Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Galivers Un TreŠais Reihs

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulivers sapnī pārceļas uz paralēlo Visumu. Tur viņš ierauga pūķus un jāuzzina, ka ir Trešais Reihs un Hitlera Vācija, kurai palīdz pasaku rūķītis. Jauns hobitu puika nosūtīts palīgā PSRS. Bet viņš nonāk bērnu darba kolonijā, kas nespēj palīdzēt Padomju Krievijai. Un vācieši sagrāba PSRS!

  GALIVERS UN TREŠAIS REIHS
  ANOTĀCIJA
  Gulivers sapnī pārceļas uz paralēlo Visumu. Tur viņš ierauga pūķus un jāuzzina, ka ir Trešais Reihs un Hitlera Vācija, kurai palīdz pasaku rūķītis. Jauns hobitu puika nosūtīts palīgā PSRS. Bet viņš nonāk bērnu darba kolonijā, kas nespēj palīdzēt Padomju Krievijai. Un vācieši sagrāba PSRS!
  . NODAĻA Nr.1.
  Noguris no vergu darba, drosmīgais ceļotājs gulēja un redzēja sapni, kas bija daudz interesantāks par realitāti.
  Zēns Gulivers lidoja uz pūķa, un viņam blakus bija nepieredzēta skaistuma meitene. Jau diezgan pieaugušais, bet vēl jauns, un ļoti muskuļots un izliekts. Un uz viņas matiem zelta lapu krāsā bija bagātīgs dimantu vainags un daži akmeņi, tik spilgti kā zvaigznes, ka tie pārspēja pat lielākos un dārgākos dimantus.
  Ceļotājs zēns jautāja:
  - Kas tu esi?
  Meitene smaidot atbildēja:
  - Es esmu princese Leia! Un šobrīd es komandēju pūķu armiju!
  Gulivers atskatījās. Un patiesībā debesīs bija vesels pūķu bars, un visas šīs radības bija skaistas. Un uz tām sēdēja krāšņas meitenes.
  Bet pati skaistākā un apburošākā joprojām bija karaliene. Un pūķis, uz kura viņi trīs lidoja kopā ar citu skaistuli, bija patiesi pasakains. Šeit bija komanda. Un tajā pašā laikā visas meitenes ir basām kājām, lai gan viņu kailumu klāj dārgakmeņi un krelles.
  Taču viņi neslēpa ne vēdera vēdera šokolādes tāfelītes, ne muskuļu bumbiņas, kas ritēja zem bronzas ādas. Tajā pašā laikā zolēm bija elegants un unikāls papēžu izliekums.
  Karavīrs teica:
  - Cik skaista tu esi. Jūs, meitenes, tiešām esat brīnums!
  Leia pakratīja matus zelta lapu krāsā un dziedāja:
  Visas meitenes ir skaistas, basām kājām,
  Viņi ir spēcīgi un karotāji no silītes...
  Skaistulītēm ir ļoti stingrs izskats,
  Sirds ar viņiem viennozīmīgi jautrāka!
  Gulivers tam piekrita. Viņš grieza zobenu rokās, izveidoja ar to astoņu figūru un sacīja:
  - Bez šaubām, ar jums ir jautrāk!
  Skaistuļu komanda lidoja uz pūķiem. Viņu ir vesela armija, lieliska un unikāla. Un pūķiem bija spārni, kas nokrāsoti visās varavīksnes krāsās. Un likās, ka tās bija izrotātas ar dārgakmeņiem.
  Gulivers atzīmēja:
  - Katrs iekāres cilvēks savā veidā ir pūķis, bet ne septiņgalvains, bet visbiežāk bezgalvains!
  Princese Leia smējās un atbildēja:
  - Atšķirībā no pūķa, vīrietim nevajag nocirst galvas, viņš jau tās pazaudē, kad skatās uz sievieti!
  Karotāju puika svieda kailos kāju pirkstus - viņš izskatījās apmēram divpadsmit gadus vecs un bija ģērbies tikai šortos, tāpēc iemeta adatu. Tā tas izlidoja cauri un izurbās cauri diezgan lielam odam, nogalinot to līdz nāvei.
  Gulivers smaidot atzīmēja:
  - Tie, kas ir dusmīgi kā lapsene un ar kukaiņa prātu, taisa no kurmju rakuma kurmju kalnu!
  Karotāja princese Leia apstiprināja:
  - Tam, kam ir mušas intelekts, jebkurš kukainis ir zilonis!
  Un viņi smējās. Tas izskatījās ļoti smieklīgi. Viņiem pa priekšu lidoja zosu bars. Putni bija diezgan lieli un resni, ar lielu spārnu izpletumu. Uz bara vadoņa sēdēja pāris: zēns un meitene, un viņi turēja rokās sudraba zvaniņus, kurus viņi jautri džinkstīja.
  Gulivers atzīmēja:
  - Pieaugušie bieži melo, bērni izdomā lietas, un veci cilvēki parasti melo līdz zīdainim!
  Meitene princese pamāja ar galvu un piebilda:
  - Vecums nav prieks, bet iekrist bērnībā ir vēl lielāka nelaime!
  Bērni uz vadoņa zoss pēkšņi dziedāja:
  Kā ļaunums radās Visumā?
  Tiesa, pats veidotājs neatceras...
  Iespējams, ka tas ir mūžīgs,
  Tas neizdziest kā pazemes liesmas!
  
  Jūs neesat pirmais, kas zina, ka Ādams ir grēkojis,
  Ieva nebija pirmā, kuru miesa sabojāja...
  Dzērājs, kas smeļas no Agdamas pilsētas,
  Puisis, kurš pārtraukumā smēķē "plānu"...
  
  Visi, kas zina, kas ir ļaunums
  Pieraduši bez bailēm pārkāpt likumus...
  Un kam tikai labais ir nasta,
  Kurš vienkārši vēlas paklanīties par sevi!
  
  Es joprojām gribu to izraut no autiņbiksītēm,
  Pat bērnībā man ir vēlme taisīt tādu nekārtību...
  Kāpēc ļauna māte nolādē bērnu?
  Kur viņi iet smagas armijas kaujā?
  
  Tikai viens ķirsis nozaga no vasaras dārza,
  Vēl viens nogalina tirgotājus ar tērauda būvētavu...
  Kam galvu nocirta līks cirvis,
  Kuru bende uzmet uz riteņa.
  
  Piesavinātājs zog, uzspļaujot uz sirdsapziņu,
  Un kurš nozaga ubaga monētas...
  Es pat priecājos par vienu pusgabalu,
  Citiem patīk sieviešu cirtas.
  
  Jā, ļaunumam ir daudz seju, daudzas šķautnes,
  Viņa sejas ir brīnišķīgas jebkurā ēnā.
  Bet tieksme joprojām ir laba dvēselē,
  Lai gan pasaule ap mums, diemžēl, ir šausmīgi mežonīga!
  
  Atraitne raud, bārene čīkst -
  Mūsu pasaule iet uz elli...
  Vai tiešām ir iespējams, ka Dieva sirds ir monolīta,
  Vai cilvēkiem nav vietas Dieva paradīzē?
  
  Atbildi atradīsi tikai sevī,
  Kad tu spēj izdzēst dusmas savās domās...
  Kad tu atmaksāsi nievājumu ar labu,
  Un beidziet pildīt savu dzemdi!
  Bērni dziedāja ļoti jautri un skaisti, pēc tam izbāza mēli pie Gulivera. Drosmīgais navigators, atbildot uz viņiem, izbāza mēli.
  Un smiekli un grēks...
  Gulivers smaidot atzīmēja:
  -Bērna prāts ir kā brīnums. Un šeit jūs piekritīsiet, jums nebūs iebildumu!
  Princese Leia ķiķināja un dziedāja:
  Vakar es biju tikai bērns,
  Te neko nevar izdarīt...
  Labāk lauvas mazulis nekā stulbs ziloņu teļš
  Un pūķis būs kaputs!
  Un viņi sadūrās: zēns un meitene ar basām kājām. Jā, viņiem šeit ir lieliski piedzīvojumi. Un daudz dažādu nianšu. Tātad dzīve rit labi.
  Gulivers pamanīja, ka meitenes uz pūķiem ar kailajiem pirkstiem sāka kaut ko mest pa punduriem. Kas tas par korporatīvo stilu - ņemt mušas un tās sasmalcināt. Nu? Ja viņi to vēlas, tad lai tā būtu. Galvenais nepazaudēt galvu.
  Bet Gulivers nav kautrīgs cīnītājs. Lai gan tagad viņš ir tikai zēns.
  Un princese Leia jautāja zēnam:
  - Vai tev garšo medus?
  Jaunais karotājs pamāja ar galvu:
  - Noteikti!
  Meitene asprātīgi atbildēja:
  - Bišu medus nes veselību, medus runas no politiķu puses rada tikai cukura diabēta vilšanos!
  Gulivers asprātīgi piebilda:
  - Bišu medus liek viņiem lipīgas rokas, politiķu medus liek lētticīgo vienkāršām monētām pielipt pie ķepām!
  Meitene cīnītāja tam piekrita:
  - Lai cik mīļa būtu politiķa runa, ja neskaita diabētu, tā nesagādā vilšanos tiem, kam nav inteliģences!
  Karotājs zēns loģiski piezīmēja:
  - Cilvēkam nekad nevar būt vairāk par vienu tēvu, bet valstij ir ducis kandidātu uz tautas tēva lomu!
  Pēc tam abi cīnītāji: zēns un meitene svilpo, liekot mutē kailus kāju pirkstus. Kas izraisīja atmosfēras satricinājumu un dabiskās elektrības izlādi. Un apstulbušie pīķi nokrita, uzreiz uzkrītot uz pinkainajām orku galvām, caurdurdami un durdami tos.
  Princese Leia dedzīgi dziedāja:
  - Mammu, pagaidi, tēt, pagaidi.
  Ja tā būtu katru vakaru, tāda būtu dzīve!
  Orki atradās zem pūķiem un meitenēm, viņu basām kājām.
  Un sākās mērķtiecīga un ne tik mērķtiecīga bombardēšana, mētājot paštaisītas granātas no ogļu putekļiem vai kaut ko vēl foršāku un postošāku.
  Jo īpaši tika izmantotas ļoti asas, indīgas adatas, kas burtiski caurdūra orkus un goblinus līdz nāvei. Tas ir tas, ko meitenes patiešām ņēma un ieslēdza.
  Princese Leia arī ļoti precīzi šāva uz spalvainajiem orkiem un dziedāja:
  - Nostradams, Nostradams,
  Baltās maģijas karalis...
  Nostradams, Nostradams,
  Sāpes sirdī nerimst!
  Nostradams, Nostradams,
  Baskāju sapņu meitenes,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Tu esi vienīgais glābiņš!
  Un karotāja parādīja savu garo un nāvējošo mēli.
  Pēc tam viņš to paņems un izspļaus ar ugunīgām liesmu spalvām. Šī patiešām ir meitene ar milzīgu spēku un neparastu talantu. Kas spēj uz daudz ko. Un, ja tas izjūk, tad nekas nevar stāties pretī.
  Zēns ceļotājs Gulivers arī no sava pūķa izšāva spēcīgu un agresīvu uguni uz orkiem. Viņš rīkojās ārkārtīgi aktīvi un efektīvi. Un karotājam bija skaidrs talants uz uzvaru un vēlme apgūt militāro mākslu.
  Nē, viņš ir pret to, orki nevar pretoties. Un meitenes šāva ļoti efektīvi, nedodot ienaidniekam ne mazāko iespēju. Šī patiešām ir episka cīņa.
  Zēns ceļotājs Gulivers pat dziedāja:
  Priecājies, priecājies,
  Nesēja dienas spēkam...
  Priecājies, priecājies,
  Kāpēc es neuzkāpu zirgā?
  Šī ir patiesi kaujinieciska un iecirtīga dziesma. Un tajā pašā laikā notiek totāla orku iznīcināšana. Un meitenes no pūķiem sāka šaut uz viņiem ar arbaletiem, griežot bungas ar kailiem pirkstiem.
  Un tas viss izskatījās tik forši un groteski, burtiski tika radīts jauns un unikāls stāsts. Kurā nebija vietas vājajiem un nespēcīgajiem.
  Vienkārši mēģiniet tuvoties tādām meitenēm kā šīs, un viņas ikvienu sagraus kūkas gabalā.
  Un kā saka, govju traku slimība ir lipīga. Un karotāji to spēja parādīt gluži dabiski. Un viņi ar lielu entuziasmu pārspēja ienaidniekus. Un viņi izspiež bultas un arbaletu skrūves. Turklāt viss tiek darīts ar lielu intensitāti.
  Tātad jūs nevarēsit daudz darīt pret šādu armiju. Un karotāji tik ļoti iekļuva orkos, ka nevarēja aizbēgt. Tā ir bultu un arbaleta skrūvju patiesi postošā ietekme.
  Gulivers to paņēma un dziedāja:
  Drosmīgi šaujiet un iznīciniet
  Būs dzīvība no sirds!
  Princese Leia atzīmēja:
  - Bērni ir labāki par pieaugušajiem, jo viņu vecums attaisno viņu jaunības stulbumu!
  Karotājs zēns atzīmēja:
  - Jaunība attaisno stulbumu, bet ne nelietību; lai atšķirtu melno no baltā, nav vajadzīgi daudz gadu un zināšanu!
  Un Terminatora zēns svilpa, un vārnu mākoņi kā krusas krita uz pinkainajiem orku galvām.
  Princese Leia tviterī ierakstīja:
  - Nav prāta, uzskati par invalīdu, prāts nav atkarīgs no gadsimta! Pat ja jums ir spēks bez saprāta, jūs visi esat vāji!
  Gulivers loģiski atzīmēja:
  - Muskuļi no tērauda nekompensēs ozola galvu!
  Vēl viena no meitenēm jautri atzīmēja:
  - Meitenei tā nav problēma - ja ir basa pēda, tad meitenei ir sliktāk - zem zābaka papēža!
  Princese Leia loģiski noteica:
  - Ja vēlies kļūt par dūzi, galvā ir jokdaris!
  Gulivers smejoties čivināja:
  - Vilku baro ātras kājas, sievieti slaidas kājas, kad kazas zīst!
  Tad pa rindām pārskrēja smiekli. Un princese Leia teica:
  - Labākais veids, kā izvilkt monētas no vīrieša maka, ir ar kailiem meitenes kāju pirkstiem!
  Grāfiene atzīmēja:
  - Meitenes kailais papēdis iegūs vismodernāko apģērbu, ja vīrietim ir stulbs zābaks un pilns filca zābaks!
  Gulivers humoristiski tvītoja:
  - Baskājainās meitenes mīl ne tikai zābakus un filca zābakus, bet viņas spiežas zem kailajiem dzīves papēžiem!
  Pēc tam viņi to paņēma un dziedāja korī:
  Un tad no lielākā kalna,
  Ērgļi lidoja uz Guliveru...
  Apsēdies Gulivers zirga mugurā -
  Mēs jūs ātri nogādāsim!
  
  Un Gulivers sēdēja uz ērgļa,
  Parādīja izcilāko piemēru...
  Un nav viegli nēsāt zēnu,
  Limpopo drīz būs ceļā!
  Un karotāji paņems un atklās savu krūšu koši krūšu sprauslas un zibens trāpīs orkiem. Un tas pilnībā sadedzinās daudzus orkus.
  Šī patiešām ir viņu komanda.
  Princese Leia jautāja Guliveram:
  - Vai zini, ka nākotnē notiks Otrais pasaules karš un būs tāds foršs puisis kā Hitlers!
  Gulivers iesmējās un atbildēja:
  - Es to nezināju, bet tagad es zinu!
  Meitene izcēla zobus un turpināja:
  Un Hitleram bija problēma: parādījās viens ļoti foršs tanku konstruktors, rūķis. Un viņš izgatavoja Peles tanku, kas sver tikai piecdesmit piecas tonnas un augstums bija pusotrs metrs ar tādu pašu bruņojumu, bruņām un dzinēju!
  Gulivers atkal paraustīja plecus un godīgi atbildēja:
  - Es vispār nezinu, kas ir tanks! Un ar ko tu to ēd?
  Princese Leia smējās un atbildēja:
  - Nu, tas ir garš stāsts. Jebkurā gadījumā šajā Visumā cilvēki ir saskārušies ar ievērojamām problēmām. Un pirmām kārtām PSRS, kas cīnījās ar Trešā Reiha un tā sabiedroto galvenajiem spēkiem. Izņemot Itāliju. Kas ir piecdesmit piecas tonnas smags pele? Šīs ir 240 milimetru frontālās bruņas, 210 milimetru sānu bruņas, nogāzēs - 128 mm lielgabals un 75 mm lielgabals ar tūkstoš divi simti piecdesmit zirgspēku dzinēju. Tas deva ātrumu aptuveni septiņdesmit kilometru stundā, padarot automašīnu praktiski necaurejamu no visiem leņķiem. No 1944. gada sākuma šī iekārta nonāca masveida ražošanā. Tā rezultātā līdz 1944. gada vasarai nacisti bija uzkrājuši iespaidīgas bruņotas dūres.
  Un 20. jūnijā viņi veica divus spēcīgus triecienus, vienu no Moldovas, otru no Rietumukrainas, saplūstošos virzienos. Rezultātā padomju karaspēka aizsardzība tika uzlauzta, un tā tika caurdurta it kā ar dauzītu aunu. Maus-2 tanks izrādījās necaurlaidīgs visu veidu padomju ieročiem. Un turklāt tas ir diezgan mobils un tam ir labas braukšanas īpašības. Šī automašīna bija īsts sods.
  Arī sabiedrotie uzvedās pasīvi. Ofensīva Itālijā beidzās ar sakāvi, un desanta Normandijā atkal tika atlikta.
  Turklāt vācieši laida ražošanā milzīgo ME-262, kuru bija ļoti grūti notriekt. Tas bija reaktīvais iznīcinātājs ar četriem 30 mm kalibra gaisa lielgabaliem. Un tā viņš izņēma padomju lidmašīnas, notriekdams simtiem to. Un arī Rietumu koalīcija. Hitlers arī nedaudz bremzēja V-2 programmu un dārgu un mazāk noderīgu ballistisko un spārnoto raķešu vietā paļāvās uz Arado tipa reaktīvo bumbvedēju.
  Čērčilam un Rūzveltam bija astes starp kājām, turklāt viņus ļoti nospieda Vācijas zemūdeņu flote. Un sabiedrotie piedāvāja gan Vācijai, gan Japānai pamieru. Hitlers piekrita ar nosacījumu, ka sabiedrotie pamet Sicīliju un Sardīniju. Kas tika paveikts.
  Pamiera laikā ar Trešo Reihu tirdzniecības attiecības tika atjaunotas. Naftu tur sāka piegādāt gan ASV, gan Lielbritānija. Un vācieši, veicot ofensīvu Ukrainā, ieņēma Kijevu un atkal ienāca Odesā.
  Mouse-2 tanks kļuva neuzvarams. Parādījās arī jaunāks Mouse modelis - Tiger-3, kas bija vieglāks un mobilāks ar vienu 88 mm lielgabalu.
  Tātad padomju karaspēks ieplūda. Un tas bija kritisks solis...
  Gulivers pārtrauca princesi Leiju:
  - Tu saki tik daudz nesaprotamu vārdu. Neaizmirstiet, ka esmu tikai astoņpadsmitā gadsimta sākuma bērns. Un mūsu tehnoloģiju attīstības līmenis nav īpaši labs!
  Princese Leia smaidot pamāja.
  - ES zinu! Bet es runāju par divdesmitā gadsimta vidu. Un to izdarīja tikai viens rūķis. Un jums jāpiekrīt, ka tas ir nopietni!
  Gulivers ar sajūsmu dziedāja:
  - Uzbūvējot divas pasaules, radās vecā pasaule... Kara kontekstā ir es un viņi, un tas ir nopietni!
  Princese Leia atzīmēja:
  - Divdesmit pirmā gadsimta sākumā parādījās dēmonisks Vladimirs ar plikpaurību, kurš bija spiegs, kurš sagrāba varu Krievijā, un viņš arī radīja daudz nepatikšanas. Bet viņa karš ir atsevišķa lieta. Un šeit rūķis radīja situāciju, ka vācieši atkaroja Ukrainu labā krasta un rudenī sāka ofensīvu centrā. Un viņu tanki šķita neievainojami un neuzvarami. Un pret rūķi jums būtu nepieciešams savs alternatīvais ģēnijs. Bet kam būtu jānosūta kā simetriska vai asimetriska atbilde? Bija doma - elfs vai trollis? Bet tehnoloģijā tie būs vājāki nekā rūķi.
  Un vācieši virzījās uz priekšu, tāpēc krita Smoļenska, bet pēc tam Kaļiņins un Vjazma. Vācieši jau tuvojās Maskavai. Staļins, protams, aizgāja. Viņš negribēja mirt. Un Hitlers teica, ka PSRS jākļūst par vācu koloniju. Un viņam derēs tikai kapitulācija.
  Nu, viņi galu galā nosūtīja hobita rūķi kā atbildi. Un arī šis ir zēns, godīgi sakot, varētu teikt, ka viņš ir ģēnijs. Bet viņi neuztvēra nopietni baskāju zēnu, kurš izskatījās apmēram desmit gadus vecs. Un viņus indēja uz Gulagu mazajiem.
  Tikmēr vācieši ieņēma Maskavu. Tā tas notika!
  Maskava krita un Ļeņingrada arī... Pienāca ziema un vācieši nakšņoja pilsētās. Tur viņi apmetās.
  Un komjaunatnes nolēma izmisīgi cīnīties ar fašistiem un dziedāt dziesmas, neskatoties uz aukstumu un apģērba trūkumu.
  Mēs esam skaistas padomju meitenes,
  Mums patīk kauties un kutināt puikas...
  Atskan gaiša, zvanoša maza balss,
  Un mums ir aicinājums nogalināt Krautu!
  
  Mēs esam ļoti brašas komjaunatnes,
  Drosmīgi skrienam cauri salu basām kājām...
  Mēs neesam pieraduši pieticīgi stāvēt malā,
  Un mēs atalgojam fašistus ar dūri!
  
  Ticiet man, meitenēm ir liels noslēpums,
  Kā efektīvi sakaut nacistus...
  Un ticiet man, meiteņu panākumi nav nejauši,
  Jo Krievijas armija ir ļoti drosmīga!
  
  Un mūsu meitenēm ar plikiem papēžiem,
  Jaungada sniegs ir ļoti salds...
  Nu, fīrers ir vienkārši nelietis,
  Neļausim fašistiem svinēt panākumus!
  
  Mēs, meitenes, ļoti mežonīgi spēlējam trikus,
  Mēs atsegām krūtis karavīru priekšā...
  Un mēs patiešām apbēdinām nacistus,
  Mūs varenos komjauniešus nevar samīcīt!
  
  Mēs, meitenes, varam daudz,
  Pat nošaut Hitleru no tanka...
  Pretiniekam nebūs laika pusdienot,
  Meitenes nāks kā zagle!
  
  Mēs ļoti cienām Krieviju,
  Staļins ir varens kā brašs tēvs, ticiet man...
  Un es ticu, ka uzvara nāks siltajā maijā,
  Ikviens, kurš tam tic, ir vienkārši lielisks!
  
  Meitenēm nav šaubu un šķēršļu,
  Katrs ir gatavs tikai strīdēties savās rokās...
  Lai skaistules saņem brīnišķīgas balvas,
  Komjaunatnes spēks ir stiprās dūrēs!
  
  Mēs, karotāji, ļoti ātri nobriest,
  Un veiklo ieroču rokās stobrs deg...
  Un jebkurš uzdevums, ko meitenes var tikt galā,
  Mūsu draudzība ir neapšaubāms monolīts!
  
  Mēs esam tik dzirkstošas meitenes
  Mums nerūp sniega kupenas vai sals...
  Basām kājām ziemā mūsu ķepas nevēsinās,
  Un skaistuļu sirdis ir dāsnas un tīras!
  
  Ko mēs varam, mēs paaugstinām,
  Auļosim kā virtuozi ķenguri...
  Un mēs veiksmīgi nopūšam fašistiem galvas,
  Un mīlestība pret vingrošanu arī no rīta!
  
  Visas meitenes ir foršas karotājas,
  Viņi var vienkārši samīcīt Krautus mīklā...
  Nu, kā ar fašistiem vienkārši slikti?
  Komjaunieši nezināja lielvaru!
  
  Arī Hitlers neko nevar izdarīt.
  Mēs viņu ļoti smagi sitām ar nūju,
  Un viņi izlauza zobus, izsitot ādu no viņu sejas,
  Un tad es basām kājām skrēju pa uguni!
  
  Tikai Staļins mums pavēlēs darīt,
  Viņa bargais un sirsnīgais skatiens ir redzams...
  Un ticiet man, meitene nepalaidīs garām,
  Pielādē lielu ložmetēju!
  
  Ja nepieciešams, mēs sasniegsim Marsu,
  Un mēs ļoti ātri iekarosim Venēru...
  Karavīriem ir nepieciešama zābaku pulēšana,
  Mēs, meitenes, skrienam basām kājām!
  
  Ar mums, meitenēm, viss ir skaisti,
  Ir redzamas krūtis un gurni, viduklis...
  Viņš ir arī pionieris, piemēram, vilka mazulis,
  Pionieris ir pilnīgs sātans!
  
  Nu, mēs esam meitenes - jūs zināt, ka mēs esam foršas,
  Visus fašistus noslaucīsim kā slotu...
  Un debesīs ir zilas zvaigznes,
  Mēs sagrausim Tīģerus ar tēraudu!
  
  Ko nedarīt, ticiet, ka tas nav iespējams,
  Atzīstiet, komunists ir demiurgs...
  Un dažreiz mēs saprotamies
  Un viņi ņem skaistules, lai tās biedētu!
  
  Bet zini, mēs braši iznīcinām vāciešus,
  Un viņi ir spējīgi saraut Krautus gabalos...
  Lai gan mums ir titāna dvēseles,
  Mēs iesim cauri stepei un iztīrīsim purvus!
  
  Mēs uzcelsim komunismu bez naglām,
  Un mēs apņēmīgi uzvarēsim fašistus...
  Komjaunatnes locekļiem patīk skriet formācijās,
  Un viņiem pāri lido ķerubs!
  
  Ienaidnieks nespēs tikt galā ar meiteni,
  Jo meitene ir ērglis...
  Un nav nepieciešams, lai Krauts pārāk daudz lutinātu,
  Un tavs fīrers velti kliedz!
  
  Komjaunietis ar basām kājām,
  Iedeva Hitleram olu...
  Netiek galā ar sātanu
  Vai arī tam vienkārši nebūs nozīmes!
  
  Komunisma dzirkstošais elks,
  Sarkanais karogs spīdēs virs planētas...
  Un Hērods tika iemests elles ellē,
  Un meitenes dabūja piecus!
  
  Ļeņins, Staļins - saule virs planētas,
  Riņķo debesīs kā divi ērgļi...
  Tiek apdziedāti komunisma varoņdarbi,
  Tēvzemei ir tērauda spārna spēks!
  
  Mums izdevās dzīvot, lai redzētu uzvaru,
  Un mēs gājām cauri Berlīnei...
  Mazuļi piedzima šūpulī,
  Un tagad valsts ir varenībā!
  . NODAĻA Nr.2.
  Gulivers lidoja uz pūķiem un daudz dzirdēja. Šajā gadījumā mēs runājām par karu, kas gandrīz viduslaiku cilvēkam bija nesaprotams. Lai gan šķiet, ka jauns laiks jau ir pienācis. Bet princese Leia turpināja pļāpāt par Otro pasaules karu;
  Pēc Maskavas un Ļeņingradas krišanas Japāna un Turcija iesaistījās karā pret PSRS. Padomju Krievijai lietas ir kļuvušas pilnīgi bezcerīgas. Un pat izcilais hobits, kurš atradās bērnu darba kolonijā, nevarēja viņiem palīdzēt.
  Un bija zēni, kuriem vēl nebija sešpadsmit gadu, basām kājām un kombinezonā, ar numura zīmēm, cītīgi strādāja Sibīrijā. Bērniem nepilngadīgo kolonijā tika noskusta galvas. Viņi man atņēma kurpes un piespieda basām kājām cirst mežu. Vasarā tas vēl nekas, bet ziemā ar plikiem papēžiem sals kož puišiem ar plikiem matiem. Hobitu zēns tika arestēts. Viņi fotografēja viņu profilā ar pilnu seju, paņēma pirkstu nospiedumus un noskuja galvu. Pēc zēna aizturēšanas viņš tika rūpīgi pārmeklēts, apsargu cimdotās rokas iekļuva visās bedrēs, un viņi to izdarīja ļoti rupji. Pēc tam zēns tika rūpīgi nomazgāts un nosūtīts uz kameru, kas bija pārpildīta ar bērniem.
  Tā kā hobitu zēns izskatījās apmēram desmit gadus vecs, vietējie zemnieki gribēja viņu novietot pie spaiņa. Bet pasaku varonis izrādījās daudz spēcīgāks un ātrāks par parastajiem bērniem. Un viņš sita krusttēvus, pēc tam viņš pats kļuva par kameras novērotāju un novietojās pie loga. Jauniešiem ir vieglāk - viņiem ir spēks, viņi zina, kā cīnīties, un tu esi karalis.
  Hobitu zēns gan savu stāvokli ļaunprātīgi neizmantoja. Viņš strādāja vairāk nekā jebkurš cits nometnē, un pat tad, kad citiem ieslodzītajiem bērniem aukstumā iedeva filca zābakus, viņš palika basām kājām. Tāpēc viņš ir hobits. Lai gan zēnam basās kājas ir sarkanas kā zoss pēdas. Bet, no otras puses, jūs esat veiklāks bez filca zābakiem.
  Tātad baskāju bērns Sibīrijā strādāja sniegā. Un vācieši sasniedza Kazaņu ziemā, bet tur apstājās. Mēs gaidījām pavasari. Un tur ir dubļi. Un tikai 1945. gada maijā viņi pārcēlās tālāk uz Urāliem.
  Tajā pašā laikā aukstajā sezonā tika sagūstīts Kaukāzs un Vidusāzija.
  Padomju karaspēks nepretojās pārāk spītīgi. Es negribēju mirt par Staļinu. Neskatoties uz to, PSRS parādījās jauns tanks IS-3, kas frontē ieradās nelielos daudzumos. Šim transportlīdzeklim bija laba frontālā aizsardzība un tas izturēja daudzu ieroču sitienus. Lai gan es nevarēju pretoties Maus-2 lielgabalam.
  Pali pilsētas: Čeļabinska un Sverdlovska. Un tā tas bija ļoti labi, un notika ātra ofensīva.
  Ir jau vasara. Ieslodzītie zēni strādā basām kājām šortos un kaklā kaklā. Un, ja ir karsts, tad ar rumpi pilnīgi kailiem. Un zēni ir tievi. Bet hobitu zēns izskatās ļoti saplēsts un uzpumpēts. Lai gan izskatās pēc maza bērna, kādus desmit gadus vecs. Un, protams, tas neaug un nenobriest.
  Zēnus odi sakož mazāk nekā pieaugušos, bet hobitus nekož vispār.
  Un vācu karaspēks viņiem tuvojas un tuvojas; nacisti gandrīz vairs nesaskaras ar pretestību. Jā, un Staļins kaut kur pazuda. Skaidrs, ka viltīgais gruzīns netaisās mirt. Visticamāk, viņš aizbēga uz Ameriku. Vācieši to vēl nav ieņēmuši.
  Hobitu zēns un pārējie ieslodzītie sāka dziedāt lepni un patriotiski. Lai gan, no otras puses, patriotisms nedod velna, kad tevi sit ar pātagu un liek strādāt kā ēzelim bērnu darba kolonijā. Lai gan šajā ir kaut kas labs. Piemēram, tu sadraudzējies - citi zēni. Hobitu puikam patiesībā ir pāri simts gadiem, taču viņš izskatās pēc bērna, tāpēc pret viņu valda ambivalenta attieksme.
  Un ieslodzītie bērni dzied ar lielu entuziasmu;
  Es esmu mūžīgi jauns pionieru zēns,
  Es atnācu cīnīties ar niknu fašistu...
  Lai rādītu diženuma piemēru,
  Mugursomā nēsāju dienasgrāmatu ar izcilo!
  
  Karš nāca, es skrēju uz fronti,
  Un viņš basām kājām klīda pa ceļiem...
  Un viņš izšāva ar ložmetēju uz Fritzes,
  Vismaz tīrs puika savā sirdī Dieva priekšā!
  
  Es no slazda nošāvu Frici,
  Es paņēmu no necilvēka ložmetēju ar granātu...
  Galu galā zēnam ir daudz spēka,
  Mums ir drosmīgi jācīnās par savu Tēvzemi!
  
  Zēns ir cīnītājs no velna, ticiet man,
  Viņš apdullinoši šauj uz Frici...
  Cīņā viņš ir kā zobenzobu zvērs,
  Kas nekļūst foršāks!
  
  Ko var darīt ar Hitleru?
  Puiši viņu apglabās ar mežonīgu rūkoņu...
  Lai slepkava netrāpa ar cirvi,
  Viņam nebūs vietas tīrajās debesīs!
  
  Viss, ko jūs varat saņemt uzreiz
  Plēsīgais fīrers gribēja laucinieku ar jaunavu...
  Bet šis mednieks pārvērtās par medījumu,
  Jā, tā ir taisnība, man žēl Ādolfa lodes!
  
  Ir jau sals, un es esmu pilnīgi basām kājām,
  Veikls un nikns viesuļpuika...
  Un meitene man kliedz - pagaidi,
  Bet jūs varat redzēt, ka tas ir pārāk ātri!
  
  Sit policistam ar dūri,
  Nogāza nelieti, iesitot viņam pa pakausi...
  Es nesūtīšu šo šāvienu ar pienu,
  Un es nepārdošu savu Tēvzemi par pudeli!
  
  Es esmu pionieris un ļoti lepojos ar to,
  Tā kā arī kaklasaite ir ļoti sarkana...
  Es cīnīšos par Svēto Krieviju,
  Lai gan Ādolfs ir tāds baigais bandīts!
  
  Bet es ticu, ka mēs drosmīgi uzvarēsim Vērmahtu,
  Mazais puika to ļoti labi zina...
  Mēs esam zelta spārnotais ķerubs,
  Un dārgais vadonis, biedrs Staļins!
  
  Mēs drosmīgi uzvarēsim Vērmahtu,
  Lai gan nacisti karo pie Maskavas...
  Bet es nokārtošu eksāmenu ar stabilu A,
  Un es uzticēšu savu pistoli varonim!
  
  Vai es varu kļūt par pionieri,
  Kaut kas tāds, par ko nacisti nav sapņojuši...
  Ir mūsu par labiem darbiem,
  Un fīrers pat nesaņems žēlastību!
  
  Ko es varu darīt, es vienmēr varu darīt,
  Lai mākoņi atkal lidinās virs Tēvijas...
  Bet pionieris nepadosies ienaidniekam,
  Krievu karavīrs ir drosmīgs un varens!
  
  Jā, mani mēdza notvert,
  Un viņi viņu veda basām kājām cauri sniega kupenai...
  Uz brūcēm tika uzklāti policijas mārrutki,
  Un viņi sita zēnu ar stiepli!
  
  Un arī mani papēži dega sarkanā karstā ugunī,
  Un viņi apdedzināja kājas ar pokeru...
  Bet Krauts saņēma tikai nulles,
  Kaut gan uguns puikam kājā!
  
  Viņi salauza pirkstus, sadedzināja pieri,
  Un viņi norāva locītavas no zēna pleciem ...
  Dievs acīmredzot aizmirsa par pionieri
  Kad bende uzkaisīja brūces ar pipariem!
  
  Bet viņš neko neteica fašistiem,
  Un adatas, karstas zem nagiem...
  Galu galā man pats Staļins ir ideāls,
  Un zemiskajam fīreram labāk mirst agonijā!
  
  Tāpēc viņi mani noveda līdz nāvessoda izpildei sniegā,
  Zēns brutāli piekauts, basām kājām...
  Bet es neticu, ka esmu jau izputējis
  Jūs nevarat izvairīties no nacistu sakāves!
  
  Fricis man uz krūtīm uzlika zvaigzni,
  Nu, tas liek man lepoties...
  Es nepadošos niknajam ienaidniekam,
  Un es neķeršos pie bailēm un ļauna nelietības!
  
  Es varu spert soli līdz kapam,
  Un ar tik skanošu pionieru dziesmu...
  Galu galā fīrers ir tikai traks ēzelis,
  Un es satikšu meiteni Ēdenē, jūs zināt!
  
  Bet pēdējā brīdī atskanēja,
  Mūsu ložmetēju pulksteņa trille...
  Šaušanas komanda ir iekārtojusies,
  Nacisti ir kļuvuši par vārnu izkārnījumiem!
  
  Un tagad manam varonim zēnam,
  Viņš ieradās pēc spīdzināšanas un ciešanām...
  Cīnījās ar lielu baru,
  Pēc tik ļauniem pārbaudījumiem pārdzīvošanas!
  
  Zēns atkal nogalina Krautus,
  Baskājains zēns steidzas pa sniega kupenām...
  Un viņš izdara ļoti drosmīgu kustību,
  Jūtieties brīvi sapīt drauga matus!
  
  Acīmredzot Berlīne drīz gaida zēnu,
  Vācija nopļaus galvu krieviem...
  Spēcīgs ķerubs vicina zobenu,
  Un viņš drosmīgi aicina visus iznākt laukumā!
  
  Es ticu, ka mēs drīz augšāmcelsim mirušos,
  Ikviens, kurš tiek apglabāts, kļūs kā eņģelis...
  Mūsu Kungs ir diezgan stiprs, Viens,
  Sātans vismaz reizēm ir pārāk augstprātīgs!
  
  Lai Visums ir mūžīgs
  Zem svētā komunisma karoga...
  Biedrs Ļeņins ir spoža zvaigzne,
  Un Staļins ir uzvarētājs: ļaunums, fašisms!
  Patiesība šeit ir drīzāk pretēja: nacisti to paņēma un uzvarēja. Bet dziesmā puiši cer uz to labāko. Lai gan no otras puses domas uzplaiksnī, varbūt jaunās valdības laikā tām būs vieta?
  Hobitu zēns izrādījās staļiniskajam režīmam nevajadzīgs. Un tas nepārprotami ietekmēja viņa garastāvokli.
  Bet bērni, lai sevi uzmundrinātu, ar lielu entuziasmu atkal sāka dziedāt un dauzīdamies basām kājām;
  Zēns ir nācis no kosmosa laikmeta,
  Kad viss bija kluss - mierīgi...
  Viņa sapņos zēns ir foršs ērglis,
  Tas viņam nemaz nekaitē!
  
  Kara laiks, nemierīgs laiks,
  Zēns bija pārņemts kā cunami...
  Varena bars iegāja Krievijā,
  Un Frics aizķēra tvertnes tērauda mucu!
  
  Es esmu zēns basām kājām aukstumā,
  Bēdīgie fašisti mani padzina...
  Viņi tika noķerti kā žirfaķi ar varu,
  Gribēju tālumā redzēt komunismu!
  
  Viņi mani ilgi veda pa sniegu,
  Es gandrīz visu sasaldēju...
  Viņi sadedzināja manu baso kāju ar dzelzi,
  Viņu gribēja pakārt kailu starp priedēm!
  
  Bet atnāca skaista meitene
  Un viņa automātiski noņēma visus fašistus...
  Galu galā viņas acs ir kā asa adata,
  Mēs samazinām un policiju daudz uzreiz!
  
  Zēns bija gandrīz miris
  Zēna asinis sasala vēnās...
  Bet tagad tas nebeigsies
  It kā meitene atdzīvojās!
  
  Es atguvos no briesmīgajiem apdegumiem,
  Galu galā, pēc sniega viņi mani toreiz sadedzināja...
  Zini, kas bende bez sirds ir ēzelis,
  Bet viņš maksās arī sodu!
  
  Meitene ir ļoti gudra, ticiet man,
  Un pionieris ātri ar viņu sadraudzējās...
  Tagad tu būsi īsts zvēru zēns,
  Un ķerubu sejas mūs atbalstīs!
  
  Viņi sāka ar viņu ļoti labi cīnīties,
  Mēs bezgalīgi iznīcinājām fašistus...
  Nokārtojām eksāmenus, ieguvām A,
  Gallopē uz komunismu jūdzēm!
  
  Mēs ar meiteni basām kājām esam sniegā,
  Pāris bailes, nezinot, steidzamies...
  Es sitīšu ienaidniekam ar dūri,
  Un Saule vienmēr spīd pār Tēvzemi!
  
  Krauts nevarēs mani uzvarēt,
  Un kopā ar meiteni mēs esam neuzvarami...
  Es esmu stiprs kā dusmīgs lācis
  Kad esam vienoti ar komjaunatni!
  
  Un šeit meitene skrien basām kājām,
  Un viņš tik veikli šauj uz fašistiem...
  Mēs kalsim varenu vairogu Tēvzemei,
  Lai ļaunais Kains tiek iznīcināts!
  
  Krievija ir ļoti spēcīga valsts,
  Un viņai ir ieroča stobrs...
  Sātans nevar mūs uzvarēt,
  Viņam nāks asiņaina atmaksa!
  
  Tātad skaistā meitene dzied,
  Kad basām kājām steidzas cauri sniega kupenai...
  Un kopā ar pionieri viņš pārspēj rāpuļus,
  Mēs to sasniegsim, bet piebeigsim katru no mums!
  
  Es arī nemaz neesmu vājš zēns,
  Es satriecu fašistus ar lielu niknumu...
  Fīrers saņems no manis niķeli,
  Un mēs uzcelsim milzīgu jaunu pasauli!
  
  Mēs cīnāmies šajā vēsajā dusmā,
  Vērmahts mūs nenolaidīs uz ceļiem...
  Urrā nacistam viņa uzdrīkstēšanās dēļ,
  Ikviens, kurš kļūs par Ļeņinu, mums pievienosies!
  
  Tu būsi ļoti forša skaistule,
  Puika ir neprātīgi tevī iemīlējies...
  Es šaušu tev, valsts
  Un ļoti mirdzošas pilsētas labad!
  
  Es ticu, ka Berlīnē ieradīšos savlaicīgi,
  Brutālais karš tad norims...
  Mēs uzvarēsim Visuma plašumus,
  Lai liesmas spoži plosās!
  
  Un, ja mums ir lemts mirt,
  Man labāk patīk vienatnē...
  Ļaujiet meitenei darīt to, ko es gribu,
  Dēls man uzdāvinās, pat meitu!
  
  Tu būsi laba meitene
  Jūs uzcelsit šo pasauli, kurā būs paradīze...
  Mums te aug skaisti ziedi,
  Un ticiet man, gaisma nemaz nav šķūnis!
  
  Es notrieku tīģeri ar meiteni,
  Un pēc viņa viņš pabeidza Panteru.
  Karotājs pārvērš laukumu par šautuvi,
  Lai gan dažreiz mēs pat nezinām apjomu!
  
  Mēs pabeigsim galveno valstī,
  Celsim komunismu un dolārs pazudīs...
  Un mēs tur uzvarēsim sātanu,
  Lai mūsu partija staro!
  
  Meitene arāja visu ziemu,
  Pa aukstumu staigāja basām kājām...
  Nu, kāpēc mēs esam kaujā - kāpēc,
  Mēs izaudzēsim krāšņāku rozi!
  
  Tik ļoti foršs ceļš,
  Mēs ar baskāju meiteni gaidām...
  Un nav iespējams uzvarēt PSRS,
  Mēs dosimies gājienā daudzsološajā maijā!
  
  Un pat ja maijs nepienāks,
  Mēs joprojām staigāsim ar uzvaru...
  Tātad, zēns, esi drosmīgs un uzdrošinās -
  Saule dzirkstīs virs mums paradīzē!
  
  Tad nebaidieties, mēs uzmodināsim mirušos,
  Zinātnei ir ļoti spēcīgi padomi...
  Mūsu Kungs ir viens, nevis viens,
  Un mēs sauksim fīreru pie atbildības!
  Tā dziedāja baskājainie puikas šortos ar noskūtiem matiem. Un daudziem no viņiem bija arī tetovējumi uz ķermeņa. Pat hobitu zēns iecirta krūtīs Staļina portretu.
  Bet tad parādījās vācu tanki, un tie paši ieslodzītie zēni viņus sagaidīja ar lielu entuziasmu un sita viņu plikajām, bērnišķīgajām kājām.
  Līdz 1945. gada beigām vācu un japāņu karaspēks ieņēma gandrīz visas lielākās PSRS apdzīvotās vietas. Un tikai dažos ciemos un ciematos joprojām notika kaujas un partizānu uzbrukumi. Staļins faktiski aizbēga un neparādījās Brazīlijā, kur viņš slēpās. Bet Molotovs palika vietā. Tomēr tūkstoš deviņi simti četrdesmit sestā gada maijā Molotovu sagūstīja SS uzbrukuma speciālie spēki. Pēc tam Berija, kas nomainīja Molotovu, piedāvāja padoties ar godpilniem nosacījumiem.
  Hitlers piekrita, un Berijas dzīvība tika saudzēta un viņam tika dota ierobežota brīvība. Un PSRS partizānu karš gandrīz apstājās. Iestājās klusums.
  Trešais Reihs sagremoja to, ko bija iekarojis. Taču sadursme ar ASV un Lielbritāniju bija neizbēgama. Jo īpaši Hitlers pieprasīja atdot koloniālos īpašumus Itālijai un Francijai, Beļģijai un Holandei. Galvenokārt Āfrikā. Un atdod tos legāli vāciešiem. Tagad Trešajam Reiham bija brīvas rokas. Un ja kas...
  Bet ASV bija atombumba. Tiesa, Trešajā Reihā ir ne tikai tanki, bet arī izstrādātas reaktīvas lidmašīnas. Un tas neļaus mest bumbas Eiropas teritorijā.
  Tātad pasaulē iestājās pauze. Vācieši paātrinātā tempā būvēja gaisa kuģus, līnijkuģus un lielus virszemes kuģus. Bet viņu zemūdeņu flote jau bija spēcīga, un viņu zemūdenes darbojās ar ūdeņraža peroksīdu. Tātad...
  Hobitu zēns atrada sev vietu Trešajā Reihā. Viņa sāka uzlabot lidojošos apakštasīšus - Belonces disku. Reālajā vēsturē šis disks spēja pacelties un sasniedza divu skaņas barjeru ātrumu. Tomēr viņš kaujās nepiedalījās. Tas bija pārāk neaizsargāts, liels un dārgs. Reālajā vēsturē: ne PSRS, ne ASV nepieņēma lidojošos šķīvīšus. Jo spēle nebija sveces vērta. Bojāt vienu motoru un nekavējoties Belonce disks zaudē kontroli un nokrīt otrādi.
  Bet hobitu zēns panāca tā, ka laminārā plūsma plūst ap lidojošajiem šķīvīšiem un tie kļūst neievainojami pret kājnieku ieročiem. Un tagad pretgaisa lielgabali, gaisa lielgabali un ložmetēji tos īsti nevar notriekt. Bet mūžīgais un baskāju puika paveica tā, ka, lūk, viņiem tika uzstādīti lāzeri. Un šie lāzeri burtiski visu sadedzināja ar uguni un siltuma stariem. Un mēģiniet cīnīties pret to.
  Tātad vāciešiem patiesībā bija spēcīgi militārie trumpji. Tajā pašā laikā uz tvertnēm tika uzstādītas modernākas aktīvās bruņas, un viņi pat sāka izgatavot transportlīdzekļus no plastmasas.
  Jā, tas izskatījās ārkārtīgi smieklīgi un savā veidā ārkārtīgi agresīvi.
  ASV, protams, gribēja atbildēt vāciešiem, bet pret lidojošiem šķīvīšiem viņiem ir tikai atomu lādiņi, kas teorētiski varētu tos iznīcināt. Bet nacistiem jau bija tūkstošiem disku lidmašīnu. Fīrers nolēma doties karā 1949. gada 20. aprīlī, savā sešdesmitajā dzimšanas dienā. Tas, ko varētu teikt, nav stulbākā doma.
  Turklāt nacisti varētu saņemt nepatīkamu pārsteigumu, ja ASV tiktu izstrādāta raķešu tehnoloģija.
  Pirms iebrukuma Hitlers nolēma izklaidēties ar gladiatoru cīņām. Un šī arī nav traka ideja.
  Bet tas ir cits stāsts...
  
  SPIEGU SPĒLES - KRIEVIJU IZNĪCINĀŠANA
  ANOTĀCIJA
  Izlūkdienesti, galvenokārt CIP, NSA, MI, MOSAD un citi, veic dažāda veida operācijas, radot īpašu situāciju visā pasaulē, kas bieži kļūst neparedzama. Notiek cīņa pret terorismu un par ietekmes sfērām. Tam, kā arī Mihaila Gorbačova nodevībai ir veltīti ļoti interesanti romāni.
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Naids viņa sirdī dega spožāk par izkausētu tēraudu.
  
  Mets Dreiks piecēlās, uzkāpa pāri sienai un klusēdams piezemējās. Viņš notupās starp šūpojošajiem krūmiem, klausījās, bet nejuta nekādas izmaiņas klusumā sev apkārt. Viņš uz brīdi apstājās un vēlreiz pārbaudīja Glock subkompaktu.
  
  Viss bija gatavs. Asiņainā karaļa minioniem šovakar būs grūti.
  
  Māja viņa priekšā bija krēslā. Pirmā stāva virtuve un dzīvojamā istaba bija liesmas. Pārējā vieta bija iegrimusi tumsā. Viņš apstājās vēl vienu sekundi, rūpīgi pārskatot diagrammu, ko bija saņēmis no iepriekšējā, nu jau mirušā rokaspuiša, pirms klusi virzījās uz priekšu.
  
  Viņa vecais treniņš viņam bija labi noderējis un atkal kūsā vēnās, tagad viņam bija tīri personisks iemesls un pieprasījums pēc tā. Trīs no Asins karaļa palīgiem trīs nedēļu laikā briesmīgi nomira.
  
  Neatkarīgi no tā, ko viņš viņam teica, Rodrigess būtu bijis ceturtais numurs.
  
  Dreiks sasniedza aizmugurējo ieeju un pārbaudīja slēdzeni. Pēc dažām minūtēm viņš pagrieza rokturi un ieslīdēja iekšā. Viņš dzirdēja sprādzienu no televizora un apslāpētas gaviles. Rodrigess, Dievs, svētī veco masu slepkavu, skatījās spēli.
  
  Viņš staigāja pa virtuvi, jo viņam nebija vajadzīga sava kompaktā zibspuldzes gaisma, jo spīdēja no galvenās telpas priekšā. Viņš apstājās koridorā, lai uzmanīgi klausītos.
  
  Vai tur bija vairāk nekā viens puisis? Grūti atpazīt no sasodītā televizora trokšņa. Nav svarīgi. Viņš viņus visus nogalinātu.
  
  Izmisums, ko viņš izjuta pēdējo trīs nedēļu laikā pēc Kenedija nāves, gandrīz viņu pārņēma. Viņš atstāja savus draugus, tikai piekāpjoties. Vispirms viņš piezvanīja Torstenam Dālam, lai brīdinātu zviedru par Asins karaļa atriebību un ieteiktu nogādāt ģimeni drošībā. Un, otrkārt, viņš piesaistīja savus vecos SAS draugus. Viņš uzticējās viņiem pieskatīt Bena Bleika ģimeni, jo pats to nevarēja izdarīt.
  
  Tagad Dreiks cīnījās viens.
  
  Viņš runāja reti. Viņš dzēra. Vardarbība un tumsa bija viņa vienīgie draugi. Viņa sirdī nebija palikusi ne cerība, ne žēlastība
  
  Viņš klusēdams virzījās pa eju. Vieta smirdēja pēc mitra, sviedriem un cepta ēdiena. Alus tvaiki bija gandrīz redzami. Dreiks uzmeta skarbu seju.
  
  Man tā ir vieglāk.
  
  Viņa izlūkdienesti teica, ka šeit dzīvo vīrietis, cilvēks, kurš bija palīdzējis nolaupīt vismaz trīs Asins karaļa bēdīgi slavenos "gūstekņus". Pēc viņa kuģa avārijas un vīrieša, šķiet, labi izplānotās bēgšanas, vismaz ducis augsta ranga personības piesardzīgi un slepus piegāja priekšā, lai paskaidrotu, ka viņu ģimenes locekli tur pazemes personības. Asiņainais karalis manipulēja ar Amerikas Savienoto Valstu lēmumiem un rīcību, gūstot labumu no viņu tēla mīlestības un līdzjūtības.
  
  Viņa plāns bija patiešām lielisks. Ne viens vien zināja, ka citu cilvēku tuviniekiem draud briesmas, un Asins karalis viņus visus ietekmēja ar dzelzs un asins stieni. Viss, kas bija vajadzīgs. Neatkarīgi no tā, kas darbojas.
  
  Dreiks uzskatīja, ka viņi vēl nav pat pieskārušies tam, kurš bija nolaupīts. Viņi nevarēja saprast, cik tālu patiesībā gāja Asins karaļa ļaunā kontrole.
  
  Viņam pa kreisi atvērās durvis un iznāca neskuvies, resns vīrietis. Dreiks rīkojās acumirklī un ar nāvējošu spēku. Viņš piesteidzās vīrietim, izvilka nazi un iegrūda to dziļi vēderā, pēc tam pēc inerces iegrūda viņu pa atvērtajām durvīm viesistabā.
  
  Resnā vīrieša acis izspiedās neticībā un šokā. Dreiks to cieši turēja, platu, kliedzošu vairogu, spēcīgi iespiežoties asmenī, pirms atlaida un izvilka Gloku.
  
  Rodrigess rīkojās ātri, neskatoties uz šoku par Dreika izskatu. Viņš jau bija noripojis no saspiestā dīvāna uz grīdas un ķēpājās ar jostu. Taču Dreika uzmanību pievērsa trešais vīrietis istabā.
  
  Apkārt stūrī rosījās drukns, garmatains vīrietis, kuram pie ausīm bija piespiestas lielas melnas austiņas. Bet pat tad, kad viņš saspringa, pat tad, kad viņš ar dubļu sakaltušajiem pirkstiem sita pa himnas stieņiem, viņš sniedzās pēc nozāģētās bises.
  
  Dreiks padarīja sevi mazu. Liktenīgais šāviens resno vīrieti saplosīja. Dreiks pagrūda krampjos satricinošo ķermeni malā un piecēlās, šaujot. Trīs šāvieni noņēma lielāko daļu mūziķa galvas un atmeta ķermeni pret sienu. Austiņas pašas aizlidoja uz sāniem, aprakstot loku gaisā, un apstājās uz milzīga televizora, kas skaisti karājās no malas.
  
  Asinis tecēja pa plakanu ekrānu.
  
  Rodrigess joprojām rāpoja pa grīdu. Izmesti čipsi un alus atleca un šļakstījās viņam apkārt. Dreiks vienā mirklī bija viņam blakus un spēcīgi iecirta Gloku pa muti.
  
  "Garšīgs?"
  
  Rodrigess aizrijās, bet joprojām sniedzās savā jostā pēc maza naža. Dreiks noskatījās ar nicinājumu, un, kad Asins karaļa minions deva viņiem brutālu sitienu, bijušais SAS karavīrs to satvēra un spēcīgi iedzina uzbrucēja bicepā.
  
  "Neesiet idiots".
  
  Rodrigess izklausījās pēc cūkas nokaušanas. Dreiks viņu pagrieza un atspieda pret dīvānu. Viņš sastapās ar vīrieša acīs, kas bija sāpju apmākušās.
  
  "Pastāstiet man visu, ko zināt," Dreiks čukstēja, "par Asiņaino karali." Viņš izvilka Gloku, bet turēja to redzamā vietā.
  
  "Kādā?" Rodrigesa akcents bija biezs un grūti atšifrējams viņa rases un sāpju dēļ.
  
  Dreiks trieca Gloku Rodrigesam mutē. Vismaz viens zobs ir izsists.
  
  "Nesmejieties par mani." Inde viņa balsī nodeva ne tikai naidu un izmisumu. Tas lika Asins karaļa vīrietim saprast, ka brutāla nāve patiešām ir neizbēgama.
  
  "Labi labi. Es zinu par Boudreau. Vai vēlaties, lai es jums pastāstītu par Boudreau? To es varu izdarīt. "
  
  Dreiks viegli uzsita pa Gloka purnu pa vīrieša pieri. "Ja vēlaties, mēs varam sākt ar to."
  
  "Labi. Paliec mierīgs ". Rodrigess turpināja cauri acīmredzamajām sāpēm. Asinis tecēja pa zodu no salauztiem zobiem. "Budrē ir sasodīts dupsis, cilvēk. Vai jūs zināt vienīgo iemeslu, kāpēc Asins karalis atstāja viņu dzīvu?
  
  Dreiks pavērsa ieroci vīrieša acī. "Vai es izskatos pēc tāda cilvēka, kurš atbild uz jautājumiem?" Viņa balss rīvējās kā tērauds uz tērauda. "Vai man vajadzētu?"
  
  "Jā. Labi labi. Priekšā vēl ir daudz nāves gadījumu. Tā teica Asiņainais karalis, cilvēk. Priekšā ir daudz nāves, un Boudreau būs laimīgs, ka atradīsies tās biezumā. "
  
  "Tāpēc viņš izmanto Boudreau, lai sakoptu. Nav pārsteidzoši. Viņš, iespējams, iznīcina visu rančo."
  
  Rodrigess pamirkšķināja acis. "Vai jūs zināt par rančo?"
  
  "Kur viņš ir?" Dreiks juta, ka viņu pārvar naids. - Kur? - ES jautāju. Nākamajā sekundē viņš grasījās atraisīties un sākt sist Rodrigesu.
  
  Zaudējumu nav. Sūdu gabals vienalga neko nezina. Tāpat kā visi pārējie. Ja kaut ko varētu teikt par Asins karali, tas ir tas, cik labi viņš slēpa savas pēdas.
  
  Tajā brīdī Rodrigesa acīs uzliesmoja dzirkstele. Dreiks ripoja, kad kaut kas smags pagāja tur, kur bija viņa galva.
  
  Ceturtais vīrietis, kurš, iespējams, bija noģībis blakus istabā un pamodināts no trokšņa, uzbruka.
  
  Dreiks apgriezās, izmetot kāju un gandrīz noraujot galvu savam jaunajam pretiniekam. Kad vīrietis sabruka zemē, Dreiks viņu ātri novērtēja - ciets skatiens, tramvaja sliedes uz abām rokām, netīrs T-krekls - un divreiz iešāva viņam galvā.
  
  Rodrigesa acis izspiedās. "Nē!"
  
  Dreiks viņam iešāva rokā. "Tu man nebijāt noderīga."
  
  Vēl viens šāviens. Viņa celis pārsprāga.
  
  "Tu neko nezini".
  
  Trešā lode. Rodrigess tika dubultots, turot vēderu.
  
  "Tāpat kā visi pārējie."
  
  Pēdējais šāviens. Tieši starp acīm.
  
  Dreiks aplūkoja apkārtējo nāvi, dzerot to iekšā, ļaujot savai dvēselei uz brīdi iedzert atriebības nektāru.
  
  Viņš atstāja māju aiz sevis, izbēdzis cauri dārzam, ļaujot dziļai tumsai viņu aprīt.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pamodās vēlu vakarā, sviedriem klāts. Acis bija aizvērtas no daļēji izlietām asarām. Sapnis vienmēr bija viens un tas pats.
  
  Viņš bija tas, kurš vienmēr viņus izglāba. Cilvēks, kurš vienmēr pirmais saka vārdus "uzticies man". Bet tad viņam nekas neizdevās.
  
  Nolaidiet viņus abus.
  
  Jau divas reizes. Alisona pirmā. Tagad Kenedijs.
  
  Viņš izslīdēja no gultas, sniedzoties pēc pudeles, ko viņš turēja blakus pistolei uz naktsskapīša. Viņš iedzēra malku no pudeles ar atvērtu vāku. Lētais viskijs iedega viņam kaklā un zarnās. Zāles vājajiem un nolādētajiem.
  
  Kad vainas apziņa draudēja viņu atkal nospiest uz ceļiem, viņš veica trīs ātrus zvanus. Pirmais Islandē. Viņš īsi runāja ar Torstenu Dālu un dzirdēja līdzjūtību lielajā zviedra balsī, pat tad, kad viņš lika viņam pārtraukt katru vakaru zvanīt, ka viņa sieva un bērni ir drošībā un ka viņiem nekas nenotiks.
  
  Otrais bija Džo Šepardam, vīram, kurš bija cīnījies līdzās daudzās kaujās, strādājot ar veco pulku. Šepards pieklājīgi izklāstīja to pašu scenāriju, ko Dāls, taču nekomentēja ne Dreika neskaidros vārdus, ne rupjo ķērcienu viņa balsī. Viņš apliecināja Dreikam, ka Bena Bleika ģimene ir labi apsargāta un ka viņš un daži viņa draugi sēž ēnā, prasmīgi apsargājot vietu.
  
  Dreiks aizvēra acis, veicot pēdējo zvanu. Viņa galva griezās un iekšas dega kā elles zemākajā līmenī. Tas viss bija apsveicami. Jebkas, lai novērstu viņa uzmanību no Kenedija Mūra.
  
  Tu pat palaidi garām viņas bēres...
  
  "Sveiki?" Alisijas balss bija mierīga un pārliecināta. Arī viņa nesen bija zaudējusi kādu sev tuvu cilvēku, lai gan viņa neizrādīja nekādas ārējās pazīmes.
  
  "Tas esmu es. Kā viņiem iet?"
  
  "Viss ir kārtībā. Heidens labi atveseļojas. Vēl tikai dažas nedēļas, un viņa atgriezīsies pie sava svētā CIP tēla. Bleikam viss ir kārtībā, bet viņam tevis pietrūkst. Viņa māsa tikko parādījās. Īsta ģimenes tikšanās. Maijs ir AWOL, paldies Dievam. Es viņus vēroju, Dreik. Kur, pie velna, tu esi?"
  
  Dreiks noklepojās un noslaucīja acis. "Paldies," viņš paspēja pateikt pirms savienojuma pārtraukšanas. Smieklīgi, ka viņa pieminēja elli.
  
  Viņš juta, ka ir izveidojis nometni ārpus šiem vārtiem.
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens Džejs vēroja, kā pār Atlantijas okeānu uzlec saule. Tā bija viņas mīļākā dienas daļa, kuru viņai patika pavadīt vienatnē. Viņa uzmanīgi izslīdēja no gultas, savieboties no sāpēm gurnā, un uzmanīgi piegāja pie loga.
  
  Pār viņu nolaidās relatīvs miers. Ložņu uguns pieskārās viļņiem, un uz dažām minūtēm visas viņas sāpes un rūpes izkusa. Laiks apstājās un viņa bija nemirstīga, un tad aiz viņas atvērās durvis.
  
  Bena balss. "Skaists skats".
  
  Viņa pamāja pret saullēktu un tad pagriezās, lai redzētu, kā viņš skatās uz viņu. "Tev nav jākļūst svaigam, Ben Bleik. Tikai kafija un sviesta bagele.
  
  Viņas draugs vicināja dzērienu kartonu un papīra maisiņu kā ieročus. "Satiec mani uz gultas."
  
  Heidens pēdējo reizi uzmeta Jaunajai rītausmai skatienu un tad lēnām devās uz gultas pusi. Bens nolika kafiju un bageles viegli aizsniedzamā vietā un iedeva viņas kucēnam suņa acis.
  
  "Kā-"
  
  "Tāpat kā pagājušajā naktī," Heidens ātri sacīja. "Astoņas stundas nepazudīs klibumam." Tad viņa nedaudz atmaigās. "Vai ir kaut kas no Dreika?"
  
  Bens atspiedās uz gultas un pamāja ar galvu. "Nē. Es runāju ar savu tēti, un viņiem visiem klājas labi. Nekādas zīmes..." Viņš apstājās. "No..."
  
  "Mūsu ģimenes ir drošībā." Heidens uzlika roku uz ceļgala. "Asiņainajam karalim tur neizdevās. Tagad mums atliek tikai viņu atrast un atsaukt atriebību.
  
  "Neizdevās?" Bens piebalsoja. - Kā tu tā vari teikt?
  
  Heidens dziļi ievilka elpu. "Jūs zināt, ko es domāju."
  
  "Kenedijs nomira. Un Dreiks... viņš pat negāja uz viņas bērēm.
  
  "Es zinu".
  
  "Viņš ir prom, jūs zināt." Bens skatījās uz savu bageli, it kā tā būtu šņācoša čūska. "Viņš neatgriezīsies".
  
  "Dodiet viņam laiku."
  
  "Viņam bija trīs nedēļas."
  
  "Tad dod viņam vēl trīs."
  
  "Ko, jūsuprāt, viņš dara?"
  
  Heidens viegli pasmaidīja. "Pēc tā, ko es zinu par Dreiku... Vispirms nosedziet mūsu muguru. Tad viņš mēģinās atrast Dmitriju Kovaļenko.
  
  "Asiņainais karalis, iespējams, nekad vairs neparādīsies." Bena noskaņojums bija tik nomācošs, ka pazuda pat gaišais jauna rīta solījums.
  
  "Viņš to darīs." Heidens paskatījās uz jauno vīrieti. "Viņam ir plāns, atceries? Viņš nenogulsies uz zemes kā agrāk. Laika ceļošanas ierīces bija tikai sākums. Kovaļenko plāno daudz lielāku spēli.
  
  - Elles vārti? Bens par to domāja. "Vai jūs ticat šim sūdam?"
  
  "Nav svarīgi. Viņš tam tic. Viss, kas CIP ir jādara, ir noskaidrot.
  
  Bens ilgi malks kafiju. "Viss kārtībā?"
  
  "Nu..." Heidens viltīgi viņam uzsmaidīja. "Tagad mūsu geiku spējas ir dubultotas."
  
  "Karīna ir smadzenes," Bens atzina. "Bet Dreiks būtu salauzis Boudreaux minūtē."
  
  "Neesiet pārāk pārliecināts. Kinimaka to nedarīja. Un viņš nav gluži pūdelis."
  
  Bens apstājās, kad pie durvīm pieklauvēja. Viņa acis nodeva šausmas.
  
  Heidens veltīja brīdi, lai viņu nomierinātu. "Mēs atrodamies CIP drošā slimnīcā, Ben. Vietnes drošības līmenis padarītu kaunu prezidenta inaugurācijas parādei. Nomierinies."
  
  Ārsts izbāza galvu pa durvīm. "Viss ir kārtībā?" Viņš iegāja istabā un sāka pārbaudīt Heidena diagrammas un dzīvības pazīmes.
  
  Aizverot durvis, izejot ārā, Bens atkal ierunājās. "Vai jūs domājat, ka Asins karalis atkal mēģinās pārņemt ierīces?"
  
  Heidens paraustīja plecus. "Jūs domājat, ka viņš nesaņēma pirmo lietu, ko es pazaudēju. Tā laikam arī notika. Kas attiecas uz otro, ko atradām no viņa laivas? Viņa pasmaidīja. "Panaglota."
  
  "Neesiet pašapmierināts."
  
  "CIP neguļ uz lauriem, Ben," nekavējoties sacīja Heidens. "Vairāk ne. Mēs esam gatavi viņu satikt."
  
  "Kas par nolaupīšanas upuriem?"
  
  "Kas ir ar viņiem?"
  
  "Viņi noteikti ir augsta profila. Harisona māsa. Citi, kurus jūs minējāt. Viņš tos izmantos."
  
  "Protams, viņš to darīs. Un mēs esam gatavi viņu satikt.
  
  Bens pabeidza savu bageli un nolaizīja pirkstus. "Es joprojām nespēju noticēt, ka visai grupai bija jāiet pagrīdē," viņš noskumis sacīja. "Tieši tad, kad sākām kļūt slaveni."
  
  Heidens diplomātiski iesmējās. "Jā. Traģiski."
  
  "Nu, varbūt tas mūs padarīs bēdīgākus."
  
  Atskanēja vēl viens kluss klauvējiens un istabā ienāca Karīna un Kinimaka. Havajietis izskatījās nomākts.
  
  "Šis nelietis nečīkstēs. Neatkarīgi no tā, ko mēs darām, viņš mums pat nesvilps."
  
  Bens atbalstīja zodu uz ceļiem un uzmeta drūmu seju. "Sasodīts, es vēlos, lai Mets būtu šeit."
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Herefordietis uzmanīgi vēroja. No sava skatu punkta zāļainā kalna galā pa labi no biezas koku audzes viņš varēja izmantot šautenes teleskopisko tēmēkli, lai precīzi noteiktu Bena Bleika ģimenes locekļus. Militārā līmeņa tvērējs ietvēra apgaismotu tīklu, kas ļāva plaši izmantot nelabvēlīgos apgaismojuma apstākļos un ietvēra BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Patiesībā šautene bija līdz galam aprīkota ar ikvienu augsto tehnoloģiju snaipera ierīci, kādu vien var iedomāties, taču cilvēkam, kurš atradās aiz tēmekļa, tie, protams, nebija vajadzīgi. Viņš tika apmācīts visaugstākajā līmenī. Tagad viņš skatījās, kā Bena Bleika tēvs piegāja pie televizora un ieslēdza to. Pēc nelielas pielāgošanās viņš ieraudzīja, kā Bena Bleika māte ar mazu tālvadības pulti žesti tēvam. Viņa redzes krustpunkts nekustējās ne par milimetru.
  
  Ar praktizētu kustību viņš slaucīja savu redzi pa māju apkārtni. Tas bija nobīdīts no ceļa, koki un augsta siena paslēpta, un herefordietis klusībā turpināja skaitīt apsargus, kas paslēpās starp krūmiem.
  
  Viens divi trīs. Viss tiek ņemts vērā. Viņš zināja, ka mājā ir vēl četri, un vēl divi bija pilnībā paslēpti. Neskatoties uz visiem viņu grēkiem, CIP paveica izcilu darbu, aizsargājot Bleiku.
  
  Vīrietis sarauca pieri. Viņš pamanīja kustību. Tumsa, melnāka par nakti, izplatījās gar augstās sienas pamatni. Pārāk liels, lai būtu dzīvnieks. Pārāk noslēpumains, lai būtu nevainīgs.
  
  Vai cilvēki ir atraduši Bleika asiņaino karali? Un ja jā, cik labi tie bija?
  
  Viegls vējiņš pūta no kreisās puses, tieši no Lamanša, nesot sev līdzi jūras sāļo garšu. Herefordas vīrs garīgi kompensēja lodes izmainīto trajektoriju un pietuvināja attēlu nedaudz tuvāk.
  
  Vīrietis bija ģērbies pilnīgi melnā, bet ekipējums nepārprotami bija paštaisīts. Šis puisis nebija profesionālis, tikai algotnis.
  
  Bullet food.
  
  Vīrieša pirksts uz brīdi savilkās un tad atlaidās. Protams, patiesais jautājums bija, cik daudz viņš paņēma līdzi?
  
  Turot savu mērķi krustpunktā, viņš ātri novērtēja māju un tās apkārtni. Pēc sekundes viņš bija pārliecināts. Apkārtne bija tīra. Šis melnādainais vīrs darbojās viens, Herefords bija pārliecināts par sevi.
  
  Algotnis, kurš nogalina par samaksu.
  
  Diez vai lodes vērts.
  
  Viņš viegli nospieda sprūdu un absorbēja atsitienu. No stobra izejošas lodes skaņa ir tikko jūtama. Viņš redzēja, kā algotnis krīt bez kņadas, sabrūkot starp aizaugušajiem krūmiem.
  
  Bleiku ģimenes apsargi neko nemanīja. Pēc dažām minūtēm viņš slepeni piezvanīs CIP, informējot, ka viņu jaunajā drošajā mājā ir uzlauzts.
  
  Herefords, vecs Meta Dreika SAS draugs, turpināja sargāt sargus.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks noskrūvēja vāciņu no svaigas Morgan's Spiced pudeles un savā mobilajā tālrunī sastādīja ātrā numura numuru.
  
  Mejas balss skanēja satraukti, kad viņa atbildēja. "Dreiks? Ko tu gribi?"
  
  Dreiks sarauca pieri un iedzēra malku no pudeles. Maijai emociju izrādīšana bija tikpat neraksturīga kā politiķim, pildot savu vēlēšanu solījumu. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Protams, man viss ir kārtībā. Kāpēc lai es nebūtu? Kas tas ir?"
  
  Viņš iedzēra vēl vienu garu malku un turpināja. "Ierīce, kuru es jums iedevu. Vai tas ir droši?"
  
  Brīdi bija vilcināšanās. "Man tā nav. Bet tas ir droši, mans draugs." Maijas nomierinošās intonācijas atgriezās. "Tas ir tik droši, cik tas var būt." Dreiks iedzēra vēl vienu malku. Mai jautāja: "Vai tas viss?"
  
  "Nē. Es uzskatu, ka esmu gandrīz izsmēlis savas priekšrocības šajā jomā. Bet man ir cita ideja. Viens ir tuvāk ... mājām.
  
  Klusums noklikšķināja un sprakšķēja, kamēr viņa gaidīja. Šis nebija parasts maijs. Varbūt viņa bija kopā ar kādu.
  
  "Man vajag, lai jūs izmantotu savus japāņu kontaktus. Un ķīnieši. Un it īpaši krievi. Es gribu zināt, vai Kovaļenko ir ģimene.
  
  Bija dzirdama asa elpa. "Nopietni?"
  
  "Protams, es esmu sasodīti nopietns." Viņš to pateica skarbāk, nekā bija iecerējis, taču neatvainojās. "Un es arī vēlos uzzināt par Boudreau. Un viņa ģimene."
  
  Maijai vajadzēja veselu minūti, lai atbildētu. "Labi, Dreik. Es darīšu visu iespējamo."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu, kad savienojums pazuda. Pēc minūtes viņš paskatījās uz ruma pudeli ar garšvielām. Nez kāpēc tā bija pustukša. Viņš paskatījās uz logu un mēģināja redzēt Maiami pilsētu, taču stikls bija tik netīrs, ka viņš tikko varēja saskatīt stiklu.
  
  Viņa sirds sāpēja.
  
  Viņš atkal atsita pudeli. Vairāk nedomājot, viņš rīkojās un nospieda citu ātrās sastādīšanas numuru. Darbībā viņš atrada veidu, kā skumjas likt malā. Darbībā viņš atrada veidu, kā virzīties uz priekšu.
  
  Mobilais telefons zvanīja un zvanīja. Beidzot balss atbildēja. "Brakā, Dreik! Ko?"
  
  "Tu runā gludi, kuce," viņš novilka un tad apstājās. "Kā... kā komandai klājas?"
  
  "Komanda? Kristus. Labi, vai vēlaties sasodīto futbola analoģiju? Vienīgā persona, kuru jūs varat pamatoti izmantot kā uzbrucēju, ir Kinimaka. Heidens, Bleiks un viņa māsa pat nepiekāptos uz soliņa. Viņa apstājās. "Nav koncentrēšanās. Tava vaina."
  
  Viņš ieturēja pauzi. "Es? Vai jūs gribat teikt, ka, ja pret viņiem būtu mēģināts, tas būtu bijis veiksmīgs? Viņa galva, nedaudz miglainā, sāka pulsēt. "Jo mēģinājums tiks veikts."
  
  "Slimnīca ir labi apsargāta. Apsargi ir diezgan kompetenti. Bet labi, ka lūdzāt mani palikt. Un labi, ka teicu jā.
  
  "Un Boudreau? Kā ir ar šo necilvēku?"
  
  "Apmēram tikpat jautri kā cepta ola. Tas neplīsīs. Bet atcerieties, Dreik, visa ASV valdība šobrīd strādā pie tā. Ne tikai mēs."
  
  "Neatgādini man." Dreiks saviebās. "Valdība, kas ir dziļi kompromitēta. Informācija ceļo augšup un lejup pa valdības sakaru līnijām, Alicia. Lai to visu aizpildītu, ir nepieciešama tikai viena liela bloķēšana.
  
  Alisija klusēja.
  
  Dreiks sēdēja un domāja par to. Līdz brīdim, kad tika fiziski atklāts Asins karalis, visa informācija, kas viņiem bija pieejama, bija jāuzskata par neuzticamu. Tas ietvēra informāciju par elles vārtiem, saikni ar Havaju salām un visus sīkumus, ko viņš ieguva no četriem mirušajiem rokaspuišiem.
  
  Varbūt vēl viena lieta palīdzētu.
  
  "Man ir vēl viens pārsvars. Un Meja pārbauda Kovaļenko un Budro ģimenes saites. Varbūt jūs varētu lūgt Heidenam darīt to pašu?
  
  "Es esmu šeit par labu, Dreik. Es neesmu tavs nolādētais aitu suns."
  
  Šoreiz Dreiks klusēja.
  
  Alisija nopūtās. "Skaties, es to pieminēšu. Un, kas attiecas uz Maiju, neuzticieties tai trakajai fejai, cik vien varat viņu aizmest.
  
  Dreiks pasmaidīja par videospēļu atsauci. "Es tam piekritīšu, kad tu man pateiksi, kura no jums trakās kucēm nogalināja Velsu. Un kāpēc."
  
  Viņš gaidīja ilgu klusumu un to panāca. Viņš izmantoja iespēju iedzert vēl dažus malkus dzintara zāļu.
  
  "Es parunāšu ar Heidenu," Alisija beidzot čukstēja. "Ja Boudreaux vai Kovaļenko būs ģimene, mēs viņus atradīsim."
  
  Savienojums tika pārtraukts. Pēkšņajā klusumā Dreika galva pulsēja kā ar veseri. Kādu dienu viņi viņam pateiks patiesību. Bet pagaidām pietika ar to, ka viņš bija zaudējis Kenediju.
  
  Pietika ar to, ka viņš kādreiz bija ticējis kaut kam, kas tagad bija tik tālu kā mēness, gaišajai nākotnei, kas bija pārvērtusies pelnos. Bezcerība viņā sagrozīja viņa sirdi. Pudele nokrita no novājinātiem pirkstiem, nevis saplīsdama, bet izlejot savu ugunīgo saturu uz netīrās grīdas.
  
  Kādu brīdi Dreiks apsvēra iespēju to ieliet glāzē. Izlijušais šķidrums viņam atgādināja par solījumiem, zvērestiem un garantijām, ko viņš bija devis, kas iztvaikoja sekundes daļā, atstājot dzīvības izšķērdētas un izpostītas kā tik daudz ūdens, kas izlijis uz grīdas.
  
  Kā viņš varēja to izdarīt vēlreiz? Apsola sargāt savus draugus. Viss, ko viņš tagad varēja darīt, bija nogalināt pēc iespējas vairāk ienaidnieku.
  
  Uzvariet ļauno pasauli un ļaujiet labajam turpināt dzīvot.
  
  Viņš apsēdās uz gultas malas. Salauzts. Nekas nav palicis. Viss, izņemot nāvi, nomira viņā, un salauztais apvalks, kas palika, nevēlējās neko vairāk no šīs pasaules.
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens nogaidīja, kamēr Bens un Karina būs aizgājuši uz vienu no dienesta telpām. Brāļu un māsu komanda pētīja Havaju salas, Dimanta galvu, Elles vārtus un citas leģendas, kas saistītas ar Asiņaino karali, cerot izveidot teoriju.
  
  Kad situācija bija noskaidrojusies, Heidens uzvilka jaunas drēbes un iegāja mazajā birojā, kur Mano Kinimaka bija iekārtojusi nelielu darbstaciju. Lielais havajietis klauvēja pie taustiņiem, izskatīdamies mazliet satraukts.
  
  "Vai joprojām ķerat divas atslēgas vienlaikus ar desu pirkstiem?" Heidens bezrūpīgi jautāja, un Kinimaka smaidot pagriezās.
  
  "Aloha nani wahine," viņš teica un tad gandrīz nosarka, kad viņa parādīja zināšanas par vārdu nozīmi.
  
  "Vai jūs domājat, ka es esmu skaista? Vai tāpēc, ka mani nodūra kāds traks cilvēks?
  
  "Jo es priecājos. Es ļoti priecājos, ka joprojām esat ar mums. "
  
  Heidens uzlika roku uz Kinimaki pleca. "Paldies, Mano." Viņa dažus mirkļus pagaidīja, tad sacīja: "Bet tagad ar Boudreau mums ir gan iespēja, gan dilemma. Mums jāzina, ko viņš zina. Bet kā mēs varam viņu salauzt?
  
  "Vai jūs domājat, ka šis trakais nelietis zina, kur slēpjas Asiņainais karalis?" Vai tāds piesardzīgs cilvēks kā Kovaļenko viņam tiešām to pateiktu?
  
  "Budrē ir vissliktākais trako veids. Gudrs cilvēks. Man šķiet, ka viņš kaut ko zina.
  
  Aiz Heidena aizmugures atskanēja sarkoniska balss. "Dreikijs domā, ka mums vajadzētu spīdzināt viņa ģimeni." Heidens pagriezās. Alisija viņai ciniski pasmaidīja. "Vai jums ar to viss ir kārtībā, CIP?"
  
  "Vai tu atkal runāji ar Metu?" Haidens teica. "Kā viņam iet?"
  
  "Izskatās pēc viņa vecā "es," Alisija teica ar ironiju, ko viņa acīmredzami nedomāja. "Tā, kā man viņš kādreiz patika."
  
  "Bezcerīgs? Piedzēries? Viens?" Heidena nespēja noslēpt nicinājumu savā balsī.
  
  Alisija paraustīja plecus. "Nervozs. Grūti. Nāvējošs." Viņa sastapās ar CIP aģenta skatienu. "Tici man, mīļā, tādam viņam vajadzētu būt. Tas ir vienīgais veids, kā viņš izkļūs no šīs lietas dzīvs. Un..." Viņa apstājās, it kā prātotu, vai turpināt. "Un... tas var būt vienīgais veids, kā jūs visi izkļūsit no tā dzīvi un ar savām ģimenēm."
  
  "Es paskatīšos, vai Boudreaux ir ģimene." Heidens atkal pagriezās pret Kinimaku. "Bet CIP noteikti nevienu nespīdzinās."
  
  "Vai jūsu caurlaide ir derīga, lai iekļūtu iestādē?" Kinimaka paskatījās uz bijušo britu armijas karavīru.
  
  "Dod vai ņem, lielais zēns." Alisija uzplaiksnīja palaidnīgu smaidu un apzināti pastūmās garām Heidenam mazajā istabā, kurā lielākoties bija Kinimaki ķermenis. "Ko tu dari?"
  
  "Darbs". Kinimaka izslēdza ekrānu un paslēpās stūrī, pēc iespējas tālāk no Alisijas.
  
  Haidens nāca viņam palīgā. "Tu biji karavīrs, kad bijāt cilvēks, Alicia. Vai jums ir kādi ieteikumi, kas varētu mums palīdzēt izjaukt Boudreaux?
  
  Alisija pagriezās pret Heidenu ar izaicinājumu acīs. "Kāpēc mēs neejam un nerunājam ar viņu?"
  
  Heidens pasmaidīja. "Es tikko gatavojos."
  
  
  * * *
  
  
  Heidens mūs veda lejā uz turēšanas zonu. Piecu minūšu gājiens un brauciens ar liftu viņai nekādas sāpes nesagādāja, lai gan viņa to uzņēma mierīgi un garastāvoklis uzlabojās. Viņa saprata, ka saduršana ir salīdzinoši līdzīga jebkurai citai slimībai, kas lika jums atvaļinājumu no darba. Agrāk vai vēlāk jums vienkārši kļuva garlaicīgi un gribējāt atkal ievilkt elli cīņā.
  
  Pirmstiesas apcietinājuma zona sastāvēja no divām kameru rindām. Viņi gāja pa rūpīgi pulēto grīdu, līdz sasniedza vienīgo kameru, kurā atradās ieslodzītais, pēdējā kamerā pa kreisi. Kameras priekšpuse bija plaši atvērta, un tās iemītnieku ieskauja stieņu rindas, kas stiepās no grīdas līdz griestiem.
  
  Gaiss bija piepildīts ar balinātāja smaku. Haidena pamāja bruņotajiem apsargiem, kas bija izvietoti pie Budro kameras, kad viņa ieradās, lai stātos pretī vīrietim, kurš pirms trim nedēļām bija mēģinājis viņu nogalināt vairākas reizes.
  
  Eds Budrē gulēja savā gultā. Viņš pasmaidīja, kad viņu ieraudzīja. "Kā tev iet ar augšstilbiem, blondīne?"
  
  "Kas?" Heidena zināja, ka viņai nevajadzētu viņu provocēt, taču viņa nevarēja atturēties. "Tava balss izklausās nedaudz aizsmakusi. Vai jūs nesen esat nožņaugts?" Trīs nedēļu klibošana un durta brūce viņu bija atstājusi neapdomīgu.
  
  Kinimaka smaidīdama piegāja viņai aiz muguras. Budro viņa skatienu sastapās ar niknu izsalkumu. "Dažreiz," viņš čukstēja. "Pagriezīsim galdu."
  
  Kinimaka iztaisnoja savus lielos plecus, neatbildot. Pēc tam Alisija apstaigāja lielā vīrieša ķermeni un devās taisni uz restēm. "Vai tas izdilis necilvēks sabojāja jūsu mazās biksītes?" Viņa smīnēja uz Heidenu, taču nenovērsa skatienu no Budro. "Tas neaizņems vairāk par minūti."
  
  Budrē piecēlās no gultas un piegāja pie restēm. "Skaistas acis," viņš teica. "Netīra mute. Vai tad tu neesi tas, kurš izdrāzīja to resno puisi ar bārdu? To, kuru nogalināja mani cilvēki?
  
  "Tas esmu es".
  
  Boudreaux satvēra restes. "Kā jūs par to jūtaties?"
  
  Heidens nojauta, ka apsargi sāk nervozēt. Šāda veida konfrontējoša svēršanās viņus nekur nenoveda.
  
  Kinimaka jau bija mēģinājusi panākt, lai algotnis runā duci dažādos veidos, tāpēc Heidens jautāja kaut ko vienkāršu. "Ko tu gribi, Budro? Kas jūs pārliecinās mums pastāstīt, ko jūs zināt par Kovaļenko?
  
  "PVO?" Budrē nenovērsa skatienu no Alisijas. Tos atdalīja režģa platums starp tiem.
  
  "Tu zini, ko es domāju. Asiņainais karalis."
  
  "Ak, viņš. Viņš ir tikai mīts. Domāju, ka CIP tas ir jāzina.
  
  "Nosauciet savu cenu."
  
  Boudreaux beidzot pārtrauca acu kontaktu ar Alisiju. "Izmisums ir angļu veids." Pēc Pink Floyd vārdiem.
  
  "Mēs nekur netiekam," tas Heidenam nepatīkami atgādināja Dreika un Bena Dinorokas izjokošanas sacensības, un viņš cerēja, ka Budro izteica tikai bezjēdzīgas piezīmes. "Mēs-"
  
  "Es viņu paņemšu," Budro pēkšņi nošņāca. Heidens pagriezās, lai ieraudzītu viņu atkal stāvam aci pret aci ar Alisiju. "Viens pret vienu. Ja viņa mani sitīs, es runāšu.
  
  "Izgatavots". Alisija praktiski izspiedās cauri restēm. Apsargi metās uz priekšu. Heidens juta, ka viņas asinis vārās.
  
  "Beidz!" Viņa pastiepa roku un atvilka Alisiju atpakaļ. "Vai tu esi traks? Šis dupsis nekad nerunās. Tas nav riska vērts."
  
  - Nav riska, - Alisija čukstēja. "Nekāda riska."
  
  "Mēs dodamies prom," sacīja Heidens. "Bet..." Viņa domāja par to, ko Dreiks jautāja. "Mēs drīz atgriezīsimies".
  
  
  * * *
  
  
  Bens Bleiks sēdēja un skatījās, kā viņa māsa viegli pārvalda pārveidoto CIP datoru. Viņai nebija vajadzīgs ilgs laiks, lai pierastu pie īpašās operētājsistēmas, ko pieprasa valsts aģentūra, bet tad viņa bija ģimenes smadzenes.
  
  Karīna bija čakla, melnas jostas, striptīza bāra sliņķe, kurai dzīve pieklauvēja sešu gadu vecumā vēlā pusaudža vecumā, viņa sakravāja smadzenes un grādus un plānoja nedarīt pilnīgi neko. Viņas mērķis bija sāpināt un ienīst dzīvi par to, ko tā viņai nodarīja. Dāvanu izšķērdēšana bija viens no veidiem, kā parādīt, ka viņai vairs nav vienalga.
  
  Viņa pagriezās, lai tagad paskatītos uz viņu. "Redziet un pielūdziet Bleika sievietes spēku. Viss, ko jūs kādreiz gribējāt uzzināt par Diamond Head vienā ātrā lasījumā.
  
  Bens apskatīja informāciju. Viņi to bija darījuši vairākas dienas - pētot Havaju salas un Diamond Head - slaveno Oahu vulkānu - un lasot par kapteiņa Kuka, leģendārā Havaju salu atklājēja ceļojumiem 1778. gadā. Bija svarīgi, lai viņi gan skenētu, gan saglabātu pēc iespējas vairāk informācijas, jo, kad notika izrāviens, varas iestādes gaidīja, ka notikumi patiešām virzīsies ļoti ātri.
  
  Tomēr Asins karaļa atsauce uz elles vārtiem palika noslēpums, īpaši saistībā ar Havaju salām. Šķita, ka lielākā daļa havajiešu pat neticēja elles tradicionālajai versijai.
  
  Pati Diamond Head bija daļa no sarežģītas konusu un ventilācijas atveru sērijas, kas pazīstama kā Honolulu vulkānu sērija - notikumu ķēde, kas veidoja lielāko daļu no Oahu bēdīgi slavenajiem orientieriem. Pati Diamond Head, iespējams, slavenākais orientieris, izvirda tikai vienu reizi apmēram pirms 150 000 gadu, taču ar tik vienreizēju sprādzienbīstamu spēku, ka tai izdevās saglabāt savu neticami simetrisko konusu.
  
  Bens viegli pasmīnēja par nākamo komentāru. Tiek uzskatīts, ka Diamond Head nekad vairs neizvirdīsies. Hm...
  
  "Vai atcerējāties daļu par Diamond Head kā konusu un caurumu sēriju?" Karīnas akcents bija Jorkšīra. Viņa jau ir ļoti izklaidējusies ar vietējiem CIP cilvēkiem Maiami par to un, bez šaubām, ir satraukusi ne vienu vien.
  
  Ne tas, ka Karīnai būtu vienalga. "Vai tu esi kurls, draugs?"
  
  "Nesauc mani par draugu," viņš norūca. "Tā vīrieši sauc citus vīriešus. Meitenēm tā nevajadzētu runāt. Īpaši mana māsa. "
  
  "Labi, buljons. Pamiers, pagaidām. Bet vai jūs zināt, ko nozīmē ventilācijas atveres? Vismaz tavā pasaulē?"
  
  Bens jutās kā atgriezies skolā. "Lavas caurules?"
  
  "Sapratu. Hei, tu neesi stulbs kā durvju rokturis, kā tētis mēdza teikt.
  
  "Tētis nekad nav teicis..."
  
  "Nomierinies, kuce. Vienkārši sakot, lavas caurules nozīmē tuneļus. Visā Oahu.
  
  Bens pamāja ar galvu, skatīdamies uz viņu. "ES zinu. Vai jūs gribat teikt, ka aiz viena no viņiem slēpjas Asins karalis?
  
  "Kas zina? Bet mēs esam šeit, lai veiktu izpēti, vai ne? Viņa pieskārās CIP Bena datora taustiņiem. "Pienāc pie tā."
  
  Bens nopūtās un novērsās no viņas. Tāpat kā pārējai ģimenei, viņam bija pietrūcis viņu, kamēr viņi bija šķirti, taču pēc stundu ilgas panākšanas vecās ķibeles atgriezās. Tomēr viņa gāja garu ceļu, lai palīdzētu.
  
  Viņš atklāja meklēšanu vietnē The Legends of Captain Cook un apsēdās savā krēslā, lai redzētu, kas notika. Viņa domas bija ļoti līdzīgas Meta Dreika un viņa labākā drauga domām. Prāta stāvoklis.
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Asins karalis skatījās uz savu teritoriju caur spoguļlogu līdz grīdai, kas izveidots ar vienīgo mērķi, lai radītu panorāmas skatu, no kura paveras skats uz leknu, slīdošu ieleju, paradīzi, kur neviens cilvēks, izņemot savējo, nekad nebija spēris kāju.
  
  Viņa prāts, parasti stabils un koncentrēts, šodien skrēja cauri daudzām tēmām. Viņa kuģa zaudēšana - viņa mājvieta gadu desmitiem - lai gan bija gaidāma, to pasliktināja. Iespējams, tas bija kuģa pēkšņā bojāeja. Viņam nebija laika atvadīties. Bet tad atvadas viņam nekad agrāk nebija bijušas svarīgas vai sentimentālas.
  
  Viņš bija skarbs, nejūtīgs cilvēks, kurš uzauga Krievijas grūtākajos laikos un daudzās vissmagākajos valsts apgabalos. Neskatoties uz to, viņš salīdzinoši viegli uzplauka, uzcēla asins, nāves un degvīna impēriju un nopelnīja miljardus.
  
  Viņš ļoti labi zināja, kāpēc Stormcloak zaudēšana viņu bija saniknojusi. Viņš uzskatīja sevi par neaizskaramu, karali starp cilvēkiem. Šādā veidā niecīgās ASV valdības apvainojums un vilšanās viņam nebija nekas vairāk kā mirklis acīs. Bet tas joprojām sāpēja.
  
  Bijušais karavīrs Dreiks izrādījās īpašs dadzis viņa pusē. Kovaļenko uzskatīja, ka anglis bija personīgi mēģinājis izjaukt savus labi sastādītos plānus, kas bija virzīti jau vairākus gadus, un uztvēra vīrieša piedalīšanos kā personisku apvainojumu.
  
  Līdz ar to Bloody Vendetta. Viņa personīgā pieeja bija vispirms tikt galā ar Dreika draudzeni; Pārējos kāpurus viņš atstās saviem globālajiem algotņu sakariem. Viņš jau gaidīja pirmo telefona zvanu. Vēl viens drīz mirs.
  
  Pāri ielejas malai, aiz tāla zaļa kalna, stāvēja viena no viņa trim rančo. Viņš varēja pamanīt tikai maskētus jumtus, kas viņam bija redzami tikai tāpēc, ka viņš precīzi zināja, kur meklēt. Rančo uz šīs salas bija lielākā. Pārējās divas atradās atsevišķās salās, mazākās un stingri aizsargātās, paredzētas tikai ienaidnieka uzbrukuma sadalīšanai trīs virzienos, ja tas kādreiz notiktu.
  
  Ķīlnieku ievietošanas dažādās vietās vērtība bija tāda, ka ienaidniekam bija jāsadala savi spēki, lai glābtu katru no viņiem dzīvu.
  
  Asiņainajam karalim bija ducis dažādu veidu, kā atstāt šo salu nepamanītam, taču, ja viss būtu noticis saskaņā ar plānu, viņš nekur nebūtu devies. Viņš atradīs to, ko Kuks atrada aiz elles vārtiem, un atklāsmes noteikti pārvērtīs karali par dievu.
  
  Ar vārtiem vien pietika, lai to izdarītu, viņš sprieda.
  
  Taču jebkuras domas par vārtiem neizbēgami noveda pie atmiņām, kas dega dziļi - abu transporta līdzekļu zaudēšana, nekaunība, kas tiks atriebta. Viņa tīkls ātri atklāja vienas ierīces atrašanās vietu - tās, kas atradās CIP apcietinājumā. Otra atrašanās vietu viņš jau zināja.
  
  Ir pienācis laiks viņus abus atgriezt.
  
  Viņš pēdējā brīdī priecājās par skatu. Biezā lapotne šūpojās tropiskās vēsmas ritmā. Dziļš miera klusums uz brīdi piesaistīja viņa uzmanību, bet nekustināja. Kas viņam nekad nav bijis, viņš nekad nepalaidīs garām.
  
  Uzreiz piesardzīgi pieklauvēja pie viņa kabineta durvīm. Asins karalis pagriezās un teica: "Ejam." Viņa balss atbalsojās kā tanka skaņa, kas brauc pāri grants bedrei.
  
  Atvērās durvis. Ienāca divi apsargi, vilkdami sev līdzi nobiedētu, bet labi audzinātu japāņu izcelsmes meiteni. - Čika Kitano, - asiņainais karalis ierunājās. "Es ceru, ka par jums rūpējas?"
  
  Meitene spītīgi skatījās uz zemi, neuzdrošinādama pacelt acis. Asiņainais karalis apstiprināja. "Vai jūs gaidāt manu atļauju?" Viņš nepiekrita. "Man teica, ka jūsu māsa ir visbīstamākā pretiniece, Čika," viņš turpināja. "Un tagad viņa man ir tikai vēl viens resurss, piemēram, Māte Zeme. Saki man... vai viņa mīl tevi, Čika, tavu māsu, Mai?
  
  Meitene pat neelpoja. Viens no apsargiem jautājoši paskatījās uz Asins karali, bet viņš ignorēja vīrieti. "Nav vajadzības runāt. Es to saprotu vairāk, nekā jūs jebkad varat iedomāties. Man ir tikai bizness tevi tirgot. Un es ļoti labi zinu, cik vērtīga ir rūpīga klusēšana biznesa darījuma laikā.
  
  Viņš vicināja satelīttelefonu. "Tava māsa Maija sazinājās ar mani. Ļoti gudrs un neizteiktu draudu nozīmē. Viņa ir bīstama, tava māsa. Viņš to teica otrreiz, gandrīz izbaudot iespēju satikties aci pret aci.
  
  Bet tas vienkārši nevarēja notikt. Ne tagad, kad viņš bija tik tuvu savam dzīves mērķim.
  
  "Viņa piedāvāja apmainīt pret tavu dzīvību. Redzi, viņai ir mans dārgums. Ļoti īpaša ierīce, kuru tā aizstās jums. Tas ir labi. Tas parāda jūsu vērtību pasaulē, kas atalgo tādus nežēlīgus cilvēkus kā es.
  
  Japāņu meitene kautrīgi pacēla acis. Asiņainais karalis savilka muti smaidam līdzīgā veidā. "Tagad mēs redzam, ko viņa ir gatava upurēt jūsu labā."
  
  Viņš uzgrieza numuru. Reiz zvanīja telefons, un uz to atbildēja mierīga sievietes balss.
  
  "Jā?"
  
  "Maija Kitano. Vai jūs zināt, kas tas ir. Jūs zināt, ka nav iespējas izsekot šo zvanu, vai ne?
  
  "Man nav nodoma mēģināt."
  
  "Ļoti labi". Viņš nopūtās. "Ak, ja tikai mums, jums un man, būtu vairāk laika. Bet vienalga. Jūsu skaistā māsa Čika ir šeit. Asins karalis pamāja apsargiem, lai tie viņu vestu uz priekšu. "Pasveiciniet savu māsu, Čika."
  
  Mejas balss atskanēja telefonā. "Čika? Kā tev iet?" Rezervēts. Nenododot bailes un niknumu, par ko Asiņainais Karalis zināja, ka viņam ir jāvirmo zem virsmas.
  
  Pagāja brīdis, bet Čika beidzot teica: "Konnichiwa, shimai."
  
  Asiņainais karalis iesmējās. "Man ir pārsteidzoši, ka japāņi kādreiz ir radījuši tik brutālu kaujas mašīnu kā jūs, Mai Kitano. Jūsu rase nepazīst tādas nelaimes kā manējā. Jūs visi esat tik sasodīti atturīgi. "
  
  "Mūsu dusmas un aizraušanās rodas no tā, kas liek mums justies," Mai klusi sacīja. "Un no tā, kas ar mums tiek darīts."
  
  "Nedomājiet par sludināšanu man. Vai arī tu man draudi?
  
  "Man nav jādara neviena no šīm lietām. Būs tā, kā būs."
  
  "Tad ļaujiet man pastāstīt, kā būs. Jūs rītvakar satiksiet manus cilvēkus Kokosa birzī, CocoWalk. Astoņos vakarā viņi būs iekšā restorānā, pūlī. Jūs nododat ierīci un dodieties prom.
  
  "Kā viņi mani atpazīs?"
  
  "Viņi tevi pazīs, Mai Kitano, tāpat kā es. Tas ir viss, kas jums jāzina. Astoņos vakarā būtu gudri, ja jūs nenokavētu.
  
  Mejas balsī bija pēkšņs dzīvespriecīgums, kas lika Asins karalim pasmaidīt. "Mana māsa. Un kā ar viņu?
  
  "Kad viņiem būs ierīce, mani cilvēki sniegs jums norādījumus." Asins karalis pabeidza izaicinājumu un uz brīdi izbaudīja savu uzvaru. Visi viņa plāni sakrīt.
  
  "Sagatavojiet meiteni ceļojumam," viņš teica saviem vīriešiem bezjūtīgā balsī. "Un uzlieciet augstus uz Kitano. Es gribu izklaidi. Es gribu redzēt, cik labs patiesībā ir šis leģendārais cīnītājs.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Mai Kitano raudzījās uz beigušo telefonu rokās un saprata, ka viņas mērķis ir tālu no sasniegtā. Dmitrijs Kovaļenko nebija no tiem, kas viegli šķiras no viņam piederošajām lietām.
  
  Viņas māsa Čika tika nolaupīta no Tokijas dzīvokļa nedēļas pirms Mets Dreiks pirmo reizi sazinājās ar viņu ar savām mežonīgajām teorijām par Bermudu trijstūri un mītisku pazemes tēlu, ko sauc par Asins karali. Līdz tam Maija bija pietiekami iemācījusies, lai zinātu, ka šis cilvēks ir ļoti īsts un ļoti, ļoti nāvējošs.
  
  Taču viņai vajadzēja slēpt savus patiesos nodomus un paturēt savus noslēpumus pie sevis. Patiesību sakot, japānietei tas nav grūts uzdevums, taču to vēl grūtāku padara Meta Dreika acīmredzamā lojalitāte un viņa nelokāmā pārliecība aizsargāt savus draugus.
  
  Daudzas reizes viņa viņam gandrīz pateica.
  
  Bet Čika bija viņas prioritāte. Pat viņas valdība nezināja, kur atrodas Meja.
  
  Viņa izgāja no Maiami alejas, kur bija saņēmusi zvanu, un devās pāri rosīgajam ceļam uz savu iecienītāko Starbucks. Mājīga maza vieta, kur viņi atrada laiku, lai uz krūzēm uzrakstītu tavu vārdu un vienmēr atcerētos tavu iecienīto dzērienu. Viņa kādu laiku sēdēja. Viņa labi pazina CocoWalk, bet tomēr plānoja drīz tur noķert taksometru.
  
  Kāpēc staigāt uz pusēm?
  
  Milzīgs skaits cilvēku, gan vietējie, gan tūristi, strādās gan viņas labā, gan pret viņu. Bet, jo vairāk viņa par to domāja, jo vairāk viņa ticēja, ka Asins karalis ir pieņēmis ļoti gudru lēmumu. Galu galā viss bija atkarīgs no tā, kurš uzvarēs.
  
  Kovaļenko to darīja, jo turēja rokās māsu Meju.
  
  Tāpēc pūļa vidū viņai nešķiet nevietā nodot somu dažiem puišiem. Bet, ja viņa izaicinātu šos puišus un piespiestu viņus runāt par māsu, tas pievērstu uzmanību.
  
  Un vēl viena lieta - viņa juta, ka tagad pazīst Kovaļenko mazliet labāk. Zināja, kurā virzienā viņa prāts strādā.
  
  Viņš būtu skatījies.
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk tajā pašā dienā Heidena Džeja privāti piezvanīja savam priekšniekam Džonatanam Geitsam. Viņa uzreiz saprata, ka viņš ir uz robežas.
  
  "Jā. Kas notika, Heiden?
  
  - Kungs? Viņu profesionālās attiecības bija tik labas, ka dažreiz viņa varēja tās pārvērst par personīgām. "Viss ir kārtībā?"
  
  Otrā līnijas galā bija vilcināšanās, kas cits Geitsam neraksturīgs. "Tas ir tik labi, kā to varēja gaidīt," beidzot nomurmināja aizsardzības ministrs. "Kā tev iet kājā?"
  
  "Jā, ser. Dziedināšana norit labi." Heidena pārstāja uzdot jautājumu, ko viņa gribēja uzdot. Pēkšņi satraukta, viņa izvairījās no tēmas. "Kas par Harisonu, ser? Kāds ir viņa statuss?"
  
  "Harisons nonāks cietumā, tāpat kā visi Kovaļenko informatori. Manipulēts vai nē. Vai tas ir viss, Džejas jaunkundze?
  
  Auksto toņu nospiesta, Heidena iekrita krēslā un cieši aizvēra acis. "Nē, ser. Man tev kaut kas jājautā. Iespējams, to jau ir piesegusi CIP vai cita aģentūra, bet man tas tiešām ir jāzina..." Viņa apstājās.
  
  "Lūdzu Heiden, vienkārši pajautā."
  
  "Vai Boudreaux ir kāda ģimene, ser?"
  
  "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  Heidens nopūtās. "Tas nozīmē tieši to, ko jūs domājat, sekretāra kungs. Mēs šeit nekur netiekam, un laiks iet uz beigām. Boudreaux kaut ko zina.
  
  "Sasodīts, Džej, mēs esam Amerikas valdība, un jūs esat CIP, nevis Mossad. Jums vajadzēja zināt labāk, nekā runāt tik atklāti.
  
  Heidens zināja labāk. Bet izmisums viņu salauza. "Mets Dreiks to varētu izdarīt," viņa klusi sacīja.
  
  "Aģents. Tas nedarbosies." Sekretāre kādu laiku klusēja un tad ierunājās. "Aģent Džej, jums ir izteikts mutisks aizrādījums. Mans padoms ir kādu laiku nolaist galvu."
  
  Savienojums tika pārtraukts.
  
  Heidens skatījās sienā, bet tas bija kā iedvesmas skatiens uz tukšu audeklu. Pēc brīža viņa pagriezās un vēroja saulrietu, kas krīt pār Maiami.
  
  
  * * *
  
  
  Ilgā kavēšanās ēda Maijas dvēseli. Apņēmīga un darbīga sieviete, jebkurš neizdarības periods viņu kaitināja, bet, kad māsas dzīve bija līdzsvarā, tas praktiski sarāva garu.
  
  Bet tagad gaidīšana ir beigusies. Mai Kitano tuvojās kokosriekstu takai Kokosa birzī un ātri pārcēlās uz novērošanas vietu, ko viņa bija iecēlusi iepriekšējā dienā. Kad apmaiņa vēl bija stundu attālumā, Maija iekārtojās vāji apgaismotajā siera kūku fabrikas bārā un nolika sev priekšā uz letes mugursomu, kas bija piepildīta ar ierīcēm.
  
  Virs viņas galvas skanēja virkne televīzijas ekrānu, kas pārraidīja dažādus sporta kanālus. Bārs bija skaļš un drudžains, taču nekas salīdzinājumā ar pūli, kas piepildīja restorāna ieeju un uzņemšanas zonu. Viņa nekad nebija redzējusi tik mežonīgi populāru restorānu.
  
  Bārmenis pienāca klāt un nolika salveti uz stieņa. "Sveiks vēlreiz," viņš teica ar mirdzumu acīs. "Vēl viena kārta?"
  
  Tas pats puisis, kas pagājušajā naktī. Maijai nevajadzēja nekādus traucēkļus. "Saglabājiet to. Es ņemšu ūdeni pudelēs un tēju. Tu nevarēji izturēt trīs minūtes ar mani, draugs.
  
  Ignorējot bārmeņa skatienu, viņa turpināja pētīt ieeju. Viņai nekad nav bijis grūti pārbaudīt vairākus desmitus cilvēku vienlaikus. Cilvēki ir ieraduma radības. Viņiem ir tendence palikt savā lokā. Tie bija jaunpienācēji, kas viņai bija pastāvīgi jāpārskata.
  
  Maija malkoja tēju un skatījās. Bija priecīga atmosfēra un garšīga garšīga ēdiena smarža. Katru reizi, kad viesmīlis gāja garām ar milzīgu ovālu paplāti, kas bija līdz malām piepildīta ar milzīgiem šķīvjiem un dzērieniem, viņai bija grūti noturēt uzmanību uz durvīm. Smiekli piepildīja istabu.
  
  Ir pagājusi stunda. Bāra galā viens pats sēdēja vecs vīrs, nolaidis galvu, malkojot puslitru alus. Vientulība viņu apņēma kā rugāju slānis, brīdinot visus par briesmām. Viņš bija vienīgais kaitēklis visā šajā vietā. Turpat aiz viņa, it kā lai uzsvērtu viņa īpašo, kāds britu pāris palūdza garāmejošam oficiantam nofotografēt, kā viņi sēž kopā, apķērušies viens otram. Mai izdzirdēja satrauktu vīrieša balsi: "Mēs tikko uzzinājām, ka esam stāvoklī."
  
  Viņas acis nekad nepārstāja klīst. Bārmenis vairākas reizes piegāja pie viņas, bet neko citu neatnesa. Televīzijas ekrānos tika izspēlēts kaut kāds futbola mačs.
  
  Maija cieši turēja mugursomu. Kad telefona indikators rādīja pulksten astoņus, viņa ieraudzīja restorānā ienākam trīs vīriešus tumšos uzvalkos. Viņi izcēlās kā jūras kājnieki baznīcā. Liels, platiem pleciem. Kakla tetovējumi. Noskūtas galvas. Cietas, nesmaidīgas sejas.
  
  Šeit bija Kovaļenko cilvēki.
  
  Maija vēroja viņu kustību, novērtējot viņu prasmi. Visi bija kompetenti, bet vairākas līgas aiz viņas. Viņa iedzēra pēdējo malku tējas, stingri iespieda prātā Čikas seju un noslīdēja no bāra krēsla. Ar izcilu vieglumu viņa piezagās viņiem aiz muguras, piespiedusi mugursomu pie kājām.
  
  Viņa gaidīja.
  
  Pēc sekundes viens no viņiem viņu pamanīja. Šoks viņa sejā bija iepriecinošs. Viņi zināja viņas reputāciju.
  
  "Kur ir mana māsa?"
  
  Viņiem vajadzēja kādu brīdi, lai atgūtu savu skarbo izturēšanos. Viens jautāja: "Vai jums ir ierīce?"
  
  Viņiem bija jārunā skaļi, lai sadzirdētu viens otru par cilvēku ierašanos un aiziešanu, kas tiek aicināti paņemt savus galdus.
  
  "Jā, man tas ir. Parādi man manu māsu."
  
  Tagad viens no notiesātajiem piespieda pasmaidīt. "Tagad tas," viņš pasmīnēja, "es varu darīt."
  
  Cenšoties noturēties pūlī, viens no Kovaļenko ļaundariem izmakšķerēja pavisam jaunu iPhone un sastādīja numuru. Meja juta, ka pārējie divi skatās uz viņu, visticamāk, novērtējot, kāda varētu būt viņas reakcija.
  
  Ja viņi sāpinātu Čiku, viņai būtu vienalga par pūli.
  
  Saspringtie brīži ir beigušies. Maija redzēja, kā glīta jauna meitene priecīgi steidzās uz lielu siera kūku izstādi, kurai ātri un tikpat priecīgi sekoja viņas vecāki. Cik tuvu viņi bija nāvei un haosam, viņi vienkārši nevarēja zināt, un Mai nebija vēlēšanās tos parādīt.
  
  IPhone atdzīvojās ar blīkšķi. Viņa saspringa, lai ieraudzītu mazo ekrānu. Tas bija ārpus fokusa. Pēc dažām sekundēm izplūdušais attēls sanāca kopā, lai parādītu viņas māsas sejas tuvplānu. Čika bija dzīva un elpoja, taču viņa izskatījās nobijusies.
  
  "Ja kāds no jums, neliešiem, viņu sāpina..."
  
  "Turpiniet tikai skatīties."
  
  Attēls turpināja pazust. Redzams parādījās viss Čikas ķermenis, tik cieši piesiets pie masīvā ozolkoka krēsla, ka viņa tik tikko varēja pakustēties. Maija sakoda zobus. Kamera turpināja attālināties. Lietotājs devās prom no Čikas caur lielu, labi apgaismotu noliktavu. Kādā brīdī viņi apstājās pie loga un parādīja viņai skatu uz āru. Viņa uzreiz atpazina vienu no Maiami ikoniskākajām ēkām - Maiami torni - trīsstāvu debesskrāpi, kas pazīstama ar savu nemitīgi mainīgo krāsu displeju. Vēl pēc dažām sekundēm tālrunis atgriezās viņas māsai, un īpašniece atkal sāka atkāpties, līdz beidzot apstājās.
  
  "Viņš ir pie durvīm," viņai sacīja Kovaļenko, runīgākais no cilvēkiem. "Kad jūs mums iedosit ierīci, tā iznāks. Tad jūs varat precīzi redzēt, kur tas atrodas.
  
  Maija pētīja savu iPhone tālruni. Zvanam vajadzēja būt aktuālam. Viņa nedomāja, ka tas ir ieraksts. Turklāt viņa redzēja, kā viņš sastāda numuru. Un viņas māsa noteikti bija Maiami.
  
  Protams, viņi varēja viņu nogalināt un aizbēgt pat pirms Maijai izdevās aizbēgt no Kokošņikas.
  
  "Ierīce, Mis Kitano." Bandīta balss, lai arī skarba, tomēr ietvēra lielu cieņu.
  
  Kā tam jābūt.
  
  Mai Kitano bija gudrs darbinieks, viens no labākajiem japāņu izlūkdienestiem. Viņai bija jābrīnās, cik ļoti Kovaļenko gribēja ierīci. Vai tas bija tik slikti, kā viņa gribēja atgūt māsu?
  
  Jūs nespēlējat ruleti ar ģimeni. Jūs tos atgūsit un saņemsiet vēl vēlāk.
  
  Maija paņēma savu mugursomu. "Es tev to iedošu, kad viņš izies pa durvīm."
  
  Ja tas būtu bijis kāds cits, viņi, iespējams, būtu mēģinājuši to atņemt. Viņi būtu varējuši viņu mocīt vēl nedaudz. Bet viņi novērtēja savu dzīvību, šos ļaundarus, un viņi visi kā viens pamāja.
  
  Tas, kuram bija iPhone, ierunājās mikrofonā. "Dari to. Iet ārā."
  
  Maija uzmanīgi vēroja, kā attēls lēkāja pa apli, novēršot uzmanību no māsas, līdz redzeslokā parādījās salauzts metāla durvju rāmis. Pēc tam nobružāta izskata noliktavas ārpuse kaut kur ļoti nepieciešama krāsa un lokšņu metāla strādnieks.
  
  Kamera atkāpās vēl tālāk. Redzamās ielu stāvvietas un liela balta zīme ar uzrakstu "Garāža". Garām pazibēja sarkana mašīna. Mai juta, ka viņas nepacietība sāk vārīties, un tad kamera pēkšņi atkal fokusējās uz ēku un tieši pa labi no durvīm, lai atklātu nobružātu vecu zīmi.
  
  Ēkas numurs un pēc tam vārdi: Dienvidaustrumu iela 1. Viņai bija sava adrese.
  
  Maija nometa mugursomu un aizbēga kā izsalcis gepards. Pūlis izkusa viņas priekšā. Tikusi ārā, viņa aizskrēja uz tuvāko eskalatoru, pārlēca pāri margām un ar pārliecinošu kāju nolaidās apmēram pusceļā. Viņa kliedza, un cilvēki metās malā. Viņa noskrēja līdz zemes līmenim un devās uz automašīnu, kuru viņa glīti novietoja Lielajā avēnijā.
  
  Pagrieza aizdedzes atslēgu. Es pārslēdzu manuālo pārnesumu pārnesumā un nospiedu akseleratoru līdz grīdai. Tigertail Avenue satiksmē sadedzināja gumiju un nekavējās riskēt. Pagriežot stūri, viņa trīs ceturtdaļas savas uzmanības pievērsa satelītnavigācijai, ierakstot adresi, sirdij dauzoties.
  
  Navigators viņu atveda uz 27. dienvidiem. Viņas priekšā bija taisns ceļš, kas vērsts uz ziemeļiem, un viņa burtiski piespieda pedāli pie paklāja. Viņa bija tik koncentrējusies, ka pat nedomāja, ko darīs, kad nonāks noliktavā. Priekšā braucošajai mašīnai viņas dēkas nepatika. Viņš izvilka viņas priekšā, viņa aizmugurējiem lukturiem mirgoja. Mai ietriecās aizmugurējā spārnā, kā rezultātā vadītājs zaudēja kontroli un iesita savu automašīnu stāvošu motociklu rindā. Uz visām pusēm lidoja velosipēdi, ķiveres un metāla lauskas.
  
  Mai sašaurināja uzmanību. Veikalu skatlogi un automašīnas pazibēja garām kā tuneļa redzamības izplūdušas sienas. Garāmgājēji viņai kliedza. Motociklisti bija tik šokēti par viņas manevriem lielā ātrumā, ka sastinga un nokrita pie luksofora.
  
  Navigators viņu aizveda uz austrumiem uz Flagleru. Indikators viņai teica, ka viņa būs klāt pēc piecām minūtēm. Pa kreisi zivju tirgus bija miglainā krāsā. Ātra vilkšana, un viņa ieraudzīja zīmi ar uzrakstu "SW1st Street".
  
  Pēc piecdesmit sekundēm navigatora īru akcents paziņoja: esat sasniedzis galamērķi.
  
  
  * * *
  
  
  Pat tagad Maija nebija veikusi nekādus nopietnus piesardzības pasākumus. Viņa atcerējās aizslēgt automašīnu un atstāt atslēgas aiz priekšējā riteņa pasažiera pusē. Viņa skrēja pāri ceļam un drebošajā kamerā atrada zīmi, ko pirms brīža bija redzējusi.
  
  Tagad viņa ievilka elpu, lai uzzinātu, ko viņa varētu atklāt. Viņa aizvēra acis, atguva līdzsvaru un nomierināja bailes un dusmas.
  
  Rokturis brīvi griezās. Viņa izgāja cauri slieksnim un ātri noslīdēja pa kreisi. Nekas nemainījās. Telpa bija apmēram piecdesmit pēdas no durvīm līdz aizmugurējai sienai un apmēram trīsdesmit pēdas plata. Mēbeļu tur nebija. Uz sienām nav attēlu. Uz logiem nav aizkaru. Virs viņas bija vairākas spilgtas, karstas gaismu rindas.
  
  Čika joprojām bija piesieta pie krēsla istabas aizmugurē, iepletusi acis un mēģināja kustēties. Un viņš cīnījās, tas bija skaidrs, lai kaut ko pateiktu Mai.
  
  Taču Japānas izlūkdienesta aģents zināja, ko meklēt. Viņa pamanīja pusduci drošības kameru, kas atrodas visā vietā, un uzreiz saprata, kas to skatās.
  
  Kovaļenko.
  
  Viņa nezināja, kāpēc? Vai viņš gaidīja kādu izrādi? Neatkarīgi no tā, viņa zināja Asins karaļa reputāciju. Tas nebūtu ne ātri, ne viegli, neņemot vērā paslēptu bumbu vai gāzes balonu.
  
  Suņa kāja istabas galā, tieši viņas māsas krēsla priekšā, bez šaubām, slēpa vienu vai divus pārsteigumus.
  
  Maija lēnām virzījās uz priekšu, atvieglota, ka Čika joprojām ir dzīva, taču bez ilūzijām par to, cik ilgi Kovaļenko paredzēja, ka tas turpināsies.
  
  It kā atbildot, no slēptiem skaļruņiem atskanēja balss. "Mai Kitano! Jūsu reputācija ir nepārspējama." Tas bija Kovaļenko. "Paskatīsimies, vai tas ir pelnījis."
  
  Četras figūras izslīdēja aiz aklā suņa kājas. Maija brīdi skatījās, tik tikko noticēt savām acīm, bet tad bija spiesta ieņemt stāju, kad pirmais no slepkavām metās viņai pretī.
  
  Viņš ātri skrēja, gatavojoties lidojošam sitienam, līdz Mai viegli paslīdēja uz sāniem un izpildīja perfektu griešanās sitienu. Pirmais cīnītājs šokēts sabruka zemē. No skaļruņiem atskanēja Asiņainā karaļa smiekli.
  
  Tagad otrais cīnītājs uzbruka viņai, nedodot viņai iespēju pabeigt pirmo. Vīrietis pagrieza čakramu - tērauda gredzenu ar žileti asu ārējo malu - uz pirksta gala un, tuvojoties, pasmaidīja.
  
  Maija apstājās. Šis cilvēks bija lietpratējs. Nāvējošs. Spēja vadīt tik bīstamu ieroci ar pārliecinošu vieglumu runāja par gadiem ilgu smagu praksi. Viņš varēja mest čakramu ar vienkāršu plaukstas pirkstu. Viņa ātri izlīdzināja izredzes.
  
  Viņa skrēja viņam pretī, noslēdzot viņa diapazonu. Kad viņa ieraudzīja viņa plaukstas locītavu raustāmies, viņa iegāzās slidkalniņā, slīdot zem ieroča loka, atmetot galvu pēc iespējas tālāk atpakaļ, kamēr ļaunie asmeņi griezās pa gaisu virs viņas.
  
  Viņas matu šķipsna nokrita uz grīdas.
  
  Maija vispirms trieca ar kājām lietpratējam, no visa spēka spārdot viņa ceļgalus. Tagad nebija īstais laiks saņemt gūstekņus. Ar gurkstēšanu, ko viņa gan dzirdēja, gan juta, vīrieša ceļgali sašķiebās. Viņa kliedziens bija pirms viņa kritiena zemē.
  
  Tik daudz gadu apmācības tika zaudētas vienā mirklī.
  
  Šī cilvēka acis atklāja daudz vairāk nekā personīgās sāpes. Maija uz brīdi prātoja, kas Kovaļenko varētu būt pār viņu, bet tad cīņā iesaistījās trešais cīnītājs un viņa juta, ka pirmais jau pieceļas kājās.
  
  Trešais bija liels vīrietis. Viņš soļoja pa grīdu viņai pretī kā liels lācis, kas vajā savu upuri, basām kājām sitot pret betonu. Asins karalis viņu iedrošināja ar virkni ņurdēšanas un pēc tam izplūda smieklos, maniaks savā elementā.
  
  Maija skatījās viņam tieši acīs. "Jums tas nav jādara. Esam tuvu Kovaļenko notveršanai. Un ķīlnieku atbrīvošana.
  
  Vīrietis brīdi vilcinājās. Kovaļenko šņāca augstu virs galvas. "Tu liec man trīcēt, Mai Kitano, drebēt no bailēm. Divdesmit gadus es biju tikai mīts, un tagad es pārtraucu klusēšanu pēc saviem noteikumiem. Kā tu varēji..." Viņš apstājās. "Vai kāds tāds kā jūs kādreiz ir līdzinājies man?"
  
  Mai turpināja skatīties lielajam cīnītājam acīs. Viņa juta, ka arī tas, kas atrodas aiz viņas, apstājās, it kā gaidot garīgās cīņas iznākumu.
  
  "Cīnīties!" Asiņainais karalis pēkšņi iekliedzās. "Cīnies, pretējā gadījumā es likšu jūsu mīļajiem nodīrāt dzīvus un izbarot haizivis!"
  
  Draudi bija reāli. Pat Mai to varēja redzēt. Lielais vīrietis sāka darboties, steidzoties viņai pretī ar izstieptām rokām. Meja pārskatīja savu stratēģiju. Sitiet un skrieniet, sitiet ātri un satriecoši spēcīgi un pēc tam novācieties no ceļa. Ja iespējams, izmantojiet viņa izmēru pret viņu. Mai ļāva viņam tuvoties, zinot, ka sagaidīs no viņas kādu izvairīgu kustību. Kad viņš sasniedza viņu un satvēra viņas ķermeni, viņa bija viņa sasniedzamā attālumā un aptīta ap viņa kājām.
  
  Skaņa, ka viņš atsitās pret grīdu, apslāpēja pat Asiņainā karaļa ārprātīgo ķiķināšanu.
  
  Pirmais cīnītājs tagad spēcīgi sita viņu, mērķējot uz viņas muguras mazo daļu, sniedzot sāpīgu sitienu, pirms Maija sagriezās un aizripojās, uzkāpjot aiz notriektā vīrieša un atvēlot sev vietu.
  
  Tagad Asins karalis iekliedzās. "Nogrieziet viņas māsai sasodītā galvu!"
  
  Tagad parādījās ceturtais vīrietis, bruņots ar samuraju zobenu. Viņš devās taisni uz Čiku, sešu soļu attālumā no viņas dzīves beigām.
  
  Un Mai Kitano zināja, ka tagad ir pienācis laiks uzvest viņas dzīves labāko lugu. Visa viņas apmācība, visa viņas pieredze apvienojās pēdējā izmisīgā mēģinājumā glābt māsu - dzīvības un nāves jautājums.
  
  Desmit sekundes nāvējošas žēlastības un skaistuma vai mūža dedzinošas nožēlas.
  
  Maija uzlēca uz lielā vīrieša slejas muguras, izmantojot viņu kā tramplīnu, lai sniegtu lidojošu sitienu pirmajam cīnītājam. Viņš tik tikko juta šoku, jo Mejas dominējošā kāja salauza vairākus viņa sejas kaulus, taču viņš sabruka kā smags svars. Mai nekavējoties ievilka galvu un apripojās, smagi piezemējoties uz mugurkaula, taču lēciena impulss viņu aiznesa tālu pāri betona grīdai minimālā laikā.
  
  Viņa piezemējās tālāk no māsas un vīrieša ar zobenu.
  
  Bet tieši blakus čakranam.
  
  Milisekundes pauzē viņa koncentrēja savu būtību, nomierināja dvēseli un pagriezās, atbrīvojot nāvējošo ieroci. Viņš slējās pa gaisu, viņa nāvējošais asmens mirdzēja, jau bija sarkans no pašas Mejas asinīm.
  
  Čakrans trīcēdams ietriecās paukotāja kaklā. Vīrietis sabruka bez skaņas, vispār neko nejūtot. Viņš joprojām nesaprata, kas viņu skāra. Zobens klabēja līdz grīdai.
  
  Lielais vīrs bija vienīgais cīnītājs, kurš tagad spēja noturēties pret viņu, taču viņa kāja turpināja locīties, kad viņš mēģināja piecelties. Viņa droši vien savainoja vienu vai divas cīpslas. Pār viņa seju plūda agonijas un bezspēcības asaras, nevis par viņu pašu, bet par saviem mīļajiem. Maija nikni paskatījās uz Čiku un piespieda sevi skriet pie māsas.
  
  Viņa izmantoja zobenu, lai pārgrieztu virves, griežot zobus, ieraugot purpursarkanās plaukstu locītavas un asiņainos nobrāzumus, ko izraisīja nemitīgā cīņa. Beidzot viņa izvilka rīstīties no māsas mutes.
  
  "Kļūsti ļengans. Es tevi nesīšu."
  
  Asiņainais karalis pārstāja smieties. "Apturiet viņu!" Viņš kliedza uz lielo cīnītāju. "Dari to. Vai arī es nogalināšu tavu sievu ar savām rokām!"
  
  Lielais vīrs kliedza, mēģinot izplestām rokām rāpot viņai pretī. Maija apstājās viņam blakus. "Nāc mums līdzi," viņa teica. "Pievienojies mums. Palīdziet mums iznīcināt šo briesmoni."
  
  Uz brīdi vīrieša sejā iedegās cerība. Viņš pamirkšķināja acis un izskatījās tā, it kā pasaules smagums būtu noņemts no viņa pleciem.
  
  "Tu ej viņiem līdzi, un viņa nomirs," Asiņainais karalis ierunājās.
  
  Maija pamāja ar galvu. "Viņa joprojām ir mirusi, vīrietis. Vienīgā atriebība, ko tu iegūsi, ir sekot man.
  
  Vīrieša acis bija lūdzošas. Brīdi Mai domāja, ka viņš patiešām izvilks sevi kopā ar viņu, bet tad šaubu mākoņi atgriezās un viņa skatiens nolaidās.
  
  "Es nevaru. Kamēr viņa vēl ir dzīva. ES vienkārši nevaru ".
  
  Maija novērsās, atstājot viņu tur guļam. Viņai bija jāizcīna savi kari.
  
  Asiņainais karalis nosūtīja viņai šķiršanās šāvienu. "Bēdziet, Mai Kitano. Mans karš drīz tiks pieteikts. Un vārti mani gaida.
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  Asins karaļa rokas šaudījās uz viņa nazi. Ierocis bija iestrēdzis galdā viņam priekšā ar punktu. Viņš pievilka to pie acīm, pētot ar asinīm piesūcināto asmeni. Cik dzīvības viņš beidza ar šo nazi?
  
  Pa vienam, katru otro dienu divdesmit piecus gadus. Vismaz.
  
  Ja nu vienīgi, lai leģenda, cieņa un bailes būtu svaigas.
  
  "Tik cienīgs pretinieks," viņš sev sacīja. "Žēl, ka man nav laika mēģināt vēlreiz." Viņš piecēlās kājās, lēnām virpinot nazi, un tā asmenim ejot atstaro gaismu.
  
  "Bet mans laiks rīkoties ir gandrīz pienācis."
  
  Viņš apstājās pretējā galda galā, kur sieviete ar tumšiem matiem bija piesieta pie krēsla. Viņa jau bija zaudējusi savaldību. Viņam bija riebums skatīties uz viņas sarkanajām acīm, sasvērušos ķermeni un trīcošajām lūpām.
  
  Asiņainais karalis paraustīja plecus. "Neuztraucieties. Tagad man ir pirmā ierīce, lai gan man pietrūka Kitano. Jūsu vīram aptuveni tagad vajadzētu piegādāt otro ierīci. Ja tas pāries, tu tiksi brīvs.
  
  "Kā - kā mēs varam jums uzticēties?"
  
  "Es esmu goda cilvēks. Tā es pārdzīvoju savu jaunību. Un, ja gods tiktu apšaubīts..." Viņš parādīja viņai notraipīto asmeni. "Vienmēr bija vairāk asiņu."
  
  No viņa datora ekrāna atskanēja apslāpēts zvans. Viņš piegāja klāt un nospieda dažas pogas. Parādījās viņa komandiera seja no Vašingtonas, DC.
  
  "Mēs esam pozīcijā, kungs. Mērķis būs gatavs pēc desmit minūtēm.
  
  "Ierīce ir prioritāte. Pāri visam pārējam. Atceries šo".
  
  "Kungs". Seja pagriezās atpakaļ, lai atklātu paaugstinātu skatu. Viņi paskatījās uz stāvvietu, kas bija piesātināta ar atkritumiem un bija gandrīz pamesta. Graudainajā attēlā ekrāna augšdaļā bija redzams klaidonis, kas pārvietojas, un zils Nissan brauc cauri automātiskajiem vārtiem.
  
  "Atbrīvojieties no šī urbuma. Viņš varētu būt policija."
  
  "Mēs viņu pārbaudījām, kungs. Viņš ir tikai klaidonis."
  
  Asiņainais karalis juta, ka viņā lēnām aug dusmas. "Atbrīvojieties no viņa. Jautājiet man vēlreiz, un es apglabāšu jūsu ģimeni dzīvu.
  
  Šis cilvēks vienkārši strādāja viņa labā. Bet šis cilvēks zināja, uz ko ir spējīgs Dmitrijs Kovaļenko. Nerunājot ne vārda, viņš notēmēja un iešāva bezpajumtniekam galvā. Asins karalis pasmaidīja, redzot, ka pāri rupji betonētajai vietai sāk izplatīties tumšs plankums.
  
  "Līdz atzīmei atlikušas piecas minūtes."
  
  Asiņainais karalis paskatījās uz sievieti. Viņa bija viņa viesis vairākus mēnešus. Aizsardzības sekretāra sieva nebija maza balva. Džonatans Geitss gatavojās dārgi maksāt par viņas drošību.
  
  "Kungs, Geitss ir pārsniedzis savu termiņu."
  
  Jebkurā citā situācijā Asiņainais karalis tagad būtu izmantojis savu nazi. Nav pauzes. Bet otrā ierīce bija svarīga viņa plānos, lai gan tā nebija būtiska. Viņš pacēla satelīttelefonu, kas gulēja blakus datoram, un uzgrieza numuru.
  
  Es klausījos, kā tas zvana un zvana. "Izskatās, ka jūsu vīram nerūp jūsu drošība, Geitsa kundze." Asiņainais karalis savilka lūpas smaidam līdzīgā veidā. "Vai varbūt viņš jau ir tevi nomainījis, hmm? Šie amerikāņu politiķi..."
  
  Atskanēja klikšķis, un izbiedētā balss beidzot atbildēja. "Jā?"
  
  "Es ceru, ka esat tuvu un ka jums ir ierīce, mans draugs. Citādi..."
  
  Aizsardzības ministra balss bija saspringta līdz galam. "ASV nepakļaujas tirāniem," viņš teica, un šie vārdi viņam acīmredzami maksāja daudz viņa sirds un dvēseles. "Jūsu prasības netiks izpildītas."
  
  Asiņainais karalis domāja par elles vārtiem un to, kas atrodas aiz tiem. "Tad klausieties, kā tava sieva mirst agonijā, Geits. Man nav vajadzīga otra ierīce tur, kur es dodos.
  
  Pārliecinoties, ka kanāls paliek atvērts, Asiņainais karalis pacēla nazi un sāka īstenot katru savu slepkavniecisko fantāziju.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Haidena Džeja aizgāja no sava datora, kad iezvanījās viņas mobilais telefons. Bens un Karīna bija aizņemti, lai atjaunotu kapteiņa Kuka jūras braucienus, īpaši tos, kas attiecās uz Havaju salām. Kuks, kaut arī plaši pazīstams kā slavens pētnieks, bija daudz talantu cilvēks, kā šķita. Viņš bija arī slavens navigators un izcils kartogrāfs. Cilvēks, kurš visu kartēja, ierakstīja zemes no Jaunzēlandes līdz Havaju salām un bija plašāk zināms, ka viņš pirmo reizi nolaidās Havaju salās, vietu, kuru viņš nosauca par Sendviču salām. Statuja joprojām atrodas Vaimes pilsētā Kauai, kā liecību par vietu, ar kuru viņš pirmo reizi saskārās 1778. gadā.
  
  Heidena atkāpās, kad ieraudzīja, ka zvanītājs ir viņas priekšnieks Džonatans Geitss.
  
  "Jā, ser?"
  
  No otra gala bija dzirdama tikai intermitējoša elpošana. Viņa piegāja pie loga. "Vai tu mani dzirdi? kungs?"
  
  Viņi nav runājuši, kopš viņš viņai mutiski aizrādīja. Heidens jutās mazliet nedroši.
  
  Beidzot atskanēja Geitsa balss. "Viņi viņu nogalināja. Tie nelieši viņu nogalināja.
  
  Heidens skatījās ārā pa logu, neko neredzēdams. "Ko viņi izdarīja?"
  
  Viņai aiz muguras Bens un Karīna pagriezās, satraukti par viņas toni.
  
  "Viņi paņēma manu sievu Heidenu. Pirms mēnešiem. Un pagājušajā naktī viņi viņu nogalināja. Jo es nepieņemtu viņu rīkojumus. "
  
  "Nē. Tas nevarēja..."
  
  "Jā". Geitsa balss nosprāga, kad viņa viskija uzpildītais adrenalīns skaidri sāka izklīst. "Tas nav jūsu rūpes, Džej, mana sieva. Es vienmēr esmu bijusi patriote, tāpēc prezidents to uzzināja dažu stundu laikā pēc viņas nolaupīšanas. Es palieku..." Viņš apstājās. "Patriots".
  
  Heidens tik tikko zināja, ko teikt. "Kāpēc man tagad pastāstīt?"
  
  "Lai izskaidrotu manus nākamos soļus."
  
  "Nē!" Heidens kliedza, pēkšņās šausmās dauzīdamies pa logu. "Jūs to nevarat izdarīt! Lūdzu!"
  
  "Atpūties. Man nav nodoma sevi nogalināt. Vispirms es palīdzēšu atriebt Sāru. Ironiski, vai ne?
  
  "Kas?"
  
  "Tagad es zinu, kā jūtas Mets Dreiks."
  
  Haidena aizvēra acis, bet asaras joprojām ritēja pār viņas seju. Atmiņa par Kenediju jau pazuda no pasaules, sirds, kas kādreiz bija tik uguns pilna, tagad pārvērtās par mūžīgo nakti.
  
  "Kāpēc man tagad pastāstīt?" Heidens beidzot atkārtoja.
  
  "Lai to izskaidrotu." Geitss apstājās un pēc tam sacīja: "Edam Budro ir maza māsa. Es nosūtu jums sīkāku informāciju. Dari to -"
  
  Heidena bija tik satriekta, ka pārtrauca sekretāru, pirms viņš varēja turpināt. "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Dariet visu, kas ir jūsu spēkos, lai pabeigtu šo nelieti."
  
  Līnija pazuda. Heidena dzirdēja e-pasta zvanu savā telefonā. Neapstājoties, viņa strauji pagriezās un izgāja no istabas, neņemot vērā Bena Bleika un viņa māsas satrauktos skatienus. Viņa piegāja pie Kinimaki mazā skapja un atrada viņu gatavojam vistu ar chorizo mērci.
  
  "Kur ir Alicia?"
  
  "Vakar viņas caurlaide tika atņemta." Lielā havajieša vārdi bija sagrozīti.
  
  Heidens pieliecās tuvāk. "Neesiet sasodīts idiots. Mēs abi zinām, ka viņai nav vajadzīga caurlaide. Tātad, kur ir Alicia?
  
  Kinimaki acis iepletās, skatījās uz šķīvjiem. "Hmm, vienu minūti. Es viņu atradīšu. Nē, viņa tam ir pārāk uzmanīga. ES būšu-"
  
  "Vienkārši piezvaniet viņai." Heidenas vēders sažņaudzās, tiklīdz viņa teica šos vārdus, un melnums apņēma viņas dvēseli. "Pasaki viņai sazināties ar Dreiku. Viņš saņēma to, ko lūdza. Mēs sāpināsim nevainīgu cilvēku, lai iegūtu informāciju.
  
  "Māsa Budro?" Kinimaka šķita asāka nekā parasti. "Vai viņam tiešām tāds ir? Un Geitss to parakstīja?
  
  "Tu arī darītu," Heidena noslaucīja acis, "ja kāds vienkārši spīdzinātu un nogalinātu jūsu sievu."
  
  Kinimaka klusībā šo sagremoja. "Un tas ļauj CIP darīt to pašu ar Amerikas pilsoni?"
  
  "Pagaidām viss," sacīja Heidens. "Mēs esam karā."
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks sāka ar dārgām lietām. Johnnie Walker Black pudele bija aicinoša un neizskatījās pārāk nobružāta.
  
  Varbūt kaut kas labāks ātri izspiestu viņas sejas atmiņu? Vai šoreiz sapnī viņš tiešām viņu izglābs, kā vienmēr solījis?
  
  Meklēšana turpinājās.
  
  Viskijs dega. Viņš nekavējoties iztukšoja glāzi. Viņš to piepildīja vēlreiz. Viņš cīnījās, lai koncentrētos. Viņš bija cilvēks, kurš palīdzēja citiem, kurš izpelnījās viņu uzticību, ar kuru bija jārēķinās un nekad nevienu nepievīla.
  
  Bet viņš cieta neveiksmi Kenedijam Mūram. Un pirms tam viņš pievīla Alisonu. Un viņš pievīla viņu nedzimušo bērnu, mazuli, kurš nomira, pirms viņam pat bija iespēja dzīvot.
  
  Džonijs Vokers, tāpat kā katra cita pudele, ko viņš bija izmēģinājis iepriekš, lika viņa izmisumam vēl vairāk padziļināt. Viņš zināja, ka tas notiks. Viņš gribēja, lai tas sāp. Viņš gribēja, lai tas izgrieztu agoniju no viņa dvēseles.
  
  Sāpes bija viņa nožēla.
  
  Viņš skatījās ārā pa logu. Tas skatījās atpakaļ, tukšs, neredzams un bez emocijām - notraipīts melns, gluži kā viņš. Maija un Alicia atjauninājumi kļuva arvien retāk. Zvani no viņa SAS draugiem turpināja ierasties laikā.
  
  Asiņainais karalis pirms dažām dienām noslepkavoja Bena vecākus. Viņi bija drošībā. Viņi nekad nezināja par briesmām, un Bens nekad neuzzinās, cik tuvu viņi bija, lai kļūtu par Asins karaļa atriebības upuriem.
  
  Un arī CIP aģenti, kas sargāja Bleiku, to nezināja. SAS nevajadzēja atpazīšanu vai glāstīšanu pa muguru. Viņi vienkārši pabeidza uzdevumu un pārgāja uz nākamo.
  
  Sāka skanēt spocīga melodija. Dziesma bija tikpat aizkustinoša, cik skaista - Evanescence dziesma My Immortal - un atgādināja viņam visu, ko viņš jebkad bija zaudējis.
  
  Tas bija viņa zvana signāls. Viņš mazliet apmulsis skraidīja pa palagiem, bet galu galā tika galā ar telefonu.
  
  "Jā?"
  
  "Tas ir Heidens, Met."
  
  Viņš piecēlās sēdus nedaudz taisnāk. Heidens zināja par saviem nesenajiem varoņdarbiem, taču izvēlējās tos ignorēt. Alicia bija viņu starpnieks. "Kas notika? Bens-?" Viņš pat nevarēja piespiesties pateikt šos vārdus.
  
  "Viņam viss kārtībā. Mums viss ir labi. Bet kaut kas notika."
  
  "Vai esat atradis Kovaļenko?" Nepacietība kā spilgts prožektoru gaismeklis pārgrieza alkoholisko dūmaku.
  
  "Nē, vēl ne. Bet Edam Boudreaux ir māsa. Un mēs saņēmām atļauju viņu atvest uz šejieni.
  
  Dreiks apsēdās, aizmirsdams par viskiju. Naids un elles uguns iededzināja viņa sirdī divas zīmes. "Es precīzi zinu, kas jādara."
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Heidena sagatavojās gaidāmajam. Visa viņas CIP karjera nebija viņu sagatavojusi šai situācijai. Aizsardzības ministra sieva tika nogalināta. Starptautisks terorists, kurš tur ķīlniekos nezināmu skaitu spēcīgu cilvēku radinieku.
  
  Vai valdība zināja visu iesaistīto personu identitāti? Nekad. Bet jūs varētu būt sasodīti pārliecināts, ka viņi zināja daudz vairāk, nekā jebkad ļāva.
  
  Kad viņa pirmo reizi reģistrējās, tas šķita daudz vieglāk. Varbūt toreiz, pirms 11. septembra, viss bija vienkāršāk. Iespējams, viņas tēva Džeimsa Džeja, leģendārā aģenta, kuram viņa vēlējās līdzināties, laikos lietas bija melnas un baltas.
  
  Un nežēlīgs.
  
  Tā bija asa mala. Karš pret Asins karali ir izcīnīts daudzos līmeņos, taču viņas karš joprojām var izrādīties visbriesmīgākais un veiksmīgākais.
  
  Viņas pusē esošo cilvēku daudzveidīgās personības deva viņai priekšrocības. Geitss to pamanīja pirmais. Tāpēc viņš ļāva viņiem pašiem veikt Bermudu trijstūra noslēpuma izmeklēšanu. Geitss bija gudrāks, nekā viņa jebkad domāja. Viņš uzreiz ieraudzīja priekšrocības, ko sniedz tādas kontrastējošas personības kā Mets Dreiks, Bens Bleiks, Meja Kitano un Alisija Mailsa. Viņš redzēja viņas komandas potenciālu. Un viņš tos visus saveda kopā.
  
  Izcili.
  
  Nākotnes komanda?
  
  Tagad vīrietis, kurš bija zaudējis visu, vēlējās, lai tiktu panākta taisnība vīram, kurš tik nežēlīgi noslepkavoja savu sievu.
  
  Heidens piegāja pie Boudreaux kameras. Lakoniskais algotnis laiski paskatījās uz viņu pāri saliktajām rokām.
  
  "Vai es varu jums palīdzēt, aģent Džej?"
  
  Heidena nekad sev nebūtu piedevusi, ja nebūtu mēģinājusi vēlreiz. "Pastāstiet mums Kovaļenko atrašanās vietu, Boudreau. Vienkārši atdodiet to un viss būs beidzies." Viņa izpleta rokas. "Es domāju, nav tā, ka viņš par tevi nerunā."
  
  "Varbūt viņš zina." Budro pagrieza ķermeni un noslīdēja no gultiņas. "Varbūt viņš nezina. Varbūt ir par agru pateikt, vai ne?
  
  "Kādi ir viņa plāni? Kas ir šie elles vārti?
  
  "Ja es būtu zinājis..." Budro sejā bija redzams mielojošas haizivs smaids.
  
  "Tu tiešām dari." Heidens palika ļoti lietišķs. "Es dodu jums šo pēdējo iespēju."
  
  "Pēdējā iespēja? Vai tu grasies mani nošaut? Vai CIP beidzot ir sapratusi, kādi tumši grēki tai ir jāizdara, lai paliktu spēlē?
  
  Heidens paraustīja plecus. "Tam ir laiks un vieta."
  
  "Noteikti. Es varētu nosaukt vairākas vietas. Budrē viņu izsmēja, caur siekalu strūklu spīdot neprātam. "Jūs nevarat man darīt neko, aģents Džej, kas liktu man nodot kādu tik varenu kā Asins karalis."
  
  "Nu..." Heidens piespieda sevi pasmaidīt. "Tas mūs lika aizdomāties, Ed." Viņa pievienoja balsij jautrību. "Tev nekā nav, cilvēk. Nekas. Un tomēr tu neizlīsi. Tu sēdi tur, izšķērdējies, laimīgi pieņemot secinājumu. Kā pilnīgs nelietis. Kā zaudētājs. Kā dienvidu muļķības. Heidens atdeva visu.
  
  Boudreaux mute veidoja saspringtu baltu līniju.
  
  "Tu esi cilvēks, kurš ir padevies. Savdabīgs. Upuri. Impotents."
  
  Budro pavirzījās viņai pretī.
  
  Heidens piespieda seju pret restēm, ķircinot viņu. "Sasodīti ļengans penis."
  
  Budrē iemeta sitienu, bet Heidena atkāpās ātrāk, joprojām piespiežot sevi pasmaidīt. Dūres sitiena skaņa pret tēraudu bija kā slapjš sitiens pa seju.
  
  "Tāpēc mēs brīnījāmies. Kas liek tādam vīrietim kā tu, karavīrs, kļūt par vājprātīgu locekli?
  
  Tagad Budro paskatījās uz viņu ar lēnām saprotošām acīm.
  
  "Tas ir viss". Heidens viņu atdarināja. "Tu tur nokļuvi, vai ne? Viņu sauc Marija, vai ne?
  
  Budrē neizsakāmā niknumā aizcirta restes.
  
  Pienāca Heidena kārta pasmaidīt. "Kā jau teicu. Impotents."
  
  Viņa novērsās. Sēklas tika iesētas. Tas bija par ātrumu un brutalitāti. Eds Budro normālos apstākļos nekad nebūtu saplaisājis. Bet tagad...
  
  Kinimaka sarullēja televizoru, ko piesēja pie krēsla, lai algotnis to redz. Satraukums vīrieša balsī bija acīmredzams, lai gan viņš centās tās slēpt.
  
  "Ko pie velna jūs, cilvēki, mēģināt izvilkt?"
  
  "Turpiniet skatīties, necilvēks." Heidena lika balsij skanēt tā, it kā viņai vairs nebūtu vienalga. Kinimaka ieslēdza televizoru.
  
  Boudreaux acis iepletās. "Nē," viņš klusi teica tikai ar lūpām. "Ak nē".
  
  Heidens sastapa viņa skatienu ar pilnīgi ticamu smīnu. "Mēs esam karā, Boudreau. Jūs joprojām nevēlaties runāt? Izvēlies sasodītu piedēkli.
  
  
  * * *
  
  
  Mets Dreiks pirms ieiešanas kadrā pārliecinājās, ka kamera ir droši novietota. Melnā balaklava bija novilkta pār seju vairāk efekta, nevis maskēšanās dēļ, taču ložu necaurlaidīgā veste, ko viņš nēsāja, un ierocis, ko viņš nēsāja, meitenes situācijas nopietnību padarīja pilnīgi skaidru.
  
  Meitenes acis bija izmisuma un baiļu ezeri. Viņai nebija ne jausmas, ko viņa bija izdarījusi. Man nav ne jausmas, kāpēc viņiem tas bija vajadzīgs. Viņa nezināja, ar ko nodarbojas viņas brālis.
  
  Marija Fedaka bija nevainīga, Dreiks domāja, ja kāds mūsdienās ir nevainīgs. Nejauši pieķerts, nelaimē noķerts tīklā, kas izkaisīts pa visu pasauli, kas šņāca un sprakšķēja no nāves, bezsirdības un naida.
  
  Dreiks apstājās viņai blakus, vicinot nazi labajā rokā, bet otrs viegli atspiedās uz pistoli. Viņam vairs nebija nozīmes, ka viņa ir nevainīga. Tā bija atmaksa, ne mazāka. Dzīve par dzīvi.
  
  Viņš pacietīgi gaidīja.
  
  
  * * *
  
  
  "Marija Fedaka," sacīja Heidens. "Viņa ir jūsu māsa, precējusies, Boudreau kungs. Jūsu māsa, aizmāršīgā, algotņa kungs. Jūsu māsa ir nobijusies, slepkavas kungs. Viņa nezina, kas ir viņas brālis un ko viņš dara regulāri. Bet viņa tiešām tevi pazīst. Viņa pazīst mīlošu brāli, kurš reizi vai divas gadā apciemo viņu ar viltus stāstiem un pārdomātām dāvanām saviem bērniem. Saki man, Ed, vai tu gribi, lai viņi aug bez mātes?
  
  Boudreaux acis bija izspiedušās. Viņa kailās bailes bija tik spēcīgas, ka Heidenam patiesībā kļuva viņa žēl. Bet tagad nebija īstais brīdis. Viņa māsas dzīve patiešām bija līdzsvarā. Tāpēc viņi par vadītāju izvēlējās vienu Metu Dreiku.
  
  "Marija". Vārds no viņa izskanēja nožēlojami un izmisīgi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks tik tikko varēja saskatīt izbiedēto meiteni. Viņš redzēja Kenediju mirušu rokās. Viņš ieraudzīja Bena asiņainās rokas. Viņš ieraudzīja Harisona vainīgo seju.
  
  Bet visvairāk viņš redzēja Kovaļenko. Asins karalis, galvenais prāts, ir tik tukšs un bez jūtām cilvēks, ka viņš varētu būt nekas cits kā reanimēts līķis. Zombijs. Viņš ieraudzīja vīrieša seju un gribēja nožņaugt dzīvību visā, kas viņu ieskauj.
  
  Viņa rokas sniedzās pret meiteni un aizvērās ap viņas kaklu.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens pamirkšķināja uz monitora. Dreiks steidzināja lietas. Boudreau gandrīz nebija laika piekāpties. Kinimaka piegāja viņai pretī, vienmēr laipnā starpniece, bet Alisija Mailsa viņu atvilka.
  
  "Nekādā gadījumā, lielais puisis. Lai šie nelieši pasvīst. Viņiem nav nekas cits kā nāve.
  
  Heidena piespieda sevi ņirgāties Boudreaux tā, kā viņa atcerējās viņu ņirgāšanos par viņu, kad viņš pavēlēja nogalināt viņas vīriešus.
  
  "Vai jūs grasāties čīkstēt, Ed, vai vēlaties uzzināt, kā viņi gatavo suši Apvienotajā Karalistē?"
  
  Boudreaux paskatījās uz viņu ar slepkavniecisku skatienu. No viņa mutes kaktiņa iztecēja plāns siekalu daudzums. Viņa emocijas sāka valdīt tāpat kā tad, kad viņš sajuta tuvu slepkavību. Heidens nevēlējās, lai viņš norobežotos no viņas.
  
  Alisija jau bija tuvu restēm. "Tu pavēlēji izpildīt nāvessodu manam draugam. Jums vajadzētu priecāties, ka kubiņos sagriež Dreiks, nevis es. Es būtu licis tai kucei ciest divreiz ilgāk.
  
  Budrē paskatījās no viena uz otru. "Jums abiem labāk rūpēties, lai es nekad netiktu prom no šejienes. Es zvēru, ka sagriezīšu jūs abus gabalos.
  
  "Saglabājiet to." Heidens noskatījās, kā Dreiks saspiež Marijas Fedakas kaklu. "Viņai nav daudz laika."
  
  Boudreau bija grūts cilvēks, un viņa seja bija aizvērta. "CIP nekaitēs manai māsai. Viņa ir Amerikas Savienoto Valstu pilsone."
  
  Tagad Heidens patiesi ticēja, ka neprātīgais tiešām to nesaprata. "Klausieties mani, trakais stulbi," viņa nošņāca. "Mēs esam karā. Asiņainais karalis nogalināja amerikāņus uz Amerikas zemes. Viņš nolaupīja vairākus desmitus. Desmitiem. Viņš vēlas turēt šo valsti par izpirkuma maksu. Viņš nedomā par tevi vai tavu smirdīgo māsu!
  
  Alisija kaut ko murmināja savā austiņā. Heidens dzirdēja norādījumus. Kinimaka darīja to pašu.
  
  Tāpat arī Dreiks.
  
  Viņš atbrīvoja sievietes kaklu un izvilka pistoli no maciņa.
  
  Heidena sakoda zobus tik stipri, ka nervi ap viņas galvaskausu kliedza. Viņas zarnu instinkts gandrīz lika viņai kliegt un likt viņam apstāties. Viņas fokuss uz sekundi izplūda, bet tad sākās viņas treniņš, sakot, ka šī ir labākā iespēja izsekot Kovaļenko.
  
  Viena dzīvība, lai izglābtu simtiem vai vairāk.
  
  Budro pamanīja emociju spēli viņas sejā un pēkšņi attapās pie restēm, pārliecināts, pastiepj roku un ņurdēja.
  
  "Nedari tā. Sasodīts, neuzdrošinies to darīt ar manu mazo māsu!
  
  Heidena seja bija akmens maska. "Pēdējā iespēja, slepkava."
  
  "Asiņainais karalis ir spoks. Cik es zinu, tā varētu būt sarkanā siļķe. Viņam patīk šāda veida lietas. "
  
  "Sapratu. Pārbaudi mūs."
  
  Bet Boudreau pārāk ilgi ir bijis algotnis, pārāk ilgi slepkava. Un viņa naids pret autoritātēm padarīja aklu viņa spriedumu. "Ej ellē, kuce."
  
  Heidenas sirds sažņaudzās, bet viņa piesita mikrofona monitoram uz plaukstas locītavas. "Nošaujiet viņu."
  
  Dreiks pacēla ieroci un piespieda to viņai pie galvas. Viņa pirksts nospieda sprūdu.
  
  Budrē šausmās rūca. "Nē! Asiņainais karalis iekšā..."
  
  Dreiks ļāva šausmīgajai šaušanas skaņai apslāpēt visas pārējās skaņas. Viņš vēroja, kā no Marijas Fedakas galvas sāniem izsmidzina asinis.
  
  "Ziemeļoahu!" Boudreaux pabeidza. "Tur ir viņa lielākā rančo..." Viņa vārdi apklusa, kad viņš nogrima uz grīdas, vērojot, kā viņa mirušā māsa noslīd krēslā un skatījās uz asinīm izšļakstīto sienu aiz viņas. Viņš šokēts vēroja, kā balaklavā tērptā figūra tuvojās ekrānam, līdz tas to pilnībā piepildīja. Tad viņš noņēma masku.
  
  Meta Dreika seja bija auksta, attālināta, bendes seja, kas mīlēja savu darbu.
  
  Heidens nodrebēja.
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks izkāpa no taksometra un aizvēra acis, lai izpētītu augsto ēku, kas pavērās viņa priekšā. Pelēks un neaprakstāms, tas bija ideāls aizsegs CIP slepenai operācijai. Vietējiem aģentiem bija jāiefiltrējas pazemes garāžā, izejot cauri vairākiem drošības līmeņiem. Visi pārējie, gan aģenti, gan civiliedzīvotāji, ienāca pa ārdurvīm, apzināti parādot sevi kā vieglus mērķus.
  
  Viņš ievilka dziļu elpu, pirmo reizi gandrīz prātīgs, cik ilgi vien spēja atcerēties, un atgrūda vaļā viena cilvēka rotējošās durvis. Šķita, ka vismaz šī instalācija savu drošību uztver nopietni. Viņa priekšā stāvēja vienkāršs galds, pie kura sēdēja pusducis barga izskata vīriešu. Bez šaubām, to skatījās daudzi citi.
  
  Viņš gāja pāri pulētajai flīžu grīdai. "Heidens Džejs gaida tikšanos ar mani."
  
  "Kāds ir tavs vārds?"
  
  "Dreiks."
  
  "Mets Dreiks?" Sarga stoiskais izskats nedaudz svārstījās.
  
  "Noteikti".
  
  Vīrietis uzmeta viņam skatienu, ko cilvēks varētu izmantot, ieraugot slavenību vai ieslodzīto. Tad viņš piezvanīja. Pēc sekundes viņš pavadīja Dreiku uz diskrētu liftu. Viņš ievietoja atslēgu un nospieda pogu.
  
  Dreiks juta, ka lifts lido uz augšu, it kā uz gaisa spilvena. Viņš nolēma pārāk nedomāt par to, kas notiks, ļāva notikumiem nokārtoties pašiem. Kad durvis atvērās, viņš paskatījās uz koridoru.
  
  Gaiteņa galā stāvēja komiteja, lai viņu sveicinātu.
  
  Bens Bleiks un viņa māsa Karīna. Heidens. Kinimaka. Alisija Mailsa stāvēja kaut kur aiz muguras. Maiju viņš neredzēja, bet tad arī īsti negaidīja.
  
  Tomēr aina bija nepareiza. Tajā bija jāiekļauj Kenedijs. Bez viņas viss izskatījās dīvaini. Viņš izkāpa no lifta un mēģināja atcerēties, ka viņi, iespējams, jutās līdzīgi. Bet vai viņi katru vakaru gulēja gultā, skatījās viņas acīm, prātojot, kāpēc Dreiks nebija klāt, lai viņu glābtu?
  
  Pēc tam Bens nostājās viņam priekšā un Dreiks, neko nesakot, ievilka jauno puisi savās rokās. Karīna smaidīgi pasmaidīja pār brāļa plecu, un Heidens piegāja klāt, lai uzliktu roku uz viņa pleca.
  
  "Mums tevis pietrūka".
  
  Viņš izmisīgi turējās. "Paldies".
  
  "Tev nav jābūt vienam," Bens teica.
  
  Dreiks paspēra soli atpakaļ. "Skatieties," viņš teica, "ir svarīgi saprast vienu lietu. Esmu izmainīts cilvēks. Tu vairs nevari paļauties uz mani, it īpaši uz tevi, Ben. Ja jūs visi to saprotat, tad pastāv iespēja, ka mēs varam strādāt kopā.
  
  "Tā nebija tava..." Bens uzreiz pievērsās problēmai, tāpat kā Dreiks zināja, ka to darīs. Karīna, pārsteidzoši, bija saprāta roka. Viņa satvēra viņu un pavilka malā, atstājot Dreikam brīvu ceļu uz biroju aiz sevis.
  
  Viņš gāja tām cauri, pa ceļam mājot Kinimakai. Alisija Mailsa paskatījās uz viņu nopietnām acīm. Viņa arī cieta kāda sev dārga cilvēka zaudējumu.
  
  Dreiks apstājās. "Tas vēl nav beidzies, Alicia, nekādā gadījumā. Šis nelietis ir jālikvidē. Ja nē, viņš varētu sadedzināt pasauli līdz ar zemi.
  
  "Kovaļenko mirs, kliedzot."
  
  "Aleluja".
  
  Dreiks iegāja viņai garām istabā. Viņam labajā pusē sēdēja divi lieli datori, cietie diski čukstēja un klikšķēja, kamēr viņi meklēja un ielādēja datus. Tās priekšā bija pāris ložu necaurlaidīgi logi līdz grīdai ar skatu uz Maiami pludmali. Pēkšņi viņu pārsteidza attēls, kurā Velss izliekas par izvirtuli un lūdz snaipera tēmekli, lai viņš varētu redzēt iedegušos ķermeņus.
  
  Šī doma lika viņam aizdomāties. Tā bija pirmā reize, kad viņš saskanīgi domāja par Velsu, kopš Kenedijs tika noslepkavots. Velss nomira šausminošā nāvē no Alisijas vai Mejas rokām. Viņš nezināja, kuras no tām, un viņš nezināja, kāpēc.
  
  Viņš dzirdēja, ka pārējie seko viņam. "Tātad..." Viņš koncentrējās uz skatu. "Kad mēs dosimies uz Havaju salām?"
  
  "No rīta," sacīja Heidens. "Daudzi no mūsu aktīviem tagad ir koncentrēti Oahu. Pārbaudām arī citas salas, jo zināms, ka Kovaļenko ir vairāk nekā viena rančo. Protams, tagad ir arī zināms, ka viņš ir maldināšanas meistars, tāpēc turpinām izsekot citiem potenciālajiem klientiem dažādos pasaules reģionos.
  
  "Labi. Es atceros atsauces uz kapteini Kuka, Dimanta galvu un Hell's Gate. Vai tas ir tas, uz ko tu tiecies?"
  
  Bens to paņēma. "Diezgan daudz, jā. Bet Kuks nolaidās Kauai, nevis Oahu. Viņa..." Monologs pēkšņi beidzās. "Hmm, īsumā. Neko neparastu neatradām. Čau."
  
  "Starp Kuka un Diamond Head nav tiešu savienojumu?"
  
  "Mēs pie tā strādājam". Karīna runāja mazliet aizstāvoties.
  
  "Bet viņš ir dzimis Jorkšīrā," Bens piebilda, pārbaudot Dreika jauno barjeru. "Zini, Dieva Zeme."
  
  Likās, ka Dreiks pat nedzirdēja, ko viņa draugs saka. "Cik ilgi viņš pavadīja Havaju salās?"
  
  "Mēneši," sacīja Karīna. "Viņš atgriezās tur vismaz divas reizes."
  
  "Varbūt viņš toreiz apmeklēja katru salu. Jums vajadzētu pārbaudīt viņa žurnālus, nevis viņa vēsturi vai sasniegumus. Mums ir jāzina par tām lietām, ar kurām viņš nav slavens."
  
  "Šī ir..." Karīna apklusa. "Tam patiešām ir jēga."
  
  Bens neko neteica. Karīna nebija beigusies. "Mēs zinām: Havaju uguns, zibens un vulkānu dievs ir sieviete vārdā Pele. Viņa ir populāra figūra daudzās senās Havaju salu pasakās. Tiek uzskatīts, ka viņas mājas atrodas viena no aktīvākajiem vulkāniem pasaulē, taču tā atrodas Lielajā salā, nevis Oahu.
  
  "Tas ir viss?" Dreiks īsi jautāja.
  
  "Nē. Lai gan lielākā daļa stāstu ir par viņas māsām, dažas leģendas stāsta par Peles vārtiem. Vārti ved uz uguni un vulkāna sirdi - vai tas jums izklausās pēc elles?
  
  "Varbūt tā ir metafora," Kinimaka nedomājot sacīja, tad nosarka. "Nu, tas varētu būt. Zini..."
  
  Alīsija iesmējās pirmā. "Paldies Dievam, vismaz kādam citam ir humora izjūta." Viņa šņāca un pēc tam piebilda: "Neapvainojieties," balsī, kas liecināja, ka viņai nav īsti vienalga, kā pret viņu izturas.
  
  "Peles vārti varētu būt noderīgi," sacīja Dreiks. "Tā turpināt. Tiekamies no rīta."
  
  "Vai jūs nepaliekat?" Bens izpļāpājās, acīmredzami cerēdams, ka viņam būs iespēja aprunāties ar savu draugu.
  
  "Nē". Dreiks skatījās ārā pa logu, kad saule sāka riet pār okeānu. "Man šovakar ir kur būt."
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Dreiks izgāja no istabas, neatskatīdamies. Kā jau bija gaidāms, Heidens viņu panāca tieši brīdī, kad viņš grasījās iekāpt liftā.
  
  "Dreik, palēnini. Viņai viss kārtībā?"
  
  "Tu zini, ka viņai viss ir kārtībā. Jūs redzējāt viņu video straumē.
  
  Heidens satvēra viņa roku. "Tu saproti ko ar to domāju."
  
  "Viņai viss būs labi. Tam bija labi jāizskatās, jūs to zināt. Boudreaux droši vien domāja, ka tas ir pa īstam.
  
  "Jā".
  
  "Kaut es būtu varējis redzēt viņu salūzt."
  
  "Nu, es biju tas, kuru viņš nodūra, tāpēc es saņēmu šo prieku, pateicoties jums."
  
  Dreiks nospieda pirmā stāva pogu. "Viņa māsai jau vajadzētu būt kopā ar jūsu aģentiem. Viņi viņu nogādās slimnīcā un iztīrīs. Viltus asinis ir velns, kas nodarbojas ar savām lietām, jūs zināt.
  
  "Budrē kļuva trakāks, ja tas ir iespējams. Kad viņa māsa piecēlās, dzīva..." Heidena pakratīja galvu. "Galīgais sabrukums."
  
  "Plāns darbojās. Tā bija laba ideja," Dreiks viņai teica. "Mēs saņēmām informāciju. Tas bija tā vērts ".
  
  Heidens pamāja. "Es zinu. Es tikai priecājos, ka maniaks ir aiz restēm."
  
  Dreiks iekāpa liftā un gaidīja, kad durvis aizvērsies. "Ja tas būtu atkarīgs no manis," viņš teica, kad Heidens pazuda no redzesloka. "Es nošautu nelieti viņa kamerā."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks brauca ar taksometru uz Biskeinas bulvāri un devās uz Bayside iepirkšanās laukumu. Vīrietis, kurš viņam piezvanīja, izklausījās kluss, nepārliecināts un pilnīgi nedabisks, vēlējās satikties ārpus Bubba Gump's. Dreikam bija humora mirklis un viņš ieteica Hūteru - vietu, kas, iespējams, viņiem bija piemērotāka, taču Meja izturējās tā, it kā viņa viņu pat nebūtu dzirdējusi.
  
  Dreiks pievienojās pūlim, klausījās trokšņainajā jautrībā sev apkārt un jutās pilnīgi nevietā. Kā šie cilvēki varēja būt tik laimīgi, kad viņš zaudēja kaut ko tik dārgu? Kā viņiem varēja nerūpēties?
  
  Viņa kakls bija sauss un lūpas sasprēgājušas. Bubba Gump bārs aicināja. Varbūt viņš varētu nogrimt dažas, pirms viņa ieradās. Tomēr viņam nebija ilūziju; tas bija jāpārtrauc. Ja viņš devās uz Havaju salām, lai nomedīt mīļotās sievietes slepkavu, ja viņš grasījās atriebties, nevis kļūt par upuri, tai bija jābūt pēdējai reizei.
  
  Tam bija jābūt.
  
  Viņš jau grasījās spiest durvis, kad Maija uz viņu kliedza. Viņa bija turpat, atspiedusies pret stabu mazāk nekā sešu pēdu attālumā no manis. Ja viņa būtu ienaidnieks, viņš šobrīd būtu miris.
  
  Viņa apņēmība pret nežēlību un izrēķināšanos bija bezvērtīga bez uzmanības un pieredzes.
  
  Maija devās uz restorānu, Dreiks viņai sekoja. Viņi ieņēma vietu bārā un pasūtīja Lava Flows par godu savam gaidāmajam ceļojumam uz Havaju salām.
  
  Dreiks klusēja. Viņš nekad iepriekš nebija redzējis Mai Kitano nervozu. Viņš nekad agrāk nebija redzējis viņu nobijusies. Viņš nevarēja iedomāties scenāriju, kas viņu aizkustinātu.
  
  Un tad viņa pasaule atkal sabruka.
  
  "Kovaļenko nolaupīja manu māsu Čiku no Tokijas. Ir pagājuši daudzi mēneši. Kopš tā laika viņš ir turējis viņu gūstā. Maija dziļi ievilka elpu.
  
  "Es saprotu. Es saprotu, ko tu izdarīji," Dreiks čukstus teica. Tas bija acīmredzami. Ģimene vienmēr bija pirmajā vietā.
  
  "Viņam ir ierīce."
  
  "Jā".
  
  "Es ierados ASV, lai viņu atrastu. Lai atrastu Kovaļenko. Bet man neizdevās, līdz tu un tavi draugi ar mani nesazinājās. ES esmu tev parādā".
  
  "Mēs viņu neizglābām. Tu izdarīji."
  
  "Jūs man iedevāt cerību, padarījāt mani par daļu no komandas."
  
  "Jūs joprojām esat daļa no komandas. Un neaizmirstiet, ka valdībai ir cits līdzeklis. Viņi negrasās padoties. "
  
  "Ja vien kādam no viņiem nebrīvē nav bijis mīļotais cilvēks."
  
  Dreiks zināja, kas notika ar Geitsa sievu, taču neko neteica. "Tu mums būsi vajadzīga Havaju salās, Mai. Ja mēs vēlamies pārspēt šo cilvēku, mums būs nepieciešams labākais. Valdība to zina. Tāpēc jums, Alisijai un pārējiem tika atļauts doties prom."
  
  "Un tu?"
  
  "Un es".
  
  "Kā ir ar taviem mīļajiem, Dreik? Vai asiņainais karalis mēģināja īstenot savu atriebību?
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Viņam neizdevās."
  
  "Un tomēr viņš turpinās mēģināt."
  
  "Vai jūsu māsa ir drošībā?" Vai viņai nepieciešama papildu aizsardzība? Es pazīstu dažus cilvēkus...
  
  "Tas ir nokārtots, paldies."
  
  Dreiks pētīja neskarto dzērienu. "Tad tas viss beigsies Havaju salās," viņš teica. "Un tagad, kad mēs to gandrīz atradām, tas būs drīz."
  
  Maija ilgi malks dzēriena. "Viņš būs gatavs, Dreik. Viņš to plāno desmit gadus."
  
  "Šī ir uguns zeme," viņš teica. "Pievienojiet Kovaļenko un mūs pārējos šim vienādojumam, un visa šī vieta varētu vienkārši eksplodēt."
  
  
  * * *
  
  
  Viņš vēroja, kā Meja devās uz autostāvvietu un devās uz vietu, kur, viņaprāt, varētu būt taksometrs. Maiami naktsdzīve ritēja pilnā sparā. Alkohols nebija vienīgais pieejamais reibuma līdzeklis, un nebeidzamu, patīkamu nakšu, skaistu vīriešu un sieviešu un dinamisku melodiju kombinācija smagi strādāja, lai paceltu pat viņa slikto morāli.
  
  Viņš pagriezās ap stūri, un viņa priekšā pavērās jahtu piestātne - jahtas, kas sarosījās, lai ieņemtu savu vietu, ļaužu pūļi piepildīja celiņus, brīvdabas restorāns, kas piepildīts ar skaistiem cilvēkiem, kuri ne par ko pasaulē nerūpējās.
  
  Lielā mērā paldies tādiem cilvēkiem kā Mets Dreiks.
  
  Viņš pagriezās atpakaļ. Viņa mobilais tālrunis zvanīja ar šo trakulīgo, melodisko melodiju.
  
  Ātri nospiediet pogu. "Jā?"
  
  "Mets? Labdien. Sveiki." Oksfordas izglītības smalkie toņi viņu pārsteidza.
  
  "Dal?" - viņš teica. "Torstens Dāls?"
  
  "Noteikti. Kurš vēl izklausās tik labi?"
  
  Dreiks krita panikā. "Viss ir kārtībā?"
  
  "Neuztraucieties, draugs. Šajā pasaules malā viss ir labi. Islande ir lieliska. Bērni ir fantastiski. Sieva ir... sieva. Kā iet ar Kovaļenko?
  
  "Mēs to atradām," Dreiks smaidot sacīja. "Gandrīz. Mēs zinām, kur meklēt. Šobrīd notiek mobilizācija, un rīt mums vajadzētu būt Havaju salās.
  
  "Perfekti. Iemesls, kāpēc es zvanu, var būt jums noderīgs vai arī ne. Jūs varat izlemt pats. Kā zināms, Dievu kapa izpēte turpinās piesardzīgi. Vai atceries, kā Freja pilī es stāvēju uz Odina kapa malas ar izkārušos mēli? Vai atceries, ko mēs atradām?"
  
  Dreiks atcerējās savu tūlītējo bijību. "Noteikti".
  
  "Ticiet man, kad es saku, ka gandrīz katru dienu mēs atrodam dārgumus, kas ir vienādi vai pat pārspēj tos. Taču šorīt manu uzmanību piesaistīja kaut kas ikdienišķāks, galvenokārt tāpēc, ka tas man atgādināja par tevi.
  
  Dreiks iegāja šaurajā alejā, lai labāk sadzirdētu zviedru. "Atgādina tev mani? Vai esat atradis Hercules?
  
  "Nē. Bet mēs atradām zīmes uz katras kapa nišas sienām. Tie bija paslēpti aiz dārgumiem, tāpēc sākumā nebija pamanāmi.
  
  Dreiks noklepojās. "Marks?"
  
  "Tie atbilda fotoattēlam, ko man atsūtījāt."
  
  Dreiks pagāja brīdi, un tad zibens iespēra viņa sirdī. "Pagaidi. Jūs domājat gluži kā bildē, ko nosūtīju? Virpuļu attēls, ko atradām laika ceļošanas ierīcēs?
  
  "Es domāju, ka tas tev liks iekost, mans draugs. Jā, šie marķējumi vai cirtas, kā jūs sakāt.
  
  Dreiks uz brīdi palika bez vārda. Ja marķējumi Dievu kapā sakrita ar marķējumiem, ko viņi atrada uz senajām transporta ierīcēm, tas nozīmēja, ka tie bija no tā paša laikmeta.
  
  Dreiks runāja caur sausu muti. "Tas nozīmē-"
  
  Bet Torstens Dāls jau visu ir padomājis. "Ka dievi radīja ierīces, lai ceļotu laikā. Ja jūs par to domājat, tas ir loģiski. No tā, ko atradām Odina kapā, mēs zinām, ka tie pastāvēja. Tagad mēs zinām, kā viņi manipulēja ar laika ritējumu."
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Asiņainais karalis stāvēja sava nelielā rezervāta malā un vēroja, kā vairāki viņa Bengālijas tīģeri dzenā mazu briedi, kas viņiem bija atbrīvota. Viņa emocijas bija saplēstas. No vienas puses, bija prieks savā īpašumā un brīvajā laikā skatīties vienu no lieliskākajām nogalināšanas mašīnām, kas jebkad radītas uz planētas. No otras puses, bija raudošs kauns, ka viņi tika turēti gūstā. Viņi bija pelnījuši labāku.
  
  Ne tā kā viņa gūstekņi. Viņi bija pelnījuši to, ko grasījās iegūt.
  
  Boudreau.
  
  Asins karalis pagriezās, kad dzirdēja vairākus cilvēkus ejam pa zāli. "Budro kungs," viņš norūca. "Kā notika CIP aizturēšana?"
  
  Vīrietis apstājās dažus jardus tālāk, izrādot viņam nepieciešamo cieņu, bet bez bailēm uz viņu skatījās. "Grūtāk, nekā es iedomājos," viņš atzina. "Paldies par kluso izvilkšanu."
  
  Asiņainais karalis apstājās. Viņš juta tīģerus aiz muguras, dzenoties pakaļ izbiedētajam brieži. Briedis čīkstēja un bēga, šausmu pārņemts, nespēdams stāties pretī savai nāvei. Boudreau nebija tāds. Asiņainais karalis izrādīja viņam zināmu cieņu.
  
  "Vai Mets Dreiks ir pārspējis jūs?"
  
  "CIP izrādījās atjautīgāka, nekā es gaidīju. Tas ir viss".
  
  "Jūs zināt, ka, ja man būtu ierocis, jūsu māsas nāve nebūtu viltota."
  
  Boudreaux klusēšana liecināja, ka viņš saprata.
  
  "Ir pienācis laiks rīkoties," sacīja Asiņainais karalis. "Man vajag kādu, kas iznīcina citas rančo. Tie, kas atrodas Kauai un Lielajā salā. Vai jūs varat to izdarīt manā vietā?"
  
  Cilvēks, kuru viņš pasūtīja, izglāba no mūža ieslodzījuma, pēkšņi atrada cerību. "ES to varu izdarīt."
  
  "Jums jānogalina katrs ķīlnieks. Katrs vīrietis, sieviete un bērns. Tu to vari izdarīt?"
  
  "Jā, ser".
  
  Asiņainais karalis paliecās uz priekšu. "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Es darīšu visu, ko tu man prasīsi."
  
  Asins karalis neizrādīja nekādas ārējas emocijas, bet bija apmierināts. Boudreau bija viņa kompetentākais cīnītājs un komandieris. Labi, ka viņš palika tik lojāls.
  
  "Tad ej, gatavojies. Es gaidu jūsu norādījumus."
  
  Viņa vīri aizveda amerikāni, un Asins karalis norādīja, lai viens vīrietis pagaidītos aiz muguras. Tas bija Klods, viņa Oahu rančo menedžeris.
  
  "Kā jau teicu, Klod, ir pienācis laiks. Vai esat gatavs, vai ne?"
  
  "Viss ir sagatavots. Cik ilgi mums vajadzētu izturēt?"
  
  "Tu turēsi, līdz nomirsi," Asiņainais karalis ķērka. "Tad tavs parāds man tiks samaksāts. Jūs esat daļa no uzmanības novēršanas. Protams, tā ir tikai neliela daļa, taču jūsu upuris ir tā vērts.
  
  Viņa Oahu uzraugs klusēja.
  
  "Vai tas jūs traucē?"
  
  "Nē. Nē, ser."
  
  "Tas ir labi. Kad mēs koncentrēsim viņu uzmanību uz rančo, jūs atvērsit vietējās salu šūnas. Es iziešu cauri elles vārtiem, bet Havaju salas sadegs.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  CIP privātā lidmašīna lidoja trīsdesmit deviņu tūkstošu pēdu augstumā. Mets Dreiks virpuļoja ledu savā tukšajā glāzē un uzlauza vāku citam miniatūram viskijam. Viņš sēdēja viens pats lidmašīnas aizmugurē, cerot, ka viņi cienīs viņa vientulību. Taču pastāvīgie skatieni uz sāniem un nikni čuksti viņam liecināja, ka "laipni lūdzam atpakaļ" furgons drīz piebrauks viņam blakus.
  
  Un viskijs vēl pat nebija sācis krist uz nerviem.
  
  Haidens sēdēja pāri ejai viņam, Kinimaka viņai blakus. Neskatoties uz viņa misijas raksturu, havajietis šķita diezgan jautrs par atgriešanos dzimtenē. Viņa ģimene tika rūpīgi apsargāta, taču vienmēr optimistiskais milzis šķita diezgan pārliecināts, ka viņam vēl būs iespēja tos redzēt.
  
  Heidens runāja ar Džonatanu Geitsu pa satelīta tālruni. "Vēl trīs? Tas ir kopā divdesmit viens ieslodzītais, kungs. Jā, es esmu pārliecināts, ka ir vairāk nekā tas. Un vietas vēl nav. Paldies".
  
  Heidena pārtrauca savienojumu un nolaida galvu. "Es vairs nevaru ar viņu runāt. Kā runāt ar vīrieti, kura sieva tikko noslepkavota? Ko tu grasies teikt?"
  
  Dreiks viņu vēroja. Pagāja brīdis, bet tad viņa pievērsa savu nomocīto skatienu viņam. "Piedod, Met. ES nedomāju. Tik daudz kas notiek."
  
  Dreiks pamāja ar galvu un izsmēla glāzi. "Vai Geitsam nevajadzētu doties atvaļinājumā?"
  
  "Situācija ir pārāk nestabila." Heidens piespieda telefonu pie ceļgala. "Karā neviens nevar pazust fonā."
  
  Dreiks pasmaidīja par ironiju. "Es nedomāju, ka Havaju salas ir tik lielas."
  
  "Jūs domājat, kāpēc viņi vēl nav atraduši vismaz vienu no viņa rančo? Nu, tas nav nekas liels. Bet tur ir šausmīgi daudz necaurredzamu mežu, pauguru un ieleju. Arī rančo droši vien ir maskētas. Un Asiņainais karalis mums ir sagatavots. Šķiet, ka Vašingtona domā, ka vietējie mums palīdzēs vairāk nekā parastais darbaspēks.
  
  Dreiks pacēla uzaci. "Pārsteidzoši, viņiem, iespējams, ir taisnība. Šeit parādās mūsu draudzīgais gigants.
  
  Mano viņam veltīja platu, nepiespiestu smaidu. "Es tiešām pazīstu lielāko daļu Honolulu iedzīvotāju."
  
  Parādījās izplūdums, un viņam blakus pēkšņi parādījās Bens Bleiks. Dreiks skatījās uz jaunekli. Tā bija pirmā reize, kad viņi bija redzējuši viens otru kopš Kenedija nāves. Viņā pacēlās emociju vilnis, ko viņš ātri apspieda un paslēpa, iedzerot vēl vienu malku.
  
  "Tas viss notika tik ātri, draugs. Es nevarēju palīdzēt. Viņa mani izglāba, bet... bet es nevarēju viņu izglābt.
  
  "ES tevi nevainoju. Tā nebija tava vaina."
  
  "Bet tu aizgāji."
  
  Dreiks paskatījās uz Karīnu, Bena māsu, kura niknām acīm skatījās uz brāli. Acīmredzot viņi apsprieda Bena neapdomīgo gājienu, un viņš devās pret graudu. Dreiks atvēra vēl vienu viskiju un atgāzās krēslā, skatiens nekustējās. "Apmēram pirms tūkstoš gadiem es pievienojos SAS. Pasaules labākais kaujas spēks. Ir iemesls, kāpēc viņi ir labākie, Ben. Cita starpā tas ir tāpēc, ka viņi ir nežēlīgi cilvēki. Nežēlīgs. Slepkavas. Viņi neizskatās pēc Meta Dreika, kuru jūs zināt. Vai pat kā Mets Dreiks, kurš meklēja Odina kaulus. Šis Mets Dreiks nebija SAS. Viņš bija civilpersona."
  
  "Un tagad?"
  
  "Kamēr Asins karalis ir dzīvs un Vendeta joprojām pastāv, es nevaru būt civilpersona. Nav svarīgi, cik slikti es gribu būt.
  
  Bens paskatījās prom. "Es to saprotu".
  
  Dreiks bija pārsteigts. Viņš pa pusei apgriezās, kad Bens piecēlās un devās atpakaļ uz savu vietu. Varbūt jaunais puisis sāka augt.
  
  Ja pēdējie trīs mēneši šo procesu nebūtu paātrinājuši, nekas nekad nebūtu.
  
  Heidens viņu vēroja. "Viņš bija kopā ar viņu, jūs zināt. Kad viņa nomira. Arī viņam bija grūti."
  
  Dreiks norija siekalas un neko neteica. Viņa kakls savilkās, un tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai neizplūstu asarās. Kāds puisis no SAS. Viskijs atstāja karstas pēdas manā vēdera bedrē. Pēc brīža viņš jautāja: "Kā tev iet kājā?"
  
  "Sāp. Es varu staigāt un pat skriet. Tomēr negribētu cīnīties ar Budro vēl dažas nedēļas.
  
  "Kamēr viņš ir cietumā, jums tas nebūs jādara."
  
  Satraukums piesaistīja viņa uzmanību. Maija un Alisija sēdēja vairākas rindas uz priekšu un pāri ejai viena no otras. Abu sieviešu attiecības nekad nebija bijušas vairāk kā salnas, taču kaut kas abas kaitināja.
  
  "Jūs mūs kompromitējāt!" Alisija sāka kliegt. "Lai izglābtu savu nolādēto māsu. Kā gan citādi viņi varēja atrast viesnīcu?
  
  Dreiks izslīdēja no sēdekļa un devās lejup pa eju. Pēdējais, kas viņam bija vajadzīgs lidojumā, bija cīņa starp divām nāvējošākajām sievietēm, kādas viņš jebkad bija pazinis.
  
  "Hadsons nomira tajā viesnīcā," Alisija norūca. "Viņi viņu nošāva, kamēr... kamēr..." Viņa pakratīja galvu. "Vai tā bija jūsu informācija, Kitano? Es izaicinu jūs teikt patiesību. "
  
  Alisija iegāja ejā. Maija piecēlās, lai paskatītos viņai sejā. Abas sievietes bija gandrīz no deguna līdz degunam. Maija atkāpās, lai atbrīvotu vietu sev. Nepieredzējis novērotājs varēja domāt, ka tā ir japāņu meitenes vājuma pazīme.
  
  Dreiks zināja, ka tā ir nāvējoša zīme.
  
  Viņš metās uz priekšu. "Stop!"
  
  "Mana māsa ir desmit Hadsonu vērta."
  
  Alisija norūca. "Tagad es dabūšu maija laiku!"
  
  Dreiks zināja, ka Meja neatkāpsies. Būtu bijis vieglāk pastāstīt Alisijai to, ko viņa jau zināja - ka Hadsons bija atdevis sevi -, taču Mai Kitano lepnums neļāva viņai piekāpties. Alisija pārsteidza. Maija atcirta. Alisija pabīdījās uz sāniem, lai dotu sev vairāk vietas. Maija viņai uzbruka.
  
  Dreiks metās viņiem pretī.
  
  Alisija atdarināja spērienu, pakāpās uz priekšu un meta ar elkoni Mejai sejā. Japāņu karotāja nekustējās, bet nedaudz pagrieza galvu, ļaujot sitienam nosvilpt milimetru tālāk no viņas.
  
  Mai spēcīgi iesita Alisijai pa ribām. Atskanēja spēcīga elpa šņākšana, un Alisija atspēkoja atpakaļ pret starpsienu. Maija virzījās uz priekšu.
  
  Haidena kliedzot pielēca kājās. Bens un Karina arī bija kājās, abi ziņkārīgi, kurš uzvarēs cīņā. Dreiks iesteidzās iekšā ar spēku, iegrūdams Meju blakus sēdeklī un pārgriežot roku pār Alisijas rīkli.
  
  "Apstāties." Viņa balss bija klusa kā kaps, bet pilna ar draudiem. "Tavam mirušajam sasodītā puisim nav nekāda sakara ar to. Un arī tava māsa." Viņš nikni paskatījās uz Maiju. "Kovaļenko ir ienaidnieks. Kad šis nelietis kļūst par FUBAR, jūs varat cīnīties ar visu, ko vēlaties, bet saglabājiet to līdz tam.
  
  Alisija pagrieza roku. "Tai kucei vajadzētu mirt par to, ko viņa izdarīja."
  
  Maija nepamirkšķināja ne aci. "Tu esi izdarījis daudz sliktāk, Alicia."
  
  Dreiks redzēja, kā uguns atkal uzliesmoja Alisijas acīs. Viņš izpļāpāja vienīgo, kas viņam ienāca prātā. "Tā vietā, lai strīdētos, varbūt jūs varētu man paskaidrot, kurš no jums patiesībā nogalināja Velsu. Un kāpēc."
  
  Cīņa viņiem ir pārsniegusi.
  
  Heidens bija tieši aiz viņa." Hadsons tika izsekots, izmantojot augsto tehnoloģiju izsekošanas ierīci Mails. Tu to zini. Neviens šeit nav apmierināts ar veidu, kā Mai atdeva ierīci. Viņas balsī bija tērauds. "Nemaz nerunājot par to, kā viņa to ieguva. Bet pat es saprotu, kāpēc viņa to izdarīja. Dažas augstākās valdības amatpersonas pašlaik piedzīvo to pašu. Kovaļenko jau spēlē savu pēdējo spēli, un mēs tik tikko esam tikuši līdz otrajai bāzei. Un, ja noplūdes nav noslēgtas...
  
  Alisija norūca un atgriezās savā vietā. Dreiks atrada vēl vienu miniatūru kaudzi un devās atpakaļ pa eju pie savējās. Viņš skatījās taisni uz priekšu, pagaidām nevēlēdamies uzsākt nekādu sarunu ar savu labāko draugu.
  
  Bet pa ceļam Bens pieliecās pie viņa. "FUBAR?"
  
  "Iejukusi līdz nepazīšanai."
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Pirms viņu nolaišanās Heidens saņēma zvanu, ka Eds Budro aizbēga no CIP cietuma. Asins karalis izmantoja iekšējo informāciju un pretēji viņa paša vēlmei izvilka Budro, veicot diskrētu, bezrūpīgu darbību.
  
  "Jūs, cilvēki, nekad neko nemācāties," Dreiks viņai teica, un viņš nebija pārsteigts, kad viņai nebija ko teikt.
  
  Honolulu lidosta pazibēja miglā tīti, tāpat kā ātrais auto iebrauciens pilsētā. Pēdējo reizi, kad viņi atradās Havaju salās, viņi uzbruka Davora Babiča savrupmājai, un viņa dēls Blanka viņus iekļāva aizdomās turamo sarakstā. Toreiz tas šķita nopietni.
  
  Tad parādījās Dmitrijs Kovaļenko.
  
  Honolulu bija rosīga pilsēta, atšķirībā no vairuma Amerikas vai Eiropas pilsētu. Bet kaut kā vienkāršā doma, ka Vaikiki pludmale atrodas ne vairāk kā divdesmit minūšu attālumā, mīkstināja pat Dreika drūmās domas.
  
  Bija agrs vakars, un viņi visi bija noguruši. Bet Bens un Karina uzstāja, ka viņi dodas tieši uz CIP ēku un pieslēdzas vietējam tīklam. Viņi abi ļoti vēlējās sākt rakt kapteiņa Kuka žurnālu atrašanās vietu. To dzirdot, Dreiks gandrīz pasmaidīja. Benam vienmēr ir patikusi mīklas.
  
  Heidens paātrināja dokumentu kārtošanu, un drīz viņi atradās citā mazā birojā, līdzīgā tam, ko viņi bija atstājuši Maiami. Vienīgā atšķirība bija tā, ka pa logu viņi varēja redzēt Waikiki augstceltnes viesnīcas, slaveno Top of Waikiki rotējošo restorānu un tālumā Oahu lielāko apskates objektu - ilgstoši snaudušo vulkānu, kas pazīstams kā Diamond Head.
  
  "Dievs, es gribu šeit dzīvot," Karīna nopūtās.
  
  "Es ticu," Kinimaka nomurmināja. "Lai gan esmu pārliecināts, ka lielākā daļa atpūtnieku šeit pavada vairāk laika nekā es."
  
  "Ei, jūs bijāt Evergleidā pirms neilga laika," Heidena attrauca, savienojot Bena un Karinas datorus ar priviliģēto sistēmu. "Un satiku vienu no vietējiem iedzīvotājiem."
  
  Kinimaka brīdi izskatījās neizpratnē, tad iesmējās. "Tu domā aligatoru? Tas bija ļoti jautri, jā.
  
  Heidens pabeidza to, ko darīja, un paskatījās apkārt. "Kā būtu ar ātrām vakariņām un agru gultu? Mēs sākam darbu rītausmā."
  
  Atskanēja mājieni un piekrītoši murminājumi. Kad Meja piekrita, Alisija aizgāja. Dreiks viņu pieskatīja, pirms vērsās pie saviem kolēģiem. "Jums visiem vajadzētu zināt kaut ko, ko es šodien uzzināju. Man ir sajūta, ka šī varētu būt viena no vissvarīgākajām informācijas daļām, ko mēs jebkad atklāsim." Viņš ieturēja pauzi. "Dāls ar mani sazinājās vakar."
  
  - Torstens? - Bens izpļāpājās. "Kā klājas trakajam zviedram? Pēdējo reizi, kad es viņu redzēju, viņš skatījās uz Odina kauliem.
  
  Dreiks izlikās, ka neviens viņu netraucē. "Izpētot Dievu kapu, viņi atrada marķējumus, kas atbilda virpuļiem, ko atradām pārsūtīšanas ierīcēs."
  
  "Konsekventi?" - Heidens piebalsoja. "Cik konsekventi?"
  
  "Viņi ir tieši tādi paši."
  
  Bena smadzenes sāka strādāt ar pilnu jaudu. "Tas nozīmē, ka tie paši cilvēki, kas uzcēla kapenes, arī radīja ierīces. Tas ir neprāts. Teorija ir tāda, ka dievi paši uzcēla savas kapenes un burtiski gulēja, lai nomirtu, vienlaikus pagarinot dzīvi ar masveida izmiršanu. Tagad jūs sakāt, ka viņi ir arī radījuši laika ceļošanas ierīces? Bens apstājās. "Patiesībā tas ir loģiski..."
  
  Karīna pamāja ar galvu, skatoties uz viņu. "Muļķis. Protams, tam ir jēga. Tāpēc viņi ceļoja laikā, manipulēja ar notikumiem un veidoja cilvēku likteņus.
  
  Mets Dreiks klusēdams novērsās. "Redzēsimies no rīta."
  
  
  * * *
  
  
  Nakts gaiss bija maigs, tropiski silts un nedaudz aromatizēts ar Kluso okeānu. Dreiks klīda pa ielām, līdz atrada atvērtu bāru. Klientu lokam jābūt atšķirīgam no citiem bāriem citās valstīs, vai ne? Galu galā tā bija paradīze. Tad kāpēc uz mūžu notiesātie joprojām spēlēja biljardu, izskatījās, ka šī vieta viņiem pieder? Kāpēc bāra galā sēdēja kāds piedzēries ar atgāztu galvu? Kāpēc mūžīgais pāris sēdēja šķirti, apmaldījušies savā mazajā pasaulē, kopā, bet atsevišķi?
  
  Nu, dažas lietas bija savādākas. Alisija Mailsa bija pie bāra un pabeidza dzert dubultu dzērienu. Dreiks domāja par aiziešanu. Bija arī citi bāri, kuros viņš varēja paslēpties no savām bēdām, un, ja lielākā daļa no tiem izskatītos šādi, viņš justos kā mājās.
  
  Bet varbūt aicinājums uz darbību nedaudz mainīja viņa skatījumu. Viņš piegāja pie viņas un apsēdās. Viņa pat nepacēla acis.
  
  "Brakā, Dreik." Viņa pastūma savu tukšo glāzi viņam pretī. "Nopērc man dzērienu."
  
  "Atstājiet pudeli," Dreiks pamācīja bārmeni un ielēja sev pusglāzi Bacardi Oakheart. Viņš pacēla glāzi, tostā. "Alisija Mailza. Desmit gadu attiecības, kas nekur nepagāja, vai ne? Un tagad mēs atrodamies debesīs, piedzērāmies bārā.
  
  "Dzīvei ir veids, kā jūs sagraut."
  
  "Nē. SRT to izdarīja.
  
  "Tas noteikti nepalīdzēja."
  
  Dreiks paskatījās uz viņu sānis. "Vai tas ir godīguma piedāvājums? No tevis? Cik no viņiem jūs noslīcinājāt?"
  
  "Pietiekami, lai mazinātu spriedzi. Ne tik daudz, cik man vajag."
  
  "Un tomēr jūs neko nedarījāt, lai palīdzētu šiem cilvēkiem. Tajā ciemā. Vai tu vispār atceries? Jūs atļāvāt mūsu pašu karavīriem viņus nopratināt.
  
  "Es biju karavīrs, tāpat kā viņi. Man bija pasūtījumi. "
  
  "Un tad jūs padevāties tam, kurš maksāja vairāk."
  
  "Es esmu izpildījis savu pienākumu, Dreik." Alisija uzpildīja rumu un spēcīgi trieca pudeli pret galdu. "Ir pienācis laiks gūt labumu."
  
  "Un paskaties, kur tas tevi nokļuva."
  
  "Tu domā, paskatieties, kur tas mūs noveda, vai ne?"
  
  Dreiks klusēja. Var teikt, ka viņš izvēlējās lielo ceļu. Varētu arī teikt, ka viņa izvēlējās zemo ceļu. Tam nebija nozīmes. Viņi nokļuva tajā pašā vietā ar tādiem pašiem zaudējumiem un tādu pašu nākotni.
  
  "Vispirms tiksim galā ar asiņaino vendetu. Un Kovaļenko. Tad jau redzēsim, kur esam." Alisija sēdēja, skatoties tālumā. Dreiks domāja, vai Tims Hadsons ir viņas prātā.
  
  "Mums joprojām ir jārunā par Velsu. Viņš bija mans draugs."
  
  Alisija iesmējās, izklausīdamās gluži kā iepriekš. "Tas vecais izvirtulis? Viņš nekādā gadījumā nebija tavs draugs, Dreik, un tu to zini. Mēs runāsim par akām. Bet galu galā. Tieši tad tas notiek."
  
  "Kāpēc?"
  
  Pār plecu peldēja maiga balss. "Jo tieši tad tam jānotiek, Met." Tie bija maigie toņi. Viņa klusi viegli slīdēja pret viņiem. "Jo mums ir nepieciešams viens otram, lai vispirms tiktu galā."
  
  Dreiks mēģināja slēpt savu pārsteigumu, viņu ieraugot. "Vai patiesība par Velsu tiešām ir tik šausmīga?"
  
  Viņu klusēšana teica, kas tas bija.
  
  Maija iegāja starp viņiem. "Es esmu šeit, jo man ir pārsvars."
  
  "Āķis? No kā? Es domāju, ka japāņi tevi aizstāja.
  
  "Tas ir oficiāli, viņi to izdarīja." Mai balsī bija jautra nots. "Neoficiāli viņi risina sarunas ar amerikāņiem. Viņi zina, cik svarīgi ir notvert Kovaļenko. Nedomājiet, ka manai valdībai nav acu, lai redzētu.
  
  "Es pat nebiju par to sapņojis." Alisija šņāca. "Es tikai gribu zināt, kā jūs mūs atradāt." Viņa kratīja jaku, it kā gribētu nomest bākugunis.
  
  "Es esmu labāks par tevi," Mai teica un tagad smējās. "Un tas ir vienīgais bārs trīs kvartāliem."
  
  "Tā ir patiesība?" Dreiks pamirkšķināja acis. "Cik ironiski."
  
  "Man ir pārsvars," Meja atkārtoja. "Vai vēlaties tagad nākt man līdzi un pārbaudīt, vai arī jūs abi esat pārāk piedzērušies, lai rūpētos?"
  
  Pēc sekundes Dreiks izlēca no krēsla, un Alisija apgriezās. "Rādi ceļu, mazais elf."
  
  
  * * *
  
  
  Pēc neilga brauciena ar taksometru viņi bija saspiedušies uz rosīga ielas stūra, klausoties, kā Mai viņus atjaunina.
  
  "Tas nāk tieši no kāda, kuram es uzticos Izlūkošanas aģentūrā. Kovaļenko rančo pārvalda vairāki cilvēki, kuriem viņš uzticas. Tā tas ir bijis vienmēr, lai gan tas viņam palīdz vairāk nekā jebkad agrāk, kad viņam vajadzīgs laiks, lai... labi, darītu to, ko viņš plāno darīt. Jebkurā gadījumā viņa rančo Oahu pārvalda vīrietis vārdā Klods.
  
  Mai vērsa viņu uzmanību uz jauniešu rindu, kas šķērsoja izliekto un spilgti apgaismoto ieeju izsmalcinātajā klubā. "Klodam pieder šis klubs," viņa teica. Mirgojošas gaismas reklamēja "Dzīvie dīdžeji, piektdienas īpašās pudeles un īpašie viesi". Dreiks paskatījās apkārt pūlim ar elpas sajūtu. Tajā piedalījās aptuveni tūkstotis Havaju salu skaistāko jauno vīriešu dažādos izģērbšanās stāvokļos.
  
  "Mēs varētu nedaudz izcelties," viņš teica.
  
  "Tagad es zinu, ka jūs visi esat sakopti." Alisija uzsmaidīja viņam. "Pirms gada Dreiks būtu nostājies blakus divām karstajām sievietēm, ar kurām viņš tagad ir kopā, saspiedis viņu vaigus ar abām rokām un pagrūdis mūs tur."
  
  Dreiks berzēja acis, zinādams, ka viņai ir pārsteidzoši taisnība. "Trīsdesmito gadu vidus maina cilvēku," viņš izspieda, pēkšņi sajūtot Elisona zaudējuma, Kenedija slepkavības un pastāvīgās dzēruma smagumu. Viņam izdevās pievērst tēraudu skatienu abiem.
  
  "Šeit sākas Kloda meklēšana."
  
  Viņi smaidot gāja garām durvju sargiem un nokļuva šaurā tunelī, kas bija piepildīts ar mirgojošām gaismām un viltus dūmiem. Dreiks uz brīdi bija dezorientēts un krīta līdz pat nedēļu ilgam reibumam. Viņa domāšanas procesi bija izplūduši, viņa reakcijas vēl jo vairāk. Viņam vajadzēja ātri panākt.
  
  Aiz tuneļa atradās plašs balkons, no kura varēja vērot deju grīdu no putna lidojuma. Ķermeņi kustējās unisonā ar dziļiem basa ritmiem. Siena pa labi turēja tūkstošiem dzēriena pudeļu un atspoguļoja gaismu mirdzošās prizmās. Ducis bāra darbinieku strādāja pie spēlētājiem, lasot no lūpām, dāvinot sīknaudu un pasniedzot nepareizus dzērienus vienaldzīgiem kluba apmeklētājiem.
  
  Tas pats, kas jebkurā citā bārā. Dreiks ar zināmu ironiju iesmējās. "Aiz muguras". Viņš norādīja, nevajadzēdams slēpties pūlī. "Novilkta teritorija. Un aiz tiem ir aizkari."
  
  "Privātas ballītes," Alisija sacīja. "Es zinu, kas tur notiek."
  
  "Protams, jūs zināt." Maija bija aizņemta, izpētot pēc iespējas vairāk vietas. "Vai šeit ir aizmugurējā istaba, kurā jūs nekad neesat bijis, Mails?"
  
  - Pat neej tur, kuce. Es zinu par jūsu varoņdarbiem Taizemē. Pat es nemēģinātu neko no šī.
  
  "Tas, ko jūs dzirdējāt, bija ļoti nepietiekami novērtēts." Maija sāka iet lejā pa platajām kāpnēm, neatskatoties. "Uzticies man".
  
  Dreiks sarauca pieri uzlūkoja Alisiju un pamāja pret deju grīdu. Alisija izskatījās pārsteigta, bet tad saprata, ka viņš plāno izmantot īsceļu un doties uz privātu zonu. Angliete paraustīja plecus. "Tu rādi ceļu, Dreik. ES tev sekošu."
  
  Dreiks sajuta pēkšņu, neracionālu asiņu pieplūdumu. Šī bija iespēja satuvināties ar cilvēku, kurš varētu zināt Dmitrija Kovaļenko atrašanās vietu. Asinis, ko viņš bija izlējis līdz šim, bija tikai piliens jūrā salīdzinājumā ar to, ko viņš bija gatavs izliet.
  
  Kad viņi gāja cauri smejošajiem, nosvīdušajiem ķermeņiem uz deju grīdas, vienam no puišiem izdevās pagriezt Alisiju apkārt. "Ei," viņš kliedza savam draugam, viņa balss pulsējošajā ritmā tik tikko bija dzirdama. "Man vienkārši paveicās".
  
  Alisija ar sastindzis pirkstiem sasita viņa saules pinumu. "Tev nekad nav veicies, dēls. Vienkārši paskaties uz savu seju. "
  
  Viņi ātri devās tālāk, ignorējot ārdošo mūziku, šūpojošos ķermeņus, bāra darbiniekus, kas skraidīja šurpu turpu pūlī ar nedroši nosvērtām paplātēm virs galvām. Pāris skaļi strīdējās, vīrietis bija piespiests pie kolonnas, un sieviete viņam kliedza ausī. Grupa pusmūža sieviešu svīda un pūta, sēžot aplī ar degvīna želeju un mazām zilām karotītēm rokās. Visā stāvā bija izkaisīti zemi galdi, vairums no tiem zem lietussargiem bija piepildīti ar bezgaršīgiem dzērieniem. Neviens nebija viens. Daudzi vīrieši izdarīja dubultu gājienu, kad Mai un Alicia aizgāja mūžībā, par ko kaitināja viņu draudzenes. Mai gudri ignorēja uzmanību. Alisija to pamudināja.
  
  Viņi nonāca ar virvju nožogotā vietā, kas sastāvēja no bieza zelta pinuma, kas bija izstiepta starp diviem spēcīgiem misiņa virvju stabiem. Šķita, ka iestāde pieņēma, ka neviens faktiski neizaicinās divus ļaundarus abās pusēs.
  
  Tagad viens no viņiem izgāja uz priekšu ar plaukstu un pieklājīgi lūdza Maiju atkāpties.
  
  Japāņu meitene ātri pasmaidīja. "Klods mūs sūtīja redzēt..." Viņa apstājās, it kā domādama.
  
  "Pilipo?" Otrs slepkava ierunājās ātri. "Es saprotu, kāpēc, bet kas ir šis puisis?"
  
  "Miesassargs".
  
  Abi lielie puiši skatījās uz Dreiku kā kaķi, kas stūrē peli. Dreiks viņiem plati pasmaidīja. Viņš neko neteica gadījumā, ja viņa angļu valodas akcents raisītu aizdomas. Alisijai šādas bažas nebija.
  
  "Tātad, šis Pilipo. Kāds viņš ir? Vai mēs labi pavadīsim laiku vai kā?
  
  "Ak, viņš ir labākais," sacīja pirmais izlēcējs ar īgnu smaidu. "Perfektais džentlmenis"
  
  Otrs izlēcējs skatījās uz viņu drēbēm. "Tu neesi īsti ģērbies šim gadījumam. Vai esi pārliecināts, ka Klods tevi sūtīja?
  
  Mais balsī nebija ne miņas no ņirgāšanās, kad viņa teica: "Esmu pilnīgi pārliecināta."
  
  Dreiks izmantoja apmaiņu, lai novērtētu slēptās nišas. Īss kāpņu lidojums veda uz paaugstinātu platformu, uz kuras sēdēja liels galds. Ap galdu sēdēja apmēram ducis cilvēku, no kuriem lielākā daļa izskatījās pietiekami entuziasma pilni, lai liktu domāt, ka viņi nesen bija šņācuši kādu nopietnu pulveri. Pārējie vienkārši izskatījās nobijušies un skumji, jaunas sievietes un pāris puiši, kas nepārprotami nebija daļa no ballīšu grupas.
  
  "Čau, Pilipo!" - kliedza otrs izlēcējs. "Svaiga gaļa jums!"
  
  Dreiks sekoja meitenēm pa īsām kāpnēm. Šeit bija daudz klusāk. Līdz šim viņš bija saskaitījis divpadsmit nepārprotamus sliktos puišus, kuri, visticamāk, nēsāja ieročus. Bet, kad viņš salīdzināja divpadsmit vietējos izpildītājus ar Meju, Alisiju un sevi, viņš neuztraucās.
  
  Viņš palika viņiem aiz muguras, cenšoties pēc iespējas nepiesaistīt sev uzmanību. Mērķis bija Pilipo, un viņi tagad atradās dažu pēdu attālumā. Šis naktsklubs gatavojās patiešām sākt šūpot.
  
  Pilipo skatījās uz meitenēm. Sausais klikšķis kaklā liecināja par viņa interesi. Dreiks blāvi redzēja, kā viņa roka sniedzas pēc dzēriena un atsita to.
  
  "Vai Klods tevi sūtīja?"
  
  Pilipo bija maza auguma, tievs vīrietis. Viņa platās, izteiksmīgās acis uzreiz pateica Dreikam, ka šis vīrietis nav Kloda draugs. Mēs pat nepazinām viens otru. Viņš vairāk bija marionete, kluba tēls. Palīgmateriāli.
  
  "Ne īsti". Arī Meja to saprata un acumirklī no pasīvas sievietes pārvērtās par satriecošu slepkavu. Sastindzis pirksti ierakās rīklē diviem tuvākajiem vīriešiem, un dziļš trieciens no priekšpuses aizmirstībā nokrita no krēsla trešo. Alisija uzlēca uz blakus esošā galda, piezemējās uz dibena, kājas augstu gaisā, un ar papēdi spēcīgi iesita pa seju vīrietim ar plūstošiem kakla tetovējumiem. Viņš ietriecās blakus esošajā brūtgānā, nositot abus no kājām. Alisija uzlēca uz trešo vietu.
  
  Dreiks salīdzinājumā ar to bija lēns, taču daudz postošāks. Āzijas vīrietis ar gariem matiem vispirms viņam pretojās un virzījās uz priekšu, kombinējot dūrienu un frontālo sitienu. Dreiks pakāpās uz sāniem, satvēra kāju un ar lielu, pēkšņu spēku griezās, līdz vīrietis kliedza un nokrita, pārvēršoties šņukstošā bumbiņā.
  
  Nākamais vīrietis izvilka nazi. Dreiks pasmaidīja. Asmens šaudījās uz priekšu. Dreiks satvēra plaukstas locītavu, salauza to un iegrūda ieroci dziļi tā īpašnieka vēderā.
  
  Dreiks devās tālāk.
  
  Nelaimīgie pakaramie aizbēga no galda. Tam nebija nozīmes. Viņi neko nezinātu par Klodu. Vienīgais, kurš, kā jau bija paredzēts, varēja paslēpties pēc iespējas dziļāk savā greznajā ādas krēslā, viņa acis iepletās bailēs, lūpas kustējās klusi.
  
  "Pilipo." Maija pieslējās viņam klāt un uzlika roku uz viņa augšstilba. "Vispirms jūs vēlaties mūsu uzņēmumu. Tagad tu to nedari. Tas ir rupji. Kas nepieciešams, lai būtu mans draugs?
  
  "Man... man ir vīrieši." Pilipo mežonīgi žestikulēja, viņa pirksti trīcēja kā kādam uz alkohola atkarības robežas. "Visur".
  
  Dreiks sastapa divus atlēcējus, kuri bija gandrīz sasnieguši kāpņu augšdaļu. Alisija slaucīja klaiņotājus viņam pa labi. No apakšas atskanēja smaga deju mūzika. Ķermeņi dažādās reibuma stadijās bija izkaisīti pa visu deju grīdu. Dīdžejs miksēja un ņurdēja sagūstītajai publikai.
  
  "Klods tevi nesūtīja," otrs izlēcējs noelsās, nepārprotami šokēts. Dreiks izmantoja kāpņu pakāpienus, lai šūpoties uz priekšu un novietotu abas kājas uz vīrieša krūtīm, liekot viņam krist atmuguriski trokšņainajā bedrē.
  
  Cits vīrietis pārlēca pāri pēdējam pakāpienam un metās pretī Dreikam, rokas plīvojot. Anglis saņēma sitienu pa ribām, kas būtu nogāzis vājāku vīrieti. Tas sāp. Viņa pretinieks apstājās, gaidot efektu.
  
  Bet Dreiks tikai nopūtās un izdarīja ciešu augšējo sitienu, šūpojoties no pašām pēdām. Atlēcējs tika pacelts no zemes un uzreiz zaudēja samaņu. Troksnis, ar kādu tas atsitās pret zemi, lika Pilipo manāmi lēkāt.
  
  "Vai jūs kaut ko teicāt?" Maija pārvilka savu perfekti kopto nagu pāri havajietes rugājiem klātajam vaigam. "Par jūsu vīriešiem?"
  
  "Vai tu esi traks? Vai jūs vispār zināt, kam pieder šis klubs?"
  
  Maija pasmaidīja. Pēc četru miesassargu nosūtīšanas Alisija nesatraucās pie viņiem abiem. "Smieklīgi, ka tu to saki." Viņa uzlika kāju uz Pilipo sirds un spēcīgi piespieda. "Šis puisis, Klods. Kur viņš ir?"
  
  Pilipo acis šaudījās apkārt kā noķertas ugunspuķes. "Es... es nezinu. Viņš šeit nekad nenāk. Es vadu šo vietu, bet es... Es nepazīstu Klodu.
  
  "Nelaimīgs." Alisija iespēra Pilipo pa sirdi. "Tev".
  
  Dreiks veltīja brīdi, lai noskenētu viņu perimetru. Viss šķita droši. Viņš pieliecās, līdz bija deguns pret degunu ar kluba īpašnieku.
  
  "Mēs to sapratām. Jūs esat nevērtīgs minions. Es pat piekrītu, ka tu nepazīsti Klodu. Bet tu esi sasodīti pārliecināts, ka pazīsti kādu, kas viņu pazīst. Cilvēks, kurš ik pa laikam ciemojas. Vīrietis, kurš rūpējas, lai tu sevi kontrolētu. Tagad..." Dreiks satvēra Pilipo aiz rīkles, viņa dusmas tik tikko bija apslēptas. "Tu man pasaki šīs personas vārdu. Vai arī es nogriezīšu tev nost galvu."
  
  Pilipo čuksti palika nedzirdēti pat šeit augšā, kur pērkonu sitienus apslāpēja smagās akustiskās sienas. Dreiks pakratīja galvu tā, kā tīģeris krata galvu mirušai gazelei.
  
  "Kas?"
  
  "Buhanans. Šo cilvēku sauc Bjūkenans."
  
  Dreiks saspiedās stiprāk, kad viņa dusmas sāka pārņemt. "Pastāstiet man, kā jūs sazināties ar viņu." Kenedija attēli piepildīja viņa redzējumu. Viņš gandrīz nejuta, kā Maija un Alisija viņu atrauj no mirstošā kluba īpašnieka.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Havaju nakts vēl ritēja pilnā sparā. Bija tikai pāri pusnaktij, kad Dreiks, Meja un Alisija izlīda no kluba un izsauca stāvošu taksometru. Alīsija pārvarēja viņu bēgšanas ceļu, priecīgi pieejot pie dīdžeja, satverot viņa mikrofonu un atstājot savu labāko rokzvaigznes iespaidu. "Sveiki, Honolulu! Kā pie velna tev iet? Tik priecīgs būt šeit šovakar. Jūs, puiši, esat tik sasodīti skaisti!" Tad viņa gludi aizgāja, atstājot aiz sevis tūkstoš pieņēmumu uz tūkstoš lūpām.
  
  Tagad viņi brīvi runāja ar taksometra vadītāju. "Cik ilgi, jūsuprāt, paies, pirms Pilipo brīdinās Bukenanu?" Alisija jautāja.
  
  "Ja paveiksies, viņi kādu laiku var viņu neatrast. Viņš ir labi savienots. Bet, ja viņi to dara..."
  
  "Viņš nerunās," Dreiks teica. "Viņš ir gļēvulis. Viņš nepievērsīs uzmanību tam, ka pievērsās Kloda vīrietim. Es liktu tam savu hipotēku. "
  
  "Atlēcēji var izšļakstīt pupiņas." Maija klusi teica.
  
  "Lielākā daļa no viņiem ir bezsamaņā." Alisija iesmējās, tad nopietnāk teica. "Bet spraitam ir taisnība. Kad viņi atkal varēs staigāt un runāt, viņi čīkst kā cūkas.
  
  Dreiks noklikšķināja ar mēli. "Sasodīts, jums abiem ir taisnība. Tad mums tas jādara ātri. Šonakt. Citas izvēles nav."
  
  "Ziemeļu Kukui iela," Mai teica taksometra vadītājam. "Jūs varat mūs izlaist netālu no morga."
  
  Taksists ātri uzmeta viņai skatienu. "Patiešām?"
  
  Alisija pievērsa viņa uzmanību ar nekaunīgu smaidu. "Turiet to uz leju, pieci." Vienkārši brauciet.
  
  Taksometra vadītājs nomurmināja kaut ko līdzīgu: "Sasodīts haole", bet pagrieza skatienu uz ceļu un apklusa. Dreiks domāja, kurp viņi dosies. "Ja tas patiešām ir Bjūkenana birojs, viņš, visticamāk, šobrīd tur neatradīsies."
  
  Alisija šņāca. "Dreikij, Dreik, tu vienkārši neklausies pietiekami uzmanīgi. Kad mēs beidzot sapratām, ka stulbajam vīram Pilipo kakls ir tik cieši saspiests tavās rokās, ka tas kļuva purpursarkans, mēs sākām glābt viņa smieklīgo dzīvību, un viņš mums teica, ka Bjūkenanam ir māja.
  
  "Māja?" Dreiks uzmeta grimasi.
  
  "Par biznesu. Jūs zināt šos tirgotājus. Viņi tur dzīvo un ēd, spēlē, no turienes organizē savus vietējos darbus. Uztur kārtību. Viņš pat turēs savus cilvēkus tuvumā. Tā ir nepārtraukta smaga ballīte, cilvēk.
  
  "Tas pagaidām palīdzēs noslēpt notikumus naktsklubā." Mai teica, kad taksometrs apstājās pie morga. "Atceraties, kad mēs ielauzāmies šī piegādes magnēta birojā Honkongā? Ātri ieejam, ātri izejam. Tā tam vajadzētu būt."
  
  "Tāpat kā tad, kad nonācām tajā vietā Cīrihē." Alisija skaļi teica Dreikam. "Tas nav tikai par tevi, Kitano. Ne tik tālu."
  
  
  * * *
  
  
  Heidena iegāja dzīvoklī, kas viņai bija iedots CIP ēkā Honolulu, un apstājās miris. Bens viņu gaidīja, sēdēdams uz gultas un nokāris kājas.
  
  Jauneklis izskatījās noguris. Viņa acis bija asiņainas, dienām ilgi lūkojoties datora ekrānā, un viņa piere izskatījās nedaudz saburzīta no tik intensīvas koncentrēšanās. Heidens priecājās viņu redzēt.
  
  Viņa vērīgi paskatījās apkārt istabā. "Vai jūs ar Karīnu beidzot esat pārgriezuši nabassaiti?"
  
  "Har, har. Viņa ir ģimene." Viņš to teica tā, it kā viņu tuvība būtu visredzamākā lieta. "Un viņa noteikti zina, kā rīkoties ar datoru."
  
  "Ģeniāla līmeņa IQ jums to palīdzēs." Haidena novilka kurpes. Biezais paklājs jutās kā putojošs spilvens zem sāpošām kājām. "Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka rīt jūs atradīsiet to, kas mums nepieciešams, Kuka žurnālos."
  
  "Ja mēs vispār varam tos atklāt."
  
  "Viss ir internetā. Jums tikai jāzina, kur meklēt. "
  
  Bens sarauca pieri uz viņu. "Vai... vai šķiet, ka ar mums šeit manipulē? Vispirms es atrodu Dievu kapu un pēc tam pārsūtīšanas ierīces. Tagad mēs atklājam, ka abi ir saistīti. Un..." Viņš apstājās.
  
  "Un kas?" Heidens iekārtojās viņam blakus uz gultas.
  
  "Ierīces varētu būt kaut kādā veidā savienotas ar elles vārtiem," viņš sprieda. "Ja Kovaļenko viņus vēlas, viņiem vajadzētu būt klāt."
  
  "Tā nav patiesība". Heidens pieliecās tuvāk. "Kovaļenko ir traks. Mēs nevaram izlikties, ka saprotam viņa domas.
  
  Bena acis liecināja, ka viņš ātri zaudē līdzi savām domām un flirtē ar citiem. Viņš noskūpstīja Heidenu, kad viņa nolieca galvu pret viņu. Viņa atrāvās, kad viņš sāka kaut ko klabināt savā kabatā.
  
  "Es jūtos labāk, kad tas izdalās caur rāvējslēdzēju, Ben."
  
  "Eh? Nē. Es gribēju šo." Viņš izņēma mobilo tālruni, pārslēdza ekrānu uz MP3 atskaņotāju un izvēlējās albumu.
  
  Fleetwood Mac sāka dziedāt "Second Hand News" no klasiskajām baumām.
  
  Heidens pārsteigts pamirkšķināja acis. "Dinoroks? Tiešām?"
  
  Bens uzmeta viņu viņai uz muguras. "Daži no tiem ir labāki, nekā jūs domājat."
  
  Heidenai netrūka caururbjošās skumjas viņas puiša tonī. Viņa nepalaida garām dziesmas tēmu, kas skaidri redzama nosaukumā. To pašu iemeslu dēļ kā Benam tas lika viņai domāt par Kenediju Mūru un Dreiku un visu, ko viņi bija zaudējuši. Viņi ne tikai zaudēja lielisku draugu Kenedijā, bet arī viņas vardarbīgā nāve visus Dreika draugus padarīja tikai fona trokšņos.
  
  Bet, kad Lindsija Bekingema sāka dziedāt par garo zāli un darīt savu, noskaņojums drīz mainījās.
  
  
  * * *
  
  
  Mai palūdza taksometra šoferi pagaidīt, taču vīrietis neklausīja. Tiklīdz viņi izkāpa no mašīnas, viņš iedarbināja dzinēju un aizbrauca, šļakstīdams granti.
  
  Alīsija viņu pieskatīja. "Saraustīts".
  
  Mai norādīja uz krustojumu viņu priekšā. "Bukenana māja atrodas kreisajā pusē."
  
  Viņi gāja patīkamā klusumā. Pirms mēnešiem Dreiks zināja, ka tas nekad nenotiks. Šodien viņiem bija kopīgs ienaidnieks. Viņus visus aizkustināja Asiņainā karaļa neprāts. Un, ja viņam ļaus palikt brīvībā, viņš joprojām var viņiem nodarīt smagu kaitējumu.
  
  Kopā viņi bija viena no labākajām komandām pasaulē.
  
  Viņi šķērsoja krustojumu un palēnināja ātrumu, kad bija redzams Bjūkenana īpašums. Vietu pārpludināja gaisma. Aizkari ir nolaisti. Durvis bija atvērtas, lai mūzika varētu plūst pa visu teritoriju. Repa mūzikas dūkoņa bija dzirdama pat pāri ielai.
  
  "Parauga kaimiņš," komentēja Alisija. "Kāds tāds - man vienkārši vajadzētu pietuvoties un sagraut viņu sasodīto stereosistēmu."
  
  "Bet lielākā daļa cilvēku nav tādi kā jūs," sacīja Dreiks. "Tas ir tas, no kā šie cilvēki uzplaukst. Viņi sirdī ir iebiedētāji. Reālajā dzīvē viņi nēsā bises un viņiem nav līdzjūtības vai sirdsapziņas.
  
  Alisija uzsmaidīja viņam. "Tad viņi nesagaidīs pilna mēroga uzbrukumu."
  
  Maija piekrita. "Mēs ātri iekāpjam, ātri tiekam ārā."
  
  Dreiks domāja par to, kā Asins karalis pavēlēja nogalināt tik daudz nevainīgu. "Ejam viņus izdrāzt."
  
  
  * * *
  
  
  Haidena bija kaila un nosvīdusi, kad zvanīja viņas mobilais telefons. Ja tas nebūtu bijis viņas priekšnieka Džonatana Geitsa zvana signāls, viņa to būtu bloķējusi.
  
  Tā vietā viņa ievaidējās, atgrūda Benu un nospieda atbildes pogu. "Jā?"
  
  Geitsa pat nepamanīja, ka viņai trūkst elpas. "Heiden, es atvainojos par vēlo stundu. Vai jūs varat runāt?"
  
  Heidens nekavējoties atgriezās realitātē. Vārti bija pelnījuši viņas uzmanību. Šausmas, ko viņš pārcieta savas valsts dēļ, bija tālu pāri viņa pienākuma apziņai.
  
  "Protams, kungs."
  
  "Dmitrijs Kovaļenko tur gūstā astoņu ASV senatoru, četrpadsmit pārstāvju un viena mēra ģimenes locekļus. Šis briesmonis tiks saukts pie atbildības, Džej, ar jebkādiem līdzekļiem. Jums ir visi resursi. "
  
  Savienojums tika pārtraukts.
  
  Heidena sēdēja, skatīdamies tumsā, viņas degsme bija pilnībā apdzisusi. Viņas domas bija ar ieslodzītajiem. Nevainīgie atkal cieta. Viņa domāja, cik daudz cilvēku vēl cietīs, pirms Asins karalis tiks saukts pie atbildības.
  
  Bens rāpoja pāri gultai pie viņas un vienkārši apskāva viņu, kā viņa gribēja.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks iegāja iekšā pirmais un atradās garā gaitenī, kura divas durvis verās pa kreisi un atvērta virtuve beigās. Vīrietis gāja lejā pa kāpnēm, viņa acis pēkšņi piepildījās ar šoku, kad viņš ieraudzīja Dreiku ienākam mājā.
  
  "Kas pie-?"
  
  Maijas roka kustējās ātrāk, nekā acs spēja saskatīt. Vienu sekundi vīrietis ievilka gaisu, lai izsauktu brīdinājumu, un nākamajā viņš slīdēja lejā pa kāpnēm ar niecīgu dunci kaklā. Kad viņš sasniedza apakšu, Mai pabeidza darbu un paņēma atpakaļ dunci. Dreiks virzījās pa koridoru. Viņi pagriezās pa kreisi uz pirmo istabu. Četri acu pāri paskatījās uz augšu no vienkāršajām kastēm, kurās viņi bija iesaiņojuši sprāgstvielas.
  
  Sprāgstvielas?
  
  Dreiks acumirklī atpazina C4, taču viņam nebija laika domāt, jo vīrieši satvēra neuzmanīgi izmestos ieročus. Maija un Alisija dejoja ap Dreiku.
  
  - Tur! Dreiks norādīja uz ātrākajiem. Alisija viņu nogāza ar nelaipnu sitienu pa cirksni. Viņš nokrita, kaut ko murminādams. Vīrietis Dreika priekšā ātri gāja viņam pretī, lecot pāri galdam, lai palielinātu uzbrukuma augstumu un spēku. Dreiks pagrieza savu ķermeni zem vīrieša lidojuma, un, piezemējoties, viņš no aizmugures izsita abus ceļgalus. Vīrietis niknumā kliedza, un siekalas izskrēja no viņa mutes. Dreiks ar visu savu brutālo spēku un spēku izdarīja graujošu cirvja sitienu pa galvu.
  
  Vīrietis sabruka bez skaņas.
  
  Pa kreisi Maijs ātri pēc kārtas veica divus sitienus. Abi bija dubultoti ar brūcēm vēderā, pārsteigums bija rakstīts visā viņu sejā. Dreiks ātri izmantoja nāves satvērienu, lai vienu padarītu rīcībnespējīgu, kamēr Mai izsita otru.
  
  "Aiziet". - Dreiks nošņācās. Viņi varēja to nezināt, bet tie joprojām bija Asins karaļa vīri. Viņiem paveicās, ka Dreiks steidzās.
  
  Viņi atgriezās koridorā un devās lejā uz citu istabu. Kad viņi ieslīdēja iekšā, Dreiks ieraudzīja virtuvi. Tas bija pilns ar vīriešiem, kas visi skatījās uz kaut ko uz zema galda. Repa skaņas, kas nāca no iekšpuses, bija tik skaļas, ka Dreiks gandrīz gaidīja, ka viņi iznāks viņu satikt. Maija metās uz priekšu. Kamēr Dreiks ienāca istabā, viņa jau bija noguldījusi vienu vīrieti un pārgājusi pie nākamā. Dreikam ieskrēja puisis ar biezu bārdu, jau ar revolveri rokā.
  
  "Ko tu izdarīji-?"
  
  Apmācība bija viss cīņas mākslā, un Dreiks atgriezās ātrāk, nekā politiķis spēja izvairīties no galvenā jautājuma. Acumirklī viņš pacēla kāju, izsita vīrietim no rokām revolveri, tad pakāpās uz priekšu un satvēra to gaisā.
  
  Viņš apgrieza ieroci otrādi.
  
  "Dzīvo ar zobenu." Viņš izšāva. Bjūkenana vīrietis mākslinieciskā uzliesmojumā nokrita atmuguriski. Maija un Alisija nekavējoties paņēma vēl vienu izmestu šaujamieroci, kad kāds no virtuves kliedza. "Hei, muļķi! Ko pie velna tu dari?"
  
  Dreiks pasmaidīja. Acīmredzot apšaude šajā mājā nebija nekas nedzirdēts. Labi. Viņš devās uz durvīm.
  
  "Divas," viņš čukstēja, norādot, ka vieta pie durvīm dod viņiem iespēju tikai manevrēt. Maija apsēdās viņai aiz muguras.
  
  "Pieradināsim šos suņus." Dreiks un Alisija iznāca, šaudami, mērķējot uz kāju mežu, kas ieskauj galdu.
  
  Izsmidzināja asinis, un ķermeņi nokrita uz grīdas. Dreiks un Alisija virzījās uz priekšu, zinādami, ka šoks un bijība samulsinās un iebiedēs viņu pretiniekus. Viens no Bjūkenana apsargiem pārlēca pāri zemam galdiņam un uztriecās Alisijai, metot viņu sāņus. Maija iegāja spraugā, aizstāvoties, kamēr apsargs viņai divreiz iedūra pirkstu. Meja uztvēra katru sitienu pa apakšdelmu, pirms spēcīgi iesita viņam ar pistoli pa deguna tiltu.
  
  Alisija atkal saķērās. "Man tas bija."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts, ka jūs to darījāt, mīļā."
  
  "Pūt mani." Alisija vērsa ieroci uz vaidošajiem, raudošajiem vīriešiem. "Vai kāds vēlas izmēģināt? Hm?"
  
  Dreiks skatījās uz zemo galdu un tā saturu. C4 kaudzes piegružoja virsmu dažādos sagatavošanas posmos.
  
  Ko pie velna bija plānojis Bloody King?
  
  - Kurš no jums ir Bjūkenans?
  
  Neviens neatbildēja.
  
  "Man ir līgums ar Bjūkenanu." Dreiks paraustīja plecus. "Bet, ja viņa šeit nav, tad, manuprāt, mums būs jūs visus nošaut." Viņš iešāva tuvākajam vīrietim vēderā.
  
  Telpu piepildīja troksnis. Pat Maija skatījās viņā izbrīnīta. "Mets -"
  
  Viņš norūca uz viņu. "Nav vārdu."
  
  "Es esmu Bjūkans." Vīrietis, atspiedies pret lielo ledusskapi, noelsās, pieliekot spēcīgu spiedienu uz lodes brūci. "Davai vecīt. Mēs jums nekaitējām."
  
  Dreika pirksts cieši piespieda sprūdu. Bija nepieciešama milzīga pašsavaldīšanās, lai nenošautu. "Tu mani nesāpini?" Viņš palēca uz priekšu un apzināti uzlika ceļgalu uz asiņojošās brūces. "Tu mani nesāpini?"
  
  Asinskāre piepildīja viņa redzējumu. Nemierināmas skumjas iedūrās viņa smadzenēs un sirdī. "Pastāsti man," viņš aizsmacis teica. "Pastāstiet man, kur ir Klods, vai, Dievs, palīdziet, es izsvilināšu jūsu smadzenes pa visu šo sasodītu ledusskapi."
  
  Bjūkenana acis nemeloja. Nāves bailes padarīja viņa neziņu caurspīdīgu. "Es pazīstu Kloda draugus," viņš norūca. "Bet es nepazīstu Klodu. Es varētu jums pastāstīt viņa draugiem. Jā, es varu jums tās dot.
  
  Dreiks klausījās, sakot divus vārdus un to atrašanās vietas. Skārberijs un Pētersons. Tikai tad, kad šī informācija bija pilnībā iegūta, viņš norādīja uz tabulu, kas bija pilna ar C4.
  
  "Ko tu šeit dari? Vai jūs gatavojaties sākt karu?"
  
  Atbilde viņu satrieca. "Nu jā. Havaju kauja drīz sāksies, cilvēk.
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Bens Bleiks iegāja mazajā kabinetā, kurā atradās pie loga stāvam Karinu. "Sveika māsa".
  
  "Sveiki. Paskaties uz šo, Ben. Saullēkts Havaju salās."
  
  "Mums vajadzētu būt pludmalē. Ikviens dodas uz saullēktu un saulrietu.
  
  "Vai tiešām? Karīna ar nelielu sarkasmu paskatījās uz brāli. "Jūs to meklējāt internetā, vai ne?"
  
  "Tagad, kad esam šeit, es vēlētos izkļūt no šīs smacīgās vietas un satikt dažus vietējos."
  
  "Par ko?"
  
  "Es nekad neesmu saticis havajieti."
  
  "Mano ir sasodīts havajietis, dumjš. Dievs, dažreiz es domāju, vai man ir abas mūsu smadzeņu šūnas.
  
  Bens zināja, ka nav jēgas sākt prātu cīņu ar māsu. Viņš dažas minūtes apbrīnoja lielisko skatu, pirms devās uz durvīm, lai ielietu abām kafiju. Kad viņš atgriezās, Karīna jau bootēja viņu datorus.
  
  Bens nolika krūzes blakus viņu klaviatūrām. "Jūs zināt, ka es to gaidu." Viņš berzēja rokas. "Es domāju, meklēju kapteiņa Kuka baļķus. Šis ir īsts detektīvu darbs, jo mēs meklējam to, kas ir apslēpts, nevis to, kas ir acīmredzams.
  
  "Mēs noteikti zinām, ka internetā nav nevienas saites, kas savienotu Kuka ar Diamond Head vai Leahy ar havajiešiem. Mēs zinām, ka Diamond Head ir tikai viens no konusu, ventilācijas atveru, tuneļu un lavas cauruļu sērijas, kas atrodas zem Oahu.
  
  Bens iedzēra malku karstās kafijas. "Mēs arī zinām, ka Kuks nolaidās Kauai, Vaimes pilsētā. Apskatiet Waimea, lai atrastu pietiekami satriecošu kanjonu, lai konkurētu ar Lielo kanjonu. Kauai vietējie iedzīvotāji izteica frāzi oriģinālā vieta, kur apmeklēt Havaju salas kā nekaunīgu grūdienu Oahu. Vaimeā blakus ļoti mazam muzejam atrodas Kuka statuja.
  
  "Cita lieta, ko mēs zinām," Karīna atbildēja. - Lieta tāda, ka kapteiņa Kuka baļķi atrodas tieši šeit. Viņa pieskārās savam datoram. "Tiešsaistē".
  
  Bens nopūtās un sāka šķirstīt pirmo no plašajiem žurnāliem. "Lai jautrība sākas." Viņš pieslēdza austiņas un atgāzās krēslā.
  
  Karīna paskatījās uz viņu. "Izslēdz to. Vai šī ir miega siena? Un vēl viens vāks? Kādreiz, mazais brāli, tev būs jāieraksta šīs jaunās dziesmas un jābeidz izniekot savas piecas slavas minūtes.
  
  "Nesaki man, ka tu tērē savu laiku, mās. Mēs visi zinām, ka jūs šajā jomā esat meistars.
  
  "Vai jūs grasāties to aktualizēt vēlreiz? Tagad?"
  
  "Ir pagājuši pieci gadi." Bens pagrieza mūziku un koncentrējās uz datoru. "Pieci gadi drupas. Neļaujiet notikušajam sabojāt nākamos desmit.
  
  
  * * *
  
  
  Strādājot bez miega un ar minimālu atpūtu, Dreiks, Meja un Alisija nolēma ieturēt nelielu pārtraukumu. Dreiks saņēma zvanu no Heidena un Kinimakas apmēram stundu pēc saullēkta. Izslēgšanas poga drīz atrisināja šo problēmu.
  
  Viņi īrēja istabu Waikiki. Tā bija liela viesnīca uz riteņiem, pilna ar tūristiem, nodrošinot viņiem augstu anonimitātes līmeni. Viņi ātri paēda vietējā Denny's, pēc tam devās uz savu viesnīcu, kur ar liftu devās uz savu istabu astotajā stāvā.
  
  Ienācis iekšā, Dreiks atslāba. Viņš zināja, kādas priekšrocības var nodrošināt ar pārtiku un atpūtu. Viņš saritinājās vieglā krēslā pie loga, izbaudīdams, kā dzidra Havaju saule viņu apskalo pa franču logiem.
  
  "Jūs abi varētu cīnīties par gultu," viņš nomurmināja, nepagriežoties. "Kāds uzstādīja modinātāju uz pulksten diviem."
  
  To sakot, viņš ļāva savām domām aizklīst, pārliecinājies, ka viņiem ir divu vīriešu adrese, kuri bija pēc iespējas tuvāk Klodam. Miers, apzinoties, ka Klods tika aizvests tieši pie Asiņainā karaļa.
  
  Sirdsmiers no apziņas, ka līdz asiņainajai atriebībai bija atlikušas tikai dažas stundas.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens un Kinimaka rītu pavadīja vietējā Honolulu policijas pārvaldē. Ziņas bija tādas, ka daži no Kloda 'biedriem' nakts laikā tika likvidēti, taču īstu ziņu nebija. Kluba īpašnieks, vārdā Pilipo, teica ļoti maz. Vairāki viņa izlēcēji nokļuva slimnīcā. Izrādījās arī, ka viņa video plūsma brīnumainā kārtā aptumšojās, kad vīrietis un divas sievietes viņam uzbruka īsi pirms pusnakts.
  
  Pievienojiet tam asiņainu apšaušanos kaut kur pilsētas centrā, kurā bija iesaistīti vairāk Kloda zināmo līdzdalībnieku. Kad notikuma vietā ieradās bruņoti darbinieki, viņi atrada tikai tukšu māju. Nav vīriešu. Nav tālruņa numura. Uz grīdas un virtuves galda tikai asinis, uz kurām putekļojot tika konstatētas C4 pēdas.
  
  Heidens mēģināja Dreiku. Viņa mēģināja sazvanīt Alisiju. Viņa pavilka Mano malā un nikni čukstēja viņam ausī. "Nolādēt viņus! Viņi nezina, ka mums ir atbalsts, lai rīkotos tā, kā mēs uzskatām. Viņiem vajadzētu zināt. "
  
  Kinimaka paraustīja plecus, viņa lielie pleci cēlās un nolaidās. "Varbūt Dreiks nevēlas zināt. Viņš to darīs savā veidā, ar valdības atbalstu vai bez tā.
  
  "Tagad viņš ir nasta."
  
  "Vai arī indīga bulta, kas lido tieši sirdī." Kinimaka pasmaidīja, kad priekšnieks paskatījās uz viņu.
  
  Heidens uz brīdi apmulsa. "Kas? Vai šie vārdi ir no kādas dziesmas vai kā?
  
  Kinimaka izskatījās aizvainota. "Es tā nedomāju, priekšniek. Tātad, - viņš paskatījās uz sanākušajiem policistiem, - ko policija zina par Klodu?
  
  Heidens dziļi ievilka elpu. "Nav pārsteidzoši, ka tādu ir ļoti maz. Klods ir vairāku klubu ēnas īpašnieks, kas var būt vai nav iesaistīti nelikumīgās darbībās. Viņi nav augstajā policijas novērošanas sarakstā. Līdz ar to viņu klusais īpašnieks paliek anonīms.
  
  "Ar visu, ko, bez šaubām, izstrādāja Kovaļenko."
  
  "Bez šaubām. Noziedzniekam vienmēr ir izdevīgi būt vairākas reizes noņemtam no reālās pasaules.
  
  "Varbūt Dreiks progresē. Ja tas tā nebūtu, es domāju, ka viņš būtu ar mums."
  
  Heidens pamāja. "Cerēsim, ka tas tā ir. Tikmēr mums ir jāšokē daži vietējie. Un jums vajadzētu sazināties ar visiem jums zināmajiem, kas varētu mums palīdzēt. Kovaļenko jau ir radījis asinspirti. Man nepatīk domāt, kā tas viss varētu beigties.
  
  
  * * *
  
  
  Bens centās visu iespējamo, lai saglabātu savu uzmanību. Viņa emocijas bija sajukušas. Bija pagājuši mēneši, kopš viņa dzīve bija normāla. Pirms Odina afēras viņa ideja par piedzīvojumiem bija turēt savu moderno rokgrupu The Wall of Sleep noslēpumā no mammas un tēta. Viņš bija ģimenes cilvēks, labsirdīgs nerds ar talantu visās tehniskajās lietās.
  
  Tagad viņš redzēja cīņu. Viņš redzēja, kā tiek nogalināti cilvēki. Viņš cīnījās par savu dzīvību. Viņa rokās nomira labākā drauga draudzene.
  
  Pāreja starp pasaulēm viņu sašķēla.
  
  Ja tam pievieno spiedienu, ko radīja viņa jaunā draudzene, amerikāņu CIP aģente, viņš nemaz nebija pārsteigts, atklājot, ka viņš ir slepkavots.
  
  Ne tas, ka viņš kādreiz būtu teicis saviem draugiem. Viņa ģimene, jā, viņš varētu viņiem pastāstīt. Taču Karīna tam vēl nebija gatava. Un viņai bija savas problēmas. Viņš tikko viņai bija teicis, ka pēc pieciem gadiem viņai vajadzēja virzīties tālāk, taču viņš zināja, ja ar viņu kādreiz notiks tas pats, tas sabojās visu atlikušo dzīvi.
  
  Un pārējie Miega sienas dalībnieki pastāvīgi sūtīja viņam īsziņas. Kur, pie velna, tu esi, Bleik? Sanāksim kopā šovakar? Vismaz atraksti man, idiot!Viņiem bija sagatavoti jauni ieraksti ierakstīšanai. Tas bija viņa nolādētais sapnis!
  
  Tagad ir apdraudēta pati lieta, kas viņam deva lielo pārtraukumu.
  
  Viņš domāja par Heidenu. Kad pasaule sabruka, viņš vienmēr varēja vērst savas domas uz viņu, un viss kļuva nedaudz vieglāk. Viņa prāts klīda. Viņš turpināja ritināt tiešsaistes grāmatas lappuses, ko kāds bija pārrakstījis no paša Kuka skricelējumiem.
  
  Viņš to gandrīz palaida garām.
  
  Jo pēkšņi turpat starp laika ziņām, garuma un platuma grādiem un īsu informāciju par to, kurš tika sodīts par ikdienas liellopu gaļas devas neēšanu un kurš tika atrasts takelāžā miris, parādījās īsa atsauce uz Peles vārtiem.
  
  "Māsa". - Bens izdvesa. "Es domāju, ka es kaut ko atradu." Viņš izlasīja īsu rindkopu. "Oho, šis ir vīrieša stāstījums par viņu ceļojumu. Vai esat tam gatavs?"
  
  
  * * *
  
  
  Laikā, kas bija vajadzīgs, lai atvērtu acis, Dreiks no viegla miega pārgāja uz nomodu. Maija soļoja uz priekšu un atpakaļ viņam aiz muguras. Izklausījās, it kā Alisija būtu dušā.
  
  "Cik ilgi mēs bijām ārā?"
  
  "Dodiet vai ņemiet deviņdesmit minūtes. Lūk, pārbaudiet šo. " Mai iemeta viņam vienu no pistolēm, ko viņi bija paņēmuši no Bjūkenana un viņa vīriem.
  
  "Kāds ir rezultāts?"
  
  "Pieci revolveri. Viss ir kārtībā. Divi 38 un trīs 45 kalibri. Viss ar trīs ceturtdaļām piepildītiem žurnāliem.
  
  "Vairāk nekā pietiekoši". Dreiks piecēlās un izstaipījās. Viņi nolēma, ka, visticamāk, saskarsies ar nopietnāku pretinieku - Klodam pietuvinātiem cilvēkiem, tāpēc ieroču nēsāšana bija obligāta.
  
  Alisija iznāca no vannas istabas ar slapjiem matiem, vilkdama jaku. "Vai esat gatavs izvākties?"
  
  Informācija, ko viņi saņēma no Bjūkenana, bija tāda, ka gan Skārberijai, gan Pītersonam piederēja eksotisku automašīnu tirdzniecības uzņēmums Vaikiki nomalē. To sauca par Exoticars, tā bija gan mazumtirdzniecības vieta, gan remontdarbnīca. Viņš arī nomāja lielāko daļu augstākās klases automašīnu.
  
  Ļoti ienesīgs vāks, Dreiks nodomāja. Bez šaubām, tas ir paredzēts, lai palīdzētu slēpt visa veida noziedzīgas darbības. Scarberry un Peterson neapšaubāmi bija tuvu barības ķēdes augšgalam. Nākamais būtu Klods.
  
  Viņi iekāpa taksometrā un iedeva šoferim tirdzniecības vietas adresi. Tas bija apmēram divdesmit minūšu attālumā.
  
  
  * * *
  
  
  Bens un Karīna ir pārsteigti, lasot kapteiņa Kuka dienasgrāmatu.
  
  Redzot ar cita cilvēka acīm notikumus, kas notika ar slaveno jūras kapteini pirms vairāk nekā divsimt gadiem, bija diezgan ievērojams. Taču lasīt stāstu par Kuka reģistrēto, bet joprojām ļoti slepeno ceļojumu zem Havaju salu slavenākā vulkāna bija gandrīz satriecoši.
  
  "Tas ir brīnišķīgs". Karīna datora ekrānā šķirstīja savu eksemplāru. "Viena lieta, ko jūs neapjaušat, ir Kuka izcilā tālredzība. Viņš paņēma līdzi cilvēkus no visām jomām, lai ierakstītu savus atklājumus. Zinātnieki. Botāniķi. Mākslinieki. Skaties..." Viņa pieskārās ekrānam.
  
  Bens pieliecās, lai redzētu smalki izpildīto auga zīmējumu. "Forši".
  
  Karīnas acis iemirdzējās. "Tas ir lieliski. Šie augi netika atklāti vai dokumentēti, līdz Kuks un viņa komanda tos ierakstīja un atgriezās Anglijā ar šiem fantastiskajiem zīmējumiem un aprakstiem. Viņi kartēja mūsu pasauli, šos cilvēkus. Viņi gleznoja ainavas un krasta līnijas tā, kā mēs šodien vienkārši fotografētu. Padomā par to".
  
  Bena balss liecināja par viņa sajūsmu. "Es zinu. Es zinu. Bet klausieties šo..."
  
  "Wow". Karīna bija iegrimusi savā stāstā. "Vai jūs zinājāt, ka viens no Kuka komandas bija Viljams Bligs? Cilvēks, kurš kļuva par Bounty kapteini? Un to, ka toreizējais Amerikas prezidents Bendžamins Franklins visiem saviem jūras kapteiņiem nosūtīja ziņu, lai viņi atstāj Kuku mierā, neskatoties uz to, ka amerikāņi tajā laikā karoja ar britiem. Franklins viņu sauca par "kopējo cilvēces draugu".
  
  "Māsa". - Bens nošņācās. "Es kaut ko atradu. Klausieties - piekrastē tika veikta Owhihi, Havaju salās, netālu no salas augstākā punkta. 21 grāds 15 minūtes ziemeļu platuma, 147 grādi ziemeļu garuma, 48 minūtes rietumu. Augstums 762 pēdas. Bijām spiesti izmest enkuru netālu no Lihi un doties krastā. Iezemieši, kurus mēs nolīgām, izskatījās tā, it kā viņi noplēstu mums no mugurām lupatas par ruma pudeli, taču patiesībā bija gan panesami, gan zinoši.
  
  "Dodiet man saīsināto versiju," Karīna iecirta. "Angliski".
  
  Bens norūca uz viņu. "Dievs, meitene, kur ir tavs Indiana Džounss?" Jūsu Lūks Skaivokers? Jums vienkārši nav piedzīvojumu izjūtas. Tāpēc mūsu stāstītājs, vīrietis vārdā Hoksvorts, devās ceļā kopā ar Kuku, sešiem citiem jūrniekiem un nedaudziem vietējiem iedzīvotājiem, lai izpētītu, kas iezemiešus sauca par Peles vārtiem ". Tas tika darīts bez vietējā karaļa ziņas un ar lielu risku. Ja viņi par to būtu uzzinājuši, karalis viņus visus būtu nogalinājis. Havajieši godināja Peles vārtus. Vietējie gidi pieprasīja lielu balvas."
  
  "Pēlē vārti noteikti izraisīja nopietnu satraukumu Kukam uzņemties šādu risku," atzīmēja Karīna.
  
  "Nu, Pele bija uguns, zibens, vēja un vulkānu dievs. Iespējams, populārākā Havaju dievība. Viņa bija liela ziņa. Liela daļa viņas leģendu bija ap viņu valdīšanu pār okeāniem. Tas, kā par viņu droši vien runāja havajieši, iespējams, izraisīja Kuka interesi. Un, iespējams, viņš bija augstprātīgs cilvēks lielā atklājumu ceļojumā. Viņš nebaidītos apgrūtināt vietējo karali.
  
  "Tāds vīrietis kā Kuks nebaidās no daudz kā."
  
  "Tieši tā. Pēc Hoksvorta teiktā, vietējie iedzīvotāji viņus veduši pa tumšu eju zem vulkāna dziļās sirds. Kad iedegās gaismas un, kā teiktu Gollums, bija veikti daži viltīgi pagriezieni, viņi visi apstājās un izbrīnīti skatījās uz Peles vārtiem.
  
  "Dīvains. Vai ir zīmējums?
  
  "Nē. Mākslinieks šī ceļojuma dēļ palika aiz muguras. Bet Hoksvorts apraksta redzēto. Milzīga arka, kas uzlidoja tik augstu, ka sasniedza maksimumu virs mūsu liesmu paša augšējā apļa. Roku darbs rāmis, kas inkrustēts ar sīkiem simboliem. Iecirtumi katrā pusē, trūkst divu mazāku priekšmetu. Brīnums aizrāva mums elpu, un mēs patiešām skatījāmies, līdz tumšais centrs sāka piesaistīt mūsu skatienu.
  
  "Tātad, visu cilvēku garā viņš domā, ka viņi atrada to, ko meklēja, bet pēc tam saprata, ka vēlas vairāk." Karīna pamāja ar galvu.
  
  Bens uzmeta viņai acis. "Es domāju, ka jūs domājat visu piedzīvojumu meklētāju garu, viņi gribēja vairāk. Bet tev taisnība. Peles vārti bija tieši tādi. Vārti. Tam kaut kur bija jānoved."
  
  Karīna pievilka savu krēslu. "Tagad es prātoju. Kur tas noveda?
  
  Tajā brīdī iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņš paskatījās uz ekrānu un nobolīja acis. "Mamma un tētis".
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Mano Kinimaka mīlēja Waikiki sirdi. Dzimis un audzis Havaju salās, viņš pavadīja savu agrīno bērnību Kuhio pludmalē, pirms viņa ģimene piesaistīja līdzekļus un pārcēlās uz klusāko ziemeļu piekrasti. Sērfošana tur bija pasaules klases, ēdiens bija autentisks pat tad, kad jūs pusdienojat ārpus mājas, dzīve bija tik brīva, kā jūs varētu iedomāties.
  
  Bet viņa neizdzēšamās agrīnās atmiņas bija par Kuhio: krāšņā pludmale un bezmaksas luaus, svētdienas pludmales grilēšana, viegla sērfošana, labsirdīgi vietējie un rietošās saules naksnīgais krāšņums.
  
  Tagad, braucot pa Kuhio avēniju un pēc tam Kalakauu, viņš pamanīja vecas, aizkustinošas lietas. Nav svaigu seju tūristi. Ne vietējie, kas nes savu rīta labojumu Jamba sulu. Netālu no Royal Hawaiian nav pat saldējuma pārdevēja. Tās bija garās, melnās lāpas, kuras viņi iededza katru vakaru, tagad gandrīz tukšais iepirkšanās komplekss, kurā viņš reiz raudāja, smejoties par vienkāršu A formas brīdinājuma zīmi, kas bloķēja vienu no ejām un kas vēstīja: Ja tu neesi Zirnekļcilvēks, tilts ir slēgts.Tas ir tik vienkārši. Tātad havajietis.
  
  Viņš gāja garām Lasena vecajam veikalam, kur reiz bija skatījies uz viņu lieliskām gleznām un fantastiskajām automašīnām. Tagad tas vairs nav. Viņa agrā bērnība bija beigusies. Viņš gāja garām iepirkšanās centram King's Village, par kuru viņa māte reiz stāstīja, ka tā bija karaļa Kalakaua rezidence. Viņš gāja garām pasaulē jaukākajam policijas iecirknim, kas atrodas tieši Waikiki pludmalē simtiem vējdēļu ēnā. Un viņš gāja garām neiznīcināmajai hercoga Kahanamoku statujai, kas kā vienmēr bija pārklāta ar svaigām leišām, to pašu, kuru viņš bija skatījies, kad viņš bija mazs zēns, un galvā virmoja miljons sapņu.
  
  Viņa ģimene tagad tika apsargāta visu diennakti. Par tiem rūpējās augstākās klases ASV maršali un kreka jūras kājnieki. Ģimenes māja bija tukša, tika izmantota kā ēsma slepkavām. Viņš pats bija ievērojams cilvēks.
  
  Viņa labākais draugs un priekšnieks Heidens Džejs apsēdās viņam blakus pasažiera sēdeklī, iespējams, redzēja kaut ko no viņa sejas izteiksmes, jo viņa neko neteica. Viņa tika ievainota ar nazi, bet tagad ir gandrīz atveseļojusies. Apkārtējie cilvēki tika nogalināti. Kolēģi. Jauni draugi.
  
  Un te viņš ir, atgriezies savās mājās, bērnības vietā. Atmiņas piepildīja viņu kā sen neredzētus draugus, kas ilgojas atjaunot ar viņu attiecības. Atmiņas viņu bombardēja no katra ielas stūra.
  
  Havaju salu skaistums bija tas, ka tas tevī dzīvoja mūžīgi. Nav svarīgi, vai tu tur pavadīji nedēļu vai divdesmit gadus. Viņa raksturs bija mūžīgs.
  
  Heidens beidzot sabojāja garastāvokli. "Šis puisis, šis Capua. Vai viņš tiešām pārdod sasmalcinātu ledu no furgona?
  
  "Šeit ir labs bizness. Ikvienam patīk sasmalcināts ledus. "
  
  "Godīgi".
  
  Mano pasmaidīja. "Jūs redzēsiet".
  
  Braucot cauri Kuhio un Waikiki skaistumam, labajā pusē periodiski parādījās pludmales. Jūra dzirkstīja un baltie viļņlauži aicinoši šūpojās. Mano redzēja, ka pludmalē tiek sagatavoti vairāki balsti. Savulaik viņš bija daļa no atbalsta komandas, kas ieguva trofejas.
  
  "Mēs esam šeit". Viņš iebrauca izliektā autostāvvietā ar margām vienā galā, no kuras paveras skats uz Kluso okeānu. Capua furgons atradās pašās beigās, lieliskā vietā. Mano uzreiz pamanīja savu veco draugu, bet uz brīdi apstājās.
  
  Heidens viņam uzsmaidīja. "Vecās atmiņas?"
  
  "Brīnišķīgas atmiņas. Kaut ko, ko nevēlaties sabojāt, pārdomājot kaut ko jaunu, vai zināt?
  
  "Es zinu".
  
  Viņas balsī nebija pārliecības. Mano ilgi paskatījās uz savu priekšnieku. Viņa bija labs cilvēks - tiešs, godīgs, skarbs. Vai zinājāt, kura pusē bija Heidens Džejs un kurš darbinieks varētu prasīt vairāk no sava priekšnieka? Kopš viņi pirmo reizi satikās, viņš bija viņu labi iepazinis. Viņas tēvs Džeimss Džejs bija spēks, patiesa leģenda, un tas bija tā vērts. Heidena mērķis vienmēr ir bijis izpildīt savu solījumu, viņa mantojumu. Tas bija viņas dzinējspēks.
  
  Tik ļoti, ka Mano bija pārsteigts, kad viņa paziņoja, cik nopietni viņa ir pret jauno nerd Benu Bleiku. Viņš domāja, ka paies ilgs, ilgs laiks, līdz Heidena pārstās sevi piespiest, lai dzīvotu saskaņā ar Mano mantojumu, ko viņa jau bija pārspējusi. Sākumā viņš domāja, ka attālums nodzēsīs liesmu, bet tad pāris atkal atradās kopā. Un tagad viņi šķita stiprāki nekā jebkad agrāk. Vai geiks viņai piešķirs jaunu mērķi, jaunu dzīves virzienu? To rādīs tikai nākamie mēneši.
  
  "Iet". Heidens pamāja uz furgonu. Mano atvēra durvis un dziļi ieelpoja tīro vietējo gaisu. Pa kreisi no viņa pacēlās Dimanta galva - pārsteidzoša figūra, kas izcēlās pret horizontu un vienmēr bija klāt.
  
  Mano, tas vienmēr bija tur. Tas viņu nepārsteidza, ka tas varētu būt kāda liela brīnuma virsotnē.
  
  Kopā viņi devās uz ledus griešanas furgonu. Capua izliecās, skatīdamies uz viņiem. Viņa seja sarauca pārsteigumā un pēc tam patiesā sajūsmā.
  
  "Mano? Cilvēks! Čau!"
  
  Capua pazuda. Pēc sekundes viņš izskrēja no furgona aizmugures. Viņš bija platiem pleciem augošs vīrietis ar tumšiem matiem un tumšu sejas krāsu. Pat no pirmā acu uzmetiena Heidens varēja saprast, ka viņš katru dienu pavadīja vismaz divas stundas uz vējdēļa.
  
  "Kapua." Mano apskāva savu veco draugu. "Tie bija daži, brāli."
  
  Kapua atkāpās. "Ko tu izdarīji? Pastāstiet man, kā klājas ar Hard Rock stikla kolekciju?
  
  Mano pamāja ar galvu un paraustīja plecus. "Ah, mazliet bla bla un vēl vairāk. Jūs zināt. Tu?"
  
  "Pa labi. Kas ir Hovlija?"
  
  - Haole... "... šis ir mans priekšnieks. Iepazīstieties ar Heidenu Džeju.
  
  Vietējais iedzīvotājs iztaisnojās. "Prieks iepazīties," viņš teica. "Vai jūs esat boss Mano? Oho. Lucky Mano, es saku.
  
  "Vai jums nav sievietes, Capua?" Mano visiem spēkiem centās slēpt vieglo apvainojumu.
  
  "Es nopirku sev poi-dog. Viņa, viena karsta havajiešu un ķīniešu filipīniešu haole, lika man visu nakti celt telti, vīrietis. Lielākā daļa havajiešu bija jauktas rases pārstāvji.
  
  Mano ievilka elpu. Pojsuns bija jauktas rases cilvēks. Haole bija apmeklētājs, un tas ne vienmēr bija nievājošs termins.
  
  Pirms viņš paspēja kaut ko pateikt, Heidens pagriezās pret viņu un mīļi jautāja: "Vai celt telti?"
  
  Mano sarāvās. Heidens precīzi zināja, kas ir Capua, un tam nebija nekāda sakara ar kempingiem. "Tas ir forši. Viņa izklausās jauki. Klausies, Capua, man tev jāuzdod daži jautājumi.
  
  "Šāvēji".
  
  "Vai esat kādreiz dzirdējuši par nozīmīgu pazemes figūru, ko sauc par Kovaļenko? Vai Asiņainais karalis?
  
  "Es dzirdu tikai ziņas, brāli. Vai viņš ir Oahu?
  
  "Var būt. Kā ar Klodu?
  
  "Nē. Ja jūs būtu nosaukuši šo vārdu, es to atcerētos. Kapua vilcinājās.
  
  Heidens to redzēja. "Bet jūs kaut ko zināt."
  
  "Varbūt priekšnieks. Varbūt es zinu. Bet tavi draugi tur, - viņš paraustīja galvu uz Vaikikibīčas policijas iecirkni, - viņi nevēlas zināt. Es jau viņiem teicu. Viņi neko nedarīja."
  
  "Pārbaudi mani." Heidens sastapās ar vīrieša skatienu.
  
  "Es kaut ko dzirdu, priekšniek. Tāpēc Mano atnāca pie manis, vai ne? Nu, jaunā nauda pēdējā laikā izdala dažus taukus, cilvēk. Jauni spēlētāji pa visu skatuvi, rīko ballītes, kuras nākamnedēļ nekad neredzēs."
  
  "Jauna nauda?" - Mano piebalsoja. - Kur? - ES jautāju.
  
  "Nekur," Capua nopietni sacīja. "Es domāju šeit, cilvēk. Tieši šeit. Viņi vienmēr ir bijuši marginalizēti, bet tagad viņi ir bagāti cilvēki.
  
  Heidens izbrauca ar roku caur viņas matiem. "Ko tas jums saka?"
  
  "Es neesmu iesaistīts šajā ainā, bet es to zinu. Kaut kas notiek vai drīz notiks. Daudzi cilvēki saņēma lielu naudu. Kad tas notiek, tu iemācies nolaist galvu, līdz sliktās lietas pāries."
  
  Mano skatījās uz dzirkstošo okeānu. "Vai esat pārliecināts, ka neko nezināt, Kapua?"
  
  "Es zvēru par savu gudro suni."
  
  Capua savu poi uztvēra nopietni. Heidens norādīja uz furgonu. "Kāpēc tu mums nepagatavo, Kapua?"
  
  "Noteikti".
  
  Heidens uzmeta Mano seju, kad Kapua devās prom. "Es domāju, ka ir vērts mēģināt. Vai jums ir kāda nojausma, par ko viņš runā?"
  
  "Man nepatīk skaņa, kas notiek manā dzimtajā pilsētā," Mano teica un sniedzās pēc skūšanās ledus. "Kapua. Pasaki man savu vārdu, brāli. Kurš varētu kaut ko zināt?
  
  "Tur augšā kalnā dzīvo vietējais puisis Denijs." Viņa skatiens metās uz Dimanta galvu. "Bagāts. Viņa vecāki viņu audzina par ķekatu." Viņš uzsmaidīja Heidenam. "Saki to kā amerikānis. Es domāju, ka tur nav nekā slikta. Bet viņš ir nopietnāks ar neliešiem. Viņš gūst sitienu, zinot sūdus, vai jūs mani saprotat?
  
  Mano izmantoja karoti un izraka lielu varavīksnes krāsas ledus gabalu. "Vai puisim patīk izlikties, ka viņš ir lielisks?"
  
  Capua pamāja. "Bet tā nav taisnība. Viņš ir tikai zēns, kurš spēlē vīrieša spēli."
  
  Heidens pieskārās Mano rokai. "Mēs apmeklēsim šo Deniju. Ja rodas jauni draudi, arī mums tas būtu jāzina.
  
  Capua pamāja ledus konusu virzienā. "Tie ir uz iestādes rēķina. Bet tu mani nepazīsti. Jūs nekad nenācāt pie manis."
  
  Mano pamāja savam vecajam draugam. - Pats par sevi saprotams, brāli.
  
  
  * * *
  
  
  Capua viņiem iedeva adresi, kuru viņi ieprogrammēja automašīnas GPS. Pēc piecpadsmit minūtēm viņi ieradās pie melniem kaltas dzelzs vārtiem. Laukums noslīdēja atpakaļ uz okeānu, tāpēc viņi varēja redzēt tikai lielās mājas augšējā stāva logus.
  
  Viņi izkāpa no mašīnas, no Mano puses čīkstēja atsperes. Mano uzlika roku uz lielajiem vārtiem un pagrūda. Priekšējais dārzs lika Heidenam apstāties un paskatīties.
  
  Vērfinga dēļa statīvs. Pilnīgi jauna atvērtas gultas kravas automašīna. Starp divām palmām stiepās šūpuļtīkls.
  
  "Ak Dievs, Mano. Vai visi Havaju dārzi ir šādi?
  
  Mano sarāvās. "Ne īsti, nē."
  
  Kad viņi grasījās zvanīt, viņi dzirdēja troksni, kas nāk no aizmugures. Viņi staigāja pa māju, turot rokas tuvu ieročiem. Kad viņi pagriezās pa pēdējo stūri, viņi ieraudzīja jaunu vīrieti, kurš draiskojās baseinā ar vecu sievieti.
  
  "Atvainojiet!" Heidens kliedza. "Mēs esam no Honolulu policijas departamenta. Daži vārdi?" Viņa tikko dzirdami čukstēja: "Es ceru, ka tā nav viņa māte."
  
  Mano aizrijās. Viņš nebija pieradis, ka priekšnieks joko. Tad viņš ieraudzīja viņas seju. Viņa bija nāvīgi nopietna. "Kāpēc jūs-?"
  
  "Ko pie velna tu gribi?" Jaunais vīrietis gāja viņiem pretī, mežonīgi žestikulējot. Kad viņš pienāca tuvāk, Mano ieraudzīja viņa acis.
  
  "Mums ir problēma," sacīja Mano. "Viņš ir uz robežas."
  
  Mano ļāva puisim mežonīgi šūpoties. Dažas lielas hayrides, un viņš bija bez elpas, viņa šorti sāka slīdēt uz leju. Viņš neizrādīja apziņu par savu grūto stāvokli.
  
  Tad sirmā sieviete skrēja viņiem pretī. Heidens neticīgi pamirkšķināja acis. Sieviete uzlēca Kinimake mugurā un sāka jāt ar viņu kā ar ērzeli.
  
  Kāda velna pēc viņi te ir iekļuvuši?
  
  Heidens ļāva Kinimakai parūpēties par sevi. Viņa paskatījās ap māju un teritoriju. Nekas neliecināja, ka kāds cits būtu mājās.
  
  Beidzot Mano izdevās nokratīt briesmoni. Viņa ar slapju pļauku piezemējās uz grants, kas ieskauj baseinu, un sāka gaudot kā banšī.
  
  Denijs, ja tas bija Denijs, skatījās viņā ar atvērtu muti, šortiem tagad nokrītot zem ceļgaliem.
  
  Heidenam bija gana. "Denijs!" - viņa kliedza viņam sejā. "Mums ar jums jārunā!"
  
  
  Viņa iegrūda viņu atpakaļ atpūtas krēslā. Dievs, ja tikai viņas tēvs varētu viņu tagad redzēt. Viņa pagriezās un notecināja kokteiļu glāzes, pēc tam piepildīja tās abās ar ūdeni no baseina.
  
  Viņa apšļakstīja Denija seju ar ūdeni un viegli viņam iesita. Viņš uzreiz sāka smieties. "Čau, mazulīt, tu zini, ka man patīk..."
  
  Heidens atkāpās. Pareizi rīkojoties, tas var nākt viņiem par labu. "Vai tu esi viens, Denij?" Viņa viegli pasmaidīja.
  
  "Tīna ir šeit. Kaut kur." Viņš runāja īsos, elpojošos teikumos, it kā viņa sirds smagi strādātu, lai atbalstītu vīrieti, kurš ir piecas reizes lielāks par viņu. "Mana meitene."
  
  Heidens iekšēji atviegloti nopūtās. "Labi. Tagad es dzirdu, ka jūs esat tā persona, kas var uzzināt, vai man ir vajadzīga informācija.
  
  "Tas esmu es". Denija ego uz mirkli parādījās cauri dūmakai. "Es esmu tas cilvēks."
  
  "Pastāstiet man par Klodu."
  
  Apdullums viņu atkal pārņēma, padarot viņa acis smagas. "Klods? Melnais puisis, kurš strādā Crazy Shirts?
  
  "Nē". Heidens sakoda zobus. "Klods, puisis, kuram pieder klubi un rančo visā Oahu."
  
  "Es nepazīstu šo Klodu." Godīgums, iespējams, nebija viena no Denija stiprajām pusēm, taču Heidens šaubījās, vai viņš to tagad vilto.
  
  "Kas par Kovaļenko? Vai esat dzirdējuši par viņu?
  
  Denija acīs nekas nepazibēja. Nav apziņas pazīmju vai norāžu.
  
  Aiz muguras Heidens dzirdēja, kā Mano mēģina nomierināt Denija draudzeni Tīnu. Viņa nolēma, ka nevarētu kaitēt izmēģināt citu pieeju. "Labi, mēģināsim kaut ko citu. Honolulu ir jauna nauda. To ir daudz. No kurienes tas nāk, Denij, un kāpēc?
  
  Bērna acis atvērās plaši, pēkšņi iedegoties tādās šausmās, ka Heidens gandrīz pastiepās pēc pistoles.
  
  "Tas var notikt jebkurā brīdī!" - viņš iesaucās. "Tu redzi? Jebkurā laikā! Vienkārši... paliec mājās. Paliec mājās, puisīt." Viņa balss skanēja satraukta, it kā viņš atkārtotu kaut ko viņam teikto.
  
  Heidena juta, ka pār viņas muguru pārslīd dziļš vēsums, pat tad, kad debešķīgais siltums sildīja viņas muguru. "Kas varētu notikt drīz, Denij. Nāc, tu vari man pastāstīt. "
  
  "Uzbrukums," Denijs stulbi teica. "To nevar atsaukt, jo tas tika nopirkts un par to ir samaksāts." Denijs satvēra viņas roku, pēkšņi izskatījās biedējoši prātīgs.
  
  "Tuvojas teroristi, mis policija. Vienkārši dariet savu nosodīto darbu un neļaujiet tiem neliešiem nākt šeit."
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Bens Bleiks citēja kapteiņa Kuka un viņa biedra Hoksvorta žurnāla ierakstus, kas apraksta visbīstamāko ceļojumu, ko jebkad ir veicis cilvēks.
  
  "Viņi gāja caur Peles vārtiem," Bens pārsteigts sacīja, "ienāca pilnīgā tumsā. Šobrīd Kuks arkveida ieeju joprojām dēvē par Peles vārtiem. Tikai pēc tam, kad viņš piedzīvo to, kas atrodas aiz - šeit teikts -, viņš vēlāk maina atsauci uz elles vārtiem.
  
  Karīna ieplestām acīm pievērsās Benam. "Kas varētu likt tādam vīram kā kapteinis Kuks paust šādas kailas bailes?"
  
  "Gandrīz nekas," Bens teica. "Kuks atklāja kanibālismu. Cilvēku upuri. Viņš devās ceļojumā uz pilnīgi nezināmiem ūdeņiem.
  
  Karīna norādīja uz ekrānu. "Izlasi to nolādēto lietu."
  
  "Aiz melnajiem vārtiem atrodas visnolādētākie ceļi, ko cilvēki zina..."
  
  "Nesaki man," Karīna iecirta. "Rezumē."
  
  "Es nevaru"
  
  "Kas? Kāpēc?"
  
  "Tā kā šeit ir rakstīts, šis teksts ir izņemts no šīs pārveidošanas, jo pastāv šaubas par tā autentiskumu."
  
  "Kas?"
  
  Bens domīgi sarauca pieri, skatoties datorā. "Es domāju, ka, ja tas būtu pieejams publiskai apskatei, kāds jau būtu mēģinājis izmeklēt."
  
  "Vai varbūt viņi to izdarīja un nomira. Iespējams, varas iestādes nolēma, ka zināšanas ir pārāk bīstamas, lai dalītos ar sabiedrību.
  
  "Bet kā mēs skatāmies izdzēstu dokumentu?" Bens nejauši pabāza dažas atslēgas. Lapā nebija slēptu saišu. Nekas nosodāms. Viņš Google meklēja autora vārdu un atrada vairākas lapas, kurās bija pieminēta Kuka hronika, taču vairs nebija pieminēti Elles vārti, Pele vai pat Dimanta galva.
  
  Karīna pagriezās, lai paskatītos uz Waikiki sirdi. "Tātad Kuka ceļojums pa elles vārtiem tika ierakstīts ārpus vēstures. Mēs varētu turpināt mēģināt. " Viņa norādīja uz datoriem.
  
  "Bet no tā nebūs nekāda labuma," Bens teica savā labākajā Jodas iespaidā. "Mums nevajadzētu tērēt savu laiku."
  
  "Ko Heidens tevī redz, es nekad neuzzināšu." Karīna pamāja ar galvu, pirms lēnām pagriezās. "Problēma ir tāda, ka mēs nevaram zināt, ko mēs tur atradīsim. Mēs akli nonāktu ellē.
  
  
  * * *
  
  
  Heidenam un Kinimakai izdevās no Denija izspiest vēl dažus teikumus, pirms viņi nolēma, ka ir prātīgi atstāt viņus vienus savā narkotiku ballītē. Ja veiksies, viņi abi domās, ka CIP vizīte bija slikts sapnis.
  
  Kinimaka iekāpa atpakaļ mašīnā, uzliekot roku uz mīkstās ādas stūres. "Teroristu uzbrukums?" viņš atkārtoja. "Vaikiki? Es tam neticu."
  
  Heidena jau zvanīja sava priekšnieka numuru. Vārti nekavējoties atbildēja. Viņa dažos īsos teikumos noskaitīja informāciju, ko viņi bija ieguvuši no Denija.
  
  Mano klausījās Geitsa atbildi pa skaļruni. "Heiden, es tuvojos. Vēl dažas stundas, un es būšu klāt. Policija lielā mērā paļaujas uz visiem zināmajiem noziedzniekiem, lai noskaidrotu rančo atrašanās vietu. Mums tas drīz būs. Es brīdināšu attiecīgās iestādes par šo iespējamo uzbrukumu, bet turpiniet rakt.
  
  Līnija pazuda. Heidens klusā pārsteigumā noelsās. "Vai viņš nāk šeit? Viņam ir grūti tikt galā ar to, kā tas ir. Ko viņš labu darīs?
  
  "Varbūt darbs viņam palīdzēs tikt galā."
  
  "Cerēsim. Viņi domā, ka drīz iegūs rančo atrašanās vietu. Mēs izsekojam teroristus. Tagad mums ir vajadzīgi pozitīvi, tieši cilvēki. Hei Mano, vai, jūsuprāt, šis teroristu stāsts ir daļa no Asins karaļa sižeta?
  
  Mano pamāja. "Tas man ienāca prātā." Viņa acis dzēra elpu aizraujošajā skatā, it kā glabātu to prom, lai palīdzētu cīnīties ar aizskarošo tumsu.
  
  "Runājot par godīgiem cilvēkiem, Dreiks un viņa abi draugi joprojām nav atbildējuši uz manām ziņām. Un policija arī nezina.
  
  Viņas mobilais telefons iezvanījās, viņu pārsteidzot. Tie bija Vārti. - Kungs?
  
  "Šī lieta ir kļuvusi par traku," viņš kliedza, nepārprotami satraukts. "Honolulu policija tikko saņēma vēl trīs likumīgus terorisma draudus. Viss Waikiki. Drīz viss notiks. Kontakti ar Kovaļenko ir nodibināti.
  
  "Trīs!"
  
  Vārti pēkšņi uz sekundi aizvērās. Heidena norija siekalas, juzdama, kā viņas vēders griežas. Bailes Mano acīs lika viņai pasvīst.
  
  Geitss atkal sazinājās. "Lai ir četri. Papildinformācija tikko ir autentificēta. Sazinieties ar Dreiku. Tu esi savas dzīves cīņā, Heiden. Esi mobilizēts."
  
  
  * * *
  
  
  Asins karalis stāvēja uz paceltā klāja ar aukstu smaidu sejā, vairāki viņa uzticamie leitnanti stāvēja viņa priekšā un zem viņa. "Ir pienācis laiks," viņš vienkārši teica. "Tas ir tas, ko mēs gaidījām, pie kā strādājām. Tas ir visu manu pūļu un visu jūsu upuru rezultāts. "Tur tas viss beidzas," viņš efektīvi apklusa.
  
  Viņš skenēja sejas, vai nav baiļu pazīmju. Tādu nebija. Patiešām, Boudreau šķita gandrīz sajūsmā, ka viņu ļāva atgriezties asiņainajā cīņā.
  
  "Klod, iznīcini rančo. Nogalini visus ieslodzītos. Un..." viņš pasmīnēja. "Atlaidiet tīģerus. Viņiem kādu laiku jāieņem vara. Boudreaux, vienkārši dari to, ko dari, bet brutālāk. Es aicinu jūs izpildīt jebkuru jūsu vēlmi. Es aicinu jūs atstāt iespaidu uz mani. Nē, mani šokē. Dari to, Boudreau. Dodieties uz Kauai un slēdziet tur esošo rančo.
  
  Asiņainais karalis pēdējo reizi paskatījās uz saviem dažiem atlikušajiem vīriešiem. "Kas attiecas uz jums... dodieties atraisīt elli Havaju salās."
  
  Viņš novērsās, pametot tos malā, un pēdējo reizi kritiski paskatījās uz savu transportu un rūpīgi atlasītajiem vīriem, kas viņu pavadīs nāvējošajā dziļumā zem Dimanta galvas.
  
  "Neviens cilvēks to nav darījis kopš Kuka un dzīvojis, lai pastāstītu to. Neviens cilvēks nekad nebija skatījies tālāk par elles piekto līmeni. Neviens nekad nav atklājis, ko slazdu sistēma tika uzbūvēta, lai slēptu. Mēs to izdarīsim."
  
  Nāve un posts bija gan aiz muguras, gan priekšā. Haosa sākums bija neizbēgams. Asiņainais karalis bija laimīgs.
  
  
  * * *
  
  
  Mets Dreiks gāja cauri Exoticars autostāvvietai, roku rokā ar savu "draudzeni" Alisiju Mailzu. Tur stāvēja viena nomas automašīna, Basic Dodge noma, kas, iespējams, piederēja pāris tūristiem, kuri uz stundu bija īrējuši kādu no jaunajiem Lamborghini. Brīdī, kad Dreiks un Alisija ienāca modes izstāžu zālē, druknais vīrietis ar apkalpes griezumu jau bija viņiem zem deguna.
  
  "Labdien. Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  "Kuri ir ātrākie?" Dreiks uzmeta nepacietīgu seju. "Mums mājās ir Nissan, un mana draudzene vēlas piedzīvot īstu ātrumu." Dreiks piemiedza aci. "Varētu man iegūt dažus bonusa punktus, ja jūs zināt, ko es domāju."
  
  Alisija mīļi pasmaidīja.
  
  Dreiks cerēja, ka Maija pašlaik griežas lielās izstāžu zāles aizmugurē, nepamanot aizmugures garāžu un dodas uz nožogoto sānu kompleksu. Viņa mēģinās iekļūt no otras puses. Dreikam un Alisijai bija apmēram sešas minūtes.
  
  Vīrieša smaids bija plats un, kas nav pārsteidzoši, viltots. "Lielākā daļa cilvēku izvēlas jaunu Ferrari 458 vai Lamborghini Aventador, kas abas ir lieliskas automašīnas." Smaids patiesībā kļuva platāks, kad pārdevējs norādīja uz attiecīgajiem transportlīdzekļiem, kas abi bija novietoti pretī izstāžu zāles logiem visā garumā. "Taču, runājot par leģendārajiem sasniegumiem, ja jūs to meklējat, es varētu ieteikt Ferrari Daytona vai McLaren F1." Viņš pamāja ar roku pret izstāžu zāles aizmuguri.
  
  Tur aizmugurē un pa labi bija biroji. Kreisajā pusē bija privātu kabīņu rinda, kur varēja savākt kredītkaršu informāciju un nodot atslēgas. Birojā nebija logu, taču Dreiks varēja dzirdēt, kā apkārt kustas figūras.
  
  Viņš skaitīja sekundes. Maijai bija jāierodas pēc četrām minūtēm.
  
  "Vai jūs esat Skārberija kungs vai Petersena kungs?" viņš smaidot jautāja. "Es redzēju viņu vārdus uz izkārtnes ārpusē."
  
  "Es esmu Džeimss. Skārberija kungs un Petersena kungs ir īpašnieki. Viņi atrodas pagalmā."
  
  "PAR". Dreiks uzrādīja šovu, skatoties uz Ferrari un Lamborghini. Izstāžu zāles kondicionieris sabruka viņam uz muguras. No attālā biroja nenāca ne skaņas. Alicia turējās pie sevis, tēlojot labsirdīgo sievu, radot telpu.
  
  Vienu minūti pirms Mai bija jāiziet pa sānu durvīm.
  
  Dreiks gatavojās.
  
  
  * * *
  
  
  Laiks viņiem paskrēja satraucošā ātrumā, bet Bens cerēja, ka Karīnas trakā ideja nesīs augļus. Pirmais solis bija noskaidrot, kur glabājas kapteiņa Kuka oriģinālie žurnāli. Tas izrādījās viegls uzdevums. Dokumenti tika glabāti Nacionālajā arhīvā netālu no Londonas, valdības ēkā, bet ne tik droši kā Anglijas Bankā.
  
  Tik tālu, labi.
  
  Nākamais solis bija ievest Heidenu. Bija vajadzīgs ilgs laiks, lai saprastu viņu domu. Sākumā Heidens šķita ārkārtīgi izklaidīgs, nebūdams rupjš, taču, kad Karīna Bena atbalstīta iepazīstināja ar viņu plānu, CIP aģents nāvē klusēja.
  
  "Ko tu gribi?" viņa pēkšņi jautāja.
  
  "Mēs vēlamies, lai jūs nosūtītu pasaules līmeņa zagli uz Nacionālo arhīvu Kew, lai viņš fotografētu, nevis zagtu, un pēc tam atsūtiet man pa e-pastu attiecīgās Kuka žurnālu daļas kopiju. Daļa, kuras trūkst."
  
  "Vai tu biji piedzēries, Ben? Nopietni -"
  
  "Grūtākā daļa," Bens uzstāja, "nebūs zādzība. Es būšu pārliecināts, ka zaglis atradīs un atsūtīs man īsto daļu.
  
  "Ko darīt, ja viņu pieķers?" Heidens, nedomājot, izpļāpāja jautājumu.
  
  "Tāpēc viņam ir jābūt pasaules līmeņa zaglim, kas, pateicoties šim darījumam, varētu piederēt CIP. Un kāpēc ideālā gadījumā viņam jau vajadzētu būt apcietinājumā. Ak, un Heidens, tam visam vajadzētu būt tuvāko stundu laikā. Tas tiešām nevar gaidīt. "
  
  "Es to apzinos," Heidena atcirta, bet tad viņas tonis kļuva maigs. "Klau, Ben, es zinu, ka jūs abi esat iegrūsti šajā mazajā birojā, bet jūs varētu vēlēties izbāzt galvu pa durvīm un uzzināt jaunāko informāciju. Jums jābūt gatavam gadījumam..."
  
  Bens noraizējies paskatījās uz Karīnu. "Kā gadījumā? Tu runā tā, it kā pasaulei tuvotos gals.
  
  Heidena klusēšana viņam pateica visu, kas viņam jāzina.
  
  Pēc dažiem mirkļiem viņa draudzene atkal ierunājās: "Cik ļoti jums ir vajadzīgas šīs piezīmes, šie žurnāli? Vai ir vērts kaitināt britus?
  
  "Ja Asins karalis sasniegs elles vārtus un mums ir jādodas viņam pakaļ," Bens sacīja, "tie, visticamāk, būs mūsu vienīgais navigācijas avots. Un mēs visi zinām, cik labs Kuks bija ar savām kārtīm. Viņi varēja izglābt mūsu dzīvības.
  
  
  * * *
  
  
  Heidena nolika tālruni uz automašīnas pārsega un mēģināja nomierināt savas nemierīgās domas. Viņas skatiens caur vējstiklu sastapās ar Mano Kinimaki skatienu, un viņa skaidri juta šausmas, kas burbuļo viņa prātā. Viņi tikko saņēma visbriesmīgākās ziņas, atkal no Džonatana Geitsa.
  
  Nav tā, ka teroristi gatavojās trāpīt vairākās vietās Oahu.
  
  Tagad viņi zināja, ka tas ir daudz sliktāk.
  
  Mano kāpa ārā, manāmi kratīdamies. "Kas tas bija?"
  
  "Bens. Viņš saka, ka mums jāielaužas Anglijas Nacionālajā arhīvā, lai iegūtu viņam kapteiņa Kuka žurnālu kopiju.
  
  Mano sarauca pieri. "Dari to. Vienkārši dari to. Šī sasodītā Kovaļenko cenšas iznīcināt visu, ko mēs mīlam, Heiden. Jūs darāt visu, kas ir jūsu spēkos, lai aizsargātu to, kas jums patīk.
  
  "Briti-"
  
  "Izdrāž viņus." Mano zaudēja sevi savā stresā. Heidens neiebilda. "Ja baļķi palīdzēs mums nogalināt šo nelieti, paņemiet tos."
  
  Heidena sakārtoja savas domas. Viņa centās iztīrīt prātu. Vajadzētu dažus zvanus uz CIP birojiem Londonā un skaļu viņas priekšnieka Geitsa saucienu, taču viņa domāja, ka, iespējams, varētu paveikt darbu. Īpaši ņemot vērā to, ko Geitss viņai tikko teica.
  
  Un viņa labi zināja, ka Londonā ir kāds īpaši burvīgs CIP aģents, kurš šo darbu var paveikt bez sviedriem.
  
  Mano joprojām skatījās uz viņu, joprojām šokā. "Vai varat ticēt šim aicinājumam? Vai varat noticēt tam, ko Kovaļenko darīs, lai novērstu cilvēku uzmanību?
  
  Heidena nevarēja, bet klusēja, joprojām gatavojot savu runu Geitsam un Londonas birojam. Pēc dažām minūtēm viņa bija gatava.
  
  "Nu, sekosim vienam no sliktākajiem zvaniem mūsu dzīvē ar tādu, kas palīdzēs mums mainīt lomas," viņa teica un sastādīja ātrā zvana numuru.
  
  Pat tad, kad viņa runāja ar savu priekšnieku un sarunāja ārvalstu palīdzību, lai uzlauztu Lielbritānijas Nacionālo arhīvu, Džonatana Geitsa iepriekšējie vārdi dega viņas prātā.
  
  Tas nav tikai Oahu. Asiņainā karaļa teroristi plāno uzbrukt vairākām salām vienlaikus.
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreikam aizrāvās elpa, kad Maija izslīdēja pa sānu durvīm ierēdņa redzeslokā.
  
  "Kas pie-"
  
  Dreiks pasmaidīja. "Ir pienācis maija laiks," viņš čukstēja un pēc tam ar siena pļāvēju salauza vīrieša žokli. Pārdevēja bez skaņas apgriezās un atsitās pret zemi. Alisija gāja garām Lamborghini, sagatavojot ieroci. Dreiks pārlēca pāri nekustīgajam pārdevējam. Mai ātri gāja gar aizmugurējo sienu, palaižot garām neskartu McLaren F1.
  
  Viņi dažu sekunžu laikā bija pie biroja sienas. Logu trūkums strādāja gan viņiem, gan pret viņiem. Bet būtu drošības kameras. Tas bija tikai jautājums-
  
  Kāds ieskrēja no sētas durvīm, kombinezons notraipīts ar eļļu, gari melni mati sasieti ar zaļu bandānu. Dreiks piespieda vaigu tieši pret plāno saplākšņa starpsienu, klausoties skaņās, kas nāk no biroja iekšpuses, kamēr Meja praktizēja mehāniķa kustības.
  
  Viņi joprojām neizdvesa ne skaņu.
  
  Bet tad pa durvīm ielauzās vēl vairāki cilvēki, un kāds, kas atradās birojā, izsauca kliedzienu. Dreiks zināja, ka spēle ir beigusies.
  
  "Ļaujiet viņiem to iegūt."
  
  Alisija noņurdēja "Fuck yeah" un spārdīja biroja durvis, tiklīdz tās atvērās, izraisot triecienu vīrieša galvā. Cits vīrietis izkāpa ārā, viņa acis bija iepletušas šokā, skatoties uz skaistu sievieti ar ieroci un cīnītāja stāju, kas viņu gaidīja. Viņš pacēla bisi. Alisija viņam iešāva vēderā.
  
  Viņš sabruka durvīs. Vairāk kliedzienu atskanēja no biroja. Šoks sāka pārvērsties sapratnē. Viņi drīz sapratīs, ka būtu prātīgi piezvanīt dažiem draugiem.
  
  Dreiks šāva uz vienu no mehāniķiem, trāpot viņam pa augšstilba vidu un nogāzot. Vīrietis noslīdēja lejā ar McLaren, atstājot aiz sevis asiņu pēdas. Pat Dreiks sarāvās. Maija saderinājās ar otro vīrieti, un Dreiks atkal pagriezās pret Alisiju.
  
  "Mums jātiek iekšā."
  
  Alicia piegāja tuvāk, līdz viņai bija labs skats uz interjeru. Dreiks ložņāja pa grīdu, līdz sasniedza durvis. Pēc viņa mājiena Alisija raidīja vairākus šāvienus. Dreiks gandrīz ielīda durvīs, bet tajā brīdī pusducis cilvēku izlēca ar izvilktiem ieročiem un nikni atklāja uguni.
  
  Alisija pagriezās, paslēpusies aiz Lamborghini. Lodes svilpa viņam gar sāniem. Izsita vējstikls. Dreiks ātri noslīdēja. Viņš varēja redzēt sāpes vīrieša acīs, kad viņš šāva uz superauto.
  
  Arī otrs viņu redzēja. Dreiks atklāja uguni sekundes daļu pirms viņa un redzēja, kā viņš smagi krīt, paņemot sev līdzi vienu no kolēģiem.
  
  Alisija izlēca no Lamborghini aizmugures un izdarīja pāris aizsegu sitienus. Dreiks skrēja pretī Ferrari, aizrāvies aiz tā milzīgajām riepām. Tagad katra lode ir svarīga. Viņš redzēja, ka Meja, kas paslēpta no skata biroja sienas stūrī, lūkojās aizmugurē, no kurienes bija nākuši mehāniķi.
  
  Trīs no viņiem gulēja pie viņas kājām.
  
  Dreiks piespieda nelielu smaidu. Viņa joprojām bija ideāla nogalināšanas mašīna. Brīdi viņš uztraucās par neizbēgamo Mejas un Alisijas tikšanos un Velsa nāves atmaksu, bet tad savas rūpes ieslēdza tajā pašā tālajā stūrī, kur bija mīlestība pret Benu, Heidenu un visiem citiem draugiem.
  
  Šī nebija tā vieta, kur varēja dot vaļu savām pilsoniskajām emocijām.
  
  Lode trāpīja Ferrari, izgāja pa durvīm un ārā pa otru pusi. Ar apdullinošu triecienu uzsprāga priekšējais logs, stikls iekrita mini ūdenskritumā. Dreiks izmantoja uzmanību, lai izlēktu ārā un nošautu citu vīrieti, kurš bija drūzmējies pie biroja durvīm.
  
  Amatieri, protams.
  
  Tad viņš ieraudzīja divus barga izskata vīriešus, kas ar automātiem rokās atstāja biroju. Dreika sirds pārsita pukstēt. Viņš pazibināja vēl divus vīriešus aiz viņiem - gandrīz noteikti Skārberiju un Pītersenu, kurus aizsargā algotie kareivji, pirms viņš aiz masīvās riepas padarīja savu ķermeni pēc iespējas mazāku.
  
  Lidojošo ložu skaņas eksplodēja viņa bungādiņas. Tad tā būtu viņu stratēģija. Turiet Alisiju un viņu mājas arestā, līdz abi īpašnieki izkļūst pa sētas durvīm.
  
  Bet viņi neplānoja maiju.
  
  Japāņu aģents paņēma pāris izmestas pistoles un nāca aiz stūra, šaujot uz vīriešiem ar automātiem. Viens lidoja atmuguriski, it kā viņu būtu notriekusi automašīna, mežonīgi šaudīdams ar ieroci un, krītot, izkaisīdams konfeti pa griestiem. Otrs aizdzina savus priekšniekus aiz sava līķa un pārslēdza tēmēkli uz Mai.
  
  Alisija metās augšup un izdarīja vienu šāvienu, kas izsita caur miesassargu vaigu, acumirklī notriekdama viņu.
  
  Tagad Skārberijs un Pītersens paši izņēma ieročus. Dreiks zvērēja. Viņam tās vajadzēja dzīvas. Šajā brīdī pa aizmugurējām un sānu durvīm iekļuva vēl divi vīrieši, liekot Mai atkal slēpties aiz McLaren.
  
  Lode iedūrās dārgās automašīnas virsbūvē.
  
  Dreiks dzirdēja, kā viens no īpašniekiem čīkst kā havajiešu kalua cūka.Daži palikušie vīrieši sapulcējās ap saviem priekšniekiem un, šaujot uz mašīnām un līdz ar to arī uzbrucējiem, milzīgā ātrumā skrēja uz aizmugures garāžu.
  
  Dreiks uz brīdi bija pārsteigts. Mai nogalināja divus miesassargus, bet Skārberijs un Pītersens ātri pazuda aiz sētas durvīm zem aizsedzošās uguns krusas.
  
  Dreiks piecēlās un izšāva, soļodams uz priekšu. Visu laiku virzoties uz priekšu, viņš noliecās, lai paņemtu vēl divus ieročus. Viens no apsargiem pie aizmugurējām durvīm nokrita, turēdams plecu. Otrs atkāpās asins straumē.
  
  Dreiks pieskrēja pie durvīm, Maija un Alisija viņam blakus. Meja izšāva, kamēr Dreiks uzmeta dažus ātrus skatienus, mēģinot novērtēt saimniecības telpu un garāžas atrašanās vietu.
  
  "Tikai liela atklāta telpa," viņš teica. "Bet ir viena liela problēma."
  
  Alisija notupās viņam blakus. "Kas?"
  
  "Viņiem tur ir Shelby Cobra."
  
  Maija uzmeta viņam acis. "Kāpēc tā ir problēma?"
  
  "Lai ko jūs darītu, nešaujiet to."
  
  "Vai tas ir piekrauts ar sprāgstvielām?"
  
  "Nē".
  
  "Tad kāpēc es nevaru to noņemt?"
  
  "Jo tā ir Šelbija Kobra!"
  
  "Mēs tikko uzcēlām izstāžu zāli, kas bija pilna ar stulbām supermašīnām." Alisija pameta viņu malā ar elkoni. "Ja jums nav drosmes to darīt, palaidiet vaļā."
  
  "Smuki". Dreiks pielēca viņai klāt. Lode svilpa gar viņa pieri un iedūrās ģipša sienā, apberot acis ar ģipša skaidām. Kā jau viņš gaidīja, nelabvēļi šāva skrienot. Ja viņi kaut ko trāpītu, tā būtu akla veiksme.
  
  Dreiks notēmēja, dziļi ievilka elpu un izņēma vīriešus abās pusēs no abiem priekšniekiem. Kad viņu pēdējie atlikušie miesassargi krita, gan Skārberijs, gan Pītersens, šķiet, saprata, ka cīnās zaudētā cīņā. Viņi apstājās, pie sāniem karājoties ieročiem. Dreiks skrēja viņiem pretī, pirkstu jau uzspiedis uz palaidēja.
  
  "Klods," viņš teica. "Mums vajadzīgs Klods, nevis jūs. Kur viņš ir?"
  
  Tuvumā abi priekšnieki izskatījās dīvaini līdzīgi. Viņiem abiem bija nogurušas sejas, rievotas ar stingrām līnijām, kas radās gadiem ilgi nežēlīgās lēmumu pieņemšanas rezultātā. Viņu acis bija aukstas, mielojošo piranju acis. Viņu rokas, joprojām satvērušas pistoles, uzmanīgi saliecās.
  
  Maija norādīja uz ieroci. "Izmetiet tos."
  
  Alisija pavēra savu vēdekli, padarot to grūtāk mērķēt. Dreiks gandrīz varēja redzēt sakāvi priekšnieku acīs. Pistoles ietriecās grīdā gandrīz vienlaikus.
  
  "Asiņainā elle," Alisija nomurmināja. "Viņi izskatās vienādi un darbojas tāpat. Vai ļaunie puiši debesīs pārvērš jūs par kloniem? Un, kamēr es runāju par šo tēmu, kāpēc lai kāds šeit kļūtu par sliktu puisi? Šī vieta ir labāka nekā brīvdienas septītajās debesīs.
  
  "Kura no jums ir Skārberija?" Maija jautāja, viegli nonākdama pie lietas.
  
  "Es esmu," teica tas ar blondiem matiem. "Vai jūs, puiši, esat meklējuši Klodu visā pilsētā?"
  
  "Tie esam mēs," Dreiks čukstēja. "Un šī ir mūsu pēdējā pietura."
  
  Klusumā atskanēja vājš klikšķis. Dreiks pagriezās, zinādams, ka Alisija, kā vienmēr, trāpīs mērķī. Garāža izskatījās tukša, klusums pēkšņi smags kā kalns.
  
  Scarberry viņiem veltīja dzeltenīgu smaidu. "Mēs esam darbnīcā. Dažreiz viss sabrūk. "
  
  Dreiks neskatījās uz Alisiju, bet deva viņai zīmi, lai viņa pastāvīgi būtu sardzē. Kaut kas nebija kārtībā. Viņš iegāja iekšā un satvēra Skārberiju. Ar ātru džudo kustību Dreiks viņu pacēla un uzmeta viņam pār plecu, spēcīgi ietriecot vīrieti betonā. Kamēr sāpes Skārberijas acīs bija pārgājušas, Dreiks bija pavērsis ieroci pret zodu.
  
  "Kur ir Klods?" - ES jautāju.
  
  "Nekad neesmu dzirdējis-"
  
  Dreiks vīrietim salauza degunu. "Jums ir vēl viena iespēja."
  
  Skarberijas elpošana bija ātra. Viņa seja bija stingra kā granīts, bet viņa kakla muskuļi smagi strādāja, nododot nervozitāti un bailes.
  
  "Sāksim šaut gabalus." Mai vieglā balss viņus sasniedza. "Man ir garlaicīgi".
  
  "Godīgi". Dreiks atgrūda, paspēra sānis un nospieda sprūdu.
  
  "NĒ!"
  
  Skarberijas kliedziens viņu apturēja pēdējā iespējamajā brīdī. "Klods dzīvo rančo! iekšzemē no ziemeļu krasta. Es varu jums dot koordinātas.
  
  Dreiks pasmaidīja. "Tad uz priekšu."
  
  Vēl viens klikšķis. Dreiks ieraudzīja mazāko kustību, un viņa sirds sažņaudzās.
  
  Ak nē.
  
  Alicia atlaida. Viņas lode uzreiz nogalināja pēdējo ļaundari. Viņš bija paslēpies Šelbijas bagāžniekā.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. Viņa pasmaidīja ar mazliet vecu palaidnību. Dreiks redzēja, ka viņa vismaz atkal atradīs sevi. Viņai bija spēcīgs raksturs, kas spēja tikt galā ar zaudējumiem.
  
  Viņš nebija tik pārliecināts par sevi. Viņš pamāja Skārberiju, lai pasteidzas. "Pasteidzies. Jūsu draugu Klodu gaida liels pārsteigums.
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidenam un Kinimakai pat nebija laika iedarbināt mašīnu, kad piezvanīja Dreiks. Viņa ieraudzīja ekrānā viņa numuru un atviegloti nopūtās.
  
  "Dreiks. Kur tu esi-"
  
  "Nav laika. Man ir Kloda atrašanās vieta."
  
  "Jā, mēs arī tā domājam, gudrs puisis. Tas ir pārsteidzoši, no kā daži noziedznieki atsakās, lai iegūtu klusāku dzīvi."
  
  "Cik ilgi jūs zināt? Kur tu esi?" Dreiks uzdeva jautājumus kā seržants, kas dod pavēles.
  
  "Lēnāk, tīģeri. Mēs saņēmām ziņas tikai pirms minūtes. Klausieties, mēs gatavojamies tūlītējai ietekmei. Un es domāju tieši tagad. Vai tu spēlē?
  
  "Man ir sasodīti taisnība. Mēs visi tādi esam. Šis nelietis ir vienu soli aiz Kovaļenko.
  
  Haidena viņam pastāstīja par teroristu brīdinājumiem, dodot Kinimakai signālu braukt. Kad viņa pabeidza, Dreiks apklusa.
  
  Pēc brīža viņš teica: "Mēs tiksimies ar jums galvenajā mītnē."
  
  Heidens ātri uzgrieza Bena Bleika numuru. "Jūsu operācija bija veiksmīga. Mēs ceram, ka mūsu aģents Londonā tuvāko stundu laikā sagādās jums nepieciešamo, pēc tam viņš nosūtīs kopijas tieši jums. Ceru, ka tas ir tas, kas tev vajadzīgs, Ben.
  
  "Es ceru, ka tas tiešām ir tur." Bena balss izklausījās nervozāka, nekā viņa jebkad bija dzirdējusi viņu runājam. "Tas ir veselīgs minējums, bet tas joprojām ir minējums."
  
  "ES arī ceru".
  
  Heidena nometa telefonu uz paneļa un tukši skatījās uz Vaikiki ielām, kamēr Kinimaka brauca atpakaļ uz galveno mītni. Geitss domā, ka, ja mēs ātri tiksim galā ar Klodu, mēs varam apturēt uzbrukumus. Viņi cer, ka Kovaļenko pat varētu būt tur.
  
  Mano sakoda zobus. "Visi to dara, priekšniek. Vietējā policija, specvienības. Viss saraujas, līdz pārsprāgst. Problēma ir tā, ka sliktie puiši jau ir tur. Tām vajadzētu būt. Ir jābūt praktiski neiespējamam apturēt jebkuru nenovēršamu uzbrukumu, nemaz nerunājot par pusduci uzbrukumu trīs dažādām salām.
  
  Ikviens, kas bija pie varas, bija pārliecināts, ka Kovaļenko patiešām bija pavēlējis veikt vairākus uzbrukumus, lai visi būtu aizņemti, kamēr viņš devās meklēt savu sapni - ceļojumu, kuram viņš veltīja savas dzīves pēdējo daļu.
  
  Sekojiet kapteiņa Kuka pēdās. Labāk iet pa vienam. Izpētiet aiz elles vārtiem.
  
  Heidens griezās apkārt, kamēr štābs parādījās ārpusē. Ir pienācis laiks rīkoties.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks atveda Meju un Alisiju uz CIP ēku, un viņas nekavējoties tika pavadītas augšstāvā. Viņi tika ievesti telpā, kurā bija rosība. Tālākajā galā Heidens un Kinimaka stāvēja starp policijas un militārpersonu pūli. Dreiks varēja redzēt SWAT un HPD ielaušanās komandu. Viņš varēja redzēt formas tērpus, kas neapšaubāmi piederēja CIP īpašo operāciju vienībām. Varbūt pat kāda Delta tuvumā.
  
  Velns neapšaubāmi ir uz Asins karaļa astes un meklē asinīm.
  
  "Vai atceraties, kad Asins karalis sūtīja savus vīrus uzbrukt šim Iznīcinātājam, lai nozagtu ierīci?" Viņš teica. "Un viņi vienlaikus mēģināja nolaupīt Kinimaku? Varu derēt, ka tā bija nejauša pārņemšana. Viņi vienkārši gribēja zināt Kinimaki havajiešu valodu.
  
  Pēc tam Dreiks atcerējās, ka ne Meja, ne Alisija nebija tuvumā, kad Kovaļenko vīri pievienoja iznīcinātāju. Viņš pakratīja galvu. "Nav svarīgi".
  
  Dreiks pamanīja Benu un Karinu stāvam pie loga. Katram no viņiem rokās bija glāze, un viņi izskatījās kā ripināmi papīri skolas diskotēkā.
  
  Dreiks domāja par iespēju pazust pūlī. Tas būtu viegli. Kenedija zaudējums joprojām vārījās viņa asinīs, padarot to neiespējamu apspriest. Bens bija tur. Bens turēja viņu rokās, kad viņa nomira.
  
  Tam bija jābūt Dreikam. Ne tikai šis. Dreikam bija jānovērš viņas nāve. To viņš darīja. Laiks izplūda, un uz brīdi viņš atradās mājās Jorkā kopā ar Kenediju, kaut ko gatavojot virtuvē. Kenedijs iešļakstīja pannā tumšo rumu un paskatījās uz augšu, kad tas šņukstēja. Dreiks steiku marinēja ķiploku sviestā. Tas bija parasts. Tas bija jautri. Pasaule atkal kļuva normāla.
  
  Viņa acu priekšā pazibēja zvaigznes kā neveiksmīgs salūts. Pēkšņi atgriezās miers un ap viņu sāka skanēt balsis. Kāds viņam sita ar elkoni. Kāds cits vīrietis uzlēja karstu kafiju vienam no saviem priekšniekiem un kā sikspārnis no elles aizskrēja uz tualeti.
  
  Alisija vērīgi paskatījās uz viņu. "Kas notiek, Dreiks?"
  
  Viņš spiedās cauri pūlim, līdz nonāca aci pret aci ar Benu Bleiku. Šis bija ideāls brīdis ātram Dinorock komentāram. Dreiks to zināja. Bens droši vien to zināja. Bet viņi abi klusēja. Gaisma plūda pa logu aiz Bena; Honolulu ieskauj saule, spilgti zilas debesis un daži rievoti mākoņi ārpusē.
  
  Dreiks beidzot atrada savu balsi. "Vai šie CIP datori bija noderīgi?"
  
  "Mēs ceram". Bens apkopoja stāstu par kapteiņa Kuka ceļojumu uz Dimanta galvu un beidzās ar atklāsmi, ka CIP izmantojusi britu aģentu, lai aplaupītu Nacionālo arhīvu.
  
  Alisija lēnām virzījās uz priekšu, izdzirdējusi ziņas no jaunā puiša. "Britu superzaglis? Kā viņu sauc?"
  
  Bens pamirkšķināja acis no pēkšņās uzmanības. "Haidens man nekad nav teicis."
  
  Alisija īsi uzmeta skatienu CIP darbiniekam, bet pēc tam nekaunīgi pasmaidīja. "Ak, varu derēt, ka viņa to nedarīja."
  
  "Ko tas nozīmē?" Karīna runāja.
  
  Alisijas smaids kļuva nedaudz ļauns. "Es neesmu īpaši pazīstams ar savu diplomātiju. Nespiediet to."
  
  Dreiks noklepojās. "Tikai vēl viens starptautisks noziedznieks, kuru Alisija izdrāzīja. Triks vienmēr ir bijis atrast to, kā viņai nav.
  
  "Tā ir taisnība," Alisija smaidot sacīja. "Es vienmēr esmu bijis populārs."
  
  "Nu, ja tas ir aģents, par kuru es domāju," Mai iejaucās viņu sarunā, "viņš ir zināms Japānas izlūkdienestiem. Viņš ir... spēlētājs. Un ļoti, ļoti labs darbinieks."
  
  "Tātad viņš, iespējams, parūpēsies par savu galu." Dreiks pētīja Klusā okeāna pilsētas svētlaimi, kas izpletās viņa priekšā, un pats ilgojās pēc neliela miera.
  
  "Tā viņam nekad nav bijusi problēma," sacīja Alisija. "Un jā, viņš piegādās jūsu žurnālus."
  
  Bens joprojām skatījās starp Alisiju un Heidenu, bet turēja mēli. Šajā posmā diskrētums bija labākā izpaušanas daļa. "Tas joprojām ir izglītots minējums," viņš teica. "Bet, ja mēs nonāksim pie elles vārtiem, esmu pārliecināts, ka šie ieraksti varētu glābt mūsu dzīvības."
  
  "Es ceru" - Dreiks pagriezās un paskatījās apkārt haosam - "Tas nenonāks. Asiņainais karalis joprojām atradīsies rančo. Bet, ja šie idioti nesteigsies, Kovaļenko izbēgs.
  
  "Kovaļenko." To sakot, Alisija laizīja lūpas, izbaudot savu atriebību. "Es nomiršu par to, kas notika ar Hadsonu. Un Boudreau? Viņš ir vēl viens, kas ir patiešām atzīmēts. " Arī viņa paskatījās apkārt trokšņainajam pūlim. "Jebkurā gadījumā, kurš šeit ir atbildīgs?"
  
  It kā atbilde atskanēja balss no virsnieku pūļa, kas ieskauj Heidenu Džeju. Kad troksnis apklusa un vīrieti varēja ieraudzīt, Dreiks priecājās ieraugot Džonatanu Geitsu. Viņam patika senators. Un viņš sēroja kopā ar viņu.
  
  "Kā jūs zināt, mums ir Kovaļenko rančo Oahu," sacīja Geitss. "Tāpēc mūsu misijai ir jāsastāv no četrām daļām. Pirmkārt, nodrošiniet visus ķīlniekus. Otrkārt, apkopojiet informāciju par iespējamiem teroristu uzbrukumiem. Treškārt, atrodiet šo vīrieti, Klodu un Kovaļenko. Un ceturtkārt, atrodiet pārējo divu rančo atrašanās vietu.
  
  Geitss apstājās, lai ļautu tai iegrimt, un tad kaut kādā veidā spēja likt ikvienam vīrietim un sievietei istabā domāt, ka viņš skatās uz viņiem ar vienu acs kustību. "Tas ir jādara ar visiem nepieciešamajiem līdzekļiem. Kovaļenko savu izmisīgo meklējumu laikā labprāt apdraudēja daudzas dzīvības. Tas beidzas šodien. "
  
  Vārti atvērās. Pēkšņi haoss telpā apstājās un visi sāka ātri atgriezties savās vietās. Detaļas ir rūpīgi pārdomātas.
  
  Dreiks uztvēra Heidena skatienu. Viņa pamāja ar roku, aicinot viņu nākt klāt.
  
  "Sakārtojieties un apseglojiet savus zirgus, puiši. Mēs sasniegsim Kloda rančo pēc trīsdesmit minūtēm."
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks kopā ar draugiem sēdēja vienā no Havaju salu policijas departamenta vieglajiem helikopteriem un mēģināja izvēdināt galvu, kad viņi ātri lidoja uz Kloda rančo. Debesis bija izraibinātas ar līdzīgiem un smagākiem militāriem helikopteriem. Simtiem cilvēku atradās gaisā. Citi bija ceļā pa sauszemi, pārvietojoties, cik ātri vien varēja. Lielākā daļa policijas un militārpersonu bija spiesti palikt Honolulu un Vaikiki apgabalā, ja teroristu uzbrukumi patiešām īstenotos.
  
  Asiņainais karalis sadalīja savus spēkus.
  
  Satelītattēlā bija redzama liela aktivitāte rančo, taču liela daļa no tā bija maskēta, tāpēc nebija iespējams noteikt, kas īsti notiek.
  
  Dreiks bija apņēmības pilns apturēt savas jūtas pret Kovaļenko. Geitsam bija taisnība. Ķīlnieki un viņu drošība šeit bija izšķirošie faktori. Lidojot ziemeļu krasta virzienā, apakšā un ap viņu pavērās daži no pārsteidzošākajiem skatiem, ko viņš jebkad bija redzējis, taču Dreiks izmantoja visas savas gribas, lai koncentrētos. Viņš bija tas karavīrs, kāds viņš kādreiz bija.
  
  Viņš nevarēja būt neviens cits.
  
  Pa kreisi Maija īsi runāja ar savu māsu Čiku, vēlreiz pārbaudot viņas drošību un apmainoties ar dažiem klusiem vārdiem, kamēr viņi varēja. Nebija noslēpums, ka viņi varēja sākt pilna mēroga karu vai doties uz sagatavotu kaujas zonu.
  
  Pa labi no Dreika Alisija pavadīja laiku, lai pārbaudītu un atkārtoti pārbaudītu savus ieročus un aprīkojumu. Viņai nekas nebija jāpaskaidro. Dreiks nešaubījās, ka viņa izpildīs savu atriebību.
  
  Heidens un Kinimaka sēdēja pretī, nepārtraukti spaidot mikrofonus un izpļāpājot vai saņemot jaunumus un rīkojumus. Labā ziņa bija tā, ka Oahu vai jebkurā citā salā nekas nenotika. Sliktās ziņas bija tādas, ka Asins karalim bija gadi, lai tam sagatavotos. Viņiem nebija ne jausmas, ko viņi ieiet.
  
  Bens un Karīna tika atstāti galvenajā mītnē. Viņiem tika pavēlēts gaidīt aģenta e-pastu un pēc tam sagatavoties nedaudz biedējošajai iespējai, ka viņiem, iespējams, nāksies iet zem Dimanta galvas un, iespējams, izlauzties cauri elles vārtiem.
  
  No Choppers skaņas sistēmas atskanēja metāliska balss. "Piecas minūtes līdz vārtiem."
  
  Vai jums tas patīk vai nē, Dreiks domāja. Mēs tagad esam tajā.
  
  Helikopters noslīdēja zemu virs dziļās ielejas, un tas bija neticams skats, kad tas lidoja desmitiem citu helikopteru ielenkumā. Šis bija pirmais vilnis, kas sastāvēja no speciālo spēku karavīriem. Katrs otrais ASV militārais ierindnieks bija gatavs palīdzēt. Gaisa spēki. Navy. Armija.
  
  Atskanēja balss. "Mērķis".
  
  Viņi piecēlās kā viens.
  
  
  * * *
  
  
  Dreika zābaki pieskārās mīkstajai zālei, un viņš uzreiz tika apšaudīts. Viņš bija otrais pirms pēdējā, kurš izgāja pa durvīm. Nelaimīgais jūras kājnieks, joprojām cīnoties pretī, paņēma pilnu sprādzienu uz krūtīm un nomira, pirms viņš atsitās pret zemi.
  
  Dreiks izpletās zemē. Lodes svilpoja pār viņa galvu. Slāpēti sitieni trāpīja viņam blakus esošajos baļķos. Viņš izšāva zalvi. Vīrieši abās viņa pusēs rāpoja pa zāli, kā aizsegu izmantodami dabiskos kalnus.
  
  Priekšā viņš ieraudzīja māju, divstāvu ķieģeļu konstrukciju, neko īpašu, bet, bez šaubām, piemērotu Kovaļenko vietējām vajadzībām. Pa kreisi viņš pamanīja rančo zonu. Kas pie...?
  
  Viņam pretī skrēja pārbiedētas, neapbruņotas figūras. Viņi izklīda pa kreisi un pa labi, visos virzienos. Viņš dzirdēja šņākšanu savā austiņā
  
  "Draudzības spēles".
  
  Viņš slīdēja uz priekšu. Meja un Alisija virzījās viņam pa labi. Beidzot jūras kājnieki savāca sevi un sāka izsaukt saskaņotu uguns modeli. Dreiks sāka kustēties ātrāk. Cilvēki, kas atradās priekšā, sāka atkāpties, izkāpjot no savas slēptuves un metoties uz māju.
  
  Viegli mērķi
  
  Tagad Dreiks piecēlās ar uzbrukuma spēku un nogalināja cilvēkus skriešanas laikā, paceļot pistoli. Viņš redzēja ieslodzīto lecam pa zāli, dodoties uz māju. Viņi nezināja, ka labie puiši ir ieradušies.
  
  Ieslodzītais pēkšņi sagriezās un nokrita. Asiņainā karaļa vīri šāva uz viņiem zāli. Dreiks noņurdēja, notēmēja uz šaujamieroču un nopūta nelietim galvu. Viņš periodiski šāva, vai nu piespiežot cilvēkus pie zemes, vai vadot cilvēkus, lai citi varētu viņus piebeigt.
  
  Viņš meklēja Klodu. Pirms viņi pameta helikopteru, viņiem visiem tika parādīta Asins karaļa vietnieka fotogrāfija. Dreiks zināja, ka viņš vadīs notikumus no aizkulisēm, izstrādājot bēgšanas plānu. Droši vien no mājām.
  
  Dreiks skrēja, joprojām pētīdams apkārtni, ik pa laikam šaudīdams. Viens no sliktajiem puišiem piecēlās no aiz kalna un nāca viņam klāt ar mačeti. Dreiks vienkārši nolaida plecu, ļaujot pretinieka impulsam nest viņu taisni sev klāt, un viņš sabruka zemē. Vīrietis iesmējās. Dreika zābaks saspieda viņa žokli. Otrs Dreika zābaks uzkāpa uz rokas, kas turēja mačeti.
  
  Bijušais SAS vīrietis notēmēja ar ieroci un izšāva. Un tad mēs devāmies tālāk.
  
  Viņš neatskatījās. Māja bija priekšā, tā šķita milzīga, durvis bija nedaudz atvērtas, it kā aicinot ienākt. Acīmredzot tas nav pareizais ceļš. Dreiks skriešanas laikā izsita ārā pa logiem, mērķējot augstu. Mājā uzsprāga stikls.
  
  Tagad no rančo plūda arvien vairāk ieslodzīto. Daži stāvēja garajā zālē, vienkārši kliedzot vai izskatījās satriekti. Kad Dreiks uz viņiem paskatījās, viņš pamanīja, ka lielākā daļa skrien vienā tempā, lidojot uz priekšu, it kā no kaut kā bēgtu.
  
  Un tad viņš to ieraudzīja, un viņa asinis pārvērtās ledū.
  
  Galva, neiespējami milzīgā Bengālijas tīģera galva, viegli dzenoties, slīdēja pa zāli. Dreiks nevarēja ļaut tīģeriem noķert savu upuri. Viņš skrēja viņiem pretī.
  
  Nospiedu austiņu. "Tīģeri zālē."
  
  Atbildot uz to, atskanēja pļāpas. Dzīvniekus pamanīja arī citi. Dreiks vēroja, kā viens no dzīvniekiem uzlec uz skrienoša cilvēka muguras. Radījums bija milzīgs, mežonīgs un lidojumā bija ideāls haosa un slaktiņa tēls. Dreiks piespieda kājas iet ātrāk.
  
  Cita milzu galva izlauzās cauri zālei dažus jardus uz priekšu. Tīģeris uzlēca viņam virsū, viņa purns pārvērtās milzīgā rūciņā, zobi atsegti un jau notraipīti ar asinīm. Dreiks nokrita uz klāja un ripoja, katrs viņa ķermeņa nervs bija dzīvs un kliedza. Nekad agrāk viņš nebija slidojis tik perfekti. Nekad agrāk viņš nebija piecēlies tik ātri un precīzi. It kā sīvāks pretinieks viņā būtu izcēlis labāko karotāju.
  
  Viņš izvilka pistoli, pagriezās un iešāva lodi tīģera galvā. Zvērs acumirklī nokrita, izšāvās caur smadzenēm.
  
  Dreiks neaizrāva elpu. Viņš ātri pārlēca pāri zālei, lai palīdzētu vīrietim, kuru viņš bija redzējis notriektu sekundes iepriekš. Tīģeris rēca viņam pāri, tā milzīgie muskuļi salocījās un viļņojās, nolaižot galvu, lai iekostu.
  
  Dreiks iešāva viņam mugurā, pagaidīja, līdz viņš pagriezās, un tad iešāva viņam starp acīm. Tas piezemējās, visas piecsimt mārciņas, uz vīrieša, ko grasījās ēst.
  
  nav labi, Dreiks nodomāja. Bet tas ir labāk nekā saplēst gabalos un apēst dzīvu.
  
  Viņa austiņā bija dzirdami kliedzieni. "Pasit mani, šie nelieši ir milzīgi!" "Vēl viens, Džeko! Vēl viens jūsu sešinieks!
  
  Viņš pētīja savu apkārtni. Nav ne miņas no tīģeriem, tikai pārbiedēti gūstekņi un pārbiedēti karaspēki. Dreiks metās atpakaļ pa zāli, gatavs doties aizsegā, ja ieraudzīs kādu ienaidnieku, taču pēc dažām sekundēm viņš atgriezās mājā.
  
  Izsisti priekšējie logi. Jūras kājnieki bija iekšā. Dreiks sekoja, viņa bezvadu Bluetooth signāls atzīmēja viņu kā draudzīgu. Pārkāpis pāri salauztajai palodzei, viņš prātoja, kur varētu būt pats Klods. Kur viņš būtu šobrīd?
  
  Viņa ausī čukstēja kāda balss. "Domāju, ka tu pamet ballīti agri, Dreikij." Alisijas zīdaini toņi. "Jums abiem."
  
  Viņš redzēja viņu. Daļēji paslēpta pie skapja, kurā viņa rakņājās. Jēzu, vai viņa skatīja viņa DVD kolekciju?
  
  Maija atradās viņai aiz muguras ar ieroci rokā. Dreiks vēroja, kā japāniete paceļ ieroci un pavērsa to pret Alisijas galvu.
  
  "Mai!" Viņa izmisusī balss kliedza viņiem ausīs.
  
  Alisija uzlēca. Mejas seja izliecās vieglā smaidā. "Tas bija žests, Dreik. Es norādīju uz modinātāja saskarni, nevis uz Alisiju. Vēl nē ".
  
  - Trauksme? Dreiks iesmējās. "Mēs jau esam iekšā."
  
  "Šķiet, ka kājnieki domā, ka tie ir saistīti arī ar lielo noliktavu pagalmā."
  
  Alisija atkāpās un notēmēja pistoli. "Nolādēts, ja es zinu." Viņa iešāva zalvi skapī. Lidoja dzirksteles.
  
  Alisija paraustīja plecus. "Ar to vajadzētu pietikt."
  
  Heidens ar Kinimaku uz papēžiem atgriezās istabā. "Klēts ir cieši noslēgta. Slazdu pazīmes. Tehniķi tagad pie tā strādā.
  
  Dreiks sajuta visa nepareizību. "Un tomēr mēs šeit tik viegli iekļūstam? Šis-"
  
  Tajā brīdī kāpņu augšdaļā atskanēja kņada un skaņa, ka kāds kāpj lejā. Ātri. Dreiks paņēma ieroci un paskatījās uz augšu.
  
  Un viņa sastinga šokā.
  
  Viens no Kloda vīriem lēnām nokāpa pa kāpnēm, ar vienu roku saspiežot gūstekņa rīkli. Otrā rokā viņai bija tuksneša ērglis, kas tēmēts uz viņas galvu.
  
  Bet tas nebija viss Dreika šoka apjoms. Nelabvēlīga sajūta radās, atpazīstot sievieti. Tā bija Keita Harisone, Geitsa bijušā palīga meita. Cilvēks, kurš daļēji bija vainojams Kenedija nāvē.
  
  Tā bija viņa meita. Joprojām dzīvs.
  
  Kloda vīrietis spēcīgi piespieda ieroci pret deniņu, liekot viņai aiz sāpēm aizvērt acis. Bet viņa nekliedza. Dreiks kopā ar duci citiem telpā esošajiem pavērsa pistoles pret vīrieti.
  
  Un tomēr Dreikam tas nelikās pareizi. Kāpēc pie velna šis puisis bija augšā ar vienu ieslodzīto? Likās, ka -
  
  "Atgriezies!" - vīrietis kliedza, mežonīgi metot acis uz visām pusēm. No viņa lielām lāsēm pilēja sviedri. Tas, kā viņš pa pusei nesa un pagrūda sievieti, nozīmēja, ka viss viņa svars gulēja uz viņa aizmugurējās kājas. Sieviete, godam gods, viņam to nedarīja viegli.
  
  Dreiks aprēķināja, ka spiediens uz sprūdu jau bija pusceļā uz mērķi. "Dodieties prom! Izlaid mūs ārā!" Vīrietis nolaida viņu vēl vienu pakāpienu. Specvienības karavīri normāli atkāpās, taču tikai uz nedaudz izdevīgākām pozīcijām.
  
  "Es jūs brīdinu, dupši." Sasvīdis vīrietis smagi elpoja. "Ejiet prom no sasodītā ceļa."
  
  Un šoreiz Dreiks varēja redzēt, ka viņš to domāja. Viņa acīs bija redzams izmisums, ko Dreiks atpazina. Šis cilvēks ir zaudējis visu. Lai ko viņš darīja, ko viņš darīja, tas tika darīts šausmīgā piespiedu kārtā.
  
  "Atpakaļ!" vīrietis atkal kliedza un rupji nogrūda sievieti lejā vēl vienu pakāpienu. Roka, kas apskāva viņas kaklu, bija kā dzelzs stienis. Viņš turēja aiz viņas katru ķermeņa daļu, lai neparādītos kā mērķis. Viņš kādreiz bija karavīrs, visticamāk, labs.
  
  Dreiks un viņa kolēģi redzēja atkāpšanās gudrību. Viņi deva vīrietim nedaudz vairāk vietas. Viņš nokāpa vēl dažus pakāpienus. Dreiks pievērsa Mejai acīs. Viņa nedaudz pamāja ar galvu. Viņa arī zināja. Tas bija nepareizi. Tas bija...
  
  Sarkanā siļķe. Visbriesmīgākais veids. Klods, bez šaubām, pēc Kovaļenko pavēles, izmantoja šo cilvēku, lai novērstu viņu uzmanību. Asins karaļa arhetipiskā uzvedība. Iespējams, ka mājā ir spridzeklis. Īstā atlīdzība, Klods, droši vien bija veiksmīga bēgšana no šķūņa.
  
  Dreiks gaidīja, lieliski nosvērts. Katrs nervs viņa ķermenī sastinga. Viņš izlīdzināja sitienu. Viņa elpošana apstājās. Viņa prāts palika tukšs. Tagad nebija nekā, ne saspringtā istaba, kas bija pilna ar karavīriem, ne pārbiedētais ķīlnieks, pat ne māja un kalpi, kas viņu ieskauj.
  
  Tikai milimetrs. Redzes krustojums. Mazāk par collu līdz mērķim. Viena kustība. Tas ir viss, kas viņam bija vajadzīgs. Un klusums bija viss, ko viņš zināja. Pēc tam vīrietis pagrūda Keitu Harisoni lejā pa vēl vienu pakāpienu, un šajā kustības sekundes daļā viņa kreisā acs palūkojās ārā no sievietes galvaskausa aizmugures.
  
  Dreiks to izpūta ar vienu šāvienu.
  
  Vīrietis atlēca atpakaļ, sadūrās ar sienu un paslīdēja garām kliedzošajai sievietei. Viņš piezemējās ar triecienu, galva pa priekšu, ieroči zvanīja aiz muguras, un tad viņi ieraudzīja viņa vesti, vēderu.
  
  Keita Harisone kliedza: "Viņam virsū ir bumba!"
  
  Dreiks palēca uz priekšu, bet Maija un lielais jūras kājnieks jau lēca pāri kāpņu malai. Jūras kājnieks satvēra Keitu Harisoni. Maija pārlēca pāri mirušajam algotnim. Viņas galva pagriezās pret vesti, uz indikatoru.
  
  "Astoņas sekundes!"
  
  Visi metās pie loga. Visi, izņemot Dreiku. Anglis metās tālāk mājā, steidzoties pa šauro gaiteni uz virtuvi, lūdzot, lai kāds atstāj sētas durvis vaļā. Tādā veidā viņš būtu tuvāk Klodam, kad sprāga bumba. Tātad viņam bija iespēja.
  
  Pa koridoru. Pagāja trīs sekundes. Uz virtuvi. Ātrs skatiens apkārt. Vēl divas sekundes. Aizmugurējās durvis ir aizvērtas.
  
  Laiks ir beidzies.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks atklāja uguni, tiklīdz dzirdēja sākotnējo sprādzienu. Lai tur nokļūtu, būtu vajadzīga sekunde vai divas. Virtuves durvis saplīsa no daudziem sitieniem. Dreiks skrēja tieši viņam virsū, visu laiku šaudīdams. Viņš nesamazināja ātrumu, tikai trāpīja viņam ar plecu un nokrita pa gaisu.
  
  Sprādziens viņam aiz muguras kā uzbrūkoša čūska. Liesmas mēle izlauzās ārā pa durvīm un logiem, paceļoties debesīs. Dreiks ripoja. Uguns elpa viņu uz brīdi skāra un tad atkāpās.
  
  Viņš, nesamazinot ātrumu, atkal uzlēca un skrēja. Sasists un sasists, bet šausmīgi apņēmīgs viņš metās uz lielās šķūņa pusi. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija mirušie. Tādas ir četras. Tehniķi, kurus Heidens atstāja, lai piekļūtu. Viņš apstājās viņiem blakus un pārbaudīja, vai katrā nav dzīvības pazīmes.
  
  Nav pulsa un ložu brūces. Vai šīs nolādētās sienas tika elektrificētas?
  
  Citā brīdī tam vairs nebija nozīmes. Šķūņa priekšpuse eksplodēja, sadrumstalots koks, un liesmas izšāvās iespaidīgā detonācijā. Dreiks nokrita uz klāja. Viņš dzirdēja dzinēja rūkoņu un paskatījās uz augšu tieši laikā, lai redzētu, kā dzeltens izplūdums izlauzās pa salauztajām durvīm un spēcīgi lidoja pa pagaidu piebraucamo ceļu.
  
  Dreiks uzlēca. Viņš droši vien devās uz paslēptu helikopteru, lidmašīnu vai kādu citu sasodītu slazdu. Viņš nevarēja sagaidīt pastiprinājumu. Viņš ieskrēja nobružātā šķūnī un paskatījās apkārt. Viņš neticīgi pakratīja galvu. Nopulētā superauto dziļais spīdums mirdzēja visos virzienos.
  
  Izvēloties tuvāko, Dreiks pavadīja dārgas sekundes, meklējot atslēgu, un pēc tam ieraudzīja to komplektu, kas karājās ārpus biroja. Aston Martin Vanquish sākās ar atslēgas un jaudas kombināciju, kas, lai arī Dreikam nebija pazīstama, izraisīja adrenalīnu, jo dzinējs neprātīgi rūca.
  
  Aston Martin ar riepām čīkstot izlidoja no šķūņa. Dreiks norādīja viņam virzienā uz to, ko viņš cerēja, bija Kloda automašīna, kas steidzās. Ja šī bija tikai kārtējā dezorientācijas kārta, Dreiks ir ieskrūvēts. Tāpat kā, iespējams, visa Havaju salas. Viņiem ļoti vajadzēja notvert Asins karaļa vietnieku.
  
  Ar acs kaktiņu Dreiks redzēja, kā Alisija pēkšņi apstājās. Viņš negaidīja. Atpakaļskata spogulī viņš redzēja, kā viņa mērķtiecīgi ieskrēja šķūnī. Dievs, tas var nonākt nepatikšanās.
  
  Dzeltenais izplūdums priekšā sāka izskatīties pēc augstākās klases superauto, kas nedaudz atgādināja vecās Porsche Le Mans kupejas, kas uzvarēja sacīkstēs. Cieši pie zemes viņš apskāva ceļa līkumus, lēkādams, it kā skrietu pa atsperēm. Nepiemērots nelīdzenam reljefam, bet pēc tam pagaidu ceļš kļuva pilnībā asfaltēts vairākas jūdzes augstāks.
  
  Dreiks šāva uz Vankišu, uzmanīgi novietojot ieroci uz sēdekļa aiz sevis un klausoties Bluetooth skaņās, kas atsitās viņa smadzenēs. Rančo darbība joprojām ritēja pilnā sparā. Ķīlnieki tika atbrīvoti. Daži bija miruši. Vairākas Kloda vīru grupas joprojām atradās stratēģiskos amatos, nospiežot varas iestādes pie zemes. Un apkārt joprojām ložņāja pusducis tīģeru, izraisot postu.
  
  Atšķirība starp Aston Martin un Porsche ir samazināta līdz nullei. Angļu automašīna bija daudz labāka uz nelīdzeniem ceļiem. Dreiks nostājas tieši aiz viņa, domādams apsēsties viņam blakus, kad atpakaļskata spogulī ieraudzīja, ka viņam tuvojas cits superauto.
  
  Alicia brauc ar vecu Dodge Viper. Uzticiet viņai kaut ko darīt ar muskuļiem.
  
  Trīs mašīnas brauca pa nelīdzenu reljefu, veicot pagriezienus un griežoties garās taisnēs. Apkārt un aiz tiem lidoja grants un netīrumi. Dreiks ieraudzīja bruģēto ceļu tuvošanos un pieņēma lēmumu. Viņi gribēja dabūt Klodu dzīvu, bet vispirms vajadzēja viņu notvert. Viņš bija ļoti uzmanīgs, lai turpinātu klausīties pļāpāšanu austiņās, ja kāds ziņotu, ka ir notvēris Klodu, taču, jo ilgāk šī vajāšana turpinājās, jo drošāks kļuva Dreiks, ka priekšā esošais vīrietis ir Asins karaļa otrais.
  
  Dreiks pacēla ieroci un izsita Aston vējstiklu. Pēc brīža bīstamas sānslīdes viņš atguva vadību un izšāva otro patronu pret bēgošo Porsche. Lodes pārrāva viņa pēcpusi.
  
  Mašīna tik tikko samazināja ātrumu. Viņš devās uz jaunu ceļu. Dreiks atklāja uguni, Lemānas vadītājam palielinot ātrumu, un ložu čaulas izkaisītas uz blakus esošā ādas sēdekļa. Ir pienācis laiks mērķēt uz riepām.
  
  Bet tieši tajā brīdī viens no helikopteriem tuvināja viņiem visiem garām, divas figūras izliecās no atvērtajām durvīm. Helikopters apgriezās Porsche priekšā un noslīdēja sānis. Brīdinājuma šāvieni viņam priekšā izrāva gabalus no ceļa. Dreiks neticīgi pakratīja galvu, kad pa vadītāja logu izspraucās roka un sāka šaut uz helikopteru.
  
  Viņš acumirklī, vienlaikus, noņēma kāju no akseleratora un rokas no stūres, notēmēja un atbrīvoja ambīciju, prasmju un pārgalvības lādiņu. Alisijas Viper ietriecās savā automašīnā. Dreiks atguva kontroli, bet redzēja, ka ierocis izlidoja caur vējstiklu.
  
  Bet viņa trakais sitiens nostrādāja. Viņš bēgošajam šoferim iešāva elkonī, un tagad mašīna samazināja ātrumu. Stop. Dreiks pēkšņi apturēja Aston, izlēca ārā un ātri pieskrēja pie Porsche pasažiera durvīm, apstājoties, lai paceltu ieroci un visu laiku turot tēmēkli pie figūras galvas.
  
  "Nometiet ieroci! Dari to!"
  
  "Es nevaru," skanēja atbilde. "Tu iešāvi man pa roku, lai mani izdrāztu, stulbais kuilis."
  
  Helikopters lidoja uz priekšu, tā rotori rūca, kamēr tā pērkona dzinējs drebēja pašu zemi.
  
  Alisija piegāja klāt un iešāva Porsche sānu spogulī. Viņi kā komanda griezās pa kreisi un pa labi, abi aizsedzot vīrieti pie stūres.
  
  Neskatoties uz agonijas grimasēm vīrieša sejā, Dreiks viņu atpazina no fotogrāfijas. Tas bija Klods.
  
  Ir pienācis laiks samaksāt.
  
  
  * * *
  
  
  Bens Bleiks satriekts uzlēca, kad iezvanījās viņa mobilais telefons. Atdarinot Dreiku, viņš arī pārgāja uz Evanescence. Eimijas Lī vēsais vokāls dziesmā "Lost in Paradise" lieliski atbilda ikviena noskaņojumam tajā brīdī.
  
  Ekrānā parādījās uzraksts International. Zvans nebūtu bijis no viņa ģimenes locekļa. Taču, ņemot vērā Nacionālā arhīva darbu, tas varētu būt no jebkura skaita valsts aģentūru.
  
  "Jā?"
  
  "Bens Bleiks?"
  
  Bailes ar asiem pirkstiem skrāpēja viņa mugurkaulu. "Kas tas ir?"
  
  "Pasaki man". Balss bija kulturāla, angļu un pilnīgi pārliecināta. "Tieši tagad. Vai man runāt ar Benu Bleiku?
  
  Karīna piegāja pie viņa, lasot šausmas viņa sejā. "Jā".
  
  "Labi. Labi padarīts. Vai tas bija tik grūti? Mani sauc Daniels Belmonte.
  
  Bens gandrīz nometa telefonu. "Kas? Kā pie velna tev iet...
  
  Izsmalcinātu smieklu straume viņu apturēja. "Atpūties. Vienkārši atpūtieties, mans draugs. Esmu, maigi izsakoties, pārsteigts, ka Alisija Mailza un tava draudzene nepieminēja manas... prasmes.
  
  Bena mute iepletās, nespēdama pateikt ne vārda. Karīna mutē vārdus, zaglis? No Londonas? Vai tas ir viņš?
  
  Bena seja izteica visu.
  
  "Vai kaķis iekodis jums mēlē, Bleik kungs? Varbūt tev vajadzētu saģērbt savu skaisto māsu. Kā Karīnai klājas?"
  
  Māsas vārda pieminēšana viņu nedaudz uzmundrināja. "Kur tu dabūji manu numuru?"
  
  "Neesiet man piekāpīgs. Vai jūs tiešām domājat, ka būs vajadzīgas divas stundas, lai veiktu vienkāršo darbību, ko man lūdzāt? Vai arī esmu pavadījis pēdējās četrdesmit minūtes, lai mazliet uzzinātu par saviem... labvēļiem? Hm? Nesteidzies ar to, Bleik.
  
  "Es par tevi neko nezinu," Bens aizstāvīgi teica. "Es tev ieteicu..." Viņš apstājās. "Caur..."
  
  "Jūsu draudzene? Esmu pārliecināts, ka tā bija. Viņa mani ļoti labi pazīst."
  
  - Kā ar Alisiju? Karīna kliedza, cenšoties izsist vīrieti no līdzsvara. Viņi abi bija tik pārsteigti un tik nepieredzējuši, ka viņiem pat prātā neienāca brīdināt CIP.
  
  Uz brīdi iestājās klusums. "Patiesību sakot, šī meitene mani patiešām biedē."
  
  Šķita, ka Bena smadzenes sāk darboties. "Belmonte kungs, priekšmets, kuru jums lūdza kopēt, ir ļoti vērtīgs. Tik vērtīgs -"
  
  "Es to saprotu. To uzrakstīja kapteinis Kuks un viens no viņa vīriem. Savu trīs braucienu laikā Kuks veica vairāk atklājumu nekā jebkurš cits cilvēks vēsturē.
  
  "Es nedomāju vēsturisko vērtību," Bens atcirta. "Es domāju, tas varētu glābt dzīvības. Tagad. Šodien."
  
  "Tiešām?" Belmonte šķita patiesi ieinteresēts. "Lūdzu pasaki man".
  
  "Es nevaru". Bens sāka justies mazliet izmisis. "Lūdzu. Palīdzi mums".
  
  "Tas jau ir jūsu e-pastā," sacīja Belmonte. "Bet es nebūtu tāds, kāds esmu, ja es jums neparādītu, ko esmu vērts, vai ne? Izbaudi."
  
  Belmonte pabeidza zvanu. Bens nometa mobilo telefonu uz galda un dažas sekundes noklikšķināja datorā.
  
  Trūkstošās lappuses no šefpavāra žurnāliem parādījās pilnā, krāšņā krāsā.
  
  "Elles līmeņi," Bens skaļi lasīja. "Kuks tikai sasniedza piekto līmeni un pēc tam pagriezās atpakaļ. Ak Dievs, vai tu to dzirdi, Karīna? Pat kapteinis Kuks nepārspēja piekto līmeni. Šis... šis..."
  
  "Milzīga slazdu sistēma." Karīna ātri lasīja pār plecu, viņas fotogrāfiskā atmiņa strādāja virsstundas. "Lielākā, trakākā slazdu sistēma, kāda jebkad ir iedomāta."
  
  "Un, ja tas ir tik liels, bīstams un sarežģīts..." Bens pagriezās pret viņu. "Iedomājieties, cik milzīgs un nozīmīgs ir brīnums, pie kura tas noved."
  
  "Neticami," sacīja Karīna un lasīja tālāk.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izvilka Klodu no notriektās automašīnas un rupji izmeta uz ceļa. Viņa sāpju kliedzieni izdala gaisu, apslāpējot pat helikoptera rūkoņu.
  
  "Muļķi! Jūs to nekad nepārtrauksiet. Viņš vienmēr uzvar. Sasodīts, man sāp roka, necilvēks!
  
  Dreiks pielika ložmetēju rokas stiepiena attālumā un nometās ceļos uz Kloda krūtīm. "Tikai daži jautājumi, draugs. Tad ārsti piepumpēs tevi ar patiešām garšīgiem sūdiem. Kur ir Kovaļenko? Viņš ir šeit?"
  
  Klods uzmeta viņam akmeņainu seju, gandrīz aizkaitināts.
  
  "Labi, mēģināsim kaut ko vienkāršāku. Eds Budro. Kur viņš ir?"
  
  "Viņš aizveda wiki-wiki shuttle atpakaļ uz Waikiki."
  
  Dreiks pamāja. "Kur ir pārējās divas rančo?"
  
  "Pazudis." Kloda sejā ielauzās smaids. "Viss ir zaudēts".
  
  "Tas ir pietiekami". Alisija klausījās pār Dreika plecu. Viņa gāja apkārt, pavērsusi ieroci Kloda sejā, un uzmanīgi uzlika zābaku uz sadragātā Kloda elkoņa. Tūlītējs kliedziens sašķēla gaisu.
  
  "Mēs varam to aiznest tik tālu, cik vēlaties," Dreiks čukstēja. "Šeit neviens nav tavā pusē, draugs. Mēs esam informēti par teroristu uzbrukumiem. Vai nu runā, vai kliedz. Man tas nav svarīgi."
  
  "Stop!" Kloda vārdi bija gandrīz nesaprotami. "Puh... lūdzu."
  
  "Tā ir labāk". Alisija nedaudz mazināja spiedienu.
  
  "Es... esmu bijis kopā ar Asins karali daudzus, daudzus gadus." Klods nospļāvās. "Bet tagad viņš mani atstāj. Viņš atstāj mani mirt. Puve cūku valstī. Lai segtu savu dupsi. Varbūt ne." Klods mēģināja piecelties sēdus. "Smuki".
  
  Visi kļuva piesardzīgi, Dreiks izvilka pistoli un tēmēja uz Kloda galvaskausu. "Mierīgi".
  
  "Viņš to nožēlos." Klods praktiski kūsāja dusmās. "Man vairs nerūp viņa briesmīgā atmaksa." No viņa toņa izsvīdēja sarkasms. "Man vienalga. Tagad man vairs nav dzīvības."
  
  "Mēs saprotam." Alisija nopūtās. "Tu ienīsti savu sasodītu draugu. Vienkārši atbildiet uz seksīgā karavīra jautājumiem."
  
  Dreika austiņā atskanēja pīkstiens. Metāla balss teica: "Pirmā portāla ierīce ir atrasta. Šķiet, ka Kovaļenko to ir atstājis aiz muguras.
  
  Dreiks pamirkšķināja un īsi paskatījās uz Alisiju. Kāpēc Blood King atstāt portāla ierīci šādā laikā?
  
  Vienkārša atbilde. Viņam to nevajadzēja.
  
  "Kovaļenko vada Diamond Head, vai ne? Uz Peles vārtiem vai elli, vai kaut ko citu. Tas ir viņa galvenais mērķis, vai ne?
  
  Klods uzmeta seju. "Šī viņa atrastā leģenda kļuva par apsēstību. Cilvēks, kas bagāts pāri visiem sapņiem. Cilvēks, kurš var iegūt visu, ko vēlas. Ko viņš dara?
  
  "Vai esat apsēsts ar kaut ko tādu, kas viņam nekad nebūs?" Alisija ieteica.
  
  "Tik gudrs, tik atjautīgs vīrietis vienas nakts laikā pārvērtās par neirotisku idiotu. Viņš zina, ka zem šī sasodītā vulkāna ir kaut kas. Viņš vienmēr murmināja, ka ir labākais pavārs. Šis pavārs patiesībā aiz bailēm pagriezās atpakaļ. Bet ne Dmitrijs Kovaļenko, ne Asiņainais karalis; viņš būtu devies tālāk."
  
  Pat Dreiks juta priekšnojautas uzplūdu. "Vai Kuks pagriezās atpakaļ? Kas, pie velna, tur lejā?
  
  Klods paraustīja plecus, tad sāpēs ievaidējās. "Neviens nezin. Bet domāju, ka Kovaļenko uzzinās pirmais. Viņš tagad ir ceļā uz turieni."
  
  Dreika sirds salēcās par šo informāciju. Viņš tagad ir ceļā uz turieni. Bija laiks.
  
  Līdz tam laikam Mai un pusducis karavīru bija piegājuši pie viņiem. Visi klausījās ar dedzīgu uzmanību.
  
  Dreiks atcerējās gaidāmo uzdevumu. "Mums ir vajadzīgas rančo vietas. Un mēs vēlamies Edu Budro.
  
  Klods nodeva informāciju. Vēl divas rančo, viena Kauai, otra Lielajā salā. Boudreau bija ceļā uz Kauai.
  
  "Kā ir ar teroristu uzbrukumiem?" Maija klusi jautāja. "Vai tas ir tikai kārtējais triks?"
  
  Un tagad Kloda seja patiešām izstiepās ar tādu izmisumu un ciešanām, ka Dreika vēders izkrita cauri grīdai.
  
  "Nē". Klods ievaidējās. "Viņi ir īsti. Tās var atvērties jebkurā brīdī.
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Bens un Karīna piegāja pie loga, katrs turot rokās kapteiņa Kuka slepeno žurnālu eksemplāru. Kad viņi lasīja un pārlasīja tajā ietverto neprātu, Bens jautāja savai māsai par Asins karaļa dīvaino uzvedību.
  
  "Kovaļenko noteikti plānoja doties šajā ceļojumā, kad tika atrastas portatīvās ierīces. Viņš ir pārāk labi sagatavojies, lai pēdējo nedēļu laikā visu būtu organizējis.
  
  "Gadi," Karīna nomurmināja. "Gadiem ilga plānošana, prakse un pareizo riteņu eļļošana. Bet kāpēc viņš riskēja ar šo milzīgo operāciju, lai dotos nelielā izbraucienā uz Bermudu salām?
  
  Bens pamāja ar galvu vienā no rindkopām, ko viņš lasīja. "Trakas lietas. Vienkārši traki. Bija tikai viena lieta, kas viņam varēja likt to darīt, mās.
  
  Karīna paskatījās uz tālo okeānu. "Viņš redzēja kaut ko par ierīcēm, kas bija saistītas ar Diamond Head."
  
  "Jā, bet ko?"
  
  "Nu galu galā acīmredzot nekas ļoti svarīgs." Viņi vēroja trīcošās galvas, kad kameras attēli tika pārraidīti no Asins karaļa rančo. Viņi zināja, ka megalomāns ir atstājis portāla ierīci. "Viņam tas nav vajadzīgs."
  
  "Vai arī viņš uzskata, ka var to vienkārši ņemt atpakaļ pēc vēlēšanās."
  
  Aiz viņiem, operatīvajā augšupsaitē, viņi dzirdēja, kā Dreiks kliedz informāciju, ko viņš tik ilgi bija ieguvis no Kloda.
  
  Bens pamirkšķināja uz Karīnu. "Viņš saka, ka Asiņainais karalis jau atrodas Dimanta galvu. Tas nozīmē-"
  
  Taču Karīnas negaidītais kliedziens iesaldēja viņa kaklā nākamos vārdus. Viņš sekoja viņas skatienam, samiedza acis un juta, ka viņa pasaule sabrūk.
  
  No viesnīcas logiem gar Waikiki pludmali izplūda melni dūmi no vairākiem sprādzieniem.
  
  Ignorējot troksni, kas nāk no apkārtējiem birojiem, Bens pieskrēja pie sienas un ieslēdza televizoru.
  
  Viņa mobilais telefons iezvanījās. Šoreiz tas bija viņa tēvs. Viņi noteikti skatās arī televizoru.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks un karavīri, kuri nebija aizņemti ar ķīlnieku sagrābšanu vai dažu atlikušo pretošanās kabatu pārvarēšanu, redzēja pārraidi savos iPhone tālruņos. Viņu vienības komandieris, vīrietis vārdā Džonsons, uzlauza militārās Android ierīces un notikumu attīstības gaitā tieši sazinājās ar mobilo komandpunktu Honolulu.
  
  "Trīs viesnīcās Vaikiki eksplodēja bumbas," komandieris atkārtoja. "ES atkārtoju. Trīs. Mēs kuģojam uz rietumiem no krasta. Kalakuau Waikiki. Pamājiet Ohanai." Komandieris minūti klausījās. "Šķiet, ka tie ir uzsprāguši tukšās telpās, izraisot paniku... evakuāciju... diezgan lielu... haosu. Honolulu neatliekamās palīdzības dienesti ir izstiepti līdz robežai.
  
  "Tas ir viss?" Dreiks tiešām juta zināmu atvieglojumu. Varēja būt daudz sliktāk.
  
  "Pagaidi..." komandiera seja nokrita. "Ak nē".
  
  
  * * *
  
  
  Bens un Karīna šausmās skatījās, kā televizora ekrānā tika ieslēgtas ainas. Viesnīcas tika ātri evakuētas. Vīrieši un sievietes skrēja, grūstījās un krita. Viņi kliedza, aizstāvēja savus mīļos un raudāja, cieši apskaujot savus bērnus. Pēc tam nāca viesnīcas personāls, izskatoties bargi un nobijies, taču saglabājot kontroli. Policija un ugunsdzēsēji ienāca un izgāja vestibilos un viesnīcu istabās, un viņu klātbūtne bija jūtama katras viesnīcas priekšā. Televīzijas attēls izbalēja, kad helikopters ielidoja, atklājot lielisku skatu uz Waikiki un kalniem aiz tās, Dimantgalvas vulkāna varenību un pasaulslaveno Kuhio pludmali, ko tagad sabojā brīnišķīgais skats uz augstceltņu viesnīcām, kas izplūst dūmus. un liesmas no to izpostītajām sienām un logiem.
  
  Televizora ekrāns atkal noklikšķināja. Bens noelsās un Karīnas sirds lēkāja. Viņi pat nevarēja sarunāties viens ar otru.
  
  Ceturto viesnīcu visas pasaules redzeslokā sagrāba maskās tērpti teroristi. Ikviens, kurš stājās viņiem ceļā, tika nošauts uz ietves. Pēdējais vīrietis pagriezās un paspieda dūri uz lidojošo helikopteru. Pirms ieiešanas viesnīcā un aiz sevis aizslēdzot durvis, viņš nošāva civiliedzīvotāju, kurš tupēja blakus stāvošam taksometram.
  
  "Ak mans Dievs". Karīnas balss bija klusa. "Kā ir ar nabadzīgajiem cilvēkiem iekšā?"
  
  
  * * *
  
  
  "Karalieni Ala Moanu ir iebrukuši bruņoti vīri," viņiem sacīja komandieris. "Izlēmīgi. Valkājot masku. Es nebaidos nogalināt." Viņš pagrieza savu slepkavniecisko skatienu pret Klodu. "Cik vēl būs uzbrukumu, ļaunais stulbi?"
  
  Klods izskatījās nobijies. "Nekā," viņš teica. "Uz Oahu."
  
  Dreiks novērsās. Viņam bija jādomā. Viņam nācās pārorientēties. Tas bija tas, ko Kovaļenko vēlējās, lai viņus visus novērstu. Fakts bija tāds, ka Kovaļenko zināja, ka dziļi zem dimanta galvas ir paslēpts kaut kas satriecošs, un viņš bija ceļā, lai pieteiktos uz to.
  
  Kaut kas tāds, kas varētu pat pārspēt šo uzbrukumu šausmas.
  
  Viņa koncentrēšanās atgriezās. Šeit nekas nav mainījies. Uzbrukumi bija ideāli saplānoti. Viņi vienlaikus atspējoja karavīrus, armiju un neatliekamās palīdzības dienestus. Bet nekas nav mainījies. Viņi neatrada Asins karali, tāpēc...
  
  Plāns B tika īstenots.
  
  Dreiks pamāja Mejai un Alisijai. Heidens un Kinimaka jau bija tuvu. Lielais havajietis izskatījās satriekts. Dreiks viņam norādīja: "Vai tu esi tam gatavs, Mano?"
  
  Kinimaka gandrīz norūca. "Man ir sasodīti taisnība."
  
  "Plāns B," sacīja Dreiks. "Kovaļenko šeit nav, tāpēc mēs pie tā paliekam. Pārējie karavīri to sapratīs pēc minūtes. Heidens un Meja, jūs pievienojaties uzbrukumam Kauai. Mano un Alicia, jūs pievienojaties uzbrukumam Lielajai salai. Ej uz tām rančām. Ietaupiet tik daudz, cik varat. Un Alīsija..." Viņa seja pārvērtās cirsts ledū. "Es paļaujos uz jums, ka izdarīsiet slepkavību. Lai tas nelietis Boudreaux mirst brutālā nāvē.
  
  Alisija pamāja. Dreika ideja bija nošķirt Maiju un Alisiju, kad viņi saprata, ka viņiem būs jāsadala sava komanda. Viņš nevēlējās, lai starp dzīvību glābšanu un ienaidnieka apturēšanu būtu Velsa nāve un citi noslēpumi.
  
  Dreika uzmanību piesaistīja Kloda augstā balss. "Kovaļenko finansēja uzbrukumus Oahu, Kauai un Lielajai salai, lai pievērstu jūsu uzmanību. Sadaliet un iekarojiet jūs. Jūs nevarat pārspēt šo vīrieti. Viņš gatavojas gadiem ilgi."
  
  Mets Dreiks pacēla ieroci. "Tāpēc es sekošu viņam cauri elles vārtiem un pabarošu viņu sasodītam velnam." Viņš devās kravas helikoptera virzienā. "Nāciet, cilvēki. Uzlādējiet."
  
  
  * * *
  
  
  Bens ātri pagriezās, kad iezvanījās viņa mobilais telefons. Tas bija Dreiks
  
  "Gatavs?"
  
  "Sveiks Mets. Tu esi pārliecināts? Vai tiešām mēs aizbraucam?"
  
  "Mēs tiešām aizejam. Tieši tagad. Vai jūs saņēmāt to, ko jums vajadzēja no Daniela Belmontes?
  
  "Jā. Bet viņš ir nedaudz vājš..."
  
  "Labi. Vai esat precīzi norādījis tuvāko ieeju lavas caurulē?
  
  "Jā. Apmēram divu jūdžu attālumā no Diamond Head atrodas slēgta kopiena. Havaju valdība līdzīgi aizzīmogoja visas zināmās ieejas. Vairumā gadījumu tas netraucē pat apņēmīgam bērnam iekļūt.
  
  "Nekas nepalīdz. Klausies, Ben. Paķer Karinu un palūdziet kādu aizvest līdz tai lavas caurulei. Atsūti man koordinātes. Dari to tagad ".
  
  "Nopietni? Mums nav ne jausmas, kas tur atrodas. Un šī lamatas sistēma? Tas ir ārpus nežēlības. "
  
  "Drosme, Ben. Vai, kā izteicās Defs Leppards - Rokam. "
  
  Bens nolika telefonu uz galda un dziļi ievilka elpu. Karīna uzlika roku viņam uz pleca. Viņi abi paskatījās televizorā. Raidījuma vadītāja balss bija saspringta.
  
  "...tas ir vēl neredzēta mēroga terorisms."
  
  "Dreikam ir taisnība," Bens teica. "Mēs esam karā. Mums ir jāgāž mūsu ienaidnieku virspavēlnieks.
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pulcēja astoņus Deltas komandas locekļus, kuri viņam tika nozīmēti gadījumam, ja bija nepieciešama dziļo alu izpēte. Viņi bija nosacīti nodaļas veterāni, vispieredzējušākie, un katrs kādreiz kaut kādā dieva pamestā vietā bija veicis savu operāciju.
  
  Pirms viņi iekāpa helikopterā, Dreiks uz brīdi izkāpa kopā ar draugiem. Asins karalis jau bija sadalījis Havaju un valdības spēkus, un tagad viņš grasījās tos atdalīt.
  
  "Esi piesardzīgs." Dreiks pēc kārtas skatījās visiem acīs. Heidens. Mai. Alicia. Kinimaka. "Mums būs jāpavada vēl viena nakts ellē, bet rīt mēs visi būsim brīvi."
  
  No Mano puses atskanēja mājieni un ņurdēšana.
  
  "Ticiet," Dreiks teica un pastiepa roku. Vēl četras rokas vērsās pret viņu. "Tikai palieciet dzīvi, puiši."
  
  Ar to viņš pagriezās un skrēja uz gaidošo helikopteru. Delta Squad pabeidza savu ekipējumu un tagad ieņēma savas vietas, kad viņš iekāpa. "Sveiki puiši". Viņam bija spēcīgs Jorkšīras akcents. "Vai esat gatavs saplēst šo degvīnā mērcošo cūku?"
  
  "Būūā!"
  
  "Jā." Dreiks pamāja pilotam, kurš tos pacēla gaisā. Viņš pēdējo reizi atskatījās uz rančo un redzēja, ka viņa draugi joprojām stāv tajā pašā aplī un skatās, kā viņš aiziet.
  
  Vai viņš tos visus vēl kādreiz redzēs dzīvus?
  
  Ja viņš to darītu, tad būtu nopietna izrēķināšanās. Viņam būtu jāatvainojas. Ar dažām šausmīgām realitātēm viņam būs jāsamierinās. Bet ar Kovaļenko nāvi tas būtu bijis vieglāk. Kenedijs būtu atriebts, ja tas nebūtu izglābts. Un tagad, kad viņš bija stingri uz Asiņainā Karaļa pēdām, viņa garastāvoklis jau bija pacēlies nedaudz augstāk.
  
  Taču galīgā aprēķins starp Maiju un Alisiju var to visu apgriezt uz galvas. Starp viņiem bija kaut kas milzīgs, kaut kas briesmīgs. Un lai kas tas būtu, Dreiks ir iesaistīts. Un akas.
  
  Nepagāja ilgs laiks, līdz helikopters ieradās Bena koordinātēs. Pilots tos nosēdināja uz līdzenas zemes gabala aptuveni simts jardu attālumā no mazā kompleksa. Dreiks redzēja, ka Bens un Karīna jau sēdēja ar muguru pret augsto žogu. Viņu sejas bija pilnīgi baltas no spriedzes.
  
  Viņam kādu laiku vajadzēja būt vecajam Dreikam. Šai misijai bija vajadzīgs Bens Bleiks vislabākajā un stilīgākajā formā, un, kamēr Bens šāva uz visiem cilindriem, Karīna no tās barojās. Misijas panākumi bija atkarīgi no tā, vai viņi visi ir savas dzīves labākajā formā.
  
  Dreiks deva signālu Deltas karavīriem, izkāpa no helikoptera, ko ieskauj spēcīgas gaisa brāzmas, un skrēja pretī Benam un Karīnai. "Viss ir kārtībā?" viņš kliedza. "Vai jūs atnesāt baļķus?"
  
  Bens pamāja, joprojām mazliet nezinādams, kā justies pret savu veco draugu. Karīna sāka siet matus pakausī. "Mēs esam pilnībā noslogoti, Dreik. Es ceru, ka jūs atnesāt kaut ko sasodīti labu."
  
  Ap viņiem drūzmējās Deltas karavīri. Dreiks aplaudēja vienam vīrietim, lielam bārdainam indivīdam ar tetovējumiem uz kakla un rokām kā baikerim. "Šis ir mans jaunais draugs, izsaukuma signāls ir Komodo, un šī ir viņa komanda. Komanda, iepazīstieties ar maniem vecajiem draugiem Benu un Karīnu Bleikiem.
  
  Visur atskanēja mājieni un ņurdēšana. Divi karavīri bija aizņemti, izvēloties simbolisko piekaramo atslēgu, kas neļāva cilvēkiem nokāpt vienā no Havaju salu slavenajām lavas caurulēm. Pēc dažām minūtēm viņi atkāpās un vārti palika vaļā.
  
  Dreiks iegāja kompleksā. Betona platforma veda uz metāla durvīm, kas bija droši aizslēgtas. Pa labi stāvēja augsts stabs, virs kura rotējoša drošības kamera apsekoja apkārtni. Komodo pamāja tiem pašiem diviem karavīriem uz priekšu, lai rūpētos par durvīm.
  
  "Vai jums, puiši, ir kādi mājieni par to, ko es un mani vīrieši gatavojamies iesaistīties?" Komodo aizsmakušā balss lika Benam sarauties.
  
  "Saskaņā ar Roberta Bādena-Pauela vārdiem," Bens sacīja. "Esi gatavs".
  
  Karīna piebilda: "Par jebko."
  
  Bens teica: "Tāds ir skautu devīze."
  
  Komodo pakratīja galvu un zem deguna nomurmināja "Geeks".
  
  Bens nostājās aiz skarbā izskata karavīra. "Jebkurā gadījumā, kāpēc viņi tevi sauc par Komodo? Vai tavs kodums ir indīgs?"
  
  Dreiks pārtrauca, pirms Delta kapteinis paspēja atbildēt. "Viņi to var saukt par lavas cauruli, bet tas joprojām ir vienkāršs vecmodīgs tunelis. Es jūs neapvainošu , izklāstot parastos protokolus, bet es jums to pastāstīšu. Uzmanieties no slazdiem. Bloody King ir saistīts ar lieliem displejiem un atdalīšanas paņēmieniem. Ja viņš var mūs izolēt, mēs esam miruši cilvēki.
  
  Dreiks gāja pa priekšu, rādīdams Benam, lai iet nākamais, un Karīnai sekot Komodo. Mazajā apsardzes namā nebija nekas cits kā pāris lieli skapīši un putekļains telefons. Tas smaržoja sasmērējis un mitrs un rezonēja ar dziļo, pirmatnējo klusumu, kas valdīja gaisā. Dreiks devās uz priekšu un drīz vien uzzināja, kāpēc.
  
  Ieeja lavas caurulē atradās pie viņu kājām, un milzīgs caurums veda lejup ložņājošā tumsā.
  
  "Cik tālu tas ir?" Komodo piegāja uz priekšu un iemeta spīduma nūju. Ierīce mirgoja un ripoja dažas sekundes, pirms atsitās pret cieto akmeni. "Tuvumā. Nostipriniet virves, puiši. Pasteidzies."
  
  Kamēr karavīri strādāja, Dreiks klausījās, cik vien spēja. No tintes tumsas nenāca ne skaņa. Viņš pieļāva, ka viņi vairākas stundas atpaliek no Kovaļenko, taču plānoja ātri panākt.
  
  Kad viņi bija nolaidušies un stingri nostādījuši kājas uz lavas caurules gludās grīdas, Dreiks saprata un devās uz Diamond Head. Caurule sašaurinājās, nogrima un saliecās. Pat Delta komanda dažkārt zaudēja līdzsvaru vai nokasīja galvu vulkāna šahtas neprognozējamības dēļ. Divas reizes tas strauji pagriezās, izraisot Dreiku paniku, līdz viņš saprata, ka maigais līkums vienmēr ir Dimanta galvas virzienā.
  
  Viņš nenolaida acis uz attāluma mērītāju. Pazemes tumsa viņiem slēdzās no visām pusēm. "Laikam uz priekšu," Dreiks pēkšņi teica un apstājās.
  
  Kaut kas izlēca no tumsas. Auksta gaisa brāzma no apakšas. Viņš apstājās un pētīja priekšā esošo milzīgo caurumu. Komodo piegāja klāt un iemeta vēl vienu spīduma nūju.
  
  Šoreiz viņš nokrita apmēram piecpadsmit pēdu.
  
  "Labi. Komodo, jūs un jūsu komanda gatavojieties. Ben, Karin, paskatīsimies uz šiem žurnāliem.
  
  Kad Delta komanda uzlika izturīgu statīvu virs robainās cauruma, Dreiks ātri izlasīja zemsvītras piezīmes. Viņa acis iepletās, pirms viņš pat pabeidza lasīt pirmo lappusi, un viņš dziļi ievilka elpu.
  
  "Velns parāvis. Es domāju, ka mums ir vajadzīgi lielāki ieroči."
  
  Bens pacēla uzaci. "Tās nav lodes, kas mums tur apakšā ir vajadzīgas. Tās ir smadzenes."
  
  "Nu, par laimi man ir abi." Dreiks pacēla ieroci. "Es domāju, ka, ja mums pa ceļam vajadzēs klausīties kādu sūdīgu mūziku, mēs vērsīsimies pie jums."
  
  "Olas. Manā iPod tagad ir Fleetwood Mac.
  
  "Esmu šokā. Kura versija?
  
  "Vai ir vairāk nekā viens?"
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Es domāju, ka visiem bērniem kaut kur vajadzētu sākt izglītību." Viņš piemiedza Karīnai aci. "Kā mums iet, Komodo?"
  
  "Gatavs".
  
  Dreiks pakāpās uz priekšu, satvēra virvi, kas bija piestiprināta pie statīva, un nogrūda dīvaini kvēlojošo cauruli. Tiklīdz viņa zābaki pieskārās apakšai, viņš pavilka un pārējie pa vienam noslīdēja lejā. Karīna, trenēta sportiste, ar nolaišanos tika galā viegli. Bens nedaudz cīnījās, taču bija jauns un labā formā un galu galā piezemējās, nesvīstot.
  
  "Uz priekšu". Dreiks ātri gāja Diamond Head virzienā. "Uzmani savu muguru. Mēs tuvojamies."
  
  Eja sāka iet uz leju. Dreiks īsi prātoja, kā lavas cauruli varētu novirzīt no tās dabiskās plūsmas, bet tad saprata, ka pati magma izspiedīsies cauri vismazākās pretestības ceļam ar elles spēku aizmugurē. Lava varēja uzņemt jebkuru leņķi, kādu vien vēlas.
  
  Pagāja vēl dažas minūtes, un Dreiks atkal apstājās. Priekšā grīdā bija vēl viens caurums, šoreiz mazāks un perfekti noapaļots. Kad Komodo nometa kvēlspuldzi, viņi uzminēja, ka vārpsta ir apmēram trīsdesmit pēdu dziļa.
  
  "Vēl bīstamāk," sacīja Dreiks. "Parūpējieties par sevi, jūs abi."
  
  Pēc tam viņš pamanīja, ka gaisma no kvēlspuldzes neatspoguļojas nevienā akmens sienā. Tā oranžo gaismu absorbēja apkārtējā tumsa. Zem tiem atradās liela kamera.
  
  Viņš deva zīmi klusēt. Kā viens viņi uzmanīgi klausījās skaņās, kas nāk no apakšas. Pēc brīža pilnīga klusuma Dreiks satvēra repela virvi un pārsvieda sevi pār tukšo šahtu. Viņš ātri noslīdēja tā garumā, līdz atradās zem griestiem.
  
  Joprojām bez trokšņa. Viņš salauza vēl pusduci kvēlojošo kociņu un iemeta tos zemāk esošajā kamerā. Pamazām sāka ziedēt nedabiska gaisma.
  
  Un Mets Dreiks beidzot ieraudzīja to, ko daži cilvēki bija redzējuši iepriekš. Liela, apmēram piecdesmit metru gara taisnstūra istaba. Perfekti gluda grīda. Trīs izliektas sienas, uz kurām iegravētas dažas senas zīmes, tādā attālumā neatšķiramas.
  
  Un vienā sienā dominē izliektā arka, kas tik ļoti fascinēja kapteini Kuka. Durvis viņā, kas bija tik ļoti aizrāvušas Asins karali. Un šausmas un brīnumi, kas varētu būt tālāk, piepildīja Metu Dreiku un viņa biedrus ar tādām šausmām.
  
  Viņi atrada elles vārtus.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Heidens cieši turējās, kad helikopters sasvērās debesīs, ātri mainot kursu. Viņas pēdējais Kinimaki skats bija vienmēr rotaļīgā Alisija Mailsa, kas viņu iegrūda citā helikopterā. Šis skats lika viņai saraustīties, taču praktiskā puse zināja, ka kaujā Mano bija vislabākais atbalsts biznesā trakās anglietes formā.
  
  Tāpat arī Heidens. Maija sēdēja viņai blakus, klusa un mierīga, it kā viņi dotos uz Napali piekrasti, lai apskatītu pasaules līmeņa apskates vietas. Pārējās vietas ieņēma kreka karavīri. Kauai bija apmēram divdesmit minūšu attālumā. Geitss tikko ar viņu bija sazinājies, lai ziņotu par teroraktu Kukui Grove brīvdabas tirdzniecības centrā Kauai. Vīrietis pieķēdējās pie margām ārpus kopīgās Jamba Juice/Starbucks vietas kompleksa ziemeļu pusē. Kāds, kuram pie ķermeņa bija piesprādzēti jamteksa gabali, un pirksts uz primitīva detonatora palaidēja.
  
  Vīrietim bija arī divi automātiskie ieroči un Bluetooth austiņas, un viņš neļāva kādam no restorāna apmeklētājiem doties prom.
  
  Pēc paša Geitsa vārdiem. "Šis idiots nepārprotami turēsies tur, kamēr vien varēs, un tad, kad varas iestādes rīkosies, viņš eksplodēs. Lielākā daļa Kauai policijas spēku tika izvietoti notikuma vietā, prom no jums.
  
  "Mēs nodrošināsim rančo drošību, ser," Heidens viņam apliecināja. "Mēs to gaidījām."
  
  "Mēs to izdarījām, Džejas jaunkundze. Domāju, redzēsim, kādi ir Kovaļenko plāni saistībā ar Lielo salu.
  
  Heidens aizvēra acis. Koveļenko šo uzbrukumu plānoja gadiem, taču jautājumi palika. Kāpēc atteikties no portāla ierīces? Kāpēc aiziet ar tādu rēkšanu? Vai tas varētu būt viņa plāns B? Neskatoties uz to, ka varas iestādes ātri atklāja visus viņa centienus un izraisīja asiņaino atriebību pret Dreiku, viņa draugiem un ģimenēm, viņš izvēlējās šo ceļu, lai iegūtu vislielāko slavu.
  
  Vai arī, viņa domāja, varbūt viņš izmanto veco, veco stratēģiju, radot pietiekami daudz ažiotāžas, lai jūsu darbības varētu palikt nepamanītas.
  
  Vienalga, viņa domāja. Viņas domas bija par Benu un viņa bīstamo uzdevumu. Viņa nekad to neteiktu pienākuma dēļ, bet viņa sāka viņu ļoti mīlēt. Pienākums, ko viņa juta pret tēvu, nepazuda, taču tas kļuva mazāk steidzams pēc Kenedija Mūra briesmīgās nāves. Reālā dzīve jebkurā dienā pārspēj vecos solījumus.
  
  Helikopteram skraidot cauri spilgti zilajām Havaju debesīm, Heidens teica lūgšanu par Benu Bleiku.
  
  Tad iezvanījās viņas mobilais telefons. Kad viņa paskatījās uz ekrānu, viņas uzacis pārsteigumā pacēlās.
  
  "Sveika," viņa nekavējoties atbildēja. "Kā tev iet?"
  
  "Lieliski, paldies, bet šim kapu izpētes biznesam ir viena nopietna blakusparādība. Mans iedegums ir gandrīz pazudis. "
  
  Heidens pasmaidīja. "Nu, Torsten, ir saloni šāda veida lietām."
  
  "Starp komandpunktu un kapu? Ne īsti."
  
  "Protams, es labprāt papļāpātu, Torsten, bet jūs, zviedri, izvēlaties savus mirkļus."
  
  "Sapratu. Vispirms mēģināju piezvanīt Dreikam, bet tas nonāca tieši uz balss pastu. Vai viņam viss kārtībā?"
  
  "Labāks nekā viņš bija, jā." Heidens redzēja Kauai panorāmu, kas paceļas pa labi. "Klausies-"
  
  "Es būšu ātrs. Operācija šeit bija veiksmīga. Nekas nosodāms. Viss bija kā paredzēts un laikā. Bet..." Torstens apstājās, un Heidens dzirdēja, ka viņš atvelk elpu. "Šodien kaut kas notika. Es teiktu, ka kaut kas šķiet "izslēgts". Jūs, amerikāņi, to varētu saukt citādi."
  
  "Jā?"
  
  "Es saņēmu zvanu no savas valdības. No mana starpnieka līdz valsts ministram. Augsta līmeņa izaicinājums. Es..." Vēl viena šaubīga pauze, nepavisam ne tāda kā Dālam.
  
  Zem tām metās Kauai nelīdzenā krasta līnija. Zvans atskanēja pa radio. "Atlicis astoņas minūtes."
  
  "Man teica, ka mūsu - mūsu Skandināvijas - darbība tiks pārcelta uz jaunu aģentūru. Kopīga darba grupa, kas sastāv no augsta ranga, bet vārdā nenosauktiem Amerikas CIP, DIA un NSA locekļiem. Tātad, Heiden, es esmu karavīrs un izpildīšu sava augstākā priekšnieka pavēles, bet vai tas jums šķiet pareizi?
  
  Heidena bija šokēta, neskatoties uz sevi. "Man tas izklausās pēc pilnīgas muļķības. Kāds ir galvenās personas vārds? Tas, kuram tu sevi atdod rokās."
  
  "Rasels Kaimens. Vai tu viņu pazīsti?"
  
  Heidens pārmeklēja viņas atmiņu. "Es zinu vārdu, bet es par to zinu ļoti maz. Esmu pārliecināts, ka viņš ir no Aizsardzības izlūkošanas aģentūras DIA, taču viņi galvenokārt nodarbojas ar ieroču sistēmu iegādi. Ko, pie velna, šis Rasels Kaimans vēlas ar tevi un Kapu?
  
  "Tu lasi manas domas".
  
  Ar acs kaktiņu Heidens redzēja, ka Meja saraustīja galvu, it kā viņai būtu iešauts caur galvaskausu. Bet, kad Heidens jautājoši pagriezās pret viņu, japāņu aģents paskatījās prom.
  
  Heidens dažas sekundes padomāja un tad klusā balsī jautāja: "Vai tu uzticies visiem saviem cilvēkiem, Torsten?"
  
  Dāla pārāk ilgā pauze atbildēja uz viņas jautājumu.
  
  "Ja DIA tika par kaut ko brīdināta, tad viņiem ir ļoti liels pārklājums. Viņu prioritāte var pat pārsniegt CIP prioritāti. Brauciet uzmanīgi, draugs. Šis puisis, Kaimans, nav nekas vairāk kā spoks. Black ops problēmu risinātājs, Gitmo, 11. septembris. Ja kaut kas nopietns un sensitīvs noiet greizi, viņš ir tas, pie kura vēršaties.
  
  "Padrāt mani. Es vēlos, lai es nebūtu jautājis."
  
  "Man tagad jāiet, Torsten. Bet es apsolu, ka pēc iespējas ātrāk parunāšu ar Džonatanu par šo sūdu. Turies."
  
  Torstens parakstīja līgumu ar profesionāla karavīra nogurušu nopūtu, kurš to visu bija redzējis un riebās, ka viņu iecēla par kādu amerikāņu dēkaiņa lameiķi. Heidens juta viņam līdzi. Viņa pagriezās pret Maiju, lai jautātu, ko viņa zina.
  
  Bet pa radio atskanēja zvans "Mērķis".
  
  Priekšā un lejā lauki dega. Helikopteram nolaižoties, varēja redzēt sīkas figūriņas, kas nejauši skrien visos virzienos. No kabīnes stiepās virves, un cilvēki lēca tiem pakaļ, ātri slīdot uz apdedzināto ainavu lejā. Heidens un Meja gaidīja savu kārtu, Mejas sejas izteiksme bija tukša, kad viņi dzirdēja, ka savi vīri atklāj uguni.
  
  Heidena trešo reizi pārbaudīja sava Gloka gatavību un teica: "Budro tur lejā."
  
  "Neuztraucieties," sacīja japāniete. "Viņš uzzinās, ko īsti nozīmē Maitime."
  
  Abas sievietes kopā nokāpa pa virvi, vienlaikus piezemējoties, un devās prom, veicot klasisku kustību ar vienu vai diviem vākiem. Šī prakse prasīja absolūtu uzticēšanos vienam pret otru, jo, kamēr viens cilvēks skrēja, otrs vēroja viņu perifērās ierīces. Viens, divi, kā lēciens. Būvniecība. Bet tas bija ātrs un destruktīvs veids, kā virzīties uz priekšu.
  
  Haidena skenēja apkārtni skriešanas laikā. Vairāki lēzeni pakalni beidzās ar nožogotu kompleksu, uz kura stāvēja milzīga māja un vairākas lielas saimniecības ēkas. Šī būtu Kovaļenko otrā rančo. Spriežot pēc ugunsgrēka un haosa, Budro bija ieradies neilgi pirms viņiem.
  
  Vai, visticamāk, viņš sadistiski veltīja laiku tam visam.
  
  Heidena skrēja, šaujot no savas aizņemtās jūras kājnieku M16 triecienšautenes uz purnu zibšņiem un vīriešiem, ko viņa redzēja aizsegā. Pēc divām minūtēm pienāca viņas kārta, un viņa kliedza: "Pārlādēt!" un pagāja vēl dažas sekundes, lai ieliktu ieroci jaunu magazīnu. Viņiem reti kad tika atgriezta uguns, un, kad tie bija, tas bija tik nesakārtots, ka viņi palaida tiem garām vairākas pēdas.
  
  Abās pusēs kreka jūras komandas virzījās uz priekšu vienādā ātrumā. Tagad priekšā rēgojās žogs, vārti palika aicinoši vaļā, bet komandas virzījās pa kreisi. Labi novietota granāta iznīcināja žoga balstus, atstājot komandai netraucētu iekļūšanu rančo.
  
  Lodes tagad svilpoja bīstami tuvu.
  
  Heidens paslēpās aiz ģeneratora piebūves. Trieciena rezultātā no ķieģeļu mūra atspīd dzirksteles, kā Mai balodis aizsegs. Visur izmētāti māla un metāla lauskas.
  
  Maija noslaucīja no vaiga asins strūklu. "Budrē karavīri tika apmācīti jūsu bērnudārzos."
  
  Heidens uz brīdi atvilka elpu, tad ātri paskatījās uz māju. "Divpadsmit pēdas. Vai tu esi gatavs?"
  
  "Jā".
  
  Heidens aizbēga. Mai piegāja uz priekšu un uzcēla svina sienu, liekot ienaidniekam meklēt aizsegu. Heidena sasniedza mājas stūri un piespiedās pie sienas. Viņa iemeta zibspuldzi pa logu un pēc tam apsedza Maiju.
  
  Taču tajā brīdī viņas austiņā ienāca satriecoši daudz pļāpāšanas. Komandas vadītājs mudināja cilvēkus doties uz attālo noliktavu. Tur grasījās notikt kaut kas šausmīgs. Klausoties Heidena, viņa saprata, ka Boudreaux vīri bija pa pusei aplenkuši ēku un gatavojas atklāt uguni uz visu, kas varētu būt iekšā.
  
  Sagūstītie, bez šaubām. Ķīlnieki.
  
  Haidens skrēja pēc Mejas, ieskrienot izcirtumā un kopā šaudoties. Viņiem pievienojās arī citi karavīri, kas izcēlās uz abām pusēm, veidojot nāvējošu, uzbrūkošu drosmes un nāves sienu.
  
  Bezjēdzīgais slaktiņš, kas gatavojās notikt, bija Boudreau vizītkarte. Viņš būtu tur.
  
  Bēgošie karavīri nebeidza šaut. Lodes griezās pa gaisu, atsitās pret sienām un mašīnām un atrada vismaz pusduci ienaidnieka mērķu. Boudreaux vīri šokā un bailēs atkāpās un atkāpās. Kad karavīri gāja garām savām patversmēm, viņi mēģināja neapdomīgi šaut no sāniem, taču jūras kājnieki bija gatavi un apmētāja viņus ar granātām.
  
  Sprādzieni nošauti augstu gaisā abās skrējēju pusēs. No sprādzieniem lidoja šrapneļi; uguns mēles izplatīja karstu nāvi tik ātri, ka acs tik tikko spēja sekot. Kliedzoši cilvēki atrodas viņu ceļā.
  
  Heidens ieraudzīja priekšā šķūni. Viņas sirds sažņaudzās absolūtās šausmās. Tā bija patiesība. Vismaz piecpadsmit Boudreaux vīri stāvēja ap aizslēgto šķūni, tēmējot ar ieročiem pret papīra plānām sienām, un, kad Heidens mērķēja uz pirmo vīrieti, viņi visi atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles skrēja un atklāja uguni, kad Havaju salu spēki un viņu sabiedrotie sāka uzbrukumu Kovaļenko rančo Lielajā salā. Reljefs bija nelīdzens. Visi dziļi kanjoni, augsti pakalni un mežaini līdzenumi. Pirms viņi pat pietuvojās rančo, granātmetējs tika izšauts uz vienu no uzbrukuma helikopteriem, to noķerot, bet neiznīcinot, liekot viņiem visiem veikt priekšlaicīgu nosēšanos.
  
  Tagad viņi steidzās kā komanda, pārrunājot blīvo mežu un nelīdzenās kalnu nogāzes. Viņi jau ir pazaudējuši vienu vīrieti slazdā. Uzbrukumu sagatavoja Asiņainā karaļa vīri. RPG bezmērķīgi lidoja pa kokiem.
  
  Algotņi izklaidējas.
  
  Bet jūras kājnieki spiedās uz priekšu, tagad tos no žoga atdala tikai apmēram trīsdesmit pēdas un viena pēdējā stāvā ieleja. Alisija varēja saskatīt viņu ienaidnieku smaidīgās sejas. Viņas asinis sāka vārīties. Blakus viņai lielais CIP aģents Kinimaka diezgan ātri auļoja pēc milža. Viņš izrādījās ļoti noderīgs.
  
  Sakaru ierīces viņu ausīs pārraidīja ziņas par gaidāmajām zvērībām. Viesnīca Ala Moana Queen Oahu pilsētā tika slēgta. Tūrists tika izmests nāvē pa desmitā stāva logu. Granātas tika izmestas uz ielas. Speciālo spēku komanda gatavojās operācijai, kurai drīzumā tiks dota zaļā gaisma algotņu izraisītās nāves un grautiņu dēļ. Kauai vientuļš spridzinātājs pašnāvnieks raidīja vairākas lodes uz furgoniem, kuros pulcējās žurnālisti, ievainojot reportieri. Un tagad Lielajā salā ir nolaupīts tūristu pilns autobuss un tā apkalpē ievietots spridzeklis. Viņi bija ieslēgti iekšā, kamēr viņu gūstekņi sēdēja ārā uz klāja krēsliem, dzēra alu un spēlēja kārtis. Nebija zināms, kuram no viņiem bija detonators, un nebija zināms, cik to bija.
  
  Alisija nolēca lejā pa ielejas malu. Viņas priekšā eksplodēja RPG, augstu gaisā nosūtot netīrumus un akmeņus. Viņa smejoties pārlēca tiem pāri un pagriezās, kad sajuta Kinimaki vilcināšanos.
  
  "Nāc, resnā," viņa teica, rotaļīgi savilkdama lūpas. "Paliec ar mani. Šeit lietas kļūst ļoti netīras. "
  
  
  * * *
  
  
  Heidena šāva atkal un atkal, cenšoties saglabāt mieru un tādējādi saglabāt savu precizitāti. Viņas redzēšanā uzsprāga trīs galvas. Maija joprojām skrēja viņai blakus, neko nerunādama. Pārējie karavīri nokrita uz viena ceļa, izvairoties no šāvieniem un izsitot algotņus, pirms tie paguva apgriezties.
  
  Toreiz viņu vidū bija arī Heidens. Viens vīrietis pagriezās, un viņa ar šauteni trāpīja viņam pa deguna tiltu. Viņš nokrita kliedzot, bet spārdīja viņas kājas, liekot viņai pārlidot viņam pāri.
  
  Viņa ātri uzkāpa augšā, bet viņa ķermenis uzkrita viņai virsū, piespiežot viņu zemē. Kad viņa paskatījās uz augšu, viņa ieskatījās tieši viņa naida pilnajās, sāpju piesātinātajās acīs. Ar lācīgu rūcienu viņš viņai iesita un aplika biezās rokas ap viņas rīkli.
  
  Tūlīt viņa ieraudzīja zvaigznes, bet nemēģināja viņu apturēt. Tā vietā viņas divas brīvās rokas pašas atrada ieroci. Labajā pusē ir viņas Gloks. Kreisajā pusē ir viņas nazis. Viņa iedūra pistoles stobru viņa ribās, ļaujot viņam to sajust.
  
  Viņa tvēriens atslāba un acis iepletās.
  
  Heidens raidīja trīs blāvus metienus. Vīrietis noripoja no viņas. Kad skats virs viņas noskaidrojās, redzeslokā parādījās cita algotņa seja. Heidens iešāva degunā, redzēja, ka vīrietis atlido un pazūd.
  
  Viņa piecēlās sēdus un ieraudzīja Maiju. Viņai pretī stājas pēdējais atlikušais algotnis. Heidens pamirkšķināja acis. Šis cilvēks bija vraks. Viņa seja izskatījās tā, it kā tā būtu nokrāsota sarkanā krāsā. Nebija pietiekami daudz zobu. Viņa žoklis izskatījās vaļīgs. Viena roka izmežģīta, otra lauzta elkoņā. Viņš stāvēja uz trīcošām kājām un tad nokrita uz ceļiem asiņainajos dubļos.
  
  "Jūs izvēlējāties nepareizu cilvēku, lai izaicinātu," Maija teica ar mīļu smaidu, mērķējot ar aizdoto Gloku un nopūšot viņam galvu.
  
  Heidens neviļus norija siekalas. Tā bija nopietna sieviete.
  
  Jūras kājnieki atvēra šķūņa durvis, izsaucot savu klātbūtni. Heidena sirds sažņaudzās, redzot caurumu skaitu montētajās sienās. Cerēsim, ka ķīlnieki aizbēga.
  
  Viņas strauji attīrošajās domās kaut kas kļuva acīmredzams pāri visam. Boudreaux šeit nebija. Viņa atskatījās uz māju. Tā bija pēdējā vieta, kur viņa būtu gaidījusi, lai viņš paslēptos, bet tomēr...
  
  Viņas uzmanību piesaistīja pēkšņs satraukums. Jūras kājnieki paklupa no šķūņa, viens turēja plecu, it kā būtu sadurts.
  
  Tad no šķūņa izgāja Budro un algotņu bars, šaudīdams ar ieročiem un kliedzot kā dēmoni. Vai tas nozīmēja, ka citi algotņi atdeva savas dzīvības, lai kļūtu par mānekļiem? Vai viņi izšāva sagataves vai no konkrētas pozīcijas?
  
  Realitāte viņu skāra kā kodolsprādziens. Asins karaļa vīri tagad bija starp jūras kājniekiem un cīnījās, un Boudreau metās uz Heidenu, izaicinoši pacelts nazis.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia pamudināja komandu ar savu radošumu un garu zem uguns. Dažas minūtes vēlāk viņi sasniedza pēdējā kāpuma virsotni un gāza uguns oreolu uz ieraktajiem aizsargiem. Alīsija pamanīja lielu māju, lielu šķūni un divu automašīnu garāžu. No vietas paveras skats uz plašu upi, kas, bez šaubām, kalpoja kā bēgšanas līdzeklis, un blakus šķūnim atradās helikopteru laukums ar vienu sadragātu helikopteru.
  
  Viņa atskatījās. "Granātu palaišanas iekārtas."
  
  Komandas vadītājs sarauca pieri. "Jau to daru."
  
  Alisija norādīja uz ienaidnieka pozīcijām. "Tur ir zema siena. Mājas aizmugure. Aiz Rolls-Royce. Pa labi no strūklakas."
  
  Komandas vadītājs nolaizīja lūpas. "Izmetiet neliešus."
  
  Vairāki sprādzieni izraisīja zemes trīci. Uzbrucēji izšāva trīs granātas un pēc tam metās uz priekšu, veidojot vienu vai divus, joprojām šaujot kā vienība, bet izšaujoties nāvējošā lokā.
  
  Ar postošu brutalitāti viņi iebruka Asins karaļa rančo.
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreika zābaku kājas pieskārās kameras grīdai. Pirms pārējie sāka laist lejā, viņš uzstādīja lāpu, lai apgaismotu viņiem ceļu. Tūlīt sienas atdzīvojās, to gravējumi tagad bija skaidri saskatāmi Dreika šokētajām acīm.
  
  Cirtas ir līdzīgas tām, kas ir uz divām pārnēsājamām ierīcēm. Tagad ir apstiprināts, ka tie ir tieši tādi paši kā Torstens Dāls un viņa komanda, ko atklāja Dievu kapā Islandē.
  
  Uz kādu seno civilizāciju viņi nesen ir paklupuši? Un kā tas viss beigtos?
  
  Bens, Karins un pārējie Deltas komandas dalībnieki nostūma nolaišanas virvi, līdz visi bija saspiesti ap Peles vārtu milzīgo arku. Dreiks centās pārāk dziļi neielūkoties tintes melnumā tālāk.
  
  Bens un Karīna nokrita ceļos. Pati arka sastāvēja no kaut kāda matēta metāla, perfekti gluda un simetriska. Metāla virsma bija iegravēta ar tādām pašām sīkām atzīmēm kā pārējā ala.
  
  "Šīs zīmes," Karīna tām uzmanīgi pieskārās, "nav nejaušas. Skaties. Es redzu, ka tā pati čokurošanās atkārtojas atkal un atkal. Un pārējā ala..." Viņa paskatījās apkārt. "Tas ir tas pats".
  
  Bens kratīja savu telefonu. "Šī ir fotogrāfija, ko Dāls mums atsūtīja." Viņš to pacēla pret gaismu. Dreiks paliecās uz priekšu, būdams pārliecināts, ka Delta komanda būs brīdināta par iebrucējiem.
  
  "Tātad, Dievu kapam ir kāda saistība ar elles vārtiem," Dreiks skaļi nodomāja. "Bet ko nozīmē cirtas?"
  
  "Atkārtoti raksti," Karīna klusi sacīja. "Pasaki man. Kāda veida zīmes, senās vai
  
  Mūsdienīgs, kas sastāv no daudziem atkārtojošiem modeļiem?
  
  "Viegli." Lielais Komodo notupās viņiem blakus. "Valoda".
  
  "Tas ir pareizi. Tātad, ja tā ir valoda..." Viņa norādīja uz kameras sienām. "Tad viņi izstāsta visu stāstu."
  
  "Tādus, kādus atrada Dāls." Dreiks pamāja. "Taču mums tagad nav laika to analizēt. Kovaļenko izgāja caur šiem vārtiem.
  
  "Pagaidi". Bens saspieda deguna tiltu. "Šīs zīmes..." Viņš pieskārās arkai. "Tieši tāds pats kā ierīcēs. Man tas liek domāt, ka šie vārti ir tās pašas ierīces pārskatīta versija. Laika ceļojumu mašīna. Mēs jau esam secinājuši, ka dievi, iespējams, ir izmantojuši rokas ierīces, lai ceļotu laikā un ietekmētu likteni. Varbūt šī lieta ir galvenā sistēma.
  
  "Paskaties," Dreiks klusi teica, "tas ir lieliski. Jūs to sapratīsit. Bet aiz šiem vārtiem..." Viņš norādīja ar pirkstu pilnajā tumsā. "Asiņainais karalis. Cilvēks, kurš ir atbildīgs par Kenedija nāvi, simtiem citu cilvēku vidū. Ir pienācis laiks beigt runāt un sākt staigāt. Iet".
  
  Bens pamāja ar galvu un piecēlās kājās, izskatīdamies mazliet vainīgs, kad atvairījās. Visi telpā esošie dziļi ievilka elpu. Aiz vārtiem bija vēl kaut kas, ko neviens no viņiem negribēja pieminēt:
  
  Iemesls, kāpēc kapteinis Kuks mainīja arkas nosaukumu no "Peles vārti" uz "Elles vārti".
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Havaju salu štats satricināja trakā varā.
  
  Ja helikopters varētu pārlidot pāri, kas spētu nodrošināt plašu panorāmas skatu uz tumšajiem, amorāliem notikumiem, kas norisinās salās, tas vispirms lidotu pāri Oahu, lai uzņemtu aplenkto Ala Moana Queen Hotel, kur atradās pieredzējuši vairāku SWAT komandu dalībnieki. tikko sāku vērsties pret smagi bruņotiem, motivētiem algotņiem, kuri turēja visus augstumus un neskaitāmus ķīlniekus. Viņš metās garām, izvairoties no ellišķīgiem melnu dūmu mākoņiem, kas gāzās no vismaz desmitiem izsisto logu, uzmanīgi norādot uz atverēm, kur bija redzami maskās tērpti vīrieši ar šautenēm un granātmetējiem, kas bara bezpalīdzīgus vīriešus, sievietes un bērnus grupās, kuras bija vieglāk iznīcināt. .
  
  Un tad tas lielā lokā ripo uz augšu un pa labi, vispirms pret sauli, tā resnā dzeltenā bumbiņa, kas lēnām virzījās pretī neskaidrai un, iespējams, katastrofālai nākotnei, un tad nira zemāk un pa kreisi savā briesmīgajā ceļojumā. atklājumu Kauai virzienā. Viņš brauks garām Diamond Head tuvumā, neievērodams varoņus un neliešus, kuri meklē noslēpumus un vajā briesmīgos sapņus tumšākajās un bīstamākajās izdzisušā vulkāna pazemes alās.
  
  Uz Kauai viņš būtu apzinājies sviedriem izmirkušo vīrieti, kurš bija pieķēdējies pie kafejnīcas žoga, iesprostot apmeklētājus iekšā un skaidri parādot vesti, kas pildīta ar dinamītu, un trīcošu roku, kas satvēra miruša cilvēka detonācijas ierīci. Ja pietuvinātu attēlu, vīrieša acīs varētu redzēt izmisumu. Tas skaidri parādītu faktu, ka viņš, iespējams, nespēs ilgi izturēt. Un tad tas pacēlās augstu, atkal paceļoties virs jumtiem, lai sekotu eksotiskās piekrastes līnijas graciozajai līknei. Uz degošo rančo, kur Heidens Džejs tikko bija cīnījies ar Edu Budro, savukārt Mai Kitano un pārējie jūras kājnieki cīnījās tuvcīņā ar vairākiem desmitiem Budro algotņu. Starp šausminošo nāves un kaujas troksni ievainotie ķīlnieki raudāja.
  
  Un uz priekšu. Pagātne un nākotne jau ir sadūrušās. Senie cilvēki un avangards ir ieslodzīti konfliktā.
  
  Šodien bija tā diena, kad dievi varēja mirt un jauni varoņi varēja uzziedēt un celties.
  
  Helikopters veiks savu pēdējo pārlidojumu, uzņemot kontrastējošās ainavas un dinamiskās ekosistēmas, kas veido Lielo salu. Braucot cauri vēl vienai rančo, bija daži mirkļi, kam pievērsties, kad Alisija Mailsa, Mano Kinimaka un viņu jūras kājnieku komanda iebruka stingri aizsargātā kompleksā, kur vienā visvarenā sadursmē sadūrās ķīlnieki, algotņi un vīri ar dinamīta kaklarotām. Gar kaujas malām sāka strādāt jaudīgas mašīnas, kas bija gatavas evakuēt Asins karaļa ļaudis pa sauszemi, gaisu un ūdeni. Kamera sāka tuvināt, kad Alisija un Kinimaka paskatījās uz augšu, apzinādamies bēgļus un jau paredzēja ceļus, lai tos pārtvertu un iznīcinātu.
  
  Un visbeidzot helikopters aizbrauca, tikai mašīna, bet tomēr mašīna, kas ir pārpildīta ar cilvēka stulbuma attēliem, drosmi, ko viņi var savākt un atklāt, un ļaunāko, ko viņi var izdarīt.
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks iekļuva zem arkas, ko kapteinis Kuks nodēvēja par elles vārtiem, un atradās aptuveni izcirstajā šaurā ejā. Viņš ieslēdza šautenes gaismu un piestiprināja to pie stobra. Viņš arī piestiprināja pie pleca laternu un noregulēja to tā, lai tā apgaismotu sienas. Kādu laiku bija daudz gaismas un nebija acīmredzamu briesmu.
  
  Kad viņi šķērsoja līkumoto eju, Dreiks pār plecu sacīja: "Pastāsti man, Ben, par Kuka žurnāliem."
  
  Bens ātri izdvesa. "Tas nav nekas vairāk kā šīs milzīgās slazdu sistēmas pārskats. Kuks to sauca par "Elles vārtiem" slazdu rakstura dēļ. Viņš pat neredzēja, kas notiks beigās."
  
  "Tātad, kas uzbūvēja slazdus?" Dreiks jautāja. "Un kāpēc?"
  
  "Neviens nezin. Zīmes, ko atradām ārpusē, un tās, kuras atradām Dievu kapā, nav uz šīm iekšējām sienām. Viņš iztīrīja rīkli un piebilda: "Uz redzēšanos."
  
  Aiz viņiem atskanēja Komodo balss. "Kāpēc Kuks neredzēja beigas?"
  
  "Viņš aizbēga," Karīna klusi sacīja. "Bailēs".
  
  "Sasodīts."
  
  Dreiks uz brīdi apstājās. "Tā kā es esmu tikai mēms karavīrs un jūs abi esat šīs operācijas smadzenes, ļaujiet man visu noskaidrot. Būtībā apaļkoki ir slazdu sistēmas atslēga. Un jums abiem ir kopijas.
  
  "Mums ir viens," Bens teica. "Karīnas galvā ir kāds cits."
  
  "Tad mums ir viens," Komodo nomurmināja.
  
  "Nē..." Bens iesāka, bet Dreiks viņu apturēja. "Viņš ar to domā, ka, ja viņa nomirs, mums būs viens eksemplārs, mazulīt. Fotoatmiņa nav īpaši noderīga, kad esat miris."
  
  "Es nē... Jā, labi, atvainojiet, mēs nedomājam kā karavīri."
  
  Dreiks pamanīja, ka tunelis sāka paplašināties. Visvieglākais vējiņš pūta pāri viņa sejai. Viņš pacēla roku, lai viņus apturētu, un tad pabāza galvu aiz stūra.
  
  Lūk, satriecošs skats.
  
  Viņš atradās pie ieejas milzīgajā, iegarenas formas kamerā ar griestiem, kas bija pazuduši tumsā. Vāja gaisma nāca no spīduma spieķiem, kurus droši vien bija atstājuši Asins karaļa vīri. Tieši viņam priekšā, sargājot tuneli, kas turpinājās kalna dziļumos, pavērās skats, kas lika viņa sirdij pārspēt pukstēt.
  
  Klintī virs paša tuneļa bija izcirsta milzu seja. Ar šķībajām acīm, āķaino degunu un to, ko varētu raksturot tikai kā ragus, kas izvirzīti no galvas, Dreiks uzreiz secināja, ka tā ir velna vai dēmona seja.
  
  Uz brīdi ignorējot seju, viņš skenēja apkārtni. Sienas bija izliektas, to pamatnes tumsa. Viņiem šeit vajadzēja pievienot nedaudz papildu gaismas.
  
  Viņš lēnām pamāja pārējiem uz priekšu.
  
  Un tad pēkšņi caur alu atbalsojās troksnis, it kā simts liesmu metēji izšautu uzreiz vai, kā Bens teica, "izklausās pēc sasodītā Betmobila".
  
  Uguns izcēlās caur grebuma nāsīm, izveidojot krāsni ap akmens grīdu. Divas atsevišķas liesmas strūklas izplūda no katras nāsis un pēc dažām sekundēm pa vienai no katras acs.
  
  Dreiks ar bažām to pētīja. "Varbūt mēs iedarbinām kādu mehānismu. Spiedienjutīgs slēdzis vai kaut kas cits. Viņš pagriezās pret Benu. "Ceru, ka esat gatavs, jo, kā mēdza teikt viena no manām iecienītākajām Dinorock grupām Poison, tas ir tikai labs laiks."
  
  Bena lūpas saritinājās īslaicīgā smaidā, kad viņš lasīja savas piezīmes. "Šis ir pirmais elles līmenis. Pēc scenārija autora, vīrieša vārdā Hoksvorts, viņi šo līmeni sauca par dusmām. Es domāju, ka iemesls ir acīmredzams. Vēlāk viņi salīdzināja viņu ar velnu Amonu, dusmu dēmonu.
  
  "Paldies par nodarbību, bērns." Komodo norūca. "Vai tas nejauši piemin ceļu uz pagātni?"
  
  Bens nolika tekstu uz grīdas un iztaisnoja to. "Skaties. Esmu to redzējis iepriekš, bet nesapratu. Varbūt tas ir pavediens. "
  
  Dreiks notupās blakus savam jaunajam draugam. Kopētie žurnāli bija rūpīgi izstrādāti un ilustrēti, taču Bena pirksts pievērsa viņa uzmanību dīvainai teksta rindiņai.
  
  1 (||) - pārejiet uz 2 (||||) - pārejiet uz 3 (||) - pārejiet uz 4 (|||||/)
  
  Un vienīgais uzraksts, kas tam sekoja, bija: "Ar dusmām esi pacietīgs. Rūpīgs cilvēks plāno savu maršrutu, ja viņam priekšā ir navigācijas līnijas.
  
  "Kuks bija visu laiku lielākais jūrnieks," sacīja Bens. "Šī līnija mums saka divas lietas. Šis pavārs ir izplānojis maršrutu garām dēmonam un ka ceļš caur to prasa rūpīgu plānošanu.
  
  Karīna vēroja uguns uzplaiksnījumu. "Es saskaitīju četrus," viņa domīgi sacīja. "Četri liesmu izvirdumi. Tāda pati summa kā..."
  
  Atskanēja šāviens, satricinot klusumu. Lode rikošetā atrāvās no sienas blakus Dreika galvai, izraisot asas akmens lauskas, kas iecirtās gaisā. Pēc milisekundes Dreiks pacēla pistoli un izšāva, un pēc milisekundes viņš saprata, ka, ja viņš ielīdīs atpakaļ ejā, snaiperis tos var turēt pie sienas uz nenoteiktu laiku.
  
  Ar šo domu viņš, šaudīdams, ieskrēja kamerā. Komodo, acīmredzot nonācis pie tāda paša secinājuma, sekoja viņam. Apvienotā uguns izsita dzirksteles no apkārtējās sienas. Slēpņnieks šokā nožāvājās, bet tomēr paguva izšaut vēl vienu lodi, kas nosvilpa starp Dreiku un Komodo.
  
  Dreiks nokrita uz viena ceļa, mērķējot.
  
  Vīrietis izlēca no aizsega, augstu paceļot ieroci, taču Komodo šāva pirmais - sprādziena vilnis uzbrucēju atgrūda atpakaļ. Atskanēja caururbjošs kliedziens, un vīrietis iekrita samezglotā putrā, šautenei klabējot pret grīdu. Komodo piegāja klāt un pārliecinājās, ka vīrietis ir miris.
  
  Dreiks zvērēja. "Kā es domāju, Kovaļenko atstāja snaiperus, lai mūs palēninātu."
  
  "Un lai mūs atšķaidītu," piebilda Komodo.
  
  Karīna pabāza galvu aiz stūra, viņas blondie mati iekrita acīs. "Ja man ir taisnība, tad dīvainais teikums ir atslēgas caurums, un vārds "pacietība" ir atslēga. Šīs divas tramvaja līnijas, kas izskatās kā divi es? Mūzikā, dzejā un vecajā literatūrā tie var nozīmēt pauzi. Tāpēc pacietība nozīmē "apstāties".
  
  Dreiks skatījās uz priekšlikumu, kamēr Delta komanda, Komodo mudināta un apņēmusies vairs nepieļaut kļūdas, vēdināja alu.
  
  Komodo kliedza: "Kas par cilvēkiem? Sargieties no slazdiem. Es neļautu tam krievu idiotam kaut ko sagrozīt žūrijai.
  
  Dreiks berzēja savu nosvīdušo plaukstu pret raupjo sienu, sajūtot zem rokas robaino akmeni, aukstu kā ledusskapja iekšpusi. "Tā tas ir:" Pagaidiet pirmo sprādzienu, tad pauzējiet divus un dodieties uz diviem. Pēc otrā sprādziena apturiet ceturto un pārejiet uz trešo. Pēc trešā sprādziena pauzējiet divus un pārejiet uz četriem. Un pēc ceturtā sprādziena apstājieties sesto reizi un tad izejiet.
  
  "Viegli." Bens piemiedza aci. "Bet cik ilgi ilgst pauze?"
  
  Karīna paraustīja plecus. "Īsa burvestība."
  
  "Ak, tas ir noderīgi, māsa."
  
  "Un kā jūs saskaitāt sprādzienus?"
  
  "Es domāju, ka tas, kurš pirmais sasniedz vistālāko vietu, ir pirmais, un ceturtais ir īsākais."
  
  "Nu, tam ir zināma jēga, es domāju. Bet tas joprojām ir..."
  
  "Tas ir viss". Dreikam bija gana. "Mana pacietība jau ir pārbaudīta, klausoties šīs debates. Es iešu pirmais. Darīsim to, pirms mans augstais kofeīna līmenis beidzas."
  
  Viņš pagāja garām Komodo apkalpei, apstājoties dažus jardus no garākās liesmas. Viņš juta, ka katrs vīrietis pagriežas, lai paskatītos. Viņš sajuta Bena bažas. Viņš aizvēra acis, jutot temperatūras paaugstināšanos, kad kārtējā pārkarsētā izlāde apcepa gaisu viņa priekšā.
  
  Kenedija seja peldēja viņa prāta acu priekšā. Viņš redzēja viņu tādu, kāda viņa bija agrāk. Stingrs bobs matos, neizteiksmīgi bikškostīmi - katrai nedēļas dienai pa vienam. Apzināti centieni novērst visu no tā, ka viņa bija sieviete.
  
  Un tad Kenedijs nolaida matus, un viņš atcerējās sievieti, ar kuru viņš bija pavadījis divus apburošus mēnešus. Sieviete, kura sāka viņam palīdzēt tikt tālāk pēc viņa sievas Elisones postošās nāves un sāpēm, ko pirms daudziem gadiem izraisīja šī liktenīgā autoavārija.
  
  Viņas acis iemirdzējās tieši viņa sirdī.
  
  Viņa priekšā dega uguns.
  
  Viņš nogaidīja, kamēr liesmu karstums norims, un apstājās uz divām sekundēm. Kamēr viņš gaidīja, viņš saprata, ka otrās acs uguns uzplaiksnījums jau bija uzliesmojis. Bet pēc divām sekundēm viņš pārcēlās uz šo punktu, lai gan katra viņa būtības šķiedra kliedza, ka nevajadzētu.
  
  Uguns viņu iznīcināja -
  
  Bet tas sastinga brīdī, kad viņš pabeidza kustību. Gaiss ap viņu joprojām bija karsts, bet izturams. Dreiks elpoja, sviedri pilēja no viņa viļņos. Ne mirkli nevarēdams atslābināties, viņš atkal sāka skaitīt.
  
  Četras sekundes.
  
  Blakus viņam sprakšķēja liesma, mēģinot aizdedzināt tieši to vietu, kuru viņš grasījās ieņemt.
  
  Dreiks izdarīja savu kustību. Ugunsgrēks nodzisa. Viņa mute šķita kā sāļa kūka. Abi acs āboli viņam dega tā, it kā tiem būtu pārbraukts ar smilšpapīru.
  
  Lai gan es tā domāju. Domā, vienmēr domā. Vēl divas sekundes, un mēs virzīsimies. Pārejam pie pēdējā manevra. Tagad viņam bija pārliecība.
  
  Pauze uz sešām sekundēm un tad...
  
  Sešos viņš izkustējās, bet uguns nerimās! Viņa uzacis dega. Viņš nokrita uz ceļiem un atmeta ķermeni atpakaļ. Bens kliedza savu vārdu. Karstums kļuva tik stiprs, ka viņš mēģināja kliegt. Bet tajā brīdī tas pēkšņi pazuda. Viņš lēnām apzinājās, ka viņa rokas un ceļgali skrāpējas gar raupjo akmens grīdu. Pacēlis galvu, viņš ātri rāpoja pa tuneli kameras aizmugurē.
  
  Pēc brīža viņš pagriezās un kliedza pārējiem: "Labāk paņemiet pēdējo septiņu sekunžu pārtraukumu, puiši. "Pēdējais, ko vēlaties uzzināt, ir tas, kas ir Kentuki Fried."
  
  Bija dzirdami apslāpēti smiekli. Komodo nekavējoties piegāja klāt un jautāja Karīnai un Benam, kad viņi vēlētos uzņemties savu kārtu. Bens deva priekšroku vēl dažiem karavīriem viņam priekšā, bet Karīna bija ar mieru sekot Dreikam. Bija vajadzīgs pats Komodo, lai paņemtu viņu malā un klusi runātu par piesardzību, pārliecinoties, ka Dreikam nav paveicies tikai ar laiku, pirms viņi riskēja zaudēt vienu no savas operācijas smadzenēm.
  
  Dreiks redzēja, kā Karina mīkstina un pat viegli pasmaidīja. Bija patīkami redzēt, ka kāds nomierinoši iedarbojas uz Bleiku ģimenes mežonīgo bērnu. Viņš pārbaudīja tuneli sev apkārt un iemeta spīduma nūju ēnā. Tā izplešošais dzintara nokrāsa izgaismoja tikai vēl vairāk izcirstu tuneli, kas izgaismoja melnumā.
  
  Pirmais Deltas karavīrs nokrita viņam blakus, drīz pēc tam sekoja otrais. Dreiks netērēja laiku, sūtot viņus tunelī, lai veiktu izmeklēšanu. Kad viņš pagriezās atpakaļ pret dusmu kambaru, viņš ieraudzīja Benu Bleiku, kas izdarīja savu kustību.
  
  Bens satvēra savu somu gandrīz kā skolnieks, pārliecinājās, ka viņa garie mati ir pabāzti zem T-krekla augšdaļas, un pakāpās uz priekšu. Dreiks vēroja, kā viņa lūpas kustās, skaitot sekundes. Neizrādot nekādas ārējās emociju pazīmes, Dreika sirds burtiski izlēca no viņa mutes un palika tur, līdz viņa draugs sabruka pie viņa kājām, pūšot.
  
  Dreiks pasniedza viņam roku. Bens paskatījās uz augšu: "Ko tu teiksi, stulbi? Ja jūs nevarat izturēt karstumu?"
  
  "Es necitēju Buksu Fizu," Dreiks sacīja īgnā tonī. "Ja vēlaties, nē, pagaidiet..."
  
  Dreiks pamanīja Karinu tuvojoties pirmajai uguns straumei. Bena mute acumirklī aizvērās, un viņa acis sekoja katrai māsu kustībai. Viņai svārstoties, Bena zobi noslīdēja tik stipri, ka Dreikam šķita, ka tas izklausās pēc tektonisku plātņu slīpēšanas viena pret otru. Un, kad viņa slīdēja starp vienu drošu patvērumu un nākamo, Dreikam bija cieši jāsatver Bens, lai neļautu viņam izskriet viņu satvert.
  
  "Pagaidi! Jūs nevarat viņu glābt"
  
  Karīna apstājās. Kritiens viņu pilnībā dezorientēja. Viņa skatījās nepareizā virzienā apmēram divas sekundes pirms kārtējais izvirdums viņu sadedzināja.
  
  Bens cīnījās ar Dreiku, kurš rupji satvēra puisi aiz pakausi un izmantoja viņa ķermeni, lai pasargātu draugu no nākamā briesmīgā notikuma aculiecinieka.
  
  Karīna aizvēra acis.
  
  Tad Delta komandas vadītājs Komodo pacēla viņu ar vienu lielu roku, veikli izlaižot starp pauzēm. Viņš nelauza savu ritmu, viņš vienkārši uzmeta Karīnu pār plecu, ar galvu pa priekšu, un maigi nolaida viņu zemē blakus dusmīgajam brālim.
  
  Bens nogrima viņai blakus, kaut ko murminādams, turēdams viņu sev klāt. Karīna paskatījās pār Bena plecu tieši uz Komodo un izteica divus vārdus. "Paldies".
  
  Komodo dusmīgi pamāja ar galvu. Pēc dažām minūtēm pārējie viņa vīri ieradās droši, un abi, kurus Dreiks sūtīja tunelī, atgriezās.
  
  Viens no viņiem vienlaikus uzrunāja gan Dreiku, gan Komodo. "Vēl viens lamatas, kungs, apmēram kilometru priekšā. Nebija acīmredzamu snaiperu vai slazdu pazīmju, taču mēs neturējāmies, lai veiktu dubultu pārbaudi. Domāju, ka mums vajadzētu atgriezties šeit.
  
  Karīna noslaucīja putekļus un piecēlās. "Kā izskatās lamatas?"
  
  "Jaunkundze, tas izskatās pēc liela necilvēka."
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Viņi uzskrēja pa šauro eju, mudināti no vardarbības aktiem, kas, iespējams, notika pasaulē virs viņiem, un cilvēka ļaunajiem nodomiem, kurš bija izlīdis cauri pazemes tumsai viņu priekšā.
  
  Nelīdzens arka ieveda viņus nākamajā alā. Atkal kvēlspieķi izgaismoja daļu no plašās telpas, gan svaigi, gan lēnām izgaisot, bet Dreiks ātri izšāva divus dzintara zibšņus tālākajā sienā.
  
  Vieta viņu priekšā bija satriecoša. Takas bija veidotas kā trijstūris. Galvenā šahta bija pietiekami plata, lai tajā varētu uzņemt trīs cilvēkus. Tas beidzās pie tālākās sienas citā izejas arkā. Atzarojot no galvenās šahtas un veidojot divus pārējos trijzara zarus, bija vēl divas ejas, tikai tās bija daudz šaurākas, nedaudz lielākas par dzegām. Šie izvirzījumi beidzās ar plašu izliekumu alas sienā.
  
  Telpas starp trijzaru takām piepildīja dziļa, mānīga tumsa. Kad Komodo iemeta akmeni tuvējā gaismas trūkumā, viņi nekad nedzirdēja, ka tas atsitas dibenā.
  
  Uzmanīgi, viņi lēnām virzījās uz priekšu. Viņu pleci saspringa no spriedzes, un nervi sāka plīst. Dreiks juta, ka pa viņa mugurkaulu ritēja tieva sviedru strūkla, kas niezēja līdz galam. Katrs acu pāris grupā skatījās apkārt un meklēja katru ēnu, katru kaktiņu un spraugu, līdz Bens beidzot atrada savu balsi.
  
  "Pagaidiet," viņš teica tikko dzirdams, tad iztīrīja rīkli un kliedza: "Pagaidi."
  
  "Kas tas ir?" Dreiks sastinga, viņa kāja joprojām bija gaisā.
  
  "Mums vispirms vajadzētu pārbaudīt Kuka žurnālus, katram gadījumam."
  
  "Jūs izvēlaties savus sasodītos laikus."
  
  Karīna runāja. "Viņi to sauca par alkatību, otro nāves grēku. Ar alkatību saistītais dēmons ir Mamons, viens no septiņiem elles prinčiem. Viņš tika pieminēts Miltona pazaudētajā paradīzē un pat tika saukts par elles vēstnieku Anglijā.
  
  Dreiks skatījās uz viņu. "Tas nav smieklīgi".
  
  "Tam tā nebija paredzēts. Šo es reiz izlasīju un saglabāju. Vienīgais pavediens, ko Hoksvorts šeit sniedz, ir šāds teikums: Pretēji alkatībai ir žēlsirdība. Ļaujiet nākamajam vīrietim iegūt to, ko vēlaties."
  
  Dreiks paskatījās uz auksto, mitro alu. "Šeit nav daudz, ko es vēlētos, izņemot varbūt Krispiju Kremesu."
  
  "Šis ir tiešais ceļš uz izeju." Komodo apturēja vienu no saviem vīriešiem, kad viņš spiedās garām. "Nekas nekad nav tik vienkārši. Čau! Kas pie velna, vecīt..."
  
  Dreiks pagriezās un ieraudzīja Deltas vīrieti, kurš pagrūda Komodo malā un pastaigājās tieši garām savam komandierim.
  
  "Volis! Turiet savu dupsi rindā, karavīr."
  
  Dreiks pamanīja vīrieša acis, kad viņš tuvojās. Stiklotas. Fiksēts punktā labajā pusē. Dreiks sekoja viņa skatienam.
  
  Un es uzreiz ieraudzīju nišas. Smieklīgi, kā viņš tos iepriekš nepamanīja. Labās malas galā, kur tā pieskārās alas sienai, Dreiks tagad redzēja trīs dziļas nišas, kas bija iegravētas melnajā klintī. Katrā nišā kaut kas dzirkstīja iekšā. Kaut kas dārgs, no zelta, safīriem un smaragdiem. Objekts uztvēra vājo un izkliedēto gaismu, kas ņirbēja pa alu, un atgrieza to desmitkārtīgi. Tas bija kā ieskatīties mirdzošas disko bumbas sirdī, kas izgatavota no desmit karātiem dimantu.
  
  Karīna čukstēja: "Otrā pusē ir tukši vārti."
  
  Dreiks sajuta apsolītās bagātības pievilkšanos. Jo tuvāk viņš skatījās, jo skaidrāki objekti kļuva un jo vairāk viņš tos vēlējās. Pagāja brīdis, līdz Karīnas komentārs iegrima, bet, kad tas notika, viņš ar skaudību un bijību paskatījās uz tukšo nišā. Varbūt kāda laimīgā dvēsele uzdrīkstējās uz dzegas un devās prom ar laupījumu? Vai arī viņš to satvēra, kliedzot ienirt neaprēķināmajā dziļumā?
  
  Viens veids, kā uzzināt.
  
  Dreiks pielika vienu kāju otrai priekšā un tad apstājās. Muļķības . Ēsma caur dzegām bija spēcīga. Bet viņa tiekšanās pēc Kovaļenko bija pievilcīgāka. Viņš atgriezās realitātē, prātojot, kā gaismas komplekts var būt tik valdzinošs. Tajā brīdī viņam garām paskrēja Komodo, un Dreiks pastiepa roku, lai viņu apturētu.
  
  Taču Delta Force komandieris tikko bija uzkritis kolēģim virsū un nogāzis viņu zemē. Dreiks pagriezās, lai redzētu pārējos komandas locekļus uz ceļiem, berzējot acis vai vispār izvairoties no kārdinājumiem. Bens un Karīna stāvēja apburti, bet Karīnas ātrais prāts drīz vien atbrīvojās.
  
  Viņa ātri pagriezās pret brāli. "Vai tev viss ir kārtībā? Bens?
  
  Dreiks uzmanīgi ieskatījās jaunajam puisim acīs. "Mums var būt problēmas. Viņš iegūst tādu pašu stiklveida izskatu, kad uz skatuves kāpt Teilore Momsena.
  
  Karīna pamāja ar galvu. "Zēni," viņa nomurmināja un smagi pērta brālim.
  
  Bens pamirkšķināja un pacēla roku pie vaiga. - Ak!
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Nē, velns nē! Tu tikko gandrīz salauzi manu žokli."
  
  "Beidziet būt vājš. Pastāstiet mammai un tētim nākamreiz, kad viņi piezvanīs.
  
  "Sasodīts, es to izdarīšu. Kāpēc, pie velna, tu mani vispār siti?
  
  Dreiks kratīja plecu, kad Komodo pacēla savu vīrieti no grīdas un iemeta atpakaļ rindā. "Jauniņais."
  
  Karīna apbrīnota skatījās.
  
  Dreiks sacīja: "Vai jūs neatceraties? Skaistas gaismas? Viņi tevi gandrīz ieguva, draugs.
  
  "Es atceros..." Bena skatiens pēkšņi atgriezās pie akmens sienas un tās sarežģītajām nišām. "Ak, ak, kāds saviļņojums. Zelts, dimanti un bagātības. Es atceros šo."
  
  Dreiks redzēja, ka mirdzošie objekti sāk atgūt smagumu. "Ejam kustēties," viņš teica. "Divreiz. Es redzu, ko šī ala dara, un jo ātrāk mēs tai tiksim cauri, jo labāk.
  
  Viņš ātri devās prom, turēdams roku uz Bena pleca un pamājot Karīnai. Komodo klusēdams sekoja, uzmanīgi vērodams savus vīrus, kad tie gāja garām malām, kas rindojās abās pusēs.
  
  Kad viņi gāja tuvāk nišām, Dreiks riskēja ar ātru skatienu. Katrā nišā stāvēja neliels bļodveida priekšmets, kura virsma bija inkrustēta ar dārgakmeņiem. Taču ar to vien nepietika, lai radītu iespaidīgu gaismas šovu, kas bija tik pievilcīgs. Aiz katras bļodas pašu nišu raupjās sienas bija izklātas ar rubīnu, smaragdu, safīru, dimantu un neskaitāmu citu dārgakmeņu rindām.
  
  Bļodas varēja maksāt veselu dārgumu, bet pašām nišām bija nenovērtējama vērtība.
  
  Dreiks apstājās, tuvojoties izejas arkai. Auksts vējiņš pūta viņam no labās un kreisās puses. Visa vieta smaržoja pēc seniem noslēpumiem un slēptiem noslēpumiem. Kaut kur tecēja ūdens, tikai neliela strūkla, taču pietiekami daudz, lai palielinātu viņu izpētītās alu sistēmas milzīgo plašo.
  
  Dreiks uzmanīgi paskatījās uz visiem. Lamatas tika pārvarētas. Viņš pagriezās, lai izietu cauri izejas arkai.
  
  Un kāda balss kliedza: "Stop!"
  
  Viņš uzreiz sastinga. Viņa ticība kliedzienam un instinktam, kas radās no vecās SAS apmācības, izglāba viņa dzīvību. Viņa labā kāja tik tikko pieskārās tievai stieplei, bet vēl viens grūdiens varēja izlaist slazdu.
  
  Šoreiz Kovaļenko nepameta snaiperi. Viņš pareizi uzskatīja, ka grupa aiz viņa vilks ēzeli cauri Greed Hall. Triecienvads noveda pie slēptās M18 Claymore mīnas, uz kuras bija uzraksts "Front to the Enemy".
  
  Priekšējais gals bija vērsts pret Dreiku, un tas būtu viņu kopā ar Benu un Karinu izputējis ar tērauda lodīšu gultņiem, ja Komodo nebūtu izkliedzis brīdinājumu.
  
  Dreiks nokrita un ātri izslēdza ierīci. Viņš to nodeva Komodo. "Liels paldies, draugs. Turiet to pa rokai, un vēlāk mēs to uzgrūdīsim Kovaļenko dupsi.
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Nākamais pārgājiens bija īss un ātri nobrauca lejā. Dreikam un pārējiem nācās staigāt papēžos, noliecot ķermeni atpakaļ, lai paliktu taisni. Dreiks domāja, ka jebkurā brīdī viņš var paslīdēt un bezpalīdzīgi nokrist, Dievs vien zina, kāds briesmīgs liktenis sagaida lejā.
  
  Bet tikai dažas minūtes vēlāk viņi ieraudzīja pazīstamu arku. Dreiks sagatavoja savu spīduma nūju un nostājās pie ieejas. Paturot prātā snaiperus, viņš ātri nolaida galvu un izgāja ārā.
  
  "Ak, bumbiņas," viņš pie sevis elpoja. "Paliek sliktāk."
  
  "Nesaki man," Bens teica. "Virs mūsu galvām karājās milzīga betona bumba."
  
  Dreiks paskatījās uz viņu. "Dzīve nav filma, Bleik. Dievs, tu esi ķēms."
  
  Viņš dziļi ievilka elpu un ieveda viņus trešajā milzu alā. Satriecošā vieta, ko viņi ieraudzīja, apturēja katru no viņiem. Mutes pavērās. Ja Asins karalis varēja izvēlēties jebkuru punktu savā līdzšinējā ceļojumā, lai izliktu lamatas, šī bija tā, dažas minūtes vēlāk nodomāja Dreiks, tā ir lieliska iespēja. Bet, par laimi labajiem puišiem, nekas nav jāgaida. Varbūt tam bija labs iemesls...
  
  Pat Komodo bijībā un neticībā rēgojās, taču viņam izdevās izspiest dažus vārdus. "Tad es domāju, ka tā ir iekāre."
  
  Klepus un ņurdēšana bija viņa vienīgā atbilde.
  
  Ceļš viņiem priekšā gāja pa vienu taisnu līniju uz izejas arku. Šķērslis bija tas, ka ceļu no abām pusēm norobežoja īsi pjedestāli ar statujām un augsti pjedestāli, kuru augšpusē bija gleznas. Katra statuja un katra glezna pārstāvēja vairākas erotiskas formas, sākot no pārsteidzoši gaumīgas līdz pilnīgi neķītrai. Turklāt alu gleznojumi aizpildīja katru pieejamo alas sienu collu, bet ne primitīvie attēli, kas parasti atrodami senajās alās - tie bija satriecoši attēli, kas viegli pielīdzināmi jebkuram renesanses vai mūsdienu māksliniekam.
  
  Tēma bija šokējoša citā veidā. Attēlos bija attēlota viena masīva orģija, kurā katrs vīrietis un sieviete ir zīmēti mokošā detaļā, izdarot katru vīrietim zināmo iekāres grēku... un vēl vairāk.
  
  Kopumā tas bija satriecošs trieciens sajūtām, trieciens, kas nepārtraukti turpinājās, risinot arvien dramatiskākas ainas, kas apžilbināja cilvēka acis un prātu.
  
  Dreiks gandrīz nolēja krokodila asaru par savu veco draugu Velsu. Šis vecais perverss te būtu savā elementā. It īpaši, ja viņš to atklāja kopā ar Maiju.
  
  Doma par Meju, viņa vecāko dzīvo draugu, palīdzēja novērst viņa uzmanību no pornogrāfiskās maņu pārslodzes, kas viņu ieskauj. Viņš atskatījās uz grupu.
  
  "Puiši. Puiši, tas nevar būt viss. Te ir jābūt kaut kādai lamatas sistēmai. Turiet ausis vaļā." Viņš klepojās. "Un es domāju slazdus."
  
  Ceļš gāja tālāk. Dreiks tagad pamanīja, ka pat skatīšanās zemē tev nepalīdzēs. Arī tur savilkās izsmalcināti detalizēti skaitļi. Bet tas viss neapšaubāmi bija sarkanā siļķe.
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu un pakāpās uz priekšu. Viņš pamanīja, ka abās celiņa pusēs aptuveni simts jardu garumā ir četras collas paaugstināta mala.
  
  Tajā pašā laikā runāja Komodo. "Redzi, Dreik? Varēja būt nekas."
  
  "Vai viss pārējais." Dreiks uzmanīgi nolika vienu kāju otras priekšā. Bens sekoja soli aiz muguras, tad pāris karavīru un tad Karīna, kuru uzmanīgi vēroja Komodo. Dreiks dzirdēja, kā lielais, kuplais Komodo klusi čukst atvainojās Karīnai par nekaunīgajiem tēliem un rupjībām, ko izturējās viņa ļaudis, un apspieda smaidu.
  
  Brīdī, kad viņa svina pēda pieskārās zemei pacelto sānu sākumā, gaisu piepildīja dziļa dārdoņa. Tieši viņa priekšā grīda sāka kustēties.
  
  "Sveiki". Viņa plašais Jorkšīras stils parādījās stresa laikā. "Pagaidiet, puiši."
  
  Ceļš tika sadalīts vairākos platos horizontālos akmens plauktos. Lēnām katrs plaukts sāka kustēties uz sāniem, lai ikviens, kas stāvēja uz tā, varētu nokrist, ja neuzkāps uz nākamā. Secība bija diezgan lēna, taču Dreiks norādīja, ka viņi tagad ir atraduši iemeslu Čembersa pārdrošai uzmanības novēršanai.
  
  "Ejiet uzmanīgi," viņš teica. "Pāros. Un noņemiet prātu no netīrumiem un virzieties uz priekšu, ja vien nevēlaties izmēģināt šo jauno sporta veidu "niršana bezdibenī".
  
  Bens pievienojās viņam pirmajā kustīgajā plauktā. "Ir tik grūti koncentrēties," viņš ievaidējās.
  
  "Padomā par Heidenu," Dreiks viņam teica. "Tas palīdzēs jums tikt cauri."
  
  "Es domāju par Heidenu." Bens pamirkšķināja uz tuvākās statujas - savītu galvu, roku un kāju savīto trijotni. "Tā ir problēma."
  
  "Ar mani". Dreiks uzmanīgi uzkāpa uz otrā izvelkamā plaukta, jau novērtējot trešā un ceturtā kustību. "Ziniet, es esmu tik priecīgs, ka visas šīs stundas pavadīju, spēlējot Tomb Raider."
  
  "Nekad nebiju domājis, ka būšu spēles spraits," Bens nomurmināja un tad domāja par Meju. Liela daļa Japānas izlūkdienestu salīdzināja viņu ar videospēļu varoni. "Ei, Met, jūs nedomājat, ka mēs patiesībā sapņojam, vai ne? Un tas viss ir sapnis?"
  
  Dreiks vēroja, kā viņa draugs uzmanīgi uzkāpj uz trešā plaukta. "Es nekad neesmu redzējis tik spilgtu sapni." Viņam nevajadzēja pamāt apkārtējiem, lai izteiktu savu viedokli.
  
  Tagad aiz viņiem otrā un trešā cilvēku grupa sāka savu rūpīgo ceļojumu. Dreiks saskaitīja divdesmit plauktus, pirms sasniedza beigas, un, par laimi, uzlēca uz cietas zemes. Paldies Dievam, viņa sacīkšu sirds spēja atpūsties. Viņš kādu minūti vēroja izejas arku, tad, būdams apmierināts, ka viņi ir vieni, pagriezās, lai pārbaudītu pārējo gaitu.
  
  Tieši laikā, lai redzētu, kā viens no Deltas vīriem paskatās prom no koši krāsotajiem griestiem -
  
  Un pietrūkst plaukta, uz kura viņš grasījās uzkāpt. Viņš pazuda sekundes daļā, vienīgais atgādinājums, ka viņš jebkad tur bija bijis, bija šausminošais kliedziens, kas sekoja viņa kritienam.
  
  Visa kompānija apstājās, un gaiss trīcēja no šoka un bailēm. Komodo viņiem visiem deva minūti un tad pagrūda uz priekšu. Viņi visi zināja, kā tikt tam cauri. Kritušais karavīrs pats sev bija muļķis.
  
  Atkal, un šoreiz uzmanīgāk, viņi visi sāka kustēties. Dreiks brīdi domāja, ka joprojām var dzirdēt karavīru kliedzieni, kas uz visiem laikiem iekrīt šajā bezgalīgajā bezdibenī, taču viņš to noraidīja kā halucinācijas. Viņš atkal pievērsās cilvēkiem tieši laikā, lai redzētu, kā lielais Komodo krīt līdzīgi.
  
  Bija viens izmisīgs mirklis, kad viņa rokas vicināja, viens dusmīgs nožēlas sauciens par viņa briesmīgo koncentrēšanās zudumu, un Lielās Deltas komandas vadītājs noslīdēja no plaukta malas. Dreiks iesaucās, gandrīz gatavs steigties viņam palīgā, taču skumji pārliecināts, ka nespēs to izdarīt laikā. Bens kliedza kā meitene -
  
  Bet tas bija tāpēc, ka Karīna vienkārši pieķērās lielajam vīrietim!
  
  Karīna Bleika bez vilcināšanās pameta visu augsti apmācīto Deltas komandu, lai noskatītos viņas aiziešanu, un ar galvu metās uz Komodo pusi. Viņa atradās viņam priekšā, tāpēc viņas impulsam vajadzēja palīdzēt viņu uzmest atpakaļ uz betona plātnes. Taču Komodo bija liels vīrs un smags, un Karīnas lēciens viņu tik tikko nekustināja.
  
  Bet viņa viņam nedaudz pieskārās. Un ar to pietika, lai palīdzētu. Komodo paspēja apgriezties, jo Karins viņam bija iedevis papildu divas sekundes raidlaika un satvēra betona malu ar vicelīdzīgiem pirkstiem. Viņš pieķērās, izmisis, nespēdams piecelties.
  
  Un bīdāmais plaukts sāpīgi lēni virzījās uz savu kreiso perimetru, pēc kā pazuda, līdzi ņemot Deltas komandas vadītāju.
  
  Karīna cieši satvēra Komodo kreiso plaukstu. Beidzot citi viņa komandas locekļi reaģēja un satvēra viņa otru roku. Ar lielām pūlēm viņi pavilka viņu augšā un pāri plāksnei tieši tad, kad tā pazuda slēptā ejā.
  
  Komodo pamāja ar galvu uz putekļaino betonu. "Karīna," viņš teica. "Es nekad vairs neskatīšos uz citu sievieti."
  
  Blondīne ģeniālā bijusī studente, kas pameta, pasmīnēja. "Jūs, puiši, ar savām klejojošajām acīm jūs nekad nemācēsit."
  
  Un caur Dreika apbrīnu nāca apziņa, ka šis trešais "elles" līmenis, šī telpa, ko sauc par iekāri, ir nekas vairāk kā vīrieša mūžīgo ciešanu attēls ar klejojošu aci. Klišeja é par to, kā būtu, ja vīrietis sēdētu kafejnīcā & # 233; ar sievu vai draudzeni, un garām gāja vēl viens pāris glītu kāju - viņš gandrīz noteikti būtu izskatījies.
  
  Izņemot to, ka šeit lejā, ja viņš būtu paskatījies, viņš būtu miris.
  
  Dažām sievietēm tas nebūtu problēmu, Dreiks prātoja. Un arī ar labu iemeslu. Bet Karīna izglāba Komodo, un tagad pāris bija līdzvērtīgs. Pagāja vēl piecas minūtes bažīgas gaidīšanas, bet beidzot pārējā komanda tika cauri bīdāmajiem plauktiem.
  
  Viņi visi paņēma pārtraukumu. Katrs vīrietis uzņēmumā uzskatīja, ka ir viņu pienākums paspiest Karīnai roku un izteikt atzinību par viņas drosmi. Pat Bens.
  
  Tad atskanēja šāviens. Viens no Deltas karavīriem nokrita uz ceļiem, satvēris vēderu. Pēkšņi viņiem uzbruka. Pusducis Asins karaļa vīru izlīda no arkas, turot gatavībā savus ieročus. Pa gaisu svilpoja lodes.
  
  Jau nometušies uz ceļiem, Dreiks un viņa komanda nokrita uz klāja, satverot savus ieročus. Sadurtais vīrietis palika uz ceļiem un saņēma vēl četras lodes krūtīs un galvā. Pēc nepilnām divām sekundēm viņš bija miris, vēl viens Asins karaļa upuris.
  
  Dreiks paņēma savu aizņemto M16 triecienšauteni un izšāva. Viņam labajā pusē viena no statujām bija nosēta ar svinu, gaisā izkaisītas alabastra lauskas. Dreiks nolaidās.
  
  Vēl viena lode nosvilpa gar viņa galvu.
  
  Visa komanda bija nekustīga, mierīga un spēja rūpīgi mērķēt ar šautenēm uz zemes. Kad viņi atklāja uguni, tas bija slaktiņš, desmitiem ložu pāršalca Kovaļenko bēgošos vīriešus un lika dejot kā asiņainas marionetes. Viens vīrietis, brīnumaini neskarts, izbrauca cauri buldozeram, līdz satika Metu Dreiku.
  
  Bijušais SAS vīrietis viņam uzbruka ar galvu, satriecot galvu un ar naža sitienu sēriju pa viņa ribām. Pēdējais no Kovaļenko vīriem ieslīdēja vietā, kur beidzās visi ļaunie vīri.
  
  elle.
  
  Dreiks norādīja, lai viņi iet garām, uzmetot nožēlu pilnu skatienu uz kritušo Delta komandas biedru. Viņi paņems viņa ķermeni atpakaļceļā.
  
  "Mēs droši vien noķeram nelieti."
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens saskārās aci pret aci ar Edu Boudreaux, un pasaule izkusa.
  
  "Es priecājos tevi nogalināt," Budro atkārtoja vārdus, ko viņš viņai bija teicis vienu reizi. "Atkal".
  
  "Pagājušajā reizē tev neizdevās, psiho. Jums atkal neizdosies."
  
  Budro paskatījās uz viņas kāju. "Kā tev ir gurni?" - ES jautāju.
  
  "Jo labāk". Heidens stāvēja uz pirkstgaliem un gaidīja zibens uzbrukumu. Viņa centās vadīt amerikāni tā, lai viņa dupsis būtu piespiests pie šķūņa sienas, taču viņš tam bija pārāk viltīgs.
  
  "Tu esi asinis." Boudreaux atdarināja, laizīdams savu nazi. "Tas bija ļoti garšīgi. Es domāju, ka mans mazulis vēlas vairāk.
  
  - Atšķirībā no tavas māsas, - Heidens norūca. "Viņa tiešām vairs nevarēja izturēt."
  
  Budro metās viņai pretī. Heidens to bija gaidījis un uzmanīgi izvairījās, pakļaujot viņas asmeni viņa vaiga sitienam. "Pirmās asinis," viņa teica.
  
  "Prelūdija". Boudreau metās un atkāpās, pēc tam sita viņai ar vairākiem īsiem sitieniem. Heidens viņus visus atvairīja un pabeidza ar plaukstas sitienu pa degunu. Budrē sastinga, acīs sariesās asaras.
  
  Heidena nekavējoties izmantoja priekšrocības, sadurot ar nazi. Viņa piespieda Boudreaux pie sienas, tad atkāpās vienu sitienu -
  
  Budro izlēca.
  
  Heidens atlaidās un iedūra nazi viņa augšstilbā. Viņa atrāvās, kad viņš kliedza, nespēdama apturēt viltīgo smīnu, kas parādījās viņas acīs.
  
  "Vai tu vari to sajust, ākstiņ?"
  
  "Kuce!" Boudreaux kļuva traks. Bet tas bija cīnītāja, domātāja, pieredzējuša karotāja neprāts. Viņš sita viņai muguru ar sitienu pēc sitiena, neprātīgi riskējot, bet saglabājot tieši tik daudz spēka un ātruma, lai liktu viņai divreiz padomāt par iejaukšanos. Un tagad, atkāpjoties, viņi sastapās ar citām cīnītāju grupām, un Heidena zaudēja līdzsvaru.
  
  Viņa nokrita, kāpjot pāri kritušajam vīrieša ceļgalam, sarullējās un piecēlās, nazis gatavs.
  
  Budro izkusa pūlī, smaids viņa sejā pārvērtās smīnā, kad viņš pagaršoja savas asinis un šūpoja nazi.
  
  "Uz tikšanos," viņš kliedza pāri troksnim. "Es zinu, kur jūs dzīvojat, Džejas jaunkundze."
  
  Heidena izmeta no ceļa vienu no Asins karaļa vīriem, salaužot vīrieša kāju kā zaru, kad viņa atbrīvoja ceļu Budro. Ar acs kaktiņu viņa redzēja Maiju, kas neapšaubāmi bija spēles mainītājs šajā kaujā, neapbruņoti cīnoties pret vīriešiem ar asiem ieročiem, kauja bija pārāk tuvu šaušanai un viņa atstāja tos kaudzē pie savām kājām. Heidens skatījās uz mirušajiem un mirstošajiem, kas raustījās ap viņu.
  
  Viņa pamanīja, ka pat Budro pārdomā situāciju, kad viņš sekoja Heidena skatienam un ieraudzīja darbībā leģendāro japāņu aģentu.
  
  Meja skatījās uz Heidenu. "Tieši aiz jums."
  
  Heidens metās pret Budro.
  
  Asiņainā karaļa galvenais psihologs pacēlās tā, it kā viņam uz papēžiem kāptu Havaju mangusts. Heidens un Meja vajāja. Maija, ejot garām, izdarīja graujošu triecienu citam Kovaļenko vīram, tādējādi izglābjot vēl viena karavīra dzīvību.
  
  Aiz šķūņa atradās klajš lauks, helikopteru laukums ar helikopteru un šaurs piestātne, kurā bija noenkurotas vairākas laivas. Budro skrēja garām helikopteram, virzoties uz lielo ātrlaivu, un pat nepārkāpa soli, uzlecot uz klāja, krītot pa gaisu. Pirms Heidens paspēja tikt garām helikopteram, lielā laiva jau bija metusies un sāka virzīties uz priekšu.
  
  Maijs sāka palēnināties. "Šī ir Baja. Ļoti ātri, un iekšā jau gaida trīs vīrieši. Salīdzinot ar viņiem, citas laivas šķiet mierīgas. Viņas acis skatījās uz helikopteru. "Tagad tas ir tas, kas mums vajadzīgs."
  
  Heidens nolaidās, kad lode svilpoja viņiem garām, tikko nemanīja. "Vai jūs varat to kontrolēt?"
  
  Mai viņai jautāja: "Vai jūs tiešām man uzdodat šo jautājumu?" paskatieties, pirms uzkāpjat uz sānslīdes un ieleciet iekšā. Pirms Heidens nokļuva tur, Meja jau bija iedarbinājusi galveno rotoru, un Boudreaux laiva ar varenu rūkoņu metās lejup pa upi.
  
  "Tici," Maija klusi sacīja, demonstrējot leģendāro pacietību, ar kuru viņa bija pazīstama, jo Heidena neapmierināti sakoda zobus. Pēc minūtes mašīna bija gatava lidojumam. Meja uzlaboja komandu. Ragavas pameta zemi. Lode trāpīja kolonnā blakus Heidena galvai.
  
  Viņa atkāpās, tad pagriezās, lai redzētu, kā pēdējais no Asins karaļa vīriem nokrīt apšaudē. Viens no Havaju salu īpašo spēku karavīriem viņiem pacēla īkšķi, kad helikopters sāka nolaisties un griezties, gatavojoties vajāt laivu. Heidens atmeta ar roku.
  
  Vēl viena traka diena viņas dzīvē.
  
  Bet viņa joprojām bija šeit. Joprojām izdzīvo. Viņas galvā atkal iešāvās Džejas vecais moto. Izdzīvo vēl vienu dienu. Vienkārši dzīvo.Pat šādos brīžos viņai ļoti pietrūka tēva.
  
  Pēc minūtes helikopters sarosījās un steidzās vajāt. Heidenas vēders palika kaut kur nometnē, un viņa satvēra margas, līdz sāpēja locītavas. Mai netrūka sitienu.
  
  "Turi bikses kājās."
  
  Heidena mēģināja novērst viņas domas no galvu reibinošā brauciena, pārbaudot sava ieroča stāvokli. Viņas nazis atgriezās tā turētājā. Viņas vienīgā atlikušā pistole bija standarta Glock, nevis Kaspijas pistole, kuru viņa pēdējā laikā bija iecienījusi. Bet kāda velna pēc, ierocis ir ierocis, vai ne?
  
  Mai lidoja pietiekami zemu, lai aerosols ietriecās vējstiklā. Pa priekšu pa plašo upi virzījās liela dzeltena laiva. Heidens redzēja figūras, kas stāvēja sev aiz muguras un vēroja, kā tās tuvojas. Nav šaubu, ka viņi bija bruņoti.
  
  Maija nolaida galvu un tad nikni paskatījās uz Heidenu. "Drosme un slava."
  
  Heidens pamāja. "Līdz galam".
  
  Meja trāpīja komandai, nosūtot helikopteru niknā niršanas ceļā uz dzelteno Bayeux. Kā jau bija gaidāms, malās stāvošie šokēti atkāpās. Heidens izliecās pa logu un izšāva. Lode aizgāja bezcerīgi tālu.
  
  Mai pasniedza viņai pustukšo M9. "Liek viņiem skaitīt."
  
  Heidens izšāva vēlreiz. Viens no Boudreau vīriem izšāva pretī, lodei atsitoties no helikoptera nojumes. Mai apmeta zigzaga apli ap komandu, nosūtot Heidena galvu atsitoties pret atbalsta stabu. Pēc tam Mai atkal agresīvi, nedodot ceturtdaļu. Heidena iztukšoja savu Gloku un redzēja, kā viens no Boudreau vīriem izgāja pāri bortam asins strūklā.
  
  Pēc tam helikopteru trāpīja vēl viena lode, kam sekoja citu lode. Liela automašīna bija liels mērķis. Heidens ieraudzīja Budrē pie laivas stūres, cieši turot zobos nazi, šaujot uz tiem ar automātu.
  
  "Ak," Mejas kliedziens bija nepietiekami izteikts, jo no helikoptera pēkšņi izlija melni dūmi un dzinēja skaņa pēkšņi mainījās no rūkoņa uz čīkstēšanu. Bez vadības helikopters sāka šūpoties un raustīties.
  
  Meja pamirkšķināja Heidenam.
  
  Heidens nogaidīja, līdz viņi bija virs Budro laivas, un atvēra tās durvis, helikopteram nolaižoties.
  
  Viņa ieskatījās Budro acu baltumos, sacīja: "Noskrūvējiet šo" un izlēca no krītošā helikoptera.
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Heidena brīvais kritiens bija īslaicīgs. Boudreaux laiva nebija tālu, bet pa ceļam viņa deva vīrietim skatienu, pirms sabruka uz klāja. Gaiss trokšņaini izplūda no viņas ķermeņa. Vecā brūce uz viņas augšstilba sāpēja. Viņa redzēja zvaigznes.
  
  Helikopters spirāli ieskrēja strauji plūstošajā upē apmēram trīsdesmit pēdas pa kreisi, apdullinošā nāves skaņa apslāpēja visas saskanīgās domas un raidīja milzu vilni pāri laivas priekšgalam.
  
  Pietiekami spēcīgs vilnis, lai mainītu pašu laivas kursu.
  
  Kuģis zaudēja ātrumu, liekot visiem lidot uz priekšu, un sāka uzskaitīt. Pēc tam kustības uz priekšu beigās viņš apgāzās un ar vēderu uz augšu ielidoja baltajā ūdenī.
  
  Heidens turējās, kamēr laiva sasvērās. Ejot zem ūdens, viņa spēcīgi spārdīja, tēmējot taisni uz leju, un pēc tam spēra uz tuvāko krastu. Aukstais ūdens viņai sagādāja galvassāpes, taču tas nedaudz nomierināja sāpošās ekstremitātes. Straumes uzplūdums lika viņai saprast, cik nogurusi viņa ir.
  
  Kad viņa uznāca virspusē, viņa atklāja, ka neatrodas tālu no krasta, bet gan aci pret aci ar Edu Boudreaux. Viņš joprojām turēja nazi starp zobiem un ņurdēja, kad viņu ieraudzīja.
  
  Aiz viņa kūpošā helikoptera atlūzas sāka grimt upē. Heidens redzēja, kā Meja dzenā divus atlikušos Budro vīrus uz dubļaino krastu. Zinot, ka kautiņu uz ūdens neizdzīvos, viņa metās garām trakajam un neapstājās, līdz ietriecās krastā. Ap viņu izplatījās biezi dubļi.
  
  Blakus viņai atskanēja skaļa šļakatas. Boudreaux, aizelpas. "Apstāties. Jāšanās. Bēgt." Viņš smagi elpoja.
  
  "Tu saprati," Heidens satvēra un iesvieda sejā netīrumu kaudzi un uzkāpa uz krasta. Dubļi pielipa viņai un mēģināja viņu vilkt lejā. Tai, kam vajadzēja būt vieglai rāpošanai uz sausas zemes, viņu atveda tikai pāris pēdas virs upes līnijas.
  
  Viņa pagriezās un iesita ar savu netīro papēdi Budrē sejā. Viņa redzēja, kā nazis, ko viņš turēja starp zobiem, dziļi iegrieza viņa vaigos, liekot viņam smaidīt platāk nekā Džokeram. Kliedzot un izsmidzinot asinis un gļotas, viņa vēders uzkrita uz viņas kājām, izmantojot viņas jostu kā līdzekli, lai pievilktos viņas ķermenim. Heidena sita pa viņa neaizsargāto galvu, taču viņas sitieniem bija maza ietekme.
  
  Tad viņa atcerējās savu nazi.
  
  Viņa sniedzās zem sevis ar otru roku, stumjot, sasprindzinot, paceļot savu ķermeni par centimetru, kad netīrumi saspiedās un mēģināja viņu noturēt.
  
  Viņas pirksti aizvērās ap rokturi. Boudreaux praktiski norāva viņai bikses, kad viņš vēlreiz paraustīja, apstājoties tieši uz viņas muguras, viņa galva un lūpas pēkšņi bija tieši pie viņas auss.
  
  "Jauks sasodīts mēģinājums." Viņa juta, ka asinis pil no viņa sejas uz viņas vaiga. "Tu to sajutīsi. Tas notiek jauki un lēni. "
  
  Viņš uzlika visu savu svaru uz visu viņas ķermeni, iegrūdams viņu dziļāk dubļos. Ar vienu roku viņš iebāza viņas seju gļotās, apturot viņas elpošanu. Heidena izmisīgi cīnījās, spārdīja un ripoja, cik vien spēja. Katru reizi, kad viņa paskatījās uz augšu, seju klāja lipīgi dubļi, viņa ieraudzīja sev priekšā Meju, kas vienatnē cīnījās ar diviem Budro rokaspuišiem.
  
  Viens nokrita trīs sekunžu laikā, kad viņi turēja Heidena seju. Otrs atkāpās, pagarinot agoniju. Kad Heidena seja ceturto reizi pacēlās gaisā, Meja beidzot bija viņu iespiedusi stūrī un grasījās salauzt muguru nokritušam kokam.
  
  Heidena atlikušie spēki bija gandrīz izsīkuši.
  
  Boudreau nazis iedūra ādu ap viņas trešo ribu. Ar mokoši lēnu un izmērītu grūdienu asmens sāka slīdēt dziļāk. Heidena piecēlās un sita ar kāju, taču nespēja atvairīt savu uzbrucēju.
  
  "Nekur nav jāiet." Viņas galvā ielauzās Boudreaux ļaunais čuksts.
  
  Un viņam bija taisnība, Heidens pēkšņi saprata. Viņai bija jāpārtrauc cīņa un jāļauj tam notikt. Vienkārši guli tur. Dodiet sev laiku -
  
  Asmens iegrima dziļāk, tēraudam skrāpējot pret kaulu. Boudreaux smieties bija Grim Reaper sauciens, dēmons, kas viņu izsmēja.
  
  Nazis zem viņas ķermeņa atbrīvojās ar spēcīgu šļakstu. Ar vienu kustību viņa pagrieza zobenu rokā un spēcīgi iedūra to sev aiz muguras Budrē ribās.
  
  Psihologs, kliedzot, atkāpās atpakaļ, naža rokturis izlīda no krūtīm. Pat tad Heidens nevarēja pakustēties. Viņa bija pārāk dziļi iespiesta dubļos, viss ķermenis tika vilkts uz leju. Viņa pat nevarēja pakustināt otru roku.
  
  Budro sēkdami nosmaka viņu. Tad viņa juta, ka tiek izņemts liels nazis. Tā tas bija toreiz. Viņš tagad viņu nogalinātu. Viens smags sitiens pa kaklu vai mugurkaulu. Budro viņu piekāva.
  
  Heidena plaši atvēra acis, apņēmusies pēdējo reizi ieraudzīt saules gaismu. Viņas domas bija par Benu, un viņa domāja: spriediet par mani pēc tā, kā es dzīvoju, nevis pēc tā, kā es nomiru.
  
  Atkal.
  
  Tad, milzīgs un biedējošs kā lādējoša lauva, iesteidzās Mai Kitano. Apmēram trīs pēdu attālumā no Heidena viņa atgrūda no zemes, liekot ikvienu impulsa unci lidojošā sitienā. Pēc sekundes viss šis spēks bija sadragājis Boudreaux rumpja augšdaļu, salaužot kaulus un orgānus, sūtot šķembu zobus un asiņu strūklu plašā lokā.
  
  Svars tika pacelts no Heidena muguras.
  
  Kāds viņu acīmredzami viegli izcēla no dubļiem. Kāds viņu nesa, uzmanīgi noguldīja uz zāliena krasta un noliecās pār viņu.
  
  Tas kāds bija Mai Kitano. "Atslābsti," viņa viegli teica. "Viņš ir miris. Mēs uzvarējām".
  
  Heidens nevarēja ne kustēties, ne runāt. Viņa tikai skatījās uz zilajām debesīm, šūpojošajiem kokiem un Mejas smaidošo seju.
  
  Un pēc kāda laika viņa teica: "Atgādiniet man, lai nekad nesadusmotu tevi. Tiešām, ja tu neesi labākais, kāds jebkad ir bijis, es..." Viņas domas joprojām lielākoties bija ar Benu, tāpēc viņa beidza pateikt to, ko viņš varētu teikt. "Es parādīšu savu dupsi Asdai."
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Asiņainais karalis piespieda savus cilvēkus līdz absolūtajām robežām.
  
  Viņu saniknoja fakts, ka viņu vajātāji jau bija gandrīz aizvērti. Pārāk daudz cilvēku viņu bremzēja. Tas bija viņu šaurprātīgs ceļvedis, kurš ķērās pie sīkumiem, kad varēja gūt panākumus. To cilvēku skaitam, kuri nomira, meklējot šo balvu, nebija nozīmes. Asiņainais karalis pieprasīja un gaidīja viņu upuri. Viņš gaidīja, ka viņi visi apgūsies un nomirs viņa dēļ. Par viņu ģimenēm parūpēsies. Vai vismaz viņi netiktu spīdzināti.
  
  Viss bija balva.
  
  Viņa gids, vīrietis vārdā Tomass, kaut ko murmināja par šo līmeni, ko kāds cits idiots vārdā Hoksvorts sauca par skaudību. Tā bija ceturtā telpa, Asiņainais karalis kūsāja no dusmām. Tikai ceturtais. Standarta leģenda runāja par septiņiem elles līmeņiem. Vai tiešām pēc tam varētu būt vēl trīs?
  
  Un kā Hoksvorts to zināja? Rakstnieks un pavārs pagriezās un aizbēga, un viņu bumbiņas saruka līdz zemesriekstu izmēram, kad viņi ieraudzīja slazdu sistēmu pēc piektā līmeņa. Dmitrijs Kovaļenko, viņš domāja, protams, ka nedarītu.
  
  "Ko tu gaidi?" - viņš norūca uz Tomasu. "Mēs pārcelsimies. Tagad."
  
  "Es neesmu īsti izdomājis slazdu sistēmu, ser," Tomass sāka teikt.
  
  "Pie velna ar slazdu sistēmu. Sūtiet cilvēkus iekšā. Viņi to atradīs ātrāk. " Asiņainais karalis jautri savilka lūpas, pētot istabu.
  
  Atšķirībā no iepriekšējām trim, šī kamera nogāzās līdz centrālajai seklai ieplakai, kas izskatījās tā, it kā tā būtu iecirsta pašā klintī. No cietās grīdas, gandrīz kā pakāpieni, izvirzījās vairāki biezi metāla balsti. Mums virzoties uz priekšu, kameras sienas sašaurinājās, līdz pēc baseina tās atkal sāka paplašināties.
  
  Baseins, šķiet, bija "aizrīšanās punkts".
  
  Skaudība?Asiņainais karalis domāja. Kā šāds grēks pārgāja reālajā dzīvē, šajā pazemē, kur ēnas var ne tikai tevi aizsargāt, bet arī nogalināt? Viņš vēroja, kā Tomass deva pavēli doties uz priekšu. Sākumā viss gāja labi. Asins karalis paskatījās atpakaļ uz vietu, no kurienes viņi bija nākuši, kad izdzirdēja tālu šaušanas skaņas. Dreiks un viņa mazā armija ir nolādēti. Kad viņš izkļūs no šejienes, viņš personīgi nodrošinās, ka asiņainā atriebība sasniedz savu brutālo mērķi.
  
  Apšaude viņu atdzīvināja. "Kustēties!" - viņš kliedza, tieši tajā brīdī, kad līderis uzkāpa uz kāda slēpta spiediena punkta. Atskanēja trieciens kā krītošs akmens, gaisa dūkoņa, un pēkšņi līdera galva atsitās pret akmens grīdu, pirms viņš kā futbola bumba noripoja pa stāvo nogāzi. Ķermenis bez galvas sabruka asiņainā kaudzē.
  
  Pat asiņainais karalis skatījās. Bet viņš nejuta bailes. Viņš tikai gribēja redzēt, kas izraisīja šādu ievainojumu viņa vadošajam vīram. Tomass viņam blakus kliedza. Asins karalis pastūma viņu uz priekšu, sekodams viņa pēdās, gūstot lielu prieku par vīrieša bailēm. Beidzot blakus raustītajam ķermenim viņš apstājās.
  
  Izbiedētu cilvēku ieskauts, Asiņainais karalis pētīja seno mehānismu. Galvas augstumā starp diviem metāla stabiem, kurus noteikti turēja kāda veida spriegošanas ierīce, bija izstiepta skuvekli tieva stieple. Kad viņa vīrietis nospieda sprūdu, stabi atbrīvojās un vads pagriezās līdzi, nogriežot vīrieša galvu pie kakla.
  
  Izcili. Brīnišķīgs atturēšanas līdzeklis, viņš domāja, un domāja, vai viņš varētu izmantot šādu ierīci savas jaunās mājas kalpu telpās.
  
  "Ko tu gaidi?" viņš kliedza uz atlikušajiem cilvēkiem. "Kustēties!"
  
  Trīs vīrieši izlēca uz priekšu, un vēl ducis sekoja. Asins karalis uzskatīja par saprātīgu atstāt aiz sevis vēl pusduci, ja Dreiks viņu ātri apdzītu.
  
  "Tagad ātri," viņš teica. "Ja mēs ejam ātrāk, mēs tur nokļūsim ātrāk, vai ne?"
  
  Viņa vīrieši aizbēga, nolemjot, ka viņiem nav īsti izvēles un pastāv neliela iespēja, ka viņu apjukušajam priekšniekam ir taisnība. Tika iedarbināts vēl viens lamatas, un otrā galva noripoja pa nogāzi. Ķermenis nokrita, un vīrietis aiz tā paklupa pāri, uzskatot, ka viņam ir paveicies, jo cits saspringts vads pārgrieza gaisu tieši virs viņa galvas.
  
  Kad otrā grupa sāka nolaisties, viņiem pievienojās Asins karalis. Tika uzstādīti jauni slazdi. Sāka krist vairāk galvas un galvas. Tad atskanēja spēcīgs blīkšķis, kas atbalsojās visā alā. Abās šaurākās ejas pusēs parādījās spoguļi, kas novietoti tā, lai tajos atspīdētu priekšā braucošais.
  
  Tajā pašā laikā atskanēja plūstoša ūdens troksnis, un baseins nogāzes pakājē sāka pildīties.
  
  Tikai šis ūdens nebija tikai ūdens. Nevērtējot pēc tā, kā tā smēķēja.
  
  Tomass kliedza, kad viņi skrēja viņiem pretī. "To baro skābs ezers. Tas notiek, kad sēra dioksīda gāze izšķīst ūdenī un veido sērskābi. Jūs noteikti nevēlaties šim pieskarties!
  
  "Neapstājies," Asiņainais karalis rēca, redzot, ka cilvēki sāk palēnināties. "Izmantojiet metāla stabus, idioti."
  
  Visa komanda drūzmā metās lejup pa nogāzi. Pa kreisi un pa labi nejauši atvērās lamatas ar skaņu, kas līdzīga loka izšaušanai. Ķermeņi bez galvām krita un galvas ripoja starp vīriešiem kā izmesti ananāsi, daži no viņiem paklupa, citi nejauši iespēra. Asins karalis jau agri pamanīja, ka cilvēku ir pārāk daudz stabu skaitam, un saprata, ka bara mentalitāte liek tiem mazāk gudrajiem lēkt, nedomājot.
  
  Viņi būtu pelnījuši savu likteni. Idiotam vienmēr bija labāk mirt.
  
  Asins karalis samazināja ātrumu un aizturēja Tomasu. Arī vairāki citi vīrieši samazināja ātrumu, vēlreiz apstiprinot Asins karaļa pārliecību, ka izdzīvos tikai spilgtākie un labākie. Baras vadonis uzlēca uz pirmā metāla staba un tad sāka lēkt no staba uz stabu pāri plūstošajam ūdenim. Sākumā viņš nedaudz progresēja, bet tad indīgais vilnis trāpīja viņa pēdās. Vietā, kur skāra skābais ūdens, viņa drēbes un āda dega.
  
  Kad viņa kājas pieskārās nākamajam stabam, sāpes lika viņam dubultoties, un viņš nokrita, iešļakstoties tieši pārpildītajā baseinā. Visā zālē atskanēja nikni, mokoši kliedzieni.
  
  Vēl viens vīrietis nokrita no letes un iekrita iekšā. Trešais vīrietis apstājās pie baseina malas, novēloti sapratis, ka viņam nav skaidra letes, uz kuras uzlēkt, un tika iegrūsts, kad otrs vīrietis akli ietriecās viņam mugurā.
  
  Spoguļi atspoguļoja priekšā braucošo. Vai jūs apskaustu vīrieti jūsu priekšā?
  
  Asiņainais karalis redzēja spoguļu mērķi un lamatas iznīcināšanu. "Paskaties lejā!" Tomass tajā pašā laikā kliedza. "Skatieties uz savām kājām, nevis uz priekšā braucošo. Šis vienkāršais vingrinājums palīdzēs jums droši tikt pāri stabiem.
  
  Asins karalis apstājās jaunizveidotā ezera malā. Spriežot pēc tā, ka ūdens joprojām ceļas, viņš redzēja, ka balstu galotnes drīz būs zem kūstošās virsmas. Viņš pagrūda vīrieti sev priekšā un pavilka Tomasu sev līdzi. Slazds izskrēja tikai ārpus darbības rādiusa, tik tuvu, ka viņš juta vēju, metāla stabam lidojot garām viņa plecam.
  
  Izejiet uz stabiem un ātri dejojiet nejaušā secībā. Bija neliela pauze, kamēr ūdens šļakstījās priekšā. Vēl viens stabs, un vīrietis tā priekšā paklupa. Kliedzot, viņš paveica brīnumus, izdodas apturēt kritienu, piezemējoties uz cita staba. Ar skābi klātais ūdens šļakstījās viņam apkārt, bet nepieskārās viņam.
  
  Uz redzēšanos.
  
  Asiņainais karalis redzēja savu iespēju. Nedomājot un neapstājoties, viņš uzkāpa uz vīrieša guļus ķermeņa, izmantojot to kā tiltu, lai šķērsotu un sasniegtu tālā krasta drošību. Viņa svars nospieda vīrieti vēl zemāk, iegremdējot viņa krūtis skābē.
  
  Nākamajā sekundē viņš bija apmaldījies viesulī.
  
  Asiņainais karalis raudzījās viņam pakaļ. "Muļķis".
  
  Tomass piezemējās viņam blakus. Vairāk cilvēku veikli metās starp metāla stabiem drošībā. Asiņainais karalis paskatījās uz priekšu uz arkveida izeju.
  
  "Un tā tālāk līdz piektajam līmenim," viņš pašapmierināti teica. "Kur es atdarīšu šo tārpu, Kuk? Un kur, visbeidzot," viņš norūca. "Es iznīcināšu Metu Dreiku."
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Lielā Havaju sala ir nosaukta šādā veidā, lai izvairītos no neskaidrībām. Tās īstais nosaukums ir Havaju salas jeb Havaju sala, un tā ir lielākā sala Amerikas Savienotajās Valstīs. Tajā atrodas viens no slavenākajiem vulkāniem pasaulē Kilauea, kalns, kas nepārtraukti izvirda kopš 1983. gada.
  
  Šodien Mauna Loa māsas vulkāna zemākajās nogāzēs Mano Kinimaka un Alicia Miles kopā ar ASV jūras kājnieku komandu sāka izdzīt parazītu, kas bija iesakņojies salas iedzīvotāju prātos.
  
  Viņi izlauzās cauri ārējam perimetram, nošāva desmitiem Asins karaļa vīru un ielauzās lielajā piebūvē tieši tad, kad apsargi atbrīvoja visus ķīlniekus. Tajā pašā brīdī atskanēja aizsmakušā mašīnu rūkoņa, kas paātrinājās aiz ēkas. Alisija un Kinimaka netērēja laiku skraidīšanai.
  
  Alisija apmulsusi apstājās. "Sasodīts, dupši bēg." Četri visurgājēji skrēja prom, atsitoties pret milzīgajām riepām.
  
  Kinimaka pacēla šauteni un notēmēja. "Neilgi." Viņš izšāva. Alisija vēroja, kā nokrīt pēdējais cilvēks un kvadracikls ātri apstājās.
  
  "Oho, liels puisis, nav slikti par policistu. Iesim."
  
  "Es esmu no CIP." Kinimaka vienmēr paņēma ēsmu, par lielu prieku Alisijai.
  
  "Vienīgie trīs burtu saīsinājumi, kam ir nozīme, ir briti. Atceries šo".
  
  Kinimaka kaut ko nomurmināja, kad Alisija tuvojās kvadraciklam. Viņš joprojām strādāja. Tajā pašā laikā viņi abi mēģināja ieņemt priekšējo sēdekli. Alisija pamāja ar galvu un norādīja uz aizmuguri.
  
  "Es dodu priekšroku saviem cilvēkiem aiz manis, draugs, ja viņi nav nomākti."
  
  Alisija iedarbināja dzinēju un aizbrauca. ATV bija liels neglīts zvērs, taču tas pārvietojās gludi un ērti atsitās pāri izciļņiem. Lielais havajietis apvija rokas ap viņas vidukli, lai viņu turētu, nevis tā, ka viņam vajadzēja. Tur, kur viņš sēdēja, bija pildspalvas. Alisija pasmaidīja un neko neteica.
  
  Priekšā bēgošie cilvēki saprata, ka tiek vajāti. Divu no tiem iemītnieki apgriezās un izšāva. Alisija sarauca pieri, zinot, ka šādā veidā ir pilnīgi neiespējami kaut ko trāpīt. Amatieri, viņa domāja. Vienmēr ir sajūta, ka es cīnos ar amatieriem.Pēdējā īstā kauja, ko viņa izcīna, bija pret Dreiku Ābela Freja cietoksnī. Un arī tad vīrietis bija sarūsējis, un to traucēja septiņu gadu pieklājības slazds.
  
  Tagad viņam var būt cita perspektīva.
  
  Alicia brauca gudri, nevis ātri. Īsā laikā viņa nogādāja viņu kvadraciklu pieņemamā šaušanas attālumā. Kinimaka kliedza viņai ausī. "Es iešu šaut!"
  
  Viņš izspieda sitienu. Otrs algotnis kliedza un spēcīgi atsitās netīrumos. "Tie ir divi no diviem," Alisija iesaucās. "Vēl viens, un jūs saņemsiet blo..."
  
  Viņu kvadracikls ietriecās slēptā kalnā un neprātīgi sagriezās pa kreisi. Uz brīdi viņi atradās uz diviem riteņiem, apgāzās, bet transportlīdzeklim izdevās noturēt līdzsvaru un nokrist atpakaļ uz zemes. Alisija netērēja laiku, atverot droseļvārstu, lai paceltos.
  
  Kinimaka ieraudzīja grāvi pirms viņa. "Smuki!" Viņš kliedza "Turies!"
  
  Alisija varēja tikai palielināt ātrumu, jo strauji tuvojās platais, dziļais grāvis. Kvadracikls lidoja pāri bezdibenim, griežot riteņus un rūcot dzinējam, un nolaidās otrā pusē, cenšoties noturēties vietā. Alisija atsita galvu pret mīksto stieni. Kinimaka viņu turēja tik cieši, ka neļāva abiem apgriezties, un, kad putekļi nosēdās, viņi saprata, ka pēkšņi ir starp ienaidniekiem.
  
  Blakus viņiem dubļos griezās melns kvadracikls, neveikli piezemējoties un tagad cīnoties, lai labotos. Kinimaka bez vilcināšanās pielēca, uzskrienot tieši šoferim un izsitot viņu un viņa pasažieri no mašīnas saputotajos dubļos.
  
  Alisija noslaucīja putekļus no acīm. Kvadracikls ar vienīgo pasažieri pasteidzās viņai priekšā, taču joprojām atradās darbības rādiusā. Viņa paņēma šauteni, notēmēja un izšāva, un pēc tam, nepārbaudot, pārvietoja savus tēmēkļus uz vietu, kur viņas partneris no havajiešu cīnījās dubļos.
  
  Kinimaka vienu cilvēku izvilka pa dubļiem. "Šīs ir manas mājas!" Alisija dzirdēja viņu ņurdam, pirms viņš sagrieza un salauza pretinieka roku. Kad otrs vīrietis metās viņam pretī, Alisija iesmējās un nolaida šauteni. Kinimakai viņas palīdzība nebija vajadzīga. Otrs vīrietis atlēca no viņa tā, kā norādījumi atlec no četrus gadus veca bērna, bet tam nebija nekādas ietekmes. Vīrietis nokrita zemē, un Kinimaka viņu piebeidza ar sitienu pa seju.
  
  Alisija viņam pamāja ar galvu. "Pabeigsim ar to."
  
  Pēdējais kvadracikls ar grūtībām virzījās uz priekšu. Viņa šoferis noteikti ir cietis visos šajos lēcienos. Alisija ātri sāka nostiprināties, tagad nedaudz vīlusies par to, cik viegli viņi bija atguvuši rančo. Bet viņi vismaz izglāba visus ķīlniekus.
  
  Ja viņa kaut ko zināja par Asins karali, tad tas bija fakts, ka šie cilvēki šeit, tā sauktie algotņi, bija viņa komandas nogulsnes, kas sūtītas uz šejieni, lai kavētu un novērstu varas iestāžu uzmanību. Sadali un iekaro.
  
  Viņa samazināja ātrumu, tuvojoties pēdējam kvadraciklam. Bez pauzes, pat nenoturot stūres statni, viņa raidīja divus šāvienus un abi vīrieši nokrita.
  
  Cīņa, kas tik tikko bija sākusies, bija beigusies. Alisija minūti skatījās tālumā. Ja viss noritēs saskaņā ar plānu, ja Meja un Heidens, Dreiks un pārējie izdzīvos savas kaujas daļas, nākamā kauja viņai var būt visgrūtākā un pēdējā.
  
  Jo tas būtu pret Mai Kitano. Un viņai būs jāpastāsta Dreikam, ka Meja nogalināja Velsu.
  
  Forši.
  
  Kinimaka uzsita viņai pa plecu. "Mums ir pienācis laiks atgriezties."
  
  "Ak, dodiet meitenei atpūtu," viņa nomurmināja. "Mēs esam Havaju salās. Ļaujiet man skatīties saulrietu."
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  "Tātad, lūk, kā izskatās skaudība?"
  
  Dreiks un viņa komanda iegāja ceturtajā kamerā, veicot visus piesardzības pasākumus. Pat tad bija vajadzīgi daži mirkļi, lai pilnībā aptvertu ainu, kas viņiem bija priekšā. Visur gulēja ķermeņi bez galvām. Asinis bija izšļakstītas pāri grīdai un vietām joprojām plūda biezi. Pašas galvas bija izmētātas pa grīdu kā izmestas bērnu rotaļlietas.
  
  Šaurās ejas abās pusēs stāvēja atsperu lamatas. Dreiks uzmeta vienu skatienu uz skuvekļa tievo stiepli un uzminēja, kas noticis. Komodo nosvilpa, neticēdams savām ausīm.
  
  "Kādā brīdī šie slazdi var aizdegties," Bens sacīja. "Mums ir jāpārvietojas."
  
  Karīna izdvesa riebumu.
  
  "Mums ir jārīkojas ātri un jāturas lietas kursā," sacīja Dreiks. "Nē pagaidi".
  
  Tagad aiz slazdiem viņš ieraudzīja plašu baseinu, pilnu ar ūdeni, burbuļoja un putoja. Ūdens šļakstīja un mirgoja gar baseina malām.
  
  "Šī varētu būt problēma. Vai jūs redzat metāla stabus?
  
  "Varu derēt, ka Asins karaļa cilvēki tos izmantoja kā atspēriena punktus," Bens noslēpumaini sacīja. "Mums atliek tikai gaidīt, līdz ūdens atkāpsies."
  
  "Kāpēc gan neiziet tiem cauri." Pat tad, kad Komodo teica šos vārdus, viņa sejā parādījās šaubas.
  
  "Šo baseinu varēja barot kāds skābs ezers vai aka," skaidroja Karīna. "Gāzes var pārvērst ūdeni sērskābē vulkānā vai tā tuvumā. Pat sen pazudis."
  
  "Vai skābe nerūsītu metāla stabus?" Dreiks norādīja.
  
  Bens pamāja. "Noteikti".
  
  Viņi vairākas minūtes vēroja plūstošo ūdeni. Kamēr viņi skatījās, atskanēja draudīga klikšķēšana. Dreiks ātri pacēla pistoli. Seši izdzīvojušie Delta kaujinieki atkārtoja viņa rīcību sekundes daļu vēlāk.
  
  Nekas nekustējās.
  
  Tad atkal atskanēja skaņa. Spēcīgs klikšķis. Garāžas durvju troses skaņa, kas skrien pa metāla sliedēm. Tikai tās nebija garāžas durvis.
  
  Lēnām, Dreikam skatoties, viens no slazdiem sāka iekost atpakaļ sienā. Īslaicīga kavēšanās? Bet senajām rasēm šādas tehnoloģijas nebija pieejamas. Vai arī šis domu gājiens bija līdzīgs cilvēka neprātam, kurš paziņo, ka Visumā nav citas saprātīgas dzīvības?
  
  Kāda augstprātība.
  
  Kurš zināja, kādas civilizācijas pastāvēja pirms ierakstu radīšanas? Dreikam tagad nevajadzēja vilcināties. Ir pienācis laiks rīkoties.
  
  "Ūdens atkāpjas," viņš teica. "Bens. Vai ir kādi pārsteigumi?"
  
  Bens apskatīja savas piezīmes, un Karīna, cerams, to atkārtoja savā prātā. "Hoksvorts neko daudz nesaka." Bens čaukstēja dažus papīrus. "Varbūt nabaga puisis bija šokā. Atcerieties, ka viņi toreiz neko tādu nevarēja sagaidīt.
  
  "Tad piektajam līmenim jābūt īstai vētrai," aizsmakusi sacīja Komodo. "Jo tieši pēc tam Kuks pagriezās atpakaļ."
  
  Bens savilka lūpas. "Hoksvorts saka, ka tas, ko Kuks redzēja pēc piektā līmeņa, lika viņam atgriezties. Nevis pati istaba."
  
  "Jā, visticamāk, sestais un septītais līmenis," klusi sacīja viens no Deltas karavīriem.
  
  "Neaizmirstiet par spoguļiem." Karīna norādīja uz viņiem. "Viņi norāda uz priekšu, acīmredzami uz priekšā esošo cilvēku. Visticamāk, tas ir brīdinājums. "
  
  "Tas ir kā sekot līdzi Džounsiem." Dreiks pamāja. "Sapratu. Tāpēc Dinoroka un jo īpaši Deivida Koverdeila garā es uzdošu sākuma jautājumu, ko vienmēr esmu dzirdējis viņu uzdodam katrā koncertā, uz kuru esmu devies. Vai tu esi gatavs?"
  
  Dreiks vadīja ceļu. Pārējā komanda iekrita ierindā, kā arī bija pieraduši. Iebraucot centra joslā, Dreiks nesagaidīja nekādas grūtības ar lamatām un ne ar vienu nesaskrēja, lai gan nopelnīja dažus iztērētos spiediena punktus. Kamēr viņi sasniedza baseina malu, ūdens ātri notecēja.
  
  "Stabi izskatās labi," viņš teica. "Uzmani savu muguru. Un neskatieties uz leju. Šeit peld dažas nepatīkamas lietas. "
  
  Dreiks gāja pirmais, uzmanīgs un precīzs. Visa komanda dažu minūšu laikā viegli šķērsoja tos un devās uz izejas arku.
  
  "Tas bija jauki no Asins karaļa, kurš izlika mums visus slazdus." Bens viegli iesmējās.
  
  "Tagad mēs nevaram daudz atpalikt no necilvēka." Dreiks juta, ka viņa rokas saspiežas dūrēs un viņa galva satraucas, cerot saskarties ar visbaidīgāko noziedznieku nesenajā vēsturē.
  
  
  * * *
  
  
  Nākamā arka atvērās milzīgā alā. Tuvākā taka veda lejup pa nogāzi un tad pa platu ceļu zem augsta klinšu atseguma.
  
  Bet bija nopietns šķērslis, kas pilnībā bloķēja viņu ceļu.
  
  Dreika acis iepletās. "Velns parāvis."
  
  Viņš nekad nebija pat sapņojis par kaut ko tādu. Aizsprostojums patiesībā bija milzīga figūra, kas izgrebta dzīvā klintī. Viņš gulēja mierā, atspiedies ar muguru pret kreiso sienu, viņa milzīgais vēders izvirzījās pāri taciņai. Ēdienu skulptūras gulēja kaudzē uz viņa vēdera, kā arī tika izkaisītas pa kājām un sakrautas uz celiņa.
  
  Pie skulptūras kājām gulēja draudīga figūra. Miris cilvēka ķermenis. Liekas, ka rumpis bija sagriezies it kā ārkārtīgā agonijā.
  
  "Tā ir rijība," Bens bijībā sacīja. "Dēmons, kas saistīts ar rijību, ir Belcebuls."
  
  Dreika acs raustījās. "Jūs domājat kā Belcebulā no Bohemian Rhapsody?"
  
  Bens nopūtās. "Tas nav viss par rokenrolu, Met. Es domāju dēmonu Belcebulu. Sātana labā roka."
  
  "Esmu dzirdējis, ka Sātana labā roka ir pārslogota." Dreiks skatījās uz milzīgo šķērsli. "Un, kamēr es cienu tavas smadzenes, Bleik, beidz runāt muļķības. Protams, viss ir saistīts ar rokenrolu.
  
  Karīna nolaida savus garos blondos matus un tad sāka tos sasiet vēl ciešāk. Vairāki Deltas karavīri viņu vēroja, tostarp Komodo. Viņa atzīmēja, ka Hoksvorts savās piezīmēs bija sniedzis dažas interesantas detaļas par šo konkrēto alu. Kamēr viņa runāja, Dreiks ļāva acīm klīst pa istabu.
  
  Aiz milzīgās figūras viņš tagad pamanīja, ka nav izejas arkas. Tā vietā gar aizmugurējo sienu skrēja plata dzega, kas liecās pret augstajiem griestiem, līdz beidzās augstā klinšainā plato. Kad Dreiks paskatījās uz plato, viņš ieraudzīja to, kas izskatījās pēc balkona tālākajā galā, gandrīz kā skatu laukums, no kura paveras skats uz... pēdējiem diviem līmeņiem?
  
  Dreika domas tika pārtrauktas, kad atskanēja šāviens. Lode rikošē pār viņu galvām. Dreiks nokrita uz grīdas, bet tad Komodo klusībā norādīja uz to pašu akmeņaino plato, kuru tikko bija apskatījis, un ieraudzīja vairāk nekā duci figūru, kas no līkumainās malas skrien viņam pretī.
  
  Kovaļenko cilvēki.
  
  Ko tas nozīmēja...
  
  "Atrodiet veidu, kā tikt garām šim nelietim," Dreiks nošņāca Benam, pamādams pret smago skulptūru, kas bloķēja viņu ceļu uz priekšu, un tad visu uzmanību pievērsa klinšainajam atsegumam.
  
  Spēcīgi akcentēta balss atskanēja, augstprātīga un augstprātīga. "Mets Dreiks! Mans jaunais ienaidnieks! Tātad jūs atkal mēģināt mani apturēt, vai ne? Es! Vai jūs, cilvēki, nekad neko nemācāties?"
  
  "Ko tu centies panākt, Kovaļenko? Ko tas viss nozīmē?"
  
  "Ko tas viss nozīmē? Tas ir par mūža meklējumiem. Par to, ka es piekāvu Kuku. Par to, kā es mācījos un trenējos, divdesmit gadus katru dienu nogalinot cilvēku. Es neesmu tāds kā citi vīrieši. Es tam tiku pāri, pirms nopelnīju savu pirmo miljardu.
  
  "Tu jau esi uzvarējis Kuku," Dreiks mierīgi sacīja. "Kāpēc tu neatgriezies šeit? Mēs runāsim, tu un es."
  
  "Tu gribi mani nogalināt? Man nebūtu savādāk. Pat mani cilvēki vēlas mani nogalināt."
  
  "Iespējams, tas ir tāpēc, ka jūs esat lielisks eksperts."
  
  Kovaļenko sarauca pieri, taču viņu tik ļoti aizrāva viņa pašapmierinātā tirāde, ka apvainojums pat netika kārtīgi uztverts. "Es nogalinātu tūkstošiem, lai sasniegtu savus mērķus. Varbūt es to jau esmu izdarījis. Kurš traucē skaitīt? Bet atceries to, Dreik, un atceries to labi. Jūs un jūsu draugi būsiet daļa no šīs statistikas. Es izdzēsīšu jūsu atmiņas no zemes virsmas."
  
  "Beidz būt tik melodramatisks," Dreiks kliedza. "Nāc šurp un pierādi, ka jums ir komplekts, vecais." Viņš ieraudzīja netālu Karīnu un Benu, kuri cītīgi apspriedās, abi tagad sāka enerģiski pamāt ar galvu, jo viņiem kaut kas atausa.
  
  "Nedomājiet, ka es tik viegli nomiršu, pat ja mēs satiktos. Es uzaugu visgrūtākajās Mātes Krievijas pilsētas skarbākajās ielās. Un es brīvi gāju pa tām. Viņi piederēja man. Briti un amerikāņi neko nezina par patieso cīņu. Stingrā izskata vīrietis spļāva zemē.
  
  Dreika acis bija nāvējošas. "Ak, es patiesi ceru, ka jūs viegli nenomirsit."
  
  "Drīz tiksimies, brit. Es skatīšos, kā tu sadegsi, kamēr atgūšu savu dārgumu. Es redzēšu, kā tu kliedz, kamēr es paņemšu vēl vienu no tavām sievietēm. Es skatīšos, kā tu pūt, kamēr kļūšu par dievu.
  
  "Dieva dēļ". Komodo ir noguris klausīties tirānu trakot. Viņš raidīja zalvi pret akmens apmali, metot Asins karaļa vīrus panikā. Pat tagad, Dreiks redzēja, deviņi no desmit vīriešiem joprojām skrēja viņam palīgā.
  
  Uzreiz atskanēja atbildes šāvieni. Lodes svilpa no tuvējām akmens sienām.
  
  Bens kliedza: "Mums atliek tikai kāpt pāri resnajam puisim. Nav pārāk grūti..."
  
  Dreiks juta, ka tuvojas. Viņš pacēla uzaci, kad viņam uz pleca uzkrita akmens gabals.
  
  "Bet," Karīna iestarpināja, un viņas līdzība ar Benu kļuva skaidrāka, jo ilgāk Dreiks pavadīja laiku kopā ar viņu. "Nozveja ir ēdiens. Daļa no tā ir tukša. Un piepildīts ar kaut kādu gāzi.
  
  "Es domāju, ka tā nav smieklu gāze." Dreiks paskatījās uz bezveidīgo līķi.
  
  Komodo izšāva konservatīvu zalvi, lai atturētu Asins karaļa vīrus. "Ja tas tā ir, tad tā ir patiešām laba lieta."
  
  "Gatavi pulveri," sacīja Karīna. "Atbrīvots, kad tiek nospiesti sprūda. Varbūt līdzīgi tiem, kas nogalināja lielāko daļu arheologu, kuri atklāja Tutanhamona kapu. Jūs zināt par domājamo lāstu, vai ne? Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka daži dziras vai gāzes, ko mums kapā atstāja senie ēģiptiešu priesteri, bija paredzētas tikai kapu laupītāju iznīcināšanai.
  
  "Kurš ir drošākais veids?" Dreiks jautāja.
  
  "Mēs nezinām, bet, ja mēs skrienam ātri, pa vienam, ja kāds aiz sevis izdala nedaudz pulvera, tam jābūt nelielam daudzumam, kas ātri iztvaiko. Slazds šeit galvenokārt ir paredzēts, lai kavētu ikvienu, kas uzkāpj uz skulptūras &# 184; , netiec tam pāri."
  
  "Pēc Hoksvorta teiktā," Karīna sacīja ar ciešu smaidu.
  
  Dreiks novērtēja situāciju. Tas viņam izskatījās kā pagrieziena punkts. Ja tur augšā bija novērošanas balkons, tad tiem bija jābūt tuvu galam. Viņš iedomājās, ka no turienes būs tiešs ceļš uz sesto un septīto kameru un pēc tam uz leģendāro "dārgumu". Viņš veltīja brīdi, lai palielinātu komandu.
  
  "Tieši tur mēs ar to ejam," viņš teica. "Visu vai neko. Tur augšā, - viņš dusmīgi pamāja ar dūri Kovaļenko virzienā, - akls cilvēks šauj pasaulē lodes. Un, Ben, zināšanai, šis ir īsts Dinoroc. Bet tas ir tas, kur mēs ejam ar šo. Visu vai neko. Vai esat tam gatavs?"
  
  Viņš tika sagaidīts ar apdullinošu rūkoņu.
  
  Mets Dreiks devās bēgļu gaitās, vedot savus vīriešus uz zemākajiem elles līmeņiem viņa paša meklējumu pēdējā posmā, lai atriebtu sievieti, kuru viņš mīlēja, un atbrīvotu pasauli no ļaunākā vīrieša, kādu viņš jebkad bija pazinis.
  
  Laiks izkustēties.
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks uzlēca uz milzu skulptūras, cenšoties noturēties kājās un satvert grebto ēdienu, lai pievilktos. Skulptūra jutās auksta, raupja un sveša zem viņa pirkstiem, it kā pieskartos svešai olai. Viņš aizturēja elpu, velkot no visa spēka, lai saglabātu līdzsvaru, bet augļi, kraukšķmaize un cūkgaļas dibens izturēja.
  
  Zem viņa un pa labi gulēja vīrieša ķermenis, kuram nebija tik paveicies.
  
  Ap viņu svilpoja lodes. Komodo un vēl viens Delta komandas loceklis nodrošināja uguns aizsegu.
  
  Netērējot ne sekundi, Dreiks pārlēca pāri veidotās figūras galvenajai daļai un nokāpa no otras puses. Kad viņa kājas pieskārās akmens grīdai, viņš pagriezās un pacēla īkšķi nākamajam rindā.
  
  Un tad arī viņš atklāja uguni, ar pirmo šāvienu nogalinot vienu no Asins karaļa vīriem. Vīrietis noripojās no klints, ar briesmīgu krakšķi piezemējoties blakus sava nu jau mirušā biedra ķermenim.
  
  To izdarīja otrā persona rindā.
  
  Bens bija nākamais.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc piecām minūtēm visa komanda bija droši paslēpta Gluttony ēnā. Tika sasmalcināts tikai viens ēdiena gabals. Dreiks vēroja, kā gaisā paceļas pulvera mākonis, kas spirālē griezās kā nāvējošas, apburtas čūskas ķermenis, taču pēc dažām sekundēm tas iztvaiko, pat nepieskaroties bēguļojošā noziedznieka zābakiem.
  
  "Dega."
  
  Dreiks divas reizes norādīja ceļu uz īso nogāzi, kas veidoja dzegas sākumu. No šī skatu punkta viņi redzēja, kā tas graciozi izliekas gar sienu, pirms izkāpa klinšainā plato.
  
  Asins karaļa vīri atkāpās. Tā bija sacensība ar laiku.
  
  Tie pārsprāgst uz augšu, viens fails. Dzega bija pietiekami plata, lai piedotu dažas kļūdas. Dreiks izšāva skrienot, nogalinot vēl vienu Kovaļenko vīru, kad viņi pazuda zem nākamās izejas arkas. Kad viņi sasniedza dzegas virsotni un ieraudzīja plašo akmeņaino atsegumu, Dreiks ieraudzīja slazdā vēl kaut ko.
  
  "Granāta!"
  
  Pilnā ātrumā viņš metās grīdā ar galvu pa priekšu, izmantojot savu impulsu, lai pagrieztu ķermeni, kad tas slīdēja pāri gludajam akmenim, un nometa granātu malā.
  
  Tas nokrita no plato, pēc dažām sekundēm eksplodējot. Sprādziens satricināja telpu.
  
  Komodo palīdzēja viņam piecelties. "Mēs varētu jūs izmantot savā futbola komandā, vecīt."
  
  "Yankees nezina, kā spēlēt futbolu." Dreiks aizskrēja uz balkonu, vēlēdamies redzēt, kas atrodas aiz tā, un panākt Kovaļenko. "Bez apvainojumiem".
  
  "Hm. Es neredzu, ka Anglijas komanda atved mājās daudz trofeju."
  
  "Mēs atvedīsim mājās zeltu." Dreiks saveda amerikāni kārtībā. "Olimpiskajās spēlēs. Bekhems mainīs situāciju.
  
  Bens viņus panāca. "Viņam ir taisnība. Komanda spēlēs par viņu. Pūlis celsies par viņu."
  
  Karīna aiz muguras izdvesa īgnu kliedzienu. "Vai ir vieta, kur vīrietis nerunās par sasodīto futbolu!"
  
  Dreiks sasniedza balkonu un uzlika roku uz zemās, izpostītās akmens sienas. Skats, kas viņam bija priekšā, lika viņa kājām piekāpties, viņš sastinga, aizmirsa visas savas bēdas un atkal prātoja, kāds radījums īsti ir uzcēlis šo bijību iedvesmojošo vietu.
  
  Skats, ko viņi redzēja, piepildīja viņu sirdis ar bijību un bailēm.
  
  Balkons atradās apmēram ceturtdaļu no patiesi gigantiskās alas. Bez šaubām, lielākais kāds no viņiem jebkad ir redzējis. Gaisma nāca no neskaitāmajiem tumšajiem dzintara zibšņiem, ko Asins karaļa vīri bija atbrīvojuši pirms ieiešanas sestajā līmenī. Pat tad liela daļa alas un tās briesmas joprojām slēpās tumsā un ēnā.
  
  No tiem pa kreisi un vedot no izejas arkas, nosegtas zigzaga kāpnes veda aptuveni simts pēdu garumā. No šo kāpņu dziļuma Dreiks un viņa komanda dzirdēja smagu, dārdošu skaņu, kam sekoja kliedzieni, kas viņu sirdis saspieda šausmu dūrēs.
  
  Bens ievilka elpu. "Druš, man nepatīk tā skaņa."
  
  "Jā. Izklausās pēc ievada vienai no jūsu dziesmām." Dreiks centās atturēt garu, lai nenokristu pārāk tālu, taču joprojām bija grūti pacelt žokli no zemes.
  
  Kāpņu telpa beidzās pie šauras dzegas. Aiz šīs dzegas ala pavērās neizmērojami. Viņš varēja redzēt šauru, līkumotu celiņu, kas pieķērās pie labās sienas, īsceļu, kas veda uz alu virs bezgalīgiem dziļumiem, un līdzīgu, kas turpinājās pa kreisi, taču nebija ne tilta, ne citu līdzekļu, kas tos savienotu pāri liela aiza.
  
  Alas tālākajā galā stāvēja milzīga, melna, robaina klints. Kad Dreiks šķielēja aci, viņš domāja, ka varētu izšķirt formu apmēram pusceļā uz klints, kaut ko lielu, taču attālums un tumsa viņu neļāva.
  
  Tagad.
  
  "Pēdējais grūdiens," viņš teica, cerot, ka tā ir patiesība. "Seko man".
  
  Reiz karavīrs vienmēr paliek karavīrs. To viņam teica Elisone. Tieši pirms viņa pameta viņu. Tieši pirms viņa...
  
  Viņš atgrūda atmiņas. Viņš tagad nevarēja ar viņiem cīnīties. Bet viņai bija taisnība. Biedējoši patiess. Ja viņa būtu bijusi dzīva, viss varēja būt savādāk, bet tagad viņā plūda karavīra, karotāja asinis; viņa patiesais raksturs viņu nekad nepameta.
  
  Viņi iegāja šaurajā ejā: divi civiliedzīvotāji, seši Deltas karavīri un Mets Dreiks. Sākumā tunelis nedaudz atšķīrās no iepriekšējiem, bet pēc tam dzintara zibšņu gaismā viņi turpināja šaut uz priekšu, Dreiks redzēja, ka eja pēkšņi sašķēlās un paplašinājās līdz divu automašīnu platumam, un pamanīja, ka ir nokļuvis kanāls. iesita akmens grīdā.
  
  Vadības kanāls?
  
  "Sargieties no tiem, kas salauž potītes." Dreiks pamanīja draudīgu mazu caurumu priekšā, kas atradās tieši tajā vietā, kur cilvēks varēja pielikt kāju. "Šādā tempā aizbēgt nevajadzētu būt pārāk grūti."
  
  "Nē!" - Bens bez humora pieskaņas iesaucās. "Tu esi sasodīts karavīrs. Jums vajadzēja zināt labāk, nekā teikt tādas lietas.
  
  It kā apstiprinot, atskanēja spēcīgs uzplaukums, un zeme zem tiem trīcēja. Izklausījās, it kā kaut kas liels un smags būtu iekritis ejā, kas šķīra to, pa kuru viņi gāja. Viņi var pagriezties atpakaļ un tikt bloķēti vai -
  
  "Skrien!" - Dreiks kliedza. "Vienkārši skrieniet!"
  
  Dziļš pērkons sāka pildīt eju, it kā kaut kas smags virzītos pret viņiem. Viņi aizbēga, Dreikam skrienot raidot signālraķetes un izmisīgi cerot, ka ne Bens, ne Karina nav iekļuvuši nevienā no zemiskajām lamatām.
  
  Šādā ātrumā...
  
  Rēciens kļuva skaļāks.
  
  Viņi turpināja skriet, neuzdrošinādamies atskatīties, turoties pa labi no plašā kanāla un cerot, ka Dreikam nav beigušās signālraķetes. Pēc minūtes viņi dzirdēja otru draudīgu ņurdēšanu no kaut kurienes priekšā.
  
  "Jēzus!"
  
  Dreiks nesamazināja ātrumu. Ja viņš to darītu, viņi būtu miruši. Viņš metās garām plašai atverei sienā pa labi no viņiem. Troksnis nāca no augšas. Viņš riskēja ar ātru skatienu.
  
  NĒ!
  
  Bleijam bija taisnība, mazajam trakajam gīķim. Rolling Stones dārdēja pret viņiem, un ne Dinoroc stilā. Tās bija lielas sfēriskas akmens bumbiņas, kuras izlaida seni mehānismi un ko kontrolēja acīmredzami un slēpti kanāli. Tas, kas atrodas pa labi, uzskrēja Dreikam.
  
  Viņš uzņēma lielu ātrumu. "Skrien!" Viņš pagriezās, kliedzot. "Ak mans Dievs".
  
  Bens viņam pievienojās. Divi Deltas karavīri, Karin un Komodo, steidzās garām bedrei ar vienu centimetru. Vēl divi karavīri spiedās garām, paklupot aiz savām kājām un ietriecoties Komodo un Karinā, nonākot stenošā mudžeklī.
  
  Taču pēdējam vīrietim no Deltas nebija tik paveicies. Viņš pazuda bez skaņas, kad milzīga bumba izlidoja no šķērseniskās ejas, ietriecās viņā ar Mack kravas automašīnas spēku un ietriecās tuneļa sienā. Notika vēl viena avārija, kad bumba, kas viņus dzenāja, ietriecās tajā, kas bloķēja viņu evakuācijas ceļu.
  
  Komodo seja izteica visu. "Ja mēs steigsimies," viņš norūca, "mēs varētu apiet citus slazdus, pirms tie izslīd."
  
  Viņi atkal pacēlās. Viņi šķērsoja vēl trīs krustojumus, kur dārdēja, krakšķēja un grabēja milzīgas tehnikas mehānismi. Deltas vadītājam bija taisnība. Dreiks uzmanīgi klausījās, bet nedzirdēja ne Kovaļenko, ne viņa vīrieša skaņu priekšā.
  
  Tad viņi saskārās ar šķērsli, no kura viņš tik ļoti baidījās. Viens no milzīgajiem akmeņiem pacēlās priekšā, bloķējot ceļu uz priekšu. Viņi saspiedās kopā, domājot, vai ir iespējams, ka šī lieta drīz sāks pārstartēt.
  
  "Varbūt tas ir salūzis," Bens sacīja. "Es domāju slazdu."
  
  "Vai varbūt..." Karīna nokrita uz ceļiem un rāpoja uz priekšu dažas pēdas. "Varbūt tam vajadzēja būt šeit."
  
  Dreiks nokrita viņai blakus. Tur zem milzīgas klints bija neliela vieta kāpšanai. Zem tā pietika vietas, lai cilvēks varētu iespraukties.
  
  "Nav labi". Komodo arī notupās. "Es jau esmu pazaudējis vienu cilvēku šajā muļķu slazdā. Atrodi citu ceļu, Dreik."
  
  "Ja man ir taisnība," Dreiks sacīja, skatīdamies pār plecu, "tiklīdz šie slazdi tiks atiestatīti, tie atkal izslēgsies. Tiem jādarbojas tajā pašā spiediena spilventiņu sistēmā kā pārējiem. Mēs būsim šeit iesprostoti." Viņš sastapās ar Komodo skatienu ar cietu skatienu. "Mums nav izvēles."
  
  Negaidījis atbildi, viņš paslīdēja zem bumbas. Pārējā komanda drūzmējās aiz viņa, nevēloties palikt rindā pēdējie, taču Deltas vīri bija disciplinēti un novietojās tur, kur bija norādījis viņu komandieris. Dreiks juta, ka viņa krūtīs pacēlās pazīstama vēlme, vēlme teikt: neuztraucieties, uzticieties man. Es tev pastāstīšu, bet viņš zināja, ka nekad vairs to neteiks.
  
  Ne pēc Kenedija bezjēdzīgās nāves.
  
  Pēc brīža sagrozījies, viņš attapās, ka ar galvu noslīd lejā pa stāvu nogāzi un uzreiz dzirdēja, ka pārējie viņam seko. Apakšdaļa nebija tālu, bet atstāja pietiekami daudz vietas, lai viņš varētu stāvēt tieši zem masīvās akmens bumbas. Visi pārējie drūzmējās aiz viņa. Intensīvi domādams, viņš neuzdrošinājās pakustināt nevienu muskuli. Ja šī lieta sabruka, viņš gribēja, lai visi būtu vienlīdzīgi.
  
  Bet tad klusumu satricināja pazīstamā slīpēšanas tehnikas vaidošā skaņa, un bumba sakustējās. Dreiks pacēlās kā sikspārnis no elles, kliedzot, lai visi viņam seko. Viņš samazināja ātrumu un palīdzēja Benam staigāt, sajuzdams, ka pat jaunam studentam ir fiziski ierobežojumi un viņam trūkst karavīra izturības. Viņš zināja, ka Komodo palīdzēs Karīnai, lai gan, tā kā viņa bija cīņas mākslas eksperte, viņas fiziskā sagatavotība varētu būt līdzvērtīga vīrieša fiziskajai sagatavotībai.
  
  Kā grupa viņi skrēja lejā pa izgrebto eju zem nāvējoši ripojošās bumbiņas, mēģinot izmantot tās lēno sākumu, jo priekšā varēja sastapties ar stāvu nogāzi, kas liktu viņiem atkal tai stāties pretī.
  
  Dreiks pamanīja lauzto potīti un sauca brīdinājumu. Viņš pārlēca pāri velnišķīgi novietotajai bedrei, gandrīz vilkdams Benu sev līdzi. Tad viņš ietriecās nogāzē.
  
  Tas bija skarbi. Viņš ierāvās, galvu uz leju, pēdām sitot, labā roka aptīta ap Bena vidukli, paceļoties ar katru soli. Galu galā viņš trāpīja pa bumbu zināmā attālumā, bet pēc tam bija jādod iespēja visiem, kas bija aiz sevis.
  
  Viņš nepadevās, viņš vienkārši virzījās uz priekšu, lai dotu pārējiem vietu, un raidīja vēl dažus signālraķetes uz priekšu.
  
  Viņi atlēca no cietas akmens sienas!
  
  Viņiem pretī ar rūkoņu ripoja milzīgs akmens. Visa komanda tika cauri, taču tagad atradās strupceļā. Burtiski.
  
  Dreika acis saskatīja dziļāku melnumu starp spilgtiem uzraksta "Tur ir caurums. Caurums zemē."
  
  Ātri, sapinušās kājas un izmisuma sagrauztiem nerviem, viņi metās cauri. Tas bija mazs, cilvēka augumā un iekšā pilnīgi melns.
  
  "Ticības lēciens," sacīja Karīna. "Tāpat kā ticēt Dievam."
  
  Akmens lodes smagā rūkoņa kļuva skaļāka. Tas notika minūtes laikā pēc viņu sagraušanas.
  
  "Glow stick," Komodo teica saspringtā balsī.
  
  "Nav laika". Dreiks salauza kvēlspuldzi un ar vienu ātru kustību ielēca caurumā. Kritiens šķita bezgalīgs. Melnums mirgoja, šķita, ka sniedzās ar krunciņiem pirkstiem. Dažu sekunžu laikā viņš sasniedza dibenu, ļāva kājām piekāpties un spēcīgi atsita galvu pret cieto akmeni. Viņa acu priekšā peldēja zvaigznes. Pa pieri tecēja asinis. Apzinoties tos, kas viņam sekos, viņš atstāja kvēlspuldzi vietā un izrāpoja ārpus diapazona.
  
  Kāds cits piezemējās ar avāriju. Tad viņam blakus bija Bens. "Mets. Mets! Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Ak, jā, es esmu sasodīti labs." Viņš apsēdās, turēdams deniņus. "Vai jums ir aspirīns?"
  
  "Tie sapuvīs jūsu iekšpusi."
  
  "Polinēzietis Mai Tai? Havaju lavas plūsma?"
  
  "Dievs, nepiemini šeit L vārdu, draugs."
  
  "Kā būtu ar vēl vienu muļķīgu joku?"
  
  "Nekad nepietrūks tās. Paliec mierīgs."
  
  Bens pārbaudīja savu brūci. Līdz tam laikam pārējā komanda bija droši piezemējusies un drūzmējās apkārt. Dreiks pamāja jauno puisi malā un piecēlās kājās. Šķita, ka viss ir darba kārtībā. Komodo izšāva pāris signālraķetes, kas atsitās pret jumtu un atsitās lejup pa stāvo nogāzi.
  
  Un viņi krita atkal un atkal, līdz iznāca caur arku zemāk.
  
  "Tas ir," Dreiks teica. "Es domāju, ka šis ir pēdējais līmenis."
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks un Delta komanda iznāca no tuneļa, spēcīgi šaujot. Nebija izvēles. Ja viņi gatavojās apturēt Kovaļenko, ātrums bija ļoti svarīgs. Dreiks uzreiz paskatījās pa labi, atcerēdamies alas izkārtojumu, un ieraudzīja, ka Asins karaļa vīri bija pārlēkuši uz pirmo S formas dzegas un pulcējas ap tās tālāko punktu. Otrās S formas dzegas sākums sākās dažus soļus viņiem priekšā, bet otrpus milzu alai tos šķīra nezināma dziļuma plaisa. Tagad, kad viņš bija tuvāk un šķita, ka Asins karaļa vīri izlaida vēl vairākus dzintara uzplaiksnījumus, viņš beidzot varēja labi apskatīt alas tālāko galu.
  
  No aizmugures sienas vienā līmenī ar abām S veida dzegām izvirzījās milzīgs klinšu plato. Pašā aizmugurējā sienā bija iegravētas stāvas kāpnes, kas šķita tik tuvu vertikālei, ka pat prātam reibst galva.
  
  Kāpņu augšpusē izliecās liela melna figūra. Dreikam bija tikai sekunde, skatiens, bet... vai tas bija kolosāls krēsls no akmens? Varbūt neticams, neparasts tronis?
  
  Gaiss bija ložu caurstrāvots. Dreiks nokrita uz viena ceļa, metot vīrieti malā un izdzirdot viņa briesmīgo kliedzienu, kad viņš iekrita bezdibenī. Viņi skrēja pretim vienīgajam aizsegumam, ko varēja saskatīt, lūzušai laukakmeņu masai, kas, iespējams, bija nokritusi no augšā esošā balkona. Vērojot, viens no Kovaļenko vīriem izšāva ar skaļi runājošu ieroci, kas cauri pārrāvumam izšāva tādu, kas līdzinājās lielgabarīta tērauda šautrai. Viņš ar skaļu krekšķi atsitās pret tālāko sienu un iestrēga akmenī.
  
  Šautrinei lidojot, aiz tās atritinājās resna virve.
  
  Pēc tam auklas otrs gals tika iesprausts tajā pašā ierocī un ielaista tuvākajā sienā, turot vairākas pēdas virs pirmās. Trose tika ātri savilkta.
  
  Viņi izveidoja pasta līniju.
  
  Dreiks ātri nodomāja. "Ja mēs viņu apturēsim, mums vajag šo signālu," viņš teica. "Mūsu izveide aizņemtu pārāk ilgu laiku. Tāpēc nešaujiet to. Bet mums arī viņi ir jāaptur, kad viņi šķērso robežu.
  
  "Domājiet vairāk kā Asiņainais karalis," Karīna ar riebumu sacīja. "Padomājiet par to, ka viņš pārtrauc līniju ar dažiem pēdējiem saviem vīriešiem."
  
  "Mēs neapstājamies," sacīja Dreiks. "Nekad".
  
  Viņš izlēca no aizsega un atklāja uguni. Delta Force karavīri skrēja viņam pa kreisi un pa labi, šaujot uzmanīgi, bet precīzi.
  
  Pirmais no Kovaļenko vīriem metās pāri bezdibenim, ejot, uzņemot ātrumu, un veikli piezemējās otrā pusē. Viņš ātri pagriezās un sāka uzstādīt aizsedzošo uguni ar pilnu automātiku.
  
  Deltas karavīrs tika nomests sāņus, saplosīts gabalos. Viņa ķermenis sabruka Dreika priekšā, bet anglis pārlēca pāri, nepārtraucot soli. Kad viņš tuvojās pirmajai S-veida dzegai, viņa priekšā pavērās plaša tukšuma aiza. Viņiem būtu jālec viņam virsū!
  
  Turpinot šaut, viņš pārlēca pāri spraugai. Otrs no Kovaļenko vīriem lidoja pa līniju. Laukakmeņi tika nomesti no tuvējās alas sienas, kad lodes sita ar postošu spēku.
  
  Dreika komanda skrēja un leca viņam pakaļ.
  
  Trešā figūra uzlēca uz cieši nostieptās līnijas. Kovaļenko. Dreika smadzenes kliedza uz viņu, lai viņš uzņem šāvienu. Izmantojiet iespēju! Noņemiet šo nelieti tūlīt.
  
  Bet pārāk daudz var noiet greizi. Viņš var pārkāpt līniju un Kovaļenko joprojām var būt drošībā. Viņš var tikai nodarīt ļaunumu necilvēkam. Un - pats galvenais - viņiem vajadzēja dzīvu krievu dupsi, lai apturētu asiņaino atriebību.
  
  Kovaļenko droši piezemējās. Vēl trīs viņa vīriem izdevās tās šķērsot. Abiem spēkiem apvienojoties, Dreiks nometa vēl trīs. Trīs metieni no tuvas distances. Trīs slepkavības.
  
  Tad šautene lidoja viņam pa galvu. Viņš notupās, uzmeta uzbrucēju pār plecu un nogrūda no dzegas tumsā. Viņš pagriezās un izšāva no gurna. Vēl viens vīrietis krita. Komodo bija viņa pusē. Tika izvilkts nazis. Asinis izšļakstījās uz alas sienas. Kovaļenko vīri lēnām atkāpās, aizdzīti uz klints aiz sevis.
  
  Atlikušie četri Deltas karavīri nometās ceļos kraujas malā, uzmanīgi šaujot uz jebkuru no Kovaļenko vīriešiem, kas kavējās līnijas tuvumā. Tomēr tas bija tikai laika jautājums, kad kāds no viņiem izdomāja atkāpties un sākt uzņemt pot shots.
  
  Ātrums bija viss, kas viņiem bija.
  
  Vēl divi Asins karaļa vīri bija uzkāpuši uz rāvējslēdzēja un tagad spiedās prom. Dreiks redzēja, ka otrs sāka kāpt pa līnijām, un šāva, aiztriekdams viņu prom kā notriektu mušu. Vīrietis metās viņam virsū, nolaidis galvu, kliedzot, bez šaubām redzot, ka viņš ir nogriezts. Dreiks atkāpās pie sienas. Komodo novilka vīrieti no dzegas.
  
  "Augšup!"
  
  Dreiks pavadīja vērtīgas sekundes, skatoties apkārt. Kāda velna pēc viņi turēja to sasodīto līniju?Tad viņš ieraudzīja. Katram vīrietim noteikti ir iedots mazs īpašs bloks, kādu izmanto profesionāļi. Apkārt gulēja vairāki. Asiņainais karalis nāca sagatavots visiem gadījumiem.
  
  Tāpat arī Dreiks. Viņi mugursomās nēsāja profesionālu speleoloģisko aprīkojumu. Dreiks ātri izvilka bloku un piestiprināja drošības jostu pie muguras.
  
  "Bens!"
  
  Kad jauneklis zagšus tuvojās, Dreiks pagriezās pret Komodo. "Vai tu atvedīsi Karīnu?"
  
  "Noteikti". Rupjš, ar cietu seju un kaujas rētām, lielais vīrs joprojām nespēja noslēpt, ka viņš jau ir satriekts.
  
  No visām vietām...
  
  Uzticoties Deltas vīriem, lai Kovaļenko stulbi atturētu, Dreiks palielināja spiedienu, ātri piestiprinot savu skriemeli pie cieši nostieptā troses. Bens piesprādzējās savā drošības jostā, un Dreiks viņam pasniedza šauteni.
  
  "Šaujiet tā, it kā no tā būtu atkarīga mūsu dzīvība, Bleik!"
  
  Kliedzot, viņi atgrūdās un skrēja gar rāvējslēdzēju. No šī augstuma un ar tādu ātrumu attālums šķita lielāks, un tālā dzega šķita atkāpusies. Bens atklāja uguni, viņa šāvieni lidoja augstu un tālu, un akmeņu gabali lija pār Asins karaļa vīriem lejā.
  
  Bet tam nebija nozīmes. Tas bija troksnis, spiediens un draudi. Palielinājis ātrumu, Dreiks pacēla kājas, kad gaiss steidzās garām, atklājot lejā milzīgu bezdibeni. Šausmas un sajūsma lika viņa sirdij sasist. Viņa ausīs skaļi šņācēja skaņa, ko velk pāri stiepļu sietam.
  
  Vairākas lodes svilpoja garām, griežot gaisu ap steidzīgo pāri. Dreiks dzirdēja Delta komandas atbildes uguni. Viens no Kovaļenko vīriešiem trokšņaini sabruka. Bens rūca un turēja pirkstu uz palaidēja.
  
  Jo tuvāk viņi tuvojās, jo bīstamāks kļuva. Tā bija Dieva svētība, ka Kovaļenko vīriem nebija seguma, un nemitīgā ložu straume, kas nāca no Delta Team, bija pārāk liela. Pat tādā ātrumā Dreiks juta, kā aukstums skrien cauri viņa kājām. Gadsimtiem ilgs melnums zem viņa rosījās, kūsājot, kuļot un, iespējams, pastiept roku ar spektrālajiem pirkstiem, lai mēģinātu viņu ievilkt mūžīgā apskāvienā.
  
  Dzega metās viņam pretī. Pēdējā brīdī Asins karalis pavēlēja saviem vīriem atkāpties, un Dreiks atlaida bloku. Viņš piezemējās uz kājām, taču viņa impulss nebija pietiekams, lai saglabātu līdzsvaru starp grūdienu uz priekšu un svaru, kas vērsts atpakaļ.
  
  Citiem vārdiem sakot, Bleika svars viņus atgrūda. Uz bezdibeni.
  
  Dreiks apzināti nokrita uz sāniem, liekot neveiklajā manevrā visu savu ķermeni. Bens izmisīgi satvēra spītīgo akmeni, bet joprojām drosmīgi turējās pie šautenes. Dreiks dzirdēja pēkšņu rāvējslēdzēja savilkšanas skaņu un saprata, ka Komodo un Karina jau atrodas uz tā, tuvojoties viņam milzīgā ātrumā.
  
  Asins karaļa vīri devās gar dzegas uz zāles aizmuguri, gandrīz spējot veikt pēdējo lēcienu uz plašo klinšu plato, kur sākās noslēpumainās kāpnes. Labā ziņa bija tā, ka bija palikuši tikai ap desmitiem cilvēku.
  
  Dreiks rāpoja pāri dzegai, pirms atsprādzēja Benu, pēc tam atļāvās dažas sekundes elpot, pirms apsēdās. Acs mirklī viņa acu priekšā palidoja Komodo un Karina, pārim graciozi un ne bez viegla viltīga smaida piezemējoties.
  
  "Puisis ir nedaudz pieņēmies svarā." Dreiks norādīja uz Benu. "Pārāk daudz pilnu brokastu. Ar dejošanu nepietiek."
  
  "Grupa nedejo." Bens acumirklī atsita, kad Dreiks novērtēja viņu nākamo gājienu. Vai man jāgaida pārējā komanda vai jādzen?
  
  "Haidens saka, ka dejojot jūs izskatāties kā Piksija Lota."
  
  "Buļņas".
  
  Komodo rūpējās arī par Kovaļenko cilvēkiem. Virve atkal savilkās, un viņi visi piespiedās pie sienas. Ātri pēc kārtas ieradās vēl divi Deltas karavīri, kuru zābaki skaļi skrāpēja smiltīs, kad viņi ātri apstājās.
  
  "Turpini kustēties." Dreiks pieņēma lēmumu. "Labāk nedot viņiem laiku pārdomām."
  
  Viņi metās pa dzega, gatavībā turēdami ieročus. Asins karaļa virzību uz mirkli aizsedza līkums akmeņainajā sienā, taču, kad Dreiks un viņa komanda izbrauca līkumu, viņi ieraudzīja Kovaļenko un pārējos viņa vīrus jau uz akmeņainā plato.
  
  Viņš kaut kur pazaudēja vēl divus cilvēkus.
  
  Un tagad, šķiet, viņiem tika pavēlēts veikt ārkārtējus pasākumus. Vairāki cilvēki izņēma pārnēsājamos RPG granātmetējus.
  
  "Sasodīts, viņiem ir noslogots purns!" Dreiks kliedza, tad apstājās un pagriezās, viņa sirdij pēkšņi krītot cauri zemei. "Ak nē-"
  
  Atskanēja pirmais granātas svilpiens, kas tika ielādēts no purna. Pēdējie divi Deltas karavīri steidzās pa rāvējslēdzēju, mērķējot uz dzegas, kad tai trāpīja raķete. Tas ietriecās sienā virs rāvējslēdzēja enkuriem un iznīcināja tos akmeņu, putekļu un slānekļa eksplozijā.
  
  Līnija nokrita. Karavīri aizlidoja melnā aizmirstībā, pat neizdvesot ne skaņu. Jebkurā gadījumā tas bija vēl sliktāk.
  
  Komodo nolādēja, dusmām sagrozot viņa vaibstus. Tie bija labi cilvēki, ar kuriem viņš gadiem ilgi bija trenējies un cīnījies. Tagad Delta komandā bija tikai trīs spēcīgie, plus Drake, Ben un Karin.
  
  Dreiks kliedza un dzenāja viņus lejā pa dzega, satracināja apziņa, ka drīzumā tiks izlaistas jaunas RPG. Izdzīvojušie skrēja pa dzega, ko vadīja spīduma nūjas un dzintara zibšņu pārpilnība. Katrs solis viņus tuvināja klinšainam plato, dīvainām kāpnēm un noslēpumainajam, bet neticamam skatam uz milzu troni, kas izvirzīts no klints sienas.
  
  Tika raidīts otrs RPG šāviens. Šis eksplodēja uz dzegas aiz skrējējiem, sabojājot, bet nesabojājot celiņu. Pat skrienot, piespiežot savus pārslogotos muskuļus līdz galam, Dreiks dzirdēja Kovaļenko kliedzam uz saviem vīriem, lai viņi uzmanās - dzega varētu būt viņu vienīgā izeja no turienes.
  
  Tagad Dreiks nonāca dzegas pakājē un ieraudzīja bezdibeni, kurai viņam bija jāpārlec, lai sasniegtu akmeņaino plato un stātos pretī Asins karaļa vīriem.
  
  Tas bija milzīgs.
  
  Patiesībā tik liels, ka viņš gandrīz sastinga. Gandrīz apstājās. Ne sev, bet Benam un Karīnai. No pirmā acu uzmetiena viņš nedomāja, ka viņi veiks lēcienu. Bet tad viņš nocietināja savu sirdi. Viņiem vajadzēja. Un nevarēja būt ne palēninājuma, ne atgriešanās. Viņi bija vienīgie cilvēki, kas spēja apturēt Asiņaino karali un pielikt punktu viņa trakajam plānam. Vienīgie cilvēki, kas spēj iznīcināt starptautiskā terorisma līderi un nodrošināt, ka viņam nekad vairs nav iespējas kādam nodarīt pāri.
  
  Bet viņš joprojām pa pusei apgriezās skrienot. "Neapstājies," viņš kliedza Benam. "Ticiet. Tu to vari izdarīt".
  
  Bens pamāja ar galvu, adrenalīns pārņēma viņa kājas un muskuļus un piepildīja tos ar gribasspēku, diženumu un spēku. Dreiks pirmais trāpīja pa spraugu, lecot ar izstieptām rokām un joprojām pūšot kājām, liekot loku pāri spraugai kā olimpiskais sportists.
  
  Tālāk nāca Bens, izstieptu roku, uz visām pusēm sviestu galvu, nerviem šaudīdams caur viņa līdzsvara izjūtu. Bet viņš piezemējās otrā pusē ar pāris centimetriem brīvu.
  
  "Jā!" Viņš iesaucās, un Dreiks viņam uzsmaidīja. "Džesika Enisa neko nevar darīt jūsu labā, draugs."
  
  Pēc tam Komodo smagi piezemējās, gandrīz pagriežot ķermeni uz āru, uzreiz pagriežoties un palūkojoties uz Karīnu. Viņas lēciens bija skaists. Kājas paceltas augstu, mugura izliekta, masveida kustība uz priekšu.
  
  Un perfekta nosēšanās. Tālāk sekoja pārējā Delta komanda.
  
  Dreiks pagriezās, lai ieraudzītu visšokējošāko skatu, kādu viņš jebkad bija redzējis.
  
  Asiņainais karalis un viņa vīri, kliedzot un vaimanādami, lielākoties klāti ar asinīm un brūcēm, steidzās viņiem pretī un vicināja savus ieročus kā dēmoni no elles.
  
  Ir pienācis laiks pēdējai cīņai.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks izdzīvoja un nonāca aci pret aci ar Asiņaino karali.
  
  Viņa vīri ieradās pirmie, atskanēja kliedzieni, kad šautenes šķindēja un naži plikšķināja un mirgoja kā zobeni, atspoguļojot dzintara gaismu un raidot uguni daudzos virzienos. Tika raidīti vairāki šāvieni, taču šajā attālumā un šajā testosterona un baiļu virpulī neviens nebija pareizi tēmēts. Un tomēr no aizmugures atskanēja ass sauciens no Dreika, kārtējā kritušo Deltas karavīra.
  
  Dreika muskuļi sāpēja tā, it kā viņš cīnītos ar trīssimt mārciņu smagu gorillu. Asinis un netīrumi pārklāja viņa seju. Deviņi cilvēki uzbruka viņam, viņiem, bet viņš visus sakāva, jo Asins karalis stāvēja aiz viņiem, un nekas netraucēja viņam paziņot par savu atriebību.
  
  Vecais karavīrs bija atgriezies, civiliedzīvotāju seja tagad bija novājināta, un viņš bija atpakaļ tur, augstākajās rindās ar dzīviem vissliktākajiem karavīriem.
  
  Viņš nošāva trīs vīriešus tieši sirdī. Viņš iegāja ceturtajā, apgriežot ieroci, pilnībā sasitot vīrietim degunu un vienlaikus salaužot daļu vaiga kaula. Pagāja trīs sekundes. Viņš juta, ka Delta komanda gandrīz bailēs atkāpjas no viņa, dodot viņam vietu darbam. Viņš pameta viņus, lai cīnītos ar trim algotņiem, kamēr viņš virzījās uz vienu cilvēku un pašu Kovaļenko.
  
  Komodo iesita vīrietim ar galvu un vienā kustībā nodūra otru līdz nāvei. Karīna bija viņam blakus un neatkāpās. Ne uz sekundi. Viņa ar sejas plaukstu atgrūda sadurto vīrieti atpakaļ, un tam sekoja dūrienu kombinācija. Kamēr algotnis ņurdēja un mēģināja nostiprināties, viņa iejaucās un izmantoja taekvondo paņēmienu, lai pārmestu viņu pār plecu.
  
  Uz tīro malu.
  
  Cilvēks paslīdēja, kliedzot, aiznesa bezdibenī. Karīna skatījās uz Komodo, pēkšņi sapratusi, ko viņa ir izdarījusi. Lielas komandas vadītāja ātri padomāja un deva viņai pateicības zīmi, acumirklī novērtējot viņas rīcību un piešķirot tai aktualitāti.
  
  Karīna dziļi ievilka elpu.
  
  Dreiks stājās pretī Asins karalim.
  
  Beidzot.
  
  Pēdējais vīrietis bija izturējis īso cīņu un tagad gulēja saviebies pie kājām ar saspiestu elpošanas cauruli un salauztām abām plaukstu locītavām. Kovaļenko uzmeta vīrietim nicinošu skatienu.
  
  "Muļķis. Un vājš."
  
  "Visi vājie cilvēki slēpjas aiz savas bagātības un spēka izskata, ko tas viņiem sniedz."
  
  - Līdzība? Kovaļenko izvilka pistoli un iešāva vajājošajam sejā. "Vai tas nav spēks? Vai jūs domājāt, ka tas bija līdzīgi? Es aukstasinīgi nogalinu cilvēku katru dienu, jo es to varu. Vai tas ir spēka šķietamība?
  
  "Tāpat kā jūs likāt nogalināt Kenediju Mūru? Kā ar manu draugu ģimenēm? Iespējams, kāda pasaules daļa tevi ir dzemdējusi, Kovaļenko, bet tā nebija prātīga daļa.
  
  Viņi pārvietojās ātri un vienlaikus. Divi ieroči, pistole un šautene, klikšķina vienlaikus.
  
  Abi ir tukši. Dubultklikšķi.
  
  "Nē!" Kovaļenko kliedziens bija pilns ar bērnišķīgu dusmu. Viņam tika atteikts.
  
  Dreiks iedūra ar nazi. Asiņainais karalis parādīja savas ielu gudrības, izvairoties uz sāniem. Dreiks uzmeta viņam šauteni. Kovaļenko bez raustīšanās uzņēma sitienu pa pieri un vienlaikus izvilka nazi.
  
  "Ja man pašam tevi jānogalina, Dreik..."
  
  "Ak, jā, jūs to darīsit," sacīja anglis. "Es vairs nevienu neredzu apkārt. Tev nav neviena sasodītā šiliņa, draugs.
  
  Kovaļenko izlēca. Dreiks to redzēja palēninājumā. Iespējams, Kovaļenko domāja, ka ir smagi audzis, varbūt pat domāja, ka ir smagi trenējies, taču viņa treniņš bija nieks, salīdzinot ar bargajām prasībām un pārbaudījumiem, kam tika pakļauts britu SAS.
  
  Dreiks ienāca no sāna ar ātru sitienu ar ceļgalu, kas uz laiku paralizēja Kovaļenko un salauza vairākas ribas. Nopūta, kas izplūda no krieva mutes, acumirklī tika apslāpēta. Viņš atkāpās.
  
  Dreiks izlikās ātrā uzbrukumā, gaidīja Asins karaļa reakciju un ar savu acumirklī satvēra vīrieša labo roku. Ātrs pagrieziens uz leju un Kovaļenko lauza plaukstas locītavu. Un atkal krievs tikai šņukstēja.
  
  Viņus vēroja Komodo, Karins, Bens un atlikušais Deltas karavīrs.
  
  Asins karalis skatījās uz viņiem. "Tu nevari mani nogalināt. Jūs visi. Tu nevari mani nogalināt. Es esmu Dievs!"
  
  Komodo norūca. "Mēs nevaram tevi nogalināt, idiot. Jums būs ļoti daudz jākliedz. Bet es esmu pārliecināts, ka es ar nepacietību gaidu iespēju jums palīdzēt izvēlēties, kurā elles bedrē pavadīsit visu savu atlikušo dzīvi.
  
  "Cietums." Asiņainais karalis nospļāva. "Neviens cietums nevar mani turēt. Man tas piederēs nedēļu. "
  
  Komodo mute ielauzās smaidā. "Vairāki cietumi," viņš klusi teica. "Tie pat neeksistē."
  
  Kovaļenko uz brīdi izskatījās pārsteigts, bet tad viņa seju atkal apņēma augstprātība un viņš atkal pagriezās pret Dreiku. "Un tu?" - viņš jautāja. "Tikpat labi tu varētu būt miris, ja man nebūtu tevi jādzen apkārt pusei pasaules."
  
  "Miris?" - Dreiks piebalsoja. "Ir dažādi mirušo veidi. Jums tas būtu jāzina. "
  
  Dreiks viņam iespēra viņa aukstajā, mirušajā sirdī. Kovaļenko sastinga. No viņa mutes tecēja asinis. Ar nožēlojamu saucienu viņš nokrita uz ceļiem. Apkaunojošas beigas Bloody King.
  
  Dreiks par viņu pasmējās. "Viņš ir beidzis. Sasien viņam rokas un iesim."
  
  Bens runāja. "Es ierakstīju viņa runas modeļus." Viņš klusi teica, paceļot telefonu. "Mēs varam izmantot īpašu programmatūru, lai reproducētu viņa balsi. Met, mums viņš nav vajadzīgs dzīvs.
  
  Brīdis bija tikpat saspringts kā pēdējā sekunde pirms sprādziena. Dreika sejas izteiksme mainījās no rezignācijas uz tīru naidu. Komodo vilcinājās iejaukties nevis aiz bailēm, bet gan no grūti nopelnītās cieņas - vienīgā cieņa, ko karavīrs atpazīs. Karīnas acis iepletās šausmās.
  
  Dreiks pacēla šauteni un uzsita ar cieto tēraudu pa Kovaļenko pieri.
  
  "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Pozitīvi. Es redzēju viņu mirstam. ES tur biju. Viņš deva pavēli teroristu uzbrukumiem Havaju salām.Bens paskatījās apkārt istabā. "Pat elle viņu izspļaus."
  
  "Šeit jūs piederat." Dreika smaids bija auksts un tumšs, kā Asiņainā karaļa dvēsele. "Aiz elles vārtiem. Šeit jums jāpaliek, un šeit jums ir jāmirst."
  
  Kovaļenko žoklis bija cieši saspiests; aiz tā slēpjas četrdesmit nāves gadi, trūkums un asiņaina pagrimums. "Tu mani nekad nenobiedēsi."
  
  Dreiks pētīja kritušo vīrieti. Viņam bija taisnība. Nāve viņam nekaitēs. Uz zemes nebija nekā, kas varētu nobiedēt šo cilvēku.
  
  Bet bija viena lieta, kas viņu salauza.
  
  "Tātad mēs jūs piesaistām šeit." Viņš nolaida šauteni, par lielu atvieglojumu Komodo. "Un mēs turpinām pieprasīt dārgumu. Tie bija jūsu dzīves meklējumi, un jūs nekad neuzzināsit, kas tas bija. Bet atzīmē manus vārdus, Kovaļenko, es to izdarīšu. "
  
  "Nē!" Krievu čīkstēšana bija tūlītēja. "Kādas ir jūsu sūdzības? Nē! Nekad. Tas ir mans. Šis vienmēr ir bijis mans. "
  
  Ar izmisīgu rēcienu Asins karalis izdarīja pēdējo izmisīgo grūdienu. Viņa seju izkropļoja sāpes. No viņa sejas un rokām tecēja asinis. Viņš piecēlās un ielika savā lēcienā visas gribas un naida un slepkavības pilnās dzīves.
  
  Dreika acis mirdzēja, viņa seja kļuva cieta kā granīts. Viņš ļāva Asins ķēniņam trāpīt sev, stāvēja stingri, kamēr trakais krievs iztērēja katru pēdējo enerģijas unci duci sitienu, sākumā spēcīgi, bet ātri novājinādami.
  
  Tad Dreiks iesmējās, skaņa aiz tumsas, skaņa bez mīlestības un apmaldījusies, iestrēgusi pusceļā starp šķīstītavu un elli. Kad bija iztērēta pēdējā Asins karaļa enerģija, Dreiks viņu pagrūda ar plaukstu un nostājās uz krūtīm.
  
  "Tas viss bija veltīgi, Kovaļenko. Tu zaudē".
  
  Komodo piesteidzās pie krieva un sasēja viņu, pirms Dreiks paspēja pārdomāt. Karīna palīdzēja novērst viņa uzmanību, norādot uz gandrīz vertikālajām kāpnēm un brīnišķīgo skatu, kurā izspraucās melns tronis. No šejienes tas bija vēl satriecošāk. Radījums bija milzīgs un perfekti veidots, karājoties simts pēdu augstumā virs viņu galvām.
  
  "Pēc tevis".
  
  Dreiks novērtēja nākamo šķērsli. Kāpnes pacēlās nelielā leņķī apmēram simt pēdu garumā. Troņa apakšdaļa bija dziļi melna, neskatoties uz daudzajām dzintara krāsām, kas izkaisītas ap to.
  
  "Man vajadzētu iet pirmajam," sacīja Komodo. "Man ir zināma kāpšanas pieredze. Mums vienlaikus jākāpj pa dažiem pakāpieniem, ejot, ievietojot karabīnes, un tad jāpagarina drošības līnija līdz mūsu komandai.
  
  Dreiks ļāva viņam vadīt. Dusmas joprojām bija spēcīgas viņa prātā, gandrīz nepārvaramas. Viņa pirksts joprojām jutās labi uz M16 sprūda. Bet tagad nogalināt Kovaļenko nozīmētu uz visiem laikiem saindēt viņa dvēseli, iedvest tumsu, kas nekad neizklīdīs.
  
  Kā varētu teikt Bens Bleiks, tas viņu pagrieztu uz tumšo pusi.
  
  Viņš sāka kāpt augšup pa sienu pēc Komodo, jo viņam vajadzēja novērst uzmanību, jo pieauga nebeidzamā vajadzība pēc atriebības, un mēģināja pārņemt viņu kontroli. Pēkšņā pacelšanās acumirklī koncentrēja viņa prātu. Asiņainā karaļa kliedzieni un vaidi apklusa, kad tronis tuvojās un kāpnes kļuva grūtākas.
  
  Viņi devās uz augšu, Komodo vadīja ceļu, rūpīgi nostiprinot katru karabīni, pirms pārbaudīja tās svaru un pēc tam ievilkot drošības virvi un nometot to savai komandai zemāk. Jo augstāk viņi uzkāpa, jo tumšāks kļuva. Katrs kāpņu pakāpiens bija izcirsts dzīvā klintī. Pieceļoties, Dreiks sāka just bijību. Viņus gaidīja kāds neticams dārgums; viņš to juta savās zarnās.
  
  Bet tronis?
  
  Sajutis absolūtu tukšumu aiz muguras, viņš apstājās, savāca drosmi un paskatījās lejup. Bens cīnījās, iepletām acis un nobijies. Dreiks izjuta simpātijas un mīlestības uzplūdu pret savu jauno draugu, kas nebija jūtams kopš Kenedija nāves. Viņš redzēja, ka palikušais Deltas karavīrs mēģināja palīdzēt Karīnai, un pasmaidīja, kad viņa viņam pamāja. Viņš sniedza Benam palīdzīgu roku.
  
  "Beidziet to darīt no sevis, Bleik. Iesim."
  
  Bens paskatījās uz viņu, un likās, ka viņa smadzenēs iedegās salūts. Kaut kas Dreika acīs vai viņa balss tonis viņu sajūsmināja, un viņa sejā parādījās cerības.
  
  "Paldies Dievam, ka esat atgriezies."
  
  Ar Dreika palīdzību Bens uzkāpa ātrāk. Nāvējošais tukšums aiz viņiem tika aizmirsts, un katrs solis kļuva par soli pretī atklājumam, nevis briesmām. Troņa apakšdaļa kļuva arvien tuvāka un tuvāka, līdz tā bija aizkustinošā attālumā.
  
  Komodo uzmanīgi nogāja pa kāpnēm un uzkāpa pašā tronī.
  
  Pēc minūtes viņu uzmanību piesaistīja viņa pievilcīgais amerikāņu akcents. "Ak Dievs, jūs, puiši, tam neticēsit."
  
  
  Četrdesmit OTTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pārlēca pāri mazajai spraugai un piezemējās tieši uz platā akmens bluķa, kas veidoja troņa pakājē. Viņš gaidīja, kad ieradīsies Bens, Karīna un pēdējais Deltas karavīrs, pirms paskatījās uz Komodo.
  
  "Kas tev tur augšā ir?"
  
  Delta Team vadītājs uzkāpa uz troņa sēdekļa. Tagad viņš devās uz malu un skatījās uz viņiem
  
  "Tas, kurš uzcēla šo troni, nodrošināja ne pārāk slepenu eju. Šeit, aiz troņa aizmugures, ir sētas durvis. Un viņi bija atvērti."
  
  "Netuvojies," Dreiks ātri sacīja, domādams par slazdu sistēmām, kurām viņi bija pabraukuši garām. "Mēs zinām, ka tas pagriež slēdzi, kas nosūta šo troni tieši uz leju."
  
  Komodo izskatījās vainīgs. "Labs zvans. Problēma ir tāda, ka man tāds jau ir. Labās ziņas ir..." viņš pasmīnēja. "Nav slazdu."
  
  Dreiks pastiepa roku. "Palīdzi man piecelties."
  
  Viens pēc otra viņi uzkāpa uz obsidiāna troņa sēdekļa. Dreiks kādu brīdi apgriezās un apbrīnoja skatu uz bezdibeni.
  
  Tieši pretī, pāri milzīgai aizai, viņš ieraudzīja to pašu akmens balkonu, kuru viņi bija ieņēmuši agrāk. Balkons, no kura izgāja kapteinis Kuks. Balkons, kur Asiņainais karalis, visticamāk, zaudēja pēdējās veselā saprāta skaidiņas. Likās, ka tie ir tikai akmens sviediena attālumā, taču tā bija mānīga jūdze.
  
  Dreiks uzmeta grimasi. "Šis tronis," viņš klusi sacīja. "Tas tika būvēts, lai..."
  
  Bena kliedziens viņu pārtrauca. "Mets! Velns parāvis. Jūs tam neticēsit."
  
  Tas nebija šoks drauga balsī, kas izsūtīja bailes caur Dreika nervu galiem, bet gan priekšnojautas sajūta. Priekšnojauta.
  
  "Kas tas ir?"
  
  Viņš pagriezās. Viņš redzēja to, ko redzēja Bens.
  
  "Pasit mani."
  
  Karīna viņus izgrūda. "Kas tas ir?" Tad arī viņa to ieraudzīja. "Nekad".
  
  Viņi paskatījās uz troņa aizmuguri, augsto stabu, uz kura varētu atspiesties, un daļu, kas veidoja aizmugurējās durvis.
  
  To klāja tagad pazīstamie virpuļi - neticami seni simboli, kas šķita kaut kāda veida rakstība - un tie paši simboli, kas bija ierakstīti abās laika ceļošanas ierīcēs, kā arī lielajā arkā zem dimanta. Galva, ko Kuks sauc par elles vārtiem.
  
  Tie paši simboli, ko Torstens Dāls nesen atklāja dievu kapā tālu Islandē.
  
  Dreiks aizvēra acis. "Kā tas var notikt? Kopš mēs pirmo reizi dzirdējām par Odina deviņām asiņainajām lauskas, man šķiet, ka es dzīvoju sapnī. Vai arī murgs."
  
  "Varu derēt, ka mēs vēl neesam pabeiguši ar deviņām daļām," Bens teica. "Šai ir jābūt manipulācijai. Augstākās kārtas. It kā mēs būtu izredzēti vai kaut kas cits.
  
  "Drīzāk kā nolādēts." Dreiks norūca. "Un beidziet ar Zvaigžņu karu muļķībām."
  
  "Es domāju mazliet mazāk par Skaivokeru, nedaudz vairāk par Čaku Bartovski," Bens sacīja ar vieglu smaidu. "Tāpēc, ka mēs esam dīķi un viss."
  
  Komodo ar nepacietību paskatījās uz slepenajām durvīm. "Vai mums vajadzētu turpināt? Mani cilvēki atdeva savu dzīvību, lai palīdzētu mums nokļūt tik tālu. Viss, ko mēs varam darīt pretī, ir atrast galu šim elles caurumam.
  
  "Komodo," Dreiks teica. "Šīs ir beigas. Tur jābūt."
  
  Viņš pastūmās garām lielās grupas vadītājam un iekļuva milzīgajā ejā. Telpa jau bija lielāka par durvīm, kas tajās veda iekšā, un, ja tas bija iespējams, Dreiks juta, ka eja paplašinās, sienas un griesti virzās arvien tālāk, līdz...
  
  Auksts, ass vējiņš glāstīja viņa seju.
  
  Viņš apstājās un nometa kvēlspuldzi. Vāja gaismā viņš izšāva dzintara raķeti. Viņš lidoja uz augšu, uz augšu, uz augšu, tad zemāk un zemāk, neatrodot atbalstu. Neatrodot griestus, dzegas vai pat grīdu.
  
  Viņš izšāva otro signālraķeti, šoreiz pa labi. Un atkal dzintara uzlējums pazuda bez pēdām. Viņš nolauza dažas spīduma nūjas un meta tās uz priekšu, lai izgaismotu viņiem ceļu.
  
  Milzīgā klints mala nokrita viņu priekšā sešas pēdas.
  
  Dreiks jutās ļoti reibonis, bet piespieda sevi turpināt. Vēl daži soļi, un viņš atrada sevi aci pret aci ar tukšumu.
  
  "Es neko neredzu. Muļķības".
  
  "Mēs nevarētu nobraukt visu šo ceļu, ja sasodītā tumsa mūs neapturētu." Karīna izteica visu domas. "Mēģiniet vēlreiz, Dreik."
  
  Viņš raidīja tukšumā trešo zibspuldzi. Šajā kadrā viņam lidojot bija daži vāji akcenti. Otrā bezdibeņa pusē bija kaut kas. Milzīga ēka.
  
  "Kas tas bija?" Bens bijībā nopūtās.
  
  Zibspuldze ātri izgaisa, īsa dzīvības dzirksts pazuda tumsā uz visiem laikiem.
  
  "Pagaidiet tur," sacīja pēdējais palikušais Deltas karavīrs, vīrietis ar izsaukuma zīmi Merlins. "Cik dzintara zibšņu mums ir palicis?"
  
  Dreiks pārbaudīja savas jostas un mugursomu. Komodo darīja to pašu. Skaits, ko viņi izdomāja, bija apmēram trīsdesmit.
  
  "Es zinu, ko jūs domājat," sacīja Komodo. - Uguņošana, vai ne?
  
  "Vienreiz," drūmi sacīja Merlins, komandas ieroču eksperts. "Noskaidrojiet, ar ko mēs nodarbojamies, un pēc tam nogādājiet to atpakaļ uz vietu, kur mēs varam izsaukt dublējumu."
  
  Dreiks pamāja. "Piekrītu". Viņš nolika duci signālraķešu atgriešanās braucienam un tad gatavojās. Komodo un Merlins pienāca un nostājās viņam blakus malā.
  
  "Gatavs?"
  
  Viens pēc otra, ātri pēc kārtas, viņi izšāva raķeti pēc raķetes augstu gaisā. Dzintara gaisma spilgti uzliesmoja savā augstākajā punktā un izlaida žilbinošu mirdzumu, kas kliedēja tumsu.
  
  Pirmo reizi vēsturē dienas gaisma nonāca mūžīgajā tumsā.
  
  Pirotehniskais displejs sāka iedarboties. Kad uzliesmojums pēc uzliesmojuma turpināja lidot un eksplodēt, pirms lēnām nolaidās, milzīgās alas otrā galā iedegās milzīgā struktūra.
  
  Bens noelsās. Karīna iesmējās. "Izcili".
  
  Kamēr viņi ar izbrīnu vēroja, piķa tumsa tika aizdedzināta un sāka parādīties satriecoša struktūra. Vispirms aizmugurējā sienā izgrebta arku rinda, tad otra rinda zem tām. Tad kļuva skaidrs, ka arkas patiesībā ir nelielas telpas - nišas.
  
  Zem otrās rindas viņi ieraudzīja trešo, pēc tam ceturto un tad rindas pēc rindām, kad pa lielo sienu slīdēja apžilbinošās gaismas. Un katrā nišā milzīgi mirdzoši dārgumi atspoguļoja dreifējošās dzintara elles īslaicīgo krāšņumu.
  
  Bens bija apstulbis. "Šis... šis..."
  
  Dreiks un Delta komanda turpināja izšaut raķeti pēc raķetes. Šķiet, ka tie izraisīja masīvās kameras uzliesmojumu. Lielisks ugunsgrēks izcēlās un plosījās viņu acu priekšā.
  
  Beidzot Dreiks izšāva savu pēdējo signālu. Pēc tam viņš veltīja brīdi, lai novērtētu satriecošo atklāsmi.
  
  Bens stostījās. "Tas ir milzīgs... tas ir..."
  
  "Vēl viens dievu kaps." Dreiks pabeidza ar vairāk bažām savā balsī nekā pārsteigumu. "Vismaz trīs reizes vairāk nekā Islandē. Jēzu Kristu, Ben, kas, pie velna, notiek?
  
  
  * * *
  
  
  Atpakaļceļš, lai gan joprojām bija briesmu pilns, prasīja pusi laika un pusi pūļu. Vienīgais lielais šķērslis bija liela sprauga, kur viņiem bija jāizveido vēl viena rāvējslēdzēja līnija, lai tiktu atpakaļ pāri, lai gan iekāres istaba puišiem vienmēr bija problēma, kā norādīja Karīna, skatoties uz Komodo uz sāniem.
  
  Atgriežoties caur Kuka elles vārtu arku, viņi pa lavas cauruli izkāpa atpakaļ uz virsmu.
  
  Dreiks pārtrauca ilgo klusumu. "Oho, šī šobrīd ir labākā smarža pasaulē. Beidzot svaigs gaiss."
  
  Mano Kinimaki balss atskanēja no apkārtējās tumsas. "Ieelpojiet to Havaju salu svaiga gaisa elpu, vīrietis, un jūs būsit tuvāk savam mērķim."
  
  No pustumsas iznira cilvēki un sejas. Tika iedarbināts ģenerators, aizdedzinot steigā uzceltu gaismas virteņu komplektu. Tika uzcelts lauka galds. Komodo ziņoja par savu atrašanās vietu, kad viņi sāka kāpt pa lavas cauruli. Bena signāls atgriezās, un viņa mobilais tālrunis četras reizes iepīkstējās ar automātisko atbildētāju. Karīna darīja to pašu. Vecākiem bija atļauts zvanīt.
  
  "Tikai četras reizes?" Dreiks smaidot jautāja. "Viņi noteikti tevi aizmirsa."
  
  Heidens tagad piegāja pie viņiem, nobružāts, noguris izskatījies Heidens. Bet viņa pasmaidīja un kautrīgi apskāva Benu. Alisija sekoja, slepkavnieciskām acīm uzlūkodama Dreiku. Un ēnās Dreiks ieraudzīja Meju, viņas sejā atspīdēja briesmīga spriedze.
  
  Bija gandrīz pienācis viņu aprēķinu laiks. Šķita, ka tas visvairāk samulsināja japānieti, nevis anglieti.
  
  Dreiks nokratīja no pleciem tumšo depresijas mākoni. Viņš to visu papildināja, nometot sasieto un aizsprostoto Asins karaļa figūru uz nelīdzenās zemes pie viņu kājām.
  
  "Dmitrijs Kovaļenko." Viņš norūca. "Zvanu gala karalis. Izvirtīgākais šāda veida. Vai kāds vēlas kādu sitienu?
  
  Tajā brīdī Džonatana Geitsa figūra materializējās no pieaugošā trokšņa ap pagaidu nometni. Dreiks samiedza acis. Viņš zināja, ka Kovaļenko personīgi nogalināja Geitsa sievu. Geitsam bija vairāk iemeslu sāpināt krievu, nekā pat Dreikam un Alisijai.
  
  "Izmēģiniet". - Dreiks nošņācās. "Jebkurā gadījumā necilvēkam cietumā nevajadzēs visas rokas un kājas."
  
  Viņš redzēja, kā Bens un Karīna satraucas un novērsās. Tajā brīdī viņš ieraudzīja vīrieti, par kuru bija kļuvis. Viņš redzēja rūgtumu, atriebīgās dusmas, naida un aizvainojuma spirāli, kas novedīs pie tā, ka viņš kļūs par tādu kā pats Kovaļenko, un zināja, ka visas šīs emocijas viņu saēdīs un galu galā mainīs, pārvērtīs par citu cilvēku. Tās bija beigas, kuras neviens no viņiem negribēja...
  
  ... Tas ir, Elisone vai Kenedijs.
  
  Arī viņš novērsās un aplika roku ap katru Bleika plecu. Viņi paskatījās uz austrumiem, garām šūpojošo palmu virknei, pretī tālajām dzirkstošajām gaismām un virmojošajam okeānam.
  
  "Kaut ko tādu redzot, cilvēks var mainīties," sacīja Dreiks. "Varētu dot viņam jaunu cerību. Laiks ir dots."
  
  Bens runāja, nepagriežoties. "Es zinu, ka jūs šobrīd vēlaties saņemt Dinoroc citātu, bet es jums to nesniegšu. Tā vietā es varētu citēt dažas atbilstošas rindiņas no "Haunted". Kā ar šo?"
  
  "Vai jūs tagad citējat Teilori Sviftu? Kas tur nogāja greizi?"
  
  "Šī dziesma ir tikpat laba kā jebkura jūsu Dinorocks. Un tu to zini".
  
  Bet Dreiks to nekad neatzītu. Tā vietā viņš klausījās pļāpāšanā, kas atskanēja viņiem aiz muguras. Teroristu plāni tika izjaukti gudri un ātri, taču joprojām bija daži upuri. Neizbēgamas sekas, saskaroties ar fanātiķiem un vājprātīgajiem. Valstī valdīja sēras. Prezidents bija ceļā un jau bija solījis vēl vienu pilnīgu ASV remontu. izlūkošanas sistēmu, lai gan joprojām nebija skaidrs, kā kāds varētu atturēt Kovaļenko īstenot plānu, kas tika izstrādāts jau divdesmit gadus, kad visu šo laiku viņš tika uzskatīts vienkārši par mītisku personību.
  
  Ļoti līdzīgi dieviem un viņu mirstīgajām atliekām, ko viņi tagad atrada.
  
  Tomēr mācības bija gūtas, un ASV un citas valstis bija apņēmības pilnas to visu ņemt vērā.
  
  Jautājums par apsūdzībām, kas celtas pret tiem pie varas esošajiem, kuri rīkojās piespiedu kārtā un baidoties par savu tuvinieku labklājību, tiesu sistēmu sasaistīs gadiem ilgi.
  
  Bet Asins karaļa gūstekņi tika atbrīvoti un atkal satikās ar saviem mīļajiem. Geitss solīja, ka Kovaļenko tā vai citādi būs spiests atteikties no savas asiņainās atriebības. Harisons atkal satikās ar savu meitu, lai gan uz īsu brīdi, un šīs ziņas tikai padarīja Dreiku skumjāku.
  
  Ja viņa paša meita būtu piedzimusi un mīlēta un pēc tam nolaupīta, vai viņš būtu darījis to pašu, ko Harisons?
  
  Protams, viņš to darītu. Jebkurš tēvs pārvietotu debesis un zemi un visu, kas pa vidu, lai glābtu savu bērnu.
  
  Heidens, Geitss un Kinimaka devās prom no trokšņa, līdz atradās Dreika un viņa grupas tuvumā. Viņš priecājās, ka kopā ar viņiem redzēja arī Komodo un izdzīvojušo Deltas karavīru Merlinu. Draudzībā un darbībā izveidotās saites bija mūžīgas.
  
  Heidens jautāja Geitsam par kādu puisi vārdā Rasels Keimens. Likās, ka šis cilvēks ir nomainījis Torstenu Dālu Islandes operācijas vadītāja amatā, viņa pavēles nāk no pašas augšas... un varbūt pat no miglas un tālas vietas virs tās. Šķita, ka Kaimans ir skarbs un nežēlīgs cilvēks. Viņš regulāri vadīja slēptās operācijas un baumoja par vēl vairāk slepenām un atlasītām operācijām gan mājās, gan ārvalstīs.
  
  "Kaimans ir problēmu risinātājs," sacīja Geitss. "Bet ne tikai tas. Redziet, šķiet, ka neviens nezina, kurš viņš ir problēmu risinātājs. Viņa klīrenss pārsniedz augstāko līmeni. Viņa piekļuve ir tūlītēja un beznosacījuma. Bet, kad tiek stumts, neviens nezina, kura velna labā viņš īsti strādā."
  
  Iezvanījās Dreika mobilais telefons un viņš nolika klausuli. Viņš pārbaudīja ekrānu un priecājās, ka zvanīja Torstens Dāls.
  
  "Ei, tas ir traks zviedrs! Kas notiek, draugs? Joprojām runā kā idiots?
  
  "Šķiet, ka tā. Jau vairākas stundas cenšos ar kādu sazināties un saprotu. Liktenis man nav laipns. "
  
  "Jums ir paveicies, ka esat ieguvis vienu no mums," sacīja Dreiks. "Tās ir bijušas smagas dažas dienas."
  
  "Nu, tas kļūs vēl skarbāks." Dāls ir atgriezies.
  
  "ES šaubos par to-"
  
  "Klausies. Mēs atradām zīmējumu. Karte precīzāk. Mums izdevās atšifrēt lielāko daļu no tā, pirms idiots Kaimens to klasificēja kā augstākā līmeņa drošības problēmu. Starp citu, vai Heidens vai Geitss kaut ko par viņu uzzināja?
  
  Dreiks neizpratnē pamirkšķināja acis. "Kaimans? Kas pie velna ir šis Kaimanu puisis? Un ko Heidens un Geitss zina?
  
  "Nav svarīgi. Man nav daudz laika." Pirmo reizi Dreiks saprata, ka viņa draugs runā čukstus un steidzas. "Skaties. Mūsu atrastajā kartē ir norādīta vismaz trīs kapu atrašanās vieta. Vai jūs to sapratāt? Ir trīs dievu kapenes."
  
  "Mēs tikko atradām otro." Dreiks juta, kā vējš no viņa izsit. "Tas ir milzīgs."
  
  "ES tā domāju. Tad šķiet, ka karte ir precīza. Bet, Dreik, tev tas ir jādzird, trešais kaps ir lielākais no visiem, un tas ir vissliktākais.
  
  - Sliktāk?
  
  "Piepildīts ar visbriesmīgākajiem dieviem. Tiešām pretīgi. Ļaunās radības. Trešais kaps bija kaut kas līdzīgs cietumam, kur nāve tika piespiesta, nevis pieņemta. Un Dreiks..."
  
  "Kas?"
  
  "Ja mums ir taisnība, es domāju, ka tajā ir sava veida pastardienas ieroča atslēga."
  
  
  ČETRDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Laikā, kad Havaju salās bija iestājusies kārtējā tumsa un bija sākušies kāda senā megaplāna nākamie posmi, Dreiks, Alisija un Meja to visu bija atstājuši, lai uz visiem laikiem izbeigtu paši savu krīzi.
  
  Nejauši viņi izvēlējās dramatiskāko vidi no visiem. Waikiki pludmale ar silto Kluso okeānu, ko spoži apgaismo pilnmēness vienā pusē un liesmojošu tūristu viesnīcu rindas otrā pusē.
  
  Taču šovakar tā bija vieta bīstamiem cilvēkiem un skarbām atklāsmēm. Trīs dabas spēki sapulcējās tikšanās reizē, kas uz visiem laikiem mainīs viņu dzīves gaitu.
  
  Dreiks ierunājās pirmais. "Jums abiem man jāpasaka. Kas nogalināja Velsu un kāpēc. Tāpēc mēs esam šeit, tāpēc vairs nav jēgas dauzīties pa krūmiem.
  
  "Tas nav vienīgais iemesls, kāpēc mēs esam šeit." Alisija nikni paskatījās uz Maiju. "Šis elfs palīdzēja nogalināt Hadsonu, klusējot par savu mazo māsu. Ir pienācis laiks man un manam vīrietim atriebties vecmodīgi."
  
  Maija lēnām pakratīja galvu. "Tā nav patiesība. Tavs resnais, idiotiskais draugs...
  
  "Tad Velsa garā." Alisija nošņāca. "Kaut man būtu brīvs laiks!"
  
  Alisija piegāja uz priekšu un spēcīgi iesita Mejai pa seju. Mazā japāņu meitene satrūkās, tad paskatījās uz augšu un pasmaidīja.
  
  "Tu atcerējies".
  
  "Ko tu man teici, ka nākamreiz, kad es tevi sitīšu, man tev būtu jāsit kā vīrietim? Jā, jums nav tendence kaut ko tādu aizmirst."
  
  Alisija atlaida dūrienu birumu. Maija atkāpās, satverot katru viņu plaukstas locītavu. Smiltis ap viņiem bija saputinātas, izkaisītas nejaušos veidos ar viņu ātrajām kājām. Dreiks vienreiz mēģināja iejaukties, taču sitiens pa labo ausi lika viņam aizdomāties.
  
  "Tikai nenogaliniet viens otru."
  
  "Es neko nevaru apsolīt," Alisija nomurmināja. Viņa nokrita un paklupa Mejai labā kāja. Maija ar ņurdēšanu piezemējās, smiltīm saspiežot viņas galvu. Kad Alisija tuvojās, Maija iesvieda viņai sejā sauju smilšu.
  
  "Kuce".
  
  "Viss ir godīgi..." Maija izlēca. Abas sievietes saskārās aci pret aci. Alisija tika izmantota tuvcīņai un meta spēcīgus sitienus ar elkoņiem, dūrēm un plaukstām, taču Mai katru no viņiem noķēra vai izvairījās un atbildēja līdzīgi. Alisija satvēra Mejas jostu un mēģināja izsist viņu no līdzsvara, taču viss, ko viņa paveica, bija daļēji saplēst Mejai bikšu augšdaļu.
  
  Un atstājiet Alicia aizsardzību plaši atvērtu.
  
  Dreiks mirkšķināja acis, vērojot notikumu attīstību. "Tagad tas vairāk izskatās pēc patiesības." Viņš atkāpās. "Turpināt".
  
  Meja pilnībā izmantoja Alisijas kļūdu, un pret Mejas klases karotāju varēja būt tikai viens. Sitieni lija pār Alisiju, un viņa atlēca atpakaļ, labā roka agonijā karājās un krūšu kauls dega no daudzajiem sitieniem. Vairums karotāju būtu padevušies pēc diviem vai trim sitieniem, bet Alisija bija izgatavota no stingrākām lietām, un pat beigās viņa gandrīz izvilka sevi.
  
  Viņa metās atpakaļ pa gaisu, spārdīja un apdullināja Mai ar divkājainu sitienu pa vēderu. Alisija iekrita uz muguras smiltīs un apgrieza visu ķermeni otrādi.
  
  Tikai, lai satiktu vissarežģītākās kārtas augu seju. Sitiens pa vēderu varēja izsist Halku, taču tas Maiju pat neapturēja. Viņas muskuļi viegli uzņēma triecienu.
  
  Alisija nokrita, gaisma gandrīz nodzisa. Viņas acu priekšā peldēja zvaigznes, nevis tās pašas, kas mirdzēja naksnīgajās debesīs. Viņa vaidēja. "Sasodīti laimīgs šāviens."
  
  Taču Meja jau bija pievērsusies Dreikam.
  
  "Es nogalināju Velsu, Dreik. ES izdarīju".
  
  "Es to sapratu agri," viņš teica. "Tev noteikti bija iemesls. Kas tas bija?"
  
  "Jūs tā neteiktu, ja es nogalinātu veco nelieti." Alisija ievaidējās zem viņiem. "Tu mani nosauktu par psihokuci."
  
  Dreiks viņu ignorēja. Maija izkratīja smiltis no saviem matiem. Pēc minūtes viņa dziļi ievilka elpu un dziļi ieskatījās viņam acīs.
  
  "Kas tas ir?"
  
  "Divi iemesli. Pirmā un vienkāršākā lieta ir tāda, ka viņš uzzināja par Čikas nolaupīšanu un draudēja jums pastāstīt.
  
  "Bet mēs varētu runāt par..."
  
  "Es zinu. Šī ir tikai neliela daļa. "
  
  Tikai neliela daļa, viņš domāja. Vai Mejas māsa tika nolaupīta neliela daļa?
  
  Tagad Alisija ar pūlēm piecēlās kājās. Arī viņa pagriezās pret Dreiku, viņas acis pildīja neraksturīgas bailes.
  
  "Es zinu," Meja iesāka, tad norādīja uz Alisiju. "Mēs zinām kaut ko daudz sliktāku. Kaut kas šausmīgs..."
  
  "Jēzu, ja tu to neizliksi ārā, es nošaušu tev abas sasodītās galvas."
  
  "Pirmkārt, jums jāzina, ka Velss jums nekad neteiks patiesību. Viņš bija SAS. Viņš bija virsnieks. Un viņš strādāja nelielā organizācijā, kas ir tik augsta pārtikas ķēdē, ka tā vada valdību.
  
  "Tiešām? Par ko?" Dreika asinis pēkšņi sastinga.
  
  "Ka jūsu sieva Elisone tika noslepkavota."
  
  Viņa mute kustējās, bet neizdvesa skaņu.
  
  "Tu esi pārāk tuvu kādam. Viņiem vajadzēja, lai jūs atstātu šo pulku. Un viņas nāve lika jums pamest.
  
  "Bet es grasījos doties prom. Es grasījos pamest SAS viņas dēļ!
  
  "Neviens nezināja," Mai klusi teica. "Pat viņa to nezināja."
  
  Dreiks pamirkšķināja acis, sajuzdams pēkšņu mitrumu acu kaktiņos. "Viņai bija mūsu bērns."
  
  Maija skatījās uz viņu ar pelēku seju. Alisija novērsās.
  
  "Es nekad nevienam neesmu teicis," viņš teica. "Nekad".
  
  Ap viņiem vaidēja Havaju nakts, spēcīgais sērfotājs čukstēja sen aizmirstas senču dziesmas, zvaigznes un mēness skatījās lejup tikpat bezkaislīgi kā jebkad, glabājot noslēpumus un klausoties solījumos, ko cilvēks bieži var dot.
  
  "Un ir vēl kaut kas," Maija ierunājās tumsā. "Es pavadīju daudz laika kopā ar Velsu, kamēr mēs lēkājām pa Maiami. Kamēr mēs bijām tajā viesnīcā, ziniet, tajā, kas tika sapūsta gabalos, es dzirdēju viņu runājam pa telefonu vismaz pusduci reižu ar vīrieti...
  
  "Kāda veida cilvēks?" Dreiks ātri teica.
  
  "Vīrieša vārds bija Kaimens. Rasels Kaimans."
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Četros Zemes stūros
  
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Aizsardzības sekretāre Kimberlija Krova apsēdās ar pieaugošu satraukuma sajūtu savā jau tā sacīkšu sirdī. Jāatzīst, ka viņa nebija ilgi strādājusi, taču viņa nojauta, ka ne katru dienu kāds četrzvaigžņu armijas ģenerālis un augsta ranga CIP amatpersona pieprasīja auditoriju ar kādu no viņas augumiem.
  
  Tā bija maza, blāva, bet grezna istabiņa viesnīcā Vašingtonas centrā; vieta, kur viņa bija pieradusi, kad lietas prasīja mazliet lielāku taktiku nekā parasti. Blāvais apgaismojums vāji atspīdēja no simtiem zelta un masīva ozola priekšmetu, piešķirot telpai ikdienišķāku noskaņu un uzsverot šeit satikto cilvēku vaibstus un arvien mainīgās izpausmes. Krovs gaidīja, kad pirmais no viņiem runās.
  
  Marks Digbijs, CIP cilvēks, uzreiz pievērsās lietas būtībai. "Jūsu komanda ir traka, Kimberlij," viņš teica, un viņa tonis caurvij atmosfēru kā skābe caur metālu. "Izraksta savu biļeti."
  
  Qrow, kurš bija gaidījis šo kodīgo uzbrukumu, riebās doties aizsardzībā, taču viņam tiešām nebija citas izvēles. Pat runājot, viņa zināja, ka tas ir tieši tas, ko Digbijs vēlējās. "Viņi aicināja tiesāties. Laukā. Man tas var nepatikt, Mark, bet es pie tā palieku.
  
  "Un tagad mēs esam atpalikuši," ģenerālis Džordžs Glīsons neapmierināts nomurmināja. Viņam rūpēja tikai jauna saderināšanās.
  
  "Sacensībās par tā saucamajām "atvaļinājuma vietām"? Braucēji? Lūdzu. Mūsu labākie prāti vēl nav uzlauzuši kodu.
  
  "Pieturieties pie tā, vai ne?" Digbijs turpināja, it kā Glīsons nebūtu to pārtraucis. "Kā ir ar viņu lēmumu nogalināt civiliedzīvotāju?"
  
  Krova atvēra muti, bet neko neteica. Labāk to nedarīt. Digbija nepārprotami zināja vairāk nekā viņa, un grasījās to izmantot katru pēdējo.
  
  Viņš skatījās tieši uz viņu. "Kas par to, Kimberlij?"
  
  Viņa skatījās atpakaļ uz viņu, neko nesakot, gaiss tagad sprakšķēja starp viņiem. Bija skaidrs, ka Digbijs salūzīs pirmais. Cilvēks praktiski grīļojās ar vajadzību dalīties, izliet dvēseli un veidot to atbilstoši savam domāšanas veidam.
  
  "Vīrietis, vārdā Džošua Vidals, palīdzēja viņiem veikt izmeklēšanu. Mana komanda uz zemes nezināja, kāpēc viņi meklēja viņu vai kāpēc viņi izslēdza visas kameras novērošanas telpā," viņš apstājās, "līdz viņi vēlāk pārbaudīja un atrada..." Viņš kratīja galvu, izliekoties. skumjas ir sliktākas nekā lielākā daļa ziepju operas zvaigžņu.
  
  Qrow lasīja starp rindām, sajūtot daudzos slāņu slāņus. "Vai jums ir pilns ziņojums?"
  
  "ES ticu". Digbijs izlēmīgi pamāja. "Līdz vakaram tas būs uz jūsu galda."
  
  Krova klusēja par visu, ko viņa zināja par pēdējo misiju. SPEAR komanda sazinājās - tik tikko -, taču viņi nedaudz zināja par notikušo. Tomēr šī Džošua Vidala slepkavība, ja tā ir kaut maza patiesība, komandai radīs dziļas un tālejošas sekas. Ja tam pievieno Marku Digbiju, kurš bija tāds cilvēks, kurš labprāt izlaboja visas kļūdas, kas veicināja viņa paša mērķu sasniegšanu, un Heidena komandu varētu viegli nosaukt par ASV apkaunojumu. Viņus var izformēt, klasificēt kā bēgļus, kuriem paredzēts arests, vai... vēl ļaunāk.
  
  Viss bija atkarīgs no Digbija plāna.
  
  Krovai bija jāiet ļoti uzmanīgi, paturot prātā viņas diezgan sarežģīto karjeru. Nokļūšana tik tālu un tik augsta nebija bez briesmām - un daži joprojām slēpās aiz viņas.
  
  Ģenerālis Glīsons iesmējās. "Tas neko nevirza uz priekšu. Īpaši tie puiši, kas strādā laukos."
  
  Krovs pamāja ģenerālim. "Es piekrītu, Džordž. Taču SPEAR bija un joprojām ir viena no mūsu efektīvākajām komandām kopā ar SEAL 6. un 7. komandām. Tās ir... unikālas daudzējādā ziņā. Es domāju, burtiski, pasaulē nav citas tādas komandas kā viņi.
  
  Digbija skatiens bija grūts. "Es to uzskatu par ļoti nedrošu, nevis pārāku stāvokli. Šīm SWAT komandām ir vajadzīgas īsākas pavadas, nevis vaļīgākas ķēdes.
  
  Krovs juta, ka atmosfēra pasliktinās, un zināja, ka priekšā būs vēl sliktāk. "Jūsu komanda ir aizgājusi no sliedēm. Viņiem ir iekšējas problēmas. Ārējie noslēpumi, kas vēl var iekost mums visiem dupsi..." Viņš apstājās.
  
  Ģenerālis Glīsons atkal kurnēja. "Pēdējais, kas mums vajadzīgs, ir ASV nolīgta negodīgu daudznacionālu korporāciju komanda, kas trakojas ārzemēs, radot vēl vienu vētru. Labāk saraut saites, kamēr varam."
  
  Krova nespēja noslēpt savu pārsteigumu. "Par ko tu runā?"
  
  "Mēs neko nesakām." Digbijs paskatījās uz sienām, it kā cerētu ieraudzīt Dumbo ausis.
  
  "Vai jūs sakāt, ka viņus vajadzētu arestēt?" viņa nospieda.
  
  Digbijs gandrīz nemanāmi pakratīja galvu; tikko pamanāma, bet kustība, kas iezvanīja brīdinājuma zvaniņus dziļi Krova dvēselē. Viņai tas nepatika, ne drusku, bet vienīgais veids, kā mazināt šausmīgo spriedzi istabā un doties prom, bija doties tālāk.
  
  "Ieliec tajā spraudīti," viņa teica tik vieglā balsī, cik vien spēja. "Un pārrunāsim citu iemeslu, kāpēc esam šeit. Četros zemes stūros."
  
  "Runāsim tieši," sacīja ģenerālis. "Un skatieties faktus, nevis pasakas. Fakti liecina, ka daži psihologi uzdūrās trīsdesmit gadus veciem manuskriptiem, kurus rakstīja kara noziedznieki, kas slēpās Kubā. Fakti liecina, ka šis psihologu bars gāja uz priekšu un nopludināja tos sasodītajā tīklā, kas šim baram ir gluži dabiski. Tie ir fakti."
  
  Vārna zināja par ģenerāļa nepatiku pret arheoloģisko folkloru un pilnīgu iztēles trūkumu. "Es tā domāju, Džordž."
  
  "Vai jūs vēlētos vēl dažus?"
  
  "Nu, es esmu diezgan pārliecināts, ka mēs tos dzirdēsim."
  
  "Katram trakam zinātniekam, katram Indiānas štatā Džonsam un oportūnistiskajam noziedzniekam pasaulē tagad ir piekļuve tai pašai informācijai, kas mums. Katra valdība, katra specvienība, katra melnādaino operāciju vienība to ir redzējusi. Pat tiem, kas neeksistē. Un šobrīd... viņi visi koncentrēja savu netīrāko uzmanību uz vienu vietu.
  
  Krova nebija pārliecināta, ka viņai patika viņa līdzība, bet jautāja: "Kāda?"
  
  "Plānojiet Pēdējā sprieduma kārtību. Plānojiet pasaules galu."
  
  "Tagad tas izklausās nedaudz dramatiski, no jums, ģenerāli."
  
  "Es to izlasīju burtiski, tas arī viss."
  
  "Mēs visi to esam lasījuši. Tas viss," iestarpināja Digbijs. "Protams, tas ir jāuztver nopietni, un pagaidām to nevar noliegt. Galvenais dokuments, ko viņi sauc par "Pēdējā sprieduma pavēli", attiecas uz jātniekiem un, mēs uzskatām, secību, kādā tie būtu jāmeklē.
  
  "Bet..." Glīsons acīmredzami nevarēja atturēties. "Četri stūri. Tas ir pilnīgi neloģiski."
  
  Qrow palīdzēja viņam virzīties uz priekšu. "Es domāju, ka tas ir kodēts ar nolūku, Džordž. Lai sarežģītu lēmumu. Vai arī padarīt to pieejamu tikai ordeņa izvēlētajiem.
  
  "Man tas nepatīk". Glīsons izskatījās kā traks.
  
  "Esmu pārliecināts". Krovs piesita pie galda viņas priekšā. "Bet paskatieties - manuskripts rada daudz jautājumu, uz kuriem vēl nav atbildes. Būtībā, kur viņi tagad ir... Ordenis?"
  
  "Tas nekādā ziņā nav lielākais noslēpums, ar kuru mēs saskaramies," Digbijs nepiekrita. "Šis plāns ir tas, pie kā mums jāvēršas ar lielu steigu."
  
  Krovs izbaudīja šīs konkrētās manipulācijas uzvaru. "SPEARS jau atrodas Ēģiptē," viņa apstiprināja. "Mums vajadzētu būt, ņemot manuskriptu pēc nominālvērtības un pieņemot, ka mūsu agrīnās interpretācijas ir pareizas."
  
  Digbijs iekoda apakšlūpā. "Tas viss ir labi," viņš teica, "taču tas arī noved pie visa loka, kur mēs vēlamies būt. Tagad ir jāpieņem lēmums, Kimberlij.
  
  - Tagad? Viņa bija patiesi pārsteigta. "Viņi nekur nebrauks, un būtu kļūda viņus izņemt no laukuma. Es pieņemu, ka esat sapratis manuskriptu? Četri jātnieki? Pēdējie četri ieroči? Karš, iekarojumi, bads, nāve. Ja šī prasība ir pamatota, mums ir jādara tas, ko viņi prot vislabāk.
  
  "Kimberlija." Digbijs izberzēja acis. "Tev un man ir pilnīgi atšķirīgi uzskati par to, kas tas ir."
  
  "Vai jūs noteikti nevarat apstrīdēt viņu iepriekšējos panākumus?"
  
  "Kā jūs definējat panākumus?" Digbijs nežēlīgi pašapmierināti noplātīja rokas. "Jā, viņi neitralizēja vairākus draudus, bet to varēja arī SEALs, Rangers, CIP Īpašo darbību nodaļa, SOG, Marine Raiders..." Viņš apstājās. "Redzi, kur es eju?"
  
  "Jūs sakāt, ka mums nav vajadzīgs SPIR."
  
  Digbijs apzināti nobolīja acis. "Tas nekad nav noticis".
  
  Krovam vajadzēja vairāk nekā sekundi, lai apsvērtu paredzēto apvainojumu. Viņa paskatījās no Digbija uz Glīsonu, bet ģenerālis atbildēja tikai ar bezkaislīgu, stoisku skatienu, bez šaubām, viņa radošā virziena ārēja izpausme. Viņai bija skaidrs, kur SPIR izdevās. Glīsons to patiesi nesaprata, un Digbijs tiecās pēc cita mērķa.
  
  "Pagaidām," viņa teica, "mums ir tikai vārdi un ziņojumi, galvenokārt baumas. Šī komanda ir riskējusi ar savām dzīvībām, zaudējusi savus vīrus un atkal un atkal upurējusi šīs valsts labā. Viņiem ir tiesības izteikties."
  
  Digbijs pasmīnēja, bet neko neteica. Krovs atspiedās krēslā, priecājoties par mierīgo atmosfēru, kas joprojām valdīja četros istabas stūros, mēģinot noturēt uzmanību. Darbojoties ar indīgām čūskām, bija nepieciešama koncentrēšanās un miers.
  
  "Es ierosinu nosūtīt cilvēkus uz TerraLeaks, lai mēģinātu apturēt šo informācijas plūsmu," viņa sacīja. "Kamēr nav noskaidrots šī rīkojuma autentiskums. Kas notiks drīz," viņa piebilda. "Mēs izmeklējam Kubas bunkuru, kur tas tika atrasts. Un mēs ļaujam komandai SPEAR darīt savu darbu. Neviens to nedarīs ātrāk."
  
  Ģenerālis Glīsons piekrītoši pamāja ar galvu. "Viņi ir tur," viņš nomurmināja.
  
  Pēc tam Digbijs viņai plati pasmaidīja, norādot uz kaķi, kurš saņēma krēmu. "Es pieņemu visus jūsu ieteikumus," viņš teica. "Es gribu teikt, ka es viņiem nepiekrītu, bet es piekritīšu. Un pretī es vēlos, lai jūs pieņemtu manu mazo priekšlikumu.
  
  Mīļais Dievs, nē. - Kurš no viņiem?
  
  "Mēs nosūtām otru komandu. Lai viņus segtu un varbūt palīdzētu.
  
  Krovs zināja, ko viņš saka. "Apsegt" nozīmēja novērot, un "palīdzēt", iespējams, bija domāts veikt.
  
  "Kura komanda?"
  
  "SEAL komanda 7. Viņi tuvojas."
  
  "Neticami." Krova pamāja ar galvu. "Mums vienlaikus ir divas labākās komandas vienā un tajā pašā rajonā. Kā tas notika?
  
  Digbijam izdevās palikt bezkaislīgs. "Tīrā sakritība. Bet jums ir jāpiekrīt, ka divi ir labāki par vienu.
  
  "Labi". Krova zināja, ka viņai nav citas izvēles, kā vien piekrist. "Taču nekādā gadījumā abas komandas nesatiksies. Nekāda iemesla dēļ. Viss skaidrs?"
  
  "Tikai tad, ja pasaule no tā ir atkarīga." Digbijs pasmaidīja, izvairoties no jautājuma un izraisot Glīsona vaidēšanu.
  
  "Palieciet profesionāls," sacīja Glīsons. "Dažu stundu laikā man var būt septiņi pareizajā vietā. Ja mēs ar to tiksim galā diezgan drīz."
  
  "Apsveriet to." Krovs atturējās pateikt pārim, lai, izejot ārā, durvis neietriecās viņiem pa dibenu. SPEAR gadījumā tas nevarēja kļūt nopietnāks. Cilvēkam, kurš nogalināja Džošua Vidalu, tas bija brutāli. Viņai tas varēja būt jebkurš no iepriekšminētajiem un vēl sliktāk. Bet vispirms izglābsim pasauli, viņa domāja.
  
  Atkal.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Aleksandrija atrodas visā savā modernajā krāšņumā aiz stikla loga; plaukstoša betona metropole, ko ieskauj dzirkstošā jūra, ko iezīmē palmas un viesnīcas, izliekta piekraste un neticami iespaidīgā Aleksandrijas bibliotēka.
  
  No CIP drošā nama paveras skats uz sešām satiksmes traucētām joslām, kas lēnām liecās ap krasta priekšgalu. Visu piekļuvi noārdītajam balkonam no ārpuses ierobežoja smagie stikli un restes. Tikai galvenā viesistaba piedāvāja komforta pazīmes; virtuve bija maza un pagaidu, abas guļamistabas jau sen bija kļuvušas par tērauda būriem. Drošajā mājā uz pilnu slodzi strādāja tikai viens cilvēks, un viņš nepārprotami atradās ārpus savas komforta zonas.
  
  Alisija pasūtīja tasi kafijas. "Ei, šie ir četri melni, divi ar pienu, trīs ar krējumu un viens ar kanēļa garšu. Saprati?"
  
  "Es nē..." Kāds trīsdesmit gadus vecs vīrietis ar plānām brillēm un kuplām uzacīm nikni pamirkšķināja. "Es... negatavoju kafiju. Vai tu saproti šo?
  
  "Jūs nesaprotat? Nu, ko, pie velna, jūs šeit darāt?"
  
  "Savienojums. Vietējais kontakts. Mājkalpotāja. es-"
  
  Alisija saspringti samiedza acis. - Mājsaimniece?
  
  "Jā. Bet ne šādi. Es..."
  
  Alisija novērsās. "Vāc, vecīt. Jūs neklājat gultas. Tu netaisi kafiju. Par ko, pie velna, mēs jums maksājam?
  
  Dreiks centās visu iespējamo, lai ignorētu anglieti, tā vietā koncentrējoties uz Smita un Lorēnas tikšanos. New Yorker bija sagatavojies un lidoja uz Ēģipti brīdī, kad jaunie draudi no nedaudz satraucošiem kļuva par prioritāriem. Stāvot istabas centrā ar nolaistiem matiem un rotaļīgu sejas izteiksmi, viņa bija gatava atjaunināt komandu, taču, kad Smits tuvojās Lorēnai, viņu pārņēma virkne emociju.
  
  "Ne tagad," viņa nekavējoties atbildēja.
  
  "Es esmu dzīvs," Smits norūca. "Domāju, ka jūs varētu interesēt."
  
  Tā vietā, lai atvilktos, Lorēna dziļi ievilka elpu. "Es par tevi uztraucos katru dienu, katru minūti. ES ticu. Vai jums tas patīk, Smit?"
  
  Karavīrs pavēra muti, lai iebilstu, bet Alisija veikli iejaucās. "Sasodīts, vai nedzirdēji? Viņu sauc Lanselots. Viņš dod priekšroku tam, nevis Smitam. Tagad mēs visi viņu tā saucam.
  
  Lorēna tika pieķerta otro reizi minūtes laikā. "Lance-a-What? Vai tas nav vecā bruņinieka vārds?"
  
  "Protams," Alicia priecīgi sacīja. "Tas pats puisis, kurš izdarīja neuzticību ar karaļa sievu."
  
  "Vai jūs sakāt, ka man vajadzētu uztraukties? Vai arī jums tas rūp?"
  
  Alisija paskatījās uz Smitu. "Nē. Ja viņš tevi pazaudēs, vislabākais, ko viņš dabūs, ir paviāns, un Ēģiptē nav sarkanseinu pērtiķu. Viņa paskatījās pa istabu ar jautājošu skatienu. "Vismaz ne ārpus šīs telpas."
  
  Maija tagad stāvēja blakus Lorēnai un bija pagājusi malā pēc tam, kad bija vēlreiz pārbaudījusi drošā nama drošības sistēmu. "Vai mums jāpanāk operācija? Laikam tāpēc Lorēna ir šeit?
  
  "Jā jā". Ņujorkiete ātri atguva savaldību. "Vai jūs visi vēlētos apsēsties? Tas var aizņemt kādu laiku."
  
  Yorgi atrada tukšu vietu. Dreiks apsēdās uz krēsla roku balsta, uzmanīgi aplūkodams istabu. Viņam, vērojot no malas, bija skaidrs, kā Dals un Kenzi bija satuvinājušies, kā Heidens aizslīdēja prom no Kinimaki un, par laimi, tagad šķita, ka Alisija un Meja vairāk pieņem viena otras klātbūtni. Dreiks bija ļoti atvieglots par šo iznākumu, taču drīz notika nākamā lielā lieta. Jordži ir gandrīz pilnībā klusējuši kopš viņa atklāsmes tikai pirms trim dienām.
  
  Es esmu tas, kurš aukstasinīgi nogalināja savus vecākus.
  
  Jā, tas iedragāja svinības, bet neviens neizdarīja spiedienu uz krieviem. Viņš patiešām nopūlējās, lai atzītu izdarīto; Tagad viņam vajadzēja laiku, lai pārvērstu atmiņu īstos vārdos.
  
  Lorēna izskatījās mazliet neērti, stāvot istabas galvgalī, bet, kad Smits atkāpās, viņa sāka runāt. "Pirmkārt, mums var būt informācija par Tailera Veba glabātuves atrašanās vietu. Atcerieties - viņš solīja, ka tiks atklāti vēl vairāk noslēpumu?
  
  Dreiks to labi atcerējās. Kopš tā laika viņi ir noraizējušies par iespējamām sekām. Vai vismaz divi vai trīs bija.
  
  "Bet tagad mums tam nav laika. Vēlāk es ceru, ka mēs visi varēsim doties ceļojumā. Bet šie... šie jaunie draudi sākās, kad organizācija TerraLeaks ievietoja internetā veselu kaudzi dokumentu." Viņa sarāvās. "Drīzāk kā fiziska bumba, kas nomesta uz digitālā pamata. Visi dokumenti bija ar roku rakstīti, nepārprotami fanātiski un tīri sevi slavinoši. Regulāri vecie atkritumi. TerraLeaks darbinieki tos atrada vecā bunkurā Kubā, kaut kas palicis pāri no gadu desmitiem atpakaļ. Šķiet, ka bunkurs agrāk bija trako grupas galvenā mītne, kas sevi sauca par Pēdējā sprieduma ordeni.
  
  "Izklausās pēc daudz smiekliem," sacīja Dreiks.
  
  "Protams, ka bija. Bet patiesībā lietas kļūst daudz sliktākas. Visi šie cilvēki bija kara noziedznieki, kuri aizbēga no nacistiskās Vācijas un slēpās Kubā. Tagad, kā jūs visi zināt, ir vieglāk izveidot sarakstu ar dīvainajiem sūdiem, kas nacistus neinteresēja, nekā sarakstu ar to, kas viņi bija. Šis ordenis tika izveidots, lai nodotu lietas nākamajām paaudzēm. Ja viņi tiktu pieķerti vai nogalināti, viņi kaut kur nākotnē vēlētos gūt kādu krāšņu rezonansi.
  
  "Un jūs sakāt, ka viņiem tas ir?" Heidens jautāja.
  
  "Nu, vēl ne. Nekas nav pierādīts. Ordenis sastāvēja no diviem ģenerāļiem, diviem ietekmīgiem valdības darbiniekiem un diviem turīgiem uzņēmējiem. Kopā viņiem būtu ievērojama vara un resursi.
  
  "Kā mēs to zinām?" Maija jautāja.
  
  "Ak, viņi neko neslēpa. Vārdi, notikumi, vietas. Tas viss ir dokumentos. Un TerraLeaks sekoja šim piemēram," Lorēna pakratīja galvu, "kā viņi dara.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka visi zina?" Dreiks klusi teica. "Katra asiņaina organizācija pasaulē? Muļķības." Viņš pagrieza galvu pret logu, it kā pārdomātu visu pasauli ārpusē, sanākot kopā.
  
  "Attiecīgais dokuments nav pilnībā pabeigts," iesāka Lorēna.
  
  Alisija šņāca. "Ja vien, protams, tas tā nav."
  
  "Tātad mums nav visas informācijas. Mēs varam tikai pieņemt, ka šiem kara noziedzniekiem, kas pazuda no zemes virsas pirms aptuveni divdesmit septiņiem gadiem, netika dota iespēja pabeigt savu darbu.
  
  "Pazudis?" Dāls nomurmināja, nedaudz mainīdamies no pēdas uz pēdu. "Parasti tas nozīmē slepenpoliciju. Vai īpašie spēki. Tam ir jēga, jo viņi bija kara noziedznieki.
  
  Lorēna pamāja. "Šī ir vienprātība. Bet tas, kurš "pazuda", nedomāja meklēt slepeno bunkuru.
  
  "Tad droši vien SAS." Dāls paskatījās uz Dreiku. "Resnie nelieši."
  
  "Vismaz mūsu specvienības nesauc par ABBA."
  
  Kinimaka piegāja pie loga paskatīties. "Izklausās pēc visu kļūdu mātes," viņš dārdēja savā glāzē. "Es ļauju šai informācijai brīvi izplatīties. Cik daudzas valdības to vienlaikus meklēs?
  
  "Vismaz seši," Lorēna teica. "Par ko mēs zinām. Šobrīd to varētu būt vairāk. Sacensības sākās, kad jūs, puiši, finišējat Peru.
  
  "Vai jūs pabeidzat?" Smits atkārtoja. "Mēs izglābām dzīvības."
  
  Lorēna paraustīja plecus. "Neviens tevi par to nepārmet."
  
  Dreiks skaidri atcerējās Smita atkārtotos lūgumus sasteigt elli pēdējās misijas laikā. Taču tagad nebija īstais brīdis izvirzīt šo jautājumu. Tā vietā viņš klusi piesaistīja ņujorkiešu uzmanību.
  
  "Tātad," viņš teica. "Kāpēc jūs mums nepastāstiet, ko tieši šis Pastardienas rīkojums ir plānojis un kā tas plāno iznīcināt pasauli?"
  
  Lorēna dziļi ievilka elpu. "Tad viss ir kārtībā. Es ceru, ka esat tam gatavs."
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  "Izmantojot spiegu satelītus, slēptos aģentus un kameras, bezpilota lidaparātus, NSA... mēs zinām, ka vismaz sešas citas valstis sacenšas, lai pirmās atrastu četrus zemes stūrus. Amerikāņi..." viņa apstājās, domādama, "nu... būdami amerikāņi... jūs vēlaties tur nokļūt pirms citiem. Ne tikai prestiža dēļ, bet arī tāpēc, ka mēs vienkārši nevaram pateikt, ko kāds cits darīs ar atrasto. Sajūta ir tāda... ja Izraēla atrod slepenu slepkavu no valsts iekšienes? Ko darīt, ja Ķīna atrod visus četrus?
  
  "Tātad šīs ir apstiprinātās valstis, kas piedalās projektā?" Kensi klusi jautāja. "Izraēla?"
  
  "Jā. Plus Ķīna, Francija, Zviedrija, Krievija un Lielbritānija.
  
  Dreiks domāja, ka varbūt viņš pazīst kādu no iesaistītajiem cilvēkiem. Tas bija nepareizi, ka viņam bija jāstrādā pret viņiem.
  
  "Sarežģīti," viņš teica. "Kādi ir precīzi pasūtījumi?"
  
  Lorēna pārbaudīja savu klēpjdatoru, lai pārliecinātos. "Tajos ir ļoti daudz "no fail" un "par katru cenu".
  
  "Viņi to uzskata par globālu draudu," sacīja Heidens. "Kāpēc ne? Līdz nākamajai apokalipsei vienmēr ir palikušas tikai dažas dienas."
  
  "Un tomēr," Dreiks sacīja, "mēs visi būtībā esam vienā pusē."
  
  Heidens pamirkšķināja uz viņu. "Oho. Beidz lietot narkotikas, vecīt.
  
  "Nē, es gribēju..."
  
  "Pārāk daudz sitienu viņu beidzot padarīja traku." Dāls iesmējās.
  
  Dreika acis iepletās. "Aizver savu muti." Viņš ieturēja pauzi. "Vai esat jautājis par savu Jorkšīru? Jebkurā gadījumā es gribēju teikt, ka mēs visi esam īpašie spēki. Izgriezt no tā paša auduma. Mums, pēc velna, nevajadzētu dzenāt vienam otru visā pasaulē.
  
  "Es piekrītu," Heidens teica bez emocijām. "Tad ar ko jūs grasāties to apspriest?"
  
  Dreiks noplātīja rokas. "Prezidents Koburns?"
  
  "Vispirms jums vajadzētu iet garām aizsardzības ministram. Un citi. Kolu ieskauj vairāk nekā tikai fiziskas sienas, un dažas no tām nav bez šķembām.
  
  "Ne visas komandas spēlēs draudzības spēles," pārliecināti piebilda Kenzijs.
  
  "Noteikti". Dreiks padevās un apsēdās. "Piedod, Lauren. Turpināt."
  
  "Pa labi. Tātad visi ir izlasījuši nopludinātos dokumentus. Lielākā daļa no tām ir nacistu muļķības, ja godīgi. Un es to lasu burtiski. Lapa, kas nosaukta šīs nelaimīgās grupas vārdā ar nosaukumu "Pēdējā sprieduma ordenis", skaidri norāda uz tā sauktajām "Četru jātnieku" "atdusas vietām": karš, uzvara, bads un nāve."
  
  "No Atklāsmes grāmatas?" Heidens jautāja. "Tie četri jātnieki?"
  
  "Jā." Lorēna pamāja ar galvu, joprojām skatoties cauri daudzajām piezīmēm, ko apstiprinājuši daži no labākajiem dīķiem Amerikā. "Dieva Jērs atver pirmos četrus no septiņiem zīmogiem, kas iznes četras radības, kas jāj uz baltiem, sarkaniem, melniem un bāliem zirgiem. Protams, gadu gaitā tās ir pieķērušās visam un populārajā kultūrā atkal un atkal tiek interpretētas no jauna. Tie pat ir aprakstīti kā Romas impērijas un tās turpmākās vēstures simbols. Bet nacisti varēja ar to spēlēties, kā vien vēlas, vai ne? Tagad varbūt ir vislabāk, ja es to atdotu. Viņa izvilka no portfeļa kaudzi papīru, izskatījās lietišķāka, nekā Dreiks viņu jebkad bija redzējis. Interesantas pārmaiņas Laurenai, un šķiet, ka viņa to ir ņēmusi pie sirds. Viņš ātri paskatījās uz papīra lapu.
  
  "Vai šī ir tā lieta, kas visus iedegusi? Pasūtīt?
  
  "Jā, izlasi šo."
  
  Dāls to nolasīja skaļi, kamēr citi to ieņēma.
  
  "Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un izklāstījām viņiem Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc lasiet un sekojiet piesardzīgi. Mūsu pēdējie gadi ir pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus: karu, iekarošanu, badu un nāvi. Vienoti viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un pēc tam Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet viss nav tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso Pēdējo spriedumu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad parādījās jātnieki. Uz Tēva kauliem nav pazīšanas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un valdīs uz visiem laikiem.
  
  Dreiks to visu izmērcēja. Daudz pavedienu, daudz patiesību. Daudz darba. Tomēr Dāls viņu pārspēja ar savu pirmo komentāru. "Cēlies? Vai viņi nesacelsies?
  
  "Jā, šķiet, ka kaut kas nav kārtībā." Lorēna piekrita. "Bet tā nav drukas kļūda."
  
  Mai komentēja: "Šķiet, ka tas parāda secību, kādā skatīties, kaut arī smalki."
  
  Lorēna piekrītoši pamāja ar galvu. "Tā ir patiesība. Bet vai jūs arī saprotat, kāpēc viņi sauc šīs "atpūtas vietas"? Nevis kapenes vai apbedījumu vietas vai kas cits?"
  
  "Viss nav tā, kā šķiet," Dāls skaļi nolasīja.
  
  "Jā. Skaidrs, ka ir nepieciešams tonn vairāk pētījumu. "
  
  "Indietis ir ieskauts ar ieročiem," Alisija skaļi lasīja. "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  "Neliksim pārāk tālu sev priekšā," sacīja Heidens.
  
  "Tiek uzskatīts, ka zināšanas par visām šīm pēdējām atdusas vietām nomira nacistu pavēlē." Lorēna teica. "Varbūt viņi plānoja kaut ko ierakstīt. Varbūt tā ir kodēšana. Vai zināšanu nodošana citām paaudzēm. Mēs nezinām droši, bet mēs zinām, ka tas ir viss, kas mums jāturpina," viņa paraustīja plecus, "un visi ir vienā laivā. Viņa skatījās uz Dreiku. "Laiva. Izdzīvošanas plosts. Jūs saprotat ideju."
  
  Jorkšīrietis lepni pamāja ar galvu. "Protams, ka gribu. SAS var likt akmenim peldēt.
  
  "Lai arī ar ko mēs saskaramies, viņiem ir tādas pašas norādes, kā mums," sacīja Heidens. "Kā būtu, ja mēs sāktu?"
  
  Kinimaka novērsās no loga. "Četros zemes stūros?" viņš jautāja. "Kur viņi atrodas?"
  
  Istaba izskatījās tukša. "Grūti pateikt," sacīja Dāls. "Kad zeme ir apaļa."
  
  "Labi, kā būtu ar pirmo jātnieku, uz kuru viņi atsaucās. Šis stratēģijas tēvs. Kinimaka iegāja istabā, aizsedzot visu gaismu aiz loga. "Kādas atsauces mums ir par to?"
  
  "Kā jūs varētu gaidīt," Lorēna pieskārās ekrānam, "arī domnīca mājās to dara..." Viņa veltīja brīdi, lai izlasītu.
  
  Dreiks izmantoja to pašu brīdi, lai pārdomātu. Lorēnas pieminētā "domnīca mājās" tikai skaidri parādīja, kas tur nebija.
  
  Karīna Bleika.
  
  Protams, laiks paskrēja vēja spārniem, kad bijāt daļa no SPEAR komandas, taču pagāja tā diena vai pat nedēļa, kad Karīnai vajadzēja būt dežūrdaļā. Katru reizi, kad viņš nolēma sazināties ar viņu, kaut kas viņu atturēja - vai tas būtu ienaidnieku bars, pasaules krīze vai viņa paša prasība nebūt kaitinošam. Karīnai vajadzēja savu vietu, bet...
  
  Kur pie velna viņa ir?
  
  Lorēna sāka runāt, un atkal domas par Karīnu bija jāliek malā.
  
  "Šķiet, ka vēsturiskā personība bija pazīstama kā stratēģijas tēvs. Hannibāls."
  
  Smits izskatījās nepārliecināts. - Kurš no viņiem?
  
  Alisija savilka lūpas. "Ja tas ir Entonija Hopkinsa draugs, es nepametīšu šo istabu."
  
  "Hanibals Barka bija leģendārs militārais vadītājs no Kartāgas. Dzimis 247. gadā pirms mūsu ēras, viņš bija cilvēks, kurš vadīja veselu armiju, ieskaitot kara ziloņus, pāri Pirenejiem un Alpiem uz Itāliju. Viņam bija spēja noteikt savas stiprās un ienaidnieku vājās puses, un viņš uzvarēja daudzus Romas sabiedrotos. Vienīgais veids, kā viņš galu galā cieta neveiksmi, bija tad, kad kāds puisis iemācījās savu izcilo taktiku un izstrādāja veidu, kā to izmantot pret viņu. Tas bija Kartāgā."
  
  "Tātad šis puisis ir stratēģijas tēvs?" - Smits jautāja. "Šis Hannibāls?"
  
  "Tika uzskatīts par vienu no lielākajiem militārajiem stratēģiem vēsturē un par vienu no izcilākajiem senatnes ģenerāļiem kopā ar Aleksandru Lielo un Cēzaru. Viņu sauca par stratēģijas tēvu, jo viņa lielākais ienaidnieks Roma galu galā iekļāva viņa militāro taktiku savos plānos.
  
  "Šī ir uzvara," sacīja Dāls, "ja tāda kādreiz ir bijusi."
  
  Lorēna pamāja. "Labāk. Hanibāls tika uzskatīts par Romas murgu, ka viņi izmantoja šo teicienu ikreiz, kad notika kāda katastrofa. Tulkojumā tas nozīmē, ka Hanibāls ir pie vārtiem! Latīņu frāze kļuva vispārpieņemta un tiek lietota joprojām.
  
  "Atgriezties pie pasūtījuma," Heidens viņus pamudināja. "Kā tas der?"
  
  "Mēs varam ar pārliecību teikt, ka Hannibals ir viens no četriem jātniekiem. Papildus tam, ka viņš acīmredzot jāja ar zirgu, viņš visā vēsturē ir saukts par stratēģijas tēvu. Tas nozīmē, ka Viņš ir Karš, pirmais jātnieks. Viņš noteikti atnesa karu Romas impērijai.
  
  Dreiks skenēja tekstu. "Tātad šeit ir teikts, ka Pastardienas ordeņa plānu izstrādāja jātnieki. Vai jāpieņem, ka ordenis Hanibāla kapā apraka iznīcinošu ieroci? Vai atstāt to nākamajai paaudzei?
  
  Lorēna pamāja. "Tā ir vispārēja sajūta. Ieroči katrā kapā. Katrā zemes stūrī ir kaps.
  
  Kinimaka pacēla uzaci. "Tam atkal ir tikpat liela jēga kā zāles svārkiem."
  
  Heidens pamāja ar roku, lai viņš apstājas. "Aizmirstiet to," viņa teica. "Tagad. Vai tādam cilvēkam kā Hanibalam vajadzētu būt kapam vai mauzolejai?
  
  Lorēna atspiedās krēslā. "Jā, šeit lietas kļūst sarežģītas. Nabaga vecais Hannibals tika izsūtīts trimdā un nomira nožēlojamā nāvē, iespējams, no indes. Viņš tika apglabāts neapzīmētā kapā."
  
  Dreika acis iepletās. "Buļņas".
  
  "Tas liek aizdomāties, vai ne?"
  
  "Vai mums ir vieta?" Maija jautāja.
  
  "Ak jā". Lorēna pasmaidīja. "Āfrika".
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Alisija piegāja pie sānu skapja un no augšpusē esošā mini ledusskapja izvilka ūdens pudeli. Jaunas operācijas uzsākšana vienmēr bija saspringta. Viņas stiprā puse bija cīņa; tomēr šoreiz viņiem nepārprotami vajadzēja plānu. Heidens jau bija pievienojies Lorēnai klēpjdatorā, un Smits centās izskatīties ieinteresēts, bez šaubām, jo ņujorkietis uzņēmās citu lomu. Ak, jā, un tāpēc, ka viņa nav cietumā, apmeklējot traku teroristu.
  
  Alisijai bija savs viedoklis, taču viņai bija grūti saprast Lorēnas loģiku. Tomēr tā nebija viņas vieta spriest, ne pēc dzīves, ko viņa jau bija dzīvojusi. Lorēna Foksa bija pietiekami gudra un saprātīga, lai redzētu, kas notiks.
  
  Ceru. Alisija izdzēra pusi pudeles, tad pagriezās pret Dreiku. Jorkšīrietis šobrīd stāvēja blakus Dālam un Kensi. Viņa grasījās ienākt, kad viņas tuvumā bija kustība.
  
  "Ak, sveiks, Jogi. Kā tur iet?
  
  "Labi". Krievu zaglis ir nomākts, kopš viņš pēkšņi tika atklāts. "Vai jūs domājat, ka viņi mani tagad ienīst?"
  
  "PVO? Viņi? tu joko? Neviens tevi netiesā, it īpaši es. Viņa iesmējās un paskatījās apkārt. "Vai maijs. Vai Dreiks. Un it īpaši ne Kenzi. Kucei, iespējams, ir cietums, kas pilns ar nejaukiem noslēpumiem.
  
  "PAR".
  
  "Ne gluži tavs šķebinošais noslēpums." Muļķības! "Ei, es joprojām cenšos šeit mainīties. Es neko nezinu par uzmundrināšanu."
  
  "ES redzu to".
  
  Viņa pastiepa roku: "Nāc šurp!" - un metās pie viņa galvas, kad viņš paslīdēja, cenšoties satvert galvu. Yorgi izlēca uz istabas galu, viņa kājas viegli. Alisija redzēja vajāšanas bezjēdzību.
  
  "Nākamreiz, puisīt."
  
  Dreiks vēroja viņas tuvošanos. "Zini, viņš baidās no tevis."
  
  "Es nedomāju, ka bērns no kaut kā baidās. Ne jau pēc laika pavadīšanas tajā krievu cietumā un mūru celšanas. Tad tu uzzini, ka viņš no tā baidās. Viņa uzsita sev pa galvu.
  
  "Visspēcīgākais ierocis," sacīja Dāls. "Vienkārši pajautājiet Hannibalam."
  
  "Ak, Torsti joko. Visi pievērsīsimies kalendāram. Bet nopietni," Alisija piebilda. "Bērnam ir jārunā. Es neesmu labāk kvalificēts. "
  
  Kensi iesaucās. "Tiešām? Esmu pārsteigts."
  
  "Vai jūs tika pieminēts Veba paziņojumā? Ak, jā, es tā domāju. "
  
  Izraēlietis paraustīja plecus. "Man ir grūti naktīs gulēt. Nu ko?"
  
  "Tāpēc," Alisija teica. "Nekas."
  
  "Es domāju, ka tā paša iemesla dēļ kā jūs."
  
  Iestājās dziļš klusums. Dāls sastapa Dreika skatienu pār sieviešu galvām un viegli paklanījās. Dreiks ātri paskatījās prom, nenoniecinādams sievietes, bet nevēlēdamies, lai viņas tiktu ievilktas pa postu aku. Alisija paskatījās uz augšu, kad Heidens sāka runāt.
  
  "Labi," sacīja viņu priekšnieks. "Tas ir labāk, nekā Lorēna sākotnēji domāja. Kurš dodas ceļojumā uz Hellespontu?
  
  Alisija nopūtās. "Izklausās ideāli šai sasodītajai komandai. Pieraksti mani."
  
  
  * * *
  
  
  Vispirms ar helikopteru un pēc tam ar ātrlaivu SPEAR komanda tuvojās Dardaneļu salām. Saule jau grima apvāršņa virzienā, gaisma no spilgtas bumbiņas pārvērtās panorāmas joslā fonā un horizontālā slīpsvītrā. Nelīdzenā brauciena laikā Dreiks tik tikko pārslēdzās starp transporta veidiem un atrada laiku, lai pabrīnītos par to, kā piloti droši izturēja dienu. Alīsija, atrodoties viņam blakus uz helikoptera, nedaudz noskaidroja savas jūtas.
  
  "Sveiki, vai jūs domājat, ka šis čalis mēģina mūs nogalināt?"
  
  Kinimaka, cieši piesprādzējies un pieķēries pie tik daudzām rezerves siksnām, cik vien spēja noturēt, caur sakostiem zobiem sacīja: "Esmu diezgan pārliecināts, ka viņš domā, ka tās atlec."
  
  Komunikācijas darbojās pilnībā un bija atvērtas. Klusums valdīja gaisu, kad viņu komanda pārbaudīja CIP piegādātos ieročus. Dreiks atrada parastos aizdomās turamos, tostarp Glocks, HKS, kaujas nažus un granātu sortimentu. Tika nodrošinātas arī nakts redzamības ierīces. Tikai dažas minūtes vēlāk Heidens sāka runāt pa komunikatoru.
  
  "Tātad, cilvēki, ir pienācis laiks apsvērt citu, personiskāku šīs misijas aspektu. Konkurējošās komandas. CIP joprojām saka, ka ir seši, tāpēc būsim pateicīgi, ka tas nav daudz vairāk. Aleksandrijas šūna pastāvīgi saņem informāciju no CIP šūnām visā pasaulē, no NSA un slepenajiem aģentiem. Viņi man atklāj visus būtiskos faktus...
  
  "Ja tas ir viņu interesēs," Kensi iestarpināja.
  
  Heidens noklepojās. "Es saprotu, ka jums ir bijusi slikta pieredze ar valdības aģentūrām, un CIP saņem ļoti sliktu presi, bet es strādāju viņu labā. Un vismaz es savu darbu izdarīju pareizi. Viņiem ir jāaizsargā vesela tauta. Esiet drošs, ka es jums pateikšu faktus.
  
  "Nez, kas paceļ viņas svārkus," Alisija čukstēja virs komunikatora. "Esmu pārliecināts, ka tas nav nekas labs."
  
  Kensi skatījās uz viņu. "Kas varētu būt labs, kas liek jūsu svārkiem pacelties?"
  
  "Es nezinu". Alisija strauji samirkšķināja acis. - Džonija Depa mute?
  
  Heidena izgrieza kaklu un turpināja. "Sešas speciālo spēku komandas. Ir grūti pateikt, kurš ir simpātisks un kurš ir naidīgs. Nedomājiet. Mums pret visiem jāizturas kā pret ienaidniekiem. Neviena no mums zināmajām valstīm, kas ir iesaistītas šajā procesā, to neatzīs. Es saprotu, ka jūs, iespējams, pazīstat dažus no šiem puišiem, taču dziesma paliek nemainīga.
  
  Kad Heidens apstājās, Dreiks domāja par britu kontingentu. SAS bija diezgan maz pulku, un viņš daudzus gadus bija prom, bet tomēr ultra-elites karavīru pasaule nebija īpaši liela. Heidenam bija taisnība, tagad runājot par iespējamām konfrontācijām un atrunām, nevis kaujas laukā. Dālu varētu interesēt Zviedrijas kontingents, bet Kenziju - Izraēlas kontingents. Labs darbs, tur nebija tradicionālās amerikāņu klātbūtnes.
  
  "Es nevaru iedomāties, ka Ķīna būtu draudzīga," viņš teica. "Ne Krievija."
  
  "Šādā ātrumā," Meja sacīja, skatoties ārā pa logu. "Tās būs formas tumsā."
  
  "Vai mums ir priekšstats par pašreizējo situāciju katrā valstī?" - jautāja Dāls.
  
  "Jā, es tikai virzījos uz šo. Cik varam spriest, zviedri atrodas vairāku stundu attālumā. Franči joprojām ir mājās. Mossad ir vistuvāk, ļoti tuvu.
  
  "Protams," sacīja Dāls. "Neviens īsti nezina, kur viņi dodas."
  
  Dreiks viegli noklepojās. "Vai jūs mēģināt attaisnot Zviedrijas neveiksmīgo mēģinājumu?"
  
  "Tagad tu izklausies tā, it kā būtu Eirovīzijā. Un neviens nepieminēja Lielbritāniju. Kur tie atrodas? Joprojām vāra tēju?" Dāls pacēla iedomātu kausu, viņa mazais pirksts bija izbāzts leņķī.
  
  Tas bija godīgs punkts. "Nu, Zviedrija, iespējams, sāka ačgārni."
  
  "Vismaz viņi sāka."
  
  "Puiši," Heidens pārtrauca. "Neaizmirstiet, ka arī mēs esam daļa no tā. Un Vašingtona sagaida, ka mēs uzvarēsim.
  
  Dreiks iesmējās. Dāls pasmaidīja. Smits paskatījās uz augšu, kad Lorēna sāka runāt.
  
  "Interesants papildinājums tam visam ir tas, ka dažas no šīm valstīm dedzīgi protestē pret jebkādu iejaukšanos. Protams, muļķības vienmēr ir augsts, taču mēs varētu tikt galā ar dažiem negodīgiem elementiem.
  
  "Neoficiāli? Splinter grupas?" - Kinimaka jautāja.
  
  "Tas ir iespējams."
  
  "Tas mūs vienkārši atgriež pie pamatinformācijas," sacīja Heidens. "Visi ir naidīgi."
  
  Dreiks domāja, ko Smits varēja domāt par viņas paziņojumu. Atgriežoties Kusko, Džošua bija naidīgs, taču, tā kā viņa nāvi nebija sankcionējusi valdība un viņu uzturēšanās valstī pastāvīgi mainījās un strīdējās, neviens nezināja, kas notiks. Šī vīrieša nāve bija nelaimes gadījums, taču to izraisīja neuzmanība un pārmērīga dedzība. Jā, viņš bija parazīts un slepkava, bet apstākļi bija atšķirīgi.
  
  Pēc helikoptera viņi piepildīja laivas. Ģērbušies melnā, viņu sejas maskējās, gludi lēkāja pāri Hellespontas ūdeņiem, un nakti beidzot piepildīja tumsa. Maršruts, kuru viņi veica, bija tukšs, gaismas mirgoja aiz tālākā krasta. Hellespont bija nozīmīgs kanāls, kas veido daļu no robežas starp Eiropu un Āziju. Šaurs jūras šaurums, Galipoli, atradās tās ziemeļu krastos, savukārt lielākā daļa citu tās robežu bija salīdzinoši maz apdzīvotas. Slīdot pa ūdeni, Heidens un Lorēna izmantoja savu komunikatoru.
  
  "Hanibālam nekad nav bijis kapa, pat ne kapu zīmes. Pēc spožās karjeras šis leģendārais ģenerālis nomira gandrīz viens, saindēts vecumdienās. Tātad, kā atrast neapzīmētu kapu?
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, kad Lorēna apstājās. Vai viņa viņiem jautāja?
  
  Smits drosmīgi meklēja risinājumu. - Sonārs?
  
  "Tas ir iespējams, bet jums ir jābūt diezgan labam priekšstatam par to, kur meklēt," atbildēja Dāls.
  
  "Viņi atrada neskaidru dokumentu, ierakstāmu dokumentu, jā, bet pazuda laikā," sacīja Heidens. "Hanibāla liktenis vienmēr ir kaitināja tos, kuri mīlēja varoni, kurš iebilda pret Romas imperiālismu. Viens no šādiem cilvēkiem bija Tunisijas prezidents, kurš sešdesmitajos gados apmeklēja Stambulu. Šīs vizītes laikā vienīgais, ko viņš vēlējās, bija Hannibāla mirstīgās atliekas paņemt līdzi uz Tunisiju. Nekam citam nebija nozīmes. Turki galu galā nedaudz piekāpās un paņēma viņu sev līdzi nelielā ceļojumā.
  
  "Sešdesmitie?" Dāls teica. "Vai tas nebija tad, kad kara noziedznieki sāka izdomāt savu nejauko plānu?"
  
  "Visdrīzāk". Haidens teica. "Pēc tam, kad viņi apmetās Kubā un sāka jaunu dzīvi. Tad viņu jaunais pasūtījums ilga gandrīz divdesmit gadus.
  
  "Daudz laika, lai kļūtu radošs," sacīja Alisija.
  
  "Un izvēlieties viņiem četrus jātniekus," Meja piebilda. "Hanibāls - kara jātnieks? Tam ir jēga. Bet kas pie velna ir uzvara, bads un nāve? Un kāpēc Dardaneļu salas Āfrikā ir viens no četriem galvenajiem virzieniem?
  
  "Labs punkts," Alisija piebalsoja Mejai, liekot Dreikam dubultot pūles. "Tev atkal jāuzliek šis mazais domāšanas vāciņš, Foksi."
  
  Lorēna pasmaidīja. Dreiks to varēja saprast pēc viņas balss toņa. "Tāpēc turki, īpaši apmulsuši par viņu pašu necieņu pret Hanibālu, aizveda Tunisijas prezidentu uz vietu Hellespontā. Tur ir rakstīts "kalnā, kur ir nolietota ēka". Šī ir slavenā Hannibala Barkas atpūtas vieta.
  
  Dreiks gaidīja, bet vairāk informācijas nenāca. "Un tomēr," viņš teica, "tas bija pirms trīsdesmit gadiem."
  
  "Tas tur stāvēja tik ilgi," sacīja Lorēna, "un turki, bez šaubām, uzcēla kaut ko līdzīgu goda sardzei."
  
  Dreiks izskatījās šaubīgs. "Patiesībā tas varētu būt tikai goda kaps."
  
  "Viņi tur aizveda Tunisijas prezidentu Metu. Viņš pat paņēma viņa miesassargu sertificētus smilšu flakonus un pēc atgriešanās mājās tos sauca par "smiltīm no Hannibala kapa". Vai tādā situācijā, tajā gadā, turki tiešām maldinātu Tunisijas prezidentu?
  
  Dreiks pamāja uz priekšu uz tuvojošos tumšo piekrastes līkumu. "Mēs to noskaidrosim."
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks palīdzēja izvilkt sabala krāsas ātrlaivu no ūdens, pietauvojot to tuvējā veco sakņu vietā un uzstādot piekaramo motoru. Maija, Alīsija un Smits steidzās izveidot priekšposteni. Kinimaka ar Dāla palīdzību pacēla smagās mugursomas. Dreiks sajuta smiltis zem zābakiem. Gaiss smaržoja pēc zemes. Viļņi spēcīgi metās uz krastu pa kreisi no viņa, laivas deva impulsu. Nekāda cita skaņa nepārtrauca klusumu, kad šķēpstievēri izskatījās.
  
  Heidens turēja rokās pārnēsājamu GPS navigatoru. "Labi. Man ir ieprogrammētas koordinātas. Vai esam gatavi doties?"
  
  "Gatavs," atbildēja vairākas balsis.
  
  Heidens virzījās uz priekšu, un Dreiks apmetās viņam aiz muguras, šķērsojot plūstošās smiltis zem kājām. Viņi pastāvīgi skenēja apgabalu, bet citi gaismas avoti nebija redzami. Varbūt viņi šeit ieradās vispirms. Varbūt citas komandas atturējās, ļaujot kādam citam veikt visu smago celšanu. Varbūt pat tagad viņi tika novēroti.
  
  Iespējas bija bezgalīgas. Dreiks pamāja Alisijai, kad viņi gāja garām, un angliete iestājās rindā. "Var svārstās no vienas puses uz otru."
  
  "Kas par Smitu?" - ES jautāju.
  
  "Esmu šeit. Ceļš ir skaidrs."
  
  Ak jā, bet mēs ejam iekšzemē, Dreiks nodomāja, bet neko neteica. Mīkstās smiltis padevās cieti sablīvētai zemei, un tad viņi kāpa augšup pa krastmalu. Tikai dažas pēdas gari un ar slīpu virsotni viņi drīz šķērsoja tuksneša robežu un atradās uz līdzena zemes gabala. Heidens norādīja ceļu, un viņi šķērsoja neauglīgo tuksnesi. Tagad vairs nav nepieciešams izlikt sargus. Viņi varēja redzēt jūdzes, bet Meja un Smits palika tālāk, palielinot skatīšanās diapazonu.
  
  GPS ekrāns klusi mirgoja, virzot viņus arvien tuvāk mērķim, un nakts tumšā arka majestātiski stiepās virs tiem. Ar tik daudz vietas debesis bija milzīgas; zvaigznes ir tik tikko redzamas, un mēness ir maza svītra. Desmit minūtes pārvērtās divdesmit, pēc tam trīsdesmit, un viņi joprojām gāja vieni. Haidens uzturēja sakarus, izmantojot komunikatoru gan ar komandu, gan Aleksandriju. Dreiks ļāva videi sevi uzņemt, elpojot dabas robainajā ritmā. Dzīvnieku skaņas, vēsmas, zemes šalkoņa - tas viss bija, bet nekas nepiemērots. Viņš saprata, ka komandas, pret kurām viņi cīnījās, varētu būt tikpat labas kā viņi, taču viņš uzticējās savām un savu draugu spējām.
  
  "Uz priekšu," Heidens čukstēja. "GPS rāda, ka reljefs paceļas apmēram četrdesmit pēdas. Šis varētu būt kalns, ko mēs meklējam. Paskaties uz augšu."
  
  Kalns lēnām iznira no tumsas, nemitīgi augošs zemes paugurs ar sapinušām saknēm un laukakmeņiem, kas kaisīja sauso zemi, kad tie izgrieza vienmērīgu ceļu cauri šķēršļiem. Dreiks un Alisija uz brīdi apstājās un atskatījās, atzīmējot gludo melnumu, kas stiepās līdz pat nemierīgajai jūrai. Un tālu tālāk, ostas mirgojošās gaismas, pavisam cita eksistence.
  
  "Viena diena?" Alisija pārsteigta jautāja.
  
  Dreiks tā cerēja. "Mēs tur tiksim," viņš teica.
  
  "Tam vajadzētu būt viegli."
  
  "Un mīlestība. Tāpat kā braukt ar velosipēdu. Bet jūs nokrītat un gūstat iegriezumus, sasitumus un skrāpējumus ilgi pirms atgūstat līdzsvaru.
  
  "Tātad, puse ceļa jau ir nobraukta." Viņa īsi pieskārās viņam un tad devās augšup kalnā.
  
  Dreiks viņai klusēdams sekoja. Nākotne patiešām pavēra jaunas iespējas tagad, kad Alisija Mailsa bija atbrīvojusies no pašiznīcināšanās cikla. Viss, kas viņiem bija jādara, bija uzvarēt kārtējo vājprātīgo un megalomāniju grupu, kas velnišķīgi centās likt ciest pasaules iedzīvotājiem.
  
  Un tāpēc tādi kareivji kā viņš visu liek uz vietas. Adrianam blakus un Grehemam pāri ceļam. Hlojai, kura katru dienu cīnījās, lai savus divus bērnus laicīgi nogādātu skolā. Par tiem pāriem, kuri pa ceļam uz lielveikalu ņaudēja un vaidēja. Par labu tiem, kas labsirdīgi sēdēja sastrēgumos uz apvedceļa, un tiem, kas lēkāja rindas. Ne tiem notekcaurules putām, kas iekāpa jūsu furgonā vai garāžā pēc tumsas tumsas, izbraucot ar visu iespējamo. Nav paredzēts iebiedētājiem, varas meklētājiem un aizmugures durkļiem. Lai tiek parūpēti tie, kuri smagi cīnījās par cieņu, mīlestību un rūpēm. Lai tie, kas cīnījās par savu bērnu nākotni, ir pārliecināti par tās drošību. Lai palīdz tiem, kas palīdzēja citiem.
  
  Heidens pievērsa viņa uzmanību ar klusu ņurdēšanu. "Šī varētu būt īstā vieta. GPS saka, ka tā ir, un es redzu priekšā pamestu ēku.
  
  Viņš redzēja pārklājošus krāsainus punktus. Toreiz tas bija notikumu epicentrs. Tagad nebija laika smalkumiem. Tikpat labi viņi varētu būt uguņojuši, meklējot Hannibāla kapu, ja viņi to atrastu ātrāk, kad viņi ir šeit. Jo Dreiks bija pārliecināts, ka, ja viņi to varētu atrast, tad arī visas pārējās komandas.
  
  Heidens atzīmēja aptuveno platību. Kinimaka un Dāls nolaida savas smagās mugursomas zemē. Meja un Smits ieņēma labākās novērošanas pozīcijas. Dreiks un Alisija piegāja tuvāk Heidenam, lai palīdzētu. Vienīgi Jordži atslābēja, izrādīdams nenoteiktību, gaidot, kad viņam pateiks, kā rīkoties.
  
  Kinimaka un Dahl radīja dažus lieliskus lukturīšus, uzstādot trio uz oglekļa šķiedras statīviem un atdodot vēl vairāk. Tās nebija tikai spilgtas spuldzes, tās tika izgatavotas, lai pēc iespējas tuvāk imitētu saules gaismu. Jāatzīst, ka pat CIP plašās iespējas Ēģiptē bija ierobežotas, taču Dreiks uzskatīja, ka aparāts neizskatījās pārāk slikti. Kinimaka izmantoja lampu, kas uzstādīta uz statīva, lai apgaismotu lielu laukumu, un tad Heidens un Dāls devās apsekot zemi.
  
  "Tagad pievērsiet uzmanību," sacīja Heidens. "Pēdējā sprieduma ordenis apgalvo, ka ieroči šeit tika aprakti ilgi pēc Hannibāla nāves. Šis ir neapzīmēts kaps, nevis kapakmens. Tāpēc mēs meklējam izjauktu zemi, nevis kaulus, blokus vai kolonnas. Mēs meklējam mantas, kas nesen apbedītas, nevis senas relikvijas. Tam nevajadzētu būt pārāk grūti...
  
  "Nesaki tā!" Dāls iesaucās. "Tu visu sabojāsi, sasodīts."
  
  "Es tikai saku, ka mums nav jāmeklē Hannibals. Tikai ieroči."
  
  "Labs punkts." Kinimaka nedaudz koriģēja apgaismojumu pa perimetru.
  
  Heidens iezīmēja trīs vietas uz zemes. Viņi visi izskatījās tā, it kā viņi būtu kaut kādā veidā mainīti, un neviens nesen. Yorgi uzmanīgi piegāja klāt, lāpstu rokā. Viņam pievienojās Dreiks un Alisija, kam sekoja Kinimaka.
  
  "Vienkārši rok," sacīja Heidens. "Pasteidzies".
  
  "Ko darīt, ja tur ir slazds?" Alisija jautāja.
  
  Dreiks paskatījās uz pussabrukušo ēku. Sienas skumji karājās, nokarājušās, it kā noturētu pasaules smagumu. Viena puse it kā ar milzu nazi bija pārgriezta uz pusēm, tagad bloki kā robaini zobi izspiedās no abām pusēm. Jumts jau sen bija iebrucis, nebija ne durvju, ne logu. "Nu, neizskatās, ka mēs tur varēsim atrast patvērumu."
  
  "Paldies".
  
  "Neuztraucieties, mīļā. Turi galvu augšā."
  
  Dreiks ignorēja nikno atspulgu un ķērās pie darba. - Kāda tad vispār ir Četru jātnieku nozīme? viņš jautāja Heidenam pa komunikatoru.
  
  Domnīcas labākais minējums? Tie atbilst vēsturiskajām personībām, kuras mēs meklējam, un ieročiem, kurus ceram atrast. Tātad, Hannibāls, kurš tika audzināts, lai ienīstu romiešus, sāka gandrīz bezgalīgu karu Romā, vai ne? Šeit mēs atradīsim kara ieročus.
  
  "Var arī būt, ka viņi ir jātnieki," iestarpināja Kinimaka. "Es domāju, Hannibals bija."
  
  "Jā, mazliet par neskaidru, Mano."
  
  "Tātad tam nav nekāda sakara ar Bībeli?" Dreiks izraka vēl vienu zemes pilskalnu. "Jo mums nav vajadzīgs neviens no šiem muļķīgajiem kodiem."
  
  "Nu, tie parādījās Atklāsmes grāmatā un..."
  
  - Oho! Alisija pēkšņi iekliedzās. "Es domāju, ka es kaut ko trāpīju!"
  
  "Un uzmanību," Mejas balss čukstēja pār komunikatoru. "Uz ūdens parādījušās jaunas gaismas, tās strauji tuvojas."
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks nometa lāpstu uz grīdas un piegāja klāt, lai paskatītos uz Alisiju. Jorgija jau bija tur un palīdzēja viņai rakt. Arī Kinimaka ātri virzījās uz priekšu.
  
  "Cik daudz laika mums ir?" - Heidens steidzami jautāja.
  
  "Spriežot pēc viņu ātruma, trīsdesmit minūtes ir augstākas," atbildēja Smits.
  
  Dāls vērīgi palūkojās. "Vai ir kādi pavedieni?"
  
  "Droši vien Mossad," Kensi atbildēja. "Viņi bija vistuvākie."
  
  Dreiks zvērēja. "Vienīgā reize, kad es vēlējos, lai nolādētie zviedri būtu pirmie."
  
  Alisija stāvēja caurumā līdz ceļiem, ieraka lāpstas malu mīkstajā zemē, mēģinot atbrīvot priekšmetu. Viņa cīnījās, bez prieka raustīdamās aiz neskaidrajām malām. Kinimaka tīrīja zemi no augšas, kad Jordži pievienojās Alisijai arvien pieaugošajā brūcē zemē.
  
  "Kas tas ir?" - ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  Heidena notupās, salikusi rokas uz ceļiem. "Es vēl nevaru droši pateikt."
  
  "Savelciet sevi, Alicia." Dreiks pasmaidīja.
  
  Atspulgs un pacelts pirksts bija viņa vienīgā atbilde. Attiecīgais priekšmets bija klāts ar netīrumiem un no visām pusēm pārklāts ar netīrumiem, taču tam bija forma. Iegarens, apmēram divi metri reiz viens metrs, tam bija noteikta kastes forma un tas viegli pārvietojās, parādot, ka tas nemaz nav smags. Problēma bija tā, ka to ieskauj un sablīvē cieta zeme un saknes. Dreiks paskatījās no kastes uz jūru, vērodams, kā gaismas tuvojas arvien tuvāk, un prātoja, kā, ellē, tik mazā, vieglā konteinerā var ietilpt postošs militārais ierocis.
  
  "Piecpadsmit minūtes," ziņoja Smits. "Nav citu tuvošanās pazīmju."
  
  Alisija cīnījās ar zemi, lamājoties un sākumā nekur nenokļūstot, bet galu galā viņa atraisīja priekšmetu un ļāva Yorgi to izvilkt. Jau tad viņam šķietami laimīgi pieķērās aizaugušie vīnogulāji un sapinušās saknes, ciets, savīts ķekars, kas atteicās laist vaļā. Tagad viņi bija līdz viduklim dubļos, kratīja nost drēbes un balstījās uz lāpstām. Dreiks atturējās no acīmredzamās līnijas "Vīrieši darbā" un pieliecās, lai palīdzētu pacelt. Dāls arī noliecās, un viņiem kopā izdevās atrast atbalstu objekta sānos un izvilkt to. Saknes protestēja, lūzās un atšķetinājās. Daži turējās līdz dārgajai dzīvei. Dreiks nospieda un sajuta, kā tas izlīst pa caurumu un pāri malai. No augšas plūda pārvietotas augsnes upes. Tad viņš un Dāls piecēlās kopā un skatījās uz Alisiju un Jorgiju. Abiem bija piesarkušas sejas un viņi smagi elpoja.
  
  "Kas?" - ES jautāju. Dreiks jautāja. "Vai jūs abi plānojat ieturēt tējas pauzi? Vācies prom no šejienes."
  
  Alicia un Yorgi vēlreiz pārbaudīja bedrītes dibenu, meklējot citas kastes vai, iespējams, vecus kaulus. Nekas netika atrasts. Brīdi vēlāk jaunais krievs skrēja gar bedres malu, atrodot atbalstu tur, kur likās, ka tā nebija, lai varētu atlēkt pa nogāzi un pāri bedres malai. Alisija ar sarūgtinājumu vēroja notiekošo un tad mazliet neveikli nolēca sānis. Dreiks satvēra viņas roku un pievilka viņu augšā.
  
  Viņš ķiķināja. "Jūs aizmirsāt savu lāpstu."
  
  "Vai vēlaties to paņemt? Vispirms es piedāvāju galvu."
  
  "Atturība, atturība."
  
  Heidens turpināja skatīties bedrē. "Es domāju, ka būtu piemērots brīdis, lai pavadītu mirkli ar nabaga veco Hannibalu Barku. Mēs nevēlamies necienīt kolēģi karavīru.
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. "Leģenda".
  
  "Ja viņš pat ir tur lejā."
  
  "Nacisti veica savus pētījumus," sacīja Heidens. "Un es ar nožēlu atzīstu, ka viņiem tas izdevās labi. Hannibals ieguva ilgstošu slavu tikai tāpēc, ka bija labs savā darbā. Viņa ceļojums pāri Alpiem joprojām ir viens no ievērojamākajiem agrīno karu militārajiem sasniegumiem. Viņš ieviesa militārās stratēģijas, kas joprojām tiek cildinātas šodien.
  
  Pēc brīža viņi paskatījās uz augšu. Dāls bija ar viņiem. Kinimaka pavilka priekšmetu, lai atklātu izturīgu kastīti, kas izgatavota no tumša koka. Augšpusē bija neliels ģerbonis, un havajietis mēģināja to parādīt.
  
  Heidens pieliecās pie manis. "Tas ir viss. Viņu paštaisīts logotips. Pēdējā sprieduma kārtība.
  
  Dreiks to pētīja, iegaumējot simbolu. Tas atgādināja nelielu centrālo apli ar četrām savītām bizēm, kas ap to novietotas dažādos kompasa punktos. Aplis bija bezgalības simbols.
  
  "Izkaptis ir ieroči," sacīja Heidens. "Vai aizsargāt savu iekšējo pasauli?" Viņa paraustīja plecus. "Ja nepieciešams, mēs to izskatīsim vēlāk. Iesim."
  
  Gaismas vairs nebija jūrā, kas nozīmēja, ka Mossad, ja tas bija tuvākais, bija sasniedzis stabilu zemi un pilnā ātrumā atradās mazāk nekā piecpadsmit minūšu attālumā. Dreiks atkal prātoja, kā beigsies konfrontācija. SPEAR tika pavēlēts par katru cenu nodrošināt visus četrus ieročus, taču kaujas laukā pavēles reti tika izpildītas perfekti. Viņš redzēja nervozās izteiksmes pārējo sejās un zināja, ka viņi jūtas tāpat, pat Heidens, kurš bija vistuvāk komandas struktūrai.
  
  Viņi gatavojās doties prom.
  
  "Mēģiniet izvairīties no konfrontācijas," sacīja Heidens. "Skaidrs".
  
  "Ko darīt, ja mēs nevaram?" - jautāja Dāls.
  
  "Nu, ja tas ir Mossad, varbūt mēs varam runāt."
  
  "Es šaubos, ka viņiem būs ID vestes," Alisija nomurmināja. "Šī nav policistu izrāde."
  
  Heidena uz brīdi pārslēdza komunikatoru izslēgtā pozīcijā. "Ja uz mums šauj, mēs cīnīsimies," viņa teica. "Ko mēs vēl varam darīt?"
  
  Dreiks to uzskatīja par labāko kompromisu. Ideālā pasaulē viņi būtu paslīdējuši garām tuvojošajiem karavīriem un neskarti un nepamanīti atgriezušies savā transportā. Protams, SPEAR ideālā pasaulē nepastāvētu. Viņš vēlreiz pārbaudīja savus ieročus, kad komanda gatavojās doties prom.
  
  "Izvēlieties garo ceļu," ieteica Heidens. "Viņi to nedarīs".
  
  Visi piesardzības pasākumi. Visi triki, lai izvairītos no konfliktiem.
  
  Lorēnas balss bija kā dadzis ausī. "Mēs tikko saņēmām ziņas, cilvēki. Tuvojas arī zviedri."
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks vadīja ceļu, vispirms apstaigājot nopostīto ēku un pēc tam dodoties lejup pa nogāzi. Zemi joprojām klāja tumsa, bet rītausma bija tepat aiz stūra. Dreiks aprakstīja savu ceļu pa nelīdzenu cilpu, līdz atradās pretējā virzienā jūrai.
  
  Sajūtas modras, paceltas galvas, komanda mums seko.
  
  Dāls pārņēma kasti, uzmanīgi turēdams vāku zem rokas. Kenzi pieskrēja viņam klāt, palīdzot viņam atrast ceļu. Komanda bija valkājusi nakts redzamības aprīkojumu, izņemot Smitu, kurš deva priekšroku pilnībā apzināties savu apkārtni. Tā bija laba kombinācija. Plecu pie pleca un vienā failā viņi skrēja, līdz nokļuva kalna pakājē un līdzenā klajumā, kur nebija pajumtes. Dreiks pieķērās savai cilpai, vedot tos vispārīgajā laivu virzienā. Netika izrunāts ne vārda - katrs izmantoja maņas, lai pārbaudītu apkārtni.
  
  Viņi zināja, cik nāvējoši ir viņu ienaidnieki. Šoreiz nekādu puslīdz ieinteresētu algotņu. Šodien un nākamajā, un aiznākamajā viņiem pretī stājās karavīri, kas nebija zemāki par viņiem.
  
  Gandrīz.
  
  Dreiks samazināja ātrumu, juzdams, ka viņi pārvietojas mazliet par ātru. Reljefs nebija viņiem labvēlīgs. Austrumu horizonta virzienā ložņāja bāls spīdums. Drīz vairs seguma nebūs. Smits stāvēja viņam pa labi, bet Mai pa kreisi. Komanda palika zemu. Kalns ar pussabrukušo ēku virsū sarāvās, parādoties aiz tiem. Priekšā parādījās krūmu rinda, kurā bija vairāki koki, un Dreiks juta zināmu atvieglojumu. Viņi atradās tālu uz ziemeļaustrumiem no vietas, kur tiem vajadzēja būt, taču gala rezultāts bija tā vērts.
  
  Labākais scenārijs? Nekādas cīņas.
  
  Viņš devās tālāk, meklējot briesmas un saglabājot neitrālu ķermeņa valodu. Saikne palika mierīga. Tuvojoties patversmei, viņi samazināja ātrumu, ja nu kāds tur jau bija un gaidīja. Kā desantnieki viņi varēja sagaidīt brīdinājumu, taču šajā misijā neko nevarēja uzskatīt par pašsaprotamu.
  
  Dreiks ieraudzīja lielu teritoriju, ko robežoja ar vairākiem kokiem un retiem krūmiem, un apstājās, dodot pārējiem zīmi atpūsties. Ainavas apskate neko neatklāja. Kalna virsotne bija pamesta, cik tālu viņš varēja redzēt. Pa kreisi tievs segums veda līdz lēzenam līdzenumam un tad līdz jūras krastam. Viņš uzminēja, ka viņu laivas varētu būt piecpadsmit minūšu gājiena attālumā. Viņš klusi ieslēdza savienojumu.
  
  "Lauren, vai ir kādas ziņas par zviedriem?"
  
  "Nē. Bet viņiem jābūt tuvu.
  
  "Citas komandas?"
  
  "Krievija ir gaisā." Viņa likās samulsusi. "Es nevaru jums dot pozīciju."
  
  "Šī vieta drīz kļūs par karstu zonu," sacīja Smits. "Mums jāpārvietojas."
  
  Dreiks piekrita. "Ejam ārā."
  
  Viņš piecēlās kājās un dzirdēja kliedzienu, kas bija tikpat šokējošs kā jebkura lode.
  
  "Izbeidziet! Mums vajag kastīti. Nekustieties."
  
  Dreiks nevilcinājās, bet ātri nokāpa lejā, gan pateicīgs par brīdinājumu, gan šokēts, ka viņi ir palaiduši garām ienaidnieku. Dāls skatījās uz viņu, un Alisija izskatījās apmulsusi. Pat Mai izrādīja pārsteigumu.
  
  Kensi noklikšķināja ar mēli. "Tam jābūt Mossad."
  
  "Vai jūs tos paņēmāt ar ieroci?" Heidens jautāja.
  
  "Jā," sacīja Dreiks. "Runātājs ir taisni uz priekšu, un, iespējams, abās pusēs ir palīgi. Tieši tur, kur mēs vēlamies būt. "
  
  "Mēs nevaram virzīties uz priekšu," sacīja Mai. "Mēs atgriežamies. Tādā virzienā." Viņa norādīja uz austrumiem. "Ir patversme un ceļš, vairākas fermas. Pilsēta nav pārāk tālu. Mēs varam izsludināt evakuāciju.
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu. Šķita, ka viņu priekšnieks apsver izvēli, vai doties uz ziemeļiem gar krastu, uz austrumiem pretī civilizācijai vai stāties pretī kaujai.
  
  "Nekas labs nenotiks, ja mēs paliksim šeit," sacīja Dāls. "Cīņa pret vienu elites ienaidnieku būtu izaicinājums, taču mēs zinām, ka vēl ir daudz vairāk."
  
  Dreiks jau zināja, ka Mejai ir taisnība. Ziemeļi nepiedāvāja nekādu glābšanas ceļu. Viņi skrietu pa Hellespontu bez aizsega un paļautos uz tīru veiksmi, lai varētu paklupt uz kāda veida transportu. Ceļošana uz austrumiem garantēta.
  
  Turklāt diez vai no kādas pilsētas atbrauktu citas komandas.
  
  Heidens to sauca un tad pagriezās uz austrumiem, novērtējot reljefu un iespējas ātri izkļūt. Šajā brīdī atkal atskanēja balss.
  
  "Paliec turpat!"
  
  "Sūds," Alisija noelsās. "Šis čalis ir psihisks."
  
  "Man vienkārši ir laba redze," sacīja Smits, atsaucoties uz vizuālajām tehnoloģijām. "Paslēpies aiz kaut kā cieta. Mēs uzņemsim uguni."
  
  Komanda devās ceļā, virzoties uz austrumiem. Izraēlieši atklāja uguni, lodes virs šķēpmetēju galvām ietriecās koku stumbros un starp zariem. Lapas lija. Dreiks ātri uzkāpa, zinādams, ka šāvieni bija apzināti tēmēti augstu, un prātoja, kādā ellē jaunā karā viņi te iesaistās.
  
  "Tās ir gluži kā sasodītās armijas mācībās," sacīja Alisija.
  
  "Es ļoti ceru, ka viņi izmantos gumijas lodes," atbildēja Dāls.
  
  Viņi kāpa un improvizēja, virzoties uz austrumiem, sasniedzot stiprākos kokus un piesaistot acis. Dreiks izšāva pretī, apzināti augstu. Viņš neredzēja nekādas kustības pazīmes.
  
  "Grejānie nelieši."
  
  "Maza komanda," sacīja Kenzijs. "Uzmanīgi. Automātiskās mašīnas. Viņi gaidīs lēmumu."
  
  Dreiks ļoti vēlējās izmantot visas priekšrocības. Komanda uzmanīgi devās uz austrumiem, taisni uz gaišo rītausmu, kas joprojām apdraudēja tālo apvārsni. Sasniedzis nākamo izcirtumu, Dreiks dzirdēja un praktiski sajuta lodes svilpi.
  
  "Smuki". Viņš meklēja aizsegu. "Tas bija tuvu."
  
  Vairāk šaušanas, vairāk svina izplūdes starp patversmēm. Heidens dziļi ieskatījās Dreikam acīs. "Viņu veidi ir mainījušies."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu, gandrīz neticēdams. Izraēlieši nikni šāva un, bez šaubām, virzījās uz priekšu piesardzīgi, bet izdevīgā tempā. Vēl viena lode norāvusi kokam mizas gabalu tieši aiz Jorgas galvas, liekot krievietim vardarbīgi raustīties.
  
  "Nav labi," Kensi nikni nomurmināja. "Nemaz nav labi".
  
  Dreika acis bija kā krams. "Haiden, sazinieties ar Laurenu. Lieciet viņai apstiprināt Qrow, ka mēs atdodam uguni!
  
  "Mums ir jāatdod uguns," Kensi kliedza. "Jūs, puiši, nekad iepriekš neesat pārbaudījuši."
  
  "Nē! Tie ir algotņu karavīri, elites karaspēks, kas ir apmācīti un izpilda pavēles. Viņi ir sasodīti sabiedrotie, potenciālie draugi. Pārbaudiet to, Heiden. Pārbaudiet to tūlīt! "
  
  Jaunas lodes iedūrās pamežā. Ienaidnieks palika neredzams, nedzirdēts; SPIR zināja par viņu virzību tikai no savas pieredzes. Dreiks vēroja, kā Heidens noklikšķina uz saziņas pogas un runāja ar Lorēnu, un pēc tam lūdza ātru atbildi.
  
  Mossad karavīri nāca tuvāk.
  
  "Apstipriniet mūsu statusu." Pat Dāla balss skanēja saspringti. "Lorēna! Vai jūs pieņemat lēmumu? Vai mēs cīnīsimies? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR komanda, kas jau bija padzīta no savām laivām, bija spiesta virzīties tālāk uz austrumiem. Viņiem bija grūti zem uguns. Nevēloties cīnīties ar zināmajiem sabiedrotajiem, viņi līdz kaklam atradās briesmās.
  
  Močoties, saskrāpēti un asiņaini, viņi izmantoja katru triku savā arsenālā, katru triku, lai panāktu lielāku attālumu starp sevi un Mossad. Lorēnas atgriešanās aizņēma tikai dažas minūtes, taču šīs minūtes ilga ilgāk nekā Džastina Bībera CD.
  
  "Krovs ir nelaimīgs. Viņš saka, ka esat saņēmis pasūtījumu. Saglabājiet savus ieročus par katru cenu. Viņi visi četri."
  
  - Un tas ir viss? Dreiks jautāja. "Vai tu viņai pastāstīji, ar ko mums ir darīšana?"
  
  "Noteikti. Viņa likās sašutusi. Es domāju, ka mēs viņu sadusmojām.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Nav jēgas. Mums pie tā jāstrādā kopā.
  
  Dāls izteica savu viedokli. "Mēs faktiski pārkāpām viņas rīkojumus Peru. Varbūt tā ir atmaksāšanās. "
  
  Dreiks tam neticēja. "Nē. Tas būtu sīkums. Viņa nav tāda politiķe. Mums pretojas sabiedrotie. Smuki. "
  
  "Mums ir pasūtījumi," sacīja Heidens. "Izdzīvosim šodien un cīnīsimies rīt."
  
  Dreiks zināja, ka viņai ir taisnība, taču viņš nevarēja nedomāt, ka izraēlieši, iespējams, teica to pašu. Tā sākās gadsimtiem senas sūdzības. Tagad viņi kā komanda virzījās uz austrumiem, turoties savā meža vairogā, un organizēja aizmugures aizsargu, kas nebija pārāk agresīvs, bet pietiekami, lai palēninātu izraēliešus. Smits, Kinimaka un Mai bija izcili, parādot, ka viņi tagad domā biznesu, ik uz soļa vazājot pretiniekus.
  
  Tas nāca viņiem aiz muguras, kad Dreiks lidoja pa kokiem. Helikopters dārdēja virs galvas, tad sasvērās un nolaidās kādā neuzkrītošā izcirtumā. Heidenam nevajadzēja teikt ne vārda.
  
  "Zviedri? krievi? Dievs, tas ir tikai muļķības, puiši!
  
  Dreiks uzreiz dzirdēja šāvienus no šī virziena. To, kurš tikko izkāpa no helikoptera, apšaudīja, nevis Mossad.
  
  Tas nozīmēja, ka tagad cīņā bija četras specvienības.
  
  Priekšā mežs beidzās, atklājot vecu lauku māju aiz plašā lauka, ko robežoja akmens sienas.
  
  "Ņem kādu laiku," viņš kliedza. "Rīkojies stingri un ātri. Mēs tur varam pārgrupēties."
  
  Komanda skrēja tā, it kā elles suņiem būtu karsti uz papēžiem.
  
  
  * * *
  
  
  Pārvietojoties pilnā, bet kontrolētā tempā, komanda nejauši izkļuva no aizsega un metās uz lauku māju. Sienas un logu ailes bija gandrīz tikpat nobružātas kā māja kalnā, liecinot par cilvēka klātbūtnes neesamību. Aiz viņiem gulēja trīs specvienību grupas, bet cik tuvu?
  
  Dreiks nezināja. Viņš smagi skrēja pa rievoto zemi, novilkdams nakts redzamību un izmantojot gaišākās debesis, lai iezīmētu savu ceļu. Puse komandas skatījās uz priekšu, puse aiz muguras. Mai čukstēja, ka viņa redzēja, kā Mossad komanda sasniedz meža malu, bet tad Dreiks sasniedza pirmo zemo sienu, un Mai un Smits atklāja nelielu apspiestu uguni.
  
  Kopā viņi spiedās aiz akmens sienas.
  
  Lauku māja vēl bija divdesmit soļus priekšā. Dreiks zināja, ka viņiem nekas nenāks, ja ļautu izraēliešiem un citiem apmesties un izveidot ideālas redzes līnijas. Turklāt citas komandas tagad būtu piesardzīgas viena pret otru. Viņš runāja komunikatorā.
  
  "Labāk velciet ēzeļus, zēni."
  
  Alisija pagriezās, lai paskatītos uz viņu. "Vai tas ir tavs labākais amerikāņu akcents?"
  
  Dreiks izskatījās noraizējies. "Sūds. Beidzot es pagriezos." Tad viņš ieraudzīja Dālu. "Bet, es domāju, tas varētu būt sliktāk."
  
  Kā viens viņi izlauzās cauri vākam. Meja un Smits atkal atklāja uguni un saņēma tikai divus šāvienus. Citas skaņas nebija dzirdamas. Dreiks atrada cietu sienu un apstājās. Heidens nekavējoties norīkoja Meju, Smitu un Kinimaku sargāt perimetru, un tad steidzās pievienoties pārējiem.
  
  "Mēs esam labi uz dažām minūtēm. Kas mums ir?"
  
  Dāls jau atlocīja karti, kad Lorēnas balss piepildīja viņu ausis.
  
  "Plāns B joprojām ir iespējams. Virzieties iekšzemē. Ja esat ātrs, jums nebūs nepieciešams transports."
  
  "Plāns sasodīts B." Dreiks pamāja ar galvu. "Vienmēr plānojiet B."
  
  Perimetra patruļa ziņoja, ka viss ir skaidrs.
  
  Heidens norādīja uz kasti, kuru Dāls nesa. "Šeit mums ir jāuzņemas atbildība. Ja jūs to pazaudējat, mums nav ne jausmas, kas ir iekšā. Un, ja tu to pazaudēsi ienaidniekam..." Viņai nevajadzēja turpināt. Zviedrs nolika kasti zemē un nometās ceļos tai blakus.
  
  Heidens pieskārās simbolam, kas bija iegravēts uz vāka. Rotējošie asmeņi raida draudīgu brīdinājumu. Dāls uzmanīgi atvēra vāku.
  
  Dreiks aizturēja elpu. Nekas nav noticis. Tas vienmēr bija riskanti, taču viņi nevarēja redzēt slēptās slēdzenes vai mehānismus. Tagad Dāls pilnībā pacēla vāku un ieskatījās telpā.
  
  Kensi iesmējās. "Kas tas? Kara ieroči? Saistīts ar Hannibālu un paslēpts ar pavēli? Viss, ko es redzu, ir papīra kaudze.
  
  Dāls atsēdās mugurā. "Karu var cīnīties arī ar vārdiem."
  
  Heidens uzmanīgi izvilka vairākas papīra loksnes un skenēja tekstu. "Es nezinu," viņa atzina. "Izskatās pēc izpētes faila un... ieraksta par..." Viņa apstājās. "Pārbaudes? Tiesa?" Viņa pāršķirstīja vēl dažas lappuses. "Montāžas specifikācijas."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Tagad tas izklausās slikti. Viņi to sauc par projektu Babylon, Lauren. Redzēsim, ko jūs varat izrakt šajā jautājumā."
  
  "Sapratu," sacīja ņujorkietis. "Jebkas cits?"
  
  "Es tikai sāku saprast šīs īpašības," iesāka Dāls. "Tas ir gigantisks..."
  
  - Lejā! Smits kliedza. "Tuvojas."
  
  Komanda samazināja ātrumu un gatavojās. Aiz akmens sienām dārdēja ložmetēja zalve, asi un apdullinoši. Smits atgrieza uguni no labās puses, tēmējot no sienas nišas. Heidens pamāja ar galvu.
  
  "Mums tas būs jāizbeidz. Ej prom no šejienes."
  
  "Vest ass?" Dreiks jautāja.
  
  "Saņem savu dupsi."
  
  "Plāns B," Alicia teica.
  
  Uzturoties drošībā, viņi pārvietojās no sienas uz sienu uz lauku mājas aizmuguri. Grīda bija nokaisīta ar gruvešiem, un vietā, kur bija iebrucis jumts, bija iezīmēti mūra un koka gabali. Mai, Smits un Kinimaka aizsedza aizmuguri. Dreiks apstājās, kad viņi sasniedza aizmugurējos logus un paskatījās uz priekšā esošo maršrutu.
  
  "Tas var kļūt tikai grūtāks," viņš teica.
  
  Uzlecošā saule krāsu uzplūdā slīdēja pāri horizontam.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Sacensības turpinājās, bet tagad izredzes saruka. Kad Dreiks un Alisija, kuri vadīja ceļu, pameta aizsegu un devās iekšzemē, turot lauku māju starp viņiem un viņu vajātājiem, Mossad komanda beidzot iznāca no meža. Ģērbušies pilnīgi melnā un ar maskām sejām, viņi tuvojās zemu un piesardzīgi, paceļot ieročus un šaujot. Maija un Smits ātri paslēpās aiz lauku mājas. Heidens metās uz priekšu.
  
  "Kustēties!"
  
  Dreiks cīnījās ar instinktu stāvēt un cīnīties; Dāls pa kreisi arī nepārprotami cīnījās ar to. Viņi parasti cīnījās un apmānīja savus pretiniekus - dažreiz tas nonāca rupjā spēkā un skaitļos. Bet bieži vien tas viss nonāca viņu pretinieku stulbumā. Lielākā daļa algotņu, kuriem tika samaksāts, bija lēni un truli, paļaujoties uz savu izmēru, niknumu un morāles trūkumu, lai paveiktu darbu.
  
  Ne šodien.
  
  Dreiks ļoti labi apzinājās nepieciešamību aizsargāt balvu. Dāls nesa kasti un turēja to pēc iespējas drošāk. Jorgijs tagad virzījās uz priekšu, pārbaudīja zemi un mēģināja atrast ceļus ar vislielāko segumu. Viņi šķērsoja kalnainu lauku un pēc tam nokāpa cauri nelielai, retai koku birzītei. Izraēlieši kādu laiku pārtrauca uguni, iespējams, sajutuši citas komandas un nevēloties darīt zināmu savu nostāju.
  
  Tagad tika demonstrētas dažādas taktikas.
  
  Bet Dreikam Alisija to rezumēja vislabāk. "Dieva dēļ, Jogi. Noliec krieva galvu un skrien!"
  
  Lorēna izsekoja viņu progresam GPS un paziņoja, ka plāna B tikšanās vieta ir nākamajā horizontā.
  
  Dreiks mazliet vieglāk nopūtās. Birzs beidzās, un Jorgijs pirmais uzkāpa mazajā kalnā, Kinimakai sekojot viņam uz papēžiem. Vietā, kur viņš krita, havajieša bikses bija klātas ar dubļiem - trīs reizes. Alisija paskatījās uz Meju, kas veikli kustējās starp zemes krokām.
  
  "Nolādētais Sprite. Izskatās pēc pavasara jēra, kas ņirb savvaļā.
  
  "Visu, ko viņa dara, viņa dara labi," Dreiks piekrita.
  
  Alisija paslīdēja uz šīfera, taču spēja noturēties kājās. "Mēs visi to darām labi."
  
  "Jā, bet daži no mums ir vairāk kā dupši."
  
  Alisija pacēla ieroci. "Es ceru, ka tu nedomā mani, Dreiks." Viņas balsī bija dzirdama brīdinājuma nots.
  
  "Ak, protams, nē, mīļā. Acīmredzot es domāju zviedru.
  
  "Dārgi?"
  
  Šāvieni atskanēja no aizmugures, izbeidzot Dāla piezīmi, pirms tā pat sākās. Pieredze stāstīja Dreikam, ka kadri nebija paredzēti viņiem un sastāvēja no divām dažādām notīm. Mossad sadarbojās vai nu ar krieviem, vai zviedriem.
  
  Zviedri, viņš droši vien domāja, ar galvu skrēja uz Mossad.
  
  Viņš nevarēja noturēties, bet pasmaidīja.
  
  Dāls paskatījās apkārt, it kā sajutu sašutumu. Dreiks uzmeta nevainīgu skatienu. Viņi uzkāpa nelielā kalnā un noslīdēja lejā no otras puses.
  
  "Transports ierodas," sacīja Lorēna.
  
  "Kā šis!" Heidens norādīja uz debesīm, tālu, tālu, kur kustējās melns plankums. Dreiks nopētīja apkārtni un novilka Jorgiju lejā, tieši brīdī, kad lode svilpoja pāri kalna virsotnei. Kāds pēkšņi par viņiem sāka interesēties.
  
  "Ielejā," sacīja Kinimaka. "Ja mēs varam tikt pie tiem kokiem..."
  
  Komanda gatavojās fināla sprintam. Dreiks vēlreiz paskatījās uz tuvojošos plankumu. Kādu sekundi viņš domāja, ka varētu redzēt ēnu, bet tad ieraudzīja patiesību.
  
  "Cilvēki, šis ir vēl viens helikopters."
  
  Kinimaka cieši palūkojās. "Sūds".
  
  "Un tur". Mai norādīja uz kreiso pusi, augstu uz mākoņu krastu. "Trešais".
  
  - Lauren, - Heidens steidzami sacīja. "Lauren, runā ar mums!"
  
  "Tikko saņemu apstiprinājumu." Atgriezās mierīgā balss. "Tev gaisā ir ķīnieši un briti. Krievija, zviedri un izraēlieši uz zemes. Klausieties, es jūs tagad pievienošu tērzēšanai, lai jūs varētu iegūt informāciju pirmo reizi. Daļa no tā ir muļķības, taču tas viss var būt vērtīgs.
  
  - Franču cilvēki? Kinimaka nez kāpēc kļuva domīga.
  
  "Nekas," Lorēna atbildēja.
  
  "Labs darbs, viņi visi nav tādi kā Bo," Alisija sacīja ar rūgtuma un melanholijas piegaršu. "Es domāju frančus. Puisis bija nodevējs, bet viņš bija sasodīti labs savā darbā.
  
  Dāls uzmeta seju. "Ja viņi ir kā Bo," viņš klusi teica. "Viņi jau varētu būt šeit."
  
  Alisija pamirkšķināja, dzirdot šos vārdus, pētot tuvējās netīrumu kaudzes. Nekas nekustējās.
  
  "Mēs esam ielenkti," sacīja Heidens.
  
  "Speciālo spēku komandas no visām pusēm," Dreiks piekrita. "Žurkas slazdā."
  
  "Runājiet par sevi." Mai ātri visu novērtēja. "Pavadiet divas minūtes. Atcerieties, kas atrodas šajā kastē, cik labi vien iespējams. Viņa pacēla rokas. "Dari to".
  
  Dreiks saprata būtību. Galu galā kaste nebija viņu dzīvības vērta. Ja viss kļūst ļoti saspringts un draudzīgāka komanda to pārdzīvos, bokss nedarbosies var glābt viņu dzīvības. Dāls atvēra vāku, un komanda devās taisni uz tuvojošos helikopteriem.
  
  Viņš visiem izdalīja papīra kausus.
  
  "Oho, tas ir dīvaini," Alicia teica.
  
  Kenzi sajauca vairākas papīra loksnes. "Iesaisties cīņā, lasot pirms trīsdesmit līdz piecdesmit gadiem nacistu sarakstītu dokumentu, kas paslēpts Hanibala Barkas kapā? Kas tur dīvains?
  
  Dreiks mēģināja iegaumēt fragmentus. "Viņas vārdiem ir jēga. Tas ir tāds pats kā SPEAR kurss.
  
  Liela augstuma izpētes projekts, viņš lasīja. Sākotnēji radīts, lai par zemāku cenu izpētītu atkārtotas ieceļošanas ballistiku. Dārgo raķešu vietā...
  
  "Es nezinu, kas tas ir, pie velna."
  
  Palaist kosmosā, neizmantojot raķeti. Projekts liecina, ka ļoti lielu lielgabalu varētu izmantot, lai šautu objektus lielā ātrumā lielā augstumā...
  
  "Ak, sūdā".
  
  Dāla un Alisijas sejas bija tikpat pelnu krāsas. "Tas nevar būt labi."
  
  Heidens norādīja uz tuvojošajiem helikopteriem, kas tagad bija visu redzeslokā. Viņi varēja redzēt atsevišķus ieročus, kas karājās helikopteros.
  
  "Un tā arī nav taisnība!"
  
  Dreiks iedeva papīrus un sagatavoja ieroci. Laiks tam, pie kā viņš bija pieradis un kas viņam padevās. Viņu bombardēja Heidena, Mejas un Smita pļāpāšana, kā arī sakaru sistēma, ko Lorēna bija salabojusi.
  
  "Izraēlieši uzsāka cīņu ar zviedriem. Krievija nav zināma..." Pēc tam sekoja traucējumu uzliesmojumi un ātras pārraides no tiešraidēm, kuras NSA un citām organizācijām izdevās noklausīties.
  
  Franču valoda: "Mēs tuvojamies apgabalam..."
  
  Brits: "Jā, kungs, mērķi ir pamanīti. Mums kaujas laukā ir daudz ienaidnieku..."
  
  Ķīnietis: "Vai esat pārliecināts, ka viņiem ir kaste?"
  
  Heidens vadīja ceļu. Viņi skrēja no lauka. Viņi skrēja bez plāna. Piesardzīgais ugunsgrēks piespieda helikopterus veikt izvairīgus pasākumus un piespieda to sauszemes vajāšanu pārvietoties ļoti piesardzīgi.
  
  Un tad, kad Dreiks grasījās atkāpties no zonas un koncentrēties uz savu jauno evakuācijas ceļu, cita balss pāršalca statisko.
  
  Tikai īsi.
  
  Daļēji aiz trokšņa paslēpta, viņa ausīs iecirta tik tikko dzirdama, dziļa, novilkta skaņa.
  
  Amerikānis: "SEAL Team 7 ir klāt. Mēs tagad esam ļoti tuvu..."
  
  Šoks viņu satricināja līdz sirds dziļumiem. Bet nebija laika. Nav iespējas runāt. Nav pat sekundes, lai to absorbētu.
  
  Tomēr viņa skatiens sastapās ar Torstena Dāla skatieniem.
  
  Kas pie...?
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  "Pasaki helikopteram, lai viņš jādrāž!" Heidens noklikšķināja uz sava komunikatora. "Mēs meklēsim citu veidu."
  
  "Vai jūs vēlaties, lai tas vazājas apkārt?" Lorēna jautāja, liekot Alisijai smieties pat tad, kad viņa skrēja par savu dzīvību.
  
  "Noteikti. Nospiediet pīli un pārklājiet sevi. Nezvaniet mums, mēs jums piezvanīsim!
  
  Dreiks domāja, vai šī diena kādreiz beigsies, tad ieraudzīja pilno saules disku, kas karājās virs horizonta, un saprata ironiju. Teritorija bija virkne pakalnu, katrs stāvāks nekā iepriekšējais. ŠĶĒPS apsedza viņu ēzeļus, kad viņi sasniedza kalna virsotni, uzmanīgi soļojot, tad pilnā ātrumā skrēja lejup pa otru pusi.
  
  Periodiski atskanēja šāvieni no aizmugures, taču tie nebija vērsti pret tiem, iespējams, izraēlieši un zviedri apmainījās ar sitieniem. Pa kreisi un pa labi parādījās vēl vairākas nopostītas ēkas, vairums no tām celtas seklās ielejās, visas pamestas. Dreiks nebija pārliecināts, kas lika cilvēkiem doties prom, taču tas notika jau sen.
  
  Vēl pakalni un tad koku grupa pa kreisi. Piedāvājot pajumti, zaļumi un zari auga kupli. Heidens vadīja komandu šajā virzienā, un Dreiks nedaudz vieglāk nopūtās. Jebkāda veida piesegšana bija labāka nekā nekāda slēpšana. Vispirms starp kokiem pazibēja Heidens un tad Alisija, tagad seko Dals, Kenzi un Kinimaka. Dreiks iegāja mežā, atstājot Meju, Jordiju un Smitu aizmugurē. Atskanēja šāvieni, tagad tuvāk, liekot Dreikam uzmanīties no saviem draugiem.
  
  Pagriezies, viņš redzēja, ka Maija ir paklupusi.
  
  Vērojās, kā viņas seja atlec no zemes.
  
  "Nē!"
  
  
  * * *
  
  
  Heidens strauji nobremzēja un apgriezās. Šajā brīdī Maija bezsamaņā gulēja uz zemes, Dreiks piegāja pie viņas, Smits jau bija noliecies. Lodes ar blīkšķi atsitās pret kokiem nomalē. Kāds bija tuvu.
  
  Tad sākās pameža. Figūras izlēca ārā, viena pārsteidza Heidenu ķermeņa lejasdaļā. Viņa satricināja, bet palika kājās. Koka stumbrs viņai ietriecās mugurkaulā. Viņa ignorēja sāpju uzplaiksnījumu un pacēla ieroci. Tad melnā figūra viņai atkal uzbruka, sita ar elkoni, ceļgalu, nazi...
  
  Heidena izlēca un juta, ka asmens nokļūst mata platumā no viņas vēdera. Viņa cīnījās ar elkoni pret seju un ceļgalu pret vēderu, lai panāktu lielāku attālumu starp viņiem. Viņa redzēja, kā Kinimaka un Alisija cīnījās labajā pusē, un Dals spārda pa gabalu, ko viņš nogāza.
  
  Dreiks paceļ klibo Maiju.
  
  Lodes lidoja starp kokiem, sasmalcinot lapas un veģetāciju. Viens uzvarēja ienaidnieku, bet ne uz ilgu laiku. Vīrietis drīz piecēlās, nepārprotami valkājot kādu kevlaru. Tad Heidenas redzējumu piepildīja viņas pašas pretinieks - Mossad vīrietis, kura sejas vaibstos bija brutāla un ļauna apņēmība.
  
  "Beidz," viņa teica. "Mēs esam uz vienas lapas..."
  
  Sitiens pa žokli viņu apturēja. Heidens sajuta asiņu garšu.
  
  "Pasūtiet," atskanēja neskaidra atbilde.
  
  Viņa bloķēja jaunus sitienus, pastumjot vīrieti malā, cenšoties nepacelt ieroci pat tad, kad viņš sita ar nazi. Asmenim garšoja miza, tad netīrumi. Heidens spārdīja vīrieša kājas, kad Dreiks metās garām, skrienot pa taku un iebraucot kokos. Smits aizsedza muguru, iesitot izraēlietim pa seju un aizsūtot viņu atpakaļ krūmājā. Nākamā bija Kenzija, šoreiz ar šaubīgu sejas izteiksmi un ieplestām acīm, it kā viņa meklētu kādu pazīstamu cilvēku.
  
  Heidena pastūma savu ceļu uz Dreika pusi.
  
  "Maija?"
  
  "Viņai viss kārtībā. Vienkārši lode mugurkaulā un viss. Nekā iespaidīga."
  
  Heidens kļuva bāls. "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Jaka to apturēja. Viņa nokrita un sasita galvaskausu. Nekas īpašs".
  
  "PAR".
  
  Alisija izvairījās no brutāla elkoņa uzbrukuma un izmantoja džudo metienu, lai pretinieci ielidotu kokos. Kinimaka ar buldozeru izbrauca cauri citam Mossad karavīram. Dažus mirkļus ceļš bija brīvs, un SPEAR komanda izmantoja visas priekšrocības.
  
  Skrienot pilnā tempā, nedomājot par ātruma samazināšanos, griežoties, nirstot, bīstamiem koku puduriem, tika izmantota katra pieredzes gabaliņš. Starp viņiem un Mossad komandu bija pavērusies plaisa, un biezā lapotne nodrošināja ideālu segumu.
  
  "Kā pie velna viņiem izdevās tikt mums garām?" Dreiks kliedza.
  
  "Tas noteikti bija tad, kad mēs apstājāmies, lai pārbaudītu lodziņu," sacīja Heidens.
  
  Smits skaļi nomurmināja. "Mēs skatījāmies."
  
  "Nesutini sevi..." Heidens iesāka.
  
  "Nē, mans draugs," Kensi teica. "Viņi ir labākie tajā, ko dara."
  
  Smits iesmējās, it kā teiktu, ka arī mēs, bet citādi klusēja. Heidens redzēja, kā Kinimaka paklupa, viņa milzīgās pēdas iekrita elastīga smilšmāla kaudzē, un devās palīgā, bet Dals jau atbalstīja lielo vīru. Zviedrs kasti pārcēla uz otru roku, ar labo pagrūžot havajieti.
  
  Un tagad maisījumam ir pievienots vēl viens apdraudējums - nepārprotama helikoptera skaņa, kas lido virs galvas.
  
  Vai viņi atklās uguni?
  
  Vai viņi ķemmētu mežu ar lodēm?
  
  Heidens tā nedomāja. Šādas bezatbildīgas rīcības dēļ var noiet greizi tūkstošiem lietu. Protams, šie puiši izpildīja savu valdību pavēles, un daži klauni, kas sēdēja mājās savos siltajos, gaisa kondicionētajos birojos, nevarēja rūpēties par to, kas notiek ārpus viņu ziloņkaula torņiem.
  
  No augšas nāca dzenskrūvju plivināšana. Heidens turpināja skriet. Viņa jau zināja, ka Mossad skatīsies uz savu komandu un, iespējams, zviedri un krievi aiz viņiem. Kreisajā pusē atskanēja troksnis , un viņa domāja, ka redz vairāk figūru - tās noteikti ir krievi, viņa domāja.
  
  Vai varbūt briti?
  
  Muļķības!
  
  Viņi bija pārāk atvērti. Pārāk nesagatavota. Patiesībā tādas bija arī visas tur esošās komandas. Neviens negaidīja, ka visi ieradīsies uzreiz - un tā bija kļūda. Bet pastāstiet man plānu, kurā tas ņemtu vērā?
  
  Priekšā bija Dreika taka, ko nemaz nebremzēja Mejas svars. Alisija sekoja viņam uz papēžiem, skatoties apkārt. Ceļš līkumoja bezmērķīgi, bet kopumā gāja pareizajā virzienā, un Heidens bija par to pateicīgs. Viņa dzirdēja, kā Smits izšāva lodes viņu aizmugurē, atturot vajātājus. Viņa dzirdēja vairākus kliedzienus no kreisās puses, it kā satiktos divi spēki.
  
  Sasodīts, tas ir kaut kāds traks sūds.
  
  Dreiks pārlēca pāri nokritušam kokam. Kinimaka izlauzās cauri, tikko nomurkšķinot. Fragmenti izkaisīti visos virzienos. Apvidus sāka nolaisties un tad viņi ieraudzīja meža malu. Heidens iesaucās komunicā, ka viņiem vajadzētu samazināt ātrumu - neviens nezināja, kas uz zemes varētu gaidīt aiz koku līnijas.
  
  Dreiks tikai nedaudz samazināja ātrumu. Alisija pagāja viņam garām pa labo, un Dāls trāpīja pa kreiso; kopā viņi trīs pārvarēja segumu un iekļuva šaurā ielejā, ko no abām pusēm aizsargāja stāvas brūnas nogāzes. Kinimaka un Kenzi saspieda papēžus kopā, cenšoties sniegt atbalstu, un tad arī Heidena iznāca no slēptuves, tagad cenšoties ignorēt pieaugošo dedzināšanas sajūtu viņas krūtīs.
  
  Viņi skrēja ilgāk, nekā viņai patika domāt.
  
  Un tuvākā pilsēta bija jūdžu attālumā.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks juta, ka Maija sāk nedaudz cīnīties. Viņš deva viņai minūti, zinot, ka viņa ātri nāks pie prāta. Šajā īslaicīgajā mirklī viņš pamanīja kaut ko plakanu, pelēku un līkumainu, kas lika viņa sacīkšu sirdij izlaist pukstēšanu.
  
  "Pa kreisi!"
  
  Visa grupa lauzās pa kreisi, uzmanīgi, bet nevajadzīgi aizsedzot savus flangus, jo pretinieki joprojām bija neredzami. Dreiks ļāva Mejai mazliet pacīnīties, bet turējās. Diezgan drīz viņa sita viņam ar dūri pa ribām.
  
  "Ļauj man iet".
  
  "Vienu sekundi, mana mīlestība..."
  
  Alisija nikni paskatījās uz viņu. "Vai jums tas tik ļoti patīk?"
  
  Dreiks vilcinājās, tad pasmaidīja. "Uz šo jautājumu nav skaidras atbildes, mana mīlestība."
  
  "Tiešām?"
  
  "Nu, padomājiet par to no mana viedokļa."
  
  Maija atrisināja savu dilemmu, izmantojot mugurkaulu, lai atgrūstu un apgāztos uz grīdas. Viņa veiksmīgi piezemējās, taču šūpojās vietā, turot galvu.
  
  "Paskaties," sacīja Dreiks. "Manā aizstāvībā viņa šķiet nedroša."
  
  "Jūsu galva satricinās, ja mēs nesteigsimies." Alisija pagrūda garām, un Dreiks sekoja, nedaudz ilgāk vērojot Meju, līdz viņa iztaisnojās un iegāja ritmā. Grupa uzskrēja pa krastmalu uz asfalta.
  
  "Pirmais apjukums ar Mossad." Dāls izstiepās. "Nekā iespaidīga."
  
  "Viņi atturējās," sacīja Kenzija. "Tāda, kāda tu biji."
  
  "Otrs apjukums," sacīja Dreiks. "Atceries to ciematu Anglijā? Pirms daudziem gadiem."
  
  "Jonkss?" - ES jautāju.
  
  "Gadsimti".
  
  "PAR". Dāls uz brīdi apstājās un pēc tam teica: "BC vai AD?"
  
  "Es domāju, ka viņi to tagad sauc par BC."
  
  "Buļņas".
  
  Ceļš stiepās abos virzienos, pamests, bedrēts un remontējams. Dreiks dzirdēja pretgaisa lielgabala sitienu, kas tuvojās helikopteram, un pēc tam vēl šāvienus. Viņš pagriezās, lai redzētu, ka uz viņu tiek šauts no meža, nodomāja, ka viņš tikai piegružo vietu ar lodēm, un tad ieraudzīja, ka viņš strauji svārstās uz sāniem.
  
  "Es nevaru riskēt," sacīja Dāls. "Es domāju, ka viņi ir ķīnieši, un viņi nedzird pļāpāšanu tāpat kā mēs."
  
  Dreiks klusi pamāja. Pēdējā laikā sarunās nekas jauns nav atklājies. Kopš...
  
  Heidens klusi sveicināja. "Es redzu transportlīdzekli."
  
  Dreiks notupās un nopētīja apkārtni. "Kas mums ir aiz muguras? Mossad un krievi kokos, viens otram traucējot. Vai zviedri ir kaut kur blakus krieviem? SAS? Viņš pakratīja galvu. "Kas zina? Jūsu labākais minējums ir iet apkārt mežam. Viņi visi zina, ka, atdodot sevi, viņi ir miruši. Tāpēc mēs joprojām bijām dzīvi."
  
  "Ķīnieši helikopterā," sacīja Smits. "Nolaišanās tur." Viņš norādīja uz virkni seklu ieplaku.
  
  - Franču? - Džordžs jautāja.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Pieņemot jokus, franči, iespējams, pat atturējās, lai pārbaudītu ūdeņus un ļautu pretiniekiem tos atšķaidīt. Viltīga uzvara pēdējā brīdī. Viņš skatījās uz tuvojošos furgonu.
  
  "Rokas augšā."
  
  Smits un Kenzijs paņēma virzienu, stāvot ceļa malā un vēršot pistoles uz tuvojošos furgonu. Dāls un Dreiks uz ceļa novietoja pāris smagus laukakmeņus. Kad furgons palēnināja ātrumu, pārējā komanda pienāca no aizmugures, uzmanīgi aizsedzot transportlīdzekli un pavēlot tā pasažieriem izkāpt.
  
  Alisija atvēra sētas durvis.
  
  "Oho, te smird!"
  
  Bet tas bija tukšs. Un Dreiks dzirdēja Kensi turku valodā uzdodam jautājumu. Viņš pamāja ar galvu, kad Dāls triumfējoši pasmaidīja. Šī meitene ir pārsteigumu pilna. "Vai ir kāda valoda, kurā viņa nerunā?"
  
  Zviedrs izplūda smieklos. "Davai vecīt. Neatstājiet sevi tik atklātu."
  
  "Ak," Dreiks pamāja. "Jā. Dievu valoda."
  
  "Celies, mīļā. Vai vēlaties nodarboties ar seksu? Jā, es dzirdu, kā tavs saldais akcents nokrīt no Odina mēles.
  
  Dreiks to ignorēja, koncentrējoties uz diviem turku vīriešiem, kuri šķita patiesi nobijušies.
  
  Un patiesi turku.
  
  Heidens viņus iegrūda atpakaļ kravas automašīnā, sekojot cieši aiz muguras. Dāls atkal pasmaidīja un sekoja viņai, rādīdams, lai pārējie ielec aizmugurējā sēdeklī. Pēc brīža Dreiks saprata savas uzjautrības iemeslu, tad atkal paskatījās uz Alisiju.
  
  "Cik slikti tur ir?"
  
  
  * * *
  
  
  Kravas automašīna atsitās un raustījās un mēģināja iznīcināt sevi uz noplukātā ceļa.
  
  Alisija turējās no visa spēka. "Vai viņš mēģina trāpīt asiņaini bad beats?"
  
  "Varbūt," Smits nožēlojami sacīja, turēdams degunu un netīro jostu, kas bija piesieta pie plaukta furgona iekšpusē. "Es smaržoju kazas."
  
  Alisija samiedza acis. "O jā? Tavs draugs?"
  
  Kinimaka sēdēja kravas automašīnas aizmugurē, izmisīgi sūcot plaušas svaiga gaisa pa spraugām, kur sastapās aizmugurējās durvis. "Laikam jābūt... šiem... zemniekiem."
  
  "Vai kazu kontrabandisti," Alisija piebilda. "Es nekad nevaru pateikt."
  
  Smits dusmās norūca. "Kad es teicu" kazas", es domāju vispārīgi.
  
  "Jā, jā, jā".
  
  Dreiks palika ārpus tā, sekli ieelpojot un cenšoties koncentrēties uz citām lietām. Viņiem bija jāuzticas Heidenam un Dālam, kuri jau iepriekš parūpējās par savu drošību un atrada labāko vietu ceļojumam. Saziņa palika klusa, izņemot laiku pa laikam uzliesmojošu statisku. Pat Lorēna klusēja, kas palīdzēja savā veidā. Tas viņiem teica, ka viņi ir samērā droši.
  
  Apkalpe skaļi ap viņu sūdzējās par savu veidu, kā tikt galā un novērst uzmanību no dzīvnieku smakas. Joka pēc tika piedāvāti salīdzinājumi ar zviedru pirtīm, amerikāņu restorāniem un Londonas viesnīcām.
  
  Dreiks ļāva savām domām klīst no Jorgas nesenā uzliesmojuma un nepieciešamības dalīties šausmīgā noslēpumā, līdz jaunajai sapratnei starp Alisiju un Meju un citām problēmām, kas nomoka SPEAR komandu. Heidens un Kinimaka palika nesaskaņās, tāpat kā Lorēna un Smits, lai gan pēdējos šķīra ne tikai atšķirības. Dāls ar Džoannu strādāja, cik vien varēja, bet atkal darbs traucēja.
  
  Viņa smadzenēs iedūrās kaut kas steidzamāks un nepielūdzamāks. Sekretāra Krova aizkaitinājums, ka viņi neizpildīja pavēles Peru, un pārliecinātā apziņa, ka šeit ir slepena, ļoti slepena amerikāņu otrā komanda. Kaut kur.
  
  SEAL komanda 7.
  
  Jautājumu bija neskaitāmi, un tie bija neizskaidrojami. Kāda bija atbilde? Qrow vairs neuzticējās SPEAR komandai? Vai tās bija rezerves?
  
  Viņš nebija aizmirsis lielo jautājuma zīmi, kas joprojām karājās virs Smita galvas, taču viņš nevarēja iedomāties citu scenāriju. Krovs nosūtīja septiņus cilvēkus, lai tie sekotu viņiem.
  
  Dreiks apspieda dusmas. Viņai bija savs darbs. Melnbalts bija dzīves vīzija, kuru dalījās tikai muļķi un vājprātīgie. Viņa dziļās domas pārtrauca Heidens.
  
  "Aizmugurē un priekšā viss ir skaidrs. Šķiet, ka mēs tuvojamies vietai ar nosaukumu Ç Anakkale, piekrastē. Pirms sazināšos ar helikopteru, gaidīšu, līdz atradīsim vietu. Ak, un Dālam bija iespēja izjaukt šo kasti.
  
  Zviedrs uz brīdi novērsa viņu uzmanību no situācijas, paskaidrojot, kādas ir papīra čupas. Tas bija vairāk nekā karš, tas bija tā paziņojums. Šķita, ka Hannibāls tika izvēlēts vienkārši kā simbols.
  
  
  * * *
  
  
  "Vai ir kādi mājieni par to, kā Āfrika kļuva par vienu no četriem zemes stūriem?" Maija jautāja.
  
  "Nekā tāda sasodīta. Tāpēc mēs nevaram paredzēt, kur būs nākamais jātnieks.
  
  "Paskaties pagātnē," Kenzi runāja. "Manā darbā, manā vecajā darbā atbildes vienmēr bija paslēptas pagātnē. Jums tikai jāzina, kur meklēt. "
  
  Tad iejaucās Lorēna. "Es pamēģināšu šo."
  
  Dreiks cīnījās pret kravas automašīnas sasvēršanos. "Cik tālu ir Čanakale?"
  
  "Mēs tagad ieejam nomalē. Neizskatās pārāk liels. Es redzu jūru."
  
  "Ak, jūs uzvarējāt." Dreiks atcerējās spēli, kuru spēlēja bērnībā.
  
  "Es to redzēju pirmais," Dāls teica ar smaidu balsī.
  
  "Jā, mēs arī to spēlējām."
  
  Kravas automašīna apstājās un diezgan drīz aizmugurējās durvis atvērās uz āru. Komanda izlēca un ievilka plaušām svaiga gaisa. Alisija sūdzējās, ka nejūtas labi, un Kenzi angliski izlikās ģībst. Tas uzreiz uzmundrināja Alisiju. Dreiks atklāja, ka skatās un skatās izbrīnā.
  
  "Sasodīts," viņš ar nolūku nomurmināja. "Nu, es būšu pērtiķa onkulis."
  
  Dāls bija pārāk apstulbis, lai komentētu.
  
  Viņu priekšā stāvēja milzīgs, nez kādēļ pazīstams koka zirgs, kas murgoja nelielā, ēku ieskautā laukumā. Šķita, ka virve saistīja viņa kājas un bija izstiepta ap galvu. Dreiks domāja, ka tas izskatās bruņots un majestātisks, lepns dzīvnieks, ko radījis cilvēks.
  
  "Kas pie velna?"
  
  Ap viņu pulcējās pūļi, kas skatījās, pozēja un fotografēja.
  
  Lorēna runāja pa komunikatoru. "Es domāju, ka jūs tikko atradāt Trojas zirgu."
  
  Smits iesmējās. "Tas ir tālu no rotaļlietas."
  
  "Nē, Troy. Zini? Breds Pits?"
  
  Alisija gandrīz salauza kaklu, skatoties apkārt uz visām pusēm. "Kas? Kur?"
  
  "Wow". Kensi iesmējās. "Esmu redzējis, ka odzes uzbrūk lēnāk."
  
  Alisija joprojām rūpīgi pētīja apkārtni. "Kur ir Lorēna? Vai viņš ir zirga mugurā?"
  
  Ņujorkietis iesmējās. "Nu, viņš reiz bija. Atcerieties mūsdienu filmu "Troja"? Pēc filmēšanas viņi atstāja zirgu tieši tur, kur jūs stāvat, Čanakalē.
  
  "Buļņas". Alisija atklāja savas jūtas. "Es domāju, ka visi mani Ziemassvētki pienāca uzreiz." Viņa pakratīja galvu.
  
  Dreiks noskaidroja rīkli. "Es joprojām esmu šeit, mīļā."
  
  "Ak jā. Pasakains".
  
  "Un neuztraucieties, ja Breds Pits izlēks no zirga dupša un mēģinās jūs nolaupīt, es jūs izglābšu."
  
  "Tu, sasodīts, neuzdrošinies."
  
  Lorēnas balss pārcirta viņu pļāpāšanu kā samuraja zobena spēcīgs sitiens. "Ieeja, puiši! Daudz ienaidnieku. Šobrīd tuvojamies Kanakkalei. Viņiem, tāpat kā mums, jābūt pieslēgtiem sakaru sistēmai. Kustēties! "
  
  "Redzēt šo?" Dreiks norādīja uz cietoksni. "Izsauciet helikopteru. Ja mēs varam uzkāpt pilī un aizstāvēties, viņš var mūs no turienes aizvest.
  
  Heidens atskatījās uz Kanakales nomalēm. "Ja mēs varam aizstāvēt pili tūristu pilsētā no sešām SWAT komandām."
  
  Dāls pacēla kasti. "Ir tikai viens veids, kā uzzināt."
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Viņi instinktīvi virzījās uz piekrastes taku, zinādami, ka tā vīsies uz iespaidīgo pilsētas fortu. Lorēna bija ieguvusi ļoti maz informācijas no saziņas sarunu fragmentiem, un Dreiks vēl mazāk bija dzirdējis no dažādiem komandu vadītājiem, taču vispārēja vienprātība bija tāda, ka viņi visi ātri pietuvojās.
  
  Ceļš veda garām daudzām ēkām ar baltu fasādi: mājām, veikaliem un restorāniem, no kuriem paveras skats uz Hellespontas viļņojošiem zilajiem ūdeņiem. Kreisajā pusē stāvēja automašīnas, un aiz tām bija vairākas nelielas laiviņas, virs kurām pacēlās smilšu krāsas forta augstās sienas. Garām brauca tūristu autobusi, kas lēnām dārdēja pa šaurajām ieliņām. Skanēja taures. Vietējie iedzīvotāji pulcējās pie populāras kafejnīcas, smēķēja un runājās. Komanda steidzās, cik vien ātri varēja, neradot aizdomas.
  
  Nav viegli valkāt kaujas aprīkojumu, taču īpaši šai misijai viņi bija ģērbti melnā un varēja noņemt un paslēpt tos priekšmetus, kas varētu piesaistīt uzmanību. Tomēr cilvēku grupa pārvietojās, kad viņiem tika pagriezta galvas, un Dreiks redzēja, ka ir atvēries vairāk nekā viens tālrunis.
  
  "Ātri piezvaniet tam sasodītajam helikopteram," viņš teica. "Mums šeit vairs nav zemes un sasodīts laiks."
  
  "Ceļā. Pēc desmit līdz piecpadsmit minūtēm."
  
  Viņš zināja, ka šis ir cīņu laikmets. Dažas citas SWAT komandas nevilcināsies atlaist elli pilsētā, būdamos pārliecinātas par savām pavēlēm un spēju aizbēgt, zinot, ka varas iestādes parasti izsauc teroristu vērienu jebkurā ārkārtīgi draudīgā situācijā.
  
  Viņu priekšā strauji pacēlās smilšu krāsas sienas. Ç Anakkale fortam bija divas noapaļotas, uz jūru vērstas forta sienas un centrālā citadele, un aiz tām plats sliežu zars, kas stiepās pa nogāzi virzienā uz jūru. Dreiks sekoja pirmās izliektās sienas līnijai, prātojot, kas atrodas šīs un tās māsas krustojumā. Heidens apstājās priekšā un atskatījās.
  
  "Mēs ceļamies."
  
  Drosmīgs lēmums, taču vienai lietai Dreiks piekrita. Uzkāpšana nozīmēja, ka viņi būs iestrēguši fortā, aizstāvēti no augšas, bet neaizsargāti, iesprostoti. Turpināšana nozīmēja, ka viņiem bija citas iespējas bez bēgšanas uz jūru: viņi varēja paslēpties pilsētā, atrast automašīnu, potenciāli apgulties vai uz laiku šķirties.
  
  Taču Heidena izvēle ļāva viņiem izvirzīties vadībā. Tur bija arī citi jātnieki. Helikopteram tos būtu vieglāk atrast. Viņu prasmes tika labāk izmantotas taktiskajā cīņā.
  
  Nelīdzenas sienas padevās arkveida ieejai un pēc tam spirālveida kāpnēm. Haidens devās pirmais, pēc tam Dals un Kensi, pēc tam pārējie. Smits pacēla aizmuguri. Tumsa radīja viņu acīm apmetni, kas karājās biezi un necaurlaidīgi, līdz viņi pieraduši. Tomēr viņi gāja augšup, uzkāpjot pa kāpnēm un dodoties atpakaļ pretī gaismai. Dreiks mēģināja izfiltrēt visu būtisko informāciju savās smadzenēs un izprast to.
  
  Hannibāls. Kara jātnieks. Pastardienas pavēle un viņu plāns radīt labāku pasauli tiem, kas izdzīvoja. Valdībām visā pasaulē vajadzēja sadarboties, bet nežēlīgi, mantkārīgi cilvēki gribēja laupījumu un zināšanas sev.
  
  Uz četriem zemes stūriem? Kā tas darbojās? Un kas pie velna notika tālāk?
  
  "Interesanti..." Tajā brīdī caur komunikatoru atskanēja Lorēnas balss. "Ç Anakkale atrodas divos kontinentos un bija viens no Galipoli sākuma punktiem. Tagad pilsētā ienāca krievi, tāpat kā izraēlieši. Es nezinu, kur. Tomēr vietējās policijas pļāpāšana ir izplatīta. Viens no pilsoņiem noteikti ir ziņojis par jums un tagad aicina ierodas jaunpienācējus. Nepaies ilgs laiks, kad turki pieaicinās paši savus elites spēkus.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Muļķības.
  
  "Līdz tam mēs būsim tālu no šejienes." Heidens piesardzīgi virzījās uz augšējo gaismu. "Desmit minūtes, puiši. Iesim."
  
  Rīta saule izgaismoja plaši atvērto, skopo laukumu gandrīz torņa augšpusē. Torņa apaļā augšējā mala pacēlās vēl astoņas pēdas virs viņu galvām, taču tas bija tik augstu, cik viņi varēja iet, neieejot iekšā. Visur gulēja sagrautas pamatnes, kas izlīda uz āru kā robaini pirksti, un putekļaina taka robežojās ar vairākiem zemiem pakalniem pa labi. Dreiks ieraudzīja daudzās aizstāvētās pozīcijas un mazliet vieglāk uzelpoja.
  
  "Mēs esam šeit," Heidens teica Laurenai. "Pastāstiet helikopteram, lai viņš sagatavotos karstai nolaišanai."
  
  "Karstāks, nekā jūs domājat," sacīja Smits.
  
  Visa komanda skatījās uz leju.
  
  "Ne uz leju," sacīja Smits. "Augšup. Uz augšu."
  
  Virs pils pilsēta joprojām atrodas kalnos. Mājas pacēlās virs pamatnēm, un pret tām stiepās augstas un biezas sienas. Caur šīm sienām četru cilvēku komanda skrēja aizklātām sejām un pilnībā izvilktiem ieročiem.
  
  Dreiks atpazina šo stilu. "Sasodīts, tā ir problēma. SAS.
  
  Dāls bija pirmais, kas iesaistījās, bet tā vietā, lai atlaistu ieroci, viņš to paslēpa, satvēra kasti un uzlēca uz pašām līnijām. "Britiem ir pareizā ideja par dažādību. Skaties..."
  
  Dreiks sekoja viņa skatienam. Stieņi plašā lokā stiepās līdz pat pludmalei un nemierīgajai jūrai. Ja viņi izvēlētos pareizo laiku, smalcinātājs varētu tos noplēst tieši no augšas vai tieši beigās. Dreiks apņēmās raidīt pāris šāvienus raupjā betonā zem britu pēdām, palēninot tās un dodot komandai laiku uzkāpt uz nedaudz ļodzīgā nocietinājuma virsotni.
  
  Alisija satrūkās. "Es neesmu augstumos!"
  
  "Vai jūs kādreiz beigsiet vaimanāt?" Kensi tīši pagrūda viņai garām, pa ceļam nedaudz pagrūdams.
  
  "Ak, kuce, jūs par to maksāsit." Alisija izklausījās nepārliecināta.
  
  "Vai es varēšu? Tikai pārliecinieties, ka esat aiz manis. Tādā veidā, kad tevi nošaus un es dzirdu, ka tu kliedz, es zināšu, ka jāpalielina temps.
  
  Alisija kūsāja dusmās. Dreiks viņu atbalstīja. "Tikai pasmieties par Mossad." Viņš izpleta rokas.
  
  "Pa labi. Kad mēs tiksim no šejienes lejā, es viņai kārtīgi izdrāzīšu dupsi.
  
  Dreiks viņu vadīja dažos pirmajos soļos. "Vai tam vajadzētu izklausīties aizraujoši?"
  
  "Brazdieties, Dreik."
  
  Viņš uzskatīja, ka vislabāk ir nepieminēt, ka līnijām, kas atrodas tālu lejā, ir kļuvušas par attālinātām līnijām, kur tām bija jālec no vienas uz otru. Dāls bija pirmais, kas skrēja gar trīs pēdas plato sienu, vadot komandu. Kinimaka šoreiz pārņēma no Smita aizmugurē, vērojot britus. Dreiks un pārējie turēja ausis vaļā, lai uzzinātu par citām ienaidnieku pazīmēm.
  
  Sācies skrējiens pa līnijām. SAS karavīri uzturēja formējumu un dzenāja, ieročus pacēla, taču neizdvesot ne skaņas. Protams, profesionālā iecietība var būt tikai viens iemesls; Papildus tūristiem vietējie iedzīvotāji dod priekšroku slepenībai un ļoti drošiem pasūtījumiem.
  
  Dreiks atklāja, ka viņam nepieciešama pilnīga koncentrēšanās kājām. Klints abās pusēs un pakāpeniskā nolaišanās jūrā neko nemainīja, tikai drošā zona zem kājām. Tas izliecās pakāpeniski, graciozi vienmērīgi, vienmērīgā līknē. Neviens nesamazināja ātrumu, neviens neslīdēja. Viņi bija pusceļā uz savu mērķi, kad viņu ausis piepildīja rotējošu propelleru skaņa.
  
  Dreiks samazināja ātrumu un paskatījās debesīs. "Ne mūsu," viņš kliedza. "Sasodītā franču valoda!"
  
  Tas nebija galīgs secinājums, bet izskaidrotu viņu līdzšinējo neesamību. Mēs iesteidzamies pēdējā brīdī. SPEAR komanda bija spiesta piebremzēt. Dreiks redzēja divu karavīru sejas, kas dusmīgi skatījās pa logiem, bet vēl divi karājās pie pusatvērtajām durvīm, grozot savus ieročus, lai pareizi noklikšķinātu uz slēdzenes.
  
  "Patiesību sakot," Dāls aizelsās sacīja. "Iespējams, tā nebija labākā ideja. Asiņainie britu zvani beidzas.
  
  Dreiks, Smits, Heidens un Meja kā viens pacēla ieročus un atklāja uguni. Lodes rikošējušas no tuvojošā helikoptera. Stikls saplīsa, un viens vīrietis nokrita no virves, smagi atsitoties pret zemi. Helikopters sagriezās, Heidena lodes vajāja.
  
  "Franči nav fani," viņa drūmi sacīja.
  
  "Pastāstiet mums kaut ko, ko mēs nezinām," Alisija nomurmināja.
  
  Jorgijs ātri pagāja garām Dālam, apsteidzot viņu uz sienas ārējās malas, un sniedzās atpakaļ pēc kastes. "Lūk, dodiet to man," viņš teica. "Es jūtos labāk pie sienas, vai ne?"
  
  Dāls izskatījās tā, it kā viņš gribēja strīdēties, bet spēles vidū apspēlēja lodziņu. Zviedram parkūrs nebija jaunums, bet Jordži bija profesionālis. Krievs pacēlās ar maksimālo ātrumu, skrēja lejā pa sienu un jau tuvojās līnijām.
  
  Alisija tos pamanīja. "Ak, sūdā, nošaujiet mani tagad."
  
  "Tas joprojām varētu notikt." Dreiks redzēja, ka franču helikopters sasvērās un ieradās nosēšanās laikā. Problēma bija tā, ka, ja viņi apstāsies, lai mērķētu, briti viņus noķertu. Ja viņi skrietu šaut, viņi varētu nokrist vai tikt viegli nošauti.
  
  Dāls pamāja ar ieroci. Gan viņš, gan Heidens atklāja uguni uz helikopteru, kad tas atgriezās spēlēt. Šoreiz uz kuģa esošie karavīri atbildēja ar uguni. Šāviņi caurdūra pils sienas ar nāvējošu rakstu, atsitoties zem malas. Paša Heidena uguns skāra helikoptera kabīni, noklikšķinot no metāla statņiem. Dreiks redzēja, kā pilots sakoda zobus dusmu un baiļu sajaukumā. Superātri atskatoties atklājās, ka helikopteru vēro arī SAS komanda - laba zīme? Varbūt ne. Viņi gribēja pašiem dabūt rokās kara ieročus.
  
  Vai kādam augstam viņu valdībā.
  
  Šāvienu zalve lija uz putnu, liekot tam nirt un žņaugties. Dāls izmantoja sienas pēdējos simts metrus, lai šaušanas laikā nokristu un paslīdētu, taču tālu netika. Virsma bija pārāk raupja. Taču viņa rīcība helikopterā nosūtīja vēl vienu salveti, kā rezultātā pilots beidzot zaudēja sirdi un aizlidoja putnu prom no notikuma vietas.
  
  Alisijai izdevās vāji iesaukties.
  
  "Vēl nav no tā." Dreiks pa vienam pārlēca pāri līnijām, droši un uzmanīgi piezemējoties.
  
  Lorēnas balss pārtrauca klusumu, kas aptvēra savienojumu. "Helikopters tuvojas. Trīsdesmit sekundes."
  
  "Mēs esam pie sienas," Alisija kliedza.
  
  "Jā, es tevi saprotu. Kolumbijas apgabals uz šo operāciju nosūtīja satelītu.
  
  Dreikam vajadzēja vēl vienu brīdi, lai sajustu šoku. "Palīdzēt?" viņš ātri jautāja.
  
  "Kāpēc gan citādi?" Heidens uzreiz reaģēja.
  
  Dreiks gandrīz iespēra, pirms saprata, ka šī, iespējams, bija slikta ideja, ņemot vērā pašreizējo situāciju. Patiesībā viņš nezināja, kurš vēl bija dzirdējis šīs klusās amerikāņu intonācijas un SEAL Team 7 vārdus.
  
  Acīmredzot ne Heidens.
  
  Helikopters nonāca redzeslokā priekšā, deguns uz leju, ātri lidojot virs jūras. Yorgi jau gaidīja sliežu galā, kur mazs apaļš tornītis pavērās skats uz šauro pludmali. Drīz viņu sasniedza Dāls, un tad Heidens. Helikopters tuvojās.
  
  Dreiks atlaida Alisiju un tad palīdzēja Kinimakai piespēlēt. Joprojām lēnām kustēdamies, viņš vērīgi pastiepa roku, dodot signālu SAS. Trīsdesmit pēdu attālumā no torņa viņš apstājās.
  
  SAS arī apstājās, vēl trīsdesmit pēdas augstāk.
  
  "Mēs nevēlamies upurus," viņš kliedza. "Ne starp mums. Mēs esam vienā sasodītā pusē!
  
  Pistoles ir vērstas pret viņa ķermeni. No apakšas viņš dzirdēja Dāla rēcienu: "Beidz būt..."
  
  Dreiks viņu noskaņoja. "Lūdzu," viņš teica. "Tas nav pareizi. Mēs visi šeit esam karavīri, pat sasodītie franči.
  
  Tas izraisīja anonīmu smieklu. Beidzot dziļa balss teica: "Pasūtiet."
  
  "Drake, es zinu," sacīja Dreiks. "Biju tur, kur esi. Mēs saņēmām tādas pašas pavēles, taču mēs negrasāmies atklāt uguni uz draudzīgajiem specvienībām... ja vien viņi vispirms neatklās uguni.
  
  Viens no pieciem cipariem nedaudz pacēlās. "Kembridža," viņš teica.
  
  "Dreiks," viņš atbildēja. "Mets Dreiks."
  
  Klusums, kas sekoja, stāstīja stāstu. Dreiks zināja, ka sadursme ir beigusies... pagaidām. Vismaz viņš bija pelnījis vēl vienu atelpu no nākamās konfrontācijas un varbūt pat mierīgu sarunu. Jo vairāk šo elites karavīru viņi varēs savākt, jo drošāk būs.
  
  Visiem.
  
  Viņš pamāja ar galvu, pagriezās un devās prom, sniedzoties pēc rokas, kas palīdzēja viņu ievilkt helikopterā.
  
  "Viņi ir forši?" Alisija jautāja.
  
  Dreiks iejutās ērti, kad helikopters sasvērās un attālinājās. "Mēs to uzzināsim," viņš atbildēja. "Nākamreiz mēs nonāksim konfliktā."
  
  Pārsteidzoši, Lorēna sēdēja viņam pretī. "Es atnācu ar helikopteru," viņa paskaidroja.
  
  "Kas? Kā jums patīk šī iespēja?"
  
  Viņa iecietīgi pasmaidīja. "Nē. Es esmu ieradies, jo mūsu darbs šeit ir pabeigts. Helikopters pacēlās augstu virs saules apspīdētajiem viļņiem. "Mēs dodamies no Āfrikas uz nākamo pasaules nostūri."
  
  "Kura ir kur?" Dreiks piesprādzēja drošības jostu.
  
  "Ķīna. Un puika, vai mums ir daudz darāmā.
  
  "Vēl viens braucējs? Kuru reizi šoreiz?"
  
  "Iespējams, sliktākais no visiem. Piesprādzējieties, mani draugi. Mēs ejam Čingishana pēdās."
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Lorēna lika komandai iejusties pēc iespējas ērtāk lielā kravas helikoptera aizmugurē un sajauca papīru kaudzi. "Vispirms noņemsim kara ieročus un Hannibālu. Kastē atradās plāni izveidot projektu Babylon, divas tonnas smagu un simts metru garu superlielgabalu. Pēc Sadama Huseina pasūtījuma tā tika balstīta uz 60. gadu pētījumiem un tika izstrādāta 80. gados. Visā šajā lietā bija jūtams Holivudas gars. Superieroči, kas varētu nosūtīt kravas kosmosā. Nogalināti ģenerāļi. Nogalināti civiliedzīvotāji. Dažādi pirkumi no desmit valstīm, lai tas būtu noslēpumā. Vēlākās diagrammas liecina, ka šis kosmosa lielgabals varētu būt pielāgots tā, lai tas varētu trāpīt jebkuram mērķim, jebkurā vietā, tikai vienu reizi.
  
  Dāls ar interesi paliecās uz priekšu. "Viena diena? Kāpēc?"
  
  "Tas nekad nebija paredzēts kā pārnēsājams ierocis. Tā palaišana atstātu nospiedumu, ko uzreiz ieraudzītu dažādi spēki un pēc tam iznīcinātu. Bet... kaitējums, iespējams, jau ir nodarīts.
  
  "Atkarībā no mērķa." Kensi pamāja. "Jā, daudzi modeļi tika veidoti, balstoties uz ideju par viena trieciena pasaules karu. Veids, kā piespiest kodolvalsti rīkoties nepielūdzami. Tomēr ar modernajām tehnoloģijām šī ideja kļūst arvien pretrunīgāka."
  
  "Labi, labi," Smits ķērka, joprojām stiepjot muskuļus un pārbaudot zilumus no garā, grūtā skrējiena. "Tātad pirmā jātnieka kapā tika glabāti masīva kosmosa lielgabala plāni. Mēs to saņemam. Citas valstis to nedarīja. Ko tālāk?"
  
  Lorēna nobolīja acis. "Pirmkārt, apzīmējums īpaši saka" atpūtas vietas. Es ceru, ka atceraties, ka Hannibals tika apglabāts neapzīmētā kapā un, iespējams, vairs tur vairs nav. Skatīties būtu necieņa pret daudziem. Atstāt to nemainīgu nozīmē izrādīt necieņu pret citiem.
  
  Heidens nopūtās. "Un tā tas turpinās. Tas pats stāsts, cita darba kārtība visā pasaulē.
  
  "Iedomājieties, ja informācija nonāktu teroristu rokās. Es teiktu, ka visas valstis, kas šobrīd vajā jātniekus, varētu viegli izveidot savu superlielgabalu. Bet..."
  
  "Tam ir tas, kam dažas šīs valdības frakcijas pārdod plānus," secināja Dreiks. "Jo mēs joprojām neesam pārliecināti, ka katra komanda ir oficiāli sodīta." Viņam nebija jāpievieno, pat ja viņi domāja, ka viņš to dara.
  
  Helikopters lidoja skaidrās zilās debesīs, bez turbulences un komfortablas siltuma. Dreiks pirmo reizi apmēram dienas laikā varēja atpūsties. Grūti noticēt, ka tieši iepriekšējā vakarā viņš bija nometies ceļos diženā Hannibāla atdusas vietā.
  
  Lorēna pārgāja pie nākamā faila. "Atceraties Pēdējā sprieduma kārtību? Ļaujiet man jūs atsvaidzināt. Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un izklāstījām viņiem Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc lasiet un sekojiet piesardzīgi. Mūsu pēdējie gadi tika pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus - karu, iekarošanu, badu un nāvi. Vienoti viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un pēc tam Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet viss nav tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso Pēdējo spriedumu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad parādījās jātnieki. Uz Tēva kauliem nav pazīšanas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un valdīs uz visiem laikiem.
  
  Dreiks mēģināja apkopot atbilstošos punktus. "Iznīcināšanas kods? Man ļoti nepatīk šī skaņa. Un 'patiesais Pēdējais spriedums'. Tātad, pat ja mēs neitralizēsim pirmos trīs, pēdējais būs īsts satraukums.
  
  "Pagaidām," Lorēna sacīja, atsaucoties uz viņas priekšā esošo kabinetu. "Vašingtonas ideju laboratorija ir izvirzījusi vairākas idejas."
  
  Dreiks aptumšojās tikai uz sekundi. Katru reizi, kad viņš dzirdēja pieminēšanu par pētniecību, katru reizi, kad tika pieminēta domnīca, viņa smadzenēs pazibēja tikai divi vārdi kā reklāmas stenda izmēra sarkanas neona gaismas.
  
  Karīna Bleika.
  
  Viņas ilgstoša prombūtne neko labu nesolīja. Karīna ļoti labi varētu būt viņu nākamā misija. Viņš raizes pagaidām maigi atstūma malā.
  
  "...otrais jātnieks ir Uzvarētājs. Otrajā aprakstā minēts kagans. No tā mēs secinām, ka Čingishans ir Iekarotājs. Čingishans dzimis 1162. gadā. Viņš burtiski ir iekarojums. Viņš iekaroja lielu daļu Āzijas un Ķīnas, kā arī zemes aiz tās robežām, un Mongoļu impērija bija lielākā blakus esošā impērija vēsturē. Kāns bija pļāvējs; viņš gāja cauri lielai daļai senās pasaules, un, kā minēts iepriekš, viens no katriem divsimt mūsdienās dzīvojošajiem vīriešiem ir saistīts ar Čingishanu.
  
  Maija noklikšķināja. "Oho, Alicia, viņš ir kā jūsu vīriešu versija."
  
  Dreiks pamāja. "Šis puisis noteikti zināja, kā vairoties."
  
  "Šī cilvēka īstais vārds bija Temujins. Čingishana ir goda nosaukums. Viņa tēvs saindējās, kad zēnam bija tikai deviņi gadi, un viņu māte vienai audzināja septiņus dēlus. Viņš un viņa jaunā sieva arī tika nolaupīti, un abi kādu laiku pavadīja kā vergi. Par spīti tam visam, pat savos divdesmit gados viņš bija nostiprinājies kā nikns līderis. Viņš personificēja frāzi "turiet savus ienaidniekus tuvu", jo lielākā daļa viņa lielāko ģenerāļu bija bijušie ienaidnieki. Viņš nekad neatstāja nevienu nesakārtotu kontu un, iespējams, bija atbildīgs par 40 miljonu cilvēku nāvi, samazinot pasaules iedzīvotāju skaitu par 11 procentiem. Viņš pieņēma dažādas reliģijas un izveidoja pirmo starptautisko pasta sistēmu, izmantojot pasta nodaļas un ceļu stacijas, kas atrodas visā viņa impērijā.
  
  Dreiks sabīdījās savā sēdeklī. "Ir daudz informācijas, kas jāņem vērā."
  
  "Viņš bija pirmais Mongoļu impērijas kagans."
  
  Dāls novērsās, nedomājot par logu. "Un viņa atdusas vieta?"
  
  "Nu, viņš tika apglabāts Ķīnā. Neatzīmētā kapā."
  
  Alisija šņāca. "Jā, sasodīts, protams, ka viņš bija!"
  
  "Tātad, vispirms Āfrika un tagad Ķīna pārstāv divus no četriem zemes stūriem," Mai skaļi domāja. "Ja vien tā nav Āzija un mēs nerunājam par kontinentiem."
  
  "Ir septiņi," Smits viņai atgādināja.
  
  "Ne vienmēr," Lorēna noslēpumaini atbildēja. "Bet mēs pie tā nonāksim vēlāk. Jautājumi ir: kādi ir iekarošanas ieroči un kur atrodas Čingisa atdusas vieta?
  
  "Laikam viena atbilde ir Ķīna," Kenzi nomurmināja.
  
  "Čingishans nomira noslēpumainos apstākļos ap 1227. Marko Polo apgalvoja, ka tas bija infekcijas dēļ, citi - indes dēļ, bet vēl citi - princeses dēļ, kas tika ņemta par kara laupījumu. Pēc nāves viņa ķermenis saskaņā ar paražu tika atgriezts dzimtenē, Khenti aimagā. Tiek uzskatīts, ka viņš tika apbedīts Burkhan Khaldun kalnā netālu no Ononas upes. Tomēr leģenda vēsta, ka ikviens, kurš saskārās ar bēru gājienu, tika nogalināts. Pēc tam upe tika novirzīta pāri Kāna kapam, un visi karavīri, kas veidoja gājienu, arī tika nogalināti. Lorēna pamāja ar galvu. "Toreiz dzīvei un dzīvošanai bija maza nozīme."
  
  "Kā tas tagad notiek dažās vietās pasaulē," sacīja Dāls.
  
  "Tātad mēs atkal nirsim?" Alicia sarauca pieri. "Atkal neviens neko neteica par niršanu. Šis nav mans labākais talants."
  
  Maijai kaut kā izdevās norīt piezīmi, kas šķita gatava aizbēgt no viņas lūpām, tā vietā viņa noklepojās. "Es neniršu," viņa beidzot teica. "Tas varēja būt kalnā. Vai mongoļu valdība nav izolējusi noteiktu teritoriju simtiem gadu?
  
  "Tieši tā, un tāpēc mēs pievērsām uzmanību Ķīnai," sacīja Lorēna. "Un Čingishana kaps. Tagad, lai jūs informētu, NSA un CIP joprojām izmanto desmitiem metožu, lai vāktu informāciju par mūsu konkurentiem. Franči patiešām zaudēja cilvēku. Briti aizbrauca reizē ar mums. Krievi un zviedri vēlāk iesaistījās ātrākā, nekā gaidīts, turku apgabala tīrīšanā. Mēs neesam pārliecināti par Mossad vai ķīniešiem. Pasūtījumi paliek nemainīgi. Tomēr ir viena lieta... Man pašlaik ir sekretārs Krovs.
  
  Dreiks sarauca pieri. Viņam nekad nebija ienācis prātā, ka Krovs varētu noklausīties viņa un Lorēnas sarunas, taču tam bija jānotiek. Viņu komandai, viņu ģimenei bija noslēpumi tāpat kā jebkurai citai. Kad viņš paskatījās apkārt, kļuva skaidrs, ka arī pārējie jūtas tāpat un ka Lorēna tā viņiem paziņoja.
  
  Vašingtonai vienmēr ir bijusi sava darba kārtība.
  
  Krova balss skanēja pārliecinoši. "Es neizlikšos, ka zinu vairāk nekā jūs par šo konkrēto misiju. Ne uz zemes. Bet es zinu, ka šis ir politisks mīnu lauks ar sarežģījumiem un intrigām dažu mūsu konkurējošo valstu augstākajā līmenī.
  
  Nemaz nerunājot par ASV, domāja Dreiks. Ko nekad!
  
  "Atklāti sakot, esmu pārsteigts par dažām iesaistītajām administrācijām," atklāti sacīja Krovs. "Es domāju, ka viņi varētu sadarboties ar mums, bet, kā jau minēju, viss var nebūt tā, kā izskatās."
  
  Atkal Dreiks viņas vārdus uztvēra savādāk. Vai viņa runāja par jātnieka misiju? Vai kaut kas personiskāks?
  
  "Vai tam ir iemesls, sekretāres kundze?" Heidens jautāja. "Kaut ko mēs nezinām?"
  
  "Nu, ne tas, ko es zinu. Bet pat es ne vienmēr to visu zinu. "Bez ierobežojumiem" politikā ir rets vārds.
  
  "Tad tas ir pats ierocis," sacīja Heidens. "Šis ir pirmais superlielgabals. Ja tas būtu uzbūvēts, ja tas būtu pārdots teroristiem, visa pasaule par to būtu varējusi pieprasīt izpirkuma maksu.
  
  "Es zinu. Šis... Pēdējā sprieduma ordenis," viņa ar riebumu teica nosaukumu, "ir skaidri izstrādājis ģenerālplānu, atstājot to nākamajām paaudzēm. Par laimi, izraēlieši tās slēdza jau sen. Diemžēl viņi neatrada šo konkrēto plānu. Šī shēma."
  
  Līdz šim Dreiks nesaskatīja jēgu šim aicinājumam. Viņš atliecās, aizverot acis, klausījās sarunu.
  
  "Jūs veicat lēcienu dažiem citiem. Tikai Izraēla un Ķīna ir MIA. Ir spēkā parastie noteikumi, bet vispirms ķerieties pie šī ieroča un iegūstiet to. Amerika nevar atļauties, ka tas nonāk nepareizās rokās. Un esi uzmanīgs, SPEAR. Šeit ir vairāk nekā šķiet.
  
  Dreiks apsēdās. Dāls paliecās uz priekšu. "Vai tas ir cita veida brīdinājums?" viņš čukstēja.
  
  Dreiks pētīja Heidenu, taču viņu priekšnieks neizrādīja nekādas bažas. Aizsegt muguru? Ja viņš iepriekš nebūtu dzirdējis šo amerikāņu dialektu, viņš arī šai frāzei nebūtu piešķīris nekādu nozīmi. Viņa domas pievērsās Smita un Džošua nāvei Peru. Tas izmērīja viņu spītības dziļumu. Kā parasts karavīrs, ar karavīra skatījumu, viņš būtu ļoti noraizējies. Bet viņi vairs nebija karavīri - viņi bija spiesti izdarīt smagas izvēles katru dienu, laukā, zem spiediena. Viņi uz saviem pleciem nesa tūkstošiem dzīvību, dažreiz miljonu, smagumu. Šī bija neparasta komanda. Vairāk ne.
  
  Tu esi tik labs, cik tava pēdējā kļūda. Jūs atceraties tikai pēc jūsu pēdējās kļūdas. Ētika pasaules darbavietā. Viņš deva priekšroku turpināt strādāt, turpināt cīnīties. Turiet galvu virs ūdens - jo ap pasauli pastāvīgi riņķo miljoniem haizivju, un, ja jūs stāvētu uz vietas, jūs vai nu noslīksiet, vai saplosītu gabalos.
  
  Krovs pabeidza saspringtu uzmundrinājumu, un tad Heidens pievērsās viņiem. Viņa pieskārās savam komunikatoram un uzmeta seju.
  
  "Neaizmirsti".
  
  Dreiks pamāja. Atveriet kanālu.
  
  "Es domāju, ka tas ļoti atšķirsies no parastajām Tomb Raider lietām." Jorgijs runāja. "Mēs saskaramies ar valdības karavīriem, ekspertiem. Nezināmas frakcijas, iespējams, nodevēji. Mēs meklējam cilvēkus, kuri ir pazuduši laikā, dzimuši ar gadu starpību. Mēs sekojam kādam vecam kara noziedznieka pareģojumam, tieši tā, kā viņš vēlējās, lai mēs to darītu. Viņš paraustīja plecus. "Mēs nekontrolējam situāciju."
  
  "Es esmu tik tuvu Tomb Raider, cik vien iespējams," Kenzi teica smaidot. "Šis... ir pilnīgi atšķirīgs."
  
  Alisija un Mai skatījās uz izraēlieti. "Jā, mums ir tendence aizmirst par jūsu šķebinošo noziedzīgo pagātni, vai ne mēs... Twisty?"
  
  Zviedrs pamirkšķināja acis. "Es... em... es... ko?"
  
  Kensi iejaucās. "Un es domāju, ka apstākļi nekad nav piespieduši tevi kompromitējošā pozīcijā, vai ne, Alicia?"
  
  Angliete paraustīja plecus. "Atkarīgs no tā, vai mēs joprojām runājam par noziedzību. Dažas kompromisa pozīcijas ir labākas par citām.
  
  "Ja mēs joprojām esam nomodā un modri," sacīja Heidens, "vai mēs varētu sākt lasīt par Čingishanu un viņa kapa vietu?" Ar ideju laboratoriju Vašingtonā viss ir labi, bet mēs esam tur, un mēs redzēsim to, ko viņi neredzēs. Jo vairāk informācijas jūs varat uzņemt, jo lielāka iespēja mums ir atrast otro ieroci.
  
  "Un iznāc no tā dzīvs," Dāls piekrita.
  
  Tabletes tika nodotas apkārt, tik tikko pietika, lai dalītos. Alīsija bija pirmā, kas kliedza par sava e-pasta un Facebook lapas pārbaudi. Dreiks zināja, ka viņai pat nav e-pasta adreses, nemaz nerunājot par pirmo sociālo tīklu mājienu, un paskatījās uz viņu.
  
  Viņa nopūtās. "Nopietns laiks?"
  
  "Tā vai atpūties, mīļā. Ķīna mūs noteikti nesagaidīs ar atplestām rokām.
  
  "Labs punkts." Heidens nopūtās. "Es sazināšos ar vietējām komandām un lūgšu viņiem atvieglot mūsu iekļūšanu. Vai visi līdz šim ir ar plānu?
  
  "Nu," Dāls nejauši runāja. "Es nekad nedomāju, ka dzenāšu Čingishanu uz Ķīnu, vienlaikus cenšoties neiesaistīties cīņā ar pusduci konkurējošo valstu. Bet, hei, - viņš paraustīja plecus, - jūs zināt, ka viņi runā par kaut kā savādāka izmēģināšanu.
  
  Alisija paskatījās apkārt, tad pamāja ar galvu. "Bez komentāriem. Pārāk viegli."
  
  "Šobrīd," Dreiks teica, "es labprātāk vēlētos iegūt mazliet vairāk informācijas."
  
  "Tu un es abi, Jorki." Dāls pamāja. "Tu un es, abi."
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Stundas paskrēja nemanot. Helikopters bija spiests uzpildīt degvielu. Ziņu trūkums par citām komandām kļuvis apbēdinošs. Heidena atklāja, ka viņas labākā iespēja bija iegremdēties daudzās informācijas par Čingisa kapiem, taču viņai bija grūti atklāt kaut ko jaunu. Pārējie jau kādu laiku nepārprotami bija mēģinājuši darīt to pašu, bet daži bija noguruši un nolēma mazliet atpūsties, bet citiem bija vieglāk risināt savas personīgās problēmas.
  
  Viņu šaurajā telpā nebija iespējams to ignorēt, un patiesībā komanda tagad bija pietiekami tuva un pazīstama, lai to visu uztvertu mierīgi.
  
  Dāls piezvanīja uz mājām. Bērni priecājās viņu dzirdēt, kas lika Dālam plati pasmaidīt. Džoanna jautāja, kad viņš būs mājās. Spriedze bija acīmredzama, rezultāts nebija tik lielisks. Heidens veltīja brīdi, lai noskatītos Kinimaku, kā lielais havajietis velk ar pirkstu pāri planšetdatora ekrānam. Viņa pasmaidīja. Ierīce izskatījās kā pastkarte viņa lielajās rokās, un viņa atcerējās, kā šīs rokas bija pieskārušās viņas ķermenim. Maigs. Uztraukums. Viņš viņu tik labi pazina, un tas uzlaboja viņu tuvību. Tagad viņa skatījās uz bojāto pirksta galu, kuru bija spiesta norīt viņu pēdējās misijas laikā. Situācijas šoks atvēra acis. Dzīve bija bezgala pārāk īsa, lai cīnītos ar mīļotā gribu.
  
  Viņai mazliet aizrāvās elpa, nezinot, vai tiešām tam tic. Sasodīts, tu to neesi pelnījis. Ne pēc visa, ko tu teici. Viņa neattaisnoja atgriešanos un nezināja, ar ko sākt. Varbūt tā bija cīņa, situācija, darbs. Varbūt tas tā bija katrā viņas dzīves vēstures brīdī.
  
  Cilvēki ir pieļāvuši kļūdas. Viņi varētu izpirkt.
  
  Alicia to izdarīja.
  
  Šī doma lika viņai paskatīties uz angļu sievieti, kad helikopters devās cauri debesīm. Pēkšņā turbulence lika viņai ciešāk satvert jostu. Brīvā kritiena sekunde, un viņas sirds noslīdēja kājās. Bet viss bija labi. Tas atdarināja dzīvi.
  
  Heidena instinkti vienmēr ir bijuši vadīt, paveikt lietas. Tagad viņa redzēja, ka šie instinkti traucē citiem svarīgiem viņas dzīves aspektiem. Viņa redzēja drūmu nākotni.
  
  Dreiks un Alisija bija priecīgi, smaidīja, piesitot pie kopīgas planšetes. Mai aizdeva Kenzi savu, un abas sievietes to paņēma pārmaiņus. Bija interesanti, cik unikāli dažādi cilvēki risināja līdzīgas situācijas.
  
  Smits piegāja tuvāk Lorēnai. "Kā tev iet?"
  
  "Lai cik labi sanāk, tu gludais mērgs. Tagad nav īstais laiks, Smit.
  
  "Jūs domājat, ka es to nezinu? Bet pastāsti man. Kad pienāks laiks?"
  
  "Ne tagad".
  
  "Nekad," drūmi sacīja Smits.
  
  Lorēna norūca. "Nopietni? Mēs esam strupceļā, cilvēk. Tu atsities pret ķieģeļu sienu, un tu nevari tai tikt pāri.
  
  "Siena?"
  
  Lorēna šņāca. "Jā, tam ir nosaukums."
  
  "Ak. Šī siena."
  
  Heidens redzēja, ka viņi abi apstrādā problēmu. Tā nebija viņas vieta spriest vai iejaukties, taču tā skaidri parādīja, kā jebkurš šķērslis var iedragāt jebkuras attiecības. Smits un Lorēna bija, maigi izsakoties, neparasts pāris, tik neparasts, ka viņi varētu būt labi sastrādājušies.
  
  Tomēr visneparastākie šķēršļi tagad stāvēja viņu ceļā.
  
  Smits izmēģināja citu pieeju. "Labi, labi, ko viņš jums pēdējā laikā ir devis?"
  
  "Es? Nekas. Es neeju uz turieni pēc informācijas. Tas ir CIP vai FIB, vai jebkura cita darbs.
  
  "Tad par ko jūs runājat?"
  
  Smitam tas bija solis uz priekšu. Atklāts, nekonfrontējošs jautājums. Heidens juta zināmu lepnumu par karavīru.
  
  Lorēna mazliet vilcinājās. "Sūds," viņa teica. "Mēs runājam muļķības. Televīzija. Filmas. Grāmatas. Slavenības. Jaunumi. Viņš ir celtnieks, tāpēc viņš jautā par projektiem.
  
  "Kādi projekti?"
  
  "Tas viss liek jums uzdot piesardzīgu jautājumu. Kāpēc gan ne kuras slavenības vai kādas filmas? Vai jūs interesē ēkas, Lens?
  
  Haidena gribēja to izslēgt, bet atklāja, ka viņa to nevarēja. Salons bija pārāk šaurs; jautājums ir pārāk nopietns; Smita vārda pieminēšana ir pārāk pievilcīga.
  
  "Tikai tad, ja kāds vēlas viņiem kaitēt."
  
  Lorēna viņam pamāja ar roku, un saruna beidzās. Heidens prātoja, vai Lorēna nepārkāpj kādu likumu, slepus, lai runātu ar zināmu teroristu, taču nevarēja īsti izlemt, kā formulēt Lorēnas jautājumu. Vismaz pagaidām ne.
  
  "Atlikusi mazāk nekā stunda." Pilota balss atskanēja pa sakaru sistēmu.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu. Heidens redzēja viņa sejā apņēmību. Tas pats ar Dālu. Komanda bija pilnībā iesaistīta, nepārtraukti pilnveidojot savas prasmes. Piemēram, skatiet pēdējo darbību. Viņi visi gāja cauri pilnīgi dažādām misijām, saskārās ar ļaunuma iemiesojumu un nesaņēma nevienu skrāpējumu.
  
  Vismaz fiziskajā aspektā. Emocionālās rētas - īpaši viņas pašas - nekad nedziedēs.
  
  Viņa pavadīja minūti, skatoties priekšā esošos papīrus un cenšoties apgūt vairāk no Čingishana vēstures. Viņa izskatīja ordeņa tekstu, izceļot rindas: Dodieties uz četriem pasaules nostūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un pēc tam Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet viss nav tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā.
  
  Četri zemes stūri? Joprojām paliek noslēpums. Par laimi, norādes uz Jātnieku identitāti līdz šim ir bijušas skaidras. Bet vai ordenis atrada Čingishana kapu? Tā likās.
  
  Kamēr helikopters turpināja griezties cauri retajam gaisam, Yorgi piecēlās un tad pakāpās uz priekšu. Zagļa seja izskatījās pievilkta, acis bija aizvērtas, it kā viņš nebūtu gulējis ne aci kopš uzliesmojuma Peru. "Es jums teicu, ka esmu daļa no Veba paziņojuma, viņa mantojuma," sacīja krievs, un viņa tonis atklāja, ka viņš ir šausmās par to, ko viņš grasījās teikt. "Es jums teicu, ka esmu sliktākais no visiem minētajiem."
  
  Ar īgnu ņurdēšanu Alisija mēģināja noņemt pēkšņo atmosfēras slāpētāju. "Es joprojām gaidu, kad dzirdēšu, kas ir tā sasodītā lesbiete," viņa jautri sacīja. "Patiesību sakot, Jogi, es cerēju, ka tas būsi tu."
  
  "Kā..." Jordži pārtrauca teikuma vidū. "ES esmu vīrietis".
  
  "Es neesmu pārliecināts. Tās mazās rokas. Šī seja. Tas, kā tu staigā.
  
  "Ļaujiet viņam runāt," sacīja Dāls.
  
  "Un jums visiem vajadzētu zināt, ka es esmu lesbiete," sacīja Lorēna. "Ziniet, tajā nav nekā slikta vai apkaunojoša."
  
  "Es zinu," Alicia teica. "Jums ir jābūt tādam, kāds vēlaties būt, un tas jāpieņem. Es zinu, es zinu. Es tikai cerēju, ka tas būs Jogs, tas arī viss.
  
  Smits paskatījās uz Lorēnu ar apmulsušu, bet citādi tukšu sejas izteiksmi. Dreiks domāja, ka reakcija bija pārsteidzoša, ņemot vērā pārsteigumu.
  
  "Tas paliek tikai viens," sacīja Kinimaka.
  
  "Kāds, kurš mirst," Dreiks sacīja, lūkodamies grīdā.
  
  "Varbūt mums vajadzētu ļaut mūsu draugam runāt?" Dāls uzstāja.
  
  Yorgi mēģināja smaidīt. Pēc tam viņš satvēra rokas sev priekšā un skatījās uz būdas jumtu.
  
  "Tas nav garš stāsts," viņš teica ar biezu akcentu. "Bet tas ir grūts jautājums. Es... es aukstasinīgi nogalināju savus vecākus. Un es esmu pateicīgs katru dienu. Paldies, ka to izdarīju. "
  
  Dreiks pacēla roku, lai pievērstu drauga uzmanību. "Tev nekas nav jāpaskaidro, zini. Šeit mēs esam ģimene. Tas neradīs nekādas problēmas."
  
  "Es saprotu. Bet šis ir arī man. Tu saproti?"
  
  Katra komanda pamāja ar galvu. Viņi saprata.
  
  "Mēs dzīvojām mazā ciematā. Aukstais ciems. Ziema? Tas nebija gada laiks, tā bija laupīšana, pēršana, Dieva dauzīšana. Tas nomāca mūsu ģimenes, pat mūsu bērnus. Es biju viens no sešiem, un mani vecāki nevarēja tikt galā. Viņi nevarēja dzert pietiekami ātri, lai atvieglotu dienas. Viņi nevarēja atgriezt pietiekami daudz, lai naktis būtu pārdzīvojamas. Viņi nevarēja atrast veidu, kā tikt galā ar mums un parūpēties par mums, tāpēc viņi atrada veidu, kā mainīt attēlu."
  
  Alisija nespēja apvaldīt savas jūtas. "Es ceru, ka tas nav tā, kā izklausās."
  
  "Kādu pēcpusdienu mēs visi iekāpām mašīnā. Viņi teica, ka solīja ceļojumu uz pilsētu. Mēs jau gadiem neesam viesojušies pilsētā un vajadzēja pajautāt, bet..." Viņš paraustīja plecus. "Mēs bijām bērni. Viņi bija mūsu vecāki. Viņi atstāja mazo ciematu, un mēs viņu vairs neredzējām.
  
  Heidens redzēja tālas skumjas Mejas sejā. Viņas jaunā dzīve, iespējams, atšķīrās no Yorgas dzīves, taču bija skumjas līdzības.
  
  "Diena ārpus mašīnas kļuva vēsāka, tumšāka. Viņi brauca un brauca un nerunāja. Bet mēs esam pieraduši. Viņiem nebija mīlestības pret dzīvi, pret mums vai vienam pret otru. Es domāju, ka mēs nekad neesam pazinuši mīlestību, ne tā, kā tai vajadzētu būt. Tumsā viņi apstājās, sakot, ka mašīna salūzusi. Mēs saspiedāmies, daži raudāja. Manai jaunākajai māsai bija tikai trīs gadi. Man bija deviņi, vecākajam. Man vajadzēja... vajadzēja..."
  
  Jorgijs cīnījās ar asarām, skatīdamies uz jumtu, it kā tam būtu spēks mainīt pagātni. Viņš pastiepa stingru roku, pirms kāds paspēja piecelties, lai viņam tuvoties, bet Heidens vismaz zināja, ka viņam tas bija jāpārdzīvo vienam.
  
  "Viņi mūs izvilināja. Viņi kādu laiku staigāja. Ledus bija tik ciets un auksts, ka no tā izplūda spēcīgi, nāvējoši viļņi. Es nevarēju saprast, ko viņi dara, un tad es jutos pārāk auksts, lai domātu taisni. Es redzēju, kā viņi mūs atkal un atkal apgriež. Mēs bijām apmaldījušies un vāji, jau mirstam. Mēs bijām bērni. Mēs... uzticējāmies."
  
  Heidens aizvēra acis. Nebija vārdu.
  
  "Acīmredzot viņi atrada automašīnu. Viņi atstāja. Mēs... nu, mēs nomirām... viens pēc otra." Jorgijs joprojām nevarēja skaidri formulēt detaļas. Tikai skumju pārņemtās ciešanas viņa sejā atklāja patiesību.
  
  "Es biju vienīgais izdzīvojušais. Es biju stiprākais. ES esmu mēģinājis. Nesu, vilku, un apskāvu, bet nekas nesanāca. Man tās visas neizdevās. Es redzēju, kā dzīve aizplūst no katra sava brāļa un māsas, un es apņēmos izdzīvot. Viņu nāve man deva spēku, it kā viņu aizgājušās dvēseles būtu pievienojušās manējām. Es ceru, ka viņi to darīja. ES joprojām ticu. Es uzskatu, ka viņi joprojām ir ar mani. Es izdzīvoju krievu cietumā. Es pārspēju Metu Dreiku, - viņš pasmaidīja vāji, - un izvedu viņu no turienes.
  
  "Kā jums izdevās atgriezties ciematā?" Kinimaka gribēja zināt. Heidens un Dāls piesardzīgi paskatījās uz viņu, taču bija arī skaidrs, ka Jorgijai ir jārunā.
  
  "Es valkāju viņu drēbes," viņš sāpīgi zemā balsī nošņāca. "Krekli. Jakas. Zeķes. Man bija silti un atstāju viņus vienus sniegā un ledū, un es tiku līdz ceļam.
  
  Heidens nevarēja iedomāties sirdssāpes, apzināto vainu, kurai nevajadzēja būt viņa.
  
  "Man palīdzēja garām braucoša automašīna. Es viņiem izstāstīju stāstu, pēc dažām dienām atgriezos ciematā," viņš dziļi ievilka elpu, "un ļāvu viņiem redzēt viņu radīto bēdu rēgu. Ļaujiet viņiem redzēt un sajust, cik dziļas bija viņa dusmas. Tātad, jā, es aukstasinīgi nogalināju savus vecākus.
  
  Iestājās klusums, kuru nekad nedrīkstēja pārtraukt. Heidens zināja, ka Jorgas brāļu un māsu ķermeņi gulēja tur, kur viņi šobrīd bija nokrituši, uz visiem laikiem sastinguši, lai nekad neatpūstos.
  
  "Es kļuvu par zagli." Yorgi vājināja sirdi plosošo rezonansi. "Un vēlāk tika pieķerts. Bet viņš nekad netika notiesāts par slepkavību. Un te mēs esam."
  
  Pa gaisu atskanēja pilota balss. "Trīsdesmit minūtes līdz Ķīnas gaisa telpai, puiši, un tad to var minēt."
  
  Heidens bija gandarīts, kad Lorēna šajā brīdī piezvanīja Vašingtonas ideju laboratorijai. Vienīgais veids, kā virzīties uz priekšu, bija novērst uzmanību.
  
  "Mēs esam tuvu mērķim," viņa sacīja Veidam, kad tikāmies. "Jeb kas jauns?"
  
  "Mēs strādājam pie četriem stūriem, atsauces uz jātnieku, Mongolijas, Khagan un paša ordeņa dzimšanas datumiem, ko jūs vispirms vēlaties?"
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  "Oo," Alicia satraukti teica, spēlējot lomu. "Paklausīsimies, kādi ir dzimšanas datuma skaitļi. Man vienkārši patīk kraukšķīgi skaitļi. "
  
  "Forši. Patīkami to dzirdēt no lauka kājnieka. Balss laimīgi turpināja, salonā paceļot dažas uzacis, taču svētlaimīgi neapzinoties: "Tātad, Hannibals dzimis 247. gadā pirms mūsu ēras, nomira ap 183. gadu pirms mūsu ēras. Čingishans 1162. gadā, miris 1227. gadā -
  
  "Tas ir pārāk daudz skaitļu," sacīja Alisija.
  
  "Problēma ir," sacīja Dāls. "Tev nav roku un kāju pirkstu."
  
  "Neesmu pārliecināts, ko tas nozīmē," turpināja datorzinātnieks. "Bet šiem trakajiem kultiem ļoti patīk savas numuru spēles un kodi. Paturiet to prātā."
  
  "Tātad Hanibāls dzimis 1400 gadus pirms Čingisa," sacīja Kenzi. "Mēs to saprotam."
  
  "Tu būtu pārsteigts par to sūdu galvu skaitu, kuri to nedara," nerda nejauši sacīja. "Katrā ziņā -"
  
  "Sveiks draugs?" Dreiks ātri pārtrauca: "Vai jums kādreiz ir iesists pa seju?"
  
  "Nu, patiesībā, jā. Jā, man ir."
  
  Dreiks atgāzās krēslā. "Labi," viņš teica. "Tagad jūs varat turpināt drātēties."
  
  "Mēs, protams, vēl nevaram strādāt ar šiem skaitļiem, jo mēs nezinām citus braucējus. Lai gan es domāju, ka pat jūs, puiši, varat izdomāt ceturto? Nē? Nav ņēmēju? Nu. Tātad, šobrīd, puiši, uz Mongolijas Republiku tiek nosūtīts milzīgs ugunsspēks. Septiņi, vai tomēr ir seši? Jā, sešas elites karavīru komandas, kas pārstāv sešas valstis, vajā iekarošanas jātnieku. Man ir taisnība? Urrā!"
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu. "Vai šis puisis ir labākais pārstāvis Vašingtonā?"
  
  Heidens paraustīja plecus. "Nu, viņš vismaz neslēpj savas emocijas. Nav paslēpts zem daudzām maldinoša apmetņa krokām kā lielākā daļa Vašingtonas.
  
  "Uz priekšu iekarošanas jātniekam. Acīmredzot ordenim ir sava darba kārtība, tāpēc iekarošana var būt jebkas, sākot no bērnu rotaļlietas līdz videospēlei... ha ha. Pasaules kundzība var izpausties dažādos veidos, vai man taisnība?
  
  "Vienkārši turpiniet ar norādījumiem," sacīja Heidens.
  
  "Protams, protams. Tātad, ķersimies pie lietas, vai ne? Lai gan izraēlieši dīvainā kārtā nevēlējās mums sniegt jebkādu informāciju par nacistu kara noziegumu kultu, ko viņi iznīcināja Kubā, mēs uzzinājām to, kas mums bija jāzina. Kad putekļi nosēdās, nacisti skaidri nolēma, ka ir saputrojuši, un nāca klajā ar šo sarežģīto ideju, kā kontrolēt pasauli. Viņi izveidoja ordeni kopā ar ģerboni, slepenajiem kodiem, simboliem un daudz ko citu. Viņi izstrādāja plānu - ļoti iespējams, pie kura viņi bija strādājuši gadiem Reiha laikā. Viņi apglabāja četru veidu ieročus un izdomāja šo mīklu. Varbūt viņi gribēja to padarīt neskaidrāku, kas zina? Bet Mossad tos iznīcināja bez pēdām un, man šķiet, pārāk ātri. Apslēptais bunkurs palika neatklāts trīsdesmit gadus.
  
  "Piecpadsmit minūtes," lakoniski atbildēja pilots.
  
  "Vai tas ir ierocis?" Heidens jautāja. "Kur viņi tos dabūja?"
  
  "Nacistiem bija apmēram tik daudz sakaru, cik jebkuram varēja būt. Big Pistol ir vecs dizains, kas atjaunināts, lai nodrošinātu vietu un precizitāti. Viņi varēja pilnīgi pielikt rokas uz jebko no četrdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem. Nauda nekad nebija šķērslis, bet kustība gan. Un uzticēties. Viņi neticētu nevienai dzīvai dvēselei, kas to izdarīs viņu vietā. Visticamāk, mazajiem slēpņiem bija vajadzīgi gadi, lai noslēptu visus četrus ieročus un vairākus desmitus pakalpojumu. Uzticības faktori ir arī viens no iemesliem, kāpēc viņi vispirms slēpa ieročus. Tagad viņi nevarēja tos paturēt Kubā, vai ne?" Vašingtonas vīrs izplūda smieklos, pēc tam kaut kā atjēdzās.
  
  Alisija nobolīja acis un satvēra abas rokas, it kā tās varētu aptīties ap kāda izdilis kaklu.
  
  "Jebkurā gadījumā, vai jūs, puiši, joprojām esat kopā ar mani? Es saprotu, ka laika ir maz, un jūs vēlaties izkļūt netīrumos un kaut ko nošaut, bet man ir nedaudz vairāk informācijas. Tikko ienācu..."
  
  Pauze.
  
  "Tagad tas ir interesanti."
  
  Vairāk klusuma.
  
  "Vai vēlaties padalīties?" Heidena iedunkāja vīrieti, skatoties uz helikoptera cieto pusi, it kā viņa varētu redzēt viņu nosēšanās punktu tuvošanos.
  
  "Nu, es grasījos runāt par četrām zemes pusēm vai vismaz par to, kā mēs to redzam, bet es redzu, ka mums pietrūkst laika. Skaties, dod man pieci, bet lai ko tu darītu, - viņš apklusa, - nepiezemējies!
  
  Savienojums pēkšņi tika pārtraukts. Heidens vispirms skatījās uz grīdu un tad uz helikoptera iekšpusi.
  
  Dreiks pacēla abas rokas uz augšu. "Neskaties uz mani. Es neesmu vainīgs!"
  
  Alisija iesmējās. "Jā, es arī."
  
  "Nepiezemējies?" Dāls atkārtoja. "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  Alisija izgrieza rīkli it kā paskaidrojot, bet tad no skaļruņiem atskanēja pilota balss. "Divas minūtes, puiši."
  
  Heidens vērsās pēc palīdzības pie kāda vecticībnieka. "Mano?" - ES jautāju.
  
  "Viņš ir ēzelis, bet tomēr mūsu pusē," dārdēja lielais havajietis. "Es teiktu, ka pieņem viņa vārdu."
  
  "Labāk izlemt ātri," iestarpināja Smits. "Mēs ejam lejā."
  
  Sakaru sistēma uzreiz atdzīvojās. "Ko es teicu? Nepiezemējies! "
  
  Dreiks piecēlās un ieslēdza helikoptera domofonu. "Braucieties, draugs," viņš teica. "Jauna informācija ceļā."
  
  "Bet mēs atrodamies Ķīnas gaisa telpā. Nav iespējams pateikt, cik ilgs laiks paies, līdz viņi mūs pamanīs.
  
  "Dari, ko varat, bet nenolaidies."
  
  "Ei, draugs, man teica, ka šī būs ātra ierašanās un aizbraukšanas misija. Bez meliem. Varat būt drošs, ka, ja mēs šeit paliksim ilgāk par dažām minūtēm, mums būs pāris J-20."
  
  Alisija pieliecās pie Dreika un čukstēja: "Tas ir slikti..."
  
  Jorkšīrietis viņu pārtrauca, redzot situācijas steidzamību. "Acīmredzot Knobends no Vašingtonas mūs dzird pat tad, kad savienojums ir pārtraukts," viņš teica, vērīgi palūkojoties uz Dālu. "Vai tu to dzirdēji, Nobend? Mums ir apmēram sešdesmit sekundes.
  
  "Tas prasīs ilgāku laiku," vīrietis atbildēja. "Esiet drosmīgi, cilvēki. Mēs esam pie šīs lietas."
  
  Dreiks juta, ka viņa dūres saspiežas. Šī piekāpīgā uzvedība tikai izraisīja konfrontāciju. Varbūt tāds bija nodoms? Kopš viņi atrada Hanibāla kapu, Dreiks juta, ka ar šo misiju kaut kas nav kārtībā. Kaut kas neatklāts. Vai tie ir pārbaudīti? Vai viņi tika uzraudzīti? Vai ASV valdība novērtēja viņu rīcību? Ja tā, tad viss nonāca pie tā, kas notika Peru. Un, ja tas tā ir, Dreiks nebija pārāk noraizējies par viņu sniegumu.
  
  Viņš uztraucās par sazvērestībām, intrigām un intrigām, ko klausītāji varētu izdomāt pēc recenzijas. Jebkura valsts, kuru pārvalda politiķi, nekad nebija tāda, kā šķita, un tikai tie, kas stāv aiz varas, zināja, kas patiesībā notiek.
  
  "Piecdesmit sekundes," viņš teica skaļi. "Tad mēs tiksim prom no šejienes."
  
  "Mēs cenšamies veikt triku," pilots viņiem teica. "Mēs jau esam tik zemu, ka jūs varētu izkāpt no durvīm uz koka, bet es slēpju putnu kalnu ielejā. Ja dzirdat kaut ko skrāpējam gar apakšu, tas būs vai nu akmens, vai jeti.
  
  Alisija skaļi norija siekalas. "Es domāju, ka viņi pavada laiku visā Tibetā?"
  
  Dāls paraustīja plecus. "Atvaļinājums. Ceļojums ar mašīnu. Kas zina?"
  
  Beidzot savienojums atdzīvojās. "Labi, cilvēki. Vai mēs joprojām esam dzīvi? Labi labi. Lielisks darbs. Tagad... atceries visus strīdus par Čingishana atdusas vietu? Viņš personīgi gribēja neapzīmētu kapu. Visi, kas uzcēla viņa kapu, tika nogalināti. Apbedījumu vieta tika samīdīta ar zirgiem un apstādīta ar kokiem. Burtiski tas nav sasniedzams, izņemot gadījumus. Viens stāsts, kas man šķiet aizkustinošs, jo tas tik vienkārši nojauc visas šīs trakās shēmas, ir tas, ka Kāns tika apglabāts kopā ar jaunu kamieli, un vieta tika precīzi noteikta, kad kamieļa māte tika atrasta raudam pie sava teļa kapa.
  
  Pilots pēkšņi pārtrauca sakarus. "Mēs gandrīz esam atgriešanās punktā, draugs. Trīsdesmit sekundes, un mēs vai nu tiksim prom no šejienes, cik ātri vien mums patiks, vai arī mēs nosūtīsim tur bērnus.
  
  "Ak," sacīja vīrietis no Vašingtonas. "Aizmirsu par tevi. Jā, ej prom no turienes. Es nosūtīšu jums jaunu atrašanās vietu."
  
  Dreiks saviebās, dalīdamies pilota sāpēs, bet izpļāpājās, atbildot: "Jēzu, vecīt. Vai jūs mēģināt mūs sagūstīt vai nogalināt?"
  
  Viņš tikai daļēji jokoja.
  
  "Čau hei. Nomierinies. Paskatieties - šie nacisti - Pēdējā sprieduma ordenis - meklēja jātniekus - atdusas vietu - starp piecdesmitajiem un astoņdesmitajiem gadiem, vai ne? Acīmredzot viņi tos visus atrada. Kaut kas man saka, ka viņi neatrada Čingishana kapu. Es patiesi ticu, ka par šādu atradumu varētu runāt vairāk. Tad seko pats ordenis un vārdi: "Bet viss nav tā, kā izskatās. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarošanu viņa zārkā. Protams, Kānam nebija nevienas kapenes, kas tika uzceltas 1955. gadā. Taču lielā mērā kapa trūkuma dēļ, kā arī, lai palīdzētu ticīgajiem un palielinātu tūristu plūsmu, Ķīna viņam uzcēla mauzoleju.
  
  "Vai tas ir Ķīnā?" Heidens jautāja.
  
  "Protams, tas ir Ķīnā. Jūs domājat par visu šo četru stūru lietu, vai ne? Labi, saglabājiet savu pelēko vielu aktīvu. Varbūt kādu dienu jums šeit pat būs darbs.
  
  Heidens norija nožņaugtu skaņu. "Vienkārši izskaidrojiet savu teoriju."
  
  "Pareizi, forši. Čingishana mauzolejs tika uzcelts 1954. Šis ir liels templis, kas celts pie upes Ejin Horo, Iekšējās Mongolijas dienvidrietumos. Tagad mauzolejs patiesībā ir kenotafs - tajā nav neviena ķermeņa. Bet viņi saka, ka tajā ir galvassega un citi priekšmeti, kas piederēja Čingisam. Čingiss, kurš vienmēr ir bijis saistīts ar ideju par mauzoleju, nevis slaveno kapu un kapakmeni, sākotnēji tika pielūgts astoņās baltajās jurtās, telšu pilīs, kur viņš sākotnēji dzīvoja. Šos pārnēsājamos mauzolejus aizsargāja Dzjiņu karaļi Darkhad un vēlāk kļuva par mongoļu nācijas simbolu. Beigās tika nolemts pārnēsājamos mauzolejus likvidēt un senās relikvijas pārcelt uz jaunu, pastāvīgu. Grafiks lieliski saskan ar ordeņa plānu. Lai kādu ieroci viņi izvēlētos iekarot, tas atrodas Čingisa zārkā, tajā mauzolejā.
  
  Heidens nosvēra savus vārdus. "Sasodīts muļķis," viņa teica. "Ja jūs kļūdāties..."
  
  "Cur?"
  
  "Tas ir labākais, ko varat iegūt."
  
  "Ordenim bija piekļuve," sacīja Dāls. "Tas izskaidro teksta rindiņu."
  
  Heidens lēnām pamāja. "Cik tālu mēs esam no zemes?"
  
  "Divdesmit septiņas minūtes."
  
  "Kā ir ar pārējām komandām?"
  
  "Es baidos, ka nav iespējams pateikt, vai viņi patiešām ir tik gudri kā jūsējie. Viņiem, iespējams, ir augsto tehnoloģiju speciālists, kas viņus konsultē. Pauze, lai izteiktu pateicību.
  
  - Sasodīts jaukts, - Alisija norūca.
  
  "Nē". Heidens savaldīja dusmas. "Es domāju - kas ir jaunākais par iekšējo pļāpāšanu?"
  
  "Ak, tieši tā. Pļāpāšana ir skaļa un lepna. Dažām komandām vadība dabūja ēzeli. Dažiem tika uzdots atkal veikt izrakumus ap Hannibala vietu. Es zinu, ka krievi un zviedri devās uz Burkhan Khaldun, tāpat kā jūs sākotnēji. Mossad un ķīnieši ir diezgan klusi. francūži? Nu, kas zina, vai ne?
  
  "Tev labāk būtu taisnība šajā jautājumā," sacīja Heidens, viņa balsī bija inde. "Jo, ja jūs to nedarīsiet... pasaule cietīs."
  
  "Tikai dodieties uz šo mauzoleju, Džejas jaunkundze. Bet dariet to ātri. Citas komandas jau var būt tur.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  "Ejin Horo Banner," pilots sacīja, joprojām satraukts. "Atlikušas astoņas minūtes."
  
  Tika panākta vienošanās, lai komanda izkāptu ārpus pilsētas un sāktu pārgājienu. Viņiem palīgā tika nolīgts vietējais arheologs, kuram vajadzēja viņus aizvest uz mauzoleju. Dreiks uzminēja, ka viņai nebija ne jausmas, kas tad varētu notikt.
  
  Šim nolūkam helikopters paliks karsts un gatavs, neskatoties uz pilota pastāvīgajām bažām par Ķīnas slepenajiem iznīcinātājiem.
  
  Sitiens un lāsts, un tad helikopters apstājās, dodot komandai laiku lēkšanai. Viņi atradās starp krūmu biezokņiem, mirstošu mežu biezokņiem, bet viņi varēja viegli redzēt ceļu uz priekšu.
  
  Apmēram jūdzi lejā no kalna atrodas lielas pilsētas nomale. Haidena ieprogrammēja savu navigācijas sistēmu pareizajās koordinātēs, un komanda pēc tam padarīja sevi pēc iespējas reprezentablāku. Ķīniešiem vajadzēja tūristus, tāpēc šodien viņi dabūja vēl deviņus. Lorēna bija pārliecināta palikt pie helikoptera un atrisināt notiekošo pļāpāšanu.
  
  "Nākamajā reizē," viņa sauca, kad komanda steidzās doties prom, "Alisija var izveidot tīklu."
  
  Angliete nošņāca. "Vai es izskatos pēc sasodītas sekretāres?"
  
  "Mmm, tiešām?"
  
  Dreiks iedunkāja Alisiju un čukstēja: "Nu, tu to izdarīji pagājušajā nedēļā, atceries? Par lomu spēli?"
  
  "Ak, jā," viņa spilgti pasmaidīja, "tas bija jautri. Šaubos, ka Lorēna loma būs tāda pati.
  
  "Cerēsim, ka nē."
  
  Abi apmainījās sirsnīgi smaidot, iznākot no sava pagaidu pajumtes un dodoties lejup pa lēnām ložņājošo kalnu. Retā veģetācija un tuksnesis drīz vien padevās ceļiem un ēkām, un tālumā sāka iezīmēties vairākas daudzstāvu viesnīcas un biroju ēkas. Sarkanie, zaļie un pasteļtoņi cīnījās pret zilām debesīm un bāliem mākoņiem. Dreiks uzreiz pārsteidza, cik tīras ir ielas un pati pilsēta, cik platas ir dažas šosejas. Viņi teica, ka tas ir pierādījums nākotnei.
  
  Sākumā dīvaini izskatījušies, taču nespējot palīdzēt, tūristi devās uz tikšanās vietu, pārliecinoties, ka rokas nekad neatstāj lielizmēra mugursomas. Arheologs viņus sveicināja lielas melnas vīrieša, kas jāj uz zirga, statujas ēnā.
  
  "Iederas". Dāls pamāja jātniekam.
  
  Viņu priekšā stāvēja kalsna, gara sieviete ar ķemmētiem matiem un tiešu skatienu. "Vai jūs esat daļa no ekskursiju grupas?" Viņa runāja uzmanīgi, izvēloties vārdus. "Atvainojiet par manu angļu valodu. Tas nav labi". Viņa iesmējās, viņas mazā sejiņa raustījās uz augšu.
  
  "Nav problēmu," Dāls ātri sacīja. "Tas ir skaidrāks nekā Dreika versija."
  
  "Smieklīgi jautri..."
  
  "Tu neizskaties pēc tūristiem," sieviete sacīja, viņu apturot. "Vai jums ir pieredze?"
  
  "Ak, jā," sacīja Dāls, satverot viņas roku un ar augstprātīgu žestu vadīdams viņu. "Mēs ceļojam pa pasauli, meklējot jaunas atrakcijas un pilsētas."
  
  "Nepareizi," sieviete teica diezgan laipni. "Mauzolejs atrodas otrā pusē."
  
  "Ak".
  
  Dreiks iesmējās. "Piedod viņam," viņš teica. "Parasti viņš tikai pārvadā bagāžu."
  
  Sieviete gāja priekšā, iztaisnojot muguru, ar taisniem matiem, kas bija savilkti ciešā galvas saitā. Komanda sadalījās pēc iespējas labāk, atkal nevēloties izraisīt ažiotāžu vai atstāt aiz sevis paliekošas atmiņas. Dāls uzzināja, ka sievieti sauc Altana un ka viņa ir dzimusi netālu, jaunībā pameta Ķīnu un pēc tam atgriezās tikai pirms diviem gadiem. Viņa viņus vadīja tieši un pieklājīgi un drīz vien parādīja, ka viņi tuvojas savam mērķim.
  
  Dreiks redzēja mauzoleja virsotni, kas paceļas priekšā, statujas, pakāpienus un citus ikoniskus elementus. Nāve var slēpties jebkur. Strādājot kopā, komanda palēnināja sievietes ātrumu, kad viņi pārbaudīja citas komandas un citus karavīrus, visu laiku izliekoties, ka apbrīno skatu. Smits, lūkojoties aiz atkritumu tvertnēm un soliem, Altanu varēja satraukt, taču Dreika apraksts par viņa "ļoti ierobežoto izdevumu" tikai pastiprināja viņas zinātkāri.
  
  "Vai viņš ir īpašs?"
  
  "Ak, jā, viņš ir viens no tiem."
  
  "Es dzirdu jūs caur sasodītu savienojumu," Smits norūca.
  
  - Kā?
  
  "Runājot par automašīnām, tas ir Pagani Huayra Hermes izdevums, ko Mennijam Košbinam izstrādāja Pagani un Hermes."
  
  "Man žēl. Es nezinu, ko tas viss nozīmē."
  
  "Tas ir skaidrs". Dreiks nopūtās. "Smits ir savdabīgs. Bet pastāstiet man par savu iecienītāko hobiju.
  
  "Man ļoti patīk pārgājieni. Tuksnesī ir dažas skaistas vietas. "
  
  "Kempinga ziņā uzskatiet par Smitu kā par ļodzīgu telts stabu. Tāds, kas pastāvīgi ieved jums nepatikšanās, bet joprojām darbojas labi, tiklīdz jūs to veidojat, un vienmēr, bet vienmēr, spēj jūs nokaitināt.
  
  Smits, pabeidzis izlūkošanu, kaut ko nomurmināja. Lorēna pārņēma nevaldāmu ķiķināšanu.
  
  Altans aizdomīgi paskatījās uz jorkšīrieti un tad pievērsa skatienu pārējai komandai. Jo īpaši Mai vairījās no šīs sievietes, it kā viņa mēģinātu slēpt savu izcelsmi. Dreiks saprata to, ko citi nevarēja. Viena lieta noveda pie citas, un Maija nevēlējās apspriest, no kurienes viņa nāca un kā viņa šeit nokļuva. Altans norādīja uz vairākiem soļiem.
  
  "Tajā virzienā. Tur augšā atrodas mauzolejs.
  
  Dreiks redzēja neticami platu un neticami garu betona ceļu, kas veda tieši uz gariem un stāviem betona pakāpieniem. Tieši pirms soļu sākuma ceļš paplašinājās milzīgā aplī, kura centrā stāvēja nepārprotamā statuja.
  
  "Nu, šis čalis noteikti bija jātnieks," atzīmēja Kinimaka.
  
  Čingishans, jāja uz lēciena zirga, stāvēja uz milzīgas akmens plāksnes.
  
  "Otrais jātnieks," sacīja Yorgi. "Iekarošana".
  
  Altana noteikti dzirdēja pēdējo teikumu, jo viņa pagriezās un teica: "Jā. Khagan pirms savas nāves iekaroja lielāko daļu zināmās pasaules. Iespējams, ka viņš bija genocīda karalis, viņš savas dzīves laikā arī politiski apvienoja Zīda ceļu, palielinot tirdzniecību un sakarus visā rietumu puslodē. Viņš bija asiņains, briesmīgs vadītājs, taču viņš labi izturējās pret saviem lojālajiem karavīriem un iekļāva viņus visos savos plānos.
  
  "Vai jūs varētu mums nedaudz pastāstīt par to, kas atrodas mauzolejā?" Dreiks gribēja būt gatavs. Šajās misijās ātrums bija viss.
  
  "Nu, tā nav nekas vairāk kā taisnstūrveida kapsēta, kas dekorēta ar ārējiem rotājumiem." Tagad Altana runāja tā, it kā viņa citētu kādu tūristu ceļvedi. "Galvenā pils ir astoņstūra forma, un tajā atrodas piecus metrus gara Čingisa statuja, kas izgatavota no balta nefrīta. Ir četras istabas un divas zāles, kas izskatās kā trīs jurtas. Atpūtas pilī ir septiņi zārki. Kangs, trīs laulātās, viņa ceturtais dēls un šī dēla sieva.
  
  "Brīvdienu pils," sacīja Smits. "Izklausās arī pēc atpūtas vietas."
  
  "Jāā". Altans to izvilka, pacietīgi skatīdamies uz Smitu un neko nezinot par tekstu, kam viņi sekoja.
  
  "Mauzoleju apsargā tumšie, priviliģētie. Tas ir ārkārtīgi svēts daudziem mongoļiem.
  
  Dreiks dziļi, satraukti nopūtās. Ja viņi kļūdījās, un šī nebija otrā ieroča atrašanās vieta... Viņš baidījās pat iedomāties sekas.
  
  Dzīve Ķīnas cietumā viņiem būtu mazākā problēma.
  
  Garā pastaiga turpinājās, vispirms svētceļojums pa plašo taku, tad sfēras sadalīšana, ātrs skatiens senā ģenerāļa sejā un tad bezgalīgs kāpiens pa akmens kāpnēm. Komanda palika pozīcijā, reti pārtraucot soli, un pastāvīgi bija modra. Dreiks priecājās, ka šodien mauzolejs apmeklēja salīdzinoši maz apmeklētāju, kas bija ļoti noderīgi.
  
  Iespaidīgā struktūra beidzot parādījās redzeslokā. Komanda apstājās, kad sasniedza augstāko pakāpienu, lai to visu uzņemtu. Altans gaidīja, iespējams, bija pieradis pie tūristiem, kas bija bijības brīžos. Dreiks ieraudzīja milzīgu ēku ar salīdzinoši maziem kupoliem katrā galā un daudz lielāku vidū. Viņu jumti bija bronzas, ar rakstiem. Ēkas priekšpusē bija daudz sarkanu logu un vismaz trīs lielas ieejas. Ēkas priekšā bija zema akmens siena.
  
  Altans gāja pa priekšu. Dāls atskatījās uz komandu.
  
  "Tieši kapā," sacīja Heidens. "Atveriet šo, atrodiet kasti un izkāpiet. Par laimi nav ķermeņa, ar ko cīnīties. Kā saka mūsu pilots, bez blēņas.
  
  Dreiks klausījās, kā Lorēna dalījās ar jaunākajām ziņām par pļāpāšanu.
  
  "Man tagad ir liela, resna nulle, puiši. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka izraēlieši un krievi ir no prāta, teksts norādīja uz nepareizo ceļu. DC domā, ka franči tuvojas, varbūt pusstundu aiz jums. Klausīšanās tagad kļūst daudz grūtāka. Mums ir citi resursi un tikai daži triki, kurus NSA nekad neatklās. Zviedri, ķīnieši un briti nav zināmi. Kā jau teicu, tā ir cīņa. "
  
  "Kāds cits?" Dreiks pamāja.
  
  "Smieklīgi, ka jums tas jāpiemin. Es saņemu spocīgus traucējumus no nezināma avota. Nav ne balsojumu, ne iespēju apstiprināt, bet dažreiz šķiet, ka sistēmā ir kāds cits.
  
  "Nepiemini spokus," Alisija teica. "Pēdējā operācijā mums bija pietiekami daudz šausmu stāstu."
  
  Altans apstājās un pagriezās. "Vai tu esi gatavs? Es tevi ievedīšu iekšā."
  
  Grupa pamāja ar galvu un devās uz priekšu. Un tad Dreiks ieraudzīja ķīniešu karavīrus, kuri atstāja mauzoleju, vienam no viņiem zem rokas bija liela kaste, starp kuriem bija arheologi.
  
  Ķīnieši paņēma līdzi ieročus, un tagad tūristu neesamība viņiem viennozīmīgi nāca par labu.
  
  Pagāja tikai mirklis, līdz viņu vadītājs pievērsa viņiem uzmanību.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks redzēja, ka Dals satvēra Altanu un atvelk viņu atpakaļ, veicot garu lēcienu lejā pa kāpnēm, līdz viņus pasargāja ķīniešu karavīri. Viņš nometa mugursomu zemē un ātri attaisīja ārējās kabatas rāvējslēdzēju. Strādājot ātri un nekad neskatīdamies uz ķīniešiem, viņš tomēr jutās droši. Heidens, Smits un Meja bija bruņoti ar pistolēm.
  
  Laukumā pie Čingishana mauzoleja tika pacelti ieroči un notika sāncenšu sadursmes. Vīrietis, kas nesa kasti, izskatījās noraizējies. Ķīniešu komanda sastāvēja no pieciem cilvēkiem un jau stūma malā domīgos arheologus. Dreiks pacēla savu mazo automātu un gaidīja. Pārējā komanda bija izkliedēta viņa pusē.
  
  "Mums vajag tikai kastīti," Heidens kliedza. "Nolieciet to uz zemes un dodieties prom."
  
  Ķīnas komandas līderei acis bija pelēkā šīfera krāsā. "Tieši jums ir jāiet savs ceļš, kamēr jums vēl ir iespēja."
  
  "Mēs gribam kastīti," Heidens atkārtoja. "Un mēs to paņemsim."
  
  "Tad izmēģiniet to." Prezentētājs tulkoja, un visi pieci ķīnieši sinhroni virzījās uz priekšu.
  
  "Oho. Mēs esam vienā sasodītā pusē."
  
  "Ak, tikai joks. Smieklīgi. Amerika un Ķīna nekad nebūs vienā pusē.
  
  "Varbūt nē," Dreiks ierunājās. "Bet mēs esam karavīri, kas cīnās par cilvēkiem. "
  
  Viņš redzēja nenoteiktību līdera gaitā, vieglu nenoteiktību viņa sejā. Tas noteikti ietekmēja viņus visus, jo Ķīnas komanda apstājās pilnībā. Heidena nolaida ieroci un aizvēra spraugu vēl vairāk.
  
  "Vai mēs nevaram atrast kopīgu valodu?"
  
  Piekrist. "Jā, mēs varētu. Taču valdība un politiskie vadītāji, teroristi un tirāni vienmēr stāvēs mums ceļā.
  
  Dreiks redzēja skumjas vīrieša sejā un absolūto ticību saviem vārdiem. Neviens ierocis vai stobrs netika pacelts, jo sāncenšu komandas saskārās sīvi. Tas viss bija cieņas labad.
  
  Dreiks piecēlās, atstāja automātu mugursomā un sastapa uzbrukumu. Dūres savienotas pie krūtīm un paceltas rokas. Celis stipri iegriezās viņa ribās. Dreiks juta, kā gaiss izplūst no viņa ķermeņa, un nokrita uz viena ceļa. Uzbrukums bija nežēlīgs, spēcīgi sita ceļi un dūres un lija, un tika aprēķināts, ka mežonīgums nedeva viņam nekādu atriebību vai atvieglojumu. Viņš izturēja sāpes un veltīja savu laiku. Viņam grozoties un apgriežoties, pazibēja citas ainas. Alisija cīnījās ar garo vīrieti; Haidens un Kinimaka cīnījās ar līderi. Mai sūtīja pretinieku pār plecu un pēc tam sāpīgi iesita viņam pa krūšu kauli.
  
  Dreiks ieraudzīja iespēju un izmantoja to. Aiz muguras viņš dzirdēja, kā Torstens Dāls parādās kā parasti, lecot pāri kāpņu augšdaļai; pamanāma klātbūtne, kuru nevar ignorēt. Dreika uzbrucējs uz brīdi apstājās.
  
  Bijušais SAS karavīrs kratījās gar zemi, šūpodams kājas un aizķerot pretinieku aiz ceļgala. Viņš nokrita uz priekšu, nokrītot uz ceļiem. Kad viņš nokrita līdz Dreika līmenim, jorkšīrietis realizēja spēcīgu sitienu ar galvu. Kliedziens un ieplestās acis parādīja, cik smagi viņš sita. Ķīniešu desantnieks sastinga un atspiedās uz vienas rokas. Dreiks piecēlās un pilnībā atdeva labvēlību ar ceļgaliem un galvas sitieniem. Bija daži zilumi un dažas asinis, bet nekas dzīvībai bīstams.
  
  Dāls metās garām, mērķējot pret Alisijas pretinieci. Zviedrs sita kā vērsis tāpat kā Alisija. Viņas uzbrucējs tika notriekts no kājām un spēcīgi sita pakausī, trīcot un apdullinot. Viņi pagriezās tieši laikā, lai redzētu, kā Mai izsit savu pretinieci bez samaņas un pēc tam atrod vīrieti ar kasti.
  
  "Sveiki!" Alisija raudāja, kad viņš tos ieraudzīja, un sāka skriet.
  
  Viņi sāka skriet, bet Smits un Yorgi jau bija pametuši kauju. "Redzi?" Alicia teica. "Mūsu spēks ir skaitļos. Es zināju, ka ir iemesls, kāpēc mēs tik daudz cietām šajā sasodītajā komandā.
  
  Uz priekšu Kenzi nobloķēja vīrieša vienīgo citu ceļu - atpakaļ uz mauzoleju. Tagad ar drūmu skatienu un padevīgu stāju viņš izņēma ieroci, ko bija glabājis iepriekš.
  
  Dreiks pārbaudīja apkārtni un ieraudzīja, ka Heidens beidzot ir pakļāvis grupas līderi.
  
  "Nedari tā!" - viņš kliedza vīrietim. "Tu esi mazāks, draugs."
  
  Heidena paskatījās uz augšu, novērtēja situāciju un tad noslaucīja asinis no viņas vaiga. Dreiks tagad redzēja, kā Altans ložņā atpakaļ pa kāpnēm, lai paskatītos, un pie sevis nopūtās. Zinātkāre...
  
  Pistole palika nekustīga, kaste joprojām tika turēta cieši, gandrīz nāves tvērienā. Heidens piecēlās un pacēla roku ar plaukstu uz āru. Augsts vīraka deglis stāvēja starp viņu un vīrieti, bet viņa kustējās, līdz bija redzama.
  
  Kenzi virzījās uz priekšu no aizmugures. Smits un Kinimaka no malas. Karavīra acīs nebija ne miņas no panikas, tikai atkāpšanās.
  
  "Neviens nav miris." Heidens norādīja uz bezsamaņā esošajiem un stenošajiem ķīniešu karavīriem. "Nevienam nav pienākuma. Vienkārši atstājiet kasti."
  
  Alisija pievērsa viņa uzmanību. "Un, ja jums vajag pļauku, tikai tāpēc, lai tas izskatās labi," viņa teica. "Esmu šeit".
  
  Karavīra mentalitāte neietvēra padošanos. Un šim puisim nebija ne kur iet, ne evakuācijas ceļa.
  
  "Ierocis," sacīja Dreiks, "ir nepatiesa cerība. Jūs zināt, ka tā ir."
  
  Komentārs trāpīja mērķī, roka ar pistoli pirmo reizi nodrebēja. Smagais klusums turpinājās, un Dreiks pamanīja, ka pāris sakautie vīri sāka rosīties. "Tev ir jāizlemj, draugs," viņš teica. "Pulkstenis tikšķ."
  
  Gandrīz uzreiz vīrietis izvilka pistoli un sāka skriet. Viņš tēmēja uz Heidenu un tad, kad atradās blakus vīraka deglim, uzsita ar roku pret vāku, cerēdams to viņai uzgāzt. Trieciens un stenēšana bija viņa vienīgā balva, jo priekšmets bija droši nostiprināts, taču viņš turpināja skriet.
  
  Heidens gaidīja, pievēršot uzmanību.
  
  Alicia uzbruka no viņa aklās puses, balodis, un satvēra viņu ap vidukli regbija satvērienā. Vīrietis noliecās, gandrīz pārlaužoties uz pusēm, viņa galva atsitās pret Alisijas plecu, un kaste aizlidoja uz sāniem. Heidens mēģināja viņu satvert, noķerot, pirms tika nodarīts pārāk liels kaitējums. Ātrs skatiens apstiprināja ordeņa ģerboņa klātbūtni.
  
  Alisija paglaudīja bezsamaņā esošajam vīrietim. "Es tev teicu, ka būšu tev blakus."
  
  Komanda novērtēja. Ķīnieši jau kustējās. Franči noteikti bija tuvu. Vārds no Heidena atgrieza Lorēnu sarunā.
  
  "Sliktas ziņas, puiši. Franči nenolaiž acis no tevis, un krievi nenolaiž acis. Kustēties!"
  
  Muļķības!
  
  Dreiks vēroja visu ceļu atpakaļ lejup pa kāpnēm un pa taisno taku, kas veda uz mauzoleju. Viņš redzēja, kā skrien cilvēki, četru cilvēku komanda, kurai gandrīz noteikti bija jābūt francūžiem. "Viņi ir sasodīti labi," viņš teica. "Patiesībā tagad ir divas reizes, kad viņi ir nokļuvuši pie mums pirmie."
  
  "Mums jāiet," sacīja Smits. "Viņi būs ar mums pēc dažām minūtēm."
  
  "Kur doties?" Alisija jautāja. "Viņi bloķēja vienīgo izeju."
  
  Dreiks pamanīja kokus sānos un zālienu priekšā. Patiesībā izvēle bija ierobežota.
  
  "Nāc," viņš teica. "Un Lauren, sūtiet helikopteru."
  
  "Ceļā".
  
  "Padariet to ātri," sacīja Smits. "Šie franči stāv kājās."
  
  Dreiks metās uz priekšu, domādams, ka krievi nevar būt pārāk tālu aiz muguras. Diemžēl nepagāja ilgs laiks, kad kāds sāka šaut. Līdz šim viņiem viss bija gājis labi, viņi bija redzējuši labāko attiecībās starp karavīru pret karavīru un cilvēku pret cilvēku, taču iespēja, ka šāds trausls pamiers ieilgs, bija minimālas.
  
  Apskatīsim faktus: ja šīs valstis vēlētos strādāt kopā un dalīt atlīdzību, pie varas esošie vīrieši un sievietes labi zina, ka tas būtu vieglāks ceļš, un tomēr viņi turpina cīnīties.
  
  Viņš paslīdēja starp kokiem. Komanda metās viņam pakaļ, Heidenam satverot grezno kastīti, kurā atradās viņas vēl neatklātais noslēpums. Dāls karājās aiz muguras, izsekojot franču progresam.
  
  "Piecas minūtes aiz mums. Nav ne miņas no krieviem. Un ķīnieši mostas. Labi, tas varētu viņus visus mazliet noturēt.
  
  "Helikopters būs pēc desmit minūtēm," viņiem sacīja Lorēna.
  
  "Pasaki viņam, lai viņš pasteidzas," Alisija sacīja. "Šim puisim jābūt karstam."
  
  "Es to nodošu tālāk."
  
  Dreiks izvēlējās vistiešāko ceļu, cerot uz labu seguma līniju. Koki stiepās uz visām pusēm, augsne bija mīksta un smilšmāla un bagātīgi smaržoja pēc zemes. Kensi pacēla resnu zaru, paraustīja plecus, skrējot, it kā teiktu: "Mums ar šo būs jāiztiek." Vispirms garš nobrauciens, tad straujš kāpums, un maršruts aiz viņiem pazuda. Debesis bija tik tikko saskatāmas un visas skaņas bija apslāpētas.
  
  "Es tikai ceru, ka mums neviens nav priekšā," sacīja Dāls.
  
  Kinimaka nomurmināja, smagi nospiežot. "Uzticieties klausītājiem," viņš teica, nepārprotami atsaucoties uz saviem CIP laikiem. "Viņi ir labāki, nekā jūs domājat."
  
  Dreiks arī redzēja, ka viņi nav šeit uz zemes, un viņam bija vāja lauka izjūta. Viņš skenēja katru horizontu, pārliecināts, ka Dāls darīs to pašu no aizmugures. Pēc četrām minūtēm viņi uz īsu brīdi apstājās, lai klausītos.
  
  "Virziena atrašana šajā helikopterā?" Heidens čukstēja Lorēnai.
  
  Ņujorkietis varēja redzēt viņu pozīcijas kā skenera mirgojošus zilus punktus. "Taisni uz priekšu. Turpini."
  
  Viss bija kluss; viņi varētu būt vienīgie cilvēki pasaulē. Dreiks pēc brīža turpināja, rūpīgi izvēloties soļus. Alisija piezagās viņam blakus, Heidens soli aiz muguras. Pārējā komanda tagad izplatās, lai palielinātu savu diapazonu. Ierocis bija izvilkts un brīvi turēts.
  
  Priekšā koki retināja. Dreiks apstājās netālu no ārējā perimetra, apskatot reljefu.
  
  "Tā ir īsa nolaišanās līdzenam laukam," viņš teica. "Ideāli piemērots smalcinātājam. Pie velna, pat zviedrs var trāpīt tik lielā mērķī.
  
  "Trīs minūtes līdz sanāksmei," sacīja Lorēna.
  
  Heidens pieliecās tuvāk Dreikam. "Kā tas izskatās?"
  
  "Nav ienaidnieku pazīmju." Viņš paraustīja plecus. "Bet, ņemot vērā to, ar ko mums ir darīšana, kāpēc viņiem vajadzētu būt?"
  
  Dāls tuvojās. "Šeit ir tas pats. Viņi, protams, ir kaut kur ārā, bet labi paslēpti.
  
  "Un jūs varat būt pārliecināti, ka viņi dodas uz šo ceļu," sacīja Mai. "Kāpēc mēs gaidām?"
  
  Dāls paskatījās uz Dreiku. "Jorkšīras pudiņam ir nepieciešams pārtraukums."
  
  "Kādu dienu," Dreiks sacīja, pēdējo reizi apskatot apkārtni. "Jūs grasāties teikt kaut ko patiešām pārsteidzoši smieklīgu, bet līdz tam, lūdzu, runājiet, kad ar jums runā."
  
  Viņi izcēlās no koku līnijas, virzoties lejup pa asu, zāļainu nogāzi. Dreiku sagaidīja silts vējiņš, patīkama sajūta pēc svelmainā koku biezokņa. Visa teritorija bija tukša un norobežota netālu no vietas, kur tā beidzās ar asfalta joslu tālu priekšā.
  
  "Pārvietojies tagad," Dreiks teica. "Mēs varam izveidot perimetru uz līdzenas zemes."
  
  Bet tad miers un tukšums visā apkārtnē tika iznīcināts. SPEAR komanda skrēja lejup pa nogāzi, kamēr pa kreisi krievi izplūda no vietas, kur viņi bija paslēpti. Viņiem abiem priekšā, tālu koku birzis patvērumā, redzeslokā nonāca arī franči.
  
  Vismaz tāds bija Dreika skatījums uz lietām. Viņi noteikti nebija nēsājuši vārda birkas, taču viņu sejas vaibsti un izturēšanās bija pārsteidzoši atšķirīgi.
  
  Tajā pašā laikā virs viņiem debesīs parādījās viņu helikopters.
  
  "Ak, sūdā".
  
  Viņam pa kreisi krievs nokrita uz viena ceļgala un piesprādzēja pie pleca signālraķetes pistoli.
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Dreiks pagriezās soļa vidū un atklāja uguni. Viņa lodes saplosīja zāli ap elites karavīru, taču nesabojāja viņa sagatavošanos. Raķešu palaišanas iekārta nekad nesvārstījās; svira, kas viņu turēja, palika stingra. Viņa biedri vēdināja ap viņu, atdodot uguni. Dreiks pēkšņi nokļuva briesmu pilnā pasaulē.
  
  Francūži no visa spēka metās taisni uz desanta helikoptera pusi. Dreiks kopā ar Dālu un Smitu turēja krievus mierā un sargāja. Bija redzama pilota seja, kas koncentrējās uz nosēšanās vietu. Alisija un Meja nemaz nesamazināja ātrumu un pamāja ar roku, lai pievērstu viņa uzmanību.
  
  Lodes grieza gaisu.
  
  Dreiks ar spārnu iesita vienam no krieviem, nosūtot viņu uz viena ceļgala. Heidena balss atskanēja komunikatorā.
  
  "Pilot, rīkojies izvairīgi! Lauren, pasaki viņam, ka viņiem ir raķetes!
  
  Dreiks, Dāls un Smits satrieca Krievijas kontingentu, taču viņi palika pārāk tālu, lai varētu pareizi izveidoties, it īpaši pārvietojoties. Pilots paskatījās uz augšu, viņa seja bija šokēta.
  
  RPG izšāva, raķete izlidoja ar gaisa dūkoņu un skaļu blīkšķi. Dreiks un pārējie varēja tikai bezpalīdzīgi skatīties, kā viņš atstāja pēdas gaisā un nekļūdīgi lidoja taisni helikoptera virzienā. Pamatā panikā pilots veica asu izvairīšanās manevru, sasverot helikopteru, taču garām ejošā raķete bija pārāk ātra, trāpīja apakšā un eksplodēja dūmu un liesmu mākonī. Helikopters sasvērās un nokrita, gabali nokrita un tika aiznesti ārpus tā lidojuma trajektorijas.
  
  Tikai tad, kad viņš izskatījās ar neticību, izmisumu un tumšām dusmām, viņš redzēja, kurp vedīs viņa briesmīgā trajektorija.
  
  Franči to redzēja un mēģināja izklīst, bet avarējušais helikopters ietriecās zemē viņu vidū.
  
  Dreiks nokrita zemē, iebāzis galvu zālienā. Sarkanas un oranžas liesmas šāvās uz augšu un uz āru, un debesīs cēlās melni dūmi. Helikoptera lielākā daļa nolaidās uz viena cilvēka; viņš un pilots mira uzreiz. Galvenā rotora lāpstiņa atdalījās un izgāja cauri trešajam zaudētājam tik ātri un pēkšņi, ka viņš par to neko nezināja. Dreiks paskatījās uz augšu un ieraudzīja, ka uz otras uzkrīt milzīgs degošu gružu gabals. Trieciena spēks viņu nogāza no kājām un atsvieda duci soļus atpakaļ, pēc tam viņš pārtrauca visas kustības.
  
  Izdzīvoja tikai divi francūži; lielākā daļa komandas tika uzvarēta vienā neveiksmīgā incidentā. Dreiks redzēja, ka viens no viņiem ar apdegušu roku rāpās prom no trakojošās uguns, bet otrs, satricinājies, tuvojās. Kaut kā otrajam izdevās satvert ieroci un vienlaikus palīdzēt savam biedram tikt prom.
  
  Dreiks norija dusmas un turpināja cieši koncentrēties. Viņu vienīgais ražošanas līdzeklis tika iznīcināts. Heidens joprojām noturēja brīvsitienu, taču tagad viņiem pretī metās krievi ar absolūti acīmredzamiem nodomiem. Vīrietis ar RPG joprojām tēmēja uz gruvešiem, it kā viņš apsvērtu otro triecienu.
  
  Dreiks piecēlās, un komanda piecēlās kopā ar viņu. Atkāpjoties no krieviem uguns virzienā, viņi izveidoja patversmju tīklu, kas lika ienaidniekiem gulēt zemu. Gan Dreiks, gan Dāls iesita ar dūri vestajiem vīriešiem, nosūtot tos zemē. Tuvojoties tos apņēma kūsājošas liesmas, no iekšpuses bija dzirdami asi čīkstoņi un stipras čīkstoņas. Dreiks juta, ka tas apskalo viņa seju, un tad atkāpās aiz viņa aklās puses. Atlikušie franči jau bija tālu, cīnoties ar savām brūcēm un zaudējumiem, un pagaidām nepārprotami izkļuvuši no konflikta.
  
  Dreiks apgriezās uz viena ceļa, nospiežot sakaru pogu.
  
  "Helikopters nolaižas," viņš teica, lai to apstiprinātu Lorēnai, un pēc tam: "Mums šobrīd ir nepieciešams cits evakuācijas līdzeklis."
  
  Atbilde tika izslēgta. "Uz viņu".
  
  Komanda turpināja atkāpties, palielinot attālumu starp liesmojošo šķērsli un tuvojošos ienaidnieku. Neticami un bezjūtīgi Krievijas RPG izšāva vēl vienu raķeti uz jau iznīcināto helikopteru, raidot gaisā vēl liesmu un šrapneļu kolonnas.
  
  Dreiks juta, ka no viņa pleca nokrīt metāla gabals un sagriezās no trieciena. Dāls atskatījās, bet jorkšīrietis pamāja ar galvu: "Man viss kārtībā."
  
  Alisija norādīja uz tālāko žogu. "Šis ceļš ir vienīgā iespēja. Kustieties, cilvēki!"
  
  Heidens nolīdzināja kasti un skrēja. Smits un Kinimaka palika aiz muguras, uzturot uguni starp sevi un krieviem. Dreiks pārmeklēja apkārtni priekšā, vienmēr gatavs jauniem pārsteigumiem un gaidot ļaunāko. Ķīnieši bija kaut kur, un izraēlieši, zviedri un briti bija gatavībā.
  
  Ātrums viņus šķīra no vajājošajiem krieviem, un viņiem bija atlicis laiks līdz žogam. Alisija un Meja izvēlējās īsceļu un tad atradās otrā pusē, blakus divu joslu asfalta joslai, kas abos virzienos pazuda šķietamā tuksnesī. Lorēna vēl nebija atgriezusies pie viņiem, taču viņi atstāja viņu pašu ziņā, zinot, ka līdzstrāva palīdzēs.
  
  Dreiks nebija piepildīts ar lielu pārliecību. Viņš nevainoja Lorēnu - ņujorkietis atradās uz tīra ūdens, taču nekas šajā misijā viņam līdz šim neliecināja, ka vīriešiem un sievietēm, kas Kapitolija cietumā sēdēja droši un silti, bija pilnībā aizsegtas muguras.
  
  Alisija devās skriet. Tas bija arvien dīvaināks scenārijs. Dreiks zināja, ka krieviem noteikti bija kaut kāds aizsegs. Varbūt tas bija pa ceļam.
  
  "Paskaties tur," Kenzi ierunājās.
  
  Apmēram pusjūdzi uz priekšu melns SUV apstājās, lai uzņemtu grūtībās nonākušos francūzi. Kamēr viņi vēroja, automašīna ātri paātrinājās līdz simt astoņdesmit jūdzēm stundā, iekrauja divus operatīvos darbiniekus un ar čīkstēšanu aizbrauca prom.
  
  "Nabaga nelieši," sacīja Dāls.
  
  "Mums ir jāuztraucas par sevi," sacīja Smits. "Vai arī mēs kļūsim par "nabaga neliešiem".
  
  "Rūmijam ir kāda jēga," Alisija sacīja, skatoties uz visām pusēm. "Nopietni, mums nav kur iet."
  
  "Apglabājiet kasti." Kinimaka norādīja uz koku birzi tieši pie ceļa. "Atgriezieties par to vēlāk. Vai arī palūdziet Laurenai nosūtīt citu komandu.
  
  Dreiks paskatījās uz Dālu. "Nevajadzētu būt pārāk grūti, vai ne?"
  
  "Pārāk riskanti," sacīja Heidens. "Viņi to varētu atrast. Pārtveriet ziņojumu. Turklāt mums ir vajadzīga šī informācija. Citas komandas, iespējams, jau virzās uz trešo braucēju.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis. Viņš par to nedomāja. Spriedzes mezgls sāka pulsēt tieši viņa pieres vidū.
  
  "Es nekad nedomāju, ka būšu sastingusi sasodītā Ķīnā," Alisija sūdzējās.
  
  "Šis ir viens no četriem zemes stūriem," Dāls viņai teica. "Tāpēc mieriniet to."
  
  "Ak, paldies, cilvēk. Paldies par šo. Varbūt es nopirkšu dzīvokli."
  
  Krievi jau ir ceļā. Dreiks varēja redzēt, kā viens no viņiem kliedz radio. Tad viņa skatiens pagāja garām krieviem un mēģināja koncentrēties uz kaut ko, kas kustās tālumā.
  
  "Varbūt tas ir viņu transportlīdzeklis," sacīja Dāls, skrienot un vienlaikus atskatīdamies atpakaļ.
  
  Jorgijs iesmējās, viņa acis bija kā ērglis. "ES ceru. Un pirms desmit gadiem jums varēja būt taisnība.
  
  Dreiks samiedza acis. "Hei, tas ir autobuss."
  
  "Turpiniet skriet," sacīja Heidens. "Mēģiniet neizskatīties ieinteresēti."
  
  Alisija iesmējās. "Tagad tu to esi izdarījis. Es nevaru beigt skatīties. Vai esat kādreiz to darījis? Vai jūs zināt, ka jums nevajadzētu skatīties uz kādu un saprast, ka nevarat skatīties prom?"
  
  "Es to saprotu visu laiku," sacīja Dāls. "Dabiski".
  
  "Nu, ādā ģērbts Mupets ir rets skats," Dreiks iestarpināja.
  
  Autobuss bija spilgti dzeltens un moderns un steidzās garām krieviem, nesamazinot ātrumu. Dreiks novērtēja tā ātrumu, vadītāju un pasažierus, taču zināja, ka viņiem nav citas izvēles. Viņi atradās dažu jūdžu attālumā no jebkuras lielākās pilsētas. Kad autobuss tuvojās un krievi skatījās uz to, SPEAR komanda bloķēja ceļu.
  
  "Lēnāk," Alisija ierunājās.
  
  Smits pēkšņi iesmējās. "Šī nav Kanzasa. Viņš tevi nesapratīs."
  
  "Tad universāla valoda." Alisija pacēla ieroci, neskatoties uz Heidena atspīdumu.
  
  "Ātrāk," sacīja Dāls. "Pirms viņš pāriet uz radio."
  
  Autobuss palēnināja ātrumu un nedaudz sagriezās, platajam priekšgalam noslīdot uz sāniem. Krievi jau bija aizbēguši. Dreiks atgrūda durvis vaļā, virzīdams šoferi tās atvērt. Vīrieša seja bija izbijusies, viņa acis iepletās un metās starp karavīriem un pasažieriem. Dreiks nogaidīja, līdz atvērsies durvis, un tad pakāpās uz priekšu, pastiepdams roku.
  
  "Mēs tikai vēlamies doties pavizināties," viņš teica tik nomierinoši, cik vien spēja.
  
  Komanda ieņēma autobusa vidu. Dāls bija pēdējais, kas pielēca un paglaudīja šoferim pa roku.
  
  "Uz priekšu!" Viņš norādīja uz ceļu.
  
  Krievi atpalika ne vairāk kā simts jardus, ieroči tika pacelti, šoferim piespiežot kāju pie grīdas. Acīmredzot viņš vēroja savus sānu spoguļus. Autobuss sāka kustēties, pasažieri atlēca atpakaļ. Dreiks turējās. Alisija devās uz autobusa aizmuguri, lai novērtētu vajāšanu.
  
  "Viņi iegūst spēku"
  
  Dreiks pamāja Dālam. "Pasaki Keanu, lai viņš pasteidzas!"
  
  Zviedrs izskatījās nedaudz samulsis, bet aprunājās ar autobusa šoferi. Mašīna lēnām uzņēma ātrumu. Dreiks redzēja, ka Alisija saraujas un tad ātri pagriezās, kliedzot uz autobusa pasažieriem.
  
  "Pīļu dūna! Tagad!"
  
  Baidoties no RPG, arī Dreiks krita. Par laimi, lodes trāpīja tikai mašīnas aizmugurē, visas iekrita šasijā. Viņš atviegloti nopūtās. Acīmredzot krievi tika brīdināti par civiliedzīvotāju upuriem. Tas vismaz bija kaut kas.
  
  Atkal prātā nāca politiskās mahinācijas, kas slēpjas aiz katras elites komandas plāniem. Ne visas komandas sponsorēja valsts; un daži vadītāji pat nezināja, kas notiek. Atkal viņa domas atgriezās pie frančiem un mirušajiem karavīriem.
  
  Viņi dara savu darbu.
  
  Autobuss atrāvās no krieviem, uzņemot ātrumu pa ceļu, tam visam rāmi trīcot. Dreiks nedaudz atslāba, zinot, ka viņi dodas atpakaļ uz Ejin Horo virzienā, kurā viņi devās. Šoferis veica plašu, plašu pagriezienu. Dreiks pagriezās, kad Alisija klusi kliedza no aizmugurējā sēdekļa.
  
  Un viņi ieraudzīja melnu helikopteru, kas piederēja krieviem, kas metās lejā, lai viņus paceltu.
  
  Heidena balss piepildīja savienojumu. "Viņi neuzbruks."
  
  Dreiks savilka lūpas. "Fluid op. Pasūtījumi mainās."
  
  "Un viņi joprojām var nostumt autobusu no ceļa," atbildēja Dāls. "Cik tālu tas ir līdz pilsētai?"
  
  "Astoņas minūtes," Lorēna atbildēja.
  
  "Pārāk ilgi". Dāls devās pa eju uz ātrgaitas automašīnas aizmuguri un sāka skaidrot pasažieriem, ka viņiem jābrauc uz priekšu. Pagāja daži mirkļi, un tad viņš pievienojās Alisijai.
  
  "Sveiks Torsti. Un es vienmēr domāju, ka aizmugurējie sēdekļi ir paredzēti tikai skūpstīšanai.
  
  Zviedrs izdvesa nožņaugtu skaņu. "Vai jūs mēģināt padarīt mani slimu ceļojumā? Es zinu, kur bija šīs lūpas.
  
  Alisija viņam skūpstīja. "Jūs nezināt, kur viņi ir bijuši."
  
  Dāls apspieda smaidu un pielika krusta zīmi. Krievu helikopters uz īsu brīdi nolaidās, kad karavīri iekāpa lidmašīnā, lidinoties virs skrejceļa. Autobuss veica kādu attālumu un pagriezās starp viņiem, un Alisija un Dāls pētīja gaisu.
  
  Dreiks uzlūkoja bēgošos francūžus priekšā, taču šaubījās, vai viņi mēģinās uzbrukt. Viņu bija maz un viņi cīnījās ar zaudējumiem. Viņi pārvērtēja. Būtu saprātīgāk, ja viņi būtu gājuši tieši uz trešo pavedienu.
  
  Tomēr viņš skatījās.
  
  Lorēnas balss atskanēja caur komunikatoru. "Sešas minūtes. Vai jums, puiši, ir laiks runāt?
  
  "Par ko?" Smits norūca, bet atturējās pateikt kaut ko aizkaitinošu.
  
  "Trešais jātnieks ir noslēpums, kādu ordenis tur iemeta, lai saduļķotu ūdeņus. Slaveni indieši ir Mahatma Gandijs, Idira Gandijs, Dīpaks Čopra, bet kā atrast vissliktāko cilvēku, kurš jebkad dzīvojis? Un viņš bija slavens. " Viņa nopūtās. "Mēs joprojām pārbaudām. Tomēr domnīca Vašingtonā joprojām atrodas strupceļā. Es viņiem teicu, ka tas varētu nebūt tik slikti.
  
  Dreiks atviegloti uzelpoja. "Jā, mana mīla. Nav sliktākais, kas varētu notikt," viņš teica. "Tam vajadzētu palēnināt citas valstis."
  
  "Tas noteikti notiks. Citās ziņās mēs domājam, ka esam salauzuši četrus zemes stūrus.
  
  "Vai tev ir?" Mai teica. "Šīs ir labas ziņas."
  
  Dreikam patika viņas raksturīgā nepietiekamā izteiksme. "Pagaidi, Mai."
  
  "Jā, es nevēlos no sajūsmas izlēkt no vietas," Alisija sausi piebilda.
  
  Maija necienījās atbildēt. Lorēna turpināja, it kā nekas nebūtu teikts: "Pagaidiet, puiši. Man tikko teica, ka ķīnieši ir atgriezušies pie tā. Tavā virzienā dodas vismaz divi helikopteri.
  
  "Mēs esam ķīniešu autobusā," sacīja Yorgi. "Vai mēs vismaz nebūsim pasargāti no viņiem?"
  
  "Tas ir nedaudz naivi," sacīja Kenzija. "Valdībām ir vienalga."
  
  "Neskatoties uz pārmērīgu vispārināšanu," piebilda Heidens. "Kenzijai ir taisnība. Mēs nevaram pieņemt, ka viņi neiekāps autobusā.
  
  Pravietiski vārdi, Dreiks domāja, kamēr zilajās debesīs autobusa priekšā izauga melns plankums.
  
  Alisija teica: "Krievi ir šeit."
  
  Tas ir kļuvis daudz grūtāk.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Helikopteri lidoja priekšā un aizmugurē. Dreiks vēroja, kā ķīniešu putns noslīdēja gandrīz līdz asfaltam, pēc tam izlīdzinās un devās taisni uz autobusu.
  
  "Viņi piespiež mūs avarēt," viņš teica un norādīja uz pārbiedēto vadītāju. "Nē nē. Turpināt!"
  
  Autobusa dzinējs rūca un riepas dārdēja zemē. Vairāki priekšā drūzmējuši cilvēki jau bija sākuši kliegt. Dreiks zināja, ka ķīnieši apzināti nesatrieks helikopteru, taču bija grūti nodot savas zināšanas pasažieriem.
  
  Šoferis cieši aizvēra acis. Autobuss pagriezās.
  
  Dreiks nolamājās un atrāva vīrieti no viņa laktas, satverot stūri. Smits palīdzēja vīrietim un aptuveni izveda viņu ejā. Dreiks pielēca pie autobusa stūres, noliekot kāju uz gāzes pedāļa un stingri turot rokas uz stūres, turot to pilnīgi taisnā līnijā.
  
  Helikoptera deguns bija vērsts tieši uz viņiem, sprauga ātri aizvērās.
  
  Kliedzieni bija dzirdami gan no aizmugures, gan uz sāniem. Tagad Smitam nācās savaldīt vadītāju. Dreiks turējās.
  
  Komunikators sāka sprakšķēt. "Nāc, mans gudrais Kianu," Alisija noelsās. "Krievi ir praktiski mūsu..."
  
  "Kuce," Kenzi atcirta. "Paliec mierīgs. Vai jūs skatījāties uz fasādi?"
  
  Alisijas čīkstēšana atbalsojās visā autobusā.
  
  "Domas?" Pēdējā sekundē Dreiks jautāja.
  
  "Šī nav īsti valdes sēde!"
  
  Dreiks stingri turējās pie savas ticības, pieredzes un stūres. Skaļi protesti piepildīja viņa ausis. Ķermeņi nokrīt uz autobusa grīdas. Pat Smits sarāvās. Pašā pēdējā brīdī ķīniešu helikopters sasvērās pa labi, un krievu helikopters nobremzēja, sānslīdēm gandrīz atsitoties autobusa aizmugurē. Alisija nosvilpās, un Dals noskaidroja rīkli.
  
  "Es patiešām ticu, ka mēs uzvarējām šajā vistas kārtā."
  
  Dreiks turpināja braukt, redzot priekšā vēl vienu plašu pagriezienu. "Un bonuss ir tas, ka mēs neesam cepti vai kraukšķīgi."
  
  "Izbeidz," Kinimaka teica. "Es jau esmu izsalcis."
  
  Alisija klepojās. "Tas ir vienkārši traks ķīniešu helikopters."
  
  "Viņi atgriežas," sacīja Heidens.
  
  "Jūs, puiši, šobrīd tuvojaties pilsētas nomalei," sacīja Lorēna. "Bet tas joprojām ir trīs minūšu brauciena attālumā no jebkura pienācīga apdzīvota centra."
  
  Dreiks piesteidzās pie komunikatora. "Nāciet, cilvēki! Jums ir jāliek viņiem no tā baidīties!
  
  Kenzi gāja uz aizmugurējām durvīm, kliedzot: "Vai kādam šeit ir katana?"
  
  Viņas vārdus sagaidīja tukši skatieni, un divi vai trīs cilvēki piedāvāja savu vietu. Ieplestām acīm vecais vīrs pastiepa trīcošu roku, turēdams konfekšu maisiņu.
  
  Kenzi nopūtās. Dreiks paspieda slēdzi, lai atvērtu durvis. Acumirklī izraēliete izbāza ķermeni ārā, satvēra loga malu, tad jumtu un uzrāpās uz autobusa jumta. Dreiks vadīja automašīnu tik gludi, cik vien varēja, izvairoties no lielās bedres, dziļi elpojot, jo saprata savu atbildību, kas izriet no Kensi rīcības.
  
  Pēc tam atpakaļskata spogulī viņš ieraudzīja Dalu, pielecot viņai pievienoties.
  
  Ak sūds.
  
  Ar intensīvu koncentrēšanos viņš to noturēja vienmērīgi.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls uzkāpa uz autobusa jumta. Kensi pastiepa viņas roku, bet viņš pamāja viņai garām.
  
  "Ātrāk!"
  
  Krievu helikopters palielināja augstumu un tagad atkal nira, šoreiz trīs ceturtdaļas leņķī gar fronti. Viņš varēja redzēt, ka no katras puses karājas vīrietis, kurš mērķēja ar ieroci, iespējams, tēmēja uz riteņiem vai pat vadītāju.
  
  Viņš nekavējoties pagriezās, meklēdams ķīniešu helikopteru. Tas nebija tālu. Nirstot pa kreisi, bija arī cilvēki, kas no durvīm tēmēja savus ieročus. Fakts, ka ķīnieši nešāva spēcīgi uz savu autobusu, sākotnēji bija iepriecinoši, taču to nomierināja apziņa, ka viņiem ir vajadzīga Heidena turētā kaste, un viņiem tā bija vajadzīga neskarta.
  
  Kensi sēdēja uz autobusa jumta, klausījās vējā un kustībās un izpleta ceļus. Pēc tam viņa pacēla ieroci, koncentrējoties uz helikopteru. Dāla cerēja, ka viņa pat nemēģinās to filmēt, viņa vienkārši atbaidīs šāvējus. Krievi neizrādīja šādu atturību, bet Kenzi ļoti gribēja mainīties.
  
  Dāls novērtēja tuvojošos helikopteru. Piepakots līdz malām, tas bija ne tikai veikls, bet arī nāvējošs. Pēdējā lieta, ko viņš gribēja, bija izraisīt jebkāda veida negadījumu, nemaz nerunājot par tādu, kas varētu būt saistīts ar ietriekšanos autobusā.
  
  Priekšējās riepas atsitās pāri bedrei, izraisot Dreika "atvainojos". Dāls nedzirdēja neko citu, izņemot steidzošā gaisa troksni un helikoptera rūkoņu. Šāviens atsitās pret metālu blakus viņa labajai kājai. Zviedrs to ignorēja, notēmēja un šāva.
  
  Lode noteikti trāpīja mērķī, jo vīrietis nometa ieroci un atkāpās. Dāls neļāva tam izjaukt koncentrēšanos un vienkārši raidīja vēl vienu šāvienu pa atvērtajām durvīm. Helikopters pagriezās tieši pret viņu, strauji tuvojoties, un šoreiz Dāls saprata, ka spēlēt gļēvuli ir slikta doma.
  
  Viņš uzmetās uz autobusa jumta.
  
  Helikopters čīkstēja virs galvas, izlauzoties cauri telpai, ko tas tikko bija atstājis. Viņam nepietika manevrēšanas spējas, lai pagrieztos pret Kensi, taču viņš pienāca pietiekami tuvu, lai mestu viņu malā.
  
  Uz autobusa jumta malu!
  
  Dāls paslīdēja un rāpoja uz priekšu, cenšoties viņu sasniegt laikā. Kenzi apturēja viņas kritienu, bet zaudēja kontroli pār ieroci; tomēr impulss lika viņai izlidot no ātri braucošā autobusa uz nežēlīgo ceļu tālu lejā.
  
  Ķīniešu putns strauji sasvērās, nonākot aplī. Krievs izšāva virs galvas, nomaldījusī lode iedūrās metālā pie Dāla labā augšstilba. Kenzi ķermenis noslīdēja no autobusa sāniem, un viņš ar izstieptu roku ielika visu savu ķermeni pēdējā izmisīgā lēcienā.
  
  Viņam izdevās aptīt labo roku ap viņas raustīto plaukstas locītavu; cieši saspiedās un gaidīja neizbēgamo rāvienu.
  
  Sanāca, bet viņš turējās, izstiepās līdz galam. Spīdīgais, gludais metāls darbojās pret viņu, ļaujot viņa ķermenim slīdēt uz malu, Kenzi svaram velkot abus uz leju.
  
  Pa saziņas līdzekļiem atskanēja kliedzieni. Komanda varēja redzēt, kā Kenzi kājas šaudās ārpus viena no sānu logiem. Dāls turējās no visa spēka, bet ar katru mirkli viņa ķermenis slīdēja arvien tuvāk šai cietajai malai.
  
  Nebija nekādas saķeres ar autobusa jumtu un nebija, uz ko ķerties. Viņš varēja noturēties, viņš nekad neatlaidās, bet arī nevarēja atrast atbalstu, kas viņu paceltu. Pa komunikatoru atskanēja Dreika balss.
  
  "Vai vēlaties, lai es apstājos?" Skaļi, nepārliecināti, nedaudz satraukti.
  
  Dāls labi lasīja emocijas. Ja viņi būtu apstājušies, viņus smagi sita gan krievi, gan ķīnieši. Neviens nezina, kāds būs rezultāts.
  
  Lorēnas balss aizlūza. "Atvainojiet, es tikko saņēmu ziņu, ka zviedri tuvojas jums. Tagad tas ir četrvirzienu izplatība, cilvēki.
  
  Dāls juta, kā svars izstiepj viņa muskuļus. Katru reizi, kad autobuss atlēca, vēl viena centimetra viņa ķermeņa noslīdēja līdz malai, un Kenzi nokrita nedaudz tālāk. Viņš dzirdēja izraēlieša balsi kaut kur apakšā.
  
  "Atlaid! ES to varu izdarīt!"
  
  Nekad. Viņi brauca ar ātrumu sešdesmit jūdzes stundā. Kensi zināja, ka viņš viņu nelaidīs vaļā, un viņa nevēlējās, lai viņi abi nokristu. Dāls izjuta pret viņu vēl lielāku cieņu. Sirds, ko viņš zināja, ka ir dziļi aprakta, tikai nedaudz pacēlās tuvāk virsmai.
  
  Viņas zābaku skaņa atsitoties pret logiem, lika viņa paša sirdij pukstēt straujāk.
  
  Viņi slīdēja kopā, Kenzi lejā pa sāniem un Dāls gar autobusa jumtu. Viņš mēģināja satvert raupjo malu, kas skrēja gar malu, taču tā bija pārāk maza un pārgrieza viņa miesu. Neredzot nekādu cerību, viņš turējās pie tā tik ilgi, cik varēja, riskējot ar visu.
  
  Viņa krūtis virzījās uz klints pusi, nepielūdzami slīdot. Viņa acis sastapās ar Kenzi, skatoties uz augšu. Viņu apmaiņa bija bez vārdiem, bez izteiksmes, bet dziļa.
  
  Tev mani jālaiž vaļā.
  
  Nekad.
  
  Viņš pavilka vēlreiz, lai paslīdētu garām neatgriešanās punktam.
  
  Spēcīgas rokas satvēra abus viņa teļus, rokas, kas varēja piederēt tikai Mano Kinimakai.
  
  "Gotcha," sacīja havajietis. "Jūs, puiši, nekur nebrauksit."
  
  Havajietis atbalstīja Dālu un tad lēnām atrāva viņu no kritiena. Dāls cieši turēja Kensi. Kopā viņi lēnām devās uz drošību.
  
  Augšā helikopteri pēdējo reizi iegāzās.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks zināja, ka Kinimaka cieši tur savus draugus, taču viņš joprojām vilcinājās pagriezt autobusu pārāk strauji. Krievi un ķīnieši virzījās uz priekšu no pretējiem virzieniem, neapšaubāmi zinādami, ka šī būs viņu pēdējā pieeja.
  
  Izsitot logus, viņam liecināja, ka pārējie nestāv dīkā. Viņiem bija plāns.
  
  No aizmugures Alisija, Smits, Meja, Heidens un Jordži katrs paņēma logu no dažādām autobusa pusēm un izsita to. Mērķējot uz tuvojošiem helikopteriem, viņi atklāja spēcīgu uguni, kas lika tiem ātri novirzīties uz sāniem. Koku līnija beidzās, un Dreiks ieraudzīja priekšā ēkas.
  
  Ceļu tīkls, apļveida krustojums. Aiz viņa atskanēja šāvieni, piepildot autobusu; melni helikopteri pacēlās debesīs.
  
  Viņš atviegloti nopūtās.
  
  "Mēs izdzīvojam," viņš teica. "Cīnīties citreiz."
  
  Lorēna pārtrauca. "Arī zviedri atkāpās," viņa teica. "Bet es joprojām saņemu nelielu oreolu signālā. Kaut kas starp Vašingtonu, laukumu un mani. Tas ir dīvaini. Gandrīz it kā... it kā..."
  
  "Kas?" - ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  "Šķiet, ka notiek cita komunikācija. Spēlē ir kaut kas cits. Vēl vienu..." viņa vilcinājās.
  
  "Komanda?" Dreiks pabeidza.
  
  Heidens skaļi nomurmināja. "Tas izklausās smieklīgi."
  
  "Es zinu," Lorēna atbildēja. "Es tiešām to daru, un es neesmu eksperts. Ja šeit būtu tikai Karīna, es esmu pārliecināts, ka mums būtu kaut kas labāks.
  
  "Vai jūs varat uztvert kādu dialogu?" Heidens jautāja. "Pat nedaudz?"
  
  Dreiks atcerējās agrāk pieminēto SEAL Team 7, ko dzirdēja tikai Dāls un viņš pats. Viņam atkal ienāca prātā, ka visi sakari tiek uzraudzīti.
  
  "Vai mēs varam atlikt to uz kādu laiku?" - viņš jautāja. "Un vai jūs varat atrast labāku veidu, kā mēs varētu tikt prom no šejienes?"
  
  Lorēna izklausījās atvieglota. "Protams, protams," viņa teica. "Dodiet man minūti."
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Heidens Džejs gaidīja vairākas stundas, līdz komanda atradās drošībā nelielā satelīta patversmē Taivānā, pirms pameta šaurās telpas, lai piezvanītu.
  
  Viņas mērķis: sazināties ar Kimberliju Krovu.
  
  Pagāja kāds brīdis, bet Heidens izturēja. Viņa atrada klusu stūrīti aiz mājas, notupās un gaidīja, cenšoties negriezt galvu. Viņas dzīvē bija grūti atrast kaut ko pastāvīgu, pie kā pieķerties ārpus komandas. SPIR kļuva par viņas dzīvi, viņas dzīves jēgu, un tā rezultātā viņai vienkārši nebija personisku sakaru, nekas, izņemot darbu. Viņa domāja atpakaļ uz piedzīvojumu virpuli, ko viņi bija kopīgi piedzīvojuši - no Odina un elles vārtiem, līdz Babilonai un Pandorai, kodolsprādzienam, kas gandrīz bija iznīcinājis Ņujorku, viņas seno šķiršanos ar Benu Bleiku un neseno šķiršanos ar Mano Kinimaku. . Viņa bija spēcīga, pārāk spēcīga. Viņai nevajadzēja būt tik spēcīgai. Pēdējais incidents ar inku dārgumu Peru viņu ietekmējis gan garīgi, gan fiziski. Nekad agrāk viņa nebija tik šokēta līdz sirds dziļumiem.
  
  Tagad viņa mierīgi pārdomāja. Iespējams, ka tilti ir nodedzināti, un tam vajadzēja būt lieliski. Bet, ja viņa patiešām gribēja mainīties, ja viņa vēlējās ko vairāk savā dzīvē, viņai bija jābūt sasodīti pārliecinātai, pirms viņa ķērās pie ienirt un riskēja atkal kādam nodarīt pāri. Vai tas būtu šis Mano vai kāds cits.
  
  Man rūp. ES ļoti gribu. Un nākamreiz man jāpārliecinās, ka palieku uzticīgs tam, ko galu galā vēlos.
  
  No dzīves. Ne bez darba. SPEAR komanda sanāca kopā un paveica labu darbu, taču nekas neturpinājās mūžīgi. pienāks laiks -
  
  "Džejas jaunkundze?" - teica robota balss. "Es tev tagad palīdzu."
  
  Heidens to visu salika kopā. Nākamā balss uz līnijas piederēja aizsardzības ministram.
  
  "Kāda ir problēma, aģent Džej?" Lakonisks, kluss, savrups. Šķita, ka Krovs bija uz robežas.
  
  Heidena veltīja laiku, lai izdomātu, kā formulēt savu galveno jautājumu. Viņa nolēma to apglabāt sūdos un redzēt, ko Qrow paņēma.
  
  "Mēs izbraucām no Ķīnas un saņēmām otru kasti. Komanda šobrīd to pārbauda. Pārskati drīzumā, bez šaubām. Cietušo nebija, lai gan bija daudz brūču un sasitumu. Ne visas sāncenšu komandas ir naidīgas..." Viņa īsi prātoja, vai Krovs izturēs ēsmu, un tad turpināja: "Dažas valstis ir agresīvākas par citām. Francūži zaudēja vismaz trīs. Viens krievs ir ievainots. Vai varētu būt cita, slepenāka komanda? Esam dzirdējuši slepenas amerikāņu pļāpas fragmentus, kas, protams, neko nepierāda. Briti ir mūsu pusē, vismaz tā šķiet, un Dreikam ir zināma ietekme uz viņiem. Tagad mēs esam drošajā mājā un gaidām domnīcu, lai noskaidrotu trešā jātnieka atrašanās vietu.
  
  Tagad viņa apstājās un gaidīja.
  
  Qrow saglabāja savu rezervi. "Jebkas cits?"
  
  "Es tam neticu". Heidena jutās vīlusies, kad viņas pūliņi beigušies. Viņa domāja, vai viņai vajadzētu būt tiešākai.
  
  "Es pastāvīgi sazinos ar cilvēkiem Vašingtonā," sacīja Krovs. "Nav nepieciešams mani informēt."
  
  "Ā labi. Paldies".
  
  Heidens sāka parakstīties. Tikai tad Qrow nosūtīja šķietami nevainīgu pieprasījumu.
  
  "Pagaidi. Jūs teicāt, ka domājat, ka kāds uzdodas par amerikāņiem? Kaut kur laukā?
  
  Heidens neko tādu neteica. Bet no visas šīs būtiskās informācijas Qrow uztvēra tikai vienu lietu. Viņa piespieda pasmieties. "Tā šķiet. Mēs to dzirdējām uz zemes. " Viņa neieviesa Laurenu šajā. "Protams, mēs zinām, ka nav otrās komandas, tāpēc, iespējams, šī ir viena no citām valstīm, kas izmanto bijušos amerikāņu īpašos spēkus vai pat algotņus."
  
  "Neliels ārvalstu valdības elements, kurā izmanto ASV personālu?" Krovs nošņāca. - Tā varētu būt, aģent Džej. Varbūt tev taisnība. Protams, - viņa smējās, - otrās komandas nebūs.
  
  Heidens klausījās vairāk nekā vārdos. "Un kad mēs atgriezīsimies? Pie kā mēs atgriezīsimies?
  
  Krovs klusēja, kas Heidenam teica, ka viņa precīzi zina, kas tiek jautāts. "Viena lieta vienlaikus," viņa beidzot teica. "Vispirms ir jāatrod un jāneitralizē tā sauktie ordeņa jātnieki."
  
  "Noteikti". Heidena arī zināja, ka šī bija viņas pēdējā iespēja runāt tieši ar Koru, tāpēc viņa nolēma doties nedaudz tālāk. "Ko darīt, ja mēs atkal dzirdētu amerikāņu pļāpāšanu?"
  
  "Kas es esmu, lauka aģents? Samierinies ar to."
  
  Krovs beidza sarunu, atstājot Heidenu vairākas minūtes skatoties uz sava mobilā tālruņa ekrānu, tagad pārvērtējot ne tikai sevi, bet arī savas valsts nodomus.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izmantoja iespēju atpūsties, kamēr Yorgi, Mai un Kinimaka tika galā ar jauno kasti. Tas, ka tas nāca no Čingishana mauzoleja un atradās starp leģendārās figūras personīgajām mantām, tikai palielināja godbijību, ar kādu viņi pret to izturējās. Skaidrais, satraucošais simbols augšpusē pierādīja, ka tas kādreiz piederējis Pēdējā sprieduma ordenim.
  
  Kinimaka pētīja pili. "Esmu pārliecināts, ka ordenim kādreiz bija plāns atdot atslēgas," viņš teica. "Bet dzīve traucēja." Viņš pasmaidīja.
  
  "Nāve," Mai klusi sacīja. "Nāve stāvēja ceļā."
  
  "Vai vēlaties, lai es to graciozi atveru?" - Džordžs jautāja.
  
  "Jā, apskatīsim dažas no šīm zagšanas prasmēm, Jogi." Alisija runāja, sēdēdama ar muguru pret sienu blakus Dreikam, vienā rokā ūdens pudeli, otrā ieroci.
  
  "Tam nav jēgas". Kinimaka ar savu gaļīgo ķepu pakratīja slēdzeni. "Tā nav īsti māksla."
  
  Kenzi pierāpās viņam klāt, kad Mai pacēla vāku. Tas bija dīvains scenārijs, Dreiks nodomāja, kareivji bija ieslēgti mazā telpā, kur nebija kur sēdēt, kur sazināties, nebija vietas, kur gatavot. Tikai mini ledusskapis, kas piepildīts ar ūdeni, un dažas cepumu kastes. Logi bija aizsegti, durvis nostiprinātas ar masīvām skrūvēm. Paklājs bija bez vītnes un smirdēja pēc pelējuma, bet karavīri bija piedzīvojuši vēl sliktāk. Ar to pietika, lai mazliet atpūsties.
  
  Smits, kurš sargāja durvis, ielaida Heidenu atpakaļ, ieejot tajā brīdī, kad Meja sniedzās pēc kastes. Dreiks domāja, ka priekšnieks izskatās novārdzis un noraizējies, noguris. Es ceru, ka viņa vēlāk paskaidros savu sarunu.
  
  Maija dažas sekundes mainījās no kājas uz pēdu, pirms izvilka rokas. Viņai rokās bija bieza papīru kaudze, kas bija ietīta biezā mapē un bija sasieta ar mezglotu auklas gabalu, liekot dažiem komandas dalībniekiem pacelt uzacis.
  
  "Tiešām?" Kinimaka atsēdās uz muguras. "Vai tas ir ierocis, kas var apdraudēt pasauli?"
  
  "Uzrakstītais vārds," sacīja Kenzijs, "var būt diezgan spēcīgs."
  
  "Kas tas ir?" - ES jautāju. Lorēna jautāja. "Visi puiši no Vašingtonas mūs gaida."
  
  Laiks turpināja strādāt pret viņiem. Kā vienmēr, tas bija galvenais, lai paliktu priekšā spēlei un, jo īpaši, sacīkstēm. Dreiks redzēja divus virzienus uz priekšu. "Maija, Heiden un Dal, kāpēc jūs nenoskaidrojat, kas tas ir? Lauren - kas jums ir par trešo jātnieku, jo mums ir vajadzīgs virziens, kurā doties?
  
  Lorēna jau bija viņiem teikusi, ka tiksies ar viņiem trešajā vietā. Tagad viņa skaļi nopūtās. "Nu, neviens nav 100% pārliecināts, puiši. Lai jūs iepazīstinātu ar attēlu, es jūs iepazīstināšu ar viņu interpretāciju par četriem galvenajiem virzieniem.
  
  Dreiks vēroja Meju un pārējos sarauktās pieri, kad viņi devās uz iekarošanas ieroci. "Mums ir laiks".
  
  "Nu, tas ir patiešām interesanti. Pirms tā sauktās Jaunās pasaules atklāšanas sešpadsmitajā gadsimtā tika uzskatīts, ka zeme ir sadalīta trīs daļās - Eiropā, Āzijā un Āfrikā. Sadalījums starp šiem kontinentiem bija Hellesponts, kas lieliski iekļaujas ordeņa plānā, kuru jūs līdz šim ievērojāt. Tā sākās Āzija aiz Hellespontas, nezināmas eksotisko bagātību zemes, ko viņi sauca par Austrumiem. Protams, vēlāk viņi atrada Ameriku, un tā kļuva par Jauno pasauli, vēlamu, nezināmu un cerību pilnu. Tika izdota emblēmu grāmata, kurā attēloti jaunie četri kardinālie virzieni. Āzijā, Eiropā, Āfrikā un Amerikā. Šķiet, ka ordenis nolēma ieviest šo seno domāšanu savā kartē nezināmu iemeslu dēļ, lai gan, iespējams, tāpēc, ka viņi joprojām uzskatīja sevi par visvareniem patriarhiem, kas medī relikvijas. Lorēna ievilka elpu.
  
  "Tātad šī ir pasaules pāraudzināšana, kas atkal notika, kad viņi atrada Austrāliju un pēc tam Antarktīdu?" Kenzi teica.
  
  "Jā, pakāpeniska pāraudzināšana gadsimtu gaitā, kas, daži cilvēki domā, joprojām notiek. Bet tas ir pavisam cits stāsts. Tā nebija tikai laime un rozes. Frāze "četri zemes stūri", iespējams, bija vispretrunīgākais izteiciens vēsturē. Ebreju valodā tas tiek tulkots kā "ekstrēms". 4. Mozus 15:38 tās ir robežas; Ecēhiēlā - leņķi; un Ījabam ir gals. To var tulkot arī kā dalījumus. Skaidrs, ka Bībele šeit ir atstājusi sevi izsmieklu..."
  
  Dreiks to saprata. "Jo tas pieņem, ka pasaule ir plakana?"
  
  "Jā. Bet Bībele to apraksta Jesajas grāmatā, nosaucot to par sfēru. Tātad, tīša atsauce. Lieta ir tāda, ka viņi varēja izmantot jebkuru vārdu skaitu - apmēram duci -, lai aprakstītu leņķi. Tiek uzskatīts, ka vārds "ekstrēms" tika lietots apzināti, lai pateiktu, labi, tieši to. Un neviens ebrejs nekad nevarēja nepareizi interpretēt patieso nozīmi, jo 2000 gadus viņi trīs reizes dienā stājās pretī Jeruzalemes pilsētai un skandēja: "Pūt mūsu brīvībai lielo trompeti." Paceliet karogu, lai savāktu mūsu trimdiniekus, un pulcējiet mūs no četriem zemes stūriem mūsu pašu zemē."
  
  "Tātad viņi neizvēlējās frāzi nejauši?" - Smits jautāja.
  
  "Nē. Pravieša Jesajas grāmatā ir paskaidrots, kā Mesija pulcēs savu tautu no četriem zemes stūriem. No visas malas viņi pulcēsies Izraēlā."
  
  Kensi nekustināja ne muskuli, ne neteica ne vārda. Dreikam nebija ne jausmas, kāda ir viņas reliģiskā pārliecība, ja viņai tāda vispār bija, taču viņš zināja, ka tā tomēr neizbēgami kļūs par lielu viņas dzīves daļu. Šajā brīdī viņš viņu pētīja nedaudz vairāk, gaidot, kamēr Lorēna turpinās. Dālas pārliecība, ka viņa pēc savas būtības ir laba un vienmēr atgriezīsies pie savas morālās sirds, zināmā mērā bija pamatota. Viņš joprojām saskatīja viņas šķautni - nelikumības šķautni -, taču tas ne vienmēr bija slikts.
  
  Laiku pa laikam.
  
  Bet jūs to nevarat izdarīt abos virzienos. Un to viņš redzēja Kensi - nežēlīgu slepkavu, kad viņa bija vajadzīga, un kaujas dvēseli, kad viņa nebija vajadzīga. Viņas dēļ viņiem bija jāļauj viņai mainīties.
  
  "Protams, tam ir jēga," sacīja Kinimaka. "Vispirms Āfrika, tad Ķīna. Tātad, kas būs tālāk?
  
  Lorēna nekavējoties atbildēja. "Jā, mēs domājam, ka Bībeles nozīme bija ierobežotībā, tāpat kā Kārtība. Viņi padarīja to grūtāku tam, kurš nāca nākamais. Pēc teksta... nu... Izlasīšu attiecīgo fragmentu: 'Atrodi Stratēģijas Tēva atdusas vietas, un tad Kaganu; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet viss nav tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso Pēdējo spriedumu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad parādījās jātnieki. Uz Tēva kauliem nav pazīšanas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči..."
  
  Dreiks to absorbēja. "Sliktākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis? Un viņam apkārt ir ieroči? Protams, tas varētu būt jebkur Indijā. Šī ir valsts, kuru ieskauj ieroči.
  
  - Toreiz, kad ordenis slēpa jātniekus?
  
  Dreiks par to domāja. "Nu jā, es tā domāju. Jebkurā gadījumā, kas ir trešais jātnieks?
  
  "Izsalkums".
  
  Viņš dziļi ievilka elpu un paskatījās uz Alisiju. "Tā nevarētu būt Pūkainā princese, vai ne?"
  
  Alisija vicināja roku uz priekšu un atpakaļ. "Var būt. Es to ņemšu vērā."
  
  Dreika acis iepletās. "Tu esi sasodīti neiespējams."
  
  "Vai ir kādas preferences?"
  
  "Par ko?"
  
  "Kura princese? Meitenei vajadzētu zināt, jūs zināt.
  
  Viņš pētīja kurpes. "Nu. Es vienmēr esmu bijusi daļēja pret Kleopatru. Es zinu, ka viņa nav princese, bet..."
  
  "Karaliene? Tātad vēl labāk."
  
  Lorēna joprojām runāja. "Kā jau teicu iepriekš, puiši un meitenes joprojām izvērtē, uz kuru indiāni Ordenis varētu atsaukties. Patiesībā tas ir pārāk neviennozīmīgi. Es domāju, pat ieliekot sevi viņu vietā savā laikā, tas varēja būt viens no duci.
  
  "Un viņi visi ir ieskauti ar ieročiem?" - Smits jautāja.
  
  "Es dzīvoju Indijā, jā. Lielākoties."
  
  "Nu, mums vismaz ir galamērķis," Alicia teica.
  
  Dreiks paskatījās uz Meju, Heidenu un Dālu, kuri kārtoja otrās kastes Conquest saturu.
  
  "Kāds progress?"
  
  Heidena pakustināja viņas roku, lai parādītu, ka viņi ir gandrīz klāt. Viņa paskatījās uz augšu. "Šķiet, ka šis ir pasaules gala scenārija projekts. Vai atceries stieņa efektu? Viens mazs notikums izraisa otru un citu, katru lielāku?
  
  "Haosa teorija," sacīja Dāls. "Tas ir iekarošanas ierocis, un Čingishans bija dziļš domātājs. Ar to jūs varētu iekarot visu pasauli.
  
  Dreiks apgāza savu ūdens pudeli.
  
  Alisija sacīja: "Domino efekta ierocis?"
  
  "Tieši tā. Kā Franča Ferdinanda slepkavība noveda pie Pirmā pasaules kara zvaigznes. Potenciāli šis pieaugošā haosa plāns varētu sākt Trešo pasaules karu.
  
  "Un," Dreiks uz brīdi izslēdza komunikatoru un klusi runāja, "tas ir diezgan sarežģīti. Kam mēs to dosim?"
  
  Visi skatījās. Tas bija pamatots jautājums. Heidens lika saprast, ka viņam nevajadzētu neko vairāk teikt. Viņš zināja, ka Vašingtona un aizsardzības ministrs jau ir ar viņiem neapmierināti, un viņš atkal sāka domāt par SEAL 7. komandu.
  
  Nejaušība?
  
  Nekad.
  
  Heidena vēl dažas minūtes pētīja papīra loksnes, tad pabāza tās zem jakas. Uzrunājot visu kolektīvu, viņa paraustīja plecus, norādot, ka lēmums vēl nav pieņemts un ar nenodrošinātiem dokumentiem var notikt pilnīgi viss.
  
  Viņa skaļi teica: "Mēs to risināsim, cik drīz vien varēsim. Šobrīd mums ir vajadzīga trešā vieta. Lorēna?"
  
  "ES tevi dzirdu. Mēs joprojām gaidām."
  
  "Tagad uzgaidiet minūti," Kensi sacīja, un pēdējās desmit minūtēs joprojām bija skaidra sarauktā seja. "Jūs sakāt, ka ir četri zemes stūri, vai ne?"
  
  "Nu, Bībelē tas ir minēts," sacīja Lorēna. "Un šī ir Pēdējā sprieduma kārtība."
  
  "Nu, kaut kas nav kārtībā. Vai tu to neredzi?
  
  Dreiks pamirkšķināja acis, tagad apmulsis nekā jebkad agrāk. Dāls rūpīgi nopētīja Kenzi.
  
  "Varbūt kāds paskaidrojums palīdzētu?"
  
  "Četri stūri? Āfrikā, Āzijā, Eiropā un Amerikā.
  
  "Noteikti. To viņi man saka."
  
  Kensi noplātīja abas rokas. "Kur ir Indija?"
  
  Heidena piecēlās kājās. "Sasodīts, Indija ir daļa no Āzijas kontinenta."
  
  "Ar ko mēs jau esam tikuši galā."
  
  Lorēna domāja, stāvot kājās. "Tā rezultātā paliek tikai Eiropa un Amerika," viņa teica. "Sveiki, vai jūs domājat to pašu, ko es domāju?"
  
  "Varbūt," Alisija vaidēja. "Vai arī tavs dibens ir stīvs no sēdēšanas uz draņķīgās grīdas?"
  
  "Cālis," sacīja Kinimaka. "Bet tad es vienmēr domāju "vistas".
  
  "Ordenis ir četrdesmito gadu kara noziedznieki. Brīdī, kad viņi slēpa ieročus, termins "native American" bija modē, taču viņi par to nebūtu domājuši tādā veidā. Viņi ir dzimuši divdesmitajos gados vai agrāk, Dieva dēļ.
  
  "Sarkanie indiāņi?" Dreiks teica. "No mežonīgajiem rietumiem? Sasodīts".
  
  "Tas ir iespējams," sacīja Lorēna. "Ko domnīca meklēja nepareizā vietā."
  
  "Tātad, kurš bija vissliktākais cilvēks, kāds jebkad dzīvojis?" - jautāja Dāls.
  
  "Ļaujiet man atgriezties pie jums šajā jautājumā. Pagaidām vienkārši iekāpiet lidmašīnā.
  
  Dreiks nebija vienīgais, kurš nikni skatījās uz Heidenu.
  
  Atpakaļ uz Ameriku?
  
  Smuki.
  
  Heidens īpaši vēroja Smitu. Viņiem nebija ne jausmas, kas varētu būt noticis pēc notikumiem Peru, nedz arī to, ko domā varas iestādes. Kareivis, godam gods, nekavējoties sāka celties un pārbaudīt savu mugursomu.
  
  Trešais jātnieks? Bads? Un Amerika? Vai mūsu konkurenti zina?
  
  Vai viņa kādreiz iegūs mirkli miera, lai sakārtotu savu dzīvi?
  
  Ne šodien, Heiden, ne šodien., dodot signālu pārējiem, lai viņi noliek komunikatorus un tos izslēdz, viņa izaicinoši nostājās viņu vidū.
  
  "Mēs to darām," viņa teica. "Un mēs to darām pareizi. Kā mums vajadzētu, kā mēs vienmēr darām. Bet puiši, man ir iebildumi. Es uzskatu, ka Crow un Amerikas valdībai ir otra komanda, viņa apstājās. SEAL Team 7, un acīmredzot viņi ir sasodīti labi. Šī komanda var nepiedalīties spēlē tikai tāpēc, lai pārliecinātos, ka saņemam visus braucējus.
  
  To dzirdot, Dreiks sarauca pieri. "Atvainojiet?"
  
  "Nu, vai jūs domājāt, ka varētu būt otrs scenārijs? Ko darīt, ja viņi ir šeit, lai mūs būtībā iznīcinātu?
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Karīna Bleika sēdēja ar melnajiem zābakiem uz galda, mobilo tālruni saspiedusi starp kaklu un zodu, un ar brīvām rokām klakšķināja pa tastatūru. Viņa bija ģērbusies nobružātā T-kreklā un džinsos, un viņas mati bija sasieti ar biezu matu saiti. Balss, kas runāja viņas kreisajā ausī, bija gandrīz apslāpējusi Palladino smieklos.
  
  - Aizveries, Dino! viņa pagriezās un kliedza.
  
  "Jā jā". Karavīrs smaidīdams pagriezās un tad ieraudzīja viņas seju. "Labi labi. Dievs, kurš, pie velna, tevi iecēlis par vadību?"
  
  Karīna atvainojās runātājam. "Bērni ir ļauni," viņa teica. "Vēl nedaudz, un viņi atradīsies ārpusē uz nepaklausīga soļa."
  
  Sieviete klusi iesmējās. "Ak, jā, es nopirku divus no tiem."
  
  Karīna paskatījās uz garo, muskuļoto dinozauru un viņu ieroču biedru, mazo, kalsnu Vu. Abi karavīri nolaida tvaiku, garlaicīgi, ka viņi pagājušajā nedēļā bija salikti mājā tuksnesī, uzstādot dažādas sistēmas. Viņiem bija vajadzīga reāla darbība.
  
  Karīna jautāja: "Un viņi aizbēga?"
  
  "Noteikti. Es biju daļa no sakaru vienības. Viņi mūs norīkoja maiņās. SPEAR komanda atņēma kasti no ķīniešiem un spēja aizbēgt uz Taivānu. Daļēji veiksme, daļēji rezerve citu komandu pusē, manuprāt.
  
  Karīna zināja, ka tas ir daudz vairāk nekā tikai veiksme. Šodien pasaulē nebija labākas komandas par SPEAR. Viņa kādreiz lepojās, ka ir daļa no tā.
  
  "Šie jātnieka sūdi man neko daudz nenozīmē," viņa atzina. "Es koncentrējos uz citām lietām. Bet sakiet man, kur viņi dosies tālāk?
  
  "Nu, es vēl nezinu. Šķiet, ka Indija. Bet šķiet, ka ir dažas domstarpības. Paskaties, es piekritu nedaudz palīdzēt, jo tas notika ar Palladino nabadzīgajiem vecākiem un tāpēc, ka mēs esam vienā pusē, taču tam, ko varu teikt, ir ierobežojums."
  
  Karīna juta arvien lielākas aizdomas. "Mums nevajag daudz vairāk. Tikai tas - kad es zvanīšu, man jāzina Dreika komandas pozīcija. Vai tas būs rīt vai pēc mēneša. Tu to vari izdarīt?"
  
  Atbilde bija stabila. "Jā, kamēr es palieku tajā pašā nodaļā. ES ticu."
  
  "Paldies". Karīna ātri pabeidza sarunu, pirms vēl paspēja uzdot jautājumus. Viņa veltīja brīdi, lai novērtētu telpu un redzētu, kur viņi atrodas. Kopš viņi atņēma šo vietu no narkotiku tirgotāju ligzdas, viņi to ir iztīrījuši no visa sliktā, atrodot piederumus visdažādākajās vietās, sākot no grīdas dēļiem līdz zem mājas, kā arī kaktos un spraugās visā bēniņu telpā. Sadedzināt katru pēdējo gabalu bija pašaizliedzīgi. Kamēr Karina, Dino un Vu joprojām bija bezsaistē, iestatīja datorus, sakarus, novērošanas ierīces un daudz ko citu. Lai tuksneša māja kļūtu par viņu galveno mītni, tai bija jābūt nocietinātai, aizsargājamai, kā pašai pilij.
  
  Karīnai šķita, ka viņi ir gandrīz klāt.
  
  Tagad viņai ienāca prātā jauna, sāpīga doma.
  
  Viņa vēroja, kā Dino un Vū strādā pie datoriem, savienojot vadus saskaņā ar viņas norādījumiem un instalējot programmatūru, ugunsmūrus un daudz ko citu. Viņa bija dinamīta šādās lietās, pirms sāka trenēties. Tagad viņa bija daudz vairāk. Jā, viņiem vēl pietrūka dažu lietu, taču ar pašreizējiem līdzekļiem pietiktu tikai to segšanai. Viņiem bija vajadzīgs kāds stabilu ienākumu avots.
  
  Neignorējiet to. Jūs nevarat to nospiest, aprakt to dziļi.
  
  Karīna zināja visu par SEAL Team 7. Viņa zināja, kāpēc viņi tur bija, kādi ir viņu mērķi; viņu stiprās un vājās puses; viņu darba kārtība un galīgie slepenie rīkojumi. Pēc tam, efektīvi sniegusi atbalstu, viņa tagad varēja brīdināt Metu Dreiku.
  
  Tas bija aizraujoši, griezās, izraisīja skābi viņas zarnās.
  
  Katrs starpgadījums, ko viņi piedzīvoja, gaišie mirkļi un smagie laiki, pilnīgas neprāta dienas, aizkustināja viņas emocijas kā putns, kas knābj spītīgu tārpu. Karīna vienreiz bija tik smagi ievainota un bija padevusies dzīvībai, lai to atkal atrastu visnegaidītākajās vietās. Viņai tika dots jauns mērķis.
  
  Atkal no zila gaisa viņa piedzīvoja postu, kad nomira viņas brālis un ģimene, un pēc tam mīlestību, kad Komodo viņā iemīlēja. Iespējams, ka ļoti agrīnais notikums, kad viņa bija tik jauna, viņu iznīcināja un nostādīja uz dzīves ceļa.
  
  Izpostīšana.
  
  Tagad viss, ko viņa patiešām vēlējās darīt, bija iznīcināt visas labās lietas, kas viņai bija. Ja kaut kas notika pareizi, viņa gribēja, lai tas neizdodas. Ja viņai tuvotos kaut kas lielisks, viņa rūpētos, lai tas izjuktu aizspriedumu dēļ.
  
  Ja jaunā komanda sāktu plaukt, tuvoties, tā to saplēstu.
  
  Pašiznīcināšana Karīnai Bleikai nebija jauns dzīvesveids. Tas ir mans izvēlētais dzīvesveids. Mana omulīgā sega. Viņa vienmēr domāja, vai tā apbrauks visu apli, tieši apkārt un atpakaļ.
  
  Un tā viņa sēdēja, atslābinājusies ar informāciju, kuras pat SPEAR komandai pietrūka, kad viņi šķērsoja četrus galvenos punktus, mēģinot iegūt četrus murgu ieročus. Krustojums stāvēja plaši atvērts pie viņas durvīm.
  
  Viens ceļš veda uz galīgu izpirkšanu, pie draugiem, draudzības un dzīves sāpēm.
  
  Cits ceļš iznīcinātu visu šo vēsturi, visu šo neskaidro nākotni un sniegtu viņai visu nepieciešamo: haosu.
  
  Karīna savāca mantas un izgāja uz lieveņa. Tuksneša gaiss bija sauss, sajaukts ar putekļiem. Augstu debesīs pazibēja spoža bumba. Kaut kur tālu, superelites ASV īpašo spēku vienība SEAL Team 7 vajāja viņas vecos biedrus - Metu Dreiku un Alisiju Mailsu, Torstenu Dālu un Meju Kitano un citus - ar nolūku nogalināt.
  
  Karīna domāja viņus brīdināt.
  
  Tad viņa izbāza galvu atpakaļ pa durvīm. "Hei, neveiksminieki, velciet nost. Mums ir vietas, kur doties, un cilvēki, ko redzēt. Tailera Veba slepenā krātuve nepaliks slēpta mūžīgi.
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Karīna brauca ar bisi, vērojot Dino, kā viņš uzmanīgi stūrēja viņu Dodge Ram cauri līkumotajām čūskām, kas veidoja Losandželosas šosejas un aizmugurējās ielas.
  
  "Turiet savu kursu," viņa teica, kad jaunais karavīrs pabrauca garām sarkanajam rodsteram. "Vai jūs atceraties, ka mūs medī?"
  
  Dino ar nenobriedušu jautrību uzsmaidīja viņai. "Tikai priecīgs izkļūt no mājas, mammu. Jebkurā gadījumā jums vajadzētu zināt, ka es esmu labāks par jums. Visādā ziņā labāks."
  
  "Tātad tu turpini runāt."
  
  "Armija mūs nelaidīs," sacīja Vu. "Katru reizi, kad mēs ejam uz virsmas, mēs esam neaizsargāti."
  
  "Pazeminiet savu toni, Misery kungs. Dievs, jūs abi varētu veikt dubultu pienākumu.
  
  "Redzēsim, cik laimīgs jūs būsiet, kad viņi savienos jūsu uzgriežņus ar automašīnas akumulatoru."
  
  "Neesiet ēzelis, Vu. Tā ir armija, nevis CIP.
  
  Karīna baudīja pastāvīgos panorāmas skatus abās mašīnas pusēs; Losandželosa visā tās krāšņumā. Mirklis atpūtai un ne par ko nedomājot. Biezie apstādījumi un betona giganti sacentās par pārākumu, un aiz tiem atradās metāla debesskrāpji, kas dzirkstīja zem dedzinošās saules. Mākoņu līmenī karājās viegls smogs, padarot dienu tumšāku, taču tas bija tikko manāms. Cilvēki nāca un gāja, tik tikko manāmi uz ietvēm un tirdzniecības centros, rāvējslēdzēji uz priekšu un atpakaļ savās automašīnās. Holivudas kalni pabrauca lēnām garām pa labi, nemanot, jo tajā brīdī Dino pamanīja melnbaltu patruļmašīnu, kas iebrauc ātrā joslā un viņš samazināja ātrumu kā tas labais puika, skatoties uz ceļu, fokusējoties taisni uz priekšu.
  
  Ja tu uz viņiem neskatītos, viņi tevi nepamanītu.
  
  Galu galā piekrastes ceļš atvērās, un viņi bija ceļā uz Sanfrancisko.
  
  "Labāk nekā tuksnesis." Vu pētīja dzirkstošos, ripojošos viļņus.
  
  Karīna analizēja priekšā esošo uzdevumu. Viņi netērēja laiku galvenajā mītnē. Pirmkārt, viņi uzstādīja datorus, divus augstākās klases Mac datorus ar tik daudzām īpašām rotaļlietām, cik viņi varēja atļauties. Optiskās šķiedras kabelis bija sarežģītākā daļa, taču, kad viņi to saprata un Karīna uzstādīja virkni ugunsmūru, viņi bija gatavi doties. Pat tad, pat ar Karīnu pie klaviatūras un izmantojot viņas ģeniālo intelektu, viņiem nebija potenciāla trakai uzlaušanai. Viņi bija ierobežoti, spiesti izmantot atjautību.
  
  Karīna zināja par Tailera Veba neskaitāmajiem slepenajiem bankas kontiem. Viņa tos vēroja, kad strādāja SPIR. Viņa apzinājās to, ko daži sauca par viņa mantojumu; par dažiem noslēpumiem, kas viņam bija viņas vecajā komandā. Un viņa apzinājās milzīgu slēptuvi; kaut kas tāds, ko pasaules bagātākā, ražīgākā stalkera bija sakrājusi pret simtiem cilvēku, arī viņas vecās komandas locekļus.
  
  Lielākā daļa uzskatīja, ka, tā kā Vebs bija miris, viņi varēja viņu atrast brīvajā laikā.
  
  Problēma bija tā, ka Karīnai tādas domas nebija. Piekļuve slēptuvei sniegtu viņai neizsakāmu spēku - un galu galā spēks bija tur, kur tas viss bija. Viņi trīs varēja doties tālāk no turienes; naudas iegūšana, anonimitāte, drošība un ietekme. Protams, ja būtu simtiem cilvēku, kas meklētu Veba krātuvi, to nozagt būtu īpaši grūti.
  
  Šobrīd neviens nezināja, kur tas atrodas.
  
  Izņemot Karīnu Bleiku.
  
  Vismaz tā viņa domāja. To rādīs tuvākās stundas. Iekšējā informācija bija ļoti noderīga. Viņa zināja visu par Nikolasu Belu un to, kā trauksmes cēlējs, sēdēdams savā cietuma kamerā, stāstīja visu - vārdus, vietas, personības, visu sapuvušo krānu. Viņa zināja, cik ļoti Lorēna Foksa mīl apmeklēt. Viņa pazina cilvēkus, kuri klausījās un runāja ar Laurenu Foksu.
  
  Nu, viņa tos pazina, viņi ne vienmēr viņu pazina.
  
  Iespējams, ka viņa mazliet kavējās ballītē - Karīnas armijas apmācība un tai sekojošā aizbraukšana prasīja kādu laiku, taču viņa to kompensēja ar nelielu uzlaušanas talantu. Bela sarunas bija apgrūtinātas. Šķiet, ka Smitam pietika regulāri saņemt šo sarunu kopiju - nerātns zēns - un izturēties pret tām tā, kā vēlas. Kurš gan zināja, ko ar viņiem nodarīja karstais, viegli sadusmotais karavīrs? Acīmredzot aizstāvēja valsts drošību.
  
  Lieta bija tāda, ka Karīna varēja uzlauzt līniju, kas veda tieši uz Smita tīklu. Viņai tas bija salīdzinoši viegls darbs. Viņa veltīja laiku, lai savāktu bagātu laupījumu. Taileram Vebam savulaik piederēja neskaitāmi biroji, mājas, penthausi un pat sala visā pasaulē. Vietvārdi, kas viņai atsaucās, bija Vašingtona, DC, Niagāra un Montekarlo. Bells runāja ar Laurenu, taču viņš runāja arī ar apsardzes darbiniekiem un juristiem, un Smita piezīmēs bija fragmenti no tiem visiem.
  
  Smitam nav gaišas nākotnes, viņa domāja.
  
  Neatkarīgi no tā, kā jūs to sadalāt, Peru incidents vai incidenti ienesa SPEAR komandu postu pasaulē.
  
  Karīna mainīja savu pozīciju, kad garām pazibēja zīme, ka viņi atrodas 130 jūdžu attālumā no Sanfrancisko. Bells ar Lorēnu kļuva diezgan daiļrunīgs - atkal un atkal paziņoja faktus, kas, iespējams, bija pareizi, nosauca vārdus, vietas, bankas kontus. Pagaidām Karīna neuzdrošinājās izmantot nevienu no kontiem, baidoties, ka varas iestādes varētu tos klusi izspiegot, lai redzētu, kas parādījās. Vispirms viņiem bija vajadzīgs uzticams rīcības un bēgšanas plāns.
  
  Līdz ar to ceļojums uz Sanfrancisko.
  
  Nospiežot, Bells aprakstīja, kā Vebs dažreiz lielījās ar to, ko zināja. Šis vīrs bija rituāls vajātājs, bagāta ēna ar resursiem, lai atmaskotu, ievainotu un iemantotu gandrīz jebkuru cilvēku pasaulē, ja viņš to vēlētos. Vebs vienmēr piedāvāja Bellam sīkumus, iekārtojot viņu, bet arī deva mājienus uz to, ko viņš sauca par "mātes lodi".
  
  Šī "mātes vēna" izrādījās īpašs birojs, kurā megalomāns glabāja visus netīrumus, ko viņš jebkad bija savācis. Protams, viņš nekad nepateica Bellam, kur tas atrodas.
  
  Karīna tomēr pārdomāja to visu. Viņai bija tā ārkārtēja priekšrocība, ka varēja to visu redzēt no iekšpuses. Un viņa atcerējās brīžus, kad Vebs nozaga informāciju no lielākās daļas komandas un slepeni tos apmeklēja. Viņas eidētiskā atmiņa pārņēma turpat. Protams, tas nebija viegli, taču Karīna zināja, ka Vebs toreiz strādāja labi zināmā birojā Vašingtonā un bija izdevies izsekot sarakstei, kas tagad tika ierakstīta.
  
  Lieli faili uz konkrētu Sanfrancisko adresi tika nosūtīti pusduci reižu. Turpmākajā izmeklēšanā atklājās, ka citi lieli faili tika iegūti no citiem zināmiem birojiem. Tādējādi, kamēr varas iestādes pētīja biezos datus, Karīna varēja precīzi noteikt, kas viņai vajadzīgs.
  
  Dino viņus veda cauri satiksmei, cauri Zelta vārtiem un garām Zvejnieku piestātnei. Tūristi apviļāja apkārtni ar gatavām kamerām, izmetot ceļu uz ceļiem, īpaši nerūpējoties par sevi. Dino ieplūda satiksmē, nedodot policistiem iemesla viņus pamanīt. Stāvais kalns viņus veda tālāk pilsētā, un drīz vien viņi riņķoja ap Savienības laukumu, ejot garām bankām un aptiekām, kuģiem un restorāniem, cenšoties līdz šim grūtākajā darbā: atrast labu stāvvietu.
  
  "Vienkārši atstājiet to šeit." Vu norādīja uz nelielu vietu netālu no Volgrīnas. "Adrese atrodas piecu minūšu gājiena attālumā no šejienes."
  
  "Piecas minūtes?" Karīna teica. "Tas varēja būt uz visiem laikiem, ja Vebs būtu atstājis jebkādas neparedzētas lietas."
  
  "Turklāt," sacīja Dino, lēnām tuvojoties galamērķim, "tas ir Dodge Ram." Man būtu grūti novietot savu dupsi šajā vietā.
  
  "Vai vēlaties, lai es to daru? Es varu braukt."
  
  "Vai tiešām? Nu, protams, Toretto. Paskatīsimies, kā tu tiksi galā..."
  
  "Bērni," Karīna elpoja. "Aizveries. Redzi tur?"
  
  "Mums ir vajadzīga laba piekļuve, lai ātri aizbēgtu. Mums ir nepieciešama ātra piekļuve. Mums vajag..." Dino apstājās. "Sasodīts, mums ilgi būs vajadzīga garāža, vai ne?"
  
  Karīna pamāja. "Tieši šeit. Ja vajadzēs, kādu laiku pagulēsim zemu; mēs vienmēr varam aizbraukt no šejienes citu dienu, kad putekļi nosēžas.
  
  "Sasodīts, es ceru, ka nē," Vu nomurmināja. "Šajās dienās pavadu pietiekami daudz laika ar jums diviem."
  
  "Tā ir problēma?" Karīna domāja, kamēr Dino brauca ar aunu uz pazemes autostāvvietu.
  
  "Nu, testosterons ir nedaudz augsts. Jūs abi visu laiku sacenšoties kā brāļi un māsas. Reizēm tas kļūst nedaudz nogurdinoši. "
  
  "Mēs? Konkurēt?" Karīna dusmīgi paskatījās uz Dino. "Vai tiešām mēs?"
  
  Jaunais karavīrs skaļi iesmējās. "Tikai tāpēc, ka jūs nevēlaties atzīt, ka esmu labāks par tevi."
  
  "Es to neredzu." Karīna kritiski paskatījās uz viņu, tad pagriezās pret Vu. "Vai tu to redzi?"
  
  "Ļaujiet man to izteikt šādi. Ja jūs abi kādreiz piedzeraties un nolemjat pāroties, jums tas būs jādara, stāvot kājās, jo jūs abi vēlēsities būt virsotnē."
  
  Karīna aizsmakusi iesmējās, kad Dino beidzot atrada sev tīkamu vietu. "Piedzēries pēc velna? Sasodīts, pasaulē vienkārši nav pietiekami daudz alkohola, lai tas notiktu, Woo.
  
  Dino izņēma atslēgas un atvēra durvis. "Ir pienācis laiks koncentrēties. Visas šīs pārošanās muļķības nepalīdz.
  
  "Tev nepatīk meitenes, Dino?" Karīna pievienojās abiem priekšā stāvošajiem vīriešiem. "Sanfrancisko ir zoodārzs. Mēs vienmēr varam jūs tur aizvest, kad būsim pabeiguši.
  
  Dino viņu ignorēja, izņēma mobilo tālruni un gaidīja adresi, kas viņiem bija jāielādē. "Trīs minūtes," viņš teica. "Mēs esam gatavi?"
  
  Karīna iebāza plecus mugursomā. "Kā elle."
  
  
  * * *
  
  
  Tā bija daudzstāvu biroju ēka, un Veba birojs atradās trīsdesmit piektajā stāvā. Karīna uzskatīja, ka tas viņam bija neparasti - vājprātīgs cilvēks parasti dod priekšroku dzīvot visaugstākajā līmenī, lai noskatītos uz visiem no augšas, bet viņa domāja, ka viņš šo adresi varētu paturēt pēc iespējas klusāk un slepenāk - tas bija tas, ko viņš novērtēja un elitārā viņa mūža darba krātuve.
  
  Visi piesardzības pasākumi, viņa domāja.
  
  Kas padarīja to, ko viņi gatavojās darīt, vēl vairāk...
  
  Dumjš? Naivi? Gudrs? Gudrs?
  
  Viņa pie sevis tumši pasmaidīja, jo saprata, ka atbilde ir atkarīga no iznākuma.
  
  Trijotne iekļuva pa pirmā stāva virpuļdurvīm, pamanīja vairākus liftus un devās turp. Vīrieši un sievietes tumšos uzvalkos klīda šurpu turpu. Tālākajā stūrī atradās informācijas galds, kurā strādāja divi melnmataini sekretāri. Trokšņa līmenis bija zems, visi centās netrokšņot. Karīna stūrī ieraudzīja vienu apsargu ar lieko svaru, kurš vēroja garāmbraucošo satiksmi un trīs drošības kameras. Viņa veda Dino pie informācijas dēļa.
  
  "Trīsdesmit pieci". Viņa pamāja. "Vienam uzņēmumam pieder viss stāvs."
  
  "Ir nozīme".
  
  Vu skatījās virsrakstā. "Minmak sistēmas?" viņš lasīja. "Viss ir vienāds, viss ir vienāds."
  
  Korporācijas bez sejas, kas valdīja pār pasauli.
  
  Karīna devās tālāk, sasniedza liftus un vēlreiz pārbaudīja. Viņa nebūtu pārsteigta, ja viņa atrastu tukšu 35. ciparu vai skaitļa, kas trūkst kopā, taču tas bija balts un spīdīgs kā visi pārējie. Iedzīvotāji spieda pogas dažādos stāvos, un Karīna gaidīja līdz pēdējai minūtei, bet tikai viņa nospieda 35.
  
  Viņiem nebija ilgi jāgaida. Viņa novilka mugursomu, izliekoties, ka kaut ko rakņājas iekšā. Arī Dino un Vū gatavojās. Kad lifts noskanēja un durvis atvērās pie atzīmes 35, trijotne nogaidīja tikai dažas sekundes, lai redzētu, ar ko viņi cīnās.
  
  Tālumā stiepās pulēts gaitenis ar durvīm un logiem abās pusēs. Tālākajā galā bija koka galds. Sienas bija izrotātas ar gleznām, bezgaumīgas un garlaicīgas. Karīna uzminēja, ka kāds ir gaidījis, kopš viņa nospieda pogu, bet tagad viņi ir klāt. Viņi bija gatavi, dedzīgi, jauni un spējīgi.
  
  Viņa norādīja ceļu, iekļuva dīvainā pasaulē, kas kaut kā joprojām piederēja mirušajam. Ja kas, tas bija Veba mantojums. Viņa mātes vēna.
  
  Nav videonovērošanas kameru. Nav drošības. Pirmās durvis, ko viņa mēģināja, tik spēcīgi satricināja savās rāmjos, ka tās aizgāja. Tas viss bija izrādīšanai, tikai vāks. Viņa izvilka pistoli un piepildīja kabatas ar žurnāliem. Veste, ko viņa bija valkājusi zem mēteļa, visu ceļu līdz šejienei bija jutusies apjomīga, taču tagad tā viņu pasargāja. Komanda izklīda, piesardzīgi tuvojoties galdam.
  
  Karīna apstājās un paskatījās uz abām pusēm pa abiem jaunajiem koridoriem. Viņa bija pārsteigta, kad ierunājās robota balss.
  
  "Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  Viņa pamanīja sensoru, kas piestiprināts pie galda priekšējās malas. Tomēr viņa neredzēja nevienu kameru.
  
  "Sveiki? Vai tur ir kāds? Es spēlēju muļķi.
  
  Visu šo laiku viņa domāja par plānu savā galvā. Vebas lielā datu plūsma ne tikai noveda viņu uz šo adresi, bet arī varēja precīzi noteikt termināļa atrašanās vietu, izmantojot ēkas digitālo rāmja dizainu. Viņa zināja, ka viņiem vajadzētu pagriezties pa kreisi un tad pa labi, bet viņa prātoja, ko roboti varētu darīt...
  
  "Es domāju, ka mēs esam apmaldījušies." Viņa paraustīja plecus, skatoties uz Dino un Vu. "Pagaidiet, Robota kungs, kamēr mēs mēģinām kādu atrast."
  
  Bija vērts mēģināt. Karīna devās pa kreisi, puiši aiz viņas. Kreisajā pusē parādījās pirmais kalnu vīrs, kurš izgāja no biroja, vienā rokā cieši turot beisbola nūju, bet otrā sita ar galvu. Priekšā parādījās sekunde, kam sekoja trešā, un tad pa kreisi parādījās ceturtā, šoreiz ar āmuru.
  
  Vu iesmējās. "Trīs aiz muguras."
  
  Karīna pamāja ar pistoli. "Nāc, puiši, kas man trūkst?"
  
  Pirmais kalns, vīrs ar pliku galvu, pasmīnēja. "Tur ir radars, meitiņ, un mēs paliekam zem tā."
  
  "ES redzu. Tātad, zinot Taileru Vebu tāpat kā es - vīrieti, kuram patīk trokšņot īstajā laikā un īstajā vietā - vai tas ir viņa miera dārzs? Meditācija? Nu, maz ticams, ka mēs viņu tagad traucēsim, puiši, vai ne?
  
  "Iešauj, un policisti būs klāt pēc desmit minūtēm," sacīja vīrietis. "PŪT pēc divdesmit."
  
  "Kā ir ar ēku drošību?"
  
  Vīrietis iesmējās. "Nav svarīgi".
  
  "Paldies par informāciju".
  
  Karīna bez brīdinājuma iešāva viņam rokā un redzēja viņu sastingam. Nākamajā reizē viņa iešāva vēderā un nogaidīja, līdz viņš atsitīsies pret grīdu, pirms pārlēca viņam pāri mugurai un izmantoja mugurkaulu, lai atstumtos.
  
  Beisbola nūja pielidoja viņai tuvu pie galvas, palaida garām viņu un izgāja pa durvīm, izsitot stiklu un rāmi. Viņa to ignorēja. Vu bija aiz viņas, un Dino virzījās otrā virzienā. Trešā aptaukošanās bloķēja viņas ceļu. Viņa raidīja divus šāvienus uz masu, izvairījās no spēcīgas šūpoles, un tad nekas cits neatlika, kā sist nekustīgajai masai ar galvu.
  
  Viņa šokēta atlēca atpakaļ.
  
  Viņa turējās pie pistoles, kad nokrita uz muguras. Pacēlusi skatienu, viņa ieraudzīja milzīgu apaļu seju, kas skatījās uz viņu lejā - sastindzis, nežēlīgs milzis ar ložu caurumiem, ko viņš nevarēja sajust, asiņu straumes, kuras viņš nevarēja redzēt, un lielāko koka nūju, kas bija notraipīta ar žiletes asmeņiem. jebkad -esmu redzējis.
  
  "Sasodīts alu cilvēks."
  
  Karīna uzšāvās, nūjai nolaižoties. Divas lodes izskrēja cauri pārkarenajam vēderam, atsitoties pret griestiem, bet zizlis turpināja slīdēt lejup. Karīna pagrieza galvu prom. Nūja piezemējās viņam blakus, sadalot grīdu, raidot dzirksteles no liesmojošajiem asmeņiem. Viņš nogulēja kādu sekundi, tad roka, kas viņu turēja, savilkās un viņš sāka celties no grīdas.
  
  Karīna atkāpās, ieraudzīja šausmīgo seju un izšāva tieši tajā. Šoreiz saimnieks to sajuta un uzreiz sastinga, par laimi izkrītot pa labi un taisni cauri citam kolēģim, iesprostot zemāk esošo mazāko vīrieti.
  
  Vu pārlēca tai pāri, šaujot uz vēl diviem milzīgiem sēklām. Šie cilvēki nokrita uz ceļiem. Stafete ietriecās Vū bicepā, izraisot viņu kliegt. Karīna pagriezās un ieraudzīja, ka pirmais vīrietis - plikpaurainais puisis, kuru viņa iešāva kājā - sekoja viņai blakus, atstājot aiz sevis asiņu pēdas.
  
  "Jūs vienkārši visu sabojājāt, dāma. Visiem."
  
  "Ak, tagad, kad es tevi nošāvu, es esmu dāma, vai ne? Es domāju, ka jūs zināt, kāpēc mēs esam šeit?
  
  Viņš sniedzās pēc nūjas un naža, kas karājās pie jostas.
  
  "Vai jūs jokojat? Šeit ir tikai viena lieta, jūs to zināt."
  
  Karīna pamāja. "Noteikti".
  
  "Bet jūs to nekad neatradīsit."
  
  Viņa ātri palūkojās pa daudzajām telpām, kas bija piepildītas ar datoru termināliem, bez šaubām, darbojas, palaiž kaut kādas programmas un visas bija identiskas viņu kaimiņiem.
  
  Bet viņa zināja labāk. "Ak, es domāju, ka es varētu."
  
  Viņa arī zināja, ka tāds vīrietis kā Vebs nekad nebūtu domājis uzstādīt slēdzi. Ne pēc visa smagā darba, ko viņš bija ieguldījis, lai iegūtu šādu materiālu, ne tad, kad visas mīļās nodarbes, ko viņš jebkad bija uzņēmies, notika tieši šeit.
  
  Viņa izvairījās no nūjas, apturēja sitienu ar nazi un atstāja vīrietī otru lodes caurumu. Viņa pielēca un sekoja Vu, pēc tam atskatījās, lai redzētu, kā Dino klājas. Viss bija labi. Vienīgā problēma, ar kuru viņi tagad saskārās, bija policija.
  
  Vu vilcinājās; koridors bija tukšs. "Kur jūs dodaties?"
  
  Karīna skrēja garām, šī vieta viņai iespiedās atmiņā. "Uz vienu no ļaunākajiem briesmoņiem, kāds jebkad dzīvojis," viņa teica. "Tātad lai ir sals. Uz šo pusi, zēni."
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Pati telpa bija pretīga, pēdējās Tailera Veba pēdas, un tās bija pārpildītas ar ārējiem attēliem, kas liecināja par ļaundabīgu iekšēju neprātu. Viņi paņēma slēdzenes dažu sekunžu laikā, ieraudzīja uz sienām ierāmētas fotogrāfijas - iecienītākos upurus un vajāšanas pirms un pēc šāvieniem - un savādu spiegu piederumu kolekciju no visas pasaules, kas bija izvietota uz galdiem visā telpā.
  
  Karīna to ignorēja, cik vien spēja, jau dzirdot sirēnas caur stikla logiem. Vu un Dino stāvēja sardzē, kad viņa skrēja uz termināli.
  
  Pēc atkārtotas pārbaudes viņa apstiprināja, ka tas ir tas pats, kas saņem milzīgas datu straumes, kas savienotas ar īpaša formāta zibatmiņu, un paskatījās uz mazo zaļo gaismu, kas apstiprinātu termināļa satura automātisku ielādi. Karins paredzēja, ka var pārsūtīt lielu informācijas apjomu, un attiecīgi konfigurēja zibatmiņas disku. Tas bija tik ātri, cik viņa to spēja.
  
  "Kā mums iet?" Viņa paskatījās uz augšu.
  
  Vu paraustīja plecus. "Šeit viss ir mierīgi."
  
  "Izņemot vaidēšanu," sacīja Dino. "Tā ir daudz."
  
  Daļa no viņu plāna bija atstāt upurus aiz sevis. Tas mulsinātu un aizkavētu policiju. Karīna priecājās, ka viņi ir vismaz slepkavas un ir pelnījuši savu gaidāmo jauno laimi dzīvē. Viņa paskatījās uz mirgojošo zaļo gaismu, redzēja, ka tā mirgo ātri, un zināja, ka darbs ir gandrīz pabeigts.
  
  "Esi gatavs".
  
  Aiz loga vaimanāja sirēnas.
  
  Indikators pārstāja mirgot, norādot, ka viss ir pabeigts. Viņa izņēma mazu disku un ievietoja to iekšējā kabatā ar rāvējslēdzēju. "Ir laiks doties".
  
  Zēni acumirklī pavirzījās uz priekšu, uzmanīgi pārvietojoties ap kritušajiem, asiņojošiem vīriešiem un spārdot abus, kuri mēģināja piecelties. Karīna viņiem draudēja ar savu ieroci, taču viņa to nelietoja. Joprojām var rasties neskaidrības par to, no kurienes notika šaušana. Viņi jau būtu aizņemti ar novērošanas kamerām un uzdotu daudz jautājumu. Galvenais, lai izbēgtu, bija nerīkoties ātri, pat ne būt uzmanīgiem.
  
  Tam vajadzēja būt pārsteigumam.
  
  Viņi attaisīja mugursomas, izņēma to saturu un pēc tam izmeta tukšās somas. Viņi skatījās viens uz otru un pamāja.
  
  "Virsnieks". Vu sveicināja Dino.
  
  "Virsnieks". Dino enerģiski pamāja Karīnai.
  
  - Seržant, - viņa pastiprināja savu britu akcentu un devās uz dienesta liftiem.
  
  Viņai kabatā ir atslēga uz varu, valdību un karaliskām manipulācijām, apvērsumu pēc apvērsuma, finansiālas brīvības un tiesībaizsardzības kontroles.
  
  Viņiem vajadzēja tikai drošu vietu, kur palaist.
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Vēl viena diena, vēl viens brauciens ar lidmašīnu, un Mets Dreiks juta nopietnu reaktīvo aizkavēšanos. Pacelšanās bija notikusi tikai pirms stundas, un viņi tuvojās dienai Atlantijas okeāna virzienā, dodoties uz Amerikas Savienotajām Valstīm.
  
  Bez skaidras idejas, kurp doties.
  
  Trešais jātnieks ir Bads. Dreiks baidījās iedomāties, kādu karu ordenis bija izdomājis pret badu. Viņi joprojām bija ļoti aizrāvušies ar pirmā ieroča, kosmosa lielgabala, un jo īpaši otrā ieroča, galvenā koda, izstrādi. Heidens joprojām paturēja visu informāciju pie sevis, taču spiediens dalīties bija milzīgs. Tikai pēkšņā apjukums un neskaidrais galamērķis padarīja viņas bezdarbību pieņemamu.
  
  Galvenais kods izstrādāja notikumus visā pusē Eiropas un, visbeidzot, Amerikā, lai gāztu pasaules valstu vadītājus, iznīcinātu valsts infrastruktūru, saliktu važās viņu armijas un atbrīvotu psihologus, kuri vēlējās sūtīt Zemi atpakaļ tumšajos viduslaikos. Tas šķita biedējoši reāli un biedējoši viegli. Kādu dienu pirmais domino nokrita...
  
  Haidena klusēja, lasot līdz galam. Dreiks ļāva savam prātam atkārtot visas nesenās atklāsmes: SEAL Team 7; speciālo spēku vienības, kas iesaistās viena ar otru; Francijas zaudējumi, galvenokārt krievu dēļ; un tagad saikne ar indiāņiem. Protams, vietējie iedzīvotāji bija izcili jātnieki - iespējams, labākie, kas jebkad dzīvojuši. Bet no kurienes šajā visā radās izsalkums?
  
  Alisija klusi šņāca viņam blakus, vienu aci nedaudz pavērusi. Kenzija centās visu iespējamo, lai šo notikumu iemūžinātu video, taču Dālam izdevās viņu atturēt. Dreiks atzīmēja, ka tā nebija maiga fiziska pārliecināšana, bet drīzāk vārdi, kas lika viņai mainīt savas domas. Viņš nebija pārliecināts, ka Dals un Kensi satuvināsies. Tā, protams, nav viņa darīšana, un patiesībā viņš brauca pa tām pašām dzelzceļa sliedēm, bet...
  
  Dreiks gribēja to, kas būtu labākais trakajam zviedram, un viss.
  
  Lorēna sēdēja priekšā, un Smits bija tik tuvu, cik vien varēja, neliekot viņai justies pārāk neveikli. Yorgi, Kinimaka un Mai klusām balsīm sarunājās lidmašīnas aizmugurē; kravas telpa, kurā viņi atradās, bija tikai caurvēja, graboša, augstiem griestiem izlietne. Vismaz vienu reizi viņš vēlētos lidot pirmajā klasē. Pat treneris pārspēja bagāžas klasi.
  
  Lorēna koncentrējās uz saraksti, ko viņi joprojām turēja starp viņiem un Vašingtonu. Šobrīd saruna bija gausa un nekoncentrēta, vairāk prāta vētras nekā faktiskas diskusijas. Lai gan ir tik daudz dīķu?Dreiks nešaubījās, ka viņi atradīs tieši to, ko meklē.
  
  Pagāja stundas, un štati kļuva tuvāki. Lorēna sāka interesēties par dažādiem materiāliem, kas nāk no konkurējošām valstīm. Šķiet, ka izraēlieši ir sakārtojuši amerikāņu sakarus gandrīz vienlaikus ar SPIR. Arī briti. Ķīnieši klusēja, un franči, ļoti iespējams, no tā iznāca. Dreiks zināja, ka viņi neko nedzirdēs no SEAL. Patiesībā viņi, protams, tur nebija.
  
  "Būs interesanti redzēt, vai viņi mierīgi nosūtīs šīs komandas uz Ameriku," sacīja Dāls. "Vai izmantojiet iekšējās komandas."
  
  "Vai cilvēki jau ir iefiltrējušies sabiedrībā?" Heidens paskatījās uz augšu. "ES par to šaubos. Miega aģentu izveide prasa vairākus gadus.
  
  "Un nav grūti ielidot nepamanītam," sacīja Smits. "Narkotiku tirgotāji to ir darījuši gadu desmitiem."
  
  "Vai ir kādi norādījumi par šo ļaunāko indiāni, kāds jebkad dzīvojis?" Maija jautāja.
  
  "Ne no Vašingtonas, un, ja mūsu konkurenti zina, viņi to patur noslēpumā."
  
  "Buļņas".
  
  Dreiks paskatījās uz laiku un saprata, ka viņi tuvojas štatiem. Viņš maigi pamodināja Alisiju.
  
  "Oho?"
  
  "Laiks mosties".
  
  Kenzi pieliecās tuvāk. "Man ir gatava tava pudele, mazulīt."
  
  Alisija pamāja ar rokām. "Sasodīts, bļin! Aizvāc šo lietu no manis!
  
  "Tas esmu tikai es!"
  
  Alisija atkāpās, cik vien ļāva starpsiena. "Asiņainais cirka klauns fizzogs."
  
  "Kas ir pops?" Kinimaka izskatījās patiesi ieinteresēta.
  
  "Tas angļu valodā nozīmē" seja "," sacīja Dreiks. Un, atbildot uz Kensi acīmredzamo izmisumu, viņš teica: "Es nepiekrītu. Tu esi Bobijs Dazzlers."
  
  "Tiešām?" Alisija norūca.
  
  "Kas? "
  
  "Tas nozīmē, ka uz tevi nav slikti skatīties, mīļā."
  
  Kensi sarauca pieri, kad Alisija sāka ņurdēt, un Dreiks saprata, ka viņš, iespējams, ir pārkāpis robežu ar abām sievietēm. Nu vismaz ar Kenzi. Viņš ātri pamāja Lorēnai.
  
  "Nekad. Tu esi pārliecināts? "
  
  Uzmanība tika pievērsta New Yorker.
  
  "Ak, jā, es esmu pārliecināts." Lorēna bija pietiekami ātra, lai noslēptu savu pārsteigumu un nekavējoties ziņotu par jaunumiem. "Dod man kaut ko."
  
  Tūlīt, kā likteņa vadīts, atgriezās labas ziņas. Lorēna ielika to skaļrunī. "Ei, cilvēki, prieks redzēt, ka mums joprojām ir jautri." Mr Obnoxious atkal ir uz līnijas. Labā ziņa ir tā, ka kamēr jūs, puiši, dabūjāt savu daļu no zi, es strādāju pie karstā datora. Tātad vispirms otrais jātnieks un iekarošana. Džejas jaunkundze? Lieli suņi rej."
  
  Heidens pamāja ar galvu. "Runā amerikāni, ākstiņ, vai es tevi atlaidīšu."
  
  Dreiks paskatījās pāri galdam, zinādams, ka viņa joprojām stāv. Galu galā atslēgas kods bija viņu rīcībā, un amerikāņi to zināja. Tad viņam iešāvās prātā doma, un viņš deva zīmi, lai viņa pievienojas lidmašīnas aizmugurē.
  
  Viņi klusi pieķērās viens otram.
  
  "Vai būtu iespējams vienkārši pazaudēt vienu no palagiem?" viņš jautāja. "Svarīgākais no tiem."
  
  Viņa skatījās. "Protams, ja vēlaties uzzīmēt mums mērķi. Viņi nav tik stulbi. "
  
  Viņš paraustīja plecus. "Es zinu, bet paskatieties uz alternatīvu."
  
  Heidens atspiedās krēslā. "Nu, es domāju, ka mēs jau esam sajukuši. Kādu ļaunumu varētu nodarīt cita nepaklausība?"
  
  "Pajautāsim SEAL komandai 7, kad viņi šeit ieradīsies."
  
  Abi mirkli skatījās viens uz otru, abi prātojot, kādi īsti ir otras komandas rīkojumi. Visa slepenība viņus satrauca. Heidens dzirdēja, ka nepatīkamais vīrietis atkal sāka runāt, un pagriezās.
  
  "Aģents Džejs, Vašingtona vēlas uzzināt precīzu informāciju par Conquest Box."
  
  "Pastāstiet viņiem, ka es ar viņiem sazināšos."
  
  "Mmm, tiešām? Labi."
  
  "Vai jums ir kas jauns?"
  
  "Jā, jā, mēs gribam. Dod man brīdi."
  
  Heidens atkal pagriezās pret Dreiku. "Ir pienācis laiks pieņemt lēmumu, Met. Beigt?"
  
  Dreiks šūpojās uz papēžiem un pasmaidīja. "Vienmēr".
  
  Heidens izvilka no kaudzes papīru.
  
  "Vai jau esat atradis vajadzīgo lapu?"
  
  "Es par to domāju pirms divām stundām."
  
  "Ak".
  
  Kopā un bez vēl vienas sekundes ciešanas viņi iznīcināja galvenās ķēdes svarīgāko vadību. Pēc tam Heidens atkal salocīja visas loksnes un ievietoja tās atpakaļ pasūtījuma kastē. Pārējā komanda skatījās uz viņiem abiem bez komentāriem.
  
  Kopā viņi bija kā viens.
  
  "Labi". Vīrietis no Vašingtonas ir atgriezies. "Tagad mēs patiešām gatavojam ar gāzi. Šķiet, ka Pēdējā sprieduma ordenis trāpīja naglai uz galvas ar saviem aprakstiem par trešo Jātnieku - Badu. Sliktākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis un ka viņam apkārt ir ieroči.
  
  "Indiāņi?" - Kinimaka jautāja.
  
  "Ak jā, dzimis 1829. gadā; tas ir septiņsimt gadu pēc Čingishana un tūkstoš četrpadsmit simti pēc Hannibāla. Gandrīz tieši..." Viņš apklusa.
  
  "Dīvaini," Kinimaka aizpildīja tukšo.
  
  "Varbūt, varbūt," sacīja botāniķis. "Kāds reiz teica, ka nejaušību nav. Nu, paskatīsimies. Jebkurā gadījumā esmu mainījis lidmašīnu, un tagad jūs dodaties uz Oklahomu.
  
  "Vai mēs zinām, kas varētu būt šis vecais jātnieks?" Dreiks jautāja.
  
  "Es teiktu, ka viņš ir slavenākais indiānis no visiem, nevis sliktākais, bet ko es zinu?"
  
  Alisija sakustējās, vēl pusmiegā. "Ne tik daudz, sasodīts."
  
  "Nu paldies. Goyaale, kas nozīmē "tas, kurš žāvājas", bija slavens apaču cilts vadonis. Viņi pretojās ASV un meksikāņiem visu viņa dzīvi, viņa reidi kļuva par šausmīgu ērkšķi Amerikai."
  
  "Daudzi vietējie amerikāņi to darīja," sacīja Mai.
  
  "Protams, un tas ir pareizi. Taču vīrietis tika cienīts kā izcils līderis un stratēģis, reiderisma un atriebības kara arhetips. Vai tas izklausās pazīstami?
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. "Tas pats kā Hannibals un Čingishans."
  
  "Tu saprati, mazulīt. Viņš trīs reizes padevās un pēc tam trīs reizes aizbēga. Viņi uzņēma vairākas filmas par viņa varoņdarbiem. Pēc tam pret viņu izturējās kā pret karagūstekni un vispirms kopā ar daudziem citiem tika nogādāts Bovijā.
  
  "Un viņš atkal aizbēga?" Alisija izskatījās tā, it kā viņa vēlētos tā domāt.
  
  "Nē. Vecumdienās Džeronimo kļuva par slavenību.
  
  "Ak, tagad es saprotu," sacīja Dreiks. "Līdzās Sitting Bull un Crazy Horse viņš, iespējams, ir slavenākais."
  
  "Nu, jā, un vai jūs zinājāt, ka tie trīs mēdza sanākt kopā? Wow-wow, mēs sēžam pie ugunskura. Uzbūvēt to un to? Runājiet par savas iecienītākās slavenības izvēli, ar ko iedzert kafiju - es izvēlētos šīs trīs."
  
  Alisija pamāja. "Tā būtu neaizmirstama pieredze," viņa piekrita. "Protams, pieņemot, ka Deps un Boreanazs nebija brīvi."
  
  "1850. gadā? Visticamāk ne. Bet šis puisis Deps? Šķiet, ka viņš nekad nenoveco, tāpēc kas zina? Vai atceries stāstu par medicīnas vīriešiem, kuri varēja pārvietot savu manitou - savu garu - cauri laikam? Jebkurā gadījumā... Džeronimo parādījās 1904. gada Pasaules izstādē un vairākās citās mazākās izstādēs. Nabaga puisim nekad neļāva atgriezties mājās, un viņš nomira Fortsillā, joprojām būdams karagūsteknis, 1909. gadā. Viņš ir apbedīts Fortsillas indiāņu kapsētā, ko ieskauj radinieku un citu apaču karagūstekņu kapi.
  
  "Ierocis". Dāls teica. "Drosmīgi vīrieši."
  
  "Ak, un, protams, paša Fortsillas lielgabali, kas šodien kalpo kā Amerikas Savienoto Valstu armijas artilērijas skola. Tas joprojām ir vienīgais aktīvais forts dienvidu līdzenumos, kam ir bijusi nozīme tā sauktajos Indijas karos un kopš 1869. gada tas ir bijis aktīvs visos lielajos konfliktos. Geeks apstājās, pirms piebilda: "Ordenis izvēlējās šo vietu un šo braucēju iemesla dēļ."
  
  "Izņemot ieročus?" - jautāja Dāls.
  
  "Un arī slava," skanēja atbilde. "Sākotnējo reidu Indijas teritorijā vadīja Bufalo Bils un Wild Bill Hickok. Fortā ietilpa 10. kavalērija, kas pazīstama arī kā Buffalo karavīri.
  
  "Tātad, apkoposim to." Dāls nopūtās. "Žeronimo kaps atrodas Fortsillas iekšpusē. Ordenim vismaz pirms četrdesmit gadiem izdevās noslēpt plānus izveidot postošus ieročus, un tagad pusducis planētas nāvējošāko speciālo spēku vienību ar galvu steidzas uz to.
  
  Dziļā klusumā geiks jautri sacīja: "Jā, cilvēk, foršas lietas, vai ne?"
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Lidmašīnai ielidojot pēdējā lidojuma posmā uz Oklahomu, apkalpe apsprieda to, ko viņi zināja līdz šim - lielāko daļu atklāsmju par četriem zemes stūriem, jātniekiem un nāvējošajiem ieročiem, ko nacistu kara noziedznieki bija apglabājuši. veco karavadoņu kapi. Sazvērestība bija plaša, sarežģīta, un tā bija neizbēgama - jo ordenis gribēja, lai tā būtu dzīvotspējīga simts gadus. Un pat tagad, saskaņā ar tekstu, ceturtais jātnieks bija "patiesais pēdējais spriedums".
  
  Kas, pie velna, varētu būt, ņemot vērā līdz šim atklātos ieročus?
  
  Dreiks to apsvēra. Vispirms viņiem bija jānokļūst Sillas fortā un jāpārtrauc, ka visi dabū rokās bada ieroci. Un jāuztraucas par citiem, kas dodas tieši uz ceturto jātnieku - Dieva postu. Es domāju... kāds ir šis vārds?
  
  "Vai varu uzdot jautājumu?" - viņš teica, kad lidmašīna sāka nolaisties.
  
  "Tu jau izdarīji," dīks iesmējās, liekot Heidenam, Alisijai un Mejai aizvērt acis, un viņu pacietība beidzās.
  
  "Kā Džeronimo ieguva savu titulu?"
  
  "Žeronimo bija īsts cīnītājs. Pat uz nāves gultas viņš atzina, ka nožēlo savu lēmumu padoties. Viņa pēdējie vārdi bija: "Man nekad nevajadzēja padoties. Man bija jācīnās, līdz es paliku pēdējam. Viņam bija arī deviņas sievas, dažas vienlaikus.
  
  "Bet sliktākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis?"
  
  "Savas militārās karjeras laikā Džeronimo bija slavens ar savām drosmīgajām dēkām un neskaitāmajām bēgšanas reizēm. Viņš pazuda alās, no kurām nebija izejas, lai vēlāk viņu ieraudzītu ārā. Viņš vienmēr uzvarēja, lai gan vienmēr bija mazākumā. Ņūmeksikā ir vieta, kas līdz šai dienai ir pazīstama kā Džeronimo ala. Viens no lieliskākajiem stāstiem stāsta par to, kā viņš vadīja nelielu grupu, kurā bija trīsdesmit astoņi vīrieši, sievietes un bērni, kurus vairāk nekā gadu šausmīgi medīja tūkstošiem amerikāņu un meksikāņu karaspēka. Tādējādi viņš kļuva par visu laiku slavenāko indiāni un ieguva titulu "vissliktākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis" starp tā laika baltajiem kolonistiem. Džeronimo bija viens no pēdējiem karotājiem, kas piekrita viņu zemju okupācijai. Savienotās valstis."
  
  "Mani reiz sauca par "sliktāko kuci, kas jebkad dzīvojusi", " Alicia noskumuši atcerējās. "Es neatceros no kā."
  
  "Vai tikai vienu reizi?" Kenzi jautāja. "Tas ir dīvaini".
  
  "Visticamāk, tas biju es." Maija viņai viegli pasmaidīja.
  
  "Vai es," Dreiks teica.
  
  Dāls izskatījās tā, it kā viņam saplīst smadzenes. "Nu, es domāju, ka es atceros ..."
  
  "Sillas forts," sacīja pilots. "Atlikušas desmit minūtes. Mums ir atļauja nolaisties, un apkārtnē ir karsts.
  
  Dreiks sarauca pieri, gatavojoties. "Karsti? Vai viņš lasa no rediģēta scenārija vai kā?
  
  "Tur jābūt apmēram astoņdesmit cilvēkiem." Kinimaka skatījās ārā pa ļoti mazo logu.
  
  "Es domāju, ka viņš domā noraizējies," ierunājās Jordži. "Vai arī pakļauts uzbrukumam."
  
  "Nē, viņš domā par savu statusu," viņiem sacīja Smits. "Lieliski sagatavots."
  
  Lidmašīna pieskārās un ātri apstājās. Gandrīz uzreiz sāka atvērties aizmugurējās kravas durvis. Komanda, jau izstiepusies un kājās, steidzās ārā saules gaismā, kas spilgti atspīdēja no asfalta. Viņus gaidīja helikopters, kas aizveda uz Fortsillas teritoriju. Kad viņi ieradās, pulkvedis no Fortsillas informēja viņus par situāciju.
  
  "Mēs esam šeit pilnā kaujas gatavībā. Visi ieroči ir gatavi, pielādēti un mērķēti. Arī Džeronimo kaps, un mēs esam gatavi filmēt."
  
  "Mēs esam palikuši pieci." Haidens teica. "Es agresīvi virzos uz apbedījuma vietu. Esmu pārliecināts, ka jūs zināt visus iespējamos pretiniekus."
  
  "Es biju pilnībā sagatavojusies, kundze. Tā ir Amerikas Savienoto Valstu armijas iekārta, jūras kājnieku korpusa iekārta, kā arī pretgaisa aizsardzības un ugunsdzēsēju bāze. Ticiet man, kad es jums saku, ka mēs esam aptvēruši visus savus leņķus.
  
  Heidens atkāpās un skatījās, kā zemāk parādās Fortsilla. Dreiks skenēja apkārtni un pēdējo reizi pārbaudīja savu ieroci.
  
  Es noteikti tā ceru.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Atmosfēra bija elektriska, katrs karavīrs bija saspringts un gaidīja kaut kādu karu. Komanda gāja starp platajām ķieģeļu kolonnām un pārvietojās starp daudzajiem kapakmeņiem, no kuriem katrs bija krituša varoņa atdusas vieta. Džeronimo kaps atradās nost no ceļa, un viņiem bija vajadzīgas daudzas papildu minūtes, lai to nokļūtu. Heidens vadīja ceļu, un Kinimaka pacēla aizmuguri.
  
  Dreiks klausījās, pieradis pie apkārtnes. Vietā, kur atradās tik daudz artilērijas bataljonu, nekad nebija bijis kluss, bet šodien cilvēks gandrīz varēja dzirdēt, kā vējā čaukst lapas. Visā bāzē cilvēki gaidīja. Viņi bija sagatavoti. Pavēle tika nosūtīta no augšas, lai stingri stāvētu, saskaroties ar to, kas drīzumā notiks. Amerikāņi nezaudētu seju.
  
  Viņi gāja pa šauru, ar šīfera nokaisītu taku, zābakiem kraukšķēja. Likās dīvaini palikt modrībā šādā bāzē, taču valstis un komandas, kuras viņi cīnījās, bez šaubām bija spējīgas uz jebko.
  
  Dreiks gāja blakus Lorēnai, kura sniedza komandai jaunu informāciju.
  
  "Franči joprojām ir aktīvi. Šobrīd divi no tiem, un vēl ir ceļā.
  
  "Ziņojumi par apšaudi Oklahomasitijā. Tas varētu būt briti. Šobrīd to nav iespējams pateikt."
  
  Un atbilde: "Jā, mums ir iekarošanas ieroči. Tas ir tepat. Ja jūs ievietojat kādu bāzē, es esmu pārliecināts, ka mēs varam to pārvarēt.
  
  Dreiks uzminēja, ka viņi, iespējams, ir drošībā no SEAL Team 7, vismaz šeit iekšpusē. Vienkāršais fakts, ka viņi tika ielaisti Amerikas Savienotajās Valstīs un pēc tam uz armijas vietni, viņam liecināja, ka kaut kas bija nopietni nepareizi.
  
  Kas sūtīja zīmogus?
  
  Kāpēc?
  
  Heidens samazināja ātrumu, kad viņu gids viņus veda pa citu, vēl šaurāku taku. Drīz viņš apstājās pusduci zīmju priekšā.
  
  "Šis pieder Džeronimo," viņš teica.
  
  Protams, tas lielā mērā bija nepārprotami. Kapakmens nebija parasts kapa piemineklis, bet gan kaldnis; liela, mākslīga akmeņu kaudze neapstrādātas piramīdas formā ar plāksni centrā ar apzināti nepārprotamu nosaukumu "Geronimo". Tā bija neticami sena vieta, un tai vajadzēja būt iespaidīgai savā laikā. Viņam blakus atradās viņa sievas Zi-ye un viņa meitas Evas Džeronimo Godlijas kaps.
  
  Dreiks juta zināmu garīgu bijību, redzot diženā karotāja kapu, un zināja, ka citi jūtas tāpat. Šis cilvēks bija karavīrs, kurš galvenokārt cīnījās pret meksikāņiem un cīnījās par savu ģimeni, zemēm un savu dzīvesveidu. Jā, viņš zaudēja, tāpat kā Kočise, Sēdošais Bulls un Trakais zirgs, taču viņu vārdi dzīvoja daudzus gadus.
  
  Neliels ekskavators stāvēja gatavs.
  
  Heidens pamāja bāzes komandierim, kurš pamāja ekskavatora vadītājam. Drīz vien darbu sāka liels ekskavators, kas pacēla milzīgus zemes gabalus un izkaisīja tos zemē. Dreiks arī apzinājās apgānīšanu un apsūdzības, kas varētu tikt izvirzītas militārpersonām, taču tik daudz karavīru klātbūtne tuvumā nozīmēja, ka maz ticams, ka kāds to uzzinās. Viņi, iespējams, uz kādu laiku slēgtu Fort Sill sabiedrībai.
  
  Kā ordenis to izdarīja?
  
  Nez... pirms tik daudziem gadiem? Varbūt tad piekļuve bija vieglāka. Heidens lika ekskavatora vadītājam viegli rakt, bez šaubām, atceroties seklo Hannibala kapu, kur nebija zārka. Komanda vēroja, kā bedre kļūst dziļāka un zemes pilskalns kļūst augstāks.
  
  Beidzot ekskavators apstājās un divi vīrieši ielēca bedrē, lai noņemtu pēdējos zemes gabalus.
  
  Dreiks lēnām virzījās uz bedres malu. Alicia zaga kopā ar viņu. Kā gaidīts, Kinimaka palika atpakaļ, nevēloties nonākt apakšā. Abi vīrieši iztīrīja zārka vāku no augsnes un kliedza, lai pie ekskavatora kausa būtu jāpiestiprina pacelšanas virves. Drīz vien zārks sāka lēnām celties augšā, un Dreiks atkal paskatījās apkārt.
  
  Viņš zināja, ka visur stāv cilvēki ar stoiskām sejām un apņem nometni. Tagad viņam sāka saprast, ka kaujas nebūs. Džeronimo zārks tika rūpīgi nolaists zemē, mazi akmeņu gabali un zeme sabruka. Heidens paskatījās uz bāzes komandieri, kurš paraustīja plecus.
  
  "Jūsu ballīte, aģent Džej. Man ir pavēlēts nodrošināt jūs ar visu, kas jums nepieciešams."
  
  Heidens virzījās uz priekšu, kad viens no racējiem atvēra zārka vāku. Komanda izvirzījās vadībā. Vāks pacēlās pārsteidzoši viegli. Dreiks palūkojās pāri kadram kastes dziļumos.
  
  Skatiet vienu no lielākajiem pārsteigumiem savā dzīvē.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens atrāvās, uz brīdi sastingdams; aizmirsta misija, aizmirsta viņas dzīve, viņas draugi pēkšņi aizgāja, jo viņas smadzenes pārvērtās akmenī.
  
  Nekad...
  
  Tas bija neiespējami. Tā noteikti bija taisnība. Bet viņa neuzdrošinājās skatīties prom.
  
  Zārkā, kas bija uzmontēts uz titāna kronšteina, karājās vismodernākais digitālais ekrāns, un, viņiem skatoties, tas atdzīvojās.
  
  No skaļruņiem izskanēja apslāpēti smiekli. Heidens un pārējie atkrita bez vārdiem. Mākslīgie smiekli atbalsojās no uzlabotā ekrāna, kad to piepildīja daudzas krāsas, zibšņi pēc zvaigžņu uzplaiksnījumiem, kas izplatījās uz āru. Komanda sāka nākt pie prāta, un Dreiks pievērsās viņiem.
  
  "Vai tas ir pareizi... es domāju... kas par..."
  
  Dāls pienāca tuvāk, lai labāk paskatītos. "Vai nabaga vecais Džeronimo joprojām ir šeit?"
  
  Heidens viņu atrāva. "Uzmanīgi! Vai jūs nesaprotat visas šī konotācijas?
  
  Dāls pamirkšķināja acis. "Tas nozīmē, ka kāds kastes vietā mums atstāja ekrānu. Vai jūs domājat, ka tas ir ierocis?"
  
  "Ordenis nav atteicies no tā," sacīja Heidens. "Vismaz ne, ja runa ir par nacistu kara noziedzniekiem. Tas nozīmē, ka rīkojums ir...
  
  Bet tad smiekli apstājās.
  
  Heidens sastinga, nezinādams, ko sagaidīt. Viņa paskatījās uz leju, gatava nolaisties un paslēpties. Viņa nostājās Lorēnas priekšā. Viņa vēlējās, lai Kinimaka, Dreiks un Dals nebūtu tik sasodīti tuvi. Viņa...
  
  Ekrānā mirgoja logotips, spilgti sarkans uz melna, un viņas prātā bija tikai asiņu svītra.
  
  "Tas ir ordeņa logotips," sacīja Alisija.
  
  Es nesaprotu," Meja atzina. "Kā viņi varēja šo ekrānu ievietot vietā? Un kā tas joprojām varētu darboties?
  
  "Viņi to nedarīja," sacīja Yorgi.
  
  Logotips izbalēja, un Heidena izmeta no prāta visu pārējo. Atkal parādījās melnais ekrāns un pa skaļruņiem sāka čīkstēt mākslīgi pazemināta balss.
  
  "Laipni lūdzam jūsu murgā, zēni un meitenes," tajā bija rakstīts, un pēc tam iestājās apspiestu smieklu uzliesmojums. "Tevi sveic bads, un tev jāzina, ka pēdējie divi jātnieki ir ļaunākie no visiem. Ja bads tevi nepārņems, nāve pārņems! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Heidens kādu brīdi apdomāja, kāds sagrozītais prāts un sagrozītā iztēle ir izdomājusi šīs muļķības.
  
  "Tad ķersimies pie lietas. Trešais jātnieks labprātāk jūs visus iznīcinātu, nekā ļautu iznīcināt vienam otru. Bads to dara, vai man taisnība? "- turpināja mutuļojošā balss. "Un tagad, kad esat pārcēlies uz elektronisko laikmetu, tas notiks daudz, daudz ātrāk. Vai esat kādreiz dzirdējis par Strask Labs?
  
  Heidens sarauca pieri, ātri paskatījās apkārt un ieslēdza bāzes komandieri. Viņš pamāja ar galvu un grasījās runāt, kad balss turpinājās.
  
  "Šis ir viens no lielākajiem konglomerātiem, kas ir velnišķīgi tiecas pārņemt pasauli. Jauda. Ietekme. Milzīga bagātība, viņi to visu vēlas un sāk virzīties uz lielajām līgām. Amerikas valdība nesen uzticējās Strask Labs.
  
  Ko tas nozīmē? Heidens par to domāja. Un cik nesen?
  
  "Dallasā, Teksasā, netālu no šejienes, Straskā ir bioloģiskās testēšanas laboratorija. Viņi ražo zāles, slimības, zāles un ieročus. Viņi vada gammu. Ja tur ir nāvējoša infekcija, pasauli nogalinošs vīruss, nervu gāzes baloniņš vai jauns bioloģiskais ierocis, Straskam Dalasā tas būs. Burtiski, - viņš kurnēja, - tas ir universāls veikals.
  
  Heidens gribēja to apturēt tieši tur. Lietas ritēja ļoti sliktā virzienā.
  
  "Bioloģiskā laboratorija ir kļuvusi par mērķi. Bads tiks atbrīvots. Jūsu labība un tie, kas atrodas visā pasaulē, nokalst un mirs. Tā ir cilvēka radīta inde, kas apzināti vēršas pret konkrētu kultūraugu šķirni un kuru nevar apturēt. Mēs esam Pēdējā sprieduma ordenis. Un, kā jau teicu, šis ir tavs murgs.
  
  Ieraksts tika pārtraukts. Heidens mirkšķināja acis un skatījās, pilnīgi neievērodams pasauli un savas problēmas. Ja rīkojums bija vērsts uz biolaboratoriju, kas bija precīzi konstatējusi kultūraugu piesārņojumu un plānoja iznīcināt visus krājumus, tad...
  
  Tas bija iespējams. Un iespējams. Bez šaubām, slimība skartu arī augsni, lai nekad vairs neaugtu nekādi ēdami raži.
  
  Tad pēkšņi ekrāns atkal atdzīvojās.
  
  "Ak, un tagad, kad mēs dzīvojam elektroniskajā laikmetā, ļaujiet man jums to pastāstīt. Atverot šo zārku, uzsākot šo ierakstu, jūs visu iedarbināt - elektroniski!
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Cīņā iesaistījās Fortsilla. Bāzes komandieris kliedza, lai tehniķis nāk un izjauc ierakstu, ekrānu un visu citu, ko viņi varēja atrast zārkā. Haidens apakšā ieraudzīja vecu drēbju un kaulu saišķus un nācās pieņemt, ka ordenis vienkārši bija ielicis iekšā aizslietni un atstājis to kādam atrast. Vai signāls, kas savienots ar bāzes Wi-Fi, varēja pazust brīdī, kad viņi atvēra zārku?
  
  Man tā jātic. Izdruka iezīmēja ieraksta sākumu. Visticamāk, tika iesaistīti sensori. Tas, kurš to visu darīja, bija tehnoloģiju lietpratējs. Kas radīja vēl vienu jautājumu.
  
  "Vai mēs esam tikko pārspējuši nacistu kara noziedzniekus pirms piecdesmit gadiem līdz šim?"
  
  "Es to nesaprotu," sacīja Smits.
  
  Komanda bija attālinājusies no Džeronimo kapa, lai ļautu citiem piedalīties, un tagad stāvēja grupā zem kokiem.
  
  "Es domāju, ka tas ir diezgan skaidrs," sacīja Heidens. "Puisis teica, ka mēs esam Pēdējā sprieduma ordenis. Viņi joprojām pastāv."
  
  Bāzes komandieris tuvojās. "Tātad, cilvēki, mēs esam dubultojuši un trīskāršojuši savu perimetru. Nav ne miņas no jūsu īpašo spēku ienaidniekiem. Šķiet, ka šoreiz viņi nepārprotami palaida garām atzīmi, un es viņus patiešām vainoju. Šeit ir daudz ugunsspēka." Viņš norādīja uz karavīriem, kas stāvēja ap fortu.
  
  "Tas nenozīmē, ka signāls, kas nāca no šī kapa, netika pārraidīts citās vietās," atzīmēja Lorēna. "Jebkurš skaits cilvēku būtu varējuši to redzēt vienā vai otrā veidā."
  
  "Lai gan tā ir taisnība," komandieris pamāja, "mēs maz varam darīt lietas labā. Tagad mēs varam piezvanīt Strask Labs un, kā viņi saka, brīdināt šos puišus.
  
  Viņš norādīja uz tuvumā esošo vīrieti, kuram telefons jau bija piespiests pie auss.
  
  Heidena zināja, ka viņai vajadzētu piezvanīt sekretāram Krovam, taču atturējās, kad karavīra zvans atskanēja pa skaļruni, un nebeidzamā pīkstēšana lika SPEAR komandai noraizējusies skatīties apkārt.
  
  "Šī ir diennakts laboratorija," sacīja bāzes komandieris. "Izsaukums armijā un Baltajā namā. Es nevaru izteikt, cik tas ir slikti. " Viņš vainoja zvanošo tālruni.
  
  "Tev nevajag." Haidens teica. "Vai varat sazināties ar vietējām varas iestādēm? Nosūtiet viņus uz Strasku un pastāstiet viņiem, ka esam ceļā.
  
  - Tūlīt, aģent Džej.
  
  Heidens skrēja uz helikoptera pusi. "Mums jānokļūst Dalasā! Tagad! "
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Karīna pavadīja to, kas viņai bija svarīgs, neizmērojami daudz laika, pirms pat parādīja zibatmiņas disku datora terminālī. Viņa labi apzinājās, ka kāds, kam ir Tailera Veba bagātība un ietekme, viņa datorā var instalēt jebkuru tehnoloģiju - īpaši tādu, kas satur visus netīros noslēpumus, ko viņš bija uzkrājis gadu gaitā.
  
  Un te viņa bija.
  
  Jauna sieviete. Dators. Atmiņas karte.
  
  Cik vārdos viņi mani ir nosaukuši pagātnē? Meitene ar datiem. Dodieties tīmeklī. Khakaz. Sen, tālu, bet joprojām aktuāli.
  
  Dino un Vu stāvēja un skatījās, mājas uzraudzību jau tik labi, kā tas varētu būt. Viņiem bija sensori katrai pieejai un plāni ar rezerves stratēģijām gan grūtām, gan mīkstām evakuācijas situācijām. Visi trīs karavīri pašlaik bija smagā stāvoklī - piekauti, sasituši, lēnām dziedēdami no pastaigas Sanfrancisko. Viņi arī bija karsti, izsalkuši un trūka līdzekļu. Saskaņā ar Karinas garantiju viņi uz to visu uzlika. No paša sākuma.
  
  "Ir pienācis laiks pierādīt savu vērtību," viņa teica.
  
  Pirmie gadi viņu nekad nepameta; ilgu laiku viņa pagrieza muguru pasaulei. Pašiznīcināšana bija viens no izpirkšanas veidiem.
  
  "Mēs jums ticam," sacīja Dino.
  
  Viņa drūmi pasmaidīja, ievietojot zibatmiņas disku un vērojot lielo ekrānu. Viņa izstrādāja visu, lai darbotos pēc iespējas ātrāk, un tagad nebija nekādas kavēšanās, kad ekrānā mirgoja uzvedne:
  
  Turpināt?
  
  Sasodīti pareizi.
  
  Viņa apsēdās un ķērās pie darba. Tastatūra grabēja, viņas pirksti mirgoja, ekrāns mirgoja. Viņa necerēja to visu uzreiz atrast vai pat saprast - tur bija daudz gigabaitu informācijas - un tāpēc pirms diska ielādes viņa visu padarīja pēc iespējas īpaši drošāku. Viņa arī atvēra dažus ārzonas kontus un dažus kontus Losandželosā, kuros viņi varētu ātri iemaksāt skaidru naudu. Protams, viņa atcerējās visu no SPEAR laika; tas, kas notika pēc Veba nāves, var veicināt lietu.
  
  Pagaidām ignorējot trakos, bet draudīgos dokumentus un koncentrējoties uz savām finansēm, viņa pavērsa pirkstus un ekrānu informācijas virpulī. Dino noelsās, cenšoties neatpalikt.
  
  "Sasodīts, es domāju, ka esmu ģēnijs uzņēmumā Sonic. Varu derēt, ka tu liec tam sīkajam sūdam šaut pa visu vietu, vai ne?
  
  "Vai jūs pazīstat Sonicu? No Master System vai Mega Drive? Vai mēs visi neesam pārāk jauni tam?
  
  Dino izskatījās neizpratnē. "Playstation, cilvēk. Un retro ir labāks.
  
  Karīna pamāja ar galvu, piespiežot sevi pasmaidīt. "Ak, jā, tas ir pilnīgi retro, cilvēks."
  
  Iedziļinoties finanšu datnē, viņa drīz atklāja kontu numurus, kārtošanas kodus un taustiņu komandas. Viņa atrada avotu bankas, vairums no tām ārzonās. Viņa atrada vairāk nekā septiņdesmit piecus dažādus kontus.
  
  "Neticami."
  
  Dino pievilka krēslu. "Jā, man ir grūti izsekot abiem. Un viņi abi ir tukši!
  
  Karīna zināja, ka viņai nav laika pārbaudīt katru kontu. Viņai vajadzēja to nogriezt un izvēlēties labāko. Atjautīgi viņa jau bija uzrakstījusi vienkāršu programmu, kas iet cauri failam un izceļ kontus ar vislielākajiem skaitļiem. Viņa tagad to atlaida un gaidīja piecas sekundes.
  
  Trīs mirgojošās zilās svītras izskatījās daudzsološi.
  
  "Paskatīsimies uz tevi."
  
  Mirgoja pirmais konts. Tas atradās Kaimanu salās, neizmantots, un tajā bija trīsdesmit tūkstoši dolāru. Karīna pamirkšķināja acis. Tu laikam joko! Viņa zināja, ka Vebs, neapdomīgi dzenoties pēc Sendžermēna dārgumiem, galu galā ir pārtraucis saites - viņš to bija gājis viens un iztērējis milzīgas summas, lai paliktu neatklāts un savervētu armiju līdz beigām, viņš bija samaksājis tūkstošus, lai pieprasītu pēdējo labvēlību, - bet viņa negaidīja, ka viņa konti būs tik izsmelti.
  
  Jebkurā gadījumā viņa ātri nosūtīja trīsdesmit tūkstošus vietējā Losandželosas bankas kontā, ko viņa jau bija atvērusi.
  
  Tas ir riskanti, bet, ja pasteidzamies, varam izņemt naudu un paņemt līdzi. Ja kāds izspiego kontu, kas šķita maz ticams, ņemot vērā tā zemo atlikumu, viņam vajadzētu būt iespējai to izdarīt, pirms kāds to uzzina.
  
  Viņa pārgāja uz nākamo kontu, redzēja, ka atlikums ir astoņdesmit tūkstoši dolāru, un nācās atzīt, ka tā ir labāk. Bet nekas līdzīgs miljoniem, ko viņa gaidīja. Blakus viņai Dino klusēja. Viņa paņēma skaidru naudu un, aizturējusi elpu, nospieda gala rēķinu.
  
  Sasodīts. Piecpadsmit tūkstoši?
  
  Viņa bija spiesta izskatīt atlikušos rēķinus, izmaksājot apmēram simts trīsdesmit tūkstošus dolāru. Tā nebija slikta, bet tā nebija mūža garantijas veida nauda. Tas prasīs laiku, un viņa baidījās ilgāk uzturēt sakarus, taču šobrīd krājumu trūkuma dēļ bija nepieciešams nākamais solis.
  
  "Pārtika šantāžai," viņa teica.
  
  "Es neesmu apmierināts ar to," sacīja Dino.
  
  "Atkarīgs no tā, kurš tas ir," atzīmēja Karīna. "Un ko viņi izdarīja. Mēs varam atklāt patiesi ļaunos neliešus - iespējams, izmantojot kādu jaunu speciālistu vietni - un apspriest, ko mēs varētu darīt ar tiem, kuri varētu zaudēt dažas mārciņas.
  
  Vu pamāja ar galvu. "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Daži dolāri. Tsentarinos. Wonga. Sasodīts, ar ko lai sāksim?"
  
  Jaunajā failā bija daudz lappušu ar vārdiem, katra treknrakstā un kopā ar fotogrāfiju un datumu. Karīna ritināja sarakstu uz leju. "Pareizi, tie ir alfabēta secībā. Tas vismaz ir kaut kas. Kādas preferences?"
  
  "Es nepazīstu nevienu bagātu puisi," sacīja Dino. "Nemaz nerunājot par kāda šantažēšanu."
  
  "Es atpazīstu dažus no šiem vārdiem," Vu teica, kad Karīna pārliecinoši ritināja AC lapu. "Slavenības. Sporta zvaigznes. TV vadītāji. Dievs, kas bija šis Veba puisis?
  
  "Kas viņš bija?" Karīna juta, ka naids uzliesmoja ar jaunu sparu. "Viena no vissliktākajām, šausmīgākajām un spēcīgākajām radībām, kas jebkad dzīvojušas. Ļaunums ir iemiesojies, kas spēj ietekmēt ikvienu dzīvību uz planētas.
  
  "Es šobrīd varētu nosaukt dažus no tiem," sacīja Dino.
  
  "Jā, ikviens to varētu izdarīt. Bet tie ir tieši tādi dupši, zem kuriem mēs vēlamies palikt.
  
  Karīna pārbaudīja savas sistēmas ugunsmūrus, meklējot jebkādas agrīnas brīdinājuma pazīmes, ka kāds cits snopšņo. Nekas nebija iedomājams, taču viņa nebija tik veltīga, lai noticētu, ka kāds tur nav daudz gudrāks par viņu.
  
  "Pārbaudiet visu vietu," viņa teica, izņemot zibatmiņas disku. "Mums ir jāuzrauga viss aptuveni vienu dienu no vietnes B. Tad mēs redzēsim."
  
  
  * * *
  
  
  Tas viss bija daļa no viņas rūpīgās sagatavošanās. Ja kaut kas noiet greizi un viņi tiks ieraudzīti, notverti vai nogalināti, tas nenotiks sagatavošanās trūkuma dēļ. Karīna izmantoja katru triku savā ievērojamajā arsenālā un ikvienu sava milzīgā intelekta unci, lai tos aizsargātu.
  
  Un mans plāns. Mana mazā atmaksa.
  
  Dino, Vu un viņa pameta savas mājas tuksnesī un apmetās mazā būdiņā, ko atrada nekurienes vidū. Metodiska meklēšana prasīja vairākas nedēļas, taču, kad tā tika atrasta, izrādījās, ka tā ir ideāla vieta rezerves patversmei. Vu pavadīja divdesmit četras stundas, vērojot māju, izmantojot CCTV. Karīna un Dino brauca uz Losandželosu, izņēma naudas krātuvi un pārpalikušo novietoja citur, periodiski pārbaudot viņas tīkla ugunsmūrus, to uzticamību un stāvokli, kādā tie atrodas. Atkal un atkal viņa neredzēja nekādas pazīmes, ka tas būtu kaut kādā veidā pārbaudīts.
  
  Metodiski un uzmanīgi, tomēr; tas bija vienīgais veids, kā viņi varēja palikt brīvi.
  
  Bija pagājušas veselas trīsdesmit stundas, kad viņi atgriezās mājā. Vēl dažas pārbaudes un Karīna bija gatava atkal strādāt ar zibatmiņu.
  
  "Vai esat pārbaudījis kameras?" - viņa jautāja.
  
  "Jā, vienkārši dariet to."
  
  Pagāja tikai dažas sekundes, un tad viņa vēlreiz ritināja vārdu sarakstu. Pēc C, protams, nāca D.
  
  Mets Dreiks nebija sarakstā.
  
  Bet SPEAR bija atsevišķa sadaļa. Dreika vārds bija sarakstā. Tā bija arī Alicia Miles. Haidens Džejs un Mano Kinimaka, kuru viņa gaidīja. Viņa ieraudzīja Bridžitu Makenziju - nav nekāds brīnums. Lanselots Smits? hmm. Mai Kitano. Lorēna Foksa. Yorgi. Interesanti, ka nebija nekādas atsauces uz Torstenu Dālu.
  
  Bet tur bija atsauce uz Karinu Bleiku.
  
  Viņa kādu brīdi skatījās viņā, tad nolēma pagaidām viņu ignorēt. Citas saites, kas saistītas ar SPEAR komandu un pievienotas pirmās lapas apakšā, bija no Aizsardzības sekretāres Kimberlijas Krovas; Nikolajam Bellam, ieslodzītajam; un vesela apakšizvēlne ar nosaukumu "Ģimene/draugi".
  
  Sasodīts, šis puisis tiešām devās uz pilsētu ar viņiem.
  
  Labi.
  
  Pirmajam klikšķim vajadzēja būt vienkārši uz vārda: Mets Dreiks.
  
  Viņas skatiens ņirbēja, svārstījās un tad sāka paplašināties; viņas acis iepletās līdz apakštasīšu izmēram.
  
  "Bāc ar mani," viņa bailēs čukstēja. "Ak. Bāc. es."
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks redzēja Strask Laboratories zīmi ilgi pirms viņi tur nokļuva. Dalasas nomalē tā joprojām bija augsta ēka, un tās zili baltā stilizētais "S" logotips tika uzstādīts pašā konstrukcijas augšpusē. Tomēr viņu automašīnas brauca ātri, un drīz viņš redzēja, ka priekšā pavērās viss reljefs.
  
  Strask Labs izskatījās mazsvarīgs, mīlīgs, kā nūja ritenī, un tā, bez šaubām, bija ideja. Tās logi bija necaurredzami, bet daudzi tādi. Viņa autostāvvietu klāja videonovērošanas kameru ligzda, bet tāda bija pasaule. Neviens nevarēja pateikt, cik uzlabotas bija kameras un cik tālu tās sniedzās. Nebija citu vārtu, kā vien trausla barjera. Drošība vispār nav redzama.
  
  "Vai vēl ir kāda atbilde?" - jautāja Dāls.
  
  Heidens saspieda viņai deguna tiltu. "Nāves klusums," bija viss, ko viņa teica.
  
  Dreiks pētīja ainavu. Autostāvvieta bija L-veida ap ēku, priekšā un austrumu pusē. Rietumos bija stāvs, zālains uzbērums. Nav žoga. Visa teritorija bija atvērta plānojuma. Ap to vijas ceļu tīkls, un tiešā skatu veidoja desmitiem mazu biroju ēku, noliktavu un tirdzniecības centru.
  
  "Policija," sacīja Dāls.
  
  DPD darbinieki jau atradās notikuma vietā, novietoja automašīnu ārpus teritorijas ceļa malā. Heidens lika saviem vadītājiem novietot automašīnu tuvumā un izlēca.
  
  Dreiks ātri man sekoja.
  
  "Vai jūs, puiši, kaut ko redzējāt? Kaut kas?" Heidens jautāja.
  
  Garais virsnieks ar sāniskiem paskatījās uz augšu. "Tas, ko jūs redzat, ir tas, kas mums ir, kundze. Mums tika pavēlēts novērot un neveikt nekādas darbības.
  
  Heidens nolamājās. "Tāpēc mums nav ne jausmas, par ko mēs sevi iegrimējam. Vienkārši traka cilvēka solījums, ka viss ir tik slikti, cik vien var būt."
  
  Alisija paraustīja plecus. "Sveiki, kas jauns?"
  
  "Ja viņiem ir bioloģisks ierocis vai bioloģiska ierīce, kas ir īpaši izstrādāta, lai iznīcinātu mūsu ražas, tad mums nav izvēles," sacīja Dāls.
  
  "Un kā jūs piedāvājat mums tikt iekšā?"
  
  "Dodieties uz priekšu," smaidot sacīja Dāls. "Vai ir kāds cits veids?"
  
  "Ne mums," Dreiks teica. "Vai tu esi gatavs?"
  
  "Sasodīts," Alisija nomurmināja. "Es ļoti ceru, ka jūs abi nesadosieties rokās."
  
  Haidens lūdza lietas, ko viņi lūdza, un atdeva tās. Dreiks paņēma savu gāzmasku un uzvilka to. Laboratorijā riska nebija.
  
  Pēc tam Dreiks noslīdēja lejā pa zālāju klātu uzbērumu un pārlēca pāri aizai, kas atradās stāvvietā. Visur bija izmētātas kādas četrdesmit mašīnas, parastie dažāda vecuma un tīrības kurjeri. Nekas neparasts. Dāls skrēja viņam blakus, Alisija un Meja pa labi. Viņi bija pilnībā sagatavoti un viņu ieroči bija gatavi. Dreiks gaidīja ļaunāko, taču pagaidām viņus sagaidīja tikai baismīgs klusums.
  
  "Vai jūs domājat, ka informācija ir sasniegusi pārējās komandas?" Kinimaka paskatījās pa perimetru. "Ja dažas no šīm valstīm uzzinās, ka šādi bioloģiskie ieroči ir šeit un ir neaizsargāti šajā laboratorijā, mēs varam saskarties ar uzbrukumu. Un Straska ir daudz mazāk droša nekā Fort Sill.
  
  "Citas komandas?" Lorēna nopūtās komunikatorā. "Mani uztrauc tas, ka ordeņa ieraksts tika pārraidīts bez ierobežojumiem. Un ka sūdu vētra var būt pilnā sparā.
  
  Kinimaki mute pārvērtās lielā aplī. "Oooh."
  
  Dreiks un Dāls devās tālāk, manevrējot starp automašīnām un nepievērsot acis visiem logiem. Nekas nekustējās. Iekšā neatskanēja trauksmes signāli. Viņi sasniedza celiņus, kas veda uz galveno vestibilu, un redzēja, ka pat tie mazie logi ir aptumšoti.
  
  "Ja es piegādātu šeit," sacīja Dāls. "Es uzreiz pieņemtu, ka šī nebija parasta laboratorija."
  
  "Jā draugs. Vienmēr ir labāk sarīkot jauku uzņemšanu."
  
  Dāls izmēģināja durvju rokturus un izskatījās pārsteigts. "Atslēgts."
  
  Dreiks gaidīja Heidena pavēli un pavēli. "Iet."
  
  Ar gāzmasku, kas ierobežoja redzi, viņš vēroja, kā Dāls plaši atvēra durvis un tad ieslīd iekšā. Dreiks paaugstināja savu jauno HK līmeni, meklējot ienaidniekus. Pirmais, ko viņi ieraudzīja, bija ķermeņi, kas gulēja netālu no reģistratūras un aizmugures gaiteņos.
  
  "Ātri". Dāls pieskrēja pie pirmās, ko piesedza Alisija. Maija pieskrēja pie otrās, ko piesedza Dreiks. Zviedrs ātri pārbaudīja pulsu.
  
  "Paldies Dievam," viņš teica. "Viņa ir dzīva".
  
  "Un šī arī," Mai apstiprināja un pacēla upura plakstiņu. "Es domāju, ka viņš bija apreibināts ar narkotikām. Miega gāze vai kā citādi viņi to sauc.
  
  Heidens nēsāja līdzi gāzes, tvaiku un dūmu detektoru. "Tas ir kaut kas līdzīgs. Nav toksisks. Nav liktenīgs. Varbūt kaut kas viegls, ar ko viņus iemidzināt?
  
  "Degvīns pārvērtās par ieroci," Alisija sacīja, viņas balsi izkropļoja maska. "Ar to pietiktu."
  
  Kensi paskatījās uz viņu, lēnām kratīdams galvu.
  
  - Ko tu skaties, Bridžita?
  
  "Nu, vismaz ar šo masku es varu skatīties uz tevi, neizmetot vemšanu."
  
  "Gāzei noteikti bija ātras darbības, pilna pārklājuma gāze," sacīja Heidens. "Kā pie velna viņi to izdarīja?"
  
  "Vents," Lorēna teica. "Apkures sistēma, gaisa kondicionēšana, kaut kas tamlīdzīgs. Lai gan, iespējams, kaut kur savās laboratorijās ir ieslēgti zinātnieki. Ņemot vērā objekta veidu, ne katra laboratorija vai noliktava būs savienota ar galveno mezglu.
  
  "Labi," sacīja Heidens. "Tad kāpēc ? Ko viņi panāca, iemidzinot visu personālu?
  
  Viņu sarunā ielauzās jauna balss, nevis caur sakaru sistēmu, bet caur kaut kādu skaļruņu sistēmu, kas, iespējams, aptvēra visu ēku.
  
  "Vai tu esi šeit? Kā ar pārējo? Ak labi. Tad mēs varam sākt apmēram pēc divpadsmit sekundēm.
  
  Dreiks ātri pagriezās, vērodams durvis. Lorēnas balss kā paisuma vilnis pāršalca komunikatoru.
  
  "Mēs tuvojamies! Es domāju, ka izraēlieši. Tūlīt izlauzīsimies cauri. Un zviedri!"
  
  "Ja kādreiz būtu vieta, kur nebūtu apšaudes..." Alisija norādīja.
  
  Apšaude jau ir sākusies; Dalasas policisti, bez šaubām, bija iefiltrējušies uz pēdas. Neskatoties uz to, uzbrukums notika neticami ātri. Dreiks jau gāja pa gaiteni un pieslēdzās savam komunikatoram, pieprasot avārijas izslēgšanas kodu, kas atvērtu lielāko daļu iekšdurvju. Tajā brīdī sprāga liela logu rinda aiz pirmās durvju rindas, granātas ātri izpostīja trīskāršos stiklojumus. Dreiks redzēja, kā žilete asais šrapnelis eksplodēja nāvējošā, neapturamā vilnī, izlīstot pa istabām. Katrā virsmā iestrādātas lauskas. Arī iekšējās starpsienas un biroja logi ir izsisti vai nokareni. Dreiks norādīja ieroci uz durvīm.
  
  Lorēnas balss: "Divi, trīs, pieci, astoņi, septiņi."
  
  Viņš ātri ievadīja ignorēšanas kodu, pēc tam skrēja tam cauri, kam sekoja pārējā komanda. Visur bija ķermeņi, kurus miega gāze padarīja bezsamaņā.
  
  "Vai mums ir droši noņemt maskas?" viņš jautāja.
  
  Haidens uzraudzīja gaisa kvalitāti. "Es to neiesaku. Jā, tagad tas ir skaidrs, bet tas, kurš ieviesa gāzi, varētu to darīt vēlreiz.
  
  "Ar sliktāko," piebilda Dāls.
  
  "Sasodīts".
  
  Dreiks atklāja uguni, kad ieraudzīja ieejam maskās tērptas figūras. Pieci uzreiz, tātad droši vien tie bija krievi, kas atbrīvojās no savām lodēm un vienalga, kam pa ceļam nodarīja pāri. Dreiks vienu uzsita pa vestei, pārējie aizbēga.
  
  "Domāju, ka varam ar pārliecību teikt, ka Krievijas komanda nav pakļauta valdības sankcijām. Neviena valdība pie pilna prāta tam nepiekristu.
  
  Kinimaka iesmējās. "Mēs šeit runājam par krieviem, draugs. Grūti pateikt."
  
  "Un, ja viņi domāja, ka varētu tikt galā," sacīja Kenzija. "Arī izraēlieši."
  
  Dreiks patvērās aiz galda. Starpsienas ap šī iekšējā biroju labirinta perimetru labākajā gadījumā bija vājas. Viņiem jāturpina kustēties.
  
  Garām ejot, viņš pamāja Alisijai un Mejai. "Lauren," viņš teica. "Vai mēs zinām, kur atrodas bioloģiskie ieroči?"
  
  "Vēl nē. Bet informācija nāk."
  
  Dreiks uzmeta grimasi. Slepkavnieciskie birokrāti, iespējams, sasvēra dzīvību izmaksas pret ienākumiem. Heidens pagrūda garām. "Ejiet dziļāk," viņa teica. "Tā tas būs."
  
  Krievi apšaudīja iekšlietu birojus. Lodes plīsa cauri stiklplasta ādai, izraisot paneļu sabrukšanu un alumīnija kniedes lidošanu visur. Dreiks nepacēla galvu. Heidens rāpoja uz priekšu.
  
  Dreiks paskatījās starp drupām. "Es nevaru viņus pamanīt."
  
  Dāls sēdēja no cita skatu punkta. "ES varu". Viņš izšāva; vīrietis nokrita, bet Dāls drūmi pamāja ar galvu.
  
  "Veste. Joprojām pieci spēcīgi."
  
  Lorēna beidza zvanu. "Tikai informācijas fragments, cilvēki. Komanda, kas atbrīvoja guļošo aģentu, noteikti nāca no ēkas iekšpuses."
  
  "Sapratu," sacīja Heidens. "Lauren, kur ir zviedri?"
  
  Klusums, tad: "No tā, kā viņi ienāca, es teiktu no ēkas otras puses, virzoties tieši uz jums."
  
  "Sasodīts, tad mums vispirms jānokļūst centrālajā punktā. Pieņemot, ka tas ir ceļš uz zemākiem līmeņiem, Lorēna?
  
  "Jā, bet mēs vēl nezinām, kur atrodas bioloģiskie ieroči."
  
  "Tas ir tur lejā," sacīja Heidens. "Viņiem vajadzētu būt stulbiem, lai to uzglabātu citur."
  
  Dreiks pamāja Dālam. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Noteikti. Bet, kā jūs teicāt iepriekš, neviena valdība nebūtu atļāvusi šo uzbrukumu.
  
  "Tagad jūs domājat, ka zviedri rīkojas neatkarīgi?"
  
  Dāls sarauca pieri, bet neko neteica. Tajā brīdī viss bija iespējams, un jaunā atklāsme, ka ordenis, iespējams, joprojām darbojas, atjaunināts uz modernu infrastruktūru, arī uzlika jautājuma zīmes visā lapā. Cik soļus viņi ir mums priekšā?
  
  Un ceturtais? Ja bads tevi nepārņems, nāve pārņems!
  
  Dreiks apgāzās. Kinimaka ielīda biroja tālākajā pusē un piespiedās pie ārsienas, kam sekoja Smits, kad viņi saplūda iekšējā centrā. Heidens, Mai un Jordži gāja pa vidu. Dreiks raidīja šāvienu pēc šāviena, lai piespiestu krievus zemē. Kenzi ierāpās starp viņiem, satvēris pistoli, bet tomēr izskatījās drūms. Nabaga meitenei pietrūka katanas.
  
  Dreiks sasniedza atvērtā plānojuma biroja zonas beigas. Heidens jau bija tur un skatījās apkārt klajā laukā, kas veda uz lifta banku un citu lielu biroju laukumu aiz tās. Kaut kur tur bija zviedri.
  
  "Es ienīstu jums sniegt sliktas ziņas," Lorēna sacīja viņiem ausīs. "Bet arī izraēlieši tikko veica izrāvienu. Šī ir kara zona. Tev ir sasodīti paveicies, ka esi tur. "
  
  Tagad Kensi ir atgriezies. "Es nopietni šaubos, ka izraēliešiem ir valdības atbalsts. Bet es uzskatu, ka tie ir īpašie spēki. Vai jums nav nekāda atbalsta?"
  
  "Ceļā. Pilna laiva ar to. Man nav ne jausmas, kā šīs komandas plāno vēlāk no tā izkļūt.
  
  "Tu tam netici," Kensi sacīja. "Vienmēr ir veids. Šeit jums jāsāk nodrošināt upuru drošību. Sniedzot viņiem nepieciešamo palīdzību. "
  
  Heidens ir atgriezies. "Atvainojiet, es vēl nevaru tam piekrist. Mēs nezinām, ar ko mums ir darīšana. Mēs nezinām, vai ordenis var atbrīvot kaut ko nāvējošāku.
  
  "Vai tas nav iemesls, lai viņus dabūtu ārā?"
  
  "Ordenis var vēlēties, lai mēs to darītu. Atveriet durvis."
  
  "Mmm, vecīt," Alicia teica. "Kāds idiots jau ir atvēris logus."
  
  Heidens par to domāja. "Sasodīts, jums ir taisnība, bet tas tikai pasliktina situāciju. Ko darīt, ja ordeņa viltība ir atbrīvot kaut ko nāvējošu visā Dalasā?
  
  Dreiks nikni paskatījās uz liftiem. "Mums ir jāzina, kur atrodas sasodītais bioierocis."
  
  Lodes eksplodēja Krievijas kontingentam, pārvēršot to par "papīrmašē", kas izgatavots no dažādiem paneļiem. Gaisā uzlidoja kancelejas preces: zīmuļu komplekts, telefons, vesela kaudze papīra.
  
  Komanda ir piezemējusies.
  
  Lorēnas balss bija tik tikko dzirdama. "Ceturtais apakšlīmenis, 7. laboratorija. Tur tas ir. Pasteidzies!"
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Izmantojot liftu rindu kā vairogu pret zviedriem, SPEAR komanda nepārtraukti apšaudīja krievus, kad tie skrēja pretī tērauda durvīm. Heidens un Jorgi tika atbrīvoti, kamēr Kinimaka un Smits pieskatīja zviedrus, bet pārējā komanda koncentrējās uz krieviem.
  
  Heidens nospieda pogu ar uzrakstu SL4.
  
  Ja zvanīja lifti, skaņa tika pazaudēta spēcīgas apšaudes dēļ. Dreiks nolaidās, bet ienaidniekam tomēr izdevās atgriezt uguni un rāpot uz priekšu, pārvietojoties pa galdu pēc galda un izmantojot spēcīgākus priekšmetus, lai aizsegtos aiz viņiem. Jau toreiz viens vīrietis nokrita ar lodi galvā. Cits kliedza no sāpēm, kad bija spārnots, un vēl viens tika iešauts kājā. Tomēr viņi ieradās.
  
  Virs metāla durvīm pazibēja gaismas, un tad tās atvērās. Heidens ielēca un pārējā komanda sekoja. Viņiem bija grūti, bet viņi tika cauri.
  
  Dreiks bija nospiests pret Dālu, Honkongā starp viņiem.
  
  Alisija atbalstīja zodu uz viņa muguras. "Kas pie velna ir man aiz muguras? Ar klīstošiem pirkstiem?
  
  "Tas esmu es". Kenzi nopūtās, jo šaurā telpa viņus iespieda, neatstājot vietu kustībai, jo tā paātrinājās līdz ceturtajam līmenim. "Bet manas rokas ir iesprostoti ap kaklu. Pārsteidzoši, ka tur ir arī mani pirksti. Viņa viņiem pamāja.
  
  Alisija sajuta kustības. "Nu, kāds man kaut ko uzbāza dupsi. Un tas nav banāns."
  
  "Ak, tas noteikti esmu es," sacīja Yorgi. "Nu, tas ir mans ierocis."
  
  Alisija pacēla uzaci. "Jūsu ieroci, vai ne?"
  
  "Mans ierocis. Mans ierocis, to es domāju."
  
  "Vai tas ir pilnībā uzlādēts?"
  
  "Alisija..." Dreiks brīdināja.
  
  "Mmm, jā, tā tam vajadzētu būt."
  
  "Tad es labāk nekustos. Mēs nevēlamies, lai tas tagad darbotos tik ierobežotā telpā, vai ne?
  
  Par laimi, tieši brīdī, kad Kensi izskatījās, ka viņa gatavojas sniegt smeldzīgu atbildi, lifts apstājās un atskanēja ierašanās skaņa. Durvis atvērās, un komanda praktiski izgāzās gaitenī. Dreiks skenēja sienas, meklējot zīmi. Protams, tur nekā nebija.
  
  "Kur atrodas 7. laboratorija?"
  
  "Pagriezieties pa labi, līdzi trešās durvis," sacīja Lorēna.
  
  "Perfekti".
  
  Dāls gāja pa priekšu, joprojām piesardzīgs, taču izskatījies pārliecināts. Draudi bija daudz lielāki, taču Dreiks ne uz mirkli neaizmirsa, kāpēc viņi ir šeit. Pēdējā sprieduma kārtība. Ko viņi vēl ir ieplānojuši?
  
  Jordži noņēma masku, elsdamies pēc gaisa. Kensi pievienojās, pārkāpjot noteikumus, un tad Smits sekoja piemēram, veltot Heidenai tukšu skatienu, kad viņa bezpalīdzīgi pacēla rokas.
  
  "Nemiernieki," sacīja Dāls, turpinot iet.
  
  "Es teiktu blēži," Kenzi sacīja. "Izklausās labāk."
  
  Viņa stāvēja viņam blakus.
  
  "Ja es nebūtu tik labi disciplinēts, es jums pievienotos."
  
  "Neuztraucieties. Mēs varam pie tā strādāt. "
  
  Dreiks iedunkāja viņu no aizmugures. "Tu taču zini, ka viņš mācījās privātskolā, vai ne, Kenz? Tu viņu nekad nesalauzīsi. "
  
  "Mossad ir savas metodes."
  
  Dāls paskatījās pār plecu. "Vai jūs abi apklustu? Es cenšos koncentrēties."
  
  "Redzi, ko es domāju?" Dreiks teica.
  
  "Koncentrēties uz ko?" Alisija jautāja. "Cipari no viena līdz četriem?"
  
  "Šeit mēs esam," sacīja Dāls. "7. laboratorija".
  
  "Vai tu pats visu rēķini, Torsti? Pagaidiet, man šķiet, ka man kaut kur ir uzlīme.
  
  Heidens pastūmās uz priekšu. "Izveide, cilvēki. Paskaties atpakaļ. Uzmanieties no liftiem abās pusēs. Man vajag Lorēnu pa tālruni, lai savienotu mani ar bioieroci, un man ir vajadzīga laboratorija, lai būtu drošībā. Vai jūs domājat, ka varat to izdarīt?"
  
  Bez pauzes viņi izklīda un ieņēma savas pozīcijas. Dreikam un Heidenam nācās pašiem iekļūt laboratorijā. Vispirms viņi iegāja ārējā birojā, kas bija piesātināts ar piederumiem, un katra pieejamā virsma bija pārklāta ar visdažādākajiem instrumentiem. Dreikam nebija ne jausmas, kas tie ir, taču tie izskatījās vitāli un dārgi.
  
  Aiz stikla sienas atradās iekšēja, droša telpa.
  
  "Lauren," viņš teica. "7.laboratorija sastāv no divām telpām. Ārējais un iekšējais. Interjers, iespējams, ir ķīmiskās vadības telpa, kuru var aizzīmogot un atbrīvot.
  
  Nekas. Sakari tika atvienoti.
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu. "Kas pie-"
  
  "Atvainojiet, Met. Heidens. Laboratorijas vienmēr ir aizsargātas ar frekvenci, tāpēc signāli nevar iekļūt un izkļūt. 7. laboratorija atrodas citā līmenī nekā pārējā iekārta, un mums bija vajadzīgs laiks, lai atspējotu papildu drošību.
  
  "Neuztraucieties," sacīja Heidens. "Kur doties?"
  
  "Iekštelpa. Tur vajadzētu būt stikla skapim. Vai tu to redzi?"
  
  Dreiks piegāja pie lielās stikla sienas. "Jā. Tieši tālākajā stūrī."
  
  "Bioloģiskie ieroči acīmredzami nav līdzīgi ieročiem. Tas jāuzglabā apmēram kafijas kolbas lielumā tvertnē. To var identificēt ar kodu PD777. Sapratu?"
  
  "Sapratu". Viņš piegāja pie durvju koda paneļa un iespieda ignorēšanas kodu. "Nekas". Viņš nopūtās. "Vai šai telpai varētu būt cits kods?"
  
  "Ļauj man noskaidrot. Problēma ir tā, ka visi priekšnieki, tehniķi un laboranti guļ kopā ar jums.
  
  "Nemaz nerunājot par krieviem, zviedriem un izraēliešiem. Pasteidzies".
  
  Dreiks klausījās, kā Heidens apspriedās ar komandu. Viss bija kluss, tik šausmīgi. Pēc tam Smits noņurdēja caur savu komu.
  
  "Kustība pa austrumu kāpnēm. Šeit viņi nāk!"
  
  "Es atklāju kustību rietumu pusē," ziņoja Meja. "Pasteidzies".
  
  "Turiet tos liftus," sacīja Heidens. "Mums tie būs vajadzīgi ļoti drīz."
  
  Dreiks domāja par šaušanu caur stiklu. Nav šaubu, ka tas būtu ložu necaurlaidīgs un potenciāli bīstams. Ārtelpā atradās arī stikla skapji, kas pildīti ar mēģenēm un kārbām, kurās varēja būt jebkāds indes.
  
  Lorēna kliedza jaunu kodu. Dreiks viņam iesita. Durvis pavērās vaļā. Viņš aizskrēja uz istabas tālāko galu, atvēra skapi un sāka meklēt tvertni. Heidens palika aiz muguras. Aizsedzot muguru, katrs komandas dalībnieks redz nākamo.
  
  Dreiks gāja cauri kārbai pēc tvertnes. Uz katra no tiem bija melnu, treknu burtu un ciparu nospiedums, un tie nebija kārtībā. Pagāja minūte. Smits atklāja uguni augšā pa kāpnēm, un Meja izdarīja to pašu pēc dažām sekundēm. Viņiem uzbruka, lūdzot, lai neviens nebūtu tik idiots, lai sūtītu cīņā granātu.
  
  - Sapratu!
  
  Viņš pacēla konteineru, pagāja pussekunde, lai atcerētos, ka tajā ir bioloģisks ierocis, kas spēj iznīcināt vismaz Ameriku, un pabāza to sev zem rokas. "Ir laiks doties".
  
  Kā viens, saskaņoti viņi sāka atkāpties. Meja un Smits aizsedza kāpnes, līdz Dreiks un Heidens sasniedza gaiteni, un tad Jorgijs un Dals tās pārklāja. Meja un Smits ātri atkāpās, kad Alisija nospieda lifta pogu.
  
  Durvis uzreiz atvērās.
  
  "Ātrāk!" - Mai iesaucās, ātri parādīdamās aiz stūra. "Viņi ir dažas sekundes aiz manis."
  
  Viņa atgrieza uguni, piespiežot tos zemē.
  
  Smits izvēlējās citu ceļu, ko tagad sedza Dāls, abiem vīriešiem atkāpjoties uz durvīm.
  
  Un tad sāka atskanēt trauksmes signāli, spēcīgs ragam līdzīgs rēciens, kas piepildīja ausis un lika jutekļiem pārspīlēt.
  
  "Kas pie velna ir šis?" Dreiks kliedza.
  
  "Nē. Ak nē!" Lorēna kliedza pretī. "Ejiet prom no turienes. Dodieties prom no turienes tūlīt! Viņi vienkārši kaut ko izlaida sistēmā. Viņa apstājās. "Ak, Dievs... tas ir zarīns."
  
  Tas jau lija pa gaiteņa jumta ventilācijas atverēm un lifta sānu ventilācijas atverēm.
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks apspieda sākotnējo baiļu vilni, pieminot vārdu Sarins. Viņš zināja, ka tas ir nāvējošs. Es zināju, ka tas tiek uzskatīts par masu iznīcināšanas ieroci. Viņš zināja, ka Smits, Jordži un Kenzi ir noņēmuši maskas.
  
  Un viņš redzēja, ka pa ventilācijas atverēm izplūst bezkrāsains, bez smaržas šķidrums.
  
  "Es nekad nešaubījos, ka viņi šeit glabā zarīnu." Heidens uzbruka Yorgi. "Bet šis..." Viņa satvēra viņa masku.
  
  Dreiks zināja, ka gandrīz visu var manipulēt, konstruēt vai pat pārdomāt. Vienīgais ierobežojums bija iztēle. Šķidrā nervu aģents bija bezgalīgi elastīgs. Tagad viņš no visa spēka metās uz Kenzi, bet redzēja, ka Alisija un Meja jau ir klāt. Izraēliete bija valkājusi masku, taču viņas acis jau bija aizvērtas, un viņas ķermenis bija ļengans.
  
  Sarīns var nogalināt vienas līdz desmit minūšu laikā atkarībā no devas.
  
  "Nē," Dreiks teica. "Nē nē nē".
  
  Smits jau bezsamaņā noslīdēja lejā no lifta sāniem, pirms Dāls paguva pilnībā pārvilkt masku pār seju.
  
  Lifts steidzās augšā, atpakaļ uz pirmo stāvu.
  
  "Ko mums vajadzētu darīt?" Haidens kliedza pāri saziņai. "Cik daudz laika viņiem ir?"
  
  "PVO?" Lorēna atbildēja dabiski. "Kas tika ievainots?"
  
  "Vienkārši atrodiet sasodītu laboratorijas žurku vai ārstu un pastāstiet mums, kas jādara!"
  
  Kinimaka pacēla Smitu pār plecu, kad durvis pavērās. Dreiks redzēja, ka viņš gatavojas izskriet, tad iesteidzās pirmais, zinādams, ka havajietis droši vien bija aizmirsis par gaidošajiem zviedriem, krieviem un izraēliešiem. Viņš uzreiz ieraudzīja, ka pa visām augsta līmeņa ventilācijas atverēm sūcas vājš tvaiks. Viņa sirds sažņaudzās. "Tas tika izlaists arī šeit."
  
  "Viss komplekss," sacīja Lorēna. "Man šeit ir laboratorijas tehniķis."
  
  "Man viņš nav vajadzīgs," Kinimaka elpoja. "Mums vajag atropīnu. Kur ir šis nolādētais atropīns?
  
  Līnijā atskanēja jauna balss. "Cik cilvēku ir inficējušies? Un kādā līmenī?
  
  Dreiks skenēja apkārtni un skrēja meklēt aizsegu, notēmējot ieroci. Alisija viņu atbalstīja. Kustība uz priekšu lika viņiem apstāties.
  
  "Pie velna ar to!" Heidens raudāja. "Mums ir trīs mūsu pašu un desmitiem cilvēku, kas jau atrodas bezsamaņā laboratorijā. Jums jāierodas šeit ar pretlīdzekli, un jums tas jādara tūlīt!
  
  "Sarīns ir nāvējošs," sacīja vīrietis. "Bet nogalināšana var aizņemt stundu. Mēs esam uz pareizā ceļa, ticiet man. Mēs bijām tam gatavi. Sakiet, vai upuriem ir apgrūtināta elpošana?
  
  Dreiks atskatījās. Heidens veltīja brīdi, lai pārbaudītu. "Jā," viņa teica ar kamolu kaklā. "Jā, tā ir".
  
  Dreiks vēroja, kā Dals piegāja pie Kenzi, maigi atvilka viņu no Alisijas un satvēra savās rokās. Viņš skatījās tieši uz Kinimaku. Neviens cits. Nekur citur. Pasaule pazuda, un uz zviedra sirdsapziņas palika tikai viena lieta.
  
  "Mano. Ko mums vajadzētu darīt?"
  
  Lielais havajietis šņāca. "Atropīns un automātiskais inžektors."
  
  Balss nekavējoties atbildēja. "Katrā stāvā atrodas medicīnas nodaļas. Katrā nodalījumā ir vairāki pretlīdzekļi, un viens no tiem ir atropīns. Tur jūs atradīsiet arī automātiskos inžektorus. Vienkārši ieduriet to augšstilba muskulī."
  
  "Es zinu, ko darīt!"
  
  Dreiks gaidīja, kad tehniķis pateiks Kinimakai, kur jāiet, un tad devās pirmais. Nevajag ložņāt, izvairīties pie galdiem; šoreiz viņi bija pretrunā, atbalstot savus kritušos draugus, izaicinot jebkuru negodīgu nāciju, kas ir pietiekami dumja, lai viņus uzņemtu. Grīda vēl bija nosēta ar ķermeņiem, tikai tagad šie guļošie ķermeņi bija saritinājušies, sāpju mocīti, daži jau trīcēja.
  
  Ieejas durvis tika iznīcinātas. Iekšā metās vīrieši maskās un uzvalkos.
  
  Dreiks paspārdīja savu krēslu malā un tad pamanīja medicīnas nodalījumu vienā no istabas stūriem. Viņš skrēja. Pa labi gulēja kevlarā ģērbtā krieva ķermenis, uz kuru viņi bija šāvuši. Viņam blakus gulēja vēl divi; viņi satricināja krampjus un nomira. Sarīns arī viņiem smagi sita. Ķīmiskā izdalīšanās efektīvi apturēja kauju, un SPIR joprojām bija bioloģiskais ierocis.
  
  Heidens metās uz priekšu bez ieroča rokās un atvēra durvis uz medicīnas telpu. Iekšā, viņu priekšā stāvēja ducis ampulu, kas pildītas ar spīdīgu šķidrumu. Tie bija skaidri iezīmēti, un Kinimaka kliedza uz atropīnu; Mai izvilka automātisko inžektoru un piepildīja to. Kinimaka iedūra adatu Smitam sejā tikai dažas sekundes pirms Dals to pašu izdarīja ar Kenzi. Alisija un Maija tika galā ar Jordiju, un tad komanda nogura, sastindzis, nobijusies, ka cerība, kas bija piepildījusi viņu sirdis, tagad šķita tik izmisusi.
  
  Pagāja minūtes. Dreiks pagriezās pret Kinimaku. "Kas tagad notiek?"
  
  "Nu, atropīns bloķē zarīna iedarbību. Viņiem ir jāapgriežas."
  
  "Uzmanieties, vai nav blakusparādību," teica tehniķis. "Būtībā halucinācijas. Bet reibonis, slikta dūša, neskaidra redze..."
  
  "Neuztraucieties," Alicia teica. "Nav nekā sliktāka par pusdienām krogā komandai SPEAR."
  
  "Sausa mute. Paātrināta sirdsdarbība..."
  
  "Jā."
  
  Pagāja vēl dažas minūtes, un Dreiks bezpalīdzīgi raudzījās Jorgas sejā, simtreiz sekundē vēlēdamies, lai viņā atgrieztos vismaz lāse dzīvības. Heidens jautāja tehniķim, vai viņi varētu izņemt zarīnu no sistēmas un ļaut ikvienam noņemt maskas, taču situācija gandrīz netika kontrolēta. Tam, kurš izlaida zarīnu, joprojām var būt citi plāni.
  
  "Mēs arī tagad esam sistēmā," viņiem apliecināja Lorēna. "FIB ir aizturējis vairākus augsta līmeņa datorzinātniekus, kuri jau kādu laiku ir pētījuši šo lietu."
  
  "Vai ir kādi jaunumi par citām speciālo spēku vienībām?" Heidens jautāja.
  
  "Mēs tā domājam. Es tikai saņemu apstiprinājumu. Tur viss ir nedaudz mulsinoši."
  
  Dreiks noglaudīja Jordži vaigu pa labi no maskas. "Pastāsti man par to".
  
  Krievs viegli sakustējās, pacēlis rokas. Viņa acis atvērās, un viņš tukši skatījās tieši uz Dreiku. Viņš klepojās un mēģināja novilkt masku, bet Dreiks to turēja vietā. Ar atropīnu vai bez tā labāk neko neatstāt nejaušības ziņā. Smits arī cīnījās, un tad Kenzija; Dāls ilgi, dzirdami atviegloti nopūta. Komanda izmantoja iespēju apmainīties ar īsu, vāju smaidu.
  
  "Pacelsim tos gaisā," sacīja Heidens. "Šodien esam pabeiguši."
  
  Lorēna atkal sazinājās. "Vai ar viņiem viss kārtībā? Visus?" Viņai joprojām nebija ne jausmas, kurš bija inficēts.
  
  "Līdz šim viss ir labi, mīļā," sacīja Dreiks. "Lai gan būtu jauki, ja ārsts tos pārbaudītu."
  
  "Mums šeit ir ducis viņu."
  
  "Es tagad nāku pie jums," sacīja Heidens.
  
  Komanda pārgrupējās un palīdzēja viens otram izkļūt no durvīm. Heidena piespieda bioieroci pie krūtīm, pat tagad nebūdama pārliecināta, kam varētu uzticēties. Viņa uzdeva Lorēnai jautājumu, izmantojot sakarus.
  
  "Viņš ir jānogādā drošībā Dalasā," sacīja Lorēna. "Šeit man ir informācija. Viņi tevi gaida."
  
  Heidens skatījās uz Dreiku ar nogurušām acīm aiz maskas.
  
  Tas nekad nebeidzas.
  
  Dreiks precīzi zināja, ko viņa domā. Kad viņi nokļuva neatliekamās palīdzības nodaļā, noņēma maskas un atrada Lorēnu, viņi sāka justies mazliet atpūtušies. Dreikam patika, ka viņam atnesa karstu kafiju, un Alisija blēdināja pēc ūdens pudeles. Mai paņēma viņai glāzi, iedzēra malku, tad aicināja viņu iedzert no izlietotās pudeles.
  
  Kenzi pastiepa roku un paņēma to no Maija un nopūtās. "Kāpēc es redzu jūs četrus?"
  
  Alisija atdeva ūdeni. "Tātad, joprojām dzīvs? Hei, vai tas skaitās trijatā?
  
  Dreiks noskatījās. "Vai jūs kaut ko zināt? Es zināšu, kad būs laiks pamest šo darbu, kad jūs abi beigsit viens otru kaitināt. Tieši tad es došos pensijā."
  
  Lorēna uz brīdi atkāpās no Smita, jo informācijas straume skāra viņas centrālo sakaru sistēmu. Tas ietver saziņu no nepatīkamā puiša Vašingtonā, vietējās operācijas Dalasā un mazākā mērā no aizsardzības ministra.
  
  Viņa pamāja ar roku, lai grupa noklausās, pirms atcerējās, ka viņa varētu izmantot savienojumu. "Čau, nu, sveiks. Es jums iedošu adresi Dalasā, un jums vajadzētu būt ceļā. Jo ilgāk šie bioloģiskie ieroči paliek savvaļā, jo lielākas ir briesmas. Tagad mums ir neliels precizējums. Šķiet, ka sākotnējais trankvilizators, kas tika ievadīts, lai ietekmētu gandrīz visus laboratorijā strādājošos, tika iedarbināts, izmantojot lieko kodu, tiklīdz jūs atvērāt Džeronimo zārku. Šķiet, ka viņi domā, ka kults, iespējams, joprojām nepastāv, bet vismaz viens cilvēks joprojām strādā viņu labā. Sarīnu arī aktivizēja tas pats kods un, bez šaubām, tā pati persona. Insaiders? Var būt. Bet neaizmirstiet, ka mums bija jānoņem laboratorijas aizsargekrāni, lai signāls varētu iekļūt iekšā.
  
  "Jums ir jāpārliecinās, ka cilvēki neaiziet, pirms guļošais aģents nav paveicis savu darbu," sacīja Heidens.
  
  "Uz viņu. Bet tas vēl nav viss. Līķi ir saskaitīti." Viņa ievilka elpu. "Mūsu laboratorijas darbinieki un nevainīgie civiliedzīvotāji paveica labu darbu. Šķiet, ka viņi visi reaģē uz atropīnu. Tiek pieņemts, ka tāpēc, ka viņi gulēja uz grīdas, viņi saņēma tikai vājas devas un palīdzība ieradās ātri. Tagad ar identifikāciju problēmu nav, bet tā kā zinājām krievu un zviedru pozīcijas, tad jāpieņem, ka mums ir taisnība. Trīs krievi tika nogalināti, divi pazuduši bez vēsts. Divi zviedri ir miruši, viens pazudis. Un trīs izraēlieši nomira, divi bija pazuduši.
  
  "Viņi nesaņēma atropīnu?" Dāls norūpējies jautāja.
  
  "Protams, viņi to izdarīja, bet pēc civiliedzīvotājiem. Un tas patiešām skāra viņus agresīvāk.
  
  Līdz šim brīdim Smits, Jorgijs un Kenzi bija kājās, izskatījās atpūtušies un vēlējās rīkoties. Dreiks domāja, vai tā varētu būt viena no iepriekš minētajām blakusparādībām.
  
  "Jorgi," viņš teica. "Paskaties uz Alisiju. Ko tu redzi?"
  
  Krievs pasmīnēja. "Saldējums un karsts čili?"
  
  Dreiks pasmaidīja. "Viņam viss kārtībā".
  
  Alisija dziļi sarauca pieri. "Ko pie velna tas nozīmē. Jogs? Jogs? Nāc, draugs. Tu zini, ka es tevi mīlu, bet, ja tu neizlēsi pupas, man tevi būs jānogalina.
  
  Dreiks viņu aizvilka uz gaidošajām mašīnām. "Labi darīts, mana mīlestība, jūs tikko pierādījāt viņa viedokli."
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Ātrums bija viņu izvēle, viņu glābējs, viņu Dievs un labākais veids, kā šobrīd palikt dzīvam.
  
  Viņiem nebija ilūziju par to, kas viņus varētu sagaidīt ceļā uz Dalasu. Nav svarīgi, cik policistu palīdzēja; neatkarīgi no tā, cik daudz FIB apvidus auto un SWAT furgonu rindojas maršrutā, cilvēki, ar kuriem viņi saskārās, bija vieni no labākajiem pasaulē, un viņi atradīs izeju.
  
  Atkarībā no tā, kam viņi faktiski strādāja.
  
  Dreiks ieraudzīja transportlīdzekļus, kas viņiem bija sagādāti īsajam braucienam caur Dalasu - divus valdības izdotus transportlīdzekļus ar pilnpiedziņu - un nospieda bremzes.
  
  "Tas tiešām nedarbosies."
  
  Atcerējies par stāvvietu un tās saturu, viņš pamāja uz pāris stāvvietām pie izejas.
  
  "Viņi darīs".
  
  Lorēna pauda piekrišanu. "Es lūgšu FIB to izpētīt."
  
  "Ātri". Dreiks jau devās tajā virzienā. "Visi? Pielādējiet sūdu. Mums drīz būs nepieciešama visa munīcija, kas mums ir.
  
  Ar Heidenu centrā viņi metās pretī automašīnām, melns slepenas krāsas Dodge Challenger un gaiši zils Mustangs ar divām baltām svītrām gar motora pārsegu. Dāls pārveidoja Mustang, kas bija lieliski, jo Dreiks gribēja Challenger. Policijas mašīnas aizskrēja prom, gatavojoties iztīrīt ceļu caur Dalasas centru. Helikopters lidinājās netālu, brīdinot, ka, visticamāk, to notrieks SWAT komandas. Abas automašīnas bija pietiekami jaunas, lai tās varētu uzlauzt - FIB nebija vajadzīgas atslēgas.
  
  Dreiks iekāpa kopā ar Jordiju, kas ieņēma pasažiera vietu, Heidenu, Alisiju un Meju. Viņš iedarbināja motoru, priecīgi smaidīdams.
  
  "Šī skaņa," viņš teica, "ir tā skaņa, pēc kuras es pieceļos no gultas pirms sešiem no rīta."
  
  Alisija to ignorēja. Viņa pieradusi pie viņa bērnišķības un ļāvusi to zināt visiem.
  
  Dreiks iedarbināja dzinēju. Dāls iedarbināja Mustangu sev blakus, un abi vīrieši pasmaidīja pa divām logu rindām, beidzot kopā.
  
  Heidens piesita tvertni uz sava sēdekļa atzveltnes. "Bioloģiskie ieroči".
  
  "Mmm, jā. Labi."
  
  Viņš piespiedās pie grīdas, pagrieza stūri un iestūrēja automašīnu šaurajā stāvlaukuma vietā un metās uz izeju. Automašīna atsitās pa nelīdzeno ietvi, priekšpuse pacēla un aizmugure skrāpējās. Lidoja dzirksteles.
  
  Aiz Dreika Dāls redzēja, kā viņa vējstiklā uzplaiksnīja dzirksteles, uz mirkli aprija viņu ugunī. Acīmredzot viņš nebija laimīgs.
  
  "Kīnel, Dreik. Vai jūs centāties tajā iekļūt?"
  
  "Vienkārši brauciet," atbildēja Heidens. "Droša ēka atrodas tikai deviņu minūšu attālumā."
  
  "Jā, varbūt sacīkšu trasē," sacīja Smits. "Bet šī ir Dalasa, un šie divi nav sacīkšu braucēji."
  
  "Vai vēlaties nošaut, Lanselot?" Dreiks nopūtās. "Kāp pāri šim zviedram un paņemiet viņu."
  
  "Nav svarīgi".
  
  "Jūs esat dusmīgs?" Alisija pievienojās. "Protams, nē, Lanselot."
  
  "Vai mēs varam..." Heidens mēģināja vēlreiz.
  
  Lorēnas balss apslāpēja viņas balsi. "Ienaidnieks tuvojas," viņa teica un pēc tam: "Nešaujiet, Lanselot."
  
  Dreiks noturēja ievērojamu pārstūri, precīzi noregulējot stūrēšanu un izmantojot abas ceļa joslas. Priekšā stāvēja policijas automašīna, kas neļāva citiem autovadītājiem šķērsot ceļu. Izaicinātāji steidzās garām krustojumam, ko tagad ieskauj daudzstāvu ēkas. Mustang aizsteidzās garām pussekundi vēlāk, nedaudz apsteidzot Dodge aizmugurējo spārnu. Dreiks paskatījās atpakaļskata spogulī, un viņš redzēja tikai Dāla sakostos zobus.
  
  "Tagad es zinu, kā tas ir, ja mani vajā haizivs."
  
  Kaut kur priekšā bija atlikušais krievu, zviedru un izraēliešu kontingents, kuriem visiem bija viens pienākums - iegūt bioloģisko ieroci, kas bija īpaši izstrādāts, lai iznīcinātu Amerikas pārtikas krājumus.
  
  "Kāpēc mēs to vienkārši neiznīcinām?" Kinimaka teica, turēdamies pie margām.
  
  "Tas ir godīgs jautājums," atzīmēja Dāls.
  
  "Tā ir," Lorēna teica. "Bet man tikko teica, ka ir izveidoti protokoli. Procedūras. Dariet to nepareizi, un jūs varētu nogalināt sevi un neskaitāmus citus.
  
  Dreiks atlaida gāzi, kad priekšā parādījās straujš pagrieziens. Policija kārtējo reizi bija slēgusi visus pārējos maršrutus, un viņš graciozi manevrēja auto ap stūri, nometot riepas un pārbraucot pa sarkano gaismu. Dāls bija dažas pēdas aiz viņa. Gājēji stāvēja pa ielām, raustoties un žestikulējot, bet policija viņus aizturēja ar megafonu. Dreiks vienmēr labi apzinājās, ka daži var neklausīties.
  
  "Politi nevar tikt galā ar to visu," sacīja Heidens. "Lēnām, puiši. Mums ir palikušas piecas minūtes."
  
  Tajā brīdī no sānielas izlidoja pikaps, gandrīz notriecot kādu aizmirstu policistu. Viņš iegriezās viņu ceļā un tad panāca viņus. Jorgijs jau bija noritinājis savu logu, un Maija izsita stiklu no aizmugures.
  
  Pikaps, sudraba F-150, tuvojās tam. Smaidošā seja pie stūres skatījās uz viņiem, vērojot tos divreiz vairāk nekā ceļu. Jorgijs atspiedās krēslā.
  
  "Ak nē, nē, nē. Tas nav labi. Es viņu pazīstu. Es viņu pazīstu. "
  
  Dreiks ātri paskatījās. "Manuprāt, viņš izskatās pēc krievu svarcēlāja."
  
  "Viņa bija olimpiskajās spēlēs," sacīja Yorgi. "Tas bija pirms viņa kļuva par militāri slepenu slepkavu, vienu no labākajām, kas jebkad iznākusi no Krievijas. Viņa ir Olga.
  
  Dreiks palēnināja ātrumu, kad gājēju puduris izkāpa ātrbraucošo automašīnu priekšā, vairums no tiem turēja mobilos tālruņus collu attālumā no acīm.
  
  "Olga?"
  
  "Jā, Olga. Viņa ir leģenda. Vai jūs nekad neesat par viņu dzirdējuši?
  
  "Ne šajā kontekstā. Nē".
  
  Sudraba F-150 strauji sasvērās, ietriecoties Challenger sānos. Atbrīvojies no klaiņojošā bara, Dreiks atkal iespieda gāzi un devās uz priekšu, Challenger atbildēja ar apmierinošu rūkoņu. Olga veica vēl vienu pagriezienu, mērķējot uz aizmugurējo trīs ceturtdaļu spārnu, taču garām sita vairākas collas. Viņas F-150 pārbrauca uz otru pusi, tieši starp Dreiku un Dālu. Zviedrs ar savu Mustang manevrēja viņai aiz muguras.
  
  "Es to nevaru taranēt," viņš teica. "Pārāk riskanti."
  
  "Es nevaru viņu nošaut," Mai teica. "Tā pati problēma".
  
  "Kā viņa cer aizbēgt?" Kinimaka par to domāja.
  
  "Olga ir neuzvarama," Jordži viņiem apliecināja. "Un viņa nekad neizdodas."
  
  "Tas viņai ir lieliski," sacīja Alīsija. "Varbūt jūs abi varētu paslēpties zem viena matrača."
  
  Uz priekšu traucās trīs automašīnas, citi transportlīdzekļi bija lielā mērā bloķēti, un gājējus brīdināja nemitīgā policijas sirēnu gaudošana. Dreiks sekoja Heidena norādījumiem, kamēr Heidens sēdēja pielīmēts pie pārnēsājamās satelītnavigācijas ierīces ekrāna.
  
  Dreiks ieraudzīja sev priekšā garu taisni.
  
  "Paliec ar mani, Dal," viņš teica. "Iespiediet kuci stūrī."
  
  Viņš paātrināja, turēdamies uz ceļa centru. Noklīdušais transportlīdzeklis faktiski sāka izbraukt no sānielas, bet apstājās, kad vadītājs ieraudzīja vajāšanas tuvošanos. Dreiks turēja āmuru nospiestu, vērojot Olgu un Dālu aiz viņas. Dzinēji rūc un sāka rūkot riepas. Kā miglā pazibēja stikla skatlogi un biroju ēkas. Gājēji izlēca uz ceļa, lai fotografētu. Policijas automašīna pievienojās vajāšanai, velkot līdzās Olgai, tā ka Dreikam tagad aizmugurē bija divas automašīnas.
  
  "Trīs minūtes," sacīja Heidens.
  
  "Paņemiet ieročus, cilvēki," Alisija sacīja.
  
  "Cerēsim, ka krievu kuce nepazudīs mierīgi," sacīja Kenzijs.
  
  Džordžs smagi norija siekalas blakus Dreikam.
  
  Tad priekšā notika visdīvainākais un šausminošākais. Figūras ieskrēja ceļa vidū, nokrita uz viena ceļa un atklāja uguni.
  
  Lodes izrāvās cauri Challenger priekšgalam, atsitoties pret metālu un caurdurot skrūves. Gaisā uzlidoja dzirksteles. Dreiks vadīja automašīnu absolūti taisni.
  
  "Sitiet uz sasodītā klāja!" - viņš kliedza.
  
  Vairāk šāvienu. Policija izrāvās no ietves, lai mēģinātu apturēt šāvējus. Civiliedzīvotāji meklēja aizsegu. SWAT komanda atstāja aizsegu un skrēja kopā ar policiju, ieroči bija mērķēti, bet neizmantoti, jo pastāvēja iespēja trāpīt cilvēkiem ceļa otrā pusē.
  
  Dreikam uzsprāga vējstikls, šrapneļi uzkrita uz jakas, pleciem un ceļgaliem. Lode trāpīja galvas balstā tikai dažas collas pa labi no viņa auss. Jorkšīrietis nogaidīja vēl divas sekundes, ļāva šāvējiem atkal nostāties rindā un tad ar lielu spēku novirzīja Challenger.
  
  Atstājot Olgas F-150 ugunslīnijā.
  
  Viņa pati pagrieza stūri, trāpot policistam labajā pusē, taču lodes tomēr trāpīja. Vīrietis, kas sēdēja viņai blakus, pēkšņi kļuva ļengans; sarkans applūdināja automašīnas salonu. Vēl viens krievs ir miris, un palicis tikai viens.
  
  Dāls pēkšņi nokļuva tiešā ugunslīnijā.
  
  Taču līdz tam šāvēji bija koncentrējušies uz tuvojošajiem policistiem un SWAT, tikai divi no viņiem pagriezās un atklāja aizsedzošo uguni, gatavojoties bēgt. Dreiks redzēja, kā lodes caururbj pūli, redzēja nicinājumu, ar kādu šie cilvēki - domājams, izraēlieši - izturējās pret civiliedzīvotājiem.
  
  "Pie velna ar visu," viņš teica. "Tas netiks pieļauts."
  
  "Dreiks!" Haidens brīdināja. "Divas minūtes".
  
  Maija satvēra viņas plecu. "Tas ir jādara."
  
  Dreiks uzspieda uz gāzes pedāļa un norija zemi starp automašīnu un bēgošajiem kaujiniekiem. Yorgi izliecās pa vienu logu, un Maija izliecās no otra. Nomērķējuši savus ieročus, viņi raidīja katrs pa trīs šāvieniem pa mirušo taisno ielu, bez izredzēm gūt citus upurus, un aizsvieda bēgošos cilvēkus.
  
  Dreiks strauji sagriezās, izvairoties no viņu krītošajiem ķermeņiem.
  
  "Nelieši."
  
  Atpakaļskata spogulī policisti viņus aizturēja. Tad Olga un Dals atgriezās, sacenšoties, cik vien spējuši, viens ar otru braucot pa ceļa centru. Olgas automašīna bija notraipīta ar asinīm, trūka vējstikla, izsisti spārni, sāni un lukturi, vienai riepai nokritusi gumija. Bet viņa tomēr atnāca, nepielūdzama, kā viesuļvētra.
  
  "Deviņdesmit sekundes," Heidens skaļi nolasīja.
  
  - Kur? - ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  Viņa kliedza adresi. "Strauji pagriezieties pa labi, tad pa kreisi, un ēka atrodas tieši jums priekšā, bloķējot ceļu."
  
  "Uz citu noti," Lorēna iestarpināja. "Izraēlieši pameta kauju. Un rase."
  
  "Neatļauts," Kensi teica. "Kā es domāju. Tas nekad nebūtu noticis, ja būtu iesaistīta mūsu valdība.
  
  Dāls nenovērsa skatienu no ceļa. "Tas, kas nāk no jums, mani pārsteidz."
  
  "Tam nevajadzētu būt. Es nesaku, ka viņi nerīkosies, nenogalinās un sakropļos svešā zemē. Draudzīga teritorija. Es saku, ka viņi to nedarītu tik atklāti.
  
  "Ak, tam ir lielāka jēga."
  
  Dreiks samazināja ātrumu, nospiežot bremzes, un strauji pagrieza rūcošo Challenger pa labi. Gandrīz sasniedzis tālāko apmali, viņš ieslēdza dzinēju un dzirdēja, kā riepas čīkst, meklējot saķeri. Pēdējā brīdī viņi noķēra un izspļāva granti un palīdzēja stumt mašīnu uz priekšu. Cerība bija, ka Dāls varētu pagrūst Olgas aizsargu, kad viņa pagriezās, taču krieviete bija pārāk gudra un neapdomīgi izgrieza stūri un izvirzījās vadībā. Miskaste uzlēca augstu aiz viņas, atsitoties pret priekšu.
  
  "Trīsdesmit sekundes," sacīja Heidens.
  
  Tad viss aizgāja uz elli.
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Olga riskēja ar visu, strauji tuvojoties Challenger bagāžniekam.
  
  Dreiks redzēja, ka kreisais pagrieziens ātri tuvojas, un gatavojās apgriezt automašīnu.
  
  Visu šo ceļu viņa prātā viņu vajāja bažas, ka pēdējais atlikušais zviedrs ir kaut kur ārā. Bet viņš nekad neparādījās.
  
  Joprojām.
  
  Karavīrs izlēca no veikala, turot pretī šaujamieroci turot draudīga izskata automātu, ar asiņainu seju, kuru bija izkropļojusi sāpju grimase. Viņam bija sāpes, bet viņš palika misijā. Kārtējais neatļauts uzbrukums. Vēl viena trešā puse, izmantojot speciālo spēku cilvēkus.
  
  Dreiks nekavējoties reaģēja. Kādi bija varianti? Izskatījās, ka, bīstami pārvietojoties uz kreiso flangu, mēģinot perfekti iekļaut Challenger jaunajā šaurajā ieliņā, viņš varētu iemest aizmuguri uzbrūkošajam zviedram. Šī bija vienīgā spēle, un tajā netika ņemts vērā vīrieša rīcībā esošais nāvējošs ierocis.
  
  Haidens un Yorgi sēdēja mašīnas otrā pusē. Izskatījās, ka zviedrs grasās apsmidzināt visu automašīnu, kad tā slīdēja garām sānis. Viņa pirksts saspringa. Dreiks cīnījās ar stūri, cieši turēdams to, labā kāja spieda gāzi tieši vajadzīgajā ātrumā.
  
  Zviedrs atklāja uguni gandrīz bez pēdām - dažas sekundes pirms viņam vajadzēja trāpīt automašīnas astei.
  
  Un tad visa pasaule kļuva traka, apgriezās kājām gaisā, kad Olga no visa spēka ietriecās dreifējošajā Challenger. Viņa nemazināja ātrumu. Viņa ietriecās ar savu automašīnu Dodge sānos, liekot tai sagriezties, saspiežot zviedru un nosūtot viņa ķermeni pusceļā. Dreiks satvēra stūri, nespējot saskatīt taisni, kā mašīna griežas; divus pagriezienus, tad viņa ietriecās augstā apmalē un apgāzās.
  
  Viņš ietriecās uz jumta, joprojām slīdot un skrāpējot pa betonu, līdz ietriecās veikala priekšpusē. Stikls saplīsa un sāka līt lietus. Dreiks cīnījās par līdzsvaru. Alicia bija apstulbusi, Jorgija bija apstulbusi.
  
  Olga nospieda bremzes un kaut kā spēja pēkšņi apturēt F-150.
  
  Dreiks viņu ieraudzīja otrādi apgrieztajā sānu spogulī. Logi bija izsisti no visām pusēm, bet spraugas bija pārāk mazas, lai kāds varētu viegli izlīst. Viņš dzirdēja, kā Maija cīnās ar drošības jostu un nomet to. Viņš zināja, ka viņa ir kustīga, bet neticēja, ka viņa ietilps aizmugurējā logā. Viņi nevarēja sevi aizstāvēt.
  
  Olga stomījās pretī, viņas milzīgās rokas un kājas strādāja, viņas seja bija tik dusmu pilna, ka varēja aizdedzināt visu pasauli. Asinis pārklāja viņas vaibstus un tecēja no kakla uz pirkstiem, pilot uz grīdas. Viņa vienā rokā turēja ložmetēju, bet otrā raķešu palaišanas ierīci. Dreiks redzēja rezerves žurnālu, kas bija iespīlēts starp viņas zobiem, un militāro asmeni pie viņas sāniem.
  
  Novēršot plaisu, viņa bija nepielūdzama. Tuvojoties nāvei. Viņas acis nekad nemirkšķināja. Aiz viņas no mašīnas iznāca tvaiks un tagad arī uguns, laizīdami viņas figūru. Pēc tam Dreiks ieraudzīja zilu zibspuldzi un saprata, ka Mustang ir ieradies. Viņš redzēja, ka Olga smīn. Viņš redzēja, kā komanda izlēca no otras automašīnas.
  
  Olga nokrita uz viena ceļa, pavērsa raķešu palaišanas ierīci pret savu milzīgo plecu un tēmēja uz otrādi apgriezto Challenger.
  
  Vai tad viņa iznīcinās bioloģisko ieroci?
  
  Viņa to pazaudēja. Aiz šīs dēmoniskās sejas nav racionālas domas.
  
  Viņi bija bezpalīdzīgi. Sievietes aizmugurējā sēdeklī tagad atdzīvojās, atbrīvojoties un cenšoties atrast vietu manevrēšanai. Viņi neredzēja, kas tuvojas, un Dreiks viņiem to neteica. Viņi nekādi nevarēja darīt lietas labā.
  
  Olga nospieda sprūdu, un raķete aizdegās.
  
  Draugi, ģimene, tā mēs ejam...
  
  Torstens Dāls veica ceļu kā šausmīgs sitējs auns; skrienot pilnā ātrumā, no visa spēka, viņš no aizmugures ietriecās Olgai. Raķešu palaišanas iekārta paslīdēja, tā munīcija novirzījās un izšāva pa citu trajektoriju. Pats Dāls, glābdams situāciju, noteikti piedzīvoja savas dzīves spēcīgāko šoku, jo Olga nekustējās.
  
  Zviedrs tikko ar galvu ieskrēja pasaulē spēcīgākajā ķieģeļu sienā.
  
  Dāls nokrita uz muguras ar lauztu degunu un bija bezsamaņā.
  
  Olga pamāja Trako zviedrieti, tik tikko nemanot lielisko uzbrukumu. Viņa pacēlās kā jauns kalns, nometa raķešu palaišanas ierīci zemē un ar vienu roku pacēla ložmetēju, no apakšas joprojām pilot asinīm, šļakatot grīdu.
  
  Dreiks to visu redzēja un pagriezās, lai izstumtu Jordiju, pēc tam Heidenu. Viņa galva joprojām griezās, bet viņam izdevās noķert Alisijas skatienu.
  
  "Mums viss ir labi?" Viņa zināja, ka kaut kas nav kārtībā.
  
  "Es tikko redzēju, kā Dals sita Olgu no visa spēka, atlēca atpakaļ bezsamaņā, un viņa tikko pamanīja."
  
  Alisija tik tikko spēja atvilkt elpu. "Bāc. Es".
  
  "Un tagad viņai ir ložmetējs."
  
  Heidens atbrīvojās. Maija pielēca viņai pakaļ, izspiežoties cauri mazajai spraugai. Dreiks pagriezās atpakaļ, vērodams spoguli pat tad, kad mēģināja izspiesties pa saviem mazajiem telpas logiem. Olga nolīdzināja ieroci, atkal pasmīnēja, pacēla brīvo roku un izvilka zobu no mutes, nometot to zemē. Tajā brīdī ieradās pārējie Dāla komandas biedri.
  
  Un viens no tiem bija Mano Kinimaka.
  
  Havajietis, patiesi, palaida sevi pilnā ātrumā, kājas no zemes, rokas izstieptas, cilvēka šāviņš sagrauj muskuļu un kaulu bumbu. Viņš trāpīja Olgai pa pleciem, precīzi, labāk par Dālu un cieši saspieda. Olga palēcās uz priekšu sešas pēdas, un tas pats par sevi bija brīnums.
  
  Kinimaka pagriezās priekšā, pretī krievam.
  
  Ložmetējs nokrita uz grīdas.
  
  Dreiks lasīja viņas lūpās.
  
  "Tev vajadzētu mesties ceļos, mazais cilvēk."
  
  Kinimaka šūpo siena griezēju, no kura Olga veikli izvairījās, ātrāk, nekā Dreiks varēja iedomāties. Tad viņas pašas dūre dziļi ietriecās Mano nierēs, liekot havajietei acumirklī nokrist ceļos un elsot.
  
  Kenzi un Smits sasniedza kaujas vietu. Dreiks nespēja atbrīvoties no sajūtas, ka ar to nepietiks.
  
  Viņš raustījās, līdz miesa norāva no vēdera, līdz iegurņa kauls čīkstēja. Viņš izlauzās no automašīnas un ignorēja svaigās asinis. Signalizēdams visiem, izņemot Heidenu, viņš sāka klibot pretī kaujai, kad ap viņiem skanēja sirēnas, mirgojošas zilas gaismas piepildīja viņa redzeslauku, un cilvēku, policistu un karavīru rēciens piepildīja gaisu.
  
  Viņš traucās pa ielu, tuvojoties Olgai. Krievs ignorēja Smitu, kad viņš viņai iešāva vēderā; viņa satvēra Kenzi aiz matiem un nosvieda viņu malā. Brūnie kušķi palika saspiesti krievietes rokās, un Kenzi satriekts apgāzās un noripoja pa grāvi, novilkot miesu. Pēc tam Olga ar roku uzsita uz Smita plaukstas locītavas, notriecot ieroci zemē un izraisot karavīra kliedzienus.
  
  "Vai tu šauj uz mani? Es noraušu tev roku un nožņaugšu ar asiņaino galu.
  
  Dreiks savāca spēkus un iesita viņai no mugurpuses, trīs reizes sitienus pa nierēm un krūtīm. Viņš būtu izmantojis ieroci, taču negadījumā to pazaudēja. Olga pat nepamanīja uzbrukumu. Tas bija kā atsitoties pret koka stumbru. Viņš paskatījās apkārt, meklējot ieroci, kaut ko, ko viņš varētu izmantot.
  
  Viņš to redzēja.
  
  Maija pieskrēja, viņam sekoja Alisija, un tad Jordži, baltā kā palags. Dreiks pacēla raķešu palaišanas ierīci, pacēla to virs galvas un no visa spēka nolaida krievam uz muguras.
  
  Šoreiz viņa pārcēlās.
  
  Kinimaka nolēca uz sāniem, kad milzīgais kalns sabruka uz viena ceļa. Rezerves žurnāls viņai izkrita no zobiem. Viņai no jostas izkrita RPG. Dreiks nometa ieroci, smagi elpodams.
  
  Olga piecēlās, pagriezās un pasmaidīja. "Es tevi samīdīšu, līdz tu būsi miskaste uz betona."
  
  Dreiks aizrāvās prom. Olgas sitiens apskāva viņa augšstilbu un raidīja sāpju eksploziju no viena ķermeņa gala uz otru. Alisija iegāja ūdenī, bet tika izmesta augstu gaisā un uztriecās Kenzi. Kinimaka piecēlās pirms sitiena ar galvu, kas viņu nosūtīja tieši pie dibena. Smits iesita neskaitāmus sitienus pa ķermeni un pēc tam trīs pa rīkli un degunu, liekot Olgai smieklos.
  
  "Ak, paldies, mazulīt, ka palīdzējāt man atbrīvoties no flegma. Vēl vienu, lūdzu."
  
  Viņa atklāja savu seju Smita sitienam.
  
  Alisija palīdzēja Kenzi piecelties. Policisti steidzās viņiem pretī. Dreiks nevarēja nevēlēties, lai viņi paliktu prom. Tas var kļūt par asinspirti. Viņš mēģināja piecelties un izdevās uz vienas kājas.
  
  Olga satvēra Smitu aiz rīkles un svieda malā. Kinimaka pakratīja savu milzīgo galvu, tagad pie Olgas kājām, un izdarīja pusduci neticamu sitienu pa viņas resnajiem augšstilbiem.
  
  Viņa iesita Kinimakam pa galvu, nolaižot viņu lejā. Viņa atvairīja Dreika nākamo uzbrukumu un notrieca viņu atpakaļ, pat ja asinis brīvi plūda no viņas ausīm, labās acs un neskaitāmiem griezumiem un zilumiem uz pieres. Viņas vēderā atvērās caurums, kurā Smits viņu nošāva, un Dreiks domāja, vai tas varētu būt veids, kā viņu apturēt.
  
  Maija pievērsa Olgas uzmanību. "Paskaties uz mani," viņa teica. "Paskaties uz mani. Es nekad neesmu uzvarēts."
  
  Intereses izpausme šķērsoja asiņaino mīnu. "Bet tu esi tikai viens no maniem sviedru dziedzeriem. Vai tu esi supermeitene? Brīnumainā sieviete? Skārleta Johansena?
  
  "Es esmu Mai Kitano."
  
  Olga neveikli virzījās uz priekšu, pastumjot malā Smitu un tuvojošos Alisiju. Maija notupās. Olga izlēca. Mai dejoja tālu, tālu un tad norādīja uz Olgas labo plecu.
  
  "Un, kamēr es novērsu jūsu uzmanību, mans draugs Yorgi tevi iznīcinās."
  
  Olga apbrīnojami ātri pagriezās. "Kas..."
  
  Jorgijs piesprādzēja raķešu palaišanas ierīci pie pleciem, pārliecinājās, ka pēdējā granāta ir pareizi novietota, un pēc tam šāva tieši uz Olgas ķermeni.
  
  Dreiks nolaidās.
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Pēc tam SPEAR komanda pazuda. Pēc bioloģiskā ieroča nodošanas viņus aizveda no nozieguma vietas un nogādāja cauri nedabiski klusas pilsētas sirdij uz vienu no FIB drošākajām mājām laukos. Tā bija rančo, kas noteikti bija maza drošības apsvērumu dēļ, bet tomēr rančo ar savu māju, staļļiem un koraļļiem. Viņi paturēja zirgus, lai pārdotu ilūziju, un rančo roku, lai tos apmācītu, taču viņš strādāja arī federācijās.
  
  Komanda bija neticami priecīga, kad ieradās drošajā mājā, un vēl jo vairāk priecājās, ka sadalījās un aizvēra durvis uz dažādām telpām. Cilvēkam viņi bija piekauti, novārguši, sasisti, sasituši, asiņojuši.
  
  Asinis tos visus izmērcēja, zilumi un matains arī. Tie, kas nezaudēja samaņu, vēlējās, lai būtu to izdarījuši; un tie, kas to darīja, nožēloja, ka nevarēja palīdzēt. Dreiks un Alisija iegāja savā istabā, izģērbās un devās tieši uz dušu. Karstā ūdens straume palīdzēja noskalot ne tikai asinis. Dreiks palīdzēja Alisijai un Alisija palīdzēja Dreikam vietās, kur viņu rokas bija pārāk sasitušas, lai palīdzētu.
  
  Komanda nebija salauzta, taču bija nedaudz satriekta.
  
  "Vienmēr ir kāds," Dreiks noelsās, kad ūdens viņam trāpīja ar pilnu spēku, "kas var tevi nogāzt no kājām."
  
  "Es zinu". Alisija ielēja plaukstā saujas šķidro ziepju. "Vai jūs redzējāt, ka Dāls no viņas atlēca?"
  
  Dreiks sāka klepot. "Ak, nē, lūdzu. Nesmīdini mani. Lūdzu".
  
  Dreikam nelikās dīvaini, ka viņš tik ātri spēja atrast humoru pēc tā, ko viņš tikko bija redzējis. Šis cilvēks bija karavīrs, kas apmācīts tikt galā ar traumām un sirdssāpēm, nāvi un vardarbību; viņš to darīja lielāko daļu savas dzīves, bet karavīri tika galā citādi. Viens no šādiem veidiem bija saglabāt draudzības attiecības ar saviem kolēģiem; citiem vienmēr bija jāskatās no lietas gaišās puses.
  
  Kad tas ir iespējams. Bija dažas situācijas, kas pat karavīru nolika uz ceļiem.
  
  Tagad Alisija, izgriezta no tā paša auduma, atcerējās Kinimaki cīņu ar milzīgo Olgu. "Sasodīts, tas bija kā Godzilas mazulis pret Godzilu. Asiņainais Mano bija vairāk šokēts nekā ievainots.
  
  "Viņš noteikti var sist ar galvu." Dreiks pasmaidīja.
  
  "Nē!" Alisija iesmējās, un viņi kādu laiku greznojās kopā, vēloties atbrīvoties no sāpēm.
  
  Vēlāk Dreiks izkāpa no dušas, uzmetās vannas palai un atgriezās guļamistabā. Viņu pārņēma nerealitātes sajūta. Pirms stundas viņi atradās pašā elles centrā, iegrimuši vienā no savas dzīves smagākajām un asiņainākajām cīņām, un tagad viņi mazgājās rančo Teksasā, apsargu ielenkumā.
  
  Ko tālāk?
  
  Nu, pozitīvā puse bija tā, ka viņi uzvarēja trīs no četriem galvenajiem virzieniem. Un trīs no četriem jātniekiem. Ordenis bija paslēpis četrus ieročus, tāpēc pēc Dreika, protams, nedaudz nekonsekventa, neskaidra un pilnīgi neskaidra skaita, bija palicis tikai viens. Viņš pasmējās par sevi.
  
  Sasodīts, ceru, ka sapratu pareizi.
  
  Aiz viņa atskanēja soļi, un viņš pagriezās.
  
  Alisija stāvēja tur, pilnīgi kaila un mirdzēja no dušas ūdens, viņas mati bija pielipuši pie ziluma pleca. Dreiks skatījās un aizmirsa par uzdevumu.
  
  "Sasodīts," viņš teica. "Tātad dažreiz ir labi redzēt jūs abus."
  
  Viņa piegāja klāt un novilka viņa dvieli. "Vai jūs domājat, ka mums ir laiks?"
  
  "Neuztraucieties," viņš teica ar smaidu balsī. "Tas neaizņem daudz laika".
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk, kad viņi atklāja un mēģināja izvairīties no zilumiem uz ķermeņa, Dreiks un Alisija uzvilka svaigas drēbes un devās lejā uz milzīgo virtuvi. Dreiks nebija pārliecināts, kāpēc viņi izvēlējās virtuvi; tā šķita dabiska tikšanās vieta. Rietošās saules šķībi stari iespiedās pa panorāmas logiem, piešķirot koka grīdai un virtuves furnitūrai zeltainu nokrāsu. Istaba bija silta un smaržoja pēc tikko ceptas maizes. Dreiks apsēdās uz bāra krēsla un atslāba.
  
  "Es varētu šeit pavadīt mēnesi."
  
  "Cits jātnieks," Alicia teica. "Un tad mēs paņemam pārtraukumu?"
  
  "Vai mēs varam to izdarīt? Es domāju, ka tas neizklausās pēc vārda "paņem pauzi, mīlestība" beigām.
  
  "Nu, mums joprojām ir jāatbild Qrow," viņa paraustīja plecus, "par Peru. Un Smitam var būt problēmas. Mums nevajadzētu doties misijā, ja kādam mūsu ģimenes loceklim ir problēmas."
  
  Dreiks pamāja. "Jā, es piekrītu. Un tad ir SEAL Team 7.
  
  "Kādu dienu," Alisija nopūtās, apsēžoties uz laktas viņam blakus, "mūsu svētki pienāks."
  
  "Ei, paskaties, ko kaķis atnesa!" - Dreiks kliedza, ieraugot Dālu.
  
  Zviedrs uzmanīgi iegāja pa durvīm. "Bullshit, es mēģinu staigāt, bet viss ir dubultā manā acu priekšā."
  
  "Vai jūs domājat, ka staigāt ir grūti?" Dreiks teica. "Vai vēlaties mēģināt tikt galā?"
  
  Dāls taustījās līdz bāra krēslam. "Kāds atnes man dzērienu."
  
  Alisija pastūma viņam pretī ūdens pudeli. "Es iešu paņemt vēl."
  
  Dreiks ar bažām paskatījās uz savu draugu. "Vai tev būs jāgaida līdz beigām, draugs?"
  
  "Patiesību sakot, ar katru brīdi tas kļūst labāk."
  
  "Ak, jo es atceros, kā jūs sēdējāt strīda laikā ar Olgu."
  
  "Brazdējies, Dreik. Es nekad negribu to atcerēties. "
  
  Dreiks iesmējās. "It kā mēs kādreiz ļausim jums par to aizmirst."
  
  Pārējie komandas locekļi ieradās pamazām, un divdesmit minūtes vēlāk viņi visi sēdēja pie bāra, dzēra kafiju un ūdeni, augļus un speķa strēmeles un vairāk brūču, nekā varēja saskaitīt. Kinimaka neskatījās ne uz vienu, un Smits neko nevarēja turēt labajā rokā. Yorgi bija ārkārtīgi nomākts. Kensi nevarēja beigt sūdzēties. Šķita, ka tikai Meja, Lorēna un Heidens bija viņi paši.
  
  "Zini," sacīja Heidens. "Esmu tikai priecīgs, ka mēs visi kopā tikām tam cauri. Varēja būt daudz sliktāk. Atropīns darīja savu darbu. Vai ir kādi pēcefekti, puiši?
  
  Jorgijs, Smits un Kenzi pamirkšķināja acis. Kensi runāja viņu visu vārdā. "Es domāju, ka Olga ir pārspējusi pēc sekām."
  
  Heidens pasmaidīja. "Labi, jo mēs vēl neesam pabeiguši. Tās komandas, kuras neapmeklēja Fortsillu un Dalasu, meklēja pēdējo pavedienu. Par laimi Vašingtonas ideju laboratorija un NSA spēja sekot līdzi galvenajiem spēlētājiem.
  
  "SAS?" - Dreiks ieteica.
  
  "Nu, briti, jā. Viņiem sekos Ķīna un viss, kas palicis no Francijas...
  
  "SEAL Team 7?" - jautāja Dāls.
  
  "Nezināms, nedeklarēts un neatļauts," sacīja Heidens. "Pēc Krova teiktā."
  
  "Ir augstākas struktūras nekā aizsardzības ministrs," sacīja Kinimaka.
  
  "Prezidents Koburns mūs nepaliktu ārā nožūt," Dreiks protestēja. "Man jātic, ka viņš neko nezina par roņiem."
  
  "Es piekrītu," sacīja Heidens. "Un, lai gan es piekrītu Mano, ka ir būtnes, kas ir augstākas par Vārnu, ir daudz mānīgāku. Tādi, kas tev uznāk uz sāniem, no zila gaisa un atstāj maz izvēles iespēju. Man jātic, ka notiek vairāk, nekā mēs zinām.
  
  "Tas nepalīdz mūsu problēmai." Smits iesmējās un pūlējās pacelt piena glāzi.
  
  "Pa labi". Heidena paņēma sauju augļu un iekārtojās ērti. "Tātad, pievērsīsimies tam, lai izbeigtu šo slikto māti, un dosimies mājās. Mēs joprojām esam lielākā komanda un labākā. Pat tagad briti ieguva tikai vienas dienas pārsvaru. Ķīnieši arī. Tagad, šķiet, no visiem pārējiem tikai franči ir pacēlušies. Viņi nosūtīja vēl vienu trīs cilvēku komandu, lai sazinātos ar vienīgo atlikušo oriģinālu.
  
  "Tas ir tas pats īpašo operāciju spēku kaujā," sacīja Dāls. "Mēs esam augšpusē."
  
  "Jā, bet tas, visticamāk, nebūs aktuāli. Un meli. Nav tā, ka mēs esam roku rokā vai kopā tuksnesī."
  
  "Tā ir skarba, neparedzama cīņa," sacīja Dāls. "Tas ir tik reāls, cik tas var būt."
  
  Heidens pamāja ar galvu un tad ātri turpināja. "Apkoposim rīkojuma tekstu. Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un izklāstījām viņiem Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc lasiet un sekojiet piesardzīgi. Mūsu pēdējie gadi ir pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus: karu, iekarošanu, badu un nāvi. Vienoti viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un pēc tam Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet viss nav tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso Pēdējo spriedumu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad parādījās jātnieki. Uz Tēva kauliem nav pazīšanas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un valdīs uz visiem laikiem.
  
  Viņa pabeidza un iedzēra malku.
  
  "Viss ir kārtībā? Es domāju, ka tagad tam ir lielāka jēga. Ordenis ir miris, sen pagājis, bet tajā joprojām ir neliels elements no tiem. Varbūt kurmis. Viens. Varbūt kaut kas cits. Bet tas ir pietiekami labs, lai uzlauztu laboratoriju Dalasā, un pietiekami labs, lai izvestu veselu kaudzi speciālo spēku, tāpēc mēs to nevaram novērtēt par zemu.
  
  Viņa apstājās, kamēr Dreiks pamāja ar roku. "Jā?"
  
  "Vai jūs zināt, kur viņam vislabāk atrasties?" - viņš jautāja. "Iekšā Vašingtonas ideju laboratorijā. Vai arī strādājot NSA.
  
  Heidena acis iepletās. "Sasodīts, tas ir patiešām labs punkts. Ļauj man par to padomāt." Viņa ielēja melnu kafiju no stikla krūzes.
  
  "Laiks skrien skrien, mani draugi," sacīja Mai.
  
  "Jā, es esmu ar tevi". Heidens aizbāza muti. "Tad analizēsim tekstu: pēdējais zemes stūris ir Eiropa. Mums jāatrod Dieva posta kaps, kas ir nāves jātnieks un sargā patieso pēdējo tiesu. Sliktākais no tiem visiem. Un vai bija nogalināšanas kods, kad parādījās jātnieki? Es to vēl nesaprotu, atvainojiet."
  
  "Es pieņemu, ka domnīca to ir darījusi kādu laiku?" Džordži teica.
  
  Tagad Lorēna, kas bija atspiedusies pret milzīgo ledusskapi, ierunājās. "Protams, ir. Romieši, pret kuriem viņš cīnījās un nogalināja, reiz senajam vadonim piešķīra apšaubāmu nosaukumu "Dieva karogs". Viņš, iespējams, bija visveiksmīgākais no barbaru valdniekiem un uzbruka Austrumu un Rietumu Romas impērijām, kad viņš dzīvoja ap 406.-453. gadu. Viņš bija visbriesmīgākais Romas ienaidnieks un reiz tika citēts: "Kur es esmu pagājis, zāle nekad vairs neaugs."
  
  "Vēl viens pagodināts senais masu slepkava," sacīja Dāls.
  
  "Hunnis Attila," sacīja Lorēns, "434. gadā nogalināja savu brāli, lai kļūtu par vienīgo hunu valdnieku. Pēc vēsturnieka Edvarda Gibona domām, Attila, kas bija pazīstama ar savu nikno skatienu, bieži izbolīja acis, "it kā izbaudot šausmas, ko viņš iedvesmoja". Viņš arī apgalvoja, ka viņam rokās ir īsts Marsa, romiešu kara dieva, zobens. var iedomāties, kādas bailes tas būtu iedvests romiešu kaujas laukā.
  
  "Mēs to sapratām," sacīja Dreiks. "Attila bija slikts vai labs zēns, atkarībā no tā, kurā pusē tu biji. Un kurš rakstīja vēstures grāmatas. Kā un kur viņš nomira?
  
  "Vairāki pretrunīgi apraksti apraksta, kā viņš nomira. No deguna asiņošanas līdz nazim viņa jaunās sievas rokās. Atraduši viņa līķi, vīri pēc huņņu paražas izrāva no galvas matus un iecirta sejā dziļas, pretīgas brūces. Runāja, ka Attila, būdams tik šausmīgs ienaidnieks, saņēmis ziņu no dieviem par viņa nāvi kā fantastisku pārsteigumu. Svētība. Viņa ķermenis tika nolikts plaša līdzenuma centrā, zīdainā teltī, lai visi to varētu redzēt un apbrīnot. Labākie cilšu jātnieki brauca apkārt un stāstīja par viņa lielajiem varoņdarbiem ap ugunskuriem. Tā bija liela nāve. Turpat teikts, ka pie viņa kapa notika svinības. Lorēna turpināja atkārtot attiecīgos punktus, ko konstebls čukstēja viņai ausī. Nebija jēgas uzstādīt skaļruni.
  
  "Viņa kapenes aizzīmogoja ar zeltu, sudrabu un dzelzi, jo viņam bija trīs. Un viņi uzskatīja, ka šie trīs materiāli ir piemēroti lielākajiem no visiem karaļiem. Protams, tika pievienoti ieroči, bagātības un reti dārgakmeņi. Un, šķiet, arī pēc paražas viņi nogalināja visus, kas strādāja pie viņa kapa, lai tā atrašanās vietu paturētu noslēpumā.
  
  Alisija paskatījās apkārt uz tiem, kas sēdēja pie galda. "Viens no jums mirs," viņa teica. "Neprasi, lai es tevi apglabāju. Nav sasodīta iespēja. "
  
  "Jūs būsiet gan apbēdināti, gan priecīgi, dzirdot, ka Attila kaps ir viena no lielākajām apbedījumu vietām vēsturē. Protams, no dažiem citiem - pirms vairākiem gadiem zem Lesteras autostāvvietas atklātā karaļa Ričarda III līķa - mēs uzskatām, ka tos joprojām var atrast. Varbūt Kleopatra? Sers Frensiss Dreiks? Mocarts? Jebkurā gadījumā, ciktāl tas attiecas uz Atillu, tiek uzskatīts, ka huniešu inženieri Tisas upi novirzīja pietiekami ilgi, lai izžūtu galvenā upes gultne. Attila tika apglabāts tur savā lieliskajā, nenovērtējamā trīskāršā zārkā. Pēc tam Tisa tika atbrīvota, uz visiem laikiem slēpjot Attilu.
  
  Tajā brīdī viņi dzirdēja tuvojoša helikoptera skaņu. Heidens paskatījās apkārt istabā.
  
  "Es ceru, ka jūs, zēni un meitenes, esat gatavi citai cīņai, jo tas nebūt nav galā."
  
  Dreiks izstiepa savus sāpošos muskuļus. Dāls centās noturēt galvu uz pleciem. Kensi sarāvās, kad pieskārās skrāpējumam mugurā.
  
  "Taisnības labad," sacīja Dreiks. "Man šeit joprojām kļuva garlaicīgi."
  
  Heidens pasmaidīja. Dāls pamāja, cik vien spēja. Maija jau bija kājās. Lorēna devās uz durvju pusi.
  
  "Nāc," viņa teica. "Viņi mūs informēs vairāk."
  
  "Eiropa?" - Džordžs jautāja.
  
  "Jā. Un par pēdējo Nāves jātnieku."
  
  Alisija nolēca no bāra krēsla. "Lieliska uzmundrināšana," viņa sarkastiski teica. "No tevis tas izklausās tik aizraujoši, ka pat man sāk tirpt kāju pirksti."
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Vēl viens lidojums, vēl viena cīņa pie apvāršņa. Dreiks iekārtojās ērtā krēslā un klausījās, kā Lorēna izteica Kolumbijas apgabala spriedumus un secinājumus Hun Attila lietā. Komanda sēdēja dažādās pozīcijās, izmantoja to, ko varēja, un mēģināja ignorēt sāpes no nesen nodēvētā "Olgas incidenta".
  
  "Tīlas kaps ir pazudis vēsturē," Lorēna secināja. "Nekad nav atrasts, lai gan bija vairāki viltus atklājumi. Tātad," viņa apstājās, klausoties, "vai esat dzirdējuši par gravitācijas anomāliju?"
  
  Dāls atskatījās. "Šim terminam ir vairākas nozīmes."
  
  "Nu, tas ir mūsu mērķis. Pavisam nesen zinātnieki atklāja milzīgu un noslēpumainu anomāliju, kas aprakta zem polārā ledus segas. Tu to zināji? Tas ir milzīgs izmērs - 151 jūdze pāri un gandrīz tūkstoš metru dziļums. NASA satelīti atklāja, ka tā bija gravitācijas anomālija, jo izmaiņas tās apkārtnē norādīja uz milzīga objekta klātbūtni krāterī. Tagad, neņemot vērā savvaļas teorijas, šis objekts ir gravitācijas anomālija. Tas ir nepareizi novietots, nepārvietojas kā viss pārējais ap to, un tāpēc to var noteikt ar jaudīgu radaru.
  
  "Jūs runājat par zemes caurlaidības radaru," sacīja Dāls. "Mana vecā specialitāte."
  
  Dreika acis iepletās. "Tu esi pārliecināts? Man likās, ka tas ir vīriešu striptīzs vecmeitu ballītēs. Viņi tevi sauca par dejojošo vikingu.
  
  Dāls viņu nogurdināja. "Izbeidz to".
  
  Alisija pieliecās pie manis. "Viņš šķiet kašķīgs," viņa teatrāli čukstēja.
  
  "Atlecot nenojaušai vecai dāmai, tas jums nodarīs."
  
  Pārsteidzoši, ka Smitam acīs sariesās asaras. "Man jāsaka," viņš noelsās, "es nekad neesmu redzējis, ka kāds tik spēcīgi atsitās pret kādu bez batuta." Viņš paslēpa seju, cenšoties nomierināties.
  
  Kinimaka uzsita viņam pa plecu. "Vai tev viss kārtībā, brāli? Es nekad agrāk nebiju redzējis tevi smejamies, cilvēk. Tas ir dīvaini."
  
  Lorēna iejaucās, paglābjot zviedru no lielākas ķircināšanas. "GPR, bet intensīvā mērogā. Es domāju, ka pakalpojumā Google Maps ir šī dīvainā lieta, ko sauc par Antarktīdu. To var redzēt savā klēpjdatorā. Bet atrast kaut ko tik mazu kā Attila kaps? Tas ietver tādu iekārtu un programmatūras izmantošanu, kuras NASA vēl pat nav atzinusi.
  
  "Vai viņi izmanto satelītu?" - Džordžs jautāja.
  
  "Ak, jā, tas ir visām foršajām tautām."
  
  "Ieskaitot Ķīnu, Lielbritāniju un Franciju." Dreiks norādīja uz viņu pretinieku sarakstu.
  
  "Noteikti. No kosmosa ķīnieši varēja identificēt cilvēku, kas sēž savā automašīnā, pārbaudīt interneta vietnes, kuras viņš pārlūko, un klasificēt sviestmaizes saturu, ko viņš ēd. Jebkurš vīrietis. Gandrīz jebkur. "
  
  - Tikai vīrieši? Kenzi jautāja. "Vai arī sievietes?"
  
  Lorēna pasmīnēja un čukstēja: "Man ausī ir vīrietis, kurš to nodod tālāk. Izklausās mazliet jauns, it kā viņš vēl nebūtu atklājis sievietes.
  
  Dreiks klausījās, kā helikopters griezās pāri debesīm starp Ameriku un Eiropu, zemes trešo un ceturto galu.
  
  "Labi, nu, jebkurā gadījumā..." Lorēna piemiedza aci. "Ja mēs apkopojam Piskaras mazpazīstamo ģeogrāfiju, vienā tekstā teikts, ka Attila slavenā pils atradās starp Donavu un Tisu, Karpatu pakalnos, Ungārijas augšdaļas līdzenumos un kaimiņos esošās Zazberinas līdzenumos. Daudz neskaidrākā fragmentā teikts, ka Attila kaps atradās pretī viņa pilij.
  
  "Bet apglabāts zem upes," Mai noteica.
  
  "Jā, Tisa šķērso Ungāriju no ziemeļiem uz dienvidiem, jo tā ir milzīga pašas Donavas pieteka. Upes ceļš palīdzēs mūsu zinātniekiem. Cerams, ka viņu pētījumos, izmantojot ģeofiziskās tehnoloģijas, tiks apvienoti satelīti, magnēti, MAG un zemes caurlaidības radars. Magnētiskās aptaujas tiek papildinātas ar GPR profiliem izvēlētām anomālijām. Viņi arī saka, ka var redzēt, vai upe jebkad ir bijusi novirzīta. Viņa paraustīja plecus. "Mēs runājam par tūkstošiem un tūkstošiem attēlu, kas datoram jāapskata un pēc tam jāpieņem lēmums."
  
  "Labi, labi, tāpēc mēs dodamies uz Ungāriju." Alisija izlikās, ka sāp galva. "Tikai saki to."
  
  Komanda nomierinājās, prātojot, kā klājas viņu agresīvajiem kolēģiem.
  
  
  * * *
  
  
  Ungārija, Donava un Tisza naktī izskatījās tikpat melni kā pārējā Eiropa, taču Dreiks zināja, ka šobrīd šeit ir daudz nemierīgāka. Tur gulēja visspēcīgākais no četriem jātniekiem - nāve, un tie, kas viņu atrada, var noteikt pasaules nākotni.
  
  Komanda nolaidās, atkal pacēlās, atkal nolaidās un pēc tam ielēca milzīgā, neatstarojošā furgonā, lai pabeigtu sava ceļojuma pēdējo posmu. Kalkulatori vēl neko nebija izdomājuši, platības joprojām bija lielas un mērķis mazs, nemaz nerunājot par vecu un potenciāli degradētu. Būtu bijis jauki noskaidrot, kā ordenis darbojās neatkarīgi, taču viņu pēkšņās slepkavības pirms daudziem gadu desmitiem izbeidza jebkādu atkāpšanos.
  
  Viņi uzcēla nometni līdzenumos, nolika sardzes ārpusē un apmetās iekšā. Pūta stiprs vējš, plīvojot teltis; sirreālā realitāte visam, ko viņi bija paveikuši dažu pēdējo dienu laikā, joprojām mēģināja iegrimt.
  
  Vai tiešām tagad esam šeit, apmetušies pusceļā Ungārijas kalnā? Dreiks par to domāja. Vai arī Olga mūs joprojām sit?
  
  Ziedošais telts audekls runāja patiesību, tāpat kā virmojošā figūra viņam blakus. Alisija, ietīta savā guļammaisā, rāda tikai acis.
  
  "Vai ir auksti, mīļā?"
  
  "Jā, nāc šeit un sasildiet mani."
  
  "Lūdzu," Dāls teica kaut kur uz dienvidiem no Dreika kājām, "ne šodien."
  
  "Es piekrītu," sacīja Kenzi no austrumiem. "Pasaki kucei, ka tev sāp galva vai kas cits. Kas zina, kur viņa bija? Slimību skaits un tā tālāk, un tā tālāk.
  
  "Tātad nav ne runas par četrinieku?"
  
  "Tā ir," piebilda Mai, kas stāvēja pie telts ieejas. "Jo īpaši tāpēc, ka mēs esam pieci."
  
  "Traks, es aizmirsu, ka tu bijāt šeit, Sprite. Es joprojām nespēju noticēt, ka viņi mūs visus ieslodzīja vienā sasodītā teltī.
  
  "Man, piemēram, labāk patīk gulēt līdzenumos," Dāls sacīja, pieceļoties. "Tad varbūt es aizmigšu."
  
  Dreiks vēroja, kā zviedrs dodas uz izeju, pieņemot, ka viņš izmantos iespēju piezvanīt Džoannai. Viņu attiecības palika gaisā, taču drīz pienāks diena, kad kāds pieņems pastāvīgu lēmumu.
  
  Pienāca rītausma, un eksperti no Vašingtonas ieteica pusduci vietu. Komanda sadalījās un sāka rakt, izmetot no savām galvām un sirdīm brīnišķīgās ainavas: Tisas dzirkstošo zilo čūsku, dažreiz platu, dažreiz dīvaini šauru, Karpatu zālainos paugurus, bezgala skaidrās debesis. Vēsais vējiņš, kas pūta pāri plašajām telpām, bija apsveicams, mazinot nogurumu un nomierinot zilumus. Dreiks un pārējie pastāvīgi prātoja, kur ir viņu ienaidnieki. britu, ķīniešu un franču. Kur? Pār tuvāko kalnu? Neviens nekad nav redzējis ne mazāko mājienu par novērošanu. It kā pārējās komandas būtu padevušās.
  
  "Ne jūsu vidējās relikviju medības," reiz teica Dreiks. "Es gandrīz nezinu, kur es nonākšu tālāk."
  
  "Es piekrītu," sacīja Dāls. "Vienā brīdī mēs visi cīnāmies, un nākamajā viss ir viegli. Un tomēr varēja būt sliktāk."
  
  Pirmā diena paskrēja ātri, tad otrā. Viņi neko neatrada. Sāka līt lietus, un tad aklošā saule. Komanda pārmaiņus atpūtās un pēc tam ļāva dažiem algotiem strādniekiem kādu laiku viņus atbrīvot. Vīrieši un sievietes, kas nerunāja angliski, tika iecelti no tuvējā ciemata. Kādu dienu Alisija atklāja caurumu zemē, iespējams, vecu tuneli, taču viņas sajūsma ātri izgaisa, kad viņas meklējumi nonāca strupceļā.
  
  "Nav jēgas," viņa teica. "Mēs varētu būt metra attālumā no viņa un joprojām viņu neatradīsim."
  
  "Kā jūs domājat, ka tas palika nepamanīts visus šos gadus?"
  
  Dāls turpināja kasīt galvu, būdams pārliecināts, ka viņi kaut ko nesaprata. "Tas ir man uz mēles gala," viņš atkārtoja vairāk nekā vienu reizi.
  
  Dreiks nespēja atturēties. "Tu domā Olgu, vai ne? Tā bija ļoti īsa pieredze, draugs.
  
  Dāls norūca, joprojām skenējot.
  
  Vēl viena nakts un vēl dažas stundas teltī. Saspringtākais no šiem vakariem bija, kad Dreiks sāka runāt par Veba paziņojumu, viņa mantojumu un slepeno informācijas glabātuvi.
  
  "Mums tam jākoncentrējas nākamreiz. Viņa savāktie noslēpumi varētu būt postoši. Satriecoši".
  
  "Priekš kura?" Dāls teica. "Tie, kas bija pret mums, nebija tik slikti."
  
  "Izņemot vienu, ko mēs vēl nezinām," sacīja Mai.
  
  "Sasodīts, tiešām? ES aizmirsu. Kurš tas ir?"
  
  Japāniete pazemināja balsi un klusi runāja. "Viens no jums mirst."
  
  Ilgu, sāpīgu brīdi valdīja klusums.
  
  Alicia to salauza. "Jāpiekrīt Dreikam. Tas attiecas ne tikai uz mums. Vebs bija vajāšanas speciālists un ļoti bagāts āksts. Viņam noteikti bija netīrumi uz visiem.
  
  Viltus trauksme lika viņiem izkļūt no telts, iekrītot zemē un dubļos, starp gruvešiem un smiltīm senā apbedījuma vietā. Viņu dziļam aizkaitinājumam izrādījās, ka tas nepieder Attila. Vismaz ne tik tālu, cik viņi varēja pateikt.
  
  Vēlāk teltī viņi atgriezās pie savām domām.
  
  "Ir tik daudz, ar ko nodarboties," sacīja Heidens. "Iespējams, šī Veba slēptuves meklēšana un tas, ko mēs pēc tam atklājam, varētu mūs pasargāt no gaidāmā."
  
  Džošua nāve Peru? Mūsu nepaklausība? Apšaubāms spriedums un neskaidra pavada? Mums kādam jāatbild. Viena apsaukāšanās, ar kuru jūs varat atbrīvoties. Bet trīs? Četri? Mūsu rēķini ir mīnusos, cilvēki, un es nedomāju pārtēriņus.
  
  "Tātad, SEAL komanda 7?" - jautāja Dāls.
  
  "Varbūt," Heidens nomurmināja. "Kas zina? Bet, ja viņi uzbrūk mums ar aizspriedumiem, es zvēru pie Dieva, ka es sitīšu pretī ar salīdzinošu spēku. Un tā tas būs ar jums visiem. Tā ir pavēle."
  
  Pienāca cita diena, un medības turpinājās. Nokrišņi apgrūtināja viņu centienus. Vašingtonas domnīca atgriezās ar vēl septiņām vietām, kopā divdesmit trīs. Vairums no tiem nedeva neko citu kā tikai tukšas vietas vai vecus pamatus, sen pazudušas ēkas, skeletus, kas kļuvuši par lupatām. Pagāja vēl viena diena, un SPEAR komandas morāle sāka kristies.
  
  "Vai mēs pat esam īstajā vietā?" Kenzi jautāja. "Es domāju Ungāriju. Pretī Attila pilij. Pirms cik ilga laika šis cilvēks piedzima? Pirms tūkstoš sešsimt gadiem, vai ne? Kas tas? Četrpadsmit gadsimtus pirms Žeronimo. Varbūt Attila ir nepareizais "posts". Domāju, ka katoļu baznīca daudzus ir apzīmējusi.
  
  "Mēs atrodam dažādas anomālijas," sacīja Kinimaka. "To ir tik daudz, un neviens no tiem nav pareizs."
  
  Dāls skatījās uz viņu. "Mums ir nepieciešams veids, kā sašaurināt meklēšanu."
  
  Lorēna, vienmēr pieslēgta ideju laboratorijai, paskatījās no citas puses. "Jā, viņi saka. Jā."
  
  Vējš maigi pūta zviedra matus, bet viņa seja palika bezkaislīga. "Man nav nekā".
  
  "Varbūt mums vajadzētu vēlreiz apskatīt Attila?" Meja ieteica. "Vai viņa biogrāfijā ir kaut kas?"
  
  Lorēna lika Vašingtonas bandai par to parūpēties. Komanda atpūtās, gulēja, meklēja defektus un neatrada, kā arī piedalījās vēl divās viltus trauksmēs.
  
  Visbeidzot, Dreiks sapulcināja komandu. "Es domāju, ka mums tas būs jāsauc par neveiksmi, cilvēki. Ordenis saka, ka viņi to ir atraduši, iespējams, ¸ bet ja mēs nevaram, tad arī citas valstis nevarēs. Varbūt ceturto jātnieku labāk atstāt tur, kur viņš tika apglabāts. Ja viņš vēl joprojām ir tur.
  
  "Iespējams, kaps tika aplaupīts," Heidena sacīja, noplātot rokas, "īsi pēc apbedīšanas. Bet tad, protams, relikvijas būtu atklātas. Audums. Zobens. Dārgakmeņi. Citi ķermeņi."
  
  "Ir grūti tur atstāt tik spēcīgu ieroci," Kenzi teica ar tukšu sejas izteiksmi. "Es zinu, ka mana valdība to nedarītu. Viņi nekad nepārstās meklēt. "
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. "Tiesa, bet mums neapšaubāmi ir arī citas krīzes. Mēs nevaram palikt šeit mūžīgi."
  
  "Viņi to pašu teica Peru," sacīja Smits.
  
  Dreiks pamāja Lorēnai. "Vai viņiem ir kaut kas priekš mums?"
  
  "Vēl ne, izņemot astoņas citas potenciālās vietnes. Indikācijas joprojām ir tādas pašas. Nekas grūts."
  
  "Bet vai tas nevarētu būt tieši tas, ko mēs meklējam?" Dāls teica ļoti klusi.
  
  Heidens nopūtās. "Es domāju, ka man var nākties piezvanīt šai personai un sazināties ar sekretāri. Mēs esam labāki -
  
  "Esi uzmanīgs," Alicia brīdināja. "Iespējams, tas ir signāls, ko roņi gaida."
  
  Heidens apklusa, viņa acīs parādījās neziņa.
  
  Dāls beidzot pievērsa viņu uzmanību. "Zemes radars," viņš teica. "Meklē anomālijas, gravitācijas, magnētiskas vai citas. Protams, viņš atrod šausmīgi daudz, jo šī ir ļoti veca planēta. Bet mēs varam sašaurināt meklēšanu. Mēs varam. Ak, sasodīts, kā mēs varējām būt tik muļķi?
  
  Dreiks dalījās ar Alisijas noraizējušos skatienu. "Vai tev viss kārtībā, draugs? Jūs joprojām nejūtat tās Olgas sekas, kuru mēģinājāt nolaupīt, vai ne?
  
  "Man viss ir labi. Es esmu ideāls kā vienmēr. Klau - atceries tos idiotus, kas atrada dievu kapenes?
  
  Dreika seja tagad kļuva nopietna. "Tie bijām mēs, Torsten. Nu, lielākā daļa no mums.
  
  "ES zinu. Mēs atradām Odina, kā arī Tora, Zeva un Loki kaulus. Viņš ieturēja pauzi. "Afrodīte, Marss un daudz kas cits. Nu, no kā bija izgatavoti viņu ieroči un bruņas? Daži no viņu dārgakmeņiem?
  
  "Nezināma viela, kas vēlāk mums palīdzēja citā misijā," sacīja Dreiks.
  
  "Jā." Dāls nevarēja beigt smieties. "Kura zobens tika apglabāts kopā ar Atilu?"
  
  Lorēna pielēca uz to. "Marss!" - viņa iesaucās. "Romiešu kara dievs caur skitiem caurdūra Atilu ar zobenu. To sauca par Svētā kara zobenu. Bet, ja tas tiešām nāk no Marsa paša rokām..."
  
  "Jūs varat pārkonfigurēt zemes iekļūšanas radaru, lai meklētu šo konkrēto elementu," sacīja Dāls. "Un tikai šis neticami retais elements."
  
  "Un bums!" Dreiks viņam pamāja ar galvu. "Tas ir tik vienkārši. Trakais zviedrs ir atgriezies."
  
  Alisija joprojām izskatījās satraukta. "Tu nevarēji par to domāt, sasodīts, pirms dažām dienām?"
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Vēl astoņas stundas un viņi bija gatavi. DC komanda pārstartēja zemes penetrācijas radaru pēc tam, kad sazinājās ar Islandes arheoloģisko vienību, kas joprojām pētīja, kas bija palicis no pirmā dievu kapa. Tas vienmēr atgriežas pie Odina, gaidīdams nodomāja Dreiks. Skaidrs, ka islandieši saglabājuši lielāko daļu atraduma detaļu un visus paraugus. Datu nosūtīšana par retu elementu Vašingtonai bija dažu minūšu jautājums.
  
  Vismaz tā viņi teica, vēlāk iedomājās Dreiks. Viņš būtu šokēts, ja amerikāņiem tas jau nebūtu reģistrēts.
  
  Tika veikta pārbaude un pēc tam tika nosūtīts karsts signāls. Piespraudiet apgabalu, kuru viņi jau bija apstaigājuši, un senais Marsa zobens kļuva par skaidru punktu kartē.
  
  "Tas ir," sacīja Mai. "Hūna Attilas kaps."
  
  Izrakumi sākās nopietni. Ciema iedzīvotāji sāka paplašināt jau izrakto bedri. Pirms viņi sasniedza tukšumu, kas bija ideāli paralēli zobenam, viņi atmaksāja ciema iedzīvotājiem un izlikās nomākti, vērojot viņus aizejam.
  
  "Otra puse," sacīja Mai, "ir milzīgs kultūras atradums."
  
  "Mēs tagad par to nevaram uztraukties," sacīja Heidens. "Šis ir nāves ierocis. Tas ir jāneitralizē, pirms mēs kaut ko paziņojam.
  
  Smits, Yorgi un Kinimaka ielēca, uzbrūkot zemei. Dāls joprojām izskatījās un jutās nedaudz satracināts, lai gan Alicia un Kenzi izmantoja izdevību un nosauca viņu visu, sākot no "dīkstāves" līdz "Trakajam slinkumam".
  
  Nepagāja ilgs laiks, lai ielauztos tukšumā.
  
  Dreiks vēroja, kā trijotne palielina atstarpi. Maija un Alisija nopētīja apkārtni, lai pārliecinātos, ka garajā zālē, kas grasījās piezagties, nav nekādu pārsteigumu. Lorēna gatavojās palikt tuvu caurumam; redzamības līnija starp abām sievietēm un zemāk esošajām.
  
  "Tā kā mēs nezinām, cik tālu mēs ejam uz leju," sacīja Dreiks, "saziņa var būt bezjēdzīga. Bet es domāju, ka mēs to spēlēsim tā, kā mēs to atradīsim.
  
  "Viss, kas mums vajadzīgs, ir kaste," apstiprināja Heidens. "Mēs netērējam laiku, skatoties uz kaut ko vai kādu citu. Vai tu piekrīti?"
  
  Viņi pamāja. Yorgi devās pirmais, būdams veiklākais komandā. Nākamais nāca Kinimaka, joprojām kopjot brūci galvā, kam sekoja Smits. Dreiks ielēca bedrē, viņam sekoja Heidens un Dāls. Zviedram bija jāpaliek pie ieejas. Dreiks nonāca zem nelīdzenās zemes un atrada sevi tumšā tunelī. Viena minūte rāpošanas un spaidīšanas starp sienām noveda pie plašāka tukšuma, kur komanda pagriezās pa kreisi. Yorgi savienoja zobenu ar portatīvo navigatoru un ik pēc dažām minūtēm nosauca attālumu starp viņiem un viņu.
  
  Dreiks nekustīgi turēja lukturīti, savienojot starus ar priekšā esošajiem. Eja nekad nenovirzījās, bet riņķoja ap zobena atdusas vietu, līdz viņi lēnām devās prom no tās.
  
  Jorgijs apstājās priekšā. "Mums var nākties izlauzties cauri."
  
  Dreiks zvērēja. "Tas ir ciets akmens. Mums būtu nepieciešams liels aprīkojums, lai tur izlauztos cauri. Vai tu redzi, cik viņa ir resna?
  
  Džordžs izdvesa neapmierinātu skaņu. "Divreiz lielāks par šīs ejas platumu."
  
  "Un zobens?" - ES jautāju.
  
  "Tikai otrā pusē."
  
  Dreikam radās skaidrs iespaids, ka ar viņiem spēlējas. Vecie dievi atkal izklaidējas. Reizēm šķita, ka viņi viņam seko līdzi visu ceļu, ievelkot vienā vai otrā piedzīvojumā, reizēm atgriežoties, lai darītu zināmu.
  
  Kā tagad.
  
  Viņš pieņēma savu lēmumu. "Ejiet tālāk," viņš teica. "Mums jāredz, kurp ved šis fragments."
  
  "Nu, priekšā ir viena no anomālijām," Jordži atsūtīja atbildi. "Liela nezināma forma."
  
  Sakaru aparātā sprakšķēja Alisijas balss. "Vai tas kustas?"
  
  Dreiks zināja ļauno humora toni. "Izbeidz to".
  
  "Cik kājas viņam ir?"
  
  "Alicia!"
  
  Visi zem zemes izņēma pistoles. Dreiks mēģināja pagriezt kaklu, lai paskatītos uz priekšu, bet Kinimaka aizsedza viņam skatu. Vienīgais, ko viņam izdevās izdarīt, bija atsist ar galvas augšdaļu pret tuneli.
  
  Gaisā izsijāti putekļi. Dreiks bija svīdis, viņa svaigie zilumi pulsēja. Komanda rāpoja tālāk, cik ātri vien spēja. Jordži viņus vadīja lēnā līkumā. Tikai tad jaunais krievs apstājās.
  
  "Ak! Man ir kaut kas."
  
  "Kas?" - ES jautāju. Bija dzirdamas vairākas balsis.
  
  "Pagaidi. Jūs varat nākt šeit kopā ar mani."
  
  Drīz Dreiks apbrauca līkumu un ieraudzīja, ka ejas mala paplašinājās, pārvēršoties astoņas pēdas augsta un četras reizes platāka par cilvēka platumu akmens arkā. Tas bija dzeltenbrūnā krāsā, gluds un pacēlās virs šaurāka cauruma, kas bija iecirsts pašā klintī, neliela ieeja kā durvis.
  
  Dreiks ielūkojās šī cauruma melnumā. "Tātad, varbūt viņi nedaudz izraka akmeni, nodrošinot, ka Attila paliks šeit uz visiem laikiem?"
  
  "Bet virs mums nav upes," sacīja Yorgi. "Tas bija manā prātā."
  
  "Gadu gaitā upju kursi mainās," sacīja Heidens. "Pagaidām nevaram pateikt, vai Tisza kādreiz plūdusi pa šo ceļu. Jebkurā gadījumā tas atrodas tikai dažus metrus uz dienvidiem.
  
  Dreiks devās uz tumsu. "Es esmu spēlē. Paskatīsimies?
  
  Jorgijs uzlēca, saglabājot savu pozīciju priekšā. Sākumā jaunās durvis bija tikai pilnīga melnuma aprises, bet, kad viņi piegāja tuvāk un apspīdēja savus lukturīšus, viņi ieraudzīja mājienus par lielu istabu otrā pusē. Istaba nebija lielāka par pieklājīgu ēdamistabu, pilna ar putekļu daļiņām un absolūtu klusumu, ar pjedestālu līdz ceļiem centrā.
  
  Uz postamenta atradās akmens zārks.
  
  "Neticami," Jordži elpoja.
  
  "Vai jūs domājat, ka Attila ir tur?" Kenzi jautāja.
  
  "Es domāju, ka zobens ir." Yorgi pārbaudīja savu zemes penetrācijas radaru. "Tā saka šī lieta."
  
  "Mēs paliekam misijā." Heidens pat nepaskatījās uz zārku. Viņa bija aizņemta, mācoties par dzimumu. "Un tas ir tieši tur? Tas ir viss".
  
  Dreiks paskatījās, kur viņa norādīja. Komanda izgāja cauri ieejas arkai un pilnībā atradās telpā. Uz paša postamenta, zārka pakājē, stāvēja pazīstama koka kaste ar ordeņa zīmogu uz vāka. Heidens piegāja viņam pretī.
  
  "Gatavojies," viņa sacīja Lorēnai, izmantojot sakarus. "Mēs esam ceļā. Pastāstiet Vašingtonai, ka esam atraduši pēdējo kasti.
  
  "Vai jūs to atvērāt?"
  
  "Negatīvs. Es nedomāju, ka tā šeit ir laba ideja. Gaidīsim, līdz tiksim virsotnē."
  
  Dreiks skatījās uz zārku. Jogs piegāja tuvāk. Kenzi uzkāpa uz pjedestāla un paskatījās uz leju.
  
  "Vai kāds man palīdzēs?"
  
  "Ne tagad," sacīja Heidens. "Mums jāiet".
  
  "Kāpēc?" Kenzi palika lielāks. "Šeit nav tā kā citās komandās. Ir jauki atvēlēt brīdi sev, vai ne? Tā ir jauka pārmaiņa, ka neviens nemēģina mani atturēt.
  
  Dreiks ieslēdza sakarus. "Dal? Tu esi nelietis."
  
  "Kas?"
  
  Kenzi nopūtās. "Tas ir tikai akmens vāks."
  
  Dreiks viņu uztvēra kā relikviju kontrabandistu ar aizraušanos ar dārgumiem. Protams, tas nekad nesamazināsies. Tā bija daļa no viņas. Viņš pamāja Heidenam.
  
  "Mēs jūs panāksim. ES apsolu".
  
  Viņš aizskrēja uz pjedestāla otru pusi, satvēra akmeni un pavilka.
  
  Haidens steidzās ārā no kapa, Jordži un Kinimaka sekoja viņam aiz muguras. Smits apstājās pie durvīm. Dreiks vēroja, kā tiek atklāti dārgumi no Attila Huna kapa.
  
  Luktura gaismā viņa acis bija aklas; dzirkstoši zaļumi un sarkani, safīra zili un spilgti dzelteni; varavīksnes nokrāsas, mirdzoši un brīvi pirmo reizi gandrīz tūkstoš gadu laikā. Bagātība tika pārvietota, zobens tika izsists no ierindas ar šo kustību. Pazibēja citi asmeņi. Kaklarotas, potītes un rokassprādzes gulēja kaudzēm.
  
  Zem tā visa, joprojām ietīts pāris drēbju lūžņos, gulēja Attilas ķermenis. Dreiks tam ticēja. Vietu nekad neatklāja kapu aplaupītāji; tātad bagātības klātbūtne. Nacistiem tas bija vajadzīgs tikai viņu lielākajiem plāniem, un, pievēršot uzmanību monumentālajam atradumam, viņi tikai pievērstu uzmanību. Elpu aizturējis, viņš pielēca pie komunikatora.
  
  "Lauren," viņš čukstēja. "Jums ir jānoalgo kāds, kas to visu apsargā. Jums vienkārši tas jādara. Tas ir... neticami. Vienīgais..." Viņš apklusa, meklēdams.
  
  "Kas tas ir?" - ES jautāju.
  
  "Šeit nav zobenu. Marsa zobens ir pazudis.
  
  Lorēna izdvesa. "Ak, nē, tas nav labi."
  
  Dreika seja kļuva saspringta. "Pēc visa, ko esam piedzīvojuši," viņš teica. "Es to sasodīti labi zinu."
  
  Kensi iesmējās. Dreiks atskatījās. "Marsa zobens ir klāt."
  
  "Sasodīts, tu esi labs. Relikviju kontrabandists un zaglis. Jūs to nozagāt tieši no mana deguna. Viņš skatījās. "Tas ir brīnišķīgs".
  
  "Tu neko nevari paņemt." Viņš redzēja, kā viņa izņem dārgakmeņu priekšmetu. "Bet es ticu, ka jūs dodaties uz turieni pēc visvērtīgākajām precēm."
  
  "Vairāk nekā Attila?"
  
  "Jā, protams. Jūs varat to paņemt. Bet lai ko tu darītu, paturi zobenu sev.
  
  Kenzija iesmējās un noņēma roku, atstājot dārgakmeņu dārgumu, bet paturot zobenu. "Tagad es to visu esmu redzējusi," viņa teica ar zināmu godbijību. "Mēs varam iet."
  
  Dreiks bija priecīgs, ka viņa izrādīja iekšēju vēlmi un ka viņš palīdzēja viņai to piepildīt. "Tad viss ir kārtībā. Paskatīsimies, kas ir Nāves jātnieks.
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Nometušies ceļos tiešā saules gaismā, SPEAR komanda pārbaudīja Pēdējā sprieduma ordeņa pēdējo kasti.
  
  Kinimaka gaidīja apstiprinājumu, kad Alisija un Maija tuvojās robežām, tagad pie apvāršņa bija redzami draudzīgi helikopteri. Heidens norādīja uz Kinimaku.
  
  "Turpiniet strādāt, Mano. Mums ir jāredz, kas ir iekšā, pirms ierodas uzņēmums; draugs vai ienaidnieks."
  
  Havajietis pamāja ar galvu un noklikšķināja uz slēdzenes. Dreiks noliecās uz priekšu, kad vāks pacēlās, sadūris galvas ar Dālu.
  
  "Smuki!" - viņš kliedza mirkšķinot.
  
  "Vai tas bija tavs skūpstīšanas mēģinājums, Jorkij?"
  
  "Es tevi noskūpstīšu, ja tu vēl vienu reizi iebāzīsi man sejā to pinkaino mopu, ko tu sauc par galvu. Asiņainais Jorkšīras skūpsts.
  
  Protams, neviens viņu nedzirdēja. Viņi visi bija vērsti uz jauno atklāsmi.
  
  Heidens ielūkojās iekšā, noliecies pie Kensi. "Sheeeit," viņa nejauši teica. "Es nekad nebiju iedomājies, ka tas būs šādi."
  
  "Un mani arī". Maijs stāvēja.
  
  "Patiesais pēdējais spriedums," sacīja Lorēna, vēlreiz deklamējot tekstu. "Sliktākais no visiem."
  
  "Nu, es nezinu kā jums, puiši," Alisija nomurmināja. "Bet viss, ko es redzu iekšā, ir sasodīts papīra gabals. Izklausās pēc mana iepirkumu saraksta."
  
  Maija atskatījās. "Es kaut kā nevaru iedomāties tevi lielveikalā."
  
  Alisija saviebās. "Tikai vienu reizi. Visi šie rati, eju barjeras un izvēles mani pilnībā izsita no ceļa. Viņa ar ilgām pētīja tuvojošos uzbrukuma helikopterus. "Tas ir daudz labāk".
  
  Kinimaka sniedzās kastē, izvilka papīru un pacēla to augšā, lai visi to redzētu. "Tas ir tikai skaitļu kopums."
  
  "Nejauši," sacīja Smits.
  
  Dreiks jutās dusmīgs. "Tātad, Pēdējā sprieduma ordenis mūs sūtīja pa pusi pasaules, lai kapā atrastu papīra lapu, kas bija slēpta simtiem gadu? Vieta, kuru mēs, iespējams, nekad nebūtu atraduši, ja mums nebūtu pieredzes ar dievu kapiem? Es to nesaprotu."
  
  "Nacisti bija relikviju un dārgumu meklētāji," sacīja Kenzijs. "Vai jūs zināt par šo neticamo masu, ko viņi nesen atklāja zem polārā ledus? Daži saka, ka tā ir nacistu bāze. Viņi izlaupīja visu, sākot no rotaslietām līdz ruļļiem un gleznām. Viņi mēģināja radīt zombijus, meklēja mūžīgo dzīvību un bīstamos meklējumos zaudēja tūkstošiem cilvēku. Ja viņi izvēlējās to atstāt Atilas Huņas kapā, nevis nozagt bagātību, tam ir briesmīgs iemesls.
  
  Lorēna norādīja uz savām ausīm. "Kolumbijas apgabals vēlas uzzināt, kas tas ir."
  
  Heidens to paņēma no Kinimaki. "Tātad, puiši, šis ir vecs piezīmju papīrs, diezgan biezs un saplēsts no abām pusēm. Tas ir nodzeltējis un izskatās diezgan trausls. Tātad vidū ir rakstīšanas rinda, kas sastāv tikai no cipariem. Viņa tos nolasīja: "483794311656..." Viņa ievilka elpu. "Tas vēl nav viss..."
  
  "Gīķa slapjš sapnis." Alisija nopūtās. "Bet kas pie velna mums jādara?"
  
  "Ejiet prom no šejienes," Dreiks sacīja, pieceļoties kājās, kad helikopteri pieskārās. "Pirms huņņi mūs atrod."
  
  Pilots skrēja augšā. "Vai jūs, puiši, esat gatavi? Mums tas būs jāseko līdzi."
  
  Komanda pavadīja viņu atpakaļ uz helikopteriem. Heidena pabeidza savu runu un pameta papīru, kad viņi ieņēma vietas. "Kādas idejas?"
  
  "Jūs pat nevarat spēlēt ar viņiem loteriju," sacīja Alisija. "Bezjēdzīgi".
  
  "Un kāds viņiem sakars ar nāvi?" Dreiks teica. "Un četri jātnieki? Tā kā skaitļi šķiet svarīgi, vai tas varētu būt saistīts ar dzimšanas datumiem? Nāves datumi?
  
  "Mēs esam klāt," viņa ausī ierunājās balss, un viņš atkal atcerējās, ka viņi ir savienoti ar visu pasauli, ja vien viņiem nebija jāizslēdz DC, lai pabeigtu misiju, un tādā gadījumā viņi bija savienoti tikai ar Laurenu.
  
  "Ne tikai uz viņu," sacīja cita balss. "Mums tas ir."
  
  Dreiks klausījās, kā helikopteri lēnām paceļas gaisā.
  
  "Šie sadalījuma skaitļi ir koordinātas. Viegli. Nacisti atstāja jūs par ideālu mērķi, cilvēki.
  
  Dreiks sāka pārbaudīt un sagatavot savus ieročus. "Mērķis?" - ES jautāju.
  
  "Jā, pirmais skaitļu komplekts norāda uz Ukrainu. Secība ir viens garš nepārtraukts skaitlis, tāpēc mums bija vajadzīgs laiks, lai to atšifrētu.
  
  Alisija paskatījās pulkstenī. "Es nezvanu piecas minūtes dienā."
  
  "Jums nav simts sešdesmit IQ."
  
  "Kā pie velna tu to zini, gudrais puisis? Es nekad to neesmu pārbaudījis."
  
  Klusuma minūte, un tad: "Katrā ziņā. Mēs ievadījām visu secību un savienojām to ar satelītu. Tas, ko mēs šobrīd skatāmies, ir liela industriālā zona, iespējams, kopumā astoņas kvadrātjūdzes. Tā pārsvarā ir pilna ar noliktavām, saskaitījām pāri trīsdesmit, un šķiet, ka tās ir tukšas. Kaut kas no pamestā kara laikmeta. Tā varētu būt veca padomju militārā noliktava, kas tagad ir pamesta.
  
  "Un koordinātas?" Heidens jautāja. "Vai viņi norāda uz kaut ko konkrētu?"
  
  "Joprojām pārbauda." Uz līnijas valdīja klusums.
  
  Heidenam nebija jāinformē piloti; viņi jau devās uz Ukrainu. Dreiks juta, ka mazliet atslābst; vismaz konkurentu komandas nevarēja viņus pārspēt. Viņš paskatījās uz Heidenu un ierunājās.
  
  Vai mēs varam to izslēgt?
  
  Viņa uzmeta seju. Tas izskatītos aizdomīgi.
  
  Kurmis? Viņš to lēnām atdarināja, noliecies uz priekšu.
  
  Arī Heidens tā domāja. Nav neviena, kuram mēs varētu uzticēties.
  
  Alisija iesmējās. - Sasodīts, Dreik, ja vēlies viņu noskūpstīt, dari to.
  
  Jorkšīras vīrs atliecās, kad helikopters metās pāri debesīm. Bija gandrīz neiespējami strādāt ar pilnu jaudu, kad nebiji pārliecināts, vai pat taviem priekšniekiem būs mugura. Viņa sirdī iekrita smagums. Ja kāds kaut ko plānoja pret viņiem, viņi gatavojas uzzināt.
  
  Komunikators iepīkstējās.
  
  "Wow".
  
  Heidens pacēla galvu. "Kas?" - ES jautāju.
  
  Supergīķa balss no Vašingtonas izklausījās pārbiedēta. "Vai tu esi pārliecināts, Džef? Es domāju, ka es nevaru viņiem to pateikt un tad uzzināt, ka tas ir tikai minējums."
  
  Klusums. Tad viņu mīļākais dziļi ievilka elpu. "Oho, man jāsaka. Tas ir slikti. Tas ir patiešām slikti. Šķiet, ka koordinātas ved tieši uz Nāves jātnieku.
  
  Dāls apstājās pusceļā, ielādējot savā pistolē žurnālu. "Tam ir jēga," viņš teica. "Bet kas tas ir?"
  
  "Kodolgalviņa."
  
  Heidens sakoda zobus. "Vai varat to precīzi noteikt? Vai šī ir tiešraide? Vai tur..."
  
  "Pagaidi," geeks izdvesa, atvilcis elpu. "Lūdzu, vienkārši pagaidiet. Tas vēl nav viss. Es nedomāju "kodolgalviņu".
  
  Heidens sarauca pieri. - Ko tad tu ar to domāji?
  
  "Trīs noliktavās ir sešas kodolgalviņas. Mēs nevaram redzēt cauri sienām, jo ēkas ir izklātas ar svinu, bet mēs varam redzēt caur jumtiem ar savu satelītu palīdzību. Attēlos redzams, ka kodolierocis ir datēts ar astoņdesmito gadu laikmetu, visticamāk, īstajam pircējam ir bagātības vērts un ir rūpīgi apsargāts. Apsardze pārsvarā ir iekšā, reizēm brauc pa tukšo bāzi."
  
  "Tātad, Pēdējā sprieduma ordenis paslēpa sešus kodolieročus trīs noliktavās vēlākai izmantošanai?" Maija jautāja. "Tā tiešām šķiet nacistu lieta."
  
  "Ierocis arī ir darba kārtībā," sacīja geiks.
  
  - Kā tu to zināji?
  
  "Datorsistēma darbojas. Viņus var apbruņot, vadīt, atbrīvot.
  
  "Vai jums ir precīza atrašanās vieta?" Kenzi jautāja.
  
  "Jā mēs daram. Visi seši bija piesprādzēti bortu kravas automašīnu aizmugurē, kas atradās noliktavās. Savādi, bet pēdējā laikā aktivitāte iekšā ir dubultojusies. Protams, tos varētu arī pārvietot.
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu, kurš atkal skatījās uz viņu.
  
  "Kurmis," Kensi skaļi teica.
  
  "Kā ir ar konkurējošām komandām?" - jautāja Dāls.
  
  "Saskaņā ar NSA datiem, baumu skaits ir pieaudzis. Neizskatās labi."
  
  "Es gribētu zināt, ko viņi cer atrast," sacīja Mai. "Neskaitot sešas vecas kodolgalviņas."
  
  "Marsa zobens"
  
  Dreiks ātri pagrieza kaklu. "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Visi dabūja koordinātas, pieņemot, ka šis kurmis šeit strādā. Ikviens izvirzīja sev uzdevumu izveidot satelītu. Mūsu attēlveidošanas programmatūra ir aprīkota ar visu veidu sensoriem, un, sākot ar stāstu par Odinu un turpmākajām neveiksmēm, mēs varam atklāt retu elementu, kas saistīts ar kapenēm un dieviem. Mūsu instrumenti parāda aptuveno objekta izmēru un formu, un tas atbilst trūkstošajam zobenam. Viņi visi zina, ka esam atraduši zobenu un dodamies pretī kodollādiņiem. Mums tas ir jādara."
  
  "Atstājiet zobenu uz smalcinātāja." Smits paraustīja plecus.
  
  Dreiks, Dals un Heidens apmainījās skatieniem. "Nav iespēja ellē. Zobens paliek pie mums."
  
  Dreiks nolaida galvu. "Vienīgā asiņainā lieta, kas ir vērtīgāka par Čingishanu, Atilu, Džeronimo un Hanibālu kopā," viņš teica. "Un mēs esam spiesti pāriet uz kodolieročiem."
  
  "Apdomāts," Mai teica. "Un viņiem tas ir vajadzīgs daudzu iemeslu dēļ. Bagātība."
  
  "Atlīdzība," sacīja Smits.
  
  "Alkatība," sacīja Kensi.
  
  "Bez problēmām," Heidens teica ar pārliecību. "Visu šo iemeslu dēļ kopā. Kur ir seši kodolieroči?
  
  "17. noliktavā ir divi," sacīja dators. "Citas kodoliekārtas atrodas astoņpadsmitajā un deviņpadsmitajā, un es jums saku to precīzu atrašanās vietu šobrīd. Tā ir liela bāze, un mēs uzskaitām siltuma emisijas no vismaz diviem desmitiem ķermeņu, tāpēc esiet uzmanīgi."
  
  Dreiks atliecās un paskatījās uz jumtu. - Atkal?
  
  Heidens zināja, ko domā. "Vai jūs ticat, ka pēc tam viss mainīsies?"
  
  Viņš skumji pasmaidīja. "ES ticu".
  
  "Tad sitīsim smagi," sacīja Dāls. "Kā komanda, kā kolēģi. Darīsim to pēdējo reizi."
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  SPEAR komandai neklājās viegli. Vecā, pamestā bāze bija vienkārši jaukta lielu, iegarenu noliktavu kolekcija ar gludu zemes ceļu tīklu starp tām. Ceļi bija ļoti plati, lai uzņemtu lielas kravas automašīnas. Dreiks izteica teoriju, ka tā kādreiz bijusi sava veida noliktava, vieta, kur varēja uzglabāt milzīgu daudzumu militārās tehnikas. Helikopteri nolaidās nomalē, aiz sarūsējuša, nobružāta žoga, un gandrīz acumirklī izslēdza dzinējus.
  
  "Komanda ir gatava," Heidena teica savā komunikatorā.
  
  "Ej," konstebls DC viņai teica. "Pārliecinieties, ka kaujas galviņas ir atspējotas un otrs vienums ir drošs."
  
  Dāls nomurmināja pie zemes. "Parunāsim par staļļa durvju aizslēgšanu pēc tam, kad zirgs ir aizbēgis."
  
  Komanda jau prātā bija izplānojusi visu trīs noliktavu atrašanās vietas, un tai bija laba ideja par līkumoto ceļu tīklu. Būtībā viss pārklājās ar visu pārējo. Nebija ne strupceļu, ne apkārtceļu, ne evakuācijas ceļu, izņemot vienu. Visas perimetrālās noliktavas ieskauj blīvs mežs, bet iekšējās - trīs vitālās - atradās starp citām nejaušā secībā.
  
  Viņi skrēja kopā.
  
  "Mums būs jāsadalās, neitralizē kodolieroči, pēc tam jāatrod veids, kā tos aizvest no šejienes uz jaukāku vietu," sacīja Heidens. "Rumānija nav tālu."
  
  Tagad Lorēna bija kopā ar viņiem, pilnībā pieslēgta Vašingtonai, un, pierādījusi, ka viņa spēj domāt zem spiediena, viņiem viņa varētu būt vajadzīga, kad runa ir par rīcību ar kodolieročiem. Nevar nenovērtēt stabilu galvu, kas spēj pārraidīt informāciju pa kanāliem. Viņi gāja zemu, ātri un devās uz noliktavām.
  
  Viņu priekšā pavērās zemes ceļš, pamests. Tālāk visu teritoriju klāja tukša zeme un slāneklis, un tajā bija tikai daži reti brūnas zāles kušķi. Dreiks apskatīja notikuma vietu un deva pavēli virzīties uz priekšu. Viņi izskrēja laukā ar gataviem ieročiem. Netīrumu un eļļas smaka pārņēma viņa sajūtas, un viņa sejā iedūrās auksta brīze. Viņu rīki noskanēja un zābaki smagi atsitās pret zemi.
  
  Viņi piegāja pie pirmās noliktavas sienas un apstājās, atspiedušies pret to muguru. Dreiks paskatījās gar līniju.
  
  "Gatavs?" - ES jautāju.
  
  "Iet."
  
  Viņš skenēja viņu maršruta nākamo posmu, zinot, ka viņiem nebija nekādu videonovērošanas kameru, par ko būtu jāuztraucas, jo ierīces nebija uztverušas nekādus signālus, kas nāk no bāzes, izņemot mobilos tālruņus. Paši kodollādiņi izstaroja zemas frekvences dūkoņu. Tālāk šī vieta bija neauglīga.
  
  Vēl viens skrējiens un viņi uzgāja citu noliktavu. Katram no tiem ar melnu svītru bija rakstīts cipars. Katrs no tiem izskatījās noplucis, bezgaršīgs, ar rūsas upītēm, kas tecēja no jumta uz grīdu. Notekas brīvi šūpojās, robaini posmi norādīja uz zemi, pilēja netīrs ūdens.
  
  Dreiks tagad redzēja priekšā noliktavas kreiso stūri 17. "Mēs šķērsojam šo ceļu," viņš teica. "Mēs ejam gar šīs noliktavas flangu, līdz sasniedzam galu. Tātad mēs esam tikai divdesmit pēdu attālumā no septiņpadsmit.
  
  Viņš devās tālāk, tad apstājās. Apsardzes automašīna brauca pa ceļu priekšā, virzoties pa celiņu, kas šķērsoja viņus. Tomēr nekas nenotika. Dreiks atviegloti uzelpoja.
  
  "Šeit nav draugu," Dāls viņiem atgādināja. "Neuzticieties nevienam ārpus komandas." Viņam nevajadzēja pievienot "pat amerikāņiem".
  
  Tagad Dreiks izkustējās no savas vietas, piespiedās pie noliktavas sienas un virzījās uz priekšu. 17. noliktavai bija divi mazi logi, kas vērsti uz priekšu. Dreiks klusi nolamājās, bet saprata, ka citas izejas nav.
  
  "Pārvietojies," viņš steidzami teica. "Pārvietojiet to tagad."
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Viņi pieskrēja pie noliktavas durvīm, sadaloties trīs grupās. Dreiks, Alisija un Meja katrs guva septiņpadsmit punktus; Dals, Kenijs un Heidens katrs guva astoņpadsmit punktus, atstājot Smitam, Lorēnai, Kinimakai un Jordži pa deviņpadsmit. Kā viens viņi ietriecās galvenajās durvīs.
  
  Dreiks iespēra pa durvīm, noraujot tās no eņģēm. Vīrietis tikko izgāja no biroja iekšā. Dreiks paņēma viņu zem rokas, stipri parāva un iesvieda pret pretējo biroja sienu. Šaurā eja, kurā viņi atradās, pavērās tieši uz noliktavu, tāpēc Alisija un Meja apstaigāja to.
  
  Dreiks piebeidza vīrieti, atstāja viņu komā un apskatīja mazos birojus, pirms pievienojās sievietēm. Viņa acīs pavērās elpu aizraujošs skats. Noliktava bija milzīga, gara un augsta. Tās centrā, pretī rullīšu durvju krastam, stāvēja gara, zema kravas automašīna ar bortu - kabīne ar lielu dzinēju priekšpusē. Divas kodolgalviņas gulēja kravas automašīnas aizmugurē skaidrās kā dienā, to degunus pavērsuši uz priekšu, un melnās siksnas tos nostiprina regulāri. Siksnas nodrošinātu elastību bez lielas kustības - laba ideja transportēšanai, ieteica Dreiks, jo neviens negribēja, lai nāvējoša raķete ietriektos nekustīgā objektā. Milzīgs sānu aizkaru saišķis gulēja pie milzīgas kravas automašīnas sāniem, kas, pēc viņa domām, bija piestiprināts pirms izbraukšanas.
  
  "Nekādas drošības," sacīja Mai.
  
  Alisija norādīja uz citu biroju pa labi no kravas automašīnas. "Mans ieteikums".
  
  "Varētu domāt, ka viņi būtu vairāk noraizējušies," sacīja Mai.
  
  Dreiks nevarēja nepārbaudīt drošības kameras, jo viņam bija grūti pilnībā paļauties uz fanu grupu, kas sēdēja birojā ar gaisa kondicionētāju. "Mūsu vecais draugs, iespējams, ir darbā," viņš teica. "Viņi to ilgi turēja noslēpumā."
  
  Pa sakaru kanāliem viņi dzirdēja kaujas skaņas, citas komandas bija aizņemtas.
  
  Alisija metās pie kravas automašīnas. "Uz manis!"
  
  
  * * *
  
  
  Dāls satvēra tuvāko vīrieti un iemeta viņu spārēs, iegūstot pienācīgu ētera laiku, pirms viņš noskatījās, kā viņš neveikli sagrūst zemē. Kauli bija lauzti. Asinis tecēja. Kenzi paslīdēja garām, izšaujot savu automātu, trāpot bēgošajiem vīriešiem, kuri pēc tam spēcīgi trieca ar seju zemē. Heidens pārgāja uz pusēm, dodot priekšroku savam Glokam. Viņu atrastā milzīgā kravas automašīna bija novietota noliktavas centrā, blakus trim birojiem un vairākām kastu rindām. Viņiem nebija ne jausmas, kas atrodas iekšā, bet domāja, ka būtu prātīgi to noskaidrot.
  
  Heidena gāja pretī kravas automašīnai, viņas acis skenējot pāri kodollādiņiem, kas uzstādīti virs viņas galvas. Sasodīts, viņi bija milzīgi tādā attālumā. Monstri, kuriem nav cita mērķa kā izpostīt. Tad, bez šaubām, viņi bija Nāve un nepārprotami bija daļa no ceturtā jātnieka. Attila bija otra vecākā figūra no četrām, kas dzimusi septiņsimt gadus pēc Hanibāla un, nejauši, septiņsimt gadus pirms Čingishana. Džeronimo dzimis 1829. gadā. Visiem braucējiem ir taisnība savā veidā. Visi karaļi, slepkavas, ģenerāļi, nepārspējami stratēģi. Katrs izaicināja savu it kā labāko.
  
  Vai tas bija iemesls, kāpēc ordenis viņus izvēlējās?
  
  Viņa zināja, ka Vašingtonas kurmis viņus prasmīgi apsmej.
  
  Tagad nav laika kaut ko mainīt. Viņa gāja aiz platformas, virzoties uz kastēm. Daži vāki bija izlocījušies, citi atspiedās pret koka sienām. No augšas noplūda salmi un citi iepakojuma materiāli. Heidens nošāva vienu vīrieti, pēc tam apmainīja lodes ar citu un bija spiests nirt zemē, lai meklētu aizsegu.
  
  Viņa atradās kravas automašīnas aizmugurē, un pār viņu karājās kodolieroču lādiņa aste.
  
  "Kas pie velna notiktu, ja lode trāpītu kādā no šīm lietām?"
  
  "Neuztraucieties, tam vajadzētu būt labam šāvienam, lai trāpītu pa kodolu vai sprāgstvielu," balss sacīja viņai pa saziņu. "Bet es domāju, ka vienmēr ir iespēja gūt laimīgu pārtraukumu."
  
  Heidens sakoda zobus. "Ak, paldies, draugs."
  
  "Nekādu problēmu. Neuztraucieties, maz ticams, ka tas notiks."
  
  Heidena ignorēja maigo, bezkaislīgo komentāru, izskrēja laukā un izšāva visu žurnālu pret savu pretinieku. Vīrietis nokrita, asiņojis. Heidena ievietoja vēl vienu žurnālu, steidzoties uz atvilktnēm.
  
  Viņu ieskauj milzīga noliktava, kas atbalsojās no šāvieniem, pietiekami plaša, lai radītu satraukumu, spāres tik augstu, ka tajās viegli varēja paslēpties nedraudzīgs ienaidnieks. Viņa paskatījās ārā aiz kastēm.
  
  "Es domāju, ka mums iet labi," viņa teica. "Šķiet, ka viņiem šeit notiek vairāk nekā viena operācija."
  
  Kenzi pieskrēja, vicinādams Marsa zobenu. "Kas tas ir?" - ES jautāju.
  
  Dāls pietupās pie platformas milzīgā riteņa. "Uzmani savu muguru. Mums šeit ir vairāk nekā viens ienaidnieks.
  
  Heidens izsijāja salmus. "Nozagtas preces," viņa teica. "Tam ir jābūt pieturas punktam. Šeit ir liela izvēle. "
  
  Kenzi izņēma zelta figūriņu. "Viņiem ir komandas, kas veic reidus no mājas uz māju. Laupīšana. Tas ir milzīgs bizness. Viss tiek eksportēts, pārdots vai kausēts. Apziņas līmenis aiz šiem noziegumiem ir zem nulles.
  
  Dāls čukstēja: "Tev pa kreisi."
  
  Heidens nolaidās aiz kastes, pamanīja savu upuri un atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Lorēna Foksa sekoja Mano Kinimakai lauvas bedrē. Viņa redzēja, kā Smits tika galā ar ienaidnieku un atstāja viņu uz nāvi. Viņa redzēja, ka Jordži pacēla biroja durvju slēdzeni, iegāja iekšā un mazāk nekā minūtes laikā paziņoja, ka tā ir novecojusi. Katru dienu viņa izmisīgi centās sekot līdzi. Katru dienu viņa uztraucās, ka varētu zaudēt vietu komandā. Tas bija daļa no tā, kāpēc viņa bildināja Nikolasu Belu, kāpēc viņa uzturēja kontaktus un meklēja citus veidus, kā palīdzēt.
  
  Viņa mīlēja komandu un vēlējās palikt tajā.
  
  Tagad viņa palika atpakaļ, Gloku rokās, cerot, ka viņai tas nebūs jāizmanto. Plakanumi aizņēma lielāko daļu viņas redzes, milzīgi un briesmīgi. Kaujas galviņas bija blāvi zaļganā krāsā, kas neatstaro gaismu, neapšaubāmi viena no draudīgākajām formām, kādu mūsdienu cilvēka prāts spēj iedomāties. Smits cīnījās ar lielu aizsargu, guva vairākus sitienus un pēc tam izveda puisi tieši brīdī, kad Lorēna ložņājās, lai palīdzētu. Pa labi no viņas Kinimaka nošāva vēl divus. Ap noliktavu sāka lidot lodes, jo pārējie saprata, ka viņiem tiek uzbrukts.
  
  No aizmugures viņa redzēja, kā vairāki apsargi ielauzās kravas automašīnas kabīnē.
  
  "Uzmanieties," viņa ieslēdza savienojumu, "es redzu, ka cilvēki dodas uz priekšu. Ak dievs, vai viņi mēģinās viņus dabūt prom no šejienes?
  
  "Ak, nē," bija atbilde no DC, lai visi redzētu. "Jums ir jāneitralizē šie kodolieroči. Ja šiem puišiem ir palaišanas kodi, pat viens no tiem, kas tiks atbrīvots, būs katastrofa. Paskaties, visiem sešiem jābūt neitralizētiem. Tagad!"
  
  
  * * *
  
  
  "Tev ir viegli pateikt," Alisija nomurmināja. "Ietinos manā halātā un malkoju savu putojošo kapučīno. Pagaidiet, es redzu, ka viņi arī šeit dodas uz taksometru.
  
  Dreiks mainīja virzienu, redzot, ka viņš var skriet pa šo platformas pusi, nesastopoties ar pretestību. Viņš pamāja Alisijai un ātri devās ceļā.
  
  Mai balss pārtrauca viņa koncentrēšanos. "Skaties kur ej!"
  
  Kas...?
  
  Vīrietis biezā melnā ādas jakā paslīdēja zem platformas, kājas izstieptas. Veiksmes vai gudras ieceres dēļ viņi trāpīja Dreikam pa apakšstilbiem un nosūtīja viņam gājienu. Ložmetējs slīdēja uz priekšu. Dreiks ignorēja jaunos zilumus un ielīda zem kravas automašīnas tieši tad, kad apsargs atklāja uguni. Lodes iedūrās betonā aiz viņa. Apsargs viņu vajāja, izvilcis ieroci.
  
  Dreiks pakāpās tieši zem kravas automašīnas, sajūtot milzīgo ieroci virs galvas. Apsargs nolaidās, tad notupās. Dreiks izšāva savu Gloku un pārcirta vīrieša pieri. Viņš dzirdēja soļu skaņas aiz sevis, un tad cita vīrieša svars uzkrita viņam virsū. Dreika zods atsitās pret zemi, liekot zvaigznēm un melnumam griezties viņa acu priekšā. Viņa zobi saspiedās kopā, nolaužot sīkus gabaliņus. Sāpes eksplodēja visur. Viņš apgāzās un iesita ar elkoni kādam sejā. Pistole pacēlās un izšāva; lodes garām Dreika galvaskausam par collu un ielidoja taisni uz augšu kodollādiņa pamatnē.
  
  Dreiks juta adrenalīna pieplūdumu. "Šo..." Viņš satvēra vīrieša galvu un no visa spēka trieca to pret betonu. "... bāc." Kodolenerģija. Raķete." Katrs vārds ir trieciens. Galu galā galva nokrita atpakaļ. Dreiks izkāpa atpakaļ no kravas automašīnas apakšas un satika Alisiju, kas skrien tālāk.
  
  "Nav laika gulēt, Dreiks. Tas ir nopietns sūds. "
  
  Jorkšīrietis satvēra savu automātu un mēģināja apturēt zvanīšanu ausīs. Alisijas balss palīdzēja.
  
  "Maija? Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Nē! Saspiesti viens pret otru."
  
  No platformas dzinēja atskanēja rūkoņa.
  
  "Skrien ātrāk," Dreiks teica. "Vēl dažas sekundes, un šīs kaujas galviņas būs prom no šejienes!"
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks palielināja ātrumu. Šajās dienās viņam bija neparasti redzēt taisni, tāpēc šodien viss bija kā parasti. Kabīnes durvis priekšā pacēlās galvas augstumā. Dreiks pastiepa roku, satvēra rokturi un pavilka. Alisija mērķēja ar savu Gloku.
  
  Atlēca rokas granāta.
  
  Dreiks skatījās uz viņu, neticēdams viņa acīm. "Kas tu esi, sasodīts bērns..."
  
  Alisija iesita viņam pa krūtīm, liekot viņam lidot atpakaļ un ap kravas automašīnas priekšpusi. Granāta spēcīgi eksplodēja, raidot šrapneļus uz visām pusēm. Dreiks brauca ar Alisiju, abi turējās kopā. Kravas automašīnas durvis sāka griezties un gāzties transportlīdzekļa priekšā. Kad Dreiks paskatījās uz augšu, kajītē, augstu augšā, sēdēja tikai viens cilvēks un ļauni smaidīja uz viņu. Viņš nospieda gāzes pedāli.
  
  Dreiks zināja, ka ellē transportlīdzeklis nevarētu pārvietoties pietiekami ātri, lai sabrauktu viņiem virsū. Viņš paskatījās uz sāniem un ieraudzīja vēl trīs apsargus, kas tiem steidzas. Kravas automašīna atdzīvojās, kad tās riteņi sāka saslēgties kopā un virzīt to uz priekšu, pa vienai collai. Bīdāmās durvis nekustējās, bet tas viņu neapturēja.
  
  Komunikators atdzīvojās.
  
  "Viņi izved kravas automašīnas no šejienes! Kabīnes ir ložu necaurlaidīgas. Un sasodīti grūti nokļūt." Tā bija Heidena balss."
  
  "Nav iespējas iekļūt?" - Kinimaka jautāja.
  
  "Nē. Tas ir aizzīmogots. Un es nevēlos izmantot pārāk daudz spēka, ja jūs zināt, ko es domāju."
  
  Un, lai gan Dreiks zināja, ka viņu pašu kravas automašīnai tagad nav sānu durvju, vēl bija jāuztraucas par divām.
  
  "Lec uz platformas," viņš teica. "Sāciet atvienot šos kodollādiņus. Viņi būs spiesti apstāties."
  
  "Riska. Sasodīti riskanti, Dreik. Ko darīt, ja kāda no kaujas galviņām atdalās?
  
  Dreiks izskrēja no kajītes aizmugures, apšaudīdams uzbrucējus. "Viena sasodīta problēma vienlaikus. Kas mēs esam - brīnumbērni?
  
  Alisija nošāva savu vajātāju. "Es baidos, ka mūsdienās viņi vairāk atgādina "ēnainos neliešus".
  
  Kopā viņi uzlēca uz platformas un atradās aci pret aci ar kodolbumbu.
  
  
  * * *
  
  
  "Tas darbojas divās frontēs," tagad saka Dreiks. "Mēs varam neitralizēt un atvienot tajā pašā laikā."
  
  Heidens iesmējās. "Mēģiniet neizklausīties tik pašapmierināti."
  
  "Jorkšīras iedzīvotāji neuzvedas pašapmierināti, mana mīlestība. Mēs visu darām pārsteidzoši ar nelielu pazemību.
  
  "Plus daži tūkstoši sūdīgu lietu." Dāla balsī šķita, ka viņš skrien. "Jorkšīras pudiņi. Terjeri. Alus. Sporta komandas. Un tas akcents?"
  
  Dreiks juta, ka kravas automašīna sāk kustēties zem viņa. "Kur ir vadības panelis, cilvēki?"
  
  Tehniķis nekavējoties atbildēja. "Redziet, kā kaujas galviņa sastāv no apmēram trīsdesmit izliektiem paneļiem? Šī ir astotā daļa no smailā gala.
  
  "Mana īpatnējā valoda."
  
  Atskanēja vēl šāvieni. Alisija jau bija koncentrējusies vajāšanai. Mai tikko uzlēca uz platformas aizmugures. Tagad viņa paskatījās uz kodola aizmuguri.
  
  "Sliktas ziņas. Briti ir šeit."
  
  "Es domāju, ka mums ir ķīniešu valoda," ierunājās Dāls.
  
  "Franču," sacīja Kinimaka. "Jaunā komanda"
  
  Dreiks pielēca pie vadības paneļa. Vai mēs zinām, kur atrodas Marsa zobens?
  
  "Jā, Met. Bet es tagad nevaru to pateikt skaļi, vai ne? - atbildēja balss.
  
  "Jā," sacīja Dāls.
  
  Dreiks sarāvās un izvilka nelielu elektrisko skrūvgriezi ar daudzfunkcionālu uzgali. Viņš ātri atskrūvēja astoņas skrūves un ļāva tām izkrist. Viņš atradās priekšā diviem maziem vadības paneļiem, kas bija automašīnas satelīta navigācijas ekrāna izmēra, tastatūras un daudziem mirgojošiem baltiem simboliem.
  
  "Kirillica," viņš teica. "Protams tas ir."
  
  "Vai šī diena var būt vēl sliktāka?" Alisija kliedza visā pasaulē.
  
  Jorkšīrietis nolaida galvu. "Tas, sasodīts, notiks tagad."
  
  Kravas automašīna uzņēma ātrumu, virzoties uz bīdāmajām durvīm. Briti virzījās ciešā sastāvā no noliktavas aizmugures. Apsargi bija izkliedēti visapkārt.
  
  Kodolbumba mirgoja, pilnībā aktivizēta, gaidot palaišanas kodu vai iznīcināšanas kodu.
  
  Dreiks zināja, ka viņiem ir jāpārvietojas. Viņš zināja, ka viņi nevar kustēties. Vienīgais, ko viņš nezināja, bija tas, kurš mirs pirmais?
  
  
  * * *
  
  
  Apsargi iesteidzās pirmie, šaujot. Dreiks bija liels mērķis, un nekustīgās lodes rāvējslēdzēja garām Alisijai, trāpot kaujas galviņai. Uz brīdi viņa acu priekšā pazibēja Dreika dzīvība, tad Alisija noņēma vienu aizsargu, bet Maija otru. Viņš redzēja, ka nāk kaut kas vairāk, lai gan viņš zināja, ka no viņu aklās puses nāk vairāk. Mirgoja balti simboli, kursors mirkšķināja un gaidīja.
  
  "Vai jūs domājat, ka apsardze varētu eksplodēt?" Smits pēkšņi klusi sacīja. - Varbūt tā ir viņu pavēle?
  
  "Kāpēc viņiem bija jāmirst?" Kenzi jautāja.
  
  "Mēs to esam redzējuši iepriekš," sacīja Kinimaka. "Ģimenēm, kas saņēma milzīgus maksājumus, bija nepieciešama medicīniskā palīdzība vai izmisīga pārvietošana, kad nomira viņu ģimenes galva. Ja viņi pieder, piemēram, mafijai vai triādei. Tas ir iespējams."
  
  Dreiks zināja, ka viņi nevar ilgi palikt laimīgi. Alisijai izdevās atslābināt jostu, kad kravas automašīna ripoja tālāk. Ceru, ka šoferis redzēs. Bet vai tad viņam būtu vienalga? Dreiks neredzēja citu iespēju.
  
  Viņš skrēja gar platformu uz aizmuguri, neprātīgi vicinādams rokas.
  
  "Pagaidi! Stop, stop. Nešauj. Esmu anglis!"
  
  Dāla kurnēšana izteica visu, vārdi nebija vajadzīgi.
  
  Dreiks nokrita ceļos kravas automašīnas aizmugurē, kodola aste pa kreisi, rokas pacēlās gaisā un pilnībā neapbruņots paskatījās uz tuvojošos piecu cilvēku SAS vienību.
  
  "Mums vajadzīga jūsu palīdzība," viņš teica. "Uz spēles ir pārāk daudz, lai mēs cīnītos karā."
  
  Viņš redzēja, ka jaunais vīrietis pārslēdzas uz saziņu, redzēja, kā divi vecāki vīrieši skatās viņa sejā. Varbūt viņi viņu atpazīs. Varbūt viņi zināja par Maiklu Krauču. Viņš atkal runāja.
  
  "Es esmu Mets Dreiks. Bijušais SAS karavīrs. Bijušais karavīrs. Es strādāju starptautiskā specvienības komandā ar nosaukumu SPEAR. Es trenējos Herefordā. Mani trenēja Kraučs.
  
  Es atceros nosaukumu, visu to. Divi no pieciem lielgabaliem tika nolaisti. Dreiks dzirdēja Alisijas balsi pa saziņu.
  
  "Tu varēji minēt arī manu vārdu."
  
  Viņš viegli sarāvās. "Tā, iespējams, nav labākā ideja, mīļā."
  
  Maija un Alisija turēja sargus attālumā. Pagāja sekundes. Britu SAS karavīri atklāja uguni uz vairāk tuvojošajiem apsargiem, kuri paslēpās aiz eļļas mucām, kas piepildīja plakano gultu. Dreiks gaidīja. Radiovīrs beidzot pabeidza.
  
  "Mets Dreiks? Es esmu no Kembridžas. Mēs esam tikušies agrāk. Ko tev vajag?"
  
  Laimīgu dienu, viņš domāja. SAS uz klāja.
  
  "Palīdziet mums nodrošināt šo noliktavu, apturēt šo kravas automašīnu un atbruņot šo kodolbumbu," viņš teica. "Šajā kārtībā".
  
  Briti to sagrāba.
  
  Sadalījušies un skrējuši gar abām platformas pusēm, viņi nojauca tuvojošos apsargus, labi strādājot kā komanda. Dreiks to redzēja un priecājās par seno laiku atmiņām. Komandas kustībās bija vērojama plūstoša grācija, karalisks gultnis un nepiekāpīga pārliecība. Viņš domāja, ka SPIR ir labākā komanda pasaulē, bet tagad...
  
  "Dreiks! Maija raudāja. "Kodolbumba!"
  
  Ak jā . Viņš steidzās atpakaļ uz vadības paneli, skatīdamies ekrānos, tastatūrā un skaitļos.
  
  "Gīķi?" viņš jautāja. "Vai mēs zinām kodu?"
  
  "Tas varētu būt burtiski jebkas," kāds atbildēja.
  
  "Tas īsti nepalīdz, tu sasodītais stulbi."
  
  "Atvainojiet. Ja mēs zinātu ordeņa biedru vārdus, vai mēs varētu uzzināt viņu dzimšanas dienas?"
  
  Dreiks zināja, ka viņš runā ar vīrieti, kuram bija vienalga. Tas bija vīrs, ar kuru viņi runāja iepriekš, nepatīkamais dupsis.
  
  Lorēna kliedza: "Jūs pieminējāt ordeni. Ja viņi bija šeit, viņi droši vien ieprogrammēja kodolieročus. Es nespēju noticēt, ka viņi neatstāja zīmīti ar kodiem."
  
  "Varbūt šeit nav nekāda koda, mazulīt," sacīja dupsis. "Atceries signālu, ko devi, atverot Džeronimo kapu? Varbūt tas notika arī šeit un izraisīja kodolgalviņu palaišanu.
  
  Dreiks atkāpās. "Sasodīts, vai viņi ir bruņoti?"
  
  "Pilnībā. Mirgojošie baltie simboli, ko redzat, ir atpakaļskaitīšanas skaitļi.
  
  Asais, ledainais ūdens applūdināja viņa ķermeni, un viņš tikko varēja elpot. "Kā... cik ilgi?"
  
  Klepus. "Sešdesmit četras sekundes. Tad jūs un jūsu ārlaulības brāļi kļūsiet par vēsturi. Ordenis valdīs mūžīgi! Viņi dzīvo caur mani! Es esmu Kārtība!"
  
  Izcēlās kautiņš un daudz kliegšanas. Dreiks sekoja līdzi sekundēm uz sava rokas pulksteņa.
  
  "Sveiki? Vai tu tur esi?" - jautāja jauna balss.
  
  "Čau, draugs," Dreiks nomurmināja. "Mums ir trīsdesmit viena sekunde."
  
  "Es par to domāju. Jūsu draugs Lorēns pieminēja ordeni. Nu, viņiem ir jābūt nogalināšanas kodam. Un tā kā viss pārējais ir daļa no teksta, es vienkārši pārmeklēju. Vai tu atceries? Šeit ir teikts: "Vienīgais kods, kas jānogalina, ir tad, kad jātnieki ir augšā." Vai tas jums kaut ko nozīmē?
  
  Dreiks satricināja savas smadzenes, bet nespēja iedomāties neko citu kā tikai sekunžu skaita samazināšanos. "Cēlās?" - viņš atkārtoja. "Pamodies? Piecēlies? Padomājiet par to, kā domā ordenis? Ko nozīmēja nacisti? Ja parādās jātnieks, viņš...
  
  "Piedzimt," sacīja jauna balss. "Varbūt šie ir viņu dzimšanas datumi? Bet tā nevar būt. Šīm astoņdesmito gadu kodolbumbām parasti ir trīsciparu nogalināšanas kods. Viņa balsī skanēja izmisums.
  
  Deviņpadsmit sekundes līdz iznīcībai.
  
  Kensi ierunājās. "Trīs cipari, jūs sakāt? Parasti?"
  
  "Jā".
  
  Sešpadsmit.
  
  Dreiks atskatījās uz Alisiju un redzēja, ka viņa liecas pāri jostai, mēģinot to atsprādzēt un vienlaikus nošaut aizsargu. Es redzēju viņas matus, ķermeni, apbrīnojamo garu. Alicia...
  
  Desmit sekundes.
  
  Kenzi tad kliedza, apstiprinot Dāla ticību viņai. "Man tas ir. Izmēģiniet septiņus simtus."
  
  "Septiņi-o-o-o. Kāpēc?"
  
  "Neprasi. Vienkārši dari to!"
  
  Jaunais tehniķis iedeva Dreikam kirilicas ciparu simbolus, un jorkšīrietis nospieda pogas.
  
  Četri - trīs - divi -
  
  "Tas nedarbojās," viņš teica.
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  "Jā," Kensi atbildēja. "Tas notika".
  
  Protams, viņa atbruņoja savējos, un Lorēna atbruņoja savējos. Dreiks paskatījās no kodola korpusa uz Maiju, kur viņa stāvēja citas tastatūras priekšā. Visi seši kodollādiņi tika neitralizēti.
  
  Viņš paskatījās pulkstenī. "Mums bija palikusi mazāk nekā sekunde," viņš teica.
  
  Visur SAS veica ātru apsargu darbu. Alisija atsprādzēja otro siksnu, un kaujas galviņa nedaudz pakustējās. Dreiks juta, ka viņš uzņem ātrumu, tuvojoties rullīšu durvīm.
  
  "Vai kāds jau ir apturējis savu kravas automašīnu?"
  
  "Es par to parūpēšos!" - Kenzi iesaucās. "Burtiski!"
  
  "Nekādā gadījumā," sacīja Kinimaka. "Franči ir visur, kur nav drošības. Šeit ir īsts dumpis."
  
  Dreiks vēroja, kā SAS nosūtīja apsargus; Alisija velk otru jostu, kamēr Mai iemet aizsargu kravas automašīnas aizmugurējā riepā.
  
  "Jā, es zinu, ko tu ar to domā." SPEAR komanda bija neticami saspringta.
  
  "Es redzu, ka notiek kaut kas cits," iesāka jaunais tehniķis. "Es-"
  
  Viņu saikne ar Vašingtonu tika pārtraukta.
  
  "Vai man to teikt vēlreiz?" Dreiks mēģināja.
  
  Drausmīgs klusums bija viņa vienīgā atbilde.
  
  "Sasodīts, tas nevar būt labi." Dreiks izķemmēja visu noliktavu.
  
  SEAL komanda 7 nolaidās pār viņiem tā, it kā visa elle būtu uzsprāgusi.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls skrēja pēc kravas automašīnas, kad tā tuvojās 18. noliktavas bīdāmajām durvīm. Ķīnietis izskrēja cauri dārdošas kravas automašīnas priekšpusei, virzoties uz tālākajām sānu durvīm. Skrienot viņi šāva pāri. Apsargi centās viņus apturēt. Ķīnas speciālie spēki tos iznīcināja ar lodēm un roku cīņā. Haidenam bija nelaime, jo viņš atradās platformas priekšgalā, kad darbība sākās.
  
  Viņa salauza apsarga kaklu, pēc tam izmantoja viņa ķermeni, lai piesegtos, kamēr ķīnieši bez izšķirības atklāja uguni. Lodes ar trulu būkšķi iedūrās viņas ķermenī un metās mugurā. Viņas vairogs sabruka. Izmetusi to prom, viņa aizlēca aiz vienas no priekšējām, dārdošām riepām, palaižot tai garām no aizmugures, kad tā ripoja uz priekšu. Ķīnieši šķērsoja kravas automašīnas priekšpusi.
  
  Dāls iededzināja uguni, izkaisīdams tās kā boulinga ķegļus. Neticami skatīties, tas kalpoja kā viņu gandrīz necilvēcīgās reakcijas demonstrācija. Pat pēc atlēkšanas viņi atklāja uguni.
  
  Dāls ātri aizsegā, notupās aiz kravas automašīnas, tad paskatījās ārā un izšāva vēl dažas lodes. Ķīnieši uz brīdi bija piespiesti zemē, kad apsargi tuvojās viņiem no aizmugures. Dāls paskatījās uz Kensi.
  
  Ne tur, kur viņai vajadzēja būt.
  
  "Kencs? Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Ak, jā, es vienkārši savācu vecu draugu."
  
  Dāls instinktīvi pagriezās un redzēja, kā viņa rakņājas pa atvilktnēm, ar galvu dziļi iekšā, vēderu uzsēdusi uz vāka malas, augstu paceltu dupsi.
  
  "Tas ir nedaudz atbaidoši."
  
  "Kas? Ak, vai tev pietrūkst sievas? Viņa var būt karstāka par tevi, Torst, bet atceries, ka tas tevi padara tikai karstāku par viņu.
  
  Viņš paskatījās prom, juzdamies saraustīts. Viņš dzīvoja šādā stāvoklī starp laulību un šķiršanos, un tomēr viņam bija iespēja kaut ko darīt lietas labā. Ko pie velna viņš te darīja?
  
  Mans darbs.
  
  Ķīnieši atkal iesaistījās, nocērtot tuvojošos sargus ar ložmetēja uguni un piespiežot Dālu un Heidenu zemē. Zviedrs pagriezās un ieraudzīja Kensi izslīdējam no koka kastes.
  
  "Ak, olas. Tiešām?"
  
  Viņa acu priekšā turēja jaunu spīdīgu katanu ar asmeni uz augšu. "Es tikai zināju, ka tādu atradīšu, ja rakšos pietiekami dziļi. Laupītāji nevar pretoties zobenam."
  
  "Kur ir asiņainais Marsa zobens?"
  
  "Ak, es to iemetu atvilktnē."
  
  "Sasodīts!"
  
  Viņa skrēja ar zobenu vienā rokā, ložmetēju otrā, tad uzlēca atpakaļ uz kravas automašīnas aizmuguri, pazibojot Dāla acu priekšā kā izplūdums. Izmetusi katanu, viņa atklāja uguni uz bēgošajiem ķīniešiem.
  
  "Kur viņi iet?"
  
  "17. noliktava," sacīja Dāls. "Un mums tie ir jāievēro."
  
  
  * * *
  
  
  Lorēna redzēja franču kontingenta uzbrukumu no 19. noliktavas labās puses. Kinimaka un Smits jau bija šajā virzienā un nekavējoties iesaistījās. Jorgijs notupās aiz stobriem, šaudīdams uz sargiem. Lorēna juta, ka viņas sirds pukstēja, kad kravas automašīna ar divām kodolgalviņām virzījās uz priekšu.
  
  Atceroties visu teikto, viņa uzlēca uz kravas automašīnas jumta, kā balstu izmantojot riteņus. Tad viņa sāka atraisīt pirmo siksnu. Ja viņi varētu padarīt kravu ļoti nestabilu, kravas automašīnas būtu spiestas apstāties. Viņa paskatījās uz augšu no kodolbumbas aizmugures, uzkāpjot uz viena no lielajiem baļķiem, un ieraudzīja Smitu, kas sitās ar dūrēm ar vienu no franču puišiem.
  
  Konstebls sazinājās. "Tikko apstiprināja aģents Parīzē. Vai atceries Armandu Ardžento? Viņš jums, puiši, ir palīdzējis vairākas reizes gadu gaitā. Nu, viņš saka, ka Francijas kontingenta klātbūtne nav atļauta. Pilnībā. Iekšpusē varētu notikt kaut kāds brutāls karš. "
  
  Lorēna norija siekalas un skatījās, kā Smits nokrīt atmuguriski un nokrita uz viena ceļa. Viņam virsū stāvošais francūzis satvēra viņu aiz matiem, norāva no saknēm strēmeli un nosvieda malā. Smits kliedza. Ceļgals līdz degunam viņu satrieca. Franču puisis uzlēca virsū. Smits cīnījās. Lorēna no viņa paskatījās uz Kinimaku, pēc tam uz Jorģi, kodolgalviņu un tuvojošajām veramajām durvīm.
  
  Ko man darīt?
  
  Radīt kādu sasodītu troksni.
  
  Viņa iztukšoja sava Gloka žurnālu augstu virs ienaidnieku galvām, liekot tiem saraustīties un saraustīties. Tas deva Smitam un Kinimakai vērtīgas sekundes. Smits ieraudzīja vietu un šāva viņā, nogāzot uzbrucēju zemē. Kinimaka salauza vīrietim kaklu , cita seja un šāviens no precīza attāluma. trešajā, izraisot viņam satricinājumu un izstāšanos no cīņas.
  
  Palicis tikai viens francūzis.
  
  Lorēna nokrita, kad lode atskanēja no kodollādiņa korpusa. Cik tas bija biedējoši, ka tas viņai pat netraucēja? Cik viņa ir pieradusi? Bet viņa bija daļa no šīs komandas un bija apņēmības pilna ar to palikt tik ilgi, kamēr viņiem tā būs. Viņa atrada šo ģimeni un atbalstīs to.
  
  Milzīgā kravas automašīna ātri uzņēma ātrumu, spēcīgi paātrinoties, tieši iekļuva rullo slēģu durvīs, ietriecās tajās, izraisot priekšējās kabīnes vieglu atsitienu, un pēc tam ietriecās tai taisni cauri.
  
  Lorēna uzmetās kravas automašīnas aizmugurē.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks saviebās, kad SEAL saķēra SAS un SPEAR blakus kustīgai kodolgalviņai, prātojot, vai kāda kauja varētu būt mulsinošāka vai nāvējošāka par šo. Daži komunikatora vārdi viņam teica, ka tas noteikti ir iespējams.
  
  Visas trīs kravas automašīnas, kurās bija seši kodolieroči, vienlaikus izlauzās cauri rullo slēģu durvīm. Grimstot saplēstajām durvīm, visur lidoja metāla šrapneļi. Garām brauca kravas automašīnas. Vīrieši uzbruka kravas automašīnām, lecot iekšā, jūtot, ka tās tikai uzņems ātrumu. Tagad Dreiks redzēja divus ķīniešu karavīrus, kas skrien netālu. Viņš palika uz platformas un ieraudzīja Alisiju un Meju mazliet tālāk, kas paslēpās aiz viena no koka balstiem. Kodolbumba izkustējās, ietriecoties vienā no lielākajām bedrēm pasaulē.
  
  Dreiks sarāvās. Ja milzīgais, smagais ierocis atraisītos no balstiem un salauztu siksnas, viņi visi nonāktu nepatikšanās.
  
  Viņi izgāja dienas gaismā un metās prom. Divdesmit jūdzes stundā, pēc tam trīsdesmit, trīs platformas atdzīvojās, to vadītājiem spiežot gāzes pedāli. Uz priekšu bija plašs ceļš, gandrīz taisni uz bāzes izeju, apmēram divu jūdžu attālumā. Tagad, būdams viens otram blakus, Dreiks varēja skatīties no savas kravas uz Dāla kravas automašīnu un pēc tam uz Kinimaku. Milzīgu, kustīgu kodolraķešu skats, cilvēki, kas cīnās plecu pie pleca, cilvēki, kas šauj ar pistolēm, nažiem un dūrēm, cilvēki, kas tiek mesti, bez ceturkšņa, ceļa līkums un visas trīs kravas automašīnas, kas pārslēdzas pagriezienā, viņu apdullināja. kodols.. Tas bija alkatības un vardarbības lāsums, ieskats ellē.
  
  Taču tagad visa viņa uzmanība tika pievērsta roņiem.
  
  Četri spēcīgi viņi vispirms uzbruka SAS, vienu bez problēmām nogalinot. Briti sapulcējās un metās atpakaļ, liekot SEAL slēpties. Četri vīrieši skrēja aiz kravas automašīnām, cerot uzlēkt uz klāja. SAS komandieris Kembridžā cīnījās roku rokā ar Navy SEAL, un abi tika trāpīti. Maija un Alisija bija aizņemtas, cīnoties pret sargiem un cenšoties atrast atvērumu tuvcīņā.
  
  Dreiks nonāca aci pret aci ar SEAL komandas līderi. "Kāpēc?" - viņš jautāja.
  
  "Neuzdodiet jautājumus," vīrietis norūca un piegāja pie Dreika. Sitieni bija precīzi un neticami smagi, ļoti līdzīgi viņa pašam. Viņš bloķēja, sajuta šo bloku sāpes un atsitās pretī. Viņš spēcīgi iespēra. Otra vīrieša rokā parādījās nazis. Dreiks sitienu atvairīja ar savu, abus ieročus metot malā un aizlidojot no kravas automašīnas.
  
  "Kāpēc?" - viņš atkārtoja.
  
  "Tu sapinies. Jūs un jūsu komanda."
  
  - Kā? - ES jautāju. Dreiks atkāpās, lai iegūtu vietu.
  
  "Un kāpēc šie nelieši gribētu mūs nogalināt?" Alisija jautāja, kad viņa parādījās aiz vīrieša.
  
  Viņš izdarīja tūlītēju sitienu, trāpot viņai templī. Dreiks iespēra viņam pa nierēm un skatījās, kā viņš krīt. Alisija iekustināja kāju viņam sejā. Kopā viņi izmeta viņu, griežoties, aiz borta.
  
  Priekšā ceļš paplašinājās.
  
  Mai nosūtīja divus sargus. Vēl viens SAS cilvēks tika nogalināts, un tagad briti un amerikāņi bija līdzvērtīgi spēkos. Trīs pret trīs. Dreiks redzēja, ka divi ķīnieši, kurus viņš bija redzējis iepriekš, rāpojas kā zirnekļi pāri kodolbumbai.
  
  "Paskaties uz šo!"
  
  Par vēlu. Tie uzkrita viņam virsū.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls būtībā zināja, ka viņi dodas uz Rumāniju. Tas bija labi. Tas bija pusstundas brauciens, kas varēja viņus nogalināt, pirms viņi tur nokļuva.
  
  Viņš cīnījās ar ķīniešiem un apsargiem, atgrūda tos un atrada, ka viņi lec augšā, vēloties vairāk. Ķīnieši apieta viņa aizsardzību, spēcīgi sitot un gandrīz divreiz ietriecot viņu ar viņa briesmīgajiem asmeņiem. Viņu ielenca vēl citi apsargi. Heidens ķērās pie to izmešanas no kravas automašīnas, līdz viņu skaits saruka.
  
  Aizmugurē Kenzi tika galā ar pēdējiem saviem ienaidniekiem. Mašīna bija tukša, no katanas pilēja sarkans. Viņa gāja atpakaļ lejā pa platformu, tagad samiedzot acis, kad abi ķīnieši tuvojās viņai kopā, vicinot nažus. Viņa pretojās, staigādama apkārt. Viņi izņēma ieročus. Viņa metās viņiem sejā, pārsteidzot viņus. Šāviens pagāja zem viņas rokas, atsitoties pret kodolbumbu. Viņa atradās blakus vienam no puišiem ar ieroci, kas vērsta pret viņas seju.
  
  "Sūds".
  
  Vienīgais ceļš bija augšup. Viņa iespēra roku, kas turēja ieroci, nosūtot to lidot, un pēc tam uzrāpās pa balstu uz kodolieroča apvalka. Viņa sasniedza virsotni, atklājot, ka tur augšā tas ir tikai maigs līkums, taču bīstami līdzsvarot. Tā vietā viņa sēdēja uz kodolbumbas ar katanu rokā.
  
  "Nāc un, sasodīts, ņem mani!" - viņa kliedza. "Ja Tu uzdrīksties."
  
  Viņi ātri pacēlās, perfekti līdzsvaroti. Kenzi stāvēja uz kaujas galviņas, virpinot savu zobenu, kamēr viņi viņai uzbruka ar nažiem. Trieciens un šūpošanās. Viņa iebilda, bet viņi paņēma asinis. Viņa trāpīja raķetē. Kravas automašīna trīcēja ar ātrumu trīsdesmit jūdzes stundā. Ķīnieši ir pielāgojušies visaugstākajai pakāpei. Kenzi zaudēja līdzsvaru, paslīdēja un nokrita atpakaļ uz raķetes.
  
  "Ak".
  
  Viņas matos iepūta vēja brāzma, auksta kā saldētava. Nazis viņai uzkrita. Viņa pārslēdza katanu uz otru roku, ar pirkstiem satvēra plaukstas locītavu un strauji paraustīja to uz sāniem. Plaukstas locītava salūza un nazis izkrita. Viņa arī šādi pagrieza virsbūvi un redzēja, ka tas ar galvu izlido no kravas automašīnas. Otra persona jau bija uzbrukusi. Kenzi novirzīja katanu atpakaļ uz labo roku un ļāva tai tieši trāpīt pa punktu. Viņš mirkli noturējās, pirms Kenzi viņu svieda malā.
  
  Pēc tam viņa paskatījās uz leju no savas laktas uz kodolbumbas, un viņas katanas asmens pilēja asinis uz tiem, kas cīnījās zemāk.
  
  "Divi ķīnieši tika nogalināti. Trīs palikuši."
  
  Alisija paskatījās uz viņu no savas uzvarētās kravas automašīnas, vērojot kauju uz kaujas galviņas. "Tas izskatījās tik sasodīti forši," viņa teica. "Es patiešām uzskatu, ka man ir erekcija."
  
  Dāls paskatījās uz viņu no savas kravas automašīnas. "ES arī".
  
  Bet tad kaujas galviņa sāka kustēties.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dāls uzreiz pamanīja maiņu, ieraudzīja, ka divas siksnas, kuras viņiem bija izdevies atsprādzēt, plīvo vējā, un tad trešā pašķīrās kā pasaulē trakākā gumijas lente, nikni sitot pret kodollādiņu un platformas apakšu. Ar pirmo spēcīgo sitienu viņš trāpīja aizsargam pa vēderu, liekot viņam lidot, sabāzts rokas, taisni no kravas automašīnas sāna un trāpīja viņam blakus braucošā aizmugurējās riepas. Dāls sarāvās par rezultātu.
  
  Atombumba atkal kustējās. Dals juta, ka pār viņu nolaižas sarkana migla, kad Kenzi cīnījās virsū, bet Heidens cīnījās tieši zem viņa ēnas, nenojaušot, kas notiks tālāk. Viņš kliedza un rēca, bet bez rezultātiem. Riepu šalkoņa, kliedzieni, cīņai nepieciešamā koncentrēšanās; tas viss traucēja viņu dzirdei. Viņš pielēca pie komunikatora.
  
  "Kustēties." Atombumba gatavojas eksplodēt!
  
  Kenzi paskatījās uz leju. "Kur doties? Vai tu domā pacelšanos?"
  
  "Nē!"
  
  Savas saites beigās zviedrs kā traks pieskrēja tuvu Heidenam un piespieda plecu pret neticamo šāviņa masu. "Krīt kodolbumba!"
  
  Heidens ātri ripoja, tāpat arī apsargs. Kaujas galviņa pakustējās vēl vienu collu. Dāls pacēla viņu ar katru spēka unci, ko viņš jebkad bija savācis, katrs muskulis kliedza.
  
  Blakus viņam atskanēja smags klauvējiens.
  
  Sūds.
  
  Bet tas bija Kenzi, joprojām turot katanu un ar sarkastisku smaidu sejā. "Sasodīts, tu esi vienkārši traks sasodīts varonis. Vai jūs tiešām domājat, ka varat to noturēt kaut uz sekundi?
  
  "Am, nē. Ne īsti."
  
  "Tad kustieties."
  
  Trakais zviedrs nira precīzi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikam un Alisijai izdevās pavadīt sekundi, lai dalītos skatā.
  
  "Ko pie velna Dal dara?" Alisija jautāja. "Vai viņš apskauj sasodītu kodolbumbu?"
  
  "Neesiet muļķis," Dreiks atcirta, pakratīdams galvu. "Acīmredzot viņš viņu skūpsta."
  
  Pēc tam Dreiks pielēca sānis, lai palīdzētu SAS puišiem, izrāva no jauna vīrieša SEAL un iemeta viņu zem kodolbumbas. Vīrietim trīcēja viss ķermenis. Viņi apmainījās sitieniem, un tad SEAL gulēja bezsamaņā ar seju uz leju, bet dzīvs. Dreiks plānoja to atstāt šādā veidā.
  
  Vēl viens SEAL gāja bojā, kam sekoja SAS karavīrs, abi sadurti no tuva attāluma. Atliek tikai Kembridža un jaunais vīrietis. Viņi sadarbojās ar Dreiku, lai cīnītos ar pēdējo SEAL. Tajā pašā laikā viņiem pievienojās Alisija un Meja. Kravas automašīna dārdēja pa zemes ceļu, vienreiz notrieca kaimiņu un aizbrauca. Sadursme ļāva stabilizēt Dāla kodolbumbu, nostiprinot to pie milzīgajiem balstiem. Visas trīs automašīnas kā viena izlauzās cauri izejas vārtiem un turpināja braukt, dodoties Rumānijas virzienā. Tērauds un betons tika pilnībā iznīcināti, plīst uz priekšu un atpakaļ. Pa šo laiku helikopteri bija pacēlušies un lidoja līdzās kravas automašīnām, un vīri ar smago artilēriju izliecās no durvīm un koncentrējās uz vadītājiem.
  
  Dreiks apturēja uzbrukumu SEAL. "Pagaidi. Jūs esat īpašo spēku karavīrs. Amerikāņu sievietes. Kāpēc jūs mēģinātu mūs nogalināt?"
  
  Patiesībā viņš nekad negaidīja atbildi, taču vīrietis atbildēja ar uzbrukumu. Viņš izņēma Kembridžu un pēc tam pabeidza Dreiku. Jaunais SAS vīrietis nokrita uz sāniem. SEAL bija nežēlīgs un nežēlīgs, sniedzot satriecošu sitienu pēc sitiena. Bet tad Maija pagriezās pret viņu.
  
  Pagāja astoņas sekundes un cīņa bija beigusies. Atkal viņi atstāja viņu dzīvu, stenēdams kaudzē, atbruņotu.
  
  Dreiks pagriezās pret Kembridžu. "Es nevaru izteikt, cik ļoti mēs novērtējam jūsu palīdzību, major. Man ir ļoti žēl par jūsu cilvēku zaudējumu. Bet, lūdzu, ja vēlaties, atstājiet šos cilvēkus dzīvus, viņi vienkārši izpildīja pavēli.
  
  Abi izdzīvojušie roņi paskatījās uz augšu, pārsteigti un, iespējams, neizpratnē.
  
  Kembridža pamāja. "Es saprotu un piekrītu jums, Dreik. Galu galā mēs visi esam bandinieki.
  
  Dreiks uzmeta grimasi. "Nu vairs ne. Amerikas valdība tikko mēģināja mūs nogalināt. Es neredzu atpakaļceļu no šī.
  
  Kembridža paraustīja plecus. "Atsitiet."
  
  Dreiks drūmi pasmaidīja. "Vīrietis pēc manas sirds. Bija patīkami jūs satikt, Major Kembridža.
  
  "Un jūs, Mets Dreik."
  
  Viņš pamāja Maijai un Alisijai, tad uzmanīgi devās uz kravas automašīnas aizmuguri. Dreiks vēroja viņu aiziešanu, vienlaikus pārbaudot kaujas lādiņa stabilitāti. Viss izskatījās labi.
  
  "Vai jūs zināt, ka viņi atgriezīsies un paņems zobenu?" Alisija viņu pamudināja.
  
  "Jā, bet zini ko? Es nedomāju. Marsa zobens ir mazākā no mūsu problēmām. Viņš ieslēdza savienojumu. "Haidens? Cik tālu? Kā tev tur iet?"
  
  "Labi," Heidens atbildēja. "Pēdējais no ķīniešiem tikko nolēca. Es iešu pēc zobena."
  
  Kenzi iesmējās. "Nē, viņi redzēja mani darbībā."
  
  "Vai mēs visi neesam?" Dreiks pasmaidīja. "Es kādu laiku neaizmirsīšu šo skatu."
  
  Alisija iesita viņam pa plecu. "Atpūties, karavīrs. Nākamreiz jūs vēlaties, lai es ielieku kodolbumbu starp manām kājām.
  
  "Nē, neuztraucieties," Dreiks sacīja un novērsās. "Es to izdarīšu jūsu vietā vēlāk."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopteri ņirgājās, draudēja un pārliecināja vadītājus palēnināt savus transportlīdzekļus. Protams, sākumā tas neizdevās, taču pēc tam, kad kāds caur vienu no vējstikliem izlaida augsta kalibra lodi, cilvēkiem, kuri uzskatīja, ka viņi ir neaizskarami, pēkšņi sāka rasties šaubas. Pēc trim minūtēm kravas automašīnas palēnināja ātrumu, rokas izbāzās pa logiem, un visa satiksme apstājās.
  
  Dreiks atguva līdzsvaru, bija pieradis pie nemitīgās grūdiena un kustības uz priekšu. Viņš nolēca zemē, saprotot, ka sakaru sistēma pēkšņi ir atdzīvojusies, un tagad ļoti rūpīgi uzrauga savus pilotus.
  
  No komunikatora nenāca skaņa. Vašingtona šoreiz klusēja.
  
  Komanda pulcējās pēc austiņu iznīcināšanas. Viņi sēdēja uz zāliena kalna ar skatu uz trim raķešu kuģiem, domājot, ko pasaule un tās ļaunākie varoņi varētu viņiem mest tālāk.
  
  Dreiks paskatījās uz pilotu. "Vai jūs varētu aizlidot mūs uz Rumāniju?"
  
  Šī vīrieša acis nekad nenovērsās. "Protams," viņš teica. "Es nesaprotu, kāpēc ne. Katrā ziņā uz turieni tiek sūtīti kodolieroči, lai tos glabātu bāzē. Mums būs priekšrocības."
  
  Kopā viņi atstāja citu kaujas lauku.
  
  Kopā viņi palika spēcīgi.
  
  
  * * *
  
  
  Dažas stundas vēlāk komanda pameta rumāņu drošo māju un iekāpa autobusā uz Transilvāniju, izkāpjot netālu no Branas pils, domājamās grāfa Drakulas dzīvesvietas. Šeit, starp augstiem kokiem un augstiem kalniem, viņi atrada tumšu, klusu viesu māju un apmetās tajā. Gaismas bija blāvas. Komanda tagad bija ģērbusies civilās drēbēs, kas tika paņemtas no drošā nama, un līdzi bija tikai tie ieroči un munīcija, ko viņi varēja nēsāt, kā arī krietnu naudu no Jordža paņemtā seifa. Viņiem nebija ne pases, ne dokumentu, ne identifikācijas karšu.
  
  Viņi sapulcējās vienā istabā. Desmit cilvēki, bez saiknes. Desmit cilvēki bēg no Amerikas valdības, nezinot, kam viņi var uzticēties. Nav skaidras vietas, kur pagriezties. Vairs nav SPEAR un nekādas slepenās bāzes. Nav biroja Pentagonā, nav mājas Vašingtonā. Viņu ģimenes pārsniedza atļauto. Kontaktpersonas, kuras viņi varētu izmantot, var tikt apdraudētas.
  
  Visa pasaule ir mainījusies kādas nezināmas, nesaprotamas izpildvaras kārtības dēļ.
  
  "Ko tālāk?" Smits šo jautājumu izvirzīja pirmais, viņa balss klusā balsī bija vāji apgaismotajā telpā.
  
  "Vispirms mēs pabeidzam misiju," sacīja Heidens. "Pēdējā sprieduma ordenis centās iznīcināt pasauli, slēpjot četrus briesmīgus ieročus. Karš, pateicoties Hannibalam, kurš bija lielisks ierocis. Iekarošana ar Čingishana palīdzību, kas bija galvenais kods, kuru mēs iznīcinājām. Bads caur Džeronimo, kas bija bioloģisks ierocis. Un visbeidzot, nāve caur Attila, kurai bija sešas kodolgalviņas. Kopā šie ieroči padarītu mūsu sabiedrību, kādu mēs to zinām, sagraut un haoss. Es domāju, ka varam ar pārliecību teikt, ka esam neitralizējuši draudus.
  
  "Vienīgais brīvais gals ir Marsa zobens," sacīja Lorēna. "Tagad vai nu ķīniešu, vai britu rokās."
  
  "Es ļoti ceru, ka tie esam mēs," sacīja Dreiks. "SAS mūs tur izglāba un zaudēja dažus labus vīrus. Ceru, ka Kembridža nesaņems aizrādījumu."
  
  "Ejam uz priekšu..." Dāls teica. "Pat mēs to nevaram paveikt vieni. Pirmkārt, ko pie velna mēs tagad darīsim? Un, otrkārt, kam mēs varam uzticēties, lai palīdzētu mums to paveikt?
  
  "Nu, vispirms mēs noskaidrosim, kas lika amerikāņiem vērsties pret mums," sacīja Heidens. "Laikam operācija Peru un... citas lietas... kas notika. Vai pret mums ir tikai daži spēcīgi cilvēki? Sašķeltu grupa, kas ietekmē citus? Es ne mirkli nespēju noticēt, ka Kobērns to būtu sankcionējis."
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka mums vajadzētu slepeni tērzēt ar prezidentu?" Dreiks jautāja.
  
  Heidens paraustīja plecus. "Kāpēc ne?"
  
  "Un, ja tā ir šķembu grupa," sacīja Dāls. "Mēs tos iznīcinām."
  
  "Dzīvs," Mai teica. "Vienīgais veids, kā to izdzīvot, ir noķert mūsu ienaidniekus dzīvus."
  
  Komanda sēdēja lielā telpā dažādās pozās, aizkari bija cieši aizvilkti, pasargājot no necaurredzamās nakts. Dziļi Rumānijā viņi runāja. Plānots. Drīz kļuva skaidrs, ka viņiem ir resursi, taču tie bija niecīgi. Dreiks tos varēja saskaitīt uz vienas rokas rokas.
  
  "Kur doties?" Kenzi jautāja, joprojām turot savu katanu, ļaujot asmenim gozēties vājajā gaismā.
  
  - Uz priekšu, - Dreiks teica. "Mēs vienmēr virzāmies uz priekšu."
  
  "Ja mēs kādreiz apstāsimies," sacīja Dāls. "Mēs mirstam."
  
  Alisija turēja Dreika roku. "Un es domāju, ka manas bēgšanas dienas ir beigušās."
  
  "Tas ir savādāk," viņš teica un tad nopūtās. "Protams, jūs to zināt. Atvainojiet."
  
  "Viss ir kārtībā. Muļķīgi, bet mīļi. Beidzot es sapratu, ka tas ir mans tips.
  
  "Vai tas nozīmē, ka mēs bēgam?" Kenzi jautāja. "Jo es patiešām gribēju no tā visa tikt prom."
  
  "Mēs ar to tiksim galā". Dāls pieliecās viņai tuvāk. "ES tev apsolu. Man arī ir savi bērni, neaizmirsti. Es viņu labā uzvarēšu jebko. "
  
  "Tu nepieminēji savu sievu."
  
  Dāls paskatījās un tad apsēdās krēslā, domādams. Dreiks redzēja, kā Kensi nedaudz pietuvojās lielajam zviedram. Viņš izmeta to no prāta un paskatījās pa istabu.
  
  "Rīt ir cita diena," viņš teica. "Kur jūs vēlaties doties vispirms?"
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Uz Armagedona robežas
  
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs vienmēr ir bijis kontrastējošu krāsu cilvēks. Viena puse melna, otra pelēka... ad infinitum. Savādi, bet viņš nekad neizrādīja nekādu interesi par to, kāpēc viņš attīstījās nedaudz savādāk nekā pārējie, vienkārši pieņēma to, iemācījās sadzīvot ar to, izbaudīja to. Visādā ziņā tas padarīja viņu par interešu objektu; tas novērsa uzmanību no mahinācijām, kas slēpās aiz izteiksmīgajām acīm un sāls un piparu matiem. Marts vienmēr bija izcils - tā vai citādi.
  
  Iekšā viņš atkal bija cits cilvēks. Iekšējais fokuss koncentrēja viņa uzmanību uz vienu kodolu. Šomēnes tas bija pitu cēlonis, pareizāk sakot, tas, kas no viņiem bija palicis pāri. Dīvaina grupa pievērsa viņa uzmanību un tad vienkārši izšķīda ap viņu. Tailers Vebs bija vairāk psihopātisks mega-stalkeris, nevis kabalistu līderis. Taču Māršam patika iespēja to darīt vienatnē, radot personiskus, ekscentriskus dizainus. Pie velna ar Zoju Šērsu un visiem, kas joprojām darbojās sektas ietvaros, un vēl dziļākā elli ar Nikolasu Belu. Nav šaubu, ka bijušais būvstrādnieks būtu piesiets, saslēgts rokudzelžos un pieslēgts pie ūdens dēļa, lai saņemtu kaut mazāko soda aizturi.
  
  Mārša nākotne izskatījās gaiša, kaut arī ar nelielu nokrāsu. Katram stāstam bija divas puses, un viņš bija ļoti divpusīgs cilvēks. Pēc tam, kad bēdīgi atstājām neveiksmīgo Ramzesa bazāru - mums ļoti patika paviljoni ar visiem to piedāvājumiem -, marts pacēlās debesīs ar bezdibeņa krāsas helikoptera palīdzību. Steidzoties prom, viņš ātri koncentrējās jaunajam piedzīvojumam.
  
  ŅUJORKA.
  
  Māršs pārbaudīja ierīci uz sāniem, virzot to tuvāk, nezinot, ko redz, bet pārliecināts par to, ko tā spēj. Šis bērns bija galvenais sarunu instruments. Liels tētis ar absolūtu pārliecību. Kurš var strīdēties ar kodolbumbu? Māršs atstāja ierīci vienu, pārbaudot ārējo mugursomu un atbrīvojot plecu siksnas, lai pielāgotos savam lielajam rāmi. Protams, viņam prece būtu jāpārbauda un jāapstiprina tā autentiskums. Galu galā lielāko daļu bumbu varēja pagatavot tā, lai tās izskatītos pēc kaut kā tāda, kas tās nebija - ja pavārs būtu pietiekami labs. Tikai tad Baltais nams paklanīsies.
  
  Riskanti, teica viena viņa puse. Riskanti.
  
  Bet jautri! otrs uzstāja. Un tas bija nelielas saindēšanās ar radiāciju vērts.
  
  Marčs pasmējās par sevi. Tāds nelietis. Taču līdzpaņemtais mini Geigera skaitītājs klusēja, veicinot viņa bravūru.
  
  Bet, godīgi sakot, lidošana nebija viņa lieta. Jā, bija uztraukums, taču bija arī karstas nāves iespēja - un šobrīd tas viņu īsti neinteresēja. Varbūt citreiz. Māršs bija pavadījis daudzas mokošas stundas, plānojot šo misiju, pārliecinoties, ka visi pieturas punkti ir savās vietās un pēc iespējas drošāki, lai gan, ņemot vērā vietas, kurās viņš apstāsies, šī ideja bija gandrīz smieklīga.
  
  Ņemsim, piemēram, tagad. Viņi devās zem Amazones lietus meža lapotnes ceļā uz Kolumbiju. Viņu gaidīja vīrietis - patiesībā vairāk nekā viens, un Māršs tikšanās reizē apzīmogoja savu personību, uzstājot, ka viņiem jāvalkā baltā krāsā. Tikai neliela piekāpšanās, bet svarīga Pitijai.
  
  Vai tagad es esmu viss?
  
  Māršs skaļi iesmējās, liekot helikoptera pilotam satraukts skatīties apkārt.
  
  "Viss ir kārtībā?" - jautāja kalsns vīrietis ar rētām.
  
  "Nu, tas ir atkarīgs no jūsu viedokļa." Marčs iesmējās. "Un cik daudz viedokļu jums ir. Man labāk patīk izklaidēt vairāk nekā vienu. Tu?"
  
  Pilots novērsās, kaut ko nesaprotamu murminādams. Marčs pamāja ar galvu. Ja vien nemazgājušās masas zinātu, kādi spēki vajā, slējās un locījās zem tām, nerūpējoties vai neievērojot radīto postu.
  
  Māršs vēroja ainavu zemāk, miljono reizi domādams, vai šis iebraukšanas punkts ASV ir pareizais ceļš. Kad runa bija par to, bija tikai divas reālas iespējas - caur Kanādu vai caur Meksiku. Pēdējā valsts atradās tuvāk Amazonei un bija korupcijas pilna; pilns ar cilvēkiem, kuriem varētu maksāt, lai viņi palīdzētu un turētu muti ciet. Kanāda piedāvāja dažus drošus patvērumus tādiem cilvēkiem kā Maršs, taču ar tiem nebija pietiekami, un tie pat ne tuvu neatbilda Dienvidamerikā pastāvošajai daudzveidībai. Kad lejā turpināja risināties vienmuļā ainava, Mārša prāts klīda.
  
  Zēns uzauga priviliģētā stāvoklī, mutē bija daudz vairāk nekā sudraba karote; vairāk kā ciets zelta stienis. Labākās skolas un labākie skolotāji - lasīt "labākie" kā "visdārgākie," vienmēr laboja Māršs - mēģināja viņu ievirzīt uz pareizā ceļa , taču viņiem tas neizdevās. Varbūt būtu palīdzējusi uzturēšanās kādā normālā skolā, taču viņa vecāki bija bagāti. pīlāri Dienvidu sabiedrība un bija tālu no realitātes.Māršu audzināja kalpi un vecākus redzēja galvenokārt ēdienreižu un greznu pieņemšanu laikā, kur viņam lika nerunāt.Vienmēr atradās zem tēva kritiskā skatiena, kurš nodrošināja nevainojamu uzvedību. Un vienmēr viņa vainīgā smaida māte, kura zināja, ka viņas dēls ir uzaudzis bez mīlestības un vientuļš, bet pilnībā nespēja sevi izaicināt jebkurā formā. Un tā Džulians Māršs auga, attīstījās un kļuva par to, ko viņa tēvs atklāti sauca dīvains zēns."
  
  Pilots runāja, un Māršs to pilnībā ignorēja. "Vai man to teikt vēlreiz?"
  
  "Mēs tuvojamies Kali, kungs. Kolumbija."
  
  Māršs noliecās un vēroja jauno ainu, kas risinās lejā. Kali bija pazīstama kā viena no vardarbīgākajām pilsētām Amerikā un Kali karteļa mājvieta, kas ir viens no pasaulē lielākajiem kokaīna piegādātājiem. Ikvienā parastajā dienā tāds vīrietis kā Māršs paņemtu savu dzīvi savās rokās, ejot pa Elkalvario aizmugurējām ielām, kur ragamufini meklēja ielas, meklējot atkritumus, un gulēja flophouses, kur vietējie iedzīvotāji cieta no tā, ka viņus sauca par "tolerances zonu". ļaujot komerciālai lietošanai narkotikas un sekss var uzplaukt ar minimālu policijas iejaukšanos.
  
  Māršs zināja, ka šī ir vieta viņam un viņa kodolbumbai.
  
  Sēžot, pilots Māršam parādīja pelēku pikapu, kurā sēdēja trīs vīrieši ar lieko svaru ar aukstām, mirušām acīm un neizteiksmīgām sejām. Atklāti bruņojušies ar šaujamieročiem, viņi Maršu pavadīja kravas automašīnā tikai ar īsu sveicienu. Pēc tam viņi brauca pa mitrām, pārblīvētām ielām, netīrām ēkām un sarūsējušām nojumēm, piedāvājot savai trenētajai acij citu alternatīvu skatu uz pasauli, vietu, kur daļa iedzīvotāju "peldēja" no vienas būdiņas uz otru, bez pastāvīgas mājas. Marčs nedaudz atkāpās, zinādams, ka viņam nav ko teikt par to, kas notika tālāk. Tomēr šīs apstāšanās bija nepieciešamas, ja viņš vēlējās veiksmīgi ievest kodolieročus ASV, un bija jebkura riska vērtas. Un, protams, Māršs izskatījās tik neitrāls, cik vien spēja, ar dažiem trikiem viņa krāsainajās piedurknēs.
  
  Automašīna vijās cauri dažiem miglas klātiem kalniem, galu galā pārvēršoties par bruģētu piebraucamo ceļu ar lielu, klusu māju priekšā. Ceļojums bija veikts klusumā, bet tagad viens no sargiem pagrieza nepielūdzamu seju pret Maršu.
  
  "Mēs esam šeit".
  
  "Skaidrs. Bet kur ir "šeit"?"
  
  Ne pārāk necienīgi. Ne pārāk gausties. Saglabājiet to visu kopā.
  
  "Paņemiet savu mugursomu." Apsargs izlēca un atvēra durvis. - Navarro kungs jūs gaida.
  
  Marčs pamāja ar galvu. Tas bija īstais nosaukums un īstā vieta. Viņš nepaliks šeit ilgi, tikai pietiekami ilgi, lai pārliecinātos, ka viņa nākamais transporta veids un galamērķis ir gluds un drošs. Viņš sekoja sargam zem zemas arkas, kas pilēja no miglas, un tad ienāca vecās mājas tumšajā ieejā. Iekšpusē nebija iedegtas gaismas, un viena vai divu vecu spoku parādīšanās nebūtu ne pārsteigums, ne bažas. Māršs tumsā bieži redzēja vecus spokus un runāja ar tiem.
  
  Apsargs norādīja uz atveri labajā pusē. "Jūs sev maksājāt par privātu istabu maksimāli četras stundas. Nāc tieši iekšā. "
  
  Marčs pateicībā nolieca galvu un atgrūda vaļā smagās durvis. "Es arī lūdzu atļauju nosēsties ar nākamo transporta veidu. Helikopters?"
  
  "Jā. Tas ir arī labi. Zvaniet man pa domofonu, kad pienāks laiks, un es jums parādīšu māju.
  
  Marčs apmierināti pamāja ar galvu. Nauda, ko viņš maksāja, pārsniedzot prasīto, bija labāka servisa nodrošināšana, un līdz šim tas ir noticis. Protams, arī maksājot vairāk par prasīto, radās aizdomas, taču tādi bija riski.
  
  Atkal divas puses, viņš domāja. Iņ un jaņ. Purvs un purvs. Melns un... melns ar sārtinātiem zibšņiem steidzās cauri...
  
  Istabas iekšpuse bija grezna. Tālāko pusi aizņēma stūra dīvāns no melnas ādas un dziļa plīša. Blakus sēdēja stikla galds ar karafi dzērieniem, vīnam un stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, savukārt citā stūrī automāts piedāvāja kafiju un tēju. Uzkodas tiek izklātas uz stikla galda. Māršs par to visu pasmaidīja.
  
  Ērti, bet tikai uz īsu brīdi. Ideāli.
  
  Viņš ielēja kafiju ar stiprāko kafiju un nedaudz pagaidīja, kamēr tā uzvārīsies. Pēc tam viņš apmetās uz dīvāna un izņēma savu klēpjdatoru, uzmanīgi noliekot mugursomu sev blakus uz ādas polsterējuma. Nekad agrāk kodolbumba nebija tik lutināta, viņš nodomāja, īsi domādams, vai viņam vajadzētu tai pagatavot pats. Protams, tādam vīram kā Māršs tas nebija grūti, un dažu minūšu laikā mugursomā bija kūpoša krūze un mazs kūciņš ar matējumu sānos.
  
  Marts pasmaidīja. Viss bija labi.
  
  Es sērfoju internetā; apstiprinošie e-pasti viņu informēja, ka Forward helikopters jau iebrauc Kolumbijā. Nekur vēl nebija pacelts neviens karogs, bet bija pagājušas tikai dažas stundas, kopš viņš pilnā sparā pameta bazāru. Māršs pabeidza dzērienu un iesaiņoja nelielu maisu ar sviestmaizēm nākamajam lidojumam, pēc tam nospieda domofona pogu.
  
  "Es esmu gatavs doties prom."
  
  Pēc divdesmit minūtēm viņš atkal bija gaisā, kodolsomas lidojums bija savīts, bet ērts. Viņi devās uz Panamu, kur viņš pabeigs savus ātros lidojumus un sāks garlaicīgo ceļojuma posmu pa sauszemi. Pilots veica ceļu gaisā un caur patruļām, būdams labākais savā darījumā, un par to viņam tika labi samaksāts. Kad kreisajā logā sāka parādīties Panamas kontūras, Māršs sāka saprast, cik daudz tuvāk viņš jau ir Amerikas Savienotajām Valstīm.
  
  Tuvojas viesuļvētra, ļaudis, un tā viegli nepazudīs...
  
  Viņš apmetās uz dažām stundām Panamasitijā, divas reizes pārģērbās un četras reizes mazgājās dušā, katru reizi ar citu aromātu šampūnu. Aromāti patīkami sajaucās un pārspēja vājo sviedru aromātu. Viņš ieturēja brokastis un pusdienas, lai gan bija vakariņu laiks, un izdzēra trīs glāzes vīna, katru no citas pudeles un dažādas krāsas. Dzīve bija laba. Skats aiz loga palika nemainīgs un neiedvesmojošs, tāpēc Māršs izņēma lūpu krāsas kastīti, ko bija krājis tieši šādam gadījumam, un nokrāsoja stiklu spilgti sarkanu. Tas palīdzēja, vismaz kādu laiku. Pēc tam Māršs sāka iedomāties, kā būtu nolaizīt to paneli tīru, taču tajā brīdī ienākošās ziņas ping pārtrauca viņa sapņus.
  
  Paredzamais ierašanās laiks ir 15 minūtes.
  
  Marts sasmējās ar grimasi, priecīgs, bet tajā pašā laikā noraizējies. Gaidīja četrdesmit stundu brauciens pa dažiem no sliktākajiem ceļiem reģionā. Diez vai šī doma iedvesmos. Taču, kad tas būtu pabeigts, nākamais posms būtu bezgala interesantāks. Marts savāca savas mantas, sakārtoja kafijas pākstis, vīna pudeles un traukus pēc krāsas, formas un izmēra, un tad devās ārā.
  
  SUV gaidīja, murrājot ceļa malā, un izskatījās pārsteidzoši ērti. Māršs izjauca kodolbumbu, piesprādzēja tai drošības jostu un tad piekopa sevi. Šoferis mazliet papļāpāja, pirms saprata, ka Māršam nerūp viņa paša sūdīgā dzīve, un tad sēdās pie stūres. Ceļš bezgalīgi stiepās uz priekšu.
  
  Stundas pagāja. SUV slīdēja, pēc tam satricināja un pēc tam atkal slīdēja, vairākas reizes apstājoties, lai veiktu benzīna un vietas pārbaudi. Vadītājs neriskētu tikt apturēts par nelielu pārkāpumu. Galu galā tas bija tikai vēl viens transportlīdzeklis starp daudziem, vēl viena dzīvības dzirksts, kas ceļoja pa mūžīgo šoseju uz nezināmiem galamērķiem, un, ja tā paliks neievērojama, tā pazustu nepamanīta.
  
  Un tad Montereja gulēja priekšā. Marts plati smaidīja, noguris, bet priecīgs, jo garais ceļš bija vairāk nekā pusē.
  
  Kodolportfelis gulēja viņam blakus, tagad tikai dažas stundas no ASV robežas.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Mārts veica nākamo sava ceļojuma posmu pilnīgas tumsas aizsegā. Tā bija vieta, kur jebko varēja uzvarēt vai zaudēt; attēlā tika ņemts vērā nezināms faktors, kuru vietējā karteļa priekšnieki izvirzīja līdz nenovērtējamam summai. Kurš gan varētu uzminēt šādu cilvēku domas? Kas zināja, ko viņi darīs tālāk?
  
  Protams, ne viņi... vai Džulians Māršs. Viņš tika nicīgi pārvadāts kopā ar duci citu cilvēku kravas automašīnas aizmugurē, kas devās uz robežu. Kaut kur pa ceļam šī kravas automašīna nogriezās no šosejas un pazuda tumsā. Nekādu gaismu, nekādu zīmju, šoferis šo maršrutu zināja ar aizsietām acīm - un labi, ka zināja.
  
  Māršs stāvēja atpakaļ kravas automašīnas aizmugurē un klausījās ģimeņu pļāpāšanā un neapmierinātībā. Viņa priekšā pavērās viņa plāna mērogs. Viņa ierašanās brīdis Ņujorkā nevarēja pienākt pietiekami ātri. Kad kravas automašīna nobremzēja un aizmugurējās durvis uz ieeļļotām eņģēm atvērās, viņš izkāpa pirmais, meklējot bruņoto vīru vadītāju, kas stāvēja sardzē.
  
  "Diablo," viņš teica, izmantojot koda vārdu, kas identificēja viņu kā VIP ceļotāju un ka viņš bija piekritis samaksai. Vīrietis pamāja ar galvu, bet pēc tam viņu ignorēja, sagrūdams visus mazā bariņā zem pārkarenā koka plaši izplatītajiem zariem.
  
  "Tagad ir ļoti svarīgi," viņš teica spāniski, "lai tu kustējies klusi, neko nesaki un dari, kā tev liek. Ja tu to nedarīsi, es tev pārgriezīšu rīkli. Tu saproti?"
  
  Māršs vēroja, kā vīrietis sastop visu skatienus, arī savējos. Gājiens sākās mirkli vēlāk pa rievotu ceļu un cauri koku biezokņiem. Virs galvas mirgoja mēness gaisma, un vadošais meksikānis bieži vien nogaidīja, līdz mākoņi būs paslēpuši spilgtumu, pirms turpināja. Tika runāts ļoti maz vārdu, un tos teica tikai vīrieši ar ieročiem, taču pēkšņi Māršam radās vēlme, lai viņš varētu runāt nedaudz spāniski vai varbūt daudz.
  
  Viņš traucās gar rindas vidu, nepievēršot uzmanību pārbiedētajām sejām sev apkārt. Pēc stundas viņi palēnināja ātrumu, un Māršs ieraudzīja priekšā slīdošu smilšainu līdzenumu, kurā bija reti koki, kaktusi un daži citi augi. Visa grupa notupās.
  
  "Līdz šim viss ir labi," vadītājs čukstēja. "Taču tagad ir grūtākā daļa. Robežpatruļa nevar visu laiku uzraudzīt visu robežu, taču viņi veic izlases veida pārbaudes. Visu laiku. Un tu, - viņš pamāja ar galvu uz Mārča pusi, - lūdzāt šķērsot Diablo. Es ceru, ka esat tam gatavs."
  
  Marčs iesmējās. Viņam nebija ne jausmas, par ko mazais puisis runā. Tomēr cilvēki drīz sāka pazust, katrs ar nelielu imigrantu grupu, līdz palika tikai Maršs, vadonis un viens sargs.
  
  "Es esmu Gomess," sacīja vadītājs. "Tas ir Lopess. Mēs jūs droši izvadīsim cauri tunelim.
  
  "Kas par tiem puišiem?" Māršs pamāja ar galvu aizejošajiem imigrantiem, uzliekot savu labāko viltus amerikāņu akcentu.
  
  "Viņi maksā tikai piecus tūkstošus par galvu." Gomess izdarīja noraidošu žestu. "Viņi riskē ar lodēm. Neuztraucieties, jūs varat mums uzticēties.
  
  Māršs nodrebēja, ieraugot viltīgo smaidu, kas stingri fiksēts viņa gida sejā. Protams, viss ceļojums pagāja pārāk gludi, lai gaidītu tā turpinājumu. Jautājums bija: kad viņi viņam uzbruks?
  
  "Ieiesim tunelī," viņš teica. "Es jūtu šeit ziņkārīgus skatienus."
  
  Gomess nespēja novērst raižu uzplaiksnījumu, kas pazibēja viņa sejā, un Lopess skenēja sev apkārt esošo tumsu. Kā viens abi vīrieši viņu veda austrumu virzienā, nelielā leņķī, bet uz robežas pusi. Marts traucās uz priekšu, apzināti maldoties un izskatoties neadekvāti. Vienā brīdī Lopess viņam pat sniedza palīdzīgu roku, ko Māršs vēlāk kataloģizēja, pierakstot to kā vājumu. Viņš nekādā gadījumā nebija eksperts, taču bezdibenīgs bankas konts reiz viņam bija ļāvis daudz vairāk nekā materiālais slazds, pasaules cīņas mākslas čempionu un viņu starpā bijušo īpašo spēku karavīru pieredze. Māršs zināja dažus trikus, lai arī cik tie bija izdomāti.
  
  Viņi kādu laiku gāja, ap viņiem pletās tuksnesis, gandrīz kluss. Kad priekšā parādījās kalns, Māršs bija pilnībā gatavs sākt kāpšanu, bet Gomess apstājās un norādīja uz iezīmi, ko viņš citādi nekad nebūtu redzējis. Vietā, kur smilšaina augsne sastapās ar lēzeni ieslīpām pakājēm, pāris mazi koki sastapās ar krūmāju biezokni. Tomēr Gomess negāja uz šo vietu, bet uzmanīgi paspēra trīsdesmit soļus pa labi un tad vēl desmit augšup pa stāvāko nogāzi. Nokļuvis tur, Lopess ar bezgalīgu rūpību apskatīja apkārtni.
  
  "Tīrs," viņš beidzot teica.
  
  Pēc tam Gomess atrada apraktas virves gabalu un sāka vilkt. Maršs redzēja, ka neliela kalna nogāzes daļa paceļas augšup, mainot akmeņus un birsti, atklājot cilvēka lieluma caurumu, kas bija izcirsts dzīvajā klintī. Gomess ieslīdēja iekšā, un tad Lopess pavērsa pistoles stobru uz Māršu.
  
  "Tagad Tu. Tu arī."
  
  Marčs viņam sekoja, uzmanīgi nolaidot galvu un vērojot slazdu, kas, kā viņš zināja, atrodas tikai dažu soļu attālumā no izstumšanas. Tad, nedaudz pārdomājis, vīrietis ar divām pusēm pārslēdza kanālus, nolemjot atkāpties tumsā.
  
  Lopess gaidīja, ierocis pacelts. Marčs paslīdēja, zābakiem skrāpējot pa akmeņaino nogāzi. Lopess pastiepa roku, nometot ieroci, un Māršs pagrieza sešu collu asmeni, iegremdējot galu otra vīrieša miega artērijā. Lopesa acis iepletās un viņš pacēla roku, lai apturētu plūsmu, taču Māršam nebija nodoma to darīt. Viņš trāpīja Lopesam starp acīm, izrāva viņam ieroci un pēc tam nosita viņa mirstošo ķermeni lejup no kalna.
  
  Bāc tevi.
  
  Māršs nometa šauteni, zinot, ka Gomess to sapratīs ātrāk nekā nepieciešams, ja ieraudzīs to Mārša rokā. Pēc tam viņš atkal iegāja tunelī un ātri devās pa sākotnējo eju. Tas bija raupjš un gatavs, to atbalstīja trīcošas sijas un putekļi un java, kas pilēja no jumta. Pilnībā bija paredzēts, ka Maršs jebkurā brīdī tiks apbedīts. Gomesa balss sasniedza viņa saspringtās ausis.
  
  "Neuztraucieties. Tā ir tikai viltus ieeja, lai nobiedētu ikvienu, kurš varētu paklupt šajā tunelī. Ejiet vēl zemāk, mans draugs.
  
  Māršs precīzi zināja, kas viņu sagaidīs "tālāk", bet tagad viņam bija neliels pārsteiguma elements. Sarežģītākā daļa būtu Gomesa ieroča atspējošana, viņu nopietni neievainojot. Ņujorka joprojām bija tūkstošiem jūdžu attālumā.
  
  Un tas šķita daudz tālāks, kad viņš stāvēja zem Meksikas tuksneša, sajūtot, kā netīrumi slīd pa muguru, un apkārt sviedru un augu smakas, un viņa acis smeldza putekļos.
  
  Marčs uzdrošinājās uz priekšu, vienā brīdī rāpot un vilkdams aiz sevis mugursomu, kuras siksna bija aptīta ap potīti. Šeit ir daudz drēbju, viņš vienā brīdī nodomāja. Tikai drēbes un varbūt zobu birste. Jauks odekolons. Kafijas maisiņš... viņš prātoja, kur amerikāņi varētu būt novietojuši savas radiācijas mērīšanas ierīces, tad sāka uztraukties par pašu starojumu. Atkal.
  
  Tas, iespējams, ir jāpārbauda pirms došanās.
  
  Nu jādzīvo un jāmācās.
  
  Marčs piespieda sevi smieties, izkāpjot no šaurā tuneļa daudz lielākā tunelī. Gomess pieliecās, pastiepdams roku, lai palīdzētu.
  
  "Kaut kas smieklīgs?"
  
  "Jā, tavi sasodītie zobi."
  
  Gomess skatījās, šokēts un neticīgs. Šķita, ka šis teikums bija pēdējais, ko viņš gaidīja dzirdēt šajā viņu ceļojuma posmā. Māršs aprēķināja, kas tas varētu būt. Kamēr Gomess mēģināja to izdomāt, Māršs piecēlās, pagrieza ieroci Gomesa rokās un iedzina muci otra vīrieša mutē.
  
  "Tagad jūs saprotat, ko es domāju?"
  
  Gomess cīnījās no visa spēka, atgrūzdams Māršu un atdodot stobru sev. Asinis smidzināja no viņa mutes, kad viņš rēca un viņa zobi nokrita uz grīdas. Purva balodis nokļuva zem garās mucas un izdarīja spēcīgu sitienu pa žokli un vēl vienu pa galvas sāniem. Gomess sastinga, viņa acis atklāja, ka viņš joprojām nespēj noticēt, ka šī dīvainā pīle viņu ir uzvarējusi.
  
  Māršs izvilka nazi no apvalka meksikāņa pusē, kamēr viņi cīnījās. Gomess metās prom, zinādams, kas notiks tālāk. Viņš ietriecās akmens sienā, ar smagu vaidu salaužot plecu un galvaskausu. Māršs iemeta sitienu, kas atsitās pret meksikāni un pēc tam trāpīja pa rokai. Asinis tecēja no viņa paša pirkstu locītavām. Pistole atkal pacēlās, bet Māršs iztaisnojās tā, ka atradās viņam starp kājām, un biznesa daļa tagad kļuva nederīga.
  
  Gomess viņam iesita ar galvu, viņu asinis sajaucās un izšļakstījās uz sienām. Marčs sastinga, bet izvairījās no nākamā sitiena un tad atcerējās nazi, ko viņš joprojām turēja kreisajā rokā.
  
  Spēcīgs grūdiens, un nazis sagrauza Gomesa ribas, bet meksikānis nometa ieroci un ar nazi uzlika abas rokas uz Mārša rokas, tādējādi apturot sitiena spēku un aprokot asmeni. Sāpes izkropļoja viņa vaibstus, taču vīrietim izdevās novērst neizbēgamo nāvi.
  
  Marčs nekavējoties koncentrējās uz brīvo roku, ar to atkal un atkal sita, meklējot vājās vietas. Kopā vīri cīnījās, cik vien varēja, lēnām kustoties augšup un lejup pa tuneli, atsitoties pret koka sijām un brienot pa dubļu pauguriem. Sviedru straumes tecēja pa smiltīm; smaga ņurdēšana, līdzīga cūku riestam, piepildīja mākslīgo telpu. Nebija žēlastības, bet zeme netika sasniegta. Gomess uztvēra katru sitienu kā pieredzējušais ielu cīnītājs, un Māršs pirmais sāka vājināties.
  
  "Ar nepacietību... gaidu, kad es... sagriezīšu... tevi..." Gomess smagi elpoja, viņa acis bija mežonīgas, lūpas bija asiņainas un atmetās atpakaļ.
  
  Māršs atteicās mirt šajā vientuļajā, elles vietā. Viņš atrāva nazi atpakaļ, pagriežot to prom no Gomesa ķermeņa, un tad atkāpās, dodot abiem vīriešiem vairāku pēdu attālumu. Pistole gulēja uz grīdas, izmesta.
  
  Gomess viņam uzbruka kā velns, kliedzot, dārdot. Māršs novirzīja uzbrukumu, kā viņam bija mācīts, pagriežot plecu un ļaujot paša Gomesa impulsam iesist ar galvu pretējo sienu. Pēc tam Māršs iespēra viņam pa mugurkaulu. Viņš vairs neizmantoja nazi, līdz beigas bija iepriekš nolemts. Viņam arī mācīja, ka visredzamākais ierocis ne vienmēr ir vislabāk lietojams.
  
  Gomess pacēla savu ķermeni no sienas, nokāris galvu, un pagriezās. Marčs skatījās asinssarkanajā dēmona sejā. Uz brīdi tas viņu apbūra, tumšsarkanās sejas un baltā kakla kontrasts, melnie caurumi, kur kādreiz bija ligzdojuši nodzeltējuši zobi, bālās ausis, kas gandrīz komiski izspraucās abās pusēs. Gomess nošūpojās pēc sitiena. Maršam tika sitiens pa galvas sānu.
  
  Tagad Gomess bija plaši atvērts.
  
  Māršs pakāpās uz priekšu, galvai griežoties, taču viņš palika pietiekami apzinīgs, lai tiešām iedurtu ar nazi, pavēršot asmeni pret otra vīrieša sirdi. Gomess saraustījās, elpa izsvilpa no viņa salauztās mutes, un tad sastapās ar Mārča skatienu.
  
  "Es tev godprātīgi samaksāju," Mārts elpoja. "Tev vajadzēja vienkārši paņemt naudu."
  
  Viņš zināja, ka šie cilvēki ir nodevēji pēc dabas un, bez šaubām, arī pēc izglītības. Nodevība būtu viņu otrā vai trešā doma dienā pēc "kāpēc manās rokās ir asinis?" un "kuru pie velna es vakar vakarā nogalināju?" Iespējams, ir arī doma par kokaīna devas sekām. Bet Gomess... viņam vajadzēja vienkārši paņemt naudu.
  
  Māršs vēroja, kā vīrietis noslīd zemē, un pēc tam izvērtēja. Viņš bija sasitums un sāpēja, bet salīdzinoši neskarts. Viņa galva dauzījās. Par laimi viņš izdomāja ielikt paracetamolu vienā no mazajām somiņām savā mugursomā, kas atradās blakus kodolbumbai. Tik ērti, ka. Viņam turpat bija arī bērnu salvešu paka.
  
  Marts noslaucīja to un norija tabletes sausas. Viņš aizmirsa paņemt līdzi ūdeni. Bet vienmēr kaut kas ir, vai ne?
  
  Neatskatīdamies uz mirušo ķermeni, viņš nolaida galvu un sāka garo ceļu pa pazemes tuneli uz Teksasu.
  
  
  * * *
  
  
  Stundas vilkās. Džulians Māršs traucās zem Amerikas ar kodolieroci, kas bija piesprādzēts mugurā. Ierīce, iespējams, bija mazāka, nekā viņš gaidīja - lai gan mugursoma joprojām bija uzpūsta -, taču iekšējie nodalījumi nebija mazāk smagi. Radījums pieķērās viņam kā nevēlams draugs vai brālis, vilkdams viņu atpakaļ. Katrs solis bija grūts.
  
  Tumsa viņu apņēma un gandrīz aprija, to salauza tikai ik pa laikam piekārtā gaisma. Daudzi bija salauzti, pārāk daudz. Šeit lejā bija mitrs, neredzamu dzīvnieku bars viņa prātā vienmēr uzbura murgainus attēlus, kas spēlēja baismīgā harmonijā ar ik pa laikam pāri pleciem un mugurkaulu skāra niezi. Gaisa daudzums bija ierobežots, un tas, kas tur bija, bija sliktas kvalitātes.
  
  Viņš sāka justies ārkārtīgi noguris un sāka halucinācijas. Kādu dienu viņu vajāja Tailers Vebs un tad ļaunais trollis. Viņš divreiz nokrita, skrāpējot ceļus un elkoņus, taču ar grūtībām piecēlās kājās. Trollis pārvērtās par dusmīgiem meksikāņiem un pēc tam par pastaigu tako, kas pildīts ar sarkanajiem un zaļajiem pipariem un gvakamolu.
  
  Kilometriem ritot, viņam sāka šķist, ka viņš varētu nepaspēt, ka viss izvērtīsies labāk, ja viņš kādu laiku vienkārši nogulēsies. Mazliet nosnausties. Vienīgais, kas viņu apturēja, bija viņa gaišākā puse - daļa, kas reiz spītīgi pārdzīvoja viņa bērnību, kad visi citi gribēja, lai viņš pazūd.
  
  Galu galā priekšā parādījās spilgtākas gaismas, un viņš devās pāri tuneļa otrajam galam un pēc tam pavadīja daudzas minūtes, lai novērtētu, kādu uzņemšanu viņš varētu saņemt. Patiesībā viņš negaidīja nekādu uzņemšanas komisiju - viņam nekad nebija paredzēts sasniegt brīvo zemi.
  
  Saskaņā ar savu plānu viņš šajā galā organizēja pilnīgi atsevišķu transportu. Māršs bija uzmanīgs un nebija muļķis. Helikopteram vajadzētu būt novietotam vairāku jūdžu attālumā, gaidot viņa zvanu. Māršs izņēma vienu no trim degošajām šūnām ap viņa ķermeni un mugursomā un piezvanīja.
  
  Sanāksmē netika runāts ne vārda, nekādi komentāri par asinīm un netīrumiem, kas klāja Mārša seju un matus. Pilots pacēla putnu gaisā un devās uz Corpus Christi, nākamo un priekšpēdējo pieturu Marša lielajā piedzīvojumā. Viena lieta bija droša, viņam būs stāsts, ko pastāstīt...
  
  Un nav neviena, kas viņiem pateiktu. Vienīgais, ko nedalījāties ar ballītes viesiem, bija tas, kā jums izdevās kontrabandas ceļā no Brazīlijas uz Amerikas austrumu krastu aizvest kodolmateriālu.
  
  Corpus Christi piedāvāja īsu atelpu, ilgu dušu un īsu snaudu. Nākamais būs divdesmit četru stundu brauciens uz Ņujorku, un tad...
  
  Armagedons. Vai vismaz tā mala.
  
  Māršs pasmaidīja, gulēdams ar seju gultā un galvu iebāzis spilvenā. Viņš tik tikko spēja elpot, bet viņam ļoti patika šī sajūta. Viltība būtu pārliecināt varas iestādes, ka viņš bija nopietni un ka spridzeklis ir īsts. Nav grūti - viens skatiens uz kārbām un skaldīšanas materiāliem liktu viņiem apsēsties un ubagot. Kad tas bija izdarīts... Māršs iztēlojās, ka dolāri plūst iekšā, kā kāds spēļu automāts Lasvegasā, kas izspļauj naudu ar mezglu ātrumu. Bet tas viss laba mērķa dēļ. Veba gadījums.
  
  Varbūt ne. Māršam bija savi plāni, ko īstenot, kamēr dīvainais pitu vadonis dzenās pēc varavīksnes.
  
  Viņš noslīdēja no gultas, piezemējoties uz ceļiem, pirms piecēlās. Viņš uzklāja lūpu krāsu. Viņš pārkārtoja telpas iekārtojumu tā, lai tiem būtu jēga. Viņš izkāpa un ar liftu devās lejā uz pagrabu, kur viņu gaidīja nomas automašīna.
  
  Chrysler 300. Balināta vaļa izmērs un krāsa.
  
  Nākamā pietura... pilsēta, kas nekad nav gulējusi.
  
  
  * * *
  
  
  Māršs bez piepūles vadīja automašīnu, jo redzeslokā parādījās pasaulslavenais Skyline. Likās smieklīgi viegli aizbraukt ar šo automašīnu uz Ņujorku, bet kurš tad zināja, ka būs savādāk? Nu, kāds varētu. Bija pagājušas vairāk nekā trīs dienas, kopš viņš pameta Ramzesa bazāru. Ko darīt, ja ziņas noplūda? Gājiens neko nemainīja. Viņš bija tikai vēl viens ceļotājs, kas klīda pa dzīvi pa līkumotu ceļu. Ja spēle būs beigusies, viņš to uzzinās pavisam drīz. Citādi... Vebs apsolīja, ka Ramzess nodrošinās cilvēkus, kas vēlas palīdzēt šajā jautājumā. Marts ar viņiem rēķinājās.
  
  Māršs brauca akli, nezinot un neinteresējoties par to, kas notiks tālāk. Viņš bija pietiekami uzmanīgs, lai apstātos pirms ieiešanas lielajā pilsētā, nakšņojot patvērumā upes otrā pusē, kad saule sāka rietēt, sarežģījot viņa nejaušo ceļojuma maršrutu. L-veida motelis bija pietiekami, lai gan gultas veļa bija skrāpēta un nenoliedzami netīra, un logu rāmji un grīdu malas bija pārklātas ar vairāku collu melniem netīrumiem. Tomēr tas nebija ievērības cienīgs, neplānots un praktiski nemanāms.
  
  Tāpēc ap pusnakti viņš sēdēja taisni, sirds pukstēja, kad kāds pieklauvēja pie viņa istabas durvīm. Durvis pavērās uz autostāvvietu, tāpēc, godīgi sakot, tas varēja būt jebkurš, sākot no klaiņojoša iereibuša viesa līdz draiskulim. Bet tas varētu būt arī policists.
  
  Vai SEAL Team Six.
  
  Māršs izlika nažus, karotes un glāzes un tad atrāva aizkaru, lai paskatītos ārā. Redzētais viņu uz brīdi atstāja bez vārdiem.
  
  Kas pie...?
  
  Klauvējieni atkal atskanēja, viegli un svaigi. Māršs nekavējās atvērt durvis un ļaut vīrietim ienākt.
  
  "Tu mani pārsteidzi," viņš teica. "Un tas mūsdienās nenotiek pārāk bieži."
  
  "Es jūtos labi, kā tas ir," sacīja apmeklētājs. "Viena no manām daudzajām īpašībām."
  
  Marčs prātoja par pārējiem, taču viņam nebija jāmeklē pārāk tālu, lai pamanītu vismaz duci. "Mēs iepriekš esam tikušies tikai vienu reizi."
  
  "Jā. Un es uzreiz sajutu radniecību."
  
  Marčs iztaisnojās, tagad vēlēdamies, lai būtu ceturtajā dušā. "Es domāju, ka visas pitijas ir mirušas vai sagūstītas. Izņemot Vebu un mani.
  
  - Kā redzat, - apmeklētāja noplātīja rokas, - jūs kļūdījāties.
  
  "Esmu apmierināts." Marčs viltus smaidu. "Ļoti apmierināts.
  
  "Ak," viņa apmeklētājs arī pasmaidīja, "tu par tādu kļūsi."
  
  Marčs centās atstumt sajūtu, ka visas viņa dzimšanas dienas ir pienākušas uzreiz. Šī sieviete bija dīvaina, varbūt tikpat dīvaina kā viņš. Viņai bija brūni mati, kas nogriezti dzelkšņa stilā; viņas acis bija zaļi zilas, tieši tādas pašas kā viņa. Cik tas bija baisi? Viņas tērps sastāvēja no zaļa vilnas pulovera, spilgti sarkaniem džinsiem un tumši zila Doc Martins. Vienā rokā viņa turēja glāzi piena, otrā glāzi vīna.
  
  Kur viņa nokļuva...?
  
  Bet tam īsti nebija nozīmes. Viņam patika, ka viņa ir unikāla, ka viņa kaut kā viņu saprata. Viņam patika, ka viņa radās no nekurienes. Viņam patika, ka viņa ir pavisam citāda. Tumsas spēki sastādīja tos vienu pret otru. Asins sarkanvīns un balinošais baltais piens grasījās sajaukties.
  
  Marčs paņēma viņai brilles. "Vai vēlaties būt augšā vai apakšā?"
  
  "Ak, man nav nekas pretī. Redzēsim, kur mūs aizvedīs noskaņojums."
  
  Tāpēc Māršs novietoja kodolbumbu gultas galvgalī, kur viņi gan to varēja redzēt, gan caur Zojas Šīrsas acīm ieraudzīja papildu dzirksteli, kas izskatījās pēc komētas. Šī sieviete bija spēcīga, nāvējoša un patiesi traka. Droši vien traks. Kaut kas, kas viņam bija piemērots bez gala.
  
  Kad viņa novilka drēbes, viņa sašķeltais prāts klīda, lai pārdomātu, kas notiks. Doma par visu satraukumu, ko solīja rīt un parīt, kad Ameriku nometīs uz ceļiem un priecāsies par kodolbumbu, padarīja viņu pilnīgi gatavu Zojai, kad viņa novilka viņa bikses un uzkāpa uz klāja.
  
  "Nav priekšspēles?" viņš jautāja.
  
  "Nu, kad jūs novietojāt to mugursomu tieši tāpat," viņa teica, skatoties uz kodolbumbu, it kā varētu to vērot. "Es sapratu, ka man tas nav vajadzīgs."
  
  Marčs priecīgā pārsteigumā pasmaidīja. "ES arī".
  
  "Vai redzi, mīļā?" Zoja nolaidās viņam virsū. "Mēs esam radīti viens otram."
  
  Tad Māršs saprata, ka var redzēt viņas lēnām kustīgo, ārkārtīgi bālo dupsi spoguļa atspulgā, kas karājās pie sienas tieši virs vecās kumodes, un aiz tā pašu mugursomu, kas bija ielikta starp gultas spilveniem. Viņš skatījās uz viņas labi iedegušo seju.
  
  "Sasodīts," viņš izteica. "Tas neaizņem daudz laika".
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks gatavojas komandas līdz šim mežonīgākajam braucienam. Vēdera bedrē apmetās nepatīkama, smeldzoša sajūta, un tai nebija nekāda sakara ar bedraino lidojumu, tikai spriedzes, satraukuma un riebuma rezultāts pret cilvēkiem, kuri varēja mēģināt pastrādāt tik šausmīgus noziegumus. Viņš juta līdzi pasaules cilvēkiem, kuri nezinoši, bet apmierināti veica savas ikdienas lietas. Tie bija cilvēki, par kuriem viņš cīnījās.
  
  Helikopteri bija pārpildīti ar karavīriem, kuri rūpējās un nodarīja sev kaitējumu cilvēkiem, kuri padarīja pasauli par labu dzīvesvietu. Klāt bija visa SPEAR komanda, izņemot Karinu Bleiku un Bērgardu Alainu un Bridžitu Makkenziju, jeb Kenziju, katanu nēsājošo, artefaktu kontrabandu, bijušo Mossad aģentu. Komanda atstāja Ramzesa izpostīto 'pēdējo tirgu' tādā steigā, ka bija spiesti visus paņemt līdzi. Zaudēt nebija ne minūti, un visa komanda bija sagatavota, informēta un gatava izbraukt Ņujorkas ielās plkst. skrējiens.
  
  No īstiem džungļiem līdz betona džungļiem, Dreiks nodomāja. Mēs nekad neaizveramies.
  
  Visapkārt viņam bija viņa dzīves uzticamas krustojošās līnijas un vētraini viļņi. Alicia un Bo, May un Kenzi un Torsten Dahl. Otrajā helikopterā atradās Smits un Lorēna, Heidens, Kinimaka un Jorgijs. Komanda ieskrēja Ņujorkas gaisa telpā, kuru jau bija attīrījis prezidents Koburns, un strauji noslīdēja, metoties cauri spraugām starp debesskrāpjiem un nolaižoties uz kvadrātveida jumtu. Turbulence viņus satricināja. Radio čivināja, kad informācija nāca cauri. Dreiks varēja tikai iedomāties lejā esošo ielu burzmu, steidzīgos aģentus un trakulīgās SWAT komandas, ellišķo domu par pārgalvīgu steigu glābt Ņujorku un Austrumkrastu.
  
  Viņš dziļi ievilka elpu, juzdams, ka nākamās stundas būs nemierīgas.
  
  Dals iekrita viņa acīs. "Pēc tam es paņemu atvaļinājumu."
  
  Dreiks apbrīnoja zviedra pārliecību. "Pēc tam mums visiem viens būs vajadzīgs."
  
  "Nu, tu nenāksi ar mani, Jorkij."
  
  "Nekādu problēmu. Esmu diezgan pārliecināts, ka Džoanna tik un tā vadīs.
  
  "Ko pie velna tam vajadzētu nozīmēt?"
  
  Helikopters ātri nolaidās, nosūtot viņu vēderus stratosfērā.
  
  Alisija iesmējās. "Tikai tas, ka mēs zinām, kurš pārvalda Deiliju māju, Torsti. Mēs zinām".
  
  Zviedrs uzmeta grimasi, taču plašākus komentārus nesniedza. Dreiks pasmaidīja ar Alisiju un tad pamanīja, ka Maija viņus abus vēro. Sasodīts, mums tik un tā nav par ko uztraukties.
  
  Alisija pamāja Maijai. "Vai esat pārliecināts, ka varat tikt galā ar šāda veida darbību, Sprite, kad nesen skūšanās laikā esat nogriezies?"
  
  Mejas sejas izteiksme nemainījās, taču viņa vilcinādama pastiepa roku, lai pieskartos jaunajai rētai uz viņas sejas. "Pēdējie notikumi ir padarījuši mani daudz uzmanīgāku pret cilvēkiem, kuriem uzticos. Un sekojiet līdzi tiem, kas nodod."
  
  Dreiks iekšēji sarauca.
  
  Nekas nav noticis. Viņa mani pameta, pieliekot tam punktu! Nekas netika solīts. .
  
  Emocijas un domas sajaucās, pārvēršoties skābā žultī, kas sajaucās ar tūkstoš citām jūtām. Dāls, viņš pamanīja, lēnām attālinājās no Kenzi, un Bo tik tikko novērsa acis no Alisijas. Dievs, viņš cerēja, ka otrajā helikopterā lietas ir nedaudz nomierinājušās.
  
  Jaunas mežonīga vēja brāzmas viņus piemeklēja, kad helikoptera sānslīde pieskārās ēkas jumtam. Putns piezemējās, un tad durvis pavērās vaļā, pasažieri nolēca lejā un skrēja uz atvērtajām durvīm. Vīrieši ar ieročiem apsargāja ieeju, un iekšā bija izvietoti vēl vairāki cilvēki. Dreiks ienira pirmais, lidojot ar kājām pa priekšu un jutoties nedaudz nesagatavots bez ieroča, taču labi zinot, ka drīz viņi būs bruņoti. Komanda pa vienai steidzās lejā pa šaurajām kāpnēm, līdz nokļuva plašā gaitenī, aptumšotā un vēl vairāk sargu ielenkumā. Šeit viņi uz brīdi apstājās, pirms saņēma norādījumus turpināt.
  
  Viss skaidrs.
  
  Dreiks skrēja, saprotot, ka viņi ir zaudējuši svarīgas dienas, iegūstot informāciju no tirgus un pēc tam viņus pratināja aizdomīgi aģenti, īpaši no CIP. Galu galā iejaucās pats Kobērns, pavēlot nekavējoties nosūtīt SPEAR komandu uz planētas karstāko vietu.
  
  Ņujorkas pilsēta.
  
  Tagad, nokāpjot pa kārtējām kāpnēm, viņi izkāpa uz balkona, no kura paveras skats uz vietējā policijas iecirkņa iekšpusi, kas viņam stāstīja 3. un 51. ielas stūrī. Sabiedrībai nezināma vietne kalpoja arī kā nacionālās drošības birojs - faktiski tas bija viens no diviem, kurus sauca par pilsētas "centru", kas ir visu aģentūru darbības pamats. Dreiks tagad vēroja, kā vietējā policija veica ikdienas darbus, stacijā rosoties, skaļi un pārpildītiem, līdz no tālākā gala tuvojās vīrietis melnā uzvalkā.
  
  "Ejam kustēties," viņš teica. "Šeit nav jātērē laiks."
  
  Dreiks nevarēja vairāk piekrist. Viņš pagrūda Alisiju uz priekšu, blondīnei par lielu nepatiku, izpelnoties atspulgu par savām nepatikšanām. Pārējie drūzmējās iekšā, Heidens mēģināja tuvoties jaunpienācējam, taču viņam pietrūka laika, jo viņš pazuda aiz tālākajām durvīm. Ejot viņi iegāja apļveida telpā ar baltām flīžu grīdām un sienām, kā arī krēsliem, kas bija salikti rindās nelielas paaugstinātas platformas priekšā. Vīrietis tos aizvāca, cik ātri vien spēja.
  
  "Paldies, ka atnācāt," viņš bezkaislīgi teica. "Lai zinātu, jūsu sagūstītie vīrieši - viltnieks Ramzess un Roberts Praiss - ir nogādāti kamerās zem mums, lai gaidītu mūsu... medību rezultātus. Mēs domājām, ka tajos varētu būt vērtīga informācija, un tiem vajadzētu būt tuvumā.
  
  "Īpaši, ja mums neizdodas," Alisija drūmi sacīja.
  
  "Tiešām. Un šīs pazemes cietuma kameras ar papildu apsardzi Iekšējās drošības nodaļas iekšienē ļaus Ramzesa klātbūtnei nepamanīt, kā es esmu pārliecināts, ka jūs to varat novērtēt.
  
  Dreiks atgādināja, ka Ramzesa vietējām vienībām pēc tam, kad tās bija nozagušas vai piespiedu kārtā izņēmušas no Mārša rokām kodolbumbu, tika pavēlēts gaidīt Ramzesa atļauju detonēt. Viņi nezināja, ka viņš ir notverts vai ka viņš bija gandrīz miris. Ramzesa organizācijas Ņujorkas šūnas vispār neko nezināja.
  
  Vismaz tas bija vienīgais, kas runāja par labu SPEAR komandai.
  
  "Viņš būs noderīgs," sacīja Heidens. "Esmu pārliecināts."
  
  "Jā," piebilda Smits. "Tāpēc pagaidām atlieciet liellopu stumšanu."
  
  Iekšlietu ministrijas aģents sarāvās. "Mani sauc Mūrs. Es šeit esmu galvenais aģents. Visa inteliģence izies caur mani. Mēs veidojam jaunu darba grupu, lai asimilētu un izplatītu aktivitātes. Mums ir centrs un tagad organizējam filiāles. Katrs aģents un policists - pieejams vai nē - cīnās pret šiem draudiem, un mēs pilnībā saprotam neveiksmju sekas. Tas nevar..." viņš mazliet sastinga, izrādot stresu, kas parasti būtu nedzirdēts. "Šeit nevar pieļaut, ka tas notiek."
  
  "Kas ir priekšnieks uz zemes?" Heidens jautāja. "Kurš šeit pieņem lēmumus, kur tas patiešām ir svarīgi?"
  
  Mūrs vilcinājās un saskrāpēja zodu. "Nu mēs zinām. Dzimtene. Sadarbībā ar Terorisma apkarošanas vienību un Draudu vadības nodaļu.
  
  "Un ar "mēs" jūs domājat jūs un mani?" Vai arī domājat tikai Dzimteni?
  
  "Es domāju, ka tas varētu mainīties atkarībā no situācijas," atzina Mūrs.
  
  Heidens izskatījās apmierināts. "Pārliecinieties, vai mobilā tālruņa akumulators ir uzlādēts."
  
  Mūra paskatījās apkārt grupai, it kā viņai būtu jūtama viņu steidzamība, un viņai tas patika. "Kā jūs zināt, mums ir īss logs. Nepagāja ilgs laiks, lai šie nelieši saprastu, ka Ramzess negrasās dot šo pavēli. Tātad, vispirms vispirms. Kā atklāt teroristu šūnu?
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. "Un marš. Vai martam nevajadzētu būt prioritātei, ja viņš nēsā bumbu?
  
  "Izlūkdienesti ziņo, ka marts apvienosies ar vietējām šūnām. Mēs nezinām, cik to būs. Tāpēc mēs, protams, koncentrējamies uz abiem.
  
  Dreiks atcerējās Bo stāstījumu par Mārša un Veba sarunu. Toreiz viņam ienāca prātā, ka gļotainais francūzis, ar kuru viņi pirmo reizi tikās, kad bija spiesti piedalīties turnīrā Last Man Standing, un kopš tā laika diezgan bieži cīnījās, spīdēja labestības gaismu, kad tam bija nozīme. Mirdzēja kā zvaigzne. Viņam patiešām vajadzētu dot puisim papildu elpu.
  
  Kaut kur gar apakšstilbu...
  
  Mūrs atkal ierunājās. "Ir vairāki veidi, kā noteikt dziļu šūnu vai pat guļošo šūnu. Mēs ierobežojam aizdomās turamo skaitu. Mēs pētām savienojumus ar citām zināmām šūnām, kuras jau tiek uzraudzītas. Apskatiet degošās lūgšanu vietas, kur slaveni džihādisti izspiež savu indi. Mēs skatāmies uz cilvēkiem, kuri pēdējā laikā ir veltījuši sevi rituāliem, - tos, kuri pēkšņi sāk interesēties par reliģiju, izstājas no sabiedrības vai runā par sieviešu apģērbu. NSA klausās metadatus, kas savākti no miljoniem mobilo tālruņu, un novērtē tos. Taču daudz efektīvāki ir vīrieši un sievietes, kas riskē katru nedēļas dienu - tie, kurus esam iefiltrējuši iedzīvotāju vidū, no kuriem regulāri tiek vervēti jauni džihādisti.
  
  "Zem vāka". Smits pamāja. "Tas ir labi".
  
  "Tā ir patiesība. Šobrīd mūsu informācija ir vājāka nekā Igija Popa Bārbija. Mēs cenšamies apstiprināt cilvēku skaitu katrā šūnā. Šūnas izmērs. Rajoni. Iespējas un gatavība. Mēs pārskatām visus jaunākos tālruņu ierakstus. Vai jūs domājat, ka Ramzess runās?
  
  Heidens nevarēja sagaidīt, kad varēs sākt strādāt. "Mēs to sasodīti labi mēģināsim."
  
  "Draudi ir nenovēršami," sacīja Kinimaka. "Nošķirsim komandas un ejiet prom no šejienes."
  
  "Jā, jā, tas ir labi," Mūrs paskaidroja. "Bet kur tu dosies? Ņujorka ir ļoti liela pilsēta. Bēgot neko nepanāksi, ja tev nav kur iet. Mēs pat nezinām, vai bumba ir īsta. Daudzi cilvēki var izgatavot bumbu... paskatieties pa labi.
  
  Alisija sabīdījās savā sēdeklī. "Es varu par to galvot."
  
  "Transportlīdzekļi ir gaidīšanas režīmā," sacīja Mūrs. "Speciālo spēku transportlīdzekļi. Helikopteri. Ātras automašīnas bez marķējuma. Ticiet vai nē, mums ir plāni šim nolūkam, veidi, kā sakopt ielas. Amatpersonas un viņu ģimenes jau tiek evakuētas. Viss, kas mums tagad vajadzīgs, ir sākuma punkts.
  
  Heidens pievērsās savai komandai. "Tātad, ātri sadalīsim grupas un tiksim pie Ramzesa. Kā tas vīrs teica, mūsu logs ir mazs, un tas jau aizveras.
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs izgāja no moteļa, jūtoties spirgts, pat satraukts, bet arī nedaudz skumjš. Viņš bija labi ģērbies: zili džinsi, kuriem viena kāja bija nedaudz tumšāka par otru, vairāki kreklu slāņi un cepure bija nospiesta vienā galvas pusē. Skats bija labs, un viņš domāja, ka ir pārspējis Zoju. Sieviete iznāca no mazās vannas istabas, izskatījās nedaudz izspūrusi, viņas mati bija tikai līdz pusei ķemmēti un lūpu krāsa bija uzklāta uz pusi. Tikai pēc vairāku minūšu novērtējuma Mārša saprata, ka viņa apzināti cenšas viņu atdarināt.
  
  Vai arī izrādīt viņam cieņu?
  
  Varbūt tas bija pēdējais, bet tas patiešām pārspieda Māršu pāri malai. Pēdējā lieta, ko viņš vēlējās, bija sievietes versija, kas ierobežotu viņa unikālo stilu. Gandrīz pēc domas viņš pacēla no gultas mugursomu, glāstīdams materiālu un jūtot iekšā dzīvā zvēra aprises.
  
  Mans .
  
  Rīts bija labs, svaigs, gaišs un priecīgs. Māršs nogaidīja, līdz piebrauc piecvietīga automašīna un no tās izlēca divi vīrieši. Abi bija tumšādaini un valkāja biezu bārdu. Marčs pateica pēdējo paroli pēdējam braucienam un ļāva viņiem atvērt aizmugurējās durvis. Zoe parādījās, kad viņš kāpa iekšā.
  
  "Pagaidi". Viens no vīriešiem, sievietei tuvojoties, izvilka ieroci. "Tur vajadzētu būt tikai vienam."
  
  Marčs bija sliecies piekrist, bet viņa otra puse vēlējās šo sievieti iepazīt vēl tuvāk. "Viņa ir vēls papildinājums. Viņai viss ir kārtībā."
  
  Roka ar ieroci joprojām vilcinājās.
  
  "Klausies, es neesmu sazinājies trīs dienas, varbūt četras." Māršs nevarēja precīzi atcerēties. "Plāni mainās. Es tev iedevu paroli, tagad klausies manos vārdos. Viņai viss kārtībā. Pat noderīgi. "
  
  "Ļoti labi". Neviens vīrietis neizskatījās pārliecināts.
  
  Mašīna ātri pacēlās gaisā, izceļot no aizmugures riepām netīrumu kolonnu, un pagriezās pilsētas virzienā. Gājiens atkāpās, jo debesskrāpji kļuva vēl lielāki un satiksme kļuva intensīvāka. Spīdīgas, atstarojošas virsmas apņēma automašīnu, kas dažās vietās apžilbināja, jo tās novirzīja mākslīgo gaismu. Pūļi piepildīja ietves, un ēkas dzirkstīja ar informāciju. Pa ielām brauca policijas automašīnas. Māršs nemanīja nekādas pastiprinātas policijas uzmanības pazīmes, taču tobrīd viņš neredzēja virs automašīnas jumta. Viņš to pieminēja šoferim.
  
  "Viss šķiet normāli," vīrietis atbildēja. "Bet ātrums joprojām ir svarīgs. Viss sabruks, ja mēs virzīsimies pārāk lēni.
  
  - Ramzess? Māršs jautāja.
  
  "Mēs gaidām viņa vārdu."
  
  Marčs sarauca pieri, sajuzdams atbildē zināmu piekāpšanos. Šis plāns bija pilnībā viņa, un Ramzesa palīgiem jādejo pēc viņa melodijas. Kad viņi ieradās vietā, kuru Māršs bija izvēlējies un gatavojies vairākus mēnešus, pirms viņi varēja sākt.
  
  "Palieciet zem radara," viņš teica, lai nostiprinātu kontroli. "Un zem ātruma ierobežojuma, vai ne? Mēs nevēlamies, lai mūs aptur."
  
  "Mēs esam Ņujorkā," sacīja vadītājs, un abi vīrieši smējās, braucot pie sarkanās gaismas. Māršs izvēlējās tos ignorēt.
  
  "Bet," šoferis piebilda. "Tava mugursoma? Šis... saturs ir jāpārbauda."
  
  "Es to zinu," Māršs nošņāca. "Jūs domājat, ka es to nezinu?"
  
  Kādu mērkaķi Vebs viņam uzkrāva?
  
  Iespējams, sajutusi pieaugošo spriedzi, Zoja pieslējās viņam klāt. Starp tiem bija tikai kodolbumba. Viņas roka lēnām noslīdēja lejup pa mugursomu, pa vienam pirkstgalam, un lejā līdz viņa klēpī, liekot viņam saraustīties un tad skatīties uz viņu.
  
  "Vai tas tiešām ir piemērots?"
  
  "Es nezinu, Džulian. Vai tā ir?"
  
  Māršs nebija līdz galam pārliecināts, taču jutās pietiekami labi, ka atstāja to mierā. Uz brīdi viņam ienāca prātā, ka Šīrss ir mazliet pievilcīgs, varens kā Ēnu pāvests un, bez šaubām, spēj izsaukt jebkuru vīrišķo īpatni, ko viņai vajag.
  
  Kāpēc es?
  
  Viņš zināja, ka kodolbumba droši vien palīdzēja. Katrai meitenei patika vīrietis ar kodolieročiem. Kaut kas saistīts ar varu... Ak, labi, varbūt viņai patika doma, ka viņš ir mazliet briesmīgāks par viņu. Viņa dīvainība? Protams, kāpēc pie velna ne? Viņa domu gājiens tika izsists no sliedēm, kad viņi apstājās ceļa malā, šoferim ķipari norādot uz ēku, kuru Māršs bija izvēlējies iepriekšējā vizītē. Diena ārā joprojām bija silta un pilnīgi negaidīta. Māršs iztēlojās, ka valdības resnie ēzeļi, stingri iesēdušies savos plīša ādas sēdekļos, drīz saņems savas dzīves pērienu.
  
  Tagad tas būs drīz. Tik drīz es tik tikko spēšu savaldīties.
  
  Viņš paņēma Zoju aiz rokas un gandrīz izlaida ietvi, ļaujot mugursomai karāties uz viņa saliektā elkoņa. Pagājuši garām durvju sargam un saņēmuši norādījumus pa kreisi, četru cilvēku grupa ar liftu devās uz ceturto stāvu un pēc tam apskatīja plašo divu guļamistabu dzīvokli. Viss bija labi. Marts atvēra balkona durvis un atkal ievilka pilsētas gaisa elpu.
  
  Es varētu arī, kamēr vēl varu.
  
  Ironija lika viņam pasmieties par sevi. Tas nekad nenotiktu. Amerikāņiem atlika tikai noticēt, samaksāt, un tad viņš varēja iznīcināt kodolbumbu Hadzonā, kā plānots. Tad jauns plāns. Jauna dzīve. Un aizraujoša nākotne.
  
  Viņam aiz pleca atskanēja balss. "Pie mums tiek nosūtīta persona, kas var pārbaudīt jūsu mugursomas saturu. Viņam vajadzētu ierasties stundas laikā.
  
  Marčs pamāja, nepagriezdamies. "Kā gaidīts. Ļoti labi. Bet ir vēl daži apsvērumi. Man vajag kādu, kas man palīdzētu pārskaitīt naudu, tiklīdz Baltais nams samaksā. Man ir vajadzīga palīdzība, lai izveidotu vajāšanu, lai novērstu uzmanību. Un mums ir jāaktivizē visas šūnas un jāuzspridzina šī bumba.
  
  Vīrietis aiz viņa sakustējās. "Tas viss ir plānošanā," viņš teica. "Mēs esam gatavi. Šīs lietas ļoti drīz sanāks kopā.
  
  Marčs pagriezās un devās atpakaļ uz viesnīcas numuru. Zoja sēdēja, malkodama šampanieti, viņas slaidās kājas bija paceltas un atpūtās uz krēsla. "Tad tagad mēs vienkārši gaidām?" - viņš jautāja puisim.
  
  "Neilgi".
  
  Māršs uzsmaidīja Zojai un pastiepa roku. "Mēs būsim guļamistabā."
  
  Pāris no katras mugursomas paķēra siksnu un nesa līdzi uz lielāko guļamistabu. Pēc minūtes viņi abi bija kaili un locījās viens otram virsū palagiem. Māršs mēģināja pierādīt, ka šoreiz viņam ir vajadzīgā izturība, taču Zoja bija tikai nedaudz pārāk viltīga. Viņas platā, nevainojamā seja nodarīja visdažādākās lietas viņa libido. Beigās labi, ka Māršs ātri pabeidza, jo drīz vien atskanēja klauvēšana pie guļamistabas durvīm.
  
  "Šis cilvēks ir šeit."
  
  jau? Māršs ātri saģērbās ar Zoju, un tad viņi abi atgriezās istabā, joprojām pietvīkuši un nedaudz nosvīduši. Māršs paspieda roku jaunatnei, atzīmējot viņa plānos matus, bālo sejas krāsu un saburzītās drēbes.
  
  "Vai jūs bieži netiekat ārā?"
  
  "Viņi mani tur aizslēgtu."
  
  "Ak, nu, vienalga. Vai esat šeit, lai pārbaudītu manu bumbu?"
  
  "Jā, kungs, es to darīju."
  
  Māršs nolika mugursomu uz zemā stikla galda, kas ieņēma lielās telpas centru. Zoja gāja garām, piesaistot viņa uzmanību, jo viņš uz brīdi atcerējās viņas kailo figūru tikai pirms dažām minūtēm. Viņš paskatījās prom, pagriezies pret jaunpienācēju.
  
  "Kā tevi sauc, puis?"
  
  "Ādama, kungs."
  
  "Nu, Ādam, jūs zināt, kas tas ir un ko tas var darīt. Vai tu nervozē?"
  
  "Nē, šobrīd ne."
  
  "Saspringts?"
  
  "Es tā nedomāju".
  
  "Vai tu nervozē? Saspringts? Varbūt viņš ir pārguris?"
  
  Ādams pamāja ar galvu, skatīdamies uz mugursomu.
  
  "Ja tas tā ir, esmu pārliecināts, ka Zoja var jums palīdzēt." Viņš to pateica puspajokam.
  
  Pitietis pagriezās ar viltīgu smaidu. "Esi laimīgs".
  
  Māršs mirkšķināja acis, tāpat kā Ādams, bet, pirms jauneklis paspēja pārdomāt, viņu bārdainais šoferis ierunājās. "Pasteidzieties ar to," viņš teica. "Mums jābūt gataviem uz..." viņš apklusa.
  
  Marčs paraustīja plecus. "Labi, nav jāsāk stutēt kājas. Nolaidīsimies un sasmērējamies." Viņš pagriezās pret Ādamu. "Es domāju, ar bumbu."
  
  Jaunais vīrietis neizpratnē paskatījās uz mugursomu un tad pagrieza to tā, lai sprādzes būtu pret viņu. Viņš tās lēnām attaisīja un atvēra vāku. Iekšpusē atradās faktiskā ierīce, ko ieskauj izturīgāka un kopumā izcilāka mugursoma.
  
  "Labi," sacīja Ādams. "Tātad mēs visi zinām par MASINT, mērījumu un parakstu izlūkošanas protokolu, kas skenē radiācijas un citu ar kodolieroču saistītu fizisko parādību parakstus. Šī ierīce un vismaz viena cita līdzīga ierīce, par kuru es zinu, tika izveidota, lai paslīdētu zem šī lauka. Pašlaik pasaulē ir daudz kodolierīču noteikšanas un uzraudzības sistēmu, taču ne visas no tām ir progresīvas, un ne visās ir pilns personāls. Viņš paraustīja plecus. "Paskatieties uz nesenajām neveiksmēm civilizētajās valstīs. Vai tiešām kāds var apturēt apņēmīgu indivīdu vai cieši saistītas šūnas darbību vienatnē? Protams, nē. Nepieciešama tikai viena kļūme vai iekšējs darbs. Viņš pasmaidīja. "Nelaimīgs darbinieks vai pat noguris. Lielākoties tas prasa naudu vai sviras. Tās ir labākās starptautiskā terorisma valūtas.
  
  Māršs klausījās jaunā vīrieša stāstu, prātojot, vai ir veikti vēl viens vai divi nopietnāki piesardzības pasākumi, skaidrojot savu ceļu uz Ramzesu un Vebu. Tas būtu viņu pašu interesēs. Viņš nekad nezinātu, un, godīgi sakot, viņam bija vienalga. Tagad viņš bija tepat un gatavojās atvērt durvis uz elli.
  
  "To būtībā mēs saucam par" netīru bumbu "," sacīja Ādams. "Termins vienmēr ir pastāvējis, bet joprojām ir piemērojams. Man ir alfa scintilators, piesārņotāju detektors un daži citi labumi. Bet būtībā," Ādams izņēma no kabatas skrūvgriezi, - man ir šis.
  
  Viņš ātri noņēma izturīgo iepakojumu un atsprādzēja Velcro lentes, kas atklāja mazo displeju un mini tastatūru. Panelis tika turēts vietā ar četrām skrūvēm, kuras Ādams ātri noņēma. Kad metāla panelis atbrīvojās, aiz tā atritinājās virkne vadu, kas veda uz jaunatklātās ierīces sirdi.
  
  Marčs aizturēja elpu.
  
  Ādams pirmo reizi pasmaidīja. "Neuztraucieties. Šai lietai ir vairāki drošinātāji, un tā vēl nav pat bruņota. Neviens šeit to nesāks."
  
  Marts jutās mazliet tukšs.
  
  Ādams palūkojās uz mehānismu un tā iekšienē esošajām detaļām, aptverot visu. Pēc brīža viņš pārbaudīja sev blakus esošo klēpjdatora ekrānu. "Tā ir noplūde," viņš atzina. "Bet tas nav tik slikti."
  
  Marts nemierīgi grozījās. "Cik slikti tas ir?"
  
  "Es jums ieteiktu nekad nedzimt bērnus," Ādams teica bez aizkustinājuma. "Ja jūs joprojām varat. Un izbaudiet dažus nākamos savas dzīves gadus.
  
  Māršs skatījās uz Zoju, kad viņa paraustīja plecus. Jebkurā gadījumā viņš nekad negaidīja, ka pārdzīvos savu savtīgo tēvu vai augstprātīgos brāļus.
  
  "Tagad es varu to labāk aizsargāt," Ādams sacīja, izvilkdams paciņu no līdzpaņemtā kofera. "Kā es darītu ar jebkuru šāda veida ierīci."
  
  Marčs brīdi vēroja un tad saprata, ka tie ir gandrīz pabeigti. Viņš sastapās ar viņu vadītāja mirušajām acīm. "Šīs kameras, par kurām runāja Ramzess. Vai viņi ir gatavi? Drīz sāksies vajāšana, un es nevēlos kavēšanos.
  
  Atbildē uzplaiksnīja sauss smaids. "Un arī mēs. Visas piecas šūnas tagad ir aktīvas, tostarp divas miega šūnas, par kurām amerikāņi, iespējams, nezina." Vīrietis paskatījās pulkstenī. "Ir pulksten 6:45. Septiņos viss būs gatavs."
  
  "Fantastiski". Māršs juta, ka viņa libido atkal pieaug, un domāja, ka viņš varētu izmantot šo faktu, kamēr vēl varētu. Pazīstot Zoju, kā viņš nesen bija darījis, tie tik un tā būtu ātri beigušies. "Un naudas pārskaitījumu protokoli?"
  
  "Ādams koncentrēsies uz programmas pabeigšanu, kas pārraidīs mūsu atrašanās vietu visā pasaulē bezgalīgā ciklā. Viņi nekad neizsekos darījumam.
  
  Mārts nepamanīja pārsteigumu Ādama sejā.
  
  Viņš bija pārāk koncentrējies uz Zoju, bet viņa uz viņu. Viņš pavadīja vēl piecas minūtes, lai noskatītos, kā Ādams palaiž spridzekli, un klausītos instrukcijas, kā atbruņot šo sasodīto lietu, un pēc tam pārliecinājās, ka vīrietis uzņēma atbilstošās ierīces darbībā esošās fotogrāfijas. Fotogrāfijas spēlēja izšķirošu lomu, pārliecinot Balto namu par ierīces autentiskumu un veicinot meklējumus, kas novērstu uzmanību un sadalītu pret viņu vērstos spēkus. Laimīgs, viņš beidzot pievērsās Ādamam.
  
  "Dzeltenais. Vai tas ir atbruņošanas vads?
  
  "Am, jā, kungs, tā ir."
  
  Māršs sirsnīgi uzsmaidīja šoferim. "Tātad, vai mēs esam gatavi?"
  
  "Mēs esam gatavi".
  
  "Tad aizej."
  
  Māršs pastiepa roku un ieveda Zoju guļamistabā, ejot uzvilka džinsus un biksītes un mēģināja apspiest smiekli. Kaislību un sajūsmas plūdi viņu gandrīz pārņēma, jo viņš saprata, ka visi viņa sapņi par spēku un nozīmi drīzumā piepildīsies. Ja tikai viņa ģimene varētu viņu tagad redzēt.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Kad Dreiks iztaisnojās, viss notiekošā smagums viņu skāra. Steidzamība izplūda caur viņa vēnām, sagraujot viņa nervu galus, un viens skatiens uz komandas biedriem viņam atklāja, ka viņi jūtas tāpat - pat Kenzi. Viņš patiešām domāja, ka bijušais Mossad aģents jau ir licis viņai pārvietoties, bet tad, patiesību sakot, karavīru saiknes dēļ viņam pat nevajadzēja jautāt, kāpēc viņa to nedarīja. Uz spēles tika likti tie paši nevainīgie, par kuriem viņa cīnījās, tie paši civiliedzīvotāji. Ikviens, kam ir puse sirds, tam nepieļautu, un Dreikam bija aizdomas, ka Kensi var būt daudz vairāk nekā puse sirds, lai cik dziļi tā būtu apslēpta.
  
  Sienas pulkstenis rādīja septiņus četrdesmit piecus, un visa komanda bija kustībā. Policijas iecirknī valdīja satraucošs, haotisks miers; policija bija atbildīga, taču nepārprotami uz priekšu. Televīzijas ekrānos mirgoja ziņu reportāžas, taču nevienai no tām nebija nekāda sakara ar tiem. Mūrs gāja un gāja, gaidot ziņas no slepenajiem aģentiem, novērošanas komandām vai braucot ar automašīnām. Heidens panāca pārējo komandu.
  
  "Mēs ar Mano tiksim galā ar Ramzesu. Mums ir vajadzīgas vēl divas grupas, viena, lai novērtētu informāciju par kodolsprādzienu, kad tas notiek, un otra, lai meklētu šīs šūnas. Klusējiet, bet neņemiet gūstekņus. Šodien, mani draugi, nav tā diena, lai muļļātos. Iegūstiet to, kas jums nepieciešams, un saņemiet to ātri un grūti. Meli mums var dārgi maksāt.
  
  Mūra uztvēra, ko viņa saka, un atskatījās. "Šodien," viņš teica, "žēlastības nebūs."
  
  Dāls drūmi pamāja ar galvu, krakšķēdams pirkstus, it kā viņš varētu salauzt vīrieša galvaskausu. Dreiks mēģināja atslābināties. Pat Alisija staigāja kā būrī ievietota pantera.
  
  Tad pulksten 8 sākās trakums.
  
  Sāka nākt zvani, īpašie tālruņi zvanīja atkal un atkal, un to troksnis piepildīja mazo istabu. Mūrs efektīvi cīnījās ar viņiem pa vienam, un divi palīgi skrēja palīgā. Pat Kinimaka pieņēma izaicinājumu, lai gan galds, pie kura viņš sēdēja, nešķita īpaši priecīgs.
  
  Mūrs salīdzināja informāciju ar gaismas ātrumu. "Mēs esam pie sliekšņa," viņš teica. "Visas komandas ir gatavas. Slepenie aģenti ziņoja par jaunākajām sarunām par slepenām sanāksmēm un pļāpāšanu. Pastiprinājās kustība ap slavenajām mošejām. Pat ja mēs nezinātu, kas notiek, mēs būtu noraizējušies. Jaunas sejas bija redzamas viņu parastajās dzīvotnēs, visas apņēmības pilnas un ātri, mērķtiecīgi kustējās. No mums zināmajām šūnām divas pazuda no radara. Mūrs pamāja ar galvu. "Šķiet, ka mēs ar to vēl neesam tikuši galā. Bet mums ir norādes. Vienai komandai jādodas uz dokiem - no turienes darbojas viena no zināmajām kamerām.
  
  "Tie esam mēs," Dāls norūca. "Celieties augšā, nelieši."
  
  "Runājiet par sevi." Kensi pieslējās viņam klāt. "Ak, un es esmu ar tevi."
  
  "Ak, vai jums tas ir jādara?"
  
  "Beidz spēlēt grūti, lai iegūtu."
  
  Dreiks interesantā veidā pētīja komandas, kuras tika sadalītas pa pāriem. Dālam un Kenzijam bija biedri - Lorēna, Smits un Jorgijs. Galu galā viņš palika kopā ar Alisiju, Meju un Bo. Tā bija recepte kaut kam; tas bija noteikti.
  
  "Lai veicas, draugs," sacīja Dreiks.
  
  Dāls pagriezās, lai kaut ko pateiktu tieši tad, kad Mūrs pacēla roku. - Pagaidi! Viņš uz sekundi aizsedza uztvērēju ar roku. "Tas tikko tika izlabots mūsu uzticības telefonā."
  
  Visas galvas pagriezās. Mūrs pieņēma vēl vienu zvanu un tagad pastiepa roku, taustīdams skaļruņa pogu.
  
  "Tu esi iekšā," Mūrs teica.
  
  Telpu piepildīja bezķermeņa plaisa, vārdi izskanēja tik ātri, ka Dreika kājas gribēja vajāt. "Šis ir Džulians Māršs, un es zinu, ka jūs zināt gandrīz visu. Jā, es zinu. Jautājums ir, kā jūs vēlētos to spēlēt?
  
  Heidens pārņēma vadību, kad Mūrs pamāja ar roku, lai turpinātu. - Beidz būt muļķis, Mārš. Kur tas ir?"
  
  "Nu, tas ir sprādzienbīstams jautājums, vai ne? Es tev to pateikšu, mans dārgais, tas ir klāt. Ņujorkā."
  
  Dreiks neuzdrošinājās elpot, jo viņu lielākās bailes neapšaubāmi apstiprinājās.
  
  "Tātad otrs jautājums ir, ko es vēlos tālāk?" Marts ilgu laiku apstājās.
  
  "Sāc strādāt, āksts," Smits norūca.
  
  Alicia sarauca pieri. "Nevairīsimies pret šo idiotu."
  
  Marčs iesmējās. "Nedarīsim, tiešām. Tātad, kodolbumba ir ielādēta, visi kodi ir rūpīgi ievadīti. Kā saka, pulkstenis tikšķ. Tagad jums tikai jāpārliecinās, ka tas ir īsts, un jānorāda bankas konta numurs. Man ir taisnība?"
  
  "Jā," Heidens vienkārši atbildēja.
  
  "Vai jums ir nepieciešams pierādījums? Par to jums būs jāstrādā."
  
  Dreiks paliecās uz priekšu. "Ko tu ar to domā?"
  
  "Es domāju, ka vajāšana notiek."
  
  "Vai jūs drīzumā nonāksit pie lietas?" Heidens jautāja.
  
  "Ak, mēs tur tiksim. Pirmkārt, jums, mazajām strādnieku skudrām, ir jādara savs darbs. Ja es būtu tavā vietā, es dotos prom. Vai redzi... vai redzi, kā es izdomāju šo atskaņu? Es grasījos likt tam visam atskaņot, bet beigās... nu, es sapratu, ka man ir vienalga."
  
  Dreiks izmisumā pakratīja galvu. "Sasodīts, draugs. Runā pareizi angļu valodā. "
  
  "Pirmais pavediens jau ir spēlē. Apstiprinājuma veidlapa. Jums ir divdesmit minūtes, lai nokļūtu Edisonas viesnīcā, 201. istabā. Pēc tam būs vēl četri pavedieni, no kuriem daži attiecas uz apstiprinājumu un daži par prasībām. Tagad tu mani saproti?"
  
  Maijs atgriezās pirmais. "Ārprāts".
  
  "Nu, es esmu divējāda persona. Viens no vajadzības, viens no netikuma. Varbūt viņu krustojumā uzlido neprāta dzirksteles.
  
  - Divdesmit minūtes? Dreiks paskatījās pulkstenī. "Vai mēs pat varam to izdarīt?"
  
  "Par katru minūti, ko jūs kavējāt, es pavēlēju vienai no Ramzesa kamerām nogalināt divus civiliedzīvotājus."
  
  Atkal žokli krītošs šoks, šausmas, pieaugoša spriedze. Dreiks sažņaudza dūres, kamēr pieauga adrenalīns.
  
  "Divdesmit minūtes," Māršs atkārtoja. "No šī brīža."
  
  Dreiks izskrēja pa durvīm.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens noskrēja lejā pa kāpnēm ēkas pagrabā, Kinimaka viņai aizmugurē. Fūrija viņu satvēra un sita pār viņu kā velna spārni. Dusmas lika viņas kājām iet ātrāk un gandrīz lika viņai paklupt. Viņas Havajiešu partneris nomurmināja, paslīdēja un gandrīz neapstājoties piecēlās kājās. Viņa domāja par saviem draugiem, kuriem draudēja briesmīgas briesmas, kuri izklīda pa dažādām pilsētas daļām bez mazākās nojausmas par to, ko sagaidīt, bez šaubām liekot uz līnijas. Viņa domāja par visiem civiliedzīvotājiem un to, ko Baltais nams varētu domāt šobrīd. Bija labi, ka bija protokoli, plāni un izpildāmas formulas, bet, kad reālā, strādājošā pasaule kļuva par ārkārtēju draudu mērķi, visas likmes tika izslēgtas. Kāpņu pakājē viņa ieskrēja koridorā un sāka skriet. No abām pusēm pazibēja durvis, vairums no tām nebija apgaismotas. Tālākajā galā viņai ātri tika novilkta stieņu rinda.
  
  Heidena pastiepa roku. "Ieroču".
  
  Apsargs sarāvās, bet tad paklausīja, pavēlei no augšas jau sasniedzot viņa ausis.
  
  Heidens paņēma ieroci, pārbaudīja, vai tas ir pielādēts un drošība ir izslēgta, un ielauzās mazajā telpā.
  
  - Ramzess! - viņa kliedza. "Ko pie velna tu esi izdarījis?"
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks izskrēja no ēkas ar Alisiju, Meju un Bo pie viņa. Četri no viņiem jau bija sviedros. No katras poras izplūda apņēmība. Bo izmakšķerēja no kabatas moderno GPS navigatoru un precīzi noteica Edisona atrašanās vietu.
  
  "Taimskvēra apgabals," viņš teica, pētīdams maršrutu. "Šērsosim trešo un šķērsosim Leksingtonas avēniju. Dodieties uz Waldorf Astoria."
  
  Dreiks ielauzās blīvā automašīnu straumē. Nekas nav salīdzināms ar mēģinājumu glābt kāda Ņujorkas taksometra vadītāja dzīvību, kad viņš izmisīgi mēģināja salauzt jūsu kājas pie ceļiem, no visa spēka spiežoties uz priekšu. Dreiks izlēca pēdējā sekundē, izslīdot pāri tuvējā dzeltenā taksometra priekšgalam un nolaižoties pilnā slīpumā. Rai rūca. Katrs komandas loceklis bija paguvis pavēlēt pistoli, izejot ārā, un tagad vicināja to, vēlēdamies, lai viņiem būtu vairāk. Bet laiks jau bija iztērēts. Dreiks paskatījās pulkstenī, kad viņš nokrita uz ietves.
  
  Septiņpadsmit minūtes.
  
  Viņi šķērsoja Leksingtonu un pēc tam steidzās pa Valdorfu, tik tikko apstājoties, automašīnām rāpojot pa Parka avēniju. Dreiks izcīnījās cauri pūlim pie gaismas signāla, beidzot sastopoties aci pret aci ar dusmīgu sarkanu seju.
  
  "Klausies, draugs, es vispirms pāriešu šeit, pat ja tas mani nogalinās. Boss bageles kļūs aukstas, un ellē tas nekādā gadījumā nenotiks.
  
  Dreiks apgāja dusmīgo vīrieti, kamēr Alisija un Meja steidzās garām ārā. Signāli mainījās un ceļš bija brīvs. Tagad, paslēpuši ieročus, viņi apņēmīgi devās uz nākamo galveno ielu - Madison Avenue. Atkal pūļi piepildīja ietvi. Bo noslīdēja 49. vietā, manevrējot starp mašīnām un iegūstot priekšrocības. Par laimi, satiksme tagad bija lēna, un starp aizmugurējiem bamperiem un priekšējiem spārniem bija neliela vieta. Sievietes sekoja Beau un tad Dreiks ierindojās rindā.
  
  Šoferi uz viņiem kliedza apvainojumus.
  
  Atlikušas divpadsmit minūtes.
  
  Ja viņi būtu par vēlu, kur teroristu šūnas dotu triecienu? Dreiks iedomājās, ka tas atradīsies netālu no Edisona. Māršs vēlētos, lai apkalpe zinātu, ka viņa pavēles tika izpildītas pēc burta. Priekšā pavērās mašīnas durvis - tikai tāpēc, ka šoferis varēja -, un Bo tieši laikā pārlēca pāri jumtam. Alisija satvēra rāmja malu un trieca to atpakaļ vīrieša sejā.
  
  Tagad viņi pagriežas pa kreisi, tuvojoties 5. avēnijai un vēl lielākam pūlim. Bo izslīdēja cauri ļaunākajam kā kabatas zaglis popkoncertā, kam sekoja Alisija un Meja. Dreiks tikko bija kliedzis uz visiem, viņa jorkšīrieša pacietība beidzot bija beigusies. Viņa ceļu bloķēja gan vīrieši, gan sievietes, vīrieši un sievietes, kuriem bija vienalga, vai viņš steidzas glābt savu dzīvību, kāda sava bērna dzīvību vai pat sevi. Dreiks izspiedās cauri, atstājot vienu vīrieti izstieptu. Sieviete ar bērnu skatījās uz viņu pietiekami vērīgi, lai liktu viņam justies vainīgam, līdz viņš atcerējās, uz ko skrien.
  
  Vēlāk tu man pateiksi paldies.
  
  Bet viņa, protams, nekad to neuzzinās. Neatkarīgi no tā, kas notiek.
  
  Tagad Bo šāva pa kreisi, skrienot pa Amerikas avēniju uz 47. ielu. Magnolijas maiznīca pagāja pa labi, liekot Dreikam domāt par Mano un pēc tam par to, ko havajietis jau varēja iemācīties no Ramzesa. Pēc divām minūtēm, kad viņi sprāga 47. ielā, pa kreisi viņiem pēkšņi parādījās Taimskvērs. Pa labi no tiem atradās parastais Starbucks, kur pie durvīm valdīja rosība un rindas. Dreiks skenēja sejas, skrienot garām, taču negaidīja, ka tiksies aci pret aci ar kādu no aizdomās turamajiem.
  
  Četras minūtes.
  
  Laiks pagāja ātrāk un bija vēl dārgāks par mirstoša veca cilvēka pēdējiem mirkļiem. Pa kreisi, ar skatu pret ietvi, parādījās viesnīcas pelēkā fasāde ar apzeltītu ieeju, un Bo bija pirmais, kas ienāca pa ārdurvīm. Dreiks apkāpa bagāžas ratiņus un bīstami dzeltenu taksometru, lai sekotu Maijai iekšā. Viņus sagaidīja plašs foajē ar rakstainu sarkano paklāju.
  
  Bo un Alisija jau spieda pogas, lai izsauktu atsevišķus liftus, turot rokas tuvu slēptajiem ieročiem, kamēr apsargs tos vēroja. Dreiks apsvēra iespēju parādīt savu Team SPEAR ID, taču tas radīs tikai vairāk jautājumu, un atpakaļskaitīšana jau beidzās līdz pēdējām trim minūtēm. Zvans signalizēja, ka ir ieradies Alisijas lifts un komanda iekāpusi. Dreiks neļāva jauneklim viņiem pievienoties, atgrūzdams viņu prom ar atvērtu plaukstu. Paldies Dievam, tas izdevās, jo nākamais žests būtu bijis sažņaugta dūre.
  
  Četru cilvēku komanda sapulcējās, transportlīdzeklim paceļoties, pārtraucot kustību un izvelkot ieročus. Tiklīdz durvis atvērās, viņi izlīda ārā, meklējot 201. istabu. Tūlīt viņu vidū parādījās dūru un kāju šķipsnas, šokējot pat Bo.
  
  Kāds gaidīja.
  
  Dreiks sarāvās, kad dūre bija savienota virs viņa acs dobuma, bet ignorēja sāpju uzplaiksnījumu. Kāds kāja mēģināja noķert savējo, bet viņš pagāja malā. Tā pati figūra attālinājās un ielenca Alisiju, ietriecot viņas ķermeni ģipša sienā. Mai apturēja sitienus ar paceltām rokām, un tad Bo atlaida ātru vienu sitienu ar diviem sitieniem, kas apturēja visu impulsu un nolika uzbrucēju uz ceļiem.
  
  Dreiks uzlēca un tad no visa spēka sita lejā. Laiks beidzās. Figūra, drukns vīrietis biezā jakā, nodrebēja zem jorkšīrieša sitiena, taču kaut kā spēja novirzīt tā spēcīgāko daļu. Dreiks nokrita uz sāniem, zaudējot līdzsvaru.
  
  "Boksa maiss," Mai teica. "Viņš ir boksa maiss. Novietots, lai mūs palēninātu."
  
  Bo iebrauca grūtāk nekā iepriekš. "Viņš ir mans. Vai tu dosies."
  
  Dreiks pārlēca pāri uz ceļiem nometušos figūru, pārbaudot istabu numurus. Līdz galamērķim bija palikušas tikai trīs istabas, un viņiem bija palikusi viena minūte. Viņi palika pēdējās sekundēs. Dreiks apstājās ārpus istabas un iespēra pa durvīm. Nekas nav noticis.
  
  Maija pagrūda viņu malā. "Kustēties."
  
  Viens augsts sitiens un koks sašķēlās, otrs un rāmis sabruka. Dreiks noklepojās. "Tas noteikti to vājināja."
  
  Iekšā viņi izpletās, ieroči vilkti un ātri meklēja, bet objekts, ko viņi meklēja, bija šausmīgi acīmredzams. Tā gulēja gultas vidū - glancēta A4 fotogrāfija. Alīsija piegāja pie gultas un paskatījās apkārt.
  
  "Istaba ir nevainojama," sacīja Mai. "Varu derēt, ka nav potenciālo pirkumu."
  
  Alisija stāvēja pie gultas malas, skatījās uz leju un sekli elpoja. Viņa pakratīja galvu un ievaidējās, kad Dreiks viņai pievienojās.
  
  "Ak Dievs. Kas tas-"
  
  Viņu pārtrauca telefona zvans. Dreiks apstaigāja gultu, piegāja pie naktsgaldiņa un paķēra telefonu no sviras.
  
  "Jā!"
  
  "Ak, es redzu, ka tu to izdarīji. Tas nevarēja būt viegli. "
  
  "Marts! Tu trakais mērgs. Vai jūs atstājāt mums bumbas fotoattēlu? Sasodītā fotogrāfija?"
  
  "Jā. Jūsu pirmais pavediens. Kāpēc tu domāji, ka ļāvu tev iegūt īsto? Tik stulbi. Nosūtiet to saviem vadītājiem un olu galvām. Viņi pārbaudīs sērijas numurus un visas šīs muļķības. Plutonija kannas E. Skaldmateriāls. Tā ir garlaicīga lieta, tiešām. Nākamais pavediens būs vēl daiļrunīgāks.
  
  Tajā brīdī Bo ienāca istabā. Dreiks cerēja, ka viņš vilks sev līdzi Punch Man, bet Bo novilka iedomātu līniju caur viņa miega artēriju. "Viņš izdarīja pašnāvību," francūzis teica satriektā balsī. "Pašnāvības tablete."
  
  Smuki.
  
  "Tu redzi?" Māršs teica. "Mēs esam ļoti nopietni."
  
  "Lūdzu, Mārš," Dreiks mēģināja. "Vienkārši pastāstiet mums, ko vēlaties. Mēs to izdarīsim tūlīt, sasodīts."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts, ka jūs to darītu. Bet mēs to atstāsim uz vēlāku laiku, labi? Kā ar šo? Skrien pēc pavediena numur divi. Šī pakaļdzīšanās kļūst arvien labāka un grūtāka. Jums ir divdesmit minūtes, lai nokļūtu restorānā Marea. Starp citu, šis ir itāļu ēdiens, un viņi gatavo ļoti garšīgu Nduyu calzone, ticiet man. Bet neapstāsimies pie tā, mani draugi, jo jūs atradīsit šo pavedienu zem tualetes. Izbaudi."
  
  "Purvs" -
  
  "Divdesmit minūtes".
  
  Līnija pazuda.
  
  Dreiks nolamājās, pagriezās un skrēja cik ātri vien spēja.
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Tā kā nebija citas izvēles, Torstens Dāls un viņa komanda nolēma pamest automašīnu un doties prom. Viņš nevēlējās neko vairāk kā cieši turēties, kamēr Smits mētāja jaudīgo SUV ap pusduci pagriezienu, riepām čīkstot, kustinot lietas, taču Ņujorka bija nekas cits kā dzeltenu kabīņu, autobusu un īrētu automašīnu dusmīgs rūciens. Dālam ienāca prātā vārds "Strupceļš", taču tas notika katru dienu, lielāko dienas daļu, un ragi joprojām dārdēja un cilvēki kliedza no izritinātajiem logiem. Viņi skrēja, cik ātri vien varēja, sekojot norādēm. Lorēna un Jordži uzvilka savas ložu necaurlaidīgās vestes. Kensi skraidīja blakus Dālam, viņas lūpas saspieda.
  
  "Es tev būtu daudz noderīgāka," viņa sacīja Dālam.
  
  "Nē".
  
  "Ak, nu, kā tas varētu sāpēt?"
  
  "Nekad".
  
  "Ak, Torsti..."
  
  "Kenzi, tu neatgūsi savu sasodīto katanu. Un nesauc mani tā. Tas, ka viena traka sieviete man dod segvārdus, ir pietiekami slikti.
  
  "Ak jā? Tāpat kā jūs un Alīsija jebkad... vai zināt?
  
  Smits ņurdēja, šķērsojot citu krustojumu, redzot, kā pie zaļās gaismas uz ceļa drūzmējas gājēji un velosipēdisti, kuri visi tur rokās savu dzīvību, taču viņi bija pārliecināti, ka šodien cietīs ne viņi. Viņi steidzās pa nākamo ielu, karavīri tik tikko sajuta sprinta karstumu, pabraucot garām diviem lēni braucošiem Priusiem, izsitot sānu spoguļus. GPS iepīkstējās.
  
  "Līdz dokiem četras minūtes," lēsa Jordži. "Mums vajadzētu piebremzēt."
  
  "Es samazināšu ātrumu pēc trim," Smits atcirta. "Nenorādi man manu darbu."
  
  Dāls iedeva Kenzijam Gloku un Honkongas pistoli, kas nebija viegls uzdevums, ko Ņujorkā nevarēja viegli paveikt slepeni. To darot, viņš sarāvās. Pretēji viņa labākajam spriedumam viņi bija praktiski spiesti pieņemt negodprātīgā aģenta palīdzību. Tā bija neparasta diena, un bija vajadzīgi visi pasākumi, pat izmisīgie. Un, patiesībā, viņš joprojām juta, ka viņiem varētu būt radniecība, kaut kas līdzīgs paralēlām militārām dvēselēm, kas paaugstināja viņa uzticības līmeni.
  
  Viņš uzskatīja, ka viņi varētu izglābt Bridžitu Makenziju, lai cik smagi viņa cīnītos.
  
  Smits tagad šķērsoja divas satiksmes joslas, piesita plecu pret apstājusies F150, bet turpināja braukt, neatskatoties. Pietrūka laika, viņi nevarēja atļauties nekādas patīkamas lietas, un briesmīgais mākonis, kas karājās pār viņiem, nozīmēja, ka viņi bija spiesti visu laiku iet uz visu naudu.
  
  Dāls paspieda ieroča āmuru. "Noliktava atrodas mazāk nekā minūtes attālumā," viņš teica. "Kāpēc pie velna viņi nesalabo visas šīs bedres?"
  
  Smits juta viņam līdzi. Ceļi bija bezgalīgs, nobraukts, nodevīgs posms, kur automašīnas lēnām kuģoja ap nelīdzenām bedrēm un katru brīdi parādījās ceļa darbi, šķietami vienaldzīgi pret diennakts laiku vai satiksmes blīvumu. Tas patiešām bija suns pret suni, un neviens cilvēks nevēlējās palīdzēt kādam citam.
  
  Viņi ātri orientējās GPS un tēmēja uz bultas uzgali. Agrā rīta svaigums pārņēma drebuļus pār viņu kailo ādu, atgādinot visiem, ka vēl ir agrs. Saules gaisma filtrējās cauri mākoņu pārtraukumiem, padarot dokus un tuvējo upi gaišā zelta krāsā. Tie cilvēki, kurus Dāls varēja redzēt, darīja savu parasto darbu. Viņš bija iedomājies, ka doka zona ir tumša un netīra, taču, izņemot noliktavas, tā bija tīra un nebija īpaši pārpildīta. Un tas nebija aizņemts, jo galvenie kuģniecības rajoni atradās pāri līcim Ņūdžersijā. Tomēr Dāls ieraudzīja lielus, sadragātus konteinerus un garu, platu kuģi, kas nekustīgi sēdēja uz ūdens, un milzīgus konteinerceltņus, kas bija nokrāsoti zilā krāsā, kas varēja skriet gar piestātni pa dzelzceļa sliedēm un savākt konteinerus, izmantojot izkliedētājus.
  
  Pa kreisi bija noliktavas, kā arī pagalms pilns ar gaišākiem konteineriem. Dāls norādīja uz ēku simt piecdesmit pēdu attālumā.
  
  "Šis ir mūsu zēns. Smits, Kenzi, nāciet uz priekšu. Es vēlos, lai Lorēna un Jorgijs būtu aiz mums.
  
  Viņš aizgāja, tagad koncentrējies, koncentrējās uz to, lai cīnītos pret vienu uzbrukumu aiz muguras, pirms viņi pārietu uz nākamo... un tad nākamo, līdz šis murgs bija beidzies un viņš varēja atgriezties pie savas ģimenes. Tikko krāsotas durvis tika novietotas gar ēkas sāniem, un Dāls paskatījās uz augšu, kad ieraudzīja pirmo logu.
  
  "Tukšs birojs. Mēģināsim nākamo."
  
  Pagāja vairākas minūtes, kad grupa ložņāja gar ēkas malu, izvilkti ieroči, pārbaudot logu pēc loga, durvis pēc durvīm. Dāls ar sarūgtinājumu atzīmēja, ka viņi sāk piesaistīt vietējo strādnieku uzmanību. Viņš nevēlējās atbaidīt viņu upuri.
  
  "Ejam".
  
  Viņi steidzās uz priekšu, beidzot sasniedza piekto logu un ātri paskatījās. Dāls ieraudzīja plašu telpu, kas bija pārblīvēta ar kartona kastēm un koka kastēm, bet blakus logam ieraudzīja arī taisnstūra galdu. Četri vīrieši sēdēja ap galdu, nolaistām galvām, it kā runātu, plānotu un domātu. Dāls nolēca zemē un apsēdās, atspiedies ar muguru pret sienu.
  
  "Mums viss ir labi?" Smits jautāja.
  
  "Varbūt," sacīja Dāls. "Tas varēja būt nekas... bet..."
  
  "Es tev uzticos," Kenzi teica ar sarkasma pieskaņu. "Tu vadi, es sekošu," tad viņa pamāja ar galvu. "Vai jūs tiešām esat tik traki? Vienkārši steidzieties tur un sāciet šaut pirmais?
  
  Piegāja kāds vīrietis, skatīdamies uz viņiem sānis. Dāls pacēla savu HK un vīrietis sastinga, paceļot rokas gaisā. Lēmums pieņemts galvenokārt tāpēc, ka puisis atradās visu noliktavā esošo tiešā redzeslokā. Nepagāja ne sekunde, līdz Dals piecēlās, apgriezās un ietriecās ar plecu ārdurvīs. Smits un Kensi bija kopā ar viņu un lasīja viņa domas.
  
  Kad Dāls iegāja plašajā noliktavā, no galda pielēca četri vīrieši. Ieroči gulēja pie sāniem, un tagad viņi tos nolika, bez izšķirības apšaudot tuvojošos svešiniekus. Lodes lidoja visur, izsitot logu un izlaižot pa virpuļdurvīm. Dahl balodis ar galvu, ripo, izceļas, šauj. Vīri pie galda atkāpās, šaujot pretī, skrienot šaujot pāri pleciem un pat starp kājām. Nekur nebija droši. Nejauši šaujamieroči piepildīja kaverno telpu. Dāls atbalstījās uz abiem elkoņiem, līdz sasniedza galdu un apgrieza to, izmantojot to kā vairogu. Viens gals saplīsa, kad liela kalibra lode izskrēja tieši cauri.
  
  "Smuki".
  
  "Vai jūs mēģināt mani nogalināt?" Kenzi nomurmināja.
  
  Lielais zviedrs mainīja taktiku, pacēla milzīgu galdu un tad palaida to gaisā. Krītošās malas aizķēra viena vīrieša potītes, liekot viņam lidot un raidot viņa ieroci. Kad Dals strauji tuvojās, Kensi balss lika viņam samazināt ātrumu.
  
  "Esiet uzmanīgs ar tiem mazajiem neliešiem. Esmu strādājis visos Tuvajos Austrumos un redzējis tūkstošiem viņu valkājam vestes.
  
  Dāls vilcinājās. "Es nedomāju, ka jūs varat vienkārši..."
  
  Sprādziens satricināja noliktavas sienas. Zviedrs nolidoja no kājām, uzlidoja gaisā un ietriecās jau izsistā logā. Balts troksnis piepildīja viņa galvu, nepārvarama dūkoņa ausīs, un vienu sekundi viņš neko nevarēja redzēt. Brīdī, kad viņa redze sāka skaidroties, viņš saprata, ka Kensi tup viņam priekšā un glāstīja viņa vaigus.
  
  "Mosties, cilvēk. Tas nebija viss ķermenis, tikai granāta.
  
  "Ak. Nu, tas liek man justies labāk. "
  
  "Šī ir mūsu iespēja," viņa teica. "Smadzeņu satricinājums nogāza no kājām arī viņa biedrus idiotus."
  
  Dāls ar pūlēm piecēlās kājās. Smits stāvēja kājās, bet Lorēna un Jordži sēdēja uz ceļiem, pirkstus piespieduši pie deniņiem. Dāls redzēja, ka teroristi sāk nākt pie prāta. Steidzamība viņu iedūra kā adata, kas caururba mīkstas gaļas gabalu. Pacēlis pistoli, viņš atkal nokļuva apšaudē, taču viņam izdevās ievainot vienu no augošajiem teroristiem un noskatījās, kā vīrietis dubultojas un nokrīt.
  
  Smits pasteidzās garām. "Noķēra viņu."
  
  Dāls izvirzījās vadībā. Kensi izspieda sev blakus šāvienus. Abi atlikušie teroristi pagriezās ap stūri, un Dāls saprata, ka viņi dodas uz izeju. Viņš brīdi palēnināja, tad pagriezās tajā pašā stūrī, uzmanīgi šaujot, taču viņa lodes trāpīja tikai tukšā gaisā un betonā. Durvis bija plaši atvērtas.
  
  Granāta atlēca iekšā.
  
  Tagad sprādziens bija pašsaprotams, SPIR komanda aizsegā un gaidīja, kad šrapneļi paies viņiem garām. Sienas trīcēja un saplaisāja spēcīgā trieciena ietekmē. Tad viņi stāvēja kājās, iespraucoties pa durvīm patversmē un gaišajā dienā.
  
  "Pulkstenis ir viens naktī," sacīja Smits.
  
  Dāls paskatījās norādītajā virzienā, ieraudzīja divas skrienošas figūras un aiz tām Hadsonu, kas veda uz Augšlīci. "Bullshit, viņiem varētu būt ātrlaivas."
  
  Kensi nokrita uz viena ceļa, uzmanīgi mērķējot. "Tad mēs ņemsim..."
  
  "Nē," Dāls nolaida ieroča stobru. "Vai jūs tur neredzat civiliedzīvotājus?"
  
  "Zubi," viņa nolādēja ebreju valodā, kuru Dāls nesaprata. Kopā Smits, Kenzijs un Šveds sāka vajāšanu. Teroristi rīkojās ātri, viņi bija gandrīz pie piestātnes. Kenzi kompromitēja, izšaujot savu HK gaisā, gaidot, ka civiliedzīvotāji vai nu aizbēgs, vai paslēpsies.
  
  "Jūs varat pateikties man pēc tam, kad būsim izglābuši dienu," viņa atcirta.
  
  Dāls redzēja, ka viņa priekšā ir pavēries iespēju ceļš. Abi teroristi stāvēja augsti uz ūdeņainā fona, lieliskiem mērķiem, un Kenzi oportūnistiskā uguns atbrīvoja viņiem ceļu. Viņš samazināja ātrumu un pielika dibenu pie pleca, uzmanīgi mērķējot. Smits sekoja viņam blakus.
  
  Teroristi pagriezās it kā telepātiju praktizējot, jau šaujot. Dāls turpināja koncentrēties, kad vadība svilpa starp šķēpmeistēm. Viņa otrā lode trāpīja mērķim krūtīs, trešā - pierē, precīzi centrā. Vīrietis apgāzās, jau miris.
  
  "Atstājiet vienu dzīvu," viņa klausulē atskanēja Lorēnas balss.
  
  Smits izšāva. Pēdējais terorists jau bija pielēcis sāņus, lode nograuza viņa jaku, kamēr Smits pielāgojās. Ar ātru kustību terorists iemeta vēl vienu granātu - šoreiz gar pašu molu.
  
  "Nē!" Dāls šāva nesekmīgi, viņa sirdij lecot rīklē.
  
  Mazā bumba eksplodēja ar skaļu skaņu, sprādziena vilnis atbalsojās pāri dokiem. Dāls uz brīdi paslēpās aiz konteinera un tad izlēca atpakaļ, taču viņa impulss satricinājās, kad viņš redzēja, ka tagad viņam nav jāuztraucas tikai par atlikušo teroristu.
  
  Viens no konteinerceltņiem sprādzienā cietis pamatnē un bīstami sasvēries pāri upei. Slīpēšanas, plīsuma metāla skaņas vēstīja par nenovēršamo sabrukumu. Cilvēki paskatījās uz augšu un sāka bēgt no augstā rāmja.
  
  Terorists izņēma vēl vienu granātu.
  
  "Šoreiz nē, idiot." Smits jau bija uz viena ceļgala un šķielēja gar skatu. Viņš nospieda sprūdu, vērojot, kā pēdējais terorists nokrīt, pirms viņš paguva pavilkt granātas tapu.
  
  Bet celtni nevarēja apturēt. Sasveroties un sabrūkot visā rāmja garumā, smagās dzelzs sastatnes uzkrita uz mola, iznīcinot rāmi un pārvēršot nelielo būdiņu, uz kuras tā nokrita putekļos. Konteineri tika bojāti un atgrūsti vairākas pēdas. Metāla stieņi un šķērsstieņi lidoja lejā, atsitoties no zemes kā nāvējoši sērkociņi. Spilgti zils stabs ielas apgaismojuma lielumā metās starp Smitu un Dālu - kaut kas, kas būtu varējis tos pārraut uz pusēm, ja būtu pret to trāpījis, - un apstājās tikai dažas pēdas no vietas, kur Lorēna un Jorgijs stāvēja ar mugurām pret noliktavu.
  
  "Nav nekādas kustības." Kensi mērķēja uz teroristu, divreiz pārbaudot. "Viņš ir ļoti miris."
  
  Dāls savāca domas un paskatījās apkārt dokos. Ātrā pārbaude parādīja, ka, par laimi, neviens nav cietis no konteinera celtņa. Viņš pielika pirkstu pie rīkles mikrofona.
  
  "Kamera ir izslēgta," viņš teica. "Bet viņi visi ir miruši."
  
  Lorēna ir atgriezusies. "Labi, es to nodošu tālāk."
  
  Kenzi roka gulēja uz Dāla pleca. "Jums vajadzēja ļaut man uzņemt kadru. Es satriektu tam necilvēkam ceļus; tad mēs liktu viņam runāt tā vai citādi.
  
  "Pārāk riskanti." Dāls saprata, kāpēc viņa to nesaprata. "Un ir apšaubāmi, ka mēs varētu viņu panākt, lai viņš runātu īsā laikā."
  
  Kensi aizkaitināti nopūtās. "Jūs runājat Eiropas un Amerikas vārdā. Es esmu izraēlietis."
  
  Lorēna atgriezās pa saziņu. "Mums jāiet. Tur bija redzama kamera. Nav labi."
  
  Dāls, Smits un Kenzija nozaga tuvumā esošu automašīnu, domājot, ka, ja viņiem tas aizņemtu piecas minūtes ilgāk nekā ejot, laika ietaupījums varētu būt vairāk nekā ievērojams.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks noguris ietriecās 47. ielas betonā, un pulkstenī bija atlikušas tikai astoņpadsmit minūtes. Viņi nekavējoties saskārās ar problēmu.
  
  "Septītais, astotais vai Brodveja?" Maija kliedza.
  
  Bo viņai pamāja ar GPS. "Marea atrodas netālu no Centrālā parka."
  
  "Jā, bet kura iela mūs ved tieši tai garām?"
  
  Viņi lidinājās uz ietves, kad sekundes ritēja, zinot, ka Mārts gatavo ne tikai kodolbumbu, bet arī komandas, kas atņems divu civiliedzīvotāju dzīvības par katru minūti, ko viņi kavēs nākamajā tikšanās reizē.
  
  "Brodveja vienmēr ir aizņemta," sacīja Dreiks. "Darīsim astoto."
  
  Alisija skatījās uz viņu. "Kā pie velna jūs to zināt?"
  
  "Es dzirdēju par Brodveju. Nekad neesmu dzirdējis par astoto.
  
  "Ak, pietiekami godīgi. Kur-"
  
  "Nē! Šī ir Brodveja!" Beau pēkšņi iekliedzās savā gandrīz muzikālajā akcentā. "Restorāns atrodas pašā augšā... gandrīz."
  
  "Gandrīz?"
  
  "Ar mani!"
  
  Bo pacēlās kā simt metru sprinteris, lecot pāri stāvošai mašīnai, it kā tās nebūtu. Dreiks, Alisija un Meja sekoja viņam pa papēžiem, pagriežoties uz austrumiem uz Brodveju un krustojumu, kur Taimskvērs mirgoja un mirgoja un nicināja savus mirgojošos displejus.
  
  Atkal pūlim bija grūti izklīst, un atkal Bo viņu veda gar ceļa malu. Pat šeit bija tūristi, kas atspiedās, skatījās uz augstām ēkām un reklāmas stendiem vai mēģināja izlemt, vai riskēt ar savu dzīvību un steigties pāri rosīgam ceļam. Pūļus apkalpoja barkeri, kas piedāvāja lētas biļetes uz dažādiem Brodvejas šoviem. Visu krāsu valodas piepildīja gaisu, gandrīz milzīgs, sarežģīts maisījums. Bezpajumtnieku bija maz, bet tie, kas runāja viņu vārdā, ļoti skaļi un enerģiski aģitēja par ziedojumiem.
  
  Uz priekšu bija Brodveja, kas piepildīta ar ņujorkiešiem un apmeklētājiem, ar gājēju pārejām un krāsainiem veikaliem un restorāniem ar piekārtiem, apgaismotām izkārtnēm un A-rāmja displejiem. Garāmgājēji bija izplūduši, kad Dreiks un viņa puse no SPEAR komandas brauca tālāk.
  
  Piecpadsmit minūtes.
  
  Bo atkal paskatījās uz viņu. "GPS saka, ka tas ir divdesmit divu minūšu gājiens, bet ietves ir tik pārpildītas, ka visi iet vienā tempā."
  
  "Tad skrien," Alisija viņu mudināja. "Pakustini savu milzīgo asti. Varbūt tas liks jums kustēties ātrāk.
  
  Pirms Bo paguva kaut ko pateikt, Dreiks juta, ka viņa jau tā brūkošā sirds grimst vēl vairāk. Priekšā ceļš bija pilnībā bloķēts abos virzienos, pārsvarā ar dzeltenajiem taksometriem. Notika spārna lūzums, un tie, kuri necentās no tā izvairīties, lēnām pārvietoja savas automašīnas, lai iegūtu labāku izskatu. Ietve abās pusēs bija pilna ar cilvēkiem.
  
  "Velns parāvis."
  
  Bet Bo pat nesamazināja ātrumu. Viegls lēciens viņu uznesa uz tuvējā taksometra bagāžnieka, un tad viņš uzskrēja gar tā jumtu, uzlēca uz motora pārsega un ieskrēja nākamajā rindā. Ātri sekoja Meja, kam sekoja Alisija, atstājot Dreiku, lai uz viņu kliegtu un uzbruktu transportlīdzekļu īpašnieki.
  
  Dreiks bija spiests koncentrēties ārpus normas. Ne visas šīs mašīnas bija vienādas, un to metāls mainījās, dažas pat lēnām ripoja uz priekšu. Sacensības bija saspringtas, taču viņi lēca no mašīnas uz mašīnu, izmantojot garo rindu, lai tiktu uz priekšu. Pūļi skatījās uz abām pusēm. Labi, ka neviens viņus šeit netraucēja un viņi varēja redzēt tuvojošos Brodvejas un 54., pēc tam 57. ielas krustojumu. Kad automašīnu simpātija mazinājās, Bo izripināja no pēdējās mašīnas un atsāka skrējienu pa pašu ceļu, Mai viņam blakus. Alisija atskatījās uz Dreiku.
  
  "Tikai pārbaudu, vai neesat izkritis cauri atvērtajai lūkai aizmugurē."
  
  "Jā, tas ir riskants risinājums. Esmu tikai pateicīgs, ka toreiz nebija kabrioletu.
  
  Aiz otra krustojuma un 57. ielas bija sarindoti cementa maisītāji, piegādes furgoni un sarkanbaltās barjeras. Ja komanda domāja, ka viņiem ir izdevies vai šis skrējiens būs tikpat vienkāršs kā iepriekšējais, viņu ilūzijas pēkšņi tika sagrautas.
  
  Divi vīrieši iznāca no kravas kravas automašīnas aizmugures, ieroči bija vērsti tieši pret skrējējiem. Dreiks netrūka sitienu. Nemitīgā cīņa, kauju gadi maksimāli saasināja viņa sajūtas un noturēja tās tur - divdesmit četras stundas diennaktī. Tūlīt parādījās draudīgas formas, un viņš bez vilcināšanās metās tām pretī tieši tuvojošās cementa kravas automašīnas priekšā. Viena no pistolēm ar rūkoņu lidoja uz sāniem, bet otra iestrēga zem viena vīrieša ķermeņa. Dreiks atlēca atpakaļ, kad sitiens skāra viņa galvaskausa sānu malu. Aiz tiem viņš dzirdēja cementa kravas automašīnas riteņu slīpēšanu, strauji bremzējot, un tā vadītāja lamāšanos...
  
  Viņš ieraudzīja milzīgu pelēku ķermeni, kas pagriezās pret viņu...
  
  Un es dzirdēju Alisijas izbiedēto kliedzienu.
  
  "Mets!"
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  Dreiks varēja tikai noskatīties, kā nekontrolējamā kravas automašīna pagriezās pret viņu. Uzbrucēji ne mirkli neatkāpās, apbēra viņu ar sitienu krusu, jo nebija norūpējušies par savu drošību. Viņam iesita pa rīkli, krūtīm un saules pinumu. Viņš vēroja, kā ķermenis šūpojas, un spārdīja, kad tas lidoja tieši virs viņa galvas.
  
  Pirmais terorists nokrita atmuguriski, paklupa, un viņam trāpīja viens no riteņiem, triecienam salaužot viņa muguru un izbeidzot draudus. Otrais pamirkšķināja acis, it kā būtu apdullināts no Dreika pārdrošības, un tad pagrieza galvu pret tuvojošos kravas automašīnas aizmuguri.
  
  Pietika ar slapjo pļauku. Dreiks saprata, ka ir ārpus sava dziļuma, un tad ieraudzīja pirmā terorista galvaskausu, kas tika saspiests zem slīdošajiem riteņiem, kad kravas automašīnas ķermenis šūpojās virs viņa. Rāmis bija saplacināts, viņš varēja tikai cerēt. Uz sekundes daļu tumsa aprija visu, pat skaņu. Kravas automašīnas apakšdaļa pacēlās virs viņa, palēninot ātrumu, palēninot ātrumu, un tad pēkšņi apstājās.
  
  Alisijas roka pastiepās zem tās. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  Dreiks pieripojās viņai klāt. "Labāk nekā tie puiši."
  
  Bo gaidīja, gandrīz kratīdams kājas, skatoties pulkstenī. "Atlikušas četras minūtes!"
  
  Izsmelts, sasists, saskrāpēts un sasists, Dreiks piespieda savu ķermeni darboties. Šoreiz Alisija palika pie viņa, it kā nojaušot, ka pēc tuvās avārijas viņš varētu paņemt kādu atvaļinājumu. Viņi pārspēja tūristu pūļus, atrodot Centrālparka dienvidus un Marea daudzu citu restorānu vidū.
  
  Meja norādīja uz zīmi, kas Ņujorkai bija samērā diskrēta.
  
  Bo skrēja pa priekšu. Dreiks un pārējie viņu noķēra pie durvīm. Viesmīle skatījās uz viņiem, uz viņu izjukušo izskatu, uz smagajām jakām un atkāpās. Viņas acīs bija skaidrs, ka viņa jau iepriekš bija redzējusi iznīcību un ciešanas.
  
  "Neuztraucieties," Dreiks teica. "Mēs esam angļi."
  
  Maija raidīja skatienu viņa virzienā. "japānis".
  
  Un Bo apturēja vīriešu istabas meklēšanu ar paceltu uzaci. "Noteikti ne angļu valodā."
  
  Dreiks, cik vien graciozi, skrēja cauri joprojām slēgtajam restorānam, pa ceļam atsitoties pret krēslu un galdu. Vīriešu tualete bija maza, un tajā bija tikai divi pisuāri un tualete. Viņš paskatījās zem bļodas.
  
  "Šeit nekā nav," viņš teica.
  
  Bērgarda sejā bija redzams sasprindzinājums. Viņš pieskārās pulksteņa pogām. "Laiks ir beidzies".
  
  Netālu stāvošā viesmīle nolēca, kad iezvanījās telefons. Dreiks pastiepa viņai roku. "Nesteidzies. Lūdzu, veltiet laiku."
  
  Viņš domāja, ka viņa varētu aizbēgt, bet viņas iekšējā apņēmība viņu novirzīja uz cauruli. Tajā brīdī Alisija iznāca no sieviešu tualetes ar satrauktu sejas izteiksmi. "Viņa tur nav. Mums tā nav!"
  
  Dreiks sarāvās, it kā viņam būtu trāpīts. Viņš paskatījās apkārt. Vai šajā mazajā restorānā varētu būt vēl viena tualete? Varbūt kabīne darbiniekiem? Viņiem būtu jāpārbauda vēlreiz, bet viesmīle jau bija pie telefona. Viņas acis pavērsās pret Dreiku un lūdza zvanītāju pagaidīt.
  
  "Šis ir vīrietis vārdā Māršs. Tev."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Vai viņš mani sauca vārdā?"
  
  "Viņš teica anglis." Viesmīle paraustīja plecus. "Tas ir viss, ko viņš teica."
  
  Bo kavējās viņam blakus. "Un tāpēc, ka jūs viegli sajaucat, mans draugs, tas esat jūs."
  
  "Tavai veselībai".
  
  Dreiks sniedzās pēc telefona, vienu roku berzējot vaigu, kad viņu pārņēma noguruma un spriedzes vilnis. Kā viņi tagad varēja neizdoties? Viņi ir pārvarējuši visus šķēršļus, un tomēr Māršs, iespējams, joprojām kaut kādā veidā spēlējas ar viņiem.
  
  "Jā?"
  
  "Marts šeit. Tagad pastāstiet man, ko jūs atradāt?"
  
  Dreiks atvēra muti, tad ātri to aizvēra. Kāda bija pareizā atbilde? Iespējams, Māršs gaidīja vārdu "nekas". Var būt...
  
  Viņš apstājās, šaubīdamies no atbildes uz atbildi.
  
  "Pastāstiet man, ko jūs atradāt, pretējā gadījumā es došu pavēli nogalināt divus ņujorkiešus tuvākās minūtes laikā."
  
  Dreiks pavēra muti. Sasodīts! "Mēs atradām-"
  
  Pēc tam Mai izskrēja no sieviešu tualetes, paslīdot uz mitrajām flīzēm un nokrītot uz sāniem. Viņas rokā bija satvērusi maza balta aploksne. Beau bija viņas pusē sekundes daļā, paņēma aploksni un pasniedza to Dreikam. Maija gulēja uz grīdas un smagi elpoja.
  
  Alisija skatījās viņā ar atvērtu muti. "Kur tu to atradi, Sprai?"
  
  "Tu izdarīji to, ko viņi sauc par" zēna izskatu", Taz. Un tam nevajadzētu nevienu pārsteigt, jo jūs vienalga esat trīs ceturtdaļas vīrietis.
  
  Alisija klusumā virmoja dusmās.
  
  Dreiks noklepojās, atverot aploksni. "Mēs... atradām... šo... nolādēto zibatmiņas disku, Mārš. Sasodīts, vecīt, kas tas ir?
  
  "Lielisks darbs. Lielisks darbs. Esmu nedaudz vīlies, bet nu, varbūt nākamreiz. Tagad vienkārši apskatiet USB. Šis ir jūsu pēdējais pārbaudījums, un tāpat kā iepriekš, iespējams, vēlēsities to nodot kādam, kam ir vairāk inteliģences nekā jūs vai NYPD."
  
  "Vai tā ir... kūkas iekšpuse?" Dreiks saprata, ka viesmīle joprojām stāv netālu.
  
  Māršs skaļi iesmējās. "Ak labi, ak ļoti labi. Nelaidīsim kaķi ārā no maisa, vai ne? Jā, tā ir. Tagad klausieties, es jums došu desmit minūtes, lai nosūtītu zibatmiņas disku tiem, kas ir labāki par jums, un tad mēs sāksim visu no jauna.
  
  "Nē, nē, mēs nezinām." Dreiks norādīja uz Meju, kura nesa mazu mugursomu, kurā viņi bija paslēpuši niecīgu klēpjdatoru. Japāniete pacēlās no zemes un tuvojās.
  
  "Mēs nedzenāsim savas astes visā šajā pilsētā, Mārš."
  
  "Um, jā, jūs to darīsit. Jo es tā saku. Tātad laiks iet. Sāknējam klēpjdatoru un izbaudīsim nākamo, vai ne? Pieci, četri..."
  
  Dreiks trieca ar dūri pret galdu, kad sprādziens apklusa. Dusmas vārījās viņa asinīs. "Klausies, Mārš..."
  
  Restorāna logs uzsprāga, kad furgona priekšējais spārns ietriecās ēdamzālē. Stikls saplīsa un gabali uzlidoja gaisā. Istabā ielauzās koka, plastmasas un javas izstrādājumi. Furgons neapstājās, ietriecās riepās un rūca kā nāves māceklis, traucoties pa mazo istabu.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs sajuta asas sāpes vēderā, ripojot pa labi. Picas gabali nokrita uz grīdas un salātu bļoda uzkrita uz dīvāna. Viņš ātri satvēra viņa sānus, pilnīgi nespēdams beigt smieties.
  
  Zemais galds, kas stāvēja viņam un Zojai priekšā, nodrebēja, kad kāda mežonīgā kāja to nejauši iespēra. Zoey sniedza roku, lai viņu atbalstītu, ātri paglaudot viņam pa plecu, kad sākās vēl viens aizraujošs notikums. Līdz šim viņi bija vērojuši, kā Dreiks un viņa apkalpe izlīda no Edisona - diezgan viegli vēroja, kā tūristam ģērbies vīrietis filmēja notikumu no pāri ielai - pēc tam redzējuši trako uzbrūk Brodvejai - šī histēriskā aina bija sporādiskāka, jo nebija daudz drošības kameru, kurās vietējais terorists varētu ielauzties - un tad ar aizturētu elpu vēroja, kā uzbrukums kaut kā attīstījās ap cementa maisītāju.
  
  Tas viss patīkami novērš uzmanību. Mārša vienā rokā turēja vienreizlietojamo mobilo telefonu, bet otrā Zojas augšstilbu, kad viņa ēda dažas šķiņķa un sēņu šķēles un tērzēja Facebook.
  
  Viņu priekšā bija trīs ekrāni, katrs astoņpadsmit collas. Pāris tagad izrādīja lielu uzmanību, kad Dreiks un kompānija ienāca mazajā itāļu restorānā. Māršs pārbaudīja laiku un paskatījās uz krāsaino uguņošanu.
  
  "Sasodīts, tas ir tuvu."
  
  "Vai tu esi satraukts?"
  
  "Jā, vai ne?"
  
  "Tā ir laba filma." Zoja nopūtās. "Bet es cerēju uz vairāk asiņu."
  
  "Vienkārši pagaidi, mana mīļā. Kļūst labāk".
  
  Pāris sēdēja un spēlējās īrētā dzīvoklī, kas piederēja vienai no teroristu šūnām; galvenais, nodomāja Māršs. Tur atradās četri teroristi, no kuriem viens pēc iepriekšēja lūguma bija ierīkojis Marša kinoteātrī līdzīgu skatu laukumu. Kamēr pitu pārim patika skatīties, vīrieši sēdēja malā, spiedās pie neliela televizora, pārlūkoja desmitiem citu kanālu, meklēja jaunumus vai gaidīja zvanu. Māršs nezināja un viņam bija vienalga. Viņš arī ignorēja dīvainos slēptos skatienus, labi zinādams, ka ir izskatīgs vīrietis ar neparastu raksturu, un dažiem cilvēkiem - pat citiem vīriešiem - patika šādu personību novērtēt.
  
  Zoey izrādīja viņam mazliet lielāku atzinību, noslidinot rokas pa viņa boksera priekšpusi. Sasodīts, viņai bija asi nagi.
  
  Pikanti un tomēr kaut kā... baudāmi.
  
  Viņš brīdi paskatījās uz kodolportfeli - vārdu, ko viņš nevarēja gluži izmest no galvas, lai gan mazākā bumba atradās lielā mugursomā, - un tad iebāza viņam mutē ikrus. Galds pirms viņiem, protams, bija lielisks, sastāvēja no nenovērtējamiem un bezgaršīgiem produktiem, taču tie visi bija garšīgi.
  
  Vai tā bija kodolbumba, kas kliedza viņa vārdu?
  
  Māršs saprata, ka ir pienācis laiks rīkoties, un piezvanīja, runājot ar burvīgu viesmīli un pēc tam ar izteikti akcentētu angli. Puisim bija viens no šiem dīvainajiem balss tembriem - kaut kas tāds, kas smaržoja pēc zemniekiem - un Māršs uzmeta saviebtas sejas, mēģinot atšķirt patskaņu no patskaņa. Tas nav viegls uzdevums, un tas kļūst nedaudz grūtāks, kad sieviešu rokas satver jūsu Riekstkodis komplektu.
  
  "Pastāstiet man, ko jūs atradāt, pretējā gadījumā es došu pavēli nogalināt divus ņujorkiešus tuvākās minūtes laikā." Māršs smīnēja, to sakot, ignorējot kaitinošos skatienus, ko viņa skolēni sūtīja pāri telpai.
  
  Anglis vēl nedaudz vilcinājās. Māršs atrada gurķa šķēli, kas bija izkritusi no salātu bļodas, un iespieda to dziļi Zoē matos. Nav tā, ka viņa kādreiz būtu pamanījusi. Pagāja minūtes, un Māršs tērzēja pa sadegšanas kameru, kļūstot arvien satrauktāks. Netālu atradās auksta Bollingera pudele, un viņam vajadzēja pusminūti, lai ielietu lielu glāzi. Zoja piekļāvās viņam, kad viņš strādāja, un viņi malkoja no vienas glāzes, protams, pretējās pusēs.
  
  "Pieci," Māršs teica klausulē. "Četri, trīs..."
  
  Zojas rokas kļuva īpaši uzstājīgas.
  
  "Divi".
  
  Anglis mēģināja ar viņu kaulēties, skaidri domādams, kas pie velna notiek. Māršs iztēlojās, ka viņa vadītā automašīna iepriekš noteiktā laikā ietriecās pa priekšējo logu, tagad mērķējot, palielinot ātrumu, tuvojoties nenojaušajam restorānam.
  
  "Viens".
  
  Un tad viss uzsprāga.
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks metās pretim restorāna sienai, satvēris viesmīli aiz vidukļa un vilkdams sev līdzi. No viņa ripojošā ķermeņa izkrita stikla un ķieģeļu lauskas. Tuvojošais furgons iekliedzās, lai iegūtu saķeri, kad tā riepas atsitās pret restorāna grīdu un automašīnas vidusdaļa pārbrauca pāri palodzei, aizmugure tagad pacēlās un atsitās pret pārsedzi virs stikla. Metāls nokasīts. Galdi sabruka. Viņa priekšā kā miskaste sakrājās krēsli.
  
  Alisija arī nekavējoties reaģēja, apstaigājot galdu un paslīdot prom, un viņas vienīgā brūce bija neliels iegriezums apakšstilbā no ātri lidojoša koka gabala. Maijam kaut kā izdevās pārripot pāri kustīgā galda augšai, nenodarot nekādus bojājumus, un Bo devās vienu soli tālāk, lecot viņai pāri un lecot no virsmas uz virsmu, beidzot lēciena laiku tā, lai viņa kājas un rokas atsitos pret sānu sienu un palīdzēja. viņš droši nolaižas.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, viņam blakus kliedza viesmīle. Alisija paskatījās apsūdzoši.
  
  "Tātad jūs viņu satvērāt, vai ne?"
  
  "Uzmanies!"
  
  Furgons joprojām virzījās uz priekšu, par sekundi palēninādams, bet tagad no izritinātā pasažiera loga izspraucās pistoles stobrs. Alisija nolaidās un apsedza. Meja atkāpās vēl nedaudz. Dreiks izvilka pistoli un izšāva sešas lodes bezķermeņa plaukstā, skaļi skanot ierobežotajā telpā, konkurējot ar furgona apdullinošo rūkoņu. Bo jau kustējās, grozīdams mašīnas aizmuguri. Beidzot riteņi pārstāja griezties un apstājās. Salauzti galdi un krēsli kaskādes no pārsega un pat jumta. Dreiks pirms došanās uz priekšu pārliecinājās, ka viesmīle nav cietusi, taču tad Bo un Meja jau bija pie mašīnas.
  
  Bo izsita šofera logu un cīnījās ar figūru. Mai pārbaudīja atrašanās vietu caur izsisto vējstiklu un pēc tam pacēla sašķelto koka gabalu.
  
  "Nē," Dreiks iesāka ar mazliet aizsmakušu balsi. "Mums vajag-"
  
  Bet Mai nebija noskaņojuma klausīties. Tā vietā viņa izmeta improvizēto ieroci caur vējstiklu ar tādu spēku, ka tas stingri iespiedās vadītāja pierē, drebēdams savā vietā. Vīrieša acis pagriezās atpakaļ, un viņš pārtrauca cīnīties ar Bo, francūzis izskatījās satriekts.
  
  "Man tas tiešām bija."
  
  Maija paraustīja plecus. "Es domāju, ka man vajadzētu palīdzēt."
  
  "Palīdzēt?" Dreiks atkārtoja. "Mums ir vajadzīgs vismaz viens no šiem neliešiem dzīvs."
  
  "Un par to," Alisija iesaucās. "Man viss kārtībā, ta. Lai gan ir patīkami redzēt, ka jūs glābjat Vendijas viesmīles dupsi.
  
  Dreiks iekoda mēlē, kaut kādā dziļā līmenī zinādams, ka Alisija tikai ņirgājas par viņu. Bērgards jau bija izvilcis vadītāju no mašīnas un rakņājās pa kabatām. Alisija devās pie brīnumainā kārtā neskartā klēpjdatora. USB disks pabeidza ielādi un parādīja virkni attēlu - satraucošus sudraba kārbu attēlus, kas lika Dreika asinīm sastingt.
  
  "Tas izskatās pēc bumbas iekšpuses," viņš teica, pētot vadus un relejus. "Nosūtiet to Mūram, pirms notiek kaut kas cits."
  
  Alisija noliecās pāri mašīnai, piesitot prom.
  
  Dreiks palīdzēja viesmīlei piecelties. "Vai tev viss kārtībā, mīļā?"
  
  "Es... es tā domāju."
  
  "Piparmētra. Kā būtu, ja jūs pagatavotu mums lazanju?
  
  "Šefpavārs... šefpavārs vēl nav ieradies." Viņas skatiens ar bailēm uztvēra iznīcību.
  
  "Sasodīts, es domāju, ka tu tikko iemet tos mikroviļņu krāsnī."
  
  "Neuztraucieties". Maija piegāja klāt un uzlika roku uz viesmīles pleca. "Tie tiks rekonstruēti. Par to būtu jārūpējas apdrošināšanas sabiedrībai.
  
  "ES ceru".
  
  Dreiks atkal iekoda mēlē, šoreiz, lai nelamātos. Jā, tā bija svētība, ka visi joprojām elpo, bet Māršs un viņa draugi joprojām sabojāja cilvēku dzīves. Bez sirdsapziņas šķipsnām. Nekādas ētikas un nekādu raižu.
  
  Likās, ka telefons zvanīja caur psihisku savienojumu. Šoreiz uz telefona zvanu atbildēja Dreiks.
  
  "Vai jūs joprojām spārdat?"
  
  Mārša balss radīja vēlmi kaut ko sist, taču viņš to darīja stingri profesionāli. "Mēs esam pārsūtījuši jūsu fotogrāfijas."
  
  "Ak, lieliski. Tātad, mēs to nedaudz sakārtojām. Es ceru, ka gaidījāt kaut ko uzkodu, jo šī nākamā daļa var jūs nogalināt.
  
  Dreiks noklepojās. "Jūs zināt, ka mēs vēl neesam pārbaudījuši jūsu bumbu."
  
  "Un to dzirdot, es redzu, ka jūs vēlaties palēnināt lietas, kamēr mēģināt panākt. Tas nenotiks, mans jaunais draugs. Tas vispār nenotiek. Jūsu policisti un aģenti, militārpersonas un ugunsdzēsēji var būt daļa no labi ieeļļotas mašīnas, taču viņi joprojām ir mašīna, un viņiem ir vajadzīgs laiks, lai tie uzņemtu ātrumu. Tāpēc es izmantoju šo laiku, lai jūs saplosītu. Tas ir diezgan jautri, ticiet man. "
  
  "Ko Pitijas iegūst no tā visa?"
  
  Māršs ķiķināja. "Ak, es domāju, ka jūs zināt, ka šī tukšā ragamufinu grupa nesen uzsprāga. Vai kādreiz ir bijis kaut kas konkrētāks? Viņus vadīja sērijveida slepkava, psiho stalkeris, megalomāns un greizsirdīgs virskunga. Viņi visi izrādījās viena un tā pati persona.
  
  Šajā brīdī Alisija pieliecās tuvāk Dreikam. "Tātad sakiet mums - kur ir šis nelietis?"
  
  "Ak, jaunā meitene. Vai tu esi blondīne vai aziātiete? Droši vien blonda no tā, kā tas izklausās. Dārgais, ja es zinātu, kur viņš atrodas, es ļautu tev viņu dzīvam nodīrāt. Tailers Vebs vienmēr gribēja vienu lietu. Viņš pameta pitiešus brīdī, kad saprata, kur tos atrast.
  
  "Kurš no tiem bija tirgū?" - Dreiks jautāja, tagad iegūstot gan laiku, gan informāciju.
  
  "Šī vieta ir pretīga, vai man nav taisnība? Iedomājieties visus tur noslēgtos darījumus, kas ietekmēs pasauli nākamajās desmitgadēs.
  
  "Ramsess viņam kaut ko pārdeva," Dreiks sacīja, izmēģinot.
  
  "Jā. Un es esmu pārliecināts, ka viltīgā franču desu pastēte jau jums pastāstīja, kas tas bija. Vai arī jūs vienmēr varat viņam pajautāt tieši tagad.
  
  Tātad tas to apstiprināja. Māršs viņus vēroja, lai gan restorānā viņam nebija acu. Dreiks nosūtīja īsu ziņojumu Mūram. "Kā būtu, ja jūs mums pastāstītu, kur Vebs devās?"
  
  "Nu, nopietni, kas es esmu, Fox News? Pēc tam jūs man prasīsiet skaidru naudu."
  
  "Es samierināšos ar šo teroristu dupsi."
  
  "Un atpakaļ pie pašreizējā darba." Māršs teica šos vārdus un, šķiet, uzjautrinās, pēkšņi smejoties. "Atvainojiet, personisks joks. Bet tagad mēs esam pabeiguši ar iedzīšanas vadības daļu. Tagad es vēlos jums izklāstīt savas prasības.
  
  "Tāpēc vienkārši pastāstiet mums." Alisijas balss skanēja nogurusi.
  
  "Kas tur tik smieklīgs? Šī bumba uzsprāgs, ja es nebūšu pilnībā apmierināts. Kas zina, mīļā, es pat varētu izlemt kļūt par tevi pašu.
  
  Vienā mirklī Alisija šķita gatava doties ceļā, viņas acis un sejas izteiksme bija pietiekami degoša, lai aizdedzinātu izkaltušu mežu.
  
  "Es gribētu būt viena ar tevi," viņa čukstēja.
  
  Marts apstājās, tad ātri turpinājās. "Dabas vēstures muzejs, divdesmit minūtes."
  
  Dreiks nolika pulksteni. "Un tad?"
  
  "Hmmm, ko?"
  
  "Tas ir grandiozs arhitektūras gabals."
  
  "Ak, ja esat tik tālu tikuši, es ieteiktu atģērbt vīrieti apsargu, vārdā Hosē Gonsaless. Viens no mūsu partneriem vakar vakarā iešuva manas prasības savas jakas oderē. Oriģināls veids, kā transportēt dokumentus, jā, un bez atgriešanas sūtītājam."
  
  Dreiks neatbildēja, lielākoties neizpratnē.
  
  "Es zinu, ko jūs domājat," sacīja Māršs, atkal demonstrējot apbrīnojamu inteliģenci. "Kāpēc gan nenosūtāt jums fotogrāfijas un nepaziņot man, ko vēlaties? Nu es esmu savdabīgs cilvēks. Viņi man teica, ka man ir divas puses, divi prāti un divas sejas, bet es labāk tos redzu kā divas atsevišķas īpašības. Viena daļa ir izliekta, otra ir saliekta. Tu saproti ko ar to domāju?"
  
  Dreiks noklepojās. "Protams, es zinu, kas jūs esat."
  
  "Lieliski, tad es zinu, ka tu sapratīsi, ka, aptuveni septiņpadsmit minūšu laikā redzot tavus četrus saplosītos līķus, es jutīšos gan apbrīnojami laimīgs, gan neticami īgns. Ar Tevi. Un tagad, uz redzēšanos. "
  
  Līnija pazuda. Dreiks noklikšķināja uz pulksteņa.
  
  Divdesmit minūtes.
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Heidens un Kinimaka pavadīja laiku kopā ar Ramzesu. Terorists princis šķita nevietā savā sešas kvadrātpēdas lielajā kamerā: netīrs, sapuvis un, kaut arī nepārprotami novārdzis, staigāja uz priekšu un atpakaļ kā sprostā ievietota lauva. Heidena uzvilka bruņuvestes, pārbaudīja Gloku un rezerves lodes un lūdza Mano darīt to pašu. No šī brīža nebūs nekādu iespēju. Gan Ramzess, gan Mārts izrādījās pārāk gudri, lai tos nenovērtētu.
  
  Iespējams, teroristu mīts bija tieši tur, kur viņš gribēja būt.
  
  Heidens par to šaubījās, ļoti šaubījās. Cīņa pilī un viņa miesassargu izmisīgā nāve parādīja, cik ļoti viņš vēlējās aizbēgt. Vai arī viņa reputācija bija sagrauta? Vai viņam nevajadzētu izmisīgi censties labot bojājumus? Varbūt, bet cilvēks netika iznīcināts tiktāl, ka nevarētu atjaunoties. Heidens vēroja, kā viņš soļo, kamēr Kinimaka atnesa viņiem pāris plastmasas krēslus.
  
  "Šajā pilsētā ir kodolieroči," sacīja Heidens. "Es esmu pārliecināts, ka jūs zināt, kopš noslēdzāt darījumu ar Taileru Vebu un Džulianu Māršu. Jūs atrodaties šajā pilsētā, un, ja pienāks laiks, mēs pārliecināsimies, ka jūs neesat pazemē. Protams, tavi sekotāji nezina, ka mums tu esi..." Viņa ļāva tam karāties turpat.
  
  Ramzess apstājās, skatījās viņā ar nogurušām acīm. "Jūs, protams, domājat maldināšanu, kad mani cilvēki drīz nogalinās Māršu, uzņemsies atbildību par bumbu un uzspridzinās to. Jums tas būtu jāzina no Veba un viņa miesassarga, jo viņi ir vienīgie, kas zināja. Un jūs arī zināt, ka viņi tikai gaida manu pavēli. Viņš pamāja, it kā pie sevis.
  
  Heidens gaidīja. Ramzess bija gudrs, taču tas nenozīmēja, ka viņš nebūtu paklupis.
  
  "Viņi uzsprāgs," sacīja Ramzess. "Viņi paši pieņems lēmumu."
  
  "Mēs varam padarīt jūsu pēdējās stundas gandrīz nepanesamas," sacīja Kinimaka.
  
  "Jūs nevarat likt man to atcelt," sacīja Ramzess. "Pat ar spīdzināšanu. Es neapturēšu šo sprādzienu."
  
  "Ko tu gribi?" Heidens jautāja.
  
  "Būs sarunas."
  
  Viņa pētīja viņu, vērīgi ielūkojoties jaunā pasaules ienaidnieka sejā. Šie cilvēki nevēlējās neko pretī, viņi nevēlējās risināt sarunas un uzskatīja, ka nāve ir tikai solis pretī kaut kādai Debesu līdzībai. Kur tas mūs atstāj?
  
  Tiešām, kur? Viņa ķērās pie sava ieroča. "Ar cilvēku, kurš nevēlas neko vairāk kā izdarīt masu slepkavību, ir viegli tikt galā," viņa sacīja. "Ar lodi galvā."
  
  Ramzess piespieda seju pie restēm. "Tad uz priekšu, Rietumu kuce."
  
  Heidenam nebija jābūt ekspertam, lai izlasītu neprātu un dedzību, kas mirdz šajās bezvēses acīs. Neko nerunājot, viņa mainīja tēmu un izgāja no telpas, uzmanīgi aizslēdzot aiz sevis ārdurvis.
  
  Jūs nekad nevarat būt pārāk uzmanīgs.
  
  Nākamajā istabā atradās Roberta Praisa kamera. Viņa bija saņēmusi atļauju paturēt šeit sekretāru sakarā ar nenovēršamiem draudiem un viņa iespējamo lomu tajā. Kad viņa un Kinimaka ienāca istabā, Praisa uzmeta viņai augstprātīgu skatienu.
  
  "Ko jūs zināt par bumbu?" - viņa jautāja. "Un kāpēc jūs bijāt Amazonē un apmeklējāt teroristu tirgu?"
  
  Praisa apsēdās savā gultā. "Man vajag advokātu. Un ko tu ar to domā? Bumba?"
  
  "Kodolbumba," sacīja Heidens. "Šeit, Ņujorkā. Palīdzi sev, sūdi. Palīdziet sev tagad, pastāstot mums, ko zināt.
  
  "Nopietni". Praisa acis iepletās. "Es neko nezinu".
  
  "Tu izdarīji nodevību," Kinimaka sacīja, virzīdams savu ķermeni tuvāk kamerai. "Vai šādi jūs vēlaties, lai jūs atceras? Epitāfija jūsu mazbērniem. Vai arī jūs drīzāk sauktu par nožēlotāju, kurš palīdzēja glābt Ņujorku?
  
  "Lai cik mīļi jūs to teiktu," Praisa balss grabēja kā saritināta čūska. "Es nepiedalījos nekādās sarunās par "bumbu" un neko nezinu. Tagad, lūdzu, mans advokāts.
  
  "Es jums došu laiku," sacīja Heidens. "Tad es ievietošu Ramzesu un jūs kopā vienā kamerā. Jūs varat cīnīties ar šo. Redzēsim, kurš runās pirmais. Viņš labprātāk nomirtu nekā dzīvotu, un viņš vēlas paņemt līdzi katru dzīvo dvēseli. Tu? Vienkārši pārliecinieties, ka neizdariet pašnāvību."
  
  Prasu šķita satraukta par vismaz dažiem viņas vārdiem. "Bez advokāta?"
  
  Heidens pagriezās. "Bāc tevi."
  
  Sekretāre viņu pieskatīja. Heidens ieslēdza viņu iekšā un tad pagriezās pret Mano. "Kādas idejas?"
  
  "Es domāju, vai Vebs ir iesaistīts šajā jomā. Viņš visu laiku ir bijis tēls."
  
  "Šoreiz nē, Mano. Vebs pat vairs nav pēc mums. Esmu pārliecināts, ka tas viss ir Ramzess un Marts."
  
  "Kas būs tālāk?"
  
  "Es nezinu, kā vēl mēs varam palīdzēt Dreikam un puišiem," sacīja Heidens. "Komanda jau ir tam visam pa vidu. Tēvzeme parūpējās par visu pārējo, sākot ar policistiem, kas sita durvis, līdz spiegiem, kas slēpjas aiz savas grūti nopelnītās naudas, līdz armijas izveidošanai un NEST, kodolavārijas atbalsta komandas, ierašanās brīdim. Policisti ir visur, ar visu, kas viņiem ir. Sapieri ir paaugstinātā gatavībā. Mums jāatrod veids, kā salauzt Ramzesu."
  
  "Vai tu viņu redzēji. Kā salauzt cilvēku, kuram nav vienalga, vai viņš dzīvo vai mirst?
  
  Heidens dusmīgi apstājās. "Mums ir jāmēģina. Vai arī jūs labāk vienkārši padoties? Katram ir sprūda. Šim tārpam kaut kas rūp. Viņa bagātība, dzīvesveids, slēptā ģimene? Ir jābūt kaut kam, ko mēs varam darīt, lai palīdzētu."
  
  Kinimaka vēlējās, lai viņi varētu izmantot Karinas Bleikas datorprasmes, taču sieviete joprojām bija iekļuvusi savā Fortbrega režīmā. "Ejam meklēt darbu."
  
  "Un lūdzieties, lai mums būtu laiks."
  
  "Viņi gaida, kad Ramzess dos atļauju. Mums ir nedaudz laika."
  
  "Tu to dzirdēji tikpat labi kā es, Mano. Agri vai vēlu viņi nogalinās Māršu un uzspridzinās.
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dāls klausījās pretrunīgos saziņas ziņojumus, kad Smits brauca ar viņu automašīnu pa Manhetenas pārpildītajām ielām. Par laimi, viņiem nebija jāiet tālu, un visas betona artērijas nebija pilnībā bloķētas. Likās, ka tajā ir iesaistīta visa informatoru komanda, sākot no zemākā slazdiņa graustu rajonos līdz bagātākajam, greizajam miljardierim un visiem, kas atrodas pa vidu. Tas radīja pretrunīgu ziņojumu kaudzi, bet mājās viņi darīja visu iespējamo, lai nošķirtu uzticamo no sagrozītā.
  
  "Divām no zināmajām šūnām ir cieša saikne ar tuvējo mošeju," caur austiņu Dālam sacīja Mūrs. Viņš nodiktēja adresi. "Mums tur ir slepenais aģents, lai gan viņš ir diezgan jauns. Saka, ka šī vieta ir bijusi izolēta visu dienu.
  
  Dāls nekad nav bijis cilvēks, kas varētu kaut ko pieņemt. "Ko tas patiesībā nozīmē mošeju terminoloģijā?"
  
  "Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, sasodīts, ej tur un iztīri vismaz vienu Ramzesa kameru.
  
  "Pilsoniskā iesaistīšanās?"
  
  "Nav daudz par ko runāt. Bet tas, kurš tur atrodas, visticamāk, nelasīs lūgšanas. Pārmeklējiet visas saimniecības telpas un pazemes kameras. Un sagatavojies. Mans draugs bieži nepieļauj kļūdas, un es šajā ziņā uzticos viņa intuīcijai.
  
  Dals nodeva informāciju un ievadīja koordinātas GPS. Par laimi, viņi bija gandrīz pašā mošejas augšpusē, un Smits pagrieza stūri pret apmali.
  
  "Providence," sacīja Lorēna.
  
  "Vārds, ko es devu savai vecajai katanai." Kensi nopūtās, atcerēdamies.
  
  Dāls savilka ciešāk vestes sprādzes. "Mēs esam gatavi? Tā pati sistēma. Mēs sitam spēcīgi un ātri, cilvēki. Žēlastības nebūs."
  
  Smits izslēdza dzinēju. "Ar mani nav nekādu problēmu."
  
  Rīts joprojām sveicināja viņus, kad viņi izkāpa no automašīnas un pētīja mošeju pāri ielai. Netālu atradās sarkanbaltsarkanā ventilācijas atvere, no kuras lija tvaiki. Ēka, kas atrodas krustojumā, rindojas abās ielās, tās krāsainie logi un iegarenā kopienas fasāde. Uz ēkas jumta stāvēja neliels minarets, dīvains un gandrīz spilgts uz apkārtējo betona fasāžu fona. Ieeja no ielas bija pa stikla durvīm.
  
  "Mēs ieejam," sacīja Dāls. "Tagad kustieties."
  
  Viņi mērķtiecīgi šķērsoja ceļu, apturot satiksmi ar izstieptām rokām. Pauze tagad viņiem varētu maksāt visu.
  
  "Lieliska vieta," komentēja Smits. "Ir grūti atrast noteiktu grupu."
  
  Dāls sazinājās ar Mūru. "Esam savā vietā. Vai jums ir kaut kas cits priekš mums?"
  
  "Jā. Mans vīrietis man apliecina, ka kameras atrodas pazemē. Viņš ir tuvu tam, lai tiktu pieņemts, taču nav pietiekami tuvu, lai mums šodien palīdzētu.
  
  Dāls pārraidīja ziņas, kad viņi šķērsoja citu ietvi un atgrūda vaļā mošejas ārdurvis. Paaugstinātas sajūtas viņi lēnām virzījās iekšā, acis pielāgojoties nedaudz vājākajam apgaismojumam. Baltās sienas un griesti atspoguļoja gaismu, kā arī zelta gaismas ķermeņus un sarkanu un zelta rakstu paklāju. Tas viss atradās aiz reģistrācijas zonas, kur vīrietis uz viņiem raudzījās ar neslēptām aizdomām.
  
  "Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  Dāls parādīja savu SPEAR ID. "Jā, draugs, jūs varat. Jūs varat mūs aizvest pie savas slepenās pazemes ieejas.
  
  Reģistratūras darbiniece šķita apjukusi. "Kas tas ir, joks?"
  
  "Paej malā," Dāls pastiepa roku.
  
  "Ei, es nevaru tev ļaut..."
  
  Dāls pacēla vīrieti aiz krekla un nolika uz letes. "Man šķiet, ka es teicu, ejiet malā."
  
  Komanda steidzās garām un iegāja mošejas galvenajā ēkā. Teritorija bija tukša, un durvis aizmugurē bija aizslēgtas. Dāls gaidīja aizsegu no Smita un Kenzija un pēc tam divreiz iespēra. Koksne sadalījās un paneļi nokrita uz grīdas. Tajā brīdī no aizmugures foajē atskanēja troksnis un kņada. Komanda ieņēma pozīcijas, aptverot teritoriju. Pagāja trīs sekundes, un tad aiz sānu sienas izbāzās specvienības komandiera seja un ķivere.
  
  "Vai tu esi Dals?"
  
  Zviedrs iesmējās. "Jā?"
  
  "Mūrs mūs atsūtīja. SIST. Mēs esam šeit, lai atbalstītu jūsu spēli.
  
  "Mūsu luga?"
  
  "Jā. Jauna informācija. Jūs atrodaties nepareizajā sasodītajā mošejā, un viņi ir ierakti diezgan dziļi. Būs nepieciešams frontāls uzbrukums, lai viņus izsist. Un mēs mērķējam uz kājām."
  
  Dālam tas nepatika, bet viņš saprata šeit darba kārtību, etiķeti. Nebija slikti, ka specvienībām jau bija labāka vieta.
  
  "Rādiet ceļu," sacīja Dāls.
  
  "Mēs esam. Pareizā mošeja atrodas pāri ceļam.
  
  "Otrā pusē..." Dāls zvērēja. "GPS muļķības."
  
  "Viņi ir diezgan tuvu viens otram." Virsnieks paraustīja plecus. "Un šis angļu lamuvārds ir sirdi sildošs, bet vai nav pienācis laiks pārvietot savus nolādētos ēzeļus?"
  
  Pagāja minūtes, kad komandas sajaucās un atkal šķērsoja ceļu, veidojot reiderismu. Kad samontēts, neviens mirklis netika izniekots. Sākās pilna mēroga uzbrukums. Vīrieši uzbruka ēkas priekšpusei, izsita durvis un ielauzās vestibilā. Otrs vilnis gāja viņiem cauri, vēdinot, meklējot orientierus, par kuriem viņiem bija stāstīts. Kad zilās durvis tika atrastas, vīrietis tajās uzlika sprādzienbīstamu lādiņu un uzspridzināja. Notika sprādziens, kas bija daudz plašāks, nekā Dāls gaidīja, bet ar rādiusu, ar kādu īpašie spēki noteikti rēķinājās.
  
  "Bubu lamatas," vadītājs viņam teica. "Viņu būs vairāk."
  
  Zviedrs nedaudz vieglāk nopūtās, jau zinot slepeno aģentu vērtību un tagad neaizmirstot viņiem atdot savu pienākošos. Slepenais darbs bija viens no mānīgākajiem un liktenīgākajiem policijas paņēmieniem. Tas bija rets un vērtīgs līdzeklis, kas varēja iefiltrēties ienaidniekā un tādējādi glābt dzīvības.
  
  Specvienības spēki iekļuva gandrīz izpostītajā telpā, tad pagriezās uz tālākajām durvīm. Tas bija atvērts un aizsedza to, kas nepārprotami bija ieeja pagrabā. Kad tuvojās pirmais vīrietis, no apakšas atskanēja šāvieni un pāri telpai rikošeta lode.
  
  Dāls paskatījās uz Kensi. "Kādas idejas?"
  
  "Pajautā man? Kāpēc?"
  
  "Varbūt tāpēc, ka es varu iedomāties, ka jums pašam ir šāda istaba."
  
  "Nevajag dauzīties, sasodīts, Dal, labi? Es neesmu jūsu mājdzīvnieku kontrabandists. Es esmu šeit tikai tāpēc, ka... jo..."
  
  "Jā, kāpēc tu esi šeit?"
  
  "Es tiešām gribētu zināt. Varbūt man vajadzētu aiziet..." Viņa vilcinājās, tad nopūtās. "Klausies, varbūt ir cits veids, kā iekļūt. Gudrs noziedznieks tur neietu bez uzticama bēgšanas ceļa. Bet ar īstām teroristu šūnām? Kas zina ar tādiem pašnāvnieciskiem neliešiem?
  
  "Mums nav laika domāt," sacīja speciālo spēku komandieris, apsēdies viņam blakus. "Šiem puišiem tas ir rollerbols."
  
  Dāls vēroja, kā komanda izvelk savas zibspuldzes granātas, apcerot Kenzi vārdus. Apzināti skarbs viņš uzskatīja, ka aiz tiem slēpjas gādīga sirds vai vismaz tās salauztas paliekas. Kensi vajadzēja kaut ko, kas palīdzētu salikt šos gabalus, taču cik ilgi viņa varēja meklēt, nezaudējot visas cerības? Iespējams, šis kuģis jau ir avarējis.
  
  SWAT komanda norādīja, ka ir gatava, un pēc tam, izmantojot koka kāpnes, atraisīja traku elles formu. Kad granātas atsitās uz leju un pēc tam eksplodēja, komandas izvirzījās vadībā, Dāls pagrūda komandieri uz pole position.
  
  Smits pagrūda garām. "Pakustini savus dibenus."
  
  Noskrienot viņus uzreiz sagaidīja ar ložmetēja uguni. Dāls ieraudzīja netīro grīdu, galda kājas un ieroču kastes, pirms apzināti noslīdēja lejā četrus stāvus pēc kārtas, izvilka pistoli un atdeva uguni. Smits pagriezās viņam priekšā, slīdot līdz apakšai un rāpot uz sāniem. SWAT komanda virzījās uz priekšu no aizmugures, pieliecoties un nesaraujoties ugunslīnijā. Lodes atgriezās šāvienu pēc šāviena, nāvējošas zalves iedūrās pagrabā un plēsa gabalus no biezajām sienām. Kad Dāls atsitās pret zemi pašā apakšā, viņš uzreiz novērtēja scenāriju.
  
  Šeit atradās četri kameras locekļi, kas atbilda tam, ko viņi bija redzējuši iepriekšējā kamerā. Trīs bija uz ceļiem, no ausīm plūda asinis, rokas bija piespiestas pie pieres, bet ceturtais šķita neskarts un spēcīgi šāva uz saviem uzbrucējiem. Varbūt trīs citi viņu sedza, taču Dāls uzreiz atrada veidu, kā dabūt dzīvu ieslodzīto, un mērķēja uz šāvēju.
  
  "Ak nē!" Specvienības vadītājs neizskaidrojami metās viņam garām.
  
  "Čau!" Dāls sauca. "Kas-"
  
  Ļaunākās elles vidū bez pauzes var rīkoties tikai tie, kas to jau ir piedzīvojuši. Specvienības vadītājs skaidri pamanīja zīmi, kaut ko viņam pazīstamu, un domāja tikai par savu kolēģu dzīvi. Kad Dāls nospieda savu mēlīti, viņš redzēja, kā terorists no vienas rokas izmet pielādētu granātu un ar otru izmet ieroci.
  
  "Par Ramzesu!" - viņš kliedza.
  
  Pagrabs bija nāves lamatas, neliela telpa, kur šīs radības vilināja savu upuri. Pa istabu ir izkaisīti citi slazdi, kas tiks iedarbināti, kad eksplodēs šrapnelis. Dāls teroristam iešāva starp acīm, lai gan zināja, ka žests bija tīri akadēmisks - tas viņus nebūtu glābis.
  
  Ne šajā mazajā telpā ar ķieģeļu sienām, šauros apstākļos, jo tiek skaitītas pēdējās sekundes pirms granātas eksplozijas.
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Dāls redzēja, kā pasaule iegrimst tumsā. Viņš redzēja, kā laiks palēninās līdz rāpojošam tempam, kā katras dzīvas sirds puksts tika mērīts bezgalīgos mirkļos. Granātai atsitoties, paceļot putekļus un netīrumus no grīdas niecīgā sēņu mākonī, viņa lode iekļuva terorista galvaskausā, grabējot apkārt, pirms izlauzās no muguras un atsitās pret sienu plašā asins strūklakā. Organisms ir novājināts, dzīvība jau ir aizgājusi. Granāta nokrita uz otru rikošetu, un Dāls sāka virzīt ieroci prom no sejas.
  
  Palika dārgās sekundes.
  
  Trīs teroristi joprojām gulēja uz ceļiem, vaidēja un sakāvās, un viņi neredzēja, kas notiek. Specvienības puiši mēģināja savaldīt savu impulsu vai kāpt atpakaļ pa kāpnēm.
  
  Smits pievērsa skatienu Dālam, viņa dzīves pēdējai vīzijai.
  
  Dāls zināja, ka Kensi, Lorēna un Jorgijs atrodas kāpņu augšgalā, un kādu brīdi cerēja, ka viņi ir pietiekami tālu no epicentra.
  
  Un tomēr tas viss maniem bērniem...
  
  Granāta eksplodēja otrā rikošeta smailē, skaņa uz brīdi bija visskaļākā zviedrs jebkad dzirdējis. Tad visas skaņas pēkšņi apklusa, jo doma pazuda...
  
  Viņa acis bija vērstas uz priekšu, un viņš nespēja noticēt tam, ko viņi redzēja.
  
  SWAT vadītājs skrēja cik ātri vien varēja, zinot, kas gaidāms, un bija apņēmības pilns izglābt pēc iespējas vairāk cilvēku, acumirklī saprotot, ka viņš ir vienīgais, kas to spēj. Viņa skrējiens pacēla viņu virs granātas, ļaujot viņam uzkrist tieši uz tās sekundes daļu pirms tā eksplodēja. Caur kevlaru, miesu un kaulu, tas detonēja, bet netrāpīja tiem, kas stāvēja, pieķēdēti pie savas vietas telpā. Sprādziens tika apslāpēts un pēc tam apklusa.
  
  Dāls noskaidroja rīkli, nespēdams noticēt savām acīm. Kolēģu centība viņu vienmēr pazemoja, bet tas bija citā līmenī.
  
  Es nezināju... Es pat nezināju viņa vārdu.
  
  Un tomēr teroristi nometās ceļos viņa priekšā.
  
  Dāls noskrēja lejā pēdējos dažus soļus, asarām aizmiglojot acis, pat tad, kad viņš iespēra šiem trim vīriešiem pa mugurām. Smits saplēsa viņiem jakas. Nebija redzamas sprādzienbīstamas vestes, taču vienam vīrietim putoja no mutes pat tad, kad Smits nometās viņam blakus. Otrs agonijā raustījās. Trešais bija piespiests zemē, nekustīgs. Dāls sastapās ar vīrieša šausmīgo skatienu, gluži kā polārcepure, ar savu naidu. Kenzi piegāja klāt un pievērsa zviedrietes uzmanību, skatoties uz Dālu, viņas ledaini zilās acis tik skaidras, aukstas un emociju piepildītas, ka šķita kā milzīga, kūstoša ainava, un izteica vienīgos vārdus, ko viņa spēja pateikt.
  
  "Viņš mūs izglāba, upurējot sevi. Es... es jūtos tik nepilnīga, tik nožēlojama salīdzinājumā ar viņu.
  
  Dāls visu savu dienu laikā nekad nav atradis, ka nevarētu komentēt. Viņš to izdarīja tagad.
  
  Smits pārmeklēja visus trīs vīriešus, atrodot vēl granātas, lodes un kājnieku ieročus. Papīri un piezīmes kabatās bija saburzītas, tāpēc sanākušie vīri sāka tajās rakņāties.
  
  Citi tuvojās savam kritušajam vadonim, noliecot galvas. Viens vīrietis nometās ceļos un pastiepa roku, lai pieskartos virsnieka mugurai.
  
  Trešais terorists gāja bojā, lai arī kādu indi viņš paņēma, vienkārši pagāja ilgāks laiks, lai inde iedarbotos, nekā viņa kolēģiem. Dāls bezkaislīgi skatījās. Kad viņa klausule iepīkstējās un Mūra balss piepildīja viņa galvu, viņš klausījās, bet nevarēja izdomāt atbildi.
  
  "Piecas kameras," Mūrs viņam teica. "Mūsu avoti ir noskaidrojuši, ka Ramsesam ir tikai piecas kameras. Jūs esat saskārušies ar diviem, kas atstāj trīs. Vai tev ir kāda jauna informācija par mani, Dal? Sveiki? Vai tu tur esi? Kas pie velna notiek?"
  
  Trakais zviedrs nospieda nelielu pogu, kas apklusināja Mūru. Viņš gribēja vismaz dažas sekundes klusumā paust savu cieņu. Tāpat kā visi vīrieši un sievietes tur lejā, viņš izdzīvoja tikai viena vīrieša milzīgā upura dēļ. Šis vīrietis nekad vairs neredzēs dienasgaismu vai rietošu sauli, vai nejutīs siltu vēju, kas pūš pāri viņa sejai. Dāls to piedzīvos viņa vietā.
  
  Kamēr viņš bija dzīvs.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Septiņpadsmit minūtes.
  
  Dreiks sekoja Bo vadībā, nogriežot pa kreisi uz 59. un virzoties tieši uz haosu, kas bija Kolumba aplis. Viņa kreisajā pusē no ēkām plīvoja karogi, un labajā pusē bija zaļa josla, kas izraibināta ar kokiem. Viņiem priekšā stāvēja daudzdzīvokļu māja, pārsvarā no stikla, un tās logi viesmīlīgi mirdzēja joprojām uzlecošās saules staros. Dzeltenais taksometrs noslīdēja ceļa malā, tā vadītājs gaidīja, ka aiz viņa pa ietvi skrien četri labi ģērbti sprinteri, taču Bo neskatījās vīrietim. Aplis bija plaša betona telpa ar ūdenskritumiem, statujām un sēdvietām. Tūristi klīda šurpu turpu, pārpakodami mugursomas un dzerdami ūdeni. Dreiks izgriezās cauri nosvīdušo sportistu pulciņam, tad paskrēja zem kokiem, kas nodrošināja vismaz nelielu ēnu.
  
  Ārpus ziņkārīgo acu skatiena.
  
  Kontrasts starp skarbajām, drudžainajām ielām ar daudzajām galējībām - majestātiskiem, pārblīvētiem debesskrāpjiem, kas pretendē uz vietu starp tradicionālajām baznīcām gar režģi - un absolūto mieru un rāmumu, kas valdīja apstādījumos viņam pa labi, piepildīja Dreiku ar nerealitātes sajūtu. Cik traka bija šī vieta? Cik daudz tas ir sapnis? Atšķirības bija neiedomājami lielas.
  
  Viņš prātoja, cik cieši Māršs viņus vēro, taču viņš pārāk neiebilda. Tas var izraisīt cilvēka nāvi. Mājās viņi pat tagad mēģināja atrast kanālu, lai varētu izsekot tā avotam.
  
  Spilgtā lode lēnām pagriezās pa kreisi, grupai palielinoties. Alisija un Meja skrēja cieši aiz muguras, vērojot, bet nespēja izmantot visas savas spējas šādā tempā. Ienaidnieks var būt jebkur, jebkurš. Garāmbraucošs sedans ar tonētiem stikliem prasīja rūpīgāku apskati, taču pazuda tālumā.
  
  Dreiks pārbaudīja laiku. Atlikušas vienpadsmit minūtes.
  
  Un tomēr mirkļi ritēja sekunde pēc sekundes. Bo samazināja ātrumu, kad virs ceļa parādījās gaiši pelēka ēka, kuru Dreiks uzreiz atpazina. Joprojām skrienot, viņš vērsās pie Alisijas un Mejas. "Tajā pašā ēkā, kur mēs cīnījāmies stāsta laikā ar Odinu. Sasodīts, šķiet, ka mūžs ir pagājis.
  
  "Vai helikopters neietriecās sānos?" Alisija jautāja.
  
  "Ak, jā, un mums uzbruka tiranozaurs rekss."
  
  Dabas vēstures muzejs no šī leņķa šķita salīdzinoši mazs, nepareizs priekšstats, ja tāds vispār pastāvēja. No ietves uz ārdurvīm veda pakāpieni, kas pašlaik ir piepildīti ar tūristu grupu. Apstājoties ceļa malā, viņiem uzbruka jauktas dīzeļdegvielas un benzīna smakas. Dzinēju troksnis, taures un ik pa laikam atskanēja kliedziens joprojām mocīja viņu sajūtas, bet vismaz šeit bija liela satiksme.
  
  "Neapstājies tagad," Alisija teica. "Mums nav ne jausmas, kur būs drošība."
  
  Dreiks mēģināja apturēt satiksmi un ļaut viņiem šķērsot. "Cerēsim, ka viņš neteica, ka ir slims."
  
  Par laimi, satiksme bija maza un grupa varēja diezgan viegli tikt pāri ceļam. Nokļuvuši muzeja kāpņu apakšā, viņi sāka kāpt, taču pēkšņi apstājās, kad aiz muguras izdzirdēja skaļu riepu čīkstēšanu.
  
  Dreiks domāja: Septiņas minūtes.
  
  Viņi kļuva par nekontrolēta neprāta ainu. No mašīnas izlēca četri vīrieši, šautenes gatavībā. Dreiks mēģināja izvairīties, lecot prom no muzeja durvīm un izkliedējot apmeklētājus. Bo ātri izvilka ieroci un mērķēja uz ienaidnieku. Atskanēja šāvieni. Kliedzieni saplosīja rītu.
  
  Dreiks uzlēca augstu un iesita zemu sitienu, ripodams, atsitoties pret ietvi un ignorējot sāpes, kur plecs bija paņēmis visu ķermeņa spēku. Uzbrucējs uzlēca uz sedana motora pārsega un jau turēja Maiju ar ieroci. Dreiks aizripoja uz mašīnas pusi un tad piecēlās kājās, par laimi atrodoties rokas stiepiena attālumā no šautenes. Viņš pastiepa roku, kļūstot vairāk par draudu un pieprasot uzmanību.
  
  Alisija pagriezās otrādi, notīrot kāpnes un starp sevi un uzbrucējiem novietojot Teodora Rūzvelta jātnieka statuju. Neskatoties uz to, viņi izšāva, lodēm ietriecoties bronzas lējumā. Alisija izvilka ieroci un slējās ap otru pusi. Abi vīrieši tagad atradās virs automašīnām, izvirzot perfektus mērķus. Civiliedzīvotāji skrēja uz visām pusēm, atbrīvojot apkārtni. Viņa notēmēja teroristu, kurš nokrita uz ceļiem, bet nepārtraukta uguns straume virzījās uz viņu, liekot viņai slēpties.
  
  Meja un Bo iespiedās nelielā arkā netālu no muzeja galvenās ieejas, cieši saspiedušies, lai izvairītos no ložu straumes, kas izrāva ceļu cauri akmens mūrim. Beau stāvēja ar seju pret sienu, nespēdama pakustēties, bet Meja skatījās ārā, ar muguru pagriezās pret francūzi.
  
  "Tas ir... neērti," sūdzējās Bērgards.
  
  "Un ļoti paveicies, ka tu esi tievs kā niedre," Maija atbildēja. Viņa izbāza galvu un izšāva zalvi. "Zini, kad mēs ar jums pirmo reizi sastapāmies, šķita, ka bieži rāpojat starp sienu plaisām."
  
  "Tas šobrīd būtu noderīgi."
  
  "Kā dūmi." Maija atkal izliecās, atgriezdama uguni. Lodes izsekoja ceļu virs viņas galvas.
  
  "Vai mēs varam pārvietoties?"
  
  "Ne, ja vien jūs nevēlaties saņemt sitienu."
  
  Dreiks saprata, ka viņam nav laika izmantot savu ieroci, tāpēc viņš mēģināja pārtvert pretinieka ieroci. Viņš pārāk vēlu saprata, ka nevar viņu aizsniegt - puisis bija pārāk augstu - un tad ieraudzīja, ka muca pagriežas pret viņu.
  
  Nav kur iet.
  
  Instinkts viņā iedūrās kā raķete. Atkāpjoties, viņš iespēra pa automašīnas logu, izsitot stiklu, un tad ienira iekšā tieši tad, kad terorists atklāja uguni. Aiz viņa bruģis putoja. Dreiks caur spraugu iespiedās vadītāja sēdeklī, āda čīkstēja, sēdekļu forma apgrūtināja pabraukšanu. Viņš zināja, kas notiks. Lode iekļuva automašīnas jumtā, sēdeklī un grīdā. Dreiks sajauca ātrāk. Centrālais nodalījums sastāvēja no cimdu nodalījuma un diviem lieliem glāžu turētājiem, kas ļāva viņam kaut ko satvert, kad viņš iecēla ķermeni pasažiera sēdeklī. Vairāk lodes nežēlīgi plosījās cauri jumtam. Dreiks kliedza, cenšoties nopelnīt laiku. Plūsma uz mirkli apstājās, bet tad, kad Dreiks atliecās un pielādēja logu, tā atkal sākās ar vēl lielāku ātrumu.
  
  Dreiks uzkāpa aizmugurējā sēdeklī, lode sadedzina viņa muguras vidu. Viņš atradās nekoptā kaudzē, bez elpas un idejām. Vilcināšanās brīdis noteikti lika apstāties arī šāvējam, un tad vīrietis nokļuva Alisijas ugunī. Dreiks atslēdza aizmugurējās durvis no iekšpuses un izslīdēja ārā, seja bija ierakta betonā un nevarēja redzēt, kurp doties.
  
  Izņemot...
  
  Zem mašīnas. Viņš apripojās, tik tikko ietilpoties zem transportlīdzekļa. Tagad viņš ieraudzīja melno šasiju, caurules un izplūdes sistēmu. Vēl viena lode izšāvās no augšas, ietriecot spraugu starp izplestiem V-veida kāju muskuļiem. Dreiks izdvesa, klusi svilpodams.
  
  Divi cilvēki var spēlēt šo spēli.
  
  Pārvietojot kājas, viņš piespieda savu ķermeni virzīties gar zemi uz automašīnas priekšpusi, ejot velkot savu Gloku. Tad, tēmējot cauri iepriekšējām ložu caurumiem, viņš tuvināja vietu, kur vīrietim bija jābūt. Viņš raidīja sešus šāvienus pēc kārtas, katru reizi nedaudz mainot savu pozīciju, un pēc tam ātri izkāpa no automašīnas apakšas.
  
  Terorists nokrita viņam blakus, satvēris vēderu. Šautene viņam blakus nokrita ar triecienu. Kad viņš izmisīgi sniedzās pēc tās, kā arī pēc jostas, Dreiks viņu nošāva precīzā attālumā. Riski bija pārāk lieli, lai riskētu, iedzīvotāji bija pārāk neaizsargāti. Sāpes muskuļos viņu mocīja, kad viņš centās piecelties taisni, lūkojoties pāri automašīnas pārsegam.
  
  Alisija izlēca no aiz Rūzvelta statujas, izšaujot vairākas lodes, pirms atkal pazuda. Viņas mērķis bija otras automašīnas priekšgalā. Vēl divi teroristi mēģināja mērķēt uz Meju un Bo, kuri, šķiet, bija kaut kā iespiesti sienā, taču Mejas precīzā šaušana atturēja teroristus.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī.
  
  Divas minūtes.
  
  Viņi tika izdrāzti labi un patiesi.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks uzņēma teroristus. Atlaižot savu HK, viņš koncentrējās uz diviem, kas traucēja Bo un Mejai. Viens nokrita acumirklī, viņa dzīvība izplatījās pa betonu, smaga nāve nocietinātai sirdij. Otrs pēdējā brīdī apgriezās, paņēma lodi, bet tomēr spēja atdot uguni. Dreiks sekoja vīrieša lādiņam ar lodēm, atstājot nāvi. Galu galā vīrietim vairs nebija kur iet, un viņš apstājās, pēc tam apsēdās un izšāva pēdējo sēriju Mejas virzienā, kamēr Dreika ierocis pārtrauca viņa draudus.
  
  Meja to redzēja un nolika Bo uz grīdas. Francūziete protestēja, nolaižoties neērtā kaudzē, bet Meja viņu saspieda ar elkoņiem uz augšu, neļaujot viņam kustēties. Gabali atdalījās no sienas turpat, kur bija viņu galvas.
  
  Bo paskatījās uz augšu. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Dreiks līdz šim bija piesaistījis pēdējā atlikušā terorista uzmanību, taču tam nebija nozīmes. Svarīgas bija tikai briesmīgās bailes viņa dvēselē. Svarīga bija tikai viņa sirds izmisuma pukstēšana.
  
  Viņi nokavēja termiņu.
  
  Viņa garastāvoklis nedaudz pacēlās, kad viņš ieraudzīja, ka Meja un Bo ieskrēja muzejā, un tad Alisija iznāca no slēptuves, lai nosūtītu pēdējo teroristu uz niknu elli, kuru viņš bija pelnījis. Vēl viens vīrietis asiņo uz ietves. Vēl viena dvēsele, pazaudēta un upurēta.
  
  Tie bija bezgalīgi, šie cilvēki. Tās bija vētraina jūra.
  
  Pēc tam Dreiks redzēja, kā pēdējais, domājams, miris, terorists piecēlās un aizrāvās. Dreiks domāja, ka viņam noteikti bija veste. Viņš mērķēja uz šūpojošajiem pleciem un izšāva, taču lode mērķī trāpīja tikai milimetrus. Lēnām izelpojot, viņš notēmēja uz otro šāvienu. Tagad vīrietis nokrita uz ceļiem un pēc tam atkal piecēlās kājās, un nākamajā mirklī viņš ar kamerām ielauzās cilvēku, skatītāju, vietējo iedzīvotāju un bērnu pūlī, kuri mēģināja iemūžināt savu slavas mirkli Facebook vai Instagram.
  
  Dreiks palēcās pret Alisiju. "Tātad šī bija viena no Ramzesa kamerām?"
  
  "Četri vīrieši. Tieši tā, kā aprakstīja Dāls. Šī būs trešā šūna, ar kuru mēs saskarsimies kā komanda.
  
  "Un mēs joprojām nezinām marta noteikumus."
  
  Alisija aplūkoja ielas, ceļu un apstājušās, pamestās mašīnas. Pēc tam viņa pagriezās, kad viņu uzmanību piesaistīja Mejas kliedziens.
  
  "Mums ir apsargs!"
  
  Dreiks metās augšā pa kāpnēm, nolaidis galvu, pat nemēģinot nolikt ieroci. Tas bija viss, šī bija visa viņu pasaule. Ja Māršs būtu zvanījis, viņi varētu būt...
  
  Hosē Gonsaless iedeva viņam mobilo telefonu. "Vai jūs esat tas pats anglis?"
  
  Dreiks aizvēra acis un pielika ierīci pie auss. "Purvs. Tu izrunā s...
  
  Pitijas smiekli viņu pārtrauca. "Tagad, tagad neķeries pie parastajiem lāstu vārdiem. Lāsti ir priekš neizglītotajiem, vismaz tā man teica. Vai arī tas ir otrādi? Bet apsveicu, mans jaunais draugs, tu esi dzīvs!
  
  "Lai mūs uzvarētu, būs vajadzīgi vairāk nekā daži sitieni."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts. Vai kodolbumba to spēj?
  
  Dreiks juta, ka būtu varējis turpināt dusmīgās piezīmes bezgalīgi, taču viņš apzināti centās aizvērt muti. Alisija, Meja un Bo saspiedās pie telefona, kamēr Hosē Gonsaless skatījās ar priekšnojautu sajūtu.
  
  "Kaķis norija tavu mēli? Ak, un kāpēc, pie velna, jūs neatbildējāt uz Gonsalesa zvaniem?
  
  Dreiks iekoda augšlūpā, līdz sāka plūst asinis. "Es esmu tieši šeit."
  
  "Jā, jā, es to redzu. Bet kur tu biji... hm... pirms četrām minūtēm?
  
  Dreiks klusēja.
  
  "Nabaga vecajam Hosē pašam bija jāatbild uz tālruņa zvaniem. Man nebija ne jausmas, par ko es runāju. "
  
  Dreiks mēģināja novērst Mārša uzmanību. "Mums ir jaka. Kur-"
  
  - Tu manī neklausies, angli. Tu kavē. Vai atceries sodu par kavēšanos?"
  
  "Purvs. Beidz blēņoties. Vai vēlaties, lai jūsu prasības tiktu izpildītas vai nē?
  
  "Manas prasības? Nu, protams, tie tiks darīti, kad es nolemšu, ka esmu labs un gatavs. Tagad jūs trīs, esiet labi karavīri un gaidiet tur. Es pasūtīšu tikai pāris līdzņemšanas.
  
  Dreiks zvērēja. "Nedari tā. Sasodīts, neuzdrošinies to darīt!
  
  "Runā ātri."
  
  Līnija pazuda. Dreiks ieskatījās trijos nomocīto acu pāros un saprata, ka tie ir tikai viņa paša atspulgi. Viņiem neizdevās.
  
  Ar milzīgām pūlēm viņam izdevās atturēties no telefona saspiešanas. Alisija apņēmās ziņot par nenovēršamiem draudiem Tēvzemei. Maija lika Gonzalesam novilkt jaku.
  
  "Pabeigsim to," viņa teica. "Mēs tiekam galā ar to, kas mums ir priekšā, un gatavojamies tam, kas varētu nākt."
  
  Dreiks skenēja apvāršņus, kas bija betonēti un koku ieskauti, attālināti prātā un sirdī, satriekti no pašas idejas par Marta nodomiem. Nevainīgie mirs tuvāko minūšu laikā, un, ja viņam atkal neizdosies, viņu būtu vēl vairāk.
  
  "Marts detonēs šo bumbu," viņš teica. "Lai ko viņš teiktu. Ja mēs to neatradīsim, cietīs visa pasaule. Mēs stāvam pašā malā..."
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Marčs iesmējās un plaukstoši nolika klausuli. Zoja piespiedās viņam vēl tuvāk. "Tu noteikti viņam parādīji," viņa nomurmināja.
  
  "Ak, jā, un tagad es viņam parādīšu vēl vairāk."
  
  Māršs izņēma vēl vienu mobilo telefonu un pārbaudīja numuru, ko jau bija saglabājis atmiņā. Pārliecinājies, ka tas viņam ir vajadzīgs, viņš ātri uzgrieza numuru un gaidīja. Balss, kas atbildēja, raupja un iespaidīga, apstiprināja viņa cerības.
  
  "Jūs zināt, kas jādara," viņš teica.
  
  "Viens? Vai divas?
  
  "Divi, kā mēs vienojāmies. Tad turpini, ja man tevi atkal vajadzēs."
  
  "Protams, priekšniek. Es tiku informēts par jaunāko informāciju, izmantojot mobilā tālruņa lietotni. Man noteikti patiktu daļa no šīs darbības."
  
  Marčs šņāca. "Vai tu esi terorists, Stīven?"
  
  "Nē, es sevi tajā klasē neieskaitītu. Ne īsti."
  
  "Dariet darbu, par ko jums maksāja. Tieši tagad."
  
  Māršs vienu no ekrāniem pārslēdza uz pilsētas kameru - vienkārši mini novērošanas ierīci, ko kaimiņu uzņēmumi izmantoja, lai uzraudzītu, kas nāk un iet uz ietves. Stīvens izraisīs haosu šajā konkrētajā ielā, un Māršs gribēja skatīties.
  
  Zoja pieliecās, cenšoties labāk apskatīt. "Tātad, ko mēs vēl šodien darīsim?"
  
  Mārča acis iepletās. "Vai jums ar to nepietiek? Un jūs pēkšņi šķitat nedaudz mīksta, nedaudz paklausīga sievietei, kas uzaicināta pievienoties lielajam sliktajam Pitijas jaunkundzei Zoja Šīrsa. Kāpēc ir šis? Vai tas ir tāpēc, ka tev patīk neprāts manī?
  
  "ES tā domāju. Un vairāk nekā tikai nedaudz. Varbūt šampanietis man iekrita galvā.
  
  "Labi. Tagad aizveries un skaties. "
  
  Nākamie mirkļi izvērtās tieši tā, kā Māršs to vēlējās. Normāli vīrieši un sievietes būtu sarāvušies no redzētā, pat skarbi, bet Māršs un Šērss uz to skatījās ar aukstu atslābumu. Pēc tam Māršam bija vajadzīgas tikai piecas minūtes, lai saglabātu uzņemto materiālu un nosūtītu to anglim, izmantojot video ziņojumu ar pievienotu piezīmi: Send this to Homeland. Drīzumā sazināšos ar jums.
  
  Viņš aplika vienu roku ap Zoju. Kopā viņi pētīja šādu vajāšanas scenāriju, kurā anglis un viņa trīs rokaspuiši patiesībā zināja, ka ieradīsies pārāk vēlu, pirms viņi pat bija sākuši. Perfekti. Un haoss beigās... ir nenovērtējams.
  
  Māršs atcerējās, ka telpā bija arī citi cilvēki. Galvenā Ramses šūna un tās locekļi. Viņi tik klusi sēdēja dzīvokļa tālākajā stūrī, ka viņš tik tikko atcerējās viņu sejas.
  
  "Čau," viņš sauca. "Dāmai ir beidzies šampanietis. Vai kāds no jums, klaidoņiem, varētu to iztīrīt?
  
  Kāds vīrietis piecēlās kājās, un viņa acis bija tik nicinājuma pilnas, ka Māršs nodrebēja. Taču sejas izteiksme ātri tika nomaskēta un pārvērtās ātrā galvas kratīšanā. "Noteikti var".
  
  "Perfekti. Ar vēl vienu pudeli vajadzētu pietikt.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks vēroja, kā Maija atrauj sarga jakas rāvējslēdzēju, kad viņa meklēja prasību sarakstu. Alisija un Bo nopētīja pulcējošos pūli, gandrīz pārliecināti, ka pēdējais palikušais trešās kameras loceklis izdarīs kādu kustību. Tēvzeme bija ceļā, kad bija atlikušas tikai divas minūtes. Tuvumā skanēja sirēnas, kad pulcējās policisti. Dreiks zināja, ka līdz šim klimatiskie incidenti visus ņujorkiešus satrauks un tūristus satrauks bijībā. Tā varētu būt laba ideja, ja cilvēki paliktu ārpus ielām, bet ko gan citu īsti Baltais nams varētu darīt?
  
  Ap debesīm riņķoja droni ar radiācijas detektoriem. Metāla detektori apturēja visus, kas bija pelnījuši uzmanību, un daudzus, kas to nedarīja. Armija un NEST bija šeit. Ielās klaiņoja tik daudz aģentu, ka tā bija kā veterānu sapulce. Ja Iekšlietu ministrija, FIB, CIP un NSA būtu pareizi veikuši savu darbu, Māršs, visticamāk, būtu atrasts.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Ir pagājusi nedaudz vairāk kā stunda kopš šī murga sākuma.
  
  Tas ir viss?
  
  Alisija viņu pamudināja. "Viņa kaut ko atrada."
  
  Dreiks vēroja, kā Maija no Gonsalesa izpostītās jakas izņem salocītu papīra lapu.
  
  Ņujorkietis sarāvās, viņu ieraugot, un katrā rokā paņēma nobružātu piedurkni. "Vai pilsēta man dos kompensāciju... kompensāciju..."
  
  "Pilsēta var jums dot padomu," Alisija izlēmīgi sacīja. "Nākamreiz izmantojiet nedaudz siltas eļļas. Nemaksājiet par sliktu kompāniju.
  
  Gonsaless apklusa un aizslīdēja.
  
  Dreiks gāja līdz Maijai. Mārša prasības tika uzdrukātas uz baltas A4 lapas ar lielāko fontu. Kopumā viņi bija diezgan vienkārši.
  
  "Pieci simti miljonu dolāru," Mai lasīja. "Un nekas vairāk".
  
  Zem pieprasījuma bija teikums, kas bija rakstīts kontrastējošā mazā rokrakstā.
  
  "Sīkāka informācija drīzumā."
  
  Dreiks precīzi zināja, ko tas nozīmē. "Viņi mūs sūtīs vēl vienu neiespējamo meklēšanu."
  
  Bērgards vēroja pūli. "Un mēs, bez šaubām, joprojām tiekam uzraudzīti. Protams, šoreiz mēs atkal cietīsim neveiksmi.
  
  Dreiks pazaudēja saskaitīto mobilo tālruņu skaitu, ko pulcējais pūlis, pēc tam izdzirdēja trulas ziņas savā mobilajā tālrunī un pārbaudīja ekrānu. Pat pirms viņš noklikšķināja uz video saites, viņa galvas āda sāka niezēt no priekšnojautas sajūtas. "Puiši," viņš teica un turēja ierīci rokas stiepiena attālumā, kamēr viņi drūzmējās apkārt.
  
  Fotoattēls bija graudains un melnbalts, taču kamera bija stabila un skaidri rādīja vienu no Dreika ļaunākajiem murgiem. "Tam nav jēgas," viņš teica. "Nogalināt cilvēkus, kuriem nav ne jausmas, kas notiek. Tas nav paredzēts iebiedēšanai, tas nav peļņas gūšanas nolūkā. Tas ir par..." Viņš nevarēja turpināt.
  
  "Tas ir jauki," Maija elpoja. "Mēs katru dienu rakam arvien vairāk šo grunts padevēju. Un vissliktākais ir tas, ka viņi dzīvo mūsu kopienu pašā sirdī.
  
  Dreiks netērēja ne minūti un nosūtīja saiti uz Homeland. Fakts, ka Māršs, šķiet, varēja izvilkt savu mobilā tālruņa numuru no zila gaisa, nebija īpaši pārsteidzošs, ņemot vērā visu, ko viņš līdz šim bija sasniedzis. Teroristi, kas viņam palīdzēja, nepārprotami bija vairāk nekā iztērējami kājnieki.
  
  Dreiks vēroja, kā policisti dara savu darbu. Alisija piegāja viņam tuvāk, tad nejauši uzvilka savu bikšu kāju. "Vai tu to redzi?" - viņa teica dziedošā balsī. "Sapratu, kad tu tuksnesī mēģināji man iesist pa dupsi. Un tas joprojām ir sasodīti svaigs. Lūk, cik ātri šī lieta virzās uz priekšu."
  
  Viņas vārdi uz Dreiku atstāja vairāk nekā vienu iespaidu. Bija atmiņā viņu saikne, viņu jaunā pievilcība; secinājums Mejai un Bo, ka starp viņiem kaut kas noticis; un skaidrāka atsauce uz viņas pašas līdzšinējo dzīvi - cik ātri tā virzījās un kā viņa mēģināja visu palēnināt.
  
  Tiešā ugunslīnijā.
  
  "Ja mēs to izdzīvosim," viņš teica. "Komanda SPEAR paņem nedēļu atvaļinājumu."
  
  "Torstija jau ir rezervējusi biļetes uz Barbadosu," sacīja Alisija.
  
  "Kas notika tuksnesī?" Maija par to domāja.
  
  Dreiks paskatījās uz pulksteni, pēc tam uz tālruni, satvēris dīvaino, sirreālo mirkli. Saskaroties ar nevajadzīgu nāvi un pieaugošiem draudiem, ar nebeidzamu vajāšanu un brutālu cīņu, viņi tagad spārdīja papēžus un bija spiesti ņemt dažas minūtes atelpas. Protams, viņiem bija vajadzīgs laiks, lai atbrīvotos no spriedzes, pieaugošā nemiera, kas galu galā varētu novest pie viņu nāves... Taču Alisijas veids, kā to darīt, vienmēr ir bijis nedaudz netradicionāls.
  
  "Bikini. Pludmale. Zili viļņi," Alisija sacīja. "Tas esmu es".
  
  "Vai jūs ņemat līdzi savu jauno labāko draugu?" Maija pasmaidīja. "Kenzijs?"
  
  "Zini, Alicia, es nedomāju, ka Dāls rezervēja komandas atvaļinājumu," Dreiks sacīja, tikai pa pusei jokojot. "Vairāk kā ģimenes brīvdienas."
  
  Alisija norūca. "Kāds sūds. Mēs esam ģimene".
  
  "Jā, bet ne tā, kā viņš vēlas. Zini, Džoannai un Dālam ir vajadzīgs laiks.
  
  Bet Alisija tagad skatījās uz Meju. "Un, atbildot uz šo sākotnējo ņirgāšanos, Sprite, nē, es domāju par Dreikija uzņemšanu. Vai tas tev piestāv?"
  
  Dreiks ātri paskatījās prom, saknieba lūpas klusā svilpē. Aiz muguras viņš dzirdēja Bo komentāru.
  
  "Vai tas nozīmē, ka mēs ar jums tagad esam beiguši?"
  
  Mejas balss palika mierīga. "Es domāju, ka tas ir Meta ziņā."
  
  Vai paldies. Liels paldies, sasodīts.
  
  Viņš izklausījās gandrīz atvieglots, kad iezvanījās viņa paša telefons. "Jā?"
  
  "Marts šeit. Vai mani mazie karavīri ir gatavi ātram skrējienam?
  
  "Jūs nogalinājāt tos nevainīgos cilvēkus. Kad tiksimies, es redzēšu, ka jūs par to atbildēsit.
  
  "Nē, draugs, tu atbildēsi. Jūs izlasījāt manas prasības, vai ne? Pieci simti miljoni. Tā ir diezgan liela summa pilsētai, kas ir pilna ar vīriešiem, sievietēm un maziem neliešiem.
  
  Dreiks aizvēra acis, sakodis zobus. "Ko tālāk?"
  
  "Protams, maksājuma informācija. Dodieties uz centrālo staciju. Viņi gaida vienā no centrālajām kafejnīcām. Viņš minēja vārdu. Glīti salocīts un ielikts aploksnē, ko kāda laipna dvēsele bija pielīmējusi pie pēdējā galdiņa apakšpuses letes tālākajā galā. Tici man, tu sapratīsi, kad tur nokļūsi.
  
  "Ko darīt, ja mēs to nedarīsim?" Dreiks neaizmirsa ne par izbēgušo šūnas locekli, ne arī par vismaz divu citu šūnu esamību.
  
  "Tad es piezvanīšu nākamajam ēzelim, lai tas nes manu kravu un uzspridzināšu virtuļu veikalu. Vai tas tev piestāv?"
  
  Dreiks īsi fantazēja par to, ko viņš varētu darīt ar Māršu, kad viņi viņu sagūstīs. "Cik ilgi?"
  
  "Ak, ar desmit minūtēm vajadzētu pietikt."
  
  "Desmit minūtes? Tā ir muļķība, Mārtiņ, un tu to zini. Centrālā stacija atrodas vairāk nekā divdesmit minūšu brauciena attālumā no šejienes. Varbūt divreiz vairāk."
  
  "Es nekad neesmu teicis, ka jums jāiet."
  
  Dreiks sažņaudza dūres. Viņi tika izveidoti, lai izgāztos, un viņi visi to zināja.
  
  "Es jums pateikšu," sacīja Māršs. "Lai pierādītu, ka varu būt pretimnākošs, es nomainīšu šo uz divpadsmit minūtēm. Un skaitot..."
  
  Dreiks sāka skriet.
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks izskrēja uz ceļa, kad Bo savā GPS ierakstīja Grand Central Station koordinātas. Alisija un Meja atskrēja soli aiz muguras. Tomēr šoreiz Dreiks neplānoja ceļojumu veikt uz nagiem. Neskatoties uz neticami saspringto Mārša noteikto grafiku, mēģinājums bija jāveic. Netālu no muzeja tika pamestas trīs automašīnas, divas Corollas un Civic. Jorkšīrietis viņiem neskatījās ne reizi. Tas, ko viņš gribēja, bija kaut kas...
  
  "Iekļūt!" Alisija stāvēja pie atvērtajām Civic durvīm.
  
  "Tas nav pietiekami forši," viņš teica.
  
  "Mēs nevaram tērēt laiku, stāvot šeit un gaidot..."
  
  "Ar to pietiek," Dreiks ieraudzīja aiz lēnas zirga un pajūga, kas tikko bija izbraucis no Centrālparka, kur ceļa malā tukšgaitā brauca jaudīgs pikaps F150.
  
  Viņš metās viņam pretī.
  
  Pēc tam steidzās Alisija un Meja. "Vai viņš mani joko? Maijā Alicia uzsāka tirādi. "Es nekādā gadījumā nevarēšu jāt ar zirgu. Nekad!"
  
  Viņi paslīdēja dzīvniekam garām un ātri palūdza šoferi aizdot savu automašīnu. Dreiks nospieda gāzes pedāli, dedzinādams gumiju, atraujoties no apmales. Bo norādīja pa labi.
  
  "Brauc ar to cauri Centrālparkam. Šī ir 79. iela šķērsām un ved uz Madison Avenue.
  
  "Mīlu šo dziesmu," Alisija iesaucās. "Kur ir Tifānija? Esmu izsalcis."
  
  Beau uzmeta viņai dīvainu skatienu. "Šis nav restorāns, Mails."
  
  "Un Madison Avenue bija popgrupa," sacīja Dreiks. "Čeinija Koutsa vadībā. It kā kāds kādreiz varētu viņu aizmirst. " Viņš norija siekalas, pēkšņi atcerēdamies.
  
  Alisija iesmējās. "Muļķības. Es vienkārši beigšu mēģināt atvieglot garastāvokli. Vai tam ir kāds iemesls, Dreiks? Vai viņa bija prostitūta?"
  
  "Hei, pagaidi!" Viņš novirzīja ātrumā braucošo automašīnu uz 79. ielu, kas bija viena plata josla, ko ieskauj augsta siena ar nokareniem kokiem. "Varbūt piesprausts. Un brīnišķīgs vadītājs. "
  
  "Uzmanies!"
  
  Mejas brīdinājums izglāba viņu automašīnu, jo Silverado pārbrauca pāri collas augstajai centra rezervei un mēģināja tos taranēt. Dreiks pamanīja seju aiz stūres - trešās kameras pēdējo dalībnieku. Viņš uzspieda uz gāzes pedāļa, piespiežot visus atgriezties savās vietās, kamēr otra automašīna apgriezās un dzenājās. Pēkšņi viņu skrējiens cauri Centrālparkam ieguva daudz nāvējošāku raksturu.
  
  Silverado vadītājs braucis nepārdomāti. Dreiks samazināja ātrumu, lai pabrauktu garām vairākiem taksometriem, taču viņu vajātājs izmantoja iespēju trāpīt tiem no aizmugures. F150 saraustījās un sagriezās, bet pēc tam bez problēmām sataisījās. Silverado ietriecās taksometrā, nosūtot to uz citas brauktuves, kur ietriecās atbalsta sienā. Dreiks strauji pagriezās pa kreisi, tad pa labi, lai pabrauktu garām taksometru rindai, un pēc tam paātrinājās, iebraucot atklātā ceļa posmā.
  
  Terorists aiz viņiem izliecās pa logu ar ieroci rokā.
  
  "Nokāpt!" Dreiks kliedza.
  
  Lodes iekļuva visās virsmās - automašīnā, ceļā, sienās un kokos. Vīrietis bija dusmās, sajūsmā un, iespējams, arī naidā, nerūpējoties par nodarīto kaitējumu. Beau, kurš sēdēja F150 aizmugurējā sēdeklī, izvilka Glock un izšāva pa aizmugurējo logu. Salonā ieplūda auksts gaiss.
  
  Pa kreisi parādījās ēku rinda, un tad vairāki gājēji, kas staigāja pa ietvi priekšā. Dreiks tagad redzēja tikai Velna izvēli - nejaušu garāmgājēja nāvi vai kavēšanos Grand Central Station un saskarties ar sekām.
  
  Atlikušas astoņas minūtes.
  
  Pagriezies uz 79. ielu, Dreiks pamanīja priekšā īsu tuneli ar zaļiem zariem, kas karājās pār to. Kad viņi iegāja īslaicīgā tumsā, viņš nospieda bremžu pedāli, cerot, ka viņu vajātājs haosā ietrieksies sienā vai vismaz pazaudēs ieroci. Tā vietā viņš apbrauca tiem apkārt, smagi braucot, garāmejot šaudījās pa sānu logu.
  
  Viņi visi nolaidās, jo viņu pašu logs izsita, lodes svilpe gandrīz nomira, pirms viņi to dzirdēja. Tagad pati Alisija izbāza galvu, notēmēja ieroci un šāva uz Silverado. Uz priekšu viņš paātrināja un tad palēnināja ātrumu. Dreiks ātri novērsa plaisu. Bija parādījies vēl viens tilts, un satiksme tagad bija vienmērīga abās dubultdzelteno līniju pusēs. Dreiks aizvēra spraugu, līdz viņu pašu spārns gandrīz pieskārās otras automašīnas aizmugurei.
  
  Terorists pagrieza savu ķermeni un pavērsa pistoli pār plecu.
  
  Alisija izšāva pirmā, lode sadragāja Silverado aizmugurējo logu. Šoferis noteikti bija nobijies, jo viņa automašīna sagriezās, gandrīz iebraucot pretimbraucošajā satiksmē un izraisot skaņas signālu melodiju. Alisija izliecās vēl tālāk.
  
  "Šis blondo matu gabals lido apkārt," sacīja Meja. "Tikai man kaut ko atgādina. Kā viņus tagad sauc? Vai tas ir... kollijs?"
  
  Vairāk šāvienu. Terorists atbildēja ar uguni. Dreiks izmantoja izvairīgus braukšanas paņēmienus, cik droši vien varēja. Satiksme priekšā atkal bija mazinājusies, un viņš izmantoja iespēju apdzīt Silverado, nogriežoties uz ceļa tuvojošos joslu. Aiz viņa Meja noripināja logu un izkrāva klipsi citā automašīnā. Dreiks atliecās un pētīja skatu no aizmugures.
  
  "Tas joprojām nāk."
  
  Pēkšņi Centrālparks beidzās, un rosīgais Fifth Avenue krustojums, šķiet, izlēca pie viņiem. Automašīnas samazināja ātrumu, apstājās, un gājēji staigāja krustojumos un ierindojās ietvēs. Dreiks uzmeta ātru skatienu dzeltenīgi nokrāsotajām bremžu gaismām, kas šobrīd bija zaļas.
  
  Īpaši gari balti autobusi rindojās abās Piektās avēnijas pusēs. Dreiks nospieda bremzes, bet terorists atkal ietriecās viņu aizmugurējos lukturos. Caur stūri viņš juta aizmugures saraustīšanu, saskatīja katastrofas iespējamību un izrāvās no griešanās, lai atgūtu kontroli. Mašīna iztaisnojās cauri krustojumam, Silverado tikai vienu collu aiz muguras.
  
  Autobuss mēģināja izbraukt viņiem priekšā, neatstājot Dreikam citu iespēju, kā vien braukt līdz galam pa kreiso pusi un iebraukt ceļa vidū. Viņa klēpī noskrāpēts metāls un izsists stikls. Nākamais viņam ietriecās Silverado.
  
  "Piecas minūtes," Bo klusi teica.
  
  Netērējot laiku, viņš palielināja ātrumu. Drīz vien parādījās Madison Avenue, Chase Bank pelēkā fasāde un melnā J.Crew aizpildīja redzamības lauku priekšā.
  
  "Vēl divi," sacīja Bo.
  
  Kopā sacīkšu mašīnas brauca no mazas spraugas līdz mazai spraugai, sasitot automašīnas sānis un ap lēnākiem šķēršļiem. Dreiks pastāvīgi spieda skaņas signālu, vēlēdamies, lai viņam būtu kāda veida sirēna, un Alisija uzšāvās gaisā, lai piespiestu gājējus un autovadītājus ātri attālināties. NYPD automašīnas jau rūca, atstājot iznīcināšanas pēdas. Viņš jau bija pamanījis, ka vienīgie transportlīdzekļi, pret kuriem, šķiet, izturas ar cieņu, bija lielās sarkanās ugunsdzēsēju mašīnas.
  
  "Uz priekšu," Bo teica.
  
  "Sapratu," Dreiks ieraudzīja eju, kas veda uz Leksingtonas avēniju, un metās tai virzienā. Iedarbinot dzinēju, viņš ātri apbrauca automašīnu ap stūri. No riepām pūta dūmi, izraisot cilvēku kliedzienus pa visu ietvi. Šeit uz jaunā ceļa automašīnas bija novietotas cieši abās pusēs, un platformu, furgonu un vienvirziena ielu haoss neļāva pat labākajiem autovadītājiem nojaust.
  
  "Tas nav tālu," sacīja Bo.
  
  Dreiks redzēja savu iespēju priekšā, kad satiksme bija vājāka. "Maijs," viņš teica. "Vai jūs atceraties Bangkoku?"
  
  Tik gludi kā pārnesumu pārslēgšana superauto, Maija savā Glokā ievietoja jaunu žurnālu un atsprādzēja drošības jostu, pārslēdzoties savā sēdeklī. Alisija skatījās uz Dreiku, un Dreiks skatījās atpakaļskata spogulī. Silverado noslēdzās ar visu spēku, mēģinot tos taranēt, kad viņi tuvojās Grand Central Station un mudžājamajam pūlim.
  
  Maija piecēlās sēdus savā sēdeklī, izliecās pa tagad izsisto aizmugurējo logu un sāka grūstīties.
  
  Alisija pamāja Dreikam. "Bangkoka?"
  
  "Tas nav tas, ko jūs domājat."
  
  "Ak, tas nekad nenotiek. Jūs man pateiksit, ka tas, kas notika Taizemē, turpinās notikt Taizemē.
  
  Maija izslīdēja cauri mazajai spraugai, saplēsdama drēbes, bet liekot ķermenim doties tālāk. Dreiks redzēja mirklī, kad vējš viņu trāpīja, smiltis smeldza viņas acis. Viņš redzēja brīdi, kad vajājošais terorists šokā pamirkšķināja acis.
  
  Silverado pienāca tuvu, šokējoši tuvu.
  
  Meja uzlēca uz kravas automašīnas aizmuguri, kājas izpletusi, un pacēla ieroci. Viņa notēmēja un tad sāka šaut no kravas automašīnas aizmugures, lodes izsitot citas automašīnas logus. Ēkas, autobusi un laternu stabi paskrēja nesteidzīgi. Maija atkal un atkal nospieda sprūdu, neievērojot vēju un automašīnas kustību, koncentrējoties tikai uz vīrieti, kurš citādi viņus nogalinātu.
  
  Dreiks turēja stūri pēc iespējas stabilāku, saglabājot nemainīgu ātrumu. Šoreiz viņiem priekšā nepabrauca neviena mašīna, par ko viņš bija lūdzis. Meja stingri stāvēja uz kājām, viņas koncentrēšanās neizbēgami koncentrējās uz vienu lietu vienlaikus. Dreiks bija viņas ceļvedis.
  
  - Tagad! - viņš pilnā balsī kliedza.
  
  Alisija pagriezās kā bērns, kuram no sēdekļa atzveltnes bija nokritusi konfekte. "Ko viņa darīs?"
  
  Dreiks ļoti maigi piespieda bremzes, pa vienam milimetram. Mai ievietoja otro klipu un pēc tam uzskrēja augšā pa kravas automašīnas gultu tieši uz aizmugurējām durvīm. Silverado vadītāja acis iepletās vēl vairāk, kad viņš ieraudzīja savvaļas nindzju, kas no citas skrēja taisni pretī viņa ātri braucošajam auto!
  
  Meja sasniedza sētas durvis un uzlēca gaisā, šūpodama kājas un vicinot rokas. Bija pagājis brīdis, pirms gravitācija viņu novilka, kad viņa graciozi izlidoja cauri retajam gaisam, kas bija slepenības, prasmju un skaistuma iemiesojums, bet tad viņa smagi nogrima uz cita vīrieša automašīnas pārsega. Viņa acumirklī noliecās, ļaujot kājām un ceļgaliem uzņemties triecienu un saglabāt līdzsvaru. Piezemēšanās uz nelokāmā metāla nebija viegla, un Mai ātri lidoja uz priekšu robainā vējstikla virzienā.
  
  Silverado vadītāja nospieda bremzes, taču tomēr paspēja pavērst ieroci viņai pret seju.
  
  Maija izpleta ceļgalus, kad pēkšņs trieciens viņai gāja cauri, stiprinot mugurkaulu un plecus. Viņas ierocis palika rokās, jau vērsts uz teroristu. Divi šāvieni, un viņš iedvesa elpu, kāju joprojām turēdams uz bremžu pedāļa, asinis piesūcināja viņa krekla priekšpusi, un viņš noslīdēja uz priekšu.
  
  Mai uzrāpās uz automašīnas pārsega, iekļuva vējstiklā un izvilka vadītāju. Viņa nekādā gadījumā neļāva viņam pieklājīgi atjaunot spēkus. Viņa sāpju pilnās acis sastapās ar viņas acīm un mēģināja nofiksēties.
  
  "Kā... kā tev iet..."
  
  Mai iesita viņam pa seju. Pēc tam viņa turējās, kad automašīna ietriecās Dreika aizmugurē. Anglis apzināti samazināja ātrumu, lai "noķertu" pašbraucošo automašīnu, pirms tā pagriezās kādā bīstamā, nejaušā virzienā.
  
  "Tātad tas ir tas, ko jūs darījāt Bangkokā?" Alisija jautāja.
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs".
  
  "Un kas notika tālāk?"
  
  Dreiks paskatījās prom. "Man nav ne jausmas, mīļā."
  
  Viņi atvēra durvis, dubultā stāvvietā blakus taksometram, cik tuvu varēja nokļūt Grand Central Station. Civiliedzīvotāji atkāpās, lūkodamies uz viņiem. Gudrie pagriezās skriet. Desmitiem citu cilvēku izņēma savus mobilos tālruņus un sāka fotografēt. Dreiks izlēca uz ietves un acumirklī sāka skriet.
  
  "Laiks ir beidzies," blakus viņam nomurmināja Bērgards.
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ielauzās centrālās stacijas galvenajā zālē. Liela telpa žāvājās pa kreisi un pa labi un augstu augšā. Spīdīgās virsmas un pulētas grīdas šokēja sistēmu, visur mirgoja izlidošanas un ierašanās dēļi, un cilvēku pieplūdums šķita nemitīgs. Beau atgādināja viņiem kafejnīcas é nosaukumu un parādīja termināļa stāva plānu.
  
  "Galvenais vestibils," sacīja Mai. "Pagriezieties pa labi, garām eskalatoriem."
  
  Braucot sacīkstēs, griežoties un veicot pārsteidzošus akrobātiskus varoņdarbus, lai izvairītos no sadursmes, komanda pārrāva staciju. Pagāja minūtes. Kafejnīcas, beļģu šokolādes veikali un bageļu stendi svilpo, to sajauktie aromāti liek Dreikam griezties galvai. Viņi iegāja tā sauktajā Leksingtonas pārejā un sāka palēnināties.
  
  "Kā šis!"
  
  Alisija skrēja tālāk, izspiežoties pa šauro ieeju vienā no mazākajām kafejnīcām, kādu Dreiks jebkad bija redzējis. Gandrīz neapzināti viņa prāts aprēķināja tabulas. Nav grūti, viņi bija tikai trīs.
  
  Alisija pagrūda vīrieti pelēkajā mētelī malā, tad nokrita uz ceļiem blakus melnajai virsmai. Galda virsma bija nosēta ar nevajadzīgiem atkritumiem, krēsli bija nevērīgi sakārtoti. Alisija rakņājās lejā un drīz vien izkāpa virspusē, turot rokās baltu aploksni, cerību pilnas acis.
  
  Dreiks vēroja dažu soļu attālumā, bet ne anglieti. Tā vietā viņš novēroja personālu un klientus, tos, kas iet garām ārpusē, un jo īpaši vienu citu teritoriju.
  
  Durvis uz saimniecības telpu.
  
  Tagad tas atvērās, ziņkārīga sievietes figūra izbāza galvu. Gandrīz uzreiz viņa izveidoja acu kontaktu ar vienīgo vīrieti, kurš skatījās tieši uz viņu: Metu Dreiku.
  
  NĒ...
  
  Viņa pacēla portatīvo telefonu. "Es domāju, ka tas ir jums," viņa teica tikai ar lūpām.
  
  Dreiks pamāja, turpinot novērot visu apkārtni. Alisija atplēsa aploksni un tad sarauca pieri.
  
  "Tā nevar būt taisnība."
  
  Maija iepleta acis. "Kas? Kāpēc ne?"
  
  "Tur ir rakstīts bums!"
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks piesteidzās pie telefona un izrāva to sievietei. "Ko tu spēlē?"
  
  Māršs iesmējās rindas beigās. "Vai jūs pārbaudījāt zem pārējiem diviem galdiem?"
  
  Tad līnija pazuda. Dreiks juta, ka viss viņā sabrūk, jo viņa dvēsele un sirds sastinga, taču viņš nepārstāja kustēties. "Pie galdiem!" viņš kliedza un sāka skriet, krītot un slīdot uz ceļiem zem tuvākā.
  
  Alicia kliedza uz darbiniekiem un apmeklētājiem, lai tie izkāpj un evakuējas. Bo sabruka zem cita galda. Dreiks, bez šaubām, redzēja precīzu atdarinājumu tam, ko bija pamanījis francūzis - nelielu sprāgstvielu, kas piestiprināta pie galda apakšpuses. Ūdens pudeles izmērs un forma bija rupji iesaiņota vecā Ziemassvētku ietinamā papīrā. Ziņa Ho-ho-ho! Dreiks nepalika nepamanīts.
  
  Alisija apsēdās viņam blakus. "Kā neitralizēt sūcēju? Un, vēl svarīgāk, vai mēs varam atbruņot sūcēju?
  
  "Tu zini to, ko es zinu, Mails. Armijā mēs mēdzām spridzināt vienu bumbu pēc otras. Būtībā tas ir drošākais veids. Bet šis puisis zināja, ko dara. Labi iepakots nekaitīgā iepakojumā. Vai redzat vadus? Tie visi ir vienā krāsā. Detonatora vāciņš. Tālvadības drošinātājs. Nav grūti, bet sasodīti bīstami.
  
  "Tāpēc izveidojiet komplektu un neļaujiet tam nolādētajam spridzināšanas vāciņam nokrist."
  
  "Izaudzēt komplektu? Sasodīts, mēs šeit esam pilnīgi uz priekšu. Dreiks paskatījās uz augšu un ar neticīgām acīm ieraudzīja cilvēku pūli, kas piespieda savas sejas pie kafejnīcas logiem. Daži pat mēģināja izkļūt pa atvērtajām durvīm. Pamata Android tālruņi tikai dažu minūšu laikā ierakstīja to, kas varēja būt to īpašnieku nāve.
  
  "Pazūdi!" - viņš iekliedzās, un viņam pievienojās Alīsija. "Nekavējoties evakuējiet šo ēku!"
  
  Beidzot izbiedētās sejas novērsās un ziņa sāka viņus sasniegt. Dreiks atcerējās galvenās zāles lielumu un cilvēku masu iekšā un sakoda zobus, līdz sāpēja saknes.
  
  "Cik ilgi jūs domājat?" Alisija atkal notupās viņam blakus.
  
  "Minūtes, ja tā."
  
  Dreiks paskatījās uz ierīci. Patiesībā tas neizskatījās izsmalcināts, tikai vienkārša bumba, kas paredzēta, lai biedētu, nevis sakropļotu. Viņš bija redzējis šāda izmēra uguņošanas bumbas un, iespējams, ar tikpat elementāru detonācijas ierīci. Viņa armijas pieredze, iespējams, ir nedaudz izbalējusi, taču, saskaroties ar sarkano un zilo stiepļu situāciju, viņš drīz atgriezās.
  
  Izņemot to, ka visi vadi ir vienā krāsā.
  
  Haoss apņēma visu ap viņa brīvprātīgi izveidoto kokonu. Kā nodevīgs čuksts vēsts par bumbu pāršalca lielas zāles, un viena cilvēka tieksme pēc brīvības pārņēma nākamo un nākamo, līdz visi pasažieri, izņemot visizturīgākos vai stulbākos, devās uz izeju. Troksnis bija apdullinošs, tas sasniedza augstās spāres un plūda atpakaļ pa sienām. Vīrieši un sievietes steigā krita, un garāmgājēji palīdzēja viņiem piecelties. Daži krita panikā, bet citi palika mierīgi. Priekšnieki centās noturēt savus darbiniekus vietā, taču pamatoti cīnījās zaudētā cīņā. No izejām izplūda pūļi un sāka aizpildīt 42. ielu.
  
  Dreiks vilcinājās, sviedriem uz pieres krītot. Viena nepareiza kustība var izraisīt ekstremitāšu vai vairāku daļu zaudēšanu. Un vēl ļaunāk, tas izvestu viņu no cīņas par Mārša iznīcināšanu. Ja pitiānis tos spēs retināt, tad viņam būs daudz lielākas izredzes sasniegt savu galveno mērķi - lai cik perversa šī elle būtu.
  
  Pēc tam Bērgards notupās viņam blakus. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  Dreika acis iepletās. "Kas pie velna... Es domāju, vai tu nerunā ar kādu citu..."
  
  Bo pastiepa citu ierīci, kuru jau bija izslēdzis. "Tas ir vienkāršs mehānisms, un tas prasīja tikai dažas sekundes. Vai tev vajag palīdzību?"
  
  Dreiks skatījās uz iekšējiem mehānismiem, kas karājās viņam priekšā, uz vieglo pašapmierinātību francūža sejā un sacīja: "Sasodīts. Neviens labāk nepateiks zviedram, ka tas notika.
  
  Pēc tam viņš izvilka spridzināšanas vāciņu.
  
  Viss paliek pa vecam. Viņu pārņēma atvieglojuma sajūta, un viņš uz brīdi apstājās un atvelk elpu. Atrisinājās kārtējā krīze, kārtējā mazā uzvara labajiem. Tad Alisija, nenovēršot skatienu no kafejnīcas letes, pateica piecus ļoti atšķirīgus vārdus.
  
  "Atkal zvana sasodītais tālrunis."
  
  Un visapkārt Grand Central Station, visā Ņujorkā, atkritumu tvertnēs un zem kokiem - pat piesietas pie margām un beidzot ar motociklistu izmestas - sāka sprāgt bumbas.
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Heidens stāvēja televīzijas monitoru rindas priekšā, Kinimaka viņai blakus. Viņu domas par Ramzesa salauzšanu uz laiku aizturēja vajāšana cauri Centrālparkam un pēc tam trakums Grand Central Station. Kamēr viņi skatījās, Mūrs piegāja pie viņiem un sāka komentēt katru monitoru, kameras attēli bija marķēti un varēja tuvināt, lai izceltu cilvēka matu uz vasaras raibumainas rokas. Pārklājums nebija tik visaptverošs, kā vajadzētu, bet uzlabojās, kad Dreiks un viņa komanda tuvojās slavenajai dzelzceļa stacijai. Cits monitors rādīja Ramzesu un Praisu savās kamerās, pirmais nepacietīgi soļoja, it kā viņam vajadzētu atrasties vietās, otrs sēdēja nomākts, it kā viss, ko viņš patiešām vēlētos, būtu cilpas piedāvājums.
  
  Mūra komanda cītīgi strādāja ap viņiem, ziņojot par novērojumiem, minējumiem un lūdzot policistus un aģentus uz ielas apmeklēt noteiktas vietas. Uzbrukumi tika novērsti Heidena priekšā, pat kamēr Dreiks un Bo defisēja bumbas Grand Central. Vienīgais veids, kā Mūrs varētu būt pilnīgi pārliecināts, ka Midtauna ir parūpējusies, būtu būtībā iztukšot visu vietni.
  
  "Man ir vienalga, vai tā ir veca nedzirdīga vecmāmiņa, kura tikko zaudēja savu kaķi," viņš teica. "Vismaz pārlieciniet viņus."
  
  "Kā kameras varēja dabūt bumbas caur metāla detektoriem Grand Central Station?" Kinimaka jautāja.
  
  "Plastmasas sprāgstvielas?" Mūrs uzdrošinājās.
  
  "Vai jums nav citu pasākumu šim nolūkam?" Heidens jautāja.
  
  "Protams, bet paskaties apkārt. Deviņdesmit procenti mūsu cilvēku meklē sasodītu kodolbumbu. Es nekad neesmu redzējis šo teritoriju tik tukšu.
  
  Heidens prātoja, cik ilgi Māršs to bija plānojis. Un Ramzess? Teroristu princim Ņujorkā bija apmēram piecas kameras, iespējams, vairāk, un dažas no tām bija guļamkameras. Jebkāda veida sprāgstvielas varēja ievest jebkurā laikā un vienkārši aprakt, vajadzības gadījumā gadiem ilgi paslēpt mežā vai pagrabā. Paskatieties uz krieviem un pierādīto stāstu par viņu pazudušajiem kodolčemodāniem - tas bija kāds amerikānis, kurš ierosināja, ka trūkstošais ir precīzs skaits, kas nepieciešams, lai iznīcinātu ASV. Tas bija krievu pārbēdzējs, kurš apstiprināja, ka viņi jau ir Amerikā.
  
  Viņa paspēra soli atpakaļ, cenšoties uztvert visu attēlu. Lielāko daļu savas pieaugušo dzīves Heidena bija tiesībaizsardzības darbinieks; viņa jutās kā lieciniece katrai situācijai, kādu vien var iedomāties. Bet tagad... tas bija bezprecedenta gadījums. Dreiks jau bija skrējis no Taimskvēra uz Grand Central, katru minūti glābjot dzīvības un pēc tam zaudējot divas. Dāls ik uz soļa demontēja Ramzesa kameras. Bet viņu pārsteidza šīs parādības milzīgais, biedējošais apjoms.
  
  Un pasaule kļuva sliktāka. Viņa pazina cilvēkus, kuri vairs neuztraucās skatīties ziņas, cilvēkus, kuri bija izdzēsuši lietotnes no saviem tālruņiem, jo viss, ko viņi redzēja, bija pretīgi un viņiem šķita, ka viņi neko nevar izdarīt. Lēmumi, kas bija skaidri un acīmredzami jau no paša sākuma, īpaši ar ISIS parādīšanos, nekad netika pieņemti, tos aizēnoja politika, peļņa un alkatība, kā arī cilvēku ciešanu dziļuma nenovērtēšana. Tas, ko sabiedrība tagad vēlējās, bija godīgums, persona, kurai viņi varēja uzticēties, kāds, kas nāca ar tik lielu pārredzamību, cik droši varēja pārvaldīt.
  
  Heidens to visu pieņēma. Viņas bezpalīdzības sajūta bija līdzīga emocijām, kuras Tailers Vebs viņu pēdējā laikā bija pārdzīvojis. Tāda sajūta, ka tevi tik gudri vajā un tu esi bezspēcīgs kaut ko darīt lietas labā. Tagad viņa izjuta tādas pašas emocijas, vērojot, kā Dreiks un Dāls mēģināja no sliekšņa atgriezt Ņujorku un pārējo pasauli.
  
  "Par to es nogalināšu Ramzesu," viņa teica.
  
  Kinimaka uzlika sev uz pleciem milzīgu ķepu. "Ļauj man. Es esmu daudz mazāk skaista nekā jūs, un man būtu labāk cietumā."
  
  Mūrs norādīja uz konkrētu ekrānu. "Paskatieties tur, puiši. Viņi iznīcināja bumbu."
  
  Heidens pārņēma prieku, kad viņa ieraudzīja Metu Dreiku izejam no kafejnīcas &# 233; ar atvieglotu un uzvarošu sejas izteiksmi. Sapulcinātā komanda uzgavilēja un tad pēkšņi apstājās, jo notikumi sāka kļūt nekontrolējami.
  
  Daudzos monitoros Heidens redzēja, kā eksplodēja atkritumu tvertnes, automašīnas griezās, lai izvairītos no kanalizācijas lūku pārsegiem. Viņa redzējusi, kā motociklisti uzbrauca uz brauktuves un meta pa ēkām un logiem ar ķieģeļveida priekšmetiem. Pēc sekundes notika vēl viens sprādziens. Viņa redzēja, ka automašīna pacēlās vairākas pēdas no grīdas, zem tās eksplodējot bumbai, no sāniem izplūstot dūmiem un liesmām. Visapkārt Lielajai Centrālajai stacijai bēgošo pasažieru vidū aizdegās atkritumu tvertnes. Mērķis bija terors, nevis upuri. Uz diviem tiltiem izcēlās ugunsgrēki, radot tik lielus sastrēgumus, ka tos nevarēja šķērsot pat motocikli.
  
  Mūrs skatījās, viņa seja atslāba tikai uz sekundi, pirms viņš sāka kliegt pavēles. Heidena centās saglabāt savu stingro viedokli un juta, ka Mano plecs pieskaras savējam.
  
  Mēs virzīsimies tālāk.
  
  Operācijas turpinājās operāciju centrā, tika nosūtīti neatliekamās palīdzības dienesti, un likumsargi tika novirzīti uz vissmagāk skartajām vietām. Ugunsdzēsēji un sapieri tika iesaistīti pāri visām robežām. Mūrs lika patrulēšanai ielās izmantot helikopterus. Kad pie Macy's nonāca vēl viena maza ierīce, Heidens vairs nespēja uz to skatīties.
  
  Viņa novērsās, visā savā pieredzē meklējot kādu nojausmu par to, ko darīt tālāk, atceroties Havaju salas un Vašingtonu, D.C. pēdējos gados, koncentrējoties... bet tad briesmīga skaņa, šausmīgs troksnis, kas atkal pievērsa viņas uzmanību ekrāni.
  
  "Nē!"
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens izlauzās cauri apkārtējiem cilvēkiem un izskrēja no istabas. Gandrīz dusmās rūkdama, viņa nokāpa lejā pa kāpnēm, savilkdama dūres cietos miesas un kaula kunkuļos. Kinimaka kliedza brīdinājumu, bet Heidens viņu ignorēja. Viņa to darītu, un pasaule būtu labāka, drošāka vieta.
  
  Ejot pa gaiteni, kas veda zem vietas, viņa beidzot sasniedza Ramzesa kameru. Necilvēks joprojām smējās, skaņa nebija nekas cits kā briesmīgs briesmoņa rēciens. Kaut kā viņš zināja, kas notiek. Iepriekšēja plānošana bija acīmredzama, taču viņa nevarēja viegli tikt galā ar cilvēka labklājības pilnīgu nicinājumu.
  
  Heidens atvēra savas istabas durvis. Apsargs uzlēca un pēc tam šāva ārā, atbildot uz viņas pavēli. Heidens devās taisni uz dzelzs stieņiem.
  
  "Pastāsti man, kas notiek. Pastāsti man tagad, un es būšu pret tevi maigs.
  
  Ramzess iesmējās. "Kas notiek?" Viņš viltoja amerikāņu akcentu. "Lieta ir tāda, ka jūs, cilvēki, noliek uz ceļiem. Un tu paliksi tur," liela auguma vīrs zemu noliecās, lai no vairāku milimetru attāluma skatītos tieši Heidena acīs. "Ar mēli karājās. Tu dari visu, ko es tev lieku darīt."
  
  Heidens atslēdza kameras durvis. Ramzess, netērēdams sekundi, metās viņai klāt un mēģināja nomest uz grīdas. Vīrieša rokas bija saslēgtas rokudzelžos, taču tas viņam netraucēja izmantot savu milzīgo masu. Heidens veikli izvairījās un ietrieca viņu ar galvu vienā no vertikālajiem dzelzs stieņiem, un viņa kakls no trieciena atcirta atpakaļ. Pēc tam viņa smagi sasita viņa nieres un mugurkaulu, liekot viņam saraustīties un vaidēt.
  
  Vairs nav traku smieklu.
  
  Heidens izmantoja viņu kā boksa maisu, pārvietojoties pa ķermeni un sitot dažādas vietas. Kad Ramzess rēca un pagriezās, viņa saskaitīja pirmos trīs sitienus - asiņojošs deguns, sasitīts žoklis un kakls. Ramzess sāka aizrīties. Heidens nepadevās pat tad, kad Kinimaka piegāja pie viņas un mudināja būt nedaudz uzmanīgākai.
  
  "Beidz savu bļaustīšanos, Mano," Heidens viņam uzcirta. "Cilvēki tur mirst."
  
  Ramzess mēģināja smieties, bet sāpes balsenē viņu apturēja. Heidens tam sekoja ar ātru zaķa spērienu. "Tagad pasmejies."
  
  Kinimaka viņu aizvilka. Heidens pagriezās pret viņu, bet tad šķietami sabojāts Ramzess metās pret viņiem abiem. Viņš bija liels vīrietis, pat garāks par Kinimaki, viņu muskuļu masa bija aptuveni tāda pati, bet havajietis bija pārāks par teroristu vienā svarīgā jomā.
  
  Cīņas pieredze.
  
  Ramzess sadūrās ar Kinimaku un pēc tam vardarbīgi atlēca, iebrēcot atpakaļ savā kamerā. "No kā, pie velna, tu esi izgatavots?" viņš nomurmināja.
  
  "Materiāls ir stiprāks par jums," Kinimaka sacīja, berzējot trieciena zonu.
  
  "Mēs gribam zināt, kas notiks tālāk," Heidens uzstāja, sekojot Ramzesam atpakaļ uz savu kameru. "Mēs vēlamies uzzināt par kodolbumbu. Kur tas ir? Kurš kontrolē? Kādi ir viņu pasūtījumi? Un, Dieva dēļ, kādi ir jūsu patiesie nodomi?
  
  Ramzess cīnījās, lai paliktu stāvus, acīmredzami nevēloties nokrist ceļos. Spriedze bija jūtama katrā cīpslā. Tomēr, kad viņš beidzot piecēlās, viņa galva nokārās. Heidena bija tikpat uzmanīga, cik viņa būtu ar ievainotu čūsku.
  
  "Tu neko nevari darīt. Jautājiet savam vīrietim, Price. Viņš to jau zina. Viņš zina visu. Ņujorka degs, dāma, un mana tauta dejos mūsu uzvaras džigu starp gruzdošiem pelniem.
  
  Cena? Haidens redzēja nodevību ik uz soļa. Kāds meloja, un tas lika viņas dusmām uzvārīties vēl vairāk. Nepadevusies indei, kas pilēja no vīrieša lūpām, viņa pastiepa Mano roku.
  
  "Ejiet, paņemiet man apdullināšanas pistoli."
  
  "Heidens -"
  
  "Tikai dari!" Viņa pagriezās, niknums izplūda no katras poras. "Paņemiet man apdullināšanas pistoli un vācieties ārā."
  
  Savā pagātnē Heidena iznīcināja attiecības, kurās viņa uzskatīja savu partneri pārāk vāju. Īpaši tas, kuru viņa dalījās ar Benu Bleiku, kurš tikai dažus mēnešus vēlāk nomira no Asins karaļa vīru rokām. Bens, viņa domāja, ir pārāk jauns, nepieredzējis, nedaudz nenobriedis, taču pat ar Kinimaku viņa tagad sāka pielāgot savu viedokli. Viņa uzskatīja viņu par vāju, trūkstošu un noteikti ir nepieciešams atjaunot.
  
  "Necīnieties ar mani, Mano. Vienkārši dari to."
  
  Čuksts, bet tas lieliski sasniedza havajieša ausis. Lielais vīrietis aizbēga, slēpdams no viņas seju un emocijas. Heidena atkal pievērsa skatienu Ramzesam.
  
  "Tagad tu esi tāds pats kā es," viņš teica. "Es esmu ieguvis vēl vienu studentu."
  
  "Tu domā?" Heidena ar ceļgalu ietriecās otra vēderā, pēc tam viņas elkonis nežēlīgi ietriecās viņa pakausī. "Vai students jūs izsistu?"
  
  "Ja tikai manas rokas būtu brīvas..."
  
  "Tiešām?" Heidens bija akls no dusmām. "Paskatīsimies, ko jūs varat darīt, vai ne?"
  
  Kad viņa sniedzās pēc Ramzesa rokudzelžiem, Kinimaka atgriezās, viņa sažņaugtajā dūrē bija satvēris cigāra formas apdullināšanas pistoli. Viņš saprata viņas nodomus un atkāpās.
  
  "Kas?" - viņa kliedza.
  
  "Tu dari to, kas tev jādara."
  
  Heidens nolādēja vīrieti un pēc tam vēl skaļāk lamājās Ramzesa sejā, jūtoties ļoti vīlies, ka nespēj viņu salauzt.
  
  Zema, mierīga balss izgrieza viņas dusmas: Tomēr, iespējams, viņš jums deva mājienu.
  
  Var būt.
  
  Heidens grūstīja Ramzesu, līdz viņš nokrita uz gultas, un viņa galvā ienāca jauna ideja. Jā, varbūt ir kāds veids. Uzlūkojusi Kinimaku, viņa izgāja no kameras, aizslēdza to un tad devās uz ārējām durvīm.
  
  "Vai augšstāvā notiek kas jauns?"
  
  "Vairāk atkritumu bumbu, bet tagad to mazāk. Vēl viens motociklists, bet viņi viņu satvēra.
  
  Heidena domu gājiens kļuva skaidrāks. Viņa izgāja gaitenī un tad devās uz citām durvīm. Viņa neapstājoties izspiedās cauri pūlim, būdama pārliecināta, ka Roberts Praiss būtu dzirdējis troksni, kas nāk no Ramzesa kameras. Viņa acu skatiens viņai teica, ka tas tā ir.
  
  "Es neko nezinu," viņš dusmojas. "Lūdzu, tici man. Ja viņš jums teica, ka es kaut ko zinu par kodolbumbu, tad viņš melo.
  
  Heidens sniedzās pēc sava apdullināšanas pistoles. "Kam ticēt? Trakais terorists vai nodevējs politiķis. Patiesībā, paskatīsimies, ko mums saka elektrošoka ierīce.
  
  "Nē!" Cena pacēla abas rokas.
  
  Heidens mērķēja. "Jūs, iespējams, nezināt, kas notiek Ņujorkā, Robert, tāpēc es jums visu pastāstīšu. Tikai vienu reizi. Teroristu šūnas kontrolē kodolieročus, kurus, mūsuprāt, tās spēj detonēt jebkurā brīdī. Tagad trakais pitietis domā, ka patiesībā kontrolē situāciju. Visā Manhetenā notiek nelieli sprādzieni. Centrālajā stacijā tika novietotas bumbas. Un, Robert, šīs nav beigas.
  
  Bijušais valsts sekretārs atrāvās, pilnīgi nespēdams izrunāt ne vārda. Savā jaunatklātajā skaidrībā Heidena bija gandrīz pārliecināta, ka runā patiesību. Bet šī vienīgā šaubu skaidiņa palika, nemitīgi mocīdama viņu kā mazu bērnu.
  
  Šis cilvēks bija veiksmīgs politiķis.
  
  Viņa izšāva ar apdullināšanas pistoli. Tas šāva uz sāniem, par centimetru garām vīrietim. Cena sāka trīcēt zābakos.
  
  "Nākamais sitiens būs zem jostas," solīja Heidens.
  
  Tad, kad Praisa saraudājās, kad Mano nomurmināja un viņa atcerējās Ramzesa dēmoniskos smieklus, kad viņa domāja par visām šausmām, kas tagad bija Manhetenā, un par saviem kolēģiem, kas atradās tajā pašā Jeopardy sirdī, tas bija. Heidens Džejs, kurš salūza.
  
  Vairāk ne. Es to nepacietīšu vēl minūti.
  
  Satvērusi Praisu, viņa svieda viņu pret sienu, trieciena spēka dēļ viņš nokrita uz ceļiem. Kinimaka to pacēla, uzmetot viņai jautājošu skatienu.
  
  "Vienkārši ej prom no mana ceļa."
  
  Viņa atkal iemeta Praisu, šoreiz ārdurvīs. Viņš atlēca, čukstēdams, krītot, un tad viņa atkal viņu satvēra, vedot uz gaiteni un uz Ramzesa kameru. Kad Praiss ieraudzīja teroristu ieslēgtu savā kamerā, viņš sāka gausties un grūstīties. Heidens pastūma viņu uz priekšu.
  
  "Lūdzu, lūdzu, jūs to nevarat izdarīt."
  
  "Patiesībā," Kinimaka sacīja. "Tas ir kaut kas, ko mēs varam darīt."
  
  "Nē!"
  
  Heidens uzsvieda Praisu uz restēm un atslēdza kameru. Ramzess nekustējās, joprojām sēdēdams savā gultā un vērojot notiekošo no zem aizvērtajiem plakstiņiem. Kinimaka izvilka savu Gloku un mērķēja uz abiem vīriešiem, kamēr Heidens atšķetināja viņu saites.
  
  "Viena iespēja," viņa teica. "Viena cietuma kamera. Divi vīrieši. Pirmais, kurš man piezvana, lai tērzētos, jūtas labāk. Tu saproti?"
  
  Cena nopūta kā pusapēsts teļš. Ramzess joprojām nekustējās. Heidenam viņa skats bija satraucošs. Pēkšņās pārmaiņas viņā bija absurdas. Viņa aizgāja un aizslēdza kameru, atstājot abus vīriešus kopā, kad sāka zvanīt viņas telefons un atskanēja aģenta Mūra balss.
  
  "Nāc šurp, Džej. Jums tas ir jāredz."
  
  "Kas tas ir?" Viņa skrēja kopā ar Kinimaku, dzenot viņu ēnas ārā no kameru blokiem un atkāpjoties pa kāpnēm.
  
  "Vairāk bumbu," viņš skumji sacīja. "Es sūtīju visus iztīrīt nekārtību. Un šī pēdējā prasība nav tāda, kādu mēs to gaidījām. Ak, un jūsu vīrietim Dālam ir pārsvars ceturtajā šūnā. Viņš to šobrīd dzenā."
  
  - Dosimies ceļā! Heidens metās uz stacijas ēku.
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Dāls metās pasažiera sēdeklī un ļāva Smitam braukt; Kenzija, Lorēna un Jorgija ir atgriezušies aizmugurējā sēdeklī. Pat tad, kad viņi devās atpakaļ uz staciju, tika ziņots par to, ka Dreiks uzbrūk Grand Central Station, taču viņš neko vairāk nedzirdēja. Mūrs tikko bija saņēmis vēl vienu padomu no informatora - ceturtā teroristu šūna darbojās luksusa daudzdzīvokļu ēkā netālu no Centrālparka, un tagad, kad Dāls par to padomāja, ir pašsaprotami, ka dažas no šīm šūnām tika finansētas savādāk nekā citas. palīdzēja viņiem saplūst ar pūli, bet Dāls prātoja, kā cilvēku bars var tik viegli pastāvēt noteiktā sabiedrībā, neatceroties viņu smadzeņu skalošanas indoktrinācijas. Smadzeņu skalošana bija īpaša māksla, un viņš šaubījās, vai tipiskais terorists to jau ir apguvis.
  
  Neesiet tik naivs.
  
  Mūra aģenti riskēja vairāk nekā tikai saskarties, lai iegūtu šos pavedienus. Šīs dienas atskaņas atbalsosies bezgalīgi, un viņš cerēja, ka Tēvzeme zina, kā tas viss notiks. Ja kāds slepenais aģents šodien tika apdedzināts, viņa nepatikšanas tikai sākās.
  
  Ceļu policisti, kuri vienmēr dominēja krustojumos, centās visu iespējamo, lai filtrētu satiksmi, saskaroties ar milzīgām un, iespējams, nepārvaramām problēmām, taču priekšroka bija jādod apzinātiem operatīvajiem transportlīdzekļiem. Dāls redzēja vairākas mazas skatu platformas - gandrīz kā mini ķiršu lasītājus -, kur policisti vadīja savus kolēģus no augstāka skatu punkta, un viņš pateicās, kad tie tika ielaisti.
  
  Dāls pārbaudīja automašīnas GPS. "Astoņas minūtes," viņš teica. "Mēs esam gatavi?"
  
  "Gatavs," visa komanda atgriezās.
  
  "Lauren, Yorgi, šoreiz paliec pie mašīnas. Mēs vairs nevaram ar jums riskēt."
  
  "Es nāku," sacīja Lorēna. "Tev vajag palīdzību."
  
  Dāls izraidīja pagraba attēlus un īpašo spēku vadītāja nāvi. "Mēs nevaram riskēt ar nevajadzīgām dzīvībām. Lauren, Yorgi, jums ir sava vērtība dažādās jomās. Vienkārši vērojiet izskatu. Arī tur mums ir vajadzīgas acis.
  
  "Jums var būt vajadzīgas manas prasmes," sacīja Yorgi.
  
  "Es šaubos, ka mēs lēksim pa balkoniem, Yorgi. Vai arī izmantojot notekcaurules. Vienkārši..." Viņš nopūtās. "Lūdzu, dariet, kā es lūdzu, un paskatieties uz asiņaino izskatu. Neliec man to pārvērst par pasūtījumu."
  
  Iestājās neveikls klusums. Katrs komandas dalībnieks iepriekšējā uzbrukuma notikumus uztvēra pilnīgi atšķirīgi, taču, tā kā tas viss bija noticis tikai pirms pusstundas, lielākā daļa joprojām bija šokā. Novērojumi bija bezgalīgi - cik tuvu tie bija sprādzienam. Kā cilvēks tik pašaizliedzīgi ziedoja sevi, lai glābtu viņu dzīvības. Cik lēti šie teroristi izturējās pret visu veidu dzīvību.
  
  Dāls atklāja, ka viņa domas atgriežas pie vecā zāģa - kā pieaugušais var ieaudzināt jaunākā bērnā tik naidpilnas iezīmes? Visnevainīgākais prāts? Kā gan pieaugušais, atbildīgs cilvēks varēja noticēt, ka ir pareizi sagrozīt tik trauslus prātus, uz visiem laikiem mainīt daudzsološās dzīves gaitu? To aizstāt ar... ko?... naidu, nelokāmību, fanātismu.
  
  Neatkarīgi no tā, kā mēs uz to skatāmies, neatkarīgi no mūsu uzskatiem par reliģiju, Dāls domāja, velns patiešām staigā starp mums.
  
  Smits nospieda bremzes, kad viņi tuvojās daudzstāvu ēkai. Pagāja sekundes, lai sagatavotos un izkāptu no mašīnas, atstājot visus neaizsargātus uz ietves. Dāls jutās neomulīgi, zinot, ka ceturtā kamera gandrīz noteikti atrodas iekšā un cik kompetenta tā šķita. Viņa skatiens pievērsās Lorēnai un Jorgijai.
  
  "Ko pie velna tu dari? Sēdies atpakaļ mašīnā."
  
  Viņi piegāja pie durvju sarga, uzrādīja personas apliecības un jautāja par diviem dzīvokļiem ceturtajā stāvā. Abi piederēja jaunam pārim, kurš turējās pie sevis un vienmēr bija pieklājīgs. Durvju sargs abus pārus pat nekad nebija redzējis kopā, bet jā, viens no dzīvokļiem uzņēma regulārus apmeklētājus. Viņš domāja, ka tas ir kaut kāds saviesīgs vakars, bet tad viņam nesaņēma naudu par pārāk zinātkāri.
  
  Dāls maigi pastūma viņu malā un devās uz kāpnēm. Durvju sargs jautāja, vai viņiem nav vajadzīga atslēga.
  
  Dāls maigi pasmaidīja. "Tas nebūs vajadzīgs."
  
  Četri stāvi tika viegli pārvarēti, un tad trīs karavīri uzmanīgi gāja pa gaiteni. Kad Dals ieraudzīja pareizo dzīvokļa numuru, viņa mobilais tālrunis sāka vibrēt.
  
  "Kas?" Smits un Kenzi gaidīja, aizsedzot savu perifēriju.
  
  Mūra nogurusī balss piepildīja Dāla galvu. "Informācija ir nepatiesa. Kāds informators veido nepareizos cilvēkus, lai nedaudz atriebtos. Atvainojiet, es tikko uzzināju. "
  
  - Meli, - Dāls izdvesa. "Vai tu mani izjoko? Mēs stāvējām aiz viņu sasodītā durvīm kopā ar HK.
  
  "Tad aizej. Informators mīl vienu no sievietēm. Vienalga, vienkārši dodies atpakaļ uz ceļa, Dal. Tālāk norādītā informācija ir ļoti aktuāla.
  
  Zviedrs lamājās un atsauca savu komandu, paslēpa ieročus un tad steidzās garām pārsteigtajam šveicaram. Dāls patiešām bija apsvēris iespēju lūgt durvju sargu veikt klusu evakuāciju, pirms viņi uzkāpa ceturtajā stāvā, zinot, kas tur varētu notikt, un tagad domāja, kā iedzīvotāji varētu būt reaģējuši, uzzinot, ka viņa dzeramnauda ir krāpnieciska.
  
  Interesants sociālais jautājums. Kurš gan sūdzētos par to, ka viņu izmet no mājām, kamēr policija meklē teroristus... ja šīs meklēšanas pamatā būtu meli?
  
  Dāls paraustīja plecus. Mūrs vēl nebija tieši viņa sūdu sarakstā, bet vīrietis balansēja pa akmeņainu zemi. "Šis nākamais pavediens noderēs, vai ne?" Viņš runāja vēl atvērtajā rindā.
  
  "Tā tam vajadzētu būt. Tas pats puisis, kurš pieskārās trešajai kamerai. Vienkārši dodieties uz Taimskvēru un ātri.
  
  "Vai Taimskvērs ir apdraudēts? Kādi drošības spēki jau ir izveidoti?
  
  "Visus".
  
  "Labi, mums ir atlikušas desmit minūtes."
  
  "Lai ir pieci."
  
  Smits brauca kā dēmons, griežot līkumus un spaidīdamies, pat birstot, starp slikti novietotām automašīnām. Viņi pameta automašīnu 50. ielā un skrēja pretī ļaužu pūlim, kas steidzās prom no Taimskvēra, jautrajiem M&M's World, Hershey's Chocolate World veikaliem un pat Starbucks uz ielas stūra, ko tagad iedragājuši draudi. Milzīgi, cilvēka izmēra reklāmas stendi apgaismoja ielu ar tūkstošiem krāsainu attēlu, katrs pretendēja uz uzmanību un iesaistījās dzīvā, vibrējošā cīņā. Apkalpe uzcēla sastatņu mežu, jo gandrīz katrā citā veikalā, šķiet, notiek kāda veida atjaunošana. Dals mēģināja izdomāt veidu, kā pasargāt Lorēnu un Jordiju, taču ceļojums un bēgšana padarīja to gandrīz neiespējamu. Patīk vai nē, viņi visi tagad bija karavīri, komanda tika stiprināta ar savu klātbūtni.
  
  Uz priekšu policisti pastiprināja kordonu ap laukumu. Ņujorkas iedzīvotāji neticīgi skatījās, un apmeklētājiem tika lūgts atgriezties savās viesnīcās.
  
  "Tas ir tikai piesardzības pasākums, kundze," Dāls dzirdēja vienu no uniformā tērptajiem policistiem sakām.
  
  Un tad pasaule atkal pārvērtās par elli. Četri tūristi, iepērkoties skatlogos ap Levisu un Bubba Gumpu, nometa mugursomas, rakņājās iekšā un izvilka automātiskos ieročus. Dāls ielēca aiz ielas kioska, atsprādzējot savu ieroci.
  
  Taimskvērā atskanēja šāvieni. Izsisti logi un reklāmas stendi tika apbērti ar smiltīm, iznīcināti, jo lielākā daļa no tiem tagad bija ekrāni, lielākie pasaulē un kapitālisma iemiesojums. Java lija uz ietves. Tie, kas palika, un drošības spēki skrēja aizsegā. Dāls izbāza galvu un šāva pretī; viņa šāvieni nebija mērķēti, bet lika teroristiem skaļi lamāties un meklēt savu aizsegu.
  
  Šoreiz tieši pie jums, Dāls ar drūmu gandarījumu nodomāja. Tev nav nekādu cerību.
  
  Dāls redzēja, kā būris ienira aiz stāvoša taksometra un pamanīja tuvumā pamestu autobusu. Viņš nekad agrāk nebija bijis Taimskvērā un bija to redzējis tikai televizorā, taču redzēt tik tukšu, šķietami gājējiem draudzīgu zonu, bija satraucoši. Atskanēja vairāk šāvienu, kad kameras locekļi, bez šaubām, redzēja cilvēkus pārvietojamies veikalos un biroju ēkās. Dāls klusi izgāja uz ielas.
  
  Aiz autobusa un gar tālāko ietvi savas pozīcijas ieņēma citi drošības spēki. Vairāk SWAT karaspēka, melnā tērpto aģentu un NYPD policistu manevrēja klusā, horeogrāfiskā ritmā. Dāls deva zīmi, lai viņi ierindojas rindā. Tas, kas šeit tika nodots kā zīme, skaidri netika tulkots, jo trakajam zviedram neviens nepievērsa ne mazāko uzmanību.
  
  "Vai mēs gaidām šīs trīs vai četru burtu incītes, vai arī mēs liksim šīm mātītēm sadedzināt?" Kensi berzējās viņam pret sānu.
  
  Dāls novērsās no amerikāņu aģentiem. "Man ļoti patīk jūsu krāsainā terminoloģija," viņš teica, ielīdams autobusa ēnā. "Bet ekonomiski."
  
  "Tātad tu gribi, lai es tagad esmu šeit. Es saprotu."
  
  "ES to neteicu".
  
  Smits izpletās zemē, lūkodamies zem mašīnām. "Es redzu kājas."
  
  "Vai varat būt pārliecināts, ka tās ir teroristu kājas?" Dāls jautāja.
  
  "Es domāju, ka jā, bet tas noteikti nav tā, it kā viņi būtu atzīmēti."
  
  "Viņi drīz būs šeit," Kenzi pacēla šauteni, it kā tas būtu zobens, pēc kā viņa alkst, un nostājās aiz viena no milzīgajiem autobusa riteņiem. Komanda ievilka vienu kolektīvu elpu.
  
  Dāls paskatījās ārā. "Es tiešām ticu, ka atkal ir pienācis laiks."
  
  Kenzi devās pirmais, apbraucot autobusa aizmuguri un uzbrūkot dzeltenajam taksometram. Bija dzirdams ložmetēju šāviens, taču tas bija vērsts uz logiem, autobusu pieturām un visām citām vietām, kur, pēc teroristu domām, varētu paslēpties neaizsargāti cilvēki. Dāls pateicās savām laimīgajām zvaigznēm, ka nebija izlikts neviens novērošanas līdzeklis, zinot, ka ātrums ir viņu sabiedrotais šūnas iznīcināšanā, kas bija jādara, pirms viņi pārgāja uz granātām vai vēl ļaunāk. Viņa un Kensi riņķoja ap taksometru, skatoties uz četriem vīriešiem, kuri pārsteidzoši ātri reaģēja. Tā vietā, lai šūpotu ieročus, viņi vienkārši uzbruka, ietriecoties Dahlam un Kenzi un nogāzot tos zemē. Ķermeņi stiepās pāri ceļam. Dāls satvēra lejupejošo dūri un novirzīja to, dzirdot, ka viņa locītavas stipri atsitas pret asfaltu. Tomēr sekunžu rādītājs nokrita, šoreiz ar paceltu šautenes dibenu. Dāls nevarēja to ne notvert, ne skatīties prom, tāpēc viņš atgriezās pie vienīgās pieejamās darbības.
  
  Viņš nolaida pieri un saņēma sitienu pa galvaskausu.
  
  Viņa acu priekšā savilkās melnums, sāpes rikošē no nerva uz nervu, taču zviedrs neļāva tam traucēt viņa darbu. Ierocis trāpīja un pēc tam atkāpās, neaizsargāts. Dāls viņu satvēra un parāva pretī vīrietim, kurš viņu turēja. Asinis tecēja pāri abām viņa sejas pusēm. Vīrietis atkal pacēla dūri, šoreiz mazliet bailīgāk, un Dāls to satvēra ar savu dūri un sāka to spiest.
  
  Katra viņa būtības šķiedra, katras locītavas vēnas saspringa.
  
  Kauli lūza kā laužot zarus. Terorists kliedza un mēģināja atraut savu roku, bet Dāls par to negribēja dzirdēt. Viņiem bija jāatspējo šī kamera. Ātri. Saspiedies vēl ciešāk, viņš pārliecinājās, ka vīrieša uzmanību pilnībā absorbē nepārvaramās sāpes dūrē, un izvilka savu Gloku.
  
  Viens tika nogalināts.
  
  Ierocis raidīja trīs lodes, pirms terorista acis iemirdzējās. Dāls pameta viņu malā un tad piecēlās kā atriebīgs eņģelis, no viņa galvaskausa lija asinis un apņēmības pilns skatiens sabojāja viņa vaibstus.
  
  Kenzi cīnījās ar lielu vīrieti, viņu ieroči bija iespiesti starp viņu ķermeņiem un viņu sejas gandrīz bija saspiesti kopā. Smits nokāpa uz trešo, piespiežot zēnu uz ceļiem, kad viņš sita ar gandrīz ideālu, precīzu niknumu. Pēdējais terorists pārspēja Lorēnu, nogāza viņu zemē un mēģināja mērķēt, kad Jorgijs metās stobra priekšā.
  
  Dālam aizrāvās elpa.
  
  Ierocis izšāva. Jorgijs sabruka, viņu pārsteidza bruņuvestes. Pēc tam Dāls redzēja, ka situācija nedaudz atšķiras no tā, kad viņš to pirmo reizi izlasīja. Jorgijs nelēca sportiski lodes priekšā, viņš taranēja terorista šaušanas roku ar visu ķermeni.
  
  Citādi, bet tomēr iedarbīgi.
  
  Dāls steidzās krievam palīgā, iesitot kaujiniekam zem kreisās rokas un paceļot viņa kājas no zemes. Zviedrs palielināja impulsu un ātrumu, izstiepjot muskuļus, nesot savu slodzi ar neapmierinātības radītu niknumu. Trīs pēdas, tad sešas, un terorists ātri tika atmests atpakaļ, kad viņš beidzot ietriecās ar galvu Hard Rock Cafe ēdienkartē é. Plastmasa saplaisāja, piesūcas ar asinīm, jo Dāla neprātīgais impulss ieplīsa pretinieka galvaskausā un saplēsa miesu. Kinimakai tas varbūt nepatika, bet zviedrs izmantoja amerikāņu ikonu, lai neitralizētu teroristu.
  
  Karma.
  
  Dāls atkal sagriezās, tagad no ausīm un zoda pilēja asinis. Kenzi un viņas pretiniece joprojām bija ieslēgta mirstīgajā cīņā, taču Smitam ar dažiem metieniem izdevās samazināt atstarpi starp sevi un karavīru. Pēdējā pagriezienā viņam bija grūti pagriezt ieroci, viņam paveicās un galu galā viņš bija vērsts tieši pret Smitu.
  
  Dāls rūca, metoties uz priekšu, taču viņš neko nevarēja izdarīt ar sitienu. Acu mirklī terorists izšāva, un uzbrucējs Smits saņēma lodi, kas viņu apturēja pēdās, nosūtot uz ceļiem.
  
  Es pietuvinu viņa pieri nākamā šāviena līnijai.
  
  Terorists nospieda sprūdu, bet tajā brīdī parādījās Dāls - kūsājošs, kustīgs kalns - un iesprauda teroristu starp sevi un sienu. Kauli lūza un slīpējās viens pret otru, izplūda asinis, un šautene ar rūkoņu lidoja uz sāniem. Kad satriektais Dāls devās uz Smitu, viņš redzēja un dzirdēja saniknoto karavīru skaļi lamājamies.
  
  Tad viņam viss kārtībā.
  
  Kevlara vestes izglābtais Smits joprojām tika nošauts no tuva attāluma un būtu gandrīz miris no sasituma, taču viņu jaunās avangarda bruņuvestes mīkstināja triecienu. Dāls noslaucīja seju, tagad atzīmējot īpašo spēku komandas tuvošanos.
  
  Kensi cīnījās ar savu pretinieku tā un tā, lielākajam vīrietim cīnoties, lai atbilstu viņas veiklībai un faktiskajam muskulatūrai. Dāls atkāpās ar vāju smaidu sejā.
  
  Pieskrēja viens no specvienības puišiem. "Vai viņai vajadzīga palīdzība?"
  
  "Nē, viņa tikai muļķojas. Liec viņai mieru".
  
  Kensi ar acs kaktiņu uztvēra apmaiņu un sakoda jau sakostos zobus. Bija skaidrs, ka abas ir līdzvērtīgas, taču zviedriete viņu pārbaudīja, vērtējot viņas centību komandai un pat sev. Vai viņa bija cienīga?
  
  Viņa satvēra ieroci un pēc tam atlaida to, kad pretiniece paraustīja atpakaļ, liekot viņam zaudēt līdzsvaru ar celi pie ribām un elkoni pret degunu. Viņas nākamais sitiens bija slīpsvītra sitiens pa plaukstas locītavu, kam sekoja zibens ātra satveršana. Kamēr vīrietis cīnījās un vaidēja, viņa stipri salieca plaukstas locītavu atpakaļ, dzirdēja klikšķi un redzēja, ka ierocis nokrīt uz grīdas. Viņš joprojām cīnījās, izvilka nazi un iedūra to viņai krūtīs. Kensi to visu saspieda, sajuta, kā asmens pārgriežas miesā virs viņas ribām, un apgriezās, velkot to sev līdzi. Nazis pavirzījās atpakaļ uz otru sitienu, bet šoreiz viņa bija gatava. Viņa satvēra izņemto roku, pagriezās zem tās un pagrieza to aiz vīrieša muguras. Viņa nežēlīgi spieda, līdz arī viņš salūza un atstāja teroristu bezpalīdzīgu. Viņa ātri izrāva viņam no jostas divas granātas un vienu no tām iebāza viņa bikšu priekšpusē un bokseršortos.
  
  Dāls, skatoties, atklāja, ka kliedziens plēš viņa rīkli. "Nē!"
  
  Kenzi pirksti atbrīvoja uzbrucēju.
  
  "Mēs to nedarām, tu..."
  
  "Ko jūs tagad darīsit," Kenzi ļoti tuvu čukstēja, "ar salauztām rokām un visu?" Tu tagad nevienam nesāpināsi, idiot?
  
  Dāls nezināja, vai turēties vai izvairīties, skriet vai nirt ar galvu, satvert Kenzi vai lēkt aizsegā. Beigās sekundes pagāja, un nekas, izņemot Smita īpaši īso drošinātāju, neuzsprāga.
  
  "Vai tu mani izjoko?" viņš rūca. "Kas pie velna-"
  
  "Viltus," Kenzi svieda uzbrucēju pa Dāla asiņojošo galvu. "Es domāju, ka šīs ideālās ērgļa acis būtu pamanījušas problēmu."
  
  "Es to nedarīju." Zviedrs atviegloti nopūtās. "Sasodīts, Kenz, tu esi pasaules klases sasodīti traka sieviete."
  
  "Vienkārši atdod man manu katanu. Tas mani vienmēr nomierina. "
  
  "Ak jā. Varu saderēt,"
  
  - Un tu to saki, trakais zviedrs.
  
  Dāls nolieca galvu. Pieskarieties. Bet sasodīts, es domāju, ka esmu satikusi savu spēli.
  
  Līdz tam laikam SWAT komandas un sapulcētie aģenti bija viņu vidū, kas nodrošināja teritorijas ap Taimskvēru. Komanda pārgrupējās un paņēma dažas minūtes, lai atvilktu elpu.
  
  "Četras kameras uz leju," Lorēna sacīja. "Palicis tikai viens."
  
  "Mēs domājam," sacīja Dāls. "Labāk neapsteigt sevi. Un atcerieties, šī pēdējā kamera nodrošina Marša drošību un, iespējams, kontrolē..." Viņš skaļi nepateica vārdu "kodolbumba". Ne šeit. Šī bija Manhetenas sirds. Kurš zināja, kādi paraboliskie mikrofoni varētu būt izkaisīti?
  
  "Lielisks darbs, puiši," viņš vienkārši teica. "Šī elles diena ir gandrīz beigusies."
  
  Bet patiesībā tas ir tikai sācies.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs uzskatīja, ka viņš, bez šaubām, ir laimīgākais cilvēks pasaulē. Tieši viņa priekšā gulēja pielādēts, sasiets kodolierocis, pietiekami tuvu, lai pieskartos, lai ar to varētu paspēlēties. Viņam pa kreisi bija saritinājusies dievišķa, skaista sieviete, ar kuru viņš varēja arī spēlēties pēc iegribas. Un viņa, protams, spēlējās ar viņu, lai gan no visas uzmanības sāka nedaudz sāpēt noteikta vieta. Varbūt mazliet no tā putukrējuma...
  
  Bet, turpinot savu iepriekšējo un svarīgāko domu gājienu - pie loga sēdēja pasīva teroristu šūna, un atkal viņš ar to spēlējās pēc savas iegribas. Un tad bija Amerikas valdība, kas dzenās ar savām astēm pa visu pilsētu, nobijusies un akla skrēja spēlēt...
  
  - Džuliāns? Zoja elpoja tikai par mata tiesu prom no kreisās auss. "Vai vēlaties, lai es atkal dodos uz dienvidiem?"
  
  "Protams, bet neieelpojiet nelieti kā pagājušajā reizē. Dodiet viņam nelielu pārtraukumu, vai ne?
  
  "O, protams".
  
  Marts ļāva viņai izklaidēties un tad domāja par to, kas notiks tālāk. Bija jau rīts, un termiņi tuvojās. Bija gandrīz pienācis brīdis, kad viņam bija jāatvelk kārtējais vienreizējās lietošanas mobilais tālrunis un jāzvana uz dzimteni ar steidzamām prasībām. Protams, viņš zināja, ka īstas "slēpšanās" nebūs, vismaz ne ar piecsimt miljonu apmaiņu, taču princips bija tāds pats un to varēja īstenot līdzīgi. Marts pateicās grēka un netaisnības dieviem. Ar šiem puišiem jūsu pusē, ko nevarēja sasniegt?
  
  Tāpat kā visi labie sapņi, arī šis ar laiku beigsies, taču Māršs nolēma, ka viņam tas patiks, kamēr tas turpināsies.
  
  Paglaudījis Zojai galvu un tad piecēlies kājās, viņš atraisīja vienu no savām kurpju šņorēm un piegāja pie loga. Ar diviem prātiem bieži bija divi dažādi viedokļi, taču abas Mārša personības bija patiesas scenārijam. Kā kāds no viņiem varēja zaudēt? Viņš bija izrāvis vienu no Zojas prezervatīviem un tagad mēģināja to uzslidināt sev uz rokas. Viņš beidzot padevās un iztika ar diviem pirkstiem. Pie velna, tas joprojām apmierināja viņa iekšējo dīvainību.
  
  Kamēr Māršs domāja, ko darīt ar rezerves auklu, kameras vadītājs piecēlās un skatījās uz viņu, veltot viņam tukšu smaidu. Tas bija aligators vai, kā Māršs to privāti sauca - aligators, un, lai gan tas bija kluss un acīmredzami lēns, tajā bija patiesa bīstamības sajūta. Māršs ierosināja, ka viņš, iespējams, ir viens no vestes nēsātājiem. Bandinieks. Tāda pati patēriņa prece kā ilgstoša urinēšana. Māršs skaļi iesmējās, īstajā brīdī pārtraucot acu kontaktu ar aligatoru.
  
  Zoja sekoja viņa pēdās, skatoties pa logu.
  
  "Nav ko redzēt," sacīja Māršs. "Lai jums nepatīk pētīt cilvēces utis."
  
  "Ak, viņi dažreiz var būt smieklīgi."
  
  Marčs paskatījās apkārt, meklējot cepuri, kuru viņam patika valkāt slīpi. Protams, tas bija pazudis, iespējams, pat pirms viņš nokļuva Ņujorkā. Pagājušā nedēļa viņam pagāja miglā tīti. Aligators piegāja klāt un pieklājīgi pajautāja, vai viņam ko nevajag.
  
  "Ne šobrīd. Bet es viņiem drīz piezvanīšu un sniegšu informāciju, lai pārskaitītu naudu.
  
  "Tu to darīsi?"
  
  "Jā. Vai es jums neiedevu ceļu?" Jautājums bija retorisks.
  
  "Ak, šī muļķība. Es to izmantoju kā mušu sitēju.
  
  Māršs varēja būt ekscentrisks, traks un asinskāres vadīts, taču arī viņa mazākā daļa bija gudrs, aprēķins un pilnībā iesaistīts. Tāpēc viņš izdzīvoja tikpat labi kā caur Meksikas tuneļiem. Pēc brīža viņš saprata, ka ir nepareizi novērtējis aligatoru un situāciju. Viņš šeit nebija galvenais - viņi bija.
  
  Un tas bija brīdi par vēlu.
  
  Māršs uzbruka aligatoram, precīzi zinot, kur viņš atstāja ieroci, nazi un neizmantoto apdullināšanas pistoli. Gaidot panākumus, viņš bija pārsteigts, kad Gators bloķēja sitienus un atdeva vienu no saviem sitieniem. Marčs to uztvēra mierīgi, ignorējot sāpes, un mēģināja vēlreiz. Viņš zināja, ka Zoja skatās uz viņu, un viņš prātoja, kāpēc slinkā kuce nesteidzās viņam palīgā.
  
  Aligators atkal viegli atvairīja savu sitienu. Tad Māršs aiz muguras dzirdēja troksni - dzīvokļa durvju atvēršanas skaņu. Viņš atlēca atpakaļ, pārsteigts, kad aligators to ļāva, un pagriezās.
  
  Viņa rīklē izplūda šoka elpa.
  
  Dzīvoklī ienāca astoņi vīrieši, visi ģērbušies melnā, visi nesa somas un izskatījās dusmīgi kā lapsas vistu kūtī. Māršs paskatījās un tad pagriezās pret Gatoru, viņa acis pat tagad neticēja tam, ko redz.
  
  "Kas notiek?"
  
  "Kas? Vai jūs domājāt, ka mēs visi sēdēsim mierīgi, kamēr bagāti vīrieši pielāgotos uzvalkos finansēs savus karus? Man jums ir ziņas, lielais vīri. Mēs tevi vairs negaidām. Mēs finansējam paši.
  
  Marčs satricināja no dubultā sitiena pa seju. Krītot atmuguriski, viņš satvēra Zoju, gaidot, ka viņa viņu noturēs, un, kad viņa to nedarīja, viņi abi nokrita uz grīdas. Tā visa radītais šoks lika viņa ķermenim pārspīlēt, viņa sviedru dziedzeri un nervu gali pārspīlēja, un vienas acs kaktiņā sākās kaitinošs tikums. Aizveda viņu atpakaļ vecajos sliktajos laikos, kad viņš bija zēns un neviens par viņu nerūpējās.
  
  Aligators staigāja pa dzīvokli, organizējot divpadsmit cilvēku kameru. Kad tika atklātas pistoles un citi militārie ieroči, Zoja kļuva pēc iespējas mazāka, praktiski mēbele - granātas, vairāk nekā viens RPG, vienmēr uzticamais Kalašņikovs, asaru gāze, zibspuldzes un dažādas rokas raķetes ar tērauda galu. . Tas bija nedaudz satraucoši.
  
  Marčs iztīrīja rīkli, joprojām turēdamies pie pēdējām cieņas un egoisma paliekām, kas nodrošināja, ka viņš ir sātana lielākā ragainā kaza šajā istabā.
  
  "Paskaties," viņš teica. "Pamet netīrās rokas no manas kodolbumbas. Vai tu vispār zini, kas tas ir, zēn? Aligators. Aligators! Mums ir jāievēro termiņš. "
  
  Piektās kameras vadītājs beidzot nosvieda klēpjdatoru malā un piegāja pie Mārša. Tagad, bez atbalsta un patiesi bez cimdiem, aligators bija cits cilvēks. "Tu domā, ka esmu tev kaut ko parādā ooo?" Pēdējais vārds bija čīkstēšana. "Manas rokas ir tīras! Mani zābaki ir forši! Bet viņi tik drīz būs klāti ar asinīm un pelniem!
  
  Marts strauji pamirkšķināja. "Par ko pie velna tu runā?"
  
  "Maksājuma nebūs. Naudas vairs nav! Es strādāju izcilā, cienījamā un vienīgā Ramzesa labā, un viņi mani sauc par Bumbu veidotāju. Bet šodien es būšu iniciators. Es viņam došu dzīvību!"
  
  Marts beigās sagaidīja neizbēgamo čīkstēšanu, taču šoreiz tā nebija. Aligators nepārprotami bija ļāvis spēka uzbrukumam iet uz savu galvu, un Māršs joprojām nesaprata, kāpēc šie cilvēki rīkojas ar viņa bumbu. "Puiši, šī ir mana kodolbumba. Es to nopirku un atnesu jums. Gaidām labu samaksu. Tagad esiet labi zēni un nolieciet kodolbumbu uz galda.
  
  Tikai tad, kad aligators viņam iesita pietiekami spēcīgi, lai nosūktu asinis, Māršs sāka patiesi saprast, ka šeit kaut kas ir nogājis greizi. Viņam ienāca prātā, ka visas viņa pagātnes darbības ir novedušas viņu līdz šim dzīves punktam, katrs pareizais un nepareizais, katrs labais un sliktais vārds un komentārs. Visas viņa pieredzes kopums viņu atveda tieši šajā telpā.
  
  "Ko jūs darīsit ar šo bumbu?" Šausmas pazemināja un sabiezēja viņa balsi, it kā viņu izspiestu caur rīvi kā sieru.
  
  "Mēs uzspridzināsim jūsu kodolbumbu, tiklīdz dzirdēsim no lielā Ramzesa."
  
  Marčs ievilka elpu, neelpojot. "Bet tas nogalinās miljonus."
  
  "Un tā sāksies mūsu karš."
  
  "Tas bija par naudu," sacīja Māršs. "Maksāt. Mazliet jautri. Turot Amerikas Apvienotajiem ēzeļiem dzenoties pēc astes. Runa bija par finansējumu, nevis masu slepkavībām.
  
  "Tu ūū... tu... nogalināts!" Aligatora fanātiskā tirāde pastiprinājās par pakāpi.
  
  "Nu, jā, bet ne tik daudz."
  
  Aligators viņu spārdīja, līdz viņš saritinājās nekustīgā kamolā; man sāp ribas, plaušas, mugurkauls un kājas. "Mēs tikai gaidām ziņas no Ramzesa. Tagad kāds padod man telefonu.
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Grand Central Terminal iekšpusē Mārša puzles pēdējie gabali sāka sakārtoties. Dreiks to iepriekš nebija sapratis, bet tas viss bija daļa no kāda ģenerālplāna, kāda, kuru, viņuprāt, jau ir neitralizējis. Ienaidnieks, ar kuru viņi nerēķinājās, bija laiks - un tas, cik ātri tas pagāja, viņu domāšana bija sajukusi.
  
  Tā kā iecirknis tika pasludināts par drošu un to galvenokārt apdzīvoja policisti, Dreikam un viņa komandai tika dota iespēja rūpīgi pārbaudīt ceturto prasību, kuru viņi beidzot atrada pielīmētu pie kafejnīcas galda apakšpuses. Ciparu sērija, kas rakstīta ar lielu fontu, nebija iespējams izdomāt, kas tas varētu būt, ja vien nepaguva aci aci pretendēt uz virsrakstu, kas parasti bija rakstīts ar mazāko pieejamo fontu.
  
  Kodolenerģijas aktivizācijas kodi.
  
  Dreiks neticīgi samiedza acis, atkal zaudējot līdzsvaru, un tad pamirkšķināja uz Alisiju. "Tiešām? Kāpēc viņš mums to sūtīja?
  
  "Es domāju, ka tā ir spēja spēlēt spēli. Viņš to izbauda, Dreik. No otras puses, tie var būt viltoti.
  
  "Vai paātrinājuma kodi," piebilda Meja.
  
  "Vai pat," Bo vēl vairāk aptumšoja tēmu, "kodus, ko varētu izmantot cita veida slēpta ieroča palaišanai."
  
  Dreiks brīdi paskatījās uz francūzi, prātodams, kur viņam tādas perversas domas, pirms piezvanīja Mūram. "Mums ir jauna prasība," viņš teica. "Izņemot, ka tā vietā tas ir kodolieroču dezaktivācijas kodu komplekts."
  
  "Kāpēc?" Mūrs bija šokēts. "Kas? Tam nav nekādas jēgas. Vai tas ir tas, ko viņš tev teica?"
  
  Dreiks saprata, cik smieklīgi tas viss izklausījās. "Sūta tūlīt." Ļaujiet skafandriem visu sakārtot.
  
  "Labi. Mēs viņiem veiksim pienācīgu rūpību. "
  
  Pēc tam, kad Dreiks ielika telefonu kabatā, Alisija atlaidās un ilgi skatījās apkārt. "Mums šeit ir paveicies," viņa teica. "Uzgājušo nav. Un nekādu ziņu no marta, neskatoties uz mūsu kavēšanos. Tātad, vai jūs domājat, ka šī bija pēdējā prasība?
  
  "Es neesmu pārliecināts, kā tas varētu būt," sacīja Meja. "Viņš mums teica, ka vēlas naudu, bet viņš vēl nav teicis, kad un kur."
  
  "Tātad vēl vismaz vienu," Dreiks teica. "Varbūt divas. Mums ir jāpārbauda ierocis un jāpielādē tas vēlreiz. Katrā ziņā, tā kā visas šīs minibumbas eksplodē visā pilsētā, es domāju, ka mēs esam tālu no tā, lai to paveiktu."
  
  Viņš prātoja par mazo bumbu mērķi. Nenogalini un nesakropļo. Jā, viņi bija satriekuši šausmas pašā sabiedrības dvēselē, taču, ņemot vērā kodolbumbu Džulianu Māršu un kameras, ko viņi iznīcināja, viņš nevarēja vien nodomāt, ka varbūt ir cita programma. Sekundārās bumbas bija traucējošas un kaitinošas. Lielākās problēmas radīja daži cilvēki ar motocikliem, kas meta paštaisītas uguņošanas bumbas pa Volstrītu.
  
  Alisija pamanīja tālākajā stūrī paslēptu kiosku. "Cukura maisījums," viņa teica. "Vai kāds vēlas konfektes batoniņu?"
  
  "Atnesiet man divus Snickers," Dreiks nopūtās. "Jo sešdesmit pieci grami bija paredzēti tikai deviņdesmitajiem gadiem."
  
  Alisija pamāja ar galvu. "Tu un tavi sasodītie konfekšu batoniņi."
  
  "Ko tālāk?" Bo piegāja klāt, un francūzis ar dažiem izstiepumiem atbrīvoja viņa ķermeni no sāpēm.
  
  "Mūram ir jāpastiprina spēle," sacīja Dreiks. "Esiet proaktīvs. Es, piemēram, nedejos pēc Mārša melodijas visu dienu.
  
  "Tas ir izstiepts," Maija viņam atgādināja. "Lielākā daļa viņa aģentu un policistu uzrauga ielas."
  
  "Es zinu," Dreiks elpoja. "Es sasodīti labi zinu."
  
  Viņš arī zināja, ka Mūram nevar būt labāka atbalsta kā Heidens un Kinimaka, abi ar uzrunām prezidentei, abi ir piedzīvojuši lielāko daļu no tā, ko pasaule varētu viņiem dot. Šajā relatīvi mierīgā brīdī viņš izvērtēja situāciju, pārdomāja viņu problēmu un tad uztraucās par otru komandu - Dāla komandu.
  
  Šis trakais zviedru nelietis, iespējams, cīnījās pret Marabu bāru, skatoties Aleksandra Skarsgas kailākos mirkļus.
  
  Dreiks pateicās Alisijai, kad viņa atgriezās un pasniedza divus šokolādes gabaliņus. Vienu brīdi komanda vienkārši stāvēja, domāja, sastindzis. Cenšos nedomāt par to, kas varētu notikt tālāk. Aiz tiem atrodas kafejnīca &# 233; stāvēja kā pamests vecs bizness, tam izsisti logi, apgāzti galdi, durvis sašķaidītas un karājušās no eņģēm. Pat tagad komandas rūpīgi ķemmēja apkārtni, lai atrastu jaunas ierīces.
  
  Dreiks pagriezās pret Bo. "Tu satiki Māršu, vai ne? Vai jūs ticat, ka viņš to pārdzīvos līdz galam?"
  
  Francūzis izdarīja sarežģītu žestu. "Hmm, kas zina? Gājiens ir dīvains, vienu brīdi šķiet stabils, bet nākamajā traks. Varbūt tas viss bija viltus. Vebs viņam neuzticējās, bet tas nav pārsteidzoši. Man šķiet, ka, ja Vebs joprojām būtu ieinteresēts Pitijas lietā, Māršam nebūtu ļauts pat izlikties, ka ir iesaistīts šajā lietā.
  
  "Mums nav jāuztraucas par Maršu," Meja satraukti iestarpināja. "Šo..."
  
  Un pēkšņi tam visam bija jēga.
  
  Dreiks to saprata tajā pašā laikā, saprotot tās personas vārdu, kurai viņa grasījās zvanīt. Viņa acis sastapās ar viņas acīm kā karstumu meklējošas raķetes, taču vienu brīdi tās nevarēja pateikt neko.
  
  Es par to domāju. Vērtētājs. Līdz šausmīgām beigām.
  
  "Sasodīts," Dreiks teica. "Mēs spēlējām jau no paša sākuma."
  
  Alisija viņus vēroja. "Parasti es teiktu" dabūt istabu, bet..."
  
  "Viņš nekad nevarētu iekļūt šajā valstī," Maija vaidēja. "Ne bez mums."
  
  "Tagad," sacīja Dreiks. "Viņš ir tieši tur, kur vēlas būt."
  
  Un tad iezvanījās telefons.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks šokā gandrīz nometa savu šokolādes tāfelīti, viņš bija tik ļoti iegrimis alternatīvajā domu gājienā. Kad viņš paskatījās uz ekrānu un ieraudzīja nezināmu numuru, ap viņa galvu rikošeta pretrunīgu domu pirotehnisks sprādziens.
  
  Ko teikt?
  
  Tas noteikti bija Māršs, kurš zvanīja no sava jaunā vienreiz lietojamā mobilā tālruņa. Vai viņam vajadzētu pretoties vēlmei viņam paskaidrot, ka viņš tiek spēlēts, ka viņš ir vienkārši apmānīts grandiozā shēmā? Viņi vēlējās, lai šūnas un kodolieroči pēc iespējas ilgāk paliktu neitrāli. Dodiet ikvienam vēl vismaz stundu iespēju tam visam izsekot. Tomēr tagad spēle ir mainījusies.
  
  Ko darīt?
  
  - Marts? viņš atbildēja pēc ceturtā zvana.
  
  Viņu uzrunāja nepazīstama balss. "Nē! Tas ir Gatorrr!"
  
  Dreiks novilka klausuli no auss, un katra vārda beigās čīkstošā skaņa paaugstinājās, aizvainojot viņa bungādiņas.
  
  "Kas tas ir? Kur ir Maršs?
  
  "Es teicu - Gatorrrr! Blēņas jau piezogas. Kur viņam vajadzētu būt. Bet man ir vēl viens pieprasījums pēc jums, uhhh. Vēl viens, un tad bumba vai nu uzsprāgs, vai nē. Tas atkarīgs no tevis!"
  
  "Pasit mani." Dreikam bija grūti koncentrēties vārdiem nejaušās kliegšanas dēļ. "Tev ir nedaudz jānomierinās, draugs."
  
  "Skrien, trusi, skrien, skrien, skrien. Ej sameklē policijas iecirkni 3. un 51. stūrī un paskaties kādus gaļas gabalus mēs tev atstājām ooooo. Jūs sapratīsit pēdējo prasību, kad tur nokļūsit.
  
  Dreiks sarauca pieri, meklēdams atmiņās. Šajā adresē ir kaut kas ļoti pazīstams...
  
  Bet balss atkal pārtrauca viņa domu gājienu. "Tagad skrien! Skrien! Trusi, skrien un neatskaties! Tas uzsprāgs pēc minūtes vai stundas, rrr! Un tad sāksies mūsu karš!
  
  "Māršs gribēja tikai izpirkuma maksu. Nauda par bumbu ir jūsu.
  
  "Mums nav vajadzīga jūsu nauda, yyyy! Vai jūs domājat, ka nav nevienas organizācijas - pat jūsu pašu organizācijas -, kas mums palīdzētu? Vai jūs domājat, ka nav bagātu cilvēku, kas mums palīdz? Vai jūs domājat, ka tur nav sazvērnieku, kas slepus finansē mūsu lietu? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Dreiks gribēja pastiept roku un pacirst vājprātīgajam kaklu, bet, tā kā viņš to vēl nevarēja izdarīt, viņš izdarīja nākamo labāko.
  
  Zvans tika pārtraukts.
  
  Un visbeidzot, viņa smadzenes apstrādāja katru informācijas daļu. Pārējie jau zināja. Viņu sejas bija baltas no bailēm, ķermeņi saspringti no spriedzes.
  
  "Šī ir mūsu vietne, vai ne?" Dreiks teica. "Kur tagad atrodas Heidens, Kinimaka un Mūrs."
  
  - Un Ramzess, - Maija sacīja.
  
  Ja bumba būtu eksplodējusi tieši tajā brīdī, komanda nebūtu varējusi paskriet ātrāk.
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens pētīja monitorus. Tā kā liela daļa stacijas bija iztukšota un pat Mūram personīgi norīkotie aģenti tika izsūtīti ielās, lai palīdzētu, vietējais Iekšzemes drošības centrs jutās satriekts līdz sabrukumam. Notikumi, kas risinājās visā pilsētā, šobrīd bija pārāki par Ramzesa un Praisa atkalapvienošanos, taču Heidens pamanīja, ka viņu starpā trūkst kontakta, un prātoja, vai viņiem abiem tiešām nav ko teikt. Ramzess bija zinošs cilvēks, kuram bija visas atbildes. Cena bija tikai kārtējais krāpnieks, kurš dzenās pēc dolāriem.
  
  Kinimaka palīdzēja darbināt monitorus. Heidens pārdomāja, kas starp viņiem notika agrāk, kad havajietis bija ieteicis neizgūt informāciju no abiem vīriešiem, un tagad prātoja par viņas reakciju.
  
  Vai viņai bija taisnība? Vai viņš bija nožēlojams?
  
  Par ko padomāt vēlāk.
  
  Viņas priekšā pazibēja attēli, kas tika tālināti uz desmitiem kvadrātveida ekrānu, melnbalti un krāsaini, ainas ar spārnu saliekšanu un ugunsgrēkiem, mirdzošām ātrās palīdzības mašīnām un pārbiedētiem pūļiem. Panika ņujorkiešu vidū tika samazināta līdz absolūtam minimumam; lai gan notikumi no 9. līdz 11. gadam viņu prātos joprojām bija jaunas šausmas un ietekmēja katru lēmumu. Tik daudziem cilvēkiem, kuriem ir bijis stāsts par izdzīvošanu pulksten 9-11, sākot no tiem, kuri todien negāja uz darbu, līdz tiem, kas kavēja vai veica pienākumus, bailes nekad nav pametušas domas. Tūristi šausmās aizbēga, bieži vien, lai saskartos ar nākamo negaidīto triecienu. Policija sāka nopietni tīrīt ielas, un arvien aizkaitināmie vietējie iedzīvotāji neiebilda.
  
  Heidens pārbaudīja laiku... bija tikko 11:00. Tas bija jūtams vēlāk. Pārējā komanda bija viņas prātā, viņas vēders griezās no bailēm, ka viņi šodien varētu zaudēt dzīvību. Kāpēc pie velna mēs to turpinām darīt? Dienu pēc dienas, nedēļu pēc nedēļas? Izredzes kļūst mazāk labvēlīgas katru reizi, kad mēs cīnāmies.
  
  Un jo īpaši Dāls; Kā šis cilvēks pie tā palika? Ar sievu un diviem bērniem vīrietim ir jābūt Everesta izmēra darba ētikai. Viņas cieņa pret karavīru nekad nebija bijusi augstāka.
  
  Kinimaka pieskārās vienam no monitoriem. "Tas varēja būt slikti."
  
  Heidens paskatījās uz viņu. "Kas tas ir... ak, sūds."
  
  Apstulbusi viņa vēroja, kā Ramzess rīkojās, skrienot pretī Praisam un triekdams galvu zemē. Pēc tam teroristu princis nostājās virs cīnītā ķermeņa un sāka to nežēlīgi spārdīt, katrs sitiens izraisot agonijas saucienu. Heidens atkal vilcinājās un tad ieraudzīja, ka pa grīdu sāka izplatīties asins peļķe.
  
  "Es eju lejā."
  
  "Es arī iešu". Kinimaka sāka celties, bet Heidens viņu apturēja ar žestu.
  
  "Nē. Jūs esat šeit vajadzīgi."
  
  Neņemot vērā skatienus, viņa metās atpakaļ uz pagrabu, pamāja abiem gaitenī stāvošajiem apsargiem un atvēra Ramzesa kameras ārdurvis. Viņi steidzas kopā ar ieročiem.
  
  Ramzesa kreisā pēda ietriecās Praisas vaigā, salaužot kaulu.
  
  "Stop!" Heidens dusmās kliedza. "Tu viņu nogalini."
  
  "Tev ir vienalga," Ramzess atkal izmantoja ieroci, sagrauzdams Praisa žokli. "Kāpēc man vajadzētu? Jūs spiežat man dalīties šūnā ar šo putru. Vai vēlaties, lai mēs runājam? Nu tā mana dzelzs griba tiek īstenota. Varbūt tagad jūs uzzināsit. "
  
  Heidens pieskrēja pie restēm, ievietojot atslēgu slēdzenē. Ramzess atbalstīja sevi un tad sāka kāpt uz Praisa galvaskausu un pleciem, it kā meklēdams vājās vietas un izbaudot procesu. Praisa bija pārstājusi kliegt un varēja tikai klusi vaidēt.
  
  Heidens plaši atvēra durvis, divu apsargu atbalstīts. Viņa uzbruka bez ceremonijas, iesitot Ramzesam aiz auss ar pistoli un atgrūstot viņu prom no Roberta Praisa. Pēc tam viņa nokrita uz ceļiem blakus vaimanātajam vīrietim.
  
  "Tu esi dzīvs?" Viņa noteikti nevēlējās izskatīties pārāk noraizējusies. Tādi cilvēki kā viņš uzskatīja bažas par vājumu, ko varēja izmantot.
  
  "Tas sāp?" Viņa piespiedās pie Praisa ribām.
  
  Kliedziens viņai teica, ka "jā, tas notika."
  
  "Labi, labi, beidziet gausties. Pagriezieties un ļaujiet man tevi redzēt."
  
  Praisa pūlējās apgāzties, bet, kad viņš to izdarīja, Heidens sarāvās, ieraugot masku ar asinīm, salauztiem zobiem un saplēstām lūpām. Viņa redzēja, ka viņas auss ir sarkana un viņas acs bija tik pietūkušas, ka tā, iespējams, nekad vairs nedarbosies. Neskatoties uz vislabākajiem vēlējumiem, viņa sarāvās.
  
  "Smuki".
  
  Viņa devās uz Ramzesa pusi. "Druš, man pat nav jājautā, vai tu esi traks, vai ne? Tikai trakais darītu to, ko jūs darāt. Cēlonis? Motīvs? Mērķis? Es šaubos, ka tas jums pat ienāca prātā.
  
  Viņa pacēla Gloku, īsti nebūdama pilnībā gatava šaušanai. Viņai blakus esošie sargi aizsedza Ramzesu, ja viņš viņai uzbruktu.
  
  "Šaujiet," sacīja Ramzess. "Glābiet sevi no pasaules, kas pilna ar sāpēm."
  
  "Ja šī būtu jūsu valsts, jūsu mājas, jūs mani tūlīt nogalinātu, vai ne? Jūs to visu izbeigtu."
  
  "Nē. Kas gan par prieku tik ātri nogalināt? Vispirms es iznīcinātu jūsu cieņu, izģērbjot jūs un sasaistot jūsu ekstremitātes. Tad es lauztu jūsu gribu, izmantojot nejaušu metodi, neatkarīgi no tā, kas tajā brīdī šķita pareizi. Tad es būtu izdomājis veidu, kā tevi nogalināt un atgriezt atkal un atkal, beidzot piekāpjoties, kad tu simto reizi man lūdzi izbeigt savu dzīvi.
  
  Heidens skatījās, redzēdams patiesību Ramzesa acīs un nespēja atturēties no drebēšanas. Šeit bija cilvēks, kurš, nedomājot, Ņujorkā uzspridzinās kodolbumbu. Viņas uzmanību tik ļoti pārņēma Ramzess, kā arī viņas apsargi, ka viņi nereaģēja uz svilinošajiem soļiem un saraustīto elpošanu, kas nāca no aizmugures.
  
  Ramzesa acis iemirdzējās. Heidens zināja, ka viņi ir maldināti. Viņa pagriezās, bet ne pietiekami ātri. Praiss, iespējams, bija aizsardzības ministrs, taču viņam bija arī izcila militārā karjera, un tagad viņš izdzīvoja to, ko atcerējās. Viņš ar abām rokām trieca apsarga izstieptajā rokā, izraisot viņa pistoles noklikšķināšanu pret grīdu, un pēc tam ar dūri trieca vīrieša vēderā, saliecot viņu uz pusēm. To darot, viņš nokrita, likdams, ka Heidens un otrs sargs viņu nesašaus, vairākos veidos likdams par viņa pozīciju, un uzkrita uz pistoles.
  
  Un viņš izšāva zem paduses, lode trāpīja apdullinātajam sargam acī. Heidena nolika savas emocijas malā un norādīja uz Gloku pret Praisu, bet Ramzess uzbruka viņai kā vērsis traktorā, ar visu ķermeņa spēku paralizējot, notriecot viņu no kājām. Ramzess un Heidens traucās cauri kamerai, dodot Praisam iespēju gūt tīru sitienu pa otro aizsargu.
  
  Viņš to izmantoja, izmantojot apjukumu savā labā. Otrais sargs nomira pirms lodes atbalss, kas viņu nogalināja. Viņa ķermenis atsitās pret zemi pie Praisa kājām, un to vēroja sekretāra vienīgā funkcionējošā acs. Heidens izkāpa no Ramzesa milzīgā ķermeņa apakšas, joprojām turot savu Gloku ar mežonīgām acīm un turot Praisu ar ieroci.
  
  "Kāpēc?"
  
  "Es priecājos mirt," Praisa nožēlojami sacīja. "ES vēlos mirt".
  
  "Lai palīdzētu izglābt šo muļķību?" Viņa ar grūtībām paklupa pa grīdu.
  
  "Man ir vēl viena luga," Ramzess nomurmināja.
  
  Heidens juta, ka zem viņas dreb zeme, pagraba sienas trīcēja un met ārā javas mākoņus. Paši būra restes sāka trīcēt. Pārkārtojusi rokas un ceļus, viņa nomierinājās un paskatījās uz augšu un uz leju, pa kreisi un pa labi. Heidens skatījās uz gaismām, kad tās mirgoja atkal un atkal.
  
  Ko tagad? Kas pie velna ir šis...
  
  Bet viņa jau zināja.
  
  Vietne tika pakļauta uzbrukumam uz zemes.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Heidens noelsās, jo sienas turpināja trīcēt. Ramzess mēģināja piecelties, bet istaba ap viņu satricināja. Terorists nokrita uz ceļiem. Praisa ar bijību vēroja, kā mainījās pats istabas stūris, pārvietojās un pārkārtojās savienojumi, ar katru sekundi izkropļojās nogāzes. Heidens izvairījās no krītoša javas gabala, kad daļa griestu sabruka. No jumta karājās vadi un gaisa vadi, kas šūpojās kā daudzkrāsaini svārsti.
  
  Heidens devās uz kameras durvīm, bet Ramzess bija pietiekami gudrs, lai aizšķērsotu viņai ceļu. Pagāja mirklis, līdz viņa saprata, ka joprojām tur Gloku, un līdz tam laikam lielākā daļa griestu sabruka, un paši stieņi noliecās uz iekšu, gandrīz sabrūkot.
  
  "Es domāju... jūs pārcentāties," Praisa aizelsusi sacīja.
  
  "Visa šī sasodītā vieta sabrūk," Heidens kliedza Ramzesam sejā.
  
  "Vēl nē".
  
  Terorists piecēlās un metās uz tālāko sienu, visapkārt lidojot un krītot javas mākoņiem un betona un ģipša gabaliņiem. Ārdurvis noslīdēja un tad atvērās. Heidena satvēra stieni un piecēlās, panākot neprātīgo, Praisam aiz muguras klupstot. Viņiem augšgalā bija cilvēki. Ramzess varēja iet tikai tik tālu.
  
  Ar šo domu Heidena meklēja savu telefonu, taču tik tikko spēja sekot Ramzesam. Šis cilvēks bija ātrs, grūts un nežēlīgs. Viņš uzkāpa pa kāpnēm, atmetot viena policista izaicinājumu un metot viņu ar galvu pa priekšu Heidenam. Viņa noķēra puisi, turēja viņu rokās, un Ramzess jau spiedās pa augšējām durvīm.
  
  Heidens steidzās vajāšanā. Augšējās durvis stāvēja plaši atvērtas, to stikls bija saplaisājis, rāmji saplaisājuši. Sākumā no monitora telpas viņa varēja redzēt tikai Mūru, kas piecēlās no grīdas un sniedzās, lai iztaisnotu vairākus izliektos ekrānus. Citi tika atrāvušies no pietauvošanās vietām, atdalījušies no sienas un nosēžoties avarējuši. Kinimaka tagad piecēlās ar ekrānu, kas nokrita no pleciem, stikls un plastmasa bija ieķērusies viņa matos. Pārējie divi telpā esošie aģenti mēģināja savest kopā.
  
  "Kas mūs skāra?" Mūrs izskrēja no istabas, pamanījis Heidenu.
  
  "Kur pie velna ir Ramzess?" viņa kliedza. "Vai jūs viņu neredzējāt?"
  
  Mūra mute pavērās. "Viņam vajadzētu būt šūnu blokā."
  
  Kinimaka noslaucīja stiklu un citus gružus no pleciem. "Es noskatījos... Tad visa elle palauzās vaļā."
  
  Heidena skaļi lamāja, kad pamanīja kāpnes pa kreisi un tad priekšā balkonu, no kura paveras skats uz iecirkņa galveno biroju. No ēkas nebija citas izejas, kā vien šķērsot to. Viņa pieskrēja pie margām, satvēra tās un apskatīja zemāk esošo istabu. Personāls tika samazināts, kā teroristi bija plānojuši, taču dažas darba vietas pirmajā stāvā bija aizņemtas. Gan vīrieši, gan sievietes vāca savas mantas, bet lielākā daļa ar izvilktiem ieročiem devās galvenās ieejas virzienā, it kā gaidot uzbrukumu. Ramzess nekādi nevarēja būt viņu vidū.
  
  Kur tad?
  
  Gaidīšana. Es skatos. Tas nebija...
  
  "Tās nav beigas!" - viņa kliedza. "Ejiet prom no logiem!"
  
  Par vēlu. Blitzkrieg sākās ar kolosālu sprādzienu; uzsprāga priekšējie logi un daļa sienas sabruka. Viss Heidena skatījums mainījās, jumta līnija krīt. Policijai krītot, visā iecirknī eksplodēja atlūzas. Daži piecēlās uz ceļiem vai rāpās prom. Citi tika ievainoti vai atradās iesprostoti. RPG šņāca cauri salauztajai fasādei un ietriecās dežuranta pultī, raidot liesmu, dūmu un gružu strūklas pa tuvējo teritoriju. Pēc tam Heidens ieraudzīja skrienamām pēdām, jo parādījās daudzi maskās tērpti vīrieši, kuriem visiem bija piesprādzēti pie pleciem ieroči. Izpletušies uz katru pusi, viņi mērķēja uz visu, kas kustās, un pēc tam, rūpīgi pārdomājot, atklāja uguni. Heidens, Kinimaka un Mūrs nekavējoties atdeva uguni.
  
  Lodes iedūrās iznīcinātajā stacijā. Heidens saskaitīja vienpadsmit cilvēkus, pirms koka balkons, kas viņu pasargāja, sāka sadalīties gabalos. Gādas gāja cauri. Šķembas atlūza, pārvēršoties bīstamās šķembās. Heidens uzkrita viņai no aizmugures atmuguriski un tad apgāzās. Viņas veste bija guvusi divus nelielus sitienus, nevis no lodēm, un stiprās sāpes ikru lejasdaļā viņai liecināja, ka koka smaile bija trāpījusi atsegtā miesā. Arī Kinimaka noelsās, un Mūrs piecēlās, lai novilktu jaku un notīrītu skaidas no pleca.
  
  Heidens izrāpās atpakaļ uz balkona. Caur spraugām viņa vēroja uzbrukuma grupas virzību uz priekšu un dzirdēja mutuļojošu kurnēšanu, kad viņi sauca savu vadītāju. Ramzess skrēja kā medību lauva, no Heidena redzesloka nepilnas sekundes laikā. Viņa izspieda iespēju šaut, bet jau zināja, ka lode nelidos tuvu.
  
  "Smuki!"
  
  Heidens piecēlās, nikni paskatījās uz Kinimaku un skrēja uz kāpnēm. Viņi nevarēja ļaut teroristu princim aizbēgt. Pēc viņa vārda bumba būtu uzspridzināta. Heidenam bija sajūta, ka viņš ilgi negaidīs.
  
  "Ej prom, ej prom!" - viņa auroja uz Mano. "Mums nekavējoties jāatved Ramzess!"
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Krustojums, kas atradās tieši ārpus vietas, parasti bija pilns ar cilvēkiem, pāreja bija aizsērējusi gājējus, un ceļi dārdēja nemitīgā garāmbraucošo automašīnu ritmā. Augstās ēkas ar daudziem logiem parasti atspoguļoja tauru skaņas un smieklus starp tām, liecinot par cilvēku mijiedarbības pieaugumu, taču šodien aina bija ļoti atšķirīga.
  
  Dūmi virpuļoja pāri ceļam un pacēlās debesīs. Izsisti logi kaisīja ietves. Ap rumbu čukstēja apslāpētas balsis, kad čaulas šokētie un ievainotie atjēdzās vai iznāca no paslēptuves. Sirēnas gaudoja tuvā attālumā. Viņu ēkas 3. avēnijas puse izskatījās tā, it kā milzu pele to sajauca ar pelēka siera gabalu un no tās izņēma milzīgus kumosus.
  
  Heidena to neievēroja, izskrēja no stacijas un pēc tam samazināja ātrumu, meklējot izbēgušos. Tieši uz priekšu, 51. ielā, viņi bija vienīgie, kas skrēja - vienpadsmit vīrieši bija ģērbušies melnā krāsā, un nepārspējamais Ramzess pacēlās pāri pārējiem. Heidena skrēja cauri gruvešiem nokaisītajam krustojumam, apdullināta no klusuma, kas viņu ieskauj, klusuma kliedzienu un viļņojošo putekļu mākoņu, kas mēģināja viņu padarīt aklu. Augšā, spraugās starp biroju ēku jumtiem - taisnām betona kolonnām, kas iezīmēja perpendikulāru ceļu kā līnijas uz režģa - rīta saules gaismai bija grūti sacensties. Saule reti parādījās ielās pirms pusdienlaika, tā atspīdēja no logiem kādu laiku agrāk un apgaismoja tikai krustojumus, līdz pacēlās virs galvas un nevarēja atrast ceļu lejā starp ēkām.
  
  Viņai blakus steidzās uzticamais vecais suns Kinimaka. "Tie ir tikai divpadsmit," viņš teica. "Mūrs uzrauga mūsu pozīciju. Mēs viņiem sekosim, līdz saņemsim pastiprinājumu, labi?
  
  "Ramses," viņa teica. "Tā ir mūsu prioritāte. Mēs viņu atgūsim par katru cenu.
  
  "Haidens," Kinimaka gandrīz sadūrās ar stāvošu furgonu. "Tu to nedomā līdz galam. Ramzess visu izplānoja. Un pat ja viņš to nedarīja - pat ja viņa atrašanās vieta kaut kādā veidā tika noplūdināta piektajā kamerā - tagad tam nav nozīmes. Šī ir bumba, kas mums jāatrod."
  
  "Vēl viens iemesls Ramzesa sagūstīšanai."
  
  "Viņš mums nekad neteiks," sacīja Kinimaka. "Bet varbūt kāds no viņa studentiem to izdarīs."
  
  "Jo ilgāk mēs spēsim noturēt Ramzesu no līdzsvara," sacīja Heidens. "Jo lielāka iespēja šai pilsētai to visu izdzīvot."
  
  Viņi skrēja pa ietvi, turoties dažās ēnās, ko met augstceltnes, un cenšoties neradīt nekādu troksni. Ramzess bija sava bara centrā un deva pavēles, un tagad Heidens atcerējās, ka tirgū viņš šos vīrus sauca par saviem "leģionāriem". Katrs no viņiem bija nāvējošs un uzticīgs savai lietai, daudzus soļus augstāk par parastajiem algotņiem. Sākumā divpadsmit cilvēki steidzās, daudz nedomājot, noliekot nelielu attālumu starp sevi un vietu, bet pēc minūtes viņi sāka samazināt ātrumu, un divi atskatījās, pārbaudot, vai nav vajātāju.
  
  Heidens atklāja uguni, dusmīgi riezdams no sava Gloka. Viens vīrietis nokrita, bet pārējie apgriezās, šaujot pretī. Abi bijušie CIP aģenti ielīda aiz betona puķu dobes. Heidena palūkojās ap tās apaļo malu, nevēlēdamās pazaudēt savu ienaidnieku no redzesloka. Ramzess atradās uz sabrukuma robežas, viņu sedza viņa cilvēki. Tagad viņa redzēja, ka Roberts Praiss ir atstāts likteņa varā, tik tikko izturēja, bet joprojām labi klājas piekautam, novecojošam vīrietim. Viņas uzmanība atkal pievērsās Ramzesam.
  
  "Viņš ir turpat, Mano. Beigsim ar to. Vai jūs domājat, ka tie joprojām uzsprāgs, ja viņš nomirs?
  
  "Sasodīts, es nezinu. Paņemt viņu dzīvu būtu izdevies labāk. Varbūt mēs varētu saņemt viņam izpirkuma maksu.
  
  "Jā, labi, mums vispirms ir jāpiekļūst pietiekami tuvu."
  
  Kamera atkal palielinājās, šoreiz aizsedzot viņu bēgšanu. Heidens skrēja no puķu dobes uz puķu dobi, dzenādams viņus pa ielu. Lodes svilpoja starp abām grupām, izsitot logus un atsitoties stāvošām automašīnām. Izkaisītu dzelteno taksometru rinda piedāvāja Heidenai labāku aizsegu un iespēju piebraukt tuvāk, un viņa nekavējās to izmantot.
  
  "Ejam!"
  
  Viņa iekāpa pirmajā taksometrā, noslīdēja uz sāniem un izmantoja vēl vienu, kas bija atstāts ceļa malā, lai aizsegtu sevi, skrienot uz nākamo. Logi uzsprāga viņai apkārt, kad cietuma uzraugi mēģināja tos noņemt, taču pārsegs nozīmēja, ka Ramzesa jaunie leģionāri nekad īsti nezināja, kur viņi atrodas. Vēlāk četri taksometri, un tie piespieda skrējējus slēpties, palēninot viņu ātrumu.
  
  Kinimaki austiņa sāka sprakšķēt. "Palīdzība ir piecu minūšu attālumā."
  
  Bet pat tas bija neskaidrs.
  
  Atkal šūna darbojās kā kompakta grupa. Heidens metās vajā, nespējot droši aizvērt spraugu, kā arī bija spiests taupīt munīciju. Kļuva skaidrs, ka kamera sāka uztraukties arī par papildspēku ierašanos, jo viņu kustības kļuva trakākas un mazāk piesardzīgas. Heidens mērķēja uz vienu no aizmugures aizsargiem un netrāpīja tikai tāpēc, ka gāja garām skulpturālajam kokam, kad viņa šāva.
  
  Tīra nelaime.
  
  "Mano," viņa pēkšņi teica. "Vai mēs esam kaut kur pazaudējuši vienu no viņiem?"
  
  "Skaita vēlreiz."
  
  Viņa spēja saskaitīt tikai desmit skaitļus!
  
  Viņš parādījās no nekurienes, stilīgi izripojot no stāvošas automašīnas apakšas. Viņa pirmais sitiens bija saistīts ar Kinimaki ceļgala aizmuguri, liekot lielajam vīrietim saliekties. Spārdot, viņa labā roka pacēla nelielu PPK, kura izmērs padarīja to ne mazāk nāvējošu. Heidens svieda Kinimaku malā, viņas salīdzinoši mazais ķermenis bija tikpat varens un enerģisks kā jebkura pasaules klases sportiste, taču pat tas lielo vīru spēja tikai nedaudz aizkustināt.
  
  Lode lidoja starp viņiem, satriecoši, elpu aizraujoši, īsākajā īstās elles mirklī, un tad leģionārs atkal sakustējās. Vēl viens sitiens bija saistīts ar Heidena ceļgalu, un Mano turpināja kritienu, vispirms ar krūtīm ietriecoties tajā pašā stāvošajā automašīnā, kuru viņu ienaidnieks bija izmantojis kā aizsegu. Viņam izskrēja ņurdēšana, kad viņš izmisīgi mēģināja griezties uz ceļiem.
  
  Heidena sajuta sāpes ceļgalā un, vēl svarīgāk, pēkšņu līdzsvara zudumu. Viņa zināja vairāk par Ramzesa bēgšanu un tam sekojošo šausmīgo bufeti, nekā par kaujas leģionāru, un katra viņas būtība gribēja to ātri pārvarēt. Bet šis cilvēks bija cīnītājs, īsts cīnītājs un skaidri gribēja izdzīvot.
  
  Viņš vēlreiz izšāva no pistoles. Tagad Heidens priecājās, ka zaudēja līdzsvaru, jo viņa nebija tur, kur viņš gaidīja. Tomēr lode skāra viņas plecu. Kinimaka metās pie rokas ar pistoli, apraktu to zem muskuļu kalna.
  
  Leģionārs viņu acumirklī pameta, redzot, cik bezjēdzīgi ir cīnīties ar havajieti. Pēc tam viņš izvilka šausminošu astoņu collu asmeni un metās uz Heidenu. Viņa neveikli sagriezās, iegūstot vietu, lai izvairītos no liktenīgā trieciena. Kinimaka pavēstīja pistoli, taču leģionārs to bija paredzējis un šūpojis daudz ātrāk, nazis smagi iecirta havajietim pa krūtīm, kas vīrieša vestes dēļ kļuva nenozīmīgs, bet tomēr uzsvieda viņu uz pleciem.
  
  Apmaiņa deva Heidenam vajadzīgo iespēju. Izvilkot pistoli, viņa uzminēja, ko leģionārs darīs - apgriezīsies un uzmetīs nazi pret viltību -, tāpēc viņa pakāpās malā, nospiežot sprūdu.
  
  Trīs lodes ieplīsa vīrieša krūtīs, kad nazis atsitās no automašīnas durvīm un klabēja pret grīdu, nenodarot nekādus bojājumus.
  
  "Paņemiet viņu Valteru," Haidens teica Kinimakei. "Mums būs vajadzīga katra lode."
  
  Pieceļoties kājās, viņa ieraudzīja nepārprotamu bruņotu vīriešu grupu, kas steidzās pa ielu, dažu simtu jardu attālumā. Tagad kļuva arvien sarežģītāk - cilvēku grupas parādījās un klaiņoja pa ielām, devās mājās vai pārbauda bojājumus, vai pat stāvēja redzamā vietā un klikšķināja uz savām Android ierīcēm - taču skats, ka Ramzesa galva parādījās ik pēc dažām pēdām, bija uzreiz atpazīstams. .
  
  "Tagad kustieties," viņa teica, liekot savām sāpošajām, sasitušajām ekstremitātēm strādāt pāri to spējām.
  
  Kamera pazuda.
  
  "Kas pie-"
  
  Kinimaka apstaigāja mašīnu, lecot pāri motora pārsegu.
  
  - Liels sporta veikals, - havajietis aizelsusies sacīja. "Viņi iegāja iekšā."
  
  "Ceļa beigas, princi Ramses," pēdējos divus vārdus Heidens ar nicinājumu izspļāva. "Pasteidzies, Mano. Kā jau teicu, mums tas nelietis ir jānodarbina un jānovērš viņa uzmanība no šīs kodolbumbas. Katra minūte, katra sekunde ir svarīga."
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Kopā viņi iegāja pa joprojām šūpojošajām sporta veikala ārdurvīm un iegāja tā plašajā, klusajā interjerā. Vitrīnas, plaukti un drēbju pakaramie bija visur, katrā ejā. Uzmontēts uz atvērtā karkasa griestiem, apgaismojumu nodrošināja kvēlojošās flīzes. Heidens skatījās uz atstarojošo balto grīdu un ieraudzīja putekļainas pēdas, kas veda uz veikala sirdi. Steidzoties viņa pārbaudīja savu veikalu un pielaboja vesti. Seja, kas lūkojās ārā no drēbju pakaramā, lika viņai saraustīties, bet tās vaibstos iegravētās bailes lika viņai mīkstināties.
  
  "Neuztraucieties," viņa teica. "Nokāpiet un klusējiet."
  
  Viņai nebija jāprasa norādījumi. Lai gan viņi varēja sekot dubļainām sliedēm, priekšā esošais troksnis atklāja viņu mērķu atrašanās vietas. Cenas pastāvīgā vaidēšana bija papildu ieguvums. Heidens paslīdēja zem metāla roku balsta, kas bija pilns ar legingiem, un pastūmās garām plikpauram manekenam Nike treniņu formas tērpā sporta aprīkojumam paredzētajā zonā. Stieņu statīvi, svaru paliktņi, batuti un skrejceliņi, kas sarindoti vienmērīgās rindās. Tikko pārejot uz citu sadaļu, tur bija teroristu grupa.
  
  Viens vīrietis viņu ieraudzīja, pacēla trauksmi un atklāja uguni. Heidena skrēja smagi un slīpi, dzirdot, kā lode atsitās no airētājas metāla rokas tikai dažas collas pa kreisi. Kinimaka palēca sānis, smagi piezemējoties uz skrejceliņa konveijera sekcijas un izripojot cauri spraugai. Heidens atdeva komplimentu leģionāram, izdarot caurumu kedu plauktā virs viņa galvas.
  
  Vīrietis lēnām atkāpās, kamēr viņa kolēģi izklīda. Heidens svieda rozā rokassomu gaisā, lai pārbaudītu viņu skaitu, un saviebās, kad četri atsevišķi šāvieni to smagi trāpīja.
  
  "Varbūt slēpj Ramzesa bēgšanu," Kinimaka elpoja.
  
  "Ja mums kādreiz būtu vajadzīgs Torstens Dāls," Heidens elpoja.
  
  "Vai vēlaties, lai es izmēģinu trako režīmu?"
  
  Heidens nespēja apspiest smieklus. "Es domāju, ka tā ir vairāk dzīvesveida izvēle, nevis pārnesumu maiņa," viņa teica.
  
  "Lai kas tas būtu," sacīja Kinimaka. "Pasteigsimies."
  
  Heidens sita viņu uz sitiena, izlecot no aizsega un ātri atklājot uguni. Viena no figūrām svilpa un nokrita sānis, pārējās nolaidās. Haidena viņiem uzbruka, atstājot šķēršļus viņu ceļā, bet aizverot plaisu, cik ātri vien spēja. Leģionāri atkāpās, šaujot augstu, un pazuda aiz visu zīmolu un krāsu kedu plaukta līdz griestiem. Heidens un Kinimaka apsēdās otrā pusē, uz mirkli apstājās.
  
  "Gatavs?" - ES jautāju. Heidens nopūtās, atbrīvojot no ieroča kritušo kameras locekli.
  
  "Ej," Kinimaka teica.
  
  Viņiem pieceļoties, ložmetēja šāviens nedaudz saspieda mācību statīvu virs viņu galvām. Uz tiem lija metāla un kartona gabali, audekls un plastmasa. Heidens uzkāpa līdz malai pat tad, kad visa konstrukcija šūpojās.
  
  "Ak..." Kinimaka iesāka.
  
  "Smuki!" Heidens pabeidza un pielēca.
  
  Visa platās letes augšējā puse sabruka, saplīsa gabalos un uzkrita tiem virsū. Milzīga, pārkaroša plauktu siena, tā svieda malā metāla statņus, kartona kastes un jaunu audekla apavu kaudzes, kad tās ieradās. Kinimaka pacēla roku it kā aizstāvoties no ēkas un turpināja pārliecinoši kustēties, taču savas masas dēļ atpalika no bēgošā Heidena. Kad viņa ripoja prom no krītošās masas, velkošā kāja aizķeroties pie metāla balsta, Kinimaka apraka galvu zem viņa rokām un sastiprinājās, krītot viņam virsū.
  
  Heidens pabeidza metienu ar ieroci rokā un atskatījās. "Mano!"
  
  Bet viņas problēmas tikai sākās.
  
  Četri leģionāri viņai uzbruka, izsitot pistoli un sita viņas ķermeni ar šautenes dibeniem. Heidens piesedza sevi un tad vēl nedaudz ripināja. Basketbola bumbu plaukts apgāzās, raidot oranžas bumbas uz visām pusēm. Heidena paskatījās pār viņas plecu, ieraudzīja kustamies ēnas un paskatījās apkārt, meklējot savu Gloku.
  
  Atskanēja šāviens. Viņa dzirdēja, ka lode kaut ko ietriecās viņas galvas tuvumā.
  
  "Apstājieties šeit," teica balss.
  
  Heidens sastinga un paskatījās uz augšu, kad pār viņu nolaidās Ramzesa vīriešu ēnas.
  
  "Tagad tu esi ar mums."
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks ielauzās izpostītajā vietā, Alisija viņam blakus. Pirmā kustība, ko viņi ieraudzīja, bija no Mūra, kad viņš pagriezās uz augšstāva balkona un pavērsa pret viņiem ieroci. Pēc pusminūtes viņa sejā parādījās atvieglojums.
  
  "Beidzot," viņš elpoja. "Es domāju, ka jūs, puiši, ieradāties šeit pirmie."
  
  "Mēs saņēmām nelielu iepriekšēju brīdinājumu," sacīja Dreiks. "Kāds klauns vārdā Aligators?"
  
  Mūrs izskatījās neizpratnē un aicināja viņus uzkāpt augšā. "Es nekad neesmu dzirdējis par viņu. Vai viņš ir piektās kameras vadītājs?
  
  "Mēs tā domājam, jā. Viņš ir sasodīts wazzok ar dupsi, kas pilns ar sūdiem, bet tagad viņš ir atbildīgs par šo kodolbumbu.
  
  Mūrs skatījās ar pavērtu muti.
  
  Alicia tulkoja. "Aligators izklausās trakāk nekā Džūljens Māršs pēc desmit galoniem kafijas, un es būtu teicis, ka tas nebija iespējams, kamēr es nedzirdēju viņa sakāmo. Tātad, kur ir Heidens un kas šeit notika?
  
  Mūrs viņiem visu izklāstīja, komentējot Ramzesa un Praisa cīņu un pēc tam bēgšanu. Dreiks pakratīja galvu par stacijas stāvokli un aģentu neadekvāto sadalījumu.
  
  "Vai viņš to varēja izplānot? Nākot visu ceļu no tās nolādētās pils Peru? Pat tad, kad mēs pētījām tirgu?"
  
  Maija izskatījās skeptiska. "Izklausās nedaudz tālsirdīgi pat vienai no jūsu teorijām."
  
  "Un tam nav nozīmes," Alisija sacīja. "Tiešām? Es domāju, kam tas rūp? Mums ir jābeidz sevi gāzt un jāsāk meklēt.
  
  "Šoreiz," sacīja Meja. "Es piekrītu Tazam. Iespējams, ka viņas pēdējais mīļākais viņai radīja zināmu sajūtu. Viņa uzmeta graciozu skatienu Bo.
  
  Dreiks sarāvās, kad Mūrs paskatījās uz viņu, viņa acis tagad bija vēl plašākas. Iekšlietu ministrijas aģents skatījās uz viņiem četriem.
  
  "Izklausās pēc lieliskas ballītes, puiši."
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Kur viņi aizgāja? Heidens un Kinimaka?
  
  Mūrs norādīja. "51. Sekoja Ramzesam, viņa vienpadsmit sekotājiem un tam idiotam Praisam dūmos. Jau pēc dažām minūtēm es tos pazaudēju no redzesloka.
  
  Alisija norādīja uz ekrānu rindu. "Vai jūs varat tos atrast?"
  
  "Lielākā daļa kanālu ir atspējoti. Ekrāni ir iznīcināti. Mums šobrīd būtu grūti atrast Battery Park.
  
  Dreiks piegāja pie salauztajām balkona margām un paskatījās apkārt stacijā un ārpusē. Tā bija dīvaina pasaule, kas atradās viņa priekšā, pretrunā ar pilsētu, kuru viņš iedomājās, un vismaz šodien atkal uz papēžiem. Viņš zināja tikai vienu veidu, kā palīdzēt šiem cilvēkiem kļūt labākiem.
  
  Saglabājiet tos drošībā.
  
  "Vai jums ir vēl kādi jaunumi?" Mūrs jautāja. "Es uzskatu, ka jūs runājāt ar Māršu un šo aligatora puisi."
  
  "Tikai tas, ko mēs jums teicām," Alisija sacīja. "Vai esat pārbaudījis deaktivizēšanas kodus?"
  
  Mūrs norādīja uz mirgojošu ikonu, kas tikko bija sākusi mirgot vienā no izdzīvojušajiem ekrāniem. "Skatīsimies".
  
  Dreiks atgriezās, kad Bo devās uz ūdens dzesētāju pēc dzēriena. Mūrs skaļi nolasīja e-pastu, ātri nonākot pie lietas un apstiprinot deaktivizēšanas kodu autentiskumu.
  
  "Tātad," Mūrs uzmanīgi izlasīja. "Kodi patiesībā ir košera. Man jāsaka, ka tas ir pārsteidzoši. Vai jūs domājat, ka Māršs zināja, ka viņu uzurpēs?
  
  "Var būt vairāki iemesli," sacīja Dreiks. "Drošība sev. Balansēšana uz robežas. Vienkāršais fakts ir tāds, ka vīrietim pietrūkst sešas kārtas līdz pilnam klipam. Ja tas aligators neizklausītos tik pretenciozs, es šobrīd justos drošāk.
  
  "Whappie?"
  
  - Rieksti? Dreiks mēģināja. "Es nezinu. Haidens runā tavā valodā labāk nekā es.
  
  "Angļu". Mūrs pamāja. "Mūsu valoda ir angļu."
  
  "Ja Tu tā saki. Bet tā ir laba lieta, puiši. Īsti deaktivizēšanas kodi ir laba lieta.
  
  "Vai jūs saprotat, ka mēs tik un tā būtu varējuši ar viņiem sazināties, kad zinātnieki ir noskaidrojuši kodollādiņa izcelsmi?" Bo teica, kad atgriezās un iedzēra malku no plastmasas krūzes.
  
  "Am, jā, bet tas vēl nav noticis. Un, cik mēs zinām, viņi mainīja kodus vai pievienoja jaunu trigeri.
  
  Beau to pieņēma ar vieglu mājienu.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Viņi bija stacijā gandrīz desmit minūtes, un no Heidena vai Dāla nebija ne vārda. Šodien desmit minūtes likās kā mūžība.
  
  "Es zvanu Heidenam." Viņš izņēma mobilo telefonu.
  
  "Neuztraucieties," Mai teica. "Vai šī nav Kinimaka?"
  
  Dreiks strauji pagriezās tur, kur viņa norādīja. Nepārprotamā Mano Kinimaki figūra stabili kliboja pa ielu, noliecās, nepārprotami sāpot, bet spītīgi rikšoja uz stacijas pusi. Dreiks norija duci jautājumu un tā vietā metās tieši pie cilvēka, kurš varēja uz tiem atbildēt. Iznākusi ārā, komanda pieķēra Mano pie gruvešiem piepildītā krustojuma.
  
  "Kas notiek, draugs?"
  
  Havajiešu atvieglojumu, viņus satiekot, aizēnoja kādas briesmīgas garīgas sāpes, kas slēpās tieši zem virsmas. "Viņiem ir Heidens," viņš čukstēja. "Mēs novācām trīs no tiem, bet netuvojāmies Ramzesam vai Praisam. Un tad viņi beigās mūs sagrāba. Izņēma mani no spēles, un brīdī, kad es izkļuvu no zem tonnas gruvešiem, Heidens bija prom.
  
  "Kā jūs zināt, ka viņi viņu ieguva?" - Bo jautāja. "Varbūt viņa joprojām vajā?"
  
  "Manas rokas un kājas, iespējams, ir ievainotas," sacīja Kinimaka. "Bet manas ausis dzirdēja labi. Viņi viņu atbruņoja un aizvilka. Pēdējais, ko viņi teica, bija..." Kinimaka ar smagu sirdi norija siekalas, nespēdama turpināt.
  
  Dreiks uztvēra vīrieša skatienu. "Mēs viņu izglābsim. Mēs vienmēr to darām. "
  
  Kinimaka saviebās. "Ne vienmēr".
  
  "Ko viņi viņai teica?" Alisija uzstāja.
  
  Kinimaka paskatījās debesīs, it kā meklētu iedvesmu no saules gaismas. "Viņi teica, ka ļaus viņai tuvāk apskatīt šo kodolbumbu. Viņi teica, ka piesprādzēs to viņai pie muguras.
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Torstens Dāls atstāja vairākas apkalpes, lai sakoptu Taimskvēru, un ieveda savu komandu dziļi šauras alejas radītajās ēnās. Tā bija klusa un bezrūpīga, ideāla vieta svarīga tālruņa zvana veikšanai. Vispirms viņš piezvanīja Heidenam, bet, kad viņa neatbildēja, viņš mēģināja sazināties ar Dreiku.
  
  "Attālums ir klāt. Kādas ir jaunākās ziņas?
  
  "Mēs esam sūdā, draugs..."
  
  "Atkal līdz savām ballēm?" - Dāls pārtrauca. "Kas jauns?"
  
  "Šoreiz ne līdz kaklam. Tie trakie nelieši izlauzās vai tika izlauzti no kamerām. Ramzesa un Praisa vairs nav. Piektā šūna sastāv - vai bija - no divpadsmit cilvēkiem. Mano saka, ka viņiem ir trīs.
  
  Dāls uztvēra intonāciju. "Mano runā?"
  
  "Jā draugs. Viņi satvēra Heidenu. Viņi paņēma viņu sev līdzi."
  
  Dāls aizvēra acis.
  
  "Bet mums vēl ir kāds laiks." Dreiks izmēģināja pozitīvo pusi. "Viņi to nemaz nebūtu paņēmuši, ja vēlētos to nekavējoties uzspridzināt."
  
  Jorkiešiem bija taisnība, Dālam bija jāatzīst. Viņš klausījās, kā Dreiks turpināja skaidrot, ka Māršs tagad ir atņemts no Tumsas prinča lomas un uz laiku aizstāts ar vienu, ko sauc par aligatoru. Tēvzeme tikko spēja identificēt šo cilvēku kā amerikāņu atbalstītāju.
  
  "Tiešām?" Dāls teica. "Par ko?"
  
  "Diez vai jebkas, kas varētu izraisīt anarhiju," sacīja Dreiks. "Viņš ir algotnis, tikai šoreiz viņš zaudēja savaldību."
  
  "Es domāju, ka Ramses vienmēr vadīja savu biznesu "mājā".
  
  "Aligators ir Ņujorkas dzimtene. Viņš varētu sniegt nenovērtējamas loģistikas zināšanas operācijai.
  
  "Jā, tam ir jēga." Dāls nopūtās un noguris izberzēja acis. "Kas būs tālāk? Vai mums ir Heidena koordinātas?
  
  "Viņi paņēma viņas kameru. Viņi noteikti ir paņēmuši vismaz daļu no viņas drēbēm, jo viņas kreklā uzšūtā birka norāda, ka viņa atrodas zem galda Chipotle Mexican Grill, un mēs tikko apstiprinājām, ka tas ir muļķības. Drošības kameras strādā, bet uztvērēji mūsu pusē pārsvarā tika izsisti no uzbrukuma vietai. Viņi saliek kopā visu, ko var. Un viņiem vienkārši nepietiek darbaspēka. No šejienes viss var kļūt ļoti slikti, draugs.
  
  "Varētu?" Dāls atkārtoja. "Es teiktu, ka esam pāri sliktajam un ejam pa slikto ielu, vai ne?"
  
  Dreiks uz brīdi apstājās un pēc tam sacīja: "Mēs ceram, ka viņi turpinās izvirzīt prasības," viņš teica. "Katra jauna prasība dod mums vairāk laika."
  
  Dālam nevajadzēja teikt, ka viņi vēl nav panākuši nekādu progresu. Fakts bija pašsaprotams. Šeit viņi bija atkarīgi no Tēvzemes, lai atklātu kodolbumbas atrašanās vietu, skraidot apkārt kā brīdināti Ziemassvētku tītari, lai Mūrs precīzi noteiktu atrašanās vietu, taču viss uzņēmums cieta neveiksmi.
  
  "Viss, ko mēs darījām, bija dažu palīgmateriālu neitralizēšana," viņš teica. "Mēs neesam pat tuvu Ramzesa faktiskajam plānam un jo īpaši viņa beigu spēlei."
  
  "Kāpēc jūs, puiši, neejat uz staciju? Tikpat labi mēs varētu būt kopā, kad nāks nākamais solis.
  
  "Jā, mēs to darīsim." Dāls pamāja pārējai komandai un noteica pareizo virzienu, lai viņus novestu uz 3. avēniju. "Sveiki, kā Mano izturas?"
  
  "Puisis ar plauktiem smagi atsitās pret sienu. Neprasi. Bet viņš ļoti vēlas cīnīties, tikai gaidot, kad kāds viņam dos mērķi.
  
  Dāls sāka skriet, kad viņi pabeidza sarunu. Kensi apstājās viņam blakus un pamāja. "Slikts gājiens?"
  
  "Ņemot vērā mūsu situāciju, es domāju, ka tā varēja būt sliktāka, bet, jā, tā bija slikta izvēle. Viņi nolaupīja Heidenu. Aizveda viņu tur, kur atrodas bumba.
  
  "Nu, tas ir lieliski! Es domāju, vai jums visiem, puiši, nav paslēptas bākas?
  
  "Mēs darām. Un viņi to izmeta kopā ar viņas drēbēm."
  
  "Mossad iekļuva zem jūsu ādas," Kensi klusi sacīja. "Viņiem labi, bet ne man. Lika man justies kā piederīgai."
  
  "Tas būtu". Dāls pamāja. "Mums visiem ir jājūt, ka mēs paši kontrolējam savu likteni un ka katrs lēmums būtībā ir brīvs. Tā nav manipulācija."
  
  "Šajās dienās," Kensi pirksti saritinājās un tad savilkās dūrēs, "jūs manipulējat ar mani, riskējot," viņa viņam uzsmaidīja. "Izņemot tevi, mans draugs, jūs varat manipulēt ar mani jebkurā laikā un vietā, kur vēlaties."
  
  Dāls paskatījās prom. Bridžita Makkenzija bija neapturama. Sieviete zināja, ka viņš ir precēts vīrietis, tēvs, un tomēr viņa ļāvās kārdinājumam. Protams, tā vai tā, viņa te ilgi nepaliktu.
  
  Problēma atrisināta.
  
  Smits un Lorēna arī skrēja kopā, apmainoties ar klusiem komentāriem. Jorgijs uzcēla aizmuguri, noguris un gruvešiem nokaisīts, bet rotaļīgi apņēmības pilns. Dāls zināja, ka šī bija viņa pirmā īstā trakulīgās, nejaušās cīņas pieredze, un uzskatīja, ka viņš ar to tiek galā labi. Ielas pazibēja, un tad viņi nogriezās pa kreisi uz 3. avēniju, virzoties uz krustojumu ar 51. avēniju.
  
  Dālam tās bija dīvainas dažas minūtes. Daži pilsētas rajoni bija neskarti, un, lai gan daudzi veikali palika atvērti un cilvēki gāja iekšā ar satraukumu, citi bija pamesti, gandrīz bez dzīvības. Vairākas ielas bija norobežotas ar nemieru policijas transportlīdzekļiem un pilnpiedziņas armijas transportlīdzekļiem, kas izkaisīti. Daži apgabali bija apkaunoti no laupītāju klātbūtnes. Lielākoties cilvēki, kurus viņš redzēja, nesaprata, ko darīt, tāpēc viņš pievienoja savu balsi, pēc viņa domām, varas iestādēm un aicināja viņus patverties, kur vien iespējams.
  
  Un tad viņi ieradās vietā, kur Dreiks un pārējie gaidīja, cerot un plānojot izglābt Heidenu Džeju.
  
  Kopš šīs dienas sākuma ir pagājušas tikai dažas stundas. Un tagad viņi izmisīgi meklēja veidu, kā atrast kodolbumbu. Dāls zināja, ka atpakaļceļa vairs nebūs; viņš nevarēja aizbēgt vai paslēpties bunkuros. SPEAR komanda tajā atradās līdz galam. Ja pilsēta šodien nomirs, tas nebūs varoņu trūkuma dēļ, kas centīsies to glābt.
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens klusēja, kad Ramzess vadīja darbību un reakciju, atgādinot saviem vīriem, kas bija atbildīgi, pārbaudot viņu absolūto lojalitāti. Pēc tam, kad viņu aizvilka prom no sporta preču veikala, viņi piespieda viņu skriet starp viņiem 3. avēnijā, pēc tam prasīja laiku, lai atrastu un izmestu viņas mobilo tālruni un noplēstu viņai ložu necaurlaidīgo vesti. Šķita, ka Ramzesam ir zināmas zināšanas par izsekošanas ierīcēm un to atrašanās vietu, un viņš lika saviem vīriešiem novilkt viņas kreklu. Mazā ierīce tika ātri atrasta un izmesta, pēc tam grupa turpināja skrējienu pa, šķiet, pilnīgi nejaušu maršrutu.
  
  Heidenam radās iespaids, ka tas tā nemaz nav.
  
  Pagāja kāds laiciņš. Grupa nometa savus lielākos ieročus un melnās virsdrēbes, apakšā atklājot savu parasto tūristu uniformu. Pēkšņi tie kļuva gaiši, nekaitīgi, daļa no simtiem satrauktu pūļu, kas klīst pa pilsētas ielām. Policijas un armijas patruļas ierindojās dažos maršrutos, bet kameras vienkārši nogrieza vienu tumšo aleju un tad otru, līdz tās bija skaidras. Heidenam tika uzvilkta rezerves jaka. Kādā brīdī viņi uzkāpa uz iepriekš sagatavotiem motocikliem un lēnām izbrauca no Manhetenas centra.
  
  Bet ne pārāk tālu. Heidena no visa spēka vēlējās, lai viņa varētu nosūtīt ziņu kādam - jebkuram - tagad, kad viņa zina bumbas atrašanās vietu. Tas nebija svarīgi, ka viņi varēja viņu nogalināt - svarīgi bija tikai tas, ka šie fanātiķi tika apturēti.
  
  Velosipēdi noripoja pa aleju, un tad desmit cilvēki - astoņi atlikušie leģionāri Ramzess un Praiss - sekoja viens otram pa sarūsējušām metāla sānu durvīm. Heidena atradās to vidū, kara balvā, un, lai gan viņa jau zināja savu likteni, viņa centās uztvert katru skatienu, katru virziena maiņu un katru čukstus.
  
  Aiz salauztajām ārdurvīm smirdošs iekšējais gaitenis veda uz betona kāpnēm. Šeit viens no vīriešiem pagriezās pret Heidenu un turēja savu nazi pie viņas rīkles.
  
  "Klusums," sacīja Ramzess, nepagriezdamies. "Pagaidām es labāk tevi nenogalinātu."
  
  Viņi uzkāpa četros stāvos un tad tikai uz brīdi apstājās pie dzīvokļa durvīm. Kad tas atvērās, grupa drūzmējās iekšā, izskrēja no gaiteņa, cik ātri vien varēja. Ramzess apstājās istabas centrā, izstiepis rokas.
  
  "Un šeit mēs esam," viņš teica. "Ar miljons beigām un vismaz vienu sākumu. Šīs pilsētas iedzīvotāji pametīs šo dzīvi, nezinot, ka tas ir mūsu jaunā ceļa, mūsu svētā kara sākums. Šis-"
  
  "Tiešām?" Sausa balss pārtrauca tirādi. "Daļa no manis vēlas tev ticēt, Ramses, bet otra daļa, sliktākā daļa, domā, ka tu esi pilns ar to."
  
  Haidena pirmo reizi labi apskatīja Džulianu Māršu. Pitietis izskatījās dīvains, izkropļots, it kā daļa no viņa būtu salocījusies citā. Viņš valkāja drēbes, kas nekad nederēs neatkarīgi no gada vai pašreizējās tendences. Viena acs bija melna, otra bija plaši atvērta un nemirkšķināja, bet viena kurpe nokrita. Viņam labajā pusē sēdēja pārsteidzoša brunete, kuru Heidens nepazina, taču no tā, kā viņi bija piespiesti viens otram, bija skaidrs, ka viņi ir saistīti vairākos veidos.
  
  Tātad, ne sabiedrotais.
  
  Heidens ar nicinājumu noskatījās, kā Ramzess reaģēja uz Mārča ņirgāšanos. "Tu zināji?" - jautāja teroristu princis. "Ka mēs jūs maldinājām, pirms mēs jūs satikām. Pirms mēs pat zinājām muļķa vārdu, kurš ienesīs mūsu mūžīgo liesmu Amerikas sirdī. Pat jūsējais, Tailers Vebs, jūs nodeva.
  
  "Drāzt Vebu," sacīja Māršs. "Un tu ej."
  
  Ramzess smejoties novērsās. "Atgriezīsimies pie tā, ko es teicu. Pat cilvēki, kas šeit strādā, ienīst šo pilsētu. Tas ir pārāk dārgi, pārāk daudz tūristu. Parastie vīrieši un sievietes nevar atļauties šeit dzīvot un cīnīties, lai nokļūtu darbā. Vai varat iedomāties, kāds rūgtums pieaug pret sistēmu un cilvēkiem, kas to turpina atbalstīt? Par tiltiem un tuneļiem tiek iekasēta nodeva. Tu neesi nekas, ja tev nav naudas. Mantkārība, alkatība, alkatība ir visur. Un tas padara mani slimu. "
  
  Heidena klusēja, joprojām aprēķinot savu nākamo gājienu, joprojām vērojot Mārša reakciju.
  
  Ramzess paspēra soli sānis. "Un aligators, mans vecais draugs. Jauki tevi atkal satikt."
  
  Heidens noskatījās, kā vīrietis vārdā Aligators apskāva savu priekšnieku. Cenšoties palikt maza, klusa un, iespējams, nepamanīta, viņa aprēķināja, cik soļu būs jāveic, lai tiktu līdz durvīm. Pagaidām par daudz. Pagaidi, tikai gaidi.
  
  Bet cik ilgi viņa to varēja atļauties? Neskatoties uz Ramzesa vārdiem, viņa domāja, vai viņš vispār vēlas izvairīties no kodolsprādziena. Labā ziņa bija tā, ka varas iestādes bija slēgušas gaisa telpu, tāpēc vīrietis nesteidzās.
  
  Roberts Praiss stenēdams metās krēslā. Viņš tuvākajam leģionāram lūdza pudeli aspirīna, taču tika kategoriski ignorēts. Māršs piemiedza acis uz aizsardzības ministru.
  
  "Vai es tevi pazīstu?"
  
  Praisa iegūlās dziļāk savā spilvenā.
  
  Heidens paskatījās uz pārējo telpu, tikai tagad pamanījis pusdienu galdu, kas stāvēja pie tālu aizkaru loga.
  
  Sasodīts, kas tas ir...?
  
  Tas bija mazāks, nekā viņa bija iedomājusies. Mugursoma bija lielāka par standarta modeli, pārāk liela, lai ietilptu lidmašīnas augšējā nodalījumā, taču lielāka cilvēka mugurā tā neizskatītos pārāk neveikla.
  
  "Es to pārdevu tev, Mārt," sacīja Ramzess. "Ar cerībām, ka jūs to atvedīsit uz Ņujorku. Par to es būšu mūžīgi pateicīgs. Uzskatiet to par dāvanu, kad es jums saku, ka jums un jūsu draugam būs ļauts sajust visu iznīcinošo uguni. Tas ir labākais, ko varu jums piedāvāt, un daudz labāk nekā nazis pāri jūsu rīklei.
  
  Haidena iegaumēja kodolbumbu - tās izmēru, formu un mugursomas izskatu - gadījumam, ja viņai tā varētu būt nepieciešama. Nekādā gadījumā viņai šodien šeit nevajadzēja mirt.
  
  Pēc tam Ramzess pievērsās saviem vīriem. "Sagatavojiet viņu," viņš teica. "Un nesaudzējiet amerikāņu kucei ne mazāko sāpju."
  
  Heidens zināja, ka tas tuvojas. Ceļā uz šejieni viņiem nebija izdevies sasiet viņas rokas, un tagad viņa to pilnībā izmantoja. No viņas tiesībām toreiz bija atkarīgs tik daudz lietu - pilsētas, tautas, lielākās daļas civilizētās pasaules liktenis. Viņas labajā pusē noderēja vāze, tās kakls bija ideāls viņas rokai platumā, un ir piemērots svars, lai nodarītu kaitējumu. Tas sadragāja uz tuvākā vīrieša tempļa, robaini gabali nokrita uz grīdas. Paceļot roku, Heidens satvēra ieroci, taču, redzot, ka tas ir droši aptīts ap plecu, viņa nekavējoties padevās, tā vietā izmantojot savu tvērienu pie stobra, lai vēl vairāk izsist viņu no līdzsvara. Ieroči bija mērķēti, bet Heidens tos visus ignorēja. Tagad tas bija tīri Last Chance Saloon... vairs nav jācīnās par savu dzīvību - drīzāk kā cīņa par pilsētiņas izdzīvošanu. Un vai viņi viņu šeit nelegāli neieveda slepenībā? Tas viņai teica, ka šaujamieroči tiks nicināti.
  
  Aligators tuvojās viņai no sāniem, bet Ramzess viņu aizturēja. Vēl viens interesants atklājums. Aligators Ramzesam bija svarīgs. Nākamajā mirklī viņa bija pārņemta, nespējot koncentrēties tālāk par rokām un kājām, kas viņu satrieca. Es atvairu vienu vai divus sitienus, bet vienmēr bija vēl viens. Tie nav TV nelieši - pieklājīgi gaida, kad viens trāpīs, lai otrs varētu iejaukties. Nē, šie viņu aplenca un uzbruka viņai uzreiz, tāpēc neatkarīgi no tā, cik viņa apstājās un sita, vēl divi viņai sita. Sāpes uzsprāga vairākās vietās, nekā viņa spēja saskaitīt, taču viņa izmantoja savu paklupu, lai paņemtu robainu vāzes gabalu un pārcirstu abiem vīriešiem pa seju un rokām. Viņi atkāpās, asiņoja. Viņa uzgāzās uz pāris kājām, liekot to īpašniekam sabrukt. Viņa mēģināja mest pa logu smagu krūzi, domādama, ka tā piesaistīs uzmanību, taču sasodītā lieta aizlidoja apmēram pusmetru no loga.
  
  Ko darītu Dreiks?
  
  Viņa to zināja. Tieši šo. Viņš cīnīsies līdz pēdējam elpas vilcienam. Caur kāju mežu viņa meklēja ieroci. Viņas acis sastapās ar Mārča un sievietes skatienu, bet viņi tikai vēl ciešāk pieķērās viens otram, smeļoties dīvainajā saziņā. Heidens spārdījās un grozījās, gavilēdams par katru tik tikko apspiestu kliedzienu, tad atrada dīvānu aiz muguras. Izmantojot to kā atbalsta punktu, viņa piespiedās piecelties kājās.
  
  Dūre ietriecās viņas sejā, un zvaigznes uzsprāga. Heidena pakratīja galvu, notīrot asinis, un sita pretī, liekot pretiniecei nokrist. Vēl viena dūre trāpīja viņai pa galvas sānu, un tad vīrietis satvēra viņu ap vidukli, nogāzot no kājām un noliekot muguru uz dīvāna. Heidens metās viņam pāri mugurai, izmantojot savu impulsu. Pēc sekundes viņa atkal bija kājās, nolaidusi galvu, meta sitienus pa ribām, kaklu, cirksni un ceļgaliem, metot sitienu pēc sitiena, sitienu pēc sitiena.
  
  Viņa redzēja, kā Ramzess tuvojas viņiem. "Astoņi cilvēki!" - viņš kliedza. "Astoņi vīrieši un viena maza meitene. Kur ir tavs lepnums?
  
  - Turpat, kur viņu olas, - Heidens aizelsusies sacīja, nodarot tām bojājumus, jūtot nogurumu, sāpes no daudziem sitieniem, cīnoties ar niknumu. Tas neturpināsies mūžīgi, un viņai nebija cerību izbēgt.
  
  Bet viņa nekad nepārstāja mēģināt. Nekad nepadevās. Dzīve bija ikdienas cīņa, neatkarīgi no tā, vai tā bija burtiska vai nē. Kad spēks izsīka no viņas sitieniem un enerģija izplūda no viņas ekstremitātēm, Heidena joprojām sita, lai gan ar viņas sitieniem vairs nepietika.
  
  Vīrieši viņu piecēla kājās un vilka pa istabu. Viņa juta, ka viņā atgriežas kāds spēks, un pārvilka zābaku pāri apakšstilbam, liekot viņai čīkstēt. Rokas savilkās ap viņas muskuļiem, virzot viņu uz tālāko logu.
  
  Ramzess stāvēja virs galda, uz kura gulēja kodolmateriāls.
  
  "Tik mazs," viņš domīgi teica. "Tik nepiemēroti. Un tomēr tik neaizmirstams. Vai tu piekrīti?"
  
  Heidens izspļāva asinis no viņas mutes. "Es piekrītu, ka jūs esat gadsimta trakais darbs."
  
  Ramzess uzmeta viņai neizpratni. "Jūs darāt? Jūs saprotat, ka tur lejā apskaujas Džulians Māršs un Zoja Šīrsa no The Pythians, vai ne? Un viņu vadītājs - Vebs - kur viņš ir? Es domāju, ka dodieties izpētīt pasauli, lai atrastu senu arheoloģisko dārgumu. Es eju pa sen miruša aristokrāta sen mirušo taku. Seko pats savām trakajām pēdām, kamēr pasaule deg. Es ne tuvu netuvojos gadsimta trakajam darbam, Džejas jaunkundze.
  
  Un, lai gan Heidens iekšēji atzina, ka viņam kaut kas ir taisnība, viņa klusēja. Dienas beigās viņus visus vajadzētu sagaidīt kamerai ar filcu.
  
  "Kas notiks tālāk, jūs interesē zināt?" Ramzess viņai smaidīdams jautāja. "Nu, ne tik daudz, godīgi sakot. Mēs visi esam tur, kur vēlamies būt. Jūs esat ar kodolbumbu. Es esmu kopā ar aligatoru, manu bumbu ekspertu. Mani cilvēki ir manā pusē. Kodolbumba? Tas ir gandrīz gatavs... - viņš apstājās - kļūt vienots ar pasauli. Vai mums jāsaka... stundu pēc šī brīža?
  
  Heidena acis viņu nodeva.
  
  "Ak haha. Tagad jūs domājat. Vai tas jums ir pārāk daudz laika? Tātad desmit minūtes?"
  
  "Nē," Heidens elpoja. "Tu nevari. Lūdzu. Ir jābūt kaut kam, ko vēlaties. Par kaut ko varam vienoties."
  
  Ramzess skatījās viņā tā, it kā pret savu gribu pēkšņi viņu apžēlotu. "Šajā telpā ir viss, ko es vēlos. Tā sauktās Pirmās pasaules iznīcināšana.
  
  "Kā jūs noslēdzat darījumu ar cilvēkiem, kuri vēlas jūs tikai nogalināt vai mirt, mēģinot?" Heidens skaļi teica. "Vai arī apturiet tos, pats neizmantojot asinsizliešanu. Jaunās pasaules galējā dilemma.
  
  Ramzess iesmējās. "Jūs, cilvēki, esat tik stulbi." Viņš pasmējās. "Atbilde ir: "Tu nedrīksti". Nogalini mūs vai pielūdz mūs. Apturiet mūs vai vērojiet, kā mēs šķērsojam jūsu robežas. Tā ir jūsu vienīgā dilemma."
  
  Heidena atkal cīnījās, kad vīrieši novilka viņas jauno kreklu un pēc tam novietoja bumbu tā, lai tā būtu piesprādzēta viņas priekšā. Tas bija aligators, kurš nāca priekšā un atsprādzēja mugursomu un atvienoja vairākus vadus no iekšpuses. Tie bija jāpievieno taimera mehānismam, Heidens bija pārliecināts. Pat tādi traki teroristi neriskētu atvienot īstas sprāgstvielas.
  
  Viņa cerēja.
  
  Aligators parāva vadus un tad paskatījās uz Ramzesu, gaidīdams atļauju turpināt. Milzis pamāja. Vīrieši satvēra Heidenas rokas un pastūma viņu uz priekšu pāri galdiņam, saliecot viņas ķermeni, līdz kodolbumba piespiedās viņas vēderam. Pēc tam viņi turēja viņu vietā, kamēr aligators apvija vadus vispirms ap viņas muguru un krūtīm, tad uz leju starp kājām un visbeidzot uz augšu, līdz tie satikās viņas muguras lejasdaļā. Heidens juta katru stiepļu vilkšanu, katru mugursomas kustību. Visbeidzot, viņi izmantoja vidējas stiprības jostas un līmlenti, lai nodrošinātu, ka kodolbumba ir stingri pielipusi pie viņas ķermeņa un ka tā ir aptīta. Haidena pārbaudīja savas saites un atklāja, ka viņa tik tikko spēj kustēties.
  
  Ramzess stāvēja atpakaļ, lai apbrīnotu aligatora roku darbu. "Perfekti," viņš teica. "Amerikāņu velns ir ieņēmis ideālu pozīciju, lai iznīcinātu savu valsti. Tā ir piemērota svētnīca, tāpat kā šī grēcīgā pilsēta pārējiem. Tagad, aligator, iestati taimeri un dod mums pietiekami daudz laika, lai dotos uz zoodārzu.
  
  Heidens noelsās pie galda, vispirms satriekts un pēc tam apmulsis par terorista vārdiem. "Lūdzu. Jūs to nevarat izdarīt. Tu nevari. Mēs zinām, kur jūs atrodaties un ko plānojat darīt. Mēs vienmēr varam tevi atrast, Ramses.
  
  "Tu domā savus draugus!" Aligators iekliedzās viņai ausī, liekot viņai lēkt un pakratīt kodolu. "Anglis... Khmannnn! Neuztraucieties. Jūs viņu redzēsiet vēlreiz. Māršs ar viņu izklaidējās, mmm, bet mēs arī!
  
  Ramzess pieliecās viņai pie otras auss. "Es atceros jūs visus no tirgus. Es uzskatu, ka jūs to iznīcinājāt, sabojājot manu reputāciju vismaz uz diviem gadiem. Es zinu, ka jūs visi uzbrukāt manai pilij, nogalinājāt manu miesassargu Akatašu, nogalinājāt manus leģionārus un aizvedāt mani ķēdēs. Par Ameriku. Muļķu valsts. Praisa kungs man saka, ka jūs visi esat daļa no komandas, bet ne tikai. Jūs saucat sevi par ģimeni. Nu, vai nav pareizi, ka pašās beigās jūs visi esat kopā?
  
  "Sasodīts," Heidens ieelpoja mugursomas augšdaļā. "Tu. Dzeltenis."
  
  "Ak nē. Jūs un jūsu ģimene esat tie, kas patiešām sabojāja. Tikai atceries - Ramzess to izdarīja. Un ka pat šī nav mana beigu spēle. Mana uzticamība ir vēl iespaidīgāka. Bet ziniet, ka es būšu kaut kur drošībā, smejos, kamēr Amerika un pārējie tās Rietumu draugi sabruks.
  
  Viņš noliecās tā, ka viņa ķermenis saspieda gan viņu, gan mugursomu saturu. "Tagad ir pienācis laiks jūsu pēdējam zoodārza apmeklējumam. Es došu Metam Dreikam godu tevi atrast," viņš čukstēja. "Kad sprāgs bumba."
  
  Heidens dzirdēja vārdus, tajos slēptās sekas, taču prātoja, kāda droša darbība varētu būt iespaidīgāka par to, ko viņš jau bija plānojis.
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens paslīdēja un ieskrēja nelielas kravas automašīnas aizmugurē. Leģionāri nolika viņu, joprojām piesietu pie bumbas, aiz sevis pie kājām, kad viņi ieņēma soliņus abās pusēs. Visgrūtākais visā ceļojumā bija viņu izkļūt no daudzdzīvokļu mājas. Leģionāri netērēja laiku, mēģinot viņu nomaskēt; viņi iestūma viņu, kur gribēja, un devās ar saviem ieročiem gatavībā. Ikviens, kurš tos redzēs, tiks nogalināts. Viņiem par laimi, šķiet, ka lielākā daļa cilvēku ņēma vērā brīdinājumus un palika mājās pie sava televizora vai klēpjdatora. Ramzess visu laiku smaidīdams pārliecinājās, ka Heidens redzēja, kā kravas automašīna piebrauc ceļa malā blakus tumšai alejai.
  
  Melns ar speciālo spēku marķējumu.
  
  Kurš viņus apturētu? Iztaujāt viņus? Varbūt laika gaitā. Bet tā bija visa līdz šim notikušā būtība. Katras plāna daļas ātrums un izpilde pārbaudīja Amerikas reakciju uz saviem ierobežojumiem. Reakcijas bija gaidāmas, un patiesā problēma bija tā, ka teroristiem vienkārši bija vienalga. Viņu vienīgais mērķis bija tautas nāve.
  
  Viņi izmantoja 57. ielu, lai virzītos uz austrumiem, izvairoties no patruļām un kordoniem, kur vien varēja. Tur bija gruveši, dīvaina pamesta automašīna un skatītāju grupas, bet pats aligators bija ņujorkietis un zināja visus klusākos, šķietami neauglīgos ceļus. Palīdzēja pilsētas elektroapgādes sistēma, kas ļāva vadītājam viegli atgriezties iepriekš plānotajā maršrutā. Viņi rīkojās lēni, piesardzīgi, zinot, ka amerikāņi joprojām reaģē, joprojām gaida, un tikai pēc vairākām stundām saprata, ka bumba jau varētu būt tur.
  
  Heidens zināja, ka pat tagad Baltā nama amatpersonas ieteiktu būt piesardzīgiem, pilnībā nespējot pieņemt, ka viņu robežas ir pārkāptas. Būs citi, kas mēģinātu izmantot situāciju. Atbrīvosimies no Dodge vēl vairāk un sagrausim nodokļu maksātājus. Tomēr viņa pazina Kobērnu un cerēja, ka viņa tuvākie padomnieki ir tikpat uzticami un gudri kā viņš.
  
  Ceļojums viņai atstāja zilumus. Leģionāri viņu atbalstīja ar kājām. Pēkšņas apstāšanās un lielas bedres lika viņai justies nelabumam. Mugursoma pārvietojās zem viņas, tās cietās iekšpuses vienmēr satrauca. Heidena zināja, ka tas ir tas, ko Ramzess vēlas - lai viņas pēdējie mirkļi būtu šausmu pilni, taimerim nokrītot.
  
  Nepagāja nepilna pusstunda. Ceļi bija klusi, ja ne tukši. Heidens nevarēja droši pateikt. Vēl viens jauns sava plāna pavērsiens Ramses pavēlēja Gatoram piesiet Māršu un Šērsu pie bumbas kopā ar Heidenu. Abi sūdzējās, cīnījās un pat sāka kliegt, tāpēc aligators aizlīmēja viņiem muti un degunu, sēdēja, līdz viņi nomierinājās, un tad ļāva nāsīm iesūkt gaisu. Pēc tam Māršs un Šērss sāka raudāt gandrīz unisonā. Varbūt viņi sapņoja par atbrīvošanos. Māršs čīkstēja kā jaundzimušais, un Šērss šņāca kā zēns ar gripu. Kā sods viņiem abiem - un diemžēl arī Heidenam - Ramzess lika viņus kailus piesiet pie kodolbumbas, kas radīja visdažādākās problēmas, izkropļojumus un vēl lielāku šņācienu. Heidens to uztvēra labi, iztēlojoties Lavkrafta šausmas, kurām viņi tagad varētu līdzināties, un prātojot, kā pie velna viņi tiks cauri zoodārzam.
  
  "Mēs pabeigsim iekšā," aligators kritiski paskatījās uz masu. "Maksimums piecas minūtes."
  
  Heidens pamanīja, ka bumbas izgatavotājs labi runāja, saskaroties ar savu priekšnieku. Iespējams, satraukums lika viņa balsij pēkšņi pacelties. Varbūt uztraukums. Viņa pievērsa uzmanību, kad kravas automašīna apstājās un vadītājs dažas minūtes darbojās tukšgaitā. Ramzess izkāpa no taksometra, un Heidens ieteica, ka viņi varētu būt pie zoodārza ieejas.
  
  Pēdējā iespēja.
  
  Viņa izmisīgi cīnījās, mēģinot šūpoties no vienas puses uz otru un nokasīt no mutes līmlenti. Māršs un Šērss ievaidējās, un leģionāri uzkāpa viņai ar zābakiem, apgrūtinot pārvietošanos, taču Heidens pretojās. Vajadzēja tikai dīvainu dārdoņu, nepiedienīgu šūpošanos, un karogi tiks pacelti.
  
  Viens no leģionāriem lamājās un lēca viņai pāri, vēl vairāk piespiežot viņu pret kodollādiņu un transportlīdzekļa aizmuguri. Viņa ievaidējās līmlentē. Viņa rokas apvijās ap viņas ķermeni, neļaujot viņai kustēties, un, kad Ramzess atgriezās, viņa vairs nevarēja elpot.
  
  Ar vieglu dzinēja rūkoņu, kravas automašīna atkal virzījās uz priekšu. Mašīna brauca lēni, un leģionārs devās prom. Heidena dziļi ievilka elpu, nolādēdama savu veiksmi un visu apkārtējo sejas. Drīz vien automašīna apstājās un vadītājs izslēdza dzinēju. Iestājās klusums, kad Ramzess, tagad ģērbies elementārā specvienības uniformā, iebāza galvu aizmugurējā sēdeklī.
  
  "Mērķis sasniegts," viņš bezkaislīgi sacīja. "Pagaidiet manu signālu un esiet gatavs nest tos starp jums."
  
  Nebūdams bezpalīdzīgs, Heidens varēja tikai elpot, kad pieci leģionāri novietojās ap dīvaino kūli un gatavojās to pacelt. Ramzess pieklauvēja pie durvīm, viss bija skaidrs, un viens vīrietis tās atvēra. Pēc tam leģionāri pacēla saini gaisā, iznesa no furgona un veda pa koku ieskautu taku. Heidena pamirkšķināja acis, kad dienas gaisma trāpīja viņas acīs, un tad ieraudzīja, kur viņa atrodas.
  
  Virs galvas stiepās koka nojume, kas balstīta uz bieziem ķieģeļu stabiem, ko ieskauj zaļumi. Labi iekārtots un bruģēts saules slazds pašlaik bija pamests, kā Heidens bija gaidījis pārējā zoodārza daļai. Daži bezbailīgi tūristi, iespējams, ir izmantojuši reti apdzīvotās atrakcijas, taču Heidens šaubījās, vai zooloģiskajam dārzam turpmākajās stundās tiks atļauts uzņemt ikvienu. Visticamāk, Ramzess pārliecināja zoodārza apsardzi, ka tur ir speciālie spēki, lai nodrošinātu pilnīgu teritorijas drošību. Viņi tika nesti pa taku, kas izklāta ar arkām un nokareniem zaļumiem, līdz viņus apturēja sānu durvis. Aligators iekļuva ar spēku, un pēc tam viņi atradās telpā ar augstiem griestiem, kas sastāvēja no koka celiņiem, tiltiem un daudziem kokiem, kas palīdzēja tikt galā ar mitro atmosfēru.
  
  "Tropiskā zona," Ramses pamāja. "Tagad, aligator, paņemiet paku un ielieciet to tālāk krūmājā. Mums nav vajadzīgi agrīni nejauši novērojumi.
  
  Heidena un pārējā viņas nestabilā kompānija nokļuva uz koka grīdas. Aligators noregulēja dažas siksnas, pievienoja vairāk līmlentes, lai nodrošinātu stabilitāti, un pēc tam pamāja ar papildu stieples rulli, līdz viņš paziņoja, ka detonators ir droši aptīts ap ieslodzītajiem.
  
  "Un rotējošais slēdzis?" - Ramzess jautāja.
  
  "Vai tiešām vēlaties to pievienot?" Aligators jautāja. "Māršs un Šērss to var sākt priekšlaicīgi."
  
  Ramzess domīgi pamāja vīrietim. "Tev ir taisnība". Viņš notupās pie pakas, mugursoma gulēja uz grīdas, Heidens bija piesiets tieši virsū, un tad Māršs un Zoja viņai virsū. Ramzesa acis bija vienā līmenī ar Džuliana Mārša galvu.
  
  "Mēs pievienosim jutības slēdzi," viņš klusi teica. "Rotējoša ierīce, kas, ja tevi paceļ vai izdara kādas lielas kustības, izraisa bumbas detonāciju. Es iesaku jums palikt un gaidīt, kad ieradīsies J jaunkundzes komandas biedri. Neuztraucieties, tas neturpināsies ilgi. "
  
  Viņa vārdi pārņēma Heidena ķermeņa drebuļus. "Cik ilgi?" viņai izdevās izelpot.
  
  "Taimeris tiks iestatīts uz vienu stundu," sacīja Ramses. "Tikai pietiekami daudz laika, lai mēs ar aligatoru nokļūtu drošībā. Maniem vīriešiem paliks spridzeklis, pēdējais pārsteigums taviem draugiem, ja viņiem izdosies tevi atrast.
  
  Ja?
  
  Ramzess piecēlās, pēdējo reizi palūkojoties uz paciņu, ko bija sagatavojis, uz cilvēka miesu un vētru zem tā, uz viņu baismīgajām sejas izteiksmēm un spēku, ko viņš izrādīja pār viņiem visiem.
  
  Heidena aizvēra acis, tagad nespējot pakustēties, šausmīgais spiediens iespieda viņas krūtis nepielūdzamā bumbā un apgrūtināja elpošanu. Šie varētu būt viņas pēdējie mirkļi, un viņa nevarēja neko darīt, izdzirdot aligatora žēlabas par jutības slēdža iestatīšanu, taču viņa būtu sasodīta, ja tos pavadītu Ņujorkas Centrālparka zoodārza tropiskajā zonā. Tā vietā viņa tiks pārvesta atpakaļ uz savas dzīves labākajiem laikiem, uz Manos un viņu laiku Havaju salās, uz Diamond Head takām, sērfošanu North Beach un Maui vulkāniskajiem kalniem. Restorāns uz aktīva vulkāna. Vieta virs mākoņiem. Aiz ceļiem sarkani netīrumi. Mirgojošās gaismas gar Kapiolani un tad pludmale visu pludmaļu galā, kas puto zem krēslas un bezrūpības izkliedētām sarkanajām gaismām, vienīgā īstā vieta pasaulē, kur viņa varēja izvairīties no visiem dzīves stresa un raizēm.
  
  Heidens tagad devās turp, pulkstenim tikšķot.
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks gaidīja policijas iecirknī, juzdamies pilnīgi bezpalīdzīgi, jo viņi pieķērās pie katra padoma, katra novērojuma, katra mazākā mājiena par Ramzesu, Heidenu vai kodolbumbu. Patiesība bija tāda, ka Ņujorka bija pārāk liela, lai aptvertu dažu stundu laikā, un tālruņi zvanīja no āķa. Tajā bija pārāk daudz iedzīvotāju un pārāk daudz apmeklētāju. Armijai varētu paiet desmit minūtes, lai sasniegtu Balto namu, taču, neskatoties uz visiem apsardzes un drošības pasākumiem, cik ilgs laiks būtu nepieciešams, lai pārmeklētu šo salīdzinoši mazo vietu? Tagad, Dreiks domāja, aizvediet šo scenāriju uz Ņujorku, un ko jūs iegūstat? Tas bija rets incidents, kad drošības spēki sagūstīja teroristus, kuri faktiski veica savu zvērību. Reālajā pasaulē teroristus vajāja un izsekoja pēc nemieriem.
  
  Beidzot ieradās Dāls, izskatījās izjaukts un visā pasaulē noguris, ar pārējo SPEAR komandu aiz muguras. Kenzi neizskaidrojami sāka skatīties apkārt un jautāja, kur atrodas pierādījumu glabātava. Dāls vienkārši uzmeta viņai acis un teica: "Atlaidiet viņu, pretējā gadījumā viņa nekad nebūs apmierināta." Pārējā komanda drūzmējās apkārt un klausījās Dreika sakāmajā, kas, izņemot to, ka uztraucās par Heidenu, nebija daudz.
  
  Mūrs vienkāršoja lietu. "Cilvēki zina par terorisma draudiem pilsētai. Mēs nevaram evakuēties, lai gan mēs neapturam tos, kas mēģina doties prom. Kas notiek, ja bumba eksplodē? Es nezinu, bet mums tagad nav jādomā par savstarpējām apsūdzībām. Mūsu sistēmas nedarbojas, bet citām aģentūrām un vietnēm ir piekļuve citiem kanāliem. Mēs tos salīdzinām, kad runājam. Lielākā daļa sistēmu darbojas. Ņujorkas ielas ir klusas, bet joprojām aizņemtas salīdzinājumā ar lielāko daļu pilsētu. Arī ceļi."
  
  - Bet vēl nekā? Smits pārsteigts jautāja.
  
  Mūrs nopūtās. "Mans draugs, mēs atbildam uz simtiem zvanu minūtē. Mēs saskaramies ar ikvienu psihologu, palaidni un ikvienu patiesi nobiedētu labo pilsoni pilsētā. Gaisa telpa ir slēgta visiem, izņemot mūs. Mēs grasījāmies izslēgt Wi-Fi, internetu un pat tālruņa līnijas, taču saprotiet, ka mēs, visticamāk, atpūtīsimies šajā avēnijā, tāpat kā no ielas policista, FIB aģenta vai, visticamāk, sabiedrības loceklis."
  
  - Zem pārsega? Dāls jautāja.
  
  "Cik mēs zinām, nav palikusi neviena kamera. Mēs varam tikai pieņemt, ka šūna, kas tagad aizsargā Ramzesu, tika savervēta valsts un vietējā līmenī. Mēs neticam, ka mūsu slepenie aģenti var palīdzēt, taču viņi pēta visas iespējamās iespējas."
  
  "Kur tas mūs atstāj?" Lorēna jautāja. "Mēs nevaram atrast kameru, Ramses, Price vai Haiden. Mēs neesam atraduši kodolbumbu," viņa pētīja katru seju, sirdī joprojām esot civiliedzīvotājam, kurš audzis sindicētos šovos, kur visas puzles detaļas sarindojās pēdējā cēlienā.
  
  "Dzeramnauda ir tas, ko parasti dara," sacīja Mūrs. "Kāds kaut ko redz un izraisa. Vai jūs zināt, kā viņi šeit sauc karsto padomu sēriju? Divas biļetes uz debesīm, pēc vecās Edija Money dziesmas.
  
  "Tātad, vai mēs gaidām zvanu?"
  
  Dreiks izveda Lorēnu uz balkona. Zemāk redzamā aina bija izmisīga, daži dzīvie policisti un aģenti cīnījās ar šoku, kad viņi gāja cauri gruvešiem un stikla šķembām, atbildēja uz zvaniem un dauzīja atslēgas, daži ar asiņainiem pārsējiem ap rokām un galvām, citi ar kājām. augšā, grimasē no sāpēm.
  
  "Mums ir jāiet tur lejā," sacīja Lorēna. "Palīdzi viņiem."
  
  Dreiks pamāja. "Viņi cīnās zaudētā cīņā, un tas vairs nav pat centrs. Šie puiši vienkārši atteicās doties prom. Tas viņiem nozīmē vairāk nekā brauciens uz slimnīcu. Tā dara labi policisti un sabiedrība to reti redz. Prese atkal un atkal izceļ tikai sliktas ziņas, iekrāsojot kopējo viedokli. Es saku, ka mēs arī viņiem palīdzēsim.
  
  Viņi devās uz liftu, un tad Dreiks pagriezās, pārsteigts, redzot visu komandu aiz viņa. "Kas?" - viņš jautāja. "Man nav naudas".
  
  Alisija nogurusi pasmaidīja. Pat Bo paspēja pasmaidīt. SPEAR komanda šodien bija daudz pārdzīvojusi, taču joprojām bija spēcīga, gatava vēl vairāk. Dreiks redzēja daudz zilumu un citu brūču, kas bija labi paslēptas.
  
  "Kāpēc jūs, puiši, neuzlādējaties? Un ņemiet līdzi papildu munīciju. Kad beidzot tiksim pie tā, lai to izbeigtu, mums būs grūts laiks.
  
  "Es to izdomāšu," sacīja Kinimaka. "Tas nodrošinās uzmanību."
  
  "Un es palīdzēšu," sacīja Yorgi. "Man ir grūti pat saprast Dreika akcentu, tāpēc tas būtu pazaudēts ar amerikāņu akcentu."
  
  Dāls iesmējās, pievienojoties Dreikam pie lifta. "Mans krievu draugs, jums tas ir pilnīgi ačgārni."
  
  Dreiks iesita zviedram, radot vēl citus sasitumus, un ar liftu devās lejā uz pirmo stāvu. Pēc tam SPEAR komanda iejaucās, kur varēja, atbildot uz jauniem zvaniem un ierakstot informāciju, aptaujājot iedzīvotājus un uzdodot jautājumus, kā arī pāradresējot zvanus, kuriem nebija nekāda sakara ar ārkārtas situāciju, uz citām piešķirtajām stacijām. Un, lai gan viņi zināja, ka viņi ir vajadzīgi un palīdzēja, neviens no viņiem nebija apmierināts ar to tikai tāpēc, ka Heidens joprojām bija pazudis un Ramzess palika brīvībā. Līdz šim viņš tos ir uzvarējis.
  
  Kādi citi triki viņam bija piedurknē?
  
  Dreiks pāradresēja zvanu par pazudušo radinieku un nosūtīja citu par nelīdzenu segumu. Sadales panelis palika aktīvs, un Mūrs joprojām rēķinājās ar galu, savu biļeti uz debesīm. Taču drīz Dreikam kļuva skaidrs, ka laiks iet ātrāk nekā piens, kas izlīst no saplīsušas trauka. Vienīgais, kas viņu atturēja, bija tas, ka viņš gaidīja, ka Ramzess piezvanīs vismaz vienu reizi. Šis vīrietis joprojām rādīja sevi. Dreiks šaubījās, ka būtu nospiedis pogu, vismaz nemēģinot būt nedaudz teatrālāks.
  
  Policija vadīja iecirkni, bet komanda palīdzēja, sēžot pie galdiņiem un nododot ziņas. Dāls devās uzvārīt kafiju. Dreiks pievienojās viņam tējkannas priekšā, jūtoties ārkārtīgi bezpalīdzīgs un nevietā, gaidot informāciju.
  
  "Parunāsim par pirmo," sacīja Dreiks. "Vai tas ar jums kādreiz ir noticis?"
  
  "Nē. Es saprotu, kā Ramzesam izdevās slēpties visus šos gadus. Un es domāju, ka ierīce nerada starojuma parakstu, jo viņi to vēl nav atklājuši. Cilvēks, kurš pārsaiņoja šo bumbu, noteikti zināja, ko dara. Manuprāt, bijušais ASV militārais spēks.
  
  "Bet kāpēc? Ir daudz cilvēku, kas var pasargāt no radiācijas.
  
  "Tas attiecas arī uz citām lietām. Vietējās zināšanas. Slepenā komanda, kuru viņš sapulcināja. Atzīmē manus vārdus, vecais Dreik, tie ir bijušie SEAL. Īpaša operācija."
  
  Dreiks ielēja ūdeni, kamēr Dāls iebēra granulas ar karoti. "Padariet to stipru. Patiesībā, vai jūs vispār zināt, kas tas ir? Vai "Instant" jau ir sasniedzis Ziemeļpolu?
  
  Dāls nopūtās. "Šīstošā kafija ir velna darbs. Un es nekad neesmu bijis Ziemeļpolā."
  
  Alisija izslīdēja pa istabas atvērtajām durvīm. "Kas tas bija? Dzirdēju kaut ko par stabu un tikai zināju, ka uz tā ir mans vārds.
  
  Dreiks nespēja noslēpt smaidu. "Kā tev iet, Alicia?"
  
  "Sāp kājas. Man sāp galva. Sirds sāpes. Izņemot to, man viss ir labi. "
  
  "ES domāju-"
  
  X vēstnieku zvans apslāpēja viņa nākamos vārdus, kas nāca no mobilā telefona skaļruņa. Joprojām turot tējkannu, viņš pielika ierīci pie zoda.
  
  "Sveiki?"
  
  "Vai tu mani atceries?"
  
  Dreiks uzlika tējkannu ar tādu spēku, ka nesen uzvārītais ūdens uzšļāca uz viņa rokas. Viņš nekad nepamanīja.
  
  "Kur tu esi, necilvēks?"
  
  "Tagad. Vai jūsu pirmajam jautājumam nevajadzētu būt "kur ir kodolieroči" vai "cik drīz es uzsprāgšu"? Pa rindu izskrēja dziļi pārsteigts rēciens.
  
  "Ramses," Dreiks teica, atcerēdamies ieslēgt skaļruni. "Kāpēc gan neķerties pie lietas?"
  
  "Ak, kas tur tik smieklīgs? Un tu man nesaki, ko darīt. Es esmu princis, karaļvalstu īpašnieks. Esmu valdījis daudzus gadus un valdīšu vēl daudzus. Ilgi pēc tam, kad esat kļuvis kraukšķīgs. Padomā par to".
  
  "Vai jums ir vēl kādas stīpas, kurām mēs varam izlēkt?"
  
  "Tas nebiju es. Tas bija Džulians Māršs. Šis vīrietis ir maigi izsakoties traks, tāpēc es viņam sazinājos ar jūsu aģentu Džeju.
  
  Dreiks nodrebēja, skatīdamies uz Dālu. "Viņai viss kārtībā?"
  
  "Tagad. Lai gan viņš izskatās nedaudz stīvs un sāpīgs. Viņa cenšas visu iespējamo, lai paliktu pilnīgi nekustīga.
  
  Dreika vēderā savijās priekšnojautas sajūta. "Un kāpēc tas ir?"
  
  "Lai, protams, tas nesabojātu kustības sensoru."
  
  Dievs, Dreiks domāja. "Tu nelietis. Vai tu viņu piesēji pie bumbas?"
  
  "Viņa ir bumba, mans draugs."
  
  "Kur tas ir?"
  
  "Mēs tur nokļūsim. Bet, tā kā jūs un jūsu draugi izbaudāt labu skrējienu un jūs jau esat iesildījušies, es izdomāju, kāpēc gan nedot jums iespēju? Es ceru, ka jums patīk mīklas."
  
  "Tas ir neprāts. Tu esi traks, spēlējies ar tik daudzām dzīvībām. Puzles? Atrisiniet to manā vietā, dupsi. Kurš urinēs uz tavu ķermeni, kad es to aizdedzināšu?
  
  Ramzess brīdi klusēja, it kā domāja. "Tātad cimdi patiešām ir novilkti. Tas ir labi. Man patiešām ir vietas, kur doties, apmeklēt sanāksmes, ietekmēt tautas. Tāpēc klausieties...
  
  "Es ļoti ceru, ka jūs tur gaidīsit," Dreiks pārtrauca, ātri nozvejojot: "Kad mēs tur nokļūsim."
  
  "Diemžēl nē. Šeit mēs atvadāmies. Kā jūs droši vien zināt, es izmantoju jūs, lai izglābtos. Tātad, kā jūs sakāt, paldies par to.
  
  "Uh-"
  
  "Jā jā. Bāc mani, manus vecākus un visus manus brāļus. Bet jūs un šī pilsēta galu galā būsiet sajukuši. Un es, kas turpinās. Tāpēc laiks tagad kļūst par problēmu. Vai esat gatavs lūgt savu iespēju, mazais angliski?
  
  Dreiks atklāja savu profesionalitāti, zinot, ka tā ir viņu vienīgā iespēja. "Pasaki man".
  
  "Mans antiseptisks līdzeklis attīrīs pasauli no infekcijas Rietumos. No lietus meža līdz lietus mežam šī ir daļa no lapotnes grīdas. Tas ir viss ".
  
  Dreiks uzmeta grimasi. - Un tas ir viss?
  
  "Jā, un tā kā viss, ko jūs darāt tā sauktajā civilizētajā pasaulē, tiek mērīts minūtēs, stundās, es iestatīšu taimeri uz sešdesmit minūtēm. Jauks, slavens apaļš numurs jums.
  
  "Kā mēs to atbruņosim?" Dreiks cerēja, ka Māršs nav pieminējis deaktivizēšanas kodus.
  
  "Ak, sasodīts, tu nezini? Tad vienkārši atcerieties to - kodolbumba, it īpaši čemodāna kodolbumba, ir precīzs un perfekti līdzsvarots mehānisms. Viss ir miniaturizēts un precīzāks, kā es esmu pārliecināts, ka jūs to novērtēs. Tas prasīs... izsmalcinātību."
  
  "Izsmalcinātība?"
  
  "Izsmalcinātība. Skatīties šo".
  
  Ar šiem vārdiem Ramzess atslēdza zvanu, atstājot līniju bez pārtraukuma. Dreiks metās atpakaļ uz biroju un kliedza visā stacijā, lai apstāties. Viņa vārdi, viņa balss tonis lika galvām, acīm un ķermenim pagriezties pret viņu. Telefoni tika salikti stendos, zvani tika ignorēti, sarunas tika pārtrauktas.
  
  Mūrs paskatījās uz Dreika seju un pēc tam teica: "Izslēdziet savus tālruņus."
  
  "Man tas ir," Dreiks kliedza. "Bet mums ir kaut kāda jēga..." Viņš atkārtoja mīklu vārdu pa vārdam. "Pasteidzies," viņš teica. "Ramsess mums deva sešdesmit minūtes."
  
  Mūrs noliecās pāri ļodzīgo balkonu, kuram pievienojās Kinimaka un Jorgijs. Visi pārējie pagriezās pret viņu. Kad viņa vārdi sāka sasniegt cilvēkus, viņi sāka kliegt.
  
  "Nu, antiseptisks līdzeklis ir bumba. Tas ir acīmredzams ".
  
  "Un viņš plāno to uzspridzināt," kāds čukstēja. - Tas nav blefs.
  
  "No lietus meža līdz lietus mežam?" Mai teica. "Es nesaprotu".
  
  Dreiks aplika to sev ap galvu. "Tas ir vēstījums mums," viņš teica. "Viss sākās Amazones lietus mežos. Pirmo reizi mēs viņu ieraudzījām tirgū. Bet es nesaprotu, kā tas darbojas Ņujorkā."
  
  - Bet citi? Smits teica. "Daļa no grīdas zem nojumes? Es ne-"
  
  "Šī ir vēl viena norāde uz lietus mežu," Mūrs kliedza. "Vai lapotne nav tas, ko viņi sauc par cietu koku segumu? Grīda ir klāta ar apakšbirstes.
  
  Dreiks jau bija klāt. "Tā ir patiesība. Bet, ja jūs to pieņemat, viņš mums saka, ka bumba ir paslēpta lietus mežā. Ņujorkā," viņš saviebās. "Nav jēgas."
  
  Stacijā valdīja klusums, tāds klusums, kas cilvēku var apdullināt līdz bezpalīdzībai vai elektrizēt līdz spožumam.
  
  Dreiks nekad nebija tik asprātīgi apzinājies laika ritējumu, katru sekundi piepildot ar liktenīgo Pastardienas zvana zvanīšanu.
  
  "Bet Ņujorkā ir lietus meži," Mūrs beidzot teica. "Centrālā parka zoodārzā. Tā ir maza, saukta par "Tropu zonu", taču tā ir reālās lietas mini versija.
  
  "Zem nojumes?" Dāls nospieda.
  
  "Jā, tur ir koki."
  
  Dreiks vilcinājās vēl vienu sekundi, sāpīgi apzinoties, ka pat tas viņiem var izmaksāt daudzas dzīvības. "Jebkas cits? Vai ir kādi citi ieteikumi?
  
  Tikai klusums un tukši skatieni sagaidīja viņa jautājumu.
  
  "Tad mēs visi esam iekšā," viņš teica. "Bez kompromisiem. Bez jokiem. Ir pienācis laiks pielikt punktu šim mītiskajam necilvēkam. Tāpat kā mēs to darījām pagājušajā reizē."
  
  Kinimaka un Jorgijs metās uz kāpnēm.
  
  Dreiks ieveda visu komandu baiļu pilnajās Ņujorkas ielās.
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Sekojot Mūra norādījumiem, desmit cilvēku komanda izšķērdēja vēl vērtīgākas minūtes, pārvēršoties alejā, lai komandētu pāris policijas automašīnas. Zvans bija veikts, kad viņi tur ieradās, un policisti gaidīja, viņu centieni atbrīvot ielas sāka nest augļus. Smits apsēdās pie viena riteņa, Dāls pie otra, mašīnas ieslēdza sirēnas un mirgojošas gaismas un, degot gumijai, metās ap 3. avēnijas stūri taisni uz zoodārzu. Ēkas un izbiedētas sejas steidzās garām ar četrdesmit, pēc tam piecdesmit jūdzēm stundā. Smits svieda pamesto taksometru malā, atsitoties pret tā priekšpusi, aizsūtot to taisni. Viņu ceļā bija tikai viens policijas kordons, un viņi jau bija saņēmuši pavēli viņus izlaist. Viņi skrēja cauri steigā notīrītam krustojumam, tuvojoties sešdesmit.
  
  Dreiks gandrīz ignorēja jauno zvanu savā mobilajā tālrunī, domādams, ka tas varētu būt Ramzess, kurš atzvana, lai priecātos. Bet tad viņš nodomāja: pat tas varētu mums sniegt dažas norādes.
  
  "Kas?" - viņš īsi iesaucās.
  
  "Dreiks? Tas ir prezidents Koburns. Vai jums ir minūte?"
  
  Jorkšīrietis pārsteigts uzlēca, tad pārbaudīja savu GPS. "Četras minūtes, kungs."
  
  "Tad klausieties. Es zinu, ka man nav jums jāstāsta, cik slikti būs, ja šai bumbai ļaus eksplodēt. Atmaksa ir neizbēgama. Un mēs pat nezinām šī varoņa Ramzesa patieso tautību vai politisko noslieci. Viena no lielajām problēmām, kas rodas, ir tā, ka šogad Krievijā četras reizes ir viesojies cits varonis - aligators.
  
  Dreika mute pārvērtās smiltīs. "Krievija?"
  
  "Jā. Tas nav izšķirošs, bet..."
  
  Dreiks precīzi zināja, ko nozīmē šī pauze. Nekam nevajadzēja būt izšķirošam pasaulē, ar kuru manipulē ziņu kanāli un sociālie mediji. "Ja šī informācija tiks atklāta..."
  
  "Jā. Mēs skatāmies uz augsta līmeņa pasākumu."
  
  Dreiks, protams, nevēlējās zināt, ko tas nozīmē. Viņš zināja, ka šobrīd plašajā pasaulē ir cilvēki, ārkārtīgi spēcīgi cilvēki, kuriem ir līdzekļi, lai izdzīvotu kodolkarā, un viņi bieži iedomājās, kā būtu, ja viņi varētu dzīvot pilnīgi jaunā, tik tikko apdzīvotā pasaulē. Daži no šiem cilvēkiem jau bija līderi.
  
  "Ja nepieciešams, atmieriniet bumbu, Dreik. Man teica, ka NEST ir ceļā, bet ieradīsies pēc jums. Tāpat kā pārējie. Visi. Šī ir mūsu jaunā tumšākā stunda.
  
  "Mēs to pārtrauksim, kungs. Šī pilsēta dzīvos līdz rītdienai.
  
  Kad Dreiks beidza zvanu, Alisija uzlika roku uz viņa pleca. "Tātad," viņa teica. "Kad Mūrs teica, ka tas ir lietusmežs un neliels lietus mežs, vai viņš domāja, ka tur būs arī čūskas?"
  
  Dreiks aizsedza viņas roku ar savējo. "Čūskas vienmēr ir, Alisija."
  
  Maija noklepojās. "Daži ir lielāki par citiem."
  
  Smits apgrieza viņu automašīnu sastrēgumā, pagāja garām mirdzošai ātrās palīdzības mašīnai ar atvērtām durvīm un sanitāri, kas strādāja pie incidentā iesaistītajiem cilvēkiem, un vēlreiz uzlika kāju uz gāzes pedāļa.
  
  "Vai jūs atradāt to, ko meklējāt, Mai?" Alisija vienmērīgi un pieklājīgi teica. "Kad jūs atstājāt komandu?"
  
  Tas viss notika tik sen, bet Dreiks spilgti atcerējās Mai Kitano aiziešanu, viņas galva bija pilna ar vainas apziņu par nāves gadījumiem, ko viņa netīši bija izraisījusi. Kopš šī viena gadījuma viņas vecāku meklēšanā - jakuzas naudas atmazgātāja slepkavības - daudz kas ir mainījies.
  
  "Mani vecāki tagad ir drošībā," sacīja Mai. "Kā Greisa. Es uzvarēju klanu. Čika. Dot. Es atradu daudz no tā, ko meklēju. "
  
  "Tad kāpēc tu atgriezies?"
  
  Dreiks atrada, ka viņa acis ir cieši pielīmētas pie ceļa un ausis bija piespiestas aizmugurējam sēdeklim. Tas bija neparasts laiks, lai apspriestu sekas un apstrīdētu lēmumus, taču tas bija diezgan tipisks Alisijai, un tā varētu būt viņu pēdējā iespēja visu labot.
  
  "Kāpēc es atgriezos?" - Kas? - Meja vieglprātīgi atkārtoja. "Jo man rūp. Man rūp šī komanda."
  
  Alisija nosvilpās. "Laba atbilde. Vai tas ir vienīgais iemesls?"
  
  "Jūs jautājat, vai esmu atgriezies pēc Dreika. Ja vien es būtu gaidījis, ka jūs abi radīsit jaunu sapratni. Ja es kaut uz sekundi būtu domājusi, ka viņš būtu devies tālāk. Pat ja viņš varētu man dot otru iespēju. Nu, atbilde ir vienkārša - es nezinu.
  
  "Trešā iespēja," Alisija norādīja. "Ja viņš būtu pietiekami stulbs, lai jūs atgrieztu, šī būtu jūsu trešā iespēja."
  
  Dreiks redzēja, ka tuvojas zoodārza ieeja, un juta pieaugošo spriedzi aizmugurējā sēdeklī, asās un neuzticamās emocijas, kas plosījās viņā. Tam visam viņiem bija vajadzīga telpa, vēlams ar mīkstu polsterējumu.
  
  "Pabeidziet to, puiši," viņš teica. "Mēs esam šeit".
  
  "Tas vēl nav izdarīts, Sprite. Šī Alicia ir jauns modelis. Viņa nolēma vairs neskriet saulrietā. Tagad mēs stāvam, mācāmies un tiekam tam cauri."
  
  "Es to redzu un apbrīnoju," sacīja Mai. "Man ļoti patīk jaunā tu, Alisija, neskatoties uz to, ko tu domā."
  
  Dreiks novērsās, savstarpējas cieņas pilns un pilnībā neizpratnē par to, kā šis scenārijs galu galā varētu izpausties. Bet tagad bija laiks to visu nolikt malā, nolikt plauktā, jo viņi strauji tuvojās kārtējam Armagedonam, karavīriem, glābējiem un varoņiem līdz pašām beigām.
  
  Un, ja viņi skatītos, varbūt spēlētu šahu, pat Dievs un Velns zaudētu elpu.
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Smits pēdējā pagriezienā iespiedza riepas un pēc tam ar smagu kāju nospieda bremžu pedāli. Dreiks atvēra durvis, pirms mašīna apstājās, un izvilka kājas. Maija jau bija ārā pa sētas durvīm, Alīsija soli aiz muguras. Smits pamāja gaidošajiem policistiem.
  
  "Viņi teica, ka jums jāzina ātrākais ceļš uz tropu zonu?" Viens no policistiem jautāja. "Nu, ejiet pa šo ceļu tieši uz leju." Viņš norādīja. "Tas būs kreisajā pusē."
  
  "Paldies". Smits paņēma ceļveža karti un parādīja to pārējiem. Dāls pieskrēja skriešanas laikā.
  
  "Mēs esam gatavi?"
  
  "Tādi, kādi mēs varam būt," Alisija sacīja. "Ak, paskaties," viņa norādīja uz karti. "Viņi uz vietas esošo dāvanu veikalu sauc par zoodārzu."
  
  "Tad iesim."
  
  Dreiks zoodārzā ienāca ar paaugstinātām maņām, gaidot ļaunāko un zinādams, ka Ramzesa piedurknē ir vairāk nekā viens šķebinošs triks, kam nebija nekāda sakara ar viņu. Grupa izklīda un retināja, jau kustoties ātrāk nekā vajadzētu un bez pienācīgas piesardzības, bet zinot, ka katra pagājušā sekunde bija jauns nāves zvans. Dreiks pievērsa uzmanību zīmēm un drīz ieraudzīja priekšā tropisko zonu. Kad viņi tuvojās, ainava ap viņiem sāka kustēties.
  
  Astoņi cilvēki metās ārā no paslēptuves, velkot nažus, jo viņiem tika dota pavēle padarīt glābēju pēdējo cīņu sāpīgu un ārkārtīgi asiņainu. Dreiks nokļuva zem šūpolēm un uzmeta to saimniekam pār muguru, pēc tam ar galvu sagaidīja nākamo uzbrukumu. Bo un Mejs ir izvirzījušies priekšplānā, viņu cīņas prasmes šodien ir vajadzīgas.
  
  Visi astoņi uzbrucēji bija ģērbušies bruņuvestēs un maskās, un viņi cīnījās tik kompetenti, kā Dreiks bija gaidījis. Ramzess nekad nav izvēlējies no kaudzes apakšas. Maija atvairīja ātru sitienu, mēģināja salauzt roku, taču atrada, ka tā ir sagriezusies, viņas pašas līdzsvars bija izsists. Nākamais sitiens trāpīja garām viņas plecam, ko absorbēja viņas pašas veste, bet lika viņai uz brīdi pauzēt. Starp viņiem visiem staigāja Bo, īsta nāves ēna. Ramzesa leģionāri atkāpās vai lēca malā, lai izvairītos no francūža.
  
  Dreiks atspiedās pret barjeru un pacēla rokas. Žogs aiz viņa saplaisāja, pretiniekam spārdot ar abām kājām no zemes. Abi vīrieši ripoja uz cita ceļa, cīnoties. Anglis sita ar dūri pēc dūres pa leģionāra galvu, taču izdevās tikai trāpīt pa aizsardzībā pacelto roku. Viņš pacēla savu ķermeni tur, kur gribēja, piecēlās uz ceļiem un sita ar dūri uz leju. Nazis paslīdēja uz augšu un iedūra viņa ribas, joprojām sāpot, neskatoties uz viņa aizsardzību. Dreiks dubultoja savu uzbrukumu.
  
  Pastiprinājusies tuvcīņa pie ieejas Tropu zonā. Meja un Bo atrada savu pretinieku sejas. Asinis šļakstīja pa visu grupu. Leģionāri krita ar lauztām ekstremitātēm un smadzeņu satricinājumiem, un galvenais likumpārkāpējs bija Mano Kinimaka. Milzīgais havajietis ar buldozeru saspieda savus uzbrucējus, it kā mēģinātu izaicināt pašus viļņus, sagraut tos gabalos. Ja leģionārs stāvēja viņam ceļā, Kinimaka sita nežēlīgi, pārcilvēcisks pussargs, neiznīcināms arkls. Viņa ceļš bija pilnīgi nepareizs, tāpēc gan Alisija, gan Smits bija uz sliekšņa, lai nirtu no viņa ceļa. Leģionāri piezemējās viņiem blakus, kurnēja, taču viņus bija viegli piebeigt.
  
  Dāls ar zināmu prasmi apmainījās sitieniem no rokas rokā. Naža sitieni tika sisti spēcīgi un ātri, vispirms zemi, tad augsti, tad pa krūtīm un seju; zviedrs viņus visus nobloķēja ar zibenīgiem refleksiem un grūti iegūtām prasmēm. Viņa pretinieks nepadevās, savā izpildījumā bija klīnisks, ātri sajuzdams, ka ir saticis sev līdzīgo un ir nepieciešams kaut ko mainīt.
  
  Dāls pakāpās malā, kad leģionārs izmantoja kājas un elkoņus kā turpinājumu uzbrukumiem ar nazi. Pirmais elkonis trāpīja viņam templī, pastiprinot viņa apziņu un palīdzot viņam paredzēt neskaitāmus uzbrukumus. Viņš nokrita uz viena ceļgala, ietriecoties zem paduses tieši bedrē un turpat nervu ķekarā, liekot leģionāram agonijā nomest asmeni. Tomēr beigu beigās cīnītāju nogāza nežēlīgā Kinimaka, tīri uzlādējot muskuļus, laužot kaulus un pārraujot cīpslas. Mano bija nomelnējuši zilumi gar žokļa līniju un vaigu kauliem, un viņš staigāja klibs, taču nekas nevarēja viņu apturēt. Dāls iedomājās, ka viņš ietriektos cauri tādas ēkas sāniem kā Havaju Halks, ja durvis būtu aizslēgtas.
  
  Kenzi bija vieglāk lidot ap cīņas malām, sabojājot to, ko viņa varēja, un žēlojot to, ka viņai joprojām nav savas katanas. Dāla zināja, ka viņa ir apguvusi īpašu prasmi un var uzbrukt vienam leģionāram pēc otra, katru nogalinot ar vienu sitienu, tādējādi ietaupot komandas dārgo laiku. Bet diena bija gandrīz beigusies.
  
  Vienalga.
  
  Dreiks atklāja, ka viņa Flurija dūre novirzīja sitienu. Viņš nokrita uz sāniem, kad leģionārs satvēra viņa plaukstas locītavu un sagrieza to. Sāpes izkropļoja viņa vaibstus. Viņš ripoja ar nenormālu slīpumu, atbrīvoja spiedienu un atradās aci pret aci ar pretinieku.
  
  "Kāpēc?" viņš jautāja.
  
  "Tikai šeit, lai jūs palēninātu," leģionārs pasmīnēja. "Ērču tak. Ērču tak."
  
  Dreiks smagi atgrūdās, tagad stāvēdams kājās. "Tu arī nomirsi."
  
  "Mēs visi mirsim, muļķis."
  
  Saskaroties ar šādu fanātismu, Dreiks bez žēlastības sita, salaužot vīrieša degunu un žokli, kā arī ribas. Šie cilvēki precīzi zināja, ko dara, un tomēr turpināja cīnīties. Neviens vīrietis starp viņiem nebija pelnījis vēl vienu nopūtu.
  
  Elsodams leģionārs norādīja ar nazi uz Dreiku. Jorkšīrietis to satvēra, pagrieza un apgrieza tā, ka asmens līdz pat rokturam iekļuva otra vīrieša galvaskausā. Pirms ķermenis atsitās pret zāli, galvenajai cīņai iesaistījās Dreiks.
  
  Tā bija dīvaina un traka cīņa. Sitiens pēc sitiena un aizsardzība pēc aizsardzības, bezgalīga rotācija pozīcijā. Asinis tika noslaucītas no acīm, cīņas vidū tika likvidēti elkoņi un locītavas, un pat viens izmežģīts plecs tika atgriezts vietā, pateicoties paša Smita svaram. Tas bija neapstrādāts, cik īsts.
  
  Un tad Kinimaka apgāja to visu, triecās, metās iekšā, iznīcināja, kur vien varēja. Vismaz trīs no kritušajiem, salauztajiem leģionāriem bija viņa darīšana. Bo izņēma vēl divus, un tad Meja un Alisija strādāja kopā, lai pabeigtu pēdējo. Kad viņš krīt, viņi saskārās aci pret aci, paceltas dūres, starp viņiem uzliesmoja kaujas niknums un asinskāre, kas kā lāzeri mirgoja viņu acīs, taču Bo bija tas, kas viņus šķīra.
  
  "Bumba," viņš teica.
  
  Un tad pēkšņi visas sejas pievērsās Dreikam.
  
  "Cik ilgs laiks mums atlicis?" Dāls jautāja.
  
  Dreiks pat nezināja. Cīņa man atņēma visu atlikušo koncentrēšanos. Tagad viņš paskatījās lejup, baidīdamies no tā, ko ieraudzīs, atvilka piedurkni un paskatījās pulkstenī.
  
  "Mēs pat vēl neesam redzējuši bumbu," sacīja Kensi.
  
  "Piecpadsmit minūtes," Dreiks teica.
  
  Un tad atskanēja šāvieni.
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Kensi juta tādu triecienu kā raķetes trieciens. Tas viņu nogāza no kājām, ietriecās plaušās un uz brīdi izņēma no prāta visu apziņu. Dreiks redzēja, ka lode trāpīja un nokrita uz ceļiem, novēršot viņa neizbēgamo kritienu. Viņa to nekad neredzēja, bet neviens cits arī neredzēja. Smits arī guva sitienu. Par laimi, abas lodes trāpīja vestēs.
  
  Torstens Dāls reaģēja visātrāk, joprojām ar vārdiem "piecpadsmit minūtes" bombardēja viņa smadzenes. Kad abi leģionāri pacēlās no zemes, lodes izšāva ātri, un tagad, labāk mērķējot, viņš tiem uzbruka, izstieptas rokas, rūcot kā vilciens, kas veda pazudušās dvēseles no asinīm piesūkušās elles dzīlēm . Viņi pārsteigti vilcinājās, un tad zviedrs viņus sita, pa vienam ar katru roku, un atsvieda abus atpakaļ pret koka būdas sienu.
  
  Konstrukcija saplīsa ap cilvēkiem, koka dēļi lūza, plīsa un gāzās pa gaisu. Vīrieši nokrita uz muguras starp tās saturu, kas trakajam zviedram izrādījās visnoderīgākais.
  
  Tā bija darba šķūnis, darbarīku pilna vieta. Kamēr leģionāri pūlējās pacelt ieročus, viens stenēja, bet otrs izspļāva zobus, Dāls pacēla labi praktizētu veseri. Kritušie cilvēki redzēja viņu iznākam ar acu kaktiņu un sastinga, neticība atņēma viņiem drosmi.
  
  Bo piegāja pie viņa un redzēja viņu reakciju. "Pabeidz tos. Atcerieties, kas viņi ir. "
  
  Arī Kinimaka apstājās, smejoties par sižetu, it kā gribētu tos samīdīt putekļos. "Viņi nošāva Kensi. Un Smits."
  
  "Es zinu," sacīja Dāls, izmetot veseri un atspiedies uz tā roktura. "ES zinu".
  
  Abi vīrieši pauzi uztvēra kā vājuma zīmi un sniedzās pēc ieročiem. Dāls lidoja gaisā, vienlaikus paceļot veseri, un nolaida to lejā, ķermenim nolaižoties. Viens sitiens trāpīja leģionāram pa pieres centru, un viņam vēl pietika spēka un prasmes, lai pagrieztos, paceltu vārpstu un saspiestu otra vīrieša templi. Pabeidzis, viņš piecēlās ceļos, zobus sakodis, un uzmeta veseri pār plecu.
  
  Tad otrs leģionārs piecēlās sēdus, stenēdams, galva noslīdēja uz vienu pusi, it kā agonijā, un paņēma pistoli, ko viņš turēja drebošās rokās. Šajā sekundes daļā Kensi reaģēja ātrāk nekā jebkurš cits un pakļāva sevi lielam personiskam riskam. Neapstājoties, viņa nokratīja savus iepriekšējos sasitumus, bloķēja vīrieša mērķi un metās viņam virsū. Pistole, ko viņa turēja rokā, tika palaista kā ķieģelis, galu galā, līdz trāpīja viņam viņa sejas centrā. Viņš izšāva, krītot atmuguriski, lodei pārmetot galvu. Kad viņa sasniedza viņu, Kenzi paņēma ieroci, bet ne pirms tam, kad tas bija iztukšots viņa krūtīs.
  
  "Cik ilgi?" Dāls smagi elpoja, steidzoties uz durvīm, kas veda uz Tropu zonu.
  
  Dreiks steidzās garām.
  
  "Septiņas minūtes."
  
  Ar to nepietiek, lai atbruņotu nepazīstamus kodolieročus.
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Sešas minūtes.
  
  Dreiks steidzās tropu zonā, kliedzot, līdz viņam sāpēja kakls, izmisīgi cenšoties atrast bumbu. Mazais sauciens, kas bija atbilde, nenāca no Heidena, bet viņš tam sekoja, cik vien spēja. Vēnas izspiedās pa visu pieri. Viņa rokas no sasprindzinājuma savilkās dūrēs. Kad visa komanda ienāca ēkā, saskaroties ar līkumotiem koka celiņiem un koku ieskautām dzīvotnēm, viņi izklīda, lai izmantotu savu skaitu.
  
  "Smuki!" Kinimaka raudāja, stress viņu tagad gandrīz iznīcināja. "Haidens!"
  
  Vēl viens apslāpēts kliedziens. Dreiks ārkārtīgi neapmierināts atmeta rokas, nespējot noteikt precīzu atrašanās vietu. Pagāja sekundes. Spilgtas krāsas papagailis uzbruka viņiem, liekot Alisijai spert soli atpakaļ. Dreiks nevarēja nepaskatīties vēlreiz pulkstenī.
  
  Piecas minūtes.
  
  Baltais nams tagad izstaro tādu satraukumu, ka tas tiktu noskalots tieši pie Kapitolija kalna. Tuvojas NEST komanda, bumbu grupa, policisti, aģenti un ugunsdzēsēji, kuri apzinājās, ka vai nu skrēja, līdz viņu kājas padosies, vai arī nokritīs ceļos, skenējot debesis un lūdzot par savām dzīvībām. Ja kādi pasaules līderi būtu bijuši informēti, arī viņi būtu stāvējuši, skatījušies pulksteņos un sagatavojuši dažus priekšlikumus.
  
  Pasaule turēja varu.
  
  Dreiks atviegloti sarāvās, izdzirdot Mejas kliedzienu, un pēc tam pagāja vēl dažas sekundes, lai atrastu tā avotu. Komanda sanāca kā viens, taču tas, ko viņi atklāja, pārsniedza viņu cerības. Jorgijs stāvēja viņam aiz muguras blakus Lorēnai; Bo un Kenzi mēģināja to izdomāt no tālienes, kamēr pārējā komanda vai nu nokrita uz ceļiem, vai rāpoja līdzi masai.
  
  Dreika acis iepletās. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija kailas sievietes ķermenis, ietīts ar līmlenti un zilu stiepli, kas gulēja izpleties apmēram divus metrus no zemes. Joprojām apmulsis viņš ieraudzīja, ka zem viņas pēdu zolēm bija vēl viens vīrieša pēdu pāris, spriežot pēc tām piestiprinātajām matainajām kājām.
  
  Haidens ir bumba, Ramses viņam teica.
  
  Bet... kāda velna pēc...
  
  Zem kailā vīrieša viņš tagad ieraudzīja zābakus, kurus atpazina. Šķita, ka Heidens atradās kaudzes apakšā.
  
  Kur tad pie velna ir kodolbumba?
  
  Alisija paskatījās uz augšu no savas vietas blakus nepazīstamajai sievietei. "Klausīties uzmanīgi. Zoja saka, ka bumba ir nostiprināta zem Heidena, šīs funkcijas apakšā. Viņš ir bruņots, viņam ir diezgan uzticams kustības sensors un to aizsargā mugursoma. Vadi, kas aptīti ap viņu ķermeni, ir piestiprināti pie asiņaina sprūda." Viņa pakratīja galvu. "Es neredzu izeju. Ir pienācis laiks dažām spilgtām idejām, puiši."
  
  Dreiks raudzījās uz ķermeņiem, bezgalīgu vadu taku, joprojām tajā pašā zilā krāsā. Viņa pirmā reakcija bija piekrist.
  
  "Vai tam ir sabrūkošas kontūras?" Kinimaka jautāja.
  
  "Mans labākais minējums ir" nē," sacīja Dāls. "Tas būtu pārāk riskanti, jo ar to saistītie cilvēki varētu mainīties. Sabrūkoša ķēde - ieroču novēršanas ierīce - uztvertu Heidena kustību, pieņemtu kādu - un tad pieskartos bumbai. , un uzplaukums."
  
  "Nesaki tā". Alisija sarāvās.
  
  Dreiks nokrita uz ceļiem netālu no vietas, kur viņš domāja, ka atrodas Heidena galva. "Tad pēc tāda paša principa kustības detektors būtu diezgan vaļīgs. Atkal, lai ļautu ieslodzītajiem mazliet kustēties.
  
  "Jā".
  
  Viņa galva sāpēja no stresa pārslodzes. "Mums ir deaktivizēšanas kodi," viņš teica.
  
  "Kas joprojām varētu būt viltots. Un, lai situāciju padarītu vēl ļaunāku, mums tie jāievada tastatūrā, kas pievienota sprūdam zem Heidena.
  
  - Labāk pasteidzieties, - Kensi klusi sacīja. "Mums ir atlikušas trīs minūtes."
  
  Dreiks nikni berzēja galvu. Tagad nebija īstais laiks šaubīties. Viņš pārmija skatienu ar Dālu.
  
  Kas būs tālāk, mans draugs? Vai beidzot esam nonākuši ceļa galā?
  
  Džulians Māršs runāja. "Es redzēju, kā viņi viņu apbruņoja," viņš teica. "Es varu to novērst. Tam nekad nevajadzēja notikt. Nauda bija vienīgais mērķis... Nevis šīs muļķības par miljonu nāvi, pasaules galu.
  
  "Vebs zināja," sacīja Lorēna. "Tavs priekšnieks. Viņš visu laiku zināja. "
  
  Māršs tikai noklepojās. "Vienkārši izved mani no šejienes."
  
  Dreiks nekustējās. Lai atrastu bumbu, viņiem būtu jāapgriež cilvēku kaudze. Viņiem nebija laika pārgriezt visu lenti. Bet vienmēr bija ātrāks veids, kā neitralizēt bumbu. Viņi to nerādīja televīzijā, jo tas diez vai bija piemērots skatīšanai no malas.
  
  Jūs nepārgriezāt vadu. Jūs tikko izvilkāt tos visus.
  
  Bet tas bija tikpat riskanti kā nogriezt nepareizo vadu. Viņš nometās ceļos, līdz viņa acis bija vienā līmenī ar Mārša acis.
  
  "Džūlija. Vai tu gribi mirt?"
  
  "Nē!"
  
  "Es neredzu citu ceļu," viņš elpoja. "Puiši, pārvietosim viņus."
  
  Vadot komandu, viņš lēnām, apzināti apgrieza līķu kaudzi, līdz Heidena vēders pacēlās no grīdas un tika atklāta mugursoma. Moans aizbēga no Zojas, Mārša un pat Heidena, kad viņi visi apgāzās uz sāniem, un Kinimaka mudināja viņus visus nekustēties. Neskatoties uz Zoja apgalvojumiem, neviens nezināja, cik jutīgs patiesībā ir kustības detektors, lai gan šķita acīmredzami, ka, ja tas bija darbojies tik ilgi, tas nebija iestatīts uz kaut ko tuvu sprūdam. Patiešām, tas bija jāieprogrammē tā, lai tas būtu gandrīz necaurlaidīgs, lai nodrošinātu Dreika ierašanos pirms tā eksplodēšanas.
  
  Vadi bija jāatvieno no Mārša ķermeņa un jānoņem no Zojas ekstremitātēm - netīrs darbs, ko komanda tik tikko pamanīja. Tie, kas bija aptīti ap Heidenas ķermeni, viegli novilka, jo tie bija ceļā uz viņas apģērbu. Tagad, paklausot instrukcijām un joprojām turēdamies pie līmlentes, Māršs pacēla rokas tā, lai tās aptītu Heidena labo sānu un lidoja virs mugursomas. Pītietis salocīja pirkstus.
  
  "Piespraudes un adatas."
  
  Maija uzlika rokas uz mugursomas, virsū kodolbumbai. Ar veikliem pirkstiem viņa attaisīja sprādzes un atvilka augšējo atloku. Pēc tam, izmantojot lielu un veiklu spēku, viņa satvēra mugursomas malas un izvilka bumbu kopā ar tās metāla korpusu taisni ārā.
  
  Viņu apņēma melns apvalks. Maija nosvieda mugursomu malā un ļoti lēni grozīja bumbu, spēcīgi svīstot, kad pagāja sekundes. Heidena acis mirdzēja, kad viņa skatījās uz bumbu, un Kinimaka jau nometies ceļos viņai blakus, saspiežot viņa roku.
  
  Parādījās atpakaļskaitīšanas panelis, kas ar četrām skrūvēm bija piestiprināts bumbas ārpusei. Zem viņa zili vadi slējās absolūtas katastrofas sirdī. Māršs skatījās uz vadiem, no tiem četriem, kas savijušies un savīti kopā.
  
  "Noņemiet paneli. Man jāredz, kurš ir kurš."
  
  Dreiks iekoda mēlē, skatoties pulkstenī.
  
  Atlikušas sekundes.
  
  Piecdesmit deviņi, piecdesmit astoņi...
  
  Smits nokrita uz ceļiem viņiem blakus, karavīram jau velkot lietderības asmeni. Ņemot katra dzīvību savās rokās, viņš uzņēmās atbildību par trūkumu novēršanu. Viens skrāpējums, viens spītīgs pavediens, viens koncentrēšanās trūkums, un tie vai nu tērētu laiku, vai izraisītu šausminošu sprādzienu. Dreiks uz brīdi aizvēra acis, kamēr vīrietis strādāja. Aiz viņa Dals smagi elpoja, un pat Kensi sarosījās.
  
  Kamēr Smits strādāja pie pēdējās skrūves, Alisija pēkšņi iekliedzās. Visa grupa trīcēja, sirdis lēca pie mutes.
  
  Dreiks strauji pagriezās. "Kas tas ir?"
  
  "Čūska! Es redzēju čūsku! Tas bija liels dzeltens nelietis.
  
  Smits dusmīgi norūca, paceļot ierakstu un uzmanīgi noņemot atpakaļskaitīšanas paneli ar mirgojošo sarkano ciparnīcu. "Kurš vads?"
  
  Viņiem bija atlikušas trīsdesmit septiņas sekundes.
  
  Māršs piezagās tuvāk, viņa acis skenējot zilo vadu mudžekli, meklējot vietu, kur atcerējās aligatoru ieslēdzam ierīci.
  
  "Es to neredzu! Es to sasodīti neredzu!"
  
  "Tas arī viss," Dreiks nosvieda viņu malā. "Es izvelku visus vadus!"
  
  "Nē," Dāls smagi piezemējās viņam blakus. "Ja jūs to izdarīsit, šī bumba uzsprāgs."
  
  "Kas tad mums jādara, Torsten? Ko mums vajadzētu darīt?"
  
  Divdesmit deviņi... divdesmit astoņi... divdesmit septiņi...
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreika atmiņa metās priekšplānā. Ramzess viņam apzināti pateica, ka Heidens ir bumba. Bet ko, pie velna, tas īsti nozīmēja?
  
  Tagad paskatoties, viņš redzēja trīs vadus, kas bija aptīti ap to. Kurš to izraisīja? Dāls izvilka no kabatas papīra lapu.
  
  "Kodi," viņš teica. "Tagad nav cita ceļa."
  
  "Ļaujiet Māršam mēģināt vēlreiz. Ramzess īpaši pieminēja Heidenu.
  
  "Mēs izmantojam kodus."
  
  "Tie var būt sasodīti viltoti! Viņu pašu izraisītājs!
  
  Marčs jau skatījās uz Heidena ķermeni. Dreiks uzkāpa tai pāri un pievērsa Kinimaki uzmanību. "Pagrieziet viņu otrādi."
  
  Heidena palīdzēja, cik vien spēja, muskuļi un cīpslas, bez šaubām, kliedza no sāpēm, taču tie nesaņēma atvieglojumu. Pulkstenis tikšķēja. Bumba tuvojās pabeigšanai. Un pasaule gaidīja.
  
  Mārša noliecās, sekojot vadiem ap viņas ķermeni, kad Dreiks pacēla vienu roku, tad kāju un beidzot atsprādzējās viņas jostas vietā, kur krustojās abi vadi. Kad viņš atkal ieraudzīja mezgloto pāri izejam cauri viņas klēpī, viņš norādīja uz Kinimaku. "Kā šis".
  
  Ciešot no murgainās Twister spēles, Heidens vēroja, kā Māršs izseko katra vada ceļu atpakaļ līdz taimerim.
  
  - Noteikti, - viņš teica, smagi šķieldams, vienu aci plaši atvērtu, otru aizvērtu. "Tas ir labajā pusē."
  
  Dreiks paskatījās uz kodolportfeli. Kensi viņam pievienojās un Dāls uz grīdas tieši viņam blakus. "Lai šo lietu uzspridzinātu, nepieciešama īpaša detaļu un mehānismu konfigurācija. Tas ir... tik delikāts. Vai mēs tiešām uzticamies personai, kas to ieveda valstī?
  
  Dreiks ievilka savas dzīves dziļāko elpu.
  
  "Nav citas izvēles".
  
  Viņš pavilka vadu.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks ātri pavilka, un vads tika norauts no viņa rokas, atklājot vara galu. Uz naža asmens visi klātesošie noliecās uz priekšu, lai pārbaudītu atpakaļskaitīšanu.
  
  Divpadsmit... vienpadsmit... desmit...
  
  "Viņš joprojām ir bruņots!" Alīsija raudāja.
  
  Dreiks nokrita uz muguras, apstulbis, joprojām turēdams vadu, it kā viņš pat tagad varētu aizdedzināt dzirksteli un iznīcināt bumbu. "Šis... šis..."
  
  "Joprojām atzīmē!" Alīsija raudāja.
  
  Dāls balodis, atgrūdams jorkšīrieti ar plaukstu pie pieres. "Es domāju," viņš teica. "Mums veiksies, ja mums tagad būs laiks."
  
  Astoņi...
  
  Zoja sāka raudāt. Māršs raudāja, atvainodamies par katru kļūdu, ko jebkad bija pieļāvis. Heidens un Kinimaka vēroja komandas darbu bez emocijām, sasitot baltās rokas, atzīstot, ka viņi neko nevar darīt. Smits atlaida nazi un paskatījās uz Lorēnu, pastiepdams trīcošos pirkstus, lai viņai pieskartos. Yorgi nogrima zemē. Dreiks paskatījās uz Alisiju, un Alisija skatījās uz Meju, nespēdama atraut acis. Bo stāvēja starp viņiem, viņa sejas izteiksme kļuva skaidra, vērojot Dāla darbu.
  
  Zviedrs panelī ievadīja deaktivizēšanas kodus. Katrs no tiem ir reģistrēts ar audio signālu. Bija atlikušas tikai sekundes, līdz viņš ievadīja galīgo numuru.
  
  Pieci...
  
  Dāls nospieda taustiņu "Enter" un pārtrauca elpot.
  
  Bet pulkstenis joprojām tikšķēja.
  
  Trīs divi viens...
  
  
  * * *
  
  
  Pēdējā sekundē Torstens Dāls nekrita izmisumā. Viņš nepadevās un nenovērsās, lai mirtu. Viņam bija ģimene, pie kuras atgriezties - sieva un divi bērni -, un nekas netraucēs viņam šovakar nodrošināt viņu drošību.
  
  Vienmēr bija plāns B. Dreiks viņam to iemācīja.
  
  Viņš bija gatavs.
  
  Sākās neprāta režīms, viņu pārņēma aprēķināts neprāts, kas deva viņam spēku, kas pārsniedz normu. Pēdējo stundu viņš bija klausījies, kā viens vai otrs mīda perfekto, precīzo un bez kļūdām aprīkojumu, kas veidoja kodolmateriālu. Viņš dzirdēja, cik tas viss bija precīzi.
  
  Nu, ko darīt, ja tas būtu nedaudz Dāla traks. Kā tas darbotos?
  
  Kad displejs rādīja vienu, zviedrs jau turēja rokā veseri. Viņš to nolaida ar savu pēdējo elpas vilcienu, pēdējo kustību, šūpojoties no visa spēka. Vāmurs ietriecās kodolbumbas sirdī, un pat tajā bezgalīgajā sekundē viņš ieraudzīja Dreika šausmas, Alisijas piekrišanu. Un tad viņš vairs neko neredzēja.
  
  Pulkstenis tikšķēja
  
  Nulle.
  
  
  Četrdesmit OTTRĀ NODAĻA
  
  
  Laiks nevienam nav apstājies, un īpaši ne šajā izšķirošajā stundā.
  
  Dreiks redzēja, ka Dāls izstiepās pār bumbu, it kā viņš varētu pasargāt savus draugus un visu pasauli no briesmīga ugunsgrēka. Viņš redzēja saliekto metāla rāmi, iespiedušās iekšas, kas apņēma veseri; un tad viņš ieraudzīja atpakaļskaitīšanas taimeri.
  
  Iestrēdzis uz nulles.
  
  "Ak, sasodīts," viņš teica vissirsnīgākajā veidā. "Ak mans Dievs."
  
  Viena pēc otras komanda saprata. Dreiks ieelpoja svaiga gaisa malku, ko viņš nekad vairs negaidīja. Viņš rāpoja pie Dāla un uzsita zviedram pa plato muguru. "Labs puisis," viņš teica. "Sitiet to ar lielu āmuru. Kāpēc es par to neiedomājos?"
  
  "Esot jorkšīrietis," Dāls runāja bumbas sirdī. "Es arī par to aizdomājos."
  
  Dreiks viņu atvilka. "Klausies," viņš teica. "Šī lieta ir iestrēgusi, vai ne? Iespējams salūzusi iekšā. Bet kas atturēs to no jauna?
  
  "Mēs," teica balss no aizmugures.
  
  Dreiks pagriezās un ieraudzīja, ka viņiem tuvojas NEST un bumbu grupa ar mugursomām un atvērtiem klēpjdatoriem rokās. "Jūs, puiši, kavējaties," viņš elsa.
  
  "Jā vecīt. Tā tas parasti ir."
  
  Kinimaka, Jorgija un Lorēna sāka atšķetināt Heidenu no dīvainā tīkla, ko viņa dalījās ar Zoju Šīrsu un Džulianu Māršu. Abas Pītijas bija pēc iespējas vairāk piesegtas, taču nelikās pārāk noraizējušās par savu kailumu.
  
  "Es palīdzēju," Māršs atkārtoja atkal un atkal. "Neaizmirstiet viņiem pateikt, ka es palīdzēju."
  
  Heidena atradās uz ceļiem, ripinot katru ekstremitāti, lai atjaunotu asinsriti, un berzējot vietas, kur bija sakrājušās locītavu sāpes. Kinimaka iedeva viņai savu jaku, ko viņa ar pateicību pieņēma.
  
  Alisija satvēra Dreiku aiz pleciem, asarām acīs. "Mēs esam dzīvi!" - viņa kliedza.
  
  Un tad viņa pievilka viņu tuvāk, kopā ar lūpām sameklēdama viņa lūpas, skūpstīdama viņu, cik vien stipri vien spēja. Sākumā Dreiks atrāvās, bet tad saprata, ka ir tieši tur, kur vēlas būt. Viņš noskūpstīja viņu atpakaļ. Viņas mēle izlēca un atrada viņu, un viņu spriedze mazinājās.
  
  "Šī ir vieta, kur mēs ejam jau ilgu laiku," sacīja Smits. Atvaino, Maija."
  
  "Ak, man pietrūkst sievas," sacīja Dāls.
  
  Bo skatījās uz viņu, viņa seja bija kā akmens kā granīts, bet citādi nesalasāms.
  
  Maija izspieda vāju smaidu. "Ja lomas tiktu mainītas, Alisija tagad kaut ko murminātu par pievienošanos."
  
  "Neesi kautrīgs". Alisija ar rīkles smiekliem atrāvās no Dreika. "Es nekad agrāk neesmu skūpstījis filmu zvaigzni."
  
  Smits nosarka, pieminot vecos laikus. "Ak, tagad es esmu samierinājusies ar faktu, ka Meija nav īsti lieliskā Megija K. Atvainojiet par to".
  
  "Es esmu labāka par Megiju K," Maija pasmaidīja.
  
  Smits nokarājās, viņa kājas padevās. Lorēna pastiepa roku, lai viņu atbalstītu.
  
  Alisija pagrieza galvu uz sāniem. "Ak, pagaidiet, es noskūpstīju filmu zvaigzni. Kaut kāds Džeks. Vai arī tas bija viņa segvārds? Ak, patiesībā divi. Vai varbūt trīs..."
  
  Kensi pārvietojās viņu vidū. "Jauks skūpsts," viņa teica. "Tu nekad neesi mani tā skūpstījis."
  
  "Tas ir tikai tāpēc, ka tu esi kuce."
  
  "Vai paldies".
  
  "Pagaidi," Dreiks teica. "Vai tu skūpstīji Kensi? Kad?"
  
  "Tas ir vecs stāsts," sacīja Alisija. "Es tik tikko atceros."
  
  Viņš gribēja ar acīm piesaistīt visu viņas uzmanību. "Tātad tas bija skūpsts" priecīgs, ka esam dzīvi"? Vai kaut kas vairāk?
  
  "Ko tu domā?" Alisija izskatījās piesardzīga.
  
  "Es domāju, ka es vēlētos, lai jūs to darītu vēlreiz."
  
  "LABI..."
  
  "Vēlāk".
  
  "Noteikti. Jo mums ir jāstrādā."
  
  Dreiks tagad paskatījās uz Heidenu, viņu komandas līderi. "Ramsess un aligators joprojām atrodas ārā," viņš teica. "Mēs nevaram ļaut viņiem aizbēgt."
  
  "Am, atvainojiet?" - teica viens no sapieru komandas puišiem.
  
  Heidens paskatījās uz Māršu un Šīrsu. "Ja jums ir informācija, jūs varat nopelnīt papildu punktus."
  
  "Ramsess gandrīz ar mani nerunāja," sacīja Šīrs. "Un aligators bija lielākais trakais cilvēks, ko jebkad esmu satikusi. Kaut es zinātu, kur viņi atrodas. "
  
  Dreiks paskatījās uz viņu. "Aligators bija lielākais trakais..."
  
  "Man žēl. Puiši?" sacīja NEST vadītājs.
  
  Mārča acis iemirdzējās. "Ramsess ir kļūda," viņš teica. "Man vajadzēja uzkāpt, kad man bija iespēja. Visa šī nauda ir pazudusi. Vara, prestižs - pazuda. Ko man darīt?"
  
  "Es ceru, ka cietumā sapūtu," sacīja Smits. "Slepkavas sabiedrībā."
  
  "Klausieties!" - cilvēki kliedza no NEST.
  
  Heidens paskatījās uz viņiem, tad uz Dālu. Dreiks paskatījās pār Alisijas plecu. Komandas NEST vadītājs stāvēja kājās un viņa seja bija bāla, absolūtu baiļu krāsā.
  
  "Šī bumba ir bezjēdzīga."
  
  "Kas?"
  
  "Nav elektrisko detonatoru. Lēcas ieplaisāja, manuprāt, iespējams, no sitiena ar āmuru. Bet urāns? Lai gan mēs varam atrast pēdas, kas liecina, ka tas kādreiz šeit bija, tas... tā trūkst.
  
  "Nē". Dreiks juta, ka viņa muskuļi trīc. "Nē, tu nevari man to pateikt. Vai jūs sakāt, ka tā bumba bija viltota?
  
  "Nē," vadītājs teica, pieskaroties savam klēpjdatoram. "Es jums saku, ka tā nav tā bumba. Tas tika deaktivizēts, noņemot visas daļas, kas nodrošina tā darbību. Tātad, tas ir viltojums. Šim vīrietim - Ramzesam - droši vien ir īstais.
  
  Komanda nešaubījās ne sekundi.
  
  Heidens pastiepa roku pēc telefona un uzsauca Mūra numuru. Dreiks kliedza, ka viņai vajadzētu izsaukt helikopterus.
  
  "Cik daudz mums vajag?"
  
  "Piepildiet sasodītās debesis," viņš teica.
  
  Bez sūdzībām viņi pacēla savus sāpošos ķermeņus un strauji devās uz durvju pusi. Haidena ātri runāja skriešanas laikā, neuzrādot nekādas fiziskas sekas no ārstēšanas. Šīs bija garīgās sekas, kurām bija spēks viņu uz visiem laikiem satracināt.
  
  "Mūr, bumba Centrālajā parkā ir viltota. Iztīrīts, slēgts. Mēs domājam, ka iekšpuses un detonatori tika noņemti un pēc tam ievietoti citā ierīcē.
  
  Dreiks dzirdēja Mūru nopūšamies trīs pēdu attālumā.
  
  "Un mēs domājām, ka murgs ir beidzies."
  
  "Tas bija Ramzesa plāns jau no paša sākuma." Heidens, nepārkāpjot soli, norāva ārējās durvis no eņģēm. "Tagad viņš eksplodē savā laikā un aizbēg. Vai no Ņujorkas lido kādi helikopteri?
  
  "Militārs. Policija. Laikam īpaša operācija.
  
  "Sāciet ar šo. Viņam ir plāns, Mūr, un mēs uzskatām, ka aligators ir bijušais komandieris. Kā izskatās videonovērošanas kameras?
  
  "Mēs apkopojam katru seju, katru figūru. Mēs esam bijuši uz robežas stundām ilgi. Ja Ramzess skries cauri pilsētai, mēs viņu noķersim.
  
  Dreiks pārlēca pāri miskastei, Dāls bija viņam blakus. Virs galvas dārdēja helikopteri, divi no tiem nolaidās uz ceļa pie zoodārza ieejas. Pacēlis skatienu, Dreiks ieraudzīja aiz biroju ēku rotējošiem rotoriem, kur starp baltajām žalūzijām pie logiem piespiedās daudzas sejas. Sociālie mediji šodien eksplodētu, un, ja tā turpinātos, rezultāti būtu nulle. Patiesībā tas, iespējams, kavēja viņu centienus.
  
  Heidens steidzās uz tuvāko helikopteru, apstājoties tieši pie rotora mazgāšanas. "Šoreiz," viņa teica Mūram. "Ramsess neizrādīsies. Tas viss bija traucējošs, lai palīdzētu viņam izdzīvot. Runa ir par viņa reputāciju - Terora kroņprincis atgūst savu statusu un ieiet vēsturē. Viņš atved kodolieročus uz Ņujorku, tos uzspridzina un nesodīti aizbēg. Ja tu viņu tagad atlaidīsi, Mūr, tu viņu vairs nekad neredzēsi. Un spēle būs beigusies."
  
  "Es to zinu, aģent Džej. ES zinu".
  
  Dreiks lidoja pār Heidena plecu, klausīdamies, bet pārējā komanda aizkaitināmi raustījās tuvumā. Dāls pētīja apkārtni, izvēloties labākās slazdošanas vietas, un pēc tam katru pārbaudīja ar savām brillēm. Dīvaini, bet tas vismaz viņu bija aizņemts. Dreiks viņam uzmeta elkoni.
  
  "Kur ir kamanas?"
  
  "Atstājis to aiz muguras." Dāls patiesībā izskatījās nedaudz nelaimīgs. "Tas ir sasodīti labs ierocis."
  
  Kensi iejaucās. "Es viņam atgādināju, ka man joprojām nav sava mīļākā ieroča. Ja viņš dabū veseri, man ir jāsaņem katana.
  
  Dreiks vēroja zviedru. "Izklausās pēc darījuma."
  
  "Ak, beidziet viņai dot iemeslu. Kur es te vispār varētu dabūt katanu?
  
  Balss teica: "Viņi nav tālu no Steitenailendas, Heiden."
  
  Dreika galva pagriezās tik ātri, ka viņš sarāvās. "Kas tas bija?"
  
  Heidens lūdza Mūru atkārtot sevi un tad vērsās pie komandas. "Mums ir mērķis, puiši. Piezvanīja civilpersona, kā Mūrs prognozēja, un apstiprināja ar kameru. Kustini savus dibenus!"
  
  Nolaižot galvu, komanda skrēja pāri ietvei uz skaidru, aizbarikādētu ceļu, izlēca pa helikoptera atvērtajām durvīm un piesprādzējās sēdekļos. Abi putni paceļas gaisā, rotori nogriež lapas no tuvējiem kokiem un izkaisa gružus pāri ielai. Dreiks izvilka pistoles un šauteni, militāro asmeni un apdullināšanas pistoli, pārbaudot, vai viss ir darba kārtībā un pilnībā sagatavots. Dāls pārbaudīja komunikē.
  
  Pilots notīrīja jumtus un pēc tam strauji pagriezās uz dienvidiem, palielinot ātrumu. Alisija pārbaudīja pati savus ieročus, izmetot leģionāram atņemto, bet otru paturot sev. Kinimaka nozaga Heidenam skatienus, kurus viņa centās ignorēt, joprojām saņemot informāciju no Mūra un viņa aģentiem. Bo apklusa, iespiedies stūrī, tāpat kā kopš Dreika un Alisijas skūpstīšanās. Savukārt Maija sēdēja mierīgi, viņas japāņu vaibsti bija necaurlaidīgi, stingri koncentrējoties uz savu mērķi. Pārējā komanda visu pārbaudīja vēlreiz, visi, izņemot Kenziju, kurš sūdzējās par helikoptera braucienu, dzēlīgo vēju, sviedru smaku un to, ka viņa kādreiz ir redzējusi SPEAR komandu.
  
  "Neviens nav licis tev palikt pie mums," Alisija klusi teica.
  
  "Ko vēl es varētu darīt? Bēgt kā nobijusies baznīcas pele?"
  
  "Tātad tas ir, lai pierādītu, ka esat drosmīgs?"
  
  Kenzi acis iemirdzējās. "Es nevēlos redzēt Armagedonu. Un tu?"
  
  "Es jau to esmu redzējis. Bens Afleks ir pārsteidzoši gejs, un Brūss Viliss ir šokējošāks nekā sasodīts asteroīds. Bet sasodīts, vai jūs mēģināt mums iestāstīt, ka jums tiešām ir sirds?
  
  Kensi skatījās ārā pa logu.
  
  "Arheoloģisko artefaktu zaglim ir sirds. Kurš to būtu zinājis?
  
  "Es tikai cenšos atgriezties pie sava biznesa Tuvajos Austrumos. Viens. Palīdzot jums, muļķiem, būs liels ceļš, lai to sasniegtu. Izdrāž savu nolādēto sirdi."
  
  Helikopters lidoja pāri Manhetenas jumtiem, kad Heidens saņēma paskaidrojumus, ka Ramses un Gator vēl nav atstājuši salu, jo viņi tika pamanīti netālu no Stetenailendas prāmja.
  
  "Tulkojumā pazūdošie fragmenti var mūs visus nogalināt," Heidens nopūtās, un Dreiks atzina, ka tā ir patiesība. No mazākās ķildas skolas pagalmā līdz prezidentu un premjeru karam bija viss niansēts.
  
  Viņu galamērķis kļuva tuvāks, kad garām pazibēja ēkas. Pilots ienira starp diviem debesskrāpjiem, lai saglabātu ātrumu, virzoties uz savu mērķi. Dreiks izturējās ar drūmu mērķi. Priekšā gulēja virpuļojoši pelēkie līča ūdeņi. Zemāk viņi varēja redzēt nolaižamo helikopteru grupu, kas visi cīnījās par pozīciju.
  
  "Kā šis!" Heidens raudāja.
  
  Taču pilots jau strauji nolaidās, liekot helikopteram nolaisties, lai ieņemtu izcilu pozīciju puķu podu rindas un autobusa pieturas priekšā. Dreiks juta, ka vēders griežas caur muti. Heidens iekliedzās savā kamerā.
  
  "Protams, terminālis ir slēgts," viņa teica. "Ja Ramzess ir šeit, ko viņš cer sasniegt?"
  
  "Aiz jums ir jābūt žogam un automašīnu rindai, kas novietota zem kokiem. Policistiem tur ir sieviete, kas bija pēdējā, kas viņu redzēja.
  
  "Lieliski. Tātad tagad mēs..."
  
  - Pagaidi! Alisijas ausis uztvēra skaņas pirms jebkura cita. "Es dzirdu šaušanu."
  
  "Iet."
  
  Izkāpjot no mašīnas, komanda devās uz termināli, skrienot gar ēku. Dreiks pamanīja, ka ap galvenās ieejas plašo izliekumu uz dokstacijas zonu ved gara betona rampa. Šāvieni nāca no turienes, raidīti pa atklātu telpu, nevis apslāpēti, it kā pie sienām.
  
  "Tur atpakaļ," viņš teica. "Tas nāk no stāpeļa."
  
  Aiz viņiem debesis piepildīja helikopteri. Viņiem ceļā gulēja stenošais policista ķermenis, taču viņš pamāja ar roku, lai viņi virzītos uz priekšu, neuzrādot nekādas traumas pazīmes. Gaisā atskanēja vēl šāvieni. Komanda izvilka ieročus, skrēja tandēmā un pārmeklēja apkārtni priekšā. Cits policists nometās ceļos viņu priekšā, nolaidis galvu, turēdams aiz rokas.
  
  "Tas ir labi," viņš teica. "Ejiet. Tikai brūce miesā. Mums esat vajadzīgi, puiši. Viņi... viņi aiziet.
  
  "Šodien nē," sacīja Heidens un paskrēja garām.
  
  Dreiks pamanīja stāpeļa galu un izvirzījumus pa kreisi no tā - visas betona stāpes, ko izmantoja prāmjiem. Viļņi šļakstīja viņu pamatnē. "Vai jūs to varat dzirdēt?" viņš teica, kad apšaude atkal sākās. "Ramsess iegādājās automātisko vadu."
  
  Lorēna bija vienīgā, kas pamāja ar galvu. - Kurš no viņiem?
  
  "Vairāk kārtu minūtē nekā AK. Klips no sešsimt līdz astoņsimt kārtām. Nomaināmas mucas, ja kļūst pārāk karsts. Ne gluži precīzi, bet sasodīti biedējoši.
  
  "Es ceru, ka tas nelietis izkūst viņa rokās," sacīja Alisija.
  
  Policu grupa nometās ceļos priekšā, nepārtraukti meklējot aizsegu, kamēr SAW izspļāva savas lodes. Virs galvas pazibēja ložu rinda. Divi policisti atbildēja pret uguni, tēmējot uz stāpeļa tālāko galu, kur bija pietauvojies prāmis.
  
  "Nesaki man..." Dāls teica.
  
  "Mēs domājam, ka viņš tur uzkāpj uz prāmja ar vienu no tehniskās apkopes biļetēm," sacīja viens no policistiem. "Divi zēni. Viens mērķēja uz mums, otrs iedarbināja laivu.
  
  "Viņš nevar tā aizbēgt," Heidens protestēja. "Tā ir... tā ir... spēle beigusies." Viņas acis dzirkstīja šausmās.
  
  "Viņam," Alisija pašapmierināti sacīja.
  
  "Nē, nē," Heidens čukstēja. "Priekš mums. Mēs to visu sapratām nepareizi. Ramzess burtiski iziet ar blīkšķi. Es apzīmogoju viņa mantojumu. Puiši, viņš detonēs šo kodolbumbu."
  
  "Kad?"
  
  "Es nezinu. Labākais minējums? Viņš dodas uz Brīvības salu un statuju, un viņš to publicēs sociālajos tīklos. Ak Dievs, ak Dievs, iedomājies..." viņa aizelsās. "Es nevaru... Es vienkārši nevaru..."
  
  Kinimaka paraustīja viņu kājās, lielajam vīrietim mērķtiecīgi ņurdot. "Mēs neļausim tam notikt. Mums kaut kas ir jādara. Tagad."
  
  Un Dreiks redzēja zāģa zibspuldzi apmēram piecdesmit pēdu attālumā, tā šāvienu nāvējošo spēku, vienīgo, kas stāvēja starp viņiem un Ramzesu, un kodolbumbu.
  
  "Kurš gan vēlas dzīvot mūžīgi, vai ne?"
  
  "Nē," Alicia klusi teica. "Tas vienmēr būtu garlaicīgi."
  
  Un Dāls pēdējo reizi paskatījās uz komandu. "Es uzņemšos vadību."
  
  Pēdējā sekundes daļā Ņujorkas varoņi sagatavojās; SPEARERS komanda un tad katrs policists un aģents dzirdes attālumā. Visi piecēlās kājās, saskārās ar spļaušanas ieroci un izdarīja savas dzīves galīgo izvēli.
  
  Dāls to sāka. "Uzbrukums!"
  
  
  ČETRDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ieskrēja savu draugu vidū, tieši tur, kur gribēja būt, paceļot ieroci un spēcīgi šaujot. Lodes tiek izšautas no katras iešaudes pistoles ar ātrumu divi tūkstoši pieci simti pēdu sekundē, un cauri stieņiem atbalsojas vairāki sprādzieni. Visā prāmī izsisti logi.
  
  Dažu sekunžu laikā viņi pārgrieza atstarpi uz pusēm, turpinot intensīvi šaut. SAW lietotājs nekavējoties mainīja savus iestatījumus, šokēts par uzbrukuma brutalitāti. Nav tā, ka viņš pārtrauca šaut; viņa lodes izsekoja pēdas krājumos un izgāja jūrā, jo viņš, iespējams, slīdēja atpakaļ. Dreiks pievilka teleskopisko tēmēkli pie acīm, uzlika pirkstu uz sviras un atklāja vīrieša, kurš turēja ZĀĢI, vaibstus.
  
  "Šis ir aligators," sacīja Heidens pa komunikatoru. "Nepalaidiet garām."
  
  SAW apgriezās, virzījās atpakaļ uz viņiem, joprojām spļaujot svinu. Dreiks iedomājās, ka mucai tagad jābūt tik karstai, ka tā izkusīs, bet ne pietiekami ātri. Lode trāpīja policistam ložu necaurlaidīgajā vestē, bet pēc tam otra lode salauza roku. Šajā brīdī viņu sirdis bija gatavas izlēkt no krūtīm, taču viņi neapturēja uzbrukumu un nesamazināja šaušanu. Prāmja muguras lejasdaļa bija nokritusi, sadragāta, vaļējā aizmugure tik caurdurta, ka atgādināja siera rīvi. Aligators spēcīgi šūpoja zāģi, cenšoties kompensēt. Lodes iedūrās telpā virs viņu galvām.
  
  Prāmja dzinēja blāvā skaņa pārvērtās lēnā rūkoņā, un tas visu mainīja. Aligators uzlēca uz klāja, turpinot mežonīgi šaut. Ūdens sāka kūsāt no aizmugures, un kuģis sasvērās uz priekšu. Dreiks redzēja, ka viņi joprojām atrodas divdesmit pēdu attālumā no aizmugures, redzēja, kā viņa pagriežas pa kreisi un uz sāniem, un zināja, ka viņi nekad nepaspēs laikā.
  
  Kliedzot, krītot, viņš nokrita uz sāniem, pēkšņi apstājās. Dāls nokrita netālu. Heidens ripoja, un tas viss padarīja aligatora mērķēšanu vēl grūtāku, taču vīrietim nešķita vienalga. Varēja redzēt viņa figūru atkāpjoties, dodoties dziļāk prāmī.
  
  Dreiks deva signālu Heidenam, un Heidens izsauca helikopterus.
  
  Melnie putni metās uz stāpeļa pusi, strauji nolaidās un lidoja trīs pēdas virs zemes, kad SPEAR apkalpe uzkāpa uz klāja. Policistiem un aģentiem salutējot, izveidojās jauna saikne, kas nekad nepārtrūks, viņi salutēja atpakaļ, cik vien varēja, tad helikopteri praktiski pacēlās gaisā. Piloti nospieda automašīnas līdz galam, dzenoties pēc kūstošā prāmja un drīz vien nonākot virs galvas. Tas bija skats, ko Dreiks nekad nevarēja iedomāties: putni, kas karājas kā nāvējoši melni plēsēji Ņujorkas debesīs, slavenā panorāma kā fons, gatavojoties pacelties uz Staten Island prāmja.
  
  "Sitiet viņiem smagi," Heidens sacīja helikoptera radio. "Un ātri".
  
  Nokāpjot lejā, prāmja pakaļgala virzienā metās divi helikopteri. Gandrīz uzreiz nemierīgais aligators izbāza galvu pa sānu logu un izšāva niknu zalvi. Tā trešais sprādziens ietriecās helikoptera ārējā apvalkā, iekļūstot dažās daļās un atlecot no citām. Helikopteri krita no debesīm kā laukakmeņi. Dāls uzlauza durvis un atdeva uguni, lodes netrāpīja bezcerīgi.
  
  "Šaujas tā, it kā viņš drātos," Dreiks nomurmināja. "Nekad nesasniedz pareizo mērķi."
  
  "Atkāpies". Dāls atteicās no mēģinājuma trāpīt aligatoram un sagatavojās gaidāmajam sitienam.
  
  Trīs sekundes vēlāk tas notika, tikai tas nebija sitiens, bet tikai pēkšņa apstāšanās. Pirmais helikopters lidoja virs prāmja augšējā klāja, bet otrais - netālu no ostas puses, uz klāja atradās pārējie SPIR apkalpes locekļi. Viņi ātri aizgāja, zābaki klabēja uz klāja un pulcējās grupās. Helikopteri pēc tam piecēlās, lai pievienotos saviem kolēģiem gaisā, izsekojot prāmi.
  
  Heidens uz dažām sekundēm atradās aci pret aci ar komandu. "Mēs zinām, kur viņš ir. Mašīntelpa. Beigsim to tagad."
  
  Viņi skrēja, adrenalīna sūknēšanas laikā, un tad aligators skaidri mainīja taktiku uz lejas klāja.
  
  RPG izsvilpās pa gaisu, sadūrās ar helikopteru un eksplodēja. Putns zaudēja kontroli, metāls izkaisījās uz visām pusēm, uguns pārņēma melno korpusu, un tas pārguris nokrita uz prāmja augšējā klāja.
  
  Uz komandu "skrien SPEAR".
  
  
  Četrdesmit ceturtā NODAĻA
  
  
  Dreiks dzirdēja izmaiņas helikoptera dzinēja skaņā un, nepārbaudot, zināja, ka automašīna traucas uz viņiem. Ja ar to nepietiktu, pagarinošā, plēsonīgā ēna, kas izplatījās pa klāju, bija tieši paredzēta.
  
  Skrien vai mirsti.
  
  Viņš ietriecās ar plecu ārdurvīs, noraujot visu rāmi no eņģēm un iekrītot tālākajā telpā. Ķermeņi metās viņam pakaļ, ripojot, stiepjoties, rāpdamies un stumdamies. Helikopters smagi nolaidās, rotori atdalījās, un metāla korpuss sadalījās. Viss, sākot no šrapneļa līdz rokas garuma šķēpiem, grieza gaisu, sagriežot to gabalos. Prāmis šūpojās un vaidēja, ūdens putoja pa labi un pa kreisi.
  
  Ugunsbumba metās pret citiem helikopteriem, kuri nekavējoties izvairījās, veiksmei neļaujot tiem sadurties. Uguns straumes laizīja augšējo klāju, izraisot jaunus ugunsgrēkus, pārogļojot krāsojumu un metāla stabus un izkausējot krāsu. Rotors saliecās, atsitoties pret Dreika labās puses stabu, pēkšņi apstājoties pret grīdu. Citas lidojošas čaulas izsita logus un iedūra rāmi, un viena briesmīga smaile izgāja tieši cauri laivas bortam un izgāja jūrā. Dreiks juta liesmu pieskārienu, kad karstums viņam gāja cauri, paskatījās viņam zem pleca un redzēja visu komandu guļam guļus, pat Smitu guļam virsū Lorēnai. Sprādziens pagāja un viņi vēroja sacelšanos, un tad aligators pacēla lietas līdz pilnīgas vājprātības līmenim.
  
  Ārprāts.
  
  Nākamā RPG gāja tieši cauri pašai laivai, atstājot raķešu palaišanas iekārtu un sasitot klājus, kad tā lidoja. Atskanēja sprādziens, kad šāviņš plosījās cauri klājam, sūtot sev ceļu vairāk ugunsgrēku un nāvējošu gružu. Dreiks ievaidējās, kad šrapneļi iedūra viņa galvu un plecu, atviegloti, ka sāpes liecināja, ka viņš joprojām ir dzīvs. Brīdi atvilcis elpu, viņš apskatīja jauno apkārtni.
  
  Klājā bija nobružāts caurums. Visur bija malkas kaudzes. Dūmi un uguns plūda caur kādreiz slēgto vidējo augšējo klāju.
  
  "Ceļš ir skaidrs," viņš teica.
  
  "Tikai tev!" Lorēna gandrīz iekliedzās.
  
  "Tad paliec," Kenzi spļāva, raustot Dālam aiz pleca. "Vai tev viss kārtībā, Torst?"
  
  "Jā, jā, man viss ir kārtībā. Ļauj man iet".
  
  Dreiks gāja puslīdzīgā tempā, piesardzīgāk, nekā spēja atcerēties visas savas dzīves laikā. Grupa aiz viņa saspiedās kopā, precīzi zinādama, kurp viņš dodas. Pēdējā brīdī, kā viņš gaidīja, Dals parādījās tieši pie viņa pleca.
  
  "Vai mēs to darām, draugs?"
  
  "Mums ir sasodīti taisnība."
  
  Un viņi leca pa jaunu caurumu, kājas pa priekšu un acis meklē ienaidniekus. Viņi smagi ietriecās apakšējā klājā, ripoja, neskarti, un cēlās augšā ar apmācītiem ieročiem.
  
  "Tīri!" Dreiks raudāja.
  
  Viņu zābaki atsitās pret cieto klāju aiz viņiem.
  
  Kensi palika pēdējā, un Dreiks redzēja, pirmkārt, ka viņa ir novilkusi smago iekšējo jaku un, otrkārt, ka viņa to bija aptinusi ap helikoptera rotora trīs pēdu sadalītās daļas pamatni. Viņas seja bija pašapmierināta, kad viņa pagriezās pret zviedrieti.
  
  "Tagad," viņa teica, "man ir mans ierocis."
  
  "Lai dievi mums palīdz."
  
  Viņi steidzās uz kuģa kā viens, stājoties cīņā pret Ramzesu un Gatoru. Prāmis palielināja ātrumu ar katru mirkli. Arī Brīvības sala pieauga, arvien lielāka un lielāka pie apvāršņa.
  
  "Vai maniaks nesaprot, ka viņš netiks pie statujas?" Kinimaka smagi elpoja.
  
  "Nesaki tā," Heidens atcirta. "Nesaki tā."
  
  "Ak jā, es saprotu."
  
  "Viņi nenogremdēs šo prāmi," Dāls viņiem apliecināja. "Līcis nav pietiekami dziļš, lai to absorbētu... nu, jūs zināt ko."
  
  Uz nākamā klāja viņi beidzot atrada savu laupījumu. Aligators sargāja durvis, kamēr Ramzess vadīja prāmi. Ievērojot savu jau iedibināto tieksmi uz neprātu, bumbu izgatavotājs ir izlaidis RPG, ko viņš ir sagatavojis tieši šādam brīdim. Dreiks nespēja atturēties no elpas un kliegt, lai visi slēptos, un tad raķete galvas augstumā izspraucās cauri prāmja centram, atstājot savās pēdās dūmu pēdas, ko dzenēja aligatora maniakālie smiekli.
  
  "Vai jums tas ļoti patīk? Vai jūs to uztvērāt? Mēs jau mirstam!"
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, lai atrastu aligatoru gandrīz virs viņa, skrienam pēc raķetes, nesot sev līdzi savu raķešu palaišanas ierīci. Pati raķete izlidoja cauri prāmim un izkāpa no aizmugures, sprāgstot gaisā. Aligators pagrieza raķešu palaišanas ierīci pret Dreika galvu.
  
  Jorkšīrietis nolaidās, kad Ramzess beidzot pagriezās, viņa roka nejauši balstījās uz stūres.
  
  "Tu jau kavē," viņš teica.
  
  Dreiks iesita aligatoram pa vēderu, bet viņš atlēca atpakaļ, joprojām šūpodams savu lielgabarīta ieroci. Taisnības labad jāsaka, ka tas komandai aizkavēja papildu brīdi. Neviens negribēja trāpīt ar tik gaļīgu nūju, bet prāmja iekšpusē bija daudz vietas, kas deva Dahl un pārējiem lielāku manevrēšanas spēju. Aligators norūca un pagriezās, tad skrēja taisni pretī Ramzesam, teroristu prinčam, kurš tagad turēja rokās pusautomātisko pistoli. Dreiks pamanīja mugursomu, kas bija piesprādzēta pie aligatora muguras.
  
  "Jūs tikai aizkavējat neizbēgamo," Ramses intonēja.
  
  Ar vienu roku smidzināja tvaiku no iekšpuses, ar otru viņš nedaudz mainīja kursu, mērķējot uz Brīvības salu.
  
  "Vai jūs kādreiz esat uztraucies par to, kā dzīvot?" Dreiks teica aiz letes. "Bazārs? Slēgt? Izstrādāts bēgšanas plāns? Kas pie velna tas viss bija?"
  
  "Ak, tirgus bija tikai - kā lai to nosaucu - līdzņemšanas izpārdošana? Atbrīvojoties no visiem maniem pasaulīgajiem labumiem. Pils ir atvadas un nozīmē beigas. Galu galā jūs mani aizvedāt tieši uz Ņujorku. Un bēgšanas plāns ir, jā, nedaudz sarežģīts, es to pieļauju. Bet vai tu tagad redzi? Tu jau esi nokavējis. Pulkstenis tikšķ."
  
  Dreiks nezināja, ko tieši Ramzess domāja, taču norāde bija skaidra. Iznācis no aizsega, viņš apbēra stūres māju ar lodēm un skrēja viņiem pakaļ, viņa komanda bija tuvu. Vairs nerunāt; šī bija viņa beigu spēle. Ramzess aizrāvās atpakaļ, no pleca kā strūklaka izplūda asinis. Aligators kliedza, kad lodes iekļuva tā ķermenī. Stikls abus teroristus pārklāja robainās šļakatās.
  
  Dreiks izsita durvis un pēc tam paslīdēja, atlecot no rāmja un, slīdot, apstājās, nolādējot savu veiksmi. Dāls pārlēca viņam pāri, Kenzi bija viņam blakus. Abi iegāja stūres mājā un pacēla ieročus, lai nogalinātu. Ramzess viņus sagaidīja ar visu spēku kā septiņas pēdas garš, muskuļos saraustīts trakais, smīnējis kā savvaļas suns; viņš metās iekšā un mēģināja tos izkaisīt.
  
  Dāls neko no tā nepacieta, pretojoties brutālam spēkam un uzņemoties visus sitienus. Kensi dejoja ap viņiem abiem, kā bīstams vilks sita Ramzesa sānos. Radikālais princis piekāva zviedru. Plecu liellaiva lika Dālam nodrebēt. Neticami spēcīgas rokas satvēra zviedrieti aiz rīkles un sāka spiest. Pacēlis rokas, Dāls līdz pusei atlaida tvērienu un tad pats paņēma vienu; abi vīrieši šūpojās un spaidīja viens otru, līdz neviens nevarēja paelpot. Ramzess pagrieza Dālu un trieca viņu atpakaļ pret sienu, taču zviedra vienīgā reakcija bija plats smaids.
  
  Kensi uzlēca gaisā, paceļot elkoni, kuru viņa ar graujošu spēku nolaida, tieši uz Ramzesa asiņojošās lodes brūces. Nekad negaidot, ka viens sitiens beigs šādu kautiņu, viņa pēc tam iedūra vīrieša kaklu pat tad, kad viņš kliedza, liekot viņam izspiesties acis.
  
  Tad Ramzess, asinīm klāts, vemdams, aizrāvās. Dāls palaida viņu vaļā, sajūtot beigas. Terorista acis pievērsās zviedram, un tajās nebija nekādu sakāves pazīmju.
  
  "Es šo brīdi uztveršu kā uzvaras brīdi," viņš ķērka. "Un sasmalciniet kapitālisma sirdi."
  
  Viņš pastiepa roku, it kā vēlētos pieskarties aligatoram.
  
  Dāls atšāva. Lode trāpīja Ramzesam vēderā, metot viņu atpakaļ.
  
  Aligators uzlēca un uzkrita Ramzesam.
  
  Terorista princim izdevās satvert mugursomu, kas bija piesprādzēta krītošā aligatora aizmugurē, un viņa izstieptā roka satvēra atklāto zilo stiepli, kad viņi abi sabruka.
  
  Kenzi metās uz priekšu, mērķējot uz roku, kas tur stiepli ar vienīgo ieroci, kas viņai bija pa rokai, labāko ieroci, kas viņai bija, rupju katanu. Viņas asmens ātri iecirtās, nogriežot Ramzesa roku pie pleca, izraisot teroristu ārkārtīga pārsteiguma izteiksmi.
  
  Roka atsitās pret grīdu reizē ar aligatoru, bet pirksti joprojām satvēra tagad atvērto zilā stieples galu.
  
  - Bez problēmām, - Ramzess noklepojās. "Tev bija taisnība, kad tā man uzbrukāt. Pulkstenis neskaitīja. Bet..." Spazma viņu savija, asinis ātri tecēja no vēdera, rokas un kreisā pleca.
  
  "Tas... notiek... tagad."
  
  
  Četrdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks rāpoja pa grīdu, uzveldams aligatoru uz vēdera, kamēr trakais iesmējās asiņainajā klājā. Dāls nokrita viņam blakus, viņa sejā bija rakstītas sāpes, šausmas un priekšnojautas. Siksna tika piesprādzēta, bet Dreiks to uzreiz atvienoja un pēc tam atbrīvoja metāla korpusu no raupjā materiāla.
  
  Atpakaļskaitīšanas taimeris stāvēja viņu priekšā, tā mirgojošie sarkanie cipari bija tikpat draudīgi un šausmīgi kā asinis, kas izplatījās pa grīdu zem viņu ceļgaliem.
  
  "Četrdesmit minūtes," vispirms ierunājās Heidena ar apslāpētu balsi. "Nespēlējies ar to, Dreik. Atbruņojiet šo lietu tūlīt.
  
  Dreiks jau grieza bumbu, tāpat kā pagājušajā reizē. Kinimaka pasniedza viņam atvērtu nazi, kuru viņš pa gabalam sadalīja, uzmanīgi pārvietojoties, uzmanīdamies no daudzajiem slazdiem, ko varētu atraisīt tāds bumbu izgatavotājs kā Gators. Pārvietojot ierīci prom no trakā terorista, viņš paskatījās uz Alisiju.
  
  "Nesaki vairāk," viņa teica, satverot vīrieti zem rokām un vilkdama prom. Tādam slepkavam nebūtu žēlastības.
  
  Ar stabilu roku viņš noņēma bumbas priekšējo paneli. Tam bija piestiprināti saritināti zili vadi, kas satraucoši stiepās.
  
  "Šī nav paštaisīta bumba," Dāls čukstēja. "Esi uzmanīgs".
  
  Dreiks apstājās, lai paskatītos uz savu draugu. "Vai vēlaties to darīt?"
  
  "Un būt atbildīgs par tā palaišanu? Ne īsti. Nē."
  
  Dreiks iekoda apakšlūpā, pilnībā apzinoties visus ar to saistītos faktorus. Mirgojošā atpakaļskaitīšana bija pastāvīgs atgādinājums par to, cik maz laika viņiem bija atlicis.
  
  Heidens piezvanīja Mūrai. Kinimaka sauca sapierus. Kāds cits sauca NEST. Kad Dreiks aplūkoja ierīci, tika apsvērts katrs aspekts un informācija ātri izplūda.
  
  "Atkal pavelciet vadus," Dāls ieteica.
  
  "Pārāk riskanti."
  
  "Es domāju, ka šoreiz nav kustības sensora, spriežot pēc aligatora darbības veida."
  
  "Pa labi. Un mēs nevaram atkārtoti izmantot jūsu vesera ideju.
  
  "Sabrukusi ķēde?"
  
  "Tā ir problēma. Viņi jau izmantoja kaut ko jaunu - drošu vadu. Un šis nelietis ir īsts. Ja es tajā iesaistīšos, tas varētu izdoties.
  
  Kamēr Alīsija strādāja, aligators izdvesa neparastas skaņas no blakus istabas. Nepagāja ilgs laiks, kad viņa iebāza galvu pa salauztajām durvīm. "Viņš saka, ka bumbai faktiski ir pretviltošanas slēdzis." Viņa paraustīja plecus. "Bet tad es domāju, ka viņš to būtu izdarījis."
  
  "Nav laika," sacīja Dāls. "Tam nav laika."
  
  Dreiks paskatījās uz taimeri. Viņiem jau bija atlikušas trīsdesmit piecas minūtes. Viņš atsēdās uz muguras. "Sasodīts, mēs nevaram uzņemties šo risku. Cik drīz šeit ieradīsies bumbu grupa?
  
  "Maksimums piecas minūtes," sacīja Kinimaka, kad helikopteri ietriecās prāmju klājos, kur vien varēja. Citi lidoja nedaudz augstāk, kad glābēji lēca. "Bet ja viņi nevar viņu atbruņot?"
  
  "Kā būtu, ja mēs to izmestu līcī?" Lorēna ieteica.
  
  "Tā ir laba ideja, bet tā ir pārāk maza," Heidens jau bija vaicājis Mūram. "Piesārņotais ūdens piesātinātu pilsētu."
  
  Dreiks šūpojās uz priekšu un atpakaļ, domādams par neprātu, un tad pievērsa Dālam. Zviedram bija tāda pati doma, viņš zināja. Pateicoties viņu skatienam, viņi sazinājās tieši un viegli.
  
  Mēs to varam. Tas ir vienīgais veids.
  
  Mēs būtu akli. Rezultāts nav zināms. Kad tas ir sākts, atpakaļceļa vairs nav. Mēs dotos vienā virzienā.
  
  Ko tad pie velna jūs gaidāt? Celies augšā, māsiņ.
  
  Dreiks atbildēja uz izaicinājumu Dāla acīs un iztaisnojās. Dziļi ieelpojis, viņš piesprādzējās ar šauteni, ievilka pistoles un izvilka no mugursomas kodolbumbu. Heidens skatījās uz viņu ar ieplestām acīm, caururbjošu sarauku pieri.
  
  "Ko pie velna tu dari?"
  
  "Jūs precīzi zināt, ko mēs darām."
  
  "Drošie attālumi var nebūt vienādi. Es domāju jums."
  
  "Tad viņi to nedarīs." Dreiks paraustīja plecus. "Bet mēs visi zinām, ka ir tikai viens veids, kā glābt šo pilsētu."
  
  Dreiks pacēla kodolbumbu, un Dāls devās pa priekšu. Alisija viņu apturēja uz vēl vienu vērtīgu brīdi.
  
  "Vai tu aizej pēc viena skūpsta? Neļaujiet šīm attiecībām būt manas dzīves īsākajām attiecībām.
  
  "Esmu pārsteigts, ka jums nebija īsāki."
  
  "Es apzināti atlaidu puisi, kurš, manuprāt, man patīk, kuru izdrāzēju un kuram pēc astoņām minūtēm apnika."
  
  "Ak labi. Tad tiekamies pēc dažām dienām. "
  
  Alisija turēja viņu ar acīm vienatnē, saglabājot pārējo ķermeni absolūti nekustīgu. "Atgriezies drīz".
  
  Heidens iespraucās starp Dreiku un Dālu, ātri runāja, pārraidīja informāciju no Mūra un sekoja tiem, kas varētu sniegt pirmo palīdzību.
  
  "Viņi saka, ka bumbas krava ir no piecām līdz astoņām kilotonnām. Ņemot vērā tā apjomu, svaru un ātrumu, kādā tas nogrims..." Viņa apstājās. "Drošs dziļums ir tūkstoš astoņi simti pēdu..."
  
  Dreiks paklausīja, bet devās augšup pa tuvējām kāpnēm uz augšējo klāju. "Mums ir vajadzīgs ātrākais helikopters, kāds jums ir," viņš teica pilotam, kurš tuvojās. "Nē, sūdi. Nekādas vaimanas. Vienkārši iedodiet mums sasodītās atslēgas.
  
  "Mēs neesam-"
  
  - Heidens pārtrauca. "Jā, astoņpadsmit simti pēdu, lai neitralizētu visu šo starojumu saskaņā ar NEST komandu. Sasodīts, jums jāatrodas astoņdesmit jūdžu attālumā no krasta.
  
  Dreiks juta, ka bumbas metāla korpuss nedaudz izslīd cauri sviedriem, kas pārklāja viņa pirkstus. "Pēc trīsdesmit minūtēm? Tas nenotiks. Kas tev vēl ir?"
  
  Heidens kļuva bāls. "Nekas, Dreik. Viņiem nav nekā. "
  
  "Tagad šis veseris sāk izskatīties labi," komentēja Dāls.
  
  Dreiks redzēja, kā Alīsija steidzas garām, devās uz augšējo klāju un skatījās uz jūru. Ko viņa tur ārā meklēja?
  
  Pilots tuvojās, Bluetooth ierīcei mirgojot viņa ķiveres pamatnē. "Mums ir ātrākais nolādētais helikopters armijā," viņš pievilka. "Zvana superkobra. Divsimt jūdžu stundā, ja tu viņu pastumsi.
  
  Dreiks pagriezās pret Heidenu. "Vai tas darbosies?"
  
  "Es domāju, ka jā". Viņa galvā veica dažus prāta aritmētiskos aprēķinus. "Pagaidiet, tā nevar būt taisnība."
  
  Dreiks satvēra kodolbumbu, sarkanie cipari joprojām mirgoja, Dāls viņam blakus. "Ejam!"
  
  "Astoņdesmit jūdzes," viņa teica skrienot. "Jā, jūs varat to izdarīt. Bet tas tev atstās tikai... trīs minūtes, lai izkļūtu no turienes. Jūs neizbēgsit no sprādziena zonas!
  
  Dreiks tuvojās Super Cobrai, nesamazinot ātrumu, aplūkojot gludās pelēkās formas, torņus, trīsstobru lielgabalus, raķešu laukumus un Hellfire palaišanas iekārtas.
  
  "Pietiekami," viņš teica.
  
  "Dreik," Heidens viņu apturēja. "Pat ja jūs droši nometīsit kodolbumbu, sprādziens jūs iznīcinās."
  
  "Tad beidziet tērēt mūsu laiku," sacīja jorkšīrietis. "Ja vien jūs vai Mūrs, vai kāds cits jūsu galvā nezināt citu ceļu?"
  
  Heidens uzklausīja datus, padomus un izlūkdatus, ko Mūrs pastāvīgi pārraidīja. Dreiks juta, kā prāmis šūpojas pa nemierīgajiem viļņiem, redzēja Manhetenas panorāmu no tuva attāluma, pat izjuta skudrai līdzīgu cilvēku burzmu, kas jau atgriežas savā dzīvē. Militārie kuģi, ātrlaivas un helikopteri bija visur, un tos vadīja daudzi, kas atdotu savu dzīvību, lai glābtu šo dienu.
  
  Bet viss sanāca tikai līdz diviem.
  
  Dreiks un Dāls uzkāpa uz Super Cobra, saņemot avārijas kursu vadīšanā no aizejošā pilota.
  
  "Lai jums jauks ceļojums," viņš teica aizejot. "Un lai veicas".
  
  
  Četrdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ar vieglu smaidu sejā pasniedza kodolbumbu Dālam. "Domāju, ka jūs varētu vēlēties godināt, draugs."
  
  Zviedrs paņēma bumbu un iekāpa helikoptera aizmugurē. "Es neesmu pārliecināts, ka varu uzticēties jums braukt taisnā līnijā."
  
  "Šī nav automašīna. Un es patiesi ticu, ka mēs jau esam pierādījuši, ka varu braukt labāk nekā jūs.
  
  "Kāpēc ir šis? Es to tā neatceros."
  
  "Esmu anglis. Tu tāds neesi."
  
  "Un kāds tieši ar to ir saistīts ar tautību?" Dāls ieslīdēja krēslā.
  
  "Izcelsme," Dreiks teica. "Stjuarts. Hamiltons. Medības. Poga. Kalns. Un daudz vairāk. Zviedrija bija vistuvāk uzvarai Formulā 1, kad Somija izcīnīja pirmo vietu.
  
  Dāls iesmējās, piesprādzējās un, nolicis melno metāla korpusu uz ceļiem, aizvēra durvis. "Nerunā tik skaļi, Dreik. Bumba var būt aprīkota ar "stulbuma" sensoru.
  
  "Tad mēs jau esam apjukuši."
  
  Pavilcis pārnesumu sviru, viņš pacēla helikopteru prom no prāmja, pārliecinājies, ka debesis augšā ir skaidras. Saules gaisma pazibēja no aizmugures un atsitās pret miljoniem pilsētas atstarojošo virsmu, sniedzot viņam nelielu atgādinājumu, kāpēc viņi to dara. Sejas paskatījās uz viņu no apakšas klāja, daudzi no tiem viņa draugi un ģimene, viņa komandas biedri. Kenzi un Mai stāvēja plecu pie pleca, viņu sejas nebija izteiksmīgas, taču izraēlietis beidzot lika viņam pasmaidīt.
  
  Viņa pieskārās pulkstenim un tikai ar lūpām teica: Pārvietojieties tālāk.
  
  Alisija nekur nebija redzama, un arī Bo nebija. Dreiks zemu virs viļņiem nosūtīja militāru helikopteru tiešā virzienā pāri Atlantijas okeānam. Vēji šķērsoja viņu ceļu, un saules gaisma mirgoja katrā viļņojumā. Apvāršņi stiepās uz visām pusēm, gaiši zilu debesu arkas, kas sacenšas ar bijību iedvesmojošajiem jūru plašumiem. Episkais horizonts aiz viņiem pazuda, kad minūtes un sekundes lēnām tuvojās nullei.
  
  "Piecpadsmit minūtes," sacīja Dāls.
  
  Dreiks paskatījās odometrā. "Tieši pēc grafika."
  
  "Cik daudz laika mums būs palicis?"
  
  "Trīs minūtes," Dreiks pacēla roku. "Plus vai mīnus."
  
  "Cik tas ir jūdzēs?"
  
  "Divsimt jūdžu stundā? Apmēram septiņi."
  
  Dāls izrādīja cerību sejā. "Nav slikti".
  
  "Ideālā pasaulē," Dreiks paraustīja plecus. "Neietver pagrieziena manevrus, paātrinājumu, haizivju uzbrukumu. Neatkarīgi no velna viņi mums tur iemeta.
  
  "Vai šai lietai ir piepūšams?" Dāls paskatījās apkārt, viņa pirkstiem cieši satvēra kodolbumbu.
  
  "Ja tas notiks, es nezinu, kur." Dreiks paskatījās pulkstenī.
  
  Divpadsmit minūtes līdz sprādzienam.
  
  "Esi gatavs".
  
  "Vienmēr šādi."
  
  "Varu derēt, ka šodien pamostoties, jūs negaidījāt, ka to darīsit."
  
  "Kas? Iemest kodolbumbu Atlantijas okeānā, lai glābtu Ņujorku? Vai arī runāt ar jums aci pret aci, atrodoties jūras helikopterā?
  
  "Nu, abi."
  
  "Man ienāca prātā pirmā daļa."
  
  Dreiks pakratīja galvu, nespēdams noslēpt smaidu. "Protams, tas notika. Jūs esat Torstens Dāls, lielais varonis.
  
  Zviedrs tikai uz sekundi atslābināja tvērienu pie kodolbumbas, lai uzliktu roku uz Dreika pleca. "Un tu esi Dreiks, Mets Dreiks, visgādīgākais cilvēks, ko jebkad esmu pazinis. Nav svarīgi, cik smagi jūs mēģināt to noslēpt."
  
  "Vai esat gatavs nomest šo kodolbumbu?"
  
  "Protams, tā ir, tu idiots no ziemeļiem."
  
  Dreiks piespieda helikopteru ienirt, ar degunu pa priekšu, pelēkajā viļņojumā. Dāls atvēra aizmugurējās durvis, pagriezās, lai iegūtu labāku pozīciju. Gaisa straume steidzās cauri Superkobrai. Dreiks ciešāk satvēra vadības sviru un nospieda pedāļus, turpinot strauji krist. Dāls pēdējo reizi pārvietoja kodolbumbu. Viļņi cēlās, sadūrās un raidīja pret tiem haotiskas šļakatas, mirgojot ar baltām putām, caurstrāvotas ar saules gaismas dimanta dzirkstelēm. Sasprindzinot katru muskuli, Dreiks beidzot stipri piecēlās, iztaisnojot oreolu un pagriežot galvu, lai noskatītos, kā Dals izmet pa durvīm galīgo iznīcināšanas ieroci ar metāla korpusu.
  
  Tas iekrita viļņos, griežamā bumbā, kas viegli iekļuva ūdenī, jo tā tika izlaista zemā augstumā, kas ir vēl viens drošs veids, kā nodrošināt, lai pret viltojumiem aizsargātais sensors paliktu neitrāls. Dreiks viņus acumirklī atrāva no sadursmes, nobraucot viļņus tik zemu, ka tie nomāca viņa sānslīdi, netērējot laiku, lai palielinātu augstumu, un katastrofas gadījumā helikopteram bija mazāk vietas krist.
  
  Dāls pārbaudīja savu pulksteni.
  
  Divas minūtes.
  
  "Noliec kāju uz leju."
  
  Dreiks gandrīz atkārtoja, ka viņš patiesībā nevadīja automašīnu, bet gan koncentrējās uz putnu pēc iespējas ātrāk, zinot, ka zviedrs tikai mazina spiedienu. Tagad viss nonāca sekundēs - laiks pirms kodolsprādziena, jūdzes, kas tika noņemtas no sprādziena rādiusa, un viņu dzīves ilgums.
  
  "Astoņpadsmit sekundes," sacīja Dāls.
  
  Dreiks gatavojās ellei. "Tas bija jauki, draugs."
  
  Desmit... deviņi...
  
  "Uz drīzu tikšanos, Jorkij."
  
  Seši... pieci... četri...
  
  "Ne, ja es redzu tavu stulbo..."
  
  Nulle.
  
  
  Četrdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks un Dāls neko neredzēja no sākotnējā zemūdens sprādziena, taču ar milzīgo ūdens sienu, kas izplūda no jūras aiz viņiem, pietika, lai viņu sirdis saviļņotos. Šķidrais sēņu mākonis, kas paceļas tūkstošiem pēdu gaisā, aizēnot visu pārējo, steidzas pretī atmosfērai, it kā mēģinātu noslīcināt pašu sauli. Izsmidzināmas rozes kupols, triecienviļņu priekštecis, sfērisks mākonis, augsti virsmas viļņi un bāzes vilnis, kas paceltos vairāk nekā piecsimt metru augstumā.
  
  Sprādziena vilni nevarēja apturēt, tas bija cilvēka radīts dabas spēks, enerģētiskā sadalīšanās. Tas trāpīja helikoptera aizmugurē kā āmura sitiens, radot Dreikam iespaidu, ka viņu stumj ļauna giganta roka. Gandrīz uzreiz helikopters ienira, pacēlās un pēc tam pagriezās uz sāniem. Dreika galva atsitās pret metālu. Dāls pieķērās kā lupatu lelle, kuru apmētā ļauns suns.
  
  Helikopters trīcēja un ripoja, to satricināja nebeidzams sprādziens, dinamisks vilnis. Tas griezās atkal un atkal, tā dzenskrūves palēninājās, ķermenis šūpojās. Aiz viņa turpināja celties milzīgs ūdens priekškars, ko dzina titānisks spēks. Dreiks cīnījās, lai paliktu pie samaņas, atsakoties no jebkādas kontroles pār savu likteni un vienkārši mēģinot noturēties, palikt modram un veselam.
  
  Laikam vairs nebija nozīmes, un viņi varēja stundām ilgi spārnot un spārdīt sprādziena vilni, taču tikai tad, kad tas aizskrēja garām un viņi atrada, ka jābrauc pa vilni, kļuva skaidras tā postošā spēka patiesās sekas.
  
  Helikopters gandrīz otrādi metās Atlantijas okeāna virzienā.
  
  Zaudējot kontroli, Dreiks gatavojās triecienam, zinot, ka pat tad, ja viņi izdzīvos katastrofā, viņiem nebija glābšanas plosta, glābšanas vestes un cerības uz glābšanu. Kaut kā saglabādams pietiekami daudz apziņas, lai turpinātu dārgo dzīvi, viņš vēroja, kā viņi ienira okeānā.
  
  
  Četrdesmit Astotā NODAĻA
  
  
  Alisija redzēja, ka Dreiks savā galvā izveido savienojumu apmēram trīs sekundes pēc viņas. Dāls arī. Puiši bija lēni, bet viņa nekad nestāstīja. Daudz labāk bija dažas lietas paturēt rezervē. Kā pārējie saprata un Heidens vērsās pie Mūra un viņa valdības biedriem pēc padoma, Alisiju pārsteidza liktenīgā apziņa, ka drošā attāluma likums viņiem visiem radīs lielas ciešanas nākamās pusstundas laikā. Kamēr Dreiks strādāja, lai vadītu helikopteru, Alisija pievērsa skatienu un uzmanību citur.
  
  Viņa to zināja, ka helikopters avarēs, tāpēc acīmredzamajai izvēlei to izsekot ar citu putnu nebija jēgas. Bet, ja viņa helikopters lidotu ar divsimt jūdžu stundā...
  
  Alicia paņēma Beau malā, paskaidroja savu plānu un pēc tam atrada karavīru, kurš iepazīstināja viņus ar ASV krasta apsardzes pārstāvi.
  
  "Kāds ir jūsu ātrākais kuģis?"
  
  Brīdī, kad Dreiks atrāvās, Alisija atradās zem klāja un lēca uz steigā pārveidotā Defender klases kutera, sasniedzot ātrumu vairāk nekā astoņdesmit jūdzes stundā. Kā liecināja viena no aitu apkalpes locekļiem, viņi veica dažas izmaiņas, kas varēja vai nav palielinājušas laivas ātrumu līdz vairāk nekā simtam. Kad Alisija tikai dažos īsos vārdos pateica, ko vēlas darīt, katrs klātesošais vīrietis uzstāja, ka jāpaliek un jāpalīdz.
  
  Dažas minūtes vēlāk Defender rēca projām, ar savu stingro korpusu griezdamies cauri viļņiem, cenšoties aizvērt plaisu starp neizbēgamo sprādzienu un viņu ierašanās laiku.
  
  Kā Alicia viņiem teica: "Mēs virzāmies uz kodolsprādzienu, puiši. Turies pie savām plūmēm."
  
  Un neatkarīgi no tā, vai viņi to apzinājās vai nē, apkalpe spieda ārā no laivas maksimālo ātrumu. Braucot pa viļņiem un izaicinot tos, Defender klases laiva atdeva visu, kas viņai bija. Alisija, baltā dūrienā un baltā sejā, satvēra salona margas un skatījās pa logiem. GPS uzzīmēja helikoptera kursu, ierakstot tā transpondera signālu. Kuģa apkalpe pastāvīgi ņēma vērā laika starpību, sakot, ka ir samazinājusi atstarpi līdz divdesmit minūtēm, pēc tam līdz astoņpadsmit.
  
  Septiņpadsmit.
  
  Joprojām pārāk ilgi. Alisija satvēra sliedi un sarāvās, kad Bo satvēra viņas plecu.
  
  "Tas darbosies," viņš teica. "Mēs izglābsim šo dienu."
  
  Laiva skrēja tik ātri, cik spēja, dzenoties pakaļ ātri braucošajam helikopteram, abiem dīvainā kārtā dzenoties pēc tuvojošā sprādziena, kas vēl nebija noticis. Apvārsnis bija nepārtraukti mainīga līnija, nekad taisna. Komanda svīda, cīnījās un iedziļinājās savu zināšanu dziļumos. Laiva iebrauca neapzinātā teritorijā, dzinēji bija tik spēcīgi, ka šķita dzīvi.
  
  Kad kapteine pagriezās pret Alisiju, viņa jau redzēja pie apvāršņa spirālveida mākoni, kas nebija pārāk tālu, bet daudz tālāk par Dreika un Dāla helikopteru. Paātrinošais Defender pārslīdēja pāri vienai lielai ūdens šļakatai, ieraudzīja tuvojošos sprādziena vilni, trāpīja tam un izlauzās cauri, satricinot katru skrūvi, kas turēja tā konstrukciju. Tālumā bija redzams milzīgs balta ūdens gredzens, skats pat Alisijai uz sekundi aizrāva elpu.
  
  Bet tikai uz sekundi.
  
  "Kustieties," viņa elpoja, apzinoties, ka Dreiks un Dals tagad gandrīz noteikti ietriecas naidīgos ūdeņos. "Kustieties, kustieties, kustieties!"
  
  
  * * *
  
  
  Pagāja vēl trīspadsmit minūtes, lai sasniegtu avārijas vietu. Alisija bija gatava, ar glābšanas vesti piesprādzētu ķermeni un otru rokās. Bo atradās viņai blakus ar vairāk nekā pusduci apkalpes locekļu un ar acīm skenēja ūdeņus. Pirmais gruvešs, ko viņi atrada, bija dzenskrūves lāpstiņas peldošs gabals, otrs bija pilna garuma sānslīde. Pēc tam tās daļas, kas nenogrima, parādījās biežāk, ejot garām kopā.
  
  Bet ne Dreiks, ne Dāls.
  
  Alisija skatījās uz viļņiem, stāvot spožajā saulē, bet dzīvojot vistumšākajā ellē. Ja liktenis noteica, ka šie divi varoņi varētu izglābt Ņujorku un izdzīvot sprādzienā, bet pazust Atlantijas okeānā, viņa nebija pārliecināta, ka spēs ar to tikt galā. Pagāja minūtes. Atlūzas peldēja garām. Neviens neteica ne vārda un nepakustējās ne centimetru. Vajadzības gadījumā viņi paliks līdz vakaram.
  
  Radio nepārtraukti čaukstēja. Heidena jautājošā balss. Tad Mūrs un Smits atrodas otrā līnijā. Pat Kensi ierunājās. Brīži pagāja palēninātā nemiera un pieaugošā šausmu kustībā. Jo ilgāk tas turpinājās...
  
  Bo stāvēja uz pirkstgaliem, pamanījis, ka kaut kas paceļas augšup viļņa malā. Viņš to norādīja un uzdeva jautājumu. Tad to ieraudzīja arī Alīsija, dīvaina melna masa, kas lēnām kustējās.
  
  "Ja tas ir Krakens," viņa būtībā čukstēja, pat neapzinoties, ko viņa teica. "Es aizeju no šejienes."
  
  Kapteinis stūrēja laivu šajā virzienā, palīdzot formai koncentrēties. Pagāja dažas minūtes un nedaudz dreifēja, bet, kad Alisija paskatījās, viņa redzēja, ka tie ir divi ķermeņi, kas bija sasieti kopā, lai tie neizplūdu, un piesieti pie joprojām peldošā pilota sēdekļa. Šķita, ka cīņa starp uzkāpšanu uz ūdens un niršanu sliecās uz pēdējo, tāpēc Alisija mudināja Aizsargu pasteigties.
  
  Un viņš pārlēca pāri bortam.
  
  Stabili peldot, viņa satvēra atlecošo masu un šūpoja to, mēģinot izprast to. Kādam pagriezās seja.
  
  "Dal. Vai tev viss kārtībā? Kur ir Dreiks?
  
  "Turos pie saviem mēteļiem. Kā vienmēr."
  
  Kad straume apgrieza Dālu ūdenī, kļuva redzama otra seja, kas bija atspiedusies pret otras jakas muguru.
  
  "Nu, jums abiem ir sasodīti ērti kopā," Alisija viltus protestēja. "Nav brīnums, ka jūs nesaucāt palīdzību. Vai dosim jums vēl apmēram desmit minūtes?"
  
  Dreika trīcošā roka pacēlās no ūdens. "Pat ne vienatnē. Man šķiet, ka esmu norijis pusi asiņainā okeāna.
  
  "Un es domāju, ka mēs nolaidīsimies," Dāls izdvesa, mirkli pirms pilota sēdekļa atslīdēja atpakaļ un viņa galva pazuda zem ūdens.
  
  Krasta apsardzes kuteris nāca tik tuvu, cik uzdrošinājās. - Vai ar viņiem viss kārtībā? balsis kliedza.
  
  Alisija pamāja ar roku. "Ar viņiem viss ir kārtībā. Nelieši tikai muļļājas.
  
  Tad arī Dreiks paslīdēja zem ūdens.
  
  "Mmm," Alicia skatījās uz viņu. "Patiesībā..."
  
  
  Četrdesmit devītā nodaļa
  
  
  Pēc tam pasaule pielāgojās, šokēta par notikušā šausmām, bet diemžēl arī pieradusi. Kā ASV sīki izklāstīja pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, tas bija tikai laika jautājums, kad kāds terorists uzspridzinātu kodolbumbu vienā no pasaules lielākajām pilsētām. Viņi pat izstrādāja dokumentu un atbildi uz to - valsts atbildes scenāriju numur viens.
  
  Ja vairāk ievainotu, sasitumu, sāpīgu un sūdzošu cilvēku grupa būtu sapulcējusies, lai apspriestu sekas un atspoguļotu Ņujorkas neveiksmes, tas nekad netiktu atzīts. Tomēr ar šo komandu, SPIR un vairākiem citiem, sazinājās prezidents, Tēvzemes drošības direktors un Ņujorkas mērs.
  
  Alisija vienmēr grasījās par to sūdzēties. "Un viss, ko es patiešām gribēju, bija zvans no Lorensa."
  
  "Fishburne?" Dreiks jautāja.
  
  "Neesiet muļķīgi. Dženifera, protams.
  
  "Vai viņa varētu tevi nozagt man?"
  
  Alisija iesmējās. "Acumirklī."
  
  "Nu, vienmēr ir patīkami zināt, kura pusē jūs esat."
  
  "Ja vēlaties, es varētu jums uzrakstīt sarakstu ar labākajiem pretendentiem."
  
  Dreiks pamāja ar roku, joprojām cenšoties atgūties pēc skūpsta, kuru viņi dala. Tas notika uzreiz pēc liela stresa brīža, dzīves svinēšanas, taču tas viņā uzjundīja emocijas, senas emocijas, kuras, viņaprāt, jau sen bija mirušas. Pašreizējā situācijā bija jādomā par daudzām citām lietām - Mai un Bo priekšnieks starp tiem.
  
  Bet dzīve nepalēninājās tikai tev, viņš domāja. Lai gan daudzi to gaidīja, un lieliskas iespējas lielākoties radās tikai vienu reizi. Tos palaist garām parasti nozīmēja visu mūžu nožēlot, nekad nezināt. Izlaista iespēja nekad nav palaists garām.
  
  Labāk ir mēģināt un neizdoties, nekā nemēģināt vispār.
  
  Alicia bija tikpat sarežģīta kā Saules sistēma, taču pat viņa bija kuģojama. Viņš uz brīdi izslēdza savas domas, joprojām fiziski un garīgi vājš no visas šīs dienas un, patiesībā, pēdējo nedēļu stresa. Viņa draugi sēdēja viņam apkārt, baudot maltīti vienā no labākajiem itāļu restorāniem Ņujorkā. Aģents Mūrs iznomāja visas telpas uz Homeland rēķina, kā pateicības zīmi komandai, un ieslēdza tās iekšā.
  
  "Lai kas arī notiktu," viņš teica. "Es nevēlos, lai jūs, cilvēki, steidzaties to novērst."
  
  Dreiks to novērtēja.
  
  Un komanda novērtēja brīnišķīgo ēdienu, nepiespiesto atmosfēru un ilgo pārtraukumu pēc tik daudz stresa. Sēdekļi bija plīša, istaba bija silta, un darbinieki bija tikko manāmi. Dāls bija ģērbies baltā kreklā un melnās biksēs, kuras Dreiks gandrīz neatpazīst, jo bija pieradis viņu redzēt kaujas ekipējumā. Taču tad viņš bija ģērbies līdzīgi, bikses nomainot pret uzticamiem Levi's džinsiem.
  
  "Tas neizskatās pēc Bonda," atzīmēja Dāls.
  
  "Es neesmu Džeimss Bonds."
  
  "Tad beidziet pārdomāt un mēģināt izskatīties izsmalcinātāka katru reizi, kad Alisija iet garām. Viņa jau zina, ka tu esi tikai Jorkšīras dv..."
  
  "Es domāju, ka jums ir laiks doties atvaļinājumā, draugs. Ja nevarat izlemt, kur doties, es ar prieku uzaicināšu jūs nākamnedēļ." Viņš pacēla dūri.
  
  "Un šeit ir mana pateicība par jūsu dzīvības glābšanu."
  
  "Es neatceros šo. Un, ja es to neatceros, tad tas nekad nav noticis.
  
  "Ļoti līdzīgs tam, kad uzaugāt."
  
  Bo un Meja sēdēja viens otram blakus, francūzis baudīja maltīti un runāja, kad viņu runāja; japāniete izskatījās nevietā, iekļuvusi starp divām pasaulēm. Dreiks prātoja, ko viņa īsti vēlas un kur ir viņas īstā vieta. Dažos brīžos viņš ieraudzīja viņā uguni, kas mudināja viņu cīnīties par viņu, citos - šaubas, kas piespieda viņu klusēt, iegrimt sevī. Protams, viņi četri neko nevarēja atrisināt vienas dienas laikā, taču viņš redzēja, ka kaut kas tuvojas, aizmiglodams horizontu priekšā.
  
  Ļoti līdzīgs kodolsprādzienam, ko viņš vakar piedzīvoja.
  
  Smits un Lorēna tagad bija viens vesels. Varbūt viņus pamudināja Dreika un Alisijas skūpsts vai varbūt viņu iznīcināšana. Katrā ziņā viņi netērēja nevienu dienu, domājot par to. Heidens un Kinimaka sēdēja kopā, un Dreiks domāja, vai viņš neredz kaut ko vairāk par metru starp viņiem, kaut ko jēgpilnāku. Tas bija vairāk saistīts ar ķermeņa valodu nekā jebko citu, taču viņš tajā laikā bija garīgi izsmelts un izraisīja to nogurumu.
  
  "Uz rītdienu," viņš pacēla glāzi, "un uz nākamo kauju."
  
  Dzērieni tika notecināti un maltīte turpinājās. Tieši pēc tam, kad galvenais ēdiens bija apēsts un lielākā daļa bija atspiedušies krēslos, dziļi apmierinātā snaudā, Kenzi nolēma runāt ar visu grupu.
  
  "Kas ar mani notiek?" - viņa jautāja. "Vai tiešām mans liktenis ir tik neskaidrs?"
  
  Heidens sakustējās, viņu atkal apņēma vadības mantija. "Nu, es būšu pret jums godīgs, un esmu pārliecināts, ka jūs to novērtēsiet. Es nevēlos neko vairāk kā neļaut jums iekļūt cietuma kamerā, Kensi, bet man jāsaka - es nevaru iedomāties, ka tas notiek.
  
  "Es varētu aiziet."
  
  "Es nevarēju tevi apturēt," atzina Heidens. "Un es negribētu. Taču noziegumi, ko jūs pastrādājāt Tuvajos Austrumos, - viņa uzmeta grimases, -, maigi izsakoties, ir apbēdinājuši daudzus ietekmīgus cilvēkus. Daži no viņiem ir amerikāņi.
  
  "Visticamāk, tie paši vīrieši un sievietes, kuriem es iegādājos citas preces."
  
  "Labs punkts. Bet tas nepalīdzēja."
  
  "Tad es pievienošos jūsu komandai. Sāciet ar tīru šīferi. Skrien blakus blondajai gazelei, kuras vārds ir Torstens Dāls. Es tagad esmu tavs, Heiden, ja dosi man iespēju atmaksāt parādu.
  
  SPEAR komandas vadītājs strauji pamirkšķināja acis, kad viņai parādījās Kenzi patiesais paziņojums. Dreiks aizrijās ar ūdeni otro reizi divu dienu laikā. "Es nekad neesmu domājis par Dalu kā gazeli. Pat vairāk-"
  
  "Nesaki tā," zviedrs brīdināja, izskatīdamies nedaudz samulsis.
  
  Alisija uzmanīgi vēroja izraēlieti. "Es neesmu pārliecināts, ka vēlos strādāt ar šo kuci."
  
  "Ak, es būšu labs pret jums, Mails. Turiet sevi uz pirkstgaliem. Es varētu iemācīt jums mest sitienu, kas patiesībā sāp."
  
  "Varbūt arī man pagaidām jāpaliek pie jums," Bo ierunājās. "Kad Tailers Vebs ir vējā un Tomb Raider, es nevaru būt nekur citur."
  
  "Paldies," Dreiks nomurmināja. "Mēs par to padomāsim un nosūtīsim jums ļoti īsu atbildes vēstuli."
  
  "Šajā komandā vienmēr ir laipni gaidīti labi cilvēki," viņam sacīja Heidens. "Kamēr viņi labi spēlē ar mums pārējiem. Esmu pārliecināts, ka Beau būs lielisks papildinājums.
  
  "Nu, es zinu, ka viņam ir liela priekšrocība," Alisija domīgi sacīja. "Lai gan es neesmu pārliecināts, ka tas labi spēlēs ar komandu."
  
  Daži smējās, daži nē. Nakts pieauga un mazinājās, un tomēr karavīri, kas izglāba Ņujorku, zaudēja spiedienu labā kompānijā un labu stāstu vidū. Pati pilsēta svinēja kopā ar viņiem, lai gan lielākā daļa tās iedzīvotāju nekad nezināja, kāpēc. Gaisu pārņēma karnevāla sajūta. Tumsā un pēc tam saullēktā dzīve turpinājās.
  
  Jaunajai dienai austot, komanda devās uz savu ceļu, atgriezās savos viesnīcas numuriņos un vienojās tikties pēcpusdienā.
  
  "Vai esat gatavs cīnīties citreiz?" Dāls žāvājās Dreikam, kad viņi devās svaigā, jaunā rītā.
  
  "Blakus tev?" Dreiks domāja pasmieties par zviedru un tad atcerējās visu, ko viņi bija piedzīvojuši. Ne tikai šodien, bet kopš tās dienas, kad viņi satikās.
  
  "Vienmēr," viņš teica.
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Odina kauli
  
  
  VELTĪJUMS
  
  
  Es vēlētos šo grāmatu veltīt savai meitai,
  
  Kira,
  
  sola pildīt
  
  un vēl daudzas jūdzes priekšā...
  
  Un visiem, kas mani kādreiz ir atbalstījuši manā rakstīšanā.
  
  
  1. daļa
  Es nekad neesmu gribējis sākt karu...
  
  
  VIENS
  
  
  
  JORKA, Anglija
  
  
  Tumsa uzsprāga.
  
  "Tas būs īstais". Mets Dreiks paskatījās skatu meklētājā un mēģināja ignorēt šo skatu un tvert attēlu, kad neparasti ģērbtā modele gāja lejā pa celiņu viņam pretī.
  
  Nav viegli. Bet viņš bija profesionālis vai vismaz centās tāds būt. Neviens nekad nav teicis, ka pāreja no SAS karavīra uz civilpersonu būs vienkārša, un pēdējos septiņus gadus viņš bija cīnījies, taču šķita, ka fotoattēls viņā pārsteidza pareizo akordu.
  
  Īpaši šovakar. Pirmā modele pamāja ar roku un viegli augstprātīgi pasmaidīja, pēc tam mierīgi devās prom, skanot mūzikai un gavilēm. Dreiks turpināja klikšķināt kameru, kad Bens, viņa divdesmit gadus vecais iemītnieks, sāka kliegt viņam ausī.
  
  "Raidījums saka, ka tā bija Milla Jankoviča. Es domāju, ka esmu par viņu dzirdējis! Citēju: "šikā dizainera modele Freija". Oho, vai tā ir Bridžita Hola? Zem visa šī vikingu aprīkojuma ir grūti pateikt.
  
  Dreiks ignorēja komentāru un turpināja savu spēli, daļēji tāpēc, ka viņš nebija pārliecināts, ka viņa jaunais draugs velk viņa auklu, tā sakot. Viņš iemūžināja spilgtus attēlus ar kaķa gaitu un izkliedēto gaismas spēli pūlī. Modeļi bija tērpti vikingu kostīmos, komplektā ar zobeniem un vairogiem, ķiverēm un ragiem - retro tērpiem, ko izstrādājis pasaulē atzītais dizainers Abel Frey, kurš par godu vakaram papildināja jaunās sezonas modi ar skandināvu kaujas tērpu.
  
  Dreiks pievērsa uzmanību kaķu pastaigu galviņai un šodienas svinību objektam - nesen atklātai relikvijai ar vērienīgu nosaukumu "Odina vairogs". Jaunatklātais vairogs, kas ir saņēmis plašu atzinību visā pasaulē, jau ir slavēts kā lielākais atradums skandināvu mitoloģijā, un patiesībā tas ir datēts ilgi pirms vikingu vēstures sākuma.
  
  Dīvaini, sacīja eksperti.
  
  Sekojošais noslēpums bija milzīgs un intriģējošs un piesaistīja visas pasaules uzmanību. Vairoga vērtība tikai pieauga, kad zinātnieki pievienojās publicitātes cirkam pēc tam, kad tā sastāvā tika atklāts neklasificēts elements.
  
  Nerdi, kuri bija izsalkuši pēc piecpadsmit slavas minūtēm, ierunājās viņa personības ciniskā puse. Viņš to nokratīja. Neatkarīgi no tā, cik daudz viņš ar to cīnījās, cinisms, kas bija kļuvis par viņa daļu, kad viņš kļuva par atraitni, uzplauka kā indīga roze ikreiz, kad viņš nomāca savu sargu.
  
  Bens parāva Dreikam aiz rokas, pēkšņi pārvēršot viņa māksliniecisko kompozīciju pilnmēness kadrā.
  
  "Hmm". Viņš pasmējās. "Atvainojiet, Met. Tas ir diezgan garšīgs. Ja neskaita mūziku... tas ir muļķības. Viņi varētu nolīgt manu grupu par dažiem simtiem mārciņu. Vai varat noticēt, ka Jorkam izdevās iegūt kaut ko tik pārsteidzošu kā šis?
  
  Dreiks pamāja ar kameru gaisā. "Godīgi? Nē." Viņš pazina Jorkas pilsētas padomi ar viņu korumpētajām idejām. Nākotne ir pagātnē, tā viņi saka. "Bet paskatieties, Jorka maksā jūsu saimniekam dažus mārciņas, lai fotografētu modeļus, nevis debesis septembra naktī. Un jūsu grupa ir muļķīga. Tātad, atdziest. "
  
  Bens nobolīja acis. "Sūds? Miega siena pat tagad apsver ... daudzus priekšlikumus, mans draugs.
  
  "Vienkārši cenšos koncentrēties uz labiem modeļiem." Dreiks patiesībā bija koncentrējies uz Vairogu, ko apgaismoja kaķa pastaigas gaismas. Tas sastāvēja no diviem apļiem, iekšējais bija pārklāts ar seniem dzīvnieku attēliem, bet ārējais bija dzīvnieku simbolu sajaukums.
  
  Ļoti mistiski, viņš domāja. Lieliski piemērots konservētiem augļiem un riekstiem.
  
  "Mīlīgi," viņš čukstēja, kad modele gāja garām, un digitālajā filmā uztver jaunības un vecuma kontrastu.
  
  Kaķu skrējiens ātri tika uzstādīts blakus Jorkas slavenajam Jorvikas centram - vikingu vēstures muzejam - pēc tam, kad Zviedrijas Nacionālo senlietu muzejs piešķīra īsu aizdevumu septembra sākumam. Pasākuma nozīme pieauga eksponenciāli, kad superzvaigznes dizainers Abel Frey piedāvāja sponsorēt kaķu pastaigu pasākumu, lai atzīmētu izstādes atklāšanu.
  
  Cita modele improvizētās flīzes staigāja ar kaķa izteiksmi, kurš meklē savu ikvakara krējuma bļodu. Idiots, cinisms atkal ir pieaudzis. Šī bija tādas zvaigznes sasodītā paradigma, kurai bija lemts parādīties nākotnes realitātes televīzijas "slavenību" programmā un par kuru Twitter un Facebook čivināt miljons alu dzerošu, desmit dienā smēķējošu idiotu.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis. Viņa joprojām bija kāda meita...
  
  Prožektori griezās un metās pāri nakts debesīm. Spilgtā gaisma, kas atstarojās no skatloga uz skatlogu, sabojājot to mazo māksliniecisko auru, ko Dreikam bija izdevies radīt. Traucējošā Cascada deju mūzika uzbruka viņa ausīm. Kungs, viņš domāja. Bosnijā sajūtas bija vieglākas nekā šeit.
  
  Pūlis pieauga. Neskatoties uz savu darbu, viņš kādu brīdi paskatījās uz sejām sev apkārt. Pāri un ģimenes. Strauji un geji dizaineri, kas cer ieraudzīt savu elku. Cilvēki greznās kleitās, kas papildina karnevāla atmosfēru. Viņš pasmaidīja. Jāatzīst, ka vēlme būt sardzē šajās dienās bija apslāpēta - armijas kaujas gatavība bija beigusies -, taču viņš joprojām juta dažas vecās sajūtas. Sagrozītā nozīmē viņi bija guvuši spēku, kopš divus gadus iepriekš pēc viņa pamešanas nomira Elisons, viņa sieva, dusmīga, salauzta sirdī, paziņojot, ka viņš varētu būt pametis SAS, bet SAS nekad viņu nepametīs. Ko pie velna tas vispār nozīmēja?
  
  Laiks tik tikko ir pieskāries sāpēm.
  
  Kāpēc viņa avarēja? Vai tas bija slikts atspulgs ceļā? Slikts spriedums? Asaras viņai acīs? Apzināti? Atbilde, kas viņam uz visiem laikiem izvairītos; briesmīga patiesība, ko viņš nekad neuzzinās.
  
  Sens imperatīvs atgrieza Dreiku tagadnē. Kaut kas palika atmiņā no viņa armijas laikiem - tāls knoks, sen aizmirsts... tagad vecas atmiņas... klau....
  
  Dreiks nokratīja miglu un koncentrējās uz kaķu pastaigu šovu. Divi modeļi zem Odina vairoga sarīkoja izspēles cīņu: nekas iespaidīgs, tikai reklāmas materiāli. Pūlis uzgavilēja, televīzijas kameras čukstēja, un Dreiks klikšķēja kā dervišs.
  
  Un tad viņš sarauca pieri. Viņš nolaida kameru. Viņa kareivja prāts, gausais, bet nesatrūdējis, uztvēra šo tālu klauvējienu, atkal klauvē un prātoja, kāpēc pie velna notikuma vietai tuvojas divi armijas helikopteri.
  
  "Ben," viņš uzmanīgi sacīja, uzdodot vienīgo jautājumu, kas ienāca prātā, "vai pētījuma laikā jūs dzirdējāt par negaidītiem viesiem šovakar?"
  
  "Oho. Es nedomāju, ka jūs pamanījāt. Viņi čivināja, ka Keita Mosa varētu parādīties.
  
  "Keita Mosa?"
  
  Divi helikopteri, skaņa, ko apmācīta auss var nekļūdīgi atpazīt. Un ne tikai helikopteri. Tie bija Apache uzbrukuma helikopteri.
  
  Tad visa elle izlauzās vaļā.
  
  Helikopteri lidoja virs galvas, apmeta apli un sāka vienbalsīgi lidināties. Pūlis entuziastiski gavilēja, gaidot ko īpašu. Visas acis un kameras pievērsās naksnīgajām debesīm.
  
  Bens iesaucās: "Oho..." Bet tad iezvanījās viņa mobilais telefons. Viņa vecāki un māsa pastāvīgi zvanīja, un viņš, ģimenes puisis ar zelta sirdi, vienmēr atbildēja.
  
  Dreiks ir pieradis pie īsiem ģimenes pārtraukumiem. Viņš rūpīgi pārbaudīja helikoptera pozīcijas, pilnībā pielādētos raķešu nodalījumus, 30 mm ķēdes lielgabalu, kas acīmredzot atradās zem lidmašīnas priekšējās fizelāžas, un novērtēja situāciju. Muļķības...
  
  Potenciāls pilnīgam haosam. Entuziasma pilns pūlis bija sabāzts nelielā laukumā, ko ieskauj veikali ar trim šaurām izejām. Benam un viņam bija tikai viena izvēle, ja... kad... sākās satricinājums.
  
  Dodieties pastaigā ar kaķi.
  
  Bez brīdinājuma desmitiem virvju noslīdēja no otrā helikoptera, kuram Dreiks tagad saprata, ka tas ir Apache hibrīds: mašīna, kas pārveidota, lai tajā varētu uzņemt vairākus apkalpes locekļus.
  
  Vīri maskās nokāpa pa šūpojošajām rindām, pazūdot aiz kaķa gaitas. Dreiks pamanīja ieročus, kas bija piesprādzēti pie krūtīm, kad pūlī sāka izplatīties piesardzīgs klusums. Pēdējās balsis bija bērnu balsis, kas vaicāja, kāpēc, bet drīz pat tās noklusa.
  
  Vadošais Apache pēc tam izšāva Hellfire raķeti uz vienu no tukšajām magazīnām. Atskanēja šņākoņa skaņa, it kā izplūstu miljons galonu tvaika, tad rēciens, it kā satiekas divi dinozauri. Uguns, stikla un ķieģeļu šķembas izkaisītas augstu apkārtnē.
  
  Bens šokā nometa savu mobilo telefonu un skrēja tam pakaļ. Dreiks dzirdēja kliedzienus kā paisuma vilni un juta, ka pūļa instinkts pārņem pūli. Ne mirkli nedomājot, viņš satvēra Benu un pārsvieda to pāri margām, pēc tam pārlēca sev pāri. Viņi piezemējās blakus kaķa takai.
  
  Atskanēja Apache ķēdes pistoles skaņa, dziļa un nāvējoša, tās šāvieni lidoja pāri pūlim, bet joprojām izraisīja tīru paniku.
  
  "Bens! Paliec man blakus." Dreiks skrēja apkārt kaķu trases apakšai. Vairāki modeļi pieliecās palīgā. Dreiks piecēlās kājās un atskatījās uz kūstošo cilvēku masu, kas panikā skrēja uz izejām. Desmitiem cilvēku kāpa uz podiuma, viņiem palīdzēja modeļi un darbinieki. Izbiedēti kliedzieni caururba gaisu, izraisot paniku. Uguns izgaismoja tumsu, un helikoptera rotoru smags klakšķis apslāpēja lielāko daļu trokšņa.
  
  Ķēdes lielgabals atkal noskanēja, raidot gaisā smagu svinu ar murgainu skaņu, kādu nevienam civiliedzīvotājam nekad nekur nevajadzētu dzirdēt.
  
  Dreiks pagriezās. Modeļi noliecās viņam aiz muguras. Viņam priekšā stāvēja Odina vairogs. Paklausot impulsam, viņš riskēja uzņemt dažas fotogrāfijas tieši tajā brīdī, kad no aizkulisēm parādījās karavīri ložu necaurlaidīgās jakās. Dreika pirmās rūpes bija novietoties starp Benu, modelēm un karavīriem, taču viņš turpināja klikšķināt, sašaurinot skatu meklētāju....
  
  Ar otru roku viņš pastūma savu jauno īrnieku tālāk.
  
  "Čau!"
  
  Viens no karavīriem skatījās uz viņu un draudīgi pamāja ar automātu. Dreiks apspieda neticības sajūtu. Tādas lietas nenotika Jorkā, šajā pasaulē. Jorka bija mājvieta tūristiem, saldējuma cienītājiem un amerikāņu dienas ceļotājiem. Tā bija lauva, kurai nekad nebija ļauts rēkt, pat tad, kad valdīja Roma. Bet tas bija droši, un tas bija apdomīgi. Šī bija vieta, kuru Dreiks izvēlējās, lai aizbēgtu no sasodītā SAS.
  
  Būt kopā ar sievu. Lai izvairītos no... muļķības!
  
  Kareivis pēkšņi parādījās viņa sejā. "Dod man to!" viņš kliedza ar vācu akcentu. "Iedod to man!"
  
  Karavīrs metās pie kameras. Dreiks iecirta viņam apakšdelmu un pagrieza ložmetēju. Karavīra seja iedegās pārsteigumā. Dreiks klusi nodeva kameru Benam tādā kustībā, kas liktu lepoties jebkuram Ņujorkas galvenajam viesmīlim. Dzirdēju viņu ātrā tempā bēgam.
  
  Dreiks pavērsa ložmetēju pret grīdu, kamēr viņa virzienā devās vēl trīs karavīri.
  
  "Tu!" Viens no karavīriem pacēla ieroci. Dreiks līdz pusei aizvēra acis, bet tad izdzirdēja aizsmakušu saucienu.
  
  "Pagaidi! Minimāli zaudējumi, idiot. Vai tiešām vēlaties kādu aukstasinīgi nošaut nacionālajā televīzijā?
  
  Jaunais karavīrs pamāja Dreikam. "Dodiet man kameru." Viņa vācu akcentam bija slinka deguna īpašība.
  
  Dreiks izdomāja plānu B un ļāva ierocim klabēt līdz grīdai. "Man tās nav".
  
  Komandieris pamāja saviem padotajiem. "Pārbaudiet viņu."
  
  "Tur bija kāds cits..." pirmais karavīrs pacēla ieroci, izskatīdamies apmulsis. "Viņš... viņš aizgāja."
  
  Komandieris iegāja tieši Dreikam sejā. "Slikts gājiens."
  
  Muca piespiedās pie pieres. Viņa redzējumu piepildīja dusmīgi vācieši un lidojoši spļāvi. "Pārbaudiet viņu!"
  
  Kamēr viņi viņu pārmeklēja, viņš novēroja organizētu Odina vairoga zādzību, ko vadīja tikko ieradies vīrietis maskās, tērpies baltā uzvalkā. Viņš nedaudz demonstratīvi pamāja ar roku un kasīja galvu, bet neko neteica. Kad Vairogs bija droši paslēpts, vīrietis pamāja radio Dreika virzienā, nepārprotami piesaistot komandiera uzmanību.
  
  Komandieris pielika radio pie auss, bet Dreiks nenovērsa skatienu no baltā tērptā vīrieša.
  
  "Uz Parīzi," vīrietis teica tikai ar lūpām. "Rīt sešos."
  
  SAS apmācība, Dreiks domāja, joprojām bija noderīga.
  
  Komandieris teica: "Jā." Atkal viņš atradās Dreika sejā, vicinot savas kredītkartes un fotogrāfa identifikācijas dokumentus. "Laimīgais riekstkodis," viņš laiski ievilka. "Šefs saka, ka zaudējumi ir minimāli, tāpēc tu esi dzīvs. "Bet," viņš pamāja ar Dreika maku, "mums ir jūsu adrese, un, ja jūs izšļakstīsit pupiņas," viņš piebilda, pasmaidot aukstākam par polārlāča sēklinieku maisiņu, "jūs atradīs nepatikšanas."
  
  
  DIVI
  
  
  
  JORKA, Anglija
  
  
  Vēlāk mājās Dreiks pacienāja Benu ar bezkofeīna filtra kafiju un pievienojās viņam, lai skatītos nakts notikumu atspoguļojumu.
  
  Odina vairogs tika nozagts, jo Jorkas pilsēta vienkārši nebija gatava tik brutālam uzbrukumam. Patiesais brīnums bija tas, ka neviens nenomira. Degošie helikopteri tika atrasti jūdžu attālumā, pamesti, kur saplūda trīs lielceļi, un tajos iemītnieku jau sen nebija.
  
  "Sabojāt Freija šovu," Bens pusnopietni sacīja. "Modeļi jau ir iepakoti un pazuduši."
  
  "Sasodīts, es arī nomainīju gultas veļu. Esmu pārliecināts, ka Frejs, Prada un Gucci izdzīvos."
  
  "Miega siena to visu izspēlētu."
  
  "Vai atkal sākāt ģimenes filmā Titāniks?"
  
  "Tas man atgādina - viņi nogrieza manu tēvu straumes vidū."
  
  Dreiks piepildīja savu krūzi. "Neuztraucieties. Viņš atzvanīs apmēram pēc trim minūtēm.
  
  "Vai tu ar mani joko, Krusti?"
  
  Dreiks pakratīja galvu un iesmējās. "Nē. Jūs vienkārši esat pārāk jauns, lai saprastu."
  
  Bens dzīvoja kopā ar Dreiku aptuveni deviņus mēnešus. Tikai dažu mēnešu laikā viņi no svešiniekiem kļuva par labiem draugiem. Dreiks subsidēja Benam īres maksu apmaiņā pret viņa zināšanām fotografēšanā - jauneklis bija ceļā uz izlaidumu - un Bens palīdzēja, daloties ar visu.Viņš bija tāds puisis, kurš neslēpa savas jūtas, iespējams, nevainības zīmi, bet arī apbrīnas vērta.
  
  Bens nolika krūzi. "Ar labu nakti, draugs. Es domāju, ka es piezvanīšu savai māsai."
  
  "Nakts".
  
  Durvis aizvērās, un Dreiks kādu brīdi tukši skatījās uz Sky News. Kad parādījās Odina vairoga attēls, viņš atgriezās tagadnē.
  
  Viņš paņēma fotoaparātu, kas deva viņam iztiku, iebāza atmiņas karti kabatā, domādams rīt pārskatīt attēlus, un tad devās pie čukstošā datora. Pārdomājis, viņš apstājās, lai vēlreiz pārbaudītu durvis un logus. Šī māja bija ļoti aizsargāta pirms daudziem gadiem, kad viņš vēl dienēja armijā. Viņam patika ticēt katra cilvēka pamatlabumam, taču karš iemācīja vienu lietu - nekad nekam akli neuzticies. Vienmēr ir plāns un rezerves iespēja - plāns B.
  
  Bija pagājuši septiņi gadi, un tagad viņš zināja, ka karavīra mentalitāte viņu nekad nepametīs.
  
  Viņš Google meklēja 'Odin' un 'Odina vairogu'. Ārpus mājas pacēlās vējš, metās pāri karnīzes un gaudoja kā investīciju baņķieris, kura prēmija nepārsniedza četrus miljonus. Drīz viņš saprata, ka vairogs ir liels jaunums. nozīmīgs arheoloģiskais atradums, lielākais Islandes vēsturē. Daži Indiana Džounsu tipi devās no ceļa, lai izpētītu seno ledus straumi. Dažas dienas vēlāk viņi izraka vairogu, bet tad sāka dārdēt viens no Islandes lielākajiem vulkāniem, un tālāk izpēte bija jāpārtrauc.
  
  Tas pats vulkāns, prātoja Dreiks, kas nesen pār Eiropu bija izsūtījis pelnu mākoni, izjaucot gaisa satiksmi un cilvēku brīvdienas.
  
  Dreiks malkoja kafiju un klausījās vēja gaudošanā. Kamīna pulkstenis sita pusnakti. Skatiens milzīgajam interneta sniegtās informācijas apjomam viņam liecināja, ka Benam būs lielāka jēga, nekā viņš varētu. Bens bija kā jebkurš students - spēja ātri saprast haosu, kas parādījās līdz ar tehnoloģijām. Viņš izlasīja, ka Odina vairogu rotā daudzi sarežģīti zīmējumi, kurus visus pētīja pagraba eksperti, un ka J.R.R. Tolkīns savu klejojošo burvi Gendalfu balstīja uz Odinu.
  
  Nejaušas lietas. Tika uzskatīts, ka simboli vai hieroglifi, kas ieskauj vairoga ārpusi, ir sena Odina lāsta forma:
  
  
  Debesis un elle ir tikai īslaicīga neziņa,
  
  Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo.
  
  
  Nebija scenārija, kas izskaidrotu lāstu, taču visi joprojām ticēja tā autentiskumam. Vismaz tas tika attiecināts uz vikingiem, nevis Odinu.
  
  Dreiks atsēdās krēslā un skrēja cauri nakts notikumiem.
  
  Viena lieta viņu sauca, bet tajā pašā laikā lika aizdomāties. Puisis baltā mutē teica: "Uz Parīzi, rīt sešos." Ja Dreiks dosies pa šo ceļu, viņš varētu apdraudēt Bena dzīvību, nemaz nerunājot par savu.
  
  Civilpersona to būtu ignorējusi. Karavīrs domāja, ka viņiem jau ir bijuši draudi, ka viņu dzīvībai jau draud briesmas un ka jebkura informācija ir laba informācija.
  
  Viņš Google meklēja: Viens + Parīze.
  
  Viens drosmīgs ieraksts piesaistīja viņa uzmanību.
  
  Odina zirgs Sleipnirs tika izstādīts Luvrā.
  
  Odina zirgs?Dreiks saskrāpēja pakausi. Dievs, šis puisis pretendēja uz dažām ļoti materiālām lietām. Dreiks atvēra Luvras mājas lapu. Šķita, ka pirms daudziem gadiem Norvēģijas kalnos tika atklāta leģendārā zirga Odina skulptūra. Tālāk sekoja vēl citi stāsti. Dreiks drīz tik ļoti aizrāva ar daudziem stāstiem par Odinu, ka viņš gandrīz aizmirsa, ka Viņš patiesībā ir vikingu dievs, tikai mīts.
  
  Luvra? Dreiks to sakošļāja. Viņš pabeidza kafiju, juzdams nogurumu, un attālinājās no datora.
  
  Nākamajā mirklī viņš jau gulēja.
  
  
  * * *
  
  
  Viņš pamodās no kurkstošas vardes skaņas. Viņa mazais sargs. Ienaidnieks, iespējams, gaidīja trauksmi vai suņa parādīšanos, taču viņš nekad nebūtu aizdomājies par mazo zaļo rotājumu, kas atradās blakus atkritumu tvertnei ar riteņiem, un Dreiks tika apmācīts par vieglu gulētāju.
  
  Viņš aizmiga pie datorgalda ar galvu rokās; Tagad viņš acumirklī pamodās un ieslīdēja tumšajā koridorā. Aizmugurējās durvis grabēja. Stikls saplīsa. Bija pagājušas tikai dažas sekundes, kopš varde kurkstēja.
  
  Viņi bija iekšā.
  
  Dreiks noliecās zem acu līmeņa un ieraudzīja ienākam divus vīriešus, kuri prasmīgi, bet nedaudz pavirši turēja ložmetējus. Viņu kustības bija tīras, bet ne graciozas.
  
  Nekādu problēmu.
  
  Dreiks gaidīja ēnā, cerēdams, ka vecais karavīrs viņā viņu nepievils.
  
  Ienāca divi cilvēki, priekšgrupa. Tas liecināja, ka kāds zināja, ko dara. Dreika pilnīgā stratēģija šai situācijai bija izplānota pirms daudziem gadiem, kad karavīra mentalitāte vēl bija spēcīga un eksperimentāla, un viņam to vienkārši nebija nācies mainīt. Tagad tas bija pārorientējies viņa prātā. Kad no virtuves izspraucās pirmā karavīra purns, Dreiks to satvēra, parāva pret sevi, tad pagrieza atpakaļ. Tajā pašā laikā viņš piegāja pretim pretiniekam un apgriezās, efektīvi izraujot ieroci un nonākot aiz vīrieša.
  
  Otro karavīru pārsteidza pārsteigums. Tas bija viss, kas bija vajadzīgs. Dreiks izšāva bez milisekundes pauzes, tad pagriezās un nošāva pirmo karavīru, pirms otrais paspēja nokrist ceļos.
  
  Skrien!-viņš domāja. Ātrums tagad bija viss.
  
  Viņš uzskrēja pa kāpnēm, kliedzot Bena vārdu, tad pār plecu raidīja ložmetēja šāvienu. Viņš sasniedza piezemēšanos, atkal kliedza, tad ieskrēja Bena durvīs. Tas pārsprāga. Bens stāvēja bokseršortos, mobilais tālrunis rokā, un viņa sejā bija rakstītas patiesas šausmas.
  
  "Neuztraucieties," Dreiks piemiedza aci. "Uzticies man. Tas ir mans cits darbs. "
  
  Par godu Bens neuzdeva jautājumus. Dreiks koncentrējās no visa spēka. Viņš atspējoja mājas sākotnējo bēniņu lūku un pēc tam uzstādīja otru šajā telpā. Pēc tam viņš pastiprināja guļamistabas durvis. Tas neapturētu apņēmīgu ienaidnieku, bet noteikti palēninātu viņu.
  
  Tas viss ir daļa no plāna.
  
  Viņš aizskrūvēja durvis, pārliecinoties, ka iebūvētie kokmateriāli ir piestiprināti pie pastiprinātā rāmja, un pēc tam nolaida kāpnes bēniņos. Bens šāva pirmais, Dreiks otro vēlāk. Bēniņu telpa bija liela un ar paklāju. Bens vienkārši stāvēja ar vaļēju muti. Lieli pielāgoti grāmatu skapji piepildīja visu austrumu-rietumu sienas telpu, pārpildīti ar kompaktdiskiem un veciem kasešu futrāļiem.
  
  "Vai tas viss ir tavs, Met?"
  
  Dreiks neatbildēja. Viņš piegāja pie kastu kaudzes, kas slēpa durvis, kas bija pietiekami augstas, lai tās varētu izlīst; durvis, kas veda uz jumtu.
  
  Dreiks apgrieza kasti uz paklāja. Pilnībā sapakotā mugursoma, kuru viņš bija nostiprinājis uz pleciem, izkrita.
  
  - Audums? Bens čukstēja.
  
  Viņš noglaudīja mugursomu. "Es tos saņēmu."
  
  Kad Bens izskatījās tukšs, Dreiks saprata, cik nobijies viņš ir. Viņš saprata, ka ir pārāk viegli pārvērties par to SAS puisi. "Audums. Mobilie telefoni. Nauda. Pases. I-pad. Identifikācija".
  
  Par ieroci nepieminēja. Lodes. Nazis...
  
  "Kas to dara, Met?"
  
  No apakšas notika avārija. Viņu nezināmais ienaidnieks klauvē pie Bena guļamistabas durvīm, iespējams, tagad saprotot, ka viņi nenovērtē Dreiku.
  
  "Ir laiks doties".
  
  Bens bez jebkādas izteiksmes pagriezās un izrāpoja vēja plosītajā naktī. Dreiks devās viņam pakaļ un, pēdējo reizi uzmetis skatienu sienām, kas bija izklātas ar kompaktdiskiem un lentēm, aizcirta durvis.
  
  Viņš noregulēja jumtu pēc iespējas labāk, nepievēršot cilvēku uzmanību. Aizbildinoties ar jaunas notekas uzstādīšanu, viņš ierīkoja trīs pēdas platu celiņu, kas veda visā viņa jumta garumā. Problēma būtu viņa kaimiņa pusē.
  
  Vējš viņus raustīja ar nepacietīgiem pirkstiem, kad viņi šķērsoja nedrošo jumtu. Bens gāja uzmanīgi, basām kājām slīdot un trīcot uz betona flīzēm. Dreiks cieši turēja viņa roku, vēlēdamies, lai viņiem būtu laiks atrast viņa kedas.
  
  Tad spēcīga vēja brāzma gaudoja pāri skurstenim, trāpīja Benam kvadrātā pa seju un lika viņam paklupt pāri malai. Dreiks ar spēku atrāvās, izdzirdēja sāpju saucienu, bet neatlaida tvērienu. Pēc sekundes viņš savaldīja savu draugu.
  
  "Nav tālu," viņš čukstēja. "Gandrīz tur, draugs."
  
  Dreiks redzēja, ka Bens ir nobijies. Viņa skatiens metās starp bēniņu durvīm un jumta malu, tad uz dārzu un atpakaļ. Panika sagrozīja viņa vaibstus. Viņa elpošana paātrinājās; viņi nekad to nebūtu izdarījuši ar šādu ātrumu.
  
  Dreiks uzmeta skatienu durvīm, savāca drosmi un pagrieza pret tām muguru. Ja kāds būtu pabraucis garām, viņš būtu viņu ieraudzījis pirmo. Viņš satvēra Benu aiz pleciem un sastapa viņa skatienu.
  
  "Ben, tev ir jāuzticas man. Uzticies man. Es apsolu, ka palīdzēšu jums to pārvarēt. "
  
  Bena acis koncentrējās un viņš pamāja, joprojām nobijies, bet nododot savu dzīvību Dreika rokās. Viņš pagriezās un uzmanīgi pakāpās uz priekšu. Dreiks pamanīja, ka no viņa kājām pil asinis, kas ieplūst grāvī. Viņi šķērsoja kaimiņa jumtu, iekāpa viņa siltumnīcā un noslīdēja zemē. Bens paslīdēja un nokrita pusceļā, bet Dreiks bija pirmais un amortizēja lielāko daļu kritiena.
  
  Toreiz viņi atradās uz cietas zemes. Blakus istabā dega gaisma, bet apkārt neviena nebija. Viņi droši vien dzirdēja ložmetēja šāvienu. Ceru, ka policija ir ceļā.
  
  Dreiks cieši apskāva Benu un teica: "Fantastiskas lietas. Turpiniet strādāt, un es jums sagādāšu jaunu kāpšanas rāmi. Tagad iesim."
  
  Tas bija skriešanas joks. Ikreiz, kad viņiem vajadzēja mani paņemt, Bens teica runu Dreikam par viņa vecumu, un Dreiks pasmējās par Bena jaunību. Draudzīga sāncensība.
  
  Bens nošņāca. "Kas pie velna ir tur augšā?"
  
  Dreiks paskatījās uz bēniņiem un tā slepenajām durvīm. Neviens vēl neko no turienes nav izvilcis.
  
  "vācieši".
  
  "Huh? Tāpat kā Otrā pasaules kara vācu tilts pār Kwai upi?"
  
  "Es domāju, ka tie bija japāņi. Un nē, es nedomāju, ka tas ir kaut kas līdzīgs Otrā pasaules kara vāciešiem.
  
  Viņi jau atradās kaimiņu dārza aizmugurē. Viņi izlīda cauri dzīvžogam un izspiedās cauri žoga manekena daļai, ko Dreiks bija uzbūvējis vienā no ikgadējām Sviftas svinībām.
  
  Mēs ejam tieši uz rosīgu ielu.
  
  Tieši pretī taksometru stāvvietai.
  
  Dreiks devās uz gaidošajām automašīnām, domājot par slepkavību. Viņa kareivīgais ieskats atkal atklājās. Kā Mikijs Rurks, kā Kailija, kā Hawaii Five-O... Tas vienkārši snauda, gaidot īsto brīdi, lai veiktu savu lielisko atgriešanos.
  
  Viņš bija pārliecināts, ka vienīgais veids, kā pasargāt viņus divus, ir vispirms tikt pie sliktā puiša.
  
  
  TRĪS
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Lidojums uz Šarlu de Golu tajā dienā nolaidās tieši pēc pulksten 9:00. Dreiks un Bens nokļuva ar mugursomu un dažiem priekšmetiem no tās sākotnējā satura. Viņi bija ģērbušies jaunās drēbēs, bija gatavi jauni mobilie telefoni. I-pad tika uzlādēts. Lielākā daļa skaidrās naudas pietrūka - tā iztērēta transportam. Ierocis tika izmests, tiklīdz Dreiks noteica tā mērķi.
  
  Lidojuma laikā Dreiks iepazīstināja Benu par visu, kas attiecas uz vāciešiem un vikingiem, un lūdza viņu palīdzēt izpētē. Bena sarkastiskais komentārs bija: "Bang bang, tas ir mans grāds."
  
  Dreiks apstiprināja šādu attieksmi. Griffins nesalūza, paldies Dievam.
  
  Viņi izgāja no lidostas aukstajā Parīzes lietusgāzē. Bens atrada taksometru un pamāja viņam ar nopirkto ceļvedi. Kad viņi bija iekšā, viņš teica: "Umm... Rue... Croix? Viesnīca pretī Luvrai?"
  
  Taksometrs sāka kustēties, to vadīja vīrietis, kura sejā bija redzams, ka viņu nekas nekustina. Viesnīca, kad viņš ieradās četrdesmit minūtes vēlāk, bija atsvaidzinoši netipiska Parīzei. Bija liels vestibils, lifti, kuros varēja izmitināt vairāk nekā vienu cilvēku, un vairāki koridori ar istabām.
  
  Pirms reģistrēšanās Dreiks izmantoja vestibilā esošo bankomātu, lai izņemtu atlikušo naudu - apmēram piecsimt eiro. Bens sarauca pieri, bet Dreiks viņu mierināja ar aci. Viņš zināja, ko domā viņa gudrais draugs.
  
  Elektroniskā novērošana un naudas takas.
  
  Viņš maksāja par vienu istabu ar kredītkarti un pēc tam nopirka istabu pāri ielai ar skaidru naudu. Nokļuvuši augšā, viņi abi iegāja "kases" istabā un Dreiks iekārtoja novērošanu.
  
  "Šī ir mūsu iespēja nogalināt vairākus putnus ar vienu akmeni," viņš teica, vērodams, kā Bens ar kritisku skatienu skatās pa istabu.
  
  "A?" - ES jautāju.
  
  "Mēs redzam, cik labi viņi ir. Ja tie nāks drīz, tas ir labi, un, iespējams, problēmas. Ja viņi to nedara, arī to ir svarīgi zināt. Un jums ir iespēja izvilkt savu jauno rotaļlietu.
  
  Bens ieslēdza I-pad. "Vai tas tiešām notiks šodien pulksten sešos?"
  
  "Tas ir izglītots minējums." Dreiks nopūtās. "Bet tas atbilst dažiem mums zināmajiem faktiem."
  
  "Hmm, tad paej malā, Krusti..." Bens demonstratīvi krakšķēja pirkstus. Viņa pārliecība spīdēja tagad, kad viņš palīdzēja, nevis tika izglābts, taču toreiz viņš nekad nebija bijis "darbības" puisis. Drīzāk personības tips, ko identificē pēc viņa vārda vai segvārda - galvenokārt Bleikijs - nekad nav pietiekami dinamisks, lai būtu pelnījis šo uzvārdu.
  
  Dreiks skatījās caur skata caurumu. "Jo ilgāk tas prasīs," viņš nomurmināja. "Jo vairāk iespēju mums ir."
  
  Nepagāja ilgs laiks. Kamēr Bens klakšķināja pa savu I-pad, Dreiks ieraudzīja pusduci lielu puišu pulcējamies pie durvīm pāri ielai. Uzlauzta slēdzene un uzlauzta telpa. Pēc trīsdesmit sekundēm komanda atkal parādījās, dusmīgi paskatījās apkārt un izklīda.
  
  Dreiks savilka žokli.
  
  Bens teica. "Tas ir patiešām interesanti, Met. Tiek uzskatīts, ka patiesībā visā pasaulē ir izkaisīti deviņi Odina mirstīgo atlieku gabali. Vairogs ir viena lieta, zirgs ir kas cits. Es nekad to nezināju. "
  
  Dreiks viņu tik tikko dzirdēja. Viņš iznīcināja savas smadzenes. Šeit viņiem bija problēmas.
  
  Ne vārda neteicis, viņš atkāpās no durvīm un savā mobilajā telefonā uzgrieza numuru. Gandrīz uzreiz uz zvanu tika atbildēts.
  
  "Jā?"
  
  "Šis ir Dreiks."
  
  "Esmu šokā. Sen redzēts, draugs.
  
  "Es zinu".
  
  "Es vienmēr zināju, ka jūs piezvanīsit."
  
  "Ne tā, kā tu domā, Vels. Man kaut ko vajag."
  
  "Protams, jūs zināt. Pastāsti man par Maiju.
  
  Sasodīts. Velss viņu pārbaudīja ar kaut ko, ko varēja zināt tikai viņš. Problēma bija tā, ka Mai bija viņu vecā liesma kopš viņu dīkstāves Taizemē, pirms viņš apprecējās ar Elisonu, un pat Benam nebija jādzird šīs netīrās detaļas.
  
  "Otrais vārds ir Šīrans. Atrašanās vieta - Puketa. Tips - hmm... eksotiski..."
  
  Benam ausis raustījās. Dreiks to izlasīja savā ķermeņa valodā tik skaidri, cik viņš varēja izlasīt politiķa melus. Atvērtā mute bija mājiens...
  
  Dreiks gandrīz varēja dzirdēt smieklus Velsa balsī. "Eksotiski? Vai tas ir labākais, ko varat darīt?"
  
  "Šobrīd jā."
  
  "Vai tur ir kāds?"
  
  "Ļoti patīk".
  
  "Sapratu. Labi, draugs, ko tu vēlies?
  
  "Man vajag patiesību, Vels. Man vajadzīga neapstrādāta informācija, kuru nedrīkst pārraidīt ziņās vai internetā. Tas Odina vairogs tika nozagts. Par vāciešiem, kas to nozaga. Īpaši vācieši. Īsta SAS informācija. Man ir jāzina, kas īsti notiek, draugs, nevis publiska noplūde."
  
  "Vai jums ir problēmas?"
  
  "Milzīgs." Tu nemelo savam komandierim, bijušajam vai nē.
  
  "Vai nepieciešama palīdzība?"
  
  "Vēl nē".
  
  "Tu nopelnīji savu roku, Dreik. Vienkārši sakiet vārdu, un SAS ir jūsu.
  
  "ES izdarīšu".
  
  "Labi. Dodiet man dažus. Un, starp citu, vai jūs joprojām sev sakāt, ka bijāt vienkārši vecs SAS?
  
  Dreiks vilcinājās. Terminam "vecais labais SAS" pat nevajadzētu pastāvēt. "Tas ir pieņemams skaidrojuma termins, tas arī viss."
  
  Dreiks nomira. Lūgt savam bijušajam komandierim palīdzību nebija viegli, taču Bena drošība pārspēja jebkādu lepnuma sajūtu. Viņš vēlreiz pārbaudīja skata caurumu, ieraudzīja tukšu gaiteni un tad piegāja klāt un apsēdās blakus Benam.
  
  "Jūs sakāt deviņas Odina daļas? Ko pie velna tas nozīmē?
  
  Bens ātri pameta savas grupas Facebook lapu, nomurminot, ka viņiem ir divi jauni draudzības uzaicinājumi, tādējādi viņu kopējais skaits ir septiņpadsmit.
  
  Viņš mirkli nopētīja Dreiku. "Tātad jūs esat bijušais SAS kapteinis un kases fanātiķis. Tas ir dīvaini, draugs, ja jūs neiebilstat, ka es to saku.
  
  "Koncentrējies, Ben. Kas tev ir?"
  
  "Nu... Es sekoju šīm deviņām Odina daļām. Šķiet, ka deviņi ir īpašs skaitlis skandināvu mitoloģijā. Viens tika sists krustā pie kaut kā, ko sauc par Pasaules koku, deviņas dienas un deviņas naktis, gavējot, ar šķēpu sānos, tāpat kā Jēzus Kristus, un daudzus gadus pirms Jēzus. Tā ir patiesa lieta, Met. Reāli zinātnieki to ir kataloģizējuši. Tas pat var būt stāsts, kas iedvesmoja stāstu par Jēzu Kristu. Ir deviņas Odina daļas. Šķēps ir trešais gabals, un tas ir saistīts ar Pasaules koku, lai gan es nevaru atrast nevienu norādi par tā atrašanās vietu. Leģendārā koka atrašanās vieta atrodas Zviedrijā. Vieta, ko sauc par Apsalla.
  
  "Palēnināt, palēnināt. Vai tas kaut ko stāsta par Odina vairogu vai viņa zirgu?
  
  Bens paraustīja plecus. "Tikai tas, ka vairogs bija viens no visu laiku lielākajiem arheoloģiskajiem atradumiem. Un tā malā ir vārdi: Debesis un elle ir tikai īslaicīga neziņa. Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo. Ir skaidrs, ka tas ir Odina lāsts, taču neviens dzīvajā atmiņā nekad nav spējis saprast, uz ko tas ir vērsts.
  
  "Varbūt tas ir viens no tiem lāstiem, kur tev vienkārši ir jābūt," Dreiks pasmaidīja.
  
  Bens viņu ignorēja. "Šeit ir rakstīts, ka Zirgs ir skulptūra. Vēl viena skulptūra "Odina vilki" pašlaik ir apskatāma Ņujorkā.
  
  "Viņa vilki? Tagad?" Dreika smadzenes sāka cepties.
  
  "Viņš iejāja kaujā ar diviem vilkiem. Acīmredzot."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Vai visas deviņas daļas ir uzskaitītas?"
  
  Bens pamāja ar galvu. "Trūkst daži, bet..."
  
  Dreiks apstājās. "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Nu, tas izklausās muļķīgi, bet šeit ir leģendas gabali, kas veidojas. Kaut kas par to, ka visi Odina gabaliņi saplūst kopā un sāk ķēdes reakciju, kas novedīs pie pasaules gala.
  
  "Standarta lietas," sacīja Dreiks. "Visiem šiem senajiem dieviem ir saistīta sava veida "pasaules gala" pasaka."
  
  Bens pamāja ar galvu un paskatījās pulkstenī. "Pa labi. Skaties. Mums, interneta burvjiem, ir vajadzīga pārtika," viņš brīdi domāja. "Un es domāju, ka drīzumā no grupas nāks jauni dziesmu teksti. Kruasāni un Brī vēlajām brokastīm?"
  
  "Kad Parīzē..."
  
  Dreiks atvēra durvis, paskatījās apkārt, tad norādīja Benam, lai viņš iznāk ārā. Viņš redzēja smaidu drauga sejā, bet arī nolasīja briesmīgo spriedzi viņa acīs. Bens to labi noslēpa, bet slikti plosījās.
  
  Dreiks atgriezās istabā un salika visas mantas mugursomā. Nostiprinot smago jostu, viņš dzirdēja Benu apslāpēti sveicinoties un juta, ka viņa sirds bailēs apstājas tikai otro reizi mūžā.
  
  Pirmā bija tad, kad Elisone viņu pameta, aizbildinoties ar šo nesamierināmo atšķirību - tu drīzāk esi karavīrs, nevis sasodīta boot camp.
  
  Tajā naktī. Kamēr bezgalīgais lietus piepildīja viņa acis ar asarām kā vēl nekad.
  
  Viņš skrēja uz durvju pusi, katrs viņa ķermeņa muskulis bija saspringts un gatavs, tad ieraudzīja pa gaiteni cīnāmies gados vecu pāri.
  
  Un Bens pamanīja absolūto šausmu, kas piepildīja Dreika acis, pirms bijušajam karavīram bija iespēja to nomaskēt. Stulba kļūda.
  
  "Neuztraucieties". Bens teica ar bālu smaidu. "Ar mani viss kārtībā".
  
  Dreiks ievilka drebošu elpu un veda viņus lejā pa kāpnēm, vienmēr būdami sardzē. Viņš pārbaudīja vestibilu, neredzēja nekādus draudus un izgāja ārā.
  
  Kur bija tuvākais restorāns? Viņš izdarīja minējumu un devās uz Luvru.
  
  
  * * *
  
  
  Resnais vīrietis no Minhenes ar neiroķirurga prasmēm viņus ieraudzīja uzreiz. Viņš pārbaudīja savu fotogrāfisko līdzību un divu sirdspukstu laikā atpazina labi uzbūvēto, spējīgo jorkšīrieti un viņa garmataino, idiotisko draugu un ieslēdza viņus krustpunktā.
  
  Viņš mainīja savu pozīciju, viņam nepatika ne augstais skatu punkts, ne baltās šķembas, kas iegrauj viņa gaļīgās ekstremitātes.
  
  Viņš čukstēja plecu mikrofonā: "Es viņus turu aiz pavediena."
  
  Atbilde bija pārsteidzoši tūlītēja. "Nogalini viņus tagad."
  
  
  ČETRI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Ātri pēc kārtas tika izšautas trīs lodes.
  
  Pirmā lode novirzījās no metāla durvju rāmja blakus Dreika galvai, pēc tam rikošetā pa ielu ietriecās vecāka gadagājuma sievietes rokā. Viņa sagriezās un nokrita, izsmidzinot gaisā asinis jautājuma zīmes veidā.
  
  Otrais sitiens lika Benam uz galvas sacelties mati.
  
  Trešais atsitās pret betonu, kur viņš stāvēja nanosekundi pēc tam, kad Dreiks viņu rupji satvēra aiz vidukļa. Lode atsitās no ietves un aiz viņiem izsita viesnīcas logu.
  
  Dreiks ripinājās un rupji gāja Benam aiz stāvošu automašīnu rindas. "Es tevi turēju". Viņš nikni čukstēja. "Tikai turpini." Pieliecies, viņš riskēja paskatīties pa automašīnas logu un ieraudzīja kustību uz jumta, kad logs saplīsa.
  
  "Sūdīga šaušana!" Viņa Jorkšīras akcents un armijas slengs padarīja viņa balsi klusāku, pieaugot adrenalīnam. Viņš skenēja apkārtni. Civiliedzīvotāji skrēja, kliedza, radot visdažādākos traucējumus, taču problēma bija tā, ka šāvējs precīzi zināja, kur viņi atrodas.
  
  Un viņš nebūtu viens.
  
  Arī tagad Dreiks atpazina trīs puišus, kurus viņš bija redzējis iepriekš lockpicking laikā, kuri izkāpa no tumšā Mondeo un mērķtiecīgi devās viņiem pretī.
  
  "Laiks pārcelties."
  
  Dreiks viņus veda divās mašīnās līdz vietai, kur jau bija pamanījis jaunu sievieti, kas savā automašīnā histēriski raud. Viņai par pārsteigumu viņš atvēra viņas durvis un sajuta ātru vainas apziņu, ieraugot viņas izbiedēto sejas izteiksmi.
  
  Viņš saglabāja bezkaislīgu sejas izteiksmi. "Ārā."
  
  Joprojām neatskan neviens šāviens. Sieviete izrāpās ārā, baidoties sasaldēt muskuļus, pārvēršot tos mirušās plāksnēs. Bens ieslīdēja, saglabājot ķermeņa svaru pēc iespējas zemāku. Dreiks steidzās viņam pakaļ un tad pagrieza atslēgu.
  
  Ievilcis elpu, viņš ieslēdza automašīnu atpakaļgaitā un pēc tam izvilka uz priekšu no stāvvietas. Pēc viņiem pāri ceļam gruzdēja gumija.
  
  Bens kliedza: "Rue Richelieu!"
  
  Dreiks sagriezās, gaidīdams lodi, izdzirdēja metālisku skaņu, kad tā atsitās no dzinēja, un pēc tam nospieda gāzes pedāli. Viņi pabrauca garām pārsteigtajiem zagļiem uz ietves un redzēja, kā viņi steidzas atpakaļ uz savu automašīnu.
  
  Dreiks pagrieza riteni pa labi, tad pa kreisi un tad atkal pa kreisi.
  
  "Rue Saint-Honoré." Bens kliedza, palocīdams kaklu, lai redzētu ceļa nosaukumu.
  
  Viņi pievienojās satiksmes plūsmai. Dreiks steidzās, cik ātri vien spēja, ievilkdams automašīnu, kas, par prieku, izrādījās Mini Cooper, alejās un no tām un uzmanīgi vērojot aizmugures skatu.
  
  Jumta šāvējs jau sen bija pazudis, bet Mondeo atradās turpat, netālu no tā.
  
  Viņš pagriezās pa labi un pēc tam vēlreiz pa labi, paveicās pie luksofora. Luvras muzejs, ņemts no kreisās puses. Tas nebija jēgas: ceļi bija pārāk pārpildīti, luksofori pārāk bieži. Viņiem vajadzēja tikt prom no Parīzes centra.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Dreiks bargi sarauca pieri uz Benu. "Kāpēc, pie velna, jūs nepārtraukti kliedzat ielu nosaukumus?"
  
  Bens paskatījās uz viņu. "Es nezinu! Viņi... viņi to rāda televīzijā! Tas palīdz?"
  
  
  * * *
  
  
  "Nē!" - viņš kliedza pretī, pāri dzinēja rūkoņai, traucoties pa slideno ceļu prom no Rue de Rivoli.
  
  Lode rikošē no zābaka. Dreiks redzēja, kā garāmgājējs agonijā sabrūk. Tas bija slikti; tas bija nopietni. Šie cilvēki bija pietiekami augstprātīgi un vareni, lai nerūpētu, kam viņi nodarīja pāri, un acīmredzot varēja dzīvot ar sekām.
  
  Kāpēc deviņas Odina daļas viņiem bija tik svarīgas?
  
  Lodes iekļuva betonā un metālā un atstāja rakstus ap Mini.
  
  Tajā brīdī iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņš veica sarežģītu plecu pagriešanas manevru, lai to izvilktu no kabatas. "Māte?"
  
  "Ak Dievs!" Dreiks klusi nolādēja.
  
  "Man viss kārtībā, ta. Tu? Tāpat kā tētis?"
  
  Mondeo ir iekļuvis Mini bagāžniekā. Apžilbinoši priekšējie lukturi piepildīja skatu no aizmugures, kā arī trīs ņirgājošo vāciešu sejas. Necilvēkiem tas patika.
  
  Bens pamāja. "Un mazā māsa?"
  
  Dreiks vēroja, kā vācieši neprātīgā sajūsmā ar ieročiem sit pa instrumentu paneli.
  
  "Nē. Nekas īpašs. Hm... kas tas par troksni? Viņš ieturēja pauzi. "Ak... Xbox."
  
  Dreiks piespieda gāzes pedāli pie grīdas. Dzinējs ātri reaģēja. Riepas čīkstēja pat pie sešdesmit jūdzēm stundā.
  
  Nākamais šāviens izsita aizmugurējo logu. Bens nolaidās priekšējā kāpšanas zonā, negaidot uzaicinājumu. Dreiks atļāvās uz mirkli novērtējumam, tad stūrēja Mini uz tukšās ietves garas stāvošu automašīnu rindas priekšā.
  
  Mondeo pasažieri neapdomīgi šāva, lodēm ietriecoties stāvošo automašīnu logos, atsitoties Mini un atsitoties no tā. Dažu sekunžu laikā viņš nospieda bremzes, ar čīkstēšanu apgriezās, apmeta mazo mašīnu par 180 grādiem, pēc tam steidzās atpakaļ pa ceļu, kuru viņi bija atbraukuši.
  
  Pagāja dārgas sekundes, līdz Mondeo pasažieri saprata, kas noticis. 180 grādu pagrieziens bija neuzmanīgs un bīstams, un ar briesmīgu gurkstēšanu izņēma divas stāvošas automašīnas. Kur visa svētā vārdā bija policija?
  
  Tagad nav izvēles. Dreiks apbrauca tik daudz stūru, cik spēja. "Esi gatavs, Ben. Mēs skriesim."
  
  Ja Bens tur nebūtu bijis, viņš būtu stāvējis un cīnījies, taču viņa drauga drošība bija prioritāte. Un apmaldīšanās tagad bija gudra rīcība.
  
  "Labi, mammu, tiekamies vēlāk." Bens aizvēra mobilo telefonu un paraustīja plecus. "Vecāki".
  
  Dreiks pievilka Mini atpakaļ uz apmales un pēkšņi nobremzēja pusceļā pāri koptajam zālienam. Pirms mašīnas apstāšanās viņi plaši atvēra durvis un izlēca ārā, dodoties uz tuvējām ielām. Viņi sajaucās ar pašmāju parīziešiem, pirms Mondeo pat nonāca redzeslokā.
  
  Bens paspēja kaut ko noķekstēt un pamirkšķināja uz Dreika. "Mans varonis".
  
  
  * * *
  
  
  Viņi paslēpās nelielā interneta kafejnīcā blakus vietai, ko sauc par Harija Ņujorkas bāru. Tas bija Dreika gudrākais solis. Tā bija neuzkrītoša un lēta vieta, kur viņi varēja turpināt izpēti un bez raizēm un pārtraukumiem izlemt, ko darīt saistībā ar gaidāmo iebrukumu Luvrā.
  
  Dreiks pagatavoja smalkmaizītes un kafiju, kamēr Bens pieteicās. Dreiks vēl nav guvis nekādus savainojumus, taču viņš uzminēja, ka Benam ir jābūt nedaudz satrauktam. Viņā esošajam karavīram nebija ne jausmas, kā ar viņu rīkoties. Draugs zināja, ka viņiem ir jārunā. Tāpēc viņš pastūma ēdienu un dzērienu uz jaunekli, iekārtojās mājīgā kabīnē un noturēja skatienu.
  
  "Kā jums klājas ar visām šīm muļķībām?"
  
  "Es nezinu". Bens teica patiesību. "Man vēl nav bijis laika to saprast."
  
  Dreiks pamāja. "Tas ir labi. Nu, kad tu to izdarīsi..." viņš norādīja uz datoru. "Kas tev ir?"
  
  "Es atgriezos tajā pašā tīmekļa vietnē, kur iepriekš. Apbrīnojams arheoloģiskais atradums... deviņi fragmenti... jada, jada, jada... ak, jā - es lasīju par Odina iespaidīgo "pasaules gala" sazvērestības teoriju."
  
  "Un es teicu..."
  
  "Tā bija muļķība. Bet ne obligāti, Met. Paklausies šo. Kā jau teicu, ir leģenda, un tā ir tulkota daudzās valodās. Ne tikai skandināvu. Tas šķiet diezgan universāls, kas ir ļoti neparasti zemniekiem, kuri pēta šāda veida lietas. Šeit ir teikts, ka, ja Ragnaroka laikā kādreiz tiks savākti deviņi Odina gabali, tie pavērs ceļu uz Dievu kapiem. Un, ja šis kaps kādreiz tiks apgānīts... nu, sērs un visa vaļā elle ir tikai mūsu problēmu sākums. Ievērojiet, es teicu Dievi?
  
  Dreiks sarauca pieri. "Nē. Kā šeit var būt Dievu kaps? Viņi nekad nav pastāvējuši, Ragnaroks nekad nav pastāvējis. Tā bija tikai Norvēģijas vieta Armagedonam.
  
  "Tieši tā. Un ja nu tā patiešām pastāvētu?
  
  "Tātad iedomājieties šāda atraduma vērtību."
  
  "Dievu kaps? Tas būtu pāri visam. Atlantīda. Camelot. Ēdene. Tie nebūtu nekas salīdzinājumā ar šo. Tātad jūs sakāt, ka Odina vairogs ir tikai sākums?
  
  Bens nokoda savam smalkmaizītei virspusi. "Laikam redzēsim. Joprojām ir jāiet astoņi gabali, tāpēc, ja tie sāks pazust," viņš apstājās. "Zini, Karīna ir ģimenes smadzenes, un māsa vēlētos izdomāt visas šīs interneta muļķības. Tas viss ir gabalos."
  
  "Ben, es jūtos diezgan vainīgs, ka jūs iesaistījos. Un es apsolu, ka ar jums nekas nenotiks, bet es nevaru tajā iesaistīt nevienu citu. Dreiks sarauca pieri. "Es domāju, kāpēc sasodītie vācieši sāka to darīt tagad. Pārējās astoņas daļas, bez šaubām, pastāv jau kādu laiku.
  
  "Mazāk analoģiju ar futbolu. Un viņiem tas ir. Varbūt Vairogā bija kaut kas īpašs? Kaut kas no tā padarīja visu pārējo vērtīgu. "
  
  Dreiks atcerējās vairoga tuvplāna attēlus, taču viņi varēja atlikt šo izmeklēšanu uz vēlāku laiku. Viņš pieskārās ekrānam. "Šeit ir teikts, ka Odina zirga skulptūra tika atrasta vikingu laivā, kas patiesībā ir Luvras galvenais eksponāts. Lielākā daļa cilvēku, ejot pa Luvru, pat nepamanītu pašu Zirga skulptūru.
  
  "Garā laiva," Bens skaļi nolasīja. "Tas pats par sevi ir noslēpums - tas ir būvēts no kokmateriāliem, kas bija pirms zināmās vikingu vēstures."
  
  "Gluži kā vairogs," Dreiks iesaucās.
  
  "Atrasts Dānijā," Bens lasīja tālāk. "Un redziet šeit," viņš norādīja uz ekrānu, "vai tas koncentrējas uz citām Odina daļām, kuras es minēju iepriekš? Vilki atrodas Ņujorkā, un vislabākais minējums ir, ka Šķēps atrodas Upsalā, Zviedrijā, nokrītot no Odina ķermeņa, kad viņš nokāpa no Pasaules koka.
  
  "Tātad tie ir pieci." Dreiks atgāzās ērtajā krēslā un iedzēra malku kafijas. Ap viņiem interneta kafejnīca dungoja no zemas aktivitātes. Ārpus ietves bija pilnas ar cilvēkiem, kas zigzagā gāja pa dzīvi.
  
  Bens piedzima ar tērauda muti un pusi no karstās kafijas izdzēra vienā rāvienā. "Šeit ir kaut kas cits," viņš repa. "Dievs, es nezinu. Tas izskatās sarežģīti. Par to, ko sauc par Volvo. Ko nozīmē Seer? "
  
  "Varbūt viņi nosauca automašīnu viņas vārdā."
  
  "Smieklīgi. Nē, šķiet, ka Odinam bija īpaša Velva. Pagaidiet - tas var aizņemt kādu laiku.
  
  Dreiks bija tik aizņemts, pārslēdzot uzmanību starp Benu, datoru, informācijas plūsmu un rosīgo ietvi ārpusē, ka nepamanīja tuvojošos sievieti, līdz viņa stāvēja tieši pie viņu galda.
  
  Pirms viņš paspēja kustēties, viņa pacēla roku.
  
  "Necelieties, zēni," viņa teica ar amerikāņu akcentu. "Mums jārunā".
  
  
  PIECI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Kenedijs Mūrs kādu laiku pavadīja, lai novērtētu pāri.
  
  Sākumā viņa domāja, ka tas ir nekaitīgs. Pēc brīža, analizējusi jaunā vīrieša baiļpilno, bet apņēmīgo ķermeņa valodu un vecākā puiša modro uzvedību, viņa nonāca pie secinājuma, ka nepatikšanas, apstākļi un Velns abus ir ievilkuši nesvētā briesmu trīsvienībā.
  
  Viņa šeit nebija policiste. Taču viņa bija policiste Ņujorkā, un nebija viegli uzaugt uz šīs salīdzinoši mazās salas ar lielajiem betona torņiem. Jums bija policista acs, pirms zinājāt, ka jūsu liktenis ir pievienoties NYPD. Vēlāk jūs slīpējāt un pārrēķinājāt, bet jums vienmēr bija tādas acis. Tas skarbais, aprēķina skatiens.
  
  Pat atvaļinājumā, viņa rūgti domāja.
  
  Pēc stundu ilgas kafijas malkošanas un bezmērķīgas sērfošanas viņa nespēja atturēties. Viņa varēja būt atvaļinājumā, kas viņai izklausījās labāk nekā piespiedu atvaļinājums, taču tas nenozīmēja, ka viņā esošais policists bija vienkārši padevies ātrāk nekā brits savā pirmajā naktī Vegasā.
  
  Viņa pieslējās pie viņu galda. Piespiedu atvaļinājums, viņa vēlreiz nodomāja. Tas viņas izcilo NYPD karjeru izvirzīja perspektīvā.
  
  Vecākais puisis viņu ātri novērtēja, paceļot antenas. Viņš novērtēja viņu ātrāk, nekā ASV jūras kājnieks novērtētu Bangkokas bordeli.
  
  "Necelieties, zēni," viņa atbruņojoši sacīja. "Mums jārunā".
  
  - Amerikānis? - teica vecākais puisis ar nelielu pārsteiguma pieskaņu. "Ko tu gribi?"
  
  Viņa viņu ignorēja. "Vai tev viss kārtībā, mazulīt?" Viņa pazibināja savu vairogu. "Es esmu policists. Tagad tu būsi godīgs pret mani. "
  
  Vecākais puisis uzreiz noklikšķināja un atviegloti pasmaidīja, kas bija dīvaini. Otrs neizpratnē mirkšķināja acis.
  
  "A?" - ES jautāju.
  
  Kenedija policists nospieda šo jautājumu. "Vai jūs esat šeit pēc savas gribas?" Tas bija viss, par ko viņa spēja būt viņu tuvumā.
  
  Jaunais puisis izskatījās bēdīgs. "Nu, apskates vietas ir labas, bet rupjš sekss nav īpaši jautri."
  
  Vecākais puisis izskatījās pārsteidzoši pateicīgs. "Uzticies man. Šeit nav nekādu problēmu. Prieks redzēt, ka daži tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji joprojām ciena šo darbu. Es esmu Mets Dreiks."
  
  Viņš pastiepa roku.
  
  Kenedijs to ignorēja, joprojām nepārliecinādams. Viņas prāts pieķērās šai frāzei, joprojām respektējot darbu, un ritināja pagājušo mēnesi. Viņi apstājās tur, kur vienmēr. Kalebā. Pār saviem nežēlīgajiem upuriem. Par viņa beznosacījumu atbrīvošanu.
  
  Ja vien.
  
  "Nu... paldies, es domāju."
  
  "Tātad, jūs esat policists no Ņujorkas? " Jaunietis papildināja niansi ar paceltām uzacīm, kuras viņš vērsa uz vecāko vīrieti.
  
  "Sasodīti viltīgs." Mets Dreiks viegli iesmējās. Viņš šķita pārliecināts, un, lai gan viņš sēdēja mierīgi, Kenedijs varēja saprast, ka viņam ir kompetence, lai reaģētu sekundē. Un tas, kā viņš nepārtraukti skenēja savu apkārtni, lika viņai domāt par policistu. Vai armiju.
  
  Viņa pamāja ar galvu, domādama, vai nevajadzētu uzaicināt sevi apsēsties.
  
  Dreiks norādīja uz tukšu sēdekli, atstājot viņam brīvu izeju. "Un arī pieklājīgs. Es dzirdēju, ka ņujorkieši bija visdrošākie cilvēki pasaulē.
  
  "Mets!" puisis sarauca pieri.
  
  "Ja ar pārmērīgu pašpārliecinātību jūs domājat savtīgu un augstprātīgu, es arī to esmu dzirdējis." Kenedijs ieslīdēja kabīnē, juzdamies mazliet neveikli. "Tad es atbraucu uz Parīzi un satiku francūžus."
  
  "Brīvdienās?"
  
  "Tas ir tas, ko viņi man teica."
  
  Puisis neuzstāja, vienkārši atkal pastiepa roku. "Es joprojām esmu Mets Dreiks. Un šis ir mans iemītnieks, Bens.
  
  "Sveiki, es esmu Kenedijs. Es noklausījos, ko jūs sakāt, es baidos, vismaz virsrakstus. Tas ir tas, kas mani pārsteidza. Un kā ar vilkiem Ņujorkā? Viņa pacēla uzacis, atdarinot Benu.
  
  "Viens". Dreiks viņu uzmanīgi nopētīja, gaidot reakciju. "Vai jūs kaut ko zināt par viņu?"
  
  "Viņš bija Tora tēvs, vai ne? Jūs zināt, Marvel komiksos.
  
  "Viņš ir visās ziņās." Bens pamāja uz datoru.
  
  "Pēdējā laikā esmu mēģinājis izvairīties no virsrakstiem." Kenedija vārdi atskanēja ātri, sāpju un vilšanās saspringti. Pagāja mirklis, pirms viņa varēja turpināt. "Tātad, ne daudz. Pietiek."
  
  "Izklausās, ka esat izveidojis dažus."
  
  "Vairāk nekā labs manai karjerai." Viņa atgriezās un tad pa kafejnīcas netīrajiem logiem paskatījās uz ielu.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks sekoja viņas skatienam, domādams, vai viņam nevajadzētu viņu pagrūst, un viņa skatieni sastapās ar viena no iepriekšējiem kramplaužiem, kurš skatījās caur stiklu.
  
  "Sūds. Šie puiši ir neatlaidīgāki nekā Indijas zvanu centrs.
  
  Puiša seja iemirdzējās atpazīstamībā, kad Dreiks pārcēlās, bet tagad Dreiks nolēma, ka viņam vairs nav jādrāžas. Cimdi patiešām bija novilkti, un SAS kapteinis atgriezās. Viņš ātri sakustējās, satvēra vienu no krēsliem un ar briesmīgu sitienu izmeta to pa logu. Vācietis aizlidoja atpakaļ, sabrukdams uz bruģa kā beigta gaļa.
  
  Dreiks pamāja Benam malā. "Nāciet mums līdzi vai nē," viņš skrienot kliedza Kenedijam. "Bet palieciet man pa gabalu."
  
  Viņš ātri piegāja pie durvīm, atvēra tās un apstājās, ja atskanētu apšaude. Apkārt stāvēja satriekti parīzieši. Tūristi skrēja prom uz visām pusēm. Dreiks uzmeta meklējošu skatienu pa ielu.
  
  "Pašnāvība". Viņš atkāpās.
  
  "Sētas durvis". Viņš uzsita Benam pa plecu, un viņi devās uz letes pusi. Kenedijam vēl nebija jākustas, taču nebija vajadzīgs policista analītisks prāts, lai saprastu, ka šie cilvēki ir nonākuši īstās nepatikšanās.
  
  "Es tevi apsegšu."
  
  Dreiks gāja garām pārbiedētajam pārdevējam tumšā gaitenī, kurā bija izvietotas kafijas, cukura un maisīšanas kociņu kastes. Beigās bija uguns kāpnes. Dreiks atsitās pret stieni, tad piesardzīgi paskatījās ārā. Pēcpusdienas saule man dedzināja acis, bet krasts bija skaidrs. Kas viņam nozīmēja, ka kaut kur ir tikai viens ienaidnieks.
  
  Dreiks pamāja pārējiem gaidīt, tad mērķtiecīgi devās uz gaidošo vācieti. Viņš neizvairījās no vīrieša sitiena, bet nesaraustīdamies spēcīgi ieņēma to saules pinumā. Šoks pretinieka sejā sagādāja viņam tūlītēju gandarījumu.
  
  "Incīšu mērķis ir pinums." Viņš čukstēja. Pieredze viņam bija iemācījusi, ka apmācīts vīrietis uzsitīs uz vienu no acīmredzamajiem ķermeņa spiediena punktiem un apstāsies, lai panāktu efektu, tāpēc Dreiks dalījās sāpēs - kā viņam bija bezgalīgi mācīts - un izspieda tās cauri. Viņš puisim salauza degunu, salauza žokli un ar diviem sitieniem gandrīz sasita kaklu, bet pēc tam atstāja viņu izpleties uz ietves, nepārkāpjot soli. Viņš pamāja pārējiem uz priekšu.
  
  Viņi izgāja no kafejnīcas un paskatījās apkārt.
  
  Kenedijs teica: "Mana viesnīca atrodas trīs kvartālu attālumā no šejienes."
  
  Dreiks pamāja. "Sasodīti forši. Ejiet."
  
  
  SEŠI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Pēc minūtes Bens teica: "Pagaidi."
  
  "Nesaki, ka tev jāiet uz vannas istabu, draugs, pretējā gadījumā mums būs jānopērk tev autiņbiksītes."
  
  Kenedijs slēpa smīnu, kamēr Bens nosarka.
  
  "Es zinu, ka jums ir laiks nosnausties, vecīt, bet ir gandrīz laiks... hm... apmeklēt Luvru."
  
  Sasodīts, Dreiks zaudēja laika izjūtu. "Buļņas".
  
  "Luvrā?"
  
  "Par pagriezienu." Dreiks pamāja garām braucošam taksometram. "Kenedij, es paskaidrošu."
  
  "Tu jūties labāk. Es jau šodien biju Luvrā.
  
  "Ne par šo..." Bens nomurmināja, kad viņi iekāpa taksī. Dreiks pateica burvju vārdu, un mašīna aizskrēja. Brauciens tika veikts klusumā un ilga desmit minūtes pa ielām, kas bija aizsērētas ar satiksmi. Ietves nebija labākas, kad viņi trijatā centās doties uz muzeju.
  
  Viņiem ejot, Bens iepazīstināja Kenediju. "Islandē kāds atrada Odina vairogu. Kāds tos nozaga no Jorkas izstādes, pilnībā sabojājot Freja apbrīnojamo kaķu pastaigu šovu.
  
  "Frejs?"
  
  "Modes dizaineris. Vai jūs neesat no Ņujorkas?"
  
  "Es esmu no Ņujorkas, bet neesmu liela modes persona. Un es neesmu liels cienītājs tam, ka mani akli ierauj kaut kādā konfliktā. Šobrīd man vairs nav vajadzīgas nekādas problēmas.
  
  Dreiks gandrīz teica: "Ir durvis", bet pēdējā sekundē apstājās. Policists šovakar varētu būt noderīgs daudzu iemeslu dēļ, īpaši no štatiem. Kad viņi tuvojās stikla piramīdai, kas iezīmēja ieeju Luvrā, viņš teica: "Kennedy, šie cilvēki mēģināja mūs nogalināt vismaz trīs reizes. Es esmu atbildīgs par to, lai tas nenotiktu. Tagad mums ir vajadzīga plašāka informācija par to, kas šeit notiek, un nez kāpēc viņus interesē tas, ko Bens uzzināja, sauc par 'Nine Pieces of Odin'. Mēs tiešām nezinām, kāpēc, bet šeit, - viņš norādīja aiz stikla piramīdas, - ir otrā daļa.
  
  "Šovakar viņi to nozags," Bens sacīja un piebilda: "Laikam."
  
  "Un kāds ir šis Ņujorkas leņķis?"
  
  "Tur ir izstādīts vēl viens Odina gabals. Vilki. Dabas vēstures muzejā."
  
  Dreiks pētīja karti. "Šķiet, ka Luvrā parasti netiek izstādītas vikingu kolekcijas. Arī šis ir iznomāts, piemēram, Jorkā. Šeit teikts, ka visinteresantākā lieta ir vikingu laiva, viena no labākajām, kas jebkad atklāta, un tās bēdīgi slavenā slava.
  
  "Ko tas nozīmē?" Kenedija stāvēja kāpņu galā kā niedre pret vētru, kamēr viņai apkārt stomījās daudzi kāju pāri.
  
  "Anomālija, ko raksturo viņas vecums. Tas ir pirms vikingu vēstures.
  
  "Nu, tas ir interesanti."
  
  "Es zinu. Tie ir izstādīti Denon spārna apakšējā stāvā, blakus kaut kādiem ēģiptiešiem... Optikai... Ptolemajai... blēņai. .blēņas...nekad prātā. Lūk, lieta."
  
  Plaši, noslīpēti gaiteņi dzirkstīja viņiem apkārt, kad tie saplūda pūlī. Vietējie iedzīvotāji un visu vecumu tūristi piepildīja grandiozo veco telpu un atdzīvināja to visas dienas garumā. Naktī varēja tikai nojaust tās kapenēm līdzīgo, baismīgo dabu.
  
  Tajā brīdī atskanēja apdullinoša rūkoņa, it kā sabruktu betona siena. Viņi visi apstājās. Dreiks pagriezās pret Benu.
  
  "Pagaidi šeit, Ben. Dodiet mums pusstundu. Mēs tevi atradīsim." Viņš apstājās un pēc tam piebilda: "Ja viņi evakuējas, tad pagaidiet pēc iespējas tuvāk stikla piramīdai."
  
  Viņš negaidīja atbildi. Bens pilnībā apzinājās briesmas. Dreiks vēroja, kā viņš izvelk mobilo telefonu un sastāda ātrā numura sastādīšanas numuru. Tā būtu mamma, tētis, vai māsa. Viņš pamāja Kenedijam, un viņi uzmanīgi nokāpa pa spirālveida kāpnēm uz apakšējo stāvu. Kad viņi devās uz zāli, kurā bija vikingu izstāde, cilvēki sāka izsīkt. Aiz viņiem virpuļoja biezs mākonis.
  
  "Skrien!" Puisis, kurš izskatījās pēc Hollistera modeles, kliedza. "Iekšā ir puiši ar ieročiem!"
  
  Dreiks apstājās pie durvīm un riskēja ieskatīties iekšā. Viņu sagaidīja pilnīgs haoss. Aina no Maikla Beja asa sižeta filmas, tikai dīvaināka. Viņš saskaitīja astoņus puišus kamuflāžas formas tērpos, ar sejas maskām un ložmetējiem, kas kāpa lielākajā vikingu garajā laivā, kādu viņš jebkad redzējis. Aiz viņiem, veicot neticamu vieglprātību, muzeja sienā tika uzspridzināta kūpoša bedre.
  
  Šie puiši bija traki. Viņu priekšrocības bija tas, ka viņiem bija šokējošs fanātisma tiešums. Šķita, ka ēku ieeju spridzināšana un raķešu šaušana pūļos bija viņu norma. Nav brīnums, ka viņi agrāk dzenāja Benu un viņu pa visu Parīzi. Automašīnu vajāšana, iespējams, bija tikai viņu izklaide pirms gulētiešanas.
  
  Kenedijs uzlika roku uz pleca un paskatījās apkārt. "Dievs".
  
  "Pierāda, ka esam uz pareizā ceļa. Tagad mums tikai jātuvojas viņu komandierim.
  
  "Es neiešu ne tuvu nevienam no šiem idiotiem. Viņa zvērēja pārsteidzoši labā angļu valodas akcentā.
  
  "Jauks. Bet man ir jāatrod veids, kā izslēgt mūs no viņu sūdu saraksta.
  
  Dreiks pamanīja vairāk civiliedzīvotāju, kas skrien uz izeju. Vācieši viņus pat neskatījās, viņi vienkārši pārliecinoši izpildīja savu plānu.
  
  "Ejam". Dreiks ieslīdēja caur durvju rāmi istabā. Viņi izmantoja perimetra eksponātus aizsegā un devās tik tuvu dzirdes vietai, cik tas bija droši.
  
  "Pārspēj dihu!" kāds uzstājīgi kliedza.
  
  "Kaut kas par "steigu". Dreiks teica. "Asiņainajiem neliešiem būs jārīkojas ātri. Luvrai ir jābūt augstajai Francijas atbilžu sarakstā.
  
  Viens no vāciešiem kliedza vēl kaut ko un paņēma akmens plāksni pusdienu paplātes lielumā. Viņi izskatījās smagi. Karavīrs izsauca vēl divus, lai palīdzētu to izkraut no garās laivas.
  
  "Skaidrs, ka ne SAS," komentēja Dreiks.
  
  "Vai amerikānis," atzīmēja Kenedijs. "Man kādreiz bija jūrnieks, kurš varēja iebāzt šo piekariņu zem priekšādas."
  
  Dreiks viegli aizrijās. "Laba bilde. Paldies par jūsu ieguldījumu. Skaties." Viņš pamāja uz atveri sienā, kur tikko bija parādījies baltā tērpts vīrietis maskās.
  
  "Tas pats puisis, kurš Jorkā aplaupīja vairogu. Droši vien."
  
  Vīrietis īsi apskatīja skulptūru, tad apstiprinoši pamāja ar galvu un pagriezās pret savu komandieri. "Ir pienācis laiks..."
  
  Ārā atskanēja apšaude. Vācieši uz sekundi sastinga, acīmredzot neizpratnē skatījās viens uz otru. Tad istaba bija piesprausta ar lodēm, un visi meklēja aizsegu.
  
  Pie nesen uzspridzinātās ieejas parādījās vairāk vīriešu maskās. Jauns spēks, ģērbies savādāk nekā vācieši.
  
  Dreiks domāja: Francijas policija?
  
  "Kanādieši!" Viens no vāciešiem nicinoši kliedza. "Nogalini! Nogalini!"
  
  Dreiks aizsedza ausis, kad ducis ložmetēju vienlaikus atklāja uguni. Lodes rikošē no cilvēka ķermeņa, no koka eksponāta, no ģipša sienas. Stikls saplīsa, un nenovērtējami eksponāti tika saplēsti drupās un nokrita uz grīdas. Kenedijs skaļi zvērēja, kas Dreiks sāka saprast, ka viņai nebija gluži "svaiga zeme". "Kur ir tie sasodītie franči, sasodīts!"
  
  Dreikam reiba galva. Kanādieši?Kādā sagrozītā ellē viņi te ir?
  
  Viņiem blakus esošais eksponāts sadragāja tūkstoš gabalos. Stikls un koka gabali lija viņiem uz muguras. Dreiks sāka rāpot atpakaļ, velkot Kenediju sev līdzi. Garā laiva bija piesātināta ar svinu. Līdz tam laikam kanādieši bija iekļuvuši istabā, un vairāki vācieši gulēja miruši vai raustījās. Kamēr Dreiks to skatījās, viens no kanādiešiem vācietim no precīza sitiena iešāva galvā, sasitot viņa smadzenes pāri 3000 gadus vecai ēģiptiešu terakotas vāzei.
  
  "Starp trakajiem relikviju medniekiem nav zaudēta mīlestība." Dreiks saviebās. "Un visu laiku, ko pavadīju spēlējot Tomb Raider, tas nekad nenotika."
  
  "Jā," Kenedijs izkratīja stikla lauskas no saviem matiem. "Bet, ja jūs patiešām spēlējat spēli, tā vietā, lai septiņpadsmit stundas skatītos uz viņas dupsi, jūs varētu zināt, kas notiek."
  
  "Bena stiprā puse. Nav mans. Spēlējot spēli, tas ir. Viņš riskēja pacelt skatienu.
  
  Viens no vāciešiem mēģināja aizbēgt. Viņš skrēja taisni pretī Dreikam, viņu nemanot, tad pārsteigumā uzlēca, kad viņa ceļš tika aizsprostots. "Bewegen!" Viņš pacēla pistoli.
  
  "Jā, arī jūsu." Dreiks pacēla rokas.
  
  Vīrieša pirksts saspringa uz palaidēja.
  
  Kenedijs izdarīja pēkšņu kustību uz sāniem, izraisot vācieša uzmanību. Dreiks piegāja klāt un ielika viņam ar elkoni sejā. Dūre pagriezās pret Dreika galvu, bet viņš pagāja malā, vienlaikus iesitot karavīram pa ceļgalu. Kliedziens tik tikko aptvēra kaulu lūzuma skaņu. Dreiks pēc sekundes bija viņam klāt, ceļi smagi spieda viņa slimojošās krūtis. Ar ātru kustību viņš norāva karavīra masku.
  
  Un viņš nomurmināja. "Ak. Es nezinu, ko īsti gaidīju. "
  
  Blondi mati. Zilas acis. Cietie sejas vaibsti. Apjukusi sejas izteiksme.
  
  "Vēlāk". Dreiks viņu nosita bezsamaņā ar aizrīties, uzticoties Kenedijam, ka viņš uzraudzīs savus biedrus. Kad Dreiks paskatījās uz augšu, cīņa turpinājās. Tajā brīdī kāds cits vācietis apstaigāja krītošo eksponātu. Dreiks nolika viņu malā, un Kenedijs nometa viņu uz ceļiem saules pinumā. Šis vīrietis padevās ātrāk nekā jaunā zēnu grupa kanālā X Faktors.
  
  Tagad viens no kanādiešiem vilka Odina skulptūru prom no sava ienaidnieka mirušajiem un asiņainajiem pirkstiem. Cits vācietis viņam bija sānis un uzbruka no sāniem, taču kanādietis bija labs, pagriežot un piezemējot trīs nogalinošus sitienus, pēc tam pārmeta ļengano ķermeni pār plecu un nogāza zemē. Kanādietis trīs reizes šāva no tuva attāluma, lai iegūtu lielāku pārliecību, un pēc tam turpināja vilkt skulptūru uz izeju. Pat Dreiks bija pārsteigts. Kad kanādietis sasniedza savus biedrus, viņi kliedza un atklāja uz tiem uguni, pirms atkāpās cauri joprojām kūpošajām vrakam.
  
  "Upsalla!" Pirmās klases kanādietis sāka raudāt un pacēla dūri pret izdzīvojušajiem vāciešiem. Dreiks tvēra augstprātību, spītu un sajūsmu šajā vienā vārdā. Pārsteidzoši, ka balss ir sievietes.
  
  Pēc tam sieviete apstājās un noņēma masku, izrādot absolūtu nicinājumu. "Upsalla!" Viņa atkal kliedza uz vāciešiem. "Esi tur!"
  
  Dreiks būtu satricinājis, ja viņš jau nebūtu gulējis uz ceļiem. Viņš domāja, ka viņu trāpījusi lode, tāds bija šoks. Viņš atpazina šo tā saukto kanādieti. Viņš viņu labi pazina. Tā bija Alisija Mailsa, londoniete, kas agrāk bija viņam līdzvērtīga SRT.
  
  SAS slepens uzņēmums.
  
  Velsa iepriekšējais komentārs aktualizēja senas atmiņas, kurām vajadzētu palikt dziļāk nekā politiķa tēriņu vēsture. Jūs bijāt vairāk nekā SAS. Kāpēc jūs vēlaties to aizmirst?
  
  Sakarā ar to, ko mēs darījām.
  
  Alicia Miles bija viens no labākajiem karavīriem, ko viņš jebkad ir redzējis. Sievietēm speciālajos spēkos vajadzētu būt labākām par vīriešiem, lai sasniegtu uz pusi tik tālu, cik viņi to izdarīja. Un Alicia pacēlās tieši uz augšu.
  
  Ko viņa darīja, lai būtu iesaistīta šajā visā un izklausītos pēc lielgalvas, par ko viņš zināja, ka viņa tā noteikti nav? Alisiju motivēja tikai viena lieta: nauda.
  
  Varbūt tāpēc viņa strādāja kanādiešiem?
  
  Dreiks sāka rāpot uz īsto telpas izeju. "Tātad tā vietā, lai izdzēstu mūs no slepkavību saraksta un atklātu mūsu ienaidniekus," viņš elsoja, "tagad mums ir vairāk ienaidnieku, un mēs neko neesam sasnieguši, izņemot to, ka esam radījuši vēl lielāku apjukumu."
  
  Kenedijs, rāpjoties viņam aiz muguras, piebilda: "Mana dzīve... divos sasodītajos vārdos."
  
  
  SEPTIŅI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Kenedija viesnīcas numurs bija nedaudz labāks par to, kurā Dreiks un Bens pavadīja pāris stundas.
  
  "Domāju, ka jūs visi policisti esat salauzti," Dreiks nomurmināja, pārbaudot ieejas un izejas punktus.
  
  "Mēs esam. Bet, kad jūsu atvaļinājuma laiks praktiski nepastāv desmit gadus, tad, manuprāt, jūsu norēķinu konts sāk aizpildīties.
  
  "Vai tas ir klēpjdators?" Bens viņu sasniedza pirms atbildes uz retorisko jautājumu. Viņi atrada viņu slēpjamies pie stikla piramīdas pēc tam, kad viņi atstāja muzeju, uzvedoties kā vēl divi nobijušies tūristi, pārāk nobijušies, lai atcerētos jebkādas detaļas.
  
  "Kāpēc mēs nepasakām frančiem to, ko zinām?" Kenedijs jautāja, kad Bens atvēra klēpjdatoru.
  
  "Tāpēc, ka viņi ir franči," Dreiks smejoties sacīja, bet pēc tam kļuva nopietns, kad neviens nepievienojās. Viņš sēdēja uz Kenedija gultas malas un skatījās, kā viņa draugs strādā. "Atvainojiet. Franči neko nezinās. Ar viņiem tagad ejot cauri, mēs palēnināsim. Un es domāju, ka laiks ir problēma. Mums vajadzētu sazināties ar zviedriem.
  
  "Vai jūs zināt kādu no Zviedrijas slepenā dienesta?" Kenedijs uz viņu pacēla uzaci.
  
  "Nē. Tomēr man jāzvana savam vecajam komandierim.
  
  "Kad jūs pametāt SAS?"
  
  "Jūs nekad nepametāt SAS." Kad Bens paskatījās uz augšu, viņš piebilda: "Metaforiski."
  
  "Trīs galvas ir labākas par divām." Bens brīdi paskatījās uz Kenediju. "Ko darīt, ja jūs joprojām strādājat?"
  
  Viegls mājiens. Kenedijas mati iekrita acīs, un viņai vajadzēja minūti, lai tos atgrūstu. "Es saprotu, ka ir deviņas Odina daļas, tāpēc mans pirmais jautājums ir kāpēc? Otrs jautājums ir, kas tas ir?"
  
  "Mēs to tikai izdomājām kafejnīcā." Bens nikni piesita tastatūrai. "Ir kāda leģenda, kuru Krusti kungs šeit atspēko un apgalvo, ka ir īsts Dievu kaps - tiešā nozīmē vieta, kur apglabāti visi senie dievi. Un tā nav tikai sena leģenda; vairāki zinātnieki to ir apsprieduši, un gadu gaitā ir publicēti daudzi raksti. Problēma ir tāda, - Bens sacīja, berzdams acis, - to ir grūti lasīt. Zinātnieki nav slaveni ar savu prozaisko valodu.
  
  "Prozaiski? " Kenedijs smaidot atkārtoja. "Vai jūs dodaties uz koledžu?"
  
  "Viņš ir grupas vadošais vokālists," Dreiks prātoja.
  
  Kenedijs pacēla uzaci. "Tātad jums ir Dievu kaps, kas nekad nav pastāvējis. LABI. Nu ko?"
  
  "Ja tas kādreiz tiks apgānīts, pasaule noslīks ugunī utt. un tā tālāk."
  
  "Es saprotu. Kā ar deviņām daļām?
  
  "Nu, būdami savākti Ragnaroka laikā, viņi rāda ceļu uz kapu."
  
  "Kur ir Ragnaroks?"
  
  Dreiks iespēra pa paklāju. "Vēl viena sarkanā siļķe. Šī nav īstā vieta. Patiesībā tā ir notikumu virkne, liela kauja, pasaule, ko attīra uguns straume. Dabas katastrofas. Diezgan Armagedons."
  
  Kenedijs sarauca pieri. "Tātad pat cietie vikingi baidījās no apokalipses."
  
  Skatoties uz leju, Dreiks pamanīja uz grīdas svaigu, bet stipri saburzītu USA Today kopiju. Tas tika apvilkts ap virsrakstu - "ATBRĪVOTĀS SĒRIJAS SLEPKAVAS PRASĪBAS VĒL DIVUS".
  
  Nepatīkami, bet ne tik neparasti laikraksta pirmajai lapai. Tas, kas viņam lika vēlreiz paskatīties, it kā viņa acis būtu apdegušas, bija tekstā redzamā Kenedija fotogrāfija policijas formas tērpā. Un mazāks virsraksts blakus viņas fotoattēlam - policists sabojājas - tiek AWOL.
  
  Viņš saistīja virsrakstus ar gandrīz tukšo degvīna pudeli uz tualetes galdiņa, pretsāpju līdzekļiem uz naktsskapīša, bagāžas trūkumu, tūristu kartēm, suvenīriem un maršrutu.
  
  Smuki.
  
  Kenedijs sacīja: "Tātad šie vācieši un kanādieši vēlas atrast šo neesošo kapu, varbūt godam? Par bagātību, ko tā varētu nest? Un, lai to izdarītu, viņiem ir jāsavāc deviņi Odina gabaliņi vietā, kas nav vieta. Vai tas ir pareizi?"
  
  Bens savilkās grimasē. "Nu, dziesma nav dziesma, kamēr tā nav uzspiesta uz vinila," kā mēdza teikt mans tēvs. Angļu valodā mums vēl ir daudz jāstrādā.
  
  "Tā ir stiepšanās. "
  
  "Tas vairāk līdzinās." Bens pagrieza klēpjdatora ekrānu. "Deviņas Odina figūras ir acis, vilki, valkīras, zirgs, vairogs un šķēps."
  
  Dreiks skaitīja. "Viņi ir tikai seši, mazulīt."
  
  "Divas acis. Divi vilki. Divas valkīras. Jā."
  
  "Kurš no tiem atrodas Apsallā?" Dreiks piemiedza Kenedijam ar aci.
  
  Bens mirkli ritināja, tad sacīja: "Šeit teikts, ka Šķēps iedūrās Odinam sānos, kad viņš gavēja, karājoties Pasaules kokā, atklājot visus savus daudzos noslēpumus savam Volvam - viņa Redzējam. Klausieties citu citātu: "Blakus Upsallas templim aug ļoti liels koks ar plaši izplestiem zariem, kas vienmēr zaļo gan ziemā, gan vasarā. Kāds tas ir, neviens nezina, jo neviena cita tāda nav. jebkad ir atrasts. Tas ir simtiem gadu vecs. . Pasaules koks atrodas vai bija Upsalā un ir skandināvu mitoloģijas centrālais elements. Tajā teikts, ka ap Pasaules koku ir deviņas pasaules. Yada... yada. Ak, vēl viena atsauce - "svētais koks Upsalā. Tur bieži viesojās, blakus milzīgam ošam, ko sauc par Ygdrassil un ko vietējie uzskata par svētu. Bet tagad tā vairs nav."
  
  Viņš lasīja tālāk: "Skandināvu hronisti jau sen ir uzskatījuši Gamla Upsallu par vienu no vecākajām un svarīgākajām vietām Ziemeļeiropas vēsturē."
  
  "Un tas viss ir tur," sacīja Kenedijs. "Kur ikviens to varētu atrast."
  
  "Nu," Bens teica, "tas viss ir jāsaista kopā. Nenovērtējiet par zemu manas spējas, jo man ir labi tas, ko daru.
  
  Dreiks apstiprinoši pamāja ar galvu. "Tā ir taisnība, ticiet man. Viņš ir palīdzējis man virzīties uz manu fotogrāfa karjeru pēdējo sešu mēnešu laikā."
  
  "Jums ir jāsaliek daudz dažādu dzejoļu un vēsturisku sāgu. Sāga ir vikingu dzejolis ar lielu piedzīvojumu. Ir arī kaut kas, ko sauc par Poētisko Eddu, ko rakstījuši to cilvēku pēcteči, kuri pazina cilvēkus, kuri pazina tā laika hronistus. Tur ir daudz informācijas."
  
  "Un mēs neko nezinām par vāciešiem. Par kanādiešiem nemaz nerunājot. Vai arī kāpēc Alisija Mailza..." Iezvanījās Dreika mobilais tālrunis. "Atvainojiet... vai?"
  
  "es".
  
  "Sveiks, Vels."
  
  "Sāc pie tā, Dreik." Velss ievilka elpu. "SGG ir Zviedrijas īpašie spēki, un Zviedrijas armijas elementi ir izņemti no visas pasaules."
  
  Dreiks uz brīdi palika bez vārda. "Vai jūs jokojat?"
  
  "Es nejokoju ar darbu, Dreik. Tikai sievietes."
  
  "Vai tas kādreiz ir noticis?"
  
  "Cik es atceros, nē."
  
  "Vai viņi norāda iemeslu?"
  
  "Parastās muļķības, es baidos. Nekā konkrēta."
  
  "Jebkas cits?"
  
  Atskanēja nopūta. "Dreik, tu tiešām man esi parādā dažus maija stāstus, draugs. Vai Bens joprojām ir tur?
  
  "Jā, un vai jūs atceraties Alisiju Mailzu?"
  
  "Jēzus. Kurš gan to nedarītu? Vai viņa ir ar tevi?
  
  "Ne īsti. Es tikko satiku viņu Luvrā apmēram pirms stundas.
  
  Desmit sekundes klusums, tad: "Vai viņa bija daļa no tā? Neiespējami." Viņa nekad nenodos savus cilvēkus.
  
  "Mēs nekad neesam bijuši "viņai piederīgi", vai tā šķiet."
  
  "Redzi, Dreik, vai jūs sakāt, ka viņa palīdzēja aplaupīt muzeju?"
  
  "Tas esmu es, kungs. Tas esmu es. Dreiks piegāja pie loga un skatījās uz lejā mirgojošajām automašīnas gaismām. "To ir grūti sagremot, vai ne? Iespējams, viņa ir nopelnījusi naudu ar savu jauno aicinājumu.
  
  Aiz muguras viņš dzirdēja, kā Bens un Kenedijs pierakstīja labi zināmās un nezināmās "Nine Pieces of Odin" atrašanās vietas.
  
  Velss smagi elpoja. "Alīsija sasodītā Mailza! Jājā ar ienaidnieku? Nekad. Nekādā gadījumā, Dreik."
  
  "Es redzēju viņas seju, kungs. Tā bija viņa. "
  
  "Jēzus ratiņos. Kāds ir tavs plāns?"
  
  Dreiks aizvēra acis un pamāja ar galvu. "Es vairs neesmu daļa no komandas, Vels. Man nav plāna, sasodīts. Man nevajadzēja plānu.
  
  "Es zinu. Es izveidošu komandu, draugs, un sākšu to izpētīt no šī gala. Tā kā lietas notiek, mēs varam vēlēties izstrādāt dažas lielas stratēģijas. Uzturēt kontaktus ".
  
  Līnija pazuda. Dreiks pagriezās. Gan Bens, gan Kenedijs skatījās uz viņu. "Neuztraucieties," viņš teica. "Es nekļūstu traks. Kas tev ir?"
  
  Kenedija izmantoja karoti, lai izjauktu vairākas papīra loksnes, kuras viņa bija apzīmējusi ar policijas stenogrammu. "Šķēps - Upsalla. Vilki - Ņujorka. Pēc tam nav ne mazākās nojausmas.
  
  "Mēs visi nerunājam tā, it kā mēs būtu dzimuši ar sudraba karotēm uz ēzeļa," Dreiks iecirta, pirms paguva apstāties. "LABI LABI. Mēs varam tikt galā tikai ar to, ko zinām.
  
  Kenedijs viņam dīvaini pasmaidīja. "Man patīk tavs stils".
  
  "Mēs zinām," Bens atkārtoja, "ka Apsalla būs nākamā."
  
  "Jautājums ir tāds," nomurmināja Dreiks, "vai mana zelta karte var tikt galā ar to?"
  
  
  ASTOŅI
  
  
  
  UPSALLA, ZVIEDRIJA
  
  
  Lidojuma laikā uz Stokholmu Dreiks nolēma izmantot Kenedija priekšrocības.
  
  Pēc virknes niknu rokasspiedienu starp Dreiku un Benu Ņujorkas policists apsēdās pie loga un Dreiks viņai blakus. Tādā veidā ir mazāka iespēja izkļūt.
  
  "Tātad," viņš teica, kad lidmašīna beidzot izlīdzinājās un Bens atvēra Kenedija klēpjdatoru. "Es jūtu zināmu atmosfēru. Man ir vienalga par savām lietām, Kenedij, man vienkārši ir noteikums. Man ir jāzina par cilvēkiem, ar kuriem es strādāju.
  
  "Man vajadzēja zināt... par sēdekli pie loga vienmēr ir jāmaksā, vai ne? Vispirms pastāstiet man, kā šī noskaņa darbojās ar Alisiju Mailzu?
  
  "Diezgan labi," Dreiks atzina.
  
  "Vai var. Ko tu gribi zināt?"
  
  "Ja tā ir personiska problēma, tad nekas. Ja tas ir darbs, īss pārskats.
  
  "Ko darīt, ja tas ir abi?"
  
  "Smuki. Es nevēlos iejaukties citu cilvēku darījumos, es tiešām nevēlos, bet man vispirms ir jāliek Bens. Es viņam apsolīju, ka mēs tiksim tam cauri, un es teikšu to pašu jums. Mēs saņēmām pavēli mūs nogalināt. Vienīgais, par ko tu neesi stulbs, ir Kenedijs, tāpēc zini, ka man ir jāspēj uzticēties, ka sadarbosimies ar mani.
  
  Stjuarte pieliecās un piedāvāja papīra krūzīti ar uzrakstu "Mēs lepni brūvējam Starbucks kafiju."
  
  "Kofeīns". Kenedijs to pieņēma ar acīmredzamu prieku. Viņa pastiepa roku, pieskaroties Dreika vaigam. Viņš pamanīja, ka viņa bija ģērbusies savā trešajā neparastajā bikškostīmā, kopš viņš bija viņu satikusi. Tas viņam teica, ka viņa ir sieviete, kurai tika pievērsta uzmanība nepareizu iemeslu dēļ; sieviete, kura ģērbās pieticīgi, lai iederētos tur, kur viņa nopietni gribēja piederēt.
  
  Dreiks paķēra vienu sev. Kenedija dzēra minūti, tad aizbāza matu šķipsnu aiz auss ar maigu žestu, kas piesaistīja Dreika uzmanību. Tad viņa pagriezās pret viņu.
  
  "Tiešām, tas nav jūsu sasodītā darīšana, bet es... es piebeidzu netīro policistu. Tiesu medicīnas eksperts. Viņi pieķēra viņu, ievietojot kabatā sauju dolāru nozieguma vietā, un pastāstīja par to I.A. Rezultātā viņš saņēma striju. Dažus gadus."
  
  "Nav nekā slikta. Vai viņa kolēģi tevi sūdīja?
  
  "Veš, sasodīts, es ar to varu tikt galā. Es to lietoju kopš piecu gadu vecuma. Kas ir nepareizi, tas, kas dauza manas smadzenes kā sasodīts urbis, ir realitāte, par kuru jūs nedomājat - ka katrs no šī zaglīgā necilvēka iepriekšējiem darbiem tiek apšaubīts. Katrs. Vientuļš. Viens."
  
  "Oficiāli? No kura?"
  
  "Sūdus ēdoši juristi. Sūdus ēdošie politiķi. Topošie mēri. Slavas apsēstie reklāmdevēji ir pārāk apžilbināti savas neziņas dēļ, lai atšķirtu labo no sliktā. Birokrāti."
  
  "Tā nav jūsu vaina".
  
  "Ak jā! Pastāstiet to visu laiku ļaunākā sērijveida slepkavas Ņujorkas štatā ģimenēm. Pastāstiet to trīspadsmit mātēm un trīspadsmit tēviem, kas visi zina visas šausmīgās detaļas par to, kā Tomass Kalebs nogalināja viņu mazās meitas, jo viņi bija klāt visā viņa tiesas procesā tiesā.
  
  Dreiks dusmās sažņaudza dūres. "Vai viņi grasās šo puisi atbrīvot?"
  
  Kenedija acīs bija tukšas bedres. "Viņi viņu atbrīvoja pirms diviem mēnešiem. Kopš tā laika viņš atkal ir nogalinājis un tagad ir pazudis.
  
  "Nē".
  
  "Tas viss ir manā ziņā."
  
  "Nē, tā nav taisnība. Tas ir sistēmā."
  
  "Es esmu sistēma. Es strādāju sistēmas labā. Šī ir mana dzīve".
  
  "Tātad viņi jūs nosūtīja atvaļinājumā?"
  
  Kenedija noslaucīja acis. "Piespiedu atvaļinājums. Mans prāts vairs nav... tas, kas bija. Darbs prasa skaidrību katru dienu katru minūti. Skaidrība, ko es vienkārši vairs nevaru sasniegt.
  
  Viņa pilnībā parādīja savu rupjo attieksmi. "Un kas? Vai tagad esi laimīgs? Vai jūs tagad varat strādāt ar mani?"
  
  Bet Dreiks neatbildēja. Viņš zināja viņas sāpes.
  
  Viņi dzirdēja kapteiņa balsi, kas paskaidroja, ka atrodas trīsdesmit minūšu attālumā no galamērķa.
  
  Bens teica: "Traks. Es tikko lasīju, ka Odina valkīras ir daļa no privātās kolekcijas, atrašanās vieta nav zināma. Viņš izņēma piezīmju grāmatiņu. "Es sākšu rakstīt šo sūdu."
  
  Dreiks gandrīz neko nedzirdēja. Kenedija stāsts bija traģisks, un ne tas, ko viņam vajadzēja dzirdēt. Viņš apglabāja savas šaubas un bez vilcināšanās aizsedza viņas trīcošo roku ar savējo.
  
  "Mums ir vajadzīga jūsu palīdzība šajā jautājumā," viņš čukstēja, lai Bens vēlāk viņu nedzirdētu un nejautātu. "ES ticu. Labs atbalsts ir būtisks jebkurā darbībā.
  
  Kenedija nevarēja runāt, bet viņas īsais smaids runāja daudz.
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk lidmašīna un ātrvilciens, un viņi tuvojās Apsallai. Dreiks mēģināja atbrīvoties no ceļojuma noguruma, kas aptumšoja viņa smadzenes.
  
  Ārā pēcpusdienas aukstums viņu atguva. Viņi apturēja taksometru un iekāpa iekšā. Bens iztīrīja noguruma miglu, sakot:
  
  Gamla Upsalla. Šī ir vecā Upsalla. Šī vieta," viņš norādīja uz Upsallu kopumā, "tika uzcelta pēc tam, kad Gamla Upsalā katedrāle jau sen nodega. Šī būtībā ir jaunā Upsalla, lai gan tai ir simtiem gadu.
  
  "Oho," sacīja Kenedijs. "Cik veca tas padara veco Upsalu?"
  
  "Tieši tā."
  
  Taksometrs nekustējās. Šoferis tagad ir pa pusei apgriezts. "Kalni?"
  
  "Vai tu man piedosi?" Kenedija balss skanēja aizvainota.
  
  "Vai tu redzi pilskalnus? Karaliskie kapu pilskalni?" Stostās angļu valoda nepalīdzēja.
  
  "Jā". Bens pamāja. "Karaliski apbedījumu pilskalni. Tas ir īstajā vietā."
  
  Viņi devās nelielā ekskursijā pa Upsallu. Spēlējot tūristu, Dreiks nevarēja samierināties ar apkārtējo maršrutu. No otras puses, Saab bija ērts un pilsēta iespaidīga. Tajos laikos Apsalla bija universitātes pilsēta, un ceļi bija aizsērējuši ar velosipēdiem. Kādā brīdī viņu runīgais, bet grūti atšifrējamais šoferis paskaidroja, ka velosipēds tev uz ceļa neapstāsies. Tas tevi nojauktu, nedomājot.
  
  "Nelaimes gadījumi". Viņš norādīja ar rokām uz puķēm, kas rotāja ietves. "Daudz negadījumu."
  
  No abām pusēm peldēja vecas ēkas. Galu galā pilsēta piekāpās un ainavā sāka iezagties lauki.
  
  "Labi, Gamla Apsalla tagad ir mazs ciemats, bet agrīnās reklāmās tas bija liels ciems," Bens teica no atmiņas. "Tur tika apglabāti svarīgi karaļi. Un Odins kādu laiku tur dzīvoja.
  
  "Šeit viņš pakārās," leģendu atcerējās Dreiks.
  
  "Jā. Viņš ziedoja sevi uz Pasaules koka, kamēr viņa Redzējs vēroja un klausījās katru noslēpumu, ko viņš jebkad bija glabājis. Viņa noteikti viņam nozīmēja daudz. Viņš sarauca pieri, domādams: Viņi noteikti bija neticami tuvi.
  
  "Tas viss izklausās pēc kristīgas atzīšanās," Dreiks uzdrošinājās.
  
  "Bet Odins šeit nenomira?" Kenedijs jautāja.
  
  "Nē. Viņš nomira Ragnarokā kopā ar saviem dēliem Toru un Freju.
  
  Taksometrs pirms apstāšanās apbrauca plašu stāvvietu. Pa labi cauri retajiem kokiem veda nolietota zemes taka. "Uz pilskalniem," sacīja viņu šoferis.
  
  Viņi pateicās viņam un izkāpa no Saab spožā saulē un svaigā vējā. Dreika ideja bija izlūkot apkārtni un pašu ciematu, lai redzētu, vai kaut kas nav izlēcis no koka izstrādājumiem. Galu galā, kad tik daudzi starptautiski stulbi savu labi izdabāto ego noliek aiz tā, ko var raksturot tikai kā globālu brīvību visiem, kaut kam ir jāizceļas.
  
  Aiz kokiem ainava kļuva par klaju lauku, ko lauza tikai desmitiem mazu pilskalnu un trīs lieli pilskalni, kas gulēja taisni uz priekšu. Tālāk, tālumā, viņi pamanīja gaišu jumtu un citu ēku pa labi no tā, kas iezīmēja ciemata sākumu.
  
  Kenedijs apstājās. "Nekur nav koku, puiši."
  
  Bens bija iegrimis savā piezīmju grāmatiņā. "Viņi tagad neliks zīmi, vai ne?"
  
  "Vai jums ir ideja?" Dreiks vēroja plašajos klajos laukos, vai neparādās kādas aktivitātes pazīmes.
  
  "Atceros, ka lasīju, ka šeit kādreiz bijuši līdz trīs tūkstošiem pilskalnu. Mūsdienās to ir vairāki simti. Vai jūs zināt, ko tas nozīmē?"
  
  "Viņi tos neuzcēla ļoti labi?" Kenedijs pasmaidīja. Dreiks jutās atvieglots, ka šķita, ka viņa ir pilnībā koncentrējusies savam darbam.
  
  "Senos laikos bija liela pagrīdes darbība. Un tad šie trīs 'karaliskie' pilskalni. Deviņpadsmitajā gadsimtā tie tika nosaukti trīs leģendāro Ynglingu nama karaļu - Aunas, Adila un Egila - vārdā, kas ir viena no slavenākajām Skandināvijas karaliskajām ģimenēm. Bet..." viņš apklusa, priecājoties, "tas arī norāda, ka senākajā mitoloģijā un folklorā kapu uzkalni jau pastāvējuši - un ka tie bija sena velte agrākajam - oriģinālam - trīs karaļiem - jeb dieviem, kā mēs zinām. tos Tagad. Tas ir Freirs, Tors un Odins."
  
  "Šeit ir nejauša ievade," sacīja Kenedijs. "Bet vai esat ievērojuši, cik daudz atsauces uz Bībeles stāstiem mēs saņemam no visiem šiem senajiem stāstiem?"
  
  "Tas ir Sagi. - Bens viņu izlaboja. "Dzeja. Akadēmiskie svētku logotipi. Kaut kas var būt svarīgs - uz pilskalniem ir pievienotas desmitiem atsauču uz zviedru vārdu falla un manga fallor - nav skaidrs, ko tas nozīmē. Un, Kenedij, vai es kaut kur nelasīju, ka stāsts par Kristu bija ļoti līdzīgs stāstam par Zevu?
  
  Dreiks pamāja. "Un ēģiptiešu dievs Hors bija vēl viens priekštecis. Abi bija dievi, kuri it kā nekad neeksistēja. Dreiks pamāja uz trim karaliskiem pilskalniem, kas izcēlās uz līdzenās ainavas. "Frejs, Tors un Odins, vai ne? Kas tad ir kurš, Bleik? A?"
  
  "Man nav ne jausmas, draugs."
  
  "Neuztraucies, Munčkin. Ja nepieciešams, mēs varam izspiest informāciju no šiem ciema iedzīvotājiem.
  
  Viņi gāja garām pilskalniem, iejutās trīs nogurušu tūristu lomā kā novirzītājs. Saule sitās pār viņu galvām, un Dreiks redzēja, kā Kenedija saplīsa saulesbrilles.
  
  Viņš pakratīja galvu. amerikāņi.
  
  Tad iezvanījās Bena telefons. Kenedija pakratīja galvu, jau tā satriekta ar ģimenes kontaktu biežumu. Dreiks tikai pasmaidīja.
  
  "Karīna," Bens priecīgi sacīja. "Kā klājas manai vecākajai māsai?"
  
  Kenedijs uzsita Dreikam pa plecu. "Grupas vadošais dziedātājs?" - viņa jautāja.
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Zelta sirds, tas arī viss. Viņš bez sūdzībām darītu visu jūsu labā. Cik daudz draugu vai kolēģu jums ir?
  
  Gamla Uppsalla ciems bija gleznains un tīrs, ar vairākām ielām, kas izklātas ar ēkām ar augstiem jumtiem, kas bija simtiem gadu vecas, labi saglabājušās un reti apdzīvotas. Kāds nejaušs ciema iedzīvotājs paskatījās uz viņiem ar ziņkāri.
  
  Dreiks devās uz baznīcu. "Vietējie vikāri vienmēr ir izpalīdzīgi."
  
  Kad viņi piegāja pie lieveņa, kāds vecs vīrs baznīcas halātos viņus gandrīz nogāza no kājām. Viņš pārsteigumā apstājās.
  
  "Sveiki. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Neesat pārliecināts par to, draugs." Dreiks pasmaidīja vislabākajā veidā. "Bet kurš no šiem tur esošajiem pilskalniem pieder Odinam?"
  
  "Angliski?" Priesteris labi runāja par pasauli, taču viņam bija grūti saprast. "Vad? Kas? Viens?"
  
  Bens piegāja uz priekšu un pievērsa vikāra uzmanību karaliskajiem pilskalniem. "Viens?"
  
  "Tu redzi." Vecais pamāja. "Jā. Hm. Storsta..." Viņš cīnījās, lai atrastu vārdu. "Lielie."
  
  "Lielākais?" Bens plati izpleta rokas.
  
  Dreiks viņam uzsmaidīja, iespaidots.
  
  "Figūras." Kenedijs sāka novērsties, bet Benam bija pēdējais jautājums.
  
  "Falla?" Viņš tikai ar lūpām pārsteigts sacīja, skatīdamies uz vikāru, un pārspīlēti paraustīja plecus. "Vai manga fallor?"
  
  Pagāja kāds laiciņš, bet atbilde, kad tā pienāca, Dreiku atvēsināja līdz kaulam.
  
  "Slazdi... daudz slazdu."
  
  
  DEVIŅI
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks sekoja Benam un Kenedijam līdz lielākajam no karaliskajiem pilskalniem, knibinādamies ar mugursomas siksnām, lai viņš varētu mierīgi izpētīt apkārtni. Vienīgais segums atradās apmēram jūdzi aiz mazākā pilskalna, un uz sekundi viņam likās, ka redz tur kustību. Ātra kustība. Bet turpmākā izpēte neko vairāk neatklāja.
  
  Viņi apstājās Odina pilskalna pakājē. Bens ievilka elpu. "Pēdējais, kurš sasniegs virsotni, iegūs sūdus manā Facebook lapā!" - viņš kliedza, steigā dodoties ceļā. Dreiks mierīgāk sekoja un uzsmaidīja Kenedijam, kurš gāja nedaudz ātrāk par viņu.
  
  Dziļi sirdī viņš sāka kļūt arvien satrauktāks. Viņam tas nepatika. Viņi bija bezcerīgi kaili. Jebkurš skaits jaudīgu šauteņu varēja viņiem sekot, turot tās pie ieroča, vienkārši gaidot pavēles. Vējš skaļi svilpa un sitās pa ausīm, vairojot nedrošības sajūtu.
  
  Pagāja kādas divdesmit minūtes, lai uzkāptu zālainā kalna galā. Kad Dreiks tur nokļuva, Bens jau sēdēja uz zāles.
  
  "Kur ir piknika grozs, Krusti?"
  
  "Atstājiet to jūsu ratiņos." Viņš paskatījās apkārt. No šejienes augšas skats bija elpu aizraujošs: bezgalīgi zaļi slīdoši lauki, visur pakalni un strauti, un tālumā purpursarkani kalni. Viņi varēja redzēt Gamla Upsalla ciemu, kas sniedzās līdz Jaunupsaljas pilsētas robežām.
  
  Kenedijs paziņoja acīmredzamo. "Tāpēc es tikai pateikšu kaut ko tādu, kas mani jau kādu laiku nomoka. Ja tas ir Odina pilskalns un tajā ir paslēpts Pasaules koks - kas būtu sasodāms atklājums - kāpēc neviens to nav atradis iepriekš? Kāpēc mums tas būtu jāmeklē tagad?
  
  "Tas ir vienkārši". Bens kārtoja savas nepaklausīgās cirtas. "Iepriekš neviens nedomāja paskatīties. Līdz Vairoga atklāšanai pirms mēneša tā bija putekļaina leģenda. Mīts. Un nebija viegli savienot Šķēpu ar Pasaules koku, ko tagad gandrīz visā pasaulē sauc par Yggdrasil, un pēc tam ar īsajām deviņām Odina uzturēšanās dienām.
  
  Un - - Dreiks iesaucās, - šo koku nebūs viegli atrast, ja tāds eksistē. Viņi negribētu, lai kāds vecs nelietis tam uzdurtos.
  
  Tagad iezvanījās Dreika mobilais telefons. Viņš paskatījās uz Benu ar izspēlētu nopietnību, kad viņš to izvilka no mugursomas. "Jēzus. Es sāku justies kā tu."
  
  "Nu?"
  
  "Jūsu rīcībā ir desmit cilvēku komanda. Vienkārši saki vārdu."
  
  Dreiks norija pārsteigumu. "Desmit cilvēki. Šī ir liela komanda." Desmit cilvēku SAS komanda varētu nosūtīt prezidentu viņa Ovālajā kabinetā un atrast laiku, lai parādītos Lady Gaga jaunajā videoklipā, pirms dotos mājās dzert tēju.
  
  "Lielas likmes, es dzirdu. Situācija ar katru stundu pasliktinās.
  
  "Tā ir patiesība?"
  
  "Valdības nekad nemainās, Dreik. Viņi sāka lēnām un tad mēģināja ar buldozeru izbraukt cauri, taču baidījās pabeigt. Ja tas ir kāds mierinājums, tad šī nav lielākā lieta, kas šobrīd notiek pasaulē."
  
  Velsa paziņojums bija paredzēts, lai pret viņu izturētos kā lauva pret zebru, un Dreiks nepievīla. "Kā kā?"
  
  NASA zinātnieki tikko apstiprināja jauna supervulkāna esamību. Un..." Velss patiesībā šķita satraukts: "Tas ir aktīvs."
  
  "Kas?"
  
  "Nedaudz aktīvs. Nedaudz. Bet padomājiet, ka pirmais, ko iedomājaties, pieminot supervulkānu, ir...
  
  "...planētas beigas," Dreiks pabeidza, pēkšņi izžuvis kakls. Tā bija nejaušība, ka Dreiks tagad bija dzirdējis šo frāzi divreiz vairāk dienu laikā. Viņš vēroja, kā Bens un Kenedijs riņķoja pa krastmalu, spārdīja zāli, un izjuta dziļi iesakņojušās bailes, kādas viņš nekad nebija izjutis.
  
  "Kur tas ir?" viņš jautāja.
  
  Velss iesmējās. "Nav tālu, Dreik. Netālu no vietas, kur viņi atrada tavu vairogu. Tas ir Islandē."
  
  Dreiks grasījās iekost otrreiz, kad Bens kliedza: "Kaut ko atradu!" augstā balsī, kas liecināja par viņa naivumu, jo tas izplatījās visā pasaulē.
  
  "Man ir jāiet". Dreiks skrēja pretī Benam, iemetot burvestību pēc iespējas labāk. Kenedijs arī paskatījās apkārt, bet vienīgais, ko viņi varēja redzēt, bija ciematā.
  
  "Turiet to pie malas, draugs. Kas tev ir?"
  
  "Šie". Bens nometās ceļos un noslaucīja samudžināto zāli, lai atklātu akmens plāksni, kas bija apmēram A4 papīra gabala lielumā. "Tie rindojas pa visu pilskalna perimetru, ik pēc dažām pēdām, rindās no augšas līdz apmēram pusei no pamatnes. Viņu noteikti ir simtiem."
  
  Dreiks paskatījās uzmanīgāk. Akmens virsma bija stipri bojāta laikapstākļos, bet to daļēji aizsargāja aizaugusi zāle. Uz to virsmas bija daži marķējumi.
  
  "Es domāju, ka tos sauc par rūnu uzrakstiem," Bens sacīja. "Vikingu simboli"
  
  "Kā pie velna jūs zināt?"
  
  Viņš pasmīnēja. "Lidmašīnā es pārbaudīju vairoga marķējumus. Viņi ir līdzīgi. Vienkārši jautājiet Google.
  
  "Bērns saka, ka viņu ir simtiem," Kenedijs pievilka, skatīdamies augšup un lejup pa stāvo, zāļaino nogāzi. "Ko tad? Nepalīdz."
  
  "Bērns saka, ka tas varētu darboties," Bens sacīja. "Mums jāatrod rūnas, kas saistītas ar to, ko mēs meklējam. Rūna, kas attēlo šķēpu. Rūna, kas attēlo koku. Un rūna priekš -"
  
  "Viens," Kenedijs pabeidza.
  
  Dreikam bija ideja. "Varu derēt, ka mēs varam izmantot redzamības līniju. Mums visiem ir jāredz vienam otru, lai zinātu, ka tas darbojas, vai ne?
  
  "Karavīra loģika," Kenedijs smējās. "Bet es domāju, ka ir vērts mēģināt."
  
  Dreiks ļoti gribēja viņai pajautāt par policista loģiku, taču laiks skrēja prom. Citas frakcijas virzījās uz priekšu un pārsteidzoši trūka pat tagad. Viņi visi sāka tīrīt zāli no katra akmens, skraidīdamies apkārt zaļajam kalnam. Sākumā tas bija nepateicīgs uzdevums. Dreiks izgatavoja simbolus, kas izskatījās kā vairogi, arbaleti, ēzelis, laiva, tad šķēps!
  
  "Tur ir viens". Viņa dziļā balss aiznesa pārējās divas, bet ne tālāk. Viņš apsēdās ar mugursomu un izlika krājumus, ko viņi bija iegādājušies, braucot ar taksometru cauri Apsallai. Lāpas, liels lukturītis, sērkociņi, ūdens, pāris naži, par kuriem viņš teica Benam, ir paredzēti gružu tīrīšanai. Viņš atskatījās, es neesmu tik sasodīti lētticīgs, taču viņu vajadzības bija aktuālākas nekā Bena rūpes šobrīd.
  
  "Koks". Kenedija nokrita uz ceļiem, skrāpējot akmeni.
  
  Benam vajadzēja vēl desmit saspringtas minūtes, lai kaut ko atrastu. Viņš apstājās, tad atkārtoja savus nesenos soļus. "Atceraties, ko es teicu par Tolkīnu, kura Gendalfa pamatā ir Odins?" Viņš uzsita akmenim ar kāju. "Nu, tas ir Gendalfs. Viņam pat ir personāls. Čau!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks viņu uzmanīgi vēroja. Viņš dzirdēja slīdošu skaņu, it kā ar slīpēšanas skaņu atvērtos smagie slēģi.
  
  "Vai jūs to izraisījāt, uzkāpjot uz akmens?" - Viņš uzmanīgi jautāja.
  
  "Es domāju, ka jā".
  
  Viņi visi paskatījās viens uz otru, viņu sejas izteiksmes mainījās no sajūsmas uz bažām uz bailēm, un tad kā viens viņi devās uz priekšu.
  
  Dreika akmens nedaudz piekāpās. Viņš dzirdēja to pašu griezīgo skaņu. Zeme akmens priekšā nogrima, un tad ieplaka kā turbo čūska skrēja pa uzbērumu.
  
  Bens kliedza: "Te kaut kas ir."
  
  Dreiks un Kenedijs gāja pāri nogrimušajai zemei, kur viņš stāvēja. Viņš notupās, lūkodamies zemes plaisā. "Kāds tunelis."
  
  Dreiks pamāja ar lāpu. "Ir pienācis laiks izveidot pāri, cilvēki," viņš teica. "Seko man".
  
  
  * * *
  
  
  Brīdī, kad viņi bija ārpus redzesloka, sāka mobilizēties divi radikāli atšķirīgi spēki. Vācieši, kas līdz šim bija apmierināti ar zemu gulēšanu miegainajā Gamla Apsalla pilsētā, sagatavojās un sāka iet Dreika pēdās.
  
  Vēl viena vienība, Zviedrijas armijas elites karaspēka kontingents - Sarskilda Skyddsgrupen jeb SSG - turpināja novērot vāciešus un apsprieda dīvaino sarežģījumu, ko ierosināja trīs civiliedzīvotāji, kuri tikko bija nolaidušies bedrē.
  
  Viņi ir pilnībā jānopratina. Ar jebkādiem nepieciešamajiem līdzekļiem.
  
  Tas ir, ja viņi izdzīvotu to, kas notika.
  
  
  DESMIT
  
  
  
  PASAULES KOKU BEDRE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks pieliecās. Tumšā eja bija sākusies kā rāpošanas vieta un tagad bija mazāk nekā sešas pēdas augsta. Griesti bija no akmeņiem un netīrumiem, un tie bija nosēti ar lielām, nokarenām aizaugušas zāles cilpām, kuras viņiem vajadzēja nogriezt no ceļa.
  
  Tas ir kā iešana džungļos, Dreiks nodomāja. Tikai pazemē.
  
  Viņš pamanīja, ka daži spēcīgākie vīnogulāji jau ir nocirsti. Viņu pārskrēja satraukuma vilnis.
  
  Viņi nonāca apgabalā, kur saknes bija tik blīvas, ka viņiem atkal bija jārāpo. Cīņa bija smaga un netīra, bet Dreiks salika elkoni pirms elkoņa, celi pirms ceļgala un mudināja pārējos sekot viņam. Kad kādā brīdī Benam nepalīdzēja pat pārliecināšana, Dreiks pievērsās iebiedēšanai.
  
  "Vismaz temperatūra pazeminās," Kenedijs nomurmināja. "Mums noteikti jākāpj lejā."
  
  Dreiks atturējās no standarta karavīra atbildes, viņa skatienu pēkšņi satvēra kaut kas, kas atklājās viņa lāpas gaismā.
  
  "Paskaties uz to".
  
  Uz sienas izgrebtas rūnas. Dīvaini simboli, kas Dreikam atgādināja tos, kas rotāja Odina vairogu. Bena nožņaugtā balss atskanēja gaitenī.
  
  "Skandināvu rūnas. Laba zīme."
  
  Dreiks ar nožēlu novērsa no viņiem gaismu. Ja vien viņi varētu tos izlasīt. Viņš īsi domāja, ka SAS būtu vairāk resursu. Varbūt bija laiks tos atvest uz šejieni.
  
  Vēl piecdesmit pēdas, un viņš pilēja no sviedriem. Viņš dzirdēja, ka Kenedija smagi elpoja un lamājās, ka viņa valkā savu labāko bikškostīmu. Viņš vispār neko nebija dzirdējis no Bena.
  
  "Vai tev viss kārtībā, Ben? Vai tavi mati sapinušies saknē?"
  
  "Ha, sasodīts, ha. Turpini, dupsis."
  
  Dreiks turpināja rāpot pa dubļiem. "Viena lieta, kas mani traucē," viņš elpoja starp elpu, ir tas, ka ir "daudz lamatas". Ēģiptieši uzbūvēja sarežģītus slazdus, lai aizsargātu savus dārgumus. Kāpēc gan ne norvēģi?"
  
  "Es nevaru iedomāties, ka vikings pārāk smagi domā par slazdu," Kenedijs atbildēja.
  
  "Es nezinu," Bens kliedza pa līniju. "Bet vikingiem bija arī lieliski domātāji, jūs zināt. Tāpat kā grieķi un romieši. Ne visi no viņiem bija barbari.
  
  Daži pagriezieni, un eja sāka paplašināties. Vēl desmit pēdas un jumts virs tām pazuda. Šajā brīdī viņi izstaipījās un paņēma pārtraukumu. Dreika lāpa apgaismoja eju priekšā. Kad viņš to norādīja uz Kenediju un Benu, viņš iesmējās.
  
  "Sasodīts, jūs abi izskatāties tā, it kā tikko būtu atgriezušies no kapa!"
  
  "Un es domāju, ka jūs esat pieraduši pie šīm muļķībām?" Kenedijs pamāja ar roku. "Esot SAS un tas viss?"
  
  Nevis SAS, Dreiks nespēja atbrīvoties no saindētajiem vārdiem. "Viņi kādreiz bija." Viņš teica un tagad gāja uz priekšu ātrāk.
  
  Vēl viens straujš pagrieziens, un Dreiks sajuta vēju sejā. Reibonis viņu pārsteidza kā pēkšņs pērkona sitiens, un pagāja sekunde, līdz viņš saprata, ka stāv uz dzegas ar kavernozu klinti zem viņa.
  
  Viņa acīs pavērās neticams skats.
  
  Viņš apstājās tik pēkšņi, ka Kenedijs un Bens ietriecās viņā. Tad viņi arī ieraudzīja šo skatu.
  
  "OMFG." Bens diktēja paraksta ieraksta nosaukumu Miega siena.
  
  Viņu priekšā visā savā krāšņumā stāvēja Pasaules koks. Tas nekad nebija virs zemes. Koks bija apgriezts otrādi, tā spēcīgās saknes sniedzās zemes kalnā virs tiem, ko stingri turēja vecums un apkārtējie klinšu veidojumi, tā zari bija zeltaini brūni, tā lapas bija daudzgadīgas zaļas, tā stumbrs stiepās simts pēdu garumā līdz dziļumam. no milzu bedres.
  
  Viņu ceļš pārvērtās par šaurām kāpnēm, kas izgrebtas klinšu sienās.
  
  "Slazdi," Bens elpoja. "Neaizmirstiet par slazdiem."
  
  "Pie velna ar lamatām," Kenedijs izteica Dreika domas. "No kurienes, ellē, nāk gaisma?"
  
  Bens paskatījās apkārt. "Tas ir oranžs."
  
  "Kvēlspīles," sacīja Dreiks. "Kristus. Šī vieta ir sagatavota."
  
  Viņa SAS dienās viņi sūtīja cilvēkus sagatavot šādu apgabalu; komanda, lai novērtētu draudus un neitralizētu vai kataloģizētu tos pirms atgriešanās bāzē.
  
  "Mums nav daudz laika," viņš teica. Viņa ticība Kenedijam bija tikko palielinājusies. "Ejam".
  
  Viņi gāja lejā pa nodilušiem un brūkošiem pakāpieniem, pēkšņa krituma vienmēr pa labi. Desmit pēdas uz leju, un kāpnes sāka strauji sasvērties. Dreiks apstājās, kad pavērās trīs pēdu sprauga. Nekas iespaidīgs, taču pietiekami, lai viņam būtu pauze, jo zemāk redzamais caurums kļuva vēl acīmredzamāks.
  
  "Smuki".
  
  Viņš uzlēca. Akmens kāpnes bija apmēram trīs pēdas platas, viegli orientējamas, biedējošas, kad jebkurš nepareizs solis nozīmēja drošu nāvi.
  
  Viņš piezemējās patiesi un uzreiz pagriezās, juzdams, ka Bens būs uz asaru robežas. "Neuztraucieties," viņš ignorēja Kenediju un koncentrējās uz savu draugu. "Tici man, Ben. Ben. Es tevi noķeršu."
  
  Viņš redzēja ticību Bena acīs. Absolūta, bērnišķīga uzticēšanās. Bija pienācis laiks to atkal nopelnīt, un, kad Bens uzlēca un pēc tam satricināja, Dreiks viņu atbalstīja ar roku uz elkoņa.
  
  Dreiks piemiedza aci. "Viegli, vai?"
  
  Kenedijs uzlēca. Dreiks uzmanīgi vēroja, izliekoties nemanām. Viņa nolaidās bez problēmām, ieraudzīja viņa bažas un sarauca pieri.
  
  "Tās ir trīs pēdas, Dreik. Nevis Lielais kanjons."
  
  Dreiks piemiedza Benam ar aci. "Gatavs, draugs?"
  
  Vēl divdesmit pēdas, un nākamā kāpņu atvere bija platāka, šoreiz trīsdesmit pēdas, un to bloķēja biezs koka dēlis, kas šūpojās, Dreikam ejot pa tām. Kenedijs sekoja, un tad nabaga Bens, kuru Dreiks piespieda skatīties uz augšu, skatīties uz priekšu, nevis uz leju, izpētīt galamērķi, nevis kājas. Jaunais vīrietis trīcēja, kad viņš sasniedza stabilu zemi, un Dreiks aicināja īsu pārtraukumu.
  
  Kad viņi apstājās, Dreiks ieraudzīja, ka Pasaules koks šeit izpleties tik plaši, ka tā biezie zari gandrīz pieskārās kāpnēm. Bens godbijīgi pastiepa roku, lai noglāstītu locekli, kas trīcēja zem viņa pieskāriena.
  
  "Tas... tas ir satriecoši," viņš elpoja.
  
  Kenedija izmantoja šo laiku, lai ieveidotu matus un pārbaudītu ieeju virs tiem. "Pagaidām viss ir skaidrs," viņa teica. "Man jāsaka, ka pašreizējā situācijā šo vietu nesagatavoja vācieši. Viņi būtu to izlaupījuši un ar liesmu metējiem nodedzinājuši līdz zemei.
  
  Vēl dažas pauzes, un viņi nokrita piecdesmit pēdu, gandrīz pusceļā. Beidzot Dreiks atļāvās domāt, ka senie vikingi tomēr nebija līdzvērtīgi ēģiptiešiem, un spraugas bija labākais, ko viņi varēja darīt, kad viņš uzkāpa uz akmens kāpnēm, kas patiesībā bija sarežģīta kaņepju, auklu un pigmenta daļa. Viņš nokrita, redzēja nebeidzamo kritienu un satvēra sevi aiz pirkstu galiem.
  
  Kenedijs viņu uzvilka augšā. - Ēpsis, kas šūpojas vējā, SAS puis?
  
  Viņš rāpoja atpakaļ uz cietas zemes un izstiepa savus sasitītos pirkstus. "Paldies".
  
  Viņi pārvietojās piesardzīgāk, tagad jau vairāk nekā pusceļā. Aiz tukšās vietas pa labi uz visiem laikiem stāvēja masīvs koks, ko neskarta vējš un saules gaisma, aizmirsts pagājušo laiku brīnums.
  
  Viņi nodeva arvien vairāk vikingu simbolu. Bens dīvaini uzminēja. "Tā ir kā oriģinālā grafiti siena," viņš teica. "Cilvēki vienkārši izgrieza savus vārdus un atstāja ziņojumus - sākotnējās versijas "Džons bija šeit!"
  
  "Varbūt alas veidotāji," sacīja Kenedijs.
  
  Dreiks mēģināja spert vēl vienu soli, turēdamies pie aukstās akmens sienas, un caur alu atbalsojās dziļa, smeldzoša rēkoņa. No augšas krita gružu upe.
  
  "Skrien!" - Dreiks kliedza. - Tagad!
  
  Viņi metās lejā pa kāpnēm, neievērojot citus slazdus. No augšas ar spēcīgu triecienu nokrita milzu laukakmens, kas, krītot lejā, nolauza vecākos akmeņus. Dreiks pārklāja Bena ķermeni ar savu ķermeni, kamēr akmens iztriecās cauri kāpnēm, uz kurām viņi stāvēja, un veica apmēram divdesmit pēdu dārgus soļus.
  
  Kenedija noslaucīja akmens skaidas no viņas pleca un ar sausu smaidu paskatījās uz Dreiku. "Paldies".
  
  "Ei, es zināju, ka sieviete, kas izglāba SAS puiša dupsi, var pārspēt vienkāršu laukakmeni. "
  
  "Tas ir smieklīgi, cilvēk. Tik smieklīgi."
  
  Bet tas vēl nebija beidzies. Atskanēja asa zvana skaņa, un tievā, bet spēcīgā stīga pārtrūka uz pakāpiena, kas atdalīja Benu un Kenediju.
  
  "Fuuuck!" Kenedijs kliedza. Auklas gabals iznāca ar tādu spēku, ka tas būtu varējis viegli atdalīt viņas potīti no pārējā ķermeņa.
  
  Vēl viens noklikšķiniet uz diviem soļiem uz leju. Dreiks dejoja uz vietas. "Sūds!"
  
  Vēl viens rēciens no augšas nozīmēja nākamo akmens krišanu.
  
  "Tās ir atkārtotas lamatas," Bens viņiem teica. "Tas pats atkārtojas atkal un atkal. Mums ir jānokļūst šajā sadaļā."
  
  Dreiks nevarēja atšķirt, kuri soļi mulsināja un kuri nē, tāpēc uzticējās veiksmei un ātrumam. Viņi skrēja ar galvu lejā apmēram trīsdesmit pakāpienus, cenšoties noturēties gaisā pēc iespējas ilgāk. Kāpņu sienas sabruka, šķērsojot seno taku, ieejot akmeņainās alas dzīlēs.
  
  Skaņa, ka gruveši krīt apakšā, sāka kļūt skaļāka.
  
  Viņu lidojumam sekoja stīvas auklas plaisa.
  
  Dreiks uzkāpa uz citām neīstām kāpnēm, taču viņa impulss viņu nesa pāri īsajai tukšumam. Kenedijs pārlēca viņam pāri, graciozs kā gazele pilnā lidojumā, bet Bens atkrita viņai aiz muguras un tagad ieslīdēja bezdibenī.
  
  - Kājas! Dreiks kliedza, tad iekrita atmuguriski tukšumā, kļūstot par zemi. Atvieglojums nomazgāja spriedzi no viņa smadzenēm, kad Kenedijs atkal ievilka kājas savā vietā. Viņš juta, kā Bens atsitās pret ķermeni un pēc tam nokrīt uz krūtīm. Dreiks ar rokām virzīja puiša impulsu, pēc tam papildus uzgrūda uz cietas zemes.
  
  Viņš apsēdās ātri, ar gurkstēšanu.
  
  "Turpini!"
  
  Gaiss bija piepildīts ar akmens gabaliem. Viens atlēca no Kenedija galvas, atstājot griezumu un asiņu strūklaku. Vēl viens sitiens Dreikam pa potīti. Mocības lika viņam sakodīt zobus un mudināja viņu skriet ātrāk.
  
  Lodes iedūrās sienā virs viņu galvām. Dreiks notupās un īsi paskatījās uz ieeju.
  
  Es redzēju, ka tur pulcējās pazīstams spēks. vācieši.
  
  Tagad viņi skrēja pilnā ātrumā, bez pārgalvības. Dreikam vajadzēja dārgas sekundes, lai uzlēktu uz aizmuguri. Kad vēl viena ložu zalve iedūrās klintī blakus viņa galvai, viņš metās uz priekšu, atlēca no pakāpieniem, apmeta pilnu apli, sasitot rokas, un piecēlās pilnā augumā, nezaudējot ne mazāko impulsu.
  
  Ak, vecie labie laiki ir atgriezušies.
  
  Vairāk ložu. Tad pārējie sabruka viņa priekšā. Terors saplēsa caurumu viņa sirdī, līdz viņš saprata, ka viņi skrienot vienkārši ir sasnieguši alas dibenu un nesagatavoti ietriecās taisni zemē.
  
  Dreiks samazināja ātrumu. Alas apakšā bija biezs akmeņu, putekļu un koka gruvešu haoss. Kad viņi piecēlās, Kenedijs un Bens bija apskates objekts. Tie ir ne tikai pārklāti ar netīrumiem, bet tagad tie ir pārklāti ar putekļiem un lapu pelējumu.
  
  "Ak, manai uzticamajai kamerai," viņš noteica. "Mani gaida šantāža gadiem ilgi."
  
  Dreiks paņēma spīduma nūju un apskāva alas līkumu, kas bēga no bruņotajiem vīriešiem. Pagāja piecas minūtes, lai sasniegtu koka ārējās robežas. Viņi pastāvīgi atradās viņa iespaidīgā klusuma ēnā.
  
  Dreiks paglaudīja Benam pa plecu. "Labāk par jebkuru piektdienas vakaru, vai ne?"
  
  Kenedijs paskatījās uz jauno puisi jaunām acīm. "Vai jums ir kādi fani? Vai jūsu grupai ir fani? Mums šī saruna būs ļoti drīz, brāl. Uzticieties tam."
  
  "Tikai divi..." Bens sāka stostīties, kad viņi noapaļoja daļu no pēdējā līkuma, un tad šokēti apklusa.
  
  Viņi visi apstājās.
  
  Viņu priekšā parādījās seni sapņi par izbrīnu, atstājot viņus bez vārdiem, praktiski izslēdzot smadzenes uz apmēram pusminūti.
  
  "Tagad šis... šis..."
  
  "Satriecoši," Dreiks elpoja.
  
  Rinda ar vislielākajām vikingu garajām laivām, kādas viņi jebkad bija iedomājušies, stiepās prom no tām vienā failā, stāvot no gala līdz galam, it kā būtu iestrēgušas arhaiska sastrēguma vidū. Viņu sāni bija dekorēti ar sudrabu un zeltu, to buras bija dekorētas ar zīdu un dārgakmeņiem.
  
  - Garās laivas, - Kenedijs stulbi sacīja.
  
  "Tālbraucienu kuģi." Benam joprojām pietika prāta, lai viņu labotu. "Sasodīts, šīs lietas tika uzskatītas par sava laika lielākajiem dārgumiem. Tam jābūt... kas? Vai šeit ir divdesmit?"
  
  "Diezgan forši," sacīja Dreiks. "Bet tas ir Šķēps, pēc kā mēs nācām. Kādas idejas?"
  
  Bens tagad skatījās uz Pasaules koku. "Ak Dievs, puiši. Vai varat iedomāties? Viens karājās tajā kokā. Sasodīts."
  
  "Tad tagad jūs ticat dieviem, hmm? Līdzjutējs?" Kenedijs nedaudz nekaunīgi pavirzīja sānu pret Benu, liekot viņam nosarkt.
  
  Dreiks uzkāpa uz šauras dzegas, kas stiepās visā garā kuģa astes garumā. Akmens šķita stiprs. Viņš satvēra koka malu un pieliecās. "Šīs lietas ir piepildītas ar laupījumu. Var droši teikt, ka pirms šodienas šeit neviens nekad nav bijis.
  
  Viņš vēlreiz pētīja kuģu līniju. Neiedomājamas bagātības demonstrēšana, bet kur bija patiesais dārgums? Beigās? Varavīksnes beigas? Alas sienas bija dekorētas ar seniem zīmējumiem. Viņš redzēja Odina tēlu, kas karājās pie Pasaules koka, un sievieti, kas nometās ceļos viņa priekšā.
  
  "Par ko šeit ir runa?" Viņš pamāja Benam pretī. "Nāc, pasteidzies. Tie viltīgie nelieši tur augšā desas rīklē negrūž. Kustamies."
  
  Viņš norādīja uz rupjo teksta virpuli zem lūdzošas sievietes figūras. Bens pamāja ar galvu. "Bet tehnoloģija atradīs veidu. Viņš noklikšķināja uz sava uzticamā tālruņa, kuram, par laimi, šeit nav signāla.
  
  Dreikam vajadzēja kādu brīdi, lai ieslēgtu Kenediju. "Mana vienīgā doma ir sekot šīm garajām laivām," viņš teica. "Vai tas jums piestāv?"
  
  "Kā teica futbola komandas līdzjutējs, es esmu spēlē, puiši. Parādi ceļu."
  
  Viņš virzījās uz priekšu, zinot, ka, ja šis supertunelis nonāktu strupceļā, viņi tiks iesprostoti. Vācieši būtu cieši turējušies aiz astes, nevis atpūtušies uz lauriem. Dreiks sadalīja domu daļās, koncentrējoties uz klintī izgrebto dzega. Ik pa laikam viņi sastapās ar kādu citu spīduma nūju. Dreiks tos nomaskēja vai pārvietoja, lai radītu tumšāku vidi, gatavojoties gaidāmajai cīņai. Viņš pastāvīgi meklēja starp garajiem kuģiem un beidzot ieraudzīja šauru taku, kas vijas starp tiem.
  
  Plāns B.
  
  Garām pagāja divi, četri un tad desmit gari kuģi. Dreikam sāka sāpēt kājas no piepūles, ar kādām viņš izgāja šauro taciņu.
  
  Caur milzu alu atbalsojās vāja krītoša laukakmens skaņa un tad skaļāks kliedziens, kura nozīme bija acīmredzama. Neizraisot ne skaņu, viņi vēl vairāk noliecās uz savu uzdevumu.
  
  Dreiks beidzot nonāca rindas beigās. Viņš saskaitīja divdesmit trīs kuģus, katrs neskarts un piekrauts ar laupījumu. Kad viņi tuvojās tuneļa aizmugurē, tumsa sāka kļūt dziļāka.
  
  "Es nedomāju, ka viņi kādreiz ir tikuši tik tālu," atzīmēja Kenedijs.
  
  Dreiks rakņājās pēc lielas laternas. "Riski," viņš teica. "Bet mums tas ir jāzina."
  
  Viņš to ieslēdza un pārvietoja staru no vienas puses uz otru. Eja strauji sašaurinājās, līdz tā kļuva par vienkāršu arku priekšā.
  
  Un aiz arkas bija vienas kāpnes.
  
  Bens pēkšņi apspieda kliedzienu un pēc tam teatrāli čukstus teica: "Viņi atrodas uz dzegas!"
  
  Tas bija viss.Dreiks rīkojās. "Mēs esam sadalīti," viņš teica. "Es iešu uz kāpnēm. Jūs abi dodaties tur lejā uz kuģiem un dodieties atpakaļ pa ceļu, kuru nācām.
  
  Kenedijs sāka protestēt, bet Dreiks pakratīja galvu. "Nē. Izdari to. Benam vajadzīga aizsardzība, man nē. Un mums ir vajadzīgs Šķēps.
  
  "Un kad mēs sasniegsim kuģu galu?"
  
  "Es līdz tam laikam atgriezīšos."
  
  Dreiks, neko nerunājot, atlēca atpakaļ, nolecot no dzegas un dodoties uz aklo kāpņu telpu. Viņš vienreiz atskatījās un ieraudzīja ēnas, kas tuvojas gar dzega. Bens sekoja Kenedijam lejup pa gruvešiem nokaisīto nogāzi līdz pēdējā vikingu kuģa pamatnei. Dreiks teica cerības lūgšanu un uzskrēja pa kāpnēm, cik ātri vien spēja, vienlaikus lecot divus soļus.
  
  Nāc, viņš kāpa, līdz viņam sāpēja ikri un dega plaušas. Bet tad viņš devās platumā. Aiz tiem plūda plaša straume ar niknu straumi, un tālāk vēl pacēlās rupji cirsts akmens altāris, gandrīz kā arhaisks bārbekjū.
  
  Taču Dreika uzmanību piesaistīja masīvs simbols, kas iegravēts sienā aiz altāra. Trīs trīsstūri, kas pārklājas viens ar otru. Kāds minerāls grebuma iekšpusē uztvēra mākslīgo gaismu un dzirkstīja kā vizuļi uz melnas kleitas.
  
  Nav laika tērēt. Viņš traucās pa straumi, elsdams gaisu, kad ledainais ūdens pacēlās līdz viņa augšstilbiem. Pieejot pie altāra, viņš ieraudzīja uz tā virsmas guļam priekšmetu. Īss, smails artefakts, kas nav pārsteidzošs vai iespaidīgs. Patiesībā pasaulīgā...
  
  ... Odina šķēps.
  
  Priekšmets, kas iedūrās Dieva sānos.
  
  Viņu pārņēma sajūsmas un priekšnojautas vilnis. Šis bija notikums, kas to visu padarīja īstu. Līdz šim ir bijis daudz minējumu, tikai gudri minējumi. Bet pēc šī brīža tas bija biedējoši reāls.
  
  Šausmīgi īsts. Viņi stāvēja pirms laika atskaites līdz pasaules galam.
  
  
  VIENpadsmit
  
  
  
  PASAULES KOKU BEDRE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks nestāvēja ceremonijā. Viņš satvēra Šķēpu un devās atpakaļ pa ceļu, kur nāca. Pa ledaino straumi, lejā pa brūkošām kāpnēm. Viņš pusceļā izslēdza lukturīti un samazināja ātrumu, jo piķa tumsa viņu apņēma.
  
  Vāji gaismas stari apgaismoja ieeju lejā.
  
  Viņš turpināja staigāt. Tas vēl nebija beidzies. Viņš jau sen bija uzzinājis, ka cilvēks, kurš pārāk ilgi domāja kaujā, bieži vien nav nonācis mājās.
  
  Viņš apstājās miris uz pēdējā pakāpiena, tad ielīda ejas dziļākajā tumsā. Vācieši jau bija tuvu, gandrīz dzegas galā, taču viņu lukturīši tādā attālumā viņu būtu izcēluši tikai kā vēl vienu ēnu. Viņš pārlēca pāri ejai, piespiedās pie sienas un devās uz nogāzi, kas veda uz vikingu kuģu pamatni.
  
  Vīrieša balss iesaucās: "Paskaties uz šo! Neaizmirsti acis, Stīvij Vonders! Balss viņu pārsteidza, tai bija dziļš Amerikas dienvidu akcents.
  
  Sasodīts, ērgļacainais nelietis ieraudzīja viņu - vai vismaz kustīgu ēnu - kaut ko, ko viņš nedomāja par iespējamu šajā tumsā. Viņš skrēja ātrāk. Atskanēja šāviens, trāpot akmenim blakus vietai, kur viņš tikko bija bijis.
  
  Pār dzegas noliecās tumša figūra - laikam amerikānis. "Tur lejā starp kuģiem ir ceļš. Pārvietojiet savus peļus, pirms es tos izgrūstu jūsu slinkajā rīklē."
  
  Smuki. Jeņķi ieraudzīja apslēpto ceļu.
  
  Stingrs, augstprātīgs, augstprātīgs. Viens no vāciešiem teica: "Brauc, Milo," un tad kliedza, kad viņu rupji vilka lejup pa nogāzi.
  
  Dreiks pateicās savām laimīgajām zvaigznēm. Pēc sekundes tas bija uz vīrieša, saraujot viņa balss saites un dzirdot gurkstošu kaklu, pirms kāds cits paspēja sekot.
  
  Dreiks paņēma vācieša pistoli - Heckler un Koch MG4 - un izdarīja vairākus šāvienus. Vienam vīrietim uzsprāga galva.
  
  Ak jā, viņš nodomāja. Joprojām labāk šauj ar pistoli nekā ar kameru.
  
  "Kanādieši!" kam seko vienlaicīga šņācienu sērija.
  
  Dreiks pasmaidīja par nikno čukstu. Lai viņi tā domā.
  
  Viņam vairs nebija jautrības, viņš skrēja pa taku tik ātri, cik uzdrošinājās. Bens un Kenedijs bija priekšā, un viņiem bija nepieciešama viņa aizsardzība. Viņš apsolīja izvest viņus no šejienes dzīvus, un viņš tos nepievils.
  
  Aiz viņa vācieši uzmanīgi nokāpa pa nogāzi. Viņš izšāva dažus šāvienus, lai tie būtu aizņemti, un sāka skaitīt kuģus.
  
  Četri, seši, vienpadsmit.
  
  Taka kļuva nedroša, bet beidzot izlīdzinājās. Vienā brīdī tas tik ļoti noretēja, ka ikviens, kas ir vecāks par piecpadsmit akmeņiem, droši vien būtu salauzis ribu, saspiežoties starp baļķiem, bet tas atkal paplašinājās, kad viņš saskaitīja sešpadsmito kuģi.
  
  Virs viņa pacēlās trauki, seni, biedējoši, smaržoja pēc vecas mizas un pelējuma. Viņa uzmanību piesaistīja īslaicīga kustība, un viņš paskatījās pa kreisi, lai ieraudzītu figūru, kas varētu būt tikai iesācējs Milo, kas skrien atpakaļ pa šauro malu, pa kuru lielākā daļa cilvēku tik tikko varēja paiet. Dreikam pat nebija laika šaut - amerikānis kustējās tik ātri.
  
  Sasodīts! Kāpēc viņam bija jābūt tik labam? Vienīgā persona, ko Dreiks zināja, izņemot viņu pašu, kas varēja paveikt šādu varoņdarbu, bija Alisija Mailsa.
  
  Šeit es atradu sevi gaidāmā gladiatoru konkursa vidū...
  
  Viņš lēca uz priekšu, tagad jau garām kuģiem, izmantojot savu impulsu, lai lēktu no soļa uz soli, gandrīz brīvi skrienot no nejaušiem pilskalniem līdz dziļām plaisām un leņķos lecot no smilšu sienām. Pat izmantojot kuģu elastīgos kokmateriālus, lai iegūtu impulsu starp lēcieniem.
  
  - Pagaidi!
  
  No kaut kur priekšā atskanēja bezķermeņa balss. Viņš apklusa, kad ieraudzīja Kenedija izplūdušo figūru, atvieglots, dzirdot šo amerikāņu kņadu. "Sekojiet man," viņš kliedza, zinādams, ka nevarēs ļaut Milo piekaut viņu līdz ejas galam. Tos varēja spiest stundām ilgi.
  
  Viņš milzīgā ātrumā metās garām pēdējam kuģim, Benam un Kenedijam atpaliekot aiz viņa, tieši tajā brīdī, kad Milo nolēca no dzegas un nogrieza tā paša kuģa priekšpusi. Dreiks satvēra viņu ap vidukli, pārliecinoties, ka viņš smagi piezemējās uz krūšu kaula.
  
  Viņš pavadīja sekundi, metot ieroci Kenedijam.
  
  Kamēr ierocis vēl bija lidojumā, Milo trāpīja pa šķērēm un atbrīvojās, apmetoties uz rokām un pēkšņi pagriežoties pret viņu.
  
  Viņš noņurdēja: "Mets Dreiks, tas pats. Es to gaidīju ar nepacietību, draugs.
  
  Viņš meta sitienus un elkoņus. Dreiks saņēma vairākus sitienus pa rokām, saraujoties, atkāpjoties. Šis puisis viņu pazina, bet kas, pie velna, viņš bija? Vecs bezsejas ienaidnieks? Ēnu spoks no SAS tumšās pagātnes? Milo bija tuvu un laimīgs tur palikt. Ārpus perifērās redzes Dreiks pamanīja nazi uz amerikāņa jostas, tikai gaidot, kad tiks novērsta uzmanība.
  
  Viņš saņēma brutālu sitienu sev pa pēdu.
  
  Aiz muguras viņš varēja dzirdēt pirmās neveiklās vācu karaspēka kustības. Viņi bija tikai dažu kuģu attālumā.
  
  Bens un Kenedijs izbrīnīti skatījās. Kenedijs pacēla ieroci.
  
  Dreiks viltoja vienā virzienā, tad pagriezās otrādi, izvairoties no Milo brutālā spēriena pa kāju. Kenedijs izšāva, spārdot netīrumus centimetru attālumā no Milo pēdas.
  
  Dreiks pasmaidīja un devās prom, izliekoties, ka samīļo suni. "Paliec," viņš ņirgājoties teica. "Tas ir labs zēns."
  
  Kenedijs raidīja vēl vienu brīdinājuma šāvienu. Dreiks pagriezās un paskrēja viņiem garām, satverot Benu aiz rokas un vilkdams, kad jauneklis automātiski pagriezās pret sabrūkošajām kāpnēm.
  
  "Nē!" - Dreiks kliedza. "Viņi mūs izvedīs pa vienam."
  
  Bens izskatījās satriekts. "Kur citur?"
  
  Dreiks atbruņojoši paraustīja plecus. "Ko jūs domājāt?"
  
  Viņš devās taisni uz Pasaules koka pusi.
  
  
  DIVpadsmit
  
  
  
  PASAULES KOKS, ZVIEDRIJA
  
  
  Un viņi cēlās. Dreiks derēja, ka Pasaules koks bija tik vecs un spēcīgs, ka tā zariem noteikti bija daudz un spēcīgi. Kad jūs pieņēmāt, ka kāpjat kokā, kas burtiski bija apgriezts otrādi, fizika vairs nebija svarīga.
  
  "Gluži kā atkal kļūt par zēnu," Dreiks iedrošināja Benu, mudinot viņu ātrāk, neradot paniku. - Tam nevajadzētu būt problēmai tev, Bleik. Vai tev viss kārtībā, Kenedij?
  
  Ņujorkiete uzkāpa pēdējā, turot ieroci pavērstu zem sevis. Par laimi, Pasaules koka zaru un lapu plašā simetrija slēpa to progresu.
  
  "Savā laikā esmu uzkāpusi pa dažiem kātiem," viņa vieglprātīgi sacīja.
  
  Bens iesmējās. Laba zīme. Dreiks klusībā pateicās Kenedijam, sākdams justies vēl labāk, ka viņa ir tur.
  
  Sasodīts, viņš domāja. Viņš gandrīz piebilda: šajā misijā Mēs atgriezīsimies pie vecā dialekta mazāk nekā pēc nedēļas.
  
  Dreiks kāpa no zara uz zaru, arvien augstāk un augstāk, sēdēdams vai stāvēdams uz viena zara un tajā pašā laikā sniedzoties pēc nākamā. Progress bija ātrs, kas nozīmēja, ka viņu ķermeņa augšdaļas spēks ilga ilgāk, nekā gaidīts. Tomēr apmēram pusceļā Dreiks pamanīja, ka Bens kļūst vājāks.
  
  "Vai Tvīnija kļūst nogurusi?" - viņš jautāja un redzēja tūlītēju pūļu dubultošanu. Ik pa laikam Kenedijs izšāva kādu lodi cauri zariem. Divas reizes viņiem izdevās redzēt, ka viņiem blakus paceļas akmens kāpnes, taču viņi neredzēja ne miņas no vajātājiem.
  
  Viņiem atbalsojas balsis. "Anglis ir Mets Dreiks." Bijušais SAS karavīrs reiz dzirdēja balsi, kas bija izkropļota ar spēcīgu vācu akcentu, kurai, kā viņam teica sestā maņa, noteikti jāpieder vīrietim baltā. Vīrietis, kuru viņš ir redzējis divas reizes, pieņem nozagtos artefaktus.
  
  Citu reizi viņš dzirdēja: "SRT tiek likvidēts." Vilcīgā balss bija Milo, atklājot viņa pagātni, atklājot vienību, kuru viņi bija turējuši noslēpumā pat SAS. Kas visa svētā vārdā bija šis puisis?
  
  Šāvieni sašķēla smagus zarus. Dreiks apstājās, lai pielāgotu mugursomu ar kustīgajiem dārgumiem iekšpusē, un tad pamanīja plato zaru, uz kuru viņš tiecās. Tādu, kas sniedzās gandrīz līdz vietai uz kāpnēm, kur viņi agrāk bija atpūtušies.
  
  "Tur," viņš norādīja uz Benu. "Brauc pa zaru un kusties... ātri!"
  
  Viņi būtu kaili apmēram divas minūtes. Mīnus pārsteigums un reakcijas laiks, kas tomēr atstāja vairāk nekā minūti ārkārtējas briesmas.
  
  Bens bija pirmais, kas pameta patversmi, Dreiks un Kenedijs pēc sekundes, visi leca uz rokām un tupēja gar zaru uz kāpnēm. Kad viņi tika pamanīti, Kenedijs nopirka viņiem vērtīgas sekundes, izšaujot svina uzliesmojumu, izurbjot caurumus vismaz vienā nelaimīgajā kapa uzbrucējā.
  
  Un tagad viņi redzēja, ka Milo patiešām bija nosūtījis komandu skriet pa kāpnēm. Pieci vīrieši. Un komanda bija ātra. Viņi sasniegs zara galu pirms Bena!
  
  Muļķības! Viņiem nebija izredžu.
  
  To redzēja arī Bens un nodrebēja. Dreiks iesaucās viņam ausī: "Nekad nepadodies! Nekad!"
  
  Kenedijs vēlreiz nospieda sprūdu. Divi vīrieši krita: viens ielidoja bedrē, otrs satvēra sānu un kliedza. Viņa to atkal saspieda, un tad Dreiks dzirdēja, ka žurnāls beidzas.
  
  Divi vācieši palika, bet tagad stāvēja viņiem pretī, turot ieročus gatavībā. Dreiks uzmeta stingru seju. Viņi zaudēja sacīkstēs.
  
  "Nošaujiet viņus!" - Milo balss atskanēja. "Mēs apskatīsim lūžņus šeit."
  
  "Nein!" atkal sākās spēcīgais vācu akcents. "Der Spīrs! - Der Spīrs!
  
  Pistoļu stobri nekustējās. Viens no vāciešiem ņirgājās: "Rāpojiet, mazie baloži. Nāc šurp."
  
  Bens lēnām kustējās. Dreiks redzēja, kā viņa pleci trīc. "Tici man," viņš čukstēja drauga ausī un sasprindzina visus muskuļus. Viņš leca, tiklīdz Bens sasniedza zara galu, viņa vienīgā spēle bija uzbrukt un izmantot savu prasmju kopumu.
  
  "Man joprojām ir nazis," Kenedijs nomurmināja.
  
  Dreiks pamāja.
  
  Bens sasniedza zara galu. Vācieši mierīgi gaidīja.
  
  Dreiks sāka celties.
  
  Tad vācieši kā miglā aizlidoja uz sāniem, it kā tos būtu trāpījusi torpēda. Viņu ķermeņi, saplēsti un asiņaini, atgrūdās no sienas un, slapji, kā rati noripoja bedrē.
  
  Dažus metrus virs zara, kur izliecās kāpnes, stāvēja milzīgs bars vīru ar smagajiem ieročiem. Viens no viņiem turēja joprojām kūpošu triecienšauteni AK-5.
  
  "Zviedrs," Dreiks atpazina, ka ieroci parasti izmanto Zviedrijas militārpersonas.
  
  Skaļāk viņš teica: "Sasodīts laiks."
  
  
  TRĪSpadsmit
  
  
  
  MILITĀRĀ BĀZE, ZVIEDRIJA
  
  
  Istaba, kurā viņi atradās - Spartas divpadsmit reiz divpadsmit gadu veca istaba ar galdu un logu ar ledus apmalēm -, Drake aizveda vairākus gadus atpakaļ.
  
  "Atslābinies," viņš piesita Bena baltajiem pirkstu locītavām. "Šī vieta ir standarta militārais bunkurs. Esmu redzējis sliktākus viesnīcas numurus, draugs, ticiet man.
  
  "Esmu bijis sliktākos dzīvokļos." Kenedijs šķita mierīgs, apmācot policistu darbā.
  
  "Otra puiša kauli?" Dreiks pacēla uzaci.
  
  "Noteikti. Kāpēc?"
  
  "Ak, nekas." Dreiks uz pirkstiem noskaitīja līdz desmit, tad paskatījās uz leju, it kā grasītos sākt strādāt ar kāju pirkstiem.
  
  Bens piespieda vāju smaidu.
  
  "Redzi, Ben, es atzīstu, ka sākumā nebija viegli, bet tu redzēji, kā tas zviedru puisis zvanīja. Mums viss ir labi. Lai nu kā, mums mazliet jāparunā. Mēs esam izsmelti."
  
  Durvis atvērās, un to īpašnieks, labi uzbūvēts zviedrs ar blondiem matiem un cietu kā naglu skatienu, kas liktu pat Šrekam kļūt baltam, traucās pa betona grīdu. Kad viņi tika notverti un Dreiks rūpīgi paskaidroja, kas viņi ir un ko viņi dara, vīrietis iepazīstināja sevi ar Torstenu Dālu un pēc tam devās uz sava helikoptera tālāko malu, lai veiktu dažus zvanus.
  
  "Mets Dreiks," viņš teica. "Kenedijs Mūrs. Un Bens Bleiks. Zviedrijas valdībai nav pretenziju pret jums..."
  
  Dreiks bija satraukts par akcentu, kas nemaz nebija zviedru valoda. "Tu mācies vienā no šīm spožajām dupšu skolām, Dal? Etons vai kaut kas tamlīdzīgs?
  
  "Spīdīgs dupsis?"
  
  "Skolas, kas paaugstina savus virsniekus ar ciltsrakstiem, naudu un audzināšanu. Tajā pašā laikā jūs pievērsāties prasmēm, veiklībai un entuziasmam.
  
  "Es domāju, ka tā." Dāla tonis bija vienmērīgs.
  
  "Lieliski. Nu... ja tas arī viss..."
  
  Dāls pacēla roku, kamēr Bens uzmeta Dreikam aizvainotu skatienu. - Beidz būt par grēkāzi, Met. Tas, ka jūs esat rupjš Jorkšīras zemnieks, nenozīmē, ka visi pārējie ir karaliski pēcnācēji, vai ne?
  
  Dreiks šokēts skatījās uz savu īrnieku. Kenedijs izdarīja kustību "nometiet". Tad viņam ienāca prātā, ka Bens šajā misijā ir atradis kaut ko tādu, kas viņu patiešām aizrāva, un viņš gribēja vairāk.
  
  Dāls teica: "Es priecātos par dalīšanos zināšanās, draugi. Es tiešām vēlētos."
  
  Dreiks bija paredzēts dalīšanai, taču, kā saka, zināšanas ir spēks, un viņš mēģināja izdomāt veidu, kā šeit saņemt atbalstu no Zviedrijas valdības.
  
  Bens jau gatavojās savam stāstam par deviņiem Odina gabaliem un Dievu kapiem, kad Dreiks viņu pārtrauca.
  
  "Paskaties," viņš teica. "Es un šis puisis, un tagad varbūt Gronks esam astoņu collu virsraksti kādā nogalināto sarakstā..."
  
  "Es neesmu dēkainis, tu angļu dupsis." Kenedija pa pusei piecēlās kājās.
  
  "Esmu pārsteigts, ka jūs zināt šo vārdu." Dreiks nolaida acis. "Atvainojiet. Tas ir žargons. Tas tevi nekad nepamet. " Viņš atcerējās Elisones atvadīšanās vārdus: tu vienmēr būsi SAS.
  
  Viņš pētīja savas rokas, kuras joprojām bija klātas ar rētām no cīņas ar Milo un kāpšanas Pasaules kokā, un domāja par savu ātro un pareizo reakciju pēdējo dienu laikā.
  
  Cik viņai bija taisnība.
  
  "Kas ir gronk?" - Bens bija pārsteigts.
  
  Dāls apsēdās uz cieta metāla krēsla un sita ar smagajiem zābakiem uz galda. "Sieviete, kura... ak..." izbauda militārpersonu kompāniju. - viņš diplomātiski atbildēja.
  
  "Mans apraksts būtu nedaudz rupjāks," Dreiks paskatījās uz Benu un teica: "Nogalināšanas saraksts. Vācieši vēlas, lai mēs mirstam par nepastrādātajiem noziegumiem. Kā tu vari palīdzēt, Dāli?
  
  Zviedrs kādu laiku neatbildēja, viņš vienkārši skatījās pa ledaino logu uz apsnigušo ainavu un tālāk, uz drūpošajiem akmeņiem, kas vieni pacēlās uz trakojošā okeāna fona.
  
  Kenedijs teica: "Dal, es esmu policists. Es šos divus nepazinu vēl pirms pāris dienām, bet viņiem ir labas sirdis. Uzticieties viņiem. "
  
  Dāls pamāja. - Tava reputācija ir augstāka par tevi, Dreik. Labais un sliktais par to. Mēs tev palīdzēsim, bet vispirms..." viņš pamāja Benam. "Turpināt".
  
  Bens turpināja, it kā viņš nekad nebūtu bijis pārtraukts. Dreiks uzmeta skatienu Kenedijam un ieraudzīja viņas smaidu. Viņš paskatījās prom, šokēts divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Dāla atsauce uz viņa reputāciju un, otrkārt, Kenedija patiesais apstiprinājums.
  
  Bens pabeidza. Dāls sacīja: "Vācieši šajā visā ir jauna organizācija, kas mūsu uzmanības lokā nebija līdz šim incidentam Jorkā."
  
  "Jauns?" Dreiks teica. "Viņi ir labi. Un ļoti labi organizēts; ko kontrolē bailes un dzelžaina disciplīna. Un viņiem ir galvenais trumpis puisī vārdā Milo - amerikāņu specvienības, acīmredzot. Pārbaudiet virsrakstu."
  
  "Mēs izdarīsim. Labā ziņa ir tā, ka mums ir informācija par kanādiešiem.
  
  "Vai jūs tam sekojat līdzi?"
  
  "Jā, bet tendenciozs, nepieredzējis un vientuļš," Dāls uzmeta slēptu skatienu Kenedijam. "Zviedrijas valdības attiecības ar jūsu jauno Obamas režīmu nav tas, ko es sauktu par pirmo šķirni. "
  
  "Atvainojiet par to," Kenedijs viltīgi pasmaidīja un tad vērīgi paskatījās apkārt. "Klausies, vecīt, ja mēs kādu laiku būsim šeit, vai jūs domājat, ka mēs varētu dabūt kaut ko ēdamu?"
  
  "Mūsu šefpavārs to jau gatavo," atbildē Dāls uzlika viltus smaidu. "Bet ja nopietni, drīzumā būs burgeri un čipsi."
  
  Dreikam asaroja mute. Viņš nevarēja atcerēties, kad pēdējo reizi ēda.
  
  "Es jums pateikšu, ko es varu. Kanādieši sāka dzīvi kā slepens kults, kas bija veltīts vikingam - Ērikam Sarkanajam. Nesmejies, šīs lietas patiešām pastāv. Šie cilvēki izmanto cosplay, lai regulāri atspoguļotu notikumus, cīņas un pat jūras braucienus.
  
  "Tajā nav nekāda reāla kaitējuma," Bens izklausījās nedaudz aizsargājošs. Dreiks saglabāja šo brīnišķīgo tīrradni vēlākam laikam.
  
  "Nemaz, Bleika kungs. Cosplay ir izplatīts, to bauda daudzi cilvēki konvencijās visā pasaulē, un gadu gaitā tas ir kļuvis arvien izplatītāks. Taču patiesais kaitējums sākas, kad miljardieris uzņēmējs kļūst par šī kulta mūsdienu līderi un pēc tam iemet gredzenā miljoniem dolāru.
  
  "Tas kļūst tik bezrūpīgi jautri..."
  
  "Apsēstība". Dāls pabeidza, kad durvis atvērās. Dreiks ievaidējās, kad viņam priekšā tika nolikts standarta burgera un čipsu trauciņš. Sīpolu smarža bija dievīga viņa izsalkušajam vēderam.
  
  Dāls turpināja ēdot: "Kanādiešu uzņēmējs Kolbijs Teilors veltīja savu dzīvi slavenajam vikingam Ērikam Sarkanajam, kurš, kā esmu pārliecināts, ka jūs zināt, nokļuva Kanādā neilgi pēc Grenlandes atklāšanas. No šī pētījuma radās maniakāla aizraušanās ar skandināvu mitoloģiju. Pētījumi, izrakumi, atklājumi. Bezgalīga meklēšana. Šis cilvēks ieguva savu bibliotēku un mēģināja izpirkt visus esošos skandināvu tekstus.
  
  "Tas ir traks darbs," sacīja Kenedijs.
  
  "Piekrītu. Bet "rieksts", kas finansē savus "drošības spēkus" - lasiet to kā armiju. Un viņš paliek pietiekami privāts, lai paliktu zem lielākās daļas cilvēku radara. Gadu gaitā viņa vārds atkal un atkal ir izskanējis saistībā ar deviņiem Odina fragmentiem, tāpēc zviedru izlūkdienesti viņu vienmēr ir atzīmējuši kā "interesējošu personu".
  
  "Viņš nozaga Zirgu," sacīja Dreiks. "Jūs to zināt, vai ne?"
  
  Dāla iepletās acis norādīja, ka viņš to nav darījis. "Tagad mēs zinām."
  
  "Vai jūs nevarat viņu arestēt?" Kenedijs jautāja. "Aizdomās par zādzību vai ko tamlīdzīgu?"
  
  "Iedomājieties viņu kā vienu no jūsu... gangsteriem. Jūsu mafijas vai triādes vadītāji. Pagaidām viņš ir neaizskarams - cilvēks augšgalā.
  
  Dreikam patika netiešais noskaņojums. Viņš pastāstīja Dālam par Alicia Miles iesaistīšanos un pastāstīja Dahl tik daudz aizmugures stāstu, cik viņam bija atļauts atklāt.
  
  "Tātad," viņš teica, kad pabeidza. "Vai mēs esam noderīgi vai kā?"
  
  "Nav slikti," Dāls atzina, kad durvis atkal atvērās un iekšā ienāca vecāks vīrietis ar pārsteidzoši biezām krēpēm, gariem matiem un kuplu bārdu. Dreikam viņš šķita moderns, novecojošs vikings.
  
  Dāls pamāja. "Ak, es jūs gaidīju, profesor. Ļaujiet man iepazīstināt ar profesoru Rolandu Parņeviku," viņš pasmaidīja. "Mūsu eksperts skandināvu mitoloģijā."
  
  Dreiks pamāja ar galvu, un tad ieraudzīja, ka Bens nosaka jauno vīrieti tā, it kā viņš būtu mīlas sāncensis. Tagad viņš saprata, kāpēc Benam slepus patika šī misija. Viņš uzsita savam jaunajam draugam pa plecu.
  
  "Nu, mūsu ģimenes puisis šeit, iespējams, nav profesors, bet viņš noteikti zina, kā rīkoties internetā - sava veida mūsdienu medicīna pret vecajām lietām, vai ne?"
  
  "Vai arī labākā no abām pasaulēm," Kenedija norādīja ar dakšiņu uz abām attiecīgajām pusēm.
  
  Dreika ciniskā puse aprēķināja, ka Kenedijs Mūrs varētu vadīt šo misiju tā, lai glābtu viņa karjeru. Pārsteidzoši, maigākā puse mīlēja skatīties, kā viņas mutes kaktiņi pagriežas uz augšu, kad viņa smaidīja.
  
  Zēns paklupa istabā, satvēris virkni tīstokļu un balansējis vairākas piezīmju grāmatiņas uz kaudzes. Viņš paskatījās apkārt, skatījās uz Dālu, it kā neatcerētos karavīra vārdu, un tad nometa savu nastu uz galda.
  
  "Tas ir tur," viņš teica, norādot uz vienu no ruļļiem. "Tas pats. Leģenda ir īsta... tāpat kā es jums teicu pirms mēnešiem.
  
  Dāls plaukstoši izvilka norādīto tīstokli. - Jūs bijāt pie mums nedēļu, profesor. Tikai nedēļu. "
  
  "Vai jūs... vai esat pārliecināts?"
  
  "Ak, es esmu pārliecināts." Dāla tonis pauda neticami daudz pacietības.
  
  Pa durvīm ienāca cits karavīrs. "Kungs. "Šis," viņš pamāja uz Benu, "zvanīja nepārtraukti. Hela tiden...mmm...bez pieturas. Sekoja smīns. "Šī ir viņa māte."
  
  Pēc sekundes Bens uzlēca un nospieda ātrās sastādīšanas pogu. Dreiks mīļi pasmaidīja, kamēr Kenedijs izskatījās nerātns. "Dievs, es varu iedomāties tik daudz veidu, kā sabojāt šo zēnu."
  
  Dāls sāka lasīt no ruļļa:
  
  "Es dzirdēju, ka viņš nomira Ragnarokā, likteņa pilnībā sagrauts. Pie vilkucilvēka Fenrira - reiz pagriezās mēness.
  
  Un vēlāk Tors un Loki auksti gulēja viņam blakus. Lieli dievi starp neskaitāmiem dieviem, mūsu klintis pret paisumu.
  
  Deviņi fragmenti tika izkaisīti pret vēju pa One True Volva takām. Nenesiet šīs daļas Ragnarokam vai riskējiet ar pasaules galu.
  
  Mūžīgi jūs no tā baidīsities, klausieties manī, cilvēku dēli, jo Dievu kapa apgānīšana nozīmē Atlīdzības dienu."
  
  Dāls paraustīja plecus. "Un tā tālāk. Un tā tālāk. Un tā tālāk. Es jau sapratu tā būtību no savas mātes zēna, profesora. Šķiet, ka tīmeklis patiešām ir spēcīgāks par ritināšanu. Un ātrāk."
  
  "Vai tev ir? Nu, kā jau teicu... Mēneši, Torsten, mēneši. Un gadiem ilgi mani ignorēja. Pat institucionalizēts. Kaps tur vienmēr ir bijis, ziniet, tas ne tikai materializējās pagājušajā mēnesī. Agneta man iedeva šo rituli pirms trīsdesmit gadiem, un kur mēs esam tagad? Hm? Vai mēs kaut kur esam?
  
  Dāls centās visu iespējamo, lai saglabātu mieru. Dreiks iejaucās. "Jūs runājat par Ragnaroku, profesor Parnevik. Vieta, kas neeksistē."
  
  "Vairs ne, kungs. Bet kādreiz - jā. Tas noteikti pastāvēja savulaik. Citādi, kur nomira Odins, Tors un visi citi dievi?
  
  "Vai jūs ticat, ka viņi toreiz pastāvēja?"
  
  "Protams!" Puisis praktiski kliedza.
  
  Dāla balss kļuva klusāka. "Pagaidām," viņš teica, "mēs apturam neticību."
  
  Bens atgriezās pie galda, iebāzis kabatā mobilo telefonu. "Tātad jūs zināt par Valkīrijām?" - viņš mistiski jautāja, viltīgi palūkojoties uz Dreiku un Kenediju. "Vai jūs zināt, kāpēc viņi ir dārgakmens Odina kronī?"
  
  Dāls vienkārši izskatījās īgns. Puisis pamirkšķināja un vilcinājās. "Šis... šis... dārgakmens iekšā... šis... kas?"
  
  
  Četrpadsmit
  
  
  
  MILITĀRĀ BĀZE, ZVIEDRIJA
  
  
  Bens pasmaidīja, kad istabā kļuva kluss. "Šī ir mūsu ieejas biļete," viņš teica. "Un mana cieņas garantija. Skandināvu mitoloģijā atkal un atkal tiek teikts, ka valkīras "aiziet dievu valstībā". Paskatieties, tas ir tur.
  
  Kenedija uzsita ar dakšiņu uz šķīvja. "Ko tas nozīmē?"
  
  "Viņi rāda ceļu," Bens sacīja. "Jūs varat savākt deviņus Odina gabalus Ragnaroka laikā veselu mēnesi, bet tieši valkīras rāda ceļu uz dievu kapiem."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Un jūs to paturējāt pie sevis, vai ne?"
  
  "Neviens nezina, kur atrodas Valkīras, Met. Tie atrodas privātkolekcijā, tikai Dievs zina, kur. Vilki Ņujorkā ir pēdējie gabali, kuriem mums ir vieta.
  
  Dāls pasmaidīja, kad Parneviks praktiski uzbruka viņa ruļļiem. Murmināšanas vētras vidū visur lidoja baltas caurules. "Valkīras. Valkīras. Tur nav. Tur - varbūt. Ak, lūk. Hm."
  
  Dreiks pievērsa Dāla uzmanību. "Un Apokalipses teorija? Elles ugunsgrēks uz Zemes un viss dzīvais iznīcināts utt. un tā tālāk."
  
  "Es varētu jums pastāstīt līdzīgu leģendu par gandrīz katru dievu panteonā. Šiva. Zevs. Iestatīt. Bet, Dreik, ja kanādieši atradīs šo kapu, viņi to apgānīs neatkarīgi no citām sekām.
  
  Dreiks atgriezās pie trakajiem vāciešiem. "Kā mūsu jaunie draugi," viņš pamāja ar galvu un viegli uzsmaidīja Dālam. "Man nav izvēles..."
  
  "Bumbas pret sienu." Dāls pabeidza nelielu militāru mantru, un viņi paskatījās viens uz otru.
  
  Bens noliecās pāri galdam, lai pievērstu Dāla uzmanību. "Atvainojiet, draugs, bet mēs šeit tērējam savu laiku. Dodiet man klēpjdatoru. Ļaujiet man iet sērfot. Vai vēl labāk, sūtiet mūs ceļā uz Lielo ābolu, un mēs sērfosim gaisā."
  
  Kenedijs pamāja. "Viņam ir taisnība. ES varu palīdzēt. Nākamais loģiskais mērķis ir Nacionālais vēstures muzejs, un, pieņemsim, ASV nav gatavas.
  
  "Tas ir pazīstams stāsts," sacīja Dāls. "Mobilizācija jau ir sākusies." Viņš vērīgi paskatījās uz Benu. "Vai jūs piedāvājat palīdzēt, jaunekli?"
  
  Bens pavēra muti, bet tad apstājās, it kā sajuzdams savas atbildes svarīgumu. "Nu, mēs joprojām esam nogalināto sarakstā, vai ne? Un Miega siena šomēnes ir pārtraukumā.
  
  "Mammai ir komandantstunda mūsu jaunajam studentam?" Dreiks pagrūda.
  
  "Siena no...?" Dāls sarauca pieri. "Vai šī ir miega trūkuma apmācības nodarbība?"
  
  "Nav svarīgi. Paskaties, ko esmu atklājis līdz šim. Un Metta SAS. Kenedijs ir Ņujorkas policists. Mēs esam praktiski ideāla komanda!"
  
  Dāla acis samiedzās, it kā nosverot savu lēmumu. Viņš klusībā paslidināja Dreika mobilo telefonu pāri galdam un norādīja uz ekrānu. "Kur jūs fotografējāt rūnas šajā attēlā?"
  
  "Bedrē. Blakus garajiem kuģiem bija siena ar simtiem kokgriezumu. Šī sieviete," viņš pieskārās ekrānam, "nometās ceļos blakus Odinam, kad viņš cieta uz Pasaules koka. Vai varat iztulkot uzrakstu?"
  
  "Par Jā. Šeit ir rakstīts - Odinam un Velvam - Heidijai ir uzticēti Dieva noslēpumi. Profesors tagad to izmeklē..." Dāls paskatījās uz Parneviku, kad viņš mēģināja savākt visus savus ruļļus uzreiz.
  
  "Dieva noslēpumi" Puisis pagriezās tā, it kā elles suns būtu nolaidies viņam uz muguras. "Vai dievu noslēpumi. Vai dzirdat niansi? Saproti? Ļaujiet man cauri." Viņš pagriezās pret tukšajām durvīm un pazuda.
  
  "Mēs jūs aizvedīsim," Dāls viņiem teica. "Bet zini to. Sarunas ar jūsu valdību vēl nav sākušās. Cerams, ka tas tiks parūpēts mūsu lidojuma laikā. Bet tagad mēs dodamies uz Ņujorku ar duci īpašo spēku karavīru un bez drošības pielaides. Mēs vedam ieročus uz Nacionālo vēstures muzeju. Viņš ieturēja pauzi. "Vai joprojām vēlaties nākt?"
  
  "SAS palīdzēs," sacīja Dreiks. "Viņiem ir blakus komanda."
  
  "Es domāju, ka mēģināšu sazināties ar vietas kapteini, lai noskaidrotu, vai mēs varam ieeļļot dažus riteņus." Drūmās pārmaiņas Kenedija uzvedībā, domājot par atgriešanos mājās, bija acīmredzamas. Dreiks uzreiz sev apsolīja, ka palīdzēs viņai, ja varēs.
  
  Tici man, viņš gribēja teikt. Es tev palīdzēšu tikt tam cauri.Bet vārdi viņam nomira kaklā.
  
  Bens salocīja pirkstus. "Vienkārši iedodiet man I-pad vai kaut ko citu. Ātrāk."
  
  
  PIECPADSMIT
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Viņu lidmašīna bija aprīkota ar ierīci, ko sauc par pikocellu, mobilo telefonu torni, kas ļauj lidmašīnās izmantot visus mobilos tālruņus. Nepieciešams valdības militārajiem spēkiem, bet divreiz nepieciešams Benam Bleikam.
  
  "Sveika, mās, man jums ir darbs. Neprasi. Klausies, Karin, klausies! Man vajag informāciju par Nacionālo vēstures muzeju. Eksponāti, vikingu lietas. Zīmējumi. Personāls. Īpaši priekšnieki. Un..." viņa balss noslīdēja dažas oktāvas, -... tālruņa numuri.
  
  Dreiks dzirdēja dažus klusuma mirkļus, pēc tam: "Jā, tas, kas atrodas Ņujorkā! Cik viņu ir?... Ak... tiešām? Nu labi, mazā māsiņ. Es jums pārskaitīšu naudu, lai to segtu. Mīlu tevi".
  
  Kad viņa draugs nolika klausuli, Dreiks jautāja: "Vai viņa joprojām ir bez darba?"
  
  "Visu dienu sēž mājās, draugs. Strādā kā 'pēdējais puisis' apšaubāmā bārā. Vecās leiboristu politikas brīnums.
  
  Karīna septiņus gadus cīnījās, lai iegūtu datorprogrammēšanas grādu. Kad leiboristu valdība sabruka Blēra valdīšanas beigās, viņa pameta Notingemas universitāti - pārliecināta, augsti kvalificēta strādniece - tikai atklāja, ka neviens viņu nevēlas. Ir iestājusies lejupslīde.
  
  Izejiet no universitātes rindas - pagriezieties pa kreisi uz poligonu, pagriezieties pa labi uz grūtniecību un valsts palīdzību. Turpiniet taisni pa salauzto sapņu ceļu.
  
  Karīna dzīvoja dzīvoklī netālu no Notingemas centra. Ap to īpašumus īrēja narkomāni un alkoholiķi. Viņa reti izgāja no mājas dienas laikā un ar uzticamu taksometru devās uz bāru, kur strādāja no astoņām līdz pusnakts maiņām. Briesmīgākie mirkļi viņas dzīvē bija tad, kad viņa atgriezās savā dzīvoklī, tumsa, veci sviedri un citas nepatīkamas smakas, kas viņu ieskauj, staigājošs noziegums, kas tikai gaidīja, lai notiktu.
  
  Nolādēto un ignorēto zemē cilvēks, kurš dzīvo ēnā, ir karalis.
  
  "Vai jums viņa tiešām ir vajadzīga šim nolūkam?" jautāja Dāls, kurš sēdēja lidmašīnas otrā pusē. "Vai..."
  
  "Lūk, šī nav labdarība, draugs. Man jākoncentrējas uz lietām par Odinu. Karīna var uzņemties darbu muzejā. Tam ir pilnīga jēga. "
  
  Dreiks veica pats savu ātro zvanu. - Ļaujiet viņam strādāt, Dal. Uzticies man. Mēs esam šeit, lai palīdzētu."
  
  Velss nekavējoties atbildēja. "Vai ķer zed, Dreik? Kas pie velna notiek?"
  
  Dreiks viņu iepazīstināja.
  
  "Nu, lūk, tīra zelta tīrradnis. Mēs reģistrējāmies pie Alicia Miles. Tu zini, kas tas ir, Met. Jūs nekad īsti nepametīsit SAS, "viņš apstājās. "Pēdējā zināmā adrese: Minhene, Hildegardstrasse 111."
  
  "Vācija? Bet viņa bija kopā ar kanādiešiem.
  
  "Jā. Tas vēl nav viss. Viņa dzīvoja Minhenē kopā ar savu draugu - kādu Milo Noksonu - diezgan nepatīkamu Lasvegasas pilsoni, ASV. Un viņš ir bijušais jūras izlūkošanas virsnieks. Labākais, ko jenki var piedāvāt."
  
  Dreiks brīdi padomāja. "Tā viņš mani pazina toreiz, caur Mailzu. Jautājums ir, vai viņa mainīja pusi, lai viņu kaitinātu vai palīdzētu viņam?
  
  "Atbilde nav zināma. Varbūt jūs varētu viņai pajautāt."
  
  "ES mēģināšu. Paskaties, mēs turamies pie bumbām, Vels. Vai domājat, ka varētu sazināties ar saviem vecajiem draugiem štatos? Dāls jau ir sazinājies ar FIB, taču viņi spēlē uz laiku. Mums ir septiņas stundas pirms lidojuma... un tuvojamies akli.
  
  "Vai jūs viņiem uzticaties? Šie rāceņi? Vai vēlaties, lai mūsu puiši iztīra neizbēgamo klasteru drāšanos?
  
  "Tie ir zviedri. Un jā, es viņiem uzticos. Un jā, es vēlos, lai mūsu puiši piedalās.
  
  "Tas ir skaidrs". Velss pārtrauca savienojumu.
  
  Dreiks paskatījās apkārt. Lidmašīna bija maza, bet ietilpīga. Vienpadsmit īpašo spēku jūras kājnieki sēdēja aizmugurē, laiskojās, snauda un parasti viens otru smīkņāja zviedru valodā. Dāls nepārtraukti runāja pa telefonu pāri ejai, kamēr profesors atlocīja rullīti pēc rullīša sev priekšā, katru uzmanīgi novietojot uz sava sēdekļa atzveltnes, aplūkojot senās atšķirības starp faktiem un izdomājumiem.
  
  Viņam pa kreisi Kenedija, atkal tērpusies savā bezveidīgajā bikškostīmā numur viens, veica pirmo zvanu. "Vai tur ir kapteinis Lipkinds?... ak, pasakiet viņam, ka tas ir Kenedijs Mūrs."
  
  Pagāja desmit sekundes, tad: "Nē. Pasaki viņam, ka viņš nevar man atzvanīt. Tas ir svarīgi. Pastāstiet viņam, ka tas ir par valsts drošību, ja vēlaties, vienkārši piezvaniet viņam.
  
  Vēl desmit sekundes, tad: "Mūrs!" Dreiks dzirdēja riešanu pat no vietas, kur viņš sēdēja. "Vai tas nevar pagaidīt?"
  
  "Klausieties mani, kaptein, ir radusies situācija. Vispirms konsultējieties ar FIB virsnieku Svenu. Es esmu šeit kopā ar Torstenu Dālu no Zviedrijas SGG un SAS virsnieku. Nacionālais vēstures muzejs ir tieši apdraudēts. Pārbaudiet sīkāku informāciju un nekavējoties atzvaniet man. Man vajag tavu palīdzību."
  
  Kenedijs aizvēra klausuli un dziļi ievilka elpu. "Bang - un mana pensija pazūd."
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Sešas stundas līdz nolaišanās.
  
  Bena mobilais tālrunis čivināt, un viņš to satvēra. "Māsa?"
  
  Profesors Parneviks noliecās pāri ejai, satverdams nokritušo tīstokli ar cīpslaino roku. "Bērns zina savas Valkīras." Viņš teica, īpaši nerunājot nevienu. "Bet kur viņi ir? Un acis - jā, es atradīšu acis.
  
  Bens runāja. "Lielisks punkts, Karīna. Nosūtiet man pa e-pastu muzeja zīmējumus un piešķiriet man šo telpu. Pēc tam nosūtiet kuratora informāciju atsevišķā vēstulē. Čau, mazā māsiņa, pasveicini mammu un tēti. Mīlu tevi".
  
  Bens atsāka klikšķināt, pēc tam sāka veikt vēl dažas piezīmes. "Saņēmu muzeja kuratora numuru," viņš kliedza. "Dal? Vai vēlaties, lai es viņu izbiedēju?"
  
  Dreiks neticīgi pasmaidīja, kad zviedru izlūkdienesta virsnieks izmisīgi vicināja rokas Nē!, neizlaižot nevienu patskaņu. Bija patīkami redzēt, ka Bens izrādīja tādu pārliecību. Gīks nedaudz atkāpās, lai dotu cilvēkam kādā telpā iespēju elpot.
  
  Kenedija telefons ielauzās dziesmā. Viņa ātri to atvēra, bet ne pirms tam, kad visu lidmašīnu izturējās pret diezgan neapdomīgu Goin' Down spēli.
  
  Bens laicīgi pamāja ar galvu. "Jauks. Mūsu nākamā kaverversija noteikti.
  
  "Mūrs." Kenedija ielika tālruni skaļrunī.
  
  "Kas pie velna notiek? Pusducis dupšu bloķēja man ceļu un tad ne pārāk pieklājīgi lika man turēt degunu no grāvja, kur tas pieder. Kaut kas lika riet visiem lielajiem suņiem, Mūr, un varu derēt, ka tas esi tu. Viņš apstājās un tad domīgi sacīja: "Laikam ne pirmo reizi."
  
  Kenedijs viņam iedeva saīsinātu versiju, kas beidzās ar lidmašīnu, kas bija pilna ar Zviedrijas jūras kājniekiem un nezināmu SAS apkalpi ceļā, tagad piecu stundu lidojumā no ASV teritorijas.
  
  Dreiks izjuta bijību. Piecas stundas.
  
  Šajā brīdī Dāls kliedza: "Jauna informācija! Tikko dzirdēju, ka kanādieši pat nebija Zviedrijā. Šķiet, ka viņi upurēja Pasaules koku un šķēpu, lai koncentrētos uz Valkīrijām. Viņš pamāja ar pateicību Bena virzienā, vērīgi izslēdzot grimasējošo profesoru. "Bet... viņi atgriezās tukšām rokām. Šim privātajam kolekcionāram jābūt īstam vientuļniekam... Vai..." Dreiks paraustīja plecus, "viņš varētu būt noziedznieks.
  
  "Labs piedāvājums. Vīrieši tik un tā ir tur, kur kļūst neglīti. Kanādieši gatavojas uzbrukt muzejam agri no rīta pēc Ņujorkas laika.
  
  Kenedijas seja ieguva slepkavniecisku izteiksmi, kad viņa vienlaikus klausījās savu priekšnieku un Dālu. "Viņi izmanto datumu," viņa pēkšņi nošņāca abām pusēm, kad tas viņai parādījās. "Šie absolūtie nelieši - un, bez šaubām, vācieši - slēpj savus patiesos nodomus aiz sasodītā datuma."
  
  Bens paskatījās uz augšu. "Es pazaudēju pēdas."
  
  Dreiks viņam piebalsoja. "Kāds datums?"
  
  "Kad nolaidīsimies Ņujorkā," paskaidroja Dāls, "11. septembrī būs ap astoņiem no rīta."
  
  
  SEŠPADSMIT
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Atlikušas četras stundas. Lidmašīna turpināja dungot mākoņainajās debesīs.
  
  Dāls teica: "Es vēlreiz mēģināšu FIB. Bet tas ir dīvaini. Es nevaru izturēt šāda līmeņa verifikāciju. Tā ir sasodīta akmens siena. Ben - piezvani uzraugam. Dreiks ir tavs vecais priekšnieks. Pulkstenis tikšķ, vīrieši, un mēs nekur neesam. Šī stunda prasa progresu. Ejiet."
  
  Kenedija lūdza savu priekšnieku: "Sūdi par Tomasu Kelebu, Lipkind," viņa teica. "Tam nav nekāda sakara ar viņu vai manu sasodīto karjeru. Es jums saku to, ko FIB, CIP un visi pārējie trīs burtu idioti nezina. Es jautāju..." viņa apstājās, "Laikam es lūdzu jūs man uzticēties."
  
  "Trīs burtu dupši," Bens kurnēja. "Izcili".
  
  Dreiks vēlējās vērsties pie Kenedija Mūra un piedāvāt dažus iedrošinājuma vārdus. Viņā esošais civilvīrs gribēja viņu apskaut, bet karavīrs piespieda viņu turēties malā.
  
  Bet civiliedzīvotāji sāka uzvarēt šajā cīņā. Iepriekš viņš bija lietojis vārdu "gronk", lai viņu "pieradinātu", lai cīnītos pret pieaugošo sajūtu dzirksti, ko viņš atpazina, taču tas nedarbojās.
  
  Velss atbildēja uz viņa zvanu. "Runā tagad".
  
  "Vai atkal klausāties Teiloru? Paskaties, kur mēs esam, draugs? Vai jūs jau esat mūs pārliecinājuši iekļūt ASV gaisa telpā?
  
  "Nu... jā... un nē. Man ir darīšana ar birokrātiskām slodzēm, Dreik, un tas man neiederas klēpī..." Viņš brīdi pagaidīja, tad sarūgtināts iesmējās. "Tā bija maija atsauce, draugs. Mēģiniet sekot līdzi."
  
  Dreiks neviļus pasmaidīja. "Nolādēts, Vels. Klausieties, sagatavojieties šai misijai - palīdziet mums - un es jums pastāstīšu par netīrāko Honkongas klubu, kurā Maija jebkad ir strādājusi slepenībā, ko sauc par Spinning Top.
  
  "Brauc mani, tas izklausās intriģējoši. Tu esi galā, draugs. Paskatieties, mēs esam ceļā, viss ir gatavs saskaņā ar visiem noteikumiem, un maniem cilvēkiem pāri dīķim ar to nav problēmu.
  
  Dreiks juta "bet". "Jā?"
  
  "Kāds pie varas liedz nosēšanās privilēģijas, un neviens nekad nav dzirdējis par jūsu lidmašīnu, un tas, mans draugs, smaržo pēc iekšējas korupcijas."
  
  Dreiks viņu dzirdēja. "Labi, informējiet mani." Viegli nospiežot pogu, zvans tika pārtraukts.
  
  Viņš dzirdēja Kenediju sakām: "Zems ir ideāls, kaptein. Es šeit dzirdu sarunas, kurās tiek runāts par sazvērestību. Esiet uzmanīgs, Lipkind.
  
  Viņa aizvēra telefonu. "Viņš ir dursts, bet viņš pieņem manu vārdu. Viņš atturīgi sūta uz skatuves pēc iespējas vairāk melnbaltu tēlu. Un viņš pazīst kādu vietējā Tēvzemes drošības birojā, "viņa sacīja, izlīdzinot savu mīksto blūzi. "Pupiņas izbirst."
  
  Dievs, Dreiks nodomāja. Šajā muzejā ieplūst milzīgs uguns spēks. Pietiek, lai sāktu sasodītu karu. Viņš neko neteica skaļi, bet paskatījās pulkstenī.
  
  Atlikušas trīs stundas.
  
  Bens joprojām bija saistīts ar kuratoru: "Lūk, mēs šeit nerunājam par lielu remontu, tikai par izstādes pārvietošanu. Man nav jāstāsta, cik liels ir muzejs, kungs. Vienkārši pārvietojiet to un viss būs kārtībā. Jā... SGG... Zviedrijas specvienības. FIB tiek informēts, jo mēs runājam...nē! Negaidiet, kad viņi piezvanīs. Jūs nevarat atļauties vilcināties."
  
  Piecpadsmit sekundes klusums, tad: "Vai jūs nekad neesat dzirdējis par SGG? Nu, pameklē Google!" Bens izmisumā norādīja uz savu telefonu. "Viņš apstājas," Bens teica. "Es to vienkārši zinu. Viņš runāja izvairīgi, it kā nevarētu izdomāt pietiekami daudz attaisnojumu.
  
  "Vēl viena birokrātija." Dreiks norādīja uz Dālu. "Tas ātri kļūst par uzliesmojumu."
  
  Iestājās smags klusums, tad iezvanījās Dāla mobilais telefons. "Ak Dievs," viņš atbildēja. "Statsministrs."
  
  Dreiks uzmeta seju Kenedijam un Benam. "Premjerministrs".
  
  Tika izteikti vairāki cieņpilni, tomēr atklāti vārdi, kas padziļināja Dreika cieņu pret Torstenu Dālu. Speciālo spēku virsnieks notikušo pastāstīja savam priekšniekam. Dreiks bija drūmi pārliecināts, ka viņam šis puisis iepatiksies.
  
  Dāls pabeidza zvanu un pēc tam veltīja brīdi, lai apkopotu savas domas. Beidzot viņš paskatījās uz augšu un pagriezās pret lidmašīnu.
  
  "Tieši no prezidenta kabineta locekļa, viņa tuvākajiem padomniekiem," sacīja Dāls. "Šim lidojumam nebūs atļauts nolaisties."
  
  
  * * *
  
  
  Atlikušas trīs stundas.
  
  "Viņi neinformētu prezidentu," sacīja Dāls. "Mani draugi, Vašingtona, DC un Kapitolhila ir dziļi šajā jautājumā. Valsts ministrs stāsta, ka tagad tas ir kļuvis globāls, sazvērestība starptautiskā mērogā, un neviens nezina, kas kuru atbalsta. Tas vien," viņš sacīja, saraucis pieri, "runā par mūsu misijas nopietnību.
  
  "Pieskrūvējiet kopu," Dreiks teica. "Tas ir tas, ko mēs mēdzām saukt par milzīgu neveiksmi."
  
  Tikmēr Bens atkal mēģināja sazināties ar Nacionālā vēstures muzeja kuratoru. Viss, ko viņš saņēma, bija balss pasts. "Nepareizi," viņš teica. "Viņam jau vajadzēja kaut ko pārbaudīt." Bena veiklie pirksti uzreiz sāka lidot virs virtuālās tastatūras.
  
  "Man ir ideja," viņš skaļi teica. "Es lūdzu Dievu, lai es kļūdos."
  
  Pēc tam Velss atzvanīja, paskaidrojot, ka viņa SAS komanda ir veikusi slepenu nosēšanos pamestā lidlaukā Ņūdžersijā. Komanda devās uz Ņujorkas centru, ceļojot ar jebkādiem nepieciešamajiem līdzekļiem.
  
  Dreiks pārbaudīja laiku. Divas stundas pirms nolaišanās.
  
  Un tad Bens iekliedzās: "Sitiet pa atzīmi!" Visi lēkāja. Pat zviedru jūras kājnieki veltīja viņam visu savu uzmanību.
  
  "Tas ir šeit!" - viņš kliedza. "Izkaisīti pa visu internetu, ja jums ir laiks meklēt." Viņš dusmīgi norādīja uz ekrānu.
  
  "Kolbijs Teilors," viņš teica. "Kanādas miljardieris ir lielākais Nacionālā vēstures muzeja ieguldītājs un viens no lielākajiem Ņujorkas finansētājiem. Varu derēt, ka viņš veica dažus zvanus?
  
  Dāls sarāvās. "Šī ir mūsu barjera," viņš ievaidējās. "Cilvēkam, par kuru viņi runā, pieder vairāk cilvēku nekā mafijai." Šķita, ka zviedru virsnieks pirmo reizi noslīdēja krēslā.
  
  Kenedijs nespēja noslēpt savu naidu. "Naudas maisu uzvalki atkal uzvar," viņa šņāca. "Varu derēt, ka šis nelietis ir arī baņķieris."
  
  "Varbūt, varbūt nē," sacīja Dreiks. "Man vienmēr ir plāns B."
  
  Atlikusi viena stunda.
  
  
  Septiņpadsmit
  
  
  
  Ņujorka, ASV
  
  
  Ņujorkas Policijas departamenta ostas pārvalde, iespējams, ir vislabāk pazīstama ar savu pazemojošo drosmi un upuriem 11. septembra notikumu laikā. Tas ir mazāk pazīstams ar savu slēpto apkalpošanu lielākajā daļā SAS lidojumu, kas izlido no Eiropas. Lai gan nav īpašas komandas, kas pārraudzītu šo viņu darba elementu, iesaistītie starpkontinentālie darbinieki ir tik maza daļa, ka gadu gaitā daudzi ir kļuvuši par tuviem draugiem.
  
  Dreiks veica vēl vienu zvanu. "Šovakar būs karsts," viņš sacīja CAPD inspektoram Džekam Švarcam. "Vai tev manis pietrūka, draugs?"
  
  "Dievs, Dreiks bija... kas? Divus gadus?"
  
  "Trīs. Vecgada vakars, 2007.
  
  "Vai tavai sievai viss kārtībā?"
  
  "Mēs ar Elisonu izšķīrāmies, draugs. Vai ar to pietiek, lai definētu manu identitāti?
  
  "Man šķita, ka jūs pametāt dienestu."
  
  "ES izdarīju. Velss man atzvanīja uz pēdējo darbu. Vai viņš tev piezvanīja?"
  
  "Viņš izdarīja. Viņš teica, ka tu viņam apsolīji nedaudz pagaidīt.
  
  "Vai viņš to izdarīja tagad? Švarcs, klausies mani. Šis ir tavs aicinājums. Jums jāzina, ka šie sūdi izlidos pie faniem un ka mūsu ieraksts galu galā novedīs pie jums. Esmu pārliecināts, ka līdz tam laikam mēs visi būsim varoņi un tas tiks uzskatīts par labvēlīgu rīcību, bet..."
  
  "Velss mani palielināja," sacīja Švarcs, bet Dreiks sadzirdēja bažīgu mājienu. "Neuztraucieties, draugs. Man joprojām ir pietiekami daudz spēka, lai saņemtu atļauju nolaisties.
  
  Viņu lidmašīna iebruka ASV gaisa telpā.
  
  
  * * *
  
  
  Lidmašīna nolaidās sliktā dienasgaismā un virzījās tieši uz nelielo termināļa ēku. Brīdī, kad durvis nedaudz atvērās, divpadsmit pilnībā piekrauti zviedru SGG dalībnieki skrēja lejā pa ļodzīgajām metāla kāpnēm un iekāpa trīs gaidošās automašīnās. Dreiks, Bens, Kenedijs un profesors viņam sekoja, Bens gandrīz nopīpēja, kad ieraudzīja viņu transportu.
  
  "Viņi izskatās kā humvēji!"
  
  Pēc minūtes mašīnas skrēja pa tukšo skrejceļu, uzņemot ātrumu uz slēptu rampu neaprakstāmā lidlauka aizmugurē, kas pēc dažiem pagriezieniem iznāca uz neuzkrītošā lauku ceļa, kas savienojās ar vienu no Manhetenas galvenajām pietekām.
  
  Ņujorka izpletās viņu priekšā visā savā krāšņumā. Mūsdienu debesskrāpji, veci tilti, klasiskā arhitektūra. Viņu karavāna devās pa īsceļu tieši uz pilsētas centru, riskējot, izmantojot katru viltīgo saīsni, ko zināja viņu vietējie autovadītāji. Atskanēja ragi, gaisu piepildīja lāsti, tika nogrieztas apmales un atkritumu tvertnes. Vienā brīdī tika iesaistīta vienvirziena iela, kas viņu braucienu saīsināja par septiņām minūtēm un izraisīja trīs spārnu kļūmes.
  
  Automašīnu iekšpusē darbība bija gandrīz tikpat drudžaina. Dāls beidzot saņēma zvanu no Zviedrijas premjerministra, kurš beidzot bija ieguvis FIB labo gribu un atļauju ieiet muzejā, ja viņi tur nokļūs pirmais.
  
  Dāls pagriezās pret viņu šoferi. "Ātrāk!"
  
  Bens pasniedza Dālam muzeja karti, kurā bija redzama Vilku atrašanās vieta.
  
  Plašāka informācija ir noplūdusi. Melnbaltie cilvēki ir ieradušies. Ātrās reaģēšanas komandas ir informētas.
  
  Dreiks sasniedza Velsu. "Sitch?"
  
  "Mēs esam ārā. Policijas kavalērija ieradās pirms divām minūtēm. Tu?"
  
  "Divdesmit soļu attālumā. Kliedziet mums, ja kaut kas notiek." Kaut kas piesaistīja viņa uzmanību, un viņš uz brīdi koncentrējās uz kaut ko aiz loga. Spēcīga déj à vu sajūta viņam pāršalca drebuļus, kad viņš ieraudzīja milzīgu reklāmas stendu, kas vēstīja par modes dizainera Ābela Freja ierašanos Ņujorkā ar savu apbrīnojamo kaķu pastaigu šovu.
  
  Tas ir traki, Dreiks nodomāja. Tiešām traki.
  
  Bens pamodināja savu māsu Apvienotajā Karalistē un, joprojām aizelsot no viņu transporta skata, paguva viņu reģistrēt projektā Valkyrie - kā viņš to sauca. "Ietaupa laiku," viņš teica Dālam. "Viņa var turpināt pētījumus, kamēr mēs glābjam šos vilkus. Neuztraucieties, viņa domā, ka tas ir tāpēc, ka es vēlos viņus fotografēt, lai iegūtu grādu.
  
  "Vai tu melo savai māsai?" Dreiks sarauca pieri.
  
  "Viņš aug." Kenedijs noglaudīja Bleika roku. "Dodiet bērnam vietu."
  
  Dreika mobilais čivināts. Viņam nebija jāpārbauda zvanītāja ID, lai zinātu, ka tas ir Velss. "Nesaki man, draugs. Kanādieši?
  
  Velss klusi iesmējās. "Tu vēlies."
  
  "A?" - ES jautāju.
  
  "Gan kanādieši, gan vācieši izmanto dažādus maršrutus. Šis karš drīz sāksies bez jums.
  
  Dāls teica: "SWAT komanda ir trīs minūšu attālumā. Frekvence ir 68.
  
  Dreiks paskatījās ārā pa plato logu. "Mēs esam šeit".
  
  
  * * *
  
  
  "Centrālā parka rietumu ieeja," Bens sacīja, kad viņi izkāpa no automašīnām. "Ved uz vienīgajām divām kāpnēm, kas ved no apakšējā līmeņa līdz pat ceturtajam stāvam."
  
  Kenedijs izgāja rīta karstumā. "Kādā stāvā dzīvo vilki?"
  
  "Ceturtais".
  
  "Figūras." Kenedijs paraustīja plecus un noglaudīja viņas vēderu. "Zināju, ka nožēlošu šīs svētku kūkas."
  
  Dreiks palika aizmugurē, jo zviedru karavīri skrēja lejā pa muzeja kāpnēm, cik ātri vien varēja. Nokļuvuši tur, viņi sāka izņemt ieročus. Dāls viņus apturēja augstas ieejas ēnā, komandai blakus stāvēja apaļas kolonnas.
  
  "Twitter ir ieslēgts. "
  
  Atskanēja ducis "Checks!". "Mēs ejam pirmie," viņš nikni paskatījās uz Dreiku. "Tu seko. Paķert to."
  
  Viņš pasniedza Dreikam divus cilindriskus priekšmetus šķiltavu lielumā un divas austiņas. Dreiks pagrieza cilindriskos stumbrus par 68 un gaidīja, līdz abi sāks izstarot zaļo gaismu no savām pamatnēm. Vienu viņš atdeva Kenedijam, bet otru paturēja sev.
  
  "Twitters," viņš teica uz tukšiem skatieniem. "Šī ir jaunā draudzīgā ugunsdzēsības palīdzība. Visas draudzības spēles tiek noregulētas vienā frekvencē. Paskaties uz kolēģi un tavā ausī atskan kaitinoša čivināšana, paskaties uz ļaundari un neko nedzirdi..." Viņš uzlika austiņu. "Es zinu, ka tas nav uzticams, bet tas palīdz situācijās, kad jums ir daudz darāmā. Kā šis."
  
  Bens sacīja: "Ko darīt, ja frekvence saduras ar citu?"
  
  "Tas nenotiks. Šī ir jaunākā Bluetooth tehnoloģija - frekvences adaptīvais izkliedes spektrs. Ierīces "lec" pa septiņdesmit deviņām nejauši izvēlētām frekvencēm iepriekš piešķirtās joslās - kopā. To diapazons ir aptuveni divsimt pēdu.
  
  "Forši," Bens teica. "Kur ir manējie?"
  
  "Jūs un profesors kādu laiku pavadīsit Centrālajā parkā," Dreiks viņam teica. "Tūrisma lietas. Nomierinies, draugs, tas būs nepatīkami.
  
  Nerunājot ne vārda, Dreiks pagriezās, lai sekotu pēdējam zviedru karavīram pa augsto arku un ieietu tumšajā muzeja iekšienē. Kenedijs uzmanīgi vēroja.
  
  "Ierocis būtu labi," viņa nomurmināja.
  
  "Amerikāņi," Dreiks teica, bet tad ātri pasmaidīja. "Atpūties. Zviedriem ir jāiznīcina kanādieši un divtik ātri.
  
  Viņi sasniedza milzīgas Y formas kāpnes, kurās dominēja arkveida logi un velvju griesti, un bez apstāšanās steidzās augšā. Parasti šīs kāpnes būtu piepildītas ar tūristiem ar ieplestām acīm, taču šodien visa vieta bija baismīgi klusa.
  
  Dreiks traucās un palika modrs. Pa šo milzīgo veco telpu šobrīd steidzās desmitiem bīstamu cilvēku. Tas bija tikai laika jautājums, kad viņi sapulcējās.
  
  Viņi skrēja augšā, zābakiem skaļi atbalsojot no augstajām sienām, no rīkles mikrofoniem nāca statiska skaņa, rezonējot ar ēkas dabisko akustiku. Dreiks smagi koncentrējās, atcerēdamies savu treniņu, taču centās uzmanīgi sekot līdzi Kenedijam, neļaujot tam parādīties. Civilpersona un karavīrs turpināja konfliktēt viņā.
  
  Tuvojoties trešajam stāvam, Dāls izdarīja žestu "uz priekšu-lēni". Kenedijs piegāja tuvāk Dreikam. "Kur ir jūsu SAS draugi?"
  
  "Turos prom," Dreiks teica. "Galu galā mēs tagad nevēlamies veikt nevajadzīgas slepkavības, vai ne?"
  
  Kenedijs apspieda smiekli. "Tu esi komiķis, Dreik. Īsts smieklīgs puisis."
  
  "Tev vajadzētu mani redzēt randiņā."
  
  Kenedijs netrāpīja šāvienā un pēc tam teica: "Nedomājiet, ka es piekritīšu." Viņas labā roka parasti pastiepās, lai nogludinātu blūzes priekšpusi.
  
  "Nedomājiet, ka es jautāju."
  
  Viņi sāka kāpt pa pēdējām kāpnēm. Kad vadošais karavīrs tuvojās pēdējam līkumam, atskanēja šāviens un ģipša gabals uzsprāga collas no viņa galvas.
  
  "Nokāpt!"
  
  Sienas iedūrās šāvienu krusa. Dāls rāpoja uz priekšu uz vēdera, veicot vairākas kustības ar rokām.
  
  Dreiks teica: "Putnubiedēkļu metode."
  
  Viens karavīrs izšāva ātru zalvi, lai ienaidnieks būtu aizņemts. Cits noņēma ķiveri, pieķēra šauteni pie jostas un lēnām virzīja to uz priekšu ugunslīnijā. Viņi dzirdēja vāju kustību šalkoņu. Trešais karavīrs izlēca no aizsega zem kāpnēm un trāpīja sargam starp acīm. Vīrietis nokrita miris, pirms paguva nošaut.
  
  "Jauki," Dreikam patika labi izplānotās kustības.
  
  Viņi gāja augšā pa kāpnēm, izvilkuši ieročus un vēdināja ap arkveida ieeju ceturtajā stāvā, pēc tam piesardzīgi ielūkojās istabā, kas atrodas tālāk.
  
  Dreiks lasīja zīmes. Šī bija ķirzaku dinozauru zāle. Kungs, viņš domāja. Vai tad tur neglabājās nolādētais tiranozaurs?
  
  Viņš zagšus paskatījās istabā. Vairāki profesionāla izskata puiši civildrēbēs izskatījās aizņemti, visi bija bruņoti ar kaut kādu smago ložmetēju, visticamāk, ar Mac-10 "spray and pray". Tomēr Tiranozaurs stāvēja viņa priekšā, murgainā varenībā paceļoties, murga iemiesojumā pat miljoniem gadu pēc tā pazušanas.
  
  Un tieši viņam garām - veikli paslīdējot gar žokļiem - gāja Alisija Mailsa, vēl viena nāvējoša plēsēja. Viņa kliedza sev raksturīgā manierē: "Skatieties laiku, puiši! Viens slīdējums šeit, un es personīgi jūs visus, blēžus, izņemšu no spēles! Pasteidzies!"
  
  "Tagad tur ir dāma," Kenedijs izsmejoši čukstēja no milimetra attāluma. Dreiks sajuta viņas diskrēto smaržu smaržu un vieglu elpošanu. - Vecais draugs, Dreik?
  
  "Iemācīja viņai visu, ko viņa zina," viņš teica. "Sākumā burtiski. Tad viņa gāja man garām. Dīvaini nindzju-Šaolin sūdi. Un viņa nekad nav bijusi dāma, tas ir skaidrs."
  
  "Kreisajā pusē ir četri," ziņoja karavīrs. "Pieci pa labi. Plus sieviete. Odina eksponātam jābūt istabas aizmugurē, varbūt atsevišķā nišā, es nezinu.
  
  Dāls ievilka elpu. "Laiks pārcelties."
  
  
  ASTOŅPADSMIT
  
  
  
  ŅUJORKAS NACIONĀLĀS VĒSTURES MUZEJS
  
  
  Zviedri izlec no aizsega, precīzi šaujot. Četri kanādieši krita, tad vēl viens, trīs no viņiem ietriecās stikla eksponātā, kas savukārt apgāzās un ar sprādziena troksni ietriecās grīdā.
  
  Atlikušie kanādieši pagriezās un uz vietas atklāja uguni. Abi zviedri kliedza. Viens nokrita, un no brūces galvā tecēja asinis. Otrs sabruka trūcīgā kaudzē, satvēris augšstilbu.
  
  Dreiks ieslīdēja istabā pa pulētu grīdu un ielīda aiz masīva stikla displeja, kurā bija redzami milzu bruņneši. Kad viņš bija pārliecināts, ka Kenedijs ir drošībā, viņš pacēla galvu, lai paskatītos caur stiklu.
  
  Es redzēju, kā Alīsija ar diviem perfektiem šāvieniem nogalināja divus bēgošus zviedrus.
  
  No tiranozaura aizmugures parādījās vēl četri kanādieši. Viņi noteikti atradās nišā, kur bija izstādīti Vilki. Viņiem pie ķermeņa bija piesprādzētas dīvainas ādas jostas un mugurā smagas mugursomas.
  
  Un arī Mac-10. Viņi piepildīja istabu ar lodēm.
  
  Zviedri ienira aizsegā. Dreiks nokrita uz grīdas, pārliecinoties, ka aplika roku ap Kenedija galvu, lai tā būtu pēc iespējas zemāka. Stikls virs viņa saplīsa, stikla lauskas izmētājās un lija uz tām. Bruņņu fosilijas un kopijas ap tām pārsprāga un sadalījās.
  
  "Tīri ātri, labi?" Kenedijs nomurmināja. "Jā, tieši tā."
  
  Dreiks kratījās, visur mētādams stikla lauskas, un pārbaudīja muzeja ārējo sānu sienu. Tur nokrita kanādietis, un Dreiks viņu nekavējoties atzīmēja.
  
  "Jau to daru."
  
  Izmantojot salauzto displeju kā aizsegu, viņš piegāja pie guļošā puiša. Viņš sniedzās pēc ložmetēja, bet vīrieša acis pēkšņi iepletās!
  
  "Jēzus!" Dreika sirds pukstēja ātrāk nekā Noasa rokas, kad viņš būvēja šķirstu.
  
  Vīrietis ievaidējās, acis iepletās sāpēs. Dreiks ātri atjēdzās, atņēma ieroci un iemeta viņu aizmirstībā. "Asiņainais zombijs."
  
  Viņš sagriezās uz viena ceļa, gatavs sitienam, bet kanādieši atkāpās aiz T. rex rievotā vēdera. Sasodīts! Ja tikai viņi nesen nebūtu mainījuši viņa stāju, liekot viņam staigāt mazāk taisni nekā iepriekš. Viss, ko viņš varēja redzēt, bija dažas nogrieztas kājas.
  
  Kenedijs pavirzījās viņam pretī, slīdot, lai nostātos viņam blakus.
  
  "Jauks slidkalniņš," viņš teica, šūpojoties pa kreisi un pa labi, mēģinot redzēt, ko kanādieši dara.
  
  Beidzot viņš ieraudzīja kustību starp trim salauztajām ribām un neticīgi noelsās. "Viņiem ir vilki," viņš izdvesa. "Un viņi tos salauž gabalos!"
  
  Kenedija pamāja ar galvu. "Nē. Viņi tos sadala gabalos," viņa norādīja. "Skaties. Paskaties uz mugursomām. Neviens taču neteica, ka visām Odina daļām ir jābūt veselām, vai ne?
  
  "Un tos ir vieglāk izņemt pa daļām," Dreiks pamāja.
  
  Viņš grasījās pāriet uz nākamās izstādes vāku, kad visa elle izlauzās vaļā. No istabas tālākā stūra pa durvīm ar uzrakstu "mugurkaulnieku izcelsme" ieplūda ducis kliedzošu banši. Viņi kliedza, mežonīgi šāva, smējās kā fani, kas pavasara brīvlaikā pārdozēja multi-double Yeager.
  
  "Vācieši ir šeit." Dreiks sausi teica, pirms nokrita uz grīdas.
  
  Tiranozaurs mežonīgi drebēja, kad svina lādiņš tam izurbās cauri. Viņa galva karājās, zobi cirsti, it kā apkārtējā vardarbība viņu būtu pietiekami saniknojusi, lai atgrieztu viņu dzīvē. Kanādietis aizlidoja atpakaļ asiņu mākonī. Asinis šļakstīja pa visu dinozaura žokli. Zviedru karavīrs zaudēja roku līdz elkonim un kliedza skraidīja apkārt.
  
  Vācieši ielauzās, kļūstot traki.
  
  Aiz loga, kas bija vistuvāk Dreikam, atskanēja pazīstamais helikoptera rotora lāpstiņu bum-bums-bums.
  
  Ne atkal!
  
  Ārpus perifērās redzes Dreiks pamanīja tumšā tērptu specvienību grupu, kas ložņājās viņam pretī. Kad Dreiks paskatījās šajā virzienā, tvītotāji viņa ausīs kļuva traki.
  
  Labie puiši.
  
  Kanādieši devās uz to, izraisot haosu. Viņi izlauzās no T. rex milzu vēdera apakšas, nikni šaudīdams. Dreiks satvēra Kenediju aiz pleca.
  
  "Kustēties!" Viņi atradās lidojuma līnijā. Viņš atgrūda Kenediju tieši tad, kad Alisija Mailsa parādījās redzeslokā. Dreiks pacēla ieroci, tad ieraudzīja masīvo vācieti Milo, kas tuvojas no kreisās puses.
  
  Vienā dalītā pauzes sekundē visi trīs nolaida ieročus.
  
  Alisija izskatījās pārsteigta. "Es zināju, ka tu tajā iesaistīsies, Dreik, vecais stulbi!"
  
  Milo apstājās miris savās pēdās. Dreiks paskatījās no viena uz otru. "Man vajadzēja palikt Zviedrijā, suņa elpa." Dreiks mēģināja iedzīt lielo puisi. "Pietrūkst tavas kuces, vai ne?"
  
  Lodes caururba gaisu ap tām, neiekļūstot to saspringtajā kokonā.
  
  "Pienāks tavs laiks," Milo aizsmakusi čukstēja. "Tāpat kā tavs mazais puisis un viņa māsa. Un Parnevika kauli."
  
  Un tad pasaule atgriezās, un Dreiks instinktīvi nolaidās milisekundi pēc tam, kad ieraudzīja Alisiju neizskaidrojami nokrītot zemē.
  
  RPG raķete iedūrās T-Rex vēderā, raidot kaulu nažus, kas lidoja visos virzienos. Viņš metās pa gaiteni, tieši pa vienu no sānu logiem. Pēc smagas pauzes atskanēja gigantisks sprādziens, kas satricināja telpu, kam sekoja mokoša metāla sabrukšanas un čīkstošu savienojumu skaņa.
  
  Metāla nāve ietriecās Nacionālā vēstures muzeja sienā.
  
  Dreiks bija izpletis virsū Kenedijam, kad helikoptera impulss lika tam ietriekties muzeja sienā, izraisot smagu gružu sabrukumu. Deguns izlauzās cauri, izmetot gružus uz priekšu viļņainās kaudzēs. Pēc tam pilota kabīne gandrīz vertikāli ietriecās sabrūkošajā sienā, un pilots bija redzams, kā izmisīgā panikā raustīja pārnesumu sviru, pirms viņš kā muša tika izsmērēts pāri paša vējstiklam.
  
  Tad dzenskrūves lāpstiņas trāpīja... un nokāpa!
  
  Lidojošie metāla šķēpi telpas iekšpusē izveidoja nogalināšanas zonu. Sešu pēdu smaile atskanēja dūcoša skaņa, lidojot uz Dreika un Kenedija pusi. Bijušais SAS karavīrs gulēja pēc iespējas plakanāk un tad juta, ka viņam tiek nogriezta auss augšdaļa, pirms izkapts nogrieza Kenedija skalpa gabalu un iegrūda trīs pēdas tālākajā sienā.
  
  Viņš mirkli gulēja apstulbis, tad pēkšņi pagrieza galvu. Helikopters apstājās un zaudēja ātrumu. Nākamajā mirklī viņš noslīdēja lejā pa muzeja malu, tāpat kā Vills E. Koijots noslīdēja lejā pa kalna malu, ar kuru tikko bija sadūries.
  
  Dreiks noskaitīja četras sekundes, pirms atskanēja apdullinoša smagā metāla gurkstēšana. Viņš veltīja brīdi, lai paskatītos pa istabu. Kanādieši nepārkāpa soli, lai gan vienu no savējiem rotora lāpstiņa sagrieza gabalos. Viņi sasniedza telpas pusi, četri puiši ar smagām mugursomām, kā arī Alicia un viens aizsegu cīnītājs. Viņi griezās apkārt, kas izskatījās pēc lejupejošām vienībām.
  
  Vāciešu sejās bija rakstītas šausmas, nevis maskas. Dreiks nepamanīja vīrieti baltā un prātoja, vai šī misija viņam nav pārāk riskanta. Viņš redzēja, ka viņiem strauji tuvojas īpašie spēki; zviedri nodeva varu, kad ieradās amerikāņi.
  
  Kanādieši izglābās ar vilkiem! Dreiks mēģināja piecelties, taču viņam bija grūti pacelt savu ķermeni, jo tas bija ļoti satricināts no tuvās avārijas un pārsteidzošās ainas.
  
  Kenedijs palīdzēja, spēcīgi sasitot viņu ar elkoni, pirms izraušanās no viņa apakšas, piecēlās sēdus un noslaucīja asinis no viņas galvas.
  
  "Izvirtulis". - viņa izspēlētās dusmās nomurmināja.
  
  Dreiks piespieda roku pie auss, lai apturētu asiņošanu. Viņam skatoties, trīs no pieciem atlikušajiem zviedru specvienībām mēģināja cīnīties pret kanādiešiem, jo pirmais izmantoja savu palaišanas ierīci, lai izlēktu pa izpostītu logu.
  
  Bet Alisija pagriezās ar rotaļīgu smaidu sejā, un Dreiks iekšēji sarauca. Viņa izlēca uz priekšu un izrāvās viņiem cauri, melnā atraitne ar brutālu nāvessodu, saliecot augsti kvalificētus karavīrus tā, ka viņa nepārspējami viegli salauza viņu kaulus, un viņai vajadzēja mazāk nekā divpadsmit sekundes, lai iznīcinātu komandu.
  
  Līdz tam laikam trīs kanādieši bija klusi un prasmīgi izlēkuši no ēkas.
  
  Atlikušais Kanādas karavīrs atklāja uguni no aizsega.
  
  Ņujorkas SWAT komanda uzbruka vāciešiem, nogrūstot tos istabas aizmugurē, atstājot visus, izņemot trīs, tur, kur viņi stāvēja. Atlikušie trīs, ieskaitot Milo, nometa ieročus un skrēja.
  
  Dreiks saviebās, kad Tiranozaurs beidzot pameta spoku un sabruka vecu kaulu un putekļu kaudzē.
  
  Kenedijs lamājās, kad ceturtais kanādietis lēca, viņam ātri sekoja Alisija. Pēdējais karavīrs tika sašauts galvaskausā, kad viņš gatavojās lēkt. Viņš iekrita atpakaļ istabā un gulēja starp degošām gruvešiem, tikai kārtējais neprātīgā kara un viņa skrējiena uz apokalipses upuris.
  
  
  DEVIŅpadsmit
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Gandrīz uzreiz Dreika prāts sāka vērtēt un analizēt. Milo izdarīja dažus secinājumus par Benu un profesoru Parneviku.
  
  Pirms ātrā numura sastādīšanas viņš izmakšķerēja savu mobilo tālruni un pārbaudīja, vai tas nav bojāts.
  
  Telefons zvanīja un zvanīja. Bens to nebūtu atstājis tik ilgi, ne Bens...
  
  Viņa sirds sažņaudzās. Viņš centās pasargāt Benu, apsolīja puisim, ka viss būs kārtībā. Ja kaut kas...
  
  Balss atbildēja: "Jā?" Čukstēt.
  
  "Bens? Vai tev viss ir kārtībā? Kāpēc tu čuksti?"
  
  "Mets, paldies Dievam. Man piezvanīja tētis, es aizgāju parunāties, tad atskatījos un ieraudzīju, ka šie divi nelieši sit profesoru. Es skrēju viņiem pretī, un viņi kopā ar dažiem citiem aizbrauca ar motocikliem.
  
  "Vai viņi paņēma profesoru?"
  
  "Piedod, draugs. Es viņam palīdzētu, ja varētu. Sasodīts mans tēvs!"
  
  "Nē! Dreika sirds joprojām atveseļojās. "Tā nav tava vaina, Bleik. Nepavisam. Vai šiem motociklistiem pie muguras bija piesprādzētas lielas mugursomas?
  
  "Daži to darīja."
  
  "LABI. Paliec tur."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu un centās nomierināt nervus. Kanādieši pasteigtos. Bens izvairījās no nepatīkamā trieciena, pateicoties viņa tēvam, bet profesors bija dziļā sūdā. "Viņu plāns bija aizbēgt no šejienes ar gaidošajiem velosipēdiem," viņš teica Kenedijam, pēc tam paskatījās apkārt izmestajā telpā. "Mums jāatrod Dāls. Mums ir problēma."
  
  "Tikai viens?"
  
  Dreiks apskatīja iznīcināšanu, ko viņi bija nodarījuši muzejā. "Šī lieta vienkārši uzsprāga."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks atstāja muzeju valdības darbinieku ieskauts. Viņi iekārtoja piestāšanas vietu pie Centrālparka rietumu ieejas, ko viņš apzināti ignorēja, kad pamanīja Benu sēžam uz soliņa viņam pretī. Bērns nevaldāmi raudāja. Ko tagad? Kenedijs skrēja pa zāles joslu viņam blakus.
  
  "Šī ir Karīna," Bena acis bija tikpat pārpildītas kā Niagāras ūdenskritums. "Es viņai nosūtīju e-pastu, lai pajautātu, kā viņai klājas ar Valkyries, un saņēmu šo MPEG... atbildi."
  
  Viņš pagrieza savu klēpjdatoru, lai viņi varētu redzēt. Ekrānā parādījās mazs video fails, kas tika atskaņots atkārtoti. Klips ilga apmēram trīsdesmit sekundes.
  
  Melnbaltajā fiksētajā kadrā bija redzami izplūduši Bena māsas Karīnas attēli, kas ļengani karājas divu kuplu, maskās tērptu vīriešu rokās. Ap viņas pieri un muti bija izsmērēti tumši traipi, kas varēja būt tikai asinis. Trešais vīrietis pacēla seju pret kameru, kliedzot ar biezu vācu akcentu.
  
  "Viņa pretojās, mazā dēlīte, bet esiet drošs, ka nākamo nedēļu laikā mēs viņai iemācīsim, cik tas ir muļķīgi!" Vīrietis pakratīja pirkstu, siekalām izsmidzinot no viņa mutes. Beidz viņiem palīdzēt, mazais. Beidz viņiem uzbrukt.... issss.... Ja tu to izdarīsi, tu viņu atgūsi veselu" - nepatīkami smiekli. "Vairāk vai mazāk".
  
  Fragments sāka atkārtoties.
  
  "Viņa ir otrā Dena," Bens burkšķēja. "Vēlas atvērt savu cīņas mākslas skolu. Es nedomāju, ka kāds varētu viņu pārspēt, mana vecākā māsa.
  
  Dreiks apskāva Benu, kad viņa jaunais draugs salūza. Viņa skatiens, kuru pamanīja Kenedijs, bet nebija viņam paredzēts, kaujas laukā bija naida pilns.
  
  
  DIVDESMIT
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Ābels Frejs, pasaulslavens modes dizainers, multimiljonārs un bēdīgi slavenās diennakts ballītes Chateau-La Verein īpašnieks, sēdēja Madison Square Garden aizkulisēs un vēroja, kā viņa pavadoņi skraida apkārt kā brīvi iekraujamie parazīti.
  
  Saulgriežu vai dīkstāves laikā viņš tos nodrošināja savā plašajā Alpu mājā - ikvienu, sākot no pasaulslaveniem modeļiem un beidzot ar apgaismes brigādēm un apsardzes darbiniekiem -, ballītes neapstājās vairākas nedēļas pēc kārtas. Taču, kad tūre turpinājās un Freja vārds bija uzmanības centrā, viņi satraucās un satraucās un apmierināja visas viņa kaprīzes.
  
  Aina sāka veidoties. Kaķu skrējiens bija līdz pusei pabeigts. Viņa gaismu dizainers strādāja ar The Garden komandu, lai izstrādātu abpusēji cienošu burvju plānu: sinhronizētu apgaismojuma un skaņas grafiku divu stundu izrādei.
  
  Frejs plānoja to ienīst un likt neliešiem pasvīst un sākt no jauna.
  
  Supermodeles staigāja uz priekšu un atpakaļ dažādos izģērbšanās posmos. Modes skates aizkulisēs bija pretstats skatuves šovam - jums vajadzēja mazāk materiālu, nevis vairāk, un šīs modeles - vismaz tās, kas dzīvoja kopā ar viņu La Vereina - zināja, ka viņš to visu jau bija redzējis.
  
  Viņš veicināja ekshibicionismu. Patiesībā viņš to pieprasīja. Bailes savaldīja viņus, šos brutālus. Bailes, alkatība un rijība un visi citi brīnišķīgi izplatītie grēki, kas pieķēdēja parastos vīriešus un sievietes pie tiem, kam ir vara un bagātība - no Victoria's Secret konfekšu pārdevējiem līdz Austrumeiropas ledus skulptūrām un pārējiem viņa laimīgajiem kalpiem - katrs no viņiem vaimanājas. asinssūcēji.
  
  Frejs redzēja, kā Milo iekļūst kāzu ķermeņos. Es redzēju, kā modeles vairījās no nežēlīgā rupjā vīrieša. Es iekšēji pasmaidīju par viņu acīmredzamo stāstu.
  
  Milo neizskatījās laimīgs. "Tur atpakaļ!" Viņš pamāja uz Freija pagaidu mobilo biroju.
  
  Freja seja nocietinājās, kad viņi bija vieni. "Kas notika?"
  
  "Kas nenotika? Mēs pazaudējām helikopteru. Es čīkstēju no turienes ar diviem puišiem. Viņiem bija SWAT, SGG, tas nelietis Dreiks un vēl kāda kuce. Tā bija elle, cilvēk. Milo amerikāņu intonācijas burtiski sāpināja Freja kultivētākās ausis. Zvērs viņu tikko sauca par "cilvēku".
  
  - Šķembu?
  
  "Pazudis tai kailai padauzai, Mails." Milo pasmējās.
  
  "Vai kanādieši to saprata?" Frejs dusmās satvēra krēsla rokas, liekot tām izkropļot.
  
  Milo izlikās nemanām, nododot savu iekšējo satraukumu. Freja savtīgums uzpūta viņa krūtis. "Sasodīti bezjēdzīgi nelieši!" Viņš kliedza tik skaļi, ka Milo sarāvās. "Jūs, bezjēdzīgie nelieši, zaudējāt sasodītu jātnieku baram!"
  
  Siekalas lidoja no Freja lūpām, izšļakstīdams galdu, kas tās atdalīja. "Vai jūs zināt, cik ilgi es gaidīju šo brīdi? Šoreiz? Un tu?"
  
  Nespēdams savaldīties, viņš iesita amerikāņu desantniekam pa seju. Milo strauji pagrieza galvu un viņa vaigi kļuva sarkani, taču viņš nereaģēja citādi.
  
  Frejs piespieda viņu apņemt augstākā miera kokonā. "Mana dzīve," viņš teica ar vislielākajām pūlēm, kādas, kā viņš zināja, var pielikt tikai augstdzimuši cilvēki, "ir veltīta - nē, veltīta - šī kapa... šī dievu kapa meklēšanai. Pārvedīšu tos - pa gabalu - uz savu pili. "Es esmu valdnieks," viņš teica, pamādams ar roku uz durvīm, "un es nedomāju šo idiotu valdnieku. Es varu panākt, lai piecas supermodeles izdrāž manu īsāko apsargu tikai tāpēc, ka man bija ideja. Es varu likt labam cilvēkam cīnīties līdz nāvei savā kaujas arēnā, bet tas nepadara mani par valdnieku. Tu saproti?"
  
  Freja balsī svīda intelektuālais pārākums. Milo pamāja, bet viņa acis bija tukšas. Frejs to uztvēra kā stulbumu. Viņš nopūtās.
  
  "Nu, kas jums vēl ir priekš manis?"
  
  "Šis". Milo piecēlās un dažas sekundes pieskārās Freja klēpjdatora tastatūrai. Ir parādījusies tiešraide, kuras uzmanības centrā ir teritorija pie Nacionālā vēstures muzeja.
  
  "Mums ir cilvēki, kas uzdodas par televīzijas komandām. Viņi pievērsa uzmanību Dreikam, sievietei un zēnam - Benam Bleikam. Tas atstāj arī SPECIAL un visu pārējo SGG, un paskatieties, es tam ticu," viņš viegli piesita ekrānam, atstājot aiz sevis nevēlamus sviedru traipus un Dievs zina, ko vēl, "šī ir SAS komanda."
  
  "Tu tici..." Frejs teica. "Vai jūs mēģināt man iestāstīt, ka mums tagad ir daudzrasu rase? Un mums vairs nav lielāko resursu." Viņš nopūtās. "Ne tāpēc, ka tas mums līdz šim būtu palīdzējis."
  
  Milo slepeni pasmaidīja savam priekšniekam. "Tu zini, ka tā ir."
  
  "Jā. Jūsu draudzene. Viņa ir mūsu lielākā vērtība, un viņas laiks tuvojas. Cerēsim, ka viņa atcerēsies, kam ziņo."
  
  "Tas vairāk attiecas uz naudu, ko viņa atcerēsies," Milo teica ar lielisku ieskatu.
  
  Freja acis iemirdzējās, un viņa acīs parādījās smeldzīgs mirdzums. "Hm. Es to neaizmirsīšu."
  
  "Mums ir arī Bena Bleika māsa. Acīmredzot savvaļas kaķis."
  
  "Labi. Nosūtiet viņu uz pili. Mēs drīz tur atgriezīsimies." Viņš ieturēja pauzi. "Pagaidi... Pagaidi... Tā sieviete ir kopā ar Dreiku. Kas viņa ir?"
  
  Milo nopētīja viņa seju un paraustīja plecus. "Man nav ne jausmas".
  
  "Nu uzzini!"
  
  Milo piezvanīja televīzijas komandai: "Izmantojiet sejas atpazīšanas programmatūru Dreika sievietei," viņš norūca.
  
  Pēc četrām klusuma minūtēm viņš saņēma atbildi. "Kenedijs Mūrs," viņš teica Freijam. "Ņujorkas policists"
  
  "Jā. JĀ. Es nekad neaizmirstu izvirtību. Paej malā, Milo. Ļaujiet man strādāt."
  
  Frejs meklēja Google nosaukumu un sekoja vairākām saitēm. Pēc nepilnām desmit minūtēm viņš visu zināja, un viņa smaids kļuva plats un vēl perversāks. Pēc pubertātes viņa prātā ieauga lieliskas idejas dīgļi.
  
  "Kenedijs Mūrs," viņš nespēja nepaskaidrot kājniekam, "bija viens no labākajiem Ņujorkā. Šobrīd viņa atrodas piespiedu atvaļinājumā. Viņa arestēja netīro policistu un nosūtīja viņu uz cietumu. Viņa notiesāšana noveda pie dažu cilvēku atbrīvošanas, kurus viņš palīdzēja notiesāt, kaut kas saistīts ar pārrautu pierādījumu ķēdi. Frejs apstājās. "Kāda atpalikušā valsts ieviestu šādu sistēmu, Milo?"
  
  "ASV," viņa slepkava zināja, kas no viņa tiek gaidīts.
  
  "Nu, brīnišķīgs advokāts panāca, ka tika atbrīvots vīrietis, vārdā Tomass Kalebs, "sliktākais sērijveida slepkava Amerikas Savienoto Valstu vēsturē", kā teikts šeit. Mans, mans. Tas ir garšīgi pretīgi. Klausies!
  
  "Kalebs atver upura acis, izmantojot skavotāju, lai izšautu klipus caur plakstiņu un pieri, pēc tam izspiež dzīvus kukaiņus no rīkles, liekot tiem košļāt un norīt, līdz tie aizrīties līdz nāvei." Frejs ieplestām acīm paskatījās uz Milo. "Es teiktu, ka mazliet kā ēst McDonald's."
  
  Milo nesmaidīja. "Viņš ir nevainīgu slepkava," viņš teica. "Komēdija neiet kopā ar slepkavībām."
  
  Frejs viņam uzsmaidīja. "Jūs nogalinājāt nevainīgus, vai ne?"
  
  "Tikai tad, kad daru savu darbu. Es esmu karavīrs."
  
  "Hmm, tā ir smalka līnija, vai ne? Nav svarīgi. Atgriezīsimies pie aktuālā darba. Šis Kalebs kopš atbrīvošanas ir nogalinājis vēl divus nevainīgus cilvēkus. Es teiktu, ka skaidrs ētikas doktrīnas un morālo vērtību kopuma rezultāts, vai, Milo? Jebkurā gadījumā šis Kālebs tagad ir pazudis.
  
  Milo galva paraustīja klēpjdatora ekrāna virzienā, Kenedija Mūra virzienā. "Vēl divus?"
  
  Tagad Frejs iesmējās. "Ha, ha. Tu neesi tik stulbs, lai to nesaprastu, vai ne? Iedomājieties viņas bēdas. Iedomājieties viņas agoniju!
  
  Milo satvēra un, neskatoties uz sevi, izcēla zobus kā polārlācis, kas saplēš savu pirmo šīs dienas lomu.
  
  "Man ir plāns". Frejs sajūsmā iesmējās. "Ak, sūdā... Man ir plāns."
  
  
  DIVDESMITVIENS
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Mobilajā štābā valdīja haoss. Dreiks, Kenedijs un Bens sekoja Torstenam Dālam un saniknotajam īpašo spēku komandierim pa kāpnēm un pagāja garām kņadai. Viņi izgāja cauri diviem nodalījumiem, pirms apstājās relatīvajā klusumā, ko nodrošināja niša metāla šķūnīša galā.
  
  "Mums piezvanīja," specvienības komandieris dusmās izmeta ieroci. "Mēs saņēmām sasodītu zvanu, un pēc piecpadsmit minūtēm trīs no maniem vīriešiem ir miruši! Kas pie...?"
  
  "Tikai trīs?" Dāls jautāja. "Mēs zaudējām sešus. Cieņa prasa, lai mēs atvēlētu laiku..."
  
  "Sūdz ar cieņu," SWAT puisis bija nikns. "Tu pārkāp manu teritoriju, tu angļu dupsi. Jūs esat tikpat slikti kā nolādētie teroristi!
  
  Dreiks pacēla roku. "Patiesībā es esmu angļu dupsis. Šis idiots ir zviedrs.
  
  Amerikānis izskatījās neizpratnē. Dreiks ciešāk satvēra Bena plecus. Viņš juta, ka puisis trīc. "Mēs palīdzējām," viņš teica specvienības puisim. "Viņi palīdzēja. Tas varēja būt daudz sliktāk. "
  
  Un tad, kad liktenis nogāza savu ironisko āmuru, atskanēja šokējoša ložu skaņa, kas lija uz štābu. Visi nokrita uz grīdas. No austrumu sienas atskanēja metāliska skaņa. Pirms apšaudes beigām specvienības komandieris piecēlās kājās. "Tas ir ložu necaurlaidīgs," viņš teica ar nelielu apmulsumu.
  
  "Mums jāiet," Dreiks meklēja Kenediju, bet nevarēja viņu atrast.
  
  "Uguns līnijā?" teica specvienības puisis. "Kas ellē jūs esat?"
  
  "Mani neuztrauc uzņēmums vai lodes," sacīja Dreiks. "Šī ir raķešu dzinēja granāta, kas drīz var sekot."
  
  Piesardzība noteica evakuāciju. Dreiks iznāca tieši laikā, lai ieraudzītu melnbaltos skrienam kliedzam virzienā, no kurienes bijušas lodes.
  
  Viņš atkal paskatījās apkārt, meklējot Kenediju, taču šķita, ka viņa ir pazudusi.
  
  Tad pēkšņi viņu vidū parādījās jauna seja. Biroja priekšnieks, spriežot pēc viņa trīszvaigžņu zīmotnēm un, it kā ar to vēl nepietiktu, grūstoties viņam garām, bija vīrs, kas valkāja retās piecas policijas komisāra zvaigznes. Dreiks uzreiz saprata, ka tas ir puisis, ar kuru viņiem vajadzētu runāt. Policijas komisāri bija iesaistīti cīņā pret terorismu.
  
  Speciālo spēku komandiera radio kliedza: "Viss skaidrs. Šeit uz jumta atrodas tālvadības ierocis. Šī ir sarkanā siļķe."
  
  "Necilvēki!" Dreiks domāja, ka kanādieši un vācieši virzās arvien tālāk ar saviem gūstekņiem.
  
  Torstens Dāls uzrunāja jaunpienācēju. "Jums tiešām vajadzētu runāt ar manu valsts ministru."
  
  "Darbs ir paveikts," sacīja komisārs. "Tu ej prom no šejienes."
  
  "Nē, pagaidi," Dreiks iesāka, fiziski atturēdams Benu no steigas uz priekšu. "Jūs nesaprotat...."
  
  - Nē, nē, - komisārs noteica caur sakostiem zobiem. "Es nezinu. Un es domāju, ka jūs dodaties no šejienes uz Vašingtonu, DC. Kapitolija kalns vēlas daļu no jums, puiši, un es ceru, ka viņi to paņems lielos gabalos. "
  
  
  * * *
  
  
  Lidojums ilga deviņdesmit minūtes. Dreiks bija noraizējies par Kenedija noslēpumaino pazušanu, līdz viņa atkal parādījās tieši tad, kad lidmašīna gatavojās pacelties.
  
  Viņa skrēja pa eju bez elpas.
  
  "Es domāju, ka mēs tevi pazaudējām," Dreiks sacīja. Viņš juta milzīgu atvieglojumu, taču centās to saglabāt vieglprātīgi.
  
  Kenedijs neatbildēja. Tā vietā viņa apsēdās uz loga sēdekļa, prom no sarunas. Dreiks piecēlās, lai izmeklētu, bet apstājās, kad viņa atrāvās no viņa, viņas seja bija balta kā alabastrs.
  
  Kur viņa bija un kas tur notika?
  
  Lidojuma laikā nebija atļauts zvanīt vai sūtīt e-pastu. Nav televīzijas. Viņi lidoja klusēdami; vairāki apsargi viņus vēroja, neiejaucoties.
  
  Dreiks varēja ļaut tam plūst pār sevi. SAS apmācībai bija jāgaida stundas, dienas un mēneši. Par sagatavošanu. Novērošanai. Viņam stunda varētu aizlidot milisekundē. Kādā brīdī viņiem tika piedāvāts alkohols šajās mazajās plastmasas pudelītēs, un Dreiks vilcinājās vairāk nekā mirkli.
  
  Viskijs dzirkstīja, dzintara krāsas katastrofas amulets, viņa izvēlētais ierocis pēdējo reizi, kad viss kļuva grūti - kad Elisona aizgāja. Viņš atcerējās sāpes, izmisumu, un tomēr viņa skatiens kavējās pie viņa.
  
  "Ne šeit, paldies." Bens bija pietiekami modrs, lai aizsūtītu savu saimnieci prom. "Mēs esam Mountain Dew puiši. Atnes to."
  
  Bens pat mēģināja izvest Dreiku no šī stāvokļa, izliekoties par geiku. Viņš izliecās ejā, vērodams, kā raidījuma vadītāja šūpojoties atgriežas savā vietā. "Izsakoties mūsu amerikāņu brāļu žargonā, es būtu tajā iekļuvis!"
  
  Viņa seja kļuva sarkana, kad saimniece pārsteigta atskatījās uz viņu. Pēc sekundes viņa teica: "Tas nav Hooters gaiss, mazulīt."
  
  Bens iegrima atpakaļ krēslā. "Smuki".
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Tava veselība, draugs. Jūsu pastāvīgais pazemojums kalpo kā priecīgs atgādinājums, ka es nekad neesmu bijis jūsu vecumā.
  
  "Buļņas".
  
  "Nopietni - paldies."
  
  "Neuztraucieties".
  
  "Un Karīna - viņai viss būs labi. ES apsolu."
  
  "Kā tu vari to apsolīt, Met?"
  
  Dreiks apstājās. Tika izteikta viņa iedzimtā apņemšanās palīdzēt tiem, kam tā nepieciešama, nevis karavīra skaidrs spriedums.
  
  "Viņi viņai vēl nesāpēs," viņš teica. "Un ļoti drīz mums būs vairāk palīdzības, nekā jūs varat iedomāties."
  
  "Kā jūs zināt, ka viņi viņai nekaitēs?"
  
  Dreiks nopūtās. "Labi, labi, tas ir izglītots minējums. Ja viņi gribēja viņas nāvi, viņi būtu viņu uzreiz nogalinājuši, vai ne? Nekādas lutināšanas. Bet viņi to nedarīja. Tātad..."
  
  "Jā?"
  
  "Vāciešiem viņa kaut kam ir vajadzīga. Viņi viņu uzturēs dzīvu. " Dreiks zināja, ka viņi varētu viņu aizvest uz atsevišķu pratināšanu vai kaut ko vēl konvencionālāku - pie diktatoram līdzīga priekšnieka, kuram patika dominēt katrā notikumā. Gadu gaitā Dreiks iemīlēja šāda veida tirānu. Viņu autoritārisms vienmēr deva labajiem puišiem otru iespēju.
  
  Bens piespiedu kārtā pasmaidīja. Dreiks juta, ka lidmašīna sāk nolaisties, un sāka savā galvā pārskatīt faktus. Tā kā viņa mazā komanda sabruka, viņam bija jāpastiprina un jāaizsargā viņi vēl vairāk.
  
  
  * * *
  
  
  Divu minūšu laikā pēc lidmašīnas pamešanas Dreiks, Bens, Kenedijs un Dāls tika izvesti pa vairākām durvīm, augšā pa klusu eskalatoru, pa plīša gaiteni, kas izklāta ar bieziem ziliem paneļiem, un visbeidzot pa smagām durvīm, kuras Dreiks pamanīja, ka tās bija pārdomāti aizslēgtas. viņiem.
  
  Viņi atradās pirmās klases, pirmās klases atpūtas telpā, tukšā, izņemot viņus un astoņus citus: piecus bruņotus apsargus un trīs uzvalkus - divas sievietes un vecāku vīrieti.
  
  Vīrietis pakāpās uz priekšu. "Džonatans Geitss," viņš klusi teica. "Aizsardzības ministrs."
  
  Dreiks sajuta pēkšņu paniku. Dievs, šis puisis bija mega varens, varbūt piektais vai sestais rindā uz prezidenta amatu. Viņš nopūtās un pakāpās uz priekšu, ievērodams sargu virzošās kustības, tad izpleta rokas.
  
  "Visi draugi ir šeit," viņš teica. "Vismaz... es tā domāju."
  
  "Es uzskatu, ka jums ir taisnība." Aizsardzības ministrs pakāpās uz priekšu un pastiepa roku. "Lai ietaupītu laiku, es jau biju lietas kursā. ASV vēlas un spēj palīdzēt. Es esmu šeit, lai... atvieglotu... šo palīdzību.
  
  Viena no sievietēm piedāvāja visiem padzerties. Viņai bija melni mati, caururbjošs skatiens, un viņa bija ap piecdesmito gadu vidū, ar pietiekami biezām uztraukuma līnijām, lai slēptu valsts noslēpumus, un viņa ignorēja apsargus, kas runāja par viņas diskomfortu.
  
  Dzērieni ledu nedaudz izkausēja. Dreiks un Bens palika netālu no Geitsa, malkojot diētiskos dzērienus. Kenedija piegāja pie loga, virpinot vīnu un skatījās uz manevrētajām lidmašīnām, šķietami iegrimis domās. Torstens Dāls iegrima ērtā krēslā kopā ar Evianu, un viņa ķermeņa valoda bija izvēlēta tā, lai tā nebūtu bīstama.
  
  "Mana māsa," Bens runāja. "Vai jūs varat viņai palīdzēt?"
  
  "CIP ir sazinājusies ar Interpolu, bet mums vēl nav nekādu ziņu par vāciešiem." Pēc brīža, atzīmējot Bena ciešanas un pūles, kas viņam bija vajadzīgas, lai sasniegtu kādu Kongresa locekli, sekretārs piebilda: "Mēs cenšamies, dēls. Mēs viņus atradīsim."
  
  "Mani vecāki vēl nezina." Bens neviļus paskatījās lejup uz savu mobilo telefonu. "Bet tas neaizņems ilgi..."
  
  Tagad uz priekšu stājās cita sieviete - dzīvespriecīgs, pārliecināts, daudz jaunāks indivīds, kas visādā ziņā atgādina topošo bijušo valsts sekretāres kundzi, īstu plēsēju vai, kā pats sev stāstīja Dreiks, Alisijas Mailsas politisko versiju.
  
  "Mana valsts nav nekas cits kā nereāla, Dāla kungs, Dreika kungs. Mēs zinām, ka esam ļoti atpalikuši šajā jautājumā, un zinām, kādas ir likmes. Jūsu SAS komanda ir atļauta darbībai. SGG arī. Mums ir Delta komanda, kas ir gatava palīdzēt. Vienkārši saskaiti skaitļus..." Viņa kustināja pirkstus. "Koordinātas".
  
  - Un profesors Parneviks? Dāls runāja pirmo reizi. "Kādas ziņas par kanādiešiem?"
  
  "Tiek izdoti orderi," sekretāre nedaudz stīvi sacīja. "Šī ir diplomātiska situācija..."
  
  "Nē!" Dreiks kliedza, tad izelpoja, lai nomierinātos. "Nē, ser. Tā ir nepareiza pieeja. Šī lieta tika uzsākta... ko?... pirms trim dienām? Laiks šeit ir viss, it īpaši tagad. Nākamajās dienās mēs uzvarēsim vai zaudēsim," viņš teica.
  
  Sekretārs Geitss uzmeta viņam pārsteigtu skatienu. "Es dzirdēju, ka tevī joprojām ir kāds karavīrs, Dreik. Bet ne šīs reakcijas dēļ.
  
  "Es pārslēdzos no karavīra uz civilo, kad tas ir piemērots," Dreiks paraustīja plecus. "Bijušā karavīra priekšrocības."
  
  "Jā. Ja tas liek jums justies labāk, orderi nepalīdzēs. Kolbijs Teilors pazuda no savas Kanādas savrupmājas kopā ar lielāko daļu savu darbinieku. Es domāju, ka viņš to bija plānojis jau ilgu laiku un pārgāja uz dažiem iepriekš norunātiem gadījumiem. Būtībā viņš ir ārpus tīkla.
  
  Dreiks aizvēra acis. "Vai ir kādas labas ziņas?"
  
  Runāja jauna sieviete. "Mēs piedāvājam jums visus Kongresa bibliotēkas resursus, lai palīdzētu veikt pētījumus." Viņas acis mirdzēja. "Lielākā bibliotēka pasaulē. Trīsdesmit divi miljoni grāmatu. Retas izdrukas. Un Pasaules digitālā bibliotēka.
  
  Bens paskatījās uz viņu tā, it kā viņa tikko būtu piekritusi piedalīties Princeses Leia cosplay konkursā. "Visi resursi? Tātad - teorētiski - jūs varētu saprast, kurš vācietis ir apsēsts ar skandināvu mitoloģiju? Jūs varētu atrast tekstus par Odinu un šo dievu kapu. Lietas, kas nav atrodamas internetā?
  
  "Jūs varētu, tikai nospiežot pogu," sieviete teica. "Un, ja tas neizdodas, mums ir daži ļoti veci bibliotekāri."
  
  Bena acis iedegās cerībā, kad viņš skatījās uz Metu. "Aizved mūs tur."
  
  
  * * *
  
  
  Kongresa bibliotēka viņiem bija atvērta ļoti agrā svētdienas rītā. Ieslēgtas gaismas, darbinieki uzmanīgi, pasaules lielākā bibliotēka noteikti pārsteidza. Sākumā vietas arhitektūra un sajūta atgādināja Dreikam muzeju, taču, skatoties uz grāmatu skapju rindām un apļveida lasīšanas balkoniem, viņš drīz vien sajuta seno zināšanu cieņpilno atmosfēru, un viņa noskaņojums mainījās atbilstoši apkārtējai videi.
  
  Kamēr Dreiks kādu laiku klaiņoja pa gaiteņiem, Bens netērēja laiku, ienirstot pētījumos. Viņš ielīda uz balkona, pielādēja klēpjdatoru un nosūtīja viņu Zviedrijas īpašo spēku komandieri meklēt kafiju un cepumus.
  
  "Jauka vieta," Dreiks sacīja, kad viņš riņķoja apkārt. "Man šķiet, ka Nikolass Keidžs varētu izkļūt jebkurā brīdī."
  
  Bens saspieda deguna tiltu. "Es nezinu, ar ko sākt," viņš atzina. "Mana galva ir kūts, draugs."
  
  Torstens Dāls uzsita pa margām, kas apņēma balkonu. "Sāciet ar to, ko zināt," viņš teica pētītajā Oksfordas tonī. "Sāciet ar leģendu."
  
  "Pa labi. Nu, mēs zinām šo dzejoli. Tas diezgan daudz saka, ka tas, kurš apgānīs dievu kapu, ienesīs elles uguni uz Zemes. Un tā ir uguns, burtiski. Mūsu planēta sadegs. Mēs arī zinām, ka šai leģendai ir unikālas vēsturiskas paralēles ar citām radniecīgām leģendām, kas rakstītas par citiem dieviem.
  
  "Tas, ko mēs nezinām," sacīja Dāls, "kāpēc? Vai kā?"
  
  "Ugunsgrēks," Drake asi sacīja. "Puisis to tikko teica."
  
  Bens aizvēra acis. Dāls pagriezās pret Dreiku ar ciešu smaidu. "To sauc par prāta vētru," viņš teica. "Faktu analīze bieži palīdz atklāt patiesību. Es domāju, kā notiek katastrofa. Lūdzu, palīdziet vai dodieties prom."
  
  Dreiks iemalkoja kafiju un klusēja. Abi šie puiši zaudēja cilvēkus un bija pelnījuši vietu. Viņš piegāja pie margām un paskatījās atpakaļ, viņa acis metās pa apaļo istabu, atzīmējot personāla un amerikāņu aģentu pozīcijas. Kenedija sēdēja divus stāvus zemāk, nikni klabinot pie klēpjdatora, izolēta ar savu... ko? Dreiks domāja. Vainas apziņa? Bailes? Depresija? Viņš par to visu zināja un negrasījās sākt sludināt.
  
  "Leģenda," sacīja Bens, "norāda, ka viena Odina kapa apgānīšana sāks uguns upju plūsmu. Es teiktu, ka tas ir tikpat svarīgi zināt kā jebkas cits šeit.
  
  Dreiks sarauca pieri, kad parādījās viņa nesenās atmiņas. Uguns upes? Viņš to redzēja.
  
  Bet kur?
  
  "Kāpēc jūs to tā teicāt?" viņš jautāja. "Uguns upes?"
  
  "Nezinu. Varbūt tāpēc, ka man ir apnicis teikt "elles ugunsgrēks plosās" un "gals ir tuvu". Es jūtos kā Holivudas filmas treileris.
  
  "Tātad jūs gājāt pēc uguns upēm?" Dāls pacēla uzaci. "Kā lava?"
  
  "Nē, pagaidi," Dreiks pamāja ar pirkstiem. "Jā! Supervulkāns! Īslandē, vai ne? Viņš paskatījās uz zviedru, meklējot apstiprinājumu.
  
  "Skatieties, tas, ka esmu skandināvis, nenozīmē, ka esmu"
  
  "Jā". Tajā brīdī aiz tuvējā grāmatu skapja materializējās aizsardzības sekretāra jaunākais palīgs. "Islandes dienvidaustrumu pusē. Visa pasaule par to zina. Pēc jaunā valdības pētījuma izlasīšanas es domāju, ka šis ir septītais esošais supervulkāns."
  
  "Slavenākais ir Jeloustonas parkā," Bens teica.
  
  "Bet vai Supervulkāns rada tādus draudus?" Dreiks jautāja. "Vai arī tas ir vēl viens Holivudas mīts?"
  
  Gan Bens, gan sekretāra palīgs pamāja. "Termins "sugu izzušana" šajā kontekstā nav pārmērīgs," sacīja palīgs. "Pētījumi liecina, ka divi iepriekšējie supervulkāna izvirdumi sakrīt ar diviem lielākajiem masveida izmiršanas notikumiem, kas jebkad notikuši uz mūsu planētas. Otrkārt, protams, ir dinozauri.
  
  "Cik liela sakritība?" Dreiks jautāja.
  
  "Tik tuvu, ka, ja tas notiktu vienu reizi, jūs tas būtu pārsteigts. Bet divreiz? Iesim..."
  
  "Smuki".
  
  Bens pacēla rokas gaisā. "Redziet, mēs šeit esam novirzījušies. Mums ir jāpielādē Odins ar muļķībām. Viņš ekrānā iezīmēja vairākus nosaukumus. "Šis, šis un oh, noteikti šis. Voluspa - kur Odins stāsta par savām tikšanās reizēm ar Redzēju.
  
  "Apmeklējumi?" Dreiks uzmeta grimasi. "Vikingu pornogrāfija, vai ne?"
  
  Asistents noliecās pie Bena un nospieda dažas pogas, ievadīja paroli un ierakstīja rindiņu. Viņas bikškostīms bija pretstats Kenedija uzvalkam, gaumīgi veidots, lai izceltu viņas figūru, nevis to slēptu. Bena acis iepletās, viņa problēmas uz brīdi aizmirsās.
  
  Dreiks ierunājās: "Izšķērdēts talants."
  
  Bens iedeva viņam vidējo pirkstu tieši tad, kad asistents piecēlās. Par laimi, viņa viņu neredzēja. "Viņi jums tiks atvesti piecu minūšu laikā," viņa teica.
  
  "Paldies, jaunkundze." Dreiks vilcinājās. "Atvainojiet, es nezinu jūsu vārdu."
  
  "Sauc mani par Heidenu," viņa teica.
  
  Grāmatas pēc dažām minūtēm tika noliktas blakus Benam, un viņš uzreiz izvēlējās to, ko sauca Voluspa.Viņš šķirstīja lapas kā apsēsts; kā dzīvnieks, kas smaržo asinis. Dāls izvēlējās citu sējumu, Dreiks - trešo. Heidens apsēdās blakus Benam un kopā ar viņu pētīja tekstu.
  
  Un tad Bens kliedza: "Eureka! Man tas ir!" Trūkst saites. Tā ir Heidija! Sasodītā Heidija! Šī grāmata seko, un es citēju, "Odina iecienītākās gaišreģa Heidijas ceļojumiem".
  
  "Kā bērnu grāmatā?" Dāls acīmredzot atcerējās savus skolas laikus.
  
  Dreiks tikai izskatījās apmulsis. "A? Es vairāk esmu Heidi Klum tipa puisis."
  
  "Jā, bērnu grāmata! Es uzskatu, ka leģenda par Heidiju un stāsts par viņas ceļojumiem gadu gaitā ir attīstījusies no skandināvu sāgas par skandināvu mītu, un tad kāds rakstnieks no Šveices nolēma izmantot šo pasaku kā bērnu grāmatas pamatu.
  
  "Nu, kas tur teikts?" Dreiks juta, ka viņa sirds sitās straujāk.
  
  Bens mirkli lasīja. "Ak, tas daudz saka," viņš steidzīgi turpināja. "Tas sasodīti labi izsaka visu."
  
  
  DIVDESMIT DIVI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  Kenedija Mūra sēdēja, skatījās uz savu datora ekrānu, neko neredzēja un domāja par to, ka tad, kad tu sasmalcina dzīvi zem īkšķa, tā būtībā ir tikai tenisa bumba, ar kuru manipulē meistars. Neliels pagrieziens atpakaļ mainīja tavu likteni, kāds negaidīts pavērsiens ieveda tevi pašiznīcināšanās spirālē, pēc tam dažu dienu ātrā tempā darbība atgrieza tevi spēlē.
  
  Viņa jutās enerģiska ceļā uz Ņujorku, vēl labāk pēc muzeja trakuma. Viņa bija apmierināta ar sevi un varbūt pat nedaudz apmierināta ar Metu Dreiku.
  
  Cik perversi, viņa sev teica. Bet vai tad kāds reiz neteica, ka no lielām grūtībām nāk liels progress? Kaut kas tamlīdzīgs.
  
  Pēc tam profesors tika nolaupīts. Bena Bleika māsa ir nolaupīta. Un Kenedija apņēmīgi gāja uz šo mobilo štābu, taisnu galvu un atkal pilnībā iegrimusi spēlē, viņas domas koncentrējās uz neskaidrības jēgu.
  
  Tad, kad viņa sāka iet pa kāpnēm, Lipkinds izpaudās no pūļa un pēkšņi viņu apturēja.
  
  "Kapteinis?"
  
  "Sveiks Mūr. Mums jārunā ".
  
  "Nāciet iekšā," Kenedijs pamāja uz galveno mītni, "mēs varētu izmantot jūsu palīdzību."
  
  "Uh, uh. Nē. Tas nav muzeja dēļ, Mūr. Kreiseris ir tajā virzienā.
  
  Viņš virzījās cauri pūlim, viņa saspringtā mugura tagad skatījās uz viņu kā uz klusu apsūdzību. Kenedijam bija jāsteidzas panākt.
  
  "Kas... kas notika, kaptein?"
  
  "Iekļūt."
  
  Kreiseris bija tukšs, izņemot viņus divus. Ielu troksnis ir mazinājies, pasauli satricinošie notikumi ārpusē tagad ir aizslēgti tālāk nekā ballīšu biedra tikums.
  
  Kenedija pa pusei pagriezās savā sēdeklī pret Lipkindu. "Nesaki man... lūdzu, nesaki..." Kamols kaklā lika Lipkindam zaudēt stingro sejas izteiksmi, izstāstījot viņai visu, pirms vārdi pameta viņa lūpas.
  
  Bet viņi krita, un katrs vārds bija indes lāse viņas jau tā nomelnušajā dvēselē.
  
  "Kālebs sita vēlreiz. Mums bija mēneša kavēšanās - tad vakar pēcpusdienā saņēmām zvanu. Meitene... ahh... meitene no Nevadas," viņa balss kļuva aizsmakusi. "Jaunums pilsētā. Students."
  
  "Nē. Lūdzu..."
  
  "Es gribēju, lai jūs zinātu tagad, pirms izdzirdat žurku sūdus."
  
  "Nē".
  
  "Piedod, Mūr."
  
  "Es gribu atgriezties. Ļaujiet man atgriezties, Lipkind. Ielaid mani. "
  
  "Man žēl".
  
  "ES tev varu palīdzēt. Tas ir mans darbs. Mana dzīve."
  
  Lipkinds sakoda apakšlūpu, kas bija droša stresa pazīme. "Vēl nē. Pat ja es gribētu, varas iestādes to neapstiprinātu. Tu to zini."
  
  "Vai man vajadzētu? Kopš kura laika es varu zināt politiķu domas? Visi politikā ir nelieši, Lipkind, un kopš kura laika viņi sāka darīt pareizi? "
  
  "Tu mani pieķēri," Lipkinda rūciens nodeva viņa sirdi. "Bet pavēles, kā saka, ir pavēles. Un manējie netika mainīti. "
  
  "Lipkind, tas... mani sabojā."
  
  Viņš norija sausu noriju. "Dodiet laiku. Vai tu atgriezīsies".
  
  "Tas neesmu es, kas man rūp, sasodīts! Tie ir viņa sasodītie upuri! Viņu ģimenes!"
  
  "Es arī tā domāju, Mūr. Uzticies man."
  
  Pēc brīža viņa jautāja: "Kur?" Tas bija viss, ko viņa varēja darīt, viss, ko viņa varēja lūgt, viss, par ko viņa varēja domāt.
  
  "Mūrs. Šeit jums nebūs jāmaksā soda nauda. Tā nav jūsu vaina, ka šis psihologs ir sasodīts.
  
  - Kur? - ES jautāju.
  
  Lipkinda zināja, kas viņai vajadzīgs, un pateica viņai vietu.
  
  
  * * *
  
  
  Atvērts būvlaukums. Trīs kvartālus uz dienvidiem no Ground Zero. Izstrādātāju sauc Silke Holdings.
  
  Kenedijs divdesmit minūšu laikā atrada nozieguma vietu, pamanīja plīvojošo lenti atklātās ēkas ceturtajā stāvā un nosūtīja taksometru. Viņa stāvēja ēkas priekšā un skatījās uz augšu ar bezdvēseliskām acīm. Vieta bija pamesta - joprojām aktīva nozieguma vieta -, taču sestdien bija vēls vakars, un incidents notika pirms vairāk nekā 24 stundām.
  
  Kenedijs spārdīja gružus, pēc tam izgāja uz būvlaukumu. Viņa gāja augšup pa atvērtajām betona kāpnēm augšup pa ēkas sāniem uz ceturto stāvu un uz betona plātnes.
  
  Spēcīgs vējš raustīja viņas vaļīgo blūzi. Ja viņas mati nebūtu ķemmēti atpakaļ ar stipru lenti, tie būtu lidojuši kā kaut kas apsēsts. Viņas priekšā pavērās trīs Ņujorkas skati, izraisot reiboni - stāvokli, kas viņai bija visu mūžu, taču, dīvainā kārtā, par to atcerējās tikai tagad.
  
  Un tomēr viņa uzkāpa Yggdrasil, Pasaules kokā.
  
  Tad nav reiboņa.
  
  Tas viņai atgādināja Odina lietu un jo īpaši Metu Dreiku. Viņa gribēja atgriezties pie šī, pie viņa, bet nebija pārliecināta, ka viņai pietiks drosmes.
  
  Viņa metās pāri putekļainajai plāksnei, izvairoties no šķembu kaudzēm un darbuzņēmēju darbarīkiem. Vējš raustīja viņas piedurknes un bikses, liekot tām uzpūsties materiāla pārpalikuma dēļ. Viņa apstājās netālu no vietas, kur Lipkinds bija aprakstījis līķa atrašanās vietu. Pretēji populārajai televīzijai ķermeņi netiek apzīmēti ar krītu - tie tiek fotografēti, pēc tam no dažādiem fiksētiem punktiem tiek izmērīta precīza to atrašanās vieta.
  
  Katrā ziņā viņai vienkārši vajadzēja tur būt. Noliecies, nokrīti uz ceļiem, aizver acis un lūdz.
  
  Un tas viss steidzās atpakaļ. Kā velns, kas krīt no debesīm. Tāpat kā erceņģeļa radīšana, viņas prātā viss pazibēja. Brīdī, kad viņa ieraudzīja Čaku Vokeru iebāzam kabatā tonnu netīras naudas. Tiesneša spārna skaņa, kas paziņoja par savu vainu. Mirušo skatieni no viņas darba biedriem, neķītrie zīmējumi, kas sāka parādīties uz viņas skapīša, piestiprināta pie viņas automašīnas pārsega, piestiprināta pie viņas dzīvokļa durvīm.
  
  Vēstule, ko viņa saņēma no sērijveida slepkavas, kurā viņš pateicās par visu viņas palīdzību.
  
  Viņai vajadzēja nožēlot vēl vienu slepkavību, kuru viņa palīdzēja izdarīt Tomasam Kalebam.
  
  Viņai vajadzēja lūgt piedošanu no mirušajiem un sērām.
  
  
  DIVDESMIT TRĪS
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  "Šī lieta ir atklājošāka nekā Britnija," Bens steidzināja vārdus, aizturot sajūsmu. "Šeit ir rakstīts:" Kamēr viņš atrodas Pasaules kokā, Volva atklāj Odinam, ka zina daudzus viņa noslēpumus. Ka viņš upurēja sevi Yggdrasil, tiecoties pēc zināšanām. Ka viņš gavēja deviņas dienas un deviņas naktis ar to pašu mērķi. Viņa stāsta, ka zina, kur ir paslēptas viņa acis un kā viņš tās atdeva apmaiņā pret vēl vairāk zināšanām.
  
  - Gudrs, - Dāls pārtrauca. "Parneviks teica, ka viņu vienmēr uzskatīja par gudrāko no visiem dieviem."
  
  Dreiks nomurmināja: "Nekad nav prātīgi izstāstīt sievietei savus noslēpumus."
  
  Bens uzmeta viņam acis. "Odins gavēja uz Pasaules koka deviņas dienas un deviņas naktis ar šķēpu caurdurot viņa sānu, kā Kristus pie krusta. Heidija stāsta, ka savā delīrijā Odins viņai pastāstījis, kur ir paslēpti viņa pavadoņi. Un kur bija paslēpts viņa vairogs? Un ka viņa šķēps tur jāpaliek. Un ka viņš gribēja, lai viņa izkaisa viņa pavadoņus - viņa Parts - un ieliek viņa ķermeni kapā."
  
  Bens uzsmaidīja Dreikam, iepletām acīm. "Iespējams, es neesmu pabeidzis savus leģendārā klitora meklējumus, mans draugs, bet mans darbs šeit ir pabeigts."
  
  Pēc tam Bens atcerējās, kur viņš atrodas, un sievieti, kas stāvēja viņam blakus. Viņš satvēra deguna tiltu. "Sasodīts un muļķības."
  
  Dāls nepamirkšķināja ne aci. "Cik es zinu - un tas attiecas tikai uz to, ko es pacentos klausīties Pārnevika lekcijas laikā - volvas, tāpat kā Ēģiptes faraoni, vienmēr tika apglabāti bagātākajos kapos, kuriem blakus bija daudz vērtīgu lietu. Zirgi, rati, dāvanas no tālām zemēm."
  
  Šķita, ka Heidens slēpa smīnu. "Ja mēs loģiski sekojam visam jūsu stāstam, Bleik kungs, tad es uzskatu, ka Heidijas tā sauktie ceļojumi patiesībā ir izskaidrojums tam, kur tika izkaisīti vai paslēpti visi Odina gabaliņi."
  
  "Piezvani man... Benam. Jā, Ben. Un jā, jums ir taisnība. Noteikti."
  
  Dreiks palīdzēja savam draugam izkļūt. "Ne tas, ka tam tagad būtu nozīme. Tika atrasti visi gabali, izņemot Valkīras un..." viņš apstājās.
  
  "Acis." Bens teica ar saspringtu smaidu. "Ja mums izdosies atrast Eyes, mēs varam to apturēt un iegūt dažus kaulēšanās žetonus Karīnai."
  
  Dreiks, Dāls un Heidens klusēja. Beidzot Dreiks teica: "Arī Valkīrijām ir jābūt kaut kur ārā, Bleik. Vai varat uzzināt, kur tie tika atrasti? Jābūt kādam vecam avīzes ziņojumam vai tamlīdzīgam.
  
  "Heidija nāca klajā ar leģendu par Ragnaroku," Bens joprojām domāja, iegrimis savos pētījumos. "Odins viņu noteikti apmācīja pirms nāves Ragnarokā."
  
  Dreiks pamāja ar galvu un nosūtīja Dālu un Heidenu malā. "Valkīras," viņš viņiem teica. "Vai atceraties pilnīgu informācijas trūkumu un līdz ar to arī iespējamo kriminālo aspektu? Vai pastāv iespēja, ka Interpols varētu apvienoties ar CIP un dot viņam iespēju?
  
  "Es to tagad atļaušu," sacīja Heidens. "Un es turpināšu izmeklēšanu, ko mūsu IT speciālisti veica pret vāciešiem. Kā gandrīz saka jūsu mīļais mazais draugs - elektroniskajām pēdām vajadzētu mūs pie tām vadīt."
  
  "Jauks?" Dreiks viņai uzsmaidīja. "Viņš ir vairāk nekā tas. Iegremdējieties fotogrāfijā. Grupā vokālists. Ģimenes cilvēks, un... - viņš paraustīja plecus, - jā... mans draugs.
  
  Viņa pieliecās tuvāk, teica: "Viņš var uzņemt manu attēlu jebkurā laikā," tad viegli iesmējās un aizgāja. Dreiks viņai sekoja, gan neizpratnē, gan patīkami pārsteigts. Viņš kļūdījās par viņu. Dievs, viņu bija grūtāk lasīt nekā Kenediju.
  
  Dreiks lepojās ar savu spēju lasīt cilvēkus. Vai viņš paslīdēja? Vai viņa civildienesta gadi viņu bija padarījuši mīkstu?
  
  Viņa ausī ierunājās balss, liekot sirdij lēkāt. "Kas tas ir?" - ES jautāju.
  
  Kenedijs!
  
  "Sūds!" Viņš lēca un mēģināja noslēpt savu nelielo lēcienu gaisā kā parasto ekstremitāšu izstiepšanu.
  
  Ņujorkas policists to lasīja kā grāmatu. "Esmu dzirdējis, ka SAS nekad nav bijis slazds ienaidnieka teritorijā. Laikam jūs nekad neesat bijis šīs komandas dalībnieks, vai ne?
  
  "Kas ir kas?" Bens izklaidīgi jautāja, atbildot uz viņas jautājumu.
  
  "Šo?" Kenedijs noliecās uz priekšu un pieskārās monitora sāniem, norādot uz mazo ikonu, kas paslēpta starp manuskripta simbolu jucekli.
  
  Bens sarauca pieri. "Nezinu. Izskatās pēc ikonas attēlā.
  
  Kad Kenedija iztaisnojās, viņas mati atbrīvojās no saitēm un krita pār pleciem. Dreiks vēroja, kā viņi gāžas lejup līdz viņa mazajai mugurai.
  
  "Oho. Tas ir pārāk daudz matu."
  
  "Tu to vari, ķēms."
  
  Bens veica dubultklikšķi uz attēla ikonas. Ekrāns pārvērtās par tekstu, un tā trekns nosaukums piesaistīja jūsu uzmanību. Odins un gaišreģis, ierindojās Ragnaroka laikā. Un zem tā ir dažas vecas paskaidrojoša teksta rindiņas.
  
  Tiek uzskatīts, ka šī glezna, ko 1795. gadā gleznoja Lorenco Baks un konfiscēja no Džona Dilindžera privātās kolekcijas 1934. gadā, ir balstīta uz senāku attēlu, un tajā redzami norvēģu dieva Odina pavadoņi īpašā secībā sakārtoti vietā, kur nomira Odins. - mītiskais Ragnaroka kaujas lauks. Viņa mīļotais Seer skatās uz to un raud.
  
  Ne vārda neteicis, Bens vēlreiz nospieda un bilde materializējās viņu priekšā.
  
  "Mans Dievs!" - Bens nomurmināja. "Lielisks darbs."
  
  Kenedijs teica: "Šis ir plāns... kā sakārtot gabalus."
  
  
  DIVDESMIT ČETRI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  "Izgatavosim dažas kopijas." Vienmēr piesardzīgais Dreiks ar tālruni uzņēma dažas ātras bildes. Bens iemācīja viņam vienmēr turēt pa rokai labu, strādājošu kameru, un tas bija negaidīts naudas zaudējums. "Tagad mums ir vajadzīgas tikai valkīras, acis un Ragnaroka karte." Viņš piepeši apstājās, atmiņu šķembā nodurts.
  
  Bens jautāja: "Ko?"
  
  "Neesmu pārliecināts. Smuki. Atmiņa. Varbūt kaut kas, ko esam redzējuši pēdējo dienu laikā, taču esam redzējuši tik daudz, ka nevaru to sašaurināt.
  
  Dāls teica: "Nu, Dreik. Varbūt tev bija taisnība. Iespējams, mūsdienu Dilindžeram ir sava interesanta privātā kolekcija.
  
  "Paskaties šeit," Bens turpināja lasīt. "Šeit teikts, ka šī glezna ir unikāla, un tas tika saprasts tikai 60. gadu sākumā, pēc tam tā tika iekļauta skandināvu mitoloģijas izstādē un nosūtīta nelielā pasaules tūrē. Pēc tam un intereses mazināšanās dēļ glezna tika ieslodzīta muzeja glabātavā un... nu, aizmirsta. Līdz šai dienai".
  
  "Labs darbs, mēs paņēmām līdzi policistu." Dreiks mēģināja celt Kenedija pašcieņu, joprojām nezinot, kur atrodas viņas galva pēc Ņujorkas.
  
  Kenedija sāka sasiet matus, tad vilcinājās. Pēc brīža viņa iebāza rokas kabatās, it kā mēģinātu tās notvert. Dreiks uzsita viņai pa plecu. "Tātad, kā būtu, ja jūs paņemtu šo gleznu un atnestu to šeit. Tur var būt kaut kas tāds, ko mēs fotoattēlā neredzam. Mans vecais draugs Dāls un es gatavojamies pārbaudīt mākslas kolekcionēšanas ēnaino pusi. Pakratiet dažus kokus." Viņš apstājās, smīnot. "Vairāk koku."
  
  Kenedijs ievaidējās, pirms devās prom.
  
  Dāls skatījās uz viņu ar saraustītām acīm. "Tātad. Kur mums vajadzētu sākt?
  
  "Sāksim ar Valkīrijām," sacīja Dreiks. "Kad mūsu draudzīgais mančkins mums pastāstīs, kur un kad tie tika atrasti, mēs varam mēģināt tos izsekot."
  
  "Detektīvs darbs?" Dāls jautāja. "Bet jūs tikko nosūtījāt mūsu labāko detektīvu."
  
  "Šobrīd viņai ir nepieciešams novērst uzmanību fiziski, nevis garīgi. Viņa ir diezgan nobružāta. "
  
  Bens runāja. - Labs minējums, Met. Valkīras tika atklātas starp citiem lieliem dārgumiem vikingu gaišreģa Volvas kapā 1945. gadā Zviedrijā.
  
  "Heidijas kaps?" Dreiks izmantoja iespēju.
  
  "Tam bija jābūt. Sasodīti labs veids, kā paslēpt kādu no gabaliem. Palūdziet saviem palīgiem to apglabāt kopā ar jums pēc jūsu nāves."
  
  "Pārsūtiet šo rakstu uz citu datoru." Dreiks un Dāls sēdēja viens otram blakus un izskatījās neveikli.
  
  Dreiks zināja, ka pulkstenis joprojām tikšķ. Karīnai. Par Neviku. Saviem ienaidniekiem un visai pasaulei. Viņš nikni dauzīja mašīnu, izpētot muzeja arhīvus un mēģinot noskaidrot, kad Valkīras pazuda no inventāra.
  
  "Vai jums ir aizdomas, ka kāds strādā no iekšpuses?" Dāls uzreiz saprata, kurp viņš dodas.
  
  "Labākais minējums ir nepietiekami apmaksāts muzeja apsargs vai iesprostots kurators... kaut kas līdzīgs. Viņi būtu nogaidījuši, līdz valkīras, iespējams, tiks pazeminātas līdz glabātuvei, un tad klusi tās nosūtījuši. Neviens to neapzinās gadiem ilgi, ja vispār.
  
  "Vai laupīšana," Dāls paraustīja plecus. "Jēzu, cilvēk, mums ir vairāk nekā sešdesmit gadi, lai to noskaidrotu." Viņš atkal pieskārās laulības gredzenam, kuru bija uzvilcis kopš ieiešanas Bibliotēkā. Dreiks uz sekundi apstājās. - Sieva?
  
  "Un bērni".
  
  "Vai jums tās pietrūkst?"
  
  "Katru sekundi".
  
  "Labi. Varbūt tu neesi gluži tas stulbs, par kādu es tevi domāju.
  
  "Brazdamies, Dreik."
  
  "Vairāk tā. Es neredzu nekādas laupīšanas. Bet paskatieties šeit - Valkīras devās turnejā 1991. gadā Zviedrijas mantojuma fonda sabiedrisko attiecību kampaņas ietvaros. Līdz 1992. gadam tie nebija iekļauti muzeja katalogā. Ko tas jums saka?
  
  Dāls savilka lūpas. "Vai kāds, kas saistīts ar turneju, nolēma tos nozagt?"
  
  "Vai... kāds, kurš tos vēroja turnejā, nolēma!"
  
  "Labi, visticamāk." Dāla galva satricināja. "Tātad, kur gāja ekskursija?" Viņa pirksti četras reizes pieskārās ekrānam. "Anglija. ŅUJORKA. Havaju salas. Austrālija."
  
  "Tas patiešām to sašaurina," Dreiks sarkastiski sacīja. "Smuki".
  
  "Nē, pagaidiet," Dāls iesaucās. "Tā ir patiesība. Valkīrijas nolaupīšanai vajadzēja noritēt gludi, vai ne? Labi izplānots, labi izpildīts. Ideāli. Tas joprojām smaržo pēc līdzdalības noziegumā. "
  
  "Ja jūs būtu mazliet gudrāks, jūs..."
  
  "Klausieties! Deviņdesmito gadu sākumā serbu mafija sāka rakt savus nagus Zviedrijas vēderā. Ar izspiešanu saistīto noziegumu skaits nepilnu desmit gadu laikā ir dubultojies, un tagad visā valstī darbojas desmitiem organizētu grupējumu. Daži sevi sauc par Bandidos. Citi, piemēram, Hells Angels, ir tikai baikeru bandas.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka serbu mafijai ir valkīras?"
  
  "Nē. Es saku, ka viņi plānoja tos nozagt un pēc tam pārdot par naudu. Viņi ir vienīgie, kam ir savienojumi, lai to izdarītu. Šie cilvēki dara visu, ne tikai izspiešanu. Starptautiskā kontrabanda viņiem nebūtu pāri.
  
  "LABI. Tātad, kā mēs varam uzzināt, kam viņi tos pārdeva?
  
  Dāls pacēla telefonu. "Mēs to nedarām. Bet vismaz trīs no vadošajiem līderiem tagad atrodas aiz restēm netālu no Oslo." Viņš aizgāja, lai piezvanītu.
  
  Dreiks izberzēja acis un atliecās. Viņš paskatījās pulkstenī un bija šokēts, redzot, ka ir gandrīz 6. Kad viņi pēdējo reizi gulēja? Viņš paskatījās apkārt, kad Heidens atgriezās.
  
  Skaistā aizsardzības sekretāra palīgs izskatījās nomākts. "Atvainojiet puiši. Neveicās ar vāciešiem.
  
  Bena galva sita apkārt, un spriedze bija redzama. "Neviens?"
  
  "Vēl nē. Man tiešām žēl."
  
  "Bet kā? Šim puisim kaut kur jābūt." Asaras piepildīja viņa acis, un viņš pieķēra tās Dreikam. "Vai ne?"
  
  "Jā, draugs, tieši tā. Tici man, mēs viņu atradīsim. Viņš satvēra savu draugu lāča apskāvienā, viņa acis lūdza Heidenu veikt izrāvienu. "Mums jāpaņem pauze un jāietur labas brokastis," viņš teica, cauri spīdot viņa Jorkšīras akcentam.
  
  Heidens pakratīja galvu, skatīdamies uz viņu tā, it kā viņš tikko būtu runājis japāņu valodā.
  
  
  DIVDESMIT PIECI
  
  
  
  LASVEGASA
  
  
  Alisija Mailsa vēroja multimiljardāru Kolbiju Teiloru, kad viņš sēdēja plašajā stāvā vienā no daudzajiem viņam piederošajiem dzīvokļiem, kas atrodas divdesmit divus stāvus virs Lasvegasas bulvāra. Viena siena bija pilnībā no stikla, no kuras paveras fantastisks skats uz Bellagio strūklakām un Eifeļa torņa zeltainajām gaismām.
  
  Kolbijs Teilors par to nedomāja. Viņš bija iegrimis savā jaunākajā pirkumā "The Wolves of Odin", kuru viņš bija pavadījis divas stundas, rūpīgi sadalot kopā. Alisija piegāja viņam klāt, nolobīja savas drēbes pa vienam, līdz bija kaila, un tad nolaidās četrrāpus, līdz viņas acis bija vienā līmenī ar viņa, pēdu no zemes.
  
  Spēks un briesmas bija divas lietas, kas viņu ieslēdza. Kolbija Teilora spēks - neparasts megalomānisks - un briesmas, ko rada brīnišķīgās zināšanas, ka viņas draugs Milo, tas lielais, spēcīgais brūķis no Vegasas, patiesībā viņu mīlēja.
  
  "Vai jūs gatavojaties atpūsties, priekšniek?" viņa aizelsusies jautāja. "Es esmu bezpalīdzīgs. Bez papildu maksas."
  
  Teilors paskatījās uz viņu augšā un lejā. "Alisija," viņš teica, izvilkdams no maka desmit dolārus. "Mēs abi zinām, ka tas jūs iepriecinātu vairāk, ja es samaksātu." Viņš iespieda banknoti starp viņas zobiem, pirms ieņēma pozīciju aiz viņas.
  
  Alisija augstu pacēla galvu, gandrīz slaucoties, apbrīnojot viņas priekšā izstieptās Strips dzirkstošās gaismas. "Nesteidzies. Ja vari."
  
  "Kā iet ar Parneviku?" Teilors formulēja savu jautājumu kā ņurdēšanu.
  
  "Tiklīdz būsiet pabeidzis," Alisija atbildēja savā lauztajā angļu valodā. "Es to sadalīšu divās daļās."
  
  "Informācija ir spēks, Miles. Mums... ir jāzina, ko viņi zina. ... Šķēps. Viss pārējais. Šobrīd esam priekšā. Bet Valkīras un Acis ir... īstās balvas.
  
  Alisija to noregulēja. Buzzing. Grunt. Apsēstība. Viņa dzīvoja divām lietām - briesmām un naudai. Viņai bija prasmes un šarms, lai ņemtu visu, ko viņa gribēja, ko viņa darīja katru dienu, nedomājot vai nenožēlojot. Viņas dienas SAS bija tikai apmācība. Viņas misijas Afganistānā un Libānā bija vienkārši mājasdarbi.
  
  Tā bija viņas spēle, viņas līdzekļi pašpietiekamībai. Šoreiz jautri gāja kopā ar Kolbiju Teiloru un viņa armiju, taču drīzumā vācieši piedāvāja lielāku algas dienu - Abels Frejs pārstāvēja īsto varu, nevis Kolbiju Teiloru. Sajauciet to ar reibinošām briesmām, ka tuvumā atrodas mūžīgi mīlošais Milo, un viņa pie apvāršņa neredzēja tikai pasakainu uguņošanu.
  
  Viņa paskatījās apkārt Stripam, atpazīdama šo mirgojošo gaismu un grandiozo kazino absolūto spēku, un izmantoja mazo izklaidi, ko Kolbijs Teilors piedāvāja, visu laiku domājot par Metu Dreiku un sievieti, ar kuru viņa bija viņu redzējusi.
  
  
  * * *
  
  
  Viņa iegāja dzīvokļa viesu guļamistabā un atrada profesoru Rolandu Parņeviku piesietu, izplesties pie gultas tieši tā, kā viņa bija viņu atstājusi. Tā kā Teilores karstums joprojām kvēloja starp augšstilbiem un sārtums uz vaigiem, viņa kliedza Džeronimo! un uzlēca uz matrača, piezemējoties blakus vecajam vīram.
  
  Viņa uzlēca uz ceļiem un norāva no viņa lūpām sudraba līmlenti. - Jūs mūs dzirdējāt, vai ne, profesor? Protams, jūs to darījāt." Viņas skatiens nostājas uz viņa cirkšņiem. "Vai tur vēl ir dzīvība, vecais? Vai nepieciešama palīdzība?"
  
  Viņa maniakāli iesmējās un nolēca no gultas. Profesores izbiedētās acis sekoja katrai viņas spēku alkstošajai kustībai, iekvēlinot viņas ego, mudinot viņu uz vēl mežonīgākām izpausmēm. Viņa dejoja, griezās, kļuva kautrīga.
  
  Bet galu galā viņa apsēdās uz vecā vīra krūtīm, liekot viņam smagi elpot, un pagrieza rožu šķēres.
  
  "Laiks nocirst pirkstus," viņa jautri sacīja. "Es izbaudu savu spīdzināšanu tikpat ļoti, cik es izbaudu savu seksu, collu pēc collas. Un jo ilgāk tas ilgst, jo labāk. Nopietni, draugs, es esmu šeit tikai asiņu un grautiņu dēļ."
  
  "Ko... ko tu gribi... zināt?" Parnevika zviedru akcents bija baiļu biezs.
  
  "Pastāstiet man par Metu Dreiku un prostitūtu, kas viņam palīdz."
  
  "Dreiks? Es... es nesaprotu... vai tu negribi - Odin?
  
  "Es nedomāju par visām šīm norvēģu muļķībām. Esmu tajā iesaistīts tīrā, izmisīgā sajūsmas dēļ. Viņa ātri norāva rožu šķēres netālu no viņa deguna gala.
  
  "Umm... Dreiks bija SAS, es dzirdēju. Viņš tajā iesaistījās... nejauši.
  
  Alisija juta, kā viņu pārņem ledains vilnis. Viņa uzmanīgi uzkāpa virs Parnevika ķermeņa, aplika abus asmeņus ap viņa degunu un spieda, līdz parādījās asiņu strūkla.
  
  "Man liekas, ka tu apstājies, vecais."
  
  "Nē! Nē! Lūdzu!" Tagad viņa akcents bija tik biezs un izkropļots no spiediena uz degunu, ka viņa tik tikko spēja saprast vārdus. Viņa iesmējās. "Tu izklausies pēc tā šefpavāra no The Muppets." Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Viņa sieva - viņa viņu pameta. Vaino SAS! - Parneviks izbļāva un šausmās nobolīja acis. "Viņa draugam ir māsa, kas mums palīdz! Sieviete ir Kenedijs Mūrs, policists no Ņujorkas. Viņa atbrīvoja sērijveida slepkavu!
  
  Alisija dusmīgi kustināja asmeņus. "Labāk. Daudz labāk, profesor. Kas vēl?"
  
  "Viņai... viņa ir... hm... brīvdienās. Nav piespiedu brīvdienu. Redziet, sērijveida slepkava - viņš atkal nogalināja.
  
  "Dievs, prof, jūs sākat mani ieslēgt."
  
  "Lūdzu. Varu teikt, ka Dreiks ir labs cilvēks!
  
  Alisija izvilka rožu griezējus. "Nu, viņš noteikti to pārdzīvo. Bet es saskrējos ar viņu SRT, nevis jūs. Es zinu, kas vajā šo nelieti."
  
  Atskanēja kliedziens un trieciens, un tad Kolbijs Teilors izbāza galvu pa durvīm. "Jūdzes! Man tikko piezvanīja mūsu sabiedrotais Zviedrijas valdībā. Viņi uzzināja, kur atrodas Valkīras. Mums jāpasteidzas. Tagad!"
  
  Alisija paņēma rožu griezējus un nogrieza vecajam vīram pirksta galu.
  
  Tikai tāpēc, ka viņa varētu.
  
  Un, kamēr viņš kliedza un raustījās, viņa iedūrās viņa mugurā un iesprauda viņu ar strūklas inžektoru, šļirci bez adatas, ievietojot mazu sensoru tieši zem viņa ādas.
  
  Plāns B, Alisija domāja, viņas karavīra apmācība joprojām bija līdzvērtīga.
  
  
  DIVDESMIT SEŠI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  Kad iezvanījās Torstena Dāla mobilais telefons, Dreika mute bija pilna ar melleņu smalkmaizītēm. Viņš to nomazgāja ar svaigu kafiju, gaidoši klausīdamies.
  
  "Jā, valsts ministr." Pēc šī pārsteiguma pārējā Dāla saruna bija gausa, virkne "es redzu", paziņojumi un cieņpilns klusums. Tas beidzās ar "Es jūs nepievilšu, kungs", kas Dreikam izklausījās nedaudz draudīgi.
  
  "Nu?" - ES jautāju.
  
  "Manai valdībai bija jāapsola vienam no šiem serbu neliešiem samazinātu cietumsodu apmaiņā pret palīdzību, taču mums ir apstiprinājums." Dreiks varēja saprast, ka zem Dāla konservatīvās ārpuses ir vīrietis, kurš vēlas būt laimīgs.
  
  "Un kas?"
  
  "Vēl nē. Sanāksim visi kopā." Brīdi vēlāk Bens tika atrauts no klēpjdatora ekrāna, Heidens nosēdās centimetru no viņa elkoņa, un Kenedijs gaidoši stāvēja blakus Dreikam, viņa garie mati joprojām bija nolaisti.
  
  Dāls ievilka elpu. "Īsā versija ir tāda, ka zviedru serbu mafijas līderis deviņdesmitajos gados - vīrietis, kurš šobrīd atrodas mūsu apcietinājumā - Valkīras atdeva savam amerikāņu kolēģim kā labas gribas žestu. Tātad Davors Babičs saņēma Valkīras 1994. gadā. 1999. gadā Deivors atkāpās no mafijas līdera amata un nodeva vadību savam dēlam Blankam, aizejot uz vietu, kuru viņš pasaulē mīlēja visvairāk - pat uz savu dzimteni.
  
  Dāls uz brīdi apstājās. "Havaju salas".
  
  
  DIVDESMIT SEPTIŅI
  
  
  
  Ņujorka, ASV
  
  
  Abels Frejs paskatījās lejup pa sava augšējā stāva dzīvokļa logu uz miljoniem sīku skudru, kas skraidīja pa ietvēm lejā. Tomēr atšķirībā no skudrām šie cilvēki bija bezjēdzīgi, bezmērķīgi un viņiem trūka iztēles, lai paskatītos tālāk par savu nožēlojamo dzīvi. Viņš ierosināja, ka terminu "bezgalvas cāļi" ieviesa vīrietis, kurš stāvēja tieši šajā augstumā, vērojot vīlušos tvertni, kas ir cilvēce.
  
  Frejs jau sen ir devis brīvu vaļu savām fantāzijām. Daudz jaunāka viņa versija saprata, ka spēja darīt visu padara visu garlaicīgu. Bija jāizdomā jaunas, daudzveidīgākas un izklaidējošākas aktivitātes.
  
  Līdz ar to kaujas arēna. Līdz ar to modes bizness - sākotnēji veids, kā iegūt skaistas sievietes, tad starptautiskā kontrabandas gredzena fronte, un tagad veids, kā slēpt savu interesi par Dievu kapiem.
  
  Viņa mūža darbs.
  
  Vairogs bija nevainojams, īsts mākslas darbs, un papildus šifrētajai kartei, kas bija iegravēta tā izliektajā virsmā, viņš nesen bija atklājis noslēpumainu teikumu, kas ierakstīts gar tā augšējo malu. Viņa mīļākais arheologs pie tā smagi strādāja. Un viņa mīļākais zinātnieks mēģināja atšķetināt vēl vienu neseno pārsteigumu - vairogs bija izgatavots no ziņkārīga materiāla, nevis parasta metāla, bet kaut kā saturīgāka, bet tajā pašā laikā apbrīnojami viegla. Frejs bija gan priecīgs, gan vīlies, atklājot, ka Odina noslēpumā ir vēl vairāk, nekā viņš sākotnēji bija iedomājies.
  
  Viņa vilšanos izraisīja laika trūkums to pētīšanai. It īpaši tagad, kad viņš bija daļa no šīs starptautiskās sacīkstes. Kā viņš vēlējās, lai viņš varētu visus nosūtīt atpakaļ uz Laveraine, un, kamēr nepiedienīgie sabiedriskie biedri izklaidējās, viņš un daži daži citi analizēja dievu noslēpumus.
  
  Pēc tam viņš pasmaidīja tukšajai telpai. Analīzei vienmēr bija jāpievieno daži vērtīgi rupjas atelpas brīži. Varbūt arēnā sastādiet vienu pret otru pāris vīriešu modeļus, piedāvājiet viņiem izeju. Vēl labāk, sastādiet vairākus viņa gūstekņus vienu pret otru. Viņu neziņa un izmisums vienmēr bija vislabākais skats.
  
  Viņa e-pasts tiek ping. Ekrānā parādījās video, kurā redzama jaunā meitene Karina Bleika, kas sēž savā gultā ķēdēs.
  
  "Beidzot". Frejs pirmo reizi paskatījās uz viņu. Bleika sieviete bija atzīmējusi katru no trim algotņiem, kurus viņš bija sūtījis viņu nolaupīt, vienu diezgan ļauni. Viņa bija ļoti gudra, patiesa vērtība, un viņa tikko bija ieslodzīta savā mazajā cietumā Lavereina, gaidot Freja ierašanos.
  
  Svaiga gaļa viņa priekam. No nevainīgā asinīm ir viņa mūžīgā svētlaime. Tagad viņa bija viņa īpašums. Viņai bija apgriezti blondi mati, skaisti sprādzieni un platas acis, lai gan Freja nevarēja būt pārliecināta par krāsu, ņemot vērā attēla kvalitāti. Skaists augums - nav kalsns kā modelei; vilinošāka, kas, bez šaubām, patiktu daiļā dzimuma pārstāvēm.
  
  Viņš pieskārās viņas digitalizētajai sejai. "Tu drīz būsi mājās, mans mazais..."
  
  Tajā brīdī durvis atvērās un iekšā ienāca rupjš Milo, vienā rokā vicinādams mobilo telefonu. "Tā ir viņa," viņš kliedza. "Alicia!" Viņa idiotiskajā sejā bija stulbs smīns.
  
  Frejs slēpa savas emocijas. "Jā? Halo? Jā, pastāsti man. Pēdējam gabalam Ņujorkā tam vajadzēja būt manam. Viņš ne drusku neuzticējās angļu kucei.
  
  Viņš klausījās viņā, smaidot, kad viņa paskaidroja, kur viņiem jādodas tālāk, sarauca pieri, izdzirdot, ka zviedri un viņu pavadoņi ir ceļā, un tad viņš nevarēja atturēties, kad viņa apsolīja, ka viņš drīz turēs abus kanādiešus. skaitļi.
  
  Tad viņš varēja atšifrēt šo dīvaino uzrakstu uz Vairoga malām un redzēt, vai citas detaļas nav izgatavotas no tā paša reta materiāla. Tad viņam būtu trīs gabali un priekšrocība.
  
  "Vismaz tu esi atjautīgs," viņš teica klausulē, vērīgi skatīdamies uz Milo. "Es ceru izmantot šo atjautību, kad mēs drīz atkal tiksimies." Bija pagājis diezgan ilgs laiks, kopš viņš bija caurduris angļu rozi.
  
  Frejs iekšēji pasmīnēja, kad Milo acis iemirdzējās, domājot par atkalapvienošanos ar savu draudzeni. Alisijas atbilde joprojām atbalsojās viņa prātā.
  
  Kā vēlaties, kungs.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅI
  
  
  
  OAHU, HAVAII
  
  
  12. septembrī pusdienas sauli virs Havaju salām aptumšoja tumšs Medūzu izpletņu lietus, kas ir ASV armijas raksturīgākais izpletnis. Unikālā operācijā Delta Commandos nolaidās zviedru SGG un britu SAS un viena Ņujorkas policista ielenkumā attālā pludmalē salas ziemeļu pusē.
  
  Dreiks sāka skriet uz pludmali, smiltīm mīkstinot viņa piezemēšanos, atlaida izpletni un ātri pagriezās, lai pārbaudītu Kenedija progresu. Viņa piezemējās starp pāris Deltas zēniem, nokrita uz viena ceļa, bet drīz vien piecēlās kājās.
  
  Benam bija jāpaliek lidmašīnā, turpinot pētījumus ar Heidena palīdzību, kurš tika nosūtīts kā "padomnieks" uz ASV misijā.
  
  Dreika pieredze liecina, ka padomdevēji parasti bija labāk apmācīti savu priekšnieku versijas - tā sakot, spiegi aitas ādā.
  
  Viņi skrēja gar pludmali karstajā Havaju salu saulē, trīsdesmit augsti apmācītu īpašo spēku karavīru, pirms sasniedza maigu nogāzi, ko aizsargā koku lapotne.
  
  Šeit Torstens Dāls viņus apturēja. "Jūs zināt noteikumus. Kluss un ciets. Mērķis ir noliktavas telpa. Uz priekšu!"
  
  Tika pieņemts lēmums ar maksimālu spēku uzbrukt bijušā Serbijas mafijas līdera savrupmājai. Laiks bija šausmīgi pret viņiem - viņu sāncenši arī varēja zināt Valkyries atrašanās vietu, un iegūt pārsvaru šajās sacīkstēs bija ļoti svarīgi.
  
  Un savas valdīšanas laikā Davors Babičs nebija žēlsirdīgs cilvēks.
  
  Viņi uzkāpa nogāzē un skrēja pāri ceļam, taisni uz Babiča personīgajiem vārtiem. Pat vējš viņus neskāra. Uzbrukums tika veikts, un nepilnas minūtes laikā augstie kaltie vārti tika pārvērsti metāla gabalos. Viņi izlauzās cauri vārtiem un izklīda pa apkārtni. Dreiks paslēpās aiz biezas palmas, pētīdams atklāto zālienu, kas veda uz masīvajiem marmora pakāpieniem. Viņu augšpusē bija ieeja Babiča savrupmājā. Abās pusēs stāvēja dīvainas statujas un Havaju kultūras dārgumi, pat Moai figūriņa no Lieldienu salas.
  
  Vēl nav aktivitāšu.
  
  Serbu mafijas pensionāre bija nāvējoši pašpārliecināta.
  
  SAS vīrietis, pa pusei paslēptu seju, slīdēja blakus Dreikam.
  
  "Sveicināts, vecais draugs. Jauka diena, vai ne? Man patīk, kad tiešie saules stari skar objektīvus. Velss nosūta vislabākos novēlējumus.
  
  "Kur ir tas vecais muļķis?" Dreiks nenovērsa skatienu no dārza.
  
  "Viņš saka, ka sazināsies ar jums vēlāk. Kaut kas par to, ka esat viņam kādu laiku parādā."
  
  "Netīrs vecs stulbenis."
  
  "Kas ir Maijs?" - jautāja Kenedijs. Viņa atkal ķemmēja matus un valkāja bezveidīgu armijas uniformu virs bikškostīma. Viņai bija pāris Glocks.
  
  Dreiks, kā parasti, nenēsāja līdzi nekādus ieročus, izņemot speciālo nazi.
  
  Jaunais SAS puisis teica: "Vecais Dreika Liesms ir klāt. Vēl svarīgāk, kas jūs esat?
  
  "Nāciet, puiši. Koncentrējieties uz šo. Mēs gatavojamies veikt vienu no lielākajiem uzbrukumiem civiliedzīvotājiem vēsturē."
  
  - Civilā? Kenedijs sarauca pieri. "Ja šis puisis ir civilpersona, tad es esmu Klaudijas Šīferes dupsis."
  
  Delta Team jau bija uz kāpnēm. Dreiks iznāca no slēptuves brīdī, kad viņi sāka, un skrēja pāri klajai zemei. Kad viņš bija pusceļā, sākās kliedzieni.
  
  Kāpņu augšgalā parādījās figūriņas, kas bija dažādi tērptas uzvalkos, bokseršortos un nogrieztos T-kreklos.
  
  Atskanēja seši īsi šāvieni. Seši ķermeņi nedzīvi nokrita pa kāpnēm. Delta Team bija pusceļā. Steidzami kliedzieni tagad atskanēja no kaut kurienes priekšā, kad Dreiks sasniedza kāpņu apakšu un rāpoja pa labi, kur izliektās akmens margas sniedza nedaudz vairāk aizsegu.
  
  Atskanēja šāviens, skaļš, tas nozīmē, ka tas nāca no serbiem. Dreiks pagriezās, lai vēlreiz pārbaudītu Kenediju, un tad divreiz uzkāpa augšā.
  
  Aiz tiem neliela grants sloksne veda uz ieeju savrupmājā, kas atradās starp abām H formas ēkas pusēm. Bruņoti vīri iznāca no atvērtām durvīm un aizcirta franču durvis abās ieejas pusēs.
  
  Viņu ir desmitiem.
  
  Viņus pārsteidz, taču viņi ātri pārgrupējas. Varbūt tomēr ne tik pašapmierināts. Dreiks redzēja, kas tuvojas, un patvērās starp dīvainu statuju kolekciju. Galu galā viņš Kenediju aizvilka no Lieldienu salas.
  
  Pēc sekundes bija dzirdams ložmetēja šāviens. Šokētie apsargi uzlika svina aizkarus visos virzienos. Dreiks nokrita uz vēdera, kad statujā ar sitieniem trāpīja vairākas lodes.
  
  Apsargi skrēja uz priekšu. Viņi bija algoti muskuļi, vairāk izraudzīti sava stulbuma, nevis intelektuālās spējas dēļ. Viņi ieskrēja tieši Deltas zēnu rūpīgajās uguns līnijās un krita, lokoties starp asins straumēm.
  
  Aiz viņiem saplīsa stikls.
  
  No savrupmājas logiem atskanēja vēl šāvieni. Neveiksmīgais Deltas karavīrs saņēma lodi kaklā un uzreiz nokrita miris.
  
  Uz statujām uzdūruši divi apsargi, viens no viņiem guva vieglus miesas bojājumus. Dreiks klusībā izvilka asmeni un gaidīja, kad kāds no viņiem apstaigās statuju.
  
  Pēdējais, ko ievainotais serbs redzēja, bija viņa paša asinis, kad Dreiks pārgrieza viņam rīkli. Kenedijs šāva uz otru serbu, netrāpīja, pēc tam metās aizsegā, paceļot ieroci.
  
  Āmurs noklikšķināja tukšs.
  
  Kenedijs piecēlās. Neatkarīgi no tā, vai ierocis bija vai nebija, viņa joprojām saskārās ar saniknotu pretinieku. Apsargs šūpoja pļāvēju, izlocīdams muskuļus.
  
  Kenedijs izkāpa no diapazona, tad lēca uz priekšu, kad viņa impulss atstāja viņu atklātu. Ātrs spēriens pa cirksni un elkonis pret pakauša daļu nogāza viņu zemē. Viņš apripojās, asmeni pēkšņi turēdams rokā, un sita plašā lokā. Kenedija paraustīja atpakaļ tikai tik daudz, lai nāvējošais gals izietu viņas vaigam, pirms iedzina sastindzis pirkstus viņa elpas caurulē.
  
  Viņa dzirdēja, kā lūst mīkstais skrimslis, un dzirdēja, kā viņš sāka aizrīties.
  
  Viņa novērsās. Viņš bija beidzis. Viņai nebija vēlēšanās skatīties, kā viņš mirst.
  
  Dreiks stāvēja un skatījās. "Nav slikti".
  
  "Varbūt tu tagad beigsi mani audzināt."
  
  "Es negribētu..." Viņš pēkšņi apstājās. Viņš savu kaunu sedza ar drosmīgu lielīšanos. "Nav nekā labāka kā skatīties uz sievieti ar ieroci."
  
  "Nav svarīgi". Kenedijs aizlīda aiz totēma staba, kas ir vēl viena savrupmājas nevietā iezīme, un apskatīja notikuma vietu.
  
  "Mēs ejam katrs savu ceļu," viņa viņam teica. "Jūs atradīsit noliktavas telpu. Es iešu atpakaļ."
  
  Viņš paveica saprātīgu darbu, slēpdams vilcināšanos. "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Čau, es šeit esmu policists, atceries? Jūs esat civiliedzīvotājs. Dari, kā tev liek."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks vēroja, kā Kenedijs rāpoja pa labi, virzoties uz savrupmājas aizmuguri, kur satelītnovērošana rādīja helikopteru laukumu un vairākas zemas ēkas. SAS komanda tur jau bija izvietota, un tajā pašā brīdī tai bija jāiefiltrējas.
  
  Viņš konstatēja, ka viņa skatiens kavējas pie viņas figūras, viņa smadzenes pēkšņi vēlējās, lai drēbes, kuras viņa valkāja, demonstrētu viņas dupsi.
  
  Šoks viņu satricināja. Pazemība un nenoteiktība apvienoja spēkus viņa galvā, izraisot šaubu par sevi virpuli. Divi gadi kopš Elisona aiziešanas, vairāk nekā septiņsimt nestabilitātes dienas. Neparastas pastāvīgas dzeršanas dziļums, kam seko bankrots, un tad lēna, ļoti lēna augšupeja uz normālu dzīvi.
  
  Viņi pat vēl nav tur. Nekur tuvumā.
  
  Vai tā runāja viņa neaizsargātība?
  
  Plāns B.
  
  Darbs pie rokas. Mēģiniet atgūt savu militāro uzmanību un kādu laiku atstājiet nolādētās civilās lietas. Viņš satvēra pistoles no abiem apsargiem un ielīda starp statujām, līdz nostājās grants piebraucamā ceļa malā. Viņš pamanīja trīs mērķus trīs dažādos logos un ātri pēc kārtas izšāva trīs sērijas.
  
  Divi kliedzieni un kliedziens. Nav slikti. Kad atlikušā galva izbāzās atpakaļ, meklējot tās atrašanās vietu, Dreiks to pārvērta sarkanā dūmakā.
  
  Pēc tam viņš skrēja, taču paslīdēja uz ceļiem un apstājās tieši pie savrupmājas priekšpuses, un viņa galva atsitās pret grubuļainu akmens konstrukciju. Viņš atskatījās uz Deltas komandu, kas metās viņu panākt. Viņš pamāja viņu vadītājam.
  
  "Cauri". Dreiks pamāja uz durvju pusi, tad pa labi. "Glabātuve."
  
  Viņi iegāja iekšā, Dreiks pēdējais, piespiežoties pie sienas izliekuma. Viņu priekšā spirālveida veidā uzvirmoja platas kaltas dzelzs kāpnes uz savrupmājas otro līmeni.
  
  Kad viņi rāpās gar sienu, augšējā stāva balkonā tieši virs viņiem parādījās vairāk serbu. Vienā mirklī Delta komanda kļuva par vieglu laupījumu.
  
  Nebūdams kur iet, Dreiks nokrita ceļos un atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs pieskrēja pie koku līnijas, kas robežojas ar savrupmājas ārsienu, un sāka kustēties ātrāk. Acs mirklī viņa sasniedza mājas aizmuguri, pirms bezsejas SAS karavīrs nokrita viņas priekšā uz vēdera.
  
  Kā trusis viņa stāvēja nekustīga, šautenes stobra hipnotizēta. Pirmo reizi pēdējo mēnešu laikā visas domas par Tomasu Kalebu viņu pameta.
  
  "Smuki!"
  
  "Tas ir labi," teica balss pie viņas labās auss. Viņa juta auksto asmeni tikai milimetru attālumā no sevis. "Šis ir Dreika putns."
  
  Komentārs kliedēja viņas bailes. "Dreika putns? Esmu prom!"
  
  Vīrietis smaidīdams gāja viņai pa priekšu. "Nu, pēc jūsu prezidentes domām, Mūras jaunkundze nav svarīga. Es gribētu kārtīgi iepazīstināt ar sevi, bet tagad nav īstais laiks vai vieta. Sauc mani Velss.
  
  Kenedija atpazina vārdu, bet neko vairāk neteica, kad ap viņu materializējās liela britu karavīru komanda un sāka atstāt pēdas. Babiča īpašuma aizmugurē bija milzīga terase, kas izklāta ar Indijas akmeni, olimpiskā izmēra peldbaseins, ko ieskauj atpūtas krēsli un baltas kabīnes, un vairākas tupus, neglītas ēkas, kas neatbilst pārējam dekoram. Blakus lielākajai ēkai atradās apļveida helikopteru laukums, kas aprīkots ar civilo helikopteru.
  
  Pēc gadiem ilgas pastaigas pa Ņujorkas ielām Kenedijam bija jādomā, vai noziegums patiešām atmaksājas. Šie puiši un Kalebs par to samaksāja. Čaks Vokers būtu par to samaksājis, ja Kenedijs nebūtu redzējis, ka viņš iemet kabatā steku.
  
  Sauļošanās krēsli bija pilni. Vairāki puskaili vīrieši un sievietes tagad stāvēja šokēti, saķērušies pie drēbēm un centušies aizsegt lieko miesu. Kenedijs atzīmēja, ka daži vecāki vīrieši nespētu tikt galā ar nīlzirgu ādu, savukārt lielākā daļa jauno sieviešu to varētu izdarīt tikai ar divām rokām un pagriežot kreiso pusi.
  
  "Šie cilvēki... sauksim viņus par viesiem... viņi droši vien nav daļa no serbu grupas," Velss klusi sacīja rīkles mikrofonā. "Paņemiet tos prom," viņš pamāja trim vadošajiem vīriem. "Pārējie jūs dodaties uz šo ēku jūras pusi."
  
  Kad grupa sāka sadalīties, uzreiz notika vairākas lietas. Helikoptera lāpstiņas sāka griezties; tā dzinēju skaņas nekavējoties apslāpēja tuvumā esošo kliedzienus. Tad pirms pēkšņas spēcīgas mašīnas rūkoņa apsteidza dziļa dārdoņa, gluži kā slēģu durvju atvēršanas skaņa. Aiz neglīto ēku jūras puses parādījās balta metāla sloksne - Audi R8, kas paātrinājās ar maksimālo ātrumu.
  
  Kad viņa sasniedza iekšpagalmu, tā bija nāvējoša tonna ložu. Tas ietriecās apdullinātajos SAS karavīros, nosūtot tos izplesties un gāžoties pa gaisu. Aiz viņa piebrauca cita automašīna, šoreiz melna un lielāka.
  
  Helikoptera lāpstiņas sāka griezties ātrāk un tā dzinēji sāka gaudot. Visa mašīna trīcēja, gatavojoties pacelšanās brīdim.
  
  Kenedijs, apstulbis, spēja tikai klausīties, kā Velss kliedza pavēles. Viņa sarāvās, kamēr atlikušie SAS karavīri atklāja uguni.
  
  Dārzā izlauzās visa elle.
  
  Karavīri atklāja uguni uz ātrumā braucošo Audi R8, lodes iedūrās tā metāla korpusā, caurdurot spārna ādu un durvis. Mašīna steidzās uz mājas stūra pusi, pēdējā brīdī apgriežoties, lai veiktu strauju pagriezienu.
  
  Grants izšāvās no viņa riepām kā mazas raķetes.
  
  Lode sadragāja vējstiklu, to iznīcinot. Automašīna burtiski gāja bojā lidojuma vidū, tās dzinējs apstājās, kad vadītājs smagi noslīdēja pie stūres.
  
  Kenedijs skrēja uz priekšu, paceļot pistoli. "Nekusties!"
  
  Pirms viņa sasniedza automašīnu, bija skaidrs, ka vadītājs ir viņas vienīgais pasažieris.
  
  Ēsma.
  
  Helikopters atradās divas pēdas virs zemes un lēni griezās. SAS karavīrs kliedza, bet bez īstām dusmām balsī. Otrs auto, melns četrdurvju Cadillac, tagad traucās pa milzīgo baseinu, riepām metot ūdens paisuma viļņus uz visām pusēm. Logi bija aptumšoti. Nav iespējams noteikt, kurš bija iekšā.
  
  Trešais dzinējs iedarbojās, pašlaik nav redzams.
  
  Karavīri atklāja uguni uz Cadillac, ar trim šāvieniem sabojājot riepas un vadītāju. Automašīna saslīdēja un tās aizmugure ietriecās baseinā. Velss un vēl trīs karavīri kliedzot skrēja viņam pretī. Kenedijs nenovērsa acis uz helikopteru, taču tāpat kā Caddy tā logi bija necaurredzami.
  
  Kenedijs izvirzīja teoriju, ka tas viss ir daļa no kāda sarežģīta bēgšanas plāna. Bet kur bija īstais Davors Babičs?
  
  Helikopters sāka celties augstāk. SAS beidzot nogura no brīdinājumiem un šāva pa aizmugurējo rotoru. Briesmīgā mašīna sāka griezties, un tad zem tās nometās ceļos vīrietis ar gatavu granātmetēju.
  
  Velss sasniedza Kadiju. Tika raidīti divi šāvieni. Kenedijs pa mikrofonu dzirdēja, ka Babičs joprojām ir brīvībā. Tagad ap stūri atbrauca trešā mašīna, dzinējam rūcot kā Formula 1 braucējam, bet tas bija Bentley, liels un drosmīgs, tā klātbūtne kliedzoši, vāciet mani no ceļa!
  
  Kenedijs ielēca kokos. Viņai sekoja vairāki karavīri. Velss pagriezās un raidīja trīs ātrus šāvienus, kas atsitās tieši pret sānu logiem.
  
  Ložu necaurlaidīgs stikls!
  
  "Tas ir dupsis!"
  
  Vārdi tika izrunāti par sekundes daļu par vēlu, lai glābtu helikopteru - granāta tika atbrīvota - tās sprādzienbīstamais lādiņš eksplodēja helikoptera apakšā. Helikopters sadalījās gabalos, visur izkaisot metāla lauskas. Savīts salauzta tērauda gabals ietriecās tieši baseinā, ar milzīgu spēku izspiežot tūkstošiem galonu ūdens.
  
  Kenedijs nogaidīja, līdz šausmīgais Bentlijs paskrēja viņai garām, un tad dzina. Ātrais secinājums viņai teica, ka ir tikai viena iespēja noķert bēgošo serbi.
  
  Velss to redzēja tajā pašā laikā un sāka darboties. R8 bija pilnībā nolietots, bet Caddy joprojām bija neskarts, tā riteņi tikai collu zem ūdens uz baseina marmora pakāpieniem.
  
  Velss un divi viņa kareivji skrēja uz Kadiju. Kenedijs devās karstā vajāšanā, apņēmības pilns pārņemt vadību. Tajā brīdī atskanēja dīvaina gaisa šņākoņa, it kā būtu pagājis viesulis, un pēkšņi Babiča mājas stūris uzsprāga.
  
  "Ak Dievs!" Velss iekrita dubļos, kad pat viņa miers bija sagrauts. Atkritumi lidoja uz visām pusēm, līstot uz baseinu un iekšpagalmu. Kenedijs satvēra. Viņa pagrieza galvu pret klintīm.
  
  Tur lidinājās melns helikopters, no atvērtajām durvīm vicinājās figūra.
  
  "Vai tev tas patīk?"
  
  Velss pacēla galvu. "Alisija Mailza? Ko jūs darāt visa svētā vārdā?"
  
  "Ar šo sitienu varētu pat noplēst savas mazās bumbiņas, vecais stulbi. Tu man esi parādā. Alisija iesmējās, kad helikopters uz brīdi pacēlās augšā, pirms pagriezās, lai vajātu Bentliju.
  
  Kanādieši bija šeit.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks aizripoja uz priekšu tieši pirms tam, kad siena aiz viņa pārvērtās par Šveices sieru. Vismaz viena lode lidoja tik tuvu, ka viņš dzirdēja tās skaņas čīkstēšanu. Viņš veica priekšējo apgriezienu, lai uzkāptu uz platformas zem balkona vienlaikus ar lielāko daļu Delta komandas. Nokļuvis tur, viņš mērķēja uz augšu un atklāja uguni.
  
  Kā jau gaidīts, balkona grīda bija salīdzinoši vāja. Apšaude augšā apstājās un sākās kliegšana.
  
  Deltas komandieris pamāja ar roku pa kreisi noliktavas virzienā. Viņi ātri izskrēja cauri divām skaisti iekārtotām, bet tukšām istabām. Komandieris norādīja, lai viņi apstāties pie tādas, par kuru satelītnovērošana bija brīdinājusi, ka tajā ir kaut kas īpašs - slēpta pazemes telpa.
  
  Iekšā tika mestas apdullināšanas granātas, kam sekoja amerikāņu karavīri, kas izmisīgi kliedza, lai palielinātu dezorientācijas efektu. Taču pusducis serbu zemessargu viņus nekavējoties iesaistījās roku cīņā. Dreiks nopūtās un iegāja iekšā. Haoss un apjukums piepildīja telpu no gala līdz galam. Viņš pamirkšķināja acis un sastapās ar milzīgu sargu, kurš smīnēja un atrauga, pirms metās uz priekšu, lai saņemtu lāča apskāvienu.
  
  Dreiks ātri izvairījās, iesita pa nierēm un ar cietu roku ar dunci ietriecās saules pinumā. Cilvēks-zvērs pat nenorāvās.
  
  Tad viņš atcerējās veco teicienu par stieņu cīņām - ja pretinieks ņem sitienu uz pinumu bez raustīšanās, tad labāk sāc skriet, cilvēk, jo tu esi līdz kaklam sūdos...
  
  Dreiks atkāpās, uzmanīgi pārvietojoties ap savu nekustīgo ienaidnieku. Serbs bija milzīgs, ar slinkiem taukiem pāri cietiem muskuļiem un pietiekami liela piere, lai salauztu sešu collu betona blokus. Vīrietis neveikli pavirzījās uz priekšu, rokas izpletis. Viena paslīdēšana un Dreiks būtu līdz nāvei saspiests, saspiests un saspiests kā vīnoga. Viņš ātri apgāja malā, viltoja pa labi un nāca uz priekšu ar trim ātriem sitieniem.
  
  Acs. Auss. Rīkle.
  
  Visi trīs ir savienoti. Kamēr serbs aiz sāpēm aizvēra acis, Dreiks veica riskantu manekena metienu lidojošā sitienā, kas radīja pietiekami daudz impulsa, lai notriektu pat šo brontozauru no viņa platajām kājām.
  
  Vīrietis nogāzās uz grīdas ar skaņu, kas atgādina kalna sabrukšanu. Gleznas nokrita no sienas. Spēks, ko viņš radīja no sava lēciena atpakaļ, viņu nogāza bez samaņas, kad viņa galva atsitās pret klāju.
  
  Dreiks devās tālāk istabā. Divi Deltas puiši tika nogalināti, bet visi serbi tika neitralizēti. Austrumu sienas daļa pavērās vaļā, un lielākā daļa amerikāņu stāvēja ap atvērumu, bet tagad lēnām atkāpās, lādami bailes.
  
  Dreiks steidzās viņiem pievienoties, nespēdams iedomāties, kas varētu izraisīt Deltas karavīra paniku. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija akmens pakāpieni, kas veda lejā labi apgaismotā pazemes kamerā.
  
  Otrā bija melnā pantera, kas lēnām kāpa pa pakāpieniem, un tās platā mute atklāja žileti asu ilkņu rindu.
  
  "Fuuuuck..." viens no amerikāņiem izvilka. Dreiks nevarēja vairāk piekrist.
  
  Pantera nošņācās, pielēca, lai sist. Dreiks atkāpās, kad zvērs uzlēca gaisā, 100 mārciņas nāvējošu muskuļu dusmās. Viņš piezemējās uz augstākā pakāpiena un mēģināja noturēties, visu laiku turēdams hipnotiski zaļās acis uz atkāpušajiem karavīriem.
  
  "Es ienīstu to darīt," Delta komandieris sacīja, mērķējot ar šauteni.
  
  - Pagaidi! Dreiks redzēja kaut ko pazibojam lampu gaismā. "Vienkārši pagaidi. Nekusties."
  
  Pantera gāja uz priekšu. Delta komanda turēja viņu ar ieroci, kad viņš gāja starp viņiem, un nicinoši šņāca uz nespējīgajiem serbu sargiem, kad tie izgāja no telpas.
  
  "Kas pie- ?" viens no amerikāņiem sarauca pieri uz Dreiku.
  
  "Vai jūs neredzējāt? Viņš bija nēsājis kaklarotu, kas bija nošūta ar dimantiem. Pieļauju, ka šāds kaķis, dzīvojot šādā mājā, ir apmācīts uzbrukt tikai tad, kad dzird saimnieka balsi.
  
  "Labs zvans. Es negribētu nogalināt tādu dzīvnieku." Deltas komandieris pamāja serbiem. "Es pavadītu visu dienu, izklaidējoties ar šiem neliešiem."
  
  Viņi sāka iet pa kāpnēm, atstājot divus vīriešus sardzē. Dreiks bija trešais, kurš sasniedza velves grīdu, un redzētais lika viņam izbrīnā kratīt galvu.
  
  "Cik perversi ir šie trakie nelieši?"
  
  Istaba bija pilna ar to, ko viņš varēja raksturot tikai kā "trofejas". Priekšmeti, kurus Davors Babičs uzskatīja par vērtīgiem, jo - savās izvirtībās - tie bija vērtīgi citiem cilvēkiem.Visur bija skapji, lieli un mazi, izkārtoti nejauši.
  
  Tyrannosaurus rex žokļa kauls. Blakus bija uzraksts "No Edgara Filjona kolekcijas - Mūža balva". Turklāt slavenās aktrises atklājoša fotogrāfija ar uzrakstu "Viņa gribēja dzīvot". Blakus tam, uz bronzas pjedestāla, bija mumificēts. roka, kas identificēta kā "Apgabala prokurors Nr. 3".
  
  Un daudz vairāk. Kad Dreiks staigāja pa vitrīnām, cenšoties tikt galā ar savu slimīgo valdzinājumu un koncentrēties, viņš beidzot pamanīja fantastiskos objektus, ko viņi meklēja.
  
  Valkīrijas: Sniegbaltu statuju pāris, kas uzstādīti uz bieza apaļa bloka. Abas skulptūras bija apmēram piecas pēdas garas, taču tieši tajās redzamā apbrīnojamā detaļa aizrāva Dreika elpu. Divas krūtis sievietes, kailas un izskatās pēc senatnes varenajām amazonēm, abas ar izplestām kājām, it kā sēdētu uz kaut ko saspīlētas. Droši vien spārnots zirgs, Dreiks nodomāja. Bens vēlējās, lai viņš zinātu vairāk, bet atcerējās, ka valkīri tos izmantoja, lai lidotu no kaujas uz kauju. Viņš pamanīja muskuļotās ekstremitātes, klasiskos sejas vaibstus un satraucošās ragainās ķiveres.
  
  - Oho! - iesaucās puisis no Deltas. "Kaut man būtu šī sešpaka."
  
  Vēl izteiksmīgāk ir tas, ka abas valkīras ar kreiso roku rādīja uz augšu uz kaut ko nezināmu. Norādot, kā tagad domāja Dreiks, tieši uz Dievu kapu.
  
  Ja vien viņi varētu atrast Ragnaroku.
  
  Tajā brīdī viens no karavīriem mēģināja dabūt no vitrīnas kādu priekšmetu. Atskanēja skaļš zvans, un tērauda vārti sabruka kāpņu pamatnē, bloķējot to izeju.
  
  Amerikāņi nekavējoties sniedzās pēc gāzmaskām. Dreiks pamāja ar galvu. "Neuztraucieties. Kaut kas man saka, ka Babičs ir tāds nelāgs, kurš labprātāk, ja zagli pieķer dzīvu un spārda.
  
  Deltas komandieris paskatījās uz joprojām vibrējošajiem stieņiem. "Sapūtiet šīs nūjas gabalos."
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs ar izbrīnu paskatījās pēc helikoptera un atkāpšanās Bentlija. Velss arī šķita apmulsis, lūkojoties debesīs.
  
  "Kuce," Kenedijs dzirdēja viņu elpojam. "Es viņu sasodīti labi apmācīju. Kā viņa uzdrošinājās pārvērsties par nodevēju?
  
  "Labi, ka viņa ir aizgājusi," Kenedija pārliecinājās, ka viņas mati joprojām bija sasieti no visas šīs lēkāšanas, un paskatījās prom, kad pamanīja pāris SAS vīriešus, kas viņai pieliek lielumu. "Viņai bija augsts pamats. Tagad, ja Dreiks un Delta komanda ir sagrābuši Valkīras, mēs varētu izlīst, kamēr Alisija ir aizņemta ar Babiču.
  
  Velss izskatījās tā, it kā viņš būtu saplosījies starp diviem nozīmīgiem variantiem, taču neko neteica, kad viņi skrēja ap māju uz galveno ieeju. Viņi redzēja, kā helikopters pagriezās un frontāli sadūrās ar Bentley. Atskanēja šāvieni un atsitās pret bēgošo automašīnu. Tad automašīna pēkšņi strauji bremzēja un apstājās grants mākonī.
  
  Pa logu bija iesprūdis kāds priekšmets.
  
  Helikopters nogāzās no debesīm, un tā operatoram bija gandrīz pārdabiska sajūta, kad virs galvas svilpoja RPG. Tiklīdz viņa ragavas pieskārās zemei, pa durvīm izplūda kanādiešu algotņi. Izcēlās apšaude.
  
  Kenedijai šķita, ka viņa redzēja Alisiju Mailzu, lokanu figūru, kas bija tērpta pieguļošās bruņuvestēs, ielecam cīņā kā sakāmvārdu lauva. Zvērs, kas būvēts kaujai, apmaldījies tā visa vardarbībā un niknumā. Neskatoties uz sevi, Kenedija juta, ka viņas asinis atdzisa.
  
  Vai tās bija bailes, ko viņa juta?
  
  Pirms viņa paspēja padomāt, no helikoptera pretējās puses nokrita tieva figūra. Figūru viņa atpazina vienā mirklī.
  
  Profesors Parnevik!
  
  Viņš kliboja uz priekšu, sākumā vilcinoties, bet pēc tam ar jaunu apņēmību, un beidzot rāpoja, kad lodes raidīja gaisu virs viņa galvas, viena plaukstas platumā no viņa galvaskausa.
  
  Parneviks beidzot nokļuva pietiekami tuvu, lai SAS un Kenedijs viņu aizvestu drošībā, kanādieši to nezināja, pilnībā iesaistījušies cīņā.
  
  "Tieši tā," Vels teica, norādot uz māju. "Pabeigsim ar to."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks palīdzēja vilkt Valkīras uz priekšu, kamēr pāris puiši piestiprināja pie restēm nelielu daudzumu sprāgstvielu. Viņi devās pa šauro taku starp šausminošajiem eksponātiem, cenšoties neieskatīties pārāk cieši. Viens no Delta puišiem pirms dažām minūtēm atgriezās no spokainās pārbaudes un ziņoja par melnu zārku, kas sēdēja istabas aizmugurē.
  
  Gaidīšanas atmosfēra ilga veselas desmit sekundes. Lai to apturētu, bija nepieciešama karavīra loģika. Jo mazāk tu zini...
  
  Tā vairs nav Dreika loģika. Bet viņš nopietni negribēja zināt. Viņš pat sarāvās kā parasts civiliedzīvotājs, kad stieņi tika izpūsti.
  
  No augšstāva istabas bija dzirdama šaušana. Deltas sargi ietriecās pa kāpnēm, miruši asiņainajos caurumos. Nākamajā sekundē kāpņu augšgalā parādījās ducis ar ložmetējiem bruņotu vīru.
  
  Delta Team bija apsteigusi un pārspēta, nosegta no augstāka skatu punkta, un tagad tā bija neaizsargāta. Dreiks lēnām virzījās uz skapi un tā relatīvo drošību, cenšoties nedomāt par stulbumu, kas tāds pieķerts, kā tas nebūtu noticis ar SAS, un ticot veiksmei, ka šie jaunie ienaidnieki nebūs. pietiekami stulbi, lai šautu Valkīras.
  
  Bija vairāki nerimstoša spriedzes mirkļi, kas piedzīvoti stindzinošā klusumā, līdz kāda figūra nokāpa pa pakāpieniem. Figūra ģērbusies baltā un valkā baltu masku.
  
  Dreiks viņu uzreiz atpazina. Tas pats cilvēks, kurš uzvarēja vairogu Jorkas kaķu pastaigā. Cilvēks, ko viņš redzēja Apsallā.
  
  "Es tevi pazīstu," viņš pie sevis elpoja, tad skaļāk. "Nolādētie vācieši ir šeit."
  
  Vīrietis paņēma 45. kalibra pistoli un pamāja ar to. "Nometiet ieroci. Jūs visi. Tagad!"
  
  Augstprātīga balss. Balss, kas piederēja gludām rokām, tās īpašniekam bija reāls spēks, tāds, kāds ir rakstīts uz papīra un tiek dots tikai biedru klubos. Tāds cilvēks, kuram nebija ne jausmas, kas ir īsts pasaulīgs darbs un garlaicība. Varbūt baņķieris, dzimis banku nozarē, vai politiķis, politiķu dēls.
  
  Deltas vīri stingri turēja ieročus. Neviens neteica ne vārda. Konfrontācija bija draudīga.
  
  vīrietis atkal kliedza, un viņa audzināšana neļāva viņam zināt par briesmām.
  
  "Vai tu esi kurls? Es teicu tagad!"
  
  Teksasieša balss pievilcīgā balsī teica: "Tas nenotiks, stulbi."
  
  "Bet... bet..." vīrietis izbrīnā apklusa, tad pēkšņi norāva masku. "Tu to izdarīsi!"
  
  Dreiks gandrīz sabruka. Es tevi pazīstu! Abel Frey, vācu modes dizainers. Šoks pārņēma Dreiku kā indīgs vilnis. Tas bija neiespējami. Tas bija kā redzēt Teilori un Mailiju tur augšā ķiķināt par pasaules pārņemšanu.
  
  Frejs sastapās ar Dreika skatienu. "Un tu, Mets Dreik!" viņa roka ar pistoli trīcēja. "Tu man maksā gandrīz visu! Es viņu atņemšu no tevis. ES to izdarīšu! Un viņa maksās. Ak, kā viņa maksās!
  
  
  Pirms viņš to aptvēra, Frejs iebāza ieroci Dreikam starp acīm un izšāva.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs ieskrēja istabā un ieraudzīja, ka SAS vīrieši nokrīt uz ceļiem, aicinot klusēt. Viņa redzēja sev priekšā maskās tērptu vīriešu grupu, kuri bija ģērbušies bruņuvestēs, kas savus ieročus rādīja uz to, ko viņa tikai domāja par Davora Babiča slepeno glabātuvi.
  
  Par laimi, vīrieši tos nepamanīja.
  
  Velss atskatījās uz viņu un ierunājās: "Kas?"
  
  Kenedijs uzmeta apmulsušu seju. Viņa varēja dzirdēt, kā kāds kliedz, viņa varēja redzēt viņa sānu profilu, .45 viņš turpināja neveikli vicināt rokas. Kad viņa dzirdēja viņu kliedzam Meta Dreika vārdu, viņa zināja, un Velss zināja, un pēc dažām sekundēm viņi atklāja uguni.
  
  Sešdesmit sekunžu laikā no sekojošās apšaudes Kenedijs to visu redzēja palēninājumā. Baltā tērptais vīrietis izšauj savu .45, viņas šāviens pienāk pēc sekundes un rausta aiz viņa mēteļa apakšmalas, kad tas iziet cauri pakarināmajam materiālam. Viņa satriektā seja, kad viņš pagriezās. Viņu briest, mīksts maigums.
  
  Izlutināts cilvēks.
  
  Pēc tam vīri maskās griežas un šauj. SAS karavīri precīzi un mierīgi atdod labi novietotus sitienus. Vairāk uguns nāk no velves. Amerikāņu balsis. Vācu balsis. Balsis angļu valodā.
  
  Gauss haoss, līdzīgs Teilores Sviftas poētiskajām intonācijām, kas sajaukts ar Metallica arhaisko roku. Viņa notrieca vismaz divus vāciešus - pārējie krita. Puisis baltā kliedza un vicināja rokas, un piespieda savu komandu steigšus atkāpties. Kenedijs redzēja, kā viņi viņu aizsedza un mirst, izkrītot kā puvi no brūces, bet brūce dzīvoja tālāk. Galu galā viņš aizbēga uz aizmugurējo istabu, un tikai četri viņa vīrieši palika dzīvi.
  
  Kenedija izmisusi metās pa gaiteni ar dīvainu kamolu kaklā un ledus cirtni sirdī, pat nenojaušot, cik viņa bija noraizējusies, līdz ieraudzīja Dreiku dzīvu un sajuta, kā viņu pārņem vēsa sajūsmas straume.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks piecēlās no grīdas, būdams pateicīgs, ka Ābela Freja mērķis bija tikpat neskaidrs kā viņa realitātes uztvere. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija Kenedija skrienam lejā pa kāpnēm, otrais bija viņas seja, kad viņa pieskrēja viņam klāt.
  
  "Paldies Dievam, ka tev viss kārtībā!" - viņa iesaucās un apskāva viņu, pirms atcerējās savu atturību.
  
  Dreiks ieskatījās Velsa zinošajās acīs, pirms aizvēra savējās. Viņš uz mirkli viņu apskāva, jūtot viņas slaido augumu, spēcīgo figūru, trauslo sirdi, kas pukst blakus viņa pašai. Viņas galva bija piespiesta viņa kaklam, sajūta bija pietiekami brīnišķīga, lai tirptu viņa sinapsēs.
  
  "Čau, man viss kārtībā. Tu?"
  
  Viņa smaidīdama atrāvās.
  
  Velss piegāja pie viņiem un uz minūti slēpa savu viltīgo smaidu. "Dreiks. Dīvaina vieta, kur atkal satikties, vecais puisis, nevis stūra krogs Ērlkortā, ko es biju domājis. Man tev kaut kas jāsaka, Met. Kaut kas par Maiju.
  
  Dreiks uzreiz tika atmests atpakaļ. Velss pateica pēdējo, ko gaidīja. Pēc sekundes viņš pamanīja Kenedija zūdošo smaidu un sarāvās. "Valkīras," viņš norādīja. "Nāc, kamēr mums ir iespēja."
  
  Bet Deltas komandieris jau to organizēja un sauca viņus. "Šī nav Anglija, puiši. Kustamies. Šajā atvaļinājumā es apēdu gandrīz visas Havaju salas, ko vien varēju.
  
  
  DIVDESMIT DEVIŅI
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Dreiks, Kenedijs un pārējā uzbrukuma komanda tikās ar Benu un Heidenu vairākas stundas vēlāk militārajā bāzē netālu no Honolulu.
  
  Laikam ejot. Birokrātiskā birokrātija tika samazināta. Bedraini ceļi ir nogludināti. Valdības strīdējās, pēc tam sastinga un beidzot sāka runāt. Sacelšanās birokrāti tika mierināti ar piena un medus politisko ekvivalentu.
  
  Un pasaules gals tuvojās.
  
  Īstie spēlētāji runāja, uztraucās un spekulēja, kā arī gulēja ēkās ar sliktu gaisa kondicionētāju netālu no Pērlhārboras. Dreiks uzreiz uzskatīja, ka Bena pārdomātais sveiciens nozīmēja, ka viņiem nebija jāziņo, meklējot nākamo Odina gabalu - Viņa acis. Dreiks slēpa savu pārsteigumu; viņš patiesi ticēja, ka Bena pieredze un motivācija jau tagad būtu atrisinājusi visus pavedienus.
  
  Haidens, gudrais aizsardzības sekretāra palīgs, viņam palīdzēja, taču viņi guva nelielu progresu.
  
  Viņu vienīgā cerība bija, ka pārējiem apokaliptiskajiem dalībniekiem - kanādiešiem un vāciešiem - klājas nedaudz labāk.
  
  Sākotnēji Bena uzmanību novirzīja Dreika atklājums.
  
  "Ābels Frejs? Vācu meistars? Pazūdi, dupsis."
  
  "Nopietni, draugs. Vai es tev melotu?"
  
  "Necitējiet Manā priekšā Vaitčūsku, Met. Ziniet, mūsu grupai ir problēmas izpildīt savu mūziku, un tas nav smieklīgi. Es vienkārši nespēju tam noticēt... Ābels Frejs?
  
  Dreiks nopūtās. "Nu, es sāku no jauna. JĀ. Ābels Frejs."
  
  Kenedijs viņu atbalstīja. "Es to redzēju un joprojām gribu pateikt Dreikam, lai viņš beidz runāt muļķības. Šis puisis ir vientuļnieks. Notikumi Vācijas Alpos - "Ballīšu pils". Supermodeles. Nauda. Superzvaigznes dzīve."
  
  "Vīns, sievietes un dziesma," sacīja Dreiks.
  
  "Izbeidz!" Bens teica. "Savā ziņā," viņš domāja, "tas ir ideāls vāks."
  
  "Ir viegli apmānīt nezinātājus, ja esat slavens," Dreiks piekrita. "Jūs varat izvēlēties savu galamērķi - lai kur vien vēlaties doties. Kontrabandai šiem cilvēkiem vajadzētu būt viegli. Vienkārši atrodiet savu seno artefaktu, izvēlieties savu diplomātisko portfeli un..."
  
  "...Ievietojiet šo." Kenedijs gludi pabeidza un pievērsa smejošās acis uz Benu.
  
  "Jums abiem ir..." viņš stostījās. "...Jums abiem vajadzētu iegūt sasodītu istabu."
  
  Tajā brīdī tuvojās Velss. "Šī lieta ar Ābelu Freju... ir nolemts to pagaidām paturēt noslēpumā. Skaties un gaidi. Mēs izvietojam armiju ap viņa pili, bet dodam viņam brīvību, ja viņš uzzina kaut ko, ko mēs nezinām.
  
  "No pirmā acu uzmetiena tas izklausās saprātīgi," Dreiks iesāka, "bet..."
  
  "Bet viņam ir mana māsa," Bens nošņāca. Heidens pacēla roku, lai viņu nomierinātu. "Viņiem ir taisnība, Ben. Karīna ir drošībā... pagaidām. Pasaule nav."
  
  Dreiks samiedza acis, bet turēja mēli. Protestējot neko nepanāksi. Tas tikai palīdzētu novērst viņa drauga uzmanību. Atkal viņam bija grūtības saprast Heidenu. Vai tas bija viņa jaunatklātais cinisms, kas viņu apēda? Vai viņa ātri domāja par Benu, vai arī viņa domāja gudri par savu valdību?
  
  Jebkurā gadījumā atbilde bija tāda pati. Pagaidiet.
  
  Dreiks mainīja tēmu. Viņš iedūra vēl vienu pie Bena sirds. "Kā klājas tavai mammai un tētim?" - viņš uzmanīgi jautāja. "Vai viņi jau ir apmetušies?"
  
  Bens sāpīgi nopūtās. "Nē, draugs. Pēdējā zvanā viņi pieminēja viņu, bet es viņai teicu, ka viņa ir atradusi otru darbu. Tas palīdzēs, Met, bet ne uz ilgu laiku.
  
  "Es zinu". Dreiks paskatījās uz Velsu un Heidenu. "Kā vadītājiem jums abiem vajadzētu palīdzēt." Tad, negaidot atbildi, viņš sacīja: "Kādas ziņas par Heidiju un Odina acīm?"
  
  Bens riebumā pakratīja galvu. "Daudz," viņš sūdzējās. "Visur ir fragmenti. Lūk - klausieties šo: lai dzertu no Mimira akas - Gudrības avota Valhallā - ikvienam ir jānes svarīgs upuris. Viens upurēja acis, simbolizējot viņa vēlmi iegūt zināšanas par notikumiem gan tagadnē, gan nākotnē. Piedzēries, viņš paredzēja visus pārbaudījumus, kas skars cilvēkus un Dievus mūžības garumā. Mimirs pieņēma Odina acis, un tās kopš tā laika atrodas tur, simbols, ka pat Dievam ir jāmaksā par augstākas gudrības ieskatu.
  
  "Labi," Dreiks paraustīja plecus. "Standarta vēstures lietas, vai ne?"
  
  "Pa labi. Bet tieši tā tas ir. Poētiskā Edda, Flenriha sāga, ir vēl viena, ko es tulkoju kā "Heidijas daudzie ceļi". Tajās ir izskaidrots, kas notika, bet nepasaka, kur tagad atrodas Acis.
  
  "Valhalā," Kenedijs uzmeta grimasi.
  
  "Tas ir norvēģu vārds debesīm."
  
  "Tad man nebūs iespējas tos atrast."
  
  Dreiks to pārdomāja. "Un nekā cita nav? Jēzu, draugs, šis ir pēdējais gabals!
  
  "Es sekoju Heidijas ceļojumam - viņas ceļojumiem. Viņa apmeklē vietas, par kurām mēs zinām, un pēc tam atgriežas savās mājās. Šī nav Playstation, draugs. Nav blakusefektu, nav slēptu sasniegumu, nav alternatīvu ceļu, zilch.
  
  Kenedija apsēdās blakus Benam un izmeta savus matus. "Vai viņa varētu salikt divus gabalus vienā vietā?"
  
  "Tas ir iespējams, taču tas labi neatbilstu tam, ko mēs šobrīd zinām. Citas norādes, kas sekoja gadu gaitā, norādīja uz vienu fragmentu katrā vietā.
  
  "Tātad jūs sakāt, ka tas ir mūsu pavediens?"
  
  "Atslēgai jābūt Valhalai," Dreiks ātri sacīja. "Šī ir vienīgā frāze, kas norāda uz vietu. Un es atceros, ka tu teici kaut ko agrāk par to, ka Heidija teici Odinam, ka viņa zina, kur paslēptas viņa acis, jo viņš, karājoties pie krusta, atklāja visus savus noslēpumus.
  
  "Koks," tajā brīdī istabā ienāca Torstens Dāls. Zviedrs izskatījās noguris, vairāk noguris no sava darba administratīvās puses nekā no fiziskās. "Viens karājās pie Pasaules koka."
  
  "Oi," Dreiks nomurmināja. "Tas pats stāsts. Tā ir kafija?"
  
  "Makadāmija," Dāls izskatījās pašapmierināts. "Labākais, ko Havaju salas var piedāvāt."
  
  "Es domāju, ka tas ir surogātpasts," sacīja Kenedija, izrādot savu līdzjūtību pret ņujorkieti.
  
  "Havaju salās surogātpastu ļoti mīl," piekrita Dāls. "Bet kafija nosaka visu. Un Kona makadāmijas rieksts ir karalis.
  
  "Tātad jūs sakāt, ka Heidija zināja, kur atrodas Valhalla?" Heidens centās visu iespējamo, lai izskatītos vairāk apmulsis nekā skeptisks, kad Dreiks pamāja, lai kāds atnes viņiem vairāk kafijas.
  
  "Jā, bet Heidija bija cilvēks. Ne Dievs. Tātad tas, ko viņa pieredzētu, būtu pasaulīga paradīze?
  
  "Piedod, cilvēk," Kenedijs pajokoja. "Vegasa tika dibināta tikai 1905.
  
  "Uz Norvēģiju." Dreiks piebilda, cenšoties nesmaidīt.
  
  Sekoja klusums. Dreiks vēroja, kā Bens garīgi pārskata visu, ko līdz šim bija iemācījies. Kenedija savilka lūpas. Heidens pieņēma paplāti ar kafijas krūzēm. Velss jau sen bija atkāpies kādā kaktā, tēlodams, ka guļ. Dreiks atcerējās savus intriģējošos vārdus - man tev kaut kas jāpasaka. Kaut kas par maiju.
  
  Tam būs laiks vēlāk, ja vispār.
  
  Bens iesmējās un pamāja ar galvu. "Tas ir vienkārši. Dievs, tas ir tik vienkārši. Debesis cilvēkam ir... viņu mājas."
  
  "Tieši tā. Vieta, kur viņa dzīvoja. Viņas ciems. Viņas kajīte," Dreiks apstiprināja. "Arī manas domas."
  
  "Mimiras aka atrodas Heidi ciematā!" Kenedija paskatījās apkārt, viņas acīs spīdēja sajūsma, un tad rotaļīgi pabāza ar dūri Dreikam. "Nav slikti kājniekam."
  
  "Kopš pametu darbu, man ir izaugušas īstas smadzenes." Dreiks pamanīja Velsu viegli sarauties. "Labākais gājiens manā dzīvē."
  
  Torstens Dāls piecēlās kājās. "Pēc tam dodieties uz Zviedriju uz pēdējo daļu." Viņš izskatījās priecīgs atgriezties dzimtenē. "Umm... kur bija Heidijas māja?"
  
  "Ostergotlande," Bens nepārbaudīdams teica. "Arī Beovulfa un Grendela mājas ir vieta, kur viņi joprojām runā par briesmoņiem, kas naktīs klīst pa zemēm."
  
  
  TRĪSdesmit
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  La Veraine, partijas pils, atradās uz dienvidiem no Minhenes, netālu no Bavārijas robežas.
  
  Kā cietoksnis tas stāvēja pusceļā maigā kalnā, tā sienas bija robainas un pat dažādās vietās izraibinātas ar bultu cilpām. Torņi ar apaļām virsotnēm, kas pacēlās abās pusēs arkveida vārtiem, un plats piebraucamais ceļš ļāva dārgām automašīnām stilīgi piebraukt un demonstrēt savus jaunākos sasniegumus, kamēr atlasīti paparaci nometās ceļos, lai tos fotografētu.
  
  Abel Frey vadīja ballīti pa vienam, apsveicot vairākus no svarīgākajiem viesiem un pārliecinoties, ka viņa modeles uzvedas tā, kā no viņiem tika gaidīts. Šķipsniņa te, kurnēšana tur, pat neregulārie joki lika viņiem visiem attaisnot viņa cerības.
  
  Privātajās nišās viņš izlikās nemanām baltos skrējējus, kas izlikti uz stikla galdiem līdz ceļiem, vadītāji noliecās ar salmiem nāsīs. Modeļi un slavenas jaunās aktrises ģērbušās kā lelles, kas izgatavotas no satīna, zīda un mežģīnēm. Rozā miesa, vaidi un reibinošs iekāres aromāts. Piecdesmit collu plazmas paneļi, kas rāda MTV un hardcore pornogrāfiju.
  
  Chateau bija piepildīta ar dzīvu mūziku, Slash un Fergie izpildīja "Beautiful Dangerous" uz skatuves, kas atrodas prom no dekadentiskām norises vietām - optimistiskā rokmūzika iedveš vēl vairāk dzīvības Freija jau tā dinamiskajai ballītei.
  
  Modes dizainere aizgāja, neviena nepamanīta, un devās augšā pa galvenajām kāpnēm uz klusu pils spārnu. Vēl viens lidojums, un viņa apsargi aiz viņa aizvēra drošas durvis, kurām varēja piekļūt tikai ar taustiņu kombināciju un balss atpazīšanu. Viņš iegāja telpā, kas bija pieblīvēta ar sakaru iekārtām un augstas izšķirtspējas televīzijas ekrāniem.
  
  Viens no viņa uzticamākajiem faniem teica: "Īstajā laikā, kungs. Alicia Miles runā pa satelīta tālruni.
  
  "Lieliski, Hadson. Vai tas ir šifrēts?"
  
  "Protams, kungs."
  
  Frejs pieņēma piedāvāto ierīci, saknieba lūpas, jo bija spiests pievilkt muti tik tuvu vietai, kur viņa lakejs jau izsmidzināja siekalas.
  
  "Miles, tas labāk ir garšīgi. Man ir pilna māja ar viesiem, par kuriem jārūpējas. Meli par ērtībām viņam nešķita kā izgudrojums. Tas bija tikai tas, ko šiem nevienam nevajadzēja dzirdēt.
  
  "Es teiktu, ka tas ir cienīgs bonuss," labi iekārtotais angļu tonis skanēja ironiski. "Man ir tīmekļa adrese un parole, lai meklētu Parnevik."
  
  "Tas viss ir daļa no darījuma, Mails. Un jūs jau zināt, ka ir tikai viens veids, kā iegūt bonusu.
  
  "Vai Milo ir blakus?" Tagad tonis ir mainījies. Kakla griezējs. Nerātnāk...
  
  "Tikai es un mans labākais fans."
  
  "Mmm... Uzaiciniet arī viņu, ja vēlaties," viņas balss mainījās. "Bet diemžēl man ir jābūt ātram. Piesakieties vietnē www.locatethepro.co.uk un ievadiet paroli ar mazajiem burtiem: bonusmyles007,"lol. "Domāju, ka jūs varētu to novērtēt, Freij. Ir jāparādās standarta izsekotāja formātam. Parneviks ir ieprogrammēts kā ceturtais. Jums vajadzētu būt iespējai viņu izsekot jebkur.
  
  Ābels Frejs klusi sveicināja. Alisija Mailsa bija labākais darbinieks, kādu viņš jebkad bija izmantojis. "Pietiekami labi, Mails. Kad acis būs pakļautas kontrolei, jūs būsiet ārpus pavadas. Tad atgriezieties pie mums un atnesiet kanādiešu fragmentus. Tad mēs... parunāsim."
  
  Līnija pazuda. Frejs nolika mobilo tālruni, pagaidām laimīgs. "Labi, Hadson," viņš teica. "Iedarbiniet automašīnu. Nekavējoties nosūtiet visus uz Estergolandi. Pēdējais gabals bija viņam sasniedzams, tāpat kā visas pārējās figūras, ja tās pareizi nospēlēja finālspēles. "Milo zina, ko darīt."
  
  Viņš pētīja televīzijas monitoru rindu.
  
  "Kurš no viņiem ir 6. gūsteknis - Karina Bleika?"
  
  Pirms pamāšanas Hadsons noskrāpēja savu nekopto bārdu. Freija paliecās uz priekšu, lai pētītu blondo meiteni, kas sēdēja savas gultas vidū, kājas pievilkusi līdz zodam,
  
  Vai, precīzāk, sēdēšana uz gultas, kas piederēja Freijam. Un ēst Freja ēdienu aizslēgtajā un apsargātajā būdā, ko Frejs pasūtīja. Izmantojot elektrību, par kuru maksāja Frejs.
  
  Uz potītes ir viņa izstrādāta ķēde.
  
  Tagad viņa piederēja viņam.
  
  "Nekavējoties nosūtiet video uz manu istabu uz lielā ekrāna. Tad saki šefpavāram, lai viņš tur pasniedz vakariņas. Desmit minūtes pēc tam man ir vajadzīgs mans cīņas mākslas eksperts. Viņš apstājās, domādams.
  
  "Kens?"
  
  "Jā, tas pats. Es gribu, lai viņš aiziet tur un paņem viņas kurpes. Pagaidām nekas cits. Es gribu, lai psiholoģiskā spīdzināšana būtu garšīgi ilga, līdz šī tiek sasmalcināta. Es pagaidīšu dienu un tad paņemšu viņai kaut ko svarīgāku.
  
  "Un cietumnieks 7?"
  
  "Dārgais Dievs, Hadson, izturieties pret viņu labi, tāpat kā jūs izturētos pret sevi. Labākais no visa. Viņa laiks, lai mūs atstātu iespaidu, tuvojas..."
  
  
  TRĪSDESMIT VIENS
  
  
  
  GAISA TELPA VIRS ZVIEDRIJĀ
  
  
  Lidmašīna sasvērās. Kenedijs Mūrs pamodās ar sajūsmu, atvieglots par to, ka viņu pamodināja satricinājumi, jo jaunā diena bija padzinusi viņas pašas Dark Chaser.
  
  Kālebs viņas sapņos eksistēja tāpat kā reālajā pasaulē, taču nakts laikā viņš vairākkārt viņu nogalināja, grūstot dzīvus tarakānus viņai kaklā, līdz viņa aizrijās un bija spiesta košļāt un norīt, un viņas vienīgo nodevību mocīja šausmas viņas acīs. , nemainīgs, līdz izdzisa pēdējā dzirkstele.
  
  Pēkšņi pamodusies un izrauta no elles pavēderēm, viņa mežonīgām acīm paskatījās apkārt kajītē. Tas bija kluss; civiliedzīvotāji un karavīri snauda vai klusi sarunājās. Pat Bens Bleiks aizmiga, satvēris savu klēpjdatoru, raižu līnijas neizlīdzināja miegs un traģiski nevietā uz viņa zēniskā sejas.
  
  Tad viņa ieraudzīja Dreiku, un viņš skatījās uz viņu. Tagad viņa uztraukuma līnijas vienkārši uzlaboja viņa jau tā pārsteidzošo seju. Viņa godīgums un nesavtība bija acīmredzama, to nebija iespējams noslēpt, bet sāpes, kas slēptas aiz viņa miera, lika viņai vēlēties viņu mierināt... visas nakts garumā.
  
  Viņa pie sevis pasmaidīja. Vairāk atsauču uz dinozauru iežiem. Dreika laiks bija ļoti jautrs. Pagāja mirklis, līdz viņa saprata, ka viņas iekšējais smaids varētu būt sasniedzis viņas acis, jo viņš viņai uzsmaidīja.
  
  Un tad pirmo reizi visu gadu laikā, kopš viņa iestājās akadēmijā, viņa nožēloja, ka viņas aicinājums lika viņai deseksualizēt savu personību. Viņa vēlējās, kaut viņa zinātu, kā tā ieveidot matus. Viņa vēlas, lai viņa būtu nedaudz vairāk Selmas Blēras un nedaudz mazāk Sandras Bulokas.
  
  To visu pateicis, bija pilnīgi skaidrs, ka Dreikam viņa patīk.
  
  Viņa viņam uzsmaidīja, bet tajā brīdī lidmašīna atkal sasvērās un visi pamodās. Pilots paziņoja, ka viņi atrodas stundas lidojuma attālumā no galamērķa. Bens pamodās un gāja kā zombijs, lai paņemtu atlikušo Kona kafiju. Torstens Dāls piecēlās un paskatījās apkārt.
  
  "Laiks ieslēgt zemes caurlaidības radaru," viņš pussmaidot sacīja.
  
  Viņi tika nosūtīti lidot virs Estergotlandes, mērķējot uz apgabaliem, kur profesors Parneviks un Bens uzskatīja, ka atradīsies Heidijas ciems. Nabaga profesoram nepārprotami sāpēja nogrieztais pirksta gals, un viņš bija dziļi satriekts par to, cik bezsirdīgs bija viņa mocītājs, taču viņš bija laimīgs kā kucēns, stāstot par karti, kas bija iegravēta uz Odina vairoga.
  
  Ceļš uz Ragnaroku.
  
  Jādomā.
  
  Līdz šim nevienam nav izdevies to iztulkot. Vai tas bija kārtējais Alisijas Mailsas un viņas apjukušās komandas maldinājums?
  
  Kad lidmašīna izlauzās cauri Dāla aptuvenajam perimetram, viņš norādīja uz attēlu, kas parādījās lidmašīnas televizorā. Zemes radars raidīja zemē īsus radioviļņu impulsus. Kad tas atsitās pret apraktu objektu, robežu vai tukšumu, tas atstaroja attēlu savā atgriešanās signālā. Sākumā tos ir grūti identificēt, bet ar pieredzi kļūst vieglāk.
  
  Kenedija pamāja ar galvu Dālam. "Vai zviedru armijai ir viss?"
  
  "Šāda veida lietas ir vajadzīgas," Dāls viņai nopietni sacīja. "Mums ir šīs iekārtas hibrīda versija, kas nosaka mīnas un slēptās caurules. Ļoti augstas tehnoloģijas. "
  
  Rītausma ielauzās pāri apvārsnim, un tad to aizdzina nograuzti pelēki mākoņi, kad Parneviks izsaucās. "Šeit! Šis attēls izskatās kā veca vikingu apmetne. Vai redzat apaļo ārējo apmali - tās ir aizsargsienas - un taisnstūrveida priekšmetus iekšpusē? Tie ir mazi mājokļi."
  
  "Tātad, noteiksim lielāko māju..." Bens steidzīgi iesāka.
  
  "Nē," teica Parneviks. "Šai ir jābūt kopienas garajai mājai - tikšanās vietai vai svētkiem. Heidijai, ja viņa patiešām būtu šeit, būtu otrā lielākā māja.
  
  Lidmašīnai lēnām nolaižoties, parādījās skaidrāki attēli. Drīz vien apmetne tika skaidri iezīmēta vairākas pēdas zem zemes, un drīz kļuva redzama otra lielākā māja.
  
  "Tu redzi," Dāls norādīja uz dziļāku krāsu, kas bija tik vāja, ka to var nepamanīt, ja vien kāds to nemeklēs. "Tas nozīmē, ka ir tukšums, un tas atrodas tieši zem Heidijas mājas. "Sasodīts," viņš teica un pagriezās. "Viņa uzcēla savu māju tieši virs Mimira akas!"
  
  
  TRĪSDESMIT DIVI
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Kad viņi bija uz zemes un bija nogājuši vairākas jūdzes pa slapjām pļavām, Dāls lika apstāties. Dreiks paskatījās apkārt uz to, ko viņš varētu raksturot tikai kā jaunā Dino-roka garā, ko viņš un Kenedijs kopīgi vienoja, raibu komandu. Zviedrus un SGG pārstāvēja Torstens Dāls un trīs viņa vīri, SAS - Velss un desmit karavīri. Viens tika atstāts Havaju salās, ievainots. Delta komanda tika samazināta līdz sešiem cilvēkiem; tad bija Bens, Parneviks, Kenedijs un viņš pats. Heidens palika lidmašīnā.
  
  Viņu vidū nebija neviena cilvēka, kuru nesatrauca viņu uzdevuma grūtības. Situācijas nopietnību tikai vēl vairāk uzsvēra fakts, ka lidmašīna gaidīja, pilnībā uzpildīta un bruņota, ar figūrām uz klāja, gatava tās aizvest uz jebkuru vietu pasaulē.
  
  "Ja tas palīdz," Dāls sacīja, kad visi gaidoši skatījās uz viņu, "es nesaprotu, kā viņi var mūs atrast šoreiz," viņš norādīja. "Sāciet ar vieglām sprāgstvielām, lai notīrītu dažas pēdas zemāk, un tad ir pienācis laiks grābt."
  
  "Esi uzmanīgs," Parneviks salauza rokas. "Mēs nevēlamies sabrukumu."
  
  "Neuztraucieties," Dāls jautri sacīja. "Starp dažādajiem spēkiem šeit, manuprāt, mums ir pieredzējusi komanda, profesor."
  
  Atskanēja kašķīgi smiekli. Dreiks apskatīja viņu apkārtni. Viņi izveidoja plašu perimetru, atstājot cilvēkus vairāku pakalnu virsotnē, kas ieskauj vietu, kur zemes penetrācijas radars norādīja, ka kādreiz bijusi veca sardzes māja. Ja tikai tas būtu pietiekami labs vikingiem un visam...
  
  Līdzenumi bija zālieni un mierīgi, vieglais vējš tikko nemaisīja kokus, kas auga uz austrumiem no to atrašanās vietas. Sāka nedaudz līt un tad apstājās, pirms mēģināja vēlreiz.
  
  Iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņa acis ieguva spokainu skatienu. "Tēti? Vienkārši aizņemts. Es jums atzvanīšu pakaļgalā. Viņš aizvēra ierīci, skatīdamies uz Dreiku. "Man nav laika," viņš nomurmināja. "Viņi jau zina, ka kaut kas notiek, viņi vienkārši nezina, kas tas ir."
  
  Dreiks pamāja ar galvu un bez raustīšanās vēroja pirmo sprādzienu. Gaisā lidoja zāle, zāle un netīrumi. Tūlīt sekoja vēl viens, nedaudz dziļāks trieciens, un no zemes pacēlās otrs mākonis.
  
  Vairāki vīrieši nāca pērkonim uz priekšu, turot rokās lāpstas, turot ieročus. Sirreāla aina.
  
  "Esi uzmanīgs," Parneviks nomurmināja. "Mēs negribētu, lai kāds saslapinātu kājas." Viņš iesmējās, it kā tas būtu lielākais joks vēsturē.
  
  Skaidrāks kopskata attēls parādīja caurumu zem Heidijas garās mājas, kas veda uz plašu alu. Skaidrs, ka tur atradās vairāk nekā tikai aka, un komanda kļūdījās piesardzīgi. Pagāja vēl stunda rūpīgas izrakšanas un vairākas pauzes, kamēr Parneviks dziedāja un pētīja atklātos artefaktus, pirms tie pazuda gaisā.
  
  Dreiks izmantoja šo laiku, lai sakārtotu savas domas. Līdz šim viņš jutās kā uz amerikāņu kalniņiem bez bremzēm. Pat pēc visiem šiem gadiem viņš joprojām bija vairāk pieradis izpildīt pavēles, nevis izpildīt rīcības plānu, tāpēc viņam vajadzēja vairāk laika pārdomām nekā, piemēram, Benam Bleikam. Viņš noteikti zināja divas lietas - viņi vienmēr bija aiz muguras, un viņu ienaidnieki piespieda viņus reaģēt uz situācijām, nevis tās radīt; bez šaubām, tas ir rezultāts tam, ka viņi šajās sacensībās startēja aiz pretiniekiem.
  
  Tagad ir pienācis laiks sākt uzvarēt šajās sacensībās. Turklāt šķita, ka viņi ir vienīgā frakcija, kas nodevusies pasaules glābšanai, nevis riskēšanai.
  
  Vai tad tu tici spoku stāstiem?Viņa prātā čukstēja sena balss.
  
  Nē, viņš atbildēja tāpat kā toreiz. Bet es ticu šausmu stāstiem...
  
  Savas pēdējās misijas laikā, būdams SAS īpašās vienības slepenās SRT loceklis, viņš un vēl trīs viņa komandas locekļi, tostarp Alicia Miles, nejauši uzdūrās attālam ciematam Ziemeļirākā, kura iedzīvotāji tika spīdzināti un noslepkavoti. Pieņemot, ka ir acīmredzams, viņi izmeklēja... atrast britu un franču karavīrus, kas joprojām atrodas pratināšanas grūtībās.
  
  Sekojošais aptumšoja pārējās Meta Dreika dienas uz Zemes. Dusmu apžilbināts, viņš un pārējie divi komandas locekļi pārtrauca spīdzināšanu.
  
  Vēl viens "draudzīgs ugunsgrēks" starp daudziem.
  
  Alisija Mailza stāvēja un skatījās, tā vai tā nebija aptraipīta no dīvainībām. Viņa nevarēja apturēt spīdzināšanu, un viņa nevarēja apturēt spīdzinātāju nāvi. Bet viņa izpildīja sava komandiera pavēli.
  
  Mets Dreiks.
  
  Pēc tam karavīra dzīve viņam beidzās, visas romantiskās attiecības, kuras viņa atbalstīja, tika sadalītas gabalos. Taču dienesta pamešana nenozīmēja, ka atmiņas izgaisa. Sieva viņu modināja nakti no nakts un pēc tam izslīdēja no sviedriem piemirkušās gultas, raudot lejā, kad viņš atteicās atzīties.
  
  Tagad viņš pamanīja Kenediju stāvam viņam pretī un smaidot, it kā viņa atrastos lidmašīnā. Viņas mati karājās vaļīgi, un viņas seja kļuva dzīva un draiska no viņas smaida. Centrētas acis un Victoria's Secret ķermenis apvienojumā ar skolotāju pieklājību un biznesa atturību. Diezgan jaukts.
  
  Viņš pasmaidīja pretī. Torstens Dāls kliedza: "Iedziļinieties lasīšanā! Mums ir vajadzīgs ceļvedis pēcnācējiem."
  
  Kad Bens viņam jautāja, kas ir Descender, viņš tikai pasmaidīja. "Tieši no Holivudas leģendas, mans draugs. Atcerieties, kā zaglis nolēca no ēkas un viņa lēciens tika noregulēts līdz milimetram, pirms viņa kritiens tika apturēts? Nu, Blue Diamond Lander ir ierīce, ko viņi izmanto.
  
  "Forši".
  
  Dreiks pamanīja savu veco komandieri lēnām staigājam apkārt un paņēma piedāvāto kafijas flakonu. Šī tērzēšana ir tapusi kādu laiku. Dreiks gribēja to izbeigt.
  
  "Maija?" Viņš jautāja, stingri nolaidis lūpas zemē, lai neviens nesaprastu viņa jautājumu.
  
  "Hm?" - ES jautāju.
  
  "Tikai pasaki man".
  
  "Žēlīgais, vecais, pēc acīmredzamā informācijas trūkuma, ko jūs sniedzāt par savu veco hobiju, es diez vai tagad varēšu paļauties uz bezmaksas dāvanu saņemšanu, vai ne?"
  
  Dreiks nespēja apspiest smaidu. "Tu esi netīrs vecis, vai jūs to zināt?"
  
  "Tas mani notur manas spēles virsotnē. Tagad pastāstiet man stāstu no vienas no viņas slepenajām misijām - jebkuras no tām.
  
  "Nu... Es varētu izmantot jūsu iespēju šeit un dot jums kaut ko pieradinātu," sacīja Dreiks. "Vai arī jūs varētu pagaidīt, līdz viss beigsies, un es jums iedošu zeltu... tu zini vienīgo."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Kad Mai devās slepenībā Japānas lielākajā kospleja kongresā, lai iefiltrētos un aizturētu fuchu triādes, kas tajā laikā vadīja porno industriju.
  
  Velss izskatījās tā, it kā viņam drīz pienāktu lēkme. "Jēzu, Dreik. Tu esi idiots. Labi, bet ticiet man, tagad esat man parādā," viņš ievilka elpu. "Japāņi tikko izvilka viņu no Honkongas, tieši zem viltus identitātes, bez brīdinājuma, pilnībā iznīcinot vāku, ko viņa bija veidojusi divus gadus."
  
  Dreiks uzmeta viņam atvērtu, neticīgu skatienu. "Nekad".
  
  "Arī mani vārdi."
  
  "Kāpēc?"
  
  "Arī mans nākamais jautājums. Bet, Dreik, vai tas nav acīmredzami?
  
  Dreiks par to domāja. "Tikai viņa ir labākā, kas viņiem ir. Labākais, kas viņiem jebkad ir bijis. Un viņi noteikti ir izmisuši par to.
  
  "Mēs jau apmēram piecpadsmit stundas pieņemam zvanus no viņu Tieslietu departamenta un premjerministriem, tāpat kā jeņķi. Viņi mums atzīs visu - viņi nosūtīja viņu izlūkot Laverēnu, jo tā ir vienīgā saikne, ko viņi ir atraduši ar šo nekārtību, kas jau ir kļuvusi par lielāko notikumu, kas šobrīd notiek uz planētas. Tas ir tikai stundu jautājums, līdz mēs būsim spiesti viņiem atzīties.
  
  Dreiks sarauca pieri. "Vai ir kāds iemesls šobrīd neatzīties? Maijs būtu fantastisks ieguvums.
  
  "Es piekrītu, draugs, bet valdības ir valdības, un neatkarīgi no tā, vai pasaule ir apdraudēta vai nē, viņiem patīk spēlēt savas mazās spēles, vai ne?"
  
  Dreiks norādīja uz caurumu zemē. "Izskatās, ka viņi ir gatavi."
  
  
  * * *
  
  
  Dreika nolaišanās ātrums tika noteikts 126 pēdu augstumā. Viņa rokā tika ielikta ierīce, ko sauc par ātri atlaižamo uzpurni, un viņam tika nodota mugursoma. Viņš pavilka ugunsdzēsēja ķiveri, kurai galvā bija piestiprināts lukturītis, un rakņājās pa mugursomu. Liels lukturītis, skābekļa tvertne, ierocis, pārtika, ūdens, radio, pirmās palīdzības piederumi - viss, kas viņam nepieciešams spelešanai. Viņš uzvilka pāri lieljaudas cimdus un devās uz bedres malu.
  
  "Žeronimo?" viņš lūdza Kenediju, kurš palika augšstāvā kopā ar Benu un profesoru, palīdzēt uzraudzīt viņu perimetru.
  
  "Vai arī satveriet potītes, izbāziet dibenu un ceriet," viņa teica.
  
  Dreiks viņai ļauni pasmaidīja: "Pie šī mēs atgriezīsimies vēlāk," viņš teica un ielēca tumsā.
  
  Viņš uzreiz sajuta sarkanā dimanta atbrīvošanas sprūdu. Viņa kritiena ātrums krītot samazinājās, un viņa mazais ritenis tikšķēja simts reižu sekundē. Akas sienas - par laimi tagad izžuvušas - pazibēja garām kaleidoskopiskos uzplaiksnījumos, kā vecā melnbaltā filmā. Beidzot nolaišanās palēninājās līdz rāpošanai, un Dreiks juta, ka viņa zābaki maigi atsitās no cietā akmens. Viņš saspieda purnu un juta, kā sprūda atbrīvojas no drošības jostas. Dreiks pārskatīja procesu, kā viņš kļuva par Ascendentu, pirms devās uz vietu, kur Dals un pusducis vīriešu stāvēja un gaidīja.
  
  Grīda satraucoši gurkstēja, bet viņš to attiecināja uz mumificētām atkritumiem.
  
  "Šī ala ir dīvaini maza, salīdzinot ar to, ko redzējām uz zemes caurlaidības radara," sacīja Dāls. "Viņš varēja nepareizi aprēķināt. Izklājies un meklē... tuneli... vai ko tamlīdzīgu.
  
  Zviedrs paraustīja plecus, uzjautrināts par savu nezināšanu. Dreikam patika. Viņš lēnām apstaigāja alu, pētīdams nelīdzenās sienas un trīcēdams, neskatoties uz viņam iedoto biezo apmetni. Tūkstošiem tonnu akmeņu un zemes spieda uz leju, un šeit viņš bija, cenšoties iekļūt dziļāk. Viņam tā izklausījās pēc karavīra dzīves.
  
  Dāls sazinājās ar Parneviku, izmantojot divvirzienu videotelefonu. Profesors kliedza tik daudz "ieteikumu", ka Dāls pēc divām minūtēm izslēdza skaņu. Karavīri staigāja pa alu, līdz viens no Deltas puišiem iekliedzās: "Man šeit ir grebumi. Lai gan tas ir niecīgs. "
  
  Dāls izslēdza videotelefonu. Parnevika balss skanēja skaļi un skaidri, un tad apklusa, kad Dāls piecēla mobilo telefonu pie sienas.
  
  "Vai tu to redzi?"
  
  "Jā! Det ar bra! Krūšturis!" Parneviks no uztraukuma zaudēja angļu valodu. "Walknott... mmm... nogalinātu karotāju mezgls. Šis ir Odina simbols, trīskāršais trijstūris vai Borromean trīsstūris, kas saistīts ar ideju par krāšņo nāvi kaujā.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Asiņainie vikingi."
  
  "Šis simbols bieži ir atrodams uz "attēlu akmeņiem", kas attēlo varoņu karotāju nāvi, kas ar laivu vai zirga mugurā ceļo uz Valhallu - Odina pili. Tas vēl vairāk pastiprina domu, ka esam atraduši ikdienišķu Valhallu."
  
  "Atvainojiet, ka sabojāju jūsu parādi, draugs," sacīja tiešais SAS vīrs, "bet šī siena ir tikpat bieza kā mana vīramāte."
  
  Viņi visi paspēra soli atpakaļ, ķiveres gaismām pāri neskartai virsmai.
  
  "Tai ir jābūt viltus sienai." Puisis gandrīz kliedza aiz sajūsmas. "Tam jābūt!"
  
  "Pagaidi," Dreiks dzirdēja Bena jauno balsi. "Tā arī teikts, ka Valknotu sauc arī par Nāves mezglu, kas ir simbols Odina sekotājiem, kuriem bija tieksme uz vardarbīgu nāvi. Es patiešām uzskatu, ka tas varētu būt brīdinājums. "
  
  "Buļņas". Dreika nopūta bija patiesa.
  
  "Šeit ir doma, puiši," atskanēja Kenedija balss. "Kā par visu sienu rūpīgāku pārbaudi. Ja jūs iegūstat vairāk Walknotts, bet pēc tam atrodat tukšu sienu, es izvēlētos šo.
  
  "Tev ir viegli pateikt," Dreiks nomurmināja. "Būt tur augšā un viss."
  
  Viņi sadalījās, ķemmējot akmeņainās sienas collu pēc collas. Viņi nokasīja gadsimtiem ilgušos putekļus, notīrīja zirnekļu tīklus un izdzina pelējumu. Galu galā viņi atrada vēl trīs Valknotus.
  
  "Lieliski," sacīja Dreiks. "Tās ir četras sienas, četras mezglainas lietas. Ko pie velna mēs tagad darām?"
  
  "Vai viņi visi ir identiski?" - profesors pārsteigts jautāja.
  
  Viens no karavīriem videotelefona ekrānā parādīja Parnevika attēlu. "Nu, es nezinu, kā jūs, puiši, bet esmu pārliecināts, ka man ir apnicis viņu klausīties. Sasodītais zviedrs jau sen mūs būtu piebeidzis."
  
  "Pagaidi," Bena balss teica. "Acis ir Mimira akā, nevis..." viņa balss pazuda aiz statiskā svilpiena, un tad ekrāns kļuva tumšs. Dāls to kratīja, ieslēdza un izslēdza, bet bez rezultātiem.
  
  "Smuki. Ko viņš mēģināja pateikt?
  
  Dreiks grasījās izteikt minējumu, kad videotelefons atdzīvojās un Bena seja piepildīja ekrānu. "Es nezinu, kas notika. Bet klausieties - Acis atrodas Mimira akā, nevis alā zem tās. Saproti?"
  
  "Jā. Tātad mēs pabraucām viņiem garām?
  
  "Es domāju, ka jā".
  
  "Bet kāpēc?" Dāls neticīgi jautāja. "Kāpēc tad šī ala vispār tika izveidota? Un zemes penetrējošais radars skaidri parādīja, ka zem tā ir milzīga telpa. Protams, gabalam bija jābūt tur lejā.
  
  "Ja vien..." Dreiks juta briesmīgu aukstumu. "Ja vien šī vieta nav slazds."
  
  Dāls pēkšņi izskatījās nepārliecināts. "Kā tā?"
  
  "Vai šī telpa atrodas zem mums? Ko darīt, ja tā ir bedre bez dibena?
  
  "Tas nozīmē, ka jūs stāvat uz māla spilvena!" Puisis šausmās kliedza. "Slazds! Tas var sabrukt jebkurā brīdī. Dodieties prom no turienes tūlīt!"
  
  Viņi skatījās viens uz otru vienu bezgalīgu izmisīgas mirstības mirkli. Viņi visi tik ļoti gribēja dzīvot. Un tad viss mainījās. Kas kādreiz bija plaisa betona grīdā, tagad bija saplaisājis ciets panelis. Šī dīvainā plosošā skaņa nebija no akmens pārvietošanās, bet gan no tā, ka grīda lēnām šķelās no gala līdz galam.
  
  Ar bezgalīgu bedri zem tiem....
  
  Seši vīrieši nikni apsūdzēja divus Ascendantus. Kad viņi tur nokļuva, vēl dzīvi, Dāls kliedza atjaunot kārtību.
  
  "Jūs abi ejiet pirmie. Dieva dēļ, esiet skarbs."
  
  "Un, ceļojot augšup," komentēja Parneviks, "esiet īpaši informēts par savu apkārtni. Mēs nevēlamies palaist garām artefaktu."
  
  "Neesiet idiots, Parnevik." Dāls bija neparasts ar priekšnojautas. Dreiks nekad agrāk viņu nebija redzējis tādu. "Pēdējie divi no mums pārbaudīs, kad dosimies," viņš teica, skatīdamies uz Dreiku. "Tas esi tu un es".
  
  Videotelefons atkal iepīkstējās un izslēdzās. Dāls to kratīja, it kā mēģinātu viņu nožņaugt. "Jenkiju nosodīti, bez šaubām."
  
  Pirmās pāris trīs minūtes bija nepieciešamas, lai sasniegtu zemes līmeni. Tad vēl trīs otrajam pārim. Dreiks domāja par visām lietām, kas varētu notikt sešās minūtēs - mūža pieredzi vai arī neko. Viņam tas bija pēdējais. Nekas cits kā māla čīkstēšana, mainīga akmens vaidi, nejaušības čīkstēšana, izlemjot, vai apbalvot viņu ar dzīvību vai nāvi.
  
  Grīda zem pirmā atrastā simbola bija sabrukusi. Brīdinājuma nebija; it kā grīda vienkārši būtu pametusi spoku un gājusi aizmirstībā. Dreiks uzkāpa akā, cik vien varēja. Tas balansēja uz sāniem, nevis uz trauslās alas grīdas. Dāls apskāva akas otru pusi, ar abām rokām satvēris zaļas auklas gabalu, gredzens viņa kāzu pirkstā atspoguļoja laternu uz Dreika ķiveres.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, meklējot stiprus auklas gabalus, ko viņi varētu piestiprināt pie iejūgām. Tad viņš dzirdēja Dālu saucam: "Sūdā!" un paskatījās uz leju tieši laikā, lai redzētu, kā videotelefons griežas no gala līdz galam ļaunā palēninājumā, pirms ar gurkstēšanu nokrīt uz alas grīdas.
  
  Vājināts cietais disks padevās, iekrītot melnajā caurumā kā Dreika vecie sapņi par ģimenes izveidi. Pret viņiem nāca vētra, no vietas, kur aklie radījumi slēpās un slīdēja, izlaida duļķainu gaisu, kas bija piepildīts ar neizsakāmu tumsu.
  
  Un, skatoties uz šo bezvārda ēnu bezdibeni, Dreiks no jauna atklāja savu bērnības ticību briesmoņiem.
  
  Atskanēja vāja slīdoša skaņa, un no augšas plīvodama nolaidās virve. Dreiks pateicīgi to satvēra un piestiprināja pie zirglietas. Dāls darīja to pašu, izskatījās identiski balts, un viņi abi nospieda savas attiecīgās pogas.
  
  Dreiks vēroja altimetru. Viņš pētīja savu akas pusi, kamēr Dāls to nokopēja otrā pusē. Vairākas reizes viņi apstājās un paliecās uz priekšu, lai paskatītos tuvāk, bet katru reizi neko neatrada. Pagāja simts pēdas un tad deviņdesmit. Dreiks nomizoja rokas asiņainas, bet neko neatrada. Viņi gāja tālāk, tagad jau piecdesmit pēdu garumā, un tad Dreiks ieraudzīja gaismas trūkumu, blāvu, kas vienkārši absorbēja gaismu, ko viņš meta viņai virsū.
  
  Plats koka dēlis, robains gar malām, neskarts mitruma vai pelējuma. Dreiks varēja redzēt kokgriezumus uz tās virsmas, un viņam vajadzēja kādu laiku, lai pareizi novietotu ķiveri.
  
  Bet kad viņš to izdarīja...
  
  Acis. Simbolisks Odina acu attēls, kas izgrebts no koka un atstāts šeit... kurš?
  
  Pats Odins? Pirms tūkstošiem gadu? Autors: Heidi? Vai tas bija vairāk vai mazāk ticami?
  
  Dāls uzmeta bažīgu skatienu lejup. "Mūsu visu dēļ, Dreik, neatmet to."
  
  
  TRĪSDESMIT TRĪS
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks iznira no Mimira akas, turēdams koka planšeti augstu kā trofeju. Pirms viņš paspēja pateikt ne vārda, viņš tika rupji izrauts no iejūga un nomests zemē.
  
  "Ei, nomierinies..." Viņš paskatījās uz sapņu mašīnas no Honkongas, vienas no jaunajām, bagāžnieku. Viņš nedaudz apgriezās un ieraudzīja uz zāles guļam mirušus un mirstošus karavīrus - Delta, SGG, SAS - un aiz viņiem Kenediju, nometies ceļos ar ieroci, kas vērsta uz viņas galvu.
  
  Redzēja, kā Bens bija spiests stāvēt taisni aizrīšanās tvērienā, un Alisijas Mailsas nežēlīgās rokas cieši satvēra viņa kaklu. Dreika sirds gandrīz salūza, kad viņš ieraudzīja Benu joprojām turam rokā mobilo telefonu. Turējos līdz pēdējam elpas vilcienam...
  
  "Ļaujiet britam stāvēt," Dreika redzeslokā nonāca kanādietis Kolbijs Teilors. "Ļaujiet viņam skatīties, kā mirst viņa draugi - pierādījums tam, ka es varu atņemt katru viņa daļu, pirms atņemšu viņam dzīvību."
  
  Dreiks ļāva kaujas ugunij iesūkties savās ekstremitātēs. "Jūs pierādat tikai to, ka šī vieta atbilst tam, kas teikts sasodītajā ceļvedī - ka tā ir monstru zeme."
  
  "Cik poētiski," miljardieris iesmējās. "Un tā ir taisnība. Dodiet man acis." Viņš pastiepa rokas kā bērns, prasot vairāk. Algotnis pārraidīja Odina acu attēlu. "Labi. Ar to pietiek. Kur tad ir tava lidmašīna, Dreik? Es gribu no tevis gabalus un tad izkļūt no šīs sūdu bedres.
  
  "Bez Vairoga jūs neko nesasniegsit," Dreiks teica... pirmais, kas viņam ienāca prātā. "Un tad izdomājiet, kā tā kļūst par Ragnaroka karti."
  
  "Muļķis," Teilore pretīgi iesmējās. "Vienīgais iemesls, kāpēc mēs esam šeit šodien, nevis pirms divdesmit gadiem, ir tāpēc, ka Vairogs tika atrasts tikai nesen. Tomēr esmu pārliecināts, ka jūs to jau zināt. Vai jūs mēģināt mani palēnināt? Vai jūs domājat, ka es paslīdīšu un došu jums vēl vienu iespēju? Nu, Dreika kungs, ļaujiet man jums pastāstīt. Viņa... - viņš norādīja uz Alisiju, - viņa neslīd. Viņa. . ciets zelta dupsis, tāda viņa ir!
  
  Dreiks noskatījās, kā viņa bijušais kolēģis nožņaudz Benu līdz nāvei. "Viņa jūs pārdos augstākajam solītājam."
  
  "Es esmu augstākais solītājs, jūs esat pilnīgs sūds."
  
  Un pēc Providences gribas kāds izmantoja šo brīdi, lai izšautu lodi. Šāviens skaļi atbalsojās pa mežu. Viens no Teilora algotņiem sabruka ar jaunu trešo aci, acumirklī mirdams.
  
  Kolbijs Teilors mirkli izskatījās neticīgs. Viņš izskatījās tā, it kā Braiens Adamss tikko būtu izlēcis no meža un sācis spēlēt "69. gada vasaru". Viņa acis pārvērtās par apakštasītēm. Tad viens no viņa algotņiem ietriecās viņā, nogāzot viņu zemē, algotnis noasiņoja, kliedza un cīnījās, nomira. Dreiks vienā mirklī bija viņu pusē, jo svins plosīja gaisu virs viņiem.
  
  Viss notika vienlaicīgi. Kenedija pameta savu ķermeni uz augšu. Viņas galvaskausa augšdaļa bija tik cieši saskarē ar sarga zodu, kas viņu aizsedza, ka viņš pat nenojauta, kas noticis. Tūlītēja klausules nolikšana.
  
  Šurpu turpu lidoja ložu straume; brīvā dabā noķertie algotņi tika iznīcināti.
  
  Torstens Dāls tika atbrīvots, kad algotnis, kas viņu turēja, zaudēja trīs ceturtdaļas no galvas, trešajam šāvienam, kas atskanēja no šautenes. SGG komandieris kā krabis piegāja pie profesora Parnevika un sāka vilkt veco vīru uz krūmu kaudzes pusi.
  
  Dreika pirmā doma bija par Benu. Kad viņš gatavojās izmisīgi derēt, neticība viņu satricināja kā tūkstoš vatu elektromagnētiskais impulss. Alisija nosvieda zēnu malā un tuvojās pašam Dreikam. Pēkšņi viņas rokā parādījās ierocis; nebija svarīgi, kura. Viņa bija vienlīdz nāvējoša ar abiem.
  
  Viņa to pacēla, koncentrējoties uz to.
  
  Dreiks apmulsušā žestā izpleta rokas uz sāniem. Kāpēc?
  
  Viņas smaids bija jautrs, kā dēmonam, kurš atradis neskartu gaļu midzenī, kas, viņaprāt, jau sen ir izlietota.
  
  Viņa nospieda sprūdu. Dreiks saviebās, sagaidot karstumu, nejutīgumu un tad sāpes, bet viņa prāta acs satvēra viņa smadzenes, un viņš ieraudzīja, ka viņa pēdējā brīdī ir mainījusi mērķi... un iemeta trīs lodes algotnē, kas pārklāja sašutušo Kolbija figūru. Teilors. Neriskēsim.
  
  Izdzīvoja divi SAS karavīri un divi Delta jūras kājnieki. SAS satvēra Benu un aizvilka viņu prom. Tas, kas bija palicis pāri no Delta komandas, gatavojās atdot uguni tuvējā koku birzī.
  
  Atskanēja vēl šāvieni. Deltas puisis pagriezās un nokrita. Otrs rāpoja uz vēdera uz vietu, kur Velss bija nokritis, Mimira akas otrā pusē. Velsa guļus ķermenis sarāvās, kad amerikānis viņu vilka prom, kas pierādīja, ka viņš ir dzīvs.
  
  Nākamās minūtes pagāja miglā tīti. Alisija dusmās kliedza un metās pēc amerikāņu karavīra. Kad viņš pagriezās un sastapa viņu ar dūrēm, viņa uz mirkli apstājās.
  
  "Pagriezies," Dreiks dzirdēja viņas sakām. "Vienkārši ej prom."
  
  "Es neatstāšu šo cilvēku aiz muguras."
  
  "Jūs, amerikāņi, vienkārši atpūtieties," viņa teica pirms visas elles atraisīšanas. Amerikas labākais spēlētājs atkāpās, paklupa pa biezo zāli, vispirms turoties pie vienas rokas un pēc tam satricinot, kad tā tika salauzta, pirms zaudēja redzi ar vienu aci un beidzot sabruka, pat nenoraujoties.
  
  Dreiks kliedza, skrienot pretī Alisijai, kad viņa pacēla Velsu aiz apkakles.
  
  "Vai tu esi traks?" - viņš kliedza. "Vai tu esi pilnīgi traks?"
  
  "Viņš ieies akā," Alisijas acis bija slepkavnieciskas. "Tu vari viņam pievienoties vai nē, Dreik. Tavs lēmums."
  
  "Kāpēc Dieva vārdā? Kāpēc?"
  
  "Kādu dienu, Dreik. Kādu dienu, ja tu to izdzīvosi, tu to uzzināsi.
  
  Dreiks apstājās, lai atvilktu elpu. Ko viņa ar to domāja? Taču tagad zaudēt koncentrēšanos nozīmētu aicināt nāvi tikpat droši, it kā viņš būtu izdarījis pašnāvību. Viņš izmantoja savas treniņu atmiņas, prātu un visas savas SAS prasmes. Viņš viņai iesita ar taisnu boksa sitienu, sitienu, krustu. Viņa pretojās, pārliecinoties, ka katru reizi ar satriecošu spēku atsita viņa plaukstas locītavu, taču tagad viņš bija ļoti tuvu.
  
  Kur viņš gribēja būt.
  
  Viņš norādīja ar pirkstu uz viņas kaklu. Viņa spēra sānsoli tieši viņa augošajā ceļgalā, lai salauztu dažas ribas un palēninātu kritienu.
  
  Bet viņa ripoja starp viņa ceļiem, līdz tie bija šokējoši tuvu, centimetru attālumā viens no otra, aci pret aci.
  
  Milzīgas acis. Brīnišķīgas acis.
  
  Viņi piederēja vienam no pasaules lielākajiem plēsējiem.
  
  "Tu esi vājš kā pīts mazulis, Met."
  
  Viņas čuksti atdzesēja viņa kaulus, kad viņa pakāpās uz priekšu, izstiepa roku un uzmeta viņu gaisā. Viņš piezemējās uz muguras, bez elpas. Pat ne sekundi vēlāk viņa bija viņam virsū, ceļi ietriecās viņa saules pinumā, piere atsitās pret viņa pieri, liekot viņam redzēt zvaigznes.
  
  Vēlreiz ieskatoties viens otram acīs, viņa čukstēja: "Apgulieties."
  
  Bet ne viņam bija jāizdara izvēle. Tas bija viss, ko viņš varēja izdarīt, lai paceltu roku, ripot uz sāniem, lai noskatītos, kā viņa pa pusei vilka pussamaņā esošo Velsu uz bezdibenes malu, kas pazīstama kā Mimira aka.
  
  Dreiks kliedza, cīnīdamies uz ceļiem. Samulsis par sakāvi, satriekts par to, cik daudz priekšrocību viņš bija zaudējis kopš pievienošanās cilvēcei, viņš varēja tikai skatīties.
  
  Alisija pārmeta Velsu pāri akas malai. SAS komandieris pat nekliedza.
  
  Dreiks šūpojās, pieceļoties kājās, galva un ķermenis kliedza. Alisija piegāja pie Kolbija Teilora, joprojām tik svaiga un kustīga kā pavasara jērs. Dreiks, ar muguru pret vāciešiem, jutās tikpat neaizsargāts kā jūrnieks uz plosta ar seju pret aizvēsturisko Krakenu, taču viņš nesarāvās.
  
  Alisija izvilka mirušā algotņa ķermeni prom no Teilora. Miljardieris piecēlās, ieplestām acīm, skatīdamies no Milesas līdz Dreikam uz kokiem.
  
  Aiz miglā tītajiem stumbriem sāka parādīties spokiem līdzīgas figūras, kas šajā leģendārajā valstī jutās kā mājās. Ilūzija tika sagrauta, kad viņi pienāca pietiekami tuvu, lai redzētu savus ieročus.
  
  Dreiks jau ir apstaigājis. Viņš redzēja tuvojošos cilvēkus, zināja, ka tie ir grifu līdzīgi vācieši, kas bija ieradušies paņemt visu laupījumu.
  
  Dreiks neizpratnē raudzījās uz viņu uzvaras ieroci. Alisija vienkārši satvēra kanādiešu miljardieri aiz kājstarpes un spaidīja, līdz viņa acis izlīda no galvas. Viņa pasmaidīja par viņa apjukumu, pirms veda viņu pie Mimira akas un nolieca galvu pāri malai.
  
  Dreiks saprata, ka viņam ir citas prioritātes. Viņš izvairījās no darbības, par vairogu izmantojot Alisiju un Teilori. Viņš sasniedza krūmu un turpināja iet, lēnām rāpjoties augšup nelielā zāļainā kalnā.
  
  Alisija norādīja caurumā un kratīja Teiloru, līdz viņš lūdza žēlastību: "Varbūt tu tur atradīsi ko savākt, tu megalomāniskais idiot," viņa nošņāca un iemeta viņa ķermeni bezgalīgajā tukšumā. Viņa kliedzieni kādu laiku atbalsojās, tad apklusa. Dreiks domāja, vai cilvēks, kurš iekritis bezdibenē, kliedza mūžīgi, un, ja neviens nebija blakus, kas viņu nedzird, vai tas tiešām ir nozīmīgs?
  
  Līdz tam laikam Milo bija sasniedzis savu draudzeni. Dreiks dzirdēja viņu sakām: "Kāpēc, pie velna, tu to izdarīji? Bosam patiktu šis dupsis dzīvs.
  
  Un Alisijas atbilde: "Klusē, Milo. Ar nepacietību gaidīju satikšanos ar Ābelu Freju. Vai esat gatavs doties?"
  
  Milo ļauni smīnēja pret kalna virsotni. "Mēs tos nepabeigsim?"
  
  "Neesiet ēzelis. Viņi joprojām ir bruņoti un turas augstā līmenī. Vai jums ir tas, pēc kā mēs ieradāmies?"
  
  "Visas deviņas Odina daļas ir klāt un darbojas. Jūsu lidmašīna ir cepta!" - viņš kliedza. "Izklaidējieties naktī šajā mirušajā zemē!"
  
  Dreiks vēroja, kā vācieši piesardzīgi atkāpās. Pasaule vienkārši svārstījās uz sliekšņa. Viņi nāca visu šo ceļu un nesa daudz upuru. Viņi paši iebrauca zemē.
  
  Tikai, lai pēdējā rindā visu zaudētu vāciešiem.
  
  "Jā," Bens pieķēra viņa skatienu ar nelaimīgu smīnu, it kā lasītu viņa domas. "Tāpat kā dzīve imitē futbolu, vai ne?"
  
  
  34
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Saule rietēja zem skaidra horizonta, kamēr eiropieši un viņu vienīgais atlikušais amerikāņu sabiedrotais kliboja uz augstāku vietu. Pūta vājš, auksts vējiņš. Ātrs novērtējums atklāja, ka viens no SAS karavīriem ir ievainots un profesors Parneviks cieta no šoka. Tas nav pārsteidzoši, ņemot vērā to, ko viņš ir piedzīvojis.
  
  Dāls sazinājās ar viņu atrašanās vietu, izmantojot satelīta tālruni. Palīdzība bija aptuveni divu stundu attālumā.
  
  Dreiks nolēca blakus Benam, kad viņi apstājās nelielā kailu koku birzī ar klaju klajumu ap tiem.
  
  Pirmie Bena vārdi: "Es zinu, ka citi cilvēki ir miruši, Met, bet es tikai ceru, ka Karīnai un Heidenam viss ir kārtībā. Man tiešām žēl."
  
  Dreiks samulsa atzīties, ka bija aizmirsis, ka Heidens joprojām atradās lidmašīnā. "Neuztraucieties. Tas ir dabiski. Izredzes ir ārkārtīgi labas Karīnai, godīgas arī Heidenam," viņš atzina, zaudējot spēju kaut kur misijas laikā izrotāt. "Kā tu iztur, draugs?"
  
  Bens paņēma savu mobilo telefonu. "Joprojām dzīvs".
  
  "Kopš modes skates esam nogājuši garu ceļu."
  
  "Es tik tikko to atceros," Bens nopietni sacīja. "Mett, es tik tikko atceros, kāda bija mana dzīve, pirms tas sākās. Un tas jau ir pagājušas... dienas?"
  
  "Es varētu jums atgādināt, ja vēlaties. Grupas The Wall of Sleep solists. Apreibis no Teilores Momsones. Mobilais tālrunis ir pārslogots. Īres parādi. Esmu noreibusi no Teilores.
  
  "Mēs esam zaudējuši visu."
  
  "Nevajag melot, Ben - mēs bez tevis nebūtu varējuši tikt tik tālu."
  
  "Tu mani pazīsti, draugs. Es palīdzētu jebkuram. " Tā bija standarta atbilde, taču Dreiks varēja pateikt, ka ir apmierināts ar uzslavu. Viņš to neaizmirsa, kad Bens apspēlēja uzvalkus un pat skandināvu profesoru.
  
  Bez šaubām, tieši to Heidens viņā redzēja. Viņa redzēja, ka cilvēks iekšā sāk spīdēt cauri. Dreiks lūdza par viņas drošību, taču šobrīd viņš neko nevarēja darīt viņas labā.
  
  Kenedijs nokrita viņiem blakus. "Ceru, ka es jūs netraucēju. Tu izskaties diezgan piemērota. "
  
  "Ne tu," Dreiks teica un Bens pamāja. "Tagad jūs esat viens no mums."
  
  "Hmm, paldies, es domāju. Vai tas ir kompliments?"
  
  Dreiks pacēla garastāvokli. "Ikviens, kurš var spēlēt dažas Dino Rock spēles ar mani, ir mans brālis uz mūžu."
  
  "Visu nakti, cilvēks, visu nakti."
  
  Bens ievaidējās. "Tātad," viņš paskatījās apkārt. "Tikko kļuva tumšs."
  
  Dreiks paskatījās uz bezgalīgajām pļavām. Pēdējā tumši sarkanā svītra tikai pilēja no visattālākā horizonta. "Sasodīts, varu derēt, ka naktī šeit kļūst auksti."
  
  Dāls piegāja pie viņiem. "Tātad šīs ir beigas, vīrieši? Vai esam pabeiguši? Pasaulei mēs esam vajadzīgi."
  
  Caurspīdīgais vējš saplēsa viņa vārdus, izkaisīdams tos pa līdzenumiem.
  
  Parneviks runāja no vietas, kur viņš atpūšas, atspiedies ar muguru pret koku. "Klausies, um, jūs man teicāt, ka redzējāt vienīgo zināmo daļu attēlu to patiesajā izkārtojumā. Glezna, kas kādreiz piederēja Džonam Dilindžeram.
  
  "Jā, bet šī lieta devās turnejā 60. gados," paskaidroja Dāls. "Mēs nevaram būt pārliecināti, ka to nav nokopējis, it īpaši viens no šiem ar vēsturi apsēstajiem vikingiem."
  
  Profesors bija pietiekami labi, lai nomurminātu: "Ak. Paldies."
  
  Pilnīga tumsa, un virs galvas mirgoja miljons zvaigžņu. Zari šūpojās un lapas čaukstēja. Bens instinktīvi piegāja tuvāk Dreikam vienai pusei. Kenedijs darīja to pašu ar otru.
  
  Vietā, kur Kenedija augšstilbs pieskārās viņa augšstilbam, Dreiks sajuta uguni. Tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai koncentrētos uz Dāla teikto.
  
  "Vairogs," sacīja zviedrs, "ir mūsu pēdējā cerība."
  
  Vai viņa tīšām sēž tik tuvu? Dreiks par to domāja. Pieskarieties....
  
  Dievs, bija pagājis ilgs laiks, kopš viņš tā jutās. Tas viņu aizveda atpakaļ tajos laikos, kad meitenes bija meitenes un zēni nervozēja, valkāja T-kreklus sniegā un sestdienas pēcpusdienā veda draudzenes pa pilsētu, pirms nopirka viņām savu iecienītāko kompaktdisku un cienāja sevi ar popkornu un salmiņu kinoteātrī. .
  
  Nevainīgas dienas, sen pagājušas. Sen atcerējās un diemžēl pazaudēja.
  
  - Vairogs? Viņš iejaucās sarunā. "Kas?"
  
  Dāls sarauca pieri viņam pretī. "Turpini, tu resnais Jorkšīras neģēlis. Mēs teicām, ka vairogs šeit ir galvenā detaļa. Bez tā neko nevar panākt, jo tas nosaka Ragnaroka atrašanās vietu. Tas ir arī izgatavots no cita materiāla nekā pārējās daļas - it kā tam būtu cita loma. Mērķis. "
  
  "Kā kā?"
  
  "Fuuuuck," teica Dāls savā labākajā Oksfordas akcentā. "Pajautā man kaut ko par sportu."
  
  "LABI. Kāpēc pie velna Leeds United tomēr parakstīja Tomasu Brolinu?
  
  Dāla seja pagarinājās un pēc tam sacietēja. Viņš grasījās protestēt, kad klusumu pārtrauca dīvains troksnis.
  
  Kliedziens. Kliedziens no tumsas.
  
  Skaņa, kas izraisīja pirmatnējās bailes. "Kristus dzīvo," Dreiks čukstēja. "Kas- ?"
  
  Tas notika atkal. Kliedziens, līdzīgs dzīvniekam, bet ķidīgs, it kā no kaut kā liela. Tas lika nakts rāpošanai.
  
  "Vai tu atceries?" Nedabiskā čukstā ar šausmām Bens sacīja: "Šī ir Grendela valsts. Briesmonis no Beovulfas. Joprojām klīst leģendas, ka šajās daļās dzīvo briesmoņi.
  
  "Vienīgais, ko es atceros no Beovulfas, bija Andželīnas Džolijas dupsis," Dreiks mīļi sacīja. "Bet tad es domāju, ka to pašu var teikt par lielāko daļu viņas filmu."
  
  "SHH!" - Kenedijs nošņāca. "Kas pie velna ir tas troksnis?"
  
  Kliedziens atskanēja atkal, tagad tuvāk. Dreiks izmisīgi mēģināja kaut ko saskatīt tumsā, iztēlojoties, ka viņam pretī steidzas atkailināti ilkņi, siekalas pilēja, sapuvušas miesas strēmeles iesprūda starp zobainajiem zobiem.
  
  Viņš pacēla ieroci, nevēlēdamies nobiedēt pārējos, taču bija pārāk nepārliecināts, lai ar to riskētu.
  
  Torstens Dāls notēmēja ar savu šauteni. Piemērotais SAS karavīrs izvilka nazi. Klusums važīja nakti vairāk nekā Gordons Brauns Apvienotās Karalistes ekonomiku, izspiežot to sausu.
  
  Vāja skaņa. Klanks. Kaut kas izklausījās pēc viegliem soļiem...
  
  Bet kādas bija šīs kājas? Dreiks par to domāja. Vīrietis vai...?
  
  Ja viņš būtu dzirdējis spīļu klikšķēšanu, viņš, iespējams, šausmās būtu izlaidis visu žurnālu.
  
  Sasodīts šīs vecās pasakas.
  
  Paši sirds kambari gandrīz uzsprāga, kad Bena mobilais tālrunis pēkšņi atdzīvojās. Bens pārsteigts to uzsvieda gaisā, bet pēc tam slavējami to noķēra lejā.
  
  "Bullshits!" viņš nočukstēja, pirms saprata, ko bija atbildējis. "Ak, sveiks, mammu."
  
  Dreiks mēģināja apturēt asiņu dauzīšanu viņa smadzenēs. "Nogrieziet to. Nogrieziet to!"
  
  Bens teica: "Tualetē. ES piezvanīšu tev vēlāk!"
  
  "Jauks". Kenedija balss bija pārsteidzoši mierīga.
  
  Dreiks klausījās. Vairs atskanēja, tievs un sāpīgs. Tam sekoja tālu klauvējiens, it kā trokšņotājs būtu iemetis akmeni. Vēl viens raudošs kliedziens, un tad gaudošana....
  
  Šoreiz noteikti cilvēcīgi! Un Dreiks metās kaujā. "Tas ir Velss!" Viņš metās tumsā, instinkts veda viņu tieši pie Mimira akas un apturēja uz malas.
  
  "Palīdziet man," Vels ievaidējās, ar saplaisājušiem un asiņainiem pirkstiem sniedzoties pēc klints robainās malas. "Es aizķēru vienā no virvēm... lejā. Gandrīz salauza manu roku. Šai kucei ir... vēl kaut kas jādara, lai nogalinātu... mani.
  
  Dreiks pieņēma savu svaru, izglābjot viņu no brīvas krišanas atpakaļ bezgalīgajā naktī.
  
  
  * * *
  
  
  Kad Velss silti ietinās un atpūtās, Dreiks vienkārši pamāja ar galvu.
  
  Velss iesaucās: "Es nekad neesmu gribējis sākt karu... SAS ietvaros."
  
  "Tad viss ir kārtībā, jo mēs ar Alisi vairs neesam SAS daļa."
  
  Blakus Bens pratināja Parņeviku, it kā nekas nebūtu noticis. "Vai jūs domājat, ka vairogs ir sava veida atslēga?"
  
  "Vairogs ir viss. Tas varētu būt galvenais, bet tas noteikti ir viss, kas mums atliek."
  
  - Aizbraucis? Dreiks atkārtoja, paceļot uzaci. Viņš koncentrējās uz Bena I-phone. "Protams, mēs zinām!"
  
  Bens bija vienu soli priekšā, ģeķīgi googlēdams 'Odina vairogu'. Parādītais attēls bija mazs, bet Bens pietuvināja ātrāk, nekā Dreiks pat varēja iedomāties. Viņš mēģināja atcerēties, kā izskatījās Vairogs. Apaļš, ar paceltu apaļu centru, ārējā apmale ir sadalīta četrās vienādās daļās.
  
  Bens turēja I-phone rokas stiepiena attālumā, ļaujot visiem pulcēties.
  
  "Tas ir vienkārši," sacīja Kenedijs. "Ragnaroks Vegasā. Visi ir Vegasā."
  
  Puisis paberzēja zodu. "Vairoga izvietojums norāda uz četrām atšķirīgām daļām, kas apņem atbildi centrā. Tu redzi? Apzīmēsim tos ar Ziemeļiem, Austrumiem, Dienvidiem un Rietumiem, lai mēs zinātu, par ko mēs runājam.
  
  "Lieliski," Bens teica. "Nu, Rietumi ir acīmredzami. Es redzu šķēpu un divas acis.
  
  "Dienvidi ir zirgs un divi, um, vilki, es domāju." Dreiks samiedza acis, cik vien spēja.
  
  - Noteikti! Puisis raudāja. "Tev ir taisnība. Jo austrumos jābūt divām Valkīrijām. Jā? Tu redzi?"
  
  Dreiks smagi pamirkšķināja, lai koncentrētos, un viņš redzēja, ko var uzskatīt par sieviešu kārtas kareivēm, kas uzkāptas uz spārnotu zirgu pāra. "Sasodīts Starbucks!" Viņš zvērēja. "Kafejnīca ar bezmaksas Wi-Fi visā pasaulē, izņemot šo!"
  
  "Tātad..." Kenedijs stostījās, "uh, vairogam nav vairoga?"
  
  "Hmmm...!" Profesors cītīgi pētīja, nonāca Bena redzeslokā un saņēma draudzīgu pērienu. "Vai jūs varētu vēl nedaudz pietuvināt?"
  
  "Nē. Tā ir viņa robeža."
  
  "Es neredzu nekādas citas zīmes Austrumu pusē," Dāls sacīja no savas vietas. "Bet ziemeļi ir diezgan interesanti."
  
  Dreiks pievērsa uzmanību un sajuta šoku. "Kungs, tas ir Odina simbols. Trīs savienoti trīsstūri. To pašu, ko mēs redzējām akā.
  
  "Bet kas tas ir? Dāls norādīja uz sīku simbolu, kas atrodas viena no trijstūra apakšējā kreisajā stūrī. Kad Bens tuvojās, viņi visi iesaucās: "Tas ir vairogs!"
  
  Valdīja apmulsis klusums. Dreiks iznīcināja viņa smadzenes. Kāpēc vairoga simbols tika ievietots trīsstūru iekšpusē? Acīmredzot tas ir pavediens, tikai neskaidrs.
  
  "Uz lielā ekrāna tas būtu daudz vieglāk!" Profesors šņāca.
  
  "Beidz vaimanāt," Bens teica. "Neļaujiet tam jūs uzvarēt."
  
  "Šeit ir doma," sacīja Kenedijs. "Vai trīsstūri varētu attēlot kaut ko citu, nevis šo "Odina mezglu" vai kaut ko citu?"
  
  "Kāds ir ar Dievu saistītā mistiskā simbola slepenais mērķis, kas iepriekš tika uzskatīts tikai par leģendu?" Puisis pasmaidīja. "Protams, nē".
  
  Dreiks berzēja savas ribas tur, kur Alisija Mailza viņam bija iemācījusi, ka septiņi gadi bez apmācības ietekmēja jūsu cīņas līmeni. Viņa bija viņu pazemojusi, bet viņš atrada mierinājumu faktā, ka viņš bija dzīvs un viņi joprojām - tikai - spēlē.
  
  "Helikopteram būs iebūvēts internets," Dāls mēģināja visus nomierināt. "Apmēram... ak, trīsdesmit minūtēs."
  
  "Labi, labi, kā ar centrālo elementu?" Dreiks izdarīja savu. "Divas kontūras, kas izskatās kā bērna zīmējums ar trim tesmeņiem un medūzu."
  
  "Un atkal Vairogs," Bens pietuvināja "medūzas" aci. "Tāds pats attēls kā ziemeļu daļā. Tātad mums ir divi Vairoga attēli uz paša Vairoga. Centrālā daļa, kas sastāv no divām brīvām formām un trim atsevišķiem trijstūriem," viņš teica, pamājot Kenedijam. "Iespējams, tie nemaz nav trīsstūri."
  
  "Nu, tas vismaz apstiprina manu teoriju, ka vairogs ir galvenā daļa," atzīmēja Parneviks.
  
  "Šīs kontūras man kaut ko atgādina," domāja Dāls. "Es vienkārši nevaru pateikt, ko."
  
  Dreiks varēja nākt klajā ar dažiem pretīgiem personīgiem uzbrukumiem, taču viņš turēja sevi kontrolē. Progress, viņš domāja. Pompozais zviedrs ar viņiem ir nogājis garu ceļu un tagad izpelnījies nelielu cieņu.
  
  "Skaties!" Bens kliedza, liekot viņiem visiem lēkt. "Abus vairoga attēlus savieno tieva, gandrīz neatbilstoša līnija!"
  
  "Tas mums īsti neko neizsaka," Parneviks kurnēja.
  
  "Vai..." Dreiks prātoja, atcerēdamies laikus, kad viņš lasīja armijas kartes, "vai... ja jūs domājat otrādi, mēs zinām, ka Vairogs ir Ragnaroka karte. Šie divi attēli varētu būt viens un tas pats fokusa punkts divos dažādos attēlos... Tikai viens skats ir augstums, bet otrs..."
  
  "Tāds ir plāns!" Bens teica.
  
  Tajā brīdī atskanēja tuvojoša helikoptera skaņa. Dāls par to runāja, demonstrējot savu vecās skolas atkarību, izslēdzot GPRS. Viņš šķielēja tumsā kopā ar visiem pārējiem, kad tuvojās liela melna figūra.
  
  "Nu, mums nav daudz izvēles," viņš teica ar pussmaidu. "Mums būs jāuzņemas šī lieta."
  
  
  * * *
  
  
  Kad Dāls bija uz klāja un apmetās uz dzīvi, Dāls ielādēja 20 collu Sony Vaio klēpjdatoru, kas izmantoja savu portatīvo modemu, kas ir līdzīgs I-phone. Atkarībā no mobilā tīkla pārklājuma viņiem būtu piekļuve internetam.
  
  "Šī ir karte," Dreiks turpināja domu gājienu. "Tāpēc izturēsimies pret to tā. Acīmredzot vidus, centrālā detaļa, ir plāna skats. Tātad, nokopējiet diagrammu, izmantojiet kādu ģeogrāfiskās atpazīšanas programmatūru un skatieties, kas notiek.
  
  "Hmm," Parneviks šaubīgi nopētīja paplašināto skatu. "Kāpēc iekļaut citu attēlu, kas izskatās pēc tesmeņa, ja vairoga simbols atrodas uz Medūzas. "
  
  "Sākumpunkts?" Kenedijs izmantoja iespēju.
  
  Helikopters šūpojās, stiprā vēja vadīts. Pilotam tika dots pavēle lidot uz Oslo, līdz viņš saņems turpmākus norādījumus. Tur viņus gaidīja otrā SGG komanda.
  
  "Izmēģiniet programmu, Torsten."
  
  "Man tas jau ir, bet man tas nav vajadzīgs," Dāls atbildēja ar pēkšņu pārsteigumu. "Es zināju, ka šīs formas izskatījās pazīstamas. Tā ir Skandināvija kartē! Tesmenis ir Norvēģija, Zviedrija un Somija. Medūza ir Islande. Neticami."
  
  Sekundes daļu vēlāk klēpjdators nofiksēja trīs iespējamās atbilstības. Atpazīšanas programmatūras algoritmi bija vistuvāk par deviņdesmit astoņiem procentiem - tā bija Skandināvija.
  
  Dreiks ar cieņu pamāja Dāla virzienā.
  
  "Ragnarok Islandē?" Puisis par to domāja. "Bet kāpēc?"
  
  "Dodiet šīs koordinātas pilotam," Dreiks norādīja ar pirkstu uz Islandes piekrasti un vairoga simbola atrašanās vietu. "Tātad. Mēs jau atpaliekam vairākas stundas."
  
  "Bet mums nav to sasodīto gabalu," Bens žēlīgi sacīja. "Vāciešiem tās ir. Un tikai viņi var atrast Dievu kapu, izmantojot skaidas.
  
  Un tagad Torstens Dāls īstenībā smējās, liekot Dreikam aizdomāties. "Ak, nē," sacīja zviedrs, un viņa smiekli bija gandrīz nelietīgi. "Man ir daudz labāka ideja, nekā jaukties ar šiem sasodītajiem gabaliem. Vienmēr bijuši. Lai viņi paliek skābētos kāpostos!"
  
  "Jūs darāt? Ļaujiet man padomāt - vai Vairogs netika atrasts Islandē?" Bens jautāja, vēlreiz pārsteidzot Dreiku ar viņa skaidrā domāšanu zem spiediena.
  
  "Jā, un, ja šī ir senā Ragnaroka vieta," sacīja Parneviks, "tas ir loģiski. Odina vairogs būtu nokritis tur, kur viņš nomira.
  
  "Ak, tas tagad ir jēga, profesor," Kenedijs ķircināja. "Tagad šie puiši visu ir izlēmuši jūsu vietā."
  
  "Nu, ja tas palīdz, mums joprojām ir jāatrisina lielākais noslēpums," Bens sacīja ar vieglu smaidu. "Senā Odina simbola nozīme - trīs trīsstūri."
  
  
  TRĪSDESMIT PIECI
  
  
  
  Islande
  
  
  Islandes piekraste ir ledaina, nelīdzena un krāsaina, dažviet to izgrebuši milzīgi ledāji, bet citās to izlīdzinājuši trakojoši viļņi un caururbjoši vēji. Šeit ir lavas krasta līnijas un melnas klintis, majestātiski aisbergi un kopumā sava veida zen miers. Briesmas un skaistums iet roku rokā, gatavi iemidzināt neuzmanīgo ceļotāju un novest viņu līdz nelaikam.
  
  Reikjavīka paskrēja tām garām dažu minūšu laikā, tās koši sarkanie jumti, baltās ēkas un apkārtējie sniegotie kalni garantēja saviļņojumu pat visnogurušākajām sirdīm.
  
  Viņi uz īsu brīdi apstājās mazapdzīvotā militārajā bāzē, lai uzpildītu degvielu un iekrautu ziemas tērpus, munīciju un barības devu, un visu citu, ko Dāls varēja iedomāties desmit minūšu laikā, kad viņi bija iestrēguši.
  
  Bet vīrieši, kas atradās melnā militārā helikopterā, neko no tā neredzēja. Viņi tika sagrupēti kopā - apsprieda vienu un to pašu mērķi -, taču viņu iekšējās domas bija par viņu pašu mirstību un pasaules mirstību - par to, cik viņi bija nobijušies un nobijušies, kā arī par citiem.
  
  Dreiks bija satraukts. Viņš nevarēja saprast, kā nodrošināt ikvienu drošību. Ja viņi atrada Ragnaroku, tad nākamais bija teiksmainais Dievu kaps, un viņu dzīve tikko bija kļuvusi par ruletes spēli - tādu, kādu jūs spēlējāt Kenedija iecienītajā alegorijā Vegasā -, kur galds bija montēts.
  
  Šajā konkrētajā mājienā to veido katra slepenā spēlētāja slepenie plāni un viņu daudzo ienaidnieku nezināmie plāni.
  
  Un tagad, papildus Benam un Kenedijam - diviem cilvēkiem, kurus viņš aizsargās ar savu dzīvību, - Dreikam bija jādomā gan par Heidenu, gan par Karīnu.
  
  Vai visas šīs bailes traucēs glābt pasauli? To rādīs tikai laiks.
  
  Beigu spēles tika izspēlētas uz katra stūra. Abel Frey jau ir sācis savu. Alisijai un Milo var būt savs, taču Dreikam bija aizdomas, ka viņa bijušajam SRT kolēģim ir sagaidāms slepkava pārsteigums, ko pat viņas draugs nebija gaidījis.
  
  Torstens Dāls un Velss bija reti runājuši pa tālruni, kopš viņi šķērsoja Islandes krastu, saņemot pavēles, mājienus un čukstus no savām valdībām. Beidzot Kenedija atbildēja uz zvanu, kas lika viņai dažas minūtes sēdēt taisni un nogurušā šokā kratīt galvu.
  
  Viņa uzrunāja tikai Dreiku. "Atceries Heidenu? Sekretāre? Jā, viņa vienkārši labi dara savu darbu.
  
  "Ko tas nozīmē?"
  
  "Viņa ir no CIP, sasodīts. Un tieši tur, kur viņa vēlas būt. Pa vidu visam šim sūdam."
  
  "Buļņas". Dreiks paskatījās uz Benu noraizējies, taču joprojām uzskatīja, ka viņai ir mīksta vieta viņa draugam. Vai tā bija tikai tā, ka Dreika sirds baroja viņu ar romantiskiem priekšstatiem, stāstot viņam, ka Heidena jūtas ir patiesas, vai arī viņa bija patiesa?
  
  "Tas bija aizsardzības ministrs," Kenedijs turpināja, it kā nekas nebūtu noticis. "Vēlos būt, hm, "zinot".
  
  "Tiešām". Dreiks pamāja Dālam un Velsam. "Un tur vienkārši vēsture atkārtojas." Viņš noguris paskatījās ārā pa tuvāko logu. "Vai varat noticēt, Kenedij, ka pēc pagājušās nedēļas mēs joprojām esam spēlē?"
  
  "Vai varat noticēt," sacīja Kenedijs, "ka visi tic, ka "uguns mūs iznīcinās" pastardienas teorija?
  
  Dreiks jau grasījās atbildēt ar nogurušu prātu, kad viņa pasaulei izkrita dibens. Asinis sasala viņa dzīslās, kad aiz loga pavērās kaut kas gigantisks.
  
  Kaut kas tik milzīgs...
  
  "Tagad es zinu," viņš nošņāca vīrieša šausmu pilnajā balsī, kurš pēkšņi saprata, ka viss, ko viņš mīlēja, šodien var nomirt. "Sasodīts... Kenedijs... Tagad es zinu."
  
  
  * * *
  
  
  Kad viņš norādīja uz savu atklāsmi un Kenedijs pieliecās, lai paskatītos, viņš juta, ka viss viņas ķermenis saspringst.
  
  - Ak dievs! - viņa teica. "Šo..."
  
  "Es zinu," Dreiks pārtrauca. "Dal! Paskaties uz šo. Skaties!"
  
  Zviedrs uztvēra neraksturīgo baiļu izpausmi un ātri pārtrauca sarunu. Īss skatiens ārā pa logu lika viņam neizpratnē saraukt pieri. "Tas ir tikai Eijafjallajokulls. Un jā, jā, Dreik, es zinu, man ir viegli pateikt, un jā, jā, tas ir tas, kurš 2010. gadā sniedza visas ziņas..." Viņš apklusa, satriekts, gaidošs.
  
  Parnevika acis iepletās. No viņa kā saindētas šautriņas lidoja zviedru lāsti.
  
  Tagad Bens piegāja tuvāk logam. "Oho. Šis ir Islandes slavenākais vulkāns, un šķiet, ka tas joprojām izvirda, kaut arī maigi.
  
  "Jā!" Dreiks raudāja. "Uguns mūs aprīs. Sasodīts supervulkāns. "
  
  "Bet vēl svarīgāk," Kenedijs tagad paspēja turpināt, "paskatieties uz Vairoga skatu no putna lidojuma, Met. Paskaties uz to!"
  
  Tagad Parnevikam izdevās atrast savu viedokli: "Trīs kalni nav trīs trīsstūri, kā vienmēr tika uzskatīts. Senie zinātnieki kļūdījās. Odina slavenākais simbols ir nepareizi atšifrēts. Ak mans Dievs!"
  
  Dreiks paskatījās tālāk par izvirdušo vulkānu un abās tā pusēs ieraudzīja divus vēl augstākus kalnus, kas, skatoties no augšas, ļoti līdzinājās Odina simbolam.
  
  "Ak Dievs," sacīja Parneviks. "Šajā vietā mūsu acis patiešām piemānās mums, jo, lai gan šķiet, ka šie kalni atrodas netālu no Eijafjallajokulas, patiesībā tie atrodas simtiem jūdžu attālumā. Bet tie ir daļa no Islandes vulkānu ķēdes. Viss ir savstarpēji saistīts."
  
  "Tātad, ja viens paceļas ar pietiekamu spēku un ir tieši saistīts ar pārējiem diviem..." Kenedijs turpināja.
  
  "Jums ir Supervulkāna pirmsākumi," Dreiks pabeidza.
  
  "Dievu kaps," Dāls izdvesa, "atrodas vulkāna izvirdumā."
  
  "Un Odina kaulu noņemšana rada uzplaukumu!" Kenedija pakratīja galvu, viņas mati plīvoja. "Vai jūs gaidījāt kaut ko mazāku?"
  
  - Pagaidi! Dāls tagad skatījās satelītattēlu, kas viņiem norādīja, kad viņi sasniegs Medūzas aci. "Mums joprojām ir vajadzīga neliela palīdzība norādes, un tas vienmēr ir bijis mans plāns B. Tur ir viens milzīgs kalns, un Abel Frey gatavojas mums parādīt tieši pa ārdurvīm."
  
  - Kā? Vismaz divas balsis jautāja.
  
  Dāls piemiedza aci un runāja ar pilotu. "Pacel mūs augstāk."
  
  
  * * *
  
  
  Tagad tie bija tik augstu, ka Dreiks pat nevarēja redzēt kalnus caur mākoņiem. Viņa jaunatklātajai cieņai pret SGG komandieri bija ļoti nepieciešams atbalsts.
  
  "Labi, Torvill, izvediet zemniekus no viņu posta, vai ne?"
  
  - Torstens, - Dāls izlaboja, pirms saprata, ka viņu apkauno. "Ak, es saprotu. Labi, tad mēģiniet sekot līdzi, ja varat. Šī ir mana armijas specialitāte, vai vismaz tā bija pirms pievienošanās SGG. Aerofotografēšana, jo īpaši ortofoto. "
  
  "Tas ir lieliski," sacīja Dreiks. "Es stāvu taisni, kamēr mēs runājam. Kas pie velna ir šis?"
  
  "Tās ir fotogrāfijas, kas uzņemtas no "bezgalīga" attāluma, skatoties tieši uz leju, un pēc tam tiek ģeometriski pārveidotas, lai tās atbilstu pieņemtam kartes standartam. Kad fotogrāfija ir augšupielādēta, mums atliek tikai saskaņot to ar "reālās pasaules" koordinātām, tad..." viņš paraustīja plecus.
  
  "Bums!" Kenedijs iesmējās. "Jūs domājat kaut ko līdzīgu Google Earth, vai ne? Tikai bez 3D?
  
  "Tiešām". Dreiks uzmeta grimasi. "Es ceru, ka tas darbosies, Dal. Šī ir mūsu vienīgā iespēja tikt priekšā spēles beigām.
  
  "Tā tas būs. Ne tikai tas, bet arī tad, kad dators aprēķinās koordinātas, mēs precīzi zināsim, kur atrodas ieeja Dievu kapā. Pat vāciešiem, kuriem pilnībā pieder visi deviņi fragmenti, tas būs jānovērtē.
  
  "Ar nosacījumu, ka vācieši visus gabalus novieto pareizi," Bens sacīja ar skumju smaidu.
  
  "Nu, tā ir taisnība. Mēs varam tikai cerēt, ka Abel Frey zina, ko viņš dara. Viņam noteikti bija daudz laika trenēties.
  
  Dreiks noslīdēja no sēdekļa un meklēja Velsu. Redzēju, kā viņš izmisumā sit ar mobilo telefonu pa logu.
  
  "Vai ir kādas ziņas par Freja pili, biedrs?"
  
  SAS komandieris šņāca. "Ieskauj. Bet klusībā - pils nezina par savu jaunatklāto uzmanību. Tur ir vācu policisti. Interpols. Vairuma pasaules valdību pārstāvji. Bet ne Mai, nez kāpēc. Es tev nemelošu, Mets, šis būs ciets akmens, ko salauzt bez liela zaudējuma."
  
  Dreiks pamāja, domādams par Karīnu. Viņš zināja izredzes, daudzas reizes tās spēlējot. "Tātad, mēs vispirms uztaisīsim kapu... Un tad mēs redzēsim, kur mēs nonāksim."
  
  Tieši šajā brīdī sašaurinātā helikoptera priekšējā daļā bija jūtams satraukums. Dāls pagriezās ar gavilējošu smaidu sejā. "Frijs tagad ir tur lejā! Mēs to saliekam gabalos. Ja mēs ieslēgsim šo mazuli ar pilnu jaudu un uzņemsim ar vienu kadru sekundē, stundas laikā būsim šajā kapā! "
  
  "Izmantojiet nelielu cieņu," Pārneviks godbijīgi elpoja. "Tas ir Ragnaroks tur lejā. Viens no lielākajiem kaujas laukiem zināmajā vēsturē un vismaz viena Armagedona vieta. Dievi nomira kliedzot šajā ledū. Dievi. "
  
  "Un arī Abels Frejs," Bens Bleiks klusi sacīja. "Ja viņš sāpināja manu māsu."
  
  
  
  2. DAĻA
  uzvelc bruņas...
  
  
  TRĪSDESMIT SEŠI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Spēle bija beigusies.
  
  Kad Dreiks un viņa pavadoņi lidoja pāri Ragnaroka un Ābela Freja apkalpei, virzoties uz kūpošo kalnu, viņi zināja, ka vācieši centīsies vajāt. Helikopters ātri nolaidās mīksta sniega baseina virzienā, ko spēcīgi satricināja neregulāras vēja brāzmas un pieaugoša iegrime. Pilots kontrolēja grupu, līdz helikopters lidoja tik tuvu, cik vien iespējams, sešas pēdas no zemes, pēc tam kliedza uz visiem, lai dabūtu elles ārā.
  
  "Pulkstenis tikšķ!" - Dāls iesaucās, tiklīdz viņa zābaki pieskārās sniegam. "Kustamies!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks pastiepa roku, lai atbalstītu Benu, pirms aplūkoja apkārtni. Mazā ieplaka šķita labākais piezemēšanās punkts, jo tā atrodas tikai jūdzes attālumā no mazās ieejas, ko viņi pētīja, un vienīgā zeme saprātīgā attālumā, kas nebija pārāk akmeņaina vai potenciāla magmas caurule. Papildu bonuss bija tas, ka tas varēja maldināt Freiju par precīzu kapa atrašanās vietu.
  
  Tā bija drūma ainava, gluži pretēji tam, kā varētu izskatīties pasaules gals, nodomāja Dreiks. Pelēko pelnu slāņi, blāvas kalnu nogāzes un nomelnušas lavas nogulsnes deva viņam maz pārliecības, gaidot, kamēr Dals savā GPRS ierīcē norādīs ieeju. Viņš pa pusei gaidīja, ka no blāvas miglas iznāks nobružāts hobits, kurš apgalvoja, ka ir sasniedzis Mordoru. Vējš nebija stiprs, bet tā sporādiskās brāzmas iekoda viņam sejā kā pitbulim.
  
  "Šeit". Dāls skrēja cauri pelnu sanesumiem. Augstu virs tām debesīs rāmā mierā pacēlās sēņu mākonis. Dāls mērķēja uz biezo melno plaisu kalnā priekšā.
  
  "Kāpēc kāds novietotu tik svarīgu un svētu vietu vulkānā?" Kenedija vaicāja, traucoties blakus Dreikam.
  
  "Varbūt tas nebija paredzēts mūžīgi," viņš paraustīja plecus. "Islande ir eksplodējusi gadsimtiem ilgi. Kurš būtu domājis, ka šis vulkāns tik bieži izvirdīsies, nesasniedzot savu pilno jaudu?
  
  "Ja vien... ja vien tas kārtīgi neizbirs no Odina kauliem. Vai viņi varētu to kontrolēt?"
  
  "Cerēsim, ka nē."
  
  Debesis virs galvas klāja sniegs un dreifējoši pelni, kas papildināja priekšlaicīgu krēslu. Saule te nespīdēja; bija tā, it kā elle pirmo reizi būtu satvērusi Zemes valstību un stingri turējusies pie tās.
  
  Dals gāja pa nelīdzeno zemi, dažkārt paklupa negaidīti dziļos pelēkā pulvera sanesumos. Kad Dāls sasniedza kailās klintis, visas sarunas šajā raibajā grupā apklusa - viņus izspieda blāvais tuksnesis.
  
  "Šeit augšā," zviedrs norādīja ar pistoli. "Apmēram divdesmit pēdas." Viņš samiedza acis. "Es neredzu neko acīmredzamu."
  
  "Tagad, ja Kuks to būtu teicis pie Havaju salu krastiem, mēs nekad nebūtu ēduši ananāsu putru," Dreiks maigi iesaucās, cerēdams pasmieties.
  
  "Vai Kona kafiju," Kenedijs laizīja viņas lūpas, skatoties uz viņu, un pēc tam strauji nosarka, kad viņš piemiedza aci.
  
  "Pēc jums," viņš teica, plaukstoši norādot uz trīsdesmit grādu slīpumu.
  
  - Nekādā gadījumā, izvirtulis. Tikai tagad viņai izdevās pasmaidīt.
  
  "Nu, ja jūs apsolat neskatīties uz manu dupsi." Dreiks ar prieku lādēja akmeņaino nogāzi, pārbaudot katru satvērienu, pirms sadalīja savu svaru, uzmanīgi vērojot Dālu un vienīgo SAS karavīru virs viņa. Nākamais bija Kenedijs, tad Bens un visbeidzot profesors un Velss.
  
  Neviens negribēja palikt ārpus šīs konkrētās misijas.
  
  Kādu laiku Dāls ar rēcienu virzījās uz priekšu. Dreiks paskatījās sev aiz muguras, bet neredzēja nekādas vajāšanas pazīmes aiz apvāršņa, kas bija nekaitīgākas par premjerministra runu. Brīdi vēlāk Dāla balss caurstrāvoja klusuma plīvuru.
  
  "Oho, šeit ir kaut kas, puiši. Ir klints atsegums, tad aiz tā kreisais pagrieziens..." viņa balss apklusa. "Vertikāla šahta ar... jā, ar klintī iegrebtiem pakāpieniem. Ļoti cieši. Helvīte!Tie vecie dievi noteikti bija tievi!
  
  Dreiks sasniedza atsegumu un aizslīdēja aiz tā. "Vai tu vienkārši nolādēji, Dāli, un izjokoji? Vai tomēr mēģināt. Tātad, iespējams, jūs tomēr esat cilvēks. Sasodīts, kāds šaurs caurums. Es ceru, ka mēs nesteidzamies doties prom.
  
  Ar šo satraucošo domu viņš palīdzēja Dālam nostiprināt drošības līniju, pirms iegrūda zviedru melnajā caurumā. Prātā ienāca vairāki atriebības uzbrukumi, taču tagad nebija ne īstais laiks, ne vieta. Nespēdams virzīt lāpu uz leju, nabaga Torstens Dāls soli pa solim nokāpa akli.
  
  "Ja jūtat sēra smaku," Dreiks nespēja atturēties. "Apstāties."
  
  Dāls veltīja laiku, rūpīgi novietojot katru kāju. Pēc dažām minūtēm viņš pazuda, un Dreiks varēja redzēt tikai ugunsdzēsēja ķiveres blāvo spīdumu, kas kļuva arvien vājāks.
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Esmu sasniedzis zemāko punktu!" - atskanēja Dāla balss.
  
  Kenedijs paskatījās apkārt. "Vai tas ir kārtējais joks?"
  
  "Nu, izkļūsim no šī aukstuma," Dreiks satvēra melnā akmens malu un uzmanīgi nolaidās pāri malai. Izmantojot kājas, lai vispirms atrastu savu kāju, viņš uzmanīgi nolaidās, centimetru pēc bīstamas collas. Atvere bija tik šaura, ka viņš ar katru kustību saskrāpēja degunu un vaigus. "Smuki! Vienkārši veltiet laiku," viņš teica pārējiem. "Mēģiniet pēc iespējas mazāk kustināt ķermeņa augšdaļu."
  
  Pēc dažām minūtēm viņš dzirdēja Dālu sakām: "Sešas pēdas" un juta, ka klints aiz viņa pārvēršas tukšā telpā.
  
  "Esi uzmanīgs," brīdināja Dāls. "Tagad mēs esam uz bezdibeņa robežas. Apmēram divas pēdas plata. Plaša klinšu siena pa labi no mums, parasta bedre pa kreisi. Ir palicis tikai viens ceļš."
  
  Dreiks izmantoja savu gaismu, lai pārbaudītu zviedra atradumus, kamēr pārējie veica savus garos nobraucienus. Kad visi bija brīdināti un sagatavoti, Dāls sāka lēnām virzīties uz priekšu pa malu. Viņus apņēma piķa tumsa, ko apgaismoja tikai lāpas uz ķiverēm, kas dejoja kā ugunspuķes straumē. Pilnīgais tukšums viņus iemidināja kā sirēnas signāls pa kreisi, padarot smago akmeni pa labi vēl viesmīlīgāku.
  
  "Tas man atgādina vienu no šīm vecajām dinozauru filmām," sacīja profesors Parneviks. "Vai tu atceries? Zeme, ko Laiks aizmirsa, laikam? Viņi pārvietojas pa alām, ko ieskauj nāvējoši radījumi. Lieliska filma".
  
  "Tas ar Rakelu Velču?" - Velss jautāja. "Nē? Nu, mana laikmeta cilvēki, viņi domā par dinozauru - viņi domā, ka Rakela Velša. Nav nozīmes."
  
  Dreiks atspieda muguru pret akmeni un izstieptām rokām pakāpās uz priekšu, pārliecinoties, ka Bens un Kenedijs sekoja piemēram, pirms pareizi devās prom. Viņu priekšā parādījās drūms tukšums, un tagad viņu ausis sasniedza vājš dārdoņa, dziļa un tāla.
  
  "Tas noteikti ir Eijafjallajökull, kalns, kas klusi izvirda," profesors Parneviks čukstēja gar līniju. "Mans labākais minējums ir tāds, ka mēs atrodamies sānu kamerā, kas ir labi izolēta no magmas kameras un no cauruļvada, kas baro izvirdumus. Starp mums un augošo magmu var būt desmitiem pelnu un lavas slāņu, kas aizsargā mūs un Kapu. Mēs pat varam atrasties klints anomālijā, kur tā paceļas stāvākā leņķī nekā kalna malas.
  
  Dāls iekliedzās tumsā. "Gelvit! Elle un nolādēts! Mums tuvojas zema siena, kas šķērso mūsu ceļu deviņdesmit grādu leņķī. Tas nav augsts, tāpēc neuztraucieties, vienkārši esiet uzmanīgi.
  
  "Kāda veida lamatas?" Puisis riskēja.
  
  Dreiks ieraudzīja šķērsli un domāja to pašu. Ar lielu piesardzību viņš sekoja SGG komandierim caur barjeru līdz ceļgalam. Viņi abi redzēja pirmo kapu vienlaikus.
  
  "Oooh," Dālam nepietika vārdu, lai tos saprastu.
  
  Dreiks tikai svilpa, pārsteigts par šo izrādi.
  
  Kalna nogāzē bija izcirsta milzīga niša, kas sniedzās varbūt simts pēdu garumā līdz vulkāna kodolam - uz magmas kameru. Tas bija izveidots arkas formā, varbūt simts pēdu augsts. Kad visi pulcējās apkārt un izņēma savus lieljaudas lukturīšus, pavērās satriecošais pirmā kapa skats.
  
  - Oho! - teica Kenedijs. Tā gaisma izgaismoja vienu plauktu pēc otra, iecirta akmeņainajā rāmī, katrs plaukts bija izrotāts un piepildīts ar dārgumiem: kaklarotām un šķēpiem, krūšu plāksnēm un ķiverēm. Zobeni....
  
  "Kas pie velna ir šis puisis?"
  
  Parneviks, kā jau varēja gaidīt, pētīja tālāko sienu, to, kas bija pret viņiem, patiesībā Dieva izliekto kapa pieminekli. Tajā bija fantastiski kokgriezumi skaidrā reljefā, kas savā prasmē bija līdzvērtīgi jebkuram mūsdienu renesanses laikmetam, pat Mikelandželo.
  
  "Tas ir Marss," sacīja profesors. "Romas kara dievs"
  
  Dreiks ieraudzīja muskuļotu figūru krūšu plāksnē un svārkos, kas turēja milzīgu šķēpu uz viena masīva pleca un skatījās pāri otram. Fonā stāvēja majestātisks zirgs un apaļa ēka, kas ļoti atgādināja Romas Kolizeju.
  
  "Mani pārsteidz, kā viņi nolēma, kurš šeit tiks apglabāts," Kenedijs nomurmināja. "Romiešu dievi. Skandināvu dievi..."
  
  "Es arī," sacīja Parneviks. "Iespējams, tā bija tikai Zeva kaprīze."
  
  Pēkšņi visu skatienus pievērsa milzīgais sarkofāgs, kas stāvēja zem cirsts freskas. Dreika iztēle pārņēma varu. Ja viņi ieskatītos iekšā, vai viņi atrastu Dieva kaulus?
  
  "Sasodīts, bet mums nav laika!" Dāls izklausījās neapmierināts, pārguris un izsmelts. "Ejam uz. Mums nav ne jausmas, cik daudz dievu šeit varētu būt aprakti.
  
  Kenedijs sarauca pieri uzlūkoja Dreiku un, pazūdot tumsā, paskatījās gar dzegas malu. "Tā ir trausla akmens taka, pa kuru mēs ejam, Met. Un es esmu gatavs likt uz savu 401 tūkstoti, ka Dievu skaits nav tikai viens vai divi.
  
  "Mēs tagad nekam nevaram uzticēties," viņš teica. "Tikai viens otram. pieņemsim. Vācieši drīz nāks.
  
  Viņi iznāca no Marsa apbedīšanas kameras, katrs cilvēks nozagt noskumušu skatienu atpakaļ uz tā relatīvo drošību un neaprēķināmo nozīmi. Tukšums atkal pamudināja, un tagad Dreiks sāka sajust blāvas sāpes potītēs un ceļgalos, kas bija viņu lēnās kustības pa dzega blakusprodukts. Nabaga profesoram Parnevikam un jaunajam Benam noteikti bija patiesas sāpes.
  
  Vēl viens rēciens satricināja plašo alu un atbalsojās visā viņu alā. Dreiks paskatījās uz augšu un domāja, ka viņš redz līdzīgu dzega tālu virs sevis. Muļķības.Šis sasodīts var griezties visu nakti!
  
  Pozitīvi ir tas, ka viņi vēl nav dzirdējuši nekādas vajāšanas pazīmes. Dreiks uzskatīja, ka viņi ir labu stundu priekšā vāciešiem, taču zināja, ka konfrontācija ir gandrīz neizbēgama. Viņš tikai cerēja, ka viņi spēs neitralizēt globālos draudus, pirms tas noticis.
  
  Priekšā parādījās otra dzega, un aiz tās otra lieliska niša, kas atradās kalna dziļumos. Šis bija dekorēts ar daudziem zelta priekšmetiem, sānu sienas burtiski kvēloja zelta gaismā.
  
  "Ak Dievs!" Kenedijs nopūtās. "Es nekad neko tādu neesmu redzējis. Kas tas ir? Dārgāt Dievu?
  
  Parneviks paskatījās uz akmens grebumiem, kas dominēja masīvajā sarkofāgā. Viņš brīdi pamāja ar galvu, saraucis pieri. "Pagaidiet, vai tās ir spalvas?" Vai šis Dievs ir ģērbies spalvās?
  
  "Varbūt, profesor," Bens jau skatījās garām nišai melnās nakts plašumos, kas viņus gaidīja. "Vai tam ir nozīme? Tas nav Viens."
  
  Puisis viņu ignorēja. "Tā ir Kecalkoatla! Acteku Dievs! Par ko tas viss..." viņš norādīja uz mirdzošajām sienām.
  
  "Acteku zelts." Velss nopūtās, par spīti pārsteigumam. "Wow".
  
  "Šī vieta..." Kenedijs gandrīz pilnībā izvēdināja telpu, "ir visu laiku lielākais arheoloģiskais atradums. Vai jūs to saprotat? Šeit dievība ir ne tikai vienas civilizācijas, bet daudzu. Un visas ar tām saistītās tradīcijas un dārgumi. Tas ir... satriecoši."
  
  Dreiks paskatījās prom no Kecalkoatla tēla, kurš bija izrotāts ar spalvām un vicināja cirvi. Parneviks sacīja, ka acteku dievs, saskaņā ar plaši izplatītiem baznīcas avotiem, bija pazīstams kā Valdnieks, un šis izteiciens liek domāt, ka viņš patiešām ir īsts.
  
  "Ketzalkoatls" nozīmē "lidojošs rāpulis" vai "spalvaina čūska". Kas..." Parneviks dramatiski apstājās, tad, šķiet, saprata, ka visi pārējie ir atkāpušies uz dzegas, "pūķis," viņš gandarīts sacīja sev.
  
  "Vai tam ir kaut kas kopīgs ar Marsu?" jautāja vientuļš SAS karavīrs Džims Mārsters.
  
  Dreiks vēroja, kā Parneviks uzkāpj uz dzegas, salicis lūpu. "Hmm," viņa elpojošais pieņēmums sasniedza visus uz dzegas. "Tikai to, ka viņi var nozīmēt nāvi, un kādreiz to arī darīja."
  
  
  * * *
  
  
  Trešā niša, un šī ir tikpat elpu aizraujoša kā iepriekšējā. Dreiks skatījās uz satriecošu kailu dāmu, kas izgrebta no koka.
  
  Sienas bija klātas ar figūriņām, kuru vērtība bija liela. Delfīni, spoguļi, gulbji. Skulptūru baložu kaklarota, kas ir pietiekami liela, lai apņemtu Brīvības statujas kaklu.
  
  "Nu," sacīja Dreiks. "Pat es zinu, kas tas ir."
  
  Kenedijs uzmeta grimasi. "Jā, jūs to darītu."
  
  - Īsta prostitūta, - Parneviks asi sacīja. "Afrodīte".
  
  "Sveika," Vels teica. "Vai jūs saucat Dievu Afrodīti par prostitūtu? Te lejā? Tik tuvu viņas kapam?"
  
  Parneviks turpināja ar tipisku pamatskolas huligānismu: "Ir zināms, ka viņš guļ ar dieviem un cilvēkiem, tostarp Adoni. Viņš piedāvāja Trojas Helēnu uz Parīzi, pēc tam noslēdza darījumu, aizdedzinot Parīzes dedzību brīdī, kad viņš viņu pievērsa. Dzimis netālu no Pafosas no nesen kastrētajiem Urāna sēkliniekiem. Man jāsaka, ka viņa..."
  
  "Mēs saņēmām ziņu," Dreiks sausi sacīja, joprojām skatīdamies uz grebumu. Viņš pasmaidīja, kad pamanīja, ka Kenedijs viņam krata galvu.
  
  "Vai tu esi greizsirdīgs, dārgais?"
  
  "Vai esat ļoti vīlies seksuāli?" Viņa paskrēja viņam garām, lai kļūtu par otro vietu pēc Dāla.
  
  Viņš paskatījās viņai aiz muguras. "Nu, tagad, kad jūs to pieminējāt..."
  
  "Nāc, Met," arī Bens paskrēja viņam garām. - Oho!
  
  Viņa izsauciens lika viņiem visiem lēkt. Viņi pagriezās un redzēja, kā viņš rāpo atpakaļ četrrāpus, un šausmas bija rakstītas visā viņa sejā. Dreiks prātoja, vai viņš tikko nav redzējis pašu Velnu, kas paceļas uz dēmonu spārniem tieši no elles virtuves.
  
  "Šī niša..." viņš izdvesa. "Tas atrodas uz platformas... peld gaisā... Otrā pusē nekā nav! "
  
  Dreiks juta, ka viņa sirds pukstēja. Viņš atcerējās Mimira aku un tās viltus stāvu.
  
  Dāls vairākas reizes uzlēca. "Nolādētais akmens šķiet pietiekami stiprs. Tas nevar būt rindas beigas.
  
  "Nedari to!" Bens čīkstēja. "Ko darīt, ja tas atdalās?"
  
  Valdīja klusums. Visi skatījās viens uz otru ieplestām acīm. Daži uzdrošinājās atskatīties uz ceļu, ko bija gājuši, - drošo ceļu, kas ietvēra akas un Mārsterus.
  
  Tajā brīdī tālākajā dzirdes attālumā bija dzirdama vāja dārdoņa. Skaņa, ka akmens krīt akā.
  
  "Tie ir vācieši," Dāls teica ar pārliecību. "Pārbauda šahtas dziļumu. Tagad mēs vai nu atradīsim veidu, kā atstāt šo platformu, vai arī mēs nomirsim.
  
  Dreiks uzmeta Kenedijam elkoni. "Paskaties tur," viņš norādīja virs tiem. "Es turēju ausis vaļā. Es domāju, ka virs mums ir jābūt citai nišu vai alu kopai. Bet paskaties... Paskaties, kā šķiet, ka klints mala izliekas.
  
  "Pa labi". Kenedijs piesteidzās pie Afrodītes nišas malas. Tad, piespiedusies pie robainā akmens, viņa palūkojās aiz stūra. "Te ir kaut kāda struktūra... Dievs! Ak mans Dievs."
  
  Dreiks turēja viņu aiz pleciem un ieskatījās tumsā. "Es domāju, ka tu domā mani izdrāzt!"
  
  Tur, tālu aiz viņu gaismas diapazona, atradās tieva dzega, kas pārvērtās par vēl plānākām spirālveida kāpnēm. Kāpnes stiepās uz augšu virs tām, virzoties uz nākamo līmeni.
  
  "Runājiet par reiboni," sacīja Dreiks. "Bija tikai cepums un burka."
  
  
  TRĪSDESMIT SEPTIŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Spirālveida kāpnes šķita pietiekami cietas, taču vienkāršais fakts, ka tās vijās cauri tukšumam virs bezgalīgas bedres, nemaz nerunājot par to, ka tās arhitektiem nebija izdevies uzstādīt nekādas margas, lika pat Dreika labi trenētajiem nerviem trīcēt ātrāk nekā blusai. vibrators.
  
  Viens pilns aplis viņus aizveda apmēram ceturtdaļu no ceļa līdz Afrodītes nišā, tāpēc Dreiks lēsa, ka viņiem vajadzēja veikt četrus vai piecus apļus. Viņš virzījās uz priekšu soli pa solim, sekojot Benam, cenšoties apspiest viņa bailes, dziļi ieelpojot un vienmēr ar nepacietību gaidot savu mērķi.
  
  Sešdesmit pēdas uz augšu. Piecdesmit. Četrdesmit.
  
  Tuvojoties trīsdesmit pēdām, viņš redzēja, ka Bens apstājās un uz brīdi apsēžas. Zēna acis bija pārakmeņojušās no bailēm. Dreiks uzmanīgi apsēdās uz pakāpiena zem viņa un noglaudīja viņa ceļgalu.
  
  "Veel, nav laika sākt rakstīt jaunu dziesmu Wall of Sleep. Vai arī sapņo par Teilori Momsoni.
  
  Tad līdz viņiem atskanēja SAS karavīra balss. "Kas tur augšā notiek? Mēs šeit jokojam. Kustēties."
  
  SAS karavīri, Dreiks nodomāja. Es tos pagatavoju savādāk nekā iepriekš.
  
  "Paņemiet pārtraukumu," viņš kliedza. "Esi tikai mo."
  
  "Pārtraukums! Uh..." Dreiks dzirdēja Velsa dziļo balsi, tad klusumu. Viņš juta Kenediju sēžam pie viņa kājām, redzēja viņas ciešo smaidu un ar kāju pirkstiem juta viņas trīcošo ķermeni.
  
  "Kā bērnam klājas?"
  
  "Izlaižot koledžu," Dreiks piespieda sevi smieties. "Bandbiedri. Jorkas krogi. Bezmaksas filmu vakars. KFC. Call of Duty. Zini, studentu lietas.
  
  Kenedijs paskatījās uzmanīgāk. "Pēc manas pieredzes tas nav tas, ko dara koledžas zēni un meitenes."
  
  Tagad Bens atvēra acis un centās cieši pasmaidīt. Viņš lēnām gāja uz rokām un ceļiem. Atkal seju uz augšu, joprojām uz rokām un ceļiem, viņš kāpa vienu nogurdinošu pakāpienu pēc otra.
  
  Collu pa centimetram, soli pa bīstamam solim tās pacēlās. Dreiks juta, ka no spriedzes viņam sāp galva un sirds. Ja Bens būtu nokritis, viņš labprātīgi būtu bloķējis zēna kritienu ar savu ķermeni, kaut vai tāpēc, lai viņu glābtu.
  
  Nav jautājumu vai vilcināšanās.
  
  Vēl viens pilns aplis, un viņi atradās apmēram divdesmit pēdu attālumā no sava mērķa - dzegas, kas atspoguļoja to, kuru viņi tikko bija šķērsojuši. Dreiks nopētīja viņu mirgojošā lāpu gaismā. Tas veda atpakaļ uz ieejas šahtu, bet acīmredzami vienu līmeni augstāk.
  
  Paaugstināts līmenis?" Viņš domāja. Dievs, viņš to pārāk daudz modernizēja ar Sonicu, nolādēto ezi.
  
  Virs sevi viņš redzēja, ka Dāls vilcinājās. Zviedrs pārāk ātri piecēlās kājās, zaudēja līdzsvaru un tagad pārāk lielu svaru uzlika aizmugurējai kājai. Nebija skaņu, tikai klusa cīņa. Viņš varēja tikai iedomāties spīdzināšanu, kas pārņēma Dāla prātu. Telpa aiz muguras, drošība priekšā, doma par ilgu, sāpīgu kritienu.
  
  Pēc tam zviedrs metās uz priekšu, uzsita pa pakāpieniem un turējās līdz dārgajai dzīvībai. Dreiks dzirdēja viņa smago elpošanu desmit pēdu augstumā.
  
  Pagāja vairākas minūtes un grūtais kāpums turpinājās. Visbeidzot Dāls nokāpa no kāpnēm uz dzegas, tad rāpoja uz priekšu uz rokām un ceļiem, lai atbrīvotu vietu. Drīz sekoja Dreiks, vilkdams Kenediju sev līdzi, sajūtot milzīgu atvieglojumu, ka viņi ir atgriezušies uz šaurās malas, kas joprojām bija tikai viena soļa attālumā no kliedzošās nāves.
  
  Kad viņi visi bija uzskaitīti, Dāls nopūtās. "Pāriesim pie nākamās nišas un sauksim pārtraukumu," viņš teica. "Es, piemēram, esmu pilnībā iznīcināts."
  
  Vēl pēc piecām minūtēm, maisot savus nogurušos ķermeņus un cīnoties ar pieaugošām muskuļu spazmām, viņi paklupa uz ceturto nišu, kas atradās tieši virs Afrodītes kapa.
  
  Sākumā neviens neredzēja pastāvīgo Dievu. Viņi visi bija uz ceļiem, atpūšas un smagi elpoja. Dreiks smaidīdams nodomāja, ka tieši pie tā viņu ir novedusi civilā dzīve, un paskatījās uz augšu tikai tad, kad Parneviks izteica izteicienu, kas būtu šķitis dīvains no jebkura cita, izņemot viņu.
  
  "Vau!"
  
  "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Vau! Suņa galva. Šis ir Anubis.
  
  - Tas pats šakālis? Velss atspiedās krēslā un pievilka ceļus pie krūtīm. "Nu. ES būšu....."
  
  "Ēģiptes dievība," sacīja Parneviks. "Un tam noteikti ir kāds sakars ar nāvi."
  
  Dreiks paskatījās uz mūmiju un ogļu šakāļu statuju rindām. Zelta inkrustēti zārki un smaragdiem apvilkti ankhs. Viņš, nejūtot iespaidu, pagrieza muguru Dieva apbedīšanas telpai un ielauzās KitKat. Brīdi vēlāk Kenedijs apsēdās viņam blakus.
  
  "Tātad," viņa teica, iztinot ēdienu un dzērienu.
  
  "Sasodīts, tu labi runā," Dreiks iesmējās. "Es jau jūtos sajūsmā."
  
  "Klausies, draugs, ja es gribētu tevi ieslēgt, tu būtu manās rokās." Kenedijs viņam uzsmaidīja, kas bija gan uzpūtīgs, gan īgns. "Sasodīts, jūs, puiši, nevarat apstāties uz minūti, vai ne?"
  
  "Labi, labi, es atvainojos. Vienkārši spēlē. Kas notika?"
  
  Viņš vēroja, kā Kenedijs skatās kosmosā. Es redzēju, kā viņas acis iepletās, kad viņa satvēra vājo Freja karavīru skaņu, kas viņus panāk. "Šī... lieta... mēs kādu laiku dauzāmies pa krūmiem. Vai tu domā, ka mums tiešām kaut kas ir, Dreik?
  
  "Es noteikti domāju, ka Odins ir šeit."
  
  Kenedijs piecēlās, lai dotos prom, bet Dreiks uzlika roku uz viņas ceļgala, lai viņu apturētu. Pieskāriens gandrīz izraisīja dzirksteles.
  
  "Šeit," viņš teica. "Ko tu domā?"
  
  "Es nedomāju, ka man būs daudz darba, ko darīt, kad mēs atgriezīsimies," viņa čukstēja. "Attiecībā uz sērijveida slepkavu Tomasu Kalebu un visu pārējo. Tas nelietis atkal nogalināja dienu pirms mēs nokļuvām Manhetenā.
  
  "Kas? Nē."
  
  "Jā. Tur es devos pastaigāties pa slepkavības vietu. Un izrādiet cieņu."
  
  "Man ir ļoti žēl". Dreiks atturējās no apskāvieniem, zinot, ka tas ir pēdējais, kas viņai šobrīd vajadzīgs.
  
  "Paldies, es zinu. Tu esi viens no godīgākajiem cilvēkiem, kādus esmu pazinis, Dreik. Un pašaizliedzīgākais. Varbūt tāpēc tu man tik ļoti patīc."
  
  "Neskatoties uz maniem kaitinošajiem komentāriem?"
  
  "Ļoti spēcīgi, neskatoties uz to."
  
  Dreiks pabeidza atlikušo šokolādi un nolēma nemest KitKat iesaiņojumu tukšumā. Zinot savu veiksmi, viņš, iespējams, ir izcēlis seno atkritumu lamatas vai ko tamlīdzīgu.
  
  "Bet ja nav darba, tas nenozīmē, ka nav savienojumu," Kenedijs turpināja. "Man Ņujorkā nav īstu draugu. Nav ģimenes. Es domāju, ka man tik un tā vajadzētu pazust no sabiedrības redzesloka.
  
  "Nu," Dreiks domīgi sacīja, "es redzu, ka jūs esat vilinošs potenciāls." Viņš iedeva viņai stulbās acis. "Iespējams, jūs varētu teikt bollox uz jautro veco Parīzi un apmeklēt jautro veco Jorku."
  
  "Bet kur es paliktu?"
  
  Dreiks dzirdēja Dalu pulcējam savus karaspēkus. "Mums tikai jāizdomā, kā jūs varat nopelnīt naudu." Viņš nogaidīja, līdz viņa piecēlās kājās, tad satvēra viņas plecus un ieskatījās viņas dzirkstošajās acīs.
  
  "Nopietni, Kenedij, atbilde uz visiem jūsu jautājumiem ir jā. Bet es šobrīd nevaru to visu saprast. Man ir sava bagāža, kas mums jāapspriež, un tāpēc man jāsaglabā koncentrēšanās. Viņš pamāja tukšuma virzienā. "Tur lejā ir Alisija Mailza. Jūs varat domāt, ka mūsu ceļojums tik tālu bija bīstams, ka šis kaps bija bīstams, bet ticiet man, tie nav nekas, salīdzinot ar to kuci.
  
  "Viņam ir taisnība," Vels piegāja klāt un uztvēra pēdējo komentāru. "Un es neredzu citu izeju no šejienes, Dreik. Nav iespējas no tā izvairīties. "
  
  "Un mēs nevaram bloķēt maršrutu, jo mums ir vajadzīga izeja," Dreiks pamāja. "Jā, es arī apskatīju visus scenārijus."
  
  "Zināju, ka jūs to darīsit." Velss pasmaidīja, it kā visu laiku zinātu, ka Dreiks joprojām ir viens no viņa puišiem. "Nāc, rāceņi rūc."
  
  Dreiks sekoja savam vecajam priekšniekam līdz dzegai, tad ieņēma vietu aiz Bena un Dāla. Viens novērtējošs skatiens redzēja, ka visi bija atpūtušies, bet nervozi par to, kas sagaida.
  
  "Četri nogalināti," sacīja Dāls un aizskrēja prom gar dzegas kalnu aiz viņa.
  
  Nākamā niša bija pārsteigums un deva viņiem visiem stimulu. Tas bija Tora, Odina dēla, kaps.
  
  Puisis nopūtās tā, it kā būtu atklājis Nāves ielejā apmetušos jetiju. Un viņam tas bija. Skandināvu mitoloģijas profesors ir atklājis Tora kapu, iespējams, visu laiku slavenākā skandināvu figūra, daļēji pateicoties Marvel komiksiem.
  
  Tīrs prieks.
  
  Un Dreikam Tora klātbūtne pēkšņi padarīja to vēl reālāku.
  
  Iestājās cieņpilns klusums. Visi zināja par Toru vai vismaz kādu pērkona un zibens dieva vikingu iemiesojumu. Parneviks lasīja lekciju par Torsdienu jeb, kā mēs viņu tagad pazīstam, ceturtdienu. Tas ir saistīts ar trešdienu - vai ūdens dienu, vai Odina dienu. Tors bija lielākais cilvēkiem zināmais karavīru dievs, kurš sita ar āmuru un sagrāva savus ienaidniekus ar spēku. Tīrs vikingu vīrišķības iemiesojums.
  
  Tas bija viss, ko viņi varēja darīt, lai atrautu Parneviku un neļautu viņam mēģināt pārbaudīt Tora kaulus tieši tad un tur. Nākamajā nišā, sestajā, atradās Loki, Tora brālis un vēl viens Odina dēls.
  
  "Taka sasilst," sacīja Dāls, tik tikko ielūkojoties nišā, pirms turpināja ceļu pa dzega, kas beidzās kalna malā, cietā melnā masā.
  
  Dreiks pievienojās zviedram, Benam un Kenedijam, kad viņi lika garām lāpām gar klinti.
  
  "Pēdas," Bens teica. "Un rokas balstās. Šķiet, ka mēs ejam uz augšu."
  
  Dreiks palocīja kaklu, lai paskatītos uz augšu. Akmens kāpnes pacēlās bezgalīgā tumsā, un aiz tām nebija nekas cits kā gaiss.
  
  Vispirms nervu pārbaude, ko tagad? Piespiest? Dzīvotspēja?
  
  Un atkal Dāls devās pirmais. Strauji pacēlās apmēram divdesmit pēdas, pirms šķita, ka palēninājās, jo melnums viņu apņēma. Bens nolēma iet tālāk, pēc tam Kenedijs.
  
  "Es domāju, ka tagad varat uzmanīt manu dupsi," viņa pussmaidot sacīja, "Pārliecinieties, ka tas neaizlido jums garām."
  
  Viņš piemiedza aci. "Es nevaru atraut acis no šī."
  
  Dreiks devās tālāk, panākot trīs perfektas noturības pirms ceturtā piedēkļa pārvietošanas. Tādā veidā paceļoties, viņš lēnām pacēlās pa klints krauju vulkāniskajā gaisā.
  
  Visapkārt turpinājās dārdoņa: kalna tālās žēlabas. Dreiks iztēlojās tuvējo magmas kameru, kas kūsā, caur sienām izspiež elles uguni, izplūstot tālās zilajās Islandes debesīs.
  
  Virs viņa čaukstēja pēda, noslīdot no savas mazās dzegas. Viņš turējās nekustīgi, zinādams, ka maz ko viņš varētu darīt, ja kāds steidzas viņam garām, taču katram gadījumam viņš bija gatavs.
  
  Kenedija kāja šūpojās kosmosā apmēram metru virs viņa galvas.
  
  Viņš pastiepa roku, nedaudz nedroši šūpojoties, taču paspēja satvert viņas kurpes zoli un uzvilkt atpakaļ uz dzegas. Mūs sasniedza īss pateicības čuksts.
  
  Viņš gāja tālāk, viņa bicepss dega, pirksti sāpēja katrā locītavā. Ar katru mazāko kāpienu viņa kāju pirkstu gali uzņēma viņa ķermeņa svaru. Sviedri slīdēja pa katru viņa poru.
  
  Viņš novērtēja divus simtus pēdu drošus, bet šausminošus rokturus un balstus, pirms tie sasniedza citas dzegas salīdzinošo drošību.
  
  Nogurdinošs darbs. Pasaules gals, Apokalipse ir vēlāks darbs. Cilvēces glābšana ar katru sodu uz priekšu.
  
  "Ko tagad?" Velss gulēja uz muguras un vaidēja. "Vēl viena asiņaina pastaiga gar dzegas?"
  
  "Nē," Dālam pat nebija spēka pajokot. "Tunelis".
  
  "Olas".
  
  Uz ceļiem viņi rāpoja uz priekšu. Tunelis veda tumšā tumsā, kas lika Dreikam ticēt, ka viņš sapņo, pirms pēkšņi no aizmugures sadūrās ar nekustīgo Kenediju.
  
  Pagrieziet seju uz priekšu.
  
  "Ak! Jūs varējāt mani brīdināt."
  
  "Ir grūti, kad mani piemeklēja tāds pats liktenis," atbildēja sausā balss. "Es domāju, ka tikai Dāls izkļuva no šīs kaudzes bez lauzta deguna."
  
  "Es uztraucos par savu sasodīto sirdi," Dāls noguris atbildēja. "Tunelis beidzas tieši pretī citu kāpņu pirmajam pakāpienam, es domāju, četrdesmit piecu grādu leņķī. Nekas pa kreisi vai pa labi, vismaz nekas, ko es nevaru redzēt. Sagatavojies."
  
  "Šīs lietas ir kaut kur jāpiestiprina," Dreiks nomurmināja, rāpodams uz sasitušajiem ceļiem. "Dieva dēļ tos nevar vienkārši pacelt gaisā."
  
  "Varbūt viņi var," sacīja Parneviks. "Dieva dēļ. Ha ha. Es jokoju, bet ja nopietni, tad mans labākais minējums ir lidojošu kontraforsu sērija.
  
  "Paslēpts zem mums," sacīja Dreiks. "Noteikti. Tas noteikti prasīja satriecoši daudz darbaspēka. Vai arī pāris patiešām spēcīgu dievu.
  
  "Iespējams, viņi lūdza palīdzību Hercules un Atlas."
  
  Dreiks uzmanīgi uzkāpa uz pirmā pakāpiena, viņa smadzenēs pārņēma pārsteidzoši baisa sajūta, un uzrāpās augšā pa nelīdzeno akmeni. Viņi kādu laiku kāpa, beidzot izkāpjot citā nišā, kas atrodas ap piekārtu platformu.
  
  Dāls viņu sveicināja ar nogurušu galvu. "Poseidons".
  
  "Iespaidīgi."
  
  Dreiks atkal nometās ceļos. Kungs, viņš domāja. Ceru, ka vāciešiem klāsies tikpat smagi. Beigās varbūt cīņas vietā būtu varējuši to sakārtot ar akmeni, papīru, šķērēm.
  
  Grieķu jūras dievs nesa savu parasto trīszaru un istabu, kas bija pilna ar pasakainām bagātībām. Šis bija septītais Dievs, kuram viņi gāja garām. Skaitlis deviņi sāka grauzt viņa prātu.
  
  Vai vikingu mitoloģijā skaitlis devītais nebija vissvētākais?
  
  Viņš to ieminējās Parnevikam, kamēr viņi atpūšas.
  
  "Jā, bet šī vieta acīmredzami nav tikai Ziemeļvalsts," profesors norādīja ar pirkstu uz vīrieti ar trīszaru aiz muguras. "Viņu varētu būt simts."
  
  "Nu, mēs noteikti nepārdzīvosim simts no tiem," Kenedijs strīdējās ar viņu. "Ja vien kāds neuzbūvēja Ho-Jo priekšā."
  
  "Vai, vēl labāk, speķa sviestmaižu veikals," Dreiks uzsita ar lūpām. "Es noteikti varētu nogalināt vienu no šiem sliktajiem puišiem tieši tagad."
  
  "Kraukšķīgi," Bens iesmējās un uzsita ar kāju. "Jūs runājat par kaut ko, kas ir desmit gadus novecojis. Bet neuztraucieties - jums joprojām ir izklaides vērtība."
  
  Pagāja vēl piecas minūtes, līdz viņi jutās pietiekami atpūtušies, lai turpinātu. Dāls, Velss un Mārsters pavadīja vairākas minūtes, klausoties savos vajātājus, taču neviena skaņa netraucēja mūžīgajai naktij.
  
  "Varbūt viņi visi nokrita," Kenedijs paraustīja plecus. "Tas varētu notikt. Ja šī būtu Maikla Beja filma, kāds jau būtu nokritis."
  
  "Tiešām". Dāls veda mūs augšā pa citām piekārtām kāpnēm. Kā liktenis lēma, tieši šeit Velss zaudēja satvērienu un noslīdēja lejā pa diviem slideniem pakāpieniem, katru reizi atsitoties pret akmeni ar zodu.
  
  Asinis izplūda caur lūpām no sakostās mēles.
  
  Dreiks satvēra viņu aiz lielā mēteļa pleciem. Cilvēks zem viņa - Mārsters - ar pārcilvēcisku spēku satvēra viņa augšstilbus.
  
  - Nav aizbēgt, vecais. Vēl nē."
  
  Piecdesmit piecus gadus vecais vīrietis tika rupji vilkts atpakaļ pa kāpnēm, Kenedijs turēja Dreika muguru un Mārsters rūpējās, lai viņš nepaslīdētu uz vēl viena pakāpiena. Kad viņi sasniedza astoto nišā, Velss atkal bija labā noskaņojumā.
  
  "Jā, viņi to darīja ar nolūku, puiši. Es tikai gribēju pārējo. "
  
  Bet viņš saspieda Mārstersa roku un čukstus pateicās Dreikam, kad neviens neskatījās.
  
  "Neuztraucies, vecais. Vienkārši pagaidiet. Jums vēl nav bijis sava maija laika."
  
  Astotā niša bija sava veida demonstrācija.
  
  "Ak mans Dievs". Parnevika brīnums inficēja viņus visus. "Tas ir Zevs. Cilvēka tēvs. Pat dievi viņu dēvē par dievību - tēva figūru. Tas ir... aiz Odina... daudz tālāk, un tas nāk no skandināvu valodas.
  
  "Vai starp agrīnajām ģermāņu ciltīm Odins netika identificēts kā Zevs?" Bens jautāja, atcerēdamies savu pētījumu.
  
  "Viņš bija, cilvēks, bet es domāju, nāc. Tas ir Zevs. "
  
  Šim cilvēkam bija taisnība. Dievu karalis stāvēja garš un nedalāms, satvēris zibens sprādzi savā lielajā rokā. Viņa nišā bija milzums mirdzošu dārgumu, kas bija pārpildīts ar cieņu, kas pārsniedz to, ko viens cilvēks šodien varētu savākt.
  
  Un tad Dreiks dzirdēja skaļu lāstu vācu valodā. Tas atbalsojās no apakšas.
  
  "Viņi tikko izlauzās cauri tunelim," Dāls aizkaitināts aizvēra acis. "Tas ir tikai piecpadsmit minūtes aiz mums. Sasodīts, mums nepaveicās! Sekojiet man!"
  
  Pasauca vēl vienas kāpnes, kas šoreiz veda ārā un pāri Zeva kapam, pirms kļuva vertikāli uz pēdējiem desmit pakāpieniem. Viņi cīnījās ar to, cik spēja, viņu drosme kļuva pelnos ložņu tumsā. It kā gaismas trūkums apspieda stostošo garu. Uz zvanu atnāca bailes un nolēma apsēsties.
  
  Runājiet par reiboni, Dreiks domāja. Runājiet par to, kā jūsu bumbiņas saraujas līdz zemesriekstu izmēram. Šie pēdējie desmit soļi, kas bija karājušies virs piķa tumsas, kāpjot cauri ložņājošajai naktij, viņu gandrīz satrieca. Viņam nebija ne jausmas, kā citiem tas bija izdevies - viss, ko viņš varēja darīt, bija pārdzīvot savas pagātnes kļūdas un cieši pieķerties tām - Elisonai, bērnam, kurš viņiem nekad nav bijis un nekad nebūs; SRT kampaņa Irākā, kas visu sagrāva - viņš katru kļūdu izvirzīja savā prāta priekšplānā, lai novērstu intensīvās bailes no kritiena.
  
  Un viņš uzlika vienu roku otrai. Viena kāja ir augstāka par otru. Viņš pacēlās vertikāli, bezgalība aiz muguras, kāda bezvārda vēja brāzmas saburzīja viņa drēbes. Tāls pērkona rūkoņa varētu būt vulkāna dziesma, bet tas varētu būt arī citas lietas. Neizsakāmas šausmas, tik šausmīgas, ka tās nekad neredzēs dienas gaismu. Briesmīgi radījumi, kas slīd pa akmeņiem, dubļiem un mēsliem, izstaro šausmīgas melodijas, kas izraisa asinssarkanas neprāta vīzijas.
  
  Dreiks, gandrīz raudādams, rāpoja pa pēdējo akmeņaino pakāpienu uz līdzenas virsmas. Rupjais akmens skrāpēja viņa skrāpējošās rokas. Ar pēdējo sāpīgo piepūli viņš pacēla galvu un redzēja, ka visi pārējie ir nokrituši ap viņu, bet aiz muguras viņš ieraudzīja Torstenu Dālu - trako zviedru - kurš burtiski rāpoja uz priekšu uz vēdera uz nišu, kas bija lielāka par visu, ko viņi bija redzējuši. tālu.
  
  Trakais zviedrs. Bet Dievs, puisis bija labs.
  
  Niša vienā pusē bija piekārta, bet otrā piestiprināta pie kalna sirds.
  
  "Paldies Dievam," Dāls vārgi sacīja. "Tas ir viens. Mēs esam atraduši Odina kapu."
  
  Tad viņš nogurumā sabruka.
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  No viņa apmulsuma izlauzās kliedziens.
  
  Nē, kliedz. Asinis stindzinošs kliedziens, kas runāja par tīru šausmu. Dreiks atvēra acis, bet klints virsma bija pārāk tuvu, lai fokusētu. Viņš spļāva zemē un ievaidējās.
  
  Un es pieķēru sevi pie domas: cik tālu cilvēks var iekrist bezgalībā, pirms viņš nomirst?
  
  Vācieši bija šeit. Viens no viņu brāļiem tikko bija nokritis no kāpnēm.
  
  Dreiks pūlējās piecelties taisni, sāpēja katrs muskulis, bet adrenalīns sāka aizdedzināt viņa asinis un attīrīt domas. Viņš lēnām gāja uz Benu. Viņa draugs gulēja ar seju uz leju vienā no platformas malām. Dreiks aizvilka viņu uz Odina nišu. Ātrs skatiens aiz muguras viņam liecināja, ka vācieši vēl nav ieradušies, bet viņa ausis liecināja, ka tie ir dažu minūšu attālumā.
  
  Viņš dzirdēja Ābela Freja lamāšanos. Aizsarglīdzekļu šķindoņa. Milo vienam no karavīriem kliedz par asiņainu slepkavību.
  
  Iespēja parādīt savu spēku, viņš domāja, atcerēdamies vienu no Velsa teicieniem, ko viņš bija izvēlējies viņu SAS apmācības laikā.
  
  Viņš vilka Benu apkārt, atspiedies ar muguru pret Odina lielo sarkofāgu. Puiša plakstiņi plīvoja. Kenedijs paklupa: "Esi tiem gatavs. Es tikšu ar viņu galā." Viņa viegli uzsita viņam pa vaigu.
  
  Dreiks apstājās, uz mirkli sastopoties ar viņas skatienu. "Vēlāk".
  
  Pirmais no vāciešiem, kas pārvarēja virsotni. Karavīrs, kurš nogurumā ātri sabruka, tūlīt sekoja otrs. Dreiks vilcinājās darīt to, ko viņš zināja, ka viņam vajadzētu, bet Torstens Dāls paskrēja viņam garām, neizrādot nekādu nožēlu. Velss un Mārsters arī traucās uz priekšu.
  
  Trešais ienaidnieka cīnītājs rāpoja pāri virsotnei, šoreiz milzīgs, mežonīgs vīrieša līķis. Jauki. Asinis, sviedri un īstas asaras pārvērta grotesku masku viņa jau tā satraucošajā sejā. Bet viņš bija pietiekami izturīgs un ātrs, lai pārlēktu pāri augšai, apripotos un paceltu mazo pistoli.
  
  Viens šāviens izlidoja no stobra. Dreiks un viņa kolēģi instinktīvi nolaidās, taču šāviens netrāpīja mērķī.
  
  Ābela Freja spalgā balss sagrāva klusumu, kas sekoja šāvienam. "Nekādu ieroču, stulbi. Nar! Nar! Klausies manī!"
  
  Milo pasmīnēja un uzsmaidīja Dreikam. "Sasodītie Kraut dupši. Sveiks draugs?
  
  Ieroci norija resna dūre un nomainīja robainu asmeni. Dreiks to atzina par speciālo spēku nazi. Viņš pagāja malā pretī milzim, dodot Dālam iespēju iesist kosmosā vienu no kritušajiem karavīriem.
  
  Otrs karavīrs cīnījās uz ceļiem. Mārsters viņam vēlreiz pasmaidīja, tad svieda ļengano ķermeni malā. Līdz tam laikam vēl trīs karavīri bija sasnieguši līdzenu zemi, un tad Alisija izlēca no apakšas un piezemējās kā kaķis, katrā rokā turot nazi. Dreiks vēl nekad nebija redzējis viņu tik izsmeltu, un viņa joprojām izskatījās tā, it kā varētu pārvarēt nindzju eliti.
  
  "Nē... ieroču?" Dāls paspēja pateikt starp saspringtiem elpas vilcieniem. "Vai jūs beidzot... ticat Armagedona teorijai, Freij?"
  
  Liels vācu dizainers tagad ir pārkāpis robežas. "Neesiet muļķis, kareivja zēn," viņš elpas aizturēja. "Es vienkārši nevēlos atzīmēt šo zārku. Manā kolekcijā ir vieta tikai pilnībai."
  
  "Es domāju, ka jūs to redzat kā sevis atspulgu," Dāls teica, apklust, kad viņa komanda atguva elpu.
  
  Bija pauze, šausmīgas spriedzes brīdis, kad katrs pretinieks novērtēja savu tiešo mērķi. Dreiks atkāpās no Milo, neviļus dodoties uz Odina kapa pusi, kur Bens un Profesors joprojām sēdēja blakus, sargāja tikai Kenedijs. Viņš gaidīja vēl vienu...
  
  ...cerot...
  
  Un tad no kāpnēm atskanēja klusināta stenēšana, vājš lūgums pēc palīdzības. Frejs paskatījās uz leju. "Tu esi vājš!" viņš uzspļāva kādam. "Ja nebūtu Vairoga, es..."
  
  Frejs norādīja uz Alisiju. "Palīdzi viņai". Sieviete karotāja augstprātīgi iesmējās, tad pastiepa roku pār sānu. Ar vienu paraustīšanu viņa pievilka Heidenu. Amerikāņu CIP aģente bija nogurusi no garā kāpiena, bet vēl jo vairāk no smagās kravas nešanas, ko vācieši bija piesprādzējuši viņai pie muguras.
  
  Audeklā ietīts Odina vairogs.
  
  Atskanēja Parnevika balss. "Viņš atnesa Vairogu! Galvenā daļa! Bet kāpēc?"
  
  "Jo tā ir galvenā daļa, tu idiots." Frejs viņu nošāva. "Šis galvenais objekts nepastāvētu, ja tam nebūtu cita mērķa." Modes dizainers nicinoši pakratīja galvu un pagriezās pret Alisiju. "Pabeidziet šos nožēlojamos kretīnus. Man jānomierina Odins un jāatgriežas ballītē.
  
  Alisija maniakāli iesmējās. "Mana kārta!" Viņa kliedza, nāvējošāk nekā Tamas upe, un iemeta aizsargtērpus klinšainās platformas vidū. Apjukumā viņa metās pie Velsas, neizrādot nekādu pārsteigumu par viņa klātbūtni. Dreiks koncentrējās uz savu cīņu, metās pretī Milo, lai viņu pārsteigtu, ar veiklu asmeņa šūpošanos apgāja sānis un pēc tam pielika cietu elkoni pie Milo žokļa.
  
  Kauls ir saplaisājis. Dreiks dejoja, šūpojoties un palikdams viegls kājās. Tad šī būtu viņa stratēģija - sist un skriet, triecot ķermeņa cietākajās vietās, cenšoties salauzt kaulus un skrimšļus. Viņš bija ātrāks par Milo, bet ne tik spēcīgs, tāpēc, ja milzis viņu panāktu...
  
  Pērkons atbalsojās pāri kalnam, augošās magmas un mainīgās klints ņurdēšana un plaisas.
  
  Milo agonijā saviebās. Dreiks izvirzījās vadībā ar divkāršu sānu sitienu, diviem piesitieniem - kaut kas, ko jūs varētu redzēt Van Damme veikli darām televīzijā, ir pilnīgi bezjēdzīgs ielu cīņām reālajā dzīvē. Milo to zināja un ar rūcienu novirzīja uzbrukumu. Taču arī Dreiks to zināja, un, kad Milo ar visu ķermeni meta uz priekšu, Dreiks izdarīja vēl vienu spēcīgu elkoņa sitienu tieši pretinieka sejā, saspiežot viņa degunu un acs dobumu, smagi nogāzot viņu uz grīdas.
  
  Milo sabruka zemē kā nocirsts degunradzis. Reiz zaudējot pret Dreika kalibra pretinieku, atpakaļceļa vairs nebija. Dreiks uzsita pa plaukstas locītavu un ceļgalu, salaužot abus galvenos kaulus, pēc tam arī bumbiņas, un tad paņēma izmesto armijas nazi.
  
  Apskatīja notikuma vietu.
  
  Marsters, SAS karavīrs, bija īsi pastrādājis divus vāciešus un tagad cīnījās ar trešo. Trīs cilvēku nogalināšana dažu minūšu laikā nebija viegls uzdevums nevienam, pat SAS karavīram, un Mārsters tika tikai viegli ievainots. Velss dejoja ar Alisiju gar platformas malu, vairāk skrienot, nevis dejojot, taču novēršot viņas uzmanību. Viņa stratēģija bija gudra. No tuva attāluma viņa būtu viņu izķidājusi sekundē.
  
  Kenedijs aizvilka Heidena novārgušo ķermeni prom no kaujas centra. Bens pieskrēja viņai palīgā. Parneviks negulēja, pētīja Odina kapu - idiots.
  
  Abel Frey stājās pretī Torstenam Dālam. Zviedrs visādā ziņā bija pārāks par vācieti, viņa kustības kļuva rafinētākas ar sekundi, jo spēks atgriezās viņa sāpošajās ekstremitātēs.
  
  Kungs!Dreiks nodomāja. Mēs te spārdamies! Vai vecajā labajā Dino Rock garā... Ļaujiet man jūs izklaidēt!
  
  Nebaudīdams konfrontāciju ar Alisiju, viņš tomēr devās uz Velsu, uzskatot, ka piecdesmit gadus vecajai sievietei ir vajadzīga visvairāk palīdzība. Kad viņa bijušais komandas biedrs viņu ieraudzīja, viņa atkāpās no cīņas.
  
  "Es jau vienreiz šonedēļ spārdu jūsu bumbas, Dreik. Vai jūs esat tik sadistisks, ka vēlaties to vēlreiz?
  
  "Tev ir paveicies, Alicia. Starp citu, vai tu trenē savu draugu? viņš pamāja, atbildot tik tikko kustīgajam amerikānim.
  
  "Tikai paklausībā," viņa uzmeta abus nažus un satvēra tos vienā kustībā. "Ejam! Es vienkārši mīlu trijatā!"
  
  Viņas daba varēja būt mežonīga, taču viņas rīcība tika kontrolēta un aprēķināta. Viņa pabāza pret Dreiku, viltīgi mēģinot iespiest Velsu stūrī ar muguru pret bezgalīgo tukšumu. Komandieris saprata viņas nodomus pēdējā sekundē un metās viņai garām.
  
  Dreiks novirzīja abus viņas nažus, pabīdot katru asmeni uz sāniem, vienlaikus uzmanoties, lai nesalauztu plaukstas. Tas nebija tikai tas, ka viņa bija laba... viņa bija nemainīgi laba.
  
  Ābels Frejs pēkšņi metās viņiem garām. Likās, ka viņam neizdevās pārspēt Dālu, viņš steidzās Odina kapa meklējumos skriet garām zviedram.
  
  Un šajā sekundes daļā Dreiks ieraudzīja Mārstersu un pēdējo vācu karavīru, kas bija ieslēgti mirstīgajā cīņā tieši uz platformas putekļainās malas. Tad šokējoši pēkšņi abi vīrieši paklupa un vienkārši nokrita.
  
  Nāves saucieni atbalsojās tukšumā.
  
  Dreiks to sadalīja, aizlūdza par Velsu, pēc tam pagrieza savu ķermeni un metās pēc Freja. Viņš nevarēja atstāt Benu bez aizsardzības. Kenedijs aizšķērsoja dizainera ceļu, sakopot viņa drosmi, taču, metoties uz priekšu, Dreiks pamanīja nelielu melnu priekšmetu, kas bija satvēris Freija rokā.
  
  Radio vai mobilais. Kaut kāds raidītājs.
  
  Kas pie velna?
  
  Tas, kas notika tālāk, bija neaptverams. Satriecošā vieglprātības aktā kalna nogāze pēkšņi uzsprāga! Atskanēja stiprs dunks, un tad visur mētājās milzu laukakmeņi un kalnu slānekļa gabali. Visu formu un izmēru akmeņi šaudījās un svilpa cauri tukšumam kā lodes.
  
  Vulkāna sānos parādījās milzīgs caurums, it kā āmurs būtu izdūris cauri plānai drywall. Caur plaisu filtrējās blāva dienas gaisma. Vēl viens sitiens, un bedre paplašinājās vēl vairāk. Drupu kalns baismīgā, dziļā klusumā iegāzās bezdibenē.
  
  Dreiks nokrita uz grīdas ar galvu rokās. Daži no šī eksplodējošā akmens noteikti ir sabojājuši citas nenovērtējamas kapenes. Kas pie velna notika?
  
  
  TRĪSDESMIT DEVIŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Jaunizveidotajā bedrē parādījās helikopters, kas uz sekundi nolidoja, pirms izlidoja cauri tai!
  
  No mašīnas pamatnes karājās četri biezi kabeļi un vairākas virves.
  
  Tam nebija iespējams noticēt. Ābels Frejs tikko pavēlējis sadalīt kalna nogāzi. Kalna nogāze, kas bija daļa no aktīva vulkāna un kas kaut kādā veidā varētu izraisīt masveida izzušanu, kas pazīstama kā supervulkāns.
  
  Lai pabeigtu savu kolekciju.
  
  Šis cilvēks bija tikpat ārprātīgs kā Dreiks, un pārējā cilvēku rase viņu novērtēja. Viņš pat tagad maniakāli smējās, un, kad Dreiks paskatījās uz augšu, viņš redzēja, ka Frejs nebija pakustējies ne centimetru, bet stāvēja stingri taisni, jo sprāgstošais kalns šņāca ap viņu.
  
  Alisija pameta Velsu un paklupa pretī Freijam, pat viņas trakā paškontrole nedaudz sašļuka. Aiz viņiem profesoru Parneviku, Benu un Kenediju aizsargāja Odina nišas sienas. Heidens bija noguļošs, nekustīgs. Vai viņa tiešām bija nogājusi visu šo ceļu, lai nomirtu ugunīgā neprātā? Velss nometās ceļos pie viņa sāniem, satvēris vēderu.
  
  Helikopters peldēja tuvāk, tā dzinējam gaudojot. Frejs pacēla ložmetēju un norādīja, lai visi virzās prom no Odina masīvā sarkofāga. Īss uguns uzliesmojums pastiprināja viņa lūgumu, lodes zvanīja, trāpot nenovērtējamām zelta vikingu relikvijām vairogu, zobenu, krūšu spārnu un ragveida ķiveru veidā. Zelta monētas, notikumu ķēdes iekustinātas, sāka birt no plauktiem kā konfeti Taimskvērā.
  
  Frejs pamāja ar helikopteru.
  
  Dreiks nometās ceļos. "Jūs pārvietojat šo zārku, riskējat ar visu pasauli!" - viņš kliedza, viņa balsi tik tikko dzirdot pāri smagajai propellera lāpstiņu skaņai.
  
  "Neesiet stulbi!" Frejs kliedza pretī, viņa seja bija saviebta kā ļauns klauns, kas ir atkarīgs no heroīna. "Atzīstiet, Dreik. Es tevi uzvarēju!"
  
  "Tas nav par uzvaru!" Dreiks kliedza pretī, bet tagad helikopters atradās tieši virs galvas, un viņš pat nedzirdēja savu balsi. Viņš vēroja, kā Frejs viņu vadīja, izsmidzinot viņam lodes, kad viņš vicināja rokas. Dreiks lūdzās, lai viņa draugus neaizķertu nomaldījies šāviņš.
  
  Vācietis to zaudēja. Būdams tik tuvu savai mūža apsēstībai, viņš vienkārši salūza.
  
  Tagad Dāls bija viņam blakus. Viņi vēroja, kā Frejs un Alisija nolaiž smagās ķēdes arvien zemāk, līdz tās beidzot tika apvilktas ap abiem sarkofāga galiem. Frejs pārliecinājās, ka viņi ir drošībā.
  
  Helikopters ņēma svaru. Nekas nav noticis.
  
  Frejs kliedza savā telefona klausulē. Helikopters mēģināja vēlreiz, šoreiz tā dzinēji rūca kā dusmīgs dinozaurs. Ķēdes pārņēma savu svaru, un atskanēja skaidra plaisa, lūstoša akmens skaņa.
  
  Odina zārks sakustējās.
  
  "Šī ir mūsu pēdējā iespēja!" - Dāls iesaucās Dreika ausī. "Mēs ejam uz dzirnaviņām! No Milo ieroča!
  
  Dreiks vadīja scenāriju. Viņi varēja iznīcināt helikopteru un izglābt Kapu. Bet Bens un Kenedijs, kā arī Heidens un Parneviks, iespējams, mirs.
  
  "Nav laika!" Dāls kliedza. "Vai nu šī, vai Apokalipse!"
  
  Zviedrs metās pēc Milo ieroča. Dreiks aizvēra acis, kad mokas iedūrās viņa sirdī. Viņa skatiens pievērsās Benam un Kenedijam, un lēmuma mokas viņu iekšā savija kā cilpu. Ja jūs zaudējat ar vienu roku, jūs zaudēsit ar otru. Un tad viņš nolēma, ka viņš vienkārši nevar ļaut Dālam to darīt. Vai viņš varētu upurēt divus draugus, lai glābtu pasauli?
  
  Nē.
  
  Viņš izlēca uz priekšu kā varde, kad Dāls sāka rakņāties pa Milo drēbēm. Zviedrs pārsteigumā atkāpās, kad Milo iztaisnoja ķermeni, amerikānis agonijā saliecās, taču bija kustīgs un kliboja līdz platformas malai. Uz vienu no nolaišanās līnijām.
  
  Dreiks šokā apstājās. Helikoptera dzinēji atkal iečīkstējās, un alu piepildīja nesvēta avārija. Nākamajā mirklī Odina milzīgais sarkofāgs sakustējās un izrāvās no pietauvošanās vietām, draudīgi šūpojoties uz Dreiku un platformas malu, tonnām šūpojošās nāves.
  
  "Nē!" Dāla sauciens atkārtoja Parnevika saucienu.
  
  Atskanēja kliedziens, trakulīgs kliedziens, it kā ventilācijas atvere būtu pārkarsusi, skaņa, it kā visi ellē esošie dēmoni tiktu sadedzināti dzīvi. No jaunatvērtā cauruma zem Odina kapa izplūda sēra gaisa straume.
  
  Frejs un Alisija metās prom, gandrīz vai tika dzīvi sadedzināti, uzkāpjot uz šūpojošā zārka. Frejs kliedza: "Neseko mums, Dreik!" Man ir apdrošināšana!" tad šķita, ka man radās ideja, drošības garants. Viņš kliedza Dreika pavadoņiem: "Tagad! Sekojiet zārkam, pretējā gadījumā jūs nomirsiet!" Frejs viņus iedrošināja, vicinādams automātu, un viņiem nekas cits neatlika, kā apbraukt tvaika kolonnu.
  
  Dāls pievērsa savu nomocīto skatienu Dreikam. "Mums tas ir jāpārtrauc," viņš lūdzoši sacīja. "Par... maniem bērniem."
  
  Dreikam nebija citas atbildes, kā vien pamāt. Noteikti. Viņš sekoja SGG komandierim, uzmanīgi apejot šūpojošo sarkofāgu, kad tas lidoja virs tiem, viņu smaidošie ienaidnieki droši augšā, kamēr viņa biedri sekoja viņa trajektorijai otrā pusē.
  
  Apsegts ar ieročiem un maniaka iegribu.
  
  Dreiks sasniedza caurumu akmens grīdā. Tvaiks bija applaucējošs, griezīgs tornis. Neaizskarams. Dreiks piegāja pēc iespējas tuvāk, pirms pagriezās, lai skatītos, kā ienaidnieki virzās uz priekšu.
  
  Heidens palika uz zemes, izliekoties bezsamaņā. Tagad viņa piecēlās sēdus un noņēma siksnas, kas nostiprināja Odina vairogu pie viņas muguras. "Ko es varu darīt?"
  
  Dreiks īsi paskatījās uz viņu. "Vai CIP ir kādi ārkārtas plāni Supervulkāna slēgšanai?"
  
  Skaistā 'sekretāre' uz brīdi izskatījās apmulsusi, pirms pamāja ar galvu. "Tikai acīmredzamais. Ievietojiet vācieti ventilācijas caurulē. Viņa aizmeta Vairogu ar atvieglojuma saucienu. Viņi visi trīs vēroja, kā viņš ripojas gar apmali kā monēta.
  
  Vai viņi tiešām ir izgāzušies?
  
  Spiediens, kas iznāca no caurules, palielinājās, vulkānam iegūstot spēku. "Kad sākas ķēdes reakcija," sacīja Dāls. "Mēs nevarēsim to aizvērt. Mums tas jādara tagad!"
  
  Dreika skatienu uz brīdi pievērsa Vairogs, kad tas trokšņaini ripoja ap malu. Viņa apmale.Vārdi izskanēja no viņa tā, it kā tie būtu ierakstīti ugunī.
  
  
  Debesis un elle ir tikai īslaicīga neziņa,
  
  Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo.
  
  
  "Plāns B," viņš teica. "Atceries Odina lāstu? Nešķita piemēroti, vai ne? To nav kur likt, vai ne? Nu, varbūt tas tā ir."
  
  "Vai Odina lāsts ir veids, kā glābt pasauli?" Dāls par to šaubījās.
  
  "Vai elle," sacīja Dreiks. "Atkarīgs no tā, kurš pieņem lēmumu. Šī ir atbilde. Cilvēkam, kurš uzliek Vairogu, ir jābūt tīrai dvēselei. Tas ir lamatas. Mēs vairs neko nezinām, jo novācām kapu. Ja mums neizdosies, pasaule ies bojā."
  
  "Kā gāja lāsts?" Heidena, izskatīdamās ne sliktāk kā pēc pārbaudījumiem ienaidnieka rokās, skatījās uz ventilācijas atveri, it kā viņu varētu apēst dzīvu.
  
  Dreiks nolādējās, paceļot vairogu un turot to sev priekšā. Dāls stāvēja un vēroja viņu, kad viņš gāja uz šņākojošo ventilācijas atveri. "Brīdī, kad pieskarsities šim tvaikam ar šo vairogu, tas tiks izrauts tieši no jūsu rokām."
  
  Tad ar skaņu, kas atgādina degošā mežā iesprostotu dzīvnieku bara rēcienu, no apakšas izplūda vēl tvaiks, un tā izvirduma augstā kliedziens bija gandrīz apdullinošs. Sēra smaka tagad sāka sabiezēt gaisu, pārvēršot to toksiskā miasmā. Vājš kalna rīboņa, kas tik ilgi bija viņu pastāvīgais pavadonis, tagad vairāk atgādināja pērkonu. Dreiks jutās tā, it kā pašas sienas drebētu.
  
  "Jaunas ziņas, Dal. Plāns B darbībā. Turpmākai uzziņai tas nozīmē, ka es nezinu, kas vēl ir jādara.
  
  "Jums nav nākotnes," Dāls stāvēja Vairoga otrā pusē. "Vai es."
  
  Kopā viņi traucās uz ventilācijas atveri. Slāneklis sāka slīdēt lejup pa klinti viņiem blakus. Kliedziens un rēciens, kādus Dreiks nekad nebija dzirdējis, atskanēja no bezdibeņa dzīlēm.
  
  "Supervulkāns tuvojas!" Heidens kliedza. "Izslēdz to!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreika, Dāla vai pat Ābela Freja neredzēts slavenais Islandes kalns ar nosaukumu Eyjafjallajokull, kas līdz šim bija apmierināts ar maigas pelēkas straumes izstarošanu un gaisa satiksmes terorizēšanu, pēkšņi eksplodēja tā malā. To drīz redzēs Sky News un BBC un vēlāk You Tube apdullināti miljoni - tūkstoš pūķu ugunīgās mēles aizdedzina vētru debesīs. Tajā pašā laikā uzsprāga divi citi Islandes vulkāni, kuru galotnes zem spiediena lidoja kā šampanieša korķi. Tika ziņots, ka Armagedons ir ieradies ar mēli.
  
  Tikai daži izredzētie zināja, cik tuvu tas patiesībā ir.
  
  
  * * *
  
  
  Neredzēti un nekad nezināmi varoņi cīnījās kalna tumšajās dzīlēs. Dreiks un Dāls ar vairogu uzbruka tvaika izplūdes atverei, izmantojot apaļu priekšmetu, lai novirzītu tvaiku tuvējā tukšumā, novietojot to tieši virs cauruma, ko atstāja Odina kapa nojaukšana.
  
  "Pasteidzies!" Dāls cīnījās, lai noturētu vairogu vietā. Dreiks juta, ka viņa rokas trīc no pūlēm, ar kurām viņš pārvarēja kalna pirmatnējo spēku. "Es tikai gribu zināt, no kā šī lieta ir izgatavota!"
  
  - Kuram tas interesē! Heidens mēģināja viņus noturēt, turot viņu kājas un grūstīdams, cik vien spēja. "Vienkārši ielieciet to nelieti iekšā!"
  
  Dāls izlēca, uzlecot uz bedres. Ja vairogs būtu palaidis garām vai pat nedaudz pakustējies, tas acumirklī iztvaikotu, taču to mērķis bija pareizs, un galvenā daļa uzmanīgi iekļuva mākslīgajā plaisā zem Odina kapa.
  
  Izstrādāts lamatas, izgudrots pirms simtiem un tūkstošiem gadsimtu. Es zvēru pie dieviem.
  
  Slazdu slazds!
  
  "Lielākā senā lamatas, ko mūsdienu pasaule jebkad ir pazinusi." Dāls nokrita uz ceļiem. "Tas, kurš varētu tam pielikt punktu."
  
  Dreiks vēroja, kā Vairogs, šķiet, kļūst plānāks, absorbējot milzīgo spiedienu, kas cēlās no apakšas. Tas saplacināja un veidojās gar plaisas malām, iegūstot obsidiāna nokrāsu. Uz visiem laikiem. Nekad netiks izdzēsts.
  
  "Dievs svētī".
  
  Darbs padarīts, viņš uz brīdi apstājās, pirms atkal pievērsa uzmanību Freijam. Šausmas piepildīja viņa sirdi vairāk, nekā viņš varēja iedomāties, pat tagad.
  
  Helikopters pacēlās, sasprindzinoties, lai atbalstītu Odina zārka svaru, kas zem tā maigi šūpojās. Gan Frejs, gan Alisija sēdēja uz zārka vāka, rokas cieši aptītas ap siksnām, kas to piestiprināja pie helikoptera.
  
  Bet Bens, Kenedijs un profesors Parneviks karājās pie trim citām virvēm, kas karājās zem helikoptera, bez šaubām, turēja tur ar ieročiem, kamēr Dreiks cīnījās, lai glābtu planētu.
  
  Viņi karājās virs tukšuma, šūpojoties, helikopteram kāpjot, nolaupīti tieši no Dreika deguna.
  
  "Nē!"
  
  Un, neticami, viņš skrēja - vientuļš vīrietis, skrienot ar enerģiju, ko radīja dusmas, zaudējumi un mīlestība - cilvēks, kurš metās pāri bezdibenei melnajā kosmosā, pieprasot to, kas viņam tika atņemts, un izmisīgi satvēra vienu no šūpojošajiem. kabeļi, kad viņš nokrita.
  
  
  Četrdesmit
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Dreika pasaule apstājās ar viņa lēcienu tumsā - augšā bezgalīgs tukšums, apakšā bezdibens - trīs collas šūpojoša virve, viņa vienīgais glābiņš. Viņa prāts bija rāms; viņš to darīja savu draugu labā. Nekā cita iemesla dēļ, kā tikai tāpēc, lai tos glābtu.
  
  Pašaizliedzīgs.
  
  Viņa pirksti pieskārās virvei un nevarēja aizvērt!
  
  Viņa ķermenis, beidzot pakļauts gravitācijas spēkam, sāka strauji krist. Pēdējā sekundē viņa šūpojošā kreisā roka noslēdzās uz virves, kas bija garāka par pārējām un bija saspiesta ar refleksīvu ļaunprātību.
  
  Viņa kritiens apstājās, kad viņš to satvēra ar abām rokām un aizvēra acis, lai nomierinātu strauji pukstošo sirdi. Aizsmakuši aplausi atskanēja kaut kur augšā. Alisija izlej savu sarkasmu.
  
  "Vai tas ir tas, ko Velss domāja ar "izrādi savu spēku"? Vienmēr domājis, ko nozīmē šī trakā fosilija!"#
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, skaidri apzinoties bezdibeni lejā, un viņam reiba galva kā nekad agrāk. Taču viņa muskuļi liesmoja no jaunatklātā spēka un adrenalīna, un liela daļa no vecās uguns tagad atkal bija viņā un mirst, lai izkļūtu ārā.
  
  Viņš uzkāpa uz virves, sadevis roku, satverot to ar ceļgaliem, ātri kustoties. Frejs vicināja automātu un smējās, uzmanīgi mērķējot, bet tad Heidens kliedza no Odina kapa. Dreiks redzēja viņu stāvam, tēmējot uz Freju ar Velsa pistoli - vecais komandieris bija nokritis viņai blakus, bet, paldies Dievam, joprojām elpoja.
  
  Heidens pavērsa ieroci līdz pusei uz Freju. "Ļaujiet viņam piecelties!"
  
  Helikopters joprojām atradās gaisā, tā pilots nebija pārliecināts par savām pavēlēm. Frejs vilcinājās, ņurdēja kā bērns, kas atdalīts no savas mīļākās rotaļlietas. "LABI. Hundin, kuce! Man vajadzēja tevi izsēdināt no tās sasodītās lidmašīnas!
  
  Dreiks pasmaidīja, izdzirdot Heidena atbildi. "Jā, es to bieži saprotu."
  
  Kenedijs, Bens un Parneviks skatījās ieplestām acīm, tik tikko uzdrošinādamies elpot.
  
  "Ej un paņem!" - Frejs tad uzkliedza Alisijai. "No rokas rokā. Paņem viņu un iesim. Šī kuce tevi nenošaus. Viņa ir valdības problēma. "
  
  Dreiks rāvās, kad Alisija nolēca no sarkofāga un satvēra Dreika paralēlo virvi, taču tomēr viņš veltīja laiku, lai paskatītos uz Benu, lai novērtētu, kā zēns reaģēja uz Heidena statusa atklāsmi.
  
  Bens, ja kas, paskatījās uz viņu ar lielāku maigumu.
  
  Alisija slīdēja lejup pa virvi kā pērtiķis un drīz vien bija vienā līmenī ar Dreiku. Viņa paskatījās uz viņu, perfekta, dusmu pilna seja.
  
  "Es varu šūpoties abos virzienos." Viņa uzlēca gaisā, kājas pa priekšu, graciozā lokā cauri tumsai, uz brīdi pilnībā karājoties gaisā. Tad viņas kājas cieši savienojās ar Dreika krūšu kauli, un viņa paraustīja savu ķermeni uz priekšu, īsi satverot viņa paša virvi, pirms pārcēla to uz nākamo.
  
  - Sasodīts paviāns, - Dreiks nomurmināja, krūtīs dedzinājot un tvērienu atslābinot.
  
  Alisija izmantoja savu impulsu, lai šūpoties ap virvi, kājas izpletis krūšu līmenī un ietriecās viņa vēderā. Dreiks paspēja pagriezties pa labi, lai mīkstinātu sitienu, taču joprojām juta, ka viņa ribas ir sasitušas.
  
  Viņš norūca uz viņu, dalījās sāpēs un pacēlās augstāk. Viņas acīs parādījās dzirksts, kā arī jauna cieņa.
  
  "Beidzot," viņa elpoja. "Tu esi atgriezies. Tagad redzēsim, kurš ir labākais.
  
  Viņa sajauca virvi, pārliecība staroja ar katru kustību. Vienā lēcienā viņa apieta paša Dreika virvi un atkal izmantoja savu impulsu, lai atsitos pretī, šoreiz ar kājām tēmējot pret viņa galvu.
  
  Bet Dreiks atgriezās un bija gatavs. Ar vislielāko prasmi viņš atlaida savu virvi, apspieda intensīvo reiboni un satvēra to divu pēdu dziļumā. Alisija nekaitīgi peldēja virs viņa, viņa kustības apdullināta, un viņas rokas joprojām plīvoja.
  
  Dreiks pa pēdu atlēca pa virvi augšup. Līdz brīdim, kad viņa pretinieks saprata, ko viņš ir izdarījis, viņš bija viņai pāri. Viņš spēcīgi uzsita viņai pa galvu.
  
  Es redzēju, kā viņas pirksti atlaidās no virves. Viņa nokrita, bet tikai dažas collas. Cietais rieksts viņas iekšienē nostrādāja, un viņa atguva tvērienu.
  
  Frejs rūca no augšas. "Nekas labs! Mirsti, tu angļu neticīgais!
  
  Tad mazāk nekā acumirklī vācietis izvilka nazi un pārgrieza Dreika virvi!
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks to visu redzēja palēninājumā. Asmens spīdums, griešanas virsmas ļaunais spīdums. Viņa dzīvības līnijas pēkšņā atšķetināšana - veids, kā tas sāka izspiesties un griezties virs viņa.
  
  Tūlītēja ķermeņa bezsvara stāvoklis. Sastindzis šausmu un neticības mirklis. Zinot, ka viss, ko viņš jebkad bija jutis un viss, ko viņš jebkad varētu darīt nākotnē, ir tikko iznīcināts.
  
  Un tad kritiens... redzot, kā viņa ienaidniece Alisija uzkāpj uz viņas dūres, lai atkal nokļūtu sarkofāga virsotnē... redzot, kā Bena mute sagriežas kliedzienā... Kenedija seja pārvēršas nāves maskā... un caur viņa perifēro redzi... Attālums... . ko. ?
  
  Trakais zviedrs Torstens Dāls skrien, nē, skrien, pāri platformai ar drošības jostu piesprādzējies pie ķermeņa, burtiski metoties melnā bedrē, tāpat kā pats Dreiks to bija darījis mirkli iepriekš.
  
  Aiz viņa atšķetinātās drošības jostas, kas nostiprinātas ap stabu Odina nišā, ko cieši turēja Heidens un Velss, kuri bija sagatavoti maksimālai piepūlei.
  
  Dāla trakais lēciens...pievelkot viņu pietiekami tuvu, lai satvertu Dreika rokas un cieši turētu viņu.
  
  Dreika cerību uzliesmojums izgaisa, kad viņš un Dāls nokrita kopā, drošības līnija nostiepta... tad pēkšņi, sāpīgi vilkšana, kad Heidens un Velss pieņēma spriedzi.
  
  Tad ceru. Lēni, sāpīgi glābšanas mēģinājumi. Dreiks ieskatījās Dālam acīs, nesakot ne vārda, neizdalīdams ne mazāko emociju, kad viņi tika vilkti collu pēc collas drošībā.
  
  Helikoptera pilots noteikti bija saņēmis pavēli, jo viņš sāka kāpt, līdz bija gatavs izšaut trešo raķeti, šoreiz no kalna, kas bija paredzēta, lai pietiekami paplašinātu spraugu, lai sarkofāgs varētu izkļūt cauri bez bojājumu riska.
  
  Trīs minūšu laikā Odina zārks pazuda. Helikoptera lāpstiņu dūkoņa ir tāla atmiņa. Bens, Kenedijs un Parneviks bija tādi paši kā tagad.
  
  Beidzot Dāls un Dreiks tika vilkti pāri bezdibeņa akmeņainajām malām. Dreiks gribēja vajāt, bet viņa ķermenis nereaģēja. Tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai gulētu, ļautu traumai iegrimt, novirzot sāpes uz izolētu smadzeņu daļu.
  
  Un, kad viņš tur gulēja, helikoptera skaņa atgriezās. Tikai šoreiz tas bija Dahl chopper. Un tas vienlaikus bija arī viņu glābšanas un vajāšanas līdzeklis.
  
  Dreiks varēja tikai ieskatīties Torstena Dāla nomocītajās acīs. "Tu esi Dievs, draugs," un vietas, kurā viņi atradās, nozīme viņam nebija zudusi. "Patiesais Dievs"
  
  
  ČETRDESMIT VIENS
  
  
  
  VĀCIJA
  
  
  Katru reizi, kad Kenedija Mūra tik ļoti pagrieza savu dupsi uz cietā sēdekļa, Alisijas Mailsas vērīgās acis to pamanīja. Angļu kuce bija Ubera karotāja, apveltīta ar policista sesto sajūtu - pastāvīgu gaidīšanu.
  
  Trīs stundu lidojumā no Islandes uz Vāciju viņi apstājušies tikai vienu reizi. Pirmkārt, tikai desmit minūtes pēc vulkāna pamešanas viņi satvēra zārku, nostiprināja to un visus uzkāpa uz klāja.
  
  Ābels Frejs nekavējoties devās uz aizmugurējo nodalījumu. Kopš tā laika viņa viņu nav redzējusi. Laikam smērē zādzību un rūpniecības riteņus. Alisija praktiski iesvieda savās vietās Kenediju, Benu un Parneviku, pēc tam apsēdās blakus savam puisim, savainotajam Milo. Šķita, ka druknais amerikānis satvēra katru ķermeņa daļu, bet galvenokārt bumbiņas, un tas, šķiet, Alisijai šķita pamīšus uzjautrinoši un satraucoši.
  
  Helikopterā atradās trīs citi apsargi, kuri pievērsa ieslodzīto piesardzīgus skatienus dīvainajai saziņai, kas pastāvēja starp Alisiju un Milo - pārmaiņus skumja, tad jēgpilna un pēc tam dusmu piepildīta.
  
  Kenedijam nebija ne jausmas, kur viņi atradās, kad helikopters sāka nolaisties. Viņas prāts bija klīda pēdējo stundu, sākot no Dreika un viņu piedzīvojumiem Parīzē, Zviedrijā un vulkānā, līdz viņas vecajai dzīvei NYPD un no turienes, neizbēgami, līdz Tomasam Kalebam.
  
  Kalebs ir sērijveida slepkava, kuru viņa atbrīvoja, lai atkal nogalinātu. Viņai uzbruka atmiņas par viņa upuriem. Nozieguma vieta, kurā viņa bija izgājusi pirms dažām dienām, - viņa nozieguma vieta - viņai palika svaigā prātā kā tikko izlietas asinis. Viņa saprata, ka kopš tā laika nav redzējusi nevienu ziņu reportāžu.
  
  Varbūt viņi viņu noķēra.
  
  Tavos sapņos....
  
  Nē. Manos sapņos viņi nekad viņu nenoķer, netuvojas viņam. Viņš mani nogalina un ļaunprātīgi izmanto, un mana vainas apziņa mani vajā kā sasodītu dēmonu, līdz es to visu atmetu.
  
  Helikopters ātri nolaidās, izraujot viņu no redzesloka, kuram viņa nevarēja saskarties. Helikoptera aizmugurē atvērās personīgais nodalījums, un Ābels Frejs izkāpa no tā, rejot pavēles.
  
  "Alicia, Milo, tu būsi ar mani. Atvediet ieslodzītos. Sargi, jūs pavadīsiet zārku līdz manai skatu telpai. Turētājam ir norādījumi ar mani sazināties, tiklīdz viss būs gatavs apskatei. Un es vēlos, lai tas notiek ātri, sargi, tāpēc nevilcinieties. Iespējams, ka Odins Freju gaidīja tūkstošiem gadu, bet Frejs negaida Odinu.
  
  "Visa pasaule zina, ko tu izdarīji, Freij, tu esi traks," sacīja Kenedijs. "Modes dizainere, sasodīts. Cik ilgi jūs domājat, ka paliksit ārpus cietuma?"
  
  "Amerikāņu pašsvērtības sajūta," Frejs atcirta. "Un idiotisms liek jums noticēt, ka jūs varat runāt skaļi, hmm? Augstāks prāts vienmēr uzvar. Vai jūs tiešām domājat, ka jūsu draugi ir izgājuši? Mēs tur izlikām lamatas, stulbā kuce. Viņi nepaies garām Poseidonam.
  
  Kenedija atvēra muti, lai protestētu, bet redzēja, kā Bens īsi pamāj ar galvu un ātri aizvēra viņas muti. Atstāj to. Vispirms izdzīvo, bet vēlāk cīnies. Viņa garīgi citēja Vannu Bontu. "Man labāk patiktu mazvērtības komplekss un būtu patīkami pārsteigts, nekā man būtu pārākuma komplekss un mani rupji pamodinātu."
  
  Freijam nebija nekādu iespēju zināt, ka viņu helikopters ir paslēpts lielākā augstumā. Un lepnums viņu pārliecināja, ka viņa intelekts ir pārāks par viņu intelektu.
  
  Lai viņš tā domā. Pārsteigums būtu bijis vēl saldāks.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopters nolaidās ar grūdienu. Frejs piegāja uz priekšu un nolēca pirmais, kliedzot pavēles zemē esošajiem vīriešiem. Alisija piecēlās kājās un izdarīja kustību ar rādītājpirkstu. "Vispirms jūs trīs. Galvas ir nolaistas. Turpiniet kustēties, līdz es saku citādi.
  
  Kenedijs izlēca no helikoptera aiz Bena, sajūtot noguruma sāpes katrā muskulī. Kad viņa paskatījās apkārt, apbrīnojamais skats lika viņai uz minūti aizmirst par savu nogurumu, patiesībā tas aizrāva elpu.
  
  Viens skatiens un viņa saprata, ka tā ir Freja pils Vācijā; dizaineru netaisnības bedre, kur jautrība nekad neapstājās. Viņu piezemēšanās zona bija vērsta pret galveno ieeju, dubultām ozolkoka durvīm, kas inkrustētas ar zelta kniedēm un ierāmētas ar itāļu marmora kolonnām, kas veda uz grandiozu ieejas zāli. Kamēr Kenedijs vēroja, piebrauca divas dārgas mašīnas - Lamborghini un Maserati, no kurām izripoja četri entuziasma pilni puiši, kas bija apmēram divdesmit gadus veci, un rāpās pa kāpnēm uz pili. Aiz durvīm nāca smagi deju mūzikas ritmi.
  
  Virs durvīm bija ar akmeņiem apšūta fasāde, ko papildināja trīsstūrveida torņu rinda un divi augstāki torņi abos galos, piešķirot milzīgajai struktūrai gotisku atmodas izskatu. Iespaidīgi, Kenedijs nodomāja, un nedaudz satriecoši. Viņa iedomājās, ka uzaicināt uz ballīti šajā vietā būtu nākotnes modeles sapnis.
  
  Un tā Abel Frey guva labumu no viņu sapņiem.
  
  Viņa tika stumta pretī durvīm, Alisija uzmanīgi tās vēroja, kad tās pabrauca garām dārdošajiem superauto un augšā pa marmora kāpnēm. Pa durvīm un atbalsotajā vestibilā. Kreisajā pusē atvērti, ar ādu pārklāti vārti veda uz naktsklubu, kas bija piepildīts ar optimistisku mūziku, krāsainām gaismām un kabīnēm, kas šūpojās virs pūļa, kur ikviens varēja pierādīt, cik labi prot dejot. Kenedijs nekavējoties apstājās un kliedza.
  
  "Palīdziet!" Viņa raudāja, skatoties tieši uz apmeklētājiem. "Palīdzi mums!"
  
  Vairāki cilvēki izmantoja brīdi, lai nolaistu puspilnas glāzes un skatījās uz mani. Pēc sekundes viņi sāka smieties. Klasiskā zviedru blondīne sveicinoties pacēla pudeli, un tumšādainais itāļu vīrietis sāka uz viņu skatīties. Pārējie atgriezās savā disko ellē.
  
  Kenedijs vaidēja, kad Alisija satvēra viņu aiz matiem un vilka pa marmora grīdu. Bens protestējot kliedza, bet pļauka viņu gandrīz nogāza. Ballītes viesu vidū bija vairāk smieklu, kam sekoja daži netikli komentāri. Alisija iemeta Kenediju lielajās kāpņu telpā, spēcīgi iesitot viņai pa ribām.
  
  "Stulba sieviete," viņa nošņāca. "Vai jūs neredzat, ka viņi ir iemīlējušies savā saimniekā? Viņi nekad nedomās par viņu sliktu. Tagad... ej."
  
  Viņa norādīja uz augšu ar mazu pistoli, kas parādījās viņas rokā. Kenedija vēlējās pretoties, taču, spriežot pēc notikušā, viņa nolēma vienkārši iet ar to. Viņi tika uzvesti pa kāpnēm un pa kreisi, otrā pils spārnā. Tiklīdz viņi izgāja no kāpņu telpas un iegāja garajā, nemēbelētajā gaitenī - tiltā starp spārniem, deju mūzika apklusa, un viņi, iespējams, bija vienīgie cilvēki, kas tajā brīdī bija dzīvi.
  
  Ejot pa koridoru, viņi nokļuva telpā, kas kādreiz varētu būt bijusi plaša balles zāle. Taču tagad teritorija tika sadalīta pusducī atsevišķās telpās - telpās ar restēm ārpusē sienu vietā.
  
  Šūnas.
  
  Kenedijs kopā ar Benu un Parneviku tika iestumti tuvākajā kamerā. Skaļš zvanīšana nozīmēja, ka durvis aizveras. Alisija pamāja ar roku. "Jūs tiekat novērots. Izbaudi."
  
  Apdullinošajā klusumā, kas sekoja, Kenedija ar pirkstiem izbrauca cauri garajiem melnajiem matiem, nogludināja savu bikškostīmu, cik vien spēja, un dziļi ievilka elpu.
  
  "Nu..." viņa sāka teikt.
  
  "Ei, kuces!" viņu kameras priekšā parādījās Ābels Frejs, smaidot kā elles uguns dievs. "Laipni lūdzam manā ballīšu pilī. Kaut kā es šaubos, ka jums tas patiks tikpat ļoti kā maniem, bagātākajiem viesiem.
  
  Viņš atmeta piedāvājumu, pirms viņi atbildēja. "Nav svarīgi. Jums nav jārunā. Tavi vārdi mani maz interesē. Tātad," viņš izlikās apdomājam, "kas mums ir... nu jā, protams, tas ir Bens Bleiks. Esmu pārliecināts, ka tas jums sagādās lielu prieku."
  
  Bens pieskrēja pie stieņiem un pievilka tos, cik vien stipri varēja. "Kur ir mana māsa, necilvēks?"
  
  "Hm? Tu domā ķeburo blondīni ar..." viņš mežonīgi izmeta kāju ārā. "Ieviest pūķu cīņas stilu? Vai vēlaties sīkāku informāciju? Nu, labi, jo tas esi tu, Ben. Pirmajā vakarā es aizsūtīju uz turieni savu labāko vīrieti, lai paņemtu viņas kurpes, lai viņu nedaudz mīkstinātu. Viņa viņu atzīmēja, savainoja dažas ribas, bet viņš dabūja to, ko es gribēju.
  
  Frejs uz brīdi izvilka tālvadības pulti no dīvainā zīda halāta kabatas, ko viņš valkāja. Viņš to pārslēdza uz portatīvo televizoru, ko Kenedijs pat nepamanīja. Ēterā parādījās fotogrāfija - SKY News - pļāpā par Apvienotās Karalistes pieaugošo valsts parādu.
  
  "Otro nakti?" Frejs apstājās. "Vai viņas brālis tiešām vēlas zināt?"
  
  Bens kliedza, un no viņa vēdera dziļi izplūda ķidīga skaņa. "Viņai viss kārtībā? Viņai viss kārtībā?"
  
  Frejs vēlreiz noklikšķināja uz tālvadības pults. Ekrāns pārslēdzās uz citu, graudaināku attēlu. Kenedija saprata, ka viņa skatās uz mazu istabu, kurā meitene bija piesieta pie gultas.
  
  "Ko tu domā?" Frejs uzkūdīja. "Vismaz viņa ir dzīva. Tagad."
  
  "Karīna!" Bens skrēja uz televizora pusi, bet tad apstājās, pēkšņi pārvarēts. Šņukstēšana satricināja visu ķermeni.
  
  Frejs iesmējās. "Ko jūs vēl vēlaties?" Viņš atkal izlikās pārdomāts un pēc tam atkal mainīja kanālu, šoreiz uz CNN. Uzreiz ziņās parādījās ziņa par sērijveida slepkavu no Ņujorkas - Tomasu Kalebu.
  
  "Es to jums pierakstīju iepriekš," trakais Kenedijs ar prieku sacīja. "Domāju, ka jūs varētu vēlēties apskatīt."
  
  Viņa neviļus klausījās. Dzirdēja briesmīgās ziņas, ka Kālebs turpināja klīst pa Ņujorkas ielām, atbrīvots, spoks.
  
  "Es uzskatu, ka jūs viņu atbrīvojāt," Frejs nozīmīgi sacīja Kenedijam mugurā. "Lielisks darbs. Plēsējs ir atgriezies tur, kur viņam ir vieta, vairs nav dzīvnieks būros pilsētas zoodārzā.
  
  Ziņojumā tika atskaņoti lietas arhīva materiāli - standarta lietas - viņas seja, netīrā policista seja, upuru sejas. Vienmēr upuru sejas.
  
  Tie paši, kas katru dienu vajā viņas murgus.
  
  "Varu derēt, ka jūs zināt visus viņu vārdus, vai ne?" Frejs iesmējās. "Viņu ģimeņu adreses. Kā... viņi nomira.
  
  "Aizver muti!" Kenedija iebāza galvu viņas rokās. Beidz to! Lūdzu!
  
  "Un jūs," viņa dzirdēja Freju čukstam. "Profesor Parnevik," viņš izspļāva vārdus, it kā tie būtu sapuvusi gaļa, kas iekritusi viņa mutē. "Tev vajadzēja palikt un strādāt pie manis."
  
  Atskanēja šāviens. Kenedijs šokā kliedza. Nākamajā sekundē viņa dzirdēja, ka ķermenis sabrūk, un, pagriezusies, ieraudzīja, ka vecais vīrs ir nokritis zemē, viņa krūtīs pavērās bedre, asinis plūst ārā un izšļakstījās uz kameras sienām.
  
  Viņas žoklis atkrita, neticība izslēdza viņas smadzenes. Viņa varēja tikai noskatīties, kā Frejs vēlreiz pagriezās pret viņu.
  
  "Un jūs, Kenedijs Mūrs. Tavs laiks nāk. Mēs drīz izpētīsim dziļumus, līdz kuriem jūs varat nolaisties."
  
  Pagriezies uz papēža un pasmaidījis, viņš aizgāja.
  
  
  ČETRDESMIT DIVI
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Ebels Frejs pie sevis pasmējās, dodoties uz savu drošības nodaļu. Daži izgudrojoši mirkļi, un viņš šos idiotus sita zemē. Viņi abi ir salauzti. Un visbeidzot viņš līdz nāvei nogalināja to veco idiotu Parneviku Stone.
  
  Apbrīnojami. Tagad pārejiet pie vēl patīkamākām aktivitātēm.
  
  Viņš atvēra savas privātās telpas durvis, lai ieraudzītu, ka Milo un Alisija izpletās uz viņa dīvāna, tāpat kā viņš bija viņus atstājis. Lielais amerikānis joprojām cieta no savainojuma, raustīdamies ar katru kustību, pateicoties tam zviedram Torstenam Dālam.
  
  "Vai ir kādas ziņas no kaimiņiem?" - Frejs uzreiz jautāja. "Vai Hadsons zvanīja?"
  
  Blakus atradās videonovērošanas kontroles centrs, kuru pašlaik uzrauga viens no radikālākajiem Freja atbalstītājiem Tims Hadsons. Pils apkārtnē pazīstams kā "cilvēks ar atmiņu" ar savām plašajām zināšanām par datoru, Hadsons bija viens no pirmajiem Freja studentiem, kurš bija gatavs iet uz jebkuru galējību sava fanātiskā priekšnieka dēļ. Pārsvarā viņi sekoja līdzi Odina kapa uzstādīšanas gaitai, un Hadsons bija pie stūres - lamāja, svīda un nervozi rija Yeagers it kā pienu. Frejs ļoti vēlējās redzēt, ka kaps tiek uzstādīts tai paredzētajā vietā, un viņš pilnībā gatavojās savam pirmajam ievērojamajam apmeklējumam. Tika pārbaudīti arī viņa ieslodzītie, Karīna telpas un jauno ieslodzīto kameras.
  
  Un ballīte, protams. Hadsons izveidoja sistēmu, kas pakļāva katru kluba collu zināmai kontrolei neatkarīgi no tā, vai tas būtu infrasarkanais vai standarta laukums, un katra Freija elites viesu kustība tika reģistrēta un pārbaudīta, vai tās svars ir piesaistīts.
  
  Viņš saprata, ka spēks tomēr nav zināšanas. Spēks bija pārliecinošs pierādījums. Diskrēta fotogrāfija. Augstas izšķirtspējas video. Iespējams, ka notveršana bija nelikumīga, taču tas nekaitēja, ja cietušais bija pietiekami nobijies.
  
  Ābels Frejs varēja sarīkot "randiņu vakaru" ar zvaigznīti vai klinšu cāli jebkurā sev ērtā laikā. Viņš varēja iegādāties gleznu vai skulptūru, iegūt priekšējās rindas sēdvietas karstākajā šovā spožākajā pilsētā, sasniegt nesasniedzamo jebkurā laikā. viņš gribēja.
  
  "Vēl nekas. Hadsons droši vien atkal bija noguris uz dīvāna," Alisija sacīja, atpūšoties ar galvu rokās un kājām, kas karājās pār viņa dīvāna malu. Kad Frejs uz viņu paskatījās, viņa nedaudz izpleta ceļgalus.
  
  Noteikti. Protams, Frejs pie sevis nopūtās. Viņš vēroja, kā Milo vaidēja un tur ribas. Viņš juta, ka elektrības grūdiens paātrina viņa sirdspukstus, jo domas par seksu sajaucās ar briesmām. Viņš pacēla uzaci Alisijas virzienā, piešķirot viņai universālo "naudas" zīmi.
  
  Alisija nolaida kājas uz leju. "Ja labāk padomā, Milo, kāpēc gan neej un nepārbaudi vēlreiz. Un saņemiet pilnu ziņojumu no tā idiota Hadsona, hmm? Priekšniece, - viņa pamāja pret uzkodu sudraba šķīvi. "Kas neparasts?"
  
  Frejs pētīja šķīvi, kamēr Milo, nenojaušot par notiekošo, gluži kā politiķis savam stulbumam, sūtīja viltus skatienu draudzenes virzienā, tad ievaidējās un kliboja ārā no istabas.
  
  Frejs teica: "Biscotti izskatās garšīgi."
  
  Tiklīdz durvis noklikšķināja savā vietā, Alisija pasniedza Freijam šķīvi ar cepumiem un uzkāpa uz viņa galda. Stāvusi četrrāpus, viņa pagrieza galvu pret viņu.
  
  "Vai vēlaties kādu jauku angļu dupsi ar šo cepumu?"
  
  Frejs nospieda slepeno pogu zem rakstāmgalda. Nekavējoties viltotā glezna pārcēlās uz sāniem, atklājot video ekrānu rindu. Viņš teica: "Seši", un viens no ekrāniem atdzīvojās.
  
  Viņš nogaršoja cepumu, skatoties, izklaidīgi glāstīdams Alisijas apaļo sēžamvietu.
  
  "Mana kaujas arēna," viņš elpoja. "Tas jau ir pagatavots. Jā?"
  
  Alisija kārdinoši sašņācās. "Jā".
  
  Freija sāka glāstīt depresiju starp viņas kājām. "Tad man ir apmēram desmit minūtes. Pagaidām jums būs jāiztiek ar vienu ātru.
  
  "Manas dzīves stāsts".
  
  Frejs pievērsa viņai uzmanību, vienmēr paturot prātā Milo, kas atrodas tikai divdesmit pēdu attālumā aiz neaizslēgtajām durvīm, taču pat ar to un Alisijas Mailsas juteklisko klātbūtni viņš joprojām nespēja atraut acis no greznās kameras, kurā atradās viena no viņa nesen. iegūtie gūstekņi .
  
  Sērijveida slepkava - Tomass Kalebs.
  
  Pēdējā konfrontācija bija neizbēgama.
  
  
  
  3. daļa
  Kaujas lauks...
  
  
  ČETRDESMIT TRĪS
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Kenedijs skrēja uz bāriem, kad ārpus savas kameras parādījās Abels Frejs un viņa apsargi. Viņa kliedza uz viņiem, lai viņi noņem profesora ķermeni vai palaida viņus brīvībā, un pēc tam sajuta satraukumu, kad viņi to darīja.
  
  Viņa apstājās pie kameras ieejas, nezinādama, ko darīt. Viens no apsargiem norādīja ar pistoli. Viņi iegāja dziļāk cietuma kompleksā, garām vēl vairākām kamerām, visi nebija aizņemti. Taču tā visa mērogs viņu atvēsināja līdz kaulam. Viņa prātoja, uz kādām samaitātām nelietībām šis puisis ir spējīgs.
  
  Toreiz viņa saprata, ka viņš varētu būt sliktāks par Keilebu. Sliktāk par visiem viņiem. Viņa cerēja, ka tuvojas Dreiks, Dāls un atbalsta armija, taču viņai nācās saskarties ar šo dilemmu un to pārvarēt, uzskatot, ka viņi ir paši. Kā viņa varēja cerēt aizsargāt Benu tā, kā to darīja Dreiks? Viņai blakus gāja jauns puisis. Kopš Parnevika nāves viņš nav daudz runājis. Patiesībā, Kenedijs domāja, zēns bija runājis tikai dažus vārdus, kopš viņi tika notverti Kapā.
  
  Vai viņš redzēja, ka viņa iespēja glābt Karīnu paslīdēja? Viņa zināja, ka viņa mobilais tālrunis joprojām ir droši kabatā, iestatīts vibrēt, un viņš ir saņēmis pusduci zvanu no saviem vecākiem, uz kuriem viņš nav atbildējis.
  
  "Mēs esam īstajā vietā," Kenedija čukstēja ar viņas mutes kaktiņu. "Paturi prātu pie sevis."
  
  - Aizveries, amerikāniete! Freijs izspļāva pēdējo vārdu, it kā tas būtu lāsts. Viņam, viņa domāja, tas, visticamāk, bija. "Jums vajadzētu uztraukties par savu likteni."
  
  Kenedijs atskatījās. "Ko tam vajadzētu nozīmēt? Vai tu liksi man valkāt kādu no savām mazajām kleitām, ko darīji?" Viņa atdarināja griešanu un šūšanu.
  
  Vācietis pacēla uzaci. "Jauks. Paskatīsimies, cik ilgi tu būsi drosmīgs."
  
  Aiz šūnu kompleksa viņi iekļuva citā, daudz tumšākā mājas daļā. Tagad viņi gāja krasā leņķī, telpas un gaiteņi ap viņu bija nolaisti. Lai gan, zinot Freiju, tas viss bija sarkanā siļķe, lai sajauktu asinssuņus.
  
  Viņi gāja pa pēdējo gaiteni, kas veda uz arkveida koka durvīm ar lielām metāla plāksnēm uz eņģēm. Viens no apsargiem iesita astoņu ciparu skaitli uz bezvadu ciparu tastatūras, un smagās durvis sāka čīkstēt.
  
  Tūlīt viņa ieraudzīja līdz krūtīm augstās metāla margas, kas apņēma jauno istabu. Ap viņu stāvēja apmēram trīsdesmit līdz četrdesmit cilvēku ar dzērieniem rokās un smējās. Playboys un narkobaroni, augstas klases vīriešu un sieviešu prostitūtas, karaliskās personas un Fortune 500 priekšsēdētāji.Atraitnes ar milzīgiem mantojumiem, naftas bagāti šeihi un miljonāru meitas.
  
  Visi stāvēja ap barjeru, malkojot Bollingeru un Romani Conti, našķojot gardumus un izceļot savu kultūru un klasi.
  
  Kad Kenedijs iegāja, viņi visi apstājās un brīdi skatījās uz viņu. Viņas atvēsinošā doma bija novērtēt viņu. Čuksti skraidīja gar putekļainām sienām un pacēla viņas ausis.
  
  Tā ir viņa? Policists?
  
  Viņš iznīcinās viņu četru minūšu laikā.
  
  ES to paņemšu. Es tev iedošu vēl desmit, Pjēra. ko tu grasies teikt?
  
  Septiņi. Varu derēt, ka viņa ir stiprāka nekā izskatās. Un, labi, viņa būs mazliet dusmīga, vai ne?
  
  Par ko pie velna viņi runāja?
  
  Kenedija sajuta rupju spērienu pa sēžamvietu un paklupa istabā. Draudze smējās. Frejs ātri skrēja viņai pakaļ.
  
  "Cilvēki!" Viņš pasmējās. "Mani draugi! Tas ir brīnišķīgs piedāvājums, vai jūs tā nedomājat? Un viņa mums dāvās vienu brīnišķīgu nakti!
  
  Kenedijs nevaldāmi nobijies paskatījās apkārt. Par ko pie velna viņi runāja? Paliec dzeloņains, viņa atcerējās kapteiņa Lipkinda mīļāko teicienu. Turpiniet savu spēli. Viņa centās koncentrēties, taču šoks un sirreālā apkārtne draudēja viņu padarīt traku.
  
  "Es tavā priekšā neuzstāšos," viņa nomurmināja Freijam mugurā. "Jebkurā veidā jūs sagaidāt."
  
  Frejs pagriezās pret viņu, un viņa zinošais smaids bija pārsteidzošs. "Vai ne? Kaut ko vērtīgu dēļ?Man liekas, ka jūs pārvērtējat sevi un savu veidu. Bet normāli. Jūs varat domāt citādi, bet es domāju, ka jūs to darīsit, dārgais Kenedij. Es tiešām domāju, ka jūs varat. Nāc." Viņš norādīja, lai viņa nāk pie viņa.
  
  Kenedijs piegāja pie riņķa sliedes. Apmēram divpadsmit pēdas zem viņas bija nevienmērīgi zemē ierakta apļveida bedre, kuras grīda bija nokaisīta ar akmeņiem un sienas bija noklātas ar netīrumiem un akmeņiem.
  
  Vecmodīga gladiatoru arēna. Cīņas bedre.
  
  Viņai blakus tika uzvilktas metāla kāpnes, kas pāri margām tika paceltas bedrē. Freija norādīja, ka viņai jānāk lejā.
  
  "Nekādā gadījumā," Kenedijs čukstēja. Trīs ieroči bija vērsti pret viņu un Benu.
  
  Frejs paraustīja plecus. "Tu man vajag, bet man nopietni nevajag zēnu. Mēs varētu sākt ar lodi līdz ceļgalam, tad līdz elkonim. Strādājiet un redziet, cik ilgs laiks jums nepieciešams, lai izpildītu manu lūgumu." Viņa ellišķīgais smaids pārliecināja viņu, ka viņš labprāt apstiprinātu savus vārdus.
  
  Viņa sakoda zobus un pavadīja sekundi, lai izlīdzinātu savu bikškostīmu. Bagāts pūlis uz viņu skatījās ar interesi kā uz dzīvnieku būrī. Glāzes bija tukšas un uzkodas apēstas. Viņu vidū plīvoja viesmīļi un viesmīles, viņiem neredzēti, sātīgi un atsvaidzinoši.
  
  "Kāda bedre?" viņa kaulējās par laiku, neredzot nekādu izeju no tā, cenšoties dot Dreikam katru vērtīgo papildu sekundi.
  
  "Šī ir mana kaujas arēna," Frejs laipni sacīja. "Jūs dzīvojat krāšņā atmiņā vai mirstat apkaunojumā. Izvēle, mans dārgais Kenedij, ir jūsu rokās. "
  
  Paliec dzeloņains.
  
  Viens no apsargiem viņu pagrūda ar pistoles uzpurni. Viņai kaut kā izdevās pozitīvi paskatīties uz Benu, un viņa sniedzās uz kāpnēm.
  
  "Pagaidi," Freija acis dusmīgi pazibēja. "Novelciet viņai kurpes. Tas vēl nedaudz pastiprinās viņa asinskāri.
  
  Kenedijs stāvēja pazemots un nikns, un nedaudz apmulsis, kad viens no apsargiem nometās ceļos viņas priekšā un novilka kurpes. Viņa uzkāpa pa kāpnēm, juzdamās nereāla un attālināta, it kā šī dīvainā tikšanās notiktu ar citu Kenediju kādā nomaļā pasaules nostūrī. Viņa prātoja, kas īsti ir tas, uz kuru visi runāja.
  
  Tas neizklausījās ļoti labi. Izklausījās, ka viņai būs jācīnās par savu dzīvību.
  
  Kad viņa gāja lejā pa kāpnēm, no pūļa atskanēja svilpe, un gaisu piepildīja spēcīgs asinskāres vilnis.
  
  Viņi kliedza visādas neķītrības. Tika liktas derības, daži, ka viņa nomirs mazāk nekā minūtē, citi, ka viņa pazaudēs siksnu mazāk nekā trīsdesmit sekundēs. Viens vai divi pat piedāvāja viņai atbalstu. Bet lielāks risks bija tas, ka viņš apgānīs viņas mirušo ķermeni pēc tam, kad to pārvērtīs pulverī.
  
  Bagātākais no bagātajiem, visspēcīgākais putas uz Zemes. Ja to jums deva bagātība un vara, tad pasaule bija patiesi iznīcināta.
  
  Pārāk ātri viņas basās kājas pieskārās cietajai zemei. Viņa nokāpa no zirga, jutīdamās auksta un atsegta, un paskatījās apkārt. Pretī viņai sienā tika izcirsts caurums. Pašlaik to sedza biezu stieņu komplekts.
  
  Šo stieņu otrā pusē iesprostotā figūra pēkšņi metās uz priekšu, ietriecoties tajās ar asinis stindzinošu dusmu kliedzienu. Viņš tos kratīja tik stipri, ka tie atlēca, viņa seja bija nedaudz vairāk par izkropļotu rēcienu.
  
  Bet, neskatoties uz to un par spīti viņas dīvainajai apkārtnei, Kenedija viņu atpazina ātrāk, nekā vajadzēja, lai atcerētos viņa vārdu.
  
  Tomass Kalebs, sērijveida slepkava. Šeit, Vācijā, ar viņu. Kaujas arēnā ienāca divi mirstīgi ienaidnieki.
  
  Tiek īstenots Ābela Freja plāns, kas izšķīlies Ņujorkā.
  
  Kenedija sirds uzlēca, un tīrs naida pieplūdums no kāju pirkstiem kā bulta pāršāva viņa smadzenēs un mugurā.
  
  "Tu, stulbenis!" Viņa iesaucās, dusmās kūstot. "Tu esi absolūts nelietis!"
  
  Tad stieņi pacēlās uz augšu, un Kalebs pielēca viņai pretī.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izkāpa no helikoptera, pirms tas pieskārās zemei, vēl soli aiz Torstena Dāla, un skrēja uz rosīgo viesnīcu, kuru bija pārņēmusi kopīgā starptautisko spēku koalīcija. Armija noteikti ir jaukta, taču izlēmīga un kaujas spējīga.
  
  Tie atradās 1,2 jūdzes uz ziemeļiem no La Vereina.
  
  Armijas un civilie transportlīdzekļi bija sarindoti, dzinēji dārdēja, stāvēja gatavībā.
  
  Foajē norisinājās rosība: desantnieki un specvienības, izlūkdienesta darbinieki un karavīri pulcējās, kārtoja un gatavojās.
  
  Dāls paziņoja par savu klātbūtni, uzlecot uz viesnīcas reģistratūru un tik skaļi kliedzot, ka visi apgriezās. Iestājās cieņpilns klusums.
  
  Viņi jau pazina viņu, Dreiku un pārējos, un labi zināja, ko viņi ir sasnieguši Islandē. Katrs cilvēks šeit tika informēts, izmantojot video saiti starp viesnīcu un helikopteru.
  
  "Mēs esam gatavi?" Dāls kliedza. "Lai iznīcinātu šo nelieti?"
  
  "Aprīkojums ir gatavs," kliedza komandieris. Viņi visi turēja Dālu par atbildīgu par šo operāciju. "Snaiperi ir vietā. Mums ir tik karsti, ka mēs varētu arī restartēt šo vulkānu, kungs!
  
  Dāls pamāja. "Ko tad mēs gaidām?"
  
  Trokšņa līmenis paaugstinājās par simts pakāpēm. Karaspēks izgāja pa durvīm, sitot viens otram pa muguru un pēc kaujas norunājot tikties pēc alus, lai turpinātu bravūru. Dzinēji sāka rūkot, kad samontētie transportlīdzekļi aizbrauca prom.
  
  Dreiks pievienojās Dālam trešajā kustīgajā transportlīdzeklī, militārajā Humvee. Pēdējās instruktāžas stundās viņš zināja, ka viņiem ir apmēram 500 vīru, kas bija pietiekami, lai nogremdētu Freija nelielo 200 vīru armiju, taču vācietis atradās augstākā amatā un viņam bija daudz viltību.
  
  Bet viena lieta, kas viņam nebija, bija pārsteiguma elements.
  
  Dreiks atleca priekšējā sēdeklī, satvēris šauteni, viņa domas koncentrējās uz Benu un Kenediju. Haidens sēdēja sēdeklī aiz viņiem, aprīkots karam. Velss tika atstāts viesnīcā ar nopietnu vēdera brūci.
  
  Konvojs apgrieza asu līkumu, un tad redzeslokā parādījās Laverēna, izgaismota kā Ziemassvētku eglīte pret tumsu, kas to ieskauj, un pirms kalna melnās klints, kas pacēlās virs tās. Tās vārti bija plaši atvērti, demonstrējot cilvēka nekaunīgo pārdrošību, kuru viņi bija ieradušies gāzt.
  
  Dāls ieslēdza mikrofonu. "Pēdējais zvans. Mēs sākam karsti. Ātrums šeit izglābs dzīvības, cilvēki. Jūs zināt mērķus un zināt mūsu labāko minējumu par to, kur atradīsies Odina zārks. Tiksim galā ar šo Cūku, karavīri.
  
  Saite apzīmēja Pieklājīgs Intelligent Gentleman. Pārāk daudz ironijas. Dreiks bija sastindzis, kad Hummer traucās cauri Freja sargbūvei, un abās pusēs bija tik tikko centimetrs. Vācu sargi sāka celt trauksmi no saviem augstajiem torņiem.
  
  Pirmie šāvieni tika raidīti, atsitoties no vadošajiem transportlīdzekļiem. Kad karavāna pēkšņi apstājās, Dreiks atvēra durvis un aizbrauca. Viņi neizmantoja gaisa atbalstu, jo Freijam varētu būt RGPS. Tā paša iemesla dēļ viņiem vajadzēja ātri attālināties no automašīnām.
  
  Ienāciet un pārvērtiet CŪKU zemi par bekona fabriku.
  
  Dreiks pieskrēja pie biezajiem krūmiem, kas auga zem pirmā stāva loga. SAS komandai, kuru viņi nosūtīja pirms trīsdesmit minūtēm, jau vajadzēja norobežot naktskluba teritoriju un tā "civilos" viesus. No pils logiem lidoja lodes, kas apmētāja vārtu mājas sienas, kamēr iekšā lija automašīnas. Koalīcijas spēki atbildēja ar uguni ar lielu atriebību, sasitot stiklu, satriecot miesu un kaulu un pārvēršot akmens fasādi putrā. Atskanēja kliedzieni, kliedzieni un zvani pēc papildspēkiem.
  
  Pils iekšienē valdīja haoss. RPG sprādziens atskanēja no augšējā stāva loga, ietriecoties Freja apsardzes mājā un iznīcinot daļu sienas. Atlūzas nogāzās uz iebrūkošajiem karavīriem. Ložmetēju uguns atgriezās, un viens vācu algotnis nokrita no augšējā stāva, kliedzot un gāžoties, līdz ar šausminošu triecienu ietriecās zemē.
  
  Dāls un vēl viens karavīrs atklāja uguni uz ārdurvīm. Viņu lodes vai rikošeti nogalināja divus cilvēkus. Dāls skrēja uz priekšu. Heidens bija kaut kur cīņā aiz viņa.
  
  "Mums jāiekļūst šajā elles bedrē! Tagad!"
  
  Naktī satricināja jauni sprādzieni. Otrā RPG ietriecās masīvā krāterī vairākas pēdas uz austrumiem no Drake's Hummer. Debesīs krita netīrumu un akmeņu lietusgāze
  
  Dreiks skrēja, notupies, turēdamies zem ložu krustojuma raksta, kas caururba gaisu virs viņa galvas.
  
  Karš patiešām ir sācies.
  
  
  * * *
  
  
  Pūlis parādīja savu asinskāri pat pirms Kenedijs un Keilebs pieskārās. Kenedija uzmanīgi riņķoja, pirksti satvēra netīrumus, kājas pārbaudīja akmeni un zemi, kustējās neregulāri, lai nebūtu paredzama. Viņas prāts cīnījās, lai tam visam izprastu jēgu, taču viņa jau bija pamanījusi pretinieces vājumu - to, kā viņa acis uztvēra figūru, ko konservatīvi nosedza viņas bezveidīgais bikškostīms.
  
  Tātad tas bija viens no veidiem, kā nogalināt slepkavu. Viņa koncentrējās uz kāda cita atrašanu.
  
  Pirmo gājienu izdarīja Kalebs. Siekalas lidoja no viņa lūpām, kad viņš metās viņai virsū, rokas plīvojot. Kenedijs viņu atvairīja un pagāja malā. Pūlis bija aizrautīgs ar asinīm. Kāds izlēja zemē sarkanvīnu, kas bija simbolisks asiņu žests, ko viņi gribēja izliet. Viņa dzirdēja Freju, slimo bastardu, mudinot Keilebu, bezsirdīgo psihopātu, to darīt.
  
  Tagad Keilebs atkal izlēca. Kenedijs atrada viņu atspiedies pret sienu. Viņa zaudēja koncentrēšanos, pūļa apjucis.
  
  Tad Kalebs bija viņai virsū, kailās rokas apvijis viņas kaklu - viņa nosvīdušās, pretīgās... plikās rokas. Slepkavas rokas...
  
  ... nežēlība un nāve...
  
  ...smērējot pa visu viņas ādu ar savu pūlīgo netīrību. Viņas galvā skanēja brīdinājuma zvani. Jābeidz tā domāt! Jums ir jākoncentrējas un jācīnās! Cīnies ar īstu cīnītāju, nevis ar leģendu, ko radīji.
  
  Nepacietīgais pūlis atkal gaudoja. Viņi sita pudeles un glāzes pret žogu, rūkdami kā dzīvnieki, kas vēlas nogalināt.
  
  Un Kalebs, tik tuvu pēc visa notikušā. Viņas koncentrēšanās centrs tika sašauts, satriekts ellē. Briesmonis iesita viņai pa sānu, vienlaikus piespiežot viņas galvu pie krūtīm. Viņa netīrās, nosvīdušās kailās krūtis. Tad viņš viņai iesita vēlreiz. Sāpes uzsprāga viņas krūtīs. Viņa sastinga. Sarkanvīns pārlēja viņu, izlejot no augšas.
  
  "Tas ir," Keilebs viņu apsmēja. "Dodieties uz leju, kur jums pieder."
  
  Pūlis rēca. Kalebs noslaucīja pretīgās rokas viņas garajos matos un smējās ar klusu, nāvējošu ļaunprātību.
  
  "Mīzīšu uz tavu mirušo ķermeni, kuce."
  
  Kenedija nokrita uz ceļiem, uz īsu brīdi izvairoties no Keileba tvēriena. Viņa mēģināja no viņa izvairīties, bet viņš cieši turēja viņu aiz biksēm. Viņš pievilka viņu atpakaļ pie sevis, smīnot kā mežonis ar nāves galvu. Viņai nebija izvēles. Viņa atpogāja savas bikses, bezformīgās, figūru aizsedzošās bikses un ļāva tām slīdēt pa kājām. Viņa izmantoja viņa īslaicīgo pārsteigumu, lai rāptu prom uz viņas mucas. Akmeņi skrāpēja viņas ādu. Pūlis gaudoja. Keilebs metās uz priekšu, sniedzoties viņas apakšveļas jostasvietā, bet viņa nežēlīgi iespēra viņam pa seju, apakšveļai atskanot atpakaļ, kamēr viņa asiņainais un salauztais deguns karājās sānis. Viņa kādu brīdi tur sēdēja, skatījās uz savu ienaidnieku un nespēja novērst skatienu no viņa asinīm pielietajām, gaļēdāju acīm.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks ieripoja pa greznajām durvīm lielajā vestibilā. SAS faktiski norobežoja naktskluba zonu un nosedza galvenās kāpnes. Pārējā pils daļa nebūtu tik draudzīga.
  
  Dāls noglaudīja savu krūšu kabatu. "Zīmējumos redzama noliktavas telpa pa labi no mums un tālo austrumu spārnā. Tagad nešaubies par neko, Dreik. Heidens. Mēs vienojāmies, ka šī ir loģiskākā vieta Freijam, mūsu draugiem un kapam.
  
  "Es pat nebiju par to sapņojis," izlēmīgi sacīja Heidens.
  
  Vīriešu grupai tracinoties aiz muguras, Dreiks sekoja Dālam pa durvīm uz austrumu spārnu. Tiklīdz durvis atvērās, gaisā iedūrās vairāk ložu. Dreiks apripojās un piecēlās kājās, šaujot.
  
  Un pēkšņi viņu vidū bija arī Freja cilvēki!
  
  Pazibēja naži. Izšautas rokas pistoles. Karavīri nolaidās no labās un kreisās puses. Dreiks piespieda pistoles uzpurni pie viena Freja apsarga deniņa, pēc tam tieši laikā pagrieza ieroci šaušanas pozīcijā, lai ietriektu lodi uzbrucējam sejā. Apsargs viņam uzbruka no kreisās puses. Dreiks izvairījās no sitiena un iesita puisim ar elkoni sejā. Viņš noliecās virs bezsamaņā esošā vīrieša, paņēma nazi un iegrūda tā galu cita cilvēka galvā, kurš grasījās pārgriezt Delta Commandos rīkli.
  
  Pie auss atskanēja pistoles šāviens; SGG mīļākais ierocis. Haidens izmantoja Gloku un armijas nazi. Daudznacionāls spēks daudznacionālam incidentam, domāja Dreiks. Telpas tālākajā galā atskanēja vēl šāvieni. Iesaistiet itāļus.
  
  Zem ienaidnieka sānu sitiena Dreiks apgāzās. Viņš pagrieza visu ķermeni, pēdas pa priekšu, notriecot puisi no kājām. Kad vīrietis smagi piezemējās uz mugurkaula, Dreiks izdarīja pašnāvību.
  
  Bijušais SAS virsnieks piecēlās un pamanīja Dālu pārdesmit soļu uz priekšu. Viņu ienaidnieku kļuva arvien mazāk - iespējams, palika tikai daži desmiti mocekļu, kas tika nosūtīti, lai nomocītu iebrucējus. Īstā armija būtu kaut kur citur.
  
  "Nav slikti iesildīšanai," zviedrs pasmīnēja ar asinīm ap muti. "Tagad uz priekšu!"
  
  Viņi izgāja pa citām durvīm, iztīrīja istabu no slazdiem, tad vēl vienu istabu, kur snaiperi novāca sešus labos puišus, pirms tie tika likvidēti. Galu galā viņi nokļuva augstas akmens sienas priekšā ar spraugām, caur kurām šaudījās ložmetēji. Akmens sienas centrā bija vēl iespaidīgākas tērauda durvis, kas atgādināja bankas velvi.
  
  - Tas arī viss, - Dāls sacīja, atliecoties. "Freja novērošanas telpa."
  
  "Izskatās pēc bargas māsas," Dreiks sacīja, aizsedzoties viņam blakus, paceļot roku, kad viņam pieskrēja desmitiem karavīru. Viņš paskatījās apkārt, meklējot Heidenu, bet starp vīriešiem nevarēja saskatīt viņas slaido augumu. Kur pie velna viņa pazuda? Ak, lūdzu, lūdzu, neļaujiet viņai atkal tur gulēt... asiņo...
  
  "Fortnoksa ir ciets rieksts," Deltas komandieris sacīja, iekost.
  
  Dreiks un Dals saskatījās. "Cīkstoņi!" - Viņi abi teica reizē, pieturoties pie savas "ātruma un nemēdzīties" politikas.
  
  Divi lieli lielgabali tika uzmanīgi nodoti gar līniju, karavīri smīnēja, skatoties. Spēcīgu lielgabalu stobriem, līdzīgi kā raķešu palaišanas ierīcēm, tika piestiprināti spēcīgi tērauda satveršanas āķi.
  
  Abi karavīri, turot rokās papildu tērauda troses, skrēja atpakaļ pa ceļu, kur viņi ieradās. Tērauda kabeļi, kas pievienoti dobai kamerai palaišanas iekārtu aizmugurē.
  
  Dāls veica dubultklikšķi uz sava Bluetooth savienojuma. "Pastāstiet man, kad mēs varam sākt."
  
  Pagāja dažas sekundes, tad nāca atbilde. "Uz priekšu!"
  
  Tika uzstādīts aizsprosts. Dreiks un Dāls izkāpa ar granātmetēju pleciem, mērķēja un nospieda sprūdus.
  
  Divi tērauda satveršanas āķi izlidoja raķetes ātrumā, dziļi ierakdamies Freja velves akmens sienā, pirms izlauzās no otras puses. Tiklīdz viņi saskārās ar telpu, sensors aktivizēja ierīci, kas vērpja pašus āķus, stingri piespiežot tos pret sienu otrā pusē.
  
  Dāls uzsitīja sev pa ausi. "Dari to".
  
  Un pat no apakšas Dreiks dzirdēja divu Hummeru skaņu, kas pārslēdzas atpakaļgaitā, kabeļiem bija piestiprināti to pastiprinātie buferi.
  
  Freija necaurredzamā siena uzsprāga.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs brīdināja ārā, kad Keilebs traucās viņai pretī, satverot viņa ceļgalu un satriecot. Viņa izmantoja mirkļa atelpas iespēju, lai pielēktu kājās. Atkal pienāca Kalebs, un viņa uzsita viņam ar plaukstu pa ausi.
  
  Pūlis virs viņas izpriecā nopūtās. Tūkstošiem dolāru vērts rets vīns un smalks viskijs izbira uz arēnas netīrumiem. Sieviešu mežģīņu biksīšu pāris peldēja lejā. Vīriešu kaklasaite. Pāris Gucci aproču pogas, no kurām viena atlec no Kaleba spalvainās muguras.
  
  "Nogalini viņu!" Frejs kliedza.
  
  Keilebs kā kravas vilciens traucās viņai pretī, izstieptas rokas, un no viņa vēdera dziļi nāca mēmu trokšņi. Kenedijs mēģināja lēkt prom, taču viņš viņu noķēra un pacēla no zemes, paceļot no grīdas.
  
  Atrodoties gaisā, Kenedijs, gaidot nosēšanos, varēja tikai nokļūt. Un tas bija grūti, akmens un zeme ietriecās viņas mugurkaulā, izsitot gaisu no plaušām. Viņas kājas pacēlās uz augšu, bet Kalebs iekāpa tajās un apsēdās viņai virsū, balstīdams elkoņus uz priekšu.
  
  "Vairāk tā," nomurmināja slepkava. "Tagad tu kliedz. Eeeeeee!" Viņa balss bija maniakāla, kā cūkas čīkstēšana kautuvē viņas ausīs. "Eeeeeeeee!"
  
  Degošās mokas izraisīja Kenedija ķermeņa krampjus. Bastards tagad atradās centimetru attālumā no viņas, viņa ķermenis gulēja viņai virsū, no viņa lūpām uz vaigiem pilēja siekalas, viņa acis dega elles ugunī, viņš piespieda savu kājstarpi pret viņas kājstarpi.
  
  Viņa kādu brīdi bija bezpalīdzīga, joprojām mēģināja atvilkt elpu. Viņa dūre ietriecās viņas vēderā. Viņa kreisā roka grasījās darīt to pašu, kad tā apstājās. Sirdi pukstoša doma, un tad tā pārcēlās līdz viņas rīklei un sāka spiest.
  
  Kenedijs aizelsās, elsdams gaisu. Keilebs ķiķināja kā traks. Viņš saspiedās stiprāk. Viņš pētīja viņas acis. Viņš atbalstījās uz viņas ķermeņa, saspiežot viņu ar savu svaru.
  
  Viņa spārdīja, cik vien spēja, nositot viņu malā. Viņa lieliski saprata, ka tikko saņēmusi caurlaidi. Bastarda sagrozītās vajadzības izglāba viņas dzīvību.
  
  Viņa atkal paslīdēja prom. Pūlis ņirgājās par viņu - par viņas uzstāšanos, par viņas netīrajām drēbēm, par viņas saskrāpēto dupsi, par viņas asiņojošām kājām. Keilebs, Rokijam līdzīgs, piecēlās no sakāves sliekšņa un, smejoties, izpleta rokas.
  
  Un tad viņa dzirdēja balsi, kas bija vāja, bet griezās cauri aizsmakušajai kakofonijai.
  
  Bena balss: "Dreiks tuvojas, Kenedij. Viņš tuvojas. Man ir ziņa!"
  
  Sasodīts... viņš tos šeit neatrastu. Viņa nevarēja iedomāties, ka no visām vietām pilī viņš pārmeklēs šo. Visticamāk, tā mērķis būtu krātuve vai šūnas. Tas var ilgt stundas....
  
  Benam viņa joprojām bija vajadzīga. Kaleba upuriem viņa joprojām bija vajadzīga.
  
  Piecelieties un kliedziet, kad viņi to nevarēja.
  
  Keilebs metās viņai virsū, neapdomīgs savā egoismā. Kenedija izlikās šausmas, tad pacēla kāju un ar elkoni trieca taisni pret viņa tuvojošos seju.
  
  Asinis izplūda pa visu viņas roku. Keilebs apstājās, it kā būtu ieskrējis ķieģeļu sienā. Kenedijs izmantoja viņas priekšrocības, iesitot viņam pa krūtīm, iesitot viņa jau salauzto degunu, iesitot viņam pa ceļiem. Viņa izmantoja visas iespējamās metodes, lai padarītu bendes nespējīgu.
  
  Pūļa rēciens pieauga, bet viņa to tik tikko dzirdēja. Viens ātrs sitiens pa bumbiņām nosūtīja pakaļu uz ceļiem, otrs pa zodu pagrieza viņu uz muguras. Kenedijs, no pārguruma elsodams, iekrita blakus netīrumos un ieskatījās savās neticīgajās acīs.
  
  Viņas labā ceļgala tuvumā atskanēja sitiens. Kenedijs atskatījās un ieraudzīja saplīsušu vīna pudeli, kas otrādi bija iestrēgusi netīrumos. Merlo, kas joprojām sūcas šķidri sarkanā krāsā.
  
  Keilebs pagriezās pret viņu. Viņa nesaraujoties uzņēma sitienu pa seju. "Tev jāmirst," viņa nošņāca. "Olīvijai Dannai," viņa izvilka salauzto pudeli no zemes. "Selēnai Tailerei," viņa pacēla to virs viņa galvas. "Miranda Drurija," viņa piebilda, "viņas pirmais trieciens salauza zobus, skrimšļus un kaulus. "Un Emmai Silkei," viņas otrais sitiens atņēma viņam aci. "Emīlijai Džeinai Vintersai," viņas pēdējais sitiens pārvērta viņa kaklu par malto gaļu.
  
  Un viņa nometās ceļos uz asiņainās zemes, uzvaroša, adrenalīns sūknējās pa vēnām un pulsēja cauri viņas smadzenēm, cenšoties atgūt cilvēci, kas viņu uz brīdi bija pametusi.
  
  
  ČETRDESMIT ČETRI
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Kenedijam, piespiežot ieroci, tika pavēlēts atgriezties pa kāpnēm. Tomasa Kaleba ķermenis palika raustīties vietā, kur tam vajadzēja mirt.
  
  Frejs izskatījās nelaimīgs, runājot pa mobilo telefonu. "Velts," viņš iesaucās. "Saglabājiet glabātuvi par katru cenu, Hadson. Man nekas cits nerūp, idiot. Izkāp no šī sasodītā dīvāna un dari to, ko es tev maksāju!
  
  Viņš izslēdza savienojumu un paskatījās uz Kenediju. "Izskatās, ka tavi draugi ielauzās manā mājā."
  
  Kenedijs uzmeta viņam viltīgu skatienu, pirms pievērsa to sanākušajai elitei. "Izskatās, ka jūs, muļķi, dabūsit kaut ko no tā, ko esat pelnījuši."
  
  Atskanēja klusi smiekli un glāžu saskandināšana. Frejs uz brīdi pievienojās, pirms teica: "Dzeriet, mani draugi. Pēc tam dodieties prom parastajā veidā."
  
  Kenedijs izlikās par bravūru, pietika, lai Benam aci piemirtu. Sasodīts, ja viņas ķermenis nesāpētu kā kucei. Viņas dupsis dega un kājas pulsēja; viņam sāpēja galva un rokas bija lipīgām asinīm.
  
  Viņa tos pasniedza Freijam. "Vai es varu šo iztīrīt?"
  
  "Izmanto savu kreklu," viņš iesmējās. "Jebkurā gadījumā tas nav nekas vairāk kā lupata. Bez šaubām, tas atspoguļo pārējo jūsu drēbju skapi.
  
  Viņš karaliski pamāja ar roku. "Atved viņu. Un zēns."
  
  Viņi pameta arēnu, Kenedija jutās nogurusi un mēģināja nomierināt savu griezīgo galvu. Viņas izdarītā sekas viņai dzīvotu gadu desmitiem, bet tagad nebija īstais laiks pakavēties. Bens atradās viņai blakus un, spriežot pēc viņa sejas izteiksmes, nepārprotami mēģināja viņu telepātiski nomierināt.
  
  "Paldies, puisis," viņa teica, ignorējot apsargus. "Tā bija kūku pastaiga."
  
  Sekojot kreisajai dakšai, viņi devās pa citu koridoru, kas sazarojās no viņu kameras bloka. Kenedijs apkopoja savas domas.
  
  Vienkārši izdzīvo, viņa domāja. Vienkārši paliec dzīvs.
  
  Freijs saņēma vēl vienu zvanu. "Kas? Vai tie ir noliktavā? Idiots! Tu... tu..." viņš nikns nomurmināja. "Hadson, tu... sūtiet šurp visu armiju!"
  
  Elektroniska kliedziens pēkšņi pārtrauca savienojumu, piemēram, giljotīna, kas nocirta franču karalienes galvu.
  
  "Paņem viņus!" Frejs pagriezās pret saviem sargiem. "Vediet viņus uz dzīvojamajām telpām. Šķiet, ka tavu draugu ir vairāk, nekā mēs sākotnēji domājām, dārgais Kenedij. Es atgriezīšos vēlāk, lai ārstētu jūsu brūces."
  
  Ar šiem vārdiem apjukušais vācietis ātri devās prom. Kenedija ļoti labi apzinājās, ka viņa un Bens tagad ir divatā ar četriem sargiem. "Turpini," viens no viņiem pastūma viņu uz durvīm gaiteņa galā.
  
  Kad viņi to pārdzīvoja, Kenedijs pārsteigts pamirkšķināja acis.
  
  Šī pils daļa tika pilnībā nojaukta, virs galvas tika uzcelts jauns arkveida jumts un abās telpas pusēs izklātas nelielas ķieģeļu "mājas". Ne daudz lielākas par lielajiem šķūņiem, tur bija kādi astoņi. Kenedijs uzreiz saprata, ka šai vietai vienā reizē bija izgājuši vairāk nekā daži ieslodzītie.
  
  Sliktāks cilvēks nekā Tomass Kalebs?
  
  Iepazīstieties ar Abel Frey.
  
  Viņas stāvoklis ar katru sekundi pasliktinājās. Apsargi stūma viņu un Benu uz vienu no mājām. Kad bija iekšā, spēle bija beigusies. Tu zaudē.
  
  Viņa varētu izņemt vienu, varbūt pat divus. Bet četri? Viņai nebija izredžu.
  
  Ja vien....
  
  Viņa atskatījās uz tuvāko sargu un pamanīja, ka viņš uz viņu skatās novērtējoši. "Hei, vai tas ir tas? Vai jūs plānojat mūs tur ievietot?"
  
  "Tie ir mani pasūtījumi."
  
  "Skaties. Šis puisis ir šeit - viņš visu šo ceļu nāca, lai glābtu savu māsu. Jūs domājat, varbūt viņš varētu viņu redzēt. Tikai vienu reizi."
  
  "Pasūtījumi no Freja. Mums nav atļauts."
  
  Kenedijs paskatījās no viena sarga uz otru. "Un kas? Kam tas būtu jāzina? Pārgalvība ir dzīves garšviela, vai ne?
  
  Apsargs uz viņu iebļāvās. "Vai tu esi akls? Vai jūs neesat redzējuši kameras šajā nolādētajā vietā?
  
  "Frijs ir aizņemts cīņā ar armiju," Kenedijs pasmaidīja. "Kāpēc jūs domājat, ka viņš tik ātri aizbēga?" Puiši, ļaujiet Benam redzēt viņa māsu, tad varbūt es jūs mazliet atlaidīšu, kad ieradīsies jaunie priekšnieki.
  
  Apsargi slēpti paskatījās viens uz otru. Kenedija balsī ielika vairāk pārliecības un ķermeņa valodā mazliet vairāk flirta, un drīz vien viņi abi atslēdza Karīnas durvis.
  
  Pēc divām minūtēm viņa tika izņemta. Viņa klupās starp tām, izskatījās novārgusi, viņas blondie mati bija izspūruši un seja bija pievilkta.
  
  Bet tad viņa ieraudzīja Benu un viņas acis iedegās kā zibens vētrā. Likās, ka spēks ir atgriezies viņas ķermenī.
  
  Kenedija pievērsa viņas uzmanību, kad abas grupas satikās, cenšoties ātri izteikt savas trakās idejas steidzamību, briesmas, pēdējās iespējas scenāriju, un tas viss ar vienu izmisīgu skatienu.
  
  Karīna pamāja ar roku sargiem un norūca. "Ejiet uz priekšu un paņemiet, jūs nelieši. "
  
  
  * * *
  
  
  Torstens Dāls vadīja lādiņu, turot pistoli ārā kā paceltu zobenu, kliedzot plaušās. Dreiks atradās viņam tieši blakus un skrēja pilnā ātrumā pat pirms visa velves siena sabruka. Nelielajā teritorijā izkaisīti dūmi un gruži. Skrienot Dreiks, viņš sajuta, ka citi koalīcijas karaspēki izlido abos virzienos. Viņi bija steidzīga nāves falanga, kas uzbruka saviem ienaidniekiem ar slepkavnieciskiem nodomiem.
  
  Dreika instinkti sāka darboties, kad dūmi virpuļoja un kļuva plānāki. Kreisajā pusē stāvēja sargu puduris, bailēs sastinguši, lēni reaģējuši. Viņš izšāva sprādzienu viņu vidū, iznīcinot vismaz trīs līķus. Uz priekšu bija dzirdama atbildes uguns. Karavīri krita viņam pa kreisi un pa labi, ar savu impulsu spēcīgi atsitoties pret sabrukušo sienu.
  
  Asinis izšļācās tieši viņa acu priekšā, kad itāļa galva pārvērtās par tvaiku, vīrietis nebija pietiekami ātrs, lai izvairītos no lodes.
  
  Dreika balodis segumam. Asi akmeņi un betons saplēsa miesu uz viņa rokām, kad viņš nokrita uz grīdas. Apgāzies, viņš izšāva vairākus sērijus pa stūriem. Cilvēki kliedza. Ekspozīcija eksplodēja spēcīgas uguns rezultātā. Vecie kauli lēnā kustībā virpuļoja pa gaisu kā putekļu plankumi.
  
  Uz priekšu atkal atskanēja šāvieni, un Dreiks ieraudzīja kustamies cilvēku masu. Jēzu! Freja armija bija turpat, savā nāvējošajā sastāvā, virzoties uz priekšu arvien ātrāk, jo juta, ka viņiem ir priekšrocības.
  
  
  * * *
  
  
  Karīna izmantoja cīņas mākslas treniņus, lai dažu sekunžu laikā padarītu savus aizsargus nespējīgus. Kenedija ar asu sitienu atsita apsarga zodu, tad pakāpās uz priekšu un tik spēcīgi sasita galvu, ka viņas acu priekšā pazibēja zvaigznes. Pēc sekundes viņa redzēja savu otro pretinieku, ceturto aizsargu, lecam uz sāniem, lai starp viņiem izveidotu atstarpi.
  
  Viņas sirds sažņaudzās. Tātad ceturtais aizsargs bija tilts pārāk tālu. Pat diviem no tiem.
  
  Apsargs izskatījās pārakmeņojies, paceļot šauteni. Ar trīcošiem pirkstiem viņš skenēja apkārtni, meklējot palīdzību. Kenedija izstiepa rokas, plaukstas uz āru.
  
  "Nomierinies, vecīt. Vienkārši esi mierīgs. "
  
  Viņa sliekšņa pirksts bailēs ielocījās. Atskanēja šāviens un atsitās pret griestiem.
  
  Kenedijs sarāvās. Spriedze sabiezēja gaisu, pārvēršot to nervozā buljonā.
  
  Bens gandrīz kliedza, kad viņa mobilais telefons sāka atskaņot trauslu zvana signālu viņa satraukuma dēļ. Sizera attēls tika izgriezts līdz maksimumam.
  
  Apsargs arī uzlēca, atvairot vēl vienu piespiedu šāvienu. Kenedija juta, ka lodes vējš palaiž garām viņas galvaskausu. Tīras bailes viņu sasaldēja.
  
  Lūdzu, viņa domāja. Neesi idiots. Esiet uzmanīgi par savu apmācību.
  
  Pēc tam Bens iemeta savu telefonu apsargam. Kenedijs redzēja viņu saraucam un ātri nokrita uz grīdas, lai vēl vairāk novērstu uzmanību. Brīdī, kad apsargs nometa klausuli un pievērsa uzmanību, Kenedijs bija uztvēris trešā sarga ieroci.
  
  Tomēr Karīna kādu laiku šeit dzīvoja. Viņa ir redzējusi un piedzīvojusi grūtības. Viņa uzreiz izšāva. Apsargs atkāpās, kad no viņa jakas izlauzās sarkans mākonis. Tad pār plecu izplatījās tumšs plankums, un viņš izskatījās apmulsis, pēc tam dusmīgs.
  
  Viņš precīzi meta uz Benu.
  
  Taču šāviens bija neveiksmīgs, bez šaubām, netrāpīšanos veicināja fakts, ka viņa galva eksplodēja milisekundi, pirms viņš nospieda mēlīti.
  
  Viņam aiz muguras, asins šļakatām ierāmēts, stāvēja Heidens ar Gloku rokā.
  
  Kenedijs paskatījās uz Benu un Karinu. Es redzēju, kā viņi skatījās viens uz otru ar sajūsmu, mīlestību un skumjām. Šķita saprātīgi dot viņiem minūti. Tad Heidens bija viņai blakus un atviegloti pamāja Benam.
  
  "Kā viņam klājas?"
  
  Kenedijs piemiedza aci. "Viņš būs laimīgāks tagad, kad esat ieradušies."
  
  Tad viņa atjēdzās. "Mums ir jāglābj citi ieslodzītie, Heiden. Paņemsim viņus un pametīsim šo elles caurumu."
  
  
  * * *
  
  
  Abas armijas sadūrās, koalīcijas spēki uz vietas nošāva pretiniekus, vācieši vicināja nažus un mēģināja ātri pietuvoties.
  
  Kādu brīdi Dreiks domāja, ka šī spēle ar nazi ir veltīga, pilnīgi ārprātīga, bet tad viņš atcerējās, kas ir viņu priekšnieks. Ābels Frejs. Trakais negribētu, lai viņa paša partija izmantotu lodes, ja tās sabojātu viņa nenovērtējamos artefaktus.
  
  Starp tiem Dreiks nocirta ienaidnieku pēc ienaidnieka. Karavīri ņurdēja un sita viens otram visapkārt, izmantojot spēku, kas lauza kaulus. Cilvēki kliedza. Cīņa bija pilnīga roku cīņa. Izdzīvošana bija atkarīga no tīras veiksmes un instinkta, nevis no jebkādām prasmēm.
  
  Kamēr viņš šaudījās, sita ar dūri un devās ceļā, viņš pamanīja priekšā kādu figūru. Virpuļojošais nāves dervišs.
  
  Alicia Miles izcīna ceļu cauri starptautisko superkaraspēka rindām.
  
  Dreiks pagriezās pret viņu. Kaujas skaņa apklusa. Viņi atradās velves aizmugurē, blakus Odina sarkofāgs, tagad atvērts, un virs tā bija uzstādīts prožektoru statīvs.
  
  "Nu, labi," viņa iesmējās. "Dreesters. Kā tev iet, draugs?"
  
  "Tas pats kā vienmēr."
  
  "Mmm, es atceros. Lai gan es nevaru teikt, ka tas karājās pārāk ilgi, vai ne? Starp citu, lieliska kaķu cīņa pa virvēm. Nav slikti bijušajam karavīram, kurš kļuva par civilpersonu.
  
  "Tu arī. Kur ir tavs BBF?"
  
  "WWF?"
  
  Abi karojošie karavīri ietriecās Dreikā. Viņš viņus atgrūda ar Alisijas palīdzību, abiem baudot to, kas drīzumā notiks.
  
  "Mūžu labākais draugs? Vai tu viņu atceries? Jauki?"
  
  "Ak jā. Man vajadzēja viņu nogalināt. Necilvēks pieķēra mūs ar Freju sētām pa pagalmu. Viņa iesmējās. "Es sadusmojos. Viņi nomira." Viņa uzmeta seju. "Tikai kārtējais beigts muļķis."
  
  "Kas domāja, ka viņš varētu tevi pieradināt," Dreiks pamāja. "ES atceros".
  
  "Kāpēc tev tagad bija jābūt šeit, Dreik? Es tiešām nevēlos tevi nogalināt."
  
  Dreiks apstulbis pamāja ar galvu. "Ir termins, ko sauc par skaisto meli. Šie divi vārdi apkopo visu par tevi, Mails, labāk nekā jebkurš Šekspīrs."
  
  "Un kas?" Alisija smīnēdama atrotīja piedurknes un novilka kurpes. "Vai esat gatavs nodot bumbiņas jums?"
  
  Ar acs kaktiņu Dreiks redzēja, ka Ābels Frejs rāpās prom no viņiem un kliedz uz kādu, vārdā Hadsons. Acīmredzot Mailza viņus sargāja, kad viņa novirzīja viņu spēkus, taču tagad viņai bija citas prioritātes. Torstens Dāls, vienmēr uzticams, nostājās trakā vācieša priekšā un sāka uzbrukt.
  
  Dreiks sažņaudza dūres. "Tas nenotiks, Mails."
  
  
  ČETRDESMIT PIECI
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alisija viņu šokēja, noraujot savu T-kreklu, aptinot to ap sevi, līdz tas bija tik cieši kā virve, un pēc tam ar abām rokām aptinot to ap viņa kaklu. Viņš cīnījās, bet viņas pagaidu zirglietas ievilka viņu iekšā.
  
  Tieši viņas augošajos ceļos - Muay Thai stilā. Viens. Divas. Trīs.
  
  Viņš pagriezās ap pirmo. Mēs atkal pagriezāmies. Otrais gurkstēja zem ribām. Trešais sitiens viņam precīzi trāpīja bumbiņās. Sāpes pāršalca vēderu, izraisot sliktu dūšu, un viņš nokrita uz muguras.
  
  Alisija stāvēja viņam virsū un smaidīja. "Ko es teicu? Pasaki man, Dreik, tieši to, ko es teicu. Viņa lika viņam kaut ko dot.
  
  "Jūsu bumbiņas."
  
  Viņa nolaida gurnu un sagriezās, lai veiktu sānu sitienu, kas tēmēts pret viņa degunu. Dreiks pacēla abas rokas un bloķēja sitienu. Es jutu, ka viens pirksts ir izmežģījis. Viņa pagriezās tā, ka atradās pret viņu aci pret aci, paceļot vienu kāju augstu lokā, tad nolaida papēdi uz viņa pieres.
  
  Cirvja sitiens.
  
  Dreiks apgriezās atpakaļ, bet sitiens joprojām trāpīja viņam pa krūtīm. Un ar tik daudz spēka, cik Mailss spēja savākt, tas izraisīja nepanesamas sāpes.
  
  Viņa uzkāpa uz viņa potītes.
  
  Dreiks kliedza. Viņa ķermenis tika sistemātiski lauzts, sasitīts un sakropļots. Viņa to salauza, pa gabalu. Civilie gadi ir nolādēti. Bet vai tad viņš pat varētu vainot atlaišanu? Viņa vienmēr bija laba. Vai viņa vienmēr ir bijusi tik laba?
  
  Salauzts civilais vai nē, viņš joprojām bija SAS, un viņa notraipīja grīdu ar viņa asinīm.
  
  Viņš atkāpās. Trīs kaujinieki uzkrita viņam virsū, sasitot visu apkārt. Dreiks izbaudīja atelpu, kad vācietim ar elkoni iesita rīklē. Viņš dzirdēja skrimšļa krakšķēšanu un jutās mazliet labāk.
  
  Viņš piecēlās kājās, saprotot, ka viņa viņam to ir atļāvusi. Viņa dejoja, mainīdamās no kājas uz pēdu, viņas acis no iekšpuses mirdzēja no velnišķības un pelēkas. Aiz viņas Dāls, Frejs un Hadsons bija saslēgti kopā, cīnoties pāri Odina zārka malai, viņu sejas sāpēs saviebtas.
  
  Alisija uzmeta viņam savu T-kreklu. Tā trāpīja kā pātaga, izraisot apdegumu sejas kreisajā pusē. Viņa sita vēlreiz, un viņš viņu noķēra. Viņš vilka ar neticamu spēku. Viņa paklupa un metās viņa rokās.
  
  "Sveiki".
  
  Viņš nolika abus īkšķus tieši zem viņas ausīm, spēcīgi piespiežot. Tūlīt viņa sāka raustīties, pārtrūka spīta šķietamība. Tas pietiekami stipri nospieda nervu mezglu, lai jebkuram normālam cilvēkam varētu izzust.
  
  Miles spārnos kā rodeo bullis.
  
  Viņš nospiedās stiprāk. Beidzot viņa atliecās viņa ciešajā apskāvienā, ļaujot viņam uzņemties savu svaru, ļengana, cenšoties dalīties ar sāpēm. Tad viņa piecēlās taisni un iebāza abus īkšķus viņam zem padusēm.
  
  Taisni savā nervu saišķī. Caur viņa ķermeni izskrēja mokas.
  
  Un tāpēc viņi tika aizslēgti. Divi milzīgi ienaidnieki, kas cīnās cauri sāpju viļņiem, tik tikko kustas, skatās viens otram acīs kā sen pazaudēti mīlnieki, līdz nāve viņus šķirs.
  
  Dreiks nomurmināja, nespēdams noslēpt savu postu. "Traka... kuce. Kāpēc... kāpēc strādāt šim... šim vīrietim?
  
  "Līdzekļi... sasniegt... beigas."
  
  Ne Dreiks, ne Mailzs neatkāptos. Ap viņiem kauja sāka iet uz beigām. Vairāk koalīcijas karaspēka palika kājās nekā vācieši. Bet viņi turpināja cīnīties. Un Dreiks blāvi redzēja, kā Dals un Freijs bija ieslodzīti līdzīgā nāvējošā apskāvienā, cīnoties līdz galam.
  
  Neviens karavīrs viņus nepārtrauca. Cieņa bija pārāk liela. Privāti un objektīvi šīs cīņas tiktu izlemtas.
  
  Dreiks nokrita uz ceļiem, vilkdams Alisiju sev līdzi. Viņa acu priekšā dejoja melni plankumi. Viņš saprata, ka, ja viņa atradīs veidu, kā salauzt viņa tvērienu, viņš patiešām būtu pabeidzis. Enerģija atstāja viņu ar katru sekundi.
  
  Viņš noslīdēja. Viņa piespiedās stiprāk, viņā iedūrās absolūtais slepkavas instinkts. Viņa īkšķi paslīdēja. Alisija nokrita uz priekšu, atsitot viņam ar elkoni pa zodu. Dreiks redzēja, ka tas nāk, bet viņam nebija spēka to apturēt.
  
  Viņa acu priekšā uzsprāga dzirksteles. Viņš nokrita uz muguras, skatīdamies Freja gotiskajos griestos. Alisija pierāpās un ar sāpju izkropļotu seju aizsedza viņa skatu.
  
  Neviens no apkārtējiem karavīriem nemēģināja viņu apturēt. Tas nebeigsies, kamēr kāds no kaujiniekiem nepasludinās pamieru vai nomirs.
  
  "Nav slikti," viņa noklepojās. "Tu joprojām saprati, Dreik. Bet es joprojām esmu labāks par tevi."
  
  Viņš pamirkšķināja acis. "Es zinu".
  
  "Kas?" - ES jautāju.
  
  "Tev ir... šī mala. Tas slepkavas instinkts. Kaujas niknums. Nav svarīgi. Tas ir svarīgi. Tas... tāpēc es pametu.
  
  "Kāpēc tam vajadzētu tevi apturēt?"
  
  "Es biju noraizējies par kaut ko ārpus darba," viņš teica. "Tas maina visu".
  
  Viņas dūre bija pacelta, gatava saspiest viņa rīkli. Pagāja mirklis. Tad viņa sacīja: "Dzīvība par dzīvi?"
  
  Dreiks sāka just, ka enerģija lēnām atgriežas viņa ekstremitātēs. "Pēc visa, ko es šodien darīju, es domāju, ka viņi man ir daudz parādā."
  
  Alisija atkāpās un pastiepa roku, lai palīdzētu viņam piecelties. "Es aizmetu Velsu pret virvēm pie Mimira akas. Es viņu nenogalināju pie Odina kapa. Es novirzīju Freja uzmanību no Bena Bleika. Es neesmu šeit, lai iznīcinātu pasauli, Dreik, es esmu šeit, lai izklaidētos.
  
  "Es apstiprinu." Dreiks atguva līdzsvaru tieši brīdī, kad Torstens Dāls pacēla Ābela Freja ļengano ķermeni no Odina zārka platās malas. Viņš ar slapju gurkstēšanu nokrita uz grīdas, nedzīvi uzkrītot uz Itālijas marmora bruģakmeņiem.
  
  Visā koalīcijas karaspēkā atskanēja un atbalsojās gaviles.
  
  Dāls sažņaudza dūri, ieskatīdamies zārkā.
  
  "Tas nelietis nekad nav redzējis šo balvu," viņš iesmējās. "Viņa mūža darbs. Jēzu Kristu, jums tas ir jāredz."
  
  
  46
  
  
  
  STOKHOLMA
  
  
  Dienu vēlāk Dreikam izdevās izbēgt no nebeidzamās pratināšanas, lai dažas stundas pagulētu tuvējā viesnīcā, kas ir viena no vecākajām un labākajām Stokholmā.
  
  Vestibilā viņš gaidīja liftu un prātoja, kāpēc visi viņa domu gājieni ir nofilmēti. Viņi kļuva traki no miega trūkuma, pastāvīgiem sitieniem un intensīva spiediena. Viņam vajadzēja vairākas dienas, lai atgūtos.
  
  Lifts iezvanījās. Viņam blakus parādījās figūra.
  
  Kenedijs, ģērbies ikdienišķā sestdienas bikškostīmā, mati cieši ķemmēti atpakaļ, pēta viņu nogurušām acīm.
  
  "Sveiki".
  
  Ar vārdiem nepietika. Jautāt viņai, vai viņai viss ir kārtībā, bija ne tikai klibs, bet arī stulbi.
  
  "Sveiks arī tev."
  
  "Tajā pašā stāvā?"
  
  "Noteikti. Viņi mūs visus izolē, bet kopā.
  
  Viņi iekļuva iekšā. Skatoties uz viņu salauzto atspulgu spogulī. Izvairījās no saskares ar nepieciešamo videokameru. Dreiks nospieda deviņpadsmit pogu.
  
  "Vai tev tas padodas tikpat labi kā es, Kenedij?"
  
  Viņa sirsnīgi iesmējās. "Traka nedēļa vai nedēļas. Neesmu pārliecināts. Mani dara traku, ka es cīnījos ar savu ienaidnieku un notīrīju savu vārdu.
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Kā es. Ironiski, vai ne?
  
  "Kur viņa aizgāja? Alicia."
  
  "Naktī, kurā slēpjas visi labākie noslēpumi, viņa un tas geiks Hadsons," Dreiks paraustīja plecus. "Pagājušas, pirms tās pamanīja ikviens, kam tas bija patiešām svarīgs. Iespējams, ka mēs runājam viens otram."
  
  "Tu izdarīji pareizi. Viņi šeit nebija galvenie iedvesmotāji. Alicia ir bīstama, bet ne traka. Ak, un vai tu nedomā "nakts klusumā".
  
  Viņš veltīja brīdi, lai apstrādātu viņas Dinozauru klints atsauci. Viņš pasmējās. Viņa garastāvoklis pacēlās ātrāk nekā dzīvsudrabs saulainā dienā.
  
  "Kas par Heidenu?" Kenedijs sacīja, kad lifta durvis aizvērās un vecā automašīna sāka lēnām celties. "Vai jūs domājat, ka viņa paliks kopā ar Benu?"
  
  "Es tiešām tā ceru. Ja nē, tad vismaz es domāju, ka viņam tagad bija sekss.
  
  Kenedijs iesita viņam pa plecu. "Neskaiti tās vistas, draugs. Varbūt viņš uzrakstīs viņai dziesmu."
  
  - Nosauciet to - trīsarpus minūtes kopā ar jums!
  
  Viņi lēnām lidoja garām septītajam stāvam. "Atgādina man. Tur, Odina kapā, ko tu tur teici? Kaut kas par to, ka es palieku Jorkā un, uh, pelnu sev iztiku.
  
  Dreiks skatījās uz viņu. Viņa veltīja viņam vilinošu smaidu.
  
  "Nu... es... es..." Viņš nopūtās un mīkstinājās. "Es esmu bezcerīgi beidzies šajā jomā."
  
  "Kas?" Kenedija acis iemirdzējās nerātnībā.
  
  "Vecā dino-roka grupa Heart to sauca par vislielāko pavedināšanu. Jorkšīrā mēs vienkārši sakām "parunājiet ar putnu". Mēs esam vienkārši cilvēki. "
  
  Liftam noklikšķinot garām četrpadsmitajam stāvam, Kenedija atpogāja viņas kreklu un ļāva tam nokrist uz grīdas. Apakšā viņai bija sarkans caurspīdīgs krūšturis.
  
  "Ko tu dari?" Dreiks juta, ka viņa sirds atlec tā, it kā viņu būtu notriekusi elektrība.
  
  "Es pelnu savu iztiku."
  
  Kenedija attaisīja bikses un ļāva tām nokrist uz grīdas. Viņai bija pieskaņotas sarkanas biksītes. Lifts zvanīja, kad tas ieradās viņu stāvā. Dreiks juta, ka viņa garastāvoklis un viss pārējais paceļas. Durvis noslīdēja uz sāniem, atvērās.
  
  Jaunais pāris gaidīja. Sieviete iesmējās. Puisis uzsmaidīja Dreikam. Kenedija izvilka Dreiku no lifta un iegāja gaitenī, atstājot savu bikškostīmu.
  
  Dreiks atskatījās. "Vai jūs to nevēlaties?"
  
  "Man tas vairs nav vajadzīgs."
  
  Dreiks viņu pacēla. "Labs darbs, tā ir ātra pastaiga uz manu istabu."
  
  Kenedija nolaida matus.
  
  
  BEIGAS
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"