوخسارێکی ڕوخسار بەدوایدا هات. "ئەمە دایکیەتی."
  
  بێن دوای چرکەیەک بازێکی دا و دوگمەی پەیوەندی خێرای دا. درەیک بە خۆشەویستییەوە زەردەخەنەی کرد، لە کاتێکدا کێنێدی بە خراپەکار دەرکەوت. - خوایە من دەتوانم بیر لە زۆر ڕێگە بکەمەوە بۆ ئەوەی ئەم کوڕە گەندەڵ بکەم.
  
  داڵ لە پەرتووکەکەوە دەستی کرد بە خوێندنەوە:
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بیستم لە ڕاگنارۆک مردووە، بە تەواوی چارەنووسی خۆی خواردووە. لەلایەن پیاوی گورگ فێنریر - جارێک لەلایەن مانگەوە وەرگەڕا.
  
  وە دواتر تۆر و لۆکی بە ساردی لە تەنیشتی پاڵکەوتن. خوداوەندە گەورەکان لە نێو خوداوەندە بێشومارەکاندا، بەردەکانمان لە بەرامبەر مەل و با.
  
  نۆ پارچە بە درێژایی ڕێگاکانی ڤۆڵڤای یەک ڕاستەقینە بە بادا پەرش و بڵاو بوون. ئەم بەشانە مەهێنە ڕاگنارۆک یان مەترسی کۆتایی جیهان مەکە.
  
  بۆ هەمیشە لەم شتە دەترسن، گوێم لێ بگرن کوڕانی مرۆڤ، چونکە پیسکردنی گۆڕی خوداوەندەکان دەستپێکردنی ڕۆژی حیساباتە".
  
  داهل شانی هەڵکێشا. "وه هه روه ها. وه هه روه ها. وه هه روه ها. من پێشتر جەوهەرییەکەی لە کوڕەکەی دایکم لەوێ وەرگرتووە، کە پرۆفیسۆرە. وا دیارە بەڕاستی وێب بەهێزترە لە سکڕۆڵ. وە خێراتر."
  
  "ههته? باشە، وەک وتم... مانگ، تۆرستێن، مانگ. وە ساڵانێکە پشتگوێ خرابووم. تەنانەت بە دامەزراوەیی. گۆڕەکە هەمیشە لەوێ بووە، دەزانی، تەنها مانگی ڕابردوو بەدی نەهات. ئەگنێتا سی ساڵ لەمەوبەر ئەم پەرتووکەی پێدام و ئێستا لە کوێین؟ هەم؟ ئایا ئێمە لە شوێنێکین؟
  
  داهل بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا ئارام بمێنێتەوە. درەیک دەستوەردانی کرد. - تۆ باسی ڕاگنارۆک دەکەیت، پرۆفیسۆر پارنێڤیک. شوێنێک کە بوونی نییە".
  
  - ئیتر نا کاکە. بەڵام ڕۆژێک - بەڵێ. بە دڵنیاییەوە ئەمە لە سەردەمێکدا بوونی هەبووە. ئەگینا ئۆدین و تۆر و هەموو خوداوەندەکانی تر لە کوێ مردوون؟"
  
  - باوەڕت وایە ئەو کاتە بوونیان هەبووە؟
  
  کابرا بە کردەوە هاوارێکی کرد: "بێگومان!"
  
  دەنگی داڵ بێدەنگتر بوو. وتی: بۆ ئێستا ئێمە کوفر ڕادەگرین.
  
  بێن گەڕایەوە سەر مێزەکە و مۆبایلەکەی خستە گیرفانی خۆیەوە. "کەواتە تۆ لەبارەی ڤالکیریەکانەوە دەزانیت؟" بە نهێنی پرسی و بە فێڵبازانە سەیری درەیک و کێنێدی کرد. - دەزانی بۆچی گەوهەرەکەی تاجی ئۆدینن؟
  
  داڵ تەنها بێزار دەرکەوت. کابرا چاوی ترپاند و دوودڵ بوو. "ئەمە... ئەم... گەوهەر لە... ئەم... چی؟"
  
  
  چواردە
  
  
  
  بنکەی سەربازی، سوید
  
  
  بێن زەردەخەنەی کرد کاتێک ژوورەکە بێدەنگ بوو. وتیشی: ئەمە بلیتی چوونە ژوورەوەی ئێمەیە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە گەرەنتی ڕێزگرتنم. لە ئەفسانەی نۆرزیدا جار و بار دەوترێت کە ڤالکیریەکان "دەچنە کایەکانی خوداوەندەکان" سەیرکە - ئەوە لەوێیە."
  
  کێنێدی چنگاڵەکەی لەسەر پلێتەکەی لێدا. "ئه مه واتای چیه?"
  
  بێن وتی: ئەوان ڕێگاکە نیشان دەدەن. "دەتوانیت لە کاتی ڕاگنارۆکدا بۆ ماوەی مانگێکی تەواو نۆ پارچەی ئۆدین کۆبکەیتەوە، بەڵام ئەوە ڤالکیریەکانن کە ڕێگەی گۆڕی خوداوەندەکان نیشان دەدەن."
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. - وە تۆ بۆ خۆت هێشتوتەوە، ڕاستە؟
  
  - کەس نازانێت ڤالکیریەکان لە کوێن، مات. لە کۆمەڵەیەکی تایبەتدان، تەنها خودا دەزانێت لە کوێ. گورگەکان لە نیویۆرک دوا پارچەن کە شوێنمان بۆ داناوە".
  
  داهل زەردەخەنەی کرد کاتێک پارنێڤیک بە کردەوە هێرشی کردە سەر پەرتووکەکانی. لە نێوان زریانی گەمژەدا بۆری سپی بە هەموو شوێنێکدا دەفڕی. "ڤالکیریەکان. ڤالکیریس. نیە. لەوانەیە. ئاه، لێرەدا دەڕۆین. هەم."
  
  درەیک سەرنجی داهلی ڕاکێشا. "وە تیۆری ئەپۆکالیپس؟ ئاگری دۆزەخ لەسەر زەوی و هەموو زیندەوەران لەناوچوون و هتد. وه هه روه ها."
  
  - دەتوانم ئەفسانەی هاوشێوەت بۆ بڵێم بۆ نزیکەی هەموو خودایەک لە پانتێۆنەکەدا. شیڤا. زیوس. دانان. بەڵام درەیک، ئەگەر کەنەدیەکان ئەم گۆڕە بدۆزنەوە، بێ گوێدانە دەرئەنجامەکانی دیکە، پیسیان دەکەن".
  
  درەیک گەڕایەوە بۆ لای ئەڵمانە شێتەکان. سەری لە سەری خۆی دانا و کەمێک زەردەخەنەی بۆ داڵ کرد و وتی: "وەک هاوڕێ نوێیەکانمان". "هیچ بژاردەیەکم نییە..."
  
  "تۆپەکان بە دیوارەوە." داهل مانترایەکی سەربازی بچووکی تەواو کرد و سەیری یەکتریان کرد.
  
  بێن خۆی کێشا بەسەر مێزەکەدا تا سەرنجی داڵ ڕابکێشێت. - ببورە هاوڕێ، بەڵام ئێمە لێرە کاتمان بەفیڕۆ دەدەین. لاپتۆپەکەم پێ بدە. با بچمە سەرفکردن. یان باشترە لە ڕێگاماندا بنێرن بۆ سێوی گەورە و لە هەوادا گەشت دەکەین".
  
  کێنێدی سەری لە سەری خۆی دانا. "ئەو راستدەکات. من ئەتوانم یارمەتیبەم. ئامانجی لۆژیکی داهاتوو مۆزەخانەی نیشتمانی مێژووییە و با ڕاستی بڵێین، ئەمریکا ئامادە نییە".
  
  داڵ وتی: "ئەوە چیرۆکێکی ئاشنایە. "کۆمەڵکردن لە ئێستاوە دەستی پێکردووە." بە وردی سەیری بێنی کرد. - ئایا تۆ پێشنیاری یارمەتی دەکەیت گەنج؟
  
  بێن دەمی کردەوە، بەڵام دواتر وەستا، وەک ئەوەی هەستی بە گرنگی وەڵامەکەی کردبێت. - باشە، ئێمە هێشتا لە لیستی کوشتنەکانداین، ڕاستە؟ وە فیلمی دیواری خەو لەم مانگەدا لە پشوودایە".
  
  - دایکم قەدەغەی هاتووچۆی بۆ خوێندکارە گەنجەکەمان هەیە؟ درەیک پاڵێکی نا.
  
  "دیواری- ؟" داهل چاوەکانی بڕیقاندەوە. "ئایا ئەمە پۆلێکی ڕاهێنانی بێخەوییە؟"
  
  "گرنگ نییە. سەیرکە تا ئێستا چیم دۆزیوەتەوە. وە SAS ی مات. کێنێدی پۆلیسێکی نیویۆرکە. ئێمە بە کردەوە تیمێکی تەواو و بێ کەموکوڕین!"
  
  چاوەکانی داڵ تەسک بوون، وەک ئەوەی بڕیارەکەی سەنگ بکات. بە بێدەنگی مۆبایلەکەی درەیکی بەسەر مێزەکەدا خلیسکاند و ئاماژەی بە شاشەکە کرد. - لە کوێ وێنەی ڕونەکانت لەم وێنەیەدا گرتووە؟
  
  "لە چاڵەکەدا. لە تەنیشت کەشتییە درێژەکانەوە دیوارێک هەبوو کە سەدان نەخشێنراوی لەسەر بوو. ئەم ژنە"، پەنجەی لە شاشەکە دا، "لە تەنیشت ئۆدین ئەژنۆی دا کاتێک لەسەر درەختی جیهان ئازاری چەشت. دەتوانی نووسراوەکە وەربگێڕیت؟"
  
  "سەبارەت بە بەڵێ." لێرەدا دەڵێت - ئۆدین و ڤێلڤا - هایدی نهێنیەکانی خودایان پێ سپێردراوە، ئێستا پرۆفیسۆر لێکۆڵینەوە لەم بابەتە دەکات...." داهل سەیری پارنێڤیکی کرد کاتێک هەوڵی دەدا هەموو پەرتووکەکانی بە یەکجار کۆبکاتەوە.
  
  "نهێنی خودا" کابرا وەک ئەوەی سەگێکی دۆزەخ لەسەر پشتی نیشتبێتەوە، وەرگەڕا. واتە: یان نهێنی خوداوەندەکان. دەتوانی گوێت لە نوانسەکە بێت؟ تێگەیشتن? با تێپەڕ بم". ڕووی کردە دەرگای چۆڵ و دیار نەما.
  
  داهل پێی گوتن: ئێمە دەتانبەین. - بەڵام ئەمە بزانە. هێشتا دانوستان لەگەڵ حکومەتەکەت دەستی پێنەکردووە. بەهیوای ئەوەی لە کاتی گەشتەکەماندا گرنگی بەم بابەتە بدرێت. بەڵام ئێستا بە دەیان سەربازی هێزی تایبەتەوە بەرەو نیویۆرک دەڕۆین و هیچ مۆڵەتێکی ئەمنیمان نییە. ئێمە چەکەکان دەبەین بۆ مۆزەخانەی مێژووی نیشتمانی". وەستانێکی کرد. - هێشتا دەتەوێت بێیت؟
  
  درەیک وتی: "SAS یارمەتیدەر دەبێت. "تیمێکیان هەیە کە لە تەنیشت وەستاون."
  
  "پێموایە هەوڵدەدەم پەیوەندی بە کاپتنی سایتەکەوە بکەم، بزانم دەتوانین هەندێک ویل چەور بکەین." گۆڕانکارییە تاریکەکەی ڕەفتاری کێنێدی لە بیرکردنەوە لە گەڕانەوە بۆ ماڵەوە دیار بوو. درەیک یەکسەر بەڵێنی بە خۆی دا کە ئەگەر بتوانێت یارمەتی دەدات.
  
  متمانەم پێ بکە، ئەو ویستی بڵێت. من یارمەتیت دەدەم لەم دۆخەدا تێپەڕیت.. بەڵام وشەکان لە قوڕگیدا مرد.
  
  بێن پەنجەکانی چرچ کرد. - تەنها ئای پادێکم پێ بدە یان شتێک. خێراتر."
  
  
  پازدە
  
  
  
  فەزای هەوا
  
  
  فڕۆکەکەیان ئامێرێکی بەناوی (picocell) تەیار کرابوو، کە بورجێکی مۆبایلە و دەتوانێت هەموو مۆبایلێک لە فڕۆکەدا بەکاربهێنرێت. بۆ سەربازی حکومەت پێویستە، بەڵام بۆ بن بلەیک دوو هێندە پێویستە.
  
  - هێی سیس، من کارێکم بۆ تۆ هەیە. مەپرسە. گوێ بگرە کارین، گوێ بگرە! زانیاریم پێویستە لەسەر مۆزەخانەی نیشتمانی مێژووی. پێشانگە، شتە ڤایکینگەکان. نەخشەسازی. ستاف. بە تایبەت سەرۆکەکان. وە..." دەنگی چەند ئۆکتاڤێک دابەزی، "... ژمارە تەلەفۆنەکان."
  
  درەیک چەند ساتێک بێدەنگی بیست، پاشان: "بەڵێ، ئەوی لە نیویۆرک! چەندیان هەیە؟... ئای... بەڕاستی؟ باشە باشە خوشکە بچووکەکە. من بڕێک پارەت بۆ دەگوازمەوە بۆ ئەوەی ئەمە داپۆشم. تۆم خۆش دەوێت".
  
  کاتێک هاوڕێکەی تەلەفۆنەکەی هەڵواسی، درەیک پرسی: "ئایا هێشتا لە کارەکەی دەرچووە؟"
  
  - بە درێژایی ڕۆژ لە ماڵەوە دادەنیشێت هاوڕێ. وەک 'دوا کوڕ' لە باڕێکی گوماناویدا کاردەکات. موعجیزەی سیاسەتی کۆنی پارتی کرێکاران".
  
  کارین بۆ ماوەی حەوت ساڵ خەباتی کرد بۆ بەدەستهێنانی بڕوانامە لە بەرنامەسازی کۆمپیوتەر. کاتێک حکومەتی پارتی کرێکاران لە کۆتایی دەسەڵاتی بلێردا داڕما، زانکۆی نۆتینگهامی بەجێهێشت - کرێکارێکی متمانەپێکراو و لێهاتوو - تەنها بۆ ئەوەی بۆی دەرکەوت کە کەس ئەوی ناوێت. پاشەکشەیەک هاتۆتە ئاراوە.
  
  دەرچوون لە ڕیزی زانکۆ - بە چەپ بگەرێ بۆ زبڵدان، بەلای ڕاستدا بگەڕێ بۆ دووگیانی و هاوکاری حکومەت. ڕاستەوخۆ بەردەوام بە لە ڕێگای خەونە شکاوەکاندا.
  
  کارین لە فلاتێکدا لە نزیک ناوەندی شاری نۆتینگام دەژیا. ئالوودەبووانی ماددە هۆشبەرەکان و مەشروبخۆرەکان موڵکیان لە دەوروبەری بەکرێ دەگرت. بە دەگمەن لە ڕۆژدا لە ماڵەوە دەردەچوو و بە تەکسییەکی متمانەپێکراو دەچووە باڕەکە کە لەوێ شۆفتی هەشت بۆ نیوەشەو کاردەکات. ترسناکترین ساتەکانی ژیانی ئەو کاتە بوو کە گەڕایەوە بۆ شوقەکەی، تاریکی و ئارەقەی کۆن و بۆنە ناخۆشەکانی تر دەوروبەری بوون، تاوانێکی ڕۆیشتن تەنها چاوەڕێی ڕوودانی بوو.
  
  لە خاکی نەفرەت و پشتگوێخراوەکاندا، ئەو پیاوەی لە سێبەردا دەژی پاشایە.
  
  - بەڕاستی پێویستت بەو کچەیە بۆ ئەم کارە؟ پرسیاری لە داهل کرد کە لە دیوەکەی تری فڕۆکەکە دانیشتبوو. "یان..."
  
  - سەیرکە ئەمە خێر نییە هاوڕێ. دەبێت سەرنجم لەسەر شتەکان بێت دەربارەی ئۆدین. کارین دەتوانێت دەست بە کاری مۆزەخانە بکات. تەواو مانای هەیە".
  
  درەیک پەیوەندی خێرای خۆی کرد. - با کار بکات دال. باوهرم پێ بکه. ئێمە لێرەین بۆ یارمەتیدان".
  
  وێڵز یەکسەر وەڵامی دایەوە. "گرتنی زێدەکان، درەیک؟ ئه وه چ به لایه ک روو ده دات?"
  
  درەیک زانیاری نوێی بۆ هێنایە ئاراوە.
  
  - باشە، لێرەدا پارچەیەک زێڕی پاک هەیە. لەگەڵ ئەلیسیا مایڵز چێکمان کرد. دەزانی چییە، مات. هەرگیز بەڕاستی SAS بەجێناهێڵیت" هێواش وەستا. "دواین ناونیشانی ناسراو: میونشن، هیلدێگاردستراس 111."
  
  "ئەڵمانیا? بەڵام لەگەڵ کەنەدیەکان بوو".
  
  "بەڵێ. ئەوە هەمووی نییە. لەگەڵ خۆشەویستەکەیدا لە میونشن دەژیا - میلۆ نۆکسۆنێکی دیاریکراو - هاوڵاتییەکی تاڕادەیەک ناخۆشی لاس ڤێگاس لە ئەمریکا. وە ئەو ئەفسەری پێشووی هەواڵگری دەریاییە. باشترین شت کە یانکیز پێشکەشی دەکات".
  
  درەیک بۆ ساتێک بیری کردەوە. - ئەو کاتە بەو شێوەیە منی ناسی، لە ڕێگەی مایڵزەوە. پرسیارەکە ئەوەیە، ئایا بۆ بێزارکردنی یان یارمەتیدانی لایەنەکانی گۆڕیوە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "وەڵامەکە نادیارە. ڕەنگە بتوانی لێی بپرسیت".
  
  "هەوڵ دەدەم. سەیرکە، ئێمە لێرەدا بە تۆپەکانەوە دەستمان گرتووە وێڵز. پێت وایە دەتوانیت پەیوەندی بە هاوڕێ کۆنەکانتەوە بکەیت لە ئەمریکا؟ داڵ پێشتر پەیوەندی بە FBI کردووە، بەڵام ئەوان بۆ کات یاری دەکەن. حەوت کاتژمێر لە گەشتەکەداین... و کوێرانە نزیک دەبینەوە."
  
  - ئایا متمانەت پێیان هەیە؟ ئەم شلغمانە؟ دەتەوێت کوڕەکانمان ئەو گێلییە حەتمییە کلاستەرە پاک بکەنەوە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان سویدین. وە بەڵێ، متمانەم پێیان هەیە. وە بەڵێ، دەمەوێت کوڕەکانمان بەشداری بکەن".
  
  "ڕوونە". وێڵز پەیوەندییەکەی پچڕاند.
  
  درەیک سەیری دەوروبەری کرد. فڕۆکەکە بچووک بوو بەڵام فراوان بوو. یازدە هێزی دەریایی هێزی تایبەت لە پشتەوە دانیشتبوون و خەریکی خەوتن و بەگشتی بە زمانی سویدی یەکتریان دەگوت. داڵ بەردەوام بە تەلەفۆن قسەی دەکرد لەم بەری کۆلەکەکەدا، کاتێک پرۆفیسۆرەکە پەرتووکێک لە دوای پەرتووکێک لەبەردەمیدا دەکردەوە، هەریەکەیان بە وریاییەوە لەسەر پشتی کورسیەکەی دانا، بەسەر جیاوازییە کۆنەکانی نێوان ڕاستی و خەیاڵیدا دەڕۆیشت.
  
  لە لای چەپیەوە، کێنێدی کە دیسانەوە بە پانتۆڵە ژمارە یەکەکەیەوە کە بێ شێوە بوو، یەکەم پەیوەندی کرد. "ئایا کاپتن لیپکیند لەوێیە؟... ئاه، پێی بڵێ ئەوە کێنێدی مۆرە."
  
  دە چرکە تێپەڕی، پاشان: "نا. پێی بڵێ ناتوانێت تەلەفۆنم بۆ بکاتەوە. ئەمە گرنگە، پێی بڵێ مەسەلەی ئاسایشی نیشتمانییە، ئەگەر دەتەوێت تەنها پەیوەندی پێوە بکە".
  
  دە چرکەی تر، پاشان: "مۆر!"، درەیک تەنانەت لەو شوێنەی کە دانیشتبوو گوێی لە قیژەقیژ بوو. "ئەمە ناتوانێت چاوەڕێ بکات؟"
  
  - گوێم لێ بگرە کاپتن، دۆخێک هاتۆتە ئاراوە. سەرەتا ڕاوێژ لەگەڵ ئەفسەر سواین لە FBI بکە. من لێرەم لەگەڵ تۆرستن داڵ لە SGG سویدی و ئەفسەرێکی SAS. مۆزەخانەی نیشتمانی مێژووی لەژێر هەڕەشەی ڕاستەوخۆدایە. وردەکارییەکان بزانە و دەستبەجێ پەیوەندیم پێوە بکەنەوە. پیویستم به یارمهتیته."
  
  کێنێدی تەلەفۆنەکەی داخست و هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی. "بانگ - و خانەنشینیەکەم دەڕوات."
  
  درەیک سەیری کاتژمێرەکەی کرد. شەش کاتژمێر تا نیشتنەوە.
  
  مۆبایلەکەی بێن چرپەی لێ هات و ئەویش دەستی گرت. "خوشک?"
  
  پرۆفیسۆر پارنێڤیک بەو لای کۆلەکەکەدا کز بوو و بە دەستی ماسولکەیی پەرتووکە کەوتووەکەی گرت. "منداڵەکە ڤالکیریەکانی خۆی دەناسێت." وتی و قسەی بۆ کەسی تایبەت نەکرد. - بەڵام لە کوێن؟ وە چاوەکان - بەڵێ، چاوەکان دەدۆزمەوە."
  
  بێن قسەی کرد. - خاڵێکی گەورەیە، کارین. وێنەکێشانی مۆزەخانەکەم بە ئیمەیڵ بنێرە و ئەم ژوورەم بۆ تەرخان بکە. پاشان زانیارییەکانی کۆڕاتۆرەکە بە نامەیەکی جیا بنێرن. سڵاو خوشکە بچووکەکەم، سڵاو لە دایکم و باوکم. تۆم خۆش دەوێت".
  
  بێن دەستی کردەوە بە کلیککردن، پاشان دەستی کرد بە نووسینی چەند تێبینییەکی تر. هاوار دەکات: ژمارەی کۆڕاتۆری مۆزەخانەکەم دەستکەوتووە. - داڵ؟ دەتەوێت ئەو شتە چەوتانەی لێی بترسێنم؟"
  
  درەیک زەردەخەنەیەکی بێباوەڕانەی کرد کاتێک ئەفسەری هەواڵگری سویدی بە پەرۆشەوە دەستەکانی نەخێر! بەبێ ئەوەی یەک بزوێن لەدەست بدات. خۆش بوو کە بینیم بێن متمانەی بەو شێوەیە نیشان دەدا. گێیکەکە کەمێک ڕۆیشت بۆ دواوە تا دەرفەت بدات بەو کەسەی لە هەندێک ژووردا بوو هەناسە بدات.
  
  مۆبایلەکەی کێنێدی بە گۆرانی تەقیەوە. بە خێرایی کردەوە، بەڵام پێش ئەوەی هەموو فڕۆکەکە بە پارچەیەک لە یارییەکی تا ڕادەیەک بێباکانە لە گۆین داون مامەڵەی لەگەڵدا بکات.
  
  بێن لە کاتی خۆیدا سەری لە سەری خۆی دانا. "قشت. وەشانی داهاتووی بەرگی ئێمە بە دڵنیاییەوە."
  
  "مۆر." کێنێدی مۆبایلەکەی خستە سەر بڵندگۆ.
  
  "ئه وه چ به لایه ک روو ده دات? نیو دەیان کەر ڕێگەی منیان گرت و دواتر پێیان وتم، زۆر بە ئەدەبەوە نەبوو، لووتم لەو کانییە دوور بخەمەوە لەو شوێنەی کە هی خۆیەتی. شتێک وایکرد هەموو سەگە گەورەکان بقەقێنن، مۆر، گرەو دەکەم ئەوە تۆیت". هێواش وەستا، پاشان بە بیرکردنەوە وتی: "پێموایە یەکەمجار نییە."
  
  کێنێدی وەشانێکی کورتکراوەی پێدا، کە بە فڕۆکەیەکی پڕ لە هێزی دەریایی سویدی و تیمێکی نەناسراوی SAS لە ڕێگادا کۆتایی هات، کە ئێستا گەشتێکی پێنج کاتژمێری لە خاکی ئەمریکاوە.
  
  درەیک هەستی بە سەرسامی کرد. پێنج کاتژمێر.
  
  لەم ساتەدا داهل هاوار دەکات: زانیاری نوێ! تازە بیستم کە کەنەدیەکان تەنانەت لە سویدیش نەبوون. پێدەچێت دار و ڕمیان کردبێتە قوربانی بۆ ئەوەی سەرنجیان لەسەر ڤالکیریەکان بێت". سەری لە سوپاسگوزاری خۆی بە ئاراستەی بێن دانا و بە ئاماژەیەکەوە پرۆفیسۆرە ڕوخسارەکەی بەدەر کرد. - بەڵام... بە دەستی بەتاڵ گەڕانەوە. ئەم کۆکەرەوە تایبەتە دەبێت خۆبەدەستەوەدانێکی ڕاستەقینە بێت... یان..." درەیک شانی هەڵکێشا، "دەتوانێت تاوانبار بێت.
  
  "ئۆفەرێکی باش." پیاوان لەو شوێنەن کە بەهەر حاڵ ناشرین دەبێت. کەنەدیەکان خۆیان ئامادە دەکەن بۆ لێدانی مۆزەخانەکە بەیانی زوو بە کاتی نیویۆرک".
  
  دەموچاوی کێنێدی دەربڕینێکی کوشتنی بەخۆیەوە بینی کاتێک لە هەمان کاتدا گوێی لە سەرۆکەکەی و داهل بوو. کاتێک بەیانی بوو بۆی لەناکاو بە هەردوو لایەنەکەدا هێسکی کرد و وتی: "ئەوان بەروارەکە بەکاردەهێنن". "ئەم گەوادە ڕەهایانە - و ئەڵمانییەکان، بێ گومان - مەبەستی ڕاستەقینەی خۆیان لە پشت ڕێکەوتی گێلییەوە دەشارنەوە."
  
  بێن سەری بەرز کردەوە. "من شوێنپێم لەدەستدا."
  
  درەیک دەنگی دایەوە. "چ بەروارێك?"
  
  داڵ ڕوونیکردەوە: "کاتێک لە نیویۆرک دەنیشین، نزیکەی کاتژمێر هەشتی بەیانی دەبێت لە 11ی ئەیلول."
  
  
  شازدە
  
  
  
  فەزای هەوا
  
  
  چوار کاتژمێر ماوە. فڕۆکەکە لە ئاسمانی هەوردا بەردەوام بوو لە زەنگ لێدان.
  
  داڵ وتی: جارێکی تر FBI دادگایی دەکەمەوە. بەڵام سەیرە. من ناتوانم لەم ئاستە لە پشتڕاستکردنەوە تێپەڕێنم. دیوارێکی بەردی نەفرەتییە. بێن - پەیوەندی بە سەرپەرشتیارەوە بکە. درەیک سەرۆکە کۆنەکەی تۆیە. کاتژمێرەکە خەریکە پیاوان و ئێمە لە هیچ شوێنێکدا نین. ئەم کاتژمێرە داوای پێشکەوتن دەکات. بڕۆ."
  
  کێنێدی داوای لە سەرۆکەکەی کرد و وتی: "گەواد لە تۆماس کالێب، لیپکیند". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە پەیوەندی بەوەوە نییە و نە بە پیشەی نەفرەتی منەوە. من پێت دەڵێم چی FBI و CIA و هەموو گەمژە سێ پیتەکانی تر نازانن. من پرسیار دەکەم..." هێواش وەستا، "پێموایە داوات لێدەکەم متمانەم پێ بکەیت."
  
  بێن بە گریانیەوە گوتی: "کەرە سێ پیتییەکان. "بە شێوەیەکی درەوشاوە".
  
  درەیک ویستویەتی لە کێنێدی مۆر نزیک بێتەوە و چەند وشەیەکی هاندانی پێشکەش بکات. ئەو کەسە مەدەنیەی لە ناویدا بوو ویستی لە باوەشی بگرێت، بەڵام سەربازەکە ناچاری کرد دوور بکەوێتەوە.
  
  بەڵام دانیشتوانی مەدەنی دەستیان کرد بە سەرکەوتن لەم شەڕەدا. پێشتر وشەی "گرۆنک"ی بەکارهێنابوو بۆ "رامکردن"ی، بۆ بەرپەرچدانەوەی ئەو پریشکە گەشەسەندووەی هەستکردن کە دەیناسیەوە، بەڵام کارێکی نەکرد.
  
  وێڵز وەڵامی پەیوەندییەکەی دایەوە. "ئیستا قسه بکه".
  
  - جارێکی تر گوێ لە تایلۆر دەگریتەوە؟ سەیرکە ئێمە لە کوێین هاوڕێ؟ تا ئێستا قەناعەتت پێکردین بچینە ناو ئاسمانی ئەمریکاوە؟"
  
  - باشە... بەڵێ... و نەخێر. من مامەڵە لەگەڵ کۆمەڵێک شریتی سووری بیرۆکراتی دەکەم، درەیک، و ئەوە لە چەناگەی مندا جێی نابێتەوە-" ساتێک چاوەڕێی کرد، پاشان بە نائومێدیەوە پێکەنی. - ئەوە ئاماژەیەکی مانگی ئایار بوو، هاوڕێ. هەوڵبدە بەردەوام بیت".
  
  درەیک بەبێ ئیرادەیی زەردەخەنەی کرد. - نەفرەت لە تۆ، وێڵز. گوێ بگرە، ئەکتەکەت کۆبکەرەوە بۆ ئەم ئەرکە - یارمەتیمان بدە - و من باسی پیسترین یانەی هۆنگ کۆنگت بۆ دەکەم کە مای تا ئێستا بە نهێنی کاری تێدا کردووە، بە ناوی سپینینگ تۆپ.
  
  - گێلم بکە، ئەوە دەنگێکی سەرنجڕاکێشە. تۆ لەسەرییت هاوڕێ. سەیرکە ئێمە لە ڕێگاداین، هەموو شتێک بە پێی هەموو یاساکان ئامادەیە و خەڵکەکەمی ئەودیوی گۆمەکەش هیچ کێشەیەکیان لەگەڵ ئەمەدا نییە".
  
  درەیک هەستی بە 'بەڵام' کرد. "بەڵێ?"
  
  "کەسێک لە دەسەڵاتدا ئینکاری ئیمتیازاتی نیشتنەوە دەکات و کەس ناوی فڕۆکەکەت نەبیستووە و ئەوەش هاوڕێکەم بۆنی گەندەڵی ناوخۆییە."
  
  درەیک گوێی لێ بوو. "باشە، پۆستم بۆ بهێڵەرەوە." فشاردانێکی نەرمی دوگمەکە کۆتایی بە پەیوەندییەکە هێنا.
  
  گوێی لە کێنێدی بوو کە دەیگوت: "نزم ئایدیاڵە، کاپتن. لێرەدا گوێم لە گفتوگۆکان دەبێت کە باس لە پیلانێک دەکەن. بە... ئاگاداربە لیپکیند."
  
  مۆبایلەکەی داخست. - باشە، ئەو دڕکاوییە، بەڵام بە قسەکەم دەمبات. زۆرترین کارەکتەری ڕەش و سپی دەنێرێتە سەر شانۆ، بە خۆگرتنەوە. وە کەسێک دەناسێت لە ئۆفیسی ئاسایشی ناوخۆی ناوچەکەدا" وتی و بلوزە نەرمەکەی نەرم کرد. - فاسۆلیاکان دەڕژێن.
  
  خودایە، درەیک بیری کردەوە. گەوادییەکی زۆر لە هێزی ئاگرین بەرەو ئەم مۆزەخانەیە دەڕوات، بەسە بۆ دەستپێکردنی شەڕێکی نەفرەتی. بە دەنگی بەرز هیچی نەگوت، بەڵکو سەیری کاتژمێرەکەی کرد.
  
  سێ کاتژمێر ماوە.
  
  بێن هێشتا پەیوەندی بە کۆڕاتۆرەوە هەبوو: "سەیرکە، ئێمە لێرە باسی نۆژەنکردنەوەیەکی گەورە ناکەین، تەنها گواستنەوەی پێشانگاکە. پێویست ناکات پێت بڵێم مۆزەخانەکە چەند گەورەیە کاکە. تەنها بیجوڵێنە و هەموو شتێک باش دەبێت. بەڵێ... SGG... هێزی تایبەتی سوید. FBI ئاگادار دەکرێتەوە چونکە ئێمە قسە دەکەین...نا ! چاوەڕێی پەیوەندیکردنیان مەکەن. توانای دوودڵکردنت نییە".
  
  پانزە چرکە بێدەنگی، پاشان: "ئایا هەرگیز گوێت لە SGG نەبووە؟ باشە گووگڵ بکە!" بێن بە نائومێدیەوە ئاماژەی بە مۆبایلەکەی کرد. بێن وتی: "ئەو وەستاوە. - من تەنها ئەوە دەزانم. بە خۆدزینەوە قسەی دەکرد، وەک ئەوەی نەتوانێت بیانووی پێویست بهێنێتەوە."
  
  "شریتێکی سووری تر." درەیک ئاماژەی بە داڵ کرد. "ئەمە بە خێرایی دەبێتە بڵاوبوونەوەی نەخۆشییەکە."
  
  بێدەنگییەکی قورس هاتە ئاراوە، پاشان مۆبایلەکەی داڵ زەنگی لێدا. لە وەڵامدا وتی: ئای خوایە گیان. "منیستەری ئاماری دێن."
  
  درەیک ڕووخساری کێنێدی و بێن کرد. "سەرۆک وەزیران".
  
  چەندین وشەی ڕێزدار، بەڵام ڕاشکاوانە، گوتران کە ڕێزی درەیکیان بۆ تۆرستن داڵ قووڵتر کردەوە. ئەفسەری هێزە تایبەتەکان چی ڕوویداوە بە سەرۆکەکەی ڕاگەیاندووە. درەیک بە شێوەیەکی تاریک قەناعەتی بەو شتە هەبوو کە لە کۆتاییدا حەزی لەم کابرایە دەبێت.
  
  داهل کۆتایی بە پەیوەندییەکە هێنا و پاشان ساتێک بۆ کۆکردنەوەی بیرکردنەوەکانی تەرخان کرد. لە کۆتاییدا سەری بەرز کردەوە و ڕووی لە فڕۆکەکە کرد.
  
  داهل پێی وتن: "ڕاستەوخۆ لە ئەندامێکی کابینەی سەرۆکەوە، نزیکترین ڕاوێژکارەکانی". ئاماژەی بەوەشکردووە، "رێگە نادرێت ئەم گەشتە بنیشێتەوە".
  
  
  * * *
  
  
  سێ کاتژمێر ماوە.
  
  داڵ دەڵێت: "ئەوان سەرۆکیان ئاگادار نەدەکردەوە". - واشنتۆن، دی سی و کاپیتوڵ هیڵ لە قووڵایی ئەم بابەتەدان، هاوڕێیانم. وەزیری دەوڵەت دەڵێت، ئێستا بووەتە جیهانی، پیلانێکە لەسەر ئاستی نێودەوڵەتی و کەس نازانێت کێ پاڵپشتی کێ دەکات. ئەمە بە تەنیا"، چاوەکانی بڕیقاندەوە وتی، "باس لە جددیەتی ئەرکەکەمان دەکات."
  
  درەیک وتی: "کۆمەڵەکە بپیچەوە. "ئەمە ئەوەیە کە پێشتر پێیمان دەگوت شکستێکی گەورە."
  
  لەلایەکی دیکەوە بێن دیسانەوە هەوڵیدا پەیوەندی بە کۆڕاتۆری مۆزەخانەی نیشتمانی مێژووییەوە بکات. تەنها شتێک کە بەدەستی هێنا نامەیەکی دەنگی بوو. گوتی: "هەڵەیە". "دەبوو تا ئێستا شتێکی پشکنیبا." پەنجە چالاکیەکانی بێن یەکسەر دەستیان کرد بە فڕین بەسەر کیبۆردەکەی مەجازیدا.
  
  بە دەنگی بەرز وتی: بیرۆکەیەکم هەیە. "لە خودا دەپاڕێمەوە کە هەڵەم."
  
  پاشان وێڵز پەیوەندی پێوەکردەوە و ڕوونیکردەوە کە تیمەکەی SAS بە نهێنی لە فڕۆکەخانەیەکی جێهێڵراو لە ویلایەتی نیوجرسی نیشتووەتەوە. تیمەکە بەرەو ناوەندی شاری نیویۆرک ڕۆیشتن و بە هەر ڕێگەیەکی پێویست گەشتیان دەکرد.
  
  درەیک کاتەکەی پشکنی. دوو کاتژمێر پێش نیشتنەوە.
  
  و پاشان بێن هاوارێکی کرد: "نیشانەکە لێبدە!" هەمووان بازیان دا. تەنانەت هێزی دەریایی سویدیش سەرنجی تەواوی خۆیان پێدا.
  
  "ئەوە لێرەیە!" - ئەو هاواری کرد. "لە هەموو ئینتەرنێتدا بڵاوبووەتەوە ئەگەر کاتت هەبێت بۆ سەیرکردن." بە تووڕەییەوە ئاماژەی بە شاشەکە کرد.
  
  وتی: کۆلبی تایلۆر. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو ملیاردێرە کەنەدییە گەورەترین بەشداربووی مۆزەخانەی نیشتمانی مێژووییە و یەکێکە لە گەورەترین کۆمپانیا داراییەکانی نیویۆرک. گرەو دەکەم چەند پەیوەندییەکی کردووە؟"
  
  داهل چاوی بڕییەوە. بە گریانەوە وتی: ئەمە بەربەستی ئێمەیە. "ئەو پیاوەی باسی دەکەن، خاوەنی خەڵکی زیاترە لە مافیاکان." بۆ یەکەمجار وا دیار بوو ئەفسەرە سویدییەکە لەسەر کورسیەکەی خۆی شل بووەوە.
  
  کێنێدی نەیتوانی ڕقی خۆی بشارێتەوە. بە هێسکەوە وتی: عەزییەکانی کیسە پارەییەکان جارێکی دیکە سەردەکەون. - گرەو دەکەم ئەو گەوادەش بانکدارە.
  
  درەیک وتی: "ڕەنگە، ڕەنگە نەبێت." "هەمیشە پلانی Bم هەیە."
  
  یەک کاتژمێر ماوە.
  
  
  حەڤدە
  
  
  
  نیویۆرک، ئەمریکا
  
  
  ڕەنگە بەشی پۆلیسی دەسەڵاتی بەندەری نیویۆرک بە ئازایەتی و قوربانییە زەلیلکەرەکانی لە کاتی ڕووداوەکانی ١١ی سێپتەمبەردا ناسراو بێت. ئەوەی کەمتر ناسراوە، مامەڵەکردنی نهێنی لەگەڵ زۆربەی گەشتەکانی SAS کە لە ئەوروپاوە دەڕۆن. هەرچەندە هیچ تیمێکی تایبەتمەند نییە بۆ سەرپەرشتیکردنی ئەم توخمەی کارەکانیان، بەڵام ستافی نێوان کیشوەری بەشداربوو کەمینەیەکی هێندە بچووکن کە بەدرێژایی ساڵان زۆربەیان بوونەتە هاوڕێی نزیک.
  
  درەیک پەیوەندییەکی دیکەی کرد. بە پشکنەری CAPD جاک شوارتزی وتووە: "ئەمشەو گەرم دەبێت". - بیرت کردم هاوڕێ؟
  
  - خوایە، درەیک بوو... چی؟ دوو ساڵ?"
  
  "سێ. شەوی سەری ساڵ، '07."
  
  - ژنەکەت باشە؟
  
  - من و ئەلیسۆن جیا بووینەوە هاوڕێ. ئایا ئەمە بەسە بۆ پێناسەکردنی ناسنامەکەم؟"
  
  - پێم وابوو تۆ خزمەتەکەت بەجێهێشتووە.
  
  "كردم. وێڵز بۆ دوا کار تەلەفۆنی بۆ کردمەوە. ئایا تەلەفۆنی بۆ کردوویت؟"
  
  "ئەو کردوویەتی." وتی کە تۆ بەڵێنت پێداوە کەمێک چاوەڕێ بکات".
  
  - ئایا ئێستا ئەو کارەی کردووە؟ شوارتز گوێم لێ بگرە. ئەمە بانگەوازی ئێوەیە. دەبێت بزانیت کە ئەم گەوادییە دەفڕێتە دەرەوە بۆ هەواداران و لە کۆتاییدا هاتنە ژوورەوەمان بەرەو ئێوە دەبات. دڵنیام تا ئەو کاتە هەموومان پاڵەوان دەبین و ئەمەش بە کارێکی بەختەوەر دادەنرێت، بەڵام..."
  
  شوارتز وتی: وێڵز منی هێنایە سەر خێرایی، بەڵام درەیک گوێی لە ئاماژەیەک بوو بۆ نیگەرانی. - خەمت نەبێت هاوڕێ. هێشتا ئەوەندە هێزم هەیە کە مۆڵەتی نیشتنەوەم دەست بکەوێت".
  
  فڕۆکەکەیان هێرشی کردە سەر ئاسمانی ئەمریکا.
  
  
  * * *
  
  
  فڕۆکەکە لە ڕۆژێکی خراپدا نیشتەوە و ڕاستەوخۆ بە تاکسی بەرەو بینای بچووکی تێرمیناڵەکە ڕۆیشت. لەو خولەکەدا کە دەرگاکە کەمێک کرایەوە، دوانزە ئەندامی تەواو بارکراوی کەشتیی SGGی سویدی بە پەلە بە پلیکانە کانزاییە چەقەڵەکاندا دابەزین و باریان کردە ناو سێ ئۆتۆمبێلی چاوەڕوانکراو. درەیک و بێن و کێنێدی و پرۆفیسۆر بەدوایدا ڕۆیشتن، بێن خەریک بوو خۆی میز بکات کاتێک گواستنەوەکەیان بینی.
  
  "ئەوان لە هومڤی دەچن!"
  
  دوای خولەکێک، ئۆتۆمبێلەکان بە پێشبڕکێ بە ڕێڕەوی فڕینی چۆڵدا ڕۆیشتن، خێراییەکەیان بەرزکردەوە بەرەو ڕێڕەوێکی شاراوە لە پشتەوەی فڕۆکەخانە نەناسراوەکەدا کە دوای چەند پێچێک، دەرکەوتە سەر ڕێگایەکی لادێیی نادیار کە بە یەکێک لە لقە سەرەکییەکانی مانهاتنەوە دەبەسترێتەوە.
  
  نیویۆرک بە هەموو شکۆمەندیەکەیەوە لەبەردەمیاندا بڵاوبووەوە. ئاسمان ڕوتە مۆدێرنەکان، پردی کۆن، تەلارسازی کلاسیک. کاروانەکەیان کورتە ڕێگایەکی ڕاستەوخۆیان گرتەبەر بۆ ناوەندی شار، مەترسییان دەکرد بە بەکارهێنانی هەر کورتە ڕێگایەکی فێڵاوی کە شۆفێرە ناوخۆییەکانیان دەیانزانی. هۆڕنەکان دەنگی دایەوە، نەفرەتەکان هەوایان پڕکرد، کۆنتڕۆڵ و سەبەتەی زبڵ دەبڕدرا. لە کاتێکدا شەقامێکی یەکلایەنە بەشدار بوو، گەشتەکەیان حەوت خولەک کەمکردەوە و بووە هۆی لەکارکەوتنی سێ فەندەر.
  
  لەناو ئۆتۆمبێلەکاندا چالاکییەکە نزیک بوو بە هەمان شێوە جەنجاڵی. دواجار داڵ پەیوەندییەکی لە سەرۆک وەزیرانی سویدەوە پێگەیشت، کە دواجار ئیرادەی باشی FBI و مۆڵەتی چوونە ناو مۆزەخانەکەی بەدەستهێنابوو ئەگەر یەکەمجار بگەنە ئەو شوێنە.
  
  داهل ڕووی لە شۆفێرەکەیان کرد. "خێراتر!"
  
  بێن نەخشەی مۆزەخانەکەی دایە داهل کە شوێنی گورگەکانی تێدابوو.
  
  زانیاری زیاتر دزەپێکردووە. خەڵکی ڕەش و سپی گەیشتوون. تیمەکانی وەڵامدانەوەی خێرا ئاگادارکراونەتەوە.
  
  درەیک گەیشتە وێڵز. "سیتچ؟"
  
  - ئێمە لە دەرەوەین. سوارەی پۆلیس دوو خولەک پێش ئێستا گەیشتە ئەوێ. تۆ?"
  
  - بیست هەنگاو لێیەوە دوورە. ئەگەر شتێک ڕوویدا هاوارمان بۆ بکەن". شتێک سەرنجی ڕاکێشا و بۆ ساتێک سەرنجی لەسەر شتێکی دەرەوەی پەنجەرەکە بوو. هەستێکی بەهێزی déj à vu لەرزێکی نارد بۆ خوارەوەی بڕبڕەکانی پشتی کاتێک بینی تابلۆیەکی گەورەی بازرگانی کە هاتنی دیزاینەری جلوبەرگ ئابێل فرێی بۆ نیویۆرک ڕاگەیاندبوو لەگەڵ نمایشە سەرسوڕهێنەرەکەی کە بە پشیلەدا دەڕۆیشت.
  
  ئەمە شێتانەیە، درەیک بیری کردەوە. بەڕاستی شێتانە.
  
  بێن خوشکەکەی لە بەریتانیا لە خەو هەڵساند و هێشتا هەناسەبڕکێی بەهۆی بینینی گواستنەوەکەیانەوە، توانی ناوی تۆمار بکات لە پرۆژەی ڤالکیری - وەک خۆی ناوی لێنابوو. بە داڵ-ی وتووە: "کات پاشەکەوت دەکات". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو دەتوانێت بەردەوام بێت لە لێکۆڵینەوەکانی لەکاتێکدا ئێمە لەوێین و ئەم گورگانە ڕزگار دەکەین. نیگەران مەبە، ئەو پێی وایە لەبەر ئەوەیە کە دەمەوێت وێنەیان بگرم بۆ بڕوانامەکەم."
  
  - درۆ لەگەڵ خوشکەکەت دەکەیت؟ درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە.
  
  - ئەو گەورە دەبێت. کێنێدی دەستی لە دەستی بلیک دا. "هەندێک شوێن بدە بە منداڵەکە."
  
  مۆبایلەکەی درەیک چرپەی لێ هات. پێویستی بە پشکنینی ناسنامەی پەیوەندیکەر نەبوو بۆ ئەوەی بزانێت وێڵزە. - پێم مەڵێ هاوڕێ. کەنەدیەکان؟
  
  وێڵز بە هێمنی پێکەنی. "تۆ وائەخوازیت."
  
  "ئە?" - پرسیم.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەردوو کەنەدی و ئەڵمانی ڕێگای جیاواز بەکاردەهێنن. خەریکە ئەم شەڕە بەبێ ئێوە دەست پێدەکات".
  
  داهل وتی: تیمی سوات سێ خولەک لە یارییەکەوە دوورە. فرێکوێنسییەکەی ٦٨ یە".
  
  درەیک لە پەنجەرە فراوانەکەوە سەیری دەرەوەی کرد. "ئێمە لێرەین".
  
  
  * * *
  
  
  کاتێک لە ئۆتۆمبێلەکانیان دابەزین، بێن وتی: "دەرگای چوونە ژوورەوەی سەنتەری پارک وێست." "دەچێتە سەر تاکە دوو پلیکانە کە لە ئاستی خوارەوە تا نهۆمی چوارەم بەرەو سەرەوە دەڕۆن."
  
  کێنێدی هاتە دەرەوە بۆ ناو گەرمای بەیانیان. - گورگەکان لە کام نهۆمدا دەژین؟
  
  "چوارەم".
  
  "ژمارەکان." کێنێدی شانی هەڵکێشا و دەستی لە سکی دا. "دەمزانی لە کۆتاییدا پەشیمان دەبمەوە لەم کێکانەی جەژن."
  
  درەیک لە دوای خۆی مایەوە کاتێک سەربازە سویدییەکان بە خێرایی ڕایانکرد بۆ خوارەوە لە پلیکانەکانی مۆزەخانەکەدا. کاتێک لەوێ بوون دەستیان کرد بە لابردنی چەکەکانیان. داڵ لە سێبەری دەروازەیەکی بەرزدا وەستاندیان، تیمەکە بە ستوونی دەوری لە لایەنەکانەوە بوو.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تویتەرەکان لەسەرە. "
  
  دەیان "چێک!" چاوێکی لە درەیک کرد و وتی: ئێمە یەکەمجار دەڕۆین. "تۆ بە دوای بکەوە. دەستی پێ بگرە."
  
  دوو تەنی سلندری بە قەبارەی لایتەر و دوو هێدفۆنی دا بە درەیک. درەیک سندوقە ستوونییەکانی ٦٨ سووڕاند و چاوەڕێی کرد تا هەردووکیان دەستیان کرد بە دەردانی گڵۆپی سەوز لە بنکەکانیانەوە. یەکێکیان دا بە کێنێدی و ئەوی دیکەیان بۆ خۆی هێشتەوە.
  
  بە چاوخشاندنێکی سپییەوە وتی: تویتەرەکان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە هاوکاری نوێی دۆستانە بۆ ئاگرکوژێنەوە. هەموو یارییە دۆستانەکان بە هەمان فرێکوێنسی کۆنتڕۆڵ دەکرێن. سەیری هاوکارێک بکە دەنگێکی چرچ و لۆچی بێزارکەر لە گوێتدا دێت، سەیری کەسێکی خراپ بکە گوێت لە هیچ شتێک نییە..." گوێچکەکەی دانا. - دەزانم جێی متمانە نییە، بەڵام یارمەتیدەرە لەو بارودۆخانەدا کە زۆر شتت هەیە بۆ ئەنجامدانی. وەکو ئەمە."
  
  بێن وتی: ئەی ئەگەر فرێکوێنسییەکە لەگەڵ یەکێکی تردا بەریەک بکەوێت؟
  
  "ئەوە ڕوونادات." ئەمە نوێترین تەکنەلۆژیای بلوتوزە - سپێکتریمی بڵاوبوونەوەی گونجاوی فرێکوێنسی. ئامێرەکان بە حەفتا و نۆ فرێکوێنسی هەڵبژێردراوی هەڕەمەکی لە باندەکانی پێشوەختە دیاریکراودا 'هۆپ' دەکەن - پێکەوە. مەودای نزیکەی دوو سەد پێیان هەیە."
  
  بێن وتی: کوول. - کوان هی من؟
  
  درەیک پێی وت: تۆ و پرۆفیسۆرەکە هەندێک کات لە سەنتەری پارک بەسەر دەبەن. "شتە گەشتیارییەکان. هاوڕێی سارد، ئەمە ناخۆش دەبێت."
  
  درەیک بەبێ قسەیەکی تر ڕووی کردە دوایین سەربازی سویدی بەناو کەوانە بەرزەکەدا و بچێتە ناوەوەی تاریکی مۆزەخانەکەوە. کێنێدی لە نزیکەوە سەیری دەکرد.
  
  ژنەکە بە گەمژەییەوە گوتی: "دەمانچەیەک خۆش دەبێت.
  
  درەیک بە دەنگی بەرز وتی: ئەمریکییەکان، بەڵام دواتر بە خێرایی زەردەخەنەی کرد. "حەسانەوە. سویدییەکان دەبێت کەنەدیەکان لەناوببەن، و دوو هێندە خێرا".
  
  گەیشتنە پلیکانەیەکی زەبەلاحی شێوەی Y کە پەنجەرەی کەوانەیی و سەقفێکی چەقۆدار زاڵ بوو بەسەریدا و بەبێ وەستان بەپەلە بەرەو سەرەوە ڕۆیشتن. بە شێوەیەکی ئاسایی ئەم پلیکانەیە پڕ دەبوو لە گەشتیارانی چاو فراوان، بەڵام ئەمڕۆ هەموو شوێنەکە بە شێوەیەکی نامۆ بێدەنگ بوو.
  
  درەیک خۆی بە پەلە ڕۆیشت و بە وریاییەوە مایەوە. دەیان کەسی مەترسیدار لە ئێستادا بە پەلە بەم فەزا کۆنە زەبەلاحەدا دەڕۆیشتن. تەنها پرسی کات بوو تا پێکەوە کۆببنەوە.
  
  ڕایانکردە سەرەوە، پێڵاوەکانیان بە دەنگی بەرز لە دیوارە بەرزەکانەوە دەنگیان دەدایەوە، ئیستاتیک لە مایکرۆفۆنەکانی قوڕگیانەوە دەهات، دەنگدانەوەی لەگەڵ دەنگی سروشتی بیناکەدا دەدا. درەیک بە توندی سەرنجی ڕاکێشا، ڕاهێنانەکانی لەبیر بوو، بەڵام هەوڵیدا چاوێکی وردی لەسەر کێنێدی بێت بەبێ ئەوەی ڕێگە بدات ئەوە دەربکەوێت. سڤیل و سەربازەکە لەناو ئەودا بەردەوام بوون لە ململانێ.
  
  لە نهۆمی سێیەم نزیک بووەوە، داهل ئاماژەیەکی 'پێشەوە-هێوا'ی کرد. کێنێدی لە درەیک نزیک بووەوە. "هاوڕێکانی SAS ت لە کوێن؟"
  
  درەیک وتی: "دوورکەوتنەوە. "ئاخر ئێمە ئێستا نامانەوێت کوشتنی ناپێویست ئەنجام بدەین، نەخێر؟"
  
  کێنێدی پێکەنینێکی سەرکوت کرد. - تۆ کۆمیدییەکیت، درەیک. کابرایەکی کۆمیدی ڕاستەقینە."
  
  - پێویستە لە ڕێکەوتێکدا بمبینیت.
  
  کێنێدی لێدانەکەی لەدەستدا، پاشان وتی: "پێت وا نەبێت من ڕازی بم." دەستی ڕاستی بە خووی خۆی درێژ دەکرد بۆ ئەوەی پێشەوەی بلوزەکەی نەرم بکاتەوە.
  
  "وا وا مەکە پرسیارم کردبێت."
  
  دەستیان کرد بە سەرکەوتن بەسەر کۆتا پلیکانەکاندا. لەگەڵ نزیکبوونەوەی سەربازە پێشەنگەکە لە کۆتایی پێچ، تەقەیەک دەنگی دایەوە و پارچە گچکەیەک چەند ئینجێک لە سەریەوە تەقیەوە.
  
  "دانیشە!"
  
  تەپوتۆزێکی تەقە دیوارەکانی کون کرد. داڵ لەسەر سکی خۆی خزاند بۆ پێشەوە و بە قۆڵەکانی زنجیرەیەک جوڵەی دەکرد.
  
  درەیک وتی: شێوازی ترسناک.
  
  سەربازێک بۆ ئەوەی دوژمنەکەی سەرقاڵ بکات، تۆپێکی خێرای لێدا. یەکێکی تر کڵاوەکەی داکەند و تفەنگەکەی بە پشتێنەکەیەوە بەست و هێواش هێواش بردییە پێشەوە بۆ ناو هێڵی تەقە. گوێیان لە زەقەیەکی بێهێزی جووڵە بوو. سەربازی سێیەم لە ژێر پلیکانەکانەوە لە کەڤەرەوە بازێکی دا و لە نێوان چاوەکانیدا خۆی بە پاسەوانەکەدا کێشا. پیاوەکە پێش ئەوەی بتوانێت تەقە بکات، کەوتە خوارەوە و مردووە.
  
  درەیک حەزی لە جوڵە باش پلان بۆ داڕێژراوەکان بوو: "نازدارە".
  
  بە پلیکانەکاندا بەرەو سەرەوە ڕۆیشتن، چەکەکانیان کێشا و بە دەوری دەرگای کەوانەیییەکەی نهۆمی چوارەمدا پەڕۆیان کرد، پاشان بە وریاییەوە چاویان لە ژوورەکەی ئەودیو کرد.
  
  درەیک نیشانەکانی خوێندەوە. ئەمە هۆڵی دایناسۆرە چەقەڵەکان بوو. پەروەردگار، بیری کردەوە. ئایا ئەوە ئەو شوێنە نەبوو کە تیرانۆسۆرسی نەفرەتی لێ هەڵگیرابوو؟
  
  بە دزییەوە چاوێکی خستە ژوورەکە. چەند کوڕێکی پیشەگەرانە بە جلی مەدەنییەوە سەرقاڵی دەرکەوتن، هەموویان جۆرێک لە دۆشکە قورسەکانیان چەکدار بوو، بە ئەگەرێکی زۆرەوە ماک-١٠ 'سپرا و نوێژ'. بەڵام تیرانۆسۆرس لەبەردەمیدا وەستابوو، بە شکۆمەندییەکی کابوساوییەوە بەرز بووەوە، بەرجەستەکردنی بەردەوامی کابوسێک بوو تەنانەت ملیۆنان ساڵ دوای نەمانی.
  
  وە ڕاست بەلایدا تێپەڕی - بە لێزانییەوە بە چەناگەیدا دەخلیسکاند - ئەلیسیا مایڵز، نێچیرێکی کوشندەی دیکە، ڕۆیشت. بە شێوەی واژۆی خۆی هاوار دەکات: "کوڕان سەیری کات بکەن! یەک خلیسکان لێرە و من بە شێوەیەکی شەخسیی هەموو ئێوەی باگەرەکان لە یارییەکە دەردێنم! پەلە بکە!"
  
  کێنێدی لە دووری ملیمەترێکەوە بە گاڵتەجاڕیەوە چرپەی کرد: "ئێستا خانمێک لەوێیە". درەیک هەستی بە بۆنی وریاکانی بۆن و هەناسەدانی سوکی کرد. "هاوڕێی کۆن، درەیک؟"
  
  وتی: هەموو ئەو شتانەی کە دەیزانێت فێری کردم. - بە واتایەکی ڕەسەن، سەرەتا. پاشان بەلای مندا تێپەڕی. سەیر و سەمەرە نینجا-شاولین گەواد. وە هەرگیز خانم نەبووە، ئەوە دڵنیایە".
  
  سەربازەکە ڕاپۆرتی دا: "لە لای چەپ چوار کەسن. - پێنج کەس لە لای ڕاستەوە. پڵەس ژنێک. پێشانگاکەی ئۆدین دەبێ لە پشتەوەی ژوورەکەدا بێت، ڕەنگە لە کۆشکێکی جیادا بێت، نازانم".
  
  داهل هەناسەیەکی هەڵمژی. "کاتی جوڵە."
  
  
  هەژدە
  
  
  
  مۆزەخانەی مێژووی نیشتمانی نیویۆرک
  
  
  سویدییەکان لە بەرگەوە باز دەدەن و بە وردی تەقە دەکەن. چوار کەنەدی کەوتنە خوارەوە، پاشان کەسێکی دیکە، سێ کەسیان خۆیان کێشا بە پێشانگایەکی شووشەیی، کە لە بەرامبەردا ڕووخا و بە دەنگێکی وەک تەقینەوەیەک کەوتە سەر زەوی.
  
  ئەو کەنەدیانەی کە مابوونەوە لە شوێنی خۆیان وەرگەڕان و تەقەیان کرد. ئەو دوو سویدییە هاواریان کرد. یەکێکیان کەوتە خوارەوە و خوێن لە برینێکی سەریەوە ڕژا. ئەوی تریان بە کەڵەکەیەکی چرچ و لۆچ داڕما و ڕانی گرت.
  
  درەیک بەسەر زەوییە پۆلێشکراوەکەدا خۆی خستە ژوورەکەوە و لە پشت نمایشێکی شووشەیی گەورەیەوە کە ئارمادیلۆی زەبەلاحی تێدابوو، خۆی خزاند. کاتێک دڵنیا بوو کە کێنێدی سەلامەتە، سەری بەرز کردەوە تا لە شووشەکەوە سەیر بکات.
  
  بینیم ئەلیسیا بە دوو تەقەی تەواو دوو سویدی هەڵهاتووی کوشت.
  
  چوار کەنەدی دیکە لە پشتی تیرانۆسۆرەوە دەرکەوتن. دەبێ لەو کۆشکەدا بوون کە گورگەکانی تێدا نمایشکرابوون. پشتێنە چەرمییە سەیرەکانیان بە جەستەیانەوە بەسترابوو و جانتای پشتەوەی قورسیان لەسەر پشتیان بوو.
  
  وە هەروەها ماک-١٠. ژوورەکەیان پڕ کرد لە فیشەک.
  
  سویدییەکان بۆ داپۆشین خۆیان نوقم کرد. درەیک کەوتە سەر زەوی، دڵنیا بوو لە پێچانی قۆڵی لە دەوری سەری کێنێدی بۆ ئەوەی تا دەتوانێت نزم بێت. شووشەی سەرەوەی شکا، پارچە شووشە بە دەوریدا بڵاوبووەوە و بارانیان بەسەردا باری. بەردبوو و کۆپیەکانی ئارمادیلۆ لە دەوروبەریان تەقینەوە و هەڵوەشانەوە.
  
  "بە خێرایی ڕاستەقینە پاک بکەرەوە، باشە؟" کێنێدی بە گەمژەییەوە گوتی. "بەڵێ ئەوە ڕاستە."
  
  درەیک خۆی لەرزاند و پارچە شووشەی بۆ هەموو شوێنێک فڕێدا و دیواری لایەنی دەرەوەی مۆزەخانەکەی پشکنی. کەنەدییەک لەوێ کەوتە خوارەوە و یەکسەر درەیک تاگی کرد.
  
  "لە ئێستاوە ئەم کارە دەکەم."
  
  بە بەکارهێنانی شاشەی شکاو وەک بەرگ، لە کابرا درۆزنەکە نزیک بووەوە. دەستی بۆ دۆشکە برد، بەڵام لەناکاو چاوەکانی کابرا بە فراوانی کرایەوە!
  
  "عیسا!" دڵی درەیک لە دەستەکانی نوح خێراتر لێیدا کاتێک کەشتییەکە دروست دەکرد.
  
  پیاوەکە گریای، چاوەکانی لە ئازاردا فراوان بوون. درەیک بە خێرایی بە هۆش خۆی هاتەوە و چەکەکەی برد و چەقۆی لێدا و کەوتە لەبیرچوونەوە. "زۆمبی خوێناوی."
  
  لەسەر ئەژنۆیەک بەدەوری خۆیدا دەسوڕایەوە، ئامادەبوو لێبدات، بەڵام کەنەدیەکان لە پشت سکی بڕبڕەی پشتی تی. بەنەفرەت بێت! ئەگەر بەم دواییە دۆخی جەستەی نەگۆڕیبا، وای لێکردبا کەمتر لە پێشوو ڕاست بڕوات. تەنها چەند قاچێکی بڕاو بوو کە دەیبینی.
  
  کێنێدی بەرەو ڕووی ڕۆیشت و خۆی خلیسکاند تا لە تەنیشتی بوەستێت.
  
  بە چەپ و ڕاستدا دەجووڵایەوە و هەوڵیدا بزانێت کەنەدیەکان چییان کردووە، وتی: "خلیسکێنەیەکی خۆشە".
  
  لە کۆتاییدا جوڵەی لە نێوان سێ بڕبڕەی شکاویدا بینی و بە بێباوەڕی هەناسەی هەڵکێشا. هەناسەی هەڵمژی و وتی: "ئەوان گورگیان هەیە". واتە: وە پارچە پارچەیان دەکەن!
  
  کێنێدی سەری لەقاند. "نەخێر. پارچە پارچەیان دەکەن" ئاماژەی بەوەشکرد. "سەیرکردن. سەیری جانتای پشتەوە بکەن. کەس نەیگوت دەبێت هەموو بەشەکانی ئۆدین تەواو بن، نەخێر؟"
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: "وە ئاسانترە بە بەش بەش دەریانبهێنیت."
  
  خەریک بوو بچێتە سەر بەرگی پێشانگای داهاتوو کە هەموو دۆزەخێک شل بووەوە. لە گۆشەی دووری ژوورەکەوە، لە دەرگایەکەوە کە لەسەری نووسرابوو 'سەرچاوەی کڕکڕاگەکان'، دەیان بانشی هاوارکەر تەقینەوە. هێواشیان دەکرد، بە شێوەیەکی کێوی تەقەیان دەکرد، وەک هەواداران پێکەنین کە لە پشووی بەهاردا ژەمی زۆریان لە یێگەری فرە دووانە خواردووە.
  
  - ئەڵمانییەکان لێرەن. درەیک بە وشکی وتی پێش ئەوەی بکەوێتە سەر زەوی.
  
  تیرانۆسۆرس بە شێوەیەکی کێوی لەرزۆک بوو کاتێک موشەکەکەی سرکە ڕاست بەناودا کون بوو. سەری هەڵواسرابوو، ددانەکانی ورد بوو، وەک ئەوەی توندوتیژی دەوروبەری ئەوەندە تووڕە کردبێت کە بتوانێت زیندوو بکاتەوە. کەنەدییەکە لە هەورێکی گۆرەدا فڕیەوە. خوێن بەسەر هەموو چەناگەی دایناسۆرەکەدا ڕژا. سەربازە سویدییەکە قۆڵی تا ئەژنۆی لەدەستدا و بە هاوارەوە بەدەوریدا ڕادەکرد.
  
  ئەڵمانییەکان تەقینەوە و شێت بوون.
  
  لە پشت پەنجەرەی نزیکترین لە درەیکەوە بووم-بووم-بوومی ئاشنا لە تیغەکانی ڕۆتۆری هێلیکۆپتەرەکان هات.
  
  دووبارە نا!
  
  لە بینینی دەوروبەری خۆیەوە، درەیک سەرنجی کۆمەڵێک کەسایەتی هێزە تایبەتەکانی دا کە جل و بەرگی تاریکیان لەبەردا بوو، بە دزییەوە بەرەو ڕووی دەڕۆیشتن. کاتێک درەیک بەو ئاراستەیەدا سەیری کرد، تویتەرەکانی ناو گوێیەکانی شێت بوون.
  
  کوڕە باشەکان.
  
  کەنەدیەکان بۆ ئەوە ڕۆیشتن و ئاژاوەی لێکەوتەوە. لە ژێر سکی زەبەلاحی تی.ڕێکسەوە تەقینەوە و بە تووڕەییەوە تەقەیان کرد. درەیک شانی کێنێدی گرت.
  
  "جووڵە!" ئەوان لەسەر هێڵی فڕین بوون. هەر لە کاتێکدا ئەلیسیا مایڵز هاتە بەرچاو، کێنێدی پاڵدا. درەیک چەکەکەی بەرزکردەوە، پاشان بینی میلۆی ئەڵمانی زەبەلاح لە لای چەپەوە نزیک بووەوە.
  
  لە یەک چرکەی وەستانی هاوبەشدا، هەر سێ کەسیان چەکەکانیان دابەزاند.
  
  ئەلیسیا بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت. - دەمزانی تۆ دەچیتە ناو ئەمەوە، درەیک، ئەی گەوادی پیر!"
  
  میلۆ بە مردوویی لە شوێنپێیەکانیدا وەستا. درەیک لە یەکێکەوە سەیری ئەوی دیکەی کرد. "دەبوو لە سوید بمێنمەوە، هەناسەی سەگ." درەیک هەوڵیدا کابرا گەورەکە هێلکە بکات. "بیری ژنە ژنەکەت بکە، ها؟"
  
  فیشەکەکان هەوای دەوروبەریان کون کرد بەبێ ئەوەی بچنە ناو کۆکە گرژەکەیانەوە.
  
  میلۆ بە دەنگێکی زەقەوە چرپەی کرد: "کاتەکەت دێت. - وەک کوڕە بچووکەکەت لەوێ، و خوشکەکەی. وە ئێسکەکانی پارنێڤیک."
  
  و پاشان جیهان گەڕایەوە و درەیک بە غەریزەیی ملی چرکەیەک کۆتری کرد دوای ئەوەی بینی ئەلیسیا بە شێوەیەکی ناڕوون کەوتە سەر زەوی.
  
  موشەکێکی RPG سکی T-Rex ی کون کرد و چەقۆی ئێسکی نارد کە بە هەموو ئاراستەکاندا دەفڕین. بەپەلە بەسەر هۆڵەکەدا ڕۆیشت، ڕاست لە یەکێک لە پەنجەرە لاوەکییەکانەوە. دوای وەستانێکی قورس، تەقینەوەیەکی زەبەلاح ڕوویدا کە ژوورەکەی هەژاند، دواتر دەنگی ئازاربەخشی داڕمانی کانزا و قیژەی جومگەکان هات.
  
  مردنی کانزاکان بە دیواری مۆزەخانەی مێژووی نیشتمانیدا کەوتە خوارەوە.
  
  درەیک لەسەر لوتکەی کێنێدی بڵاوبووەوە، چونکە زەبری هێلیکۆپتەرەکە بووە هۆی ئەوەی کە کۆپتەرەکە بکەوێتە ناو دیواری مۆزەخانەکەوە و بووە هۆی داڕمانی پاشماوەی قورس. لووتەکە ڕاست شکا و پاشماوەی بە کەڵەکەبوونی شەپۆلاوی فڕێدایە پێشەوە. پاشان کابینەی فڕۆکەوانەکە نزیکەی بە شێوەیەکی ڕاست خۆی کێشا بە دیوارە داڕماوەکەدا و فڕۆکەوانەکە بینرا کە لە ترسێکی هێمن و هێمنانەدا دارەکەی گێڕەکەی دەلەرزاند پێش ئەوەی وەک مێشێک بەسەر جامی ئۆتۆمبێلەکەی خۆیدا لێبدرێت.
  
  پاشان تیغی پرۆپلەرەکان لێیان دا... و هاتنە خوارەوە!
  
  ڕمزی کانزای فڕیو ناوچەیەکی کوشتنیان لە ناو ژوورەکەدا دروست کرد. ئەو چەقۆیە شەش پێیە دەنگێکی زەق و زەنگی لێدا کاتێک بەرەو درەیک و کێنێدی دەفڕی. سەربازە پێشووەکەی SAS تا دەتوانێت تەخت پاڵکەوتبوو و دواتر هەستی کرد سەری گوێی ببڕدرێت پێش ئەوەی چەقۆکە پارچەیەک لە پێستی سەری کێنێدی ببڕێت و سێ پێ خۆی بخزێنێتە ناو دوورترین دیوارەوە.
  
  بۆ ساتێک بە سەرسوڕمانەوە پاڵکەوت، پاشان لەناکاو سەری سوڕاند. هێلیکۆپتەرەکە وەستا و خێراییەکەی لەدەستدا. لە ساتێکی دواتردا بە لای مۆزەخانەکەدا خلیسکاند، وەک ئەوەی وایڵ ئی.
  
  درەیک چوار چرکەی بۆ خوارەوە ژماردەوە پێش ئەوەی کەڕێکی کەڕکەری هێڤی میتال ڕووبدات. ساتێکی تەرخان کرد و سەیری دەوروبەری ژوورەکەی کرد. کەنەدیەکان هەنگاویان نەشکاند، هەرچەندە یەکێک لە هی خۆیان بەهۆی تیغی ڕۆتۆرەوە پارچە پارچە کرا. گەیشتنە لای ژوورەکە، چوار کوڕ بە جانتای پشتەوەی قورسەوە، هەروەها ئەلیسیا و یەک شەڕکەری بەرگ. ئەوان بەو شتانەدا دەسوڕانەوە کە لە یەکە دابەزینەکان دەچوو.
  
  ترسناکی لەسەر ڕووخساری ئەڵمانییەکان نووسرابوو، نەک بە دەمامک داپۆشرابوو. درەیک سەرنجی ئەو پیاوە نەدا کە جلێکی سپی لەبەردا بوو و پرسیاری ئەوەی لێکرد کە ئایا ئەم ئەرکە زۆر مەترسیدارە بۆی؟ بینی هێزی تایبەت بە خێرایی لێیان نزیک دەبنەوە، سویدییەکان دەسەڵاتیان تەسلیم کرد کاتێک ئەمریکییەکان گەیشتن.
  
  کەنەدیەکان لەگەڵ گورگەکان خۆیان ڕزگار کرد! درەیک هەوڵیدا هەستێتەوە، بەڵام بەزەحمەت جەستەی بەرزکردەوە، بەهۆی لەدەستدانی نزیک و دیمەنە سەرسوڕهێنەرەکەوە زۆر لەرزۆک بوو.
  
  کێنێدی یارمەتی دا بە توندی ئەژنۆی لێدا پێش ئەوەی لە ژێرەوەی خۆی بخولێتەوە و دانیشت و خوێنی سەری بسڕێتەوە.
  
  "لادەر". - بە تووڕەیی گاڵتەجاڕییەوە گەمژەی کرد.
  
  درەیک دەستی بە گوێیەوە گرت بۆ ئەوەی خوێنبەربوونەکە بوەستێنێت. لەکاتێکدا سەیری دەکرد، سێ لە پێنج هێزی تایبەتی سوید کە مابوونەوە، هەوڵیاندا بەرەنگاری کەنەدیەکان ببنەوە، چونکە یەکەمیان لانچەرەکەی بەکارهێنا بۆ ئەوەی لە پەنجەرەیەکی وێرانبووەوە باز بداتە دەرەوە.
  
  بەڵام ئەلیسیا وەرگەڕا و زەردەخەنەیەکی یاریزانانە لەسەر دەموچاوی بوو و درەیک لە ناوەوە خەریکی چرچ و لۆچی بوو. بازێکی دا و بەناویاندا ڕۆیشت، بێوەژنێکی ڕەشپێستی لەسێدارەدانی دڕندانە، سەربازە لێهاتووەکانی بەجۆرێک چەمایەوە کە بە ئاسانییەکی بێ ڕکابەر ئێسکەکانیان شکاند و کەمتر لە دوانزە چرکەی پێچوو تا تیمەکەی لەناوبرد.
  
  تا ئەو کاتە سێ کەنەدی بە بێدەنگی و لێهاتووانە لە بیناکە بازیان دابووە دەرەوە.
  
  ئەو سەربازە کەنەدییەی کە مابووەوە لە بەرگەوە تەقەی کرد.
  
  تیمی سواتی نیویۆرک هێرشیان کردە سەر ئەڵمانییەکان و پاڵیان پێواوە بۆ پشتەوەی ژوورەکە و جگە لە سێ کەسیان هەموویان لەو شوێنەی کە وەستابوون بەجێهێشتووە. سێ کەسەکەی دیکە کە میلۆشیان تێدابوو، چەکەکانیان خستە خوارەوە و ڕایانکرد.
  
  درەیک چاوی بڕییەوە کاتێک لە کۆتاییدا تیرانۆسۆرس وازی لە جنۆکە هێنا و لەناو کۆمەڵێک ئێسکی کۆن و تۆزدا داڕما.
  
  کێنێدی جنێوی دا کاتێک چوارەم کەنەدی بازدا، بە خێرایی ئەلیسیا بەدوایدا هات. دوا سەرباز لەکاتی ئامادەکاری بۆ بازدان تەقە لە کەللەسەری کرا. کەوتەوە ژوورەکە و لەناو داروپەردووی سووتاودا کەوتە خوارەوە، تەنها قوربانییەکی دیکەی شەڕی شێتەکە و پێشبڕکێیەکەی بۆ ئەپۆکالیپس بوو.
  
  
  نۆزدە
  
  
  
  نیو یۆرك
  
  
  نزیکەی یەکسەر مێشکی درەیک دەستی کرد بە هەڵسەنگاندن و شیکردنەوە. میلۆ هەندێک دەرئەنجامی لەبارەی بێن و پرۆفیسۆر پارنێڤیکەوە هێنایە ئاراوە.
  
  مۆبایلەکەی ماسییەوە دەرهێنا و پێش ئەوەی فشار بخاتە سەر پەیوەندی خێرا، پشکنینی بۆ کرد بۆ ئەوەی زیانەکانی بزانێت.
  
  تەلەفۆنەکە زەنگی لێدا و زەنگی لێدا. بێن ئەوەندە درێژ نەیدەهێشت، نەک بێن...
  
  دڵی نوقم بوو. هەوڵیدا بێن بپارێزێت، بەڵێنی بە کابرا دا کە باش دەبێت. ئەگەر هەرشتێک...
  
  دەنگەکە وەڵامی دایەوە: بەڵێ؟ چرپە.
  
  - بێن؟ ئایا تۆ باشیت? بۆچی چرپە دەکەیت؟"
  
  - مات، سوپاس بۆ خودا. باوکم تەلەفۆنی بۆ کردم، دوور کەوتمەوە بۆ قسەکردن، پاشان ئاوڕم دایەوە و بینیم ئەم دوو چەقۆکێشە لە پرۆفیسۆرەکە دەدەن. منیش بەرەو ئەوان ڕامکرد و ئەوانیش لەگەڵ چەند کەسێکی تردا بە ماتۆڕسکیل ڕۆیشتن".
  
  - ئایا پرۆفیسۆرەکەیان بردووە؟
  
  - ببورە هاوڕێ. ئەگەر بتوانم یارمەتیم دەدا. نەفرەت لە باوکم!"
  
  "نەخێر! دڵی درەیک هێشتا خەریک بوو چاک دەبووەوە. - ئەوە خەتای تۆ نییە بلیکی. بە هیچ شێوەیەک. ئایا ئەم بایکەرانە جانتای پشتەوەی گەورەیان بە پشتیانەوە بەسترابوو؟"
  
  - هەندێکیان کردیان.
  
  "باشە. لەوێ بمێنەرەوە."
  
  درەیک هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی و هەوڵیدا دەمارەکانی ئارام بکاتەوە. کەنەدیەکان پەلەیان دەکرد. بێن خۆی لە لێدانە ناشرینەکە ڕزگار کرد، سوپاس بۆ باوکی، بەڵام پرۆفیسۆرەکە لە گەوادی قووڵدا بوو. بە کێنێدی گوت: پلانەکەیان ئەوە بوو کە لێرەوە بە پاسکیلەکانی چاوەڕوانکراو هەڵبێن، پاشان بە دەوری ژوورە زبڵەکەدا سەیری کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە داڵ بدۆزینەوە. ئێمە کێشەیەکمان هەیە".
  
  "تەنیا یەک?"
  
  درەیک ڕووپێوی ئەو وێرانکارییەی کرد کە لە مۆزەخانەکەدا دروستیان کردبوو. "ئەم شتە تەنها کاتێکی گەورەی تەقیەوە."
  
  
  * * *
  
  
  درەیک بە دەورەدانی کارمەندانی حکومەتەوە مۆزەخانەکەی بەجێهێشت. ئەوان لە دەروازەی ڕۆژئاوای سەنتەری پارک پۆستێکی شانۆیان دانابوو، کە بە ئەنقەست پشتگوێی نەخست کاتێک سەرنجی دا بێن لەسەر کورسییەکەی بەرامبەری دانیشتووە. منداڵەکە بەبێ کۆنتڕۆڵ گریاوە. ئێستا چی? کێنێدی بە درێژایی ئەو شریتەی چیمەنی تەنیشتیدا ڕایکرد.
  
  چاوەکانی بێن وەک شلەمەنیەکانی نیاگارا قەرەباڵغ بوون: "ئەمە کارینە. "ئیمەیڵم بۆ نارد تا بپرسم چۆن لەگەڵ ڤالکیریسدا دەگونجێت و... ئەم MPEG ی وەرگرتووە... لە وەڵامدا."
  
  لاپتۆپەکەی سوڕاند تا بتوانن ببینن. فایلێکی ڤیدیۆیی بچووک لەسەر شاشەکە دەرکەوت، کە لەسەر دووبارەکردنەوە یاری دەکرد. کلیپەکە نزیکەی سی چرکەی خایاند.
  
  چوارچێوەی بەستنی ڕەش و سپی وێنەی کاڵ و کاڵ و کاڵی خوشکی بێن، کارین، پیشان دەدا کە بە شێوەیەکی لاواز لە باوەشی دوو پیاوی چەقۆکێش و دەمامکداردا هەڵواسرابوو. پەڵەی تاریک کە تەنها دەکرا خوێن بێت لە دەوری پێشەوە و دەمی ڕژابوو. پیاوی سێیەم دەموچاوی بۆ کامێرا بەرزکردەوە و بە لەهجەیەکی ئەستووری ئەڵمانی هاوار دەکات.
  
  "ئەو بەرەنگاری بووەوە، مینکسە بچووکەکە، بەڵام دڵنیابە لە چەند هەفتەی داهاتوودا فێری دەکەین کە ئەمە چەندە گەمژانەیە!" پیاوەکە پەنجەی لەقاند و لیکی لە دەمیەوە دەڕژا. - واز لە یارمەتیدانیان بێنە کوڕە بچووکەکە. واز لە هێرشکردنە سەریان بهێنە.... issss.... ئەگەر ئەوە بکەیت، بە سەلامەتی و تەندروستی دەگەڕێتەوە" - پێکەنینێکی ناخۆش. "زۆر یان کەم".
  
  پارچەکە دەستی کرد بە دووبارەبوونەوەی خۆی.
  
  بێن بە قسەی زل وتی: "ئەو دانێکی دووەمە." ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەیەوێت قوتابخانەی هونەری جەنگی خۆی بکاتەوە. پێم وا نەبوو کەس بتوانێت ب-ب-لێی بدات، خوشکە گەورەکەم."
  
  درەیک بێنی لە باوەش گرت کاتێک هاوڕێ گەنجەکەی تێکچوو. نیگاکانی کە کێنێدی سەرنجی دا بەڵام مەبەست لێی نەبوو، پڕ بوو لە ڕق و کینە لە بەرەکانی شەڕدا.
  
  
  بیست
  
  
  
  نیو یۆرك
  
  
  ئابێل فرێی، دیزاینەری جلوبەرگی بەناوبانگی جیهانی، فرە ملیۆنێر و خاوەنی ئاهەنگی بەناوبانگی ٢٤ کاتژمێری شاتۆ لا ڤێرین، لە پشت کورسییەکان لە باخچەی مادیسۆن سکوێری دانیشت و سەیری خزمەتکارەکانی دەکرد کە وەک ئەو مشەخۆرە ئازادانەی کە بەڕاستی بوون بەدەوریدا دەسوڕانەوە.
  
  لە کاتی وەرزی خۆر یان دابەزینی خۆردا، لە سنووری ماڵە فراوانەکەی خۆیدا کە لە سەر بەرزاییەکانی ئەلب دابین دەکرد- هەمووان لە مۆدێلە بەناوبانگەکانی جیهانەوە، تا تیمەکانی ڕووناکی و کارمەندانی ئەمنی- ئاهەنگەکان بۆ چەند هەفتەیەک لەسەر یەک نەوستاون. بەڵام لەگەڵ بەردەوامبوونی گەشتەکە و ناوی فرێی لە ڕیزبەندی گشتیدا بوو، ئەوان جەنجاڵی و خەمبار بوون و هەموو ئارەزووی ئەویان جێبەجێ دەکرد.
  
  دیمەنەکە خەریک بوو شێوەی خۆی دەگرت. ڕاکردنی پشیلە نیوەی تەواو بوو. دیزاینەری ڕووناکییەکەی لەگەڵ تیمی The Garden کاریان کردووە بۆ ئەوەی پلانێکی سیحراوی کە ڕێز لە یەکتر بگرن: خشتەی ڕووناکی و دەنگی هاوکات بۆ نمایشەکە کە دوو کاتژمێری دەخایەنێت.
  
  فرێی بەنیازی ئەوە بوو ڕقی لێی بێت و ئارەقەی گەوادەکان بکاتەوە و سەرلەنوێ دەست پێبکاتەوە.
  
  سوپەرمۆدێلەکان لە قۆناغە جیاوازەکانی جل و بەرگدا دەڕۆیشتن و دەگەڕانەوە. لە پشت کورسییەکان لە نمایشێکی جلوبەرگدا پێچەوانەی نمایشێکی شانۆیی بوو- پێویستت بە مادەی کەمتر بوو نەک زیاتر- و ئەم مۆدێلانە- لانیکەم ئەوانەی لەگەڵیدا لە لا ڤێرێنا دەژیان- دەیانزانی کە پێشتر هەمووی بینیوە بە هەر شێوەیەک بێت.
  
  هانی پێشانگەگەری دەدا. لە ڕاستیدا ئەو داوای کرد. ترس کۆنتڕۆڵی کردوون، ئەم دڕندانە. ترس و تەماح و خۆخۆری و هەموو ئەو گوناهە باو و سەرسوڕهێنەرانەی تر کە ژن و پیاوی ئاسایییان بە زنجیر بەستەوە تا ئەوانەی دەسەڵات و سامانیان هەبوو - لە فرۆشیارانی شیرینی ڤیکتۆریا سیکرتەوە تا پەیکەری سەهۆڵی ئەوروپای ڕۆژهەڵات و باقی خزمەتکارە بەختەوەرەکانی - هەر یەکێکیان گریانی خوێنمژەکان.
  
  فرێی بینی میلۆ دەچێتە ناو جەستەی هاوسەرگیرییەوە. بینیم چۆن مۆدێلەکان خۆیان لە پیاوە بێئەدەبە دڕندەکە دەدزنەوە. لە ناوەوە زەردەخەنەیەکم کرد بە چیرۆکە ئاشکراکەیان.
  
  میلۆ بە دڵخۆشی دەرنەکەوت. "بگەرێوە ئەوێ!" سەری بەرەو ئۆفیسە مۆبایلە کاتیەکەی فرێی دانا.
  
  دەموچاوی فرێی ڕەق بووەوە کاتێک بە تەنیا بوون. "چی ڕوویدا?"
  
  - چی ڕووی نەدا؟، کۆپتەرەکەمان لەدەستدا. لەگەڵ دوو کوڕ لەوێشەوە بە چرپە هاتمە دەرەوە. ئەوان سوات و ئێس جی جی و ئەو درەیکە گەوادە و هەندێک ژنە ژنێکی تریان هەبوو. لەوێ دەرەوە جەهەنەم بوو، کاکە". ئینتۆناسیۆنە ئەمریکییەکانی میلۆ بە شێوەیەکی ڕستەیی گوێچکە کولتوورییەکانی فرێی ئازاردا. دڕندەکە تازە ناوی لێنابوو "مرۆڤ".
  
  "سپلینتەر؟"
  
  "لەدەستمدا بەو قحبە بێ پشتەوە، مایڵز." میلۆ پێکەنی.
  
  "ئایا کەنەدیەکان بەدەستیان هێناوە؟" فرێی بە توڕەییەوە قۆڵەکانی کورسیەکەی گرت و بووە هۆی شێواندنی.
  
  میلۆ وا خۆی نیشان دا کە هەستی پێ نەکردووە، خیانەتی لە دڵەڕاوکێی ناوەوەی خۆی کرد. خۆپەرستی فرێی سنگی ئاوسان کرد. هێندە بە دەنگی بەرز هاوارێکی کرد: "گەوادەکانی بێسوود!" "ئێوەی گەوادی بێ کەڵک کە بەدەست کۆمەڵێک سوارچاکی گێلەوە دۆڕاون!"
  
  لیکی لە لێوەکانی فرێیەوە هەڵفڕی و مێزەکەی دەڕژاند کە جیایان دەکردەوە. - دەزانی چەندە چاوەڕێی ئەم ساتەم؟ لەم کاتەدا? و تۆ?"
  
  نەیتوانی خۆی کۆنترۆڵ بکات، لە دەموچاوی کۆماندۆ ئەمریکییەکەی دا. میلۆ بە توندی سەری سوڕاند و ڕوومەتەکانی سوور بوون، بەڵام بە هیچ شێوەیەک کاردانەوەی نەبوو.
  
  فرێی ناچار بە کۆکۆنێکی باڵای ئارام کرد کە بیگرێتەوە. بە گەورەترین هەوڵ کە دەیزانی تەنها پیاوانی لەدایکبووی بەرز دەتوانن بیکەن، وتی: "ژیانم تەرخانکراوە - نەخێر، تەرخانکراوە - بۆ گەڕان بەدوای ئەم گۆڕەدا... ئەم گۆڕی خوداوەندانە. من دەیانگوازمەوە - پارچە پارچە - بۆ قەڵاکەم. دەستی بەرەو دەرگاکە جووڵاند و وتی: من فەرمانڕەوام، مەبەستم فەرمانڕەوای ئەم گەمژانە نییە. دەتوانم پێنج سوپەرمۆدێل بەدەست بهێنم بۆ ئەوەی کورتترین پاسەوانەکەم بگێڕن تەنها لەبەر ئەوەی بیرۆکەیەکم هەبوو. دەتوانم لە گۆڕەپانی شەڕەکەمدا وا لە پیاوێکی باش بکەم تا مردن شەڕ بکات، بەڵام ئەوە من ناکاتە فەرمانڕەوا. تێئەگەیت?"
  
  دەنگی فرێی باڵادەستی فیکریی لێدەهات. میلۆ سەری لە سەری خۆی دانا، بەڵام چاوەکانی بەتاڵ بوون. فرێی ئەمەی بە گەمژەیی وەرگرت. ئاهێکی هەڵکێشا.
  
  - باشە چی ترت هەیە بۆ من؟
  
  "ئەمە". میلۆ هەستا و بۆ چەند چرکەیەک لە کیبۆردەکەی لاپتۆپەکەی فرێی دا. پەخشێکی ڕاستەوخۆ دەرکەوتووە، کە تیایدا تیشک خراوەتە سەر ناوچەی نزیک مۆزەخانەی مێژووی نیشتمانی.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "کەسانێکمان هەیە کە خۆیان وەک تیمی تەلەفزیۆن نیشان دەدەن. چاویان لەسەر درەیک بوو، ژنێک و کوڕێک - بن بلەیک. ئەوەش SPECIAL و هەموو باقی SGG بەجێدەهێڵێت، و سەیرکە، من باوەڕم بەم شتە هەیە" بە سووکیی پەنجەی لە شاشەکە دا، پەڵەی نەخوازراوی ئارەقەی بەجێهێشت و خودا دەزانێت چی تر، "ئەمە تیمی SAS ە."
  
  فرێی وتی: تۆ باوەڕت وایە.... - ئایا هەوڵدەدەیت پێم بڵێیت کە ئێستا ڕەگەزێکی فرەڕەگەزیمان لەسەر دەستە؟ وە چیتر گەورەترین سەرچاوەمان نییە". ئاهێکی هەڵکێشا. "نەک ئەوەی تا ئێستا یارمەتیدەرمان بووبێت."
  
  میلۆ زەردەخەنەیەکی نهێنی لەگەڵ سەرۆکەکەیدا کرد. - دەزانی وایە.
  
  "بەڵێ. خۆشەویستەکەت. ئەو باشترین سەرمایەی ئێمەیە و کاتەکەی نزیک دەبێتەوە. باشە با هیوامان ئەوە بێت کە لەبیری بێت کە ڕاپۆرت بۆ کێ دەدات."
  
  میلۆ بە تێگەیشتنێکی زۆرەوە وتی: "زیاتر پەیوەندی بەو پارەیەوە هەیە کە لەبیری دەمێنێتەوە."
  
  چاوەکانی فرێی ڕووناک بوون و چرپەیەکی چەقۆکێش لە چاوەکانیدا دەرکەوت. "هەم." ئەمە لەبیر ناکەم".
  
  - هەروەها خوشکی بن بلەیکمان هەیە. دیارە پشیلەیەکی کێوییە".
  
  "باش. بینێرە بۆ قەڵا. بەم زووانە دەگەڕێینەوە ئەوێ". وەستانێکی کرد. - چاوەڕوان بە... چاوەڕوان بە... ئەو ژنە لەگەڵ درەیکە. ئەو کچە کێیە؟"
  
  میلۆ لێکۆڵینەوەی لە دەموچاوی کرد و شانی هەڵکێشا. "من هیچ بیرۆکەیەکم نییە".
  
  - باشە، بزانە!
  
  میلۆ تەلەفۆنی بۆ تیمی تەلەفزیۆنەکە کرد، بە گریانیەوە وتی: نەرمەکاڵای ناسینەوەی دەموچاو لەسەر ژنەکەی درەیک بەکاربهێنە.
  
  دوای چوار خولەک بێدەنگی، وەڵامێکی وەرگرت. بە فرێی گوت: "کێنێدی مۆر". "پۆلیسی نیویۆرک"
  
  "بەڵێ. بەڵێ هەرگیز خراپەکاری لەبیرم ناچێت. هەنگاوێک بە لایەکدا بنێ، میلۆ. با ئیش بکەم".
  
  فرێی لە گووگڵ ناونیشانەکەی کرد و چەندین لینکی فۆڵۆوی کرد. لە ماوەی کەمتر لە دە خولەکدا هەموو شتێکی زانی و زەردەخەنەکەی فراوانتر و هێندەی تر چەوتتر بوو. میکرۆبەکانی بیرۆکەیەکی گەورە لە مێشکیدا دوای تەمەنی باڵغبوون گەشەیان کرد.
  
  "کێنێدی مۆر"، نەیتوانی بەرەنگاری ڕوونکردنەوە بۆ پیادە، "یەکێک بوو لە باشترینەکانی نیویۆرک. لە ئێستادا لە مۆڵەتی زۆرەملێدایە. ئەو پۆلیسە پیسەی دەستگیرکرد و ڕەوانەی زیندان کرد. سزادانەکەی بووە هۆی ئازادکردنی هەندێک لەو کەسانەی کە یارمەتی سزادانی داوە، شتێک پەیوەندی بە زنجیرە شکاوی بەڵگەکانەوە هەیە". فرێی هێواش وەستا. - چ جۆرە وڵاتێکی دواکەوتوو سیستەمێکی لەم شێوەیە جێبەجێ دەکات میلۆ؟
  
  "ئەمریکا"، چەقۆکێشەکەی دەیزانی چی لێ چاوەڕوان دەکرێت.
  
  - باشە، پارێزەرێکی نایاب ئازادکردنی پیاوێکی بە ناوی تۆماس کالێب مسۆگەر کرد، "خراپترین بکوژی زنجیرەیی لە مێژووی باکووری ئەمریکادا"، وەک لێرەدا هاتووە. من، من. بە تام و چێژەوە قێزەونە. گوێگرتن!
  
  'کالێب چاوەکانی قوربانییەکەی دەکاتەوە، بە بەکارهێنانی ستاپلەرێک بۆ تەقەکردن لە کلیپەکان لە پێڵوی چاو و پێشەوەی، پاشان مێرووە زیندووەکان بە زۆر دەخاتە خوارەوە لە قوڕگیان، ناچاریان دەکات بجوون و قووت بدەن تاوەکو دەخنکێنن و دەمرن.' فرێی بە چاوی فراوانەوە سەیری میلۆی کرد. "دەڵێم کەمێک وەک خواردنی ماکدۆناڵدز."
  
  میلۆ زەردەخەنەی نەکرد. گوتیشی: "ئەو بکوژی بێتاوانەکانە". "کۆمیدی لەگەڵ کوشتندا بە باشی ناگونجێت."
  
  فرێی زەردەخەنەی بۆ کرد. - تۆ بێتاوانەکانت کوشت، نەخێر؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها لەکاتی ئەنجامدانی کارەکەمدا. من سەربازم".
  
  - هەمم، باشە، هێڵێکی وردە، ڕاستە؟ گرنگ نییە. با بگەڕێینەوە سەر کاری ئێستا. ئەم کالێبە لە دوای ئازادکردنیەوە دوو بێتاوانی دیکەی کوشتووە. من دەڵێم ئەنجامێکی ڕوونی عەقیدەی ئەخلاقی و کۆمەڵێک بەهای ئەخلاقی، ئەها، میلۆ؟ لە هەر حاڵەتێکدا ئەم کالێبە ئێستا نەماوە".
  
  سەری میلۆ بەرەو شاشەی لاپتۆپەکە چرچ و لۆچ بوو، بەرەو کێنێدی مۆر. "دوو دانهی دیكه?"
  
  ئێستا فرێی پێکەنی. - ها، ها. تۆ ئەوەندە گەمژە نیت کە لەم شتە تێنەگەیت، وانییە؟ بیهێنە بەرچاوت خەم و پەژارەی ئەو. بیهێنە بەرچاوت ئازارەکانی!"
  
  میلۆ دەستی گرت و سەرەڕای خۆی، ددانەکانی وەک ورچێکی جەمسەری ڕووتکردەوە کە یەکەم گرتنی ڕۆژەکەی لەیەکتر دەدڕاند.
  
  "پلانێکم هەیە". فرێی لە خۆشیدا پێکەنی. "ئەی گەواد... پلانم هەیە."
  
  
  بیست و یەک
  
  
  
  نیو یۆرك
  
  
  بارەگای مۆبایل لە ئاژاوەدا بوو. درەیک و کێنێدی و بێن بەدوای تۆرستن داڵ و فەرماندەی هێزە تایبەتە تووڕەبووەکەدا ڕۆیشتن بۆ سەر پلیکانەکان و بە ئاژاوەگێڕیەکەدا تێپەڕین. بە دوو ژووردا تێپەڕین پێش ئەوەی لەناو ئەو بێدەنگییە ڕێژەییەدا بوەستن کە لەلایەن کۆشکەکەوە لە کۆتایی کۆشکی کانزاکەدا دابینکرابوو.
  
  فەرماندەی هێزە تایبەتەکان بە توڕەییەوە چەکەکەی فڕێدا و وتی: پەیوەندیمان پێوەکرا. - پەیوەندییە نەفرەتییەکەمان پێگەیشت و دوای پانزە خولەک سێ لە پیاوەکانم مردوون! چی ئەو...؟"
  
  "تەنها سێ؟" داهل پرسی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "شەشمان دۆڕاند. ڕێزگرتن پێویستی بەوەیە کە کاتمان بۆ تەرخان بکەین..."
  
  کابرای سوات تووڕە بوو: "گەواد ڕێز". - تۆ دەستدرێژی دەکەیتە سەر خاکی من، ئەی کەرەکەی ئینگلیزی. تۆ هێندەی تیرۆریستە نەفرەتیەکان خراپیت!"
  
  درەیک دەستی بەرز کردەوە. - لە ڕاستیدا من کەرێکی ئینگلیزیم. ئەم گەمژەیە سویدییە".
  
  ئەمریکییەکە بە سەرسوڕمانەوە دەرکەوت. درەیک دەستی بە شانەکانی بێن توندتر کردەوە. هەستی کرد کابراکە دەلەرزێت. بە کابرای هێزە تایبەتەکانی وت: ئێمە یارمەتیدەر بووین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوان یارمەتیدەر بوون. دەکرا زۆر لەوە خراپتر بووایە".
  
  و پاشان، کاتێک چارەنووس چەقۆی ئیرۆنی خۆی هێنایە خوارەوە، دەنگی شۆککەری فیشەکێک هات کە بەسەر بارەگاکەدا دەباری. هەمووان کەوتنە سەر زەوی. دەنگێکی کانزایی لە دیواری ڕۆژهەڵاتەوە هەڵفڕی. پێش ئەوەی تەقەکردنەکە کۆتایی پێبێت، فەرماندەی هێزە تایبەتەکان هەستا. بە کەمێک شەرمەزارییەوە وتی: دژە فیشەکە.
  
  درەیک بەدوای کێنێدیدا گەڕا، بەڵام نەیتوانی بیدۆزێتەوە: "پێویستە بچین".
  
  "لە هێڵی ئاگردا؟" کابرای هێزە تایبەتەکان وتی. - تۆ کێی بە جەهەنەم؟
  
  درەیک دەڵێت: "ئەوە کۆمپانیا و فیشەکەکان نین کە نیگەرانم دەکەن". "ئەمە نارنجۆکێکی موشەکییە و ڕەنگە بەم زووانە بەدوایدا بێت."
  
  پرۆدێنس چۆڵکردنی دیکتە دەکرد. درەیک تەنها لە کاتی خۆیدا هاتە دەرەوە بۆ ئەوەی ببینێت ڕەش و سپییەکان بە هاوارکردن بەو ئاراستەیەی کە فیشەکەکان لێیەوە هاتبوون ڕادەکەن.
  
  جارێکی تر سەیری دەوروبەری کردەوە بۆ کێنێدی، بەڵام پێدەچوو ئەو کچە ون بووبێت.
  
  پاشان لەناکاو ڕووخسارێکی نوێ لە نێوانیاندا دەرکەوت. سەرۆکی دیوان، بە نیشانە سێ ئەستێرەکەی حوکمدان و وەک ئەوەی ئەوە بەس نەبێت، پاڵ بەلایدا دەنا، پیاوێک بوو کە پێنج ئەستێرەی دەگمەنی کۆمیساری پۆلیسی لەبەردا بوو. درەیک یەکسەر زانی کە ئەمە ئەو کابرایە کە پێویستە قسەی لەگەڵ بکەن. کۆمیساریای پۆلیس لە شەڕی دژی تیرۆردا بەشدار بوون.
  
  ڕادیۆی فەرماندەی هێزە تایبەتەکان هاوار دەکات: هەموو ڕوونە. لێرە لەسەر سەقفەکە چەکێکی کۆنترۆڵکراو لە دوورەوە هەیە. ئەمە هێرینگێکی سوورە".
  
  "گەوادەکان!" درەیک پێی وابوو کە کەنەدی و ئەڵمانییەکان لەگەڵ زیندانییەکانیان زیاتر و زیاتر دەڕۆن.
  
  تۆرستن داڵ قسەی بۆ ئەو تازەهاتووە کرد. "بەڕاستی پێویستە لەگەڵ وەزیری دەوڵەتم قسە بکەیت."
  
  کۆمیساری وتی: کارەکە تەواو بووە. - تۆ لێرە دەردەچیت.
  
  درەیک دەستی پێکرد و لە ڕووی جەستەییەوە بێنی لە پەلەکردن بۆ پێشەوە ڕاگرت و وتی: "نا، چاوەڕوان بە." "تۆ تێناگهی...."
  
  کۆمیساری بە ددانی گرژەوە وتی: نەخێر، نەخێر. "نازانم. وە مەبەستم ئەوەیە لێرە دەڕۆیت، بەرەو واشنتۆن دی سی دەڕۆیت. کاپیتوڵ هیڵ پارچەیەک لە ئێوەی دەوێت، هیوادارم بە پارچەی گەورە وەریبگرن. "
  
  
  * * *
  
  
  گەشتەکە نەوەد خولەکی خایاند. درەیک نیگەران بوو لە دیارنەمانی نهێنی کێنێدی تا ئەو کاتەی کە فڕۆکەکە خەریک بوو هەڵبفڕێت دەرکەوتەوە.
  
  بە ڕاکردن هاتە خوارەوە لە کۆلەکەکەدا، هەناسەی تەواو بوو.
  
  درەیک وتی: پێم وابوو تۆمان لەدەستدا. هەستی بە ئاسوودەیییەکی گەورەی کرد، بەڵام هەوڵیدا بە سووکییەوە بیهێڵێتەوە.
  
  کێنێدی وەڵامی نەدایەوە. بەڵکو لەسەر کورسی پەنجەرەکە دانیشت، دوور لە گفتوگۆکە. درەیک هەستا بۆ ئەوەی لێکۆڵینەوە بکات، بەڵام وەستا کاتێک لێی دوورکەوتەوە، دەموچاوی وەکو ئەلاباستەر سپی بوو.
  
  لە کوێ بوو و لەوێ چی ڕوویدا؟
  
  لە کاتی گەشتەکەدا ڕێگە بە پەیوەندی و ئیمەیڵێک نەدرا. تەلەفزیۆن نییە. بە بێدەنگی فڕین؛ چەند پاسەوانێک بەبێ دەستوەردان چاودێرییان دەکرد.
  
  درەیک دەیتوانی ڕێگەی بدات بەسەریدا بڕوات. ڕاهێنانی SAS پێویستی بە چەندین کاتژمێر و ڕۆژ و چەند مانگێک چاوەڕوانی هەبوو. بۆ ئامادەکاریی... بۆ چاودێری. بۆ ئەو کاتژمێرێک دەتوانێت لە یەک میلی چرکەدا بفڕێت. لە کاتێکدا لەم شووشە پلاستیکییە بچووکانەدا کحولیان پێشکەش کرا و درەیک زیاتر لە ساتێک دوودڵ بوو.
  
  ویسکیەکە دەدرەوشایەوە، تەعویزێکی کەهەبی کارەسات، چەکی هەڵبژاردەی ئەو دوایین جار کە شتەکان قورس بوون- کاتێک ئەلیسۆن ڕۆیشت. ئازار و نائومێدییەکەی بیرکەوتەوە و لەگەڵ ئەوەشدا نیگاکانی لەسەری مایەوە.
  
  "لێرە نییە، سوپاس." بێن ئەوەندە وریا بوو کە خاتوونەکەی بنێرێتە دەرەوە. "ئێمە کوڕانی ماونتێن دیوین. بیهێنە."
  
  تەنانەت بێن هەوڵیدا درەیک لەم حاڵەتە دەربهێنێت بە خۆنمایشکردن وەک کەسێکی گێیک. خۆی کز بوو بۆ ناو کۆلەکەکە و سەیری دەکرد کە پێشکەشکارەکە بە لەرزین و لەرزین دەگەڕایەوە بۆ شوێنی خۆی. "بە زاراوەی برا ئەمریکییەکانمان، من دەچوومە ناویەوە!"
  
  دەموچاوی سوور بووەوە کاتێک خانەخوێیەکەی بە سەرسوڕمانەوە سەیری کردەوە. دوای چرکەیەک وتی: "ئەمە هەوای هوتەرز نییە، منداڵەکەم."
  
  بێن نوقم بووەوە سەر کورسیەکەی. "گەمژەیی".
  
  درەیک سەری لەقاند. - تەندروستی تۆ هاوڕێ. زەلیلکردنی بەردەوامت وەک بیرخستنەوەیەکی خۆشە کە من هەرگیز لە تەمەنی تۆدا نەبووم".
  
  "قسەی بێمانا".
  
  "بەجدی- سوپاس."
  
  "نیگەران مەبە".
  
  - وە کارین - باش دەبێت. بەڵێن دەدەم."
  
  - چۆن دەتوانی بەڵێنی ئەوە بدەیت مات؟
  
  درەیک هێواش وەستا. ئەوەی دەربڕدرا، پابەندبوونی زگماکی بوو بۆ یارمەتیدانی ئەوانەی کە پێویستیان پێیەتی، نەک حوکمدانی ڕوونی سەربازێک.
  
  وتی: هێشتا ئازاری نادەن. "وە زۆر بەم زووانە یارمەتی زیاترمان دەبێت لەوەی کە تۆ خەیاڵی دەکەیت."
  
  "چۆن دەزانی ئازاری نادەن؟"
  
  درەیک ئاهێکی هەڵکێشا. - باشە، باشە، ئەوە پێشبینییەکی خوێندەوارە. ئەگەر بیانویستایە بمرێت، یەکسەر دەیانکوشت، ڕاستە؟ بێ نازکردن. بەڵام نەیانکرد. بۆیە..."
  
  "بەڵێ?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەڵمانییەکان بۆ شتێک پێویستیان پێیەتی. ئەوان بە زیندووی دەیهێڵنەوە". درەیک دەیزانی دەتوانن بیبەن بۆ لێکۆڵینەوەیەکی جیاواز یان شتێکی ئاساییتر - بۆ سەرۆکێکی هاوشێوەی دیکتاتۆر کە حەزی دەکرد زاڵ بێت بەسەر هەموو ڕووداوێکدا. بەدرێژایی ساڵان درەیک عاشقی ئەم جۆرە ستەمکارە بوو. پاوانخوازیەکەیان هەمیشە دەرفەتی دووەمی بە کوڕە باشەکان دەدا.
  
  بێن بە زۆر زەردەخەنەیەکی کرد. درەیک هەستی کرد فڕۆکەکە دەستی بە دابەزین کردووە و دەستی کرد بە پێداچوونەوە بە ڕاستییەکان لە سەریدا. لەگەڵ کەوتنە خوارەوەی تیمە بچووکەکەی، ناچار بوو هەنگاو بنێت و زیاتر بیانپارێزێت.
  
  
  * * *
  
  
  لە ماوەی دوو خولەکدا دوای ئەوەی لە فڕۆکەکە دەرچوون، درەیک و بێن و کێنێدی و داڵ لە چەند دەرگایەکەوە بردران، بە پلیکانەیەکی بێدەنگەوە، بە کۆلێژێکی پڵەسدا دابەزین کە بە پانێڵی شین ئەستوور هێڵرابووەوە و دواجار لە دەرگایەکی قورسەوە کە درەیک تێبینی کرد بە بیرکردنەوەیەکی زۆرەوە لە پشتەوە قفڵ کراوە ئەوان.
  
  خۆیان لە هۆڵێکی پلە یەک و پلە یەکدا بینیەوە، جگە لە خۆیان و هەشت کەسی دیکە چۆڵ بوون: پێنج پاسەوانی چەکدار و سێ عەزی- دوو ژن و پیاوێکی گەورەتر.
  
  کابرا هەنگاوی نا. بە هێمنی وتی: جۆناسان گەیتس. "وەزیری بەرگری."
  
  درەیک هەستی بە پەلەیەکی لەناکاوی ترس و دڵەڕاوکێ کرد. خودایە ئەم کابرایە مێگا بەهێز بوو، ڕەنگە پێنجەم یان شەشەمی ڕیزبەندی بۆ پۆستی سەرۆکایەتی هەرێم. ئاهێکی هەڵکێشا و هەنگاوی نا، سەرنجی جووڵەی پێشڕەوی پاسەوانەکانی دا، پاشان قۆڵەکانی بڵاوکردەوە.
  
  وتی: هەموو هاوڕێکان لێرەن. "لانی کەم... من وا بیر دەکەمەوە."
  
  - باوەڕم وایە تۆ ڕاست دەکەیت. وەزیری بەرگری هەنگاوی نا و دەستی درێژ کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بۆ ئەوەی کاتم بۆ پاشەکەوت بکەم، پێشتر لە نوێترین زانیاریدا بووم. ئەمریکا ئامادەیە و توانای یارمەتیدانی هەیە. من لێرەم بۆ... ئاسانکاری... ئەم هاوکارییە."
  
  یەکێک لە ژنەکان خواردنەوەیەکی پێشکەش بە هەمووان کرد. قژی ڕەش بوو، نیگایەکی کونکەر بوو، لە ناوەڕاستی تەمەنی پەنجا ساڵیدا بوو، هێڵەکانی نیگەرانی ئەوەندە ئەستوور بوون کە نهێنی دەوڵەتی بشارنەوە و جۆرێک لە پشتگوێخستنی پاسەوانەکان کە باسیان لە ناڕەحەتییەکەی دەکرد لەگەڵیان.
  
  خواردنەوەکان کەمێک سەهۆڵەکەیان تواوەتەوە. درەیک و بێن لە نزیک گەیتس مانەوە و خواردنەوە ڕێجیمەکانیان دەخواردەوە. کێنێدی بەرەو پەنجەرەکە ڕۆیشت و شەرابەکەی دەسوڕاند و سەیری دەرەوەی فڕۆکە تەکسییەکان دەکرد، وا دیار بوو لە بیرکردنەوەدا ون بوو. تۆرستن داڵ لەگەڵ ئیڤیان لەسەر کورسییەکی ئارام نوقم بوو، زمانی جەستەی هەڵبژێردرا بۆ ئەوەی هەڕەشە نەبێت.
  
  بێن قسەی کرد: خوشکەکەم. - دەتوانی یارمەتی بدەیت؟
  
  "سی ئای ئەی پەیوەندی بە ئینتەرپۆلەوە کردووە، بەڵام هێشتا هیچ زانیارییەکمان لەسەر ئەڵمانییەکان نییە." دوای ساتێک، سکرتێرەکە بە سەرنجدان بە ناڕەحەتی بێن و ئەو هەوڵەی کە پێویستی بوو بۆ ئەوەی دەستی بگاتە ئەندامێکی کۆنگرێس، زیادی کرد: ئێمە هەوڵ دەدەین کوڕم. ئێمە دەیاندۆزینەوە".
  
  "هێشتا دایک و باوکم نازانن." بێن بەبێ ئیرادە سەیری مۆبایلەکەی کرد. "بەڵام زۆری پێناچێت-"
  
  ئێستا ژنێکی دیکە هەنگاوی نا - تاکێکی دڵخۆش، متمانە بەخۆبوو، زۆر گەنجتر، لە هەموو ڕوویەکەوە خاتوو وەزیری دەرەوەی پێشووی داهاتووی بیردەخاتەوە، نێچیرێکی ڕاستەقینە یان وەک درەیک بە خۆی گوتبوو، وەشانێکی سیاسی ئەلیسیا مایڵز.
  
  - وڵاتەکەم هیچی کەمتر نییە لە ناڕاستەقینە، کاک داڵ، کاک درەیک. ئێمە دەزانین کە ئێمە زۆر لە دواوەین لەم بابەتەدا، و دەزانین گرەوەکان چین. تیمی SAS ی تۆ بۆ کارکردن پاککراوەتەوە. SGG هەروەها. تیمێکی دێڵتامان هەیە کە ئامادەیە بۆ یارمەتیدان. تەنها ژمارەکان کۆبکەرەوە..." پەنجەکانی جووڵاند. "کۆئۆردینیاتەکان".
  
  - وە پرۆفیسۆر پارنێڤیک؟ داڵ بۆ یەکەمجار قسەی کرد. "چی هەواڵێک دەربارەی کەنەدیەکان؟"
  
  سکرتێرەکە کەمێک بە ڕەقییەوە وتی: فەرمانی دەستگیرکردن دەردەچێت. "ئەمە دۆخێکی دیپلۆماسییە-"
  
  "نەخێر!" درەیک هاوارێکی کرد، پاشان هەناسەی هەڵمژی تا خۆی ئارام بکاتەوە. "نەخێر گەورەم. ئەمە ڕێبازی هەڵەیە. ئەم شتە دەستی پێکرد... چی؟... سێ ڕۆژ لەمەوبەر؟ کات لێرە هەموو شتێکە، بەتایبەتی ئێستا. چەند ڕۆژی داهاتوو" وتی، "ئەو شوێنەیە کە ئێمە سەردەکەوین یان دەدۆڕێنین."
  
  سکرتێر گەیتس نیگایەکی سەرسوڕهێنەری لێدا. - گوێم لێیە هێشتا هەندێک لەو سەربازە لە خۆتدایە، درەیک. بەڵام نەک لەبەر ئەم کاردانەوەیە".
  
  درەیک شانی هەڵکێشا و وتی: کاتێک گونجاوە لە نێوان سەرباز و مەدەنیدا دەگۆڕم. "سودەکانی سەرباز بوون".
  
  "بەڵێ. باشە ئەگەر هەست بە باشتربوونت بکات، گەرەنتی یارمەتیت نادات. کۆلبی تایلۆر لەگەڵ زۆربەی کارمەندەکانی لە کۆشکەکەی کەنەدی ون بوو. پێشبینی من ئەوەیە کە ئەو ماوەیەکی زۆر بوو پلانی بۆ ئەم کارە دانابوو و گۆڕا بۆ هەندێک حاڵەتی پێشوەختە ڕێکخراو. لە بنەڕەتدا - ئەو لە تۆڕەکە دەرچووە."
  
  درەیک چاوەکانی داخست. "هەیچ هەوالی خۆش هەیە?"
  
  ژنێکی گەنج قسەی کرد. "باشە، ئێمە هەموو سەرچاوەکانی کتێبخانەی کۆنگرێستان پێشکەش دەکەین بۆ ئەوەی یارمەتی توێژینەوەکانتان بدەن." چاوەکانی دەدرەوشایەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "گەورەترین کتێبخانە لە جیهاندا. سی و دوو ملیۆن کتێب. چاپی دەگمەن. وە کتێبخانەی دیجیتاڵی جیهانی."
  
  بێن سەیری کرد وەک ئەوەی تازە ڕازی بووبێت بەشداری پێشبڕکێی کۆسپلەی شازادە لیا بکات. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەموو سەرچاوەکان؟ کەواتە - لە ڕووی تیۆریەوە - دەتوانیت بزانیت کام ئەڵمانی وەسوەسەی ئەفسانەی نۆرزی هەیە؟ لەوانەیە دەقەکان دەربارەی ئۆدین و ئەم گۆڕەی خوداوەندەکان بدۆزیتەوە. ئەو شتانەی کە لە ئینتەرنێتدا نین؟"
  
  ژنەکە وتی: دەتوانیت، تەنها بە دەست لێدانی دوگمەیەک. "وە، لە شکستهێنان لەوەدا، هەندێک کتێبخانەوانی زۆر کۆنمان هەیە."
  
  چاوەکانی بێن لە هیوادا ڕووناک بوون کاتێک سەیری ماتی کرد. - ئێمە ببەنە ئەوێ.
  
  
  * * *
  
  
  کتێبخانەی کۆنگرێس لە کاتژمێرە زووەکانی بەیانی یەکشەممەدا کراوە بوو بۆیان. گڵۆپەکان داگیرسێن، ستافەکە ئاگادار بوون، گەورەترین کتێبخانەی جیهان بە دڵنیاییەوە سەرسامی کرد. سەرەتا تەلارسازی و هەستی شوێنەکە درەیک مۆزەخانەیەکی بیردەخستەوە، بەڵام کاتێک سەیری ڕیزەکانی قفڵی کتێب و باڵکۆنی خوێندنەوەی بازنەیی دەکرد، زۆری نەخایاند هەستی بە کەشوهەوای ڕێزدارانەی زانستە کۆنەکان کرد و باری دەروونی گۆڕا بۆ ئەوەی لەگەڵ دەوروبەرەکەیدا بگونجێت.
  
  لە کاتێکدا درەیک کاتێکی بە سەرگەردانی لە کۆریدۆرەکاندا بەسەر برد، بێن هیچ کاتێکی بەفیڕۆ نەدا لە خۆخزاندنە ناو توێژینەوەکاندا. بە دزییەوە چووە سەر باڵکۆنەکە و لاپتۆپەکەی بارکرد و فەرماندەی هێزە تایبەتەکانی سویدەکەیان نارد بۆ هەوڵێک بۆ دۆزینەوەی قاوە و کولێرە.
  
  درەیک کاتێک بە دەوریدا دەسوڕایەوە وتی: شوێنێکی خۆش. "هەست دەکەم نیکۆلاس کەیج دەتوانێت لە هەر خولەکێکدا دەربچێت."
  
  بێن پردی لوتی چەقاند. دانى بەوەدا نا کە نازانم لە کوێوە دەست پێ بکەم. - سەرم ئەشکەوتێکە هاوڕێ.
  
  تۆرستن داڵ پەنجەی لە پەنجەرەی پەنجەرەکان دا کە دەوری باڵکۆنەکەیان دابوو. بەو تۆنە لێکۆڵینەوەکراوەی ئۆکسفۆرد وتی: "لەو شتەوە دەست پێ بکە کە دەزانیت." "لە ئەفسانەیەکەوە دەست پێ بکە."
  
  "ڕاست. باشە ئێمە ئەم شیعرە دەزانین. زۆر بە جوانی دەڵێت هەرکەسێک گۆڕی خوداوەندەکان پیس بکات ئاگری دۆزەخ دەهێنێتە سەر زەوی. وە ئاگرە، بە واتایەکی ڕەسەن. هەسارەکەمان دەسوتێت. هەروەها دەزانین کە ئەم ئەفسانەیە هاوتەریبی مێژوویی ناوازەی لەگەڵ ئەفسانە پەیوەندیدارەکانی تردا هەیە کە لەسەر خوداکانی تر نووسراون".
  
  داڵ وتی: "ئەوەی ئێمە نایزانین، بۆچی؟ یان چۆن؟"
  
  درەیک بە توندی وتی: ئاگر. - کابرا تەنها ئەوەى وتووە.
  
  بێن چاوەکانی داخست. داڵ بە زەردەخەنەیەکی توندەوە ڕووی لە درەیک کرد. وتی: پێی دەوترێت هێرشی مێشک. ئاماژەی بەوەشکردووە، "زۆرجار شیکردنەوەی ڕاستییەکان یارمەتیدەرە بۆ ئاشکراکردنی ڕاستییەکان. مەبەستم ئەوە بوو کە چۆن کارەساتێک ڕوودەدات. تکایە یان یارمەتی بدەن یان بڕۆن".
  
  درەیک قاوەکەی خواردەوە و بێدەنگ بوو. هەردوو ئەم کوڕە خەڵکیان لەدەستدا و شایەنی شوێن بوون. بەرەو لای پەنجەرەکە ڕۆیشت و سەیری دواوەی کرد، چاوەکانی بە دەوری ژوورە دەورییەکەدا دەسوڕانەوە و سەرنجی هەڵوێستی ستافەکە و بریکارە ئەمریکییەکانی دەدا. کێنێدی دوو نهۆم لە خوارەوە دانیشتبوو، بە تووڕەییەوە دەستی لە لاپتۆپەکەی دەدا، لەلایەن لاپتۆپەکەیەوە گۆشەگیر بوو... چی؟، درەیک بیری کردەوە. تاوانباری؟ ترس? خەمۆکی? ئەو هەموو شتێکی لەبارەیەوە دەزانی و بڕیار نەبوو دەست بە بانگەواز بکات.
  
  بێن وتی: "ئەفسانە ئاماژە بەوە دەکات کە یەک پیسکردنی گۆڕی ئۆدین دەست دەکات بە ڕۆیشتنی ڕووبارەکانی ئاگر. من دەڵێم ئەمە وەک هەر شتێکی تر لێرە گرنگە بزانیت".
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە کاتێک یادەوەرییەکانی ئەم دواییەی دەرکەوتن. ڕووبارەکانی ئاگر؟ئەو بینی.
  
  بەڵام لەکوێ?
  
  - بۆ وا وتت؟ ئەو پرسی. "ڕووبارەکانی ئاگر؟"
  
  "نازانم. ڕەنگە لەبەر ئەوەی بێزار بووم لەوەی بڵێم 'ئاگر دۆزەخ دەتەقێتەوە' و 'کۆتایی نزیکە'. هەست دەکەم وەک ترەیلەری فیلمێکی هۆلیوود".
  
  داهل برۆیەکی بەرزکردەوە و وتی: کەواتە تۆ بە دوای ڕووبارەکانی ئاگردا ڕۆیشتیت؟.. "وەک لاڤا؟"
  
  درەیک پەنجەکانی چرپاند: "نا، چاوەڕوان بە. "بەڵێ! سوپەرڤۆڵکانۆ! لە... لە ئایسلەندا، ڕاستە؟" بۆ پشتڕاستکردنەوە سەیری سویدییەکەی کرد.
  
  "سەیرکە، تەنها لەبەر ئەوەی من سکاندیناڤیم مانای ئەوە نییە کە من"
  
  "بەڵێ". لەو ساتەدا، یاریدەدەری گەنجی وەزیری بەرگری لە پشت قفڵێکی کتێبی نزیکەوە خۆی هاتە ئاراوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە لای باشووری ڕۆژهەڵاتی ئایسلەندا. هەموو جیهان لەم بارەیەوە دەزانێت. دوای خوێندنەوەی توێژینەوە نوێیەکەی حکومەت، پێموایە ئەمە حەوتەمین گڕکانە گەورەکانی ئێستایە".
  
  بێن وتی: بەناوبانگترینیان لە پارکەکەی یێڵۆوستۆنە.
  
  "بەڵام ئایا سوپەرڤۆرکان مەترسییەکی وا دروست دەکات؟" درەیک پرسی. "یان ئەمە ئەفسانەیەکی تری هۆلیوودە؟"
  
  هەردوو بێن و یاریدەدەری سکرتێر سەریان لە سەریان دانا. یاریدەدەرەکە دەڵێت: "زاراوەی 'لەناوچوونی جۆرەکان' لەم چوارچێوەیەدا زیادەڕەوی نییە". ئاماژەی بەوەشکردووە، "توێژینەوەکان پێمان دەڵێن کە دوو تەقینەوەی پێشووی سەروو گڕکانەکان هاوکاتن لەگەڵ دوو گەورەترین ڕووداوی لەناوچوونی بەکۆمەڵ کە تا ئێستا لەسەر هەسارەکەمان ڕوویانداوە. دووەم، بێگومان دایناسۆرەکانن".
  
  "چەند ڕێکەوتە؟" درەیک پرسی.
  
  - ئەوەندە نزیکە کە ئەگەر جارێک ڕوویدا، سەرت لێ دەشێوێت. بەڵام دوو جار؟ با..."
  
  "گەمژەیی".
  
  بێن دەستەکانی لە هەوادا بەرز کردەوە. - سەیرکە، ئێمە لێرەدا لایەنگری دەکەین. ئەوەی پێویستمانە ئەوەیە کە ئۆدین بە شتێکی چەوت بار بکەین". لەسەر شاشەکە تیشکی خستە سەر چەند ناونیشانێک. "ئەمە، ئەمە و واو ̧ بە دڵنیاییەوە ئەمە. ڤۆلوسپا - کە ئۆدین باسی دیدارەکانی لەگەڵ بینەر دەکات."
  
  "سەردانەکان؟" درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. "پۆرن ڤایکینگ، ها؟"
  
  یاریدەدەرەکە پشتی خستە سەر بێن و چەند دوگمەیەکی داگرت و وشەی نهێنی داخڵ کرد و دێڕێکی نووسی. پانتۆڵەکەی پێچەوانەی عەزیەکەی کێنێدی بوو، بە سەلیقەیەکی زۆرەوە دیزاین کرابوو بۆ ئەوەی تیشک بخاتە سەر فیگەرەکەی نەک بیشارێتەوە. چاوەکانی بێن گەورە بوون، کێشەکانی بۆ ساتێک لەبیرکران.
  
  درەیک بە دەمی وتی: "بەهرەی بەفیڕۆچوو."
  
  بێن پەنجەی ناوەڕاستی پێدا هەر لە کاتێکدا یاریدەدەرەکە هەستا. خۆشبەختانە نەیبینی. ئاماژەی بەوەشکردووە، لە ماوەی پێنج خولەکدا دەهێنرێنە لات.
  
  "سوپاس خاتوون." درەیک دوودڵ بوو. "ببورە، من ناوت نازانم."
  
  دایکی گوتی: "بەمن بڵێ هایدن.
  
  کتێبەکان دوای چەند خولەکێک لە تەنیشت بێن دانران، یەکسەر ئەو کتێبەی هەڵبژارد کە ناوی ڤۆلوسپا بوو، وەک پیاوێکی جنۆکەیی لاپەڕەکانی دەگێڕا؛ وەک ئاژەڵێک کە بۆنی خوێنی لێدێت. داڵ بەرگێکی دیکەی هەڵبژارد بە ناوی درەیک - سێیەم. هایدن لە تەنیشت بێن دانیشت و لەگەڵیدا دەقەکەی دەخوێند.
  
  و پاشان بێن هاوارێکی کرد "یۆریکا! من هەم!" لینکی ونبوو. ئەوە هایدییە! نەفرەت لە هایدی! ئەم کتێبە بەدوایدا دێت و منیش دەهێنمەوە، "گەشتەکانی بینەرە دڵخوازەکەی ئۆدین، هایدی."
  
  "وەک لە کتێبێکی منداڵاندا؟" دیارە داهل ڕۆژانی خوێندنی لەبیر بوو.
  
  درەیک تەنها سەرلێشێواو دەرکەوت. "ئە? من زیاتر جۆری کوڕێکی هایدی کلومم".
  
  - بەڵێ کتێبێکی منداڵان! من پێم وایە ئەفسانەی هایدی و چیرۆکی سەفەرەکانی دەبێ بەدرێژایی ساڵان لە داستانێکی نۆرزییەوە پەرەی سەندبێت بۆ ئەفسانەی نۆرزی و دواتر نووسەرێکی سویسرا بڕیاریدا ئەو چیرۆکە وەک بنەمایەک بۆ کتێبێکی منداڵان بەکاربهێنێت."
  
  - باشە چی دەڵێت؟ درەیک هەستی کرد دڵی خێراتر لێدەدات.
  
  بێن بۆ یەک چرکە خوێندەوە. بە پەلە بەردەوام بوو: "ئۆه، ئەوە زۆر شت دەڵێت. "ئەوە زۆر بە باشی هەموو شتێک دەڵێت."
  
  
  بیست و دوو
  
  
  
  شاری واشنتۆن
  
  
  کێنێدی مۆر دانیشتبوو و چاوی لە شاشەی کۆمپیوتەرەکەی بوو، هیچی نەدەبینی و بیری لەوە دەکردەوە کە چۆن کاتێک ژیان لە ژێر پەنجەی گەورەتدا دەکوڵێنیت، لە بنەڕەتدا تەنها تۆپێکی تێنسەیە کە لەلایەن وەستایەکەوە دەستکاری دەکرێت. وەرچەرخانێکی بچووک بۆ دواوە چارەنووسی تۆی گۆڕی، هەندێک وەرچەرخانی چاوەڕواننەکراو تۆی ناردە ناو خولگەیەکی خۆ لەناوبردنەوە، پاشان چەند ڕۆژێک لە کردارێکی خێرا هێنایەوە ناو یارییەکە.
  
  لە ڕێگای نیویۆرکدا هەستی بە وزە دەکرد، دوای شێتی مۆزەخانەکەش باشتر بوو. ئەو لە خۆی دڵخۆش بوو و ڕەنگە تەنانەت کەمێک لە مات درەیک دڵخۆش بووبێت.
  
  چەند چەوتە، بە خۆی گوت. بەڵام دواتر، ئایا جارێک کەسێک نەیگوت لە سەختییەکی گەورەوە پێشکەوتنی گەورە دێتە ئاراوە؟ شتێکی لەو جۆرە.
  
  پاشان پرۆفیسۆرەکە ڕفێندرا. خوشکەکەی بن بلەیک ڕفێندرا. وە کێنێدی بە ئیرادە بەرەو ئەم بارەگا مۆبایلە ڕۆیشت، سەری ڕاست و جارێکی تر بە تەواوی نوقم بوو لە یارییەکەدا، بیرکردنەوەکانی لەسەر مانای زانینی سەرلێشێواوییەکە بوو.
  
  پاشان کاتێک دەستی کرد بە سەرکەوتن بەسەر پلیکانەکاندا، لیپکیند لەناو خەڵکەکەدا جەستەی خۆی دەرهێنا و لەناکاو وەستاندنی.
  
  "کاپتن؟"
  
  "سڵاو مۆر. پێویسته قسهبكهین ".
  
  کێنێدی دەستی بەرەو بارەگاکە کرد و وتی: وەرە ژوورەوە، دەتوانین یارمەتی ئێوە بەکاربهێنین.
  
  - ئەه، ئەه. نەخێر. بەهۆی مۆزەخانەکەوە نییە، مۆر. کروزەرەکە بەو ئاراستەیەدایە".
  
  لەناو خەڵکەکەدا جووڵەی کرد، پشتی گرژاوی ئێستا وەک تۆمەتێکی بێدەنگ سەیری دەکرد. کێنێدی ناچار بوو پەلە بکات بۆ ئەوەی بتوانێت بگاتە ئەو ئاستە.
  
  "چی... چی ڕوویدا کاپتن؟"
  
  "وەرە ژور."
  
  کروزەرەکە جگە لە دوو کەسەکە بەتاڵ بوو. ژاوەژاوی شەقامەکان کاڵ بووەتەوە، ڕووداوە جیهانهەژێنەرەکانی دەرەوە ئێستا زیاتر لە فەزیلەتی کۆمەڵایەتییەکی ئاهەنگگێڕ زیاتر قفڵ کراون.
  
  کێنێدی نیوەی لە کورسیەکەیدا وەرگەڕا بۆ ئەوەی ڕووبەڕووی لیپکیند ببێتەوە. "پێم مەڵێ...تکایە پێم مەڵێ..." گرێیەک لە قوڕگیدا وایکرد لیپکیند دەربڕینی توندی خۆی لەدەست بدات، پێش ئەوەی وشەکان لە لێوی دەربچن هەموو شتێکی پێ بڵێت.
  
  بەڵام کەوتنە خوارەوە و هەر وشەیەک دڵۆپێک ژەهر بوو لە ڕۆحە ڕەشبووەکەیدا.
  
  - کالێب جارێکی تر لێیدا. مانگێک دواکەوتین - پاشان دوێنێ پاشنیوەڕۆ پەیوەندیمان پێوەکرا. کچەکە... ئاه... کچەکەی نیڤادا" دەنگی زەق بووەوە. "نوێ لە شارەکەدا. قوتابی."
  
  "نەخێر. تکایە..."
  
  - ویستم ئێستا بزانیت، پێش ئەوەی گوێت لە هیچ گوێدرێژێکی مشک بێت.
  
  "نەخێر".
  
  - ببورە مۆر.
  
  - دەمەوێت بگەڕێمەوە. با بگەڕێمەوە، لیپکیند. ڕێگەم بدە بێمە ژوورەوە. "
  
  "داوای لێبووردن دەکەم".
  
  - دەتوانم یارمەتیت بدەم. ئەمە کاری منە. ژیانی من."
  
  لیپکیند لێوی خوارەوەی گاز دەگرت، ئەمەش نیشانەیەکی دڵنیا بوو بۆ فشار. "هێشتا نا. ئەگەر بمویستایە دەسەڵات پەسەندی نەدەکرد. تۆ ئه وه ده زانیت."
  
  "پێویستە من? لە کەیەوە دەتوانم بیری سیاسەتمەداران بزانم؟ هەموو کەسێک لە سیاسەتدا گەوادەیە، لیپکیند و لە کەیەوە دەستیان بە کاری دروست کردووە؟ "
  
  گریانی لیپکیند خیانەتی لە دڵی کرد: "تۆ منت گرت". - بەڵام فەرمانەکان وەک دەڵێن فەرمانن. وە هی منیش نەگۆڕدرابوون".
  
  "لێو، ئەمە... خەریکە وێرانم دەکات."
  
  بە وشکی قوتی دا. "کاتى پیبده. دێیتەوە".
  
  - ئەوە من نیم کە گرنگی پێدەدەم، نەفرەت! ئەمانە قوربانییە گێلەکانی ئەون! بنەماڵەکانیان!"
  
  - منیش پێموایە مۆر. باوهرم پێ بکه."
  
  دوای ساتێک پرسی: "لە کوێ؟" ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیکات، تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی داوای بکات، تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیری لێبکاتەوە.
  
  "مۆر. لێرەدا پێویست ناکات هیچ تەوبەیەک بدەیت. خەتای تۆ نییە کە ئەم سایکۆیە سایکۆیەکی مەسخەرە."
  
  "لەکوێ?" - پرسیم.
  
  لیپکیند دەیزانی چی پێویستە و شوێنەکەی پێ گوت.
  
  
  * * *
  
  
  شوێنی بیناسازی کراوە. سێ بلۆک لە باشووری گراوند زیرۆ. گەشەپێدەرەکەی ناوی Silke Holdings ە.
  
  کێنێدی لە ماوەی بیست خولەکدا شوێنی تاوانەکەی دۆزیەوە، سەرنجی شریتی پەلەوەری لە نهۆمی چوارەمی بینا کراوەکە دا و تەکسییەکی نارد. لەبەردەم بیناکە وەستابوو و بە چاوی بێ ڕۆحەوە سەری بەرز کردەوە. شوێنەکە چۆڵ بوو- هێشتا شوێنی تاوانێکی چالاک بوو- بەڵام درەنگانی شەممە بوو و ڕووداوەکە زیاتر لە ٢٤ کاتژمێر لەمەوبەر ڕوویدا.
  
  کێنێدی بە لێدان لە پاشماوەکانیدا، پاشان هاتە دەرەوە بۆ شوێنی بیناسازییەکە. بە پلیکانەی کۆنکرێتی کراوەدا بەرەو سەرەوە لە لای بیناکەدا بەرەو نهۆمی چوارەم و لەسەر تەختەیەکی کۆنکرێتی ڕۆیشت.
  
  بایەکی بەهێز بلوزە شلەکەی ڕاکێشا. ئەگەر قژی بە شریتێکی بەهێز شانەی نەکرابایە، وەک شتێکی جنۆکەیی دەفڕی. سێ دیمەنی نیویۆرک لەبەردەمیدا کرایەوە، ئەمەش وای لێکرد هەست بە سەرگێژخواردن بکات - حاڵەتێک کە بە درێژایی ژیانی هەیبوو، بەڵام، سەیر لەوەدایە، تەنها ئێستا لەبیرکرا.
  
  و لەگەڵ ئەوەشدا سەرکەوتە سەر یگدراسیل، درەختی جیهان.
  
  پاشان هیچ سەرگێژخواردنێک.
  
  دۆسیەی ئۆدین و بە تایبەتی مات درەیکی بیرخستەوە. ئەو ویستویەتی بگەڕێتەوە بۆ ئەم، بۆ لای ئەو، بەڵام دڵنیا نەبوو کە بوێری هەیە.
  
  ئەو خۆی بەسەر تەختە تۆزاوییەکەدا ڕۆیشت و خۆی لە کۆمەڵێک داروپەردوو و ئامێرەکانی بەڵێندەران بەدوور گرت. با قۆڵ و پانتۆڵەکەی کێشا و بەهۆی زیادەڕۆیی مادەکانییەوە ئاوساوی. دوور نەبوو لەو شوێنەی کە لیپکیند باسی شوێنی تەرمی مردووەکەی کردبوو، وەستا. بە پێچەوانەی تەلەفزیۆنی باو، تەرمەکان بە گچکە نیشانە نەکراون - وێنەیان دەگیرێت، پاشان شوێنی وردیان لە خاڵە جێگیرە جیاوازەکانەوە دەپێورێت.
  
  بە هەر دوو ڕێگاکە، تەنها پێویستی بەوە بوو لەوێ بێت. خۆت بچەمێنەوە، بکەوە سەر ئەژنۆکانت، چاوەکانت دابخە و نوێژ بکە.
  
  وە هەمووی بەپەلە گەڕایەوە. وەک شەیتان کە لە ئاسمانەوە دەکەوێتە خوارەوە. وەک دروستکردنی فریشتەیەکی سەرەکی، هەموو شتێک لە مێشکیدا دەدرەوشایەوە. ئەو ساتەی بینی چاک واکەر تەنێک پارەی پیسی خستۆتە گیرفانی خۆیەوە. دەنگی چەقۆی دادوەر کە تاوانباری خۆی ڕاگەیاند. نیگای مردوو لە هاوکارەکانیەوە، ئەو وێنە قێزەونانەی کە دەستیان کرد بە دەرکەوتن لەسەر لۆکەرەکەی، بە کابۆی ئۆتۆمبێلەکەیەوە بەسترابوو، بە دەرگای شوقەکەیەوە بەسترابوو.
  
  ئەو نامەیەی لە بکوژە زنجیرەییەکەوە وەریگرتووە، کە تێیدا سوپاسی هەموو هاوکارییەکانی کردووە.
  
  پێویستی بە تەوبەکردن بوو بۆ کوشتنێکی دیکە کە یارمەتی تۆماس کالێبی دا بۆ ئەنجامدانی.
  
  پێویستی بە داوای لێبوردن بوو لە مردووەکان و ماتەمینی.
  
  
  بیست و سێ
  
  
  
  شاری واشنتۆن
  
  
  بێن بە پەلە قسەکانی کرد و وروژاندنی خۆی ڕاگرت و وتی: ئەم شتە لە بریتنی ئاشکراترە. - لێرەدا دەڵێت- 'لە کاتێکدا ئەو لەسەر درەختی جیهانە، ڤۆڵڤا بۆ ئۆدین ئاشکرای دەکات کە زۆرێک لە نهێنییەکانی دەزانێت. کە خۆی لەسەر یگدراسیل کردە قوربانی لە پێناو بەدواداچوونی زانست. کە بۆ هەمان مەبەست نۆ ڕۆژ و نۆ شەو بەڕۆژوو بووە. پێی دەڵێت کە دەزانێت چاوەکانی لە کوێ شاراوەن و چۆن لە بەرامبەر زانیاری زیاتردا بەخشیویەتی".
  
  داڵ قسەکانی بڕی: یەک دانا. "پارنێڤیک دەیگوت هەمیشە بە ژیرترینی هەموو خوداوەندەکان دادەنرێت."
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "هەرگیز ژیرانە نییە نهێنییەکانت بۆ ژنێک بڵێیت."
  
  بێن چاوەکانی سەیری کرد. - ئۆدین بۆ ماوەی نۆ ڕۆژ و نۆ شەو لەسەر درەختی جیهان بەڕۆژوو بوو و ڕمێک لایەکەی کون کرد، وەک مەسیح لەسەر خاچ. هایدی دەڵێت لە هێڵنجی خۆیدا ئۆدین پێی وتووە هاوڕێکانی لە کوێ شاردوونەتەوە. وە قەڵغانەکەی لە کوێ شاراوە بوو؟ وە کە ڕمەکەی لەوێ بمێنێتەوە. وە کە ئەو ویستویەتی هاوڕێکانی - بەشەکانی - پەرش و بڵاو بکاتەوە و تەرمەکەی بخاتە ناو گۆڕەکەوە."
  
  بێن پێکەنی بە درەیک و چاوەکانی فراوان بوو. "ڕەنگە من هەوڵم بۆ کلیتۆر ئەفسانەیی تەواو نەکردبێت، هاوڕێکەم، بەڵام کارەکانم لێرە تەواون."
  
  پاشان بێن بیری هاتەوە کە لە کوێیە و ئەو ژنەی کە لە تەنیشتی وەستابوو. پردی لوتی گرت. "نەفرەت و قسەی بێمانا."
  
  داهل چاوێکی نەتروکاند. - ئەوەندەی من بزانم - و ئەمە تەنها ئەو شتانە دەگرێتەوە کە من لە کاتی وتارەکەی پارنێڤیکدا بێزار بووم بۆ گوێگرتن - ڤۆڵڤاکان وەک فیرعەونەکانی میسر هەمیشە لە دەوڵەمەندترین گۆڕەکاندا نێژران، لە تەنیشتیاندا چەندین شتی بەنرخ هەبوون. ئەسپ، عەرەبانە، دیاری لە خاکە دوورەکانەوە".
  
  وا دیار بوو هایدن پێکەنینێکی شاردبووەوە. - ئەگەر بە شێوەیەکی لۆژیکی هەموو چیرۆکەکەت بەدوادا بگەڕێین، کاک بلەیک، ئەوا من باوەڕم وایە کە گەشتەکانی هایدی بەناو لە ڕاستیدا ڕوونکردنەوەیەکن بۆ ئەوەی کە هەموو پارچەکانی ئۆدین لە کوێدا بڵاوبوونەتەوە... یان شاراوەن."
  
  - پەیوەندیم پێوە بکە... بێن. بەڵێ، بێن. وە بەڵێ، تۆ ڕاست دەکەیت. بە دڵناییەوە."
  
  درەیک یارمەتی هاوڕێکەی دا بۆ دەرچوون. - نەک ئەوەی ئێستا گرنگە. هەموو پارچەکان دۆزرایەوە، جگە لە ڤالکیریەکان و..." هێواش وەستا.
  
  "چاوەکان" بێن بە زەردەخەنەیەکی گرژەوە وتی. "ئەگەر بتوانین چاوەکان بدۆزینەوە، دەتوانین ئەمە بوەستێنین و هەندێک موزایەدە بۆ کارین بەدەست بهێنین."
  
  درەیک و داڵ و هایدن بێدەنگ بوون. لە کۆتاییدا درەیک وتی: "دەبێت ڤالکیریەکان لە شوێنێکیش لە دەرەوە بن، بلاکی. دەتوانن بزانن لە کوێ دۆزراونەتەوە؟ دەبێت هەندێک ڕاپۆرتی ڕۆژنامەی کۆن یان شتێک هەبێت".
  
  بێن هێشتا بیری لەوە دەکردەوە و لە لێکۆڵینەوەکانیدا نوقم بووبوو، "هایدی ئەفسانەی ڕاگنارۆکی هێنایە ئاراوە". "دەبێت ئۆدین پێش مردنی لە ڕاگنارۆک ڕاهێنانی پێکردبێت."
  
  درەیک سەری لەقاند و داڵ و هایدنی ناردە لایەک. پێی گوتن: "ڤالکیریەکان". ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا کەمی زانیاری تەواو و بەو هۆیەوە لایەنی تاوانکاری ئەگەری لەبیرتە؟ ئایا ئەگەری ئەوە هەیە کە ئینتەرپۆل لەگەڵ سی ئای ئەی یەکبگرێت و دەرفەتی پێبدات؟"
  
  هایدن وتی: ئێستا دەچم مۆڵەتی پێدەدەم. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وە بەردەوام دەبم لەو لێکۆڵینەوەیەی کە پسپۆڕانی ئایتیمان دژی ئەڵمانییەکان ئەنجامیانداوە. وەک هاوڕێ بچووکە شیرینەکەت نزیکە بڵێت - شوێنەواری ئەلیکترۆنی دەبێ ئێمە بەرەو ئەوان ببات."
  
  "قشت?" درەیک زەردەخەنەی بۆ کرد. - ئەو لەوە زیاترە. خۆت نوقم بکە لە فۆتۆگرافی. گۆرانیبێژ لە گروپ. پیاوێکی خێزانی، و..." شانی هەڵکێشا، "بەڵێ... هاوڕێکەم."
  
  نزیک بووەوە و وتی: "ئەو دەتوانێت وێنەکەم بگرێت لە هەر کاتێکدا"، پاشان بە سووکیی پێکەنی و ڕۆیشت. درەیک بەدوایدا ڕۆیشت، هەم سەری سوڕما و هەم سەرسامی خۆش بوو. ئەو لەبارەی ئەوەوە هەڵە بوو. خودایە، خوێندنەوەی لە کێنێدی قورستر بوو.
  
  درەیک شانازی بە توانای خوێندنەوەی خەڵکەوە دەکرد. ئایا خلیسکاوە؟ ئایا ساڵانی خزمەتی شارستانی وای لێکردبوو نەرم و نیان بێت؟
  
  دەنگێک بە گوێیدا قسەی کرد و دڵی بازدا. "ئەمە چیە?" - پرسیم.
  
  کێنێدی!
  
  "گەواد!" بازێکی دا و هەوڵیدا بازدانە بچووکەکەی لە هەوادا وەک کشانی ئاسایی ئەندامەکانی لەبەر بکات.
  
  پۆلیسی نیویۆرک وەک کتێبێک خوێندیەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بیستوومە کە SAS هەرگیز لە خاکی دوژمندا بۆسەیان بۆ دانەناوە. وابزانم تۆ هەرگیز بەشێک نەبوویت لەم تیپە، ها؟"
  
  "چی چییه?" بێن بە بێباکییەوە پرسی و وەڵامی پرسیارەکەی دایەوە.
  
  "ئەمە?" کێنێدی کز بوو بۆ پێشەوە و دەستی لە لای مۆنیتەرەکە دا و ئاماژەی بە ئایکۆنێکی بچووک کرد کە لە نێوان تێکەڵاوی هێماکانی ناو دەستنووسەکەدا شاراوەتەوە.
  
  بێن چاوەکانی بڕیقاندەوە. "نازانم. لە ئایکۆنەکەی ناو وێنەکەدا دەچێت".
  
  کاتێک کێنێدی ڕاست بووەوە، قژی لە پەیوەندییەکانی ڕزگاری بوو و بەسەر شانەکانیدا کەوتە خوارەوە. درەیک سەیری دەکرد کە بە شلەژان دەچوونە خوارەوە بۆ بچووکی پشتی.
  
  "وای. ئەوە قژێکی زۆرە."
  
  "دەتوانی بیکەیت، فریک."
  
  بێن دووجار کلیکی لەسەر ئایکۆنی وێنەکە کرد. شاشەکە ڕووی لە دەق کرد، ناونیشانە قەڵەمەکەی چاوی تۆی گرت. ئۆدین و بینەر، لە کاتی ڕاگنارۆکدا ڕیز بوون. وە لە ژێرەوە چەند دێڕێکی کۆن لە دەقی ڕوونکردنەوە هەیە.
  
  ئەم تابلۆیە لە ساڵی ١٧٩٥ لەلایەن لۆرێنزۆ باچەوە کێشراوە و لە ساڵی ١٩٣٤ لە کۆکردنەوەی تایبەتی جۆن دیلینگەر دەستی بەسەردا گیراوە، پێدەچێت لەسەر بنەمای وێنەیەکی کۆنتر بێت و هاوەڵانی خوداوەندی نۆرزی ئۆدین نیشان دەدات کە بە ڕێکوپێکییەکی تایبەت لە شوێنی کۆچی دوایی ئۆدین ڕێکخستووە - سەنگەری ئەفسانەیی ڕاگنارۆک . بینەرە خۆشەویستەکەی سەیری ئەمە دەکات و دەگری.
  
  بێن بەبێ ئەوەی یەک قسە بکات، جارێکی تر فشاری خستە سەر و وێنەکە لەبەردەمیاندا ماددە بوو.
  
  "خوای من!" بێن بە گەمژەییەوە گوتی. "کارێکی باش."
  
  کێنێدی وتی: "ئەمە پلانێکە... بۆ چۆنیەتی ڕێکخستنی پارچەکان."
  
  
  بیست و چوار
  
  
  
  شاری واشنتۆن
  
  
  "با هەندێک نوسخە دروست بکەین." درەیکی هەمیشە وریا چەند وێنەیەکی خێرا بە مۆبایلەکەی گرت. بێن فێری کرد هەمیشە کامێرایەکی باش و کارا لە دەستیدا بێت و ئەمەش زیانێکی چاوەڕواننەکراوی پارە بوو. "ئێستا تەنها پێویستمان بە ڤالکیریەکان و چاوەکان و نەخشەی ڕاگنارۆکە." لەناکاو وەستا، کە پارچەیەکی یادەوەری چەقۆی لێدا.
  
  بێن پرسی: "چی؟"
  
  "دڵنیا نیم. گەمژەیی. یادگە. ڕەنگە شتێک لە چەند ڕۆژی ڕابردوودا بینیبێتمان، بەڵام ئەوەندەمان بینیوە کە ناتوانم تەسکی بکەمەوە".
  
  داڵ وتی: باشە درەیک. ڕەنگە تۆ ڕاستت کردبێت. ڕەنگە دیلینگەری مۆدێرن کۆمەڵەیەکی تایبەتی سەرنجڕاکێشی خۆی هەبێت".
  
  بێن بەردەوام بوو لە خوێندنەوە و وتی: "سەیر لێرە بکە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لێرەدا دەڵێت ئەم تابلۆیە ناوازەیە، ڕاستییەکە تا سەرەتای شەستەکان بەدی نەهاتووە، دوای ئەوە لە پێشانگایەکی ئەفسانەی نۆرزیدا جێگیرکراوە و بۆ گەشتێکی کورتی جیهانی نێردراوە. دوای ئەمە و بەهۆی کەمبوونەوەی ئارەزووی، تابلۆکە لە خەزنەیەکی مۆزەخانەدا قفڵ کرا و... باشە، لەبیرکرا. تا ئەمڕۆش".
  
  "کارێکی باشە پۆلیسێکمان لەگەڵ خۆمان هێنا." درەیک هەوڵیدا خۆبەگەورەزانینی کێنێدی بەرز بکاتەوە، هێشتا دڵنیا نەبووە کە سەری لە کوێیە دوای نیویۆرک.
  
  کێنێدی دەستی کرد بە بەستنەوەی قژی بۆ دواوە، پاشان دوودڵ بوو. دوای ساتێک دەستەکانی خستە گیرفانی خۆیەوە، وەک ئەوەی هەوڵی تەڵەیان بدات. درەیک دەستی لە شانی دا. - کەواتە، چۆنە بچیت ئەم تابلۆیە وەربگریت و بیهێنیتە ئێرە. لەوانەیە شتێک لەوێ هەبێت کە لە وێنەکەدا نەیبینین. من و هاوڕێ کۆنەکەم داهل دەچین لایەنی سێبەری کۆکردنەوەی هونەر بپشکنین. ھەندێک دار ھەژێنە". هێواش وەستا و پێکەنی. "دار زیاتر."
  
  کێنێدی پێش ئەوەی بڕوات گریای.
  
  داهل بە چاوی تەسکەوە سەیری دەکرد. "بۆیە. لە کوێوە دەست پێ بکەین؟
  
  درەیک وتی: ئێمە لە ڤالکیریەکانەوە دەست پێدەکەین. "کاتێک مونچکینە دۆستانەکەمان پێمان دەڵێت لە کوێ و کەی دۆزراونەتەوە، دەتوانین هەوڵبدەین شوێنیان بکەوێت."
  
  "کاری بەدواداچوون؟" داهل پرسی. - بەڵام تۆ تازە باشترین بەدواداچوونەکەمانت ناردووە.
  
  - لە ئێستادا پێویستی بە سەرقاڵکردنێکە لە ڕووی جەستەییەوە نەک لە ڕووی دەروونییەوە. زۆر خراپە".
  
  بێن قسەی کرد. - پێشبینییەکی باشە، مات. ڤالکیریەکان لەنێو گەنجینەی گەورەی تردا لە گۆڕی بینەری ڤایکینگ، ڤۆڵڤا، لە ساڵی ١٩٤٥ لە سوید دۆزرایەوە".
  
  "گۆڕی هایدی؟" درەیک هەلێکی وەرگرت.
  
  - دەبوو وا بێت. نەفرەت لە ڕێگەیەکی باشە بۆ شاردنەوەی یەکێک لە پارچەکان. داوا لە خزمەتکارەکانت بکە دوای مردنت لەگەڵتدا بینێژن".
  
  "ئەم بابەتە بگوازەرەوە بۆ کۆمپیوتەرێکی تر." درەیک و داڵ لە تەنیشت یەکتر دانیشتن و بە نائاسایی دەرکەوتن.
  
  درەیک دەیزانی کاتژمێرەکە هێشتا خەریکە دەچێت. بۆ کارین. بۆ پارنێڤیک. بۆ دوژمنەکانیان و بۆ هەموو جیهان. بە تووڕەییەوە ئامێرەکەی لێدا و بە ئەرشیفی مۆزەخانەکەدا ڕۆیشت و هەوڵیدا بزانێت کەی ڤالکیریەکان لە ئینفۆنتۆردا ون بوون.
  
  - گومانت هەیە کەسێک لە ناوەوە کار بکات؟ داڵ یەکسەر تێگەیشت کە بەرەو کوێ دەڕوات.
  
  "باشترین پێشبینی پاسەوانێکی مۆزەخانە کە مووچەی کەمی هەیە یان کۆڕاتۆرێکی گیری خواردووە... شتێکی لەو جۆرە. ئەوان چاوەڕێیان دەکرد تا لەوانەیە ڤالکیریەکان دابەزێنرێن بۆ خەزنەکە و دواتر بە هێمنی ڕەوانەیان دەکردن. ساڵانێکە کەس درک بەم شتە ناکات، ئەگەر هەر وابێت".
  
  داهل شانی هەڵکێشا و وتی: یان دزی. "عیسا، پیاو، زیاتر لە شەست ساڵمان ماوە بۆ ئەوەی ئەمە بزانین." دەستی لەو ئەڵقەی بووکێنیەی کە لەو کاتەوەی چوونەتە ناو کتێبخانەکەوە، جارێکی دیکە لەبەری کردبووەوە. درەیک بۆ یەک چرکە وەستا. "هاوسەر?"
  
  "و منداڵان".
  
  - بیریان دەکەیت؟
  
  "ههموو چركهیهك".
  
  "باش. ڕەنگە تۆ تەواو ئەو گەمژە نەبیت کە من پێم وابوو تۆیت".
  
  - گێل تۆ درەیک.
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "زیاتر هاوشێوەی ئەوە. هیچ دزییەک نابینم. بەڵام لێرە سەیرکە - ڤالکیریەکان لە ساڵی ١٩٩١ وەک بەشێک لە هەڵمەتێکی پەیوەندییە گشتیەکان بۆ دامەزراوەی میراتی سوید چوونە گەشتێکەوە. تا ساڵی ١٩٩٢ لە کەتەلۆگی مۆزەخانەکەدا نەمابوون، ئەوە چیت پێدەڵێت؟"
  
  داهل لێوەکانی چەقاند. "کە کەسێک پەیوەندی بە گەشتەکەوە هەیە بڕیاری دزینی داوە؟"
  
  "یان... کەسێک کە لە گەشتێکدا سەیری کردوون بڕیاری داوە!"
  
  - باشە، ئەوە ئەگەری زیاترە. سەری داڵ لەرزی. - کەواتە گەشتەکە بۆ کوێ چووە؟ پەنجەکانی چوار جار لە شاشەکە دا. "ئینگلتەرا." نیو یۆرك. هاوایی. ئوسترالیا".
  
  درەیک بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: "ئەوە بەڕاستی تەسک دەکاتەوە. "گەمژەیی".
  
  داهل بە گریانیەوە گوتی: "نا، چاوەڕوان بە. "ئەمە راستە. دەبوو ڕفاندنی ڤالکیری بە ئاسانی بڕوات، ڕاستە؟ پلانی باش، بە باشی جێبەجێ کراوە. نموونەیی. هێشتا بۆنی تێوەگلان لە تاوانێکدا دێت".
  
  "ئەگەر تۆزێک زیرەکتر بویتایە..."
  
  "گوێ بگرن! لە سەرەتای ساڵانی نەوەدەکاندا مافیای سربیا دەستیان کرد بە هەڵکەندنی چنگەکانی لە ژێر سکی سویددا. تاوانەکانی پەیوەست بە زەوتکردن لە ماوەی کەمتر لە دە ساڵدا دوو هێندە زیادی کردووە و ئێستا دەیان باندی ڕێکخراو لە سەرانسەری وڵاتدا کاردەکەن. هەندێک خۆیان بە بندیدۆس ناودەبەن. هەندێکی تریش وەکو فریشتەکانی هێڵز تەنها باندەکانی بایکەرن".
  
  - دەڵێی مافیای سربیا ڤالکیری هەیە؟
  
  "نەخێر. من دەڵێم پلانیان دانابوو بیاندزن و دواتر بە پارە بیانفرۆشن. ئەوان تاکە کەسن کە پەیوەندییان هەیە بۆ ئەوەی ئەمە بکێشن. ئەم کەسانە هەموو شتێک دەکەن نەک تەنها زەوتکردن. قاچاخچێتی نێودەوڵەتی لە دەرەوەی ئەوان نەدەبوو".
  
  "باشە. کەواتە چۆن بزانین بە کێیان فرۆشتووە؟"
  
  داهل مۆبایلەکەی هەڵگرت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە ئەوە ناکەین. بەڵام لانیکەم سێ لە سەرکردە باڵاکانی ڕیزبەندی ئێستا لە پشت مێزی دادگادان لە نزیک ئۆسلۆ". بۆ ئەوەی پەیوەندییەک بکات، ڕۆیشت.
  
  درەیک چاوەکانی خۆی ڕشت و پشتی بە دواوە بەستەوە. سەیری کاتژمێرەکەی کرد و تووشی شۆک بوو کە بینی نزیکە کاتژمێر ٦ی بەیانی، دوایین جار کەی بوو کە خەوتوون؟ کاتێک هایدن گەڕایەوە سەیری دەوروبەری کرد.
  
  یاریدەدەری جوانی وەزیری بەرگری خەمۆک دەرکەوت. "ببورن کوڕەکان. هیچ بەختێک لەگەڵ ئەڵمانییەکاندا نییە".
  
  سەری بێن بە دەوری خۆیدا قامچی لێدا، گرژییەکە دەرکەوت. "هیچ کەس?"
  
  "هێشتا نا. بە ڕاستی داوای لێبوردن دەکەم."
  
  "بەڵام چۆن؟ ئەم کابرایە دەبێ لە شوێنێک بێت." فرمێسک چاوەکانی پڕ کرد و ئەویش لەسەر درەیک جێگیر کرد. "ئەوە نییە?"
  
  - بەڵێ هاوڕێ، ئەوە ڕاستە. متمانەم پێ بکە، دەیدۆزینەوە". لە باوەشێکی ورچدا هاوڕێکەی گرت، چاوەکانی داوای لە هایدن دەکرد کە پێشکەوتنێک بەدەست بهێنێت. وتی: "پێویستە پشوویەک بدەین و نانی بەیانییەکی باش بخۆین"، لەهجەی یۆرکشایرەکەیدا درەوشایەوە.
  
  هایدن سەری لەقاند، وەک ئەوەی تازە بە زمانی ژاپۆنی قسەی کردبێت سەیری کرد.
  
  
  بیست و پێنج
  
  
  
  لاس ڤێگاس
  
  
  ئەلیسیا مایڵز سەیری کۆلبی تایلۆری چەند ملیاردێرێکی دەکرد کە لەسەر نهۆمی فراوانی یەکێک لەو شوقە زۆرانەی کە خاوەندارێتی دەکرد دانیشتبوو، ئەم شوقەیە بیست و دوو نهۆم لە سەرووی لاس ڤێگاس بۆلیڤارەوە بوو. دیوارێک بە تەواوی شووشە بوو، دیمەنێکی خەیاڵی لە نافورەکانی بێلاجیۆ و گڵۆپە زێڕینەکانی تاوەری ئیڤڵ پێشکەش دەکرد.
  
  کۆلبی تایلۆر بیری دووەمی نەکردەوە. ئەو نوقم بوو لە دوایین کڕینی فیلمی گورگەکانی ئۆدین کە دوو کاتژمێری بەسەر بردبوو بە وردی پارچە پارچەی کردبوو. ئەلیسیا ڕۆیشت بۆ لای، یەک بە یەک جلەکانی توێکڵ کرد تا ڕووت بووەوە، پاشان بە چوار پێی دابەزی تا چاوەکانی هاوتا بوون لەگەڵ چاوەکانی، پێیەک لە زەوی دوور بوو.
  
  هێز و مەترسی دوو شت بوون کە ئەویان داگیرساند. هێزی کۆلبی تایلۆر - نائاسایی مێگالۆمانی - و ئەو مەترسییەی کە بەهۆی ئەو تێگەیشتنە بە تامەوە دروست بووە کە خۆشەویستەکەی میلۆ، ئەو گەورە و بەهێزەی بروزەری ڤێگاس، لە ڕاستیدا خۆشی دەویست.
  
  - بڕیارە پشوویەک بدەیت سەرۆک؟ بە بێ هەناسەییەوە پرسی. - من بێ پشتم. هیچ پارەیەکی زیادە نییە."
  
  تایلۆر سەیری سەرەوە و خوارەوەی دەکرد. دە دۆلاری لە جزدانەکەی دەرهێنا و وتی: ئەلیسیا. "هەردووکمان دەزانین ئەگەر پارەم بدایە زیاترت داگیرسێنێت." پێش ئەوەی لە پشتیەوە هەڵوێستێک بگرێتە بەر، پەستانی خستە سەر بڕگەکەی لە نێوان ددانەکانیدا.
  
  ئەلیسیا سەری بەرزکردەوە، خەریک بوو ڕژێن، سەرسام بوو بە گڵۆپە بریقەدارەکانی ستریپ کە لەبەردەمیدا درێژ بووبووەوە. "پهله مهكه. ئەگەر دەتوانیت."
  
  - شتەکان لەگەڵ پارنێڤیک چۆن دەڕۆن؟ تایلۆر پرسیارەکەی وەکو خرۆشانێک دەستەواژە کرد.
  
  ئەلیسیا بە ئینگلیزی شکاوەکەی وەڵامی دایەوە: هەر کە تەواو بوویت. - من بە دوو بەشەوە دەیشکێنم.
  
  - زانیاری دەسەڵاتە، مایڵز. ئێمە... دەبێت بزانین ئەوان چی دەزانن. ... ڕمێک. هەمووی تر. لە ئێستادا ئێمە لە پێشەوەین. بەڵام ڤالکیری و چاوەکان... خەڵاتی ڕاستەقینەن."
  
  ئەلیسیا کۆنتڕۆڵی کرد. زەقبوونەوە. خرۆشان. چەوساندەوە. ئەو بۆ دوو شت دەژیا - مەترسی و پارە. ئەو لێهاتوویی و سۆز و خۆشەویستییەی هەبوو کە هەرچی بیەوێت بیبات، کە هەموو ڕۆژێک بەبێ بیرکردنەوە و پەشیمانی دووەم دەیکرد. ڕۆژەکانی لە SAS تەنها ڕاهێنان بوو. ئەرکەکانی لە ئەفغانستان و لوبنان ئەرکی ماڵەوەی سادە بوون.
  
  ئەمە یارییەکەی بوو، ئامرازەکانی بوو بۆ خۆبژێوی. ئەمجارەیان لەگەڵ کۆلبی تایلۆر و سوپاکەی خۆش بوو، بەڵام بەم زووانە ئەڵمانییەکان ڕۆژێکی مووچەی گەورەتریان پێشکەش دەکرد - ئابێل فرێی نوێنەرایەتی دەسەڵاتی ڕاستەقینەی دەکرد نەک کۆلبی تایلۆر. ئەوە تێکەڵ بکە لەگەڵ مەترسی سەرسوڕهێنەر کە میلۆی هەمیشە خۆشەویست لە نزیکەوە، و ئەو جگە لە یارییە ئاگرینەکانی ئەفسانەیی هیچی دیکەی لە ئاسۆی خۆیدا نەبینی.
  
  چاوێکی بە دەوری ستریپەکەدا خشاند، هێزی ڕەهای ئەو گڵۆپە هەڵدەچن و گازینۆ گەورەکانی ناسی و سوودی لەو کات بەسەربردنە بچووکە وەرگرت کە کۆلبی تایلۆر دەبوو پێشکەشی بکات، لەم ماوەیەدا بیری لە مات درەیک و ئەو ژنە دەکردەوە کە لەگەڵیدا بینیبووی.
  
  
  * * *
  
  
  ڕۆیشت بۆ ژووری نووستنی میوانانی شوقەکە و بینی پرۆفیسۆر ڕۆلاند پارنێڤیک بەستراوەتەوە، فراوان بووە، بە جێگەکەوە بەتەواوی وەک ئەوەی بەجێی هێشتبوو. هێشتا گەرمای تایلۆر لە نێوان ڕانەکانیدا دەسوتێت و سووربوونەوەیەک لەسەر ڕوومەتەکانی، هاوارێکی کرد بۆ جیرۆنیمۆ! و بازێکی دا بەسەر دۆشەکەکەدا و لە تەنیشت پیرەمێردەکەوە نیشتەوە.
  
  لەسەر ئەژنۆکانی بازێکی دا و شریتی داکت زیوینی لە لێوەکانی دڕاند. - گوێت لێمان بوو، نەخێر پرۆفیسۆر؟ بێگومان ئێوەش ئەوەتان کرد". نیگاکانی لەسەر بڕبڕەی پشتی جێگیر بوو. - ئایا هێشتا هەندێک ژیان لەوێ خوارەوە هەیە، پیرە پیاو؟ یارمەتی پێویستە؟"
  
  بە شێتانە پێکەنی و لە جێگاکە بازێکی دا. چاوە ترساوەکانی پرۆفیسۆرەکە بەدوای هەموو جووڵەیەکی برسی دەسەڵاتدا دەڕۆیشتن، ئیگۆی ئەویان هەو دەکرد، وایان لێدەکرد بۆ دەرکەوتنی کێویتر. سەمای دەکرد، دەسوڕایەوە، شەرمن بوو.
  
  بەڵام لە کۆتاییدا لەسەر سنگی پیرەمێردەکە دانیشت و وای لێکرد هەناسەیەکی قورس بدات و قیچی گوڵەبەڕۆژەی هەڵدا.
  
  بە دڵخۆشیەوە وتی: کاتی ئەوە هاتووە پەنجەکانت ببڕیت. - من ئەوەندەی چێژ لە ئەشکەنجەدانەکەم وەردەگرم، ئەوەندەش چێژ لە سێکسەکەم وەردەگرم، ئینج بە ئینج. وە تا زیاتر بخایەنێت باشترە. بەجدی هاوڕێ، من تەنها لێرەم بۆ خوێن و فەسادەکە."
  
  - چی... دەتەوێت چی... بزانی؟ لەهجەی سویدی پارنێڤیک لە ترسدا ئەستوور بوو.
  
  - باسی مات درەیک و ئەو قحبەم بۆ بکە کە یارمەتی دەدات.
  
  - درەیک؟ من... تێناگەم... تۆ ناتەوێت - ئۆدین؟"
  
  "من قسەیەکی گێل لەم هەموو قسە قۆڕانەی نەرویجی ناکەم. من تێیدام بەهۆی وروژاندنی پاکی هێمنانەی هەموو ئەمانە". بە خێرایی قیچی گوڵەبەڕۆژەی لە نزیک نوکی لوتی بڕییەوە.
  
  - ئمم... درەیک بوو - SAS، بیستوومە. تێوەگلاوە لەم کارەدا...بە ڕێکەوت."
  
  ئەلیسیا هەستی کرد شەپۆلێکی سەهۆڵاوی بەسەریدا دەشۆرێت. بە وریاییەوە سەرکەوتە سەر جەستەی پارنێڤیک و هەردوو تیغەکەی لە دەوری لوتی دانا و فشاری خستە سەر تا خوێنێکی لێ دەرکەوت.
  
  - هەست دەکەم تۆ وەستاویت، پیرە پیاو.
  
  "نەخێر! نەخێر! تکایە!" ئێستا لەهجەی ئەو هێندە ئەستوور و شێواوە بەهۆی فشاری سەر لوتی کە بەزەحمەت دەیتوانی وشەکان بزانێت. ئەویش پێکەنی. "تۆ دەنگت وەک ئەو چێشتلێنەرەی فیلمی The Muppets وایە." بلا بلا بلا، بلا بلا بلا، بلا بلا بلا."
  
  - ژنەکەی- ئەو جێی هێشت. لۆمەی ساس بکە!" - پارنێڤیک بە زەقییەوە قسەی کرد و چاوەکانی لە ترسدا وەرگێڕا. - هاوڕێکەی خوشکێکی هەیە هاوکاریمان دەکات! ژنەکە ناوی کێنێدی مۆرە و ئەفسەرێکی پۆلیسە و خەڵکی نیویۆرکە. بکوژێکی زنجیرەیی ئازاد کرد!"
  
  ئەلیسیا بە تووڕەییەوە تیغەکانی جووڵاند. "باشتر. زۆر باشترە پرۆفیسۆر. چی تر؟"
  
  - ئەو... ئەو لەسەر... ئم... جەژنە. هیچ جەژنێکی زۆرەملێ نەبێت. دەبینیت، بکوژە زنجیرەییەکە- ئەو جارێکی دیکە کوشتی."
  
  "خوایە پڕۆفیسۆر، دەست دەکەیت بە داگیرساندنی من."
  
  "تکایە. دەتوانم بڵێم درەیک کەسێکی باشە!"
  
  ئەلیسیا بڕکەرەکانی گوڵەبەڕۆژەی دەرهێنا. - باشە، بە دڵنیاییەوە بەو دۆخەدا تێدەپەڕێت. بەڵام لە SRT تووشی ئەو بووم نەک تۆ. دەزانم چی ئەو گەوادە هێرش دەکاتە سەر."
  
  هاوارێک و کەوتنەخوارەوەیەک هات، پاشان کۆلبی تایلۆر سەری لە دەرگاکەدا چەقاند. "میل! تازە پەیوەندیم پێوەکرا لە هاوپەیمانەکەمان لە حکومەتی سوید. بۆیان دەرکەوت کە ڤالکیریەکان لە کوێن. پێویستە پەلە بکەین. ئێستا!"
  
  ئەلیسیا بڕبڕەکانی گوڵەبەڕۆژەی برد و نوکی پەنجەی پیرەمێردەکەی بڕی.
  
  تەنها لەبەر ئەوەی دەیتوانی.
  
  وە لە کاتێکدا ئەو هاوار و چرچ و لۆچی دەکرد، ئەویش پشتی گرت و بە دەرزییەکی جێت، سرنجێکی بێ دەرزی، هەستەوەرێکی بچووکی خستە ژێر پێستیەوە.
  
  پلانی B، ئەلیسیا بیری لەوە دەکردەوە، مەشقی سەربازەکانی هێشتا لە ئاستێکی بەرزدا بوو.
  
  
  بیست و شەش
  
  
  
  شاری واشنتۆن
  
  
  کاتێک مۆبایلەکەی تۆرستن داڵ زەنگی لێدا، دەمی درەیک پڕ بوو لە مافینی بلوبێری. بە قاوەیەکی تازە شۆردیەوە، بە چاوەڕوانییەوە گوێی لێ بوو.
  
  "بەڵێ وەزیری دەوڵەت" دوای ئەم سەرسوڕمانە، بەردەوامی گفتوگۆکە لەلایەن داڵەوە سست بوو، زنجیرەیەک 'دەبینم' و لێدوان و بێدەنگییەکی ڕێزدارانە بوو. بە 'بێهیوات ناکەم کاکە' کۆتایی هات، کە کەمێک نەخوازراو بوو بۆ درەیک.
  
  "باش?" - پرسیم.
  
  "حکومەتەکەم ناچار بوو بەڵێنی کەمکردنەوەی سزای زیندانیکردن بە یەکێک لەم چەقۆکێشە سربیانە بدات لە بەرامبەر یارمەتیدان، بەڵام ئێمە پشتڕاستکردنەوەمان هەیە." درەیک دەیتوانی بزانێت لە ژێر ڕووی دەرەوەی کۆنەپەرستانەی داڵدا پیاوێک هەیە کە دەیەوێت دڵخۆش بێت.
  
  "وە چی؟"
  
  "هێشتا نا. با هەمووان کۆبکەینەوە". چەند ساتێک دواتر بێن لە شاشەی لاپتۆپەکە دوور خرایەوە، هایدن یەک ئینج لە ئەژنۆیەوە دانیشت و کێنێدی بە چاوەڕوانییەوە لە تەنیشت درەیک وەستابوو، قژی درێژی هێشتا لە خوارەوە بوو.
  
  داهل هەناسەیەکی هەڵمژی. - وەشانی کورت ئەوەیە کە سەرۆکی مافیای سربی سویدی لە ساڵانی نەوەدەکاندا - پیاوێک کە ئێستا لە ژێر دەستی ئێمەدایە - وەک ئاماژەیەکی نیازپاکی ڤالکیری بە هاوتا ئەمریکییەکەی داوە. بۆیە، داڤۆر بابیچ لە ساڵی ١٩٩٤دا ڤالکیریس وەرگرت. لە ساڵی ١٩٩٩ داڤۆر دەستی لە پۆستی سەرکردەی مافیاکان کێشایەوە و کۆنترۆڵی ڕادەستی بلانکا کوڕەکەی کرد، خانەنشین بوو بۆ ئەو شوێنەی کە زۆرترین خۆشی دەویست لە جیهاندا- تەنانەت نیشتمانەکەی خۆی."
  
  داهل بۆ ساتێک وەستا. "هاوای".
  
  
  بیست و حەوت
  
  
  
  نیویۆرک، ئەمریکا
  
  
  ئابێل فرێی لە پەنجەرەی شوقەکەی نهۆمی سەرەوەی خۆیەوە سەیری خوارەوەی کرد و سەیری ملیۆنان مێروولەی بچووکی کرد کە بە درێژایی شەقامەکانی خوارەوەدا بە پەلە دەڕۆیشتن. بەڵام ئەم کەسانە بە پێچەوانەی مێروولەکانەوە بێ عەقڵ و بێ ئامانج بوون و خەیاڵیان نەبوو کە لەودیو ژیانە بەدبەختەکەیانەوە بڕوانن. پێشنیاری کرد کە زاراوەی 'مریشکی بێ سەر' لەلایەن پیاوێکەوە داڕێژراوە کە هەر لەم بەرزییەدا وەستابوو لەکاتێکدا ڕووپێوی ئەو کۆزە بێهیوایەی دەکرد کە مرۆڤایەتییە.
  
  فرێی لە مێژە دەستی بەسەر خەیاڵەکانیدا داوە. وەشانێکی زۆر گەنجتری ئەو تێگەیشت کە توانای ئەنجامدانی هەر شتێک هەموو شتێکی بێزارکەر دەکات. دەبوو چالاکیی نوێ و هەمەچەشنتر و سەرگەرمیتر دابڕێژیت.
  
  لێرەوە گۆڕەپانی شەڕەکە. لێرەوە بازرگانی مۆدە - سەرەتا ڕێگەیەک بۆ خاوەندارێتی ژنە جوانەکان، پاشان بەرەیەک بۆ ئەڵقەیەکی قاچاخچێتی نێودەوڵەتی، ئێستاش ڕێگەیەک بۆ شاردنەوەی ئارەزووی خۆی بۆ گۆڕی خوداوەندەکان.
  
  کارەکانی ژیانی.
  
  قەڵغانەکە بێ کەموکوڕی بوو، کارێکی هونەری ڕاستەقینە بوو، جگە لەو نەخشە کۆدکراوەی کە لە ڕووی چەقاوەی خۆیدا هەڵکەندرابوو، بەم دواییە ڕستەیەکی نهێنی دۆزیبووەوە کە بە درێژایی لێواری سەرەوەی نووسرابوو. شوێنەوارناسە دڵخوازەکەی زۆر کاری لەسەر دەکرد. وە زانای دڵخوازەکەی هەوڵیدا سەرسوڕهێنەرێکی دیکەی ئەم دواییە ئاشکرا بکات - قەڵغانەکە لە مادەیەکی کنجکاو دروستکرابوو، نەک کانزایەکی ئاسایی، بەڵکو شتێکی جەوهەریتر، بەڵام لە هەمان کاتدا بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر سووک. فرێی هەم دڵخۆش بوو و هەم نائومێد بوو کاتێک بۆی دەرکەوت کە تەنانەت زیاتر لەوەی کە سەرەتا خەیاڵی دەکرد لە نهێنی ئۆدیندا هەیە.
  
  نائومێدییەکەی بەهۆی نەبوونی کات بوو بۆ لێکۆڵینەوەیان. بە تایبەت ئێستا کە بەشێک بوو لەم پێشبڕکێ نێودەوڵەتییە. چەندە خۆزگەی دەخواست هەمووان بنێرێتەوە بۆ لا ڤێران و لە کاتێکدا کۆمەڵایەتییە نەشیاوەکان کاتێکی خۆشیان بەسەر دەبرد، ئەو و چەند کەسێکی هەڵبژێردراوی دیکە نهێنییەکانی خوداوەندەکان شی دەکەنەوە.
  
  پاشان بە ژوورە چۆڵەکەدا پێکەنی. شیکاری هەمیشە دەبوو چەند ساتێکی بەنرخی پشوودانی زبر لەگەڵدا بێت. ڕەنگە لە گۆڕەپانێکدا یەک دوو مۆدێلی پیاو لە بەرامبەر یەکتردا چاڵ بکەن، ڕێگەیەکی دەربازبوونیان پێشکەش بکەن. باشتر لەوەش چەند لە دیلەکەی لە دژی یەکتر چاڵ بکەن. نەزانی و نائومێدی ئەوان هەمیشە باشترین تەماشای پێشکەش دەکرد.
  
  ئیمەیڵەکەی ping دەکات. ڤیدیۆیەک لەسەر شاشەکە دەرکەوت، کە کچە نوێیەکە بەناوی کارین بلەیک بە زنجیر لەسەر جێگاکەی دانیشتووە.
  
  "لەکۆتاییدا". فرێی بۆ یەکەمجار سەیری کرد. ژنە بلیکەکە هەریەک لەو سێ بەکرێگیراوەی کە بۆ ڕفاندنی ناردبووی، یەکێکیان تاڕادەیەک خراپەکاری نیشان دابوو. زۆر زیرەک بوو، سەرمایەیەکی ڕاستەقینە بوو، تازە لە زیندانە بچووکەکەی خۆی لە لا ڤێرێنا زیندانی کرابوو و چاوەڕێی هاتنی فرێی دەکرد.
  
  گۆشتی تازە بۆ چێژوەرگرتنەکەی. لە خوێنی بێتاوانەوە بەختەوەری هەمیشەیی ئەو دێتە ئاراوە. ئێستا ئەو ژنە موڵکی ئەو بوو. قژی شۆخی بڕاو و بڕبڕەی پشتی جوان و جووتێک چاوی فراوانی هەبوو- هەرچەندە فرێی بە لەبەرچاوگرتنی کوالیتی وێنەکە نەیدەتوانی دڵنیا بێت لە ڕەنگەکە. جەستەیەکی جوان - نەک وەک مۆدێلێک لاواز؛ ئیغراکردنتر، کە بێ گومان سەرنجی ڕەگەزی دادپەروەرتر ڕادەکێشێت.
  
  دەستی لە دەموچاوە دیجیتاڵییەکەی دا. "بەم زووانە دەگەڕێیتەوە ماڵەوە بچووکەکەم...."
  
  لەو ساتەدا دەرگاکە کرایەوە و میلۆیەکی بێ ئەدەب هاتە ژوورەوە و بە دەستێک مۆبایلەکەی دەجووڵاند. هاوار دەکات: "ئەوە ئەو کچەیە". "ئەلیسیا!" خەندەیەکی گەمژانەی لەسەر ڕووخساری گەمژانەی هەبوو.
  
  فرێی هەستەکانی خۆی شاردەوە. - جا؟ هەڵۆ؟بەڵێ پێم بڵێ. ئەو کۆتا پارچەیە لە نیویۆرک، دەبوو هی من بووایە". یەک تۆز متمانەی بەو ژنە ئینگلیزە نەبوو.
  
  گوێی لێ بوو، زەردەخەنەی دەکرد کاتێک ڕوونی دەکردەوە کە دەبێ لە داهاتوودا بەرەو کوێ بچن، چاوەکانی بڕیقاندەوە کاتێک بیستبووی سویدییەکان و هاوڕێکانیان لە ڕێگادان، دواتر نەیتوانی خۆی بپارێزێت و تیشکی نەدات کاتێک بەڵێنیدا کە بەم زووانە هەردوو کەنەدییەکە دەگرێت ژمارەکان.
  
  پاشان دەیتوانی ئەم نووسراوە سەیرەی سەر لێوارەکانی قەڵغانەکە شی بکاتەوە و بزانێت ئایا بەشەکانی دیکە لە هەمان مادەی دەگمەن دروستکراون یان نا. پاشان سێ پارچەی دەبوو و سوودێکی هەبوو.
  
  لە تەلەفۆنەکەدا وتی: "لانی کەم تۆ ئیمکاناتت هەیە" و بە وردی سەیری میلۆی کرد. "من بەوپەڕی خۆشحاڵییەوە چاوەڕێی بەکارهێنانی ئەم ئیمکاناتە دەکەم کاتێک بەم زووانە یەکتر دەبینینەوە." ماوەیەکی زۆر بوو کە گوڵێکی ئینگلیزی کون نەکردبوو.
  
  فرێی لە ناوەوە ڕوخساری ڕوناکی کرد کاتێک چاوەکانی میلۆ بە بیری یەکگرتنەوە لەگەڵ خۆشەویستەکەی ڕووناک بوون. وەڵامی ئەلیسیا هێشتا لە مێشکیدا دەنگی دەدایەوە.
  
  وەک ئارەزووی خۆت کاکە.
  
  
  بیست و هەشت
  
  
  
  ئۆاهو، هاوای
  
  
  لە 12ی ئەیلولدا، خۆری نیوەڕۆ بەسەر هاواییدا بەهۆی بارانێکی تاریکی پەرەشوتەکانی جەلیفیشەوە تاریک بوو، کە پەرەشوتێکی واژۆی سوپای ئەمریکایە. لە ئۆپەراسیۆنێکی ناوازەدا، کۆمپانیای دێڵتا کۆماندۆ بە دەورە دراوی SGG سویدی و SAS ی بەریتانی - و پۆلیسێکی نیویۆرک - لە کەنار دەریایەکی دوور لە لای باکووری دوورگەکە نیشتەوە.
  
  درەیک بە ڕاکردن دەستی پێکرد بۆ کەنار دەریا، خۆڵەکە نیشتنەوەکەی نەرمتر کرد، پەرەشوتەکەی ئازاد کرد و بە خێرایی سوڕایەوە بۆ ئەوەی بزانێت پێشکەوتنی کێنێدی. لە نێو یەک دوو کوڕی دێڵتادا نیشتەوە، کەوتە سەر ئەژنۆیەک، بەڵام زۆری نەخایاند لەسەر پێیەکانی هەڵسا.
  
  بڕیار بوو بێن لەگەڵ فڕۆکەکەدا بمێنێتەوە لەکاتێکدا بەردەوام بێت لە لێکۆڵینەوەکانی بە هاوکاری هایدن کە وەک "راوێژکار" بۆ ئەمریکا لە ئەرکەکەدا ڕەوانەی ئەمریکا کرا.
  
  بە ئەزموونی درەیک، ڕاوێژکاران بەزۆری وەشانێکی باشتر ڕاهێنراوی سەرۆکەکانیان بوون- سیخوڕ بە جل و بەرگی مەڕەوە، ئەگەر بڵێین.
  
  لە ژێر خۆری گەرمی هاواییدا بە درێژایی کەنار دەریاکەدا ڕایانکرد، سی سەربازی هێزی تایبەت کە زۆر مەشقیان پێکرابوو، پێش ئەوەی بگەنە لێوارێکی نەرم کە لەلایەن تاوەرێکی دارەکانەوە پەنایان گرتبوو.
  
  لێرەدا تۆرستن داڵ ڕێگری لێکردن. - تۆ یاساکان دەزانیت. بێدەنگ و تۆکمە. ئامانج ژوورێکی عەمبارکردنە. بۆ پێشەوە!"
  
  بڕیارەکە درا بە زۆرترین هێز لێدان لە کۆشکی سەرۆکی پێشووی مافیای سربیا. کات بە شێوەیەکی ترسناک لە دژی ئەوان بوو - ڕەنگە ڕکابەرەکانیان تا ئێستا شوێنی ڤالکیریەکانیش بزانن و بەدەستهێنانی دەستی باڵا لەم پێشبڕکێیەدا زۆر گرنگ بوو.
  
  وە لە سەردەمی حوکمڕانیدا داڤۆر بابیچ کەسێکی میهرەبان نەبوو.
  
  سەرکەونە سەر لێوارەکە و بەو لای ڕێگاکەدا ڕایانکرد، ڕاستەوخۆ بەرەو دەروازەی تایبەتی بابیچ. تەنانەت هەوای گەرمیش دەستی لێ نەدا. هێرشەکە کرا و لە ماوەی کەمتر لە خولەکێکدا دەروازە بەرزەکانی ئاسنی درووستکراو بچووک کرانەوە بۆ پارچە کانزا. لە دەروازەکەوە تەقینەوە و بەسەر ناوچەکەدا بڵاوبوونەوە. درەیک لە پشت دارخورمایەکی ئەستوورەوە خۆی داپۆشی و لێکۆڵینەوەی لەو چەمە کراوەیە کرد کە بەرەو هەنگاوە مەڕمەڕییە گەورەکان دەڕۆیشت. لە لوتکەیاندا دەرگای چوونە ژوورەوەی کۆشکی بابیچ بوو. لە هەردوو لا پەیکەر و گەنجینەی خۆپەرستانەی کولتوری هاوایی وەستابوون، تەنانەت فیگەرێکی مۆای لە دوورگەی جەژنی ئیستەرەوە.
  
  هێشتا هیچ چالاکیەک نییە.
  
  خانەنشینکراوەکەی مافیای سربیا متمانەی بەخۆی کوشندە بوو.
  
  پیاوی SAS کە دەموچاوی نیوە شاراوە بوو، لە تەنیشت درەیکەوە خۆی خلیسکاند.
  
  - سڵاو هاوڕێی کۆن. ڕۆژێکی خۆش، ڕاستە؟ من زۆرم خۆشدەوێت کاتێک تیشکی خۆر ڕاستەوخۆ بەر عەدەسەکان دەکەوێت. وێڵز هیوای باشترینی خۆی دەنێرێت".
  
  - ئەو پیرە گەمژەیە لە کوێیە؟ درەیک چاوەکانی لە باخچەکە نەبردەوە.
  
  - دەڵێت دواتر پەیوەندیت پێوە دەکات. شتێک دەربارەی ئەوەی کە تۆ ماوەیەک قەرزاری ئەویت".
  
  "گەوادی پیری پیس."
  
  - مای کێیە؟ - پرسیاری لە کێنێدی کرد. جارێکی تر قژی شانەی کردەوە و یەکپۆشییەکی بێ شێوەی سوپای لەبەردا بوو لەسەر پانتۆڵێک. یەک دوو گلۆکی هەبوو.
  
  درەیک وەک هەمیشە هیچ چەکێکی لەگەڵ خۆیدا هەڵنەگرتبوو، جگە لە چەقۆی مەبەستە تایبەتەکەی.
  
  کابرای نوێی SAS وتی، "ئۆڵد درەیک فڵەیم لێرەدایە. لەوەش گرنگتر تۆ کێیت؟"
  
  - وەرە هاوڕێیان. سەرنجت لەسەر ئەمە بێت. خەریکە یەکێک لە گەورەترین هێرشەکان بۆ سەر هاوڵاتیانی مەدەنی لە مێژوودا ئەنجام بدەین".
  
  "مەدەنی؟" کێنێدی چاوەکانی بڕیقاندەوە. "ئەگەر ئەم کابرایە مەدەنی بێت، ئەوا من کەری کلۆدیا شیفەرم."
  
  تیمی دێڵتا پێشتر لەسەر هەنگاوەکان بوو. درەیک لەو ساتەدا کە دەستیان پێکرد لە شاردنەوە هاتە دەرەوە، و بەسەر زەوییە کراوەکەدا ڕایکرد. کاتێک لە نیوەی ڕێگاکەدا بوو، هاوارەکان دەستیان پێکرد.
  
  لە سەرەوەی پلیکانەکاندا فیگەرەکان دەرکەوتن و بە عەزی و شۆرتێکی بۆکسێر و تیشێرتێکی بڕاوەوە جل و بەرگی جۆراوجۆریان لەبەردا بوو.
  
  شەش تەقەی کورت دەنگی دایەوە. شەش تەرمی بێ گیان لە پلیکانەکاندا کەوتنە خوارەوە. تیمی دێڵتا لە نیوەی ڕێگادا بوو. ئێستا هاوارێکی بەپەلە لە شوێنێکی پێشەوە هاتە ئاراوە کاتێک درەیک گەیشتە بنی هەنگاوەکان و بەلای ڕاستدا ڕۆیشت، لەوێدا پەنجەرەی بەردی کێشراو کەمێک زیاتر داپۆشینی دابین دەکرد.
  
  تەقەیەک دەنگی دایەوە، بە دەنگی بەرز، واتە لە سربەکانەوە هاتووە. درەیک ڕووی کردە سەر تا جارێکی تر کێنێدی بزانێت، پاشان دوو هەنگاوی بەرەو سەرەوە ڕۆیشت.
  
  لەودیو ئەوانەوە، شریتێکی بچووکی قەراغی دەچووە دەرگای چوونە ژوورەوەی کۆشکەکە، کە لە نێوان دوو نیوەی بیناکەدا بوو کە شێوەی H بوو. پیاوە چەکدارەکان لە دەرگا کراوەکان و لە لێدانی دەرگا فەرەنسییەکان لە هەردوو لای دەرگای چوونە ژوورەوە دەرچوون.
  
  دەیان کەسیان هەیە.
  
  ئەوان بە سەرسوڕمانەوە دەگیرێن - بەڵام بە خێرایی کۆدەبنەوە. ڕەنگە ئاخر ئەوەندە خۆبەزلزان نەبێت. درەیک ئەوەی بینی کە دێت و پەنای بردە نێو کۆمەڵە پەیکەری سەیر و سەمەرە. لە کۆتاییدا کێنێدی بە پارچەکە لە دوورگەی ئیستەرەوە ڕاکێشا.
  
  دوای چرکەیەک دەنگی تەقەی دۆشکە بیسترا. پاسەوانە شۆکبووەکان پەردەی سربیان بە هەموو ئاراستەکاندا دانا. درەیک کەوتە سەر سکی کاتێک چەند فیشەکێک بە زەق و زەق بەر پەیکەرەکە کەوت.
  
  پاسەوانەکان ڕایانکردە پێشەوە. ئەوان ماسولکەی بەکرێگیراو بوون، زیاتر بەهۆی گەمژەیی بەهێزیانەوە هەڵبژێردرابوون نەک بەهۆی لێهاتوویی فیکرییەوە. ڕاستەوخۆ ڕایانکردە ناو هێڵەکانی ئاگری وردی کوڕەکانی دێڵتا و کەوتنە خوارەوە و لە نێوان ڕژێمی خوێندا دەیانخولاندەوە.
  
  شووشە لە پشتیانەوە شکا.
  
  لە پەنجەرەی کۆشکەکەوە دەنگی تەقەی زیاتر دەبیسترا. سەربازە بەدبەختەکەی دێڵتا فیشەکێک لە ملی وەرگرت و دەستبەجێ بە مردوویی کەوتە خوارەوە.
  
  دوو پاسەوان تووشی پەیکەرەکان بوون، یەکێکیان بە سوکی بریندار بووە. درەیک بە بێدەنگی تیغەکەی کێشا و چاوەڕێی ئەوە بوو یەکێکیان بە دەوری پەیکەرەکەدا بڕوات.
  
  دوا شت کە سربی بریندارەکە بینی، خوێنی خۆی بوو کە دەڕژا کاتێک درەیک قوڕگی دەبڕییەوە. کێنێدی تەقەی لە سربی دووەم کرد، لەدەستیدا، پاشان کۆترێکی کرد بۆ ئەوەی چەکەکەی بەرزکردەوە.
  
  چەقۆکە بە بەتاڵی کلیکی کرد.
  
  کێنێدی هەستا. چەکەکە دابەزێنرابێت یان نا، هێشتا ڕووبەڕووی نەیارێکی تووڕە بووەوە. پاسەوانەکە ئامێری بڕینەکەی وەرچەرخاند و ماسولکەکانی چرچاند.
  
  کێنێدی لە مەودای دوورەوە هاتە دەرەوە، پاشان بازێکی دا بۆ پێشەوە کاتێک زەبری هێزەکەی ئاشکرای کرد. لێدانێکی خێرا بۆ بڕبڕەی پشت و ئەژنۆیەک بۆ پشتی ملی کەوتە سەر زەوی. وەرگەڕا، لەناکاو تیغەکە لە دەستیدا بوو و بە کەوانەیەکی فراوان بڕییەوە. کێنێدی تەنها ئەوەندەی ڕۆیشتەوە کە نوکی کوشندە بە ڕوومەتەکەیدا تێپەڕێت پێش ئەوەی پەنجە بێهێزەکانی بخاتە ناو بۆری باکەیەوە.
  
  گوێی لە شکاندنی ئیسقانەکانی نەرم بوو، گوێی لە دەستی کرد بە خنکاندن.
  
  ئەویش ڕووی کردەوە. تەواو بوو. هیچ ئارەزووی ئەوەی نەبوو سەیری مردنی بکات.
  
  درەیک وەستا و سەیری دەکرد. "خراپ نیە".
  
  "ڕەنگە ئێستا واز لە منداڵبوونم بهێنیت."
  
  - نەمدەکرد... لەناکاو وەستا. ئایا بوو؟ئەو شەرمەزاری خۆی بە شانازی بوێرانە داپۆشی. "هیچ شتێک لەوە باشتر نییە کە سەیری ژنێک بکەیت کە دەمانچەی پێیە."
  
  "گرنگ نییە". کێنێدی لە پشت پۆلی تۆتێمەکەوە خۆی خزاند کە تایبەتمەندییەکی دیکەی دەرەوەی کۆشکەکە بوو و ڕووپێوی دیمەنەکەی کرد.
  
  دایکی پێی وت: ئێمە بە ڕێگا جیاوازەکانی خۆماندا دەڕۆین. - تۆ دەچیت ژوورێکی عەمبارکردن دەدۆزیتەوە. من دەگەڕێمەوە."
  
  کارێکی مەعقولی کرد لە شاردنەوەی دوودڵی خۆی. "تۆ دڵنیایت?"
  
  - هێی پیاو، من لێرە پۆلیسم، بیرتە؟ تۆ کەسێکی مەدەنییت. هەروەک پێت دەوترێت بیکە".
  
  
  * * *
  
  
  درەیک سەیری دەکرد کە کێنێدی بەلای ڕاستدا دەخزێت، بەرەو پشتەوەی کۆشکەکە دەڕۆیشت، کە چاودێری مانگی دەستکرد شوێنی هێلیپاند و چەند بینایەکی نزمیان تێدا دەرکەوت. تیمی SAS پێشتر لەوێ جێگیر بوون و بڕیار بوو هەر لەو ساتەدا دزە بکەن.
  
  بینی نیگاکانی لەسەر فیگەرەکەی ماوەتەوە، مێشکی لەناکاو ئاواتی ئەوە دەخواست ئەو جلانەی لەبەری کردبوو کەرەکەی دەربکەوێت.
  
  شۆکەکە هەژاند. خۆنەویستی و نادڵنیایی هێزەکانیان لە سەریدا کۆکردەوە و بووە هۆی گێژەڵوکەیەکی گومان لە خۆی. دوو ساڵ بەسەر ڕۆیشتنی ئەلیسۆن، زیاتر لە حەوت سەد ڕۆژ ناسەقامگیری. قووڵایی نائاسایی سەرخۆشی بەردەوام، دواتر ئیفلاس و دواتر بەرزبوونەوەی هێواش و زۆر هێواش بۆ ژیانی ئاسایی.
  
  تەنانەت هێشتا لەوێ نین. لە هیچ شوێنێکی نزیک.
  
  ئایا قسەکردنی لاوازی ئەو بوو؟
  
  پلانى ب.
  
  کار لە دەستدایە. هەوڵبدە سەرنجی سەربازیت بگەڕێنیتەوە و بۆ ماوەیەک شتە نەفرەتییە مەدەنییەکان بەجێبهێڵە. دەمانچەکانی لە هەردوو پاسەوانەکە گرت و لە نێوان پەیکەرەکاندا خۆی خزاند تا لە لێواری ڕێگای هاتووچۆی قەراغی وەستا. لە سێ پەنجەرەی جیاوازدا سێ ئامانجی بینی و سێ تەقینەوەی بە خێرایی یەک لە دوای یەک تەقاند.
  
  دوو هاوار و هاوارێک. خراپ نیە. کاتێک سەرەکەی کە مابووەوە هاتەوە دەرەوە و بەدوای شوێنەکەیدا دەگەڕا، درەیک کردی بە تەمێکی سوور.
  
  پاشان ڕایکرد، تەنها بۆ ئەوەی لەسەر ئەژنۆکانی بخلیسکێت تا تەنها لە دەرەوەی پێشەوەی کۆشکەکە بوەستێت، سەری بەر بەردکارییە زبرەکان کەوت. ئاوڕی لە تیپی دێڵتا دایەوە، کە پەلەیان کرد بۆ ئەوەی بتوانن پێشی بگرن. سەری بۆ سەرکردەکەیان دانا.
  
  "لەڕێگەی". درەیک سەری بەرەو دەرگاکە دانا، پاشان بەرەو لای ڕاست. "ژووری کۆگا."
  
  چوونە ژوورەوە، درەیک دواجار، فشاریان خستە سەر کێوی دیوارەکە. پلیکانەیەکی پان و بەرینی ئاسنی درووستکراو لە پێشیانەوە بەرەو ئاستی دووەمی کۆشکەکە دەڕۆیشت.
  
  لەکاتێکدا بە درێژایی دیوارەکەدا دەخزێن، سربی زیاتر لە باڵکۆنی نهۆمی سەرەوە ڕاستەوخۆ لە سەروویانەوە دەرکەوتن. لە چرکەیەکدا تیمی دێڵتا بوو بە نێچیرێکی ئاسان.
  
  درەیک بەبێ ئەوەی بۆ شوێنێک بچێت، کەوتە سەر ئەژنۆی و تەقەی کرد.
  
  
  * * *
  
  
  کێنێدی ڕایکرد بۆ ئەو هێڵی دارانەی کە هاوسنوور بوو لەگەڵ دیواری دەرەوەی کۆشکەکە و خێراتر دەستی کرد بە جووڵە. لە چاوتروکانێکدا گەیشتە پشتی ماڵەکە پێش ئەوەی سەربازە بێ ڕووخسارەکەی ساس لەبەردەمیدا بکەوێتە سەر سکی.
  
  وەک دوپشکێک بێ جووڵە وەستابوو، بەهۆی لوولەی تفەنگەکەوە هیپنۆتیزم بوو. بۆ یەکەمجار لە چەند مانگێکدا هەموو بیرکردنەوەکانی تۆماس کالێب جێی هێشت.
  
  "گەمژەیی!"
  
  دەنگێک لە تەنیشت گوێی ڕاستیەوە وتی: "ئەوە هیچ نییە". هەستی بە تیغە ساردەکە کرد کە تەنها ملیمەترێک لە خۆیەوە دوورە. - ئەمە باڵندەی درەیکە.
  
  ئەو کۆمێنتە ترسەکەی ڕەواندەوە. - باڵندەی درەیک؟ من رۆیشتم!"
  
  پیاوەکە بە زەردەخەنەوە لەبەردەمیدا ڕۆیشت. - باشە کەواتە بە گوتەی سەرۆکەکەت، میس مۆر گرنگ نییە، من پێم باشە خۆم بە باشی بناسێنم، بەڵام ئێستا کات و شوێن نییە. بانگم بکەن وێڵز".
  
  کێنێدی ناوەکەی ناسیەوە، بەڵام لەوە زیاتر هیچی نەوت، کاتێک تیمێکی گەورەی سەربازانی بەریتانیا لە دەوروبەریدا بوون و دەستیان کرد بە جێهێشتنی شوێنەواری. پشتی موڵکەکەی بابیچ پێکهاتبوو لە حەوشەیەکی زەبەلاح کە بە بەردی هیندی هێڵکاری کرابوو، مەلەوانگەیەکی قەبارە ئۆڵۆمپی کە بە کورسی دانیشتن و کابانای سپی دەورە دراوە و چەندین بینای چەقۆکێش و ناشرین کە لەگەڵ باقی دیکۆرەکەدا نەدەگونجا. لە تەنیشت گەورەترین بیناکەدا هێلیکۆپتەرێکی بازنەیی هەبوو کە کۆپتەرێکی مەدەنی تێدابوو.
  
  دوای ساڵانێک لە ڕۆیشتن بە شەقامەکانی نیویۆرک، کێنێدی ناچار بوو بپرسێت ئایا بەڕاستی تاوان سوودی هەیە؟ ئەم کوڕانە و کالێب پارەیان دا. چاک واکەر پارەی دەدا ئەگەر کێنێدی نەیبینیبایە کە ستاکەکە دەخاتە گیرفانی خۆیەوە.
  
  جێگەی خۆرگیران پڕ بوون. ئێستا چەند ژن و پیاوێکی نیمچە ڕووت بە شۆکەوە بەدەوری خۆیاندا وەستابوون و جلەکانیان گرتبوو و هەوڵیان دەدا گۆشتی زیادە داپۆشن. کێنێدی ئاماژەی بەوەشکردووە، هەندێک لە پیاوە بەتەمەنەکان ناتوانن مامەڵە لەگەڵ پێستی کەروێشکدا بکەن، لەکاتێکدا زۆربەی ژنە گەنجەکان دەتوانن تەنها بە دوو دەست و سوڕانەوە بە چەپ ئەو کارە بکەن.
  
  وێڵز بە هێمنی لە مایکرۆفۆنی قوڕگدا وتی: "ئەم کەسانە... با پێیان بڵێین میوان... ڕەنگە بەشێک نەبن لە گروپی سربی." سەری بۆ سێ پیاوە پێشەنگەکە دانا و وتی: "بیانبە". واتە: باقی ئێوە بەرەو لای دەریای ئەم بینایانە دەڕۆن.
  
  لەگەڵ دەستپێکردنی جیابوونەوەی گروپەکە، چەند شتێک بە یەکجار ڕوویاندا. تیغەکانی هێلیکۆپتەرەکان دەستیان کرد بە سوڕانەوە؛ دەنگی بزوێنەرەکانی یەکسەر هاوارەکانی ئەوانەی لە نزیکەوە بوون خنکاند. پاشان دەنگێکی قووڵ، وەک دەنگی کردنەوەی دەرگای ڕۆلەر شاتەر، پێش هاوارێکی لەناکاوی ئۆتۆمبێلێکی بەهێز هات. لە پشتەوەی لای دەریای بینا ناشرینەکانەوە، شریتێکی سپی کانزا دەرکەوت - ئۆتۆمبێلێکی جۆری ئۆدی R8 کە بە خێراییەکی زۆر خێراتر بوو.
  
  تا گەیشتە حەوشەکە، تەنێک فیشەکی کوشندە بوو. کەوتە سەر سەربازە سەرسوڕهێنەرەکانی SAS و بە فراوانی و کەوتنە خوارەوە لە هەوادا ناردیان. ئۆتۆمبێلێکی دیکە لە پشتیەوە خۆی ڕاکێشا، ئەمجارەیان ڕەش و گەورەتر بوو.
  
  تیغەکانی هێلیکۆپتەرەکە خێراتر دەستیان کرد بە خولانەوەی و بزوێنەرەکانی دەستیان بە هاوارکردن کرد. هەموو ئامێرەکە لەرزۆک بوو، خۆی بۆ هەڵفڕین ئامادە دەکرد.
  
  کێنێدی کە سەری سوڕمابوو، تەنیا دەیتوانی گوێ بگرێت کاتێک وێڵز فەرمانەکانی هاوار دەکرد. ئەو ژنە لەرزۆک بوو کاتێک سەربازەکانی مانەوەی SAS تەقەیان کرد.
  
  هەموو دۆزەخێک لە باخچەدا شل بووەوە.
  
  سەربازەکان تەقەیان لە ئۆتۆمبێلی ئۆدی R8 کرد کە بە خێرایی دەڕۆیشت، فیشەک جەستەی کانزایی کون کرد و پێستی فەندەر و دەرگاکانی کون کرد. ئۆتۆمبێلەکە بە خێرایی بەرەو گۆشەی ماڵەکە ڕۆیشت، لە کۆتا خولەکدا سوڕایەوە بۆ ئەوەی پێچێکی تیژ بکات.
  
  قەراغی لە ژێر تایەکانیەوە وەک موشەکی بچووک تەقەی کرد.
  
  فیشەکەکە جامی ئۆتۆمبێلەکەی شکاند و لەناوبرد. ئۆتۆمبێلەکە بە شێوەیەکی ڕستەیی لە ناوەڕاستی فڕیندا مرد، بزوێنەرەکەی وەستا کاتێک شۆفێرەکە بە قورسی لە پشت سوکانەکەوە کەوتە خوارەوە.
  
  کێنێدی ڕایکردە پێشەوە و دەمانچەکەی بەرزکردەوە. "مەجووڵێ!"
  
  پێش ئەوەی بگاتە ئۆتۆمبێلەکە، دیار بوو کە شۆفێرەکە تاکە سەرنشینەکەیەتی.
  
  گاڵتە پێکردن.
  
  کۆپتەرەکە دوو پێ لە سەرووی زەویەوە بوو، بە هێواشی دەسوڕایەوە. سەربازەکەی ساس هاوارێکی کرد، بەڵام بەبێ ئەوەی هیچ توڕەیییەکی ڕاستەقینە لە دەنگیدا بێت. ئۆتۆمبێلی دووەم کە کادیلاکی ڕەش و چوار دەرگا بوو، ئێستا بە خێرایی بە درێژایی حەوزە زەبەلاحەکەدا دەڕۆیشت، تایەکانی شەپۆلی ئاوی گەورەیان بە هەموو ئاراستەکاندا فڕێدەدا. پەنجەرەکان تاریک بوون. مەحاڵە بزانین کێ لە ژوورەوە بووە.
  
  بزوێنەری سێیەم دەستی پێکرد، لە ئێستادا لە چاو دوورکەوتووەتەوە.
  
  سەربازەکان تەقەیان لە کادیلاک کردووە و بە سێ تەقە زیانیان بە تایەی ئۆتۆمبێلەکە و شۆفێرەکە گەیاندووە. ئۆتۆمبێلەکە خلیسکا و کۆتایی دواوەی خۆی کێشا بە حەوزەکەدا. وێڵز و سێ سەربازی دیکە بە هاوارەوە بەرەو ڕووی ڕایانکرد. کێنێدی چاوی لەسەر کۆپتەرەکە بوو، بەڵام وەک کادی پەنجەرەکانی ناڕوون بوون.
  
  کێنێدی تیۆریزەی کرد کە ئەمە هەمووی بەشێکە لە هەندێک پلانی وردی هەڵهاتن. بەڵام داڤۆر بابیکی ڕاستەقینە لە کوێ بوو؟
  
  هێلیکۆپتەرەکە دەستی کرد بە بەرزبوونەوە. دواجار SAS لە هۆشدارییەکان بێزار بوو و تەقەی لە ڕۆتۆری دواوە کرد. ئامێرە ئەهریمەنەکە دەستی کرد بە خولانەوەی، پاشان پیاوێک لە ژێرەوەیدا ئەژنۆی دا و نارنجۆک هەڵگرێکی لە ئامادەباشیدا بوو.
  
  وێڵز گەیشتە لای کادی. دوو تەقە کرا. کێنێدی لە ڕێگەی مایکەوە بیستبووی کە بابیچ هێشتا ئازادە. ئێستا ئۆتۆمبێلی سێیەم هاتە گۆشەکە، بزوێنەرەکەی وەکو پێشبڕکێکاری فۆرمۆلا یەک دەنگی دەدا، بەڵام ئۆتۆمبێلێکی بێنتلی بوو، گەورە و بوێر، بوونی هاوار دەکرد جەهەنەمەکە لە ڕێگام دەربهێنە!
  
  کێنێدی بازێکی دا بۆ ناو دارەکان. چەند سەربازێک بەدوایدا ڕۆیشتن. وێڵز وەرگەڕا و سێ تەقەی خێرایان کرد کە ڕاستەوخۆ لە پەنجەرە لاوەکییەکانەوە هەڵگەڕانەوە.
  
  شووشەی دژە فیشەک!
  
  "ئەمە کەرێکە!"
  
  قسەکان بەشێکی کەم لە چرکەیەک درەنگ بوو بۆ ڕزگارکردنی کۆپتەرەکە - نارنجۆکەکە ئازادکرا - بارگە تەقینەوەکەی لە بنی کۆپتەرەکەدا تەقیەوە. هێلیکۆپتەرەکە پارچە پارچە بوو و پارچە کانزای لە هەموو شوێنێک بڵاوکردەوە. پارچە پۆڵایەکی شکاوی پێچاوپێچ ڕاستەوخۆ کەوتە ناو حەوزەکەوە و هەزاران گاڵۆن ئاوی بە هێزێکی زۆرەوە ئاوارە کرد.
  
  کێنێدی چاوەڕێی کرد تا بێنتلی ئەهریمەنەکە بە خێرایی بەلایدا تێپەڕی، پاشان ڕاوکردنی. لێبڕینی خێرا پێی وت کە تەنها یەک چانسی گرتنی ئەو سربییە هەڵهاتووە هەیە.
  
  وێڵز لە هەمان کاتدا ئەمەی بینی و دەستی کرد بە کردار. ئۆتۆمبێلی R8 بە تەواوی کۆن بوو، بەڵام کادی هێشتا وەک خۆی بوو، ویلەکانی تەنها یەک ئینج لە ژێر ئاودا بوون لەسەر هەنگاوە مەڕمەڕییەکانی حەوزەکە.
  
  وێڵز و دوو سەربازەکەی بەرەو کادی ڕایانکرد. کێنێدی بە گەرمی بەدوایدا ڕۆیشت، بڕیاریدا دەستبەکاربێت. لەو ساتەدا هێسێکی سەیر لە هەوا بیسترا، وەک ئەوەی گێژەڵوکێک تێپەڕیبێت و لەناکاو گۆشەی ماڵی بابیچ تەقیەوە.
  
  "ئەی خوایە گیان! " وێڵز کەوتە ناو قوڕەکەوە لە کاتێکدا تەنانەت ئارامیەکەیشی لەت بوو. پاشماوە بە هەموو ئاراستەکاندا دەفڕی و باران دەباری بۆ سەر حەوزەکە و حەوشەکە. کێنێدی چەقۆی لێدا. سەری بەرەو بەردەکان سوڕاند.
  
  هێلیکۆپتەرێکی ڕەش لەوێدا دەسوڕایەوە، فیگەرێک لە دەرگای کراوەکەیەوە دەستی دەجووڵاند.
  
  "ئارەزووی دەکەیت?"
  
  وێڵز سەری بەرز کردەوە. "ئەلیسیا مایڵز؟ بە ناوی هەموو ئەو شتانەی کە پیرۆزن چی دەکەیت؟"
  
  - تەنانەت دەتوانێت بەو لێدانە تۆپە بچووکەکانت بدڕێت، ئەی گەوادی پیر. تۆ قەرزاری منیت. ئەلیسیا پێکەنی کاتێک کۆپتەرەکە بۆ ساتێک بەرزبووەوە پێش ئەوەی بگەڕێتەوە بۆ ئەوەی بەدوای بێنتلیدا بگەڕێت.
  
  کەنەدیەکان لێرە بوون.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک تەنها پێش ئەوەی دیواری پشتیەوە بگۆڕێت بۆ پەنیری سویسری، ڕۆیشت بۆ پێشەوە. لانی کەم فیشەکێک ئەوەندە نزیک فڕی کە گوێی لە گریانی دەنگی بوو. ئەو فلیپی پێشەوەی کرد بۆ ئەوەی لە هەمان کاتدا لەگەڵ زۆربەی تیمی دێڵتادا بچێتە سەر سەکۆی ژێر باڵکۆنەکە. کاتێک لەوێ بوو، ئامانجی بەرەو سەرەوە بوو و تەقەی کرد.
  
  وەک چاوەڕوان دەکرا زەوی باڵکۆنەکە تاڕادەیەک لاواز بوو. تەقەی سەرەوە وەستا و هاوار دەستی پێکرد.
  
  فەرماندەی دێڵتا دەستی بۆ لای چەپی بە ئاراستەی کۆگاکەدا جووڵاند. بە خێرایی بە دوو ژووری جوان و مۆبیلیات بەڵام چۆڵدا ڕایانکرد. فەرماندەکە ئیشارەتی پێکردن کە لە نزیک یەکێک بوەستن کە چاودێری مانگی دەستکردەکەیان هۆشداری دابوو شتێکی کەمێک تایبەتی هەیە - ژوورێکی ژێرزەمینیی شاراوە.
  
  نارنجۆکی بێهۆشکەر فڕێدرایە ناوەوە، دواتر سەربازە ئەمریکییەکان بە پەرۆشەوە هاواریان دەکرد بۆ ئەوەی کاریگەری سەرلێشێواندنەکە زیاتر بکەن. بەڵام دەستبەجێ لەلایەن نیو دەیان پاسەوانی سربییەوە خەریکی شەڕی دەست بە دەست بوون. درەیک ئاهێکی هەڵکێشا و هەنگاوی نایە ژوورەوە. ئاژاوە و سەرلێشێواوی ژوورەکەی لە کۆتاییەوە بۆ کۆتایی پڕ کردبوو. چاوی ترپاند و خۆی بینی کە ڕووبەڕووی پاسەوانێکی زەبەلاح بووەوە، کە پێکەنی و چەقۆی لێدا پێش ئەوەی سییەکانی بەرەو پێشەوە بچێتە باوەشی ورچێکەوە.
  
  درەیک بە خێرایی خۆی لێ دوور خستەوە و گورچیلەکانی لێدا و بە دەستێکی ڕەق بە خەنجەر لە پەیوەندی خۆری دا. پیاو-دڕندەکە تەنانەت نەیلەرزین.
  
  پاشان ئەو وتە کۆنەی بیرکەوتەوە کە باس لە شەڕی باڕەکان دەکات - ئەگەر بەرامبەرەکەت بەبێ ئەوەی چاوی ببڕێت پەنجەیەک بخاتە سەر پلێکسز، ئەوا باشترە دەست بکەیت بە ڕاکردن، کاکە، چونکە تۆ تا ملت لە گەپدا...
  
  درەیک پاشەکشەی کرد، بە وریاییەوە بە دەوری دوژمنە بێ جووڵەکەیدا دەسوڕایەوە. سربییەکە زەبەلاح بوو، چەوری تەمبەڵی لەسەر ماسولکەی ڕەق بوو، پێشەوەی ئەوەندە گەورە بوو کە بلۆکی کۆنکرێتی شەش ئینج بشکێنێت. کابرا بە نائاسایی بەرەو پێشەوە ڕۆیشت، قۆڵەکانی فراوان بوو. یەک خلیسکان و درەیک دەبووە وردە وردە تا دەمرد، وەک ترێیەک دەچەمێنرایەوە و دەچەقێنرایە. بە خێرایی لایەنی گرت و خۆی بەلای ڕاستدا خۆی نیشان دا و بە سێ چەقۆی خێرا هاتە پێشەوە.
  
  چاو. گوێ. گەروو.
  
  هەر سێیان بەیەکەوە گرێدراون. لەکاتێکدا سربییەکە چاوەکانی لە ئازاردا داخست، درەیک فڕێدانێکی ساختەی مەترسیداری ئەنجامدا بۆ لێدانێکی فڕیو کە ئەوەندە زەبری دروستکرد کە تەنانەت ئەم برۆنتۆساورسەش لە قاچە پانەکانیدا لێبدات.
  
  کابرا بە دەنگێک کە وەک داڕمانی شاخێک کەوتە سەر زەوی. تابلۆکان لە دیوارەکەوە کەوتنە خوارەوە. ئەو هێزەی کە لە بازدانی پاشەکشەی خۆیەوە دروستی کردبوو، کاتێک سەری بەر سەقفەکە کەوت، بێهۆشی کرد.
  
  درەیک زیاتر خۆی خستە ژوورەوە. دوو کوڕی دێڵتا کوژران، بەڵام هەموو سربەکان بێلایەن کران. بەشێک لە دیواری ڕۆژهەڵات بە وەرچەرخان کرایەوە و زۆربەی ئەمریکییەکان لە دەوری دەرگاکە وەستابوون، بەڵام ئێستا هێواش هێواش پاشەکشەیان دەکرد و نەفرەتیان لە ترس دەکرد.
  
  درەیک بەپەلە هاتە پاڵیان، نەیتوانی بیهێنێتە بەرچاوی ئەوەی کە دەکرا چی ببێتە هۆی ئەوەی سەربازەکەی دێڵتا تووشی شڵەژان بێت. یەکەم شت کە بینی هەنگاوی بەرد بوون کە دەچوونە خوارەوە بۆ ژوورێکی ژێر زەوی کە بە باشی ڕووناک بوو.
  
  دووەمیان پانتەرێکی ڕەش بوو، هێواش هێواش بە پلیکانەکاندا سەردەکەوت، دەمی پانەکەی ڕیزێک ددانەکانی تیژی ڕیشتاشی دەردەخست.
  
  یەکێک لە ئەمریکییەکان کێشا و وتی: "فوووک...". درەیک نەیتوانی زیاتر ڕازی بێت.
  
  پانتەرەکە هێسکی کرد، کۆترێکی کرد بۆ ئەوەی لێی بدات. درەیک پاشەکشەی کرد کاتێک دڕندەکە بازێکی دا بۆ هەوا، 100 پاوند ماسولکەی کوشندە لە تووڕەییدا. لەسەر هەنگاوی سەرەوە نیشتەوە و هەوڵیدا خۆی هەڵواسێت، لەم ماوەیەدا چاوە سەوزە هیپنۆتیکییەکانی لەسەر سەربازە پاشەکشەکراوەکان بوو.
  
  فەرماندەی دێڵتا بە تفەنگەکەی ئامانجی گرت و وتی: ڕقم لەوەیە ئەم کارە بکەم.
  
  "چاوەڕوان بە!" درەیک بینی شتێک لە ژێر ڕووناکی چراکاندا هەڵدەهات. "تەنها چاوەڕێ بکە. مەجووڵێ."
  
  پانتەرەکە بە پەلە هاتە پێشەوە. تیمی دێڵتا بە ئامانجی دەمانچە گرتبووی کاتێک لە نێوانیاندا تێدەپەڕی، و بە بێڕێزیەوە ڕقێکی لە پاسەوانە بێتواناکانی سربیا دا کاتێک ژوورەکەیان بەجێدەهێشت.
  
  "چی ئەو- ؟" یەکێک لە ئەمریکییەکان چاوەکانی بڕیقاندەوە و سەیری درەیکی کرد.
  
  - نەتبینی؟ گۆرەوییەکی لەبەردا بوو کە ئەڵماسی لەسەر بوو. پێم وایە پشیلەیەکی لەو جۆرە، کە لە ماڵێکی ئاوادا دەژی، تەنیا کاتێک کە گوێی لە دەنگی خاوەنەکەی بێت، ڕاهێنراوە بۆ هێرشکردن".
  
  "پەیوەندی باش. من نامەوێت ئاژەڵێکی ئاوا بکوژم." فەرماندەی دێڵتا دەستی بۆ سربەکان برد. - هەموو ڕۆژێکم بە خۆشی لەگەڵ ئەم گەوادانە بەسەر دەبرد.
  
  دەستیان کرد بە دابەزین بە پلیکانەکاندا، دوو پیاویان لە پاسەوانیدا بەجێهێشت. درەیک سێیەم کەس بوو کە گەیشتە زەوی خەزنەکە و ئەوەی بینیبووی وای لێکرد بە سەرسوڕمانەوە سەری هەڵبشێوێت.
  
  "ئەم گەوادانەی شێت چەند چەوتن؟"
  
  ژوورەکە پڕ بوو لەو شتانەی کە تەنیا دەیتوانی بە 'جام' وەسفی بکات. ئەو شتانەی کە داڤۆر بابیچ بە بەنرخی دەزانی چونکە - لە چەوتییەکانیدا - بۆ کەسانی دیکە بەنرخ بوون.
  
  ئێسکی چەناگەی Tyrannosaurus rex. نووسراوەکەی تەنیشتی نووسرابوو 'لە کۆکردنەوەی ئێدگار فیلیۆن - خەڵاتی تەمەن'، جگە لەوەش وێنەیەکی ئاشکراکەری ئەو خانمە ئەکتەرە بەناوبانگە کە لەسەری نووسرابوو 'ئەو ویستویەتی بژی'، لە تەنیشت ئەمەشەوە، بە شێوەیەکی نامۆ لەسەر پایەیەکی برۆنزی پشوودرابوو، مۆمیاکراوێک بوو دەستی بە 'پارێزەری قەزا ژمارە 3' ناسێنراوە.
  
  هەروەها زۆر زیاتر. لە کاتێکدا درەیک بە دەوری کەیسەکانی نمایشەکاندا دەسوڕایەوە و هەوڵی دەدا ڕووبەڕووی سەرسامییە نەخۆشەکەی بێتەوە و تەرکیز بکات، دواجار سەرنجی ئەو شتە خەیاڵیانەی دا کە بەدوایاندا دەگەڕان.
  
  ڤالکیریس: جووتێک پەیکەری سپی بەفرینە کە لەسەر بلۆکێکی ئەستوور و گوڵاو دانراون. هەردوو پەیکەرەکە نزیکەی پێنج پێ بەرز بوون، بەڵام ئەوە وردەکارییە سەرسوڕهێنەرەکانی ناویان بوو کە هەناسەی درەیکی لێ دوور خستەوە. دوو ژنە چەقۆکێش، ڕووت و لە ئەمازۆنە بەهێزەکانی سەردەمی دێرین دەچن، هەردووکیان قاچەکانیان بڵاوبووەتەوە، وەک ئەوەی لەسەر شتێک دانیشتبن. ڕەنگە ئەسپێکی باڵدار بێت، درەیک بیری کردەوە. بێن خۆزگە دەخواست زیاتر بزانێت، بەڵام بیری هاتەوە کە ڤالکیریەکان بەکاریان دەهێنا بۆ فڕین لە شەڕێکەوە بۆ شەڕێکی تر. سەرنجی ئەندامە ماسولکەییەکان و سیما کلاسیکەکانی دەموچاو و کڵاوە قۆچدارە سەرلێشێواوەکانی دا.
  
  "وای!" - کابرای خەڵکی دێڵتا هاوارێکی کرد. - خۆزگە شەش پاکەتێکم لەم شتە هەبوایە.
  
  لەوەش زیاتر ئەوەی کە هەردوو ڤالکیرییەکە بە دەستی چەپیان بەرەو سەرەوە ئاماژەیان بە شتێکی نەناسراو دەکرد. ئاماژەکردن، وەک ئێستا درەیک بیری لێدەکردەوە، ڕاستەوخۆ بۆ گۆڕی خوداوەندەکان.
  
  ئەگەر بتوانن ڕاگنارۆک بدۆزنەوە.
  
  لەو ساتەدا یەکێک لە سەربازەکان هەوڵیدا کەلوپەلێک لە کەیسی نمایشەکە وەربگرێت. زەنگێکی بەرز لێدرا و دەروازەی پۆڵا لە بنی پلیکانەکاندا داڕما و دەرچوونیان گرت.
  
  ئەمریکییەکان یەکسەر دەستیان بۆ دەمامکی غاز برد. درەیک سەری لەقاند. "نیگەران مەبە. شتێک پێم دەڵێت کە بابیچ ئەو جۆرە گەوادەیە کە پێی باشترە دزەکە بە زیندووی بگیرێت و لێی بدات".
  
  فەرماندەی دێڵتا سەیری ئەو بارانەی کرد کە هێشتا لەرزین. "ئەم دارانە پارچە پارچە بکەن."
  
  
  * * *
  
  
  کێنێدی بە سەرسوڕمانەوە سەیری کۆپتەرەکە و بێنتلی پاشەکشەی کرد. هەروەها وا دیار بوو وێڵز سەری لێ شێوابوو کاتێک سەیری ئاسمانی دەکرد.
  
  کێنێدی گوێی لە هەناسەدانی بوو و گوتی: "کۆیلە". - من بە نەفرەتی باش ڕاهێنانم پێکرد. چۆن دەوێرێت ببێتە خائین؟"
  
  "شتێکی باشە کە نەماوە" کێنێدی دڵنیا بوو کە قژی هێشتا بەستراوەتەوە بۆ دواوە لە هەموو ئەو بازدانانە و چاوی لێ دوور خستەوە کاتێک سەرنجی یەک دوو پیاوی SAS ی دا کە قەبارەیان بۆ داناوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەو زەمینەیەکی بەرزی هەبوو. ئێستا ئەگەر درەیک و تیمی دێڵتا ڤالکیریسیان گرتبێت، دەتوانین بە دزییەوە بچینە دەرەوە لە کاتێکدا ئەلیسیا سەرقاڵی بابیچە".
  
  وێڵز وا دیار بوو لە نێوان دوو بژاردەی گرنگدا دڕاوە، بەڵام هیچی نەوت کاتێک بە پێشبڕکێ بە دەوری ماڵەکەدا دەڕۆیشتن بەرەو دەرگای سەرەکی. بینیان هێلیکۆپتەرەکە وەرگەڕا و ڕووبەڕووی بێنتلی دەبێتەوە. تەقە دەنگی لێدا و لە ئۆتۆمبێلە هەڵهاتووەکە هەڵفڕی. پاشان ئۆتۆمبێلەکە لەناکاو سوکانێکی توندی لێدا و لەناو هەورێکی قەراغدا وەستا.
  
  شتێک لە پەنجەرەکەوە گیر بووبوو.
  
  هێلیکۆپتەرەکە لە ئاسمانەوە دابەزی، بەڕێوەبەرەکەی خاوەنی هەستێکی نزیکەی سەروو سروشتی بوو، کاتێک فڕۆکەیەکی جۆری RPG بەسەر سەریدا دەسوڕایەوە. هەر کە خلیسکێنەکەی دەستی بە زەویدا کەوت، بەکرێگیراوانی کەنەدی لە دەرگاکانەوە ڕژانە دەرەوە. تەقەیەک ڕوویدا.
  
  کێنێدی پێی وابوو ئەلیسیا مایڵزی بینیوە کە کەسایەتییەکی لاواز و زرێپۆشی جەستەی لەگەڵ فۆرمدا گونجاوە، وەک شێرە پەندئامێزەکە باز دەداتە ناو شەڕەکەوە. دڕندەیەک کە بۆ شەڕ دروستکراوە، لە توندوتیژی و تووڕەیی هەموو ئەمانەدا ون بووە. سەرەڕای خۆی، کێنێدی هەستی کرد خوێنی سارد بوو.
  
  ئایا ئەمە ئەو ترسە بوو کە هەستی پێدەکرد؟
  
  پێش ئەوەی بیری لێبکاتەوە، کەسایەتییەکی تەنک لە دیوی بەرامبەری کۆپتەرەکەوە کەوتە خوارەوە. فیگەرێک کە لە چرکەیەکدا ناسییەوە.
  
  پرۆفیسۆر پارنێڤیک!
  
  سەرەتا بە دوودڵیەوە، بەڵام دواتر بە ئیرادەیەکی نوێوە، بە چەقۆ ڕۆیشت بۆ پێشەوە و لە کۆتاییدا خەزان بوو کاتێک فیشەکەکان هەوایان لە سەرووی سەریەوە هێڵکاری دەکرد، یەکێکیان بە پانی دەستێک لە کەللەسەریەوە تێدەپەڕی.
  
  دواجار پارنێڤیک ئەوەندە نزیک بووەوە کە SAS و کێنێدی بتوانن بیکێشن بۆ شوێنێکی سەلامەت، کەنەدیەکان بێ ئاگا بوون، بە تەواوی بەشداری شەڕەکەیان کرد
  
  وێڵز ئاماژەی بە ماڵەکە کرد و وتی: ئەوە ڕاستە. - با ئەم شتە کۆتایی پێبهێنین.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک یارمەتی ڕاکێشانی ڤالکیریەکانی دا بۆ پێشەوە لە کاتێکدا یەک دوو کوڕ بڕێکی کەم لە تەقەمەنییان بە تۆڕەکەوە بەستەوە. ڕێگایان بە درێژایی ڕێگا تەسکەکەی نێوان پێشانگە ترسناکەکاندا گرتەبەر، هەوڵیان دەدا زۆر لە نزیکەوە سەیری نەکەن. یەکێک لە کوڕەکانی دێڵتا چەند خولەکێک لەمەوبەر لە چێکێکی ترسناکەوە هاتەوە و ڕاپۆرتی دا کە تابوتێکی ڕەش لە پشتی ژوورەکەدا دانیشتووە.
  
  کەشوهەوای پێشبینیکردن دە چرکەی تەواو بەردەوام بوو. بۆ وەستاندنی ئەمە لۆژیکی سەربازیی دەویست. تا کەمتر بزانیت...
  
  ئەمە ئیتر لۆژیکی درەیک نییە. بەڵام بەجدی نەیدەویست بزانێت. تەنانەت وەک هاووڵاتییەکی مەدەنی ئاسایی، کاتێک چەقۆکان لەیەکتر دەفڕێنران، لەرزۆک بوو.
  
  لە ژوورەکەی سەرەوە دەنگی تەقە دەبیسترا. پاسەوانی دێڵتا لە پلیکانەکاندا کەوتنە خوارەوە و لەناو کونە خوێناوییەکاندا مرد. لە چرکەی دواتردا دەیان پیاو بە دۆشکەوە لە سەرەوەی پلیکانەکاندا دەرکەوتن.
  
  تیمی دێڵتا کە لە لایەنی دەرەوە و لە چەک زیاتر بوو، لە خاڵێکی بەرزترەوە داپۆشرابوو، شکستی هێنابوو و ئێستا لاواز بوو. درەیک هێواش هێواش ڕێگەی خۆی بەرەو دۆشەکەکە و سەلامەتی ڕێژەیی گرتەبەر، هەوڵیدا بیر لە گەمژەیی نەکاتەوە کە بەو شێوەیە گیرابێت، و چۆن ئەمە بەسەر SASدا نەدەهات، و متمانەی بە بەختی هەبوو کە ئەم دوژمنە نوێیانە نابن ئەوەندە گەمژەیە کە تەقە لە ڤالکیریەکان بکات.
  
  چەند ساتێکی گرژیی بێوچان هەبوو، لە بێدەنگییەکی دامرکاندنەوە ئەزموون کرابوو، تا کەسایەتییەک لە هەنگاوەکان دابەزی. فیگەرێک کە جلێکی سپی لەبەردایە و دەمامکی سپی لەبەردایە.
  
  درەیک لە یەک کاتدا ناسیەوە. هەمان ئەو پیاوەی کە لە پێشبڕکێی پشیلەی یۆرکدا خەڵاتی قەڵغانی بەدەستهێنا. ئەو پیاوەی لە ئەپسال بینیبووی.
  
  هەناسەی بۆ خۆی هەڵمژی، پاشان بە دەنگی بەرزتر: "دەتناسم". "ئەڵمانییە نەفرەتیەکان لێرەن."
  
  پیاوەکە دەمانچەیەکی کالیبەری .45ی هەڵگرت و بە دەوری خۆیدا جووڵاند. - چەکەکەت بخەرە خوارەوە. ئێوە هەمووتان. ئێستا!"
  
  دەنگی خۆبەزلزان. دەنگێک کە سەر بە دەستە نەرمەکان بوو، خاوەنەکەی خاوەنی دەسەڵاتی ڕاستەقینە بوو، ئەو جۆرەی کە لەسەر کاغەز دەنووسرێت و لە یانەکانی تەنها ئەندامەکاندا دەدرێت. ئەو جۆرە کەسەی کە هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە کاری دونیای ڕاستەقینە و ماندووبوون چییە. ڕەنگە بانکدارێک، لەدایک بووبێت لە پیشەسازی بانکیدا، یان سیاسەتمەدارێک، کوڕی سیاسەتمەداران.
  
  پیاوەکانی دێڵتا چەکەکانیان بە توندی گرتبوو. کەس یەک وشەی نەوت. ڕووبەڕووبوونەوەکە مەترسیدار بوو.
  
  پیاوەکە جارێکی تر هاوارێکی کردەوە، پەروەردەکردنی ڕێگەی نەدا لە مەترسییەکە بزانێت.
  
  "ئایە تۆ کەڕیت? وتم ئێستا!"
  
  دەنگی تەکساسەکە بە دەنگێکی کێشراوەوە وتی: "ناچێت، گەواد."
  
  "بەڵام... بەڵام..." کابرا بە سەرسوڕمانەوە هێواش وەستا، پاشان لەناکاو دەمامکەکەی دڕاند، "تۆ دەیکەیت!"
  
  درەیک خەریک بوو داڕمێت. من تۆ دەناسم!ئابێل فرێی، دیزاینەری جلوبەرگی ئەڵمانی. شۆک وەک شەپۆلێکی ژەهراوی بەسەر درەیکدا شۆرد. مەحاڵ بوو. وەک ئەوە وابوو تایلۆر و مایلی لەوێ سەرەوە ببینیت، پێدەکەنن لەسەر دەستبەسەرداگرتنی جیهان.
  
  فرێی چاوی بە نیگای درەیک کەوت. - وە تۆ، مات درەیک! دەستی بە دەمانچەکەوە لەرزی. - تۆ نزیکەی هەموو شتێکت تێچوو! من ئەنجامى دەدەم! وە ئەویش پارە دەدات. ئای چۆن پارە دەدات!"
  
  
  پێش ئەوەی بزانێت فرێی دەمانچەکەی لە نێوان چاوەکانی درەیکدا ئاراستە کرد و تەقەی لێکرد.
  
  
  * * *
  
  
  کێنێدی ڕایکردە ژوورەکە و بینی پیاوەکانی SAS کەوتنە سەر ئەژنۆ و داوای بێدەنگییان دەکرد. لەبەردەمیدا کۆمەڵێک پیاوی دەمامکدار بینی کە زرێپۆشی جەستەیان لەبەردا بوو و چەکەکانیان ئاراستەی ئەو شوێنە دەکرد کە تەنها بیری لەوە دەکردەوە کە خەزنەی نهێنی داڤۆر بابیکە.
  
  خۆشبەختانە پیاوەکان سەرنجیان نەدا.
  
  وێڵز سەیری کردەوە و بە دەمی وتی: کێ؟
  
  کێنێدی ڕووخسارێکی سەرلێشێواوی کرد. گوێی لە کەسێک بوو کە قسەی ناشرین دەکات، دەیتوانی پرۆفایلی لایەنی ببینێت، .45 ئەو بەردەوام بوو لە جووڵاندنی قۆڵەکانی بە شێوەیەکی چەقەڵانە. کاتێک گوێی لە هاوارکردنی ناوی مات درەیک بوو، ئەو زانی و وێڵزیش زانی و چەند چرکەیەک دواتر تەقەیان کرد.
  
  لە ماوەی شەست چرکەی شەڕە ئاگرینەکەی دواتردا، کێنێدی هەموو شتێکی بە جووڵەی خاو بینی. پیاوەکە کە جلێکی سپی لەبەردایە، تەقەکەی .45 ی خۆی دەدات، تەقەکەی دوای یەک چرکە دەگاتە لای و کاتێک بەناو مادەی هەڵواسراودا تێدەپەڕێت، لێواری پاڵتۆکەی دەکێشێت. ڕووخساری شۆکاوی کاتێک وەرگەڕا. نەرمی چەقۆکێش و لاوازیان.
  
  پیاوی تێکچوو.
  
  پاشان پیاوە دەمامکدارەکان دەسوڕێنەوە و تەقە دەکەن. سەربازانی SAS بە وردی و ئارامییەوە لێدانەکانی باش جێگیرکراو دەگەڕێننەوە. ئاگری زیاتر لە خەزنەکەوە دێت. دەنگە ئەمریکییەکان. دەنگە ئەڵمانییەکان. دەنگەکان بە زمانی ئینگلیزی.
  
  ئاژاوەیەکی سست، هاوشێوەی ئینتوناتە شیعرییەکانی تایلۆر سویفت، تێکەڵ بە بەردی کۆن و کۆنی مێتالیکا بووە. بەلایەنی کەمەوە دوو ئەڵمانی لێدا - ئەوانی دیکە کەوتنە خوارەوە. کابرا سپی پۆشەکە هاوارێکی کرد و قۆڵەکانی جووڵاند، و تیمەکەی ناچار کرد بەپەلە پاشەکشە بکەن. کێنێدی بینی کە دایانپۆشی و لە پرۆسەکەدا دەمرن، وەک ڕوتانەوە لە برینێکەوە کەوتنە دەرەوە، بەڵام برینەکە بەردەوام بوو. لە کۆتاییدا هەڵات بۆ ژوورێکی پشتەوە و تەنها چوار پیاوەکەی بە زیندووی مانەوە.
  
  کێنێدی بە نائومێدیەوە بە پەلە هاتە خوارەوە بۆ هۆڵەکە و گرێیەکی سەیر لە قوڕگیدا و سەهۆڵێک لە دڵیدا بوو، تەنانەت درکی بەوە نەدەکرد کە چەندە نیگەرانە تا درەیکی بە زیندووی بینی و هەستی کرد جەریانی فێنک و خۆش بەسەریدا دەشۆرێت.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک لە زەویەوە هەستا، سوپاسگوزار بوو کە ئامانجی ئابێل فرێی وەک دەستگرتنی بە واقیع کاڵ بوو. یەکەم شت کە بینی کێنێدی بوو کە بە پلیکانەکاندا ڕادەکاتە خوارەوە، دووەمیان دەموچاوی بوو کاتێک ڕایکرد بۆ لای.
  
  "سوپاس بۆ خوا باشیت!" - هاوارێکی کرد و لە باوەشی گرت پێش ئەوەی خۆگرتنی خۆی لەبیر بێت.
  
  درەیک چاوی لە چاوە زانینەکانی وێڵز بوو پێش ئەوەی چاوەکانی خۆی دابخات. بۆ ساتێک لە باوەشی گرت، هەستی بە جەستە باریکەکەی کرد، فیگەرە بەهێزەکەی، دڵی ناسکی لە تەنیشت دڵی خۆیەوە لێدەدا. سەری بە ملیدا فشاری خستە سەر، هەستەکە ئەوەندە نایاب بوو کە سیناپسەکانی زەق بووەوە.
  
  - هێی من باشم. تۆ?"
  
  بە زەردەخەنەوە خۆی دوور خستەوە.
  
  وێڵز هاتە لای ئەوان و بۆ خولەکێک زەردەخەنە فێڵبازەکەی شاردەوە. - درەیک. شوێنێکی سەیر بۆ جارێکی تر یەکتر ببینەوە، کاپی پیر، نەک ئەو مەیخانە گۆشەیەی لە ئیرلس کۆرت کە لە مێشکمدا بوو. پێویستە شتێکت پێ بڵێم مات. شتێک دەربارەی مای."
  
  درەیک لە یەک کاتدا فڕێدرایە دواوە. وێڵز دوا شت کە چاوەڕێی دەکرد وتی. دوای چرکەیەک سەرنجی زەردەخەنە کاڵبووەکەی کێنێدی دا و خۆی بەیەکەوە کێشا. ئاماژەی بەوەشکرد: "ڤالکیریەکان". - وەرە تا ئەو کاتەی دەرفەتمان هەیە.
  
  بەڵام فەرماندەی دێڵتا پێشتر ئەمەی ڕێکدەخست و بانگیان دەکرد. - ئەمە ئینگلتەرا نییە، کوڕان. با بجوڵێین. نزیکەی هەموو ئەو هاواییانەم خوارد کە لەم پشووەدا دەمتوانی بەرگەی بگرم".
  
  
  بیست و نۆ
  
  
  
  فەزای هەوا
  
  
  درەیک و کێنێدی و باقی تیمی هێرشبەرەکە دوای چەند کاتژمێرێک لە بنکەیەکی سەربازی لە نزیک هۆنۆلولو لەگەڵ بێن و هایدن کۆبوونەوە.
  
  لەگەڵ تێپەڕبوونی کات. شریتی سووری بیرۆکراتی بڕدرا. ڕێگا چەقەڵەکان نەرم کراون. حکومەتەکان شەڕیان دەکرد، پاشان قسەیان دەکرد و دواجار دەستیان بە قسەکردن کرد. بیرۆکراتە ڕاپەڕینەکان بە هاوتای سیاسی شیر و هەنگوین ئارام بوون.
  
  وە کۆتایی جیهان نزیکتر دەبووەوە.
  
  یاریزانە ڕاستەقینەکان قسەیان دەکرد و نیگەران بوون و گەمژانەیان دەکرد و لە باڵەخانە خراپەکانی تەندروستی نزیک پیرڵ هاربەر دەخەوتن. درەیک یەکسەر گریمانە کرد کە سڵاوە بیرمەندەکەی بێن بەو مانایەیە کە پێشکەوتنێکی کەمیان هەیە بۆ ڕاپۆرتکردن لە گەڕانیان بۆ پارچەی داهاتووی ئۆدین - چاوەکانی. درەیک سەرسوڕمانی خۆی شاردەوە؛ بەڕاستی پێی وابوو کە ئەزموون و پاڵنەرەکانی بێن تا ئێستا هەموو ئاماژەکانی چارەسەر دەکرد.
  
  هایدن، یاریدەدەری وەزیری بەرگری شارەزا، یارمەتی دا، بەڵام پێشکەوتنێکی کەمیان بەدەستهێنا.
  
  تاکە هیوایان ئەوە بوو کە بەشداربووانی دیکەی ئەپۆکالیپت - کەنەدی و ئەڵمانییەکان - کەمێک باشتر بوون.
  
  سەرەتا سەرنجی بێن بەهۆی ئاشکرابوونی درەیکەوە لابرا.
  
  - ئابێل فرێی؟، داڕێژەری ئەڵمانی؟ ون بە، کەر."
  
  - بەجدی هاوڕێ. ئەتوانم درۆت لەگەڵ بکەم?"
  
  - لەبەردەممدا قسەی وایتسنەیک مەهێنەوە مات. دەزانی تیپەکەمان کێشەی پێشکەشکردنی مۆسیقاکەیان هەیە، وە شتێکی کۆمیدی نییە. تەنها باوەڕم پێی نییە... ئابێل فرێی؟"
  
  درەیک ئاهێکی هەڵکێشا. - باشە، من سەرلەنوێ دەست پێدەکەمەوە. بەڵێ. ئابێل فرێی".
  
  کێنێدی پشتگیری لێکرد. - بینیومە و هێشتا دەمەوێت بە درەیک بڵێم واز لە قسەی بێمانا بهێنێت. ئەم کابرایە کەسێکی تەنیایە. لە بەرزاییەکانی ئەلبەکانی ئەڵمانیادا ڕوودەدات - "قەڵای ئاهەنگ". سوپەرمۆدێلەکان. پارە. ژیانی سوپەرستارێک."
  
  درەیک وتی: شەراب و ژن و گۆرانی.
  
  بێن وتی: "وازی لێ بێنە!" بیری کردەوە: "بە جۆرێک، ئەوە بەرگێکی تەواو و بێ کەموکوڕییە."
  
  درەیک ڕازی بوو و وتی: کاتێک بەناوبانگ بیت، ئاسانە نەزانەکان گێل بکەیت. - دەتوانیت شوێنی مەبەستت هەڵبژێریت- بۆ هەر شوێنێک کە بتەوێت بچیت. قاچاخچێتی بۆ ئەم کەسانە ئاسان بێت. تەنها شوێنەوارە دێرینەکەت بدۆزەرەوە، جانتای دیپلۆماسی خۆت هەڵبژێرە و..."
  
  "...ئەمە بخەرە ناوەوە." کێنێدی بە ئاسانی تەواو بوو و چاوە پێکەنیناوییەکانی بەرەو بێن کرد.
  
  بە لکەلکە وتی: ئێوە دوو کەس دەبێت.... "...ئێوە دوو کەس دەبێ ژوورێکی گێلکردنتان دەست بکەوێت."
  
  لەو ساتەدا وێڵز نزیک بووەوە. - ئەم شتە لەگەڵ ئەبێل فرێی... بڕیار دراوە بۆ ئێستا بە نهێنی بمێنێتەوە. بینەری بن و چاوەڕوان بن. ئێمە سوپایەک لە دەوری قەڵاکەی دادەنێین، بەڵام ئازادی پێدەدەین لە ئەگەری فێربوونی شتێک کە ئێمە فێری نەبین."
  
  درەیک دەستی پێکرد و وتی: لە یەکەم نیگادا ئەمە شتێکی مەعقولە، بەڵام....
  
  بێن بە هێسکەوە وتی: بەڵام خوشکەکەی منی هەیە. هایدن دەستی بەرز کردەوە تا ئارام بێتەوە. - ڕاست دەکەن بێن. کارین سەلامەتە... بۆ ئێستا. دونیا وا نییە".
  
  درەیک چاوەکانی تەسک کردەوە بەڵام زمانی گرت. بە ناڕەزایەتی دەربڕین هیچ بەدەست ناهێنیت. تەنها خزمەت بە سەرقاڵکردنی هاوڕێکەی زیاتر دەکرد. جارێکی تر کێشەی تێگەیشتن لە هایدن هەبوو. ئایا ئەوە کینیزمە تازە دۆزراوەکەی بوو کە دەیخوارد؟ ئایا خێرا بیری بۆ بێن کردەوە، یان ژیرانە بیری بۆ حکومەتەکەی کرد؟
  
  لە هەر حاڵەتێکدا وەڵامەکە وەک یەک بوو. چاوەڕوان بە.
  
  درەیک بابەتەکەی گۆڕی. یەکێکی تری لە نزیک دڵی بێن کون کرد. - دۆخی دایکت و باوکت چۆنە؟ - بە وریاییەوە پرسی. - هێشتا نیشتەجێ بوون؟
  
  بێن بە ئازارەوە ئاهێکی هەڵکێشا. - نەخێر هاوڕێ. لە دوایین پەیوەندیدا باسیان لێکرد، بەڵام پێم گوت کاری دووەمی دۆزیوەتەوە. یارمەتیدەر دەبێت مات، بەڵام بۆ ماوەیەکی زۆر نا."
  
  "دەزانم". درەیک سەیری وێڵز و هایدنی کرد. "وەک سەرکردە لێرە، پێویستە ئێوە دوو کەس یارمەتیدەر بن." پاشان بەبێ ئەوەی چاوەڕێی وەڵامێک بکات، وتی: چ هەواڵێک دەربارەی هایدی و چاوەکانی ئۆدین؟
  
  بێن بە بێزارییەوە سەری لەقاند. گلەیی کرد و گوتی: "زۆر". ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە هەموو شوێنێک پارچە پارچە هەیە. لێرە - گوێ لەم قسەیە بگرن: بۆ ئەوەی لە بیری میمیر - کانیاوی حیکمەت لە ڤاڵهاڵا بخۆنەوە - دەبێت هەموو کەسێک قوربانییەکی گرنگ بدات. یەکێک چاوەکانی کردە قوربانی، کە هێمای ئامادەیی بوو بۆ بەدەستهێنانی زانیاری دەربارەی ڕووداوەکانی ئێستا و داهاتوو. دوای ئەوەی سەرخۆش بوو، پێشبینی هەموو ئەو تاقیکردنەوانە دەکرد کە بە درێژایی ئەبەد پەیوەندی بە مرۆڤ و خوداوەندەکانەوە دەبێت. میمیر چاوەکانی ئۆدین قبوڵ کرد و لەو کاتەوە لەوێ کەوتوون، هێمایەک کە تەنانەت خوداش دەبێت پارە بدات بۆ چاوخشاندنێک بە حیکمەتی باڵاتر".
  
  درەیک شانی هەڵکێشا و وتی: باشە. "شتە مێژووییە ستانداردەکان، ها؟"
  
  "ڕاست. بەڵام ڕێک بەو شێوەیەیە. ئیدای شیعریی، داستانی فلێنریچ، یەکێکی دیکەیە کە من بە "رێگا زۆرەکانی هایدی" وەرمگێڕاوە، ئەوان چی ڕوویانداوە، بەڵام پێمان ناڵێن ئێستا چاوەکان لە کوێن.
  
  کێنێدی ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد و وتی: لە ڤالهالا.
  
  "وشەیەکی نەرویجییە بۆ بەهەشت."
  
  "ئەوا من چانسی ئەوەم نابێت کە هەرگیز بیاندۆزمەوە."
  
  درەیک بیری لێکردەوە. "وە هیچی تر نییە؟ عیسا هاوڕێ، ئەمە دوا پارچەیە!"
  
  "من بەدوای گەشتەکەی هایدیدا ڕۆیشتم- گەشتەکانی. سەردانی ئەو شوێنانە دەکات کە ئێمە دەیانزانین و دواتر دەگەڕێتەوە ماڵەکەی. ئەمە پلەیستەیشن نییە هاوڕێ. نە کاریگەری لاوەکی، نە دەستکەوتی شاراوە، نە ڕێگای بەدیل، زیلچ."
  
  کێنێدی لە تەنیشت بێن دانیشت و قژی فڕێدا. - ئایا دەتوانێت دوو پارچە لە شوێنێکدا دابنێت؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوە دەکرێت، بەڵام بە باشی لەگەڵ ئەو شتانەدا ناگونجێت کە لە ئێستادا دەیزانین. ئاماژەکانی دیکە کە بەدرێژایی ساڵان بەدوای خۆیدا هێنا، هەموویان ئاماژەیان بە یەک پارچە دەکرد لە هەر شوێنێکدا".
  
  - کەواتە تۆ دەڵێی ئەمە ئاماژەی ئێمەیە؟
  
  درەیک بە خێرایی وتی: کلیلەکە دەبێت ڤالهالا بێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە تاکە دەستەواژەیە کە ئاماژەیە بۆ شوێنێک. وە لەبیرمە پێشتر شتێکت وتبوو دەربارەی ئەوەی هایدی بە ئۆدینی وتبوو کە دەزانێت چاوەکانی لە کوێ شاراوەن، چونکە ئەو هەموو نهێنییەکانی خۆی بەخشیوە کاتێک بە خاچەوە هەڵواسراوە."
  
  "دار" - لەو ساتەدا تۆرستن داڵ چووە ژوورەکەوە. سویدییەکە ماندوو دەرکەوت، زیاتر لە لایەنی کارگێڕی کارەکەیەوە ماندوو بوو نەک لە لایەنی جەستەیی. "یەکێکیان بە درەختی جیهانەوە هەڵواسرابوو."
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "ئۆف. "هەمان چیرۆک." ئەوە قاوەیە؟"
  
  داهل بە خۆبەزلزانەوە دەرکەوت: "ماکادامیا". "باشترین شت کە هاوایی پێشکەشی دەکات."
  
  کێنێدی و خۆبەزلزانینی خۆی بەرامبەر بە ڕۆژنامەی نیویۆرکەر نیشان دا و وتی: "پێموابوو ئەوە سپام بووە".
  
  داهل هاوڕا بوو و وتی: "سپام لە هاوایی بە شێوەیەکی بەرفراوان خۆشەویستە". - بەڵام قاوە حوکمڕانی هەموو شتێک دەکات. وە گوێزی ماکادامیای کۆنا پاشایە."
  
  - کەواتە تۆ دەڵێیت کە هایدی دەیزانی ڤالهالا لە کوێیە؟ هایدن بە هەموو توانایەوە هەوڵیدا زیاتر سەرلێشێواو دەربکەوێت نەک گوماناوی کاتێک درەیک ئاماژەی بە کەسێک کرد کە قاوەیەکی زیاتریان بۆ بهێنێت.
  
  - بەڵێ، بەڵام هایدی مرۆڤ بوو. نەک خودا. کەواتە ئەوەی ئەو ئەزموونی دەکات بەهەشتێکی دونیا دەبێت؟"
  
  کێنێدی بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: ببورە کاکە. "ڤێگاس تا ساڵی ١٩٠٥ دامەزرا."
  
  "بۆ نەرویج" درەیک زیادی کرد و هەوڵیدا زەردەخەنە نەکات.
  
  بێدەنگی بەدوای خۆیدا هێنا. درەیک سەیری دەکرد کە بێن لە ڕووی دەروونییەوە پێداچوونەوەی بە هەموو ئەو شتانەدا دەکرد کە تا ئێستا فێری بووە. کێنێدی لێوەکانی چەقاند. هایدن سینی کۆپەکانی قاوە قبوڵ کرد. وێڵز زۆر لەمەوبەر خانەنشین بووبوو بۆ گۆشەیەک و وا خۆی نیشان دەدا کە خەوتووە. درەیک قسە سەرنجڕاکێشەکانی لەبیر بوو - پێویستە شتێکت پێ بڵێم. شتێک دەربارەی مانگی ئایار.
  
  دواتر کات بۆ ئەمە دەبێت، ئەگەر هەر هەبێت.
  
  بێن پێکەنی و سەری لەقاند. "سادەیە. خودایە ئەوەندە سادەیە. بەهەشت بۆ مرۆڤ... ماڵی خۆیەتی."
  
  "بە تەواوی. ئەو شوێنەی کە ئەو ژنە تێیدا دەژیا. گوندەکەی. کابینەکەی" درەیک پشتڕاستی کردەوە. "بیرکردنەوەکانی منیش."
  
  "بیری میمیر دەکەوێتە ناو گوندی هایدی!" کێنێدی سەیری دەوروبەری کرد، وروژاندن لە چاوەکانیدا دەدرەوشایەوە، پاشان بە یاریزانانە بە مشتەکەی درەیکی لێدا. "بۆ پیادەیەکی خراپ نییە."
  
  "لەو کاتەوەی وازم هێناوە مێشکێکی ڕاستەقینەم گەورە کردووە." درەیک تێبینی کرد وێڵز کەمێک لەرزین. "باشترین جوڵەی ژیانم."
  
  تۆرستن داڵ لەسەر پێیەکانی خۆی هەڵسا. "پاشان بەرەو سوید بۆ بەشی کۆتایی." بە دڵخۆشی دەرکەوت کە گەڕاوەتەوە بۆ زێدی خۆی. "ئومم... ماڵی هایدی لە کوێ بوو؟"
  
  بێن بەبێ ئەوەی پشکنین بکات وتی: ئۆستەرگۆتلاند. "هەروەها ماڵی بیۆڤڵف و گرێندێل شوێنێکە کە هێشتا باسی ئەهریمەنەکان دەکەن کە شەوانە بەسەر خاکەکاندا دەگەڕێن."
  
  
  سی
  
  
  
  لا ڤێرین، ئەڵمانیا
  
  
  لا ڤێراین، قەڵای حزب، دەکەوێتە باشووری میونشن، نزیک سنووری باڤاریا.
  
  وەک قەڵایەک لە نیوەی ڕێگادا بەسەر شاخێکی نەرمدا وەستابوو، دیوارەکانی چەقۆدار بوون و تەنانەت لە شوێنە جیاوازەکاندا بە لوولەی تیر خاڵی بوون. تاوەرە دەورییەکانی سەرەوە کە لە هەردوو لای دەروازە کەوانەییەکان و ڕێگایەکی فراوانی هاتووچۆدا بەرزبوونەوە، ڕێگەی بە ئۆتۆمبێلە گرانبەهاکان دەدا بە شێوازێک خۆیان ڕابکێشن و نوێترین دەستکەوتەکانیان پیشان بدەن لە کاتێکدا پاپارازییە دەستی هەڵبژێردراوەکان ئەژنۆیان دانا بۆ ئەوەی وێنەیان بگرن.
  
  ئابێل فرێی یەک بە یەک سەرکردایەتی ئاهەنگەکەی کرد و پیرۆزبایی لە چەند میوانێکی گرنگ کرد و دڵنیا بوو لەوەی مۆدێلەکانی بەو شێوەیە ڕەفتار بکەن کە چاوەڕوان دەکرا لێیان. چەپکە گوڵێک لێرە، مورمورێک لەوێ، تەنانەت ناوبەناو گاڵتەجاڕییەکە وای لێکرد هەموویان لە ئاست چاوەڕوانییەکانی ئەودا بژین.
  
  لەناو کۆشکە تایبەتەکاندا وا خۆی نیشان دەدا کە سەرنجی ڕاکەرە سپییەکان نەدات کە لەسەر مێزی شووشەیی تا ئەژنۆی بەرز کەوتبوون، کارگێڕەکان بە پەڕۆ لە کونەکانی لووتیاندا کز بوون. مۆدێل و خانمە ئەکتەرە گەنجە بەناوبانگەکان جل و بەرگی وەک بووکەڵەی ساوایان لەبەر کردووە کە لە ساتن و ئاوریشم و دانتێل دروستکراون. گۆشتی پەمەیی، نالە و بۆنی سەرسوڕهێنەری شەهوەت. پانێڵی پلازمای پەنجا ئینج کە MTV و پۆرن هاردکۆر پیشان دەدات.
  
  شاتۆ پڕ بوو لە مۆسیقای زیندوو، لەگەڵ سلاش و فێرگی گۆرانی 'جوان مەترسیدار'یان پێشکەش کرد لەسەر شانۆیەک دوور لە شوێنە خراپەکان - مۆسیقای ڕۆکی گەشبینی هەناسەی ژیانی زیاتری دەدا بۆ ئاهەنگەکەی فرێی کە پێشتر دینامیکی بوو.
  
  دیزاینەری جلوبەرگەکە، بەبێ ئەوەی کەس ئاگاداری بکاتەوە، ڕۆیشت و بە پلیکانەی سەرەکیدا بەرەو باڵێکی بێدەنگی قەڵاکە ڕۆیشت. گەشتێکی دیکە و پاسەوانەکانی دەرگایەکی پارێزراویان لە پشتیەوە داخستبوو، کە تەنیا لە ڕێگەی تێکەڵەیەکی کلیل و ناسینەوەی دەنگەوە دەتوانرا دەستی پێ بگات. چووە ژوورێکەوە کە پڕ بوو لە ئامێری پەیوەندیکردن و ڕیزێک شاشەی تەلەفزیۆنی ڕوونی بەرز.
  
  یەکێک لە هەوادارە متمانەپێکراوەکانی وتی: ڕاست لە کاتی خۆیدا کاکە. ئەلیسیا مایڵز بە تەلەفۆنی مانگی دەستکرد قسە دەکات".
  
  - نایاب، هادسۆن. ئایا کۆدکراوە؟"
  
  - بێگومان کاکە.
  
  فرێی ئامێرە پێشنیار کراوەکەی قبوڵ کرد، لێوەکانی چەقاند کە ناچار بوو دەمی ئەوەندە نزیک بکاتەوە لەو شوێنەی کە پێشتر لایکیەکەی لیکی دەڕشاند.
  
  - مایڵز، ئەمە باشترە بە تام بێت. ماڵێکی پڕ لە میوانم هەیە کە دەبێت ئاگاداری بم". درۆی ئاسانکاری بۆ ئەو وەک داهێنانێک نەدەهاتە بەرچاو. تەنها ئەوە بوو کە ئەم کەسانە پێویستیان بە بیستنی نەبوو.
  
  تۆنی ئینگلیزی کە بە باشی دانرابوو، دەنگێکی ئیرۆنی بوو: "بۆنوسێکی شایستە، دەڵێم." "ناونیشانی وێب و وشەی نهێنیم هەیە بۆ گەڕان بەدوای پارنێڤیکدا."
  
  - هەموو ئەمانە بەشێکن لە گرێبەستەکە، مایڵز. وە پێشتر دەزانیت کە تەنها یەک ڕێگە هەیە بۆ بەدەستهێنانی بۆنوسەکە".
  
  - ئایا میلۆ لە دەوروبەرە؟ ئێستا تۆنەکە گۆڕاوە. قوڕگ بڕین. ناشرینتر...
  
  "تەنها من و باشترین هەوادارم."
  
  "ممم... ئەگەر دەتەوێت بانگهێشتی ئەویش بکە" دەنگی گۆڕا. - بەڵام بەداخەوە دەبێت خێرا بم. چوونە ژوورەوە بۆ www.locatethepro.co.uk و وشەی نهێنی بە پیتی بچووک داخڵ بکە: bonusmyles007,"lol. - پێم وابوو ڕەنگە تۆ قەدری بزانیت فرێی. پێویستە فۆرماتێکی ستانداردی شوێنپێهەڵگر دەربکەوێت. پارنێڤیک وەک چوارەم بەرنامە بۆ داڕێژراوە. پێویستە بتوانیت لە هەر شوێنێک شوێنپێی بگریت".
  
  ئابێل فرێی بە بێدەنگی سڵاوی لێکرد. ئەلیسیا مایڵز باشترین ئۆپەراتۆر بوو کە تا ئێستا بەکاری هێنابێت. - بەس باشە مایڵز. کاتێک چاوەکانت لە ژێر کۆنتڕۆڵدا بوون، لە پەنجەرەکە دەردەچیت. پاشان وەرەوە بۆ لای ئێمە و پارچەی کەنەدیەکان بهێنە. پاشان... قسە دەکەین."
  
  هێڵەکە بە مردوویی ڕۆیشت. فرێی مۆبایلەکەی دانا، بۆ ئێستا دڵخۆشە. گوتی: باشە هادسۆن. - ئۆتۆمبێلەکە دابمەزرێنە. دەستبەجێ هەمووان بنێرن بۆ ئۆستەرگۆتلاند". دوا پارچە لە دەستی ئەودا بوو، هەروەها هەموو پارچەکانی تر ئەگەر یارییەکانی کۆتایی بە دروستی ئەنجام بدەن. "میلۆ دەزانێت چی بکات."
  
  لێکۆڵینەوەی لە ڕیزێک لە مۆنیتەری تەلەفزیۆن کردووە.
  
  "کامیان دیل ٦ - کارین بلەیک؟"
  
  هادسۆن پێش ئەوەی دەستی بۆ دەست لێبدات، سمێڵی بێ ڕەوشتی خۆی خڕاند. فرێی کز بوو بۆ پێشەوە بۆ ئەوەی لێکۆڵینەوە لەو کچە شۆخ و شەنگە بکات کە لە ناوەڕاستی جێگاکەیدا دانیشتبوو، قاچەکانی تا چەناگەی ڕاکێشابوو،
  
  یان وردتر بڵێین دانیشتن لەسەر ئەو جێگایە کە هی فرێی بوو. وە خواردنی خواردنی فرێی لەو کوخە قوفڵ و پاسەوانەدا کە فرێی فەرمانی پێکردبوو. بەکارهێنانی کارەبا کە فرێی پارەی داوە.
  
  لەسەر پاژنەی پێ زنجیرێک هەیە کە دیزاینی کردووە.
  
  ئێستا ئەو ژنە هی ئەو بوو.
  
  - یەکسەر ڤیدیۆکە بنێرە بۆ ژوورەکەم لەسەر شاشەی گەورە. پاشان بە چێشتلێنەرەکە بڵێ لەوێ ژەمی ئێوارە پێشکەش بکات. دە خولەک دوای ئەمە، پێویستم بە پسپۆڕی هونەرە جەنگییەکانمە". هێواش وەستا و بیری دەکردەوە.
  
  - کێن؟
  
  - بەڵێ، هەمان یەکە. من دەمەوێت بچێتە ئەوێ و پێڵاوەکانی ببات. بۆ ئێستا هیچی تر. من دەمەوێت ئەشکەنجەی دەروونی بە تام درێژ بێت تا ئەم ئەشکەنجەیە ورد دەبێتەوە. ڕۆژێک چاوەڕێ دەکەم و دواتر شتێکی گرنگتری بۆ دەبەم."
  
  "وە زیندانی ٧؟"
  
  - خودای بەڕێز هادسۆن، مامەڵەی باشی لەگەڵ بکە، وەک چۆن مامەڵە لەگەڵ خۆت دەکەیت. باشترینی هەموو شتێک. کاتی ئەو بۆ سەرسامکردنی ئێمە نزیک دەبێتەوە..."
  
  
  سی و یهك
  
  
  
  ئاسمانی سەر سوید
  
  
  فڕۆکەکە مەیل بوو. کێنێدی مۆر بە دەستپێکردنێک لە خەو هەڵسا، ئارام بووەوە کە بەهۆی گێژاوەکەوە لە خەو هەڵسا، ڕۆژە نوێیەکە دارک چەسەرەکەی خۆی دوورخستەوە.
  
  کالێب لە خەونەکانیدا هەروەک چۆن لە جیهانی ڕاستەقینەدا بوونی هەبوو، بەڵام لە شەودا چەندین جار بە پاڵنانی جاڵجاڵۆکەی زیندوو بە قوڕگیدا دەیکوژێت تاوەکو خنکا و ناچار بوو بجوێت و قووت بدات، تاکە خیانەتەکەی بەهۆی ترسناکیی چاوەکانیەوە ئازاری دەدا ، بەردەوام تا دوا پریشک کوژایەوە.
  
  لەناکاو بەئاگا هاتەوە و لە ژێر سکی دۆزەخەوە دڕاوە، بە چاوی کێویەوە سەیری دەوروبەری کابینەکەی کرد. بێدەنگ بوو؛ هاوڵاتیانی مەدەنی و سەربازەکان خەوتبوون یان بە هێمنی قسەیان دەکرد. تەنانەت بێن بلەیک بە لاپتۆپەکەیەوە خەوی لێکەوت، هێڵەکانی نیگەرانی بەهۆی خەوەوە نەرم نەکرابوونەوە و بە شێوەیەکی کارەساتبار لە شوێنی خۆیان دەرچوون لەسەر ڕووخساری کوڕانە.
  
  پاشان درەیکی بینی و ئەویش چاوی لێ بوو. ئێستا هێڵەکانی نیگەرانییەکەی بە سادەیی دەموچاوی کە پێشتر سەرنجڕاکێش بوو، بەرزتر دەکردەوە. ڕاستگۆیی و خۆنەویستییەکەی دیار بوو، مەحاڵ بوو بشاردرێتەوە، بەڵام ئەو ئازارەی لە پشت ئارامیەکەیەوە شاراوەتەوە، وای لێکردبوو حەز بکات دڵنەوایی بدات... بە درێژایی شەو.
  
  لە دڵی خۆیدا زەردەخەنەی کرد. ئاماژەی زیاتری بەردی دایناسۆرەکان. کاتەکەی درەیک زۆر خۆش بوو. ساتێک تێپەڕی تا تێبگات کە ڕەنگە زەردەخەنە ناوەکییەکەی گەیشتبێتە چاوەکانی، چونکە ئەویش زەردەخەنەی بۆ کردەوە.
  
  و پاشان، بۆ یەکەمجار لە هەموو ئەو ساڵانەی کە هاتۆتە ناو ئەکادیمیاکە، پەشیمان بووەوە لەوەی کە بانگەوازەکەی پێویستی بەوەیە کەسایەتی خۆی بێڕەگەز بکات. خۆزگە دەخواست بزانێت چۆن قژی بەو شێوەیە ستایل بکات. خۆزگە کەمێک زیاتر سێلما بلێر و کەمێک کەمتر ساندرا بولۆک بووایە.
  
  دوای ئەوەی هەموو ئەوانەم وت، تەواو دیار بوو کە درەیک حەزی لێیە.
  
  زەردەخەنەی بۆ کردەوە، بەڵام لەو ساتەدا فڕۆکەکە جارێکی تر مەیل بووەوە و هەمووان لە خەو هەڵسان. فڕۆکەوانەکە ڕایگەیاند کە ئەوان بە کاتژمێرێک لە شوێنی مەبەستەوە دوورن. بێن لە خەو هەڵسا و وەک زۆمبییەک ڕۆیشت بۆ ئەوەی هەندێک قاوەی کۆنای بەجێماو وەربگرێت. تۆرستن داڵ هەستا و سەیری دەوروبەری کرد.
  
  بە نیوە زەردەخەنەوە وتی: "کاتی ئەوە هاتووە ڕاداری دزەپێکەری زەوی دابگیرسێنین".
  
  ئەوان نێردرابوون بۆ ئەوەی بەسەر ئاسمانی ئۆستەرگۆتلانددا بفڕن، ئەو ناوچانەیان کردە ئامانج کە پرۆفیسۆر پارنێڤیک و بێن پێیانوابوو گوندەکەی هایدی لێیە. پرۆفیسۆرە هەژارەکە بە ڕوونی ئازاری نوکی بڕاوەکەی پەنجەی هەبوو و بە قووڵی تووشی شۆک بوو کە ئەشکەنجەدەرەکەی چەندە بێ دڵ بووە، بەڵام وەک بزەی دڵخۆش بوو، وەک چۆن باسی ئەو نەخشەیەی بۆ دەکردن کە لەسەر قەڵغانی ئۆدین هەڵکەندراوە.
  
  ڕێگای ڕاگنارۆک.
  
  گریمانە دەکرێت.
  
  تا ئێستا کەس نەیتوانیوە وەریبگێڕێت. ئایا ئەمە جارێکی دیکە ئاڕاستەیەکی هەڵەی دیکە بوو لەلایەن ئەلیسیا مایڵز و تیمە سەرلێشێواوەکەیەوە؟
  
  جارێک فڕۆکەکە بە دەوری زبرەکەی داڵدا شکا، ئاماژەی بەو وێنەیە کرد کە لە تەلەفزیۆنی فڕۆکەکەدا دەرکەوت. ڕاداری چوونە ناو زەویەوە پەلسی کورتی شەپۆلی ڕادیۆیی دەناردە ناو زەوی. کاتێک بەر شتێکی نێژراو، سنوورێک، یان بۆشایییەک دەدا، وێنەیەکی لە سیگناڵی گەڕانەوەیدا ڕەنگ دەدایەوە. سەرەتا دەستنیشانکردنیان ئەستەمە، بەڵام بە ئەزموون ئاسانتر دەبێت.
  
  کێنێدی سەری لە داهل لەقاند. "ئایا سوپای سوید هەموو شتێکی هەیە؟"
  
  داڵ بە جددی پێی گوت: "ئەم جۆرە شتانە پێویستە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێمە وەشانی تێکەڵاوی ئەم ئامێرەمان هەیە کە مین و بۆری شاراوە دەستنیشان دەکات. تەکنەلۆژیای زۆر بەرزە".
  
  بەیانی بەسەر ئاسۆدا شکا و پاشان بەهۆی هەوری خۆڵەمێشی چەقەڵەوە دوورخرایەوە کاتێک پارنێڤیک هاوارێکی دەرکرد. "لێرە! ئەم وێنەیە لە شارۆچکەیەکی کۆن و کۆنی ڤایکینگەکان دەچێت. ئایا ڕیمەکەی دەرەوەی گوڵاو دەبینیت - ئەمانە دیوارە پارێزەرەکانن - و شتە چوارگۆشەکانی ناوەوە؟ ئەمانە شوێنی نیشتەجێبوونی بچووکن".
  
  "کەواتە، با گەورەترین خانوو دیاری بکەین..." بێن بە پەلە دەستی پێکرد.
  
  پارنێڤیک وتی: نەخێر. "ئەمە دەبێت خانوویەکی درێژی کۆمەڵایەتی بێت - شوێنی کۆبوونەوە یان ئاهەنگێک. هایدی، ئەگەر بەڕاستی لێرە بووایە، دووەم گەورەترین خانووی دەبوو".
  
  لەگەڵ دابەزینی فڕۆکەکەدا، وێنەی ڕوونتر دەرکەوت. زۆری نەخایاند شوێنی نیشتەجێبوونەکە بە ڕوونی چەند پێیەک لە ژێر زەویدا نیشانە کرا و دووەم گەورەترین خانوویش زۆری نەخایاند دیار بوو.
  
  داهل ئاماژەی بە ڕەنگێکی قووڵتر کرد، کە هێندە بێهێز بوو کە ڕەنگە هەستی پێنەکرێت مەگەر کەسێک بەدوایدا نەگەڕا. - ئەمە بەو مانایەیە کە بۆشایییەک هەیە، و ڕاستەوخۆ لە ژێر ماڵی هایدیدا هەڵکەوتووە. بە سوڕانەوە وتی: نەفرەت. "ماڵەکەی ڕاست لە سەرووی بیری میمیرەوە دروست کرد!"
  
  
  سی و دوو
  
  
  
  ئۆستەرگۆتلاند، سوید
  
  
  کاتێک لەسەر زەوی بوون و چەند میلێک بەناو چۆڵەوانییە تەڕەکاندا ڕۆیشتن، داهل فەرمانی دا کە بوەستن. درەیک بە دەوری خۆیدا سەیری ئەو شتەی کرد کە تەنها دەیتوانی بەم شێوەیە وەسفی بکات، لە ڕۆحی نوێی داینۆ-ڕۆکدا کە ئەو و کێنێدی هاوبەشیان دەکرد، تیمێکی جیاواز. سویدییەکان و SGG لەلایەن تۆرستن داڵ و سێ لە پیاوەکەیەوە نوێنەرایەتی دەکران، SAS لەلایەن وێڵز و دە سەربازەوە. یەکێکیان لە هاوایی بەجێماوە و بریندار بووە. تیمی دێڵتا بۆ شەش کەس کەمکرایەوە؛ پاشان بێن و پارنێڤیک و کێنێدی و خۆی هەبوون. هایدن لەگەڵ فڕۆکەکەدا مایەوە.
  
  لە نێویاندا یەک کەس نەبوو کە بە سەختی ئەرکەکەیان تووشی کێشە نەبووبێت. ئەوەی کە فڕۆکەکە چاوەڕێی دەکرد، بە تەواوی سووتەمەنی و چەکدار بوو، لەگەڵ فیگەرەکان لەناو فڕۆکەکەدا، ئامادەبوو بیانباتە هەر شوێنێکی جیهان، تەنها زیاتر جەختی لەسەر جددیەتی دۆخەکە کردەوە.
  
  داهل وتی: "ئەگەر یارمەتیدەر بێت" کاتێک هەمووان بە چاوەڕوانییەوە سەیرییان دەکرد، "نابینم ئەمجارە چۆن دەتوانن ئێمە بدۆزنەوە". "دەستپێ بکە بە بەکارهێنانی تەقەمەنی سووک بۆ پاککردنەوەی چەند پێیەک بۆ خوارەوە، پاشان کاتی ئەوە هاتووە ڕەیک بکەیت."
  
  پارنێڤیک دەستەکانی چرچاند و وتی: ئاگاداربە. "ئێمە داڕمانمان ناوێت."
  
  داڵ بە دڵخۆشیەوە وتی: "نیگەران مەبە. "لە نێوان هێزە جیاوازەکانی ئێرەدا، پێموایە تیمێکی بەئەزموونمان هەیە، پرۆفیسۆر."
  
  پێکەنینێکی خراپەکارانە هاتە ئاراوە. درەیک ڕووپێوی دەوروبەرەکەیان کرد. دەورەیەکی فراوانیان دانا، پیاوەکانیان لەسەر لوتکەی چەند گردێک بەجێهێشت کە دەوری ئەو شوێنەیان دابوو کە ڕاداری زەمینی ئاماژەی بەوە دەکرد کە جارێک پاسەوانێکی کۆن وەستابوو. ئەگەر تەنها بەس باش بووایە بۆ ڤایکینگەکان و هەموو...
  
  دەشتەکان چیمەنتۆیی و ئارام بوون، هەوای سووک بەزەحمەت ئەو درەختانەی دەجووڵاند کە بەرەو ڕۆژهەڵاتی شوێنی خۆیان گەشەیان دەکرد. دەستی کرد بە بارانبارینی سووک و پاشان وەستا پێش ئەوەی هەوڵی دووبارە بداتەوە.
  
  مۆبایلەکەی بێن زەنگی لێدا. چاوەکانی نیگایەکی جنۆکەیییان گرتەبەر. "باوک? تەنها سەرقاڵی. لە پشتەوەی کەشتییەکە تەلەفۆنت بۆ دەکەمەوە. " ئامێرەکەی داخست و سەیری درەیکی کرد. بە گەمژەییەوە گوتی: "کاتم نییە". "ئەوان پێشتر دەزانن شتێک ڕوودەدات، تەنها نازانن چییە."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و بەبێ ئەوەی لەرزۆک بێت سەیری یەکەم تەقینەوەی کرد. چیمەن و چەم و خۆڵ بە هەوادا فڕی. ئەمەش یەکسەر لێدانێکی دیکەی کەمێک قووڵتر بەدوای خۆیدا هێنا و هەورێکی دووەم لە زەویەوە بەرزبووەوە.
  
  چەند پیاوێک بە ڕەشەبا هاتنە پێشەوە، شۆفڵیان بەدەستەوە بوو لەکاتێکدا چەکیان بەدەستەوە بوو. دیمەنێکی سوریال.
  
  پارنێڤیک بە گەمژەییەوە گوتی: "ئاگاداربە. "ئێمە نامانەوێت کەس پێیەکانی تەڕ بکات." پێکەنی وەک ئەوەی گەورەترین گاڵتەجاڕی مێژوو بێت.
  
  وێنەیەکی ڕوونتری تێڕوانینێکی گشتی کونێکی لە ژێر خانووە درێژەکەی هایدیدا نیشان دەدا کە بەرەو ئەشکەوتێکی فراوان دەڕۆیشت. بەڕوونی زیاتر لە بیرێک لەوێ کەوتبوو و تیمەکە لە لایەنی وریایی هەڵەیان کرد. کاتژمێرێکی دیکەی هەڵکۆڵینی ورد و چەند وەستانێکی خایاند لە کاتێکدا پارنێڤیک قیژەی دەکرد و لێکۆڵینەوەی لە شوێنەوارە هەڵکەندراوەکان دەکرد پێش ئەوەی لە هەوای تەنکدا ون ببن.
  
  درەیک ئەم کاتەی بەکارهێنا بۆ ڕێکخستنی بیرکردنەوەکانی. تا ئەمڕۆ هەستی دەکرد کە بەبێ هیچ سوکانێک لە ڕۆلەر کواستەردا بووە. تەنانەت دوای ئەم هەموو ساڵەش، هێشتا زیاتر خووی بە جێبەجێکردنی فەرمانەکانەوە گرتبوو نەک جێبەجێکردنی پلانی کارکردن، بۆیە پێویستی بە کاتێکی زیاتر بوو بۆ بیرکردنەوە لە چاو، بڵێین، بن بلەیک. دوو شتی بە دڵنیاییەوە دەزانی - هەمیشە لە دواوە بوون، دوژمنەکانیان ناچاریان دەکرد کاردانەوەیان هەبێت بەرامبەر بە دۆخەکان نەک دروستکردنیان؛ بێ گومان ئەمە دەرئەنجامی ئەو ڕاستییەیە کە لە پشت ڕکابەرەکانیانەوە چوونەتە ناو ئەم پێشبڕکێیەوە.
  
  ئێستا کاتی ئەوە هاتووە دەست بکەین بە بردنەوەی ئەم پێشبڕکێیە. جگە لەوەش پێدەچوو ئەوان تاکە فراکسیۆن بن کە تایبەت بوون بە ڕزگارکردنی جیهان نەک مەترسی لەسەری.
  
  کەواتە باوەڕت بە چیرۆکی جنۆکە هەیە؟دەنگێکی کۆن لە مێشکیدا چرپاند.
  
  نەخێر، ئەویش بە هەمان شێوەی ئەو کاتە وەڵامی دایەوە. بەڵام من باوەڕم بە چیرۆکی ترسناک هەیە...
  
  لە دوایین ئەرکی خۆیدا وەک ئەندامی SRTی نهێنی کە یەکەیەکی تایبەتی SAS بوو، خۆی و سێ ئەندامی دیکەی تیمەکەی، لەنێویاندا ئەلیسیا مایڵز، تووشی گوندێکی دوورەدەست لە باکووری عێراق بوون و دانیشتووانەکەی ئەشکەنجە دەدرێن و دەکوژرێن. بە گریمانەکردنی ئەوەی کە ئاشکرایە، ئەوەی لێکۆڵینەوەیان لەسەر دەکرد... دۆزینەوەی سەربازە بەریتانی و فەرەنسییەکان بوو کە هێشتا لە جەنجاڵی لێکۆڵینەوەکانیاندان.
  
  ئەوەی بەدوایدا هات، باقی ڕۆژەکانی مات درەیکی لەسەر زەوی تاریک کرد. بەهۆی توڕەییەوە کوێر بوو، ئەو و دوو ئەندامەکەی تری تیمەکە ئەشکەنجەیان ڕاگرت.
  
  ڕووداوێکی تری 'ئاگری دۆستانە' لە نێوان زۆر کەسدا.
  
  ئەلیسیا مایڵز وەستابوو و سەیری دەکرد، بەم شێوەیە یان بەو شێوەیە بە هیچ شتێکی چەقبەستوو بێگەرد بوو. نەیتوانی ئەو ئەشکەنجەیە بوەستێنێت و نەیتوانی مردنی ئەشکەنجەدەرەکان بوەستێنێت. بەڵام ئەو ژنە فەرمانی فەرماندەکەی جێبەجێ کرد.
  
  مات درەیک.
  
  دوای ئەمەش ژیانی سەربازەکە بۆی کۆتایی هات، هەموو ئەو پەیوەندییە سۆزداریانەی کە پشتگیریان دەکرد پارچە پارچە بوون. بەڵام جێهێشتنی خزمەتەکە بەو مانایە نەبوو کە یادەوەرییەکان کاڵ ببنەوە. ژنەکەی شەو لە دوای شەو لە خەو هەڵدەستێت و دواتر لە جێگا ئارەقە تەڕەکەی خۆی دەخلیسکاند و لە خوارەوە دەگریا کاتێک ڕەتیدەکردەوە دان بەخۆیدا بنێت.
  
  ئێستا سەرنجی دا کە کێنێدی بەرامبەری وەستاوە و وەک ئەوەی لە فڕۆکەیەکدا بێت زەردەخەنەی دەکرد. قژی شل هەڵواسرابوو و دەموچاوی بە زەردەخەنەکەی زیندوو و خراپەکار بوو. چاوە ناوەندەکان و جەستەی ڤیکتۆریا سیکرت لەگەڵ دیکۆری مامۆستای قوتابخانە و خۆگرتنی بازرگانی تێکەڵاو بوون. تەواو تێکەڵە.
  
  بە پێکەنینەوە وەڵامی دایەوە. تۆرستن داڵ هاوار دەکات: "بڕۆ قووڵ بۆ خوێندنەوە! پێویستمان بە ڕێبەرێکە بۆ نەوەکان".
  
  کاتێک بێن لێی پرسی دیسێندەر چییە، تەنها پێکەنی. - ڕاستەوخۆ لە ئەفسانەی هۆلیوود دەرچووە هاوڕێکەم. لەبیرتە چۆن دزێک لە بینایەکەوە بازێکی دا و پێش ئەوەی کەوتنەکەی بوەستێت بازدانەکەی بە ملیمەتر ڕێکخرا؟ باشە، بلو دایمۆند لاندەر ئەو ئامێرەیە کە بەکاری دەهێنن".
  
  "باش".
  
  درەیک سەرنجی فەرماندە کۆنەکەی دا کە هێواش هێواش بەدەوریدا دەسوڕایەوە و ئەو فلاسکە قاوەیەی کە پێشکەشی کردبوو برد. ئەم چاتە ماوەیەکە لە دروستکردندایە. درەیک ویستی کۆتایی پێبهێنێت.
  
  "مای؟" پرسی و بە توندی لێوەکانی بۆ سەر زەوی دابەزاند تا کەس لە پرسیارەکەی تێنەگات.
  
  "هەمم؟" - پرسیم.
  
  "تەنها پێم بڵێ".
  
  "چاکە بەخشندە، هاوڕێ، دوای ئەو کەمی زانیارییە ئاشکرایەی کە پێشکەشی دەکەیت سەبارەت بە خولیای کۆنەکەت، بەزەحمەت دەتوانم حساب بۆ بەخشینی شتە بێبەرامبەرەکان بکەم ئێستا، ئایا دەتوانم؟"
  
  درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت و زەردەخەنەیەک سەرکوت نەکات. - تۆ پیرە پیاوێکی پیسی، ئەوە دەزانیت؟
  
  یاریزانەکە دەڵێت: ئەمەیە کە من لە لوتکەی یارییەکەمدا دەهێڵێتەوە. ئێستا چیرۆکێکم بۆ باس بکە لە یەکێک لە ئەرکە نهێنییەکانی- هەر یەکێک لەوانە."
  
  درەیک وتی: باشە... لەوانەیە لێرەدا چانسی تۆ بفڕم و شتێکی ڕامکراوت پێ بدەم. "یان دەتوانیت چاوەڕێ بکەیت تا ئەمانە هەمووی تەواو دەبن و من زێڕەکەت پێ دەدەم...تۆ تاکە کەس دەزانیت."
  
  "تۆکیۆ کۆسکۆن؟"
  
  "تۆکیۆ کۆس-کۆن. کاتێک مای لە گەورەترین کۆنفرانسی کۆسپلەی ژاپۆن بە نهێنی ڕۆیشت بۆ ئەوەی دزە بکاتە ناو سێ کەسی فۆچو کە لەو کاتەدا پیشەسازی پۆرنیان بەڕێوەدەبرد و دەستگیری بکات".
  
  وێڵز وا دەرکەوت کە خەریکە تووشی ئیفلیجی دەبێت. - عیسا، درەیک. تۆ بێمێشکی. باشە ئەوا، بەڵام متمانەم پێ بکە، ئێستا قەرزاری منیت" هەناسەیەکی هەڵمژی. "ژاپۆنییەکان تەنها لە هۆنگ کۆنگ ڕایانکێشایە دەرەوە، ڕاست لە ژێر ناسنامەیەکی ساختەدا، بەبێ ئاگادارکردنەوە، بە تەواوی ئەو بەرگەیان لەناوبرد کە دوو ساڵە دروستی دەکرد."
  
  درەیک نیگایەکی دەم کراوە و بێباوەڕی پێدا. "هەرگیز".
  
  - قسەکانی منیش.
  
  "بۆچی?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەروەها پرسیاری داهاتووشم. بەڵام، درەیک، ئایا ئەوە دیار نییە؟"
  
  درەیک بیری لەوە کردەوە. - تەنها ئەوەندە کە ئەو باشترینە کە ئەوان هەیانە. باشترین شت کە تا ئێستا هەیانبووە. وە دەبێ بێ ئومێد بن لێی".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئێستا نزیکەی پانزە کاتژمێرە پەیوەندییەکانی وەزارەتی داد و سەرۆکوەزیرانیان وەردەگرین، هەروەک یانکیز. ئەوان دان بە هەموو شتێکدا دەنێن بۆ ئێمە - ئەوان ناردیان بۆ ئەوەی لا ڤێراین بدۆزێتەوە چونکە ئەوە تاکە پەیوەندییە کە دۆزیویانەتەوە بەم گێژاوەی کە پێشتر پەرەی سەندووە و بووەتە گەورەترین ڕووداو کە لە ئێستادا لەسەر هەسارەکە ڕوودەدات. تەنها پرسی چەند کاتژمێرێکە ناچار دەبین دانیان پێدا بنێین".
  
  درەیک چاوەکانی بڕیقاندەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا هیچ هۆکارێک هەیە بۆ ئەوەی لە ئێستادا دانپێدانان نەکەیت؟ مانگی ئایار دەستخستنی خەیاڵی دەبێت".
  
  "من هاوڕام هاوڕێ، بەڵام حکومەتەکان حکومەتن و جیهان لە مەترسیدا بێت یان نا، حەز دەکەن یارییە بچووکەکانیان بکەن، نەخێر؟"
  
  درەیک ئاماژەی بە کونێک لە زەویدا کرد. - پێدەچێت ئامادەبن.
  
  
  * * *
  
  
  ڕێژەی دابەزینی درەیک بە ١٢٦ پێ دانرابوو. ئامێرێک بە ناوی دەمی ئازادکردنی خێرا لە دەستیدا دانرا و جانتایەکی پشتەوەی پێدرا. کڵاوی ئاگرکوژێنەوەیەکی ڕاکێشا کە چرایەکی دەستی بە سەریەوە بەستبوو و بە جانتای پشتەوەیدا گەڕا. چرایەکی گەورەی دەستی، تانکی ئۆکسجین، چەک، خواردن، ئاو، ڕادیۆ، پێداویستی فریاگوزاری سەرەتایی - هەموو ئەو شتانەی کە پێویستیانە بۆ ئەشکەوتکردن. دەستکێشێکی قورس و قورسی لەبەر کرد و بەرەو لێواری چاڵەکە ڕۆیشت.
  
  "جیرۆنیمۆ؟" داوای لە کێنێدی کرد کە لەگەڵ بێن و پرۆفیسۆر لە قاتی سەرەوە مابووەوە، یارمەتی چاودێریکردنی دەوری خۆیان بدات.
  
  دایکی گوتی: یان پاژنەی پێیەکانت بگرە، کونی خۆت دەربهێنە و هیوا بخوازە.
  
  درەیک بە خراپە پێکەنی و پێیدا و وتی: "دواتر دەگەڕێینەوە سەر ئەم بابەتە" و بازێکی دا بۆ ناو تاریکییەکە.
  
  یەکسەر هەستی بە تریگەری ئازادکردنی ئەڵماسی سوور کرد. خێرایی کەوتنی لەگەڵ کەوتنیدا کەم بووەوە و تایە بچووکەکەی لە چرکەیەکدا سەد جار تیک دەدا. دیوارەکانی بیرەکە - خۆشبەختانە ئێستا وشک بووەتەوە - بە چرپەی کالیدۆسکۆپی، وەک لە فیلمێکی کۆنی ڕەش و سپیدا، تێپەڕین. لە کۆتاییدا دابەزینەکە خاو بووەوە بۆ خەزان و درەیک هەستی کرد پێڵاوەکانی بە نەرمی لە بەردی ڕەقەکە هەڵدەپەڕن. دەم و چاوەکەی گرت و هەستی کرد کە تریگەرەکە لە پشتێنەکەی سەلامەتییەوە دەرچوو. درەیک پێداچوونەوەی بە پرۆسەی گۆڕینی بۆ ئاسندانت کرد پێش ئەوەی بەرەو ئەو شوێنە بڕوات کە دال و نیو دەیان پیاو لەوێ وەستابوون و چاوەڕێیان دەکرد.
  
  زەوییەکە بە شێوەیەکی ترسناک چرچ بوو، بەڵام هۆکارەکەی گەڕاندەوە بۆ پاشماوەی مۆمیاکراو.
  
  داڵ دەڵێت: "ئەم ئەشکەوتە بە شێوەیەکی سەیر بچووکە بە بەراورد بەو شتانەی کە لە ڕاداری زەویدا بینیمان". ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەکرا بە هەڵە حیساب بکات. بڵاو بکەرەوە و بەدوای... تونێلێکدا بگەڕێ... یان شتێکی لەو جۆرە."
  
  سویدییەکە شانی هەڵکێشا، بەهۆی نەزانی خۆیەوە سەرقاڵ بوو. درەیک حەزی لێی بوو. هێواش هێواش بە دەوری ئەشکەوتەکەدا دەڕۆیشت و دیوارە نایەکسانەکانی دەکۆڵیەوە و دەلەرزی، سەرەڕای ئەو پۆشاکە ئەستوورەی کە پێی درابوو. هەزاران تۆن بەرد و زەوی فشاریان خستە سەری و لێرەدا بوو، هەوڵی دەدا قووڵتر بچێتە ناوەوە. بۆ ئەو وەک ژیانی سەربازێک دەنگی دەدا.
  
  داڵ لە ڕێگەی ڤیدیۆفۆنی دوولایەنە لەگەڵ پارنێڤیک پەیوەندی دەکرد. پرۆفیسۆرەکە ئەوەندە 'پێشنیار'ی هاوار کرد کە داهل دوای دوو خولەک دەنگەکەی کوژاندەوە. سەربازەکان بە دەوری ئەشکەوتەکەدا ڕۆیشتن تا یەکێک لە کوڕەکانی دێڵتا هاوارێکی کرد: "من لێرە نەخشێنم هەیە. هەرچەندە شتێکی بچووکە."
  
  داهل ڤیدیۆفۆنەکەی کوژاندەوە. دەنگی پارنێڤیک بە بەرز و ڕوون دەنگی دەدا، پاشان وەستا کاتێک داهل مۆبایلەکەی هێنایە سەر دیوارەکە.
  
  - ئەمە دەبینیت؟
  
  - جا! دێت ئار سوتانی! سوتانی سوتانی!" پارنێڤیک بەهۆی وروژاندنەوە ئینگلیزیەکەی لەدەستدا. - واکنۆت... ممم... گرێیەک لە جەنگاوەرانی کوژراو. ئەمە هێمای ئۆدین، سێگۆشەی سێگۆشە، یان سێگۆشەی بۆرۆمییە، کە پەیوەندی بە بیرۆکەی مردنی شکۆمەندەوە هەیە لە شەڕدا".
  
  درەیک سەری لەقاند. "ڤایکینگەکانی خوێناوی."
  
  "ئەم هێمایە زۆرجار لەسەر 'بەردی وێنەیی' دەبینرێت کە مردنی جەنگاوەرە قارەمانەکان نیشان دەدات کە بە بەلەم یان بە ئەسپ گەشت دەکەن بۆ ڤالهالا - کۆشکی ئۆدین. ئەمەش زیاتر ئەو بیرۆکەیە بەهێز دەکات کە ئێمە ڤالهالایەکی ئاساییمان دۆزیوەتەوە."
  
  پیاوە ڕاستگۆکەی ساس وتی: ببورە کە نمایشەکەت تێکدا، هاوڕێ، بەڵام ئەم دیوارە بەقەد خەسووم ئەستوورە.
  
  هەموویان هەنگاوێکیان بردە دواوە و گڵۆپی کڵاوەکانیان بەسەر ڕووی دەست لێنەدراوەکەدا لێدا.
  
  واتە: دەبێ دیوارێکی ساختە بێت. کابرا خەریک بوو لە وروژانەوە هاوار بکات. "ئەوە پێویستە ببێت!"
  
  درەیک گوێی لە دەنگی گەنجی بێن بوو: "چاوەڕوان بن. ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەروەها دەڵێت کە ڤالکنۆت بە گرێی مردنیش ناودەبرێت، کە هێمای شوێنکەوتوانی ئۆدینە کە ئارەزووی مردنی توندوتیژیان هەبووە. بەڕاستی باوەڕم وایە ئەمە دەتوانێت هۆشدارییەک بێت".
  
  "قسەی بێمانا". ئاهەکەی درەیک دڵسۆز بوو.
  
  دەنگی کێنێدی هات: "ئەوە بیرکردنەوەیەک هەیە، کوڕان". ئاماژەی بەوەشکردووە، "چۆنە پشکنینی وردتر بۆ هەموو دیوارەکان بکرێت. ئەگەر واکنۆتی زیاترت دەست بکەوێت، بەڵام دواتر دیوارێکی سپی بدۆزیتەوە، من ئەم دیوارە هەڵدەبژێرم".
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "ئاسانە بۆ تۆ بڵێیت. "بوون لەوێ سەرەوە و هەموو شتێک."
  
  دابەش بوون و دیوارە بەردینەکانیان ئینج بە ئینج شانەی دەکرد. تۆز و خۆڵ و تۆز و خۆڵ و خۆڵ و سەدەی سەدەیییان لێ ڕشت و تۆڕی جاڵجاڵۆکەیان فڵچە کرد و قاڵبیان دوور خستەوە. لە کۆتاییدا سێ ڤالکنۆتی دیکەیان دۆزیەوە.
  
  درەیک وتی: "گەورەیە. - چوار دیوارە، چوار شتە گرێدارە. ئێستا چی بە جەهەنەم دەکەین؟"
  
  - ئایا هەموویان یەکسانن؟ - پرۆفیسۆر بە سەرسوڕمانەوە پرسی.
  
  یەکێک لە سەربازەکان وێنەی پارنێڤیکی لەسەر شاشەی ڤیدیۆفۆنەکە پیشان دا. "باشە، من لەبارەی ئێوەوە نازانم، بەڵام دڵنیام بێزار بووم لە گوێگرتن لێی، سویدی نەفرەتییەکە زۆر لەمەوبەر تەواومان دەکرد."
  
  دەنگی بێن وتی: چاوەڕوان بن. "چاوەکان لە بیری میمیردان، نەک..." دەنگی لە پشت هیسکەی ئیستاتیکەوە ون بوو، پاشان شاشەکە تاریک بوو. داهل هەژاند، داگیرساند و کوژاندەوە، بەڵام بێ سوود بوو.
  
  "گەمژەیی. هەوڵی چی دەدا؟
  
  درەیک خەریک بوو پێشبینییەک بکات کە ڤیدیۆفۆنەکە زیندوو بووەوە و دەموچاوی بێن شاشەکەی پڕ بوو. "نازانم چی روویدا. بەڵام گوێ بگرە - چاوەکان لە بیری میمیردان نەک لە ئەشکەوتەکەی خوارەوەی. تێگەیشتن?"
  
  "بەڵێ. کەواتە لە ڕێگای دابەزین بەسەریاندا تێپەڕین؟"
  
  "پێموایە بەڵێ".
  
  - بەڵام بۆچی؟ داهل بە بێ باوەڕییەوە پرسی. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەوا بۆچی ئەم ئەشکەوتە بەهیچ شێوەیەک دروستکراوە؟ وە ڕاداری زەوی کە دەچووە ناوەوە بە ڕوونی نیشانی دەدا کە بۆشایییەکی گەورە لە ژێرەوە هەیە. بێگومان دەبوو پارچەکە لەوێ خوارەوە بێت."
  
  "مەگەر-" درەیک هەستی بە سەرمایەکی ترسناک کرد. واتە: مەگەر ئەم شوێنە تەڵە نەبێت.
  
  داڵ لەناکاو دڵنیا نەبوو. "چۆن وا؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا ئەم بۆشاییە لە خوار ئێمەیە؟ چی ئەگەر چاڵێکی بێ بن بێت؟"
  
  "ئەمە مانای ئەوەیە کە تۆ لەسەر بالیفێکی گڵین وەستاویت!" کابرا بە ترسەوە هاوارێکی کرد. "تەڵە! دەتوانێت لە هەر ساتێکدا داڕمێت. ئێستا لەوێ دەربچن!"
  
  بۆ یەک ساتێکی بێکۆتایی مردنی بێهیوا چاویان لە یەکتر بوو. هەموویان دەیانویست ئەوەندە خراپ بژین. وە دواتر هەموو شتێک گۆڕا. ئەوەی ڕۆژێک درزێک بوو لە زەوییە کۆنکرێتییەکان، ئێستا پانێڵێکی ڕەقی درزاوی بوو. ئەم دەنگە دڕاندنە سەیرە لە ئاوارەبوونی بەردەکەوە نەبوو، بەڵکو لە ڕاستییەوە بوو کە زەوییەکە هێواش هێواش لە سەرێکەوە بۆ سەرێکی تر دابەش دەبوو.
  
  بە چاڵێکی بێکۆتا لە ژێرەوەیان....
  
  شەش پیاوەکە بە تووڕەییەوە هێرشیان کردە سەر دوو ئاسندانتەکە. کاتێک گەیشتنە ئەوێ و هێشتا لە ژیاندا بوون، داهل هاوارێکی کرد بۆ گەڕاندنەوەی ڕێکوپێکی.
  
  - ئێوە دوو کەس یەکەمجار دەڕۆن. لە پێناو خودادا توند بە".
  
  پارنێڤیک لە کۆمێنتێکدا وتی: "وە لە ڕێگای سەرەوەتدا، بە تایبەتی ئاگاداری دەوروبەرەکەت بە. ئێمە نامانەوێت ئەو شوێنەوارە لەدەست بدەین".
  
  "گەمژە مەبە پارنێڤیک." داهل بە پێشبینییەوە سەری سوڕمابوو. درەیک پێشتر بەم شێوەیە نەیبینیبوو. چاوی لە درەیک بوو و وتی: دوو کەسی کۆتاییمان لەگەڵ ڕۆشتنمان پشکنین دەکەین. "ئەوە من و تۆین".
  
  ڤیدیۆفۆنەکە جارێکی تر بیپێکی لێدا و کوژایەوە. داهل وەک ئەوەی هەوڵی خنکاندنی بدات، هەژاند. "نەفرەت لە یانکیز، بێ گومان."
  
  یەک دوو یەکەم سێ خولەکی خایاند تا گەیشتە ئاستی زەوی. پاشان سێ سێی تر بۆ جووتە دووەم. درەیک بیری لە هەموو ئەو شتانە کردەوە کە دەتوانن لە ماوەی شەش خولەکدا ڕوو بدەن- بەهای ئەزموونی تەمەنێک، یان هیچ. بۆ ئەو دواهەمین شت بوو. جگە لە چرپەی گڵ، گریانی بەردی گۆڕاو، چرپەی ڕێکەوت، بڕیاردان لەسەر ئەوەی کە ئایا پاداشتی ژیان یان مردنی بداتەوە، هیچی تر.
  
  زەوی ژێر یەکەم هێما کە دۆزییانەوە داڕمابوو. هیچ ئاگادارکردنەوەیەک نەبوو؛ وەک ئەوەی زەوییەکە بە سادەیی وازی لە جنۆکە هێنابێت و کەوتبێتە ناو لەبیرچوونەوە. درەیک تا دەیتوانی سەرکەوتە سەرەوەی بیرەکە. لە لایەکانیەوە هاوسەنگی دەکرد نەک لەسەر زەوییە ناسکی ئەشکەوتەکە. داڵ دیوەکەی تری بیرەکەی لە باوەش گرت و بە هەردوو دەستی پارچەیەک لە پەڕۆی سەوزی گرت، ئەڵقەی پەنجەی هاوسەرگیرییەکەی ڕەنگدانەوەی فانووسی کڵاوەکەی درەیک بوو.
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە و بەدوای هەر پارچەیەکی بەهێزی تارێکدا دەگەڕا کە بتوانن بە هێڵی پەیوەندییەکانیانەوە بیبەستنەوە. پاشان گوێی لە داهل بوو کە هاوار دەکات: "گەواد!" و تەنها لە کاتی خۆیدا سەیری خوارەوەی کرد بۆ ئەوەی ببینێت ڤیدیۆفۆنەکە لە کۆتاییەوە بۆ کۆتایی بە جوڵەیەکی خاو و خراپەکارانە دەسوڕێتەوە پێش ئەوەی بە چەقۆیەک بکەوێتە سەر زەوی ئەشکەوتەکە.
  
  لاواز بوو، هاردەکە جێگەی خۆی بەخشی، کەوتە ناو کونێکی ڕەشەوە وەک خەونە کۆنەکانی درەیک بۆ دامەزراندنی خێزان. زریانێک بەرەو ئەوان هات، هەوایەکی گڵاوی پڕ لە تاریکییەکی نەگێڕدراو لەو شوێنە ئازاد کرد کە بوونەوەرە کوێرەکان خۆیان لێ حەشاردا و دەخلیسکاند.
  
  وە، بە سەیرکردنی خوارەوە بۆ ناو ئەو کۆتاییە سێبەری بێناو، درەیک باوەڕەکەی لە منداڵیدا بە ئەهریمەنەکان دۆزیەوە.
  
  دەنگێکی بێهێزی خلیسکان هاتە خوارەوە و پەتێک لە سەرەوە هاتە خوارەوە و دەلەرزی. درەیک بە سوپاسەوە گرتی و بە چەقۆکەیەوە بەستەوە. داهل هەمان شت بوو، بە یەکسانی سپی دەرکەوت و هەردووکیان دوگمەی خۆیان فشاریان خستە سەر.
  
  درەیک سەیری بەرزی پێوەرەکەی کرد. نیوەی بیرەکەی خۆی لێکۆڵیەوە لە کاتێکدا داهل لە دیوەکەی تردا کۆپی دەکرد. چەند جارێک وەستان و کزیان بۆ پێشەوە کرد تا لە نزیکەوە سەیری بکەن، بەڵام هەر جارێک هیچیان نەدۆزیەوە. سەد پێ ڕۆیشت، پاشان نەوەد پێ. درەیک دەستەکانی بە خوێناوی توێکڵ کرد، بەڵام هیچی نەدۆزیەوە. ئەوان ڕۆیشتن، ئێستا پەنجا پێ، پاشان درەیک نەبوونی ڕووناکی بینی، کاڵبوونەوەیەک کە بە سادەیی ئەو ڕووناکیەی هەڵمژی کە بەسەریدا فڕێیدا.
  
  تەختەیەکی دارێکی پان، بە درێژایی لێوارەکانی چەقۆدارە، شێ یان قاڵب دەستی لێنەداوە. درەیک دەیتوانی نەخشەکانی سەر ڕووی خۆی ببینێت و ماوەیەکی پێچوو تا کڵاوەکە بە دروستی دابنێت.
  
  بەڵام کاتێک ئەو کارەی کرد...
  
  چاوەکان. وێنەیەکی ڕەمزی چاوی ئۆدین، لە دار هەڵکەندراوە و لێرە بەجێماوە... لەلایەن کێوە؟
  
  لەلایەن خودی ئۆدینەوە؟ هەزاران ساڵ لەمەوبەر؟ نووسەر: هایدی؟ ئایا کەم یان زۆر جێی متمانە بوو؟
  
  داهل نیگایەکی دڵەڕاوکێی بۆ خوارەوە کرد. "لە پێناو هەموومان درەیک، ئەمە مەخەنە خوارەوە."
  
  
  سی و سێ
  
  
  
  ئۆستەرگۆتلاند، سوید
  
  
  درەیک لە بیرەکەی میمیر دەرچوو و تابلێتە دارەکەی وەک جامێک بەرز گرتبوو. پێش ئەوەی بتوانێت وشەیەک بڵێت، بە شێوەیەکی زەق لە چەقۆکەیەوە دەرهێنرا و فڕێدرایە سەر زەوی.
  
  "هەی، ئارام بە..." لە هۆنگ کۆنگەوە سەیری سندوقی ئامێری خەونەکانی کرد کە یەکێک بوو لە نوێیەکان. کەمێک وەرگەڕا و سەربازە مردوو و مردووەکانی بینی کە لەسەر چیمەنەکە پاڵکەوتوون - دێڵتا، ئێس جی جی، ساس - و لە پشتیانەوە کێنێدی، ئەژنۆیان دابوو و دەمانچەیەکیان ئاراستەی سەری کردبوو.
  
  بینیم بێن ناچار بوو لە شوێنێکی خنکاندندا ڕاست بوەستێت، دەستە بێبەزەییەکانی ئەلیسیا مایڵز بە توندی ملی گرتبوو. دڵی درەیک خەریک بوو بشکێت کاتێک بینی بێن هێشتا مۆبایلەکەی بە دەستەوە گرتووە. چەسپاندن تا دوا هەناسەم...
  
  کۆلبی تایلۆری کەنەدی هاتە پێش چاوی درەیک و وتی: "با بەریتانییەکە بوەستێت". "با سەیری مردنی هاوڕێکانی بکات- بەڵگەیەک کە دەتوانم هەموو بەشێکی وەربگرم پێش ئەوەی ژیانی ببەم."
  
  درەیک ڕێگەی دا ئاگرەکانی شەڕ بچێتە ناو ئەندامەکانیەوە. "تەنها ئەوەی تۆ دەیسەلمێنیت ئەوەیە کە ئەم شوێنە بەو شتانە دەژی کە لە کتێبی ڕێنمایی نەفرەتیدا دەیڵێت - کە خاکی ئەهریمەنەکانە."
  
  ملیاردێرەکە بە پێکەنینەوە وتی: چەند شیعرییە. "وە ڕاستە." چاوەکانم پێ بدە." وەک منداڵێک دەستەکانی درێژ کرد کە داوای زیاتری دەکرد. بەکرێگیراوەکە وێنەیەکی چاوەکانی ئۆدینی گواستەوە. "باش. ئەوەندە بەسە. کەواتە فڕۆکەکەت لە کوێیە درەیک؟ من پارچەی تۆم دەوێت و دواتر لەم کونە گوێدرێژە دەربچم".
  
  درەیک وتی: "بەبێ قەڵغان هیچ شتێک بەدەست ناهێنیت"... یەکەم شت کە هاتە مێشکی. "و پاشان بزانە چۆن دەبێتە نەخشە بۆ ڕاگنارۆک."
  
  تایلۆر بە شێوەیەکی قێزەون پێکەنی و وتی: گەمژە. ئاماژەی بەوەشکردووە، تاکە هۆکارێک کە ئێمە ئەمڕۆ لێرەین و بیست ساڵ لەمەوبەر نەبووین، ئەوەیە کە قەڵغانەکە تەنها بەم دواییە دۆزرایەوە. دڵنیام پێشتر ئەمە دەزانیت، هەرچەندە. هەوڵ دەدەیت خاوم بکەیتەوە؟ پێت وایە من خۆم بخزێمە سەرەوە و دەرفەتێکی ترت پێ بدەم؟ باشە کاک درەیک با پێت بڵێم. ئەو..." ئاماژەی بە ئەلیسیا کرد، "ئەو ناخلیسکێتە سەرەوە. ئەو. . کەری ئاڵتونی ڕەق، ئەوە ئەوەیە!"
  
  درەیک سەیری دەکرد کە هاوکارەکەی پێشووی بێنی خنکاند تا کوژرا. "ئەو دەتفرۆشێت بە بەرزترین نرخ."
  
  "من زۆرترین نرخم هەیە، تۆ پارچەیەکی گەوادی تەواو دەکەیت."
  
  وە بە ئیرادەی پرۆڤیدێنس کەسێک ئەم ساتەوەختەی قۆستەوە و فیشەکێکی تەقاند. تەقەکە بە دەنگی بەرز لە نێو دارستانەکەدا دەنگی دایەوە. یەکێک لە بەکرێگیراوەکانی تایلۆر بە چاوی سێیەمی نوێ داڕما و لە یەک کاتدا مرد.
  
  کۆلبی تایلۆر بۆ یەک چرکە بێباوەڕ دەرکەوت. وا دەرکەوت کە برایان ئادەمز تازە لە دارستانەکانەوە بازێکی دابێت و دەستی بە یاریکردنی "هاوینی ساڵی '٦٩" کردبێت. چاوەکانی بوون بە دەفر. پاشان یەکێک لە بەکرێگیراوەکانی خۆی کێشا بە سەریدا و دەیخاتە سەر زەوی، بەکرێگیراوەکە خوێنی لێدەهات و هاوار دەکات و خەبات دەکات، مرد. درەیک لە چرکەیەکدا لە تەنیشتیان بوو، کاتێک سرکە هەوای سەرووی ئەوانی دڕاند.
  
  هەموو شتێک لە یەک کاتدا ڕوویدا. کێنێدی جەستەی بەرەو سەرەوە فڕێدا. سەری کەللەسەری هێندە بە توندی بەرکەوتەی چەناگەی پاسەوانەکەی بوو کە داپۆشیبوو، تەنانەت درکی بەوە نەدەکرد کە چی ڕوویداوە. خێرا تەلەفۆنەکە دابخە.
  
  لافاوێکی فیشەک بۆ پێش و دواوە دەفڕی؛ بەکرێگیراوەکان کە لە شوێنی کراوەدا گیرابوون، لەناوچوون.
  
  تۆرستن داڵ کاتێک ئازاد بوو کە ئەو بەکرێگیراوەی دەستی گرتبوو سێ چارەکی سەری لەدەستدا بەهۆی تەقەی سێیەم کە لە تفەنگەکەوە دەنگی دەدایەوە. فەرماندەی SGG وەک قەرقەوشێک لە پرۆفیسۆر پارنێڤیک نزیک بووەوە و دەستی کرد بە ڕاکێشانی پیرەمێردەکە بەرەو کۆمەڵێک دارستان.
  
  یەکەم بیرکردنەوەی درەیک سەبارەت بە بێن بوو. لەکاتێکدا خۆی ئامادە دەکرد بۆ گرەوێکی نائومێدکەر، بێباوەڕی وەکو پەلسی کارۆموگناتیسی هەزار وات هەژاند. ئەلیسیا کوڕەکەی فڕێدایە لایەک و پێشڕەوی کرد بەسەر خودی درەیکدا. لەناکاو دەمانچەیەک لە دەستیدا دەرکەوت؛ گرنگ نەبوو کامیان. ئەویش بە یەکسانی لەگەڵ هەردووکیان کوشندە بوو.
  
  ئەویش هەڵیگرت، سەرنجی لەسەر بوو.
  
  درەیک بە ئاماژەیەکی شەرمەزارییەوە قۆڵەکانی بۆ لایەکان بڵاوکردەوە. بۆچی?
  
  زەردەخەنەکەی خۆشحاڵ بوو، وەک زەردەخەنەی جنۆکەیەک کە گۆشتی دەست لێنەدراوی لە کۆشکێکدا دۆزیوەتەوە کە پێیوابوو لە مێژە بەکارهاتووە.
  
  ئەو ژنە چەقۆکەی ڕاکێشا. درەیک چاوی بڕییەوە، چاوەڕوانی گەرما و پاشان بێهێزی و پاشان ئازار بوو، بەڵام چاوی مێشکی مێشکی گرت و بینی کە لە کۆتا ساتدا ئامانجەکەی گۆڕیوە... و سێ فیشەکی خستە ناو بەکرێگیراوەکەوە کە فیگەری تووڕەیی کۆلبی داپۆشیبوو تایلۆر. با مەترسی نەکەین.
  
  دوو سەربازی SAS و دوو سەربازی Delta Marines ڕزگاریان بوو. SAS بێنی گرت و ڕای کێشا. ئەوەی لە تیمی دێڵتا مابووەوە خۆی ئامادە کرد بۆ گەڕاندنەوەی ئاگر لە دارستانێکی نزیک لە دارستانەکان.
  
  تەقەی زیاتر دەنگی دایەوە. کابرای دێڵتا وەرگەڕا و کەوتە خوارەوە. ئەوی تریان بە سکی خۆیەوە دەخزێت بۆ ئەو شوێنەی کە وێڵز کەوتبووە خوارەوە، لە دیوەکەی تری بیرەکەی میمیر. جەستەی مەیل وێڵز لەرزۆک بوو کاتێک ئەمریکییەکە دووری خستەوە، ئەمەش بەڵگەی ئەوە بوو کە لە ژیاندایە.
  
  چەند خولەکی دواتر بە شێوەیەکی کاڵ تێپەڕی. ئەلیسیا لە توڕەییەوە هاوارێکی کرد و بە دوای سەربازە ئەمریکییەکەدا بازێکی دا. کاتێک سوڕایەوە و بە مشتەکانی ڕووبەڕووی بووەوە، بۆ چرکەیەک وەستا.
  
  درەیک گوێی لێ بوو کە دەیگوت: "وەرگەڕێ". "تەنها دوورکەوەرەوە."
  
  واتە: ئەم پیاوە بەجێناهێڵم.
  
  پێش ئەوەی هەموو دۆزەخێک ئازاد بکات، وتی: "ئێوەی ئەمریکی، تەنها پشوویەک بدەن". باشترین یاریزانی ئەمریکا پاشەکشەی کرد، بەناو چیمەنی ئەستووردا کەوتە کۆسپەوە، سەرەتا دەستی بە قۆڵێکی گرت و دواتر لە کاتێکدا کە شکاوە، لەرزۆک بوو پێش ئەوەی لە چاوێکیدا بینایی لەدەست بدات و دواجار بەبێ ئەوەی تەنانەت لەرزۆکیش بێت، داڕما.
  
  درەیک هاوارێکی کرد، بەرەو ئەلیسیا ڕایکرد کاتێک وێڵزی لە گۆچانەکەیەوە هەڵگرت.
  
  "تۆ شێتیت?" - ئەو هاواری کرد. - ئایا تۆ بە تەواوی شێتی؟
  
  چاوەکانی ئەلیسیا بکوژانە بوون: "ئەو دەچێتە ناو بیرەکەوە". - دەتوانیت بەشداری بکەیت یان نا، درەیک. بڕیاری خۆت."
  
  - بۆچی بەناوی خوداوە؟ بۆچی?"
  
  - ڕۆژێک درەیک. ڕۆژێک ئەگەر لەم شتە ڕزگارت بوو، دەزانیت".
  
  درەیک هێواش وەستا تا هەناسەی بگرێت. مەبەستی ئەو کچە چی بوو؟ بەڵام لەدەستدانی تەرکیز ئێستا، بانگهێشتکردنی مردنە بە دڵنیاییەوە وەک ئەوەی خۆی کوشتبێت. بانگەوازی یادەوەرییەکانی ڕاهێنانەکانی کرد، مێشکی خۆی، هەموو لێهاتووییەکانی SAS. بە پەنجەیەکی بۆکسێنی ڕاست، جەب، کرۆس لێیدا. ئەویش بەرپەرچی دایەوە و دڵنیا بوو کە هەر جارێک بە هێزی چەقێنەر مەچەکی لێدەدات، بەڵام ئێستا زۆر نزیک بووەوە.
  
  لەو شوێنەی کە ئەو ویستویەتی بێت.
  
  پەنجەی ئاراستەی ملی کرد. هەنگاوێکی لاوەکی نا، ڕاستەوخۆ چووە ناو ئەژنۆی بەرزبوونەوەیەوە، ئامانج لێی شکاندنی چەند بڕبڕەیەکی پشتی و خاوکردنەوەی کەوتنی بوو.
  
  بەڵام لە نێوان ئەژنۆکانیدا ڕۆیشت تا بە شێوەیەکی شۆککەر نزیک بوون، چەند ئینجێک لە یەکترەوە دوورن، چاو بە چاو.
  
  چاوی زەبەلاح. چاوی سەرسوڕهێنەر.
  
  سەر بە یەکێک لە گەورەترین نێچیرەکانی جیهان بوون.
  
  - تۆ وەک منداڵێکی چەقۆ لاوازیت، مات.
  
  چرپەی ئەو ئێسکەکانی ساردکردەوە کاتێک هەنگاوی نا بۆ پێشەوە و قۆڵی درێژکردەوە و فڕێیدا بۆ هەوا. لەسەر پشتی نیشتەوە، هەناسەی تەواو بوو. تەنانەت یەک چرکەش دواتر لەسەری نەبوو، ئەژنۆکانی دەکەوتنە ناو پەیوەندی خۆرەکەیەوە، پێشەوەی بە پێشەوەی خۆی دەدا، وای لێدەکرد ئەستێرە ببینێت.
  
  جارێکی تر سەیری چاوی یەکتری کرد و بە چرپە گوتی: پاڵ بکەوە.
  
  بەڵام ئەوە ئەو نەبوو کە دەبوو هەڵبژاردنەکە بکات. ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیکات دەستی بەرز بکاتەوە، بە لایەکدا دەخولێتەوە بۆ ئەوەی سەیری بکات کە نیوە وێڵزی نیمچە هۆشیار بەرەو لێواری چاڵە بێ بنەکەی کە بە بیری میمیر ناسراوە، ڕادەکێشا.
  
  درەیک هاوارێکی کرد و تا ئەژنۆکانی بە خەباتەوە. شەرمەزار بوو لە شکست، تووشی شۆک بوو لەوەی کە چەندە سوودی لەدەستداوە لە دوای پەیوەندیکردن بە ڕەگەزی مرۆڤەوە، تەنیا دەیتوانی سەیری بکات.
  
  ئەلیسیا وێڵزی بەسەر لێواری بیرەکەدا وەرگێڕا. فەرماندەی ساس تەنانەت هاوارێکیشی نەکرد.
  
  درەیک لەرزۆک بوو کاتێک لەسەر پێیەکانی هەڵسا، سەر و جەستەی هاواریان دەکرد. ئەلیسیا لە کۆلبی تایلۆر نزیک بووەوە، کە هێشتا وەک بەرخێکی بەهار تازە و چالاکی بوو. درەیک کە پشتی لە ئەڵمانییەکان بوو، هەستی بە بێ بەرگری دەکرد وەک دەریاوانێک لەسەر ڕەفتێک کە ڕووبەڕووی کراکنێکی پێش مێژوو بووەوە، بەڵام نەیلەرزین.
  
  ئەلیسیا تەرمی بەکرێگیراوی مردووەکەی لە تایلۆر دوور خستەوە. ملیاردێرەکە هەستا، چاوەکانی فراوان بوو، لە مایڵزەوە تا درەیک تا دارەکان سەیری کرد.
  
  لە پشت ئەو چەقۆیانەی کە بە تەمەوە پۆشرابوون، فیگەرەکان دەستیان کرد بە دەرکەوتن، هاوشێوەی جنۆکە، هەستیان بە ماڵەوە دەکرد لەم وڵاتە ئەفسانەییەدا. وەهمەکە کاتێک تێکچوو کە ئەوەندە نزیک بوون کە چەکەکانیان ببینن.
  
  درەیک پێشتر بەدەوریدا ڕۆیشتووە. دەیتوانی خەڵکەکە ببینێت کە نزیک دەبنەوە، دەیزانی کە ئەوان ئەڵمانییەکی کەروێشکن و هاتوون هەموو غەنیمەتەکان وەربگرن.
  
  درەیک بە سەرسوڕمانەوە سەیری چەکی سەرکەوتنەکەیان کرد. ئەلیسیا بە سادەیی دەستی ئەو ملیاردێرە کەنەدییە گرت و چەقۆی لێدا تا چاوەکانی لە سەری دەرچوون. بە سەرلێشێواوییەکەی زەردەخەنەی کرد پێش ئەوەی بەرەو بیرەکەی میمیر بیبات و سەری بەسەر لێوارەکەدا بکێشێت.
  
  درەیک تێگەیشت کە ئەولەویەتەکانی دیکەی هەیە. ئەو لایەنگری لە چالاکییەکە کرد و ئەلیسیا و تایلۆر وەک قەڵغانێک بەکارهێنا. گەیشتە دارستانەکە و بەردەوام بوو لە ڕۆیشتن و هێواش هێواش سەرکەوتە سەر گردێکی بچووکی چیمەنتۆ.
  
  ئەلیسیا ئاماژەی بە کونەکە کرد و تایلۆری لەرزاند تا داوای ڕەحمەتی لێکرد، "ڕەنگە شتێک لەوێ کۆبکەیتەوە، ئەی گەمژەی مێگالۆمانی"، هێسکی کرد و جەستەی فڕێدایە ناو بۆشایی بێکۆتایی. هاوارەکانی بۆ ماوەیەک دەنگی دایەوە، پاشان وەستا. درەیک پرسیاری ئەوەی لێدەکرد کە ئایا پیاوێک کە کەوتۆتە ناو چاڵێکی بێ بنەوە بۆ هەمیشە هاوار دەکات و ئەگەر کەس لە دەوروبەری نەبێت گوێی لێبگرێت، ئایا بەڕاستی ئەوە ئەژمار دەکرێت؟
  
  تا ئەم کاتە میلۆ گەیشتبووە دەستی خۆشەویستەکەی. درەیک گوێی لێ بوو دەیگوت: بۆچی بە جەهەنەم ئەوەت کرد؟ سەرۆکەکە ئەم کونە کەرەی بە زیندووی خۆشدەوێت".
  
  وە وەڵامی ئەلیسیا: "بێدەنگ بە میلۆ. بەوپەڕی خۆشحاڵییەوە چاوەڕێی ناسینی ئابێل فرێی بووم. ئامادەیت بۆ ڕۆیشتن?"
  
  میلۆ بە شێوەیەکی خراپ بەرەو لوتکەی گردەکە پێکەنی. "ئێمە تەواویان ناکەین؟"
  
  - کەر مەبە. هێشتا چەکدارن و زەوییە بەرزەکەیان بەدەستەوەیە. ئەوەی ئێمە بۆی هاتووین، ئێوە هەیە؟"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەر نۆ بەشەکەی ئۆدین ئامادەن و کاردەکەن. فڕۆکەکەت سورکراوە!" - ئەو هاواری کرد. "شەوان لەسەر ئەم خاکە مردووە کاتێکی خۆش بەسەر بەرە!"
  
  درەیک سەیری دەکرد کە ئەڵمانییەکان بە وریاییەوە پاشەکشەیان دەکرد. جیهان تەنها لە لێواری خۆیدا لەرزین. ئەم هەموو ڕێگایە هاتن و قوربانییەکی زۆریان دا. خۆیان خستە ناو زەوی.
  
  تەنها بۆ ئەوەی لە کۆتا دێڕدا هەموو شتێک بە ئەڵمانییەکان لەدەست بدات.
  
  بێن بە پێکەنینێکی بێ خۆشی چاوی گرت، وەک ئەوەی بیرکردنەوەکانی بخوێنێتەوە. "وەک ئەوەی ژیان تەقلیدی تۆپی پێ بکات، ها؟"
  
  
  سی و چوار
  
  
  
  ئۆستەرگۆتلاند، سوید
  
  
  خۆر لە ژێر ئاسۆیەکی ڕووندا ئاوا بوو، ئەوروپییەکان و تاکە هاوپەیمانە ئەمریکییەکانیان کە مابووەوە، بە چەقۆ بەرەو زەوییەکی بەرزتر دەڕۆیشتن. هەوایەکی لاواز و سارد دەهاتە خوارەوە. هەڵسەنگاندنێکی خێرا دەرکەوت کە یەکێک لە سەربازەکانی SAS بریندار بووە و پرۆفیسۆر پارنێڤیک تووشی شۆک بووە. ئەمە شتێکی سەرسوڕهێنەر نییە بە لەبەرچاوگرتنی ئەوەی کە بەسەریدا هاتووە.
  
  داڵ لە ڕێگەی تەلەفۆنی مانگی دەستکردەوە پەیوەندی بە شوێنەکەیانەوە کرد. یارمەتی نزیکەی دوو کاتژمێر ماوە.
  
  درەیک لە تەنیشت بێن کەوتە خوارەوە کاتێک لەناو دارستانێکی بچووکی دارە ڕووتەکاندا وەستان کە دەشتێکی کراوەی لە دەوری خۆیان هەبوو.
  
  یەکەم قسەی بێن: دەزانم کەسانی دیکە مردوون، مات، بەڵام تەنها هیوادارم کارین و هایدن باش بن. بە ڕاستی داوای لێبوردن دەکەم."
  
  درەیک شەرمەزار بوو دان بەوەدا دەنێت کە لەبیری کردووە کە هایدن هێشتا لەگەڵ فڕۆکەکەدایە. "نیگەران مەبە. ئەوە بە شێوەیەکی سروشتییە. ئەگەرەکان بۆ کارین زۆر باشن، بۆ هایدنیش دادپەروەرانەن" دان بەوەدا نا، کە توانای ڕازاندنەوەی لە شوێنێک بەدرێژایی ئەرکەکەی لەدەستداوە. - چۆن خۆت هەڵدەگریت هاوڕێ؟
  
  بێن مۆبایلەکەی هەڵگرت. "هێشتا لە ژیاندایە".
  
  "ئێمە ڕێگایەکی دوورمان بڕیوە لە دوای نمایشی جلوبەرگەوە."
  
  بێن بە جدی وتی: بەزەحمەت ئەوەم لەبیرە. - مات، بەزەحمەت بیرمە ژیانم چۆن بووە پێش ئەوەی ئەمە دەست پێبکات. وە پێشتر... ڕۆژێک بووە؟"
  
  - ئەگەر بتەوێت دەتوانم بیرت بخەمەوە. پێشەنگی فیلمی دیواری خەو. خەواڵووبوون بەسەر تایلۆر مۆمسۆن. مۆبایلەکە باری زۆری لەسەرە. پاشەکەوتی کرێ. من لەسەر تایلۆر بێهۆش دەبم.
  
  واتە: هەموو شتێکمان لەدەست داوە.
  
  "لێرە درۆ نییە، بێن- ئێمە نەماندەتوانی بەم ئاستە بگەین بەبێ تۆ."
  
  - تۆ من دەناسیت هاوڕێ. من یارمەتی هەر کەسێکم دەدا". وەڵامێکی ستاندارد بوو، بەڵام درەیک دەیتوانی بزانێت کە دڵخۆشە بەو ستایشە. ئەمەی لەبیر نەکرد کاتێک بێن لە عەزیەکان و تەنانەت پرۆفیسۆری سکاندیناڤیای زیرەکی بردەوە.
  
  بێ گومان ئەوە بوو کە هایدن لە ناویدا دەیبینی. ئەو کەسەی لەناوەوە بینی دەستی کرد بە درەوشاوەیی. درەیک دوعای سەلامەتی کرد، بەڵام هیچ شتێک نەبوو کە بتوانێت لە ئێستادا بۆی بکات.
  
  کێنێدی لە تەنیشتیان کەوتە خوارەوە. - هیوادارم ئێوەم تێک نەدابێت. تۆ زۆر لەشجوانی دەردەکەویت".
  
  درەیک وتی: "تۆ نا" و بێن سەری لە سەری خۆی دانا. - ئێستا تۆ یەکێکیت لە ئێمە.
  
  - هەممم، سوپاس، من پێشبینی دەکەم. دەستخۆشییە؟"
  
  درەیک مەزاجەکەی بەرز کردەوە. هەرکەسێک بتوانێت چەند یارییەکی دینۆ ڕۆک لەگەڵم بکات، براکەمە بۆ هەتا هەتایە.
  
  واتە: بە درێژایی شەو کاکە، هەموو شەوێک.
  
  بێن گریای. سەیری دەوروبەری کرد: کەواتە. "تەنها تاریک بوو."
  
  درەیک سەیری چۆڵەوانی بێکۆتای کرد. دوا هێڵی سووری تۆخ تەنها لە دوورترین ئاسۆوە دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە خوارەوە. - نەفرەت، گرەو دەکەم شەوانە لێرە سارد دەبێتەوە.
  
  داهل لێیان نزیک بووەوە. - کەواتە ئەمە کۆتاییە پیاوان؟ ئایا ئێمە تەواو بووین؟ جیهان پێویستی بە ئێمەیە".
  
  بای کونکەر قسەکانی پارچە پارچە کرد و بەسەر دەشتەکاندا بڵاویان کردەوە.
  
  پارنێڤیک لەو شوێنەی کە پشوو دەدا قسەی کرد و پشتی بە دارێکەوە بەستبوو. - گوێ بگرە، ئمم، پێت وتم کە تاکە وێنەی ناسراوی بەشەکانت لە ڕێکخستنی ڕاستەقینەی خۆیاندا بینیوە. تابلۆیەک کە سەردەمانێک هی جۆن دیلینگەر بووە".
  
  داڵ ڕوونی کردەوە: بەڵێ، بەڵام شتەکە لە ساڵانی شەستەکاندا ڕۆیشت بۆ گەشت. "ناتوانین دڵنیا بین کە کۆپی نەکراوە، بە تایبەت لەلایەن یەکێک لەو ڤایکینگانەی کە وەسوەسەی مێژوویان هەیە."
  
  پرۆفیسۆرەکە ئەوەندە باش بوو کە بە گەمژەییەوە گوتی: "ئۆه. سوپاس."
  
  تاریکییەکی تەواو، و ملیۆنێک ئەستێرە بەسەر سەریدا چرپاند. لقەکان دەلەرزین و گەڵاکان دەقیژان. بێن بە غەریزە لە لایەکی درەیک نزیک بووەوە. کێنێدی هەمان شت لەگەڵ ئەوی دیکەدا کرد.
  
  لەو شوێنەی کە ڕانی کێنێدی دەستی لە ڕانی خۆی گرت، درەیک هەستی بە ئاگر کرد. ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیکات بۆ ئەوەی سەرنجی لەسەر ئەو شتانە بێت کە داڵ دەیگوت.
  
  سویدییەکە گوتی: قەڵغان دوا ئومێدی ئێمەیە.
  
  ئایا بە ئەنقەست ئەوەندە نزیک دانیشتووە؟ درەیک بیری لەوە کردەوە. دەست لێدان....
  
  خودایە، ماوەیەکی زۆر بوو هەستی بەم شێوەیە نەکردبوو. بردییەوە بۆ ئەو ڕۆژانەی کچان کچ بوون و کوڕان دەمارگیر بوون، تیشێرتیان لە بەفردا لەبەر دەکرد و نیوەڕۆیەکی شەممە هاوڕێ کچەکانیان دەبردە شاردا پێش ئەوەی سی دی دڵخوازەکەیان بۆ بکڕن و خۆیان بە پۆپکۆرن و پەڕۆیەک لە سینەمادا مامەڵەیان لەگەڵ دەکرد .
  
  ڕۆژانی بێتاوان، لە مێژە ڕۆیشتوون. لەمێژە لەبیر بوو و بەداخەوە ون بوو.
  
  "قەڵغان?" دەستوەردانی لە گفتوگۆکەدا کرد. "چی?"
  
  داهل چاوەکانی بڕیقاندەوە. - بەردەوام بە، ئەی گەوادی قەڵەوی یۆرکشایر. ئێمە گوتمان کە قەڵغانەکە لێرەدا وردەکاری سەرەکییە. بەبێ ئەو هیچ شتێک بەدەست ناهێنرێت چونکە شوێنی ڕاگنارۆک دیاری دەکات. هەروەها لە مادەیەکی جیاواز لە بەشەکانی تر دروستکراوە - وەک ئەوەی ڕۆڵێکی جیاوازی هەبێت. ئامانج. "
  
  "وەک چی?"
  
  داڵ بە باشترین لەهجەی ئۆکسفۆردەکەیەوە وتی: "فوووک". - شتێکم لێ بپرسە دەربارەی وەرزش.
  
  "باشە. بۆچی بە جەهەنەم لیدز یونایتد گرێبەستی لەگەڵ تۆماس برۆلین کرد بەهەر حاڵ؟
  
  دەموچاوی داڵ درێژ بووەوە و پاشان ڕەق بووەوە. خەریک بوو ناڕەزایەتی دەرببڕێت کە دەنگێکی نامۆ بێدەنگییەکەی شکاند.
  
  قیژە. نالەیەک لە تاریکییەوە.
  
  دەنگێک کە ترسی سەرەتایی وروژاند. درەیک بە چرپە گوتی: مەسیح دەژی. "چی- ?"
  
  دووبارە ڕوویدا. هاوارێک، هاوشێوەی ئاژەڵێک، بەڵام گەدە، وەک ئەوەی لە شتێکی گەورەوە بێت. شەوەکەی کردە خەزان.
  
  "بیرت دێ?" لە چرپەیەکی ناسروشتی لەگەڵ ترسناکیدا، بێن وتی: ئەمە وڵاتی گرێندێڵە. ئەهریمەنەکە لە بیۆڤڵفەوە. هێشتا ئەفسانەیەک هەیە کە ئەهریمەنەکان لەم بەشانەدا دەژین".
  
  درەیک بە دڵەوە وتی: تاکە شتێک کە لە بیۆڤڵفەوە لەبیرمە، کەرەکەی ئەنجلینا جۆلی بوو. "بەڵام دواتر، پێموایە دەتوانرێت هەمان شت سەبارەت بە زۆربەی فیلمەکانی بگوترێ."
  
  "ش.ح!" - کێنێدی هێسکی کرد. - ئەو ژاوەژاوە چییە بە جەهەنەم؟
  
  جارێکی تر هاوارەکە هاتەوە، ئێستا نزیکتر بووەوە. درەیک بە نائومێدیەوە هەوڵیدا لە تاریکیدا هەر شتێک بدۆزێتەوە، خەیاڵی ئەوەی دەکرد کە ددانەکانی ڕووت بەپەلە بەرەو ڕووی دەهاتن، لیکی دڵۆپ دڵۆپ دەهات، شریتەکانی گۆشتی ڕزیو لە نێوان ددانە چەقەڵەکانیاندا گیر بوون.
  
  دەمانچەکەی بەرزکردەوە، نەیدەویست ئەوانی دیکە بترسێنێت، بەڵام زۆر دڵنیا نەبوو کە مەترسی لەسەر بکات.
  
  تۆرستن داڵ تفەنگەکەی خۆی کردە ئامانج. سەربازە لەشجوانییەکەی SAS چەقۆیەکی دەرهێنا. بێدەنگی شەوەکەی زیاتر لەوەی گۆردۆن براون ئابووری بەریتانیای بە کۆت و بەندەوە بەستەوە و وشکی کردەوە.
  
  دەنگێکی بێهێز. کلانک.شتێک کە دەنگی وەک هەنگاوی سووک دەهات....
  
  بەڵام ئەمانە چ جۆرە قاچێک بوون؟ درەیک بیری لەوە کردەوە. پیاو یان...؟
  
  ئەگەر گوێی لە کلیککردنی نینۆکەکان بووایە، ڕەنگە بە باشی هەموو گۆڤارەکەی لە ترسدا بڵاو بکردایەتەوە.
  
  نەفرەت لەم چیرۆکە کۆنانە.
  
  هەر ناوپۆشەکانی دڵی نزیک بوو لە تەقینەوە کاتێک مۆبایلەکەی بێن لەناکاو زیندوو بووەوە. بێن بە سەرسوڕمانەوە فڕێیدا بۆ هەوا، بەڵام دواتر بە شێوەیەکی جێگەی دەستخۆشی لە ڕێگای دابەزیندا گرتی.
  
  پێش ئەوەی بزانێت وەڵامی چی داوەتەوە، چرپەی کرد: "قسە!" - ئای سڵاو دایکە.
  
  درەیک هەوڵیدا لێدانی خوێن لە مێشکیدا ڕابگرێت. - بیبڕە. بیبڕە!"
  
  بێن وتی: لە تەوالێتدا. دواتر پەیوەندیت پێوە دەکەم!"
  
  "قشت". دەنگی کێنێدی بە شێوەیەکی سەرسوڕهێنەر ئارام بوو.
  
  درەیک گوێی لێ بوو. جارێکی تر ناڵەکە هاتەوە، تەنک و بە ئازار بوو. دواتر لێدانێکی دوور لێی هات، وەک ئەوەی ژاوەژاوکەرەکە بەردێکی فڕێدابێت. هاوارێکی تری گریان، و پاشان هاوارێک....
  
  بە دڵنیاییەوە ئەمجارە مرۆڤە! وە درەیک بەپەلە هاتە ناو شەڕەوە. "ئەوە وێڵزە!" بەپەلە ڕۆیشت بۆ ناو تاریکی، غەریزە ڕاستەوخۆ بەرەو بیرەکەی میمیر برد و لە لێوارەکەدا وەستا.
  
  وێڵز گریای و بە پەنجە درزاوی و خوێناوییەکانەوە دەستی بۆ لێواری درزاوی بەردەکە برد و وتی: یارمەتیم بدەن. - لە یەکێک لە پەتەکاندا گیر بووم... لە ڕێگای دابەزین. خەریک بوو قۆڵم بشکێت. ئەم ژنە ژنە... شتێکی زیاتری هەیە بۆ کوشتنی... من."
  
  درەیک کێشی خۆی وەرگرت و ڕزگاری کرد لە کەوتنە خوارەوەی ئازاد بۆ ناو شەوێکی بێکۆتایی.
  
  
  * * *
  
  
  لەکاتێکدا وێڵز بە گەرمی خۆی دەپێچایەوە و پشوو دەدا، درەیک بە سادەیی سەری لێدا لەقاند.
  
  وێڵز بە گریانیەوە وتی: "هەرگیز نەمدەویست شەڕێک دەستپێبکەم...لەناو SAS."
  
  "ئەوا باشە، چونکە من و ئەلیسیا چیتر بەشێک نین لە SAS."
  
  لە تەنیشتیەوە، بێن لێکۆڵینەوەی لە پارنێڤیک کرد وەک ئەوەی هیچ ڕووی نەدابێت. - پێت وایە قەڵغان جۆرێکە لە کلیل؟
  
  - قەڵغان هەموو شتێکە. ئەمە دەتوانێت کلیلەکە بێت، بەڵام بە دڵنیاییەوە ئەوە تەنها شتێکە کە ماوەتەوە".
  
  "ڕۆیشت?" درەیک دووبارەی کردەوە و برۆیەکی بەرزکردەوە. سەرنجی لەسەر ئایفۆنی بێن بوو. "بێگومان ئێمە دەزانین!"
  
  بێن هەنگاوێک لە پێشەوە بوو، بە خێرایی گێک 'قەڵغانی ئۆدین'ی لە گووگڵدا دەکرد. ئەو وێنەیەی کە دەرکەوت بچووک بوو، بەڵام بێن خێراتر لەوەی درەیک بیری لێدەکردەوە زوومەکەی کرد. هەوڵیدا لەبیری بێت قەڵغانەکە چۆنە. گۆڕاو، بە ناوەندێکی گۆڕاو بەرزکراوە، لێواری دەرەوەی دابەشکراوە بەسەر چوار بەشدا کە یەکسانە.
  
  بێن مۆبایلەکەی بە دووری قۆڵەوە گرتبوو، ڕێگەی بە هەمووان دەدا لە دەوروبەری کۆببنەوە.
  
  کێنێدی وتی: "ئەوە سادەیە. "ڕاگنارۆک لە ڤێگاس. هەمووان لە ڤێگاسن".
  
  کابرا چەناگەی خۆی ڕشت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دانانی قەڵغانەکە ئاماژەیە بۆ چوار بەشی جیاواز کە دەوری وەڵامەکەیان داوە لە ناوەڕاستدا. تۆ دەبينيت? با ناوی باکور و ڕۆژهەڵات و باشوور و ڕۆژئاوایان لێ بنێین بۆ ئەوەی بزانین باسی چی دەکەین".
  
  بێن وتی: "گەورەیە. - باشە ڕۆژئاوا دیارە. ڕمێک و دوو چاو دەبینم".
  
  "باشوور ئەسپێکە و دوو، ئم، گورگ، پێموایە." درەیک بە باشترین شێوە چاوەکانی تەسک کردەوە.
  
  "بە دڵناییەوە!" کابرا دەگریا. "ڕاستەکەی. چونکە دەبێت دوو ڤالکیری لە ڕۆژهەڵات هەبن. بەڵێ? تۆ دەبينيت?"
  
  درەیک بە توندی چاوی ترپاند تا سەرنجی خۆی بخاتە سەر، بینی چی دەتوانرێت وەک جەنگاوەری مێینە وەربگیرێت کە لەسەر جووتێک ئەسپی باڵدار سوار بوون. "نەفرەت لە ستاربەکس!" سوێندی خوارد. "کافێیەک کە وای فای بێبەرامبەری هەبێت لە هەر شوێنێکی جیهان جگە لەم کافێیە!"
  
  "کەواتە..." کێنێدی بە لکەلکە وتی، "ئەو، قەڵغان قەڵغانێکی لەسەر نییە؟"
  
  "هەمممم...!" پرۆفیسۆرەکە بە توندی خوێندوویەتی، هاتە ناو هێڵی بینینی بێن و لێدانێکی دۆستانە لێی وەرگرت. "دەتوانی کەمێک زیاتر زووم بکەیت؟"
  
  "نەخێر. ئەمە سنووری خۆیەتی".
  
  داڵ لە شوێنی دانیشتنی خۆیەوە وتی: هیچ نیشانەیەکی دیکە لە لای ئیست ساید نابینم. "بەڵام باکوور تەواو سەرنجڕاکێشە."
  
  درەیک سەرنجی خۆی گۆڕی و هەستی بە پەلەیەکی شۆک کرد. - پەروەردگار ئەمە هێمای ئۆدینە. سێ سێگۆشەی بەستراو. هەمان شت کە لە بیرەکەدا بینیمان".
  
  - بەڵام ئەمە چییە؟ داهل ئاماژەی بە هێمایەکی بچووک کرد کە لە گۆشەی خوارەوەی چەپی یەکێک لە سێگۆشەکاندا هەڵکەوتووە. لەگەڵ نزیکبوونەوەی بێن، هەموویان هاواریان کرد، "ئەوە قەڵغانەکەیە!"
  
  بێدەنگییەکی شەرمەزارانە حوکمڕانی کرد. درەیک مێشکی لەناوبرد. بۆچی هێمای قەڵغان لەناو سێگۆشەکاندا دانرا؟ دیارە ئەمە ئاماژەیە، تەنها ئاماژەیەکی ناڕوونە.
  
  "زۆر ئاسانتر دەبوو لەسەر شاشەی گەورە!" پرۆفیسۆرەکە ڕقێکی لێدا.
  
  بێن وتی: واز لە گریانی بێنە. واتە: مەهێڵە شکستت پێ بهێنێت.
  
  کێنێدی وتی: "لێرەدا بیرکردنەوەیەک هەیە. - ئایا سێگۆشەکان دەتوانن نوێنەرایەتی شتێکی تر بکەن جگە لەم 'گرێی ئۆدین' یان شتێکی تر؟"
  
  "مەبەستی نهێنی هێمایەکی عیرفانیی پەیوەست بە خوداوە، کە پێشتر تەنها بە ئەفسانە دادەنرا؟" کابرا پێکەنی. "بێگومان نەخێر".
  
  درەیک لەو شوێنەی کە ئەلیسیا مایڵز فێری کردبوو کە حەوت ساڵ بەبێ مەشقکردن کاریگەری لەسەر ئاستی شەڕکردنت هەبووە، بڕبڕەکانی پشتی خۆی دەشۆرد. ئەو زەلیل کردبوو، بەڵام ئەو دڵنەوایی لەوەدا دۆزیەوە کە ئەو لە ژیاندایە و ئەوان هێشتا - تەنها - لە یارییەکەدا بوون.
  
  داهل هەوڵیدا هەمووان دڵنیا بکاتەوە و دەڵێت: "هێلیکۆپتەرەکە ئینتەرنێتێکی ناوەکی دەبێت". "لە ماوەی نزیکەی... ئای سی خولەکدا."
  
  - باشە باشە ئەی ناوەندەکە؟ درەیک بەشداری خۆی کرد. "دوو هێڵکاری کە لە وێنەکێشانی منداڵێک دەچێت کە سێ مەمک و جەلیفیشیان هەیە."
  
  بێن زوومێکی کردە سەر چاوی 'جەلیفیش' و گوتی: "و دیسانەوە قەڵغانەکە." ئاماژەی بەوەشکردووە، "هەمان وێنەی بەشی باکوور. کەواتە دوو وێنەی قەڵغانمان هەیە لەسەر خودی قەڵغانەکە. بەشی ناوەندی کە پێکهاتووە لە دوو فۆڕمی ئازاد و سێ سێگۆشەی تاک" وتی و سەری بۆ کێنێدی دانا. "ڕەنگە ئەمانە بە هیچ شێوەیەک سێگۆشە نەبن."
  
  پارنێڤیک ئاماژەی بەوەشکردووە، "باشە، لانیکەم ئەمە تیۆری من پشتڕاست دەکاتەوە کە قەڵغان بەشی سەرەکییە."
  
  داڵ بیری لەوە کردەوە: "ئەم هێڵکاریانە شتێکم بیردەخەنەوە." "تەنها ناتوانم بڵێم چی."
  
  درەیک دەیتوانی هەندێک هێرشی کەسی ناشرین و ناشرین بۆ خۆی بخاتەڕوو، بەڵام خۆی لە ژێر کۆنتڕۆڵدا هێشتەوە. پێشکەوتن، بیری کردەوە. ئەو سویدییە خۆبەزلزانە ڕێگایەکی دووری لەگەڵ ئەواندا بڕیوە و ئێستا کەمێک ڕێزی بەدەستهێناوە.
  
  "سەیرکردن!" بێن هاوارێکی کرد و بووە هۆی ئەوەی هەموویان باز بدەن. "هێڵێکی تەنک و نزیکەی ناپەیوەندیدار هەیە کە هەردوو وێنەی قەڵغانەکە بەیەکەوە دەبەستێتەوە!"
  
  پارنێڤیک بە گریانیەوە وتی: "کە لە ڕاستیدا هیچمان پێ ناڵێت."
  
  "یان..." درەیک بیری کردەوە، ئەو ڕۆژانەی بیرهێنایەوە کە نەخشەی سوپای دەخوێندەوە، "یان... ئەگەر بە لایەکی ترەوە هاتیتە سەری، دەزانین کە قەڵغان کارتی ڕاگنارۆکە. ئەم دوو وێنەیە دەتوانن لە دوو وێنەی جیاوازدا هەمان خاڵی فۆکەس بن... تەنها دیمەنێک بەرزییەکەیە، و ئەوی دیکەش..."
  
  بێن وتی: ئەوە پلانەکەیە!
  
  لەو ساتەدا دەنگی هێلیکۆپتەرێکی نزیک بووەوە بیسترا. داهل باسی لەم بابەتە کرد بە نیشاندانی ئالوودەبوونی قوتابخانە کۆنەکەی بە کوژاندنەوەی GPRS. لە تاریکیدا لەگەڵ هەموو کەسێکدا چاوی بڕییەوە کاتێک کەسایەتییەکی گەورەی ڕەشپێست نزیک بووەوە.
  
  بە نیوە زەردەخەنەوە وتی: باشە، ئێمە بژاردەیەکی زۆرمان نییە. "دەبێت، ئەه، ئەم کەیسە وەربگرین."
  
  
  * * *
  
  
  کاتێک سواری لاپتۆپەکە بوو و جێگیر بوو، داهل لاپتۆپێکی ٢٠ ئینج سۆنی ڤایۆی بووت کرد، کە مۆدێمی تایبەتی خۆی بەکارهێنا، هاوشێوەی مۆبایلی ئای. بەپێی ڕووماڵکردنی تۆڕی مۆبایل، دەستیان بە ئینتەرنێت دەگەیشت.
  
  درەیک درێژە بە شەمەندەفەری بیرکردنەوەکەی دا و وتی: ئەمە نەخشەیە. - کەواتە با بەو شێوەیە مامەڵەی لەگەڵ بکەین. دیارە ناوەڕاست، وردەکاری ناوەندی، دیمەنی پلانەکەیە. بۆیە، دیاگرامەکە کۆپی بکە، هەندێک نەرمەکاڵای ناسینەوەی جوگرافی بەکاربهێنە، و بزانە چی ڕوودەدات".
  
  پارنێڤیک بە گومانەوە ئەو دیمەنە گەورەبووەی کۆڵیەوە: "هەممم." "بۆچی وێنەیەکی تر بخەیتە ناوەوە کە لە مەمک دەچێت کاتێک هێمای قەڵغانەکە لەسەرە، ئەه، مێدوسا. "
  
  "خاڵی دهستپێکردن?" کێنێدی هەلێکی وەرگرت.
  
  هێلیکۆپتەرەکە دەلەرزی، بەهۆی بای بەهێزەوە لێی دەخوڕی. فەرمانی بە فڕۆکەوانەکە درا بۆ ئۆسلۆ بفڕێت تا ڕێنمایی زیاتری پێدەگات. تیمی دووەمی SGG لەوێ چاوەڕێیان دەکرد.
  
  "بەرنامەکە تاقی بکەرەوە تۆرستن."
  
  داهل بە سەرسوڕمانی لەناکاوەوە وەڵامی دایەوە: "من پێشتر هەم، بەڵام پێویستم پێی نییە". - دەمزانی ئەم شێوەیانە ئاشنا دەردەکەون. ئەمە سکاندیناڤیایە لەسەر نەخشەکە! مەمک بریتییە لە نەرویج و سوید و فینلاند. مێدوسا ئایسلەندایە. ناوازە."
  
  دوای یەک چرکە، لاپتۆپەکە سێ یاری ئەگەری هەبوو. ئەلگۆریتمەکانی نەرمەکاڵای ناسینەوە لەسەدا نەوەد و هەشت نزیکترین کێشیان هەبوو- ئەوەش سکاندیناڤیا بوو.
  
  درەیک بە ڕێزەوە سەری بەرەو داڵ دانا.
  
  "راگنارۆک لە ئایسلەندا؟" کابرا بیری لەوە کردەوە. - بەڵام بۆچی؟
  
  درەیک پەنجەی ئاراستەی کەنارەکانی ئایسلەندا و شوێنی هێمای قەڵغان کرد و وتی: "ئەم کۆئۆردینیاتانە بدە بە فڕۆکەوانەکە". "بۆیە. ئێمە لە ئێستاوە چەند کاتژمێرێک دواکەوتووین".
  
  بێن بە ناڕەزاییەوە وتی: بەڵام ئێمە پارچە نەفرەتییەکانمان نییە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەڵمانییەکان ئەوانیان هەیە. وە تەنها ئەوان دەتوانن بە بەکارهێنانی شاردەکان گۆڕی خوداوەندەکان بدۆزنەوە".
  
  ئێستاش تۆرستن داڵ لە ڕاستیدا پێکەنی، وای لە درەیک کرد بیربکاتەوە. سویدییەکە گوتی: "ئۆه، نا" و پێکەنینەکەی نزیک بوو لە خراپەکارانە. - بیرۆکەیەکی زۆر باشترم هەیە لەوەی کە لەگەڵ ئەم پارچە نەفرەتیانەدا تێکەڵاو بم. هەمیشە وا بوون. با لەناو ساوەردا بمێننەوە!"
  
  "تٶ دەیکەیت? با بیر لەوە بکەمەوە - ئایا قەڵغانەکە لە ئایسلەندا نەدۆزراوەتەوە؟" بێن پرسی و جارێکی دیکە درەیکی سەرسام کرد بە بیرکردنەوە ڕوونەکەی لە ژێر فشاردا.
  
  پارنێڤیک وتی: بەڵێ و ئەگەر ئەمە شوێنی کۆن و کۆنی ڕاگنارۆک بێت، ئەوە مانای هەیە. قەڵغانی ئۆدین لەو شوێنەی کە مردبوو دەکەوتە خوارەوە".
  
  کێنێدی بە گاڵتەجاڕیەوە وتی: ئای ئێستا ئەوە مانای هەیە پرۆفیسۆر. - ئێستا ئەم کوڕانە هەموو شتێکیان بۆ تۆ یەکلایی کردووەتەوە.
  
  بێن بە زەردەخەنەیەکی کەمەوە وتی: باشە ئەگەر یارمەتیدەر بێت، هێشتا گەورەترین نهێنیمان هەیە بۆ چارەسەرکردن. واتە: واتای هێمای کۆنی ئۆدین - سێ سێگۆشە.
  
  
  سی و پێنج
  
  
  
  ئایسلەندا
  
  
  کەنارەکانی ئایسلەندا سەهۆڵین و ناڕێک و ڕەنگاوڕەنگن، لە هەندێک شوێن بەهۆی سەهۆڵبەندە زەبەلاحەکانەوە هەڵکەندراوە و لە هەندێکی تریشدا بەهۆی شەپۆلی توند و بای کونکەرەوە نەرم بووەتەوە. کەناراوەکانی لاڤا و بەردەکانی ڕەش، شاخی سەهۆڵی مەزن و بە گشتی جۆرێک لە ئارامیی زین هەیە. مەترسی و جوانی شانبەشانی یەکتر دەڕۆن، ئامادەن ڕێبوارە بێ وریاکە هێور بکەنەوە و کۆتایییەکی ناکاتیی بۆ بگەیەنن.
  
  ڕیکیاڤیک لە ماوەی چەند خولەکێکدا بەلای ئەواندا تێپەڕی، سەقفە سوورە گەشاوەکانی و بینا سپییەکانی و شاخەکانی دەوروبەری کە بەفریان داپۆشیبوو، گرەنتی ئەوە بوو کە تەنانەت بێزارترین دڵەکانیش ورووژێنن.
  
  بۆ ماوەیەکی کورت لە بنکەیەکی سەربازی کەم دانیشتووان وەستان بۆ پڕکردنەوەی سووتەمەنی و بارکردنی عەزی زستانە و تەقەمەنی و بەشەخۆراک و هەر شتێکی تر کە داهل بیری لێدەکردەوە لەو دە خولەکەدا کە گیریان خواردبوو.
  
  بەڵام ئەو پیاوانەی لەناو کۆپتەرە سەربازییە ڕەشەکەدا بوون هیچ کام لەمانەیان نەبینی. ئەوان بەیەکەوە کۆکرابوونەوە - باسیان لە یەک ئامانج دەکرد - بەڵام بیرکردنەوەکانی ناوەوەیان لەسەر مردنی خۆیان و مردنی جیهان بوو - چەندە ترساون و ترساون، و چەندە لە کەسانی تر دەترسن.
  
  درەیک خەریکی زەنگ لێدان بوو. نەیتوانی بزانێت چۆن هەمووان بە سەلامەتی بهێڵێتەوە. ئەگەر ڕاگنارۆک بووبێت کە دۆزییانەوە، ئەوا گۆڕی ئەفسانەیی خوداوەندەکان لە دوای ئەوە بوو و ژیانیان تازە بووبووە یاری ڕۆلێت- ئەو جۆرەی کە تۆ لە تەمثیلەی دڵخوازەکەی کێنێدیدا یاریت پێدەکرد، ڤێگاس- کە مێزەکە تێیدا ساختە کرابوو.
  
  لەم ئاماژە تایبەتەدا بە پلانە نهێنییەکانی هەر یاریزانێکی نهێنی و پلانە نەناسراوەکانی دوژمنە زۆرەکانیان بنیات نراوە.
  
  ئێستاش جگە لە بێن و کێنێدی - دوو کەس کە بە ژیانی خۆی دەیپارێزێت - درەیک دەبوو بیر لە هەردوو هایدن و کارین بکاتەوە.
  
  ئایا ئەم هەموو ترسانە دەبنە ڕێگری لە ڕزگارکردنی جیهان؟ تەنها کات پێت دەڵێت.
  
  یارییە کۆتاییەکان لە هەموو گۆشەیەکدا یارییان پێدەکرا. ئابێل فرێی پێشتر دەستی بە خۆی کردووە. ڕەنگە ئەلیسیا و میلۆ هی خۆیان هەبێت، بەڵام درەیک گومانی ئەوەی هەبوو کە هاوکارەکەی پێشووی لە ئێس ئاڕ تی سوپرایزێکی بکوژی لە پێشە کە تەنانەت خۆشەویستەکەی چاوەڕێی نەدەکرد.
  
  تۆرستن داڵ و وێڵز لەوەتەی کەناراوەکانی ئایسلەندایان بەزاندووە، بە دەگمەن بە تەلەفۆن قسەیان کردووە و فەرمان و ئاماژە و ئامۆژگارییان بە چرپە لە حکومەتەکانیانەوە وەرگرتووە. لە کۆتاییدا کێنێدی وەڵامی پەیوەندییەکەی دایەوە، ئەمەش وای لێکرد بۆ چەند خولەکێک ڕاست دابنیشێت و لە شۆکدا بە ماندووییەوە سەری هەڵبشێوێنێت.
  
  تەنها قسەی بۆ درەیک کرد. - هایدن لەبیرتە؟ سکرتێر؟بەڵێ، تەنها کارەکانی بە باشی ئەنجام دەدات."
  
  "ئه مه واتای چیه?"
  
  - ئەو لە سی ئای ئەیە، نەفرەت. وە بەتەواوی لەو شوێنەی کە ئەو دەیەوێت لێی بێت. لە ناوەڕاستی ئەم هەموو قسە قۆڕانەدا".
  
  "قسەی بێمانا". درەیک نیگایەکی نیگەرانی بە بێن کرد، بەڵام هێشتا پێیوابوو کە خاڵی نەرمی بۆ هاوڕێکەی هەیە. ئایا تەنها دڵی درەیک بوو کە تێگەیشتنە ڕۆمانسیەکانی پێدەدا و پێی دەگوت هەستەکانی هایدن ڕاستن، یان ڕاستەقینە بوو؟
  
  کێنێدی وەک ئەوەی هیچ ڕووی نەدابێت، درێژەی بە قسەکانی دا و گوتی: "ئەوە وەزیری بەرگری بوو". "دەمەوێت ببێتە، ئم، 'لە زانیاریدا'."
  
  "بەڕاستی". درەیک سەری لە داڵ و وێڵز دانا. "و لەوێشدا، ئەوە تەنها مێژووە کە خۆی دووبارە دەکاتەوە." بە ماندووییەوە سەیری دەرەوەی نزیکترین پەنجەرەی کرد. "دەتوانی باوەڕ بکەیت کێنێدی، دوای هەفتەی ڕابردوو یان زیاتر کە ئێمە هێشتا لە یارییەکەداین؟"
  
  کێنێدی وتی: ئایا دەتوانیت باوەڕ بکەیت کە هەمووان باوەڕیان بە تیۆری قیامەتی 'ئاگر دەمانخوات' هەیە؟
  
  درەیک خەریک بوو بە ئیستغلالێکی ماندووەوە وەڵام بداتەوە کە بنەکەی لە جیهانەکەی کەوتە دەرەوە. خوێنەکە لە دەمارەکانیدا بەستبوو کاتێک شتێکی زەبەلاح لە دەرەوەی پەنجەرەکەوە هاتە ئاراوە.
  
  شتێکی زۆر گەورە...
  
  بە دەنگی پڕ لە تیرۆری پیاوێک کە لەناکاو تێگەیشت کە هەموو شتێک کە خۆشی دەوێت دەتوانێت ئەمڕۆ بمرێت، هێسکی کرد و وتی: ئێستا دەزانم. - نەفرەت... کێنێدی... ئێستا دەزانم.
  
  
  * * *
  
  
  لەکاتێکدا ئاماژەی بە ئاشکراکردنەکەی دەکرد و کێنێدی کز بوو بۆ ئەوەی سەیرێک بکات، هەستی کرد هەموو جەستەی گرژ بووە.
  
  "ئەی خوایە!" - ئه و كچه وتی. "ئەمە...'
  
  درەیک قسەکانی بڕییەوە: "دەزانم. - داڵ!سەیری ئەمە بکە. سەیرکردن!"
  
  سویدییەکە ئەو نمایشە ناتایبەتمەندییەی ترسی گرت و بە خێرایی کۆتایی بە گفتوگۆکە هێنا. چاوخشاندنێکی کورت لە پەنجەرەکەوە وای لێکرد لە سەرلێشێواویدا چاوەکانی ببڕێت. "ئەوە تەنها Eyjafjallajokull. وە بەڵێ، بەڵێ، درەیک، دەزانم، بۆ من ئاسانە بڵێم، و بەڵێ، بەڵێ، ئەمە ئەو کەسەیە کە هەموو هەواڵەکانی لە ساڵی 2010دا دروست کرد..." وەستا، ترانسفیکس، چاوەڕوانی.
  
  چاوەکانی پارنێڤیک گەورە بوون. نەفرەتی سویدی وەک دارتی ژەهراوی لێی هەڵفڕی.
  
  ئێستا بێن لە پەنجەرەکە نزیک بووەوە. "وای. ئەمە بەناوبانگترین گڕکانە لە ئایسلەندا و پێدەچێت هێشتا تەقیبێتەوە، هەرچەندە بە نەرمی".
  
  "بەڵێ!" درەیک دەگریا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئاگرەکە دەمانخوات. نەفرەت لە گڕکانی سەروو. "
  
  ئێستا کێنێدی توانی بەردەوام بێت و وتی: بەڵام لەوەش گرنگتر، سەیری دیمەنی چاوی باڵندە بکە بۆ قەڵغانەکە، مات. سەیری بکە!"
  
  ئێستا پارنێڤیک توانی دیدگای خۆی بدۆزێتەوە: "سێ شاخ سێ سێگۆشە نین، وەک هەمیشە باوەڕیان پێدەکرا. زانایانی کۆن هەڵە بوون. بەناوبانگترین هێمای ئۆدین بە هەڵە شیکراوەتەوە. ئەی خوایە!"
  
  درەیک لەودیو گڕکانە تەقیوەکەوە سەیری کرد و دوو شاخی تەنانەت بەرزتری بینی لە هەردوو لای، کە کاتێک لە سەرەوە سەیریان دەکرد، زۆر لە هێمای ئۆدین دەچوو.
  
  پارنێڤیک وتی: ئای خوایە گیان. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە بەڕاستی چاوەکانمان فێڵمان لێدەکەن، چونکە هەرچەندە پێدەچێت ئەم شاخانانە لە ئیجافجالاجۆکولەوە نزیک بن، بەڵام لەڕاستیدا سەدان میل لە دوورییەوەن. بەڵام بەشێکن لە زنجیرەی گڕکانەکانی ئایسلەندا. هەموو شتێک بەیەکەوە بەستراوەتەوە".
  
  کێنێدی درێژەی بە قسەکانی دا و وتی: کەواتە ئەگەر یەکێکیان بە هێزێکی پێویستەوە هەڵبستێت و ڕاستەوخۆ بەستراوەتەوە بە دووەکەی ترەوە....
  
  درەیک کۆتایی بە قسەکانی هێنا و وتی: "ئێوە سەرەتای گڕکانێکی گەورەتان هەیە.
  
  داهل هەناسەی هەڵمژی: "گۆڕی خوداوەندەکان دەکەوێتە ناو گڕکانێکی تەقینەوە."
  
  "وە لابردنی ئێسکەکانی ئۆدین وا دەکات بووم بێت!" کێنێدی سەری لەقاند، قژی ڕژا. - چاوەڕوانی شتێکی کەمتر دەکەیت؟
  
  "چاوەڕوان بە!" ئێستا داڵ سەیری وێنەی مانگی دەستکردی دەکرد، کە پێی دەگوت کەی دەگەنە چاوی مێدوسا. "هێشتا پێویستمان بە کەمێک یارمەتی هەیە بۆ ڕێنماییەکان، و ئەوە هەمیشە پلانی بی بوو. یەک شاخی زەبەلاح هەیە لەوێ، و ئەبێل فرێی بڕیارە ڕاست لە دەرگای پێشەوە نیشانمان بدات."
  
  "چۆن?" لانی کەم دوو دەنگ پرسیاریان کرد.
  
  داهل چاوی چرپاند و لەگەڵ فڕۆکەوانەکە قسەی کرد. "بەرزمان بەرز بکەرەوە."
  
  
  * * *
  
  
  ئێستا ئەوەندە بەرز بوون کە درەیک تەنانەت نەیدەتوانی شاخەکانیش لە ڕێگەی هەورەکانەوە ببینێت. ڕێزی تازە دۆزراوی بۆ فەرماندەی SGG زۆر پێویستی بە پشتیوانی بوو.
  
  - باشە تۆرڤیل، کۆڵبەرەکان لە نەهامەتیەکانیان دەربهێنە، نا؟
  
  داهل ڕاستی کردەوە و وتی: "تۆرسن"، پێش ئەوەی بزانێت کە هێلکەی لەسەر دەکرێت. "ئەها من تێدەگەم. باشە، ئەوا هەوڵبدە ئەگەر توانیت بەردەوام بیت. ئەمە پسپۆڕی سوپای منە، یان لانیکەم پێش ئەوەی پەیوەندی بە SGG بکەم. وێنەگرتنی ئاسمانی، بە تایبەتی وێنەی ڕاست. "
  
  درەیک وتی: ئەمە شتێکی نایاب و سەرنجڕاکێشە. - من لە کاتی قسەکردندا ڕاست وەستاوم. چى دۆزەخێکه ئه مه?"
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە وێنەگەلێکن کە لە دوورییەکی 'بێکۆتایی'ەوە گیراون، ڕاستەوخۆ سەیری خوارەوە دەکەن، کە دواتر بە شێوەیەکی ئەندازەیی دەستکاری دەکرێن بۆ ئەوەی لەگەڵ ستانداردێکی نەخشەی وەرگیراودا بگونجێت. کاتێک وێنەکە بارکرا، تەنها پێویستە بیکەین ئەوەیە کە لەگەڵ کۆئۆردینیاتی 'جیهانی ڕاستەقینە'دا ڕێکبخەین، پاشان..." شانی هەڵکێشا.
  
  "تەقینەوە!" کێنێدی پێکەنی. - مەبەستت شتێکی وەک گووگڵ ئێرثە، ڕاستە؟ تەنها بەبێ سێ ڕەهەندی؟"
  
  "بەڕاستی". درەیک ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. - هیوادارم ئەمە کار بکات، دال. ئەمە تاکە چانسی ئێمەیە بۆ ئەوەی لە یاریی کۆتاییدا پێشبکەوین".
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەو شێوەیە دەبێت. نەک هەر ئەوە، بەڵکو کاتێک کۆمپیوتەر کۆئۆردینیاتەکان حیساب دەکات، بە تەواوی دەزانین دەرگای چوونە ژوورەوەی گۆڕی خوداوەندەکان لە کوێیە. تەنانەت ئەڵمانییەکانیش کە بە تەواوی خاوەنی هەر نۆ پارچەکەن، دەبێت قەدری بزانن".
  
  بێن بە زەردەخەنەیەکی خەمناکەوە وتی: بە مەرجێک ئەڵمانییەکان هەموو پارچەکان بە دروستی دابنێن.
  
  - باشە، ئەوە ڕاستە. تەنها دەتوانین هیوامان ئەوە بێت کە ئابێل فرێ بزانێت چی دەکات. بە دڵنیاییەوە کاتێکی زۆری هەبوو بۆ مەشقکردن".
  
  درەیک لە کورسیەکەی خۆی خلیسکاند و بەدوای وێڵزدا گەڕا. بینیم بە نائومێدیەوە مۆبایلەکەی لە پەنجەرەکەدا دەدا.
  
  "هیچ هەواڵێک هەیە دەربارەی قەڵای فرێی، هاوڕێ؟"
  
  فەرماندەی SAS ڕقێکی لێدا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەورە دراوە. بەڵام بە نهێنی - قەڵاکە بێ ئاگایە لە سەرنجی تازە دۆزراوی خۆی. لەوێ پۆلیسی ئەڵمانی هەن. ئینتەرپۆل. نوێنەری زۆربەی حکومەتەکانی جیهان. بەڵام مای نا، بە هۆکارێک. درۆت لەگەڵ ناکەم مات، ئەمە بەردێکی سەخت دەبێت بۆ شکاندن بەبێ ئەوەی تەنێک زیانت هەبێت".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و بیری لە کارین کردەوە. ئەو ئەگەرەکانی دەزانی، چەندین جار یاری پێکردوون. "کەواتە، ئێمە سەرەتا گۆڕەکە دەکەین... وە دواتر دەبینین لە کوێ کۆتایمان دێت."
  
  هەر لەم ساتەدا هەندێک وروژاندن لە بەشی پێشەوەی هێلیکۆپتەرە تەنگەکەدا هەبوو. داهل بە زەردەخەنەیەکی خۆشەوە لە دەموچاویدا خۆی گەڕایەوە. - ئێستا فرێی لەوێ خوارەوەیە! پارچە پارچەی کردین. ئەگەر ئەم کۆرپەیە بخەینە سەر فول بلاست و لە چرکەیەکدا بە یەک فڕێم تەقە بکەین، لە ماوەی کاتژمێرێکدا دەگەینە ناو ئەم گۆڕە! "
  
  پارنێڤیک بە ڕێزەوە هەناسەی هەڵمژی و وتی: "کەمێک ڕێزم هەبێت. - ئەوە ڕاگنارۆکە لەوێ خوارەوە. یەکێک لە گەورەترین سەنگەرەکانی مێژووی ناسراو و شوێنی لانیکەم یەک ئەرمەگدۆن. خوداوەندەکان بە هاوارەوە لەم سەهۆڵەدا مردن. خوداکان. "
  
  بن بلەیک بە هێمنی وتی: "وە ئەبێل فرێییش. واتە: ئەگەر ئازاری خوشکەکەمی دا.
  
  
  
  بەشی 2
  زرێپۆشەکەت لەبەر بکە...
  
  
  سی و شەش
  
  
  
  گۆڕی خوداوەندەکان
  
  
  یارییەکە کۆتایی هات.
  
  کاتێک درەیک و هاوڕێکانی بەسەر تیمی ڕاگنارۆک و ئەبێل فرێیدا دەفڕین و بەرەو شاخی جگەرەکێشەکە دەڕۆیشتن، زانیان کە ئەڵمانییەکان بە گەرمی بەدوایدا دەگەڕێن. هێلیکۆپتەرەکە بە خێرایی بەرەو حەوزێکی بەفری نەرم دابەزی، بە توندوتیژی بەهۆی لێدانی بای ناوبەناو و زیادبوونی ڕەشەبایەکەوە. فڕۆکەوانەکە کۆنترۆڵی گروپەکەی کرد تا کۆپتەرەکە تا دەتوانێت لە نزیکەوە هەڵفڕی و شەش پێ لە زەویەوە دوورە، پاشان هاوارێکی کردە سەر هەمووان کە دۆزەخەکە دەربهێنن.
  
  "کاتژمێرەکە خەریکە!" - داهل هەر کە پێڵاوەکەی دەستی بە بەفردا کەوت هاوارێکی کرد. "با بجوڵێین!"
  
  
  * * *
  
  
  درەیک دەستی درێژ کرد بۆ ئەوەی پشتگیری لە بێن بکات پێش ئەوەی سەیری دەوروبەرەکەیان بکات. خەمۆکییە بچووکەکە وەک باشترین خاڵی نیشتنەوە دەهاتە بەرچاو، تەنها یەک میل لە دەروازە بچووکەکەیەوە دوور بوو کە لێیان دەگەڕان، و تاکە زەوییەک بوو لە مەودای گونجاودا کە زۆر بەرد نەبوو یان بۆرییەکی ماگمای ئەگەری نەبوو. پاداشتێکی زیادە ئەوە بوو کە دەتوانێت یارمەتیدەر بێت بۆ سەرلێشێواندنی فرێی سەبارەت بە شوێنی وردی گۆڕەکە.
  
  دیمەنێکی تاریک بوو، جیاواز نەبوو لەوەی کە ڕەنگە کۆتایی جیهان چۆن بێت، درەیک بیری لەوە دەکردەوە. چینەکانی خۆڵەمێشی خۆڵەمێشی و بناری شاخەکانی مات و ڕەشبوونەوەی لاڤا متمانەیەکی کەمی پێبەخشی لەکاتێکدا چاوەڕێی ئەوە بوو دال ئاماژە بە دەرگای چوونە ژوورەوە بکات لەسەر ئامێرەکەی GPRS. نیوەی چاوەڕوانی ئەوە بوو کە هۆبیتێکی خراپ لە تەم و مژە کاڵەکەدا دەربچێت و بانگەشەی ئەوە بکات کە گەیشتووەتە مۆردۆر. با بەهێز نەبوو، بەڵام پەستانی وردە وردەی وەک پیت بول دەموچاوی گرت.
  
  "لێرە". داهل بەناو خۆڵەمێشەکاندا ڕایکرد. بەرز لە سەرووی ئەوانەوە، هەورێکی قارچک بە ئارامیەکی ئارامەوە بەرەو ئاسمان بەرز بووەوە. داهل ئامانجی ئەو درز و ئەستوورە ڕەشەی لە شاخەکەی پێشەوە بوو.
  
  - بۆچی کەسێک شوێنێکی وا گرنگ و پیرۆز لەناو گڕکانێکدا دابنێت؟ کێنێدی پرسی کاتێک لە تەنیشت درەیکەوە بە پەلە دەڕۆیشت.
  
  شانی هەڵکێشا و وتی: ڕەنگە مەبەست ئەوە نەبووبێت کە بۆ هەمیشە بەردەوام بێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایسلەندا چەندین سەدەیە دەتەقێتەوە. کێ بیری لەوە دەکردەوە کە ئەم گڕکانە ئەوەندە زۆر بتەقێتەوە بەبێ ئەوەی بگاتە توانای تەواوی خۆی؟"
  
  - مەگەر... مەگەر بە باشی لە ئێسکەکانی ئۆدینەوە تەقیبێتەوە. ئایا دەتوانن لە ژێر کۆنتڕۆڵدا بیهێڵنەوە؟"
  
  - با هیوامان ئەوە بێت کە نەبێت.
  
  ئاسمانی سەرەوە بە بەفر و خۆڵەمێشی وەرگەڕاو داپۆشرابوو، ئەمەش زیاتر بوو بۆ خەواڵوویی پێشوەختە. خۆر لێرە نەدەدرەوشایەوە؛ وەک ئەوە وابوو دۆزەخ بۆ یەکەمجار دەستی بەسەر کایەی زەمینیدا گرتبێت و دەستی پێگرتبێت.
  
  دال ڕێگەی خۆی بە درێژایی زەوییە نایەکسانەکەدا گرتەبەر، هەندێکجار بەسەر وەرچەرخانی قووڵی چاوەڕواننەکراوی تۆزی خۆڵەمێشیدا دەخلیسکێت. کاتێک داهل گەیشتە بەردە ڕووتەکان، هەموو گفتوگۆکان لەم گرووپە ڕەنگاوڕەنگەدا وەستا - ئەوان بەهۆی بیابانی ماتەوە قەرەباڵغ بوون.
  
  سویدییەکە بە دەمانچەکەی ئاماژەی پێکرد: "لێرە سەرەوە". واتە: نزیکەی بیست پێ. چاوەکانی تەسک کردەوە. "هیچ شتێکی دیار نابینم."
  
  درەیک بە نەرمی سەرزەنشتی کرد و بە هیوای ئەوەی پێبکەنێت و گوتی: "ئێستا ئەگەر کوک لە کەناراوەکانی هاوایی ئەو قسەیەی بکردایە، هەرگیز شۆربای ئەناناسمان نەدەخوارد."
  
  "یان قاوە کۆنا" کێنێدی لێوەکانی لێدا کاتێک سەیری دەکرد، پاشان بە توندی سوور بووەوە کاتێک چاوی لێکردەوە.
  
  بە گەشەکردنێکەوە ئاماژەی بە لێوارە سی پلەیەکەی کرد و وتی: دوای تۆ.
  
  "بە هیچ شێوەیەک، چەوت." تەنها ئێستا توانی زەردەخەنە بکات.
  
  - باشە ئەگەر بەڵێن بدەیت چاوت لە کەرەکەم نەبێت. درەیک بە خۆشحاڵییەوە لێوارە بەردینەکەی بارگاوی کردەوە، پێش ئەوەی کێشەکەی دابەش بکات، هەر گرێپێکی تاقیکردەوە، چاوێکی وردی لەسەر داڵ و سەربازە تاقانەکەی SAS لە سەرووی خۆیەوە بوو. دواتر کێنێدی، پاشان بێن و دواجار پرۆفیسۆر و وێڵز.
  
  کەس نەیدەویست لەم ئەرکە تایبەتەدا بەجێبهێڵرێت.
  
  بۆ ماوەیەک داهل بە هاوارێکەوە پێشڕەوی کرد. درەیک چاوێکی لە پشتیەوە کرد، بەڵام هیچ نیشانەیەکی بەدواداچوونی لە دەرەوەی ئاسۆی نەبینی، لە وتارەکەی سەرۆکوەزیران بێ زیانتر بوو. دوای ساتێک دەنگی داڵ هاتە ناو پەردەی بێدەنگی.
  
  - واو، لێرە شتێک هەیە کوڕان. بەردێک دەرکەوتووە، پاشان لە پشتیەوە پێچێکی چەپ..." دەنگی ڕۆیشت. "شەفتێکی ڕاست بە... بەڵێ، هەنگاوەکانی لەناو بەردەکەدا نەخشێنراون. زۆر تەسک. هێلڤیت!دەبێ ئەو خوداوەندە کۆنانە لاواز بوون!"
  
  درەیک گەیشتە لای دەرکەوتنەکە و لە پشتیەوە خۆی خلیسکاند. - ئایا تەنها جنێوت داوە داهل و گاڵتەت کردووە؟ یان هەوڵبدە، بەهەر حاڵ. کەواتە ڕەنگە تۆ مرۆڤ بیت لە دوای هەموو شتێک. نەفرەت، چ کونێکی توند و تۆڵە. هیوادارم پەلە نەکەین لە ڕۆشتن".
  
  بەم بیرکردنەوە نائارامکەرە یارمەتی داهلی دا بۆ پاراستنی هێڵی سەلامەتی پێش ئەوەی سویدییەکە پاڵ بنێتە ناو کونە ڕەشەکەوە. چەندین هێرشی تۆڵەسەندنەوە هاتە بەرچاو، بەڵام ئێستا کات و شوێن نەبوو. تۆرستێن داهلی هەژار کە نەیتوانی مەشخەڵەکە ئاراستەی خوارەوە بکات، هەنگاو بە هەنگاو بە کوێرەوەری دابەزی.
  
  درەیک نەیتوانی خۆی بپارێزێت: "ئەگەر بۆنی گۆگردەکە بکەیت". "وەستان."
  
  داهل کاتەکەی تەرخان کرد، بە وریاییەوە هەموو پێیەکی دانا. دوای چەند خولەکێک ون بوو و تەنها شتێک کە درەیک دەیبینی، درەوشاوەیی کاڵ و کاڵ بوو لە کڵاوی ئاگرکوژێنەوەکەدا کە کاڵتر و بێهێزتر دەبوو.
  
  "ئایا تۆ باشیت?"
  
  "من بەر بنی بەردم داوە!" دەنگی داڵ دەنگی دایەوە.
  
  کێنێدی سەیری دەوروبەری کرد. - ئایا ئەمە گاڵتەیەکی ترە؟
  
  "باشە، با لەم سەرمایە دەربچین" درەیک لێواری بەردە ڕەشەکەی گرت و بە وریاییەوە خۆی بەسەر لێوارەکەدا دابەزاند. بە بەکارهێنانی قاچەکانی بۆ ئەوەی سەرەتا پێیەکانی بدۆزێتەوە، بە وریاییەوە خۆی دابەزاند، ئینج بە ئینجێکی مەترسیدار. دەرگاکە هێندە تەسک بوو لەگەڵ هەر جوڵەیەک لووت و ڕوومەتەکانی دەقەقاند. "گەمژەیی! تەنها کاتت بۆ تەرخان بکە" بەوانی دیکەی وت. "هەوڵبدە تا دەتوانیت کەمترین ئاستی بەشی سەرەوەی جەستەت بجوڵێنیت."
  
  چەند خولەکێک دواتر گوێی لە داهل بوو کە دەیگوت: "شەش پێ"، هەستی کرد بەردەکەی پشتی خۆی دەگۆڕێت بۆ شوێنێکی چۆڵ.
  
  داهل هۆشداری دا: "ئاگاداربە. - ئێستا ئێمە لە لێواری کۆتاییداین. نزیکەی دوو پێ پانی. دیوارێکی بەردی تەواو لە لای ڕاستمانەوە، چاڵێکی ئاسایی بێ بن لە لای چەپمانەوە. تەنها یەک ڕێگە ماوە".
  
  درەیک ڕووناکی خۆی بەکارهێنا بۆ تاقیکردنەوەی دۆزینەوەکانی سویدی لە کاتێکدا ئەوانی تر دابەزینە درێژەکانیان ئەنجامدا. کاتێک هەمووان ئاگادارکرانەوە و ئامادەکران، داڵ هێواش هێواش دەستی کرد بە پێشڕەویکردن بەدرێژایی پەنجەرەکە. لە تاریکییەکی تونددا پۆشرابوون، تەنیا بە مەشخەڵەکانی سەر کڵاوەکانیان ڕووناک دەبوونەوە، کە وەک مێشوولەی ئاگرین لە چەمێکدا سەمایان دەکرد. بەتاڵییە تەواوەکە وەک بانگەوازی ئاگادارکەرەوەی ئاگادارکەرەوەیەک لە لای چەپیانەوە هێوریان کردەوە و بەردی قورسەکەی لای ڕاستیان زیاتر پێشوازی لێدەکرد.
  
  پرۆفیسۆر پارنێڤیک دەڵێت: "یەکێک لەو فیلمە کۆنانەی دایناسۆرەکانم بیردەخاتەوە". "بیرت دێ? ئەو خاکەی کە تایم لەبیری کرد، پێشبینی دەکەم؟ بەناو ئەشکەوتەکاندا دەجووڵێن، بە بوونەوەری کوشندە دەورە دراون. فیلمێکی نایاب ".
  
  "ئەو کەسەی لەگەڵ ڕاکیل وێڵچ؟" - وێڵز پرسیاری کرد. "نەخێر? باشە، خەڵکی سەردەمی من، ئەوان بیر لە دایناسۆرێک دەکەنەوە - بیر لە ڕاکیل وێڵچ دەکەنەوە. گرنگ نییە."
  
  درەیک پشتی بە بەردەکەوە فشار خستە سەر و بە قۆڵەکانی درێژەوە هەنگاوی نا بۆ پێشەوە، دڵنیا بوو کە بێن و کێنێدی بەدوایدا ڕۆیشتن پێش ئەوەی بە باشی دوور بکەونەوە. بۆشایییەکی تاریک لەبەردەمیاندا دەرکەوت و ئێستا دەنگێکی کاڵ و قووڵ و دوور گەیشتە گوێچکەکانیان.
  
  پرۆفیسۆر پارنێڤیک بە درێژایی هێڵەکە بە چرپە گوتی: "ئەمە دەبێ Eyjafjallajökull بێت، شاخەکە بە نەرمی دەتەقێتەوە". - باشترین پێشبینی من ئەوەیە کە ئێمە لە ژوورێکی لاوەکیداین، بە باشی لە ژووری ماگما و لەو بۆرییەی کە خۆراک دەدات بە تەقینەوەکان دابڕاوین. لەوانەیە دەیان چین خۆڵەمێش و لاڤا لە نێوان ئێمە و ماگمای بەرزبووەوەدا هەبێت، کە ئێمە و گۆڕەکە بپارێزێت. تەنانەت ڕەنگە لەناو نائاسایییەکی بەرددا بین کە بە گۆشەیەکی بەرزتر لە لاکانی شاخەکە بەرز دەبێتەوە".
  
  داهل هاوارێکی کرد و هاتە ناو تاریکییەوە. - گێلڤیت!جەهەنەم و نەفرەت! دیوارێکی نزم لێمان نزیک دەبێتەوە، بە گۆشەی نەوەد پلە ڕێگاکەمان دەبڕێت. بەرز نییە، بۆیە خەمت نەبێت، تەنها ئاگاداربە".
  
  - جۆرێک لە تەڵە؟ کابرا مەترسییەکی کرد.
  
  درەیک بەربەستەکەی بینی و هەمان شت بیری کردەوە. بە وریایییەکی زۆرەوە بەدوای فەرماندەی ئێس جی جیدا ڕۆیشت لە ڕێگەی بەربەستەکە کە تا ئەژنۆی بەرز بوو. هەردووکیان لە یەک کاتدا یەکەم گۆڕیان بینی.
  
  "ئۆووه" داهل وشەی ئەوەندەی نەبوو کە لێیان تێبگات.
  
  درەیک تەنها فیشەکەی لێدا، سەرسام بوو بەو دیمەنە.
  
  جێگەیەکی زەبەلاح لە بناری شاخەکەدا هەڵکەندرابوو، ڕەنگە سەد پێ درێژ بووبێتەوە بۆ ناو ناوەکی گڕکانەکە- بەرەو ژووری ماگما. لە شێوەی کەوانەیەکدا دروست بووە، ڕەنگە بەرزییەکەی سەد پێ بێت. لە کاتێکدا هەمووان بە دەوری خۆیان کۆدەبوونەوە و چرای دەستی قورسیان دەرهێنا، دیمەنە سەرسوڕهێنەرەکەی یەکەم گۆڕ کرایەوە.
  
  "وای!" - کێنێدی وتی. ڕووناکیەکەی یەک لە دوای یەک ڕەفە ڕووناک دەکردەوە، لەناو چوارچێوە بەردینەکەدا هەڵکەندرابوو، هەر ڕەفەیەک ڕازاوە و پڕ بوو لە گەنجینەکان: گۆرەوی و ڕم، سنگ و کڵاو. شمشێرەکان....
  
  - ئەم کابرایە کێیە بە جەهەنەم؟
  
  پارنێڤیک وەک چاوەڕوان دەکرێت، دیواری دووری لێکۆڵیەوە، ئەو دیوارەی کە ڕووبەڕووی ئەوان بووەوە، لە ڕاستیدا بەردی گۆڕی کەوانەیی خودا بوو. نەخشاندنی خەیاڵی لە ڕیلیفێکی ڕووندا هەبوون، کە لە ڕووی لێهاتووییەوە یەکسان بوون بە هەر پیاوێکی مۆدێرن لە سەردەمی ڕێنێسانس، تەنانەت مایکل ئەنجێلۆش.
  
  پرۆفیسۆر گوتی: ئەمە مەریخە. "خودای جەنگی ڕۆمانی"
  
  درەیک کەسایەتییەکی ماسولکەیی بینی کە بە سنگ و تەنوورەیەکەوە بوو، ڕمێکی زەبەلاحی لەسەر شانێکی گەورەی بەدەستەوە بوو، بەسەر شانەکەی تردا سەیری دەکرد. لە پاشخانەکەدا ئەسپێکی گەورە و بینایەکی گۆڕ وەستابوون کە زۆر کۆلۆسیۆمی ڕۆمای بیردەخستەوە.
  
  کێنێدی بە گەمژەییەوە گوتی: "سەرسامم دەکات کە چۆن بڕیاریان دا کێ لێرە دەنێژرێت." "خوداکانی ڕۆمانی. خوداوەندەکانی سکاندیناڤیا..."
  
  پارنێڤیک وتی: منیش. "ڕەنگە ئەوە تەنها ئیحترامێکی زیوس بووبێت."
  
  لەناکاو هەموو چاوەکان بۆ ئەو تابوتە زەبەلاحە ڕاکێشران کە لە ژێر فرێسکۆ نەخشێنراوەکەدا وەستابوو. خەیاڵی درەیک دەستی بەسەردا گرت. ئەگەر سەیری ناوەوەیان بکردایە، ئایا ئێسک و پروسکی خودایان دەدۆزیەوە؟
  
  "نەفرەت، بەڵام کاتمان نییە!" داهل دەنگی بێزار و ماندوو و ماندوو بوو. "با بڕۆین بۆ. ئێمە هیچ بیرۆکەیەکمان نییە کە ڕەنگە چەند خودا لێرە بنێژرێن".
  
  کێنێدی چاوەکانی بڕیقاندەوە و سەیری درەیکی کرد و بە درێژایی ڕیزەکە سەیری کرد کاتێک لە تاریکیدا ون بوو. - ئەوە ڕێڕەوێکی بەردی ناسکە کە ئێمە بەدوایدا دەگەڕێین، مات. وە من ئامادەم گرەو لەسەر ٤٠١ هەزارەکەم بکەم کە ژمارەی خوداکان تەنها یەک یان دوو خودا نییە."
  
  وتیشی: ئێستا ناتوانین متمانە بە هیچ شتێک بکەین. - تەنها یەکتر. با. ئەڵمانییەکان بەم زووانە دێن".
  
  لە ژووری ناشتنی مەریخەوە دەرچوون، هەر پیاوێک چاوێکی پڕ لە خەمبارانەی دزییەوە بۆ سەلامەتی ڕێژەیی و گرنگییە بێ حسابەکەی. بۆشاییەکە جارێکی تر ئاماژەی پێدا و ئێستا درەیک دەستی کرد بە هەستکردن بە ئازارێکی مات لە پاژنەی پێ و ئەژنۆکانیدا، کە بەرهەمی لاوەکی جووڵەی خاویان بوو بە درێژایی پەنجەرەکە. دەبێ پرۆفیسۆری هەژار پارنێڤیک و بێنی گەنج ئازارێکی ڕاستەقینەیان هەبووبێت.
  
  هاوارێکی دیکە ئەشکەوتە فراوانەکەی هەژاند و لە سەرانسەری ئەشکەوتەکەی خۆیاندا دەنگی دایەوە. درەیک سەری بەرز کردەوە و پێی وابوو کە پەنجەرەیەکی هاوشێوەی زۆر لە سەرووی خۆیەوە بینیوە. قسەی بێمانا ئەم شتە نەفرەتییە دەتوانێت بە درێژایی شەو بخولێتەوە!
  
  لە لایەنی پڵەسەوە تا ئێستا هیچ نیشانەیەکی گۆشەگیرییان نەبیستووە. درەیک وای زانی کە ئەوان کاتژمێرێکی باش لە پێش ئەڵمانییەکانەوەن، بەڵام دەیزانی کە ڕووبەڕووبوونەوە نزیکە لە حەتمی. تەنها هیوای خواست کە بتوانن هەڕەشەی جیهانی بێلایەن بکەن پێش ئەوەی ڕووبدات.
  
  لە پێشەوە ڕیزێکی دووەم دەرکەوت و لە پشتیەوە دووەم جێگەیەکی شایستە دەرکەوت، کە لە قووڵایی شاخەکەدا بوو. ئەمیش بە چەندین شتی زێڕین ڕازاوەتەوە، دیوارە لاوەکییەکانی بە شێوەیەکی ڕستەیی بە ڕووناکی زێڕین دەدرەوشایەوە.
  
  کێنێدی ئاهێکی هەڵکێشا و وتی: ئای خودایە. - هەرگیز شتێکی لەو جۆرەم نەبینیوە. ئەمە کێیە? گەنجینەی خودا؟
  
  پارنێڤیک چاوی لە بەرد نەخشێنراوەکان بوو کە زاڵ بوون بەسەر تابوتە گەورەکەدا. بۆ ساتێک سەری لەقاند و چاوەکانی بڕیقاندەوە. "چاوەڕوان بن، ئایا ئەمانە پەڕن؟"ئایا ئەمە خودایە پەڕەکانی لەبەردایە؟"
  
  "ڕەنگە پرۆفیسۆر" بێن لە ئێستاوە بەو شوێنەدا تێدەپەڕی و سەیری ئەو فراوانییەی شەوی ڕەشی دەکرد کە چاوەڕێیان دەکرد. - ئایا گرنگە؟ ئەمە یەک نییە."
  
  کابرا پشتگوێی خست. - ئەوە کوێتزالکۆاتڵە! خودای ئازتێکەکان!هەموو ئەمانە چییە..." ئاماژەی بە دیوارە درەوشاوەکان کرد.
  
  "زێڕی ئازتکەکان" وێڵز ئاهێکی هەڵکێشا، سەرەڕای خۆی سەرسام بوو. "وای".
  
  "ئەم شوێنە..." کێنێدی نزیک بوو بە تەواوی هەواگۆڕکێی ژوورەکەی کرد، "گەورەترین دۆزینەوەی شوێنەوارییە لە هەموو سەردەمێکدا. ئایا لەوە تێدەگەیت؟ لێرەدا خوداوەند تەنها لە یەک شارستانیەت نییە، بەڵکو لە زۆرێکە. وە هەموو ئەو نەریت و گەنجینانەی لەگەڵیاندا دێن. ئەوە... سەرسەختە."
  
  درەیک چاوی لە وێنەی کوێتزالکۆاتڵ دوور خستەوە کە بە پەڕ ڕازاوەتەوە و تەقەمەنییەکی هەڵواسیوە. پارنێڤیک وتی کە خوداوەندی ئازتکەکان - بەپێی سەرچاوە باوەکانی کڵێسا - بە خودای فەرمانڕەوا ناسراوە، دەربڕینێک کە ئاماژەیە بۆ ئەوەی کە بەڕاستی ڕاستەقینە بووە.
  
  "کوێتزالکۆاتل" بە واتای 'پەلەوەرە فڕیوەکان' یان 'مارە پەڕدارەکان' دێت، کە..." پارنێڤیک بە شێوەیەکی سەرنجڕاکێش وەستا، پاشان وا دیار بوو تێگەیشت کە هەموو کەسێکی تر پاشەکشەیان کردووە بۆ لای چەقۆکە، "ئەژدیها"، بە دڵخۆشیەوە لە دڵی خۆیدا وتی.
  
  "ئایا هیچ شتێکی هاوبەشی لەگەڵ مەریخدا هەیە؟" پرسیاری لە سەربازێکی تاقانەی SAS کرد بە ناوی جیم مارستەرز.
  
  درەیک سەیری دەکرد کە پارنێڤیک بە لێوی چەقۆکێشەوە هەنگاوی دەنایە سەر ڕیزەکە. "هەممم" گریمانە هەناسەبڕکێیەکەی گەیشتە هەموو ئەوانەی لەسەر ڕیزەکە بوون. واتە: تەنیا ئەوە کە دەتوانن مەبەستیان مردن بێت و جارێکیش وایان کردووە.
  
  
  * * *
  
  
  سێیەم شوێنی تایبەت، و ئەمیش بە هەمان شێوەی پێشوو هەناسەبڕکێیە. درەیک خۆی بینی کە چاوی لە خانمێکی ڕووتی سەرسوڕهێنەر بوو کە لە دار هەڵکەندراوە.
  
  دیوارەکان بە فیگەر داپۆشرابوون کە شایەنی سامانێک بوون. دۆلفین، ئاوێنە، قوو. گۆرەوییەک لە کۆترە پەیکەردارەکان ئەوەندە گەورەن کە بتوانن ملی پەیکەری ئازادی دەورە بدەن.
  
  درەیک وتی: باشە. واتە: تەنانەت منیش دەزانم کێیە.
  
  کێنێدی ڕوخساری ڕوخسارێکی ڕوخساری کرد. - بەڵێ، تۆ دەتکرد.
  
  پارنێڤیک بە توندی وتی: قحبەیەکی ڕاستەقینە. "ئەفرۆدیت".
  
  وێڵز وتی: سڵاو. - ئایا تۆ بە خودا دەڵێیت ئەفرۆدیت قحبە؟ خوار ئیرە? ئەوەندە نزیک لە گۆڕەکەی؟"
  
  پارنێڤیک بە چەقۆکێشی ئاسایی قوتابخانەی سەرەتایی بەردەوام بوو: "ئەو بەو کەسە ناسراوە کە لەگەڵ خوداوەندەکان و پیاوان دەخەوێت، لەنێویاندا ئەدۆنیس. هێلینی ترۆی پێشکەش بە پاریس کرد، پاشان گرێبەستەکەی مۆر کرد بە گڕگرتنی گەرمی پاریس لەو ساتەدا کە چاوەکانی لەسەری دانا. لە نزیک پافۆس لە کۆئەندامی زاوزێی ئۆرانۆس کە بەم دواییە کاستر کراوە لەدایکبووە. دەبێت بڵێم کە ئەو..."
  
  درەیک بە وشکییەوە وتی: پەیامەکەمان دەستکەوت، هێشتا سەیری نەخشەکەی دەکرد. زەردەخەنەی کرد کاتێک سەرنجی دا کێنێدی سەری لێ دەهەژێنێت.
  
  - ئیرەیی دەبەیت ئازیزم؟
  
  "زۆر نائومێد بوویت لە ڕووی سێکسییەوە؟" پاڵ بەلایدا تێپەڕی تا ببێتە دووەم لە ڕیزەکەدا لە دوای داڵ.
  
  چاوی لە دوای ئەو بوو. "باشە، ئێستا کە باسی دەکەیت...."
  
  بێن هەروەها بە فڵچەدا تێپەڕی و بەلایدا تێپەڕی و وتی: وەرە مات. "وای!"
  
  هاوارەکەی وای لێکرد هەموویان باز بدەن. سوڕانەوە و بینییان بە چوار پێیەوە دەخزێتەوە و ترسناکیی بەسەر دەموچاویدا نووسرابوو. درەیک پرسیاری ئەوەی کرد کە ئایا تازە خودی شەیتانەکەی بینیوە کە ڕاستەوخۆ لە چێشتخانەی دۆزەخەوە لەسەر باڵەکانی جنۆکەکان هەڵدەستێت.
  
  "ئەم شوێنەوارە-" هەناسەی هەڵمژی. - لەسەر سەکۆیەک... لە هەوادا هەڵدەفڕێت... لە دیوەکەی تردا هیچ شتێک نییە! "
  
  درەیک هەستی کرد دڵی لێدانێک دەپەڕێتەوە. بیری میمیر و قاتە درۆینەکەی بیر هاتەوە.
  
  داهل چەند جارێک بازێکی دا. - پێدەچێت بەردی نەفرەتی بەس بەهێز بێت. ئەمە ناتوانێت کۆتایی دێڕەکە بێت".
  
  بێن بە قیژەی وتی: "ئەمە مەکە!" "ئەگەر جیا بووەوە چی؟"
  
  بێدەنگی حوکمڕانی کرد. هەمووان بە چاوی فراوانەوە سەیری یەکتریان دەکرد. هەندێکیان خۆیان خستە سەر ئەو ڕێگایەی کە گرتبوویانە بەر، ئەو ڕێگایە سەلامەتەی کە بیرەکان و مارستەرەکانی لەخۆگرتبوو.
  
  لەو ساتەدا، لە دوورترین مەودای بیستن، دەنگێکی زەق و زەنگی کاڵ بیسترا. دەنگی بەردێک کە دەکەوێتە ناو بیرێکەوە.
  
  داڵ بە قەناعەتەوە وتی: ئەمانە ئەڵمانین. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پشکنینی قووڵی شەفتەکە. ئێستا یان ڕێگایەک دەدۆزینەوە بۆ ئەوەی ئەم پلاتفۆرمە بەجێبهێڵین یان هەرچۆنێک بێت دەمرین".
  
  درەیک ئەژنۆی کێنێدی دا. لە سەرەوەیان ئاماژەی پێکرد: "سەیری ئەوێ بکەن". - گوێم بە کراوەیی هێشتەوە. پێم وایە دەبێت کۆمەڵەیەکی تری کۆشک یان ئەشکەوت لە سەرووی ئێمەوە هەبێت. بەڵام سەیرکە... سەیرکە لێواری بەردەکە چۆن پێدەچێت چەمابێتەوە.
  
  "ڕاست". کێنێدی بەپەلە ڕۆیشت بۆ لێواری شوێنی تایبەت بە ئەفرۆدیت. پاشان خۆی بە بەردە چەقۆکێشەکەدا فشار خست و بە گۆشەکەدا چاوی بڕی. - لێرەدا جۆرێک لە پێکهاتە هەیە... خوایە! ئەی خوایە."
  
  درەیک شانەکانی گرت و چاوی لە تاریکییەکە کرد. "پێم وایە مەبەستت ئەوەیە گێلم!"
  
  لەوێدا، کە زۆر لە مەودای گڵۆپەکانیان درێژدەبووەوە، پەنجەرەیەکی تەنک هەبوو کە دەگۆڕا بۆ پلیکانەیەکی خولگەیی تەنکتر. پلیکانەکان بەرەو سەرەوە لە سەروویانەوە درێژ بوون و بەرەو ئاستی داهاتوو دەڕۆیشتن.
  
  درەیک وتی: باسی سەرگێژخواردن بکە. "تەنها کولێرەیەک و پەرداخێکی دەویست."
  
  
  سی و حه وت
  
  
  
  گۆڕی خوداوەندەکان
  
  
  پلیکانە خولگەیییەکە بە ڕادەیەکی پێویست پتەو بوو، بەڵام ئەو ڕاستییە سادەیەی کە بە بۆشایی سەرەوەی چاڵێکی بێکۆتادا دەسوڕایەوە، باسی ئەو ڕاستییە ناکەم کە تەلارسازەکانی نەیانتوانیبوو هیچ پەنجەرەیەک دابنێن، تەنانەت دەمارەکانی درەیکی کە بە باشی ڕاهێنراون خێراتر لە مێروولەیەک لەسەری بلەرزن لەرزینێک .
  
  بازنەیەکی تەواو نزیکەی چارەکێکی ڕێگاکەیان گەیاندە کۆشکی ئەفرۆدیت، بۆیە درەیک مەزەندەی کرد کە پێویستە چوار یان پێنج بازنە دروست بکەن. هەنگاو بە هەنگاو بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت، بەدوای بێندا دەگەڕا، هەوڵی دامرکاندنەوەی ترسەکەی، هەناسەی قووڵی هەڵدەدا و هەمیشە بە تامەزرۆییەوە سەیری ئامانجەکەیان دەکرد.
  
  شەست پێ بەرزتر. پەنجا. چل.
  
  کاتێک لە سی پێ نزیک بووەوە، بینی بێن وەستا و بۆ ساتێک دانیشت. چاوەکانی کوڕەکە لە ترسدا بەردباران بوون. درەیک بە وریاییەوە لەسەر هەنگاوەکەی خوارەوە دانیشت و دەستی لە ئەژنۆی دا.
  
  - هاوڕێ، کات نییە دەست بکەیت بە نووسینی تراکێکی نوێ، دیواری خەو. یان خەون بە تایلۆر مۆمسۆنەوە ببینێت".
  
  پاشان دەنگی سەربازێکی ساس بۆیان دەنگی دایەوە. - چی لەوێ سەرەوە ڕوودەدات؟ ئێمە لێرە گاڵتە بە خۆمان دەکەین. جووڵە."
  
  سەربازانی SAS، درەیک بیری کردەوە. من لە پێشوو جیاوازم کردوون.
  
  هاوارێکی کرد و وتی: پشوویەک بدە. "تەنها مۆ بە."
  
  "شکاندن! ئەف..." درەیک گوێی لە دەنگی قووڵی وێڵز بوو، پاشان بێدەنگی. هەستی کرد کێنێدی لە پێیەکانی دانیشتووە، زەردەخەنە توندەکەی بینی و هەستی بە جەستەی لەرزۆکی کرد بە پەنجەکانی قاچی.
  
  - منداڵەکە چۆنە؟
  
  درەیک خۆی ناچار کرد پێبکەنێت و وتی: "جێهێشتنی کۆلێژ". "هاوڕێکانی باند. مەیخانەکانی یۆرک. شەوی فیلمی بێ بەرامبەر. کەی ئێف سی. بانگەوازی ئەرک. دەزانی، شتە خوێندکارەکان."
  
  کێنێدی لە نزیکەوە سەیری کرد. "بە ئەزموونی من ئەمە ئەوە نییە کە کوڕان و کچانی کۆلێژ دەیکەن."
  
  ئێستا بێن چاوەکانی کردەوە و هەوڵیدا بە توندی زەردەخەنە بکات. بە دەست و ئەژنۆیەوە بە هێواشی ڕۆیشت. دیسانەوە ڕووی بەرز بووەوە، هێشتا لەسەر دەست و ئەژنۆکانی بوو، هەنگاوێک لە دوای هەنگاوێکی ماندووکردن سەرکەوت.
  
  ئینج بە ئینج، هەنگاو بە هەنگاوی مەترسیدار، بەرزبوونەوە. درەیک هەستی بە ئازاری سەر و دڵی کرد بەهۆی ئەو گرژییە. ئەگەر بێن کەوتبا، بە ئامادەیی خۆیەوە بە جەستەی خۆی ڕێگری لە کەوتنی کوڕەکەی دەکرد، ئەگەر تەنها بۆ ڕزگارکردنی.
  
  بێ پرسیار و نە دوودڵی.
  
  بازنەیەکی تری تەواو و نزیکەی بیست پێ لە ئامانجەکەیانەوە دوور بوون، ڕیزێک کە ئاوێنەیەکی ئەو ڕیزبەندییە بوو کە تازە بڕیبوویان. درەیک لەناو چرای مەشخەڵی چرپەدا لێی کۆڵیەوە. بەرەو شەفتی چوونە ژوورەوە دەگەڕایەوە، بەڵام دیارە ئاستێک بەرزتر بوو.
  
  ئاست بەرز بێتەوە؟بیری کردەوە. خودایە، ئەو ئەمەی زۆر 'مۆدێرن' کردووە لەگەڵ سۆنیکی کۆترە نەفرەتییەکە.
  
  لە سەرووی خۆیەوە بینی داهل دوودڵ بوو. سویدییەکە زۆر خێرا هەستایەوە، هاوسەنگی لەدەستدا و ئێستا قورسایی زۆری خستە سەر قاچی پشتەوە. هیچ دەنگێک نەبوو، تەنیا خەباتێکی بێدەنگ بوو. تەنیا دەیتوانی ئەو ئەشکەنجەیەی کە مێشکی داهلی زاڵ بوو، بە خەیاڵیدا بێت. بۆشایی لە پشتەوە، سەلامەتی لە پێشەوە، بیرکردنەوە لە کەوتنێکی درێژ و پڕ لە ئازار.
  
  پاشان سویدییەکە بەپەلە هاتە پێشەوە و هەنگاوەکانی لێدا و بۆ ژیانی ئازیز دەستی گرت. درەیک لە دە پێ بەرزەوە گوێی لە هەناسە قورسەکەی بوو.
  
  چەند خولەکێک تێپەڕی و سەرکەوتنە سەختەکە بەردەوام بوو. لە کۆتاییدا داهل لە پلیکانەکانەوە هاتە خوارەوە و کەوتە سەر ڕیزەکە، پاشان بە دەست و ئەژنۆکانیەوە خۆی خزاند بۆ پێشەوە تا شوێنێک بۆ خۆی بکاتەوە. زۆری نەخایاند درەیک بەدوایدا هات و کێنێدی لەگەڵ خۆیدا ڕاکێشا، هەستی بە ئاسوودەیییەکی زۆر کرد کە گەڕاونەتەوە سەر ئەو ڕیزبەندییە تەسکەی کە هێشتا تەنها هەنگاوێک لە مردنی هاوارکردن دوور بوو.
  
  کاتێک هەموویان حسابیان بۆ کرا، داهل ئاهێکی هەڵکێشا. وتی: با بچینە سەر شوێنی داهاتوو و بانگەوازی پشوویەک بکەین. واتە: من، بۆ یەکێک، بە تەواوی لەناوچووم.
  
  دوای پێنج خولەکی دیکە لە تێکەڵکردنی جەستەی ماندوو و ململانێ لەگەڵ زیادبوونی کرژبوونی ماسولکەکانیان، بە کۆسپەوە گەیشتنە شوێنی چوارەم، ئەو شوێنەی کە ڕاستەوخۆ لە سەرووی گۆڕی ئەفرۆدیتەوە بوو.
  
  سەرەتا کەس خودای هەمیشەیی نەبینی. هەموویان لەسەر ئەژنۆ بوون و پشوویان دەدا و هەناسەیان بە قورسی دەدا. درەیک بە پێکەنینەوە بیری لەوە کردەوە کە ژیانی مەدەنییەکەی بەتەواوی ئەمەیە، و تەنیا کاتێک سەری بەرز کردەوە کە پارنێڤیک قسەیەکی ناشرین و ناشرینانەی گوت کە سەیر بوو لە کەسێکی ترەوە هاتبێت جگە لە ئەو.
  
  "ووف!"
  
  "چی?" - پرسیم.
  
  - وووف! سەری سەگ. ئەمە ئەنوبیسە".
  
  "هەمان جاڵجاڵۆکە؟" وێڵز پشتی بە کورسیەکەی کێشا و ئەژنۆکانی بە سنگیدا ڕاکێشا. "باش. من....."
  
  پارنێڤیک وتی: خوداوەندی میسری. واتە: بە دڵنیاییەوە پەیوەندی بە مردنەوە هەیە.
  
  درەیک سەیری ڕیزەکانی مۆمیا و پەیکەری جاکالی خەڵوزی کرد. تابوتەکانی زێڕین و ئەنخی زمردی پۆشراو، بێ ئەوەی سەرسام بوو، پشتی لە ژووری ناشتنی خودا کرد و تەقیەوە لە کیتکات. ساتێک دواتر کێنێدی لە تەنیشتی دانیشت.
  
  خواردن و خواردنەوەکەی کردەوە و وتی: کەواتە.
  
  درەیک بە پێکەنینەوە وتی: نەفرەت، تۆ لە قسەکردندا باشیت. "لە ئێستاوە هەست بە وروژاندن دەکەم."
  
  "گوێ بگرە هاوڕێ، ئەگەر بمویستایە تۆ داگیرسێنم، تۆ دەبوویتە کۆتر لە دەستمدا." کێنێدی پێکەنینێکی پێدا کە هەم خۆبەزلزان بوو و هەم بێزار بوو. - نەفرەت، ئێوە ناتوانن بۆ خولەکێک بوەستن، نا؟
  
  - باشە باشە، ببورە. تەنها يارى دەكات. چی ڕوویدا?"
  
  سەیری کێنێدی دەکرد کە چاوی لە بۆشایی ئاسمان بوو. بینیم چاوەکانی فراوان بوون کاتێک دەنگی بێهێزی سەربازەکانی فرێی گرت کە لە پێشیانەوە بوون. - ئەم... شتە... ماوەیەکە بە دەوری دارستانەکەدا لێدەدەین. پێت وایە، ئەه، لە ڕاستیدا شتێکمان هەیە، درەیک؟"
  
  "بە دڵنیاییەوە پێموایە ئۆدین لێرە خوارەوەیە."
  
  کێنێدی هەستا بۆ ئەوەی بڕوات، بەڵام درەیک دەستی خستە سەر ئەژنۆی بۆ ئەوەی ڕێگری لێبکات. دەست لێدانەکە نزیک بوو ببێتە هۆی پریشک.
  
  گوتی: لێرە. "بیر له چی دهكهیتهوه?"
  
  بە چرپە گوتی: پێموانییە کاتێک دەگەڕێینەوە کارێکی زۆرم هەبێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "سەبارەت بە بکوژی زنجیرەیی تۆماس کالێب و هەموو شتێکی تر. ئەو گەوادە جارێکی تر کوشتی، دەزانی ڕۆژێک پێش ئەوەی بگەینە مانهاتن."
  
  "چی? نەخێر."
  
  "بەڵێ. ئەوە بوو کە چووم بۆ ئەوەی بەناو شوێنی کوشتنەکەدا بگەڕێم. وە ڕێزی خۆتان بگرن".
  
  "زۆر داوای لێبوردن دەکەم". درەیک خۆی لە باوەشکردن بەدوور گرت، دەیزانی ئەمە دوا شتە کە لە ئێستادا پێویستی پێیەتی.
  
  - سوپاس، دەزانم. تۆ یەکێکیت لە ڕاستگۆترین کەسەکان کە تا ئێستا ناسیومە، درەیک. وە خۆنەویستترینەکان. ڕەنگە هەر بۆیە زۆر حەزم لێتە."
  
  "سەرەڕای کۆمێنتە بێزارکەرەکانم؟"
  
  "زۆر بە توندی، سەرەڕای ئەمەش."
  
  درەیک باقی شوکولاتەکەی تەواو کرد و بڕیاریدا پێچەری کیتکات فڕێ نەداتە ناو بۆشاییەکەوە. ڕەنگە بە زانینی بەختی خۆی، تەڵەیەکی زبڵی کۆن یان شتێکی لەو جۆرەی هەڵدابێت.
  
  کێنێدی درێژەی بە قسەکانی دا و وتی: بەڵام هیچ کارێک بە واتای بێ پەیوەندییە. - لە نیویۆرک هیچ هاوڕێیەکی ڕاستەقینەم نییە. هیچ خێزانێک. پێم وایە ڕەنگە پێویست بکات بە هەر شێوەیەک بێت لە چاوی گشتیدا نەمێنم".
  
  درەیک بە بیرکردنەوە وتی: باشە، دەبینم تۆ ئاسۆیەکی وەسوەسەئامێزیت. چاوی گەمژانەی پێدا. "ڕەنگە بتوانیت بڵێیت بۆلۆکس بە پاریسی کۆن و خۆشحاڵ و بێیت سەردانی یۆرکی کۆن و خۆشحاڵ بکەیت."
  
  - بەڵام لە کوێ دەمێنمەوە؟
  
  درەیک گوێی لە دال بوو کە سەربازەکانی کۆدەکردەوە. "باشە، تەنها پێویستە بزانین چۆن دەتوانیت گیرەکەت بەدەستبهێنیت." چاوەڕێی کرد تا لەسەر پێیەکانی هەستا، پاشان شانەکانی گرت و سەیری چاوە بریقەدارەکانی کرد.
  
  - بەجدی کێنێدی، وەڵامی هەموو پرسیارەکانت بەڵێیە. بەڵام لە ئێستادا ناتوانم هەموو ئەمانە بزانم. من جانتای تایبەت بە خۆمم هەیە کە پێویستە باسی بکەین و بۆیە پێویستە سەرنجم لەسەر شتێک بێت". سەری بەرەو بۆشاییەکە دانا. - ئەلیسیا مایڵز لەوێ خوارەوە هەیە. لەوانەیە پێت وابێت کە گەشتەکەمان تا ئەم شوێنە مەترسیدار بووە، کە ئەم گۆڕە مەترسیدار بووە، بەڵام باوەڕم پێ بکەن، ئەوان هیچ نین بە بەراورد بەو ژنە کۆیلەیە".
  
  وێڵز هاتە لای و دوا کۆمێنتی گرت و وتی: "ڕاست دەکات". - وە هیچ ڕێگەیەکی تر نابینم بۆ دەرچوون لێرە، درەیک. هیچ ڕێگەیەک نییە بۆ دوورکەوتنەوە لێی".
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: "وە ناتوانین ڕێگاکە بلۆک بکەین، چونکە پێویستمان بە ڕێگەیەکی دەرچوونە." "بەڵێ، منیش سەیری هەموو سیناریۆکانم کرد."
  
  - دەمزانی ئەم کارە دەکەیت. وێڵز زەردەخەنەی کرد وەک ئەوەی بە درێژایی ماوە بزانێت کە درەیک هێشتا یەکێکە لە کوڕەکانی. - وەرە شلمەکان دەقیژێنن.
  
  درەیک بەدوای سەرۆکە کۆنەکەیدا ڕۆیشت تا گەیشتە ڕیزەکە، پاشان شوێنی خۆی لە پشت بێن و داڵەوە گرتەوە. نیگایەکی هەڵسەنگاندنەوە بینی کە هەمووان پشوویان داوە، بەڵام دەمارگیر بوون لەوەی چی لە پێشە.
  
  داهل وتی: چوار کوژراون و بە درێژایی ڕیزەکەدا ڕۆیشت، شاخەکە لە پشتیەوە بوو.
  
  جێگەیەکی داهاتوو سوپرایز بوو و هەموویان گەشەیەکی پێبەخشی. ئەمە گۆڕی تۆر کوڕی ئۆدین بوو.
  
  کابرا وەک ئەوەی یێتییەکی دۆزیبێتەوە کە لە دۆڵی مەرگدا کەمپی کردووە، گریای. وە، بۆ ئەو، ئەو هەیبوو. پرۆفیسۆرێکی ئەفسانەی نۆرزی گۆڕی تۆری دۆزیەوە کە ڕەنگە بەناوبانگترین کەسایەتی نۆرزی بێت لە هەموو سەردەمێکدا، ئەمەش بەشێکی دەگەڕێتەوە بۆ کۆمیکەکانی مارڤێڵ.
  
  خۆشییەکی پاک.
  
  وە بۆ درەیک، بوونی تۆر لەناکاو هێندەی تر واقیعی کرد.
  
  بێدەنگییەکی ڕێزدارانە هاتە ئاراوە. هەمووان لەبارەی تۆرەوە دەیانزانی، یان لانیکەم هەندێک جەستەی خودای ڤایکینگەکانی ڕەشەبا و ڕەشەبا. پارنێڤیک وتارێکی سەبارەت بە ڕۆژی پێنجشەممە، یان وەک ئێستا دەیناسین، پێنجشەممە پێشکەش کرد. ئەمەش پەیوەستە بە ڕۆژی چوارشەممە - یان ڕۆژی ئاو، یان ڕۆژی ئۆدین. تۆر گەورەترین خودای جەنگاوەر بوو کە مرۆڤ ناسیبووی، چەقۆی بەدەستەوە بوو، بە تۆر دی فۆرس دوژمنەکانی دەچەقاند. بەرجەستەکردنی پاکی پیاوسالاری ڤایکینگ.
  
  ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیانتوانی بیکەن بۆ ئەوەی پارنێڤیک دوور بخەنەوە و ڕێگری لێبکەن لەوەی هەوڵی پشکنینی ئێسکەکانی تۆر بدات هەر لەو کاتەدا و لەوێ. جێگەیەکی دواتر کە شەشەم بوو، لۆکی و برای تۆر و کوڕێکی دیکەی ئۆدین لەخۆگرتبوو.
  
  داهل وتی: "ڕێڕەوەکە گەرم دەبێتەوە"، بەزەحمەت چاوێکی لە ناو کۆشکەکەدا خشاند پێش ئەوەی بەردەوام بێت بە درێژایی ئەو لێوارەی کە لە لای شاخەکە کۆتایی هات، بارستەیەکی ڕەشی تۆکمە.
  
  درەیک پەیوەندی بە سویدی و بێن و کێنێدیەوە کرد کاتێک مەشخەڵەکانیان بە درێژایی بەردەکەدا تێپەڕاند.
  
  بێن وتی: "پێچەکان. - وە دەست پشوو دەدات. پێدەچێت ئێمە بەرەو سەرەوە دەڕۆین".
  
  درەیک ملی خۆی کرین کرد تا سەری بەرز بکاتەوە. پلیکانە بەردەکە بەرەو تاریکییەکی بێکۆتایی دەڕۆیشت و لە پشتیانەوە جگە لە هەوا هیچی تر نەدەبوو.
  
  سەرەتا تاقیکردنەوەی دەمارەکان، ئێستا چی؟ هێز? توانای ژیان؟
  
  وە دیسانەوە داڵ یەکەم بوو. بە خێرایی بیست پێ یان زیاتر بەرزبووەوە پێش ئەوەی وا دەرکەوێت خاو بێتەوە کاتێک ڕەشاییەکە گرتبوویەوە. بێن بڕیاریدا لە دوای ئەوە بڕوات، پاشان کێنێدی.
  
  بە نیوە زەردەخەنەوە وتی: "پێموایە ئێستا دەتوانیت چاوت لەسەر کەرەکەم بێت، دڵنیابە کە بەلای تۆدا نەفڕێت."
  
  چاوەکانی چرپاند. "ناتوانم چاوەکانم لەم شتە لاببەم."
  
  درەیک لە دوای ئەوە ڕۆیشت، سێ گرتنی تەواو بەدەستهێنا پێش ئەوەی چوارەم پەیوەندییەکانی بجوڵێنێت. بەم شێوەیە بەرزبووەوە، هێواش هێواش بەسەر بەردێکی تەواودا سەرکەوت بۆ ناو هەوای گڕکانەکە.
  
  دەنگە دەنگەکە لە هەموو دەوروبەریان بەردەوام بوو: گریانی دووری شاخەکە. درەیک ژوورێکی ماگمای نزیک لە خەیاڵیدا دەکوڵێت و ئاگری دۆزەخ لە دیوارەکاندا دەڕژێنێت و دەتەقێتەوە بۆ ئاسمانی شین و دووری ئایسلەندا.
  
  پێیەک لە سەروویەوە زەق بووەوە و لە پەنجەرە بچووکەکەیەوە خەریک بوو. هێمن بوو، دەیزانی شتێکی کەم هەیە کە بتوانێت بیکات ئەگەر کەسێک بەپەلە بەسەریدا تێپەڕێت، بەڵام ئامادە بوو، تەنها بۆ ئەوەی لە ئەگەرێکدا بێت.
  
  قاچی کێنێدی لە بۆشایی ئاسمان نزیکەی مەترێک لە سەرووی سەریەوە وەرگەڕا.
  
  دەستی درێژ کرد، کەمێک بە ناجێگیری لەرزین، بەڵام توانی بنی پێڵاوەکەی بگرێت و بیکێشێتەوە سەر پەنجەرەکە. چرپەیەکی کورتی سوپاسگوزاری گەیشتە دەستمان.
  
  بەردەوام بوو، دوو بڕبڕەی پشتی دەسوتێت، پەنجەکانی لە هەموو جومگەیەکدا ئازاریان دەدا. نوکی پەنجەکانی قاچی لەگەڵ هەر سەرکەوتنێکی بچووکدا قورسایی جەستەی دەبرد. ئارەقە لە هەموو کونیلەکانیدا دەخلیسکاند.
  
  دوو سەد پێ لە دەستگرتن و پێگرتنی سەلامەت بەڵام ترسناک خەمڵاند پێش ئەوەی بگەنە سەلامەتی بەراوردکاریی ڕیزبەندییەکی تر.
  
  کارێکی ماندووکردن. فیلمی کۆتایی جیهان، ئەپۆکالیپس بەرهەمێکی دواترە. ڕزگارکردنی مرۆڤایەتی لەگەڵ هەر هەنگاوێکی سزادەرانە بۆ پێشەوە.
  
  "ئێستا چی?" وێڵز لەسەر پشتی پاڵکەوتبوو و دەگریا. "پیاسەیەکی خوێناوی تر بە درێژایی پەنجەرەکەدا؟"
  
  "نا" داهل تەنانەت هێزی ئەوەی نەبوو گاڵتە بکات. "تونێل".
  
  "هێلکە".
  
  لەسەر ئەژنۆکانیان خەزانە پێشەوە. تونێلەکە بەرەو تاریکییەکی ڕەنگاوڕەنگ ڕۆیشت کە وایکرد درەیک دەست بکات بە باوەڕکردن بەوەی کە خەون دەبینێت پێش ئەوەی لەناکاو لە پشتەوە لەگەڵ کێنێدی بێ جووڵە پێکدادا بکەوێت.
  
  ڕووخسارت بۆ پێشەوە بگەڕێنە.
  
  "ئۆی! دەکرا ئاگادارم بکەیتەوە".
  
  دەنگە وشکەکە لە وەڵامدا هات: "ئەستەمە کاتێک هەمان چارەنووس بەسەرمدا هات". "پێموایە تەنها داڵ لەم کۆمەڵەیە دەرچووە بەبێ ئەوەی لوتی شکاوە."
  
  داهل بە ماندووییەوە وەڵامی دایەوە: "من نیگەرانم لە دڵە نەفرەتیەکەم. - تونێلەکە ڕاستەوخۆ بەرامبەر هەنگاوی یەکەمی پلیکانەیەکی دیکە کۆتایی دێت لە، ئم، من پێشبینی گۆشەی چل و پێنج پلە دەکەم. هیچ شتێکی چەپ و ڕاست، لانیکەم هیچ شتێک کە بتوانم بیبینم. ئامادەبە."
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "ئەم شتانە دەبێت لە شوێنێکدا ببەسترێنەوە." "لە پێناو خودادا، ناتوانرێت تەنها لە هەوادا هەڵواسرابن."
  
  پارنێڤیک وتی: ڕەنگە بتوانن. "لە پێناو بەهەشتدا." ها ها. گاڵتەم دەکرد، بەڵام بەجدی باشترین پێشبینیم زنجیرەیەک پشتگیری فڕیویە".
  
  درەیک وتی: "لە ژێر ئێمەدا شاراوەتەوە. "بە دڵناییەوە. دەبێ جەهەنەمێک هێزی مرۆیی زۆری ویستبێت. یان یەک دوو خودای بەڕاستی بەهێز".
  
  - ڕەنگە داوای یارمەتییان لە هێرکۆلیس و ئەتڵەس کردبێت.
  
  درەیک بە وریاییەوە هەنگاوی نایە سەر هەنگاوی یەکەم، هەستێکی سەرسوڕهێنەر ترسناک مێشکی داگیرکرد و سەرکەوت بەسەر بەردی زبرەکەدا. بۆ ماوەیەک سەرکەون، دواجار دەرکەوتن بۆ ناو کۆشکێکی دیکە کە لە دەوری سەکۆیەکی هەڵواسراودا هەڵکەوتبوو.
  
  داهل بە لەرزینێکی ماندووییەوە سڵاوی لێکرد. "پۆسێدۆن".
  
  "بەرچاو."
  
  درەیک جارێکی تر ئەژنۆی دایەوە. پەروەردگار، بیری کردەوە. هیوادارم ئەڵمانییەکان بە هەمان شێوە بە سەختی ئەو کارەیان هەبێت. لە کۆتاییدا ڕەنگە لەبری شەڕکردن دەیانتوانی بە بەرد، کاغەز، قیچی یەکلایی بکەنەوە.
  
  خوداوەندی دەریای یۆنانی سێ چەقۆی ئاسایی خۆی و ژوورێکی پڕ لە دەوڵەمەندی ئەفسانەیی هەڵگرتبوو. ئەمە حەوتەم خودا بوو کە بەلایدا تێپەڕین. ژمارە نۆ دەستی کرد بە چەقاندنی مێشکی.
  
  ئایا ژمارە نۆ پیرۆزترین نەبووە لە ئەفسانەی ڤایکینگەکاندا؟
  
  لە کاتێکدا کە پشوویان دەدا، باسی ئەمەی بۆ پارنێڤیک کرد.
  
  پرۆفیسۆرەکە پەنجەی بەرەو ئەو پیاوە ڕاکێشا کە سێ چەقۆکەی لە پشتیانەوە بوو و وتی: بەڵێ، بەڵام ئەم شوێنە بە ڕوونی تەنها وڵاتی باکوور نییە. واتە: دەکرێت سەد کەسیان هەبن.
  
  کێنێدی لەگەڵیدا موناقەشەی کرد و وتی: باشە، بە ڕوونی ئێمە لە سەد کەسیان ڕزگارمان نابێت. "مەگەر کەسێک لە پێشەوە هۆ-جۆی دروست بکات."
  
  درەیک لێوەکانی لێدا و وتی: یان باشترە، دوکانێکی ساندویچی بیکۆن. "بە دڵنیاییەوە دەتوانم لە ئێستادا یەکێک لەم کەسە خراپانە بکوژم."
  
  بێن پێکەنی و شەقێکی لە قاچی دا و وتی: "کڕنچی". - باسی شتێک دەکەیت کە دە ساڵە بەسەرچووە. بەڵام نیگەران مەبە- هێشتا بەهای کات بەسەربردنت هەیە."
  
  پێنج خولەکی دیکە تێپەڕی تا هەستیان کرد پشوویەکی ئەوەندەیان داوە کە بەردەوام بن. داڵ و وێڵز و مارستەرز چەند خولەکێکیان بە گوێگرتن لە ڕاوەدوونەرەکانیان بەسەر برد، بەڵام یەک دەنگ شەوی ئەبەدی تێک نەدا.
  
  کێنێدی شانی هەڵکێشا و وتی: ڕەنگە هەموویان کەوتبن. ئاماژەی بەوەشکردووە، "دەتوانێت ئەوە ڕووبدات. ئەگەر ئەمە فیلمێکی مایکل بەی بووایە، کەسێک پێشتر کەوتبا".
  
  "بەڕاستی". داهل بە پلیکانەیەکی دیکەی هەڵواسراودا سەرکردین. وەک چارەنووس دەیویست، لێرەدا بوو کە وێڵز دەستی لەدەستدا و دوو هەنگاوی خلیسکێنەی خوارەوەی خلیسکاند و هەر جارێک بە چەناگەی بەردەکەی دەدا.
  
  خوێن لە زمانی پێوەدراوەکەیەوە بە لێوەکانیدا دەڕژا.
  
  درەیک شانەکانی پاڵتۆ گەورەکەی گرت. پیاوەکەی ژێرەوەی - مارستەرز - بە هێزێکی سەروو مرۆیی ڕانەکانی گرت.
  
  "هیچ دەربازبوونێک نییە، پیرە پیاو. هێشتا نا."
  
  پیاوە تەمەن پەنجا و پێنج ساڵانەکە بە زەقی لە پلیکانەکاندا ڕاکێشرایەوە، کێنێدی پشتی درەیکی گرت و مارستەرز دڵنیا بوو لەوەی کە لە هەنگاوێکی دیکەدا نەخلیسکێت. تا گەیشتنە کۆشکی هەشتەم، وێڵز دیسانەوە ڕۆحی باش بوو.
  
  - بەڵێ، بە ئەنقەست ئەو کارەیان کردووە، کوڕان. من تەنها ئەوەی ترم دەویست".
  
  بەڵام دەستی مارستەرزی گرت و لە دڵەوە سوپاسی درەیکی کرد کاتێک کەس سەیری نەدەکرد.
  
  - خەمت نەبێت پیرە پیاو. تەنها لەوێدا خۆت هەڵواسیوە. هێشتا کاتی مانگی ئایارەکەت نەبووە."
  
  نیچەی هەشتەم جۆرێک لە خۆپیشاندان بوو.
  
  "ئەی خوایە". موعجیزەی پارنێڤیک هەموویانی تووش کرد. - ئەمە زیوسە. باوکی مرۆڤ. تەنانەت خوداوەندەکانیش وەک خوداوەندێک ئاماژەی پێدەکەن - کەسایەتییەکی باوک. ئەوە...لە دەرەوەی ئۆدین...زۆر دوورترە، و لە نۆرسییەکانەوە هاتووە."
  
  "ئایا ئۆدین لە نێو هۆزە سەرەتاییەکانی ژێرمانیدا وەک زیوس نەناسرابوو؟" بێن پرسی و لێکۆڵینەوەکانی لەبیر بوو.
  
  - ئەو بوو، کاکە، بەڵام مەبەستم ئەوەیە، وەرە. ئەمە زیوسە. "
  
  ئەم پیاوە ڕاستی دەکرد. پاشای خوداوەندەکان باڵا بەرز و دابەشنەبوو وەستابوو، ڕەشەبایەکی بە دەستە زەبەلاحەکەیەوە گرتبوو. لە شوێنی تایبەتی ئەودا کۆمەڵێک گەنجینەی درەوشاوە هەبوون، کە پڕ بوون لە باج لە دەرەوەی هەر شتێک کە مرۆڤ ئەمڕۆ بتوانێت کۆی بکاتەوە.
  
  و پاشان درەیک گوێی لە نەفرەتێک بوو، بە دەنگی بەرز، بە زمانی ئەڵمانی. لە خوارەوە دەنگی دایەوە.
  
  داهل بە توڕەییەوە چاوەکانی داخست و وتی: "تەنها تونێلێکیان شکاندووە". - تەنها پانزە خولەک لە ئێمەوە دوورە. نەفرەت لە بەختمان دەرچووە! شوێنم بکەوە!"
  
  پلیکانەیەکی دیکە ئاماژەی پێکرد، ئەمجارەیان بەرەو دەرەوە و بەسەر گۆڕی زیوسدا دەڕۆیشت پێش ئەوەی لە دە هەنگاوی کۆتاییدا ڕاست بێت. بە باشترین شێوە شەڕیان لەگەڵدا کرد، ورەیان بەهۆی تاریکی خەزانەوە بوو بە خۆڵەمێش. وەک ئەوە وابوو نەبوونی ڕووناکی ڕۆحی لکەلکە سەرکوت بکات. ترس هاتە سەر بانگەوازەکە و بڕیاریدا دابنیشێت.
  
  باسی سەرگێژخواردن بکە، درەیک بیری کردەوە. باسی ئەوە بکە کە چۆن تۆپەکانت بچووک دەبنەوە بۆ قەبارەی فستق. ئەو دە هەنگاوەی کۆتایی کە لە سەرووی تاریکییەکی توندەوە هەڵواسرابوو، بەناو شەوێکی خەزاندا سەردەکەوت، خەریک بوو زاڵ بێت بەسەریدا. هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە ئەوانی دیکە چۆن بەڕێوەیان بردووە - تەنها شتێک کە دەیتوانی بیکات ئەوە بوو کە هەڵەکانی ڕابردووی خۆی بژیتەوە و بە توندی پێیانەوە بلکێت - ئەلیسۆن، ئەو منداڵەی کە هەرگیز نەیانبووە و هەرگیز نەیانبووە؛ هەڵمەتی SRT لە عێراق کە هەموو شتێکی تێکدا - هەموو هەڵەیەکی خستە پێشەوەی مێشکی خۆیەوە بۆ نەهێشتنی ترسی چڕ لە کەوتن.
  
  وە دەستێکی خستە سەر دەستەکەی تر. قاچێک لە قاچەکەی تر بەرزترە. بە شێوەیەکی ڕاست هەستا، بێکۆتایی لە پشتیەوە بوو، پەستانی هەندێک بای بێناو جلەکانی دەچڕاند. قیژە ڕەشەبای دوور دەتوانێت گۆرانی گڕکانێک بێت، بەڵام دەتوانێت شتێکی تر بێت. ترسناکییە نەگێڕدراوەکان، ئەوەندە ترسناکن کە هەرگیز ڕووناکی ڕۆژ نابینن. بوونەوەرە ترسناکەکان کە بەسەر بەرد و قوڕ و پیساییدا دەخلیسکن و مێلۆدی ترسناک دەردەکەن کە بینینی شێتی سووری خوێناوی ورووژێنن.
  
  درەیک کە خەریک بوو بگری، بەسەر دوا هەنگاوی بەردیندا خۆی خزاند و کەوتە سەر ڕوویەکی ئاست بەرز. بەردی زبر دەستە خراپەکانی خراپ بوو. بە دوا هەوڵی ئازاربەخش سەری بەرزکردەوە و بینی هەموو کەسێکی تر لە دەوری سوجدەیان بردووە، بەڵام لە پشتیانەوە تۆرستێن داڵ - سویدی شێتەکەی بینی کە بە شێوەیەکی ڕستەیی لەسەر سکی خۆی دەخزێتە پێشەوە بۆ شوێنێکی گەورەتر لە هەموو شتێک کە ئەوان بینیویانە دوور .
  
  سویدی شێت. بەڵام خوایە کابرا باش بوو.
  
  نیچەکە لە لایەکەوە هەڵواسرابوو، بەڵام لە لایەکی دیکەوە بە دڵی شاخەکەوە لکابوو.
  
  داڵ بە لاوازی وتی: سوپاس بۆ خودا. "ئەوە یەکە." ئێمە گۆڕی ئۆدینمان دۆزیوەتەوە".
  
  پاشان لە ماندوێتی داڕما.
  
  
  سی و هەشت
  
  
  
  گۆڕی خوداوەندەکان
  
  
  لە سەرسوڕمانەکەیدا هاوارێک هاتە دەرەوە.
  
  نەخێر، هاوار بکە. هاوارێکی خوێناوی کە باسی تیرۆری پاکی دەکرد. درەیک چاوەکانی کردەوە، بەڵام ڕووی بەردەکە زۆر نزیک بوو بۆ ئەوەی فۆکەس بکات. تفی لە زەوی کرد و گریای.
  
  وە خۆمم بینیەوە بیرم لەوە دەکردەوە: مرۆڤ تا چەند دەتوانێت پێش مردنی بکەوێتە ناو بێکۆتایی؟
  
  ئەڵمانییەکان لێرە بوون. یەکێک لە براکانیان تازە لە پلیکانەکاندا کەوتبووە خوارەوە.
  
  درەیک خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی ڕاست بوەستێت، هەموو ماسولکەکانی ئازاریان دەدا، بەڵام ئەدرنالین دەستی کرد بە گڕگرتنی خوێنی و پاککردنەوەی بیرکردنەوەکانی. بە هێواشی بەرەو بێن ڕۆیشت. هاوڕێکەی بە ڕووی خوارەوە لە یەکێک لە لێوارەکانی سەکۆکەدا پاڵکەوتبوو. درەیک ڕای کێشا بۆ شوێنی تایبەتی ئۆدین. چاوێکی خێرا لە پشتیەوە پێی وت کە ئەڵمانییەکان هێشتا نەگەیشتوون، بەڵام گوێچکەکانی پێیان دەگوت چەند خولەکێک لە دوورەوەن.
  
  گوێی لە دەنگی جنێودانی ئەبێل فرێی بوو. زەنگی ئامێری پاراستن. میلۆ هاوار دەکات کوشتنی خوێناوی بۆ یەکێک لە سەربازەکان.
  
  چانسێک بۆ ئەوەی توانای خۆی نیشان بدات، بیری کردەوە، یەکێک لە وتەکانی وێڵزی لەبیر بوو کە لە کاتی مەشقەکانیان لە SAS هەڵیبژاردبوو.
  
  بێنی بەدەوری خۆیدا ڕاکێشا و پشتی بە تابوتە گەورەکەی ئۆدین بەست. پێڵوی چاوەکانی کوڕەکە لەرزین. کێنێدی بە کۆسپەوە هات و وتی: "ئێوە ئامادەبن بۆیان. من مامەڵەی لەگەڵ دەکەم." بە سووکیی شەقێکی لە ڕوومەتەکەی دا.
  
  درەیک هێواش وەستا، بۆ یەک چرکە چاوی بە نیگاکانی کەوت. "دواتر".
  
  یەکەم کەس لە ئەڵمانییەکان کە لوتکەیان تێپەڕاند. سەربازێک کە بە خێرایی لە ماندوێتی داڕما، یەکسەر دووەم سەرباز بەدوایدا هات. درەیک دوودڵ بوو لەوەی ئەو کارە بکات کە دەیزانی پێویستە، بەڵام تۆرستن داڵ بەلایدا تێپەڕی و هیچ پەشیمانییەکی لەو شێوەیەی نیشان نەدا. هەروەها وێڵز و مارستەرز تێکەڵاو بوون بۆ پێشەوە.
  
  سێیەم جەنگاوەری دوژمن بەسەر لوتکەدا خەزان، ئەمجارەیان تەرمێکی نێرە زەبەلاح و داربڕ. قشت. خوێن و ئارەقە و فرمێسکی ڕاستەقینە دەمامکێکی گرۆتێسکیان لەسەر دەموچاوی کە لە ئێستاوە ناڕەحەت دەکرد، گۆڕی. بەڵام ئەوەندە توند و خێرا بوو کە باز دەدات بەسەر سەرەوە و ڕۆڵ و دەمانچە بچووکەکە هەڵبگرێت.
  
  تەقەیەک لە بەرمیلەکە فڕییە دەرەوە. درەیک و هاوکارەکانی بە غەریزە کۆتریان کرد، بەڵام لێدانەکە ئامانجەکەی لەدەستدا.
  
  دەنگە زەقەکەی ئەبێل فرێی ئەو بێدەنگییەی کە دوای تەقەکردنەکە هاتبوو، شکاند. - چەک نییە، گەمژە. نار! نار! گوێم لێبگرە!"
  
  میلۆ ڕووخسارێکی کرد و زەردەخەنەیەکی ناشرین بە درەیک کرد. "گێلکردنی کەرەکانی کراوت. سڵاو هاوڕێ؟
  
  دەمانچەکە بە مشتێکی ئەستوور قووت درا و لە شوێنیدا تیغێکی چەقۆدار گۆڕدرا. درەیک وەک چەقۆیەکی هێزی تایبەت ناسیەوە. هەنگاوی بۆ لای زەبەلاحەکە ڕۆیشت، دەرفەتی بە داهل دا کە یەکێک لە سەربازە کەوتووەکان بە لێدان بخاتە بۆشایی ئاسمان.
  
  سەربازی دووەم تا ئەژنۆی خەباتی کرد. مارستەرز زەردەخەنەیەکی دیکەی پێدا، پاشان جەستە لاوازەکەی فڕێدا بۆ لایەک. تا ئەم کاتە سێ سەربازی دیکە گەیشتنە زەوییە ئاستەکە و پاشان ئەلیسیا لە خوارەوە بازێکی دا و وەک پشیلە نیشتەوە و چەقۆیەکی بە هەر دەستێکەوە گرتبوو. درەیک هەرگیز ئەوەندە ماندوو نەیبینیبوو و هێشتا وا دەرکەوت کە بتوانێت ڕووبەڕووی نوخبەی نینجا بێتەوە.
  
  "نا... چەک؟" داهل توانی لە نێوان هەناسە گرژەکاندا بڵێت. "ئایا لە کۆتاییدا... باوەڕت بە تیۆری ئەرمەگدۆن هەیە، فرێی؟"
  
  ئێستا دیزاینەرێکی گەورەی ئەڵمانی ڕۆیشتووەتە سەر لێوارەکە. بە بێ هەناسە وتی: گەمژە مەبە کوڕی سەرباز. - تەنها نامەوێت ئەم تابوتە نیشانە بکەم. لە کۆمەڵەکەمدا تەنها شوێن بۆ کامڵبوون هەیە".
  
  داڵ وتی: "کە تۆ وەک ڕەنگدانەوەی خۆت دەیبینیت، پێموایە" و هێواش وەستا کاتێک تیمەکەی هەناسەیان گرت.
  
  وەستانێک هەبوو، ساتێک گرژییەکی ترسناک لە کاتێکدا هەر بەرامبەرێک ئامانجی دەستبەجێی خۆی هەڵدەسەنگاند. درەیک لە میلۆ پاشەکشەی کرد، بەبێ ئەوەی بزانێت بەرەو گۆڕی ئۆدین ڕۆیشت، کە هێشتا بێن و پرۆفیسۆرەکە شان بە شانی یەکتر دانیشتبوون، تەنها لەلایەن کێنێدیەوە پاسەوانییان دەکرد. چاوەڕێی یەکێکی تر بوو...
  
  ...هیواخواستن...
  
  و پاشان نالەیەکی کز لە پلیکانەکانەوە هات، داوای یارمەتییەکی لاواز. فرێی سەیری خوارەوەی کرد. "تۆ لاوازی!" تفی لە کەسێک کرد. "ئەگەر قەڵغان نەبوایە، من..."
  
  فرێی ئاماژەی بە ئەلیسیا کرد. "یارمەتی بدە". ژنە جەنگاوەرەکە بە لووتبەرزیەوە پێکەنی، پاشان دەستی بەسەر لایەکەدا درێژکردەوە. بە یەک چەقۆ هایدنی ڕاکێشا بۆ سەرەوە. بریکاری سی ئای ئەی ئەمریکی لە سەرکەوتنە درێژەکەدا ماندوو بوو، بەڵام لەوەش زیاتر بەهۆی هەڵگرتنی ئەو بارە قورسەی کە ئەڵمانییەکان بە پشتیەوە بەستبوویەوە.
  
  قەڵغانی ئۆدین کە بە کانڤاس پێچراوەتەوە.
  
  دەنگی پارنێڤیک بیسترا. - ئەو قەڵغانەکەی هێنا! بەشی سەرەکی! بەڵام بۆچی؟"
  
  "چونکە ئەوە بەشی سەرەکییە، ئەی گەمژە." فرێی تەقەی لێکرد. واتە: ئەم ئۆبژە سەرەکییە بوونی نەدەبوو ئەگەر ئامانجێکی دیکەی نەبووایە. دیزاینەری جلوبەرگەکە بە سووکایەتییەوە سەری لەقاند و ڕووی لە ئەلیسیا کرد. "ئەم کرێتینە بەزەییدارانە تەواو بکە. پێویستە ئۆدین ڕازی بکەم و بگەڕێمەوە ناو ئاهەنگەکە".
  
  ئەلیسیا بە شێتانە پێکەنی. "نۆرەی من!"، هاوارێکی کرد، کوشندەتر لە ڕووباری تام، و ئامێرە خۆپارێزییەکانی فڕێدایە ناوەڕاستی سەکۆ بەردینەکە. لەناو ئەو سەرلێشێواوییەدا بەپەلە ڕۆیشت بۆ لای وێڵز، هیچ سەرسوڕمانێکی لە بوونی ئەو نیشان نەدا. درەیک سەرنجی لەسەر شەڕەکەی خۆی بوو، سییەکانی بەرەو میلۆ ڕۆیشت بۆ ئەوەی سەرسامی بکات، بە وەرچەرخانێکی لێزانانەی تیغەکەی لایەنگری کرد، پاشان ئەژنۆیەکی ڕەقی گەیاندە چەناگەی میلۆ.
  
  ئێسکەکە درزاوی بووە. درەیک سەمای دەکرد، دەلەرزی و بە سوکی لەسەر پێیەکانی مابووەوە. پاشان ئەمە دەبێتە ستراتیژی ئەو - لێدان و ڕاکردن، لێدان لە سەختترین خاڵەکانی جەستەی، بە ئامانجی شکاندنی ئێسک و ئیسقانەکان. لە میلۆ خێراتر بوو، بەڵام بەو شێوەیە بەهێز نەبوو، بۆیە ئەگەر زەبەلاحەکە دەستی بکەوێت...
  
  ڕەشەبا بەسەر شاخەکەدا دەنگی دەدایەوە، گریانی و درزەکانی ماگمای بەرزبووەوە و بەردی گۆڕاو.
  
  میلۆ لە ئازاردا خۆی چرچ و لۆچ بوو. درەیک بە لێدانی دوو لایەنی، دوو لێدان پێشەنگی گرت - شتێک کە ڕەنگە ببینیت ڤان دام بە لێزانی لە تیڤیدا بیکات، بە تەواوی بێسوودە بۆ شەڕی سەر شەقامەکان لە ژیانی ڕاستەقینەدا. میلۆ ئەمەی زانی و بە گریانە هێرشەکەی لادا. بەڵام درەیکیش دەیزانی و کاتێک میلۆ هەموو جەستەی فڕێدایە پێشەوە، درەیک لێدانێکی بەهێزی دیکەی ئەژنۆی ڕاست لە دەموچاوی بەرامبەرەکەیدا و لووت و چاوەکانی وردکرد و بە توندی کەوتە سەر زەوی.
  
  میلۆ وەک کەروێشکێکی بڕاو لەسەر زەوی داڕما. جارێک بە بەرامبەرێکی لە ئاستی درەیکدا دۆڕا، گەڕانەوە بۆ دواوە نەبوو. درەیک مەچەک و ئەژنۆی دا و هەردوو ئێسکی سەرەکی شکاند، پاشان تۆپەکانی بۆ پێوەرێکی باش، پاشان چەقۆی فڕێدراوی سوپای هەڵگرت.
  
  شوێنی ڕووداوەکەی پشکنیوە.
  
  مارستەرز، سەربازێکی ساس بوو، کاری کورتی لە دوو ئەڵمانی کردبوو و ئێستا شەڕی سێیەمی دەکرد. کوشتنی سێ کەس لە چەند خولەکێکدا بۆ کەس کارێکی ئاسان نەبوو، تەنانەت سەربازێکی SAS و مارستەرز تەنها بە سوکی بریندار بوو. وێڵز لەگەڵ ئەلیسیا بە درێژایی لێواری سەکۆکە سەمای دەکرد، زیاتر ڕاکردن نەک سەماکردنی ڕاستەقینە، بەڵام سەرقاڵکردنی. ستراتیژییەکەی زیرەک بوو. لە مەودای نزیکەوە، لە چرکەیەکدا ڕیخۆڵەی دەکرد.
  
  کێنێدی جەستەی ماندووی هایدنی لە ناوەندی شەڕەکە دوور خستەوە. بێن ڕایکرد بۆ ئەوەی یارمەتی بدات. پارنێڤیک نەخەوت، لە گۆڕی ئۆدین دەکۆڵیەوە - گەمژەیەک.
  
  ئابێل فرێی ڕووبەڕووی تۆرستن داڵ بووەوە. سویدییەکە لە هەموو ڕوویەکەوە لە ئەڵمانییەکە باڵاتر بوو، جوڵەکانی بە چرکە پاڵاوتتر دەبوونەوە لەگەڵ گەڕانەوەی هێزەکە بۆ ئەندامە ئازاربەخشەکانی.
  
  لۆرد!درەیک بیری کردەوە. ئێمە لێرەدا کەر دەدەین! یان بە ڕۆحی کۆن و باشی دینۆ ڕۆک... با سەرقاڵت بکەم!
  
  لەگەڵ ئەوەشدا چێژی لە ڕووبەڕووبوونەوەی ئەلیسیا نەبینی، بەڵام بەرەو وێڵز ڕۆیشت، پێیوابوو ئەو ژنە پەنجا ساڵانە زۆرترین پێویستی بە یارمەتی هەیە. کاتێک هاوڕێی پێشووی بینی، لە شەڕەکە پاشەکشەی کرد.
  
  - پێشتر لەم هەفتەیەدا جارێک تۆپەکانتم لێدا، درەیک. تۆ ئەوەندە سادیستی کە جارێکی تر ئەمەت دەوێت؟"
  
  - تۆ بەختت باشە ئەلیسیا. بەڕێزان تۆ ڕاهێنانی خۆشەویستەکەت دەکەیت؟" سەری لە وەڵامی ئەو ئەمریکییە کە بەزەحمەت دەجووڵایەوە، سەری لەقاند.
  
  "تەنها لە گوێڕایەڵیدا" هەردوو چەقۆکەی فڕێدایە سەرەوە و لە یەک جووڵەدا گرتیان. "با! من تەنها سێکسم خۆشدەوێت!"
  
  ڕەنگە سروشتی ئەو کێوی بووبێت، بەڵام کردەوەکانی کۆنترۆڵ و حیساب کرابوون. چەقۆی لە درەیک دا، لە کاتێکدا بە فێڵبازانە هەوڵی دەدا وێڵز بە پشتی گۆشەیەک بکات بۆ بۆشایی بێکۆتایی. فەرماندەکە لە کۆتا چرکەدا درکی بە مەبەستەکانی کرد و بەپەلە بەلایدا تێپەڕی.
  
  درەیک هەردوو چەقۆکەی لادا، هەر تیغێکی جووڵاند بۆ لایەک لە هەمان کاتدا وریا بوو مەچەکی نەشکێت. تەنها ئەوە نەبوو کە باش بوو... ئەوە بوو کە بەردەوام باش بوو.
  
  لەناکاو ئابێل فرێی بەپەلە بەلای ئەواندا تێپەڕی. وا دیار بوو کە بەهۆی ئەوەی نەیتوانی لە داڵ تێپەڕێت، پەنای بۆ ڕاکردن بەلای سویدیەکەدا برد لە گەڕانە خێراکانیدا بۆ گۆڕی ئۆدین.
  
  وە لەو چرکەدا درەیک مارستەرز و دوا سەربازی ئەڵمانی بینی کە لە شەڕی فانیدا ڕاست لەسەر لێواری تۆزاوی سەکۆکە قفڵ بوون. پاشان بە کتوپڕێکی شۆککەرەوە هەردوو پیاوەکە کەوتنە خوارەوە و بە سادەیی کەوتنە خوارەوە.
  
  هاوارەکانی مەرگ لە بۆشاییەکەدا دەنگی دەدایەوە.
  
  درەیک دابەشی کرد و دوعای بۆ وێڵز کرد و پاشان جەستەی خۆی گۆڕی و بەپەلە بەدوای فرێیدا ڕۆیشت. نەیتوانی بێن لەوێ بێ بەرگری بەجێبهێڵێت. کێنێدی ڕێگای دیزاینەرەکەی گرت و ورەی کۆکردەوە، بەڵام کاتێک بەپەلە بەرەو پێشەوە دەڕۆیشت، درەیک سەرنجی تەنێکی بچووکی ڕەشی بە دەستی فرێی گرتبوو.
  
  ڕادیۆ یان مۆبایل. جۆرێک لە گواستنەوە.
  
  چی بە جەهەنەم؟
  
  ئەوەی دواتر ڕوویدا لە دەرەوەی تێگەیشتن بوو. لە کردەوەیەکی سەرسوڕهێنەری بێباکیدا، لەناکاو بناری شاخەکە تەقیەوە! لێدانێکی قورس هات و پاشان بەردی زەبەلاح و پارچە شیلەکانی شاخ لە هەموو شوێنێکدا بڵاوبوونەوە. بەردەکان بە هەموو شێوە و قەبارەیەکەوە وەک فیشەک بەناو بۆشاییەکەدا دەسوڕانەوە و فیشەکیان لێدەدا.
  
  کونێکی گەورە لە لای گڕکانەکەدا دەرکەوت، وەک ئەوەی چەقۆیەک لە دیواری وشکی تەنکدا چەقۆی لێدابێت. تیشکی کاڵ و کاڵ لە درزەکەدا فلتەری دەکرد. لێدانێکی دیکە و کونەکە زیاتر فراوانتر بوو. شاخێک لە داروپەردوو لە بێدەنگییەکی ترسناک و قووڵدا ڕژایە ناو چاڵێکی بێ بن.
  
  درەیک سەری بە دەستەوە کەوتە سەر زەوی. دەبێ بەشێک لەم بەردە تەقیوەتەوە زیانی بە گۆڕە بێ نرخەکانی دیکە گەیاندبێت. چی بە جەهەنەم دەهات؟
  
  
  سی و نۆ
  
  
  
  گۆڕی خوداوەندەکان
  
  
  هەلیکۆپتەرێک لەناو ئەو کونە تازە دروستکراوەدا دەرکەوت، بۆ یەک چرکە دەسوڕایەوە پێش ئەوەی بەو کونەدا بفڕێت!
  
  چوار کێبڵی ئەستوور و چەند پەتێک بە بنی ئامێرەکەوە هەڵواسرابوو.
  
  باوەڕکردن مەحاڵ بوو. ئابێل فرێی تازە فەرمانی داوە کە بناری شاخەکە دابەش بکرێت. بناری شاخێک کە بەشێک بوو لە گڕکانێکی چالاک و بە جۆرێک دەتوانێت ببێتە هۆی لەناوچوونی بەکۆمەڵ کە بە گڕکانێکی سەروو ناسراوە.
  
  بۆ تەواوکردنی کۆمەڵەکەی.
  
  ئەم پیاوە هەر تۆزێک وەک درەیک شێت بوو و باقی ڕەگەزی مرۆڤایەتی کریدتیان پێدەدا. ئێستاش بە شێتانە پێدەکەنی و کاتێک درەیک سەری بەرز کردەوە، بینی کە فرێی یەک ئینج نەجووڵاوەتەوە، بەڵکو بە توندی ڕاست وەستاوە کاتێک شاخە تەقیوەکە بە دەوریدا هێسکی دەکرد.
  
  ئەلیسیا وێڵزی بەجێهێشت و بە کۆسپ بەرەو فرێی ڕۆیشت، تەنانەت خۆکۆنتڕۆڵکردنی شێتانەی کەمێک لەرزۆک بوو. لە پشتیانەوە پرۆفیسۆر پارنێڤیک و بێن و کێنێدی بە دیوارەکانی کۆشکی ئۆدین پارێزراو بوون. هایدن مەیلی هەبوو، بێ جووڵە بوو. ئایا بەڕاستی ئەم هەموو ڕێگایە هاتبوو بۆ ئەوەی لە شێتییەکی ئاگریندا بمرێت؟ وێڵز لە تەنیشتیدا ئەژنۆی دا و گەدەی گرت.
  
  هێلیکۆپتەرەکە نزیکتر هەڵفڕی و بزوێنەرەکەی هاوار دەکرد. فرێی دەمانچەی ژێر دۆشکەی بەرزکردەوە و ئاماژەی بە هەمووان کرد کە لە تابوتە گەورەکەی ئۆدین دوور بکەونەوە. تەقینەوەیەکی کورتی ئاگر داواکارییەکەی بەهێزتر کرد، فیشەکەکان زەقیان لێدەدا کاتێک شوێنەوارە زێڕینەکانی ڤایکینگە بێ نرخەکانیان لە شێوەی قەڵغان و شمشێر و سنگ و کڵاوی قۆچداردا دەدا. دراوی زێڕ کە بەهۆی زنجیرەیەک ڕووداوەوە دەجووڵان، وەک کۆنفێتی لە تایمز سکوێڕ لە ڕەفەکانەوە دەستیان بە کەوتنە خوارەوە کرد.
  
  فرێی هێلیکۆپتەرەکەی دەستی لێدا.
  
  درەیک ئەژنۆی دا. "تۆ ئەم تابوتە دەجوڵێنیت، هەموو جیهان دەخەیتە مەترسییەوە!" - هاوارێکی کرد، دەنگی بەزەحمەت بەسەر دەنگی قورسی تیغەکانی پرۆپلەردا دەبیسترا.
  
  "مەبە ویمپ!" فرێی هاوارێکی کردەوە، دەموچاوی وەکو گاڵتەجاڕێکی خراپەکار کە ئالوودەی هێرۆین بووە، پێچاوپێچ بوو. - دان بەوەدا بنێن درەیک. من تۆم شکست پێهێنا!"
  
  "ئەوە پەیوەندی بە بردنەوە نییە!" درەیک هاوارێکی کردەوە، بەڵام ئێستا کۆپتەرەکە ڕاستەوخۆ لە سەرەوە بوو و تەنانەت دەنگی خۆیشی نەدەبیست. سەیری دەکرد کە فرێی ئاراستەی دەکرد، بە ئارەزووی خۆی فیشەکی بەسەریدا دەڕشاند کاتێک قۆڵەکانی دەجووڵاند. درەیک دوعای کرد کە هاوڕێکانی بەهۆی موشەکێکی بێسەرپەرشتەوە نەگیرێن.
  
  ئەڵمانییەکە لەدەستی دا. بەهۆی ئەوەی زۆر نزیک بوو لە وەسوەسەی تەواوی ژیانی، بە سادەیی تێکچوو.
  
  ئێستا داڵ لە تەنیشتی بوو. سەیریان دەکرد کە فرێی و ئەلیسیا زنجیرە قورسەکانیان بۆ خوارەوە و خوارەوە دادەبەزاند تا دواجار بە دەوری هەردوو سەری تابوتەکەدا گیران. فرێی دڵنیا بوو لەوەی کە سەلامەتن.
  
  هێلیکۆپتەرەکە قورساییەکەی وەرگرت. هیچ رووی نەداوە.
  
  فرێی هاوارێکی کرد و هاتە ناو وەرگری تەلەفۆنەکەیەوە. هێلیکۆپتەرەکە جارێکی تر هەوڵیدا، ئەمجارە بزوێنەرەکانی وەک دایناسۆرێکی تووڕە قیژاند. زنجیرەکان قورسایی خۆیان وەرگرت و درزێکی دیار هاتە ئاراوە، دەنگی شکاندنی بەرد.
  
  تابوتەکەی ئۆدین جووڵەی کرد.
  
  "ئەمە دوا دەرفەتی ئێمەیە!" - داهل هاوارێکی کردە گوێی درەیک. - دەچینە لای وردکەرەکە! لە دەمانچەی میلۆوە!"
  
  درەیک سیناریۆکەی بەڕێوەبرد. دەیانتوانی کۆپتەرەکە لەناوببەن و گۆڕەکە ڕزگار بکەن. بەڵام پێدەچێت بێن و کێنێدی لەگەڵ هایدن و پارنێڤیک بمرن.
  
  داهل هاوار دەکات: "کات نییە!" "یان ئەمە یان ئەپۆکالیپس!"
  
  سویدییەکە بۆ چەکی میلۆ بازێکی دا. درەیک چاوەکانی داخست کاتێک ئازار دڵی کون کرد. نیگاکانی کەوتە سەر بن و کێنێدی و ئازاری بڕیار وەک پەتێک لە ناوەوەی پێچایەوە. ئەگەر بە دەستێک دۆڕایت، بە دەستەکەی تر دەدۆڕێیت. و پاشان بڕیاریدا کە بە سادەیی ناتوانێت ڕێگە بە داڵ بدات ئەم کارە بکات. ئایا دەتوانێت دوو هاوڕێی بکاتە قوربانی بۆ ڕزگارکردنی جیهان؟
  
  نەخێر.
  
  وەک چۆلەکەیەک بازێکی دا بۆ پێشەوە هەر لەو کاتەی داهل دەستی کرد بە گەڕان بەناو جلەکانی میلۆدا. سویدییەکە بە سەرسوڕمانەوە پاشەکشەی کرد کاتێک میلۆ جەستەی ڕاستکردەوە، ئەمریکییەکە لە ئازاردا چەقۆی لێدا، بەڵام جووڵاو بوو و بە چەقۆ گەیشتە لێواری سەکۆکە. بۆ یەکێک لە هێڵەکانی دابەزین.
  
  درەیک بە شۆکەوە وەستا. بزوێنەری هێلیکۆپتەرەکە جارێکی تر گریانی و کەوتنەخوارەوەیەکی ناپیرۆز ئەشکەوتەکەی پڕکرد. لە ساتێکی دواتردا، تابوتە زەبەلاحەکەی ئۆدین گۆڕا و لە بەستنەوەکانی ڕزگاری بوو، بە شێوەیەکی هەڕەشەئامێز بەرەو درەیک و لێواری سەکۆکە وەرگەڕا، تەنێک مردنی وەرچەرخان.
  
  گریانی داڵ هاوارەکەی پارنێڤیکی دووبارە کردەوە: "نائۆۆو!"
  
  هاوارێک هات، هاوارێکی هێمنانە وەک ئەوەی دەرچەیەک گەرم بووبێتەوە، دەنگێک وەک ئەوەی هەموو جنۆکەکانی ناو دۆزەخ بە زیندووی بسوتێن. ڕژانێکی هەوای گۆگردی لە کونێکی تازە کراوەتەوە لە ژێر گۆڕی ئۆدین دەرباز بوو.
  
  فرێی و ئەلیسیا بەپەلە ڕۆیشتن، نزیک بوو بە زیندووی بسوتێن کاتێک سەرکەوتنە سەر تابوتە وەرچەرخاوەکە. فرێی هاوار دەکات: "درەیک شوێنمان مەڕۆ!" من بیمەم هەیە!" پاشان وا دیار بوو بیرۆکەیەک هاتە پێشم، گەرەنتی سەلامەتی. هاوارێکی بۆ هاوەڵانی درەیک کرد: ئێستا! شوێن تابوتەکە بکەون یان دەمرن!" فرێی هانیان دا و دۆشکە لاوەکییەکەی هەڵدا و هیچ بژاردەیەکیان نەبوو جگە لەوەی بە دەوری ستوونی هەڵمەکەدا بگەڕێن.
  
  داهل چاوە جنۆکەییەکەی ڕووی لە درەیک کرد. بە داوای لێبوردن وتی: دەبێت ئەمە ڕابگرین. "بۆ... بۆ منداڵەکانم."
  
  درەیک هیچ وەڵامێکی نەبوو جگە لە سەری سەری. بە دڵناییەوە. بەدوای فەرماندەی ئێس جی جیدا ڕۆیشت، بە وریاییەوە سارکۆفاگۆسی وەرچەرخانی لایدا کاتێک بەسەریاندا دەفڕی، دوژمنە پێکەنیناوییەکانیان بە سەلامەتی لە سەرەوە بوو لە کاتێکدا هاوڕێکانی لە دیوەکەی تردا بەدوای ڕێڕەوی ئەودا دەڕۆیشتن.
  
  بە چەک و ئیحراجی شێتێک داپۆشراوە.
  
  درەیک گەیشتە کونێک لە زەوییە بەردەکەدا. هەڵمەکە تاوەرێکی سووتێنەر و چرچ و لۆچ بوو. بێ پێشێلکاری. درەیک تا دەیتوانی نزیک بووەوە پێش ئەوەی ڕووی لە پێشکەوتنی دوژمنەکانی بکات.
  
  هایدن لەسەر زەوی مایەوە و وا خۆی نیشان دەدا کە بێهۆشە. ئێستا دانیشت و ئەو تەوقانەی لابرد کە قەڵغانەکەی ئۆدینیان بە پشتیەوە بەستبوو. "دەتوانم چی بکەم?"
  
  درەیک بۆ ماوەیەکی کورت چاوێکی لێکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئایا سی ئای ئەی هیچ پلانێکی مەترسیداری هەیە بۆ داخستنی سوپەرڤۆڵکان؟"
  
  'سکرتێر' جوانەکە بۆ ساتێک سەرلێشێواو دەرکەوت پێش ئەوەی سەری لەقێنێت. ئاماژەی بەوەشکردووە، "تەنها ئەوانەی کە دیارە. ئەڵمانییەکە بخەرە ناو بۆری هەواگۆڕکێیەوە". بە هاوارێکی ئاسوودەیی قەڵغانەکەی فڕێدا. هەر سێیان سەیری ئەویان دەکرد کە وەک سکەیەک بە درێژایی ڕیمەکەدا دەسوڕایەوە.
  
  ئایا بەڕاستی شکستیان هێناوە؟
  
  لەگەڵ زیادبوونی هێزی گڕکانەکەدا ئەو فشارەی لە بۆرییەکە دەردەچوو زیاتر بوو. داڵ دەڵێت: "کاتێک کاردانەوەی زنجیرەیی دەست پێدەکات." ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناتوانین ئەمە دابخەین. ئێستا دەبێت ئەم کارە بکەین!"
  
  نیگای درەیک بۆ ساتێک بۆ قەڵغانەکە ڕاکێشرا کاتێک بە ژاوەژاو بە دەوری لێوارەکەیدا دەسوڕایەوە. ڕیمەکەی.وشەکان وەک ئەوەی لە ئاگردا نووسرابن لێی دەرچوون.
  
  
  بەهەشت و دۆزەخ تەنها نەزانی کاتین،
  
  ئەوە ڕۆحی نەمرە کە مەیلی بەرەو ڕاست یان هەڵە دەدات.
  
  
  وتی: پلانی B. - نەفرەتی ئۆدینت لەبیرە؟ پێدەچوو گونجاو نەبوو، نەخێر؟ شوێنێک نییە بۆ دانانی ئەمە، وایە؟ باشە، ڕەنگە ئەوە بێت".
  
  "ئایا نەفرەتی ئۆدین ڕێگایەکە بۆ ڕزگارکردنی جیهان؟" داهل گومانی هەبوو.
  
  درەیک وتی: یان دۆزەخ. ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەندە بەوەوە کێ بڕیارەکە دەدات. ئەمە وەڵامەکەیە. ئەو کەسەی قەڵغانەکە دادەنێت دەبێت ڕۆحێکی پاکی هەبێت. تەڵەی تەڵەیە. ئیتر هیچ نازانین چونکە گۆڕەکەمان لابرد. ئەگەر شکستمان هێنا، دونیا لەناو دەچێت".
  
  - نەفرەت چۆن ڕۆیشت؟ هایدن کە خراپتر دەرنەکەوت کە دوای ئەو تاقیکردنەوە لە دەستی دوژمندا هەیبوو، وەک ئەوەی بتوانرێت بە زیندووی بخورێت، سەیری دەرچەی هەواگۆڕکێی دەکرد.
  
  درەیک جنێوی دا کاتێک قەڵغانەکەی بەرزکردەوە و لەبەردەمیدا گرتبووی. داڵ وەستا و سەیری دەکرد کە بەرەو دەرچەی هێسکە دەڕۆیشت. "ئەو ساتەی بەم قەڵغانە دەست لەو هەڵمە دەدەیت، ڕاستەوخۆ لە دەستت دەدڕێت."
  
  پاشان بە دەنگێکی وەک هاوار و قیژەی ڕەوە ئاژەڵێک کە لە دارستانێکی سووتاودا گیریان خواردبوو، هەڵمی زیاتر لە خوارەوە تەقیەوە، هاوارێکی بەرزی تەقینەوەکەی خەریک بوو کەڕ بکات. ئێستا بۆنی گۆگردەکە دەستی کرد بە ئەستوورکردنی هەوا، کە دەیکردە میازمایەکی ژەهراوی. دەنگی بێهێزی ئەو شاخەی کە بۆ ماوەیەکی زۆر هاوڕێی بەردەوامیان بوو، ئێستا زیاتر لە ڕەشەبا دەچوو. درەیک هەستی دەکرد وەک ئەوەی دیوارەکان خۆیان دەلەرزن.
  
  - هەواڵێکی نوێ، دال. پلانی B بە کردار. بۆ ئاماژەدان لە داهاتوودا، ئەمە مانای ئەوەیە نازانم چیتر بە جەهەنەم ماوە بیکەم".
  
  داهل لە دیوەکەی تری قەڵغانەکە وەستا: "ئێوە داهاتووتان نییە. "یان من."
  
  پێکەوە بەرەو دەرچەی هەواگۆڕکێ بە پەلە ڕۆیشتن. شیلەکە دەستی کرد بە خلیسکان بەسەر بەردەکەی تەنیشتیاندا. هاوار و هاوارێک، کە درەیک هەرگیز هاوشێوەی نەیبیستبوو، لە قووڵاییە بێکۆتاکانی کۆتاییەوە هات.
  
  "سوپەرگڕکانەکە نزیک دەبێتەوە!" هایدن هاوارێکی کرد. "بیکوژێنەرەوە!"
  
  
  * * *
  
  
  درەیک، داهل یان تەنانەت ئەبێل فرێی نەبینراوە، شاخی بەناوبانگی ئایسلەندی بە ناوی Eyjafjallajokull کە تا ئێستا ڕازییە بە دەردانی چەمی خۆڵەمێشی نەرم و تیرۆرکردنی هاتوچۆی ئاسمانی، لەناکاو لە لێوارەکەیدا تەقیەوە. بەم زووانە لە سکای نیوز و بی بی سی و دواتر لە یوتیوب لەلایەن ملیۆنان کەسی سەرسوڕهێنەرەوە دەبینرا - زمانی ئاگرینی هەزار ئەژدیها کە زریانێکی ئاگرین لە ئاسماندا دەسووتێنێت. لە هەمان کاتدا دوو گڕکانی دیکەی ئایسلەندا تەقینەوە و لوتکەکانیان وەکو کورکی شامپاین لە ژێر فشاردا دەفڕین. تا ڕادەیەک زمان بەستراو ڕاپۆرت کرا کە ئەرمەگدۆن گەیشتووە.
  
  تەنها چەند کەسێکی هەڵبژێردراو دەیانزانی کە بەڕاستی چەندە نزیکە.
  
  
  * * *
  
  
  پاڵەوانە نەبینراوەکان و هەرگیز نەناسراوەکان لە قووڵایی تاریکی شاخدا شەڕیان دەکرد. درەیک و داهل بە قەڵغان هێرشیان کردە سەر دەرچەی هەڵمەکە، بە بەکارهێنانی شتێکی گوڵاو بۆ لادان و لادانی هەڵمەکە بۆ بۆشایییەکی نزیک کاتێک ڕاستەوخۆ لە سەرووی ئەو کونەی کە بەهۆی ڕووخاندنی گۆڕەکەی ئۆدینەوە بەجێماوە دایاننا.
  
  "پەلە بکە!" داهل خەباتی کرد بۆ ئەوەی قەڵغانەکە لە شوێنی خۆیدا بمێنێتەوە. درەیک هەستی کرد دەستەکانی دەلەرزن بەهۆی ئەو هەوڵەی کە پێیدا زاڵ بوو بەسەر هێزی سەرەتایی شاخەکەدا. "تەنها دەمەوێت بزانم ئەم شتە لە چی جەهەنەم دروستکراوە!"
  
  "کێ بایهخ دهدات!" هایدن هەوڵیدا ڕایانبگرێت، قاچەکانیان گرت و تا دەیتوانی پاڵیان پێواوە. "تەنها گەوادەکە بخەرە ژوورەوە!"
  
  داهل سییەکانی هەڵدا و بازێکی بەسەر کونەکەدا دا. ئەگەر قەڵغانەکە لەدەست بدایە یان تەنانەت کەمێک جووڵایەوە، ئەوا لە یەک کاتدا بەهەڵم دەبوو، بەڵام ئامانجەکەیان ڕاست بوو و بەشە سەرەکییەکەی بە وریاییەوە دەچووە ناو درزی دەستکردی ژێر گۆڕی ئۆدین.
  
  تەڵەیەکی ورد و درشت، سەدان و هەزاران سەدە لەمەوبەر داهێنراوە. سوێند بە خوداوەندەکان.
  
  تەڵەیەک لە تەڵەکان!
  
  "گەورەترین تەڵەی دێرین کە جیهانی مۆدێرن تا ئێستا ناسیبێتی." داهل کەوتە سەر ئەژنۆی. واتە: ئەو کەسەی توانی کۆتایی بەم شتە بهێنێت.
  
  درەیک سەیری دەکرد کە وا دیار بوو قەڵغانەکە تەنک بووەوە، ئەو فشارە گەورەیەی کە لە خوارەوە بەرز دەبووەوە هەڵمژی. تەخت بوو و بە درێژایی لێوارەکانی درزەکە دروست بوو، ڕەنگێکی ئۆبسیدی وەرگرت. بۆ هەمیشە. هەرگیز ناسڕدرێتەوە.
  
  "خوا بیپارێزێت".
  
  کارەکەی تەواو بوو، بۆ ساتێک وەستا پێش ئەوەی سەرنجی بگەڕێنێتەوە بۆ فرێی. تیرۆر زیاتر لەوەی خەیاڵی دەکرد دڵی پڕ کرد، تەنانەت ئێستاش.
  
  هێلیکۆپتەرەکە بەرزبووەوە، ماندوو بوو بۆ ئەوەی کێشی تابوتەکەی ئۆدین بگرێت کە بە نەرمی لە ژێرەوەیدا دەلەرزی. هەردوو فرێی و ئەلیسیا لەسەر قاپەکەی تابوتەکە دانیشتبوون، دەستەکانیان بە توندی بە دەوری ئەو تەوقانەدا پێچرابوو کە بە کۆپتەرەکەوە بەستبووەوە.
  
  بەڵام بێن و کێنێدی و پرۆفیسۆر پارنێڤیک بە سێ پەتی دیکەوە هەڵواسرابوون کە لە ژێر کۆپتەرەکەدا هەڵواسرابوون، بێ گومان لەوێ بە ئامانجی دەمانچە ڕاگیرابوون لەکاتێکدا درەیک شەڕی دەکرد بۆ ڕزگارکردنی هەسارەکە.
  
  لە سەرووی بۆشاییەکەوە هەڵواسرابوون، لە کاتی سەرکەوتنی کۆپتەرەکەدا دەلەرزین، ڕاست لە ژێر لوتی درەیکەوە ڕفێندرابوون.
  
  "نائۆوو!"
  
  وە، بە شێوەیەکی ناباوەر، ڕایکرد - پیاوێکی تەنیا، بە وزەیەکی لەدایکبووی توڕەیی و لەدەستدان و خۆشەویستییەوە ڕادەکات - پیاوێک کە خۆی فڕێدایە سەر چاڵێکی بێ بن بۆ ناو بۆشایی ڕەش، داوای ئەوەی لێدەکرد چی لێ وەرگیرابوو، و بە نائومێدیەوە یەکێک لە وەرچەرخانەکانی گرت کێبڵەکان، کاتێک کەوتە خوارەوە.
  
  
  چل
  
  
  
  گۆڕی خوداوەندەکان
  
  
  جیهانی درەیک بە بازدانەکەی بۆ ناو تاریکی وەستا - بۆشایییەکی بێکۆتایی لە سەرەوە، چاڵێکی بێ بن لە خوارەوە - سێ ئینج پەتی وەرچەرخان، تاکە ڕزگاری ئەو. مێشکی ئارام بوو؛ بۆ هاوڕێکانی کردوویەتی. بەبێ هیچ هۆکارێکی تر جگە لە ڕزگارکردنیان.
  
  بێ خۆپەرستانە.
  
  پەنجەکانی دەستیان لە پەتەکە گرت و نەیانتوانی دابخەن!
  
  جەستەی کە دواجار بەر هێزی کێشکردن کەوت، بە خێرایی دەستی کرد بە دابەزین. لە کۆتا چرکەدا دەستی چەپی وەرچەرخانی لەسەر پەتێک داخرا کە لەوانی تر درێژتر بوو و بە خراپەکاریی ڕەفتارییەوە گیر بوو.
  
  کەوتنەکەی وەستا کاتێک بە هەردوو قۆڵی گرت و چاوەکانی داخست بۆ ئەوەی دڵی خێرا لێدانەکەی ئارام بکاتەوە. چەپڵەی زەق لە شوێنێکی سەرەوە هات. ئەلیسیا گاڵتەجاڕییەکەی دەڕێژێتە دەرەوە.
  
  "ئایا ئەمە مەبەستی وێڵز بوو لە 'توانای خۆت نیشان بدە'؟ هەمیشە پرسیاری ئەوە بوو کە ئەو بەردبووە شێتانەیە مەبەستی چییە!"#
  
  درەیک سەری بەرز کردەوە، بە توندی ئاگاداری ئەو کۆتاییەی خوارەوە بوو، هەستی بە سەرگێژخواردن دەکرد وەک پێشتر. بەڵام ماسولکەکانی بە هێز و ئەدرنالینێکی تازە دۆزرایەوە ئاگریان گرتبوو و زۆربەی ئاگرە کۆنەکە ئێستا گەڕابووەوە ناوەوەی و دەمرد بۆ ئەوەی دەربچێت.
  
  دەستی بەسەر دەستدا سەرکەوتە سەر پەتەکە، بە ئەژنۆکانی گرتی، بە خێرایی دەجووڵایەوە. فرێی دۆشکە لاوەکییەکەی هەڵواسی و پێکەنی، بە وریاییەوە ئامانجی گرت، بەڵام دواتر هایدن لە گۆڕی ئۆدینەوە هاوارێکی کرد. درەیک بینی لەوێ وەستاوە و دەمانچەکەی وێڵزی ئامانجی فرێی بوو - فەرماندە کۆنەکە لە تەنیشتی کەوتبوو، بەڵام سوپاس بۆ خوا هێشتا هەناسەی دەدا.
  
  هایدن لە نیوەی ڕێگادا دەمانچەکەی ئاراستەی فرێی کرد. "با هەستێتەوە!"
  
  هێلیکۆپتەرەکە هێشتا لە ئاسماندا بوو، فڕۆکەوانەکەی لە فەرمانەکانی دڵنیا نەبوو. فرێی دوودڵ بوو، وەک منداڵێک کە لە یارییە دڵخوازەکەی جیابووەتەوە، گریای. "باشە. هوندین!کۆیلە! دەبوو لەو فڕۆکە نەفرەتییە دابەزێنم!"
  
  درەیک کاتێک گوێی لە وەڵامی هایدن بوو، ڕوخساری ڕوخسار بوو. - بەڵێ زۆرجار لەم شتە تێدەگەم.
  
  کێنێدی و بێن و پارنێڤیک بە چاوی فراوانەوە سەیریان دەکرد، بەزەحمەت بوێری هەناسەدان.
  
  "بڕۆ بیبە!" - پاشان فرێی هاوارێکی کردە سەر ئەلیسیا. - لە دەستێکەوە بۆ دەستێکی تر. بیبە و با بڕۆین. ئەم ژنە ژنە تەقەت لێ ناکات. ئەو کچە کێشەی حکومەتە. "
  
  درەیک قوتی دا کاتێک ئەلیسیا لە تابوتەکە بازێکی دا و پەتی هاوتەریبی درەیکی گرت، بەڵام تەنانەت بەو شێوەیەش کاتێکی بۆ تەرخان کرد بۆ ئەوەی چاوێک لە بێن بکات، پێوانە دەکات کە کوڕەکە چۆن کاردانەوەی هەبووە بەرامبەر بە ئاشکرابوونی دۆخی هایدن.
  
  بێن ئەگەر شتێک هەبوو، بە ناسکی زیاتر سەیری دەکرد.
  
  ئەلیسیا وەک مەیموونێک لە پەتەکەدا خلیسکاند و زۆری نەخایاند لەگەڵ درەیک یەکسان بوو. سەیری کرد، دەموچاوێکی تەواو پڕ لە توڕەیی.
  
  "دەتوانم بە هەردوو لایەکەوە بجوڵێنم." بازێکی دا بە هەوادا، پێیەکان یەکەمجار، بە کەوانەیەکی بەڕێزەوە بەناو تاریکیدا، بۆ ساتێک بە تەواوی لە هەوادا هەڵواسرا. پاشان قاچەکانی بە توندی بەسترانەوە بە بڕبڕەی پشتی درەیکەوە و جەستەی بەرەو پێشەوە برد، بۆ ماوەیەکی کورت دەستی بە پەتەکەی خۆی گرت پێش ئەوەی بیباتە سەر پەتەکەی داهاتوو.
  
  درەیک بە گەمژەییەوە گوتی: "بابونێکی گێل"، سنگی دەسوتێت، گرتنی شل بووەوە.
  
  ئەلیسیا زەبری خۆی بەکارهێنا بۆ ئەوەی بە دەوری پەتەکەدا سوڕانەوە و قاچەکانی لە ئاستی سنگیدا بڵاوبوونەوە و خۆی بە گەدەیدا کێشا. درەیک توانی بەلای ڕاستدا بڕوات بۆ ئەوەی لێدانەکە نەرم بکاتەوە، بەڵام هێشتا هەستی بە کێشانی بڕبڕەکانی کرد.
  
  بەسەریدا گریای، ئازارەکەی هاوبەش کرد و بەرزتر بەرزبووەوە. بریقەیەک لە چاوەکانیدا دەرکەوت، لەگەڵ ڕێزێکی نوێ.
  
  هەناسەی هەڵمژی و وتی: لە کۆتاییدا. - تۆ گەڕایتەوە. ئێستا دەبینین کێ باشترینە".
  
  پەتەکەی تێکەڵ کرد، متمانە بەخۆبوون لەگەڵ هەر جووڵەیەکدا دەدرەوشایەوە. لە یەک بازداندا پەتی درەیکی خۆی تێپەڕاند و دیسانەوە زەبری خۆی بەکارهێنا بۆ لێدانی دواوە، ئەمجارە قاچەکانی بۆ سەری کردە ئامانج.
  
  بەڵام درەیک گەڕایەوە و ئامادە بوو. بەوپەڕی لێهاتووییەوە پەتەکەی وازی لێهێنا و سەرگێژخواردنی توندی سەرکوت کرد و لە قووڵایی دوو پێدا گرتی. ئەلیسیا بەبێ زیان لە سەروویەوە هەڵدەفڕی، بەهۆی جووڵەکەیەوە سەری سوڕمابوو، قۆڵەکانی هێشتا دەلەرزین.
  
  درەیک یەک پێ لە یەک کاتدا پەتەکەی بەرز دەکردەوە. تا ئەو کاتەی بەرامبەرەکەی زانی چی کردووە، ئەو بەسەریدا بوو. بە توندی لە سەری دا.
  
  بینیم پەنجەکانی پەتەکەیان واز لێهێنا. کەوتە خوارەوە، بەڵام تەنها چەند ئینجێک. گوێزی ڕەقی ناوەوەی کار دەکات و دەستی گرتەوە.
  
  فرێی لە سەرەوە هاوارێکی کرد. "هیچ شتێکی باش نییە! بمرە ئەی بێباوەڕی ئینگلیز!"
  
  پاشان لە ماوەی کەمتر لە چاوتروکانێکدا ئەڵمانییەکە چەقۆیەکی دەرهێنا و پەتی درەیکی بڕی!
  
  
  * * *
  
  
  درەیک هەمووی بە جوڵەی خاو بینی. درەوشانەوەی تیغ، درەوشانەوەی خراپەی ڕووی بڕین. هەڵوەشاندنەوەی لەناکاوی هێڵی ژیانی- ئەو شێوازەی کە دەستی کرد بە هەڵچوون و چرچ و لۆچی لە سەروویەوە.
  
  بێ کێشی چرکەساتی جەستەی. ساتێکی بەستووی ترسناکی و بێباوەڕی. زانینی ئەوەی کە هەموو ئەو شتانەی هەستی پێکردووە و هەموو ئەو شتانەی کە لە داهاتوودا دەتوانێت بیکات، تازە لەناوچووە.
  
  و پاشان کەوتنەکە... بینینی دوژمنەکەی، ئەلیسیا، کە بەسەر مشتەکەیدا سەردەکەوێت بۆ ئەوەی بگەڕێتەوە سەر لوتکەی تابوتەکە... بینینی دەمی بێن لە هاوارێکدا دەپێچێتەوە... دەموچاوی کێنێدی دەگۆڕێت بۆ دەمامکی مردن... و لە ڕێگەی بینینی دەوروبەریەوە... مەودا... .چی ئەو... ?
  
  تۆرستێن داڵ، سویدی شێتەکە، ڕادەکات، نەخێر، ڕادەکات، بەسەر سەکۆکەدا بە پشتێنێکی سەلامەتی بە جەستەیەوە بەستراوەتەوە، بە واتایەکی ڕەسەن خۆی فڕێدەداتە ناو چاڵێکی ڕەشەوە، هەروەک چۆن درەیک خۆی چەند ساتێک پێشتر کردبووی.
  
  ئامێرێکی سەلامەتی لە پشتیەوە دەکرایەوە، لە دەوری ستوونێک لە کۆشکی ئۆدیندا بەسترابووەوە، لەلایەن هایدن و وێڵزەوە بە توندی گیرابوو، کە بۆ زۆرترین هەوڵدان ئامادەکرابوون.
  
  بازدانی شێتانەی داڵ...هێندەی نزیک کردنەوەی کە قۆڵەکانی درەیک بگرێت و بە توندی بیگرێت.
  
  تەقینەوەی هیوای درەیک کاڵ بووەوە کاتێک ئەو و داڵ پێکەوە کەوتنە خوارەوە، هێڵی سەلامەتی گرژ بوو...پاشان ڕاکێشانێکی لەناکاو و ئازاربەخش کاتێک هایدن و وێڵز گرژییەکانیان قبوڵ کرد.
  
  پاشان هیوا. هەوڵی هێواش و بە ئازار بۆ ڕزگاربوون. درەیک سەیری چاوەکانی داهلی کرد، یەک وشەی نەوت، یەک ئۆنسە هەستی دەرنەکرد کاتێک ئینج بە ئینج دەکێشران بۆ شوێنی سەلامەت.
  
  دەبێ فڕۆکەوانی هێلیکۆپتەرەکە فەرمانەکەی وەرگرتبێت، چونکە دەستی بە سەرکەوتن کرد تا ئامادە بوو مووشەکی سێیەم بتەقێنێت، ئەمجارەیان لە شاخەوە، کە بە شێوەیەک دیزاین کرابوو کە بۆشاییەکە ئەوەندە فراوانتر بێت کە تابوتەکە تێیدا جێی ببێتەوە بەبێ ئەوەی مەترسی زیانەکانی پێبگات.
  
  لە ماوەی سێ خولەکدا تابوتەکەی ئۆدین ون بوو. زەنگی تیغی هێلیکۆپتەرەکان یادەوەرییەکی دوور و دوورە. بێن و کێنێدی و پارنێڤیک وەک ئێستا بوون.
  
  لە کۆتاییدا داڵ و درەیک بەسەر لێوارە بەردینەکانی کۆتاییەکەدا ڕاکێشران. درەیک ویستویەتی ڕاوکردن بدات، بەڵام جەستەی کاردانەوەی نەبوو. ئەوە تەنها شتێک بوو کە دەیتوانی بیکات لەوێ پاڵ بکەوێت، ڕێگەی بدات زەبرەکە نوقم بێت، ئازارەکە ئاڕاستە بکاتەوە بۆ بەشێکی گۆشەگیری مێشکی.
  
  وە کاتێک لەوێ پاڵکەوتبوو، دەنگی هێلیکۆپتەرەکە گەڕایەوە. تەنها ئەمجارەیان چۆپەرێکی داهل بوو. و ئەمەش لە هەمان کاتدا ئامرازی ڕزگاربوون و گۆشەگیرییان بوو.
  
  درەیک تەنها دەیتوانی سەیری چاوە ئازاردراوەکانی تۆرستن داڵ بکات. "تۆ خودایت هاوڕێ" و گرنگی ئەو شوێنەی کە تێیدا بوون لەسەری ون نەبوو. "خوای ڕاستەقینە"
  
  
  چل و یەک
  
  
  
  ئەڵمانیا
  
  
  هەر جارێک کە کێنێدی مۆر ئەوەندە کە کەرەکەی لەسەر کورسییە ڕەقەکە دەسوڕاند، چاوە تیژەکانی ئەلیسیا مایڵز سەرنجیان دەدا. ئەو ژنە ئینگلیزەیە جەنگاوەرێکی ئۆبەر بوو، هەستی شەشەمی پۆلیسێکی پێبەخشرابوو - چاوەڕوانی بەردەوام.
  
  لە ماوەی سێ کاتژمێری گەشتەکەیاندا لە ئایسلەندا بۆ ئەڵمانیا، تەنها جارێک وەستان. یەکەم: تەنها دە خولەک دوای ئەوەی لە گڕکانەکە دەرچوون، تابوتەکەیان بە وینچ کرد و پارێزراویان کرد و هەمووانیان هێنایە ناو گڕکانەکەوە.
  
  ئابێل فرێی یەکسەر چووە ژووری پشتەوە. لەو کاتەوە نەیبینیوە. ڕەنگە تایەی دزی و پیشەسازی چەور بکات. ئەلیسیا بە کردەوە کێنێدی و بێن و پارنێڤیکی فڕێدایە سەر کورسییەکانیان، پاشان لە تەنیشت خۆشەویستەکەی دانیشت کە میلۆی بریندار بوو. پێدەچوو ئەو ئەمریکییە چەقۆکێشە هەموو بەشێکی جەستەی گرتبێت، بەڵام زۆربەی تۆپەکانی، ڕاستییەک کە پێدەچوو ئەلیسیا بە یەکەوە پێکەنیناوی و مەترسیدار بێت.
  
  سێ پاسەوانی دیکە لەناو کۆپتەرەکەدا بوون، نیگای وریایان لە زیندانییەکانەوە دەگۆڕی بۆ ئەو پەیوەندییە سەیرەی کە لە نێوان ئەلیسیا و میلۆدا هەبوو - بە یەکەوە خەمناک، پاشان مانادار و دواتر پڕ بوو لە تووڕەیی.
  
  کێنێدی هیچ بیرۆکەیەکی نەبوو کە لە کوێن کاتێک کۆپتەرەکە دەستی بە دابەزین کرد. مێشکی لە دوایین کاتژمێردا سەرگەردان بوو، لە درەیک و سەرگەرمیەکانیان لە پاریس و سوید و گڕکانەکەوە، تا ژیانی کۆنەکەی لەگەڵ پۆلیسی نیویۆرک و لەوێشەوە، بە ناچاری، تا تۆماس کالێب.
  
  کالێب بکوژێکی زنجیرەییە کە ئازادی کردووە بۆ ئەوەی جارێکی تر بیکوژێت. یادەوەرییەکانی قوربانییەکانی هێرشیان کردە سەری. ئەو شوێنە تاوانەی کە چەند ڕۆژێک لەمەوبەر بەناودا تێپەڕیبوو - شوێنی تاوانەکەی - وەک خوێنی تازە ڕژاو لە مێشکیدا تازە مابووەوە. تێگەیشت کە لەو کاتەوە یەک ڕاپۆرتی هەواڵی نەبینیوە.
  
  ڕەنگە گرتبێتیان.
  
  لە خەونەکانتا....
  
  نەخێر. لە خەونەکانمدا هەرگیز نایگرن، هەرگیز لێی نزیک نابنەوە. ئەو دەمکوژێت و سووکایەتیم پێدەکات، تاوانباریشم وەک جنۆکەیەکی نەفرەتی هێرش دەکاتە سەرم تا واز لە هەموو شتێک دێنم.
  
  هێلیکۆپتەرەکە بە خێرایی دابەزی و لە بینینەکەی دەرهێنا کە نەیدەتوانی ڕووبەڕووی ببێتەوە. ژووری کەسی لە پشتی کۆپتەرەکە کرایەوە و ئابێل فرێی بە فەرمانەکانیەوە هاتە دەرەوە.
  
  - ئەلیسیا، میلۆ، تۆ لەگەڵم دەبیت. دیلەکان بهێنن. پاسەوانان، ئێوە تابوتەکە بە یاوەرییەوە دەبەن بۆ ژووری بینینەکەم. سەرپەرشتیاری ئەوێ ڕێنمایی هەیە کە پەیوەندیم پێوە بکات هەر کە هەموو شتێک ئامادە بوو بۆ بینین. وە دەمەوێت ئەمە بە خێرایی ڕووبدات پاسەوانان بۆیە دوودڵ مەبن. ڕەنگە ئۆدین هەزاران ساڵە چاوەڕێی فرێی بووبێت، بەڵام فرێی چاوەڕێی ئۆدین نییە".
  
  کێنێدی وتی: هەموو جیهان دەزانێت چیت کردووە فرێی، تۆ شێتی. - دیزاینەری مۆدە، نەفرەت لێی. پێت وایە تا کەی لە دەرەوەی زیندان دەمێنیتەوە؟"
  
  فرێی بە توندی وتی: هەستی ئەمریکی بە گرنگیدان بە خۆ. - وە گەمژەیی وا دەکات باوەڕت بەوە هەبێت کە دەتوانیت بە دەنگی بەرز قسە بکەیت، هەمم؟ عەقڵی باڵا هەمیشە سەردەکەوێت. بەڕاستی پێت وایە هاوڕێکانت دەرچوون؟ ئێمە لەوێ تەڵەمان دانا، ئەی ژنە گەمژە. بەلای پۆسێدۆن تێناپەڕن".
  
  کێنێدی دەمی کردەوە بۆ ئەوەی ناڕەزایەتی دەرببڕێت، بەڵام بینی بێن بۆ ماوەیەکی کورت سەری لەقاند و بە خێرایی دەمی داخست. ئەوێ جێ بهێڵە. سەرەتا لە ژیاندا بمێنەوە، دواتر شەڕ بکە، لە ڕووی دەروونییەوە قسەکانی ڤانا بۆنتای هێنایەوە، "پێم باشترە کۆمپلێکسی کەمتەرخەمی هەبێت و سەرسامییەکی خۆشم هەبێت نەک کۆمپلێکسی باڵادەستی هەبێت و بە بێ ئەدەبی بەئاگا بمەوە."
  
  فرێی هیچ ڕێگەیەکی نەبوو بۆ ئەوەی بزانێت کە کۆپتەرەکەیان لە بەرزایییەکی بەرزتردا بە شاراوەیی ماوەتەوە. وە غرور قەناعەتی پێکرد کە عەقڵی ئەو لە عەقڵی ئەوان باڵاترە.
  
  با وا بیر بکاتەوە. سوپرایزەکە لەوەش شیرینتر دەبوو.
  
  
  * * *
  
  
  هێلیکۆپتەرەکە بە لەرزینێک نیشتەوە. فرێی هەنگاوی نا و سەرەتا بازێکی دا و فەرمانی بە پیاوەکانی سەر زەوی هاوار کرد. ئەلیسیا لەسەر پێیەکانی هەستا و بە پەنجەی ئاماژەی جووڵەیەکی کرد. - سەرەتا ئێوە سێ کەس. سەرەکان لە خوارەوەن. بەردەوام بە لە جووڵە تا دەڵێم بە پێچەوانەوە".
  
  کێنێدی لە کۆپتەرەکەی پشت بێن بازێکی دا و هەستی بە ئازاری ماندوێتی کرد لە هەموو ماسولکێکدا. کاتێک سەیری دەوروبەری کرد، ئەو دیمەنە سەرسوڕهێنەرە وای لێکرد بۆ خولەکێک ماندوێتییەکەی لەبیر بکات، لە ڕاستیدا هەناسەی لێ برد.
  
  یەک نیگا و تێگەیشت کە قەڵای فرێیە لە ئەڵمانیا؛ کۆشکێکی دیزاینەر لە ناپاکی کە خۆشییەکان هەرگیز نەوەستاون. شوێنی نیشتنەوەیان ڕووی لە دەرگای سەرەکی بوو، دەرگاکانی دوو دار بلوط کە بە کۆتایی زێڕین ڕوپۆش کرابوون و لە چوارچێوەی ستوونی مەڕمەڕی ئیتاڵیدا بوون کە دەچوونە ناو هۆڵێکی گەورەی چوونە ژوورەوە. لە کاتێکدا کێنێدی سەیری دەکرد، دوو ئۆتۆمبێلی گرانبەها، لامبۆرگینی و مازێراتی، هاتنە سەرەوە، لەوێ چوار کوڕی بیست ساڵان و بە جۆش و خرۆشەوە هاتنە دەرەوە و بە پەلە پلیکانەکان بەرەو قەڵاکە بەرزبوونەوە. ڕیتمە قورسەکانی مۆسیقای سەما لە پشت دەرگاکەوە دەهاتن.
  
  لە سەرووی دەرگاکانەوە ڕووبەرێکی بەرد پۆشرابوو کە لە سەرەوەیدا ڕیزێک تاوەری سێگۆشەیی و دوو تاوەری بەرزتر لە هەردوو سەریدا بوو، ئەمەش وایکردووە پێکهاتە زەبەلاحەکە ڕواڵەتێکی بوژانەوەی گۆتیکی هەبێت. سەرنجڕاکێشە، کێنێدی بیری کردەوە و کەمێک سەرکوتکەر بوو. ئەو خەیاڵی ئەوە بوو کە بانگهێشتکردنی بۆ ئاهەنگێک لەم شوێنە خەونی مۆدێلێکی داهاتوو دەبێت.
  
  و بەم شێوەیە ئابێل فرێی سوودی لە خەونەکانیان وەرگرت.
  
  پاڵیان پێواوە بەرەو دەرگاکان، ئەلیسیا بە وردی سەیری ئەوانی دەکرد کاتێک بە ئۆتۆمبێلە سوپەرەکانی زەق و زەقدا تێدەپەڕین و بە پلیکانە مەڕمەڕییەکان بەرەو سەرەوە دەڕۆیشتن. لە دەرگاکانەوە و بۆ ناو هۆڵی پێشوازی دەنگدانەوە. لە لای چەپەوە دەروازەیەکی کراوە و چەرم داپۆشرابوو، دەچووە ناو یانەیەکی شەوانە کە پڕ بوو لە مۆسیقای گەشبینانە و گڵۆپی ڕەنگاوڕەنگ و کۆشکەکان کە لە سەرووی خەڵکەوە دەسوڕانەوە، کە هەمووان دەیانتوانی بیسەلمێنن کە چەندە باش دەتوانن سەما بکەن. کێنێدی یەکسەر وەستا و هاوارێکی کرد.
  
  "یارمەتیدان!" گریای و ڕاستەوخۆ سەیری میوانەکان دەکرد. "یارمەتیمان بدەن!"
  
  چەند کەسێک ئەو ساتەیان تەرخان کرد و چاویلکە نیوە پڕەکەیان دابەزاند و چاویان لێم بوو. دوای چرکەیەک دەستیان کرد بە پێکەنین. شۆخی کلاسیکی سویدی بۆ سڵاوکردن شووشەکەی بەرزکردەوە و پیاوە ئیتاڵییە پێست ڕەشەکە دەستی کرد بە سەیرکردنی. ئەوانی تر گەڕانەوە بۆ دۆزەخی دیسکۆکەیان.
  
  کێنێدی گریای کاتێک ئەلیسیا قژی گرت و بەسەر زەوییە مەڕمەڕەکەدا ڕای کێشا. بێن وەک ناڕەزایەتییەک هاوارێکی کرد، بەڵام شەقەکە نزیک بوو بیخاتە خوارەوە. لە نێو میوانانی ئاهەنگەکەدا پێکەنین زیاتر بوو، دواتر چەند کۆمێنتێکی قێزەون. ئەلیسیا کێنێدی فڕێدایە ناو پلیکانە گەورەکە و بە توندی لە بڕبڕەکانی دا.
  
  بە هێسکەوە وتی: مێینەی گەمژە. - نابینیت کە ئەوان عاشقی ئاغاکەیانن؟ هەرگیز بە خراپی بیری لێ ناکەنەوە. ئێستا بڕۆ."
  
  بە دەمانچەیەکی بچووک کە لە دەستیدا دەرکەوت، ئاماژەی بە سەرەوە کرد. کێنێدی ویستویەتی بەرەنگاری بێتەوە، بەڵام بە حوکمدان بەو شتەی کە تازە ڕوویداوە، بڕیاریدا تەنها لەگەڵیدا بڕوات. بە پلیکانەکاندا بەرەو سەرەوە بردران و بەرەو لای چەپ، بۆ ناو باڵەکەی تری قەڵاکە. هەر کە لە پلیکانەکان دەرچوون و چوونە ناو کۆریدۆرە درێژ و بێ مۆبیلیاتەکەوە - پردی نێوان باڵەکان - مۆسیقای سەما وەستا و لەوانەیە ئەوان تاکە کەس بوون کە لەو ساتەدا لە کاتدا لە ژیاندا بوون.
  
  بە کۆریدۆرێکدا دەڕۆیشتن، خۆیان لە ژوورێکدا بینیەوە کە ڕەنگە ڕۆژێک هۆڵێکی ئاهەنگگێڕانێکی فراوان بووبێت. بەڵام ئێستا ناوچەکە دابەش بوو بەسەر نیو دەیان ژووری جیاوازدا - ژوورێک کە لە دەرەوەی دیواردا باڕیان هەبوو.
  
  خانەکان.
  
  کێنێدی لەگەڵ بێن و پارنێڤیک پاڵیان پێواوە بۆ ناو نزیکترین خانە. زەنگێکی بەهێز بەو مانایە بوو کە دەرگاکە دادەخرێت. ئەلیسیا دەستی بۆ برد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "چاودێری ئێوە دەکرێت. چێژوەرگرتن."
  
  لە بێدەنگییە کەڕکەرەکەیدا کە بەدوایدا هات، کێنێدی پەنجەکانی بە قژە ڕەشە درێژەکەیدا ڕاکرد و بە باشترین شێوە پانتۆڵەکەی نەرم کردەوە و هەناسەیەکی قووڵی هەڵمژی.
  
  "باشە..." دەستی کرد بە وتن.
  
  ئابێل فرێی لەبەردەم کامێراکەیان دەرکەوت و وەک خودای ئاگری دۆزەخ پێکەنی. - بەخێربێن بۆ قەڵای ئاهەنگەکەم. بە جۆرێک گومانم هەیە کە تۆش بەقەد میوانە دەوڵەمەندەکانی من چێژ لەوە وەربگریت."
  
  پێش ئەوەی وەڵام بدەنەوە، دەستی بۆ ئۆفەرەکە برد. "گرنگ نییە. پێویست ناکات قسە بکەیت. قسەکانت کەمێک جێگەی سەرنجم. بۆیە" وا خۆی نیشان دا کە بیری لێدەکاتەوە، "کێمان هەیە... باشە، بەڵێ، بێگومان، ئەوە بن بلەکە. دڵنیام چێژێکی زۆرت پێدەبەخشێت".
  
  بێن ڕایکرد بۆ لای مێرەکان و تا دەیتوانی بە توندی ڕایانکێشا. - خوشکەکەم لە کوێیە ئەی گەواد؟
  
  "هەم؟" مەبەستت ئەو شۆخ و شەنگە سۆسیەیە لەگەڵ..." قاچی بە شێوەیەکی کێوی فڕێدایە دەرەوە. "شێوازی شەڕی ئەژدیها بناسێنیت؟ وردەکارییەکانتان دەوێت؟ باشە باشە، بەو پێیەی تۆیت، بێن. یەکەم شەو باشترین پیاوەکەمم نارد بۆ ئەوێ تا پێڵاوەکانی هەڵبگرێت، دەزانی کەمێک نەرم بێتەوە. تاگی کرد، چەند بڕبڕەیەکی ئازاری دا، بەڵام ئەو ئەوەی من ویستم بەدەستی هێنا".
  
  فرێی ساتێکی تەرخان کرد بۆ ئەوەی ڕیمۆت کۆنتڕۆڵەکە لە گیرفانی ئەو عەبا ئاوریشمە سەیرەی لەبەردا بوو، ماسی بگرێت. گۆڕی بۆ تەلەفزیۆنێکی گەورە، کە کێنێدی تەنانەت هەستی پێنەکرد. وێنەیەک لە پەخشی پەخشدا دەرکەوت - سکای نیوز - قسە لەسەر گەشەسەندنی قەرزی نیشتمانی بەریتانیا دەکات.
  
  "شەوی دووەم؟" فرێی هێواش وەستا. - بەڕاستی براکەی دەیەوێت بزانێت؟
  
  بێن هاوارێکی کرد، دەنگێکی ڕیخۆڵەیی لە قووڵایی سکی دەرچوو. "ئەو ژنە باشە؟ ئەو کچە باشە؟"
  
  فرێی جارێکی تر کلیکی ڕیمۆت کۆنتڕۆڵی کرد. شاشەکە گۆڕا بۆ وێنەیەکی تر و دانەوێڵەتر. کێنێدی تێگەیشت کە سەیری ژوورێکی بچووک دەکات کە کچێک بە جێگایەکەوە بەستراوەتەوە.
  
  "بیر له چی دهكهیتهوه?" فرێی هانیدا. - لانی کەم ئەو لە ژیاندایە. بۆ ێستا."
  
  "کارین!" بێن ڕایکرد بەرەو تەلەفزیۆنەکە بەڵام دواتر وەستا، لەناکاو زاڵ بوو. گریانی هەموو جەستەی هەژاند.
  
  فرێی پێکەنی. "چی ترت دەوێت?" جارێکی تر خۆی وا نیشان دا کە بیری لێدەکاتەوە و دواتر جارێکی تر کەناڵەکەی گۆڕی، ئەمجارەیان بۆ سی ئێن ئێن. یەکسەر لە هەواڵەکاندا پەیامێک هات سەبارەت بە بکوژێکی زنجیرەیی لە نیویۆرکەوە - تۆماس کالێب.
  
  کێنێدی شێت بە خۆشحاڵییەوە وتی: "پێشتر ئەمەم بۆ نووسیوە." "بیرم لەوە کردەوە کە ڕەنگە بتەوێت سەیرێک بکەیت."
  
  بەبێ ئیرادە گوێی لێگرت. هەواڵە ترسناکەکەی بیست کە کالێب بەردەوام بوو لە گەشتکردن بە شەقامەکانی نیویۆرک، ئازاد بوو، جنۆکە.
  
  فرێی بە شێوەیەکی مانادار بە پشتی کێنێدی گوت: "من باوەڕم وایە کە تۆ ئازادت کردووە". "کارێکی باش. نێچیرەکە گەڕاوەتەوە بۆ ئەو شوێنەی کە خۆیەتی، چیتر ئاژەڵێکی قەفەسکراو نییە لە باخچەی ئاژەڵانی شارەکەدا".
  
  ڕاپۆرتەکە لە ڕێگەی گرتە ڤیدیۆییەکانی ئەرشیفی کەیسەکەوە یاری دەکرد- شتە ستانداردەکان- دەموچاوی، دەموچاوی پۆلیسە پیسەکە، دەموچاوی قوربانییەکان. هەمیشە ڕووخساری قوربانییەکان.
  
  هەمان ئەوانە کە هەموو ڕۆژێک کابوسەکانی ڕاوەدوونابوون.
  
  - گرەو دەکەم هەموو ناوەکانیان بزانیت، نەخێر؟ فرێی گاڵتەی پێکرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ناونیشانی خێزانەکانیان. ڕێگا... ئەوان مردن."
  
  کێنێدی سەری خستە دەستەکانی و وتی: "بێدەنگ بە!" ئهوه بوهستێنه! تکایە!
  
  گوێی لە چرپەی فرێی بوو: "وە تۆش". "پڕۆفیسۆر پارنێڤیک" وشەکانی وەک ئەوەی گۆشتی ڕزیو بن کە کەوتوونەتە ناو دەمیەوە تفی کرد. - دەبوو بمێنیتەوە و کارم بۆ بکردایە.
  
  تەقەیەک دەنگی دایەوە. کێنێدی بە شۆکەوە هاوارێکی کرد. چرکەیەکی دواتر گوێی لە داڕمانی تەرمی مردووەکە بوو و، بە دەوری خۆیدا بینی کە پیرەمێردەکە کەوتۆتە سەر زەوی، کونێک لە سنگیدا درزاوییە، خوێن دەڕژێتە دەرەوە و بەسەر دیوارەکانی خانەکەدا دەڕژێت.
  
  چەناگەی دابەزی، بێباوەڕی مێشکی داخست. تەنها دەیتوانی سەیری ئەوە بکات کە فرێی جارێکی تر ڕووی لە ئەو کرد.
  
  - وە تۆ، کێنێدی مۆر. کاتی تۆ دێت. بەم زووانە بەدواداچوون بۆ ئەو قووڵاییانە دەکەین کە توانای دابەزینتان هەیە بۆی".
  
  بە پاژنەی پێیەوە وەرگەڕا و پێکەنی و ڕۆیشت.
  
  
  چل و دوو
  
  
  
  لا ڤێرین، ئەڵمانیا
  
  
  ئابێل فرێی لە دڵی خۆیدا پێکەنی کاتێک بەرەو بەشی ئاسایشی خۆی دەڕۆیشت. چەند ساتێکی داهێنەرانە و ئەویش ئەم گەمژانەی خستە سەر زەوی. هەردووکیان شکاون. و لە کۆتاییدا، ئەو پیرە گەمژە پارنێڤیک ستۆنەی کوشت تا مردن.
  
  ناوازە. ئێستا دەچینە سەر چالاکییە چێژبەخشەکانی تر.
  
  دەرگای شوێنی تایبەتی خۆی کردەوە و بینی میلۆ و ئەلیسیا لەسەر قەنەفەکەی خۆی کێشابوو، هەروەک چۆن بەجێی هێشتبوون. ئەمریکییە گەورەکە هێشتا بەدەست پێکانەکەوە دەناڵێنێت، لەگەڵ هەر جوڵەیەکدا چاوی دەتروکاند، ئەمەش بەهۆی ئەو سویدییە، تۆرستن داڵەوە.
  
  "هەر هەواڵێک لە تەنیشت ماڵەوە؟" - فرێی یەکسەر پرسی. - ئایا هادسۆن تەلەفۆنی کردووە؟
  
  لە تەنیشتەوە ناوەندێکی کۆنترۆڵکردنی سی سی تی ڤی هەبوو، لە ئێستادا لە ژێر چاودێری یەکێک لە توندڕەوترین لایەنگرانی فرێی بوو، تیم هادسۆن. لە دەوروبەری قەڵاکەدا بە "ئەو پیاوەی بیرەوەریی هەیە" بەهۆی زانیارییە بەرفراوانەکانی لە کۆمپیوتەردا ناسرابوو، هادسۆن یەکێک بوو لە یەکەم خوێندکارەکانی فرێی، پیاوێک بوو کە ئامادەبوو بۆ سەرۆکە کۆنەپەرستەکەی بچێتە هەر توندڕەوییەک. زۆربەیان چاودێری پێشکەوتنی دانانی گۆڕی ئۆدینیان دەکرد و هادسۆنیش لە سەرکردایەتیدا بوو - جنێوی دەدا و ئارەقەی دەکردەوە و بە دەمارگیرییەوە یەگەرزی قووت دەدا وەک ئەوەی شیر بێت. فرێی بە تامەزرۆییەوە دەبینی کە گۆڕەکە لە شوێنی خۆیدا دانرابێت و ئامادەکاری تەواوی بۆ یەکەم سەردانی بەرچاوی خۆی کرد. هەروەها پشکنینی زیندانییەکانی و گەڕەکەکانی کارین و خانەکانی زیندانییە نوێیەکانیشی کرا.
  
  وە ئاهەنگێک، بێگومان. هادسۆن سیستەمێکی دانا کە هەموو ئینجێکی یانەکەی خستە ژێر هەندێک کۆنتڕۆڵەوە، جا ژێر سوور بێت یان یاریگای ستاندارد، هەروەها هەموو جوڵەیەکی میوانە نوخبەکانی فرێی تۆمارکرا و پشکنینی کێشی لە هێڵی بەرگریدا دەکرا.
  
  گەیشتە ئەو تێگەیشتنەی کە دەسەڵات ئاخر مەعریفە نییە. هێز بەڵگەیەکی تۆکمە بوو. وێنەگرتنی وریا. ڤیدیۆی ڕوونی بەرز. لەوانەیە دەستگیرکردنەکە نایاسایی بووبێت، بەڵام ئازاری نەبوو ئەگەر قوربانییەکە ئەوەندە بترسا.
  
  ئەبێل فرێی دەیتوانی "شەوی ڕێکەوت" لەگەڵ ئەستێرەیەک یان جوجکەیەکی ڕۆک لە هەر کاتێکدا کە بۆی گونجاو بێت ڕێکبخات، دەیتوانی تابلۆیەک یان پەیکەرێک بکڕێت، کورسییەکانی ڕیزی پێشەوە لە گەرمترین نمایش لە درەوشاوەترین شاردا بەدەستبهێنێت، هەرکاتێک شتە بەدەست نەهێنراوەکان بەدەستبهێنێت ئەو ویستویەتی.
  
  "هێشتا هیچ نیە. دەبێ هادسۆن جارێکی دیکە لەسەر قەنەفەکە بێهۆش بووبێتەوە" ئەلیسیا وتی کاتێک سەری لە دەستەکانیدا بوو و قاچەکانی بەسەر لێواری قەنەفەکەیدا هەڵواسرابوو. کاتێک فرێی سەیری کرد، ئەژنۆکانی کەمێک بڵاوکردەوە.
  
  بە دڵناییەوە. بە شێوەیەکی سروشتی فرێی لە دڵی خۆیدا ئاهێکی هەڵکێشا. سەیری دەکرد کە میلۆ نالە نالە و بڕبڕەکانی گرت. هەستی کرد لەرزینێکی کارەبا لێدانی دڵی خێراتر دەکات کاتێک بیرکردنەوە لە سێکس تێکەڵ بە مەترسی بوو. برۆیەکی بە ئاراستەی ئەلیسیا بەرزکردەوە و نیشانەی گشتگیری 'پارە'ی پێبەخشی.
  
  ئەلیسیا قاچەکانی دابەزاند بۆ خوارەوە. - لە بیرکردنەوەی دووەمدا میلۆ، بۆچی ناچیت جارێکی تر پشکنین بکەیتەوە. وە ڕاپۆرتێکی تەواو لەو هادسۆنە گەمژەیە وەربگرە، هەمم؟ سەرۆک" سەری بەرەو تاوە زیوینەکەی پێشبڕکێکە دانا. "هەر شتێکی نائاسایی؟"
  
  فرێی لە پلێتەکەدا دەکۆڵیەوە لە کاتێکدا میلۆ کە بێ ئاگا بوو لەوەی چی ڕوودەدات، وەک سیاسەتمەدارێک لە گەمژەیی خۆی، نیگایەکی ساختەی بە ئاراستەی خۆشەویستەکەی نارد، پاشان گریای و بە چەقۆ لە ژوورەکە دەرچوو.
  
  فرێی وتی: بیسکۆتییەکان بە تام دەردەکەون.
  
  هەر کە دەرگاکە لە شوێنی خۆیدا کلیکی کرد، ئەلیسیا پلێتێک بسکیتی دا بە فرێی و سەرکەوتە سەر مێزەکەی. بە چوار پێیەوە وەستا و سەری بەرەو ڕووی سووڕاند.
  
  - چەند کەرێکی ئینگلیزی خۆشت دەوێت لەگەڵ ئەم بسکیتەدا؟
  
  فرێی دوگمەیەکی نهێنی لە ژێر مێزەکەیدا داگرت. یەکسەر تابلۆ ساختەکە بەرەو لایەک ڕۆیشت و ڕیزێک شاشەی ڤیدیۆیی دەرکەوت. وتی: "شەش"، یەکێک لە شاشەکان زیندوو بووەوە.
  
  تامی کولێرەکەی کرد لەکاتێکدا سەیری دەکرد، بە بێباکییەوە کونی دەوری ئەلیسیای دەکوتا.
  
  هەناسەی هەڵمژی و وتی: گۆڕەپانی شەڕەکەم. - پێشتر کوڵاوە. بەڵێ?"
  
  ئەلیسیا بە شێوەیەکی ئیغراکردن چرچ و لۆچ بوو. "بەڵێ".
  
  فرێی دەستی کرد بە مەساجکردنی خەمۆکی نێوان قاچەکانی. - پاشان نزیکەی دە خولەکم ماوە. بۆ ئێستا دەبێت بە یەک خێرا ڕازی بیت."
  
  "چیرۆکی ژیانم".
  
  فرێی سەرنجی خۆی خستە سەری، هەمیشە ئاگاداری میلۆ بوو کە تەنها بیست پێ لە پشت دەرگای قوفڵ نەکراوەوە دوورە، بەڵام تەنانەت بەو شتەشەوە، و بوونی هەستیارانەی ئەلیسیا مایڵز، هێشتا نەیتوانی چاوەکانی لە خانە گرانبەهاکەی یەکێک لە تازەکانی خۆی لاببات دیلەکانی بەدەست هێنراو .
  
  بکوژی زنجیرەیی - تۆماس کالێب.
  
  ڕووبەڕووبوونەوەی کۆتایی حەتمی بوو.
  
  
  
  بەشی سێیەم
  سەنگەرەکانی شەڕ...
  
  
  چل و سێ
  
  
  
  لا ڤێرین، ئەڵمانیا
  
  
  کێنێدی ڕایکرد بۆ باڕەکان کاتێک ئەبێل فرێی و پاسەوانەکانی لە دەرەوەی خانەکەیان دەرکەوتن. هاوارێکی لێکردن کە تەرمی پرۆفیسۆرەکە دەربهێنن یان ئازادیان بکەن، پاشان هەستی بە لەرزۆکی کرد کاتێک تەنها ئەوەیان کرد.
  
  لە دەرگای ژوورەکە وەستا، دڵنیا نەبوو چی بکات. یەکێک لە پاسەوانەکان بە دەمانچەکەی ئاماژەی پێکرد. قووڵتر چوونە ناو کۆمەڵگەی زیندانەکە، بە چەند خانەیەکی دیکەدا تێپەڕین، هەموویان بێ کەس بوون. بەڵام تەرازووی هەموو ئەمانە تا ئێسکی ساردی کرد. ئەو پرسیاری ئەوەی دەکرد کە ئەم کابرایە توانای چ جۆرە ناپاکییەکی خراپ و خراپەکاری هەیە.
  
  ئەوە بوو کە تێگەیشت کە دەتوانێت لە کالێب خراپتر بێت. لە هەموویان خراپتر. هیوای خواست کە درەیک و داڵ و سوپای پشتیوان نزیک ببنەوە، بەڵام ناچار بوو ڕووبەڕووی ئەم دووڕیان بێتەوە و بەسەریدا زاڵ بێت، بەو پێیەی پێیوابوو کە ئەوان لەسەر خۆیانن. چۆن دەتوانێت هیوای ئەوە بخوازێت کە بێن بپارێزێت بەو شێوەیەی کە درەیک کردوویەتی؟ کوڕێکی گەنج لە تەنیشتی ڕۆیشت. لە دوای مردنی پارنێڤیکەوە زۆر قسەی نەکردووە. لە ڕاستیدا، کێنێدی بیری لەوە دەکردەوە، کوڕەکە تەنها چەند قسەیەکی کردووە لەو کاتەوەی لە گۆڕەکەدا گیراون.
  
  ئایا بینی چانسی ڕزگارکردنی کارین خۆی دەخلیسکێت؟ دەیزانی کە مۆبایلەکەی هێشتا بە سەلامەتی لە گیرفانیدایە و بڕیارە لەرزین بکات و نیو دەیان پەیوەندی لەلایەن دایک و باوکیەوە پێگەیشتووە کە وەڵامی نەداوەتەوە.
  
  کێنێدی لە گۆشەی دەمیەوە بە چرپە وتی: ئێمە لە شوێنی گونجاوداین. واتە: مێشکت بۆ خۆت بهێڵەرەوە.
  
  - بێدەنگ بە ئەمریکی! فرێی دوا وشەی وەک ئەوەی نەفرەت بێت تفی کرد. بۆ ئەو، پێی وابوو، بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئەوە وابوو. واتە: پێویستە خەمی چارەنووسی خۆت بخۆیت.
  
  کێنێدی چاوێکی بۆ دواوە کردەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "ئەمە بڕیارە مانای چی بێت؟ ئایا بڕیارە وا لە من بکەیت یەکێک لە جلە بچووکەکانت لەبەر بکەم کە دروستت کردووە؟" تەقلیدی بڕین و دروومانی دەکرد.
  
  ئەڵمانییەکە برۆیەکی بەرزکردەوە. "قشت. با بزانین تا چەند لە دۆخێکی خراپدا دەمێنیتەوە".
  
  لە دەرەوەی ئاڵۆزی خانەکان چوونە ناو بەشێکی دیکەی زۆر تاریکتری ماڵەکە. ئێستا بە گۆشەیەکی تیژ بەرەو خوارەوە دەڕۆیشتن، ژوور و کۆریدۆرەکانی دەوروبەری لە دۆخێکی خراپدا بوون. هەرچەندە بە ناسینی فرێی، هەمووی هێرینگێکی سوور بوو بۆ ئەوەی سەگەکانی خوێن سەرلێشێواو بکات.
  
  بە کۆتا کۆلێژەکەدا ڕۆیشتن، کە دەچووە سەر دەرگایەکی دار کەوانەیی کە پلێتە کانزاییە گەورەکانی لەسەر هێنجەکانی بوو. یەکێک لە پاسەوانەکان ژمارەیەکی هەشت ژمارەیی لەسەر کیپادێکی ژمارەیی بێ وایەر چەقاند و دەرگا قورسەکانیش دەستیان کرد بە کردنەوەی.
  
  لە یەک کاتدا ئەو پەنجەرە کانزایانەی بینی کە بەرزییەکەی تا سنگی بوو کە ژوورە نوێیەکەی دەورە داوە. نزیکەی سی بۆ چل کەس بە خواردنەوە بە دەستەوە لە دەوری وەستابوون و پێدەکەنین. پلەی بۆی و مادەی هۆشبەر، لەشفرۆشی پلە باڵای نێر و مێ، سەرۆکی شاهانە و فۆڕچۆن ٥٠٠.بێوەژن بە میراتێکی زەبەلاح، شێخی دەوڵەمەند بە نەوت و کچی ملیۆنێر.
  
  هەمووان لە دەوری بەربەستەکە وەستابوون و بۆلینگەر و ڕۆمانی کۆنتییان دەخواردەوە و خواردنە ناسکەکانیان دەخواردەوە و کولتوور و چینەکەیان دەخستە ڕوو.
  
  کاتێک کێنێدی هاتە ژوورەوە، هەموویان وەستان و بۆ ساتێک چاویان لێکرد. بیرکردنەوە ساردەکەی ئەوە بوو کە هەڵسەنگاندنی بۆ بکات، چرپە بە درێژایی دیوارە تۆزاوییەکاندا دەڕۆیشت و گوێچکەکانی دەچڕاند.
  
  ئەوە ئەو کچەیە؟ ئەفسەری پۆلیس?
  
  ئەو بڕیارە لەناوی ببات لە، ئای، چوار خولەک تۆپ.
  
  من دەیبەم. دەیەکی ترت پێ دەدەم پیێر. بڕیارە چی بڵێیت؟
  
  حەوت. گرەو دەکەم بەهێزترە لەوەی کە دەردەکەوێت. وە، باشە، کەمێک توڕە دەبێت، پێتوانییە؟
  
  بە چ جەهەنەم باسی چییان دەکرد؟
  
  کێنێدی هەستی بە لێدانێکی زبر کرد لە کونی و بە کۆسپەوە هاتە ژوورەکە. جەماعەت پێکەنین. فرێی بە خێرایی بە دوایدا ڕایکرد.
  
  "خەڵک!" ئەو پێکەنی. "هاوڕێکانم! ئەمە پێشکەشکردنێکی نایاب و ناوازەیە، پێتوانییە؟ وە ئەویش یەک شەوی نایابمان پێدەبەخشێت!"
  
  کێنێدی بە شێوەیەکی بێکۆنتڕۆڵ ترسا سەیری دەوروبەری کرد. بە چ جەهەنەم باسی چییان دەکرد؟ دڕکاوی بمێنەرەوە، ئەو وتە خۆشەویستەکەی کاپتن لیپکیند لەبیر بوو. بەردەوام بە لە یارییەکەت. هەوڵیدا سەرنجی خۆی بخاتە سەر، بەڵام شۆک و دەوروبەرە سوریالییەکان هەڕەشەی شێتکردنی دەکرد.
  
  بە پشتی فرێی بە گەمژەییەوە گوتی: "من لەبەردەمتدا نمایش ناکەم". "بە هەر شێوەیەک چاوەڕێی دەکەیت."
  
  فرێی ڕووی کردە ئەو و زەردەخەنە زانینەکەی سەرسوڕهێنەر بوو. "ئەوە نییە? لە پێناو شتێکی بەنرخ؟پێم وایە خۆت و جۆری خۆت زیادەخەمڵێنیت. بەڵام ئاساییە. لەوانەیە تۆ بە پێچەوانەوە بیر بکەیتەوە، بەڵام پێموایە ئەوە دەکەیت، کێنێدی ئازیز. بەڕاستی پێم وایە دەتوانیت. هاتن." ئیشارەتی بۆ کرد کە بێتە لای.
  
  کێنێدی بەرەو شەمەندەفەری ئەڵقە هەنگاوی نا. نزیکەی دوانزە پێ لە خوارەوەی ئەو کونێکی بازنەیی هەبوو کە بە شێوەیەکی نایەکسان لە زەویدا هەڵکەندرابوو، زەویەکەی بە بەردەوە بڵاوبووبووەوە و دیوارەکانی بە خۆڵ و بەرد داپۆشرابوو.
  
  گۆڕەپانی گلادیاتۆرەکانی مۆدێرن. چاڵێکی شەڕکردن.
  
  پلیکانەی کانزا لە تەنیشتیەوە بەرز دەکرایەوە و بەسەر پەنجەرەدا بەرز دەکرایەوە بۆ ناو چاڵەکە. فرێی ئاماژەی بەوەدا کە پێویستە بێتە خوارەوە.
  
  کێنێدی بە چرپە گوتی: "بە هیچ شێوەیەک. سێ دەمانچە ئاراستەی ئەو و بێن کرا.
  
  فرێی شانی هەڵکێشا. "پێویستم بە تۆیە، بەڵام بەجدی پێویستم بە کوڕ نییە. دەتوانین بە فیشەکێک دەست پێ بکەین تا ئەژنۆ، پاشان تا ئەژنۆ. کار بکە و بزانە چەند کاتت دەوێت تا داواکارییەکەم جێبەجێ بکەیت". زەردەخەنە دۆزەخەکەی قەناعەتی پێکرد کە بە دڵخۆشیەوە قسەکانی پشتڕاست دەکاتەوە.
  
  ددانی گرت و چرکەیەکی بەسەر برد بۆ نەرمکردنی پانتۆڵەکەی. جەماوەرە دەوڵەمەندەکە بە سەرنجەوە سەیری دەکرد، وەک ئاژەڵێک لەناو قەفەسێکدا. پەرداخەکان بەتاڵ بوون و خواردنی پێشکەشکارەکان خواردبوو. گارسۆن و گارسۆنەکان لە نێوانیاندا دەفڕین، نەیاندەبینی، پڕیان دەکرد و تازە دەبوونەوە.
  
  - چ جۆرە چاڵێک؟ موزایەدەی کات دەکرد، هیچ ڕێگەیەکی دەربازبوونی لێی نەدەبینی، هەوڵی دەدا هەر چرکەیەکی زیادەی بەنرخ بدات بە درەیک.
  
  فرێی بە میهرەبانییەوە وتی: ئەمە گۆڕەپانی شەڕی منە. - لە یادەوەری شکۆمەنددا دەژیت یان بە شەرمەزاریدا دەمری. هەڵبژاردنەکە، کێنێدی ئازیزم، لە دەستی تۆدایە. "
  
  بە دڕکاوی بمێنەرەوە.
  
  یەکێک لە پاسەوانەکان بە دەمی دەمانچەکەی پاڵێکی پێدا. بە جۆرێک توانی نیگایەکی ئەرێنی لە بێن پڕۆژە بکات و دەستی بۆ پلیکانەکان برد.
  
  چاوەکانی فرێی بە تووڕەییەوە دەچڕان: "چاوەڕوان بن. - پێڵاوەکانی داکەنە. ئەمەش کەمێک زیاتر شەهوەتی خوێنی سووتەمەنی دەدات".
  
  کێنێدی بە زەلیل و تووڕەییەوە لەوێ وەستابوو و کەمێک سەری لێ شێوا کاتێک یەکێک لە پاسەوانەکان لەبەردەمیدا ئەژنۆی دا و پێڵاوەکانی داکەند. بە پلیکانەکاندا سەرکەوت، هەستی بە ناڕاستەقینە و دووری دەکرد، وەک ئەوەی ئەم کۆبوونەوە سەیرە لەگەڵ کێنێدییەکی دیکە لە گۆشەیەکی دووری جیهاندا ئەنجام بدرێت. ئەو پرسیاری ئەوەی دەکرد کە ئەم کەسە کە هەمووان بەردەوام ئاماژەیان پێدەکرد، بەڕاستی کێیە.
  
  دەنگێکی زۆر باشی نەبوو. وا دەنگ دەدا کە دەبێت شەڕ بۆ ژیانی خۆی بکات.
  
  لەکاتێکدا بە پلیکانەکاندا دەڕۆیشت، فیشەکەیەک لە خەڵکەکەوە هات و شەپۆلێکی بەهێزی شەهوەتی خوێن هەوای پڕکرد.
  
  هەموو جۆرە قسەیەکی قێزەونیان هاوار دەکرد. گرەو لەسەر کرا، هەندێکیان کە لە کەمتر لە خولەکێکدا دەمرێت، هەندێکی تر کە لە کەمتر لە سی چرکەدا پۆشاکەکەی لەدەست دەدات. تەنانەت یەکێک یان دوو کەس پشتگیریان پێشکەش کرد. بەڵام مەترسی زیاتر ئەوە بوو کە دوای ئەوەی کردی بە پاودەر تەرمی مردووەکەی پیس بکات.
  
  دەوڵەمەندترینی دەوڵەمەندەکان، بەهێزترین چەقۆکێش لەسەر زەوی. ئەگەر ئەمە بوو کە سامان و دەسەڵات پێت بەخشی، ئەوا بەڕاستی دونیا لەناوچوو.
  
  زۆر بە خێرایی پێی ڕووتەکانی دەستیان لە زەوییە سەختەکە گرت. لە سوارەکە دابەزی و هەستی بە ساردی و ئاشکرابوون دەکرد و سەیری دەوروبەری کرد. لە بەرامبەریدا کونێک لە دیوارەکەدا بڕدرابوو. لە ئێستادا بە کۆمەڵێک داری ئەستوور داپۆشرابوو.
  
  ئەو کەسایەتییەی کە لە دیوەکەی تری ئەم دارانەدا گیری خواردبوو، لەناکاو بەپەلە هاتە پێشەوە و بە هاوارێکی تووڕەیی خوێناوییەوە چەقۆی لێدا. هێندە بە توندی هەژاندیان کە وەرگەڕان، دەموچاوی کەمێک زیاتر بوو لە گریانی شێواو.
  
  بەڵام سەرەڕای ئەمەش و سەرەڕای دەوروبەرە سەیر و سەمەرەکانی، کێنێدی خێراتر لەوەی کە پێویست بوو ناوەکەی لەبیر بکات، ناسیەوە.
  
  تۆماس کالێب، بکوژی زنجیرەیی. لێرە لە ئەڵمانیا، لەگەڵ ئەو. دوو دوژمنی فانی چوونە ناو گۆڕەپانی شەڕەوە.
  
  پلانەکەی ئەبێل فرێی کە لە نیویۆرک داڕێژراوە، خەریکە جێبەجێ دەکرێت.
  
  دڵی کێنێدی بازێکی دا و پەلەیەکی پاکی ڕق لە پەنجەکانی قاچییەوە وەک تیرێک تەقەی کرد بۆ مێشک و پشتی.
  
  لە تووڕەییەوە دەکوڵێت و گریاوە: "ئەی گەواد!" "تۆ گەوادێکی ڕەهایت!"
  
  پاشان چەقۆکان بەرزبوونەوە و کالێب بازێکی دا بەرەو ڕووی.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک لە کۆپتەرەکە دەرچوو پێش ئەوەی بەر زەوی بکەوێت و هێشتا هەنگاوێک لە دوای تۆرستن داڵەوە دوورە و بەرەو هۆتێلە قەرەباڵغەکە ڕایکرد، کە لەلایەن هاوپەیمانییەکی هاوبەشی هێزە نێودەوڵەتییەکانەوە دەستی بەسەردا گیرابوو. بە دڵنیاییەوە سوپا تێکەڵە، بەڵام یەکلاکەرەوە و ئامادەی شەڕە.
  
  ئەوان لە 1.2 میل لە باکووری لا ڤێرێینا هەڵکەوتبوون.
  
  ئۆتۆمبێلەکانی سوپا و مەدەنی ڕیز بوون، بزوێنەرەکان دەنگیان دەدا، ئامادە وەستابوون.
  
  فۆیەرەکە قەرەباڵغی چالاکیی بوو: کۆماندۆ و هێزە تایبەتەکان، هەواڵگری و سەربازەکان هەموویان کۆدەبوونەوە و خۆیان ڕێکدەخستەوە و خۆیان ئامادە دەکرد.
  
  داهل بە بازدان بەسەر پێشوازی هۆتێلەکەدا و هاوارکردنی هێندە بە دەنگی بەرز کە هەمووان وەرگەڕان، ئامادەبوونی خۆی ڕاگەیاند. بێدەنگییەکی ڕێزدارانە هەبوو.
  
  ئەوان پێشتر ئەو و درەیک و ئەوانی دیکەیان دەناسی و باش ئاگاداری ئەوە بوون کە لە ئایسلەندا چییان بەدەستهێناوە. هەموو کەسێک لێرە لە ڕێگەی لینکی ڤیدیۆیی کە لە نێوان هۆتێل و هێلیکۆپتەرەکەدا پەخشکرابوو ئاگادارکرایەوە.
  
  "ئێمە ئامادەین?" داهل هاوارێکی کرد. "بۆ لەناوبردنی ئەم گەوادە؟"
  
  فەرماندە هاوار دەکات: ئامێرەکان ئامادەن. هەموویان داهلیان لەم ئۆپەراسیۆنەدا بەرپرسیار کرد. ئاماژەی بەوەشکردووە، "قەناس بەدەستەکان لە شوێنی خۆیانن. ئێمە ئەوەندە گەرمین ڕەنگە بە هەمان شێوە ئەم گڕکانە دووبارە دەستپێبکەینەوە کاکە!"
  
  داهل سەری لە سەری خۆی دانا. "ئەوا ئێمە چاوەڕێی چیین؟"
  
  ئاستی ژاوەژاوەکە سەد قات بەرز بووەوە. سەربازەکان دەرگاکانیان فایل کرد و شەقیان لە پشتی یەکتر دا و ڕێککەوتن بۆ ئەوەی دوای شەڕەکە کۆببنەوە بۆ خواردنەوەی بیرە بۆ ئەوەی بەردەوام بن لە ئازایەتی. بزوێنەرەکان دەستیان کرد بە قیژەقیژ لەگەڵ کشانەوەی ئۆتۆمبێلە کۆکراوەکان.
  
  درەیک لە سێیەم ئۆتۆمبێلی جوڵاودا پەیوەندی بە داڵەوە کرد کە ئۆتۆمبێلێکی جۆری هامڤی سەربازی بوو. لە چەند کاتژمێری کۆتایی کۆبوونەوەکانی کورتدا زانی کە نزیکەی ٥٠٠ پیاویان هەیە، کە بەسە بۆ نوقمکردنی سوپای بچووکی فرێی کە ٢٠٠ کەسی تێدابوو، بەڵام ئەڵمانییەکە لە پێگەیەکی بەرزتردا بوو و چاوەڕوان دەکرا فێڵێکی زۆری هەبێت.
  
  بەڵام یەک شت کە نەیبوو توخمەکەی سەرسوڕمان بوو.
  
  درەیک لە کورسی پێشەوەدا خۆی هەڵدا و تفەنگەکەی گرت، بیرکردنەوەکانی لەسەر بێن و کێنێدی بوو. هایدن لە کورسییەکەی پشتیانەوە بوو، ئامێری بۆ جەنگ ئامێری بۆ دانرابوو. وێڵز بە برینێکی سەختی گەدەی لە هۆتێلەکەدا بەجێهێڵدرا.
  
  کاروانەکە بە دەوری پێچێکی تیژدا ڕۆیشت و پاشان لا ڤێراین هاتە بەرچاو، وەک دارێکی کریسمس لە بەرامبەر ئەو تاریکییەدا ڕووناک بووەوە کە دەوری داوە و لەبەردەم بەردێکی ڕەشی شاخەکەدا کە لە سەروویەوە بەرز بووەتەوە. دەروازەکانی بە فراوانی کراوە بوون، بوێری بێئەدەبی ئەو پیاوەی نیشان دەدا کە هاتبوون بۆ ڕووخاندنی.
  
  داهل مایکرۆفۆنەکەی داگیرساند. "کۆتا پهیوهندی. ئێمە بە گەرمی دەست پێدەکەین. خێرایی لێرە ژیانی خەڵک ڕزگار دەکات، خەڵک. ئێوە ئامانجەکان دەزانن، باشترین پێشبینیشمان دەزانن کە تابوتەکەی ئۆدین لە کوێ دەبێت. با مامەڵە لەگەڵ ئەم بەرازەدا بکەین سەربازەکان".
  
  بەستەرەکە واتە پیاوی زیرەکی ئەدەب. زۆر ئیرۆنی. درەیک جومگەی سپی بوو کاتێک هامەر بەناو پاسەوانی فرێیدا دەڕۆیشت و بەزەحمەت یەک ئینج لە هەر لایەکدا ماوە. پاسەوانە ئەڵمانییەکان لە تاوەرە بەرزەکانیانەوە دەستیان کرد بە لێدانی زەنگی ئاگادارکردنەوە.
  
  یەکەم تەقە کرا، لە ئۆتۆمبێلە پێشەنگەکانەوە هەڵفڕی. کاتێک کاروانەکە لەناکاو وەستا، درەیک دەرگاکەی کردەوە و بە ئۆتۆمبێلەکەی ڕۆیشت. ئەوان پشتگیری ئاسمانییان بەکارنەهێنا چونکە ڕەنگە فرێی RGPS ی هەبێت. پێویست بوو بە خێرایی لە ئۆتۆمبێلەکان دوور بکەونەوە بە هەمان هۆکار.
  
  هەنگاو بنێ و خاکی بەراز بکە بە کارگەی بیکۆن.
  
  درەیک ڕایکرد بۆ ئەو دارە ئەستوورانەی کە لە ژێر پەنجەرەی نهۆمی یەکەمدا گەشەیان کردبوو. ئەو تیمەی SAS کە سی خولەک لەمەوبەر ناردوویانە دەبوو پێشتر ناوچەی یانە شەوانەکە و میوانە 'مەدەنیییەکانی' گەمارۆ بدایە. فیشەک لە پەنجەرەی قەڵاکەوە دەفڕی و دیوارەکانی دەروازەخانەکەی دەباری و ئۆتۆمبێلەکان دەڕژانە ژوورەوە. هێزەکانی هاوپەیمانان بە تۆڵەسەندنەوە تەقەیان گەڕاندەوە و شووشەیان شکاند و گۆشت و ئێسکیان لێدا و ڕووبەری بەردەکەیان کردە موش. هاوار و هاوار و بانگەواز بۆ بەهێزکردن هەبوو.
  
  لەناو قەڵاکەدا ئاژاوە دروست بوو. تەقینەوەیەکی RPG لە پەنجەرەیەکی نهۆمی سەرەوە هات و خۆی کێشا بە پاسەوانی فرێی و بەشێک لە دیوارەکەی لەناوبرد. پاشماوەکان بە پەلە بەسەر سەربازە داگیرکەرەکاندا هاتنە خوارەوە. تەقەی دۆشکە گەڕایەوە و بەکرێگیراوێکی ئەڵمانی لە نهۆمی سەرەوە کەوتە خوارەوە و هاوار و کەوتنە خوارەوە تا بە کەوتنەخوارەوەیەکی ترسناک بەر زەوی کەوت.
  
  داڵ و سەربازێکی دیکە تەقەیان لە دەرگای پێشەوە کرد. فیشەک یان ڕیکۆشێتەکانیان دوو کەسی کوشت. داهل ڕایکرد بۆ پێشەوە. هایدن لە شوێنێکدا لە شەڕەکەدا بوو لە پشتیەوە.
  
  - پێویستە بچینە ناو ئەم کونە دۆزەخەوە! ئێستا!"
  
  تەقینەوەی نوێ شەوەکەی هەژاند. دووەم RPG چەند پێیەک لە ڕۆژهەڵاتی هامەری درەیکەوە کانییەکی گەورەی لێدا. بارانێکی خۆڵ و بەرد کەوتە ئاسمانەوە
  
  درەیک ڕایکرد، چەقۆی لێدا، لە ژێر نەخشەی بڕینی فیشەکەکاندا مایەوە کە هەوای سەرووی سەری کون دەکرد.
  
  بەڕاستی شەڕ دەستی پێکردووە.
  
  
  * * *
  
  
  جەماوەرەکە تەنانەت پێش ئەوەی کێنێدی و کالێب دەستیان لێبدەن، شەهوەتی خوێنی خۆیان نیشان دا. کێنێدی بە وریاییەوە دەسوڕایەوە، پەنجەکانی خۆڵەکەیان گرتبوو، پێیەکانی بەرد و زەوییان تاقیدەکردەوە، بە شێوەیەکی ناڕێک دەجووڵایەوە بۆ ئەوەی پێشبینی نەکرێت. مێشکی خەباتی دەکرد بۆ ئەوەی هەموو ئەمانە مانای هەبێت، بەڵام پێشتر سەرنجی لاوازییەکی لە بەرامبەرەکەیدا دابوو- ئەو شێوازەی چاوەکانی ئەو فیگەرەیان وەرگرتبوو کە پانتۆڵە بێ شێوەیەکەی بە شێوەیەکی کۆنەپەرستانە داپۆشیبوو.
  
  کەواتە ئەمە یەکێک بوو لە ڕێگاکانی کوشتنی بکوژەکە. سەرنجی لەسەر دۆزینەوەی کەسێکی تر بوو.
  
  کالێب یەکەم جوڵەی کرد. لیکی لە لێوەکانیەوە فڕی کاتێک سییەکانی بەسەریدا دەچوو، قۆڵەکانی دەلەرزین. کێنێدی شەڕی لەگەڵدا کرد و هەنگاوی نا. جەماوەرەکە بۆ خوێن لە دەرەوە بوون. کەسێک شەرابی سووری بەسەر زەویدا ڕشت، ئاماژەیەکی ڕەمزی بوو بۆ ئەو خوێنەی کە دەیانویست بیڕێژن. گوێی لە فرێی، گەوادە نەخۆشەکە بوو، کە کالێب، دەروونپیسی بێ دڵ، هان دەدا بۆ ئەوەی ئەم کارە بکات.
  
  ئێستا کالێب جارێکی تر سییەکانی کردەوە. کێنێدی بینی کە پشتی بە دیوارەکە بەستووە. تەرکیزی لەدەستدا، بەهۆی خەڵکەوە سەرقاڵ بوو.
  
  پاشان کالێب لەسەری بوو، قۆڵە ڕووتەکانی لە ملیدا پێچرابوو - دەستە ئارەقاوی و قێزەونەکانی... دەستە ڕووتەکانی.دەستی بکوژێک...
  
  ... دڕندەیی و مردن...
  
  ...پیسی پیسی خۆی بەسەر هەموو پێستیدا ڕشت. زەنگی ئاگادارکردنەوە لە سەریدا لێدرا. دەبێت واز لەو بیرکردنەوە بهێنیت! پێویستە تەرکیز بکەیت و شەڕ بکەیت! شەڕ لەگەڵ شەڕکەرێکی ڕاستەقینە بکە نەک ئەفسانەیەک کە دروستت کردبێت.
  
  جەماوەرە بێ تاقەتەکە دیسانەوە هاواریان کرد. شووشە و پەرداخەکانیان بە سیاجەکەدا شکاند و وەک ئاژەڵێک کە تامەزرۆی کوشتنیان هەبووە، هاواریان دەکرد.
  
  وە کالێب، ئەوەندە نزیک دوای هەموو ئەو شتانەی کە ڕوویدا. ناوەندی تەرکیزەکەی تەقەی لێکرا، فڕێدرایە دۆزەخ. ئەهریمەنەکە مشتێکی لە لایەکەی دا، لە هەمان کاتدا سەری بە سنگیدا فشار خستە سەر. سنگی ڕووتی پیس و ئارەقاوییەکەی. پاشان جارێکی تر لێیدا. ئازارێک لە سنگیدا تەقیەوە. ئەو ژنە لەرزۆک بوو. شەرابی سوور بەسەریدا ڕژا و لە سەرەوە ڕژا.
  
  کالێب گاڵتەی پێکرد: "ئەوەیە". - بڕۆ خوارەوە بۆ ئەو شوێنەی کە سەر بە خۆتە.
  
  جەماوەرەکە هاواریان کرد. کالێب دەستە قێزەونەکانی لەسەر قژە درێژەکەی سڕییەوە و بە خراپەکارییەکی بێدەنگ و کوشندە پێکەنی.
  
  "لە سەر تەرمی مردووەکەت میز دەکەیت، ژنە ژنەکە."
  
  کێنێدی کەوتە سەر ئەژنۆی و بۆ ماوەیەکی کورت لە دەستی کالێب ڕزگاری بوو. هەوڵیدا خۆی لێ بپارێزێت، بەڵام ئەو بە توندی لە پانتۆڵەکەیەوە گرتبووی. ڕای کێشا بۆ لای خۆی، وەک دڕندەیەکی سەری مەرگ پێکەنی. هیچ بژاردەیەکی نەبوو. دوگمەی پانتۆڵەکەی و پانتۆڵە بێ شێوە و فیگەرەکەی کردەوە و ڕێگەی دا بە قاچەکانیدا بخلیسکن. ئەویش سوودی لە سەرسوڕمانی سات و ساتەکەی وەرگرت و بە کونی خۆیدا ڕۆیشت. بەردەکان پێستی دەخڕاند. جەماوەرەکە هاواریان کرد. کالێب سییەکانی بەرەو پێشەوە برد و دەستی بردە ناو کەمەرەکەی جلی ژێرەوەی، بەڵام بە شێوەیەکی خراپ بە دەموچاویدا لێیدا، جلی ژێرەوەی چرپاندەوە، هەر لە کاتێکدا لوتی کە خوێناوی و شکاوە، بە لایەکدا هەڵواسرابوو. بۆ ساتێک لەوێ دانیشت و سەیری دوژمنەکەی دەکرد و خۆی بینی کە ناتوانێت لە چاوە خوێناوی و گۆشتخۆرەکانی دوور بخاتەوە.
  
  
  * * *
  
  
  درەیک لە دەرگای فەنتازییەکەدا ڕۆیشت بۆ ناو هۆڵە گەورەکە. لە ڕاستیدا SAS ناوچەی یانە شەوانەکانی گەمارۆدا و پلیکانەی سەرەکی داپۆشی. باقی قەڵاکە ئەوەندە دۆستانە نەدەبوو.
  
  داهل دەستی لە گیرفانی مەمکی دا. ئاماژەی بەوەشکردووە، "وێنەکێشانەکان ژوورێکی عەمبارکردن لە لای ڕاستمان و لە باڵی دووری ڕۆژهەڵاتمان نیشان دەدەن. ئێستا گومان لە هیچ شتێک مەکە درەیک. هایدن. ئێمە هاوڕا بووین کە ئەمە لۆژیکیترین شوێن بوو بۆ فرێی و هاوڕێکانمان و گۆڕەکە".
  
  هایدن بە یەکلاکەرەوە وتی: "تەنانەت خەونم بەو بابەتە نەبینیوە.
  
  لەگەڵ کۆمەڵێک پیاو کە لە پشتیەوە خەریکی خۆلێدان بوون، درەیک لە دەرگاکەوە بەدوای داڵدا ڕۆیشت بۆ باڵی ڕۆژهەڵات. هەر کە دەرگاکە کرایەوە، فیشەکی زیاتر هەوای کون کرد. درەیک وەرگەڕا و هەستا و تەقەی کرد.
  
  وە لەناکاو خەڵکی فرێی لە نێوانیاندا بوون!
  
  چەقۆکان چرپاند. دەمانچەی دەستی تەقێندرا. سەربازەکان لە چەپ و ڕاستەوە دەهاتنە خوارەوە. درەیک دەمی دەمانچەکەی فشاری خستە سەر پەرستگای یەکێک لە پاسەوانەکانی فرێی، پاشان چەکەکەی خستە شوێنی تەقەکردن تەنها لە کاتی خۆیدا بۆ ئەوەی فیشەکێک بخاتە دەموچاوی هێرشبەرەکەوە. پاسەوانەکە لە لای چەپەوە هێرشی کردە سەری. درەیک خۆی لە سییەکانی ڕزگار کرد و ئەژنۆی لە دەموچاوی کابرا دا. بەسەر پیاوە بێهۆشەکەدا کز بووەوە، چەقۆکەی هەڵگرت و نووکەکەی خستە ناو سەری کەسێکی دیکە کە خەریک بوو قوڕگی کۆماندۆکانی دێڵتا ببڕێت.
  
  تەقەیەکی دەمانچە لە تەنیشت گوێیەوە دەنگی دایەوە؛ چەکی دڵخوازی SGG. هایدن گلۆک و چەقۆیەکی سوپای بەکارهێناوە. هێزی فرەنەتەوەیی بۆ ڕووداوێکی فرەنەتەوەیی، درەیک بیری لەوە دەکردەوە. لە کۆتایی ژوورەکەدا تەقەی زیاتر دەنگی دایەوە. ئیتالییەکان بەشدار بکە.
  
  درەیک لە ژێر لێدانی لایەنی دوژمندا بە تەختی ڕۆڵ بوو. هەموو جەستەی سوڕاند، پێیەکانی سەرەتا، کابراکەی لە پێیەکانی هێنایە خوارەوە. کاتێک پیاوەکە بە توندی لەسەر بڕبڕەی پشتی نیشتەوە، درەیک خۆی کوشت.
  
  ئەفسەری پێشووی SAS هەستا و داهلی بینی کە دەیان هەنگاو لە پێشەوەیە. دوژمنەکانیان کەمتر و کەمتر دەبووەوە - ڕەنگە تەنها چەند دەیان شەهیدێک مابوونەوە، کە نێردرابوون بۆ ئەوەی داگیرکەران ماندوو بکەن. سوپای ڕاستەقینە لە شوێنێکی تر دەبوو.
  
  سویدییەکە پێکەنی و خوێن لە دەوری دەمی بوو و وتی: "خراپ نییە بۆ گەرمکردنەوە". "ئێستا بڕۆ پێشەوە!"
  
  لە دەرگایەکی ترەوە چوونە ژوورەوە، ژوورێکیان لە تەڵەی بووبی پاککردەوە، پاشان ژوورێکی دیکە کە قەناس بەدەستەکان شەش لە کوڕە باشەکانیان هەڵگرت پێش ئەوەی لە یارییەکەدا دەربچن. لە کۆتاییدا خۆیان لە بەردەم دیوارێکی بەردی بەرزدا بینیەوە کە کونەکانی تێدابوو کە دۆشکەکان تێیدا تەقەیان دەکرد. لە ناوەڕاستی دیوارە بەردەکەدا دەرگایەکی پۆڵا سەرنجڕاکێشتر هەبوو، کە خەزنەیەکی بانکی بیردەخستەوە.
  
  داهل و کز بووەوە و وتی: ئەوە تەواو بوو. "ژووری چاودێری فرێی."
  
  درەیک وتی: "لە دایکە گەوادێکی سەخت دەچێت" و لە تەنیشتی خۆی داپۆشی و دەستی بەرزکردەوە کاتێک دەیان سەرباز ڕایانکرد بۆ لای. بە دەوری خۆیدا سەیری هایدنی کرد، بەڵام نەیتوانی لە نێو پیاوەکاندا جەستەی باریکەکەی بزانێت. بۆ کوێی جەهەنەم چووە؟ ئای تکایە، تکایە جارێکی تر مەهێڵە لەوێ پاڵ بکەوێت... خوێنبەربوون...
  
  کۆماندۆی دێڵتا کاتێک گازێکی گرت وتی: "فۆرت نۆکس گوێزێکی سەختە بۆ درزکردن."
  
  درەیک و دال سەیری یەکتریان کرد. "زۆرانبازان!" - هەردووکیان لە یەک کاتدا ووتیان، پابەندبوون بە سیاسەتی 'خێرایی و گێل مەکە'.
  
  دوو دەمانچەی گەورە بە وریاییەوە بە درێژایی هێڵەکەدا تێپەڕین، سەربازەکان پێکەنینیان دەکرد لەکاتی سەیرکردندا. قەڵغانی بەهێزی پۆڵا بۆ گرێپڵکردن بە بەرمیلەکانی تۆپی بەهێزەوە بەسترابووەوە، هاوشێوەی موشەکهاوێژەکان.
  
  ئەو دوو سەربازە بەو ڕێگایەی کە هاتبوون ڕایانکرد و کێبڵی پۆڵا زیادەیان بەدەستەوە بوو. کێبڵی پۆڵا کە بە ژوورێکی کون لە پشتەوەی لانچەرەکانەوە بەستراوەتەوە.
  
  داڵ دووجار کلیکی پەیوەندی بلوتوزەکەی کرد. - پێم بڵێ کەی دەتوانین دەست پێ بکەین.
  
  چەند چرکەیەک تێپەڕی، پاشان وەڵامەکە هات. "بۆ پێشەوە!"
  
  بارەگایەک دانرا. درەیک و داڵ بە نارنجۆک هەڵگرەوە کە بەسەر شانیاندا هەڵواسرابوو، هاتنە دەرەوە و ئامانجیان گرت و چەقۆکانیان ڕاکێشا.
  
  دوو قەڵغانی پۆڵا بە خێرایی موشەکێک هەڵفڕی و بە قووڵی لە دیواری بەردی خەزنەی فرێیدا هەڵکەند پێش ئەوەی دیوەکەی تر بشکێنە دەرەوە. هەر کە ڕووبەڕووی بۆشایی بوون، هەستەوەرەکە ئامێرێکی چالاک کرد کە خۆیان قەڵغانەکانی دەخولاندەوە، بە زۆر بە توندی بە دیوارەکەی دیوەکەی ترەوە دەیانخولاندەوە.
  
  داڵ خۆی لە گوێی خۆی دا. "بیکە".
  
  تەنانەت لە خوارەوەشەوە درەیک گوێی لە دەنگی دوو هامەر بوو کە دەگۆڕان بۆ پێچەوانە، کێبڵەکان بە بەمپەرە بەهێزکراوەکانیانەوە بەسترابوونەوە.
  
  دیوارە نەبڕاوەی فرێی تەقیەوە.
  
  
  * * *
  
  
  کێنێدی لە هۆشداریدا دەستی کردە دەرەوە کاتێک کالێب بە پەلە بەرەو ڕووی ڕۆیشت و ئەژنۆی گرت و بە سەرسوڕمانەوە نارد. ئەویش سوودی لە پشوودانی ئەو ساتە وەرگرت بۆ ئەوەی باز بداتە سەر پێیەکانی. کالێب جارێکی تر هاتەوە و بە پشتی دەستی شەقێکی لە گوێی دا.
  
  جەماوەرەکەی سەرەوەی لە خۆشیدا قیژەیان لێدا. شەرابی دەگمەن و ویسکی ورد بە بەهای هەزاران دۆلار ڕژایە سەر خاکی گۆڕەپانەکە. جووتێک شۆرتێکی دانتێلی ئافرەتان بە خوارەوە هەڵدەفڕی. کراواتێکی پیاوان. جووتێک کۆفلینکی گوچی، یەکێکیان لە پشتی موودارەکەی کالێبەوە هەڵدەفڕێت.
  
  "بیکوژە!" فرێی هاوارێکی کرد.
  
  کالێب وەک شەمەندەفەرێکی بارهەڵگر بەرەو ڕووی دەڕۆیشت، قۆڵەکانی درێژ کردبووەوە، دەنگی ڕیخۆڵە لە قووڵایی ناو سکیەوە دەهات. کێنێدی هەوڵیدا باز بدات، بەڵام گرتی و لە زەوی هەڵیگرت و لە زەوی هەڵیگرت.
  
  لەکاتێکدا لە هەوادا بوو، کێنێدی تەنها دەیتوانی لە چاوەڕوانی نیشتنەوەکەدا بترسێت. وە سەخت بوو، بەرد و زەوی بە بڕبڕەی پشتیدا دەکەوتن و هەوای لە سییەکانی دەرهێنا. قاچەکانی بەرزبوونەوە، بەڵام کالێب هەنگاوی ناوە و لەسەری دانیشت و ئەژنۆکانی بۆ پێشەوە پشوو دا.
  
  بکوژەکە بە گەمژەییەوە گوتی: "زیاتر لەوە دەچێت". - ئێستا تۆ هاوار دەکەیت. ئیئیێی!" دەنگی مانیکی بوو، وەک قیژەی بەرازێک لە کوشتارگەیەکدا لە گوێچکەکانیدا. "ئییێیێی!"
  
  ئازاری سووتێنەر بووە هۆی ئەوەی جەستەی کێنێدی لەرزین. ئێستا گەوادەکە یەک ئینج لێی دوور بوو، جەستەی لەسەری پاڵکەوتبوو، شلەی لێوەکانی دڵۆپ دڵۆپ دەهاتە سەر ڕوومەتەکانی، چاوەکانی لە ئاگری دۆزەخدا دەسووتێن، ئەویش چەناگەی خۆی بە چەناگەی خۆیدا دەگرت.
  
  بۆ ساتێک بێدەسەڵات بوو، هێشتا هەوڵی دەدا هەناسەی بگرێت. مشتەکەی بە گەدەیدا کەوت. دەستی چەپی خەریک بوو هەمان شت بکات کە وەستا. بیرکردنەوەیەکی دڵتەزێن، پاشان بەرەو قوڕگی ڕۆیشت و دەستی کرد بە فشار.
  
  کێنێدی خنکا و هەناسەی هەڵکێشا بۆ هەوا. کالێب وەک شێتێک پێدەکەنی. بە توندیتر فشاری خستە سەر. لێکۆڵینەوەی لە چاوەکانی کرد. پشتی بە جەستەی بەست و بە کێشەکەی چەقاند.
  
  تا دەیتوانی بە توندی لێیدا و لایدا. ئەو بە تەواوی باش تێگەیشت کە تازە پاسێکی وەرگرتووە. پێداویستییە پێچاوپێچەکانی گەوادەکە ژیانی ڕزگار کرد.
  
  جارێکی تر خۆی خلیسکاند. جەماوەرەکە گاڵتەیان پێدەکرد - بە نمایشەکەی، بە جلە پیسەکانی، بە کەرەکەی کە خراپ بوو، بە پێی خوێناوییەکانی. کالێب وەک ڕۆکی لە لێواری شکست هەستا و قۆڵەکانی بڵاوکردەوە و پێکەنی.
  
  و پاشان گوێی لە دەنگێک بوو، لاواز بەڵام کاکۆفۆنی زەق و زەقەکەی دەبڕییەوە.
  
  دەنگی بێن: "درەیک نزیک دەبێتەوە، کێنێدی. خەریکە نزیک دەبێتەوە. پەیامێکم بۆ هات!"
  
  نەفرەت... لێرە نەیدەدۆزینەوە. ئەو نەیدەتوانی بە خەیاڵیدا بێت کە، لە هەموو شوێنەکانی ناو قەڵاکە، ئەو ئەم شوێنە بگەڕێت. بە ئەگەرێکی زۆرەوە ئامانجەکەی هەڵگرتن یان خانەکان دەبێت. ئەمەش دەتوانێت چەند کاتژمێرێک بخایەنێت....
  
  بێن هێشتا پێویستی پێی بوو. قوربانییەکانی کالێب هێشتا پێویستیان پێی بوو.
  
  هەستن و هاوار بکەن کاتێک نەیانتوانی.
  
  کالێب بە پەلە هاتە سەری، بێباکانە لە خۆپەرستییەکەیدا. کێنێدی خۆی وەک ترسناک نیشان دا، پاشان قاچی بەرز کردەوە و ئەژنۆی ڕاستەوخۆی خستە ناو دەموچاوی نزیکبوونەوەیەوە.
  
  خوێن بە هەموو دەستیدا ڕژا. کالێب وەک ئەوەی کەوتبێتە ناو دیوارێکی خشتییەوە وەستا. کێنێدی فشاری خستە سەر سوودەکەی، مشتێکی لە سنگیدا، چەقۆی لە لوتی کە پێشتر شکاوە، لێیدا لە ئەژنۆکانیدا. ئەو هەموو شێوازێکی بەکارهێنا بۆ بێتواناکردنی جەلادەکە.
  
  هاوار و قیژەی خەڵکەکە زیاتر بوو، بەڵام بەزەحمەت گوێی لێ بوو. لێدانێکی خێرا لە تۆپەکان کونە کەرەکەی ناردە سەر ئەژنۆکانی، لێدانێکی دیکە لە چەناگەی بردییە سەر پشتی. کێنێدی کەوتە ناو خاکی تەنیشتی و لە ماندوێتی هەناسەی دەکێشا و چاوی لە چاوە بێباوەڕەکانی بوو.
  
  لە نزیک ئەژنۆی ڕاستیدا دەنگێک دەنگی دایەوە. کێنێدی سەیری دواوەی کرد و بینی بوتڵێکی شەرابی شکاو بە سەرەوە لە خۆڵەکەدا گیر بووە. مێرلۆتێک کە هێشتا بەڵێنی سووری شل دەڕژێت.
  
  کالێب بەلایدا وەرگەڕا. بەبێ ئەوەی لەرزین لێدانەکەی لە دەموچاویدا برد. ژنەکە بە هێسکەوە گوتی: "دەبێت بمری". شووشە شکاوەکەی لە زەوی دەرهێنا و وتی: بۆ ئۆلیڤیا دان. - بۆ سێلینا تایلەر، بەرزی کردەوە بۆ سەر سەری. ئاماژەی بەوەشکردووە، میراندا دروری یەکەم لێدانی ددان و ئیسقان و ئێسکی شکاند. "وە بۆ ئیما سیلکە" دووەم لێدانی چاوی لێسەندەوە. دوا لێدانەکەی ملی کردە گۆشتی وردکراو: "بۆ ئێمیلی جین وینتەرز".
  
  وە لەوێ لەسەر زەوییە خوێناوییەکە چۆکی دادا، سەرکەوتوو بوو، ئەدرنالین لە خوێنبەرەکانیدا پەمپ دەکرد و بە مێشکیدا دەتپڕاند، هەوڵی دەدا ئەو مرۆڤایەتییە بگرێتەوە کە بۆ ساتێک جێی هێشتبوو.
  
  
  چل و چوار
  
  
  
  لا ڤێرین، ئەڵمانیا
  
  
  بە ئامانجی دەمانچە فەرمانی بە کێنێدی درا کە لە پلیکانەکاندا سەربکەوێتەوە. تەرمی تۆماس کالێب لەو شوێنەی کە دەبوو بمرێت، بە چرچ و لۆچی مایەوە.
  
  فرێی بە ناخۆش دەرکەوت، بە مۆبایلەکەی قسەی دەکرد. بە گریانیەوە گوتی: "ڤۆڵت". - بە هەر نرخێک بێت خەزنەکە ڕزگار بکە، هادسۆن. من گرنگی بە هیچ شتێکی تر نادەم ئەی گەمژە. لەم قەنەفە نەفرەتییە دابەزە و ئەوەی پارەت پێدەدەم بیکە!"
  
  پەیوەندییەکەی کوژاندەوە و چاوی لە کێنێدی بوو. - پێدەچێت هاوڕێکانت هەڵیانکوتایە سەر ماڵەکەم.
  
  کێنێدی چاوێکی فێڵبازانەی لێکرد پێش ئەوەی بیکاتە نوخبەی کۆبووەوە. "پێدەچێت ئێوەی گەمژەکان هەندێک لەو شتانە بەدەستبهێنن کە شایەنتانن."
  
  پێکەنینێکی بێدەنگ و چرپەی چاویلکە هەبوو. فرێی بۆ ساتێک بەشداری کرد پێش ئەوەی بڵێت، هاوڕێکانم بخۆنەوە. پاشان بە شێوازی ئاسایی بڕۆن".
  
  کێنێدی وا خۆی نیشان دا کە هەندێک ئازایەتی هەیە، ئەوەندە بوو کە چاوی لە بێن بکات. نەفرەت ئەگەر جەستەی وەک ژنە کۆیلەکە ئازاری نەدابا. کەرەکەی سووتا و قاچەکانی لێیان دەدا؛ سەری ئازاری هەبوو و دەستەکانی بە خوێنی چەسپاو داپۆشرابوون.
  
  ئەویش دایە دەست فرێی. - دەتوانم ئەمە پاک بکەمەوە؟
  
  بە پێکەنینەوە وتی: کراسەکەت بەکاربهێنە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "لە هەر حاڵەتێکدا ئەمە لە پەڕۆیەک زیاتر نییە. بێ گومان ئاوێنەیەکی باقی دولابەکەتە".
  
  بە شێوەیەکی شاهانە دەستی هەڵدا. - ئەو بیهێنە. وە کوڕێک."
  
  گۆڕەپانەکەیان بەجێهێشت، کێنێدی هەستی بە ماندوێتی دەکرد و هەوڵی دەدا سەری خولاوەکەی ئارام بکاتەوە. دەرئەنجامەکانی ئەو کارەی کردبووی بۆ دەیان ساڵ لەگەڵیدا دەژیا، بەڵام ئێستا کاتی نیشتەجێبوون نەبوو. بێن لە تەنیشتی بوو و بە حوکمدان بە دەربڕینی دەموچاوی، بە ڕوونی هەوڵی دەدا بە شێوەیەکی تەلەپاتی دڵنیای بکاتەوە.
  
  ژنەکە بە پشتگوێخستنی پاسەوانەکان وتی: سوپاس کاکە. "ئەوە گەشتێکی کێک بوو."
  
  بەدوای چنگاڵەکەی چەپدا ڕۆیشتن و بەرەو ڕێڕەوێکی دیکە ڕۆیشتن کە لە بلۆکی خانەکەیانەوە لق و پۆپ بوو. کێنێدی بیرکردنەوەکانی کۆکردەوە.
  
  تەنها لە ژیاندا بمێنەرەوە، بیری کردەوە. تەنها لە ژیاندا بمێنەرەوە.
  
  فرێی پەیوەندییەکی دیکەی پێگەیشت. "چی? ئایا لە کۆگادان؟ بێ ئەقڵ! تۆ... تۆ..." بە تووڕەییەوە گەمژەی کرد. - هادسۆن، تۆ... هەموو سوپاکە بنێرە بۆ ئێرە!"
  
  قیژەیەکی ئەلیکترۆنی لەناکاو پەیوەندییەکەی بڕی، وەک ئەوەی گیلۆتینێک سەری شاژنێکی فەرەنسی ببڕێت.
  
  "بیانبە!" فرێی ڕووی لە پاسەوانەکانی کرد. - بیانبە بۆ شوێنی ژیان. وا دیارە هاوڕێکانت زیاترن لەوەی کە سەرەتا بیرمان لێدەکردەوە، کێنێدی ئازیز. دواتر دەگەڕێمەوە بۆ چارەسەرکردنی برینەکانت."
  
  بەم قسانە ئەڵمانییە شێتەکە بە خێرایی ڕۆیشت. کێنێدی بە توندی ئاگاداری ئەوە بوو کە ئێستا ئەو و بێن بە تەنیان و چوار پاسەوانیان هەیە. یەکێکیان پاڵێکی نایەوە بەرەو دەرگای کۆتایی کۆریدۆرەکە و وتی: بەردەوام بە.
  
  لەکاتێکدا بەم دۆخەدا تێپەڕین، کێنێدی بە سەرسوڕمانەوە چاوی ترپاند.
  
  ئەم بەشەی قەڵاکە بە تەواوی ڕووخێنرا، سەقفێکی نوێی کەوانەیی لە سەرەوە دانرا و 'خانوو'ی بچووکی خشتی لە هەردوو لای فەزاکەدا ڕیزکرابوو. زۆر لە ئەشکەوتە گەورەکان گەورەتر نەبوون، نزیکەی هەشتیان هەبوون. کێنێدی یەکسەر تێگەیشت کە لە سەردەمێکدا زیاتر لە چەند زیندانییەک بەم شوێنەدا تێپەڕیون.
  
  کەسێکی خراپتر لە تۆماس کالێب؟
  
  ئابێل فرێی بناسە.
  
  دۆخی ئەو لە هەر چرکەیەکدا خراپتر دەبوو. پاسەوانەکان پاڵیان بەو و بێن دەنا بەرەو یەکێک لە ماڵەکان. کاتێک چووینە ژوورەوە، یارییەکە کۆتایی هات. تۆ دۆڕاویت.
  
  دەیتوانی یەکێکیان دەربهێنێت، ڕەنگە دوو کەسیش. بەڵام چوار؟ ئەو ژنە هیچ شانسێکی نەبوو.
  
  ئەگەر تەنیا....
  
  سەیری نزیکترین پاسەوانی کردەوە و تێبینی کرد کە بە هەڵسەنگاندنەوە سەیری دەکات. - هێی، ئەمەیە؟ ئایا دەچیتە ئەوێ ئێمە بخەیتە ئەوێ؟"
  
  واتە: ئەمانە فەرمانی منن.
  
  "سەیرکردن. ئەم کابرایە لێرەیە - ئەم هەموو ڕێگایە هاتووە بۆ ئەوەی خوشکەکەی ڕزگار بکات. تۆ بیر دەکەیتەوە، ئم، ڕەنگە بتوانێت بیبینێت. تەنها جارێك."
  
  "فەرمانەکان لە فرێیەوە. ڕێگەمان پێنادرێت".
  
  کێنێدی لە پاسەوانێکەوە سەیری پاسەوانەکەی تری کرد. "وە چی؟ کێ دەبێ بزانێت؟ بێباکی بەهاراتی ژیانە، وایە؟"
  
  پاسەوانەکە بەسەریدا قیژاند. "ئایا تۆ کوێری? ئایا کامێراکانت لەم شوێنە نەفرەتییە نەبینیوە؟"
  
  کێنێدی زەردەخەنەی کرد و وتی: فرێی سەرقاڵی شەڕکردنە لەگەڵ سوپا. "پێتوایە بۆچی ئەوەندە خێرا ڕایکرد؟"کوڕان، با بێن خوشکەکەی ببینێت، پاشان ڕەنگە کەمێک شلتان ببڕم کاتێک سەرۆکە نوێیەکان دەگەن.
  
  پاسەوانەکان بە دزییەوە چاوێکیان لە یەکتر کرد. کێنێدی قەناعەتی زیاتری خستە ناو دەنگی و کەمێک زیاتر فلێرتکردن لە زمانی جەستەیدا و زۆری نەخایاند ئەو دووانە دەرگای کارینیان دەکردەوە.
  
  دوای دوو خولەک دەرهێنرا. لە نێوانیاندا چەقۆکێش بوو، بە ماندووییەوە دەرکەوت، قژی شۆخی شل و دەموچاوی کێشرابوو.
  
  بەڵام دواتر بینی بێن و چاوەکانی وەک ڕەشەبا لە زریانێکدا ڕووناک بوون. وا دیار بوو هێزەکە گەڕاوەتەوە بۆ جەستەی.
  
  کێنێدی چاوی گرت کاتێک دوو گروپەکە یەکتریان بینی، هەوڵی دەدا بە خێرایی بەپەلەیی، مەترسی، دوا سیناریۆی هەل لە بیرۆکە شێتەکەیدا بگەیەنێت، هەموو ئەمانە بە یەک نیگای نائومێدەوە.
  
  کارین دەستی بۆ پاسەوانەکان برد و گریای. - بڕۆ پێشەوە و هەندێکیان وەربگرە ئەی گەوادەکان. "
  
  
  * * *
  
  
  تۆرستن داڵ سەرکردایەتی تۆمەتەکەی کرد، دەمانچەکەی وەک شمشێرێکی بەرز دەرهێنا و لە سەرەوەی سییەکانیەوە هاوار دەکرد. درەیک ڕاست لە تەنیشتی بوو، تەنانەت پێش ئەوەی تەواوی دیواری خەزنەکە بڕووخێت، بە خێرایی تەواو ڕادەکرد. دوکەڵ و پاشماوە بەسەر ئەو شوێنە بچووکەدا بڵاوبوونەتەوە. لەکاتی ڕاکردندا درەیک هەستی بە سەربازانی دیکەی هاوپەیمانان کرد کە بە هەردوو ئاراستەکەدا دەهاتنە دەرەوە. ئەوان پەلەقاژەی مردن بوون، بە مەبەستی کوشتن بەرەو دوژمنەکانیان پێشڕەوییان دەکرد.
  
  غەریزەکانی درەیک هاتنە ناوەوە کاتێک دوکەڵەکە دەسوڕایەوە و تەنک بووەوە. لە لای چەپەوە کۆمەڵێک پاسەوان وەستابوون، لە ترسدا بەستوو بوون، هێواش کاردانەوەیان هەبوو. تەقینەوەیەکی لە ناوەڕاستیاندا تەقاند و لانیکەم سێ تەرمی لەناوبرد. لە پێشەوە دەنگی ئاگری گەڕانەوە دەبیسترا. سەربازەکان بە چەپ و ڕاستیدا کەوتنە خوارەوە و بە زەبری خۆیان بە توندی بەر دیوارە داڕماوەکەیان دا.
  
  خوێن ڕاست لەبەردەم چاوەکانیدا ڕژا کاتێک سەری ئیتاڵییەکە گۆڕا بۆ هەڵم، پیاوەکە ئەوەندە خێرا نەبوو کە خۆی لە فیشەکەکە بدزێتەوە.
  
  درەیک کۆتر بۆ داپۆشین. بەردی تیژ و کۆنکرێت گۆشتی قۆڵەکانی دڕاند کاتێک کەوتە سەر زەوی. بە وەرگەڕان و چەندین تەقینەوەی لە گۆشەکاندا تەقاند. خەڵک هاواریان دەکرد. پێشانگاکە لە ژێر ئاگرێکی تونددا تەقیەوە. ئێسکە کۆنەکان بە جوڵەیەکی خاو وەک خاڵی تۆز بە هەوادا دەسوڕانەوە.
  
  دیسانەوە تەقە لە پێشەوە دەنگی دایەوە و درەیک بینی کە کۆمەڵێک خەڵکی دەجووڵان. سوپای عیسا!فرێی هەر لەوێ بوو، لە پێکهاتە کوشندەکەی خۆیاندا کۆکرابوونەوە، خێراتر و خێراتر بەرەو پێشەوە دەڕۆیشتن کاتێک هەستیان دەکرد کە سوودیان هەیە.
  
  
  * * *
  
  
  کارین ڕاهێنانی هونەری جەنگی بەکارهێنا بۆ ئەوەی لە چەند چرکەیەکدا پاسەوانەکانی بێتوانا بکات. کێنێدی باکهاندێکی تیژی گەیاندە چەناگەی پاسەوانەکەی، پاشان هەنگاوی نا و سەری هێندە بە توندی لێدا کە ئەستێرەکان لەبەردەم چاویدا دەدرەوشایەوە. دوای چرکەیەک بینی کە بەرامبەرەکەی دووەم بوو کە پاسەوانی چوارەم بوو بازێکی دا بۆ لایەک بۆ ئەوەی هەندێک بۆشایی لە نێوانیاندا دروست بکات.
  
  دڵی نوقم بوو. کەواتە پاسەوانی چوارەم پردێک بوو زۆر دوور. تەنانەت بۆ دوو کەسیشیان.
  
  پاسەوانەکە کاتێک تفەنگەکەی بەرزکردەوە، بە بەردبوو دەرکەوت. بە پەنجە لەرزۆکەوە ناوچەکەی سکان کرد بۆ یارمەتی. کێنێدی قۆڵەکانی درێژ کردەوە، کفنەکانی دەرهێنا.
  
  - ئارام بە هاوڕێ. تەنها ئارام بگرن".
  
  پەنجەی تریگەرەکەی لە ترسدا لوول بوو. تەقەیەک دەنگی دایەوە و لە سەقفەوە هەڵفڕی.
  
  کێنێدی چرچ و لۆچ بوو. گرژی هەوای ئەستوورتر کرد و کردی بە شۆربای دەمارگیر.
  
  بێن خەریک بوو هاوار بکات کاتێک مۆبایلەکەی لە ڕێگەی دڵەڕاوکێیەوە دەستی کرد بە لێدانی زەنگی ڕاسپی. وێنەی سایزەر تا زۆرترین کرانک کرابوو.
  
  پاسەوانەکەش بازێکی دا و تەقەیەکی دیکەی نائیرادی لادا. کێنێدی هەستی کرد بای فیشەکەکە بە کەللەسەریدا تێپەڕی. ترسێکی پاک تا شوێنی خۆی بەستووی.
  
  تکایە، ئەو بیری کردەوە. گەمژە مەبە. ئاگاداری ڕاهێنانەکانت بە.
  
  پاشان بێن مۆبایلەکەی فڕێدایە سەر پاسەوانەکە. کێنێدی بینی کە لەرزین و بە خێرایی کەوتە سەر زەوی بۆ ئەوەی زیاتر سەرقاڵکردنێک دروست بکات. تا ئەو کاتەی پاسەوانەکە تەلەفۆنەکەی خستە خوارەوە و سەرنجی خۆی وەرگێڕا، کێنێدی چەکی پاسەوانی سێیەمی لە شان گرتبوو.
  
  بەڵام کارین بۆ ماوەیەک لێرە ژیاوە. ئەو کچە سەختی بینیوە و ئەزموونی کردووە. لە یەک کاتدا تەقەی کرد. پاسەوانەکە پاشەکشەی کرد کاتێک هەورێکی سوور لە چاکەتەکەیەوە تەقیەوە. پاشان پەڵەیەکی ڕەش بەسەر شانیدا بڵاوبووەوە و بە سەرلێشێواوی دەرکەوت، پاشان توڕە بوو.
  
  بە خاڵێکی سپی تەقەی لە بێن کرد.
  
  بەڵام لێدانەکە سەرکەوتوو نەبوو، لێدانەکە بێ گومان یارمەتی ئەو ڕاستییەوە بوو کە سەری ملی چرکەیەک پێش ئەوەی چەقۆکە ڕابکێشێت تەقیەوە.
  
  لە پشتیەوە کە بەهۆی ڕژانی خوێنەکەیەوە لە چوارچێوەیەکدا بوو، هایدن بە گلۆکێکەوە وەستابوو.
  
  کێنێدی سەیری بێن و کارینی کرد. بینیم چۆن بە خۆشی و خۆشەویستی و دڵتەنگیەوە سەیری یەکتریان دەکرد. پێدەچوو مەعقول بێت خولەکێکیان پێ بدرێت. پاشان هایدن لە تەنیشتی بوو، بە ئاسوودەیی سەری بۆ بێن دەجووڵاند.
  
  - دۆخی چۆنە؟
  
  کێنێدی چاوی بڕییەوە. واتە: ئێستا کە تۆ گەیشتووی دڵخۆشتر دەبێت.
  
  پاشان هۆشیار بووەوە. ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێویستە زیندانییەکانی دیکەی لێرە ڕزگار بکەین، هایدن. با بیانبەین و ئەم کونە دۆزەخە بەجێبهێڵین".
  
  
  * * *
  
  
  هەردوو سوپاکە پێکدادانیان کرد، هێزەکانی هاوپەیمانان لە شوێنی خۆیان تەقەیان لە نەیارەکانیان کرد، ئەڵمانییەکان چەقۆیان هەڵدا و هەوڵیاندا بە خێرایی لێی نزیک ببنەوە.
  
  بۆ ساتێک درەیک پێی وابوو ئەم یارییە چەقۆییە بێهودەیە، بە تەواوی شێتانە، بەڵام دواتر بیری هاتەوە کە سەرۆکەکەیان کێیە. ئابێل فرێی. شێتەکە نایەوێت حزبەکەی خۆی فیشەک بەکاربهێنێت لە ئەگەری ئەوەی زیان بە شوێنەوارە بێ نرخەکانی بگەیەنێت.
  
  لە نێوانیاندا درەیک دوژمنی لە دوای دوژمن بڕییەوە. سەربازەکان خرۆشان و لێدانیان لە یەکتر لە هەموو دەوروبەریدا، بە بەکارهێنانی هێز کە ئێسکەکانی دەشکاند. خەڵک هاواریان دەکرد. شەڕەکە شەڕێکی دەستی بە دەست بوو. مانەوە پەیوەست بوو بە بەخت و غەریزەی پاکەوە نەک هەر کارامەیییەک.
  
  لەکاتێکدا تەقەی دەکرد و چەقۆی لێدەدا و ڕێگەی خۆی دەکرد، سەرنجی فیگەرێکی لە پێشەوە بوو. دەروێشی سووڕاوەی مردن.
  
  ئەلیسیا مایڵز لە ڕیزەکانی سەربازە سەرەکییە نێودەوڵەتییەکاندا شەڕ دەکات.
  
  درەیک ڕووی کردە ئەو. دەنگی شەڕ مرد. لە پشتەوەی خەزنەکەدا بوون، تابوتەکەی ئۆدین لە تەنیشتیان بوو، ئێستا کراوە بوو، ڕەفەیەکی سپۆتلایت لە سەروویەوە دانرابوو.
  
  پێکەنی و وتی: باشە، باشە. "دراکێستەر. چۆنیت هاوڕێ؟"
  
  "هەمان وەک هەمیشە."
  
  -ممم، لەبیرمە. هەرچەندە ناتوانم بڵێم کە زۆر درێژ هەڵواسرا، ها؟ بەڕێزان شەڕی پشیلە گەورەکان لەسەر پەتەکان. خراپ نییە بۆ سەربازێکی پێشوو کە بووەتە مەدەنی".
  
  "هەروەها تۆش. BBF ی تۆ لە کوێیە؟"
  
  "WWF؟"
  
  دوو سەربازە شەڕکەرەکە تووشی درەیک بوون. بە یارمەتی ئەلیسیا پاڵیان پێواوە، هەردووکیان چێژیان لەوە وەرگرت کە خەریک بوو ڕووبدات.
  
  - باشترین خۆشەویست بۆ هەمیشە؟ ئەوت لەبیرە؟ قشت?"
  
  "ئەها بەڵێ. ناچار بووم بیکوژم. گەوادەکە من و فرێی گرت کە لە حەوشەی ماڵەکەدا بەدەوری خۆماندا دەسوڕاینەوە." ئەویش پێکەنی. - توڕە بووم. ئەوان مردن." ڕووخسارێکی دروست کرد. "تەنها گەمژەیەکی مردووی تر."
  
  درەیک سەری لە سەری خۆی دانا و وتی: کێ پێی وابوو دەتوانێت تۆ ڕام بکات. "بيرم ديت".
  
  - بۆچی ئێستا دەبوو لێرە بیت درەیک؟ بەڕاستی نامەوێت بتکوژم".
  
  درەیک سەری لەقاند، سەری سوڕما. "زاراوەیەک هەیە پێی دەوترێت درۆزنی جوان، ئەو دوو وشەیە هەموو شتێک لەبارەی تۆوە کورت دەکەنەوە، مایڵز، باشتر لەوەی هەر شکسپیرێک بتوانێت."
  
  "وە چی؟" ئەلیسیا بە پێکەنینەوە قۆڵەکانی کۆکردەوە و پێڵاوەکانی داکەند. - ئامادەی تۆپەکانت بخرێتە دەستت؟
  
  درەیک لە گۆشەی چاویەوە بینی ئابێل فرێی لێیان دوور دەخزێتەوە و هاوار دەکاتە سەر کەسێک بە ناوی هادسۆن. دیارە مایڵز کاتێک دەسەڵاتەکانیان کەناڵ دەکرد، پارێزگارییان لێدەکرد، بەڵام ئێستا ئەولەویەتەکانی دیکەی هەبوو. تۆرستن داڵ کە هەمیشە جێی متمانە بوو، لەبەردەم ئەڵمانی شێتەکەدا وەستا و دەستی کرد بە هێرشکردن.
  
  درەیک مشتەکانی گرت. - ئەوە ڕوونادات مایڵز.
  
  
  چل و پێنج
  
  
  
  لا ڤێرین
  
  
  ئەلیسیا تووشی شۆک بوو بە دڕاندنی تیشێرتەکەی و بە خۆیدا پێچایەوە تا وەک پەت توند بوو، پاشان هەردوو دەستی بەکارهێنا بۆ پێچانی لە ملی. خەباتی کرد، بەڵام چەقۆی کاتییەکەی ڕاکێشایە ژوورەوە.
  
  ڕاست لە ئەژنۆی بەرزبوونەوەیدا - ستایلی موای تای. یەک. دوو. سێ.
  
  یەکەمیان سووڕاندەوە. جارێکی تر وەرگەڕاینەوە. دووەمیان لە ژێر بڕبڕەکانیدا چەقاند. لێدانی سێیەم بە شێوەیەکی چوارگۆشەیی لە تۆپەکاندا لێیدا. ئازارێک بە گەدەیدا تەقەی کرد، وای لێکرد هەست بە سکچوون بکات و کەوتە سەر پشتی.
  
  ئەلیسیا بەسەریدا وەستا و پێکەنی. "چیم وت? پێم بڵێ دراکی، بە تەواوی چیم وتووە". پێشنیارێکی کرد کە شتێکی پێبدات.
  
  - تۆپەکانت.
  
  چەناگەی دابەزاند و پێچایەوە بۆ ئەوەی لێدانێکی لاوەکی بدات کە ئامانجی لوتی بوو. درەیک هەردوو دەستی بەرزکردەوە و لێدانەکەی گرت. هەستم کرد پەنجەیەکم هەڵوەشاوەتەوە. بەجۆرێک وەرگەڕا کە ڕووبەڕووی بووەوە، قاچێکی بە کەوانەیەک بەرز بەرزکردەوە، پاشان پاژنەی پێی هێنایە خوارەوە بۆ سەر پێشەوەی.
  
  لێدانی تەقەمەنی.
  
  درەیک خۆی گەڕایەوە دواوە، بەڵام لێدانەکە هەر لە سنگیدا بوو. وە بەو هێزەی کە مایڵز دەیتوانی کۆی بکاتەوە، ئازارێکی بەرگە نەگیراوی لێکەوتەوە.
  
  هەنگاوی خستە سەر پاژنەی پێی.
  
  درەیک هاوارێکی کرد. جەستەی بە شێوەیەکی سیستماتیکی شکاوە و چەقاوە و بەشەکانی جەستەی بڕاوە. پارچە پارچەی شکاند. ساڵانی مەدەنی نەفرەت بن. بەڵام دواتر، تەنانەت دەتوانێت لۆمەی دەرکردنەکەش بکات؟ هەمیشە باش بوو. ئایا هەمیشە بەم شێوەیە باش بووە؟
  
  مەدەنی شکاوە یان نا، ئەو هێشتا SAS بوو، ئەویش بە خوێنی زەویەکەی پەڵەی کرد.
  
  پاشەکشەی کرد. سێ شەڕڤان کەوتنە سەری و هەموو شتێکی دەوروبەرییان شکاند. درەیک چێژ لە پشووەکە دەبینی لە ئەژنۆی ئەڵمانییەکە لە قوڕگیدا. گوێی لە چرچبوونی ئیسقانەکان بوو و هەستی بە کەمێک باشتر کرد.
  
  هەستا، تێگەیشت کە ئەو کچە ڕێگەی پێداوە. سەمای دەکرد، لە پێیەکەوە بۆ پێیەکی تر دەگۆڕا، چاوەکانی لە ناوەوە بە شەیتانگەرایی و خۆڵەمێشی دەدرەوشایەوە. لە پشتیەوە داڵ و فرێی و هادسۆن بەیەکەوە قفڵ بوون و بەسەر لێواری تابوتەکەی ئۆدیندا خەباتیان دەکرد، دەموچاویان لە ئازاردا پێچاوپێچ بوو.
  
  ئەلیسیا تیشێرتەکەی فڕێدایە سەری. وەک قامچی لێیدا و بووە هۆی ئەوەی لای چەپی دەموچاوی بسوتێت. جارێکی تر لێیدا و ئەویش گرتی. بە هێزێکی باوەڕپێنەکراوەوە ڕای کێشا. کەوتە کۆسپ و خۆی فڕێدایە باوەشی ئەو.
  
  "سڵاو".
  
  هەردوو پەنجەی گەورەی خستە ژێر گوێچکەکانی و بە توندی فشاری خستە سەر. لە یەک کاتدا دەستی کرد بە چرچ و لۆچی، هەموو ڕواڵەتێکی سەرپێچی نەما. ئەوەندە بە توندی فشاری خستە سەر گرێی دەمارەکان کە هەر کەسێکی ئاسایی بێهۆش بوو.
  
  مایڵز وەکو گایەکی ڕۆدیۆ چەقۆی لێدا.
  
  زیاتر فشاری خستە سەر. لە کۆتاییدا لە باوەشی توندی ئەودا پاڵکەوتەوە، ڕێگەی پێدا کێشی خۆی وەربگرێت، لاواز بوو، هەوڵیدا ئازارەکەی هاوبەش بکات. پاشان ڕاست وەستا و هەردوو پەنجەی گەورەی لە ژێر چەناگەیدا چەقاند.
  
  ڕاستەوخۆ دەچێتە ناو کۆپەڵە دەمارەکانی خۆیەوە. ئازار بە جەستەیدا ڕایکرد.
  
  و هەر بۆیەش قفڵیان لەسەر بوو. دوو دوژمنی ترسناک، بە شەپۆلەکانی ئازاردا شەڕ دەکەن، بەزەحمەت دەجووڵێن، وەک خۆشەویستە ونبووەکانی لەمێژە چاویان لە چاوی یەکترە تا مردن جیایان دەکاتەوە.
  
  درەیک خرۆشی، نەیتوانی نەهامەتیەکانی خۆی بشارێتەوە. - شێت... ژنە ژنە. بۆ...بۆچی کار بۆ ئەم...ئەم پیاوە؟"
  
  "واتە... بۆ... گەیشتن بە... کۆتایی."
  
  نە درەیک و نە مایڵز پاشەکشەیان نەدەکرد. لە دەوروبەریان شەڕەکە دەستی کرد بە کۆتایی. سەربازانی هاوپەیمانان زیاتر لە ئەڵمانییەکان لەسەر پێی خۆیان مانەوە. بەڵام بەردەوام بوون لە شەڕ. وە درەیک بە شێوەیەکی کاڵ دەیتوانی دال و فرێی ببینێت کە لە باوەشێکی کوشندە هاوشێوەدا قفڵ بوون و تا کۆتایی شەڕیان دەکرد.
  
  یەک سەرباز قسەکانی نەبڕیون. ڕێزەکە زۆر گەورە بوو. بە تایبەتی و بێلایەنانە ئەم شەڕانە یەکلایی دەکرانەوە.
  
  درەیک کەوتە سەر ئەژنۆی و ئەلیسیای لەگەڵ خۆی ڕاکێشا. پەڵەی ڕەش لەبەردەم چاویدا سەمایان دەکرد. تێگەیشت کە ئەگەر ڕێگەیەک بدۆزێتەوە بۆ ئەوەی دەستی بشکێنێت، بەڕاستی تەواو دەبێت. وزەکە لەگەڵ هەر چرکەیەکدا بەجێی دەهێشت.
  
  ئەویش کەوتە خوارەوە. زیاتر فشاری خستە سەر، ئەو غەریزە بکوژە ڕەهایە چەقۆی لێدا. پەنجە گەورەکانی خلیسکان. ئەلیسیا کەوتە پێشەوە و بە ئەژنۆی لە چەناگەی لێیدا. درەیک بینی کە دێت، بەڵام هێزی نەبوو ڕێگری لێبکات.
  
  پریشکەکان لەبەردەم چاویدا تەقیەوە. بە تەختی کەوتە سەر پشتی و چاوی لە سەقفی گۆتیکی فرێی بوو. ئەلیسیا خۆی خزاند و بە دەموچاوی خۆی بینینەکەی گرت کە بەهۆی ئازارەوە شێواوە.
  
  هیچ کام لە سەربازەکانی دەوروبەریان هەوڵیان نەدا ڕێگری لێبکەن. کۆتایی نایەت تا یەکێک لە شەڕڤانان ئاگربەست ڕابگەیەنێت یان دەمرێت.
  
  کۆکەیی و وتی: خراپ نییە. - هێشتا بەدەستت هێناوە، درەیک. بەڵام من هێشتا لە تۆ باشترم."
  
  چاوی ترپاند. "دەزانم".
  
  "چی?" - پرسیم.
  
  - تۆ... ئەو لێوارەت هەیە. ئەو غەریزە بکوژە. تووڕەیی شەڕ. گرنگ نییە. گرنگە. ئەمە... ئەمەش هۆکارێکە بۆ ئەوەی وازم لێهێنا."
  
  - بۆچی دەبێت ئەوە بتوەستێنێت؟
  
  وتی: "لە دەرەوەی کارەکەم نیگەران بووم لە شتێک". "هەموو شتێک دەگۆڕێت".
  
  مشتەکەی بەرز بووبووەوە، ئامادە بوو قوڕگی لەت بکات. ساتێک تێپەڕی. پاشان وتی: ژیانێک بۆ ژیانێک؟
  
  درەیک دەستی کرد بە هەستکردن بەو وزەیەی کە هێواش هێواش دەگەڕێتەوە بۆ ئەندامەکانی. "دوای هەموو ئەو کارانەی ئەمڕۆ کردوومە، پێموایە قەرزاری زۆرمن."
  
  ئەلیسیا هەنگاوی بۆ دواوە هێنا و دەستی درێژ کرد تا یارمەتی بدات لەسەر پێیەکانی. "من وێڵزم فڕێدا بەرەو پەتەکانی بیری میمیر. لە گۆڕی ئۆدین نەمکوشت. سەرنجی فرێیم لە بن بلەیک دوور خستەوە. من لێرە نیم جیهان لەناو ببەم درەیک، تەنها بۆ ئەوەم لێرەم کە کاتێکی خۆش بەسەر بەرم".
  
  "ڕازیم." درەیک هاوسەنگی خۆی وەرگرتەوە هەر لە کاتێکدا تۆرستن داڵ جەستەی لاوازی ئەبێل فرێی لە لێواری فراوانی تابوتەکەی ئۆدینەوە بەرزکردەوە. بە چەقۆیەکی تەڕەوە کەوتە سەر زەوی و بێ گیان بەسەر بەردەکانی قیرتاوکردنی مەڕمەڕی ئیتاڵیدا کەوتە خوارەوە.
  
  هاوار و هاوار لە سەرانسەری هێزەکانی هاوپەیمانان دەنگی دایەوە و دەنگی دایەوە.
  
  داڵ مشتێکی گرت و سەیری ناو تابوتەکەی کرد.
  
  پێکەنی و وتی: ئەو گەوادە هەرگیز ئەو خەڵاتەی نەبینیوە. "کارەکانی ژیانی. عیسا مەسیح، ئێوە دەبێت ئەمە ببینن".
  
  
  چل و شەش
  
  
  
  ستۆکهۆڵم
  
  
  دوای ڕۆژێک درەیک توانی لە خولێکی بێکۆتایی لێپرسینەوە ڕزگاری بێت و چەند کاتژمێرێک لە هۆتێلێکی نزیکدا بخەوێت، کە یەکێکە لە کۆنترین و جوانترین هۆتێلەکانی ستۆکهۆڵم.
  
  لە هۆڵی پێشوازیدا چاوەڕێی بەرزکەرەوەکە بوو و پرسیاری ئەوەی لێدەکرد کە بۆچی هەموو پرۆسەکانی بیرکردنەوەکانی وێنەگیراون. بەهۆی کەمخەوی و لێدانی بەردەوام و فشارێکی توندەوە شێت بوون. چەند ڕۆژێکی پێچوو تا چاک بووەوە.
  
  بەرزکەرەوەکە زەنگی لێدا. فیگەرێک لە تەنیشتی دەرکەوت.
  
  کێنێدی کە پانتۆڵێکی ئاسایی شەممەی لەبەردایە و قژی بە توندی بۆ دواوە شانەی کردووە، بە چاوی ماندووەوە لێی دەکۆڵێتەوە.
  
  "سڵاو".
  
  وشەکان بەس نەبوون. پرسیارکردن لێی کە ئایا باشە، نەک هەر چەقۆکێشان بوو، بەڵکو بەڕاستی گەمژانە بوو.
  
  "سڵاو له تۆش."
  
  "لە هەمان نهۆمدا؟"
  
  "بە دڵناییەوە. هەموومان بە گۆشەگیری دەهێڵنەوە، بەڵام پێکەوە".
  
  چوونە ژوورەوە. چاولێکردن لە ڕەنگدانەوەی شکاویان لە ئاوێنەدا. دوورکەوتنەوە لە بەرکەوتن لەگەڵ کامێرای ڤیدیۆیی پێویست. درەیک دوگمەی نۆزدەی فشاردا.
  
  - تۆش وەک من لەم کارەدا باشیت، کێنێدی؟
  
  لە دڵەوە پێکەنی. "هەفتەیەکی شێتانە، یان هەفتەکان. دڵنیا نیم. ئەوە شێتم دەکات کە لە کۆتاییدا شەڕم لەگەڵ دوژمنەکەم کرد و ناوم پاککردەوە لە کۆتایی هەموو ئەمانەدا".
  
  درەیک شانی هەڵکێشا. "وەک من." ئیرۆنی، ڕاستە؟"
  
  "ئەو بۆ کوێ چوو? ئەلیسیا."
  
  درەیک شانی هەڵکێشا و وتی: "بۆ ئەو شەوەی کە هەموو باشترین نهێنییەکان دەچنە ناوەوە، ئەو و ئەو گێیکە هادسۆن." ئاماژەی بەوەشکردووە، "پێش ئەوەی هەر کەسێک کە بەڕاستی گرنگ بێت سەرنجیان بدات، ڕۆیشتووە. ڕەنگە مێشکی یەکتر فڕێ بدەینە دەرەوە لەکاتێکدا قسە دەکەین".
  
  - ئێوە کارێکی دروستتان کرد. ئەوان لێرەدا ئیلهامبەخشی سەرەکی نەبوون. ئەلیسیا مەترسیدارە، بەڵام شێت نییە. ئاه، وە مەبەستت "لە هێمنی شەودا" نییە.
  
  ساتێکی تەرخان کرد بۆ پرۆسێسکردنی ئاماژەی دایناسۆر ڕۆکەکەی. ئەو پێکەنی. باری دەروونی لە ڕۆژێکی خۆردا خێراتر لە جیوە بەرز بووەوە.
  
  - ئەی هایدن؟ کێنێدی وتی کاتێک دەرگای بەرزکەرەوەکان داخران و ئۆتۆمبێلە کۆنەکە بە هێواشی دەستی کرد بە بەرزبوونەوە. - پێت وایە لەگەڵ بێن دەمێنێتەوە؟
  
  ئاماژەی بەوەشکردووە، "بەڕاستی هیوادارم وابێت. ئەگەر نا، ئەوا لانیکەم پێموایە ئێستا سێکسی دەکرد".
  
  کێنێدی مشتێکی لە شانی دا. - ئەو مریشکانە مەژمێرە هاوڕێ. ڕەنگە گۆرانییەکی بۆ بنووسێت".
  
  "تۆ ناوی لێ بنێ- سێ خولەک و نیو لەگەڵت!"
  
  بە هێواشی بە نهۆمی حەوتەمدا تێپەڕین. "بیرم دەخاتەوە. لەوێ، لە گۆڕی ئۆدین، لەوێ چیت وت؟ شتێک دەربارەی مانەوەم لە یۆرک و، ئەه، بژێوی ژیانی خۆم پەیداکردنی."
  
  درەیک چاوی لێی بوو. زەردەخەنەیەکی وەسوەسەئامێزی بۆ کرد.
  
  "باشە... من... من..." ئاهێکی هەڵکێشا و نەرم بووەوە. "من بە بێهیوایی لە پراکتیک دەرچووم لەسەر ئەم بابەتە."
  
  "چی?" چاوەکانی کێنێدی لە فەسادیدا دەدرەوشایەوە.
  
  "تیپی کۆنی داینۆ-ڕۆکی هارت ناوی لێنابوو کۆتا ئیغراکردن. لە یۆرکشایر تەنها دەڵێین 'چات لەگەڵ باڵندەکە'. ئێمە مرۆڤی سادەین".
  
  لەگەڵ کلیکی بەرزکەرەوەکەدا بە نهۆمی چواردەهەمدا تێپەڕی، کێنێدی دوگمەی کراسەکەی کردەوە و ڕێگەی دا بکەوێتە سەر زەوی. لە ژێرەوە سوتانی شەفافی سووری لەبەردا بوو.
  
  "چی دەکەیت?" درەیک هەستی کرد دڵی باز دەدات وەک ئەوەی کارەبای لێدابێت.
  
  "من بژێوی ژیانم پەیدا دەکەم."
  
  کێنێدی زیپەکەی پانتۆڵەکەی کردەوە و ڕێگەی دا بکەوێتە سەر زەوی. جووتێک شۆرتێکی سووری هاوتای لەبەردا بوو. بەرزکەرەوەکە دینگ بوو کاتێک گەیشتە نهۆمەکەیان. درەیک هەستی کرد ڕۆحەکانی و هەموو شتێکی تر بەرز دەبنەوە. دەرگاکە بۆ لای خۆی خلیسکاند و کرایەوە.
  
  ئەو ژن و مێردە گەنجە چاوەڕێیان دەکرد. ژنەکە پێکەنی. کابرا بە درەیک پێکەنی. کێنێدی درەیکی لە بەرزکەرەوەکە دەرهێنا و بردە ناو کۆلۆنەکەوە، پانتۆڵەکەی بەجێهێشت.
  
  درەیک سەیری دواوەی کرد. "ئەمەت ناوێت؟"
  
  "ئیتر پێویستم بەم شتە نییە."
  
  درەیک هەڵیگرت. - کارێکی باشە، ئەوە پیاسەیەکی خێرایە بۆ ژوورەکەم.
  
  کێنێدی قژی دابەزاند.
  
  
  کۆتایی
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"