Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliveris Ir TreČiasis Reichas

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Guliveris sapne persikelia į paralelinę visatą. Ten jis pamato drakonus ir turi sužinoti, kad yra Trečiasis Reichas ir Hitlerinė Vokietija, kuriai padeda pasakų nykštukas. Jaunas hobitas buvo išsiųstas padėti SSRS. Tačiau jis atsiduria vaikų darbo kolonijoje ir negali padėti Sovietų Rusijai. Ir vokiečiai užėmė SSRS!

  GULLIVERIS IR TREČIASIS REICHAS
  ANOTACIJA
  Guliveris sapne persikelia į paralelinę visatą. Ten jis pamato drakonus ir turi sužinoti, kad yra Trečiasis Reichas ir Hitlerinė Vokietija, kuriai padeda pasakų nykštukas. Jaunas hobitas buvo išsiųstas padėti SSRS. Tačiau jis atsiduria vaikų darbo kolonijoje ir negali padėti Sovietų Rusijai. Ir vokiečiai užėmė SSRS!
  . SKYRIUS Nr.1.
  Pavargęs nuo vergų darbo, drąsus keliautojas miegojo ir sapnavo daug įdomesnį sapną nei tikrovė.
  Berniukas Guliveris skrido ant drakono, o šalia jo buvo neregėto grožio mergina. Jau gana suaugęs, bet dar jaunas, labai raumeningas ir riestas. O ant jos plaukų aukso lapų spalvos buvo gausus deimantų vainikas ir kai kurie akmenys, tokie ryškūs kaip žvaigždės, kad pranoksta net didžiausius ir brangiausius deimantus.
  Keliautojas berniukas paklausė:
  - Kas tu esi?
  Mergina šypsodamasi atsakė:
  - Aš princesė Lėja! Ir šiuo metu aš vadovauju drakonų armijai!
  Guliveris atsigręžė. Ir iš tikrųjų danguje buvo visas pulkas drakonų, ir visi šie padarai buvo gražūs. Ir ant jų sėdėjo nuostabios merginos.
  Tačiau pati gražiausia ir žavingiausia vis tiek buvo karalienė. O drakonas, ant kurio jie trys skrido, kartu su kita gražuole buvo tikrai pasakiška. Čia buvo komanda. Ir tuo pačiu visos merginos basos, nors jų nuogumas nusėtas brangakmeniais ir karoliukais.
  Tačiau jie neslėpė nei pilvo raumenų šokoladinių plytelių ant pilvo, nei raumenų kamuoliukų, besisukančių po bronzine oda. Tuo pačiu metu padai turėjo elegantišką ir unikalų kulnų lenkimą.
  Karys berniukas pasakė:
  - Koks tu gražus. Jūs, merginos, esate tikras stebuklas!
  Lėja papurtė plaukus aukso spalvos lapais ir dainavo:
  Merginos visos gražios, basos,
  Jie stiprūs ir kariai iš ėdžios...
  Gražuolės turi labai griežtą išvaizdą,
  Širdis su jais akivaizdžiai linksmesnė!
  Guliveris su tuo sutiko. Jis pasuko kardą rankose, padarė su juo aštuoniukę ir pasakė:
  - Be jokios abejonės, su tavimi smagiau!
  Gražuolių komanda skrido ant drakonų. Jų yra visa armija, nuostabi ir unikali. O drakonai turėjo visomis vaivorykštės spalvomis nudažytus sparnus. Ir atrodė, kad jie papuošti brangakmeniais.
  Gulliveris pažymėjo:
  - Kiekvienas geidulingas žmogus savaip yra drakonas, bet ne septyngalvis, o dažniausiai begalvis!
  Princesė Lėja nusijuokė ir atsakė:
  - Skirtingai nei slibinui, vyrui nereikia nukirsti galvų, jis jau jas pameta, kai žiūri į moterį!
  Karys berniukas metė nuogus kojų pirštus - atrodė maždaug dvylikos metų, dėvėjo tik šortus, todėl ir metė adatą. Taigi jis praskriejo pro gana didelį uodą ir pramušė jį mirtinai.
  Gulliveris šypsodamasis pažymėjo:
  - Tie, kurie pyksta kaip vapsva ir turi vabzdžio protą, iš kurmiarauso daro kurmiaraį!
  Karė princesė Lėja patvirtino:
  - Tam, kuris turi musės intelektą, bet koks vabzdys yra dramblys!
  Ir jie juokėsi. Tai atrodė labai juokingai. Prieš juos praskriejo žąsų pulkas. Paukščiai buvo gana dideli ir riebūs, su dideliu sparnų plotu. Ant būrio lyderio sėdėjo pora: berniukas ir mergaitė, o rankose laikė sidabrinius varpelius, kuriais linksmai skambėjo.
  Gulliveris pažymėjo:
  - Suaugusieji dažnai meluoja, vaikai išsigalvoja, o seni žmonės paprastai meluoja iki kūdikio šnekos!
  Mergina princesė linktelėjo ir pridūrė:
  - Senatvė - ne džiaugsmas, bet įkristi į vaikystę - dar didesnė nelaimė!
  Vaikai ant lyderio žąsies staiga užgiedojo:
  Kaip blogis atsirado visatoje?
  Tiesa, pats kūrėjas neprisimena...
  Gali būti, kad tai amžina,
  Ji neužgęsta kaip požemio liepsnos!
  
  Jūs nesate pirmasis, kuris sužinojo, kad Adomas nusidėjo,
  Ieva nebuvo pirmoji, kurią kūnas sugadino...
  Girtuoklis, kuris semiasi iš "Agdamo" miesto,
  Rūkantis vaikinas "planuoja" per pertrauką...
  
  Visi, kurie žino, kas yra blogis
  Įpratę laužyti įstatymus be baimės...
  Ir kam tik gėris yra našta,
  Kas tik nori nusilenkti už save!
  
  Aš vis dar noriu išplėšti jį iš vystyklų,
  Net būdamas kūdikis turiu norą padaryti tokią netvarką...
  Kodėl pikta mama keikia vaiką?
  Kur jie eina sunkios armijos mūšyje?
  
  Tik viena vyšnia pavogė iš vasaros sodo,
  Dar vienas žudo prekeivius plieno statiniu...
  Kuriam galvą nukerta kreivas kirvis,
  Kurį budelis meta ant vairo.
  
  Vogėtojas, spjaudydamas ant sąžinės, vagia,
  O kas pavogė elgetos monetas...
  Džiaugiuosi net puse gabalo,
  Kiti džiaugiasi moteriškomis garbanomis.
  
  Taip, yra daug veidų, daug blogio aspektų,
  Jo veidai nuostabūs bet kokiu atspalviu.
  Bet troškimas vis dar geras sieloje,
  Nors mus supantis pasaulis, deja, siaubingai laukinis!
  
  Našlė verkia, našlaitė cypia -
  Mūsų pasaulis eina į pragarą...
  Ar tikrai įmanoma, kad Dievo širdis yra monolitinė,
  Ar žmonėms nėra vietos Dievo rojuje?
  
  Atsakymą rasite tik savyje,
  Kai sugebi išbraukti pyktį savo mintyse...
  Kai už niekšybę atsimoki geru,
  Ir nustokite pildyti savo įsčias!
  Vaikai labai linksmai ir gražiai dainavo, po to iškišo liežuvius Guliveriui. Drąsus šturmanas iškišo jiems liežuvį atsakydamas.
  Ir juokas ir nuodėmė...
  Gulliveris šypsodamasis pažymėjo:
  - Vaiko protas yra kaip stebuklas. O čia tu sutiksi, neturėsi prieštaravimų!
  Princesė Lėja kikeno ir dainavo:
  Vakar buvau vaikas,
  Nieko čia nepadarysi...
  Geriau liūto jauniklis nei kvailas dramblio veršelis
  Ir drakonas bus kaput!
  Ir jie susimušė: berniukas ir mergaitė basomis kojomis. Taip, čia jie turi puikių nuotykių. Ir daug įvairių niuansų. Taigi gyvenimas klostosi puikiai.
  Guliveris pastebėjo, kad mergaitės ant drakonų ėmė ką nors svaidyti į dyglius nuogais kojų pirštais. Koks tai firminis stilius - imti muses ir jas sutraiškyti. Na? Jei jie to nori, tebūnie. Svarbiausia nepamesti galvos.
  Tačiau Guliveris nėra baikštus kovotojas. Nors dabar jis dar tik berniukas.
  Ir princesė Lėja paklausė berniuko:
  - Ar tau patinka medus?
  Jaunasis karys linktelėjo:
  - Būtinai!
  Mergina šmaikščiai atsakė:
  - Bičių medus neša sveikatą, medaus politikų kalbos sukelia tik diabeto nusivylimą!
  Gulliveris šmaikščiai pridūrė:
  - Bičių medus lipdo rankas, o politikų - prie letenų lipa patiklių paprastųjų monetos!
  Mergina kovotoja sutiko su tuo:
  - Kad ir kokia miela būtų politiko kalba, be diabeto ji nesukelia jokio nusivylimo tiems, kurie neturi intelekto!
  Karys berniukas logiškai pastebėjo:
  - Žmogus niekada negali turėti daugiau nei vieną tėvą, bet šalis turi tuziną kandidatų į tautos tėvo vaidmenį!
  Po to abu kovotojai: berniukas ir mergaitė švilpia, kišdami į burną nuogus kojų pirštus. Kas sukėlė atmosferos drebėjimą ir natūralios elektros iškrovą. Ir apsvaigę dygliuočiai nukrito žemyn, tuoj pat krisdami ant gauruotų orkų galvų, jas pradurdami ir pradurdami.
  Princesė Lėja karštai dainavo:
  - Mama, laikykis, tėti, laikykis.
  Jei tai būtų kiekvieną vakarą, tai būtų gyvenimas!
  Orkai atsidūrė po drakonais ir merginomis, jų basomis įgula.
  Ir prasidėjo tikslingas ir nelabai taiklus bombardavimas, mėtant savadarbes granatas, pagamintas iš anglies dulkių, ar dar šaunesnio ir destruktyvesnio.
  Visų pirma buvo naudojamos labai aštrios, nuodingos adatos, kurios tiesiogine prasme mirtinai pervėrė orkus ir goblinus. Tai merginos tikrai ėmė ir įjungė.
  Princesė Lėja taip pat labai tiksliai šaudė į gauruotuosius orkus ir dainavo:
  - Nostradamas, Nostradamas,
  Baltosios magijos karalius...
  Nostradamas, Nostradamas,
  Skausmas mano širdyje neatslūgsta!
  Nostradamas, Nostradamas,
  Basų svajonių merginos,
  Nostradamas, Nostradamas -
  Tu esi vienintelis išsigelbėjimas!
  Ir karys parodė savo ilgą ir mirtiną liežuvį.
  Po to jis paims jį ir išspjaudys ugningomis liepsnos plunksnomis. Tai tikrai mergina, turinti milžinišką jėgą ir nepaprastą talentą. Kuris gali daug ką. O jei suirs, tada niekas negali atsispirti.
  Vaikinas keliautojas Guliveris taip pat stipriai ir agresyviai šaudė į orkus iš savo drakono. Jis veikė nepaprastai aktyviai ir efektyviai. O vaikas karys turėjo aiškų pergalės talentą ir norą įvaldyti karinius menus.
  Ne, jis tam prieštarauja, orkai negali atsispirti. O merginos šaudė labai efektyviai, nesuteikdamos priešui nė menkiausio šanso. Tai tikrai epinė kova.
  Vaikinas keliautojas Guliveris net dainavo:
  Džiaukis, džiaukis,
  Vežėjo dienos galiai...
  Džiaukis, džiaukis,
  Kodėl aš nelipau ant arklio?
  Tai tikrai kovinga ir žvali daina. Ir tuo pat metu vyksta visiškas orkų sunaikinimas. Ir mergaitės iš drakonų pradėjo šaudyti į juos arbaletais, sukdamos būgnus nuogais kojų pirštais.
  Ir visa tai atrodė taip šauniai ir groteskiškai, tiesiogine prasme buvo kuriama nauja ir unikali istorija. Kuriame nebuvo vietos silpniems ir silpniems.
  Tiesiog pabandykite prisiartinti prie tokių merginų ir jos bet ką sumuš į pyrago gabalėlį.
  Ir, kaip sakoma, karvių proto liga yra užkrečiama. Ir kariai sugebėjo tai parodyti gana natūraliai. Ir jie su dideliu entuziazmu mušė priešus. Ir jie išsvaido strėles ir arbaleto varžtus. Be to, viskas daroma labai intensyviai.
  Taigi prieš tokią kariuomenę daug ko nepadarysi. Ir kariai taip pateko į orkus, kad negalėjo pabėgti. Tai tikrai destruktyvus strėlių ir arbaleto varžtų poveikis.
  Guliveris paėmė jį ir dainavo:
  Šaudyti drąsiai ir naikinti
  Bus gyvenimas iš širdies!
  Princesė Leia pažymėjo:
  - Vaikai geresni už suaugusiuosius, nes jų amžius pateisina jų jaunatvišką kvailumą!
  Karys berniukas pastebėjo:
  - Jaunystė pateisina kvailumą, bet ne niekšybę; norint atskirti juodą nuo baltos, nereikia daug metų ir žinių!
  Ir terminatorius sušvilpė, ir varnų debesys krito kaip kruša ant gauruotų orkų galvų.
  Princesė Leia tviteryje parašė:
  - Jokio intelekto, laikyk luošą, protas nepriklauso nuo amžiaus! Net jei turite jėgų be proto, jūs visi esate silpni!
  Gulliveris logiškai pažymėjo:
  - Raumenys iš plieno nekompensuos ąžuolinės galvos!
  Kita mergina linksmai pažymėjo:
  - Mergaitei tai ne problema - jei yra basa koja, tai dar blogiau mergaitei - po bato kulnu!
  Princesė Leia logiškai pasakė:
  - Jei nori tapti asu, turėk savo galvoje juokdarį!
  Guliveris kikendamas sušnibždėjo:
  - Vilkas maitinamas greitomis kojomis, moteris - lieknomis, kai ožkos čiulpia!
  Tada eilėmis nubėgo juokas. Ir princesė Lėja pasakė:
  - Geriausias būdas monetas ištraukti iš vyro piniginės yra plikomis mergaitės kojų pirštais!
  Grafienė mergina pažymėjo:
  - Merginos nuogas kulnas gaus madingiausius drabužius, jei vyras turi kvailą batą ir pilną veltinį!
  Gulliveris juokingai tviteryje parašė:
  - Basos merginos mėgsta ne tik aulinius ir veltinius, bet ir stumiasi po nuogais gyvenimo kulnais!
  Po to jie paėmė jį ir dainavo chore:
  Ir tada nuo didžiausio kalno,
  Ereliai atskrido į Guliverį...
  Atsisėsk Guliveris ant žirgo -
  Mes jus greitai pristatysime!
  
  Ir Guliveris atsisėdo ant erelio,
  Parodė didžiausią pavyzdį...
  Ir nelengva nešti berniuką,
  Limpopo netrukus bus pakeliui!
  O kariai ims ir apnuogins raudonus krūtų spenelius ir žaibu trenks į orkus. Ir tai visiškai sudegins daugybę orkų.
  Tai tikrai jų komanda.
  Princesė Lėja paklausė Guliverio:
  - Ar žinai, kad ateityje įvyks Antrasis pasaulinis karas ir bus toks šaunus vyrukas kaip Hitleris!
  Guliveris nusijuokė ir atsakė:
  - Aš to nežinojau, bet dabar žinau!
  Mergina atkišo dantis ir tęsė:
  Ir Hitleris turėjo problemą: pasirodė vienas labai šaunus tankų dizaineris - nykštukas. Ir jis pagamino "Pelės" tanką, sveriantį tik penkiasdešimt penkias tonas ir pusantro metro aukščio su ta pačia ginkluote, šarvais ir varikliu!
  Guliveris vėl gūžtelėjo pečiais ir nuoširdžiai atsakė:
  - Aš išvis nežinau, kas yra tankas! O su kuo valgai?
  Princesė Lėja nusijuokė ir atsakė:
  - Na, tai ilga istorija. Bet kokiu atveju, šioje visatoje žmonės susidūrė su didelėmis problemomis. Ir pirmiausia SSRS, kuri kovojo su pagrindinėmis Trečiojo Reicho ir jo sąjungininkų pajėgomis. Išskyrus Italiją. Kas yra penkiasdešimt penkias tonas sverianti pelė? Tai yra 240 milimetrų priekiniai šarvai, 210 milimetrų šoniniai šarvai, o šlaituose - 128 mm patranka ir 75 mm patranka su tūkstančio dviejų šimtų penkiasdešimties arklio galių varikliu. Tai davė apie septyniasdešimt kilometrų per valandą greitį, todėl automobilis buvo praktiškai neįveikiamas iš visų pusių. Nuo 1944 m. pradžios ši mašina pradėta gaminti masiškai. Dėl to iki 1944 metų vasaros naciai buvo sukaupę įspūdingų šarvuotų kumščių.
  Birželio 20 d. jie atliko du galingus smūgius - vieną iš Moldovos, kitą - iš Vakarų Ukrainos, susiliejančiomis kryptimis. Ir dėl to buvo įsilaužta į sovietų kariuomenės gynybą, kuri buvo pramušta tarsi mušamas avinas. Tankas Maus-2 pasirodė nepralaidus visų tipų sovietiniams ginklams. Be to, jis yra gana mobilus ir pasižymi geromis vairavimo savybėmis. Šis automobilis buvo tikra bausmė.
  Sąjungininkai taip pat elgėsi pasyviai. Puolimas Italijoje baigėsi pralaimėjimu ir nusileidimas Normandijoje vėl buvo atidėtas.
  Be to, vokiečiai pradėjo gaminti didžiulį ME-262, kurį buvo labai sunku numušti. Tai buvo reaktyvinis naikintuvas su keturiomis 30 mm kalibro oro patrankomis. Ir taip jis išvežė sovietų lėktuvus, numušdamas jų šimtus. Ir Vakarų koalicija. Hitleris taip pat kiek pristabdė V-2 programą ir vietoj brangių ir mažiau naudingų balistinių bei sparnuotųjų raketų pasikliovė Arado tipo reaktyviniais bombonešiais.
  Čerčilis ir Ruzveltas turėjo uodegas tarp kojų, be to, juos labai spaudė Vokietijos povandeninis laivynas. O sąjungininkai tiek Vokietijai, tiek Japonijai pasiūlė paliaubas. Hitleris sutiko su sąlyga, kad sąjungininkai paliks Siciliją ir Sardiniją. Kas buvo pasiekta.
  Per paliaubas su Trečiuoju Reichu prekybiniai santykiai buvo atnaujinti. Naftą ten pradėjo tiekti ir JAV, ir Didžioji Britanija. O vokiečiai, vykdydami puolimą Ukrainoje, užėmė Kijevą ir vėl įžengė į Odesą.
  "Mouse-2" tankas tapo neįveikiamas. Taip pat pasirodė jaunesnis pelės modelis - Tiger-3, kuris buvo lengvesnis ir mobilesnis su vienu 88 mm patranku.
  Taigi sovietų kariuomenė įsiliejo. Ir tai buvo kritinis žingsnis...
  Gulliveris pertraukė princesę Lėją:
  - Jūs sakote tiek daug nesuprantamų žodžių. Nepamiršk, kad aš tik aštuonioliktojo amžiaus pradžios vaikas. Ir mūsų technologijų išsivystymo lygis nėra labai geras!
  Princesė Lėja šypsodamasi linktelėjo.
  - Aš tai žinau! Bet aš kalbu apie XX amžiaus vidurį. Ir tai padarė tik vienas nykštukas. Ir jūs turite sutikti, kad tai rimta!
  Guliveris su malonumu dainavo:
  - Konstruojant du pasaulius buvo sukurtas senasis pasaulis... Karo kontekste yra aš ir jie, ir tai rimta!
  Princesė Leia pažymėjo:
  - Dvidešimt pirmojo amžiaus pradžioje pasirodė demoniškas Vladimiras, nuplikęs, kuris buvo šnipas, užgrobęs valdžią Rusijoje, taip pat pridarė daug rūpesčių. Tačiau jo karas yra atskiras dalykas. Ir štai gnomas sukūrė situaciją, kai vokiečiai atkovojo dešiniojo kranto Ukrainą, o rudenį pradėjo puolimą centre. O jų tankai atrodė nepažeidžiami ir neįveikiami. Ir prieš gnomą jums reikės savo alternatyvaus genijaus. Bet kas turėtų būti siunčiamas kaip simetriškas arba asimetrinis atsakymas? Kilo mintis - elfas ar trolis? Tačiau jie bus silpnesni technologijų atžvilgiu nei gnomas.
  O vokiečiai pažengė į priekį, todėl krito Smolenskas, o po jo - Kalininas ir Vyazma. Vokiečiai jau artėjo prie Maskvos. Stalinas, žinoma, išėjo. Jis nenorėjo mirti. O Hitleris pasakė, kad SSRS turi tapti vokiečių kolonija. Ir jam tiks tik kapituliacija.
  Na, jie galiausiai atsiuntė hobito nykštuką kaip atsakymą. Ir tai taip pat berniukas, jei atvirai, galima sakyti, kad jis genijus. Tačiau į maždaug dešimties metų atrodantį basą berniuką jie nežiūrėjo rimtai. Ir buvo nunuodyti į Gulagą mažiesiems.
  Tuo tarpu vokiečiai užėmė Maskvą. Taip ir atsitiko!
  Krito Maskva ir Leningradas... Atėjo žiema ir vokiečiai nakvojo miestuose. Ten jie apsigyveno.
  O komjaunuolės nusprendė beviltiškai kovoti su fašistais ir dainuoti dainas, nepaisydamos šalčio ir drabužių trūkumo.
  Mes gražios sovietinės merginos,
  Mums patinka muštis ir kutenti...
  Pasigirsta šviesus, skambantis mažas balselis,
  Ir mes turime pašaukimą nužudyti Krautą!
  
  Mes labai drąsios komjaunimo merginos,
  Drąsiai skubame per šalną basi...
  Mes nesame įpratę kukliai stovėti nuošalyje,
  O fašistus apdovanojame kumščiu!
  
  Patikėk manimi, merginos turi didelę paslaptį,
  Kaip efektyviai nugalėti nacius...
  Ir patikėkite manimi, merginų sėkmė nėra atsitiktinė,
  Nes Rusijos kariuomenė yra labai drąsi!
  
  O mūsų merginoms su nuogais kulnais,
  Naujųjų metų sniegas labai saldus...
  Na, fiureris yra tiesiog niekšas,
  Neleiskime fašistams švęsti sėkmės!
  
  Mes, mergaitės, labai įžūliai žaidžiame triukus,
  Mes apnuoginame savo krūtis prieš karius...
  Ir mes tikrai pykstame nacius,
  Mūsų galingieji komjaunuoliai negali būti sugniuždyti!
  
  Mes, merginos, galime daug,
  Net nušauti Hitlerį iš tanko...
  Priešas neturės laiko pietauti,
  Merginos ateis kaip vagis!
  
  Mes tikrai gerbiame Rusiją,
  Stalinas yra galingas kaip veržlus tėvas, patikėk manimi...
  Ir aš tikiu, kad pergalė ateis šiltą gegužę,
  Kiekvienas, kuris tuo tiki, yra tiesiog puikus!
  
  Merginoms nėra jokių abejonių ir jokių kliūčių,
  Kiekvienas nori tiesiog ginčytis savo rankose...
  Tegul gražuoliams ateina nuostabūs apdovanojimai,
  Komjaunimo jėga tvirtuose kumščiuose!
  
  Mes, kariai, labai greitai subręstame,
  Ir vikrių ginklų rankose dega vamzdis...
  Ir bet kokia užduotis, kurią gali atlikti merginos,
  Mūsų draugystė yra neabejotinas monolitas!
  
  Mes tokios putojančios merginos
  Mums nerūpi nei sniego pusnys, nei šalnos...
  Basomis kojomis žiemą letenos nebus vėsios,
  O gražuolių širdys dosnios ir tyros!
  
  Ką galime, tą išaukštiname,
  Leiskimės kaip virtuoziškos kengūros...
  Ir mes sėkmingai nupučiame fašistams galvas,
  Ir meilė mankštai ryte!
  
  Visos merginos yra šaunios karės,
  Jie gali tiesiog sumušti krautus į tešlą...
  Na, o fašistai tiesiog blogi?
  Komjaunuoliai nepažino supervalstybės!
  
  Hitleris taip pat nieko negali padaryti.
  Labai stipriai jį sumušėme lazda,
  Ir jie susilaužė dantis, išmušdami odą nuo veidų,
  Ir tada aš bėgau per ugnį basa!
  
  Tik Stalinas įsakys ką daryti,
  Matomas griežtas ir nuoširdus jo žvilgsnis...
  Ir patikėk manimi, mergina nepraleis,
  Užkraunamas didelis kulkosvaidis!
  
  Jei reikės, pasieksime Marsą,
  Ir mes labai greitai įveiksime Venerą...
  Kariams reikia nublizginti batus,
  Mes, merginos, bėgiojame basomis!
  
  Pas mus, merginos, viskas gražu,
  Matosi krūtinė ir klubai, juosmuo...
  Jis taip pat yra pradininkas, kaip vilko jauniklis,
  Pionierius yra visiškai šėtonas!
  
  Na, mes merginos - žinote, kad mes šaunios,
  Nušluosime visus fašistus kaip šluotą...
  Ir danguje yra mėlynos žvaigždės,
  Mes sudaužysime tigrus į gabalus plienu!
  
  Ko nedaryti, tikėk, kad tai neįmanoma,
  Sutikite, komunistas yra demiurgas...
  Ir kartais mes neteisingai suprantame
  Ir jie imasi gražuolių, kad juos išgąsdintų!
  
  Bet žinote, mes veržliai naikiname vokiečius,
  Ir jie sugeba krautus suplėšyti į gabalus...
  Nors turime titanines sielas,
  Eisime per stepę ir išvalysime pelkes!
  
  Mes kursime komunizmą be visų vinių,
  Ir mes ryžtingai nugalėsime fašistus...
  Komjaunimo nariai mėgsta bėgioti rikiuotėje,
  Ir cherubas skrenda virš jų!
  
  Priešas negalės susidoroti su mergina,
  Nes mergina yra erelis...
  Ir nereikia krautams per daug gadinti,
  Ir tavo fiureris šaukia veltui!
  
  Komjaunimo narys basomis kojomis,
  Davė Hitleriui kiaušinį...
  Nesidaryk su šėtonu
  Arba tai tiesiog nebus svarbu!
  
  Putojantis komunizmo stabas,
  Virš planetos nušvis raudona vėliava...
  Ir Erodas buvo įmestas į pragaro pragarą,
  Ir mergaitės gavo penkis!
  
  Leninas, Stalinas - saulė virš planetos,
  Sukasi danguje kaip du ereliai...
  Apdainuojami komunizmo žygdarbiai,
  Tėvynė turi plieninio sparno jėgą!
  
  Mums pavyko gyventi iki pergalės,
  O mes ėjome visą kelią per Berlyną...
  Kūdikiai gimė lopšyje,
  Ir dabar šalis yra didinga!
  . SKYRIUS Nr.2.
  Guliveris skraidė ant drakonų ir daug girdėjo. Šiuo atveju kalbėjome apie beveik viduramžių žmogui nesuvokiamą karą. Nors atrodo, kad jau atėjo naujas laikas. Tačiau princesė Lėja ir toliau plepėjo apie Antrąjį pasaulinį karą;
  Žlugus Maskvai ir Leningradui, Japonija ir Turkija įsitraukė į karą prieš SSRS. Sovietų Rusijai reikalai tapo visiškai beviltiški. Ir net puikus hobitas, atsidūręs vaikų darbo kolonijoje, negalėjo jiems padėti.
  O buvo vaikinų, kuriems dar nebuvo šešiolikos metų, basi ir su kombinezonu, su numeriais, sunkiai dirbantys Sibire. Nepilnamečių kolonijoje vaikams buvo nuskustos galvos. Atėmė batus ir privertė basą kirsti mišką. Vasarą tai dar nieko, bet žiemą plikiais kulnais plikai kirptus vaikinus kandžioja šaltis. Berniukas hobitas buvo sulaikytas. Jie nufotografavo jį profiliu, visu veidu, paėmė pirštų atspaudus, nusiskuto galvą. Sulaikius vaikiną, jis buvo nuodugniai apžiūrėtas, sargybinių pirštinės rankos pateko į visas skyles ir tai padarė labai grubiai. Po to berniukas buvo kruopščiai nuplautas ir išsiųstas į kamerą, perpildytą vaikų.
  Kadangi hobitas atrodė maždaug dešimties metų amžiaus, vietiniai ūkininkai norėjo jį pastatyti prie kibiro. Tačiau pasakų herojus pasirodė daug stipresnis ir greitesnis už paprastus vaikus. Ir sumušė krikštatėvius, po to pats tapo kameros stebėtoju ir atsidūrė prie lango. Jaunimui lengviau - jie turi jėgų, žino, kaip kovoti, o tu esi karalius.
  Tačiau berniukas hobitas savo padėtimi nepiktnaudžiavo. Jis dirbo daugiau nei bet kas kitas lageryje ir net tada, kai kitiems kaliniams vaikams per šaltį duodavo veltinius batus, jis liko basas. Štai kodėl jis yra hobitas. Nors berniuko basos pėdos raudonos kaip žąsies pėdos. Bet kita vertus, be veltinio batų esi judresnis.
  Taigi basas vaikas Sibire dirbo sniege. O vokiečiai Kazanę pasiekė žiemą, bet ten sustojo. Laukėme pavasario. Ir yra purvas. Ir tik 1945 m. gegužę jie persikėlė į Uralą.
  Tuo pačiu metu Kaukazas ir Centrinė Azija buvo užfiksuoti šaltuoju metų laiku.
  Sovietų kariuomenė per daug atkakliai nesipriešino. Aš nenorėjau mirti už Staliną. Nepaisant to, SSRS pasirodė naujas tankas IS-3, kuris į frontą atvyko nedideliais kiekiais. Ši transporto priemonė turėjo gerą priekinę apsaugą ir atlaikė daugelio ginklų smūgius. Nors negalėjau atsispirti Maus-2 ginklui.
  Pali miestai: Čeliabinskas ir Sverdlovskas. Taigi tai buvo labai gerai ir buvo greitas puolimas.
  Jau vasara. Berniukai kaliniai dirba basi šortais ir plikomis kaklomis. O jei karšta, tai su jų liemeniu visiškai nuogas. O berniukai liesi. Tačiau berniukas hobitas atrodo labai suplyšęs ir išsipūtęs. Nors atrodo kaip mažas vaikas, maždaug dešimties metų. Ir, žinoma, jis neauga ir nebręsta.
  Berniukams uodai įkanda mažiau nei suaugusiems, o hobitams - visai.
  Ir vokiečių kariuomenė vis labiau artėja prie jų, naciai beveik nebesulaukia pasipriešinimo. Taip, ir Stalinas kažkur dingo. Aišku, gudrus gruzinas nemiršta. Greičiausiai jis pabėgo į Ameriką. Vokiečiai jo dar neužėmė.
  Hobitas ir kiti kaliniai pradėjo dainuoti, išdidūs ir patriotiški. Nors iš kitos pusės, patriotizmas negaili, kai tave plaka botagu ir verčia dirbti kaip asilą vaikų darbo kolonijoje. Nors tame yra kažkas gero. Pavyzdžiui, jūs susirasite draugų - kitų berniukų. Berniukui hobitui iš tikrųjų jau daugiau nei šimtas metų, bet jis atrodo kaip vaikas, todėl ir vyrauja dviprasmiškas požiūris į jį.
  Ir vaikai kaliniai dainuoja su dideliu entuziazmu;
  Aš esu amžinai jaunas pionierius,
  Atėjau kovoti su pasiutusiu fašistu...
  Norėdami parodyti didybės pavyzdį,
  Kuprinėje nešiojuosi dienoraštį su puikiu!
  
  Atėjo karas, aš išbėgau į frontą,
  Ir jis basas klaidžiojo po kelius...
  Ir jis kulkosvaidžiu iššovė į Fritzes,
  Bent jau tyras berniukas širdyje prieš Dievą!
  
  Aš nušoviau Fritzą iš pasalos,
  Iš niekšelio paėmiau kulkosvaidį su granata...
  Juk berniukas turi daug jėgų,
  Turime drąsiai kovoti už savo Tėvynę!
  
  Berniukas yra kovotojas nuo velnio, patikėk manimi,
  Jis kurtinamai šaudo į Fritzą...
  Mūšyje jis kaip žvėris kardadantis,
  Kuris netaps vėsesnis!
  
  Ką galima padaryti su Hitleriu?
  Vaikinai palaidos jį laukiniu riaumojimu...
  Kad žudikas netrenktų kirviu,
  Jam nebus vietos tyrame danguje!
  
  Viskas, ką galite gauti iš karto
  Plėšrus fiureris norėjo tautiečio su mergele...
  Bet šis medžiotojas virto žvėriena,
  Taip, tai tiesa, man gaila kulkų ant Adolfo!
  
  Jau šalta, o aš visiškai basa,
  Judrus ir įsiutęs viesulo berniukas...
  O mergina man šaukia - palauk,
  Bet matote, kad tai per greita!
  
  Sumušė policininką kumščiu,
  Pargriovė niekšą, trenkė jam į pakaušį...
  Aš nesiųsiu šio šūvio su pienu,
  Ir aš neparduosiu savo Tėvynės už butelį!
  
  Aš esu pionierius ir labai tuo didžiuojuosi,
  Kadangi kaklaraištis taip pat labai raudonas...
  Aš kovosiu už Šventąją Rusiją,
  Nors Adolfas toks baisus banditas!
  
  Bet aš tikiu, kad mes drąsiai nugalėsime Vermachtą,
  Mažas berniukas tai puikiai žino...
  Mes esame auksaparnis cherubas,
  Ir brangusis lyderis, draugas Stalinas!
  
  Mes drąsiai nugalėsime Vermachtą,
  Nors naciai kariauja prie Maskvos...
  Bet egzaminą išlaikysiu tvirtu A,
  Ir aš patikėsiu savo pistoletą herojui!
  
  Ar galiu tapti berniuku pionieriumi,
  Tai, apie ką naciai nesvajojo...
  Yra mūsų už gerus darbus,
  Ir fiureris net nepasigailės!
  
  Ką galiu, visada galiu,
  Tegul debesys vėl sklando virš Tėvynės...
  Bet pionierius nepasiduos priešui,
  Rusijos kareivis yra drąsus ir galingas!
  
  Taip, buvau sugautas,
  Ir jie vedė jį basą per sniego gniūžtę...
  Ant žaizdų užtepta policijos krienų,
  Ir jie sumušė berniuką viela!
  
  Ir mano kulnai taip pat degė raudona ugnimi,
  Ir jie sudegino kojas su pokeriu...
  Bet krautai gavo tik nulius,
  Nors ugnis į berniuko koją!
  
  Jie susilaužė pirštus, sudegino kaktas,
  Ir jie nuplėšė berniuko pečių sąnarius...
  Matyt, Dievas pamiršo pionierius
  Kai budelis žaizdas apibarstė pipirais!
  
  Bet fašistams jis nieko nesakė,
  O adatos karštos po nagais...
  Juk pats Stalinas man yra idealas,
  Ir bjauriam fiureriui geriau mirti agonijoje!
  
  Taigi jie vedė mane į egzekuciją sniege,
  Berniukas žiauriai sumuštas, basas...
  Bet netikiu, kad jau esu sugedęs
  Negalite išvengti nacių pralaimėjimo!
  
  Fricas uždėjo žvaigždę man ant krūtinės,
  Na, tai mane verčia didžiuotis...
  Aš nepasiduosiu nuožmiam priešui,
  Ir aš nesiimsiu baimės ir pikto niekšybės!
  
  Galiu žengti žingsnį iki kapo,
  Ir su tokia skamba pionierių daina...
  Juk fiureris yra tik pašėlęs asilas,
  Ir aš sutiksiu merginą Edene, žinai!
  
  Bet paskutinę akimirką nuskambėjo,
  Mūsų kulkosvaidžių laikrodis...
  Sušaudymo būrys įsikūrė,
  Naciai tapo varnų išmatomis!
  
  O dabar mano herojui berniukui,
  Jis atėjo išgyvenęs kankinimus ir kančias...
  Kovojo su didele minia,
  Išgyvenęs tokius piktus išbandymus!
  
  Berniukas vėl žudo krautus,
  Per sniego pusnis veržiasi basas berniukas...
  Ir jis daro labai drąsų žingsnį,
  Nedvejodami susipinkite savo draugo plaukus!
  
  Berlynas, matyt, netrukus laukia berniuko,
  Vokietija nukirs galvą rusams...
  Galingas cherubas mojuoja kardu,
  Ir drąsiai prašo visų išeiti į aikštę!
  
  Tikiu, kad greitai prikelsime mirusiuosius,
  Kas bus palaidotas, tas taps kaip angelas...
  Mūsų Viešpats yra gana stiprus, vienas,
  Bent jau šėtonas kartais būna per daug arogantiškas!
  
  Tegul visata būna amžina
  Po šventojo komunizmo vėliava...
  Draugas Leninas yra ryški žvaigždė,
  Ir Stalinas yra nugalėtojas: blogis, fašizmas!
  Tiesa čia veikiau priešinga: naciai ėmė ir laimėjo. Tačiau dainoje berniukai tikisi geriausio. Nors iš kitos pusės blyksteli mintys, gal prie naujos valdžios joms atsiras vietos?
  Stalino režimui berniukas hobitas pasirodė nereikalingas. Ir tai aiškiai paveikė jo nuotaiką.
  Bet vaikai, norėdami save pralinksminti, su dideliu entuziazmu vėl pradėjo dainuoti ir trypčiodami basomis kojomis;
  Berniukas atėjo iš kosmoso eros,
  Kai viskas buvo tylu - ramu...
  Svajonėse berniukas yra šaunus erelis,
  Tai jam visai nekenkia!
  
  Karo metas, nerimo metas,
  Berniuką apėmė kaip cunamis...
  Galinga orda įžygiavo į Rusiją,
  Ir Fritzas įstrigo plieninę bako statinę!
  
  Aš esu berniukas basas šaltyje,
  Šlykštūs fašistai mane išvijo...
  Per jėgą jie buvo sugauti kaip sakalai,
  Norėjau pamatyti komunizmą tolumoje!
  
  Jie ilgai varė mane per sniegą,
  Beveik viską užšaldžiau...
  Jie sudegino mano basą koją geležimi,
  Norėjo jį nuogą pakabinti tarp pušų!
  
  Bet atėjo graži mergina
  Ir ji automatiškai pašalino visus fašistus...
  Juk jos akis kaip aštri adata,
  Iškirtome ir policijos daug vienu metu!
  
  Berniukas buvo beveik miręs
  Berniuko gyslose užšalo kraujas...
  Bet dabar tai nesibaigs
  Lyg mergina atgijo!
  
  Atsigavau po baisių nudegimų,
  Juk po sniego mane tada sudegino...
  Žinokite, koks budelis be širdies yra asilas,
  Bet jis taip pat sumokės baudą!
  
  Mergina labai protinga, patikėk manimi
  Ir pionierius greitai su ja susidraugavo...
  Dabar būsi tikras žvėris berniukas,
  Ir cherubų veidai mus palaikys!
  
  Jie pradėjo labai gerai su ja kovoti,
  Mes be galo naikinome fašistus...
  Išlaikėme egzaminus, gavome A,
  Šuoliais į komunizmą mylių!
  
  Mergina ir aš basos kojomis sniege,
  Pora baimių, nežinodami, skubame...
  Aš smogsiu priešui kumščiu,
  Ir saulė visada šviečia virš Tėvynės!
  
  Krautai negalės manęs nugalėti,
  Ir kartu su mergina esame nenugalimi...
  Aš stiprus kaip piktas lokys
  Kai būsime vieningi su komjaunuoliu!
  
  O štai mergina bėgioja basa,
  Ir jis taip mikliai šaudo į fašistus...
  Mes nukalsime galingą skydą Tėvynei,
  Tegul sunaikinamas piktasis Kainas!
  
  Rusija yra labai stipri šalis,
  Ir ji turi ginklo vamzdį...
  Šėtonas negali mūsų nugalėti,
  Kruvinas atpildas jam ateis!
  
  Taigi graži mergina dainuoja,
  Kai basas veržiasi per sniego gniūžtę...
  Ir kartu su pionieriumi jis įveikia roplius,
  Mes tai pasieksime, bet užbaigsime kiekvieną iš mūsų!
  
  Aš taip pat visai nesu silpnas berniukas,
  Aš sutriuškinu fašistus su dideliu įniršiu...
  Fiureris gaus iš manęs nikelį,
  Ir mes sukursime didžiulį naują pasaulį!
  
  Mes kovojame šiame šaltame įtūžyje,
  Vermachtas mūsų nenuklups...
  Sveika naciui jo drąsa,
  Kiekvienas, kuris taps Leninu, prisijungs prie mūsų!
  
  Tu būsi labai šauni gražuolė,
  Vaikinas tave beprotiškai įsimylėjo...
  Aš šausiu už tave, šalis
  Ir dėl labai švytinčio miesto!
  
  Tikiu, kad į Berlyną atvyksiu laiku,
  Tada žiaurus karas nurims...
  Mes įveiksime visatos platybes,
  Tegul liepsnos siaučia ryškiai!
  
  Ir jei mums lemta mirti,
  Man labiau patinka vienas...
  Leisk merginai daryti ką aš noriu,
  Sūnus man padovanos, net dukrą!
  
  Būsi gera mergina
  Tu sukursi šį pasaulį, kuriame bus rojus...
  Pas mus auga gražios gėlės,
  Ir patikėkite, šviesa visai ne tvartas!
  
  Aš numušiau tigrą su mergina,
  Ir po jo jis baigė Panterą.
  Karys paverčia lauką šaudykla,
  Nors kartais net nežinome apimties!
  
  Mes užbaigsime pagrindinį dalyką šalyje,
  Kurkime komunizmą ir doleris išnyks...
  Ir mes ten nugalėsime šėtoną,
  Tegul mūsų sklypas šviečia!
  
  Mergina arė visą žiemą,
  Ėjo basomis per šaltį...
  Na, kodėl mes kovojame - kodėl
  Užauginsime dar didesnę rožę!
  
  Toks labai šaunus kelias,
  Mes su basa mergina laukiamės...
  Ir neįmanoma nugalėti SSRS,
  Žygiuosime daug žadančią gegužę!
  
  Ir net jei gegužė neateis,
  Mes vis tiek eisime su pergale...
  Taigi, berniuk, būk drąsus ir išdrįsk -
  Saulė spindės virš mūsų rojuje!
  
  Tada nebijok, mes prikelsime mirusius,
  Mokslas turi labai stiprių patarimų...
  Mūsų Viešpats yra vienas, o ne vienas,
  Ir mes paraginsime fiurerį atsakomybėn!
  Taip dainavo basi vaikinai šortais nuskustais plaukais. Ir daugelis iš jų taip pat turėjo tatuiruotes ant savo kūno. Net hobitas berniukas išskaptavo savo krūtinėje Stalino portretą.
  Bet tada pasirodė vokiečių tankai, ir tie patys kaliniai berniukai juos pasitiko su dideliu entuziazmu ir trypė basomis, vaikiškomis kojomis.
  Iki 1945 metų pabaigos vokiečių ir japonų kariuomenė užėmė beveik visas pagrindines apgyvendintas SSRS teritorijas. Ir tik kai kuriuose kaimuose ir kaimuose tebevyko mūšiai ir partizanų puolimai. Stalinas iš tikrųjų pabėgo ir nepasirodė Brazilijoje, kur slapstėsi. Tačiau vietoj to liko Molotovas. Tačiau tūkstantis devyni šimtai keturiasdešimt šeštų metų gegužę Molotovas buvo sučiuptas specialiųjų SS puolimo pajėgų. Po to Molotovą pakeitusi Berija pasiūlė pasiduoti garbingomis sąlygomis.
  Hitleris sutiko, ir Berijos gyvybė buvo išgelbėta ir suteikta ribota laisvė. O SSRS partizaninis karas beveik sustojo. Buvo užliūlis.
  Trečiasis Reichas virškino tai, ką užkariavo. Tačiau susidūrimas su JAV ir Britanija buvo neišvengiamas. Visų pirma Hitleris reikalavo grąžinti kolonijines valdas Italijai ir Prancūzijai, Belgijai ir Olandijai. Visų pirma Afrikoje. Ir legaliai atiduok vokiečiams. Dabar Trečiasis Reichas turėjo laisvas rankas. O jei kas...
  Tačiau JAV turėjo atominę bombą. Tiesa, Trečiasis Reichas turi ne tik tankus, bet ir išvystytus reaktyvinius lėktuvus. Ir tai neleis mėtyti bombų Europos teritorijoje.
  Taigi pasaulyje buvo pauzė. Vokiečiai pagreitintu tempu statė lėktuvnešius, mūšio laivus ir didelius antvandeninius laivus. Tačiau jų povandeninis laivynas jau buvo stiprus, o jų povandeniniai laivai veikė vandenilio peroksidu. Taigi...
  Berniukas hobitas rado sau vietą Trečiajame Reiche. Ji pradėjo tobulinti skraidančias lėkštes - Belonce diską. Realioje istorijoje šis diskas sugebėjo pakilti ir pasiekė dviejų garso barjerų greitį. Tačiau mūšiuose jis nedalyvavo. Jis buvo per daug pažeidžiamas, didelis ir brangus. Tikroje istorijoje: nei SSRS, nei JAV nepriėmė skraidančių lėkščių. Nes žaidimas nebuvo vertas žvakės. Sugadinkite vieną variklį ir Belonce diskas iš karto praras kontrolę ir nukris aukštyn kojomis.
  Tačiau berniukas hobitas padarė taip, kad laminarinis srautas teka aplink skraidančias lėkštes ir jos tampa nepažeidžiamos šaulių ginklų. Ir dabar priešlėktuviniai pabūklai, oro pabūklai ir kulkosvaidžiai jų tikrai negali numušti. Tačiau amžinas ir basas berniukas padarė taip, kad, štai, ant jų buvo sumontuoti lazeriai. Ir šie lazeriai tiesiogine prasme viską sudegino ugnies ir karščio spinduliais. Ir pabandykite su tuo kovoti.
  Taigi vokiečiai iš tikrųjų turėjo stiprius karinius kozirius. Tuo pačiu metu ant tankų buvo sumontuoti pažangesni aktyvieji šarvai, jie netgi pradėjo gaminti transporto priemones iš plastiko.
  Taip, tai atrodė nepaprastai juokingai ir savaip itin agresyviai.
  JAV, žinoma, norėjo atsiliepti vokiečiams, bet prieš skraidančias lėkštes jie turi tik atominius užtaisus, kurie teoriškai galėtų juos sunaikinti. Tačiau naciai jau turėjo tūkstančius diskinių lėktuvų. Fiureris nusprendė pradėti karą 1949 m. balandžio 20 d., per savo šešiasdešimtąjį gimtadienį. Tai, ką galima pasakyti, nėra pati kvailiausia mintis.
  Be to, naciai gali sulaukti nemalonios staigmenos, jei raketų technologija būtų sukurta JAV.
  Prieš invaziją Hitleris nusprendė pasilinksminti gladiatorių kovose. Ir tai taip pat nėra beprotiška idėja.
  Bet tai jau kita istorija...
  
  ŠNIPŲ ŽAIDIMAI - NAIKANT RUSIJA
  ANOTACIJA
  Žvalgybos tarnybos, pirmiausia CŽV, NSA, MI, MOSAD ir kt., atlieka įvairias operacijas, kurios visame pasaulyje sukuria ypatingą situaciją, kuri dažnai tampa nenuspėjama. Vyksta kova su terorizmu ir dėl įtakos sferų. Tam, kaip ir Michailo Gorbačiovo išdavystei, yra skirtų labai įdomių romanų.
  
  PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Neapykanta jo širdyje degė ryškiau nei išlydytas plienas.
  
  Metas Drake'as atsistojo, perlipo per sieną ir tylėdamas nusileido. Jis tupėjo tarp siūbuojančių krūmų, klausėsi, bet nepajuto, kad aplinkui tvyro tyla. Jis trumpam stabtelėjo ir dar kartą patikrino Glock subkompaktą.
  
  Viskas buvo paruošta. Kruvinojo karaliaus parankiniams šįvakar bus sunku.
  
  Namas priešais jį tvyrojo prieblandoje. Virtuvė ir svetainė pirmame aukšte skendėjo liepsnose. Likusi vieta buvo paskendusi tamsoje. Jis stabtelėjo dar sekundei, atidžiai peržiūrėdamas diagramą, kurią gavo iš ankstesnio, dabar jau mirusio pakalnio, prieš tylėdamas pajudėdamas į priekį.
  
  Jo senieji mokymai jam pasitarnavo ir vėl virto gyslomis, dabar jis turėjo grynai asmeninę priežastį ir tam reikalingą reikalą. Trys kraujo karaliaus pakalikai siaubingai mirė per tris savaites.
  
  Kad ir ką jis jam sakytų, Rodriguezas būtų buvęs ketvirtas.
  
  Drake'as priėjo prie galinio įėjimo ir patikrino spyną. Po kelių minučių jis pasuko rankeną ir įslydo į vidų. Jis išgirdo sprogimą iš televizoriaus ir nutildytus šūksnius. Rodrigesas, Dievas, palaimink seną masinį žudiką, stebėjo žaidimą.
  
  Jis vaikščiojo po virtuvę ir jam nereikėjo savo kompaktiško žibintuvėlio šviesos dėl šviesos, sklindančios iš pagrindinio kambario priekyje. Jis sustojo koridoriuje atidžiai pasiklausyti.
  
  Ar ten buvo daugiau nei vienas vaikinas? Sunku suprasti dėl prakeikto televizoriaus triukšmo. Nesvarbu. Jis juos visus nužudytų.
  
  Neviltis, kurią jis jautė per paskutines tris savaites po Kennedy mirties, jį beveik pribloškė. Savo draugus jis paliko tik dviem nuolaidomis. Pirmiausia jis paskambino Torstenui Dahlui, norėdamas įspėti švedą apie kraujo karaliaus kerštą ir patarti, kad jo šeima būtų saugi. Antra, jis pasikvietė savo senus SAS bičiulius. Jis patikėjo jiems prižiūrėti Beno Blake'o šeimą, nes pats to padaryti negalėjo.
  
  Dabar Drake'as kovojo vienas.
  
  Jis kalbėjo retai. Jis gėrė. Smurtas ir tamsa buvo vieninteliai jo draugai. Jo širdyje neliko nei vilties, nei gailestingumo
  
  Jis tyliai judėjo koridoriumi. Vieta dvokė drėgnu, prakaitu ir keptu maistu. Alaus garai buvo beveik matomi. Drake'as griežtai nusišypsojo.
  
  Man taip lengviau.
  
  Jo žvalgybos duomenimis, čia gyveno žmogus, kuris padėjo pagrobti mažiausiai tris liūdnai pagarsėjusius kraujo karaliaus "belaisvius". Po jo laivo katastrofos ir, matyt, gerai suplanuoto vyro pabėgimo, mažiausiai keliolika aukšto rango veikėjų atsargiai ir slapta žengė į priekį aiškindami, kad jų šeimos narį laiko nusikalstamo pasaulio veikėjai. Kruvinasis karalius manipuliavo JAV sprendimais ir veiksmais, pasipelnydamas iš jų veikėjų meilės ir užuojautos.
  
  Jo planas buvo tikrai puikus. Ne vienas žinojo, kad kitų žmonių artimiesiems gresia pavojus, o Kraujo karalius juos visus paveikė geležies ir kraujo lazda. Viskas, ko reikėjo. Kad ir kas veikia.
  
  Drake'as tikėjo, kad jie dar net nepalietė to, kuris buvo pagrobtas. Jie negalėjo suprasti, kiek iš tikrųjų nuėjo užburta Kraujo karaliaus kontrolė.
  
  Kairėje jo pusėje atsidarė durys ir išėjo neskustas, storas vyras. Drake'as veikė akimirksniu ir mirtina jėga. Jis puolė prie vyro, išsitraukė peilį ir įsmigo jį giliai į skrandį, o paskui iš inercijos įstūmė jį pro atviras duris į svetainę.
  
  Storuolio akys išsipūtė iš netikėjimo ir šoko. Drake'as tvirtai laikė jį plačiu, rėkiančio skydu, stipriai įspausdamas ašmenis, prieš paleisdamas ir patraukdamas Glocką.
  
  Rodriguezas veikė greitai, nepaisant Drake'o išvaizdos šoko. Jis jau buvo nuvirtęs nuo suspaustos sofos ant grindų ir krapštėsi su diržu. Tačiau Drake'o dėmesį patraukė trečiasis kambaryje buvęs vyras.
  
  Aptemptas, ilgaplaukis vyras slampinėjo kampe, prie ausų prispaudęs dideles juodas ausines. Bet net ir įsitempęs, net purvo susmulkintais pirštais baksnodamas į himno taktus, jis pasiekė nupjautą šautuvą.
  
  Drake'as pasidarė mažas. Mirtinas šūvis storulį suplėšė. Drake'as nustūmė konvulsuojantį kūną į šalį ir atsistojo šaudydamas. Trys šūviai paėmė didžiąją dalį muzikanto galvos ir sviedė kūną į sieną. Ausinės pačios nuskriejo į šoną, apibūdindamos lanką ore, ir sustojo prie didžiulio televizoriaus, gražiai kabančio nuo krašto.
  
  Kraujas bėgo plokščiu ekranu.
  
  Rodrigesas vis dar šliaužė ant grindų. Išmesti traškučiai ir alus atšoko ir aptaškė aplink jį. Dreikas akimirksniu buvo šalia jo ir stipriai smogė Glockui į burną.
  
  "Skanu?"
  
  Rodrigesas užspringo, bet vis tiek pasiekė diržą, kad gautų nedidelį peilį. Drake'as žiūrėjo su panieka, o kai Kraujo karaliaus pakalikas smogė jiems žiaurų smūgį, buvęs SAS kareivis jį pagavo ir stipriai trenkė į užpuoliko bicepsą.
  
  "Nebūk idiotas".
  
  Rodrigesas skambėjo kaip skerdžiama kiaulė. Drake'as jį apsuko ir atlošė į sofą. Jis pažvelgė į vyro akis, apimtas skausmo.
  
  - Papasakok man viską, ką žinai, - sušnibždėjo Dreikas, - apie Kruvinąjį Karalių. Jis išsitraukė Glocką, bet nepastebėjo.
  
  - Kuriame? Rodriguezo akcentas buvo storas ir sunkiai iššifruojamas dėl jo rasės ir skausmo.
  
  Drake'as trenkė Glockui į Rodrigeso burną. Išmuštas bent vienas dantis.
  
  "Nejuok iš manęs". Nuodai jo balse išdavė ne tik neapykantą ir neviltį. Tai privertė Kraujo karaliaus vyrą suprasti, kad žiauri mirtis iš tiesų yra neišvengiama.
  
  "Gerai Gerai. Aš žinau apie Boudreau. Ar nori, kad papasakočiau apie Boudreaux? Tai aš galiu padaryti."
  
  Dreikas švelniai bakstelėjo Gloko snukučiu į vyro kaktą. "Jei norite, galime pradėti ten".
  
  "Gerai. Būk ramus ". Rodrigesas tęsė per akivaizdų skausmą. Nuo sulaužytų dantų smakru tekėjo kraujas. "Boudreaux yra sušiktas asilas, žmogau. Ar žinai vienintelę priežastį, kodėl Kraujo karalius paliko jį gyvą?
  
  Drake'as nukreipė ginklą į vyro akį. "Ar aš atrodau kaip žmogus, kuris atsako į klausimus? Jo balsas drebėjo kaip plienas ant plieno. "Ar turėčiau?"
  
  "Taip. Gerai Gerai. Prieš akis dar daug mirčių. Taip sakė Kruvinasis karalius, žmogau. Laukia daug mirties, ir Boudreau džiaugsis atsidūręs jos tankmėje. "
  
  "Taigi jis naudoja Boudreau valymui. Nenuostabu. Jis tikriausiai griauna visą rančą".
  
  Rodrigesas sumirksėjo. - Ar žinai apie rančą?
  
  "Kur jis?" Drake'as pajuto, kad neapykanta jį nugali. - Kur? - Aš paklausiau. Kitą sekundę jis ketino išsilaisvinti ir pradėti daužyti Rodriguezą.
  
  Nuostolių nėra. Šūdas šiaip nieko nežino. Kaip ir visi kiti. Jei ką nors galima pasakyti apie Kraujo karalių, tai tai, kaip gerai jis paslėpė savo pėdsakus.
  
  Tuo metu Rodriguezo akyse blykstelėjo kibirkštis. Dreikas apsivertė, kai kažkas sunkaus praėjo ten, kur buvo jo galva.
  
  Ketvirtas vyras, greičiausiai apalpęs kitame kambaryje ir pažadintas triukšmo, užpuolė.
  
  Drake'as apsisuko, išmesdamas koją ir vos nenutraukdamas naujojo priešininko galvos. Kai vyras griuvo ant žemės, Drake'as greitai jį įvertino - kietas žvilgsnis, tramvajaus bėgiai ant abiejų rankų, nešvarūs marškinėliai - ir du kartus šovė į galvą.
  
  Rodrigeso akys išsipūtė. - Ne!
  
  Drake'as šovė jam į ranką. - Tu man nebuvai naudingas.
  
  Dar vienas šūvis. Jo kelias sprogo.
  
  "Tu nieko nežinai".
  
  Trečia kulka. Rodriguezas buvo padvigubintas, laikydamas pilvą.
  
  "Kaip ir visi kiti".
  
  Paskutinis šaudymas. Tiesiai tarp akių.
  
  Drake'as apžiūrėjo jį supančią mirtį, išgėrė ją, leisdamas savo sielai akimirkai atsigerti keršto nektaro.
  
  Jis paliko namą, pabėgo per sodą, leisdamas giliai tamsai jį sunaikinti.
  
  
  ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as pabudo vėlai naktį, apimtas prakaito. Akys buvo užmerktos nuo iš dalies išlietų ašarų. Svajonė visada buvo tokia pati.
  
  Jis buvo tas žmogus, kuris visada juos gelbėjo. Žmogus, kuris visada pirmas ištaria žodžius "pasitikėk manimi". Bet tada jam niekas nepasiteisino.
  
  Leisk jiems abiem nusileisti.
  
  Jau du kartus. Alison pirma. Dabar Kennedy.
  
  Jis išlipo iš lovos ir siekė butelio, kurį laikė šalia ginklo ant naktinio staliuko. Jis gurkštelėjo iš butelio atidarytu dangteliu. Pigus viskis degė per gerklę ir į žarnyną. Vaistai silpniesiems ir pasmerktiesiems.
  
  Kai kaltė jį vėl parklups ant kelių, jis greitai paskambino tris kartus. Pirmoji Islandijoje. Jis trumpai pasikalbėjo su Thorsten Dahl ir išgirdo užuojautą dideliu švedo balsu, net kai jis liepė jam liautis skambinėti kiekvieną vakarą, kad jo žmona ir vaikai yra saugūs ir jiems nebus padaryta jokios žalos.
  
  Antrasis buvo skirtas Joe Shepardui, žmogui, su kuriuo jis kovojo daugelyje mūšių per savo senąjį pulką. Šepardas mandagiai išdėstė tą patį scenarijų, kaip ir Dahlas, bet nekomentavo neaiškių Dreiko žodžių ar šiurkštaus kriuksėjimo jo balse. Jis patikino Drake'ą, kad Beno Blake'o šeima buvo gerai saugoma, o jis ir keli jo draugai sėdėjo šešėlyje, meistriškai saugodami vietą.
  
  Drake'as užmerkė akis, kai atliko paskutinį skambutį. Jo galva sukosi, o vidus degė kaip žemiausiame pragaro lygyje. Visa tai buvo sveikintina. Viskas, kas atitrauktų jo dėmesį nuo Kennedy Moore'o.
  
  Tu net praleidai jos laidotuves...
  
  "Sveiki?" Alicijos balsas buvo ramus ir pasitikintis. Ji taip pat neseniai neteko artimo žmogaus, nors jokių išorinių požymių nerodė.
  
  "Tai aš. Kaip jie?"
  
  "Viskas gerai. Haydenas gerai atsigauna. Dar kelios savaitės ir ji grįš prie savo šventojo CŽV įvaizdžio. Blake'ui viskas gerai, bet jis tavęs pasiilgo. Jo sesuo ką tik pasirodė. Tikras šeimos susitikimas. Gegužė yra AWOL, ačiū Dievui. Stebiu juos, Dreikai. Kur po velnių tu esi?"
  
  Dreikas kosėjo ir nusišluostė akis. "Ačiū", - jis sugebėjo pasakyti prieš nutraukdamas ryšį. Juokinga, kad ji paminėjo pragarą.
  
  Jis pajuto, kad stovyklą įkūrė už šių vartų.
  
  
  TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas Jay'us stebėjo, kaip saulė kyla virš Atlanto vandenyno. Tai buvo jos mėgstamiausia dienos dalis, kurią ji mėgo praleisti viena. Ji atsargiai išslydo iš lovos, susiraukdama nuo klubo skausmo, ir atsargiai nuėjo prie lango.
  
  Ją apėmė santykinė ramybė. Šliaužianti ugnis palietė bangas, ir kelioms minutėms visas jos skausmas ir rūpesčiai ištirpo. Laikas sustojo ir ji buvo nemirtinga, o tada atsidarė durys už jos.
  
  Beno balsas. "Gražus vaizdas".
  
  Ji linktelėjo link saulėtekio, o tada atsisuko, kad pamatytų, kaip jis žiūri į ją. - Tau nereikia atsinaujinti, Benai Bleikai. Tik kava ir sviestu pateptas beigelis.
  
  Jos vaikinas kaip ginklus mojavo gėrimų dėžute ir popieriniu maišeliu. "Susitikime ant lovos".
  
  Haydenas paskutinį kartą pažvelgė į Naująją Aušrą ir lėtai nuėjo link lovos. Benas padėjo kavą ir riestainius lengvai pasiekiamoje vietoje ir davė šuneliui akis.
  
  "Kaip-"
  
  - Taip pat, kaip ir praėjusią naktį, - greitai pasakė Heidenas. "Aštuonios valandos nepanaikins šlubavimo. Tada ji šiek tiek sušvelnėjo. - Ar kas nors iš Dreiko?
  
  Benas atsilošė į lovą ir papurtė galvą. "Ne. Kalbėjausi su tėčiu ir jiems viskas gerai. Jokio ženklo... - Jis nutilo. "Nuo..."
  
  "Mūsų šeimos saugios". Haydenas padėjo ranką ant kelio. "Kruvinajam karaliui ten nepavyko. Dabar mums belieka jį surasti ir atšaukti kerštą.
  
  - Nepavyko? - pakartojo Benas. - Kaip tu gali taip pasakyti?
  
  Haydenas giliai įkvėpė. - Žinai, ką turėjau omenyje.
  
  "Kennedy mirė. O Dreikas... jis net nėjo į jos laidotuves.
  
  "Aš žinau".
  
  "Jo nebėra, žinai". Benas spoksojo į savo beigelį, lyg tai būtų šnypščianti gyvatė. "Jis negrįš".
  
  "Duok jam laiko".
  
  "Jis turėjo tris savaites".
  
  - Tada duok jam dar tris.
  
  - Kaip manai, ką jis daro?
  
  Haydenas šiek tiek nusišypsojo. "Iš to, ką žinau apie Drake'ą... Pirmiausia uždenkite mums nugaras. Tada jis bandys surasti Dmitrijų Kovalenko.
  
  "Kruvinasis karalius gali niekada nebepasirodyti". Beno nuotaika buvo tokia slogi, kad dingo net šviesus naujo ryto pažadas.
  
  "Jis bus." Haydenas pažvelgė į jaunuolį. "Jis turi planą, prisimeni? Jis nebegulės ant žemės, kaip anksčiau. Kelionių laiku įrenginiai buvo tik pradžia. Kovalenko planuoja daug didesnį žaidimą.
  
  "Pragaro vartai?" Benas apie tai pagalvojo. "Ar tu tiki šituo šūdu?"
  
  "Nesvarbu. Jis tuo tiki. Viskas, ką CŽV turi padaryti, tai išsiaiškinti.
  
  Benas ilgai gurkšnojo kavą. "Viskas gerai?"
  
  - Na... - Haydenas gudriai jam nusišypsojo. "Dabar mūsų geek galios padvigubėjo".
  
  "Karin yra smegenys", - pripažino Benas. - Bet Drake'as būtų sulaužęs Boudreaux per minutę.
  
  "Nebūk pernelyg tikras. Kinimaka to nepadarė. Ir jis ne visai pudelis.
  
  Benas sustojo, kai pasigirdo beldimas į duris. Jo akys išdavė siaubą.
  
  Haydenas šiek tiek nuramino jį. "Mes esame saugioje CŽV ligoninėje, Benai. Saugumo lygis aplink svetainę sukeltų gėdą prezidento inauguracijos paradui. Atvėsk."
  
  Gydytojas iškišo galvą pro duris. "Viskas gerai?" Jis įėjo į kambarį ir pradėjo tikrinti Haydeno diagramas ir gyvybinius požymius.
  
  Kai išeidamas uždarė duris, Benas vėl prabilo. "Ar manote, kad Kraujo karalius vėl bandys perimti prietaisus?
  
  Haydenas gūžtelėjo pečiais. "Jūs teigiate, kad jis negavo to, ko pirmą kartą pamečiau. Tikriausiai taip ir atsitiko. Kalbant apie antrąjį, kurį radome iš jo valties? Ji nusišypsojo. "Prikalta."
  
  "Nebūk patenkintas".
  
  "CŽV neužmigo ant laurų, Benai", - iškart pasakė Haydenas. "Ne daugiau. Esame pasirengę su juo susitikti".
  
  "O kaip su pagrobimo aukomis?
  
  "Kas apie juos?"
  
  "Jie tikrai yra aukšto lygio. Harisono sesuo. Kiti, kuriuos paminėjote. Jis jais naudosis".
  
  "Žinoma, jis tai padarys. Ir mes pasiruošę su juo susitikti".
  
  Benas baigė riestainį ir apsilaižė pirštus. "Aš vis dar negaliu patikėti, kad visa grupė turėjo pereiti į pogrindį", - gailestingai tarė jis. "Kai pradėjome išgarsėti".
  
  Haydenas diplomatiškai nusijuokė. "Taip. Tragiška".
  
  "Na, galbūt tai padarys mus labiau žinomus".
  
  Pasigirdo dar vienas tylus beldimas ir į kambarį įėjo Karin su Kinimaka. Havajietis atrodė prislėgtas.
  
  "Šitas niekšas nesiruošia svirduliuoti. Kad ir ką darytume, jis mūsų net nenušvilps".
  
  Benas pasidėjo smakrą ant kelių ir pasidarė niūrų veidą. - Po velnių, norėčiau, kad Metas būtų čia.
  
  
  KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Herefordas atidžiai stebėjo. Žolinės kalvos viršūnėje į dešinę nuo storo medžių jis galėjo naudoti ant šautuvo pritvirtintą teleskopinį taikiklį, kad nustatytų Beno Bleiko šeimos narius. Į karinio lygio taikymo sritį buvo įtrauktas apšviestas tinklelis - parinktis, leidžianti plačiai naudoti nepalankiomis apšvietimo sąlygomis, ir BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Tiesą sakant, šautuvas buvo aprūpintas kiekvienu aukštųjų technologijų snaiperio įtaisu, kurį tik įmanoma įsivaizduoti, tačiau žmogui, esančiam už taikinio, jų, žinoma, nereikėjo. Jis buvo apmokytas iki aukščiausio lygio. Dabar jis stebėjo, kaip Beno Bleiko tėvas priėjo prie televizoriaus ir jį įjungė. Šiek tiek pakoregavęs jis pamatė, kaip Beno Blake'o mama mažu nuotolinio valdymo pulteliu gestikuliuoja tėvui. Jo regėjimo kryželis nepajudėjo nė milimetro.
  
  Praktikuodamas judesį, jis apžvelgė namą supančią teritoriją. Jis buvo nutolęs nuo kelio, paslėptas medžių ir aukštos sienos, o herefordas toliau tyliai skaičiavo tarp krūmų besislepiančius sargybinius.
  
  Vienas du trys. Į viską atsižvelgiama. Jis žinojo, kad name yra dar keturi, o dar du buvo visiškai paslėpti. Nepaisant visų jų nuodėmių, CŽV atliko puikų darbą gindama Blakes.
  
  Vyriškis susiraukė. Jis pastebėjo judėjimą. Tamsa, juodesnė už naktį, pasklido palei aukštos sienos pagrindą. Per didelis, kad būtų gyvūnas. Per daug slaptas, kad būtų nekaltas.
  
  Ar žmonės rado Kruvinąjį Bleiko karalių? Ir jei taip, kaip jie buvo geri?
  
  Nestiprus vėjelis pūtė iš kairės, tiesiai iš Lamanšo, atnešdamas sūrų jūros skonį. Herefordas protiškai kompensavo kulkos pakitusią trajektoriją ir priartino šiek tiek arčiau.
  
  Vyras buvo apsirengęs visiškai juodai, tačiau įranga buvo akivaizdžiai savadarbė. Šis vaikinas nebuvo profesionalas, tik samdinys.
  
  Bullet maistas.
  
  Vyro pirštas akimirką suveržė, o paskui paleido. Žinoma, tikrasis klausimas buvo, kiek jis atsinešė su savimi?
  
  Laikydamas savo taikinį taikiklyje, jis greitai įvertino namą ir jo aplinką. Po sekundės jis buvo tikras. Aplinka buvo švari. Šis juodu apsirengęs vyras veikė vienas, herefordas pasitikėjo savimi.
  
  Samdinys, kuris žudo už atlygį.
  
  Vargu ar verta kulkos.
  
  Jis švelniai nuspaudė gaiduką ir sugėrė atatranką. Iš vamzdžio išeinančios kulkos garsas vos juntamas. Pamatė, kaip samdinys be jokio šurmulio nukrito, griūdamas tarp apaugusių krūmų.
  
  Blake'ų šeimos sargybiniai nieko nepastebėjo. Po kelių minučių jis slapta paskambins CŽV, pranešdamas, kad buvo įsilaužta į jų naująjį saugų namą.
  
  Herefordas, senas Matto Drake'o SAS bičiulis, toliau saugojo sargybinius.
  
  
  PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Mattas Drake'as atsuko dangtelį nuo šviežio Morgan's Spiced butelio ir surinko greitojo rinkimo numerį savo mobiliajame telefone.
  
  Jai atsakant May balsas nuskambėjo susijaudinęs. "Dreikas? Ko jūs norite?"
  
  Dreikas susiraukė ir gurkštelėjo iš butelio. May emocijų demonstravimas buvo maždaug toks pat nebūdingas, kaip politikui gerbti rinkiminius įžadus. "Ar tau viskas gerai?"
  
  "Žinoma, man viskas gerai. Kodėl aš neturėčiau būti? Kas čia?"
  
  Jis dar ilgai gurkštelėjo ir tęsė. "Įrenginys, kurį tau daviau. Ar saugu?"
  
  Akimirką kilo dvejonė. "Neturiu. Bet tai saugu, mano drauge". Grįžo Mai raminančios intonacijos. "Tai yra taip saugu, kaip gali būti." Dreikas dar gurkštelėjo. Mai paklausė: "Ar tai viskas?
  
  "Ne. Manau, kad šiuo klausimu beveik išnaudoju savo pranašumus. Bet turiu kitą idėją. Vienas yra arčiau... namų".
  
  Tyla spragtelėjo ir traškėjo jai belaukiant. Tai nebuvo eilinė gegužė. Galbūt ji buvo su kuo nors.
  
  "Man reikia, kad naudotumėtės savo kontaktais japonais. Ir kinai. O ypač rusai. Noriu sužinoti, ar Kovalenko turi šeimą.
  
  Pasigirdo aštrus alsavimas. "Ar tu rimtai?"
  
  "Žinoma, aš velniškai rimtai". Jis tai pasakė griežčiau, nei ketino, bet neatsiprašė. "Ir aš taip pat noriu sužinoti apie Boudreau. Ir jo šeima".
  
  Maijui atsakyti prireikė visos minutės. "Gerai, Dreikai. Aš padarysiu viską, ką galiu".
  
  Dreikas giliai įkvėpė, kai ryšys nutrūko. Po minutės jis pažvelgė į butelį su prieskoniais pagardinto romo. Kažkodėl ji buvo pusiau tuščia. Jis pažvelgė į langą ir bandė pamatyti Majamio miestą, bet stiklas buvo toks nešvarus, kad jis beveik nematė stiklo.
  
  Jam skaudėjo širdį.
  
  Jis vėl atmušė butelį. Daugiau negalvojęs, jis ėmėsi veiksmų ir paspaudė kitą greitojo rinkimo numerį. Veikdamas jis rado būdą, kaip nustumti sielvartą į šalį. Veikdamas jis rado būdą judėti į priekį.
  
  Suskambėjo ir skambėjo mobilusis telefonas. Pagaliau balsas atsiliepė. "Po velnių, Drake! Ką?"
  
  - Tu kalbi sklandžiai, kale, - sušuko jis, tada nutilo. "Kaip... kaip komandai?
  
  "Komanda? Kristus. Gerai, nori prakeiktos futbolo analogijos? Vienintelis asmuo, kurį šiuo metu galite pagrįstai naudoti kaip puolėją, yra Kinimaka. Haydenas, Blake'as ir jo sesuo net nepatektų į suolą. Ji nutilo. "Jokios koncentracijos. Jūsų kaltė."
  
  Jis padarė pauzę. "Aš? Norite pasakyti, kad jei prieš juos būtų buvę bandoma, tai būtų buvę sėkminga? Jo galva, šiek tiek miglota, pradėjo tvinkti. "Nes bus bandoma".
  
  "Ligoninė gerai saugoma. Sargybiniai yra gana kompetentingi. Bet gerai, kad paprašei manęs pasilikti. Ir gerai, kad pasakiau taip.
  
  "O Boudreau? O kaip šitas niekšas?"
  
  "Maždaug taip smagu, kaip keptas kiaušinis. Jis nesulaužys. Bet atminkite, Drake'ai, visa JAV vyriausybė šiuo metu dirba ties tuo. Ne tik mes".
  
  "Neprimink man". Dreikas susiraukė. "Vyriausybė, kuri yra labai susikompromitavusi. Informacija keliauja aukštyn ir žemyn vyriausybės ryšių linijomis, Alicia. Tereikia vieno didelio uždarymo, kad visa tai užpildytumėte.
  
  Alicija tylėjo.
  
  Drake'as sėdėjo ir galvojo apie tai. Kol Kraujo karalius nebuvo fiziškai atrastas, bet kokia informacija, kurią jie turėjo, turėjo būti laikoma nepatikima. Tai apėmė informaciją apie Pragaro vartus, ryšį su Havajais ir visas smulkmenas, kurias jis gavo iš keturių mirusių pakalikų.
  
  Gal dar vienas dalykas padėtų.
  
  "Turiu dar vieną laidą. O May patikrina Kovalenko ir Boudreau šeimos ryšius. Gal galėtumėte paprašyti Haydeno padaryti tą patį?
  
  - Esu čia kaip paslaugą, Dreikai. Aš nesu tavo prakeiktas aviganis.
  
  Šį kartą Dreikas tylėjo.
  
  Alicija atsiduso. "Žiūrėk, aš paminėsiu. O dėl May, nepasitikėk ta beprotiška fėja, kiek tik gali ją numesti.
  
  Drake'as nusišypsojo išgirdęs vaizdo žaidimo nuorodą. "Sutiksiu su tuo, kai pasakysi, kuri iš jūsų pamišusi kalė nužudė Wellsą. Ir kodėl."
  
  Jis tikėjosi ilgos tylos ir ją gavo. Jis pasinaudojo proga dar kelis gurkšnius gintaro vaisto.
  
  - Pasikalbėsiu su Heidenu, - galiausiai sušnibždėjo Alicia. "Jei Boudreaux ar Kovalenko turės šeimą, mes juos surasime".
  
  Ryšys nutrūko. Staiga užklupusioje tyloje Dreiko galva dunkstelėjo lyg kūjis. Vieną dieną jie pasakys jam tiesą. Tačiau kol kas pakako, kad jis neteko Kennedy.
  
  Užteko to, kad jis kažkada tikėjo kažkuo, kas dabar buvo toli kaip mėnulis, šviesia ateitimi, pavirtusia pelenais. Beviltiškumas jo viduje susuko širdį. Butelis nukrito nuo susilpnėjusių pirštų ir nesulūžo, o išliejo ugningą turinį ant nešvarių grindų.
  
  Akimirką Drake'as svarstė, ar įpilti jį į stiklinę. Išsiliejęs skystis jam priminė jo duotus pažadus, įžadus ir patikinimus, kurie išgaravo per sekundės dalį, palikdami iššvaistytas ir sugriautas gyvybes, kaip ant grindų išsiliejęs vanduo.
  
  Kaip jis galėjo tai padaryti dar kartą? Pažada saugoti savo draugus. Viskas, ką jis dabar galėjo padaryti, tai nužudyti kuo daugiau priešų.
  
  Nugalėk blogio pasaulį ir leisk gėriui gyvuoti toliau.
  
  Jis atsisėdo ant lovos krašto. Sulaužytas. Nieko neliko. Viskas, išskyrus mirtį, mirė jo viduje, o išlikęs sulaužytas apvalkalas nieko daugiau nenorėjo iš šio pasaulio.
  
  
  ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas laukė, kol Benas ir Karin išeis į vieną iš tarnybinių patalpų. Brolio ir sesers komanda tyrinėjo Havajus, Deimantinę galvą, Pragaro vartus ir kitas legendas, susijusias su Kruvinuoju karaliumi, tikėdamiesi sukurti teoriją.
  
  Padėčiai išsiaiškinus, Haydenas apsivilko naujus drabužius ir įėjo į nedidelį biurą, kuriame Mano Kinimaka buvo įrengęs nedidelę darbo vietą. Didysis havajietis, atrodė, kiek sutrikęs, bakstelėjo klavišus.
  
  "Vis dar gaudote du raktus vienu metu dešros pirštais?" Neatsargiai paklausė Heidenas, o Kinimaka nusišypsojo.
  
  "Aloha nani wahine", - pasakė jis ir vos neparaudo, kai ji parodė, kad žino žodžių prasmę.
  
  "Ar manai, kad aš graži? Ar dėl to, kad mane subadė pamišęs žmogus?
  
  "Nes aš džiaugiuosi. Labai džiaugiuosi, kad vis dar esate su mumis."
  
  Haydenas uždėjo ranką Kinimakiui ant peties. "Ačiū, Mano". Ji keletą akimirkų palaukė ir pasakė: "Tačiau dabar su Boudreau turime ir galimybę, ir dilemą. Turime žinoti, ką jis žino. Bet kaip mes galime jį sulaužyti?
  
  "Ar manai, kad šis pamišęs niekšas žino, kur slepiasi Kruvinasis Karalius?" Ar tikrai toks atsargus žmogus, kaip Kovalenko, jam pasakytų?
  
  "Boudreau yra pats blogiausias bepročių tipas. Protingas žmogus. Manau, jis kažką žino".
  
  Iš už Heideno nugaros pasigirdo sarkastiškas balsas. - Drakey mano, kad turėtume kankinti jo šeimą. Haydenas apsisuko. Alicija jai ciniškai nusišypsojo. - Ar tau viskas gerai, CŽV?
  
  - Ar vėl kalbėjai su Mattu? Haydenas pasakė. "Kaip jis?"
  
  "Panašu į jo seną aš", - sakė Alicija su ironija, kurios aiškiai neturėjo omenyje. "Kaip jis man kažkada patiko".
  
  "Beviltiška? Girtas? Vienas?" Heidenas negalėjo nuslėpti paniekos jos balse.
  
  Alicija gūžtelėjo pečiais. "Nervinas. Sunku. Mirtinai". Ji sutiko CŽV agento žvilgsnį. "Patikėk manimi, mieloji, toks jis turi būti. Tik taip jis gyvas ištrūks iš šios bylos. Ir... - Ji nutilo, tarsi galvodama, ar tęsti. "Ir... tai gali būti vienintelis būdas, kaip jūs visi išeisite iš čia gyvi ir su savo šeimomis nepažeisti".
  
  "Pažiūrėsiu, ar Boudreaux turi šeimą". Heidenas atsisuko į Kinimaką. - Tačiau CŽV tikrai nieko nekankins.
  
  "Ar jūsų leidimas galioja norint patekti į įstaigą? Kinimaka pažvelgė į buvusį britų armijos karį.
  
  "Duok arba imk, didelis berniukas". Alicija šelmiškai nusišypsojo ir tyčia nustūmė pro Heideną į mažą kambarį, kuriame daugiausiai buvo Kinimakio kūnas. "Ką tu darai?"
  
  "Darbas". Kinimaka išjungė ekraną ir pasislėpė kampe, kuo toliau nuo Alicijos.
  
  Haydenas atėjo jam į pagalbą. - Alicia, tu buvai kareivis, kai buvai žmogus. Ar turite kokių nors pasiūlymų, kurie galėtų padėti mums sulaužyti Boudreaux?
  
  Alicia pasisuko į Heideną su iššūkiu akyse. "Kodėl mums nenuėjus ir pasikalbėjus su juo?
  
  Haydenas nusišypsojo. "Aš ką tik ruošiausi".
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas nuvedė mus į laikymo zoną. Penkių minučių ėjimas ir važiavimas liftu skausmo jai nesukėlė, nors ji tai priėmė ramiai ir nuotaika pagerėjo. Ji suprato, kad subūrimas yra gana panašus į bet kokią kitą ligą, dėl kurios jūs turite pailsėti nuo darbo. Anksčiau ar vėliau tau tiesiog pasidarė velniškai nuobodu ir vėl norėjosi pragarą tempti į kovą.
  
  Kardomojo kalinimo zoną sudarė dvi kamerų eilės. Jie vaikščiojo kruopščiai nupoliruotomis grindimis, kol pasiekė vienintelę kamerą, kurioje buvo kalinys, paskutinę kamerą kairėje. Kameros priekis buvo plačiai atviras, o jos gyventojas buvo apsuptas strypų, besitęsiančių nuo grindų iki lubų.
  
  Oras buvo pripildytas baliklio kvapo. Hayden linktelėjo ginkluotiems sargybiniams, stovintiems prie Boudreau kameros, kai ji atvyko susidurti su vyru, kuris prieš tris savaites bandė ją nužudyti kelis kartus.
  
  Edas Boudreaux gulėjo ant savo gulto. Jis nusišypsojo ją pamatęs. - Kaip tavo šlaunys, blondine?
  
  "Ką?" Hayden žinojo, kad ji neturėtų jo provokuoti, bet negalėjo susilaikyti. "Tavo balsas skamba šiek tiek užkimęs. Ar jus neseniai pasmaugė? Tris savaites šlubuodamas ir patirta durtinė žaizda padarė ją neapgalvotą.
  
  Kinimaka žengė jai iš paskos šypsodamasi. Boudreau jo žvilgsnį pasitiko nuožmus alkis. - Kartais, - sušnibždėjo jis. "Apverskime stalą".
  
  Kinimaka neatsiliepė ištiesė didelius pečius. Tada Alicija apėjo stambaus vyro kūną ir nuėjo tiesiai į barus. - Ar tas liesas niekšas sujaukė tavo mažytes kelnaites? Ji nukreipė pašaipą į Haydeną, bet nenuleido akių nuo Boudreau. "Tai neužtruks ilgiau nei minutę."
  
  Boudreau pakilo nuo lovos ir nuėjo prie grotų. "Gražios akys", - pasakė jis. "Nešvari burna. Ar ne tu išdulkinai tą storą vaikiną su barzda? Tą, kurį nužudė mano žmonės?
  
  "Tai aš".
  
  Boudreaux sugriebė grotas. "Kaip tu jautiesi dėl to?"
  
  Haydenas pajuto, kad sargybiniai pradėjo nervintis. Toks konfrontacinis svėrimas jų niekur nepavedė.
  
  Kinimaka jau bandė priversti samdinį kalbėti keliolika skirtingų būdų, todėl Haydenas paklausė kažko paprasto. "Ko tu nori, Boudreau? Kas jus įtikins mums pasakyti, ką žinote apie Kovalenko?
  
  "PSO?" Boudreau nenuleido akių nuo Alicijos. Juos skyrė tarp jų esančios grotelės plotis.
  
  "Tu žinai, ką aš turiu galvoje. Kruvinas karalius".
  
  "O, jis. Jis tik mitas. Maniau, kad CŽV turi tai žinoti.
  
  "Įvardink savo kainą".
  
  Boudreau pagaliau nutraukė akių kontaktą su Alicia. "Neviltis yra angliškas būdas". "Pink Floyd" žodžiais.
  
  "Mes niekur nepasiekiame", - tai Haydenui nepatogiai priminė Drake'o ir Beno Dinoroco pokštų varžybas, ir jis tikėjosi, kad Boudreau tik išsakė beprasmiškas pastabas. "Mes-"
  
  - Aš ją paimsiu, - staiga sušnypštė Boudreau. Haydenas atsisuko ir vėl pamatė jį stovintį akis į akį su Alicija. "Vienas ant vieno. Jei ji mane sumuš, aš kalbėsiu.
  
  "Pagamintas". Alicija praktiškai prasispaudė per grotas. Sargybiniai puolė į priekį. Haydenas pajuto, kad jos kraujas užvirė.
  
  "Stop!" Ji ištiesė ranką ir atitraukė Alisiją atgal. "Ar tu išprotėjai? Šis asilas niekada nekalbės. Neverta rizikuoti".
  
  - Jokios rizikos, - sušnibždėjo Alicija. "Jokios rizikos".
  
  "Mes išvykstame", - pasakė Haydenas. "Bet..." Ji pagalvojo apie tai, ko paklausė Dreikas. "Mes greitai grįšime".
  
  
  * * *
  
  
  Benas Blake'as atsisėdo ir žiūrėjo, kaip jo sesuo lengvai valdo modifikuotą CŽV kompiuterį. Ji netruko priprasti prie specialios operacinės sistemos, kurios reikalauja vyriausybinė įstaiga, bet tada ji buvo šeimos smegenys.
  
  Karin buvo įžūli, juodo diržo, striptizo juostos palaidininkė, kuriai gyvenimas užklupo būdamas šešerių vėlyvoje paauglystėje, ji susikrovė smegenis, diplomus ir neplanavo nieko nedaryti. Jos tikslas buvo įskaudinti ir nekęsti gyvenimo už tai, ką jis jai padarė. Dovanų švaistymas buvo vienas iš būdų parodyti, kad jai neberūpi.
  
  Ji atsisuko pažvelgti į jį dabar. "Štai ir garbink Bleiko moters galią. Viskas, ką kada nors norėjote sužinoti apie Diamond Head per vieną greitą skaitymą.
  
  Benas peržvelgė informaciją. Jie tai darė keletą dienų - tyrinėjo Havajus ir Diamond Head - garsųjį Oahu ugnikalnį - ir skaitė apie kapitono Kuko, legendinio Havajų salų atradėjo, keliones 1778 m. Buvo svarbu, kad jie ir nuskenuotų, ir išsaugotų kuo daugiau informacijos, nes įvykus proveržiui valdžia tikėjosi, kad įvykiai pajudės tikrai labai greitai.
  
  Tačiau Kraujo karaliaus nuoroda į Pragaro vartus išliko paslaptis, ypač kalbant apie Havajus. Atrodė, kad dauguma havajiečių net netikėjo tradicine pragaro versija.
  
  Pati "Diamond Head" buvo dalis sudėtingos kūgių ir angų serijos, žinomos kaip "Honolulu Volcano Series" - įvykių grandinės, sudarančios daugumą liūdnai pagarsėjusių Oahu įžymybių. Pati Diamond Head, bene garsiausias orientyras, išsiveržė tik vieną kartą maždaug prieš 150 000 metų, bet su tokia vienkartine sprogstamąja jėga, kad sugebėjo išlaikyti neįtikėtinai simetrišką kūgį.
  
  Po kito komentaro Benas šiek tiek šyptelėjo. Manoma, kad Diamond Head niekada daugiau neišsiveržs. Hm...
  
  "Ar prisiminėte dalį apie "Diamond Head" kaip kūgių ir skylių seriją? Karin akcentas buvo Jorkšyras. Dėl to jai jau buvo labai smagu su vietiniais CŽV žmonėmis Majamyje ir neabejotinai nuliūdino ne vieną.
  
  Ne tai, kad Karin rūpėjo. - Ar tu kurčias, bičiuli?
  
  "Nevadink manęs bičiuliu", - verkšleno jis. "Taip vyrai vadina kitus vyrus. Merginos neturėtų taip kalbėti. Ypač mano sesuo".
  
  "Gerai, sultinys. Paliaubos, kol kas. Bet ar žinote, ką reiškia ventiliacijos angos? Bent jau tavo pasaulyje?
  
  Benas jautėsi lyg grįžęs į mokyklą. "Lavos vamzdeliai?"
  
  "Supratau. Ei, tu nesi kvailas kaip durų rankenėlė, kaip sakydavo tėtis.
  
  - Tėtis niekada nesakė...
  
  "Nusiramink, kalė. Paprasčiau tariant, lavos vamzdžiai reiškia tunelius. Visame Oahu.
  
  Benas papurtė galvą žiūrėdamas į ją. "Aš tai žinau. Norite pasakyti, kad už vieno iš jų slepiasi Kraujo karalius?
  
  "Kas žino? Bet mes čia tam, kad atliktume tyrimus, tiesa? Ji bakstelėjo CŽV Beno kompiuterio klavišus. "Priimk."
  
  Benas atsiduso ir nusisuko nuo jos. Kaip ir kiti jo šeimos nariai, jis jų ilgėjosi, kol jie buvo atskirai, bet po valandos pasivijimo senas kančia grįžo. Tačiau ji nuėjo ilgą kelią, kad padėtų.
  
  Jis pradėjo paiešką "The Legends of Captain Cook" ir atsisėdo ant kėdės, kad pamatytų, kas išėjo - jo mintys labai panašios į Matto Drake'o ir jo geriausio draugo mintis. Dvasios būsena.
  
  
  SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Kraujo karalius žvelgė į savo teritoriją pro veidrodinį langą iki grindų, sukurtą vieninteliu tikslu sukurti panoraminį vaizdą, iš kurio atsiveria vaizdas į vešlų slenkantį slėnį - rojų, į kurį joks žmogus nebuvo įkėlęs kojos, išskyrus savo.
  
  Jo protas, paprastai tvarus ir susikaupęs, šiandien vartojo daugybę temų. Nors buvo tikimasi, kad praradus laivą - jo namus dešimtmečiams, tai dar labiau pablogėjo. Galbūt tai buvo staigus laivo žūties pobūdis. Jis neturėjo laiko atsisveikinti. Bet tada atsisveikinimai jam niekada nebuvo svarbūs ar sentimentalūs.
  
  Jis buvo kietas, bejausmis žmogus, užaugęs pačiais sunkiausiais Rusijos laikais ir daugelyje sunkiausių šalies vietovių. Nepaisant to, jis klestėjo gana lengvai, sukūrė kraujo, mirties ir degtinės imperiją ir uždirbo milijardus.
  
  Jis puikiai žinojo, kodėl Audros apsiausto praradimas jį įsiutino. Jis laikė save neliečiamu, karaliumi tarp žmonių. Taip įžeistas ir nusivylęs menka JAV vyriausybė jam buvo ne kas kita, kaip mirksėjimas akyse. Bet vis tiek skaudėjo.
  
  Buvęs kareivis Drake'as pasirodė esąs ypatingas dygliukas jo šone. Kovalenko manė, kad anglas asmeniškai bandė sužlugdyti savo gerai suplanuotus planus, kurie judėjo jau keletą metų, ir vyro dalyvavimą laikė asmeniniu įžeidimu.
  
  Taigi kruvina vendeta. Jo asmeninis požiūris buvo pirmiausia susidoroti su Drake'o mergina; Likusias lervas jis paliks savo pasauliniams samdinių ryšiams. Jis jau laukė pirmojo telefono skambučio. Kitas greitai mirs.
  
  Virš slėnio krašto, už tolimos žalios kalvos, stovėjo viena iš trijų jo rančų. Jis galėjo išskirti tik užmaskuotus stogus, kuriuos jis matė tik todėl, kad tiksliai žinojo, kur ieškoti. Ranča šioje saloje buvo didžiausia. Kitos dvi buvo atskirose salose, mažesnėse ir stipriai apgintos, skirtos tik padalyti priešo ataką į tris puses, jei ji kada nors ateis.
  
  Įkaitų įkėlimas į skirtingas vietas vertė buvo ta, kad priešas turės padalinti savo pajėgas, kad išgelbėtų kiekvieną iš jų gyvą.
  
  Buvo keliolika skirtingų būdų, kaip Kruvinasis karalius galėjo palikti šią salą nepastebėtai, tačiau jei viskas būtų vykę pagal planą, jis niekur nebūtų išvykęs. Jis suras tai, ką Kukas rado už pragaro vartų, ir apreiškimai tikrai pavers karalių dievu.
  
  Tam užteko vien vartų, samprotavo jis.
  
  Tačiau bet kokios mintys apie vartus neišvengiamai sukeldavo giliai deginančius prisiminimus - abiejų transporto priemonių praradimą, įžūlumą, už kurį bus atkeršyta. Jo tinklas greitai atrado vieno įrenginio vietą - tą, kuris buvo CŽV sulaikytas. Kito buvimo vietą jis jau žinojo.
  
  Laikas juos abu sugrąžinti.
  
  Paskutinę minutę jis džiaugėsi vaizdu. Stori lapai siūbavo tropinio vėjo ritmu. Gili ramybės ramybė akimirką patraukė jo dėmesį, bet nepajudino. Ko jis niekada neturėjo, jis niekada nepraleis.
  
  Iškart į jo kabineto duris atsargiai pasibeldė. Kraujo karalius atsisuko ir pasakė: "Eime". Jo balsas aidėjo kaip tanko, važiuojančio per žvyrduobę, garsas.
  
  Durys atsidarė. Įėjo du sargybiniai, tempdami su savimi išsigandusią, bet gero būdo japonų kilmės merginą. - Čika Kitano, - sušnibždėjo Kruvinasis Karalius. - Tikiuosi, kad tavimi pasirūpinta?
  
  Mergina atkakliai žiūrėjo į žemę, nedrįsdama pakelti akių. Kruvinasis karalius patvirtino. - Lauki mano leidimo? Jis nesutiko. "Man buvo pasakyta, kad tavo sesuo yra pavojingiausia varžovė, Čika", - tęsė jis. "Ir dabar ji man yra tik dar vienas išteklius, kaip Motina Žemė. Pasakyk man... ar ji myli tave, Čika, tavo seserį, Mai?
  
  Mergina net nekvėpavo. Vienas iš sargybinių klausiamai pažvelgė į Kraujo karalių, bet jis nekreipė dėmesio į vyrą. "Nereikia kalbėti. Aš tai suprantu labiau, nei galite įsivaizduoti. Man tik verslas tave iškeisti. Ir aš labai gerai žinau, kokia vertinga atidi tyla verslo sandorio metu.
  
  Jis mojuoja palydoviniu telefonu. "Tavo sesuo Mai, ji susisiekė su manimi. Labai protingas ir neišsakytos grėsmės prasme. Ji pavojinga, tavo sesuo. Jis tai pasakė antrą kartą, beveik mėgaudamasis galimybe susitikti akis į akį.
  
  Tačiau tai tiesiog negalėjo atsitikti. Ne dabar, kai jis buvo taip arti savo gyvenimo tikslo.
  
  "Ji pasiūlė iškeisti už tavo gyvybę. Matai, ji turi mano lobį. Labai ypatingas įrenginys, kurį jis pakeis jums. Tai yra gerai. Tai parodo jūsų vertę pasaulyje, kuris apdovanoja tokius negailestingus žmones kaip aš.
  
  Japonė nedrąsiai pakėlė akis. Kruvinasis Karalius suglaudė burną į šypseną. "Dabar matome, ką ji pasirengusi paaukoti dėl tavęs".
  
  Jis surinko numerį. Kartą suskambo telefonas ir atsiliepė ramus moteriškas balsas.
  
  - Taip?
  
  "Mai Kitano. Ar žinai, kas tai. Jūs žinote, kad nėra jokios galimybės atsekti šį skambutį, tiesa?
  
  "Aš neketinu bandyti".
  
  "Labai gerai". Jis atsiduso. "O, jei tik mes turėtume daugiau laiko, tu ir aš. Bet nesvarbu. Tavo gražioji sesuo Čika yra čia. Kraujo karalius mostelėjo sargybiniams, kad jie išvestų ją į priekį. "Pasveikink savo seserį, Čika".
  
  Per telefoną nuaidėjo May balsas. "Čika? Kaip laikaisi?" Rezervuota. Neišduodamas baimės ir įniršio, kuriuos Kruvinasis Karalius žinojo, kad jie tvyro po paviršiumi.
  
  Tai užtruko, bet Chika galiausiai pasakė: "Konnichiwa, shimai".
  
  Kruvinasis karalius nusijuokė. "Man nuostabu, kad japonai kada nors sukūrė tokią žiaurią kovos mašiną kaip tu, Mai Kitano. Jūsų rasė nežino tokių nelaimių kaip mano. Jūs visi tokie velniškai santūrūs. "
  
  "Mūsų įniršis ir aistra kyla iš to, kas verčia mus jaustis", - tyliai pasakė Mai. "Ir nuo to, kas su mumis daroma".
  
  "Negalvok apie pamokslavimą man. O gal grasinate man?
  
  "Man nereikia daryti nė vieno iš tų dalykų. Bus kaip bus".
  
  "Tada leiskite man pasakyti, kaip bus. Rytoj vakare susitiksite su mano žmonėmis Coconut Grove, CocoWalk. Aštuntą valandą vakaro jie bus restorano viduje, minioje. Tu atiduodi įrenginį ir išeini.
  
  - Kaip jie mane atpažins?
  
  "Jie pažins tave, Mai Kitano, kaip ir aš. Tai viskas, ką jums reikia žinoti. Aštuntą vakaro būtų protinga nevėluoti.
  
  May balse staiga pasigirdo linksmumas, kuris privertė Kraujo karalių nusišypsoti. "Mano sesuo. O kaip dėl jos?
  
  "Kai jie turės įrenginį, mano žmonės duos jums nurodymus." Kraujo karalius užbaigė iššūkį ir akimirką džiaugėsi savo pergale. Visi jo planai dera.
  
  "Paruoškite merginą kelionei", - tarė jis savo vyrams bejausmiu balsu. "Ir pakelkite aukštus statymus Kitano. Noriu pramogų. Noriu pamatyti, koks iš tikrųjų geras šis legendinis kovotojas.
  
  
  AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Mai Kitano spoksojo į negyvą telefoną rankose ir suprato, kad jos tikslas toli gražu nepasiektas. Dmitrijus Kovalenko nebuvo iš tų, kurie lengvai atsiskiria nuo jam priklausančių daiktų.
  
  Jos sesuo Chika buvo pagrobta iš buto Tokijuje kelias savaites prieš tai, kai Mattas Drake'as pirmą kartą susisiekė su ja savo laukinėmis teorijomis apie Bermudų trikampį ir mitinę požemio veikėją, vadinamą Kraujo karaliumi. Iki to laiko Mai buvo pakankamai išmokęs žinoti, kad šis žmogus yra labai tikras ir labai labai mirtinas.
  
  Tačiau ji turėjo slėpti savo tikruosius ketinimus ir pasislėpti savo paslaptis. Tiesą sakant, japonei tai nėra sudėtinga užduotis, tačiau ją apsunkina akivaizdus Matto Drake'o lojalumas ir nepalenkiamas įsitikinimas apsaugoti savo draugus.
  
  Daug kartų ji jam beveik nesakė.
  
  Tačiau Chica buvo jos prioritetas. Net jos vyriausybė nežinojo, kur yra May.
  
  Ji išėjo iš Majamio alėjos, kur sulaukė skambučio, ir judriu keliu nuėjo į savo mėgstamą "Starbucks". Jauki maža vieta, kur jie skirdavo laiko ant puodelių užrašyti tavo vardą ir visada prisimindavo tavo mėgstamą gėrimą. Ji kurį laiką sėdėjo. Ji gerai pažinojo "CocoWalk", bet vis tiek ketino greitai ten pagauti taksi.
  
  Kam vaikščioti per pusę?
  
  Daugybė žmonių, tiek vietinių, tiek turistų, dirbs ir už ją, ir prieš ją. Tačiau kuo daugiau ji apie tai galvojo, tuo labiau ji tikėjo, kad Kraujo karalius priėmė labai išmintingą sprendimą. Galiausiai viskas priklausė nuo to, kas laimės.
  
  Kovalenko padarė, nes laikė seserį May.
  
  Taigi tarp minios jai neatrodytų netinkama perduoti krepšį kai kuriems vaikinams. Bet jei ji tada mestų iššūkį tiems vaikinams ir priverstų juos kalbėti apie savo seserį, tai susilauktų dėmesio.
  
  Ir dar vienas dalykas - ji jautė, kad dabar šiek tiek geriau pažįsta Kovalenko. Žinojo, kuria kryptimi dirba jo protas.
  
  Jis būtų žiūrėjęs.
  
  
  * * *
  
  
  Vėliau tą pačią dieną Hayden Jay privačiai paskambino savo viršininkui Jonathanui Gatesui. Ji iškart suprato, kad jis yra ant slenksčio.
  
  "Taip. Kas atsitiko, Hayden?
  
  - Pone? Jų profesiniai santykiai buvo tokie geri, kad kartais ji galėjo juos paversti asmeniniais. "Viskas gerai?"
  
  Kitame laido gale buvo dvejonių, kažkas nebūdingo Geitsui. "Tai taip gerai, kaip ir buvo galima tikėtis", - galiausiai sumurmėjo gynybos sekretorius. - Kaip tavo koja?
  
  "Taip, pone. Gydymas vyksta gerai". Hayden nustojo užduoti klausimą, kurį norėjo užduoti. Staiga susinervinusi ji šios temos išvengė. "O kaip dėl Harisono, pone? Koks jo statusas?"
  
  "Harrisonas sės į kalėjimą, kaip ir visi Kovalenkos informatoriai. Manipuliuojama ar ne. Ar tai viskas, panele Džei?
  
  Sugniuždyta šaltų tonų, Hayden griuvo ant kėdės ir stipriai užsimerkė. "Ne sere. Turiu tavęs kai ko paklausti. Galbūt tai jau nuslėpė CŽV ar kita agentūra, bet man tikrai reikia žinoti... Ji nutilo.
  
  "Prašau, Hayden, tiesiog paklausk".
  
  - Ar Boudreau turi šeimą, pone?
  
  "Ką po velnių tai reiškia?"
  
  Haydenas atsiduso. "Tai reiškia būtent tai, ką jūs manote, pone sekretore. Mes čia niekur nepasiekiame, o laikas bėga. Boudreau kažką žino.
  
  "Po velnių, Jay, mes esame Amerikos vyriausybė, o tu - CŽV, o ne Mossad. Turėjai žinoti geriau, nei kalbėti taip atvirai.
  
  Haydenas žinojo geriau. Tačiau neviltis ją palaužė. - Matas Dreikas galėtų tai padaryti, - tyliai pasakė ji.
  
  "Agentas. Tai neveiks". Sekretorė kurį laiką tylėjo, o paskui prabilo. "Agente Džei, jums buvo pareikštas žodinis papeikimas. Mano patarimas yra kurį laiką nuleisti galvą.
  
  Ryšys nutrūko.
  
  Haydenas spoksojo į sieną, bet tarsi žvelgė į tuščią drobę, ieškodamas įkvėpimo. Po kurio laiko ji atsisuko ir stebėjo, kaip virš Majamio krenta saulėlydis.
  
  
  * * *
  
  
  Ilgas delsimas suvalgė May sielą. Ryžtinga ir veikli moteris, bet koks neveiklumo periodas ją erzino, bet kai sesers gyvenimas buvo pusiausvyroje, tai praktiškai suplėšė jos dvasią.
  
  Bet dabar laukimas baigėsi. Mai Kitano priartėjo prie kokoso tako Coconut Grove ir greitai persikėlė į stebėjimo postą, kurį buvo paskyrusi dieną prieš tai. Kai iki mainų liko kelios valandos, Mai įsitaisė silpnai apšviestame Sūrio pyragų fabriko bare ir priešais save ant prekystalio padėjo kuprinę, pripildytą prietaisų.
  
  Tiesiai virš jos galvos ūžė televizijos ekranų eilė, transliuojanti įvairius sporto kanalus. Baras buvo triukšmingas ir triukšmingas, bet nieko, palyginti su minia, kuri užpildė restorano įėjimą ir priėmimo zoną. Ji niekada nebuvo mačiusi tokio populiaraus restorano.
  
  Barmenas priėjo ir padėjo servetėlę ant baro. - Labas dar kartą, - tarė jis mirktelėdamas akyse. - Dar vienas turas?
  
  Tas pats vaikinas kaip ir vakar. Mai nereikėjo blaškytis. "Išsaugok tai. Paimsiu vandens buteliuose ir arbatos. Tu negalėjai ištverti trijų minučių su manimi, drauge.
  
  Nekreipdama dėmesio į barmeno žvilgsnį, ji toliau tyrinėjo įėjimą. Jai niekada nebuvo sunku vienu metu tikrinti dešimtis žmonių. Žmonės yra įpročio padarai. Jie linkę likti savo rate. Tai buvo nauji atvykėliai, kuriuos ji turėjo nuolat peržiūrėti.
  
  Mai gurkšnojo arbatą ir žiūrėjo. Tvyrojo džiugi atmosfera ir skanus skanaus maisto kvapas. Kiekvieną kartą, kai pro šalį eidavo padavėjas su didžiuliu ovaliu padėklu, pripildytu iki kraštų didžiulėmis lėkštėmis ir gėrimais, jai buvo sunku išlaikyti dėmesį į duris. Juokas užpildė kambarį.
  
  Praėjo valanda. Baro gale senas vyras sėdėjo vienas, nuleidęs galvą ir gurkšnodamas pintą alaus. Vienatvė jį supo kaip ražienų sluoksnis, perspėjęs visus apie pavojų. Jis buvo vienintelis kenkėjas visoje šioje vietoje. Tiesiog už jo, tarsi norėdama pabrėžti jo ypatingumą, britų pora paprašė pro šalį einančio padavėjo nufotografuoti, kaip jie sėdi kartu, apsikabinę vienas kitą. Mai išgirdo susijaudinusio vyro balsą: "Ką tik sužinojome, kad esame nėščia".
  
  Jos akys nenustojo klaidžioti. Barmenas kelis kartus prie jos priėjo, bet daugiau nieko neatnešė. Televizijos ekranuose buvo žaidžiamos kažkokios futbolo rungtynės.
  
  Mai tvirtai laikė kuprinę. Kai jos telefono indikatorius rodė aštuntą valandą, ji pamatė, kad į restoraną įėjo trys tamsiais kostiumais vilkintys vyrai. Jie išsiskyrė kaip jūrų pėstininkai bažnyčioje. Didelis, plačiais pečiais. Kaklo tatuiruotės. Nuskustos galvos. Kieti, nesišypsantys veidai.
  
  Čia buvo Kovalenkos žmonės.
  
  Mai stebėjo, kaip jie juda, vertindama jų įgūdžius. Visi buvo kompetentingi, bet atsiliko keliomis lygomis. Ji išgėrė paskutinį arbatos gurkšnį, mintyse tvirtai įsirėžė Čikos veidą ir nuslydo nuo baro kėdės. Visiškai lengvai ji slinko už jų, prispaudusi kuprinę prie kojų.
  
  Ji laukė.
  
  Po sekundės vienas iš jų ją pastebėjo. Šokas veide džiugino. Jie žinojo jos reputaciją.
  
  "Kur mano sesuo?"
  
  Jiems prireikė akimirkos, kad atgautų savo kietą elgesį. Vienas paklausė: "Ar turite įrenginį?
  
  Jie turėjo garsiai kalbėti, kad išgirstų vienas kitą dėl atvykstančių ir išvykstančių žmonių triukšmo, raginamų paimti staliukus.
  
  "Taip as tai turiu. Parodyk man mano seserį".
  
  Dabar vienas iš nuteistųjų privertė nusišypsoti. "Dabar tai, - šyptelėjo jis, - aš galiu.
  
  Bandydamas išlikti minioje, vienas iš Kovalenkos banditų išžvejojo visiškai naują "iPhone" ir surinko numerį. Mai pajuto, kaip kiti du žiūri į ją, greičiausiai matydami, kokia gali būti jos reakcija.
  
  Jei jie įskaudintų Čiką, jai nerūpėtų minia.
  
  Įtemptos akimirkos baigėsi. Mai pamatė gražią mergaitę, kuri laimingai veržiasi link didelės sūrio pyragų ekspozicijos, kurią greitai ir taip pat laimingai sekė jos tėvai. Kaip jie buvo arti mirties ir chaoso, jie tiesiog negalėjo žinoti, o Mai nenorėjo jų parodyti.
  
  iPhone atgijo su trenksmu. Ji įsitempė pamačiusi mažą ekraną. Tai buvo nefokusuota. Po kelių sekundžių susiliejęs vaizdas susijungė ir iš arti matė jos sesers veidą. Chica buvo gyva ir kvėpavo, bet atrodė išsigandusi.
  
  "Jei kas nors iš jūsų niekšų ją įskaudino..."
  
  "Tiesiog stebėk".
  
  Vaizdas ir toliau dingo. Matėsi visas Čikos kūnas, taip stipriai pririštas prie didžiulės ąžuolinės kėdės, kad ji vos galėjo pajudėti. Mai sugriežė dantimis. Kamera toliau tolsta. Vartotojas nuėjo nuo Chica per didelį, gerai apšviestą sandėlį. Kažkuriuo momentu jie sustojo prie lango ir parodė jai vaizdą lauke. Ji iškart atpažino vieną ikoniškiausių Majamio pastatų - Majamio bokštą - trijų aukštų dangoraižį, žinomą dėl nuolat besikeičiančių spalvų ekrano. Dar po kelių sekundžių telefonas grįžo pas seserį, o savininkas vėl ėmė trauktis, kol galiausiai sustojo.
  
  "Jis prie durų", - pasakė jai kalbesnė žmonių Kovalenko. "Kai duosi mums įrenginį, jis išeis. Tada galite tiksliai pamatyti, kur jis yra."
  
  Mai studijavo savo iPhone. Skambutis turėjo tęstis. Ji nemanė, kad tai įrašas. Be to, ji pamatė, kaip jis surinko numerį. O jos sesuo tikrai buvo Majamyje.
  
  Žinoma, jie galėjo ją nužudyti ir pabėgti dar prieš Mai spėjus pabėgti iš Kokošniko.
  
  - Prietaisas, panele Kitano. Bandito balsas, nors ir šiurkštus, tačiau sutalpino daug pagarbos.
  
  Kaip ir turėtų būti.
  
  Mai Kitano buvo apsukrus operatyvininkas, vienas geriausių Japonijos žvalgybos atstovų. Ji turėjo stebėtis, kaip stipriai Kovalenko norėjo šio prietaiso. Ar buvo taip blogai, kaip ji norėjo susigrąžinti seserį?
  
  Jūs nežaidžiate ruletės su šeima. Jūs juos atgausite ir gausite dar vėliau.
  
  Mai pasiėmė kuprinę. "Aš tau duosiu, kai jis išeis pro duris".
  
  Jei tai būtų buvęs kas nors kitas, galbūt būtų bandę jį atimti. Jie galėjo dar šiek tiek tyčiotis iš jos. Bet jie vertino savo gyvybes, šituos banditus, ir visi linksėjo kaip vienas.
  
  Tas, kuris turėjo iPhone, kalbėjo į mikrofoną. "Daryk. Išeiti."
  
  Mai įdėmiai stebėjo, kaip paveikslas šokinėja ratu, atitraukdamas dėmesį nuo sesers, kol pamatė sulūžusią metalinę durų staktą. Tada apšiurusio sandėlio išorėje kažkur labai reikia dažų ir lakštinio metalo apdirbėjo.
  
  Kamera pasislinko dar toliau. Atsirado gatvės automobilių stovėjimo aikštelės ir didelis baltas ženklas su užrašu "Garažas". Pro šalį blykstelėjo raudonas automobilio neryškumas. Mai pajuto, kad jos nekantrumas pradėjo virti, o tada kamera staiga vėl nukreipė dėmesį į pastatą ir konkrečiai į dešinę nuo durų, kad atskleistų suplyšusią seną ženklą.
  
  Pastato numeris ir žodžiai: Pietryčių 1-oji gatvė. Ji turėjo savo adresą.
  
  Mai nusimetė kuprinę ir pabėgo kaip alkanas gepardas. Minia ištirpo prieš ją. Išėjusi į lauką ji nubėgo prie artimiausio eskalatoriaus, peršoko turėklus ir pasitikinti koja nusileido maždaug pusiaukelėje. Ji rėkė, o žmonės pašoko. Ji spruko į žemės lygį ir priėjo prie automobilio, kurį tvarkingai pastatė Grand Avenue.
  
  Pasuko užvedimo raktelį. Įjungiau mechaninę pavarą ir nuspaudžiau akceleratorių prie grindų. Eisme Tigertail Avenue sudegino gumą ir nedvejodamas surizikavo. Sukdama vairą, ji tris ketvirtadalius dėmesio nukreipė į palydovinę navigaciją, įvesdama adresą, plakant širdžiai.
  
  Šturmanas atvedė ją į 27 pietus. Priešais ją buvo tiesus kelias, nukreiptas į šiaurę, ir ji tiesiogine prasme nuspaudė pedalą prie kilimo. Ji buvo tokia susikaupusi, kad net negalvojo, ką veiks, kai pateksi į sandėlį. Priekyje važiavusiam automobiliui jos išdaigos nepatiko. Jis išsuko priešais ją, jo galiniai žibintai mirksėjo. Mai trenkėsi į galinį sparną, todėl vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nubloškė savo automobilį į stovinčių motociklų eilę. Į visas puses lėkė dviračiai, šalmai, metalo šukės.
  
  Mai susiaurino dėmesį. Parduotuvių vitrinos ir automobiliai blykstelėjo kaip neryškios tunelio sienos. Praeiviai jai šaukė. Baikeris buvo taip sukrėstas jos manevrų dideliu greičiu, kad susvyravo ir nukrito prie šviesoforo.
  
  Navigatorius nuvedė ją į rytus, link Flagler. Indikatorius jai pasakė, kad ji bus po penkių minučių. Žuvies turgus kairėje buvo miglotas. Greitas vilkimas ir ji pamatė ženklą su užrašu "SW1st Street".
  
  Po penkiasdešimties sekundžių airiškas navigatoriaus akcentas pranešė: pasiekėte tikslą.
  
  
  * * *
  
  
  Net ir dabar Mai nesiėmė jokių rimtų atsargumo priemonių. Ji prisiminė užrakinti automobilį ir palikti raktelius už priekinio rato keleivio pusėje. Ji perbėgo per kelią ir drebančioje kameroje rado ženklą, kurį prieš kurį laiką matė.
  
  Dabar ji atsikvėpė, kad sužinotų, ką gali atrasti. Ji užsimerkė, atgavo pusiausvyrą, nuramino baimę ir įniršį.
  
  Rankena laisvai pasisuko. Ji žengė per slenkstį ir greitai nuslydo į kairę. Niekas nepasikeitė. Erdvė buvo maždaug penkiasdešimt pėdų nuo durų iki galinės sienos ir maždaug trisdešimties pėdų pločio. Baldų ten nebuvo. Ant sienų nėra nuotraukų. Ant langų nėra užuolaidų. Virš jos buvo kelios ryškios, karštos šviesų eilės.
  
  Čika vis dar buvo pririšta prie kėdės kambario gale, išplėtusi akis ir stengėsi judėti. Ir jis sunkiai norėjo ką nors pasakyti Mai.
  
  Tačiau japonų žvalgybos agentas žinojo, ko ieškoti. Ji pastebėjo pusšimtį apsaugos kamerų, esančių visoje vietoje, ir iškart suprato, kas stebi.
  
  Kovalenko.
  
  Ko ji nežinojo, kodėl? Ar jis tikėjosi kažkokio pasirodymo? Kad ir kas tai būtų, ji žinojo Kraujo karaliaus reputaciją. Tai nebūtų greita ar lengva, neatsižvelgus į paslėptą bombą ar dujų balioną.
  
  Šuns koja kambario gale, priešais sesers kėdę, be jokios abejonės, slėpė vieną ar dvi staigmenas.
  
  Mai pamažu judėjo į priekį, palengvėjo, kad Čika vis dar gyva, bet neturėdamas iliuzijų, kiek ilgai Kovalenko ketina tai tęstis.
  
  Tarsi atsakant pasigirdo balsas iš paslėptų garsiakalbių. "Mai Kitano! Jūsų reputacija yra neprilygstama. Tai buvo Kovalenko. "Pažiūrėkime, ar tai nusipelnė".
  
  Keturios figūros išslydo iš už aklo šuns kojos. Mai sekundę spoksojo, vos patikėdama savo akimis, bet tada buvo priversta atsistoti, kai pirmasis iš žudikų puolė prie jos.
  
  Jis greitai bėgo, ruošdamasis skraidymui, kol Mai lengvai nuslydo į šoną ir atliko tobulą sukimosi smūgį. Pirmasis naikintuvas pargriuvo ant žemės, sukrėstas. Iš garsiakalbių pasigirdo Kruvinojo karaliaus juokas.
  
  Dabar ją užpuolė antrasis kovotojas, nesuteikęs progos užbaigti pirmojo. Vyras suko čakramą - plieninį žiedą su aštriu išoriniu briaunu - ant piršto galiuko ir priėjęs nusišypsojo.
  
  Mai nutilo. Šis žmogus buvo adeptas. Mirtinai. Gebėjimas lengvai valdyti tokį pavojingą ginklą bylojo apie ilgametę sunkią praktiką. Jis galėjo išmesti čakramą paprastu riešo brūkštelėjimu. Ji greitai išlygino šansus.
  
  Ji pribėgo prie jo, uždarydama jo diapazoną. Pamačiusi jo riešą trūkčiojantį, ji įsmuko į slydimą, slysdama po ginklo lanku, atmesdama galvą kuo toliau atgal, kai pikti peiliukai skrodžia orą virš jos.
  
  Jos plaukų sruoga nukrito ant grindų.
  
  Mai trinktelėjo kojomis pirmiau adeptui, iš visų jėgų spardydama jo kelius. Dabar ne laikas imti į nelaisvę. Su traškėjimu, kurį ji ir girdėjo, ir jautė, vyro keliai susvyravo. Jo riksmas buvo prieš kritimą ant žemės.
  
  Tiek daug treniruočių metų prarasta akimirksniu.
  
  Šio žmogaus akys atskleidė daug daugiau nei asmeninis skausmas. Mai akimirką susimąstė, ką Kovalenko galėjo turėti dėl jo, bet tada į kovą įsitraukė trečias kovotojas ir ji pajuto, kad pirmasis jau pakilo ant kojų.
  
  Trečias buvo didelis vyras. Jis trypčiojo per grindis link jos kaip didelis lokys, persekiojantis savo grobį, basomis kojomis trinktelėdamas į betoną. Kraujo karalius padrąsino jį riaumojimu, o paskui pratrūko juoku, savo stichijoje maniaku.
  
  Mai pažvelgė jam tiesiai į akis. "Jūs neprivalote to daryti. Esame arti Kovalenkos sučiupimo. Ir įkaitų paleidimas".
  
  Vyras akimirką dvejojo. Kovalenko prunkštelėjo aukštai virš galvos. "Tu priversi mane drebėti, Mai Kitano, drebėti iš baimės. Dvidešimt metų buvau tik mitas, o dabar laužau tylą savo sąlygomis. Kaip tu galėjai..." Jis nutilo. - Ar kas nors, kaip tu, kada nors prilygo man?
  
  Mai toliau žiūrėjo į didžiojo kovotojo akis. Ji pajuto, kad už jos esantis taip pat sustojo, tarsi laukdamas protinės kovos baigties.
  
  "Kovok!" Kruvinasis karalius staiga sušuko. "Kovok, antraip tavo artimuosius nulupsiu gyvus ir sumaitinsiu ryklius!
  
  Grėsmė buvo reali. Net Mai matydavo. Stambus vyras ėmėsi veiksmų ir puolė prie jos ištiestomis rankomis. May persvarstė savo strategiją. Smūgiuokite ir bėkite, greitai ir triuškinančiai stipriai smūgiuokite, o tada pasitraukite iš kelio. Jei įmanoma, naudokite jo dydį prieš jį. Mai leido jam prieiti, žinodama, kad jis tikisi iš jos išsisukinėjančio žingsnio. Kai jis pasiekė ją ir sugriebė jos kūną, ji buvo jo pasiekiamoje vietoje ir apsivijo jo kojas.
  
  Garsas, kai jis trenkėsi į grindis, užgožė net kruviną karaliaus beprotišką kikenimą.
  
  Pirmasis kovotojas dabar stipriai smogė jai, taikydamas į mažą nugarą, suduodamas skausmingą smūgį, kol Mai susisuko ir apsivertė, pakilo už numušto vyro ir suteikdama sau vietos.
  
  Dabar Kraujo karalius sušuko. "Nukirpk jos seseriai sušiktą galvą!
  
  Dabar pasirodė ketvirtas vyras, ginkluotas samurajų kardu. Jis ėjo tiesiai link Čikos, likus šešiems žingsniams iki jos gyvenimo pabaigos.
  
  Ir Mai Kitano žinojo, kad dabar pats laikas atlikti geriausią jos gyvenimo pjesę. Visas jos mokymas, visa jos patirtis susijungė į paskutinį beviltišką bandymą išgelbėti seserį - gyvybės ir mirties klausimas.
  
  Dešimt sekundžių mirtinos malonės ir grožio arba visą gyvenimą deginantis apgailestavimas.
  
  Mai užšoko ant stambaus vyro kilnojamojo nugaros, panaudodamas jį kaip trampliną, kad skraidytų smūgį pirmajam kovotojui. Jis vos pajuto šoką, kai May dominuojanti koja sulaužė kelis veido kaulus, bet jis griuvo kaip negyvas svoris. Mai nedelsdama atitraukė galvą ir apsivertė, stipriai nusileisdama ant stuburo, tačiau jos šuolis per trumpiausią laiką nunešė ją toli per betonines grindis.
  
  Ji nusileido toliau nuo sesers ir vyro su kardu.
  
  Bet prie pat čakros.
  
  Per milisekundės pauzę ji sutelkė savo esybę, nuramino sielą ir apsisuko, paleisdama mirtiną ginklą. Jis brūkštelėjo per orą, jo mirtinas ašmenys blykčiojo, jau buvo raudoni nuo pačios May kraujo.
  
  Čakra drebėdamas trenkėsi kalavijuočiui į kaklą. Vyriškis pargriuvo be garso, visiškai nieko nejausdamas. Jis vis dar nesuprato, kas jį ištiko. Kardas trenkėsi į grindis.
  
  Didžiulis vyras buvo vienintelis kovotojas, kuris dabar galėjo atsilaikyti prieš ją, bet jo koja vis sulinko bandant atsistoti. Ji tikriausiai susižeidė vieną ar dvi sausgysles. Jo veidu riedėjo agonijos ir bejėgiškumo ašaros ne dėl savęs, o dėl artimųjų. Mai žvilgtelėjo į Čiką ir prisivertė bėgti pas seserį.
  
  Ji kardu perpjovė virves, sukandusi dantis pamačiusi purpurinius riešus ir kruvinus įbrėžimus, kuriuos sukėlė nuolatinė kova. Galiausiai ji ištraukė kamštelį iš sesers burnos.
  
  "Lengti. Aš tave nešiu".
  
  Kruvinasis karalius nustojo juoktis. "Sustabdykite ją!" Jis šaukė ant didžiojo kovotojo. "Daryk. Arba aš nužudysiu tavo žmoną savo rankomis!
  
  Didelis vyras rėkė, išskėstomis rankomis bandydamas ropštis link jos. Mai sustojo šalia jo. "Eik su mumis", - pasakė ji. "Prisijunk prie mūsų. Padėkite mums sunaikinti šį monstrą."
  
  Akimirką vyro veide nušvito viltis. Jis sumirksėjo ir atrodė taip, lyg pasaulio svoris būtų nukeltas nuo jo pečių.
  
  "Tu eik su jais, ir ji mirs", - sumurmėjo Kruvinasis Karalius.
  
  Mai papurtė galvą. "Ji vis dar mirusi, žmogau. Vienintelis kerštas, kurį sulauksite, yra sekti mane.
  
  Vyro akys buvo maldaujančios. Akimirką Mai manė, kad iš tikrųjų išsitrauks su ja, bet tada grįžo abejonių debesys ir jo žvilgsnis nukrypo.
  
  "Negaliu. Kol ji dar gyva. Aš tiesiog negaliu ".
  
  Mai nusisuko ir paliko jį gulėti. Ji turėjo kovoti savo karus.
  
  Kruvinasis karalius pasiuntė jai atsisveikinimo šūvį. "Bėk, Mai Kitano. Mano karas tuoj bus paskelbtas. Ir vartai manęs laukia".
  
  
  DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Kraujo karaliaus rankos nukrypo link jo peilio. Ginklas buvo įspraustas į stalą priešais jį. Jis priglaudė jį prie akių ir apžiūrėjo krauju permirkusius ašmenis. Kiek gyvenimų jis užbaigė su šiuo peiliu?
  
  Po vieną, kas antrą dieną, dvidešimt penkerius metus. Bent jau.
  
  Jei tik legenda, pagarba ir baimė būtų švieži.
  
  "Toks vertas varžovas", - sakė jis sau. "Gaila, kad neturiu laiko pabandyti dar kartą". Jis atsistojo, lėtai sukdamas peilį, jo ašmenys atspindėjo šviesą eidamas.
  
  "Bet mano laikas veikti jau beveik atėjo".
  
  Jis sustojo priešingame stalo gale, kur moteris tamsiais plaukais buvo pririšta prie kėdės. Ji jau buvo praradusi savitvardą. Jam buvo šlykštu žiūrėti į jos raudonas akis, svirduliuojantį kūną ir drebančias lūpas.
  
  Kruvinasis karalius gūžtelėjo pečiais. "Nesijaudink. Dabar turiu pirmąjį įrenginį, nors ir pasiilgau Kitano. Jūsų vyras turėtų pristatyti antrą įrenginį maždaug dabar. Jei tai praeis, išeisi į laisvę".
  
  - Kaip - kaip galime tavimi pasitikėti?
  
  "Aš esu garbės žmogus. Taip išgyvenau jaunystę. O jei garbė būtų suabejota..." Jis parodė jai dėmėtą ašmenį. - Visada buvo daugiau kraujo.
  
  Iš jo kompiuterio ekrano pasigirdo prislopintas skambėjimas. Jis priėjo ir paspaudė kelis mygtukus. Pasirodė jo vado iš Vašingtono veidas.
  
  "Esame tokioje padėtyje, pone. Taikinys bus paruoštas po dešimties minučių.
  
  "Įrenginys yra prioritetas. Virš visko. Prisimink tai".
  
  "Pone". Veidas pasislinko atgal, kad atsiskleistų pakylėtas vaizdas. Jie pažvelgė į automobilių stovėjimo aikštelę, nusėtą šiukšlėmis ir beveik apleistą. Grūdėtame vaizde buvo matyti, kaip valkata juda ekrano viršuje, o mėlynas "Nissan" važiuoja pro porą automatinių vartų.
  
  "Pasikratyk nuo tos nuorūkos. Jis gali būti policija".
  
  "Mes jį patikrinome, pone. Jis tik valkata".
  
  Kruvinasis karalius pajuto, kaip jame pamažu auga įniršis. "Atsikratyk jo. Paklausk manęs dar kartą ir aš palaidosiu tavo šeimą gyvą.
  
  Šis žmogus tiesiog dirbo jam. Tačiau šis žmogus žinojo, ką sugeba Dmitrijus Kovalenko. Be jokio žodžio jis nusitaikė ir šovė benamiui į galvą. Kraujo karalius nusišypsojo pamatęs, kaip grubiai išbetonuotoje vietoje pradeda plisti tamsi dėmė.
  
  "Iki ženklo liko penkios minutės".
  
  Kruvinasis Karalius pažvelgė į moterį. Kelis mėnesius ji buvo jo viešnia. Gynybos sekretoriaus žmona buvo nemenka premija. Džonatanas Geitsas ketino brangiai sumokėti už jos saugumą.
  
  - Pone, Geitsas viršijo savo terminą.
  
  Bet kurioje kitoje situacijoje Kruvinasis Karalius dabar būtų panaudojęs peilį. Jokios pauzės. Tačiau antrasis prietaisas buvo svarbus jo planams, nors ir nebūtinas. Jis paėmė palydovinį telefoną, kuris gulėjo šalia kompiuterio, ir surinko numerį.
  
  Klausiausi, kaip skamba ir skamba. - Panašu, kad jūsų vyrui jūsų saugumas nerūpi, ponia Geits. Kruvinasis karalius surietė lūpas į kažką panašaus į šypseną. "O gal jis tave jau pakeitė, hmm? Šie Amerikos politikai..."
  
  Pasigirdo spragtelėjimas ir pagaliau atsiliepė išsigandęs balsas. - Taip?
  
  "Tikiuosi, kad esate šalia ir turite įrenginį, mano drauge. Kitaip..."
  
  Gynybos ministro balsas buvo įtemptas iki galo. "Jungtinės Valstijos nenusilenkia tironams", - sakė jis, ir šie žodžiai jam akivaizdžiai kainavo daug jo širdies ir sielos. "Jūsų reikalavimai nebus patenkinti".
  
  Kruvinasis karalius galvojo apie Pragaro vartus ir tai, kas slypi už jų. "Tada klausyk, kaip tavo žmona miršta iš agonijos, Geitsai. Man nereikia antrojo prietaiso ten, kur einu.
  
  Įsitikinęs, kad kanalas išliks atviras, Kruvinasis karalius pakėlė peilį ir pradėjo įgyvendinti kiekvieną savo žudikišką fantaziją.
  
  
  DEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Hayden Jay nuėjo nuo savo kompiuterio, kai suskambo jos mobilusis telefonas. Benas ir Karin buvo užsiėmę prikeldami kapitono Kuko keliones jūra, ypač tas, kurios buvo susijusios su Havajų salomis. Cookas, nors ir plačiai žinomas kaip garsus tyrinėtojas, buvo daug talentų turintis žmogus. Jis taip pat buvo žinomas navigatorius ir patyręs kartografas. Žmogus, kuris viską nubrėžė žemėlapyje, užrašė žemes nuo Naujosios Zelandijos iki Havajų ir buvo plačiau žinomas kaip pirmą kartą nusileidęs Havajuose - vietą, kurią pavadino Sandvičo salomis. Statula vis dar stovi Waimea mieste, Kauai, kaip liudijimą apie vietą, su kuria jis pirmą kartą susidūrė 1778 m.
  
  Hayden atsitraukė, kai pamatė, kad skambina jos viršininkas Džonatanas Geitsas.
  
  "Taip, pone?"
  
  Iš kito galo buvo girdėti tik nutrūkstantis kvėpavimas. Ji nuėjo prie lango. "Ar tu mane girdi? Pone?"
  
  Jie nekalbėjo nuo tada, kai jis jai priekaištavo. Haydenas jautėsi šiek tiek nepasitikėjęs.
  
  Pagaliau pasigirdo Geitso balsas. "Jie ją nužudė. Tie niekšai ją nužudė".
  
  Haydenas žiūrėjo pro langą nieko nematydamas. "Ką jie padare?"
  
  Jai už nugaros atsisuko Benas ir Karin, sunerimę dėl jos tono.
  
  "Jie pasiėmė mano žmoną Hayden. Prieš kelis mėnesius. Ir praėjusią naktį jie ją nužudė. Nes aš nepriimčiau jų įsakymų.
  
  "Ne. Negalėjo...
  
  "Taip". Gateso balsas nutrūko, kai jo viskio kupinas adrenalino antplūdis aiškiai pradėjo sklaidytis. "Tai tau nerūpi, Džei, mano žmona. Aš visada buvau patriotas, todėl prezidentas tai sužinojo per kelias valandas po jos pagrobimo. Aš pasilieku..." Jis nutilo. "Patriotas".
  
  Haydenas vos žinojo, ką pasakyti. "Kodėl man dabar pasakyti?"
  
  "Norėdamas paaiškinti tolesnius mano veiksmus".
  
  - Ne! Haydenas rėkė, trenkdamas į langą iš staigaus siaubo. "Tu negali to padaryti! Prašau!"
  
  "Atsipalaiduokite. Aš neketinu žudytis. Pirmiausia aš padėsiu atkeršyti Sarai. Ironiška, ar ne?
  
  "Ką?"
  
  "Dabar aš žinau, kaip jaučiasi Mattas Drake'as.
  
  Hayden užsimerkė, bet ašaros vis tiek riedėjo jos veidu. Kennedy atminimas jau dingo iš pasaulio, širdis, kažkada tokia kupina ugnies, dabar virto amžina naktimi.
  
  "Kodėl man dabar pasakyti?" Haydenas pagaliau pakartojo.
  
  "Kad tai paaiškintų". Geitsas nutilo, tada pasakė: "Edas Boudreaux turi mažąją seserį. Siunčiu jums detales. Daryk-"
  
  Haydenas buvo toks sukrėstas, kad pertraukė sekretorių jam nespėjus tęsti. "Tu esi tikras?"
  
  "Darykite viską, ką galite, kad užbaigtumėte šį niekšą".
  
  Linija nutrūko. Hayden išgirdo, kaip jos telefone suskamba el. Nesustodama ji staigiai apsisuko ir išėjo iš kambario, nekreipdama dėmesio į susirūpinusius Beno Bleiko ir jo sesers žvilgsnius. Ji nuėjo prie mažos Kinimakio spintelės ir rado jį ruošiantį vištieną su chorizo padažu.
  
  "Kur yra Alicia?"
  
  "Vakar jos leidimas buvo atšauktas". Didelio havajiečio žodžiai buvo iškreipti.
  
  Haydenas pasilenkė arčiau. "Nebūk sušiktas idiotas. Mes abu žinome, kad jai nereikia leidimo. Taigi, kur Alicia?
  
  Kinimaki akys išsiplėtė, žiūrėjo į lėkštes. "Hm, minutę. Aš ją surasiu. Ne, ji tam per daug įžvalgi. aš -"
  
  "Tiesiog paskambink jai". Vos ištarus šiuos žodžius Haydeno skrandis sugniaužė, o sielą apgaubė juodumas. "Pasakyk jai susisiekti su Drake'u. Jis gavo tai, ko prašė. Mes įskaudinsime nekaltą žmogų, kad gautume informaciją.
  
  - Sesuo Boudreau? Kinimaka atrodė aštresnė nei įprastai. "Ar jis tikrai tokį turi? Ir Gatesas tai pasirašė?
  
  - Jūs taip pat, - Hayden sausai nusišluostė akis, - jei kas nors tiesiog kankintų ir nužudytų jūsų žmoną.
  
  Kinimaka tyliai tai suvirškino. "Ir tai leidžia CŽV daryti tą patį su Amerikos piliečiu?
  
  "Kol kas tiek", - pasakė Haydenas. "Mes kariaujame".
  
  
  VIENUoliktokas SKYRIUS
  
  
  Mattas Drake'as pradėjo nuo brangių dalykų. Johnnie Walker Black butelis buvo kviečiantis ir neatrodė per daug nuskuręs.
  
  Galbūt kažkas geresnio greitai išstumtų prisiminimą apie jos veidą? Ar šį kartą sapne jis tikrai ją išgelbės, kaip visada žadėjo?
  
  Paieškos tęsėsi.
  
  Viskis sudegė. Jis iš karto išleido stiklinę. Jis vėl užpildė. Jis sunkiai susikaupė. Tai buvo žmogus, kuris padėjo kitiems, pelnė jų pasitikėjimą, su kuriuo buvo atsiskaitoma ir niekada niekam nenuvylė.
  
  Tačiau jam nepavyko Kennedy Moore'o. Ir prieš tai jam nepavyko Alison. Ir jam nepavyko jų negimusio vaiko, kūdikio, kuris mirė net nespėjęs gyventi.
  
  Johnnie Walkeris, kaip ir kiekvienas kitas jo bandytas butelis, privertė gilinti jo neviltį. Jis žinojo, kad taip nutiks. Jis norėjo, kad skaudėtų. Jis norėjo, kad tai nukirstų nuo jo sielos kančios.
  
  Skausmas buvo jo atgaila.
  
  Jis žiūrėjo pro langą. Jis žiūrėjo atgal, tuščias, nematomas ir be emocijų - juodas, kaip ir jis. Gegužės ir Alicijos atnaujinimai tapo vis retesni. Jo SAS draugų skambučiai ir toliau sulaukdavo laiku.
  
  Kruvinasis karalius prieš kelias dienas nužudė Beno tėvus. Jie buvo saugūs. Jie niekada nežinojo apie pavojų, o Benas niekada nesužinos, kaip arti jie tapo Kraujo karaliaus keršto aukomis.
  
  Ir CŽV agentai, kurie saugojo Blakes, taip pat nežinojo. SAS neprireikė pripažinimo ar paglostymo. Jie tiesiog atliko užduotį ir perėjo prie kitos.
  
  Pradėjo groti persekiojanti melodija. Daina buvo jaudinanti ir graži - Evanescence "My Immortal" - ir priminė jam viską, ką jis kada nors buvo praradęs.
  
  Tai buvo jo skambėjimo tonas. Jis šiek tiek sutrikęs blaškėsi po paklodes, bet galiausiai susisiekė su telefonu.
  
  - Taip?
  
  - Čia Heidenas, Metai.
  
  Jis atsisėdo kiek tiesiau. Haydenas žinojo apie savo paskutinius žygdarbius, bet nusprendė į juos nekreipti dėmesio. Alicia buvo jų tarpininkė. "Kas nutiko? Benas-?" Jis net negalėjo prisiversti ištarti tų žodžių.
  
  "Jam viskas gerai. Mums viskas gerai. Bet kažkas atsitiko".
  
  - Ar radai Kovalenko? Nekantrumas tarsi ryškus prožektorius perskrodžia alkoholio miglą.
  
  "Ne, ne dabar. Tačiau Edas Boudreaux turi seserį. Ir mes gavome leidimą atvežti ją čia.
  
  Dreikas atsisėdo, pamiršęs apie viskį. Neapykanta ir pragaro ugnis įdegė jo širdyje dvi žymes. "Aš tiksliai žinau, ką daryti."
  
  
  DVYLIKTA SKYRIUS
  
  
  Hayden ruošėsi tam, kas turėjo būti. Visa jos CŽV karjera nebuvo jos paruošusi šiai situacijai. Žuvo gynybos ministro žmona. Tarptautinis teroristas, įkaitais laikantis nežinomą skaičių galingų žmonių artimųjų.
  
  Ar vyriausybė žinojo visų susijusių asmenų tapatybę? Niekada. Bet galite būti velniškai tikri, kad jie žinojo daug daugiau, nei kada nors leido.
  
  Kai ji pirmą kartą įstojo, atrodė daug lengviau. Galbūt tada, prieš rugsėjo 11 d., viskas buvo paprasčiau. Galbūt jos tėvo Jameso Jay, legendinio agento, į kurį ji siekė lygiuotis, laikais viskas buvo juoda ir balta.
  
  Ir negailestingas.
  
  Tai buvo aštrus kraštas. Karas su Kraujo karaliumi buvo kovojamas įvairiais lygiais, tačiau jos karas gali pasirodyti pats baisiausias ir sėkmingiausias.
  
  Įvairios jos pusėje buvusių žmonių asmenybės suteikė jai pranašumą. Gatesas tai pastebėjo pirmasis. Štai kodėl jis leido jiems patiems atlikti Bermudų trikampį supančios paslapties tyrimą. Geitsas buvo protingesnis, nei ji kada nors manė. Jis iškart pamatė pranašumą, kurį suteikia tokios kontrastingos asmenybės kaip Mattas Drake'as, Benas Blake'as, May Kitano ir Alicia Miles. Jis matė jos komandos potencialą. Ir jis suvedė juos visus.
  
  Puikus.
  
  Ateities komanda?
  
  Dabar viską praradęs vyras norėjo, kad būtų įvykdytas teisingumas vyrui, kuris taip žiauriai nužudė savo žmoną.
  
  Heidenas priėjo prie Boudreaux kameros. Lakoniškas samdinys tingiai pažvelgė į ją per sugniaužtas rankas.
  
  - Ar galiu jums padėti, agente Džei?
  
  Hayden niekada nebūtų sau atleidusi, jei nebūtų bandžiusi dar kartą. "Pasakyk mums Kovalenkos vietą, Boudreau. Tiesiog atiduok ir viskas baigsis". Ji išskėtė rankas. "Aš turiu galvoje, jis nėra toks, kad jis tau rūpi."
  
  "Gal jis žino." Boudreau pasuko kūną ir nuslydo nuo lovytės. "Gal jis nežino. Gal dar per anksti pasakyti, ar ne?
  
  "Kokie jo planai? Kas yra šie pragaro vartai?
  
  "Jei būčiau žinojęs..." Boudreaux veide buvo matyti besipuošiančio ryklio šypsena.
  
  "Tu tikrai taip." Haydenas išliko labai dalykiškas. "Suteikiu tau paskutinę galimybę".
  
  "Paskutinis šansas? Ar ketini mane nušauti? Ar CŽV pagaliau suprato, kokias tamsias nuodėmes jie turi padaryti, kad liktų žaidime?
  
  Haydenas gūžtelėjo pečiais. "Tam yra laikas ir vieta".
  
  "Žinoma. Galėčiau įvardyti kelias vietas". Boudreau tyčiojosi iš jos, pro seilių purslą spindėjo beprotybė. "Nieko negalite man padaryti, agente Džei, kas priverstų mane išduoti tokį galingą žmogų kaip Kraujo karalius".
  
  - Na... - Haydenas prisivertė nusišypsoti. - Tai mus privertė pagalvoti, Edai. Ji pridėjo linksmumo savo balsui. "Tu nieko čia neturi, žmogau. Nieko. Ir vis dėlto neišsiliesite. Sėdi ten, švaistydamasis, su džiaugsmu priimi išvadą. Kaip visiškas niekšas. Kaip nevykėlis. Kaip pietietiško šūdo gabalas. Haydenas atidavė visas jėgas.
  
  Boudreaux burnoje susidarė įtempta balta linija.
  
  "Tu esi žmogus, kuris pasidavė. Keistas. Auka. Impotentas".
  
  Boudreau pajudėjo jos link.
  
  Haydenas prispaudė veidą prie grotų, erzindamas jį. "Sušiktas suglebęs penis".
  
  Boudreau metė kumštį, bet Haydenas atsitraukė greičiau ir vis tiek prisivertė šypsotis. Jo kumščio smūgio į plieną garsas buvo tarsi šlapias antausys į veidą.
  
  "Taigi mes susimąstėme. Kas verčia tokį žmogų kaip tu, karys, tapti silpnavaliu nariu?
  
  Dabar Boudreau pažvelgė į ją lėtai suprantančiomis akimis.
  
  "Tai viskas". Haydenas jį mėgdžiojo. "Jūs ten patekote, ar ne? Jos vardas Marija, tiesa?
  
  Boudreau užtrenkė grotas neapsakomai įniršęs.
  
  Atėjo Haydeno eilė šypsotis. "Kaip jau sakiau. Impotentas".
  
  Ji nusisuko. Sėklos buvo pasėtos. Tai buvo apie greitį ir žiaurumą. Edas Boudreau niekada nebūtų įtrūkęs normaliomis sąlygomis. Bet dabar...
  
  Kinimaka susuko televizorių, kurį pririšo prie kėdės, kad samdinys matytų. Susirūpinimas vyro balse buvo akivaizdus, nors jis bandė jį nuslėpti.
  
  - Ką jūs, žmonės, bandote ištraukti?
  
  - Žiūrėk toliau, niekšeli. Hayden privertė savo balsą skambėti taip, tarsi jai neberūpėtų. Kinimaka įsijungė televizorių.
  
  Boudreaux akys išsiplėtė. - Ne, - tyliai pasakė jis tik lūpomis. "O ne".
  
  Haydenas pasitiko jo žvilgsnį su visiškai įtikinama šypsena. "Mes kariaujame, Boudreau. Vis dar nenori kalbėti? Pasirinkite sušiktą priedą.
  
  
  * * *
  
  
  Mattas Drake'as prieš įeidamas į kadrą įsitikino, kad fotoaparatas yra saugioje padėtyje. Juoda balaklava buvo nutempta per veidą labiau dėl efekto, o ne dėl maskavimo, tačiau neperšaunama liemenė ir ginklas, kurį jis nešiojo, visiškai aiškiai parodė merginos padėties rimtumą.
  
  Merginos akys buvo nevilties ir baimės ežerai. Ji neįsivaizdavo, ką padarė. Neįsivaizduoju, kam jiems to reikėjo. Ji nežinojo, kuo užsiima jos brolis.
  
  Marija Fedak buvo nekalta, pagalvojo Dreikas, jei šiais laikais kas nors buvo nekaltas. Atsitiktinai pagautas, nelaimės pagautas visame pasaulyje pasklidusiame tinkle, kuris šnypštė ir traškėjo nuo mirties, beširdiškumo ir neapykantos.
  
  Dreikas sustojo šalia jos, mojavo peiliu dešinėje rankoje, o kita lengvai atsirėmė į ginklą. Jam nebesvarbu, kad ji nekalta. Tai buvo ne mažesnis atpildas. Gyvenimas už gyvenimą.
  
  Jis kantriai laukė.
  
  
  * * *
  
  
  - Marija Fedak, - pasakė Haydenas. "Ji yra jūsų sesuo, ištekėjusi, pone Boudreau. Jūsų sesuo, užmaršusi, pone samdiniu. Jūsų sesuo išsigandusi, pone žudike. Ji nežino, kas yra jos brolis ir ką jis veikia reguliariai. Bet ji tikrai tave pažįsta. Ji pažįsta mylintį brolį, kuris kartą ar du per metus ją aplanko su netikromis istorijomis ir apgalvotomis dovanomis jos vaikams. Sakyk, Edai, ar nori, kad jie augtų be motinos?
  
  Boudreaux akys buvo išpūtusios. Jo nuoga baimė buvo tokia stipri, kad Haydenas iš tikrųjų jo gailėjosi. Bet dabar nebuvo laikas. Jo sesers gyvenimas tikrai buvo pusiausvyroje. Štai kodėl jie šeimininku pasirinko Mattą Drake'ą.
  
  "Marija". Iš jo išsprūdo žodis apgailėtinas ir beviltiškas.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as vos įžvelgė išsigandusią merginą. Jis pamatė Kennedy negyvą ant rankų. Jis pamatė kruvinas Beno rankas. Jis pamatė kaltą Harisono veidą.
  
  Bet labiausiai jis matė Kovalenko. Karalius Kraujo, sumanytojas, yra toks tuščias ir neturintis jausmų žmogus, kad galėtų būti ne kas kita, kaip reanimuotas lavonas. Zombis. Jis pamatė vyro veidą ir norėjo pasmaugti gyvybę visame, kas jį supa.
  
  Jo rankos ištiesė į merginą ir užsivertė jai aplink gerklę.
  
  
  * * *
  
  
  Heidenas mirktelėjo į monitorių. Drake'as skubino reikalus. Boudreau beveik neturėjo laiko nusileisti. Kinimaka žengė link jos, visada maloni tarpininkė, bet Alicia Miles jį atitraukė.
  
  "Jokiu būdu, didelis vyrukas. Tegul šie niekšai prakaituoja. Jie neturi nieko kito, tik mirtį.
  
  Hayden prisivertė tyčiotis Boudreaux taip, kaip ji prisiminė jį tyčiojantis, kai liepė nužudyti jos vyrus.
  
  "Ar ketini svirduliuoti, Edai, ar nori sužinoti, kaip jie gamina sušius JK?
  
  Boudreaux pažvelgė į ją žudikišku žvilgsniu. Iš burnos kampučio išbėgo plonas seilių kiekis. Jo emocijos užvaldė, kaip ir tada, kai jis pajuto arti žmogžudystę. Haydenas nenorėjo, kad jis nuo jos atsiribotų.
  
  Alicija jau buvo arti barų. "Jūs įsakėte įvykdyti egzekuciją mano vaikinui. Turėtumėte džiaugtis, kad Dreikas pjausto kauliukus, o ne aš. Aš būčiau privertęs tą kalytę kentėti dvigubai ilgiau.
  
  Boudreau pažvelgė iš vieno į kitą. "Jūs abu geriau pasirūpinkite, kad aš niekada iš čia neišeičiau. Prisiekiu, kad supjaustysiu jus abu į gabalus.
  
  "Išsaugok tai." Haydenas stebėjo, kaip Dreikas suspaudžia Marijos Fedak kaklą. "Ji neturi daug laiko".
  
  Boudreau buvo kietas žmogus ir jo veidas buvo uždaras. "CŽV nepakenks mano seseriai. Ji yra Jungtinių Valstijų pilietė".
  
  Dabar Haydenas tikrai tikėjo, kad beprotis tikrai to nesuprato. - Klausyk manęs, pamišusi niekšeli, - sušnypštė ji. "Mes kariaujame. Kruvinasis karalius nužudė amerikiečius Amerikos žemėje. Jis pagrobė dešimtis. Dešimtys. Jis nori, kad ši šalis būtų išpirkta. Jis nesirūpina tau ar tavo dvokiančia seserimi!
  
  Alicija kažką sumurmėjo į ausinę. Haidenas išgirdo nurodymus. Kinimaka padarė tą patį.
  
  Taip pat ir Drake'as.
  
  Jis paleido moters kaklą ir ištraukė ginklą iš dėklo.
  
  Hayden sukando dantis taip stipriai, kad nervai aplink kaukolę rėkė. Jos instinktas beveik privertė ją rėkti ir liepti jam sustoti. Jos dėmesys sekundei buvo neryškus, bet tada prasidėjo treniruotės, sakydamas, kad tai yra geriausia galimybė susekti Kovalenko.
  
  Viena gyvybė išgelbėti šimtus ar daugiau.
  
  Boudreau pastebėjo emocijų žaismą jos veide ir staiga atsidūrė prie grotų, įsitikinęs, ištiesė ranką ir urzgia.
  
  "Nedaryk to. Nedrįsk to daryti mano mažajai seseriai!
  
  Haydeno veidas buvo akmeninė kaukė. "Paskutinė galimybė, žudike".
  
  "Kruvinasis karalius yra vaiduoklis. Kiek žinau, tai gali būti raudonoji silkė. Jam patinka tokie dalykai".
  
  "Supratau. Išbandykite mus".
  
  Tačiau Boudreau per ilgai buvo samdinys, per ilgai - žudikas. Ir jo neapykanta autoritetams apakino jo sprendimą. "Eik po velnių, kalė".
  
  Hayden širdis sustojo, bet ji bakstelėjo mikrofono monitorių ant riešo. "Nušaukite ją".
  
  Dreikas pakėlė ginklą ir prispaudė jai prie galvos. Jo pirštas nuspaudė gaiduką.
  
  Boudreaux riaumojo iš siaubo. "Ne! Kruvinas karalius -"
  
  Drake'as leido siaubingam šūvių garsui užgožti visus kitus garsus. Jis stebėjo, kaip iš Marijos Fedak galvos šono bėga kraujas.
  
  "Šiaurės Oahu!" Boudreaux baigė. "Ten yra jo didžiausia ranča..." Jo žodžiai nutilo, kai jis grimzdo ant grindų, stebėdamas, kaip mirusi sesuo smunka kėdėje ir žiūrėjo į krauju ištaškytą sieną už jos. Jis sukrėstas stebėjo, kaip balaklava apsivilkusi figūra artėjo prie ekrano, kol jis jį visiškai užpildė. Tada jis nusiėmė kaukę.
  
  Meto Drake'o veidas buvo šaltas, tolimas, savo darbą mylinčio budelio veidas.
  
  Haydenas pašiurpo.
  
  
  TRYLIKOS SKYRIUS
  
  
  Metas Drake'as išlipo iš taksi ir užsimerkęs apžiūrėjo aukštą pastatą, iškilusį prieš jį. Pilka ir neapibrėžta, tai buvo puikus priedas CŽV slaptai operacijai. Vietiniai agentai turėjo įsiskverbti į požeminį garažą, pereidami per kelis apsaugos sluoksnius. Visi kiti, tiek agentai, tiek civiliai, įėjo pro priekines duris, sąmoningai prisistatę kaip lengvi taikiniai.
  
  Jis giliai įkvėpė, pirmą kartą beveik blaivus, kiek tik galėjo prisiminti, ir atstūmė vienam asmeniui skirtas besisukančias duris. Bent jau atrodė, kad šis įrenginys rimtai žiūri į savo saugumą. Priešais jį stovėjo paprastas stalas, prie kurio sėdėjo pustuzinis griežtai atrodančių vyrų. Be abejo, daug daugiau žiūrėjo.
  
  Jis ėjo per poliruotas plytelių grindis. "Haydenas Jay'us laukia susitikimo su manimi."
  
  "Koks tavo vardas?"
  
  "Dreikas".
  
  - Mattas Drake'as? Sargo stoiška išvaizda šiek tiek susvyravo.
  
  "Be abejo".
  
  Vyriškis pažvelgė į jį, kurį žmogus gali panaudoti pamatęs įžymybę ar kalinį. Tada jis paskambino. Po sekundės jis palydėjo Drake'ą į diskretišką liftą. Jis įkišo raktą ir paspaudė mygtuką.
  
  Dreikas pajuto, kaip liftas skrieja aukštyn, tarsi ant oro pagalvės. Jis nusprendė per daug negalvoti, kas bus, leido įvykiams susitvarkyti savaime. Kai durys atsidarė, jis atsisuko į koridorių.
  
  Koridoriaus gale stovėjo komitetas jo pasveikinti.
  
  Benas Blake'as ir jo sesuo Karin. Haydenas. Kinimaka. Alicia Miles stovėjo kažkur už nugaros. May nematė, bet tada irgi nelabai tikėjosi.
  
  Tačiau scena buvo klaidinga. Tai turėjo apimti Kennedy. Be jos viskas atrodė keistai. Jis išlipo iš lifto ir bandė prisiminti, kad jie tikriausiai jaučiasi taip pat. Bet ar jie kiekvieną vakarą gulėdavo lovoje ir žiūrėdavo jos akimis ir stebėdavosi, kodėl Dreikas nebuvo šalia, kad jos išgelbėtų?
  
  Tada Benas atsistojo priešais jį ir Drake'as nieko nesakęs patraukė jauną vaikiną į rankas. Karin nerimtai nusišypsojo per brolio petį, o Haydenas priėjo uždėti ranką jam ant peties.
  
  "Mes taves pasiilgome".
  
  Jis beviltiškai laikėsi. "Ačiū".
  
  "Tu neturi būti vienas", - pasakė Benas.
  
  Dreikas žengė žingsnį atgal. "Žiūrėk, - pasakė jis, - svarbu išsiaiškinti vieną dalyką. Aš esu pasikeitęs žmogus. Tu nebegali pasikliauti manimi, ypač tavimi, Benai. Jei jūs visi tai suprantate, yra tikimybė, kad galėsime dirbti kartu.
  
  "Tai buvo ne tavo..." Benas ėmėsi problemos, kaip ir Dreikas žinojo. Nenuostabu, kad Karin buvo proto ranka. Ji sugriebė jį ir patraukė į šalį, palikdama Drake'ui laisvą kelią į biurą.
  
  Jis ėjo pro juos, pakeliui linktelėdamas į Kinimaką. Alicia Miles pažvelgė į jį rimtomis akimis. Ji taip pat patyrė brangaus žmogaus netektį.
  
  Dreikas sustojo. "Tai dar nesibaigė, Alicia, jokiu būdu. Šis niekšas turi būti pašalintas. Jei ne, jis gali sudeginti pasaulį iki žemės.
  
  "Kovalenko mirs rėkdamas".
  
  "Aleliuja".
  
  Dreikas įėjo pro ją į kambarį. Du dideli kompiuteriai sėdėjo jo dešinėje, kietieji diskai dūzgė ir spragtelėjo, kai jie ieškojo ir įkėlė duomenis. Priešais jį buvo pora grindų aukščio neperšaunamų langų su vaizdu į Majamio paplūdimį. Staiga jį užklupo vaizdas, kaip Wellsas apsimetė iškrypėliu ir prašo snaiperio taikiklio, kad pamatytų įdegusius kūnus.
  
  Ši mintis privertė jį susimąstyti. Tai buvo pirmas kartas, kai jis nuosekliai pagalvojo apie Wellesą nuo Kennedy nužudymo. Wellsas mirė siaubinga mirtimi nuo Alicijos ar May. Jis nežinojo, kurios iš jų, ir nežinojo kodėl.
  
  Jis išgirdo, kad kiti jį seka. "Taigi..." Jis sutelkė dėmesį į vaizdą. "Kada mes važiuosime į Havajus?"
  
  - Ryte, - pasakė Haydenas. "Daugelis mūsų turto dabar sutelkta Oahu mieste. Tikriname ir kitas salas, nes žinoma, kad Kovalenko turi ne vieną rančą. Žinoma, dabar taip pat žinoma, kad jis yra apgaulės meistras, todėl ir toliau sekame kitus lyderius skirtinguose pasaulio regionuose.
  
  "Gerai. Prisimenu nuorodas į Kapitoną Kuką, Deimantinę galvą ir Pragaro vartus. Ar to tu siekei?"
  
  Benas paėmė. "Gana, taip. Tačiau Kukas nusileido Kauai, o ne Oahu. Jo..." Monologas staiga baigėsi. "Hmm, trumpai. Neradome nieko neįprasto. Ate."
  
  "Tarp Kuko ir Diamond Head nėra tiesioginių ryšių?
  
  "Mes ties tuo dirbame". Karin kalbėjo šiek tiek gindamasi.
  
  "Bet jis gimė Jorkšyre", - pridūrė Benas, išbandydamas naująjį Drake'o barjerą. "Žinai, Dievo Žemė".
  
  Atrodė, kad Dreikas net negirdėjo, ką sako jo draugas. - Kiek laiko jis praleido Havajuose?
  
  - Mėnesius, - pasakė Karin. "Jis ten grįžo bent du kartus".
  
  "Galbūt tada jis aplankė kiekvieną salą. Ką turėtumėte padaryti, tai patikrinti jo žurnalus, o ne istoriją ar pasiekimus. Turime žinoti apie tuos dalykus, kuriais jis nėra garsus".
  
  "Tai..." Karin nutilo. "Tai tikrai prasminga."
  
  Benas nieko nesakė. Karin nebaigė. "Mes žinome štai ką: Havajų ugnies, žaibo ir ugnikalnių dievas yra moteris, vardu Pele. Ji yra populiari figūra daugelyje senovės Havajų pasakojimų. Teigiama, kad jos namai yra ant vieno aktyviausių ugnikalnių pasaulyje, tačiau jie yra Didžiojoje saloje, o ne Oahu.
  
  "Tai viskas?" - trumpai paklausė Dreikas.
  
  "Ne. Nors dauguma istorijų yra apie jos seseris, kai kurios legendos pasakoja apie Pele vartus. Vartai veda į ugnį ir ugnikalnio širdį - ar tai jums atrodo kaip pragaras?
  
  "Galbūt tai metafora", - negalvodamas pasakė Kinimaka, tada paraudo. "Na, gali būti. Tu žinai..."
  
  Pirmoji nusijuokė Alicija. "Ačiū Dievui, kad bent kažkas turi humoro jausmą". Ji prunkštelėjo, tada pridūrė: "Neįsižeisk", - balsu, kuris rodė, kad jai iš tikrųjų nerūpi, kaip žmonės su ja elgiasi.
  
  "Pele's Gate gali būti naudingas", - sakė Drake'as. "Tęsk gerą darbą. Pasimatysim ryte".
  
  "Ar tu nepasilieki?" - ištarė Benas, akivaizdžiai tikėdamasis, kad turės progą pasikalbėti su draugu.
  
  "Ne". Dreikas žiūrėjo pro langą, kai saulė pradėjo leistis virš vandenyno. "Šį vakarą turiu kur būti".
  
  
  KETUROLIOTOJI SKYRIUS
  
  
  Dreikas išėjo iš kambario neatsigręždamas. Kaip ir tikėtasi, Haydenas jį pasivijo, kai jis ruošėsi įlipti į liftą.
  
  "Dreikai, sulėtink. Ar jai viskas gerai?"
  
  "Tu žinai, kad jai viskas gerai. Jūs matėte ją vaizdo įrašų sraute.
  
  Haydenas sugriebė jam už rankos. "Žinai, ką turiu omeny."
  
  "Ji bus gerai. Tai turėjo atrodyti gerai, tu tai žinai. Boudreaux turėjo manyti, kad tai iš tikrųjų.
  
  "Taip".
  
  "Norėčiau, kad galėčiau pamatyti, kaip jis lūžta".
  
  "Na, aš buvau ta, kurią jis nusmeigė, todėl jūsų dėka gavau tą malonumą".
  
  Drake'as paspaudė pirmojo aukšto mygtuką. "Jo sesuo jau turėtų būti su jūsų agentais. Jie nuveš ją į ligoninę ir išvalys. Netikras kraujas yra velnias, kuris rūpinasi savo reikalais, žinote.
  
  "Boudreau tapo dar labiau pamišęs, jei tai įmanoma. Kai jo sesuo atsistojo, gyva..." Hayden papurtė galvą. "Galutinis žlugimas".
  
  "Planas pasiteisino. Tai buvo gera idėja", - sakė jai Drake'as. "Gavome informaciją. Buvo verta ".
  
  Haydenas linktelėjo. "Aš žinau. Džiaugiuosi, kad maniakas atsidūrė už grotų.
  
  Dreikas įėjo į liftą ir laukė, kol užsidarys durys. "Jei tai priklausytų nuo manęs", - pasakė jis, kai Haydenas dingo iš akių. "Aš nušaučiau niekšelį jo kameroje".
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as taksi nuvažiavo į Biskeino bulvarą ir nuvyko į Bayside prekybos aikštę. Jam paskambinęs vyras, skambėjo tyliai, neužtikrintas ir visiškai be charakterio, norėjo susitikti už Bubba Gump. Drake'as turėjo humoro akimirką ir pasiūlė Hootersą - vietą, kuri tikriausiai jiems būtų tinkamesnė, bet May elgėsi taip, lyg jo net nebūtų girdėjusi.
  
  Drake'as prisijungė prie minios, klausėsi triukšmingų linksmybių aplink jį ir jautėsi visiškai ne savo vietoje. Kaip šie žmonės galėjo būti tokie laimingi, kai jis prarado kažką tokio brangaus? Kaip jiems nerūpėjo?
  
  Jo gerklė buvo išsausėjusi, o lūpos suskilinėjusios. Bubba Gump baras viliojo. Galbūt jis galėtų nuskęsti keletą kartų prieš jai atvykstant. Tačiau jis neturėjo iliuzijų; tai turėjo liautis. Jei jis vyks į Havajus sumedžioti mylimos moters žudiko, jei ketino siekti atkeršyti, o ne tapti auka, tai turėjo būti paskutinis kartas.
  
  Tai turėjo būti.
  
  Jis jau ruošėsi stumti duris, kai Mai ant jo rėkė. Ji buvo čia pat, atsirėmusi į stulpą mažiau nei šešių pėdų atstumu nuo manęs. Jei ji būtų priešė, jis dabar būtų miręs.
  
  Jo pasiryžimas žiaurumui ir atpildui buvo bevertis be dėmesio ir patirties.
  
  Mai nuėjo į restoraną, Dreikas nusekė paskui ją. Jie atsisėdo prie baro ir užsakė Lava Flows būsimos kelionės į Havajus garbei.
  
  Dreikas tylėjo. Jis niekada anksčiau nebuvo matęs Mai Kitano nervingo. Jis niekada anksčiau nebuvo matęs jos išsigandusi. Jis neįsivaizdavo scenarijaus, kuris ją išjudintų.
  
  Ir tada jo pasaulis vėl žlugo.
  
  "Kovalenko pagrobė mano seserį Čiką iš Tokijo. Praėjo daug mėnesių. Nuo to laiko jis ją laikė nelaisvėje". Mai giliai įkvėpė.
  
  "Aš suprantu. Suprantu, ką padarei, - pašnibždomis pasakė Dreikas. Tai buvo akivaizdu. Šeima visada buvo pirmoje vietoje.
  
  "Jis turi prietaisą".
  
  "Taip".
  
  "Atvykau į JAV, kad ją surasčiau. Norėdami rasti Kovalenko. Bet man nepavyko, kol jūs ir jūsų draugai nesusisiekėte su manimi. Aš tau skolingas".
  
  "Mes jos neišgelbėjome. Tu."
  
  "Suteikei man vilties, padarei mane komandos dalimi".
  
  "Jūs vis dar esate komandos dalis. Ir nepamirškite, kad vyriausybė turi kitą priemonę. Jie neketina pasiduoti".
  
  "Nebent vienas iš jų turėjo mylimą žmogų nelaisvėje".
  
  Drake'as žinojo, kas atsitiko Geitso žmonai, bet nieko nesakė. "Mums tavęs prireiks Havajuose, Mai. Jei norime nugalėti šį vyrą, mums reikės geriausio. Valdžia tai žino. Štai kodėl tau, Alicijai ir kitiems buvo leista išvykti".
  
  "Ir tu?"
  
  "Ir aš".
  
  "O kaip tavo artimieji, Dreikai? Ar Kruvinasis karalius bandė įvykdyti savo kerštą?
  
  Dreikas gūžtelėjo pečiais. "Jam nepavyko."
  
  "Ir vis dėlto jis stengsis".
  
  "Ar tavo sesuo saugi?" Ar jai reikia papildomos apsaugos? Pažįstu kai kuriuos žmones...
  
  "Tuo pasirūpinta, ačiū."
  
  Dreikas tyrinėjo nepaliestą gėrimą. "Tuomet visa tai baigsis Havajuose", - sakė jis. "Ir dabar, kai beveik radome, tai bus greitai".
  
  Mai ilgai gurkštelėjo gėrimo. "Jis bus pasiruošęs, Dreikai. Jis tai planavo dešimtmetį".
  
  "Tai ugnies žemė", - sakė jis. "Pridėkite Kovalenko ir kitus mus prie šios lygties, ir visa ši vieta gali tiesiog sprogti.
  
  
  * * *
  
  
  Jis stebėjo, kaip May nuėjo link automobilių stovėjimo aikštelės ir patraukė link, kur, jo manymu, gali būti taksi. Majamio naktinis gyvenimas įsibėgėjo. Alkoholis nebuvo vienintelė apsinuodijimo priemonė, o nesibaigiančių malonių naktų, gražių vyrų ir moterų bei dinamiškų melodijų derinys sunkiai pakėlė net slegiantį jo nuotaiką.
  
  Jis pasuko už kampo ir prieš jį atsivėrė prieplauka - jachtos, kurios ėmė didžiuotis, minios prisipildė pėsčiųjų takus, restoranas po atviru dangumi, pilnas gražių žmonių, kuriems niekas pasaulyje nerūpėjo.
  
  Iš esmės dėkoju tokiems žmonėms kaip Mattas Drake'as.
  
  Jis atsisuko. Jo mobilusis telefonas suskambo ta persekiojančia, melodinga melodija.
  
  Greitai paspauskite mygtuką. - Taip?
  
  "Matas? Laba diena. Sveiki." Puikūs Oksfordo išsilavinimo tonai jį nustebino.
  
  "Dalas?" - jis pasakė. - Torstenas Dalis?
  
  "Žinoma. Kas dar skamba taip gerai?
  
  Drake'as panikavo. "Viskas gerai?"
  
  "Nesijaudink, drauge. Viskas gerai šioje pasaulio pusėje. Islandija yra puiki. Vaikai fantastiški. Žmona yra... žmona. Kaip sekasi su Kovalenko?
  
  "Radome", - šypsodamasis pasakė Dreikas. "Beveik. Mes žinome, kur ieškoti. Šiuo metu vyksta tam tikra mobilizacija ir rytoj turėtume būti Havajuose.
  
  "Puikus. Na, priežastis, dėl kurios skambinu, gali būti jums naudinga, o gal ir ne. Galite nuspręsti patys. Kaip žinote, Dievų kapo tyrinėjimas tęsiamas atsargiai. Ar prisimeni, kaip Frėjaus pilyje aš stovėjau ant Odino kapo krašto iškišęs liežuvį? Ar prisimeni, ką mes radome?
  
  Drake'as prisiminė savo tiesioginę baimę. "Be abejo".
  
  "Patikėkite, kai sakau, kad beveik kiekvieną dieną randame lobių, kurie prilygsta ar net pranoksta. Tačiau šįryt mano dėmesį patraukė kažkas žemiškesnio, daugiausia dėl to, kad tai man priminė tave.
  
  Dreikas įžengė į siaurą alėją, kad geriau išgirstų švedą. "Primena tau mane? Ar radai Heraklį?
  
  "Ne. Bet ant kiekvienos kapo nišos sienų radome ženklų. Jie buvo paslėpti už lobių, todėl iš pradžių nebuvo pastebimi.
  
  Dreikas kosėjo. "Ženklai?"
  
  "Jie sutapo su nuotrauka, kurią man atsiuntėte".
  
  Drake'as šiek tiek užtruko, o tada žaibas trenkė į jo širdį. "Laukti. Nori pasakyti, kaip mano atsiųstame paveikslėlyje? Sūkurinis vaizdas, kurį radome kelionių laiku įrenginiuose?
  
  "Maniau, kad tai privers tave įkąsti, mano drauge. Taip, šios žymės - arba garbanos, kaip jūs sakote.
  
  Dreikas akimirką buvo be žado. Jei ženklai Dievų kape sutapo su ženklais, kuriuos jie rado ant senovinių transporto priemonių, tai reiškė, kad jie buvo iš tos pačios eros.
  
  Dreikas kalbėjo per išsausėjusią burną. "Tai reiškia-"
  
  Tačiau Thorstenas Dahlas jau viską apgalvojo. "Kad dievai sukūrė prietaisus keliauti laiku. Jei pagalvoji, tai prasminga. Iš to, ką radome Odino kape, žinome, kad jie egzistavo. Dabar mes žinome, kaip jie manipuliavo laiko eiga".
  
  
  PENkioliktokas SKYRIUS
  
  
  Kruvinasis karalius stovėjo savo mažo rezervato pakraštyje ir žiūrėjo, kaip keli jo Bengalijos tigrai persekiojo jiems paleistą elnią. Jo emocijos buvo sudraskytos. Viena vertus, buvo malonu turėti ir laisvalaikiu stebėti vieną didžiausių planetoje sukurtų žudymo mašinų. Kita vertus, buvo labai gaila, kad jie buvo laikomi nelaisvėje. Jie nusipelnė geresnio.
  
  Ne taip, kaip jo žmonių belaisviai. Jie nusipelnė to, ką ketino gauti.
  
  Boudreau.
  
  Kraujo karalius apsisuko, kai išgirdo kelis žmones, einančius žole. - Pone Boudreau, - sumurmėjo jis. "Kaip vyko CŽV sulaikymas?
  
  Vyriškis sustojo už kelių jardų, suteikdamas jam reikalingą pagarbą, bet žiūrėjo į jį be baimės. "Sunkiau, nei įsivaizdavau", - prisipažino jis. "Ačiū už ramų ištraukimą."
  
  Kruvinasis karalius nutilo. Jis pajuto už nugaros tigrus, vejančius išsigandusius elnius. Elnias cyptelėjo ir pabėgo, apimtas siaubo, negalėdamas susidoroti su savo mirtimi. Boudreau toks nebuvo. Kruvinasis karalius parodė jam tam tikrą pagarbą.
  
  - Ar Mattas Drake'as jus pranoko?
  
  "CŽV pasirodė išradingesnė, nei tikėjausi. Tai viskas".
  
  - Žinai, jei turėčiau ginklą, tavo sesers mirtis nebūtų suklastota.
  
  Boudreaux tylėjimas parodė, kad jis suprato.
  
  "Atėjo laikas veikti", - pasakė Kruvinasis Karalius. "Man reikia, kad kas nors sunaikintų kitas ranšas. Tie, kurie yra Kauai ir Didžiojoje saloje. Ar galite tai padaryti už mane?"
  
  Vyras, kurį liepė išgelbėti nuo įkalinimo iki gyvos galvos, staiga rado viltį. "Aš galiu tai padaryti."
  
  "Privalai nužudyti kiekvieną įkaitą. Kiekvienas vyras, moteris ir vaikas. Tu gali tai padaryti?"
  
  "Taip, pone".
  
  Kruvinasis karalius pasilenkė į priekį. "Tu esi tikras?"
  
  "Padarysiu viską, ko paprašysi".
  
  Kraujo karalius nerodė jokių išorinių emocijų, bet buvo patenkintas. Boudreau buvo kompetentingiausias jo kovotojas ir vadas. Gerai, kad jis liko toks ištikimas.
  
  "Tada eik ruoštis. Laukiu tavo nurodymų".
  
  Jo vyrai nuvedė amerikietį, o Kraujo karalius mostelėjo vienam vyrui palaukti už nugaros. Tai buvo Klodas, savo rančos Oahu vadybininkas.
  
  "Kaip sakiau, Klodai, atėjo laikas. Ar tu pasiruošęs, tiesa?
  
  "Viskas yra paruošta. Kiek laiko turėtume ištverti?"
  
  - Laikysitės tol, kol numirsite, - sušuko Kruvinasis Karalius. "Tuomet tavo skola man bus sumokėta. Jūs esate blaškymosi dalis. Žinoma, tai tik maža dalis, bet jūsų auka to verta.
  
  Jo Oahu vadovas tylėjo.
  
  - Ar tau tai trukdo?
  
  "Ne. Ne sere."
  
  "Tai yra gerai. Ir kai sutelksime jų dėmesį į rančą, atidarysite vietines salų ląsteles. Tai aš eisiu pro pragaro vartus, bet Havajai sudegs.
  
  
  ŠEŠIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  CŽV privatus lėktuvas skrido trisdešimt devynių tūkstančių pėdų aukštyje. Metas Drake'as suko ledą tuščioje taurėje ir pralaužė dangtelį kitam miniatiūriniam viskiui. Jis sėdėjo vienas lėktuvo gale, tikėdamasis, kad jie gerbs jo vienatvę. Tačiau nuolatiniai žvilgsniai į šonus ir įnirtingi šnabždesiai jam bylojo, kad "sveiki sugrįžę" furgonas netrukus privažiuos šalia jo.
  
  O viskis dar net nebuvo pradėjęs erzinti nervų.
  
  Heidenas sėdėjo kitoje pusėje nuo jo, Kinimaka šalia. Nepaisant savo misijos pobūdžio, havajietis atrodė gana linksmas grįžęs į tėvynę. Jo šeima buvo kruopščiai saugoma, bet visada optimistiškai nusiteikęs milžinas atrodė gana įsitikinęs, kad dar turės galimybę juos pamatyti.
  
  Haydenas kalbėjosi su Jonathanu Gatesu palydoviniu telefonu. "Dar trys? Tai iš viso dvidešimt vienas kalinys, pone. Na, taip, aš tikiu, kad yra daugiau nei tai. O vietos dar nėra. Ačiū".
  
  Hayden nutraukė ryšį ir nuleido galvą. "Aš nebegaliu su juo kalbėtis. Kaip kalbėtis su vyru, kurio žmona ką tik buvo nužudyta? Ką tu ketini pasakyti?"
  
  Dreikas ją stebėjo. Prireikė akimirkos, bet tada ji nukreipė savo persekiojamą žvilgsnį į jį. "Atsiprašau, Matt. Aš nemanau. Tiek daug visko vyksta".
  
  Dreikas linktelėjo ir išleido taurę. - Ar Geitsas neturėtų atostogauti?
  
  "Situacija per daug nestabili". Heidenas prispaudė telefoną prie kelio. "Kare niekas negali pasitraukti į antrą planą".
  
  Dreikas nusišypsojo iš ironijos. "Nemaniau, kad Havajai tokie dideli.
  
  "Turite omenyje, kodėl jie dar nerado bent vienos jo rančos? Na, tai nėra didelis dalykas. Bet čia siaubingai daug neįžengiamų miškų, kalvų ir slėnių. Rančos tikriausiai taip pat yra užmaskuotos. Ir Kruvinasis Karalius yra mums paruoštas. Atrodo, kad Vašingtonas mano, kad vietiniai mums padės labiau nei įprasta darbo jėga.
  
  Dreikas kilstelėjo antakį. "Nuostabu, kad jie tikriausiai teisūs. Čia ateina mūsų draugiškas milžinas.
  
  Mano jam plačiai nusišypsojo. "Aš tikrai pažįstu daugumą Honolulu žmonių.
  
  Atsirado neryškumas, o šalia jo staiga pasirodė Benas Bleikas. Dreikas spoksojo į jaunuolį. Tai buvo pirmas kartas, kai jie tikrai matėsi po Kennedy mirties. Jame kilo emocijų banga, kurią jis greitai nuslopino ir paslėpė dar vieną gurkšnį.
  
  "Viskas įvyko taip greitai, drauge. Aš negalėjau padėti. Ji mane išgelbėjo, bet... bet aš negalėjau jos išgelbėti.
  
  "Aš tavęs nekaltinu. Tai nebuvo tavo kaltė".
  
  - Bet tu išėjai.
  
  Dreikas pažvelgė į Karin, Beno seserį, kuri piktomis akimis žiūrėjo į brolį. Matyt, jie diskutavo apie neapgalvotą Beno žingsnį, ir jis ėjo prieš grūdus. Drake'as atidarė dar vieną viskį ir atsilošė kėdėje, jo žvilgsnis nejudėjo. "Prieš maždaug tūkstantį metų įstojau į SAS. Geriausia pasaulyje kovos jėga. Yra priežastis, kodėl jie geriausi, Benai. Be kita ko, taip yra todėl, kad jie yra žiaurūs žmonės. Negailestingas. Žudikai. Jie neatrodo kaip Mattas Drake'as, kurį žinote. Ar net kaip Mattas Drake'as, kuris ieškojo Odino kaulų. Šio Matto Drake'o nebuvo SAS. Jis buvo civilis".
  
  "Ir dabar?"
  
  "Kol Kraujo karalius gyvas ir Vendeta vis dar egzistuoja, aš negaliu būti civilis. Nesvarbu, koks blogas aš noriu būti".
  
  Benas pažvelgė į šalį. "Aš suprantu".
  
  Drake'as nustebo. Jis pusiau apsisuko, kai Benas atsistojo ir grįžo į savo vietą. Galbūt jaunas vaikinas pradėjo augti.
  
  Jei pastarieji trys mėnesiai nebūtų paspartinę šio proceso, niekas to nebūtų padaręs.
  
  Haydenas jį stebėjo. "Jis buvo su ja, žinai. Kai ji mirė. Jam irgi buvo sunku".
  
  Dreikas nurijo ir nieko nesakė. Jo gerklė įsitempė ir viskas, ką jis galėjo padaryti, kad neprasiveržtų į ašaras. Kažkoks vaikinas iš SAS. Viskis paliko karštą pėdsaką mano pilvo duobėje. Po akimirkos jis paklausė: "Kaip tavo koja?
  
  "Skauda. Galiu vaikščioti ir net bėgioti. Vis dėlto nenorėčiau kovoti su Boudreau dar kelias savaites.
  
  "Kol jis yra kalėjime, jums to nereikės".
  
  Sujudimas patraukė jo dėmesį. Mai ir Alicia sėdėjo keliomis eilėmis priekyje ir kitoje perėjoje viena nuo kitos. Dviejų moterų santykiai niekada nebuvo tik šalti, bet kažkas jas abi erzino.
  
  "Jūs mus sukompromitavote!" Alicija pradėjo rėkti. "Norėdamas išgelbėti savo prakeiktą seserį. Kaip kitaip jie galėtų rasti viešbutį?
  
  Drake'as išslydo iš savo sėdynės ir nusileido koridoriumi. Paskutinis dalykas, kurio jam reikėjo skrydžio metu, buvo kova tarp dviejų mirtingiausių moterų, kurias jis kada nors pažinojo.
  
  - Hudsonas mirė tame viešbutyje, - urzgė Alicija. "Jie nušovė jį, kol... kol..." Ji papurtė galvą. "Ar tai buvo tavo informacija, Kitano? Kviečiu jus pasakyti tiesą.
  
  Alicija įžengė į koridorių. Mai atsistojo pažvelgti jai į veidą. Dvi moterys buvo beveik nuo nosies iki nosies. Mai atsitraukė, kad atsirastų vietos. Nepatyręs stebėtojas galėjo manyti, kad tai japonės silpnumo ženklas.
  
  Drake'as žinojo, kad tai mirtinas ženklas.
  
  Jis puolė į priekį. "Sustabdyti!"
  
  "Mano sesuo verta dešimties Hadsonų".
  
  - sumurmėjo Alicija. "Dabar aš palauksiu gegužės mėnesio!"
  
  Drake'as žinojo, kad May neatsitrauks. Būtų buvę lengviau pasakyti Alicijai tai, ką ji jau žinojo - kad Hadsonas atsidavė, - bet Mai Kitano išdidumas neleido jai pasiduoti. Alicija smogė. - atkirto Mai. Alicia pasislinko į šoną, norėdama suteikti sau daugiau erdvės. Mai puolė ją.
  
  Drake'as puolė prie jų.
  
  Alicia pamėgdžiojo smūgį, žengė į priekį ir metė alkūne May į veidą. Japonų karė nejudėjo, bet šiek tiek pasuko galvą, leisdama smūgiui nušvilpti milimetro atstumu nuo jos.
  
  Mai stipriai trenkė Alicijai į šonkaulius. Pasigirdo stiprus šnypštimas, ir Alicija atsitrenkė į pertvarą. May pajudėjo į priekį.
  
  Haydenas rėkdamas pašoko ant kojų. Benas ir Karin taip pat stovėjo ant kojų, abu smalsu, kas laimės kovą. Dreikas įsiveržė į vidų su jėga, pastūmė May į šalia jos esančią sėdynę ir perrėžė ranka Alisijai per gerklę.
  
  "Sustabdyti." Jo balsas buvo tylus kaip kapas, bet pilnas grėsmės. "Tavo miręs sušiktas vaikinas neturi nieko bendra su tuo. Ir tavo sesuo taip pat". Jis žvilgtelėjo į May. "Kovalenko yra priešas. Kai tas niekšas taps FUBAR, galėsite kovoti su viskuo, ką norite, bet iki tol jį saugokite.
  
  Alicija susuko ranką. "Ta kalė turėtų mirti už tai, ką padarė".
  
  Mai nė nemirktelėjo. - Tu padarei daug blogiau, Alicia.
  
  Dreikas pamatė, kaip ugnis vėl įsiliepsnojo Alicijos akyse. Jis ištarė vienintelį dalyką, kuris jam atėjo į galvą. "Užuot ginčęsis, gal galėtumėte man paaiškinti, kuris iš jūsų iš tikrųjų nužudė Wellsą. Ir kodėl."
  
  Kova peržengė juos.
  
  Haydenas buvo iškart už jo. "Hudsonas buvo sekamas naudojant aukštųjų technologijų sekimo įrenginį Miles. Tu tai žinai. Niekas čia nėra patenkintas tuo, kaip Mai atidavė įrenginį. Jos balse girdėjosi plienas. "Jau nekalbant apie tai, kaip ji tai gavo. Bet net aš suprantu, kodėl ji tai padarė. Kai kurie vyresnieji vyriausybės pareigūnai šiuo metu išgyvena tą patį. Kovalenko jau žaidžia paskutines rungtynes, o mes vos pasiekėme antrąją bazę. Ir jei nuotėkis neužsandarintas...
  
  Alicija sumurmėjo ir grįžo į savo vietą. Drake'as rado dar vieną šūsnį miniatiūrų ir grįžo koridoriumi prie savųjų. Jis žiūrėjo tiesiai į priekį, kol kas nenorėdamas pradėti jokio pokalbio su savo geriausiu draugu.
  
  Bet pakeliui Benas pasilenkė prie jo. "FUBARAS?"
  
  "Pašikta neatpažįstamai".
  
  
  SEPTYNIOJI SKYRIUS
  
  
  Prieš jiems nusileidus, Haydenas sulaukė skambučio, kad Edas Boudreau pabėgo iš CŽV kalėjimo. Kraujo karalius pasinaudojo viešai neatskleista informacija ir prieš savo norą ištraukė Boudreau atlikdamas diskretišką, be rūpesčių operaciją.
  
  "Jūs, žmonės, niekada nieko neišmokote", - pasakė jai Drake'as ir nenustebo, kai ji neturėjo ką atsakyti.
  
  Honolulu oro uostas, kaip ir greitas automobilio įvažiavimas į miestą, blykstelėjo neryškiai. Paskutinį kartą jie buvo Havajuose, jie užpuolė Davoro Babičiaus dvarą, o jo sūnus Blanca juos įtraukė į įtariamųjų sąrašą. Tuo metu tai atrodė rimta.
  
  Tada pasirodė Dmitrijus Kovalenko.
  
  Honolulu buvo judrus miestas, nepanašus į daugumą Amerikos ar Europos miestų. Tačiau kažkaip paprasta mintis, kad Waikiki paplūdimys yra ne daugiau kaip dvidešimt minučių, sušvelnino net niūrias Drake'o mintis.
  
  Buvo ankstyvas vakaras ir jie visi buvo pavargę. Tačiau Benas ir Karin reikalavo, kad jie eitų tiesiai į CŽV pastatą ir prisijungtų prie vietinio tinklo. Jie abu nekantravo pradėti gilintis į kapitono Kuko žurnalų buvimo vietą. Tai išgirdęs Dreikas vos nenusišypsojo. Benas visada mėgo mįsles.
  
  Haydenas paspartino dokumentų tvarkymą ir netrukus jie atsidūrė kitame mažame biure, panašiame į tą, kurį paliko Majamyje. Vienintelis skirtumas buvo tas, kad pro langą jie matė Waikiki daugiaaukščius viešbučius, garsųjį "Top of Waikiki" besisukantį restoraną ir tolumoje didžiausią Oahu įžymybę - ilgai neveikiantį ugnikalnį, žinomą kaip Diamond Head.
  
  "Dieve, aš noriu čia gyventi", - atsidususi tarė Karin.
  
  - Tikiu, - sumurmėjo Kinimaka. "Nors esu tikras, kad dauguma poilsiautojų čia praleidžia daugiau laiko nei aš.
  
  "Ei, tu ne taip seniai buvai Everglades", - šmaikštavo Hayden, prijungdama Beno ir Karin kompiuterius prie privilegijuotos sistemos. "Ir susipažino su vienu iš vietinių".
  
  Kinimaka akimirką atrodė suglumusi, paskui nusijuokė. "Turite omenyje aligatorių? Buvo labai smagu, taip.
  
  Haydenas baigė tai, ką darė, ir apsidairė. "Kaip apie greitą vakarienę ir ankstyvą lovą? Darbą pradedame auštant".
  
  Pasigirdo linktelėjimai ir sutikimo murmėjimas. Kai May sutiko, Alicia išėjo. Drake'as ją prižiūrėjo prieš kreipdamasis į savo kolegas. "Jūs visi turėtumėte žinoti kai ką, ko šiandien sužinojau. Jaučiu, kad tai gali būti viena iš svarbiausių informacijos, kurią kada nors atskleisime. Jis padarė pauzę. "Dahlas vakar susisiekė su manimi".
  
  - Torstenas? - pratrūko Benas. "Kaip sekasi išprotėjusiam švedui? Kai paskutinį kartą jį mačiau, jis žiūrėjo į Odino kaulus.
  
  Drake'as apsimetė, kad niekas jo netrukdė. "Tyrinėdami Dievų kapą, jie rado žymes, kurios atitiko sūkurius, kuriuos radome perdavimo įrenginiuose.
  
  "Nuosekliai?" - pakartojo Haydenas. "Ar nuosekliai?"
  
  "Jie yra lygiai tokie patys."
  
  Beno smegenys pradėjo dirbti visu pajėgumu. "Tai reiškia, kad tie patys žmonės, kurie pastatė kapą, taip pat sukūrė įrenginius. Tai beprotybė. Teorija teigia, kad dievai pastatė savo kapus ir tiesiogine to žodžio prasme atsigulė mirti, tuo pačiu pratęsdami gyvenimą per masinį išnykimą. Dabar jūs sakote, kad jie taip pat sukūrė kelionių laiku įrenginius? Benas nutilo. - Tiesą sakant, tai prasminga...
  
  Karin papurtė galvą žiūrėdama į jį. "Kvailys. Žinoma, tai prasminga. Taigi jie keliavo laiku, manipuliavo įvykiais ir kūrė žmonių likimus.
  
  Metas Drake'as tylėdamas nusisuko. - Pasimatysime ryte.
  
  
  * * *
  
  
  Nakties oras buvo švelnus, atogrąžų šiltas ir silpnai pagardintas Ramiojo vandenyno. Drake'as klajojo gatvėmis, kol rado atvirą barą. Klientai turi skirtis nuo kitų barų kitose šalyse, tiesa? Juk tai buvo rojus. Tada kodėl nuteistieji iki gyvos galvos vis dar žaidė pulą, atrodydami, kad vieta jiems priklauso? Kodėl baro gale sėdėjo girtas atmetęs galvą? Kodėl amžina pora sėdėjo atskirai, pasiklydę savo mažuose pasauliuose, kartu, bet atskirai?
  
  Na, kai kurie dalykai buvo kitokie. Alicia Miles buvo prie baro ir gėrė dvigubą gėrimą. Drake'as galvojo apie išvykimą. Buvo ir kitų barų, kuriuose jis galėjo pasislėpti nuo savo sielvarto, ir jei dauguma jų atrodytų taip, jis jaustųsi kaip namie.
  
  Bet galbūt raginimas veikti šiek tiek pakeitė jo požiūrį. Jis priėjo prie jos ir atsisėdo. Ji net nepažvelgė į viršų.
  
  - Po velnių, Dreikai. Ji pastūmė savo tuščią stiklinę jo link. "Nupirk man gėrimo".
  
  - Palikite butelį, - paliepė Dreikas barmenui ir įsipylė pusę stiklinės Bacardi Oakheart. Jis pakėlė taurę tostą. "Alicia Miles. Dešimt metų trukę santykiai, kurie niekur nenuėjo, tiesa? O dabar atsidūrėme danguje, prisigėrę bare.
  
  "Gyvenimas turi būdą tave sugadinti".
  
  "Ne. SRT tai padarė.
  
  "Tai tikrai nepadėjo".
  
  Dreikas pažvelgė į ją šonu. "Ar tai sąžiningumo pasiūlymas? Nuo tavęs? Kiek iš jų nuskandinai?
  
  "Pakankamai įtampai nuimti. Ne tiek, kiek man reikia".
  
  "Ir vis dėlto jūs nieko nepadarėte, kad padėtumėte tiems žmonėms. Tame kaime. Ar net prisimeni? Jūs leidote mūsų kareiviams juos tardyti.
  
  "Aš buvau karys, kaip ir jie. Aš turėjau užsakymų".
  
  "Ir tada tu pasidavei tam, kuris sumokėjo daugiau".
  
  - Atlikau savo pareigą, Dreikai. Alicija prisipylė romo ir stipriai trenkė buteliu į stalą. "Atėjo laikas pasinaudoti pranašumais".
  
  "Ir pažiūrėk, kur tai tave nuvedė".
  
  - Nori pasakyti, pažiūrėk, kur tai mus patraukė, ar ne?
  
  Dreikas tylėjo. Galima sakyti, kad jis pasirinko aukštąjį kelią. Taip pat galima sakyti, kad ji ėjo žemu keliu. Tai neturėjo reikšmės. Jie atsidūrė toje pačioje vietoje su tais pačiais nuostoliais ir ta pačia ateitimi.
  
  "Pirmiausia susitvarkysime su Kruvinąja Vendeta. Ir Kovalenko. Tada pamatysime, kur esame". Alicija sėdėjo žiūrėdama į tolį. Drake'as susimąstė, ar Timas Hadsonas buvo jos galvoje.
  
  "Mums vis tiek reikia pasikalbėti apie Wellsą. Jis buvo mano draugas".
  
  Alicija nusijuokė, skambėdama kaip anksčiau. "Tas senas iškrypėlis? Jis jokiu būdu nebuvo tavo draugas, Dreikai, ir tu tai žinai. Kalbėsime apie šulinius. Bet galų gale. Štai tada tai atsitinka".
  
  "Kodėl?"
  
  Švelnus balsas sklandė jam per petį. - Nes tada turi įvykti, Metai. Tai buvo švelnūs gegužės tonai. Ji tyliai lengvai pasuko link jų. "Kadangi mums reikia vienas kito, kad tai išgyventume pirmiausia".
  
  Drake'as bandė nuslėpti savo nuostabą ją pamatęs. - Ar tiesa apie Velsą tikrai tokia baisi?
  
  Jų tyla pasakė, kas tai buvo.
  
  Mai žengė tarp jų. "Esu čia, nes turiu lyderį".
  
  "Kablys? Nuo ko? Maniau, kad tave pakeitė japonai.
  
  "Tai oficialu, jie tai padarė". Mai balse pasigirdo linksma nata. "Neoficialiai jie derasi su amerikiečiais. Jie žino, kaip svarbu sugauti Kovalenko. Nemanykite, kad mano vyriausybė neturi akių.
  
  "Aš net nesvajojau apie tai". Alicija prunkštelėjo. "Aš tik noriu sužinoti, kaip tu mus atradai". Ji papurtė švarką, lyg norėdama numesti švyturį.
  
  "Aš geresnis už tave", - pasakė Mai ir dabar juokėsi. "Ir tai vienintelis trijų kvartalų baras".
  
  "Tai yra tiesa?" Dreikas sumirksėjo. "Kaip ironiška".
  
  "Turiu pavyzdį", - pakartojo Mai. "Ar nori dabar ateiti su manimi ir patikrinti, ar jūs abu esate per girti, kad rūpintumėtės?
  
  Dreikas po sekundės pašoko nuo kėdės, o Alicija apsisuko. "Parodyk kelią, mažasis elfai".
  
  
  * * *
  
  
  Po trumpo pasivažinėjimo taksi jie buvo susispietę judriame gatvės kampe ir klausėsi, kaip Mai juos atnaujina.
  
  "Tai ateina tiesiai iš žmogaus, kuriuo pasitikiu žvalgybos agentūra. Kovalenkos rančą valdo keli žmonės, kuriais jis pasitiki. Taip buvo visada, nors dabar jis labiau nei bet kada padeda, kai jam reikia laiko... na, daryti tai, ką planuoja daryti. Bet kokiu atveju, jo rančai Oahu vadovauja vyras, vardu Klodas.
  
  Mai atkreipė jų dėmesį į eilę jaunuolių, einančių pro arkinį ir ryškiai apšviestą įėjimą į prabangų klubą. "Klodui priklauso šis klubas", - sakė ji. Mirksinčios šviesos reklamavo "Gyvai didžėjai, penktadienio specialūs buteliai ir ypatingi svečiai". Drake'as apžvelgė minią užgniaužęs kvapą. Jame buvo apie tūkstantis gražiausių Havajų jaunuolių, išsirengusių įvairiose būsenose.
  
  "Galėtume šiek tiek išsiskirti", - sakė jis.
  
  "Dabar aš žinau, kad jūs visi apsivalėte". Alicija jam nusišypsojo. "Prieš metus Drake'as būtų stovėjęs šalia dviejų karštų moterų, su kuriomis dabar yra, abiem rankomis suspaudęs joms skruostus ir pastūmęs mus ten.
  
  Dreikas pasitrynė akis, žinodamas, kad ji nuostabiai teisi. "Trečiosios dešimties metų vidurys keičia žmogų", - ištarė jis, staiga pajutęs Alison netekties, Kenedžio nužudymo ir nuolatinio girtavimo svorį. Jam pavyko numesti plieninį jų abiejų žvilgsnį.
  
  "Čia prasideda Klodo paieškos".
  
  Jie šypsodamiesi praėjo pro durininkus ir atsidūrė siaurame tunelyje, pilname mirgančių šviesų ir netikrų dūmų. Drake'as akimirksniu buvo dezorientuotas ir išgėrė kelias savaites. Jo mąstymo procesai buvo neryškūs, o reakcijos dar labiau. Jam reikėjo greitai suspėti.
  
  Už tunelio buvo platus balkonas, iš kurio iš paukščio skrydžio buvo matyti šokių aikštelė. Kūnai judėjo unisonu su giliais boso ritmais. Siena jų dešinėje turėjo tūkstančius alkoholinių gėrimų butelių ir atspindėjo šviesą blizgančiose prizmėse. Dešimtys baro darbuotojų dirbo su žaidėjais, skaitydami iš lūpų, dovanodami mainus ir patiekdami netinkamus gėrimus neabejingiems klubo lankytojams.
  
  Tas pats kaip ir bet kuriame kitame bare. Dreikas nusijuokė su tam tikra ironija. "Už nugaros". Jis parodė, kad nereikėjo slėptis minioje. "Apvyniota zona. O už jų - užuolaidos".
  
  - Privatūs vakarėliai, - pasakė Alicija. "Aš žinau, kas ten vyksta".
  
  "Žinoma, tu žinai". Mai buvo užsiėmusi tyrinėdama kuo daugiau vietos. - Ar čia yra užpakalinis kambarys, kuriame niekada nebuvai, Milesai?
  
  "Net neik ten, kalė. Žinau apie tavo žygdarbius Tailande. Net aš to nebandyčiau.
  
  "Tai, ką girdėjote, buvo labai neįvertinta". Mai pradėjo eiti žemyn plačiais laiptais neatsigręždama. "Pasitikėk manimi".
  
  Dreikas suraukė kaktą į Aliciją ir linktelėjo šokių aikštelės link. Alicia atrodė nustebusi, bet tada suprato, kad ketino pasirinkti trumpąjį kelią ir eiti į privačią zoną. Anglė gūžtelėjo pečiais. "Tu rodai kelią, Dreikai. Aš seksiu tave."
  
  Dreikas pajuto staigų, neracionalų kraujo antplūdį. Tai buvo galimybė suartėti su žmogumi, kuris gali žinoti Dmitrijaus Kovalenkos buvimo vietą. Iki šiol jo pralietas kraujas tebuvo lašas jūroje, palyginti su tuo, ką jis norėjo pralieti.
  
  Kai jie šokių aikštelėje ėjo per besijuokiančius, prakaituotus kūnus, vienas iš vaikinų sugebėjo apsukti Aliciją. - Ei, - sušuko jis draugui, jo balsas vos girdimas per pulsuojantį ritmą. "Man tiesiog pasisekė".
  
  Alicija nutirpusiais pirštais pataikė į jo saulės rezginį. "Tau niekada nesisekė, sūnau. Tiesiog pažvelk į savo veidą".
  
  Jie greitai pajudėjo toliau, nekreipdami dėmesio į skambančią muziką, siūbuojančius kūnus, minioje pirmyn ir atgal svirduliuojančius baro darbuotojus su nestabiliai ant galvų subalansuotais padėklais. Pora garsiai ginčijosi, vyras buvo prispaustas prie kolonos, o moteris rėkė jam į ausį. Grupė vidutinio amžiaus moterų, kurios sėdėjo ratu su degtinės želė ir mažais mėlynais šaukšteliais rankose, prakaituodami ir pūsdamiesi. Po grindis buvo išmėtyti žemi stalai, dauguma jų buvo nukrauti neskaniais gėrimais po skėčiais. Niekas nebuvo vienas. Daugelis vyrų pasielgė dvigubai, kai Mai ir Alicia mirė, o tai labai suerzino jų merginas. Mai išmintingai nepaisė dėmesio. Alicija tai paskatino.
  
  Jie atėjo į virvėmis aptvertą teritoriją, kurią sudarė stora auksinė pynė, ištempta tarp dviejų tvirtų žalvarinių virvės stulpų. Atrodė, kad įstaiga manė, kad niekas iš tikrųjų neprieštaraus dviems bandantiems iš abiejų pusių.
  
  Dabar vienas iš jų žengė į priekį ištiesęs delną ir mandagiai paprašė Mai atsitraukti.
  
  Japonė greitai nusišypsojo. - Klodas atsiuntė mus pažiūrėti... - Ji nutilo, tarsi susimąsčiusi.
  
  - Pilipo? Kitas banditas prabilo greitai. "Suprantu kodėl, bet kas tas vaikinas?
  
  "Asmens sargybinis".
  
  Du dideli vaikinai žiūrėjo į Drake'ą kaip kates, kurios įsuka į kampą pelę. Drake'as plačiai jiems nusišypsojo. Jis nieko nesakė, jei jo angliškas akcentas sukeltų įtarimų. Alicija tokių rūpesčių neturėjo.
  
  "Taigi, šis Pilipo. Koks jis? Ar gerai praleisime laiką, ar kaip?
  
  "O, jis pats geriausias", - šyptelėjo pirmasis atšokėjas. "Tobulas džentelmenas"
  
  Antrasis atmušėjas žiūrėjo į jų drabužius. "Tu ne visai - apsirengęs - tokiai progai. Ar esi tikras, kad Klodas tave atsiuntė?
  
  Mai balse nebuvo pasityčiojimo pėdsakų, kai ji pasakė: "Esu visiškai tikra".
  
  Drake'as pasinaudojo mainais, kad įvertintų paslėptas nišas. Trumpi laiptai vedė į paaukštintą platformą, ant kurios sėdėjo didelis stalas. Prie stalo sėdėjo apie tuzinas žmonių, kurių dauguma atrodė pakankamai entuziastingi, kad galėtų manyti, kad jie neseniai gurkštelėjo rimtų miltelių. Kiti tiesiog atrodė išsigandę ir liūdni, jaunos moterys ir pora vaikinų, aiškiai nepriklausantys vakarėlio grupei.
  
  "Ei, Pilipo!" - sušuko antrasis atšokėjas. "Šviežia mėsa tau!
  
  Drake'as nusekė paskui merginas trumpais laiptais. Čia buvo daug tyliau. Iki šiol jis buvo suskaičiavęs dvylika neabejotinų blogiukų, kurie greičiausiai visi nešiojo ginklus. Tačiau kai jis palygino dvylika vietinių vykdytojų su May, Alicia ir savimi, jis nesijaudino.
  
  Jis pasiliko už jų, stengdamasis kiek įmanoma neatkreipti į save dėmesio. Taikinys buvo Pilipo, ir jie dabar buvo už kelių pėdų. Šis naktinis klubas tuoj tikrai pradės svyruoti.
  
  Pilipo spoksojo į merginas. Sausas spragtelėjimas gerklėje parodė jo susidomėjimą. Drake'as blankiai pamatė, kaip jo ranka pasiekė gėrimą ir atmušė jį atgal.
  
  - Ar tave atsiuntė Klodas?
  
  Pilipo buvo žemo ūgio, lieknas vyras. Jo plačios, išraiškingos akys iškart pasakė Drake'ui, kad šis vyras nėra Klodo draugas. Mes net nepažinojome vienas kito. Jis buvo labiau lėlė, klubo veikėjas. Eksploatacinės medžiagos.
  
  "Ne visai". Mai tai suprato ir akimirksniu iš pasyvios moters virto stulbinančia žudike. Nutirpę pirštai įsirėžė į gerklę dviem artimiausiems vyrams, o gilus smūgis iš priekio trečiąjį nukrito nuo kėdės užmarštyje. Alicia užšoko ant šalia esančio staliuko, nusileido ant užpakalio, aukštai į orą pakilusiomis kojomis ir kulnu stipriai spyrė į veidą vyrui, kuriam tekančios kaklo tatuiruotės. Jis atsitrenkė į šalia esantį žvėrį ir nuvertė juos abu nuo kojų. Alicia šoktelėjo į trečią vietą.
  
  Drake'as buvo lėtas, bet daug destruktyvesnis. Azijos vyras ilgais plaukais pirmas jam atkirto ir pajudėjo į priekį, derindamas dūrį ir priekinį smūgį. Drake'as nužingsniavo į šalį, sugriebė už kojos ir sukiojosi su didele, staigiąja jėga, kol vyras sušuko ir nukrito, pavirtęs į verkiantį kamuolį.
  
  Kitas vyras išsitraukė peilį. Dreikas nusijuokė. Ašmenys pakrypo į priekį. Drake'as sugriebė riešą, sulaužė jį ir panardino ginklą giliai į jo savininko skrandį.
  
  Drake'as pajudėjo toliau.
  
  Nelaimingieji pakabukai pabėgo nuo stalo. Tai neturėjo reikšmės. Jie nieko nežinotų apie Klodą. Vienintelis žmogus, kuris, kaip ir tikėjosi, galėjo kuo giliau pasislėpti savo prabangioje odinėje kėdėje, iš baimės išsiplėtė akys, tyliai judėjo lūpos.
  
  "Pilipo". Mai priėjo prie jo ir uždėjo ranką jam ant šlaunies. "Pirmiausia norite mūsų kompanijos. Dabar tu to nedaryk. Tai grubu. Ko reikia, kad būtum mano draugas?
  
  "Aš... aš turiu vyrų". Pilipo pašėlusiai gestikuliavo, jo pirštai drebėjo kaip ant priklausomybės nuo alkoholio ribos. "Visur".
  
  Drake'as susidūrė su dviem atšokusiais, kurie buvo beveik pasiekę laiptų viršų. Alicija šlavo stribus iš jo dešinės. Iš apačios skambėjo sunki šokių muzika. Įvairių apsvaigimo stadijų kūnai buvo išsibarstę po visą šokių aikštelę. Didžėjus maišė ir niurzgė už nelaisvę publiką.
  
  - Klodas tavęs neatsiuntė, - aiktelėjo antrasis, aiškiai sukrėstas. Drake'as kopėčių laipteliais pasisuko į priekį ir uždėjo abi kojas ant vyro krūtinės, siųsdamas jį atgal į triukšmingą duobę.
  
  Kitas vyras peršoko paskutinį laiptelį ir puolė prie Drake'o, svyruodamas rankomis. Anglas gavo smūgį į šonkaulius, kuris būtų parvertęs silpnesnį vyrą. Skaudėjo. Jo priešininkas stabtelėjo laukdamas efekto.
  
  Bet Drake'as tik atsiduso ir padarė glaudų kirpimą, siūbuodamas nuo pat kojų padų. Atmušėjas buvo pakeltas nuo žemės ir akimirksniu prarado sąmonę. Triukšmas, su kuriuo jis trenkėsi į žemę, privertė Pilipo akivaizdžiai pašokti.
  
  "Ar tu ką nors sakei?" Mai perbraukė puikiai išpuoselėtą nagą per ražienomis apaugusį havajietės skruostą. - Apie tavo vyrus?
  
  "Ar tu išprotėjai? Ar net žinai, kam priklauso šis klubas?
  
  Mai nusišypsojo. Alicija, išsiuntusi keturis asmens sargybinius, nesutrikusi priėjo prie jų abiejų. "Juokinga, kad turėtum tai pasakyti". Ji uždėjo koją Pilipo širdį ir stipriai paspaudė. "Šis vaikinas, Klodai. Kur jis?"
  
  Pilipo akys lakstė kaip sugautos ugniažolės. "Aš... aš nežinau. Jis niekada čia neateina. Aš vadovauju šiai vietai, bet aš... nepažįstu Klodo.
  
  "Nevykęs." Alicija spyrė Pilipui į širdį. "Tau".
  
  Drake'as užtruko šiek tiek laiko nuskaityti jų perimetrą. Viskas atrodė saugu. Jis pasilenkė iki tol, kol susikirto su klubo savininku.
  
  "Gavome. Tu esi bevertis pakalikas. Net sutinku, kad nepažįstate Klodo. Bet tu esi velniškai tikras, kad žinai ką nors, kas jį pažįsta. Žmogus, kuris karts nuo karto apsilanko. Žmogus, kuris rūpinasi, kad save kontroliuotumėte. Dabar... Dreikas sugriebė Pilipo už gerklės, jo įniršis vos buvo paslėptas. "Pasakyk man šio žmogaus vardą. Arba aš nusuksiu tau sušiktą galvą.
  
  Pilipo šnabždesiai liko negirdėti net čia, kur griausmingus dūžius slopino sunkios akustinės sienos. Drake'as papurtė galvą taip, kaip tigras purto galvą negyvai gazelei.
  
  "Ką?"
  
  "Buchananas. Šio žmogaus vardas Buchananas.
  
  Dreikas suspaudė stipriau, kai jo įniršis ėmė užvaldyti. "Pasakyk man, kaip su juo susisiekti". Kenedžio vaizdai užpildė jo viziją. Jis vos pajuto, kaip Mai ir Alicia atitraukia jį nuo mirštančio klubo savininko.
  
  
  Aštuonioliktokas SKYRIUS
  
  
  Havajų naktis vis dar įsibėgėjo. Buvo vos po vidurnakčio, kai Drake'as, May ir Alicia išslinko iš klubo ir iškvietė stovėjusį taksi. Alicia įveikė jų pabėgimo kelią laimingai eidama prie didžėjaus, griebdama jo mikrofoną ir palikdama geriausią roko žvaigždės įspūdį. "Sveiki, Honolulu! Kaip po velnių tau sekasi? Labai malonu būti čia šį vakarą. Jūs, vaikinai, esate tokie velniškai gražūs! Tada ji sklandžiai išėjo, palikdama tūkstantį prielaidų ant tūkstančio lūpų.
  
  Dabar jie laisvai kalbėjosi su taksi vairuotoju. - Kaip manote, kiek laiko užtruks, kol Pilipo įspės Buchananą? - paklausė Alicija.
  
  "Jei pasiseks, jie gali jo kurį laiką nerasti. Jis yra gerai prijungtas. Bet jei jie tai padarys...
  
  - Jis nekalbės, - pasakė Drake'as. "Jis bailys. Jis neatkreips dėmesio į tai, kad atsivertė Klodo vyru. Aš įdėčiau jam savo hipoteką".
  
  "Atšokėliai gali išpilti pupas". - tyliai pasakė Mai.
  
  "Dauguma jų yra be sąmonės". Alicija nusijuokė, tada pasakė rimčiau. "Tačiau spraitas teisus. Kai jie vėl galės vaikščioti ir kalbėti, jie cyps kaip kiaulės.
  
  Dreikas spustelėjo liežuvį. "Po velnių, jūs abu teisūs. Tada turime tai padaryti greitai. Šią naktį. Nėra kito pasirinkimo".
  
  "Šiaurinė Kukui gatvė", - taksi vairuotojui pasakė Mai. "Galite mus išleisti netoli morgo".
  
  Taksistas greitai pažvelgė į ją. "Iš tikro?"
  
  Alicija patraukė jo dėmesį įžūlia šypsena. "Laikyk tai, penkiolika." Tiesiog važiuokite.
  
  Taksi vairuotojas sumurmėjo kažką panašaus į "Sušiktas haole", bet nukreipė žvilgsnį į kelią ir nutilo. Drake'as galvojo, kur jie eina. "Jei tai tikrai Buchanano biuras, vargu ar jis šiuo metu ten bus".
  
  Alicija prunkštelėjo. "Dreiki, Drei, tu tiesiog nepakankamai atidžiai klausai. Kai pagaliau supratome, kad kvailas Pilipo gerklę taip stipriai suspaudė tavo rankose, kad ji tapo purpurine, ėmėmės gelbėti jo juokingą gyvybę, ir jis mums pasakė, kad Buchananas turi namą.
  
  - Namas? Drake'as sušuko grimasą.
  
  "Apie verslą. Jūs žinote šiuos pardavėjus. Jie ten gyvena ir valgo, ten žaidžia, iš ten organizuoja savo vietinius darbus. Palaiko tvarką. Jis netgi laikys savo žmones šalia. Tai nenutrūkstamas sunkus vakarėlis, žmogau.
  
  "Tai kol kas padės išlaikyti įvykius naktiniame klube paslaptyje". - pasakė Mai taksi sustojus prie morgo. "Pamenate, kai įsiveržėme į to pristatymo magneto biurą Honkonge? Greitai įeiname, greitai išeiname. Taip ir turi būti".
  
  "Visai kaip tada, kai atvykome į tą vietą Ciuriche. Alicija garsiai pasakė Dreikui. "Tai ne viskas apie tave, Kitano. Ne taip toli."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden įėjo į butą, kuris jai buvo suteiktas CŽV pastate Honolulu, ir sustojo negyvas. Benas jos laukė sėdėdamas ant lovos ir kabindamas kojas.
  
  Jaunuolis atrodė pavargęs. Jo akys buvo pasruvusios krauju nuo dienų dienų žiūrėjimo į kompiuterio ekraną, o kakta atrodė šiek tiek susiraukšlėjusi nuo tokio intensyvaus susikaupimo. Haydenas apsidžiaugė jį pamatęs.
  
  Ji taikliai apžiūrėjo kambarį. - Ar jūs ir Karin pagaliau nukirpote virkštelę?
  
  "Ha, har. Ji yra šeima". Jis tai pasakė taip, tarsi jų artumas būtų akivaizdžiausias dalykas. "Ir ji tikrai žino, kaip elgtis su kompiuteriu."
  
  "Genialaus lygio IQ jums tai padės". Hayden nusiavė batus. Storas kilimas jautėsi tarsi putojanti pagalvė po skaudančiomis kojomis. "Esu visiškai tikras, kad rytoj Cooko žurnaluose rasite tai, ko mums reikia.
  
  "Jei galime juos aptikti."
  
  "Viskas yra internete. Jums tereikia žinoti, kur ieškoti."
  
  Benas susiraukė į ją. "Ar... ar atrodo, kad čia mumis manipuliuoja? Pirmiausia randu Dievų kapą, o tada perkėlimo įrenginius. Dabar atrandame, kad jiedu yra susiję. Ir... - Jis nutilo.
  
  "Ir ką?" Heidenas įsitaisė šalia jo ant lovos.
  
  "Įrenginiai galėtų būti kažkaip sujungti su Pragaro vartais", - samprotavo jis. "Jei Kovalenko jų nori, jie turėtų būti ten.
  
  "Tai netiesa". Haydenas pasilenkė arčiau. "Kovalenko išprotėjo. Negalime apsimesti, kad suprantame jo mąstymą.
  
  Beno akys rodė, kad jis greitai praranda savo mintis ir flirtuoja su kitais. Jis pabučiavo Haydeną, kai ji palenkė galvą prie jo. Ji atsitraukė, kai jis pradėjo ką nors krapštyti kišenėje.
  
  - Jaučiuosi geriau, kai jis išlenda per užtrauktuką, Benai.
  
  "Ei? Nr. Aš norėjau šito." Jis išsiėmė mobilųjį telefoną, perjungė ekraną į MP3 grotuvą ir pasirinko albumą.
  
  "Fleetwood Mac" pradėjo dainuoti "Second Hand News" iš klasikinių gandų.
  
  Heidenas nustebęs sumirksėjo. "Dinorokas? Tikrai?"
  
  Benas metė ją ant nugaros. "Kai kurie iš jų yra geresni, nei manote."
  
  Hayden nepasigedo skvarbaus liūdesio jos vaikino tone. Ji nepraleido dainos temos, akivaizdžios pavadinime. Dėl tų pačių priežasčių, kaip ir Benas, ji privertė susimąstyti apie Kennedy Moore'ą ir Drake'ą ir viską, ką jie prarado. Jie ne tik prarado puikų draugą Kenedyje, bet ir dėl smurtinės jos mirties visus Drake'o draugus pavertė tik foniniu triukšmu.
  
  Tačiau kai Lindsey Buckingham pradėjo dainuoti apie aukštą žolę ir daryti savo darbą, nuotaika greitai pasikeitė.
  
  
  * * *
  
  
  Mai paprašė taksisto palaukti, tačiau vyras neklausė. Vos jiems išlipus iš automobilio, jis užvedė variklį ir nuvažiavo aptaškydamas žvyru.
  
  Alicija jį prižiūrėjo. "Juoklys".
  
  Mai parodė į priešais juos esančią sankryžą. "Buchanan namas yra kairėje pusėje."
  
  Jie vaikščiojo malonioje tyloje. Prieš kelis mėnesius Drake'as žinojo, kad to niekada nebus. Šiandien jie turėjo bendrą priešą. Juos visus palietė Kruvinojo Karaliaus beprotybė. Ir jei jam bus leista likti laisvėje, jis vis tiek gali jiems padaryti didelę žalą.
  
  Kartu jie buvo viena geriausių komandų pasaulyje.
  
  Jie kirto sankryžą ir sulėtino greitį, kai pamatė Buchanano turtą. Vietą užliejo šviesa. Užuolaidos nuleistos. Durys buvo atviros, todėl muzika galėjo sklisti visoje teritorijoje. Repo muzikos dunksėjimas buvo girdimas net kitoje gatvės pusėje.
  
  "Pavyzdinė kaimynė", - komentavo Alicia. "Kažkas panašaus - aš tiesiog turėčiau prieiti arčiau ir sudaužyti jų prakeiktą stereo sistemą į šipulius.
  
  "Bet dauguma žmonių nėra tokie kaip tu", - sakė Drake'as. "Štai dėl ko šie žmonės klesti. Širdyje jie yra priekabiautojai. Realiame gyvenime jie nešiojasi šautuvus ir neturi užuojautos ar sąžinės.
  
  Alicija jam nusišypsojo. "Tuomet jie nesitikės viso masto atakos".
  
  Mai sutiko. "Greitai įlipame, greitai išlipame".
  
  Drake'as galvojo apie tai, kaip Kraujo karalius įsakė nužudyti tiek daug nekaltų žmonių. "Eime dulkinti juos".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden buvo nuoga ir suprakaituota, kai suskambo jos mobilusis telefonas. Jei tai nebūtų buvęs jos viršininko Džonatano Geitso skambėjimo tonas, ji būtų jį užblokavusi.
  
  Vietoj to ji suriko, atstūmė Beną ir paspaudė atsakymo mygtuką. - Taip?
  
  Geitsas net nepastebėjo, kad ji užduso. "Hayden, atsiprašau už vėlyvą valandą. Galite šnekėti?"
  
  Haydenas iškart grįžo į realybę. Vartai nusipelnė jos dėmesio. Siaubas, kurį jis patyrė dėl savo šalies, buvo gerokai didesnis už jo pareigos jausmą.
  
  - Žinoma, pone.
  
  "Dmitrijus Kovalenko laiko nelaisvėje aštuonių JAV senatorių, keturiolikos atstovų ir vieno mero šeimos narius. Šis monstras bus patrauktas atsakomybėn, Džei, bet kokiomis priemonėmis. Jūs turite visus išteklius."
  
  Ryšys nutrūko.
  
  Hayden sėdėjo žiūrėdama į tamsą, jos užsidegimas visiškai užgeso. Jos mintys buvo su kaliniais. Nekalti vėl kentėjo. Ji svarstė, kiek dar žmonių kentės, kol Kraujo karalius bus patrauktas atsakomybėn.
  
  Benas nušliaužė per lovą prie jos ir tiesiog apkabino, kaip ji norėjo.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikas įėjo pirmas ir atsidūrė ilgame koridoriuje, kurio dvi durys atsidarė į kairę ir atvira virtuvė gale. Vyras žengė laiptais žemyn, jo akys staiga prisipildė šoko, kai pamatė Drake'ą įeinantį į namus.
  
  "Kas per-?"
  
  Mai ranka judėjo greičiau, nei galėjo matyti akis. Vieną sekundę vyras traukė orą šaukdamas perspėjimą, o kitą slydo laiptais žemyn su mažu durklu gerklėje. Kai jis pasiekė dugną, Mai baigė darbą ir atsiėmė durklą. Dreikas pajudėjo koridoriumi. Jie pasuko į kairę į pirmąjį kambarį. Keturios poros akių pakėlė akis iš paprastų dėžių, į kurias jie sukrovė sprogmenis.
  
  Sprogmenų?
  
  Drake'as akimirksniu atpažino C4, bet neturėjo laiko galvoti, kai vyrai griebė neatsargiai išmestus ginklus. Mai ir Alicia šoko aplink Drake'ą.
  
  - Ten! Drake'as parodė greičiausius. Alicija pargriovė jį negailestingu spyriu į kirkšnį. Jis nukrito kažką murmėdamas. Vyras priešais Drake'ą greitai nuėjo link jo, peršokdamas per stalą, kad padidintų savo puolimo aukštį ir galią. Drake'as apsuko kūną po vyro skrydžiu, o nusileidęs iš užpakalio išmušė abu kelius. Vyriškis rėkė iš įniršio, o iš jo burnos bėgo seilės. Drake'as smogė triuškinančiu kirviu į viršugalvį, išnaudodamas visą savo žiaurią jėgą ir galią.
  
  Vyriškis pargriuvo be garso.
  
  Kairėje pusėje Mai pradėjo du smūgius iš eilės. Abu buvo sumušti su žaizdomis skrandyje, o jų veiduose išrašyta nuostaba. Drake'as greitai panaudojo mirtiną rankeną, kad vieną išjungtų, o Mai išmušė kitą.
  
  "Palikti". - sušnypštė Dreikas. Galbūt jie to nežinojo, bet tai vis tiek buvo Karaliaus Kraujo žmonės. Jiems pasisekė, kad Drake'as skubėjo.
  
  Jie grįžo į koridorių ir nuėjo į kitą kambarį. Kai jie įslydo į vidų, Dreikas pamatė virtuvę. Ten buvo pilna vyrų, visi žiūrėjo į kažką ant žemo stalo. Repo garsai, sklindantys iš vidaus, buvo tokie garsūs, kad Drake'as beveik tikėjosi, kad jie išeis jo pasitikti. Mai puolė į priekį. Kai Dreikas įėjo į kambarį, ji jau buvo paguldusi vieną vyrą ir perėjo į kitą. Į Drake'ą įbėgo vaikinas tankia barzda, jau su revolveriu rankoje.
  
  "Ką tu padarei-?"
  
  Mokymas buvo viskas kovos mene, o Drake'as grįžo greičiau, nei politikas galėjo išsisukti nuo pagrindinio klausimo. Jis akimirksniu pakėlė koją, išmušė vyrui iš rankų revolverį, tada žengė į priekį ir pagavo jį ore.
  
  Jis apvertė ginklą.
  
  "Gyvenk iš kardo". Jis iššovė. Buchanano vyras krito atbulas per meninį protrūkį. Mai ir Alicia iškart pasiėmė dar vieną išmestą šaunamąjį ginklą, kai kas nors sušuko iš virtuvės. "Ei, kvailiai! Ką, po velnių, darai?"
  
  Dreikas nusijuokė. Matyt, šaudymas šiame name nebuvo svetimas. gerai. Jis nuėjo prie durų.
  
  - Du, - sušnibždėjo jis, nurodydamas, kad erdvė prie durų tik suteikia jiems erdvės manevruoti. Mai sėdėjo už jos.
  
  "Prisijaukinkim šiuos šunis". Drake'as ir Alicia išėjo šaudydami, taikydami į stalą supantį kojų mišką.
  
  Pasipurškė kraujas ir kūnai nukrito ant grindų. Drake'as ir Alicia pajudėjo į priekį, žinodami, kad šokas ir baimė suklaidins ir įbaugins jų priešininkus. Vienas Buchanano apsaugininkas peršoko per žemą stalą ir trenkėsi į Aliciją, numetęs ją į šalį. Mai įžengė į tarpą, gindamasi, o sargybinis du kartus bakstelėjo pirštu. Mai sugaudavo kiekvieną smūgį į dilbį, o vėliau pistoletu stipriai trenkė jam į nosies tiltelį.
  
  Alicija vėl susimušė. "Aš jį turėjau."
  
  "O, aš tikiu, kad tai padarei, mieloji".
  
  "Pūskite mane." Alicija nukreipė ginklą į dejuojančius, verkiančius vyrus. "Ar dar kas nors nori pabandyti? Hm?"
  
  Dreikas spoksojo į žemą stalą ir jo turinį. Įvairiais paruošimo etapais paviršių mėtosi krūvos C4.
  
  Ką po velnių planavo Kruvinasis karalius?
  
  - Kuris iš jūsų yra Buchananas?
  
  Niekas neatsakė.
  
  "Aš turiu susitarimą dėl Buchanano". Dreikas gūžtelėjo pečiais. - Bet jei jo čia nėra, manau, turėsime jus visus nušauti. Jis šovė artimiausiam vyrui į pilvą.
  
  Triukšmas užpildė kambarį. Net Mai nustebęs žiūrėjo į jį. "Matas -"
  
  Jis urzgė ant jos. "Jokių vardų".
  
  "Aš esu Buchananas". Vyras, atsirėmęs į didelį šaldytuvą, aiktelėjo stipriai spaudęs kulką. "Nagi, žmogau. Mes tavęs nepakenkėme".
  
  Dreiko pirštas stipriai suspaudė gaiduką. Reikėjo didžiulės savitvardos, kad nenušauti. - Ar tu manęs neįskaudinai? Jis pašoko į priekį ir tyčia uždėjo kelį ant kraujuojančios žaizdos. - Ar tu manęs neįskaudinai?
  
  Kraujo troškimas užpildė jo regėjimą. Nepaguodžiamas sielvartas pervėrė jo smegenis ir širdį. - Pasakyk man, - tarė jis kietai. "Pasakyk man, kur Klodas yra, arba, Dieve, padėk man, aš išpūsiu tavo smegenis per visą šitą sušiktą šaldytuvą".
  
  Buchanano akys nemelavo. Mirties baimė padarė jo nežinojimą skaidru. - Aš pažįstu Klodo draugus, - sušnibždėjo jis. "Bet aš nepažįstu Klodo. Galėčiau pasakyti tau jo draugus. Taip, aš galiu tau juos duoti".
  
  Drake'as klausėsi, kaip pasakė du vardus ir jų vietas. Scarberry ir Petersonas. Tik kai ši informacija buvo visiškai išgauta, jis parodė į lentelę, kurioje buvo C4.
  
  "Ką tu čia darai? Ar ruošiatės pradėti karą?
  
  Atsakymas jį pribloškė. "Na taip. Havajų mūšis tuoj prasidės, žmogau.
  
  
  DEVYNIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  Benas Bleikas įėjo į nedidelį kabinetą, kuriuo dalijosi su seserimi, ir pamatė prie lango stovinčią Karin. "Sveika, sese".
  
  "Sveiki. Tik pažiūrėk į tai, Benai. Saulėtekis Havajuose".
  
  "Turėtume būti paplūdimyje. Visi ten vyksta saulėtekio ir saulėlydžio metu.
  
  "Oi tikrai? Karin pažvelgė į brolį su šiek tiek sarkazmu. - Jūs ieškojote tai internete, ar ne?
  
  "Na, dabar, kai esame čia, norėčiau išeiti iš šios tvankios vietos ir susitikti su vietiniais.
  
  "Kam?"
  
  "Aš niekada nesutikau havajiečio".
  
  "Mano yra prakeiktas havajietis, kvailas. Dieve, kartais galvoju, ar gavau mūsų abiejų smegenų ląstelių atsargas.
  
  Benas žinojo, kad nėra prasmės pradėti proto mūšį su seserimi. Kelias minutes jis grožėjosi nuostabiu vaizdu, kol patraukė link durų, kad abiem įsipylė kavos. Kai grįžo, Karin jau paleido jų kompiuterius.
  
  Benas padėjo puodelius šalia jų klaviatūrų. "Žinai, aš to laukiu". Jis pasitrynė rankas. "Turiu galvoje, ieškau kapitono Kuko rąstų. Tai tikras detektyvinis darbas, nes mes ieškome to, kas paslėpta, o ne to, kas akivaizdu.
  
  "Tikrai žinome, kad internete nėra nuorodų, kurios susietų Cooką su Diamond Head arba Leahy su havajiečiais. Mes žinome, kad Diamond Head yra tik vienas iš kūgių, angų, tunelių ir lavos vamzdžių, einančių po Oahu, serijos.
  
  Benas gurkštelėjo karštos kavos. "Mes taip pat žinome, kad Kukas nusileido Kauai, Waimea mieste. Apžiūrėkite Waimea kanjoną, kuris yra pakankamai stulbinantis, kad galėtų konkuruoti su Didžiuoju kanjonu. Kauai vietiniai sugalvojo frazę originali vieta aplankyti Havajus kaip įžūlų kibimą į Oahu. Vaimea mieste šalia labai mažo muziejaus yra Kuko statula.
  
  - Dar vienas dalykas, kurį žinome, - atsakė Karin. "Esmė ta, kad kapitono Kuko žurnalai yra čia pat. Ji bakstelėjo savo kompiuterį. "Prisijungęs".
  
  Benas atsiduso ir pradėjo vartyti pirmąjį iš plataus žurnalo. "Tegul linksmybės prasideda". Jis prijungė ausines ir atsilošė kėdėje.
  
  Karin spoksojo į jį. "Išjunk. Ar tai miego siena? Ir dar vienas viršelis? Kada nors, mažasis broli, turėsi įrašyti šiuos naujus kūrinius ir nustoti švaistyti savo penkias šlovės minutes.
  
  "Nesakyk man, kad švaistai laiką, sese. Visi žinome, kad esate šio reikalo meistras.
  
  "Ar ketini dar kartą tai iškelti? Dabar?"
  
  "Praėjo penkeri metai". Benas įjungė muziką ir sutelkė dėmesį į kompiuterį. "Penkeri griuvėsių metai. Neleisk, kad tai, kas nutiko, sugadintų kitus dešimt.
  
  
  * * *
  
  
  Dirbdami be miego ir minimaliai pailsėję, Drake'as, May ir Alicia nusprendė trumpam pailsėti. Drake'as sulaukė Haydeno ir Kinimakos skambučio praėjus maždaug valandai po saulėtekio. Nutildymo mygtukas greitai išsprendė šią problemą.
  
  Jie išsinuomojo kambarį Waikiki mieste. Tai buvo didelis viešbutis ant ratų, pilnas turistų, suteikiančių jiems didelį anonimiškumą. Jie greitai pavalgė vietiniame Denny's, tada nuvyko į viešbutį, kur liftu pakilo į savo kambarį aštuntame aukšte.
  
  Įėjęs į vidų, Dreikas atsipalaidavo. Jis žinojo maisto ir poilsio naudą. Jis susirangė ant lengvo krėslo prie lango ir mėgavosi, kaip pro prancūziškus langus jį praliejo skaidri Havajų saulė.
  
  - Jūs abu galėtumėte susimušti dėl lovos, - sumurmėjo jis neatsisukdamas. "Kažkas nustatė žadintuvą antrai valandai".
  
  Taip jis leido mintims nuklysti, raminamas žinodamas, kad jie turi dviejų vyrų, kurie buvo kuo artimesni Klodui, adresą. Ramybė žinant, kad Klodas buvo atvestas tiesiai pas Kruvinąjį karalių.
  
  Ramybė nuo žinojimo, kad iki kruvino keršto liko vos kelios valandos.
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas ir Kinimaka rytą praleido vietiniame Honolulu policijos departamente. Žinia buvo ta, kad kai kurie Klodo "draugai" buvo pašalinti per naktį, tačiau jokių tikrų naujienų nebuvo. Klubo savininkas, vardu Pilipo, pasakė labai mažai. Keletas jo atmušėjų atsidūrė ligoninėje. Taip pat paaiškėjo, kad jo vaizdo įrašų kanalas stebuklingai sutemo, kai vyras ir dvi moterys jį užpuolė prieš pat vidurnaktį.
  
  Prie to pridėkime kruviną susišaudymą kažkur miesto centre, kuriame dalyvavo daugiau žinomų Claude'o bendrininkų. Į įvykio vietą atvykę ginkluoti pareigūnai rado tik tuščią namą. Jokių vyrų. Nėra telefono numerio. Ant grindų ir virtuvės stalo tik kraujas, ant kurio dulkėjant aptikti C4 pėdsakai.
  
  Haydenas bandė Drake'ą. Ji bandė paskambinti Alicijai. Ji atitraukė Mano į šalį ir įnirtingai sušnibždėjo jam į ausį. "Prakeik juos! Jie nežino, kad turime paramos, kad galėtume elgtis taip, kaip mums atrodo tinkama. Jie turėtų žinoti."
  
  Kinimaka gūžtelėjo pečiais, jo dideli pečiai kilo ir leidžiasi. "Gal Drake'as nenori žinoti. Jis tai padarys savaip, su vyriausybės parama ar be jos.
  
  "Dabar jis yra našta".
  
  "Arba nuodinga strėlė, skrendanti tiesiai į širdį". Kinimaka nusišypsojo, kai viršininkas pažvelgė į jį.
  
  Haydenas akimirką sutriko. "Ką? Ar tai dainos žodžiai ar kažkas panašaus?
  
  Kinimaka atrodė įsižeidęs. "Nemanau, bose. Taigi, - jis žvilgtelėjo į susirinkusius policininkus, - ką policija žino apie Klodą?
  
  Haydenas giliai įkvėpė. "Nenuostabu, kad jų yra labai mažai. Claude'as yra šešėlinis kelių klubų, kurie gali dalyvauti nelegalioje veikloje, savininkas. Jie nėra aukšti policijos stebimųjų sąraše. Vadinasi, jų tylus savininkas lieka anonimas.
  
  "Su viskuo, ką, be jokios abejonės, sukūrė Kovalenko.
  
  "Be abejonės. Nusikaltėliui visada naudinga kelis kartus būti pašalintam iš realaus pasaulio.
  
  "Galbūt Drake'as daro pažangą. Jei taip nebūtų, manau, kad jis būtų su mumis".
  
  Haydenas linktelėjo. "Tikėkimės, kad taip ir bus. Tuo tarpu turime šokiruoti kelis vietinius. Ir turėtumėte susisiekti su visais pažįstamais, kurie galėtų mums padėti. Kovalenko jau sukūrė kraujo vonią. Nekenčiu galvoti, kuo visa tai gali baigtis.
  
  
  * * *
  
  
  Benas iš visų jėgų stengėsi sutelkti dėmesį. Jo emocijos buvo neramios. Jau praėjo mėnesiai, kai jo gyvenimas buvo normalus. Prieš Odino aferą jo nuotykių troškimo idėja buvo išlaikyti savo šiuolaikinės roko grupės "The Wall of Sleep" paslaptį nuo mamos ir tėčio. Jis buvo šeimos žmogus, geraširdis vėpla, gabus viskam techniniam darbui.
  
  Dabar jis matė mūšį. Matė, kaip žudomi žmonės. Jis kovojo už savo gyvybę. Jo geriausio draugo mergina mirė ant jo rankų.
  
  Perėjimas tarp pasaulių jį suplėšė.
  
  Prie to pridėjus spaudimą būti kartu su savo naująja mergina, amerikiete CŽV agente, jis nė kiek nenustebo pastebėjęs, kad slampinėja.
  
  Ne tai, kad jis kada nors pasakė savo draugams. Jo šeima, taip, jis galėjo jiems pasakyti. Tačiau Karin dar nebuvo tam pasiruošusi. Ir ji turėjo savo problemų. Jis ką tik jai pasakė, kad po penkerių metų ji turėjo judėti toliau, bet žinojo, kad jei tas pats nutiks ir jam, tai sugadins likusį jo gyvenimą.
  
  O likusieji Miego sienos nariai nuolat jam rašė žinutes. Kur tu esi, Blakey? Susirinksim šįvakar? Bent jau parašyk man, idiote! Tai buvo jo prakeikta svajonė!
  
  Dabar iškilo grėsmė pačiam dalykui, dėl kurio jis patyrė didelę pertrauką.
  
  Jis galvojo apie Haydeną. Kai pasaulis griuvo, jis visada galėjo nukreipti mintis į ją, ir viskas pasidarė šiek tiek lengviau. Jo mintys klajojo. Jis toliau vartė internetinės knygos, kurią kažkas perrašė iš paties Cooko raštų, puslapius.
  
  Jis to beveik nepastebėjo.
  
  Nes staiga čia pat, tarp orų pranešimų, ilgumos ir platumos nuorodų ir trumpų detalių apie tai, kas buvo nubaustas už tai, kad nevalgė savo dienos jautienos davinio ir kas buvo rastas negyvas takelaže, pasirodė trumpa nuoroda į Pele's Gate.
  
  "Sesuo". - Benas iškvėpė. "Manau radau kažką." Jis perskaitė trumpą pastraipą. "Oho, tai vyro pasakojimas apie jų kelionę. Ar tu pasiruoses tam?"
  
  
  * * *
  
  
  Per tą laiką, kurio prireikė atverti akis, Drake'as iš lengvo miego pabudo. Mai žingsniavo pirmyn ir atgal už jo. Atrodė, kad Alicia buvo duše.
  
  - Kiek laiko buvome lauke?
  
  "Duok arba imk devyniasdešimt minučių. Štai, patikrinkite tai." Mai metė jam vieną iš pistoletų, kuriuos jie paėmė iš Buchanano ir jo vyrų.
  
  "Koks rezultatas?"
  
  "Penki revolveriai. Viskas gerai. Du 38 ir trys 45 kalibro. Visi su trimis ketvirčiais užpildytų žurnalų.
  
  "Daugiau nei gana". Dreikas atsistojo ir išsitiesė. Jie nusprendė, kad greičiausiai susidurs su rimtesniu priešininku - Klodui artimais žmonėmis - todėl ginklus nešiotis buvo privaloma.
  
  Alicija iš vonios išėjo šlapiais plaukais, apsivilkusi striukę. - Pasiruošę išsikraustyti?
  
  Informacija, kurią jie gavo iš Buchanano, buvo tokia, kad ir Scarberry, ir Petersonas priklausė egzotiškų automobilių pardavėjui Waikiki pakraštyje. Vadinamas Exoticars, tai buvo ir mažmeninė prekyba, ir remonto dirbtuvės. Jis taip pat nuomojo daugumą aukščiausios klasės automobilių.
  
  Labai pelningas viršelis, pagalvojo Drake'as. Be jokios abejonės, sukurta siekiant padėti nuslėpti visų rūšių nusikalstamą veiklą. Scarberry ir Petersonas neabejotinai buvo arti maisto grandinės viršūnės. Kitas būtų Klodas.
  
  Jie įsėdo į taksi ir davė vairuotojui atstovybės adresą. Tai buvo maždaug dvidešimt minučių kelio.
  
  
  * * *
  
  
  Benas ir Karin nustemba skaitydami kapitono Kuko žurnalą.
  
  Žvelgiant kito žmogaus akimis prieš daugiau nei du šimtus metų nutikę įvykiai su garsiuoju jūrų kapitonu buvo gana įspūdingi. Tačiau skaityti pasakojimą apie Cooko užfiksuotą, bet vis dar labai slaptą kelionę po garsiausiu Havajų ugnikalniu buvo beveik stulbinantis.
  
  "Tai nuostabu". Karin kompiuterio ekrane vartė savo kopiją. "Vienas dalykas, kurio jūs nesuprantate, yra puikus Cooko įžvalgumas. Jis pasiėmė su savimi žmones iš visų sričių, kad užfiksuotų savo atradimus. Mokslininkai. Botanikai. Menininkai. Žiūrėk... Ji bakstelėjo ekraną.
  
  Benas pasilenkė, kad pamatytų subtiliai atliktą augalo piešinį. "Saunus".
  
  Karin akys spindėjo. "Tai puiku. Šie augalai nebuvo atrasti ar dokumentuoti tol, kol Cookas ir jo komanda neužfiksavo jų ir grįžo į Angliją su šiais fantastiškais brėžiniais ir aprašymais. Jie nubrėžė mūsų pasaulį, šiuos žmones, piešė peizažus ir pakrantes taip, kaip šiandien fotografuotume. Pagalvok apie tai".
  
  Beno balsas išdavė jo susijaudinimą. "Aš žinau. Aš žinau. Bet klausyk šito...
  
  "Oho". Karin buvo pasinėrusi į savo istoriją. "Ar žinojote, kad vienas iš Kuko įgulos narių buvo Williamas Blighas? Žmogus, tapęs "Bounty" kapitonu? Ir kad tuometinis Amerikos prezidentas Benjaminas Franklinas išsiuntė žinutę visiems savo jūrų kapitonams palikti Kuką ramybėje, nepaisant to, kad tuo metu amerikiečiai kariavo su britais. Franklinas pavadino jį "bendruoju žmonijos draugu".
  
  "Sesuo". - sušnypštė Benas. "Kažką radau. Klausykite - nusileido Owhihi mieste, Havajuose, netoli aukščiausio salos taško. 21 laipsnis 15 minučių šiaurės platumos, 147 laipsniai šiaurės ilgumos, 48 minutės vakarų. Aukštis 762 pėdos. Buvome priversti išmesti inkarą netoli Lihi ir išlipti į krantą. Vietiniai, kuriuos pasamdėme, atrodė taip, lyg nuplėštų mums skudurus nuo nugarų už butelį romo, bet iš tikrųjų buvo ir pakenčiami, ir išmanantys.
  
  "Duok man sutrumpintą versiją", - atrėžė Karin. "Angliškai".
  
  - sumurmėjo ant jos Benas. "Dieve, mergaite, kur tavo Indianos Džounsas?" Jūsų Lukas Skywalkeris? Jūs tiesiog neturite nuotykių jausmo. Taigi mūsų pasakotojas, vyras, vardu Hawksworthas, išvyko kartu su Cooku, dar šešiais jūreiviais ir saujele vietinių tyrinėti, kas vietiniai gyventojai vadino Pele's Gate ". Tai buvo padaryta be vietos karaliaus žinios ir labai rizikuojant. Jei jie būtų apie tai sužinoję, karalius būtų juos visus nužudęs. Havajiečiai gerbė Pele vartus. Vietiniai gidai reikalavo didelių apdovanojimai".
  
  "Pelės vartai Cookui turėjo sukelti rimtą nerimą rizikuoti", - pažymėjo Karin.
  
  "Na, Pele buvo ugnies, žaibo, vėjo ir ugnikalnių dievas. Galbūt pati populiariausia Havajų dievybė. Ji buvo didelė naujiena. Didžioji jos legendos dalis buvo susijusi su jos valdymu vandenynuose. Tai, kaip apie ją turėjo kalbėti havajiečiai, tikriausiai sukėlė Cooko susidomėjimą. Ir tikriausiai jis buvo arogantiškas žmogus, išvykęs į didelę atradimų kelionę. Jis nebijotų trukdyti vietiniam karaliui.
  
  "Toks vyras kaip Cookas daug ko nebijotų".
  
  "Būtent. Anot Hawkswortho, vietiniai juos vedė tamsiu praėjimu po gilia ugnikalnio širdimi. Kai tik užsidegė šviesos ir, kaip pasakytų Golumas, buvo pasukti keli gudrūs posūkiai, jie visi sustojo ir nustebę žiūrėjo į Pele vartus.
  
  "Keistuolis. Ar yra piešinys?
  
  "Ne. Menininkas liko nuošalyje dėl šios kelionės. Tačiau Hawksworthas aprašo tai, ką jie matė. Didžiulė arka, kuri pakilo taip aukštai, kad pasiekė aukščiausią tašką virš paties viršutinio mūsų liepsnos apskritimo. Rankų darbo rėmelis, inkrustuotas mažais simboliais. Įpjovos abiejose pusėse, trūksta dviejų smulkesnių detalių. Stebuklas gniaužė kvapą ir tikrai žiūrėjome, kol tamsusis centras pradėjo traukti mūsų žvilgsnį.
  
  "Taigi, visų žmonių dvasia, jis turi omenyje tai, kad jie rado tai, ko ieškojo, bet tada suprato, kad nori daugiau. Karin papurtė galvą.
  
  Benas nusuko į ją akis. "Manau, kad turi omenyje tai, kad visų nuotykių ieškotojų dvasia jie norėjo daugiau. Bet tu teisus. Pele's Gate buvo kaip tik tai. Vartai. Tai turėjo kažkur nuvesti".
  
  Karin patraukė kėdę. "Dabar aš galvoju. Kur tai atvedė?
  
  Tą akimirką suskambo Beno mobilusis telefonas. Jis pažvelgė į ekraną ir pavartė akis. "Mama ir tėtis".
  
  
  DVIDEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Mano Kinimaka pamilo Waikiki širdį. Gimęs ir užaugęs Havajuose, ankstyvą vaikystę praleido Kuhio paplūdimyje, kol šeima surinko lėšų ir persikėlė į ramesnę šiaurinę pakrantę. Naršymas ten buvo pasaulinio lygio, maistas buvo autentiškas net ir valgant lauke, gyvenimas buvo toks laisvas, kokį tik galėjote įsivaizduoti.
  
  Tačiau jo neišdildomi ankstyvieji prisiminimai buvo apie Kuhio: nuostabus paplūdimys ir nemokami luausai, sekmadienio paplūdimio kepsninės, lengvas naršymas, geranoriški vietiniai gyventojai ir naktinis besileidžiančios saulės spindesys.
  
  Dabar, važiuodamas Kuhio prospektu, o paskui Kalakaua, jis pastebėjo senus, liečiančius daiktus. Ne šviežio veido turistai. Ne vietiniai, nešantys rytinį Jamba sulčių gėrimą. Netoli "Royal Hawaiian" nėra ledų pardavėjo. Tai buvo ilgi juodi fakelai, kuriuos jie uždegdavo kiekvieną vakarą, dabar beveik tuščias prekybos kompleksas, kuriame jis kažkada verkė, juokdamasis iš paprasto A formos įspėjamojo ženklo, blokuojančio vieną iš praėjimų ir kuriame buvo parašyta: Jei tu ne Žmogus-voras, tiltas uždarytas.Taip paprasta. Taigi havajietis.
  
  Jis ėjo pro seną Lasseno parduotuvę, kur kažkada žiūrėjo į nuostabius jų paveikslus ir fantastiškus automobilius. Dabar jo nebėra. Jo ankstyvoji vaikystė baigėsi. Jis pravažiavo King's Village prekybos centrą, apie kurį jo motina kadaise pasakė, kad tai buvo karaliaus Kalakaua rezidencija. Jis praėjo gražiausią pasaulyje policijos nuovadą, esančią Waikiki paplūdimyje, šimtų banglenčių šešėlyje. Ir jis ėjo pro nesugriaunamą kunigaikščio Kahanamoku statulą, kaip visada apdengtą šviežiomis leisomis, tą pačią, į kurią žiūrėjo būdamas mažas berniukas, kurio galvoje sukosi milijonas svajonių.
  
  Dabar jo šeima buvo saugoma visą parą. Juos prižiūrėjo aukščiausios klasės JAV maršalai ir jūrų pėstininkai. Šeimos namai buvo tušti, buvo naudojami kaip masalas žudikams. Jis pats buvo žymus žmogus.
  
  Heidenas Džejus, jo geriausias draugas ir viršininkas, sėdėjo šalia jo keleivio sėdynėje, galbūt kažką matė iš jo veido, nes ji nieko nesakė. Ji buvo sužeista peiliu, bet dabar beveik atsigavo. Aplinkiniai buvo nužudyti. Kolegos. Nauji draugai.
  
  Ir štai jis sugrįžo į savo namus, vaikystės vietą. Prisiminimai užpildė jį kaip seniai nematytus draugus, trokštančius vėl su juo susisiekti. Prisiminimai jį bombardavo iš kiekvieno gatvės kampo.
  
  Havajų grožis buvo tas, kad jis tavyje gyveno amžinai. Nesvarbu, ar ten praleidai savaitę, ar dvidešimt metų. Jo charakteris buvo nesenstantis.
  
  Haydenas galutinai sugadino nuotaiką. "Šis vaikinas, šis Capua. Ar jis tikrai parduoda susmulkintą ledą iš furgono?
  
  "Čia geras verslas. Visi mėgsta susmulkintą ledą.
  
  "Pakankamai teisingas".
  
  Mano nusišypsojo. "Pamatysite".
  
  Važiuojant per Kuhio ir Waikiki grožį, dešinėje periodiškai atsirasdavo paplūdimiai. Jūra žėrėjo, o balti bangolaužiai kviesliai siūbavo. Mano paplūdimyje pamatė ruošiamus kelis atramas. Kažkada jis priklausė trofėjus laimėjusiai komandai.
  
  "Mes esame čia". Jis patraukė į lenktą automobilių stovėjimo aikštelę, kurios viename gale buvo turėklai, iš kurių matyti Ramusis vandenynas. Capua furgonas buvo pačiame gale, puikioje vietoje. Mano iš karto pastebėjo savo seną draugą, bet trumpam sustojo.
  
  Haydenas jam nusišypsojo. "Seni prisiminimai?"
  
  "Nuostabūs prisiminimai. Kažko, ko nenorite sujaukti iš naujo įsivaizduodami ką nors naujo, žinote?
  
  "Aš žinau".
  
  Jos balse nebuvo pasitikėjimo. Mano ilgai žiūrėjo į savo viršininką. Ji buvo geras žmogus - tiesus, teisingas, kietas. Ar žinojote, kieno pusėje buvo Haydenas Jay'us ir kuris darbuotojas gali reikalauti daugiau iš savo viršininko? Nuo tada, kai jie pirmą kartą susitiko, jis ją gerai pažinojo. Jos tėvas Jamesas Jay buvo galingas žmogus, tikra legenda, ir tai buvo verta. Haydeno tikslas visada buvo įvykdyti savo pažadą, jo palikimą. Tai buvo jos varomoji jėga.
  
  Taip, kad Mano nustebo, kai ji paskelbė, kaip rimtai žiūri į jauną vėpla Beną Blake'ą. Jis manė, kad prireiks daug laiko, kol Hayden nustos veržtis, kad atitiktų palikimą, kurį, Mano manymu, jau pranoko. Iš pradžių jis manė, kad liepsną užgesins atstumas, bet paskui pora vėl atsidūrė kartu. Ir dabar jie atrodė stipresni nei bet kada. Ar geekas suteiks jai naują tikslą, naują gyvenimo kryptį? Tai parodys tik keli mėnesiai.
  
  "Eik". Haydenas linktelėjo link furgono. Mano atidarė duris ir giliai įkvėpė gryno vietinio oro. Kairėje jo pusėje iškilo Deimantinė galva - stulbinanti figūra, iškilusi prieš horizontą, visada esanti.
  
  Mano, jis visada buvo šalia. Jo nenustebino, kad tai gali būti kažkokio didelio stebuklo viršūnė.
  
  Kartu jie nuėjo prie ledą pjovimo furgono. Capua pasilenkė, spoksodama į juos. Jo veidas susiraukšlėjo iš nuostabos, o paskui iš tikro džiaugsmo.
  
  "Mano? Vyras! Ei!"
  
  Capua dingo. Po sekundės jis išbėgo iš už furgono. Jis buvo plačių pečių, fizinės formos vyras tamsiais plaukais ir tamsia veido oda. Net iš pirmo žvilgsnio Haydenas galėjo pasakyti, kad kasdien ant banglentės praleisdavo mažiausiai dvi valandas.
  
  "Kapua". Mano apkabino seną draugą. - Buvo keletas, brolau.
  
  Capua atsitraukė. "Ką tu padarei? Pasakyk man, kaip sekasi Hard Rock šratų kolekcija?
  
  Mano papurtė galvą ir gūžtelėjo pečiais. "Ak, šiek tiek bla bla ir dar daugiau. Tu žinai. Tu?"
  
  "Teisingai. Kas yra Howli?
  
  "Haole..." Mano sugrįžo į suprantamą amerikietišką, didžiam Haydeno palengvėjimui. "... tai mano viršininkas. Susipažinkite su Haydenu Jay.
  
  Vietinis gyventojas atsitiesė. - Malonu susipažinti, - pasakė jis. "Ar jūs bosas Mano? Oho. Lucky Mano, sakau.
  
  - Ar tu neturi moters, Capua? Mano padarė viską, kad nuslėptų nedidelį įžeidimą.
  
  "Nusipirkau sau poi-dogą. Ji, viena karšta Havajų ir kinų filipinietė, privertė mane visą naktį statyti palapinę, žmogau. Dauguma havajiečių buvo mišrios rasės.
  
  Mano atsikvėpė. Poy Dog buvo mišrios rasės žmogus. Haole buvo lankytojas, ir tai nebūtinai buvo menkinantis terminas.
  
  Jam nespėjus nieko pasakyti, Haydenas atsisuko į jį ir mielai paklausė: "Pastatyti palapinę?
  
  Mano susiraukė. Haydenas tiksliai žinojo, kas yra Capua, ir tai neturėjo nieko bendra su stovyklavimu. "Tai šaunu. Ji skamba gražiai. Klausyk, Capua, aš turiu tau užduoti keletą klausimų.
  
  "Šauliai".
  
  "Ar kada nors girdėjote apie didelę nusikalstamo pasaulio veikėją, žinomą kaip Kovalenko? Arba Kruvinasis karalius?
  
  "Aš girdžiu tik tai, kas skelbiama naujienose, broli. Ar jis Oahu?
  
  "Gal būt. O Klodas?
  
  "Ne. Jei būtum pavadinęs Haulį tokiu vardu, būčiau jį prisiminęs. Capua dvejojo.
  
  Haydenas tai matė. - Bet tu kai ką žinai.
  
  "Gal viršininkas. Gal aš žinau. Bet tavo draugai ten, - jis papurtė galvą į Waikiki Beach policijos nuovadą, - jie nenori žinoti. Aš jiems jau sakiau. Jie nieko nedarė".
  
  "Išbandyk mane". Heidenas sutiko vyro žvilgsnį.
  
  "Kažką girdžiu, bose. Štai kodėl Mano atėjo pas mane, tiesa? Na, naujieji pinigai pastaruoju metu išleidžia keletą riebalų. Visoje scenoje nauji žaidėjai rengia vakarėlius, kurių kitą savaitę niekada nepamatys.
  
  - Nauji pinigai? - pakartojo Mano. - Kur? - Aš paklausiau.
  
  - Niekur, - rimtai pasakė Capua. "Aš turiu galvoje, čia pat, žmogau. Štai čia. Jie visada buvo marginalizuoti, bet dabar jie yra turtingi žmonės.
  
  Haydenas perbraukė ranka per plaukus. "Ką tai jums sako?"
  
  "Aš nedalyvauju šioje scenoje, bet aš tai žinau. Kažkas vyksta arba netrukus įvyks. Daug žmonių gavo daug pinigų. Kai taip nutinka, išmoksti nuleisti galvą, kol praeis blogi dalykai.
  
  Mano spoksojo į putojantį vandenyną. - Ar tu tikras, kad nieko nežinai, Capua?
  
  "Prisiekiu savo šuniuku".
  
  Capua savo poi vertino rimtai. Haydenas parodė į furgoną. - Kodėl nepagaminsi mums, Capua?
  
  "Be abejo".
  
  Haydenas nusižiūrėjo Mano, kai Capua nuėjo. "Manau, kad verta pabandyti. Ar tu žinai, apie ką jis kalba?"
  
  "Man nepatinka garsas, kas vyksta mano gimtajame mieste", - pasakė Mano ir patraukė į skutimo ledą. "Kapua. Pasakyk savo vardą, broli. Kas galėtų ką nors žinoti?
  
  - Ten, ant kalvos, gyvena vietinis vaikinas Denis. Jo žvilgsnis nukrypo į Deimantinę Galvą. "Turtingas. Jo tėvai augina jį kaip baubą." Jis nusišypsojo Haydenui. "Pasakyk tai kaip amerikietis. Nemanau, kad tame yra nieko blogo. Bet su niekšais jis elgiasi rimčiau. Jis pasijunta, kai žino šūdą, ar tu mane supranti?
  
  Mano panaudojo šaukštą ir išskobė didelį vaivorykštės spalvos ledo gabalą. "Ar vaikinas mėgsta apsimesti, kad yra šaunus?
  
  Capua linktelėjo. "Bet tai netiesa. Jis tik berniukas, žaidžiantis vyrišką žaidimą".
  
  Haydenas palietė Mano ranką. "Mes aplankysime šį Denį. Jei iškyla kokia nors nauja grėsmė, turėtume tai žinoti ir mes".
  
  Capua linktelėjo ledo kūgių link. "Jie yra įstaigos sąskaita. Bet tu nežinai Manęs. Tu niekada neatėjai manęs pamatyti".
  
  Mano linktelėjo senam draugui. - Savaime suprantama, broli.
  
  
  * * *
  
  
  Capua davė jiems adresą, kurį jie užprogramavo automobilio GPS. Po penkiolikos minučių jie priėjo prie juodos kaltinės geležies vartų. Sklypas nusviro atgal į vandenyną, todėl jie galėjo matyti tik didelio namo viršutinio aukšto langus.
  
  Jie išlipo iš mašinos, iš Mano pusės spyruokliavo. Mano uždėjo ranką ant didžiųjų vartų ir pastūmėjo. Priekinis sodas privertė Haydeną sustoti ir pažvelgti.
  
  Banglentės stovas. Visiškai naujas atviras sunkvežimis. Tarp dviejų palmių ištemptas hamakas.
  
  "O Dieve, Mano. Ar visi Havajų sodai tokie?
  
  Mano susiraukė. - Tikrai ne, ne.
  
  Kai jie ruošėsi skambinti, išgirdo triukšmą iš nugaros. Jie vaikščiojo po namus, laikydami rankas prie ginklų. Pasukus į paskutinį kampą jie pamatė baseine besišypsantį jaunuolį su pagyvenusia moterimi.
  
  "Atsiprašau!" Haydenas rėkė. "Mes esame iš Honolulu policijos departamento. Keli žodžiai?" Ji vos girdimai sušnibždėjo: "Tikiuosi, tai ne jo mama".
  
  Mano užspringo. Jis nebuvo įpratęs, kad jo viršininkas juokauja. Tada pamatė jos veidą. Ji buvo mirtinai rimta. "Kodėl jūs-?"
  
  "Ko po velnių tu nori?" Jaunuolis ėjo link jų, pašėlusiai gestikuliuodamas. Priėjęs arčiau Mano pamatė jo akis.
  
  "Turime problemą", - pasakė Mano. "Jis ant ribos."
  
  Mano leido vaikinui pašėlusiai siūbuoti. Keletas didelių šuktelėjimų ir jam trūko oro, šortai pradėjo slysti žemyn. Jis nesuvokė savo keblios padėties.
  
  Tada prie jų pribėgo pagyvenusi moteris. Heidenas nepatikliai sumirksėjo. Moteris užšoko Kinimakei ant nugaros ir ėmė joti kaip eržilas.
  
  Į ką jie čia įsivėlė?
  
  Haydenas leido Kinimakai pasirūpinti savimi. Ji apžiūrėjo namą ir aplinką. Jokių ženklų, kad dar kas nors būtų namuose, nebuvo.
  
  Galiausiai Mano pavyko nukratyti pabaisą. Ji šlapiu pliaukštelėjimu nusileido ant baseiną juosiančio žvyro ir pradėjo staugti kaip banšis.
  
  Denis, jei tai buvo Denis, žiūrėjo į ją pravėrusi burną, o šortai nukrito žemiau kelių.
  
  Haydenui pakako. "Danny!" - sušuko ji jam į veidą. "Mums reikia su jumis pasikalbėti!"
  
  
  Ji nustūmė jį atgal į poilsio kėdę. Dieve, jei tik jos tėvas galėtų ją pamatyti dabar. Ji pasuko ir ištuštino kokteilių taures, o paskui į jas abi pripylė vandens iš baseino.
  
  Ji aptaškė vandens Deniui ant veido ir švelniai trenkė. Jis iškart pradėjo šypsotis. "Ei, mažute, tu žinai, kad man patinka..."
  
  Haydenas atsitraukė. Jei elgiamasi teisingai, tai gali būti jų naudai. - Ar tu vienas, Denai? Ji nežymiai nusišypsojo.
  
  "Čia Tina. Kažkur". Jis kalbėjo trumpais, kvapą gniaužiančiais sakiniais, tarsi jo širdis sunkiai dirbtų, kad išlaikytų penkis kartus didesnį vyrą. "Mano mergina."
  
  Haydenas viduje su palengvėjimu atsiduso. "Gerai. Dabar girdžiu, kad jūs esate tas asmuo, kuris gali sužinoti, ar man reikia informacijos.
  
  "Tai aš". Danny ego sekundei pasirodė per miglą. "Aš esu tas žmogus".
  
  - Papasakok man apie Klodą.
  
  Apsvaigimas vėl jį apėmė, todėl akys atrodė sunkios. "Klodas? Juodasis vaikinas, dirbantis "Crazy Shirts"?
  
  "Ne". Haydenas sukando dantis. "Klodas, vaikinas, kuriam priklauso klubai ir rančos visame Oahu".
  
  "Aš nepažįstu šio Klodo". Sąžiningumas tikriausiai nebuvo viena iš Danny stipriųjų pusių, bet Haydenas abejojo, ar dabar tai apsimetė.
  
  "O Kovalenko? Ar girdėjote apie jį?
  
  Denio akyse niekas nemirksėjo. Jokių sąmoningumo ženklų ar požymių.
  
  Už jos Haydenas girdėjo, kaip Mano bando nuraminti Danny draugę Tiną. Ji nusprendė, kad nepakenks išbandyti kitokį požiūrį. "Gerai, pabandykime ką nors kita. Honolulu yra naujų pinigų. To daug. Iš kur tai kyla, Dani, ir kodėl?
  
  Vaiko akys plačiai atsivėrė ir staiga nušvito toks siaubas, kad Heidenas vos nepasiekė ginklo.
  
  "Tai gali atsitikti bet kurią akimirką!" - sušuko jis. "Tu matai? Bet kada! Tiesiog... tiesiog likite namuose. Lik namuose, vaikeli". Jo balsas skambėjo nerimastingai, tarsi jis kartotų tai, kas jam buvo pasakyta.
  
  Hayden pajuto, kaip jos stuburą perbėga gilus šaltukas, net kai dangiška šiluma šildė nugarą. "Kas gali nutikti greitai, Dani. Nagi, tu gali man pasakyti".
  
  - Puolimas, - kvailai pasakė Denis. "Jo negalima anuliuoti, nes jis buvo nupirktas ir už jį sumokėta. Denis sugriebė jos ranką ir staiga atrodė bauginančiai blaivus.
  
  "Artinasi teroristai, panele policija. Tiesiog dirbk savo prakeiktą darbą ir neleisk tiems niekšams čia ateiti".
  
  
  DVIDEŠIMT PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Benas Blake'as citavo kapitono Cooko ir jo draugo Hawkswortho žurnalo įrašus, apibūdinančius pavojingiausią kada nors žmogaus kelionę.
  
  "Jie ėjo pro Pelės vartus", - nustebęs pasakė Benas, - į visišką tamsą. Šiuo metu Kukas arkinį įėjimą vis dar vadina Pele's Gate. Tik patyręs tai, kas slypi anapus - čia sakoma - jis vėliau pakeičia nuorodą į Pragaro vartus.
  
  Karin atsisuko į Beną išplėtusi akis. "Kas gali priversti tokį vyrą kaip kapitonas Kukas išreikšti tokią nuogą baimę?
  
  - Beveik nieko, - pasakė Benas. "Kukas atrado kanibalizmą. Žmonių aukos. Jis leidosi į kelionę į visiškai nežinomus vandenis.
  
  Karin parodė į ekraną. "Perskaitykite tą prakeiktą dalyką".
  
  "Už juodųjų vartų slypi patys prakeikčiausi žmogaus žinomi takai..."
  
  - Nesakyk man, - atrėžė Karin. "Apibendrinant."
  
  "Aš negaliu"
  
  "Ką? Kodėl?"
  
  "Kadangi čia sakoma, šis tekstas buvo pašalintas iš šio pakeitimo, nes kilo abejonių dėl jo autentiškumo.
  
  "Ką?"
  
  Benas mąsliai susiraukė žiūrėdamas į kompiuterį. "Manau, kad jei jis būtų atviras viešai žiūrėti, kažkas jau būtų pabandęs ištirti.
  
  "O gal jie padarė ir mirė. Galbūt valdžia nusprendė, kad žinios yra per pavojingos, kad jas būtų galima pasidalinti su visuomene.
  
  "Bet kaip mes galime peržiūrėti ištrintą dokumentą?" Benas atsitiktinai paspaudė kelis klavišus. Puslapyje nebuvo paslėptų nuorodų. Nieko smerktino. Jis "Google" ieškojo autoriaus pavardės ir rado kelis puslapius, kuriuose buvo minima "Kuko kronika", bet daugiau neminima "Pragaro vartai", "Pele" ar net "Deimantinė galva".
  
  Karin atsisuko pažvelgti į Waikiki širdį. "Taigi Cooko kelionė pro pragaro vartus buvo įrašyta iš istorijos. Galėtume ir toliau stengtis". Ji mostelėjo į kompiuterius.
  
  "Bet iš to nebus jokios naudos", - tarė Benas, palikdamas geriausią Jodos įspūdį. "Mes neturėtume gaišti savo laiko."
  
  "Ką Haydenas mato tavyje, aš niekada nesužinosiu". Karin papurtė galvą, kol lėtai apsisuko. "Problema ta, kad mes negalime žinoti, ką ten rasime. Mes aklai patektume į pragarą.
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas ir Kinimaka sugebėjo išspausti dar kelis sakinius iš Danny, kol nusprendė, kad būtų protinga palikti juos vienus savo narkotikų vakarėlyje. Jei pasiseks, jie abu manys, kad CŽV vizitas buvo blogas sapnas.
  
  Kinimaka įlipo atgal į automobilį, uždėjęs ranką ant minkšto odinio vairo. "Teroristų ataka?" pakartojo jis. "Waikiki mieste? Aš netikiu tuo".
  
  Haydenas jau rinko savo viršininko numerį. Vartai sureagavo iš karto. Ji keliais trumpais sakiniais pakartojo informaciją, kurią jie gavo iš Danny.
  
  Mano Geitso atsakymo klausėsi per garsiakalbį. "Hayden, aš artėju. Dar kelios valandos ir aš būsiu. Policija labai pasikliauja visais žinomais nusikaltėliais, kad išsiaiškintų rančos vietą. Greitai turėsime. Įspėsiu atitinkamas institucijas apie šį tariamą išpuolį, bet kaskite toliau.
  
  Linija nutrūko. Haydenas atsiduso iš tylios nuostabos. "Ar jis ateina čia? Jam sunku susidoroti taip, kaip yra. Ką gero jis padarys?
  
  "Galbūt darbas padės jam susitvarkyti".
  
  "Tikėkimės. Jie mano, kad netrukus gaus rančos vietą. Mes sekame teroristus. Mums dabar reikia pozityvių, tiesių žmonių. Ei, Mano, ar manai, kad ši teroro istorija yra Kraujo karaliaus siužeto dalis?
  
  Mano linktelėjo. "Tai man perėjo į galvą". Jo akys gėrė kvapą gniaužiantį vaizdą, tarsi saugodamos jį, kad padėtų kovoti su veržiančia tamsa.
  
  "Kalbant apie tiesius žmones, Drake'as ir du jo bičiuliai vis dar neatsakė į mano žinutes. Ir policija taip pat nežino".
  
  Suskambo jos mobilusis telefonas, ją nustebinęs. Tai buvo Vartai. - Pone?
  
  "Šis dalykas ką tik išprotėjo", - sušuko jis aiškiai sunerimęs. "Honolulu policija ką tik gavo dar tris teisėtus terorizmo grasinimus. Viskas Waikiki mieste. Viskas įvyks greitai. Su Kovalenko užmegzti ryšiai.
  
  "Trys!"
  
  Vartai staiga sekundei užsidarė. Heidenas nurijo seiles, jausdamas, kaip jai suspurda skrandis. Mano akyse baimė privertė ją prakaituoti.
  
  Gatesas vėl susisiekė. "Tebūnie keturi. Daugiau informacijos ką tik patvirtinta. Susisiekite su Drake. Tu dalyvauji savo gyvenimo kovoje, Hayden. Būkite mobilizuoti".
  
  
  * * *
  
  
  Kraujo karalius stovėjo ant pakelto denio, šalta šypsena veide, keli jo patikimi leitenantai stovėjo prieš jį ir po juo. "Atėjo laikas", - paprastai pasakė jis. "Štai ko mes laukėme, dėl ko dirbome. Tai visų mano pastangų ir visų jūsų aukų rezultatas. - Štai čia, - veiksmingai nutilo, - viskas baigiasi.
  
  Jis apžiūrėjo veidus, ar nėra baimės ženklų. Jų nebuvo. Iš tiesų, Boudreau atrodė beveik patenkintas, kad buvo leistas grįžti į kruviną mūšį.
  
  "Klodai, sunaikink rančą. Nužudyk visus kalinius. Ir... - nusijuokė. "Paleiskite tigrus. Jie turi kurį laiką užimti valdžią. Boudreaux, tiesiog daryk tai, ką darai, bet žiauriau. Kviečiu išpildyti bet kurį norą. Kviečiu jus sužavėti. Ne, šokiruokite mane. Padaryk tai, Boudreaux. Eikite į Kauai ir uždarykite ten esančią rančą.
  
  Kruvinasis karalius paskutinį kartą pažvelgė į kelis likusius vyrus. "Kalbant apie tave... išlaisvink pragarą Havajuose".
  
  Jis nusisuko, nustumdamas juos į šalį ir paskutinį kartą kritiškai pažvelgė į savo transportą ir kruopščiai atrinktus vyrus, kurie palydės jį į mirtiną gelmę po Deimantine galva.
  
  "Nė vienas žmogus to nepadarė nuo Kuko ir gyveno, kad papasakotų istoriją. Joks žmogus niekada nebuvo pažvelgęs į penktą pragaro lygį. Niekas niekada neatrado, ką spąstų sistema buvo sukurta siekiant paslėpti. Mes tai padarysime."
  
  Mirtis ir sunaikinimas buvo už jo ir prieš jį. Chaoso pradžia buvo neišvengiama. Kruvinasis karalius buvo laimingas.
  
  
  * * *
  
  
  Mattas Drake'as ėjo per "Exoticars" automobilių stovėjimo aikštelę, susikibęs su savo "mergina" Alicia Miles. Ten stovėjo vienas nuomojamas automobilis - "Basic Dodge" nuoma, kuri tikriausiai priklausė porai turistų, valandai išsinuomojusių vieną iš naujųjų "Lamborghini". Kai Drake'as ir Alicia įžengė į madų saloną, stambus vyriškis su ekipažo kirpimu jau buvo jiems po nosimi.
  
  "Laba diena. Ar galiu tau padėti?"
  
  "Kurios iš jų yra greičiausios?" Dreikas nekantriai nusijuokė. "Namuose turime "Nissan", o mano mergina nori patirti tikrą greitį. Dreikas mirktelėjo. "Gali laimėti man keletą papildomų taškų, jei žinote, ką turiu galvoje.
  
  Alicija saldžiai nusišypsojo.
  
  Drake'as vylėsi, kad Mai šiuo metu aplenkia didžiojo salono galą, nesikreipdama į galinio garažo ir eina link aptverto šoninio komplekso. Ji bandys patekti iš kitos pusės. Drake'as ir Alicia turėjo apie šešias minutes.
  
  Vyro šypsena buvo plati ir, nenuostabu, netikra. "Na, dauguma žmonių renkasi naują "Ferrari 458" arba "Lamborghini Aventador", kurie abu yra puikūs automobiliai. Šypsena išties platėjo, kai pardavėjas atkreipė dėmesį į minimas transporto priemones, kurios abi buvo priešais salono langus per visą ūgį. "Tačiau kalbant apie legendinius pasiekimus, jei to ieškote, galėčiau rekomenduoti "Ferrari Daytona" arba "McLaren F1". Jis mostelėjo ranka į salono galą.
  
  Už ten ir dešinėje buvo biurai. Kairėje pusėje buvo eilė privačių būdelių, kuriose buvo galima surinkti kredito kortelių informaciją ir atiduoti raktus. Kabinete nebuvo langų, bet Drake'as girdėjo, kaip aplink juda figūros.
  
  Jis skaičiavo sekundes. Mai turėjo atvykti po keturių minučių.
  
  - Ar jūs ponas Skarberis ar ponas Petersenas? - paklausė jis šypsodamasis. "Mačiau jų vardus ant iškabos lauke".
  
  "Aš esu Jamesas. P. Scarberry ir P. Petersen yra savininkai. Jie yra kieme".
  
  "Apie". Drake'as surengė šou žiūrėdamas į "Ferrari" ir "Lamborghini". Parodų salės oro kondicionierius užgriuvo jam ant nugaros. Iš tolimo biuro nesigirdėjo jokio garso. Alicia pasiliko sau, kurdama erdvę vaidino geraširdę žmoną.
  
  Likus minutei iki Mai turėjo išeiti pro šonines duris.
  
  Drake'as susiruošė.
  
  
  * * *
  
  
  Laikas bėgo pro juos nerimą keliančiu greičiu, bet Benas tikėjosi, kad beprotiška Karin idėja duos vaisių. Pirmas žingsnis buvo išsiaiškinti, kur buvo laikomi originalūs kapitono Kuko žurnalai. Tai pasirodė lengva užduotis. Dokumentai buvo saugomi Nacionaliniame archyve, netoli Londono, vyriausybės pastate, bet ne taip saugiai kaip Anglijos banke.
  
  Kol kas viskas gerai.
  
  Kitas žingsnis buvo atvesti Haydeną. Prireikė daug laiko, kad suprastų savo mintis. Iš pradžių Haydenas atrodė labai išsiblaškęs ir nebuvo grubus, bet kai Beno palaikoma Karin pristatė jų planą, CŽV agentas mirtinai tylėjo.
  
  "Ko jūs norite?" - staiga paklausė ji.
  
  "Norime, kad nusiųstumėte pasaulinio lygio vagį į Nacionalinį Kew archyvą, kad jis fotografuotų, o ne pavogtų, o tada atsiųskite man el. paštu atitinkamos Cooko žurnalų dalies kopiją. Dalis, kurios trūksta".
  
  "Ar tu buvai girtas, Benai? Rimtai -"
  
  - Sunkiausia dalis, - tvirtino Benas, - nebus vagystė. Aš būsiu tikras, kad vagis suras ir atsiųs man reikiamą dalį".
  
  - O jeigu jis bus sučiuptas? Haydenas negalvodamas išpyškino klausimą.
  
  "Štai kodėl jis turi būti pasaulinio lygio vagis, kuris dėl šio sandorio galėjo priklausyti CŽV. Ir kodėl, idealiu atveju, jis jau turėtų būti sulaikytas. O ir Haydenas, visa tai turėtų būti padaryta per kelias ateinančias valandas. Tai tikrai negali laukti."
  
  - Aš tai žinau, - atrėžė Hayden, bet tada jos tonas sušvelnėjo. - Žiūrėk, Benai, aš žinau, kad jūs abu buvote įstumti į šį mažą kabinetą, bet galbūt norėsite iškišti galvą pro duris ir gauti naujausią informaciją. Turite būti pasiruošę tuo atveju...
  
  Benas susirūpinęs pažvelgė į Karin. "Ką atveju? Tu kalbi taip, lyg tuoj artėtų pasaulio pabaiga.
  
  Haydeno tyla jam pasakė viską, ką turėjo žinoti.
  
  Po kelių akimirkų jo mergina vėl prabilo: "Kaip labai jums reikia šių užrašų, šių žurnalų? Ar verta pykti britus?
  
  "Jei Kraujo karalius pasieks Pragaro vartus ir mes turėsime eiti paskui jį, - sakė Benas, - greičiausiai jie bus vienintelis mūsų navigacijos šaltinis. Ir mes visi žinome, koks geras Kukas buvo su savo kortomis. Jie galėjo išgelbėti mūsų gyvybes".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden padėjo telefoną ant savo automobilio kapoto ir bandė nuraminti neramias mintis. Jos akys susitiko su Mano Kinimaki pro priekinį stiklą ir aiškiai pajuto jo galvoje burbuliuojantį siaubą. Jie ką tik sulaukė baisiausių naujienų - vėl iš Džonatano Geitso.
  
  Tai nereiškia, kad teroristai ketino smogti kelioms Oahu vietoms.
  
  Dabar jie žinojo, kad tai daug blogiau.
  
  Mano matomai drebėdamas išlipo. "Kas tai buvo?"
  
  "Benas. Jis sako, kad turime įsilaužti į Anglijos nacionalinį archyvą, kad gautume jam kapitono Kuko žurnalų kopiją.
  
  Mano susiraukė. "Daryk. Tiesiog padaryk tai. Ta sušikta Kovalenko bando sunaikinti viską, ką mes mylime, Haidenai. Darai viską, ką gali, kad apsaugotum tai, ką myli".
  
  "Britai-"
  
  "Pašik juos". Mano įtampa pasimetė. Haydenas neprieštaravo. "Jei rąstai padės mums nužudyti šį niekšą, paimkite juos".
  
  Haydenas sutvarkė savo mintis. Ji bandė išvalyti mintis. Prireiktų kelių skambučių į CŽV biurus Londone ir garsaus jos viršininko Geitso šauksmo, bet ji manė, kad tikriausiai galės atlikti darbą. Ypač atsižvelgiant į tai, ką Geitsas jai ką tik pasakė.
  
  Ir ji puikiai žinojo, kad Londone yra ypatingai žavus CŽV agentas, galintis atlikti šį darbą neleisdamas prakaito.
  
  Mano vis dar žiūrėjo į ją, vis dar sukrėstas. "Ar galite patikėti šiuo skambučiu? Ar galite patikėti, ką Kovalenko ketina daryti, kad atitrauktų žmonių dėmesį?
  
  Heidenas negalėjo, bet tylėjo, vis ruošdamas kalbą Geitsui ir Londono biurui. Po kelių minučių ji buvo pasiruošusi.
  
  "Na, o po vieno blogiausių savo gyvenimo skambučių pasiimkime skambutį, kuris padės mums apsikeisti vaidmenimis", - pasakė ji ir surinko greitojo rinkimo numerį.
  
  Net tada, kai ji kalbėjosi su savo viršininku ir derėjosi dėl užsienio pagalbos įsilaužti į Didžiosios Britanijos nacionalinį archyvą, ankstesni Jonathano Gateso žodžiai degė jos galvoje.
  
  Tai ne tik Oahu. Kruvinojo karaliaus teroristai vienu metu planuoja smogti kelioms saloms.
  
  
  Dvidešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as užgniaužė kvapą, kai Mai išslydo pro šonines duris, o raštininko akivaizdoje.
  
  "Kas per-"
  
  Drake'as nusišypsojo. - Gegužės metas, - sušnibždėjo jis ir šienapjūte sulaužė vyrui žandikaulį. Be garso pardavėjas apsisuko ir trenkėsi į žemę. Alicia ėjo pro Lamborghini, ruošdama ginklą. Dreikas peršoko per nejudantį pardavėją. Mai greitai ėjo palei galinę sieną, aplenkdama nepaliestą McLaren F1.
  
  Per kelias sekundes jie buvo prie biuro sienos. Langų trūkumas pasiteisino ir jiems, ir prieš juos. Bet ten būtų apsaugos kameros. Tai buvo tik klausimas -
  
  Kažkas įbėgo pro galines duris, kombinezonas išteptas alyva, ilgi juodi plaukai surišti žalia juostele. Drake'as prispaudė skruostą tiesiai prie plonos faneros pertvaros, klausydamasis iš biuro sklindančių garsų, o May praktikavo mechaniko judesius.
  
  Jie vis tiek neišleido nė garso.
  
  Bet tada pro duris įsiveržė dar keli žmonės, o biure kažkas sušuko. Drake'as žinojo, kad žaidimas baigėsi.
  
  "Tegul jie turi".
  
  Alicia sumurmėjo "Fuck yeah" ir spyrė į biuro duris, kai tik jos atsidarė, todėl jos trenkėsi į vyro galvą. Kitas vyras išėjo iš šoko išplėtusiomis akimis, žiūrėdamas į gražią moterį su ginklu ir jo laukiančia kovotojo poza. Jis pakėlė šautuvą. Alicija šovė jam į pilvą.
  
  Jis pargriuvo tarpduryje. Iš biuro pasigirdo daugiau riksmų. Šokas ėmė virsti supratimu. Netrukus jie supras, kad būtų protinga paskambinti keliems draugams.
  
  Drake'as šovė į vieną iš mechanikų, pataikė jam į šlaunies vidurį ir pargriovė. Vyriškis nuslydo "McLaren" ir po savęs paliko kraujo pėdsakus. Net Dreikas susiraukė. Mai susižadėjo su antruoju vyru, o Dreikas atsisuko į Aliciją.
  
  "Mums reikia patekti į vidų".
  
  Alicija priėjo arčiau, kol gerai apžiūrėjo vidų. Dreikas šliaužė grindimis, kol pasiekė duris. Jo linktelėjus Alicija paleido kelis šūvius. Drake'as vos neįlindo į duris, bet tuo metu pustuzinis žmonių iššoko ištraukę ginklus ir įnirtingai atidengė ugnį.
  
  Alicia apsisuko ir pasislėpė už Lamborghini. Kulkos švilpė jo šonais. Išdužo priekinis stiklas. Drake'as greitai nuslydo. Jis matė skausmą vyro akyse, kai jis šaudė į superautomobilius.
  
  Jį matė ir kitas. Drake'as sekundės dalį prieš jį atidengė ugnį ir pamatė, kaip jis stipriai nukrito ir pasiėmė vieną iš savo kolegų.
  
  Alicia iššoko iš už Lamborghini ir kelis kartus smūgiavo. Drake'as nubėgo link "Ferrari", atsilenkdamas už jo didžiulių padangų. Dabar kiekviena kulka svarbi. Jis matė May, paslėptą nuo biuro sienos kampo, žvelgiančią į galą, iš kur buvo atvykę mechanikai.
  
  Trys iš jų gulėjo prie jos kojų.
  
  Drake'as privertė nedidelę šypseną. Ji vis dar buvo tobula žudymo mašina. Akimirką jis nerimavo dėl neišvengiamo May ir Alicijos susitikimo bei atsipirkimo už Wellso mirtį, bet paskui savo rūpesčius užrakino tame pačiame tolimame kampe kaip meilė, kurią jaučia Benui, Haydenui ir visiems kitiems savo draugams.
  
  Tai nebuvo ta vieta, kur galėjai duoti valią savo pilietinėms emocijoms.
  
  Kulka pataikė į "Ferrari", išlėkė pro duris ir išėjo į kitą pusę. Dėl kurtinančio smūgio sprogo priekinis langas, stiklas nukrito į mini krioklį. Drake'as pasinaudojo blaškymu ir iššoko ir nušovė kitą vyrą, kuris buvo susigrūdęs prie biuro durų.
  
  Žinoma, mėgėjai.
  
  Tada jis pamatė du griežtos išvaizdos vyrus, išeinančius iš kabineto su automatais rankose. Drake'o širdis netapo. Jis pavaizdavo dar du vyrus už jų - beveik neabejotinai Skarberį ir Peterseną, saugomus samdytų samdinių - prieš padarydamas savo kūną kuo mažesnį už masyvios padangos.
  
  Skrendančių kulkų garsas susprogdino jo ausų būgnelius. Tada tokia būtų jų strategija. Laikykite Aliciją ir jį namų arešte, kol du savininkai pabėgs pro galines duris.
  
  Bet jie neplanavo gegužės mėnesio.
  
  Japonijos agentas paėmė porą išmestų pistoletų ir užsuko už kampo, šaudydamas į vyrus iš automatų. Vienas skrido atgal, lyg būtų partrenktas automobilio, įnirtingai šaudė iš ginklo ir krisdamas barstė konfeti per lubas. Kitas nuvarė savo viršininkus už savo paties skerdenos ir nukreipė taikiklį į Mai.
  
  Alicia puolė aukštyn ir paleido vieną šūvį per asmens sargybinio skruostą, akimirksniu numušdama jį.
  
  Dabar Scarberry ir Petersenas patys išsiėmė ginklus. Dreikas prisiekė. Jam jų reikėjo gyvų. Šiuo metu pro galines ir šonines duris įėjo dar du vyrai, priversdami Mai vėl slėptis už "McLaren".
  
  Kulka pramušė brangaus automobilio kėbulą.
  
  Drake'as išgirdo, kaip vienas iš savininkų cypia kaip havajietiška kalua kiaulė.Keli likę vyrai susibūrė aplink savo viršininkus ir, šaudydami į automobilius, taigi ir užpuolikus, didžiuliu greičiu nubėgo link galinio garažo.
  
  Drake'as akimirką nustebo. Mai nužudė du asmens sargybinius, bet Scarberry ir Petersenas greitai dingo už užpakalinių durų po dangstančios ugnies kruša.
  
  Dreikas atsistojo ir šovė į priekį. Visą laiką judėdamas į priekį jis pasilenkė pasiimti dar dviejų ginklų. Vienas iš apsauginių prie galinių durų nukrito, laikydamas už peties. Kitas atsitraukė kraujo srove.
  
  Dreikas nubėgo prie durų, šalia jo - Mai ir Alicija. May atleido, o Drake'as greitai žvilgtelėjo, bandydamas įvertinti pagalbinių patalpų ir garažo vietą.
  
  "Tiesiog didelė atvira erdvė", - sakė jis. "Tačiau yra viena didelė problema".
  
  Alicija pritūpė šalia jo. "Ką?"
  
  "Ten jie turi Shelby Cobra".
  
  Mai nusuko į jį akis. "Kodėl tai yra problema?"
  
  "Kad ir ką darytum, nešaudyk".
  
  - Ar jis prikrautas sprogmenų?
  
  "Ne".
  
  "Tai kodėl aš negaliu jo nusiimti?"
  
  "Nes tai Shelby Cobra!"
  
  "Mes ką tik sukūrėme saloną, pilną kvailų superautomobilių. Alicija alkūne nustūmė jį į šalį. "Jei neturi drąsos tai padaryti, nusišik".
  
  "Šūdas". Dreikas prišoko prie jos. Kulka švilptelėjo jam pro kaktą ir pramušė gipso sieną, apipildama jo akis gipso drožlėmis. Kaip ir tikėjosi, blogiukai šovė bėgdami. Jei jie ką nors pataikytų, tai būtų akla sėkmė.
  
  Drake'as nusitaikė, giliai įkvėpė ir išvedė vyrus iš abiejų viršininkų. Kai krito paskutiniai jų likę asmens sargybiniai, ir Scarberry, ir Petersenas, atrodo, suprato, kad kovoja pralaimi. Jie sustojo, šonuose kabojo ginklai. Dreikas nubėgo link jų, pirštu jau ant gaiduko.
  
  - Klodas, - pasakė jis. "Mums reikia Klodo, o ne tavęs. Kur jis?"
  
  Iš arti abu viršininkai atrodė keistai panašūs. Jų abiejų veidai buvo pavargę, išvagoti griežtų linijų, gimusių dėl negailestingo sprendimų priėmimo metų. Jų akys buvo šaltos, puotaujančių piranijų akys. Jų rankos, vis dar įsikibusios į pistoletus, atsargiai sulinko.
  
  Mai parodė į ginklą. "Išmesk juos".
  
  Alicia plačiai išskleidė savo vėduoklę, todėl buvo sunkiau nusitaikyti. Drake'as beveik matė pralaimėjimą viršininkų akyse. Pistoletai trenkėsi į grindis beveik vienu metu.
  
  - Po velnių, - sumurmėjo Alicija. "Jie atrodo vienodai ir elgiasi taip pat. Ar blogi vaikinai danguje paverčia jus klonais? Ir kol aš apie šią temą, kodėl kas nors čia gali virsti blogiuku? Ši vieta geriau nei atostogos septintame danguje.
  
  - Kuris iš jūsų yra Skarberis? - paklausė Mai, nesunkiai pereidama prie reikalo.
  
  "Aš esu", - pasakė šviesiaplaukė. - Ar jūs, vaikinai, visame mieste ieškojote Klodo?
  
  - Tai mes, - sušnibždėjo Dreikas. "Ir tai paskutinė mūsų stotelė".
  
  Tyloje nuaidėjo silpnas spragtelėjimas. Drake'as apsisuko žinodamas, kad Alicia, kaip visada, pataikys į taikinį. Garažas atrodė tuščias, tyla staiga sunki kaip kalnas.
  
  Scarberry jiems gelsvai nusišypsojo. "Esame dirbtuvėse. Kartais viskas griūna".
  
  Drake'as nežiūrėjo į Aliciją, bet davė jai ženklą, kad ji nuolat budėtų. Kažkas buvo negerai. Jis įėjo į vidų ir suėmė Scarberry. Greitu dziudo judesiu Drake'as jį pakėlė ir metė jam per petį, stipriai trenkdamas vyrą į betoną. Tuo metu, kai Skarberio akių skausmas praėjo, Dreikas į smakrą nukreipė ginklą.
  
  - Kur Klodas? - Aš paklausiau.
  
  "Niekada negirdėjau-"
  
  Drake'as sulaužė vyrui nosį. "Turite dar vieną galimybę".
  
  Scarberry kvėpavimas buvo greitas. Jo veidas buvo standus kaip granitas, bet kaklo raumenys sunkiai dirbo, išduodavo nervingumą ir baimę.
  
  "Pradėkime šaudyti į gabalus". Juos pasiekė lengvas Mai balsas. "Man nuobodu".
  
  "Pakankamai teisingas". Drake'as atsistūmė, pasitraukė į šoną ir paspaudė gaiduką.
  
  "NOOO!"
  
  Skarberio riksmas sustabdė jį paskutinę įmanomą akimirką. "Klodas gyvena rančoje! į vidų nuo šiaurinės pakrantės. Galiu duoti koordinates.
  
  Drake'as nusišypsojo. "Tada pirmyn."
  
  Dar vienas paspaudimas. Drake'as pamatė menkiausią judesį ir jo širdis sustojo.
  
  O ne.
  
  Alicia atleido. Jos kulka akimirksniu nužudė paskutinį blogiuką. Jis slėpėsi "Shelby" bagažinėje.
  
  Dreikas pažiūrėjo į ją. Ji nusišypsojo su senu išdykimu. Drake'as pamatė, kad ji bent jau vėl atsidurs. Ji turėjo stiprų charakterį, kuris galėjo susidoroti su praradimu.
  
  Jis nebuvo toks tikras savimi. Jis pastūmėjo Skarberį paskubėti. "Paskubėk. Jūsų draugo Klodo laukia didelė staigmena.
  
  
  DVIDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas ir Kinimaka net nespėjo užvesti automobilio, kai paskambino Drake'as. Ji pamatė jo numerį savo ekrane ir lengviau atsiduso.
  
  "Dreikas. Kur tu esi-"
  
  "Nėra laiko. Turiu Claude'o vietą."
  
  "Taip, mes taip pat manome, protingas vaikinas. Nuostabu, ko kai kurie nusikaltėliai atsisako dėl ramesnio gyvenimo".
  
  "Kiek laiko tu žinai? Kur tu esi?" Drake'as klausinėjo kaip gręžimo seržantas, duodamas įsakymus.
  
  "Lėčiau, tigrai. Naujieną gavome vos prieš minutę. Klausykite, mes ruošiamės greitam poveikiui. Ir aš turiu galvoje dabar. Ar tu žaidi?
  
  "Aš velniškai teisus. Visi mes tokie. Šis niekšas vienu žingsniu atsilieka nuo Kovalenko.
  
  Haydenas papasakojo jam apie teroristų įspėjimus, kai davė Kinimakai ženklą vairuoti. Kai ji baigė, Dreikas nutilo.
  
  Po akimirkos jis pasakė: "Susitiksime su tavimi būstinėje".
  
  Haydenas greitai surinko Beno Blake'o numerį. "Jūsų operacija buvo sėkminga. Tikimės, kad mūsų agentas Londone per kelias ateinančias valandas gaus jums tai, ko jums reikia, o po to jis atsiųs kopijas tiesiai jums. Tikiuosi, tai yra tai, ko tau reikia, Benai.
  
  "Tikiuosi, kad tai tikrai ten". Beno balsas skambėjo nervingiau, nei ji kada nors girdėjo jį kalbant. "Tai sveikas spėjimas, bet vis tiek spėjimas".
  
  "Aš taip pat tikiuosi".
  
  Hayden metė telefoną ant prietaisų skydelio ir tuščiu žvilgsniu žiūrėjo į Waikiki gatves, kai Kinimaka grįžo į būstinę. "Gatesas mano, kad jei greitai susidorosime su Claude'u, galėsime sustabdyti atakas. Jie tikisi, kad Kovalenko netgi gali būti ten.
  
  Mano sukando dantis. "Visi tai daro, bose. Vietinė policija, specialiosios pajėgos. Viskas traukiasi, kol sprogsta. Problema ta, kad blogiukai jau yra. Jie turėtų būti. Turi būti praktiškai neįmanoma sustabdyti bet kokios neišvengiamos atakos, jau nekalbant apie pusšimtį išpuolių trijose skirtingose salose.
  
  Visi, esantys valdžioje, buvo įsitikinę, kad Kovalenko iš tikrųjų įsakė daugybę išpuolių, kad visi būtų užimti, kol leidosi ieškoti savo svajonės - kelionės, kuriai jis paskyrė paskutinę savo gyvenimo dalį.
  
  Sekite kapitono Kuko pėdomis. Geriau eiti po vieną. Tyrinėkite už pragaro vartų.
  
  Haydenas apsisuko, kai būstinė išlindo lauke. Atėjo laikas veikti.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as atvedė May ir Alicia į CŽV pastatą ir jie buvo nedelsiant palydėti į viršų. Jie buvo nuvesti į kambarį, kuriame šurmuliavo veikla. Tolimame gale Haydenas ir Kinimaka stovėjo tarp minios policijos ir kariškių. Drake'as galėjo matyti SWAT ir HPD įsilaužėlių komandą. Jis matė uniformas, kurios neabejotinai priklausė CŽV specialiųjų operacijų komandoms. Gal net kokia Delta netoliese.
  
  Velnias neabejotinai yra ant kraujo karaliaus uodegos ir ieško kraujo.
  
  - Ar prisimeni, kai Kraujo karalius pasiuntė savo vyrus pulti tą Naikintoją, kad pavogtų prietaisą? Jis pasakė. "Ir jie tuo pačiu metu bandė pagrobti Kinimaką? Galiu lažintis, kad tai buvo atsitiktinis perėmimas. Jie tiesiog norėjo žinoti Kinimaki havajų kalbą.
  
  Tada Drake'as prisiminė, kad nei May, nei Alicia nebuvo šalia, kai Kovalenkos vyrai pritvirtino naikintoją. Jis papurtė galvą. "Nesvarbu".
  
  Drake'as pastebėjo, kad Benas ir Karin stovi prie lango. Kiekvienas iš jų turėjo po stiklinę rankoje ir atrodė kaip vyniojami popieriai mokyklos diskotekoje.
  
  Drake'as galvojo pasiklysti minioje. Būtų lengva. Kenedžio netektis vis dar virė jo kraujyje, todėl jam nebuvo įmanoma diskutuoti. Ten buvo Benas. Benas laikė ją, kai ji mirė.
  
  Tai turėjo būti Drake'as. Ne tik tai. Drake'as turėjo užkirsti kelią jos mirčiai. Tai jis padarė. Laikas susiliejo ir akimirką jis atsidūrė namuose Jorke su Kennedy ir kažką gamino virtuvėje. Kenedis aptaškė tamsų romą į keptuvę ir pažvelgė į viršų, kai ši šnypščia. Dreikas kepsnį marinavo česnakiniame svieste. Tai buvo įprasta. Buvo smagu. Pasaulis vėl tapo normalus.
  
  Žvaigždės blykčiojo prieš jo akis kaip nepavykę fejerverkai. Staiga grįžo ramybė ir aplink jį pradėjo skambėti balsai. Kažkas jį alkūne trenkė. Kitas vyras apipylė karštą kavą ant vieno iš savo viršininkų ir nubėgo į tualetą kaip šikšnosparnis iš pragaro.
  
  Alicija įdėmiai pažvelgė į jį. - Kas vyksta, Dreikai?
  
  Jis veržėsi per minią, kol susidūrė akis į akį su Benu Blake'u. Tai buvo puikus momentas greitam Dinorocko komentarui. Drake'as tai žinojo. Benas tikriausiai tai žinojo. Bet jie abu tylėjo. Už Beno pro langą sklido šviesa; Honolulu stovėjo saulės spindulių, ryškiai mėlyno dangaus ir kelių gūbrių debesų lauke.
  
  Dreikas pagaliau surado savo balsą. "Ar šie CŽV kompiuteriai buvo naudingi?
  
  "Mes tikimės". Benas apibendrino istoriją apie kapitono Cooko kelionę į Deimantinę galvą ir baigė atskleidimu, kad CŽV pasinaudojo britų agentu, kad apiplėštų Nacionalinį archyvą.
  
  Išgirdusi naujienas iš jauno vaikino, Alicija lėtai judėjo į priekį. "Britų supervagis? Koks jo vardas?"
  
  Benas sumirksėjo nuo staigaus dėmesio. "Haydenas niekada man nesakė."
  
  Alicija trumpai žvilgtelėjo į CŽV darbuotoją, tada įžūliai nusišypsojo. "O, aš lažinuosi, kad ji to nepadarė".
  
  "Ką tai reiškia?" Kalbėjo Karin.
  
  Alicijos šypsena pasidarė šiek tiek pikta. "Nesu ypač žinomas dėl savo diplomatijos. Nespauskite jo".
  
  Dreikas kosėjo. "Tiesiog dar vienas tarptautinis nusikaltėlis, kurį Alicia pakliuvo. Gudrybė visada buvo rasti tai, ko ji neturi.
  
  - Tai tiesa, - šypsodamasi tarė Alicija. "Aš visada buvau populiarus".
  
  - Na, jei tai agentas, apie kurį galvoju, - į jų pokalbį įsiterpė Mai, - jis žinomas Japonijos žvalgybai. Jis... žaidėjas. Ir labai, labai geras operatorius".
  
  "Taigi jis tikriausiai pasirūpins savo pabaiga". Drake'as tyrinėjo Ramiojo vandenyno miesto palaimą, išsibarsčiusį prieš jį, ir pats troško šiek tiek ramybės.
  
  "Jam tai niekada nebuvo problema", - sakė Alicia. "Ir taip, jis pristatys jūsų žurnalus".
  
  Benas vis dar žvalgėsi tarp Alicijos ir Heideno, bet laikė liežuvį. Šiame etape diskretiškumas buvo geriausia atskleidimo dalis. "Tai vis dar pagrįstas spėjimas", - sakė jis. "Bet jei atsidursime prie Pragaro vartų, esu tikras, kad šie įrašai gali išgelbėti mūsų gyvybes.
  
  "Tikiuosi" - Drake'as atsisuko ir apsidairė chaosu - "Taip nebus. Kruvinasis karalius vis tiek bus rančoje. Bet jei šie idiotai neskubės, Kovalenko pabėgs.
  
  "Kovalenko". Tai sakydama Alicija apsilaižė lūpas, mėgaudamasi savo keršto. "Aš mirsiu už tai, kas nutiko Hudsonui. O Boudreau? Jis yra dar vienas, kuris tikrai pažymėtas. Ji taip pat apsidairė triukšmingoje minioje. - Bet kokiu atveju, kas čia vadovauja?
  
  Tarsi atsakant pasigirdo balsas iš Haydeną Jay supančios pareigūnų minios. Kai triukšmas nutilo ir vyrą buvo galima pamatyti, Drake'as apsidžiaugė pamatęs Džonataną Geitsą. Jam patiko senatorius. Ir jis liūdėjo kartu su juo.
  
  "Kaip žinote, mes turime Kovalenko rančą Oahu mieste", - sakė Geitsas. "Todėl mūsų misija turi susidėti iš keturių dalių. Pirma, apsaugokite visus įkaitus. Antra, rinkti informaciją apie įtariamus teroristinius išpuolius. Trečia, suraskite šį vyrą Klodą ir Kovalenką. Ir ketvirta, suraskite kitų dviejų rančų vietą.
  
  Geitsas stabtelėjo, kad šis įsiskverbtų į vidų, o tada kažkaip sugebėjo priversti kiekvieną vyrą ir moterį kambaryje manyti, kad jis žiūri į juos vienu akies judesiu. "Tai turi būti daroma visomis būtinomis priemonėmis. Per savo įnirtingas paieškas Kovalenko noriai sukėlė pavojų daugeliui gyvybių. Tai baigiasi šiandien".
  
  Vartai atsivėrė. Staiga chaosas kambaryje liovėsi ir visi ėmė greitai grįžti į savo vietas. Detalės buvo kruopščiai apgalvotos.
  
  Dreikas patraukė Heideno akį. Ji mostelėjo jam ranka, kviesdama ateiti.
  
  "Pasirenkite ir pabalnokite arklius, vaikinai. Klodo rančą pasieksime po trisdešimties minučių.
  
  
  DVIDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as su draugais sėdėjo viename iš Havajų policijos departamento lengvųjų sraigtasparnių ir bandė išsivalyti galvą, kai jie greitai skrido link Claude'o rančos. Dangus buvo nusėtas panašiais malūnsparniais ir sunkesniais kariniais. Šimtai žmonių buvo ore. Kiti buvo pakeliui sausuma ir judėjo kuo greičiau. Dauguma policijos ir kariškių buvo priversti likti Honolulu ir Waikiki rajone, jei teroristiniai išpuoliai iš tikrųjų įvyktų.
  
  Kruvinasis karalius pasidalijo jų pajėgas.
  
  Palydovinė nuotrauka parodė didelį aktyvumą rančoje, tačiau didžioji jo dalis buvo užmaskuota, todėl neįmanoma pasakyti, kas iš tikrųjų vyksta.
  
  Drake'as buvo pasiryžęs atidėti savo jausmus Kovalenko. Gatesas buvo teisus. Įkaitai ir jų saugumas čia buvo lemiami veiksniai. Kai kurie nuostabiausi vaizdai, kuriuos jis kada nors matė, atsiskleidė po juo ir aplink jį skrisdami link Šiaurės pakrantės, tačiau Drake'as panaudojo visas savo valios uncijas, kad susikauptų. Jis buvo tas karys, koks buvo kažkada.
  
  Jis negalėjo būti niekuo kitu.
  
  Kairėje pusėje Mai trumpai pasikalbėjo su seserimi Čika, dar kartą patikrindama jos saugumą ir, kol galėjo, persimetė keliais tyliais žodžiais. Ne paslaptis, kad jie gali pradėti plataus masto karą arba patekti į paruoštą kovos zoną.
  
  Drake'o dešinėje Alicia praleido laiką tikrindama ir dar kartą tikrindama savo ginklus ir įrangą. Jai nereikėjo nieko aiškinti. Drake'as neabejojo, kad ji atkeršys.
  
  Haydenas ir Kinimaka sėdėjo priešais, nuolat spausdami mikrofonus ir išsilieję arba gaudami naujienas ir užsakymus. Geros naujienos buvo tai, kad Oahu ar bet kurioje kitoje saloje nieko neįvyko. Bloga žinia buvo ta, kad Kraujo karalius turėjo daug metų tam ruoštis. Jie neįsivaizdavo, į ką eina.
  
  Benas ir Karin buvo palikti būstinėje. Jiems buvo įsakyta palaukti agento elektroninio laiško ir tada pasiruošti šiek tiek bauginamai galimybei, kad jiems gali tekti patekti į Deimantų galvą ir galbūt prasiveržti pro pragaro vartus.
  
  Iš Choppers garso sistemos pasigirdo metalinis balsas. "Penkios minutės iki tikslo".
  
  Ar tau tai patinka, ar ne, pagalvojo Dreikas. Mes dabar jame.
  
  Sraigtasparnis nuskriejo žemai virš gilaus slėnio - neįtikėtinas vaizdas, kai jis skrido apsuptas dešimčių kitų sraigtasparnių. Tai buvo pirmoji banga, kurią sudarė specialiųjų pajėgų kariai. Kas antras JAV karinis eilinis buvo pasirengęs padėti. Oro pajėgos. Karinis jūrų laivynas. Armija.
  
  Balsas vėl pasigirdo. "Taikinys".
  
  Jie pakilo kaip vienas.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'o batai palietė minkštą žolę ir jis akimirksniu buvo apšaudytas. Jis buvo antras po paskutinio, išėjęs pro duris. Nelaimingasis jūrų pėstininkas, vis dar kovojantis, smogė į krūtinę ir mirė prieš atsitrenkdamas į žemę.
  
  Drake'as paspruko ant žemės. Virš jo galvos švilpė kulkos. Prislopinti smūgiai pataikė į šalia esančius rąstus. Jis iššovė salvę. Abiejose jo pusėse buvę vyrai šliaužė per žolę, kaip priedangą naudodamiesi natūraliomis kalvomis.
  
  Priekyje jis pamatė namą, dviejų aukštų mūrinę konstrukciją, nieko ypatingo, bet, be jokios abejonės, tinkančią Kovalenkos vietos poreikiams. Kairėje jis pastebėjo rančos teritoriją. Kas per...?
  
  Prie jo bėgo išsigandusios, neginkluotos figūros. Jie išsibarstė į kairę ir į dešinę, į visas puses. Išgirdo šnypštimą ausinėje
  
  "Draugiškos rungtynės".
  
  Jis nuslydo į priekį. May ir Alicia judėjo į dešinę. Galiausiai jūrų pėstininkai susiėmė ir pradėjo šaukti suderintą ugnies modelį. Drake'as pradėjo judėti greičiau. Prieš juos buvę žmonės ėmė trauktis, išniro iš slėptuvės ir puolė namo link.
  
  Lengvi taikiniai
  
  Drake'as dabar pakilo kartu su puolimo jėga ir bėgdamas žudė žmones, pakeldamas pistoletą. Jis pamatė, kaip kalinys šokinėjo ant žolės, eidamas namo link. Jie nežinojo, kad atvyko gerieji.
  
  Kalinys staiga susisuko ir nukrito. Kruvinojo karaliaus vyrai šaudė į juos žolę. Dreikas urzgė, nusitaikė į šaulį ir nupūtė niekšui galvą. Jis periodiškai šaudydavo, prikaustydamas žmones prie žemės arba vesdamas žmones, kad kiti galėtų juos pribaigti.
  
  Jis ieškojo Klodo. Prieš išlipant iš sraigtasparnio, jiems visiems buvo parodyta Kraujo karaliaus pavaduotojo nuotrauka. Drake'as žinojo, kad jis režisuos įvykius iš užkulisių, kurdamas pabėgimo planą. Tikriausiai iš namų.
  
  Drake'as bėgo, vis dar tyrinėdamas vietovę, retkarčiais šaudydamas. Vienas iš blogiukų pakilo iš už kalvos ir priėjo prie jo su mačete. Drake'as tiesiog nuleido petį, leisdamas varžovo impulsui nešti jį tiesiai link savęs, ir jis griuvo ant žemės. Vyriškis nusijuokė. Dreiko batas suspaudė žandikaulį. Kitas Drake'o batas užlipo ant mačetę laikančios rankos.
  
  Buvęs SAS vyras nusitaikė į ginklą ir iššovė. Ir tada mes pajudėjome toliau.
  
  Jis neatsigręžė. Namas buvo priekyje, atrodė didžiulis, durys buvo šiek tiek praviros, tarsi kviestų įeiti. Akivaizdu, kad tai nėra teisingas kelias. Bėgdamas Dreikas išspyrė pro langus, taikydamas aukštai. Namuose sprogo stiklas.
  
  Dabar iš rančos plūstelėjo vis daugiau kalinių. Kai kurie stovėjo ilgoje žolėje, tiesiog rėkė arba atrodė sukrėsti. Kai Drake'as pažvelgė į juos, jis pastebėjo, kad dauguma jų bėga tokiu tempu, skrenda į priekį, lyg nuo kažko pabėgtų.
  
  Ir tada jis tai pamatė, ir jo kraujas virto ledu.
  
  Galva, neįtikėtinai didžiulė Bengalijos tigro galva, driekėsi per žolę, lengvai persekiodama. Drake'as negalėjo leisti tigrams sugauti savo grobio. Jis bėgo link jų.
  
  Paspaudžiau ausinę. "Tigrai žolėje".
  
  Atsakant pasigirdo šnekučiavimas. Kiti taip pat pastebėjo gyvūnus. Drake'as stebėjo, kaip vienas iš gyvūnų užšoko ant bėgančio žmogaus nugaros. Padaras buvo didžiulis, žiaurus ir skrendant puikiai atrodė chaoso ir skerdynių vaizdas. Drake'as privertė kojas eiti greičiau.
  
  Dar viena milžiniška galva prasibrovė per žolę kelis jardus į priekį. Tigras šoktelėjo į jį, jo snukis virto didžiuliu urzgimu, dantys išsikišę ir jau sutepti krauju. Drake'as nukrito ant denio ir apsivertė, visi jo kūno nervai buvo gyvi ir rėkė. Dar niekada jis nebuvo taip tobulai čiuožęs. Dar niekada jis nebuvo pakilęs taip greitai ir tiksliai. Tarsi nuožmesnis priešininkas būtų išvedęs jame geresnį karį.
  
  Jis išsitraukė pistoletą, apsisuko ir paleido kulką į tigro galvą. Žvėris krito akimirksniu, šovė per smegenis.
  
  Drake'as neatgavo kvapo. Jis greitai peršoko per žolę, kad padėtų žmogui, kurį matė nukritusį prieš kelias sekundes. Tigras stūksojo virš jo, urzgdamas, jo didžiuliai raumenys lankstėsi ir raibuliavo, kai nuleido galvą įkąsti.
  
  Drake'as šovė jam į galą, palaukė, kol jis apsisuks, o tada šovė jam tarp akių. Visi penki šimtai svarų svėrė ant vyro, kurį ketino suvalgyti.
  
  negerai, pagalvojo Dreikas. Bet tai geriau nei suplėšyti į gabalus ir suvalgyti gyvą.
  
  Jo ausinėje buvo girdėti riksmai. "Pašik mane, šie niekšai yra didžiuliai! "Dar vienas, Jacko! Dar vienas jūsų šešiems!
  
  Jis tyrinėjo savo aplinką. Jokio tigrų ženklo, tik išsigandę belaisviai ir išsigandusi kariuomenė. Drake'as puolė atgal per žolę, pasiruošęs prisiglausti, jei pamatytų kokį priešą, bet po kelių sekundžių jis grįžo į namus.
  
  Išdaužyti priekiniai langai. Jūrų pėstininkai buvo viduje. Drake'as sekė, jo bevielis "Bluetooth" signalas pažymėjo jį kaip draugišką. Žengdamas per išdaužtą palangę, jis susimąstė, kur gali būti pats Klodas. Kur jis būtų dabar?
  
  - sušnibždėjo jam į ausį balsas. - Maniau, kad anksti išėjai iš vakarėlio, Drakey. Alicia šilkiniai tonai. "Jums abiem".
  
  Jis ją pamatė. Iš dalies paslėpta prie spintos, kurioje ji rausėsi. Jėzau, ar ji peržiūrėjo jo DVD kolekciją?
  
  Mai buvo už nugaros su ginklu rankoje. Drake'as stebėjo, kaip japonė pakėlė ginklą ir nukreipė jį į Alicijos galvą.
  
  "Mai!" Jo beviltiškas balsas rėkė jiems į ausis.
  
  Alicija pašoko. May veidas nukrypo į lengvą šypseną. "Tai buvo gestas, Dreikai. Aš nukreipiau į žadintuvo sąsają, o ne į Aliciją. Dar ne".
  
  "Nerimas?" Dreikas nusijuokė. "Mes jau viduje".
  
  "Atrodo, kad pėstininkai mano, kad jie taip pat susiję su dideliu sandėliu kieme".
  
  Alicia atsitraukė ir nukreipė pistoletą. - Prakeiktas, jei žinau. Ji paleido salvę į spintą. Skraidė kibirkštys.
  
  Alicija gūžtelėjo pečiais. "To turėtų pakakti".
  
  Heidenas su karšta Kinimaka ant kulnų grįžo į kambarį. "Tvartas sandariai uždarytas. Spąstų ženklai. Technologai dabar prie to dirba.
  
  Drake'as pajuto viso to neteisingumą. "Ir vis dėlto mes taip lengvai čia patenkame? Tai-"
  
  Tuo metu laiptų viršuje pasigirdo šurmulys ir kažkoks besileidžiantis garsas. Greitai. Drake'as paėmė ginklą ir pažvelgė į viršų.
  
  Ir ji sustingo iš šoko.
  
  Vienas iš Klodo vyrų lėtai nusileido laiptais, viena ranka spausdamas belaisvio gerklę. Kitoje rankoje ji laikė dykumos erelį, nukreiptą į galvą.
  
  Tačiau tai nebuvo visas Drake'o šoko mastas. Ligaus jausmas apėmė atpažinus moterį. Tai buvo Kate Harrison, buvusio Gateso padėjėjos dukra. Žmogus, kuris iš dalies buvo kaltas dėl Kennedy mirties.
  
  Tai buvo jo dukra. Vis dar gyvas.
  
  Klodo vyras stipriai prispaudė ginklą prie jos smilkinio, todėl ji iš skausmo užsimerkė. Bet ji nerėkė. Drake'as kartu su tuzinu kitų kambaryje, nukreipė ginklus į vyrą.
  
  Ir vis dėlto Drake'ui tai atrodė netinkama. Kodėl šis vaikinas buvo viršuje su vienu kaliniu? Atrodė, lyg -
  
  "Grįžk!" - šūktelėjo vyras, pašėlusiai blaškydamas akis į visas puses. Iš jo dideliais lašais varvėjo prakaitas. Tai, kaip jis moterį pusiau nešė ir pusiau stumdė, reiškė, kad visas jo svoris gulėjo ant užpakalinės kojos. Moteris, jos garbė, jam nepalengvino.
  
  Drake'as apskaičiavo, kad gaiduko spaudimas jau buvo pusiaukelėje į taikinį. "Pasitrauk! Išleisk mus!" Vyras nuleido ją dar vienu laipteliu žemyn. Specialiųjų pajėgų kariai traukėsi įprastai, bet tik į šiek tiek palankesnes pozicijas.
  
  "Aš jus įspėju, asiliukai". Prakaitavęs vyras stipriai kvėpavo. "Pasitrauk iš sušikto kelio".
  
  Ir šį kartą Drake'as suprato, kad jis tai turėjo omenyje. Jo akyse matėsi neviltis, ką Dreikas atpažino. Šis žmogus prarado viską. Kad ir ką jis darė, kad ir ką darė, tai buvo padaryta baisios prievartos metu.
  
  "Atgal!" vyras vėl rėkė ir šiurkščiai nustūmė moterį dar vienu laipteliu žemyn. Ranka, apkabinusi jos kaklą, buvo kaip geležinė lazda. Kiekvieną savo kūno dalį jis laikė už jos, kad nepasirodytų taikiniu. Kadaise jis buvo karys, greičiausiai geras.
  
  Drake'as ir jo kolegos įžvelgė atsitraukimo išmintį. Jie suteikė vyrui šiek tiek daugiau erdvės. Jis nusileido dar kelis laiptelius. Dreikas patraukė May akį. Ji šiek tiek papurtė galvą. Ji taip pat žinojo. Tai buvo neteisinga. Tai buvo...
  
  Raudonoji silkė. Pati baisiausia rūšis. Klodas, neabejodamas Kovalenkos įsakymu, pasinaudojo šiuo žmogumi, kad atitrauktų jų dėmesį. Archetipinis kraujo karaliaus elgesys. Namuose gali būti bomba. Tikrasis atlygis, Klodas, tikriausiai buvo sėkmingas pabėgimas iš tvarto.
  
  Drake'as laukė puikiai nusiteikęs. Kiekvienas jo kūno nervas sustingo. Jis išlygino smūgį. Jo kvėpavimas sustojo. Jo mintys aptemo. Dabar nieko nebuvo, nei įtempto kambario, pilno kareivių, nei išsigandusių įkaitų, nei jį supusių namų ir tarnų.
  
  Tik milimetras. Regėjimo taiklys. Mažiau nei colis iki tikslo. Vienas judesys. Tai viskas, ko jam reikėjo. Ir tyla buvo viskas, ką jis žinojo. Tada vyras nustūmė Kate Harrison dar vienu laipteliu žemyn ir per tą judesio sekundę jo kairioji akis žvilgtelėjo iš už moters kaukolės.
  
  Drake'as susprogdino jį vienu šūviu.
  
  Vyriškis atšoko atgal, atsitrenkė į sieną ir praslydo pro šaukiančią moterį. Jis nusileido smūgiu, galva į priekį, ginklai žvangėjo už nugaros, o tada jie pamatė jo liemenę, pilvą.
  
  Kate Harrison rėkė: "Ant jo yra bomba!
  
  Dreikas pašoko į priekį, bet Mai ir didysis jūrų pėstininkas jau šokinėjo per laiptų kraštą. Jūrų pėstininkas sugriebė Kate Harrison. Mai peršoko per žuvusį samdinį. Jos galva pasuko į liemenę, į indikatorių.
  
  "Aštuonios sekundės!"
  
  Visi puolė prie lango. Visi, išskyrus Drake'ą. Anglas puolė toliau į namą, siauru koridoriumi nuskubėjo į virtuvę, melsdamas, kad kas nors paliktų atidarytas galines duris. Taip jis būtų arčiau Klodo, kai sprogs bomba. Taigi jis turėjo galimybę.
  
  Per koridorių. Praėjo trys sekundės. Į virtuvę. Greitas apsižvalgymas. Dar dvi sekundes. Galinės durys uždarytos.
  
  Laikas baigėsi.
  
  
  DVIDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as atidengė ugnį vos išgirdęs pirminį sprogimą. Tam prireiktų sekundės ar dviejų. Virtuvės durys sudužo nuo daugybės smūgių. Drake'as bėgo tiesiai į jį, visą laiką šaudydamas. Jis nesumažino greičio, tik trenkė jam per petį ir nukrito per orą.
  
  Sprogimas nuvilnijo jam už nugaros kaip puolanti gyvatė. Iš durų ir langų išlindo liepsnos liežuvis, pakilęs į dangų. Dreikas riedėjo. Ugnies alsavimas akimirką palietė jį, o paskui atsitraukė.
  
  Nemažindamas greičio vėl pašoko ir nubėgo. Sumuštas ir sumuštas, bet siaubingai ryžtingas jis puolė link didelio tvarto. Pirmas dalykas, kurį jis pamatė, buvo lavonai. Jų yra keturios. Technikai, kuriuos Haydenas paliko, kad galėtų prieiti. Jis sustojo prie jų ir kiekvieną patikrino, ar nėra gyvybės ženklų.
  
  Nėra pulso ir šautinių žaizdų. Ar šios prakeiktos sienos buvo elektrifikuotos?
  
  Kitą akimirką tai nebebuvo svarbu. Sprogo tvarto priekis, skeveldra mediena ir liepsnos kilo įspūdingu detonavimu. Dreikas nukrito ant denio. Jis išgirdo variklio ūžesį ir pačiu laiku pažvelgė į viršų ir pamatė, kad pro išdaužtas duris prasiveržia geltona dėmė ir galingai nuskriejo laikinąja važiuojamąja dalimi.
  
  Dreikas pašoko. Greičiausiai jis ėjo link paslėpto sraigtasparnio, lėktuvo ar kokių kitų prakeiktų spąstų. Jis nekantravo sulaukti pastiprinimo. Įbėgo į apgriuvusį tvartą ir apsidairė. Jis netikėdamas papurtė galvą. Gilus poliruoto superautomobilio blizgesys spindėjo į visas puses.
  
  Pasirinkęs artimiausią, Dreikas sugaišo brangias sekundes ieškodamas rakto ir pamatė jų rinkinį, kabantį už vidinio biuro. "Aston Martin Vanquish" startavo su rakto ir galios deriniu, kuris, nors ir buvo nepažįstamas Drake'ui, pritraukė adrenalino, kai variklis beprotiškai ūžė.
  
  "Aston Martin" iš tvarto išskrido girgždėdamas padangomis. Drake'as nurodė jam link, kaip jis tikėjosi, greitai lekiančio Klodo automobilio. Jei tai buvo tik dar vienas dezorientacijos ratas, Drake'as suklydo. Kaip, ko gero, visi Havajai. Jiems labai reikėjo sugauti Kraujo karaliaus pavaduotoją.
  
  Akies krašteliu Drake'as pamatė, kaip Alicija staiga sustojo. Jis nelaukė. Užpakalinio vaizdo veidrodėlyje jis pamatė, kad ji tikslingai įbėga į tvartą. Dieve, gali kilti problemų.
  
  Priekyje esantis geltonas neryškumas ėmė atrodyti kaip aukščiausios klasės superautomobilis, šiek tiek priminė lenktynes laimėjusius senus Porsche Le Mans kupė. Arti žemės jis apkabino kelio vingius, šokinėdamas tarsi bėgtų ant spyruoklių. Netinkamas nelygiam reljefui, bet tada laikinasis kelias tapo visiškai asfaltuotas keliais kilometrais aukščiau.
  
  Drake'as šovė į Vanquishą, atsargiai padėdamas ginklą ant sėdynės už savęs ir klausydamas Bluetooth garsų, šokinėjančių jo smegenyse. Rančos veikla vis dar įsibėgėjo. Įkaitai buvo išlaisvinti. Kai kurie buvo mirę. Kelios Claude'o vyrų grupės vis dar buvo įsitaisiusios strateginėse pozicijose ir privertė valdžią ant žemės. Ir aplink vis dar sėlino pustuzinis tigrų, kurie sukėlė sumaištį.
  
  Skirtumas tarp "Aston Martin" ir "Porsche" sumažėjo iki nulio. Angliškas automobilis buvo daug geresnis nelygiais keliais. Drake'as atsistojo tiesiai už jo, ketindamas atsisėsti šalia jo, kai galinio vaizdo veidrodėlyje pamatė, kad prie jo artėja kitas superautomobilis.
  
  Alicia vairuoja seną "Dodge Viper". Patikėkite jai ką nors padaryti su raumenimis.
  
  Trys automobiliai lenktyniavo nelygiu reljefu, sukdami posūkius ir sukdami ilgomis tiesiomis. Aplink ir už jų lakstė žvyras ir purvas. Drake'as pamatė artėjantį asfaltuotą kelią ir priėmė sprendimą. Jie norėjo pagauti Klodą gyvą, bet pirmiausia turėjo jį sugauti. Jis labai atsargiai klausėsi plepėjimo ausinėse, jei kas nors praneštų, kad sučiupo Klodą, bet kuo ilgiau tęsėsi gaudynės, tuo labiau Dreikas tapo įsitikinęs, kad priešais važiuojantis žmogus yra kraujo karaliaus antrasis.
  
  Drake'as pakėlė ginklą ir išdaužė "Aston" priekinį stiklą. Po akimirkos pavojingo slydimo jis atgavo kontrolę ir antrą kartą paleido į bėgantį Porsche. Kulkos perplėšė jo nugarą.
  
  Automobilis vos sulėtino greitį. Jis išvažiavo į naują kelią. Drake'as atidengė ugnį, kai Le Mano vairuotojas įsibėgėjo, o ant odinės sėdynės šalia jo buvo išbarstyti kulkų apvalkalai. Laikas nusitaikyti į padangas.
  
  Tačiau tą akimirką vienas iš sraigtasparnių praskriejo pro juos visus, pro atviras duris išlindo dvi figūros. Sraigtasparnis apsisuko priešais "Porsche" ir pakibo į šoną. Įspėjamieji šūviai priešais jį išplėšė gabalėlius iš kelio. Drake'as netikėdamas papurtė galvą, kai ranka išlindo pro vairuotojo langą ir pradėjo šaudyti į sraigtasparnį.
  
  Akimirksniu, vienu metu, jis nuėmė koją nuo akceleratoriaus ir rankas nuo vairo, nusitaikė ir paleido ambicijų, įgūdžių ir neapdairumo užtaisą. Alicia's Viper atsitrenkė į savo automobilį. Drake'as atgavo kontrolę, bet pamatė, kad pistoletas praskriejo pro priekinį stiklą.
  
  Tačiau jo beprotiškas šūvis pasiteisino. Bėgančiam vairuotojui jis šovė į alkūnę, o dabar automobilis sulėtino greitį. Sustabdyti. Drake'as staigiai sustabdė "Aston", iššoko ir greitai pribėgo prie "Porsche" keleivio durų, sustodamas pakelti ginklą ir visą laiką laikydamas taikiklį ant figūros galvos.
  
  "Numesk ginklą! Daryk!"
  
  "Negaliu", - pasigirdo atsakymas. - Tu šovė man į ranką, kad išdulkintum, kvailas šerne.
  
  Sraigtasparnis sklandė priekyje, jo rotoriai riaumojo, o jo griausmingas variklis drebino pačią žemę.
  
  Alicia priėjo ir šovė į "Porsche" šoninį veidrodėlį. Kaip komanda jie suko į kairę ir į dešinę, abu pridengdami vyrą už vairo.
  
  Nepaisant agonijos grimasos vyro veide, Drake'as atpažino jį iš nuotraukos. Tai buvo Klodas.
  
  Pats laikas susimokėti.
  
  
  * * *
  
  
  Benas Blake'as šoko iš šoko, kai suskambo jo mobilusis telefonas. Imituodamas Drake'ą, jis taip pat perėjo į Evanescence. Stulbinantis Amy Lee vokalas dainoje "Lost in Paradise" puikiai atitiko visų tą akimirką nuotaiką.
  
  Ekrane pasirodė užrašas International.Skambutis būtų buvęs ne iš jo šeimos nario. Tačiau, atsižvelgiant į Nacionalinio archyvo darbą, tai gali būti bet kurios vyriausybinės agentūros.
  
  - Taip?
  
  - Benas Bleikas?
  
  Baimė aštriais pirštais subraižė stuburą. "Kas čia?"
  
  "Pasakyk man". Balsas buvo kultūringas, angliškas ir visiškai pasitikintis savimi. "Dabar. Ar turėčiau pasikalbėti su Benu Blake'u?
  
  Karin priėjo prie jo, skaitydama siaubą jo veide. "Taip".
  
  "Gerai. Šauniai padirbėta. Ar buvo taip sunku? Mano vardas Danielis Belmonte.
  
  Benas vos nenumetė telefono. "Ką? Kaip tu, po velnių..."
  
  Išskirtinio juoko srautas jį sustabdė. "Atsipalaiduokite. Tiesiog atsipalaiduok, mano drauge. Švelniai tariant, esu nustebęs, kad Alicia Miles ir tavo mergina nepaminėjo mano... įgūdžių.
  
  Beno burna prasivėrė, negalėjo ištarti nė žodžio. Karin ištarė žodžius, vagile? Iš Londono? Tai jis?
  
  Beno veidas pasakė viską.
  
  "Ar katė prikando jums liežuvį, pone Bleikai? Galbūt turėtumėte aprengti savo gražią seserį. Kaip Karin?
  
  Sesers vardo paminėjimas jį šiek tiek nudžiugino. - Iš kur gavai mano numerį?
  
  "Nebūk man nuolaidus. Ar tikrai manote, kad atlikti paprastą operaciją, kurios prašėte manęs, prireiks dviejų valandų? O gal paskutines keturiasdešimt minučių sužinojau apie savo... geradarius? Hm? Neskubėk su tuo, Blakey.
  
  - Nieko apie tave nežinau, - gindamasis pasakė Benas. - Aš tau patariau... - Jis nutilo. "Per -"
  
  "Tavo mergina? Esu tikras, kad taip buvo. Ji mane puikiai pažįsta".
  
  - O kaip Alicija? Karin rėkė, bandydama išvesti vyrą iš pusiausvyros. Jie abu buvo tokie nustebę ir nepatyrę, kad net į galvą neatėjo įspėti CŽV.
  
  Akimirką stojo tyla. - Tiesą pasakius, ši mergina mane iš tikrųjų gąsdina.
  
  Atrodė, kad Beno smegenys pradėjo veikti. "Ponas Belmonte, jūsų paprašyta nukopijuoti daiktas yra labai vertingas. Taip vertinga -"
  
  "Aš suprantu. Ją parašė kapitonas Kukas ir vienas iš jo vyrų. Per tris savo keliones Cookas padarė daugiau atradimų nei bet kuris kitas asmuo istorijoje.
  
  "Aš neturiu omenyje istorinės vertės", - atrėžė Benas. "Turiu galvoje, tai gali išgelbėti gyvybes. Dabar. Šiandien".
  
  "Tikrai?" Belmonte atrodė nuoširdžiai susidomėjęs. "Prašau pasakyk man".
  
  "Aš negaliu". Benas pradėjo jaustis šiek tiek beviltiškas. "Prašau. Padėk mums".
  
  "Tai jau jūsų el. pašte", - sakė Belmonte. "Bet aš nebūčiau tokia, kokia esu, jei neparodyčiau, ko esu verta, ar ne? Mėgautis."
  
  Belmonte baigė pokalbį. Benas metė mobilųjį telefoną ant stalo ir kelias sekundes spustelėjo kompiuterį.
  
  Trūkę puslapiai iš šefo žurnalų pasirodė pilnomis, didingomis spalvomis.
  
  "Pragaro lygiai", - garsiai perskaitė Benas. "Kukas tik pasiekė penktą lygį ir pasuko atgal. O Dieve, ar girdi tai, Karina? Net kapitonas Cookas neįveikė penkto lygio. Tai... tai..."
  
  "Didžiulė spąstų sistema". Karin greitai perskaitė jam per petį, jos fotografinė atmintis dirbo viršvalandžius. "Didžiausia, beprotiškiausia spąstų sistema, kurią kada nors įsivaizduota".
  
  - O jei ji tokia didelė, pavojinga ir sudėtinga... Benas atsisuko į ją. "Įsivaizduokite stebuklo, kurį tai veda, didžiulį ir reikšmingumą".
  
  "Neįtikėtina", - pasakė Karin ir skaitė toliau.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as ištraukė Klodą iš apmušto automobilio ir grubiai išmetė jį ant kelio. Jo skausmo riksmai drasko orą, užgoždami net malūnsparnio riaumojimą.
  
  "Kvailiai! Niekada to nesustabdysi. Jis visada laimi. Po velnių, man skauda ranką, niekšeli!
  
  Dreikas atnešė kulkosvaidį iki rankos ilgio ir atsiklaupė Klodui ant krūtinės. "Tik keli klausimai, bičiuli. Tada gydytojai išpumpuos jums tikrai skanaus šūdo. Kur yra Kovalenko? Jis čia?"
  
  Klodas nuteikė jam akmenuotą veidą, beveik susierzinęs.
  
  "Gerai, pabandykime ką nors paprastesnio. Edas Boudreau. Kur jis?"
  
  "Jis nuvežė wiki-wiki maršrutinį autobusą atgal į Waikiki".
  
  Dreikas linktelėjo. "Kur yra kitos dvi rančos?"
  
  "PRADINGO." Klodo veide nusišypsojo. "Viskas prarasta".
  
  "Tai pakankamai". Alicija klausėsi per Dreiko petį. Ji apėjo aplink, nukreipdama ginklą į Klodo veidą ir atsargiai uždėjo batą ant sudužusios Klodo alkūnės. Akimirksniu pasigirdęs riksmas suskaldė orą.
  
  - Galime nunešti tiek, kiek norite, - sušnibždėjo Dreikas. "Čia niekas jūsų pusėje, bičiuli. Mes žinome apie teroristinius išpuolius. Arba kalbėk, arba šauk. Man tai nesvarbu".
  
  "Sustabdyti!" Klodo žodžiai buvo beveik nesuprantami. "Puh...prašau."
  
  "Taip geriau". Alicija šiek tiek sumažino spaudimą.
  
  "Aš... buvau su Kraujo karaliumi daug, daug metų". Klodas nusispjovė. "Bet dabar jis mane palieka. Jis palieka mane mirti. Puvinys kiaulių šalyje. Norėdami uždengti užpakalį. O gal ir ne." Klodas bandė atsisėsti. "Šūdas".
  
  Visi tapo atsargūs, Dreikas išsitraukė pistoletą ir nusitaikė į Klodo kaukolę. "Ramiai".
  
  "Jis to gailėsis". Klodas praktiškai kunkuliavo iš pykčio. "Man neberūpi jo baisus atpildas". Iš jo tono sklido sarkazmas. "Man nerūpi. Dabar man nebėra gyvenimo".
  
  "Mes suprantame." Alicija atsiduso. "Tu nekenti savo sušikto vaikino. Tiesiog atsakykite į seksualaus kareivio klausimus".
  
  Drake'o ausinėje pasigirdo pypsėjimas. Metalinis balsas pasakė: "Rastas pirmasis portalo įrenginys. Atrodo, Kovalenko tai paliko.
  
  Dreikas sumirksėjo ir trumpai pažvelgė į Aliciją. Kodėl Kraujo karalius turėtų palikti portalo įrenginį tokiu metu?
  
  Paprastas atsakymas. Jam to nereikėjo.
  
  "Kovalenko vadovauja Diamond Head, tiesa? Prie Pelės vartų, arba į pragarą, ar dar ką nors. Tai jo pagrindinis tikslas, tiesa?
  
  Klodas nusijuokė. "Ši legenda, kurią jis rado, tapo manija. Žmogus, turtingas už visas svajones. Žmogus, kuris gali gauti viską, ko nori. Ką jis daro?
  
  - Apsėstas to, ko niekada neturės? - pasiūlė Alicija.
  
  "Toks protingas, toks išradingas žmogus per naktį virto neurotišku idiotu. Jis žino, kad po tuo prakeiktu ugnikalniu kažkas yra. Jis visada murmėjo, kad yra geriausias virėjas. Šis Virėjas iš tikrųjų atsisuko iš baimės. Bet ne Dmitrijus Kovalenko, ne Kruvinasis karalius; jis būtų judėjęs toliau".
  
  Net Dreikas pajuto užplūdusį nuojautą. "Ar Kukas atsisuko? Kas ten, po velnių?
  
  Klodas gūžtelėjo pečiais, o paskui suriko iš skausmo. "Niekas nežino. Bet manau, kad Kovalenko pirmasis sužinos. Jis dabar ten pakeliui".
  
  Dreiko širdis šoktelėjo išgirdus šią informaciją. Jis dabar ten pakeliui. Buvo laikai.
  
  Iki to laiko prie jų priėjo Mai ir pusšimtis kareivių. Visi su nekantrumu klausėsi.
  
  Drake'as prisiminė būsimą užduotį. "Mums reikia rančų vietų. Ir mes norime Edo Boudreau.
  
  Klodas perdavė informaciją. Dar dvi rančos, viena Kauai, kita Didžiojoje saloje. Boudreau buvo pakeliui į Kauai.
  
  - O kaip su teroristiniais išpuoliais? - tyliai paklausė Mai. - Ar tai tik dar vienas triukas?
  
  O dabar Klodo veidą ištiesė tokia neviltis ir kančia, kad Dreiko skrandis iškrito per grindis.
  
  "Ne". Klodas sušuko. "Jie yra tikri. Jie gali atsidaryti bet kurią akimirką.
  
  
  Dvidešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Benas ir Karin nuėjo prie lango, kiekvienas laikydami po kapitono Kuko slaptų žurnalų kopiją. Kai jie skaitė ir perskaitė joje slypinčią beprotybę, Benas paklausė savo sesers apie keistą Kraujo karaliaus elgesį.
  
  "Kovalenko tikriausiai planavo vykti į šią kelionę, kai buvo rasti nešiojami įrenginiai. Jis yra per gerai pasiruošęs, kad būtų viską suorganizavęs per pastarąsias kelias savaites.
  
  - Metai, - sumurmėjo Karin. "Metai planavimo, praktikos ir tinkamų ratų tepimo. Bet kodėl jis surizikavo šia didžiule operacija, norėdamas išvykti į nedidelę išvyką į Bermudus?
  
  Benas papurtė galvą žiūrėdamas vieną iš skaitomų ištraukų. "Beprotiški dalykai. Tiesiog pamišusi. Tik vienas dalykas galėjo priversti jį tai padaryti, sese.
  
  Karin pažvelgė į tolimą vandenyną. "Jis matė kažką apie įrenginius, susijusius su Diamond Head.
  
  - Taip, bet ką?
  
  "Na, galų gale, aišku, nieko labai svarbaus". Jie stebėjo, kaip dreba galvas, kai kameros vaizdai buvo transliuojami iš Kraujo karaliaus rančos. Jie žinojo, kad megalomanas paliko portalo įrenginį. "Jam to nereikia".
  
  "Arba jis tiki, kad gali jį atsiimti savo nuožiūra.
  
  Už jų, operatyvinėje aukštyn nuorodoje, jie išgirdo, kaip Dreikas šaukė informaciją, kurią taip ilgai sėmėsi iš Klodo.
  
  Benas mirktelėjo Karin. "Jis sako, kad Kruvinasis karalius jau yra Deimantų galvoje. Tai reiškia-"
  
  Tačiau netikėtas Karin riksmas sustingo gerklėje kitus žodžius. Jis sekė jos žvilgsnį, primerkė akis ir pajuto, kaip jo pasaulis sugriuvo.
  
  Juodi dūmai po kelių sprogimų pro viešbučio langus palei Waikiki paplūdimį veržėsi.
  
  Nepaisydamas triukšmo, sklindančio iš aplinkinių biurų, Benas pribėgo prie sienos ir įjungė televizorių.
  
  Suskambo jo mobilusis telefonas. Šį kartą tai buvo jo tėvas. Jie taip pat turi žiūrėti televizorių.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as ir kareiviai, kurie nebuvo užsiėmę įkaitų paėmimu ar kelių likusių pasipriešinimo kišenių nugalėjimu, transliaciją matė savo "iPhone". Jų padalinio vadas, vyras vardu Johnsonas, įsilaužė į karinius "Android" įrenginius ir susisiekė su mobiliuoju komandiniu postu Honolulu, kai įvykiai klostėsi.
  
  - Bombos sprogo trijuose viešbučiuose Waikiki mieste, - pakartojo vadas. "Aš kartoju. Trys. Plaukiame į vakarus nuo kranto. Kalakuau Waikiki. Mojuokite Ohanai". Vadas minutę klausėsi. "Atrodo, kad jie sprogo tuščiose patalpose, sukeldami paniką... evakuacijas... beveik... chaosą. Honolulu pagalbos tarnybos yra ištemptos iki ribos.
  
  "Tai viskas?" Drake'as iš tikrųjų pajuto palengvėjimą. Galėjo būti daug blogiau.
  
  "Palauk..." vado veidas nukrito. "O ne".
  
  
  * * *
  
  
  Benas ir Karin su siaubu stebėjo, kaip televizoriaus ekrane įsijungė scenos. Viešbučiai buvo greitai evakuoti. Vyrai ir moterys bėgo, stumdė ir krito. Stipriai apkabinę vaikus jie rėkė, gynė artimuosius ir verkė. Viešbučio darbuotojai atėjo paskui, atrodė griežti ir išsigandę, tačiau išlaikė kontrolę. Policija ir ugniagesiai įeidavo ir išeidavo iš vestibiulių ir viešbučių kambarių, o jų buvimas buvo jaučiamas priešais kiekvieną viešbutį. Įskridus sraigtasparniui televizijos vaizdas išblėso ir atsivėrė nuostabus vaizdas į Waikiki ir anapus stūksančias kalvas, Deimantinės galvos ugnikalnio didybę ir visame pasaulyje žinomą Kuhio paplūdimį, kurį dabar aptemdo stulbinantis dūmus skleidžiančių daugiaaukščių viešbučių vaizdas. ir liepsnos iš jų apgriuvusių sienų ir langų.
  
  Televizoriaus ekranas vėl spragtelėjo. Benas aiktelėjo, o Karin širdis šoktelėjo. Jie net negalėjo susikalbėti.
  
  Ketvirtasis viešbutis, kurio visas pasaulis matė, buvo užgrobtas kaukėtų teroristų. Kiekvienas, kuris stojo jiems kelią, buvo nušautas ant šaligatvio. Paskutinis vyras apsisuko ir paspaudė kumščiu į sklandantį malūnsparnį. Prieš įeidamas į viešbutį ir užrakinęs duris už savęs, jis nušovė civilį, kuris tupėdavo prie stovinčio taksi.
  
  "O Dieve". Karin balsas buvo tylus. "O kaip su vargšais viduje?
  
  
  * * *
  
  
  "Karalienę Ala Moaną užpuolė ginkluoti vyrai", - jiems pasakė vadas. "Ryžtingai. Dėvint kaukę. Aš nebijau žudyti". Žmogžudišką žvilgsnį jis nukreipė į Klodą. - Kiek dar bus išpuolių, piktasis niekšas?
  
  Klodas atrodė išsigandęs. "Nėra", - pasakė jis. "Oahu mieste".
  
  Dreikas nusisuko. Jis turėjo pagalvoti. Jis turėjo persiorientuoti. To Kovalenko norėjo, kad jie visi nesiblaškytų. Faktas buvo tas, kad Kovalenko žinojo, kad giliai po deimantine galvute slypi kažkas stulbinančio, ir jis ruošėsi į tai pareikšti pretenzijas.
  
  Kažkas, kas netgi gali pranokti šių išpuolių siaubą.
  
  Jo koncentracija grįžo. Niekas čia nepasikeitė. Atakos buvo suplanuotos puikiai. Jie tuo pačiu metu išjungė karius, kariuomenę ir pagalbos tarnybas. Bet niekas nepasikeitė. Jie nerado Kraujo karaliaus, todėl...
  
  Planas B buvo įgyvendintas.
  
  Drake'as mostelėjo May ir Alicia. Haydenas ir Kinimaka jau buvo arti. Didysis havajietis atrodė sukrėstas. Drake'as aiškiai jam pasakė: "Ar tu tam pasiruošęs, Mano?
  
  Kinimaka vos nesuriko. "Aš velniškai teisus."
  
  "Planas B", - pasakė Drake'as. "Kovalenkos čia nėra, todėl mes to laikomės. Likę kariai tai supras po minutės. Hayden ir May, jūs prisijungiate prie Kauai puolimo. Mano ir Alicia, jūs prisijungiate prie Didžiosios salos puolimo. Eik į tas rančas. Išsaugokite tiek, kiek galite. Ir Alicia..." Jo veidas virto išraižytu ledu. "Tikiuosi, kad įvykdysite žmogžudystę. Tegul tas niekšas Boudreaux miršta žiauria mirtimi.
  
  Alicija linktelėjo. Drake'o idėja buvo atskirti Mai ir Alicia, kai jie suprato, kad turės padalinti savo komandą. Jis nenorėjo, kad Wellso mirtis ir kitos paslaptys būtų tarp gyvybės gelbėjimo ir priešo sustabdymo.
  
  Aukštas Klodo balsas patraukė Dreiko dėmesį. "Kovalenko finansavo išpuolius prieš Oahu, Kauai ir Didžiąją salą, kad atkreiptų jūsų dėmesį. Padalyk ir užkariauk tave. Jūs negalite įveikti šio žmogaus. Jis ruošėsi daugelį metų".
  
  Metas Drake'as pakėlė ginklą. "Štai kodėl aš ketinu sekti jį pro pragaro vartus ir pamaitinti jį sušiktam velniui". Jis nuėjo link krovininio sraigtasparnio. "Nagi, žmonės. Pakrauti".
  
  
  * * *
  
  
  Benas greitai apsisuko, kai suskambo jo mobilusis telefonas. Tai buvo Drake'as
  
  - Pasiruošę?
  
  "Sveikas Matt. Tu esi tikras? Ar tikrai išvykstame?"
  
  "Mes tikrai išvykstame. Dabar. Ar iš Danielio Belmonte gavote tai, ko jums reikėjo?
  
  "Taip. Bet jis šiek tiek silpnas...
  
  "Gerai. Ar tiksliai nustatėte artimiausią įėjimą į lavos vamzdį?
  
  "Taip. Maždaug už dviejų mylių nuo Diamond Head yra uždara bendruomenė. Havajų vyriausybė taip pat uždarė kiekvieną žinomą įėjimą. Daugeliu atvejų tai netrukdo patekti net ryžtingam vaikui.
  
  "Niekas nepadeda. Klausyk, Benai. Paimk Karin ir pakviesk tave į tą lavos vamzdį. Atsiųsk man koordinates. Daryk tai dabar ".
  
  "Ar tu rimtai? Mes neįsivaizduojame, kas ten yra. O ši spąstų sistema? Tai yra daugiau nei žiaurumas.
  
  "Drąsa, Benai. Arba, kaip pasakė Def Leppard - Rokokime. "
  
  Benas padėjo telefoną ant stalo ir giliai įkvėpė. Karin uždėjo ranką jam ant peties. Abu pažiūrėjo į televizorių. Vedėjos balsas buvo įtemptas.
  
  "...tai dar nematyto masto terorizmas.
  
  "Dreikas teisus", - pasakė Benas. "Mes kariaujame. Turime nuversti mūsų priešų vyriausiąjį vadą.
  
  
  DVIDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as surinko aštuonis Delta komandos narius, kurie jam buvo paskirti, jei prireiktų tyrinėti gilius urvus. Jie buvo santykiniai skyriaus veteranai, labiausiai patyrę, ir kiekvienas žmogus kažkada kažkurioje Dievo užmirštoje vietoje atliko savo operaciją.
  
  Prieš jiems lipant į sraigtasparnį, Drake'as trumpam išėjo su draugais. Kraujo karalius jau buvo padalinęs Havajų ir vyriausybės pajėgas, o dabar ketino jas atskirti.
  
  "Būti saugiam." Dreikas paeiliui pažvelgė visiems į akis. Haydenas. Mai. Alicia. Kinimaka. - Dar vieną naktį turėsime praleisti pragare, bet rytoj visi būsime laisvi.
  
  Pasigirdo Mano linktelėjimai ir niurzgėjimai.
  
  - Patikėk, - pasakė Dreikas ir ištiesė ranką. Dar keturios rankos pateko į jį. "Likite gyvi, vaikinai".
  
  Tuo jis apsisuko ir nubėgo link laukiančio malūnsparnio. Delta Squad baigė statyti savo įrangą ir dabar užėmė savo vietas, kai įlipo. "Sveiki vaikinai". Jis turėjo stiprų Jorkšyro akcentą. - Pasiruošę suplėšyti šią degtinėje mirkstančią kiaulę?
  
  "Booya!"
  
  "Šūdas." Drake'as mostelėjo pilotui, kuris pakėlė juos į orą. Paskutinį kartą pažvelgė į rančą ir pamatė, kad jo draugai vis dar stovi tame pačiame rate ir stebi jį einantį.
  
  Ar jis dar kada nors pamatys juos visus gyvus?
  
  Jei jis tai padarytų, būtų rimtai atsiskaityta. Jis turėtų šiek tiek atsiprašyti. Su kai kuriomis baisiomis realybėmis jam teks susitaikyti. Bet su Kovalenko mirtimi būtų buvę lengviau. Kennedy būtų buvęs atkeršytas, jei nebūtų išgelbėtas. Ir dabar, kai jis tvirtai seka Kruvinojo Karaliaus pėdsaką, jo nuotaika jau pakilo šiek tiek aukščiau.
  
  Tačiau galutinis skaičiavimas tarp May ir Alicia gali visa tai apversti ant galvos. Tarp jų buvo kažkas didžiulio, kažkas baisaus. Kad ir kas būtų, Drake'as dalyvauja. Ir šuliniai.
  
  Neilgai trukus sraigtasparnis pasiekė Beno koordinates. Pilotas nuleido juos ant lygaus žemės gabalo maždaug šimto jardų atstumu nuo mažyčio komplekso. Dreikas pamatė, kad Benas ir Karin jau sėdi nugara į aukštą tvorą. Jų veidai buvo visiškai balti nuo įtampos.
  
  Jam kurį laiką reikėjo būti senuoju Dreiku. Šiai misijai reikėjo geriausio, šauniausio Beno Blake'o, ir kol Benas šaudė į visus cilindrus, Karin maitinosi tuo. Misijos sėkmė priklausė nuo to, ar jie visi bus geriausios savo gyvenimo formos.
  
  Drake'as davė signalą Deltos kareiviams, išlipo iš sraigtasparnio, apsuptas smarkių oro gūsių ir nubėgo link Beno ir Karin. "Viskas gerai?" jis rėkė. - Ar atsinešei rąstus?
  
  Benas linktelėjo, vis dar šiek tiek nežinodamas, kaip jaustis savo senam draugui. Karin pradėjo rištis plaukus pakaušyje. "Esame visiškai pakrauti, Dreikai. Tikiuosi, kad atnešei ką nors velniškai gero".
  
  Aplink juos būriavosi Deltos kareiviai. Drake'as plojo vienam vyrui, stambiam barzdotui su tatuiruotėmis ant kaklo ir rankų kaip baikeris. "Tai mano naujas draugas, šaukinys yra Komodo, ir tai yra jo komanda. Komanda, susipažink su mano senais draugais Benu ir Karin Blake.
  
  Visur girdėjosi linktelėjimai ir niurzgėjimai. Du kareiviai buvo užsiėmę rinkdami simbolinę spyną, kuri neleido žmonėms nusileisti vienu iš garsiųjų Havajų lavos vamzdžių. Po kelių minučių jie atsitraukė ir vartai liko atviri.
  
  Dreikas įėjo į kompleksą. Betoninė platforma vedė į metalines duris, kurios buvo saugiai užrakintos. Dešinėje stovėjo aukštas stulpas, kurio viršuje besisukanti apsaugos kamera apžiūrėjo teritoriją. Komodo mostelėjo tiems patiems dviem kareiviams į priekį, kad pasirūpintų durimis.
  
  "Ar turite kokių nors užuominų apie tai, ką aš ir mano vyrai ketiname susidurti? Užkimęs Komodo balsas privertė Beną krūptelėti.
  
  "Roberto Baden-Powello žodžiais", - sakė Benas. "Būk pasiruošęs".
  
  Karin pridūrė: "Už bet ką".
  
  Benas pasakė: "Tai yra skautų šūkis".
  
  Komodo papurtė galvą ir po nosimi sumurmėjo "Geeks".
  
  Benas atsidūrė už šiurkščiai atrodančio kareivio. "Visgi, kodėl tave vadina Komodu? Ar tavo įkandimas nuodingas?
  
  Dreikas pertraukė, nespėjus atsakyti Deltos kapitonui. "Jie gali tai vadinti lavos vamzdžiu, bet tai vis tiek yra paprastas senamadiškas tunelis. Neįžeidinsiu tavęs dėliodamas įprastus protokolus, bet tai pasakysiu. Saugokitės spąstų. "Bloody King" yra apie didelius ekranus ir atskyrimo būdus. Jei jis gali mus izoliuoti, mes esame mirę žmonės.
  
  Dreikas ėjo priekyje, gestais, kad Benas eitų toliau, o Karin sektų Komodo. Mažame sargybos namelyje buvo tik kelios didelės spintelės ir dulkėtas telefonas. Jis kvepėjo purvinu, drėgnu ir rezonavo su gilia, pirmaprade tyla, tvyrančia priešakyje. Drake'as nuėjo į priekį ir netrukus sužinojo, kodėl.
  
  Įėjimas į lavos vamzdį buvo prie jų kojų, didžiulė skylė, vedanti žemyn į šliaužiančią tamsą.
  
  "Kaip toli tai yra?" Komodo žengė į priekį ir metė švytėjimo lazdelę. Prieš atsitrenkdamas į kietą akmenį, prietaisas blykstelėjo ir riedėjo kelias sekundes. "Šalia. Pritvirtinkite virves, vaikinai. Paskubėk."
  
  Kol kareiviai dirbo, Dreikas kuo geriau klausėsi. Iš rašalinės tamsos nesklido nė garso. Jis manė, kad jie keliomis valandomis atsiliko nuo Kovalenko, tačiau ketino greitai pasivyti.
  
  Kai jie nusileido ir tvirtai padėjo kojas ant lygių lavos vamzdžio grindų, Drake'as susitvarkė ir patraukė Deimantinės galvos link. Vamzdis susiaurėjo, nuskendo ir sulinko. Net "Delta" komanda dėl ugnikalnio šachtos nenuspėjamumo kartais netekdavo pusiausvyros ar braukdavo galvą. Du kartus jis staigiai pasisuko, sukeldamas Drake'ą paniką, kol suprato, kad švelni kreivė visada buvo Deimantinės galvos kryptimi.
  
  Jis nenuleido akių nuo tolimačio. Požeminė tamsa juos uždarė iš visų pusių. - Pirmyn, - staiga pasakė Dreikas ir sustojo.
  
  Kažkas iššoko iš tamsos. Šalto oro gūsis iš apačios. Jis sustojo ir ištyrė milžinišką skylę priekyje. Komodo priėjo ir išmetė kitą švytėjimo lazdelę.
  
  Šį kartą jis nukrito apie penkiolika pėdų.
  
  "Gerai. Komodo, jūs ir jūsų komanda pasiruoškite. Benai, Karin, pažiūrėkime į šiuos žurnalus.
  
  Kai Delta komanda pastatė tvirtą trikojį virš dantytos skylės, Drake'as greitai perskaitė išnašas. Jo akys išsiplėtė net nebaigęs skaityti pirmojo puslapio ir giliai įkvėpė.
  
  "Pragaras. Manau, kad mums reikia didesnių ginklų".
  
  Benas kilstelėjo antakį. "Mums ten reikia ne kulkų. Tai yra smegenys".
  
  "Na, laimei, aš turiu abu". Dreikas pakėlė ginklą. "Manau, kad jei mums pakeliui reikės klausytis nešvankios muzikos, kreipsimės į tave".
  
  "Kiaušiniai. Dabar savo "iPod" turiu "Fleetwood Mac".
  
  "Aš šokiruotas. Kuri versija?
  
  "Ar yra daugiau nei vienas?"
  
  Dreikas papurtė galvą. "Manau, kad visi vaikai turėtų kažkur pradėti mokytis". Jis mirktelėjo Karin. - Kaip mums sekasi, Komodo?
  
  "Padaryta".
  
  Dreikas žengė į priekį, sugriebė prie trikojo pritvirtintą virvę ir nustūmė žemyn keistai švytintį vamzdį. Kai tik jo batai palietė dugną, jis patraukė, o kiti vienas po kito nuslydo žemyn. Karin, treniruota sportininkė, nusileidimą įveikė lengvai. Benas šiek tiek stengėsi, bet buvo jaunas ir fiziškai tinkamas ir galiausiai nusileido neprakaituodamas.
  
  "Persiųsti". Drake'as greitai nuėjo Deimantinės galvos kryptimi. "Saugokis. Mes artėjame".
  
  Praėjimas pradėjo leistis žemyn. Drake'as trumpai susimąstė, kaip būtų galima nukreipti lavos vamzdelį nuo natūralaus srauto, bet tada suprato, kad pati magma prasiskverbs per mažiausio pasipriešinimo kelią su pragariška jėga už nugaros. Lava galėjo paimti bet kokį kampą.
  
  Praėjo dar kelios minutės ir Dreikas vėl sustojo. Priešais grindis buvo dar viena skylė, šį kartą mažesnė ir puikiai suapvalinta. Kai Komodo numetė švytėjimo lazdelę, jie spėjo, kad kotas buvo maždaug trisdešimties pėdų gylio.
  
  "Dar pavojingiau", - sakė Drake'as. "Pasirūpinkite savimi, jūs abu".
  
  Tada jis pastebėjo, kad švytėjimo lazdelės šviesos neatsispindi jokios akmeninės sienos. Jo oranžinę šviesą sugėrė aplinkinė tamsa. Po jais buvo didelė kamera.
  
  Jis davė signalą tylėti. Kaip vienas, jie atidžiai klausėsi bet kokių garsų, sklindančių iš apačios. Po akimirkos visiškos tylos, Drake'as paėmė už rappelio virvės ir persisuko per tuščią veleną. Jis greitai nuslydo žemyn, kol atsidūrė po lubomis.
  
  Vis dar jokio triukšmo. Jis sulaužė dar pusšimtį švytėjimo lazdelių ir įmetė jas į žemiau esančią kamerą. Pamažu pradėjo žydėti nenatūrali šviesa.
  
  Ir Mattas Drake'as pagaliau pamatė tai, ką mažai kas matė anksčiau. Didelis, maždaug penkiasdešimties metrų ilgio stačiakampis kambarys. Tobulai lygios grindys. Trys išlenktos sienos, ant kurių iškalti kažkokie senoviniai ženklai, nesiskiriantys tokiu atstumu.
  
  Vienoje sienoje dominuoja lenkta arka, kuri taip sužavėjo kapitoną Kuką. Durys jame, kurios taip sužavėjo Kraujo karalių. O siaubas ir stebuklai, kurie gali slypėti anapus, pripildė Metą Drake'ą ir jo palydovus tokiu baime.
  
  Jie rado Pragaro vartus.
  
  
  DVIDEŠIMT AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas tvirtai laikėsi, kai sraigtasparnis pasviro danguje, greitai keisdamas kursą. Paskutinis jos žvilgsnis į Kinimakį buvo nuolat žaisminga Alicia Miles, stumdanti jį į kitą sraigtasparnį. Šis vaizdas privertė ją susiraukšlėti, tačiau jos praktinė pusė žinojo, kad mūšyje Mano geriausiai palaikė išprotėjusią anglę.
  
  Taip pat ir Haydenas. Mai sėdėjo šalia jos tyliai ir ramiai, tarsi jie vyktų į Napalio pakrantę apžiūrėti pasaulinio lygio įžymybių. Likusias vietas užėmė kreko kareiviai. Kauai buvo maždaug dvidešimt minučių kelio. Gatesas ką tik susisiekė su ja ir pranešė apie teroristinį išpuolį Kukui Grove prekybos centre po atviru dangumi Kauai. Vyras prisirišo prie turėklų šalia bendros Jamba Juice/Starbucks vietos šiaurinėje komplekso pusėje. Kažkas su jamtekso gabalėliais pririštais prie kūno ir pirštu ant primityvaus detonatoriaus gaiduko.
  
  Vyriškis taip pat turėjo du automatinius ginklus ir "Bluetooth" ausines ir neleido išeiti iš restorano lankytojų.
  
  Paties Gateso žodžiais. "Šis idiotas akivaizdžiai liks ten, kol galės, tada, kai valdžia imsis veiksmų, jis sprogs. Didžioji Kauai policijos pajėgų dalis buvo dislokuota į įvykio vietą, toliau nuo jūsų.
  
  "Mes saugosime rančą, pone", - patikino Haydenas. "Mes to tikėjomės."
  
  "Mes tai padarėme, panele Džei. Manau, pažiūrėsime, kokie Kovalenkos planai dėl Didžiosios salos.
  
  Hayden užsimerkė. Kovelenko šį išpuolį planavo daugelį metų, tačiau klausimų liko. Kodėl verta atsisakyti portalo įrenginio? Kam išeiti su tokiu riaumojimu? Ar tai gali būti jo planas B? Kad nepaisant to, kad valdžia greitai atskleidė visas jo pastangas ir kurstė kruviną kerštą prieš Drake'ą, jo draugus ir šeimas, jis pasirinko šį kelią, kad pelnytų didžiausią šlovę.
  
  Arba, pagalvojo ji, galbūt jis naudoja seną, seną strategiją, sukurdamas pakankamai triukšmo, kad jūsų veiksmai būtų nepastebėti.
  
  Nesvarbu, pagalvojo ji. Jos mintys buvo apie Beną ir jo atliekamą pavojingą užduotį. Ji niekada to nesakytų iš pareigos, bet pradėjo jį nuoširdžiai mylėti. Pareiga, kurią ji jautė tėvui, neišnyko, tačiau po baisios Kennedy Moore'o mirties ji tapo ne tokia svarbi. Tikras gyvenimas bet kurią dieną nugali senus pažadus.
  
  Sraigtasparniui skriejant per ryškiai mėlyną Havajų dangų, Haydenas meldėsi už Beną Blake'ą.
  
  Tada suskambo jos mobilusis telefonas. Kai ji pažvelgė į ekraną, iš nuostabos jos antakiai pakilo.
  
  - Labas, - iš karto atsakė ji. "Kaip tau sekasi?"
  
  "Puiku, ačiū, bet šis kapų tyrinėjimo verslas turi vieną rimtą šalutinį poveikį. Mano įdegio beveik nebeliko.
  
  Haydenas nusišypsojo. - Na, Torstenai, yra tokių dalykų salonų.
  
  "Tarp vadavietės ir kapo? Ne visai."
  
  - Žinoma, norėčiau pabendrauti, Torstenai, bet jūs, švedai, patys pasirenkate akimirkas.
  
  "Supratau. Pirmiausia bandžiau paskambinti Drake'ui, bet tai nuėjo tiesiai į balso paštą. Ar jam viskas gerai?"
  
  - Geresnis nei jis buvo, taip. Haydenas pamatė Kauai panoramą, stūksančią dešinėje. "Klausyk -"
  
  "Paskubėsiu. Operacija čia buvo sėkminga. Nieko smerktino. Viskas buvo kaip tikėtasi ir laiku. Bet... Torstenas nutilo, ir Haydenas išgirdo, kaip jis atgauna kvapą. "Šiandien kažkas atsitiko. Sakyčiau, kad kažkas atrodo "neišsijungęs". Jūs, amerikiečiai, galite tai pavadinti kitaip.
  
  - Taip?
  
  "Sulaukiau skambučio iš savo vyriausybės. Nuo mano tarpininko iki valstybės ministro. Aukšto lygio iššūkis. Aš..." Dar viena neryžtinga pauzė, visai nepanaši į Dahlą.
  
  Po jais veržėsi raižyta Kauai pakrantė. Skambutis atėjo per radiją. "Liko aštuonios minutės".
  
  "Man buvo pasakyta, kad mūsų - mūsų Skandinavijos - veikla bus perkelta į naują agentūrą. Bendra darbo grupė, susidedanti iš aukšto rango, bet neįvardytų Amerikos CŽV, DIA ir NSA narių. Taigi Haydenai, aš esu kareivis ir vykdysiu savo aukščiausiojo viršininko įsakymus, bet ar jums tai tinka?
  
  Hayden buvo šokiruota, nepaisant savęs. "Man tai skamba kaip visiška nesąmonė. Koks yra pagrindinio asmens vardas? Tą, kuriam atiduodi save į rankas".
  
  "Raselas Kaimanas. Ar tu jį pažįsti?"
  
  Haydenas ieškojo jos atminties. "Vardą žinau, bet labai mažai apie jį žinau. Esu tikras, kad jis iš DIA, Gynybos žvalgybos agentūros, bet jie daugiausia užsiima ginklų sistemų įsigijimu. Ko po velnių tas Raselas Kaimanas nori iš tavęs ir kapo?
  
  "Tu skaitai mano mintis".
  
  Akies krašteliu Haydenas pamatė, kaip May galva trūkčioja, lyg jai būtų peršauta kaukolė. Tačiau kai Haydenas klausiamai atsigręžė į ją, japonų agentas nusuko žvilgsnį.
  
  Haydenas kelias sekundes pagalvojo ir tyliu balsu paklausė: "Ar pasitiki visais savo žmonėmis, Torstenai?
  
  Dahl per ilga pauzė atsakė į jos klausimą.
  
  "Jei DIA buvo apie ką nors įspėta, tada jie turi labai didelę aprėptį. Jų prioritetas gali būti netgi didesnis nei CŽV. Žengti atsargiai, bičiuli. Šis vaikinas, Kaimanas, yra ne kas kita, kaip vaiduoklis. "Black ops" trikčių šalinimo priemonė, "Gitmo", rugsėjo 11 d. Jei kas nors rimto ir jautraus nutinka ne taip, į jį kreipiatės.
  
  "Pašik mane. Norėčiau, kad nebūčiau paklausęs".
  
  "Dabar turiu eiti, Torstenai. Bet pažadu, kad kuo greičiau pasikalbėsiu su Džonatanu apie šitą šūdą. Laikykis."
  
  Torstenas pasirašė kontraktą pavargusiu profesionalaus kareivio, kuris visa tai matė, atodūsis ir pasibjaurėjo, kad buvo paskirtas kažkokiu lakėju amerikiečių aukštaūgiui. Haydenas jį užjautė. Ji atsisuko į Mai, ketindama paklausti, ką žino.
  
  Tačiau per radiją nuskambėjo skambutis "Taikinys".
  
  Laukai priekyje ir apačioje degė. Sraigtasparniui leidžiantis žemyn, buvo matyti mažytės figūrėlės, atsitiktinai bėgančios į visas puses. Iš kabinos tęsėsi virvės, o žmonės šokinėjo iš paskos, greitai slysdami link apdegusio kraštovaizdžio. Haydenas ir Mejus laukė savo eilės, May veido išraiška buvo tuščia, kai išgirdo savo vyrus atidengiant ugnį.
  
  Hayden trečią kartą patikrino savo "Glock" parengtį ir pasakė: "Budro ten".
  
  "Nesijaudink", - sakė japonė. "Jis išsiaiškins, ką iš tikrųjų reiškia Mai-time".
  
  Dvi moterys nusileido virve kartu, nusileisdamos tuo pačiu metu ir nuėjo klasikiniu judesiu uždengus vieną du. Ši praktika reikalavo absoliutaus pasitikėjimo vienas kitu, nes kol vienas žmogus bėgo, kitas stebėjo jų periferinius įrenginius. Vienas, du, kaip šuolis. Statyba. Tačiau tai buvo greitas ir destruktyvus kelias į priekį.
  
  Bėgdama Hayden apžiūrėjo teritoriją. Kelios švelnios kalvos baigėsi aptvertu junginiu, ant kurio stovėjo didžiulis namas ir keli dideli ūkiniai pastatai. Tai būtų antroji Kovalenkos ranča. Sprendžiant iš gaisro ir chaoso, Boudreau atvyko netrukus prieš juos.
  
  Arba, labiau tikėtina, jis sadistiškai neskubėjo.
  
  Hayden pabėgo, šaudydama iš savo pasiskolinto jūrų pėstininkų M16 šautuvo antsnukio blyksnių ir vyrų, kuriuos matė priedangoje. Po dviejų minučių atėjo jos eilė, ir ji sušuko: "Perkrauti! ir užtruko dar kelias sekundes, kol į savo ginklą įkišo naują dėtuvę. Jiems retai būdavo grąžinama ugnis, o kai buvo, tai buvo taip netvarkinga, kad jie jų praleido keliomis pėdomis.
  
  Abiejose pusėse kreko jūrų pėstininkų komandos judėjo vienodu greičiu. Dabar priekyje iškilo tvora, vartai liko atviri, tačiau komandos pajudėjo į kairę. Gerai pastatyta granata sugriovė tvoros atramas, todėl komanda galėjo netrukdomai patekti į rančą.
  
  Dabar kulkos švilpė pavojingai arti.
  
  Haydenas prisiglaudė už generatoriaus priestato. Smūgio siųstas kibirkštis nuo plytų mūro, nes Mai balandis prisidengė. Visur išsibarstę molio ir metalo skeveldros.
  
  Mai nusišluostė kraują nuo skruosto. "Boudreau kariai buvo mokomi jūsų vaikų darželiuose".
  
  Haydenas akimirką atgavo kvapą, tada greitai pažvelgė į namą. "Dvylika pėdų. Ar tu pasiruošęs?"
  
  "Taip".
  
  Haydenas pabėgo. Mai žengė į priekį ir pastatė švininę sieną, priversdama priešą ieškoti priedangos. Hayden priėjo prie namo kampo ir prisispaudė prie sienos. Ji sviedė blykstę į langą ir uždengė Mai.
  
  Tačiau tą akimirką per jos ausinę pasigirdo stulbinantis šnekučiavimas. Komandos vadovas paragino žmones eiti į tolimą sandėlį. Ten turėjo nutikti kažkas baisaus. Kai Hayden klausėsi, ji suprato, kad Boudreaux vyrai pusiau apsupo pastatą ir ruošėsi atidengti ugnį į viską, kas gali būti viduje.
  
  Belaisviai, be jokios abejonės. Įkaitai.
  
  Haydenas lenktyniavo po May, bėgo į proskyną ir kartu šaudė. Kiti kareiviai prisijungė prie jų, išsiveržę iš abiejų pusių, suformuodami mirtiną, atakuojančią drąsos ir mirties sieną.
  
  Beprasmės žudynės, kurios netrukus turėjo įvykti, buvo Boudreau vizitinė kortelė. Jis būtų ten.
  
  Bėgę kariai nesiliovė šaudyti. Kulkos skraidė oru, atsimušė į sienas ir mašinas ir rado mažiausiai pusšimtį priešo taikinių. Boudreaux vyrai atsitraukė ir atsitraukė iš šoko ir baimės. Kareiviai praeidami pro prieglaudas bandė neapgalvotai šaudyti iš šono, tačiau jūrų pėstininkai buvo pasiruošę ir apmėtė juos granatomis.
  
  Sprogimai nuaidėjo aukštai į orą abiejose bėgikų pusėse. Dėl sprogimų skraidė skeveldros; ugnies liežuviai paskleidė karštą mirtį taip greitai, kad akis vos spėjo sekti. Klykiantys žmonės guli jų kelyje.
  
  Heidenas priekyje pamatė tvartą. Jos širdį suspaudė visiškas siaubas. Tai buvo tiesa. Mažiausiai penkiolika Boudreaux vyrų stovėjo aplink užrakintą tvartą, taikydami ginklus į plonas popieriaus sienas, o kai Haydenas nusitaikė į pirmąjį vyrą, jie visi atidengė ugnį.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles pabėgo ir pradėjo ugnį, kai Havajų pajėgos ir jų sąjungininkai pradėjo puolimą prieš Kovalenko rančą Didžiojoje saloje. Reljefas buvo nelygus. Visi gilūs kanjonai, aukštos kalvos ir miškingos lygumos. Jiems net nepriartėjus prie rančos, granatsvaidis buvo paleistas į vieną iš atakos sraigtasparnių, jį pagavo, bet nesunaikino, priversdamas juos visus anksti nusileisti.
  
  Dabar jie skubėjo kaip komanda, derėdamasi dėl tankaus miško ir nelygių kalvų šlaitų. Jie jau prarado vieną vyrą į spąstus. Išpuolį ruošė Kruvinojo Karaliaus vyrai. RPG be tikslo skraidė per medžius.
  
  Samdiniai linksminasi.
  
  Tačiau jūrų pėstininkai veržėsi į priekį, dabar juos nuo tvoros skiria tik maždaug trisdešimt pėdų ir paskutinis status slėnis. Alicija galėjo atskirti išsišiepusius priešų veidus. Jos kraujas pradėjo virti. Šalia jos stambus CŽV agentas Kinimaka gana greitai šuoliavo ieškoti milžino. Jis pasirodė labai naudingas.
  
  Ryšio prietaisai jų ausyse perdavė naujienas apie artėjančius žiaurumus. "Ala Moana Queen" viešbutis Oahu mieste buvo uždarytas. Turistas mirtinai išmestas pro dešimto aukšto langą. Granatos buvo išmestos į gatvę. Specialiųjų pajėgų komanda ruošėsi operacijai, kuriai greičiausiai netrukus bus uždegta žalia šviesa dėl samdinių sukeltos žūties ir chaoso. Kauai vienišas mirtininkas paleido kelias kulkas į furgonus, kuriuose būriavosi žurnalistai, ir sužeidė reporterį. O dabar Didžiojoje saloje buvo pagrobtas pilnas autobusas turistų, o jo ekipaže padėta bomba. Jie buvo užrakinti viduje, o jų belaisviai sėdėjo lauke ant gultų, gėrė alų ir žaidė kortomis. Nežinoma, kuris iš jų turėjo detonatorių ir kiek jų buvo.
  
  Alicija nušoko slėnio šonu. Priešais ją sprogo RPG, siųsdamas nešvarumus ir akmenis aukštai į orą. Ji juokdamasi peršoko per juos ir, pajutusi Kinimakio dvejones, apsisuko.
  
  - Nagi, riebioji, - tarė ji, žaismingai suraukusi lūpas. "Pasilik su manimi. Čia viskas tampa tikrai netvarkinga.
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas šaudė vėl ir vėl, stengdamasis išlikti ramus ir taip išlaikyti taiklumą. Į jos regėjimą sprogo trys galvos. Mai vis dar bėgo šalia, nieko nesakė. Kiti kareiviai krito ant vieno kelio, vengdami šūvių ir išmušdami samdinius, nespėję apsisukti.
  
  Tada tarp jų buvo ir Haydenas. Vienas vyras apsisuko ir ji šautuvu trenkė jam į nosies tiltelį. Jis rėkdamas nukrito, bet spyrė jai kojomis, todėl ji perskrido ant jo.
  
  Ji greitai pakilo, bet jo kūnas užkrito ant jos ir prispaudė ją prie žemės. Kai ji pažvelgė aukštyn, ji pažvelgė tiesiai į jo neapykantos kupinas, skausmo persmelktas akis. Lokiškai urzgdamas jis trenkė jai ir storomis rankomis apsivijo jos gerklę.
  
  Ji iškart pamatė žvaigždes, bet nebandė jo sustabdyti. Vietoj to, jos dvi laisvos rankos pačios rado ginklą. Dešinėje yra jos Glockas. Kairėje yra jos peilis. Ji įsmeigė ginklo vamzdį į jo šonkaulius, leisdama jam tai pajusti.
  
  Jo gniaužtai atsipalaidavo ir akys išsiplėtė.
  
  Haydenas paleido tris blankius šūvius. Vyras nuo jos nuriedėjo. Kai vaizdas virš jos išsisklaidė, į akis iškilo kito samdinio veidas. Haydenas šovė į nosį, pamatė, kaip vyras parskrido ir dingsta.
  
  Ji atsisėdo ir pamatė Mai. Paskutinis likęs samdinys susiduria su ja. Haydenas sumirksėjo. Šis žmogus buvo sudužęs. Jo veidas atrodė tarsi nudažytas raudonai. Nebuvo pakankamai dantų. Jo žandikaulis atrodė palaidas. Viena ranka išniro, kita lūžo per alkūnę. Jis atsistojo drebančiomis kojomis, o paskui krito ant kelių kruviname purve.
  
  "Jūs pasirinkote ne tą žmogų, kuriam mesti iššūkį", - švelniai šypsodamasi pasakė Mai, nusitaikė į skolintą Glocką ir nuspjovė jam galvą.
  
  Haydenas nevalingai nurijo seiles. Tai buvo rimta moteris.
  
  Jūrų pėstininkai atidarė tvarto duris, pranešdami apie savo buvimą. Haydeno širdis sustingo nuo daugybės skylių apkaltose sienose. Tikėkimės, kad įkaitai išsisuko.
  
  Tarp jos greitai išsiskaidančių minčių kai kas išryškėjo aukščiau už viską. Boudreaux čia nebuvo. Ji atsigręžė į namą. Tai buvo paskutinė vieta, kur ji tikėjosi, kad jis pasislėps, bet vis tiek...
  
  Jos dėmesį patraukė staigus šurmulys. Jūrų pėstininkai suklupo iš tvarto, vienas laikė už peties, lyg būtų nudurtas.
  
  Tada iš tvarto išlindo Boudreaux ir samdinių minia, šaudydami iš ginklų ir rėkdami kaip demonai. Ar tai reiškė, kad kiti samdiniai atidavė savo gyvybes, kad būtų jaukai? Ar jie šaudė tuščiais ar iš konkrečios padėties?
  
  Realybė ją ištiko kaip branduolinis sprogimas. Kraujo karaliaus vyrai dabar kovojo tarp jūrų pėstininkų, o Boudreau puolė link Haideno, įžūliai iškėlęs peilį.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia savo kūrybiškumu ir dvasia paskatino komandą. Po kelių minučių jie pasiekė paskutinio pakilimo viršūnę ir liejo ugnies aureolę ant įkastų gynėjų. Alicija pastebėjo didelį namą, didelį tvartą ir dviejų automobilių garažą. Aikštelė žvelgė į plačią upę, be jokios abejonės, tarnaujančią kaip išsigelbėjimo priemonė, o šalia tvarto buvo sraigtasparnių nusileidimo aikštelė su vienu apdaužytu sraigtasparniu.
  
  Ji atsigręžė. "Granatų paleidimo įrenginiai".
  
  Komandos vadovas susiraukė. "Jau tai darau".
  
  Alicija parodė į priešo pozicijas. "Ten yra žema siena. Galinė namo pusė. Už Rolls-Royce. Į dešinę nuo fontano.
  
  Komandos vadovas apsilaižė lūpas. "Išvaryk niekšus".
  
  Keletas sprogimų privertė žemę sudrebėti. Užpuolikai iššovė tris granatas, o paskui puolė į priekį išsidėstę vienas du, vis dar šaudydami kaip vienetas, bet išskleisdami mirtiną lanką.
  
  Su niokojančiu žiaurumu jie įsiveržė į Kraujo karaliaus rančą.
  
  
  DVIDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Dreiko kojos su batais palietė kameros grindis. Prieš pradedant leistis kitiems, jis pastatė raketą, kad apšviestų jiems kelią. Sienos iš karto atgijo, jų graviūros dabar aiškiai matomos šokiruotoms Dreiko akims.
  
  Garbanos panašios į dviejuose nešiojamuose įrenginiuose. Dabar patvirtinta, kad jie yra lygiai tokie patys, kaip Thorsten Dahl ir jo komanda, atrasti Dievų kape Islandijoje.
  
  Į kokią senovės civilizaciją jie neseniai užklydo? Ir kuo visa tai baigsis?
  
  Benas, Karin ir kiti Delta komandos nariai nustūmė nuleidimo virvę, kol visi susigrūdo aplink didžiulę Pele's Gate arką. Drake'as iš visų jėgų stengėsi pernelyg giliai neįžvelgti rašalo juodumo anapus.
  
  Benas ir Karin krito ant kelių. Pati arka buvo sudaryta iš kažkokio šlifuoto metalo, idealiai lygaus ir simetriško. Metalinis paviršius buvo išgraviruotas tomis pačiomis mažytėmis žymėmis kaip ir likusioje urvo dalyje.
  
  - Šie ženklai, - atsargiai juos palietė Karin, - nėra atsitiktiniai. Žiūrėk. Matau, kad vis kartojasi ta pati garbanė. O likusi olos dalis..." Ji apsidairė. "Tai tas pats".
  
  Benas ieškojo savo telefono. "Tai nuotrauka, kurią mums atsiuntė Dahlas. Jis laikė jį prieš šviesą. Drake'as pasilenkė į priekį, įsitikinęs, kad Delta komanda bus įspėta dėl įsibrovėlių.
  
  "Taigi, Dievų kapas turi tam tikrą ryšį su Pragaro vartais", - garsiai pagalvojo Dreikas. "Bet ką reiškia garbanos?"
  
  - Kartojasi, - tyliai pasakė Karin. "Pasakyk man. Kokie ženklai, senoviniai ar
  
  Modernus, sudarytas iš daugybės pasikartojančių raštų?
  
  "Lengva." Šalia jų pritūpė Didysis Komodo. "Kalba".
  
  "Teisingai. Taigi, jei tokia kalba..." Ji parodė į kameros sienas. "Tada jie pasakoja visą istoriją".
  
  "Tokius, kokius rado Dahlas". Dreikas linktelėjo. "Tačiau dabar neturime laiko to analizuoti. Kovalenko praėjo pro šiuos vartus.
  
  "Laukti". Benas suspaudė nosies tiltelį. "Šie ženklai..." Jis palietė arką. "Lygiai taip pat, kaip ir įrenginiuose. Man tai rodo, kad šie vartai yra pataisyta to paties įrenginio versija. Kelionės laiku mašina. Jau padarėme išvadą, kad dievai galėjo naudoti rankinius prietaisus, kad galėtų keliauti laiku ir paveikti likimą. Galbūt tai yra pagrindinė sistema.
  
  - Žiūrėk, - tyliai tarė Dreikas, - puiku. Jūs tai suprasite. Bet už šių vartų..." Jis parodė pirštu į aklinąją tamsą. "Kruvinasis karalius. Žmogus, atsakingas už Kennedy mirtį, tarp šimtų kitų. Laikas nustoti kalbėti ir pradėti vaikščioti. Eik".
  
  Benas linktelėjo ir atsistojo, atrodydamas šiek tiek kaltas, kai atsikratė. Visi esantys kambaryje giliai įkvėpė. Už vartų buvo dar kažkas, ko nė vienas nenorėjo minėti:
  
  Priežastis, kodėl kapitonas Cookas pakeitė arkos pavadinimą iš "Pele's Gate" į "Pragaro vartai".
  
  
  TRISDEŠIMT SKYRIUS
  
  
  Havajų valstiją sukrėtė beprotė.
  
  Jei sraigtasparnis galėtų perskristi, galintis suteikti platų panoraminį vaizdą į tamsius, amoralius salose vykstančius įvykius, pirmiausia jis skristų virš Oahu ir užfiksuotų apgultą Ala Moana Queen viešbutį, kuriame buvo patyrę kelių SWAT komandų nariai. tik pradeda imtis veiksmų prieš sunkiai ginkluotus, motyvuotus samdinius, kurie laikė visas aukštumas ir daugybę įkaitų. Jis puolė pro šalį, vengdamas pragariškų juodų dūmų debesų, besiliejančių iš mažiausiai tuzino išdaužtų langų, atsargiai nurodydamas angas, kuriose buvo galima pamatyti kaukes su šautuvais ir granatsvaidžiais, bandančius bejėgius vyrus, moteris ir vaikus į grupes, kurias buvo lengviau sunaikinti. .
  
  Ir tada jis dideliu lanku riedėtų aukštyn ir dešinėn, pirmiausia link saulės, tas riebus geltonas rutulys, pamažu judantis neaiškios ir galbūt katastrofiškos ateities link, o paskui nardantis žemiau ir į kairę savo baisioje kelionėje. atradimų link Kauai. Jis praskris šalia Deimantinės galvos, nepaisydamas herojų ir piktadarių, kurie ieško paslapčių ir persekioja baisius sapnus tamsiausiuose ir pavojingiausiuose požeminiuose užgesusio ugnikalnio urvuose.
  
  Kauajuje jis būtų numatęs prakaito išlietą vyrą, kuris prisirišo prie kavinės tvoros, įstrigęs lankytojus viduje ir aiškiai rodydamas dinamito pripildytą liemenę bei drebančią ranką, gniaužiančią mirusio žmogaus detonavimo įtaisą. Jei padidintumėte nuotrauką, pamatytumėte neviltį vyro akyse. Tai aiškiai parodytų faktą, kad jis gali neištverti ilgai. Ir tada jis pakilo aukštai ir vėl pakilo virš stogų, kad galėtų sekti grakščią egzotiškos pakrantės vingį. Į degančią rančą, kur Haydenas Jay'us ką tik kovojo su Edu Boudreau, o Mai Kitano ir likusieji jūrų pėstininkai kovėsi artimoje rankoje su daugybe Boudreaux samdinių. Tarp baisaus mirties ir mūšio triukšmo sužeisti įkaitai verkė.
  
  Ir pirmyn. Praeitis ir ateitis jau susidūrė. Senoliai ir avangardistai yra užrakinti konflikte.
  
  Šiandien buvo ta diena, kai dievai galėjo mirti, o nauji herojai žydėti ir prisikelti.
  
  Sraigtasparnis praskris paskutinę skraidymą ir pamatys kontrastingus kraštovaizdžius ir dinamiškas ekosistemas, kurios sudaro Didžiąją salą. Lenktynėse per dar vieną rančą teko susikaupti kelioms akimirkoms, kai Alicia Miles, Mano Kinimaka ir jų jūrų pėstininkų komanda įsiveržė į stipriai saugomą kompleksą, kuriame viename visagaliame susidūrime susirėmė įkaitai, samdiniai ir vyrai su dinamito karoliais. Mūšio pakraščiuose pradėjo dirbti galingos mašinos, pasiruošusios evakuoti Kraujo karaliaus žmones sausuma, oru ir vandeniu. Kamera pradėjo artinti, kai Alicia ir Kinimaka pažvelgė į viršų, žinodami apie bėglius ir jau nubrėždami kelius jiems perimti ir sunaikinti.
  
  Ir galiausiai sraigtasparnis nuskriejo, tik mašina, bet vis tiek mašina, kupina žmonių kvailumo vaizdų, drąsos, kurią jie gali sukaupti ir atrasti, ir didžiausio blogio, kurį gali padaryti.
  
  
  TRISdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Dreikas įėjo po arka, kurią kapitonas Kukas pavadino Pragaro vartais, ir atsidūrė grubiai išpjautoje siauroje perėjoje. Jis įjungė šautuvo šviesą ir pritvirtino prie vamzdžio. Taip pat prie peties pritvirtino žibintą ir sureguliavo taip, kad jis apšviestų sienas. Kurį laiką buvo daug šviesos ir jokio akivaizdaus pavojaus.
  
  Kai jie kirto vingiuotą perėjimą, Dreikas per petį pasakė: "Papasakok man, Benai, apie Kuko žurnalus".
  
  Benas greitai iškvėpė. "Tai ne kas kita, kaip šios didžiulės spąstų sistemos apžvalga. Cookas jį pavadino "Pragaro vartais" dėl spąstų pobūdžio. Jis net nematė, kas atsitiks galiausiai".
  
  "Taigi, kas pastatė spąstus?" - paklausė Dreikas. "Ir kodėl?"
  
  "Niekas nežino. Ženklų, kuriuos radome lauke ir Dievų kape, nėra ant šių vidinių sienų. Jis išsivalė gerklę ir pridūrė: "Iki pasimatymo".
  
  Už jų nuskambėjo Komodo balsas. "Kodėl Kukas nematė pabaigos?
  
  - Jis pabėgo, - tyliai pasakė Karin. "Baimėje".
  
  "O šūdas."
  
  Dreikas trumpam stabtelėjo. "Taigi, kadangi aš tik kvailas kareivis, o jūs abu esate šios operacijos smegenys, leiskite man viską išsiaiškinti. Iš esmės rąstai yra spąstų sistemos raktas. Ir jūs abu turite su savimi kopijas.
  
  "Mes turime vieną", - pasakė Benas. "Karin turi ką nors kitą.
  
  - Tada mes turime vieną, - sumurmėjo Komodo.
  
  - Ne... - pradėjo Benas, bet Dreikas jį sustabdė. "Jis turi omenyje tai, kad jei ji mirs, turėsime vieną egzempliorių, mažute. Fotografinė atmintis nėra labai naudinga, kai esi miręs.
  
  "Aš ne... Taip, gerai, atsiprašau, mes nemanome kaip kareiviai".
  
  Drake'as pastebėjo, kad tunelis pradėjo platėti. Lengviausias vėjelis pūtė per veidą. Jis pakėlė ranką, kad juos sustabdytų, o paskui pakišo galvą už kampo.
  
  Štai stulbinantis reginys.
  
  Jis buvo prie įėjimo į didžiulę pailgos formos kamerą su lubomis tamsoje. Silpna šviesa sklinda iš švytėjimo lazdelių, kurias tikriausiai paliko Kraujo karaliaus vyrai. Tiesiai priešais jį, saugantį tunelį, besitęsiantį į kalno gilumą, atsivėrė vaizdas, kuris privertė jo širdį plakti.
  
  Virš paties tunelio uoloje buvo iškaltas milžiniškas veidas. Pasvirusiomis akimis, užkabinta nosimi ir tuo, ką būtų galima apibūdinti tik kaip iš galvos kyšančius ragus, Drake'as iškart padarė išvadą, kad tai velnio ar demono veidas.
  
  Kol kas nekreipdamas dėmesio į veidą, jis apžiūrėjo vietą. Sienos buvo išlenktos, jų pagrindus gaubė tamsa. Čia jiems reikėjo pridėti šiek tiek papildomos šviesos.
  
  Lėtai mostelėjo kitiems į priekį.
  
  Ir tada staiga per urvą nuaidėjo triukšmas, tarsi šimtas liepsnosvaidžių iššovė iš karto arba, kaip pasakė Benas, "skamba kaip prakeiktas Betmobilis".
  
  Pro raižinio šnerves įsiveržė ugnis, aplink akmenines grindis sukūrusi krosnį. Iš kiekvienos šnervės išsiveržė du atskiri liepsnos srautai, o po kelių sekundžių - po vieną iš kiekvienos akies.
  
  Dreikas susirūpinęs jį tyrinėjo. "Gal įjungiame kažkokį mechanizmą. Slėgiui jautrus jungiklis ar pan. Jis atsisuko į Beną. "Tikiuosi, kad esate pasiruošę, nes, kaip sakydavo viena iš mano mėgstamiausių Dinorock grupių Poison, tai tik geras laikas.
  
  Beno lūpos sulinko į trumpalaikę šypseną, kai jis nagrinėjo savo užrašus. "Tai pirmasis pragaro lygis. Pasak scenarijaus autoriaus, vyro, vardu Hawksworth, jie pavadino šį lygį Wrath. Manau, kad priežastis yra akivaizdi. Vėliau jie palygino jį su velniu Amonu, rūstybės demonu.
  
  "Ačiū už pamoką, vaikeli". - suriko Komodo. "Ar čia atsitiktinai minimas kelias į praeitį?
  
  Benas padėjo tekstą ant grindų ir ištiesino. "Žiūrėk. Aš tai mačiau anksčiau, bet nesupratau. Galbūt tai yra užuomina."
  
  Dreikas pritūpė šalia savo jauno draugo. Nukopijuoti žurnalai buvo kruopščiai sukurti ir iliustruoti, tačiau Beno pirštas atkreipė jo dėmesį į keistą teksto eilutę.
  
  1 (||) - eikite į 2 (||||) - eikite į 3 (||) - eikite į 4 (|||||/)
  
  Ir vienintelis užrašas po to buvo: "Su pykčiu, turėk kantrybės. Kruopštus žmogus susiplanuos savo maršrutą, jei prieš jį bus navigacinės linijos.
  
  "Kukas buvo didžiausias visų laikų jūreivis", - sakė Benas. "Ši eilutė mums sako du dalykus. Šis Kukas nubrėžė kelią pro demoną ir kad kelias per jį reikalauja kruopštaus planavimo.
  
  Karin stebėjo ugnį. "Suskaičiavau keturis", - susimąsčiusi pasakė ji. "Keturi liepsnos išsiveržimai. Ta pati suma kaip...
  
  Pasigirdo šūvis, drebino tylą. Kulka rikošetu nukrito nuo sienos, esančios šalia Drake'o galvos, ir ore prasiskverbė aštrios uolos skeveldros. Po milisekundės Drake'as pakėlė pistoletą ir iššovė, o po milisekundės suprato, kad jei įlįs atgal į praėjimą, snaiperis gali neribotą laiką laikyti juos prispaustus prie sienos.
  
  Su šia mintimi jis šaudydamas įbėgo į kamerą. Komodo, matyt, priėjo prie tos pačios išvados, pasekė jį. Jungtinis gaisras išmušė kibirkštis iš aplinkinės sienos. Slėptojas nusileido iš šoko, bet vis tiek sugebėjo paleisti dar vieną kulką, kuri nušvilpė tarp Drake'o ir Komodo.
  
  Drake'as nukrito ant vieno kelio, taikydamasis.
  
  Vyriškis iššoko iš savo priedangos, aukštai iškėlęs ginklą, tačiau Komodo šovė pirmas - sprogimo banga užpuoliką atmetė atgal. Pasigirdo skvarbus riksmas ir vyras atsidūrė susivėlusiame netvarkoje, šautuvui trinktelėjus į grindis. Komodo priėjo ir įsitikino, kad vyras mirė.
  
  Dreikas prisiekė. "Kaip maniau, Kovalenko paliko snaiperius, kad mus sulėtintų.
  
  "Ir kad mus išretėtų", - pridūrė Komodo.
  
  Karin pakišo galvą į kampą, šviesūs plaukai krito į akis. "Jei aš teisus, tai keistas sakinys yra rakto skylutė, o žodis "kantrybė" yra raktas. Tos dvi tramvajaus linijos, kurios atrodo kaip du aš? Muzikoje, poezijoje ir senojoje literatūroje jie gali reikšti pauzę. Todėl kantrybė reiškia "stabdyti".
  
  Dreikas spoksojo į pasiūlymą, o Delta komanda, raginama Komodo ir pasiryžusi daugiau nebedaryti klaidų, išskrido per urvą.
  
  Komodo sušuko: "O kaip su žmonėmis? Saugokitės spąstų. Aš neleisčiau tam rusų idiotui ko nors išvilioti žiuri.
  
  Drake'as trynė prakaitu prakaitusiu delnu į grubią sieną, jausdamas po ranka dantytą akmenį, šaltą kaip šaldytuvo vidus. "Taigi yra: "Palaukite pirmojo sprogimo, tada pristabdykite du ir eikite į du. Po antrojo sprogimo pristabdykite ketvirtąjį ir pereikite prie trečiojo. Po trečiojo sprogimo pristabdykite du ir pereikite prie keturių. Ir po ketvirto sprogimo šeštą kartą padarykite pauzę ir išeikite.
  
  "Lengva." Benas mirktelėjo. "Bet kiek trunka pauzė?"
  
  Karin gūžtelėjo pečiais. "Trumpas burtažodis".
  
  - O, tai naudinga, sese.
  
  - O kaip tu skaičiuoji sprogimus?
  
  "Manau, kad tas, kuris pirmas pasiekia tolimiausią vietą, yra pirmasis, o ketvirtas yra trumpiausias.
  
  "Na, manau, tai turi tam tikrą prasmę. Bet vis tiek..."
  
  "Tai viskas". Drake'ui buvo gana. "Mano kantrybė jau buvo išbandyta klausantis šių diskusijų. Aš eisiu pirmas. Padarykime tai, kol mano didelis kofeino kiekis neišnyks.
  
  Jis aplenkė Komodo įgulą, sustodamas už kelių jardų nuo ilgiausios liepsnos. Jis jautė, kad kiekvienas vyras atsigręžia pažiūrėti. Jis pajuto Beno susirūpinimą. Jis užsimerkė, jausdamas, kaip temperatūra pakyla, kai prieš jį orą apkepino kitos perkaitintos iškrovos.
  
  Kenedžio veidas plaukė prieš jo proto akis. Jis matė ją tokią, kokia buvo anksčiau. Griežta boba plaukuose, neišraiškingi kelnių kostiumai - po vieną kiekvienai savaitės dienai. Sąmoningos pastangos atitraukti viską nuo to, kad ji buvo moteris.
  
  Tada Kenedis nuleido plaukus ir prisiminė moterį, su kuria praleido du nuostabius mėnesius. Moteris, kuri pradėjo padėti jam judėti toliau po pražūtingos žmonos Alison mirties ir prieš daugelį metų tos lemtingos automobilio avarijos sukelto skausmo.
  
  Jos akys blykstelėjo tiesiai į jo širdį.
  
  Priešais jį degė ugnis.
  
  Jis palaukė, kol liepsnų karštis nuslūgs, ir sustojo dviem sekundėms. Belaukdamas suprato, kad ugnies pliūpsnis iš antrosios akies jau blykstelėjo žemyn. Bet po dviejų sekundžių jis persikėlė į šį tašką, nors kiekvienas jo pluoštas šaukė, kad neturėtų.
  
  Ugnis jį sunaikino -
  
  Bet jis sustingo tą akimirką, kai jis baigė judesį. Oras aplink jį vis dar buvo karštas, bet pakenčiamas. Drake'as kvėpavo, nuo jo bangomis varvėjo prakaitas. Negalėdamas nė sekundės atsipalaiduoti, jis vėl pradėjo skaičiuoti.
  
  Keturios sekundės.
  
  Šalia jo traškėjo liepsna, bandydama padegti tą vietą, kurią jis ruošėsi užimti.
  
  Drake'as padarė savo žingsnį. Ugnis užgeso. Jo burna atrodė kaip sūrus pyragas. Abu jo akių obuoliai degė taip, lyg būtų perbraukti švitriniu popieriumi.
  
  Nors aš taip manau. Galvok, visada galvok. Dar dvi sekundės ir pajudėsime. Pereikime prie paskutinio manevro. Dabar jis turėjo pasitikėjimo.
  
  Padarykite pertrauką šešioms sekundėms ir tada -
  
  Šešerių jis pajudėjo, bet ugnis neatslūgo! Jo antakiai išdegė. Jis krito ant kelių ir metė kūną atgal. Benas sušuko savo vardą. Karštis tapo toks didelis, kad jis bandė rėkti. Tačiau tą akimirką jis staiga dingo. Jis pamažu suprato, kad jo rankos ir keliai braižo po grubias akmenines grindis. Pakėlęs galvą jis greitai nušliaužė tuneliu kameros gale.
  
  Po akimirkos jis atsisuko ir sušuko kitiems: "Geriau paimkite paskutinę septynių sekundžių pertraukėlę, vaikinai. "Paskutinis dalykas, kurį norite sužinoti, yra tai, kaip atrodo Kentukis Fried".
  
  Pasigirdo prislopintas juokas. Komodo iškart priėjo ir paklausė Karin ir Beno, kada jie norėtų eiti savo eilės. Benas norėjo, kad prieš jį eitų dar keli kareiviai, bet Karin norėjo sekti Drake'ą. Pačiam Komodui prireikė, kad patrauktų ją į šalį ir tyliai pakalbėtų apie tai, kaip protinga įsitikinti, kad Drake'ui nepasisekė tik suplanavęs laiką, kol jie rizikuoja prarasti vieną iš savo operacijos smegenų.
  
  Drake'as pamatė, kaip Karin suminkštėjo ir net šiek tiek nusišypsojo. Buvo malonu matyti, kad kažkas ramina laukinį Blake šeimos vaiką. Jis patikrino aplink jį esantį tunelį ir išmetė švytėjimo lazdelę į šešėlį. Jo besiplečiantis gintaro atspalvis apšvietė tik dar labiau išpjautą tunelį, nublankusį į juodumą.
  
  Šalia jo krito pirmasis Deltos kareivis, netrukus po jo - antrasis. Drake'as negaišo laiko siųsdamas juos į tunelį ištirti. Grįžęs į rūstybės kambarį, jis pamatė Beną Blake'ą.
  
  Benas sugriebė savo krepšį beveik kaip moksleivis, įsitikino, kad jo ilgi plaukai buvo sukišti po marškinėlių viršumi, ir žengė į priekį. Skaičiuodamas sekundes Drake'as stebėjo, kaip juda jo lūpos. Nerodydamas jokių išorinių emocijų ženklų, Drake'o širdis tiesiogine prasme iššoko iš jo burnos ir liko ten, kol jo draugas pūpsodamas griuvo jam prie kojų.
  
  Dreikas padavė jam ranką. Benas pažvelgė aukštyn: "Ką tu pasakysi, asile? Jei negalite pakęsti karščio?"
  
  "Aš necituoju Buckso Fizz", - suirzusiu tonu pasakė Drake'as. "Jei nori - ne, palauk..."
  
  Drake'as pastebėjo, kad Karin artėja prie pirmosios ugnies srovės. Beno burna akimirksniu užsimerkė, o jo akys sekė kiekvieną seserų žingsnį. Jai svirduliuojant, Beno dantys taip stipriai griežė, kad Dreikas manė, kad tai skamba kaip tektoninės plokštės, besitrinančios viena į kitą. Ir kai ji slydo tarp vieno saugaus prieglobsčio ir kito, Drake'as turėjo stipriai sugriebti Beną, kad neleistų jam išbėgti jos patraukti.
  
  "Laukti! Jūs negalite jos išgelbėti"
  
  Karin nutilo. Jos kritimas ją visiškai sutrikdė. Ji žiūrėjo neteisinga kryptimi maždaug dvi sekundes, kol kitas išsiveržimas ją sudegino.
  
  Benas kovojo su Drake'u, kuris grubiai sugriebė vaikiną už pakaušio ir panaudojo savo kūną, kad apsaugotų savo draugą nuo kito baisaus įvykio liudininku.
  
  Karin užsimerkė.
  
  Tada Komodo, Delta komandos lyderis, pakėlė ją viena didele ranka, mikliai praleisdamas tarp pauzių. Jis nesulaužė savo ritmo, tiesiog metė Karin per petį galva į priekį ir švelniai nuleido ant žemės šalia supykusio brolio.
  
  Benas nugrimzdo šalia jos kažką burbėdamas, laikydamas ją arti. Karin pažvelgė Benui per petį tiesiai į Komodą ir ištarė du žodžius. "Ačiū".
  
  Komodo niūriai linktelėjo. Po kelių minučių likę jo vyrai saugiai atvyko, o du, kuriuos Dreikas pasiuntė į tunelį, sugrįžo.
  
  Vienas iš jų tuo pačiu metu kreipėsi ir į Drake'ą, ir į Komodą. "Dar vienos spąstai, pone, už maždaug kilometro. Nebuvo jokių akivaizdžių snaiperių ar spąstų ženklų, bet mes nesilaikėme dvigubo patikrinimo. Maniau, kad turėtume čia sugrįžti".
  
  Karin nusišluostė dulkes ir atsistojo. "Kaip atrodo spąstai?"
  
  - Panele, tai atrodo kaip vienas didelis niekšas.
  
  
  TRISdešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Jie bėgo siauru perėjimu, paskatinti smurto veiksmų, kurie galėjo vykti aukščiau jų esančiame pasaulyje, ir piktų žmogaus ketinimų, kurie prieš juos slinko požeminėje tamsoje.
  
  Šiurkšti arka juos nuvedė į kitą urvą. Vėlgi, švytėjimo lazdelės apšvietė dalį didžiulės erdvės, tiek šviežios, tiek lėtai nykstančios, tačiau Drake'as greitai paleido du gintaro blyksnius į tolimąją sieną.
  
  Erdvė priešais juos buvo nuostabi. Takai buvo trišakio formos. Pagrindinė šachta buvo pakankamai platus, kad tilptų trys žmonės iš eilės. Jis baigėsi tolimoje sienoje kitoje išėjimo arkoje. Atsišakojus nuo pagrindinės šachtos ir suformuojant kitas dvi trišakio šakeles, buvo dar du praėjimai, tik šie buvo gerokai siauresni, šiek tiek didesni už atbrailą. Šios iškyšos baigėsi plačia urvo sienos kreive.
  
  Tarpus tarp trišakio takų užpildė gili, klastinga tamsa. Kai Komodo metė akmenį į netoliese esantį šviesos trūkumą, jie niekada negirdėjo, kad jis atsitrenktų į dugną.
  
  Atsargiai, jie lėtai judėjo į priekį. Jų pečiai įsitempė nuo įtampos, o nervai ėmė strigti. Drake'as pajuto, kaip plona prakaito srovelė riedėjo per stuburą ir niežėjo iki galo. Kiekviena grupės akių pora žvalgėsi aplinkui ir tyrinėjo kiekvieną šešėlį, kiekvieną kampelį ir plyšį, kol Benas pagaliau rado savo balsą.
  
  "Palauk", - tarė jis vos girdimai, tada išsivalė gerklę ir sušuko: "Palauk".
  
  "Kas čia?" Drake'as sustingo, jo koja vis dar buvo ore.
  
  - Pirmiausia turėtume patikrinti Kuko žurnalus, tik tuo atveju.
  
  "Jūs pasirenkate savo prakeiktus laikus".
  
  Kalbėjo Karin. "Jie tai vadino godumu, antrąja mirtina nuodėme. Su godumu siejamas demonas yra Mamona, vienas iš septynių pragaro princų. Jis buvo paminėtas Miltono "Prarastame rojuje" ir netgi vadinamas pragaro ambasadoriumi Anglijoje".
  
  Dreikas spoksojo į ją. "Tai nėra juokinga".
  
  "Taip nebuvo lemta. Štai ką kažkada perskaičiau ir išsaugojau. Vienintelė užuomina, kurią Hawksworth pateikia čia, yra šis sakinys: Priešingas godumas yra gailestingumas. Leisk kitam vyrui turėti tai, ko nori".
  
  Dreikas pažvelgė į šaltą, drėgną urvą. "Čia nėra daug ko, ko norėčiau, išskyrus galbūt Krispy Kremes".
  
  "Tai yra tiesioginis kelias į išėjimą". Komodo sustabdė vieną iš savo vyrų, kai jis veržėsi pro šalį. "Niekas nėra taip paprasta. Ei! Kas po velnių, bičiuli...
  
  Drake'as apsisuko ir pamatė, kaip Delta stumia Komodo į šalį ir eina tiesiai pro savo vadą.
  
  "Volis! Laikyk užpakalį į eilę, kareivi".
  
  Drake'as pastebėjo vyro akis jam artėjant. Įstiklintas. Fiksuotas taške dešinėje. Dreikas nusekė jo žvilgsnį.
  
  Ir iškart pamačiau nišas. Juokinga, kaip jis anksčiau jų nepastebėjo. Dešiniojo mūro gale, kur jis rėžėsi į olos sieną, Dreikas dabar pamatė tris gilias nišas, iškaltas juodoje uoloje. Kiekvienoje nišoje kažkas sužibėjo. Kažkas brangaus, pagaminto iš aukso, safyrų ir smaragdų. Objektas pagavo silpną ir išsklaidytą šviesą, kuri mirgėjo per urvą, ir grąžino ją dešimteriopai. Tai buvo tarsi žvilgsnis į blizgančio disko kamuoliuko, pagaminto iš dešimties karatų deimantų, širdį.
  
  Karin sušnibždėjo: "Kitoje pusėje yra tušti vartai".
  
  Dreikas pajuto žadėto turto trauką. Kuo arčiau jis žiūrėjo, tuo daiktai darėsi aiškesni ir tuo labiau jis jų norėjo. Prireikė akimirkos, kol Karin komentaras įsisąmonino, bet kai taip, jis pažvelgė į tuščią nišą su pavydu ir baime. Galbūt kuri nors laiminga siela užlipo ant atbrailos ir pasišalino su grobiu? O gal jis sugriebė jį, kai rėkdamas paniro į neapskaičiuojamą gelmę apačioje?
  
  Vienas iš būdų sužinoti.
  
  Drake'as pakišo vieną koją prieš kitą ir tada sustojo. šūdas . Masalas per atbrailas buvo stiprus. Tačiau jo siekimas Kovalenko buvo patrauklesnis. Jis grįžo į realybę, stebėdamasis, kaip šviesų rinkinys gali būti toks užburiantis. Tuo metu Komodo prabėgo pro jį, o Dreikas ištiesė ranką, kad jį sustabdytų.
  
  Tačiau Delta pajėgų vadas ką tik užkrito ant savo kolegos ir pargriovė jį ant žemės. Drake'as apsisuko ir pamatė likusią komandą ant kelių, trina akis arba visai vengia pagundų. Benas ir Karin stovėjo sužavėti, bet greitas Karin protas greitai išsivadavo.
  
  Ji greitai atsisuko į brolį. "Ar tau viskas gerai? Benas?
  
  Dreikas atidžiai pažvelgė jaunam vaikinui į akis. "Galime turėti problemų. Jis gauna tą patį stiklinį žvilgsnį, kai Taylor Momsen užlipa ant scenos.
  
  Karin papurtė galvą. - Berniukai, - sumurmėjo ji ir smarkiai pliaukštelėjo broliui.
  
  Benas sumirksėjo ir pakėlė ranką prie skruosto. "Oi!"
  
  "Ar tau viskas gerai?"
  
  "Ne, velnias ne! Tu ką tik vos nesulaužei man žandikaulio.
  
  "Nustok būti silpnuolis. Kai kitą kartą paskambins, pasakykite mamai ir tėčiui.
  
  "Po velnių, aš tai padarysiu. Kodėl, po velnių, tu mane net sumušei?
  
  Dreikas papurtė petį, kai Komodo pakėlė savo vyrą nuo grindų ir metė atgal į rikiuotę. "Naujokas".
  
  Karin žiūrėjo susižavėjusi.
  
  Drake'as pasakė: "Ar neprisimeni? Gražios lemputės? Jie beveik nesulaukė tavęs, bičiuli.
  
  "Prisimenu..." Beno žvilgsnis staiga grįžo į akmeninę sieną ir jos sudėtingas nišas. "O, oho, koks jaudulys. Auksas, deimantai ir turtai. Aš tai prisimenu".
  
  Drake'as pamatė, kaip blizgantys objektai pradėjo atgauti savo gravitaciją. "Judėkime", - sakė jis. "Du kartus. Aš matau, ką daro šis urvas, ir kuo greičiau jį įveiksime, tuo geriau.
  
  Jis greitai nuėjo, laikydamas ranką Benui ant peties ir linktelėdamas Karin. Komodo tylėdamas sekė paskui, atidžiai stebėdamas savo vyrus, kai jie praėjo šalia briaunų, besidriekiančių iš abiejų pusių.
  
  Kai jie ėjo arčiau nišų, Dreikas surizikavo greitu žvilgsniu. Kiekvienoje nišoje stovėjo nedidelis dubenėlio formos daiktas, kurio paviršius buvo inkrustuotas brangakmeniais. Tačiau vien to nepakako, kad būtų sukurtas įspūdingas šviesos šou, kuris taip traukė akį. Už kiekvieno dubenėlio grubios pačių nišų sienos buvo išklotos eilėmis rubinų, smaragdų, safyrų, deimantų ir daugybės kitų brangakmenių.
  
  Dubenys galėjo kainuoti nemažus pinigus, tačiau pačios nišos buvo neįkainojamos vertės.
  
  Dreikas sustojo artėdamas prie išėjimo arkos. Šaltas vėjelis pūtė jį iš kairės ir dešinės. Visa vieta kvepėjo senovės paslaptimi ir paslėptomis paslaptimis. Kažkur sroveno vanduo, tik nedidelis lašelis, bet tiek, kad padidintų jų tyrinėjamos urvų sistemos neaprėptį.
  
  Dreikas įdėmiai pažvelgė į visus. Spąstai buvo įveikti. Jis pasisuko eiti pro išėjimo arką.
  
  Ir kažkieno balsas sušuko: "Stop!
  
  Jis akimirksniu sustingo. Jo tikėjimas šauksmu ir instinktas, gimęs iš senų SAS mokymų, išgelbėjo jo gyvybę. Jo dešinė koja vos palietė ploną vielą, bet dar vienas paspaudimas galėjo išskleisti spąstus.
  
  Šį kartą Kovalenko nepaliko snaiperio. Jis teisingai nusprendė, kad už jo esanti grupė trauks asilą per Greed Hall. Triukšmas atvedė į paslėptą M18 Claymore miną, ant kurios buvo užrašas "Priekyje priešui".
  
  Priekinė dalis buvo nukreipta į Drake'ą ir būtų jį susprogdinęs plieniniais rutuliniais guoliais kartu su Benu ir Karin, jei Komodo nebūtų šaukęs įspėjimo.
  
  Drake'as nukrito ir greitai išjungė įrenginį. Jis perdavė tai Komodui. "Labai ačiū, drauge. Laikykite tai po ranka, o vėliau mes įkisime jį Kovalenko į užpakalį.
  
  
  TRISDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Kitas žygis buvo trumpas ir greitai nusileido žemyn. Drake'as ir kiti turėjo vaikščioti su aukštakulniais, atlošti kūnus, kad liktų vertikaliai. Drake'as manė, kad bet kurią akimirką gali paslysti ir bejėgiškai nukristi, tik Dievas žino, koks baisus likimas laukia apačioje.
  
  Tačiau vos po kelių minučių jie pamatė pažįstamą arką. Drake'as paruošė švytinčią lazdelę ir atsistojo prie įėjimo. Atsižvelgdamas į snaiperius, jis greitai nuleido galvą ir išėjo.
  
  - O, kamuoliukai, - atsikvėpė jis. "Vis blogėja".
  
  - Nesakyk man, - pasakė Benas. "Virš mūsų galvų kabėjo milžiniškas betoninis rutulys.
  
  Dreikas spoksojo į jį. "Gyvenimas nėra filmas, Blakey. Dieve, tu keistuolis".
  
  Jis giliai įkvėpė ir nuvedė juos į trečią milžinišką olą. Nuostabi vieta, kurią jie pamatė, sustabdė kiekvieną iš jų. Atsivėrė burnos. Jei Kraujo karalius galėjo pasirinkti bet kurį savo kelionės tašką, kad paspęstų spąstus, tai buvo, po kelių minučių pagalvojo Dreikas, puiki galimybė. Tačiau gerų vaikinų laimei, nieko nelaukia. Galbūt tam buvo rimta priežastis...
  
  Net Komodo atsivėrė iš baimės ir netikėjimo, bet jam pavyko išspausti keletą žodžių. - Tada manau, kad tai geismas.
  
  Kosulys ir murkimas buvo vienintelis jo atsakas.
  
  Kelias prieš juos ėjo viena tiesia linija iki išvažiavimo arkos. Kliūtis buvo ta, kad taką iš abiejų pusių ribojo trumpi postamentai su statulomis ir aukšti pjedestalai, kurių viršuje buvo paveikslai. Kiekviena statula ir kiekvienas paveikslas reprezentavo keletą erotinių formų, nuo stebėtinai skoningų iki visiškai nepadorių. Be to, urvų paveikslai užpildė kiekvieną turimą olos sienų centimetrą, bet ne primityvūs vaizdai, paprastai randami senoviniuose urvuose - tai buvo stulbinantys vaizdai, lengvai prilygstantys bet kuriam Renesanso ar šiuolaikinio menininko.
  
  Tema šokiravo kitu būdu. Vaizdai vaizdavo vieną didžiulę orgiją, kai kiekvienas vyras ir moteris buvo nupiešti kankinančiomis detalėmis, daro kiekvieną geidulingą nuodėmę, kurią žino vyras... ir dar daugiau.
  
  Apskritai, tai buvo stulbinantis smūgis jausmams, smūgis, kuris nenutrūko, nes atsivėrė vis daugiau dramatiškų scenų, kurios apakino žmogaus akis ir protą.
  
  Drake'as vos nenuliejo krokodilo ašaros dėl savo seno bičiulio Wellso. Šis senas iškrypėlis čia būtų savo stichijoje. Ypač jei jis jį atrado kartu su May.
  
  Mintis apie May, jo seniausią gyvą draugą, padėjo atitraukti jo mintis nuo pornografinio jutimo pertekliaus. Jis atsigręžė į grupę.
  
  "Vaikinai. Vaikinai, tai negali būti viskas. Čia turi būti kažkokia spąstų sistema. Laikyk ausis atviras". Jis kosėjo. "Ir aš turiu omenyje spąstus".
  
  Kelias ėjo toliau. Drake'as dabar pastebėjo, kad net spoksojimas į žemę tau nepadės. Ten taip pat raižė nepaprastai detalios figūros. Bet visa tai neabejotinai buvo raudonoji silkė.
  
  Drake'as giliai įkvėpė ir žengė į priekį. Jis pastebėjo, kad abiejose tako pusėse apie šimtą jardų yra keturių colių iškilęs kraštas.
  
  Tuo pat metu kalbėjo Komodo. "Matai tai, Dreikai? Galėjo būti nieko."
  
  "Arba visa kita." Drake'as atsargiai padėjo vieną koją prieš kitą. Benas sekė žingsnį už nugaros, tada pora kareivių, o paskui Karin, kurią atidžiai stebėjo Komodo. Drake'as išgirdo, kaip didelis, stambus Komodo tyliai šnabžda Kariną už įžūlius vaizdus ir šiurkštumą, kaip jo blaškosi žmonės, ir nuslopino šypseną.
  
  Tą akimirką, kai jo švininė koja palietė žemę iškilusių šonų pradžioje, orą užpildė gilus ūžesys. Tiesiai priešais jį pradėjo judėti grindys.
  
  "Sveiki". Jo platus jorkšyro stilius atsirado streso laikais. "Palauk, vaikinai."
  
  Takas buvo padalintas į plačias horizontalias akmenines lentynas. Lėtai kiekviena lentyna pradėjo judėti į šoną, kad kiekvienas ant jos stovintis galėtų nukristi, jei neužliptų ant kitos. Seka buvo gana lėta, bet Drake'as pasiūlė, kad dabar jie rado priežastį, kodėl Chambersas blaškėsi.
  
  "Eiti atsargiai", - pasakė jis. "Poromis. Ir atitraukite mintis nuo purvo ir judėkite pirmyn, nebent norite išbandyti šią naują sporto šaką "nirti į bedugnę".
  
  Benas prisijungė prie jo pirmoje judančioje lentynoje. "Taip sunku susikaupti", - sumurmėjo jis.
  
  "Pagalvok apie Heideną", - pasakė jam Drake'as. "Tai padės jums įveikti".
  
  "Aš galvoju apie Haydeną". Benas mirktelėjo į artimiausią statulą, besiraitantį susipynusių galvų, rankų ir kojų trijulę. "Tai problema."
  
  "Su manimi". Drake'as atsargiai užlipo ant antrosios ištraukiamos lentynos, jau vertindamas trečios ir ketvirtos judėjimą. "Žinote, aš taip džiaugiuosi, kad visas tas valandas praleidau žaisdamas Tomb Raider".
  
  "Niekada nemaniau, kad galų gale tapsiu žaidimo smaigaliu", - sumurmėjo Benas ir pagalvojo apie May. Daugelis Japonijos žvalgybos bendruomenės ją palygino su vaizdo žaidimų personažu. "Ei, Metai, tu nemanai, kad mes iš tikrųjų sapnuojame, ar ne? Ir visa tai yra svajonė?
  
  Drake'as stebėjo, kaip jo draugas atsargiai užlipo ant trečiosios lentynos. "Aš niekada neturėjau tokio ryškaus sapno." Jam nereikėjo linktelėti aplinkiniams, kad pareikštų savo nuomonę.
  
  Dabar už jų savo kruopščią kelionę pradėjo antroji ir trečioji žmonių grupės. Drake'as suskaičiavo dvidešimt lentynų, kol pasiekė pabaigą, ir, laimei, užšoko ant tvirtos žemės. Ačiū Dievui, jo lenktyninė širdis galėjo pailsėti. Jis minutę stebėjo išėjimo arką, tada, įsitikinęs, kad jie vieni, atsisuko patikrinti, kaip sekasi kitiems.
  
  Kaip tik laiku, kad pamatyčiau, kaip vienas iš Deltos vyrų nukrypsta nuo spalvingų dažytų lubų -
  
  Ir pasiilgsti lentynos, ant kurios jis ketino užlipti. Jis dingo per sekundės dalį, vienintelis priminimas, kad jis kada nors buvo ten, buvo išsigandęs riksmas, pasigirdęs po jo kritimo.
  
  Visa kompanija sustojo, o oras drebėjo iš šoko ir baimės. Komodo davė jiems visiems minutę, o tada pastūmėjo į priekį. Jie visi žinojo, kaip tai įveikti. Kritęs kareivis buvo pats sau kvailys.
  
  Vėl, ir šį kartą atsargiau, jie visi pradėjo judėti. Drake'as akimirką pagalvojo, kad vis dar girdi kareivių, amžinai krentančių į tą begalinę bedugnę, riksmus, bet atmetė tai kaip haliucinaciją. Jis sutelkė dėmesį į žmones pačiu laiku, kad pamatytų, kaip didelis Komodo nukrenta panašiai.
  
  Vieną akimirką beviltiškai skėsčiojo rankomis, vieną piktą gailesčio šūksnį dėl siaubingo susikaupimo praradimo, ir Didžiosios Deltos komandos vadovas nuslydo nuo lentynos krašto. Drake'as sušuko, beveik pasiruošęs skubėti jam į pagalbą, bet, deja, įsitikinęs, kad nespės to padaryti laiku. Benas rėkė kaip mergaitė -
  
  Bet taip buvo todėl, kad Karin tiesiog pamėgo didžiulį vyrą!
  
  Nedvejodama Karin Blake paliko visą gerai apmokytą Delta komandą stebėti, kaip ji išeina, ir stačia galva puolė Komodo link. Ji buvo priešais jį, todėl jos impulsas turėjo padėti jį numesti atgal ant betoninės plokštės. Tačiau Komodo buvo didelis ir sunkus vyras, o Karin staigus šuolis jį vos nepajudino.
  
  Bet ji jį šiek tiek palietė. Ir to pakako padėti. Komodo sugebėjo apsisukti, nes Karin skyrė jam papildomas dvi sekundes eterio ir sugriebė betono kraštą tarsi vicepirščiais. Jis įsikibo, beviltiškas, negalėdamas atsitraukti.
  
  O slenkanti lentyna skausmingai lėtai pajudėjo link kairiojo perimetro, po to dingo, pasiimdama ir Deltos komandos lyderį.
  
  Karin stipriai sugriebė Komodo kairįjį riešą. Galiausiai kiti jo komandos nariai sureagavo ir sugriebė kitą jo ranką. Didelėmis pastangomis jie patraukė jį aukštyn ir per plokštę, kai ji dingo paslėptame praėjime.
  
  Komodo papurtė galvą į dulkėtą betoną. - Karin, - pasakė jis. "Aš daugiau niekada nežiūrėsiu į kitą moterį".
  
  Iškritusi šviesiaplaukė geniali buvusi studentė šyptelėjo. "Jūs, vaikinai, savo klaidžiojančiomis akimis niekada neišmoksite".
  
  Ir per Drake'o susižavėjimą atėjo supratimas, kad šis trečiasis "pragaro" lygis, šis kambarys, vadinamas geismu, yra ne kas kita, kaip amžinos žmogaus kančios vaizdas klaidžiojančiomis akimis. Klišė é apie tai, kas būtų, jei vyras sėdėtų kavinėje & # 233; su žmona ar mergina, o pro šalį ėjo dar viena pora gražių kojų - jis beveik neabejotinai būtų atrodęs.
  
  Išskyrus tai, kad čia, jei jis būtų pažiūrėjęs, būtų miręs.
  
  Kai kurioms moterims tai neturėtų problemų, svarstė Drake'as. Ir dėl geros priežasties. Tačiau Karin išgelbėjo Komodo, o dabar pora buvo lygi. Prireikė dar penkių minučių nerimo laukimo, bet galiausiai likusi komanda prasibrovė pro slankiojančias lentynas.
  
  Jie visi padarė pertrauką. Kiekvienas kompanijos vyras jautė savo pareigą paspausti Karin ranką ir išreikšti dėkingumą už jos drąsą. Net Benas.
  
  Tada nuaidėjo šūvis. Vienas iš "Delta" karių krito ant kelių, susispaudęs už pilvo. Staiga jie buvo užpulti. Pusšimtis Karaliaus Kraujo vyrų išėjo iš arkos, pasiruošę ginklus. Oru švilpė kulkos.
  
  Jau atsiklaupę Drake'as ir jo įgula krito ant denio, griebdami ginklus. Nukentėjęs vyras liko ant kelių ir gavo dar keturias kulkas į krūtinę ir galvą. Mažiau nei po dviejų sekundžių jis buvo miręs, dar viena Kraujo karaliaus reikalo auka.
  
  Drake'as pasiėmė skolintą M16 automatinį šautuvą ir iššovė. Jo dešinėje viena iš statulų buvo nusėta švinu, ore išsibarstę alebastro šukės. Dreikas nusileido.
  
  Dar viena kulka prašvilpė pro galvą.
  
  Visa komanda buvo tyli, rami ir galėjo atsargiai nusitaikyti su šautuvais ant žemės. Kai jie atidengė ugnį, tai buvo skerdynės, dešimtys kulkų sumušė bėgančius Kovalenkos vyrus ir privertė juos šokti kaip kruvinas marionetes. Vienas žmogus stebuklingai nenukentėjo buldozeriu, kol sutiko Mattą Drake'ą.
  
  Buvęs SAS vyras smogė jam kaktomuša, smūgiuodamas į galvą ir staigiai smogdamas peiliu į šonkaulius. Paskutiniai Kovalenkos vyrai nuslydo į vietą, kur baigėsi visi blogi vyrai.
  
  Pragaras.
  
  Drake'as mostelėjo jiems eiti pro šalį, apgailestaudamas žvilgtelėdamas į kritusį Delta komandos narį. Jie pasiims jo kūną grįždami.
  
  - Turbūt gaudome niekšelį.
  
  
  TRISDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas susidūrė akis į akį su Edu Boudreaux ir pasaulis ištirpo.
  
  - Džiaugiuosi galėdamas tave nužudyti, - Boudreau pakartojo anksčiau jai sakytus žodžius. "Ir vėl".
  
  "Praėjusį kartą tau nepavyko, psicho. Tau vėl nepavyks".
  
  Boudreau pažvelgė žemyn į jos koją. "Kaip tavo klubai?" - Aš paklausiau.
  
  "Tuo geriau". Haydenas stovėjo ant kojų pirštų galų ir laukė žaibo atakos. Ji bandė nukreipti amerikietį taip, kad jo asilas būtų prispaustas prie tvarto sienos, tačiau jis tam buvo per gudrus.
  
  "Tu esi kraujas". Boudreaux mėgdžiojo laižydamas peilį. "Buvo labai skanu. Manau, kad mano kūdikis nori daugiau.
  
  - Skirtingai nei tavo sesuo, - sumurmėjo Heidenas. "Ji tikrai nebeištvėrė".
  
  Boudreau puolė prie jos. Heidenas to tikėjosi ir atsargiai išsisuko, atleisdamas savo ašmenis smūgiui į jo skruostą. "Pirmasis kraujas", - sakė ji.
  
  "Preliudas". Boudreau puolė ir atsitraukė, tada smogė jai keliais trumpais smūgiais. Haydenas juos visus atmušė ir užbaigė smūgiu delnu į nosį. Boudreau sustingo, jo akyse kaupėsi ašaros.
  
  Hayden tuoj pat pasinaudojo, dūrė peiliu. Ji prispaudė Boudreaux prie sienos, tada atsitraukė vienu smūgiu -
  
  Boudreau puolė.
  
  Haydenas nusileido ir įsmeigė peilį jam į šlaunį. Ji atsitraukė, kai jis rėkė, negalėdama sulaikyti gudrios šypsenos, kuri pasirodė jos akyse.
  
  - Ar jauti tai, asile?
  
  "Kalė!" Boudreaux išprotėjo. Bet tai buvo kovotojo, mąstytojo, patyrusio kario beprotybė. Jis trenkė jai nugarą smūgiu po smūgio, beprotiškai rizikuodamas, bet išlaikydamas tiek jėgų ir greičio, kad ji du kartus pagalvotų apie įsikišimą. Ir dabar, kai jie atsitraukė, jie susidūrė su kitomis kovojančių vyrų grupėmis, ir Hayden prarado pusiausvyrą.
  
  Ji nukrito lipdama per pargriuvusį vyro kelį, apsivertė ir atsistojo, peilis paruoštas.
  
  Boudreau ištirpo minioje, šypsena veide virto šypsniu, kai paragavo savo paties kraujo ir siūbavo peilį.
  
  - Iki pasimatymo, - sušuko jis per triukšmą. - Žinau, kur jūs gyvenate, panele Džei.
  
  Haydenas išmetė vieną iš Kraujo karaliaus vyrų iš kelio ir sulaužė vyro koją kaip šakelę, kai ji atlaisvino kelią Boudreau. Akies krašteliu ji pamatė Mai, kuris neabejotinai buvo žaidimo keitėjas šiame mūšyje, be ginklo kovojantį su aštriais ginklais prieš vyrus, mūšis buvo per arti susišaudymui ir ji paliko juos krūvoje prie savo kojų. Haydenas spoksojo į mirusiuosius ir mirštančius, kurie trūkčiojo aplink ją.
  
  Ji pastebėjo, kad net Boudreau permąsto situaciją, kai pasekė Haydeno žvilgsnį ir pamatė veikiantį legendinį japonų agentą.
  
  May spoksojo į Heideną. "Tiesiai už tavęs."
  
  Haydenas puolė į Boudreaux.
  
  Pagrindinis Kruvinojo karaliaus psichopatas pakilo taip, tarsi jam ant kulnų liptų Havajų mangustas. Haydenas ir May persekiojo. Eidama pro šalį Mai sudavė triuškinantį smūgį kitam Kovalenkos vyrui, taip išgelbėdamas dar vieno kareivio gyvybę.
  
  Už tvarto buvo atviras laukas, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė su sraigtasparniu ir siauras dokas, kuriame buvo pritvirtintos kelios valtys. Boudreau pralėkė pro sraigtasparnį, važiuodamas link didelio greitaeigio katerio, ir net nepasitraukė, kai įšoko į laivą, griūdamas oru. Haydenui nespėjus aplenkti sraigtasparnio, didelė valtis jau buvo nukritusi ir ėmė slinkti į priekį.
  
  Gegužė pradėjo lėtėti. "Čia Baja. Labai greitai, o viduje jau laukia trys vyrai. Palyginti su jais, kitos valtys atrodo ramios. Jos akys žvelgė į malūnsparnį. "Dabar tai yra tai, ko mums reikia".
  
  Heidenas nusileido, kai kulka praskriejo pro juos, vos pastebėjo. "Ar galite tai kontroliuoti?"
  
  Mai paklausė jos: "Ar tu tikrai manęs klausi to klausimo? pažiūrėk, prieš lipdamas ant slidės ir įšokdamas. Prieš atvykstant Haydenui, Mai jau buvo užvedęs pagrindinį rotorių, o Boudreaux valtis su galingu riaumojimu lėkė žemyn upe.
  
  "Tikėk", - tyliai pasakė Mai, demonstruodama legendinę kantrybę, kuria garsėjo, kai Hayden iš nusivylimo sukando dantis. Po minutės automobilis buvo paruoštas skristi. May pagerino komandą. Rogės paliko žemę. Kulka pataikė į koloną šalia Haydeno galvos.
  
  Ji atsitraukė, tada atsisuko ir pamatė, kaip paskutinis iš Kraujo karaliaus vyrų patenka į apšaudymą. Vienas iš Havajų specialiųjų pajėgų karių iškėlė jiems nykštį, kai sraigtasparnis pradėjo leistis ir suktis, ruošdamasis persekioti valtį. Haydenas linktelėjo atgal.
  
  Tiesiog dar viena beprotiška diena jos gyvenime.
  
  Bet ji vis dar buvo čia. Vis dar išgyvena. Jay į galvą vėl šovė senas šūkis. Išgyvenk dar vieną dieną. Tiesiog gyvenk.Net ir tokiomis akimirkomis ji labai ilgėjosi tėvo.
  
  Po minutės sraigtasparnis susvyravo ir puolė persekioti. Hayden pilvas liko kažkur stovykloje, ir ji įsikibo į turėklus, kol suskaudo sąnarius. Mai nepraleido.
  
  "Laikyk kelnes".
  
  Hayden bandė atitraukti savo mintis nuo svaiginančio važiavimo patikrindama ginklo būklę. Jos peilis grįžo į laikiklį. Vienintelis jos likęs pistoletas buvo standartinis "Glock", o ne "Caspian", kuriam ji pastaruoju metu mėgo. Bet kas po velnių, ginklas yra ginklas, tiesa?
  
  Mai nuskriejo pakankamai žemai, kad purškalas pataikė į priekinį stiklą. Didelė geltona valtis judėjo plačia upe priekyje. Haydenas pamatė už jo stovinčias figūras ir stebėdamas, kaip jos artėja. Be jokios abejonės, jie buvo ginkluoti.
  
  Mai nuleido galvą ir pažvelgė į Heideną. "Drąsa ir šlovė".
  
  Haydenas linktelėjo. "Baigti".
  
  May smogė komandai, pasiųsdamas sraigtasparnį įniršęs, susidūrimo kursu į geltonąjį Bayeux. Kaip ir tikėtasi, šonuose stovėję žmonės sukrėsti atsitraukė. Haydenas pasilenkė pro langą ir iššovė. Kulka nukeliavo beviltiškai toli.
  
  Mai padavė jai pustuštį M9. "Priversk juos suskaičiuoti".
  
  Haydenas vėl iššovė. Vienas iš Boudreau vyrų atšovė, kulka atsimušė į sraigtasparnio stogelį. Mai apsuko zigzago ratą aplink komandą ir Haydeno galva atsitrenkė į atramos stulpą. Tada Mai vėl sužlugdė, agresyviai, neduodamas nė ketvirčio. Haydenas ištuštino savo Glocką ir pamatė, kaip vienas iš Boudreau vyrų peržengė bortą, purslai krauju.
  
  Tada sraigtasparnį pataikė dar viena kulka, o po jos - kitų žmonių užtvara. Didelis automobilis reiškė didelį tikslą. Haydenas pamatė Boudreau prie valties vairo, tvirtai laikantį peilį dantyse ir šaudžiusį į juos automatu.
  
  "O", - May riksmas buvo per menkas, kai iš sraigtasparnio staiga pasipylė juodi dūmai, o variklio garsas staiga pasikeitė iš riaumojimo į verkšlenimą. Be nurodymų sraigtasparnis pradėjo klibėti ir trūkčioti.
  
  May mirktelėjo Haydenui.
  
  Haydenas palaukė, kol jie atsidurs virš Boudreau valties, ir sraigtasparniui leidžiantis atidarė jos duris.
  
  Ji pažvelgė į pačius Boudreaux akių baltymus, pasakė: "Prisukite tai" ir iššoko iš krentančio sraigtasparnio.
  
  
  TRISDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Laisvas Haydeno kritimas buvo trumpalaikis. Boudreaux valtis nebuvo toli, bet pakeliui ji žvilgtelėjo vyrui prieš griūdama ant denio. Iš jos kūno triukšmingai išėjo oras. Jai skaudėjo seną žaizdą ant šlaunies. Ji pamatė žvaigždes.
  
  Sraigtasparnis spirale nuskriejo į greitai slenkančią upę maždaug trisdešimt pėdų į kairę, kurtinantis jo mirties garsas užgožė visas nuoseklias mintis ir siuntė milžinišką bangą valties pirmagaliu.
  
  Pakankamai galinga banga, kad pakeistų patį valties kursą.
  
  Laivas prarado greitį, siųsdamas visus skristi į priekį, ir pradėjo sąrašiuoti. Tada, judesio į priekį pabaigoje, jis apsivertė ir pilvu aukštyn nusileido baltame vandenyje.
  
  Haydenas laikėsi, kai valtis pasviro. Eidama po vandeniu ji stipriai spyrė, taikydama tiesiai žemyn, o paskui spyrė link artimiausio kranto. Šaltas vanduo jai skaudėjo galvą, bet šiek tiek numalšino skaudančias galūnes. Įsibėgėjusi srovė privertė ją suprasti, kokia ji pavargusi.
  
  Kai ji išlindo į paviršių, ji pastebėjo, kad yra ne toli nuo kranto, o akis į akį su Edu Boudreau. Jis vis dar laikė peilį tarp dantų ir ją pamatęs urzgė.
  
  Už jo į upę ėmė skęsti rūkančio malūnsparnio nuolaužos. Haydenas pamatė, kad May vejasi du likusius Boudreau vyrus link purvo kranto. Žinodama, kad muštynių ant vandens neišgyvens, ji puolė pro beprotį ir nesustojo tol, kol atsitrenkė į krantą. Aplink ją pasklido tirštas purvas.
  
  Šalia jos pasigirdo garsus pliūpsnis. Boudreaux, iškvėptas. "Sustabdyti. Sušiktas. Pabegti." Jis sunkiai kvėpavo.
  
  - Supratai, - sugriebė Haydenas, įmetė jam į veidą krūvą purvo ir užlipo ant kranto. Purvas prilipo prie jos ir bandė nutempti žemyn. Lengvas šliaužiojimas ant sausos žemės ją atvedė vos pora pėdų aukščiau upės linijos.
  
  Ji apsisuko ir trenkėsi purvinu kulnu Boudreaux veidą. Ji pamatė, kad peilis, kurį jis laikė tarp dantų, giliai įsirėžė jam į skruostus, todėl jis nusišypsojo plačiau nei Džokerio. Riksdamas ir purškiant kraują bei gleives, jis pilvas užkrito ant jos kojų, naudodamas jos diržą kaip priemonę patraukti jos kūnu. Hayden smogė jam į neapsaugotą galvą, bet jos smūgiai neturėjo jokios įtakos.
  
  Tada ji prisiminė savo peilį.
  
  Kita ranka ji pasiekė po savimi, stumdydama, įsitempdama, pakeldama kūną per centimetrą, kai purvas susispaudė ir bandė ją išlaikyti.
  
  Jos pirštai susiglaudė aplink rankeną. Boudreaux praktiškai nuplėšė jai kelnes, kai jis dar kartą trūktelėjo, sustojo tiesiai jai ant nugaros, o galva ir lūpos staiga prie pat ausies.
  
  "Puikus sušiktas bandymas." Ji pajuto, kaip kraujas varva nuo jo veido ant skruosto. "Tu pajusi. Tai vyksta gražiai ir lėtai".
  
  Jis visu svoriu uždėjo visą jos kūną, stumdamas ją gilyn į purvą. Viena ranka jis įkišo jos veidą į dumblą ir sustabdė jos kvėpavimą. Haydenas beviltiškai kovojo, spardė ir ridenosi kaip įmanydama. Kaskart pakėlusi akis aukštyn, jos veidas padengtas lipniu purvu, ji priešais save pamatydavo May, kovojančią viena su dviem Boudreau pakaliniais.
  
  Vienas nukrito per tris sekundes, kai jie laikė Hayden veidą. Kitas pasitraukė, pratęsdamas agoniją. Tuo metu, kai Haydeno veidas ketvirtą kartą pakilo į orą, May pagaliau jį įspraudė į kampą ir ruošėsi laužti nugarą ant nuvirtusio medžio.
  
  Likusios Haydeno jėgos beveik išseko.
  
  Boudreau peilis pervėrė odą aplink trečiąjį šonkaulį. Varginančiai lėta ir išmatuota stūma ašmenys pradėjo slysti gilyn. Hayden kėlėsi ir spardė, bet nesugebėjo numesti užpuoliko.
  
  "Nėra kur eiti." Į galvą įsiveržė piktas Boudreaux šnabždesys.
  
  Ir jis buvo teisus, staiga suprato Haydenas. Ji turėjo nustoti kovoti ir leisti tai įvykti. Tiesiog gulėk. Duok sau laiko -
  
  Ašmenys nugrimzdo gilyn, plienas subraižė kaulą. Boudreaux juoktis buvo Grim Reaper šauksmas, demono, tyčiojančio iš jos, skambutis.
  
  Peilis po jos kūnu išsilaisvino su stipriu šnibždėjimu. Vienu judesiu ji pasuko rankoje esantį kardą ir stipriai dūrė juo už nugaros į Boudreaux šonkaulius.
  
  Psichopatas rėkdamas atšoko atgal, peilio rankena kyšo jam iš krūtinės. Net tada Haydenas negalėjo pajudėti. Ji buvo per giliai įspausta į purvą, visas kūnas buvo traukiamas žemyn. Ji net negalėjo pajudinti kitos rankos.
  
  Boudreau švokštė ir ją užspringo. Tada ji pajuto, kaip išimamas didelis peilis. Taip buvo tada. Jis dabar ją nužudytų. Vienas stiprus smūgis į kaklą ar stuburą. Boudreau ją sumušė.
  
  Hayden plačiai atmerkė akis, pasiryžusi paskutinį kartą pamatyti saulės šviesą. Jos mintys buvo apie Beną ir galvojo: spręskite apie mane pagal tai, kaip gyvenau, o ne pagal tai, kaip miriau.
  
  Vėlgi.
  
  Tada, didžiulis ir bauginantis kaip besikraunantis liūtas, atskubėjo Mai Kitano. Maždaug už trijų pėdų nuo Haydeno ji atsistūmė nuo žemės, suteikdama kiekvieną impulsą į spyrį. Po sekundės visa ta jėga sudaužė viršutinę Boudreaux liemens dalį, sulaužė kaulus ir organus, plačiu lanku išsiuntė suskilusius dantis ir kraujo purslus.
  
  Svoris buvo nukeltas nuo Haydeno nugaros.
  
  Kažkas akivaizdžiai lengvai ją iškėlė iš purvo. Kažkas ją nešė, atsargiai paguldė ant žolės kranto ir pasilenkė.
  
  Tas kažkas buvo Mai Kitano. - Atsipalaiduok, - lengvai pasakė ji. "Jis yra miręs. Mes laimėjome".
  
  Haydenas negalėjo pajudėti ar kalbėti. Ji tik žiūrėjo į mėlyną dangų, siūbuojančius medžius ir besišypsantį May veidą.
  
  Ir po kurio laiko ji pasakė: "Primink man, kad niekada tavęs nepykčiau. Tikrai, jei nesi geriausias, koks yra buvęs, aš..." Jos mintys vis dar daugiausia buvo su Benu, todėl ji galiausiai pasakė, ką jis gali pasakyti. "Parodysiu savo užpakalį Asdoje".
  
  
  TRISdešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Kruvinasis karalius pastūmėjo savo žmones į absoliučias ribas.
  
  Tai, kad jų persekiotojai jau beveik užpildė spragą, jį įsiutino. Per daug žmonių jį sulėtino. Tai buvo jų siaurų pažiūrų vadovas, besimaišantis dėl smulkmenų, kai galėjo daryti pažangą. Žmonių, kurie mirė siekdami šio prizo, skaičius neturėjo reikšmės. Kruvinasis karalius reikalavo ir tikėjosi jų aukos. Jis tikėjosi, kad jie visi atsiguls ir mirs už jį. Jų šeimomis būtų pasirūpinta. Arba bent jau jie nebūtų kankinami.
  
  Viskas buvo prizas.
  
  Jo vadovas, vyras vardu Tomas, kažką sumurmėjo apie tai, kad tai yra lygis, kurį kitas idiotas, vardu Hawksworthas, pavadino pavydu. Tai buvo ketvirtoji kamera, Kruvinasis Karalius kunkuliavo iš pykčio. Tik ketvirtas. Standartinė legenda kalbėjo apie septynis pragaro lygius. Ar po to tikrai gali būti dar trys?
  
  Ir kaip Hoksvortas sužinojo? Rašytojas ir Virėjas apsisuko ir pabėgo, jų kamuoliukai susitraukė iki žemės riešutų dydžio, kai pamatė spąstų sistemą po penkto lygio. Dmitrijus Kovalenko, jis manė, žinoma, kad to nedarytų.
  
  "Ko lauki?" - sumurmėjo jis ant Tomo. "Mes persikelsime. Dabar".
  
  "Nelabai supratau spąstų sistemos, pone", - pradėjo sakyti Tomas.
  
  "Po velnių su spąstų sistema. Siųsk žmones į vidų. Jie tai suras greičiau". Kruvinasis karalius linksmai suspaudė lūpas tyrinėdamas kambarį.
  
  Skirtingai nei ankstesnės trys, ši kamera nusileido į centrinę seklią įdubą, kuri atrodė taip, lyg būtų išraižyta pačioje uoloje. Iš kietų grindų, beveik kaip laipteliai, kyšojo kelios storos metalinės atramos. Mums progresuojant, kameros sienos siaurėjo, kol po baseino vėl pradėjo plėstis.
  
  Baseinas atrodė kaip "užspringimo taškas".
  
  Pavydas?- pagalvojo kruvinas karalius. Kaip tokia nuodėmė persikėlė į realų gyvenimą, į šį požemį, kur šešėliai gali ne tik apsaugoti, bet ir nužudyti? Jis stebėjo, kaip Tomas davė įsakymą žengti pirmyn. Iš pradžių viskas klostėsi gerai. Kraujo karalius pažvelgė atgal, iš kur jie atėjo, išgirdęs tolimus šūvių garsus. Dreikas ir jo maža armija bus prakeikti. Kai jis išeis iš čia, jis asmeniškai pasirūpins, kad kruvina kerštas pasiektų savo žiaurų tikslą.
  
  Susišaudymas jį atgaivino. "Judėk!" - sušuko jis, kaip tik tuo metu, kai lyderis užlipo ant kažkokio paslėpto spaudimo taško. Pasigirdo trenksmas kaip krintanti uola, oro ūžesys, ir staiga lyderio galva atsitrenkė į akmenines grindis, o paskui nuriedėjo stačiu šlaitu kaip futbolo kamuolys. Kūnas be galvos sugriuvo į kruviną krūvą.
  
  Net Kruvinasis Karalius spoksojo. Bet jis nejautė baimės. Jis tik norėjo pamatyti, kas sukėlė tokį sužalojimą jo vadovaujančiam vyrui. Tomas rėkė šalia. Kraujo karalius pastūmėjo jį į priekį, sekdamas jo pėdomis, labai mėgaudamasis vyro baime. Galiausiai šalia trūkčiojančio kūno jis sustojo.
  
  Išsigandusių žmonių apsuptas Kruvinasis Karalius tyrinėjo senovinį mechanizmą. Skustuvo plonumo viela buvo ištempta galvos aukštyje tarp dviejų metalinių stulpų, kurie turėjo būti laikomi kažkokiu įtempimo įtaisu. Kai jo vyras paspaudė gaiduką, stulpai atsilaisvino ir kartu su jais pasisuko viela, nukirsdama vyro galvą ties kaklu.
  
  Puikus. Nuostabi atgrasymo priemonė, pagalvojo jis, ir svarstė, ar galėtų tokį prietaisą panaudoti savo naujųjų namų tarnų patalpose.
  
  "Ko lauki?" - sušuko jis ant likusių žmonių. "Judėk!"
  
  Trys vyrai iššoko į priekį, o dar keliolika iš paskos. Kraujo karalius manė, kad būtų protinga po savęs palikti dar pusšimtį, jei Drake'as greitai jį aplenktų.
  
  "Dabar greitai", - sakė jis. "Jei eisime greičiau, pasieksime greičiau, tiesa?
  
  Jo vyrai pabėgo, nusprendę, kad iš tikrųjų neturi kito pasirinkimo ir buvo nedidelė tikimybė, kad jų sutrikęs viršininkas buvo teisus. Suveikė kitos spąstai, o antroji galva nuriedėjo šlaitu. Kūnas nukrito ir už jo užkliuvo vyras, laikydamas, kad jam pasisekė, kai kita įtempta viela perpjovė orą tiesiai virš jo galvos.
  
  Antrajai grupei pradėjus leistis žemyn, prie jų prisijungė Kraujo karalius. Buvo paskleisti nauji spąstai. Pradėjo kristi vis daugiau galvų ir galvos. Tada pasigirdo stiprus trenksmas, kuris aidėjo visame urve. Abiejose siaurėjančio praėjimo pusėse atsirado veidrodžiai, išdėstyti taip, kad juose atsispindėtų priekyje esantis žmogus.
  
  Tuo pat metu pasigirdo čiurlenančio vandens garsas, šlaito papėdėje esantis baseinas ėmė pildytis.
  
  Tik šis vanduo buvo ne tik vanduo. Nesprendžiant iš to, kaip rūkė.
  
  Tomas rėkė jiems bėgant link jų. "Jį maitina rūgštus ežeras. Tai yra tada, kai sieros dioksido dujos ištirpsta vandenyje ir susidaro sieros rūgštis. Jūs tikrai nenorite to liesti!
  
  "Nesustok", - riaumojo Kruvinasis Karalius, pamatęs, kaip žmonės ėmė lėtėti. "Naudokitės metaliniais stulpais, idiotai".
  
  Visa komanda minioje puolė žemyn nuo šlaito. Kairėje ir dešinėje atsivėrė atsitiktiniai spąstai su garsu, panašiu į šaudymo lanką. Vyrų kūnai be galvų krito, o galvos riedėjo kaip išmesti ananasai tarp vyrų, kai kurie iš jų buvo užkliuvę, kiti netyčia spyrė. Kraujo karalius anksti pastebėjo, kad žmonių yra per daug, palyginti su stulpų skaičiumi, ir suprato, kad dėl gaujos mentaliteto mažiau išprusę žmonės negalvodami šokinėja.
  
  Jie nusipelnė savo likimo. Idiotui visada buvo geriau mirti.
  
  Kraujo karalius sulėtino greitį ir sulaikė Tomą. Keletas kitų vyrų taip pat sulėtino tempą, dar kartą patvirtindami Kraujo karaliaus įsitikinimą, kad išliks tik šviesiausi ir geriausi. Gaujos lyderis užšoko ant pirmojo metalinio stulpo, o po to ėmė šokinėti nuo stulpo ant stulpo virš besiveržiančio vandens. Iš pradžių jis padarė tam tikrą pažangą, bet tada nuodinga banga užklupo jo kojas. Ten, kur palietė rūgštus vanduo, apdegė jo drabužiai ir oda.
  
  Kai jo kojos palietė kitą stulpą, nuo skausmo jis padvigubėjo ir jis krito, apsitaškydamas tiesiai į perpildytą baseiną. Visoje salėje aidėjo įsiutę, kankinami riksmai.
  
  Kitas vyras nukrito nuo prekystalio ir įkrito į vidų. Trečiasis vyras sustojo prie baseino krašto, pavėluotai suprasdamas, kad nėra aiškaus skaitiklio, ant kurio būtų galima užšokti, ir buvo įstumtas, kai kitas vyras aklai trenkėsi jam į nugarą.
  
  Veidrodžiai atspindėjo priekyje esantį žmogų. Ar pavydėtumėte priešais jus stovinčiam vyrui?
  
  Kruvinasis karalius matė veidrodžių paskirtį ir spąstų sunaikinimą. "Pažiūrėk žemyn!" Tuo pat metu sušuko Tomas. "Žiūrėkite į savo kojas, o ne į priešais esantį žmogų. Šis paprastas pratimas padės saugiai įveikti stulpelius.
  
  Kraujo karalius sustojo prie naujai susiformavusio ežero krašto. Sprendžiant iš to, kad vanduo tebekyla, jis pamatė, kad atramų viršūnės tuoj atsidurs po šniokščiančiu paviršiumi. Jis pastūmė vyrą priešais save ir kartu su savimi patraukė Tomą. Spąstai išskriejo tiesiog už diapazono ribų, taip arti, kad jis pajuto vėją, kai metalinis stulpas praskriejo pro jo petį.
  
  Išeikite ant stulpų ir greitai šokite atsitiktine tvarka. Buvo trumpa pauzė, kol vanduo tryško į priekį. Dar vienas stulpas, o priešais stovėjęs vyras suklupo. Rėkdamas jis darė stebuklus, sugebėjo sustabdyti kritimą nusileidęs ant kito stulpo. Rūgštinis vanduo aptaškė jį, bet jo nepalietė.
  
  Ate.
  
  Kruvinasis karalius pamatė savo galimybę. Negalvodamas ir nesustodamas jis užlipo ant gulinčio vyro kūno, naudodamas jį kaip tiltą, kad galėtų pereiti ir pasiekti saugų tolimąjį krantą. Jo svoris vyrą nustūmė dar žemiau, krūtinę panardino į rūgštį.
  
  Kitą sekundę jis pasiklydo sūkuryje.
  
  Kruvinasis karalius spoksojo iš paskos. "Kvailys".
  
  Tomas nusileido šalia jo. Daugiau žmonių mikliai šokinėjo tarp metalinių stulpų į saugumą. Kruvinasis karalius pažvelgė į priekį į arkinį išėjimą.
  
  "Ir taip iki penkto lygio", - niūriai pasakė jis. "Kur aš mėgdžiosiu šį kirminą, Kukai. Ir kur, pagaliau, - sumurmėjo jis. "Aš sunaikinsiu Mattą Drake'ą".
  
  
  TRISDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Didžioji Havajų sala pavadinta taip, kad būtų išvengta painiavos. Tikrasis jos pavadinimas yra Havajai arba Havajų sala, ir tai yra didžiausia sala JAV. Jame yra vienas garsiausių ugnikalnių pasaulyje Kilauea - kalnas, nuolat besiveržiantis nuo 1983 m.
  
  Šiandien žemutiniuose Mauna Loa sesers ugnikalnio šlaituose Mano Kinimaka ir Alicia Miles kartu su JAV jūrų pėstininkų komanda pradėjo išvaryti salos gyventojų sąmonėje prigijusį parazitą.
  
  Jie prasiveržė pro išorinį perimetrą, nušovė dešimtis Kraujo karaliaus vyrų ir įsiveržė į didelį priestatą, kai sargybiniai išlaisvino visus įkaitus. Tą pačią akimirką pasigirdo užkimęs automobilių ūžimas, įsibėgėjęs už pastato. Alicija ir Kinimaka negaišo laiko lakstydami.
  
  Alicija sustojo sutrikusi. - Po velnių, asilai bėga. Keturi keturračiai lėkė tolyn, atsimušę į didžiules padangas.
  
  Kinimaka pakėlė šautuvą ir nusitaikė. "Neilgam." Jis iššovė. Alicija stebėjo, kaip nukrito paskutinis žmogus, o keturratis greitai sustojo.
  
  "Oho, didelis vyrukas, neblogas policininkui. Tegul".
  
  "Aš esu iš CŽV". Kinimaka visada imdavo masalą, Alicijos džiaugsmui.
  
  "Vienintelės svarbios trijų raidžių santrumpos yra britiškos. Prisimink tai".
  
  Kinimaka kažką sumurmėjo, kai Alicija priartėjo prie keturračio. Jis vis dar dirbo. Tuo pačiu metu jie abu bandė užimti priekinę sėdynę. Alicija papurtė galvą ir parodė į nugarą.
  
  "Man labiau patinka mano žmonės už manęs, drauge, jei jie nenusileidžia".
  
  Alicia užvedė variklį ir nuvažiavo. Keturratis buvo didelis bjaurus žvėris, bet judėjo sklandžiai ir patogiai šokinėjo per iškilimus. Didelis havajietis apsivijo rankomis jai juosmenį, kad sulaikytų ją, o ne taip, kad jam to reikėjo. Ten, kur jis sėdėjo, buvo rašikliai. Alicija nusijuokė ir nieko nesakė.
  
  Priekyje bėgantys žmonės suprato, kad yra persekiojami. Dviejų jų gyventojai apsisuko ir šaudė. Alicija suraukė antakius, žinodama, kad taip pataikyti į ką nors visiškai neįmanoma. Mėgėjai, pagalvojo ji. Visada atrodo, kad kovočiau su mėgėjais. Paskutinė tikroji kova, kurią ji kovojo, buvo su Drake'u Abelio Frėjaus tvirtovėje. Ir jau tada vyras buvo surūdijęs, jam trukdė septynerių metų mandagumo spąstai.
  
  Dabar jis gali turėti kitokį požiūrį.
  
  Alicia vairavo protingai, o ne greitai. Per trumpą laiką ji atvedė jų keturratį į priimtiną šaudymo atstumą. - sušuko Kinimaka jai į ausį. "Aš einu šaudyti!"
  
  Jis išspaudė smūgį. Kitas samdinys rėkė ir smarkiai šoktelėjo į purvą. - Tai du iš dviejų, - sušuko Alicija. "Dar vienas ir gausite blo..."
  
  Jų keturratis rėžėsi į paslėptą kalvą ir beprotiškai nusuko į kairę. Akimirką jie atsidūrė ant dviejų ratų, apsivertė, tačiau transporto priemonė sugebėjo išlaikyti pusiausvyrą ir nukristi ant žemės. Alicia negailėjo laiko atidarydama droselį, kad pakiltų.
  
  Kinimaka griovį pamatė anksčiau nei pati. - Šūdas! Jis sušuko "Laikykis!"
  
  Alicija galėjo tik padidinti greitį, nes greitai artėjo platus gilus griovys. Keturratis praskriejo virš bedugnės, sukdamas ratus ir riaumodamas varikliui, ir, bandydamas išsilaikyti, nusileido kitoje pusėje. Alicia trenkė galva į minkštą strypą. Kinimaka laikė ją taip stipriai, kad neleido abiem apsisukti, o kai nusėdo dulkės, suprato, kad staiga atsidūrė tarp priešų.
  
  Šalia jų purve sukosi juodas keturratis, nerangiai nutūpęs ir dabar sunkiai taisydamasis. Kinimaka nedvejodama pašoko, bėgo tiesiai prie vairuotojo ir išmušė jį bei jo keleivį iš automobilio į suplaktą purvą.
  
  Alicija nusišluostė dulkes nuo akių. Keturratis su vieninteliu keleiviu įsibėgėjo priešais ją, bet vis tiek buvo diapazone. Ji paėmė šautuvą, nusitaikė ir iššovė, o tada, nereikėjo tikrinti, nukreipė taikiklius ten, kur jos partneris iš Havajų kovojo purve.
  
  Kinimaka per purvą nutempė vieną žmogų. "Tai mano namai!" Alicija išgirdo jį urzgiant, kol jis susuko ir susilaužė priešininkui ranką. Kai antrasis vyras puolė į jį, Alicija nusijuokė ir nuleido šautuvą. Kinimakai jos pagalbos neprireikė. Antrasis vyras atsimušė į jį taip, kaip nurodymai atsimušė į ketverių metų vaiką, tačiau jokio poveikio. Vyriškis nukrito ant žemės, o Kinimaka jį pribaigė kumščiu į veidą.
  
  Alicija linktelėjo jam. - Baigkime tai.
  
  Paskutinis keturratis sunkiai pajudėjo į priekį. Jo vairuotojas turėjo būti sužalotas per visus tuos šuolius. Alicija greitai pradėjo įsitvirtinti, dabar šiek tiek nusivylusi tuo, kaip lengvai jie atkovojo rančą. Bet bent jau išgelbėjo visus įkaitus.
  
  Jei ką nors ji žinojo apie Kraujo karalių, tai tai, kad šie žmonės čia, šie vadinamieji samdiniai, buvo jo komandos nuosėdos, atsiųsti čia trukdyti ir atitraukti valdžios institucijas. Skaldyk ir valdyk.
  
  Priartėjusi prie paskutinio keturračio ji sulėtino greitį. Be pauzės, net nelaikydama vairo kolonėlės, ji paleido du šūvius ir abu vyrai nukrito.
  
  Vos prasidėjęs mūšis baigėsi. Alicija minutę pažvelgė į tolį. Jei viskas vyks pagal planą, jei May ir Haydenas, Drake'as ir kiti išgyvens savo mūšio dalis, kitas mūšis jai gali būti sunkiausias ir paskutinis.
  
  Nes tai būtų prieš Mai Kitano. Ir ji turės pasakyti Drake'ui, kad May nužudė Wellsą.
  
  Saunus.
  
  Kinimaka paglostė jai per petį. "Mums laikas grįžti".
  
  - Ak, duok mergaitei pailsėti, - sumurmėjo ji. "Esame Havajuose. Leisk man stebėti saulėlydį".
  
  
  TRISdešimt AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  "Taigi, kaip atrodo pavydas?"
  
  Drake'as ir jo komanda įėjo į ketvirtą kamerą, imdamiesi visų atsargumo priemonių. Net ir tada prireikė kelių akimirkų, kad iki galo suprastume prieš juos iškilusią sceną. Visur gulėjo kūnai be galvų. Kraujas buvo taškytas per grindis ir kai kur vis dar tirštai tekėjo. Pačios galvos buvo išmėtytos ant grindų kaip išmesti vaikiški žaislai.
  
  Abiejose siauro praėjimo pusėse stovėjo spyruokliniai spąstai. Dreikas pažvelgė į skustuvo plonumo vielą ir atspėjo, kas atsitiko. Komodo sušvilpė, netikėdamas savo ausimis.
  
  "Kažkuriuo metu šie spąstai gali išsiskleisti", - sakė Benas. "Mums reikia judėti".
  
  Karin išleido pasibjaurėjimo garsą.
  
  "Turime judėti greitai ir neatsilikti nuo reikalų", - sakė Drake'as. "Ne, palauk".
  
  Dabar už spąstų jis pamatė platų baseiną, pilną vandens, burbuliuojantį ir putojantį. Baseino pakraščiais šniokštė ir mirgėjo vanduo.
  
  "Tai gali būti problema. Ar matote metalinius stulpus?
  
  "Lažinuosi, kad Kraujo Karaliaus žmonės juos naudojo kaip žingsnius", - paslaptingai pasakė Benas. "Mums tereikia palaukti, kol vanduo nuslūgs.
  
  "Kodėl tiesiog nepraėjus pro juos". Net kai Komodo ištarė šiuos žodžius, jo veide pasirodė abejonė.
  
  "Šį baseiną galėjo maitinti koks nors rūgštus ežeras arba šulinys", - paaiškino Karin. "Dujos gali paversti vandenį sieros rūgštimi ugnikalnyje arba šalia jo. Netgi seniai dingęs".
  
  "Ar rūgštis nesuardytų metalinių stulpų? Drake'as parodė.
  
  Benas linktelėjo. "Tikrai".
  
  Jie keletą minučių stebėjo besiveržiantį vandenį. Kai jie žiūrėjo, pasigirdo grėsmingas spragtelėjimas. Drake'as greitai pakėlė pistoletą. Šeši išgyvenę Delta kovotojai pakartojo jo veiksmus po sekundės dalies.
  
  Niekas nejudėjo.
  
  Tada vėl pasigirdo garsas. Stiprus paspaudimas. Garažo vartų troso, einančio metaliniais bėgiais, garsas. Tik tai nebuvo garažo vartai.
  
  Pamažu, kai Drake'as žiūrėjo, vienas iš spąstų ėmė įkalti atgal į sieną. Laikinas vėlavimas? Tačiau tokios technologijos senovės rasėms nebuvo prieinamos. O gal šis minčių srautas buvo panašus į beprotybę žmogaus, pareiškusio, kad visatoje nėra kitos protingos gyvybės?
  
  Kokia arogancija.
  
  Kas žinojo, kokios civilizacijos egzistavo prieš įrašant? Drake'as dabar neturėjo dvejoti. Atėjo laikas veikti.
  
  "Vanduo slūgsta", - sakė jis. "Benas. Ar yra staigmenų?"
  
  Benas pasižiūrėjo į savo užrašus ir Karin, tikėdamasis, pakartojo tai mintyse. "Hawksworthas nesako daug." Benas sumurmėjo kai kuriuos popierius. "Galbūt vargšas buvo ištiktas šoko. Atminkite, kad tada jie nieko panašaus negalėjo tikėtis.
  
  "Tada penktasis lygis turi būti tikra audra", - užkimęs pasakė Komodo. - Nes būtent po to Kukas atsisuko.
  
  Benas suspaudė lūpas. "Hawksworthas sako, kad tai, ką Cookas pamatė po penkto lygio, privertė jį atsigręžti. Ne pats kambarys."
  
  "Taip, greičiausiai šeštas ir septintas lygiai", - tyliai pasakė vienas iš Deltos karių.
  
  "Nepamirškite apie veidrodžius". Karin parodė į juos. "Jie rodo į priekį, aišku, į priekyje esantį žmogų. Greičiausiai tai yra įspėjimas.
  
  "Tai tarsi neatsilikimas nuo Džounsų". Dreikas linktelėjo. "Supratau. Taigi, ypač Dinorocko ir Davido Coverdale'o dvasia, aš užduosiu pradžios klausimą, kurį visada girdėjau jį užduodant kiekviename koncerte, į kurį kada nors ėjau. Ar tu pasiruošęs?"
  
  Drake'as pirmavo. Likusi komanda susidėliojo taip, kaip buvo įpratusi. Įvažiavęs į centrinę juostą, Drake'as nesitikėjo jokių sunkumų su spąstais ir į nieką nepakliuvo, nors uždirbo kelis išnaudotus spaudimo taškus. Kai jie pasiekė baseino kraštą, vanduo greitai nutekėjo.
  
  "Stulpai atrodo gerai", - sakė jis. "Saugokis. Ir nežiūrėk žemyn. Čia sklando kažkokie bjaurūs dalykai.
  
  Drake'as nuėjo pirmas, atsargus ir tikslus. Visa komanda per kelias minutes lengvai juos kirto ir patraukė link išėjimo arkos.
  
  "Buvo malonu iš Kraujo karaliaus, kad paskleidė mums visus spąstus". Benas nežymiai nusijuokė.
  
  "Dabar mes negalime atsilikti nuo niekšelio". Drake'as pajuto, kaip jo rankos sugniaužia kumščius, o galva lenkiasi tikėdamasis akis į akį susidurti su baisiausia kriminaline figūra pastarojoje istorijoje.
  
  
  * * *
  
  
  Kita arka atsivėrė į didžiulį urvą. Artimiausias takas vedė šlaitu žemyn, o paskui plačiu keliuku po aukšta uolos atodanga.
  
  Tačiau buvo rimta kliūtis, kuri visiškai užblokavo jų kelią.
  
  Dreiko akys išsiplėtė. "Pragaras".
  
  Apie ką nors panašaus jis net nesvajojo. Užblokavimas iš tikrųjų buvo didžiulė figūra, išskaptuota iš gyvos uolos. Jis gulėjo ramiai, nugara atsirėmęs į kairę sieną, didžiulis pilvas kyšojo skersai tako. Maisto skulptūros gulėjo krūvoje ant jo pilvo, taip pat buvo išmėtytos ant jo kojų ir sukrautos ant tako.
  
  Prie skulptūros kojų gulėjo grėsminga figūra. Negyvas žmogaus kūnas. Atrodė, kad liemuo buvo iškreiptas tarsi ištiktas didžiulės agonijos.
  
  "Tai rijavimas", - su baime tarė Benas. "Demonas, susijęs su rijumu, yra Belzebubas".
  
  Dreiko akys trūkčiojo. - Turite galvoje kaip Belzebube iš Bohemijos rapsodijos?
  
  Benas atsiduso. "Tai ne viskas apie rokenrolą, Matt. Turiu omenyje demoną Belzebulą. Šėtono dešinė".
  
  "Girdėjau, kad šėtono dešinė pervargta". Dreikas spoksojo į didžiulę kliūtį. "Ir aš gerbiu tavo smegenis, Blei, nustok kalbėti nesąmones. Žinoma, viskas susiję su rokenrolu".
  
  Karin nusileido savo ilgus šviesius plaukus ir ėmė juos dar tvirčiau rišti. Keli Deltos kareiviai ją stebėjo, įskaitant Komodo. Ji pažymėjo, kad Hawksworthas savo užrašuose pateikė įdomių detalių apie šį urvą. Kai ji kalbėjo, Dreikas leido akims klaidžioti po kambarį.
  
  Už didžiulės figūros jis dabar pastebėjo, kad nėra išėjimo arkos. Vietoj to, palei galinę sieną driekėsi plati atbraila, lenkdama aukštų lubų link, kol pasibaigė aukštoje uolėtoje plynaukštėje. Kai Drake'as pažvelgė į plynaukštę, jis pamatė, kad tolimajame gale jis atrodė kaip balkonas, beveik kaip apžvalgos aikštelė, iš kurios matyti... paskutiniai du lygiai?
  
  Dreiko mintys nutrūko, kai nuaidėjo šūvis. Kulka rikošavo virš jų galvų. Dreikas nukrito ant grindų, bet tada Komodo tyliai parodė į tą pačią uolų plynaukštę, kurią ką tik apžiūrėjo, ir pamatė daugiau nei tuziną figūrų, bėgančių link jo nuo vingiuotos atbrailos.
  
  Kovalenkos žmonės.
  
  Ką tai reiškė...
  
  - Raskite būdą, kaip apeiti tą niekšą, - sušnypštė Dreikas Benui, linktelėdamas link sunkios skulptūros, kuri užtvėrė kelią į priekį, o tada visą dėmesį nukreipė į uolų atodangą.
  
  Suskambo stipriai akcentuotas balsas, arogantiškas ir arogantiškas. "Matas Drake'as! Mano naujas priešas! Taigi tu vėl bandai mane sustabdyti, tiesa? Aš! Ar jūs, žmonės, niekada nieko neišmokote?
  
  "Ko tu bandai pasiekti, Kovalenko? Ką visa tai reiškia?"
  
  "Ką visa tai reiškia? Tai apie viso gyvenimo ieškojimą. Apie tai, kad sumušiau Kuką. Apie tai, kaip aš mokiausi ir treniravausi, dvidešimt metų kasdien žudydamas žmogų. Nesu kaip kiti vyrai. Aš tai įveikiau prieš uždirbdamas pirmąjį milijardą.
  
  - Tu jau nugalėjai Kuką, - ramiai pasakė Dreikas. "Kodėl tau čia negrįžus? Mes pasikalbėsime, tu ir aš".
  
  "Ar nori mane nužudyti? Aš kitaip neturėčiau. Net mano žmonės nori mane nužudyti.
  
  "Tai tikriausiai todėl, kad esate puikus ekspertas."
  
  Kovalenka suraukė antakius, bet buvo taip sužavėta savo pasipūtusios tirados, kad įžeidimas net nebuvo tinkamai priimtas. "Norėdamas pasiekti savo tikslus, nužudyčiau tūkstančius. Galbūt aš tai jau padariau. Kas vargina skaičiuoti? Bet atsimink tai, Dreikai, ir gerai atsimink. Jūs ir jūsų draugai būsite šios statistikos dalis. Ištrinsiu tavo prisiminimus nuo žemės paviršiaus".
  
  - Nustok būti toks melodramatiškas, - sušuko Dreikas. "Ateik čia ir įrodyk, kad turi rinkinį, seni. Netoliese jis pamatė Kariną ir Beną, kurie įdėmiai tarėsi, abu dabar pradėjo energingai linkčioti, kai jiems kažkas išaušo.
  
  "Nemanykite, kad aš taip lengvai mirsiu, net jei mes susitiksime. Aš užaugau sunkiausiose Motinos Rusijos miesto sunkiausiose gatvėse. Ir aš laisvai ėjau pro juos. Jie priklausė man. Britai ir amerikiečiai nieko nežino apie tikrąją kovą. Griežtos išvaizdos vyras spjovė ant žemės.
  
  Dreiko akys buvo mirtinos. "O, aš nuoširdžiai tikiuosi, kad nenumirsi lengvai".
  
  "Greitai pasimatysime, brite. Stebėsiu, kaip tu sudeginsi, kol atgausiu savo lobį. Pamatysiu tave rėkiantį, kol paimsiu kitą tavo moterį. Stebėsiu, kaip tu pūsi, kol tapsiu dievu.
  
  "Dėl Dievo meilės". Komodo pavargo klausytis tironų siautėjimo. Jis paleido salvę link akmens atbrailos, sukeldamas Kraujo karaliaus vyrus į paniką. Net ir dabar, Drake'as pastebėjo, devyni iš dešimties vyrų vis dar bėga jam padėti.
  
  Iš karto pasigirdo atsakomieji šūviai. Kulkos švilpė nuo netoliese esančių akmeninių sienų.
  
  Benas sušuko: "Mums tereikia perlipti per storą vaikiną. Ne per sunku..."
  
  Drake'as pajuto, kad artėja. Jis pakėlė antakį, kai ant jo peties nukrito akmens gabalas.
  
  - Bet, - įsiterpė Karin, ir jos panašumas į Beną darėsi vis akivaizdesnis, kuo ilgiau Drake'as praleido su ja. "Laimi yra maistas. Dalis jos tuščia. Ir pripildytas kažkokių dujų.
  
  "Manau, kad tai ne juoko dujos". Dreikas pažvelgė į beformį lavoną.
  
  Komodo iššovė konservatyvų salvę, kad sulaikytų Kraujo karaliaus vyrus. "Jei taip yra, tai tikrai labai geras dalykas.
  
  - Paruošti milteliai, - pasakė Karin. "Išleidžiamas paspaudus gaidukus. Galbūt panašios į tuos, kurie nužudė daugumą archeologų, atradusių Tutanchamono kapą. Jūs žinote apie tariamą prakeikimą, tiesa? Na, dauguma žmonių mano, kad tam tikri mikstūros ar dujos, kurias mums kape paliko senovės Egipto kunigai, buvo skirtos tik kapų plėšikams sunaikinti.
  
  "Kuris yra saugiausias būdas?" - paklausė Dreikas.
  
  "Nežinome, bet jei bėgame greitai, po vieną, jei kas nors už nugaros išleidžia šiek tiek miltelių, tai turi būti nedidelis kiekis, kuris greitai išgaruos. Spąstai čia pirmiausia tam, kad sutrukdytų visiems, kurie lipa ant skulptūros &# 184; , nepergyvenk".
  
  - Pagal Hoksvortą, - griežtai šypsodamasi pasakė Karin.
  
  Drake'as įvertino situaciją. Tai jam atrodė kaip lūžio taškas. Jei ten buvo apžvalgos balkonas, tada jie turėjo būti arti galo. Jis įsivaizdavo, kad iš ten bus tiesioginis kelias į šeštąją ir septintąją patalpas, o paskui į legendinį "lobį".
  
  "Štai kur mes einame su tuo", - sakė jis. "Viskas arba nieko. Ten, viršuje, - piktai mostelėjo kumščiu Kovalenkos link, - aklas žmogus, šaudantis kulkomis į pasaulį. Ir, Benai, žinai, tai tikras Dinorocas. Bet štai kur mes einame su tuo. Viskas arba nieko. Ar tu pasiruoses tam?"
  
  Jį pasitiko kurtinantis riaumojimas.
  
  Mattas Drake'as bėgo, nuvesdamas savo vyrus į žemesnius pragaro lygius paskutiniame savo siekio atkeršyti moteriai, kurią mylėjo, ir išlaisvinti pasaulį nuo piktiausio vyro, kurį kada nors pažinojo, etape.
  
  Laikas pasinerti.
  
  
  TRISDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as užšoko ant milžiniškos skulptūros, bandydamas išlikti ant kojų ir griebdamas raižytą maistą, kad atsitrauktų. Skulptūra po pirštais jautėsi šalta, šiurkšti ir svetima, tarsi liestų svetimą kiaušinį. Jis sulaikė kvėpavimą, kai traukė iš visų jėgų, kad išlaikytų pusiausvyrą, bet vaisiai, traški duona ir kiaulienos užpakalis atlaikė.
  
  Po juo ir dešinėje gulėjo ne taip pasisekusio žmogaus kūnas.
  
  Aplink jį švilpė kulkos. Komodo ir kitas "Delta Team" narys pridengė ugnį.
  
  Negaišdamas nė sekundės, Drake'as peršoko pagrindinę lipdytos figūros dalį ir nusileido kita puse. Kai jo kojos palietė akmenines grindis, jis apsisuko ir pakėlė nykštį kitam eilėje buvusiam žmogui.
  
  Ir tada jis taip pat atidengė ugnį, pirmu šūviu nužudydamas vieną iš Kraujo karaliaus vyrų. Vyriškis nuriedėjo nuo uolos ir siaubingai traškėdamas nusileido šalia dabar jau mirusio bendražygio kūno.
  
  Tai padarė antrasis asmuo eilėje.
  
  Kitas buvo Benas.
  
  
  * * *
  
  
  Po penkių minučių visa komanda buvo saugiai paslėpta Gluttony šešėlyje. Tik vienas maisto gabalas buvo sutraiškytas. Drake'as stebėjo, kaip į orą iškyla parako debesis, spirale besisukantis kaip mirtinos, užburtos gyvatės kūnas, tačiau po kelių sekundžių išgaravo net nepaliesdamas bėgančio nusikaltėlio batų.
  
  "Lege".
  
  Dreikas du kartus nurodė kelią į trumpą šlaitą, kuris sudarė atbrailos pradžią. Iš šio taško jie pamatė, kaip ji grakščiai išlenkta siena, prieš iškylant į uolėtą plynaukštę.
  
  Kraujo karaliaus vyrai atsitraukė. Tai buvo lenktynės su laiku.
  
  Jie sprogo į viršų, vienas failas. Atbraila buvo pakankamai plati, kad būtų galima atleisti keletą klaidų. Bėgdamas Drake'as šovė, nužudydamas dar vieną Kovalenkos vyrą, kai jie dingo po kito išėjimo arka. Kai jie pasiekė atbrailos viršų ir pamatė didžiulę uolų atodangą, Drake'as pamatė dar kažką pasaloje.
  
  "Granata!"
  
  Visu greičiu jis metėsi galva į grindis, panaudodamas savo jėgą, kad suktų kūną, kai šis slysdavo lygiu akmeniu, ir numetė granatą į šalį.
  
  Jis nukrito nuo plokščiakalnio ir po kelių sekundžių sprogo. Sprogimas sukrėtė kambarį.
  
  Komodo padėjo jam atsikelti. - Galėtume panaudoti tave savo futbolo komandoje, žmogau.
  
  "Jankiai nemoka žaisti futbolo". Drake'as nubėgo į balkoną, trokšdamas pamatyti, kas yra už jo, ir pasivyti Kovalenko. "Neįsižeisk".
  
  "Hm. Nematau, kad Anglijos komanda parsineštų daug trofėjų".
  
  "Auksą parsinešime namo". Drake'as sutvarkė amerikietį. "Olimpinėse žaidynėse. Beckhamas pakeis situaciją.
  
  Benas juos pasivijo. "Jis teisus. Komanda žais už jį. Minia pakils už jį".
  
  Karin išleido susierzinusį riksmą iš nugaros. "Ar yra vieta, kur vyras nekalbėtų apie prakeiktą futbolą!
  
  Drake'as pasiekė balkoną ir padėjo ranką ant žemos, apgriuvusios akmeninės sienos. Vaizdas prieš jį privertė pakišti kojas, jis svirduliavo, pamiršo visus savo sielvartus ir vėl susimąstė, koks padaras iš tikrųjų pastatė šią baimę keliančią vietą.
  
  Vaizdas, kurį jie pamatė, pripildė jų širdis baimės ir baimės.
  
  Balkonas buvo maždaug ketvirtadaliu kelio į tikrai milžinišką urvą. Be jokios abejonės, didžiausias bet kuris iš jų kada nors matęs. Šviesa sklinda iš daugybės tamsaus gintaro blyksnių, kuriuos Kraujo karaliaus vyrai paleido prieš įeidami į šeštą lygį. Net ir tada didžioji dalis urvo ir jo pavojų vis dar slypėjo tamsoje ir šešėlyje.
  
  Jų kairėje ir vedant nuo išėjimo arkos dengti zigzago laiptai vedė žemyn maždaug šimto pėdų aukštyje. Iš šių laiptų gelmės Drake'as ir jo komanda išgirdo sunkų, ūžiantį garsą, po kurio pasigirdo riksmai, kurie privertė jų širdis sugniaužti į siaubo kumščius.
  
  Benas atsikvėpė. "Bičiuli, man nepatinka to garsas".
  
  "Taip. Skamba kaip vienos iš jūsų dainų įvadas. Drake'as stengėsi, kad nuotaika per toli nenukristų, bet vis tiek buvo sunku pakelti žandikaulį nuo žemės.
  
  Laiptai baigėsi siaura atbraila. Už šios atbrailos urvas atsivėrė į begalybę. Jis matė siaurą, vingiuotą taką, prilipusį prie dešinės sienos, greitkelį, vedantį į urvą virš begalinės gelmės, ir panašų kelią, kuris toliau tęsėsi į kairę, bet nebuvo tilto ar kitų būdų juos sujungti. didelė bedugnė.
  
  Tolimiausiame urvo gale stovėjo didžiulė, juoda, dantyta uola. Kai Dreikas prisimerkė, jis manė, kad gal pavyktų išryškinti figūrą maždaug pusiaukelėje uolos, kažką didelio, bet atstumas ir tamsa jam sutrukdė.
  
  Dabar.
  
  "Paskutinis postūmis", - sakė jis, tikėdamasis, kad tai tiesa. "Sek mane".
  
  Kartą kareivis visada lieka kariu. Taip jam pasakė Alison. Prieš tai, kai ji paliko jį. Prieš pat ją...
  
  Jis atstūmė prisiminimus. Dabar jis negalėjo su jais kovoti. Bet ji buvo teisi. Gąsdinančiai tiesa. Jei ji būtų buvusi gyva, viskas galėjo būti kitaip, bet dabar jame tekėjo kareivio, kario kraujas; tikrasis jo charakteris jo nepaliko.
  
  Jie įėjo į siaurą perėją: du civiliai, šeši Deltos kariai ir Mattas Drake'as. Iš pradžių tunelis atrodė mažai kuo skyręsis nuo ankstesnių, bet paskui, gintaro blyksnių šviesoje, jie toliau šaudė į priekį, Dreikas pamatė, kad praėjimas staiga suskilo ir išsiplėtė iki dviejų automobilių pločio, ir pastebėjo, kad buvo nugriautas kanalas. trenkė kumščiu į akmenines grindis.
  
  Orientavimo kanalas?
  
  "Saugokitės tų, kurie laužo kulkšnis". Drake'as pastebėjo grėsmingą mažą skylę priekyje, esančią tiksliai ten, kur žmogus galėjo pakišti koją. "Neturėtų būti sunku pabėgti tokiu tempu".
  
  - Ne! - be humoro užuominos sušuko Benas. "Tu esi prakeiktas kareivis. Turėjai žinoti geriau nei pasakyti tokius dalykus.
  
  Tarsi patvirtinant, kilo galingas bumas ir žemė po jais drebėjo. Atrodė, tarsi kažkas didelio ir sunkaus būtų įkritęs į praėjimą, skiriantį tą, kuriuo jie ėjo. Jie gali pasukti atgal ir būti užblokuoti arba -
  
  "Bėk!" - sušuko Dreikas. "Tiesiog bėk!
  
  Gilus griaustinis ėmė užpildyti praėjimą, tarsi kažkas sunkaus krypo link jų. Jie pabėgo, bėgdamas Dreikas šaudė raketomis ir beviltiškai tikėdamasis, kad nei Benas, nei Karin nepateko į niekšiškus spąstus.
  
  Tokiu greičiu...
  
  Gūžimas darėsi vis garsesnis.
  
  Jie toliau bėgo, nedrįsdami atsigręžti, laikydami plataus kanalo dešinę ir tikėdamiesi, kad Drake'ui nepritrūko raketų. Po minutės jie išgirdo antrą grėsmingą ūžesį iš kažkur priekyje.
  
  "Jėzus!"
  
  Drake'as nesumažino greičio. Jei jis tai padarytų, jie būtų mirę. Jis puolė pro plačią angą sienoje jų dešinėje. Triukšmas sklido iš viršaus. Jis surizikavo greitu žvilgsniu.
  
  NE!
  
  Blekis buvo teisus, mažas pamišęs geikas. Rolling Stones griaudėjo link jų, o ne Dinoroc stiliumi. Tai buvo dideli sferiniai akmeniniai rutuliai, išleisti senoviniais mechanizmais ir valdomi akivaizdžiais ir paslėptais kanalais. Tas, kuris yra jų dešinėje, atsitrenkė į Drake'ą.
  
  Jis padidino didelį greitį. "Bėk!" Jis šaukdamas apsisuko. "O Dieve".
  
  Benas prisijungė prie jo. Du Deltos kariai, Karin ir Komodo, nuskubėjo pro skylę, turėdami centimetrą atsargų. Dar du kareiviai stumtelėjo pro šalį, užkliuvo už savo kojų ir atsitrenkė į Komodo ir Karin ir atsidūrė dejuojančiame raizginyje.
  
  Tačiau paskutiniam vyrui iš Deltos nepasisekė. Jis dingo be garso, kai didžiulis rutulys išskrido iš skersinio praėjimo, sunkvežimio "Mack" jėga trenkėsi į jį ir trenkėsi į tunelio sieną. Įvyko dar viena avarija, kai juos vijosi kamuolys atsitrenkė į tą, kuris kliudė jiems pabėgimo kelią.
  
  Komodo veidas pasakė viską. "Jei paskubėsime, - sumurmėjo jis, - galėtume apeiti kitus spąstus, kol jie neišsisklaidys.
  
  Jie vėl pakilo. Jie pravažiavo dar tris sankryžas, kuriose burzgė, traškėjo ir barškėjo didžiulės technikos mechanizmai. Deltos vadovas buvo teisus. Drake'as įdėmiai klausėsi, bet negirdėjo jokio garso iš Kovalenkos ar jo vyrų priekyje.
  
  Tada jie susidūrė su kliūtimi, kurios jis taip bijojo. Vienas iš didžiulių akmenų iškilo priekyje, blokuodamas kelią į priekį. Jie susiglaudė ir svarstė, ar įmanoma, kad šis daiktas tuoj prasidės iš naujo.
  
  "Gal jis sugedęs", - pasakė Benas. "Aš turiu galvoje spąstus".
  
  - O gal... Karin parpuolė ant kelių ir nušliaužė keletą pėdų į priekį. - Galbūt tai turėjo būti čia.
  
  Dreikas krito šalia jos. Ten, po didžiule uola, buvo nedidelė erdvė laipioti. Žmogui užteko vietos prisiglausti po juo.
  
  "Negerai". Komodo taip pat pritūpė. "Aš jau praradau vieną žmogų dėl šitų nesąmonių spąstų. Rask kitą būdą, Dreikai.
  
  - Jei aš teisus, - pasakė Drake'as, žiūrėdamas per petį, - kai šie spąstai vėl atsistatys, jie vėl išsisuks. Jie turi veikti toje pačioje slėgio pagalvių sistemoje kaip ir kiti. Būsime čia įstrigę". Jis pažvelgė į Komodo akis kietu žvilgsniu. "Mes neturime pasirinkimo."
  
  Nelaukdamas atsakymo jis paslydo po kamuoliu. Likę komandos nariai susigrūdo už jo, nenorėdami būti paskutiniai eilėje, tačiau Delta vyrai buvo drausmingi ir atsidūrė ten, kur nurodė jų vadas. Dreikas pajuto, kaip jo krūtinėje kyla pažįstamas troškimas, noras pasakyti: Nesijaudink, pasitikėk manimi. Aš tau paaiškinsiu, bet jis žinojo, kad daugiau niekada to nepasakys.
  
  Ne po Kenedžio beprasmės mirties.
  
  Po akimirkos svirduliuodamas jis atsidūrė stačiu šlaitu stačia galva slysdamas žemyn ir iš karto išgirdo kitus sekančius paskui save. Dugnas nebuvo toli, bet paliko pakankamai vietos, kad jis galėtų stovėti tiesiai po masyviu akmeniniu rutuliu. Visi kiti susigrūdo už jo. Įtemptai galvodamas jis neišdrįso pajudinti nė vieno raumens. Jei šis reikalas žlugtų, jis norėjo, kad visi būtų vienodoje padėtyje.
  
  Bet tada tylą supurtė pažįstamas dejuojantis šlifavimo mašinos garsas, ir kamuolys pajudėjo. Drake'as pakilo kaip šikšnosparnis iš pragaro, šaukdamas, kad visi sektų jį. Jis sulėtino greitį ir padėjo Benui vaikščioti, jausdamas, kad net jaunas studentas turi fizinių apribojimų ir neturi kareivio ištvermės. Jis žinojo, kad Komodo padės Karin, nors, kadangi ji buvo kovos menų ekspertė, jos fizinis pasirengimas gali lengvai prilygti vyro.
  
  Kaip grupė, jie nubėgo išraižytu praėjimu po mirtinai riedančiu kamuoliuku, bandydami pasinaudoti lėta jo pradžia, nes gali susidurti su stačiu šlaitu, kuris vėl privers su juo susidurti.
  
  Drake'as pastebėjo lūžusią kulkšnį ir sušuko įspėjimą. Jis peršoko per velniškai pastatytą skylę, beveik vilkdamas Beną su savimi. Tada jis trenkėsi į šlaitą.
  
  Tai buvo žiauru. Jis įsigilino, galva nuleistas, kojos dunkstelėjo, dešinė ranka apsivijo Beno juosmenį ir kilo su kiekvienu žingsniu. Galiausiai jis pataikė kamuolį tam tikru atstumu, bet tada turėjo suteikti galimybę visiems, kurie buvo už jo.
  
  Jis nepasidavė, tiesiog pajudėjo į priekį, kad suteiktų kitiems šiek tiek erdvės ir paleido dar keletą raketų į priekį.
  
  Jie atsimušė į tvirtą akmeninę sieną!
  
  Didžiulis akmuo su riaumojimu nuriedėjo link jų. Visa komanda išgyveno, bet dabar atsidūrė aklavietėje. Tiesiogine prasme.
  
  Dreiko akys įžvelgė gilesnį juodumą tarp ryškių "Ten yra skylė. Skylė žemėje".
  
  Greitai, susivėlusiomis kojomis ir iš nevilties išdraskytais nervais, jie puolė į duobę. Jis buvo mažas, žmogaus dydžio ir visiškai juodas viduje.
  
  "Tikėjimo šuolis", - sakė Karin. "Kaip tikėti Dievu".
  
  Sunkus akmeninio rutulio riaumojimas darėsi vis garsesnis. Tai buvo per minutę nuo jų sutraiškymo.
  
  - Švytėjimo lazdelė, - įtemptu balsu tarė Komodo.
  
  "Nėra laiko". Drake'as sulaužė švytėjimo lazdelę ir vienu greitu judesiu įšoko į skylę. Ruduo atrodė begalinis. Tamsa mirgėjo, atrodė, kad ištiesė ranką suraizgytais pirštais. Per kelias sekundes jis pasiekė dugną, leido kojoms pasiduoti ir stipriai trenkėsi galva į kietą uolą. Prieš akis plaukė žvaigždės. Kraujas nubėgo jo kakta. Atsižvelgdamas į tuos, kurie eis paskui jį, jis paliko švytėjimo lazdelę vietoje ir nušliaužė už diapazono ribų.
  
  Kažkas kitas nusileido su avarija. Tada šalia jo buvo Benas. "Matas. Matas! Ar tau viskas gerai?"
  
  "O taip, aš velniškai geras." Jis atsisėdo, laikydamas smilkinius. "Ar turite aspirino?"
  
  "Jie supūdys tavo vidų".
  
  "Polinezietė Mai Tai? Havajų lavos srautas?
  
  "Dieve, neminėk čia L žodžio, bičiuli".
  
  - O kaip dar vienas kvailas pokštas?
  
  "Niekada jų nepritrūkk. Būk ramus."
  
  Benas patikrino savo žaizdą. Iki to laiko likusi komandos dalis saugiai nusileido ir būriavosi aplinkui. Dreikas mostelėjo jauną vaikiną į šalį ir atsistojo. Atrodė, kad viskas veikia. Komodo paleido porą raketų, kurios atsitrenkė į stogą ir atsimušė žemyn stačiu šlaitu.
  
  Ir jie krito vėl ir vėl, kol išlindo pro arką apačioje.
  
  "Štai tiek", - pasakė Drake'as. "Manau, kad tai paskutinis lygis".
  
  
  KETURISdešimt SKYRIUS
  
  
  Drake'as ir Delta Team išlindo iš tunelio stipriai šaudydami. Nebuvo pasirinkimo. Jei jie ketino sustabdyti Kovalenko, greitis buvo gyvybiškai svarbus. Drake'as iš karto pažvelgė į dešinę, prisiminęs olos išdėstymą, ir pamatė, kad Kraujo karaliaus vyrai peršoko prie pirmosios S formos atbrailos ir būriavosi aplink tolimiausią jos tašką. Už kelių žingsnių prieš juos prasidėjo antrosios S formos atbrailos pradžia, tačiau kitoje milžiniško urvo pusėje juos skyrė nežinomo gylio praraja. Dabar, kai jis buvo arčiau ir, atrodė, kad Kraujo karaliaus vyrai paleido dar keletą gintaro blyksnių, jis pagaliau galėjo gerai apžiūrėti tolimiausią olos galą.
  
  Iš galinės sienos tame pačiame lygyje, kaip ir abi S formos atbrailos, kyšojo didžiulė uolų plynaukštė. Pačioje galinėje sienoje buvo išraižyti statūs laiptai, kurie atrodė taip arti vertikalės, kad net beprotis apsvaigtų.
  
  Didelė juoda figūra pasilenkė laiptų viršuje. Drake'as turėjo tik sekundę, žvilgsnį, bet... ar tai buvo didžiulė kėdė iš akmens? Galbūt neįtikėtinas, neįprastas sostas?
  
  Oras buvo perpildytas kulkų. Drake'as krito ant vieno kelio, numetęs vyrą į šalį ir išgirdęs jo baisų riksmą, kai jis įkrito į bedugnę. Jie bėgo link vienintelio matomo dangčio - suskilusios riedulių masės, kuri tikriausiai iškrito iš aukščiau esančio balkono. Jiems bežiūrint vienas iš Kovalenkos vyrų iššovė garsiai kalbantį ginklą, kuris pro plyšį paleido tarsi stambią plieninę smiginį. Jis garsiai trenksmu atsitrenkė į tolimąją sieną ir įstrigo akmenyje.
  
  Smiginiui skriejant, už jo išsivyniojo stora virvė.
  
  Tada kitas laido galas buvo įkištas į tą patį ginklą ir paleistas į artimiausią sieną, pakilęs keliomis pėdomis aukščiau pirmosios. Virvė buvo greitai įtempta.
  
  Jie sukūrė pašto liniją.
  
  Dreikas greitai pagalvojo. "Jei ketiname jį sustabdyti, mums reikia to signalo", - sakė jis. "Sukurti savąjį užtruktų per ilgai. Taigi nešaudyk. Tačiau mes taip pat turime juos sustabdyti, kai jie kirs sieną.
  
  "Galvok daugiau kaip Kruvinasis Karalius", - su pasibjaurėjimu pasakė Karin. "Pagalvokite, kad jis nutraukia liniją, o keli paskutiniai jo vyrai tebelaiko.
  
  "Mes nesustojame", - sakė Drake'as. "Niekada".
  
  Jis iššoko iš už priedangos ir atidengė ugnį. Delta Force kariai bėgo į kairę ir į dešinę, šaudė atsargiai, bet tiksliai.
  
  Pirmasis iš Kovalenkos vyrų puolė per bedugnę, eidamas vis padidino greitį ir mikliai nusileido kitoje pusėje. Jis greitai apsisuko ir pradėjo statyti ugnies sieną visiškai automatiniu režimu.
  
  Deltos kareivis buvo numestas į šalį, suplėšytas į gabalus. Jo kūnas griuvo prieš Drake'ą, bet anglas peršoko nenutraukdamas žingsnio. Kai jis priartėjo prie pirmosios S formos atbrailos, prieš jį atsivėrė plati tuštumos bedugnė. Jie turėtų užšokti ant jo!
  
  Tęsdamas šaudymą, jis peršoko tarpą. Antrasis iš Kovalenkos vyrų skrido palei liniją. Rieduliai buvo numesti nuo netoliese esančios urvo sienos, kai kulkos smogė niokojančia jėga.
  
  Drake'o komanda nubėgo ir šoko paskui jį.
  
  Trečioji figūra užšoko ant tvirtai ištemptos linijos. Kovalenko. Drake'o smegenys šaukė, kad jis nušautų. Pasinaudokite galimybe! Pašalinkite šį niekšą dabar.
  
  Tačiau per daug gali suklysti. Jis gali nutraukti liniją ir Kovalenko vis tiek gali būti saugus. Jis gali tik pakenkti niekšui. Ir - svarbiausia - jiems reikėjo gyvo rusų asilo, kad sustabdytų kruviną kerštą.
  
  Kovalenko saugiai nusileido. Dar trims jo vyrams pavyko jas kirsti. Dreikas numetė dar tris, kai susijungė dvi jėgos. Trys šūviai iš arti. Trys žmogžudystės.
  
  Tada šautuvas skriejo jam į galvą. Jis pritūpė, metė užpuolikui per petį ir nustūmė nuo atbrailos į tamsą. Jis apsisuko ir šovė iš klubo. Kitas vyras nukrito. Komodo buvo jo pusėje. Buvo ištrauktas peilis. Kraujas apsitaškė ant urvo sienos. Kovalenkos vyrai lėtai traukėsi, nuvaryti ant už nugaros esančios skardžio.
  
  Likę keturi Deltos kareiviai atsiklaupė prie prarajos krašto ir atsargiai šaudė į bet kurį Kovalenkos vyrus, kuris likdavo šalia linijos. Tačiau buvo tik laiko klausimas, kada vienas iš jų sugalvos atsitraukti ir pradėti fotografuoti.
  
  Greitis buvo viskas, ką jie turėjo.
  
  Dar du Kraujo karaliaus vyrai užlipo ant užtrauktuko ir dabar veržėsi. Drake'as pamatė, kaip kitas pradėjo lipti ant stulpų ir šovė, numušdamas jį kaip sumuštą musę. Vyriškis puolė prie jo, nuleidęs galvą, rėkdamas, be jokios abejonės, matydamas, kad jį nukirto. Dreikas atsitraukė prie sienos. Komodo nutempė vyrą nuo atbrailos.
  
  "Aukštyn!"
  
  Drake'as praleido brangias sekundes žiūrėdamas aplinkui. Kokio velnio jie naudojo tą prakeiktą liniją?Tada jis pamatė. Kiekvienam vyrui turi būti suteiktas mažas specialus blokas, kurį naudoja profesionalai. Aplink gulėjo keli. Kruvinasis karalius atėjo pasiruošęs visoms atvejams.
  
  Taip pat ir Drake'as. Kuprinėse jie nešėsi profesionalią speleologinę įrangą. Drake'as greitai ištraukė bloką ir prisisegė saugos diržą prie nugaros.
  
  "Benas!"
  
  Jaunuoliui vogčiomis priėjus, Dreikas atsisuko į Komodo. - Ar atsiveši Kariną?
  
  "Be abejo". Šiurkštus, su kietu veidu ir mūšio randais, stambus vyras vis dar negalėjo nuslėpti, kad jis jau buvo sumuštas.
  
  Iš visų vietų...
  
  Pasitikėdamas "Delta" vyrais, kad Kovalenkos piktadariai būtų nuošalyje, Drake'as padidino spaudimą, greitai pritvirtindamas skriemulį prie tvirtai ištempto troso. Benas prisisegė saugos diržą, o Dreikas padavė jam šautuvą.
  
  "Šaudyk taip, lyg nuo to priklausytų mūsų gyvybė, Blei!
  
  Rėkdami jie atsistūmė ir lėkė palei užtrauktuką. Iš tokio aukščio ir tokiu greičiu atstumas atrodė didesnis, o tolimoji atbraila tarsi atsitraukė. Benas atidengė ugnį, jo šūviai skriejo aukštai ir plačiai, o akmenų gabalai lijo ant žemiau esančių kraujo karaliaus vyrų.
  
  Bet tai neturėjo reikšmės. Reikėjo triukšmo, spaudimo ir grėsmės. Padidėjęs greitis, Drake'as pakėlė kojas, kai oras veržėsi pro šalį, atidengdamas didžiulę bedugnę apačioje. Siaubas ir jaudulys privertė jo širdį plakti. Ausyse garsiai šnypštė metalinio skriemulio, traukiamo per vielos tinklą, garsas.
  
  Kelios kulkos prašvilpė pro šalį, perskrosdamos orą aplink skubančią porą. Drake'as išgirdo grįžtamąjį Delta komandos ugnį. Vienas iš Kovalenkos vyrų triukšmingai pargriuvo. Benas riaumojo ir laikė pirštą ant gaiduko.
  
  Kuo arčiau jie artėjo, tuo darėsi pavojingiau. Tai buvo Dievo palaima, kad Kovalenkos vyrai neturėjo priedangos, o nuolatinės kulkos, sklindančios iš "Delta Team", buvo per didelės. Net ir važiuodamas tokiu greičiu Dreikas jautė, kaip per kojas bėga šaltis. Po juo tvyrojo šimtmečiai tamsa, kunkuliuojanti, dunksanti ir galbūt ištiesta spektriniais pirštais, bandydama patraukti jį į amžiną glėbį.
  
  Atbraila puolė prie jo. Paskutinę minutę Kraujo karalius įsakė savo vyrams trauktis, o Drake'as atleido bloką. Jis nusileido ant kojų, tačiau jo impulso nepakako išlaikyti pusiausvyrą tarp stūmimo į priekį ir svorio, nukreipto atgal.
  
  Kitaip tariant, Blakey svoris juos atmušė. Į bedugnę.
  
  Drake'as tyčia nukrito į šoną, įtraukdamas visą savo kūną į nerangų manevrą. Benas beviltiškai įsikibo į užsispyrusį akmenį, bet vis tiek drąsiai laikė savo šautuvą. Drake'as išgirdo staigų užtrauktuko užtrauktuko garsą ir suprato, kad Komodo ir Karin jau buvo ant jo ir stulbinamu greičiu artėjo prie jo.
  
  "Kraujo karaliaus" vyrai nuėjo palei atbrailą į salės galą ir beveik sugebėjo padaryti paskutinį šuolį į didžiulę uolų plynaukštę, kur prasidėjo paslaptingi laiptai. Gera žinia ta, kad liko tik keliolika žmonių.
  
  Drake'as peršliaužė atbrailą prieš atsegdamas Beną, tada leido sau kelias sekundes atsikvėpti prieš atsisėsdamas. Akies mirksniu prieš akis praskriejo Komodo ir Karin, pora grakščiai nusileido ir ne be lengvos gudrios šypsenos.
  
  "Vaikinas šiek tiek priaugo svorio". Dreikas parodė į Beną. "Per daug sočių pusryčių. Nepakanka šokių".
  
  "Grupė nešoka." Benas akimirksniu atkirto, kai Drake'as įvertino kitą jų žingsnį. Ar turėčiau laukti likusios komandos ar vytis?
  
  "Haydenas sako, kad kai šokate, atrodai kaip Pixie Lott."
  
  "Nesąmonė".
  
  Komodo taip pat rūpinosi Kovalenkos žmonėmis. Virvė vėl įsitempė ir jie visi prisispaudė prie sienos. Greitai iš eilės atvyko dar du Deltos kareiviai, kurių batai garsiai braukė į smėlį, kol jie greitai sustojo.
  
  "Judėk toliau." Drake'as priėmė sprendimą. "Geriau neduoti jiems laiko pagalvoti".
  
  Jie puolė palei atbrailą, pasiruošę ginklus. Karaliaus Kraujo žygį akimirką užtemdė kreivė uolėtoje sienoje, bet kai Drake'as ir jo įgula įveikė kreivę, jie pamatė Kovalenko ir likusius jo vyrus jau uolėtoje plynaukštėje.
  
  Jis kažkur prarado dar du žmones.
  
  O dabar, atrodė, liepta imtis kraštutinių priemonių. Keli žmonės išsinešė nešiojamus RPG granatsvaidžius.
  
  - Po velnių, jie užkrauti ant snukio! Drake'as rėkė, tada sustojo ir apsisuko, jo širdis staiga nukrito per žemę. "O ne..."
  
  Pasigirdo pirmasis iš snukio užtaisomos granatos trenksmas ir švilpimas. Paskutiniai du Deltos kariai lėkė palei užtrauktuką ir taikėsi į atbrailą, kai į ją pataikė raketa. Jis trenkėsi į sieną virš užtrauktukų inkarų ir sunaikino juos sprogus uolienoms, dulkes ir skalūnams.
  
  Linija nukrito. Kareiviai nuskrido į juodą užmarštį, net neišleisdami garso. Bet kuriuo atveju tai buvo dar blogiau.
  
  Komodo keikėsi, pyktis iškraipė jo bruožus. Tai buvo geri žmonės, su kuriais jis treniravosi ir su kuriais kovojo daugelį metų. Dabar "Delta" komandoje buvo tik trys stiprūs, plius Drake'as, Benas ir Karin.
  
  Drake'as rėkė ir vijosi juos nuo atbrailos, išprotėjęs žinojimo, kad netrukus bus išleisti nauji RPG. Išgyvenusieji lenktyniavo palei atbrailą, vedami švytinčių lazdelių ir gausybės gintaro blyksnių. Kiekvienas žingsnis juos priartindavo prie uolėtos plynaukštės, keistų laiptų ir paslaptingo, bet neįtikėtino milžiniško sosto, kyšančio iš uolos sienos, vaizdo.
  
  Buvo paleistas antras RPG šūvis. Šis sprogo ant atbrailos už bėgikų, apgadindamas, bet nesunaikindamas tako. Netgi bėgdamas, stumdamas pervargusius raumenis iki galo, Drake'as girdėjo, kaip Kovalenko šaukė savo vyrams būti atsargiems - atbraila gali būti vienintelė išeitis iš ten.
  
  Dabar Dreikas priėjo prie atbrailos papėdės ir pamatė prarają, kurią turėjo peršokti, kad pasiektų uolėtą plynaukštę ir susidurtų su Kraujo karaliaus vyrais.
  
  Tai buvo didžiulis.
  
  Tiesą sakant, toks didelis, kad vos nesusvyravo. Beveik sustojo. Ne dėl savęs, o dėl Beno ir Karin. Iš pirmo žvilgsnio jis nemanė, kad jie šoktels. Bet tada jis užkietino širdį. Jie turėjo. Ir negalėjo būti nei sulėtėjimo, nei pasukimo atgal. Jie buvo vieninteliai žmonės, sugebėję sustabdyti Kruvinąjį Karalių ir padaryti galą jo beprotiškam planui. Vieninteliai žmonės, galintys sunaikinti tarptautinio terorizmo lyderį ir užtikrinti, kad jis daugiau niekada neturės galimybės niekam pakenkti.
  
  Bet bėgdamas jis vis tiek pusiau apsisuko. "Nesustok", - sušuko jis Benui. "Tikėk. Tu gali tai padaryti".
  
  Benas linktelėjo, adrenalinas užvaldė jo kojas ir raumenis ir pripildė juos valios, didybės ir jėgos. Drake'as pirmas pataikė į spragą, šokinėdamas ištiestomis rankomis, o kojomis vis dar siūbuodamas, lenkdamas per tarpą kaip olimpinis atletas.
  
  Toliau atėjo Benas, ištiesta ranka, išmesta galva į visas puses, nervai šovė per jo pusiausvyros jausmą. Bet jis nusileido kitoje pusėje, turėdamas keletą centimetrų atsargų.
  
  - Taip! Jis sušuko, o Dreikas jam nusišypsojo. - Džesika Enis nieko negali padaryti dėl tavęs, drauge.
  
  Tada Komodo smarkiai nusileido, beveik apversdamas savo kūną iš vidaus, nes iškart atsisuko ir pažvelgė į Karin. Jos šuolis buvo gražus. Kojos pakeltos aukštai, nugara išlenkta, masinis judėjimas į priekį.
  
  Ir tobulas nusileidimas. Likę Delta komandos nariai sekė.
  
  Drake'as apsisuko ir pamatė patį šokiruojantį vaizdą, kurį jis kada nors matė.
  
  Kruvinasis Karalius ir jo vyrai, rėkdami ir aimanuodami, dauguma pasklidę krauju ir atviromis žaizdomis, visi puolė tiesiai į juos ir mojavo ginklais kaip demonai iš pragaro.
  
  Atėjo laikas paskutiniam mūšiui.
  
  
  KETURIASdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Mattas Drake'as išgyveno ir susidūrė akis į akį su Kruvinuoju karaliumi.
  
  Jo vyrai atvyko pirmi, aidėjo riksmai, kai žvangėjo šautuvai, o peiliai spragsėjo ir blykčiojo kaip kardai, atspindėdami gintaro šviesą ir svaidydami ugnį į daugelį krypčių. Buvo paleisti keli šūviai, tačiau tokiu atstumu ir šiame testosterono ir baimės verpetuose nė vienas nebuvo tinkamai nukreiptas. Ir vis dėlto pasigirdo aštrus šauksmas už Dreiko, dar vieno kritusio Deltos kareivio.
  
  Drake'ui skaudėjo raumenis, tarsi jis kovotų su tris šimtus kilogramų sveriančia gorila. Kraujas ir purvas apėmė jo veidą. Devyni žmonės puolė jį, juos, bet jis juos visus nugalėjo, nes už jų stovėjo Kraujo karalius, ir niekas nesutrukdys jam paskelbti keršto.
  
  Senasis kareivis grįžo, civilio veidas buvo sumenkęs, ir jis vėl ten, aukščiausiose gretose, su gyvais blogiausiais sušikti kareiviais.
  
  Jis šovė trims vyrams tiesiai į širdį. Jis įėjo į ketvirtą, apvertęs ginklą, visiškai sudaužė vyrui nosį ir tuo pačiu sulaužė dalį skruostikaulio. Praėjo trys sekundės. Jis pajuto, kad "Delta" ekipažas beveik išsigandęs atsitraukia nuo jo, suteikdamas jam vietos dirbti. Jis paliko juos kovoti su trimis samdiniais, o judėjo prie vieno žmogaus ir paties Kovalenkos.
  
  Komodo trenkė vyrui galva ir vienu judesiu mirtinai subadė kitą. Karin buvo šalia jo ir neatsitraukė. Nė sekundės. Ji delnu atstūmė nudurtą vyrą atgal ir po to sekė kumščiais. Kai samdinys urzgė ir bandė prisitvirtinti, ji įsikišo ir naudojo tekvondo techniką, permetusi jį per petį.
  
  Link šlaito krašto.
  
  Žmogus paslydo, rėkdamas, nuneštas bedugnės. Karin spoksojo į Komodo, staiga supratusi, ką ji padarė. Didelės komandos vadovė greitai pagalvojo ir padėkojo jai, akimirksniu įvertindama jos veiksmus ir suteikdama jiems aktualumo.
  
  Karin giliai įkvėpė.
  
  Drake'as susidūrė su Kraujo karaliumi.
  
  Pagaliau.
  
  Paskutinis vyras išgyveno trumpą kovą ir dabar guli raižydamasis prie kojų, sutraiškytas kvėpavimo vamzdelis ir sulaužyti abu riešai. Kovalenko paniekinančiu žvilgsniu pažvelgė į vyrą.
  
  "Kvailys. Ir silpnas".
  
  "Visi silpni žmonės slepiasi už savo turtų ir galios, kurią jie jiems suteikia".
  
  - Panašumas? Kovalenko išsitraukė pistoletą ir šovė besirangančiam vyrui į veidą. "Ar tai ne stiprybė? Ar manai, kad tai panašu? Aš šaltakraujiškai žudu žmogų kiekvieną dieną, nes galiu. Ar tai galios panašumas?
  
  "Taip pat, kaip įsakei nužudyti Kennedy Moore'ą? O kaip mano draugų šeimos? Galbūt kažkuri pasaulio dalis pagimdė tave, Kovalenko, bet ne ta dalis buvo sveiko proto.
  
  Jie judėjo greitai ir vienu metu. Du ginklai, pistoletas ir šautuvas, spustelėja vienu metu.
  
  Abu tušti. Dukart spustelėkite.
  
  "Ne!" Kovalenkos riksmas buvo kupinas vaikiško pykčio. Jo buvo atsisakyta.
  
  Drake'as dūrė peiliu. Kruvinasis karalius pademonstravo savo gudrybes gatvėje, išsisukdamas į šoną. Dreikas metė į jį šautuvą. Smūgį į kaktą Kovalenko atrėmė nė nesikreipdamas, o kartu išsitraukė peilį.
  
  "Jei aš pats turėsiu tave nužudyti, Dreikai..."
  
  "O taip, tu padarysi", - pasakė anglas. "Nebematau nieko šalia. Tu neturi nė vieno sušikto šilino, drauge.
  
  Kovalenko puolė. Drake'as matė, kad tai vyksta sulėtintai. Kovalenko galėjo manyti, kad sunkiai užaugo, galbūt net pagalvojo, kad sunkiai treniravosi, tačiau jo treniruotės buvo niekis, palyginti su griežtais reikalavimais ir išbandymais, kuriuos patyrė britų SAS.
  
  Drake'as įsiveržė iš šono greitu kelių smūgiu, kuris laikinai paralyžiavo Kovalenko ir sulaužė kelis šonkaulius. Iš rusės burnos išsprūdęs atodūsis akimirksniu buvo nuslopintas. Jis atsitraukė.
  
  Drake'as apsimetė greitu puolimu, laukė Kraujo karaliaus reakcijos ir akimirksniu sugavo vyro dešinę ranką. Greitas posūkis žemyn ir Kovalenko lūžo riešas. Ir vėl rusas tik sušnypštė.
  
  Juos stebėjo Komodo, Karin, Benas ir likęs Deltos kareivis.
  
  Kraujo karalius spoksojo į juos. "Tu negali manęs nužudyti. Jūs visi. Tu negali manęs nužudyti. Aš esu Dievas!"
  
  - suriko Komodo. "Mes negalime tavęs nužudyti, idiote. Teks velniškai daug rėkti. Bet aš tikiu, kad nekantrauju padėti jums pasirinkti, kurioje pragaro duobėje praleisite likusį gyvenimą.
  
  "Kalėjimas." Kruvinasis karalius spjovė. "Joks kalėjimas negali manęs laikyti. Aš turėsiu ją savaitę."
  
  Komodo burna nusišypsojo. - Keli kalėjimai, - tyliai pasakė jis. "Jų net nėra".
  
  Kovalenko akimirką atrodė nustebęs, bet tada jo veidą vėl apgaubė arogancija ir jis atsisuko į Drake'ą. "Ir tu?" - jis paklausė. - Taip pat galėtum būti miręs, jei man nereikėtų tavęs vytis per pusę pasaulio.
  
  "Miręs?" - pakartojo Dreikas. "Yra įvairių mirusiųjų tipų. Jūs turėtumėte tai žinoti."
  
  Dreikas spyrė jam į šaltą, negyvą širdį. Kovalenko sustingo. Iš jo burnos bėgo kraujas. Apgailėtinai verkdamas jis parpuolė ant kelių. Gėdinga Kruvinojo karaliaus pabaiga.
  
  Dreikas iš jo nusijuokė. "Jis baigė. Surišk jam rankas ir eime".
  
  kalbėjo Benas. "Užrašiau jo kalbos modelius". - tyliai pasakė jis pakeldamas telefoną. "Jo balsui atkurti galime naudoti specialią programinę įrangą. Mattai, mums jo gyvo nereikia.
  
  Akimirka buvo tokia įtempta kaip paskutinė sekundė prieš sprogimą. Dreiko išraiška pasikeitė iš rezignacijos į gryną neapykantą. Komodo nesiryžo įsikišti ne iš baimės, o iš sunkiai užtarnautos pagarbos - vienintelės pagarbos, kurią pripažintų kareivis. Karin akys išsiplėtė iš siaubo.
  
  Dreikas pakėlė šautuvą ir bakstelėjo kietu plienu į Kovalenko kaktą.
  
  "Tu esi tikras?"
  
  "Teigiamai. Mačiau, kaip ji miršta. Aš ten buvau. Jis davė įsakymus teroristiniams išpuoliams Havajuose.Benas apsidairė kambaryje. "Net pragaras jį išspjaus".
  
  "Čia tu priklausai". Dreiko šypsena buvo šalta ir tamsi, kaip Kruvinojo Karaliaus siela. "Už pragaro vartų. Čia tu turi pasilikti ir čia turi mirti.
  
  Kovalenkos žandikaulis stipriai suspaustas; už to slypėjo keturiasdešimt mirties, nepritekliaus ir kruvino nuosmukio metų. "Tu niekada manęs neišgąsdinsi".
  
  Dreikas tyrinėjo puolusį vyrą. Jis buvo teisus. Mirtis jam nepakenktų. Žemėje nebuvo nieko, kas galėtų išgąsdinti šį žmogų.
  
  Tačiau buvo vienas dalykas, kuris jį palaužtų.
  
  "Taigi mes jus pririšame čia". Jis nuleido šautuvą, labai palengvindamas Komodo. "Ir mes toliau pretenduojame į lobį. Tai buvo tavo gyvenimo ieškojimas ir tu niekada nesužinosi, kas tai buvo. Bet pažymėk mano žodžius, Kovalenko, aš tai padarysiu. "
  
  - Ne! Ruso klyksmas buvo iš karto. "Kokie jūsų skundai? Ne! Niekada. Tai yra mano. Tai visada buvo mano.
  
  Beviltiškai riaumodamas Kraujo karalius padarė paskutinį beviltišką smūgį. Jo veidą iškreipė skausmas. Iš veido ir rankų bėgo kraujas. Jis atsistojo ir į savo šuolį įdėjo visas valios ir gyvenimo, kupino neapykantos ir žmogžudysčių, uncijos.
  
  Dreiko akys spindėjo, veidas tapo kietas kaip granitas. Jis leido Kraujo karaliui smogti į save, stovėjo tvirtai, kai pamišęs rusas išeikvodavo kiekvieną energijos unciją keliolikoje smūgių, iš pradžių stiprių, bet greitai susilpnėjusių.
  
  Tada Drake'as nusijuokė, garsas anapus tamsos, garsas be meilės ir pasimetęs, įstrigo pusiaukelėje tarp skaistyklos ir pragaro. Kai buvo išeikvota paskutinė Kraujo karaliaus energija, Drake'as pastūmė jį delnu ir atsistojo ant krūtinės.
  
  "Viskas buvo veltui, Kovalenko. Tu pralaimi".
  
  Komodo puolė prie ruso ir surišo jį, nespėjo Dreikas persigalvoti. Karin padėjo jį atitraukti, parodydama beveik vertikalius laiptus ir stulbinantį juodo sosto vaizdą. Iš čia buvo dar įspūdingiau. Padaras buvo didžiulis ir tobulai išpuoselėtas, pakibęs šimtą pėdų virš jų galvų.
  
  "Po jūsų".
  
  Drake'as įvertino kitą kliūtį. Laiptai kilo nežymiu kampu apie šimtą pėdų. Apatinė sosto dalis buvo tamsiai juoda, nepaisant daugybės aplink ją išsibarsčiusių gintaro dėmių.
  
  "Aš turėčiau eiti pirmas", - pasakė Komodo. "Turiu šiek tiek laipiojimo patirties. Turime užlipti kelis laiptelius vienu metu, įkišdami karabinus, o tada išplėsti saugos liniją iki mūsų komandos.
  
  Drake'as leido jam vadovauti. Įniršis vis dar buvo stiprus jo galvoje, beveik neįveikiamas. Jo pirštas vis dar gerai jautėsi ant M16 gaiduko. Tačiau dabar nužudyti Kovalenką reikštų amžiams nuodyti jo sielą, įteigti tamsą, kuri niekada neišsklaidys.
  
  Kaip galėtų pasakyti Benas Blake'as, tai nukreiptų jį į tamsiąją pusę.
  
  Po Komodo jis pradėjo lipti siena aukštyn, nes jam reikėjo blaškytis, nes augo nesibaigiantis keršto poreikis ir bandė jį kontroliuoti. Staigus pakilimas akimirksniu sutelkė jo mintis. Kruvinojo karaliaus verksmai ir dejonės nutilo, kai sostas artėjo, o laiptai tapo sunkesni.
  
  Jie pakilo, Komodo veda kelią, kruopščiai pritvirtino kiekvieną karabiną, prieš patikrindamas jo svorį, tada įsriegio saugos virvę ir numetė savo komandai žemiau. Kuo aukščiau jie pakilo, tuo tamsėjo. Kiekviena laiptų pakopa buvo išraižyta gyvoje uoloje. Dreikas pakilęs ėmė jausti baimę. Jų laukė kažkoks neįtikėtinas lobis; jis pajuto tai savo žarnyne.
  
  Bet sostas?
  
  Už nugaros pajutęs absoliučią tuštumą, jis sustojo, sukaupė drąsą ir pažvelgė žemyn. Benas stengėsi, išplėtęs akis ir išsigandęs. Drake'as pajuto užuojautos ir meilės antplūdį savo jaunam draugui, kuris nebuvo jaučiamas nuo Kennedy mirties. Jis pamatė likusį Deltos karį, bandantį padėti Karin, ir nusišypsojo, kai ji jam pamojo ranka. Jis ištiesė Benui pagalbos ranką.
  
  "Nustok tai daryti iš savęs, Blei. Tegul".
  
  Benas pažvelgė į jį ir atrodė, kad jo smegenyse sprogo fejerverkai. Kažkas Drake'o akyse ar balso tonas jį sujaudino, ir jo veide pasirodė viltis.
  
  "Ačiū Dievui, kad grįžote".
  
  Dreiko padedamas Benas pakilo greičiau. Mirtina tuštuma už jų buvo pamiršta, ir kiekvienas žingsnis tapo atradimo, o ne pavojaus link. Apatinė sosto dalis augo vis arčiau, kol atsidūrė liesti.
  
  Komodo atsargiai nulipo laiptais žemyn ir užlipo į patį sostą.
  
  Po minutės jų dėmesį patraukė traukiantis amerikietiškas akcentas. "O Dieve, jūs, vaikinai, tuo nepatikėsite".
  
  
  KETURIASdešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as peršoko nedidelį plyšį ir nusileido tiesiai ant plataus akmens luito, kuris sudarė sosto papėdę. Prieš pažvelgdamas į Komodo, jis laukė, kol atvyks Benas, Karin ir paskutinis Deltos kareivis.
  
  "Ką tu ten turi?"
  
  Į sosto vietą užlipo "Delta Team" lyderis. Dabar jis nuėjo prie krašto ir spoksojo į juos žemyn
  
  "Kas pastatė šį sostą, parūpino ne itin slaptą praėjimą. Čia, už sosto galo, yra užpakalinės durys. Ir jie buvo atviri".
  
  "Neik prie jo", - greitai pasakė Dreikas, galvodamas apie spąstų sistemas, pro kurias jie buvo praėję. "Kaip mes žinome, tai apverčia jungiklį, kuris siunčia šį sostą tiesiai žemyn.
  
  Komodo atrodė kaltas. "Geras skambutis. Problema ta, kad aš jau turiu vieną. Geros naujienos yra..." Jis nusijuokė. "Jokių spąstų".
  
  Dreikas ištiesė ranką. "Padėk man atsistoti."
  
  Vienas po kito jie užlipo ant obsidiano sosto. Drake'as šiek tiek pasisuko ir pasigrožė bedugnės vaizdu.
  
  Tiesiai priešais, per didžiulę prarają, jis pamatė tą patį akmeninį balkoną, kurį jie buvo užėmę anksčiau. Balkonas, iš kurio išėjo kapitonas Kukas. Balkonas, kuriame Kruvinasis karalius greičiausiai prarado paskutines sveiko proto šukes. Atrodė, kad jie buvo vos už akmens mesti, bet tai buvo apgaulinga mylia.
  
  Drake'as sušuko grimasą. - Šis sostas, - tyliai pasakė jis. "Tai buvo sukurta tam, kad..."
  
  Beno riksmas jį nutraukė. "Matas! Pragaras. Jūs tuo nepatikėsite".
  
  Ne sukrėtimas jo draugo balse sukėlė baimę per Dreiko nervų galūnes, o nuojautos jausmas. Nuojauta.
  
  "Kas čia?"
  
  Jis apsisuko. Jis matė tai, ką matė Benas.
  
  "Pašik mane".
  
  Karin juos išstūmė. "Kas čia?" Tada ji taip pat pamatė. "Niekada".
  
  Jie žiūrėjo į sosto galą, aukštą stulpą, į kurį galima atsiremti, ir dalį, kuri sudarė užpakalines duris.
  
  Jis buvo padengtas dabar žinomais sūkuriais - neįtikėtinai senoviniais simboliais, kurie atrodė kaip tam tikra rašymo forma - ir tais pačiais simboliais, kurie buvo užrašyti ant abiejų kelionių laiku prietaisų, taip pat ant didelės arkos po Deimantu. Galva, kurią Kukas vadinami Pragaro vartais.
  
  Tie patys simboliai, kuriuos Thorsten Dahl neseniai atrado dievų kape, toli Islandijoje.
  
  Dreikas užmerkė akis. "Kaip tai gali atsitikti? Nuo tada, kai pirmą kartą išgirdome apie devynias kruvinas Odino šukes, jaučiuosi taip, lyg gyvenčiau sapne. Arba košmaras".
  
  "Lažinuosi, kad dar nebaigėme su devyniomis dalimis", - sakė Benas. "Tai turi būti manipuliacija. Aukščiausio lygio. Atrodo, kad buvome išrinkti ar panašiai.
  
  "Daugiau kaip prakeiktas". - suriko Dreikas. "Ir liaukitės su "Žvaigždžių karų" šūdais.
  
  "Aš galvojau šiek tiek mažiau apie Skywalkerį, šiek tiek daugiau apie Chucką Bartowski", - švelniai šypsodamasis pasakė Benas. "Nes mes esame geikai ir viskas."
  
  Komodo su nekantrumu pažvelgė į slaptas duris. "Ar turėtume tęsti? Mano žmonės atidavė savo gyvybes, kad padėtų mums taip toli pasiekti. Viskas, ką galime padaryti mainais, tai rasti šios pragaro duobės galą.
  
  - Komodo, - pasakė Dreikas. "Tai pabaiga. Čia turi būti."
  
  Jis pastūmėjo pro didelės grupės vadą ir įėjo į milžinišką praėjimą. Erdvė jau buvo didesnė už į jas vedančias duris, ir, jei tai buvo įmanoma, Drake'as jautė, kad praėjimas platėja, sienos ir lubos vis toliau ir toliau, kol...
  
  Šaltas, smarkus vėjelis glostė jo veidą.
  
  Jis sustojo ir numetė švytėjimo lazdelę. Esant silpnai šviesai, jis paleido gintaro raketą. Jis skrido aukštyn, aukštyn, aukštyn, tada žemyn ir žemyn, nerasdamas atramos. Nerandant lubų, atbrailos ar net grindų.
  
  Jis paleido antrą raketą, šį kartą į dešinę. Ir vėl gintaro antpilas dingo be žinios. Jis sulaužė keletą švytinčių lazdelių ir metė jas į priekį, kad nušviestų jiems kelią.
  
  Vien uolos kraštas nukrito šešiomis pėdomis prieš juos.
  
  Drake'as labai apsvaigė, bet prisivertė tęsti. Dar keli žingsniai ir jis atsidūrė akis į akį su tuštuma.
  
  "Aš nieko nematau. Nesąmonė".
  
  "Negalėjome nueiti iki šio kelio, jei mūsų nesustabdė prakeikta tamsa. Karin išsakė visų mintis. - Pabandyk dar kartą, Dreikai.
  
  Jis pasiuntė trečią blyksnį į tuštumą. Šiame kadre jam skrendant buvo keletas silpnų akcentų. Kažkas buvo kitoje bedugnės pusėje. Didžiulis pastatas.
  
  "Kas tai buvo?" Benas atsiduso iš baimės.
  
  Blykstė greitai užgeso, trumpa gyvybės kibirkštėlė amžiams dingo tamsoje.
  
  "Palauk ten", - pasakė paskutinis likęs Deltos kareivis, vyras su Merlino šaukiniu. "Kiek mums liko gintaro blyksnių?
  
  Drake'as patikrino savo diržus ir kuprinę. Komodo padarė tą patį. Jų sugalvotas skaičius buvo apie trisdešimt.
  
  - Žinau, ką tu galvoji, - pasakė Komodo. - Fejerverkai, tiesa?
  
  "Vieną kartą", - niūriai pasakė Merlinas, komandos ginklų ekspertas. "Sužinokite, su kuo susiduriame, ir nuneškite atgal į vietą, kur galėtume paskambinti atsarginei pagalbai.
  
  Dreikas linktelėjo. "Sutinku". Jis atidėjo keliolika raketų kelionei atgal, o tada susiruošė. Komodo ir Merlinas priėjo ir atsistojo šalia jo ant krašto.
  
  - Pasiruošę?
  
  Viena po kitos, greitai iš eilės, jie paleido raketą po raketos aukštai į orą. Gintaro šviesa ryškiai įsiliepsnojo aukščiausiame taške ir išskleidė akinantį spindesį, kuris išsklaidė tamsą.
  
  Pirmą kartą istorijoje dienos šviesa atėjo į amžinąją tamsą.
  
  Pirotechnikos ekranas pradėjo duoti efektą. Kai blykstė po blykstės toliau skraidė aukštyn ir sprogo, kol lėtai nusileido, didžiulė struktūra kitame milžiniško urvo gale nušvito.
  
  Benas aiktelėjo. Karin nusijuokė. "Šauniai".
  
  Kai jie stebėjo nustebę, užsidegė visiška tamsa ir ėmė matytis stulbinantis statinys. Iš pradžių galinėje sienoje išraižyta arkų eilė, paskui antra eilė po jomis. Tada tapo akivaizdu, kad arkos iš tikrųjų buvo mažos patalpos - nišos.
  
  Po antra eile jie pamatė trečią, tada ketvirtą ir eiles po eilės, kai didžiąja siena slydo akinančios šviesos. Ir kiekvienoje nišoje puikūs spindintys lobiai atspindėjo trumpalaikę slenkančio gintaro pragaro šlovę.
  
  Benas buvo apstulbęs. "Tai... tai..."
  
  Drake'as ir Delta Team toliau šaudė raketą po raketos. Atrodė, kad dėl jų didžiulė kamera užsiliepsnojo. Prieš jų akis įsiplieskė didingas gaisras.
  
  Galiausiai Drake'as paleido paskutinę raketą. Tada jis skyrė akimirką, kad įvertintų stulbinantį apreiškimą.
  
  Benas mikčiojo. "Tai didžiulis... tai..."
  
  "Dar vienas dievų kapas". Drake'as baigė susirūpinimą balsu, o ne nuostabą. "Bent tris kartus daugiau nei Islandijoje. Jėzau Kristau, Benai, kas, po velnių, vyksta?
  
  
  * * *
  
  
  Kelionė atgal, nors ir vis dar kupina pavojų, užtruko pusę laiko ir pusę pastangų. Vienintelė didelė kliūtis buvo didelis tarpas, kuriame jie turėjo nutiesti kitą užtrauktuką, kad galėtų grįžti, nors "Lust" kambarys visada buvo problema vaikinams, kaip Karin atkreipė dėmesį į Komodo šoną.
  
  Grįžę pro Kuko pragaro vartų arką, jie per lavos vamzdį trypė atgal į paviršių.
  
  Dreikas nutraukė ilgą tylą. "Oho, tai šiuo metu geriausias kvapas pasaulyje. Pagaliau gryno oro".
  
  Mano Kinimaki balsas pasigirdo iš aplinkinės tamsos. "Paimk tą havajietišką gryno oro gurkšnį, žmogau, ir būsi arčiau savo tikslo".
  
  Iš pusiau tamsos išniro žmonės ir veidai. Generatorius buvo paleistas, uždegant paskubomis pastatytą styginių šviesų rinkinį. Buvo statomas lauko stalas. Komodo pranešė apie savo vietą, kai pradėjo kilti lavos vamzdžiu. Beno signalas grįžo ir jo mobilusis telefonas keturis kartus supypsėjo su atsakikliu. Karin padarė tą patį. Tėvams buvo leista skambinti.
  
  - Tik keturis kartus? - išsišiepęs paklausė Dreikas. "Jie tikriausiai tave pamiršo".
  
  Dabar prie jų priėjo Heidenas, nuskuręs, pavargęs Haidenas. Bet ji nusišypsojo ir nedrąsiai apkabino Beną. Alicija nusekė ir žvilgtelėjo į Dreiką žmogžudiškomis akimis. Ir šešėliuose Drake'as pamatė May, jos veide atsispindėjo baisi įtampa.
  
  Jau beveik atėjo laikas jų skaičiavimams. Japonė, o ne anglė, dėl to atrodė labiausiai sugniuždyta.
  
  Dreikas nusikratė nuo pečių tamsų depresijos debesį. Jis viską užbaigė numetęs surištą ir užkimštą Kraujo karaliaus figūrą ant nelygios žemės prie jų kojų.
  
  "Dmitrijus Kovalenko". Jis urzgė. "Varpo galo karalius. Labiausiai ištvirkęs tokio pobūdžio. Ar kas nors nori spyrių?"
  
  Tuo metu Džonatano Geitso figūra materializavosi iš augančio triukšmo aplink laikinąją stovyklą. Drake'as primerkė akis. Jis žinojo, kad Kovalenko asmeniškai nužudė Gateso žmoną. Gatesas turėjo daugiau priežasčių įskaudinti rusą nei net Drake'as ir Alicia.
  
  "Bandyti". - sušnypštė Dreikas. - Šiaip ar taip, niekšui kalėjime nereikės visų rankų ir kojų.
  
  Jis pamatė, kaip Benas ir Karin krūpčioja ir nusisuko. Tą akimirką jis pamatė vyrą, kuriuo tapo. Jis matė kartėlį, kerštingą pyktį, neapykantos ir pasipiktinimo spiralę, dėl kurios jis taps tokiu, kaip pats Kovalenko, ir žinojo, kad visos šios emocijos jį suės ir galiausiai pakeis, pavers kitu žmogumi. Tai buvo pabaiga, kurios nė vienas iš jų nenorėjo...
  
  ... Tai yra, Alison arba Kennedy.
  
  Jis taip pat nusisuko ir apkabino kiekvieną Bleiko pečių. Jie pažvelgė į rytus, pro siūbuojančių palmių eilę, link tolimų putojančių šviesų ir tyvuliuojančio vandenyno.
  
  "Kažko panašaus matymas gali pakeisti žmogų", - sakė Drake'as. "Gali suteikti jam naujų vilčių. Laikas duotas".
  
  Benas kalbėjo neatsisukdamas. "Žinau, kad dabar nori Dinoroc citatos, bet aš tau jos neduosiu. Vietoj to galėčiau pacituoti keletą atitinkamų eilučių iš "Haunted". Ką manote apie tai?"
  
  "Ar dabar cituoji Taylor Swift? Kas ten nutiko?"
  
  "Šis takelis yra toks pat geras, kaip ir bet kuris jūsų Dinorocks. Ir tu tai žinai".
  
  Bet Drake'as niekada to nepripažins. Vietoj to, jis klausėsi, kaip šneka jiems už nugaros. Teroristų sąmokslai buvo sumaniai ir greitai sužlugdyti, tačiau vis tiek buvo keletas aukų. Neišvengiama pasekmė bendraujant su fanatikais ir bepročiais. Šalis apėmė gedulą. Prezidentas buvo pakeliui ir jau buvo pažadėjęs dar vieną visišką JAV kapitalinį remontą. žvalgybos sistemą, nors vis dar buvo neaišku, kaip kas nors galėtų sutrukdyti Kovalenko vykdyti planą, kuris buvo kuriamas dvidešimt metų, kai visą tą laiką jis buvo laikomas tiesiog mitine figūra.
  
  Labai panašūs į dievus ir jų palaikus, kuriuos jie rado dabar.
  
  Tačiau buvo pasimokyta, o JAV ir kitos šalys buvo pasiryžusios į visa tai atsižvelgti.
  
  Kaltinimų, pateiktų valdantiesiems, kurie veikė priverstinai ir baimindamiesi dėl savo artimųjų gerovės, teismų sistema truks daugelį metų.
  
  Tačiau Kraujo karaliaus belaisviai buvo išlaisvinti ir vėl susijungė su savo artimaisiais. Gatesas pažadėjo, kad Kovalenko vienaip ar kitaip bus priverstas atsisakyti savo kruvinos keršto. Harrisonas vėl susitiko su dukra, nors ir trumpam, ir ši žinia Drake'ą tik dar labiau nuliūdino.
  
  Jei jo paties dukra būtų gimusi ir mylėta, o paskui pagrobta, ar jis būtų pasielgęs taip pat, kaip ir Harisonas?
  
  Žinoma, kad norėtų. Bet kuris tėvas perkeltų dangų, žemę ir viską, kas tarp jų, kad išgelbėtų savo vaiką.
  
  Heidenas, Geitsas ir Kinimaka pasitraukė nuo triukšmo, kol buvo šalia Drake'o ir jo grupės. Jis džiaugėsi matydamas Komodo ir išgyvenusį Deltos kareivį Merliną kartu su jais. Draugiškumu ir veiksmu užsimezgę ryšiai buvo amžini.
  
  Haydenas klausinėjo Gateso apie kažkokį vaikiną, vardu Russellas Caymanas. Atrodė, kad šis žmogus Islandijos operacijos vadovu pakeitė Torsteną Dahlį, jo įsakymai atėjo iš pačios viršaus... o gal net iš miglotos ir tolimosios vietos virš jos. Atrodė, kad Kaimanas buvo kietas ir negailestingas žmogus. Jis nuolat vadovavo slaptoms operacijoms ir sklandė gandai apie dar labiau slaptas ir rinktines operacijas tiek namuose, tiek užsienyje.
  
  "Kaimanas yra trikčių šalinimo įrankis", - sakė Gatesas. "Bet ne tik tai. Matote, niekas nežino, kieno jis trikčių šalininkas. Jo klirensas viršija aukščiausią lygį. Jo prieiga yra tiesioginė ir besąlyginė. Tačiau kai yra stumiamas, niekas nežino, kam jis iš tikrųjų dirba".
  
  Suskambo Dreiko mobilusis telefonas ir jis padėjo ragelį. Jis patikrino ekraną ir apsidžiaugė pamatęs, kad skambina Thorsten Dahl.
  
  "Ei, tai išprotėjęs švedas! Kas vyksta, drauge? Vis dar kalbi kaip idiotas?
  
  "Atrodytų, taip. Jau kelias valandas bandau su kuo nors susisiekti ir suprantu. Likimas man negailestingas".
  
  - Tau pasisekė, kad turi vieną iš mūsų, - pasakė Drake'as. "Tai buvo sunkios kelios dienos".
  
  "Na, tai bus dar šiurkštesnė". Dahl grįžo.
  
  "Aš tuo abejoju..."
  
  "Klausyk. Radome piešinį. Tiksliau žemėlapį. Mums pavyko iššifruoti didžiąją jos dalį, kol tas idiotas Kaimanas priskyrė tai aukščiausio lygio saugumo problemai. Beje, ar Haydenas ar Gatesas ką nors apie jį sužinojo?
  
  Dreikas sutrikęs mirktelėjo. "Kaimanas? Kas, po velnių, yra šis Kaimanų vaikinas? Ir ką Haydenas ir Gatesas žino?
  
  "Nesvarbu. Aš neturiu daug laiko". Pirmą kartą Drake'as suprato, kad jo draugas kalba pašnibždomis ir skuba. "Žiūrėk. Žemėlapis, kurį radome, nurodo bent trijų kapų vietą. Ar tu tai supratai? Yra trys dievų kapai".
  
  "Ką tik radome antrąjį". Drake'as pajuto, kaip vėjas jį išmušė. "Jis milžiniškas."
  
  "Aš taip ir maniau. Tada atrodo, kad žemėlapis yra tikslus. Bet, Drake'ai, tu turi tai išgirsti, trečiasis kapas yra didžiausias iš visų, ir tai yra pats blogiausias.
  
  - Blogiau?
  
  "Pilna baisiausių dievų. Tikrai šlykštu. Blogi padarai. Trečiasis kapas buvo tarsi kalėjimas, kuriame mirtis buvo priverstinė, o ne priimta. Ir Drake'as..."
  
  "Ką?"
  
  "Jei mes teisūs, manau, kad tai yra raktas į kažkokį pasaulio pabaigos ginklą.
  
  
  KETURIASdešimt TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Tuo metu, kai Havajus užklupo kita tamsa ir prasidėjo kiti senovinio megaplano etapai, Drake'as, Alicia ir May viską paliko, kad galutinai užbaigtų savo krizę.
  
  Atsitiktinai jie pasirinko dramatiškiausią aplinką. Waikiki paplūdimys su šiltu Ramiuoju vandenynu, kurį vienoje pusėje ryškiai apšviečia besileidžiantis mėnulis, o kitoje - liepsnojančių turistinių viešbučių eilės.
  
  Tačiau šį vakarą tai buvo pavojingų žmonių ir atšiaurių apreiškimų vieta. Trys gamtos jėgos susibūrė į susitikimą, kuris amžiams pakeis jų gyvenimą.
  
  Dreikas prabilo pirmas. "Jūs abu turite man pasakyti. Kas nužudė Wellsą ir kodėl. Štai kodėl mes čia, todėl muštis po krūmą daugiau nėra prasmės".
  
  "Tai ne vienintelė priežastis, kodėl mes esame čia". Alicija pažvelgė į Mai. "Šis elfas padėjo nužudyti Hudsoną, tylėdamas apie savo mažąją seserį. Atėjo laikas man ir mano vyrui senamadiškai atkeršyti".
  
  Mai lėtai papurtė galvą. "Tai netiesa. Tavo storas, idiotiškas vaikinas...
  
  - Tada Velso dvasia. Alicija sušnypštė. "Norėčiau turėti laisvo laiko!"
  
  Alicija žengė į priekį ir stipriai trenkė Mejai į veidą. Maža japonė susvyravo, tada pakėlė akis ir nusišypsojo.
  
  "Tu prisiminei".
  
  "Ką tu man sakei, kad kitą kartą, kai tave trenksiu, turėčiau trenkti kaip vyras? Taip, tu nelinkęs pamiršti kažko panašaus.
  
  Alicija paleido daugybę smūgių. Mai atsitraukė, sugriebdama kiekvieną jų riešą. Smėlis aplink juos buvo susmulkintas, greitomis pėdomis išbarstytas atsitiktiniais raštais. Drake'as kartą bandė įsikišti, bet smūgis į dešinę ausį privertė susimąstyti.
  
  "Tik nežudyk vienas kito".
  
  - Nieko negaliu pažadėti, - sumurmėjo Alicija. Ji nukrito ir užklupo May dešinę koją. Mai nusileido niurzgdama, smėliui gniuždant galvą. Alicijai priartėjus Mai į veidą įmetė saują smėlio.
  
  "Kalė".
  
  - Viskas sąžininga... - Majus puolė. Dvi moterys susidūrė akis į akį. Alicia buvo įpratusi artimai kovoti ir mesdavo stiprius smūgius alkūnėmis, kumščiais ir delnais, tačiau Mai kiekvieną iš jų pagavo arba išvengė ir atsakė tuo pačiu. Alicia sugriebė May diržą ir bandė išmušti iš pusiausvyros, bet viskas, ką ji pasiekė, buvo dalinai suplėšyti May kelnių viršų.
  
  Ir palikite Alicijos gynybą atvirą.
  
  Stebėdamas įvykius Dreikas sumirksėjo. "Dabar tai labiau atrodo kaip tiesa". Jis atsitraukė. "Tęsti".
  
  May visapusiškai pasinaudojo Alicijos klaida ir galėjo būti tik vienas prieš May klasės karį. Smūgiai užklupo Aliciją, ir ji svirduliavo atgal, dešinė ranka kabojo suglebusi, o krūtinkaulis degė nuo daugybės smūgių. Dauguma karių būtų pasidėję po dviejų ar trijų smūgių, tačiau Alicia buvo pagaminta iš griežtesnių dalykų ir net pabaigoje ji vos nesusitvarkė.
  
  Ji metėsi atgal per orą, spyrė ir apsvaigino Mai dvikoju spyriu į pilvą. Alicia nusileido ant nugaros smėlyje ir apvertė visą kūną aukštyn kojomis.
  
  Tik sutikti sudėtingiausios tvarkos augalo veidą. Smūgis į pilvą galėjo išmušti Hulką, bet tai net nesustabdė Mai. Jos raumenys lengvai atlaikė smūgį.
  
  Alicija nukrito, šviesa beveik užgeso. Prieš jos akis plaukė žvaigždės, o ne tos pačios, kurios mirgėjo naktiniame danguje. Ji aimanavo. "Pelniškai laimingas šūvis".
  
  Tačiau May jau kreipėsi į Drake'ą.
  
  "Aš nužudžiau Wellsą, Dreikai. Aš padariau".
  
  "Aš tai supratau anksti", - sakė jis. "Turbūt turėjote priežastį. Kas tai buvo?"
  
  - To nepasakytum, jei nužudyčiau seną niekšą. Alicija aimanavo po jais. - Jūs mane vadintumėte psichone kale.
  
  Drake'as ją ignoravo. Mai išpurtė smėlį iš plaukų. Po minutės ji giliai įkvėpė ir giliai pažvelgė jam į akis.
  
  "Kas čia?"
  
  "Dvi priežastys. Pirmas ir paprasčiausias dalykas yra tai, kad jis sužinojo apie Čikos pagrobimą ir pagrasino tau pasakyti.
  
  - Bet mes galime pasikalbėti apie...
  
  "Aš žinau. Tai tik maža dalis."
  
  Tik maža dalis, pagalvojo jis. Ar May sesuo buvo pagrobta maža dalis?
  
  Dabar Alicija sunkiai atsistojo. Ji taip pat atsisuko į Drake'ą, jos akys pilnos nebūdingos baimės.
  
  - Žinau, - pradėjo Mejus ir parodė į Aliciją. "Mes žinome kai ką daug blogesnio. Kažkas baisaus..."
  
  "Jėzau, jei tu to nepaleisi, aš nušausiu tau abiem sušiktas galvas".
  
  "Visų pirma, jūs turėtumėte žinoti, kad Wellesas niekada jums nesakys tiesos. Jis buvo SAS. Jis buvo pareigūnas. Ir jis dirbo mažoje organizacijoje, kuri yra tokia aukšta maisto grandinėje, kad ji valdo vyriausybę.
  
  "Tikrai? Apie ką?" Drake'o kraujas staiga sustingo.
  
  - Kad tavo žmona Alison buvo nužudyta.
  
  Jo burna judėjo, bet jokio garso.
  
  "Tu su kuo nors priartėjai per arti. Jiems reikėjo, kad tu paliktum šį pulką. Ir jos mirtis privertė tave pasitraukti".
  
  "Bet aš ketinau išeiti. Ketinau palikti SAS dėl jos!
  
  - Niekas nežinojo, - tyliai pasakė Mai. "Net ji to nežinojo".
  
  Dreikas sumirksėjo, pajutęs staigią drėgmę akių kampučiuose. "Ji turėjo mūsų vaiką".
  
  Mai žiūrėjo į jį pilku veidu. Alicija nusisuko.
  
  "Aš niekada niekam anksčiau nesakiau", - sakė jis. "Niekada".
  
  Aplink juos aimanavo Havajų naktis, stiprus banglentininkas šnabždėjo seniai pamirštas senolių dainas, žvaigždės ir mėnulis žvelgė žemyn kaip niekada aistringai, saugodami paslaptis ir klausydamiesi pažadų, kuriuos dažnai gali duoti žmogus.
  
  - Ir dar kažkas, - tamsoje pasakė Mai. "Daug laiko praleidau su Wellsu, kai šokinėjome po Majamį. Kai buvome tame viešbutyje, žinote, tame, kuris buvo susprogdintas, aš girdėjau, kaip jis telefonu kalbėjo bent pusšimtį kartų su vyru...
  
  "Koks žmogus?" - greitai pasakė Dreikas.
  
  "Žmogaus vardas buvo Kaimanas. Russellas Kaimanas".
  
  
  GALAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Davidas Leadbeateris
  Keturiuose Žemės kampuose
  
  
  PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Gynybos sekretorė Kimberly Crow atsisėdo su augančiu nerimo jausmu jos jau siaučiančioje širdyje. Tiesa, ji dirbo neilgai, tačiau spėjo, kad ne kasdien keturių žvaigždučių armijos generolas ir aukšto rango CŽV pareigūnas reikalaudavo į audienciją su kuo nors iš jos ūgio.
  
  Tai buvo mažas, blankus, bet puošnus kambarys viešbutyje Vašingtono centre; vieta, prie kurios ji buvo pripratusi, kai reikalai reikalavo šiek tiek daugiau taktiškumo nei įprastai. Blausus apšvietimas silpnai atsispindėjo nuo šimtų auksinių ir ąžuolo masyvo objektų, suteikdamas kambariui kasdieniškesnį pojūtį ir pabrėždamas čia sutiktų žmonių bruožus ir nuolat besikeičiančias išraiškas. Qrow laukė, kol pirmasis iš jų prabils.
  
  Markas Digby, CŽV vyras, iškart ėmėsi reikalo. "Tavo komanda pamišusi, Kimberly", - pasakė jis, o jo tonas persmelkia atmosferą kaip rūgštis per metalą. "Rašo savo bilietą".
  
  Qrow, kuris tikėjosi šios kaustinės atakos, nemėgo eiti į gynybą, bet jis tikrai neturėjo kito pasirinkimo. Net kalbėdamas ji žinojo, kad Digby norėjo būtent to. "Jie iškvietė teismą. Lauke. Man tai gali nepatikti, Markai, bet aš to laikausi.
  
  "O dabar mes atsiliekame", - nepatenkintas niurzgėjo generolas Džordžas Glisonas. Jam rūpėjo tik naujos sužadėtuvės.
  
  "Varžybose dėl vadinamųjų "atostogų vietų"? Raiteliai? Prašau. Mūsų geriausi protai dar nesulaužė kodo.
  
  - Laikykis to, taip? Digbis tęsė, lyg Glisonas nebūtų pertraukęs. - O kaip dėl jų sprendimo nužudyti civilį?
  
  Qrow pravėrė burną, bet nieko nesakė. Geriau to nedaryti. Digby aiškiai žinojo daugiau nei ji ir ketino panaudoti kiekvieną smulkmeną.
  
  Jis žiūrėjo tiesiai į ją. - O kaipgi, Kimberli?
  
  Ji žiūrėjo atgal į jį nieko nesakydama, tarp jų dabar spragsėjo oras. Buvo aišku, kad Digbis sulaužys pirmas. Vyras praktiškai kunkuliavo nuo poreikio dalintis, išlieti sielą ir lipdyti ją pagal savo mąstymą.
  
  "Vyras, vardu Joshua Vidal, padėjo jiems atlikti tyrimą. Mano komanda ant žemės nežinojo, kodėl jie jo ieško, ar kodėl išjungė visas kameras stebėjimo kambaryje, - nutilo, - kol vėliau patikrino ir rado... - apsimetinėdamas papurtė galvą. liūdesys blogesnis nei dauguma muilo operų žvaigždžių.
  
  Qrow skaitė tarp eilučių, jausdamas daugybę mėšlo sluoksnių. "Ar turite visą ataskaitą?"
  
  "Aš tikiu". Digbis ryžtingai linktelėjo. "Iki vakaro jis bus ant jūsų stalo".
  
  Qrow tylėjo apie viską, ką žinojo apie naujausią misiją. SPEAR komanda palaikė ryšį - vos - bet jie šiek tiek žinojo apie tai, kas nutiko. Tačiau šio Joshua Vidalo nužudymas, jei tai bent kiek tiesa, komandai turės gilių ir toli siekiančių pasekmių. Prie to pridėjus Marką Digby, kuris buvo toks žmogus, kuris mielai ištaisydavo bet kokias klaidas, kurios prisidėjo prie jo paties tikslo, ir Haydeno komandą būtų galima lengvai pavadinti JAV gėda. Jie gali būti išformuoti, priskirti prie bėglių, kuriems taikomas areštas, arba... dar blogiau.
  
  Viskas priklausė nuo Digbio plano.
  
  Crowe turėjo žengti labai atsargiai, turėdamas omenyje savo gana sunkią karjerą. Pavykti taip toli, pasiekti taip aukštai nebuvo be pavojų - kai kurie vis tiek slypėjo už jos.
  
  Generolas Glisonas nusijuokė. "Tai nieko nejudina į priekį. Ypač tie vaikinai, kurie dirba laukuose".
  
  Qrow linktelėjo generolui. "Sutinku, George. Tačiau SPEAR turėjo ir tebeturi vieną efektyviausių mūsų komandų kartu su SEAL 6 ir 7 komandomis. Jos yra... unikalios daugeliu atžvilgių. Žodžiu, pasaulyje nėra kitos tokios komandos kaip jie.
  
  Digbio žvilgsnis buvo sunkus. "Manau, kad tai labai nestabili, o ne pranašesnė padėtis. Šioms SWAT komandoms reikia trumpesnių pavadėlių, o ne laisvesnių grandinių.
  
  Qrow jautė, kad atmosfera pablogėjo ir žinojo, kad ateityje bus dar blogiau. "Jūsų komanda nukrypo nuo bėgių. Jie turi vidinių problemų. Išorinės paslaptys, kurios dar gali įkąsti mums visiems į užpakalį..." Jis nutilo.
  
  Generolas Glisonas vėl sumurmėjo. "Paskutinis dalykas, kurio mums reikia, yra Jungtinių Valstijų pasamdyta nesąžiningų tarptautinių korporacijų komanda, kuri išprotėtų užsienyje ir sukeltų dar vieną šūdo audrą. Geriau nutraukti ryšius, kol galime.
  
  Qrow negalėjo nuslėpti nuostabos. "Apie ką tu kalbi?"
  
  "Mes nieko nesakome". Digbis pažvelgė į sienas taip, lyg tikėtųsi pamatyti Dumbo ausis.
  
  - Ar jūs sakote, kad jie turėtų būti suimti? ji paspaudė.
  
  Digbis beveik nepastebimai papurtė galvą; vos pastebimas, bet judesys, kuris suskambėjo įspėjamaisiais varpais giliai Qrow sieloje. Jai tai nepatiko, nė trupučio, bet vienintelis būdas sumažinti siaubingą įtampą kambaryje ir išeiti buvo judėti toliau.
  
  "Įkišk smeigtuką", - tarė ji kuo lengvesniu balsu. "Ir aptarkime kitą priežastį, kodėl esame čia. Keturiuose žemės kampuose".
  
  "Kalbėkime tiesiai", - sakė generolas. "Ir žiūrėkite į faktus, o ne į pasakas. Faktai byloja, kad kai kurie psichopatai užkliuvo už trisdešimties metų senumo rankraščių, kuriuos parašė Kuboje besislapstantys karo nusikaltėliai. Faktai sako, kad ši krūva psichonų nuėjo į priekį ir sušikta nutekino juos į prakeiktą tinklą, o tai visai natūralu šiai grupei. Tai yra faktai".
  
  Varna žinojo apie generolo priešiškumą archeologiniam folklorui ir visišką vaizduotės stoką. - Manau, kad taip, Džordžai.
  
  "Ar norėtumėte daugiau?"
  
  "Na, aš esu tikras, kad mes juos išgirsime".
  
  "Kiekvienas išprotėjęs mokslininkas, kiekvienas Indianos pakrikęs Džounsas ir oportunistinis nusikaltėlis pasaulyje dabar turi prieigą prie tos pačios informacijos kaip ir mes. Kiekviena vyriausybė, kiekviena specialiųjų pajėgų komanda, kiekvienas juodųjų operacijų padalinys tai matė. Net ir tie, kurių nėra. Ir dabar... jie visi sutelkė nešvariausią dėmesį į vieną vietą.
  
  Qrow nebuvo tikra, kad jai patiko jo analogija, bet paklausė: "Kuris?
  
  "Suplanuokite Paskutiniojo teismo tvarką. Suplanuokite pasaulio pabaigą".
  
  - Dabar tai skamba šiek tiek dramatiškai iš jūsų pusės, generole.
  
  "Perskaičiau pažodžiui, tai viskas".
  
  "Mes visi tai perskaitėme. Visa tai, - įsiterpė Digbis. "Žinoma, į tai reikia žiūrėti rimtai ir kol kas jo negalima nuvertinti. Pagrindinis dokumentas, kurį jie vadina "Paskutinio teismo tvarka", nurodo raitelius ir, mūsų manymu, tvarką, kuria jų reikia ieškoti.
  
  "Bet..." Glisonas aiškiai negalėjo susilaikyti. "Keturi kampai. Tai visiškai nelogiška."
  
  Qrow padėjo jam žengti į priekį. "Manau, kad tai užkoduota tyčia, Džordžai. Kad apsunkintų sprendimą. Arba padaryti taip, kad ji būtų prieinama tik Ordino išrinktiesiems".
  
  "Man tai nepatinka". Glisonas atrodė lyg eina iš proto.
  
  "Aš esu tikras". Krovas bakstelėjo į stalą priešais ją. "Bet pažiūrėkite - rankraštis kelia daug klausimų, į kuriuos dar nėra atsakymų. Iš esmės, kur jie dabar... Ordinas?"
  
  "Tai jokiu būdu nėra didžiausia paslaptis, su kuria susiduriame", - nesutiko Digby. "Šis planas yra tai, ko mes turime skubėti.
  
  Qrow džiaugėsi šios konkrečios manipuliacijos pergale. "SPEARS jau yra Egipte", - patvirtino ji. "Turėtume priimti rankraštį pagal nominalią vertę ir manyti, kad mūsų ankstyvosios interpretacijos yra teisingos.
  
  Digbis prikando apatinę lūpą. "Viskas gerai, - sakė jis, - bet taip pat atveda mus į visą ratą ten, kur norime būti. Dabar turi būti priimtas sprendimas, Kimberly.
  
  - Dabar? Ji nuoširdžiai nustebo. "Jie niekur nedings ir būtų klaida juos išimti iš aikštės. Manau, kad supratote rankraštį? Keturi raiteliai? Paskutiniai keturi ginklai? Karas, užkariavimai, badas, mirtis. Jei tai pagrįsta, mums reikia, kad jie darytų tai, ką moka geriausiai.
  
  "Kimberly". Digbis pasitrynė akis. "Jūs ir aš turime visiškai skirtingą požiūrį į tai, kas tai yra".
  
  "Tikrai negalite užginčyti jų ankstesnių sėkmių?
  
  "Kaip apibrėžiate sėkmę? Digbis nepaprastai pasipūtęs išskėtė rankas. "Taip, jie neutralizavo keletą grėsmių, bet taip galėjo ir SEALs, reindžeriai, CŽV Specialiosios veiklos skyrius, SOG, Jūrų plėšikai..." Jis nutilo. "Matai, kur aš einu?"
  
  "Jūs sakote, kad mums nereikia SPIR".
  
  Digbis tyčia pavartė akis. "Tai niekada neįvyko".
  
  Qrow prireikė daugiau nei sekundės, kol apmąstė numatomą įžeidimą. Ji žvilgtelėjo nuo Digbio į Glisoną, bet generolas atsakė tik bejausmiu, stoišku žvilgsniu, be jokios abejonės, jo kūrybinio potraukio išorine išraiška. Jai buvo aišku, kur SPIR pasisekė. Gleesonas nuoširdžiai to nesuprato, o Digby siekė kitokio tikslo.
  
  "Kol kas, - sakė ji, - turime tik žodžių ir pranešimų, daugiausia gandų. Ši komanda rizikavo savo gyvybėmis, prarado savo vyrus ir ne kartą aukojosi dėl šios šalies. Jie turi teisę pasisakyti".
  
  Digbis nusijuokė, bet nieko nesakė. Krovas atsilošė kėdėje, mėgaudamasis ramia atmosfera, kuri vis dar tvyrojo keturiuose kambario kampuose, bandydamas išlikti susikaupęs. Bendraujant su nuodingomis gyvatėmis reikėjo susikaupimo ir ramybės.
  
  "Siūlau siųsti žmones į TerraLeaks, kad būtų sustabdytas toks informacijos srautas", - sakė ji. "Kol bus nustatytas šio įsakymo autentiškumas. Kas bus greitai", - pridūrė ji. "Tiriame Kubos bunkerį, kuriame jis buvo rastas. Ir mes leidžiame komandai SPEAR atlikti savo darbą. Niekas to nepadarys greičiau".
  
  Generolas Glisonas pritardamas linktelėjo. - Jie ten, - sumurmėjo jis.
  
  Tada Digbis plačiai jai nusišypsojo, užsimindamas apie katę, kuri gavo kremą. "Priimu visus jūsų pasiūlymus", - sakė jis. "Noriu pasakyti, kad nesutinku su jais, bet sutiksiu. O mainais noriu, kad priimtumėte mano mažą pasiūlymą.
  
  Dieve brangus, ne. - Kuris iš jų?
  
  "Siunčiame antrą komandą. Uždengti juos ir galbūt jiems padėti".
  
  Qrow žinojo, ką sako. "Uždengti" reiškė stebėti, o "padėti", galbūt - vykdyti.
  
  "Kokia komanda?"
  
  "SEAL komanda 7. Jie artėja."
  
  "Neįtikėtina." Qrow papurtė galvą. "Turime dvi geriausias mūsų komandas tame pačiame rajone tuo pačiu metu. Kaip tai nutiko?
  
  Digby sugebėjo išlikti abejingas. "Grynas sutapimas. Bet jūs turite sutikti, kad du yra geriau nei vienas.
  
  "Gerai". Qrow žinojo, kad neturi kito pasirinkimo, kaip tik sutikti. "Bet jokiomis aplinkybėmis šios dvi komandos nesusitiks. Ne dėl kokių nors priežasčių. Viskas aišku?"
  
  "Tik jei pasaulis nuo to priklausys". Digbis nusišypsojo, vengdamas klausimo ir priversdamas Glisoną dejuoti.
  
  "Išlikite profesionalūs", - sakė Gleasonas. "Per kelias valandas galiu turėti septynis reikiamoje vietoje. Su sąlyga, kad tai gana greitai baigsime.
  
  "Apsvarstykite tai". Qrow susilaikė nuo poros sakymo, kad išeinant neleistų durims atsitrenkti į užpakalį. SPEAR atveju tai negalėjo būti rimtesnė. Žmogui, kuris nužudė Joshua Vidalą, tai buvo žiauru. Jai tai galėjo būti bet kas iš aukščiau išvardytų ir dar blogiau. Bet pirmiausia išgelbėkime pasaulį, pagalvojo ji.
  
  Vėlgi.
  
  
  ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Aleksandrija slypi visoje savo šiuolaikinėje šlovėje už stiklo lango; klestintis betoninis didmiestis, apsuptas putojančios jūros, pažymėtas palmėmis ir viešbučiais, vingiuota pakrantės linija ir neįtikėtinai įspūdinga Aleksandrijos biblioteka.
  
  CŽV saugus namas žvelgė į šešias eismo slopinamas juostas, kurios lėtai vingiavo pakrantės priekyje. Visas patekimas į išsekusį balkoną iš lauko buvo ribojamas sunkių stiklų ir grotų. Tik pagrindinė svetainė suteikė jaukumo; virtuvė buvo maža ir laikinoji, du miegamieji jau seniai tapo plieniniais narvais. Tik vienas žmogus saugos namuose dirbo visą darbo dieną, ir jis aiškiai buvo už savo komforto zonos ribų.
  
  Alicija užsisakė puodelį kavos. "Ei, tai keturi juodi, du su pienu, trys su grietinėle ir vienas su cinamono skoniu. Supratau?"
  
  "Aš ne..." Trisdešimties metų vyras plonais akiniais ir storais antakiais įnirtingai mirktelėjo. "Aš... nedarau kavos. Ar tu tai supranti?
  
  "Jūs nesuprantate? Na, ką tu čia veiki?
  
  "Ryšys. Vietinis kontaktas. Namų tvarkytoja. aš-"
  
  Alicija įtemptai primerkė akis. - Namų tvarkytoja?
  
  "Taip. Bet ne taip. Aš...
  
  Alicija nusisuko. "Po velnių, bičiuli. Tu neklosi lovų. Tu nedarai kavos. Už ką mes tau mokame?
  
  Drake'as stengėsi nekreipti dėmesio į anglę, užuot sutelkęs dėmesį į Smitho ir Lauren susitikimą. "New Yorker" buvo pasiruošęs ir skrido į Egiptą tuo metu, kai nauja grėsmė iš šiek tiek nerimą keliančios tapo prioritetine. Stovėjusi kambario centre nuleidusi plaukus ir žaisminga veido išraiška, ji buvo pasirengusi atnaujinti komandą, tačiau kai Smithas prisiartino prie Lauren, ją užgriuvo daugybė emocijų.
  
  - Ne dabar, - iškart atsakė ji.
  
  - Aš gyvas, - sumurmėjo Smitas. "Maniau, kad tau gali būti įdomu".
  
  Užuot atsitraukusi, Lauren giliai įkvėpė. "Aš nerimauju dėl tavęs kiekvieną dieną, kiekvieną minutę. Aš tikiu. Ar tau tai patinka, Smith?
  
  Kareivis atvėrė burną prieštarauti, bet Alicija mikliai įsikišo. "Velnias, ar negirdėjai? Jo vardas Lancelotas. Jis teikia pirmenybę Smithui. Dabar mes visi jį taip vadiname".
  
  Lauren buvo užkluptas antrą kartą per minutę. "Lance-a-What? Ar tai ne senojo riterio vardas?"
  
  - Žinoma, - džiaugsmingai tarė Alicija. "Tas pats vaikinas, kuris padarė neištikimybę su karaliaus žmona".
  
  "Ar sakai, kad turėčiau nerimauti? Arba tau tai rūpi?"
  
  Alicija spoksojo į Smithą. "Ne. Jei jis tave praras, geriausia, ką jis gaus, yra babuinas, o raudonveidžių beždžionių Egipte nėra. Ji klausiančiu žvilgsniu apžiūrėjo kambarį. - Bent jau ne už šio kambario ribų.
  
  Dabar Mai stovėjo šalia Lauren, pasitraukusi į šoną, du kartus patikrinusi seifo apsaugos sistemą. "Ar turėtume suspėti iki operacijos? Spėju, kodėl čia Lauren?
  
  "Taip taip". Niujorkietė greitai atgavo savitvardą. "Ar norėtumėte visi atsisėsti? Tai gali užtrukti šiek tiek laiko".
  
  Yorgi rado tuščią vietą. Dreikas atsisėdo ant kėdės porankio ir atidžiai apžiūrėjo kambarį. Stebint iš šalies, jam buvo aišku, kaip Dalas ir Kenzi suartėjo, kaip Heidenas nuslydo nuo Kinimakio ir, laimei, kaip Alicia ir May dabar labiau priima vienas kito buvimą. Drake'ui labai palengvėjo toks rezultatas, tačiau netrukus turėjo įvykti kitas svarbus dalykas. Yorgi beveik visiškai tylėjo nuo tada, kai tik prieš tris dienas buvo atskleistas.
  
  Aš esu ta, kuri šaltakraujiškai nužudžiau savo tėvus.
  
  Taip, tai pakenkė šventei, bet niekas rusams nespaudė. Jis tikrai labai stengėsi pripažinti, ką padarė; Dabar jam prireikė laiko prisiminimą paversti tikrais žodžiais.
  
  Loren atrodė šiek tiek nejaukiai stovėdama kambario galvoje, bet kai Smithas atsitraukė, ji pradėjo kalbėti. "Pirma, galime žinoti apie Tailerio Vebo slėptuvės vietą. Prisiminkite - jis pažadėjo, kad bus atskleista daugiau paslapčių?
  
  Dreikas tai gerai prisiminė. Nuo tada jie nerimauja dėl galimų pasekmių. Ar bent du ar trys buvo.
  
  "Bet dabar mes neturime tam laiko. Vėliau, tikiuosi, galėsime visi išvykti į kelionę. Bet ši... ši nauja grėsmė prasidėjo, kai "TerraLeaks" organizacija internete paskelbė visą krūvą dokumentų". Ji susiraukė. "Labiau kaip fizinė bomba, numesta ant skaitmeninio pagrindo. Visi dokumentai buvo surašyti ranka, aiškiai fanatiški ir vien tik save aukštinantys. Įprastos senos šiukšlės. "TerraLeaks" darbuotojai juos rado sename bunkeryje Kuboje - kažkas išliko prieš kelis dešimtmečius. Atrodo, kad bunkeris buvo grupės bepročių, pasivadinusių Paskutiniojo teismo ordinu, būstinė.
  
  "Skamba kaip daug juoko", - sakė Drake'as.
  
  "Žinoma, kad buvo. Tačiau iš tikrųjų viskas pablogėja. Visi šie žmonės buvo karo nusikaltėliai, pabėgę iš nacistinės Vokietijos ir slapstėsi Kuboje. Dabar, kaip visi žinote, lengviau sudaryti sąrašą keistų šūdų, kuriais naciai nesidomėjo, nei sąrašą to, kas jie buvo. Šis Ordinas buvo sukurtas perduoti dalykus ateities kartoms. Jei jie būtų sugauti ar nužudyti, jie norėtų kur nors ateityje sulaukti šlovingo rezonanso.
  
  "Ir jūs sakote, kad jie tai turi?" - paklausė Haydenas.
  
  "Na, dar ne. Nieko neįrodyta. Ordiną sudarė du generolai, du įtakingi vyriausybės veikėjai ir du turtingi verslininkai. Kartu jie turėtų didelę galią ir išteklius.
  
  "Iš kur mes tai žinome?" - paklausė Mai.
  
  "O, jie nieko neslėpė. Vardai, įvykiai, vietos. Visa tai yra dokumentuose. Ir "TerraLeaks" pasekė pavyzdžiu, - papurtė galvą Lauren, - kaip ir jie.
  
  - Nori pasakyti, kad visi žino? - tyliai pasakė Dreikas. "Kiekviena žudikiška organizacija pasaulyje? Šūdas." Jis pasuko galvą į langą, tarsi apmąstytų visą pasaulį, susiliejantį lauke.
  
  "Aptariamas dokumentas nėra visiškai baigtas", - pradėjo Lauren.
  
  Alicija prunkštelėjo. "Nebent, žinoma, taip".
  
  "Taigi mes neturime visos informacijos. Galime tik manyti, kad šiems karo nusikaltėliams, kurie dingo nuo žemės paviršiaus prieš dvidešimt septynerius metus, nebuvo suteikta galimybė užbaigti savo darbą.
  
  "PRADINGO?" - sumurmėjo Dahlas, šiek tiek pereidamas nuo pėdos ant kojos. "Paprastai tai reiškia slaptąją policiją. Arba specialiosios pajėgos. Tai prasminga, nes jie buvo karo nusikaltėliai.
  
  Lauren linktelėjo. "Tai yra sutarimas. Bet tas, kuris "dingo", nemanė ieškoti slaptojo bunkerio".
  
  - Tada tikriausiai SAS. Dahlas pažvelgė į Dreiką. "Riebi niekšai".
  
  - Bent jau mūsų specialiosios pajėgos nėra vadinamos ABBA.
  
  Kinimaka nuėjo prie lango pasižiūrėti. - Skamba kaip visų klaidų motina, - sumurmėjo jis į stiklinę. "Leidžiu šiai informacijai skleistis laisvai. Kiek vyriausybių ketina tai medžioti vienu metu?
  
  - Mažiausiai šeši, - pasakė Lauren. "Apie ką mes žinome. Iki šiol gali būti daugiau nei tai. Lenktynės prasidėjo, kai jūs, vaikinai, finišavote Peru.
  
  "Ar baigiate?" - pakartojo Smithas. "Mes išgelbėjome gyvybes".
  
  Lauren gūžtelėjo pečiais. "Niekas tavęs dėl to nekaltina".
  
  Drake'as aiškiai prisiminė pakartotinius Smitho prašymus paskubėti į pragarą paskutinės misijos metu. Tačiau dabar ne laikas kelti šią problemą. Vietoj to jis tyliai patraukė niujorkiečių dėmesį.
  
  - Taigi, - pasakė jis. "Kodėl nepasakei mums, ką tiksliai suplanavo šis Doomsday orderis ir kaip jis planuoja sunaikinti pasaulį?
  
  Lauren giliai įkvėpė. "Tada viskas gerai. Tikiuosi, kad būsite tam pasiruošę".
  
  
  TREČIAS SKYRIUS
  
  
  "Per šnipų palydovus, paslėptus agentus ir kameras, bepiločius orlaivius, NSA... žinome, kad dar mažiausiai šešios šalys lenktyniauja, kad pirmosios rastų keturis žemės kampelius. Amerikiečiai..." ji nutilo, galvodama, "na... būdami amerikiečiai... tu nori ten patekti anksčiau už kitus. Ne tik dėl prestižo, bet ir dėl to, kad tiesiog negalime pasakyti, ką kas kitas darys su tuo, ką ras. Jausmas toks... o jeigu Izraelis ras slaptą žudiką iš šalies? O jei Kinija ras visus keturis?
  
  "Taigi, tai patvirtintos šalys, dalyvaujančios projekte? - tyliai paklausė Kensi. - Izraelis?
  
  "Taip. Be to, Kinija, Prancūzija, Švedija, Rusija ir Didžioji Britanija.
  
  Drake'as manė, kad galbūt jis pažinojo kai kuriuos susijusius žmones. Negerai, kad jis turėjo dirbti prieš juos.
  
  "Sudėtinga", - pasakė jis. - Kokie tikslūs įsakymai?
  
  Lauren patikrino savo nešiojamąjį kompiuterį, kad įsitikintų. "Juose yra labai daug žodžių "ne nepavyks" ir "bet kokia kaina".
  
  "Jie mato tai kaip pasaulinę grėsmę", - sakė Haydenas. "Kodėl gi ne? Iki kitos apokalipsės visada lieka vos kelios dienos".
  
  "Ir vis dėlto, - pasakė Dreikas, - iš esmės visi esame toje pačioje pusėje.
  
  Haydenas mirktelėjo į jį. "Oho. Nustok vartoti narkotikus, bičiuli".
  
  - Ne, aš turėjau omeny...
  
  "Per daug smūgių galiausiai išvedė jį iš proto. Dahlas nusijuokė.
  
  Dreiko akys išsiplėtė. "Užsičiaupk." Jis padarė pauzę. "Ar paklausėte apie savo Jorkšyrą? Šiaip ar taip, aš turėjau omenyje tai, kad mes visi esame specialiosios pajėgos. Iškirpti iš to paties audinio. Mes tikrai neturėtume vytis vienas kito visame pasaulyje.
  
  "Sutinku", - be emocijų pasakė Haydenas. "Taigi su kuo ketinate tai aptarti?"
  
  Dreikas išskėtė rankas. - Prezidentas Koburnas?
  
  "Pirmiausia turėtumėte praeiti pro gynybos ministrą. Ir kiti. Cole'ą supa ne tik fizinės sienos, o kai kurios iš jų nėra be griovelių.
  
  "Ne visos komandos žais draugiškas rungtynes", - užtikrintai pridūrė Kenzie.
  
  "Be abejo". Dreikas pasidavė ir atsisėdo. "Atsiprašau, Lauren. Tęsti."
  
  "Teisingai. Taigi, visi perskaitė nutekintus dokumentus. Tiesą sakant, dauguma jų yra nacių nesąmonė. Ir aš tai skaitau pažodžiui. Šios nelaimingos grupės vardu pavadintame puslapyje, pavadintame "Paskutinio teismo tvarka", aiškiai nurodytos vadinamosios keturių raitelių "poilsio vietos": karas, užkariavimas, badas ir mirtis".
  
  "Iš Apreiškimo knygos?" - paklausė Haydenas. - Tie keturi raiteliai?
  
  "Taip." Loren linktelėjo vis dar žiūrėdama daugybę užrašų, patvirtintų kai kurių geriausių Amerikos geikų. "Dievo Avinėlis atveria pirmuosius keturis iš septynių antspaudų, kurie išveda keturias būtybes, jojančias baltais, raudonais, juodais ir blyškiaveidžiais žirgais. Žinoma, bėgant metams jie buvo prie visko prisirišę ir ne kartą buvo interpretuojami populiariojoje kultūroje. Jie netgi buvo apibūdinti kaip Romos imperijos ir jos vėlesnės istorijos simbolis. Bet ei, naciai galėjo žaisti su juo kaip nori, tiesa? Dabar gal būtų geriausia, jei tai atiduočiau. Ji iš savo portfelio išsitraukė šūsnį popierių, atrodydama dalykiškiau, nei Dreikas buvo matęs. Įdomus Lauren pokytis, kurį, atrodo, ji įsiminė. Jis greitai žvilgtelėjo į popierių.
  
  "Ar tai dalykas, dėl kurio visi įdegė? Įsakymas?
  
  "Taip, skaityk tai".
  
  Dahlas jį perskaitė garsiai, o kiti paėmė.
  
  "Keturiuose žemės kampuose radome Keturis Raitelius ir išdėstėme jiems Paskutiniojo teismo ordino planą. Tie, kurie išgyvens Teismo kryžiaus žygį ir jo pasekmes, teisėtai valdys aukščiausiąjį. Jei skaitote tai, mes pasiklydome, todėl skaitykite ir sekite atsargiai. Paskutiniai mūsų metai praėjo rinkdami paskutinius keturis pasaulio revoliucijų ginklus: karą, užkariavimą, badą ir mirtį. Susivieniję jie sunaikins visas vyriausybes ir atvers naują ateitį. Būk pasiruošęs. Surask juos. Keliaukite į keturis Žemės kampelius. Raskite Strategijos Tėvo ir tada Chagano poilsio vietas; baisiausias kada nors gyvenęs indėnas, o paskui - Dievo rykštė. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą. Mes radome rykštę, kuri saugo tikrąjį paskutinį teismą. Ir vienintelis nužudymo kodas yra tada, kai pasirodė raiteliai. Ant Tėvo kaulų nėra identifikavimo ženklų. Indėnas apsuptas ginklų. Paskutinio teismo tvarka dabar gyvena per jus ir viešpataus amžinai.
  
  Drake'as viską sugėrė. Daug įkalčių, daug tiesų. Daug darbo. Tačiau Dahlas sumušė jį pirmuoju savo komentaru. "Kilo? Ar jie nesukils?
  
  "Taip, kažkas atrodo ne taip." Lauren sutiko. "Bet tai nėra rašybos klaida".
  
  Mai pakomentavo: "Atrodo, kad tai rodo tvarką, kuria reikia žiūrėti, nors ir subtiliai".
  
  Lauren pritariamai linktelėjo. "Tai yra tiesa. Bet ar jūs taip pat suprantate, kodėl jie vadina šias "poilsio vietas"?
  
  "Viskas ne taip, kaip atrodo", - garsiai perskaitė Dahlas.
  
  "Taip. Akivaizdu, kad reikia daug daugiau tyrimų.
  
  "Indėnas yra apsuptas ginklų", - garsiai perskaitė Alicija. "Ką po velnių tai reiškia?"
  
  "Neaplenkime savęs", - sakė Haydenas.
  
  "Manoma, kad žinios apie visas šias paskutines poilsio vietas mirė su nacių ordinu". Lauren pasakė. "Galbūt jie planavo ką nors įrašyti. Galbūt tai kodavimas. Arba žinių perdavimas kitoms kartoms. Mes tiksliai nežinome, bet žinome, kad tai viskas, ką turime tęsti, - gūžtelėjo pečiais, - ir visi yra vienoje valtyje. Ji spoksojo į Dreiką. "Valtis. Išgyvenimo plaustas. Jūs suprantate idėją."
  
  Jorkšyrietis išdidžiai linktelėjo. "Žinoma, aš noriu. SAS gali priversti akmenį plaukti.
  
  "Na, kad ir su kuo susidurtume, jie turi tuos pačius įkalčius, kaip ir mes", - sakė Haydenas. "O kaip mes pradėtume?"
  
  Kinimaka nusisuko nuo lango. - Keturiuose žemės kampuose? jis paklausė. "Kur jie yra?"
  
  Kambarys atrodė tuščias. "Sunku pasakyti", - sakė Dahlas. "Kai žemė apvali".
  
  "Gerai, kaip apie pirmąjį Raitelį, apie kurį jie paminėjo. Šis strategijos tėvas". Kinimaka įėjo į kambarį, užblokuodamas visą šviesą pro langą už nugaros. "Kokias nuorodas mes tam turime?"
  
  - Kaip ir galima tikėtis, - Lauren bakstelėjo ekraną, - namų ekspertų grupė taip pat daro tai... Ji užtruko šiek tiek perskaityti.
  
  Dreikas tą pačią akimirką susimąstė. Lauren paminėjimas apie "minčių laboratoriją namo" tik paaiškino, ko ten nebuvo.
  
  Karin Blake.
  
  Žinoma, laikas bėgo greitai, kai priklausei SPEAR komandai, bet jau seniai praėjo diena ar net savaitė, kai Karin turėjo budėti. Kiekvieną kartą, kai jis nusprendė su ja susisiekti, kažkas jį sustabdė - ar tai būtų būrys priešų, ar pasaulinė krizė, ar jo paties reikalavimas neerzinti. Karin reikėjo vietos, bet...
  
  Kur po velnių ji yra?
  
  Lauren pradėjo kalbėti, ir vėl teko nustumti mintis apie Kariną į šalį.
  
  "Atrodo, kad istorinė asmenybė buvo žinoma kaip strategijos tėvas. Hanibalas".
  
  Smithas atrodė neužtikrintas. - Kuris iš jų?
  
  Alicija suspaudė lūpas. "Jei tai yra Anthony Hopkinso bičiulis, aš neišeisiu iš šio kambario.
  
  "Hanibalas Barca buvo legendinis karinis vadas iš Kartaginos. Gimęs 247 m. pr. Kr., jis buvo žmogus, kuris vedė visą kariuomenę, įskaitant karo dramblius, per Pirėnų kalnus ir Alpes į Italiją. Jis sugebėjo nustatyti savo stipriąsias ir priešų silpnąsias puses ir nugalėjo daugelį Romos sąjungininkų. Vienintelis būdas, kuriuo jam galiausiai nepavyko, buvo tada, kai kažkoks vaikinas išmoko savo puikios taktikos ir sukūrė būdą, kaip jas panaudoti prieš jį. Tai buvo Kartaginoje".
  
  "Taigi šis vaikinas yra strategijos tėvas? - paklausė Smithas. - Šis Hanibalas?
  
  "Laikomas vienu didžiausių karo strategų istorijoje ir vienu iškiliausių antikos generolų kartu su Aleksandru Makedoniu ir Cezariumi. Jis buvo vadinamas strategijos tėvu, nes didžiausias jo priešas Roma galiausiai įtraukė jo karinę taktiką į savo planus.
  
  "Tai yra pergalė, - sakė Dahlas, - jei ji kada nors buvo".
  
  Lauren linktelėjo. "Geriau. Hanibalas buvo laikomas tokiu Romos košmaru, kad jie naudojo posakį, kai atsitikdavo kokia nors nelaimė. Išvertus tai reiškia, kad Hanibalas yra prie vartų! Lotyniška frazė tapo visuotinai priimta ir vartojama iki šiol.
  
  "Grįžkite į užsakymą", - paragino juos Heidenas. "Kaip tai tinka?"
  
  "Na, galime drąsiai teigti, kad Hanibalas yra vienas iš keturių raitelių. Be to, kad jis, matyt, jojo ant žirgo, per visą istoriją buvo vadinamas strategijos tėvu. Tai reiškia, kad Jis yra karas, pirmasis raitelis. Jis tikrai atnešė karą Romos imperijai.
  
  Dreikas nuskaitė tekstą. "Taigi čia sakoma, kad Pasaulio pabaigos ordino planą išdėstė Raiteliai. Ar reikia manyti, kad Ordinas Hanibalo kape palaidojo naikinamąjį ginklą? Palikti tai kitai kartai?
  
  Lauren linktelėjo. "Tai bendras jausmas. Ginklai kiekviename kape. Kiekviename žemės kampelyje yra kapas".
  
  Kinimaka kilstelėjo antakį. "Tai, vėlgi, turi tiek pat prasmės, kaip ir žolės sijonas".
  
  Haydenas mostelėjo jam ranka, kad sustotų. "Pamiršk", - pasakė ji. "Dabar. Ar tikrai toks žmogus kaip Hanibalas turėtų turėti kapą ar mauzoliejų?
  
  Lauren atsilošė kėdėje. "Taip, čia viskas komplikuojasi. Vargšas senasis Hanibalas buvo ištremtas ir mirė apgailėtina mirtimi, tikriausiai nuo nuodų. Jis buvo palaidotas nepažymėtame kape".
  
  Dreiko akys išsiplėtė. "Nesąmonė".
  
  - Tai verčia susimąstyti, ar ne?
  
  "Ar mes turime vietą?" - paklausė Mai.
  
  "O taip". Lauren nusišypsojo. "Afrika".
  
  
  KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Alicija nuėjo prie šoninės spintelės ir iš viršaus esančio mini šaldytuvo išsitraukė butelį vandens. Pradėti naują operaciją visada buvo stresas. Jos stiprybė buvo kova; tačiau šį kartą jiems aiškiai reikėjo plano. Haydenas jau buvo prisijungęs prie Lauren nešiojamajame kompiuteryje, o Smithas bandė atrodyti susidomėjęs, be abejo, nes niujorkietis ėmėsi kitokio vaidmens. O taip, ir todėl, kad ji nėra kalėjime ir lanko pašėlusį teroristą.
  
  Alicia turėjo savo nuomonę, bet jai buvo sunku suprasti Lauren logiką. Vis dėlto ne jos vieta teisti, ne po gyvenimo, kurį ji jau gyveno. Lauren Fox buvo pakankamai išmintinga ir įžvalgi, kad suprastų, kas laukia.
  
  Tikiuosi. Alicija išgėrė pusę butelio, tada atsisuko į Dreiką. Jorkšyrietis šiuo metu stovėjo šalia Dahlio ir Kensi. Ji ruošėsi įeiti, kai šalia jos įvyko judėjimas.
  
  "O, sveikas Jogi. Kaip ten viskas vyksta?
  
  "Gerai". Rusų vagis buvo prislėgtas nuo tada, kai buvo netikėtai atskleistas. - Ar manai, kad jie manęs dabar nekenčia?
  
  "PSO? Jie? Ar tu juokauji? Niekas tavęs neteisia, ypač aš. Ji nusijuokė ir apsidairė. "Arba gegužės mėn. Arba Dreikas. Ir ypač ne Kenzi. Kalytė tikriausiai turi požemį, pilną bjaurių mažų paslapčių.
  
  "Apie".
  
  - Ne visai tavo bjauri paslaptis. Šūdas! "Ei, aš vis dar bandau čia pasikeisti. Aš nieko nežinau apie džiaugsmą.
  
  "Aš matau tai".
  
  Ji ištiesė ranką: "Ateik čia! - ir puolė jam į galvą, kai paslydo, bandydamas patraukti už galvos. Jorgis lengvomis kojomis nulėkė į kambario galą. Alicija matė gaudynių beprasmybę.
  
  - Kitą kartą, berniuk.
  
  Drake'as stebėjo jos artėjimą. - Žinai, jis tavęs bijo.
  
  "Nemaniau, kad vaikas ko nors bijo. Ne po to, kai praleidau laiką tame Rusijos kalėjime ir statydamas sienas. Tada supranti, kad jis to bijo". Ji bakstelėjo sau į galvą.
  
  "Galingiausias ginklas iš visų", - sakė Dahlas. - Tiesiog paklausk Hanibalo.
  
  "O, Torsti juokauja. Visi atsigręžkime į kalendorių. Bet rimtai", - pridūrė Alicia. "Vaikui reikia kalbėti. Aš nesu geresnė kvalifikacija".
  
  - lojo Kensi. "Tikrai? Aš esu nustebęs".
  
  "Ar buvote paminėtas Webbo pareiškime? O taip, aš taip manau".
  
  Izraelietis gūžtelėjo pečiais. "Naktimis man sunku užmigti. Tai kas?"
  
  - Štai kodėl, - pasakė Alicija. "Nieko."
  
  "Manau, dėl tos pačios priežasties kaip ir tu".
  
  Stojo gili tyla. Dahlas pažvelgė į Dreiko žvilgsnį virš moterų galvų ir šiek tiek nusilenkė. Drake'as greitai nusuko žvilgsnį, nemenkindamas moterų, bet nenorėdamas, kad jos būtų nutemptos į vargo šulinį. Alicia pakėlė akis, kai Haydenas pradėjo kalbėti.
  
  "Gerai", - pasakė jų viršininkas. "Tai geriau, nei Lauren manė iš pradžių. Kas nori keliauti į Hellespontą?
  
  Alicija atsiduso. "Skamba puikiai šiai prakeiktai komandai. Priregistruok mane."
  
  
  * * *
  
  
  Iš pradžių sraigtasparniu, o paskui greitaeigiu kateriu SPEAR komanda priartėjo prie Dardanelų. Saulė jau grimzdo į horizontą, šviesa iš ryškaus rutulio virto panoramine juostele fone ir horizontaliu pasviruoju brūkšniu. Drake'as sunkiai persijungė tarp transporto priemonių ir rado laiko stebėtis, kaip pilotai saugiai išgyveno dieną. Alicija, būdama šalia jo sraigtasparnyje, šiek tiek paaiškino savo jausmus.
  
  "Ei, vaikinai, ar manote, kad šis bičiulis bando mus nužudyti?
  
  Kinimaka, tvirtai prisirišęs ir įsikibęs į tiek atsarginių dirželių, kiek galėjo laikyti, pro sukąstus dantis pasakė: "Esu tikras, kad jis mano, kad jie atšoka".
  
  Komunikacijos buvo visiškai veikiančios ir atviros. Tyla apėmė orą, kai jų komanda apžiūrėjo CŽV tiektus ginklus. Drake'as rado įprastus įtariamuosius, tarp kurių buvo Glocks, HKS, koviniai peiliai ir granatų asortimentas. Taip pat buvo pateikti naktinio matymo prietaisai. Vos po kelių minučių Haydenas pradėjo kalbėti per komunikatorių.
  
  "Taigi, žmonės, laikas apsvarstyti kitą, asmeniškesnį šios misijos aspektą. Konkuruojančios komandos. CŽV vis dar teigia, kad yra šeši, todėl būkime dėkingi, kad jų nėra daug. Aleksandrijos ląstelė nuolat gauna informaciją iš CŽV ląstelių visame pasaulyje, iš NSA ir slaptųjų agentų. Jie man perteikia visus svarbius faktus...
  
  "Jei tai jiems labiausiai naudinga", - įsiterpė Kensi.
  
  Haydenas kosėjo. "Suprantu, kad jūs turėjote blogos patirties su vyriausybinėmis agentūromis, o CŽV sulaukia labai blogos spaudos, bet aš dirbau joms. Ir bent jau savo darbą atlikau teisingai. Jie turi saugoti visą tautą. Būkite tikri, kad pateiksiu jums faktus.
  
  - Įdomu, kas pakelia jos sijoną, - sušnibždėjo Alicija per komunikatorių. "Esu tikras, kad tai nėra velniškai gerai".
  
  Kensi spoksojo į ją. "Kas gali būti gero, kad tavo sijonas pakiltų?
  
  "Nežinau". Alicija greitai sumirksėjo. - Džonio Depo burną?
  
  Haydenas išvalė gerklę ir tęsė. "Šešios specialiųjų pajėgų komandos. Sunku atskirti, kas užjaučia, o kas - visiškai priešiškas. Nemanykite. Turime su visais elgtis kaip su priešais. Nė viena iš mūsų žinomų šalių, dalyvaujančių su tuo, to nepripažins. Suprantu, kad galbūt kai kuriuos iš šių vaikinų pažįstate, bet daina išlieka ta pati.
  
  Kai Haydenas sustojo, Drake'as pagalvojo apie britų kontingentą. SAS turėjo nemažai pulkų ir jis buvo išvykęs daug metų, bet vis tiek ultraelitinių karių pasaulis nebuvo toks didelis. Haydenas buvo teisus dabar kalbėdamas apie galimas konfrontacijas ir abejones, o ne buvo jų netikėtas mūšio lauke. Dahlas gali būti suinteresuotas Švedijos kontingentu, o Kenzie - Izraelio. Puikus darbas, ten nebuvo tradicinio amerikiečių buvimo.
  
  "Neįsivaizduoju, kad Kinija būtų draugiška", - sakė jis. "Nei Rusija".
  
  - Tokiu greičiu, - tarė Mai, žiūrėdama pro langą. "Jie bus formos tamsoje".
  
  "Ar turime idėją apie dabartinę kiekvienos šalies situaciją? - paklausė Dahlas.
  
  "Taip, aš kaip tik ėjau link to. Kiek matome, švedai keliolikos valandų kelio. Prancūzai vis dar namuose. Mossad yra arčiausiai, labai arti.
  
  "Žinoma", - sakė Dahlas. "Niekas iš tikrųjų nežino, kur jie eina".
  
  Drake'as šiek tiek kosėjo. - Ar bandote pateisinti nesėkmingą Švedijos bandymą?
  
  "Dabar atrodai lyg dalyvautum "Eurovizijoje". Ir niekas nepaminėjo Britanijos. Kur jie yra? Ar dar verdate arbatą?" Dahlas pakėlė įsivaizduojamą puodelį, jo mažasis pirštas buvo iškišęs kampu.
  
  Tai buvo teisingas taškas. "Na, Švedija tikriausiai pradėjo atgal.
  
  "Bent jau jie pradėjo".
  
  - Vaikinai, - įsiterpė Haydenas. "Nepamirškite, kad mes taip pat esame to dalis. Ir Vašingtonas tikisi, kad mes laimėsime.
  
  Dreikas nusijuokė. Dahlas nusijuokė. Smitas pažvelgė aukštyn, kai Loren pradėjo kalbėti.
  
  "Įdomus viso to papildymas yra tas, kad kai kurios iš šių šalių aršiai protestuoja prieš bet kokią intervenciją. Žinoma, šlamšto lygis visada aukštas, bet galėtume susidoroti su kai kuriais nesąžiningais elementais.
  
  "Neoficialiai? Atskilinėjusios grupės? - paklausė Kinimaka.
  
  "Tai įmanoma."
  
  "Tai tiesiog grąžina mus prie pagrindinės informacijos", - sakė Haydenas. "Visi nusiteikę priešiškai".
  
  Drake'as susimąstė, ką Smitas galėjo pagalvoti apie jos pareiškimą. Grįžęs į Kuską Joshua buvo nusiteikęs priešiškai, bet kadangi jo mirtis nebuvo sankcionuota vyriausybės, o jų buvimas šalyje nuolat keitėsi ir ginčijosi, niekas nežinojo, kas nutiks. Šio vyro mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau priežastis buvo neatidumas ir per didelis uolumas. Taip, jis buvo parazitas ir žudikas, bet aplinkybės buvo kitokios.
  
  Po malūnsparnio jie pripildė valtis. Juodai apsirengę, jų veidai užmaskuoti, sklandžiai šokinėjo per Helesponto vandenis, o naktis pagaliau prisipildė tamsos. Maršrutas, kuriuo jie ėjo, buvo tuščias, už tolimo kranto mirgėjo šviesos. Hellespontas buvo svarbus kanalas, kuris yra Europos ir Azijos sienos dalis. Siauras sąsiauris, Galipolis, buvo jo šiauriniuose krantuose, o dauguma kitų jo sienų buvo gana retai apgyvendintos. Sklandydami per vandenį Haydenas ir Lauren naudojosi savo komunikatoriumi.
  
  "Hanibalas niekada neturėjo kapo, net kapo žymeklio. Po puikios karjeros šis legendinis generolas mirė beveik vienas, apsinuodijęs senatvėje. Taigi kaip rasti nepažymėtą kapą?
  
  Dreikas pažvelgė į viršų, kai Loren stabtelėjo. Ar ji jų paklausė?
  
  Smithas drąsiai ėmėsi ieškoti sprendimo. - Sonaras?
  
  "Tai įmanoma, bet jūs turite turėti gana gerą idėją, kur ieškoti", - atsakė Dahlas.
  
  "Jie rado neaiškų dokumentą, dokumentą, kurį galima įrašyti, taip, bet prarado laiką", - sakė Haydenas. "Hanibalo likimas visada erzino tuos, kurie mylėjo didvyrį, kuris priešinosi Romos imperializmui. Vienas iš tokių asmenų buvo šeštajame dešimtmetyje Stambule viešėjęs Tuniso prezidentas. Šio vizito metu vienintelis dalykas, kurio jis norėjo, buvo turėti galimybę Hanibalo palaikus pasiimti su savimi į Tunisą. Niekas kitas neturėjo reikšmės. Turkai galiausiai šiek tiek nusileido ir pasiėmė jį su savimi į trumpą kelionę.
  
  - Šešiasdešimtmetis? Dahlas pasakė. "Ar ne tada, kai karo nusikaltėliai pradėjo kurti savo bjaurų planą?
  
  "Labiau tikėtina". Haydenas pasakė. "Kai jie apsigyveno Kuboje ir pradėjo naują gyvenimą. Tada jų nauja tvarka truko beveik dvidešimt metų.
  
  "Daug laiko kūrybai", - sakė Alicia.
  
  "Ir pasirinkite jiems keturis raitelius", - pridūrė Mai. "Hanibalas - karo raitelis? Tai logiška. Bet kas po velnių yra užkariavimas, badas ir mirtis? Ir kodėl Dardanelai Afrikoje yra viena iš keturių pagrindinių krypčių?
  
  "Geras pastebėjimas", - pakartojo Alicija, priversdama Dreiką padvigubinti pastangas. - Tau reikia vėl užsidėti tą mažą mąstymo kepurėlę, Foxy.
  
  Lauren nusišypsojo. Dreikas suprato iš jos balso tono. "Taigi turkai, ypač susigėdę dėl savo nepagarbos Hanibalui, nuvežė Tuniso prezidentą į vietą Hellesponte. Ten parašyta "ant kalvos, kur yra apgriuvęs pastatas". Tai garsioji Hanibalo Barkos poilsio vieta.
  
  Drake'as laukė, bet daugiau informacijos negavo. - Ir vis dėlto, - pasakė jis, - tai buvo prieš trisdešimt metų.
  
  "Jis ten stovėjo taip ilgai, - sakė Lauren, - ir turkai, be jokios abejonės, pastatė kažkokią garbės sargybą.
  
  Dreikas atrodė abejojantis. "Tiesą sakant, tai gali būti tik garbės kapas".
  
  "Jie ten nuvežė Tuniso prezidentą Mattą. Jis netgi paėmė jo asmens sargybinių patvirtintus smėlio buteliukus ir grįžęs namo pavadino juos "smėliu iš Hanibalo kapo". Ar tikrai tokioje situacijoje tais metais turkai apgaudinėtų Tuniso prezidentą?
  
  Dreikas linktelėjo į artėjančią tamsią pakrantės kreivę. "Mes išsiaiškinsime."
  
  
  PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as padėjo ištraukti sabalo spalvos greitaeigį katerį iš vandens, prišvartuodamas jį prie netoliese esančio senų šaknų lopinėlio ir sumontuodamas užbortinį variklį. May, Alicia ir Smithas suskubo įkurti forpostą. Sunkias kuprines Kinimaka pakėlė padedamas Dahlio. Dreikas pajuto smėlį po batais. Oras kvepėjo žeme. Bangos smarkiai veržėsi į krantą jo kairėje, suteikdamos pagreitį valčių. Joks kitas garsas nepertraukė tylos, kai ietininkai apžiūrėjo.
  
  Haydenas laikė nešiojamą GPS navigatorių. "Gerai. Turiu užprogramuotas koordinates. Ar mes pasiruošę eiti?"
  
  "Pasiruošęs", - atsakydami atsikvėpė keli balsai.
  
  Heidenas pajudėjo į priekį, o Drake'as įsitaisė už jo, kirsdamas smėliuką po kojomis. Jie nuolat skenavo teritoriją, tačiau kitų šviesos šaltinių nesimatė. Galbūt jie čia pateko pirmieji. Galbūt kitos komandos susilaikė, leisdamos kam nors kitam atlikti visus sunkius darbus. Galbūt net dabar jie buvo stebimi.
  
  Galimybės buvo neribotos. Dreikas linktelėjo Alisijai, kai jie praėjo, ir anglė prisijungė prie rikiuotės. "Gali svyruoti iš vienos pusės į kitą."
  
  - O kaip Smith? - Aš paklausiau.
  
  "Aš čia. Kelias aiškus".
  
  O taip, bet mes einame į sausumą, pagalvojo Dreikas, bet nieko nesakė. Minkštas smėlis užleido vietą kietai sukrautai žemei, o tada jie užlipo pylimu. Vos kelių pėdų ūgio ir nuožulnios viršūnės jie netrukus kirto dykumos sieną ir atsidūrė lygiame žemės sklype. Haydenas nurodė kelią ir jie kirto nederlingą dykvietę. Dabar nebereikia skelbti sargybinių. Jie galėjo matyti mylias, bet May ir Smithas liko toliau, padidindami savo žiūrėjimo diapazoną.
  
  GPS ekranas tyliai mirksėjo, vesdamas juos vis arčiau savo tikslo, o tamsi nakties arka didingai driekėsi virš jų. Turint tiek vietos, dangus buvo didžiulis; žvaigždės vos matomos, o mėnulis yra mažytė juostelė. Dešimt minučių virto dvidešimt, paskui trisdešimt, ir jie vis dar vaikščiojo vieni. Haydenas palaikė ryšį per komunikatorių tiek su komanda, tiek su Aleksandrija. Drake'as leido aplinkai jį priimti, kvėpuodamas dantytu gamtos ritmu. Gyvūnų garsai, vėjas, žemės ošimas - viskas buvo, bet nieko netinkamo. Jis suprato, kad komandos, su kuriomis jie kovojo, gali būti tokios pat geros kaip ir jie, bet pasitikėjo savo ir savo draugų sugebėjimais.
  
  - Pirmyn, - sušnibždėjo Haydenas. "GPS rodo, kad reljefas kyla apie keturiasdešimt pėdų. Tai gali būti kalva, kurios mes ieškome. Pažvelkite į viršų."
  
  Kalva pamažu išniro iš tamsos, nuolat kylantis žemės kauburys su susivėlusiomis šaknimis ir rieduliais, nuklotais sausoje žemėje, kai jie raižė pastovų kelią per kliūtis. Drake'as ir Alicia akimirką sustojo ir atsigręžė, pastebėdami sklandžią juodumą, nusidriekusią iki pat neramios jūros. Ir toli už tai, mirksinčios uosto šviesos, visiškai kitokia egzistencija.
  
  "Vieną dieną?" - nustebusi paklausė Alicija.
  
  Drake'as to tikėjosi. "Mes ten pateksime", - sakė jis.
  
  "Tai turėtų būti lengva."
  
  "Ir meilė. Kaip važinėti dviračiu. Bet jūs krentate ir gaunate įpjovimų, sumušimų ir įbrėžimų daug anksčiau nei atgaunate pusiausvyrą.
  
  "Taigi, pusė kelio jau įveikta". Ji trumpai jį palietė, o paskui ėjo į kalną.
  
  Dreikas tylėdamas sekė ją. Ateitis iš tiesų turėjo daug naujų galimybių dabar, kai Alicia Miles išsivadavo iš savęs naikinimo ciklo. Jiems tereikėjo nugalėti dar vieną bepročių ir megalomanų grupę, kuri buvo pragariškai nusiteikusi priversti pasaulio žmones kentėti.
  
  Štai kodėl tokie kariai kaip jis viską sudėjo į galvą. Adrianui šalia ir Grehemui kitoje kelio pusėje. Chloe, kuri kiekvieną dieną stengėsi nuvežti savo du vaikus laiku į mokyklą. Poroms, kurios verkšleno ir aimanavo pakeliui į prekybos centrą. Tų labui, kurie geranoriškai sėdėjo spūstyse žiede, ir tų, kurie šokinėjo eiles. Ne lietvamzdžiams, kurie sutemus įlipo į jūsų furgoną ar garažą ir išvažiavo su viskuo, ką galėjo. Ne skirta priekabiautojams, valdžios ieškotojams ir užnugaryje. Tebūna pasirūpinta tais, kurie sunkiai kovojo už pagarbą, meilę ir rūpestį. Tegul tie, kurie kovojo už savo vaikų ateitį, pasitiki jos saugumu. Tegul padeda tiems, kurie padėjo kitiems.
  
  Heidenas patraukė jo dėmesį tyliu niurzgėjimu. "Tai galėtų būti ta vieta. GPS sako, kad taip, ir aš matau priekyje apleistą pastatą.
  
  Jis pamatė persidengiančius spalvotus taškus. Tada tai buvo įvykių epicentras. Dabar nebuvo laiko subtilybėms. Jie taip pat galėjo paleisti fejerverkus ieškodami Hanibalo kapo, jei dabar, kai buvo čia, galėtų jį rasti greičiau. Nes Drake'as buvo įsitikinęs, kad jei jie galėtų jį rasti, tai galės ir visos kitos komandos.
  
  Haydenas pažymėjo apytikslį plotą. Kinimaka ir Dahlas nuleido savo sunkias kuprines ant žemės. May ir Smithas užėmė geriausias stebėjimo pozicijas. Drake'as ir Alicia prisiartino prie Heideno, kad padėtų. Tik Yorgi atsikabino ir rodė netikrumą, laukdamas, kol jam bus pasakyta, ką daryti.
  
  Kinimaka ir Dahl sukūrė puikių žibintuvėlių, sumontavę trijulę ant anglies pluošto stovų ir atiduodami dar daugiau. Tai buvo ne tik ryškios lemputės, jos buvo sukurtos taip, kad kuo tiksliau imituotų saulės šviesą. Reikia pripažinti, kad Egipte buvo apribotos net plačios CŽV galimybės, tačiau Drake'as manė, kad aparatas neatrodo labai blogai. Kinimaka naudojo lempą, sumontuotą ant stovo, kad apšviestų didelį plotą, o tada Haydenas ir Dahlas nuėjo apžiūrėti žemės.
  
  "Dabar atkreipkite dėmesį", - pasakė jiems Haydenas. "Paskutiniojo teismo ordinas teigia, kad ginklai čia buvo palaidoti ilgai po Hanibalo mirties. Tai nepažymėtas kapas, o ne antkapis. Taigi mes ieškome pažeistos žemės, o ne kaulų, blokų ar kolonų. Ieškome daiktų, kurie buvo neseniai palaidoti, o ne senovės relikvijų. Tai neturėtų būti labai sunku...
  
  "Nesakyk to!" Dahlas lojo. "Tu viską sugadinsi, po velnių".
  
  "Aš tik sakau, kad mums nereikia ieškoti Hanibalo. Tik ginklai".
  
  "Geras pastebėjimas." Kinimaka šiek tiek pakoregavo apšvietimą aplink perimetrą.
  
  Haydenas pažymėjo tris vietas ant žemės. Jie visi atrodė kaip kažkaip pakeisti, ir nė vienas neseniai. Yorgi atsargiai priėjo, kastuvas rankoje. Prie jo prisijungė Drake'as ir Alicia, paskui Kinimaka.
  
  "Tik kask", - pasakė Haydenas. "Paskubėk".
  
  "O jei ten yra spąstai?" - paklausė Alicija.
  
  Dreikas pažvelgė į apgriuvusį pastatą. Sienos liūdnai kabėjo, nusvirusios, tarsi išlaikydamos pasaulio svorį. Viena pusė buvo perpjauta pusiau tarsi milžinišku skaptuoju, o blokai dabar kyšo iš abiejų pusių kaip dantyti dantys. Stogas seniai buvo įgriuvęs, nebuvo nei durų, nei langų. "Na, neatrodo, kad mes ten rastume pastogę".
  
  "Ačiū".
  
  "Nesijaudink, meile. Laikyk galvą iškėlęs aukštyn."
  
  Dreikas nepaisė įnirtingo žvilgsnio ir ėmėsi darbo. "Taigi, kokia yra keturių raitelių reikšmė?" per komunikatorių paklausė Hayden.
  
  "Geriausias ekspertų grupės spėjimas? Jie atitinka istorines asmenybes, kurių ieškome, ir ginklus, kuriuos tikimės rasti. Taigi, Hanibalas, užaugintas neapkęsti romėnų, pradėjo beveik nesibaigiantį karą Romoje, tiesa? Čia rasime karo ginklus.
  
  "Taip pat gali būti, kad jie yra raiteliai", - įsiterpė Kinimaka. "Aš turiu galvoje, Hanibalas buvo."
  
  - Taip, kiek per neaiškiai, Mano.
  
  - Vadinasi, tai neturi nieko bendra su Biblija? Dreikas iškasė dar vieną žemės kauburėlį. "Nes mums nereikia jokių šių kvailų kodų".
  
  "Na, jie pasirodė Apreiškime ir...
  
  "Oho!" Alicija staiga sušuko. "Manau, kad kažką pataikiau!
  
  - Ir dėmesio, - per komunikatorių šnibždėjo May balsas. "Vandenyje pasirodė nauji žibintai, jie greitai artėja.
  
  
  ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Dreikas numetė kastuvą ant grindų ir nuėjo pažiūrėti į Aliciją. Yorgi jau buvo ten ir padėjo jai kasti. Kinimaka taip pat greitai pažengė į priekį.
  
  "Kiek mes turime laiko?" - skubiai paklausė Heidenas.
  
  "Sprendžiant iš jų greičio, trisdešimties minučių viršūnės", - atsakė Smithas.
  
  Dahlas įdėmiai žvilgtelėjo. - Ar yra kokių nors įkalčių?
  
  "Tikriausiai Mossad", - atsakė Kensi. "Jie buvo artimiausi".
  
  Dreikas prisiekė. "Vienintelį kartą norėjau, kad prakeikti švedai būtų pirmi.
  
  Alicija stovėjo iki kelių skylėje, kastuvo kraštą įsmeigė į minkštą žemę, bandydama išlaisvinti daiktą. Ji stengėsi, be džiaugsmo tampydama neaiškius kraštus. Kinimaka valė žemę iš viršaus, kai Yorgi prisijungė prie Alicijos vis besiplečiančioje žaizdoje žemėje.
  
  "Kas čia?" - Aš paklausiau. - paklausė Dreikas.
  
  Hayden pritūpė rankomis ant kelių. - Dar negaliu tiksliai pasakyti.
  
  - Susiimk, Alicia. Dreikas nusijuokė.
  
  Žvilgsnis ir iškeltas pirštas buvo vienintelis jo atsakymas. Nagrinėjamas objektas buvo padengtas purvu ir iš visų pusių padengtas purvu, tačiau jis turėjo formą. Pailgas, maždaug du metrai x vienas metras, jis buvo tam tikros dėžutės formos ir lengvai judėjo, o tai rodo, kad jis visai nesunkus. Problema ta, kad jį supo ir sutankė kieta žemė ir šaknys. Drake'as žvelgė iš dėžės į jūrą, stebėdamas vis arčiau artėjančias šviesas ir stebėdamasis, kaip tokiame mažame, lengvame konteineryje gali tilpti niokojantis karinis ginklas.
  
  "Penkiolika minučių", - pranešė Smithas. "Jokių kitų artėjimo ženklų".
  
  Alicia kovojo su žeme, keikėsi ir iš pradžių niekur nepasiekė, bet galiausiai atplėšė daiktą ir leido Yorgi jį ištraukti. Jau tada užaugę vynmedžiai ir susivėlusios šaknys prie jo, atrodytų, laimingai prilipo, kieta, susisukusi kekė, kuri atsisakė paleisti. Dabar jie buvo iki juosmens purve, kratėsi drabužius ir rėmėsi kastuvais. Drake'as susilaikė nuo akivaizdžios eilutės "Vyrai darbe" ir pasilenkė padėti pakelti. Dahlas taip pat pasilenkė, o kartu jiems pavyko rasti atramą objekto šone ir jį ištraukti. Šaknys protestavo, lūžta ir atsiskleidė. Kai kurie išlaikė brangų gyvenimą. Drake'as paspaudė ir pajuto, kaip jis šliaužia pro skylę ir per kraštą. Iš viršaus tekėjo išstumto dirvožemio upės. Tada jis ir Dahlas atsistojo kartu ir pažvelgė žemyn į Aliciją ir Jorgį. Abiejų veidai buvo paraudę ir sunkiai kvėpavo.
  
  "Ką?" - Aš paklausiau. - paklausė Dreikas. "Ar jūs abu planuojate arbatos pertraukėlę? Dink iš čia po velnių".
  
  Alicia ir Yorgi dar kartą patikrino skylės dugną, ieškodami daugiau dėžių ar galbūt senų kaulų. Nieko nerasta. Po akimirkos jaunasis rusas nubėgo duobės kraštu, surasdamas atramą ten, kur jos nebuvo, todėl galėjo atšokti nuo šlaito ir per duobės kraštą. Alicija su apmaudu stebėjo, kas vyksta, o tada kiek nejaukiai pašoko ant šono. Dreikas pagavo jos ranką ir patraukė aukštyn.
  
  Jis sukikeno. "Tu pamiršai savo kastuvą".
  
  "Ar nori eiti jo pasiimti? Pirmiausia siūlau galvą".
  
  "Suvaržymas, santūrumas".
  
  Haydenas toliau žiūrėjo į skylę. "Pamaniau, kad būtų tinkamas laikas praleisti akimirką su vargšu senu Hannibalu Barca. Mes nenorime negerbti kolegos kario.
  
  Dreikas pritardamas linktelėjo. "Legenda".
  
  "Jei jis net ten yra".
  
  "Naciai atliko savo tyrimus", - sakė Haydenas. "Ir, nedrąsiai prisipažįstu, jiems tai pavyko gerai. Hanibalas įgijo ilgalaikę šlovę vien todėl, kad gerai dirbo savo darbą. Jo kelionė per Alpes išlieka vienu ryškiausių ankstyvųjų karų karinių laimėjimų. Jis pristatė karines strategijas, kurios tebeaukštinamos ir šiandien.
  
  Po akimirkos jie pažvelgė aukštyn. Dalis buvo su jais. Kinimaka nubraukė daiktą ir atidengė tvirtą tamsios medienos dėžutę. Viršuje buvo mažas herbas, ir havajietis bandė jį parodyti.
  
  Haydenas pasilenkė prie manęs. "Tai viskas. Jų naminis logotipas. Paskutinio teismo tvarka".
  
  Drake'as jį tyrinėjo, įsiminė simbolį. Jis priminė mažą centrinį apskritimą su keturiomis susuktomis pynėmis, išdėstytomis aplink jį skirtinguose kompaso taškuose. Apskritimas buvo begalybės simbolis.
  
  "Dagiai yra ginklai", - sakė Haydenas. "Saugoti savo vidinį pasaulį?" Ji gūžtelėjo pečiais. "Jei reikės, tai spręsime vėliau. Tegul".
  
  Jūroje šviesų nebeliko, o tai reiškė, kad "Mossad", jei tai buvo arčiausiai esantis, pasiekė tvirtą žemę ir visu greičiu nukeliavo mažiau nei penkiolika minučių. Drake'as dar kartą susimąstė, kaip baigsis konfrontacija. SPEAR buvo įsakyta bet kokia kaina apsaugoti visus keturis ginklus, tačiau įsakymai mūšio lauke retai būdavo vykdomi tobulai. Jis matė nervingas kitų veidų išraiškas ir žinojo, kad jie jaučiasi taip pat, net Haydenas, kuris buvo arčiausiai vadovybės.
  
  Jie ruošėsi išvykti.
  
  "Stenkitės išvengti konfrontacijos", - sakė Haydenas. "Akivaizdu".
  
  "O jei negalime?" - paklausė Dahlas.
  
  - Na, jei tai Mossad, gal galime pasikalbėti.
  
  "Abejoju, kad jie turės asmens tapatybės liemenes", - sumurmėjo Alicija. "Tai ne policininkų šou".
  
  Haydenas akimirksniu išjungė savo komunikatorių. "Jei į mus šaudo, kovojame", - sakė ji. "Ką dar galime padaryti?"
  
  Drake'as tai matė geriausiu kompromisu. Idealiame pasaulyje jie būtų praslydę pro artėjančius kareivius ir grįžę į savo transportą nepažeisti ir nepastebėti. Žinoma, SPEAR idealiame pasaulyje neegzistuotų. Kol komanda ruošėsi išsikraustyti, jis dar kartą patikrino ginklus.
  
  - Pasirinkite ilgą kelią, - pasiūlė Heidenas. "Jie nebus".
  
  Visos atsargumo priemonės. Visos gudrybės, siekiant išvengti konfliktų.
  
  Lauren balsas buvo dygliukas ausyje. "Ką tik sužinojome naujienas, žmonės. Artėja ir švedai".
  
  
  SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as vedė kelią, pirmiausia apeidamas apgriuvusį pastatą, o paskui leidęs šlaitu žemyn. Tamsa vis dar gaubė žemę, bet aušra buvo visai šalia. Drake'as aprašė savo kelią nelygia kilpa, kol atsidūrė priešinga kryptimi nei jūra.
  
  Pojūčiai budrūs, pakeltos galvos, komanda seka mus.
  
  Dahlas perėmė dėžę, atsargiai laikydamas dangtį po ranka. Kenzi pribėgo prie jo pusės, padėdamas rasti kelią. Komanda dėvėjo naktinio matymo įrangą, išskyrus Smithą, kuris norėjo gerai žinoti savo aplinką. Tai buvo geras derinys. Jie bėgo vienas šalia kito, kol pasiekė kalvos papėdę ir lygią lygumą, kurioje nebuvo pastogės. Dreikas įsikibo į savo kilpą, vesdamas juos bendra valčių kryptimi. Nė žodžio nebuvo ištarta - visi pojūčiais tikrino aplinką.
  
  Jie žinojo, kokie mirtini buvo jų priešai. Šį kartą nėra pusiau suinteresuotų samdinių. Šiandien, ir kitą, ir kitą su jais susidūrė ne ką prastesni už juos kariai.
  
  Beveik.
  
  Dreikas sulėtino greitį, jausdamas, kad jie juda kiek per greitai. Vietovė jiems nebuvo palanki. Rytinio horizonto link slinko blyškus švytėjimas. Greitai priedangos nebeliks. Smithas stovėjo jo dešinėje, o Mai - kairėje. Komanda liko žemai. Kalva su apgriuvusiu pastatu viršuje susitraukė ir pasirodė už jų. Priekyje pasirodė krūmų eilė, nusėta keliais medžiais, ir Dreikas pajuto palengvėjimą. Jie buvo toli į šiaurės rytus nuo ten, kur jiems reikėjo būti, bet galutinis rezultatas buvo to vertas.
  
  Geriausias scenarijus? Jokių muštynių.
  
  Jis judėjo toliau, ieškodamas pavojų ir laikydamas neutralią kūno kalbą. Ryšys išliko ramus. Artėdami prie prieglaudos jie sulėtino greitį, jei kas nors jau ten lauktų. Būdami komandos nariai, jie galėjo tikėtis įspėjimo, tačiau šioje misijoje nieko nebuvo galima laikyti savaime suprantamu dalyku.
  
  Drake'as pamatė didelę teritoriją, kurią ribojo keli medžiai ir negausūs krūmai, ir sustojo, duodamas ženklą kitiems pailsėti. Apžiūrėjus kraštovaizdį nieko nepastebėta. Kalvos viršūnė buvo apleista, kiek jis galėjo matyti. Kairėje jų plona danga vedė iki pat lygumos, o paskui į jūros pakrantes. Jis spėjo, kad jų valtys gali būti penkiolika minučių pėsčiomis. Jis tyliai įjungė ryšį.
  
  - Lauren, ar yra kokių nors naujienų apie švedus?
  
  "Ne. Bet jie turi būti šalia".
  
  - Kitos komandos?
  
  "Rusija yra ore". Ji atrodė sugniuždyta. "Negaliu tau duoti pozicijos".
  
  "Ši vieta netrukus taps karšta zona", - sakė Smithas. "Turime judėti".
  
  Dreikas sutiko. "Išsikelkime."
  
  Jis atsistojo ir išgirdo riksmą, pritrenkiantį kaip bet kuri kulka.
  
  "Liaukis! Mums reikia dėžutės. Nejudėk".
  
  Drake'as nedvejojo, bet greitai nusileido žemyn, dėkingas už įspėjimą ir sukrėstas, kad jie praleido priešą. Dahlas spoksojo į jį, o Alicija atrodė sutrikusi. Net Mai parodė nuostabą.
  
  Kensi spustelėjo liežuvį. "Tai turi būti Mossad".
  
  - Ar paėmėte juos ginklu? - paklausė Haydenas.
  
  - Taip, - pasakė Dreikas. "Kalbėtojas yra tiesiai į priekį ir tikriausiai turi padėjėjų iš abiejų pusių. Būtent ten, kur norime būti".
  
  "Negalime judėti į priekį", - sakė Mai. "Grįšime. Ta kryptimi". Ji parodė į rytus. "Yra pastogė ir kelias, kelios fermos. Miestas nėra per toli. Galime paskelbti evakuaciją".
  
  Dreikas pažvelgė į Heideną. Atrodė, kad jų viršininkas svarstė pasirinkimą: eiti į šiaurę palei pakrantę, į rytus link civilizacijos, ar stoti į mūšį.
  
  "Jei liksime čia, nieko gero nenutiks", - sakė Dahlas. "Atremti vieną elitinį priešą būtų sunkus iššūkis, bet žinome, kad dar daugiau.
  
  Drake'as jau žinojo, kad May buvo teisi. Šiaurė nepasiūlė jokio kelio į išsigelbėjimą. Jie bėgdavo Hellespontu be priedangos ir pasikliauk gryna sėkme, kad galėtų suklupti į kokią nors transporto priemonę. Kelionė į rytus garantuota galimybė.
  
  Be to, vargu ar iš kokio miesto atvyktų kitos komandos.
  
  Haydenas paskambino ir pasuko į rytus, įvertindamas reljefą ir greito pabėgimo galimybes. Šią akimirką balsas vėl pasigirdo.
  
  "Likite ten!"
  
  - Šūdas, - alsavo Alicija. "Šis vaikinas yra ekstrasensas".
  
  "Aš tiesiog turiu gerą regėjimą", - sakė Smithas, turėdamas omenyje vizualines technologijas. "Paslėpk už kažko kieto. Mes paimame ugnį".
  
  Komanda pajudėjo į rytus. Izraeliečiai atidengė ugnį, kulkos virš ietininkų galvų atsitrenkė į medžių kamienus ir tarp šakų. Lijo lapai. Drake'as greitai pakilo, žinodamas, kad šūviai buvo tyčia nukreipti aukštai, ir domėjosi, į kokį, po velnių, naują karą jie čia leidžiasi.
  
  "Tai kaip sušiktos kariuomenės treniruotės", - sakė Alicia.
  
  "Tikrai tikiuosi, kad jie naudos gumines kulkas", - atsakė Dahlas.
  
  Jie lipo ir improvizavo, judėjo į rytus, pasiekdami stipresnius medžius ir patraukdami akį. Drake'as atšovė tyčia aukštai. Jis nematė jokių judėjimo ženklų.
  
  "Sudėtingi niekšai".
  
  "Maža komanda", - sakė Kenzie. "Atsargiai. Automatinės mašinos. Jie lauks sprendimo".
  
  Drake'as troško išnaudoti visas galimybes. Komanda atsargiai patraukė į rytus, tiesiai į blyškią aušrą, kuri vis dar kėlė grėsmę tolimam horizontui. Pasiekęs kitą proskyną, Dreikas išgirdo ir praktiškai pajuto kulkos švilpimą.
  
  "Šūdas". Jis ieškojo priedangos. "Tas buvo arti".
  
  Daugiau šaudymo, daugiau švino išmetimo tarp prieglaudų. Heidenas giliai pažvelgė Dreikui į akis. "Jų būdai pasikeitė".
  
  Drake'as giliai įkvėpė, sunkiai patikėdamas. Izraeliečiai įnirtingai šaudė ir, be abejo, žengė į priekį atsargiai, bet palankiu tempu. Kita kulka nuplėšė žievės gabalą nuo medžio tiesiai už Jorgos galvos, todėl rusas smarkiai krūptelėjo.
  
  - Negerai, - įnirtingai sumurmėjo Kensi. "Visiškai negerai".
  
  Drake'o akys buvo kaip titnagas. "Hayden, susisiekite su Lauren. Tegul ji patvirtina Qrow, kad mes grąžiname ugnį!
  
  "Turime grąžinti ugnį", - sušuko Kensi. - Jūs, vaikinai, niekada anksčiau netikrinote.
  
  "Ne! Tai samdiniai kareiviai, elitiniai kariai, kurie yra apmokyti ir vykdo įsakymus. Jie yra sušikti sąjungininkai, potencialūs draugai. Pažiūrėk, Hayden. Patikrinkite tai dabar! "
  
  Naujos kulkos pramušė pomiškius. Priešas liko nematomas, negirdėtas; SPIR apie jų žygį žinojo tik iš savo patirties. Drake'as stebėjo, kaip Haydenas spustelėjo ryšio mygtuką ir kalbėjo su Lauren, tada meldė greito atsakymo.
  
  Mossad kariai priėjo arčiau.
  
  "Patvirtinkite mūsų būseną". Net Dahlio balsas skambėjo įtemptai. "Lauren! Ar priimate sprendimą? Ar mes kovosime? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR komanda, jau išvaryta nuo savo valčių, buvo priversta judėti toliau į rytus. Jiems sunkiai sekėsi ugnimi. Nenorėdami kovoti su žinomais sąjungininkais, jie atsidūrė pavojuje iki kaklo.
  
  Kvailiodami, subraižyti ir kruvini, jie naudojo kiekvieną savo arsenale esančią gudrybę, kiekvieną triuką, kad padidintų atstumą tarp savęs ir Mossado. Lauren sugrįžimas truko tik kelias minutes, bet tos minutės truko ilgiau nei Justino Bieberio kompaktinis diskas.
  
  "Qrow yra nepatenkintas. Jis sako, kad gavote užsakymą. Saugokite ginklus bet kokia kaina. Visi keturi".
  
  - Ir viskas? - paklausė Dreikas. - Ar sakei jai, su kuo mes turėjome reikalų?
  
  "Žinoma. Ji atrodė įsiutusi. Manau, kad mes ją supykdėme.
  
  Dreikas papurtė galvą. Nėra prasmės. Turime dirbti kartu.
  
  Dahlas išreiškė savo nuomonę. "Mes iš tikrųjų prieštaraujame jos įsakymams Peru. Galbūt tai yra atsipirkimas".
  
  Drake'as nepatikėjo. "Ne. Būtų smulkmeniška. Ji ne tokia politikė. Mums priešinasi sąjungininkai. Kvailas. "
  
  "Turime užsakymų", - sakė Haydenas. "Išgyvenkime šiandien ir kovokime rytoj".
  
  Drake'as žinojo, kad ji teisi, bet negalėjo nepagalvoti, kad izraeliečiai tikriausiai pasakė tą patį. Taip prasidėjo šimtmečius trukusios nuoskaudos. Dabar, kaip komanda, jie ėjo į rytus, laikydami savo miško skydą, ir suorganizavo užnugario sargybą, ne per daug agresyvią, bet pakankamai sulėtinti izraeliečius. Smithas, Kinimaka ir Mai puikiai įrodė, kad dabar turi galvoje verslą, kiekviename žingsnyje surakindami savo oponentus.
  
  Tai sklido jiems iš užpakalio, kai Dreikas praskriejo pro medžius. Sraigtasparnis burzgė virš galvos, tada pasviro ir nusileido kažkokioje nepastebimoje proskynoje. Haydenui nereikėjo tarti nė žodžio.
  
  "Švedai? rusai? Dieve, tai tik šūdas, vaikinai!
  
  Drake'as iš karto išgirdo šūvius iš tos pusės. Tą, kuris ką tik išlipo iš sraigtasparnio, apšaudė, o ne "Mossad".
  
  Tai reiškė, kad dabar kovojo keturios specialiųjų pajėgų komandos.
  
  Priešais miškas baigėsi, atidengdamas seną trobą už plataus lauko, kurį riboja akmeninės sienos.
  
  - Skirk šiek tiek laiko, - sušuko jis. "Elkitės sunkiai ir greitai. Ten galime persigrupuoti".
  
  Komanda bėgo taip, lyg pragaro skalikai būtų karšti ant kulnų.
  
  
  * * *
  
  
  Judėjusi visu, bet kontroliuojamu tempu, komanda atsitiktinai išlindo iš priedangos ir nuskubėjo link sodybos. Sienos ir langų angos buvo beveik tokios pat apleistos kaip ir ant kalvos esančio namo, o tai rodo, kad žmonių nėra. Už jų guli trys specialiųjų pajėgų grupės, bet kaip arti?
  
  Drake'as nežinojo. Jis sunkiai bėgiojo pro provėžuotą žemę, nusiimdamas naktinį matymą ir ryškėjančiu dangumi pažymėjo savo kelią. Pusė komandos žiūrėjo į priekį, pusė žiūrėjo atgal. Mai šnabždėjosi mačiusi, kaip Mossad komanda pasiekė miško pakraštį, bet tada Drake'as pasiekė pirmąją žemą sieną, o Mai ir Smitas atidarė nedidelę ugnį.
  
  Kartu jie glaudėsi už akmeninės sienos.
  
  Sodyba dar buvo dvidešimt žingsnių priekyje. Drake'as žinojo, kad jiems nieko gero neduos, jei leis izraeliečiams ir kitiems įsikurti ir sukurti idealias regėjimo linijas. Be to, kitos komandos dabar būtų atsargios viena kitos. Jis kalbėjo į komunikatorių.
  
  "Geriau traukite užpakalius, vaikinai".
  
  Alicija atsisuko pažvelgti į jį. - Ar tai tavo geriausias amerikietiškas akcentas?
  
  Dreikas atrodė susirūpinęs. "Šūdas. Pagaliau apsisukau". Tada jis pamatė Dahlą. "Bet, manau, gali būti ir blogiau".
  
  Kaip vienas jie pralaužė dangtelį. May ir Smithas vėl atidarė ugnį ir gavo tik du šūvius. Kitų garsų nesigirdėjo. Drake'as rado tvirtą sieną ir sustojo. Haydenas nedelsdamas paskyrė May, Smithą ir Kinimaką saugoti perimetrą, o paskui nuskubėjo prisijungti prie kitų.
  
  "Kelias minutes mums viskas gerai. Ką mes turime?"
  
  Dahlas jau išskleidė žemėlapį, kai Lauren balsas užpildė jų ausis.
  
  "Planas B vis dar įmanomas. Važiuokite į vidų. Jei esate greitas, jums nereikės transporto".
  
  "Planas sušiktas B". Dreikas papurtė galvą. "Visada planuok B".
  
  Perimetro patrulis pranešė, kad viskas aišku.
  
  Haydenas parodė į dėžę, kurią nešėsi Dahlas. "Čia turime prisiimti atsakomybę. Jei jį pamesite, mes neįsivaizduojame, kas yra viduje. O jei prarasi tai priešui..." Jai nebereikėjo tęsti. Švedas padėjo dėžę ant žemės ir atsiklaupė šalia.
  
  Haydenas palietė simbolį, išgraviruotą ant dangčio. Besisukantys peiliukai siunčia grėsmingą įspėjimą. Dahlas atsargiai atidarė dangtį.
  
  Dreikas sulaikė kvapą. Nieko neatsitiko. Visada buvo rizikinga, bet jie nematė jokių paslėptų spynų ar mechanizmų. Dabar Dahlas visiškai pakėlė dangtį ir pažvelgė į viduje esančią erdvę.
  
  Kensi nusijuokė. "Kas tai? Karo ginklai? Susijęs su Hanibalu ir paslėptas įsakymo? Viskas, ką matau, yra popieriaus krūva.
  
  Dahlas atsisėdo ant nugaros. "Karą galima kovoti ir žodžiais".
  
  Heidenas atsargiai ištraukė kelis popieriaus lapus ir nuskaitė tekstą. "Nežinau", - prisipažino ji. "Atrodo, kaip tyrimo byla ir... įrašas apie..." Ji nutilo. "Bandai? Teismo procesas?" Ji pervertė dar kelis puslapius. "Surinkimo specifikacijos".
  
  Dreikas susiraukė. "Dabar tai skamba blogai. Jie vadina tai Project Babylon, Lauren. Pažiūrėkime, ką galite apie tai išsiaiškinti".
  
  "Supratau", - pasakė niujorkietis. "Dar kas nors?"
  
  "Aš tik pradedu suprasti šias savybes", - pradėjo Dahlas. "Tai milžiniška..."
  
  "Žemyn!" Smitas rėkė. "Artėja".
  
  Komanda sulėtino tempą ir pasiruošė. Už akmeninių sienų griaudėjo kulkosvaidžio salvė, aštri ir kurtinanti. Smithas grąžino ugnį iš dešinės, taikydamas iš nišos sienoje. Haydenas papurtė galvą.
  
  "Turėsime tai užbaigti. Eik iš čia".
  
  - Vežti asilą? - paklausė Dreikas.
  
  "Pasiimk užpakalį".
  
  "Planas B", - pasakė Alicija.
  
  Būdami saugūs, jie judėjo nuo sienos iki sienos link galinės trobos dalies. Grindys buvo nusėtos nuolaužomis, o mūro ir medžio gabalai buvo pažymėti vietoje, kur įskilęs stogas. Mai, Smithas ir Kinimaka uždengė galą. Dreikas sustojo, kai jie pasiekė galinius langus ir pažvelgė į kelią.
  
  "Tai gali tapti tik dar sunkiau", - sakė jis.
  
  Kylanti saulė spalvų pliūpsniu nuslydo horizontu.
  
  
  AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Varžybos tęsėsi, bet dabar šansai mažėjo. Kai Drake'as ir Alicia, kurie buvo pirmaujantys, paliko priedangą ir patraukė į vidų, laikydami sodybą tarp jų ir jų persekiotojų, Mossad komanda pagaliau išniro iš miško. Visiškai apsirengę juodai ir su kaukėmis ant veidų, jie priėjo žemai ir atsargiai, iškėlę ginklus ir šaudė. Mai ir Smithas greitai prisiglaudė už sodybos. Haydenas puolė į priekį.
  
  "Judėk!"
  
  Drake'as kovojo su instinktu stovėti ir kovoti; Kairėje pusėje esantis Dahlas taip pat aiškiai kovojo su tuo. Paprastai jie kovojo ir pergudravo priešininkus - kartais tai nulemdavo brutalią jėgą ir skaičių. Tačiau dažnai viskas nulemdavo jų oponentų kvailumą. Dauguma samdinių, kuriems buvo mokama, buvo lėti ir nuobodūs, pasikliavę savo dydžiu, žiaurumu ir moralės stoka, kad galėtų atlikti darbą.
  
  Ne šiandien.
  
  Drake'as puikiai suprato, kad reikia apsaugoti prizą. Dahlas nešė dėžutę ir laikė ją kuo saugiau. Yorgi dabar judėjo į priekį, išbandė žemę ir stengėsi rasti kelius su kuo didesne danga. Jie kirto kalvotą lauką, o paskui nusileido per nedidelę retą medžių giraitę. Izraeliečiai kuriam laikui nutraukė ugnį, galbūt pajutę kitus įsakymus ir nenorėdami skelbti savo pozicijos.
  
  Dabar buvo demonstruojamos įvairios taktikos.
  
  Tačiau Drake'ui Alicia tai geriausiai apibendrino. "Dėl Dievo meilės, Jogi. Nuleisk rusišką galvą ir bėk!
  
  Lauren stebėjo jų pažangą GPS pagalba ir paskelbė, kad plano B susitikimo taškas yra kitame horizonte.
  
  Dreikas kiek lengviau atsiduso. Giraitė baigėsi, ir Yorgi pirmasis įkopė į nedidelę kalvą, o jam ant kulnų sekė Kinimaka. Havajiečio kelnės buvo padengtos purvu, kur jis krito - tris kartus. Alicija žvilgtelėjo į May, kuri vikriai judėjo tarp žemės klosčių.
  
  "Prakeiktas Sprite'as. Atrodo kaip pavasarinis ėriukas, besilinksminantis gamtoje.
  
  "Viską, ką ji daro, ji daro gerai", - sutiko Drake'as.
  
  Alicia nuslydo ant šiferio, bet sugebėjo išsilaikyti ant kojų. "Mes visi tai darome gerai".
  
  "Taip, bet kai kurie iš mūsų yra labiau kaip asilai".
  
  Alicija pakėlė ginklą. - Tikiuosi, tu negalvoji manęs, Dreikai. Jos balse pasigirdo įspėjimas.
  
  "O, žinoma, ne, mieloji. Akivaizdu, kad turėjau omenyje švedą.
  
  - Brangus?
  
  Šūviai nuaidėjo iš užpakalio ir Dahlio pastabą baigė jam net neprasidėjus. Patirtis sakė Drake'ui, kad kadrai nebuvo skirti jiems ir susideda iš dviejų skirtingų užrašų. Mossad bendradarbiavo arba su rusais, arba su švedais.
  
  Švedai, tikriausiai pagalvojo jis, stačia galva nubėgo į Mossadą.
  
  Jis negalėjo nesišypsoti.
  
  Dahlas apsidairė, tarsi jausdamas pasipiktinimą. Dreikas nekaltai pažvelgė. Jie pakilo į nedidelę kalvą ir nuslydo kita puse.
  
  "Transportas atvyksta", - sakė Lauren.
  
  "Kaip šitas!" Haydenas parodė į dangų, esantį toli, toli, kur judėjo juoda dėmė. Drake'as apžiūrėjo vietovę ir patraukė Jorgį žemyn, kaip tik kulka švilpė virš kalvos. Kažkas staiga jais susidomėjo.
  
  - Į slėnį, - pasakė Kinimaka. "Jeigu galime prieiti prie tų medžių..."
  
  Komanda ruošėsi finaliniam sprintui. Dreikas vėl pažvelgė į artėjančią dėmę. Akimirką jis manė, kad galbūt mato šešėlį, bet tada pamatė tiesą.
  
  "Žmonės, tai dar vienas malūnsparnis".
  
  Kinimaka įdėmiai žvilgtelėjo. "Šūdas".
  
  "Ir ten". Mai parodė į kairę, aukštai į debesų krantą. "Trečias".
  
  - Lauren, - skubiai tarė Heidenas. - Lauren, pasikalbėk su mumis!
  
  "Tik gaunu patvirtinimą". Ramus balsas sugrįžo. "Jūs turite kinų ir britų ore. Rusija, švedai ir izraeliečiai žemėje. Klausyk, aš prisijungsiu prie pokalbio dabar, kad pirmą kartą gautumėte informacijos. Kai kurie iš jų yra šūdas, bet visa tai gali būti vertinga.
  
  "Prancūzai?" Kinimaka kažkodėl susimąstė.
  
  - Nieko, - atsakė Lauren.
  
  "Geras darbas, jie ne visi kaip Bo", - tarė Alicia su kartėlio ir melancholijos užuominomis. "Turiu omenyje prancūzus. Vaikinas buvo išdavikas, bet velniškai gerai dirbo savo darbą.
  
  Dahlas nusijuokė. - Jei jie panašūs į Bo, - tyliai pasakė jis. "Jie jau gali būti čia".
  
  Alicija mirktelėjo išgirdusi žodžius, tyrinėdama netoliese esančias purvo krūvas. Niekas nejudėjo.
  
  "Esame apsupti", - pasakė Haydenas.
  
  - Specialiųjų pajėgų komandos iš visų pusių, - sutiko Drake'as. "Žiurkės spąstuose".
  
  "Kalbėk už save." Mai greitai viską įvertino. "Užtrukkite dvi minutes. Prisiminkite, kas yra šioje dėžutėje, kaip tik galite. Ji pakėlė rankas. "Daryk".
  
  Drake'as suprato esmę. Dėžė juk nebuvo verta jų gyvybės. Jei reikalai taps tikrai įtempti ir tai išgyvens draugiškesnė komanda, ne boksas gali tiesiog išgelbėti jų gyvybes. Dahlas atidarė dangtį ir komanda patraukė tiesiai link artėjančių sraigtasparnių.
  
  Jis visiems išdalijo pluoštus popierių.
  
  "Oho, tai keista", - sakė Alicia.
  
  Kenzis sumaišė kelis popieriaus lapus. "Įsiveliate į kovą skaitant prieš trisdešimties-penkiasdešimties metų dokumentą, parašytą nacių ir paslėptą Hanibalo Barkos kape? Kas čia keisto?
  
  Drake'as bandė įsiminti ištraukas. "Jos žodžiai turi prasmę. Tai tas pats, kas SPEAR kursas.
  
  Jis skaitė didelio aukščio tyrimų projektą. Iš pradžių sukurtas siekiant studijuoti pakartotinio įėjimo balistiką už mažesnę kainą. Vietoj brangių raketų...
  
  "Aš nežinau, kas tai per velnias."
  
  Paleisti į kosmosą nenaudodami raketos. Projektas rodo, kad labai didelis ginklas gali būti naudojamas šaudyti į objektus dideliu greičiu dideliame aukštyje...
  
  "O šūdas".
  
  Dahlio ir Alicijos veidai buvo tokie pat peleniniai. "Tai negali būti gerai".
  
  Haydenas parodė į artėjančius sraigtasparnius, kuriuos dabar visi matė. Jie galėjo matyti atskirus ginklus, kabančius ant sraigtasparnių.
  
  "Ir tai taip pat netiesa!"
  
  Dreikas padavė dokumentus ir paruošė ginklą. Laikas tam, prie ko buvo įpratęs ir ką mokėjo. Jį bombardavo Haydeno, May ir Smitho plepalai, taip pat Lauren sutvarkyta ryšių sistema.
  
  "Izraeliečiai stojo į mūšį su švedais. Rusija nežinoma..." Tada atėjo trukdžių pliūpsniai ir greitas tiesioginių transliacijų perdavimas, kurių NSA ir kitos organizacijos sugebėjo klausytis.
  
  Prancūzų kalba: "Artėjame prie vietovės..."
  
  Britas: "Taip, pone, taikiniai pastebėti. Mūšio lauke turime daug priešų..."
  
  Kinas: "Ar esate tikras, kad jie turi dėžutę?
  
  Haydenas pirmavo. Jie pabėgo iš lauko. Jie bėgo be plano. Atsargus gaisras privertė sraigtasparnius imtis išsisukinėjimo veiksmų, o jų antžeminius persekiojimus privertė judėti itin atsargiai.
  
  Ir tada, kai Drake'as ruošėsi išsiskirti į zoną ir susitelkti į savo naują pabėgimo kelią, statinį persmelkė kitas balsas.
  
  Tik trumpai.
  
  Iš dalies pasislėpęs už triukšmo, ausyse įsirėžė vos girdimas, gilus, ištemptas garsas.
  
  Amerikietis: "SEAL Team 7 yra čia. Mes dabar tikrai arti..."
  
  Šokas jį sukrėtė iki širdies gelmių. Bet nebuvo laiko. Nėra kaip kalbėti. Nėra net sekundės, kad jį sugertų.
  
  Tačiau jo akys susitiko su Torsteno Dahlio akimis.
  
  Kas per...?
  
  
  DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  "Pasakyk sraigtasparniui, kad nusišiktų! Haydenas spustelėjo savo komunikatorių. "Mes ieškosime kito kelio".
  
  "Ar norite, kad tai kabintųsi?" - paklausė Lauren, priversdama Aliciją nusijuokti net tada, kai ji bėgo už savo gyvybę.
  
  "Žinoma. Nusileiskite antį ir prisidenkite. Neskambinkite mums, mes jums paskambinsime!
  
  Drake'as susimąstė, ar ši diena kada nors baigsis, tada pamatė visą saulės diską, kabantį virš horizonto, ir suprato ironiją. Teritorijoje buvo daugybė kalvų, kurių kiekviena buvo statesnė už paskutinę. IETIS uždengė jų asilus, kai jie pasiekė kalvos viršūnę, atsargiai žingsniuodami, tada visu greičiu bėgo žemyn kita puse.
  
  Periodiškai pasigirsdavo šūviai iš užpakalio, tačiau jie nebuvo nukreipti į juos, izraeliečiai ir švedai tikriausiai apsikeisdavo smūgiais. Kairėje ir dešinėje pasirodė dar keli apgriuvę pastatai, dauguma jų pastatyti sekliuose slėniuose, visi apleisti. Drake'as nebuvo tikras, dėl ko žmonės pasitraukė, bet tai atsitiko seniai.
  
  Daugiau kalvų ir medžių grupė kairėje. Siūlydami pastogę, želdiniai ir šakos augo tankiai. Haydenas nukreipė komandą ta linkme, o Drake'as kiek lengviau atsiduso. Bet koks dangstymas buvo geriau nei joks dangstymas. Iš pradžių Haydenas, o paskui Alicia blykstelėjo tarp medžių, dabar seka Dal, Kenzi ir Kinimaka. Drake'as įėjo į mišką, palikdamas May, Yorgi ir Smithą gale. Pasigirdo šūviai, dabar arčiau, todėl Dreikas buvo atsargus dėl savo draugų.
  
  Atsisukęs pamatė, kad Mai suklupo.
  
  Stebėjo, kaip jos veidas atsimušė nuo žemės.
  
  "Neee!"
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas staigiai stabdė ir apsisuko. Šiuo metu Mai be sąmonės gulėjo ant žemės, Drake'as priėjo prie jos, Smithas jau buvo pasilenkęs. Kulkos su trenksmu pataikė į pakraštyje esančius medžius. Kažkas buvo šalia.
  
  Tada prasidėjo krūmynai. Figūros iššoko, viena smogė Haydenui į apatinę kūno dalį. Ji susvyravo, bet liko ant kojų. Medžio kamienas trenkė jai į stuburą. Ji nepaisė skausmo pliūpsnio ir pakėlė ginklą. Tada juoda figūra vėl ją užpuolė, smogdama alkūne, keliu, peiliu...
  
  Hayden puolė ir pajuto, kad ašmenys atsiduria per plauką nuo jos skrandžio. Ji atsitraukė alkūne į veidą ir keliu į pilvą, kad tarp jų būtų didesnis atstumas. Ji pamatė, kaip Kinimaka ir Alicija kovojo dešinėje, o Dalas spardė gabalą, kurį jis numušė.
  
  Dreikas pakelia suglebusį Mai.
  
  Kulkos skraidė tarp medžių, smulkindamos lapus ir augmeniją. Vienas nugalėjo priešą, bet neilgam. Vyras netrukus atsistojo, aiškiai vilkėdamas tam tikrą kevlaro formą. Tada Hayden vizija buvo užpildyta jos pačios priešininku - Mossado vyru, kurio bruožai buvo persmelkti žiauraus ir žiauraus ryžto.
  
  - Sustok, - pasakė ji. "Mes esame tame pačiame puslapyje..."
  
  Smūgis į žandikaulį ją sustabdė. Haydenas paragavo kraujo.
  
  "Užsakyti", - pasigirdo neaiškus atsakymas.
  
  Ji blokavo naujus smūgius, stumdama vyrą į šalį, stengdamasi nekelti ginklo, net kai jis valdė peilį. Ašmenys pajuto žievės, tada purvo skonį. Haydenas spyrė vyrui į kojas, kai Dreikas puolė pro šalį, lėkdamas takeliu ir į medžius. Smithas užsidengė nugarą, smogdamas izraeliečiui į veidą ir grąžindamas jį į krūmyną. Kenzi buvo šalia, šį kartą su dvejojančia veido išraiška ir išplėtusiomis akimis, tarsi ji ieškotų pažįstamo žmogaus.
  
  Heidenas pastūmėjo ją link Dreiko.
  
  "Mai?"
  
  "Jai viskas gerai. Tiesiog kulka į stuburą ir viskas. Nieko įspūdingo."
  
  Haydenas išbalo. "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Švarkas tai sustabdė. Ji nukrito ir susitrenkė kaukolę. Nieko ypatingo".
  
  "Apie".
  
  Alicia išvengė žiauraus alkūnės atakos ir dziudo metimu pasiuntė priešininką skristi į medžius. Kinimaka buldozeriu praskriejo pro kitą Mossad karį. Kelias akimirkas kelias buvo aiškus, ir SPEAR komanda išnaudojo visas galimybes.
  
  Bėgant visu tempu, negalvodami sulėtinti greičio, sukasi, nardę, pavojingus medžių klumpes, pasisemdavo visos patirties. Tarp jų ir "Mossad" komandos atsivėrė atotrūkis, o stori žalumynai buvo ideali danga.
  
  "Kaip po velnių jiems pavyko mus aplenkti? Dreikas rėkė.
  
  "Tai turėjo būti tada, kai sustojome patikrinti langelio", - sakė Haydenas.
  
  Smitas garsiai suriko. "Mes žiūrėjome."
  
  - Nemušk savęs... - pradėjo Haydenas.
  
  - Ne, mano drauge, - pasakė Kensi. "Jie yra geriausi tuo, ką daro".
  
  Smithas nusijuokė, tarsi sakydamas, kad mes taip pat, bet kitu atveju tylėjo. Haidenas pamatė, kaip Kinimaka suklupo, jo didžiulės pėdos nutūpė elastingo priemolio krūvoje ir pajudėjo padėti, bet Dalas jau palaikė stambų vyrą. Švedas perkėlė dėžę į kitą ranką, dešine stumdamas havajietį.
  
  O dabar į mišinį įtrauktas dar vienas pavojus - neabejotinas virš galvos skrendančio sraigtasparnio garsas.
  
  Ar jie atidarys ugnį?
  
  Ar jie šukuotų mišką kulkomis?
  
  Haydenas taip nemanė. Tūkstančiai dalykų gali suklysti dėl tokio neatsakingo veiksmo. Žinoma, šie vaikinai vykdė savo vyriausybių įsakymus, o kai kurie klounai, sėdintys namuose savo šiltuose, oro kondicionieriuose įrengtuose biuruose, negalėjo rūpintis tuo, kas vyksta už jų dramblio kaulo bokštų.
  
  Iš viršaus sklido propeleriai. Haydenas toliau bėgo. Ji jau žinojo, kad "Mossad" žiūrės į savo komandą ir galbūt švedus bei rusus už jų. Kairėje pasigirdo triukšmas , ir ji manė mačiusi daugiau figūrų - tai tikriausiai rusai, pagalvojo ji.
  
  O gal britai?
  
  Šūdas!
  
  Jie buvo per daug atviri. Per daug nepasiruošęs. Tiesą sakant, taip pat buvo visos komandos. Niekas nesitikėjo, kad visi atvyks iš karto - ir tai buvo klaida. Bet pasakykite man planą, kuriame būtų į tai atsižvelgta?
  
  Priešakyje buvo Drake'o takas, nė kiek nesulėtintas May svorio. Alicija nusekė jam ant kulnų ir apsidairė. Kelias vingiavo be tikslo, bet apskritai ėjo teisinga kryptimi, ir Haydenas buvo už tai dėkingas. Ji girdėjo, kaip Smithas šaudė į jų užpakalį, atgrasydamas persekiotojus. Ji išgirdo kelis riksmus iš kairės, tarsi susitiktų dvi jėgos.
  
  Po velnių, tai kažkoks beprotiškas šūdas.
  
  Dreikas peršoko per nuvirtusį medį. Kinimaka prasimušė vos sumurmėjusi. Fragmentai išsibarstę į visas puses. Reljefas pradėjo leistis žemyn ir tada jie pamatė miško pakraštį. Haydenas rėkė į komunalą, kad jie turėtų sulėtinti greitį - niekas nežinojo, kas lauks ant žemės už medžių linijos.
  
  Drake'as šiek tiek sulėtino greitį. Alicia aplenkė jį iš dešinės, o Dahlas pataikė į kairę; kartu jie trys įveikė priedangą ir pateko į siaurą slėnį, iš abiejų pusių apsaugotą stačių rudų šlaitų. Kinimaka ir Kenzi spustelėjo kulnus, bandydami padėti, o tada Hayden taip pat išlindo iš slėptuvės, dabar bandydama nekreipti dėmesio į stiprėjantį deginimo pojūtį krūtinėje.
  
  Jie bėgo ilgiau, nei ji norėjo galvoti.
  
  O artimiausias miestas buvo už mylių.
  
  
  DEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as pajuto, kad Mai pradeda šiek tiek vargti. Jis davė jai minutę, žinodamas, kad ji greitai susiprotės. Tą trumpalaikę akimirką jis pastebėjo kažką plokščio, pilko ir vingiuoto, dėl kurio jo lenktyniaujanti širdis pradėjo plakti.
  
  - Kairė!
  
  Visa grupė lūžo į kairę, atsargiai, bet be reikalo dengdama savo šonus, nes priešininkai vis dar buvo nematomi. Drake'as leido May šiek tiek pasistengti, bet laikėsi. Gana greitai ji smogė jam kumščiu į šonkaulius.
  
  "Leisk man eiti".
  
  "Vieną sekundę, mano meile..."
  
  Alicija įnirtingai pažvelgė į jį. "Ar tau tai taip patinka?"
  
  Drake'as dvejojo, tada išsišiepė. "Į šį klausimą nėra aiškaus atsakymo, mano meile.
  
  "Tikrai?"
  
  "Na, pagalvok apie tai mano požiūriu".
  
  Mai išsprendė savo dilemą, naudodamas stuburą, kad atsitrauktų ir apvirstų ant grindų. Ji sėkmingai nusileido, bet susvyravo vietoje, laikydama galvą.
  
  - Žiūrėk, - pasakė Dreikas. "Mano gynyboje ji atrodo nesaugi.
  
  "Jei neskubėsime, tau purtysis galva". Alicia stumtelėjo pro šalį, o Drake'as nusekė ir dar šiek tiek stebėjo May, kol ji atsitiesė ir įgavo ritmą. Grupė nubėgo pylimu iki asfalto.
  
  "Pirma painiava su Mossad". Dahlas išsitiesė. "Nieko įspūdingo".
  
  "Jie susilaikė", - sakė Kenzie. "Toks, koks tu buvai".
  
  "Antra painiava", - pasakė Drake'as. "Prisimeni tą kaimą Anglijoje? Prieš daugelį metų."
  
  "Jonksas?" - Aš paklausiau.
  
  "Šimtmečiai".
  
  "Apie". Dahlas sekundei stabtelėjo ir pasakė: "BC ar AD?
  
  "Manau, kad dabar jie tai vadina BC".
  
  "Nesąmonė".
  
  Kelias driekėsi į abi puses, apleistas, duobėtas ir reikalaujantis remonto. Drake'as išgirdo prie sraigtasparnio artėjančio priešlėktuvinio pabūklo trenksmą, o paskui dar daugiau šūvių. Jis apsisuko ir pamatė, kad į jį šaudoma iš miško, pamanė, kad tik apibarstė tą vietą kulkomis, o paskui pamatė, kaip jis staigiai nukrypo į šoną.
  
  "Aš negaliu rizikuoti", - sakė Dahlas. "Manau, kad jie turi būti kinai ir negirdi taip, kaip mes.
  
  Dreikas tyliai linktelėjo. Pastaruoju metu pokalbiuose nieko naujo neatskleidžiama. Nuo...
  
  Haidenas tyliai pasisveikino. "Matau transporto priemonę".
  
  Drake'as pritūpė ir apžiūrėjo vietą. "Taigi, ką mes turime už nugaros? Mossadas ir rusai medžiuose, trukdo vienas kitam. Ar švedai kažkur šalia rusų? SAS? Jis papurtė galvą. "Kas žino? Geriausias spėjimas yra apeiti mišką. Jie visi žino, kad jei atsiduos, jie mirs. Štai kodėl mes dar buvome gyvi".
  
  "Kiniečiai sraigtasparnyje", - sakė Smithas. "Nusileidimas ten". Jis nurodė daugybę negilių įdubimų.
  
  "Prancūzų kalba?" - paklausė Yorgi.
  
  Dreikas papurtė galvą. Anekdotai, prancūzai galbūt net susilaikė, kad išbandytų vandenis ir leistų varžovams juos išretinti. Gudri pergalė paskutinę akimirką. Jis spoksojo į artėjantį furgoną.
  
  "Grankos aukštyn."
  
  Smithas ir Kenzie nurodė kryptį, atsistojo kelio pusėje ir nukreipė ginklus į artėjantį furgoną. Dahlas ir Drake'as ant kelio pastatė porą sunkių riedulių. Kai furgonas sulėtėjo, likusieji komandos nariai prilipo iš užpakalio, atsargiai uždengdami transporto priemonę ir liepdami jos keleiviams išlipti.
  
  Alicija atidarė galines duris.
  
  "Oho, čia smirda!"
  
  Bet buvo tuščia. Ir Drake'as išgirdo Kensi turkiškai užduodantį klausimą. Jis papurtė galvą, kai Dahlas pergalingai nusišypsojo. Ši mergina kupina netikėtumų. - Ar yra kokia nors kalba, kurios ji nemoka?
  
  Švedas pratrūko juoku. "Nagi, žmogau. Nepalik savęs toks atviras".
  
  - O, - linktelėjo Dreikas. "Taip. Dievų kalba".
  
  "Kelkis, meile. Ar nori pasimylėti? Taip, aš tiesiog girdžiu tavo mielą akcentą nuo Odino liežuvio.
  
  Drake'as į tai neatsižvelgė, sutelkdamas dėmesį į du turkus, kurie atrodė tikrai išsigandę.
  
  Ir tikrai turkiškai.
  
  Haydenas įstūmė juos atgal į sunkvežimį, važiuodamas iš paskos. Dahlas vėl nusišypsojo ir nusekė paskui ją, rodydamas kitiems šokti ant galinės sėdynės. Po akimirkos Dreikas suprato savo pasilinksminimo priežastį, tada vėl pažvelgė į Aliciją.
  
  - Kaip ten blogai?
  
  
  * * *
  
  
  Sunkvežimis atšoko ir trūkčiojo ir bandė susigadinti apgriuvusiame kelyje.
  
  Alicija laikėsi iš visų jėgų. "Ar jis bando pataikyti į kruvinus blogus ritmus?"
  
  - Galbūt, - apgailėtinai pasakė Smitas, laikydamas nosį ir nešvarų diržą, pririštą prie stovo furgono viduje. "Aš užuodžiu ožkų kvapą".
  
  Alicija primerkė akis. "O taip? Tavo draugas?"
  
  Kinimaka sėdėjo sunkvežimio gale ir beviltiškai gurkšnojo plaučius gryno oro pro plyšius, kur susikirto galinės durys. "Manau, kad tai turi būti... ūkininkai".
  
  - Arba ožkų kontrabandininkai, - pridūrė Alicija. "Aš niekada negaliu pasakyti".
  
  Smitas supyko iš pykčio. "Kai sakiau "ožkos", turėjau omenyje apskritai.
  
  "Taip taip taip".
  
  Drake'as to nepadarė, negiliai kvėpavo ir bandė susikoncentruoti į kitus dalykus. Jie turėjo pasitikėti Haydenu ir Dahlu, kurie iš anksto pasirūpino jų saugumu ir surado geriausią vietą kelionei. Bendravimas tylėjo, nebent retkarčiais užplūsta statika. Net Lauren tylėjo, o tai savaip padėjo. Tai jiems pasakė, kad jie buvo gana saugūs.
  
  Ekipažas garsiai skundėsi aplink jį, kaip susidoroti ir atitraukti save nuo gyvūnų smarvės. Palyginimai su švediškomis pirtimis, amerikietiškais restoranais ir Londono viešbučiais buvo siūlomi juokais.
  
  Drake'as leido savo mintims klaidžioti nuo neseniai įvykusio Yorgos protrūkio ir poreikio pasidalyti baisia paslaptimi, iki naujo Alicijos ir May supratimo ir kitų problemų, kamuojančių SPEAR komandą. Haydenas ir Kinimaka liko nesutarę, kaip ir Lauren bei Smithas, nors pastaruosius skyrė ne tik skirtumai. Dahlas kiek galėdamas sunkiai dirbo su Joanna, tačiau darbas vėl trukdė.
  
  Jo smegenis pervėrė kažkas skubesnio ir nenumaldomesnio. Sekretoriaus Crow susierzinimas, kad jie nevykdė įsakymų Peru, ir įsitikinęs žinojimas, kad čia yra slapta, labai slapta antroji amerikiečių komanda. Kažkur.
  
  SEAL komanda 7.
  
  Klausimų buvo begalė ir jie buvo nepaaiškinami. Koks buvo atsakymas? Qrow nebepasitiki SPEAR komanda? Ar jie buvo atsarginiai?
  
  Jis nepamiršo didelio klaustuko, vis dar kabančio virš Smitho galvos, bet neįsivaizdavo kitokio scenarijaus. Qrow atsiuntė septynis žmones jų stebėti.
  
  Dreikas tramdė pyktį. Ji turėjo savo darbą. Juoda ir balta buvo gyvenimo vizija, kuria dalijasi tik kvailiai ir bepročiai. Jo gilias mintis nutraukė Heidenas.
  
  "Priekyje ir gale viskas aišku. Panašu, kad artėjame prie vietos pavadinimu Ç Anakkalė, pakrantėje. Prieš susisiekdamas su sraigtasparniu, palauksiu, kol rasime vietą. O, ir Dahlas turėjo galimybę tą dėžę išardyti.
  
  Švedas kurį laiką atitraukė juos nuo situacijos, paaiškindamas, kokios yra popieriaus sruogos. Tai buvo daugiau nei karas, tai buvo pats jo paskelbimas. Atrodė, kad Hanibalas buvo pasirinktas tiesiog kaip simbolis.
  
  
  * * *
  
  
  "Ar yra kokių nors užuominų, kaip Afrika tapo vienu iš keturių žemės kampelių? - paklausė Mai.
  
  "Nieko tokio. Todėl negalime nuspėti, kur bus kitas raitelis.
  
  "Pažvelk į praeitį", - kalbėjo Kenzi. "Mano darbe, sename darbe atsakymai visada buvo paslėpti praeityje. Jums tereikia žinoti, kur ieškoti."
  
  Tada įsikišo Lauren. "Pabandysiu tai."
  
  Drake'as kovojo su sunkvežimio pasvirimu. "Kiek toli yra Čanakkale?
  
  "Dabar įvažiuojame į pakraščius. Neatrodo per didelis. Aš matau jūrą".
  
  "O, tu laimėsi". Drake'as prisiminė žaidimą, kurį žaidė vaikystėje.
  
  "Aš tai pamačiau pirmas", - šypsodamasis balse pasakė Dahlas.
  
  "Taip, mes taip pat žaidėme".
  
  Sunkvežimis sustojo ir gana greitai galinės durys atsidarė į išorę. Komanda iššoko ir įkvėpė gryno oro. Alicia skundėsi, kad ji nesijaučia gerai, o Kenzi angliškai apsimetė alpstanti. Tai iškart nudžiugino Aliciją. Drake'as pastebėjo, kad spokso ir žiūri iš nuostabos.
  
  - Po velnių, - tyčia sumurmėjo jis. "Na, aš būsiu beždžionės dėdė".
  
  Dahlas buvo per daug priblokštas, kad galėtų komentuoti.
  
  Priešais juos stovėjo didžiulis medinis arklys, kažkodėl pažįstamas, blaškantis nedidelėje aikštėje, apsuptoje pastatų. Atrodė, kad virvė surišo jo kojas ir buvo ištempta aplink galvą. Drake'as manė, kad jis atrodė šarvuotas ir didingas, išdidus žmogaus sukurtas gyvūnas.
  
  "Kas per velnias?"
  
  Aplink jį susirinko minios, kurios spoksojo, pozavo ir fotografavosi.
  
  Lauren kalbėjo per komunikatorių. "Manau, kad ką tik radote Trojos arklį".
  
  Smithas nusijuokė. "Tai toli gražu ne žaislas".
  
  "Ne Troja. Žinai? Bradas Pittas?"
  
  Alicija vos nesusilaužė sprando dairydamasi į visas puses. "Ką? kur?"
  
  "Oho". Kensi nusijuokė. "Aš mačiau, kaip angis puola lėčiau."
  
  Alicija vis dar atidžiai tyrinėjo vietovę. "Kur yra Lauren? Ar jis ant žirgo?"
  
  Niujorkietis nusijuokė. "Na, jis buvo kartą. Prisimenate šiuolaikinį filmą "Troja"? Na, o po filmavimo jie paliko arklį ten, kur jūs stovite, Çanakkale.
  
  "Nesąmonė". Alicia išliejo savo jausmus. "Maniau, kad visos mano Kalėdos atėjo iš karto". Ji papurtė galvą.
  
  Dreikas išsivalė gerklę. "Aš vis dar čia, meile".
  
  "O taip. Nuostabus".
  
  "Ir nesijaudink, jei Bradas Pittas iššoks iš to arklio užpakalio ir bandys tave pagrobti, aš tave išgelbėsiu.
  
  "Tu, velniškai, nedrįsk."
  
  Lauren balsas perrėžė jų plepėjimą kaip stiprus samurajaus kardo smūgis. "Įėjimas, vaikinai! Daug priešų. Šiuo metu artėjame prie Kanakalės. Jie turi būti prijungti prie ryšių sistemos, kaip ir mes. Judėti! "
  
  "Matai tai?" Dreikas parodė į tvirtovę. "Kvieskite malūnsparnį. Jei galime įkopti į pilį ir apsiginti, jis gali mus iš ten paimti.
  
  Haidenas pažvelgė atgal į Kanakalės pakraštį. "Jei galime apginti pilį turistiniame mieste nuo šešių SWAT komandų.
  
  Dahlas pakėlė dėžę. "Yra tik vienas būdas sužinoti."
  
  
  VIENUoliktokas SKYRIUS
  
  
  Jie instinktyviai pajudėjo pakrantės tako link, žinodami, kad jis vingiuos įspūdingo miesto forto link. Lorenas surinko labai mažai informacijos iš bendravimo pokalbių fragmentų, o Drake'as dar mažiau girdėjo iš įvairių komandų vadovų, tačiau bendras sutarimas buvo toks, kad jie visi greitai užsimezgė.
  
  Takas vedė pro daugybę baltų fasadų pastatų: namų, parduotuvių ir restoranų, iš kurių atsiveria raibuliuojantis mėlynas Hellesponto vanduo. Kairėje stovėjo automobiliai, o už jų - keletas nedidelių laivelių, virš kurių iškilo aukštos smėlio spalvos forto sienos. Pro šalį važiavo turistiniai autobusai, lėtai burzgdami siauromis gatvelėmis. Skambėjo ragai. Vietos gyventojai rinkosi prie populiarios kavinės, rūkė ir kalbėjosi. Komanda skubėjo kuo greičiau, nesukeldama įtarimo.
  
  Nelengva dėvėti kovinę aprangą, tačiau ypač šiai misijai jie buvo apsirengę juodai ir galėjo nuimti bei paslėpti tuos daiktus, kurie gali patraukti dėmesį. Tačiau grupė žmonių, pajudėjusių, kai jiems susuko galvą, ir Drake'as pamatė, kad atsidarė ne vienas telefonas.
  
  "Greitai paskambink tam prakeiktam sraigtasparniui", - pasakė jis. "Mes neturime žemės ir čia laiko prakeiktas".
  
  "Pakeliui. Per dešimt-penkiolika minučių".
  
  Jis žinojo, kad tai buvo mūšių era. Kai kurios kitos SWAT komandos nedvejodamos išlaisvins mieste pragarą, pasitikėdamos savo įsakymais ir galimybe pabėgti, žinodamos, kad valdžia paprastai sukels teroristų įspūdį bet kurioje itin grėsmingoje situacijoje.
  
  Prieš juos smarkiai pakilo smėlio spalvos sienos. Fortas Ç Anakkale turėjo dvi apvalias, į jūrą atgręžtas forto sienas ir centrinę citadelę, o už jų - plačią šlaitu į jūrą nusidriekusią tvirtovę. Drake'as sekė pirmosios vingiuotos sienos liniją, stebėdamasis, kas yra šios ir jos sesers sandūroje. Haydenas sustojo priekyje ir atsigręžė.
  
  "Mes kylame".
  
  Drąsus sprendimas, bet su vienu dalyku Drake'as sutiko. Kilimas aukštyn reiškė, kad jie bus įstrigę forte, ginami iš viršaus, bet neapsaugoti, įstrigę. Tęsti reiškė, kad jie turėjo ir kitų galimybių, be pabėgimo į jūrą: jie galėjo pasislėpti mieste, susirasti automobilį, galbūt gulėti žemai arba kuriam laikui išsiskirti.
  
  Tačiau Haydeno pasirinkimas leido jiems pirmauti. Ten buvo ir kitų Raitelių. Sraigtasparniui juos būtų lengviau surasti. Jų įgūdžiai buvo geriau panaudoti taktinėje kovoje.
  
  Šiurkščios sienos užleido vietą arkiniam įėjimui, o paskui sraigtiniams laiptams. Pirmas nuėjo Haydenas, po to Dalas ir Kensi, o paskui likusieji. Smithas iškėlė galą. Tamsa sukūrė jų akims apsiaustą, kuris kabojo storas ir nepralaidus, kol jie priprato. Vis dėlto jie ėjo aukštyn, lipdami laiptais ir grįždami link šviesos. Drake'as bandė išfiltruoti visą svarbią informaciją savo smegenyse ir suprasti ją.
  
  Hanibalas. Karo raitelis. Doomsday ordinas ir jų planas sukurti geresnį pasaulį tiems, kurie išgyveno. Viso pasaulio vyriausybės turėjo dirbti kartu, bet negailestingi, godūs žmonės norėjo grobio ir žinių sau.
  
  Keturiuose žemės kampuose? Kaip tai pavyko? Ir kas po velnių nutiko toliau?
  
  "Įdomu..." Tą akimirką per komunikatorių pasigirdo Lauren balsas. "Ç Anakkalė yra dviejuose žemynuose ir buvo vienas iš Galipolio atspirties taškų. Dabar į miestą įžengė rusai, kaip ir izraeliečiai. Aš nežinau kur. Vis dėlto vietinės policijos plepalai yra įprasti. Vienas iš piliečių tikriausiai pranešė apie jus ir dabar skambina atvykusiems. Neilgai trukus turkai pasikvies savo elito pajėgas.
  
  Dreikas papurtė galvą. Nesąmonė.
  
  "Tuomet būsime toli nuo čia". Heidenas atsargiai pajudėjo aukščiau esančios šviesos link. "Dešimt minučių, vaikinai. Tegul".
  
  Ryto saulė apšvietė plačiai atvirą, negausų plotą beveik bokšto viršuje. Apvalus viršutinis bokšto kraštas pakilo dar aštuonias pėdas virš jų galvų, bet tai buvo taip aukštai, kaip jie galėjo patekti neįėję į vidų. Visur gulėjo apgriuvę stulpai, kyšantys kaip dantyti pirštai, o dulkėtas takas ribojo daugybę žemų kalvų dešinėje. Drake'as pamatė daugybę apgintų pozicijų ir šiek tiek lengviau atsikvėpė.
  
  "Mes čia", - sakė Haydenas Lauren. "Pasakyk sraigtasparniui, kad jis pasiruoštų karštam nusileidimui".
  
  "Karščiau, nei tu manai", - pasakė Smithas.
  
  Visa komanda žiūrėjo žemyn.
  
  "Ne žemyn", - sakė Smithas. "Aukštyn. Aukštyn."
  
  Virš pilies miestas vis dar stūkso ant kalvų. Namai iškilo virš mūro, o link jų driekėsi aukštos ir storos sienos. Per šias sienas keturių žmonių komanda bėgo užsidengę veidus ir visiškai ištraukę ginklus.
  
  Drake'as pripažino šį stilių. "Velnias, tai yra problema. SAS".
  
  Dahlas pirmasis įsitraukė, tačiau užuot paleidęs ginklą, jis paslėpė jį, pagriebė dėžę ir užšoko ant pačių įtvarų. "Britai turi teisingą įvairovės idėją. Žiūrėk..."
  
  Dreikas nusekė jo žvilgsnį. Stiebai driekėsi plačiu lanku iki pat paplūdimio ir neramios jūros. Jei jie teisingai parinktų laiką, smulkintuvas galėtų juos nuplėšti tiesiai iš viršaus arba tiesiai pabaigoje. Drake'as apsisprendė paleisti keletą šūvių į grubų betoną po britų kojomis, sulėtindamas jas ir suteikdamas komandai laiko užkopti į šiek tiek suskilinėjusio įtvirtinimo viršūnę.
  
  Alicija sustingo. "Aš nemėgstu aukštumų!"
  
  - Ar kada nors nustosite verkšlenti? Kensi tyčia stumtelėjo ją pro šalį, pakeliui šiek tiek stumtelėdamas.
  
  "O, kale, tu už tai sumokėsi". Alicija atrodė neužtikrinta.
  
  "Ar aš sugebėsiu? Tik įsitikink, kad tu pasiliksi už manęs. Tokiu būdu, kai tave nušaus ir išgirsiu tave rėkiant, žinosiu, kaip paspartinti tempą.
  
  Alicija kunkuliavo iš pykčio. Dreikas ją palaikė. "Tiesiog pasijuokiu iš Mossado". Jis išskėtė rankas.
  
  "Teisingai. Na, kai nusileisime iš čia, aš tinkamai išdulkinsiu jai užpakalį.
  
  Dreikas jai vedė kelis pirmuosius žingsnius. "Ar tai turėtų skambėti įdomiai?"
  
  - Bėk, Dreikai.
  
  Jis manė, kad būtų geriausia nepaminėti, kad toli žemiau esantys stulpai tapo atskirtais stulpais, kur jie turėjo šokinėti iš vieno į kitą. Dahlas pirmasis bėgiojo palei trijų pėdų pločio sieną, vadovaudamas komandai. Kinimaka šį kartą perėmė iš Smitho gale, stebėdamas britus. Drake'as ir kiti laikė atviras ausis dėl bet kokių kitų priešų ženklų.
  
  Prasidėjo lenktynės žemyn. SAS kariai palaikė rikiuotę ir vijosi, ginklus pakėlė, bet nesukeldami garso. Žinoma, profesinis atlaidumas gali būti tik viena priežastis; Be turistų, vietiniai gyventojai teikia pirmenybę slaptumui ir labai saugiems užsakymams.
  
  Drake'as pastebėjo, kad jam reikia visiškos koncentracijos kojoms. Kiekvienoje pusėje esantis skardis ir laipsniškas nusileidimas į jūrą neturėjo jokios įtakos, tik saugi zona po kojomis. Jis lenkėsi palaipsniui, grakščiai tolygiai, tolygiu kreivu. Niekas nesumažino greičio, niekas neslydo. Jie buvo įpusėję savo tikslą, kai ausis užpildė besisukančių sraigtų garsas.
  
  Dreikas sulėtino greitį ir pažvelgė į dangų. - Ne mūsų, - sušuko jis. "Prakeiktas prancūzas!
  
  Tai nebuvo galutinė išvada, bet paaiškintų, kad jų iki šiol nebuvo. Mes skubame paskutinę minutę. SPEAR komanda buvo priversta sulėtinti greitį. Drake'as pamatė dviejų kareivių veidus, piktai žiūrinčius pro langus, o dar du kabėjo ant pusiau atvirų durų ir suko ginklus, kad tinkamai spustelėtų spyną.
  
  - Tiesą pasakius, - užgniaužęs kvapą tarė Dahlas. "Galbūt tai nebuvo pati geriausia idėja. Kruvini britų varpai baigiasi.
  
  Drake'as, Smithas, Haydenas ir May vienas iškėlė ginklus ir atidengė ugnį. Kulkos rikošetu nukrito nuo artėjančio sraigtasparnio. Dūžo stiklas ir vienas žmogus nukrito nuo virvės ir stipriai trenkėsi į žemę. Sraigtasparnis nukrypo, persekiojamas Haydeno kulkų.
  
  "Prancūzai nėra gerbėjai", - niūriai pasakė ji.
  
  - Pasakyk mums tai, ko mes nežinome, - sumurmėjo Alicija.
  
  Yorgi greitai aplenkė Dahlą, aplenkdamas jį ant išorinės sienos atbrailos ir pasiekė dėžę. "Štai, duok man", - pasakė jis. "Aš jaučiuosi geriau ant sienos, ar ne?"
  
  Dahlas atrodė taip, lyg norėjo ginčytis, bet įpusėjus žaidimui pramušė kamuolį. Švedas nebuvo naujokas parkūro srityje, tačiau Yorgi buvo profesionalas. Rusas pakilo didžiausiu greičiu, lėkė siena ir jau artėjo prie stulpų.
  
  Alicija juos pastebėjo. "O, velnias, dabar nušaukite mane".
  
  "Tai vis tiek gali atsitikti". Drake'as pamatė, kaip prancūzų sraigtasparnis pasviro ir nusileido. Problema ta, kad jei jie sustotų siekti tikslo, britai juos sugautų. Jei jie bėgtų šaudyti, jie gali nukristi arba būti lengvai nušauti.
  
  Dahlas mostelėjo ginklu. Ir jis, ir Haydenas šaudė į sraigtasparnį, kai šis grįžo žaisti. Šį kartą laive buvę kariai atsakė į ugnį. Kriauklės pervėrė pilies sienas mirtinu raštu, atsitrenkdamos žemiau krašto. Paties Haydeno ugnis pataikė į sraigtasparnio kabiną ir atsitrenkė nuo metalinių statramsčių. Drake'as pamatė, kaip pilotas sukando dantis iš pykčio ir baimės mišinio. Itin greitas žvilgsnis atgal atskleidė, kad sraigtasparnį stebėjo ir SAS komanda - geras ženklas? O gal ir ne. Jie norėjo patys paimti į rankas karo ginklus.
  
  Arba kam nors aukštai jų vyriausybėje.
  
  Šūvių salvė nukrito į paukštį, todėl jis nardo ir krypo. Dahlas pasinaudojo paskutiniu šimtu sienos metrų, kad šaudydamas nukristų ir paslystų, tačiau toli nepasiekė. Paviršius buvo per grubus. Tačiau jo veiksmai į sraigtasparnį pasiuntė dar vieną salvę, dėl kurios pilotas galiausiai neteko širdies ir nuskraidino paukštį iš įvykio vietos.
  
  Alicija sugebėjo silpnai sušukti.
  
  "Dar ne iš to". Drake'as po vieną peršoko per mūras, saugiai ir atsargiai nusileisdamas.
  
  Lauren balsas nutraukė tylą, kuri gaubė ryšį. "Artėja malūnsparnis. Trisdešimt sekundžių".
  
  "Mes ant sienos", - rėkė Alicija.
  
  "Taip aš tave suprantu. Kolumbijos apygarda išsiuntė palydovą šiai operacijai.
  
  Drake'ui prireikė dar akimirkos, kad pajustų šoką. "Padėti?" - greitai paklausė jis.
  
  "Kodėl dar?" Haydenas sureagavo akimirksniu.
  
  Drake'as vos nenusispyrė, kol suprato, kad tai tikriausiai buvo bloga mintis atsižvelgiant į dabartinę situaciją. Tiesą sakant, jis nežinojo, kas dar girdėjo tas tylias amerikietiškas intonacijas ir SEAL komandos 7 žodžius.
  
  Akivaizdu, kad ne Haydenas.
  
  Sraigtasparnis pasirodė į priekį, nuleistas nosimi ir greitai skrido virš jūros. Yorgi jau laukė mūro gale, kur mažas apvalus bokštelis žvelgė į siaurą paplūdimį. Netrukus jį pasiekė Dahlas, o paskui ir Haydenas. Sraigtasparnis priartėjo.
  
  Drake'as paleido Alisiją ir padėjo Kinimakai praeiti. Vis dar lėtai judėdamas, jis taikliai ištiesė ranką, signalizuodamas SAS. Trisdešimt pėdų nuo bokšto jis sustojo.
  
  SAS taip pat sustojo, dar trisdešimt pėdų aukščiau.
  
  "Mes nenorime aukų", - šaukė jis. "Ne tarp mūsų. Mes esame toje pačioje prakeiktoje pusėje!
  
  Pistoletai nukreipti į jo kūną. Iš apačios jis išgirdo Dahlo riaumojimą: "Nustok būti..."
  
  Drake'as jį išjungė. - Prašau, - pasakė jis. "Tai nėra teisinga. Mes visi čia kareiviai, net ir prakeikti prancūzai.
  
  Tai sukėlė anoniminį juoką. Galiausiai pasigirdo gilus balsas: "Užsakyk".
  
  - Drauge, aš žinau, - pasakė Drake'as. "Buvai ten, kur esi. Gavome tuos pačius įsakymus, bet neketiname atidengti šaudymo į draugiškas specialiąsias pajėgas... nebent jie atidengtų ugnį pirmiau.
  
  Viena iš penkių skaičių šiek tiek pakilo. - Kembridžas, - pasakė jis.
  
  - Dreikas, - atsakė jis. "Matas Dreikas".
  
  Po to sekanti tyla papasakojo istoriją. Drake'as žinojo, kad priešprieša baigėsi... kol kas. Bent jau jis nusipelnė dar vieno atokvėpio nuo kitos akistatos ir gal net ramaus pokalbio. Kuo daugiau šių elitinių karių jie suburs, tuo bus saugiau.
  
  Visiems.
  
  Jis linktelėjo, apsisuko ir nuėjo, siekdamas rankos, kuri padėjo jį įtempti į sraigtasparnį.
  
  "Jie šaunūs?" - paklausė Alicija.
  
  Dreikas pasidarė patogiai, kai sraigtasparnis pasviro ir tolsta. "Mes išsiaiškinsime", - atsakė jis. "Kitą kartą mes susidursime".
  
  Keista, bet Lauren sėdėjo priešais jį. "Atėjau su sraigtasparniu", - paaiškino ji.
  
  "Ką? Kaip jums patinka šis variantas?"
  
  Ji atlaidžiai nusišypsojo. "Ne. Aš atėjau, nes mūsų darbas čia baigtas. Sraigtasparnis pakilo aukštai virš saulės apšviestų bangų. "Mes keliaujame iš Afrikos į kitą pasaulio kampelį.
  
  "Kuris kur yra?" Dreikas prisisegė saugos diržą.
  
  "Kinija. Ir berniuk, ar mes turime daug darbo.
  
  "Kitas raitelis? Kurį kartą šį kartą?"
  
  "Galbūt blogiausia iš visų. Prisisekite, mano draugai. Mes eisime Čingischano pėdomis".
  
  
  DVYLIKTA SKYRIUS
  
  
  Lauren liepė komandai kuo patogiau įsitaisyti didelio krovininio sraigtasparnio gale ir sumaišė šūsnį popierių. "Pirmiausia pašalinkime karo ginklus ir Hanibalą iš kelio. Tai, ką radote dėžutėje, yra planai sukurti "Project Babylon", dviejų tonų, šimto metrų ilgio superpatranką. Užsakytas Saddamo Husseino, jis buvo pagrįstas septintojo dešimtmečio tyrimais ir sukurtas devintajame dešimtmetyje. Visame šiame reikale buvo jaučiama Holivudo dvasia. Superginklai, galintys siųsti krovinius į kosmosą. Žuvo generolai. Žuvo civiliai. Įvairūs pirkiniai iš keliolikos šalių, kad tai būtų paslaptis. Vėlesnės diagramos rodo, kad šis kosminis pistoletas galėjo būti pritaikytas taip, kad galėtų pataikyti į bet kurį taikinį, bet kur, tik vieną kartą.
  
  Dalis susidomėjęs pasilenkė į priekį. "Vieną dieną? Kodėl?"
  
  "Jis niekada nebuvo skirtas nešiojamu ginklu. Jo paleidimas paliktų pėdsaką, kurį akimirksniu pamatytų įvairios pajėgos, o paskui sunaikintų. Bet... žala gali būti jau padaryta".
  
  "Priklausomai nuo tikslo". Kensi linktelėjo. "Taip, daugelis modelių buvo sukurti remiantis vieno smūgio pasaulinio karo idėja. Būdas priversti branduolinę galią veikti nenumaldomai. Tačiau naudojant šiuolaikines technologijas, idėja tampa vis prieštaringesnė".
  
  "Gerai, gerai", - suriko Smitas, vis dar tempdamas raumenis ir tikrindamas mėlynes po ilgo ir sunkaus bėgimo. "Taigi, pirmojo raitelio kape buvo laikomi didžiulio kosminio pabūklo planai. Mes tai suprantame. Kitos šalys to nedarė. Kas toliau?"
  
  Lauren pavartė akis. "Pirma, pavadinime konkrečiai parašyta "poilsio vietos". Tikiuosi, prisimeni, kad Hanibalas buvo palaidotas nepažymėtame kape ir gali ten net nebūti. Žiūrėti būtų nepagarba daugeliui. Palikti jį nepakeistą reiškia parodyti nepagarbą kitiems.
  
  Haydenas atsiduso. " Ir taip toliau. Ta pati istorija, skirtinga darbotvarkė visame pasaulyje.
  
  "Įsivaizduokite, jei informacija patektų į teroristų rankas. Sakyčiau, visos šalys, kurios šiuo metu persekioja Raitelius, galėtų nesunkiai susikurti savo superpatranką. Bet..."
  
  "Tai yra tas, kam kai kurios šios vyriausybės frakcijos parduoda planus", - padarė išvadą Drake'as. "Kadangi mes vis dar nesame tikri, kad kiekviena komanda yra oficialiai sankcionuota." Jam nereikėjo pridėti, net jei jie manė, kad taip.
  
  Sraigtasparnis skrido giedrame mėlyname danguje, be turbulencijos ir patogios šilumos. Drake'as pirmą kartą galėjo atsipalaiduoti maždaug per dieną. Buvo sunku patikėti, kad tik praėjusią naktį jis atsiklaupė prie didžiojo Hanibalo poilsio vietos.
  
  Lauren perėjo prie kito failo. "Prisimeni Paskutiniojo teismo tvarką? Leisk man tave atnaujinti. "Keturiuose žemės kampuose radome Keturis Raitelius ir išdėstėme jiems Paskutiniojo teismo ordino planą. Tie, kurie išgyvens Teismo kryžiaus žygį ir jo pasekmes, teisėtai valdys aukščiausiąjį. Jei skaitote tai, mes pasiklydome, todėl skaitykite ir sekite atsargiai. Paskutiniai mūsų metai praėjo rinkdami paskutinius keturis pasaulio revoliucijų ginklus - karą, užkariavimą, badą ir mirtį. Susivieniję jie sunaikins visas vyriausybes ir atvers naują ateitį. Būk pasiruošęs. Surask juos. Keliaukite į keturis Žemės kampelius. Raskite Strategijos Tėvo ir tada Chagano poilsio vietas; baisiausias kada nors gyvenęs indėnas, o paskui - Dievo rykštė. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą. Mes radome rykštę, kuri saugo tikrąjį paskutinį teismą. Ir vienintelis nužudymo kodas yra tada, kai pasirodė raiteliai. Ant Tėvo kaulų nėra identifikavimo ženklų. Indėnas apsuptas ginklų. Paskutinio teismo tvarka dabar gyvena per jus ir viešpataus amžinai.
  
  Drake'as bandė sujungti atitinkamus dalykus. "Naikinimo kodas? Man tikrai nepatinka šitas garsas. Ir "tikrasis Paskutinis teismas". Taigi, net jei neutralizuosime pirmuosius tris, paskutinis bus tikras drebulys.
  
  "Kol kas", - sakė Lauren, turėdama omenyje priešais stovintį kabinetą. "Vašingtono ekspertų grupė pateikė keletą idėjų.
  
  Drake'as aptemdė vos sekundę. Kiekvieną kartą, kai jis išgirdo minint mokslinius tyrimus, kiekvieną kartą, kai buvo paminėta ekspertų grupė, jo smegenyse prasiskverbdavo tik du žodžiai kaip reklaminio skydo dydžio raudonos neoninės šviesos.
  
  Karin Blake.
  
  Ilgas jos nebuvimas nieko gero nežadėjo. Karin gali būti kita jų misija. Jis švelniai nustūmė nerimą kol kas į šalį.
  
  "... antrasis raitelis yra Užkariautojas. Antrame aprašyme minimas kaganas. Iš to darome išvadą, kad Čingischanas yra užkariautojas. Čingischanas gimė 1162 m. Jis tiesiogine prasme yra užkariavimas. Jis užkariavo didelę dalį Azijos ir Kinijos, taip pat žemes už jos ribų, o Mongolų imperija buvo didžiausia gretima imperija istorijoje. Kahnas buvo pjovėjas; jis praėjo didžiąją dalį senovės pasaulio ir, kaip minėta anksčiau, vienas iš dviejų šimtų šiandien gyvenančių vyrų yra susijęs su Čingischanu.
  
  Mai suklebėjo. "Oho, Alicia, jis tarsi vyriška tavo versija".
  
  Dreikas linktelėjo. "Šis vaikinas tikrai žinojo, kaip daugintis".
  
  "Tikrasis šio žmogaus vardas buvo Temudžinas. Čingischanas yra garbės vardas. Jo tėvas buvo apsinuodijęs, kai berniukui buvo vos devyneri, todėl jų motina viena augino septynis sūnus. Jis ir jo jauna žmona taip pat buvo pagrobti ir abu kurį laiką praleido kaip vergai. Nepaisant viso to, net būdamas dvidešimties, jis įsitvirtino kaip nuožmus lyderis. Jis įasmenino frazę "laikyk savo priešus šalia", nes dauguma didžiausių jo generolų buvo buvę priešai. Jis niekada nepaliko nesutvarkytos nei vienos sąskaitos ir tariamai buvo atsakingas už 40 milijonų žmonių mirtį, sumažindamas pasaulio gyventojų skaičių 11 procentų. Jis priėmė įvairias religijas ir sukūrė pirmąją tarptautinę pašto sistemą, naudodamas pašto skyrius ir kelio stotis, esančias visoje jo imperijoje.
  
  Dreikas pasislinko savo sėdynėje. "Yra daug informacijos, kurią reikia gauti".
  
  "Jis buvo pirmasis Mongolų imperijos chaganas.
  
  Dahlas nusisuko nežiūrėdamas į langą. - O jo poilsio vieta?
  
  "Na, jis buvo palaidotas Kinijoje. Nepažymėtame kape".
  
  Alicija prunkštelėjo. - Taip, po velnių, žinoma, kad jis buvo!
  
  "Taigi, iš pradžių Afrika, o dabar Kinija yra du iš keturių žemės kampelių", - garsiai pagalvojo Mai. "Nebent tai būtų Azija ir mes kalbame apie žemynus.
  
  "Yra septyni", - priminė jai Smitas.
  
  - Ne visada, - paslaptingai atsakė Lauren. "Bet prie to prieisime vėliau. Kyla klausimai: kokie yra užkariavimo ginklai ir kur yra Čingiso poilsio vieta?
  
  "Manau, kad vienas atsakymas yra Kinija", - sumurmėjo Kenzi.
  
  "Čingischanas mirė paslaptingomis aplinkybėmis apie 1227 m. Marco Polo tvirtino, kad tai įvyko dėl infekcijos, kiti - dėl nuodų, o treti - dėl princesės, paimtos kaip karo grobis. Po mirties jo kūnas pagal paprotį buvo grąžintas į tėvynę, į Khenti aimag. Manoma, kad jis buvo palaidotas Burkhan Khaldun kalne prie Onono upės. Tačiau legenda byloja, kad kiekvienas, susidūręs su laidotuvių procesija, buvo nužudytas. Po to upė buvo nukreipta virš Caen kapo, o visi procesiją sudarę kariai taip pat buvo nužudyti. Lauren papurtė galvą. "Gyvenimas ir gyvenimas tada turėjo mažai prasmės".
  
  "Kaip dabar yra kai kuriose pasaulio vietose", - sakė Dahlas.
  
  "Taigi mes vėl nardome?" Alicija susiraukė. "Vėl niekas nieko nesakė apie nardymą. Tai nėra geriausias mano talentas".
  
  Mai kažkaip sugebėjo nuryti pastabą, kuri atrodė pasiruošusi ištrūkti iš jos lūpų, o ji kosėjo. "Aš nenardu", - pagaliau pasakė ji. "Tai galėjo būti ant kalno. Nejaugi mongolų valdžia šimtus metų izoliavo tam tikrą teritoriją?
  
  "Būtent, todėl mes nusitaikėme į Kiniją", - sakė Lauren. "Ir Čingischano kapas. Dabar, norėdamos jus informuoti, NSA ir CŽV vis dar naudoja daugybę metodų rinkdamos informaciją apie mūsų konkurentus. Prancūzai tikrai neteko žmogaus. Britai išvyko tuo pačiu metu kaip ir mes. Rusai ir švedai vėliau įsipainiojo į greitesnį nei tikėtasi Turkijos šios srities valymą. Nesame tikri dėl Mossad ar kinų. Užsakymai išlieka tie patys. Tačiau yra vienas dalykas... Aš iš tikrųjų šiuo metu turiu sekretorių Qrow.
  
  Dreikas susiraukė. Jam nė į galvą neatėjo mintis, kad Qrow gali pasiklausyti jo ir Lauren pokalbių, bet tai turėjo įvykti. Jų komanda, jų šeima turėjo paslapčių kaip ir bet kuri kita. Kai jis apsižvalgė, tapo aišku, kad kiti jaučiasi taip pat ir kad taip Laurenas jiems pranešė.
  
  Vašingtonas visada turėjo savo darbotvarkę.
  
  Qrow balsas skambėjo įtikinamai. "Aš neapsimesiu, kad žinau daugiau nei jūs apie šią konkrečią misiją. Ne žemėje. Bet aš žinau, kad tai yra politinis minų laukas, kuriame yra įmantrybių ir intrigų aukščiausiuose kai kurių mūsų konkuruojančių tautų lygiuose.
  
  Jau nekalbant apie JAV, pagalvojo Drake'as. Ko niekada!
  
  "Atvirai kalbant, mane stebina kai kurios susijusios administracijos", - atvirai pasakė Crowe. "Maniau, kad jie galėtų dirbti su mumis, bet, kaip minėjau, viskas gali būti ne taip, kaip atrodo.
  
  Ir vėl Dreikas kitaip suprato jos žodžius. Ar ji kalbėjo apie Raitelio misiją? Ar kažkas asmeniškesnio?
  
  - Ar tam yra priežastis, ponia sekretore? - paklausė Haydenas. "Kažko mes nežinome?"
  
  "Na, ne aš apie tai žinau. Bet net aš nebūtinai visa tai žinau. "Jokių apribojimų" politikoje yra retas žodis.
  
  "Tada tai pats ginklas", - sakė Haydenas. "Tai pirmasis supergunas. Jei jis būtų pastatytas, parduotas teroristams, visas pasaulis būtų galėjęs reikalauti išpirkos už jį".
  
  "Aš žinau. Šis... Paskutiniojo teismo ordinas, - su pasibjaurėjimu ištarė pavadinimą ji, - aiškiai sukūrė pagrindinį planą, palikdamas jį ateities kartoms. Laimei, izraeliečiai jas uždarė jau seniai. Deja, jie to konkretaus plano nerado. Ši schema".
  
  Iki šiol Drake'as nematė prasmės šiame skambutyje. Jis atsilošė, užsimerkęs klausėsi pokalbio.
  
  "Jūs darote šuolį prie kai kurių kitų. Tik Izraelis ir Kinija yra VRM. Taikomos įprastos taisyklės, bet pirmiau gaukite tą ginklą ir gaukite jį. Amerika negali sau leisti, kad tai patektų į netinkamas rankas. Ir būk atsargus, IETI. Čia yra daugiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
  
  Dreikas atsisėdo. Dahlas pasilenkė į priekį. "Ar tai kitoks įspėjimas?" - sušnibždėjo jis.
  
  Drake'as tyrinėjo Heideną, bet jų viršininkas nerodė susirūpinimo ženklų. Uždengti nugaras? Jeigu jis anksčiau nebūtų girdėjęs šios amerikietiškos tarmės, tai ir šiai frazei nebūtų suteikęs jokios reikšmės. Jo mintys nukrypo apie Smitho ir Joshua mirtį Peru. Tai matavo jų nepaisymo gylį. Kaip paprastas kareivis, turintis kario pažiūrą, jis būtų labai susirūpinęs. Bet jie nebebuvo kariai - kasdien, lauke, spaudžiami, buvo priversti daryti sunkius pasirinkimus. Jie ant savo pečių nešė tūkstančių, kartais milijonų, gyvybių svorį. Tai buvo neįprasta komanda. Ne daugiau.
  
  Tu esi tiek geras, kiek tavo paskutinė klaida. Jus prisimena tik dėl paskutinės klaidos. Etika pasaulio darbo vietoje. Jis norėjo toliau dirbti, kovoti. Laikykite galvą virš vandens - nes aplink pasaulį nuolat sukasi milijonai ryklių, o jei stovėtumėte vietoje, arba nuskęstumėte, arba suplėšytumėte į gabalus.
  
  Qrow baigė įtemptą šneką, o tada Haydenas atsisuko į juos. Ji palietė savo komunikatorių ir padarė veidą.
  
  "Nepamiršk".
  
  Dreikas linktelėjo. Atidarykite kanalą.
  
  "Manau, kad tai labai skirsis nuo įprastų Tomb Raider dalykų. - kalbėjo Yorgi. "Mes susiduriame su vyriausybės kariais, ekspertais. Nežinomos grupuotės, galbūt išdavikai. Ieškome žmonių, pasiklydusių laike, gimusių metų skirtumu. Mes laikomės senos karo nusikaltėlio pranašystės, kaip jis norėjo, kad tai padarytume. Jis gūžtelėjo pečiais. "Mes nekontroliuojame situacijos".
  
  "Esu kuo arčiau Tomb Raider", - šypsodamasis pasakė Kensi. "Tai... visiškai kitokia".
  
  Alicia ir Mai žiūrėjo į izraelietį. - Taip, mes linkę pamiršti apie tavo bjaurią kriminalinę praeitį, ar ne... Twisty?
  
  Švedas sumirksėjo. "Aš... hm... aš... ką?"
  
  įsikišo Kensi. - Ir, manau, aplinkybės niekada neprivertė tavęs užimti kompromituojančių pozicijų, ar ne, Alicia?
  
  Anglė gūžtelėjo pečiais. "Priklauso nuo to, ar vis dar kalbame apie nusikalstamumą. Kai kurios kompromisinės pozicijos yra geresnės už kitas.
  
  "Jei vis dar esame budrūs ir budrūs, - sakė Haydenas, - ar galėtume pradėti skaityti apie Čingischaną ir jo kapo vietą? Analinių tyrimų centre Vašingtone viskas gerai, bet mes esame ten ir pamatysime, ko jie nepamatys. Kuo daugiau informacijos galėsite įsisavinti, tuo daugiau šansų rasti antrąjį ginklą.
  
  "Ir išeik iš to gyvas", - sutiko Dahlas.
  
  Tabletės buvo perduotos, vos užteko dalintis. Alicia pirmoji sušuko tikrindama savo elektroninį paštą ir Facebook puslapį. Drake žinojo, kad ji net neturi elektroninio pašto adreso, jau nekalbant apie pirmąją socialinių tinklų užuominą, ir pažvelgė į ją.
  
  Ji sušuko. "Rimtas laikas?"
  
  "Tai arba pailsėk, meile. Kinija mūsų tikrai nepriims išskėstomis rankomis.
  
  "Geras pastebėjimas." Haydenas atsiduso. "Susisieksiu su vietinėmis komandomis ir paprašysiu palengvinti mūsų patekimą. Ar visi iki šiol laikosi plano?
  
  - Na, - atsainiai kalbėjo Dahlas. "Niekada nemaniau, kad perseksiu Čingischaną į Kiniją, bandydamas nesivelti į kovą su puse tuzino konkuruojančių šalių. Bet, ei, - gūžtelėjo pečiais, - žinai, kad jie kalba apie tai, kad bandys ką nors kita.
  
  Alicija apsidairė, tada papurtė galvą. "Be komentarų. Per lengva."
  
  - Šiuo metu, - tarė Drake"as, - norėčiau šiek tiek daugiau informacijos.
  
  - Ir tu, ir aš, jorkai. Dahlas linktelėjo. "Tu ir aš, abu".
  
  
  TRYLIKOS SKYRIUS
  
  
  Valandos praskriejo nepastebimai. Sraigtasparnis buvo priverstas pasipildyti degalų. Naujienų apie kitas komandas trūkumas tapo apmaudu. Hayden suprato, kad jos geriausias pasirinkimas buvo pasinerti į gausybę informacijos, susijusios su Čingiso kapu, tačiau jai buvo sunku atrasti ką nors naujo. Akivaizdu, kad kiti jau kurį laiką bandė daryti tą patį, tačiau vieni pavargo ir nusprendė šiek tiek pailsėti, o kiti lengviau sprendė savo asmenines problemas.
  
  Neįmanoma to nepaisyti jų ankštoje erdvėje, o iš tikrųjų dabar komanda buvo pakankamai artima ir pažįstama, kad viską suprastų.
  
  Dahlas paskambino namo. Vaikai džiaugėsi jį išgirdę, todėl Dahlas plačiai nusišypsojo. Joana paklausė, kada jis grįš namuose. Įtampa buvo akivaizdi, rezultatas nebuvo toks puikus. Haydenas šiek tiek stebėjo Kinimaką, kaip didelis havajietis pirštu braukia per planšetinio kompiuterio ekraną. Ji nusišypsojo. Prietaisas atrodė kaip atvirukas didelėse jo rankose, ir ji prisiminė, kaip tos rankos palietė jos kūną. Švelnus. Jaudulys. Jis taip gerai ją pažinojo ir tai sustiprino jų intymumą. Dabar ji žiūrėjo į pažeistą piršto galiuką, tą, kurį buvo priversta nuryti per paskutinę misiją. Situacijos šokas jai atvėrė akis. Gyvenimas buvo be galo per trumpas, kad kovotum su mylimo žmogaus valia.
  
  Ji šiek tiek užgniaužė kvapą, nežinodama, ar tikrai tuo tiki. Po velnių, tu to nenusipelnei. Ne po visko, ką pasakei. Ji nepateisino grįžimo ir nežinojo, nuo ko pradėti. Galbūt tai buvo mūšis, situacija, darbas. Galbūt taip buvo kiekvieną akimirką jos gyvenimo istorijoje.
  
  Žmonės padarė klaidų. Jie galėjo išpirkti.
  
  Alicia tai padarė.
  
  Ši mintis privertė ją pažvelgti į anglę, kai sraigtasparnis skriejo dangumi. Dėl staigios turbulencijos ji tvirčiau suspaudė diržą. Sekundė laisvo kritimo, ir jos širdis nusviro ant kojų. Bet viskas buvo gerai. Tai imitavo gyvenimą.
  
  Haydeno instinktai visada buvo vadovauti, atlikti reikalus. Dabar ji pamatė, kad šie instinktai trukdo kitiems svarbiems jos gyvenimo aspektams. Ji matė niūrią ateitį.
  
  Drake'as ir Alicia buvo laimingi, šypsojosi, bakstelėjo į bendrą planšetinį kompiuterį. Mai paskolino Kenzi savo, o dvi moterys paeiliui jį paėmė. Buvo įdomu, kaip savitai skirtingi žmonės sprendžia panašias situacijas.
  
  Smithas prisiartino prie Lauren. "Kaip tau sekasi?"
  
  "Kaip bebūtų, švelnus niekšas. Dabar ne laikas, Smith.
  
  "Manai, kad aš to nežinau? Bet pasakyk man. Kada ateis laikas?"
  
  "Ne dabar".
  
  - Niekada, - niūriai pasakė Smitas.
  
  Lauren sumurmėjo. "Rimtai? Mes atsidūrėme aklavietėje, žmogau. Atsitrenki į plytų sieną ir negali jos įveikti".
  
  "Siena?"
  
  Lauren prunkštelėjo. "Taip, jis turi pavadinimą".
  
  "Oi. Ši siena".
  
  Haydenas matė, kad jie abu sprendžia problemą. Tai nebuvo jos vieta teisti ar kištis, tačiau tai aiškiai parodė, kaip bet kokia kliūtis gali pakenkti bet kokiems santykiams. Smithas ir Lauren buvo, švelniai tariant, neįprasta pora, tokia neįprasta, kad galėjo gerai dirbti kartu.
  
  Tačiau dabar jiems kelią stojo pačios netradicinės kliūtys.
  
  Smithas bandė kitokį požiūrį. "Gerai, gerai, ką jis tau davė pastaruoju metu?
  
  "Aš? Nieko. Aš neinu ten informacijos. Tai CŽV arba FTB darbas, ar kas tai bebūtų".
  
  - Tada apie ką tu kalbi?
  
  Smithui tai buvo žingsnis į priekį. Atviras, nekonfliktiškas klausimas. Haydenas pajuto tam tikrą pasididžiavimą kareiviu.
  
  Lauren šiek tiek dvejojo. - Šūdas, - pasakė ji. "Kalbame nesąmones. Televizija. Filmai. Knygos. Įžymybės. Žinios. Jis yra statybininkas, todėl klausia apie projektus.
  
  "Kokie projektai?"
  
  "Visa tai verčia jus užduoti atsargų klausimą. Kodėl gi ne kokios įžymybės ar kokie filmai? Ar domitės pastatais, Lance?
  
  Hayden norėjo jį išjungti, bet suprato, kad negali. Kabina buvo per ankšta; klausimas per rimtas; Smitho vardo paminėjimas pernelyg patrauklus.
  
  "Tik jei kas nors nori jiems pakenkti".
  
  Lauren pamojo jam ir pokalbis baigėsi. Haydenas susimąstė, ar Lauren nepažeidžia kažkokio įstatymo, sėlinant pasikalbėti su žinomu teroristu, bet negalėjo tiksliai suformuluoti Lauren klausimo. Bent jau ne.
  
  "Liko mažiau nei valanda". Per ryšio sistemą pasigirdo piloto balsas.
  
  Dreikas pažvelgė aukštyn. Haydenas jo veide pamatė ryžtą. Tas pats su Dahlu. Komanda buvo visapusiškai įsitraukusi, nuolat tobulindama savo įgūdžius. Pavyzdžiui, pažiūrėkite į paskutinę operaciją. Visi jie išgyveno visiškai skirtingas misijas, susidūrė su blogio įsikūnijimu ir negavo nė vieno įbrėžimo.
  
  Bent jau fizine prasme. Emociniai randai - ypač jos pačios - niekada neužgis.
  
  Ji praleido minutę žiūrėdama prieš save esančius dokumentus ir bandydama įsisavinti daugiau Čingischano istorijos. Ji peržvelgė Ordino tekstą, išryškindama eilutes: Eik į keturis pasaulio kampelius. Raskite Strategijos Tėvo ir tada Chagano poilsio vietas; baisiausias kada nors gyvenęs indėnas, o paskui - Dievo rykštė. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą.
  
  Keturi žemės kampai? Vis dar lieka paslaptis. Laimei, Raitelių tapatybės užuominos iki šiol buvo aiškios. Bet ar Ordinas rado Čingischano kapą? Taip atrodė.
  
  Sraigtasparniui toliau skraidant per ploną orą, Yorgi atsistojo ir žengė į priekį. Vagio veidas atrodė nupieštas, akys užmerktos, tarsi jis nebūtų miegojęs nė mirksnio nuo savo protrūkio Peru. "Aš jums sakiau, kad prisidėjau prie Webbo pareiškimo, jo palikimo", - sakė rusas, jo tonas atskleidė, kad jį pasibaisėjo tai, ką jis ketino pasakyti. "Aš tau sakiau, kad buvau pats blogiausias iš visų paminėtų".
  
  Suerzinusi niurzgėjimą Alicija bandė nuimti staigų atmosferos slopintuvą. "Vis dar laukiu, kada išgirsiu, kas ta prakeikta lesbietė", - linksmai pasakė ji. - Tiesą pasakius, jogai, tikėjausi, kad tai būsi tu.
  
  "Kaip..." Yorgi nutraukė sakinį viduryje. "Aš esu vyras".
  
  "Nesu įsitikinęs. Tos mažytės rankytės. Šis veidas. Kaip tu eini".
  
  - Leisk jam kalbėti, - pasakė Dahlas.
  
  "Ir jūs visi turėtumėte žinoti, kad aš esu lesbietė", - pasakė Lauren. - Žinai, tame nėra nieko blogo ar gėdingo.
  
  - Žinau, - pasakė Alicija. "Turi būti tuo, kuo nori būti, ir tai priimti. Aš žinau, aš žinau. Aš tiesiog tikėjausi, kad tai bus Jogas, ir viskas.
  
  Smitas pažvelgė į Lauren sutrikusia, bet šiaip tuščia išraiška. Drake'as manė, kad reakcija buvo nuostabi, atsižvelgiant į netikėtumą.
  
  "Tai lieka tik viena", - sakė Kinimaka.
  
  - Kažkas miršta, - tarė Dreikas, žiūrėdamas į grindis.
  
  - Galbūt turėtume leisti draugui pasikalbėti? Dahlas tvirtino.
  
  Yorgi bandė nusišypsoti. Tada jis suspaudė rankas priešais save ir spoksojo į trobelės stogą.
  
  "Tai neilga istorija", - tarė jis storu akcentu. "Tačiau tai sunkus klausimas. Aš... šaltakraujiškai nužudžiau savo tėvus. Ir aš esu dėkingas kiekvieną dieną. Dėkoju, kad padariau."
  
  Drake'as pakėlė ranką, kad atkreiptų draugo dėmesį. "Žinai, tau nereikia nieko aiškinti. Čia mes esame šeima. Tai nesukels jokių problemų".
  
  "Aš suprantu. Bet tai ir man. Tu supranti?"
  
  Komanda, kiekviena, linktelėjo. Jie suprato.
  
  "Gyvenome mažame kaime. Šaltas kaimas. Žiema? Tai buvo ne metų laikas, tai buvo apiplėšimas, sumušimas, Dievo daužymas. Tai slėgė mūsų šeimas, net mūsų vaikus. Aš buvau vienas iš šešių, o mano tėvai negalėjo susitvarkyti. Jie negalėjo išgerti pakankamai greitai, kad dienos praeitų lengviau. Jie negalėjo sugrąžinti tiek, kad naktų būtų galima išgyventi. Jie nerado būdo, kaip su mumis susidoroti ir mumis pasirūpinti, todėl rado būdą, kaip pakeisti vaizdą".
  
  Alicija negalėjo suvaldyti savo jausmų. "Tikiuosi, kad tai nėra taip, kaip skamba".
  
  "Vieną popietę visi susėdome į mašiną. Jie sakė, kad pažadėjo kelionę į miestą. Jau daug metų nesilankėme mieste ir turėjome paklausti, bet..." Jis gūžtelėjo pečiais. "Mes buvome vaikai. Jie buvo mūsų tėvai. Jie paliko mažą kaimą ir daugiau jos nematėme.
  
  Haydenas May veide pamatė tolimą liūdesį. Jos jaunas gyvenimas galėjo skirtis nuo Yorgos, tačiau buvo ir liūdnų panašumų.
  
  "Diena už automobilio darėsi šaltesnė, tamsesnė. Jie važiavo, važiavo ir nekalbėjo. Bet mes prie to pripratome. Jie nemylėjo nei gyvenimui, nei mums, nei vienas kitam. Manau, mes niekada nežinojome apie meilę, ne tokią, kokia ji turėtų būti. Tamsoje jie sustojo sakydami, kad automobilis sugedo. Susiglaudėme, kai kurie verkė. Mano jaunesnei seseriai buvo tik treji metai. Man buvo devyneri, vyriausia. Aš turėjau... turėjau..."
  
  Yorgi kovojo su ašaromis, žiūrėdamas į stogą, tarsi jis turėtų galią pakeisti praeitį. Jis ištiesė tvirtą ranką, kol kas nors nespėjo prisikelti prie jo, bet bent jau Haydenas žinojo, kad tai jam teko išgyventi vienam.
  
  "Jie mus išviliojo. Kurį laiką jie vaikščiojo. Ledas buvo toks kietas ir šaltas, kad iš jo sklido galingos, mirtinos bangos. Negalėjau suprasti, ką jie daro, ir tada jaučiausi per šalta, kad galėčiau tiesiai šviesiai galvoti. Mačiau, kaip jie mus vėl ir vėl apverčia. Buvome pasiklydę ir silpni, jau mirštame. Mes buvome vaikai. Mes... pasitikėjome".
  
  Hayden užsimerkė. Trūko žodžių.
  
  "Matyt, jie rado automobilį. Jie paliko. Mes... na, mirėme... po vieną". Yorgi vis dar negalėjo aiškiai suformuluoti detalių. Tik sielvarto apimtas sielvartas jo veide atskleidė to tiesą.
  
  "Aš buvau vienintelis išgyvenęs. Aš buvau stipriausias. Aš bandžiau. Nešiojau, tempiau ir apkabinau, bet nieko neišėjo. Man jų visų nepavyko. Mačiau, kaip gyvenimas nutekėjo iš kiekvieno mano brolio ir sesers, ir pažadėjau išgyventi. Jų mirtis suteikė man jėgų, tarsi jų išėjusios sielos būtų prisijungusios prie manosios. Tikiuosi, kad jie padarė. Aš vis dar tikiu. Tikiu, kad jie vis dar su manimi. Išgyvenau Rusijos kalėjime. Aš pralenkiau Mattą Drake'ą, - jis silpnai nusišypsojo, - ir išvedžiau jį iš ten.
  
  - Kaip tau pavyko grįžti į kaimą? Kinimaka norėjo sužinoti. Haydenas ir Dahlas atsargiai pažvelgė į jį, bet taip pat buvo aišku, kad Yorgi reikia pasikalbėti.
  
  - Nešiojau jų drabužius, - sušnypštė jis skausmingai žemu balsu. "Marškiniai. Striukės. Kojinės. Man buvo šilta, palikau juos vienus ant sniego ir ledo ir išėjau į kelią.
  
  Haydenas neįsivaizdavo širdies skausmo, jaučiamos kaltės, kuri neturėjo būti jo.
  
  "Man padėjo pro šalį važiavęs automobilis. Papasakojau jiems istoriją, po kelių dienų grįžau į kaimą, - giliai įkvėpė jis, - ir leidau pamatyti sielvarto, kurį jie sukėlė, šmėklą. Leisk jiems pamatyti ir pajusti, koks gilus buvo jo pyktis. Taigi taip, aš šaltakraujiškai nužudžiau savo tėvus.
  
  Stojo tyla, kurios niekada nevalia nutraukti. Haydenas žinojo, kad Yorgos brolių ir seserų kūnai guli ten, kur jie dabar nukrito, amžinai sustingę ir niekada nepailsėjo.
  
  "Aš tapau vagimi". Yorgi susilpnino širdį veriantį rezonansą. "Ir vėliau buvo sučiuptas. Tačiau jis niekada nebuvo nuteistas už žmogžudystę. Ir štai mes esame".
  
  Oru pasigirdo piloto balsas. "Trisdešimt minučių iki Kinijos oro erdvės, vaikinai, tada visi gali spėti.
  
  Haydenas buvo patenkintas, kai Lauren šiuo metu paskambino į Vašingtono ekspertų centrą. Vienintelis būdas judėti į priekį buvo blaškymasis.
  
  "Esame arti tikslo", - sakė ji Way, kai susitikome. "Kas nors naujo?"
  
  "Mes dirbame ties keturiais kampais, nuorodomis į raitelių, Mongolijos, chagano ir paties Ordino gimimo datas, ko jūs pirmiausia norite?
  
  
  KETUROLIOTOJI SKYRIUS
  
  
  - Oho, - susijaudinusi tarė Alicija vaidindama vaidmenį. "Pasiklausykime, kokie yra gimimo datos skaičiai. Man tiesiog patinka traškūs skaičiai.
  
  "Saunus. Malonu tai girdėti iš lauko pėstininko. Balsas linksmai tęsėsi, pakeldamas kelis antakius salone, bet palaimingai nežinodamas: "Taigi, Hanibalas gimė 247 m. pr. Kr., mirė apie 183 m. Čingischanas 1162 m., mirė 1227 m.
  
  "Tai per daug skaičių", - sakė Alicija.
  
  "Problema yra", - sakė Dahlas. "Tu be rankų ir kojų pirštų".
  
  "Nežinau, ką tai reiškia", - tęsė informatikas. "Tačiau šie pamišę kultai labai mėgsta savo skaičių žaidimus ir kodus. Turėkite tai omenyje."
  
  "Taigi Hanibalas gimė 1400 metų prieš Čingisą", - sakė Kenzi. "Mes tai suprantame".
  
  - Nustebtumėte, kiek šito nedaro, - atsainiai pasakė vėpla. "Vis tiek -"
  
  "Labas, drauguži?" Drake'as greitai pertraukė: "Ar tau kada nors buvo smogta kumščiu į veidą?
  
  "Na, iš tikrųjų, taip. Taip aš turiu."
  
  Dreikas atsilošė kėdėje. "Gerai", - pasakė jis. "Dabar tu gali toliau dulkintis".
  
  "Mes, žinoma, kol kas negalime dirbti su šiais skaičiais, nes nepažįstame kitų lenktynininkų. Nors spėju, kad net jūs, vaikinai, galite išsiaiškinti ketvirtą? Ne? Nėra priėmėjų? Na. Taigi šiuo metu, vaikinai, į Mongolijos Respubliką siunčiama didžiulė ugnies jėga. Septyni, ar vis dar šeši? Taip, šešios elito karių komandos, atstovaujančios šešioms šalims, siekia užkariavimo raitelio. Aš esu teisus? Oho!"
  
  Dreikas pažvelgė į Heideną. "Ar šis vaikinas yra geriausias Vašingtono atstovas?
  
  Haydenas gūžtelėjo pečiais. "Na, bent jau jis neslepia savo emocijų. Nepaslėptas po daugybe apgaulingo apsiausto klosčių, kaip dauguma Vašingtono.
  
  "Pirmyn į užkariavimo raitelį. Akivaizdu, kad Ordinas turi savo darbotvarkę, todėl užkariavimas gali būti bet kas - nuo vaikiško žaislo iki vaizdo žaidimo... ha cha. Pasaulio dominavimas gali pasireikšti įvairiomis formomis, ar aš teisus?
  
  "Tiesiog tęskite nurodymus", - sakė Haydenas.
  
  "Žinoma, žinoma. Taigi, eikime tiesiai prie esmės, ar ne? Nors izraeliečiai keistai nenorėjo mums suteikti informacijos apie nacių karo nusikaltimų kultą, kurį jie sunaikino Kuboje, mes sužinojome tai, ką turėjome žinoti. Kai dulkės nuslūgo, naciai aiškiai nusprendė, kad jie suklydo, ir sugalvojo šią sudėtingą idėją valdyti pasaulį. Jie sukūrė ordiną kartu su herbu, slaptais kodais, simboliais ir daug daugiau. Jie sukūrė planą - tikriausiai tokį, prie kurio dirbo daugelį metų valdant Reichą. Jie palaidojo keturių tipų ginklus ir sugalvojo šį galvosūkį. Gal jie norėjo padaryti tai neaiškiau, kas žino? Tačiau "Mossad" juos sunaikino be pėdsakų ir, man atrodo, per greitai. Paslėptas bunkeris liko neatrastas trisdešimt metų.
  
  - Penkiolika minučių, - lakoniškai atsakė pilotas.
  
  "Ar tai ginklas?" - paklausė Haydenas. "Iš kur jie juos gavo?"
  
  "Na, naciai turėjo tiek ryšių, kiek galėjo turėti kiekvienas. Didysis pistoletas yra senas dizainas, atnaujintas dėl vietos ir tikslumo. Jie galėjo visiškai numoti ranka į bet ką nuo keturiasdešimties iki aštuntojo dešimtmečio. Pinigai niekada nebuvo kliūtis, bet judėjimas buvo. Ir pasitikėti. Jie nepasitikėtų nė viena gyva siela, kad tai padarytų už juos. Mažiesiems sėlinukams tikriausiai prireikė metų, kad paslėptų visus keturis ginklus ir kelias dešimtis paslaugų. Pasitikėjimo veiksniai taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl jie pirmiausia paslėpė ginklus. Jie dabar negalėjo jų laikyti Kuboje, ar ne?" Vašingtono vyras pratrūko juoku, paskui kažkaip sugebėjo išsiblaivyti.
  
  Alicija pavartė akis ir sunėrė abi rankas, tarsi jos galėtų apsivynioti aplink liesą kaklą.
  
  "Vis tiek, ar jūs, vaikinai, vis dar su manimi? Suprantu, kad trūksta laiko ir norisi išeiti į purvą ir ką nors nušauti, bet turiu šiek tiek daugiau informacijos. Ką tik įėjau..."
  
  Pauzė.
  
  "Dabar tai įdomu".
  
  Daugiau tylos.
  
  "Ar norėtumėte pasidalinti?" Hayden stumtelėjo vyrą, žiūrėdama į tvirtą sraigtasparnio šoną taip, lyg matytų artėjant jų tūpimo taškui.
  
  "Na, aš ketinau pakalbėti apie keturias žemės puses arba bent jau kaip mes tai matome, bet matau, kad mums pritrūksta laiko. Žiūrėk, duok man penketuką, bet ką darytum, - nutilo, - nenusileisk!
  
  Ryšys staiga nutrūko. Haydenas iš pradžių žiūrėjo į grindis, o paskui į sraigtasparnio vidų.
  
  Dreikas pakėlė abi rankas aukštyn. "Nežiūrėk į mane. Aš nesu kaltas!"
  
  Alicija nusijuokė. "Taip aš irgi."
  
  - Nenusileisti? - pakartojo Dahlas. "Ką po velnių tai reiškia?"
  
  Alicia lyg norėdama pasiaiškinti išsivalė gerklę, bet tada iš garsiakalbių pasigirdo piloto balsas. - Dvi minutės, vaikinai.
  
  Haydenas kreipėsi pagalbos į sentikį. "Mano?" - Aš paklausiau.
  
  "Jis asilas, bet vis tiek mūsų pusėje", - sumurmėjo didelis havajietis. - Sakyčiau, imkitės jo žodžio.
  
  "Geriau apsispręsti greitai", - įsiterpė Smithas. "Mes einame žemyn."
  
  Ryšio sistema akimirksniu atgijo. "Ką aš pasakiau? Nenusileiskite! "
  
  Dreikas atsistojo ir įjungė sraigtasparnio domofoną. "Pašik, bičiuli", - pasakė jis. "Nauja žvalgyba kelyje".
  
  "Bet mes esame Kinijos oro erdvėje. Nežinia, kiek užtruks, kol jie mus pastebės.
  
  "Daryk, ką gali, bet nenusileisk".
  
  "Ei, bičiuli, man buvo pasakyta, kad tai bus greita atvykimo ir išvykimo misija. Jokių kvailysčių. Galite būti tikri, kad jei pasiliksime čia ilgiau nei kelias minutes, turėsime porą J-20.
  
  Alicia pasilenkė prie Drake'o ir sušnibždėjo: "Tai blogai..."
  
  Jorkšyrietis ją pertraukė, matydamas situacijos skubumą. "Na, aišku, Knobendas iš Vašingtono mus girdi net tada, kai ryšys nutrūksta", - tarė jis, žvelgdamas į Dalį. "Ar girdėjai, Nobendai? Turime apie šešiasdešimt sekundžių.
  
  "Tai užtruks ilgiau", - atsakė vyras. "Būkite drąsūs, žmonės. Mes esame šioje byloje".
  
  Dreikas pajuto, kaip jo kumščiai gniaužia. Toks nuolaidus elgesys tik išprovokavo konfrontaciją. Gal toks ir buvo ketinimas? Nuo tada, kai jie rado Hanibalo kapą, Drake'as jautė, kad su šia misija kažkas negerai. Kažkas neatskleista. Ar jie buvo išbandyti? Ar jie buvo stebimi? Ar JAV vyriausybė įvertino jų veiksmus? Jei taip, tada viskas susivedė į tai, kas nutiko Peru. Ir jei taip yra, Drake'as nebuvo pernelyg susirūpinęs dėl jų pasirodymo.
  
  Jis nerimavo dėl sąmokslų, intrigų ir intrigų, kurias klausytojai gali prikurti po peržiūros. Bet kuri politikų valdoma šalis niekada nebuvo tokia, kokia atrodė, ir tik tie, kurie buvo už valdžioje esančių žmonių, žinojo, kas iš tikrųjų vyksta.
  
  - Penkiasdešimt sekundžių, - garsiai pasakė jis. - Tada mes išeisime iš čia.
  
  "Mes bandome padaryti triuką", - jiems pasakė pilotas. "Mes jau taip žemai, kad galėtum išlipti pro duris ant medžio, bet aš slepiu paukštį kalnų slėnyje. Jei išgirsite ką nors braižant dugne, tai bus arba uola, arba jeti.
  
  Alicija garsiai nurijo seiles. "Maniau, kad jie gyveno visame Tibete?
  
  Dahlas gūžtelėjo pečiais. "Atostogos. Kelionė. Kas žino?"
  
  Galiausiai ryšys atgijo. "Gerai, žmonės. Ar mes dar gyvi? Gerai Gerai. Puikus darbas. Dabar... prisimeni visus ginčus dėl Čingischano poilsio vietos? Jis asmeniškai norėjo nepažymėto kapo. Visi, kurie pastatė jo kapą, buvo nužudyti. Kapavietę trypė arkliai ir apsodino medžiais. Žodžiu, tai nepasiekiama, išskyrus atsitiktinumą. Viena istorija, kuri mane jaudina, nes taip paprasčiausiai griauna visas šias beprotiškas schemas, yra ta, kad Kahnas buvo palaidotas su jaunu kupranugariu, o vieta buvo tiksliai nustatyta, kai kupranugario motina buvo rasta verkianti prie savo veršelio kapo.
  
  Pilotas staiga nutraukė ryšį. "Mes beveik nebegrįšime, bičiuli. Trisdešimt sekundžių ir mes arba išeisime iš čia taip greitai, kaip tik norime, kad dega, arba nusiųsime ten vaikus.
  
  "O", - pasakė vyras iš Vašingtono. "Pamiršau apie tave. Taip, išeik iš ten. Atsiųsiu jums naują vietą."
  
  Drake'as susiraukė, pasidalydamas piloto skausmu, bet ištarė: "Jėzau, bičiuli. Ar bandote mus sugauti ar nužudyti?
  
  Jis tik iš dalies juokavo.
  
  "Labas labas. Nusiramink. Pažiūrėk - šie naciai - Paskutiniojo teismo ordinas - ieškojo Raitelių - poilsio vietos - tarp šeštojo ir devintojo dešimtmečių, tiesa? Matyt, jie visus rado. Kažkas man sako, kad jie nerado Čingischano kapo. Tikrai tikiu, kad apie tokį radinį būtų galima pasakyti daugiau. Tada seka pats Ordinas ir žodžiai: "Bet viskas ne taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą. Žinoma, Kahnas neturėjo jokio kapo, pastatyto 1955 m. Tačiau daugiausia dėl kapo trūkumo, taip pat siekiant padėti tikintiesiems ir padidinti turistų srautą, Kinija pastatė jam mauzoliejų.
  
  "Ar tai Kinijoje?" - paklausė Haydenas.
  
  "Žinoma, tai yra Kinijoje. Tu galvoji apie visą šitą keturių kampų dalyką, ar ne? Gerai, laikykite pilkąją medžiagą aktyvią. Galbūt vieną dieną čia jums net atsiras darbas.
  
  Haydenas nurijo smaugiamą garsą. "Tiesiog paaiškink savo teoriją".
  
  "Teisingai, šaunu. Čingischano mauzoliejus buvo pastatytas 1954 m. Tai didelė šventykla, pastatyta palei upę Ejin Horo, pietvakarių Vidinėje Mongolijoje. Dabar mauzoliejus iš tikrųjų yra kenotafas - jame nėra kūno. Tačiau jie sako, kad jame yra galvos apdangalas ir kiti Čingisui priklausę daiktai. Chinggis, kuris visada buvo siejamas su mauzoliejaus idėja, o ne su garsiuoju kapu ir antkapiu, iš pradžių buvo garbinamas aštuoniose baltose jurtose, palapinių rūmuose, kur jis iš pradžių gyveno. Šiuos nešiojamus mauzoliejus saugojo Jin karaliai Darkhadas, o vėliau tapo mongolų tautos simboliu. Galų gale buvo nuspręsta panaikinti nešiojamus mauzoliejus, o senovės relikvijas perkelti į naują, nuolatinę. Grafikas puikiai atitinka Ordino planą. Kad ir kokį ginklą jie pasirinktų užkariauti, yra Čingiso karste, tame mauzoliejuje.
  
  Haydenas pasvėrė savo žodžius. "Velnias kvailys", - pasakė ji. "Jei tu klysti..."
  
  "Cur?"
  
  "Tai geriausia, ką galite gauti."
  
  "Ordinas turėjo prieigą", - sakė Dahlas. "Tai paaiškina teksto eilutę."
  
  Haydenas lėtai linktelėjo. "Kaip toli mes nuo žemės?
  
  "Dvidešimt septynios minutės".
  
  - O kaip kitos komandos?
  
  "Bijau, kad nėra būdo pasakyti, ar jie iš tikrųjų tokie protingi kaip jūsiškiai. Tikriausiai jiems pataria aukštųjų technologijų specialistas. Sustabdykite dėkingumą.
  
  - Prakeiktas mišrūnė, - sumurmėjo Alicija.
  
  "Ne". Haydenas suvaldė savo pyktį. "Turėjau omeny - kas naujausia apie vidinius pokalbius?
  
  "O, tiksliai. Kalbėjimas garsus ir išdidus. Kai kurioms komandoms vadovybė spyrė. Kai kuriems buvo pavesta vėl kasinėti Hanibalo vietą. Žinau, kad rusai ir švedai ėjo į Burkhan Khaldun, kaip ir jūs iš pradžių. Mossad ir kinai gana tylūs. Prancūzai? Na, kas žino, tiesa?
  
  "Geriau būk teisus", - tarė Heidenas, jo balsas nusėtas nuodų. "Nes jei to nepadarysite... pasaulis nukentės".
  
  "Tiesiog eikite į šį mauzoliejų, panele Džei. Bet padarykite tai greitai. Kitos komandos jau gali būti ten.
  
  
  PENkioliktokas SKYRIUS
  
  
  - Ejin Horo Banner, - sakė pilotas vis dar nervingas. "Liko aštuonios minutės".
  
  Buvo susitarta, kad komanda išsilaipintų už miesto ir pradėtų žygį. Jiems padėti buvo pasamdytas vietinis archeologas, kuris turėjo juos nuvežti į mauzoliejų. Drake'as spėjo, kad ji neįsivaizdavo, kas tada gali nutikti.
  
  Šiuo tikslu sraigtasparnis išliktų karštas ir paruoštas, nepaisant nuolatinio piloto susirūpinimo dėl Kinijos slaptų naikintuvų.
  
  Smūgis ir prakeiksmas, o tada malūnsparnis sustojo, suteikdamas komandai laiko pašokti. Jie atsidūrė krūmų tankmėje, mirštančio miško tankmėje, bet nesunkiai matė kelią į priekį.
  
  Maždaug už mylios nuo kalvos yra didelio miesto pakraštys. Haydenas užprogramavo savo navigacinę navigaciją pagal teisingas koordinates, o tada komanda pasidarė kuo reprezentatyvesnė. Kinams reikėjo turistų, todėl šiandien jie gavo dar devynis. Lauren buvo įsitikinusi, kad pasiliks su sraigtasparniu ir išspręs vykstančius pokalbius.
  
  "Kitą kartą, - paragino ji, komandai skubant išvykti, - Alicia gali užmegzti ryšius.
  
  Anglė prunkštelėjo. - Ar aš atrodau kaip prakeikta sekretorė?
  
  "Mmm, tikrai?"
  
  Drake'as stumtelėjo Alisiją ir sušnibždėjo: "Na, tu tai padarei praėjusią savaitę, prisimeni? Vaidmenų žaidimui?
  
  - O taip, - ji ryškiai nusišypsojo, - buvo smagu. Abejoju, kad Lauren vaidmuo bus toks pat".
  
  "Tikėkimės, kad ne."
  
  Jiedu šiltai nusišypsojo, kai išėjo iš laikinos pastogės ir leidosi žemyn lėtai šliaužiančia kalva. Reta augmenija ir dykuma greitai užleido vietą keliams ir pastatams, o tolumoje ėmė dygti keli aukštybiniai viešbučiai ir biurų pastatai. Raudonos, žalios ir pastelės kovojo su mėlynu dangumi ir blyškiais debesimis. Drake'ą iš karto pribloškė, kokios švarios gatvės ir pats miestas, kokie platūs kai kurie greitkeliai. Įrodymas ateičiai, sakė jie.
  
  Iš pradžių keistai atrodę, bet negalintys susitvarkyti turistai patraukė link susitikimo vietos, įsitikinę, kad rankos nepalieka didelių kuprinių. Archeologas juos pasitiko didelės juodos žmogaus, jojančio ant žirgo, statulos šešėlyje.
  
  "Tinka". Dahlas linktelėjo raiteliu.
  
  Prieš juos stovėjo liekna aukšta moteris sušukuotais plaukais ir tiesioginiu žvilgsniu. "Ar esate kelionių grupės narys?" Ji kalbėjo atsargiai, rinkdama žodžius. "Atsiprašau dėl mano anglų. Tai nėra gerai". Ji nusijuokė, jos mažasis veidas susiraukė.
  
  - Jokių problemų, - greitai pasakė Dahlas. "Tai aiškesnė nei Drake'o versija."
  
  "Juokinga pramoga..."
  
  "Jūs neatrodote kaip turistai", - stabdė jį moteris. "Ar turite patirties?"
  
  - O taip, - pasakė Dahlas, paėmęs ją už rankos ir kilniai vesdamas. "Keliaujame po pasaulį ieškodami naujų lankytinų vietų ir miestų.
  
  "Neteisinga", - gana maloniai pasakė moteris. "Mauzoliejus yra kitoje pusėje".
  
  "Oi".
  
  Drake'as nusijuokė. "Atleisk jam", - pasakė jis. "Paprastai jis tiesiog nešiojasi bagažą".
  
  Moteris ėjo priekyje, tiesusi nugarą, tiesius plaukus surišusi į tvirtą galvos juostą. Komanda išsiskirstė kaip galėjo, ir vėl nenorėjo sukelti ažiotažų ar palikti kokių nors ilgalaikių prisiminimų. Dahlas sužinojo, kad moters vardas Altan ir kad ji gimė netoliese, jaunystėje išvyko iš Kinijos ir grįžo vos prieš dvejus metus. Ji vedė juos tiesiai ir mandagiai ir netrukus parodė, kad jie artėja prie savo tikslo.
  
  Drake'as pamatė priekyje iškilusią mauzoliejaus viršūnę, statulas, laiptus ir kitus ikoniškus elementus. Mirtis gali slypėti bet kur. Bendradarbiaudama komanda pristabdė moterį, kai tikrino, ar nėra kitų komandų ir kitų kareivių, visą laiką apsimesdama, kad žavisi vaizdu. Smitas, žiūrėdamas už šiukšliadėžių ir suoliukų, galėjo sunerimti Altaną, tačiau Drake'o "labai riboto leidimo" aprašymas tik padidino jos smalsumą.
  
  "Ar jis ypatingas?"
  
  "O taip, jis yra vienas iš jų".
  
  - Aš girdžiu tave per sušiktą ryšį, - sumurmėjo Smitas.
  
  - Kaip?
  
  "Kalbant apie automobilius, tai yra Pagani Huayra Hermes leidimas, kurį Manny Koshbin sukūrė Pagani ir Hermes.
  
  "Aš atsiprašau. Nežinau, ką visa tai reiškia".
  
  "Tai aišku". Dreikas atsiduso. "Smitas yra nepakartojamas. Bet papasakokite apie savo mėgstamą hobį.
  
  "Man labai patinka žygiai. Dykumoje yra keletas gražių vietų.
  
  "Kalbant apie stovyklavimą, pagalvokite apie Smithą kaip apie svyrančią palapinės stiebą. Tas, kuris nuolatos pritraukia tave į bėdą, bet vis tiek gerai veikia, kai tik ją suformuoji, ir visada, bet visada, sugeba tave supykdyti.
  
  Baigęs žvalgybą, Smitas kažką sumurmėjo per komunikaciją. Loren įsitraukė į nevaldomą kikenimą.
  
  Altanas įtariai pažvelgė į jorkšyrietį, o paskui nukreipė žvilgsnį į likusią komandos dalį. Ypač Mai vengė šios moters, tarsi ji bandytų nuslėpti savo kilmę. Drake'as suprato tai, ko negalėjo kiti. Vienas dalykas vedė prie kito, o Mai nenorėjo diskutuoti, iš kur ji atsirado ir kaip čia atsidūrė. Altanas parodė kelis žingsnius.
  
  "Ta kryptimi. Mauzoliejus yra ten.
  
  Drake'as pamatė neįtikėtinai platų ir neįtikėtinai ilgą betoninį kelią, vedantį tiesiai į ilgus ir stačius betoninius laiptelius. Prieš pat prasidedant žingsniams takas išsiplėtė į didžiulį ratą, kurio centre stovėjo su niekuo nesupainiojama statula.
  
  "Na, šis bičiulis tikrai buvo raitelis", - pažymėjo Kinimaka.
  
  Čingischanas, jojantis šuoliuojančiu žirgu, stovėjo ant didžiulės akmens plokštės.
  
  "Antrasis raitelis", - pasakė Yorgi. "Užkariavimas".
  
  Altan tikriausiai išgirdo paskutinį sakinį, nes atsisuko ir pasakė: "Taip. Prieš mirtį chaganas užkariavo didžiąją dalį žinomo pasaulio. Galima teigti, kad buvo genocido karalius, per savo gyvenimą jis taip pat politiškai suvienijo Šilko kelią, padidindamas prekybą ir ryšius visame vakarų pusrutulyje. Jis buvo kruvinas, baisus vadovas, bet gerai elgėsi su savo ištikimais kariais ir įtraukė juos į visus savo planus".
  
  - Ar galėtumėte šiek tiek papasakoti apie tai, kas yra mauzoliejuje? Drake'as norėjo būti pasiruošęs. Šiose misijose greitis buvo viskas.
  
  "Na, tai ne kas kita, kaip stačiakampės kapinės, papuoštos išorinėmis dekoracijomis". Dabar Altanas kalbėjo taip, lyg cituotų turistų vadovą. "Pagrindiniai rūmai yra aštuonkampiai, juose yra penkių metrų Čingiso statula iš balto nefrito. Yra keturi kambariai ir dvi salės, kurios atrodo kaip trys jurtos. Atpalaidavimo rūmuose yra septyni karstai. Kangas, trys sutuoktinės, jo ketvirtasis sūnus ir to sūnaus žmona.
  
  "Atostogų rūmai", - sakė Smithas. "Taip pat skamba kaip poilsio vieta".
  
  "Taip". Altanas jį ištraukė, kantriai žiūrėdamas į Smitą ir nieko nežinodamas apie tekstą, kurį jie seka.
  
  "Mauzoliejų saugo tamsieji, privilegijuotieji. Tai labai šventa daugeliui mongolų.
  
  Dreikas giliai, susijaudinęs atsiduso. Jei jie klydo, o tai buvo ne antrojo ginklo vieta... Jis bijojo net įsivaizduoti pasekmes.
  
  Gyvenimas Kinijos kalėjime būtų mažiausia jų problema.
  
  Ilgas pasivaikščiojimas tęsėsi: pirmiausia piligriminė kelionė didžiuliu taku, paskui sferos išpjaustymas, greitas žvilgsnis į senovės generolo veidą, o paskui begalinis kopimas akmeniniais laiptais. Komanda išliko savo pozicijoje, retai laužydama žingsnius ir išliko nuolat budri. Drake'as džiaugėsi, kad šiandien mauzoliejuje lankosi palyginti nedaug lankytojų, o tai buvo labai naudinga.
  
  Įspūdinga struktūra pagaliau pasirodė akyse. Komanda sustojo, kai pasiekė aukščiausią laiptelį, kad galėtų viską įsisavinti. Altanas laukė, tikriausiai pripratęs prie turistų, užkluptų baimės akimirkų. Drake'as pamatė didžiulį pastatą su palyginti mažais kupolais kiekviename gale ir daug didesniu viduryje. Jų stogai buvo bronziniai, su raštais. Pastato priekyje buvo daug raudonų langų ir mažiausiai trys dideli įėjimai. Priešais pastatą buvo žema akmeninė siena.
  
  Altanas ėjo priekyje. Dahlas atsigręžė į komandą.
  
  - Tiesiai į kapą, - pasakė Haydenas. "Atidarykite tai, suraskite dėžutę ir išlipkite. Laimei, nėra kūno, su kuriuo būtų galima kovoti. Kaip sako mūsų pilotas, jokių kvailysčių.
  
  Drake'as klausėsi, kaip Lauren dalijosi naujausiais pokalbiais.
  
  "Dabar čia turiu didelį, storą nulį, vaikinai. Esu visiškai tikras, kad izraeliečiai ir rusai išėjo iš proto, tekstas nurodė neteisingą kelią. DC mano, kad prancūzai artėja, gal pusvalandį atsilikę nuo jūsų. Dabar klausytis darosi daug sunkiau. Turime kitų išteklių ir tik keletą gudrybių, kurių NSA niekada neatskleis. Švedai, kinai ir britai nežinomi. Kaip sakiau, tai yra kova".
  
  "Kas nors kitas?" Dreikas linktelėjo.
  
  "Juokinga, kad turėtum tai paminėti. Gaunu vaiduokliškus trukdžius iš nežinomo šaltinio. Nėra balsų, nėra būdo patvirtinti, bet kartais atrodo, kad sistemoje yra kažkas kitas.
  
  - Nekalbėk apie vaiduoklius, - pasakė Alicija. "Per paskutinę operaciją turėjome pakankamai siaubo istorijų.
  
  Altanas sustojo ir apsisuko. "Ar tu pasiruošęs? Aš įvesiu tave į vidų".
  
  Grupė linktelėjo ir pajudėjo į priekį. Ir tada Drake'as pamatė iš mauzoliejaus išeinančius kinų kareivius, vienas iš jų laikė po ranka didelę dėžę, tarp jų buvo archeologų.
  
  Kinai su savimi pasiėmė ginklus, o dabar turistų nebuvimas jiems buvo akivaizdžiai į naudą.
  
  Prireikė akimirkos, kol jų vadovas atkreipė dėmesį į juos.
  
  
  ŠEŠIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as pamatė, kad Dalas sugriebė Altaną ir atitraukė ją atgal, ilgai šuoliu žemyn laiptais, kol juos apsaugojo kinų kareiviai. Jis numetė kuprinę ant žemės ir greitai atsegė išorinę kišenę. Dirbdamas greitai ir niekada nežiūrėdamas į kinus, jis vis dėlto jautėsi saugus. Haydenas, Smithas ir May buvo ginkluoti pistoletais.
  
  Aikštėje priešais Čingischano mauzoliejų buvo keliami ginklai ir susirėmė varžovai. Dėžutę nešęs vyras atrodė susirūpinęs. Kinų komandą sudarė penki žmonės ir ji jau stūmė į šalį mąstančius archeologus. Dreikas pakėlė mažą automatą ir laukė. Likusi komandos dalis buvo paskirstyta jo pusėje.
  
  - Viskas, ko mums reikia, yra dėžutė, - sušuko Heidenas. "Padėkite jį ant žemės ir palikite".
  
  Kinijos rinktinės lyderio akys buvo pilko šiferio spalvos. "Būtent jūs turite eiti savo keliu, kol dar turite galimybę".
  
  "Mes norime dėžutės", - pakartojo Haydenas. "Ir mes jį paimsime".
  
  "Tada pabandykite". Vedėja vertė, ir visi penki kinai sinchroniškai judėjo į priekį.
  
  "Oho. Mes esame toje pačioje prakeiktoje pusėje".
  
  "O, tik pokštas. Juokinga. Amerika ir Kinija niekada nebus vienoje pusėje.
  
  - Galbūt ne, - prabilo Dreikas. "Bet mes esame kariai, kovojantys už žmones. "
  
  Jis matė neapibrėžtumą lyderio eisenoje, nedidelį netikrumą jo veide. Tai turėjo paveikti juos visus, nes Kinijos komanda visiškai sustojo. Haydenas nuleido ginklą ir dar labiau sumažino tarpą.
  
  - Ar negalime rasti bendros kalbos?
  
  Linkteli. "Taip, galėtume. Tačiau vyriausybės ir politiniai lyderiai, teroristai ir tironai visada stos mums kelią.
  
  Drake'as matė liūdesį vyro veide ir absoliutų tikėjimą savo žodžiais. Varžovų komandoms įnirtingai susirūžus nebuvo pakeltas nei ginklas, nei vamzdis. Visa tai buvo dėl pagarbos.
  
  Drake'as atsistojo, paliko automatą kuprinėje ir pasitiko ataką kaktomuša. Prie krūtinės susijungė kumščiai ir iškeltos rankos. Kelis stipriai įsirėžė į šonkaulius. Drake'as pajuto, kaip oras veržiasi iš jo kūno ir krito ant vieno kelio. Puolimas buvo negailestingas, keliai ir kumščiai stipriai smogė ir lijo, o žiaurumas, apskaičiuotas, nesuteikė jam jokios galimybės atpildyti ar palengvėti. Jis ištvėrė skausmą ir skyrė savo laiką. Jam besisukant ir apsiverčiant, blykstelėjo kitos scenos. Alicija kovojo su aukštaūgiu; Haydenas ir Kinimaka kovojo su lyderiu. Mai pasiuntė varžovą per petį, o paskui skaudžiai smogė jam į krūtinkaulį.
  
  Drake'as pamatė galimybę ir ja pasinaudojo. Už nugaros jis išgirdo, kaip įprastai pasirodė Thorstenas Dahlas, šokinėjantis per laiptų viršų; pastebimas buvimas, kurio negalima ignoruoti. Drake'o užpuolikas trumpam nutilo.
  
  Buvęs SAS karys krapštė žemę, siūbuodamas kojomis ir gaudydamas varžovą už kelio. Jis krito į priekį, griuvo ant kelių. Kai jis nukrito iki Drake'o lygio, jorkšyrietis paleido galingą smūgį galva. Riksmas ir išsiplėtusios akys parodė, kaip stipriai jis smūgiavo. Kinų komanda susvyravo ir pasirėmė viena ranka. Drake'as atsistojo ir grąžino visą malonę keliais ir galva. Buvo mėlynių ir šiek tiek kraujo, bet nieko pavojaus gyvybei.
  
  Dahlas puolė pro šalį, taikydamasis į Alicijos priešininką. Švedas smogė kaip jautis taip, kaip smogė Alicija. Jos užpuolikas buvo nuverstas nuo kojų ir stipriai smogė į pakaušį, pašiurpęs ir apsvaigęs. Jie atsisuko pačiu laiku ir pamatė, kaip Mai praranda savo priešininką, o paskui rado vyrą su dėžute.
  
  "Sveiki!" Pamačiusi juos Alicija apsiverkė ir pradėjo bėgti.
  
  Jie pradėjo bėgti, bet Smithas ir Yorgi jau paliko mūšį. "Matyti?" Alicia pasakė. "Mūsų stiprybė yra skaičiai. Žinojau, kad buvo priežastis, kodėl mes tiek kentėjome šioje prakeiktoje komandoje.
  
  Į priekį Kenzi užblokavo vienintelį kitą vyro kelią - atgal į mauzoliejų. Dabar niūriu žvilgsniu ir nuolankios pozos jis išsiėmė ginklą, kurį anksčiau laikė.
  
  Drake'as patikrino vietą ir pamatė, kad Haydenas pagaliau sutramdė grupės lyderį.
  
  "Nedaryk to!" - sušuko jis vyrui. "Jūs esate mažesnis, bičiuli".
  
  Haydenas pakėlė akis, įvertino situaciją ir nušluostė kraują nuo skruosto. Drake'as dabar pamatė, kaip Altanas sėlina atgal laiptais pasižiūrėti, ir atsiduso. Smalsumas...
  
  Pistoletas liko nejudantis, dėžė vis dar buvo tvirtai laikoma, beveik mirtinai sugriebta. Haydenas atsistojo ir pakėlė ranką delnu į išorę. Tarp jos ir vyro stovėjo aukštas smilkytuvas, bet ji judėjo tol, kol pasimatė.
  
  Kenzi pajudėjo iš galo. Smithas ir Kinimaka iš šono. Kario akyse nesimatė panikos ženklo, tik rezignacija.
  
  "Niekas nemirė". Haydenas parodė į nesąmoningus ir dejuojančius kinų kareivius. "Niekas nėra įpareigotas. Tiesiog palikite dėžę.
  
  Alicia patraukė jo dėmesį. "Ir jei jums reikia antausio, tiesiog tam, kad jis gerai atrodytų", - sakė ji. "Aš čia".
  
  Kario mentalitetas neapėmė pasidavimo. Ir šis vaikinas neturėjo kur eiti, jokio pabėgimo kelio.
  
  - Ginklas, - pasakė Drake'as, - yra klaidinga viltis. Tu žinai, kad taip.
  
  Komentaras pataikė į taikinį, ranka su pistoletu drebėjo pirmą kartą. Smarki tyla užsitęsė, ir Drake'as pastebėjo, kad pora nugalėtų vyrų ėmė jaudintis. "Tu turi nuspręsti, bičiuli", - pasakė jis. "Laikrodis tiksi".
  
  Beveik iš karto vyras išsitraukė pistoletą ir pradėjo bėgti. Jis nusitaikė į Haydeną, o tada, atsidūręs prie smilkinio, trinktelėjo ranka į dangtį, tikėdamasis jį nuversti ant jos. Vienintelis jo atlygis buvo trenksmas ir dejonė, nes daiktas buvo patikimai pritvirtintas, bet jis toliau bėgo.
  
  Haydenas laukė, išlaikydamas dėmesį.
  
  Alicija puolė iš jo aklos pusės, sugriebė jį už juosmens regbio rankena. Vyriškis pasilenkė, beveik lūžo pusiau, galva atsitrenkė į Alicijos petį, dėžutė nuskriejo į šoną. Haydenas bandė jį sugriebti ir sugauti, kol nebuvo padaryta per daug žalos. Greitas žvilgsnis patvirtino, kad yra Ordino herbas.
  
  Alicija paglostė sąmonės netekusį vyrą. "Aš tau sakiau, kad būsiu šalia tavęs".
  
  Komanda įvertino. Kinai jau pajudėjo. Prancūzai turėjo būti artimi. Haydeno žodis sugrąžino Lauren į pokalbį.
  
  "Blogos naujienos, vaikinai. Prancūzai nenuleidžia akių nuo tavęs, o rusai - nenuleidžia akių. Judėti!"
  
  Nesąmonė!
  
  Drake'as visą kelią žiūrėjo žemyn laiptais ir tiesiu keliu, vedančiu į mauzoliejų. Jis matė bėgiojančius žmones, keturių žmonių komandą, kuri beveik neabejotinai turėjo būti prancūzai. "Jie velniškai geri", - sakė jis. "Tiesą sakant, jau du kartus jie mus pasiekė pirmieji.
  
  "Turime eiti", - pasakė Smithas. "Jie bus su mumis po kelių minučių".
  
  "Kur eiti?" - paklausė Alicija. "Jie užblokavo vienintelį išėjimą".
  
  Drake'as pastebėjo medžius šonuose ir veją priekyje. Tiesą sakant, pasirinkimas buvo ribotas.
  
  - Nagi, - pasakė jis. - Ir Lauren, atsiųsk sraigtasparnį.
  
  "Pakeliui".
  
  "Paskubėkite", - pasakė Smithas. "Šie prancūzai stovi ant kojų".
  
  Drake'as puolė į priekį, manydamas, kad rusai negali būti per daug atsilikę. Deja, neilgai trukus kažkas pradėjo šaudyti. Iki šiol jiems viskas klostėsi gerai, kario santykiuose su kariu ir žmogaus santykiuose jie matė geriausią, tačiau tikimybė, kad tokios trapios paliaubos užsitęstų, buvo minimalios.
  
  Pripažinkime faktus: jei šios šalys norėtų dirbti kartu ir pasidalyti atlygį, valdžioje esantys vyrai ir moterys puikiai žino, kad tai būtų lengvesnis kelias - ir vis dėlto jos toliau kovoja.
  
  Jis nuslydo tarp medžių. Komanda puolė jį iš paskos, Haydenas įsikibęs į puošnią dėžutę, kurioje buvo jos dar neatskleista paslaptis. Dahlas pakibo už nugaros, stebėdamas prancūzų pažangą.
  
  "Penkios minutės atsilieka nuo mūsų. Rusų nė ženklo. O kinai bunda. Gerai, tai gali juos visus šiek tiek sulaikyti.
  
  "Sraigtasparnis bus už dešimties minučių", - jiems pasakė Lauren.
  
  "Pasakyk jam, kad paskubėtų", - pasakė Alicija. "Šis vaikinas turi būti karštas".
  
  "Aš tai perduosiu".
  
  Drake'as pasirinko tiesiausią kelią, tikėdamasis geros priedangos linijos. Medžiai driekėsi į visas puses, žemė buvo minkšta, priemolio ir sodriai kvepėjo žeme. Kensi pakėlė storą šaką ir gūžtelėjo pečiais bėgdama, tarsi sakydama: "Turime su tuo susitaikyti". Iš pradžių ilgas nusileidimas, paskui staigus pakilimas, o maršrutas už jų dingo. Dangus buvo vos matomas ir visi garsai buvo prislopinti.
  
  "Tiesiog tikiuosi, kad mūsų niekas neaplenks", - sakė Dahlas.
  
  Kinimaka sumurmėjo stipriai spausdamas. "Pasitikėk klausytojais", - pasakė jis, aiškiai prisimindamas savo CŽV laikus. "Jie geresni, nei tu manai".
  
  Drake'as taip pat matė, kad jų čia nėra žemėje, ir jis turėjo silpną lauko pojūtį. Jis apžiūrėjo kiekvieną horizontą, įsitikinęs, kad Dahlas padarys tą patį iš nugaros. Po keturių minučių jie trumpam sustojo pasiklausyti.
  
  "Krypties nustatymas šiame sraigtasparnyje? Haydenas sušnibždėjo Lauren.
  
  Niujorkietis galėjo matyti jų pozicijas kaip mirksinčius mėlynus taškelius skaitytuve. "Tiesiai į priekį. Tęsk."
  
  Viskas buvo tylu; jie gali būti vieninteliai žmonės pasaulyje. Drake'as tęsė po kurio laiko atsargiai rinkdamasis žingsnius. Šalia jo prislinko Alicija, per žingsnį atsiliko Heidenas. Likusi komanda dabar išsiskirstė, kad padidintų savo diapazoną. Ginklas buvo ištrauktas ir laisvai laikomas.
  
  Priekyje retėjo medžiai. Drake'as sustojo netoli išorinio perimetro ir apžiūrėjo reljefą.
  
  "Tai trumpas nusileidimas į lygų lauką", - sakė jis. "Idealiai tinka smulkintuvui. Po velnių, net švedas gali pataikyti į tokį didelį taikinį.
  
  "Iki susitikimo liko trys minutės", - pasakė Lauren.
  
  Heidenas pasilenkė arčiau Dreiko. "Kaip tai atrodo?"
  
  "Jokių priešų ženklų". Jis gūžtelėjo pečiais. "Bet atsižvelgiant į tai, su kuo mes turime reikalų, kodėl jie turėtų būti?
  
  Dahlas priėjo. "Čia tas pats. Žinoma, jie yra kažkur, bet gerai paslėpti.
  
  "Ir jūs galite būti tikri, kad jie eina šiuo keliu", - sakė Mai. "Kodėl mes laukiame?"
  
  Dahlas pažvelgė į Dreiką. "Jorkšyro pudingui reikia pertraukos".
  
  - Vieną dieną, - pasakė Drake'as, paskutinį kartą pažvelgdamas į vietovę. "Tu ketini pasakyti ką nors nepaprastai juokingo, bet iki tol, prašau, tiesiog kalbėkite, kai su juo kalbate.
  
  Jie išlindo iš medžių linijos, slinkdami žemyn staigiu, žolėtu šlaitu. Dreiką pasitiko šiltas vėjelis, malonus jausmas po niūrią medžių tankmę. Visa teritorija buvo tuščia ir aptverta netoli nuo tos vietos, kur toli priekyje baigėsi asfalto juosta.
  
  "Judėk dabar", - pasakė Dreikas. "Mes galime nustatyti perimetrą ant plokščios žemės."
  
  Tačiau tada ramybė ir tuštuma visoje teritorijoje buvo sunaikinta. SPEAR komanda lėkė šlaitu žemyn, o į kairę iš jų pasipylė rusai iš ten, kur buvo paslėpti. Prieš juos abu, priglaudę tolimoje medžių giraitėje, į akiratį pateko ir prancūzai.
  
  Bent jau taip buvo Drake'o požiūris į dalykus. Jie tikrai nebuvo su vardo etiketėmis, tačiau jų veido bruožai ir elgesys buvo labai skirtingi.
  
  Tuo pačiu metu virš jų danguje pasirodė jų malūnsparnis.
  
  "O šūdas".
  
  Jo kairėje pusėje rusas krito ant vieno kelio ir pririšo raketinį ginklą prie peties.
  
  
  SEPTYNIOJI SKYRIUS
  
  
  Drake'as pasisuko įpusėjęs žingsnį ir atidengė ugnį. Jo kulkos draskė žolę aplink elitinį karį, bet nesugadino jo pasiruošimo. Raketos paleidėjas niekada nesusvyravo; ją laikanti svirtis išliko tvirta. Jo bendražygiai vėtojo aplink jį, grąžindami ugnį. Drake'as staiga atsidūrė pavojų kupiname pasaulyje.
  
  Prancūzai iš visų jėgų puolė tiesiai link besileidžiančio malūnsparnio. Drake'as kartu su Dahlu ir Smithu saugojo rusus ir saugojo juos. Matėsi piloto veidas, sutelktas į nusileidimo vietą. Alicia ir May nė kiek nemažino greičio ir pamojavo, kad atkreiptų jo dėmesį.
  
  Kulkos perpjovė orą.
  
  Drake'as sparnu smogė vienam iš rusų, siųsdamas jį ant vieno kelio. Haydeno balsas nuskambėjo per komunikatorių.
  
  "Pilotas, imkis išsisukinėjimo veiksmų! Lauren, pasakyk jam, kad jie turi raketų!
  
  Drake'as, Dahlas ir Smithas sumušė Rusijos kontingentą, tačiau jie liko per toli, kad tinkamai susiformuotų, ypač judėdami. Pilotas pažiūrėjo aukštyn, jo veidas buvo šokiruotas.
  
  RPG iššovė, raketa išskrido su oro šniokštimu ir stipriu trenksmu. Drake'as ir kiti galėjo tik bejėgiškai stebėti, kaip jis paliko pėdsaką ore ir neklystamai skrido tiesiai link sraigtasparnio. Apimtas didelės panikos pilotas atliko staigų išsisukimo manevrą, pakreipdamas sraigtasparnį, tačiau praskridusi raketa buvo per greita, pataikė į apačią ir sprogo dūmų ir liepsnos debesyje. Sraigtasparnis pasviro ir nukrito, gabalai nukrito ir buvo nunešti už skrydžio trajektorijos.
  
  Tik tada, kai jis žiūrėjo su nepasitikėjimu, neviltimi ir tamsiu pykčiu, jis pamatė, kur nuves jo baisi trajektorija.
  
  Prancūzai pamatė jį artėjant ir bandė išsiskirstyti, tačiau sudužęs sraigtasparnis trenkėsi į žemę tarp jų.
  
  Drake'as nukrito ant žemės ir įkišo galvą į velėną. Raudonos ir oranžinės liepsnos šovė aukštyn ir išėjo, o juodi dūmai veržėsi į dangų. Didžioji dalis sraigtasparnio nusileido ant vieno žmogaus; jis ir pilotas žuvo iš karto. Pagrindinė rotoriaus mentė nukrito ir praskriejo pro trečiąjį nevykėlį taip greitai ir staiga, kad jis nieko apie tai nežinojo. Drake'as pažvelgė aukštyn ir pamatė, kad ant kito nukrito didžiulis degančių šiukšlių gabalas. Smūgio jėga nuvertė jį nuo kojų ir atmetė keliolika žingsnių atgal, po to sustabdė visus judesius.
  
  Išgyveno tik du prancūzai; didžioji komandos dalis buvo nugalėta per vieną nelaimingą atsitikimą. Drake'as pamatė, kaip vienas jų apdegusia ranka šliaužia nuo siautėjančios ugnies, o kitas svirduliuodamas artėja. Kažkokiu būdu antrasis sugebėjo patraukti ginklą ir tuo pačiu padėti savo bendražygiui išsisukti.
  
  Dreikas nurijo pyktį ir toliau tvirtai susikoncentravo. Vienintelės jų gamybos priemonės buvo sunaikintos. Haydenas vis dar atlaikė baudos smūgį, tačiau dabar rusai veržėsi link jų visiškai akivaizdžiais ketinimais. Žmogus su RPG vis dar taikėsi į griuvėsius, tarsi mąstytų apie antrą smūgį.
  
  Drake'as atsistojo, o komanda pakilo kartu su juo. Tolstant nuo rusų ugnies link, jie įkūrė prieglaudų tinklą, kuris privertė priešus gulėti žemai. Drake'as ir Dahlas kumščiais sudavė liemenes apsirengusius vyrus, nuleidę juos ant žemės. Artėjant juos apėmė smarkios liepsnos, iš vidaus pasigirdo aštrūs spragtelėjimai ir stiprūs girgždesiai. Drake'as pajuto, kad jis nusiplauna jo veidą, o paskui nusileido už aklo šono. Likę prancūzai jau buvo toli, kovojo su savo žaizdomis ir praradimais ir kol kas aiškiai išėjo iš konflikto.
  
  Drake'as apsisuko ant vieno kelio, paspausdamas ryšio mygtuką.
  
  "Sraigtasparnis leidžiasi", - pasakė jis, norėdamas tai patvirtinti Lauren, - "Mums dabar reikia kitos evakuacijos priemonės".
  
  Atsakymas buvo nutildytas. "Ant jo".
  
  Komanda toliau traukėsi, didindama atstumą tarp liepsnojančios kliūties ir artėjančio priešo. Neįtikėtinai ir bejausmiai Rusijos RPG paleido dar vieną raketą į jau sunaikintą sraigtasparnį, į orą išsiųsdama daugiau liepsnos ir skeveldrų stulpelių.
  
  Drake'as pajuto, kad nuo jo peties nukrito metalo gabalas ir nuo smūgio apsisuko. Dahlas atsigręžė, bet jorkšyrietis linktelėjo: "Man viskas gerai".
  
  Alicija nukreipė juos į tolimąją tvorą. "Šis kelias yra vienintelė galimybė. Judėkite, žmonės!"
  
  Haydenas išlygino dėžę ir nubėgo. Smithas ir Kinimaka liko už nugaros, palaikant ugnį tarp savęs ir rusų. Drake'as apžiūrėjo vietovę priekyje, visada pasiruošęs naujiems netikėtumams ir tikėdamasis blogiausio. Kinai kažkur buvo, o izraeliečiai, švedai ir britai buvo budrūs.
  
  Jų greitis skyrė juos nuo persekiojančių rusų, ir tvorą jie pasiekė turėdami laiko. Alicia ir May patraukė trumpuoju keliu ir tada atsidūrė kitoje pusėje, šalia dviejų juostų asfalto juostos, kuri abiem kryptimis dingo tarsi dykumoje. Lauren dar nebuvo grįžusi pas juos, bet jie paliko ją savieigai, žinodami, kad DC padės.
  
  Drake'as nebuvo kupinas didelio pasitikėjimo. Jis nekaltino Lauren - niujorkietis buvo ant švaraus vandens, bet iki šiol niekas šioje misijoje jam nepasakė, kad Kapitolijuje saugiai ir šiltai sėdintys vyrai ir moterys buvo visiškai uždengtos nugaromis.
  
  Alicija nuėjo bėgti. Tai buvo vis keistesnis scenarijus. Drake'as žinojo, kad rusai turėjo turėti kažkokią priedangą. Galbūt tai buvo pakeliui.
  
  - Pažiūrėk ten, - prabilo Kenzi.
  
  Maždaug už pusės mylios į priekį juodas visureigis sustojo pasiimti sunkiai besiverčiančio prancūzo. Jiems stebint, automobilis greitai įsibėgėjo iki šimto aštuoniasdešimties mylių per valandą, pakrovė du operatyvininkus ir ūždamas nulėkė.
  
  - Vargšai niekšai, - pasakė Dahlas.
  
  "Turime nerimauti dėl savęs", - sakė Smithas. "Arba mes taip pat tapsime "vargšais niekšais".
  
  "Grumpy turi prasmę", - tarė Alicija, žvelgdama į visas puses. "Rimtai, mes neturime kur eiti".
  
  "Palaidok dėžutę". Kinimaka parodė į medžių giraitę visai šalia kelio. "Grįžkite dėl to vėliau. Arba paprašykite Lauren atsiųsti kitą komandą.
  
  Dreikas pažvelgė į Dalį. - Neturėtų būti per sunku, ar ne?
  
  "Per daug rizikinga", - sakė Haydenas. "Jie gali jį rasti. Perimk pranešimą. Be to, mums reikia šios informacijos. Kitos komandos jau gali žengti link trečiojo motociklininko.
  
  Dreikas sumirksėjo. Jis apie tai negalvojo. Tiesiai kaktos viduryje ėmė pulsuoti įtampos mazgas.
  
  "Niekada nemaniau, kad sušikta Kinijoje būsiu palaužta", - skundėsi Alicia.
  
  "Tai vienas iš keturių žemės kampelių", - pasakė jai Dahlas. "Taigi guoskitės tuo."
  
  "O, ačiū, žmogau. Ačiū už tai. Galbūt nusipirksiu daugiabučių namų butą.
  
  Rusai jau pakeliui. Drake'as pamatė vieną iš jų šaukiant į radiją. Tada jo žvilgsnis praskriejo pro rusus ir bandė sutelkti dėmesį į kažką judančio tolumoje.
  
  "Gal tai jų transporto priemonė", - pasakė Dahlas, bėgdamas ir žvelgdamas atgal tuo pačiu metu.
  
  Yorgi nusijuokė, jo akys atrodė kaip erelis. "Tikiuosi. Ir prieš dešimt metų tu galėjai būti teisus.
  
  Drake'as primerkė akis. "Ei, tai autobusas".
  
  "Bėk toliau", - pasakė Haydenas. "Stenkitės neatrodyti susidomėjusiems".
  
  Alicija nusijuokė. "Dabar tu tai padarei. Negaliu nustoti žiūrėti. Ar jūs kada nors tai padarėte? Jūs žinote, kad neturėtumėte žiūrėti į ką nors ir pastebėti, kad negalite nukreipti žvilgsnio?
  
  "Aš tai suprantu visą laiką", - sakė Dahlas. "Natūralu".
  
  - Na, odiniu drabužiu apsirengęs Mupetas yra retas vaizdas, - įsiterpė Dreikas.
  
  Autobusas buvo ryškiai geltonas ir modernus ir lėkė pro rusus nelėtindamas greičio. Drake'as įvertino jo greitį, vairuotoją ir keleivius, bet žinojo, kad neturi kito pasirinkimo. Jie buvo už kelių mylių nuo bet kurio didesnio miesto. Kai priartėjo autobusas ir rusai spoksojo į jį, SPEAR komanda užtvėrė kelią.
  
  - Sulėtinkite, - ištarė Alicija.
  
  Smitas staigiai nusijuokė. "Čia ne Kanzasas. Jis tavęs nesupras".
  
  "Tada universali kalba". Alicia pakėlė ginklą nepaisydama Haydeno žvilgsnio.
  
  - Greičiau, - pasakė Dahlas. "Prieš jam pereinant į radiją".
  
  Autobusas sulėtino greitį ir šiek tiek pasuko, platus priekis nuslydo į šoną. Rusai jau buvo pabėgę. Drake'as atidarė duris ir mostelėjo vairuotojui jas atidaryti. Vyro veidas buvo išsigandęs, jo akys išsiplėtė ir lakstė tarp kareivių ir keleivių. Drake'as palaukė, kol atsidarys durys, tada ištiesė ranką žengė į priekį.
  
  "Mes tiesiog norime pasivažinėti", - kiek galėdamas ramiau pasakė jis.
  
  Komanda paėmė autobuso vidurį. Dahlas paskutinis pašoko ir paglostė vairuotojui per ranką.
  
  "Persiųsti!" Jis parodė į kelią.
  
  Rusai atsiliko ne daugiau nei šimtu jardų, ginklai pakelti vairuotojui prispaudus koją prie grindų. Matyt, jis stebėjo savo šoninius veidrodėlius. Autobusas pradėjo judėti, keleiviai šoko atgal. Drake'as laikėsi. Alicia nuėjo į autobuso galą įvertinti gaudynių.
  
  "Jie įgauna stiprybės"
  
  Dreikas mostelėjo Dahlui. "Pasakyk Keanu, kad paskubėk!
  
  Švedas atrodė kiek susigėdęs, bet pasikalbėjo su autobuso vairuotoju. Automobilis lėtai didino greitį. Drake'as pamatė, kaip Alicija krūptelėjo, o paskui greitai apsisuko, šaukdama ant autobuso keleivių.
  
  "Anties žemyn! Dabar!"
  
  Bijodamas RPG, Drake'as taip pat krito. Laimei, kulkos pataikė tik į automobilio galą, visos gulėjo važiuoklėje. Jis su palengvėjimu atsiduso. Akivaizdu, kad rusai buvo įspėti apie civilių aukas. Bent jau kažkas buvo.
  
  Dar kartą prisiminė kiekvienos elitinės komandos planus slypinčios politinės machinacijos. Ne visos komandos buvo remiamos valstybės; o kai kurie vadovai net nežinojo, kas vyksta. Dar kartą jo mintys grįžo prie prancūzų - ir žuvusių kareivių.
  
  Jie dirba savo darbą.
  
  Autobusas patraukė nuo rusų, padidino greitį kelyje, drebėjo visas jo rėmas. Drake'as šiek tiek atsipalaidavo, žinodamas, kad jie eina atgal link Ejin Horo ta kryptimi, kuria ėjo. Vairuotojas įveikė platų posūkį. Dreikas apsisuko, kai Alicija tyliai rėkė nuo galinės sėdynės.
  
  Ir jie pamatė juodą sraigtasparnį, priklausantį rusams, nuskriejusį jų paimti.
  
  Haydeno balsas užpildė ryšį. "Jie nepuls".
  
  Dreikas suspaudė lūpas. "Fluid op. Užsakymai keičiasi".
  
  "Ir jie vis tiek gali nustumti autobusą nuo kelio", - atsakė Dahlas. - Kiek toli iki miesto?
  
  - Aštuonios minutės, - atsakė Lorenas.
  
  "Per ilgai". Dahlas nuėjo koridoriumi į greitai lekiančio automobilio galą ir pradėjo aiškinti keleiviams, kad jie turėtų judėti pirmyn. Praėjo kelios akimirkos ir tada jis prisijungė prie Alicijos.
  
  "Sveikas Torsti. Ir aš visada maniau, kad galinės sėdynės yra skirtos tik bučiuotis.
  
  Švedas išleido smaugiamą garsą. "Ar bandai priversti mane keliauti serga? Aš žinau, kur buvo tos lūpos.
  
  Alicija pabučiavo jį. - Tu nežinai, kur jie buvo.
  
  Dahlas nuslopino šypseną ir padarė kryžiaus ženklą. Rusų sraigtasparnis trumpam nusileido kareiviams įlipus virš kilimo ir tūpimo tako. Autobusas nuvažiavo tam tikrą atstumą ir pasuko tarp jų, o Alicija ir Dahlas tyrinėjo orą.
  
  Drake'as ieškojo priekyje bėgančių prancūzų, bet abejojo, ar jie nebandys pulti. Jų buvo nedaug ir jie kovojo su nuostoliais. Jie pervertino. Būtų buvę prasmingiau, jei jie būtų ėję tiesiai prie trečiojo užuominos.
  
  Vis dėlto jis žiūrėjo.
  
  Per komunikatorių pasigirdo Lauren balsas. "Šešios minutės. Ar turite laiko pasikalbėti?
  
  "Apie ką?" Smitas urzgė, bet susilaikė nepasakęs nieko uždegančio.
  
  "Trečiasis raitelis yra paslaptis, kažkas, kurį ordinas ten įmetė purvinti vandenis. Tarp žinomų indų yra Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, bet kaip rasti blogiausią kada nors gyvenusį žmogų? Ir jis buvo garsus". Ji atsiduso. "Vis dar tikriname. Vis dėlto Vašingtono ekspertų grupė vis dar atsidūrė aklavietėje. Aš jiems pasakiau, kad tai gali būti ne taip blogai.
  
  Dreikas lengviau atsiduso. "Taip mano meile. Ne blogiausia, kas gali nutikti", - sakė jis. "Tai turėtų sulėtinti kitas tautas".
  
  "Tai tikrai įvyks. Kitose naujienose manome, kad sulaužėme keturis žemės kampelius.
  
  "Ar turi?" Mai pasakė. "Tai gera žinia."
  
  Drake'ui patiko jos tipiškas sumenkinimas. - Laikykis, Mai.
  
  "Taip, aš nenoriu šokti iš savo vietos iš susijaudinimo", - sausai pridūrė Alicija.
  
  Mai nenorėjo atsakyti. Lauren tęsė taip, lyg nieko nebūtų pasakyta: "Palauk, vaikinai. Man ką tik buvo pasakyta, kad kinai grįžta prie to. Mažiausiai du sraigtasparniai skrieja jūsų kryptimi.
  
  "Mes važiuojame kinų autobusu", - sakė Yorgi. - Ar bent jau nebūsime apsaugoti nuo jų?
  
  "Tai šiek tiek naivu", - sakė Kenzie. "Vyriausybėms tai nerūpi".
  
  "Nepaisant pernelyg didelio apibendrinimo", - pridūrė Haydenas. "Kenzie teisus. Negalime manyti, kad jie neįsės į autobusą.
  
  Pranašiški žodžiai, pagalvojo Dreikas, kai mėlyname danguje priešais autobusą išaugo juoda dėmė.
  
  Alicia pasakė: "Rusai čia".
  
  Pasidarė daug sunkiau.
  
  
  Aštuonioliktokas SKYRIUS
  
  
  Sraigtasparniai skrido priekyje ir gale. Drake'as stebėjo, kaip kinų paukštis nusmigo beveik iki asfalto, prieš išsilygindamas ir pajudėdamas tiesiai į autobusą.
  
  "Jie verčia mus trenktis", - pasakė jis ir parodė į išsigandusį vairuotoją. "Ne ne. Tęsti!"
  
  Autobuso variklis ūžė, o padangos griaudėjo ant žemės. Keli priekyje susigrūdę žmonės jau pradėjo šaukti. Drake'as žinojo, kad kinai tyčia nesudaužys malūnsparnio, tačiau perteikti savo žinias keleiviams buvo sunku.
  
  Vairuotojas stipriai užsimerkė. Autobusas pasuko.
  
  Drake'as keikėsi ir atitraukė vyrą nuo ešerio, griebdamas vairą. Smithas padėjo vyrui ir grubiai išvedė jį į praėjimą. Drake'as šoko už autobuso vairo, pastatydamas koją ant dujų pedalo ir tvirtai laikydamas rankas ant vairo, laikydamas jį visiškai tiesia linija.
  
  Sraigtasparnio nosis buvo nukreipta tiesiai į juos, tarpas greitai užsidarė.
  
  Iš nugaros ir į šonus girdėjosi riksmai. Dabar Smithas turėjo sulaikyti vairuotoją. Drake'as laikėsi.
  
  Ryšys ėmė traškėti. - Nagi, mano palaidūne Keanu, - atsiduso Alicija. "Rusai praktiškai mūsų..."
  
  - Kalė, - atkirto Kenzi. "Būk ramus. Ar žiūrėjai į fasadą?
  
  Alisijos ūžesys nuaidėjo visame autobuse.
  
  - Mintys? Paskutinę sekundę paklausė Dreikas.
  
  "Tai tikrai ne valdybos posėdis!
  
  Drake'as tvirtai laikėsi savo tikėjimo, patirties ir vairo. Jo ausis užpildė garsūs protestai. Kūnai nukrenta ant autobuso grindų. Net Smithas susiraukė. Pačią paskutinę akimirką kinų sraigtasparnis pasviro į dešinę, o rusų sraigtasparnis stabdė, slydimai beveik atsitrenkė į autobuso galą. Alicija sušvilpė, o Dalas išvalė gerklę.
  
  "Tikrai tikiu, kad laimėjome šį vištienos raundą.
  
  Drake'as toliau važiavo, pamatęs dar vieną platų posūkį. "Ir privalumas yra tai, kad mes nesame kepti ar traškūs."
  
  "Liaukis", - pasakė Kinimaka. "Aš jau alkanas."
  
  Alicija kosėjo. "Tai tiesiog beprotiškas kinų sraigtasparnis".
  
  "Jie grįš", - pasakė Haydenas.
  
  "Jūs, vaikinai, šiuo metu artėjate prie miesto pakraščio", - pasakė Lauren. "Bet tai vis tiek yra trijų minučių kelio automobiliu nuo bet kokio padoraus gyventojų centro".
  
  Dreikas puolė prie komunikatoriaus. "Nagi, žmonės! Turite priversti juos bijoti!
  
  Kenzi žengė link galinių durų šaukdamas: "Ar kas nors čia turi kataną?
  
  Jos žodžiai buvo sutikti tuščiais žvilgsniais ir du ar trys žmonės pasiūlė savo vietas. Plačiaakis senolis ištiesė drebančią ranką, laikydamas saldainių maišelį.
  
  Kenzi atsiduso. Drake'as paspaudė jungiklį, kad atidarytų duris. Akimirksniu izraelietė iškišo kūną, sugriebė už lango krašto, paskui - už stogo ir užlipo ant autobuso stogo. Drake'as vairavo automobilį kuo sklandžiau, vengdamas didelės duobės, giliai kvėpuodamas suprasdamas savo atsakomybę, kylančią iš Kensi veiksmų.
  
  Tada užpakalinio vaizdo veidrodėlyje jis pamatė, kad Dal prišoko prie jos.
  
  O velnias.
  
  Intensyviai susikaupęs, jis ją išlaikė stabiliai.
  
  
  * * *
  
  
  Dahlas užlipo ant autobuso stogo. Kensi ištiesė jos ranką, bet jis pro ją linktelėjo.
  
  - Greičiau!
  
  Rusijos sraigtasparnis pakilo į aukštį ir dabar vėl nardė, šį kartą trijų ketvirčių kampu išilgai priekio. Jis matė iš abiejų pusių kabantį vyrą, taikantį ginklą, tikriausiai taikantį į ratus ar net į vairuotoją.
  
  Jis iškart apsisuko, ieškodamas kiniško sraigtasparnio. Nebuvo toli. Nardydami į kairę, buvo ir žmonių, kurie ginklus taikė iš durų. Tai, kad kinai nešaudė stipriai į savo autobusą, iš pradžių džiugino, bet jį numalšino supratimas, kad jiems reikia dėžės, kurią laikė Haydenas, ir jos reikia nepažeistos.
  
  Kensi sėdėjo ant autobuso stogo, klausėsi vėjo ir judėjimo ir išskėtė kelius. Tada ji pakėlė ginklą, sutelkdama dėmesį į sraigtasparnį. Dahl tikėjosi, kad net nebandys to filmuoti, tiesiog atbaidys šaulius. Rusai tokio santūrumo nerodė, bet Kenzi labai norėjo pasikeisti.
  
  Dahlas įvertino artėjantį sraigtasparnį. Supakuotas iki kraštų, jis buvo ne tik judrus, bet ir mirtinas. Paskutinis dalykas, kurio jis norėjo, buvo sukelti bet kokią avariją, jau nekalbant apie tokią, kuri galėtų atsitrenkti į autobusą.
  
  Priekinės padangos atšoko per duobę, sukeldamos Drake'o "atsiprašymą". Dahlas negirdėjo nieko kito, išskyrus besiveržiančio oro triukšmą ir malūnsparnio riaumojimą. Šūvis atsimušė į metalą šalia dešinės kojos. Švedas to nepaisė, nusitaikė ir šovė.
  
  Kulka turėjo pataikyti į taikinį, nes vyras numetė ginklą ir atsitraukė. Dahlas neleido tam sutrikdyti susikaupimo ir tiesiog paleido dar vieną šūvį pro atviras duris. Sraigtasparnis pasuko tiesiai į jį, greitai priartėjo, ir šį kartą Dahlas suprato, kad vaidinti bailį buvo bloga mintis.
  
  Jis nukrito ant autobuso stogo.
  
  Sraigtasparnis svirduliavo virš galvos, prasiskverbdamas pro erdvę, kurią ką tik paliko. Jis neturėjo manevringo pasisukti link Kensi, bet priėjo pakankamai arti, kad numestų ją į šalį.
  
  Iki autobuso stogo krašto!
  
  Dahlas paslydo ir šliaužė į priekį, bandydamas ją pasiekti laiku. Kenzi sustabdė jos kritimą, bet nesuvaldė ginklo; tačiau pagreitis ją išskrido iš lekiančio autobuso į negailestingą kelią toli žemiau.
  
  Kinijos paukštis smarkiai pasviro, susuko į ratą. Rusas šovė virš galvų, o nuklydusi kulka pramušė metalą šalia Dahlio dešinės šlaunies. Kenzi kūnas nuslydo nuo autobuso šono, ir jis ištiesė ranką į paskutinį beviltišką šuolį.
  
  Jis sugebėjo dešine ranka apvynioti jos trūkčiojantį riešą; stipriai suspaudė ir laukė neišvengiamo trūkčiojimo.
  
  Atėjo, bet jis laikėsi, išsitempė iki ribos. Blizgus, lygus metalas veikė prieš jį, leisdamas kūnui slysti link krašto, o Kenzi svoris traukė juos abu žemyn.
  
  Per komunikacijas pasigirdo riksmai. Komanda matė, kaip Kenzi kojos laksto už vieno iš šoninių langų. Dahlas laikėsi iš visų jėgų, bet su kiekviena akimirka jo kūnas slydo vis arčiau to kieto krašto.
  
  Nebuvo sukibimo su autobuso stogu ir nebuvo už ko griebtis. Jis galėjo laikytis, niekada nepaleis, bet taip pat nerado atramos, kuri ją pakeltų. Per komunikatorių pasigirdo Dreiko balsas.
  
  - Ar nori, kad sustočiau? Garsiai, neužtikrintai, šiek tiek neramu.
  
  Dahlas gerai perskaitė emocijas. Jei būtų sustoję, būtų smarkiai nukentėję ir rusai, ir kinai. Niekas nežino, koks bus rezultatas.
  
  Lauren balsas nutrūko. "Atsiprašau, ką tik gavau žinutę, kad švedai eina link jūsų. Dabar tai yra keturių krypčių plitimas, žmonės.
  
  Dahlas pajuto, kaip svoris tempia jo raumenis. Kiekvieną kartą autobusui atšokus, dar vienas jo kūno centimetras nuslysdavo į kraštą, o Kenzi nukrisdavo kiek toliau. Jis išgirdo izraeliečio balsą kažkur apačioje.
  
  "Paleisk! Aš galiu tai padaryti!"
  
  Niekada. Jie važiavo šešiasdešimties mylių per valandą greičiu. Kensi žinojo, kad jis jos nepaleis, ir ji nenorėjo, kad jie abu nukristų. Dahlas jautė jai dar didesnę pagarbą. Širdis, kurią jis žinojo, buvo palaidota giliai, tiesiog pakilo arčiau paviršiaus.
  
  Garsas, kai jos batai atsitrenkė į langus, privertė jo paties širdį plakti greičiau.
  
  Jie nuslydo kartu, Kenzi šonu, o Dahlas palei autobuso stogą. Jis bandė sugriebti šiurkštų kraštą, kuris ėjo palei kraštą, bet jis buvo per mažas ir perpjovė jo kūną. Nematydamas jokios vilties, jis kabinosi prie jos kiek galėdamas, rizikuodamas viskuo.
  
  Jo krūtinė pajudėjo link skardžio, nenumaldomai slysdama. Jo akys susitiko su Kenzio žvilgsniu. Jų pasikeitimas buvo be žodžių, be išraiškos, bet gilus.
  
  Turi mane paleisti.
  
  Niekada.
  
  Jis vėl patraukė, kad praslystų pro tašką, iš kurio nebegalima grįžti.
  
  Stiprios rankos suėmė abi jo blauzdas, kurios galėjo priklausyti tik Mano Kinimakai.
  
  "Gotcha", - pasakė havajietis. - Jūs, vaikinai, niekur nedingsite.
  
  Havajietis palaikė Dahlį ir lėtai atitraukė jį nuo kritimo. Dahlas tvirtai laikė Kensi. Kartu jie pamažu keliavo į saugumą.
  
  Aukščiau sraigtasparniai nukrito paskutinį kartą.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as žinojo, kad Kinimaka stipriai laiko savo draugus, bet vis dar dvejojo, ar per staigiai pasukti autobusą. Rusai ir kinai pajudėjo iš priešingų krypčių, be jokios abejonės, žinodami, kad tai bus paskutinis jų artėjimas.
  
  Dūžtančių langų garsas jam bylojo, kad kiti nestovi be darbo. Jie turėjo planą.
  
  Iš užpakalio Alicia, Smithas, May, Haydenas ir Yorgi paėmė po langą iš skirtingų autobuso pusių ir išdaužė jį. Nutaikę į artėjančius sraigtasparnius, jie atidengė smarkią ugnį, kuri privertė juos greitai pasisukti į šoną. Medžių linija baigėsi ir Drake'as pamatė pastatus priekyje.
  
  Kelių tinklas, žiedinė sankryža. Už jo nuaidėjo šūviai, užpildę autobusą; į dangų pakilo juodi malūnsparniai.
  
  Jis su palengvėjimu atsiduso.
  
  "Mes išgyvename", - sakė jis. "Kitą kartą kovoti".
  
  - pertraukė Lauren. "Švedai taip pat atsitraukė", - sakė ji. "Tačiau signale vis tiek gaunu šiek tiek aureolės. Kažkas tarp Vašingtono, lauko ir manęs. Tai keista. Beveik lyg... lyg..."
  
  "Ką?" - Aš paklausiau. - paklausė Dreikas.
  
  "Atrodo, kad vyksta kitoks bendravimas. Žaidžia kažkas kito. Dar vienas... - dvejojo ji.
  
  "Komanda?" Drake'as baigė.
  
  Haydenas garsiai sumurmėjo. "Tai skamba juokingai."
  
  - Žinau, - atsakė Lauren. "Aš tikrai tai darau ir nesu ekspertas. Jei čia būtų tik Karin, aš tikiu, kad turėtume ką nors geresnio.
  
  - Ar galite pagauti dialogą? - paklausė Haydenas. "Net tik šiek tiek?"
  
  Drake'as prisiminė ankstesnį SEAL Team 7 paminėjimą, kurį girdėjo tik Dahlas ir jis pats. Jam vėl pasirodė, kad visi ryšiai buvo stebimi.
  
  - Ar galime tai kuriam laikui atidėti? - jis paklausė. - Ir ar galite rasti geresnį būdą, kaip iš čia ištrūkti?
  
  Lauren atrodė palengvėjusi. "Žinoma, žinoma", - sakė ji. "Duok man minutę."
  
  
  DEVYNIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas Jay'us kelias valandas laukė, kol komanda buvo saugi mažoje palydovinėje prieglaudoje Taivane, o tada paliko ankštas patalpas ir paskambino.
  
  Jos tikslas: susisiekti su Kimberly Crowe.
  
  Prireikė šiek tiek laiko, bet Haydenas ištvėrė. Ji rado ramų kampelį už namo, pritūpė ir laukė, stengdamasi, kad galva nesisuktų. Jos gyvenime buvo sunku rasti ką nors pastovaus, prie ko prikibtų už komandos ribų. SPIR tapo jos gyvenimu, gyvenimo prasme, ir dėl to ji tiesiog neturėjo asmeninių ryšių, nieko, išskyrus darbą. Ji prisiminė kartu patirtų nuotykių sūkurį - nuo Odino ir pragaro vartų iki Babilono ir Pandoros, branduolinio sprogimo, kuris beveik sunaikino Niujorką, seną jos išsiskyrimą su Benu Bleiku ir neseną išsiskyrimą su Mano Kinimaka. . Ji buvo stipri, per stipri. Jai nereikėjo būti tokia stipri. Naujausias incidentas su inkų lobiu Peru paveikė ją tiek protiškai, tiek fiziškai. Dar niekada ji nebuvo taip sukrėsta iki širdies gelmių.
  
  Dabar ji ramiai persvarstė. Tiltai galėjo būti sudeginti ir tai turėjo būti puiku. Bet jei ji tikrai norėjo pasikeisti, jei norėjo daugiau savo gyvenime, ji turėjo būti velniškai tikra, prieš imdamasi žingsnio ir rizikuodama vėl ką nors įskaudinti. Ar tai Mano, ar kas nors kitas.
  
  Man rūpi. As tikrai noriu. Ir kitą kartą turiu įsitikinti, kad išliksiu ištikimas tam, ko galiausiai noriu.
  
  Iš gyvenimo. Ne be darbo. SPEAR komanda susibūrė ir padarė gerą darbą, bet niekas nesitęsė amžinai. Ateis laikas -
  
  - Panele Džei? - pasigirdo roboto balsas. "Dabar aš tau padedu".
  
  Haydenas viską sudėjo. Kitas balsas linijoje priklausė gynybos ministrui.
  
  - Kokia problema, agente Džei? Lakoniškas, tylus, atskirtas. Atrodė, kad Crowe buvo ant ribos.
  
  Hayden skyrė laiko išsiaiškinti, kaip suformuluoti savo pagrindinį klausimą. Ji nusprendė palaidoti tai šūde ir pamatyti, ką Qrow pasirinko.
  
  "Atvykome iš Kinijos ir gavome antrą dėžutę. Šiuo metu komanda tai išbando. Ataskaitos bus greitai, be jokios abejonės. Aukų nebuvo, nors buvo daug įpjovimų ir sumušimų. Ne visos varžovų komandos yra priešiškos..." Ji trumpai susimąstė, ar Qrow ims masalą, o paskui tęsė: "Kai kurios šalys yra agresyvesnės už kitas. Prancūzai pralaimėjo mažiausiai tris. Vienas rusas sužeistas. Ar gali būti kita, labiau slapta komanda? Girdėjome slaptų amerikietiškų plepalų nuotrupos, kurios, žinoma, nieko neįrodo. Britai yra mūsų pusėje, bent jau taip atrodo, ir Drake'as turi jiems tam tikrą įtaką. Dabar esame saugiame name ir laukiame, kol ekspertų grupė išsiaiškins trečiojo Raitelio buvimo vietą.
  
  Dabar ji sustojo ir laukė.
  
  Qrow išlaikė savo rezervą. "Dar kas nors?"
  
  "Aš netikiu tuo". Hayden jautėsi nusivylusi, kai jos pastangos nutrūko. Ji svarstė, ar ji turėtų būti tiesesnė.
  
  "Aš nuolat bendrauju su žmonėmis Vašingtone", - sakė Crowe. "Nereikia manęs nuolat informuoti".
  
  "Na, gerai. Ačiū".
  
  Haydenas pradėjo pasirašyti sutartį. Tik tada Qrow išsiuntė iš pažiūros nekaltą prašymą.
  
  "Laukti. Sakėte, kad manėte, kad kažkas gali apsimesti amerikiečiais? Kur nors lauke?
  
  Haydenas nieko panašaus nesakė. Tačiau iš visos šios svarbios informacijos "Qrow" pagavo tik vieną dalyką. Ji privertė nusijuokti. "Atrodo taip. Mes tai girdėjome žemėje". Ji neįtraukė Lauren į tai. "Žinoma, žinome, kad antrosios komandos nėra, todėl galbūt tai yra viena iš kitų šalių, naudojančių buvusias Amerikos specialiąsias pajėgas ar net samdinius.
  
  "Nedidelis užsienio vyriausybės elementas, kuriame naudojami Jungtinių Valstijų darbuotojai? Qrow sušnypštė. "Gali būti, agente Džei. Galbūt tu teisus. Žinoma, - juokėsi ji, - antros komandos nebus.
  
  Haydenas klausėsi daugiau nei žodžių. "O kada mes grįšime? Prie ko mes grįšime?
  
  Qrow tylėjo, o tai pasakė Haydenui, kad ji tiksliai žino, ko buvo klausiama. "Vienas dalykas vienu metu", - pagaliau pasakė ji. "Pirmiausia reikia surasti ir neutralizuoti vadinamuosius Ordino raitelius.
  
  "Be abejo". Hayden taip pat žinojo, kad tai buvo jos paskutinė galimybė tiesiogiai pasikalbėti su Qrow, todėl nusprendė eiti šiek tiek toliau. - O jeigu vėl išgirsime amerikietišką šneką?
  
  "Kas aš, lauko agentas? Susitvarkyk su tuo".
  
  Qrow baigė pokalbį, palikdama Hayden kelias minutes spoksoti į savo mobiliojo telefono ekraną, dabar iš naujo įvertindama ne tik save, bet ir savo šalies ketinimus.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as pasinaudojo proga pailsėti, kol Yorgi, Mai ir Kinimaka tvarkėsi su nauja dėže. Tai, kad jis atkeliavo iš Čingischano mauzoliejaus ir gulėjo tarp legendinės figūros asmeninių daiktų, tik padidino pagarbą, su kuria jie elgėsi su juo. Aiškus, liguistas simbolis viršuje įrodė, kad jis kažkada priklausė Paskutiniojo teismo ordinui.
  
  Kinimaka tyrinėjo pilį. "Esu tikras, kad Ordinas kadaise turėjo planą atiduoti raktus", - sakė jis. "Bet gyvenimas trukdė". Jis nusišypsojo.
  
  - Mirtis, - tyliai pasakė Mai. "Mirtis trukdė".
  
  - Ar norėtumėte, kad grakščiai jį atidaryčiau? - paklausė Yorgi.
  
  - Taip, pažvelkime į kai kuriuos iš tų vagysčių įgūdžių, jogai. Alicija kalbėjo, sėdėdama nugara į sieną šalia Dreiko, vienoje rankoje vandens butelis, kitoje - ginklas.
  
  "Tai neturi jokios reikšmės". Kinimaka mėsinga letena brūkštelėjo spyną. "Tai tikrai nėra menas".
  
  Kenzi priėjo prie jo, kai Mai pakėlė dangtį. Tai buvo keistas scenarijus, pagalvojo Drake'as, kareiviai buvo uždaryti mažame kambaryje, kuriame nėra kur sėdėti, bendrauti ar gaminti maistą. Tiesiog mini šaldytuvas pripildytas vandens ir kelios dėžutės sausainių. Langai buvo uždengti užuolaidomis, durys sutvirtintos masyviais varžtais. Kilimas buvo be siūlų ir dvokė pelėsiu, bet kareiviai patyrė dar blogiau. To pakako pailsėti.
  
  Smitas, kuris saugojo duris, įleido Heideną atgal į vidų, kai May pasiekė dėžę. Drake'as manė, kad bosas atrodė išsekęs ir susirūpinęs. Tikiuosi, kad ji vėliau paaiškins savo pokalbį.
  
  Mai keletą sekundžių keitėsi nuo kojos ant kojos, kol ištraukė rankas. Ji laikė storą šūsnį popierių, suvyniotų į storą aplanką ir surištą špagatu, todėl kai kurie komandos nariai pakėlė antakius.
  
  "Tikrai?" Kinimaka atsisėdo ant rankų. "Ar tai ginklas, galintis kelti pavojų pasauliui?
  
  "Parašytas žodis, - sakė Kenzie, - gali būti gana galingas.
  
  "Kas čia?" - Aš paklausiau. - paklausė Lauren. "Visi vaikinai iš Vašingtono laukia mūsų.
  
  Laikas ir toliau veikė prieš juos. Kaip visada, tai buvo raktas norint išlikti prieš žaidimą ir, ypač, lenktynes. Drake'as matė du kelius į priekį. "May, Haydenai ir Dalai, kodėl jūs nesužinote, kas tai yra? Lauren - ką tu turi trečiam raiteliui, nes mums reikia krypties, kuria eiti?
  
  Lauren jiems jau pasakė, kad susitiks su jais trečioje vietoje. Dabar ji garsiai atsiduso. "Na, vaikinai, niekas nėra 100 procentų tikras. Norėdamas supažindinti jus su paveikslu, aš supažindinsiu jus su jų keturių pagrindinių krypčių aiškinimu.
  
  Drake'as stebėjo, kaip May ir kiti susiraukė, eidami link užkariavimo ginklo. "Mes turime laiko".
  
  "Na, čia tikrai įdomu. Iki vadinamojo Naujojo pasaulio atradimo XVI amžiuje buvo manoma, kad žemė yra padalinta į tris dalis - Europą, Aziją ir Afriką. Skirstymas tarp šių žemynų buvo Helespontas, kuris puikiai atitinka Ordino planą, kurio iki šiol laikėtės. Taigi Azija prasidėjo už Helesponto - nežinomos egzotiškų turtų žemės, kurią jie vadino Rytais. Žinoma, vėliau jie surado Ameriką, kuri vėliau tapo Naujuoju pasauliu, geidžiamu, nežinomu ir kupinu vilties. Buvo išleista emblemų knyga, vaizduojanti naujas keturias pagrindines kryptis. Azija, Europa, Afrika ir Amerika. Atrodo, kad Ordinas nusprendė įtraukti šį senovinį mąstymą į savo žemėlapį dėl nežinomų priežasčių - nors greičiausiai todėl, kad jie vis dar tikėjo esąs visagaliais patriarchais, medžiojančiais relikvijas. Lauren atsikvėpė.
  
  "Taigi tai yra pasaulio perauklėjimas, kuris pasikartojo, kai jie rado Australiją, o paskui Antarktidą? Kenzi pasakė.
  
  "Taip, per šimtmečius vyksta laipsniškas perauklėjimas, kuris, kai kurių žmonių nuomone, vis dar vyksta. Bet tai visiškai kita istorija. Tai buvo ne tik laimė ir rožės. Frazė "keturi žemės kampai" galėjo būti prieštaringiausia išraiška istorijoje. Hebrajų kalba jis išverstas kaip "kraštutinis". Skaičių 15:38 tai yra ribos; Ezechielyje - kampai; o Jobas turi galus. Tai taip pat gali būti išversta kaip padalijimas. Akivaizdu, kad Biblija čia paliko pajuoką..."
  
  Drake'as tai suprato. "Nes manoma, kad pasaulis plokščias?
  
  "Taip. Tačiau Biblija tai aprašo Izaijo knygoje, vadindama sfera. Taigi, tyčinė nuoroda. Esmė ta, kad kampui apibūdinti jie galėjo panaudoti bet kokį žodžių skaičių - apie tuziną. Manoma, kad žodis "ekstremalus" buvo vartojamas sąmoningai norint perteikti, na, kaip tik tai. Ir joks žydas niekada negalėjo neteisingai interpretuoti tikrosios prasmės, nes 2000 metų jie tris kartus per dieną susidurdavo su Jeruzalės miestu ir skandavo: "Pūskite didžiulį trimitą už mūsų laisvę". Pakelkite vėliavą, kad surinktumėte mūsų tremtinius, ir surinkite mus iš keturių žemės kampelių į savo žemę".
  
  - Vadinasi, jie neatsitiktinai pasirinko frazę? - paklausė Smithas.
  
  "Ne. Pranašo Izaijo knygoje paaiškinama, kaip Mesijas surinks savo žmones iš keturių žemės kampelių. Iš visų kraštų jie susirinks į Izraelį".
  
  Kensi nepajudino nei raumens, nei žodžio. Drake'as neįsivaizdavo, kokie yra jos religiniai įsitikinimai, ar net turėjo, bet jis žinojo, kad vis dėlto tai neišvengiamai taps didele jos gyvenimo dalimi. Šiuo metu jis dar šiek tiek ją tyrinėjo, kol jie laukė, kol Lauren tęs. Dahl įsitikinimas, kad ji iš prigimties yra gera ir visada grįš į savo moralinę širdį, tam tikru mastu buvo pagrįstas. Jis vis dar matė jos pranašumą - neteisėtumo ribą, bet tai nebūtinai buvo blogai.
  
  Laikas nuo laiko.
  
  Bet jūs negalėjote to turėti abiem būdais. Ir tai jis matė Kensyje - negailestingą žudiką, kai jos reikėjo, ir kovojančią sielą, kai jos nebuvo. Jos labui jie turėjo leisti jai pasikeisti.
  
  "Žinoma, tai prasminga", - sakė Kinimaka. "Pirmiausia Afrika, paskui Kinija. Taigi, kas toliau?
  
  Lauren iš karto atsakė. "Taip, mes manome, kad Biblijos prasmė buvo baigtinė, kaip ir Tvarka. Jie apsunkino tam, kas atėjo toliau. Pagal tekstą... na... perskaitysiu atitinkamą ištrauką: 'Surask Strategijos tėvo poilsio vietas, o paskui kaganą; baisiausias kada nors gyvenęs indėnas, o paskui - Dievo rykštė. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą. Mes radome rykštę, kuri saugo tikrąjį paskutinį teismą. Ir vienintelis nužudymo kodas yra tada, kai pasirodė raiteliai. Ant Tėvo kaulų nėra identifikavimo ženklų. Indėnas apsuptas ginklų..."
  
  Drake'as jį sugėrė. "Blogiausias kada nors gyvenęs indėnas? Ir jis apsuptas ginklų? Žinoma, tai gali būti bet kur Indijoje. Tai šalis, apsupta ginklų.
  
  - Kai Ordinas slėpė Raitelius?
  
  Drake'as apie tai pagalvojo. "Na, taip, aš taip manau. Bet kokiu atveju, kas yra trečiasis raitelis?
  
  "Alkis".
  
  Jis giliai įkvėpė ir pažvelgė į Aliciją. "Tai negali būti Pūkuota princesė, ar ne?"
  
  Alicija mostelėjo ranka pirmyn ir atgal. "Gal būt. Aš į tai atkreipsiu dėmesį".
  
  Dreiko akys išsiplėtė. "Tu esi neįmanomas".
  
  "Ar yra kokių nors pageidavimų?"
  
  "Kam?"
  
  "Kokia princesė? Mergina turėtų žinoti, žinote.
  
  Jis tyrinėjo savo batus. "Na. Aš visada buvau šališkas Kleopatrai. Žinau, kad ji ne princesė, bet..."
  
  "Karalienė? Taigi dar geriau".
  
  Lauren vis dar kalbėjo. "Kaip jau sakiau anksčiau, vaikinai ir merginos vis dar vertina, apie kurį indą Ordinas gali turėti omenyje. Tiesą sakant, tai per daug dviprasmiška. Aš turiu galvoje, net atsidūręs jų vietoje jų laiku, tai galėjo būti vienas iš tuzinų.
  
  - Ir jie visi apsupti ginklų? - paklausė Smithas.
  
  "Aš gyvenu Indijoje, taip. Daugiausia."
  
  - Na, bent jau turime tikslą, - pasakė Alicija.
  
  Drake'as pažvelgė į May, Haydeną ir Dahlą, kurie rūšiavo antrosios dėžutės "Conquest" turinį.
  
  "Bet koks progresas?"
  
  Haydenas pajudino ranką, parodydamas, kad jie jau beveik ten. Ji pažvelgė aukštyn. "Atrodo, kad tai yra pasaulio pabaigos scenarijaus planas. Ar prisimeni strypo efektą? Vienas mažas įvykis sukelia kitą ir kitą, kiekvieną didesnį?
  
  "Chaoso teorija", - sakė Dahlas. "Tai yra užkariavimo ginklas, o Čingischanas buvo gilus mąstytojas. Su tuo galite užkariauti visą pasaulį.
  
  Drake'as nuvertė savo vandens butelį.
  
  Alicia paklausė: "Domino efekto ginklas?
  
  "Būtent. Kaip Franzo Ferdinando nužudymas privedė prie Pirmojo pasaulinio karo žvaigždės. Potencialiai šis didėjančio chaoso planas gali pradėti Trečiąjį pasaulinį karą.
  
  - Ir, - Dreikas trumpam išjungė komunikatorių ir tyliai prabilo, - tai gana sudėtinga. Kam mes tai duosime?"
  
  Visi spoksojo. Tai buvo pagrįstas klausimas. Haydenas leido suprasti, kad daugiau nieko sakyti neturėtų. Jis žinojo, kad Vašingtonas ir gynybos sekretorius jau buvo jais nepatenkinti, ir vėl pradėjo galvoti apie SEAL 7 komandą.
  
  Sutapimas?
  
  Niekada.
  
  Heidenas dar kelias minutes tyrinėjo popieriaus lapus, tada pakišo juos po švarku. Kreipdamasi į visą komandą, ji gūžtelėjo pečiais, nurodydama, kad sprendimas dar nepriimtas ir su neužtikrintais dokumentais gali nutikti absoliučiai visko.
  
  Ji garsiai pasakė: "Spręsime tai kuo greičiau. Šiuo metu mums reikia tos trečios vietos. Lauren?"
  
  "Aš girdžiu tave. Mes vis dar laukiame".
  
  "Dabar palaukite minutę", - pasakė Kensi, o jos veide per pastarąsias dešimt minučių vis dar buvo aišku. "Jūs sakote, kad yra keturi žemės kampai, tiesa?
  
  "Na, Biblija tai mini", - sakė Lorenas. "Ir tai yra Paskutinio teismo tvarka".
  
  "Na, kažkas negerai. Ar tu to nematai?
  
  Dreikas sumirksėjo, dabar labiau sutrikęs nei bet kada. Dahlas atidžiai ištyrė Kenzi.
  
  - Gal padėtų koks nors paaiškinimas?
  
  "Keturi kampai? Afrika, Azija, Europa ir Amerika".
  
  "Žinoma. Taip jie man sako".
  
  Kensi išskėtė abi rankas. "Kur yra Indija?"
  
  Haydenas atsistojo. "Po velnių, Indija yra Azijos žemyno dalis".
  
  "Su kuria mes jau susidorojome".
  
  - pagalvojo Lauren atsistodama ant kojų. "Tai palieka tik Europą ir Ameriką", - sakė ji. "Ei, vaikinai, ar jūs galvojate tą patį, ką galvoju aš?
  
  - Galbūt, - sumurmėjo Alicija. - Ar tavo užpakalis taip pat kietas nuo sėdėjimo ant nešvankių grindų?
  
  - Vištiena, - pasakė Kinimaka. Bet tada aš visada galvoju apie "viščiuką".
  
  "Ordinas yra keturiasdešimtųjų karo nusikaltėliai. Tuo metu, kai jie paslėpė ginklus, terminas "indėnas" buvo madingas, tačiau jie nebūtų apie tai pagalvoję. Jie gimė dvidešimtajame dešimtmetyje ar anksčiau, dėl Dievo meilės.
  
  - Raudonieji indėnai? Drake'as pasakė. "Iš laukinių vakarų? Velnias".
  
  "Tai įmanoma", - sakė Lauren. "Ko ekspertų grupė ieškojo netinkamoje vietoje".
  
  "Taigi, kas buvo pats blogiausias žmogus, kada nors gyvenęs? - paklausė Dahlas.
  
  "Grįšiu su jumis šiuo klausimu. Kol kas tiesiog lipkite į lėktuvą.
  
  Drake'as nebuvo vienintelis, kuris žiūrėjo į Heideną.
  
  Grįžti į Ameriką?
  
  Kvailas.
  
  Haydenas ypač stebėjo Smithą. Jie neįsivaizdavo, kas galėjo nutikti po įvykių Peru, nei ką galvoja valdžia. Kareivis, jo garbei, iškart pradėjo keltis ir tikrinti savo kuprinę.
  
  Trečias raitelis? Alkis? O Amerika? Ar žino mūsų varžovai?
  
  Ar ji kada nors gaus ramybės akimirką susitvarkyti savo gyvenimą?
  
  Ne šiandien, Hayden, ne šiandien. Ji davė ženklą kitiems, kad jie padėtų savo komunikatorius ir juos išjungtų, ji iššaukiančiai atsistojo tarp jų.
  
  "Mes tai darome", - sakė ji. "Ir mes tai darome teisingai. Kaip turėtume, kaip visada. Bet vaikinai, aš turiu abejonių. Tikiu, - nutilo ji, - kad Crow ir Amerikos vyriausybė turi antrą komandą. SEAL Team 7, ir, matyt, jie velniškai geri. Ši komanda gali nedalyvauti žaidime vien tam, kad įsitikintų, jog sulauksime visų lenktynininkų.
  
  Tai išgirdęs Dreikas susiraukė. - Atsiprašau?
  
  "Na, ar manai, kad gali būti antrasis scenarijus? O jeigu jie čia tam, kad iš esmės mus sunaikintų?
  
  
  DVIDEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Karin Blake sėdėjo su juodais batais ant stalo, mobilųjį telefoną suspaudusi tarp kaklo ir smakro ir laisvomis rankomis bakstelėjo į klaviatūrą. Ji vilkėjo nuskeltus marškinėlius ir džinsus, o plaukus buvo surišusi tankiu plaukų kaklaraiščiu. Balsas, kalbantis į kairę ausį, buvo vos užgesintas Palladino juoko.
  
  "Užsičiaupk, Dino! ji atsisuko ir sušuko.
  
  "Taip taip". Kareivis nusišypsojo ir pamatė jos veidą. "Gerai Gerai. Dieve, kas, po velnių, paskyrė tave vadovauti?
  
  Karin atsiprašė kalbėtojo. "Vaikai yra išdykę", - sakė ji. "Dar šiek tiek ir jie atsidurs lauke ant nepaklusnaus laiptelio".
  
  Moteris tyliai nusijuokė. "O taip, aš nusipirkau du iš jų."
  
  Karin pažvelgė į aukštą, raumeningą dinozaurą ir jų bendražygį, mažą, liesą Wu. Abu kareiviai leisdavo garą, pabodę, kad praėjusią savaitę buvo dykumos namuose, kūrė įvairias sistemas. Jiems reikėjo tikrų veiksmų.
  
  Karin paklausė: "Ir jie pabėgo?
  
  "Žinoma. Buvau ryšių skyriaus narys. Jie paskyrė mus pamainoms. SPEAR komanda atėmė dėžę iš kinų ir sugebėjo pabėgti į Taivaną. Iš dalies sėkmės, iš dalies atsargumo kitų komandų pusėje, manau.
  
  Karin žinojo, kad tai daug daugiau nei tik sėkmė. Šiandien pasaulyje nebuvo geresnės komandos nei SPEAR. Kadaise ji didžiavosi, kad yra jos dalis.
  
  "Šis raitelio šūdas man nelabai ką reiškia", - prisipažino ji. "Susikoncentruoju į kitus dalykus. Bet pasakyk man, kur jie eis toliau?
  
  "Na, aš dar nežinau. Atrodo, kad Indija. Tačiau panašu, kad yra tam tikrų nesutarimų. Žiūrėk, aš sutikau šiek tiek padėti dėl to, kas atsitiko vargšams Palladino tėvams ir dėl to, kad esame toje pačioje pusėje, bet yra riba, ką galiu pasakyti.
  
  Karin pajuto vis didesnį įtarimą. "Daugiau mums nereikia. Tik štai - kai paskambinsiu, turiu žinoti Drake'o komandos poziciją. Ar tai bus rytoj ar po mėnesio. Tu gali tai padaryti?"
  
  Atsakymas buvo pastovus. "Taip, tol, kol būsiu tame pačiame padalinyje. Aš tikiu."
  
  "Ačiū". Karin greitai baigė pokalbį, nespėjus užduoti daugiau klausimų. Ji skyrė šiek tiek laiko įvertinti kambarį ir pamatyti, kur jie yra. Nuo tada, kai jie paėmė vietą iš narkotikų prekeivių lizdo, jie išvalė jį nuo visko, kas bloga, rasdami aksesuarų įvairiose vietose - nuo grindų lentų iki po namu, taip pat užkampiuose ir plyšiuose visoje palėpės erdvėje. Sudeginti kiekvieną paskutinį gabalėlį buvo savigarba. Dar neprisijungę Karin, Dino ir Wu sukūrė kompiuterius, ryšius, stebėjimo įrenginius ir kt. Jei dykumos namas turėjo tapti jų būstine, jis turėjo būti įtvirtintas, apginamas, savarankiška pilis.
  
  Karin manė, kad jie jau beveik ten.
  
  Dabar jai kilo nauja, skausminga mintis.
  
  Ji stebėjo, kaip Dino ir Wu dirba prie kompiuterių, jungdami laidus pagal savo instrukcijas ir diegdami programinę įrangą, užkardas ir kt. Prieš pradėdama treniruotis, ji buvo dinamito tokiais dalykais. Dabar ji buvo daug daugiau. Taip, jiems dar trūko kelių dalykų, bet dabartinių lėšų pakaktų tik tam padengti. Jiems reikėjo stabilių pajamų šaltinio.
  
  Neignoruokite to. Jūs negalite jo stumti, užkasti giliai.
  
  Karin žinojo viską apie SEAL Team 7. Ji žinojo, kodėl jie ten buvo, kokie buvo jų tikslai; jų stipriąsias ir silpnąsias puses; savo darbotvarkę ir galutinius slaptus įsakymus. Tada, veiksmingai suteikusi paramą, ji dabar galėjo įspėti Mattą Drake'ą.
  
  Tai jaudino, sukosi, sukėlė rūgštį jos žarnyne.
  
  Kiekvienas jų išgyventas įvykis, šviesios akimirkos ir sunkūs laikai, visiškos beprotybės dienos palietė jos emocijas kaip paukštis, pešantis užsispyrusį kirminą. Karin anksčiau buvo taip sunkiai sužeista ir atsisakė gyvenimo, kad vėl jį rastų netikėčiausiose vietose. Jai buvo suteiktas naujas tikslas.
  
  Vėlgi, netikėtai ji patyrė sugriovimą, kai mirė jos brolis ir šeima, o paskui - meilę, kai Komodo ją įsimylėjo. Galbūt tas labai ankstyvas įvykis, kai ji buvo tokia jauna, ją sunaikino ir nukreipė į gyvenimo kelią.
  
  Nuniokojimas.
  
  Dabar viskas, ko ji tikrai norėjo padaryti, buvo sunaikinti visus gerus dalykus, kuriuos turėjo. Jei kas nors klostėsi gerai, ji norėjo, kad tai nepavyktų. Jei jai atsirasdavo kažkas puikaus, ji pasirūpindavo, kad tai sugriūtų su išankstiniu nusistatymu.
  
  Jei nauja komanda pradėtų klestėti, glaudėti, ji ją suplėšytų.
  
  Savęs naikinimas nebuvo naujas Karin Blake gyvenimo būdas. Tai mano pasirinktas gyvenimo būdas. Mano jauki antklodė. Ji visada galvojo, ar ji apsisuks aplink ir atgal.
  
  Taip ji sėdėjo atsipalaidavusi, turėdama informacijos, kurios net SPEAR komandai trūko, kai jie peržengė keturis pagrindinius taškus bandydami gauti keturis košmaro ginklus. Sankryža stovėjo plačiai atvira prie jos durų.
  
  Vienas kelias vedė į galutinį atpirkimą, į draugus, bičiulystę ir gyvenimo skausmą.
  
  Kitas kelias sunaikintų visą šią istoriją, visą šią neaiškią ateitį ir suteiktų jai viską, ko jai reikia: chaosą.
  
  Karin susirinko daiktus ir išėjo į verandą. Dykumos oras buvo sausas, susimaišęs su dulkėmis. Aukštai danguje blykstelėjo ryškus rutulys. Kažkur toli superelitinis JAV specialiųjų pajėgų padalinys, vadinamas SEAL Team 7, persekiojo savo senus bendražygius - Mattą Drake'ą ir Alicia Milesą, Torsteną Dahlį ir May Kitano ir kitus - ketindamas nužudyti.
  
  Karin sumanė juos perspėti.
  
  Tada ji iškišo galvą pro duris. "Ei, nevykėliai, nusivilkite užpakalius. Turime vietų, kur eiti, ir žmonių, kuriuos pamatyti. Tylerio Webbo slaptoji atmintis neliks paslėpta amžinai.
  
  
  DVIDEŠIMT PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Karin jodinėjo šautuvu ir stebėjo, kaip Dino atsargiai vairavo jų Dodge Ram per besisukančius gyvates, sudarančius greitkelius ir užpakalines Los Andželo gatves.
  
  "Laikykitės kurso", - pasakė ji, kai jaunasis kareivis pravažiavo raudoną rodsterį. - Ar prisimeni, kad mus medžioja?
  
  Dino nusišypsojo jai su nesubrendusiu džiaugsmu. "Tiesiog džiaugiuosi, kad išėjau iš namų, mama. Bet kuriuo atveju turėtum žinoti, kad aš geresnis už tave. Visokeriopai geriau".
  
  "Taigi tu kalbi toliau".
  
  "Armija mūsų nepaleis", - sakė Wu. "Kiekvieną kartą, kai išeiname į paviršių, esame pažeidžiami.
  
  "Nuleiskite toną, pone Misery. Dieve, jūs abu galėtumėte atlikti dvigubą pareigą.
  
  "Pažiūrėkime, kaip būsite laimingi, kai jie prijungs jūsų veržles prie automobilio akumuliatoriaus".
  
  "Nebūk asilas, Wu. Tai kariuomenė, o ne CŽV.
  
  Karin mėgavosi nuolatiniais panoraminiais vaizdais iš abiejų automobilio pusių; Los Andželas visoje savo šlovėje. Akimirka atsipalaiduoti ir apie nieką negalvoti. Storos žalumos ir betono milžinai varžėsi dėl viršenybės, o už jų stovėjo metaliniai dangoraižiai, kurie kibirkščiavo po kaitria saule. Debesų lygyje kabojo lengvas smogas, temdantis dieną, bet jis buvo vos pastebimas. Žmonės ateidavo ir išeidavo, vos pastebimi šaligatviuose ir prekybos centruose, užtrauktuku pirmyn ir atgal savo automobilius. Holivudo kalvos lėtai pralėkė į dešinę, nepastebimai, nes tuo metu Dino pastebėjo juodai baltą patrulių automobilį, įvažiuojantį į greitąją juostą ir jis sulėtino greitį kaip geras berniukas, žiūrėdamas į kelią, sutelkdamas dėmesį tiesiai į priekį.
  
  Jei nežiūrėtumėte į juos, jie jūsų nepastebėtų.
  
  Galiausiai atsidarė pakrantės kelias ir jie buvo pakeliui į San Franciską.
  
  "Geriau nei dykuma". Wu tyrinėjo putojančias, riedančias bangas.
  
  Karin analizavo būsimą užduotį. Jie nešvaistė laiko štabe. Pirmiausia jie įdiegė kompiuterius, du aukščiausios klasės "Mac" kompiuterius su tiek specialių žaislų, kiek galėjo sau leisti. Šviesolaidinis kabelis buvo sudėtingiausia dalis, bet kai jie tai suprato ir Karin įdiegė daugybę ugniasienių, jie buvo pasirengę eiti. Net tada, kai prie klaviatūros sėdėjo Karin ir pasinaudojo jos genialiu intelektu, jie neturėjo beprotiško įsilaužimo galimybių. Jie buvo riboti, priversti pasitelkti išradingumą.
  
  Karin žinojo apie daugybę slaptų Tailerio Vebo sąskaitų banke. Ji juos stebėjo dirbdama SPIR. Ji žinojo, ką kai kas vadino jo palikimu; apie kelias paslaptis, kurias jis turėjo jos senojoje komandoje. Ir ji žinojo apie didžiulę slėptuvę; Turtingiausia, produktyviausia pasaulio persekiotoja sukaupė prieš šimtus žmonių, vėlgi, įskaitant jos senosios komandos narius.
  
  Dauguma tikėjo, kad kadangi Webbas buvo miręs, jie gali jį rasti laisvalaikiu.
  
  Problema ta, kad Karin tokių minčių nekilo. Patekimas į slėptuvę suteiktų jai neapsakomą galią - ir galų gale valdžia buvo ten, kur buvo. Jie trys galėjo judėti toliau; įgyti pinigų, anonimiškumą, saugumą ir įtaką. Žinoma, jei būtų šimtai žmonių, ieškančių Webb slėptuvės, pavogti būtų ypač sunku.
  
  Šiuo metu niekas nežinojo, kur tai yra.
  
  Išskyrus Karin Blake.
  
  Bent jau taip ji manė. Artimiausios valandos parodys. Viešai neatskleista informacija buvo labai naudinga. Ji žinojo viską apie Nicholasą Bellą ir apie tai, kaip jo kalėjimo kameroje sėdintis švilpukas pasakojo viską - vardus, vietas, asmenybes, visą supuvusią indą. Ji žinojo, kaip labai Lauren Fox mėgsta lankytis. Ji pažinojo žmones, kurie klausėsi ir kalbėjosi su Lauren Fox.
  
  Na, ji juos pažinojo, jie nebūtinai ją pažinojo.
  
  Galbūt ji šiek tiek pavėlavo į vakarėlį - Karin kariuomenės mokymai ir vėlesnis išvykimas užtruko, bet ji atsipirko turėdama nedidelį aukščiausios klasės įsilaužimo talentą. Bello pokalbiai buvo sutrikę. Atrodė, kad Smithas turėjo drąsos reguliariai gauti šių pokalbių kopiją - neklaužada berniukas - ir elgtis su jais taip, kaip nori. Kas žinojo, ką karštakošis, lengvai supykdantis kareivis jiems padarė? Aišku, apgynė nacionalinį saugumą.
  
  Esmė ta, kad Karin galėjo įsilaužti į liniją, vedančią tiesiai į Smitho tinklą. Tai jai buvo gana lengvas darbas. Ji skyrė laiko turtingam grobiui surinkti. Tyleriui Webbui kadaise priklausė daugybė biurų, namų, mansardos ir net sala visame pasaulyje. Vietovių pavadinimai, kurie jai rezonavo, buvo Vašingtonas, DC, Niagara ir Monte Karlas. Bellas kalbėjosi su Lauren, bet jis taip pat kalbėjosi su apsaugos darbuotojais ir teisininkais, o Smitho užrašuose buvo visų jų fragmentai.
  
  Smithas neturi šviesios ateities, pagalvojo ji.
  
  Kad ir kaip pjaustytumėte, Peru incidentas ar incidentai nubloškė SPEAR komandą į kančių pasaulį.
  
  Karin pakeitė savo poziciją, kai pro šalį blykstelėjo ženklas, kad jie yra 130 mylių nuo San Francisko. Bellas su Lauren tapo gana iškalbingas - vėl ir vėl konstatavo faktus, kurie tikriausiai buvo teisingi, vardino vardus, vietas, banko sąskaitas. Kol kas Karin nedrįso naudotis jokiomis paskyromis, bijodama, kad valdžia gali tyliai jas šnipinėti, kad pamatytų, kas pasirodė. Pirmiausia jiems reikėjo patikimo veiksmų plano ir pabėgimo.
  
  Taigi kelionė į San Franciską.
  
  Kai buvo paspaustas, Bell papasakojo, kaip Webbas kartais gyrėsi tuo, ką žinojo. Šis žmogus buvo ritualinis persekiotojas, turtingas šešėlis, turintis resursų atskleisti, įskaudinti ir užvaldyti beveik bet kurį pasaulio žmogų, jei to norėtų. Webbas visada siūlydavo Bellui smulkmenų, jį paruošdamas, bet taip pat užsiminė apie tai, ką jis pavadino "motina lode".
  
  Paaiškėjo, kad ši "motinos gysla" yra specialus biuras, kuriame megalomanas saugojo visą nešvarumą, kurį kada nors buvo surinkęs. Žinoma, jis niekada nesakė Bellui, kur tai yra.
  
  Vis dėlto Karin apie visa tai pagalvojo. Ji turėjo išskirtinį pranašumą, nes galėjo visa tai pamatyti iš vidaus. Ir ji prisiminė akimirkas, kai Webbas pavogė informaciją iš daugumos komandos ir slapta juos aplankė. Jos eidinė atmintis užvaldė čia pat. Žinoma, tai nebuvo lengva, bet Karin žinojo, kad Webbas tada dirbo gerai žinomame biure Vašingtone ir sugebėjo atsekti susirašinėjimą, kuris dabar buvo įrašytas.
  
  Dideli failai konkrečiu San Francisko adresu buvo išsiųsti pusšimtį kartų. Tolesni tyrimai atskleidė, kad kitos didelės bylos buvo gautos iš kitų žinomų biurų. Taigi, kol valdžia tyrinėjo didelius duomenis, Karin sugebėjo tiksliai nustatyti, ko jai reikia.
  
  Dino vedė juos per eismą, pro Auksinius vartus ir pro Fisherman's Wharf. Turistai užplūdo vietovę su paruoštomis kameromis ir išėjo į kelius, nesirūpindami savimi. Dino įsiliejo į eismą, todėl policininkams nebuvo jokios priežasties jų pastebėti. Stačia kalva nuvedė juos toliau į miestą, ir netrukus jie suko ratu Sąjungos aikštę, pralenkdami bankus ir vaistines, laivus ir restoranus, siekdami iki šiol sunkiausių pastangų: rasti gerą stovėjimo vietą.
  
  "Tiesiog palik čia". Wu parodė į nedidelę erdvę netoli Walgreens. "Adresas yra penkios minutės pėsčiomis nuo čia."
  
  "Penkios minutės?" Karin pasakė. "Tai galėjo būti amžinai, jei Webbas būtų palikęs kokių nors nenumatytų atvejų.
  
  - Be to, - pasakė Dino lėtai artėdamas prie savo tikslo, - tai Dodge Ram. Man būtų sunku pastatyti užpakalį toje vietoje.
  
  "Ar nori, kad tai padaryčiau? Aš galiu vairuoti".
  
  "Oi tikrai? Na, žinoma, Toretto. Pažiūrėkime, kaip susitvarkysi...
  
  - Vaikai, - iškvėpė Karin. "Užsičiaupk. Matai ten?"
  
  "Mums reikia gero privažiavimo, kad galėtume greitai pabėgti. Mums reikia greitos prieigos. Mums reikia... - Dino nutilo. - Po velnių, mums ilgai reikės garažo, ar ne?
  
  Karin linktelėjo. "Štai čia. Jei reikės, kurį laiką pagulėsime žemai; visada galime iš čia išvykti kitą dieną, kai nusėda dulkės".
  
  - Po velnių, tikiuosi, kad ne, - sumurmėjo Vu. "Šiomis dienomis praleidžiu pakankamai laiko su jumis dviem".
  
  "Čia problema?" Karin pagalvojo, kol Dino nuvarė aviną į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.
  
  "Na, testosterono kiekis yra šiek tiek aukštas. Jūs abu nuolat konkuruojate kaip broliai ir seserys. Kartais tai šiek tiek vargina."
  
  "Mes? Konkuruoti?" Karin piktai pažvelgė į Dino. "Tikrai mes?"
  
  Jaunasis kareivis garsiai nusijuokė. "Tik todėl, kad nenori pripažinti, kad aš geresnis už tave".
  
  "Aš nematau." Karin kritiškai pažvelgė į jį, tada atsisuko į Wu. - Ar matai tai?
  
  "Leiskite man pasakyti taip. Jei jūs abu kada nors visiškai girti ir nuspręsite poruotis, turėsite tai daryti stovėdami, nes abu norėsite būti viršuje.
  
  Karin užkimusi juokėsi, kai Dino pagaliau rado sau patinkančią vietą. "Gerai girtas? Po velnių, pasaulyje tiesiog nėra pakankamai alkoholio, kad tai įvyktų, Woo.
  
  Dino išsiėmė raktus ir atidarė duris. "Laikas susikaupti. Visos šios poravimosi nesąmonės nepadeda.
  
  - Tau nepatinka merginos, Dino? Karin prisijungė prie dviejų priešais stovėjusių vyrų. "San Franciske yra zoologijos sodas. Mes visada galime jus ten nuvežti, kai baigsime."
  
  Dino nekreipė dėmesio į ją, išsiėmė mobilųjį telefoną ir laukė adreso, kurį jiems reikėjo įkelti. "Trys minutės", - sakė jis. "Mes pasiruošę?"
  
  Karin įsikišo pečius į kuprinę. "Kaip pragaras."
  
  
  * * *
  
  
  Tai buvo daugiaaukštis biurų pastatas, o Webbo biuras buvo trisdešimt penktame aukšte. Karin manė, kad tai jam neįprasta - beprotis dažniausiai mėgdavo gyventi aukščiausiame lygyje, kad į visus žiūrėtų iš aukšto, - bet ji manė, kad jis gali išlaikyti šį adresą kuo švelnesnį ir paslaptingesnį - būtent tai jis brangino. ir elitinė jo gyvenimo darbų saugykla.
  
  Visos atsargumo priemonės, pagalvojo ji.
  
  Dėl to tai, ką jie ketino padaryti, dar labiau...
  
  Kvailas? Naivus? Protingas? Protingas?
  
  Supratusi, kad atsakymas priklauso nuo rezultato, ji tamsiai nusišypsojo sau.
  
  Trijulė įėjo pro sukamas duris pirmame aukšte, pastebėjo kelis liftus ir nuėjo ten. Vyrai ir moterys tamsiais kostiumais klajojo pirmyn ir atgal. Tolimame kampe buvo informacinis stalas, kuriame dirbo dvi juodaplaukės sekretorės. Triukšmo lygis buvo žemas, visi stengėsi netriukšmauti. Karin kampe pamatė vieną viršsvorį turintį apsaugos darbuotoją, kuris žiūrėjo į pravažiuojantį eismą ir tris apsaugos kameras. Ji nuvedė Dino prie informacinės lentos.
  
  "Trisdešimt penki". Ji linktelėjo. "Vienai įmonei priklauso visas aukštas.
  
  "Turi prasmę".
  
  Wu spoksojo į pavadinimą. "Minmak sistemos?" - perskaitė jis. "Viskas taip pat, viskas taip pat".
  
  Beveidės korporacijos, kurios valdė pasaulį.
  
  Karin pajudėjo toliau, pasiekė liftus ir dar kartą patikrino. Ji nenustebtų, jei ji rastų tuščią skaičių 35 arba skaičių, kurio visai trūksta, bet jis buvo baltas ir blizgus kaip ir visi kiti. Gyventojai spaudė mygtukus skirtinguose aukštuose, o Karin laukė iki paskutinės minutės, bet tik ji paspaudė 35.
  
  Jų ilgai laukti nereikėjo. Ji nusiėmė kuprinę, apsimesdama, kad ko nors kraustosi viduje. Dino ir Wu taip pat susiruošė. Kai liftas suskambėjo ir durys atsidarė ties 35 ženklu, trijulė palaukė tik kelias sekundes, kad pamatytų, su kuo jie susiduria.
  
  Tolumoje nusidriekė išblizgintas prieškambaris, kurio abiejose pusėse buvo durys ir langai. Tolimame gale buvo medinis stalas. Sienos buvo papuoštos paveikslais, neskoningos ir nuobodžios. Karin spėjo, kad nuo tada, kai paspaudė mygtuką, kažkas laukė, bet dabar jie čia. Jie buvo pasiruošę, nekantrūs, jauni ir pajėgūs.
  
  Ji nurodė kelią, pateko į keistą pasaulį, kuris kažkaip vis dar priklausė mirusiam žmogui. Jei ką, tai buvo Webbo palikimas. Jo motinos vena.
  
  Vaizdo stebėjimo kamerų nėra. Jokio saugumo. Pirmosios durys, kurias ji bandė, taip smarkiai sukrėtė savo staktą, kad nuėjo. Viskas buvo parodyta, tik viršelis. Ji išsitraukė pistoletą ir prisipildė kišenes dėtuvėmis. Liemenė, kurią ji dėvėjo po paltu, visą laiką jautėsi stambi, bet dabar ją apsaugojo. Atsargiai artėjant prie stalo komanda išsiskirstė.
  
  Karin sustojo ir pažvelgė į abi puses į du naujus koridorius. Ji nustebo, kai prabilo roboto balsas.
  
  "Ar galiu tau padėti?"
  
  Ji pastebėjo jutiklį, pritvirtintą prie priekinio stalo krašto. Tačiau ji nematė jokių kamerų.
  
  "Sveiki? Ar ten kas nors yra? Aš vaidinu kvailį.
  
  Visą tą laiką ji galvoje svarstė planą. Didelis Webb duomenų srautas ne tik atvedė ją šiuo adresu, bet ir sugebėjo tiksliai nustatyti terminalo vietą, naudodama pastato skaitmeninį rėmo dizainą. Ji žinojo, kad jie turėtų pasukti į kairę, o paskui į dešinę, bet jai buvo įdomu, ką gali padaryti robotai...
  
  "Manau, kad mes pasiklydome". Ji gūžtelėjo pečiais žiūrėdama į Dino ir Wu. "Tiesiog palaukite, pone Robotai, kol bandysime ką nors surasti".
  
  Buvo verta pabandyti. Karin pasuko į kairę, vaikinai už jos. Kairėje pasirodė pirmasis kalnų žmogus, išėjęs iš biuro, vienoje rankoje tvirtai laikant beisbolo lazdą, o kita pliaukštelėjęs galva. Priekyje pasirodė antras, po to trečias, o tada ketvirtas pasirodė kairėje, šį kartą su plaktuku.
  
  Wu nusijuokė. "Trys už nugaros".
  
  Karin mostelėjo pistoletu. - Nagi, vaikinai, ko man trūksta?
  
  Pirmasis kalnas, vyras plika galva, nusišypsojo. "Ten yra radaras, mergaite, ir mes liekame po juo."
  
  "Matau. Taigi, žinant Tylerį Webbą kaip aš - žmogų, mėgstantį kelti triukšmą reikiamu laiku ir tinkamoje vietoje - ar tai jo ramybės sodas? Meditacija? Na, vargu ar dabar jam trukdysime, vaikinai, ar ne?
  
  "Pašautas iš ginklo ir policininkai bus čia po dešimties minučių", - sakė vyras. "PŪS per dvidešimt".
  
  "O kaip su pastatų apsauga?
  
  Vyriškis nusijuokė. "Nesvarbu".
  
  "Ačiū už informaciją".
  
  Karin be perspėjimo šovė jam į ranką ir pamatė, kaip jis susvyravo. Kitą kartą ji šovė į skrandį ir palaukė, kol jis atsitrenks į grindis, prieš peršokdamas jam per nugarą ir pasinaudodamas stuburu, kad atsistumtų.
  
  Beisbolo lazda priskriejo prie jos galvos, jos nepataikė ir pro duris išdaužė stiklą ir rėmą. Ji to nepaisė. Wu buvo už jos, o Dino judėjo kita kryptimi. Trečiasis nutukimas užblokavo jos kelią. Ji paleido du šūvius į masę, išvengė stipraus siūbavimo ir tada neliko nieko kito, kaip smogti nejudriai masei galva.
  
  Ji šoko atgal, sukrėsta.
  
  Krisdama ant nugaros ji laikė už ginklo. Pažvelgusi aukštyn, ji pamatė į ją žiūrintį didžiulį apvalų veidą - sustingusį, žiaurų milžiną su kulkų skylutėmis, kurių jis nejautė, kraujo srovių, kurių jis nematė, ir didžiausią medinį pagalį, išmargintą skutimosi peiliukais. kada nors - mačiau.
  
  "Sušiktas urvinis žmogus".
  
  Karin šovė aukštyn, kai klubas nukrito. Dvi kulkos perskriejo per išsikišusį pilvą, pataikė į lubas, tačiau lazda toliau leidosi žemyn. Karin pasuko galvą. Klubas nusileido šalia jo, suskeldino grindis, siųsdamas kibirkštis iš liepsnojančių ašmenų. Jis gulėjo sekundę, tada jį laikanti ranka įsitempė ir jis pradėjo keltis nuo grindų.
  
  Karin atsitraukė, pamatė baisų veidą ir šovė tiesiai į jį. Šį kartą savininkas tai pajuto ir iškart susvyravo, laimei, krisdamas į dešinę ir tiesiai per kitą kolegą, įstrigęs apačioje esantį mažesnį vyrą.
  
  Wu peršoko jį ir šaudė į dar du didžiulius sunkvežimius. Šie žmonės krito ant kelių. Lazda pataikė į Wu bicepsą, todėl jis šaukė. Karin apsisuko ir pamatė pirmąjį vyrą - plikį vaikiną, kurį ji nušovė į koją - atsiliekantį šalia, palikdamas už savęs kraujo pėdsaką.
  
  "Jūs ką tik viską sugadinote, ponia. Visiems."
  
  "O, dabar, kai aš tave nušoviau, aš esu dama, ar ne? Manau, tu žinai, dėl ko mes čia?
  
  Jis pasiekė savo lazdą ir peilį, kuris kabėjo ant diržo.
  
  "Ar tu juokauji? Čia yra tik vienas dalykas, tu tai žinai.
  
  Karin linktelėjo. "Be abejo".
  
  "Bet jūs niekada to nerasite".
  
  Ji greitai apžiūrėjo daugybę kambarių, užpildytų kompiuterių terminalais, be jokios abejonės, jie veikia, veikia kažkokia programa ir visi tokie patys kaip jų kaimynai.
  
  Bet ji žinojo geriau. "O, manau, kad galėčiau".
  
  Ji taip pat žinojo, kad toks vyras kaip Webbas niekada nebūtų pagalvojęs įdiegti jungiklio. Ne po viso sunkaus darbo, kurį jis įdėjo, kad gautų tokią medžiagą, ne tada, kai visi saldūs užsiėmimai, kurių jis kada nors ėmėsi, vyko čia pat.
  
  Ji išvengė šikšnosparnio, sustabdė smūgį peiliu ir paliko vyrą antrą kulkos skylę. Ji pašoko ir nusekė paskui Wu, tada atsigręžė ir pažiūrėjo, kaip sekasi Dino. Viskas buvo gerai. Vienintelė problema, su kuria jie susidūrė dabar, buvo policija.
  
  Wu dvejojo; koridorius buvo tuščias. "Kur tu eini?"
  
  Karin prabėgo pro šalį, ši vieta įsirėžė jos atmintyje. "Į vieno baisiausių kada nors gyvenusių monstrų guolį", - sakė ji. "Taigi tegul būna šalta. Šitaip, vaikinai".
  
  
  Dvidešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Pats kambarys buvo šlykštus, paskutinis Tylerio Webbo pėdsakas, knibždėte knibžda išorinių vaizdų, liudijančių apie piktavališką vidinę beprotybę. Jie per kelias sekundes išrinko spynas, ant sienų pamatė įrėmintas nuotraukas - mėgstamiausias aukas ir persekiojimus, prieš ir po šūvių - ir keistą šnipinėjimo reikmenų kolekciją iš viso pasaulio, išdėstytą ant stalų visame kambaryje.
  
  Karin kaip įmanydama į tai nekreipė dėmesio, jau girdėdama sirenas pro stiklinius langus. Wu ir Dino stovėjo sargyboje, kai ji bėgo link terminalo.
  
  Dar kartą patikrinusi, ji patvirtino, kad tai yra ta pati, kuri gauna didžiulius duomenų srautus, prijungtus prie specialaus formato atmintinės, ir pažvelgė į mažą žalią lemputę, kuri patvirtins automatinį terminalo turinio įkėlimą. Karin numatė, kad bus galima perduoti didelį kiekį informacijos, ir atitinkamai sukonfigūravo "flash drive". Tai buvo taip greitai, kaip ji galėjo tai padaryti.
  
  "Kaip mums sekasi?" Ji pažvelgė aukštyn.
  
  Wu gūžtelėjo pečiais. "Čia viskas ramu".
  
  - Išskyrus dejavimą, - pasakė Dino. "To yra daug."
  
  Dalis jų plano buvo palikti aukas. Tai suklaidintų ir vilkintų policiją. Karin džiaugėsi, kad jie bent jau buvo banditai ir nusipelnė savo būsimo naujo gyvenimo. Ji pažvelgė į mirksinčią žalią šviesą, pamatė, kad ji mirksi greitai, ir suprato, kad darbas beveik atliktas.
  
  "Būk pasiruošęs".
  
  Už lango kaukė sirenos.
  
  Indikatorius nustojo mirksėti, pranešdamas, kad viskas baigta. Ji išėmė mažytį diskelį ir įdėjo į vidinę kišenę su užtrauktuku. "Laikas eiti".
  
  Vaikinai akimirksniu pajudėjo į priekį, atsargiai judėdami aplink nukritusius, kraujuojančius vyrus ir spardydami du bandančius keltis. Karin grasino jiems savo ginklu, bet ji jo nenaudojo. Vis dar gali kilti painiavos, iš kur kilo šaudymas. Jie jau būtų užsiėmę stebėjimo kameromis ir daug klausinėjantys. Norint pabėgti, svarbiausia buvo ne veikti greitai, net būti atsargiam.
  
  Tai turėjo būti netikėta.
  
  Jie atsegė kuprines, išėmė turinį ir išmetė tuščius krepšius. Jie spoksojo vienas į kitą ir linktelėjo.
  
  "Pareigūnas". Wu pasveikino Dino.
  
  "Pareigūnas". Dino energingai linktelėjo Karin.
  
  - Seržante, - ji sutirštino savo britišką akcentą ir patraukė tarnybinių liftų link.
  
  Ji kišenėje laiko raktą į valdžią, valdžią ir karališkąsias manipuliacijas, perversmą po perversmo, finansinę laisvę ir teisėsaugos kontrolę.
  
  Viskas, ko jiems reikėjo, buvo saugi vieta paleisti.
  
  
  DVIDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Kita diena, dar vienas važiavimas lėktuvu, o Mattas Drake'as jautė rimtą atsilikimą. Pakilimas įvyko tik prieš valandą, o dieną jie pasivijo Atlanto vandenyno link, važiuodami į Jungtines Amerikos Valstijas.
  
  Be aiškaus supratimo, kur eiti.
  
  Trečias raitelis - Badas. Drake'as bijojo įsivaizduoti, kokį karą Ordinas išrado badui. Jie vis dar buvo labai įsitraukę į pirmojo ginklo, kosminio ginklo, ir ypač antrojo ginklo, pagrindinio kodo, kūrimą. Haydenas vis dar pasiliko visą informaciją sau, tačiau spaudimas pasidalinti buvo didžiulis. Tik staigus sumišimas ir neaiškus tikslas padarė jos neveikimą priimtinu.
  
  Pagrindinis kodas sukūrė įvykius visoje pusėje Europos ir galiausiai Amerikoje, siekiant nuversti pasaulio valstybių vadovus, sugriauti šalies infrastruktūrą, surakinti jų armijas ir išlaisvinti psichologus, kurie norėjo grąžinti Žemę atgal į tamsiuosius amžius. Tai atrodė bauginančiai tikra ir bauginamai lengva. Vieną dieną tas pirmasis domino kauliukas nukrito...
  
  Haydenas tylėjo skaitydamas iki galo. Drake'as leido savo protui pakartoti visus naujausius apreiškimus: SEAL Team 7; specialiųjų pajėgų komandos, dalyvaujančios tarpusavyje; prancūzų nuostoliai, daugiausia dėl rusų; o dabar ryšys su indėnais. Žinoma, čiabuviai buvo puikūs raiteliai - galbūt geriausi kada nors gyvenę. Bet iš kur viso to alkis?
  
  Alicija tyliai knarkė šalia jo, viena akimi šiek tiek atmerkta. Kenzie iš visų jėgų stengėsi užfiksuoti įvykį vaizdo įraše, tačiau Dahlui pavyko ją sulaikyti. Drake'as pastebėjo, kad ją persigalvoti privertė ne švelnus fizinis įtikinėjimas, o žodžiai. Jis nebuvo tikras, kad Dalas ir Kensi suartės. Žinoma, tai ne jo reikalas, ir jis, tiesą sakant, keliavo tais pačiais geležinkelio bėgiais, bet...
  
  Drake'as norėjo to, kas geriausia išprotėjusiam švedui, ir viskas.
  
  Lauren sėdėjo priekyje, o Smithas buvo kiek galėdamas arti, kad ji nesijaustų pernelyg nejaukiai. Yorgi, Kinimaka ir Mai žemais balsais kalbėjosi lėktuvo gale; krovinių skyrius, kuriame jie buvo, buvo tik skersvėjis, barškanti kriauklė su aukštomis lubomis. Bent kartą jis norėtų skristi pirma klase. Net treneris pranoko bagažo klasę.
  
  Lauren sutelkė dėmesį į susirašinėjimą, kurį jie vis dar vedė tarp jų ir Vašingtono. Šiuo metu pokalbis buvo vangus ir nekoncentruotas, o ne tik diskusija. Nors geikų tiek daug? Drake'as neabejojo, kad jie ras būtent tai, ko ieško.
  
  Praėjo valandos ir valstybės artėjo. Lauren susidomėjo įvairiomis medžiagomis iš konkuruojančių šalių. Atrodo, kad izraeliečiai amerikiečių ryšius sutvarkė beveik kartu su SPIR. Britai taip pat. Kinai tylėjo, o prancūzai, ko gero, iš to išėjo. Drake'as žinojo, kad jie nieko neišgirs iš SEAL. Iš tikrųjų jų, žinoma, nebuvo.
  
  "Bus įdomu pamatyti, ar jie tyliai nusiųs šias komandas į Ameriką", - sakė Dahlas. "Arba naudokite vidines komandas."
  
  "Ar žmonės jau įsiskverbė į visuomenę? Haydenas pažvelgė aukštyn. "Abejoju. Miegamųjų agentų kūrimas užtrunka ne vienerius metus.
  
  "Ir nesunku įskristi nepastebėtam", - sakė Smithas. "Narkotikų prekeiviai tai daro dešimtmečius.
  
  - Ar yra kokių nors žinučių apie šį blogiausią kada nors gyvenusį indėną? - paklausė Mai.
  
  "Ne iš Vašingtono, ir jei mūsų konkurentai žino, jie tai laiko paslaptyje.
  
  "Nesąmonė".
  
  Drake'as pažvelgė į laiką ir suprato, kad jie artėja prie valstijų. Jis švelniai papurtė Aliciją pažadinant.
  
  "Oho?"
  
  "Laikas keltis".
  
  Kenzi pasilenkė arčiau. - Paruošiau tavo buteliuką, mažute.
  
  Alicija mostelėjo jai rankomis. "Po velnių, po velnių! Atimk šitą daiktą nuo manęs!
  
  "Tai tik aš!"
  
  Alicija pajudėjo atgal, kiek leido pertvara. "Kruvinas cirko klounas fizzogas".
  
  "Kas yra pop?" Kinimaka atrodė nuoširdžiai susidomėjusi.
  
  "Angliškai tai reiškia "veidą", - sakė Drake'as. Ir atsakydamas į akivaizdų Kensi nusivylimą, jis pasakė: "Aš nesutinku. Tu ritas Bobby Dazzleris.
  
  "Tikrai?" - sumurmėjo Alicija.
  
  "Ką? "
  
  "Tai reiškia, kad į tave nėra blogai žiūrėti, brangioji".
  
  Kensi suraukė antakius, kai Alicija pradėjo urzgti, ir Drake'as suprato, kad tikriausiai peržengė ribą su abiem moterimis. Na, bent jau su Kenziu. Jis greitai linktelėjo Lauren.
  
  "Niekada. Tu esi tikras? "
  
  Dėmesys nukrypo į "New Yorker".
  
  "O taip, aš esu tikras." Lauren pakankamai greitai nuslėpė savo nuostabą ir iškart pranešė naujienas. "Duok man ką nors".
  
  Iškart, lyg likimo valia, sugrįžo geros žinios. Lauren įdėjo jį į garsiakalbį. "Ei, žmonės, smagu matyti, kad mums vis dar smagu. P. Obnoxious vėl ant linijos. "Geros naujienos yra tai, kad kol jūs, vaikinai, gavote savo dalį zi, aš dirbau prie karšto kompiuterio. Taigi pirmiausia antrasis raitelis ir užkariavimas. Ponia Jay? Dideli šunys loja".
  
  Haydenas papurtė galvą. "Kalbėk amerikoniškai, asile, arba aš tave atleisiu".
  
  Dreikas žvilgtelėjo per stalą, žinodamas, kad ji vis dar stringa. Juk rakto kodas buvo pas juos, o amerikiečiai tai žinojo. Tada jam šovė mintis ir jis davė ženklą jai prisijungti prie jo lėktuvo gale.
  
  Jie tyliai prilipo vienas prie kito.
  
  "Ar būtų įmanoma tiesiog pamesti vieną iš paklodžių? jis paklausė. "Svarbiausias iš jų".
  
  Ji spoksojo. "Žinoma, jei norite nubrėžti taikinį į mus. Jie nėra tokie kvaili".
  
  Jis gūžtelėjo pečiais. "Žinau, bet pažvelk į alternatyvą".
  
  Haydenas atsilošė kėdėje. "Na, aš manau, kad mes jau suklydome. Kokią žalą gali sukelti kitas nepaklusnumo aktas?
  
  "Paklauskime SEAL 7 komandos, kai jie čia atvyks".
  
  Akimirką jiedu spoksojo vienas į kitą, abu stebėdamiesi, kokie tiksliai buvo kitos komandos įsakymai. Viso to slaptumas jiems kėlė nerimą. Haydenas išgirdo, kaip įkyrus vyras vėl pradėjo kalbėti, ir apsisuko.
  
  "Agentas Džejus, Vašingtonas nori sužinoti tikslią užkariavimo dėžės informaciją.
  
  "Pasakyk jiems, kad aš su jais susisieksiu".
  
  "Mmm, tikrai? gerai."
  
  "Ar turite ką nors naujo?"
  
  "Taip, taip, mes norime. Duok man sekundę".
  
  Heidenas atsisuko į Drake'ą. "Atėjo laikas priimti sprendimą, Matt. Baigti?"
  
  Dreikas atsiklaupė ant kulnų ir nusišypsojo. "Visada".
  
  Haidenas ištraukė iš krūvos popieriaus lapą.
  
  "Ar jau radote reikalingą lapą?"
  
  "Aš galvojau apie tai prieš dvi valandas."
  
  "Oi".
  
  Kartu ir be sekundės kančios jie sunaikino svarbiausią pagrindinės grandinės lyderį. Tada Haydenas vėl sulenkė visus lapus ir įdėjo atgal į užsakymo dėžutę. Likusi komanda žiūrėjo į juos abu be komentarų.
  
  Kartu jie buvo kaip vienas.
  
  "Gerai". Vyras iš Vašingtono grįžo. "Dabar tikrai gaminame su dujomis. Atrodo, kad Paskutiniojo teismo ordinas pataikė vinį ant galvos trečiojo Raitelio - Bado - aprašymais. Blogiausias kada nors gyvenęs indėnas ir kad jį supa ginklai.
  
  "Indėnas?" - paklausė Kinimaka.
  
  "O taip, gimęs 1829 m.; tai yra septyni šimtai metų po Čingischano ir tūkstantis keturiolika šimtų metų po Hanibalo. Beveik tiksliai... - Jis nutilo.
  
  - Keista, - tuščią laukelį užpildė Kinimaka.
  
  "Gal, galbūt", - sakė botanikas. "Kažkada kažkas pasakė, kad atsitiktinumų nebūna. Na, pažiūrėsim. Bet kokiu atveju, aš pakeičiau lėktuvo maršrutą, o jūs dabar skrendate į Oklahomą.
  
  - Ar žinome, kas gali būti šis senas raitelis? - paklausė Dreikas.
  
  "Sakyčiau, jis yra garsiausias Amerikos indėnas iš visų, ne pats blogiausias, bet ką aš žinau?
  
  Alicija sujudo dar pusiau miegodama. - Ne tiek daug, po velnių.
  
  "Ką gi, ačiū. Na, Goyaale, o tai reiškia "žiovaujantis", buvo garsus apačių genties vadas. Jie priešinosi JAV ir meksikiečiams visą jo gyvenimą, jo antskrydžiai tapo siaubingu dygliu Amerikos šone.
  
  "Tai padarė daugelis vietinių amerikiečių", - sakė Mai.
  
  "Žinoma, ir tai tiesa. Tačiau vyras buvo gerbiamas kaip puikus lyderis ir strategas, reidų ir keršto karo archetipas. Ar tai skamba pažįstamai?
  
  Dreikas pritardamas linktelėjo. "Tas pats kaip Hanibalas ir Čingischanas".
  
  "Tu supratai, mažute. Jis tris kartus pasidavė, o paskui tris kartus pabėgo. Jie sukūrė keletą filmų apie jo žygdarbius. Tada jis buvo traktuojamas kaip karo belaisvis ir pirmą kartą kartu su daugeliu kitų buvo nugabentas į Bowie fortą.
  
  - Ir jis vėl pabėgo? Atrodė, kad Alicija norėtų taip manyti.
  
  "Ne. Senatvėje Geronimo tapo įžymybe.
  
  - Ak, dabar aš suprantu, - pasakė Dreikas. "Kartu su Sitting Bull ir Crazy Horse, jis tikriausiai yra garsiausias.
  
  "Na, taip, ir ar žinojai, kad tie trys susirinkdavo? Oho, mes sėdime prie laužo. Statyti šį bei tą? Kalbėkite apie savo mėgstamos įžymybės, su kuria eitumėte išgerti kavos, pasirinkimą - aš eičiau su šiais trimis.
  
  Alicija linktelėjo. "Tai būtų nepamirštama patirtis", - sutiko ji. "Žinoma, darant prielaidą, kad Deppas ir Boreanazas nebuvo laisvi.
  
  "1850 metais? Tikriausiai ne. Bet šis vaikinas Deppas? Atrodo, kad jis niekada sensta, tad kas žino? Prisimenate istoriją apie gydytojus, kurie galėjo perkelti savo manitou - savo dvasią - per laiką? Bet kokiu atveju...Geronimo pasirodė 1904 m. Pasaulinėje parodoje ir keliose kitose menkesnėse parodose. Vargšui niekada nebuvo leista grįžti namo, ir jis mirė Fort Sill, vis dar karo belaisvis, 1909 m. Jis palaidotas Fort Sill indėnų kapinėse, apsuptas artimųjų ir kitų karo belaisvių apačių kapų".
  
  "Ginklas". Dahlas pasakė. "Drąsūs vyrai".
  
  "Ai, ir, žinoma, daugybė paties Fort Sill ginklų, kurie šiandien tarnauja kaip Jungtinių Valstijų armijos artilerijos mokykla. Tai tebėra vienintelis aktyvus fortas pietinėse lygumose, vaidinęs vadinamuosiuose indėnų karuose ir nuo 1869 m. dalyvavęs visuose didesniuose konfliktuose. Geek'as pristabdė ir pridūrė: "Ordinas pasirinko šią vietą ir šį motociklininką dėl priežasties".
  
  - Išskyrus ginklus? - paklausė Dahlas.
  
  "Ir žinomumas taip pat", - atėjo atsakymas. "Pradiniam reidui į Indijos teritoriją vadovavo Buffalo Billas ir Wild Billas Hickokas. Forte buvo 10-oji kavalerija, dar žinoma kaip Buffalo kariai.
  
  "Taigi, apibendrinkime". Dahlas atsiduso. "Geronimo kapas yra Fort Sill viduje. Mažiausiai prieš keturiasdešimt metų Ordinas sugebėjo paslaptyje sukurti niokojančių ginklų planus, o dabar jo link stačia galva skuba pusšimtis mirtingiausių planetos specialiųjų pajėgų komandų.
  
  Gilioje tyloje geikas linksmai ištarė: "Taip, žmogau, šaunus daiktas, ane?
  
  
  DVIDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Lėktuvui atskridus į paskutinį skrydžio į Oklahomą etapą, įgula aptarė tai, ką iki šiol žinojo - daugumą apreiškimų apie keturis žemės kampelius, raitelius ir mirtinus ginklus, kuriuos nacių karo nusikaltėliai palaidojo. senųjų karo vadų kapai. Sąmokslas buvo didžiulis, sudėtingas ir neišvengiamas - nes Ordinas norėjo, kad jis gyvuotų šimtą metų. Ir net dabar, anot teksto, ketvirtasis Raitelis buvo "tikrasis Paskutinis teismas".
  
  Kas tai galėtų būti, atsižvelgiant į iki šiol atrastus ginklus?
  
  Drake'as tai svarstė. Pirmiausia jie turėjo patekti į Fort Sill ir neleisti visiems pasiduoti bado ginklo. Ir nerimauti dėl kitų, einančių tiesiai į ketvirtąjį Raitelį - Dievo rykštę. Aš turiu galvoje... koks čia vardas?
  
  - Ar galiu užduoti klausimą? - pasakė jis, kai lėktuvas pradėjo leistis.
  
  "Tu jau padarei", - nusijuokė geikas, todėl Haydenas, Alicia ir May užsimerkė, o jų kantrybė baigėsi.
  
  "Kaip Geronimo gavo titulą?
  
  "Geronimo buvo tikras kovotojas. Net mirties patale jis prisipažino, kad gailisi dėl savo sprendimo pasiduoti. Paskutiniai jo žodžiai buvo: "Aš niekada neturėjau pasiduoti. Turėjau kovoti, kol atsistojau paskutinis. Jis taip pat turėjo devynias žmonas, kai kurias tuo pačiu metu.
  
  - Bet pats blogiausias kada nors gyvenęs indėnas?
  
  "Per savo karinę karjerą Geronimo garsėjo drąsiais išdaigais ir nesuskaičiuojamais pabėgimais. Jis dingo urvuose, iš kurių nebuvo išėjimo, tik vėliau jį pamatė lauke. Jis visada laimėjo, nors visada buvo mažumoje. Naujojoje Meksikoje yra vieta, kuri iki šiol žinoma kaip Geronimo urvas. Viena didžiausių istorijų pasakoja apie tai, kaip jis vadovavo nedidelei trisdešimt aštuonių vyrų, moterų ir vaikų grupei, kurią daugiau nei metus siaubingai medžiojo tūkstančiai amerikiečių ir meksikiečių karių. Taip jis tapo žymiausiu visų laikų indėnu ir užsitarnavo "blogiausio kada nors gyvenusio indėno" titulą tarp to meto baltųjų naujakurių. Geronimo buvo vienas paskutinių karių, sutikusių jų žemių okupaciją. Jungtinės Valstijos."
  
  "Kažkada buvau praminta "blogiausia kada nors gyvenusia kale", - liūdnai prisiminė Alicia. "Nepamenu, nuo ko".
  
  "Tik vieną kartą?" - paklausė Kenzi. "Tai yra keista".
  
  - Greičiausiai tai buvau aš. Mai jai švelniai nusišypsojo.
  
  - Arba aš, - pasakė Dreikas.
  
  Dahlui atrodė, kad jam lūžta smegenys. "Na, manau, kad prisimenu..."
  
  "Fort Sill", - pasakė pilotas. "Liko dešimt minučių. Turime leidimą nusileisti, o rajone karšta.
  
  Dreikas susiraukė, ruošdamasis. "Karšta? Ar jis skaito iš suredaguoto scenarijaus ar ką?
  
  - Ten turi būti apie aštuoniasdešimt žmonių. Kinimaka spoksojo pro labai mažą langelį.
  
  "Manau, kad jis reiškia susirūpinimą", - kalbėjo Yorgi. "Arba puolamas".
  
  "Ne, jis turi omenyje savo statusą", - jiems pasakė Smithas. "Puikiai paruošta".
  
  Lėktuvas nusileido žemyn ir greitai sustojo. Beveik iš karto pradėjo atsidaryti galinės bagažinės durelės. Jau pasitempusi ir atsistojusi komanda išskubėjo į saulės šviesą, kuri ryškiai atsispindėjo nuo asfalto. Jų laukė malūnsparnis, kuris nugabeno į Fort Sill teritoriją. Kai jie atvyko, Fort Sill pulkininkas informavo juos apie situaciją.
  
  "Esame čia visiškai kovinėje parengtyje. Visi ginklai yra paruošti, užtaisyti ir nukreipti. Geronimo kapas irgi, ir mes pasiruošę filmuoti".
  
  "Mūsų liko penki". Haydenas pasakė. "Aš agresyviai žengiu į priekį laidojimo vietoje. Esu tikras, kad žinote visus galimus priešininkus".
  
  "Buvau visiškai pasiruošusi, ponia. Tai Jungtinių Valstijų armijos įrenginys, jūrų pėstininkų korpuso įrenginys ir oro gynybos bei ugniagesių bazė. Pasitikėk manimi, kai sakau, kad apėmėme visus savo kampus.
  
  Haydenas išsiskirstė ir stebėjo, kaip apačioje pasirodė Fort Sill. Drake'as apžiūrėjo teritoriją ir paskutinį kartą patikrino savo ginklą.
  
  Tikrai taip tikiuosi.
  
  
  DVIDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Atmosfera buvo elektrinė, kiekvienas karys buvo įsitempęs ir tikėjosi kažkokio karo. Komanda vaikščiojo tarp plačių plytų kolonų ir judėjo tarp daugybės antkapių, kurių kiekvienas buvo žuvusio herojaus poilsio vieta. Geronimo kapas buvo nutolęs nuo kelio ir jiems prireikė daug papildomų minučių, kad jį pasiektų. Haydenas pirmavo, o Kinimaka pakėlė galą.
  
  Drake'as klausėsi, priprato prie aplinkos. Tiek daug artilerijos batalionų aikštelėje niekada nebuvo tylu, tačiau šiandien žmogus beveik girdėjo vėjo ošimą. Visoje bazėje žmonės laukė. Jie buvo paruošti. Iš viršaus buvo siųstas įsakymas tvirtai stovėti prieš tai, kas netrukus įvyks. Amerikiečiai neprarastų veido.
  
  Jie ėjo siauru, šiferiu nubarstytu taku, traškėdami batais. Atrodė keista išlikti budriems tokioje bazėje, bet šalys ir komandos, su kuriomis jie kovojo, be jokios abejonės, galėjo ką nors padaryti.
  
  Drake'as ėjo šalia Lauren, kuris nuolat informavo komandą su bet kokia nauja informacija.
  
  "Prancūzai vis dar aktyvūs. Šiuo metu du iš jų, o dar bus ruošiamasi.
  
  "Pranešimai apie susišaudymą Oklahoma Sityje. Tai gali būti britai. Šiuo metu neįmanoma pasakyti."
  
  Ir atsakymas: "Taip, mes turime užkariavimo ginklų. Tai čia pat. Jei ką nors pasodinsite į bazę, aš tikiu, kad galėsime tai įveikti.
  
  Drake'as spėjo, kad jie tikriausiai buvo apsaugoti nuo SEAL Team 7, bent jau viduje. Paprastas faktas, kad jie buvo įleisti į JAV, o paskui į armijos svetainę, jam pasakė, kad kažkas buvo rimtai negerai.
  
  Kas atsiuntė antspaudus?
  
  Kodėl?
  
  Haydenas sulėtino greitį, kai jų vadovas vedė juos kitu, dar siauresniu keliu. Netrukus jis sustojo prieš pusšimtį ženklų.
  
  "Šis, - pasakė jis, - priklauso Geronimo.
  
  Žinoma, iš esmės tai buvo neabejotina. Antkapis buvo ne paprastas antkapis, o skroblas; didelė, dirbtinė neapdorotos piramidės formos akmenų krūva, kurios centre yra lenta su sąmoningai nedviprasmišku pavadinimu "Geronimo". Tai buvo neįtikėtinai senovinė vieta ir savo laiku turėjo būti įspūdinga. Šalia jo buvo žmonos Zi-ye ir dukters Evos Geronimo Godley kapas.
  
  Drake'as pajuto savotišką dvasinę baimę, kai pamatė didžiojo kario kapą, ir žinojo, kad kiti jaučia tą patį. Šis žmogus buvo karys, kuris daugiausia kovojo prieš meksikiečius ir kovojo už savo šeimą, žemes ir savo gyvenimo būdą. Taip, jis pralaimėjo, kaip ir Cochise, Sitting Bull ir Crazy Horse, bet jų vardai gyvavo daugelį metų.
  
  Nedidelis ekskavatorius stovėjo pasiruošęs.
  
  Haydenas linktelėjo bazės vadui, o šis linktelėjo ekskavatoriaus vairuotojui. Netrukus pradėjo dirbti didelis ekskavatorius, pakeldamas didžiulius grunto gabalus ir išbarsčiusis juos ant netoliese esančios žemės. Drake'as taip pat žinojo apie išniekinimą ir kaltinimus, kurie gali būti pateikti kariuomenei, tačiau tiek daug kareivių netoliese reiškė, kad mažai tikėtina, kad kas nors tai sužinos. Tikriausiai jie kuriam laikui uždarytų Fort Sill visuomenei.
  
  Kaip ordinas tai padarė?
  
  Įdomu... prieš tiek metų? Galbūt tada prieiti buvo lengviau. Haydenas liepė ekskavatoriaus vairuotojui lengvai kasti, be abejo, prisimindamas negilų Hanibalo kapą, kuriame nebuvo karsto. Komanda stebėjo, kaip skylė gilėja, o žemės kauburėlis - aukštesnis.
  
  Galiausiai ekskavatorius sustojo ir du vyrai įšoko į skylę, kad pašalintų paskutinius žemės gabalus.
  
  Drake'as lėtai judėjo link duobės krašto. Alicia pavogė kartu su juo. Kaip ir tikėtasi, Kinimaka liko atgal, nenorėdamas atsidurti apačioje. Abu vyrai išvalė karsto dangtį nuo žemės ir šaukė, kad prie ekskavatoriaus kaušo būtų pritvirtintos kėlimo lynai. Netrukus karstas pradėjo lėtai kilti aukštyn, ir Dreikas vėl apsidairė.
  
  Jis žinojo, kad visur stovi žmonės stoiškais veidais ir supa stovyklą. Dabar jam ėmė aiškėti, kad mūšio nebus. Geronimo karstas buvo atsargiai nuleistas ant žemės, sutrupėjo smulkūs akmenų gabalėliai ir žemė. Heidenas pažvelgė į bazės vadą, kuris gūžtelėjo pečiais.
  
  "Jūsų vakarėlis, agente Džei. Man įsakyta aprūpinti jus viskuo, ko jums reikia".
  
  Haydenas pajudėjo į priekį, kai vienas iš kasėjų atidarė karsto dangtį. Komanda pirmavo. Dangtis pakilo stebėtinai lengvai. Dreikas žvilgtelėjo per rėmą į dėžės gelmes.
  
  Pamatykite vieną didžiausių savo gyvenimo staigmenų.
  
  
  * * *
  
  
  Haydenas pasitraukė, akimirką sustingęs; misija pamiršta, jos gyvenimas pamirštas, draugai staiga dingo, kai jos smegenys virto akmeniu.
  
  Niekada...
  
  Tai buvo neįmanoma. Tai tikrai buvo tiesa. Bet ji nedrįso pažvelgti į šalį.
  
  Karsto viduje, pritvirtintame ant titano kronšteino, kabėjo modernus skaitmeninis ekranas ir jiems bežiūrint jis atgijo.
  
  Iš garsiakalbių pasigirdo prislopintas juokas. Heidenas ir kiti atsitraukė, netekę žado. Dirbtinis juokas nuaidėjo iš patobulinto ekrano, kai jį užpildė daugybė spalvų, blyksnių po blyksnių į išorę besiveržiančių žvaigždžių. Komanda pradėjo susivokti, o Drake'as kreipėsi į juos.
  
  "Ar tai tiesa... Aš turiu galvoje... kas per..."
  
  Dahlas priėjo arčiau, kad geriau įsižiūrėtų. - Ar vargšas senasis Geronimo vis dar čia?
  
  Haydenas atitraukė jį. "Atsargiai! Ar nesuprantate visų to konotacijų?
  
  Dahlas sumirksėjo. "Tai reiškia, kad kažkas mums paliko ekraną, o ne dėžutę. Ar manote, kad tai ginklas?
  
  "Ordinas to neatsisakė", - sakė Haydenas. "Bent jau ne kalbant apie nacių karo nusikaltėlius. Tai reiškia, kad įsakymas yra...
  
  Bet tada juokas liovėsi.
  
  Heidenas sustingo, nežinodamas, ko tikėtis. Ji pažvelgė žemyn, pasiruošusi nusileisti ir pasislėpti. Ji stovėjo priešais Laureną. Ji norėjo, kad Kinimaka, Dreikas ir Dalas nebūtų tokie velniškai artimi. Ji...
  
  Ekrane mirgėjo logotipas, ryškiai raudonas ant juodos spalvos, jos galvoje buvo tik kraujo juostelė.
  
  "Tai yra ordino logotipas", - sakė Alicia.
  
  Aš nesuprantu", - prisipažino May. "Kaip jie galėjo įdėti tą ekraną į vietą? Ir kaip jis vis dar galėtų veikti?
  
  "Jie to nepadarė", - sakė Yorgi.
  
  Logotipas išbluko, o Hayden išmetė viską iš galvos. Vėl pasirodė juodas ekranas ir per garsiakalbius ėmė girgždėti dirbtinai sumažintas balsas.
  
  "Sveiki atvykę į savo košmarą, vaikinai ir mergaitės", - buvo rašoma jame, o paskui nutrūko slopinamo juoko pliūpsnis. "Alkis pasitinka tave, ir tu turėtum žinoti, kad paskutiniai du raiteliai yra patys blogiausi. Jei alkis tavęs neaplenks, mirtis aplenks! Cha, cha. Cha, cha, cha."
  
  Haydenas akimirką susimąstė, koks iškreiptas protas ir iškreipta vaizduotė sugalvojo šitą šūdą.
  
  "Tada eikime tiesiai prie reikalo. Trečiasis raitelis verčiau jus visus sunaikins, nei leistų sunaikinti vienam kitą. Alkis tai daro, ar aš teisus? " - tęsė gūdus balsas. "Ir dabar, kai persikėlėte į elektronikos amžių, tai įvyks daug, daug greičiau. Ar kada nors girdėjote apie "Strask Labs"?
  
  Heidenas suraukė antakius, greitai apsižvalgė ir įjungė bazės vadą. Jis linktelėjo ir ketino kalbėti, kai balsas tęsėsi.
  
  "Tai vienas didžiausių konglomeratų, pasiryžęs užvaldyti pasaulį. Galia. Įtaka. Didžiulis turtas, jie viso to nori ir pradeda judėti į dideles lygas. Amerikos vyriausybė neseniai pasitikėjo "Strask Labs".
  
  Ką tai reiškia? Haydenas apie tai pagalvojo. O kaip neseniai?
  
  "Dalase, Teksase, netoli nuo čia, Straskas turi biologinių tyrimų laboratoriją. Jie gamina vaistus, ligas, vaistus ir ginklus. Jie valdo gamą. Jei ten yra mirtina infekcija, pasaulį žudantis virusas, nervinių dujų balionėlis ar naujas biologinis ginklas, Straskas Dalase jį turės. Žodžiu, - niurzgėjo jis, - tai universali parduotuvė.
  
  Haydenas norėjo tai sustabdyti čia pat. Reikalai ėjo labai bloga linkme.
  
  "Biologinė laboratorija tapo taikiniu. Badas bus paleistas. Jūsų ir pasėliai visame pasaulyje nuvys ir mirs. Tai žmogaus sukurti nuodai, kurie sąmoningai nusitaiko į konkrečią pasėlių veislę ir kurių negalima sustabdyti. Mes esame Paskutiniojo teismo ordinas. Ir, kaip sakiau, tai tavo košmaras.
  
  Įrašymas sustojo. Haydenas mirksėjo ir žiūrėjo, visiškai nepaisydamas pasaulio ir savo problemų. Jei įsakymas buvo nukreiptas į biolaboratoriją, kuri tiksliai nustatė pasėlių užteršimą ir planavo sunaikinti visas atsargas, tada...
  
  Tai buvo įmanoma. Ir tikėtina. Be jokios abejonės, liga palies ir dirvožemį, kad daugiau nebeaugtų jokie valgomieji augalai.
  
  Tada staiga ekranas vėl atgijo.
  
  "O, o dabar, kai gyvename elektroniniame amžiuje, leiskite man tai pasakyti. Atidarydami šį karstą, pradėdami šį įrašą, jūs paleidžiate visą reikalą - elektroniniu būdu!
  
  
  Dvidešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Fort Sill pateko į mūšį. Bazės vadas šaukė, kad ateitų technikas ir išardytų įrašą, ekraną ir visa kita, ką jie gali rasti karste. Haydenas apačioje pamatė ryšulius senų drabužių ir kaulų ir turėjo manyti, kad Ordinas tiesiog įdėjo į vidų ekraną ir paliko jį kam nors surasti. Ar prie bazės "Wi-Fi" prijungtas signalas galėjo dingti tuo metu, kai jie atidarė karstą?
  
  Turiu taip tikėti. Spaudinys pažymėjo įrašo pradžią. Greičiausiai buvo įtraukti jutikliai. Kas visa tai darė, išmanė technologijas. Kas iškėlė dar vieną klausimą.
  
  "Ar mes ką tik šoktelėjome į priekį nuo nacių karo nusikaltėlių prieš penkiasdešimt metų iki dabar?
  
  "Aš to nesuprantu", - sakė Smithas.
  
  Komanda buvo pasitraukusi nuo Geronimo kapo, kad galėtų dalyvauti kiti, ir dabar stovėjo grupėje po medžiais.
  
  "Maniau, kad tai gana aišku", - sakė Haydenas. "Vaikinas pasakė, kad mes esame Paskutiniojo teismo ordinas. Jie vis dar egzistuoja".
  
  Priėjo bazės vadas. "Taigi, žmonės, mes dvigubai ir trigubai tikrinome savo perimetrą. Jokių jūsų specialiųjų pajėgų priešų ženklų. Panašu, kad šį kartą jie aiškiai nepataikė, ir aš juos tikrai kaltinau. Čia yra daug ugnies jėgos". Jis parodė į aplink fortą stovinčius kareivius.
  
  "Tai nereiškia, kad signalas, atėjęs iš to kapo, nebuvo transliuojamas kitose vietose", - pažymėjo Lauren. "Bet koks žmonių skaičius galėjo tai pamatyti viena ar kita forma.
  
  - Nors tai tiesa, - linktelėjo vadas, - mažai ką galime padaryti. Dabar galime paskambinti "Strask Labs" ir, kaip sakoma, įspėti šiuos vyrus.
  
  Jis parodė į netoliese esantį vyrą, kuris jau buvo prispaudęs telefoną prie ausies.
  
  Hayden žinojo, kad turėtų paskambinti sekretorei Crowe, bet susilaikė, kai per garsiakalbį pasigirdo kareivio skambutis, o dėl nesibaigiančio pypsėjimo SPEAR komanda susirūpinusi apsidairė.
  
  "Tai visą parą dirbanti laboratorija", - sakė bazės vadas. "Pašaukimas į armiją ir Baltuosius rūmus. Negaliu apsakyti, kaip tai blogai". Jis kaltino skambantį telefoną.
  
  "Tau nereikia." Haydenas pasakė. "Ar galite susisiekti su vietos valdžia? Nusiųskite juos į Straską ir pasakykite, kad mes jau pakeliui.
  
  - Iš karto, agente Džei.
  
  Haydenas nubėgo link sraigtasparnio. "Turime patekti į Dalasą! Dabar! "
  
  
  DVIDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Karin praleido tai, kas jai buvo svarbu, neišmatuojamai daug laiko, kol net neparodė "flash drive" kompiuterio terminalui. Ji puikiai žinojo, kad kažkas, turintis Tylerio Webbo turtus ir įtaką, gali įdiegti bet kokią technologiją jo kompiuteryje - ypač tokią, kurioje yra visos nešvarios paslaptys, kurias jis sukaupė per daugelį metų.
  
  Ir štai ji buvo.
  
  Jauna moteris. Kompiuteris. "Flash" kortelė.
  
  Kiek vardų jie mane vadino praeityje? Mergina su duomenimis. Eikite į tinklą. Khakaz. Seniai, toli, bet vis dar aktualu.
  
  Dino ir Wu stovėjo ir žiūrėjo, o namas buvo stebimas taip gerai, kaip tik galėjo būti. Jie turėjo jutiklius kiekvienam požiūriui ir planus su atsarginėmis strategijomis tiek sunkioms, tiek minkštoms evakuacijos situacijoms. Visų trijų karių būklė šiuo metu buvo sunki - sumušti, sumušti, lėtai gyja po pasivaikščiojimo San Franciske. Jie taip pat buvo karšti, alkani ir trūko lėšų. Pagal Karin garantiją jie stato viską. Nuo pat pradžių.
  
  "Atėjo laikas įrodyti savo vertę", - sakė ji.
  
  Ankstyvieji metai jos nepaliko, ilgam atsuko nugarą pasauliui. Savęs naikinimas buvo vienas iš permaldavimo būdų.
  
  "Mes tavimi tikime", - pasakė Dino.
  
  Ji niūriai nusišypsojo, kai įdėjo "flash" diską ir žiūrėjo į didelį ekraną. Ji sukūrė viską taip, kad veiktų kuo greičiau, ir dabar visiškai nebuvo delsiama, kai ekrane mirgėjo raginimas:
  
  Tęsti?
  
  Velniškai teisus.
  
  Ji atsisėdo ir ėmėsi darbo. Klaviatūra barškėjo, pirštai mirgėjo, ekranas mirgėjo. Ji nesitikėjo rasti ar net suprasti visko iš karto - ten buvo daug gigabaitų informacijos - todėl prieš įkeldama diską ji padarė viską kuo itin saugiau. Ji taip pat atidarė keletą ofšorinių sąskaitų ir keletą sąskaitų Los Andžele, į kurias galėtų greitai įnešti pinigų. Žinoma, ji prisiminė viską iš savo laiko SPEAR; prie šios bylos gali prisidėti tai, kas atsitiko po Webbo mirties.
  
  Kol kas nekreipdama dėmesio į niūrius, bet grėsmingus dokumentus ir susitelkusi į savo finansus, ji pirštus ir ekraną pavertė informacijos sūkuriu. Dino aiktelėjo, kai stengėsi neatsilikti.
  
  "Po velnių, aš maniau, kad "Sonic" esu genijus. Galiu lažintis, kad tu tą dygliuotą šūdą šaudysi visur, a?
  
  "Ar pažįsti Sonicą? Iš "Master System" ar "Mega Drive"? Ar mes visi nesame tam per jauni?
  
  Dino atrodė sutrikęs. "Playstation, žmogau. Ir retro yra geriau.
  
  Karin papurtė galvą, prisiversdama nusišypsoti. "O taip, tai visiškai retro, žmogau".
  
  Gilinusi į finansinę bylą, ji netrukus atrado sąskaitų numerius, rūšiavimo kodus ir raktų komandas. Ji rado šaltinių bankus, kurių dauguma buvo atviroje jūroje. Ji rado daugiau nei septyniasdešimt penkias skirtingas paskyras.
  
  "Neįtikėtina."
  
  Dino patraukė kėdę. "Taip, man sunku sekti juos du. Ir jie abu tušti!
  
  Karin žinojo, kad neturi laiko patikrinti kiekvienos sąskaitos. Jai reikėjo jį sumažinti ir pasirinkti geriausią. Išradingai ji jau buvo parašiusi paprastą programą, kuri eis per failą ir išryškins didžiausias sąskaitas. Ji paleido dabar ir palaukė penkias sekundes.
  
  Trys mirksinčios mėlynos juostelės atrodė daug žadančios.
  
  "Pažiūrėkime į tave."
  
  Pirmoji sąskaita mirgėjo. Jis buvo įsikūręs Kaimanų salose, nenaudojamas, o jo likutis buvo trisdešimt tūkstančių dolerių. Karin sumirksėjo. Tu turbūt juokauji! Ji žinojo, kad Webbas galiausiai nutraukė ryšius beatodairiškai siekdamas Sen Žermeno lobio - jis nuėjo vienas ir išleido didžiules sumas, kad liktų nepastebėtas ir galų gale verbuotų armiją, jis sumokėjo tūkstančius, kad reikalautų paskutinės paslaugos, - bet ji nesitikėjo, kad jo sąskaitos bus taip išeikvotos.
  
  Bet kuriuo atveju ji greitai nusiuntė trisdešimt tūkstančių į jau atidarytą vietinę Los Andželo banko sąskaitą.
  
  Rizikinga, bet jei paskubėsime, pinigus galime atsiimti ir pasiimti su savimi. Jei kas nors šnipinėjo paskyrą, o tai atrodė mažai tikėtina, atsižvelgiant į mažą jos likutį, jie turėtų galėti tai padaryti anksčiau, nei kas nors sužinojo.
  
  Ji perėjo į kitą sąskaitą, pamatė, kad likutis yra aštuoniasdešimt tūkstančių dolerių, ir turėjo pripažinti, kad taip geriau. Bet nieko panašaus į milijonus, kurių ji tikėjosi. Šalia jos Dino tylėjo. Ji paėmė grynuosius pinigus ir sulaikiusi kvapą paspaudė galutinę sąskaitą.
  
  Velnias. Penkiolika tūkstančių?
  
  Ji buvo priversta peržiūrėti likusias kupiūras ir išgryninti maždaug šimto trisdešimties tūkstančių dolerių sumą. Tai nebuvo blogai, bet tai nebuvo viso gyvenimo garantijos tipo pinigai. Tai užtruks, ir ji nerimavo ilgiau palaikyti ryšį, tačiau kol kas dėl atsargų trūkumo reikėjo žengti kitą žingsnį.
  
  "Maistas šantažui", - sakė ji.
  
  "Aš tuo nepatenkintas", - sakė Dino.
  
  "Priklauso nuo to, kas tai yra", - pažymėjo Karin. "Ir ką jie padarė. Galime atskleisti tikrai piktus niekšus - galbūt per kokią nors naują specializuotą svetainę - ir aptarti, ką galėtume daryti su tais, kurie gali numesti kelis kilogramus.
  
  Wu papurtė galvą. "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Keletas dolerių. Tsentarinai. Wonga. Po velnių, nuo ko pradėti?
  
  Naujoje byloje buvo daug puslapių su pavardžių puslapiais, kiekvienas paryškintas, kartu su nuotrauka ir data. Karin slinko sąrašu žemyn. "Teisingai, jie yra abėcėlės tvarka. Bent jau tai kažkas. Bet kokių pageidavimų?
  
  "Aš nepažįstu jokių turtingų vaikinų", - sakė Dino. "Jau nekalbant apie kažkieno šantažavimą".
  
  "Aš atpažįstu kai kuriuos iš šių vardų", - pasakė Wu, kai Karin užtikrintai slinko AC puslapį. "Įžymybės. Sporto žvaigždės. TV laidų vedėjai. Dieve, kas buvo šis Webb vaikinas?
  
  "Kas jis buvo?" Karin pajuto, kaip neapykanta įsiliepsnoja iš naujo. "Viena iš baisiausių, baisiausių ir galingiausių būtybių, kada nors gyvenusių. Blogis, įsikūnijęs, galintis paveikti kiekvieną planetos gyvybę.
  
  "Dabar galėčiau įvardyti keletą jų", - sakė Dino.
  
  "Taip, bet kas galėtų tai padaryti. Bet būtent tokiais asilais norime likti.
  
  Karin patikrino savo sistemos užkardas, ieškodama ankstyvų įspėjamųjų ženklų, kad kažkas šnipinėjo aplinkui. Nieko nebuvo galima įsivaizduoti, bet ji nebuvo tokia tuščiagarbė, kad patikėtų, kad kažkas nėra daug protingesnis už ją.
  
  "Patikrinkite visą vietą", - pasakė ji išimdama "flash drive". "Turime apie dieną viską stebėti iš svetainės B. Tada pamatysime.
  
  
  * * *
  
  
  Visa tai buvo jos kruopštaus pasiruošimo dalis. Jei kas nors nepavyks ir jie bus matomi, užfiksuoti ar nužudyti, tai bus ne dėl pasiruošimo stokos. Karin naudojo visas savo didžiulio arsenalo gudrybes ir visas savo didžiulio intelekto uncijas, kad juos apsaugotų.
  
  Ir mano planas. Mano mažas atpildas.
  
  Dino, Wu ir ji paliko savo namus dykumoje ir atsiskyrė mažoje lūšnoje, kurią rado vidury niekur. Metodinių paieškų prireikė savaites, bet atradus pasirodė, kad tai ideali vieta atsarginei prieglaudai. Wu praleido dvidešimt keturias valandas žiūrėdamas namą per CCTV. Karin ir Dino nuvažiavo į Los Andželą, išėmė pinigų atsargas ir, kas liko, padėjo kitur, periodiškai tikrindami savo tinklo užkardas, jų patikimumą ir būseną. Kartą ir vėl ji nematė jokių ženklų, kad tai buvo kaip nors patikrinta.
  
  Tačiau metodiškai ir atsargiai; tik taip jie galėjo likti laisvi.
  
  Praėjo ištisos trisdešimt valandų, kai jie grįžo į namus. Dar keli patikrinimai ir Karin vėl buvo pasiruošusi dirbti su "flash drive".
  
  - Ar patikrinote kameras? - ji paklausė.
  
  "Taip, tiesiog padarykite tai."
  
  Prireikė vos kelių sekundžių, o tada ji dar kartą slinko vardų sąraše. Po C, žinoma, atėjo D.
  
  Matt Drake nebuvo sąraše.
  
  Bet buvo atskiras skyrius SPEAR. Drake'o vardas buvo sąraše. Taip buvo ir Alicia Miles. Hayden Jay ir Mano Kinimaka, kurios ji laukėsi. Ji pamatė Bridžitą Makenzi - nenuostabu. Lancelotas Smithas? hmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Įdomu tai, kad nebuvo jokios nuorodos į Thorsten Dahl.
  
  Tačiau buvo nuoroda į Karin Blake.
  
  Ji akimirką žiūrėjo į jį, tada nusprendė kol kas nekreipti į jį dėmesio. Kitos nuorodos, susijusios su SPEAR komanda ir pridėtos pirmojo puslapio apačioje, buvo Kimberly Crow, gynybos sekretorės; Nikolajui Bellui, kaliniui; ir visas submeniu pavadinimu "Šeima/Draugai".
  
  Po velnių, šis vaikinas tikrai nuvažiavo į miestą.
  
  gerai.
  
  Pirmasis spustelėjimas turėjo būti tiesiog ant vardo: Matt Drake.
  
  Jos žvilgsnis mirgėjo, svyravo, o paskui ėmė plėstis; jos akys išsiplėtė iki lėkščių dydžio.
  
  "Pašik mane", - sušnibždėjo ji iš baimės. "Oi. Po velnių. aš."
  
  
  DVIDEŠIMT AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Mattas Drake'as pamatė "Strask Laboratories" ženklą daug anksčiau nei jie ten atvyko. Dalaso pakraštyje tai vis dar buvo aukštas pastatas, o jo mėlynai baltas stilizuotas "S" logotipas buvo pritvirtintas pačiame konstrukcijos viršuje. Tačiau jų automobiliai važiavo greitai, ir netrukus jis pamatė, kad priekyje atsivėrė visas reljefas.
  
  "Strask Labs" atrodė nereikšminga, blanki, įsprausta į ratą, ir, be jokios abejonės, tokia buvo idėja. Jo langai buvo nepramušami, bet daugelis buvo. Jo automobilių stovėjimo aikštelė buvo uždengta CCTV kamerų lizdu, bet toks buvo pasaulis. Niekas negalėjo pasakyti, kiek buvo pažengusios kameros ar kiek jos išsiplėtė. Nebuvo jokių kitų vartų, išskyrus trapią užtvarą. Saugumo visiškai nesimato.
  
  "Dar turi atsakymą?" - paklausė Dahlas.
  
  Heidenas suspaudė jai nosies tiltelį. "Miršta tyla", - buvo viskas, ką ji pasakė.
  
  Drake'as tyrinėjo kraštovaizdį. Automobilių stovėjimo aikštelė buvo L formos aplink pastatą, priekyje ir rytinėje pusėje. Vakaruose buvo stačias, žole apaugęs pylimas. Jokios tvoros. Visa teritorija buvo atviro plano. Aplink jį driekėsi kelių tinklas, o daugybė nedidelių biurų pastatų, sandėlių ir prekybos centrų sudarė tiesioginį vaizdą.
  
  "Policija", - sakė Dahlas.
  
  DPD pareigūnai jau buvo įvykio vietoje, stovėjo aikštelėje, šalia kelio. Haydenas liepė vairuotojams pasistatyti automobilį netoliese ir iššoko.
  
  Drake'as greitai nusekė paskui mane.
  
  "Ar jūs, vaikinai, ką nors matėte? Ką nors? - paklausė Haydenas.
  
  Aukštas pareigūnas su šoniu pakėlė akis. "Tai, ką matote, mes turime, ponia. Mums buvo įsakyta stebėti ir nesiimti jokių veiksmų.
  
  Haydenas keikėsi. "Taigi mes neįsivaizduojame, į ką įsiveliame. Tiesiog pamišusio žmogaus pažadas, kad viskas yra taip blogai, kaip gali būti".
  
  Alicija gūžtelėjo pečiais. "Sveiki, kas naujo?"
  
  "Jei jie turi biologinį ginklą ar biologinį prietaisą, kuris yra specialiai sukurtas sunaikinti mūsų pasėlius, tada mes neturime kito pasirinkimo", - sakė Dahlas.
  
  "O kaip jūs siūlote mums patekti į vidų?"
  
  "Eik į priekį", - šypsodamasis pasakė Dahlas. "Ar yra koks nors kitas būdas?"
  
  "Ne mums", - pasakė Dreikas. "Ar tu pasiruošęs?"
  
  - Po velnių, - sumurmėjo Alicija. - Labai tikiuosi, kad jūs abu nesilaikysite už rankų.
  
  Haydenas paprašė daiktų, kurių jie prašė, ir juos atidavė. Drake'as paėmė dujokaukę ir užsidėjo. Laboratorijoje jokios rizikos nebuvo.
  
  Tada Drake'as nuslydo žoline pylimu ir peršoko per žemiau esančią daubą į automobilių stovėjimo aikštelę. Visur buvo išsibarstę apie keturiasdešimt automobilių, įprasti įvairaus amžiaus ir švaros kurjeriai. Nieko neįprasto. Šalia jo bėgiojo Dahlas, dešinėje - Alicia ir May. Jie buvo visiškai pasiruošę ir jų ginklai buvo paruošti. Drake'as tikėjosi blogiausio, bet kol kas juos pasitiko siaubinga tyla.
  
  "Ar manote, kad informacija pasiekė kitas komandas? Kinimaka apsidairė aplink perimetrą. "Jei kai kurios iš šių šalių sužinos, kad tokie biologiniai ginklai yra čia ir yra pažeidžiami šioje laboratorijoje, galime susidurti su ataka. Ir Straskas yra daug mažiau saugus nei Fort Sill.
  
  - Kitos komandos? Lauren atsiduso į komunikatorių. "Man neramu, kad įsakymo įrašas buvo transliuojamas be apribojimų. Ir kad siaubo audra gali įsibėgėti.
  
  Kinimakio burna virto dideliu ratu. "Oooh."
  
  Drake'as ir Dahlas judėjo toliau, laviruodami tarp automobilių ir žiūrėdami į visus langus. Niekas nejudėjo. Viduje neskambėjo joks signalas. Jie pasiekė takus, vedančius į pagrindinį vestibiulį, ir pamatė, kad net tie maži langeliai buvo užtemę.
  
  "Jei aš pristatyčiau čia", - sakė Dahlas. "Iš karto manyčiau, kad tai nebuvo įprasta laboratorija.
  
  "Taip bičiuli. Visada geriau surengti malonų priėmimą.
  
  Dahlas išbandė durų rankenas ir atrodė nustebęs. "Atrakinta".
  
  Drake'as laukė Haydeno įsakymo ir įsakymo. "Eik."
  
  Su dujokauke, ribojančia regėjimą, jis stebėjo, kaip Dahlas plačiai atidarė duris ir įslydo vidun. Drake'as išlygino savo naująjį HK, ieškodamas priešų. Pirmiausia jie pamatė kūnus, gulinčius prie registratūros ir užpakaliniuose koridoriuose.
  
  "Greitai". Dahlas pribėgo prie pirmojo, pridengtas Alicijos. Mai nubėgo prie antrojo, pridengto Dreiko. Švedas greitai patikrino pulsą.
  
  "Ačiū Dievui", - pasakė jis. "Ji gyva".
  
  - Ir šitą, - patvirtino Mai ir pakėlė aukos voką. "Manau, kad jis buvo apsvaigęs nuo narkotikų. Miego dujos arba kaip įmantriu terminu jie tai vadina.
  
  Haydenas su savimi nešiojosi dujų, garų ir dūmų detektorių. "Tai kažkas panašaus. Ne toksiškas. Ne mirtina. Gal ką nors lengvo užmigdyti?"
  
  - Degtinė virto ginklu, - pasakė Alicija, jos balsą iškreipė kaukė. "To pakaktų."
  
  Kensi pažvelgė į ją, lėtai purtydama galvą.
  
  - Į ką tu žiūri, Bridžita?
  
  "Na, bent jau su šia kauke galiu žiūrėti į tave nenusivėmęs".
  
  "Dujos turėjo būti greitai veikiančios, pilną dangą turinčios dujos", - sakė Haydenas. "Kaip po velnių jie tai padarė?"
  
  - Ventiliacijos, - pasakė Lauren. "Šildymo sistema, kondicionierius, kažkas tokio. Nors, ko gero, kai kur mokslininkai yra uždaryti savo laboratorijose. Atsižvelgiant į įrenginio tipą, ne kiekviena laboratorija ar saugykla bus prijungta prie pagrindinio mazgo.
  
  - Gerai, - pasakė Haydenas. "Kodėl ? Ką jie pasiekė užmigdydami visą personalą?
  
  Į jų pokalbį įsiveržė naujas balsas ne per ryšio sistemą, o per kažkokią garsiakalbių sistemą, kuri tikriausiai apėmė visą pastatą.
  
  "Ar tu čia? O kaip su likusiais? O, gerai. Tada galime pradėti maždaug po dvylikos sekundžių.
  
  Drake'as greitai apsisuko, žiūrėdamas į duris. Lauren balsas nuvilnijo per komunikatorių kaip potvynio banga.
  
  "Mes artėjame! Manau, kad izraeliečiai. Tuoj prasilaužkime. Ir švedai!
  
  "Jei kada nors būtų vieta, kur nebūtų susišaudymo..." - atkreipė dėmesį Alicia.
  
  Šaudymas jau prasidėjo; Dalaso policininkai neabejojo infiltratorių pėdomis. Nepaisant to, išpuolis įvyko neįtikėtinai greitai. Drake'as jau ėjo koridoriumi ir jungėsi prie savo komunikatoriaus, prašydamas avarinio išjungimo kodo, kuris atidarytų daugumą vidinių durų. Tuo metu sprogo didelė langų eilė už pirmos eilės durų, granatos greitai sunaikino trigubus stiklus. Drake'as pamatė, kaip skustuvo aštrumo skeveldros sprogo mirtina, nesustabdoma banga ir išsiliejo po kambarius. Kiekviename paviršiuje įterptos skeveldros. Taip pat išdaužtos arba nukarusios vidinės pertvaros, biuro langai. Dreikas nukreipė ginklą į duris.
  
  Lauren balsas: "Du, trys, penki, aštuoni, septyni".
  
  Jis greitai įvedė nepaisymo kodą, tada perbėgo jį, o paskui sekė likusi komanda. Visur buvo kūnų, kuriuos be sąmonės prarado miegančios dujos.
  
  "Ar mums saugu nusiimti kaukes? jis paklausė.
  
  Haydenas stebėjo oro kokybę. "Nerekomenduoju. Taip, dabar aišku, bet kas įvedė dujas, galėtų tai padaryti dar kartą.
  
  "Su blogiausia", - pridūrė Dahlas.
  
  "Velnias".
  
  Drake'as atidengė ugnį, kai pamatė įeinančias kaukuotas figūras. Iš karto penki, taigi jie tikriausiai buvo rusai, išsilaisvinę nuo kulkų ir nesirūpinantys, kam pakeliui sužeidė. Drake'as trenkė vieną į liemenę, likusieji pabėgo.
  
  "Manau, kad galime drąsiai teigti, kad Rusijos komandai nėra taikomos vyriausybės sankcijos. Nė viena sveiko proto vyriausybė su tuo nesutiktų.
  
  Kinimaka nusijuokė. "Mes čia kalbame apie rusus, bičiuli. Sunku pasakyti."
  
  "Ir jei jie manytų, kad gali išsisukti", - sakė Kenzie. "Izraelis taip pat".
  
  Drake'as prisiglaudė už stalo. Pertvaros aplink šio vidinio biurų labirinto perimetrą geriausiu atveju buvo menkos. Jie turi nuolat judėti.
  
  Eidamas pro šalį jis mostelėjo Alicijai ir May. - Lauren, - pasakė jis. "Ar mes žinome, kur yra biologiniai ginklai?
  
  "Dar ne. Bet informacija ateina".
  
  Drake'as sušuko grimasą. Žmogžudiški biurokratai tikriausiai atsvėrė gyvybės kainą ir pajamas. Haydenas pastūmėjo pro šalį. "Eik giliau", - pasakė ji. "Taip ir bus".
  
  Rusai apšaudė vidaus biurus. Kulkos perplėšė stiklo pluošto odą, todėl plokštės subyrėjo, o aliuminio smeigės nuskriejo visur. Drake'as nepakėlė galvos. Haydenas šliaužė į priekį.
  
  Dreikas pažvelgė tarp griuvėsių. "Negaliu į juos pažvelgti".
  
  Dahlas sėdėjo iš kito požiūrio. "Aš galiu". Jis iššovė; vyras nukrito, bet Dahlas niūriai papurtė galvą.
  
  "Liemenė. Vis dar penki stiprūs.
  
  Lauren baigė pokalbį. "Tik informacijos fragmentas, žmonės. Komanda, kuri paleido miegantį agentą, tikrai atėjo iš pastato vidaus.
  
  - Supratau, - pasakė Haydenas. - Lauren, kur švedai?
  
  Tada tyla: "Iš to, kaip jie įėjo, sakyčiau iš kitos pastato pusės, eidama tiesiai link jūsų.
  
  "Po velnių, tada pirmiausia turime patekti į centrinį tašką. Darant prielaidą, kad tai yra kelias žemyn į žemesnius lygius, Lauren?
  
  "Taip, bet mes dar nežinome, kur yra biologiniai ginklai".
  
  "Tai ten apačioje", - sakė Haydenas. "Jie turėtų būti kvaili, kad galėtų jį laikyti kur nors kitur.
  
  Dreikas linktelėjo Dahlui. "Ar tau viskas gerai?"
  
  "Žinoma. Tačiau, kaip sakėte anksčiau, jokia vyriausybė nebūtų leidusi šiam išpuoliui.
  
  "Dabar manote, kad švedai elgiasi savarankiškai?
  
  Dahlas susiraukė, bet nieko nesakė. Tuo metu viskas buvo įmanoma, o naujas atskleidimas, kad Ordinas dar gali veikti, atnaujintas iki modernios infrastruktūros, taip pat uždėjo klaustukų visame puslapyje. Kiek žingsnių jie yra prieš mus?
  
  O ketvirta? Jei alkis tavęs neaplenks, mirtis aplenks!
  
  Dreikas apsivertė. Kinimaka nuslinko į tolimiausią biuro pusę ir prisispaudė prie išorinės sienos, o paskui Smitą, kai jie susiliejo į vidinį centrą. Haydenas, Mai ir Yorgi ėjo tiesiai per vidurį. Drake'as paleido šūvį po šūvio, kad prispaustų rusus ant žemės. Kenzis įsiveržė tarp jų, įsikibęs pistoleto, bet vis dėlto atrodė niūriai. Vargšė merginai trūko katanos.
  
  Drake'as pasiekė atviro plano biurų zonos pabaigą. Haidenas jau buvo ten ir žvalgėsi po atvirą erdvę, vedančią į lifto krantinę ir kitą didelę biurų teritoriją už jos. Kažkur ten buvo švedai.
  
  "Nekenčiu tau pranešti blogų naujienų", - jiems į ausis pasakė Lauren. "Tačiau izraeliečiai taip pat ką tik padarė persilaužimą. Tai karo zona. Tau velniškai pasisekė, kad ten esi. "
  
  Dabar Kensi grįžo. "Aš labai abejoju, ar izraeliečiai turi vyriausybės paramą. Bet aš manau, kad tai yra specialiosios pajėgos. Ar neturite jokios paramos?"
  
  "Pakeliui. Pilna valtis. Neįsivaizduoju, kaip šios komandos vėliau tikisi iš jos išeiti.
  
  "Tu netiki tuo", - pasakė Kensi. "Visada yra būdas. Čia reikia pradėti saugoti aukas. Suteikdami jiems reikalingą pagalbą."
  
  Haydenas grįžo. "Atsiprašau, aš dar negaliu su tuo sutikti. Mes nežinome, su kuo turime reikalų. Nežinome, ar Ordinas gali paleisti ką nors mirtingesnio".
  
  - Ar tai nėra priežastis juos išvežti?
  
  "Ordinas gali norėti, kad mes tai darytume. Atidaryk duris".
  
  - Mmm, bičiuli, - pasakė Alicija. - Kažkoks idiotas jau atidarė langus.
  
  Haydenas apie tai pagalvojo. "Po velnių, tu teisus, bet tai tik pablogina situaciją. O jei Ordino gudrybė yra paleisti ką nors mirtino visame Dalase?
  
  Dreikas pažvelgė į liftus. "Turime žinoti, kur yra sušiktas biologinis ginklas".
  
  Kulkos sprogo ant Rusijos kontingento, paversdamos jį "papijė mašė" iš įvairių plokščių. Į orą skrido raštinės reikmenys: pieštukų komplektas, telefonas, visa šūsnis popieriaus.
  
  Komanda nusileido.
  
  Lauren balsas buvo vos girdimas. "Ketvirtasis polygis, 7 laboratorija. Štai kur. Paskubėk!"
  
  
  DVIDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Naudodama liftų eilę kaip skydą prieš švedus, SPEAR komanda nuolat apšaudė rusus, jiems lėkstant plieninių durų link. Haydenas ir Jorgi buvo paleisti, o Kinimaka ir Smithas rūpinosi švedais, o likusi komanda sutelkė dėmesį į rusus.
  
  Haydenas paspaudė mygtuką, pažymėtą SL4.
  
  Jei liftai skambėtų, garsas dingdavo dėl stipraus šūvio. Drake'as nusileido, bet priešas vis tiek sugebėjo grąžinti ugnį ir šliaužti pirmyn, judėdamas po stalą po stalo ir panaudodamas stipresnius daiktus, kad prisidengtų už jų. Jau tada vienas vyras krito su kulka į galvą. Kitas rėkė iš skausmo, kai buvo sparnuotas, o kitam buvo šovė į koją. Nepaisant to, jie atėjo.
  
  Virš metalinių durų mirgėjo šviesos ir jos atsivėrė. Haydenas įšoko, o likusi komanda sekė. Jiems buvo sunku, bet jie išgyveno.
  
  Drake'as buvo prispaustas prie Dahlo, tarp jų esančio Honkongo.
  
  Alicija smakrą padėjo jam ant nugaros. "Kas, po velnių, yra už manęs? Su klajojančiais pirštais?
  
  "Tai aš". Kenzi sušuko, kai ankšta erdvė juos suspaudė, nepalikdama vietos judėjimui, nes jis įsibėgėjo iki ketvirto lygio. "Bet mano rankos užstrigo man ant kaklo. Keista, bet ten yra ir mano pirštai. Ji mojavo jiems.
  
  Alicija pajuto judesį. "Na, kažkas man kažką prikišo į užpakalį. Ir tai ne bananas".
  
  "O, tai turi būti aš", - pasakė Yorgi. "Na, tai mano ginklas".
  
  Alicija kilstelėjo antakį. - Tavo ginklas, tiesa?
  
  "Mano ginklas. Mano ginklas, tai aš turiu galvoje".
  
  "Ar jis visiškai įkrautas?"
  
  - Alicia... - perspėjo Dreikas.
  
  "Mmm, taip, taip ir turi būti".
  
  "Tada geriau nejudėsiu. Mes nenorime, kad jis dabar veiktų tokioje uždaroje erdvėje, ar ne?
  
  Laimei, kai atrodė, kad Kensi ruošiasi duoti niūrų atsakymą, liftas sustojo ir pasigirdo atvykimo garsas. Durys atsidarė ir komanda praktiškai iškrito į koridorių. Drake'as apžiūrėjo sienas ir ieškojo ženklo. Žinoma, ten nieko nebuvo.
  
  "Kur yra 7 laboratorija?"
  
  "Pasukite į dešinę, trečios durys išilgai", - pasakė Lauren.
  
  "Puikus".
  
  Dahlas ėjo į priekį, vis dar atsargus, bet atrodė pasitikintis. Grėsmė buvo daug didesnė, tačiau Drake'as nė akimirkai nepamiršo, kodėl jie čia. Paskutinio teismo tvarka. Ką dar jie suplanavo?
  
  Yorgi nusiėmė kaukę, gaudydamas orą. Kensi prisijungė, pažeisdamas taisykles, o paskui Smitas pasekė pavyzdžiu ir pažvelgė į Haydeną, kai ji bejėgiškai išskėtė rankas.
  
  - Sukilėliai, - pasakė Dahlas ir toliau ėjo.
  
  "Sakyčiau, sukčiai", - sakė Kenzi. "Skamba geriau."
  
  Ji stovėjo šalia jo.
  
  "Jei nebūčiau taip gerai disciplinuotas, velniškai prisijungčiau prie jūsų".
  
  "Nesijaudink. Mes galime dirbti šiuo klausimu."
  
  Dreikas pastūmė ją į nugarą. - Žinai, kad jis lankė privačią mokyklą, ar ne, Kenzai? Tu niekada jo nepalaužysi".
  
  "Mossad turi savo metodus".
  
  Dahlas pažvelgė per petį. "Ar jūs abu užsičiauptumėte? Stengiuosi susikaupti".
  
  "Matai, ką noriu pasakyti?" Drake'as pasakė.
  
  "Sutelkti dėmesį į ką?" - paklausė Alicija. "Skaičiai nuo vieno iki keturių?"
  
  "Štai mes", - pasakė Dahlas. "7 laboratorija".
  
  "Ar pats viską skaičiuoji, Torsti? Palauk, manau, kad kažkur turiu lipduką.
  
  Haydenas pasistūmė į priekį. "Formavimas, žmonės. Pažiūrėk atgal. Saugokitės liftų iš abiejų pusių. Man reikia Lauren telefonu, kad prijungtų mane prie biologinio ginklo, ir man reikia laboratorijos, kad būtų saugu. Ar manote, kad galite tai padaryti?"
  
  Be pauzės jie išsiskirstė ir užėmė savo pozicijas. Drake'as ir Haydenas turėjo patekti į laboratoriją patys. Pirmiausia jie įėjo į išorinį biurą, kuriame buvo daugybė reikmenų, visi paviršiai buvo padengti įvairiausiais įrankiais. Drake'as neįsivaizdavo, kas tai yra, bet atrodė gyvybingi ir brangūs.
  
  Už stiklinės sienos buvo vidinė, saugi patalpa.
  
  - Lauren, - pasakė jis. "7 laboratorija susideda iš dviejų kambarių. Išorinis ir vidinis. Viduje greičiausiai yra cheminių medžiagų valdymo patalpa, kurią galima užsandarinti ir išleisti.
  
  Nieko. Ryšys nutrūko.
  
  Dreikas pažvelgė į Heideną. "Kas per-"
  
  "Atsiprašau, Matt. Haydenas. Laboratorijos visada yra ekranuotos dažniu, todėl signalai negali patekti ir išeiti. 7 laboratorija yra kitokio lygio nei likusi objekto dalis, todėl prireikė šiek tiek laiko, kol išjungėme papildomą apsaugą.
  
  - Nesijaudink, - pasakė Haydenas. "Kur eiti?"
  
  "Vidaus kambarys. Ten turėtų būti stiklinė spintelė. Ar matai tai?"
  
  Dreikas nuėjo prie didelės stiklinės sienos. "Taip. Tolimajame kampe.
  
  "Akivaizdu, kad biologiniai ginklai nėra panašūs į ginklus. Jis turėtų būti laikomas maždaug kavos kolbos dydžio kanisteryje. Jį galima atpažinti pagal kodą PD777. Supratau?"
  
  "Supratau". Jis priėjo prie durų kodų skydelio ir įmušė nepaisymo kodą. "Nieko". Jis atsiduso. "Ar šiame kambaryje gali būti kitoks kodas?"
  
  "Leisk man sužinoti. Problema ta, kad visi viršininkai, technikai ir laborantai miega ten su jumis.
  
  "Jau nekalbant apie rusus, švedus ir izraeliečius. Paskubėk".
  
  Drake'as klausėsi, kaip Haydenas tarėsi su komanda. Viskas buvo tylu, baisu. Tada Smithas urzgė per savo komunikaciją.
  
  "Judėjimas rytiniais laiptais. Štai jie ateina!"
  
  "Aš aptikau judėjimą vakarinėje", - pranešė May. "Paskubėk".
  
  "Laikykite tuos liftus", - pasakė Heidenas. "Mums jų prireiks labai greitai".
  
  Drake'as galvojo apie šaudymą per stiklą. Be abejo, tai būtų neperšaunama ir potencialiai pavojinga. Išorinėje patalpoje taip pat buvo stiklinių spintelių, užpildytų mėgintuvėliais ir kanistrais, kuriuose galėjo būti bet koks kiekis nuodų.
  
  Lauren sušuko naują kodą. Dreikas trenkė jam kumščiu. Durys atsivėrė. Jis nubėgo į tolimiausią kambario galą, atidarė spintą ir pradėjo ieškoti kanistro. Haydenas buvo paliktas. Kiekvienas komandos narys, prisidengdamas nugaras, mato kitą.
  
  Drake'as ėjo per kanistrą po kanistro. Ant kiekvieno iš jų buvo juodos, paryškintos raidės ir skaičiai, ir jie buvo netinkami. Praėjo minutė. Smithas atidengė ugnį laiptais, o May padarė tą patį po kelių sekundžių. Jie buvo užpulti, meldžiantis, kad niekas nebūtų toks idiotiškas, kad į kovą pasiųstų granatą.
  
  "Supratau!"
  
  Jis pakėlė konteinerį, užtruko pusę sekundės, kad prisimintų, jog jame yra biologinis ginklas, galintis sunaikinti bent Ameriką, ir pakišo po ranka. "Laikas eiti".
  
  Kaip vienas, suderintas, jie pradėjo trauktis. May ir Smithas uždengė laiptus, kol Drake'as ir Haydenas pasiekė koridorių, o tada Yorgi ir Dal uždengė juos. May ir Smithas greitai atsitraukė, kai Alicia paspaudė lifto mygtuką.
  
  Durys iškart atsivėrė.
  
  - Greičiau! - sušuko Mai, greitai pasirodydama už kampo. "Jie atsilieka nuo manęs keliomis sekundėmis".
  
  Ji grąžino ugnį ir prispaudė juos prie žemės.
  
  Smitas pasuko kitu keliu, kurį dabar dengia Dahlas, abu vyrai traukėsi link durų.
  
  Ir tada pradėjo skambėti pavojaus signalai, galingas, panašus į ragą, riaumojimas, kuris užpildė ausis ir perdavė jausmus.
  
  "Kas po velnių tai?" Dreikas rėkė.
  
  "Ne. O ne!" Lauren rėkė atgal. "Išeik iš ten. Išeik iš ten dabar! Jie ką tik išleido į sistemą. Ji nutilo. "O Dieve... tai zarinas".
  
  Jau liejosi pro prieškambario stogo angas ir šonines lifto angas.
  
  
  TRISDEŠIMT SKYRIUS
  
  
  Drake'as nuslopino pradinę baimės bangą paminėjęs Sarino vardą. Jis žinojo, kad tai mirtina. Žinojau, kad tai buvo laikoma masinio naikinimo ginklu. Jis žinojo, kad Smithas, Yorgi ir Kenzi nusiėmė kaukes.
  
  Ir jis pamatė, kaip sakoma, bespalvį, bekvapį skystį, tekantį pro ventiliacijos angas.
  
  "Niekada neabejojau, kad jie čia laiko zariną". Haydenas užpuolė Yorgi. "Bet tai..." Ji pagriebė jo kaukę.
  
  Drake'as žinojo, kad beveik viskuo galima manipuliuoti, sukonstruoti ar net iš naujo įsivaizduoti. Vienintelis apribojimas buvo vaizduotė. Skysta nervus paralyžiuojanti medžiaga buvo be galo lanksti. Dabar jis iš visų jėgų puolė į Kenzi, bet pamatė, kad Alicia ir May jau yra ten. Izraelietė buvo su kauke, tačiau jos akys jau buvo užmerktos, o kūnas suglebęs.
  
  Priklausomai nuo dozės, zarinas gali nužudyti per 1-10 minučių.
  
  - Ne, - pasakė Dreikas. "Ne ne ne".
  
  Smithas nuslydo žemyn lifto šonu, jau be sąmonės, kol Dahlui pavyko visiškai užsitraukti kaukę ant veido.
  
  Liftas pakilo aukštyn, grįžo į pirmą aukštą.
  
  "Ką turėtume daryti?" - sušuko Haidenas per komunikaciją. "Kiek laiko jie turi?"
  
  "PSO?" Lauren atsakė natūraliai. "Kas buvo sužeistas?"
  
  "Tiesiog surask prakeiktą laboratorinę žiurkę arba gydytoją ir pasakyk, ką daryti!
  
  Kinimaka pakėlė Smitą jam ant peties, kai durys atsivėrė. Drake'as pamatė, kad jis ruošiasi išbėgti, tada pirmas atskubėjo, žinodamas, kad havajietis tikriausiai pamiršo laukiančius švedus, rusus ir izraeliečius. Jis iš karto pamatė, kaip atrodė, silpni garai, skverbiasi pro visas aukšto lygio ventiliacijos angas. Jo širdis sustojo. "Jis buvo išleistas ir čia".
  
  "Visas kompleksas", - sakė Lauren. "Čia turiu laboratorijos techniką".
  
  - Man jo nereikia, - atsikvėpė Kinimaka. "Mums reikia atropino. Kur tas prakeiktas atropinas?
  
  Į liniją pasigirdo naujas balsas. "Kiek žmonių užsikrėtė? Ir iki kokio lygio?"
  
  Drake'as apžiūrėjo teritoriją ir nutaikydamas ginklą nubėgo priedangos. Alicija jį palaikė. Judėjimas į priekį privertė juos sustoti.
  
  "Po velnių!" Haydenas verkė. "Laboratorijoje turime tris savo ir dešimtys žmonių jau be sąmonės. Turite ateiti čia su priešnuodžiu ir padaryti tai dabar!
  
  "Sarinas yra mirtinas", - sakė vyras. "Tačiau nužudymas gali užtrukti valandą. Mes einame teisingu keliu, patikėkite manimi. Buvome tam pasiruošę. Sakykite, ar aukoms sunku kvėpuoti?
  
  Dreikas atsigręžė. Haydenas užtruko šiek tiek laiko patikrinti. - Taip, - pasakė ji su gumulu gerklėje. "Taip tai yra".
  
  Drake'as stebėjo, kaip Dalas eina prie Kenzi, švelniai atitraukė ją nuo Alicijos ir apglėbė ant rankų. Jis žiūrėjo tiesiai į Kinimaką. Niekas kitas. Niekur kitur. Pasaulis išnyko, ir tik vienas dalykas liko ant švedo sąžinės.
  
  "Mano. Ką turėtume daryti?"
  
  Didysis havajietis prunkštelėjo. "Atropinas ir automatinis injektorius".
  
  Balsas iškart atsakė. "Kiekviename aukšte yra medicinos įstaigos. Kiekviename skyriuje yra keletas priešnuodžių, o atropinas yra vienas iš jų. Ten taip pat rasite automatinius purkštukus. Tiesiog įkiškite jį į šlaunies raumenį.
  
  "Aš žinau, ką daryti!"
  
  Drake'as laukė, kol technikas pasakys Kinimakai, kur eiti, tada nuėjo pirmas. Jokio sėlinimo, jokio išsisukinėjimo prie stalų; šį kartą jie stojo priešingai, palaikė savo žuvusius draugus, metė iššūkį bet kuriai nesąžiningai tautai, pakankamai kvailai, kad galėtų juos priimti. Grindys vis dar buvo nusėtos kūnais, tik dabar šie miegantys kūnai buvo susirangę, kankinami skausmo, kai kurie jau drebėjo.
  
  Įėjimo durys buvo sunaikintos. Į vidų įsiveržė vyrai su kaukėmis ir kostiumais.
  
  Drake'as nuspyrė kėdę į šalį ir pastebėjo medicinos skyrių viename iš kambario kampų. Jis bėgo. Dešinėje gulėjo kevlaru apsirengusio ruso kūnas, į kurį jie šaudė. Dar du gulėjo šalia jo; jie susitraukė ir mirė. Sarinas jiems taip pat stipriai smogė. Cheminis išmetimas veiksmingai sustabdė mūšį, o SPIR vis dar turėjo biologinį ginklą.
  
  Haydenas puolė į priekį be ginklo rankose ir atidarė medicinos skyriaus duris. Viduje priešais juos stovėjo keliolika ampulių, pripildytų blizgančio skysčio. Jie buvo aiškiai pažymėti, o Kinimaka šaukė ant atropino; Mai ištraukė automatinį purkštuką ir užpildė jį. Kinimaka įsmeigė adatą Smithui į veidą vos sekundės prieš tai, kai Dalas padarė tą patį su Kenzie. Alicia ir Mai susidorojo su Yorgi, o tada komanda knibždėte knibžda, išsekusi, sustingusi, išsigandusi, kad viltis, kuri užpildė jų širdis, dabar atrodė tokia beviltiška.
  
  Praėjo minutės. Dreikas atsisuko į Kinimaką. "Kas dabar vyksta?"
  
  "Na, atropinas blokuoja zarino poveikį. Jie turi apsisukti".
  
  "Stebėkite šalutinį poveikį", - sakė technikas. "Iš esmės haliucinacijos. Bet galvos svaigimas, pykinimas, neryškus matymas..."
  
  - Nesijaudink, - tarė Alicija. "Nėra nieko blogiau už pietus aludėje komandai SPEAR".
  
  "Sausa burna. Padidėjęs širdies susitraukimų dažnis..."
  
  "Taip."
  
  Praėjo dar kelios minutės, ir Dreikas bejėgiškai žiūrėjo į Jorgos veidą, šimtą kartų per sekundę norėdamas, kad jam sugrįžtų bent lašelis gyvybės. Haydenas paklausė techniko, ar jie galėtų pašalinti zariną iš sistemos ir leisti visiems nusiimti kaukes, tačiau padėtis vargu ar buvo kontroliuojama. Kas išleido zariną, gali turėti kitų planų.
  
  "Dabar mes taip pat esame sistemoje", - patikino Lauren. "FTB sulaikė keletą aukšto lygio kompiuterių mokslininkų, kurie jau kurį laiką gilinosi į šią bylą.
  
  - Turite kokių nors naujienų apie kitas specialiųjų pajėgų komandas? - paklausė Haydenas.
  
  "Manome, kad taip. Aš tik gaunu patvirtinimą. Ten viskas šiek tiek painu".
  
  Dreikas paglostė Yorgi skruostą į dešinę nuo kaukės. "Papasakok man apie tai".
  
  Rusas šiek tiek pajudėjo, pakeldamas rankas. Jo akys atsivėrė ir tuščiu žvilgsniu pažvelgė tiesiai į Dreiką. Jis kosėjo ir bandė nusiimti kaukę, bet Dreikas laikė ją vietoje. Su atropinu ar be jo, geriausia nieko nepalikti atsitiktinumui. Smithas taip pat kovojo, o paskui Kenzie; Dahlas išleido ilgą, girdimą palengvėjimo atodūsį. Komanda pasinaudojo proga trumpai, silpna šypsena.
  
  "Pakelkime juos į orą", - pasakė Haydenas. "Šiandien čia jau baigėme".
  
  Lauren vėl susisiekė. "Viskas su jais gerai? Visi jie?" Ji vis dar nežinojo, kas buvo užkrėstas.
  
  "Kol kas viskas gerai, meile", - sakė Drake'as. "Nors būtų malonu, kad gydytojas juos patikrintų".
  
  "Čia jų turime keliolika".
  
  "Aš dabar ateisiu pas tave", - pasakė Heidenas.
  
  Komanda persigrupavo ir padėjo vieni kitiems išeiti iš durų. Haydenas prispaudė biologinį ginklą prie krūtinės, net dabar nežinodamas, kuo gali pasitikėti. Ji uždavė Lauren klausimą per komunikaciją.
  
  "Jį reikia nugabenti į saugią vietą Dalase", - sakė Lauren. "Čia turiu detalių. Jie tavęs laukia".
  
  Heidenas žiūrėjo į Dreiką pavargusiomis akimis už kaukės.
  
  Tai niekada nesibaigia.
  
  Drake'as tiksliai žinojo, ką ji galvoja. Kai jie atvyko į greitosios pagalbos skyrių, nusiėmė kaukes ir rado Lauren, jie pradėjo jaustis šiek tiek labiau pailsėję. Drake'as mėgavosi, kai jam atnešė karštą kavą, o Alicija bliovė išgerti butelio vandens. Mai paėmė iš jos taurę, gurkštelėjo, tada pakvietė atsigerti iš panaudoto butelio.
  
  Kenzi ištiesė ranką ir paėmė iš May ir atsiduso. "Kodėl aš matau jus keturis?"
  
  Alicija grąžino vandenį. "Taigi, dar gyvas? Ei, ar tai skaičiuojama kaip trejetas?
  
  Drake'as žiūrėjo. "Tu žinai kažką? Sužinosiu, kada ateis laikas mesti šį darbą, kai nustosite vienas kitą pykinti. Tada aš išeisiu į pensiją".
  
  Lauren akimirkai atsitraukė nuo Smitho, kai jos centrinę ryšių sistemą užklupo informacijos užtvara. Tai apima nemalonaus vaikino Vašingtone, vietinės operacijos Dalase ir, kiek mažesniu mastu, gynybos sekretoriaus ryšius.
  
  Ji mostelėjo ranka, kad grupė pasiklausytų, prieš prisimindama, kad gali pasinaudoti ryšiu. "Ei, na, labas. Aš duosiu tau adresą Dalase ir tu turėtum pakeliui. Kuo ilgiau šie biologiniai ginklai lieka gamtoje, tuo didesnis pavojus. Dabar turime šiek tiek paaiškinimo. Atrodo, kad pradinis trankvilizatorius, kuris buvo skirtas beveik visiems laboratorijoje dirbantiems žmonėms, buvo suaktyvintas per perteklinį kodą, kai tik atidarėte Geronimo karstą. Atrodo, kad jie galvoja, kad kulto dabar gali ir nebūti, bet bent vienas žmogus vis dar gali jiems dirbti. Sariną taip pat suaktyvino tas pats kodas ir, be jokios abejonės, tas pats asmuo. Insaideris? Gal būt. Tačiau nepamirškite, kad turėjome nuimti apsauginius laboratorijos ekranus, kad signalas patektų į vidų.
  
  "Turite užtikrinti, kad žmonės neišeitų, kol miegantis agentas neatliks savo darbo", - sakė Haydenas.
  
  "Ant jo. Bet tai dar ne viskas. Kūnai buvo suskaičiuoti". Ji atsikvėpė. "Mūsų laboratorijos darbuotojai ir nekalti civiliai atliko gerą darbą. Atrodo, kad jie visi reaguoja į atropiną. Spėjama, kad dėl to, kad jie miegojo ant grindų, gavo tik silpnas dozes, o pagalba atvyko greitai. Dabar identifikavimo problemų nėra, bet kadangi žinojome rusų ir švedų pozicijas, turime manyti, kad esame teisūs. Trys rusai žuvo, du dingo. Du švedai žuvo, vienas dingęs. Ir trys izraeliečiai mirė, du dingo.
  
  "Jie negavo atropino?" - susirūpinęs paklausė Dahlas.
  
  "Žinoma, jie tai padarė, bet po civilių. Ir tai tikrai juos smogė agresyviau.
  
  Tuo metu Smithas, Yorgi ir Kenzi jau stovėjo ant kojų, atrodė pailsėję ir nekantrauja imtis veiksmų. Drake'as susimąstė, ar tai gali būti vienas iš minėtų šalutinių poveikių.
  
  - Yorgi, - pasakė jis. "Pažiūrėk į Aliciją. Ką tu matai?"
  
  Rusas nusijuokė. "Ledai ir aštrūs čili?"
  
  Dreikas nusijuokė. "Jam viskas gerai".
  
  Alicija giliai susiraukė. "Ką po velnių tai reiškia. Jogas? Jogas? Nagi, bičiuli. Tu žinai, kad aš tave myliu, bet jei neišpilsi pupelių, turėsiu tave nužudyti.
  
  Dreikas patraukė ją link laukiančių automobilių. "Puikiai padaryta, mano meile, tu ką tik įrodėte jo mintį".
  
  
  TRISdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Greitis buvo jų pasirinkimas, gelbėtojas, jų Dievas ir geriausias būdas išlikti gyvam dabar.
  
  Jie neturėjo iliuzijų, kas jų gali laukti pakeliui į Dalasą. Nesvarbu, kiek policijos pareigūnų padėjo; nesvarbu, kiek FTB visureigių ir SWAT furgonų rikiavosi maršrute, žmonės, su kuriais jie susidūrė, buvo vieni geriausių pasaulyje ir jie ras išeitį.
  
  Priklausomai nuo to, kam jie iš tikrųjų dirbo.
  
  Drake'as pamatė transporto priemones, kurias jie gavo trumpai kelionei per Dalasą - dvi vyriausybės išduotas transporto priemones su keturių ratų pavara - ir paspaudė stabdžius.
  
  "Tai tikrai neveiks."
  
  Prisiminęs automobilių stovėjimo aikštelę ir jos turinį, jis linktelėjo link poros stovėjimo vietų šalia išvažiavimo.
  
  "Jie bus".
  
  Lauren išreiškė savo sutikimą. "Aš paprašysiu FTB ištirti tai."
  
  "Greitai". Dreikas jau ėjo ta kryptimi. "Visi? Pakrauk po velnių. Netrukus mums prireiks visos turimos amunicijos".
  
  Su Haydenu centre jie puolė prie automobilių, juodo slaptos spalvos Dodge Challenger ir šviesiai mėlyno Mustang su dviem baltomis juostelėmis išilgai variklio dangčio. Dahlas modifikavo "Mustang", o tai buvo puiku, nes Drake'as norėjo "Challenger". Policijos automobiliai šnibždėjo, ruošdamiesi išvalyti kelią per Dalaso centrą. Sraigtasparnis sklandė netoliese ir perspėjo, kad labai tikėtina, kad jį numuš SWAT komandos. Abu automobiliai buvo pakankamai nauji, kad juos būtų galima nulaužti - FTB nereikėjo raktų.
  
  Drake'as įlipo kartu su Yorgi, kuri užėmė keleivio vietą, Haydeną, Aliciją ir May. Jis linksmai šypsodamasis užvedė variklį.
  
  "Tai garsas, dėl kurio keldavausi iš lovos prieš šeštą ryto", - sakė jis.
  
  Alicija į tai nekreipė dėmesio. Ji priprato prie jo vaikiškumo ir leido tai suprasti visiems.
  
  Drake'as užvedė variklį. Dahlas paleido Mustangą šalia jo ir abu vyrai išsišiepė pro dvi eiles langų, pagaliau kartu.
  
  Heidenas bakstelėjo kanistrą į sėdynės atlošą. "Biologiniai ginklai".
  
  "Mmm, taip. gerai."
  
  Jis prisispaudė prie grindų, pasuko vairą ir įvairavo automobilį į siaurą aikštelės erdvę bei nuskubėjo į išvažiavimą. Automobilis atsimušė į nelygią dangą, priekinis pakėlimas ir galinis subraižymas. Skraidė kibirkštys.
  
  Už Drake'o Dahlas pamatė, kaip per priekinį stiklą blyksteli kibirkštys, sekundei apimdamos jį ugnimi. Akivaizdu, kad jis nebuvo laimingas.
  
  "Keenellas, Dreikai. Ar bandėte į tai patekti?"
  
  "Tiesiog vairuok", - atsakė Haydenas. "Saugus pastatas yra vos už devynių minučių.
  
  "Taip, galbūt lenktynių trasoje", - sakė Smithas. "Bet tai yra Dalasas, ir šie du nėra lenktynininkai."
  
  - Ar nori nušauti, Lanselotai? Dreikas atsiduso. "Perlipk per šį švedą ir pasiimk jį".
  
  "Nesvarbu".
  
  "Esate piktas?" Alicija prisijungė. - Žinoma, ne, Lanselotai.
  
  - Ar galime... - Haydenas pabandė dar kartą.
  
  Lauren balsas užgožė jos paties. "Priešas artėja", - pasakė ji, tada: "Nešaudyk, Lanselotai".
  
  Drake'as išvengė didelio pasukimo, tiksliai sureguliuodamas vairavimą ir naudodamas abi kelio juostas. Priekyje stovėjo policijos automobilis, kuris neleido kitiems vairuotojams kirsti kelio. "Challengers" pralėkė pro sankryžą, dabar apsuptą daugiaaukščių pastatų. "Mustang" praskriejo po pusės sekundės, vos nepraleisdamas "Dodge" galinio sparno. Drake'as pažvelgė į galinio vaizdo veidrodėlį ir matė tik sukąstus Dahlio dantis.
  
  "Dabar aš žinau, ką reiškia būti persekiojamam ryklio".
  
  Kažkur priekyje buvo likęs rusų, švedų ir izraeliečių kontingentas, kurių visų pareiga buvo viena - gauti biologinį ginklą, kuris buvo specialiai sukurtas sunaikinti Amerikos maisto atsargas.
  
  "Kodėl mes tiesiog jo nesunaikinus?" - tarė Kinimaka laikydamasis už parankės.
  
  "Tai teisingas klausimas", - pažymėjo Dahlas.
  
  - Taip, - pasakė Lauren. "Bet man ką tik pasakė, kad yra protokolai. Procedūros. Darykite tai neteisingai ir galite nužudyti save bei daugybę kitų.
  
  Drake'as atleido dujas, kai priekyje pasirodė staigus posūkis. Policija ir vėl uždarė visus kitus maršrutus, o jis grakščiai manevravo automobiliu už kampo, numetęs padangas ir lėkdamas per raudoną šviesoforo signalą. Dahlas buvo keliomis pėdomis nuo jo. Pėstieji rikiavosi gatvėse, žvilgčiodami ir gestikuliuodami, tačiau juos sulaikė policija su megafonu. Drake'as visada puikiai žinojo, kad kai kurie gali neklausyti.
  
  "Polininkai negali su tuo susitvarkyti", - sakė Haydenas. "Lėtinkite, vaikinai. Mums liko penkios minutės".
  
  Tuo metu iš šalutinės gatvės išlėkė pikapas, kuris vos neatsitrenkė į nepastebimą policijos pareigūną. Jis pasuko į jų kelią ir pasivijo juos. Yorgi jau buvo nusiritęs langą, o Mai išmušė stiklą iš užpakalio.
  
  Pikapas, sidabrinis F-150, artėdamas žengė žingsnį. Išsišypsantis veidas už vairo spoksojo į juos ir stebėjo juos dvigubai labiau nei kelią. Yorgi atsilošė kėdėje.
  
  "O ne, ne, ne. Tai nėra gerai. Pažįstu ją. Pažįstu ją. "
  
  Dreikas greitai žvilgtelėjo. "Mano nuomone, jis atrodo kaip Rusijos sunkiaatletis.
  
  "Ji dalyvavo olimpinėse žaidynėse", - sakė Yorgi. "Tai buvo prieš jai tapus slapta karine žudike, viena geriausių kada nors išėjusių iš Rusijos. Ji yra Olga.
  
  Drake'as sulėtino greitį, kai prieš greitai lekiančius automobilius išlipo būrys pėsčiųjų, dauguma jų laikė mobiliuosius telefonus per centimetrus nuo akių.
  
  - Olga?
  
  "Taip, Olga. Ji yra legenda. Niekada apie ją negirdėjote?
  
  "Ne šiame kontekste. Ne".
  
  Sidabrinis F-150 staigiai pakrypo ir trenkėsi į savo Challenger šoną. Išsilaisvinęs iš klajojančios bandos, Dreikas vėl paleido dujas ir veržėsi į priekį, o Challengeris atsakė patenkinamu riaumojimu. Olga padarė dar vieną posūkį, taikydamasi į galinį trijų ketvirčių sparną, bet praleido keliais centimetrais. Jos F-150 kirto į kitą pusę, tiesiai tarp Drake ir Dahl. Švedas manevravo savo Mustang iš paskos.
  
  "Aš negaliu to trenkti", - sakė jis. "Per daug rizikinga".
  
  "Aš negaliu jos nušauti", - pasakė Mai. "Ta pati problema".
  
  - Kaip ji tikisi pabėgti? Kinimaka susimąstė.
  
  "Olga yra nenugalima", - patikino Yorgi. "Ir ji niekada nepasiseka."
  
  "Tai jai puiku", - sakė Alicia. - Galbūt jūs abu galėtumėte pasislėpti po tuo pačiu čiužiniu.
  
  Trys automobiliai skriejo į priekį, kitos transporto priemonės buvo iš esmės užblokuotos, o pėsčiuosius įspėjo nuolatinis policijos sirenų kaukimas. Drake'as vykdė Haydeno nurodymus, o Haydenas sėdėjo priklijuotas prie nešiojamos palydovinės navigacijos ekrano.
  
  Dreikas pamatė ilgą tiesią prieš save.
  
  - Lik su manimi, Dal, - pasakė jis. "Įstumk kalę į kampą".
  
  Jis įsibėgėjo, laikydamasis kelio centro. Nuklydusi transporto priemonė iš tikrųjų pradėjo trauktis iš šalutinės gatvės, tačiau sustojo, kai vairuotojas pamatė artėjantį persekiojimą. Drake'as laikė plaktuką nuleistas, stebėdamas Olgą ir Dahlį už jos. Varikliai ūžė, o padangos pradėjo ūžti. Stiklinės vitrinos ir biurų pastatai mirgėjo tarsi rūke. Pėstieji iššoko ant kelio fotografuoti. Policijos automobilis prisijungė prie persekiojimo, traukdamas kartu su Olga, todėl Drake'as dabar turėjo du automobilius iš galo.
  
  "Trys minutės", - pasakė Haydenas.
  
  - Paimkite ginklus, žmonės, - pasakė Alicija.
  
  "Tikėkimės, kad rusų kalytė tyliai neišnyks", - pasakė Kenzie.
  
  Jorgis sunkiai nurijo seiles šalia Dreiko.
  
  Tada atsitiko keisčiausias ir baisiausias dalykas. Figūros įbėgo į kelio vidurį, krito ant vieno kelio ir atidengė ugnį.
  
  Kulkos išplėšė "Challenger" priekinį galą, atsitrenkė į metalą ir permušė varžtus. Į orą skrido kibirkštys. Drake'as vairavo automobilį visiškai tiesiai.
  
  "Pataikykite į sušiktą denį!" - jis rėkė.
  
  Daugiau kadrų. Policija išlėkė nuo šaligatvio bandydama sustabdyti šaulius. Civiliai pasislėpė. SWAT komanda paliko priedangą ir bėgo kartu su policija, ginklai buvo nutaikyti, bet nenaudoti, nes galėjo nukentėti kitoje kelio pusėje esančius žmones.
  
  Drake'o priekinis stiklas sprogo, skeveldros nukrito ant striukės, pečių ir ant kelių. Kulka pataikė į galvos atramą vos centimetrais į dešinę nuo ausies. Jorkšyrietis palaukė dar dvi sekundes, leido šauliams vėl išsirikiuoti, o tada su didele jėga atitraukė "Challenger".
  
  Palikti Olgos F-150 ugnies linijoje.
  
  Ji pati susisuko vairą, pataikydama policininkui į dešinę pusę, tačiau kulkos vis tiek pataikė. Šalia jos sėdintis vyras staiga suglebo; raudona užliejo automobilio vidų. Kitas rusas mirė, o liko tik vienas.
  
  Dahlas staiga atsidūrė tiesioginėje ugnies linijoje.
  
  Tačiau iki tol šauliai buvo susitelkę į artėjančius policininkus ir SWAT, tik du iš jų apsisuko ir atidarė dengiančią ugnį, ruošdamiesi bėgti. Drake'as matė minią perskrodžiančias kulkas, matė, su kokia panieka šie žmonės - tikriausiai izraeliečiai - elgėsi su civiliais.
  
  "Po velnių su viskuo", - pasakė jis. "Tai nebus toleruojama".
  
  "Dreikas!" Haydenas perspėjo. "Dvi minutės".
  
  Mai suėmė už peties. "Tai turi būti padaryta."
  
  Drake'as nuspaudė dujų pedalą ir nurijo žemę tarp automobilio ir bėgančių kovotojų. Yorgi išlindo pro vieną langą, o Mai - pro kitą. Nutaikę ginklus, jie paleido po tris šūvius palei negyvų tiesią gatvę, be jokios galimybės patirti kitų aukų, ir išsviedė bėgančius žmones.
  
  Drake'as staigiai pasisuko, vengdamas jų krintančių kūnų.
  
  "Niekšūnai".
  
  Užpakalinio vaizdo veidrodėlyje policininkai juos sulaikė. Tada Olga ir Dalas grįžo, lenktyniaudami kiek galėdami, lenktyniaudami vienas su kitu kelio centre. Olgos automobilis buvo aplietas krauju, trūko priekinis stiklas, išdaužyti posparniai, šonai, žibintai, nuo vienos padangos nukrito guma. Bet ji vis tiek atėjo, nenumaldoma, kaip uraganas.
  
  - Devyniasdešimt sekundžių, - garsiai perskaitė Heidenas.
  
  - Kur? - Aš paklausiau. - paklausė Dreikas.
  
  Ji sušuko adresą. "Staigiai pasukite į dešinę, tada į kairę ir pastatas bus tiesiai priešais jus, blokuodamas kelią.
  
  - Kitaip, - įsiterpė Lauren. "Izraeliečiai paliko mūšį. Ir lenktynės".
  
  "Neleistina", - sakė Kensi. "Kaip aš ir maniau. To niekada nebūtų nutikę, jei mūsų vyriausybė būtų įsitraukusi.
  
  Dahlas nenuleido akių nuo kelio. "Tai, kas ateina iš tavęs, mane stebina".
  
  "To neturėtų būti. Nesakau, kad jie nesielgs, nežudys ir suluošins svetimoje žemėje. Draugiška teritorija. Sakau, kad jie to taip atvirai nedarytų".
  
  "Ak, tai prasmingiau".
  
  Drake'as sulėtino greitį, spustelėdamas stabdžius ir staigiai pasuko riaumojantį Challengerį į dešinę. Beveik pasiekęs tolimąjį bortelį, jis įjungė variklį ir išgirdo padangų cypimą, ieškodamas traukos. Paskutinę akimirką jie pagavo ir išspjovė žvyrą ir padėjo pastumti automobilį į priekį. Tikėjosi, kad Dahlas gali pastumti Olgos gynėją jai besisukdamas, tačiau rusė buvo per protinga ir neapdairiai įpjovė kampą ir išsiveržė į priekį. Šiukšlių dėžė atšoko aukštai už jos ir atsitrenkė į priekį.
  
  - Trisdešimt sekundžių, - pasakė Heidenas.
  
  Tada viskas nuėjo į pragarą.
  
  
  TRISdešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Olga rizikavo viskuo, greitai artėdamas prie Challenger bagažinės.
  
  Drake'as pamatė greitai artėjantį kairįjį posūkį ir pasiruošė apsukti automobilį.
  
  Visą tą kelią mintyse jį persekiojo nerimas, kad paskutinis likęs švedas yra kažkur ten. Bet jis niekada nepasirodė.
  
  Vis tiek.
  
  Kareivis iššoko iš parduotuvės, į ginklą laikydamas grėsmingai atrodantį automatą, kruvinu veidu, iškreiptu skausmo grimasos. Jam skaudėjo, bet jis liko misijoje. Dar viena neteisėta ataka. Kita trečioji šalis, naudojanti specialiųjų pajėgų žmones.
  
  Drake'as sureagavo akimirksniu. Kokie buvo variantai? Atrodė, kad pavojingai judėdamas į kairįjį kraštą, bandydamas idealiai pritaikyti "Challenger" naujoje siauroje gatvelėje, jis gali mesti užnugarį atakuojančiam švedui. Tai buvo vienintelis žaidimas, kuriame nebuvo atsižvelgta į tai, kad vyras turėjo mirtiną ginklą.
  
  Haydenas ir Yorgi sėdėjo kitoje automobilio pusėje. Švedas atrodė taip, lyg ketino apipurkšti visą automobilį, kai šis slydo į šoną. Jo pirštas įsitempė. Drake'as kovojo su vairu, tvirtai jį laikė, dešine koja spaudė dujas tinkamu greičiu.
  
  Švedas atšaudė beveik tašką - likus kelioms sekundėms iki to, kai jam turėjo atsitrenkti automobilio uodega.
  
  Ir tada visas pasaulis pašėlo, apsivertė aukštyn kojomis, kai Olga iš visų jėgų rėžėsi į dreifuojantį Challenger. Ji nė trupučio nesumažino greičio. Ji trenkėsi savo automobiliu į "Dodge" šoną, todėl jis apsisuko, sutraiškė švedą ir nusiuntė jo kūną pusiaukelėje. Drake'as sugriebė už vairo, nematydamas tiesiai, kaip automobilis sukasi; du posūkius, tada ji atsitrenkė į aukštą bortelį ir apvirto.
  
  Jis trenkėsi ant stogo, vis dar slysdamas ir braižydamas per betoną, kol atsitrenkė į parduotuvės priekį. Stiklas išdužo ir pradėjo lyti lietus. Drake'as stengėsi išlaikyti pusiausvyrą. Alicia buvo apstulbusi, Yorgi buvo apstulbusi.
  
  Olga paspaudė stabdžius ir kažkaip sugebėjo staigiai sustabdyti F-150.
  
  Drake'as pamatė ją apverstame šoniniame veidrodyje. Langai buvo išdaužyti iš visų pusių, bet plyšiai buvo per maži, kad kas nors galėtų lengvai įlįsti. Jis išgirdo, kaip Mai sunkiai prisisegė saugos diržą ir jį nusisega. Jis žinojo, kad ji judri, bet netikėjo, kad ji tilps pro galinį langą. Jie negalėjo apsiginti.
  
  Olga trypčiojo link jų, jos didžiulės rankos ir kojos dirbo, jos veidas buvo toks kupinas pykčio, kad galėjo sudeginti visą pasaulį. Kraujas pasidengė jos veido bruožais ir nuo kaklo nutekėjo ant pirštų, varvėdamas ant grindų. Vienoje rankoje ji laikė kulkosvaidį, kitoje - raketų paleidimo įrenginį. Drake'as pamatė tarp dantų įspaustą atsarginį žurnalą ir kareivišką peilį prie jos šono.
  
  Užtaisydama spragą ji buvo negailestinga. Artėjant mirčiai. Jos akys niekada nemirksėjo. Garai ir dabar ugnis išlindo iš už jos esančio automobilio, laižydami jos figūrą. Tada Drake'as pamatė mėlyną blyksnį ir suprato, kad atvyko Mustang. Pamatė besišypsančią Olgą. Jis pamatė, kaip komanda iššoko iš kito automobilio.
  
  Olga nukrito ant vieno kelio, nukreipė raketos paleidiklį į savo didžiulį petį ir nusitaikė į apverstą Challenger.
  
  Ar ji tada sunaikins biologinį ginklą?
  
  Ji jį prarado. Už šio demoniško veido nėra jokios racionalios minties.
  
  Jie buvo bejėgiai. Moterys ant galinės sėdynės dabar atsigavo, išsilaisvino ir bandė rasti vietos manevruoti. Jie nematė, kas ateina, ir Drake'as jiems nesakė. Jie niekaip negalėjo nieko padaryti.
  
  Olga nuspaudė gaiduką ir raketa užsidegė.
  
  Draugai, šeima, taip mes einame...
  
  Torstenas Dahlas ėjo kaip baisus mušamas avinas; bėgdamas visu greičiu, iš visų jėgų, iš nugaros trenkėsi į Olgą. Raketos paleidėjas paslydo, jo amunicija nukrypo ir iššovė kita trajektorija. Pats Dahlas, gelbėdamas situaciją, turėjo patirti stipriausią sukrėtimą savo gyvenime, nes Olga nejudėjo.
  
  Švedas tiesiog stačia galva įbėgo į stipriausią pasaulyje plytų sieną.
  
  Dahlas nukrito ant nugaros su lūžusia nosimi ir buvo be sąmonės.
  
  Olga mostelėjo pašėlusiam švedui, vos nepastebėdama nuostabios atakos. Ji pakilo kaip naujas kalnas, numetė raketų paleidiklį ant žemės ir viena ranka pakėlė kulkosvaidį, iš apačios tebevarva kraujas, taškydamas grindis.
  
  Drake'as visa tai pamatė ir atsisuko, kad išstumtų Yorgi, o paskui Haideną. Jo galva vis dar sukosi, bet sugebėjo patraukti Alicijos akį.
  
  "Mums viskas gerai?" Ji žinojo, kad kažkas negerai.
  
  "Aš ką tik mačiau, kaip Dalas smogė Olgai iš visų jėgų ir atšoko be sąmonės, ir ji beveik nepastebėjo.
  
  Alicija vos atgavo kvapą. "Šūdas. Aš".
  
  - O dabar ji turi kulkosvaidį.
  
  Haydenas buvo laisvas. Mai šoktelėjo paskui ją, išsiverždama pro mažą tarpelį. Drake'as atsisuko ir žiūrėjo į veidrodį net bandydamas prasiskverbti pro savo mažus erdvės langelius. Olga išlygino ginklą, vėl išsišiepė, iškėlė laisvą ranką ir ištraukė dantį iš burnos, numetusi jį ant žemės. Tuo metu atvyko likę Dahlio komandos draugai.
  
  Ir vienas iš jų buvo "Mano Kinimaka".
  
  Tiesą sakant, havajietis visu greičiu paleido kojas nuo žemės, ištiestas rankas, žmogaus sviedinys sugriovė raumenų ir kaulų kamuoliuką. Jis smogė Olgai į pečius, tiksliau, geriau nei Dahlas, ir stipriai suspaudė. Olga svyravo šešias pėdas į priekį, ir tai jau savaime buvo stebuklas.
  
  Kinimaka apsisuko priekyje, veidu į rusą.
  
  Kulkosvaidis nukrito ant grindų.
  
  Dreikas perskaitė jos lūpas.
  
  - Turėtum atsiklaupti, žmogau.
  
  Kinimaka pasuko šienapjūtę, nuo kurios Olga mikliai išsisukinėjo, greičiau, nei galėjo pagalvoti Dreikas. Tada jos pačios kumštis giliai trenkėsi į Mano inkstus, todėl havajietis akimirksniu pargriuvo ant kelių ir aiktelėjo.
  
  Kenzi ir Smithas pasiekė mūšio vietą. Drake'as negalėjo atsikratyti jausmo, kad to nepakaks.
  
  Jis raižėsi tol, kol mėsa nuplėšė nuo pilvo, kol sugirgždėjo dubens kaulas. Jis išlipo iš automobilio ir nepaisė šviežio kraujo. Signalizuodamas visiems, išskyrus Heideną, jis ėmė šlubuoti link mūšio, kai aplinkui skambėjo sirenos, mirksinčios mėlynos šviesos užpildė jo regėjimo lauką, o orą užpildė vyrų, policininkų ir kareivių riaumojimas.
  
  Jis klaidžiojo gatve, artėdamas prie Olgos. Rusas nekreipė dėmesio į Smithą, kai šovė jai į pilvą; ji sugriebė Kenzi už plaukų ir numetė į šalį. Rudos kuokšteliai liko suspausti ruso rankose, o Kenzi, sukrėstas, apsivertė ir nuriedėjo grioviu, nuplėšdamas kūną. Tada Olga trenkė savo ranka Smithui ant riešo, numušdama ginklą ant žemės ir priversdama karį rėkti.
  
  "Ar tu šauni į mane? Nuplėšsiu tau ranką ir pasmaugsiu kruvinu galu".
  
  Drake'as sukaupė jėgas ir smogė jai iš nugaros, suduodamas tris smūgius į inkstus ir krūtinę. Jis būtų panaudojęs ginklą, bet per avariją jį pametė. Olga net nepastebėjo užpuolimo. Tai buvo tarsi atsitrenkimas į medžio kamieną. Jis apsidairė ir ieškojo ginklo, kažko, ką galėtų panaudoti.
  
  Jis tai matė.
  
  Pribėgo Mai, paskui Alicija, o paskui Yorgi, balta kaip paklodė. Drake'as pakėlė raketų paleidimo įrenginį, pakėlė jį virš galvos ir iš visų jėgų nuleido rusui ant nugaros.
  
  Šį kartą ji persikėlė.
  
  Kinimaka pašoko į šoną, kai didžiulis kalnas griuvo ant vieno kelio. Atsarginis žurnalas jai iškrito iš dantų. Jai nuo diržo nukrito RPG. Drake'as numetė ginklą sunkiai kvėpuodamas.
  
  Olga atsistojo, atsisuko ir nusišypsojo. "Trypsiu tave tol, kol būsi šiukšle ant betono".
  
  Dreikas nusvyravo. Olgos smūgis sugniuždė jo šlaunį ir perdavė skausmo sprogimą nuo vieno kūno galo iki kito. Alicia pateko į vandenį, bet buvo išmesta aukštai į orą ir trenkėsi į Kenzi. Kinimaka pakilo prieš trenksmą galvai, kuris nusiuntė jį tiesiai į užpakalį. Smithas smogė daugybę smūgių į kūną, o po to tris - į gerklę ir nosį, todėl Olga pratrūko juoktis.
  
  "O, ačiū, mažute, kad padėjai man atsikratyti skreplių. Dar viena, prasau."
  
  Ji apnuogino Smitho smūgį savo veidą.
  
  Alicija padėjo Kenziui atsikelti. Prie jų veržėsi policininkai. Drake'as negalėjo nenorėti, kad jie liktų nuošalyje. Tai gali tapti kraujo vonia. Jis bandė atsistoti ir jam pavyko ant vienos kojos.
  
  Olga sugriebė Smithą už gerklės ir numetė į šalį. Kinimaka papurtė savo didžiulę galvą, dabar prie Olgos kojų, ir sudavė pustuzinį neįtikėtinų smūgių į storas šlaunis.
  
  Ji smogė Kinimakai į galvą ir nuleido jį žemyn. Ji atrėmė kitą Drake'o puolimą ir pargriovė jį atgal, net kai kraujas laisvai tekėjo iš jos ausų, dešinės akies ir daugybės įpjovimų bei mėlynių ant kaktos. Jos skrandyje atsivėrė skylė, kurioje Smithas ją nušovė, ir Drake'as susimąstė, ar tai galėtų būti būdas ją sustabdyti.
  
  May patraukė Olgos dėmesį. "Pažiūrėk į mane", - pasakė ji. "Pažiūrėk į mane. Aš niekada nebuvau nugalėtas".
  
  Susidomėjimo išraiška kirto kruviną miną. "Bet tu esi ne daugiau kaip viena iš mano prakaito liaukų. tu supermergina? Stebuklinga moteris? Scarlett Johanssen?
  
  "Aš esu Mai Kitano".
  
  Olga nepatogiai pajudėjo į priekį, stumdama Smitą ir artėjančią Aliciją į šalį. Mai pritūpė. Olga puolė. Mai šoko toli, toli, o paskui parodė į dešinį Olgos petį.
  
  "Ir kol aš atitraukiau tave, mano draugas Yorgi tave sunaikins".
  
  Olga nuostabiai greitai apsisuko. "Ką..."
  
  Yorgi pririšo raketų paleidiklį prie pečių, įsitikino, kad paskutinė granata buvo tinkamai padėta, o tada paleido tiesiai į Olgos kūną.
  
  Dreikas nusileido.
  
  
  TRISDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Vėliau SPEAR komanda dingo. Perdavus biologinį ginklą, jie buvo išvaryti iš nusikaltimo vietos ir per nenatūraliai ramaus miesto širdį nuvežti į vieną saugiausių FTB namų kaime. Tai buvo ranča, būtinai nedidelė saugumo sumetimais, bet vis dėlto ranča su nuosavu namu, arklidėmis ir koralais. Jie laikė arklius, kad parduotų iliuziją, ir rančos ranką, kad juos mokytų, bet jis taip pat dirbo federalams.
  
  Komanda buvo nepaprastai laiminga, kai atvyko į saugią vietą, o dar laimingesnė išsiskirstė ir uždarė duris į skirtingus kambarius. Žmogui jie buvo sumušti, išsekę, sumušti, sumušti, nukraujuoti.
  
  Visas jas permirkė kraujas, mėlynės ir plaukuotumas taip pat. Tie, kurie neprarado sąmonės, norėjo tai padaryti; o tie, kurie tai padarė, apgailestavo, kad negalėjo padėti. Drake'as ir Alicia įėjo į savo kambarį, nusirengė ir nuėjo tiesiai į dušą. Karšto vandens srovė padėjo nuplauti ne tik kraują. Drake'as padėjo Alicijai, o Alicia padėjo Drake'ui tose vietose, kur jų rankos buvo per daug sumuštos, kad padėtų.
  
  Komanda nepalūžo, bet buvo šiek tiek priblokšta.
  
  - Visada yra kažkas, - atsiduso Drake'as, kai vanduo trenkėsi į jį visa jėga, - kuris gali nuversti tave iš kojų.
  
  "Aš žinau". Alicija į delną įsipylė saujas skysto muilo. - Ar matėte, kaip Dahlas atsimušė nuo jos?
  
  Drake'as pradėjo kosėti. "O, ne, prašau. Nejuokink manęs. Prašau".
  
  Drake'ui nebuvo keista, kad po to, ką ką tik matė, jis taip greitai rado humorą. Šis žmogus buvo kareivis, išmokytas susidoroti su traumomis ir širdies skausmais, mirtimi ir smurtu; jis tai darė didžiąją savo gyvenimo dalį, bet kareiviai susidorojo kitaip. Vienas iš tokių būdų buvo palaikyti draugystę su kolegomis; kiti visada turėjo žiūrėti iš gerosios pusės.
  
  Kai tai įmanoma. Buvo situacijų, kurios net kareivį parklupdė ant kelių.
  
  Dabar Alicija, iškirpta iš to paties audinio, prisiminė Kinimakio kovą su didžiule Olga. "Velnias, tai buvo kaip Godzilos kūdikis prieš Godzilą. Kruvinasis Mano buvo labiau sukrėstas nei sužeistas.
  
  "Jis tikrai gali atmušti galvą". Dreikas nusijuokė.
  
  - Ne! Alicia nusijuokė ir jie kurį laiką prabangiai gyveno kartu, norėdami atsikratyti skausmo.
  
  Vėliau Drake'as išlipo iš dušo, nusimetė vonios paklodę ir grįžo į miegamąjį. Jį apėmė nerealumo jausmas. Prieš valandą jie buvo pačiame Pragaro centre, pasinėrę į vieną sunkiausių ir kruviniausių savo gyvenimo mūšių, o dabar prausėsi rančoje Teksase, apsupti sargybinių.
  
  Kas toliau?
  
  Na, o teigiama pusė buvo ta, kad jie laimėjo tris iš keturių pagrindinių krypčių. Ir trys iš keturių Raitelių. Ordinas buvo paslėpęs keturis ginklus, todėl pagal Drake'o šiek tiek nenuoseklų, miglotą ir visiškai neapibrėžtą skaičių liko tik vienas. Jis nusijuokė iš savęs.
  
  Po velnių, tikiuosi, kad supratau teisingai.
  
  Už nugaros pasigirdo žingsniai ir jis apsisuko.
  
  Alicija stovėjo visiškai nuoga ir spindėjo nuo dušo vandens, plaukai prilipo prie sumušto peties. Drake'as spoksojo ir pamiršo užduotį.
  
  - Po velnių, - pasakė jis. "Taigi, kartais yra gera matyti jus abu".
  
  Ji priėjo ir nusiėmė jo rankšluostį. "Ar manote, kad turime laiko?"
  
  - Nesijaudink, - pasakė jis su šypsena balse. "Tai neužima daug laiko".
  
  
  * * *
  
  
  Vėliau, kai jie atrado mėlynes ir bandė jų išvengti, Drake'as ir Alicia apsivilko šviežius drabužius ir nuėjo į didžiulę virtuvę. Drake'as nebuvo tikras, kodėl jie pasirinko virtuvę; atrodė kaip natūrali susitikimų vieta. Įstrižai besileidžiančios saulės spinduliai prasiskverbė pro panoraminius langus, suteikdami aukso atspalvį medinėms grindims ir virtuvės įrangai. Kambaryje buvo šilta ir kvepėjo ką tik iškepta duona. Dreikas atsisėdo ant baro kėdės ir atsipalaidavo.
  
  "Galėčiau čia praleisti mėnesį".
  
  - Dar vienas raitelis, - pasakė Alicija. - O tada darome pertrauką?
  
  "Ar galime tai padaryti? Turiu galvoje, kad tai neskamba kaip žodžio "pailsėk, meile" pabaiga.
  
  - Na, mes vis tiek turime atsakyti Qrow, - gūžtelėjo pečiais, - apie Peru. Ir Smithas gali turėti problemų. Neturėtume vykti į misiją, kai mūsų šeimos narys turi bėdų.
  
  Dreikas linktelėjo. "Taip, aš sutinku. Ir tada yra SEAL komanda 7.
  
  "Kada nors ateis mūsų šventė", - atsiduso Alicija, atsisėdusi ant ešerio šalia jo.
  
  "Ei, žiūrėk, ką atnešė katė! - sušuko Dreikas pamatęs Dahlį.
  
  Švedas atsargiai įėjo pro duris. "Būtent šūdas, aš bandau vaikščioti, bet viskas prieš akis yra dviguba".
  
  - Ar manote, kad vaikščioti sunku? Drake'as pasakė. "Ar norite pabandyti apsiprasti?"
  
  Dahlas čiupinėjo kelią prie baro kėdės. "Kas nors atnešk man atsigerti".
  
  Alicija pastūmė vandens butelį link jo. "Aš eisiu pasiimti daugiau."
  
  Dreikas susirūpinęs pažvelgė į savo draugą. - Ar tau teks palaukti iki pabaigos, bičiuli?
  
  "Tiesą pasakius, su minute viskas gerėja.
  
  - O, nes prisimenu, kaip tu sėdėjai kivirčo metu su Olga.
  
  "Pašik, Dreikai. Niekada nenoriu to prisiminti."
  
  Dreikas nusijuokė. - Tarsi mes kada nors leisime tau apie tai pamiršti.
  
  Likusi komanda atvažiavo po truputį, o po dvidešimties minučių jie visi sėdėjo prie baro, gėrė kavą ir vandenį, vaisius, lašinių juosteles ir daugiau žaizdų, nei galėjo suskaičiuoti. Kinimaka į nieką nežiūrėjo, o Smitas nieko negalėjo laikyti dešinėje rankoje. Yorgi buvo nepaprastai prislėgtas. Kensi negalėjo nustoti skųstis. Tik May, Lauren ir Hayden atrodė savimi.
  
  - Žinai, - pasakė Haydenas. "Džiaugiuosi, kad mes visi kartu tai išgyvenome. Galėjo būti daug blogiau. Atropinas padarė savo darbą. Ar yra kokių nors poveikių, vaikinai?
  
  Yorgi, Smithas ir Kenzi sumirksėjo. Kensi kalbėjo už juos visus. "Manau, kad Olga pranoko poveikį."
  
  Haydenas nusišypsojo. "Gerai, nes mes dar nebaigėme. Tos komandos, kurios nesilankė Fort Sill ir Dalase, ieškojo paskutinio užuominos. Laimei, Vašingtono ekspertų grupė ir NSA sugebėjo stebėti pagrindinius žaidėjus.
  
  "SAS?" - pasiūlė Dreikas.
  
  "Na, britai, taip. Po jų seks Kinija ir visa, kas liko iš Prancūzijos...
  
  "SEAL komanda 7?" - paklausė Dahlas.
  
  "Nežinoma, nedeklaruota ir neteisėta", - sakė Haydenas. "Pagal Crowe".
  
  "Yra aukštesnės struktūros nei gynybos ministras", - sakė Kinimaka.
  
  "Prezidentas Koburnas nenorėtų mūsų iškabinti išdžiūti", - paprieštaravo Dreikas. - Turiu tikėti, kad jis nieko nežino apie ruonius.
  
  - Sutinku, - pasakė Haydenas. "Ir nors aš sutinku su Mano, kad yra būtybių, aukštesnių už Varną, yra daug klastingesnių. Tokios, kurios užklumpa tave iš šono, netikėtai ir palieka mažai pasirinkimo. Turiu tikėti, kad vyksta daugiau, nei žinome.
  
  "Tai nepadeda mūsų problemai". Smitas nusijuokė ir sunkiai pakėlė pieno stiklinę.
  
  "Teisingai". Haydenas paėmė saują vaisių ir patogiai įsitaisė. "Taigi, sutelkime dėmesį į tai, kad baigtume šią blogą motiną ir grįšime namo. Mes vis dar esame didžiausia komanda ir geriausia. Net ir dabar britai gavo tik vienos dienos pranašumą. Kinai taip pat. Dabar, atrodo, iš visų kitų tik prancūzai pagyvėjo. Jie atsiuntė kitą trijų žmonių komandą, kad susisiektų su vieninteliu likusiu originalu.
  
  "Tai yra tas pats specialiųjų operacijų pajėgų mūšyje", - sakė Dahlas. "Mes esame viršuje".
  
  "Taip, bet vargu ar tai bus aktualu. Ir melas. Nėra taip, kad dykumoje būtume susikibę rankomis ar kartu".
  
  "Tai grubus, nenuspėjamas mūšis", - sakė Dahlas. "Tai yra taip tikra, kaip yra."
  
  Haydenas linktelėjo ir greitai tęsė. "Apibendrinkime įsakymo tekstą. "Keturiuose žemės kampuose radome Keturis Raitelius ir išdėstėme jiems Paskutiniojo teismo ordino planą. Tie, kurie išgyvens Teismo kryžiaus žygį ir jo pasekmes, teisėtai valdys aukščiausiąjį. Jei skaitote tai, mes pasiklydome, todėl skaitykite ir sekite atsargiai. Paskutiniai mūsų metai praėjo rinkdami paskutinius keturis pasaulio revoliucijų ginklus: karą, užkariavimą, badą ir mirtį. Susivieniję jie sunaikins visas vyriausybes ir atvers naują ateitį. Būk pasiruošęs. Surask juos. Keliaukite į keturis Žemės kampelius. Raskite Strategijos Tėvo ir tada Chagano poilsio vietas; baisiausias kada nors gyvenęs indėnas, o paskui - Dievo rykštė. Tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo. Mes aplankėme Khaganą 1960 m., praėjus penkeriems metams po užbaigimo, įdėjome užkariavimą į jo karstą. Mes radome rykštę, kuri saugo tikrąjį paskutinį teismą. Ir vienintelis nužudymo kodas yra tada, kai pasirodė raiteliai. Ant Tėvo kaulų nėra identifikavimo ženklų. Indėnas apsuptas ginklų. Paskutinio teismo tvarka dabar gyvena per jus ir viešpataus amžinai.
  
  Ji baigė ir gurkštelėjo.
  
  "Viskas gerai? Manau, kad dabar tai prasmingiau. Ordinas miręs, seniai dingęs, bet jame vis dar yra maža jų dalis. Gal kurmis. Vienišas. Gal dar kažkas. Tačiau tai yra pakankamai gera, kad būtų galima nulaužti laboratoriją Dalase, ir pakankamai gerai, kad pašalintų daugybę specialiųjų pajėgų, todėl negalime to nuvertinti.
  
  Ji nutilo, kai Dreikas mostelėjo ranka. - Taip?
  
  - Ar žinai, kur jam geriausia būti? - jis paklausė. "Vašingtono ekspertų grupės viduje. Arba dirbti NSA.
  
  Haydeno akys išsiplėtė. "Po velnių, tai tikrai geras punktas. Leisk man apie tai pagalvoti." Ji prisipylė juodos kavos iš stiklinio ąsočio.
  
  "Laikas bėga, mano draugai", - sakė Mai.
  
  "Taip, aš su tavimi". Haidenas užsikimšo burną. "Tada paanalizuokime tekstą: paskutinis žemės kampas yra Europa. Turime rasti Dievo rykštės kapą, kuris yra mirties raitelis ir saugo tikrąjį paskutinį teismą. Blogiausia iš visų. O ar buvo žudymo kodas, kai pasirodė raiteliai? Aš to dar nesuprantu, atsiprašau.
  
  "Manau, kad ekspertų grupė tai daro jau kurį laiką? Yorgi pasakė.
  
  Dabar Loren, kuri buvo atsirėmusi į didžiulį šaldytuvą, prabilo. "Žinoma turi. Senovės vadui romėnai, su kuriais jis kovojo ir žudė, kadaise suteikė abejotiną "Dievo vėliavėlės" titulą. Jis tikriausiai buvo sėkmingiausias iš barbarų valdovų ir užpuolė Rytų ir Vakarų Romos imperijas, kai gyveno apie 406-453 m. buvo baisiausias Romos priešas ir kadaise buvo cituojamas: "Kur aš praėjau, žolė niekada nebeaugs".
  
  "Kitas šlovintas senovės masinis žudikas", - sakė Dahlas.
  
  "Hunas Attila, - sakė Laurenas, - 434 m. nužudė savo brolį, kad taptų vieninteliu hunų valdovu. Anot istoriko Edwardo Gibbono, žinomas dėl savo įnirtingo žvilgsnio, Attila dažnai vartydavo akis, "tarsi mėgaudamasis savo įkvėptu siaubu". Galiu įsivaizduoti, kokią baimę tai būtų įkėlę Romos mūšio lauke.
  
  "Gavome", - sakė Drake'as. "Attila buvo blogas berniukas arba geras berniukas, priklausomai nuo to, kurioje pusėje tu buvai. Ir kas parašė istorijos knygas. Kaip ir kur jis mirė?
  
  "Keliose prieštaringuose pasakojimuose aprašoma, kaip jis mirė. Nuo kraujavimo iš nosies iki peilio naujosios žmonos rankose. Radę jo kūną, vyrai pagal hunų paprotį išplėšė plaukus nuo galvų ir padarė gilias, šlykščias žaizdas veide. Buvo sakoma, kad Attila, būdamas toks baisus priešas, gavo žinią iš dievų apie savo mirtį kaip fantastišką staigmeną. Palaiminimas. Jo kūnas buvo paguldytas didžiulės lygumos centre, šilkinėje palapinėje, kad visi galėtų pamatyti ir grožėtis. Geriausi genčių raiteliai važinėjo aplinkui ir pasakojo apie didžiuosius jo žygdarbius prie laužų. Tai buvo didžiulė mirtis. Toliau rašoma, kad virš jo kapo buvo surengta šventė". Lauren ir toliau kartojo atitinkamus dalykus, kuriuos konsteblis šnibždėjo jai į ausį. Nebuvo prasmės montuoti garsiakalbį.
  
  "Jie užantspaudavo jo kapus auksu, sidabru ir geležimi, nes jis turėjo tris. Ir jie tikėjo, kad šios trys medžiagos yra tinkamos didžiausiems iš visų karalių. Žinoma, buvo pridėta ginklų, turtų ir retų brangakmenių. Ir, atrodo, taip pat pagal paprotį jie nužudė visus tuos, kurie dirbo prie jo kapo, kad jo vieta būtų paslaptyje.
  
  Alicija apsidairė į sėdinčius prie stalo. "Vienas iš jūsų mirs", - pasakė ji. "Neprašykite manęs tavęs palaidoti. Ne prakeiktas šansas".
  
  "Jūs būsite ir nuliūdę, ir apsidžiaugę išgirdę, kad Atilos kapas yra viena didžiausių prarastų laidojimo vietų istorijoje. Žinoma, iš kai kurių kitų - seniai dingusio karaliaus Ričardo III kūno, aptikto po Lesterio automobilių stovėjimo aikštele prieš keletą metų - manome, kad juos vis dar galima rasti. Gal Kleopatra? Seras Frensis Dreikas? Mocartas? Bet kuriuo atveju, kalbant apie Atilą, manoma, kad hunų inžinieriai Tisos upę nukreipė pakankamai ilgai, kad išdžiūtų pagrindinė upės vaga. Attila buvo palaidotas ten savo nuostabiame, neįkainojamame trigubame karste. Tada Tisza buvo paleistas, amžinai slėpdamas Attilą.
  
  Tuo metu jie išgirdo artėjančio sraigtasparnio garsą. Haidenas apsidairė po kambarį.
  
  "Tikiuosi, jūs, berniukai ir mergaitės, esate pasiruošę kitam mūšiui, nes tai toli gražu nesibaigė".
  
  Dreikas ištempė skaudančius raumenis. Dahlas bandė laikyti galvą ant pečių. Kensi susiraukė, kai palietė įbrėžimą ant nugaros.
  
  - Teisybės dėlei, - pasakė Dreikas. "Čia man vis dar buvo nuobodu".
  
  Haydenas nusišypsojo. Dahlas linktelėjo kaip įmanydamas. May jau buvo ant kojų. Lauren nuėjo link durų.
  
  - Nagi, - pasakė ji. "Jie daugiau informuos mus pakeliui".
  
  "Europa?" - paklausė Yorgi.
  
  "Taip. Ir už paskutinį mirties raitelį".
  
  Alicija nušoko nuo baro kėdės. "Puikus pokalbis", - sarkastiškai pasakė ji. "Iš tavęs tai skamba taip įdomiai, kad net mano kojų pirštai pradeda dilgčioti.
  
  
  TRISDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Dar vienas skrydis, dar viena kova horizonte. Drake'as įsitaisė patogioje kėdėje ir klausėsi, kaip Lauren išsakė Kolumbijos apygardos sprendimus ir išvadas Atilos Huno byloje. Komanda sėdėjo įvairiose pozicijose, ėmėsi visko, ką galėjo ir stengėsi nekreipti dėmesio į skausmą dėl neseniai praminto "Olgos incidento".
  
  "Attilos kapas yra prarastas istorijoje", - padarė išvadą Lauren. "Niekada nerasta, nors buvo keletas netikrų atradimų. Taigi, - ji nutilo ir klausėsi, - ar girdėjote apie gravitacinę anomaliją?
  
  Dahlas atsigręžė. "Šis terminas turi keletą reikšmių".
  
  "Na, tai yra mūsų tikslas. Visai neseniai mokslininkai atrado didžiulę ir paslaptingą anomaliją, palaidotą po poliarinio ledo sluoksniu. Ar tu tai žinojai? Jis milžiniško dydžio - 151 mylios skersmens ir beveik tūkstančio metrų gylio. NASA palydovų aptikta, tai buvo gravitacinė anomalija, nes pokyčiai jos aplinkoje rodė, kad krateryje yra didžiulis objektas. Dabar, atmetus laukines teorijas, šis objektas yra gravitacinė anomalija. Jis yra neteisingai išdėstytas, nejuda kaip visa kita aplink jį, todėl gali būti aptiktas galingu radaru.
  
  "Jūs kalbate apie žemės skverbimosi radarą", - sakė Dahlas. "Mano senoji specialybė".
  
  Dreiko akys išsiplėtė. "Tu esi tikras? Maniau, kad tai vyriškas striptizas mergvakariuose. Jie vadino tave Šokančiu Vikingu.
  
  Dahlas jį pavargo. "Liaukis".
  
  Alicia pasilenkė prie manęs. "Jis atrodo rūstus", - teatrališkai sušnibždėjo ji.
  
  "Atšokus nuo nieko neįtariančios senolės, tai tau padarys".
  
  Keista, bet Smithui akyse buvo ašaros. - Turiu pasakyti, - sušnibždėjo jis, - "Aš niekada nemačiau, kad kas nors taip stipriai atsimuštų į ką nors be batuto". Jis paslėpė veidą, bandydamas nusiraminti.
  
  Kinimaka paglostė jam per petį. "Ar tau viskas gerai, broli? Niekada anksčiau nemačiau tavęs besijuokiančio, žmogau. Tai keista".
  
  Lauren įsikišo, išgelbėdama švedą nuo daugiau erzinimų. "GPR, bet intensyvaus masto. Turiu omenyje, kad "Google" žemėlapiuose yra toks keistas dalykas, vadinamas Antarktida. Tai galite pamatyti iš savo nešiojamojo kompiuterio. Bet ar rasti ką nors tokio mažo kaip Atilos kapas? Na, tai apima mašinų ir programinės įrangos naudojimą, kurių NASA dar net neprisipažino.
  
  "Ar jie naudojasi palydovu?" - paklausė Yorgi.
  
  "O taip, visos šaunios tautos tai turi".
  
  "Įskaitant Kiniją, JK ir Prancūziją". Drake'as nurodė jų oponentų sąrašą.
  
  "Žinoma. Iš kosmoso kinai galėtų atpažinti savo automobilyje sėdintį asmenį, patikrinti jo naršomas interneto svetaines ir klasifikuoti valgomo sumuštinio turinį. Bet koks vyras. Beveik bet kur".
  
  - Tik vyrai? - paklausė Kenzi. - Ar ir moterys?
  
  Lauren nusišypsojo ir sušnibždėjo: "Man ausyje yra vyras, kuris tai perduoda. Skamba šiek tiek jaunai, lyg jis dar neatrastų moterų.
  
  Drake'as klausėsi, kaip sraigtasparnis skrenda per dangų tarp Amerikos ir Europos, trečiojo ir ketvirtojo žemės galų.
  
  - Gerai, bet kokiu atveju... - mirktelėjo Lauren. "Jei sujungtume mažai žinomą Piskaros geografiją, viename tekste rašoma, kad garsieji Atilos rūmai buvo tarp Dunojaus ir Tisos, Karpatų kalvose, aukštutinės Vengrijos ir kaimyninio Zazberino lygumose. Kur kas neaiškesnė ištrauka sako, kad Atilos kapas buvo priešais jo rūmus.
  
  "Bet palaidotas po upe", - pasakė Mai.
  
  "Taip, Tisza kerta Vengriją iš šiaurės į pietus, nes yra didžiulis Dunojaus intakas. Upės kelias padės mūsų mokslininkams. Tikimasi, kad jų tyrimai, naudojant geofizines technologijas, apjungs palydovą, magnetą, MAG ir žemės skverbimosi radarą. Magnetinius tyrimus papildo pasirinktų anomalijų GPR profiliai. Jie taip pat sako galintys pamatyti, ar upė kada nors buvo nukreipta. Ji gūžtelėjo pečiais. "Kalbame apie tūkstančius ir tūkstančius vaizdų, kuriuos turi peržiūrėti kompiuteris ir tada priimti sprendimą.
  
  "Gerai, gerai, taigi mes vykstame į Vengriją". Alicija apsimetė, kad skauda galvą. "Tiesiog pasakyk tai."
  
  Komanda atsitraukė ir stebėjosi, kaip sekasi agresyviems kolegoms.
  
  
  * * *
  
  
  Vengrija, Dunojus ir Tisa naktį atrodė taip pat juodi kaip ir visa kita Europa, bet Drake'as žinojo, kad šiuo metu čia daug neramesnė. Ten gulėjo galingiausias iš keturių raitelių - Mirtis - ir tie, kurie jį rado, gali nulemti pasaulio ateitį.
  
  Komanda nusileido, vėl pakilo, vėl nusileido, o tada įsėdo į didžiulį, neatspindintį furgoną, kad užbaigtų paskutinę kelionės dalį. Skaičiuoklės dar nieko nesuprato, plotai vis dar dideli, o taikinys mažas, jau nekalbant apie senus ir galimai degradavusius. Būtų buvę puiku išsiaiškinti, kaip Ordinas veikė savarankiškai, bet staigios jų žmogžudystės prieš daugelį dešimtmečių nutraukė bet kokį atsitraukimą.
  
  Lygumose jie įkūrė stovyklą, lauke paskyrė sargybinius ir apsigyveno viduje. Pūtė stiprus vėjas, plazdendamas palapines; siurrealistinė visko, ką jie darė per pastarąsias dienas, tikrovė vis dar bandė pasinerti.
  
  Ar mes tikrai dabar čia, stovyklavę pusiaukelėje į Vengrijos kalną? Drake'as apie tai pagalvojo. O gal Olga vis dar mus muša?
  
  Tiesą kalbėjo žydinti palapinės drobė, kaip ir besirangianti figūra šalia jo. Alicija, įsisupusi į miegmaišį, o tik akys matosi.
  
  - Ar šalta, meile?
  
  "Taip, ateik čia ir sušildyk mane".
  
  - Prašau, - pasakė Dahlas kažkur į pietus nuo Dreiko pėdų, - ne šiandien.
  
  - Sutinku, - pasakė Kenzi iš rytų. "Pasakyk kalei, kad tau skauda galvą ar pan. Kas žino, kur ji buvo? Ligų skaičius ir panašiai, ir taip toliau.
  
  - Vadinasi, apie ketvertą nėra jokio klausimo?
  
  - Taip, - pridūrė Mai, stovintis prie įėjimo į palapinę. - Juolab, kad mūsų yra penki.
  
  "Pamišęs, aš pamiršau, kad tu čia, Sprite. Vis dar negaliu patikėti, kad jie uždarė mus visus į vieną prakeiktą palapinę".
  
  "Aš, pavyzdžiui, mėgstu miegoti lygumose", - tarė Dahlas atsikeldamas. "Tada gal užmigsiu".
  
  Drake'as stebėjo, kaip švedas eina link išėjimo, manydamas, kad pasinaudos proga paskambinti Džoanai. Jų santykiai išliko ore, bet netrukus ateis diena, kai kažkas priims nuolatinį sprendimą.
  
  Atėjo aušra, o ekspertai iš Vašingtono pasiūlė pusšimtį vietų. Komanda išsiskirstė ir ėmė kapstytis, išmesdama iš galvų ir širdžių nuostabius kraštovaizdžius: žėrinčią mėlyną Tisos gyvatę, kartais plačią, kartais keistai siaurą, žole apaugusius Karpatų kalvos, be galo giedrą dangų. Vėsus vėjelis, pučiantis plačiose erdvėse, buvo sveikintinas, malšinantis nuovargį ir raminantis mėlynes. Drake'as ir kiti nuolat domėjosi, kur yra jų priešai. britų, kinų ir prancūzų. Kur? Per artimiausią kalvą? Niekas nematė nė menkiausios užuominos apie stebėjimą. Atrodė, kad kitos komandos pasidavė.
  
  "Ne tavo vidutinė relikvijų medžioklė", - kartą pasakė Drake'as. "Vargu ar žinau, kur toliau atsidursiu".
  
  "Sutinku", - pasakė Dahlas. "Vieną akimirką mes visi kovojame, o kitą - viskas paprasta. Ir vis dėlto galėjo būti blogiau".
  
  Pirmoji diena prabėgo greitai, paskui antra. Jie nieko nerado. Pradėjo lyti, o paskui akinanti saulė. Komanda pakaitomis ilsėjosi ir leido keliems samdomiems darbuotojams kurį laiką juos atleisti. Angliškai nemokantys vyrai ir moterys buvo paskirti iš gretimo kaimo. Vieną dieną Alicia atrado skylę žemėje, galbūt seną tunelį, bet jos jaudulys greitai išblėso, kai jos paieškos atsidūrė aklavietėje.
  
  "Nenaudinga", - pasakė ji. "Galime būti per metrą nuo jo ir vis tiek jo nerasime".
  
  - Kaip manote, ar tai buvo nepastebėta visus šiuos metus?
  
  Dahlas toliau kraipė galvą, įsitikinęs, kad jie kažko nesuprato. "Tai man ant liežuvio galo", - kartojo jis ne kartą.
  
  Drake'as negalėjo atsispirti. "Tu turi omenyje Olgą, ar ne? Tai buvo labai trumpa patirtis, drauge.
  
  Dahlas urzgė vis dar žiūrėdamas.
  
  Dar nakvynė ir dar kelios valandos palapinėje. Įtempčiausias iš šių vakarų buvo tada, kai Drake'as pradėjo kalbėti apie Webbo pareiškimą, jo palikimą ir slaptą informacijos saugyklą.
  
  "Kitą kartą turime sutelkti dėmesį į tai. Jo surinktos paslaptys gali būti pražūtingos. Stulbinantis".
  
  "Kam?" Dahlas pasakė. - Tie, kurie prieš mus buvo ne tokie blogi.
  
  "Išskyrus tą, kurio dar nežinome", - sakė Mai.
  
  "Po velnių, tikrai? Aš pamiršau. Kuris tai yra?"
  
  Japonė nuleido balsą ir kalbėjo tyliai. "Vienas iš jūsų miršta".
  
  Ilgą, skausmingą akimirką stojo tyla.
  
  Alicia jį sulaužė. "Turiu sutikti su Drake'u. Tai galioja ne tik mums. Webbas buvo persekiojimo specialistas ir labai turtingas asilas. Jis turėjo būti purvas ant visų.
  
  Dėl klaidingo pavojaus jie išskubėjo iš palapinės, įkritę į žemę ir purvą, tarp griuvėsių ir smėlio senovės laidojimo vietoje. Jų giliai susierzinus paaiškėjo, kad tai nepriklauso Attila. Bent jau ne tiek, kiek jie galėjo pasakyti.
  
  Vėliau palapinėje jie grįžo prie savo minčių.
  
  "Yra tiek daug ką spręsti", - sakė Haydenas. "Galbūt ši Webbo slėptuvės paieška ir tai, ką vėliau atradome, gali apsaugoti mus nuo to, kas gali ateiti.
  
  "Joshua mirtis Peru? Mūsų nepaklusnumas? Abejotinas sprendimas ir neaiškus pavadėlis? Turime kam nors atsakyti. Vienu pravardžiavimu galite išsisukti. Bet trys? Keturi? Mūsų sąskaitos yra neigiamos, žmonės, ir aš neturiu omenyje pernelyg didelių išlaidų.
  
  "Taigi, SEAL komanda 7? - paklausė Dahlas.
  
  - Galbūt, - sumurmėjo Heidenas. "Kas žino? Bet jei jie užpuls mus su išankstiniu nusistatymu, prisiekiu Dievu, kad smogsiu lyginamoji jėga. Ir taip bus su jumis visais. Tai yra įsakymas".
  
  Atėjo kita diena ir medžioklė tęsėsi. Jų pastangas sutrukdė lietus. Vašingtono ekspertų grupė grįžo su dar septyniomis svetainėmis, iš viso dvidešimt tris. Dauguma jų davė tik tuščias erdves ar senus pamatus, seniai nunykusius pastatus, skudurais pavirtusius griaučius. Praėjo didžioji dalis kitos dienos ir SPEAR komandos moralė ėmė silpti.
  
  "Ar mes net tinkamoje vietoje?" - paklausė Kenzi. "Turiu omenyje Vengriją. Priešais Atilos rūmus. Prieš kiek laiko šis žmogus gimė? Prieš tūkstantį šešis šimtus metų, tiesa? Kas tai? Keturiolika šimtmečių prieš Geronimą. Galbūt Attila yra netinkama "rykštė". Spėju, kad Katalikų bažnyčia daugeliui priskyrė etiketes.
  
  "Radome įvairiausių anomalijų", - sakė Kinimaka. "Jų tiek daug, ir nė vienas iš jų nėra teisingas.
  
  Dahlas spoksojo į jį. "Mums reikia būdo susiaurinti paiešką.
  
  Lauren, visada įtraukta į ekspertų grupę, pažvelgė į kitą pusę. "Taip, sako jie. Taip."
  
  Vėjas švelniai supūtė švedo plaukus, bet jo veidas liko abejingas. "Aš nieko neturiu".
  
  - Galbūt turėtume dar kartą pažvelgti į Attilą? May pasiūlė. - Jo biografijoje yra kas nors?
  
  Lauren liepė Vašingtono gaujai tuo pasirūpinti. Komanda ilsėjosi, miegojo, ieškojo gedimų ir jų nerado bei dalyvavo dar dviejuose klaidinguose pavojaus signaluose.
  
  Galiausiai Drake'as subūrė komandą. "Manau, žmonės, turėsime tai pavadinti nesėkme. Ordinas sako, kad jį rado, galbūt ¸ bet jei mes negalime, tai negalės ir kitos šalys. Galbūt ketvirtąjį Raitelį geriau palikti ten, kur jis buvo palaidotas. Jei jis vis dar ten yra".
  
  "Galbūt kapas buvo apvogtas, - išskėsdama rankas pasakė Hayden, - netrukus po palaidojimo. Bet tada, žinoma, relikvijos būtų atrastos. Audinys. Kardas. Brangakmeniai. Kiti kūnai".
  
  "Sunku ten palikti tokį galingą ginklą", - tuščia veido išraiška pasakė Kenzi. "Žinau, kad mano vyriausybė to nedarytų. Jie niekada nenustos ieškoti.
  
  Dreikas pritardamas linktelėjo. "Tiesa, bet neabejotinai bręsta ir kitų krizių. Mes negalime likti čia amžinai".
  
  "Jie sakė tą patį Peru", - sakė Smithas.
  
  Dreikas linktelėjo Lauren. - Ar jie turi ką nors mums?
  
  "Kol kas ne, išskyrus aštuonias kitas galimas svetaines. Požymiai vis dar tie patys. Nieko sunkaus."
  
  "Bet ar tai negali būti būtent tai, ko mes ieškome?" - labai tyliai pasakė Dahlas.
  
  Haydenas atsiduso. "Manau, kad man gali tekti paskambinti šiam asmeniui ir susisiekti su sekretore. Mes geresni -
  
  "Būk atsargus", - perspėjo Alicija. "Galbūt tai signalas, kurio ruoniai laukia".
  
  Haydenas nutilo, jo akyse pasirodė netikrumas.
  
  Dahlas pagaliau sulaukė jų dėmesio. "Žemės skverbiamasis radaras", - sakė jis. "Ieško anomalijų, gravitacinių, magnetinių ar bet ko. Natūralu, kad jis randa labai daug, nes tai labai sena planeta. Tačiau galime susiaurinti paiešką. Mes galime. O po velnių, kaip mes galėjome būti tokie kvaili?
  
  Dreikas pasidalijo susirūpinusiu Alicijos žvilgsniu. "Ar tau viskas gerai, drauge? Jūs vis dar nejaučiate Olgos, kurią bandėte pagrobti, padarinių, tiesa?
  
  "Man viskas gerai, aš kaip visada tobula. Klausyk - prisimeni tuos idiotus, kurie rado dievų kapus?
  
  Dreiko veidas dabar tapo rimtas. "Tai buvome mes, Torstenai. Na, dauguma iš mūsų".
  
  "Aš tai žinau. Mes radome Odino, taip pat Thoro, Dzeuso ir Lokio kaulus. Jis padarė pauzę. "Afroditė, Marsas ir daug daugiau. Na, iš ko buvo pagaminti jų ginklai ir šarvai? Kai kurie jų brangakmeniai?
  
  "Nežinoma medžiaga, kuri vėliau padėjo mums atlikti kitą misiją", - sakė Drake'as.
  
  "Taip." Dahlas negalėjo nustoti šypsotis. - Kieno kardas buvo palaidotas kartu su Attila?
  
  Lauren pašoko ant jo. - Marsas! - sušuko ji. "Romėnų karo dievas per skitus pervėrė Atilą kardu. Jis buvo vadinamas Šventojo karo kardu. Bet jei tai tikrai atėjo iš paties Marso rankų..."
  
  "Galite perkonfigūruoti žemės skverbimosi radarą, kad ieškotumėte to konkretaus elemento", - sakė Dahlas. "Ir tik šis neįtikėtinai retas elementas".
  
  "Ir bum!" Dreikas linktelėjo jam. "Tai taip paprasta. Išprotėjęs švedas grįžta".
  
  Alicija vis dar atrodė sutrikusi. - Prieš kelias dienas, po velnių, negalėjote apie tai pagalvoti?
  
  
  TRISDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Dar aštuonios valandos ir jie buvo pasiruošę. DC komanda iš naujo paleido žemės skverbimosi radarą po to, kai susisiekė su Islandijos archeologijos padaliniu, kuris vis dar tyrinėjo, kas liko iš pirmojo dievų kapo. Tai visada grįžta pas Odiną, pagalvojo Dreikas laukdamas. Aišku, kad islandai išsaugojo didžiąją dalį radinio detalių ir visus pavyzdžius. Duomenų apie retą elementą siuntimas į Vašingtoną buvo kelių minučių reikalas.
  
  Bent jau taip jie sakė, vėliau įsivaizdavo Dreikas. Jis būtų šokiruotas, jei amerikiečiai to dar neturėtų.
  
  Buvo atliktas testas ir tada buvo išsiųstas karštas signalas. Ping ant srities, kurią jie jau apėjo, ir senovinis Marso kardas tapo aiškiu tašku žemėlapyje.
  
  "Štai tiek", - pasakė Mai. "Hun Atilos kapas".
  
  Kasinėjimai prasidėjo nuoširdžiai. Kaimo gyventojai ėmė plėsti jau iškastą duobę. Prieš pasiekdami tuštumą, kuri buvo visiškai lygiagrečiai kardui, jie atsipirko kaimo gyventojams ir, stebėdami juos išeinančius, apsimetė prislėgti.
  
  "Kita to pusė, - sakė Mai, - yra didžiulis kultūrinis radinys.
  
  "Dabar negalime dėl to jaudintis", - sakė Haydenas. "Tai yra mirties ginklas. Tai turi būti neutralizuota prieš ką nors paskelbiant.
  
  Smithas, Yorgi ir Kinimaka įšoko, puldami žemę. Dahlas vis dar atrodė ir jautėsi šiek tiek sutrikęs, nors Alicia ir Kenzi pasinaudojo galimybe jį vadinti viskuo - nuo "neveikiančio asilo" iki "pamišusio tinginio".
  
  Neilgai trukus prasiveržė į tuštumą.
  
  Drake'as stebėjo, kaip trijulė didina atotrūkį. Mai ir Alicia apžiūrėjo vietovę, kad įsitikintų, jog ilgoje žolėje, kuri ruošiasi sėlinti, nėra jokių netikėtumų. Lauren ketino likti arti skylės; matymo linija tarp dviejų moterų ir žemiau esančių.
  
  "Kadangi nežinome, kiek toli einame žemyn", - sakė Dreikas, - bendravimas gali būti nenaudingas. Bet manau, kad žaisime taip, kaip randame.
  
  "Mums reikia tik dėžutės", - patvirtino Haydenas. "Mes nešvaistome laiko spoksodami į ką nors ar ką nors kitą. Ar sutinki?"
  
  Jie linktelėjo. Yorgi nuėjo pirmas, būdamas judriausias komandoje. Kitas atėjo Kinimaka, vis dar gydydamas galvos žaizdą, o paskui Smithas. Drake'as įšoko į skylę, o paskui Haydenas ir Dahlas. Švedas turėjo likti prie įėjimo. Drake'as palindo po nelygia žeme ir atsidūrė tamsiame tunelyje. Viena minutė šliaužioti ir spaustis tarp sienų atvedė į platesnę tuštumą, kur komanda pasuko į kairę. Yorgi prijungė kardą prie nešiojamojo navigatoriaus ir kas kelias minutes iškvietė atstumą tarp jų ir jo.
  
  Drake'as tvirtai laikė žibintuvėlį, sujungdamas spindulius su priekyje esančiais. Perėjimas niekada nenukrypdavo, bet sukdavosi aplink kardo poilsio vietą, kol jie pamažu nuo jos pasitraukdavo.
  
  Yorgi sustojo priekyje. "Mums gali tekti prasiveržti".
  
  Dreikas prisiekė. "Tai tvirtas akmuo. Mums reikės didelės technikos, kad galėtume ten prasibrauti. Ar matai, kokia ji stora?
  
  Yorgi išleido nepatenkintą garsą. "Dvigubai didesnis už šios perėjos plotį".
  
  - O kardas? - Aš paklausiau.
  
  "Tik iš kitos pusės".
  
  Drake'ui susidarė aiškus įspūdis, kad su jais žaidžiama. Senieji dievai vėl linksminasi. Kartais atrodydavo, kad jie seka jį visą kelią, tempdami į vieną ar kitą nuotykį, kartais grįždavo pasisakyti.
  
  Kaip dabar.
  
  Jis priėmė savo sprendimą. - Pirmyn, - pasakė jis. "Turime pamatyti, kur veda ši ištrauka".
  
  "Na, laukia viena iš anomalijų", - atsiuntė Yorgi atsakymą. "Didelė nežinoma forma".
  
  Per komunikatorių suskambo Alicijos balsas. "Ar juda?"
  
  Drake'as žinojo piktą humoro toną. "Liaukis".
  
  "Kiek kojų jis turi?"
  
  "Alicia!"
  
  Visi po žeme išsitraukė pistoletus. Drake'as bandė atlenkti kaklą, kad žiūrėtų į priekį, bet Kinimaka užblokavo jo vaizdą. Vienintelis dalykas, kurį jis sugebėjo padaryti, buvo trenkti galva į tunelį.
  
  Dulkės prasiskverbė per orą. Dreikas prakaitavo, jo šviežios mėlynės tvinkčiojo. Komanda slinko kuo greičiau. Yorgi vedė juos lėtu posūkiu. Tik tada jaunasis rusas sustojo.
  
  "Oi! Aš turiu kai ką."
  
  "Ką?" - Aš paklausiau. Pasigirdo keli balsai.
  
  "Laukti. Gali ateiti čia su manimi".
  
  Netrukus Dreikas aplenkė posūkį ir pamatė, kad praėjimo šonas išsiplėtė ir pavirto aštuonių pėdų aukščio ir keturis kartus didesniu už žmogaus pločio akmenine arka. Jis buvo gelsvos spalvos, lygus ir iškilo virš siauresnės skylės, išpjautos pačioje uoloje, mažo įėjimo kaip durys.
  
  Dreikas žvilgtelėjo į šios skylės tamsumą. "Taigi gal jie šiek tiek išgraužė uolą, užtikrindami, kad Attila čia liks amžinai?
  
  "Bet virš mūsų nėra upės", - sakė Yorgi. "Tai buvo mano galvoje".
  
  "Bėgant metams upių kursai keičiasi", - sakė Haydenas. "Šiuo metu negalime pasakyti, ar Tisza kažkada taip tekėjo. Šiaip ar taip, tai vos keli metrai į pietus".
  
  Dreikas nuėjo link tamsos. "Aš dalyvauju žaidime. Pažiūrėsime?
  
  Yorgi pašoko, išlaikydamas savo poziciją priekyje. Iš pradžių naujos durys buvo tik visiško tamsumo kontūrai, bet kai jie priėjo arčiau ir apšvietė žibintuvėlį, kitoje pusėje pamatė užuominas apie didelį kambarį. Kambarys buvo ne didesnis nei padorus valgomasis, pilnas dulkių dalelių ir absoliučios tylos, o centre - pjedestalas iki kelių.
  
  Ant postamento buvo akmeninis karstas.
  
  - Neįtikėtina, - įkvėpė Yorgi.
  
  - Ar manote, kad ten yra Attila? - paklausė Kenzi.
  
  "Manau, kad kardas yra". Yorgi patikrino savo žemės skverbimosi radarą. "Taip sako šis dalykas".
  
  "Mes liekame misijoje". Heidenas net nepažvelgė į karstą. Ji buvo užsiėmusi mokymusi apie lytį. "Ir tai čia pat? Tai viskas".
  
  Dreikas pažiūrėjo, kur ji parodė. Komanda žengė pro įėjimo arką ir visiškai atsidūrė kambaryje. Ant paties postamento, karsto papėdėje, stovėjo pažįstama medinė dėžutė su Ordino antspaudu ant dangčio. Haydenas žengė link jo.
  
  "Ruoškis", - per komunikaciją pasakė ji Lauren. "Mes jau pakeliui. Pasakykite Vašingtonui, kad radome paskutinę dėžę.
  
  "Ar atidarėte tai?"
  
  "Neigiamas. Nemanau, kad čia gera idėja. Lauksime, kol pasieksime viršūnę".
  
  Dreikas spoksojo į karstą. Jogas priėjo arčiau. Kenzi užlipo ant pjedestalo ir pažvelgė žemyn.
  
  - Ar kas nors man padės?
  
  - Ne dabar, - pasakė Haydenas. "Mes turime eiti".
  
  "Kodėl?" Kenzi liko didesnis. "Čia nepanašu į kitas komandas. Smagu turėti akimirką sau, ar ne? Puikus pokytis, kad niekas nebando manęs sulaikyti.
  
  Drake'as įjungė komunikacijas. "Dal? Tu esi niekšas".
  
  "Ką?"
  
  Kenzi atsiduso. "Tai tik akmeninis dangtelis".
  
  Drake'as matė ją kaip relikvijų kontrabandininką, turinčią aistrą lobiams. Žinoma, tai niekada nesumažės. Tai buvo jos dalis. Jis linktelėjo Haydenui.
  
  "Mes jus pasivisime. Aš pažadu".
  
  Jis nubėgo į kitą pjedestalo pusę, pagriebė akmenį ir patraukė.
  
  Haydenas išskubėjo iš kapo, o Jorgis ir Kinimaka sekė paskui jį. Smitas sustojo prie durų. Drake'as stebėjo, kaip buvo atrasti lobiai iš Atilos Huno kapo.
  
  Žibintuvėlio šviesoje jo akys buvo apakusios; putojančios žalios ir raudonos, safyro mėlynos ir ryškiai geltonos spalvos; vaivorykštės atspalvių, mirgančių ir laisvų pirmą kartą per beveik tūkstantį metų. Turtas buvo perkeltas, kardas buvo išmuštas iš rikiuotės dėl šio judėjimo. Blykstelėjo kiti peiliukai. Karoliai, kulkšnys ir apyrankės gulėjo krūvomis.
  
  Po visu tuo, vis dar suvyniotas į keletą drabužių atraižų, gulėjo Atilos kūnas. Drake'as tuo tikėjo. Šios vietos niekada neaptiko kapų plėšikai; taigi ir turto buvimas. Naciams jo prireikė tik didesniems planams, o atkreipiant dėmesį į monumentalų radinį jie tik atkreiptų dėmesį. Sulaikęs kvapą prišoko prie komunikatoriaus.
  
  - Lauren, - sušnibždėjo jis. "Reikia pasamdyti ką nors, kad visa tai saugotų. Jūs tiesiog turite tai padaryti. Tai nuostabu. Vienintelis dalykas..." Jis stabtelėjo, ieškodamas.
  
  "Kas čia?" - Aš paklausiau.
  
  "Čia nėra kardų. Trūksta Marso kardo".
  
  Lauren iškvėpė. "O ne, tai nėra gerai".
  
  Dreiko veidas tapo įsitempęs. "Po visko, ką išgyvenome", - sakė jis. "Aš tai velniškai gerai žinau".
  
  Kensi nusijuokė. Dreikas atsigręžė. "Marso kardas yra čia".
  
  "Velnias, tu geras. Relikvijų kontrabandininkas ir pagrindinis vagis. Tu pavogei jį tiesiai iš po nosies. Jis spoksojo. "Tai nuostabu".
  
  "Tu nieko negali pasiimti". Matė, kaip ji išėmė brangakmenį papuoštą daiktą. "Bet aš tikiu, kad ten nuvyksite pasiimti vertingiausių prekių".
  
  - Daugiau nei Attila?
  
  "Taip, žinoma. Galite pasiimti. Bet kad ir ką darytumėte, pasilikite kardą sau.
  
  Kenzi nusijuokė ir paėmė ranką, palikdama brangakmeniais papuoštą lobį, bet pasilikdama kardą. "Dabar aš visa tai mačiau", - tarė ji su tam tikra pagarba. "Mes galime eiti."
  
  Drake'as džiaugėsi, kad ji parodė vidinį troškimą ir kad jis padėjo jai jį įgyvendinti. "Tada viskas gerai. Pažiūrėkime, kas yra Mirties raitelis".
  
  
  TRISdešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Atsiklaupę tiesioginiuose saulės spinduliuose, SPEAR komanda apžiūrėjo paskutinę Paskutiniojo teismo įsakymo dėžutę.
  
  Kinimaka laukė patvirtinimo, kai Alicia ir Mai artėjo prie sienų, o dabar horizonte matėsi draugiški malūnsparniai. Heidenas parodė į Kinimaką.
  
  "Tęskite gerą darbą, Mano. Prieš atvykstant įmonei, turime pamatyti, kas yra viduje; draugas ar priešas."
  
  Havajietis linktelėjo ir spustelėjo spyną. Dreikas pasilenkė į priekį, kai dangtis pakilo, sukirto galvą su Dahlu.
  
  - Šūdas! - sušuko jis mirksėdamas.
  
  - Ar tai buvo tavo bandymas pabučiuoti, Jorki?
  
  "Pabučiuosiu tave, jei dar kartą įsmeisi man į veidą tą gauruotą šluotą, kurią vadini galva. Kruvinas Jorkšyro bučinys".
  
  Žinoma, niekas jo negirdėjo. Jie visi buvo susitelkę į naująjį apreiškimą.
  
  Heidenas žvilgtelėjo į vidų, pasilenkęs prie Kensi. "Sheeeit", - atsainiai pasakė ji. "Niekada neįsivaizdavau, kad bus taip".
  
  "Ir aš taip pat". May stovėjo.
  
  "Tikrasis paskutinis teismas", - pasakė Lauren, vėl deklamaudama tekstą. "Blogiausia iš visų".
  
  - Na, aš nežinau, kaip jūs, vaikinai, - sumurmėjo Alicija. "Bet viskas, ką matau viduje, yra sušiktas popieriaus lapas. Skamba kaip mano pirkinių sąrašas.
  
  Mai atsigręžė. "Kažkaip neįsivaizduoju tavęs prekybos centre".
  
  Alicija susiraukė. "Tik vieną kartą. Visi šie vežimėliai, praėjimo barjerai ir pasirinkimai visiškai išmušė mane iš vėžių. Ji su ilgesiu tyrinėjo artėjančius atakos sraigtasparnius. "Tai daug geriau".
  
  Kinimaka ištiesė ranką į dėžę, ištraukė popieriaus lapą ir pakėlė jį, kad visi matytų. "Tai tik skaičių krūva".
  
  "Atsitiktinai", - sakė Smithas.
  
  Drake'as jautėsi piktas. "Taigi, Paskutiniojo teismo ordinas išsiuntė mus į pusę pasaulio, kad gautume popieriaus lapą, kuris buvo paslėptas šimtus metų? Vieta, kurios galbūt niekada nebūtume radę, jei neturėtume patirties su dievų kapais? Aš nesuprantu to ".
  
  "Naciai buvo relikvijų ir lobių ieškotojai", - sakė Kenzie. "Ar žinote apie šią neįtikėtiną masę, kurią jie neseniai atrado po poliariniu ledu? Kai kas sako, kad tai nacių bazė. Jie plėšė viską nuo papuošalų iki ritinių ir paveikslų. Jie bandė sukurti zombius, ieškojo amžinojo gyvenimo ir pavojingose paieškose prarado tūkstančius žmonių. Jei jie nusprendė palikti jį Atilos Huno kape, o ne pavogti turtus, tam yra baisi priežastis.
  
  Lauren parodė į ausis. "Kolumbijos apygarda nori sužinoti, kas tai yra.
  
  Haydenas paėmė jį iš Kinimaki. "Taigi, vaikinai, tai senas užrašų popierius, gana storas ir suplyšęs iš abiejų pusių. Jis pagelto ir atrodo gana trapus. Taigi, viduryje yra rašymo eilutė, susidedanti tik iš skaičių. Ji juos perskaitė: "483794311656..." Ji atsikvėpė. "Tai dar ne viskas..."
  
  "Šlapias geiko sapnas". Alicija atsiduso. - Bet ką, po velnių, turėtume daryti?
  
  "Dink iš čia", - tarė Drake'as, atsistodamas sraigtasparniams nusileidus. "Prieš hunams mus surandant".
  
  Pilotas pakilo. "Ar jūs, vaikinai, pasiruošę? Turėsime tai stebėti".
  
  Komanda jį palydėjo atgal į sraigtasparnius. Hayden baigė savo kalbą ir aplenkė popieriaus lapą, kai jie atsisėdo. "Kokiu nors ideju?"
  
  "Su jais net negali žaisti loterijoje", - sakė Alicija. "Nenaudingas".
  
  - O ką jie turi bendro su mirtimi? Drake'as pasakė. "O keturi raiteliai? Kadangi skaičiai atrodo svarbūs, ar tai gali turėti ką nors bendro su gimimo datomis? Mirties datos?
  
  "Mes čia", - pasigirdo balsas jam į ausį ir jis vėl prisiminė, kad jie buvo sujungti su visu pasauliu, nebent jie turėjo išjungti nuolatinę srovę, kad užbaigtų misiją. Tokiu atveju jie buvo prijungti tik prie Lauren.
  
  - Ne tik jam, - pasakė kitas balsas. "Gavome".
  
  Drake'as klausėsi, kaip sraigtasparniai lėtai kyla į orą.
  
  "Šie suskirstymo skaičiai yra koordinatės. Lengvai. Naciai paliko jums tobulą taikinį, žmonės.
  
  Drake'as pradėjo tikrinti ir ruošti savo ginklus. "Taikinys?" - Aš paklausiau.
  
  "Taip, pirmasis skaičių rinkinys rodo Ukrainą. Seka yra vienas ilgas ištisinis skaičius, todėl užtrukome, kol ją iššifravome.
  
  Alicija pažvelgė į laikrodį. "Aš neskambinu penkias minutes per dieną".
  
  "Jūsų IQ nėra šimtas šešiasdešimt".
  
  "Iš kur tu žinai, protingas žmogau? Aš niekada to nebandžiau".
  
  Minutė tylos, o paskui: "Vis tiek. Įvedėme visą seką ir prijungėme ją prie palydovo. Dabar žiūrime į didelę pramoninę zoną, iš viso gal aštuonias kvadratines mylias. Daugiausia pilna sandėlių, suskaičiavome virš trisdešimties, atrodo, kad jie tušti. Kažkas iš apleistos karo eros. Tai galėtų būti sena sovietinė karinė saugykla, dabar apleista.
  
  - O koordinatės? - paklausė Haydenas. "Ar jie nurodo ką nors konkretaus?"
  
  "Vis dar tikrinu". Linijoje stojo tyla.
  
  Haydenui nereikėjo informuoti pilotų; jie jau vyko į Ukrainą. Drake'as jautė, kad šiek tiek atsipalaiduoja; bent jau jų varžovų komandos negalėjo jų įveikti. Jis pažvelgė į Haydeną ir sušuko.
  
  Ar galime tai išjungti?
  
  Ji padarė veidą. Atrodytų įtartinai.
  
  Kurmis? Jis mėgdžiojo jį lėtai, pasilenkęs į priekį.
  
  Haydenas taip pat manė. Nėra nė vieno, kuriuo galėtume pasitikėti.
  
  Alicija nusijuokė. - Po velnių, Dreikai, jei nori ją pabučiuoti, tiesiog padaryk tai.
  
  Jorkšyras atsilošė, kai sraigtasparnis skriejo dangumi. Dirbti visu pajėgumu buvo beveik neįmanoma, kai nebuvai tikras, ar net tavo paties viršininkai palaikys tavo nugarą. Jo širdį užgriuvo sunkumas. Jei kas nors planavo ką nors prieš juos, jie tuoj sužinos.
  
  Supypsėjo komunikatorius.
  
  "Oho".
  
  Haydenas pakėlė galvą. "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  Supergeiko iš Vašingtono balsas nuskambėjo išsigandęs. "Ar tu tikras, Džefai? Aš turiu galvoje, negaliu jiems to pasakyti ir tada sužinoti, kad tai tik spėlionės.
  
  Tyla. Tada jų meilužis giliai įkvėpė. "Oho, turiu pasakyti. Tai yra blogai. Tai tikrai blogai. Atrodo, kad koordinatės veda tiesiai į Mirties raitelį.
  
  Dahlas įpusėjo įdėdamas dėtuves į savo pistoletą. "Tai prasminga", - sakė jis. "Bet kas tai?"
  
  "Branduolinė galvutė".
  
  Haydenas sukando dantis. "Ar galite tai tiksliai nustatyti? Ar tai gyvai? Yra ten-"
  
  - Palauk, - atgaudamas kvapą iškvėpė geikas. "Prašau tik palaukti. Tai dar ne viskas. Aš neturėjau omenyje "branduolinės galvutės".
  
  Haydenas susiraukė. - Tada ką tu turėjai omenyje?
  
  "Trijuose sandėliuose yra šešios branduolinės galvutės. Mes nematome per sienas, nes pastatai iškloti švinu, bet per stogus matome savo palydovų pagalba. Vaizdai rodo, kad branduolinis ginklas datuojamas devintojo dešimtmečio erą, tinkamam pirkėjui tikriausiai vertas turtų ir yra kruopščiai saugomas. Apsauga daugiausia viduje, kartais važinėja po tuščią bazę".
  
  "Taigi, Paskutiniojo teismo įsakymas paslėpė šešis branduolinius ginklus trijuose sandėliuose, kad būtų galima panaudoti vėliau? - paklausė Mai. "Tai tikrai atrodo kaip nacistinis dalykas".
  
  "Ginklas taip pat veikia", - sakė geikas.
  
  "Iš kur sužinojai?"
  
  "Kompiuterinė sistema veikia. Jie gali būti ginkluoti, nukreipti, paleisti".
  
  "Ar turite tikslią vietą?" - paklausė Kenzi.
  
  "Taip. Visi šeši buvo pririšti prie bortinių sunkvežimių, esančių sandėliuose, gale. Kaip bebūtų keista, pastaruoju metu veikla viduje padvigubėjo. Žinoma, jie taip pat gali būti perkelti".
  
  Dreikas pažvelgė į Heideną, kuris vėl žiūrėjo į jį.
  
  - Kurmis, - garsiai pasakė Kensi.
  
  - O kaip su varžovų komandomis? - paklausė Dahlas.
  
  "Pagal NSA, gandų padaugėjo. Neblogai atrodo".
  
  "Norėčiau sužinoti, ką jie tikisi rasti", - sakė Mai. "Neįskaitant šešių senų branduolinių galvučių".
  
  "Marso kardas"
  
  Drake'as greitai pasuko kaklą. "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Visi gavo koordinates, manydami, kad čia dirbo šis kurmis. Kiekvienas iškėlė sau užduotį sukurti palydovą. Mūsų vaizdo gavimo programinė įranga aprūpinta visų rūšių jutikliais, o pradedant Odino istorija ir vėlesnėmis nesėkmėmis, galime aptikti retą elementą, susijusį su kapais ir dievais. Mūsų instrumentai rodo apytikslį objekto dydį ir formą, o jis atitinka trūkstamą kardą. Jie visi žino, kad radome kardą ir einame link branduolinių užtaisų. Turime tai padaryti".
  
  "Palikite kardą ant kapotuvo". Smithas gūžtelėjo pečiais.
  
  Dreikas, Dalas ir Heidenas apsikeitė žvilgsniais. "Ne šansas pragare. Kardas lieka su mumis".
  
  Dreikas nuleido galvą. "Vienintelis kruvinas dalykas, kuris yra vertingesnis nei Čingischanas, Attila, Geronimo ir Hanibalas kartu paėmus", - sakė jis. "Ir mes esame priversti pereiti prie branduolinių ginklų".
  
  "Apgalvota", - pasakė Mai. "Ir jiems to reikia dėl daugelio priežasčių. Turtas".
  
  "Atlygis", - pasakė Smithas.
  
  - Godumas, - pasakė Kensi.
  
  "Be rūpesčių", - įsitikinęs pasakė Haydenas. "Dėl visų šių priežasčių kartu. Kur yra šeši branduoliniai ginklai?
  
  "17 sandėlyje yra du", - sakė kompiuterininkas. "Kiti branduoliniai įrenginiai yra aštuonioliktame ir devynioliktame, ir aš jums dabar sakau tikslią jų vietą. Tai didelė bazė ir mes skaičiuojame mažiausiai dviejų dešimčių kūnų išskiriamą šilumą, todėl būkite atsargūs.
  
  Dreikas atsilošė, žiūrėdamas į stogą. - Ir vėl?
  
  Haydenas žinojo, ką galvoja. - Ar tikite, kad po to viskas pasikeis?
  
  Jis liūdnai nusišypsojo. "Aš tikiu".
  
  "Tada padarykime tai stipriai", - sakė Dahlas. "Kaip komanda, kaip kolegos. Padarykime tai paskutinį kartą".
  
  
  TRISDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  SPEAR komandai nebuvo lengva. Sena, apleista bazė buvo tiesiog sumaišyta didelių, pailgų sandėlių, tarp kurių driekėsi lygių gruntinių kelių tinklas, kolekcija. Keliai buvo labai platūs, kad tilptų dideli sunkvežimiai. Drake'as iškėlė teoriją, kad tai kažkada buvo tam tikras sandėlis, vieta, kur buvo galima laikyti didžiulius kiekius karinės technikos. Sraigtasparniai nusileido pakraštyje, už surūdijusios, apgriuvusios tvoros ir beveik akimirksniu išjungė variklius.
  
  "Komanda pasiruošusi", - į savo komunikatorių pasakė Hayden.
  
  "Eik", - pasakė jai konsteblis DC. "Įsitikinkite, kad kovinės galvutės išjungtos, o kitas daiktas saugus".
  
  Dahlas sumurmėjo ant žemės. "Pakalbėkime apie arklidės durų užrakinimą po to, kai arklys pabėgo".
  
  Komanda mintyse jau buvo numačiusi visų trijų sandėlių vietas ir gerai suprato vingiuotą kelių tinklą. Iš esmės viskas sutapo su viskuo kitu. Nebuvo nei aklagatvių, nei aplinkkelių, nei pabėgimo kelių, išskyrus vieną. Visi perimetriniai sandėliai buvo apsupti tankaus miško, tačiau vidiniai - trys gyvybiškai svarbūs - išsidėstę tarp kitų atsitiktine tvarka.
  
  Jie bėgo kartu.
  
  "Turėsime išsiskirstyti, neutralizuoti branduolinius ginklus, tada rasti būdą, kaip juos išvežti iš čia į geresnę vietą", - sakė Haydenas. "Rumunija nėra toli".
  
  Dabar Lauren buvo su jais, visiškai prijungta prie Vašingtono ir, įrodžiusi, kad gali mąstyti esant spaudimui, jiems gali prireikti jos, kai reikia valdyti branduolinius ginklus. Negalima nuvertinti stabilios galvos, galinčios perduoti informaciją kanalais. Jie greitai nuėjo žemai ir patraukė į sandėlius.
  
  Prieš juos atsivėrė purvinas kelias, apleistas. Be to, visa teritorija buvo padengta plika žeme ir skalūnais, o tik keli retos rudos žolės kuokšteliai. Drake'as apžiūrėjo įvykio vietą ir davė įsakymą judėti pirmyn. Jie išbėgo į lauką su paruoštais ginklais. Purvo ir aliejaus kvapas užpuolė jo pojūčius, o veidą trenkė šaltas vėjelis. Jų įranga žvangėjo, o batai stipriai trenkėsi į žemę.
  
  Jie priėjo prie pirmosios sandėlio sienos ir sustojo, atsirėmę į ją nugaromis. Dreikas žvilgtelėjo palei liniją.
  
  - Pasiruošę? - Aš paklausiau.
  
  "Eik."
  
  Jis nuskenavo kitą jų maršruto atkarpą, žinodamas, kad jie neturi jokių vaizdo stebėjimo kamerų, dėl kurių reikėtų nerimauti, nes įrenginiai nepriėmė jokių iš bazės gaunamų signalų, išskyrus mobiliuosius telefonus. Patys branduoliniai krūviai skleidė žemo dažnio ūžesį. Be to, vieta buvo nederlinga.
  
  Dar vienas bėgimas ir jie aptiko kitą sandėlį. Ant kiekvieno iš jų juoda braiža buvo užrašytas skaičius. Kiekvienas iš jų atrodė apgriuvęs, neskoningas, nuo stogo į grindis bėgo rūdžių upeliai. Latakai laisvai siūbavo, dantytos atkarpos buvo nukreiptos į žemę, lašėjo nešvarus vanduo.
  
  Drake'as dabar matė kairįjį Sandėlio 17 kampą priekyje. "Mes kertame šį kelią", - sakė jis. "Mes einame palei šio sandėlio šoną, kol pasiekiame pabaigą. Taigi nuo septyniolikos esame tik dvidešimt pėdų.
  
  Jis pajudėjo toliau, tada sustojo. Apsaugos automobilis važiavo keliu priekyje, judėdamas juos kirtusiu taku. Tačiau nieko neįvyko. Dreikas lengviau atsiduso.
  
  "Čia nėra draugų", - priminė Dahlas. "Nepasitikėkite niekuo už komandos ribų". Jam nereikėjo pridėti "net amerikiečiai".
  
  Dabar Dreikas pajudėjo iš savo vietos, prisispaudė prie sandėlio sienos ir pajudėjo į priekį. 17 sandėlyje buvo du nedideli langai, nukreipti į priekį. Dreikas tyliai keikėsi, bet suprato, kad kitos išeities nėra.
  
  "Judėk", - skubiai pasakė jis. "Perkelk tai dabar".
  
  
  TRISdešimt AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Jie nubėgo prie sandėlio durų, pasiskirstę į tris grupes. Drake'as, Alicia ir May surinko po septyniolika taškų; Dalas, Kenzie ir Haydenas surinko po aštuoniolika taškų, o Smithas, Laurenas, Kinimaka ir Yorgi - po devyniolika. Kaip vienas jie trenkėsi į pagrindines duris.
  
  Dreikas spyrė į duris, nuplėšdamas jas nuo vyrių. Vyriškis kaip tik išėjo iš kabineto viduje. Drake'as paėmė jį po pažastimi, stipriai patraukė ir sviedė į priešingą kabineto sieną. Siauras praėjimas, kuriame jie buvo, atsidarė tiesiai į sandėlį, todėl Alicia ir May apėjo jį.
  
  Drake'as pribaigė vyrą, paliko jį komoje ir prieš prisijungdamas prie moterų apžiūrėjo nedidelius biurus. Jo akyse atsidūrė kvapą gniaužiantis vaizdas. Sandėlis buvo didžiulis, ilgas ir aukštas. Jo centre, priešais susuktų durų krantą, stovėjo ilgas žemas bortinis sunkvežimis - kabina su dideliu varikliu priekyje. Dvi branduolinės galvutės gulėjo sunkvežimio gale, skaidrios kaip diena, jų nosys atsuktos į priekį, o juodi dirželiai juos pritvirtino reguliariais intervalais. Diržai suteiktų lankstumo be didelio judėjimo - gera idėja transportuoti, pasiūlė Drake'as, nes niekas nenorėjo, kad mirtina raketa atsitrenktų į nejudantį objektą. Prie didžiulio sunkvežimio šono gulėjo didžiulis šoninių užuolaidų pluoštas, kuris, jo manymu, buvo pritvirtintas prieš išvykstant.
  
  "Jokio saugumo", - pasakė Mai.
  
  Alicija parodė į kitą biurą sunkvežimio dešinėje. "Mano pasiūlymas".
  
  "Galvotum, kad jie labiau susirūpintų", - sakė Mai.
  
  Drake'as negalėjo nepatikrinti apsaugos kamerų, nes buvo sunku visiškai pasikliauti grupe gerbėjų, sėdinčių biure su oro kondicionieriumi. "Mūsų senas draugas, tikriausiai yra nusiraminimas", - sakė jis. "Jie ilgą laiką tai laikė paslaptyje".
  
  Ryšio kanalais jie girdėjo mūšio garsus, kitos komandos buvo užimtos.
  
  Alicija nuskubėjo prie sunkvežimio. "Ant manęs!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahlas sugriebė artimiausią vyrą ir metė jį į gegnes, gaudamas pakankamai daug eterio laiko, kol pamatė, kaip jis nerangiai griūva ant žemės. Kaulai buvo sulaužyti. Teko kraujas. Kenzi slydo pro šalį, šaudydama iš automato, pataikydama į bėgančius vyrus, kurie paskui stipriai trenkėsi veidais į žemę. Haydenas persijungė į kitą pusę, pirmenybę teikdamas savo Glockui. Jų rastas didžiulis sunkvežimis stovėjo sandėlio centre, šalia trijų biurų ir kelių eilių dėžių. Jie neįsivaizdavo, kas yra viduje, bet manė, kad būtų protinga išsiaiškinti.
  
  Hayden nuėjo link sunkvežimio, akimis žvelgdama virš jos galvos sumontuotus branduolinius užtaisus. Po velnių, tokiu atstumu jie buvo didžiuliai. Monstrai, neturintys kito tikslo, kaip tik nuniokoti. Tada, be jokios abejonės, jie buvo Mirtis ir aiškiai buvo ketvirtojo Raitelio dalis. Attila buvo antra seniausia figūra iš keturių, gimusi septynis šimtus metų po Hanibalo ir, atsitiktinai, septynis šimtus metų prieš Čingischaną. Geronimo gimė 1829 m. Visi motociklininkai yra savaip teisūs. Visi karaliai, žudikai, generolai, neprilygstami strategai. Kiekvienas metė iššūkį savo neva geriausiam.
  
  Ar dėl šios priežasties Ordinas juos pasirinko?
  
  Ji žinojo, kad Vašingtono kurmis sumaniai iš jų tyčiojasi.
  
  Dabar nėra kada ką nors keisti. Ji ėjo už platformos, eidama link dėžių. Vieni dangčiai buvo iškrypę, kiti atsirėmė į medines sienas. Iš viršaus nutekėjo šiaudai ir kitos pakavimo medžiagos. Haydenas nušovė vieną vyrą, paskui apsikeitė kulkomis su kitu ir buvo priverstas nerti į žemę prisidengti.
  
  Ji atsidūrė sunkvežimio gale, o virš jos pakibo branduolinės galvutės uodega.
  
  "Kas nutiktų, jei kulka pataikytų į vieną iš šių dalykų?
  
  "Nesijaudinkite, tai turėtų būti geras šūvis pataikyti į šerdį ar sprogmenį", - jai pasakė balsas per ryšį. "Bet aš manau, kad visada yra galimybė pasisekti."
  
  Haydenas sukando dantis. "O, ačiū, drauge".
  
  "Jokiu problemu. Nesijaudinkite, vargu ar taip nutiks.
  
  Hayden nekreipė dėmesio į švelnų, aistringą komentarą, išriedėjo į lauką ir iššovė visą žurnalą į savo priešininką. Vyras nukrito, kraujavo. Haydenas įkišo kitą žurnalą, kai puolė prie stalčių.
  
  Ją supo didžiulis sandėlis, aidėjęs šūvių šūviais, pakankamai erdvus, kad keltų nerimą, gegnės tokios aukštos, kad jose nesunkiai galėtų pasislėpti nedraugiškas priešas. Ji pažvelgė iš už dėžių.
  
  "Manau, kad mums sekasi gerai", - sakė ji. "Atrodo, kad čia atliekama daugiau nei viena operacija.
  
  Kenzi pribėgo mojuodamas Marso kardu. "Kas čia?" - Aš paklausiau.
  
  Dahlas pritūpė prie didžiulio platformos vairo. "Saugokis. Čia turime ne vieną priešą".
  
  Haidenas persijojo šiaudus. "Vogtos prekės", - sakė ji. "Tai turi būti tarpinis taškas. Čia didelis pasirinkimas."
  
  Kenzi išėmė auksinę figūrėlę. "Jie turi komandas, kurios vykdo reidus iš namų į namus. Įsilaužimas. Tai didžiulis verslas. Viskas eksportuojama, parduodama arba išlydoma. Šių nusikaltimų sąmonės lygis yra žemiau nulio.
  
  Dahlas sušnibždėjo: "Į kairę".
  
  Haydenas palindo už dėžės, pastebėjo savo auką ir atidengė ugnį.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox nusekė Mano Kinimaką į liūto duobę. Ji matė, kaip Smithas susidorojo su priešu ir paliko jį mirčiai. Ji pamatė, kaip Yorgi paėmė kabineto durų spyną, įėjo ir per mažiau nei minutę paskelbė, kad ji pasenusi. Kiekvieną dieną ji desperatiškai stengėsi neatsilikti. Kiekvieną dieną ji nerimavo, kad gali prarasti vietą komandoje. Tai buvo dalis to, kodėl ji mandagavosi Nicholas Bell, kodėl ji palaikė ryšius ir ieškojo kitų būdų padėti.
  
  Ji mylėjo komandą ir norėjo likti jos dalimi.
  
  Dabar ji liko atgal, su Glocku rankoje, tikėdamasi, kad jai nereikės juo naudotis. Plokštumos užėmė didžiąją jos regėjimo dalį, didžiulės ir siaubingos. Kovos galvutės buvo nuobodžios žalsvos spalvos, neatspindinčios šviesos - neabejotinai viena grėsmingiausių formų, kokią gali įsivaizduoti šiuolaikinis žmogaus protas. Smithas susigrūmė su didele apsauga, kelis kartus smūgiavo ir išvedė vaikiną, kai Lauren sėlino padėti. Jos dešinėje Kinimaka nušovė dar du. Kulkos pradėjo skraidyti aplink sandėlį, kai kiti suprato, kad yra puolami.
  
  Iš nugaros ji pamatė, kad į sunkvežimio kabiną įsiveržė keli sargybiniai.
  
  "Atsargiai", - ji įjungė ryšį, - matau, kad žmonės eina į priekį. O Dieve, ar jie bandys juos iš čia išvaryti?
  
  "O ne", - atsakė DC, kad visi matytų. "Jūs turite neutralizuoti šiuos branduolinius ginklus. Jei šie vaikinai turi paleidimo kodus, net vienas iš jų bus paleistas nelaimė. Žiūrėkite, visi šeši turi būti neutralizuoti. Dabar!"
  
  
  * * *
  
  
  - Velniškai lengva tau pasakyti, - sumurmėjo Alicija. "Įsisupęs į chalatą ir gurkšnodamas putojantį kapučiną. Palauk, matau, kad jie čia taip pat važiuoja link taksi.
  
  Drake'as pakeitė kryptį, pamatęs, kad gali lenktyniauti šia platformos puse nepatirdamas jokio pasipriešinimo. Jis mostelėjo Alicijai ir greitai pajudėjo.
  
  Mai balsas sutrikdė susikaupimą. "Stebėkite savo žingsnį!"
  
  Ką...?
  
  Vyras stora juoda odine striuke paslydo po platforma, ištiesęs kojas. Pasisekę ar sumaniai suplanavę, jie smogė Drake'ui į blauzdas ir nuleido jį parklupdyti. Automatas nuslydo į priekį. Drake'as nepaisė naujų mėlynių ir palindo po sunkvežimiu, kai sargybinis pradėjo ugnį. Kulkos pramušė betoną už jo. Sargybinis vijosi jį, išsitraukdamas ginklą.
  
  Drake'as lipo tiesiai po sunkvežimiu, pajutęs didžiulį ginklą virš galvos. Sargybinis nusileido, tada pritūpė. Dreikas iššovė savo Glocką ir perpjovė vyrui kaktą. Už nugaros jis išgirdo žingsnių garsą, o tada ant jo užgriuvo kito žmogaus svoris. Drake'o smakras trenkėsi į žemę, todėl prieš jo akis sukasi žvaigždės ir juodumas. Jo dantys spragtelėjo kartu, nulauždami mažyčius gabalėlius. Skausmas sprogo visur. Jis apsivertė ir alkūne trenkėsi kam nors į veidą. Pistoletas pakilo ir iššovė; kulkos per centimetrą nepataikė į Drake'o kaukolę ir pakilo tiesiai į branduolinio užtaiso pagrindą.
  
  Drake'as pajuto adrenalino antplūdį. "Tai..." Jis sugriebė vyro galvą ir iš visų jėgų trenkė į betoną. "... velniop". Branduolinės. Raketa." Kiekvienas žodis yra smūgis. Galiausiai galva nukrito atgal. Drake'as išlipo iš po sunkvežimio ir sutiko toliau bėgančią Aliciją.
  
  "Nėra laiko miegoti, Dreikai. Tai yra rimtas šūdas."
  
  Jorkšyrietis griebė automatą ir bandė sustabdyti spengimą ausyse. Alicijos balsas padėjo.
  
  "Mai? Ar tau viskas gerai?"
  
  "Ne! Prispausti vienas prie kito".
  
  Iš platformos variklio pasigirdo riaumojimas.
  
  - Bėk greičiau, - pasakė Dreikas. "Dar kelios sekundės ir šios kovinės galvutės bus iš čia!
  
  
  TRISDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as padidino greitį. Šiomis dienomis jam buvo neįprasta matyti tiesiai, todėl šiandien viskas buvo kaip įprasta. Kabinos durys priekyje pakilo į galvos aukštį. Drake'as ištiesė ranką, sugriebė už rankenos ir patraukė. Alicia nusitaikė su savo Glocku.
  
  Atšoko rankinė granata.
  
  Drake'as žiūrėjo į jį, netikėdamas jo akimis. "Kas tu, sušiktas vaikas..."
  
  Alicia trenkė jam į krūtinę ir nuskrido atgal ir aplink sunkvežimio priekį. Granata smarkiai sprogo, į visas puses skraidė skeveldros. Dreikas važiavo su Alicija, jiedu laikėsi kartu. Sunkvežimio durelės pradėjo suktis ir slinkti priešais automobilį. Kai Dreikas pažvelgė aukštyn, kajutėje, aukštai aukščiau, sėdėjo tik vienas žmogus ir piktai jam šypsojosi. Jis paspaudė dujų pedalą.
  
  Drake'as žinojo, kad pragare nėra būdo, kad transporto priemonė galėtų judėti pakankamai greitai, kad juos partrenktų. Jis pažiūrėjo į šoną ir pamatė, kad į juos veržiasi dar trys sargybiniai. Sunkvežimis atgijo, kai jo ratai pradėjo blokuotis ir varyti į priekį, po vieną colį. Stumdomos durys nepajudėjo, bet tai jo nesustabdė.
  
  Ryšininkas atgijo.
  
  "Jie išveža sunkvežimius iš čia! Kabinos yra neperšaunamos. Ir velniškai sunku prieiti. Tai buvo Haydeno balsas.
  
  "Neturi ėjimo?" - paklausė Kinimaka.
  
  "Ne. Jis uždarytas. Ir aš nenoriu naudoti per daug jėgos, jei žinote, ką turiu galvoje.
  
  Ir nors Drake'as žinojo, kad jų pačių sunkvežimis dabar neturi šoninių durų, vis tiek reikėjo nerimauti dėl dviejų.
  
  "Šok ant platformos", - pasakė jis. "Pradėkite atjungti šiuos branduolinius užtaisus. Jie bus priversti sustoti".
  
  "Rizikingas. Velniškai rizikinga, Dreikai. O jei viena iš kovinių galvučių nukris?
  
  Drake'as išbėgo iš už kabinos, šaudydamas į užpuolikus. "Viena prakeikta problema vienu metu. Kas mes tokie - vunderkindai?
  
  Alicija nušovė savo persekiotoją. "Bijau, kad šiais laikais jie panašesni į "šešėlinius niekšus".
  
  Kartu jie užšoko ant platformos ir atsidūrė akis į akį su branduoline bomba.
  
  
  * * *
  
  
  "Tai veikia dviem frontais", - dabar per komunikaciją sakė Drake'as. "Mes galime neutralizuoti ir atjungti tuo pačiu metu."
  
  Haydenas nusijuokė. "Stenkitės neskambėti taip pasipūtusiai".
  
  "Jorkšyro žmonės nesielgia pasipūtę, mano meile. Viską darome nuostabiai su trupučiu nuolankumo.
  
  "Plius keli tūkstančiai bjaurių dalykų". Dahlio balsas skambėjo taip, lyg jis bėgtų. "Jorkšyro pudingai. Terjerai. Alus. Sporto komandos. Ir tas akcentas?
  
  Drake'as pajuto, kad sunkvežimis pradėjo judėti po juo. "Kur yra valdymo pultas, žmonės?
  
  Technikas sureagavo iš karto. "Pažiūrėkite, kaip kovinė galvutė sudaryta iš maždaug trisdešimties lenktų plokščių? Tai aštunta nuo smailiojo galo.
  
  "Mano ypatinga kalba".
  
  Pasigirdo daugiau šūvių. Alicija jau buvo susitelkusi į persekiojimą. Mai tiesiog užšoko ant platformos galo. Dabar ji pažvelgė į branduolinio ginklo galinę dalį.
  
  "Blogos naujienos. Britai čia".
  
  "Manau, kad turime kinų", - kalbėjo Dahlas.
  
  - Prancūzų, - pasakė Kinimaka. "Nauja komanda"
  
  Dreikas prišoko prie valdymo pulto. Ar žinome, kur yra Marso kardas?
  
  "Taip, Matt. Bet dabar negaliu to pasakyti garsiai, ar ne? - atsiliepė balsas.
  
  "Taip", - pasakė Dahlas.
  
  Drake'as susiraukė ir ištraukė nedidelį elektrinį atsuktuvą su universaliu antgaliu. Jis greitai atsuko aštuonis varžtus ir leido jiems iškristi. Jis atsidūrė priešais du nedidelius valdymo pultus, kurių dydis prilygsta automobilio palydovinės navigacijos ekranams, klaviatūrai ir daugybei mirksinčių baltų simbolių.
  
  - Kirilica, - pasakė jis. "Žinoma, kad yra."
  
  - Ar ši diena gali pablogėti? Alicija rėkė visame pasaulyje.
  
  Jorkšyrietis nuleido galvą. "Tai velniškai įvyks dabar."
  
  Sunkvežimis padidino greitį ir patraukė link stumdomų durų. Britai žengė į priekį artimoje rikiuotėje iš sandėlio galo. Aplinkui buvo išsibarstę sargybiniai.
  
  Branduolinė bomba blykstelėjo, visiškai suaktyvinta, laukdama paleidimo kodo arba nužudymo kodo.
  
  Drake'as žinojo, kad jie turi judėti. Jis žinojo, kad jie negali pajudėti. Vienintelis dalykas, kurio jis nežinojo - kas mirs pirmas?
  
  
  * * *
  
  
  Pirmieji atskubėjo sargybiniai, šaudydami. Drake'as buvo didelis taikinys, o nejudančios kulkos praskriejo pro Aliciją ir pataikė į kovinę galvutę. Sekundę prieš akis prašvito Drake'o gyvybė, tada Alicia nuėmė vieną sargybinį, o Mai kitą. Jis matė, kad ateina kažkas daugiau, nors žinojo, kad iš jų aklosios pusės ateina daugiau. Blykčiojo balti simboliai, mirksėjo žymeklis ir laukė.
  
  "Ar manote, kad apsauga gali sprogti? Smitas staiga tyliai pasakė. - Galbūt tai yra jų įsakymas?
  
  "Kodėl jie turėjo mirti?" - paklausė Kenzi.
  
  "Mes tai matėme anksčiau", - sakė Kinimaka. "Didžiulius mokėjimus gaunančioms šeimoms prireikė medikų pagalbos arba beviltiško persikėlimo, kai mirė jų šeimos galva. Jei jie priklauso, pavyzdžiui, mafijai ar triadai. Tai įmanoma."
  
  Drake'as žinojo, kad jie negali ilgai likti laimingi. Sunkvežimiui riedant toliau, Alicija sugebėjo atlaisvinti diržą. Tikiuosi vairuotojas pamatys. Bet ar tada jam nerūpėtų? Drake'as nematė kito pasirinkimo.
  
  Jis beprotiškai mojuodamas rankomis bėgiojo palei platformą atgal.
  
  "Laukti! Sustok, sustok. Nešauk. Aš esu anglas!"
  
  Dahlio niurzgėjimas pasakė viską, žodžių nereikėjo.
  
  Drake'as krito ant kelių sunkvežimio gale, branduolinio ginklo uodega buvo jo kairėje, rankos pakilo į orą ir atsigręžė į besiartinantį penkių žmonių SAS padalinį, visiškai neginkluotas.
  
  "Mums reikia jūsų pagalbos", - pasakė jis. "Yra per daug, kad galėtume kariauti.
  
  Jis pamatė, kaip jaunuolis persijungė į komunikaciją, matė, kaip du vyresni vyrai spoksojo jam į veidą. Galbūt jie jį atpažintų. Galbūt jie žinojo apie Michaelą Crouchą. Jis vėl prabilo.
  
  "Aš esu Mattas Drake'as. Buvęs SAS karys. Buvęs karys. Dirbu tarptautinėje specialiųjų pajėgų komandoje SPEAR. Treniravausi Hereforde. Mane treniravo Crouchas.
  
  Prisimenu pavadinimą, viską. Du iš penkių ginklų buvo nuleisti. Dreikas išgirdo Alicijos balsą per komunikaciją.
  
  - Galėjai paminėti ir mano vardą.
  
  Jis šiek tiek susiraukė. "Tai gali būti ne pati geriausia idėja, meile".
  
  Mai ir Alicia laikė sargybinius per atstumą. Praėjo sekundės. Didžiosios Britanijos SAS kariai atidengė ugnį į artėjančius sargybinius, kurie užlipo už naftos statinių, pripildžiusių plokščią lovą. Drake'as laukė. Radistas pagaliau baigė.
  
  "Matas Dreikas? Aš esu iš Kembridžo. Mes buvome susitikę anksčiau. Ko tau reikia?"
  
  Laimingos dienos, pagalvojo jis. SAS laive.
  
  "Padėkite mums apsaugoti šį sandėlį, sustabdyti šį sunkvežimį ir nuginkluoti šią branduolinę bombą", - sakė jis. "Šia tvarka".
  
  Britai tuo pasinaudojo.
  
  Pasiskirstę ir pabėgę abiejose platformos pusėse, jie numušė artėjančius sargybinius, puikiai dirbdami kaip komanda. Drake'as tai matė ir džiaugėsi senų laikų prisiminimais. Komandos judesiuose buvo sklandus grakštumas, karališkas guolis ir nepalenkiamas pasitikėjimas. Jis manė, kad SPIR yra geriausia komanda pasaulyje, bet dabar...
  
  "Dreikas! Mai verkė. "Atominė bomba!"
  
  O taip . Jis puolė atgal prie valdymo pulto, spoksodamas į ekranus, klaviatūrą ir skaičius.
  
  - Geekai? jis paklausė. "Ar mes žinome kodą?"
  
  "Tai gali būti bet kas", - atsakė kažkas.
  
  "Tai tikrai nepadeda, tu, sušiktas kvailys".
  
  "Atsiprašau. Jei žinotume ordino narių vardus, ar galėtume sužinoti jų gimtadienius?"
  
  Drake'as žinojo, kad kalbasi su žmogumi, kuriam nerūpėjo. Tai buvo žmogus, su kuriuo jie kalbėjo anksčiau, įkyrus asilas.
  
  Lauren sušuko: "Tu paminėjai ordiną. Jei jie buvo čia, tikriausiai užprogramavo branduolinius ginklus. Negaliu patikėti, kad jie nepaliko raštelio su kodais".
  
  - Galbūt čia nėra kodo, mažute, - pasakė asilas. "Prisimeni ženklą, kurį davei atidaręs Geronimo kapą? Galbūt tai atsitiko ir čia ir paskatino branduolinių galvučių paleidimą.
  
  Dreikas atsitraukė. - Po velnių, ar jie ginkluoti?
  
  "Visiškai. Mirksintys balti simboliai, kuriuos matote, yra atgalinės atskaitos skaičiai.
  
  Aštrus ledinis vanduo užliejo jo kūną ir jis vos galėjo kvėpuoti. "Kaip... kiek laiko?"
  
  Kosulys. "Šešiasdešimt keturios sekundės. Tada jūs ir jūsų nesantuokiniai broliai tapsite istorija. Ordinas viešpataus amžinai! Jie gyvena per mane! Aš esu tvarka!"
  
  Prasidėjo muštynės ir daug šauksmų. Drake'as sekdavo sekundes ant rankinio laikrodžio.
  
  "Sveiki? Ar tu čia?" - paklausė jaunas balsas.
  
  - Ei, drauge, - sumurmėjo Dreikas. "Turime trisdešimt vieną sekundę".
  
  "Aš pagalvojau apie tai. Jūsų draugė Lauren paminėjo ordiną. Na, jie turi turėti nužudymo kodą. O kadangi visa kita yra teksto dalis, aš tiesiog perskaičiau. Ar prisimeni? Čia parašyta: "Vienintelis kodas, skirtas žudyti, yra tada, kai raiteliai atsikelia". Ar tai tau ką nors reiškia?
  
  Drake'as drasko smegenis, bet negalėjo galvoti tik apie mažėjantį sekundžių skaičių. - Atsikėlė? - pakartojo jis. "Pabudai? Prisikėlė? Pagalvokite, kaip Ordinas galvoja? Ką turėjo omenyje naciai? Jei pasirodys raitelis, jis...
  
  - Gimimas, - pasakė jaunas balsas. "Gal tai jų gimimo datos? Bet tai negali būti. Šios devintojo dešimtmečio branduolinės bombos paprastai turi trijų skaitmenų nužudymo kodą. Jo balse skambėjo neviltis.
  
  Devyniolika sekundžių iki sunaikinimo.
  
  - prabilo Kensi. "Trys skaitmenys, sakysite? Paprastai?"
  
  "Taip".
  
  Šešiolika.
  
  Drake'as atsigręžė į Aliciją ir pamatė, kad ji pasilenkia per diržą, bandydama jį atsisegti ir tuo pačiu metu nušauti į sargybinį. Mačiau jos plaukus, kūną, nuostabią dvasią. Alicia...
  
  Dešimt sekundžių.
  
  Tada Kenzi rėkė, patvirtindamas Dahlio tikėjimą ja. "Aš turiu tai. Išbandykite septynis šimtus".
  
  "Septyni-o-o-o. Kodėl?"
  
  "Neklauskite. Tiesiog padaryk tai!"
  
  Jaunasis technikos specialistas davė Drake'ui kirilicos skaičių simbolius, o jorkšyrietis paspaudė mygtukus.
  
  Keturi - trys - du -
  
  "Tai neveikė", - sakė jis.
  
  
  KETURISdešimt SKYRIUS
  
  
  - Taip, - atsakė Kensi. "Tai atsitiko".
  
  Žinoma, ji nuginklavo jų pačių, o Lauren - jų. Drake'as pažvelgė nuo branduolinio ginklo korpuso į Mai, kur ji stovėjo priešais kitą klaviatūrą. Visi šeši branduoliniai užtaisai buvo neutralizuoti.
  
  Jis pažiūrėjo į laikrodį. "Mums liko mažiau nei sekundė", - sakė jis.
  
  Visur SAS greitai dirbo sargybinius. Alicija atsegė antrąjį diržą ir kovinė galvutė šiek tiek pajudėjo. Drake'as pajuto, kaip jis įsibėgėjo artėdamas prie ritininių durų.
  
  - Ar kas nors jau sustabdė savo sunkvežimį?
  
  "Aš tuo pasirūpinsiu!" - sušuko Kenzi. - Žodžiu!
  
  "Jokiu būdu", - pasakė Kinimaka. "Prancūzai yra visur, kur nėra saugumo. Čia tikra riaušė".
  
  Drake'as stebėjo, kaip SAS išsiuntė sargybinius; Alicia traukia kitą diržą, o Mai įmeta apsaugą į galinę sunkvežimio padangą.
  
  "Taip, aš žinau, ką tu turi omenyje". SPEAR komanda buvo nepaprastai įtempta.
  
  "Matau, kad vyksta kažkas kita", - pradėjo jaunas technikas. "aš-"
  
  Jų ryšys su Vašingtonu nutrūko.
  
  - Ar man dar kartą pasakyti? Drake'as bandė.
  
  Grėsminga tyla buvo vienintelis jo atsakymas.
  
  "Velnias, tai negali būti gerai". Dreikas iššukavo visą sandėlį.
  
  SEAL komanda 7 nusileido ant jų, tarsi visas pragaras būtų sprogęs.
  
  
  * * *
  
  
  Dahlas bėgo paskui sunkvežimį, kai šis priartėjo prie 18 sandėlio slankiojančių durų. Kinas išbėgo pro burzgiančio sunkvežimio priekį, eidamas link tolimųjų šoninių durų. Bėgdami jie šovė skersai. Sargybiniai bandė juos sustabdyti. Kinijos specialiosios pajėgos jas sunaikino kulkomis ir kova su rankomis. Haydenui nutiko nelaimė atsidūręs platformos priekyje, kai prasidėjo veiksmas.
  
  Ji sulaužė sargybinio kaklą, tada panaudojo jo kūną prisidengti, o kinai beatodairiškai atidengė ugnį. Kulkos bukiu trenksmu pervėrė jos kūną ir numetė atgal. Jos skydas sugriuvo. Išmetusi ją, ji užšoko už vienos iš priekinių, burzgiančių padangų, pralenkdama ją iš užpakalio, kai ji riedėjo į priekį. Kinai kirto sunkvežimio priekį.
  
  Dahlas uždegė ugnį, išsklaidydamas juos kaip boulingo kėglius. Neįtikėtina stebėti, tai buvo jų beveik nežmoniškos reakcijos demonstravimas. Net ir atšokę atgal, jie atidengė ugnį.
  
  Dahlas greitai prisiglaudė, pritūpė už sunkvežimio, tada pažiūrėjo ir paleido dar kelias kulkas. Kinai akimirkai buvo prispausti prie žemės, kai sargybiniai priėjo prie jų iš paskos. Dahlas pažvelgė į Kensi.
  
  Ne ten, kur ji turėjo būti.
  
  "Kenzas? Ar tau viskas gerai?"
  
  "O taip, tiesiog pasiimu seną draugą".
  
  Dahl instinktyviai apsisuko ir pamatė ją knaisiojančią po stalčius, giliai į vidų galvą, pilvą ant dangčio krašto, aukštai pakeltą užpakalį.
  
  "Tai šiek tiek atbaido."
  
  "Ką? O, ar pasiilgai savo žmonos? Ji gali būti karštesnė už tave, Torstai, bet atmink, kad nuo to tu tik karštesnis už ją.
  
  Jis pažvelgė į šalį, jautėsi suplėšytas. Jis gyveno tokioje būsenoje tarp santuokos ir skyrybų, tačiau vis dėlto turėjo galimybę ką nors padaryti. Ką po velnių jis čia veikė?
  
  Mano darbas.
  
  Kinai vėl įsitraukė, kulkosvaidžio ugnimi nukirsdami artėjančius sargybinius ir prispaudę Dahlį ir Haydeną ant žemės. Švedas apsisuko ir pamatė, kad Kensi išslydo iš medinės dėžės.
  
  "O, kiaušiniai. Tikrai?"
  
  Ji laikė naują blizgančią kataną prieš akis, ašmenis aukštyn. "Tiesiog žinojau, kad ją rasiu, jei pasigilinsiu. Plėšikai negali atsispirti kardui.
  
  "Kur yra kruvinas Marso kardas?
  
  "O, aš išmečiau jį į stalčių".
  
  "Velnias!"
  
  Ji bėgo su kardu vienoje rankoje, kulkosvaidžiu kitoje, tada šoko atgal į sunkvežimio galą ir Dahl akyse blykstelėjo kaip neryškus vaizdas. Išmetusi kataną, ji atidengė ugnį į bėgančius kinus.
  
  "Kur jie eina?"
  
  "17 sandėlis", - sakė Dahlas. "Ir mes privalome jų laikytis".
  
  
  * * *
  
  
  Lauren pamatė prancūzų kontingento puolimą iš dešinės 19-ojo sandėlio pusės. Kinimaka ir Smithas jau buvo ta kryptimi ir iškart susiėmė. Yorgi tupėjo už statinių ir šaudė į sargybinius. Sunkvežimiui su dviem branduolinėmis galvutėmis judant į priekį Lauren pajuto, kaip jos širdis virpa.
  
  Prisiminusi viską, kas buvo pasakyta, ji užšoko ant sunkvežimio stogo, naudodama ratus kaip atramą. Tada ji pradėjo atlaisvinti pirmąjį dirželį. Jei jie galėtų padaryti krovinį labai nestabilų, sunkvežimiai būtų priversti sustoti. Ji pažvelgė iš už atominės bombos, užlipusi ant vieno iš didelių rąstų ir pamatė Smithą, besimušantį kumščiais su vienu iš prancūzų.
  
  Konsteblis susisiekė. "Ką tik patvirtino agentas Paryžiuje. Prisimeni Armand Argento? Per daugelį metų jis jums padėjo kelis kartus. Na, jis sako, kad prancūzų kontingento buvimas neleidžiamas. Visiškai. Viduje gali kilti koks žiaurus karas.
  
  Lauren nurijo seiles ir stebėjo, kaip Smitas nukrito atgal ir nukrito ant vieno kelio. Virš jo stovėjęs prancūzas sugriebė jį už plaukų, nuplėšė nuo šaknų juostelę ir numetė į šalį. Smitas rėkė. Kelias prie nosies privertė jį stulbinti. Prancūzas užšoko ant viršaus. Smithas kovojo. Lorenas pažvelgė nuo jo į Kinimaką, paskui į Yorgi, branduolinę galvutę ir artėjančias varstomas duris.
  
  Ką turėčiau daryti?
  
  Sukelk prakeiktą triukšmą.
  
  Ji ištuštino savo Glock dėtuvę aukštai virš priešų galvų, priversdama juos krūptelėti ir nusileisti. Tai suteikė Smitui ir Kinimakai brangių sekundžių. Smithas pamatė erdvę ir šovė į jį, partrenkdamas užpuoliką ant žemės. Kinimaka sulaužė vyrui kaklą , kito žmogaus veidą ir šūvį iš taško, trečią, dėl ko jis susvyravo ir iškrito iš kovos.
  
  Liko tik vienas prancūzas.
  
  Lauren nukrito kulkai atsitrenkus nuo branduolinio sviedinio korpuso. Kaip buvo baisu, kad tai jos net netrukdė? Kaip ji pripratusi? Tačiau ji buvo šios komandos dalis ir buvo pasiryžusi likti su ja tol, kol jos turės. Ji surado šią šeimą ir ją palaikys.
  
  Didžiulis sunkvežimis greitai padidino greitį, stipriai įsibėgėjęs tiesiai į roletų dureles, trenkėsi į jas, todėl priekinė kabina šiek tiek atšoko, o po to trenkėsi tiesiai pro jas.
  
  Lauren metėsi ant sunkvežimio galo.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as susiraukė, kai SEAL sumušė SAS ir SPEAR šalia judančios branduolinės galvutės, galvodamas, ar koks nors mūšis gali būti painesnis ar pavojingesnis už šį. Keli komunikatoriaus žodžiai jam pasakė, kad tai tikrai įmanoma.
  
  Visi trys sunkvežimiai, gabenę šešis branduolinius ginklus, vienu metu prasiveržė pro roletų duris. Skęstant suplyšusioms durims, visur lakstė metalinės skeveldros. Pravažiavo sunkvežimiai. Vyrai puolė sunkvežimius, šoko į vidų, jausdami, kad jie tik įgaus greitį. Dabar Drake'as pamatė du kinų kareivius, bėgiojančius netoliese. Jis pasiliko ant platformos ir kiek toliau pamatė Aliciją ir May, pasislėpusias už vienos iš medinių atramų. Branduolinė bomba nukrito, kai atsitrenkė į vieną didžiausių duobių pasaulyje.
  
  Dreikas susiraukė. Jei didžiulis, sunkus ginklas atsilaisvintų nuo atramų ir nutrūktų dirželiai, jie visi turėtų bėdų.
  
  Jie išėjo į dienos šviesą ir nuskubėjo. Dvidešimt mylių per valandą, paskui trisdešimt, trys platformos atgijo, kai jų vairuotojai spaudė dujų pedalą. Priekyje buvo platus atviras kelias, beveik tiesiai iki išėjimo iš bazės, maždaug už dviejų mylių. Dabar, būdamas vienas šalia kito, Drake'as galėjo pažvelgti iš savo sunkvežimio į Dahlio sunkvežimį, o paskui į Kinimaką. Didžiulių, judančių branduolinių raketų vaizdas, žmonės kovoja vienas šalia kito, žmonės, šaudantys iš pistoletų, peilių ir kumščių, žmonės, kurie buvo numesti, be jokio ketvirčio, kelias vingiuoja ir visi trys sunkvežimiai posūkyje perjungia žemyn. šerdis.. Tai buvo gobšumo ir smurto sloga, žvilgsnis į pragarą.
  
  Tačiau dabar visas jo dėmesys buvo sutelktas į ruonius.
  
  Keturi stiprūs, jie pirmiausia užpuolė SAS, vieną be problemų nužudydami. Britai susibūrė ir smogė atgal, priversdami SEAL slėptis. Keturi vyrai bėgo už sunkvežimių, tikėdamiesi įšokti į juos. SAS vadas Kembridžo mieste susikovė ranka į rankas su Navy SEAL ir abu buvo nukentėję. Mai ir Alicia buvo užsiėmę kovodami su sargybiniais ir mėgindami rasti angą kovoje.
  
  Drake'as akis į akį susidūrė su SEAL komandos lyderiu. "Kodėl?" - jis paklausė.
  
  - Neklausinėkite, - sumurmėjo vyras ir nuėjo prie Dreiko. Smūgiai buvo tikslūs ir neįtikėtinai sunkūs, labai panašūs į jo paties. Užblokavo, pajuto tų blokų skausmą ir smogė atgal. Jis stipriai spyrė. Kito vyro rankoje pasirodė peilis. Drake'as atrėmė smūgį savuoju, mesdamas abu ginklus į šalį ir nuskridęs nuo sunkvežimio.
  
  "Kodėl?" - pakartojo jis.
  
  "Tu suklydai. Tu ir tavo komanda".
  
  - Kaip? - Aš paklausiau. Drake'as atsitraukė, kad gautų vietos.
  
  "Ir kodėl šie niekšai nori mus nužudyti? - paklausė Alicija, pasirodžiusi už vyro.
  
  Jis akimirksniu smogė jai į šventyklą. Dreikas spyrė jam į inkstus ir stebėjo, kaip jis krenta. Alicija pakėlė koja jam į veidą. Kartu jie išmetė jį, sukdamasis, už borto.
  
  Kelias praplatėjo priekyje.
  
  Mai atsiuntė du sargybinius. Dar vienas SAS žmogus žuvo, o dabar britai ir amerikiečiai buvo lygūs. Trys prieš tris. Drake'as pamatė, kaip du kinai, kuriuos jis matė anksčiau, šliaužioja kaip vorai virš branduolinės bombos.
  
  "Pažiūrėk į tai!"
  
  Per vėlai. Jie užkrito ant jo.
  
  
  * * *
  
  
  Dahlas iš esmės žinojo, kad jie vyksta į Rumuniją. Tai buvo gerai. Tai buvo pusvalandis kelio automobiliu, kuris galėjo juos nužudyti, kol jie ten atvyko.
  
  Jis kovojo su kinais ir sargybiniais, atstūmė juos atgal ir pamatė, kad jie pašoko, norėdami daugiau. Kinai aplenkė jo gynybą, stipriai smogė ir beveik du kartus įkalė jį baisiais peiliais. Jį apsupo daugiau sargybinių. Haydenas ėmėsi juos išmesti iš sunkvežimio, kol jų skaičius sumažėjo.
  
  Gale Kenzi susidorojo su paskutiniais savo priešais. Mašina buvo tuščia, nuo katanos varvėjo raudona. Ji nužingsniavo per platformą, dabar primerkusi akis, kai du kinai puolė prie jos kartu mojuodami peiliais. Ji atsikirto, vaikščiojo aplinkui. Jie išsiėmė ginklus. Ji metėsi jiems į veidus, nustebindama. Šūvis pralėkė jai po ranka, atsimušant nuo branduolinės bombos. Ji atsidūrė šalia vieno iš vaikinų su ginklu, nukreiptu į veidą.
  
  "Šūdas".
  
  Vienintelis kelias buvo aukštyn. Ji spyrė ranką, laikančią ginklą, paleisdama jį, o tada pakilo atrama ant branduolinio ginklo apvalkalo. Ji pasiekė viršūnę ir pastebėjo, kad ten tai tik švelnus posūkis, tačiau pavojinga išlaikyti pusiausvyrą. Vietoj to ji sėdėjo ant atominės bombos su katana rankoje.
  
  "Ateik ir, po velnių, pasiimk mane! - sušuko ji. "Jeigu tu išdrįsi."
  
  Jie greitai pakilo, puikiai subalansuoti. Kenzi stovėjo ant kovinės galvutės, sukdama kardą, kai jie puolė ją peiliais. Smūgis ir sūpynės. Ji atkirto, bet jie patraukė kraują. Ji pataikė į raketą. Sunkvežimis drebėjo trisdešimties mylių per valandą greičiu. Kinai prisitaikė iki aukščiausio laipsnio. Kenzi prarado pusiausvyrą, paslydo ir nukrito atgal į raketą.
  
  "Oi".
  
  Vėjo gūsis perpūtė jos plaukus, šaltus kaip šaldiklis. Peilis nukrito ant jos. Ji perjungė kataną į kitą ranką, suėmė pirštais už riešo ir staigiai trūktelėjo į šoną. Nulūžo riešas ir iškrito peilis. Ji taip pat susuko kėbulą ir pamatė, kad jis galva pirma išskrido iš sunkvežimio. Antrasis asmuo jau buvo užpuolęs. Kenzi perkėlė kataną atgal į dešinę ranką ir leido jai pataikyti tiesiai į tašką. Jis akimirką svyravo, kol Kenzi numetė jį į šalį.
  
  Tada ji pažvelgė žemyn iš savo gulto ant atominės bombos, o jos katanos ašmenys lašino kraują ant apačioje kovojančių.
  
  "Žuvo du kinai. Liko trys".
  
  Alicija žiūrėjo į ją iš savo laimėto sunkvežimio, stebėdama mūšį ant kovinės galvutės. "Tai atrodė taip velniškai šauniai", - sakė ji. "Aš tikrai tikiu, kad turiu erekciją".
  
  Dahlas pažvelgė į ją iš savo sunkvežimio. "Aš taip pat".
  
  Bet tada kovinė galvutė pradėjo judėti.
  
  
  KETURIASdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Dahlas iš karto pastebėjo poslinkį, pamatė, kad du dirželiai, kuriuos jiems pavyko atsegti, plazdėjo vėjyje, o tada trečiasis atsiskyrė kaip beprotiškiausia pasaulyje guminė juosta, įnirtingai trenkdama į branduolinį užtaisą ir platformos apačią. Pirmu galingu smūgiu jis pataikė apsaugininkui į pilvą, todėl šis skriejo ištiesęs rankas tiesiai iš sunkvežimio šono ir trenkė į šalia važiavusio automobilio galines padangas. Dahlas susiraukė dėl rezultato.
  
  Branduolinė bomba vėl pajudėjo. Dalas pajuto, kaip ant jo nusileidžia raudona rūka, kai Kenzi stengėsi ant viršaus, o Haydenas - tiesiai po jo šešėliu, nežinodamas, kas bus toliau. Jis rėkė ir riaumojo, bet nesėkmingai. Padangų ūžesys, riksmai, susikaupimas, reikalingas kovai; visa tai trukdė jiems girdėti. Jis prišoko prie komunikatoriaus.
  
  "Judėk". Branduolinė bomba tuoj sprogs!
  
  Kenzi žiūrėjo žemyn. "Kur eiti? Turite galvoje kilimą?"
  
  "Neee!"
  
  Pasibaigus pririšimui, švedas kaip pašėlęs pribėgo prie Haydeno ir prispaudė petį prie neįtikėtinos sviedinio masės. "Krinta branduolinė bomba!"
  
  Haidenas greitai apsivertė, sargybinis taip pat. Kovos galvutė pajudėjo dar vieną centimetrą. Dahlas pakėlė jį su visomis jėgomis, kurias jis kada nors buvo sukaupęs, visi raumenys rėkė.
  
  Šalia jo pasigirdo stiprus beldimas.
  
  Šūdas.
  
  Bet tai buvo Kenzi, tebelaikanti kataną ir su sarkastiška šypsena veide. "Po velnių, tu tiesiog beprotiškas sušiktas herojus. Ar tikrai manote, kad galite tai išlaikyti nors sekundę?
  
  "Am, ne. Ne visai."
  
  "Tada judėk".
  
  Išprotėjęs švedas nardė tiksliai.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as ir Alicia sugebėjo sekundę pasidalyti reginiu.
  
  - Ką, po velnių, Dalas veikia? - paklausė Alicija. - Ar jis apkabina prakeiktą branduolinę bombą?
  
  - Nebūk kvailas, - atrėžė Dreikas, purtydamas galvą. - Akivaizdu, kad jis ją bučiuoja.
  
  Tada Drake'as pašoko į šoną, kad padėtų SAS vaikinams, išplėšė iš jaunuolio SEAL ir pametė jį po branduoline bomba. Visas vyro kūnas drebėjo. Jie apsikeitė smūgiais, o SEAL gulėjo be sąmonės, veidu žemyn, bet gyvas. Drake'as ketino taip palikti.
  
  Kitas SEAL žuvo, o paskui SAS kareivis, abu buvo subadę iš arti. Lieka tik Kembridžas ir jaunuolis. Jie susivienijo su Drake'u, kad kovotų su paskutiniu SEAL. Tuo pačiu metu prie jų prisijungė Alicia ir May. Sunkvežimis burzgė gruntiniu keliu, kartą partrenkė kaimyną ir nuvažiavo. Susidūrimas leido stabilizuoti Dahlo branduolinę bombą, pritvirtinant ją prie didžiulių atramų. Visi trys automobiliai kaip vienas pralaužė išvažiavimo vartus ir toliau važiavo link Rumunijos. Plienas ir betonas buvo visiškai sunaikinti, plyšdami pirmyn ir atgal. Iki to laiko sraigtasparniai buvo pakilę ir skrido kartu su sunkvežimiais, o vyrai su sunkiąja artilerija išlindo pro duris ir sutelkė dėmesį į vairuotojus.
  
  Drake'as sustabdė ataką prieš SEAL. "Laukti. Jūs esate specialiųjų pajėgų karys. Amerikos moterys. Kodėl tu bandei mus nužudyti?
  
  Tiesą sakant, jis niekada nesitikėjo atsakymo, tačiau vyras atsakė puldamas. Jis išvežė Kembridžą ir užbaigė Drake'ą. Jaunas SAS vyras nukrito ant šono. SEAL buvo žiaurus ir negailestingas, suteikdamas gniuždantį smūgį po smūgio. Bet tada Mai atsisuko į jį.
  
  Praėjo aštuonios sekundės ir kova baigėsi. Dar kartą jie paliko jį gyvą, dejuojantį, nuginkluotą.
  
  Dreikas pasisuko į Kembridžą. "Negaliu apsakyti, kaip labai vertiname jūsų pagalbą, majore. Labai apgailestauju dėl jūsų žmonių netekties. Bet prašau, jei norite, palikite šiuos žmones gyvus, jie tik vykdė įsakymus.
  
  Du išlikę ruoniai nustebę ir galbūt suglumę pažvelgė aukštyn.
  
  Kembridžas linktelėjo. "Suprantu ir sutinku su tavimi, Dreikai. Dienos pabaigoje mes visi esame pėstininkai.
  
  Drake'as sušuko grimasą. "Na, jau ne. Amerikos vyriausybė ką tik bandė mus nužudyti. Nematau kelio atgal nuo to".
  
  Kembridžas gūžtelėjo pečiais. "Kirsti atsakomąjį smūgį."
  
  Dreikas niūriai nusišypsojo. "Vyras pagal mano širdį. Buvo malonu susipažinti, majore Kembridžai.
  
  - Ir tu, Metai Dreikai.
  
  Jis linktelėjo Mai ir Alicia, tada atsargiai nuėjo link sunkvežimio galo. Drake'as stebėjo jį išeinantį, tuo pat metu tikrindamas kovinės galvutės stabilumą. Viskas atrodė gerai.
  
  - Ar žinai, kad jie grįš ir paims kardą? Alicija jį paragino.
  
  "Taip, bet žinai ką? Man nerūpi. Marso kardas yra mažiausia iš mūsų problemų. Jis įjungė ryšį. "Hayden? Kaip toli? Kaip tau ten sekasi?"
  
  - Gerai, - atsakė Haydenas. "Paskutinis iš kinų ką tik nušoko. Aš einu į kardą".
  
  Kenzis nusijuokė. "Ne, jie matė mane veiksmą".
  
  "Ar mes ne visi?" Drake'as nusišypsojo. "Šio vaizdo kurį laiką nepamiršiu".
  
  Alicija smogė jam tiesiai į petį. "Atsipalaiduok, kareivis. Kitą kartą norėsite, kad įdėčiau tarp kojų branduolinę bombą.
  
  - Ne, nesijaudink, - tarė Dreikas nusisukdamas. "Aš tai padarysiu už tave vėliau".
  
  
  * * *
  
  
  Sraigtasparniai tyčiojosi, grasino ir įtikinėjo vairuotojus sulėtinti savo transporto priemones. Žinoma, iš pradžių tai nepasiteisino, bet kažkam per vieną priekinį stiklą įsmeigus didelio kalibro kulką, žmonės, kurie manė esą neliečiami, staiga pradėjo abejoti. Po trijų minučių sunkvežimiai sulėtino greitį, rankos išlindo pro langus ir visas eismas sustojo.
  
  Drake'as atgavo pusiausvyrą, priprato prie nuolatinio stūmimo ir judėjimo į priekį. Jis pašoko ant žemės, supratęs, kad ryšio sistema staiga atgijo, ir dabar labai atidžiai stebi savo pilotus.
  
  Iš komunikatoriaus nesigirdėjo jokio garso. Vašingtonas šį kartą tylėjo.
  
  Komanda susirinko sunaikinusi ausines. Jie sėdėjo ant žole apaugusios kalvos, iš kurios atsiveria vaizdas į tris raketų laivus, ir galvojo, ką pasaulis ir jo piktesni veikėjai gali mesti į juos toliau.
  
  Dreikas pažvelgė į pilotą. - Ar galėtum nuskraidinti mus į Rumuniją?
  
  Šio vyro akys niekada nesusvyravo. - Žinoma, - pasakė jis. "Nesuprantu, kodėl gi ne. Bet kuriuo atveju branduoliniai ginklai ten siunčiami saugoti bazėje. Turėsime pranašumą".
  
  Kartu jie paliko kitą mūšio lauką.
  
  Kartu jie išliko stiprūs.
  
  
  * * *
  
  
  Po kelių valandų komanda paliko Rumunijos saugų namą ir įsėdo į autobusą į Transilvaniją ir išlipo netoli Brano pilies, tariamos grafo Drakulos rezidencijos. Čia, tarp aukštų medžių ir aukštų kalnų, jie rado tamsius, ramius svečių namus ir juose apsigyveno. Šviesos buvo blankios. Komanda dabar buvo apsirengusi civiliais drabužiais, paimtais iš saugyklos, ir vežėsi tik tuos ginklus ir amuniciją, kuriuos galėjo neštis, taip pat nemažą pinigų atidėliojimą iš Yorgi paimto seifo. Jie neturėjo nei paso, nei dokumentų, nei asmens tapatybės kortelių.
  
  Jie susirinko į vieną kambarį. Dešimt žmonių, jokio ryšio. Dešimt žmonių bėga nuo Amerikos vyriausybės, neįsivaizduodami, kuo galėtų pasitikėti. Nėra aiškios kur apsisukti. Nebėra SPEAR ir jokios slaptos bazės. Nėra biuro Pentagone, nėra namų Vašingtone. Šeimos, kurias jie turėjo, viršijo tai, kas buvo leidžiama. Kontaktai, kuriuos jie gali naudoti, gali būti pažeisti.
  
  Visas pasaulis pasikeitė dėl kažkokios nežinomos, nesuprantamos vykdomosios valdžios tvarkos.
  
  "Kas toliau?" Smitas pirmiausia iškėlė problemą, tyliai apšviestame kambaryje.
  
  "Pirmiausia užbaigiame misiją", - sakė Haydenas. "Paskutinio teismo ordinas siekė sunaikinti pasaulį, paslėpdamas keturis baisius ginklus. Karas, dėka Hanibalo, kuris buvo puikus ginklas. Užkariavimas padedant Čingischanui, kuris buvo pagrindinis kodas, kurį sunaikinome. Badas, per Geronimo, kuris buvo biologinis ginklas. Ir galiausiai, Mirtis per Atilą, kuri turėjo šešias branduolines galvutes. Kartu šie ginklai sugadintų mūsų visuomenę ir sukeltų chaosą. Manau, galime drąsiai teigti, kad grėsmę neutralizavome".
  
  "Vienintelis laisvas galas yra Marso kardas", - sakė Lauren. "Dabar kinų arba britų rankose".
  
  "Labai tikiuosi, kad tai mes", - sakė Drake'as. "SAS mus išgelbėjo ir neteko gerų vyrų. Tikiuosi, kad Kembridžas nesulauks priekaištų".
  
  "Judėk į priekį..." - pasakė Dahlas. "Net mes negalime to padaryti vieni. Visų pirma, ką, po velnių, dabar darysime? Ir antra, kuo galime pasitikėti, kad padėtų mums tai padaryti?
  
  "Na, pirmiausia išsiaiškinsime, kas privertė amerikiečius atsigręžti į mus", - sakė Haydenas. "Manau, kad operacija Peru ir... kiti dalykai... atsitiko. Ar tai tik keli galingi žmonės prieš mus? Atskilusi grupė, daranti įtaką kitiems? Nė akimirkos negaliu patikėti, kad Coburn būtų tai sankcionavęs.
  
  - Sakote, turėtume slaptai pasikalbėti su prezidentu? - paklausė Dreikas.
  
  Haydenas gūžtelėjo pečiais. "Kodėl gi ne?"
  
  "O jei tai atskilusi grupė", - sakė Dahlas. "Mes juos sunaikiname".
  
  - Gyvas, - pasakė Mai. "Vienintelis būdas tai išgyventi - sugauti priešus gyvus.
  
  Komanda sėdėjo dideliame kambaryje skirtingomis pozicijomis, užuolaidos buvo sandariai užtrauktos, apsaugančios nuo nepraeinamos nakties. Giliai Rumunijoje jie kalbėjosi. Planuojama. Netrukus paaiškėjo, kad jie tikrai turi išteklių, tačiau tie ištekliai buvo menki. Drake'as galėjo juos suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.
  
  "Kur eiti?" - paklausė Kenzi, tebelaikydama savo kataną, leisdama ašmenims šildytis silpnoje šviesoje.
  
  - Pirmyn, - pasakė Drake'as. "Mes visada judame į priekį".
  
  "Jei kada nors sustosime", - sakė Dahlas. "Mes mirštame".
  
  Alicija laikė Dreiko ranką. "Ir aš maniau, kad mano bėgimo dienos baigėsi.
  
  "Tai yra kitaip", - pasakė jis ir atsiduso. "Žinoma, tu tai žinai. Atsiprašau".
  
  "Viskas gerai. Kvaila, bet miela. Galiausiai supratau, kad tai yra mano tipas.
  
  "Ar tai reiškia, kad mes bėgame?" - paklausė Kenzi. "Nes aš tikrai norėjau nuo viso to pabėgti".
  
  "Mes su tuo susitvarkysime". Dahlas pasilenkė arčiau jos. "Aš tau pažadu. Aš taip pat turiu savo vaikų, nepamirškite. Dėl jų įveiksiu bet ką".
  
  - Tu nepaminėjai savo žmonos.
  
  Dahlas spoksojo, o paskui atsisėdo ant kėdės ir mąstė. Drake'as pamatė, kad Kensi šiek tiek priartėjo prie didžiojo švedo. Jis tai išvertė iš proto ir apsidairė po kambarį.
  
  "Rytoj bus kita diena", - sakė jis. "Kur norite eiti pirmiausia?"
  
  
  GALAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Davidas Leadbeateris
  Ant Armagedono slenksčio
  
  
  PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Julianas Marshas visada buvo kontrastingų spalvų žmogus. Viena pusė juoda, kita pilka... ad infinitum. Kaip bebūtų keista, jis niekada nesidomėjo, kodėl vystėsi kiek kitaip nei kiti, tiesiog priėmė tai, išmoko su tuo gyventi, džiaugėsi. Visomis prasmėmis tai padarė jį susidomėjimo objektu; tai atitraukė dėmesį nuo machinacijų, slypinčių už išraiškingų akių ir druskos bei pipirų plaukų. Kovas visada buvo išskirtinis - vienaip ar kitaip.
  
  Viduje jis vėl buvo kitas žmogus. Vidinis dėmesys sutelkė jo dėmesį į vieną šerdį. Šį mėnesį tai buvo pitų priežastis, tiksliau, kas iš jų liko. Jo dėmesį patraukė keista grupė, o paskui tiesiog ištirpo aplink jį. Taileris Webbas buvo labiau psichopatinis mega persekiotojas nei kabalistų lyderis. Tačiau Marshas džiaugėsi galimybe dirbti vienas, kurdamas asmeninius, ekscentriškus dizainus. Į pragarą su Zoe Shears ir visais, kurie vis dar buvo aktyvūs sektoje, ir į dar gilesnį pragarą su Nicholas Bell. Neabejotina, kad surištas, surakintas antrankiais ir vandens lenta buvęs statybininkas būtų viską išdavęs valdžiai, kad gautų net menkiausią bausmės atidėjimą.
  
  Marsh ateitis atrodė šviesi, nors ir su nedideliu atspalviu. Kiekvienoje istorijoje buvo dvi pusės, ir jis buvo labai dvipusis žmogus. Liūdnai palikus nelaimingą Ramzio turgų - mums labai patiko paviljonai su visais jų pasiūlymais - marčias pakilo į dangų bedugnės spalvos malūnsparnio pagalba. Nuskubėjęs, jis greitai susitelkė į naują nuotykį.
  
  NIUJORKAS.
  
  Marshas išbandė prietaisą ant šono, judindamas jį arčiau, nežinodamas, ką mato, bet įsitikinęs, ką jis gali padaryti. Šis vaikas buvo pagrindinė derybų priemonė. Didysis visiško įsitikinimo tėtis. Kas gali ginčytis su branduoline bomba? Marshas paliko įrenginį ramybėje, patikrino išorinę kuprinę ir atlaisvino pečių diržus, kad tilptų į savo didelį rėmą. Žinoma, jis turės išbandyti prekę ir patvirtinti jos autentiškumą. Juk daugumą bombų galima iškepti taip, kad atrodytų kaip kažkas, ko jos nebuvo - jei virėjas būtų pakankamai geras. Tik tada Baltieji rūmai nusilenks.
  
  Rizikinga, sakė viena jo pusė. Rizikinga.
  
  Bet smagu! kitas tvirtino. Ir tai buvo verta šiek tiek apsinuodyti radiacija.
  
  Marčas nusijuokė iš savęs. Toks niekšas. Tačiau mažasis Geigerio skaitiklis, kurį jis atsinešė, tylėjo ir kurstė jo drąsą.
  
  Tačiau, tiesą sakant, skraidyti nebuvo jo dalykas. Taip, jaudulio buvo, bet buvo ir karštos mirties tikimybė - ir šiuo metu tai jo tikrai netraukė. Galbūt kitą kartą. Marshas praleido daug kankinančių valandų planuodamas šią misiją, užtikrindamas, kad visi tarpiniai taškai būtų savo vietose ir būtų kuo saugesni, nors atsižvelgiant į vietas, kuriose jis sustos, mintis buvo beveik juokinga.
  
  Paimkime, pavyzdžiui, dabar. Jie ėjo po Amazonės atogrąžų miškų baldakimu pakeliui į Kolumbiją. Jo laukė vyras - tiesą sakant, ne vienas, o Marshas savo asmenybę patvirtino susitikime reikalaudamas, kad jie vilkėtų baltai. Tik nedidelė nuolaida, bet svarbi Pitijai.
  
  Ar tai viskas, ką aš dabar?
  
  Marshas garsiai nusijuokė, todėl sraigtasparnio pilotas sunerimęs apsidairė.
  
  "Viskas gerai?" - paklausė liesas vyras su randais.
  
  - Na, tai priklauso nuo jūsų požiūrio. Marčas nusijuokė. "O kiek požiūrių jūs turite? Man labiau patinka linksminti ne vieną. Tu?"
  
  Pilotas nusisuko, burbėdamas kažką nesuprantamo. Marčas papurtė galvą. Jei tik nenusipraususios masės žinotų, kokios jėgos sėlina, tūno ir sviro po jomis, nesirūpindamos ar nepaisydamos sukeltos sumaišties.
  
  Marshas stebėjo peizažą apačioje, milijoną kartą svarstydamas, ar šis įvažiavimo į JAV taškas yra tinkamas kelias. Kalbant apie tai, buvo tik du realūs variantai - per Kanadą arba per Meksiką. Pastaroji šalis buvo arčiau Amazonės ir apimta korupcijos; sausakimša žmonių, kuriems galėtų būti sumokėta, kad jie padėtų ir neužčiauptų burnos. Kanada pasiūlė keletą saugių prieglobsčių tokiems žmonėms kaip Marshas, tačiau jų nepakako ir jie net neprilygo Pietų Amerikoje egzistuojančiai įvairovei. Monotoniškam kraštovaizdžiui toliau besiskleidžiant apačioje, Maršas mintyse klaidžiojo.
  
  Berniukas užaugo privilegijuotoje padėtyje, burnoje turėdamas daug daugiau nei sidabrinį šaukštą; labiau kaip vientisas aukso luitas. Geriausios mokyklos ir geriausi mokytojai - "geriausi" - "geriausi" - visada taisydavo Marshas - bandė nukreipti jį teisingu keliu , bet nepavyko. Galbūt būtų padėję likti kokioje nors įprastoje mokykloje, bet jo tėvai buvo turtingi. ramsčiai pietietiška visuomenė ir buvo toli nuo realybės.Marsh buvo auklėjamas tarnų ir tėvus matydavo daugiausia valgio ir prabangių priėmimų metu,kur buvo įsakyta nekalbėti.Visada kritiškai stebimas tėvo,kuris užtikrino nepriekaištingą elgesį. Ir visada kaltai šypsojosi mama, kuri žinojo, kad jos sūnus užaugo be meilės ir vienišas, bet visiškai nesugebėjo mesti sau iššūkio jokia forma. Ir taip Julianas Marshas augo, vystėsi ir tapo tuo, ką jo tėvas atvirai vadino "a. keistas berniukas".
  
  Pilotas kalbėjo, o Marshas visiškai į tai nekreipė dėmesio. - Ar man dar kartą pasakyti?
  
  "Artėjame prie Kalio, pone. Kolumbija".
  
  Marshas pasilenkė ir stebėjo, kaip apačioje atsiskleidžia nauja scena. Kalis buvo žinomas kaip vienas smurtingiausių miestų Amerikoje ir Kalio kartelio, vieno didžiausių pasaulyje kokaino tiekėjų, namai. Bet kurią įprastą dieną toks žmogus kaip Marshas imdavo savo gyvenimą į savo rankas, vaikščiodamas galinėmis El Calvario gatvėmis, kur ragamufinai žvalgydavo gatves, ieškodami šiukšlių, ir miegodavo flophouse"uose, kur vietiniai kentėjo nuo "tolerancijos zonos" etiketės. leidžiant komerciškai vartoti narkotikus ir seksą gali klestėti su minimaliu policijos įsikišimu.
  
  Marshas žinojo, kad tai vieta jam ir jo branduolinei bombai.
  
  Sėdėdamas pilotas Marshui parodė pilką pikapą, kuriame sėdėjo trys antsvorio turintys vyrai šaltomis, negyvomis akimis ir beraiškais veidais. Atvirai ginkluoti šaunamaisiais ginklais, jie palydėjo Marshą į sunkvežimį tik trumpai pasisveikindami. Tada jie važiavo drėgnomis, netvarkingomis gatvėmis, nešvariais pastatais ir aprūdijusiomis tentėmis, siūlydami savo išlavintą akiai kitą alternatyvų pasaulio vaizdą - vietą, kur dalis gyventojų "plaukiojo" iš vienos lūšnos į kitą, neturėdami nuolatinio būsto. Marchas šiek tiek atsitraukė, žinodamas, kad neturi nieko pasakyti apie tai, kas nutiko toliau. Tačiau šie sustojimai buvo būtini, jei jis norėjo sėkmingai nelegaliai gabenti branduolinius ginklus į JAV, ir buvo verti bet kokios rizikos. Ir, žinoma, Marshas atrodė kiek galėdamas neutralus, spalvingose rankovėse pasidėjęs keletą gudrybių.
  
  Automobilis riedėjo per rūku apaugusius kalnus ir galiausiai pavirto į asfaltuotą važiuojamąją dalį su dideliu, ramiu namu priešais. Kelionė vyko tyliai, bet dabar vienas iš sargybinių nusigręžė nepalenkiančiu veidu į Marshą.
  
  "Mes esame čia".
  
  "Akivaizdu. Bet kur yra "čia"?
  
  Ne per daug nepagarbus. Ne per daug verkšlenti. Laikykite viską kartu.
  
  "Paimk savo kuprinę". Sargybinis iššoko ir atidarė duris. - Ponas Navarro jūsų laukia.
  
  Marčas linktelėjo. Tai buvo tinkamas vardas ir tinkama vieta. Jis čia neužsibūdavo ilgai, tik pakankamai ilgai, kad įsitikintų, jog kita transporto rūšis ir galutinis kelionės tikslas bus sklandus ir saugus. Jis sekė sargybinį po žema arka, skendinčia nuo miglos, o paskui į tamsų seno namo įėjimą. Viduje nedegė šviesos, o vienos ar dviejų senų vaiduoklių pasirodymas nebūtų buvęs nei staigmena, nei rūpesčiu. Marshas dažnai tamsoje matydavo senus vaiduoklius ir su jais kalbėdavosi.
  
  Sargybinis parodė į angą dešinėje. "Už privatų kambarį sau sumokėjai daugiausiai keturioms valandoms. Įeik tiesiai į vidų".
  
  Maršas dėkodamas nulenkė galvą ir atstūmė sunkias duris. "Taip pat paprašiau leidimo nusileisti kitai transporto rūšiai. Sraigtasparnis?"
  
  "Taip. Taip pat gerai. Paskambinkite man domofonu, kai ateis laikas, ir aš jums parodysiu po namus.
  
  Kovas patenkintas linktelėjo. Pinigai, kuriuos jis sumokėjo, viršijant tai, ko reikėjo, buvo geresniam aptarnavimui, ir iki šiol tai padarė. Žinoma, įtarimų sukėlė ir mokėjimas daugiau, nei prašoma, tačiau rizika buvo tokia.
  
  Vėl dvi pusės, pagalvojo jis. Yin ir yang. Pelkė ir pelkė. Juoda ir... juoda su tamsiai raudonais blyksniais veržėsi pro...
  
  Kambario vidus buvo prabangus. Tolimąją pusę užėmė kampinė sofa iš juodos odos ir gilaus pliušo. Netoliese stovėjo stiklinis staliukas su grafinu gėrimams, vynui ir spiritiniams gėrimams, o kitame kampe aparatas siūlė kavą ir arbatą. Užkandžiai išdėlioti ant stiklinio stalo. Marshas visa tai nusišypsojo.
  
  Patogus, bet tik trumpam. Idealus.
  
  Įpylė stipriausios kavos ankštį ir šiek tiek palaukė, kol ji užvirs. Tada jis atsisėdo ant sofos ir išsiėmė nešiojamąjį kompiuterį, kuprinę atsargiai padėdamas ant šalia esančios odinės apmušalų. Niekada anksčiau branduolinė bomba nebuvo taip išlepinta, pagalvojo jis, trumpai susimąstęs, ar nereikėtų jai gaminti savo alaus. Žinoma, tokiam žmogui kaip Marsh tai nebuvo sunku, o per kelias minutes kuprinėje buvo garuojantis puodelis ir nedidelis keksiukas su šerkšnu ant šono.
  
  March nusišypsojo. Viskas buvo gerai.
  
  Naršiau internete; patvirtinamieji elektroniniai laiškai informavo, kad sraigtasparnis "Forward" jau įvažiuoja į Kolumbiją. Vėliavos dar niekur nebuvo iškeltos, bet praėjo vos kelios valandos, kai jis įsibėgėjęs paliko turgų. Maršas baigė gerti ir susikrovė nedidelį maišelį sumuštinių kitam skrydžiui, tada paspaudė domofono mygtuką.
  
  "Aš pasiruošęs išvykti".
  
  Po dvidešimties minučių ir jis vėl buvo ore, branduolinės kuprinės skrydis buvo suktas, bet patogus. Jie keliavo į Panamą, kur jis baigs greitus skrydžius ir pradės nuobodžią kelionės sausuma atkarpą. Pilotas skverbėsi ore ir per bet kokius patrulius, buvo geriausias iš to, ką padarė, ir už tai jam buvo sumokėta nemaža. Kai kairiajame lange pradėjo matytis Panamos kontūrai, Marshas suprato, kiek arčiau jis jau yra prie Jungtinių Amerikos Valstijų.
  
  Artėja uraganas, žmonės, ir jis lengvai neišnyks...
  
  Jis apsigyveno Panamos mieste kelioms valandoms, du kartus persirengė ir keturis kartus prausėsi duše, kiekvieną kartą su vis kitokio kvapo šampūnu. Aromatai maloniai susimaišė ir nugalėjo silpną prakaito aromatą. Jis pusryčiavo ir pietavo, nors buvo vakarienės metas, ir išgėrė tris taures vyno - kiekvieną iš skirtingo butelio ir skirtingos spalvos. Gyvenimas buvo geras. Vaizdas už lango liko nepakitęs ir neįkvepiantis, todėl Marshas ištraukė lūpų dažų dėžutę, kurią taupė kaip tik tokiai progai, ir nudažė stiklą ryškiai raudonai. Tai padėjo, bent jau kurį laiką. Tada Maršas ėmė įsivaizduoti, kaip būtų švariai nulaižyti tą skydelį, tačiau tuo metu gaunamos žinutės pingas nutraukė jo svajones.
  
  Numatomas atvykimo laikas yra 15 minučių.
  
  Kovas sušuko grimasą, laimingas, bet kartu ir susirūpinęs. Keturiasdešimties valandų kelionė prasčiausiais regiono keliais. Ši mintis vargu ar įkvėps. Tačiau pabaigus kitas etapas būtų be galo įdomesnis. Kovas susirinko savo daiktus, sutvarkė kavos ankštis, vyno butelius ir indus pagal spalvą, formą ir dydį, o tada išėjo.
  
  Visureigis laukė murkdamas prie kelio ir atrodė stebėtinai patogiai. Marshas suardė branduolinę bombą, prisisegė saugos diržą ir tada prižiūrėjo save. Vairuotojas šiek tiek šnekučiavosi, kol suprato, kad Marshui nerūpi jo paties šlykštus gyvenimas, ir tada sėdo prie vairo. Kelias be galo driekėsi į priekį.
  
  Praėjo valandos. Visureigis slydo, tada drebėjo ir vėl slydo, kelis kartus sustodamas, kad būtų patikrintas degalų kiekis ir vietoje. Vairuotojas nerizikuotų būti partrenktas už nedidelį pažeidimą. Juk tai buvo tik dar viena transporto priemonė tarp daugelio, dar viena gyvybės kibirkštėlė, keliaujanti amžinuoju greitkeliu į nežinomus tikslus, o jei išlikdavo nepastebėta, praeitų nepastebėta.
  
  Ir tada priekyje atsidūrė Monterėjus. Kovas plačiai šypsojosi, pavargęs, bet laimingas, nes ilga kelionė buvo daugiau nei įpusėjusi.
  
  Branduolinis portfelis gulėjo šalia jo, dabar vos kelios valandos nuo JAV sienos.
  
  
  ANTRAS SKYRIUS
  
  
  March į kitą savo kelionės etapą įveikė visiškos tamsos priedangoje. Tai buvo vieta, kur bet ką galima laimėti arba prarasti; į paveikslą buvo įtrauktas nežinomas veiksnys, kurį iki neįkainojamos sumos iškėlė vietinių kartelių bosai. Kas galėtų atspėti tokių žmonių mintis? Kas žinojo, ką jie darys toliau?
  
  Žinoma, ne jie... ar Julianas Marshas. Jis buvo nepagarbiai vežamas kartu su keliolika kitų žmonių sunkvežimio, važiuojančio į sieną, gale. Kažkur pakeliui šis sunkvežimis nusuko nuo greitkelio ir dingo tamsoje. Jokių šviesų, jokių ženklų, vairuotojas žinojo šį maršrutą užrištomis akimis - ir gerai, kad žinojo.
  
  Maršas atsistojo sunkvežimio gale ir klausėsi šeimų šnekos ir nepasitenkinimo. Prieš jį iškilo jo plano mastas. Jo atvykimo į Niujorką akimirka negalėjo ateiti pakankamai greitai. Kai sunkvežimis stabdė ir ant suteptų vyrių atsivėrė galinės durys, jis išlipo pirmas ir ieškojo sargyboje stovėjusių ginkluotų vyrų vado.
  
  "Diablo", - pasakė jis naudodamas kodinį žodį, kuris atpažino jį kaip VIP keliautoją ir kad jis sutiko sumokėti. Vyriškis linktelėjo, bet tada nekreipė dėmesio į jį, sugrūdęs visus į nedidelę glėbį po plačiai išsiskleidusiomis medžio šakomis.
  
  "Dabar labai svarbu, - pasakė jis ispaniškai, - kad judėtum tyliai, nieko nekalbėtum ir darytum, kaip liepta. Jei to nepadarysi, perpjausiu tau gerklę. Tu supranti?"
  
  Maršas stebėjo, kaip vyras sutinka visų žvilgsnius, įskaitant savo. Žygis prasidėjo po akimirkos provėžuotu keliu ir medžių tankmėmis. Mėnulio šviesa mirgėjo virš galvos, o pirmaujantis meksikietis dažnai laukdavo, kol debesys paslėps ryškumą, prieš tęsdamas. Buvo pasakyta labai mažai žodžių, ir tik vyrai su ginklais, bet staiga Maršas norėjo, kad galėtų šiek tiek kalbėti ispaniškai, o gal daug.
  
  Jis trypčiojo eilės viduryje, nekreipdamas dėmesio į išsigandusius veidus aplinkui. Po valandos jie sulėtino greitį, o Maršas priekyje pamatė smėlėtą lygumą, išmargintą retais medžiais, kaktusais ir keletu kitų augalų. Visa grupė pritūpė.
  
  "Kol kas viskas gerai", - sušnibždėjo vadovas. "Tačiau dabar yra sunkiausia dalis. Pasienio patruliai negali visą laiką stebėti visos sienos, tačiau atlieka atsitiktinius patikrinimus. Visą laiką. O tu, - linktelėjo jis į Marchą, - paprašėte kirsti Diablo. Tikiuosi, kad būsite tam pasiruošę".
  
  Marčas nusijuokė. Jis neįsivaizdavo, apie ką vaikinas kalbėjo. Tačiau netrukus žmonės pradėjo nykti, kiekvienas su maža grupele imigrantų, kol liko tik Marsh, lyderis ir vienas sargybinis.
  
  "Aš esu Gomezas", - sakė lyderis. "Tai Lopezas. Mes jus saugiai nuvesime tuneliu.
  
  - O kaip su tais vaikinais? Maršas linktelėjo išvykstantiems imigrantams, užsidėdamas geriausią netikrą amerikietišką akcentą.
  
  "Jie moka tik penkis tūkstančius už galvą". Gomezas atmetė gestą. "Jie rizikuoja kulkomis. Nesijaudinkite, galite mumis pasitikėti.
  
  Maršas pašiurpo, kai pamatė gudrią šypseną, tvirtai pritvirtintą prie jo vadovo veido. Žinoma, visa kelionė praėjo pernelyg sklandžiai, kad būtų galima tikėtis, kad ji tęsis. Klausimas buvo toks: kada jie jį užpuls?
  
  "Eime į tunelį", - pasakė jis. - Čia jaučiu smalsius žvilgsnius.
  
  Gomezas negalėjo suvaldyti nerimo blyksnio, kuris blykstelėjo jo veide, ir Lopezas nužvelgė jį supančią tamsą. Abu vyrai kaip vienas nuvedė jį rytų kryptimi, nedideliu kampu, bet link sienos. Kovas veržėsi į priekį, tyčia suklydo ir atrodė netinkamas. Vienu metu Lopezas netgi ištiesė jam pagalbos ranką, kurią Marshas katalogavo vėliau, užrašydamas tai kaip silpnybę. Jis jokiu būdu nebuvo ekspertas, tačiau bedugno banko sąskaita kažkada leido jam pasiekti daug daugiau nei materialinių spąstų, pasaulio kovos menų čempionų ir buvusių specialiųjų pajėgų karių patirties. Marsh žinojo keletą gudrybių, kad ir kokios išgalvotos jos būtų.
  
  Kurį laiką jie vaikščiojo, aplink juos driekėsi dykuma, beveik tyli. Kai priekyje pasirodė kalva, Marshas buvo visiškai pasiruošęs pradėti kopti, bet Gomezas sustojo ir atkreipė dėmesį į bruožą, kurio kitaip niekada nebūtų matęs. Ten, kur smėlingas dirvožemis susitiko su švelniai nuožulniomis papėdėmis, pora mažų medžių susitiko su krūmų tankmėmis. Tačiau Gomezas nenuėjo į šią vietą, o atsargiai žengė trisdešimt žingsnių į dešinę, o paskui dar dešimt stačiausiu šlaitu. Atsidūręs ten, Lopezas be galo atidžiai ištyrė vietovę.
  
  "Švarus", - pagaliau pasakė.
  
  Tada Gomezas rado palaidotos virvės gabalą ir pradėjo traukti. Marshas pamatė, kad nedidelė kalvos dalis pakyla aukštyn, slenkant uoloms ir šepečiams, kad būtų atskleista gyvoje uoloje išraižyta žmogaus dydžio skylė. Gomezas įslydo į vidų, o tada Lopezas nukreipė ginklo vamzdį į Marshą.
  
  "Dabar tu. Tu irgi."
  
  Marčas nusekė paskui jį, atsargiai nuleidęs galvą ir žiūrėdamas, ar nėra spąstų, kuriuos, kaip jis žinojo, skiria vos keli žingsniai. Tada, šiek tiek pagalvojęs, vyras iš dviejų pusių perjungė kanalus ir nusprendė trauktis į tamsą.
  
  Lopezas laukė, ginklas pakeltas. Maršas paslydo, jo batai braižosi uolėtu šlaitu. Lopezas ištiesė ranką, numetė ginklą, o Marshas siūbavo šešių colių ašmenis, įsmeigdamas galiuką į kito vyro miego arteriją. Lopezo akys išsiplėtė ir jis pakėlė ranką, kad sustabdytų srautą, bet Marshas neketino to daryti. Jis pataikė Lopezui tarp akių, išplėšė iš jo ginklą ir nuspyrė mirštantį kūną žemyn nuo kalno.
  
  Po velnių.
  
  Maršas numetė šautuvą, žinodamas, kad Gomezas tai supras greičiau nei būtina, jei pamatys jį Maršo rankoje. Tada jis vėl įžengė į tunelį ir greitai nuėjo pirminiu praėjimu. Jis buvo grubus ir paruoštas, jį palaikė drebančios sijos ir nuo stogo lašančios dulkės ir skiedinys. Marshas tikėjosi būti palaidotas bet kurią akimirką. Gomezo balsas pasiekė jo įsitempusias ausis.
  
  "Nesijaudink. Tai tik klaidingas įėjimas, norint išgąsdinti visus, kurie gali užklysti į šį tunelį. Eik dar žemiau, mano drauge.
  
  Marshas tiksliai žinojo, kas jo lauks "žemiau", bet dabar jis turėjo nedidelę nuostabą. Sudėtinga dalis būtų išjungti Gomezo ginklą jo rimtai nesužalojus. Niujorkas vis dar buvo už tūkstančių mylių.
  
  Ir atrodė, kad tai daug toliau, nes jis stovėjo po Meksikos dykuma, jausdamas, kaip purvas bėga nugara, apsuptas prakaito ir augmenijos smarvės, o akys stingo dulkėmis.
  
  Maršas išdrįso į priekį, vienu metu šliauždamas ir vilkdamas už savęs kuprinę, kurios diržas buvo apjuostas čiurnu. Čia apstu drabužių, vienu metu pagalvojo jis. Tik drabužiai ir galbūt dantų šepetėlis. Puikus odekolonas. Kavos maišelis... jis susimąstė, kur amerikiečiai galėjo padėti savo prietaisus radiacijai matuoti, tada pradėjo nerimauti dėl pačios radiacijos. Vėlgi.
  
  Tai tikriausiai turėjote patikrinti prieš išvykdami.
  
  Na, reikia gyventi ir mokytis.
  
  March prisivertė juoktis, kai iš siauro tunelio išniro į daug didesnį. Gomesas pasilenkė ir ištiesė ranką padėti.
  
  "Kažkas juokingo?"
  
  - Taip, tavo sušikti dantys.
  
  Gomezas žiūrėjo, sukrėstas ir netikęs. Atrodė, kad šis sakinys buvo paskutinis dalykas, kurį jis tikėjosi išgirsti šiame jų kelionės etape. Maršas apskaičiavo, kas tai gali būti. Kai Gomezas bandė tai išsiaiškinti, Marshas atsistojo, pasuko ginklą Gomezo rankose ir įsmeigė užpakalį kitam vyrui į burną.
  
  - Dabar supranti, ką aš turiu galvoje?
  
  Gomezas kovojo iš visų jėgų, atstūmęs Marshą ir grąžindamas statinę sau. Jam riaumojant iš jo burnos bėgo kraujas ir dantys krito ant grindų. Marsh palindo po ilga statine ir stipriai smogė į žandikaulį, o kitą - į galvos šoną. Gomezas sustingo, jo akys atskleidė, kad jis vis dar negalėjo patikėti, kad ši keista antis jį užvaldė.
  
  Marshas ištraukė peilį iš makšties meksikiečio pusėje, kai jie grumiasi. Gomezas nuskubėjo, žinodamas, kas bus toliau. Jis atsitrenkė į akmeninę sieną, stipriai aimanuodamas susilaužė petį ir kaukolę. Marshas metė kumštį, kuris atsimušė į meksikietį ir tada pataikė į rocą. Iš jo paties rankų bėgo kraujas. Pistoletas vėl pakilo, bet Marshas atsitiesė taip, kad atsidūrė jam tarp kojų, o verslo dalis dabar tapo nenaudinga.
  
  Gomezas trenkė jam galva, jų kraujas susimaišė ir išsitaškė ant sienų. Marchas susvyravo, bet išvengė kito smūgio, o tada prisiminė peilį, kurį vis dar laikė kairėje rankoje.
  
  Galingas stūmimas, ir peilis įsirėžė į Gomezo šonkaulius, tačiau meksikietis numetė ginklą ir su peiliu uždėjo abi rankas ant Marsh rankos, taip sustabdė smūgio jėgą ir palaidojo ašmenis. Skausmas iškreipė jo bruožus, tačiau vyrui pavyko išvengti neišvengiamos mirties.
  
  Maršas iš karto susikoncentravo į laisvą ranką, ja vėl ir vėl smogė, ieškodamas silpnų vietų. Kartu vyrai kovojo kaip įmanydami, lėtai judėjo aukštyn ir žemyn tuneliu, atsitrenkdami į medines sijas ir braidžiodami per purvo kauburius. Prakaito upeliai bėgo smėliu; stiprus niurzgėjimas, panašus į kiaulių provėžą, užpildė dirbtinę erdvę. Pasigailėjimo nebuvo, bet nepasiekta ir žemės. Gomezas atlaikė kiekvieną smūgį kaip patyręs gatvės kovotojas, o Marshas pirmiausia pradėjo silpti.
  
  "Nekantriai... laukiu, kol aš... perpjausiu... perpjausiu tave..." Gomesas sunkiai alsavo, jo akys buvo laukinės, lūpos kruvinos ir atmestos atgal.
  
  Marsh atsisakė mirti šioje vienišoje, pragariškoje vietoje. Jis patraukė peilį atgal, pasukdamas jį nuo Gomezo kūno, o paskui atsitraukė, palikdamas du vyrus kelių pėdų atstumu. Pistoletas gulėjo ant grindų, išmestas.
  
  Gomezas puolė jį kaip velnias, rėkdamas, griausdamas. Marshas nukreipė ataką, kaip buvo mokytas, pasuko petį ir leido pačiam Gomezui trenkti galva į priešingą sieną. Tada Marsh spyrė jam į stuburą. Jis nebenaudojo peilio, kol jo pabaiga buvo iš anksto žinoma. Jis taip pat buvo mokomas, kad akivaizdžiausias ginklas ne visada yra geriausias naudoti.
  
  Gomezas pakėlė kūną nuo sienos, pakabinęs galvą, ir apsisuko. Marčas žiūrėjo į krauju raudoną demono veidą. Akimirką jį sužavėjo tamsiai raudono veido ir balto kaklo kontrastas, juodos skylės, kuriose kadaise gulėjo pageltę dantys, iš abiejų pusių beveik komiškai kyšančios blyškios ausys. Po smūgio Gomezas pasisuko. Marsh buvo smogta į galvos šoną.
  
  Dabar Gomezas buvo plačiai atviras.
  
  Maršas žengė į priekį, jam sukosi galva, bet jis išliko pakankamai sąmoningas, kad galėtų smeigti peiliu, nukreipdamas ašmenį į kito žmogaus širdį. Gomesas susiraukė, kvėpavimui švilpdamas iš sulaužytos burnos, ir tada sutiko Marčo žvilgsnį.
  
  "Sąžiningai tau sumokėjau", - alsavo Marchas. "Tu turėjai tiesiog paimti pinigus".
  
  Jis žinojo, kad šie žmonės yra išdavikai iš prigimties ir, be abejo, ir išsilavinimo. Išdavystė būtų antra ar trečia jų mintis dieną po "kodėl mano rankose kraujas? ir "Ką po velnių aš nužudžiau praėjusią naktį?" Galbūt galvojama ir apie kokaino dozės pasekmes. Bet Gomezas... jis turėjo tiesiog paimti pinigus.
  
  Marsh stebėjo, kaip vyras slysta ant žemės, tada įvertino. Jis buvo sumuštas ir skausmingas, bet palyginti nesužalotas. Jo galva daužėsi. Laimei, jis sumanė įsidėti paracetamolio į vieną iš mažų maišelių savo kuprinėje, kuris buvo šalia atominės bombos. Taip patogu. Ten jis turėjo ir kūdikių servetėlių pakuotę.
  
  March jį nušluostė ir sausas nurijo tabletes. Jis pamiršo su savimi pasiimti vandens. Bet visada kažkas yra, ar ne?
  
  Nežiūrėdamas atgal į mirusiojo kūną, jis nuleido galvą ir pradėjo ilgą kelionę požeminiu tuneliu į Teksasą.
  
  
  * * *
  
  
  Valandos užsitęsė. Julianas Marshas veržėsi po Ameriką su branduoliniu ginklu, pritvirtintu prie nugaros. Įrenginys galėjo būti mažesnis, nei jis tikėjosi - nors kuprinė vis dar buvo išsipūtusi, - tačiau vidiniai skyriai buvo ne mažiau sunkūs. Padaras prilipo prie jo kaip nepageidaujamas draugas ar brolis, tempdamas jį atgal. Kiekvienas žingsnis buvo sunkus.
  
  Tamsa supo ir beveik prarijo jį, palaužtą tik retkarčiais kabančios šviesos. Daugelis buvo sulūžę, per daug. Čia buvo drėgna, nematomų gyvūnų būrys jo mintyse visada užburdavo košmariškus vaizdus, kurie siaubingai derėjo su retkarčiais per pečius ir stuburą nubėgančiu niežuliu. Oro buvo ribotas kiekis, o tai, kas buvo, buvo prastos kokybės.
  
  Jis pradėjo jausti didžiulį nuovargį ir pradėjo haliucinuoti. Vieną dieną jį persekiojo Taileris Vebas, o paskui piktasis trolis. Jis du kartus nukrito, susibraižė kelius ir alkūnes, bet sunkiai atsistojo. Trolis virto piktais meksikiečiais, o paskui vaikščiojančiu taku, įdaru raudonais ir žaliais pipirais bei gvakamole.
  
  Bėgant kilometrams, jis pradėjo jausti, kad gali nespėti, kad viskas pasisuks geriau, jei tik kurį laiką pagulės. Šiek tiek pasnausk. Vienintelis dalykas, kuris jį sustabdė, buvo jo šviesioji pusė - dalis, kuri kažkada atkakliai išgyveno vaikystę, kai visi kiti norėjo, kad jo nebeliktų.
  
  Galiausiai priekyje pasirodė ryškesnės šviesos ir jis perėjo kitą tunelio galą, o paskui daug minučių vertino, kokį priėmimą galėtų sulaukti. Tiesą sakant, jis nesitikėjo jokios priėmimo komisijos - niekada nesitikėjo, kad jis pasieks laisvųjų žemę.
  
  Pagal savo planą jis šiame gale organizavo visiškai atskirą transportą. Marsh buvo atsargus ir nebuvo kvailas. Sraigtasparnis turėtų stovėti už kelių mylių ir laukti jo skambučio. Marshas pašalino vieną iš trijų degančių kamerų, esančių aplink kūną ir kuprinėje, ir paskambino.
  
  Susitikime nekalbėta nė žodžio, nebuvo komentuojama dėl Marsh veidą ir plaukus dengiančio kraujo ir purvo. Pilotas pakėlė paukštį į orą ir patraukė link Corpus Christi, kitos ir priešpaskutinės Marsh didžiojo nuotykio stotelės. Vienas dalykas buvo tikras - jis turės papasakoti istoriją...
  
  Ir nėra kam jiems pasakyti. Vienintelis dalykas, kurio nepasidalinote su vakarėlio svečiais, buvo tai, kaip pavyko iš Brazilijos į rytinę Amerikos pakrantę nelegaliai nugabenti branduolinį portfelį.
  
  Corpus Christi pasiūlė trumpą atokvėpį, ilgą dušą ir trumpą miegą. Toliau bus dvidešimt keturių valandų kelionė į Niujorką, o tada...
  
  Armagedonas. Ar bent jau jo kraštas.
  
  Marshas nusišypsojo, gulėdamas veidu į lovą, įkišęs galvą į pagalvę. Jis vos galėjo kvėpuoti, bet jausmas jam labai patiko. Triukas būtų įtikinti valdžią, kad jis buvo rimtas ir kad bomba buvo tikra. Nesunku - pažvelgus į balionėlius ir skiliąją medžiagą, jie atsisėstų ir prašytų. Kai tai buvo padaryta... Marshas įsivaizdavo, kaip plūsta doleriai, kaip koks lošimo automatas Las Vegase išspjauna pinigus mazgų greičiu. Bet viskas dėl geros priežasties. Webb atvejis.
  
  O gal ir ne. Marshas turėjo savo planų, kuriuos turėjo įgyvendinti, kol keistas pitų vadas vaikėsi vaivorykštėmis.
  
  Jis nuslydo nuo lovos, nusileido ant kelių prieš atsistodamas. Jis tepė lūpų dažus. Jis pertvarkė kambario apstatymą taip, kad jie būtų prasmingi. Jis išlipo ir liftu nusileido į rūsį, kur jo laukė išsinuomotas automobilis.
  
  Chrysler 300. Balinto banginio dydis ir spalva.
  
  Kita stotelė... miestas, kuris niekada nemiegojo.
  
  
  * * *
  
  
  Marshas vairavo automobilį be vargo, kai į akis iškilo visame pasaulyje žinomas Skyline. Atrodė juokingai lengva nuvažiuoti šiuo automobiliu į Niujorką, bet kas tada žinojo, kad bus kitaip? Na, kažkas gali. Praėjo daugiau nei trys dienos, kai jis paliko Ramzio turgų. O jei žinia nutekėtų? Žygis nieko nepakeitė. Jis buvo tik dar vienas keliautojas, klaidžiojantis per gyvenimą vingiuotu keliu. Jei žaidimas baigsis, jis tai sužinos labai greitai. Priešingu atveju... Webbas pažadėjo, kad Ramsesas suteiks žmonių, norinčių padėti. March jų tikėjosi.
  
  Marshas važiavo aklai, nelabai žinodamas ir nesirūpindamas, kas bus toliau. Jis buvo pakankamai atsargus, kad sustotų prieš įeidamas į didįjį miestą ir nakvynei prisiglaudė kitoje upės pusėje, kai saulė pradėjo leistis ir apsunkino atsitiktinį jo kelionės maršrutą. L formos motelio pakako, nors patalynė buvo subraižyta ir neabejotinai nešvari, o langų rėmai ir grindų kraštai buvo padengti kelių centimetrų juodu purvu. Tačiau tai buvo nepastebėta, neplanuota ir beveik nepastebima.
  
  Štai kodėl apie vidurnaktį jis atsisėdo tiesiai, plakė širdis, kai kas nors pasibeldė į jo kambario duris. Durys atsidarė į automobilių stovėjimo aikštelę, taigi, tiesą sakant, tai galėjo būti bet kas - nuo užklydusio girto svečio iki pokštininko. Bet tai gali būti ir policininkai.
  
  Arba SEAL šeštoji komanda.
  
  Marshas padėjo peilius, šaukštus ir stiklines, tada atitraukė užuolaidą ir pažvelgė į lauką. Tai, ką pamatė, akimirką paliko jį be žado.
  
  Kas per...?
  
  Beldimas vėl pasigirdo, lengvas ir gaivus. Marsh nedvejodamas atidarė duris ir leido vyrui įeiti.
  
  "Tu mane nustebinai", - pasakė jis. "Ir tai šiais laikais nutinka ne per dažnai."
  
  "Aš jaučiuosi gerai, kaip yra", - sakė lankytojas. "Viena iš daugelio mano savybių".
  
  Marchas stebėjosi kitais, bet jam nereikėjo per toli žiūrėti, kad pastebėtų bent tuziną. "Mes buvome susitikę tik vieną kartą."
  
  "Taip. Ir iš karto pajutau giminystę".
  
  Marčas atsitiesė, dabar norėdamas, kad būtų praėjęs ketvirtą dušą. "Maniau, kad visos Pitijos mirusios arba paimtos į nelaisvę. Išskyrus Webbą ir mane.
  
  - Kaip matote, - išskėtė rankas lankytoja, - klydote.
  
  "Aš patenkintas." March netikra šypsena. "Labai patenkintas.
  
  "O, - nusišypsojo ir jo lankytojas, - tu tuoj juo tapsi".
  
  March bandė nustumti nuojautą, kad visi jo gimtadieniai atėjo iš karto. Ši moteris buvo keista, galbūt tokia pat keista kaip ir jis. Ji turėjo rudus plaukus, nukirptus spygliuotu stiliumi; jos akys buvo žaliai mėlynos, lygiai kaip jo. Kaip tai buvo baisu? Jos aprangą sudarė žalias vilnos megztinis, ryškiai raudoni džinsai ir tamsiai mėlyni Doc Martins. Vienoje rankoje ji laikė stiklinę pieno, kitoje taurę vyno.
  
  Kur ji pateko...?
  
  Bet iš tikrųjų tai neturėjo reikšmės. Jam patiko, kad ji yra unikali, kad ji kažkaip jį suprato. Jam patiko, kad ji atsirado iš niekur. Jam patiko, kad ji visiškai kitokia. Tamsos jėgos supriešino juos viena su kita. Kraujo raudonasis vynas ir balinamasis baltas pienas ruošėsi susimaišyti.
  
  Marchas paėmė iš jos akinius. "Ar norite būti viršuje ar apačioje?"
  
  "O, aš neprieštarauju. Pažiūrėkime, kur mus nuves nuotaika".
  
  Taigi Marshas pastatė branduolinę bombą lovos galvūgalyje, kur jie abu galėjo ją pamatyti, o Zoe Shears akimis pamatė papildomą kibirkštį, kuri atrodė kaip kometa. Ši moteris buvo galinga, mirtina ir be galo keista. Tikriausiai išprotėjęs. Kažkas, kas jam be galo tiko.
  
  Kai ji nusirengė, jo susiskaldęs protas nuklydo apmąstyti, kas tuoj nutiks. Mintis apie visą jaudulį, žadėtą rytoj ir poryt, kai jie parklups Ameriką ir džiaugsis branduoline bomba, privertė jį visiškai pasiruošti Zojai, kai ji nusimovė kelnes ir lipo į laivą.
  
  - Nėra preliudijos? jis paklausė.
  
  "Na, kai tu tą kuprinę taip pat padėjai", - sakė ji, stebėdama branduolinę bombą taip, lyg galėtų ją stebėti. "Supratau, kad man to nereikia".
  
  Marčas nusišypsojo laimingai nustebęs. "Aš taip pat".
  
  - Matai, meile? Zoja nusileido ant jo. "Mes buvome sukurti vienas kitam".
  
  Tada Maršas suprato, kad mato jos lėtai judančią, itin blyškią užpakalį veidrodžio, kuris kabėjo ant sienos tiesiai virš senos komodos, atspindyje, o už jos ir pačią kuprinę, įsitaisiusią tarp lovos pagalvių. Jis žiūrėjo į jos gerai įdegusį veidą.
  
  - Po velnių, - ištarė jis. "Tai neužima daug laiko".
  
  
  TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Mattas Drake'as ruošiasi kol kas drąsiausiam komandos žygiui. Nemalonus, varginantis jausmas apėmė pilvo duobę, ir tai neturėjo nieko bendra su duobėtu skrydžiu, tik įtampos, nerimo ir pasibjaurėjimo žmonėmis, kurie galėjo bandyti padaryti tokius baisius nusikaltimus, rezultatas. Jis užjautė pasaulio žmones, kurie darė savo kasdienius reikalus, neišmanydami, bet patenkinti. Tai buvo žmonės, už kuriuos jis kovojo.
  
  Sraigtasparniai buvo pilni kareivių, kurie rūpinosi ir pakenkė žmonėms, kurie padarė pasaulį gera vieta gyventi. Dalyvavo visa SPEAR komanda, išskyrus Karin Blake ir Beauregard Alain bei Bridget McKenzie - dar žinomas kaip Kenzie, katana turinčią, artefaktus gabenusią, buvusią Mossad agentę. Komanda taip paskubomis paliko suniokotą Ramseso "paskutinįjį turgų", kad buvo priversti visus pasiimti su savimi. Nebuvo nė minutės prarasti, o visa komanda buvo pasiruošusi, informuota ir pasiruošusi išvažiuoti į Niujorko gatves bėgimas.
  
  Nuo tikrų džiunglių iki betoninių džiunglių, pagalvojo Dreikas. Mes niekada neužsidarome.
  
  Aplink jį buvo patikimos susikertančios linijos ir audringos jo gyvenimo bangos. Alicia ir Bo, May ir Kenzi bei Torsten Dahl. Antrajame sraigtasparnyje buvo Smithas ir Laurenas, Haydenas, Kinimaka ir Yorgi. Komanda įskriejo į Niujorko oro erdvę, jau išvalyta prezidento Coburno, ir staigiai pasviro, veržėsi pro tarpus tarp dangoraižių ir nusileido link kvadrato formos stogo. Turbulencija juos sukrėtė. Skambant informacijai, radijas čiulbėjo. Drake'as galėjo tik įsivaizduoti žemiau esančių gatvių šurmulį, skubančius agentus ir pašėlusias SWAT komandas, pragarišką mintį apie stačiakampį skubėjimą gelbėti Niujorko ir Rytų pakrantės.
  
  Jis giliai įkvėpė jausdamas, kad artimiausios valandos bus neramios.
  
  Dalis patraukė jo akį. "Po to aš atostogauju".
  
  Drake'as žavėjosi švedo pasitikėjimu. "Po to mums visiems vieno prireiks".
  
  - Na, tu neisi su manimi, Jorki.
  
  "Jokiu problemu. Esu tikras, kad Joanna vis tiek vadovaus".
  
  "Ką po velnių tai turėtų reikšti?"
  
  Sraigtasparnis greitai nusileido, nusiųsdamas jų skrandžius į stratosferą.
  
  Alicija nusijuokė. "Tik mes žinome, kas vadovauja Deilio namams, Torsti. Mes žinome".
  
  Švedas sušuko grimasą, bet daugiau nekomentavo. Drake'as nusišypsojo su Alicija ir tada pastebėjo, kad Mai stebi juos abu. Po velnių, bet šiaip mes neturime dėl ko jaudintis.
  
  Alicija mostelėjo Majui. "Ar esate tikras, kad galite atlikti tokį veiksmą, Sprite, neseniai nusikirpęs skusdamasis?
  
  May išraiška nepasikeitė, bet ji nedvejodama ištiesė ranką, kad paliestų naują randą ant veido. "Pastarieji įvykiai privertė mane daug atsargiau elgtis su žmonėmis, kuriais pasitikiu. Ir stebėkite tuos, kurie išduoda".
  
  Dreikas viduje susiraukė.
  
  Nieko neatsitiko. Ji paliko mane, padarydama galą! Nieko nebuvo pažadėta. .
  
  Emocijos ir mintys susimaišė, virsta rūgščia tulžimi, kuri susimaišė su tūkstančiu kitų jausmų. Jis pastebėjo, kad Dahlas lėtai nutolo nuo Kenzi, o Bo vos atitraukė akis nuo Alicijos. Dieve, jis tikėjosi, kad antrajame sraigtasparnyje viskas šiek tiek nurimo.
  
  Nauji laukinio vėjo gūsiai juos užklupo, kai sraigtasparnio slydimas palietė pastato stogą. Paukštis nusileido, tada atsivėrė durys, keleiviai nušoko žemyn ir nubėgo link atidarytų durų. Vyrai su ginklais saugojo įėjimą, o viduje buvo įsikūrę dar keli žmonės. Drake'as nėrė pirmas, skrisdamas kojomis pirmas ir jausdamasis šiek tiek nepasiruošęs be ginklo, bet puikiai žinodamas, kad netrukus bus ginkluoti. Komanda po vieną nuskubėjo siaurais laiptais žemyn, kol atsidūrė plačiame koridoriuje, užtemdytame ir apsuptame dar daugiau sargybinių. Čia jie trumpam sustojo, kol gavo nurodymus tęsti.
  
  Viskas aišku.
  
  Drake'as bėgiojo, suprasdamas, kad jie prarado gyvybiškai svarbias dienas, gaudami informaciją iš turgaus, o vėliau juos tardė įtartini agentai, ypač iš CŽV. Galų gale įsikišo pats Coburnas, įsakęs nedelsiant išsiųsti SPEAR komandą į karščiausią planetos vietą.
  
  Niujorkas.
  
  Dabar, nusileidę kitais laiptais, jie išlipo į balkoną, iš kurio atsiveria vaizdas į vietos policijos nuovadą 3 ir 51 gatvių kampe. Visuomenei nežinoma svetainė taip pat veikė kaip nacionalinio saugumo biuras - iš tikrųjų tai buvo viena iš dviejų, vadinamų miesto "centru", visos agentūros veiklos pagrindu. Drake'as dabar stebėjo, kaip vietinė policija ėmėsi kasdienių reikalų, o stotis buvo triukšminga, triukšminga ir perpildyta, kol iš toli priėjo vyras juodu kostiumu.
  
  "Judėkime", - sakė jis. "Čia nėra laiko gaišti".
  
  Drake'as negalėjo labiau sutikti. Jis pastūmėjo Aliciją į priekį, labai neapgailėdamas blondinės, užsitarnavęs žvilgsnį už savo bėdas. Kiti susigrūdo viduje, Haydenas bandė prisiartinti prie naujoko, bet jam pritrūko laiko, nes jis dingo už tolimųjų durų. Eidami jie pateko į apskritą kambarį su baltomis plytelėmis išklotomis grindimis ir sienomis, o kėdėmis, išdėstytomis eilėmis priešais nedidelę paaukštintą platformą. Vyriškis kuo greičiau juos pašalino.
  
  "Ačiū, kad atėjai", - nejautrus tarė jis. - Kad žinotumėte, jūsų sugauti vyrai - apsišaukėlis Ramzis ir Robertas Praisas - buvo nuvežti į po mumis esančias kameras laukti mūsų... gaudynių rezultatų. Manėme, kad juose gali būti vertingos informacijos ir jos turėtų būti šalia.
  
  "Ypač jei mums nepavyks", - niūriai pasakė Alicija.
  
  "Tikrai. Ir šios požeminės kalėjimo kameros su papildoma apsauga Tėvynės saugumo padalinyje neleis Ramseso buvimui nepastebėti, kaip aš tikiu, kad galite tai įvertinti.
  
  Drake'as prisiminė, kad Ramseso vietiniai daliniai, pavogę ar priverstinai atėmę iš Marsh rankų branduolinę bombą, buvo įsakyta laukti Ramseso leidimo susprogdinti. Jie nežinojo, kad jis buvo paimtas į nelaisvę ar beveik miręs. Ramzio organizacijos Niujorko ląstelės visiškai nieko nežinojo.
  
  Bent jau tai buvo vienintelis dalykas, pasisakęs už SPEAR komandą.
  
  "Jis bus naudingas", - sakė Haydenas. "Aš esu gana tikras."
  
  "Taip", - pridūrė Smithas. "Taigi kol kas atidėkite galvijų stūmimą".
  
  Vidaus reikalų ministerijos agentas susiraukė. "Mano vardas Moore. Aš čia esu pagrindinis lauko agentas. Visas intelektas praeis per mane. Kuriame naują darbo grupę veiklai įsisavinti ir paskirstyti. Turime centrą ir dabar organizuojame filialus. Kiekvienas agentas ir policijos pareigūnas - prieinamas ar ne - kovoja su šia grėsme, ir mes puikiai suprantame nesėkmės pasekmes. Negali... - jis šiek tiek susvyravo, parodydamas stresą, kuris paprastai būtų negirdėtas. "Tai negali įvykti čia".
  
  "Kas yra viršininkas žemėje?" - paklausė Haydenas. "Kas čia priima sprendimus ten, kur tai iš tikrųjų svarbu?
  
  Moore'as dvejojo ir pasikasė smakrą. "Na, mes žinome. Tėvynė. Bendradarbiaujant su Kovos su terorizmu skyriumi ir Grėsmių valdymo skyriumi.
  
  "O ar sakydamas "mes" turi omenyje tave ir mane?
  
  "Manau, kad tai gali pasikeisti, kai to reikalauja situacija", - pripažino Moore'as.
  
  Haydenas atrodė patenkintas. "Įsitikinkite, kad jūsų mobiliojo telefono baterija įkrauta".
  
  Moore apsidairė po grupę, tarsi jaustų jų skubumą ir jai patiktų. "Kaip žinote, turime trumpą langą. Neilgai trukus šie niekšai supras, kad Ramzis neketina duoti tokio įsakymo. Taigi, pirmieji dalykai. Kaip aptikti teroristinę ląstelę?
  
  Dreikas pažvelgė į laikrodį. "Ir žygis. Ar kovo mėnuo neturėtų būti prioritetas, jei jis nešiojasi bombą?
  
  "Žvalgybos praneša, kad kovas susijungs su vietinėmis ląstelėmis. Nežinome, kiek jų bus. Taigi, žinoma, mes sutelkiame dėmesį į abu.
  
  Drake'as prisiminė Beau pasakojimą apie Marsh ir Webb pokalbį. Tada jam pasirodė, kad gležnas prancūzas, su kuriuo jie pirmą kartą susitiko būdami priverstinai dalyvaudami "Last Man Standing" turnyre, ir nuo to laiko gana dažnai kovojo, kai tai buvo svarbu, švietė gėrio šviesa. Švietė kaip žvaigždė. Jis tikrai turėtų suteikti vaikinui daugiau erdvės kvėpuoti.
  
  Kažkur palei blauzdą...
  
  Moore'as vėl prabilo. "Yra keletas būdų, kaip aptikti giliąją ląstelę ar net miegančią ląstelę. Mes siauriname įtariamųjų skaičių. Mes tiriame ryšius su kitomis žinomomis ląstelėmis, kurios jau yra stebimos. Apžiūrėkite degančias maldos vietas, kuriose garsūs džihadistai išspjauna savo nuodus. Mes žiūrime į žmones, kurie neseniai atsidavė ritualams - tuos, kurie staiga susidomi religija, pasitraukia iš visuomenės ar kalba apie moteriškus drabužius. NSA klausosi metaduomenų, surinktų iš milijonų mobiliųjų telefonų, ir juos vertina. Tačiau daug veiksmingesni yra vyrai ir moterys, kurie rizikuoja kiekvieną savaitės dieną - tie, kuriuos mes įsiskverbėme į populiaciją, iš kurios nuolat verbuojami nauji džihadistai.
  
  "Po priedanga". Smithas linktelėjo. "Tai yra gerai".
  
  "Tai yra tiesa. Šiuo metu mūsų informacija yra plonesnė nei Iggy Popo Barbė. Bandome patvirtinti žmonių skaičių kiekvienoje langelyje. Ląstelių dydis. Rajonai. Galimybės ir pasirengimas. Mes peržiūrime visus naujausius telefonų įrašus. Ar manote, kad Ramsesas kalbės?
  
  Haydenas nekantravo pradėti dirbti. "Mes velniškai gerai pabandysime".
  
  "Grėsmė yra neišvengiama", - sakė Kinimaka. "Paskirkime komandas ir dingkime iš čia".
  
  "Taip, taip, tai gerai", - paaiškino Moore'as. "Bet kur tu eisi? Niujorkas yra labai didelis miestas. Bėgdamas nieko nepasieksi, jei neturi kur dėtis. Mes net nežinome, ar bomba tikra. Daugelis žmonių gali pagaminti bombą... pažiūrėkite į dešinę.
  
  Alicija pasislinko savo sėdynėje. "Aš galiu už tai garantuoti".
  
  "Transporto priemonės yra parengties režimu", - sakė Moore'as. "Specialiųjų pajėgų automobiliai. Sraigtasparniai. Greiti automobiliai be ženklinimo. Tikėkite ar ne, mes turime tam planų, būdų, kaip sutvarkyti gatves. Pareigūnai ir jų šeimos jau evakuojami. Viskas, ko mums dabar reikia, yra išeities taškas.
  
  Hayden kreipėsi į savo komandą. "Taigi, greitai paskirstykime grupes ir patekkime į Ramzią. Kaip tas žmogus sakė, mūsų langas mažas, ir jis jau užsidaro.
  
  
  KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Julianas Marshas išėjo iš motelio jausdamasis žvalus, net susijaudinęs, bet ir šiek tiek liūdnas. Jis buvo gerai apsirengęs: mėlyni džinsai, kurių viena koja buvo šiek tiek tamsesnė už kitą, keli marškinių sluoksniai ir viena galvos pusė buvo prispausta kepurė. Vaizdas buvo geras ir jis manė, kad pranoko Zoją. Moteris išėjo iš nedidelio vonios kambario, atrodydama šiek tiek sutrikusi, jos plaukai tik pusiau sušukuoti, o lūpų dažai ištepti pusiau. Tik po kelių minučių įvertinimo Marsh suprato, kad ji sąmoningai bandė jį mėgdžioti.
  
  Arba atiduoti jam pagarbą?
  
  Galbūt tai buvo pastarasis, bet jis tikrai išstūmė Marshą per kraštą. Paskutinis dalykas, kurio jis norėjo, buvo moteriška savęs versija, kuri apribotų jo unikalų stilių. Beveik kaip po to jis pakėlė kuprinę nuo lovos, glostydamas medžiagą ir jausdamas viduje gyvo žvėries kontūrus.
  
  mano .
  
  Rytas buvo geras, žvalus, šviesus ir linksmas. Marshas laukė, kol privažiuos penkių vietų automobilis ir iššoks du vyrai. Abu buvo tamsiaodžiai ir nešiojo storas barzdas. Marchas ištarė galutinį paskutinės kelionės slaptažodį ir leido jiems atidaryti užpakalines duris. Įlipęs į vidų pasirodė Zoja.
  
  "Laukti". Moteriai priėjus vienas iš vyrų išsitraukė ginklą. "Turėtų būti tik vienas".
  
  Marchas buvo linkęs sutikti, tačiau antroji jo pusė norėjo dar geriau pažinti šią moterį. "Ji yra vėlyvas papildymas. Jai viskas gerai".
  
  Ranka su ginklu vis dar dvejojo.
  
  - Klausyk, aš nebendravau tris dienas, gal keturias. Marsh tiksliai neprisiminė. "Planai keičiasi. Daviau tau slaptažodį, dabar klausyk mano žodžių. Jai viskas gerai. Net naudinga".
  
  "Labai gerai". Nė vienas vyras neatrodė įsitikinęs.
  
  Automobilis greitai pakilo, iš po galinių padangų iškeldamas purvo stulpelį ir pasuko miesto link. Žygis atsitraukė, nes dangoraižiai iškilo dar didesni ir eismas suintensyvėjo. Blizgūs, atspindintys paviršiai supo automobilį, kai kuriose vietose akino, nes nukreipė dirbtinę šviesą. Minios užpildė šaligatvius, o pastatai žėrėjo informacija. Gatvėmis važiavo policijos automobiliai. Marshas nepastebėjo jokių padidėjusio policijos dėmesio ženklų, tačiau tuo metu jis nematė virš automobilio stogo. Apie tai jis užsiminė vairuotojui.
  
  - Viskas atrodo normalu, - atsakė vyras. "Tačiau greitis vis tiek svarbus. Viskas subyrės, jei judėsime per lėtai".
  
  - Ramzis? - paklausė Maršas.
  
  "Laukiame jo žodžio".
  
  Marčas suraukė antakius, pajutęs tam tikrą nuolaidumą atsakyme. Šis planas buvo visiškai jo, o Ramzio pakalikai turi šokti pagal jo melodiją. Kai jie atvyko į vietą, kurią Marshas pasirinko ir ruošėsi keletą mėnesių, kol jie galėjo pradėti.
  
  "Likite po radaru", - sakė jis, kad užtikrintų kontrolę. "Ir neviršijant leistino greičio, tiesa? Mes nenorime būti sustabdyti".
  
  "Mes Niujorke", - pasakė vairuotojas, o tada abu vyrai nusijuokė jam važiuojant degant raudonam šviesoforo signalui. Marsh nusprendė į juos nekreipti dėmesio.
  
  "Bet", - pridūrė vairuotojas. "Tavo kuprinė? Šį... turinį reikia patikrinti".
  
  - Aš tai žinau, - sušnypštė Maršas. - Manai, kad aš šito nežinau?
  
  Kokią beždžionę Webbas jam užkėlė?
  
  Galbūt pajutusi didėjančią įtampą, Zoja priėjo prie jo. Tarp jų buvo tik branduolinė bomba. Jos ranka lėtai nuslydo kuprine, po vieną piršto galiuką ir žemyn iki jo kelių, todėl jis krūptelėjo ir spoksojo į ją.
  
  "Ar tai tikrai tinkama?"
  
  "Nežinau, Džulianai. Ar taip?"
  
  Marshas nebuvo visiškai tikras, bet jautėsi pakankamai gerai, kad paliko jį ramybėje. Akimirką jam pasirodė, kad Širsas yra šiek tiek patrauklus, galingas kaip šešėlinis popiežius ir, be jokios abejonės, gali iškviesti bet kokį vyrišką egzempliorių, kurio jai reikia.
  
  Kodėl aš?
  
  Jis žinojo, kad tikriausiai padėjo branduolinė bomba. Kiekvienai merginai patiko vyras, turintis branduolinį ginklą. Kažkas susiję su valdžia... Na, gal jai patiko mintis, kad jis yra šiek tiek baisesnis už ją. Jo keistumas? Žinoma, kodėl gi ne? Jo minčių traukinys sustojo nuo bėgių, kai jie sustojo kelio pusėje, vairuotojas kreivai rodydamas į pastatą, kurį Marshas pasirinko savo ankstesnio apsilankymo metu. Diena lauke vis dar buvo šilta ir visiškai netikėta. Marshas įsivaizdavo, kad vyriausybės stori asilai, tvirtai įsitaisę savo pliušinėse odinėse sėdynėse, netrukus sulauks savo gyvenimo pliaukštelėjimo.
  
  Jau greitai. Taip greitai aš vos susitvarysiu.
  
  Jis paėmė Zoją už rankos ir vos nepašoko šaligatviu, leisdamas kuprinei kabėti ant sulenktos alkūnės. Praėję durininką ir gavę nurodymus į kairę, keturių asmenų grupė liftu pakilo į ketvirtą aukštą ir apžiūrėjo erdvų dviejų kambarių butą. Viskas buvo gerai. Kovas pravėrė balkono duris ir dar kartą įkvėpė miesto oro.
  
  Taip pat galėčiau, kol dar galiu.
  
  Ironija privertė jį juoktis iš savęs. Tai niekada neatsitiktų. Amerikiečiams tereikėjo patikėti, sumokėti, o tada jis galėjo sunaikinti branduolinę bombą Hadsone, kaip planavo. Tada naujas planas. Naujas gyvenimas. Ir įdomi ateitis.
  
  Iš už peties pasigirdo balsas. "Pas mus atsiunčiamas žmogus, kuris gali patikrinti jūsų kuprinės turinį. Jis turėtų atvykti per valandą."
  
  Marčas linktelėjo neatsisukdamas. "Kaip tikėtasi. Labai gerai. Tačiau yra dar keletas svarstymų. Man reikia, kad kas nors padėtų man pervesti pinigus, kai tik Baltieji rūmai sumokės. Man reikia pagalbos nustatant persekiojimą, kad atitraukčiau dėmesį. Ir mes turime suaktyvinti visas ląsteles ir susprogdinti šią bombą.
  
  Už jo stovėjęs vyras sujudo. "Viskas yra planuose", - sakė jis. "Mes pasiruošę. Šie dalykai labai greitai susidės.
  
  Maras apsisuko ir grįžo į viešbučio kambarį. Zoja sėdėjo gurkšnodama šampaną, iškėlę lieknas kojas ir ilsėjosi ant šezlongo. "Taigi dabar mes tiesiog laukiame?" - paklausė vaikino.
  
  "Neilgam".
  
  Maršas nusišypsojo Zojai ir ištiesė ranką. "Mes būsime miegamajame".
  
  Pora iš kiekvienos kuprinės čiupo po dirželį ir nusinešė su savimi į didžiausią miegamąjį. Jau po minutės jiedu buvo nuogi ir svirduliavo vienas ant kito ant paklodžių. Marshas bandė įrodyti, kad šį kartą turi reikiamą ištvermę, bet Zoe buvo šiek tiek per gudri. Jos platus, nepriekaištingas veidas darė visokius dalykus jo libido. Galų gale buvo gerai, kad Marshas greitai baigė, nes netrukus pasigirdo beldimas į miegamojo duris.
  
  "Šis žmogus yra čia".
  
  jau? Maršas greitai apsirengė su Zoja, o tada jiedu grįžo į kambarį, vis dar paraudę ir šiek tiek prakaituoti. Marshas paspaudė ranką naujam atvykėliui, atkreipdamas dėmesį į jo plonus plaukus, blyškią veido spalvą ir suglamžytus drabužius.
  
  - Ar dažnai neišeinate?
  
  "Jie laiko mane užrakintą".
  
  "O, gerai, nesvarbu. Ar tu čia, kad patikrintum mano bombą?
  
  - Taip, pone, aš padariau.
  
  Maršas padėjo savo kuprinę ant žemo stiklinio stalo, užėmusio didžiojo kambario centrą. Zoe ėjo pro šalį, patraukdama jo dėmesį, kai jis akimirkai prisiminė jos nuogą figūrą vos prieš kelias minutes. Jis nusuko žvilgsnį, atsigręžęs į naujoką.
  
  - Koks tavo vardas, vaikine?
  
  "Adomas, pone."
  
  "Na, Adamai, tu žinai, kas tai yra ir ką jis gali padaryti. Ar jūs nervinatės?"
  
  "Ne, šiuo metu ne".
  
  - Įtempta?
  
  "Aš taip nemanau".
  
  "Ar jūs nervinatės? Įtempta? Gal jis pervargęs?"
  
  Adomas papurtė galvą žiūrėdamas į kuprinę.
  
  "Jei taip yra, esu tikras, kad Zoja gali jums padėti." Jis tai pasakė pusiau juokais.
  
  Pitas apsisuko gudriai šypsodamasis. "Būk laimingas".
  
  Maršas mirktelėjo, kaip ir Adamas, bet jaunuoliui nespėjus persigalvoti, jų barzdotas vairuotojas prabilo. "Paskubėk", - pasakė jis. "Turime būti pasiruošę..." jis nutilo.
  
  March gūžtelėjo pečiais. "Gerai, nereikia pradėti trypti kojomis. Nusileiskite ir išsipurvinkime". Jis atsisuko į Adamą. - Turiu galvoje, su bomba.
  
  Jaunuolis suglumęs pažvelgė į kuprinę, o paskui pasuko taip, kad sagtys būtų atsuktos į save. Jis lėtai juos atsegė ir atidarė dangtį. Viduje gulėjo tikrasis prietaisas, apsuptas patvaresnės ir apskritai puikios kuprinės.
  
  - Gerai, - pasakė Adomas. "Taigi mes visi žinome apie MASINT - matavimo ir parašo žvalgybos protokolą, kuris nuskaito radiacijos ir kitų fizinių reiškinių, susijusių su branduoliniais ginklais, parašus. Šis įrenginys ir dar bent vienas panašus, apie kurį aš žinau, buvo sukurti taip, kad paslystų po šiuo lauku. Šiuo metu pasaulyje yra daug branduolinių įrenginių aptikimo ir stebėjimo sistemų, tačiau ne visos jos yra pažangios ir ne visos yra pilnai aprūpintos personalu. Jis gūžtelėjo pečiais. "Pažiūrėkite į pastarojo meto nesėkmes civilizuotose šalyse. Ar tikrai kas nors gali sustabdyti ryžtingą asmenį ar artimą ląstelę, veikiančią atskirai? Žinoma ne. Tereikia vieno gedimo arba vidinio darbo. Jis nusišypsojo. "Nelaimingas darbuotojas ar net mirtinai pavargęs. Dažniausiai tam reikia pinigų ar sverto. Tai yra geriausios tarptautinio terorizmo valiutos.
  
  Maršas klausėsi jaunuolio pasakojimo ir galvojo, ar buvo imtasi dar vienos ar dviejų rimtesnių atsargumo priemonių, kai jis aiškino savo kelią į Ramsesą ir Webbą. Tai atitiktų jų pačių interesus. Jis niekada nesužinos, ir, tiesą sakant, jam tai nerūpėjo. Dabar jis buvo čia pat ir ruošėsi atidaryti duris į pragarą.
  
  "Iš esmės tai yra tai, ką mes vadiname "nešvaria bomba", - sakė Adomas. "Terminas egzistavo visada, bet vis dar taikomas. Turiu alfa scintiliatorių, teršalų detektorių ir keletą kitų gėrybių. Bet iš esmės, - Adomas iš kišenės išsitraukė atsuktuvą, - aš tai turiu.
  
  Jis greitai nuėmė tvirtą pakuotę ir atsegė Velcro juosteles, kurios atidengė nedidelį ekraną ir mini klaviatūrą. Skydas buvo laikomas keturiais varžtais, kuriuos Adomas greitai pašalino. Kai metalinė plokštė atsilaisvino, už jos išsirišo laidų serija, vedanti į naujai atrasto įrenginio širdį.
  
  Marčas sulaikė kvapą.
  
  Adomas pirmą kartą nusišypsojo. "Nesijaudink. Šis daiktas turi kelis saugiklius ir dar net neįjungtas. Niekas čia to nepradės".
  
  Kovas jautėsi šiek tiek tuščias.
  
  Adomas žvilgtelėjo į mechanizmą ir jame esančias detales, suvokdamas viską. Po akimirkos jis patikrino šalia esantį nešiojamojo kompiuterio ekraną. "Nutekėjo", - pripažino jis. "Bet tai nėra taip blogai".
  
  Kovas neramiai blaškėsi. "Kaip tai blogai?"
  
  "Patarčiau tau niekada neturėti vaikų", - be emocijų pasakė Adomas. "Jei dar gali. Ir mėgaukitės kitais savo gyvenimo metais.
  
  Maršas spoksojo į Zoją, kai ji gūžtelėjo pečiais. Bet kuriuo atveju jis nesitikėjo, kad išgyvens ilgiau nei savo savanaudišką tėvą ar arogantiškus brolius.
  
  "Dabar galiu geriau apsaugoti", - pasakė Adomas, išimdamas paketą iš atsinešto lagamino. "Kaip aš daryčiau su bet kokiu tokio pobūdžio įrenginiu.
  
  March akimirką žiūrėjo ir tada suprato, kad jie beveik baigti. Jis pamatė mirusias jų vairuotojo akis. "Šios kameros, apie kurias kalbėjo Ramsesas. Ar jie pasiruošę? Tuoj prasidės gaudynės ir aš nenoriu vėluoti".
  
  Atsakant nušvito sausa šypsena. "Ir mes taip pat. Dabar visos penkios ląstelės yra aktyvios, įskaitant dvi miegamąsias, kurių amerikiečiai gali nežinoti. Vyriškis pažiūrėjo į laikrodį. "Dabar 6:45 val. Viskas bus paruošta iki septynių.
  
  "Fantastinis". Marshas pajuto, kaip jo lytinis potraukis vėl pakilo, ir manė, kad jis taip pat galėtų pasinaudoti šiuo faktu, kol dar gali. Žinant Zoją, kaip jis neseniai, jie vis tiek būtų greitai pasibaigę. - O pinigų pervedimo protokolai?
  
  "Adomas sutelks dėmesį į programos, kuri begaliniu ciklu transliuos mūsų buvimo vietą visame pasaulyje, užbaigimui. Jie niekada nesekys sandorio.
  
  Marčas nepastebėjo nuostabos Adomo veide.
  
  Jis buvo per daug susikoncentravęs į Zoją, o ji į jį. Dar penkias minutes jis žiūrėjo, kaip Adomas paleido bombą, ir klausėsi instrukcijų, kaip nuginkluoti tą prakeiktą daiktą, tada įsitikino, kad vyras padarė atitinkamas veikiančio įrenginio nuotraukas. Nuotraukos suvaidino lemiamą vaidmenį įtikinant Baltuosius rūmus įrenginio autentiškumu ir nustatant siekį, kuris atitrauktų dėmesį ir padalintų prieš jį nukreiptas jėgas. Laimingas, pagaliau atsisuko į Adamą.
  
  "Geltona. Ar tai išjungimo laidas?
  
  - Taip, pone, taip.
  
  Maršas nuoširdžiai nusišypsojo vairuotojui. "Taigi, ar mes pasiruošę?"
  
  "Mes pasiruošę".
  
  "Tada išeik".
  
  Maršas ištiesė ranką ir nusivedė Zoją į miegamąjį, o eidamas apsivilkęs džinsus ir kelnaites bandė nuslopinti kikenimą. Aistros ir jaudulio potvynis jį beveik užvaldė, kai jis suprato, kad visos jo svajonės apie galią ir svarbą netrukus išsipildys. Jei tik jo šeima galėtų jį pamatyti dabar.
  
  
  PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Kai Drake'as atsitiesė, visa tai, kas vyksta, jį paveikė. Skuba nutekėjo jo gyslomis, ištrupino nervų galūnes, ir vienas žvilgsnis į komandos draugus jam pasakė, kad jie jaučiasi taip pat - net Kenzi. Jis tikrai manė, kad buvęs "Mossad" agentas jau privertė ją judėti, bet tada, tiesą sakant, dėl kareivių ryšių jam net nereikėjo jos klausti, kodėl ji to nepadarė. Pavojuje buvo tie patys nekaltieji, už kuriuos ji kovojo, tie patys civiliai. Kiekvienas, turintis pusę širdies, to neleistų, ir Drake'as įtarė, kad Kensi gali būti daug daugiau nei pusė širdies, kad ir kaip giliai ji būtų paslėpta.
  
  Sieninis laikrodis rodė septynis keturiasdešimt penkis, o visa komanda judėjo. Policijos komisariate tvyrojo nerimą kelianti chaotiška ramybė; policija buvo atsakinga, bet akivaizdžiai ant slenksčio. Televizijos ekranuose mirgėjo naujienų reportažai, tačiau nė vienas iš jų neturėjo su jais nieko bendra. Moore'as vaikščiojo ir ėjo laukdamas naujienų iš slaptųjų agentų, stebėjimo komandų ar vairuojančių automobilius. Haydenas pasivijo likusią komandą.
  
  "Mano ir aš susitvarkysime su Ramsesu. Mums reikia dar dviejų grupių: vienos įvertinti informaciją apie įvykusį branduolinį sprogimą, o kitos ieškoti šių elementų. Tylėk, bet nepaimk į nelaisvę. Šiandien, mano draugai, ne ta diena kvailioti. Gaukite tai, ko jums reikia, greitai ir sunkiai. Melas gali mums brangiai kainuoti.
  
  Moore suprato, ką ji sako, ir atsigręžė. "Šiandien, - pasakė jis, - pasigailėjimo nebus.
  
  Dahlas niūriai linktelėjo, sutraiškydamas pirštakaulius, tarsi galėtų perlaužti žmogaus kaukolę. Drake'as bandė atsipalaiduoti. Net Alicija vaikščiojo kaip narve įkalinta pantera.
  
  Tada 8 valandą ryto prasidėjo beprotybė.
  
  Pradėjo skambėti, tam skirti telefonai vėl ir vėl skambėjo, jų triukšmas užpildė mažą kambarį. Moore'as efektyviai su jais kovojo po vieną, o padėti atbėgo du padėjėjai. Net Kinimaka priėmė iššūkį, nors stalas, prie kurio jis sėdėjo, neatrodė itin patenkintas.
  
  Moore palygino informaciją su šviesos greičiu. "Esame ties slenksčiu", - sakė jis. "Visos komandos pasiruošusios. Slaptieji agentai pranešė apie naujausius pokalbius apie slaptus susitikimus ir pokalbius. Suaktyvėjo judėjimas aplink garsiąsias mečetes. Net jei nežinotume, kas vyksta, būtume susirūpinę. Įprastose buveinėse buvo matyti nauji veidai, visi ryžtingi ir greitai judantys su tikslu. Iš mums žinomų kamerų dvi dingo iš radaro. Moore'as papurtė galvą. "Atrodo, kad mes to dar nesprendėme. Bet mes turime užuominų. Viena komanda turėtų vykti į dokus - iš ten veikia viena iš žinomų kamerų.
  
  - Tai mes, - sumurmėjo Dahlas. - Kelkitės, niekšai.
  
  "Kalbėk už save." Kensi prislinko prie jo. "O, ir aš su tavimi".
  
  "O, ar jūs turite tai padaryti?"
  
  "Nustok žaisti sunkiai, kad gautum".
  
  Drake'as tyrinėjo komandas, kurios įdomiai buvo suskirstytos į poras. Dahlas ir Kenzie turėjo bendražygius - Lauren, Smith ir Yorgi. Jis apsistojo su Alicia, May ir Bo. Tai buvo kažko receptas; tai buvo tikrai.
  
  - Sėkmės, bičiuli, - pasakė Drake'as.
  
  Dahlas pasisuko ir ką nors pasakė, kai Moore'as pakėlė ranką. "Laukti!" Jis sekundei ranka uždengė ragelį. "Tai ką tik ištaisyta mūsų karštojoje linijoje.
  
  Visų galvos apsisuko. Mūras priėmė kitą skambutį ir dabar ištiesė ranką, pajutęs garsiakalbio mygtuką.
  
  "Tu prisijungei", - pasakė Moore'as.
  
  Kambarį užpildė bekūnis plyšys, žodžiai nuskambėjo taip greitai, tarsi Dreiko kojos norėtų vytis. "Tai Džulianas Maršas, ir aš žinau, kad tu žinai beveik viską. Taip, aš žinau. Kyla klausimas, kaip norėtumėte tai žaisti?
  
  Haydenas perėmė, kai Moore'as mostelėjo ranka tęsti. "Liaukis kvailys, Marsh. Kur tai yra?"
  
  "Na, tai sprogstamasis klausimas, ar ne? Aš tau tai pasakysiu, mano brangioji, tai čia. NYC".
  
  Drake'as neišdrįso įkvėpti, nes jų baisiausios baimės neabejotinai pasitvirtino.
  
  "Taigi kitas klausimas yra, ko aš noriu toliau? Kovas ilgam sustojo.
  
  "Eik į darbą, asile", - sumurmėjo Smitas.
  
  Alicija susiraukė. "Nepriešinkite šio idioto".
  
  Marčas nusijuokė. "Neleiskime, tikrai. Taigi, branduolinė bomba pakrauta, visi kodai buvo kruopščiai įvesti. Kaip sakoma, laikrodis tiksi. Dabar tereikia įsitikinti, kad tai tikra, ir pateikti banko sąskaitos numerį. Aš esu teisus?"
  
  - Taip, - paprastai pasakė Heidenas.
  
  "Ar tau reikia įrodymų? Turėsite dėl to dirbti".
  
  Dreikas pasilenkė į priekį. "Ką turi galvoje?"
  
  "Aš turiu galvoje, kad gaudynės vyksta".
  
  - Ar greitai prieisite prie reikalo? - paklausė Haydenas.
  
  "Ak, mes ten pateksime. Pirma, jūs, skruzdėlės darbininkės, turite atlikti savo darbą. Jei būčiau tavo vietoje, išeičiau. Ar matai... ar matai, kaip aš sugalvojau šį rimą? Žinai, ketinau viską padaryti rimuota, bet galiausiai... na, supratau, kad man tai nerūpi.
  
  Dreikas iš nevilties papurtė galvą. "Po velnių, drauge. Kalbėk taisyklingai angliškai".
  
  "Pirmas užuominas jau yra žaidime. Patvirtinimo forma. Turite dvidešimt minučių patekti į Edisono viešbutį, 201 kambarį. Tada bus dar keturios užuominos, kai kurios yra susijusios su patvirtinimu, o kitos su reikalavimais. Dabar tu supranti mane?"
  
  May grįžo pirmoji. "Beprotybė".
  
  "Na, aš esu dviprasmiškas žmogus. Vienas iš poreikio, kitas iš ydų. Galbūt jų sankirtoje skrenda beprotybės kibirkštys.
  
  "Dvidešimt minučių?" Dreikas pažvelgė į laikrodį. "Ar mes galime tai padaryti?"
  
  "Už kiekvieną jūsų vėlavimo minutę aš įsakiau vienai Ramzio kamerų nužudyti du civilius.
  
  Vėl žandikaulį slegiantis šokas, siaubas, auganti įtampa. Dreikas sugniaužė kumščius, kai pakilo adrenalinas.
  
  - Dvidešimt minučių, - pakartojo Maršas. "Nuo dabar."
  
  Dreikas išbėgo pro duris.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden nubėgo laiptais žemyn į pastato rūsį, Kinimaka už nugaros. Fury suėmė ją ir daužėsi į ją kaip velnio sparnai. Pyktis privertė jos kojas judėti greičiau ir vos nesuklupo. Jos partneris iš Havajų niurzgėjo, paslydo ir beveik nesustodamas atsistojo. Ji galvojo apie savo draugus, atsidūrusius siaubingame pavojuje, išsibarsčiusius po įvairias miesto vietas, neturėdama nė menkiausio supratimo, ko tikėtis, ir neabejodama stojo į liniją. Ji galvojo apie visus ten esančius civilius ir apie tai, ką šiuo metu gali galvoti Baltieji rūmai. Buvo gerai, kad buvo protokolai, planai ir veiksmingos formulės, bet kai realus, darbinis pasaulis tapo ekstremalios grėsmės taikiniu, visi statymai buvo išjungti. Laiptų papėdėje ji išbėgo į koridorių ir pradėjo bėgti. Iš abiejų pusių blykstelėjo durys, dauguma jų neapšviestos. Tolimajame gale jai greitai buvo atitraukta strypų eilė.
  
  Haydenas ištiesė ranką. "Ginklas".
  
  Sargybinis krūptelėjo, bet paskui pakluso, įsakymas iš viršaus jau pasiekė ausis.
  
  Haydenas paėmė ginklą, patikrino, ar jis užtaisytas, o apsauga išjungta, ir įsiveržė į mažą kambarį.
  
  "Ramsesas!" - sušuko ji. "Ką po velnių tu padarei?"
  
  
  ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as išbėgo iš pastato su Alicia, May ir Beau. Keturi iš jų jau buvo išmirkę prakaitu. Iš kiekvienos poros sklido ryžtas. Bo iš kišenės išsitraukė naujausią GPS navigatorių ir tiksliai nustatė Edisono vietą.
  
  "Taims aikštės sritis", - sakė jis tyrinėdamas maršrutą. "Pervažiuokime trečią ir pervažiuokime Leksingtono alėją. Eikite į "Waldorf Astoria".
  
  Drake'as įsiveržė į tankų automobilių srautą. Niekas neprilygsta bandymui išgelbėti Niujorko taksi vairuotojo gyvybę, kai jis desperatiškai bandė sulaužyti tau kojas per kelius ir veržėsi į priekį iš visų jėgų. Drake'as paskutinę sekundę pašoko, slysdamas per netoliese esančio geltono taksi priekį ir nusileisdamas visu pakrypimu. Ragai ūžė. Kiekvienas komandos narys išeidamas sugebėjo valdyti pistoletą ir dabar juo mojuoja, norėdamas turėti daugiau. Bet laikas jau buvo sugaištas. Dreikas pažvelgė į laikrodį, kai nukrito ant šaligatvio.
  
  Septyniolika minučių.
  
  Jie kirto Leksingtoną, o paskui lėkė palei Valdorfą, vos sustodami, kai automobiliai lėkė Park Avenue. Drake'as praskriejo pro minią prie šviesoforo ir galiausiai susidūrė akis į akį su piktu raudonu veidu.
  
  "Klausyk, bičiuli, aš pirmas čia kirsiu, net jei tai mane nužudys. "Boss" beigeliai atšals, ir niekaip negali taip nutikti.
  
  Dreikas apėjo piktą vyrą, kai Alicia ir May išskubėjo pro lauką. Pasikeitė signalai ir kelias buvo laisvas. Dabar, paslėpę ginklus, jie ryžtingai patraukė link kitos pagrindinės gatvės - Madison Avenue. Vėl minios užpildė šaligatvį. Bo išslydo į 49 vietą, manevruodamas tarp automobilių ir įgijęs pranašumą. Laimei, eismas dabar buvo lėtas, o tarp galinių buferių ir priekinių sparnų liko vietos. Moterys sekė Beau, o tada Drake'as atsidūrė eilėje.
  
  Vairuotojai juos užgaulioja.
  
  Liko dvylika minučių.
  
  Jei jie būtų per vėlu, kur teroristų ląstelės smogtų? Drake'as įsivaizdavo, kad tai bus netoli Edisono. Marsh norėtų, kad įgula žinotų, kad jo įsakymai buvo įvykdyti iki galo. Priekyje atsivėrė automobilio durys - vien todėl, kad vairuotojas galėjo - ir Beau pačiu laiku peršoko per stogą. Alicia sugriebė už rėmo krašto ir vėl trenkė vyrui į veidą.
  
  Dabar jie pasuka į kairę, artėja prie 5th Avenue ir dar daugiau žmonių. Beau kaip kišenvagis išlindo per baisiausią pop koncertą, o po jo sekė Alicia ir May. Drake'as ką tik šaukė ant visų, jo jorkšyro kantrybė pagaliau išseko. Jam kelią užtvėrė ir vyrai, ir moterys, vyrai ir moterys, kuriems nerūpėjo, ar jis skuba gelbėti savo, vieno iš savo vaikų ar net savęs gyvybės. Drake'as prasibrovė, palikdamas vieną vyrą išsitiesusį. Moteris su vaiku į jį žiūrėjo pakankamai įdėmiai, kad jis jaustųsi kaltas, kol prisimins, ko bėga.
  
  Vėliau padėkosi.
  
  Bet, žinoma, ji niekada nesužinos. Kad ir kas nutiktų.
  
  Dabar Bo šovė į kairę, bėgdamas Amerikos alėja link 47-osios gatvės. Magnolijos kepykla praėjo į dešinę, todėl Drake'as pagalvojo apie Mano, o paskui apie tai, ką havajietis jau galėjo išmokti iš Ramzio. Po dviejų minučių, kai jie sprogo 47-ojoje gatvėje, kairėje jų pusėje staiga pasirodė Times Square. Dešinėje nuo jų buvo įprastas "Starbucks", kur šurmulys ir eilės prie durų. Bėgdamas pro šalį Drake'as nužvelgė veidus, bet nesitikėjo, kad susidurs akis į akį su kokiu nors įtariamuoju.
  
  Keturios minutės.
  
  Laikas bėgo greičiau ir buvo dar brangesnis už paskutines mirštančio seno žmogaus akimirkas. Kairėje pusėje, atsukta į šaligatvį, išryškėjo pilkas viešbučio fasadas su paauksuotu įėjimu, o Beau pirmasis įžengė pro lauko duris. Drake'as aplenkė bagažo vežimėlį ir pavojingai pageltonavusį taksi, norėdamas sekti Mai į vidų. Juos pasitiko platus fojė su raštuotu raudonu kilimu.
  
  Beau ir Alicia jau spaudė mygtukus, kad iškviestų atskirus liftus, laikydami rankas prie paslėptų ginklų, kai sargybinis juos stebėjo. Drake'as svarstė galimybę parodyti savo komandos SPEAR ID, bet dėl to kils tik daugiau klausimų, o atgalinis skaičiavimas jau vyko iki paskutinių trijų minučių. Skambutis pranešė, kad atvyko Alicijos liftas ir komanda įlipo. Drake'as neleido jaunuoliui prisijungti prie jų, atstūmęs jį atviru delnu. Ačiū Dievui, tai pavyko, nes kitas gestas būtų buvęs sugniaužtas kumštis.
  
  Keturių žmonių komanda susirinko automobiliui kylant, sustabdė judėjimą ir išsitraukė ginklus. Vos atsivėrus durims, jie išpylė lauk, ieškodami 201 kambario. Iškart tarp jų pasirodė kumščių ir kojų pliūpsnis, šokiruojantis net Bo.
  
  Kažkas laukė.
  
  Drake'as krūptelėjo, kai virš jo akiduobės buvo sujungtas kumštis, bet nekreipė dėmesio į skausmo pliūpsnį. Kažkas bandė pagauti savąją, bet jis pasitraukė į šalį. Ta pati figūra pasitraukė ir apsupo Aliciją, trenkdama jos kūnu į gipso sieną. Mai sustabdė smūgius iškėlęs rankas, o tada Bo paleido greitą 1-2 smūgių, kuris sustabdė visą pagreitį ir privertė užpuoliką ant kelių.
  
  Drake'as pašoko, o paskui trenkėsi iš visų jėgų. Laikas bėgo. Figūra, apkūnus vyras storu švarku, drebėjo po jorkšyro smūgio, bet kažkaip sugebėjo nukreipti stipriausią jo dalį. Drake'as krito ant šono ir prarado pusiausvyrą.
  
  "Box maišas", - pasakė Mai. "Jis yra bokso maišas. Padėtas, kad sulėtintų mus.
  
  Bo įvažiavo sunkiau nei anksčiau. "Jis yra mano. Ar tu eini."
  
  Drake'as peršoko per klūpėjusią figūrą, tikrindamas kambarių numerius. Iki kelionės tikslo liko tik trys kambariai, o jiems liko viena minutė. Jie liko paskutinėmis sekundėmis. Dreikas sustojo už kambario ir spardė duris. Nieko neatsitiko.
  
  Mai nustūmė jį į šalį. "Judėk".
  
  Vienas aukštas smūgis ir medis suskilo, antras ir rėmas sugriuvo. Dreikas kosėjo. "Tai tikriausiai susilpnino jus."
  
  Viduje jie išsiskirstė, ginklai buvo ištraukti ir greitai ieškojo, bet objektas, kurio jie ieškojo, buvo siaubingai akivaizdus. Jis gulėjo lovos viduryje - blizgi A4 nuotrauka. Alicija priėjo prie lovos ir apsidairė.
  
  "Kambarys nepriekaištingas", - sakė Mai. "Lažinuosi, kad nėra jokių galių.
  
  Alicija stovėjo prie lovos krašto, žiūrėjo žemyn ir negiliai kvėpavo. Ji papurtė galvą ir suriko, kai prie jos prisijungė Dreikas.
  
  "O Dieve. Kas tai-"
  
  Jį pertraukė telefono skambutis. Drake'as apėjo aplink lovą, nuėjo prie naktinio staliuko ir paėmė telefoną nuo svirties.
  
  - Taip!
  
  "Ak, matau, kad tu tai padarei. Tai negalėjo būti lengva".
  
  "Kovas! Tu išprotėjęs niekšas. Ar palikote mums bombos nuotrauką? Sušikta nuotrauka?"
  
  "Taip. Jūsų pirmasis patarimas. Kodėl manai, kad leisiu tau turėti tikrą daiktą? Taip kvaila. Nusiųskite tai savo lyderiams ir kiaušinių galvoms. Jie patikrins serijos numerius ir visą kitą šūdą. Plutonio kanistrai E. Skilioji medžiaga. Nuobodus dalykas, tikrai. Kitas užuominas bus dar iškalbingesnis.
  
  Tuo metu į kambarį įėjo Bo. Drake'as tikėjosi, kad jis nusitemps Punch Man su savimi, bet Beau nubrėžė įsivaizduojamą liniją per jo miego arteriją. "Jis nusižudė", - nustebusiu balsu pasakė prancūzas. "Savižudybės piliulė".
  
  Kvailas.
  
  "Tu matai?" Marsh pasakė. "Mes esame labai rimti".
  
  - Prašau, Maršai, - bandė Dreikas. "Tiesiog pasakykite mums, ko norite. Mes tai padarysime dabar, po velnių.
  
  "O, aš tikiu, kad taip padarytum. Bet paliksime tai vėliau, gerai? Ką manote apie tai? Bėk už rakto numerį du. Šis gaudymas vis gerėja ir sunkėja. Turite dvidešimt minučių iki restorano "Marea". Beje, tai itališkas patiekalas ir iš jų gaminamas labai skanus Nduyu calzone, patikėkite manimi. Bet neapsiribokime ties tuo, draugai, nes šią užuominą rasite po tualetu. Mėgautis."
  
  "Pelkė" -
  
  "Dvidešimt minučių".
  
  Linija nutrūko.
  
  Drake'as keikėsi, apsisuko ir nubėgo kuo greičiau.
  
  
  SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Neturėdamas kito pasirinkimo, Torstenas Dahlas ir jo komanda nusprendė palikti automobilį ir išvykti. Jis nenorėjo nieko daugiau, kaip tvirtai įsikibti, kai Smithas galingą visureigį sviedė apie pustuzinį posūkių, padangoms girgždėdamas, judindamas daiktus, tačiau Niujorkas buvo ne kas kita, kaip piktas geltonų kabinų, autobusų ir nuomojamų automobilių urzgimas. Dahlui į galvą atėjo žodis "Aklavietė", bet tai nutikdavo kasdien, didžiąją dienos dalį, o ragai vis dar kaukdavo, o žmonės rėkdavo iš išverstų langų. Jie bėgo taip greitai, kaip galėjo, laikydamiesi nurodymų. Lauren ir Yorgi apsivilko neperšaunamas liemenes. Kensi bėgiojo šalia Dahlio, jos lūpos išsipūtusios.
  
  "Būčiau tau daug naudingesnė", - pasakė ji Dahlui.
  
  "Ne".
  
  - Nagi, kaip tai gali pakenkti?
  
  "Niekada".
  
  "O, Torsti..."
  
  "Kenzi, tu neatgausi savo prakeiktos katanos. Ir nevadink manęs taip. Tai, kad viena išprotėjusi moteris man duoda pravardes, yra pakankamai blogai.
  
  "O taip? Visai kaip tu ir Alicia kada nors... ar žinai?
  
  Smitas urzgė kirsdamas kitą sankryžą, matydamas, kaip pėsčiuosius ir dviratininkus, besigrūdančius kelyje degant žaliam šviesoforo signalui, kurie visi laiko rankose savo gyvybes, tačiau buvo tikri, kad šiandien nukentės ne jie. Jie lėkė kita gatve, kareiviai vos pajuto sprinto karštį, pravažiavę du lėtai važiuojančius Priusus, daužydami šoninius veidrodėlius. Supypsėjo GPS.
  
  - Keturios minutės iki dokų, - apskaičiavo Yorgi. "Turėtume sulėtinti greitį".
  
  "Aš sumažinsiu greitį po trijų", - atrėžė Smithas. "Nenurodyk man mano darbų".
  
  Dahlas įteikė Kenzie pistoletą "Glock" ir Honkongo pistoletą - tai nebuvo lengva užduotis, kurios nepavyko lengvai atlikti slapta Niujorke. Tai darydamas jis susiraukė. Priešingai jo nuomonei, jie buvo praktiškai priversti priimti nesąžiningo agento pagalbą. Tai buvo neįprasta diena, todėl reikėjo imtis visų priemonių, net ir beviltiškų. Ir, tiesą sakant, jis vis dar jautė, kad juos gali turėti giminystės, panašiai kaip paralelinės karinės sielos, o tai padidino jo pasitikėjimą.
  
  Jis tikėjo, kad jie gali išgelbėti Bridžitą Makenzę, kad ir kaip ji kovotų.
  
  Smithas dabar kirto dvi eismo juostas, pečiu atsitrenkė į sustojusį F150, bet toliau važiavo neatsigręždamas. Pritrūko laiko, jie negalėjo sau leisti jokių malonumų, o virš jų kabantis baisus debesis reiškė, kad jie buvo priversti visą laiką eiti į viską.
  
  Dahlas pakėlė ginklo plaktuką. "Iki sandėlio mažiau nei minutė", - sakė jis. "Kodėl, po velnių, jie nesutvarko visų šių duobių?
  
  Smithas jį užjautė. Keliai buvo begalinis, provėžuotas, klastingas ruožas, kuriame automobiliai lėtai važinėjo aplink nelygias duobes ir bet kurią akimirką iškildavo kelio darbai, atrodytų, abejingi paros metui ar eismo intensyvumui. Tai tikrai buvo šuo ant šuns, ir ne vienas žmogus norėjo padėti niekam kitam.
  
  Jie greitai navigavo GPS ir nusitaikė į strėlės antgalį. Ankstyvo ryto gaiva nuvilnijo nuogą odą, primindama, kad dar anksti. Saulės šviesa prasiskverbė per debesų plyšius, paversdama dokus ir šalia esančią upę šviesiai auksu. Tie žmonės, kuriuos Dahlas galėjo matyti, darė savo įprastą verslą. Jis įsivaizdavo, kad doko zona yra tamsi ir nešvari, tačiau, išskyrus sandėlius, ji buvo švari ir ne itin perkrauta. Ir tai nebuvo užimta, nes pagrindinės laivybos zonos buvo kitoje įlankoje Naujajame Džersyje. Tačiau Dahlas pamatė didelius, apdaužytus konteinerius ir ilgą platų laivą, nejudantį ant vandens, ir didžiulius mėlynai nudažytus konteinerinius kranus, kurie galėjo važiuoti palei prieplauką geležinkelio bėgiais ir surinkti konteinerius naudodami barstytuvus.
  
  Kairėje buvo sandėliai, taip pat kiemas, pilnas šviesesnių konteinerių. Dahlas parodė į už šimto penkiasdešimties pėdų esantį pastatą.
  
  "Tai mūsų berniukas. Smitai, Kenzi, prisijunk. Noriu, kad Lauren ir Yorgi būtų už mūsų.
  
  Jis nuėjo, dabar susikaupęs, susitelkęs į kovą su vienu išpuoliu už jų, kol jie pereidavo prie kitos... o paskui kitą, kol šis košmaras baigėsi ir jis galėjo grįžti pas savo šeimą. Naujai nudažytos durys buvo pastatytos palei pastato šoną, o Dahlas pažvelgė aukštyn, kai pamatė pirmąjį langą.
  
  "Tuščias biuras. Pabandykime kitą."
  
  Praėjo kelios minutės, kai grupė šliaužė palei pastato šoną, ištraukė ginklus, tikrino langą po lango, duris po durų. Dahlas su nusivylimu pastebėjo, kad jie pradėjo traukti vietinių darbuotojų dėmesį. Jis nenorėjo atbaidyti jų grobio.
  
  "Tegul".
  
  Jie paskubėjo į priekį, pagaliau pasiekė penktą langą ir greitai pažvelgė. Dahlas pamatė plačią erdvę, užgriozduotą kartoninėmis dėžėmis ir medinėmis dėžėmis, bet šalia lango pamatė ir stačiakampį stalą. Keturi vyrai sėdėjo aplink stalą, nuleidę galvas, tarsi kalbėtų, planuotų ir mąstytų. Dahlas pašoko ant žemės ir atsisėdo atsirėmęs nugara į sieną.
  
  "Mums viskas gerai?" - paklausė Smithas.
  
  - Galbūt, - pasakė Dahlas. "Tai galėjo būti nieko... bet..."
  
  "Aš tavimi pasitikiu", - sakė Kenzi su šiek tiek sarkazmo. "Tu vadovauk, aš eisiu paskui", - Tada ji papurtė galvą. "Ar jūs tikrai tokie pamišę? Tiesiog skubėkite ten ir pradėkite šaudyti pirmas?
  
  Prie jų priėjo vyras, žiūrėdamas į juos iš šono. Dahlas pakėlė savo HK ir vyras sustingo, iškėlęs rankas į orą. Toks sprendimas buvo priimtas daugiausia dėl to, kad vaikinas buvo visų sandėlyje esančių tiesioginiame akiratyje. Nepraėjo nei sekundė, kol Dalas atsistojo, apsisuko ir trenkė pečiu į išorines duris. Smithas ir Kensi buvo su juo ir skaitė jo mintis.
  
  Kai Dahlas įėjo į erdvų sandėlį, nuo stalo pašoko keturi vyrai. Ginklai gulėjo prie šonų, o dabar juos padėjo, beatodairiškai šaudydami į besiartinančius nepažįstamus žmones. Visur skriejo kulkos, išdauždamos langą ir praskriedamos pro sukamąsias duris. Dahl balandis stačia galva, riedantis, kylantis, šaudantis. Vyrai prie stalo atsitraukė, šaudė atgal, bėgdami šaudė per pečius ir net tarp kojų. Niekur nebuvo saugu. Atsitiktinis šūvis užpildė urvinę erdvę. Dahlas rėmėsi abiem alkūnėmis, kol pasiekė stalą ir apvertė jį kaip skydą. Vienas galas subyrėjo, kai pro šalį pralėkė didelio kalibro kulka.
  
  "Šūdas".
  
  - Ar tu bandai mane nužudyti? - sumurmėjo Kenzi.
  
  Didysis švedas pakeitė taktiką, pakėlė didžiulį stalą, o tada paleido į orą. Krintantys kraštai sugriebė vieno žmogaus kulkšnis, todėl jis skrido ir ginklas. Daliui greitai artėjant, Kensi balsas privertė jį sulėtinti greitį.
  
  "Būkite atsargūs su tais mažais niekšais. Dirbau visuose Artimuosiuose Rytuose ir mačiau tūkstančius jų vilkinčių liemenes.
  
  Dahlas dvejojo. - Nemanau, kad tu gali tiesiog...
  
  Sprogimas sukrėtė sandėlio sienas. Švedas nuskriejo nuo kojų, pakilo į orą ir trenkėsi į jau išdaužtą langą. Baltas triukšmas užpildė jo galvą, didžiulis zvimbimas ausyse ir akimirką jis nieko nematė. Tuo metu, kai jo regėjimas pradėjo ryškėti, jis suprato, kad Kensi tupi priešais jį ir glostė skruostus.
  
  "Pabusk, žmogau. Tai buvo ne visas kūnas, o tik granata.
  
  "Oi. Na, dėl to jaučiuosi geriau".
  
  "Tai mūsų galimybė", - sakė ji. "Smegenų sukrėtimas nuvertė ir jo kolegas idiotus nuo kojų.
  
  Dahlas sunkiai atsistojo. Smithas stovėjo ant kojų, bet Lauren ir Yorgi sėdėjo ant kelių, prispaudę pirštus prie smilkinių. Dahlas pamatė, kad teroristai pradėjo susivokti. Skuba smeigė jį kaip smeigtukas, perveriantis suminkštintos mėsos gabalą. Pakėlęs pistoletą, jis vėl buvo apšaudytas, bet sugebėjo sužeisti vieną iš kylančių teroristų ir stebėjo, kaip vyras padvigubėjo ir nukrito.
  
  Smitas nuskubėjo pro šalį. "Pagavo jį".
  
  Dahlas pirmavo. Kensi šalia jo išspaudė šūvius. Du likę teroristai pasuko už kampo, ir Dahlas suprato, kad eina link išėjimo. Jis akimirką sulėtino greitį, tada pasuko tuo pačiu kampu, atsargiai šaudydamas, bet kulkos pataikė tik tuščią orą ir betoną. Durys buvo plačiai atvertos.
  
  Granata atsimušė į vidų.
  
  Dabar sprogimas buvo savaime suprantamas, SPIR komanda prisiglaudė ir laukė, kol skeveldros praeis pro juos. Sienos drebėjo ir skilo nuo stipraus smūgio. Tada jie stovėjo ant kojų, veržėsi pro duris į pastogę ir į šviesią dieną.
  
  "Dabar viena valanda nakties", - sakė Smithas.
  
  Dahlas pažvelgė nurodyta kryptimi, pamatė dvi bėgančias figūras ir už jų Hadsoną, vedantį į Aukštutinę įlanką. "Bulyshine, jie gali turėti greitaeigių katerių".
  
  Kensi nukrito ant vieno kelio, atsargiai taikydamas. "Tada mes paimsime..."
  
  - Ne, - Dahl nuleido ginklo vamzdį. - Ar nematai ten civilių?
  
  "Zubi", - keikėsi ji hebrajų kalba, kurios Dahlas nesuprato. Kartu Smithas, Kenzie ir Švedas pradėjo persekioti. Teroristai veikė greitai, jie buvo beveik prieplaukoje. Kenzi susikompromitavo paleisdama savo HK į orą, tikėdamasi, kad civiliai arba pabėgs, arba pasislėps.
  
  "Galėsite man padėkoti, kai išgelbėsime dieną", - atrėžė ji.
  
  Dahlas pamatė, kad prieš jį atsivėrė galimybių kelias. Abu teroristai stovėjo aukšti vandeningame fone, puikūs taikiniai, o Kenzi oportunistinė ugnis atvėrė jiems kelią. Jis sulėtino greitį ir priglaudė užpakalį prie peties, atsargiai taikydamas. Smitas pasekė pavyzdžiu šalia jo.
  
  Teroristai pasuko tarsi praktikuodami telepatiją, jau šaudydami. Dahlas išliko susikaupęs, kai pirmaujanti komanda švilpė tarp ietininkų. Antroji jo kulka pataikė į taikinį krūtinėje, trečioji - į kaktą, tiksliai į centrą. Vyriškis jau negyvas pargriuvo.
  
  "Palik vieną gyvą", - per ausinę pasigirdo Lauren balsas.
  
  Smithas atleido. Paskutinis teroristas jau buvo pašokęs į šoną, kulka apgraužė jo striukę, kol Smithas prisitaikė. Greitu judesiu teroristas išmetė dar vieną granatą - šį kartą palei patį molą.
  
  - Ne! Dahlas šovė be jokios naudos, jo širdis šoktelėjo į gerklę.
  
  Maža bomba sprogo su dideliu garsu, sprogimo banga aidėjo per dokus. Dahlas akimirką pasislėpė už konteinerio, o tada iššoko atgal, bet jo impulsas susvyravo, kai pamatė, kad dabar jis turi jaudintis ne tik dėl likusio teroristo.
  
  Vienas konteinerinis kranas per sprogimą buvo apgadintas bazėje ir pavojingai pasviro virš upės. Metalo šlifavimo, plyšimo garsai skelbė apie neišvengiamą griūtį. Žmonės pažvelgė į viršų ir pradėjo bėgti nuo aukšto rėmo.
  
  Teroristas išsiėmė dar vieną granatą.
  
  - Šį kartą ne, idiote. Smitas jau gulėjo ant vieno kelio ir prisimerkęs žiūrėjo. Jis nuspaudė gaiduką, stebėdamas, kaip paskutinis teroristas nukrito, nespėjo nuspausti granatos kaiščio.
  
  Tačiau krano sustabdyti nepavyko. Pasvirę ir griūdami per visą karkaso ilgį, sunkūs geležiniai pastoliai nukrito ant prieplaukos, sunaikindami karkasą ir pavertę nedidelę trobelę, ant kurios jis pateko į dulkes. Konteineriai buvo apgadinti ir nustumti keliomis pėdomis atgal. Metaliniai strypai ir skersiniai lėkė žemyn, atsimušdami į žemę kaip mirtini degtukai. Ryškiai mėlynas gatvės žibinto dydžio stulpas nutįsęs tarp Smitho ir Dalio - kažkas, kas būtų galėjęs juos perplėšti per pusę, jei būtų atsitrenkęs į jį - sustojo vos už kelių pėdų nuo tos vietos, kur Lauren ir Yorgi stovėjo nugaromis į sandėlį.
  
  "Jokio judesio nėra". Kensi nusitaikė į teroristą, dar kartą patikrino. "Jis labai miręs".
  
  Dahlas susirinko mintis ir apsidairė prie dokų. Greitai patikrinus paaiškėjo, kad, laimei, nuo konteinerinio krano niekas nenukentėjo. Jis pridėjo pirštą prie gerklės mikrofono.
  
  "Kamera išjungta", - pasakė jis. - Bet jie visi mirę.
  
  Lauren grįžo. "Gerai, aš perduosiu".
  
  Kenzi ranka gulėjo ant Dahlio peties. "Turėjai leisti man nufotografuoti. Sutraiškyčiau tam niekšui kelius; tada mes vienaip ar kitaip priversti jį kalbėti".
  
  "Per daug rizikinga". Dahl suprato, kodėl ji to nesuprato. "Ir abejotina, ar galėtume priversti jį pasikalbėti per trumpą laiką.
  
  Kensi susierzinęs sušuko. "Jūs kalbate Europos ir Amerikos vardu. Aš esu izraelietis".
  
  Lauren grįžo per komunikaciją. "Mes turime eiti. Ten buvo matyti fotoaparatas. Negerai."
  
  Dahlas, Smithas ir Kenzie pavogė netoliese esantį automobilį, manydami, kad jei jie užtruktų tik penkiomis minutėmis ilgiau nei eiti, laiko sutaupytų daugiau nei daug.
  
  
  AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Dreikas rėžėsi į 47-osios gatvės betoną, išsekęs, o laikrodyje liko tik aštuoniolika minučių. Jie iškart susidūrė su problema.
  
  - Septintasis, aštuntasis ar Brodvėjus? Mai rėkė.
  
  Bo mostelėjo jai GPS. "Marea yra netoli Centrinio parko".
  
  - Taip, bet kokia gatvė mus veda pro ją?
  
  Jie sklandė ant šaligatvio, kai sekundės slinko, nes žinojo, kad March ruošia ne tik branduolinę bombą, bet ir komandas, kurios už kiekvieną pavėluotą į kitą pasimatymą minutę nusineš dviejų civilių gyvybes.
  
  "Brodvėjus visada užimtas", - sakė Drake'as. "Padarykime aštuntą".
  
  Alicija spoksojo į jį. "Iš kur tu gali žinoti?"
  
  "Aš girdėjau apie Brodvėjų. Niekada negirdėjau apie aštuntą".
  
  "O, pakankamai teisinga. kur-"
  
  "Ne! Tai yra Brodvėjus! Beau staiga sušuko beveik muzikiniu akcentu. "Restoranas yra pačiame viršuje... beveik".
  
  "Beveik?"
  
  "Su manimi!"
  
  Bo pakilo kaip šimto metrų sprinteris, peršokęs per stovintį automobilį, lyg jo nebūtų. Drake'as, Alicia ir May nusekė jam ant kulnų, pasuko į rytus link Brodvėjaus ir sankryžos, kurioje Times Square mirgėjo ir mirgėjo ir paniekino savo mirgančius ekranus.
  
  Vėl miniai buvo sunku išsiskirstyti, ir Bo vėl nuvedė juos kelio pakraščiu. Net ir čia buvo turistų, atsilošusių, spoksojusių į aukštus pastatus ir reklaminius stendus arba bandančių nuspręsti, ar rizikuoti gyvybe ir skubėti per judrų kelią. Susirinkusias minias rūpinosi barkeriai, siūlantys pigius bilietus į įvairius Brodvėjaus pasirodymus. Visų spalvų kalbos užpildė orą, beveik neįtikėtinas, sudėtingas mišinys. Benamių buvo nedaug, bet už juos kalbėjusieji labai garsiai ir energingai agitavo už aukas.
  
  Priešais driekėsi Brodvėjus, pilnas niujorkiečių ir lankytojų, nusėtas pėsčiųjų perėjomis ir spalvingomis parduotuvėmis bei restoranais su kabančiomis, šviečiančiomis iškabomis ir A-rėmo ekranais. Praeiviai buvo neryškūs, kai Drake'as ir jo pusė iš SPEAR komandos lenktyniavo toliau.
  
  Penkiolika minučių.
  
  Bo žiūrėjo atgal į jį. "GPS sako, kad pėsčiomis reikia dvidešimt dvi minutes, bet šaligatviai taip perpildyti, kad visi vaikšto tuo pačiu tempu.
  
  - Tada bėk, - paragino jį Alicija. "Pamojuokite savo didžiulę uodegą. Galbūt tai privers jus judėti greičiau.
  
  Beau nespėjus ką nors pasakyti, Drake'as pajuto, kaip jo ir taip smarki širdis dar labiau nuskendo. Kelias priekyje buvo visiškai užtvertas abiem kryptimis, daugiausia geltonųjų taksi. Įvyko sparno lūžis, o tie, kurie nebandė jo išvengti, pamažu judė automobilius, kad geriau apžiūrėtų. Šaligatvis iš abiejų pusių buvo pilnas žmonių.
  
  "Pragaras".
  
  Bet Bo net nesumažino greičio. Lengvas šuolis nunešė jį ant netoliese važiavusio taksi bagažinės, o paskui nubėgo jo stogu, užšoko ant variklio dangčio ir įbėgo į kitą eilėje. Greitai sekė May, o paskui Alicia, palikusi Drake'ą, kad jį šauktų ir užpultų transporto priemonių savininkai.
  
  Drake'as buvo priverstas susikaupti nei įprastai. Ne visos šios mašinos buvo vienodos, o jų metalas pasikeitė, kai kurios net lėtai riedėjo į priekį. Lenktynės buvo įtemptos, bet jie šokinėjo iš automobilio į automobilį, naudodamiesi ilga eile, kad galėtų į priekį. Iš abiejų pusių spoksojo minios. Gerai, kad čia jiems niekas netrukdė ir jie matė artėjančią Brodvėjaus ir 54, tada 57 gatvių sankryžą. Kai automobilių gniuždymas atlėgo, Bo išriedėjo iš paskutinio automobilio ir toliau bėgo pačiu keliu, Mai šalia. Alicija atsigręžė į Dreiką.
  
  "Tiesiog patikrinau, ar neiškritai pro tą atidarytą liuką gale.
  
  "Taip, tai rizikingas pasirinkimas. Esu tik dėkingas, kad tada dar nebuvo kabrioletų.
  
  Už kitos sankryžos ir 57-osios gatvės buvo išrikiuoti cemento maišyklės, pristatymo furgonai ir raudonai baltos užtvaros. Jei komanda manė, kad jiems pasisekė arba kad šis bėgimas bus toks pat paprastas kaip ir ankstesnis, jų iliuzijos staiga subyrėjo.
  
  Iš už sunkvežimio išlindo du vyrai, ginklai buvo nukreipti tiesiai į bėgikus. Drake'as nepraleido nė vieno ritmo. Nuolatinis mūšis, mūšių metai maksimaliai paaštrino jo pojūčius ir išlaikė juos - dvidešimt keturias valandas per parą. Akimirksniu išryškėjo grėsmingos formos, ir nedvejodamas jis stačia galva puolė jų link, tiesiai priešais artėjantį cementvežį. Vienas iš pistoletų riaumodamas nuskriejo į šoną, o kitas įstrigo po vieno iš vyrų kūnais. Dreikas svyravo atgal, kai smūgis pataikė į jo kaukolės šoną. Už jų išgirdo staigiai stabdančio cementvežio ratų šlifavimą ir vairuotojo keiksmą...
  
  Jis pamatė į jį besisukantį didžiulį pilką kūną...
  
  Ir išgirdau išsigandusį Alicijos riksmą.
  
  "Matas!"
  
  
  DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as galėjo tik stebėti, kaip nevaldomas sunkvežimis pasuko į jį. Užpuolikai neatsitraukė nė sekundės, apipylę jį smūgių kruša, nes nesirūpino savo saugumu. Jam buvo smogta į gerklę, krūtinę ir saulės rezginį. Jis stebėjo, kaip kūnas siūbuoja, ir spardė, kai šis skriejo tiesiai virš jo galvos.
  
  Pirmasis teroristas krito atbulas, suklupęs ir atsitrenkė į vieną iš ratų, smūgis sulaužė nugarą ir baigė grėsmę. Antrasis sumirksėjo, tarsi apsvaigintas nuo Dreiko įžūlumo, tada pasuko galvą link artėjančio sunkvežimio galo.
  
  Užteko šlapio pliaukštelėjimo. Drake'as suprato, kad yra išlindęs iš savo gelmių, ir tada pamatė pirmojo teroristo kaukolę, sutraiškytą po slenkančiais ratais, kai sunkvežimio kūnas siūbavo virš jo. Rėmas buvo suplotas, jam beliko tikėtis. Sekundės dalį tamsa prarijo viską, net garsą. Sunkvežimio apačia pajudėjo virš jo, sulėtindama, sulėtindama greitį, o po to staigiai sustojo.
  
  Alicijos ranka siekė po juo. "Ar tau viskas gerai?"
  
  Dreikas atsiriedėjo prie jos. "Geriau nei tie vaikinai".
  
  Beau laukė, beveik kratydamas kojas žiūrėdamas į laikrodį. "Liko keturios minutės!"
  
  Išsekęs, sumuštas, subraižytas ir sumuštas Drake'as privertė savo kūną veikti. Šį kartą Alicia liko su juo, tarsi nujausdama, kad po artimo smūgio jis gali šiek tiek pailsėti. Jie įveikė minias turistų, tarp daugelio kitų restoranų rado Centrinį parką South ir Marea.
  
  May atkreipė dėmesį į ženklą, kuris Niujorke buvo gana diskretiškas.
  
  Bo bėgo į priekį. Drake'as ir kiti sugavo jį prie durų. Padavėja spoksojo į jas, į jų netvarkingą išvaizdą, į sunkius švarkus ir atsitraukė. Iš jos akių buvo aišku, kad ji anksčiau buvo mačiusi sunaikinimą ir kančias.
  
  - Nesijaudink, - pasakė Dreikas. "Mes esame anglai".
  
  Mai nukreipė žvilgsnį į jį. "japonas".
  
  Ir Bo sustabdė vyrų kambario paieškas pakeltu antakiu. "Tikrai ne angliškai".
  
  Drake'as kiek galėdamas grakščiai perbėgo per vis dar uždarytą restoraną, pakeliui atsitrenkdamas į kėdę ir stalą. Vyrų tualetas buvo mažas, jį sudarė tik du pisuarai ir tualetas. Jis pažvelgė po dubeniu.
  
  "Čia nieko nėra", - pasakė jis.
  
  Beauregard veide matėsi įtampa. Jis bakstelėjo laikrodžio mygtukus. "Laikas baigėsi".
  
  Šalia stovėjusi padavėja pašoko, kai suskambo telefonas. Dreikas ištiesė jai ranką. "Neskubėk. Prašome neskubėti."
  
  Jis manė, kad ji gali pabėgti, bet jos vidinis ryžtas nukreipė ją prie vamzdžio. Tuo metu Alicia išėjo iš moterų tualeto su susirūpinusia veido išraiška. "Jo ten nėra. Mes to neturime!"
  
  Drake'as krūptelėjo, lyg būtų nukentėjęs. Jis apsidairė. Ar šiame mažame restorane gali būti dar vienas tualetas? Galbūt kabina darbuotojams? Reiktų dar kartą pasitikrinti, bet padavėja jau skambino telefonu. Jos akys krypo į Drake'ą ir paprašė skambinančiojo palaukti.
  
  "Tai žmogus, vardu Maršas. Tau."
  
  Dreikas susiraukė. - Ar jis mane vadino vardu?
  
  "Jis pasakė anglas". Padavėja gūžtelėjo pečiais. "Tai viskas, ką jis pasakė."
  
  Bo pasiliko šalia jo. - O kadangi tu lengvai susipainioji, mano drauge, tai tu.
  
  "Tavo sveikatai".
  
  Drake'as pasiekė savo telefoną, viena ranka trynė skruostą, kai jį apėmė nuovargio ir įtampos banga. Kaip jiems dabar nepavyks? Jie įveikė visas kliūtis, tačiau Marshas vis dar gali žaisti su jais.
  
  - Taip?
  
  "Kovas čia. Dabar pasakyk man, ką radai?
  
  Drake'as atidarė burną, tada greitai ją uždarė. Koks buvo teisingas atsakymas? Galbūt Marshas tikėjosi žodžio "nieko". Gal būt...
  
  Jis nutilo, dvejojo nuo atsakymo iki atsakymo.
  
  "Pasakyk, ką radai, arba aš duosiu įsakymą per artimiausią minutę nužudyti du niujorkiečius".
  
  Dreikas atvėrė burną. Velnias! "Mes radome-"
  
  Tada Mai išbėgo iš moterų tualeto, paslydo ant šlapių plytelių ir nukrito ant šono. Jos rankoje buvo mažas baltas vokelis. Beau buvo šalia jos per sekundės dalį, paėmė voką ir padavė jį Dreikui. Mai gulėjo ant grindų ir sunkiai kvėpavo.
  
  Alicija žiūrėjo į ją pramerkusi burną. "Kur tai radai, Sprai?
  
  "Tu padarei tai, ką jie vadina "berniuko išvaizda", Tazai. Ir tai neturėtų nieko stebinti, nes vis tiek esate trys ketvirtadaliai vyras.
  
  Alicija tyloje kunkuliavo iš pykčio.
  
  Dreikas kosėjo atidarydamas voką. "Mes... radome... šį... prakeiktą "flash drive", Marsh. Po velnių, bičiuli, kas tai yra?
  
  "Puikus darbas. Puikus darbas. Esu šiek tiek nusivylęs, bet gal kitą kartą. Dabar tiesiog atidžiai pažvelkite į USB. Tai yra jūsų paskutinis testas, ir, kaip ir anksčiau, galbūt norėsite jį perduoti kam nors, turinčiam daugiau intelekto nei jūs ar NYPD.
  
  "Ar tai... pyrago vidus? Drake'as suprato, kad padavėja vis dar stovi netoliese.
  
  Maršas garsiai nusijuokė. "O, gerai, labai gerai. Neišleiskime katės iš maišo, ar ne? Taip tai yra. Dabar klausyk, aš duosiu tau dešimt minučių, kad nusiųsti atmintinės turinį tiems, kurie yra geresni už tave, o tada pradėsime iš naujo.
  
  "Ne, ne, mes nežinome". Drake'as mostelėjo į May, kuri nešėsi nedidelę kuprinę, kurioje buvo paslėpęs mažą nešiojamąjį kompiuterį. Japonė pakilo nuo žemės ir priėjo.
  
  "Mes nesivaikysime savo uodegos visame šiame mieste, Maršai".
  
  "Um, taip, tu padarysi. Nes aš taip sakau. Taigi laikas eina. Paleiskite nešiojamąjį kompiuterį ir mėgaukimės tuo, kas bus toliau, ar ne? Penki, keturi..."
  
  Dreikas trenkė kumščiu į stalą, kai sprogimas nutilo. Pyktis virė jo kraujyje. - Klausyk, Marsh...
  
  Restorano langas sprogo, kai furgono priekinis sparnas trenkėsi į valgomąjį. Stiklas sudužo ir gabalai išskrido į orą. Į kambarį įsiveržė medienos, plastiko ir skiedinio gaminiai. Mikroautobusas nesustojo, rėžėsi į padangas ir riaumodamas kaip mirties mokinys, lėkdamas per mažą kambarį.
  
  
  DEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Julianas Marshas pajuto aštrų skausmą skrandyje, kai riedėjo į dešinę. Picos gabaliukai nukrito ant grindų, o dubenėlis salotų - ant sofos. Jis greitai sugriebė už šonų, visiškai negalėdamas sulaikyti juoko.
  
  Žemas stalas, stovėjęs prieš jį ir Zoją, sudrebėjo, kai kieno nors laukinė koja netyčia jį spyrė. Zoey ištiesė ranką, kad palaikytų jį ir greitai paglostytų per petį, kai prasidėjo dar vienas įdomus įvykis. Iki šiol jie stebėjo, kaip Drake'as ir jo įgula išsiliejo iš Edisono - gana lengvai stebėjo, kaip turistu apsirengęs vyras filmavo įvykį kitoje gatvės pusėje - tada pamatė, kaip išprotėjo Brodvėjuje - ši isteriška scena buvo labiau pavienė, nes nebuvo daug apsaugos kamerų, į kurias vietinis teroristas galėtų įsilaužti - ir tada sulaikęs kvapą stebėjo, kaip ataka kažkaip vystosi aplink cemento maišyklę.
  
  Visa tai maloniai blaško. Marsh vienoje rankoje laikė vienkartinį mobilųjį telefoną, o kitoje Zoe šlaunį, kai ji valgė keletą kumpio ir grybų griežinėlių ir kalbėjosi "Facebook".
  
  Prieš juos buvo trys aštuoniolikos colių ekranai. Pora dabar rodė didelį dėmesį, kai Drake and Company įsiveržė į nedidelį italų restoraną. Marshas patikrino laiką ir pažvelgė į spalvingus fejerverkus.
  
  - Po velnių, čia jau arti.
  
  "Ar tu susijaudinęs?"
  
  "Taip, ar ne?"
  
  "Tai geras filmas." Zoja sušuko. "Bet aš tikėjausi daugiau kraujo".
  
  "Tiesiog palaukite minutę, mano meile. Darosi geriau".
  
  Pora sėdėjo ir žaidė nuomojamame bute, kuris priklausė vienai iš teroristų ląstelių; pagrindinis, pagalvojo Marshas. Ten buvo keturi teroristai, iš kurių vienas ankstesniu prašymu buvo įrengęs į kiną panašią Marsh žiūrėjimo aikštelę. Kol Pitų pora mėgavosi žiūrėjimu, vyrai sėdėjo šone, glaudėsi prie mažo televizoriaus, naršė daugybę kitų kanalų, ieškojo naujienų ar laukė skambučio. Maršas nežinojo ir jam nerūpėjo. Jis taip pat nekreipė dėmesio į keistus slaptus žvilgsnius, puikiai žinodamas, kad yra gražus, neįprastos asmenybės vyras, o kai kurie žmonės - net kiti vyrai - mėgdavo tokią asmenybę vertinti.
  
  Zoey parodė jam šiek tiek didesnį dėkingumą, nuslydusi rankomis jo boksininko priekyje. Po velnių, ji turėjo aštrius nagus.
  
  Pikantiška ir vis dėlto kažkaip... malonu.
  
  Jis akimirką pažvelgė į branduolinį portfelį - šio termino negalėjo išmesti iš galvos, nors mažesnė bomba buvo didelėje kuprinėje - ir tada į burną įsikišo ikrų. Stalas prieš juos, žinoma, buvo puikus, sudarytas iš neįkainojamų ir neskoningų produktų, bet jie visi buvo skanūs.
  
  Ar tai atominė bomba rėkė jo vardą?
  
  Marsh suprato, kad laikas veikti, ir paskambino, kalbėdamas su žavia padavėja, o paskui su stipriai akcentuojamu anglu. Vaikinas turėjo vieną iš tų keistų balso tembrų - kažkas dvelkė valstiečiais - ir Marshas darė susiraukusius veidus, bandydamas atskirti balsę iš balsės. Užduotis nėra lengva ir tampa šiek tiek sunkesnė, kai moteriškos rankos gniaužia jūsų Spragtuko rinkinį.
  
  "Pasakyk, ką radai, arba aš duosiu įsakymą per artimiausią minutę nužudyti du niujorkiečius". Maršas šyptelėjo tai sakydamas, nekreipdamas dėmesio į susierzintus žvilgsnius, kuriuos jo mokiniai siųsdavo per kambarį.
  
  Anglas dar šiek tiek dvejojo. Marshas rado iš salotų dubenėlio iškritusį agurko griežinėlį ir įsmeigė jį giliai į Zojos plaukus. Ne tai, kad ji kada nors pastebėjo. Prabėgo minutės ir Maršas šnekučiavosi per degimo kamerą, vis labiau susijaudinęs. Netoliese buvo butelis šalto Bollingerio, ir jis užtruko pusę minutės, kol įpylė didelę taurę. Zoja prisiglaudė prie jo, kai jis dirbo, ir jie gurkšnodavo iš tos pačios stiklinės, žinoma, priešingose pusėse.
  
  - Penki, - pasakė Maršas į telefoną. "Keturi, trys..."
  
  Zojos rankos tapo ypač atkaklios.
  
  "Du".
  
  Anglas bandė su juo derėtis, aiškiai stebėdamasis, kas čia vyksta. Marshas įsivaizdavo, kaip jo surengtas automobilis iš anksto nustatytu laiku trenkėsi pro priekinį langą, dabar taikosi, įsibėgėja ir artėja prie nieko neįtariančio restorano.
  
  "Vienas".
  
  Ir tada viskas sprogo.
  
  
  VIENUoliktokas SKYRIUS
  
  
  Drake'as puolė prie restorano sienos, sugriebdamas padavėją už juosmens ir tempdamas ją kartu su savimi. Stiklo ir plytų šukės nukrito nuo jo besiritančio kūno. Artėjantis furgonas rėkė, kad įgytų sukibimą, kai jo padangos atsitrenkė į restorano grindis, o automobilio vidurys pervažiavo palangę, o galinė dalis pakilo ir atsitrenkė į sąramą virš stiklo. Metalas subraižytas. Stalai sugriuvo. Priešais jį kaip šiukšlės sukrautos kėdės.
  
  Alicia taip pat sureagavo akimirksniu - apėjo aplink stalą ir paslydo, vienintelė jos žaizda buvo nedidelis pjūvis ant blauzdos nuo greitai skraidančio medžio gabalo. Mai kažkaip sugebėjo apsiversti per judančio stalo viršų nepadarydamas jokios žalos, o Bo žengė dar vieną žingsnį, peršokdamas per ją ir šokinėdamas nuo paviršiaus ant paviršiaus, galiausiai nustatydamas šuolį taip, kad jo kojos ir rankos atsitrenktų į šoninę sieną ir padėjo. jis saugiai nusileido.
  
  Dreikas pažvelgė aukštyn, šalia jo rėkė padavėja. Alicija pažvelgė įtariai.
  
  - Vadinasi, tu ją pagriebei, ar ne?
  
  "Saugokis!"
  
  Mikroautobusas vis dar judėjo į priekį, sekundę sulėtindamas greitį, bet dabar pro išriedėjusį keleivio langą kyšojo ginklo vamzdis. Alicija nusileido ir užsidengė. May dar šiek tiek atsitraukė. Drake'as išsitraukė pistoletą ir paleido šešias kulkas į bekūnę ranką, garsai ankštoje erdvėje konkuravo su kurtinančiu furgono riaumojimu. Bo jau judėjo, sukdamas automobilio galą. Galiausiai ratai nustojo suktis ir sustojo. Sulaužyti stalai ir kėdės nukrito nuo gaubto ir net stogo. Drake'as įsitikino, kad padavėja nenukentėjo, prieš pajudėdamas į priekį, bet tuo metu Bo ir May jau buvo prie automobilio.
  
  Beau išdaužė vairuotojo langą ir kovojo su figūra. Mai patikrino vietą per išdaužtą priekinį stiklą ir tada paėmė suskilusią medžio gabalą.
  
  - Ne, - pradėjo Drake'as šiek tiek užkimusiu balsu. "Mums reikia-"
  
  Bet Mai nebuvo nusiteikęs klausytis. Vietoj to ji sviedė laikinąjį ginklą per priekinį stiklą tokia jėga, kad jis tvirtai įsitvirtino vairuotojo kaktoje, drebėdamas vietoje. Vyro akys atsigręžė ir jis nustojo kovoti su Beau, prancūzas atrodė apstulbęs.
  
  "Aš tikrai turėjau."
  
  Mai gūžtelėjo pečiais. "Maniau, kad turėčiau padėti".
  
  "Pagalba?" - pakartojo Dreikas. "Mums reikia bent vieno iš šių niekšų gyvo.
  
  - Ir apie tai, - sumurmėjo Alicija. "Man viskas gerai, ta. Nors smagu matyti, kad gelbstite Wendy padavėjos užpakalį.
  
  Drake'as prikando liežuvį, giliai žinodamas, kad Alicija iš jo tik šaiposi. Beauregardas jau buvo ištraukęs vairuotoją iš automobilio ir rausėsi po kišenes. Alicia nuėjo prie stebuklingai nepaliesto nešiojamojo kompiuterio. USB atmintinė baigė įkelti ir atnešė daugybę vaizdų - trikdančių sidabrinių indelių vaizdų, dėl kurių Dreiko kraujas atšalo.
  
  "Tai atrodo kaip bombos vidus", - sakė jis, apžiūrėdamas laidus ir reles. "Išsiųskite tai Moore'ui, kol kas nors neįvyks."
  
  Alicija pasilenkė prie mašinos ir bakstelėjo.
  
  Drake'as padėjo padavėjai atsistoti. "Ar tau viskas gerai, meile?"
  
  "Aš... manau, kad taip".
  
  "Mėta. O kaip dabar pagamintum mums lazanijos?
  
  "Šefas... virėjas dar neatvyko". Jos žvilgsnis su baime pažvelgė į sunaikinimą.
  
  - Po velnių, aš maniau, kad tu ką tik išmetei juos į mikrobangų krosnelę.
  
  "Nesijaudink". Mai priėjo ir uždėjo ranką padavėjai ant peties. "Jie bus rekonstruoti. Tuo turėtų pasirūpinti draudimo bendrovė".
  
  "Tikiuosi".
  
  Drake'as vėl prikando liežuvį, šį kartą, kad neprisiektų. Taip, buvo laimė, kad visi vis dar kvėpavo, bet Marshas ir jo bičiuliai vis dar griauna žmonių gyvenimus. Be sąžinės graužaties. Jokios etikos ir jokių rūpesčių.
  
  Atrodė, kad telefonas suskambo per psichinį ryšį. Šį kartą telefonu atsiliepė Drake'as.
  
  - Ar tu vis dar spardai?
  
  Marsh balsas privertė jį kažką smogti, bet jis tai padarė griežtai profesionaliai. "Persiuntėme jūsų nuotraukas".
  
  "O, puikiai. Taigi, mes šiek tiek sutvarkėme tai. Tikiuosi, kad laukdamasis pagriebėte ką nors užkąsti, nes ši kita dalis gali jus nužudyti.
  
  Dreikas kosėjo. - Žinai, kad dar neišbandėme tavo bombos.
  
  "Ir tai girdėdamas matau, kad norisi pristabdyti viską, kol bandai pasivyti. To nebus, mano naujas draugas. Tai visai nevyksta. Jūsų policininkai ir agentai, kariškiai ir ugniagesiai gali būti gerai suteptos mašinos dalis, tačiau jie vis tiek yra mašina ir jiems reikia šiek tiek laiko, kad įsibėgėtų. Taigi aš naudoju šį laiką, kad jus suplėšyčiau. Tai labai smagu, patikėk manimi.
  
  "Ką iš viso to gauna Pitijos?
  
  Maršas sukikeno. "O, manau, jūs žinote, kad ši tuščiagarbė ragamufinų grupė neseniai sprogo. Ar kada nors buvo kas nors tikslesnio? Jiems vadovavo serijinis žudikas, psicho-stalkeris, megalomanas ir pavydus valdovas. Jie visi pasirodė esąs tas pats asmuo.
  
  Šiuo metu Alicija pasilenkė arčiau Dreiko. "Taigi pasakykite mums, kur yra tas niekšas?"
  
  "O, nauja mergina. Ar tu blondinė ar azijietė? Tikriausiai blondinė iš to, kaip tai skamba. Brangusis, jei žinočiau, kur jis yra, leisčiau tau nulupti gyvą odą. Taileris Webbas visada norėjo vieno dalyko. Jis paliko pitus tą akimirką, kai suprato, kur juos rasti.
  
  - Kuris buvo turguje? - paklausė Dreikas, dabar gaudamas ir laiko, ir informacijos.
  
  "Ši vieta yra bjaurios avilys, ar aš teisus? Įsivaizduokite visus ten sudarytus sandorius, kurie turės įtakos pasauliui ateinančius dešimtmečius.
  
  "Ramsesas jam ką nors pardavė", - sakė Dreikas, bandydamas.
  
  "Taip. Ir aš tikiu, kad sudėtingas prancūziškas dešros paštetas jau pasakė, kas tai buvo. Arba visada galite jo paklausti dabar.
  
  Taigi tai patvirtino. Marshas juos stebėjo, nors restorane neturėjo akių. Drake'as nusiuntė Moore'ui trumpą žinutę. - O kaip tu mums pasakytum, kur Vebas išvyko?
  
  "Na, rimtai, kas aš esu, "Fox News"? Tada jūs paprašysite manęs grynųjų".
  
  "Aš pasitenkinsiu su šituo asilu teroristu".
  
  "Ir grįžkime prie atliekamų darbų". Marshas pasakė šiuos žodžius, o paskui tarsi linksminosi, staiga nusijuokdamas. "Atsiprašau, asmeninis pokštas. Bet dabar baigėme su valdymo dalimi. Dabar noriu išdėstyti jums savo reikalavimus".
  
  "Taigi tiesiog pasakykite mums." Alicijos balsas skambėjo pavargusi.
  
  "Kas čia tokio juokingo? Ši bomba sprogs, jei nebūsiu visiškai patenkintas. Kas žino, mieloji, gal net nuspręsiu tau priklausyti.
  
  Akimirksniu Alicija atrodė pasiruošusi eiti, jos akys ir veido išraiška degė taip, kad padegtų išdžiūvusį mišką.
  
  - Norėčiau pabūti viena su tavimi, - sušnibždėjo ji.
  
  Kovas sustojo, tada greitai tęsėsi. "Gamtos istorijos muziejus, dvidešimt minučių".
  
  Dreikas padėjo laikrodį. "Ir tada?"
  
  "Hmmm, ką?"
  
  "Tai yra puikus architektūros kūrinys."
  
  "Na, jei jau taip toli, aš siūlyčiau nurengti apsaugos darbuotoją, vardu Jose Gonzalez. Vienas iš mūsų partnerių praėjusią naktį įsiuvo mano reikalavimus į savo švarko pamušalą. Originalus būdas gabenti dokumentus, taip ir negrąžinant siuntėjui."
  
  Drake'as neatsakė, dažniausiai suglumęs.
  
  "Žinau, ką tu galvoji", - tarė Maršas, vėl demonstruodamas nuostabų intelektą. "Kodėl tiesiog neatsiunčiau jums nuotraukų ir nepasakius, ko norite? Na, aš esu savotiškas žmogus. Jie man pasakė, kad turiu dvi puses, du protus ir du veidus, bet man labiau patinka matyti jas kaip dvi atskiras savybes. Viena dalis išlenkta, kita sulenkta. Žinai, ką turiu omeny?"
  
  Dreikas kosėjo. - Žinoma, aš žinau, kas tu toks.
  
  "Puiku, tada aš žinau, kad suprasi, kad kai per maždaug septyniolika minučių pamatysiu tavo keturis suplėšytus lavonus, jausiuosi ir nuostabiai laimingas, ir nepaprastai susierzinęs. Su tavimi. O dabar atsisveikink".
  
  Linija nutrūko. Dreikas spustelėjo laikrodį.
  
  Dvidešimt minučių.
  
  
  DVYLIKTA SKYRIUS
  
  
  Haydenas ir Kinimaka leido laiką su Ramsesu. Teroristas princas atrodė netinkamas savo šešių kvadratinių pėdų kameroje: nešvarus, sutrikęs ir, nors ir aiškiai išsekęs, žingsniuoja pirmyn ir atgal kaip narve įkalintas liūtas. Hayden apsivilko šarvus, patikrino Glocką ir atsargines kulkas ir paprašė Mano padaryti tą patį. Nuo šiol šansų nebus. Ir Ramsesas, ir Marchas pasirodė pernelyg protingi, kad būtų neįvertinti.
  
  Galbūt teroristų mitas buvo būtent ten, kur jis norėjo būti.
  
  Haydenas tuo abejojo, labai abejojo. Mūšis pilyje ir beviltiška jo asmens sargybinio mirtis parodė, kaip jis norėjo pabėgti. Be to, ar buvo sugriauta jo reputacija? Ar jis neturėtų labai stengtis atitaisyti žalą? Galbūt, bet žmogus nebuvo sunaikintas tiek, kad negalėtų atstatyti. Haydenas stebėjo, kaip jis žingsniuoja, kai Kinimaka atnešė jiems porą plastikinių kėdžių.
  
  "Šiame mieste yra branduolinių ginklų", - sakė Haydenas. - Esu tikras, kad tai žinote nuo tada, kai sudarėte sandorį su Taileriu Vebu ir Džulianu Maršu. Jūs esate šiame mieste, ir jei ateis laikas, mes velniškai įsitikinsime, kad nesate po žeme. Žinoma, tavo sekėjai nežino, kad mes tave turime..." Ji leido tai pakibti.
  
  Ramzis sustojo, žiūrėdamas į ją pavargusiomis akimis. "Turite omenyje, žinoma, apgaulę, kai mano žmonės netrukus nužudys Marshą, prisiims atsakomybę už bombą ir ją susprogdins. Turėtumėte tai žinoti iš Webbo ir jo asmens sargybinio, nes jie vieninteliai žinojo. Ir jūs taip pat žinote, kad jie tik laukia mano komandos". Jis linktelėjo, tarsi sau.
  
  Haydenas laukė. Ramzis buvo gudrus, bet tai nereiškė, kad jis nebūtų suklupęs.
  
  "Jie sprogs", - pasakė Ramzis. "Jie patys priims sprendimą".
  
  "Galime padaryti jūsų paskutines valandas beveik nepakeliamas", - sakė Kinimaka.
  
  "Jūs negalite priversti manęs to atšaukti", - pasakė Ramsesas. "Net per kankinimus. Aš nesustabdysiu šio sprogimo".
  
  "Ko jūs norite?" - paklausė Haydenas.
  
  "Bus derybos".
  
  Ji tyrinėjo jį, įdėmiai žvelgdama į naujojo pasaulio priešo veidą. Šie žmonės nenorėjo nieko mainais, jie nenorėjo derėtis ir tikėjo, kad mirtis tėra žingsnis link kažkokio dangaus panašumo. Kur tai mus palieka?
  
  Tikrai, kur? Ji griebėsi ginklo. "Su žmogumi, kuris nenori nieko daugiau, kaip tik įvykdyti masines žmogžudystes, lengva susidoroti", - sakė ji. "Su kulka į galvą".
  
  Ramzis prispaudė veidą prie grotų. - Tada pirmyn, vakarietiška kalė.
  
  Haydenui neprireikė būti ekspertu, kad perskaitytų beprotybę ir uolumą, spindintį tose bedvasėse akyse. Daugiau nieko netarusi ji pakeitė temą ir išėjo iš kambario, atsargiai užrakindama už savęs išorines duris.
  
  Niekada negali būti per daug atsargus.
  
  Kitame kambaryje buvo Roberto Price'o kamera. Ji buvo gavusi leidimą čia laikyti sekretorių dėl neišvengiamos grėsmės ir galimo jo vaidmens joje. Kai jiedu su Kinimaka įėjo į kambarį, Price nužvelgė į ją išdidų žvilgsnį.
  
  - Ką tu žinai apie bombą? - ji paklausė. "O kodėl jūs buvote Amazonėje ir lankėtės teroristų turguje?
  
  Price atsisėdo ant savo gulto. "Man reikia advokato. Ir ką tu turi omenyje? Bomba?"
  
  "Branduolinė bomba", - sakė Haydenas. "Čia, Niujorke. Padėk sau, šūdas. Padėkite sau dabar papasakodami tai, ką žinote.
  
  "Rimtai". Price akys išsiplėtė. "Aš nieko nežinau".
  
  "Tu išdavei", - pasakė Kinimaka, pritraukdamas kūną arčiau kameros. "Ar taip nori būti prisimintas? Epitafija jūsų anūkams. O gal verčiau būtumėte žinomas kaip atgailautojas, padėjęs išgelbėti Niujorką?
  
  - Kad ir kaip mielai tai pasakytumėte, - Praiso balsas barškėjo kaip susivijusios gyvatės. "Nedalyvavau jokiose derybose dėl "bombos" ir nieko nežinau. Dabar prašau, mano advokate.
  
  "Duosiu tau šiek tiek laiko", - pasakė Heidenas. "Tuomet Ramsesą ir tave pasodinsiu į vieną kamerą. Galite su tuo kovoti. Pažiūrėkime, kas pirmas prabils. Jis mieliau mirtų, nei gyventų, ir nori su savimi pasiimti kiekvieną gyvą sielą. Tu? Tik pasirūpink, kad nenusižudytum".
  
  Price atrodė sujaudinta bent kai kurių jos žodžių. - Be advokato?
  
  Haydenas apsisuko. "Pašliuokit."
  
  Sekretorė ją prižiūrėjo. Haydenas užrakino jį viduje ir tada atsisuko į Mano. "Kokiu nors ideju?"
  
  "Man įdomu, ar Webbas yra susijęs su tuo. Jis visą laiką buvo lyderis".
  
  "Šį kartą ne, Mano. Webb mūsų net nebeseka. Esu tikras, kad visa tai Ramzis ir Kovas".
  
  "Taigi, kas toliau?"
  
  "Nežinau, kaip dar galėtume padėti Drake'ui ir vaikinams", - sakė Haydenas. "Komanda jau yra viso to viduryje. Tėvynė pasirūpino viskuo kitu - nuo durų varstomų policininkų iki šnipų, besislepiančių už sunkiai uždirbamų pinigų, iki kariuomenės kūrimo ir NEST - Branduolinės pagalbos palaikymo komandos - atvykimo. Policininkai yra visur, su viskuo, ką turi. Saperiai yra labai budrūs. Turime rasti būdą, kaip palaužti Ramsesą".
  
  "Ar matei jį. Kaip palaužti žmogų, kuriam nesvarbu, gyvas ar mirs?
  
  Haydenas supyko. "Turime pabandyti. O gal verčiau tiesiog pasiduoti? Kiekvienas turi trigerį. Šis kirminas kažkuo rūpinasi. Jo turtas, gyvenimo būdas, paslėpta šeima? Turime ką nors padaryti, kad padėtume".
  
  Kinimaka norėjo, kad jie galėtų pasitelkti Karin Blake kompiuterių žinias, tačiau moteris vis tiek buvo užklupta Fort Bragg režimo. "Eime ieškoti darbo".
  
  "Ir melskis, kad turėtume laiko".
  
  "Jie laukia, kol Ramsesas duos sutikimą. Turime šiek tiek laiko".
  
  - Tu tai girdėjai taip pat gerai, kaip aš, Mano. Anksčiau ar vėliau jie nužudys Marshą ir susprogdins.
  
  
  TRYLIKOS SKYRIUS
  
  
  Dahlas klausėsi prieštaringų komunikacijos pranešimų, kai Smithas važiavo jų automobiliu perpildytoje Manheteno gatvėmis. Laimei, jiems nereikėjo eiti toli, o ne visos betoninės arterijos buvo visiškai užblokuotos. Atrodė, kad buvo įtraukta visa informantų komanda - nuo žemiausio lūšnynų stribų iki turtingiausio, kreivo milijardieriaus ir visų tarp jų. Dėl to susidarė krūva prieštaringų pranešimų, tačiau namuose jie padarė viską, kas įmanoma, kad atskirtų patikimus nuo iškraipytų.
  
  "Dvi iš žinomų ląstelių turi glaudžius ryšius su netoliese esančia mečete", - per ausinę Dahlui pasakė Moore'as. Jis padiktavo adresą. "Turime slaptąjį agentą, nors jis yra gana naujas. Sako, kad ši vieta buvo izoliuota visą dieną.
  
  Dahlas niekada nebuvo žmogus, galintis ką nors manyti. "Ką tai iš tikrųjų reiškia mečetės terminologijoje?
  
  "Ką tai reiškia? Tai reiškia, po velnių, eik ten ir išvalyk bent vieną Ramzio kamerą.
  
  "Pilietinis dalyvavimas?"
  
  "Nėra apie ką kalbėti. Bet kas ten yra, vargu ar melsis. Ieškoti visose pagalbinėse patalpose ir požeminėse kamerose. Ir ruoškis. Mano vaikinas dažnai klysta, todėl pasitikiu jo intuicija.
  
  Dalas perdavė informaciją ir įvedė koordinates į GPS. Laimei, jie buvo beveik mečetės viršuje, o Smithas pasuko vairą kelkraščio link.
  
  - Apvaizda, - pasakė Lauren.
  
  "Vardas, kurį daviau savo senajai katanai". Prisiminęs atsiduso Kensi.
  
  Dahlas suveržė liemenės sagtis. "Mes pasiruošę? Ta pati sistema. Mes smūgiuojame stipriai ir greitai, žmonės. Gailestingumo nebus".
  
  Smithas išjungė variklį. "Su manimi nėra jokių problemų".
  
  Rytas vis dar pasitiko juos, kai jie lipo iš automobilio ir tyrinėjo mečetę kitoje gatvės pusėje. Netoliese buvo raudona ir balta orlaidė su garais. Sankryžoje esantis pastatas išklojo abi gatves, spalvingais langais ir pailgu fasadiniu bendrijos dalimi. Ant pastato stogo stovėjo nedidelis minaretas, keistas ir beveik ryškus aplinkinių betoninių fasadų fone. Įėjimas iš gatvės buvo pro porą stiklinių durų.
  
  "Mes įeiname", - pasakė Dahlas. "Dabar judėk".
  
  Jie tikslingai kirto kelią, išskėstomis rankomis stabdė eismą. Pauzė dabar jiems gali kainuoti viską.
  
  "Puiki vieta", - komentavo Smithas. "Sunku rasti ryžtingą grupę.
  
  Dahlas susisiekė su Moore'u. "Esame vietoje. Ar turite dar ką nors mums?"
  
  "Taip. Mano vyras patikina, kad kameros yra po žeme. Jis yra arti priėmimo, bet nepakankamai arti, kad šiandien mums padėtų.
  
  Dahlas perdavė naujienas, kai jie kirto kitą šaligatvį ir atidarė priekines mečetės duris. Sustiprėję pojūčiai, jie lėtai judėjo į vidų, jų akys prisitaikė prie šiek tiek blankesnio apšvietimo. Baltos sienos ir lubos atspindėjo šviesą, kartu su auksiniais šviestuvais ir raudonais bei auksiniais raštais puoštu kilimu. Visa tai buvo už registracijos zonos, kur vyras į juos žiūrėjo su neslepiamu įtarimu.
  
  "Ar galiu tau padėti?"
  
  Dahlas parodė savo SPEAR ID. "Taip, drauge, tu gali. Galite nuvesti mus prie savo slapto požeminio įėjimo.
  
  Registratūros darbuotoja atrodė sutrikusi. - Kas čia per pokštas?
  
  - Pasitrauk į šalį, - Dahlas ištiesė ranką.
  
  "Ei, aš negaliu tau leisti..."
  
  Dahlas pakėlė vyrą už marškinių ir padėjo ant prekystalio. "Manau, kad sakiau pasitraukti į šalį".
  
  Komanda paskubėjo pro šalį ir įžengė į pagrindinį mečetės pastatą. Teritorija buvo tuščia, o gale esančios durys buvo užrakintos. Dahlas laukė priedangos nuo Smitho ir Kenzie ir du kartus spyrė jiems. Mediena suskilo ir plokštės nukrito ant grindų. Tuo metu iš užpakalio fojė pasigirdo triukšmas ir šurmulys. Komanda užėmė pozicijas, apimdama teritoriją. Praėjo trys sekundės, o tada iš už šoninės sienos išlindo specialiųjų pajėgų vado veidas ir šalmas.
  
  - Ar tu esi Dal?
  
  Švedas nusijuokė. - Taip?
  
  "Moore'as mus atsiuntė. PATAIKYTI. Esame čia, kad palaikytume jūsų žaidimą.
  
  "Mūsų pjesė?"
  
  "Taip. Nauja informacija. Tu atsidūrei ne toje prakeiktoje mečetėje, o jos įkastos gana giliai. Norint juos išmušti, prireiks priekinės atakos. Ir mes siekiame kojų".
  
  Dahlui tai nepatiko, bet jis suprato darbo tvarką, etiketą čia. Nepakenkė, kad specialiosios pajėgos jau turėjo geresnę vietą.
  
  - Parodyk kelią, - pasakė Dahlas.
  
  "Mes esame. Tinkama mečetė yra kitoje kelio pusėje.
  
  - Iš kitos pusės... - prisiekė Dahlas. "GPS kvailystė".
  
  "Jie gana arti vienas kito". Pareigūnas gūžtelėjo pečiais. "Ir tas angliškas keiksmažodis džiugina širdį, bet ar ne laikas pajudinti savo prakeiktus asilus?
  
  Prabėgo minutės, kai komandos susimaišė ir vėl kirto kelią subūrė reidą. Surinkus, nė akimirka nebuvo praleista veltui. Prasidėjo plataus masto puolimas. Vyrai užpuolė pastato priekį, išvertė duris ir įsiveržė į vestibiulį. Per juos praskriejo antroji banga, vėdindama ieškodama orientyrų, apie kuriuos jiems buvo pasakyta. Radus mėlynas duris, vyras ant jų uždėjo sprogstamąjį užtaisą ir jas susprogdino. Nugriaudėjo sprogimas, daug platesnis nei Dahlas tikėjosi, bet tokio spindulio, kurio aiškiai tikėjosi specialiosios pajėgos.
  
  "Spąstai", - pasakė jam lyderis. "Jų bus daugiau".
  
  Švedas kiek lengviau atsiduso, jau žinodamas slaptųjų agentų vertę ir dabar nepamiršęs atiduoti jiems savo deramų. Slaptas darbas buvo vienas klastingiausių ir lemtingiausių policijos būdų. Tai buvo retas ir vertingas agentas, galintis prasiskverbti į priešą ir taip išgelbėti gyvybes.
  
  Specialiosios pajėgos pateko į beveik suniokotą patalpą, tada pasuko į tolimąsias duris. Jis buvo atviras ir uždengė tai, kas aiškiai buvo įėjimas į rūsį. Kai priartėjo pirmasis žmogus, iš apačios pasigirdo šūviai ir per kambarį rikošuota kulka.
  
  Dahlas pažvelgė į Kensi. "Kokiu nors ideju?"
  
  "Tu manęs klausi? Kodėl?"
  
  - Galbūt todėl, kad įsivaizduoju, kad tu pats turi tokį kambarį.
  
  "Neplak, po velnių, Dal, gerai? Aš nesu tavo augintinių kontrabandininkas. Aš čia tik todėl, kad...
  
  "Taip, kodėl tu čia?"
  
  "Aš tikrai norėčiau žinoti. Gal turėčiau išeiti..." Ji dvejojo, tada atsiduso. "Klausyk, gal yra kitas kelias. Protingas nusikaltėlis ten nenusileis be patikimo pabėgimo kelio. Bet su tikromis teroristinėmis ląstelėmis? Kas žino su tokiais nusižudžiusiais niekšais?
  
  "Neturime laiko galvoti", - pasakė specialiųjų pajėgų vadas, atsisėdęs šalia. "Tai šiems vaikinams skirtas ritininis žaidimas".
  
  Dahlas stebėjo, kaip komanda ištraukia žaibiškas granatas, mąstydamas apie Kenzi žodžius. Sąmoningai atšiaurus, jis tikėjo, kad už jų slypi rūpestinga širdis arba bent jau sudužę jos likučiai. Kensi reikėjo kažko, kas padėtų sujungti šias dalis, bet ar ilgai ji galėjo ieškoti neprarasdama vilties? Galbūt šis laivas jau buvo sudaužytas.
  
  SWAT komanda pranešė, kad yra pasiruošusi, o tada medinėmis kopėčiomis išlaisvino beprotišką pragarą. Kai granatos atšoko žemyn ir sprogo, komandos pirmavo, Dahlas pastūmėjo vadą į pole poziciją.
  
  Smithas pastūmėjo pro šalį. "Judinkite užpakalius".
  
  Nubėgę žemyn, juos iškart pasitiko kulkosvaidžio šūvis. Dahlas pažvelgė į purvinas grindis, stalo kojas ir ginklų dėžes, prieš tyčia nuslysdamas keturiais aukštais iš eilės, išsitraukdamas pistoletą ir grąžindamas ugnį. Smithas pasisuko priešais jį, nuslydo į apačią ir šliaužė į šoną. SWAT komanda žengė į priekį iš užpakalio, tupdama ir nesvyruodama ugnies linijoje. Kulkos grįžo šūvis po šūvio, mirtinos salvės pramušė rūsį ir išplėšė gabalus iš storų sienų. Kai Dahlas atsitrenkė į žemę pačioje apačioje, jis iškart įvertino scenarijų.
  
  Čia buvo keturi kameros nariai, tai atitiko tai, ką jie matė ankstesnėje kameroje. Trys gulėjo ant kelių, iš ausų bėgo kraujas, prispaudę rankas prie kaktos, o ketvirtasis atrodė nepažeistas ir smarkiai šaudė į savo užpuolikus. Galbūt jį pridengė dar trys žmonės, bet Dahlas akimirksniu rado būdą, kaip gauti gyvą kalinį ir nusitaikė į šaulį.
  
  - O ne! Specialiųjų pajėgų vadas nepaaiškinamai puolė pro jį.
  
  "Ei!" Dahlas paskambino. "Ką-"
  
  Pačiame baisiausiame pragare be pauzės gali veikti tik tie, kurie jį anksčiau patyrė. Specialiųjų pajėgų vadas aiškiai pastebėjo jam pažįstamą ženklą ir galvojo tik apie savo kolegų gyvenimus. Kai Dahlas nuspaudė savo gaiduką, jis pamatė, kaip teroristas iš vienos rankos išmetė užtaisytą granatą, o kita išmetė ginklą.
  
  "Už Ramsesą! - jis rėkė.
  
  Rūsys buvo mirties spąstai, mažas kambarys, kuriame šie padarai viliojo savo grobį. Yra ir kitų spąstų, išsibarsčiusių po kambarį, spąstus, kurie suveiks sprogus skeveldrėms. Dahlas šovė teroristui į akis, nors žinojo, kad toks gestas buvo grynai akademinis - tai nebūtų jų išgelbėjęs.
  
  Ne šiame mažame kambaryje su mūrinėmis sienomis, ankštomis sąlygomis, nes skaičiuojamos paskutinės sekundės prieš sprogstant granatai.
  
  
  KETUROLIOTOJI SKYRIUS
  
  
  Dahlas matė, kaip pasaulis pasinėrė į tamsą. Jis matė, kaip laikas sulėtėjo iki šliaužiojančio žingsnio, kaip kiekvienos gyvos širdies plakimas buvo matuojamas nesibaigiančiais momentais. Kai granata atšoko, pakeldama dulkes ir nešvarumus nuo grindų mažame grybų debesyje, jo kulka pateko į teroristo kaukolę, barškėjo aplinkui, o paskui išsiveržė iš nugaros ir atsitrenkė į sieną tarp plataus kraujo fontano. Kūnas nusilpęs, gyvybės jau nebėra. Granata krito antram rikošetui, o Dahlas ėmė atitraukti ginklą nuo veido.
  
  Liko brangios sekundės.
  
  Trys teroristai vis dar gulėjo ant kelių, aimanavo ir pralaimėjo, ir jie nematė, kas vyksta. Specialiųjų pajėgų vaikinai bandė sutramdyti savo impulsą arba lipti atgal laipteliais.
  
  Smithas nukreipė žvilgsnį į Dahlį - paskutinę savo gyvenimo viziją.
  
  Dahlas žinojo, kad Kensi, Lauren ir Yorgi yra laiptų viršuje, ir akimirką tikėjosi, kad jie pakankamai toli nuo epicentro.
  
  Ir vis dėlto visa tai skirta mano vaikams...
  
  Granata sprogo antrojo rikošeto viršūnėje, garsas akimirksniu buvo garsiausias švedui kada nors girdėjęs. Tada visi garsai staiga nutilo, kai dingo mintis...
  
  Jo akys buvo nukreiptos į priekį ir negalėjo patikėti tuo, ką mato.
  
  SWAT vadovas bėgo kuo greičiau, žinodamas, kas ateis, ir buvo pasiryžęs išgelbėti kuo daugiau žmonių, akimirksniu suprasdamas, kad tai gali padaryti tik jis. Jo paleidimas pakėlė jį virš granatos ir leido jam nukristi tiesiai ant jos sekundės dalį prieš jai sprogstant. Per kevlarą, mėsą ir kaulus, jis detonavo, bet nepataikė į stovėjusius, prirakintus prie savo vietos kambaryje. Sprogimas buvo nutildytas, o paskui nutilo.
  
  Dahlas išsivalė gerklę, negalėdamas patikėti savo akimis. Kolegų atsidavimas jį visada žemino, bet tai buvo kitu lygmeniu.
  
  Aš nežinojau... net nežinojau jo vardo.
  
  Ir vis dėlto teroristai atsiklaupė prieš jį.
  
  Dahlas nubėgo paskutiniais keliais laipteliais, ašaroms braukdamas, net kai jis spyrė trims vyrams ant nugaros. Smithas suplėšė jiems švarkus. Sprogstamųjų liemenių nematyti, bet vienam vyrui putojo iš burnos, net kai Smithas klūpėjo šalia. Kitas raižėsi iš agonijos. Trečias buvo prispaustas prie žemės, nejudėdamas. Dahlas sutiko baisų vyro žvilgsnį, tarsi poliarinį kepurę, su savo neapykanta. Kenzi priėjo ir patraukė švedės dėmesį, žiūrėdama į Dalį, jos lediškai mėlynos akys tokios aiškios, šaltos ir kupinos emocijų, kad atrodė kaip didžiulis, tirpstantis kraštovaizdis, ir ištarė vienintelius žodžius, kuriuos ji galėjo pasakyti.
  
  "Jis išgelbėjo mus paaukodamas save. Aš... jaučiuosi tokia ydinga, tokia apgailėtina, palyginti su juo.
  
  Dahlas per visas savo dienas niekada negalėjo komentuoti. Jis tai padarė dabar.
  
  Smithas apieškojo visus tris vyrus ir rado daugiau granatų, kulkų ir šaulių ginklų. Popieriai ir užrašai kišenėse buvo suglamžyti, todėl susirinkę vyrai ėmė jas raustis.
  
  Kiti priėjo prie savo puolusio vado, nulenkę galvas. Vienas vyras atsiklaupė ir ištiesė ranką, kad paliestų pareigūno nugarą.
  
  Trečiasis teroristas mirė, nesvarbu, kokius nuodus jis vartojo, tiesiog prireikė daugiau laiko, kol nuodai suveikė, nei jo kolegos. Dahlas abejingai žiūrėjo. Kai pypsėjo jo ausinė ir galvą užpildė Moore'o balsas, jis klausėsi, bet nesugalvojo atsakymo.
  
  "Penkios kameros", - pasakė jam Moore'as. "Mūsų šaltiniai išsiaiškino, kad Ramsesas turi tik penkias kameras. Jūs susidūrėte su dviem, todėl liko trys. Ar turi man naujos informacijos, Dal? Sveiki? Ar tu čia? Kas po velnių vyksta?"
  
  Pašėlęs švedas paspaudė mažą mygtuką, kuris nutildė Moore'ą. Pagarbą jis norėjo išreikšti tylėdamas bent kelias sekundes. Kaip ir visi ten esantys vyrai ir moterys, jis išgyveno tik dėl didžiulės vieno vyro aukos. Šis vyras daugiau niekada nebematys dienos šviesos ar besileidžiančios saulės ir nepajus šilto vėjelio, pučiančio jo veidą. Dahlas tai patirtų už jį.
  
  Kol buvo gyvas.
  
  
  PENkioliktokas SKYRIUS
  
  
  Septyniolika minučių.
  
  Drake'as pasekė Bo pavyzdžiu, nuskriejo į kairę 59 ir patraukė tiesiai į chaosą, kuris buvo Columbus Circle. Kairėje jo pusėje nuo pastatų plevėsavo vėliavos, o dešinėje - žalia juosta, nusėta medžiais. Prieš juos stovėjo daugiabutis, daugiausia stiklinis, jo langai svetingai spindėjo tebetekančios saulės spinduliuose. Geltonas taksi nusuko į kelio pusę, jo vairuotojas tikėjosi išvysti keturis gerai apsirengusius sprinterius, lekiančius šaligatviu už jo, bet Beau nežiūrėjo į vyrą. Apskritimas buvo plati betoninė erdvė su kriokliais, statulomis ir sėdimomis vietomis. Turistai klajojo šen bei ten, persikraudami kuprines ir gerdami vandenį. Drake'as pramušė prakaituojančių sportininkų grupės vidurį, tada pabėgo po medžiais, kurie suteikė bent šiek tiek pavėsio.
  
  Nepastebimas smalsių akių.
  
  Kontrastas tarp atšiaurių, audringų gatvių su daugybe kraštutinumų - didingų, griozdiškų dangoraižių, besivaržančių dėl vietos tarp tradicinių bažnyčių palei tinklelį - ir absoliučios ramybės bei ramybės, kuri karaliavo žalumoje iš dešinės, pripildė Drake'ą nerealumo jausmo. Kaip beprotiška buvo ši vieta? Kiek tai yra svajonė? Skirtumai buvo neįsivaizduojamai dideli.
  
  Jis stebėjosi, kaip atidžiai Marshas juos stebi, bet per daug nesipriešino. Tai gali sukelti žmogaus mirtį. Grįžę namo, jie net dabar bandė rasti kanalą, kad galėtų atsekti jo šaltinį.
  
  Ryškus rutulys lėtai pasuko į kairę, kai grupė įsibėgėjo. Alicia ir May bėgo iš paskos, žiūrėdamos, bet negalėjo panaudoti visų savo sugebėjimų tokiu tempu. Priešas gali būti bet kur, bet kas. Pravažiuojantį sedaną tamsintais stiklais reikėjo atidžiau apžiūrėti, tačiau jis dingo tolumoje.
  
  Drake'as patikrino laiką. Liko vienuolika minučių.
  
  Ir vis dėlto akimirkos slinko viena po kitos. Bo sulėtino greitį, kai virš kelio pasirodė šviesiai pilkas pastatas, kurį Dreikas iškart atpažino. Vis dar bėgdamas jis kreipėsi į Aliciją ir May. "Tame pačiame pastate, kuriame kovojome per istoriją su Odinu. Po velnių, atrodo, kad praėjo visas gyvenimas.
  
  - Ar sraigtasparnis nepataikė į šoną? - paklausė Alicija.
  
  "O taip, mus užpuolė tiranozauras reksas".
  
  Gamtos istorijos muziejus šiuo požiūriu atrodė palyginti mažas, klaidingas supratimas, jei toks buvo. Nuo šaligatvio iki lauko durų vedė laiptai, šiuo metu užpildyti turistų grupe. Sustojus kelio pakraštyje juos apėmė mišrus dyzelino ir benzino kvapas. Variklių triukšmas, ūžesantys ragai ir retkarčiais pasigirstantis šauksmas vis dar kankino jausmus, bet bent jau čia buvo didelis srautas.
  
  - Nesustok dabar, - pasakė Alicija. "Mes neįsivaizduojame, kur bus saugumas".
  
  Drake'as bandė sustabdyti eismą ir leisti jiems kirsti. - Tikėkimės, kad jis nesakė, kad serga.
  
  Laimei, eismo buvo nedidelis ir grupė galėjo gana lengvai pereiti kelią. Patekę į muziejaus laiptų apačią, jie pradėjo lipti, bet staiga sustojo, kai už nugaros išgirdo garsų padangų ūžesį.
  
  Drake'as pagalvojo: Septynios minutės.
  
  Jie tapo nekontroliuojamos beprotybės scena. Iš mašinos iššoko keturi vyrai, su paruoštais šautuvais. Drake'as bandė išsisukti, šokinėdamas nuo muziejaus durų ir išsklaidydamas lankytojus. Bo greitai išsitraukė ginklą ir nusitaikė į priešą. Pasigirdo šūviai. Riksmai suplėšė rytą į šipulius.
  
  Drake'as pašoko aukštai ir sviedė žemą kumštį, ridendamasis atsitrenkdamas į grindinį, nekreipdamas dėmesio į skausmą ten, kur jo petys paėmė visą kūno jėgą. Užpuolikas užšoko ant sedano variklio dangčio ir ginklu jau laikė Mai. Drake'as nuriedėjo link automobilio ir atsistojo, laimei, buvo ranka pasiekiamas nuo šautuvo. Jis ištiesė ranką, vis labiau kėlė grėsmę ir reikalavo dėmesio.
  
  Alicia pasuko kitu keliu, nuvalydama laiptus ir tarp savęs ir užpuolikų pastatydama jojamą Teodoro Ruzvelto statulą. Nepaisant to, jie šaudė, kulkos trenkėsi į bronzos liejinį. Alicija išsitraukė ginklą ir šliaužė į kitą pusę. Abu vyrai dabar sėdėjo ant automobilių ir padarė puikius taikinius. Civiliai bėgo į visas puses, išvalydami teritoriją. Ji nusitaikė į teroristą, kuris parpuolė ant kelių, tačiau nenutrūkstama jo ugnies srovė judėjo link jos, priversdama ją slėptis.
  
  May ir Bo įsispaudė į nedidelę įdubusią arką prie pagrindinio muziejaus įėjimo, tvirtai susiglaudę, kad išvengtų kulkų srauto, kuris prasiskverbė pro akmenis. Beau stovėjo veidu į sieną, negalėdama pajudėti, bet May žiūrėjo, nugara į prancūzą.
  
  - Tai... nepatogu, - skundėsi Beauregard.
  
  "Ir labai pasisekė, kad esi plonas kaip nendrė", - atsakė Mai. Ji iškišo galvą ir iššovė salvę. "Žinai, kai pirmą kartą su tavimi susitikome, atrodė, kad dažnai šliaužiojai tarp sienų plyšių.
  
  "Tai dabar būtų naudinga".
  
  "Kaip dūmai". Mai vėl pasilenkė, grąžindama ugnį. Kulkos nubrėžė kelią virš jos galvos.
  
  "Ar galime judėti?"
  
  "Nebent tu nori gauti kumščiu".
  
  Drake'as suprato, kad neturi laiko panaudoti savo ginklo, todėl bandė perimti priešininko ginklą. Jis per vėlai suprato, kad negali jo pasiekti - vaikinas buvo per aukštai - ir tada pamatė, kad statinė pasisuko į jį.
  
  Nėra kur eiti.
  
  Instinktas jį pervėrė kaip raketa. Atsitraukdamas jis spyrė į automobilio langą, išdaužė stiklą, o tada įlindo į vidų, kai teroristas atidengė ugnį. Už jo grindinys putojo. Dreikas per tarpą įsispaudė į vairuotojo sėdynę, oda girgždėjo, sėdynių forma apsunkino prasilenkimą. Jis žinojo, kas ateis. Kulka prasiskverbė pro automobilio stogą, sėdynę ir grindis. Drake'as sumaišė greičiau. Centrinį skyrių sudarė pirštinių skyrius ir du dideli puodelių laikikliai, kurie leido jam ką nors patraukti, kai jis kėlė kūną į keleivio sėdynę. Daugiau kulkų negailestingai praplėšė stogą. Dreikas rėkė, bandydamas laimėti laiko. Srautas trumpam sustojo, bet tada, kai Dreikas atsilošė ir įkėlė langą, jis vėl prasidėjo dar didesniu greičiu.
  
  Drake'as užlipo ant galinės sėdynės, kulka išdegino dugną jo nugaros viduryje. Jis atsidūrė netvarkingoje krūvoje, iškvėpęs ir be idėjų. Akimirkos dvejonės turėjo sustoti ir šaulys, o tada vyras pateko į Alicijos ugnį. Drake'as atrakino galines duris iš vidaus ir išslydo, veidas buvo panardintas į betoną ir nematė, kur eiti.
  
  Išskyrus...
  
  Po automobiliu. Jis apsivertė, vos tilpo po transporto priemone. Dabar jis pamatė juodą važiuoklę, vamzdžius ir išmetimo sistemą. Dar viena kulka, paleista iš viršaus, pramušė tarpą tarp išsiplėtusių V formos kojų raumenų. Dreikas iškvėpė tyliai švilpdamas.
  
  Šį žaidimą gali žaisti du žmonės.
  
  Pakreipdamas kojas, jis privertė savo kūną judėti žeme link automobilio priekio ir važiuodamas patraukė savo Glocką. Tada, taikydamasis pro ankstesnes kulkų skylutes, jis apytiksliai apskaičiavo, kur turėjo būti vyras. Jis paleido šešis šūvius iš eilės, kaskart šiek tiek keisdamas savo padėtį, o paskui greitai išlipo iš po automobilio.
  
  Teroristas krito šalia jo, susispaudęs už pilvo. Šalia jo trenksmu nukrito šautuvas. Kai jis beviltiškai siekė jo ir diržo, Drake'as nušovė jį iš taško. Rizika buvo per didelė, kad būtų galima rizikuoti, gyventojai buvo per daug pažeidžiami. Raumenų skausmai jį kankino, kai jis sunkiai atsistojo, žiūrėdamas per automobilio gaubtą.
  
  Alicia iššoko iš už Roosevelto statulos, paleido keletą kulkų, kol vėl dingo. Jos taikinys buvo kito automobilio priekyje. Dar du teroristai bandė nusitaikyti į May ir Bo, kurie atrodė kažkaip įspausti į sieną, tačiau taiklus May šaudymas išlaikė teroristus.
  
  Dreikas pažvelgė į laikrodį.
  
  Dvi minutės.
  
  Jie buvo pakliuvę gerai ir tikrai.
  
  
  ŠEŠIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as kovojo su teroristais. Išleisdamas savo HK, jis sutelkė dėmesį į du, kurie trukdė Bo ir May. Vienas krito akimirksniu, jo gyvybė pasklido po visą betoną, sunki mirtis užkietėjusiai širdžiai. Kitas paskutinę akimirką apsisuko, paėmė kulką, bet vis tiek sugebėjo atsakyti. Drake'as sekė vyro užpuolimą kulkomis, palikdamas mirtį. Galiausiai vyras nebeturėjo kur eiti ir sustojo, tada atsisėdo ir paleido paskutinį šūvį May kryptimi, kai Drake'o ginklas nutraukė jo grasinimą.
  
  May pamatė, kad tai ateina, ir nubloškė Bo ant grindų. Prancūzė užprotestavo ir nusileido į nepatogią krūvą, bet May prispaudė jį alkūnėmis į viršų ir neleido jam judėti. Dalys nukrito nuo sienos ten pat, kur buvo jų galvos.
  
  Bo pažiūrėjo į viršų. "Gerai, Mai".
  
  "Ki ni sinayde".
  
  Drake'as iki šiol patraukė paskutinio likusio teroristo dėmesį, bet tai neturėjo reikšmės. Svarbu buvo tik siaubinga baimė jo sieloje. Svarbu buvo tik beviltiškas jo širdies plakimas.
  
  Jie praleido terminą.
  
  Jo nuotaika šiek tiek pakilo, kai jis pamatė, kad May ir Bo įbėgo į muziejų, o tada Alicia išlindo iš slėptuvės, kad nusiųstų paskutinį teroristą į siautėjantį pragarą, kurio jis nusipelnė. Kitas vyras kraujuoja ant šaligatvio. Dar viena prarasta ir paaukota siela.
  
  Jų buvo begalė, šie žmonės. Jie buvo audringa jūra.
  
  Tada Drake'as pamatė, kaip paskutinis, greičiausiai miręs, teroristas atsistojo ir nukrypo. Drake'as manė, kad jis turėjo būti su liemene. Jis nusitaikė į siūbuojančius pečius ir šovė, tačiau kulka taikinį nepataikė tik milimetrais. Lėtai iškvėpdamas jis nusitaikė antrajam šūviui. Dabar vyras krito ant kelių, o paskui vėl atsistojo, o kitą akimirką jis įsiveržė į minią žmonių, žiūrovų, vietinių ir vaikų su fotoaparatais, kurie bandė užfiksuoti savo šlovės akimirką feisbuke ar instagrame.
  
  Dreikas svirduliavo link Alicijos. - Vadinasi, tai buvo viena iš Ramzio kamerų?
  
  "Keturi vyrai. Lygiai taip, kaip aprašė Dahlas. Tai bus trečioji ląstelė, su kuria susidūrėme kaip komanda.
  
  "Ir mes vis dar nežinome kovo sąlygų".
  
  Alicija apžiūrėjo gatves, kelią ir sustingusius, apleistus automobilius. Tada ji apsisuko, kai jų dėmesį patraukė May riksmas.
  
  "Mes turime sargybinį!"
  
  Drake'as puolė laiptais, nuleidęs galvą, net nebandęs padėti ginklo. Tai buvo viskas, tai buvo visas jų pasaulis. Jei Marshas būtų paskambinęs, jie galbūt būtų...
  
  Jose Gonzalez padavė jam mobilųjį telefoną. - Ar jūs tas pats anglas?
  
  Drake'as užsimerkė ir pridėjo prietaisą prie ausies. "Pelkė. Tu ištari s...
  
  Pitijos juokas jį nutraukė. "Dabar, dabar, nesinaudokite įprastais keiksmažodžiais. Prakeikimai skirti neišsilavinusiems, arba man taip buvo pasakyta. O gal yra atvirkščiai? Bet sveikinu, mano naujas draugas, tu gyvas!
  
  "Norint mus nugalėti, prireiks daugiau nei kelių smūgių.
  
  "O, esu tikras. Ar branduolinė bomba gali tai padaryti?
  
  Drake'as jautė, kad savo piktas pastabas būtų galėjęs tęsti neribotą laiką, bet jis sąmoningai stengėsi užčiaupti burną. Alicia, May ir Beau glaudėsi prie telefono, o Chosė Gonzalesas žiūrėjo su nuojauta.
  
  "Katė prarijo tavo liežuvį? Ei, kodėl, po velnių, neatsakei į Gonzalezo skambučius?
  
  Drake'as prikando viršutinę lūpą, kol pradėjo bėgti kraujas. "Aš čia."
  
  "Taip, taip, aš matau. Bet kur tu buvai... hm... prieš keturias minutes?
  
  Dreikas tylėjo.
  
  "Vargšas senas Chosė turėjo pats atsiliepti telefonu. Aš neįsivaizdavau, apie ką kalbu".
  
  Dreikas bandė atitraukti Maršą. "Turime striukę. kur-"
  
  "Tu manęs neklausai, anglai. Tu vėluoji. Ar prisimeni bausmę už vėlavimą?
  
  "Pelkė. Nustok kvailioti. Ar norite, kad jūsų reikalavimai būtų įvykdyti, ar ne?
  
  "Mano reikalavimai? Na, žinoma, jie bus padaryti, kai nuspręsiu, kad būsiu geras ir pasiruošęs. Dabar jūs trys, būkite geri kareiviai ir laukite čia pat. Aš tik užsisakysiu porą išsinešti.
  
  Dreikas prisiekė. "Nedaryk to. Nedrįsk to daryti!
  
  "Kalbėk greitai".
  
  Linija nutrūko. Dreikas pažvelgė į tris persekiojamų akių poras ir suprato, kad tai tik jo paties atspindžiai. Jiems nepavyko.
  
  Gigantiškomis pastangomis jam pavyko apsisaugoti, kad nesutraiškytų telefono. Alicia apsiėmė pranešti apie neišvengiamą grėsmę Tėvynei. Mai privertė Gonzalesą nusivilkti švarką.
  
  "Pabaikime tai", - pasakė ji. "Susitvarkome su tuo, kas mūsų laukia, ir ruošiamės tam, kas gali būti toliau.
  
  Drake'as nužvelgė betoninius ir medžių apsodintus horizontus, nutolusius mintyse ir širdyje, sugniuždytas pačios kovos ketinimų idėjos. Per artimiausias kelias minutes mirs nekalti žmonės, o jei jam vėl nepavyktų, jų būtų daugiau.
  
  "Kovas susprogdins šią bombą", - sakė jis. "Kad ir ką jis pasakytų. Jei nerasime, nukentės visas pasaulis. Mes stovime pačiame pakraštyje..."
  
  
  SEPTYNIOJI SKYRIUS
  
  
  Marčas nusijuokė ir pakiliai padėjo ragelį. Zoey dar labiau prisispaudė prie jo. "Tu tikrai jam parodei", - sumurmėjo ji.
  
  "O taip, o dabar aš jam parodysiu dar daugiau".
  
  Maršas išėmė kitą mobilųjį telefoną ir patikrino numerį, kurį jau išsaugojo atmintyje. Įsitikinęs, kad to jam reikia, jis greitai surinko numerį ir laukė. Balsas, kuris atsakė, šiurkštus ir įspūdingas, patvirtino jo lūkesčius.
  
  "Tu žinai, ką daryti", - pasakė jis.
  
  "Vienas? Arba du?
  
  "Du, kaip susitarėme. Tada eik toliau, jei man tavęs vėl prireiktų.
  
  "Žinoma, bose. Buvau atnaujinta per savo mobiliojo telefono programėlę. Man tikrai patiktų kai kurie iš šių veiksmų.
  
  Kovas sušnibždėjo. - Ar tu teroristas, Steponai?
  
  "Na, ne, aš nepriskirčiau savęs į tą klasę. Ne visai."
  
  "Atlikite darbą, už kurį jums buvo mokama. Dabar."
  
  Marshas perjungė vieną iš ekranų į miesto kamerą - tiesiog mini stebėjimo įrenginį, kuriuo kaimyninės įmonės stebėdavo, kas ateina ir išeina šaligatviu. Steponas sukels chaosą šioje gatvėje, o Marshas norėjo žiūrėti.
  
  Zoja pasilenkė, bandydama geriau įsižiūrėti. "Taigi, ką dar šiandien veiksim?
  
  March akys išsiplėtė. "Ar tau to neužtenka? Ir staiga atrodote šiek tiek švelni, šiek tiek lanksti moteriai, pakviestai prisijungti prie didžiojo piktojo Pitijos, panelės Zoja Širs. Kodėl tai? Ar todėl, kad tau patinka manyje esanti beprotybė?
  
  "Aš taip manau. Ir daugiau nei tik šiek tiek. Galbūt šampanas nuėjo į galvą.
  
  "Gerai. Dabar tylėk ir žiūrėk".
  
  Kitos akimirkos klostėsi taip, kaip Marshas norėjo. Įprasti vyrai ir moterys būtų blykstelėję nuo to, ką pamatė, net ir kietieji, bet Marshas ir Shearsas žiūrėjo į tai šaltai. Tada Marshui prireikė vos penkių minučių, kad išsaugotų filmuotą medžiagą ir nusiųsti ją anglui vaizdo žinute su pridėtu užrašu: Send this to Homeland. Greitai susisieksiu su jumis.
  
  Jis apvijo Zoją viena ranka. Kartu jie ištyrė tokį gaudymosi scenarijų, pagal kurį anglas ir trys jo pakalikai iš tikrųjų žinojo, kad atvyks per vėlai, net nepradėję. Puikus. Ir chaosas pabaigoje... neįkainojamas.
  
  Marsh prisiminė, kad kambaryje buvo kitų žmonių. Pagrindinė Ramzio ląstelė ir jos nariai. Jie taip tyliai sėdėjo atokiame buto kampe, kad jis vos prisiminė jų veidus.
  
  - Ei, - pašaukė jis. "Ponia baigė šampanas. Ar vienas iš jūsų, valkataujančių, galėtų jį išvalyti?
  
  Vyras atsistojo, jo akys prisipildė tokios paniekos, kad Maršas suvirpėjo. Tačiau išraiška greitai buvo užmaskuota ir virto greitu galvos papurtymu. "Tikrai gali".
  
  "Puikus. Dar vieno butelio turėtų pakakti.
  
  
  Aštuonioliktokas SKYRIUS
  
  
  Drake'as stebėjo, kaip Mai atsega sargybinio striukės užtrauktuką, kai ji ieškojo reikalavimų sąrašo. Alicija ir Bo apžiūrėjo besirenkančią minią, beveik įsitikinusios, kad paskutinis likęs trečiosios kameros narys padarys kokį nors žingsnį. Tėvynė buvo pakeliui, likus vos dviem minutėms. Netoliese kaukė sirenos, kai susirinko policininkai. Drake'as žinojo, kad iki šiol dėl kulminacinių įvykių visi niujorkiečiai bus įklampinti, o turistai - baimingai. Galbūt būtų gera idėja, jei žmonės liktų nuošalyje, bet ką dar Baltieji rūmai galėtų padaryti?
  
  Danguje skriejo dronai su radiacijos detektoriais. Metalo detektoriai sustabdė visus, kurie nusipelnė dėmesio, ir daugelį, kurie to nevertino. Čia buvo armija ir NEST. Gatvėse klaidžiojo tiek daug agentų, kad tai buvo tarsi veteranų susitikimas. Jei Vidaus reikalų departamentas, FTB, CŽV ir NSA būtų tinkamai atlikę savo darbą, Marshas greičiausiai būtų rastas.
  
  Dreikas pažvelgė į laikrodį. Praėjo šiek tiek daugiau nei valanda nuo šio košmaro pradžios.
  
  Tai viskas?
  
  Alicija stumtelėjo jį. "Ji kažką rado."
  
  Drake'as stebėjo, kaip Mai iš sugriauto Gonzaleso švarko atėmė sulankstytą popieriaus lapą.
  
  Niujorkietis susiraukė ją išvydęs ir į kiekvieną ranką paėmė po suplyšusią rankovę. "Ar miestas man duos kompensaciją... kompensaciją..."
  
  - Miestas gali jums patarti, - ryžtingai pasakė Alicija. "Kitą kartą naudokite šiek tiek šilto aliejaus. Nemokėkite už blogą kompaniją.
  
  Gonzalesas užsičiaupė ir nuslydo.
  
  Drake'as vaikščiojo iki gegužės. Marsh reikalavimai buvo atspausdinti ant balto A4 lapo didžiausiu šriftu. Apskritai jie buvo gana paprasti.
  
  "Penki šimtai milijonų dolerių", - perskaitė Mai. "Ir nieko daugiau".
  
  Po reikalavimu buvo sakinys, parašytas kontrastinga maža rašysena.
  
  "Išsami informacija bus pateikta netrukus".
  
  Drake'as tiksliai žinojo, ką tai reiškia. "Jie pasiųs mus dar vienam neįmanomo siekimo".
  
  Beauregardas stebėjo minią. "Ir mes, be jokios abejonės, liekame stebimi. Žinoma, šį kartą vėl nepasiseks".
  
  Drake'as nesuprato, kiek mobiliųjų telefonų pakėlė susirinkusi minia, tada išgirdo duslų žinutės garsą savo mobiliajame telefone ir patikrino ekraną. Dar prieš spustelėjus vaizdo įrašo nuorodą, jo galvos odą pradėjo niežėti nuo nuojautos. "Vaikinai", - pasakė jis ir laikė prietaisą ištiestos rankos atstumu, kai jie būriavosi aplinkui.
  
  Nuotrauka buvo grūdėta, juoda ir balta, tačiau fotoaparatas buvo stabilus ir aiškiai rodė vieną iš baisiausių Drake'o košmarų. "Tai neturi prasmės", - sakė jis. "Žudyti žmones, kurie neįsivaizduoja, kas vyksta. Taip nesiekiama įbauginti, nesiekiama pelno. Tai skirta..." Jis negalėjo tęsti.
  
  - Puiku, - atsikvėpė Mai. "Šių dugninių šėryklų kasdien iškasame vis daugiau. Ir blogiausia tai, kad jie gyvena pačioje mūsų bendruomenių širdyje.
  
  Drake'as negaišo nė minutės ir atsiuntė nuorodą į Tėvynę. Tai, kad Marshas, atrodo, galėjo iš oro ištraukti savo mobiliojo telefono numerį, nebuvo itin stebina, turint omenyje viską, ką jis iki šiol pasiekė. Teroristai, padėję jam, buvo neabejotinai daugiau nei neišvengiami pėstininkai.
  
  Drake'as stebėjo, kaip policininkai dirba savo darbą. Alicija priėjo arčiau jo, tada atsitiktinai užsitraukė kelnių koją. - Ar matai tai? - tarė ji dainuojamu balsu. "Supratau, kai dykumoje bandėte man įspirti į užpakalį. Ir jis vis dar velniškai šviežias. Štai kaip greitai šis reikalas juda į priekį".
  
  Jos žodžiai padarė ne vieną įspūdį Drake'ui. Išliko prisiminimas apie jų ryšį, jų naują trauką; May ir Bo išvada, kad tarp jų kažkas atsitiko; ir akivaizdesnė nuoroda į jos pačios gyvenimą iki šiol - kaip greitai jis judėjo ir kaip ji bandė viską sulėtinti.
  
  Tiesioginėje ugnies linijoje.
  
  "Jei tai išgyvensime", - sakė jis. "SPEAR komanda turi savaitės atostogų.
  
  "Torsty jau užsisakė bilietus į Barbadosą", - sakė Alicia.
  
  "Kas atsitiko dykumoje?" Mai pagalvojo.
  
  Drake'as pažvelgė į laikrodį, paskui į telefoną, užkluptas keistos, siurrealistinės akimirkos. Susidūrę su nereikalinga mirtimi ir didėjančia grėsme, su nesibaigiančiu persekiojimu ir žiauriu mūšiu, jie dabar spardė savo kulnus ir buvo priversti keletą minučių atsikvėpti. Žinoma, jiems prireikė laiko atsikratyti įtampos, augančio nerimo, kuris galiausiai galėjo lemti jų mirtį... Tačiau Alicijos būdas tai daryti visada buvo kiek neįprastas.
  
  "Bikinis. Papludimys. Mėlynos bangos", - sakė Alicia. "Tai aš".
  
  - Ar imate su savimi naują geriausią draugą? Mai nusišypsojo. "Kenzie?"
  
  "Žinai, Alicia, nemanau, kad Dahlas užsisakė atostogas komandoje", - tik pusiau juokaudamas pasakė Drake'as. "Daugiau kaip šeimos atostogos".
  
  - sumurmėjo Alicija. "Koks niekšas. Mes esame šeima".
  
  "Taip, bet ne taip, kaip jis nori. Žinai, Joanai ir Dahlui reikia šiek tiek laiko.
  
  Tačiau Alicija dabar žiūrėjo į Gegužę. "Ir atsakydamas į tą pradinį pasityčiojimą, Sprite, ne, aš galvojau apie Drakey paėmimą. Ar tau tai tinka?"
  
  Drake'as greitai nusuko žvilgsnį, tyliai švilpdamas sučiaupė lūpas. Už nugaros jis išgirdo Bo komentarą.
  
  "Ar tai reiškia, kad tu ir aš jau baigėme?
  
  May balsas išliko ramus. "Manau, kad Mattas turi nuspręsti.
  
  O, ačiū. Labai ačiū, po velnių.
  
  Jis nuskambėjo beveik palengvėjęs, kai suskambo jo paties telefonas. - Taip?
  
  "Kovas čia. Ar mano mažieji kareiviai pasiruošę greitam bėgimui?
  
  "Jūs nužudėte tuos nekaltus žmones. Kai susitiksime, pamatysiu, kad atsakysite už tai".
  
  "Ne, drauge, tu atsakysi. Jūs perskaitėte mano reikalavimus, tiesa? Penki šimtai milijonų. Tai nemaža suma miestui, kuriame pilna vyrų, moterų ir mažų vėpla".
  
  Dreikas užmerkė akis, sukandęs dantis. "Kas toliau?"
  
  "Žinoma, mokėjimo detalės. Eikite į centrinę stotį. Jie laukia vienoje iš centrinių kavinių. Jis paminėjo vardą. - Tvarkingai sulankstytas ir įkištas į voką, kurį kažkokia maloni siela priklijavo prie paskutinio staliuko apačioje esančio prekystalio galo. Patikėk manimi, suprasi, kai ten pateksi".
  
  "O jei mes to nedarysime?" Drake'as nepamiršo nei apie pabėgusio ląstelės nario, nei apie dar mažiausiai dviejų ląstelių egzistavimą.
  
  "Tada pakviesiu kitą asilą, kad jis neštų mano krovinį ir susprogdinčiau spurgų parduotuvę. Ar tau tai tinka?"
  
  Drake'as trumpai fantazavo, ką jis galėtų padaryti Marshui, kai jie jį sučiuptų. "Kiek ilgai?"
  
  "O, turėtų pakakti dešimties minučių".
  
  "Dešimt minučių? Tai nesąmonė, March, ir tu tai žinai. Daugiau nei dvidešimt minučių kelio automobiliu nuo čia yra centrinė stotis. Galbūt dvigubai daugiau".
  
  - Niekada nesakiau, kad turėtum eiti.
  
  Dreikas sugniaužė kumščius. Jie buvo ruošiami žlugti, ir jie visi tai žinojo.
  
  "Papasakosiu ką", - pasakė Maršas. "Norėdamas įrodyti, kad galiu būti nuolankus, pakeisiu tai į dvylika minučių. Ir skaičiuoju..."
  
  Drake'as pradėjo bėgti.
  
  
  DEVYNIOLIKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as išbėgo į kelią, kai Beau rinko Didžiosios centrinės stoties koordinates į savo GPS. Alicia ir May nubėgo per žingsnį. Tačiau šį kartą Dreikas neplanavo leistis į kelionę kanopomis. Nepaisant neįtikėtinai įtempto Marsh nustatyto grafiko, reikėjo pabandyti. Prie muziejaus buvo palikti trys automobiliai, du "Corollas" ir "Civic". Jorkšyrietis nė karto nežiūrėjo į juos. Jis norėjo kažko...
  
  "Patekti!" Alicija stovėjo prie atvirų "Civic" durų.
  
  "Tai nėra pakankamai kieta", - sakė jis.
  
  "Negalime gaišti laiko stovėdami čia ir laukdami...
  
  "Užteks", - Dreikas pamatė už lėtai važiuojančio arklio ir karietos, ką tik išvažiavusio iš Centrinio parko, kur šalia kelio tuščiąja eiga važiavo galingas pikapas F150.
  
  Jis puolė prie jo.
  
  Alicia ir May atskubėjo paskui. "Ar jis juokauja iš manęs?" Alicija pradėjo tiradą gegužės mėnesį. "Jokiu būdu jodinsiu ant žirgo. Niekada!"
  
  Jie praslydo pro gyvūną ir greitai paprašė vairuotojo paskolinti savo automobilį. Dreikas paspaudė dujų pedalą, degdamas guma toldamas nuo šaligatvio bortelio. Beau parodė į dešinę.
  
  "Važiuokite per Centrinį parką. Tai yra 79-oji gatvė skersai ir veda į Madison Avenue.
  
  "Myliu šią dainą", - sušuko Alicija. "Kur yra Tifanė? Aš alkanas."
  
  Beau pažvelgė į ją keistai. - Tai ne restoranas, Milesai.
  
  "Ir Madison Avenue buvo pop grupė", - sakė Drake'as. "Vadovaujant Cheney Coatesui. Tarsi kas nors galėtų ją pamiršti. Jis nurijo, staiga prisiminęs.
  
  Alicija nusijuokė. "Nesąmonė. Aš tiesiog nustosiu bandyti pagerinti nuotaiką. Ar yra tam priežastis, Drakes? Ar ji buvo kekšė?
  
  "Ei, palauk!" Jis nukreipė lekiantį automobilį į 79-ąją gatvę, kuri buvo viena plati juosta, apsupta aukšta siena su pakibusiais medžiais. "Pinup galbūt. Ir nuostabi vedėja".
  
  "Saugokis!"
  
  May įspėjimas išgelbėjo jų automobilį, nes "Silverado" rėžėsi per colio aukščio centrinį rezervą ir bandė juos taranuoti. Drake'as pastebėjo veidą už vairo - paskutinį trečiosios kameros narį. Jis nuspaudė dujų pedalą, priversdamas visus grįžti į savo vietas, o kitas automobilis apsisuko ir vijosi. Staiga jų lenktynės per Centrinį parką įgavo daug mirtinesnį pobūdį.
  
  Silverado vairuotojas važiavo neapdairiai. Drake'as sulėtino greitį, kad aplenktų kelis taksi, bet jų persekiotojas pasinaudojo proga smogti jiems iš nugaros. F150 trūkčiojo ir apsivertė, bet tada be problemų atsitiesė. "Silverado" atsitrenkė į taksi ir nuvažiavo į kitą važiuojamąją dalį, kur atsitrenkė į atraminę sienelę. Drake'as staigiai pasuko į kairę, tada į dešinę, norėdamas praleisti taksi eilę, o tada įsibėgėjo į atvirą kelio atkarpą.
  
  Už jų stovintis teroristas išlindo pro langą su ginklu rankoje.
  
  "Nusileisti!" Dreikas rėkė.
  
  Kulkos skverbėsi į kiekvieną paviršių - automobilį, kelią, sienas ir medžius. Vyras buvo šalia savęs iš pykčio, susijaudinimo ir tikriausiai neapykantos, nesirūpindamas savo padaryta žala. Ant galinės F150 sėdynės sėdėjęs Beau išsitraukė "Glock" ir iššovė galinį langą. Į saloną veržėsi šaltas oras.
  
  Kairėje pusėje pasirodė pastatų eilė, o po to keli pėstieji, vaikščiojantys šaligatviu priekyje. Drake'as dabar matė tik velnio pasirinkimą - atsitiktinę praeivio mirtį arba pavėlavimą į Didžiąją centrinę stotį ir susidūrimą su pasekmėmis.
  
  Liko aštuonios minutės.
  
  Pasukęs į 79-ąją gatvę, Drake'as pastebėjo trumpą tunelį priekyje su žaliomis šakomis. Kai jie pateko į tamsą, jis spustelėjo stabdžių pedalą, tikėdamasis, kad jų persekiotojas atsitrenks į sieną arba bent jau pames ginklą chaose. Vietoj to, jis važiavo aplink juos, sunkiai važiuodamas ir eidamas pro šoninį langą šaudė.
  
  Jie visi nusileido, kai jų pačių langas išpūtė, kulkos švilpukas beveik nutilo, kol išgirdo. Dabar pati Alicia iškišo galvą, nusitaikė į ginklą ir iššovė į Silverado. Priekyje jis pagreitino, o paskui sulėtino. Drake'as greitai užpildė spragą. Atsirado dar vienas tiltas, o eismas dabar buvo pastovus abipus dvigubos geltonos linijos. Drake'as uždarė spragą, kol jų pačių sparnas beveik palietė kito automobilio galą.
  
  Teroristas apvertė savo kūną ir nukreipė pistoletą per petį.
  
  Alicija iššovė pirmoji, kulka išdaužė galinį Silverado langą. Vairuotojas tikriausiai išsigando, nes jo automobilis apsisuko, vos neįvažiavo į priešpriešinį eismą ir melodingai suskambo garso signalai. Alicija dar labiau pasilenkė.
  
  "Šis šviesių plaukų gabalas skraido aplinkui", - sakė May. "Tiesiog man kažką primena. Kaip juos dabar vadina? Ar tai... kolis?
  
  Daugiau kadrų. Teroristas atsakė į ugnį. Drake'as kuo saugiau naudojo vengiančius vairavimo būdus. Eismas priekyje vėl susilpnėjo, ir jis pasinaudojo proga aplenkti Silverado ir pasuko į priešpriešinio kelio juostą. Už jo May nuriedėjo langą ir iškrovė klipą į kitą automobilį. Dreikas atsilošė ir tyrinėjo vaizdą iš užpakalio.
  
  "Tai vis dar ateina."
  
  Staiga baigėsi Centrinis parkas ir judri Fifth Avenue sankryža atrodė iššokusi ties jais. Automobiliai sulėtino, sustojo, o pėstieji vaikštinėjo sankryžose ir rikiavosi šaligatviuose. Drake'as greitai pažvelgė į geltonai nudažytus stabdžių žibintus, kurie šiuo metu buvo žali.
  
  Itin ilgi balti autobusai rikiavosi abipus Penktosios aveniu. Drake'as paspaudė stabdžius, bet teroristas vėl trenkėsi į jų galinius žibintus. Per vairą jis pajuto galinės dalies trūkčiojimą, pamatė nelaimės galimybę ir pasitraukė iš sukimosi, kad atgautų kontrolę. Automobilis išsitiesė per sankryžą, Silverado vos centimetru atsiliko.
  
  Autobusas bandė išvažiuoti priešais juos, nepalikdamas Drake'ui kito pasirinkimo, kaip važiuoti iki galo kairiąja puse ir į kelio vidurį. Jo glėbyje subraižytas metalas ir išdaužtas stiklas. Toliau į jį atsitrenkė "Silverado".
  
  - Penkios minutės, - tyliai pasakė Bo.
  
  Negaišdamas laiko jis padidino greitį. Netrukus pasirodė Madison Avenue, pilkas Chase Bank fasadas ir juodas J.Crew užpildė regėjimo lauką priekyje.
  
  - Dar du, - pasakė Bo.
  
  Kartu lenktyniniai automobiliai lenktyniavo nuo mažo tarpo iki mažo tarpelio, daužydami automobilius į šonus ir apeidami lėtesnes kliūtis. Drake'as nuolat spaudė garso signalą, norėdamas turėti kokią nors sireną, o Alicia šovė į orą, kad priverstų pėsčiuosius ir vairuotojus greitai pasišalinti. NYPD automobiliai jau riaumoja, palikdami sunaikinimo pėdsakus. Jis jau buvo pastebėjęs, kad vienintelės transporto priemonės, su kuriomis, atrodo, buvo elgiamasi pagarbiai, buvo didelės raudonos ugniagesių mašinos.
  
  - Pirmyn, - pasakė Bo.
  
  - Supratau, - Drake'as pamatė praėjimą, vedantį į Leksingtono alėją, ir puolė jo link. Užvedęs variklį jis greitai nuvažiavo automobilį už kampo. Iš padangų veržėsi dūmai, todėl žmonės rėkė visame šaligatvyje. Čia, naujajame kelyje, iš abiejų pusių arti stovėjo automobiliai, o peronų, furgonų ir vienpusių gatvių chaosas neleido spėlioti net geriausiems vairuotojams.
  
  - Netoli, - pasakė Bo.
  
  Drake'as pamatė savo galimybę priekyje, nes eismas sumažėjo. - Gegužės, - pasakė jis. - Ar prisimeni Bankoką?
  
  Lygiai taip pat sklandžiai, kaip superautomobilyje, Mai įdėjo naują dėtuvę į savo Glocką ir atsisegė saugos diržą, perjungdama savo sėdynėje. Alicija žiūrėjo į Dreiką, o Dreikas žiūrėjo į galinio vaizdo veidrodėlį. Silverado užsidarė iš visų jėgų, bandydamas juos taranuoti, kai jie artėjo prie Didžiosios centrinės stoties ir knibždėte knibžda minios.
  
  Mai atsisėdo savo sėdynėje, pasilenkė pro išdaužtą galinį langą ir pradėjo stumdytis.
  
  Alicija stumtelėjo Dreiką. - Bankokas?
  
  "Tai ne tai, ką tu galvoji."
  
  "O, to niekada nebūna. Jūs man pasakysite, kad tai, kas atsitiko Tailande, ir toliau vyks Tailande.
  
  Mai išslydo pro mažą tarpelį, suplėšydama drabužius, bet priversdama kūną judėti toliau. Drake'as pamatė tą akimirką, kai vėjas ją trenkė, smėlis dilgčiojo jai akis. Jis pamatė akimirką, kai persekiojamas teroristas mirktelėjo iš šoko.
  
  "Silverado" priartėjo, šokiruojančiai arti.
  
  Mai užšoko ant sunkvežimio galo, išskėtė kojas ir pakėlė ginklą. Ji nusitaikė ir pradėjo šaudyti iš sunkvežimio galo, kulkos išdaužė kito automobilio langus. Neskubėdami pralėkė pastatai, autobusai ir žibintų stulpai. Mai vėl ir vėl spaudė gaiduką, nepaisydama vėjo ir automobilio judėjimo, sutelkdama dėmesį tik į žmogų, kuris kitu atveju juos nužudytų.
  
  Drake'as laikė vairą kuo stabiliau, išlaikydamas pastovų greitį. Šį kartą prieš juos nepravažiavo nei vienas automobilis, kaip jis meldėsi. May tvirtai stovėjo ant kojų, jos koncentracija neišvengiamai buvo sutelkta ties vienu dalyku. Drake'as buvo jos vadovas.
  
  - Dabar! - sušuko visu balsu.
  
  Alicija apsisuko kaip vaikas, numetęs saldainį nuo sėdynės atlošo. "Ką ji ketina daryti?"
  
  Drake'as stabdžius spaudė labai švelniai, po vieną milimetrą. Mai įkišo antrąjį segtuką ir nubėgo sunkvežimio lova tiesiai prie galinių durų. Silverado vairuotojo akys dar labiau išsiplėtė, kai pamatė laukinę nindzę, bėgančią tiesiai link jo greitėjančio automobilio nuo kito!
  
  Mai priėjo prie galinių durų ir pašoko į orą, siūbuodamas kojas ir mojavo rankomis. Praėjo akimirka, kol gravitacija ją nuvertė žemyn, kai ji grakščiai sklinda per ploną orą - slaptumo, įgūdžių ir grožio įkūnijimą, bet tada ji smarkiai nugrimzdo ant kito vyro automobilio variklio dangčio. Ji akimirksniu pasilenkė, leisdama kojoms ir keliams atlaikyti smūgį ir išlaikyti pusiausvyrą. Nusileisti ant nepalenkiamo metalo nebuvo lengva, o Mai greitai nuskriejo pirmyn link dantyto priekinio stiklo.
  
  "Silverado" vairuotojas spustelėjo stabdžius, bet vis tiek sugebėjo nukreipti ginklą jai į veidą.
  
  Mai išskleidė kelius, kai staigus smūgis perėjo ją, sustiprindama stuburą ir pečius. Jos ginklas liko rankose, jau nukreiptas į teroristą. Du šūviai ir jis švokštė, koja vis dar laikėsi ant stabdžių pedalo, kraujas permirkęs marškinėlių priekyje, ir jis susmuko į priekį.
  
  Mai užlipo ant automobilio variklio dangčio, įsikibo į priekinį stiklą ir ištraukė vairuotoją. Ji niekaip neleis jam mandagumo atstatyti jėgas. Jo skausmo kupinos akys susitiko su jos akimis ir bandė fiksuoti.
  
  "Kaip... kaip tu..."
  
  Mai smogė jam kumščiu į veidą. Tada ji laikėsi, kai automobilis rėžėsi į Drake galą. Anglas tyčia sulėtino greitį, kad "pagautų" savarankiškai važiuojantį automobilį, kol šis pasuko pavojinga, atsitiktine kryptimi.
  
  - Tai ką tu padarei Bankoke? - paklausė Alicija.
  
  "Kažkas panašaus".
  
  "Ir kas nutiko toliau?"
  
  Dreikas pažvelgė į šalį. "Nežinau, meile".
  
  Jie atidarė duris ir pastatė dvigubą stovėjimo aikštelę šalia taksi, kuo arčiau Didžiosios centrinės stoties. Civiliai atsitraukė, žiūrėdami į juos. Protingieji pasuko bėgti. Dar dešimtys žmonių išsiėmė mobiliuosius telefonus ir pradėjo fotografuoti. Drake'as iššoko ant šaligatvio ir akimirksniu pradėjo bėgti.
  
  - Laikas baigėsi, - burbtelėjo šalia jo Beauregard.
  
  
  DVIDEŠIMTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as įsiveržė į pagrindinę centrinės stoties salę. Didžiulė erdvė žiovojo į kairę ir į dešinę ir aukštai aukščiau. Blizgūs paviršiai ir poliruotos grindys šokiravo sistemą, visur mirgėjo išvykimo ir atvykimo lentos, o žmonių antplūdis atrodė nepaliaujamas. Beau jiems priminė Cafe é pavadinimą ir parodė terminalo planą.
  
  "Pagrindinis fojė", - sakė Mai. "Pasukite į dešinę, pro eskalatorius".
  
  Lenktyniaudama, besisukdama ir atlikdama nuostabius akrobatinius žygdarbius, kad išvengtų susidūrimo, komanda praplėšė stotį. Praėjo minutės. Kavinės, belgiško šokolado parduotuvės ir riestainių prekystaliai šnypščia, jų susimaišę aromatai priverčia Dreikui suktis galvą. Jie įėjo į vadinamąjį Leksingtono perėją ir ėmė sulėtinti greitį.
  
  "Kaip šitas!"
  
  Alicija bėgo toliau, įsprausdama pro siaurą įėjimą į vieną mažiausių kavinių, kokią Dreikas buvo matęs. Beveik nesąmoningai jo protas skaičiavo lenteles. Nesunku, jų buvo tik trys.
  
  Alicija nustūmė pilku paltu vilkintį vyrą į šalį, paskui parpuolė ant kelių šalia juodo paviršiaus. Stalviršis nusėtas nereikalingomis šiukšlėmis, nerūpestingai sustatytos kėdės. Alicija rausėsi apačioje ir netrukus išniro į paviršių, rankose laikydama baltą voką, kupinomis vilties akimis.
  
  Dreikas stebėjo iš kelių žingsnių, bet ne anglė. Vietoj to jis stebėjo darbuotojus ir klientus, tuos, kurie praeina lauke, ir ypač vieną kitą zoną.
  
  Durys į ūkinę patalpą.
  
  Dabar ji atsidarė, smalsi moters figūra iškišo galvą. Beveik iš karto ji užmezgė akių kontaktą su vieninteliu vyru, žiūrinčiu tiesiai į ją: Matt Drake.
  
  NE...
  
  Ji paėmė nešiojamąjį telefoną. "Manau, kad tai tau", - pasakė ji tik lūpomis.
  
  Dreikas linktelėjo ir toliau stebėjo visą teritoriją. Alicija atplėšė voką ir susiraukė.
  
  "Tai negali būti tiesa."
  
  Mai išplėtė akis. "Ką? Kodėl gi ne?"
  
  "Sako bum!"
  
  
  DVIDEŠIMT PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as puolė prie telefono ir išplėšė jį iš moters. "Ką tu žaidi?"
  
  Maršas nusijuokė eilutės pabaigoje. - Ar patikrinote po kitais dviem stalais?
  
  Tada linija nutrūko. Drake'as jautė, kad viskas jo viduje žlugo, kai jo siela ir širdis sustingo, bet jis nenustojo judėti. "Prie stalų!" sušuko ir pradėjo bėgti, krisdamas ir slysdamas ant kelių po artimiausiu.
  
  Alicia rėkė personalui ir lankytojams, kad jie išliptų ir evakuotųsi. Bo griuvo po kitu stalu. Drake'as, be jokios abejonės, pamatė tikslią to, ką pastebėjo prancūzas, kopiją - nedidelį sprogstamąjį įtaisą, pritvirtintą prie stalo apačios. Vandens butelio dydis ir forma buvo grubiai suvyniotas į seną kalėdinį vyniojamąjį popierių. Žinutė Ho-ho-ho! Drake'as neliko nepastebėtas.
  
  Alicija atsisėdo šalia. "Kaip neutralizuoti siurblį? Ir, dar svarbiau, ar galime nuginkluoti siurblį?
  
  "Tu žinai, ką aš žinau, Milesai. Kariuomenėje mes detonuodavome vieną bombą po kitos. Iš esmės tai yra saugiausias būdas. Tačiau šis vaikinas žinojo, ką daro. Gerai supakuota nekenksmingoje pakuotėje. Matai laidus? Jie visi yra vienodos spalvos. Detonatoriaus dangtelis. Nuotolinis saugiklis. Nesunku, bet velniškai pavojinga.
  
  "Taigi sukurkite rinkinį ir neleiskite, kad tas prakeiktas sprogdinimo dangtelis nenukristų."
  
  "Užsiauginti rinkinį? Po velnių, mes čia visiškai ant ratų. Drake'as pažvelgė į viršų ir netikinčiomis akimis pamatė minią žmonių, spaudžiančių veidus prie kavinės langų. Kai kurie net bandė patekti pro atviras duris. Pagrindiniai "Android" telefonai vos per kelias minutes užfiksavo tai, kas galėjo būti jų savininkų mirtis.
  
  "Išeik!" - sušuko jis, ir Alicija prisijungė prie jo. "Nedelsdami evakuokite šį pastatą!
  
  Galiausiai išsigandę veidai nusisuko ir juos ėmė pasiekti žinia. Drake'as prisiminė pagrindinės salės dydį ir žmonių masę viduje ir sukando dantis, kol suskaudo šaknis.
  
  "Kaip ilgai manote?" Alicija vėl pritūpė šalia.
  
  - Minutės, jei taip.
  
  Dreikas spoksojo į prietaisą. Tiesą sakant, ji neatrodė sudėtinga, tiesiog paprasta bomba, skirta gąsdinti, o ne žaloti. Jis matė tokio dydžio fejerverkų bombas ir tikriausiai su panašiu elementariu detonavimo įtaisu. Galbūt jo kariuomenės patirtis šiek tiek išblėso, bet susidūręs su raudonos ir mėlynos vielos padėtimi, jis netrukus sugrįžo.
  
  Išskyrus tai, kad visi laidai yra vienodos spalvos.
  
  Chaosas apgaubė viską aplink jo savanoriškai sukurtą kokoną. Kaip klastingas šnabždesys, žinia apie bombą nuvilnijo didžiąsias sales, o vieno žmogaus laisvės troškimas užkrėtė kitą ir kitą, kol visi, išskyrus pačius ištvermingiausius - ar kvailiausius - keleiviai patraukė link išėjimo. Triukšmas buvo kurtinantis, jis pasiekė aukštas gegnes ir tekėjo atgal sienomis. Paskubomis krito vyrai ir moterys, o atsikelti padėjo praeiviai. Vieni panikavo, kiti liko ramūs. Bosai bandė išlaikyti savo darbuotojus vietoje, bet pagrįstai kovojo pralaimėjusioje kovoje. Iš išėjimų pasipylė minios ir pradėjo užpildyti 42-ąją gatvę.
  
  Drake'as dvejojo, ant kaktos riedėjo prakaitas. Vienas neteisingas judesys gali sukelti galūnės ar daugiau praradimą. Ir dar blogiau, tai išvestų jį iš kovos sunaikinti Marshą. Jei pitas gali juos išretinti, jis turės daug daugiau galimybių pasiekti savo galutinį tikslą - kad ir koks iškrypęs būtų šis pragaras.
  
  Beauregardas tada pritūpė šalia jo. "Ar tau viskas gerai?"
  
  Dreiko akys išsiplėtė. - Kas, po velnių... Aš turiu galvoje, ar nebendrauji su kuo nors kitu...
  
  Bo ištiesė kitą prietaisą, kurį jau buvo išjungęs. "Tai paprastas mechanizmas ir užtruko vos kelias sekundes. Ar tau reikia pagalbos?"
  
  Drake'as spoksojo į vidinius mechanizmus, kabančius priešais jį, į lengvą prancūzo veido pasipūtimą ir pasakė: "Velnias. Niekas geriau nepasakys švedui, kad tai atsitiko.
  
  Tada jis ištraukė sprogdinimo dangtelį.
  
  Viskas lieka taip pat. Jį apėmė palengvėjimo jausmas, ir jis akimirką sustojo ir atsikvėpė. Išspręsta dar viena krizė, dar viena maža geruolių pergalė. Tada Alicija, neatitraukdama akių nuo kavinės prekystalio, pasakė penkis labai skirtingus žodžius.
  
  "Vėl suskamba tas prakeiktas telefonas".
  
  Aplink Didžiąją centrinę stotį, visame Niujorke, šiukšlių dėžėse ir po medžiais - net pririštomis prie turėklų ir galiausiai išmestas motociklininkų - pradėjo sprogti bombos.
  
  
  Dvidešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Heidenas stovėjo priešais televizorių monitorių eilę, Kinimaka - šalia jos. Jų mintis palaužti Ramsesą laikinai sustabdė gaudynės per Centrinį parką ir beprotybė Didžiojoje centrinėje stotyje. Kai jie žiūrėjo, Moore'as priėjo prie jų ir pradėjo komentuoti kiekvieną monitorių, o fotoaparato vaizdai buvo pažymėti ir galėjo priartinti, kad paryškintų žmogaus plauką ant strazdanuotos rankos. Aprėptis nebuvo tokia išsami, kaip turėjo būti, bet pagerėjo, kai Drake'as ir jo komanda priartėjo prie garsiosios geležinkelio stoties. Kitas monitorius rodė Ramsesą ir Price'ą savo kamerose, pirmasis nekantriai žingsniavo taip, tarsi jam reikėtų būti tam tikrose vietose, o antrasis sėdėjo prislėgtas, tarsi viskas, ko jis iš tikrųjų norėjo, buvo pasiūlyta kilpa.
  
  Moore'o komanda uoliai dirbo aplink juos, pranešdama apie pastebėjimus, spėjimus ir prašydama gatvėje esančių policijos pareigūnų ir agentų apsilankyti tam tikrose vietose. Išpuoliai buvo sužlugdyti priešais Haydeną, net kai Drake'as ir Beau nukenksino bombas Grand Central. Vienintelis būdas Moore'as galėtų būti visiškai tikras, kad Midtown buvo pasirūpinta, būtų iš esmės ištuštinti visą svetainę.
  
  "Man nesvarbu, ar tai sena kurčia močiutė, kuri ką tik prarado katę", - sakė jis. - Bent jau įtikink juos.
  
  "Kaip kameros galėjo gauti bombas per metalo detektorius Didžiojoje centrinėje stotyje? - paklausė Kinimaka.
  
  "Plastikiniai sprogmenys?" Moore'as išdrįso.
  
  - Ar neturite tam kitų priemonių? - paklausė Haydenas.
  
  "Žinoma, bet apsidairykite aplinkui. Devyniasdešimt procentų mūsų žmonių ieško prakeiktos branduolinės bombos. Niekada nemačiau šios vietos tokios tuščios.
  
  Haydenas susimąstė, kiek laiko Marshas tai planavo. Ir Ramzis? Teroristų princas Niujorke turėjo apie penkias kameras, galbūt daugiau, o kai kurios iš jų buvo miegamosios kameros. Bet kokius sprogmenis buvo galima bet kada kontrabanda įvežti ir prireikus tiesiog užkasti, slepti miške ar rūsyje metų metus. Pažiūrėkite į rusus ir įrodytą istoriją apie jų dingusius branduolinius lagaminus - būtent amerikietis pasiūlė, kad trūkstamas skaičius yra tikslus skaičius, reikalingas JAV sunaikinti. Tai buvo rusas, kuris patvirtino, kad jie jau Amerikoje.
  
  Ji žengė žingsnį atgal, bandydama suvokti visą vaizdą. Didžiąją suaugusiojo gyvenimo dalį Hayden buvo teisėsaugos pareigūnė; ji jautėsi mačiusi kiekvieną įsivaizduojamą situaciją. Bet dabar... tai buvo beprecedentis dalykas. Drake'as jau lenktyniavo iš Taims aikštės į Grand Central, kiekvieną minutę gelbėdamas gyvybes, o vėliau prarasdamas dvi. Dahlas kiekviename žingsnyje išmontavo Ramseso kameras. Tačiau ją sukrėtė didžiulis, bauginantis šio reiškinio mastas.
  
  Ir pasaulis pablogėjo. Ji pažinojo žmones, kurie nebesivargino žiūrėti naujienų, žmonių, kurie iš savo telefonų ištrynė programėles, nes viskas, ką jie matė, buvo šlykštu ir jiems atrodė, kad nieko negali padaryti. Sprendimai, kurie buvo aiškūs ir akivaizdūs nuo pat pradžių, ypač atsiradus ISIS, niekada nebuvo priimti, juos temdė politika, pelnas ir godumas bei neįvertintas žmonių kančių gilumas. Visuomenė dabar troško sąžiningumo, asmens, kuriuo galėtų pasitikėti, žmogaus, kuris būtų tiek skaidrumo, kiek buvo saugu valdyti.
  
  Haydenas viską priėmė. Jos bejėgiškumo jausmas buvo panašus į emocijas, kurias pastaruoju metu jai išgyveno Taileris Webbas. Toks jausmas, kad esi taip gudriai persekiojamas ir esi bejėgis dėl to ką nors padaryti. Dabar ji jautė tas pačias emocijas, stebėdama, kaip Drake'as ir Dahlas bandė sugrąžinti Niujorką ir likusį pasaulį nuo slenksčio.
  
  "Už tai nužudysiu Ramsesą", - sakė ji.
  
  Kinimaka uždėjo ant pečių didžiulę leteną. "Leisk man. Aš daug mažiau gražus nei tu, ir man būtų geriau kalėjime.
  
  Moore'as parodė į konkretų ekraną. "Pažiūrėkite ten, vaikinai. Jie nukenksmino bombą".
  
  Delight persmelkė Haydeną, kai ji pamatė Mattą Drake'ą išeinantį iš kavinės &# 233; su palengvėjusia ir pergalinga veido išraiška. Susirinkusi komanda apsidžiaugė, o tada staiga nutilo, nes įvykiai pradėjo nekontroliuojami.
  
  Daugelyje monitorių Haydenas matė, kaip sprogsta šiukšlių dėžės, automobiliai vingiavo, kad neišsiveržtų šulinių dangčiai. Ji matė, kaip motociklininkai išvažiavo į važiuojamąją dalį ir mėtė plytos formos daiktus į pastatus ir langus. Po sekundės nugriaudėjo dar vienas sprogimas. Ji pamatė, kad automobilis kelias pėdas pakilo nuo grindų, kai po juo sprogo bomba, iš šonų veržėsi dūmai ir liepsnos. Aplink Didžiąją centrinę stotį tarp bėgančių keleivių užsidegė šiukšlių dėžės. Tikslas buvo teroras, o ne aukos. Dviejuose tiltuose kilo gaisrai, dėl kurių susidarė tokios didelės spūstys, kad net motociklai negalėjo jų įveikti.
  
  Moore'as spoksojo, veidas atsipalaidavo vos sekundei, kol pradėjo šaukti įsakymus. Hayden stengėsi išlaikyti savo tvirtą požiūrį ir jautė, kaip Mano petys paliečia jos pečius.
  
  Mes judėsime toliau.
  
  Operacijų centre buvo tęsiamos operacijos, buvo išsiųstos greitosios pagalbos tarnybos, o teisėsauga nukreipta į labiausiai nukentėjusias vietas. Ugniagesiai ir sapieriai dalyvavo per visas ribas. Moore'as įsakė patruliuoti gatvėse sraigtasparnius. Kai prie Macy's nusileido dar vienas mažas prietaisas, Haydenas nebegalėjo į jį žiūrėti.
  
  Ji nusisuko, per visą savo patirtį ieškodama užuominų, ką daryti toliau, prisimindama pastarųjų metų Havajus ir Vašingtoną, susikaupusi... bet tada baisus garsas, baisus užsitęsęs triukšmas vėl atkreipė jos dėmesį į ekranai.
  
  - Ne!
  
  
  DVIDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas prasibrovė pro aplinkinius ir išbėgo iš kambario. Beveik urzgdama iš pykčio ji nusileido laiptais žemyn, sugniauždama kumščius į kietus mėsos ir kaulų gumulėlius. Kinimaka sušuko įspėjimą, bet Haydenas į tai nepaisė. Ji tai padarytų, ir pasaulis būtų geresnė, saugesnė vieta.
  
  Eidama koridoriumi, kuris ėjo po svetaine, ji pagaliau pasiekė Ramzio kamerą. Niekšas vis dar juokėsi, garsas buvo ne kas kita, kaip baisus pabaisos urzgimas. Kažkaip jis žinojo, kas vyksta. Išankstinis planavimas buvo akivaizdus, tačiau absoliuti žmogaus gerovės panieka ji negalėjo lengvai susidoroti.
  
  Haydenas atidarė savo kambario duris. Sargybinis pašoko ir iššovė laukan, reaguodamas į jos nurodymą. Heidenas nuėjo tiesiai prie geležinių strypų.
  
  "Pasakyk man, kas vyksta. Pasakyk man dabar, ir aš būsiu tau švelnus".
  
  Ramzis nusijuokė. "Kas vyksta?" Jis suklastojo amerikietišką akcentą. "Esmė ta, kad jūs, žmonės, esate priklaupę ant kelių. Ir tu ten pasiliksi, - stambus vyras žemai pasilenkė, kad iš kelių milimetrų atstumo pažvelgtų tiesiai Haydenui į akis. "Išsikabinęs liežuvį. Tu darai viską, ką liepiu".
  
  Heidenas atrakino kameros duris. Ramzis, negaišdamas nė sekundės, puolė prie jos ir bandė numesti ant grindų. Vyro rankos buvo surakintos antrankiais, tačiau tai nesutrukdė jam panaudoti milžiniškos masės. Haydenas vikriai išsisuko ir parvertė jį galva į vieną iš vertikalių geležinių strypų, o jo kaklas nuo smūgio atšoko. Tada ji stipriai sutrenkė jo inkstus ir stuburą, todėl jis susiraukė ir dejuoja.
  
  Nebėra beprotiško juoko.
  
  Haydenas naudojo jį kaip bokso maišą, judėdamas aplink kūną ir smogdamas įvairioms vietoms. Ramzis riaumodamas ir atsigręžęs suskaičiavo pirmuosius tris smūgius - kraujuojančią nosį, sumuštą žandikaulį ir gerklę. Ramzis pradėjo dusti. Haydenas nepasidavė, net kai Kinimaka priėjo prie jos ir paragino būti šiek tiek atsargesnė.
  
  "Baik savo sušiktą bliovimą, Mano", - atrėžė jį Haydenas. "Žmonės ten miršta".
  
  Ramzis bandė juoktis, bet gerklų skausmas jį sustabdė. Haydenas po to greitai spyrė zuikiui. "Juokis dabar."
  
  Kinimaka ją nusitempė. Haydenas pasisuko į jį, bet tada iš pažiūros pažeistas Ramzis puolė į juos abu. Jis buvo stambus žmogus, net aukštesnis už Kinimakį, jų raumenų masė buvo maždaug tokia pati, tačiau havajietis buvo pranašesnis už teroristą vienoje svarbioje srityje.
  
  Kovos patirtis.
  
  Ramzis susidūrė su Kinimaka, o paskui smarkiai atšoko, svirduliuodamas atgal į savo kamerą. - Iš ko, po velnių, tu padaryta? - sumurmėjo jis.
  
  "Medžiaga stipresnė už tave", - sakė Kinimaka, trindamas smūgio vietą.
  
  "Mes norime žinoti, kas nutiks toliau", - tvirtino Haydenas, sekdamas Ramsesą atgal į kamerą. "Mes norime sužinoti apie branduolinę bombą. Kur tai yra? Kas valdo? Kokie jų užsakymai? Ir, dėl Dievo meilės, kokie jūsų tikrieji ketinimai?
  
  Ramzis stengėsi išlikti vertikaliai, aiškiai nenorėdamas kristi ant kelių. Įtampa buvo jaučiama kiekvienoje sausgyslėje. Tačiau kai pagaliau atsistojo, galva nusviro. Haydenas išliko toks pat atsargus, kaip ir su sužeista gyvate.
  
  "Nieko negalite padaryti. Paklausk savo vyro, Price. Jis tai jau žino. Jis viską žino. Niujorkas degs, ponia, o mano žmonės šoks mūsų pergalę tarp rūkstančių pelenų.
  
  Kaina? Haydenas matė išdavystę kiekviename žingsnyje. Kažkas melavo, ir dėl to jos pyktis dar labiau užvirė. Nepasiduodama nuodams, kurie varvėjo iš vyro lūpų, ji ištiesė ranką Mano.
  
  "Eik paimk man apsvaiginimo ginklą".
  
  "Haydenas..."
  
  "Tiesiog padaryk tai!" Ji apsisuko, iš kiekvienos poros sklido įniršis. "Atnešk man apsvaiginimo ginklą ir išeik".
  
  Praeityje Hayden sugriovė santykius, kuriuose savo partnerį laikė per silpnu. Ypač ta, kuria ji pasidalino su Benu Blake'u, kuris vos po kelių mėnesių mirė nuo Kraujo karaliaus vyrų rankos. Benas, jos manymu, buvo per jaunas, nepatyręs, šiek tiek nesubrendęs, bet net ir su Kinimaka ji pradėjo koreguoti savo požiūrį. Ji matė jį silpnu, stokojančiu ir tikrai jį atstatyti.
  
  "Nesiginčyk su manimi, Mano. Tiesiog padaryk tai".
  
  Šnabždesys, bet puikiai pasiekė havajiečio ausis. Didelis vyras pabėgo, slėpdamas nuo jos veidą ir emocijas. Haidenas vėl nukreipė žvilgsnį į Ramsesą.
  
  "Dabar tu toks kaip aš", - pasakė jis. "Aš įgijau dar vieną studentą".
  
  "Tu manai?" Hayden trenkė savo keliu į kito pilvą, tada jos alkūnė negailestingai trenkėsi į jo sprandą. "Ar studentas išmuštų iš tavęs?"
  
  "Jei mano rankos būtų laisvos..."
  
  "Tikrai?" Haydenas buvo aklas iš pykčio. - Pažiūrėkime, ką tu gali padaryti, ar ne?
  
  Kai ji pasiekė Ramzio antrankius, Kinimaka grįžo, jo sugniaužtame kumštyje suspaudė cigaro formos apsvaiginimo pistoletą. Jis suprato jos ketinimus ir pasitraukė.
  
  "Ką?" - sušuko ji.
  
  "Tu darai tai, ką turi daryti".
  
  Haydenas prakeikė vyrą, o paskui keikė dar garsiau Ramsesui į veidą, jausdamasis labai nusivylęs, kad negalėjo jo palaužti.
  
  Žemas, ramus balsas persmelkė jos įniršį: bet galbūt jis tau davė užuominą.
  
  Gal būt.
  
  Haydenas stūmė Ramsesą, kol šis nukrito ant gulto, o į galvą šovė nauja idėja. Taip, galbūt yra būdas. Žvilgtelėjusi į Kinimaką, ji išėjo iš kameros, ją užrakino ir nuėjo link išorinių durų.
  
  - Viršuje vyksta kas nors naujo?
  
  "Daugiau šiukšlių bombų, bet dabar jų mažiau. Kitas motociklininkas, bet jį sugriebė.
  
  Haydeno mąstymo procesas tapo aiškesnis. Ji išėjo į koridorių ir nuėjo prie kitų durų. Nestabdydama ji veržėsi pro minią, įsitikinusi, kad Robertas Praisas būtų išgirdęs triukšmą, sklindantį iš Ramzio kameros. Jo žvilgsnis jai pasakė, kad taip yra.
  
  - Aš nieko nežinau, - supyko jis. "Prašau patikėk manimi. Jeigu jis tau pasakė, kad aš ką nors žinojau apie branduolinę bombą, vadinasi, jis meluoja.
  
  Haydenas pasiekė savo apsvaiginimo ginklą. "Kam tikėti? Pamišęs teroristas arba politikas išdavikas. Tiesą sakant, pažiūrėkime, ką mums pasakys tazeris.
  
  - Ne! Kaina pakėlė abi rankas.
  
  Haydenas nusitaikė. "Galbūt tu nežinai, kas vyksta Niujorke, Robertai, todėl aš tau viską papasakosiu. Tik vieną kartą. Teroristų ląstelės kontroliuoja branduolinius ginklus, kuriuos, mūsų manymu, gali susprogdinti bet kurią akimirką. Dabar pamišęs Pitas mano, kad iš tikrųjų valdo situaciją. Visame Manhetene įvyksta nedideli sprogimai. Centrinėje stotyje buvo padėtos bombos. Ir, Robertai, tai dar ne pabaiga.
  
  Buvęs valstybės sekretorius aiktelėjo, visiškai negalėdamas ištarti nė žodžio. Savo naujai atrastu aiškumu Hayden buvo beveik įsitikinusi, kad sako tiesą. Tačiau ši vienintelė abejonė išliko, nuolat kankindama ją kaip mažą vaiką.
  
  Šis žmogus buvo sėkmingas politikas.
  
  Ji iššovė apsvaiginimo ginklą. Jis šovė į šoną, centimetru pasigedo vyro. Kaina ėmė drebėti batais.
  
  "Kitas smūgis bus žemiau juostos", - pažadėjo Haydenas.
  
  Tada, kai Price apsiverkė, kai Mano niurzgėjo ir ji prisiminė demonišką Ramzio juoką, kai galvojo apie visą siaubą, kuris dabar buvo Manhetene, ir apie savo kolegas, esančias jo glūdumoje, Jeopardy širdyje, Hayden Jay, kuris palūžo.
  
  Ne daugiau. Aš to nepakęsiu nė minutės.
  
  Suėmusi Price, ji sviedė jį į sieną, o nuo smūgio jėgos jis pargriuvo ant kelių. Kinimaka pakėlė jį klausiamai pažvelgdama.
  
  "Tiesiog pasitrauk iš mano kelio".
  
  Ji vėl įmetė Price, šį kartą į išorines duris. Jis pašoko atgal, verkšlendamas, krisdamas, o tada ji vėl jį sugriebė ir nuvedė į koridorių Ramzio kameros link. Kai Price pamatė teroristą uždarytą savo kameroje, jis pradėjo verkšlenti ir niurzgėti. Haydenas pastūmėjo jį į priekį.
  
  "Prašau, prašau, tu negali to padaryti".
  
  - Tiesą sakant, - pasakė Kinimaka. "Tai yra kažkas, ką galime padaryti".
  
  "Neee!"
  
  Haydenas metė Price ant grotų ir atrakino kamerą. Ramzis nejudėjo, vis dar sėdėjo ant lovos ir žiūrėjo, kas vyksta iš po užmerktų akių vokų. Kinimaka išsitraukė savo Glocką ir nusitaikė į abu vyrus, kai Haydenas išpainiojo jų ryšius.
  
  "Viena galimybė", - sakė ji. "Viena kalėjimo kamera. Du vyrai. Pirmasis žmogus, kuris man paskambina pabendrauti, jaučiasi geriau. Tu supranti?"
  
  Kaina išpūtė kaip pusiau suėstas veršelis. Ramzis vis dar nejudėjo. Haydenui jo vaizdas kėlė nerimą. Staigus jo pasikeitimas buvo absurdiškas. Ji nuėjo ir užrakino kamerą, palikdama abu vyrus kartu, nes pradėjo skambėti jos telefonas ir pasigirdo agento Moore balsas.
  
  "Ateik čia, Jay. Jūs turite tai pamatyti."
  
  "Kas čia?" Ji bėgo kartu su Kinimaka, vijosi jų šešėlius iš kamerų blokų ir pakilo laiptais.
  
  "Daugiau bombų", - liūdnai pasakė jis. "Išsiunčiau visus sutvarkyti netvarkos. Ir šis paskutinis reikalavimas nėra toks, kokio tikėjomės. O, tavo vyras Dahlas pirmauja ketvirtoje kameroje. Jis šiuo metu jo vejasi".
  
  "Leiskime į kelią!" Haydenas nuskubėjo į stoties pastatą.
  
  
  DVIDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Dahlas atsisėdo į keleivio sėdynę ir leido Smithui vairuoti; Kenzie, Lauren ir Yorgi vėl sėdi ant galinės sėdynės. Net jiems grįžtant į stotį, buvo pranešimų, kad Dreikas užpuolė Didžiąją centrinę stotį, bet jis nieko daugiau negirdėjo. Moore'as ką tik gavo dar vieną informatoriaus patarimą - prabangiame daugiabutyje netoli Centrinio parko veikė ketvirtoji teroristų ląstelė, o dabar, kai Dahlas apie tai pagalvojo, akivaizdu, kad kai kurios iš šių ląstelių buvo finansuojamos kitaip nei kitos. padėjo jiems susilieti su minia, bet Dahlas susimąstė, kaip daugybė žmonių gali taip lengvai egzistuoti tam tikroje visuomenėje, neprisimindami jų smegenų plovimo indoktrinacijos. Smegenų plovimas buvo ypatingas menas, ir jis abejojo, ar tipinis teroristas dar jį įvaldė.
  
  Nebūk toks naivus.
  
  Moore'o agentai, norėdami gauti šiuos įkalčius, rizikavo ne tik susidurti. Šios dienos atgarsiai atsilieps be galo, ir jis vylėsi, kad Tėvynė žinos, kaip visa tai baigsis. Jei slaptasis agentas šiandien susidegino, jo bėdos tik prasidėjo.
  
  Sankryžose visada dominavę kelių policininkai iš visų jėgų stengėsi filtruoti eismą, susidūrę su didžiulėmis ir tikriausiai neįveikiamomis problemomis, tačiau pirmenybė turėjo būti teikiama sąmoningoms greitosios pagalbos transporto priemonėms. Dahlas pamatė keletą mažų apžvalgos platformų - beveik kaip mini vyšnių rinktuvus - į kurias policijos pareigūnai nukreipė kolegas iš aukštesnio taško, ir jis linktelėjo padėką jiems įleistas.
  
  Dahlas patikrino automobilio GPS. - Aštuonios minutės, - pasakė jis. "Mes pasiruošę?"
  
  "Pasiruošę", - grįžo visa komanda.
  
  "Lauren, Yorgi, šį kartą pasilik su mašina. Mes nebegalime tau rizikuoti".
  
  - Aš ateinu, - pasakė Lauren. "Tau reikia pagalbos."
  
  Dahlas ištrėmė rūsio vaizdus ir specialiųjų pajėgų vado žūtį. "Negalime rizikuoti nereikalingomis gyvybėmis. Lauren, Yorgi, jūs turite savo vertę įvairiose srityse. Tiesiog stebėkite išvaizdą. Ten mums irgi reikia akių".
  
  "Tau gali prireikti mano įgūdžių", - pasakė Yorgi.
  
  "Abejoju, ar mes šokinsime į balkonus, Yorgi. Arba naudojant kanalizacijos vamzdžius. Tiesiog..." Jis atsiduso. "Prašau, darykite taip, kaip prašau, ir pažiūrėkite į kruviną išvaizdą. Neversk manęs paversti to įsakymu.
  
  Stojo nejauki tyla. Kiekvienas komandos narys ankstesnio šturmo įvykius suvokė visiškai skirtingai, tačiau kadangi visa tai įvyko tik prieš pusvalandį, dauguma vis tiek buvo šoke. Stebėjimų buvo begalė - kaip arti jie sprogo. Kaip žmogus taip nesavanaudiškai paaukojo save, kad išgelbėtų jų gyvybes. Kaip pigiai šie teroristai elgėsi su visomis gyvybės formomis.
  
  Dahlas mintimis grįžo prie to seno pjūklo - kaip suaugęs žmogus gali įskiepyti tokias neapykantą keliančias savybes jaunesniam vaikui? Pats nekaltiausias protas? Kaip gali suaugęs, atsakingas žmogus patikėti, kad teisinga iškreipti tokius trapius protus, pakeisti daug žadančio gyvenimo kelią amžiams? Pakeisti jį... kuo?... neapykanta, nelankstumu, fanatizmu.
  
  Kad ir kaip žiūrėtume į tai, kad ir koks būtų mūsų požiūris į religiją, pagalvojo Dahlas, velnias tikrai vaikšto tarp mūsų.
  
  Smithas paspaudė stabdžius, kai jie artėjo prie daugiaaukščio pastato. Prireikė sekundžių pasiruošti ir išlipti iš automobilio, todėl visi liko be gynybos ant šaligatvio. Dahlas jautėsi nesmagiai, žinodamas, kad ketvirtoji kamera beveik neabejotinai yra viduje ir kokios jos kompetentingos. Jo žvilgsnis nukrypo į Lauren ir Yorgi.
  
  "Ka po velnių tu darai? Grįžk į mašiną".
  
  Jie priėjo prie durininko, parodė asmens dokumentus ir paklausė apie du butus ketvirtame aukšte. Abu priklausė jaunai porai, kuri laikėsi savęs ir visada buvo mandagūs. Durininkas net nebuvo matęs abiejų porų kartu, bet taip, vienas iš butų sulaukė nuolatinių lankytojų. Jis manė, kad tai kažkoks socialinis vakaras, bet tada jam nebuvo mokama už tai, kad buvo per daug smalsus.
  
  Dahlas švelniai nustūmė jį į šalį ir patraukė link laiptų. Durininkas paklausė, ar jiems reikia rakto.
  
  Dahlas švelniai nusišypsojo. "Tai nebus būtina."
  
  Keturi aukštai buvo įveikiami nesunkiai, o tada trys kareiviai atsargiai ėjo koridoriumi. Kai Dalas pamatė teisingą buto numerį, jo mobilusis telefonas pradėjo vibruoti.
  
  "Ką?" Smithas ir Kenzi laukė, dengdami savo periferiją.
  
  Moore'o pavargęs balsas užpildė Dahlio galvą. "Informacija yra klaidinga. Kai kurie informatoriai įrėmina netinkamus žmones, kad šiek tiek atkeršytų. Atsiprašau, aš ką tik sužinojau."
  
  - Melas, - iškvėpė Dahlas. "Ar tu juokauji? Mes stovėjome už jų sušiktų durų su HK.
  
  "Tada išeik. Informatorius myli vieną iš moterų. Nesvarbu, tiesiog grįžk į kelią, Dal. Ši informacija yra labai karšta.
  
  Švedas keikėsi ir sugrąžino savo komandą, paslėpė ginklus, o paskui nuskubėjo pro nustebusį nešiklį. Dahlas iš tikrųjų svarstė paprašyti durininko atlikti tylią evakuaciją prieš jiems lipant į ketvirtą aukštą - žinodamas, kas ten gali nutikti - ir dabar susimąstė, kaip galėjo reaguoti gyventojai, sužinoję, kad jo arbatpinigiai buvo apgaulingi.
  
  Įdomus socialinis klausimas. Koks žmogus skųstųsi, kad buvo išmestas iš savo namų, kol policija ieško teroristų... jei tos paieškos baigtųsi melu?
  
  Dahlas gūžtelėjo pečiais. Moore'as dar nebuvo įtrauktas į jo šūdų sąrašą, bet vyras balansavo ant uolėtos žemės. "Šis kitas patarimas veiks, tiesa?" Jis kalbėjo į vis dar atvirą eilutę.
  
  "Taip ir turi būti. Tas pats vaikinas, kuris palietė trečią kamerą. Tiesiog eikite į Times Square ir greitai.
  
  "Ar Times Square gresia pavojus? Kokios saugumo pajėgos jau yra sukurtos?
  
  "Visi jie".
  
  "Gerai, mums liko dešimt minučių".
  
  "Tebūnie penki".
  
  Smithas važiavo kaip demonas, pjaudamas posūkius ir glausdamasis, net braukdamas šepečiu tarp prastai pastatytų automobilių. Jie paliko automobilį 50-ojoje gatvėje ir bėgo dabar prieš minią, kuri greitai veržėsi iš Times Square, linksmų M&M's World, Hershey's Chocolate World ir net Starbucks parduotuvių, esančių gatvės kampe, kurią dabar pakerta gresianti grėsmė. Didžiuliai, žmogaus dydžio reklaminiai skydai apšvietė gatvę tūkstančiais spalvingų vaizdų, kurių kiekvienas varžėsi dėl dėmesio ir įsitraukė į gyvą, vibruojančią kovą. Ekipažas ištempė pastolių mišką, nes atrodė, kad beveik visos kitos parduotuvės buvo atnaujinamos. Dalas bandė sugalvoti, kaip apsaugoti Lauren ir Yorgi, bet dėl kelionės ir pabėgimo tai tapo beveik neįmanoma. Norime to ar ne, dabar jie visi buvo kariai, komanda sustiprinta savo buvimu.
  
  Priešais aikštę policija sugriežtino kordoną. Niujorkiečiai žiūrėjo nepatikliai, o lankytojams buvo liepta grįžti į savo viešbučius.
  
  "Tai tik atsargumo priemonė, ponia", - Dahlas išgirdo vieną iš uniformuotų policininkų sakant.
  
  Ir tada pasaulis vėl pavirto į pragarą. Keturi turistai, apsipirkę po pro langus Levis ir Bubba Gump, numetė kuprines, rausėsi viduje ir išsitraukė automatinius ginklus. Dahlas nusileido už gatvės kiosko ir atsegė savo ginklą.
  
  Taimso aikštėje aidėjo šūviai. Išdaužyti langai ir reklaminiai stendai buvo apibarstyti smėliu, sunaikinti, nes dauguma jų dabar buvo širmos, didžiausios pasaulyje ir kapitalizmo įsikūnijimas. Skiedinys lijo ant šaligatvio. Tie, kurie liko, ir saugumiečiai bėgo slėptis. Dahlas iškišo galvą ir šovė atgal; jo šūviai nebuvo taiklūs, bet privertė teroristus garsiai keiktis ir ieškoti savo priedangos.
  
  Šį kartą tiesiai tau, su niūriu pasitenkinimu pagalvojo Dahlas. Tau nėra vilties.
  
  Dahlas pamatė, kaip narvas nardo už stovinčio taksi ir pastebėjo netoliese paliktą autobusą. Jis niekada anksčiau nebuvo buvęs Taims aikštėje ir tik žvilgtelėjo į tai per televizorių, bet matyti tokią tuščią pėstiesiems palankią zoną buvo nerimą kelianti. Pasigirdo daugiau šūvių, kai kameros nariai neabejotinai pamatė parduotuvėse ir biurų pastatuose judančius žmones. Dahlas tyliai išėjo į gatvę.
  
  Už autobuso ir tolimame šaligatvyje savo pozicijas užėmė kitos saugumo pajėgos. Daugiau SWAT karių, juodus kostiumus vilkinčių agentų ir NYPD policininkų manevravo tyliu, choreografiniu ritmu. Dahlas davė ženklą, kad jie išsirikiuotų. Tai, kas čia buvo perduota kaip ženklas, aiškiai nebuvo išverstas, nes į išprotėjusį švedą niekas nekreipė nė mažiausio dėmesio.
  
  "Ar laukiame šių trijų ar keturių raidžių pūlingų, ar sudeginsime tuos dulkes? Kensi pasitrynė jam į šoną.
  
  Dahlas nusisuko nuo amerikiečių agentų. "Man labai patinka tavo spalvinga terminologija", - pasakė jis, slinkdamas į autobuso šešėlį. "Bet ekonomiškai".
  
  "Taigi tu nori, kad aš čia dabar. Aš suprantu."
  
  "Aš to nesakiau".
  
  Smitas išsitiesė ant žemės ir žiūrėjo po mašinomis. "Aš matau kojas".
  
  "Ar galite būti tikri, kad tai teroristų kojos? - paklausė Dahlas.
  
  "Manau, kad taip, bet tikrai nėra taip, lyg jie būtų pažymėti".
  
  "Jie greitai ateis", - Kenzi pakėlė šautuvą, lyg tai būtų kardas, kurio ji troško, ir atsistojo už vieno iš milžiniškų autobuso ratų. Komanda atsikvėpė vienu kartu.
  
  Dahlas pažvelgė į lauką. "Aš tikrai tikiu, kad atėjo laikas vėl".
  
  Kenzi nuėjo pirmas, apvažiavo autobuso galą ir puolė geltoną taksi. Buvo girdimas kulkosvaidžio šūvis, tačiau jis buvo nukreiptas į langus, autobusų stoteles ir visas kitas vietas, kur, teroristų nuomone, galėtų slėptis neapsaugoti žmonės. Dahlas padėkojo savo laimingosioms žvaigždėms, kad nebuvo paskelbta jokių stebėjimo priemonių, nes žinojo, kad greitis buvo jų sąjungininkas sunaikinant kamerą, o tai turėjo būti padaryta prieš pradedant naudoti granatas ar dar blogiau. Ji ir Kensi suko ratą taksi, žiūrėdami į keturis vyrus, kurie stebėtinai greitai sureagavo. Užuot siūbavęs ginklais, jie tiesiog puolė, trenkėsi į Dahlą ir Kenzi ir pargriovė juos ant žemės. Kūnai ištempti skersai kelio. Dahlas pagavo besileidžiantį kumštį ir atitraukė jį, išgirdęs, kad jo pirštai stipriai atsitrenkė į asfaltą. Tačiau antroji rodyklė nukrito, šį kartą pakėlus šautuvo buožę. Dahlas negalėjo nei sugauti, nei pažvelgti į šalį, todėl grįžo prie vienintelio jam prieinamo veiksmo.
  
  Jis nuleido kaktą ir smūgiavo į kaukolę.
  
  Prieš akis vingiavo tamsa, skausmas rikošavo nuo nervo prie nervo, bet švedas neleido tam trukdyti jo darbui. Ginklas pataikė, o paskui pasitraukė, pažeidžiamas. Dahlas jį sugriebė ir patraukė link jį laikėnčio vyro. Kraujas nubėgo iš abiejų veido pusių. Vyriškis vėl pakėlė kumštį, šį kartą kiek nedrąsiau, o Dahlas pagavo jį savo kumščiu ir ėmė spausti.
  
  Įtempė kiekviena jo esybės skaidula, kiekvieno sąnario gysla.
  
  Kaulai lūžo kaip lūžtančios šakos. Teroristas rėkė ir bandė atitraukti ranką, bet Dahlas nenorėjo apie tai girdėti. Jie turėjo išjungti šią kamerą. Greitai. Dar tvirčiau susispaudęs jis įsitikino, kad vyro dėmesį visiškai sutraukė didžiulis skausmas kumštyje, ir išsitraukė savo Glocką.
  
  Vienas buvo nužudytas.
  
  Ginklas iššovė tris kulkas, kol teroristo akys neužsidegė. Dahlas numetė jį į šalį ir tada pakilo kaip kerštingas angelas, iš jo kaukolės liejosi kraujas, o jo bruožus aptemdė ryžtas.
  
  Kenzi kovojo su dideliu žmogumi, jų ginklai buvo įsprausti į jų kūnus, o veidai beveik susidėję. Smitas nusileido ant trečios ir privertė berniuką ant kelių, kai jis smogė beveik tobulu, tiksliu įniršiu. Paskutinis teroristas įveikė Lauren, pargriovė ją ant žemės ir bandė nusitaikyti, kai Yorgi metėsi priešais statinę.
  
  Dahlas užgniaužė kvapą.
  
  Ginklas iššovė. Yorgi pargriuvo, atsitrenkė į šarvų. Tada Dahlas pamatė, kad situacija šiek tiek skiriasi nuo tada, kai jis pirmą kartą ją perskaitė. Yorgi prieš kulką atletiškai neprišoko, visu kūnu taranavo šaunamąją teroristo ranką.
  
  Skirtingi, bet vis tiek efektyvūs.
  
  Dahlas atskubėjo rusui į pagalbą, smogė kovotojui po kaire ranka ir pakėlė nuo žemės kojas. Švedas sukūrė pagreitį ir greitį, sulenkdamas savo raumenis, nešdamas savo naštą su žiaurumu, kilusiu iš nepasitenkinimo. Trys pėdos, paskui šešios, ir teroristas greitai buvo numestas atgal, kai galiausiai trenkėsi galva į Hard Rock Cafe meniu lentą é. Plastikas įtrūko, permirkęs krauju, nes Dahlio pašėlęs impulsas sulaužė priešininko kaukolę ir suplėšė kūną. Galbūt Kinimakai tai nepatiko, bet švedas panaudojo amerikiečių ikoną teroristui neutralizuoti.
  
  Karma.
  
  Dahlas vėl apsisuko, dabar iš jo ausų ir smakro varvėjo kraujas. Kenzi ir jos priešininkas vis dar buvo užrakintas mirtinose kovose, tačiau Smithas sugebėjo keliais metimais sumažinti atotrūkį tarp savęs ir kareivio. Paskutiniame posūkyje jam sunkiai sekėsi pasukti ginklą, jam pasisekė ir aštrus galas buvo nukreiptas tiesiai į Smithą.
  
  Dahlas riaumojo, veržėsi į priekį, bet nieko negalėjo padaryti dėl šūvio. Vienu akies mirksniu teroristas iššovė, o užpuolikas Smithas gavo kulką, kuri jį sustabdė ir parklupdė ant kelių.
  
  Priartinu jo kaktą prie kito šūvio linijos.
  
  Teroristas nuspaudė gaiduką, bet tuo metu pasirodė Dahlas - verdantis, judantis kalnas - ir įspraudė teroristą tarp savęs ir sienos. Kaulai lūžo ir tryško vienas į kitą, išsiveržė kraujas, o šautuvas riaumodamas nuskriejo į šoną. Kai apstulbęs Dalis ėjo link Smito, jis pamatė ir išgirdo įtūžusį kareivį garsiai keikiant.
  
  Tada jam viskas gerai.
  
  Išgelbėtas Kevlaro liemenės, Smithas vis tiek buvo nušautas iš arti ir būtų beveik miręs nuo sumušimo, tačiau jų nauji avangardiniai šarvai sušvelnino smūgį. Dahlas nusišluostė veidą, dabar pastebėdamas specialiųjų pajėgų komandos artėjimą.
  
  Kensi kovojo su savo priešininku taip ir kitaip, stambesnis vyras stengėsi suderinti jos judrumą ir tikrąjį raumenį. Dahlas atsitraukė su švelnia šypsena veide.
  
  Pribėgo vienas iš specialiųjų pajėgų vaikinų. - Ar jai reikia pagalbos?
  
  "Ne, ji tik kvailioja. Palik ją ramybėje".
  
  Kensi akies krašteliu pagavo mainus ir sukando jau sukąstus dantis. Buvo aišku, kad jiedu yra lygūs, tačiau švedė ją išbandė, vertino jos atsidavimą komandai ir net sau. Ar ji buvo verta?
  
  Ji sugriebė ginklą ir paleido, kai jos priešininkas trūktelėjo atgal, todėl jis prarado pusiausvyrą, keliu į šonkaulius ir alkūnę prie nosies. Kitas jos smūgis buvo kirtimas į riešą, po kurio sekė žaibiškas griebimas. Vyrui vargstant ir dejuojant, ji stipriai sulenkė riešą atgal, išgirdo spragtelėjimą ir pamatė, kad ginklas nukrito ant grindų. Jis vis dar sunkiai, išsitraukė peilį ir dūrė jai į krūtinę. Kensi viską suspaudė, pajuto, kaip ašmenys perskrodžia kūną virš jos šonkaulių, ir apsisuko, traukdama jį su savimi. Antram smūgiui peilis pajudėjo atgal, bet šį kartą ji buvo pasiruošusi. Ji sugriebė nuimtą ranką, apsisuko po ja ir susuko vyrui už nugaros. Ji negailestingai spaudė, kol jis taip pat sulūžo ir paliko teroristą bejėgį. Ji greitai nuplėšė dvi granatas nuo jo diržo, o vieną įsmeigė į jo kelnių priekį ir į bokserius.
  
  Dahlas žiūrėdamas pastebėjo, kad riksmas drasko jam gerklę. "Neee!"
  
  Kenzi pirštai paleido puolėją.
  
  - Mes to nedarome, tu...
  
  - Ką dabar darysite, - sušnibždėjo Kenzi, - su lūžusiomis rankomis ir viskas? Tu dabar niekam neįskaudinsi, idiote?
  
  Dahlas nežinojo, ar laikytis, ar išsisukti, bėgti ar nerti stačia galva, griebti Kenzi ar šokti priedangos. Pabaigoje sekundės slinko ir niekas nesprogo, išskyrus ypač trumpą Smitho saugiklį.
  
  "Ar tu juokauji?" - riaumojo jis. "Kas per velnias-"
  
  "Netikras", - Kenzi metė puolėją į kraujuojančią Dahlo galvą. "Maniau, kad tos tobulos erelio akys būtų pastebėjusios problemą.
  
  "Aš to nepadariau." Švedas giliai atsiduso. - Po velnių, Kenzai, tu esi pasaulinio lygio sušikta moteris.
  
  "Tiesiog grąžink man mano kataną. Tai mane visada nuramina".
  
  "O taip. Lažinuosi,"
  
  "Ir tu taip sakai, išprotėjęs švedas".
  
  Dahlas nulenkė galvą. Palieskite. Bet po velnių, manau, kad sutikau savo atitikmenį.
  
  Iki to laiko tarp jų buvo SWAT komandos ir surinkti agentai, kurie saugojo Times Square aikštę. Komanda persigrupavo ir kelias minutes atsikvėpė.
  
  - Keturiomis kameromis žemyn, - pasakė Lauren. "Liko tik vienas".
  
  "Manome", - sakė Dahlas. "Geriau neaplenkti savęs. Ir atminkite, ši paskutinė kamera saugo Marshą ir tikriausiai kontroliuoja..." Jis garsiai neištarė žodžio "branduolinė bomba". Ne čia. Tai buvo Manheteno širdis. Kas žinojo, kokie paraboliniai mikrofonai gali būti išmėtyti?
  
  "Puikus darbas, vaikinai", - paprastai pasakė jis. "Ši pragariška diena beveik baigėsi".
  
  Bet iš tikrųjų tai tik prasidėjo.
  
  
  DVIDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Julianas Marshas tikėjo, kad, be jokios abejonės, jis yra laimingiausias žmogus pasaulyje. Priešais jį gulėjo užtaisytas, surištas branduolinis ginklas, pakankamai arti, kad būtų galima liesti, žaisti pagal užgaidą. Jo kairėje buvo susisukusi dieviška, graži moteris, su kuria jis taip pat galėjo žaisti pagal užgaidą. Ir ji, žinoma, žaidė su juo, nors tam tikrą sritį pradėjo šiek tiek skaudėti nuo viso dėmesio. Gal truputį tos plaktos grietinėlės...
  
  Bet tęsiant savo ankstesnį ir svarbiausią minčių srautą - prie lango sėdėjo pasyvi teroristų ląstelė, ir vėl su ja žaidė pagal savo užgaidą. Ir tada buvo Amerikos vyriausybė, besivaikanti uodegomis visame mieste, išsigandusi ir akla bėgdama žaisti...
  
  - Džulianas? Zoja kvėpavo vos per plauką nuo kairiosios ausies. - Ar nori, kad vėl eičiau į pietus?
  
  "Žinoma, bet neįkvėpk niekšelio taip, kaip praeitą kartą. Duok jam šiek tiek pertraukėlės, ar ne?
  
  "O, žinoma".
  
  Kovas leido jai linksmintis ir tada pagalvojo, kas bus toliau. Jau buvo rytas ir terminai artėjo. Jau beveik atėjo laikas, kai jam teko išskleisti dar vieną vienkartinį mobilųjį telefoną ir skambinti į tėvynę su skubiais reikalavimais. Žinoma, jis žinojo, kad tikros "slėptuvės" nebus, bent jau ne pakeitus penkis šimtus milijonų, bet principas buvo tas pats ir gali būti atlikta panašiai. Kovas dėkojo nuodėmės ir neteisybės dievams. Su šiais vaikinais jūsų pusėje, ko nepavyko pasiekti?
  
  Kaip ir visos geros svajonės, ši galiausiai pasibaigs, bet Marshas nusprendė, kad jam patiks, kol tai tęsis.
  
  Glostydamas Zojai galvą ir atsistojęs, jis atsisegė vieną iš savo batų raištelių ir nuėjo prie lango. Dviejų protų atžvilgiu dažnai buvo du skirtingi požiūriai, tačiau abi Marsh asmenybės buvo tikros scenarijui. Kaip kuris nors iš jų galėjo prarasti? Jis buvo paėmęs vieną iš Zojos prezervatyvų ir dabar bandė jį užsidėti ant rankos. Galiausiai pasidavė ir dviem pirštais apsigyveno. Po velnių, tai vis tiek patenkino jo vidinį keistumą.
  
  Kol Maršas galvojo, ką daryti su atsarginiu dirželiu, kameros vadovas atsistojo ir žiūrėjo į jį, tuščiai šypsodamasis. Tai buvo aligatorius arba, kaip Marshas privačiai pavadino - aligatorius - ir nors jis buvo tylus ir akivaizdžiai lėtas, jame buvo tikras pavojaus jausmas. Marshas užsiminė, kad jis tikriausiai buvo vienas iš liemenių nešiotojų. Lombardas. Toks pat vartojimo daiktas kaip ir užsitęsęs šlapinimasis. Maršas garsiai nusijuokė, tinkamu momentu nutraukdamas akių kontaktą su aligatoriumi.
  
  Zoja pasekė jo pėdomis, žiūrėdama pro langą.
  
  "Nieko pamatyti", - sakė Marshas. "Kad tau nepatiktų tyrinėti žmonijos utėlių".
  
  "O, kartais jie gali būti juokingi".
  
  Marčas apžiūrėjo savo skrybėlę, kurią mėgo nešioti kampu. Žinoma, jo nebėra, galbūt net prieš jam atvykstant į Niujorką. Praėjusi savaitė jam prabėgo miglotai. Aligatorius priėjo ir mandagiai paklausė, ar jam ko nors reikia.
  
  "Ne dabar. Bet aš greitai jiems paskambinsiu ir duosiu duomenis, kad jie galėtų pervesti pinigus.
  
  "Ar tu tai padarysi?"
  
  "Taip. Ar aš jums žmonėms nedaviau maršruto? Klausimas buvo retorinis.
  
  "O, šitas mėšlas. Naudojau jį kaip musių naikintuvą.
  
  Marshas galėjo būti ekscentriškas, pamišęs ir vedamas kraujo geismo, tačiau mažesnė jo dalis taip pat buvo protinga, skaičiuojanti ir visapusiškai įsitraukusi. Štai kodėl jis išgyveno taip pat gerai, kaip ir Meksikos tuneliuose. Po akimirkos jis suprato, kad neteisingai įvertino aligatorių ir situaciją. Jis čia nebuvo pagrindinis - jie buvo.
  
  Ir buvo akimirką per vėlu.
  
  Marshas užpuolė aligatorių, tiksliai žinodamas, kur jis paliko ginklą, peilį ir nepanaudotą apsvaiginimo ginklą. Tikėdamasis sėkmės, jis nustebo, kai Gatoras blokavo smūgius ir grąžino vieną iš savo. Marčas tai ramiai priėmė, nekreipdamas dėmesio į skausmą, ir bandė dar kartą. Jis žinojo, kad Zoja spokso į jį, ir stebėjosi, kodėl tinginė kalytė neskubėjo jam į pagalbą.
  
  Aligatorius vėl lengvai atrėmė savo smūgį. Tada Maršas už nugaros išgirdo triukšmą - atsidarančių buto durų garsą. Jis pašoko atgal, nustebęs, kai aligatorius jam leido, ir apsisuko.
  
  Iš jo gerklės išsprūdo šokas.
  
  Į butą įėjo aštuoni vyrai, visi apsirengę juodai, visi nešini krepšiais ir atrodė pikti kaip lapės vištidėje. Maršas spoksojo ir atsisuko į Gatorą, jo akys net ir dabar nelabai patikėjo tuo, ką mato.
  
  "Kas vyksta?"
  
  "Ką? Ar manėte, kad mes visi ramiai sėdėsime, o turtingi vyrai su pasiūtais kostiumais finansuos savo karus? Na, turiu tau naujienų, didysis žmogau. Mes tavęs nebelaukiame. Mes finansuojame savo".
  
  Kovas susvyravo nuo dvigubo smūgio į veidą. Krisdamas atbulai, jis sugriebė Zoją, tikėdamasis, kad ji jį išlaikys, o kai ji to nepadarė, abu nukrito ant grindų. Viso to sukrėtimas privertė jo kūną pervargti, prakaito liaukos ir nervų galūnėlės persitempė, o vienos akies kamputyje prasidėjo erzinantis tikėjimas. Sugrąžino jį į senus blogus laikus, kai jis buvo berniukas ir niekas juo nesirūpino.
  
  Aligatorius vaikščiojo po butą, organizuodamas dvylikos žmonių kamerą. Zoey tapo kuo mažesnė, praktiškai baldu, kai buvo atrasti pistoletai ir kiti kariniai ginklai - granatos, ne vienas RPG, visada patikimas Kalašnikovas, ašarinės dujos, blykstės ir įvairios rankinės raketos su plieniniais antgaliais. Tai šiek tiek erzino.
  
  Marchas išsivalė gerklę, vis dar laikydamasis paskutinių orumo ir savanaudiškumo likučių, užtikrinusių, kad jis buvo didžiausias Šėtono raguotas ožys šiame kambaryje.
  
  - Žiūrėk, - pasakė jis. "Nuimkite nešvarias rankas nuo mano branduolinės bombos. Ar tu bent žinai, kas tai yra, berniuk? Aligatorius. Aligatorius! Turime laikytis termino".
  
  Penktosios kameros lyderis galiausiai metė nešiojamąjį kompiuterį į šalį ir priėjo prie Marsh. Dabar, be paramos ir tikrai be pirštinių, aligatorius buvo kitoks žmogus. - Manai, kad aš tau ką nors skolingas? Paskutinis žodis buvo cypimas. "Mano rankos švarios! Mano batai šaunūs! Bet greitai jie bus padengti krauju ir pelenais!
  
  Kovas greitai sumirksėjo. - Apie ką, po velnių, tu kalbi?
  
  "Mokėjimo nebus. Pinigų neliko! Aš dirbu didžiajam, gerbiamam ir vieninteliam Ramziui, o jie mane vadina Bombų kūrėju. Bet šiandien aš būsiu iniciatorius. Aš duosiu jam gyvybę!
  
  Kovas laukė neišvengiamo cypimo pabaigoje, tačiau šį kartą jo nebuvo. Aligatorius aiškiai paleido jėgos puolimą į galvą, o Marshas vis dar nesuprato, kodėl šie žmonės elgėsi su jo bomba. "Vaikinai, tai mano branduolinė bomba. Aš nusipirkau tai ir atnešiau jums. Laukiame gero apmokėjimo. Dabar būkite geri berniukai ir padėkite atominę bombą ant stalo.
  
  Tik tada, kai aligatorius trenkė jam pakankamai stipriai, kad patrauktų kraują, Maršas iš tikrųjų suprato, kad čia kažkas siaubingai ne taip. Jam pasirodė, kad visi jo praeities veiksmai atvedė jį į šį gyvenimo tašką - kiekvienas teisingas ir neteisingas, kiekvienas geras ir blogas žodis ir komentaras. Visų jo išgyvenimų suma atvedė jį tiesiai į šį kambarį šiuo metu.
  
  - Ką tu darysi su šia bomba? Siaubas nutildė ir sutirštino jo balsą, tarsi jis būtų spaudžiamas per tarką kaip sūris.
  
  "Mes susprogdinsime jūsų branduolinę bombą, kai tik išgirsime iš didžiojo Ramzio.
  
  Marčas atsikvėpė nekvėpuodamas. "Bet tai nužudys milijonus".
  
  "Ir taip prasidės mūsų karas".
  
  "Tai buvo dėl pinigų", - sakė Marshas. "Mokėti. Šiek tiek smagu. Laikydami Jungtinius Amerikos asilus besivaikančius savo uodegą. Kalbama apie finansavimą, o ne apie masines žudynes.
  
  "Tu... tu... nužudytas!" Aligatoriaus fanatiška tirada paaštrėjo aukštyn.
  
  "Na, taip, bet ne tiek daug".
  
  Aligatorius spardė jį tol, kol jis susirietė į nejudantį kamuolį; man skauda šonkaulius, plaučius, stuburą ir kojas. "Laukiame tik naujienų iš Ramzio. Dabar kas nors perduokite man telefoną.
  
  
  Dvidešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Grand Central Terminal viduje pradėjo rikiuotis paskutinės Marsho dėlionės detalės. Drake'as anksčiau to nesuvokė, bet visa tai buvo kažkieno pagrindinio plano dalis, kažkas, kurį, jų manymu, jau neutralizavo. Priešas, kurio jie nesitikėjo, buvo laikas - ir kaip greitai jis prabėgo, sujaukė jų mąstymą.
  
  Kadangi nuovada buvo paskelbta saugia ir joje daugiausia gyvena policijos pareigūnai, Drake'as ir jo komanda gavo galimybę išnagrinėti ketvirtąjį ieškinį, kurį galiausiai rado užklijuotą ant kavinės stalo apačios. Skaičių serija, parašyta dideliu šriftu, buvo neįmanoma suprasti, kas tai gali būti, nebent pavykdavo prisimerkti ant pavadinimo, kuris paprastai buvo parašytas mažiausiu šriftu.
  
  Branduolinio aktyvinimo kodai.
  
  Drake'as netikėdamas primerkė akis, vėl praradęs pusiausvyrą, o paskui mirktelėjo į Aliciją. "Tikrai? Kodėl jis mums tai atsiuntė?
  
  "Manau, kad tai yra sugebėjimas žaisti žaidimą. Jam tai patinka, Dreikai. Kita vertus, jie gali būti netikri.
  
  "Arba pagreičio kodai", - pridūrė May.
  
  "Ar net, - toliau temdė temą Beau, - kodai, kuriuos būtų galima panaudoti paleisti kito tipo paslėptus ginklus.
  
  Prieš paskambindamas Moore'ui, Drake'as akimirką pažvelgė į prancūzą, stebėdamasis, iš kur jam kilo tokios iškreiptos mintys. "Turime naują reikalavimą", - sakė jis. "Išskyrus atvejus, kai atrodo, kad tai yra branduolinių ginklų deaktyvavimo kodų rinkinys.
  
  "Kodėl?" Moore'as buvo šokiruotas. "Ką? Tai neturi prasmės. Ar tai jis tau pasakė?"
  
  Drake'as suprato, kaip juokingai visa tai skambėjo. "Siunčiama dabar." Tegul skafandrai viską sutvarko.
  
  "Gerai. Mes suteiksime jiems deramą patikrinimą.
  
  Po to, kai Dreikas įsidėjo telefoną į kišenę, Alicija nusišypsojo ir ilgai apsidairė. "Mums čia pasisekė", - sakė ji. "Nėra aukų. Ir jokių naujienų iš kovo mėnesio, nepaisant mūsų vėlavimo. Taigi ar manote, kad tai buvo paskutinis reikalavimas?
  
  "Nesu tikras, kaip tai gali būti", - sakė May. "Jis mums pasakė, kad nori pinigų, bet dar nepasakė nei kada, nei kur.
  
  "Taigi, dar bent vienas", - pasakė Dreikas. "Gal du. Turime patikrinti ginklą ir vėl jį užtaisyti. Bet kuriuo atveju, kai visos šios mini bombos sprogo visame mieste, manau, kad mums dar toli iki to.
  
  Jis stebėjosi mažų bombų paskirtimi. Nežudyk ar suluošink. Taip, jie sukėlė siaubą pačiai visuomenės sielai, tačiau, atsižvelgiant į branduolinę bombą Julianą Marshą ir jų sunaikintas kameras, jis negalėjo nepagalvoti, kad galbūt yra kita darbotvarkė. Antrinės bombos blaškė ir erzino. Didžiausią problemą sukėlė keli motociklais važinėjantys žmonės, mėtantys namines fejerverkų bombas Volstryte.
  
  Alicija pastebėjo atokiame kampe paslėptą kioską. "Cukraus mišinys", - sakė ji. "Ar kas nors nori saldainių?"
  
  - Duok man du Snikerius, - atsiduso Dreikas. "Nes šešiasdešimt penki gramai buvo skirti tik 9 dešimtmečiui".
  
  Alicija papurtė galvą. "Tu ir tavo prakeikti saldainiai".
  
  "Kas toliau?" Beau priėjo, ir prancūzas keliais tempimais numalšino kūno skausmą.
  
  "Moore'as turi sustiprinti savo žaidimą", - sakė Drake'as. "Būkite iniciatyvūs. Aš, pavyzdžiui, neketinu visą dieną šokti pagal Marsh melodiją.
  
  - Jis ištemptas, - priminė jam Mai. "Dauguma jo agentų ir policininkų tvarko gatves.
  
  - Žinau, - atsikvėpė Dreikas. "Aš velniškai gerai žinau."
  
  Jis taip pat žinojo, kad Moore'ui negali būti geresnio palaikymo nei Haydenas ir Kinimaka, abu su kreipimais į prezidentą, abu patyrę didžiąją dalį to, ką pasaulis gali jiems mesti. Šią santykinai ramybės akimirką jis įvertino, pagalvojo apie jų problemą ir tada nerimavo dėl kitos komandos - Dahlio komandos.
  
  Šis pamišęs švedų niekšas tikriausiai kovojo su "Marabou" baru, stebėdamas nuogiausias Aleksandro Skarsgos akimirkas.
  
  Dreikas linktelėjo padėką Alicijai, kai ji grįžo ir padavė jam du gabalėlius šokolado. Akimirką komanda tiesiog stovėjo, mąstė, sustingusi. Stengiuosi negalvoti apie tai, kas gali nutikti toliau. Už jų yra kavinė &# 233; stovėjo kaip apleistas senas verslas, jo langai išdaužyti, stalai apvirtę, durys suskilinėjusios ir kabančios nuo vyrių. Net ir dabar komandos kruopščiai šukavo teritoriją, ieškodamos naujų įrenginių.
  
  Dreikas atsisuko į Bo. "Jūs sutikote Marshą, ar ne? Ar tikite, kad jis tai pamatys iki galo?
  
  Prancūzas padarė įmantrų gestą. "Hm, kas žino? Žygis keistas, vieną akimirką atrodo stabilus, o kitą - beprotiškas. Galbūt visa tai buvo apgaulė. Webbas juo nepasitikėjo, bet tai nenuostabu. Manau, kad jei Webbas vis dar domėtųsi Pythia byla, Marshui nebūtų leista net apsimesti, kad dalyvauja šioje byloje.
  
  - Mums reikia jaudintis ne dėl Maršos, - susijaudinęs įsiterpė Mai. "Štai..."
  
  Ir staiga viskas tapo prasminga.
  
  Drake'as tai suprato tuo pačiu metu, suprasdamas asmens, kuriam ji ruošėsi paskambinti, vardą. Jo akys susitiko su jos akimis kaip šilumos ieškančios raketos, bet akimirką negalėjo nieko pasakyti.
  
  as apie tai galvoju. Vertintojas. Iki baisios pabaigos.
  
  - Po velnių, - pasakė Dreikas. "Mums žaidė nuo pat pradžių.
  
  Alicija juos stebėjo. "Paprastai sakyčiau" gauk kambarį, bet..."
  
  "Jis niekada negalėtų patekti į šią šalį", - dejavo Mai. "Ne be mūsų".
  
  - Dabar, - pasakė Dreikas. "Jis yra būtent ten, kur nori būti".
  
  Ir tada suskambo telefonas.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as vos nenumetė šokolado plytelės iš šoko, jis buvo taip pasinėręs į alternatyvų minčių srautą. Kai jis pažvelgė į ekraną ir pamatė nežinomą numerį, jo galvą rikošavo prieštaringų minčių pirotechninis sprogimas.
  
  Ką pasakyti?
  
  Tai tikriausiai Marshas skambino iš savo naujojo vienkartinio mobiliojo telefono. Ar jis turėtų atsispirti norui paaiškinti jam, kad su juo vaidina, kad jis tiesiog buvo apkvailintas pagal didingą schemą? Jie norėjo, kad ląstelės ir branduoliniai ginklai kuo ilgiau išliktų neutralūs. Suteikite kiekvienam dar bent valandą galimybę viską susekti. Tačiau dabar... dabar žaidimas pasikeitė.
  
  Ką daryti?
  
  "Kovas?" - atsakė jis po ketvirto skambėjimo.
  
  Į jį kreipėsi nepažįstamas balsas. "Neee! Tai Gatorrrr!
  
  Drake'as atitraukė telefoną nuo ausies, o kiekvieno žodžio pabaigoje kilęs ūžesys įžeidė jo ausies būgnelius.
  
  "Kas čia? Kur yra Maršas?
  
  "Aš pasakiau - Gatorrrr! Nesąmonė jau šliaužia. Kur jis turėtų būti. Bet aš turiu tau dar vieną reikalavimą, uhhh. Dar vienas, o tada bomba arba sprogs, arba ne. Tai priklauso nuo tavęs!"
  
  "Pašik mane". Drake'ui buvo sunku susikaupti ties žodžiais dėl atsitiktinio šauksmo. - Tau reikia šiek tiek nusiraminti, bičiuli.
  
  "Bėk, triuši, bėk, bėk, bėk. Eikite, susiraskite policijos nuovadą 3 ir 51 kampe ir pažiūrėkite, kokius mėsos gabalus jums palikome ooooo. Jūs suprasite galutinį reikalavimą, kai ten pateksite.
  
  Dreikas suraukė antakius, tyrinėdamas savo atmintį. Šiame adresu yra kažkas labai pažįstamo...
  
  Bet balsas vėl nutraukė jo minčių eigą. "Dabar bėk! Bėk! Kiškiai, bėk ir nežiūrėk atgal! Jis sprogs po minutės ar valandos, rrr! Ir tada prasidės mūsų karas!
  
  "Marsh norėjo tik išpirkos. Pinigai už bombą yra jūsų.
  
  "Mums nereikia tavo pinigų, yyyy! Ar manote, kad nėra organizacijų, net jūsų pačių organizacijų, kurios mums padėtų? Ar manote, kad nėra turtingų žmonių, kurie mums padėtų? Ar manote, kad nėra sąmokslininkų, kurie slapta finansuoja mūsų reikalą? Cha cha, cha ha ha!"
  
  Drake'as norėjo ištiesti ranką ir perplėšti pamišėlio kaklą, bet kadangi jis kol kas to negalėjo padaryti, padarė kitą geriausią dalyką.
  
  Skambutis buvo nutrauktas.
  
  Ir galiausiai jo smegenys apdorojo kiekvieną informacijos dalį. Kiti jau žinojo. Jų veidai buvo balti iš baimės, kūnai įsitempę nuo įtampos.
  
  "Tai mūsų svetainė, ar ne?" Drake'as pasakė. "Kur dabar yra Haydenas, Kinimaka ir Moore'as.
  
  - Ir Ramzis, - pasakė Mai.
  
  Jei bomba būtų sprogusi būtent tą akimirką, komanda nebūtų galėjusi bėgti greičiau.
  
  
  DVIDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas tyrinėjo monitorius. Kai didžioji stoties dalis buvo ištuštėjusi ir net asmeniškai Moore'ui paskirti agentai buvo išsiųsti į gatves padėti, vietinis Tėvynės saugumo centras jautėsi priblokštas ir žlugo. Viso miesto įvykiai šiuo metu buvo svarbesni už Ramzio ir Price'o susijungimą, tačiau Haydenas pastebėjo, kad tarp jų trūksta kontakto, ir susimąstė, ar jie abu tikrai neturi ką pasakyti. Ramzis buvo išmanantis žmogus, kuris turėjo visus atsakymus. Kaina buvo tik dar vienas aferistas, besivaikantis dolerių.
  
  Kinimaka padėjo valdyti monitorius. Hayden papasakojo apie tai, kas įvyko tarp jų anksčiau, kai havajietis patarė negauti informacijos iš abiejų vyrų, ir dabar susimąstė, kokia jos reakcija.
  
  Ar ji buvo teisi? Ar jis buvo apgailėtinas?
  
  Apie ką pagalvoti vėliau.
  
  Prieš ją blykstelėjo vaizdai, visi nutolinti dešimtyse kvadratinių ekranų, nespalvotų ir spalvotų, sparnų lenkimo ir gaisrų, žvilgančių greitosios pagalbos mašinų ir išsigandusių minių scenos. Panika tarp niujorkiečių buvo sumažinta iki absoliutaus minimumo; nors 9-11 d. įvykiai vis dar buvo naujas siaubas jų galvose ir turėjo įtakos kiekvienam sprendimui. Daugeliui žmonių, kurie išgyveno 9-11 metų, nuo tų, kurie tą dieną neėjo į darbą, iki vėluojančių ar tvarkė reikalus, baimė niekada neapleido mintis. Turistai pabėgo iš siaubo, dažnai sulaukdami kito netikėto smūgio. Policija nuoširdžiai pradėjo valyti gatves, o vis irzliems vietiniams neprieštaravo.
  
  Haydenas patikrino laiką... buvo vos 11 val. Vėliau tai buvo jaučiama. Likusios komandos nariai galvojo, jos skrandis griežė iš baimės, kad šiandien jie gali netekti gyvybės. Kodėl, po velnių, mes nuolat tai darome? Diena po dienos, savaitė po savaitės? Kaskart, kai kovojame, šansai tampa mažiau palankūs.
  
  Ir ypač Dahl; Kaip šis žmogus išliko prie to? Su žmona ir dviem vaikais vyras turi turėti Everesto dydžio darbo etiką. Jos pagarba kareiviui niekada nebuvo didesnė.
  
  Kinimaka bakstelėjo vieną iš monitorių. "Galėjo būti blogai".
  
  Haydenas spoksojo į jį. "Kas tai yra... o velnias".
  
  Apstulbusi ji stebėjo, kaip Ramsesas ėmėsi veiksmų, bėga link Price ir trenkė galvą į žemę. Teroristų princas atsistojo virš sunkiai besiverčiančio kūno ir ėmė negailestingai jį spardyti, kiekvienas smūgis sukeldamas agonijos šauksmą. Haydenas vėl dvejojo ir pamatė, kad ant grindų pradėjo plisti kraujo balas.
  
  "Leidžiuosi žemyn."
  
  "Aš irgi eisiu". Kinimaka pradėjo kilti, bet Haydenas sustabdė jį gestu.
  
  "Ne. Tu čia reikalingas".
  
  Nekreipdama dėmesio į žvilgsnius, ji nuskubėjo atgal į rūsį, mostelėjo dviem sargybiniams, stovintiems prieškambaryje, ir atidarė išorines Ramzio kameros duris. Jie atskuba kartu, išsitraukę ginklus.
  
  Kairė Ramzio koja trenkėsi į Price'o skruostą ir sulaužė kaulą.
  
  "Sustabdyti!" Haydenas rėkė iš pykčio. - Tu jį žudai.
  
  - Tau nerūpi, - Ramzis vėl panaudojo ginklą, sulaužydamas Praiso žandikaulį. "Kodėl turėčiau? Jūs verčiate mane dalytis ląstele su šia šiukšle. Ar nori, kad pasikalbėtume? Na, štai kaip vykdoma mano geležinė valia. Galbūt dabar jūs sužinosite".
  
  Haydenas pribėgo prie grotų, įkišęs raktą į spyną. Ramzis atsilaikė, o paskui ėmė lipti ant Price kaukolės ir pečių, tarsi ieškodamas silpnų vietų ir mėgaudamasis procesu. Price nustojo rėkti ir galėjo tik tyliai aimanuoti.
  
  Heidenas plačiai atidarė duris, palaikomas dviejų sargybinių. Ji užpuolė be ceremonijų, smogdama pistoletu Ramsesui už ausies ir nustūmusi jį nuo Roberto Price'o. Tada ji parpuolė ant kelių šalia verkšlenančio vyro.
  
  "Tu gyvas?" Ji tikrai nenorėjo pasirodyti pernelyg susirūpinusi. Tokie kaip jis nerimą laikė silpnybe, kurią galima išnaudoti.
  
  "Skauda?" Ji prisispaudė prie Praiso šonkaulių.
  
  Klyksmas jai pasakė, kad "taip, tai atsitiko".
  
  "Gerai, gerai, nustok verkšlenti. Apsisuk ir leisk man tave pamatyti".
  
  Price sunkiai apsivertė, bet kai tai padarė, Haydenas susiraukė, pamatęs kraujo kaukę, sulaužytus dantis ir suplyšusias lūpas. Ji pamatė, kad jos ausis parausta, o akis taip patinusi, kad gali niekada nebeveikti. Nepaisant geriausių norų, ji susiraukė.
  
  "Šūdas".
  
  Ji patraukė Ramzio link. "Bičiuli, man net nereikia klausti, ar tu išprotėjai, ar ne? Tik beprotis darytų tai, ką darai tu. Priežastis? Motyvas? Tikslas? Abejoju, kad tau tai net atėjo į galvą".
  
  Ji pakėlė Glocką, tikrai nebuvo visiškai pasiruošusi šaudyti. Šalia jos esantys sargybiniai pridengė Ramzią, jei jis ją užpultų.
  
  "Šaudyk", - pasakė Ramzis. "Išgelbėk save nuo skausmo kupino pasaulio".
  
  "Jei tai būtų tavo šalis, tavo namai, tu dabar mane nužudytum, ar ne? Tu viską užbaigtum".
  
  "Ne. Ko smagu žudyti taip greitai? Pirmiausia aš sunaikinčiau tavo orumą apnuogindamas tave ir surišdamas tavo galūnes. Tada atsitiktiniu būdu sulaužyčiau jūsų valią, nesvarbu, kas tą akimirką atrodė teisinga. Tada būčiau sugalvojęs, kaip tave nužudyti ir sugrąžinti, vėl ir vėl, pagaliau nusileidęs, kai šimtąjį kartą maldavai manęs nutraukti tavo gyvenimą.
  
  Haydenas žiūrėjo, matydamas tiesą Ramzio akyse ir negalėdamas susilaikyti nuo drebėjimo. Štai žmogus, nė negalvodamas, susprogdins branduolinę bombą Niujorke. Jos dėmesį taip patraukė Ramzis, kaip ir jos sargybiniai, kad jie nereagavo į dvelkiančius žingsnius ir trūkinėjantį kvėpavimą, sklindantį iš už nugaros.
  
  Ramzio akys sužibėjo. Haydenas žinojo, kad jie buvo apgauti. Ji apsisuko, bet ne pakankamai greitai. Price'as galėjo būti gynybos sekretorius, bet jis taip pat turėjo išskirtinę karinę karjerą ir dabar išgyvena tai, ką prisiminė. Jis abiem rankomis trenkė į sargybinio ištiestą ranką, todėl jo pistoletas trenkėsi į grindis, o po to kumščiu trenkė vyrui į pilvą, sulenkdamas jį per pusę. Tai darydamas jis nukrito, lažindamasis, kad Haydenas ir kitas apsauginis jo nenušaus, keliais būdais lažindamasis dėl savo pozicijos ir nukrito ant ginklo.
  
  Ir šovė po pažastimi, kulka pataikė į akį apstulbusiam apsaugininkui. Haydenas atidėjo savo emocijas ir nukreipė savo Glocką į Price, bet Ramsesas puolė į ją kaip jautis ant traktoriaus, visa jo kūno jėga paralyžiavo ir nuvertė ją nuo kojų. Ramsesas ir Haydenas svirduliavo per kamerą, suteikdami Price'ui galimybę tiksliai pataikyti į antrąjį sargybinį.
  
  Jis tuo pasinaudojo, panaudodamas sumaištį savo naudai. Antrasis sargybinis mirė prieš jį nužudžiusios kulkos aidą. Jo kūnas atsitrenkė į žemę Price kojomis, stebint viena veikiančia sekretorės akimi. Haydenas išlipo iš po didžiulio Ramzio kūno, vis dar laikydamas savo Glocką laukinėmis akimis ir laikydama Price ginklu.
  
  "Kodėl?"
  
  "Džiaugiuosi miręs", - apgailėtinai pasakė Praisas. "Aš noriu mirti".
  
  - Padėti išgelbėti šitą šlamštą? Ji sunkiai suklupo ant grindų.
  
  "Man liko dar viena pjesė", - sumurmėjo Ramsesas.
  
  Haydenas pajuto, kaip dreba žemė po ja, rūsio sienos drebėjo ir mėto skiedinio debesis. Pačios narvo grotos pradėjo drebėti. Perstačiusi rankas ir kelius, ji nusiramino ir žiūrėjo aukštyn žemyn, kairėn ir dešinėn. Haydenas spoksojo į šviesas, kai jos vėl ir vėl mirgėjo.
  
  Kas dabar? Kas po velnių tai...
  
  Bet ji jau žinojo.
  
  Svetainė buvo užpulta ant žemės.
  
  
  DVIDEŠIMT AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas aiktelėjo, kai sienos toliau drebėjo. Ramzis bandė atsikelti, bet aplink jį drebėjo kambarys. Teroristas krito ant kelių. Price su baime stebėjo, kaip keičiasi pats kambario kampas, judėjo ir persitvarko sandūros, kas sekundę išsikraipo šlaitai. Haydenas išvengė krintančio skiedinio gabalo, kai įgriuvo dalis lubų. Nuo stogo kabojo laidai ir ortakiai, kurie siūbavo kaip įvairiaspalvės švytuoklės.
  
  Haydenas nuėjo prie kameros durų, bet Ramsesas buvo pakankamai protingas, kad užstotų jai kelią. Prireikė akimirkos, kol ji suprato, kad vis dar laiko Glocką, ir tuo metu didžioji dalis lubų griuvo, o patys strypai linksėjo į vidų, beveik sugriuvo.
  
  - Manau... tu persistengei, - uždususi tarė Praisas.
  
  "Visa ši prakeikta vieta griūva", - šaukė Haydenas Ramsesui į veidą.
  
  "Dar ne".
  
  Teroristas atsistojo ir puolė link tolimos sienos, aplink jį skraidė ir krito skiedinio debesys, betono ir tinko gabalai. Išorinės durys susmuko ir tada atsidarė. Hayden sugriebė už strypo ir atsitraukė, pasivijo beprotį, o Price svyravo iš paskos. Jų viršuje buvo žmonės. Ramzis galėjo nueiti tik tiek.
  
  Su tokia mintimi Heidenas ieškojo savo telefono, bet vos spėjo neatsilikti nuo Ramseso. Šis žmogus buvo greitas, kietas ir negailestingas. Jis užlipo laiptais, atmetė vieno policininko iššūkį ir sviedė jį galva į Haydeną. Ji sugavo vaikiną, laikė jį ir tuo metu Ramzis jau veržėsi pro viršutines duris.
  
  Haydenas puolė persekioti. Viršutinės durys stovėjo plačiai atidarytos, jų stiklas įskilęs, rėmai suskilę. Iš pradžių iš monitoriaus kambario ji matė tik Moore'ą, kuris pakilo nuo grindų ir siekė ištiesinti kelis iškreiptus ekranus. Kiti buvo atitrūkę nuo švartavimosi vietos, atsiskyrė nuo sienos ir nusileidę sudužo. Kinimaka dabar atsistojo, ekranui nukritus nuo pečių, plaukuose įstrigo stiklas ir plastikas. Kiti du agentai kambaryje bandė susitvarkyti.
  
  "Kas mus užklupo?" Moore'as išbėgo iš kambario, pamatęs Heideną.
  
  - Kur po velnių Ramzis? - rėkė ji. - Ar tu jo nematei?
  
  Mūro burna prasivėrė. "Jis turėtų būti kameros bloke".
  
  Kinimaka nubraukė stiklą ir kitas šiukšles nuo jo pečių. "Aš žiūrėjau... Tada visas pragaras atsilaisvino."
  
  Hayden garsiai keikėsi, kai pastebėjo laiptus į kairę, o po to priekyje esantį balkoną, iš kurio matyti pagrindinis seniūnijos biuras. Iš pastato nebuvo kitos išeities, kaip tik jį kirsti. Ji pribėgo prie turėklų, pagriebė jį ir apžiūrėjo žemiau esantį kambarį. Darbuotojai buvo sumažinti, kaip planavo teroristai, tačiau kai kurios darbo vietos pirmame aukšte buvo užimtos. Tiek vyrai, tiek moterys rinko savo daiktus, tačiau dauguma, tarsi tikėdamiesi užpuolimo, traukė ginklus link pagrindinio įėjimo. Ramzis niekaip negalėjo būti tarp jų.
  
  Kur tada?
  
  Lūkesčiai. Aš stebiu. Tai nebuvo...
  
  "Tai dar ne pabaiga!" - sušuko ji. "Pasitrauk nuo langų!"
  
  Per vėlai. Blitzkrieg prasidėjo didžiuliu sprogimu; sprogo priekiniai langai ir įgriuvo dalis sienos. Visas Haydeno požiūris pasikeitė, stogo linija nukrito. Policijai krintant, nuolaužos sprogo visoje stotyje. Kai kurie pakilo ant kelių arba nušliaužė. Kiti buvo sužeisti arba buvo įstrigę. RPG sušnypštė pro sulaužytą fasadą ir trenkėsi į palydovo pultą, siųsdamas liepsnos stulpus, dūmus ir šiukšles netoliese esančiame rajone. Tada Haydenas pamatė bėgiojančias kojas, nes pasirodė daug kaukėtų vyrų, visi su ginklais pririštais prie pečių. Išsiskleidę į kiekvieną pusę, jie nusitaikė į viską, kas judėjo, o tada, atidžiai apsvarstę, atidengė ugnį. Haydenas, Kinimaka ir Moore'as iškart atsakė į ugnį.
  
  Kulkos pramušė sunaikintą stotį. Haydenas suskaičiavo vienuolika žmonių, kol ją saugojęs medinis balkonas pradėjo skilti į gabalus. Kriauklės praėjo tiesiai. Skeveldros nulūžo ir virto pavojingomis skeveldromis. Haydenas nukrito ant jos iš nugaros ir apsivertė. Jos liemenė patyrė du nedidelius smūgius, o ne nuo kulkų, o stiprus blauzdos apatinės dalies skausmas parodė, kad medinis smaigalys atsitrenkė į apnuogintą mėsą. Kinimaka taip pat aiktelėjo, o Moore'as atsistojo, kad nusivilktų švarką ir nusivalytų nuo peties drožles.
  
  Haydenas nušliaužė atgal į balkoną. Pro tarpus ji stebėjo puolimo grupės veržimąsi į priekį ir išgirdo niurzgimą, kai jie šaukėsi savo vado. Ramzis pabėgo kaip medžioklinis liūtas ir per mažiau nei sekundę pasitraukė iš Haydeno akių. Ji išnaudojo galimybę šaudyti, bet jau žinojo, kad kulka arti nenuskris.
  
  - Šūdas!
  
  Heidenas atsistojo, pažvelgė į Kinimaką ir nubėgo link laiptų. Jie negalėjo leisti teroristų princui pabėgti. Jo žodžiu bomba būtų susprogdinta. Haydenas jautė, kad ilgai nelauks.
  
  "Eik šalin, eik šalin!" - staugė ji Mano. "Turime nedelsiant sugrąžinti Ramsesą!
  
  
  DVIDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Prie pat aikštelės esančioje sankryžoje dažniausiai buvo gausu žmonių, perėja buvo užkimšta pėsčiųjų, o keliai ūžė nuolatiniu pravažiuojančių automobilių ritmu. Aukštuose pastatuose su daugybe langų dažniausiai atsispindėjo ragų garsai ir juokas tarp jų, o tai rodo, kad žmonių sąveika sustiprėjo, tačiau šiandien vaizdas buvo labai kitoks.
  
  Dūmai sukosi per kelią ir pakilo į dangų. Išdaužyti langai mėtėsi pakelėse. Prislopinti balsai šnabždėjo aplink stebulę, kai šoko sukrėsti ir sužeisti žmonės susiprato arba išlindo iš slėptuvės. Iš arti staugė sirenos. Jų pastato 3-iosios alėjos pusė atrodė taip, lyg milžiniška pelė ją supainiotų su pilko sūrio gabalėliu ir iš jo ištrauktų didžiulius kąsnius.
  
  Hayden to nepastebėjo, išbėgo iš stoties, o paskui sulėtino greitį žiūrėdama aplinkui, ar ieško pabėgėlių. Tiesiai į priekį, 51-ąja gatve, bėgo jie vieninteliai - vienuolika juodai apsirengusių vyrų, o virš kitų iškilo neabejotinas Ramzis. Haydenas lėkė per griuvėsiais apibarstytą sankryžą, apsvaigintas nuo ją supančios tylos, tylos riksmo ir banguojančių dulkių debesų, kurie bandė ją apakinti. Aukščiau, tarpuose tarp biurų pastatų stogų - tiesių betoninių stulpelių, žyminčių statmeną kelią, tarsi tinklelio linijos - ryto saulės šviesa sunkiai konkuravo. Prieš pietus saulė gatvėse pasirodydavo retai, kiek anksčiau atsispindėjo pro langus ir apšvietė tik sankryžas, kol pakilo virš galvos ir neberado kelio žemyn tarp pastatų.
  
  Šalia jos atskubėjo ištikimas senas šuo Kinimaka. "Jų yra tik dvylika", - sakė jis. "Moore'as stebi mūsų poziciją. Mes seksime juos, kol sulauksime pastiprinimo, gerai?
  
  "Ramsesas", - pasakė ji. "Tai yra mūsų prioritetas. Mes jį susigrąžinsime bet kokia kaina.
  
  "Hayden", - Kinimaka vos nesusidūrė su stovinčiu furgonu. "Tu to negalvoji. Ramzis viską suplanavo. Ir net jei jis to nepadarė - net jei jo vieta kažkokiu būdu buvo nutekėjusi į penktąją kamerą - dabar tai nesvarbu. Tai bomba, kurią turime rasti".
  
  "Dar viena priežastis sugauti Ramsesą".
  
  "Jis niekada mums nepasakys", - sakė Kinimaka. "Bet galbūt vienas iš jo mokinių tai padarys".
  
  "Kuo ilgiau išlaikysime Ramsesą iš pusiausvyros", - sakė Haydenas. "Tuo didesnę galimybę turi šis miestas išgyventi visa tai".
  
  Jie lenktyniavo šaligatviu, neatsilikdami nuo kelių šešėlių, kuriuos meta daugiaaukščiai pastatai, ir stengėsi nekelti triukšmo. Ramsesas buvo jo būrio centre, davė įsakymus, o dabar Haydenas prisiminė, kad dar turguje jis vadino šiuos vyrus savo "legionieriais". Kiekvienas iš jų buvo mirtinas ir ištikimas savo reikalui, daug žingsnių aukščiau už paprastus samdinius. Iš pradžių dvylika žmonių atskubėjo daug negalvodami, palikdami nedidelį atstumą tarp savęs ir aikštelės, bet po minutės jie ėmė sulėtinti greitį, o du atsigręžė, tikrindami, ar nėra persekiotojų.
  
  Haydenas atidengė ugnį ir piktai lojo iš savo Glocko. Vienas žmogus nukrito, o kiti apsisuko ir šaudė atgal. Du buvę CŽV agentai palindo už betoninio gėlių lovos. Heidenas žvilgtelėjo aplink jo apvalų kraštą, nenorėdamas pamesti priešo iš akių. Ramzis buvo ant žlugimo slenksčio, pridengtas savo žmonių. Dabar ji pamatė, kad Robertas Price'as buvo paliktas likimo valiai, vos galintis stovėti, bet vis tiek gerai elgiasi sumuštam, senstančiam vyrui. Jos dėmesys vėl nukrypo į Ramsesą.
  
  "Jis čia pat, Mano. Baigkime tai. Ar manote, kad jie vis tiek sprogs, jei jis mirs?
  
  "Velnias, aš nežinau. Paėmus jį gyvą būtų buvę geriau. Galbūt galėtume paimti jam išpirką.
  
  "Taip, gerai, pirmiausia turime priartėti pakankamai arti".
  
  Kamera vėl padidino mastelį, šį kartą uždengdama jų pabėgimą. Haydenas bėgiojo nuo gėlių lovos prie gėlių lovos, vijosi juos gatve. Kulkos švilpė tarp dviejų grupių, išdauždamos langus ir pataikydamos į stovinčius automobilius. Eilė išsibarsčiusių geltonų taksi pasiūlė Haydenui geresnę priedangą ir galimybę privažiuoti arčiau, ir ji nedvejodama ja pasinaudojo.
  
  - Eime!
  
  Ji įsėdo į pirmąjį taksi, nuslydo į šoną ir bėgdama prie kito pasinaudojo kitu, paliktu kelio pusėje, kad prisidengtų. Aplink ją sprogo langai, kai kalėjimo prižiūrėtojai bandė juos nuimti, bet dangtis reiškė, kad naujieji Ramzio legionieriai niekada nežinojo, kur jie yra. Vėliau keturi taksi privertė bėgikus slėptis, sulėtindami greitį.
  
  Kinimakio ausinė pradėjo spragsėti. "Pagalba - penkios minutės".
  
  Tačiau net ir tai buvo neaišku.
  
  Vėlgi, ląstelė veikė kaip kompaktiška grupė. Haydenas persekiojo, nes negalėjo saugiai užpildyti tarpo ir taip pat buvo priverstas taupyti amuniciją. Tapo akivaizdu, kad kamera taip pat pradėjo nerimauti dėl pastiprinimo galimybės atvykti, nes jų judesiai tapo siautulingesni, mažiau atsargūs. Haydenas nusitaikė į vieną iš galinių apsaugų ir nepataikė tik todėl, kad jis ėjo pro skulptūrinį medį, kai ji šaudė.
  
  Gryna nesėkmė.
  
  - Mano, - staiga pasakė ji. - Ar vieną iš jų kažkur pametėme?
  
  "Skaičiuokite dar kartą".
  
  Ji galėjo suskaičiuoti tik dešimt skaičių!
  
  Jis pasirodė iš niekur ir stilingai išriedėjo iš po stovinčio automobilio. Pirmasis jo smūgis buvo susijęs su Kinimaki kelio užpakaline dalimi, todėl stambus vyras pasilenkė. Jam spardant dešinė ranka iškėlė nedidelį PPK, dėl kurio jis buvo ne mažiau mirtinas. Hayden numetė Kinimaką į šalį, jos palyginti mažas kūnas buvo toks pat galingas ir energingas kaip bet kurios pasaulinės klasės sportininkės, tačiau net ir tai galėjo tik šiek tiek pajudinti stambų vyrą.
  
  Kulka praskriejo tarp jų, stulbinančiai, gniaužiant kvapą, trumpiausią gryno pragaro akimirką, o tada legionierius vėl pajudėjo. Kitas smūgis buvo susijęs su Haydeno keliu, ir Mano tęsė kritimą, pirmiausia krūtine atsitrenkdamas į tą patį stovintį automobilį, kuriuo slėpėsi jų priešas. Kai jis beviltiškai bando suktis ant kelių, jam pasigirdo niurzgėjimas.
  
  Haydenas pajuto skausmą kelyje ir, dar svarbiau, staigų pusiausvyros praradimą. Ji žinojo daugiau apie Ramzio pabėgimą ir siaubingą bufetą, kuris po to sekėsi, nei apie kovojantį legionierių, ir kiekviena jos prigimtis norėjo greitai tai įveikti. Tačiau šis žmogus buvo kovotojas, tikras kovotojas ir aiškiai norėjo išgyventi.
  
  Jis vėl iššovė pistoletą. Dabar Haydenas džiaugėsi, kad prarado pusiausvyrą, nes buvo ne ten, kur jis tikėjosi. Tačiau kulka suspaudė jos petį. Kinimaka metėsi pistoletu į ranką ir palaidojo jį po raumenų kalnu.
  
  Legionierius akimirksniu jį paliko, matydamas kovos su havajiečiu beprasmybę. Tada jis išsitraukė siaubingą aštuonių colių geležtę ir puolė į Haydeną. Ji nerangiai susisuko, įgaudama vietos, kad išvengtų mirtino smūgio. Kinimaka siūbavo pistoletu, tačiau legionierius tai numatė ir siūbavo daug greičiau, peilis stipriai rėžė havajiečiui į krūtinę, o tai dėl vyro liemenės tapo nereikšminga, bet vis tiek užmetė jį ant pakaušių.
  
  Mainai suteikė Haydenui galimybę, kurios jai reikėjo. Išsitraukusi pistoletą ji spėliojo, ką legionierius darys - apsisuks ir svies peilį ant gudrybės, - todėl nusuko į šoną ir nusuko gaiduką.
  
  Į vyro krūtinę įplyšo trys kulkos, kai peilis atsimušė nuo automobilio durelių ir trenkėsi į grindis, nepadarė jokios žalos.
  
  "Paimk jį Walterį, - pasakė Haydenas Kinimake"ui. - Mums reikės kiekvienos kulkos.
  
  Atsistojusi ji pamatė gatve, už kelių šimtų jardų, skubančią ginkluotų vyrų grupę. Dabar viskas darėsi vis sudėtingiau - žmonių grupės pasirodė ir klajojo gatvėmis, ėjo namo ar tikrino žalą, ar net stovėjo matomoje vietoje ir spustelėjo savo "Android" įrenginius - bet Ramzio galvos vaizdas, pasirodantis kas kelias pėdas, buvo akimirksniu atpažįstamas. .
  
  "Dabar judėk", - pasakė ji ir privertė skaudančias, sumuštas galūnes dirbti viršijant savo galimybes.
  
  Kamera dingo.
  
  "Kas per-"
  
  Kinimaka apėjo automobilį, šokinėjo per variklio dangtį.
  
  "Didelė sporto parduotuvė", - užgniaužęs kvapą tarė havajietis. "Jie įlindo".
  
  "Kelio pabaiga, princai Ramziai", - su panieka Haydenas išspjovė paskutinius du žodžius. "Paskubėk, Mano. Kaip sakiau, mes turime užimti niekšą ir nukreipti jo dėmesį nuo šios branduolinės bombos. Kiekviena minutė, kiekviena sekundė svarbi".
  
  
  TRISDEŠIMT SKYRIUS
  
  
  Kartu jie žengė pro vis dar siūbuojančias priekines sporto parduotuvės duris ir įėjo į platų, tylų jos vidų. Visur, prie kiekvieno praėjimo, buvo vitrinos, lentynos ir drabužių kabyklos. Montuojamas ant atviro karkaso lubų, apšvietimą suteikė žėrinčios plytelės. Haydenas žiūrėjo į atspindinčias baltas grindis ir pamatė dulkėtus pėdsakus, vedančius į parduotuvės širdį. Skubėdama ji patikrino savo parduotuvę ir pasitaisė liemenę. Iš po drabužių kabyklos žvilgčiojantis veidas privertė ją krūpčioti, bet jo bruožuose įsirėžusi baimė suminkštėjo.
  
  "Nesijaudink", - pasakė ji. "Nusileisk ir tylėk".
  
  Jai nereikėjo klausti kelio. Nors jie galėjo sekti purvinais takeliais, priešakyje kilęs triukšmas atskleidė jų taikinių pozicijas. Nuolatinis Kainos dejavimas buvo papildoma nauda. Haydenas paslydo po metaliniu porankiu, pilnu antblauzdžių, ir stumtelėjo pro pliką manekenę su Nike treniruočių uniforma į sporto įrangai skirtą zoną. Štangos laikikliai, svorio padėklai, batutai ir bėgimo takeliai išrikiuoti lygiomis eilėmis. Tiesiog persikėlus į kitą skyrių, ten buvo teroristinė grupė.
  
  Vienas vyras ją pamatė, pakėlė signalizaciją ir atidengė ugnį. Haydenas bėgo sunkiai ir pasviręs, girdėdamas, kaip kulka atsimušė į metalinę irkluotojos ranką vos per kelis colius į kairę. Kinimaka pašoko į šoną, smarkiai nusileisdama ant bėgimo takelio konvejerio sekcijos ir riedėdamas pro tarpą. Haydenas grąžino komplimentą legionieriui, padarydamas skylę sportbačių lentynoje virš galvos.
  
  Vyriškis lėtai atsitraukė, kol jo kolegos išsiskirstė. Haydenas išmetė rožinį sportinį krepšį į orą, kad patikrintų jų skaičių, ir susigūžė, kai keturi atskiri šūviai pataikė stipriai.
  
  - Galbūt pridengia Ramzio pabėgimą, - atsikvėpė Kinimaka.
  
  "Jei mums kada nors prireiktų Torsteno Dalio", - atsikvėpė Haydenas.
  
  "Nori, kad išbandyčiau beprotišką režimą?
  
  Haydenas negalėjo sutramdyti juoko. "Manau, kad tai daugiau gyvenimo būdo pasirinkimas, o ne pavarų keitimas", - sakė ji.
  
  "Kad ir kas tai būtų", - pasakė Kinimaka. "Paskubėkime".
  
  Haydenas sumušė jį, iššokdamas iš priedangos ir greitai atidarydamas ugnį. Viena iš figūrų švokštė ir nukrito ant šono, o likusios nusileido. Haydenas užpuolė juos, palikdamas kliūtis jų kelyje, bet kuo greičiau uždarydamas spragą. Legionieriai atsitraukė, šaudė aukštai ir dingo už lubų siekiančios visų įmanomų prekių ženklų ir spalvų sportbačių lentynos. Haydenas ir Kinimaka atsisėdo kitoje pusėje ir trumpam sustojo.
  
  - Pasiruošę? - Aš paklausiau. Haydenas atsiduso išlaisvindamas iš ginklo nukritusį kameros narį.
  
  "Eik", - pasakė Kinimaka.
  
  Kai jie pakilo, kulkosvaidžio šūvis šiek tiek sutraiškė virš jų galvų esančią mokymo lentyną. Ant jų lijo metalo ir kartono gabalai, drobė ir plastikas. Haydenas pakilo į kraštą, net kai visa konstrukcija siūbavo.
  
  - O... - pradėjo Kinimaka.
  
  - Šūdas! Haydenas baigė ir pašoko.
  
  Visa viršutinė plataus prekystalio pusė sugriuvo, suplyšo į gabalus ir užkrito ant jų. Didžiulė, išsikišusi lentynų siena, išmetė į šalį metalinius statramsčius, kartonines dėžes ir krūvas naujų drobinių batų, kai jie atvyko. Kinimaka pakėlė ranką tarsi gindamasis nuo pastato ir toliau užtikrintai judėjo, tačiau dėl savo masės atsiliko nuo bėgančio Haydeno. Kai ji riedėjo nuo krintančios masės, velkanti koja įsikibusi į metalinę atramą, Kinimaka palaidojo galvą jam po rankomis ir, krisdama ant jo, pasitvirtino.
  
  Haydenas baigė metimą su ginklu rankoje ir atsigręžė. "Mano!"
  
  Tačiau jos problemos tik prasidėjo.
  
  Keturi legionieriai ją užpuolė, atmušdami pistoletą ir sumušę jos kūną šautuvų buožėmis. Haydenas užsidengė, o paskui dar pasisuko. Krepšinio kamuoliukų lentyna apvirto, siųsdama oranžinius kamuoliukus į visas puses. Heidenas pažvelgė per petį, pamatė judančius šešėlius ir apsidairė, ar ieško Glocko.
  
  Pasigirdo šūvis. Ji išgirdo, kad jai šalia galvos į kažką pataikė kulka.
  
  - Sustokite čia, - pasakė balsas.
  
  Haydenas sustingo ir pažvelgė į viršų, kai Ramzio vyrų šešėliai nusileido ant jos.
  
  "Dabar tu su mumis".
  
  
  TRISdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as įsiveržė į sugriautą vietą, šalia jo buvo Alicija. Pirmas judesys, kurį jie pamatė, buvo iš Moore'o, kai jis atsisuko ant viršutinio aukšto balkono ir nukreipė į juos ginklą. Po pusės minutės jo veide pasirodė palengvėjimas.
  
  - Pagaliau, - atsikvėpė jis. "Manau, jūs, vaikinai, atvykote čia pirmi."
  
  "Gavome nedidelį išankstinį įspėjimą", - sakė Drake'as. - Kažkoks klounas, vardu aligatorius?
  
  Mūras atrodė suglumęs ir pakvietė juos lipti į viršų. "Aš niekada apie jį negirdėjau. Ar jis penktosios kameros vadovas?
  
  "Manome, kad taip. Jis yra sušiktas wazzokas, kurio asilas pilnas mėšlo, bet dabar jis yra atsakingas už šią branduolinę bombą.
  
  Moore'as žiūrėjo pramerkęs burną.
  
  Alicia išvertė. "Aligatorius skamba beprotiškiau nei Julianas Marshas išgėręs dešimt galonų kavos, ir būčiau sakęs, kad tai neįmanoma, kol neišgirdau, ką jis turi pasakyti. Taigi, kur yra Haydenas ir kas čia atsitiko?
  
  Moore'as viską išdėstė jiems, komentuodamas Ramseso ir Price'o kovą, o paskui pabėgimą. Drake'as purto galvą dėl stoties būklės ir netinkamo agentų paskirstymo.
  
  "Ar jis galėjo tai suplanuoti? Atvykęs iš tos prakeiktos pilies Peru? Net tada, kai tyrinėjome turgų?
  
  Mai atrodė skeptiškai. "Skamba šiek tiek toli menkai net vienai iš jūsų teorijų.
  
  - Ir tai nesvarbu, - pasakė Alicija. "Tikrai? Aš turiu galvoje, kam tai rūpi? Turime nustoti dujoti save ir pradėti ieškoti.
  
  "Šį kartą", - sakė May. "Sutinku su Tazu. Galbūt paskutinis mylimasis jai suteikė tam tikrą prasmę. Ji grakščiai pažvelgė į Bo.
  
  Dreikas susiraukė, kai Moras pažvelgė į jį, jo akys dabar dar labiau išsiplėtė. Vidaus reikalų ministerijos agentas spoksojo į juos keturis.
  
  "Skamba kaip puikus vakarėlis, vaikinai.
  
  Drake'as gūžtelėjo pečiais. "Kur jie nuėjo? Haydenas ir Kinimaka?
  
  Moore'as parodė. "51 d. Sekė Ramsesą, vienuolika jo pasekėjų ir tą idiotą Price'ą į dūmą. Vos po kelių minučių pamečiau juos iš akių.
  
  Alicija parodė į eilę ekranų. "Ar galite juos rasti?"
  
  "Dauguma kanalų yra išjungti. Ekranai sunaikinti. Šiuo metu mums būtų sunku rasti "Battery Park".
  
  Dreikas priėjo prie sulaužytų balkono turėklų ir apžiūrėjo stotį bei gatvę lauke. Tai buvo keistas pasaulis, kuris stovėjo priešais jį, prieštaraujantis miestui, kurį jis įsivaizduoja, ir vėl jam ant kulnų, bent jau šiandien. Jis žinojo tik vieną būdą padėti šiems žmonėms tapti geresniais.
  
  Saugokite juos.
  
  - Ar turite kitų naujienų? - paklausė Moore'as. "Manau, kad tu kalbėjai su Marsu ir šiuo aligatoriaus vaikinu".
  
  "Tik tai, ką mes tau pasakėme", - pasakė Alicija. "Ar patikrinote išjungimo kodus?
  
  Moore'as parodė į mirksinčią piktogramą, kuri ką tik pradėjo mirksėti viename iš išlikusių ekranų. "Pažiūrėkim".
  
  Drake'as grįžo, kai Beau nuėjo į vandens aušintuvą atsigerti. Moore'as garsiai perskaitė el. laišką, greitai suprato esmę ir patvirtino išjungimo kodų autentiškumą.
  
  - Taigi, - atidžiai perskaitė Muras. "Iš tikrųjų kodai yra košeriniai. Turiu pasakyti, kad tai nuostabu. Kaip manai, ar Maršas žinojo, kad jis bus uzurpuotas?
  
  "Gali būti daugybė priežasčių", - sakė Drake'as. "Saugumas sau. Balansavimas ant slenksčio. Paprastas faktas yra tas, kad vyrui trūksta šešių raundų iki pilno klipo. Jei tas aligatorius neskambėtų taip pretenzingai, dabar jaučiausi saugesnis.
  
  "Mielas?"
  
  - Riešutai? Drake'as bandė. "Nežinau. Haydenas tavo kalba kalba geriau nei aš.
  
  "Anglų". Moore'as linktelėjo. "Mūsų kalba yra anglų".
  
  "Jei jau taip sakai. Bet tai yra geras dalykas, vaikinai. Tikri išjungimo kodai yra geras dalykas.
  
  "Ar suprantate, kad vis tiek galėjome su jais susisiekti, kai mokslininkai nustatė branduolinio užtaiso kilmę? - pasakė Beau grįžęs ir gurkštelėjo iš plastikinio puodelio.
  
  "Um, taip, bet to dar neįvyko. Ir, kiek mes žinome, jie pakeitė kodus arba pridėjo naują trigerį.
  
  Beau sutiko tai lengvai linktelėjusi.
  
  Dreikas pažvelgė į laikrodį. Jie buvo stotyje beveik dešimt minučių ir iš Haydeno ar Dahlo nebuvo nė žodžio. Šiandien dešimt minučių atrodė kaip amžinybė.
  
  - Skambinu Haydenui. Jis išsiėmė mobilųjį telefoną.
  
  - Nesijaudink, - pasakė Mai. "Ar tai ne Kinimaka?"
  
  Dreikas staigiai pasuko ten, kur ji parodė. Neabejotina Mano Kinimakio figūra stabiliai svirduliavo gatve, pasilenkusi, aiškiai kenčianti nuo skausmo, bet atkakliai trypė stoties link. Drake'as nurijo tuziną klausimų ir nuskubėjo tiesiai pas žmogų, kuris galėjo į juos atsakyti. Išėjus į lauką, komanda Mano sugavo griuvėsių pilnoje sankryžoje.
  
  "Kas vyksta, bičiuli?"
  
  Havajiečio palengvėjimą juos sutikus aptemdė kažkoks baisus psichinis skausmas, slypintis tiesiai po paviršiumi. - Jie turi Heideną, - sušnibždėjo jis. "Nuėmėme tris iš jų, bet nepriartėjome prie Ramseso ar Price'o. Ir tada jie mus užpuolė pabaigoje. Ištraukė mane iš žaidimo, o kai išlipau iš po tonos griuvėsių, Haydeno nebeliko.
  
  - Iš kur tu žinai, kad jie ją gavo? - paklausė Beau. - Galbūt ji vis dar persekioja?
  
  "Galbūt buvo sužalotos mano rankos ir kojos", - sakė Kinimaka. "Bet mano ausys girdėjo puikiai. Jie ją nuginklavo ir nutempė. Paskutinis, ką jie pasakė, buvo..." Kinimaka apsunkusia širdimi nurijo seiles, negalėdamas tęsti.
  
  Dreikas pagavo vyro žvilgsnį. "Mes ją išgelbėsime. Mes visada tai darome."
  
  Kinimaka susiraukė. "Ne visada".
  
  - Ką jie jai pasakė? Alicia tvirtino.
  
  Kinimaka pažvelgė į dangų, tarsi ieškodamas įkvėpimo iš saulės šviesos. "Jie pasakė, kad leis jai atidžiau pažvelgti į šią branduolinę bombą. Jie sakė, kad prisegs ją prie nugaros.
  
  
  TRISdešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Thorstenas Dahlas paliko keletą įgulų, kad sutvarkytų Times Square aikštę, ir nuvedė savo komandą į siauros alėjos sukurtus šešėlius. Buvo tylu ir nerūpestinga, puiki vieta svarbiam telefono skambučiui. Pirmiausia jis paskambino Haydenui, bet kai ji neatsiliepė, bandė susisiekti su Drake'u.
  
  "Atstumas yra čia. Kokios naujausios naujienos?
  
  "Mes į šūdas, bičiuli..."
  
  - Vėl iki savo kamuolių? - pertraukė Dahlas. "Kas naujo?"
  
  "Šį kartą ne iki kaklo. Tie pamišę niekšai išsiveržė arba buvo išlaužti iš savo kamerų. Ramzio ir Kainos nebėra. Penktąją kamerą sudaro arba buvo dvylika žmonių. Mano sako, kad jie turi tris.
  
  Dahlas pagavo intonaciją. - Mano kalba?
  
  "Taip bičiuli. Jie sugriebė Haydeną. Jie pasiėmė ją su savimi".
  
  Dahlas užsimerkė.
  
  "Bet mes dar turime šiek tiek laiko." Drake'as išbandė teigiamą pusę. "Jie iš viso to nebūtų ėmę, jei būtų norėję nedelsiant jį susprogdinti".
  
  Jorkiečiai buvo teisūs, turėjo pripažinti Dahlas. Jis klausėsi, kaip Drake'as toliau aiškino, kad Marshas dabar buvo pašalintas iš Tamsos princo vaidmens ir laikinai jį pakeitė vienas, vadinamas aligatoriumi. Tėvynė tiesiog sugebėjo atpažinti šį žmogų kaip Amerikos rėmėją.
  
  "Tikrai?" Dahlas pasakė. "Kam?"
  
  "Beveik viskas, kas gali sukelti anarchiją", - sakė Drake'as. "Jis samdinys, tik šį kartą prarado savitvardą".
  
  "Maniau, kad Ramsesas visada tvarkė savo verslą "namuose".
  
  "Aligatorius yra Niujorko gimtoji. Jis galėtų suteikti neįkainojamų logistikos žinių operacijai.
  
  "Taip, tai prasminga". Dahlas atsiduso ir pavargęs pasitrynė akis. "Taigi, kas toliau? Ar turime Haydeno koordinates?
  
  "Jie paėmė jos fotoaparatą. Jie tikriausiai paėmė bent dalį jos drabužių, nes ant marškinių prisiūta etiketė sako, kad ji yra po stalu Chipotle Mexican Grill, o mes ką tik patvirtinome, kad tai yra nesąmonė. Apsaugos kameros veikia, bet mūsų pusės imtuvai dažniausiai buvo išmušti dėl atakos aikštelėje. Jie sujungia viską, ką gali. Ir jiems tiesiog neužtenka darbo jėgos. Iš čia viskas gali pakrypti labai blogai, drauge.
  
  "Ar galėtų?" - pakartojo Dahlas. "Sakyčiau, mes pralenkėme blogį ir einame blogio gatve, ar ne?
  
  Drake'as trumpam nutilo, tada pasakė: "Tikimės, kad jie ir toliau kels reikalavimus", - sakė jis. "Kiekvienas naujas reikalavimas suteikia mums daugiau laiko.
  
  Dahlui nereikėjo sakyti, kad jie dar nepadarė jokios pažangos. Faktas buvo savaime aiškus. Čia jie priklausė nuo Tėvynės, kad surastų branduolinės bombos vietą, lakstydami kaip iš anksto įspėti kalėdiniai kalakutai, kad Moore'as tiksliai nustatytų vietą, bet visa įmonė žlugo.
  
  "Viskas, ką padarėme, tai neutralizavome keletą vartojimo reikmenų", - sakė jis. "Mes net nepriartėjome prie tikrojo Ramseso plano ir ypač jo galutinio žaidimo.
  
  "Kodėl jūs, vaikinai, nenusileidžiate į stotį? Mes taip pat galime būti kartu, kai ateis kitas lyderis.
  
  "Taip, mes tai padarysime". Dahlas mostelėjo kitiems savo komandos nariams ir nustatė teisingą kryptį, kaip nuvesti juos į 3-iąją aveniu. "Labas, kaip Mano laikosi?"
  
  "Vaikinas stipriai atsitrenkė į sieną su lentynomis. Neklauskite. Bet jis trokšta kovoti, tik laukia, kol kas nors duos jam tikslą.
  
  Dahlas pradėjo bėgti, kai jie baigė pokalbį. Kensi sustojo šalia jo ir linktelėjo. "Blogas žingsnis?"
  
  "Atsižvelgiant į mūsų situaciją, manau, kad galėjo būti blogiau, bet taip, tai buvo blogas pasirinkimas. Jie pagrobė Haydeną. Nuvežė ją ten, kur yra bomba.
  
  "Na, tai puiku! Aš turiu galvoje, ar jūs visi, vaikinai, neturite paslėptų švyturių?
  
  "Mes darome. Ir jie išmetė jį kartu su jos drabužiais".
  
  "Mossad" pateko po tavo oda, - tyliai pasakė Kensi. "Jiems gerai, bet ne man. Privertė mane jaustis kaip priklausantis".
  
  "Tai būtų". Dahlas linktelėjo. "Visi turime jausti, kad patys valdome savo likimą ir kiekvienas sprendimas iš esmės yra laisvas. Tai nėra manipuliacija".
  
  - Šiomis dienomis, - Kensi pirštai susirangė, o paskui sugniaužė kumščius, - jūs manipuliuojate manimi savo pavojuje, - tada ji švelniai nusišypsojo. "Išskyrus tave, mano drauge, tu gali manimi manipuliuoti bet kada ir bet kur.
  
  Dahlas pažvelgė į šalį. Bridget McKenzie buvo nesustabdoma. Moteris žinojo, kad tai vedęs vyras, tėvas, tačiau vis tiek pasidavė pagundai. Žinoma, vienaip ar kitaip, ji čia ilgai neužsibūtų.
  
  Problema išspręsta.
  
  Smithas ir Lauren taip pat bėgiojo kartu, keisdamiesi tyliais komentarais. Yorgi pakilo užpakalyje, pavargęs ir apibarstytas šiukšlėmis, bet žaismingas ryžtas. Dahlas žinojo, kad tai buvo jo pirmoji tikroji įnirtingos, atsitiktinės kovos patirtis, ir manė, kad su tuo susitvarkė gerai. Gatvės blykstelėjo, tada jie pasuko į kairę į 3-iąją alėją, važiuodami link sankryžos su 51-uoju.
  
  Tai buvo keistos kelios minutės Dahlui. Kai kurios miesto sritys liko nepažeistos, o daugelis parduotuvių liko atviros, o žmonės vaikščiojo viduje su nerimu, kiti buvo apleistos, beveik be gyvybės. Kelios gatvės buvo aptvertos riaušių policijos mašinomis ir keturiais ratais varomomis kariuomenės transporto priemonėmis. Kai kurios sritys apėmė gėdą dėl plėšikų. Dažniausiai žmonės, kuriuos jis matė, nesuprato, ką daryti, todėl jis pridėjo savo balsą prie, jo manymu, valdžios ir kvietė juos prisiglausti, kur tik gali.
  
  Ir tada jie atvyko į vietą, kur Drake'as ir kiti laukė, tikėjosi ir planavo išgelbėti Haydeną Jay.
  
  Nuo šios dienos pradžios praėjo vos kelios valandos. Ir dabar jie desperatiškai ieškojo būdo rasti branduolinę bombą. Dahlas žinojo, kad kelio atgal nebus, jis negalėjo pabėgti ar pasislėpti bunkeriuose. SPEAR komanda jame buvo iki galo. Jei miestas šiandien mirs, tai ne dėl herojų, bandančių jį išgelbėti, stokos.
  
  
  TRISDEŠIMT TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas tylėjo, kai Ramsesas vadovavo veiksmui ir reakcijai, primindamas savo vyrams, kurie buvo atsakingi, išbandydami jų absoliutų lojalumą. Nutempę ją iš sporto parduotuvės, jie privertė ją bėgti tarp jų 3-iuoju alėjoje, tada užtruko, kol rado ir išmetė jos mobilųjį telefoną bei nuplėšė neperšaunamą liemenę. Atrodė, kad Ramsesas turėjo šiek tiek žinių apie sekimo įrenginius ir jų vietą, todėl įsakė savo vyrams nuvilkti jos marškinius. Nedidelis prietaisas buvo greitai rastas ir išmestas, o po to grupė tęsė bėgimą, atrodė, visiškai atsitiktiniu maršrutu.
  
  Haydenui susidarė įspūdis, kad taip nėra.
  
  Tai užtruko. Grupė nusimetė didesnius ginklus ir juodus viršutinius drabužius, apačia atidengdama įprastą turistinę uniformą. Staiga jie tapo šviesūs, nekenksmingi, dalis šimtų nerimastingų žmonių, klaidžiojančių miesto gatvėmis. Policijos ir kariuomenės patruliai išrikiavo kai kuriuos maršrutus, tačiau kameros tiesiog pasuko vieną tamsią gatvelę, o paskui kitą, kol išsiaiškino. Haydenui buvo duotas atsarginis švarkas. Tam tikru momentu jie užlipo ant iš anksto paruoštų motociklų ir lėtai išvažiavo iš Manheteno centro.
  
  Bet ne per toli. Hayden iš visų jėgų norėjo, kad žinią kam nors - bet kam - gautų dabar, kai žinojo bombos vietą. Nesvarbu, kad jie galėjo ją nužudyti - svarbu buvo tik tai, kad šie fanatikai būtų sustabdyti.
  
  Dviračiai nuriedėjo alėja, o tada dešimt žmonių - aštuoni likę legionieriai Ramzis ir Praisas - nusekė vienas paskui kitą pro surūdijusias metalines šonines duris. Hayden atsidūrė jų viduryje, karo prizas, ir, nors jau žinojo savo likimą, ji stengėsi pagauti kiekvieną žvilgsnį, kiekvieną krypties pasikeitimą ir kiekvieną šnabždantį žodį.
  
  Už išdaužtų išorinių durų dvokiantis vidinis prieškambaris vedė į betoninius laiptus. Čia vienas iš vyrų atsisuko į Hayden ir prispaudė peilį jai prie gerklės.
  
  - Tyla, - tarė Ramzis neatsisukdamas. - Kol kas nenorėčiau tavęs nužudyti.
  
  Jie pakilo į keturis aukštus ir akimirkai sustojo priešais buto duris. Kai jis atsidarė, grupė susigrūdo viduje ir išbėgo iš koridoriaus kuo greičiau. Ramzis sustojo kambario centre, ištiesęs rankas.
  
  "Ir štai mes esame", - pasakė jis. "Su milijonu pabaigų ir bent viena pradžia. Šio miesto gyventojai paliks šį gyvenimą nežinodami, kad tai yra mūsų naujo kelio, mūsų šventojo karo, pradžia. Tai-"
  
  "Tikrai?" Sausas balsas nutraukė tiradą. - Dalis manęs nori tavimi tikėti, Ramziai, bet kita dalis, blogesnė dalis, mano, kad tu to pilnai.
  
  Haydenas pirmą kartą gerai pažvelgė į Julianą Marshą. Pitas atrodė keistai, iškreiptas, tarsi dalis jo būtų susilanksčiusi į kitą. Jis dėvėjo drabužius, kurie niekada netiktų, nesvarbu, kokie metai ar dabartinė tendencija. Viena akis buvo pajuodusi, kita plačiai atmerkta ir nemirksi, o vienas batas nukrito. Jo dešinėje sėdėjo įspūdinga brunetė, kurios Haydenas neatpažino, bet iš to, kaip jie buvo prispausti vienas prie kito, buvo aišku, kad jie buvo susiję daugiau nei vienu būdu.
  
  Taigi, ne sąjungininkas.
  
  Haydenas su panieka žiūrėjo, kaip Ramsesas sureagavo į Marcho pašaipą. "Tu žinojai?" - paklausė princas teroristas. "Kad mes tave apgavome net nesusipažinę. Dar net nežinojome kvailio, kuris nuneš mūsų amžinąją liepsną į Amerikos širdį, vardą. Netgi tavo paties, Taileris Vebas, tave išdavė.
  
  - Po velnių Vebą, - pasakė Marshas. "Ir tu eik."
  
  Ramzis nusijuokė. "Grįžkime prie to, ką sakiau. Net čia dirbantys žmonės nekenčia šio miesto. Tai per brangu, per daug turistų. Paprasti vyrai ir moterys negali sau leisti čia gyventi ir sunkiai dirbti. Ar galite įsivaizduoti, koks kartumas auga prieš sistemą ir ją toliau remiančius žmones? Mokestis už tiltus ir tunelius imamas. Tu esi niekas, jei neturi pinigų. Godumas, godumas, godumas yra visur. Ir nuo to mane pykina".
  
  Heidenas tylėjo, vis dar skaičiuodamas kitą žingsnį ir vis stebėdamas Marsh reakciją.
  
  Ramzis žengė žingsnį į šalį. "Ir aligatorius, mano senas draugas. Malonu vėl tave matyti."
  
  Haydenas stebėjo, kaip vyras, vardu aligatorius, apkabina savo viršininką. Stengdamasi išlikti maža, tyli ir galbūt nepastebėta, ji skaičiavo, kiek žingsnių reikės pasiekti iki durų. Kol kas per daug. Palauk, tik palauk.
  
  Bet kiek laiko ji galėjo sau tai leisti? Nepaisant Ramseso žodžių, ji susimąstė, ar jis net norėjo išvengti branduolinio sprogimo. Gera žinia ta, kad pareigūnai uždarė oro erdvę, tad vyras neskubėjo.
  
  Robertas Praisas aimanuodamas metėsi ant kėdės. Jis paprašė artimiausio legionieriaus buteliuko aspirino, tačiau į jį buvo kreipiamas dėmesys. Maršas primerkęs akis žiūrėjo į gynybos ministrą.
  
  "Ar aš tave pažįstu?"
  
  Price įsispraudė giliau į pagalvę.
  
  Heidenas žvilgtelėjo po visą likusį kambarį, tik dabar pastebėjo pietų stalą, stovėjusį prie toli uždengto lango.
  
  Po velnių, kas tai yra...?
  
  Ji buvo mažesnė, nei ji įsivaizdavo. Kuprinė buvo didesnė nei standartinio modelio, per didelė, kad tilptų lėktuvo viršutinėje dalyje, tačiau ant didesnio žmogaus nugaros neatrodytų pernelyg nepatogiai.
  
  "Pardaviau tau, March", - pasakė Ramzis. "Tikiuosi, kad atvešite tai į Niujorką. Už tai būsiu amžinai dėkingas. Laikykite tai dovana, kai pasakysiu, kad jums ir jūsų draugui bus leista pajusti viską ryjančią ugnį. Tai geriausia, ką galiu tau pasiūlyti, ir daug geriau nei peilis per gerklę.
  
  Haydenas įsiminė branduolinę bombą - jos dydį, formą ir kuprinės išvaizdą - jei jai jos prireiktų. Ji niekaip negalėjo čia mirti šiandien.
  
  Tada Ramzesas atsisuko į savo vyrus. "Paruošk ją", - pasakė jis. "Ir nepagailėkite Amerikos kalei nė trupučio skausmo".
  
  Haydenas žinojo, kad tai ateis. Jiems nepavyko surišti jos rankų pakeliui čia, ir dabar ji visa tai pasinaudojo. Nuo jos teisės tada priklausė tiek daug dalykų - miesto, tautos, daugumos civilizuoto pasaulio likimas. Vaza dešinėje buvo naudinga, jos kaklas buvo tobulo pločio rankai ir tik tinkamo svorio, kad padarytų žalą. Jis sudužo ant artimiausio vyro šventyklos, dantytos gabalai nukrito ant grindų. Kai jis pakėlė ranką, Haydenas sugriebė ginklą, bet pamačiusi, kad jis patikimai apsivijęs jam ant peties, iškart pasidavė, o sugriebė vamzdį, kad dar labiau išmuštų jį iš pusiausvyros. Ginklai buvo taiklūs, bet Haydenas jų visų nepaisė. Dabar tai buvo grynai "Paskutinio šanso" salonas... nebereikia kovoti už savo gyvybę - labiau kaip kova už miestelio išlikimą. Ir ar tik nelegaliai jos čia atgabeno? Tai jai pasakė, kad šaunamieji ginklai bus niekinami.
  
  Aligatorius priėjo prie jos iš šono, bet Ramzis jį sulaikė. Dar vienas įdomus atradimas. Aligatorius Ramsesui buvo svarbus. Kitą akimirką ji buvo pervargusi ir negalėjo susikaupti už rankų ir kojų, kurios ją smogė. Vieną ar du smūgius atremiau, bet visada būdavo dar vienas. Tai ne televizijos piktadariai - mandagiai laukia, kol vienas nukentės, kad kitas galėtų įsikišti. Ne, šie ją apsupo ir puolė iš karto, tad kad ir kiek ji sustojo ir trenkė, dar du trenkė. Skausmas sprogo daugiau vietų, nei ji galėjo suskaičiuoti, bet ji pasinaudojo savo suklupimu ir paėmė dantytą vazos gabalą ir trenkė dviem vyrams per veidą ir rankas. Jie atsitraukė, nukraujuodami. Ji apsivertė ant poros kojų, todėl jų šeimininkas suklupo. Ji bandė mesti sunkų puodelį į langą, manydama, kad tai patrauks dėmesį, bet prakeiktas daiktas nuskriejo apie pusę metro nuo lango.
  
  Ką Drake'as darytų?
  
  Ji tai žinojo. Būtent tai. Jis kovos iki paskutinio atodūsio. Per kojų mišką ji ieškojo ginklo. Jos akys susitiko su marčios ir moters akimis, tačiau jos tik dar tvirčiau prilipo viena prie kitos, paguodą rasdamos keistame bendraujant. Haydenas spardėsi ir sukosi, džiūgavo už kiekvieną vos nuslopintą riksmą, o paskui rado sofą už savęs. Naudodama tai kaip atramos tašką, ji prisivertė atsistoti.
  
  Jai į veidą trenkėsi kumštis ir žvaigždės sprogo. Hayden papurtė galvą, nuvalydamas kraują, ir smogė atgal, todėl priešininkas pargriuvo. Dar vienas kumštis trenkė jai į galvos šoną, o tada vyras sugriebė ją per juosmenį, nuvertė nuo kojų ir paguldė atgal ant sofos. Haydenas metė jį per nugarą, naudodamas savo paties impulsą. Po sekundės ji vėl atsistojo, nuleista galva, mėtė kumščius į šonkaulius, kaklą, kirkšnį ir kelius, mėtė smūgį po smūgio, spyrį po smūgio.
  
  Ji pamatė, kad Ramzis žengė link jų. "Aštuoni žmonės!" - jis rėkė. "Aštuoni vyrai ir viena maža mergaitė. Kur tavo pasididžiavimas?
  
  - Ten pat, kur ir jų kiaušinėliai, - užgniaužęs kvapą pasakė Haydenas, darydamas jiems žalą, nuovargį, skausmą dėl daugybės smūgių, atlėgęs įniršis. Tai nesitęs amžinai, ir ji neturėjo vilties pabėgti.
  
  Tačiau ji niekada nenustojo stengtis. Niekada nepasidavė. Gyvenimas buvo kasdienis mūšis, nesvarbu, ar jis buvo tiesioginis, ar ne. Kai jėgų išsekdavo iš jos smūgių ir energijai iš galūnių, Hayden vis dar smogė, nors jos smūgių nebepakako.
  
  Vyrai ją pakėlė ant kojų ir nutempė per kambarį. Ji pajuto, kad į ją sugrįžo šiek tiek jėgų ir perbraukė batu per blauzdą, todėl ji ėmė klykti. Rankos suveržė jos raumenis, stumdamos ją link tolimo lango.
  
  Ramzis stovėjo virš stalo, ant kurio gulėjo branduolinis portfelis.
  
  - Toks mažas, - susimąstęs pasakė. "Taip netinkama. Ir vis dėlto toks įsimintinas. Ar sutinki?"
  
  Haydenas išspjovė kraują iš burnos. "Sutinku, kad tu esi beprotiškas šimtmečio darbas".
  
  Ramzis pažvelgė į ją suglumusi. "Darai? Jūs suprantate, kad Julianas Marshas ir Zoe Shears iš The Pythians apsikabina ten, ar ne? O jų lyderis - Webbas - kur jis? Spėju, kad išnaršykite pasaulį ir ieškokite senovės archeologinio lobio. Seku seniai mirusio seniai mirusio aristokrato pėdsaku. Seka savo beprotiškomis pėdomis, kol pasaulis dega. Aš nepriartėjau prie beprotiško šimtmečio darbo, panele Džei.
  
  Ir nors Haydenas viduje pripažino, kad dėl kažko buvo teisus, ji tylėjo. Dienos pabaigoje jų visų turėtų laukti kamera su veltiniu.
  
  "Taigi, kas toliau, ar tau įdomu žinoti? - šypsodamasis jos paklausė Ramzis. "Na, tiesą sakant, ne tiek daug. Mes visi esame ten, kur norime būti. Jūs su branduoline bomba. Aš esu su aligatoriumi, mano bombų ekspertu. Mano žmonės yra mano pusėje. Atominė bomba? Jis beveik pasiruošęs... - nutilo - tapti viena su pasauliu. Ar turėtume pasakyti... po valandos?
  
  Hayden akys ją išdavė.
  
  "O haha. Dabar tau įdomu. Ar tai per daug laiko tau? Taigi dešimt minučių?
  
  - Ne, - atsikvėpė Heidenas. "Tu negali. Prašau. Turi būti kažkas, ko nori. Dėl ko galime susitarti".
  
  Ramzis spoksojo į ją taip, lyg prieš savo valią staiga pasigailėtų. "Šiame kambaryje yra visko, ko noriu, suma. Vadinamojo Pirmojo pasaulio sunaikinimas".
  
  "Kaip sudaryti sandorį su žmonėmis, kurie nori tik tave nužudyti arba mirti bandydami? - garsiai pasakė Haydenas. "Arba sustabdykite juos nesiimdami kraujo praliejimo. Didžiausia naujojo pasaulio dilema.
  
  Ramzis nusijuokė. "Jūs, žmonės, tokie kvaili". Jis nusijuokė. "Atsakymas yra toks: "Neturėtumėte". Nužudyk mus arba garbink mus. Sustabdykite mus arba stebėkite, kaip peržengiame jūsų sienas. Tai yra jūsų vienintelė dilema.
  
  Hayden vėl vargo, kai vyrai nusivilko jos naujus marškinius ir padėjo bombą taip, kad ji būtų pritvirtinta prie jos priekio. Tai buvo aligatorius, kuris atsegė kuprinę ir atjungė kelis laidus iš vidaus. Haydenas buvo tikras, kad jie turėjo būti pritvirtinti prie laikmačio mechanizmo. Net tokie pamišę teroristai nerizikuotų atjungti tikrų sprogstamųjų užtaisų.
  
  Ji tikėjosi.
  
  Aligatorius patraukė laidus ir tada pažvelgė į Ramsesą, laukdamas leidimo tęsti. Milžinas linktelėjo. Vyrai sugriebė Hayden už rankų ir stūmė ją į priekį per stalą, lenkdami jos kūną tol, kol branduolinė bomba prispaudė jos skrandį. Tada jie laikė ją vietoje, o aligatorius apvyniojo laidus iš pradžių aplink nugarą ir krūtinę, tada žemyn tarp kojų ir galiausiai aukštyn, kol jie susitiko jos nugaros apačioje. Haydenas jautė kiekvieną laidų traukimą, kiekvieną kuprinės judesį. Galiausiai jie naudojo vidutinio stiprumo diržus ir lipnią juostą, kad užtikrintų, jog branduolinė bomba tvirtai priliptų prie jos kūno ir kad ji būtų apvyniota. Hayden išbandė savo ryšius ir nustatė, kad ji vos gali pajudėti.
  
  Ramzis atsitraukė pasigrožėti aligatoriaus rankų darbu. "Tobula", - pasakė jis. "Amerikietiškas velnias užėmė idealią poziciją, kad sunaikintų savo šalį. Tai tinkama šventovė, kaip ir šis nuodėmingas miestas, visiems likusiems. Dabar, aligatore, nustatyk laikmatį ir duok mums pakankamai laiko nuvykti į zoologijos sodą.
  
  Haydenas aiktelėjo prie stalo, iš pradžių sukrėstas, o paskui sutrikęs teroristo žodžių. "Prašau. Jūs negalite to padaryti. Tu negali. Mes žinome, kur esate ir ką planuojate veikti. Mes visada galime tave rasti, Ramziai.
  
  - Turite omenyje savo draugus! Aligatorius rėkė jai į ausį, todėl ji šokinėjo ir purtė branduolinį ginklą. "Anglas... Khmannnn! Nesijaudink. Jūs vėl jį pamatysite. Marshas su juo smagiai praleido laiką, bet mes taip pat!
  
  Ramzis pasilenkė prie kitos ausies. "Prisimenu jus visus iš turgaus. Tikiu, kad tu jį sunaikinai, sugadindamas mano reputaciją mažiausiai dvejiems metams. Žinau, kad jūs visi užpuolėte mano pilį, nužudėte mano asmens sargybinį Akatashą, nužudėte mano legionierius ir išvežėte mane grandinėmis. Už Ameriką. Kvailių šalis. Ponas Price'as man sako, kad jūs visi esate komandos dalis, bet ne tik. Jūs vadinate save šeima. Na, ar nedera, kad pačioje pabaigoje esate visi kartu?
  
  - Po velnių, - įkvėpė Heidenas į kuprinės viršutinę dalį. "Tu. Asilas".
  
  "O ne. Tai jūs ir jūsų šeima iš tikrųjų suklydote. Tik prisimink - Ramzis tai padarė. Ir net tai nėra mano galutinis žaidimas. Mano patikimumas dar įspūdingesnis. Bet žinokite, kad aš būsiu saugioje vietoje, juoksiuosi, o Amerika ir kiti jos vakarietiški bičiuliai sprogs.
  
  Jis pasilenkė taip, kad kūnas suspaudė ir ją, ir kuprinių turinį. "Dabar laikas jūsų paskutiniam apsilankymui zoologijos sode. Suteiksiu Metui Drake'ui garbę tave surasti, - sušnibždėjo jis. "Kai sprogs bomba".
  
  Haydenas išgirdo žodžius, juose slypinčias pasekmes, bet susimąstė, koks tikras veiksmas būtų įspūdingesnis už tai, ką jis jau buvo suplanavęs.
  
  
  TRISDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Haydenas paslydo ir įlėkė į mažo sunkvežimio galą. Legionieriai paguldė ją, vis dar pririštą prie bombos, už savęs prie kojų, kai jie užėmė suolus iš abiejų pusių. Sunkiausia visos kelionės dalis buvo ją ištraukti iš daugiabučio. Legionieriai negaišo laiko bandydami ją užmaskuoti; jie pastūmė ją kur norėjo ir nuėjo su pasiruošę ginklais. Kiekvienas, kuris juos pamatys, bus nužudytas. Jų laimei, atrodė, kad dauguma žmonių atsižvelgė į įspėjimus ir liko namuose prie televizoriaus ar nešiojamojo kompiuterio. Ramsesas įsitikino, kad Haydenas pamatė, kaip sunkvežimis privažiuoja prie kelio šalia tamsios alėjos ir visą laiką šypsojosi.
  
  Juodos spalvos su specialiųjų pajėgų ženklais.
  
  Kas juos sustabdytų? Tardyti juos? Galbūt laikui bėgant. Tačiau tai ir buvo viso to, kas iki šiol įvyko, esmė. Kiekvienos plano dalies greitis ir vykdymas išbandė Amerikos atsaką į savo ribas. Reakcijų buvo tikimasi, o tikroji problema buvo ta, kad teroristams tiesiog nerūpėjo. Vienintelis jų tikslas buvo tautos mirtis.
  
  Jie 57-ąja gatve patraukė į rytus, vengdami patrulių ir kordonų, kur galėjo. Ten buvo griuvėsių, keistas apleistas automobilis ir būriai stebėtojų, bet pats aligatorius buvo vietinis niujorkietis ir žinojo visus tylesnius, atrodytų, nevaisingus maršrutus. Padėjo miesto elektros tiekimo sistema, leidžianti vairuotojui nesunkiai grįžti į iš anksto suplanuotą maršrutą. Jie veikė lėtai, atsargiai, žinodami, kad amerikiečiai vis dar reaguoja, vis dar laukia, ir tik po kelių valandų suprato, kad bomba jau gali būti.
  
  Haydenas žinojo, kad net ir dabar Baltųjų rūmų pareigūnai rekomenduotų būti atsargiems, visiškai negalėdami susitaikyti su tuo, kad buvo pažeistos jų ribos. Atsirastų ir kitų, kurie bandytų pasinaudoti situacija. Dar labiau atsikratykime "Dodge" ir sukaustykime mokesčių mokėtojus. Tačiau ji pažinojo Coburną ir tikėjosi, kad artimiausi jo patarėjai yra tokie pat patikimi ir nuovokūs kaip ir jis.
  
  Kelionė ją paliko mėlynėmis. Legionieriai ją palaikė kojomis. Dėl staigių sustojimų ir didelių duobių ją pykino. Kuprinė judėjo po ja, jos kietas vidus visada kėlė nerimą. Hayden žinojo, kad Ramsesas to norėjo - kad paskutinės jos akimirkos būtų kupinos siaubo, kai laikmatis tiksi žemyn.
  
  Praėjo mažiau nei pusvalandis. Keliai buvo tylūs, jei ne tušti. Haydenas negalėjo tiksliai pasakyti. Dar vienas naujas jo plano posūkis Ramsesas įsakė Gatoriui pririšti Marshą ir Shearsą prie bombos kartu su Haydenu. Jiedu skundėsi, kovojo ir net pradėjo rėkti, todėl aligatorius užklijavo jiems burną ir nosį lipnia juosta, sėdėjo tol, kol nusiramino, o tada leido šnervėms įsiurbti šiek tiek oro. Tada Marsh ir Shears pradėjo verkti beveik vieningai. Galbūt jie svajojo apie išsivadavimą. Maršas svirduliavo kaip naujagimis, o Shearsas uostė kaip berniukas, sergantis vyrišku gripu. Už bausmę jiems abiem - ir, deja, Haydenui - Ramsesas pririšo juos nuogus prie branduolinės bombos, o tai sukėlė įvairiausių problemų, iškraipymų ir dar daugiau uostymo. Haydenas tai gerai suvokė, įsivaizduodamas, kokį Lovecrafto siaubą jie dabar gali priminti, ir domėjosi, kaip po velnių jie išgyvens zoologijos sodą.
  
  - Baigsime viduje, - Aligatorius kritiškai pažvelgė į masę. "Daugiausia penkios minutės".
  
  Haydenas pastebėjo, kad bombų gamintojas gerai kalbėjo bendraudamas su savo viršininku. Galbūt dėl nerimo jo balsas staiga pakilo. Galbūt jaudulys. Ji atkreipė dėmesį, kai sunkvežimis sustojo, o vairuotojas kelias minutes paleido variklį. Ramsesas išlipo iš taksi, o Haydenas pasiūlė, kad jie galėtų būti prie įėjimo į zoologijos sodą.
  
  Paskutinis šansas.
  
  Ji beviltiškai kovojo, bandydama siūbuoti iš vienos pusės į kitą ir nubraukti lipnią juostelę nuo burnos. Marsh ir Shears aimanavo, o legionieriai užlipo ant jos batais, todėl buvo sunku judėti, bet Haydenas priešinosi. Tereikėjo keisto ūžesio, netinkamo klibėjimo, ir vėliavos bus iškeltos.
  
  Vienas iš legionierių keikėsi ir peršoko ją, dar labiau prispaudęs ją prie branduolinio užtaiso ir transporto priemonės galo. Ji dejavo į lipnią juostą. Jo rankos apsivijo jos kūną, neleisdamos jai judėti, o kai Ramzis grįžo, ji negalėjo kvėpuoti.
  
  Nedideliam variklio ūžesiui sunkvežimis vėl pajudėjo į priekį. Automobilis važiavo lėtai, o legionierius išvažiavo. Hayden giliai įkvėpė, prakeikdama savo sėkmę ir visų aplinkinių veidus. Netrukus automobilis sustojo, o vairuotojas išjungė variklį. Stojo tyla, kai Ramsesas, dabar apsirengęs elementaria specialiųjų pajėgų uniforma, kišo galvą į galinę sėdynę.
  
  "Tikslas pasiektas", - aistringai pasakė jis. "Palauk mano signalo ir būk pasiruošęs nešti juos tarp jūsų".
  
  Bejėgis Haydenas tegalėjo kvėpuoti, kai penki legionieriai stovėjo aplink keistą pluoštą ir ruošėsi jį pakelti. Ramzis pasibeldė į duris, viskas buvo aišku, vienas vyras jas atidarė. Tada legionieriai pakėlė ryšulį į orą, išnešė iš furgono ir nuvedė medžiais apsodintu taku. Haydenas sumirksėjo, kai dienos šviesa pažvelgė į akis, tada pagavo žvilgsnį, kur ji yra.
  
  Virš galvos driekėsi storais mūriniais stulpais paremtas medinis baldakimas, apsuptas žalumos. Gerai įrengtas ir asfaltuotas saulės gaudyklė šiuo metu buvo apleista, kaip Haydenas tikėjosi, kad bus likusios zoologijos sodo dalys. Keli drąsūs turistai galėjo pasinaudoti retai apgyvendintais lankytinais objektais, tačiau Haydenas abejojo, ar artimiausias kelias valandas zoologijos sodui bus leista įleisti bet ką. Greičiausiai Ramsesas įtikino zoologijos sodo apsaugą, kad specialiosios pajėgos turi užtikrinti visišką teritorijos saugumą. Jie buvo nešami taku, išklotu arkomis ir kabančiomis žaluma, kol juos sustabdė šoninės durys. Aligatorius pateko į vidų jėga, o tada jie atsidūrė patalpoje aukštomis lubomis, kurias sudarė mediniai takai, tilteliai ir daug medžių, kurie padėjo susidoroti su drėgna atmosfera.
  
  - Atogrąžų zona, - linktelėjo Ramzis. "Dabar, aligatore, paimk pakuotę ir padėkite ją toliau į krūmą. Mums nereikia ankstyvų atsitiktinių stebėjimų.
  
  Hayden ir likusi jos nesaugi kompanija atsidūrė ant medinių grindų. Aligatorius pakoregavo keletą dirželių, pridėjo daugiau lipnios juostos, kad būtų stabilumas, o tada slampinėjo su papildomos vielos ritiniu, kol paskelbė, kad detonatorius saugiai apvyniotas aplink kalinius.
  
  - O sukamasis jungiklis? - paklausė Ramzis.
  
  "Ar tikrai norite tai pridėti?" - paklausė aligatorius. "Marsh ir Shears gali tai pradėti anksti".
  
  Ramzis susimąstęs linktelėjo vyriškiui. "Tu teisus". Jis pritūpė prie paketo, kuprinė gulėjo ant grindų, Haydenas buvo pririštas tiesiai ant viršaus, o paskui Marshas ir Zoey ant jos. Ramzio akys buvo lygiai su Džuliano Maršo galva.
  
  "Pridėsime jautrumo jungiklį", - tyliai pasakė jis. "Besisukantis įtaisas, kurį pakėlus ar padarius kokius nors didelius judesius bomba sprogsta. Patariu likti vietoje ir palaukti, kol atvyks panelės J komandos draugai. Nesijaudink, tai truks neilgai".
  
  Jo žodžiai nuvilnijo Haydeno kūną. "Kiek ilgai?" jai pavyko iškvėpti.
  
  "Laikmatis bus nustatytas vienai valandai", - sakė Ramsesas. "Tiesiog tiek laiko, kad Alligatoras ir aš galėtume patekti į saugią vietą. Mano vyrai liks su bomba - paskutinė staigmena tavo draugams, jei jiems pavyks tave surasti.
  
  Jei?
  
  Ramzis atsistojo ir paskutinį kartą pažvelgė į savo paruoštą pakuotę, į žmogaus kūną ir po juo tvyrančią ugnies audrą, į baisią jų veidų išraišką ir galią, kurią jis parodė jiems visiems.
  
  Hayden užsimerkė, dabar nebegalėjo pajudėti, baisus spaudimas spaudė jos krūtinę į nenumaldomą bombą ir apsunkino kvėpavimą. Tai gali būti paskutinės jos akimirkos, ir ji nieko negalėjo padaryti, išgirdusi aligatoriaus džiūgavimą dėl jautrumo jungiklio nustatymo, bet ji būtų prakeikta, jei ketintų praleisti jas atogrąžų zonoje Niujorko Centrinio parko zoologijos sode. Vietoj to ji būtų nugabenta į geriausius savo gyvenimo laikus, į Manos ir jų laiką Havajuose, į Diamond Head takus, Šiaurės paplūdimio banglentę ir vulkaninius Maui kalnus. Restoranas ant veikiančio ugnikalnio. Vieta virš debesų. Raudonas purvas už kelių. Mirgančios šviesos palei Kapiolani ir paplūdimys visų paplūdimių gale, putojantis po sklindančiomis raudonomis sutemų ir nerūpestingumo šviesomis, vienintelė tikra vieta pasaulyje, kur ji galėjo pabėgti nuo visų gyvenimo stresų ir rūpesčių.
  
  Dabar Haidenas nuėjo ten, laikrodis tiksėjo.
  
  
  TRISDEŠIMT PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as laukė policijos nuovadoje, jausdamasis visiškai bejėgis, nes jie pakabino kiekvieną patarimą, kiekvieną pastebėjimą, kiekvieną menkiausią užuominą apie Ramsesą, Heideną ar branduolinę bombą. Tiesa ta, kad Niujorkas buvo per didelis, kad būtų galima aprėpti per kelias valandas, o telefonai suskambo. Jo gyventojų buvo per daug, o lankytojų - per daug. Kariuomenei gali prireikti dešimties minučių, kad pasiektų Baltuosius rūmus, bet, nepaisant visų sargybinių ir saugumo priemonių, kiek laiko užtruks apieškoti šią palyginti mažą vietą? Dabar, pagalvojo Drake'as, nuneškite šį scenarijų į Niujorką ir ką gausite? Tai buvo retas incidentas, kai saugumo pajėgos sučiupo teroristus, kurie iš tikrųjų įvykdė savo žiaurumą. Realiame pasaulyje teroristai buvo persekiojami ir sekami po riaušių.
  
  Dahlas pagaliau atvyko, atrodė sutrikęs ir pavargęs visame pasaulyje, o už jo liko likusi SPEAR komanda. Kenzi nepaaiškinamai pradėjo dairytis ir paklausė, kur yra įrodymų saugykla. Dahlas tiesiog pavartė į ją akis ir pasakė: "Paleisk ją, kitaip ji niekada nebus patenkinta". Likę komandos nariai būriavosi aplinkui ir klausėsi, ką Drake'as turi pasakyti, o tai, išskyrus nerimą dėl Haydeno, nebuvo daug.
  
  Moore'as supaprastino reikalą. "Žmonės žino apie terorizmo grėsmę miestui. Mes negalime evakuotis, nors nesustabdome tų, kurie bando išvykti. Kas atsitiks, jei bomba sprogs? Nežinau, bet dabar ne mums galvoti apie abipusius kaltinimus. Mūsų sistemos neveikia, bet kitos agentūros ir svetainės turi prieigą prie kitų kanalų. Kalbėdami mes juos lyginame. Dauguma sistemų veikia. Niujorko gatvės yra ramios, bet vis dar judrios, palyginti su daugeliu miestų. Keliai taip pat".
  
  - Bet dar nieko? - nustebęs paklausė Smitas.
  
  Moore'as atsiduso. "Mano drauge, mes atsiliepiame į šimtus skambučių per minutę. Mes susiduriame su kiekvienu psichoterapeutu, kiekvienu pokštininku ir kiekvienu visiškai išsigandusiu geru miesto piliečiu. Oro erdvė uždaryta visiems, išskyrus mus. Ketinome išjungti "Wi-Fi", internetą ir net telefono linijas, tačiau supraskite, kad šioje gatvėje pailsėsime taip pat, kaip ir nuo gatvės policininko, FTB agento ar, labiau tikėtina, visuomenės narys".
  
  "Po priedanga?" - paklausė Dahlas.
  
  "Kiek mes žinome, neliko nė vienos kameros. Galime tik manyti, kad dabar Ramsesą sauganti ląstelė buvo įdarbinta nacionaliniu ir vietos lygiu. Mes netikime, kad mūsų slaptieji agentai gali padėti, bet jie tiria visas įmanomas galimybes.
  
  "Tai kur tai palieka mus?" - paklausė Lauren. "Negalime rasti fotoaparato, Ramses, Price ar Hayden. Branduolinės bombos neradome", - ji tyrinėjo kiekvieną veidą, vis dar širdyje civilis, užaugęs sindikuotų laidų metu, kur visos dėlionės detalės susidėliojo į finalinį veiksmą.
  
  "Dažniausiai tai daro arbatpinigiai", - sakė Moore'as. "Kažkas kažką pamato ir tai sukelia. Ar žinote, kaip čia vadinama karštųjų patarimų serija? Du bilietai į dangų po senosios Eddie Money dainos.
  
  "Taigi, ar laukiame skambučio?
  
  Dreikas išvedė Lauren į balkoną. Vaizdas apačioje buvo siautulingas, kai keli gyvi policininkai ir agentai kovojo su šoku, kai jie rinko kelią per griuvėsius ir stiklo šukes, atsiliepdami į skambučius ir daužydami raktus, kai kurie su kruvinais tvarsčiais apsivijo rankas ir galvas, kiti su kojomis. aukštyn, grimasomis iš skausmo.
  
  "Turime ten nusileisti", - pasakė Lauren. "Padėk jiems."
  
  Dreikas linktelėjo. "Jie kaunasi pralaimėjusį mūšį ir tai net nebėra centras. Šie vaikinai tiesiog atsisakė išvykti. Tai jiems reiškia daugiau nei kelionė į ligoninę. Taip elgiasi geri policininkai ir visuomenė tai retai pamato. Spauda vėl ir vėl pateikia tik blogas naujienas, nuspalvindamas bendrą nuomonę. Sakau, kad ir mes jiems padėsime".
  
  Jie patraukė link lifto, o tada Drake'as apsisuko, nustebęs pamatęs visą komandą už jo. "Ką?" - jis paklausė. "Aš neturiu pinigų".
  
  Alicija pavargusi nusišypsojo. Net Beau sugebėjo nusišypsoti. SPEAR komanda šiandien pati patyrė daug, bet vis tiek buvo stipri, pasirengusi daugiau. Drake'as matė daug mėlynių ir kitų gerai paslėptų žaizdų.
  
  "Kodėl jums, vaikinai, nepasikraunant? Ir pasiimkite su savimi papildomų amunicijos. Kai pagaliau baigsime tai, mums bus sunku.
  
  "Aš tai išsiaiškinsiu", - pasakė Kinimaka. "Tai atitrauks dėmesį".
  
  "Ir aš padėsiu", - pasakė Yorgi. "Man sunku net suprasti Drake'o akcentą, todėl jis būtų prarastas su amerikietišku akcentu.
  
  Dahlas nusijuokė prisėdęs prie Dreiko prie lifto. "Mano draugas rusas, tu turi tai visiškai atgal".
  
  Drake'as trenkė švedui, sukeldamas daugiau mėlynių, ir liftu nusileido į pirmą aukštą. Tada SPEAR komanda įsikišo kur galėjo - atsiliepė į naujus skambučius ir įrašinėjo informaciją, apklausė gyventojus ir užduodavo klausimus, o su avarine situacija nesusijusius skambučius nukreipė į kitas priskirtas stotis. Ir nors jie žinojo, kad jų reikia ir jiems padėjo, nė vienas iš jų nebuvo tuo patenkintas vien dėl to, kad Haydenas vis dar buvo dingęs, o Ramsesas liko laisvėje. Iki šiol jis juos nugalėjo.
  
  Kokių dar gudrybių jis sugalvojo?
  
  Drake'as persiuntė skambutį dėl dingusio giminaičio ir išsiuntė kitą dėl nelygaus dangos. Komutatorius liko aktyvus, o Moore'as vis dar tikėjosi arbatpinigių, savo bilieto į dangų. Tačiau netrukus Drake'ui tapo aišku, kad laikas bėga greičiau nei pienas, išsiliejantis iš sulūžusio indo. Vienintelis dalykas, kuris jį išlaikė, buvo tai, kad jis tikėjosi, kad Ramsesas paskambins bent kartą. Šis žmogus vis dar rodė save. Drake'as abejojo, kad būtų paspaudęs mygtuką bent jau nebandęs būti šiek tiek teatrališkesnis.
  
  Policija valdė stotį, tačiau komanda padėjo sėdėti prie stalų ir perduoti žinutes. Dahlas nuėjo išsivirti kavos. Drake'as prisėdo prie jo priešais virdulį, jausdamasis labai bejėgis ir ne vietoje, kol jie laukė informacijos.
  
  "Pakalbėkime apie pirmąjį", - pasakė Drake'as. - Ar tau taip kada nors nutiko anksčiau?
  
  "Ne. Suprantu, kaip Ramsesui pavyko slėptis visus šiuos metus. Ir aš spėju, kad įrenginys nesukuria spinduliuotės parašo, nes jie dar jo neaptiko. Žmogus, kuris perpakavo tą bombą, tikrai žinojo, ką daro. Spėju, kad tai buvę JAV kariškiai.
  
  "Bet kodėl? Yra daug žmonių, kurie gali apsaugoti nuo radiacijos.
  
  "Tai galioja ir kitiems dalykams. Vietos pažinimas. Jo suburta slapta komanda. Pažymėk mano žodžius, senasis Dreikai, tai buvę SEAL. Speciali operacija".
  
  Drake'as įpylė vandens, o Dahlas šaukštu dėjo granules. "Padaryk tai stiprus. Tiesą sakant, ar jūs net žinote, kas tai yra? Ar "Instant" jau pasiekė Šiaurės ašigalį?
  
  Dahlas atsiduso. "Tirpi kava yra velnio darbas. Ir aš niekada nebuvau Šiaurės ašigalyje".
  
  Alicija išslydo pro praviras kambario duris. "Kas tai buvo? Kažką girdėjau apie stulpą ir tiesiog žinojau, kad ant jo yra mano vardas.
  
  Drake'as negalėjo nuslėpti šypsenos. - Kaip tau sekasi, Alicia?
  
  "Skauda kojas. Man skauda galvą. Širdies skausmas. Išskyrus tai, man viskas gerai."
  
  "Turiu omeny-"
  
  X-Ambassadorių skambutis užgožė kitus jo žodžius, nuskambėjusius iš mobiliojo telefono garsiakalbio. Vis dar laikydamas virdulį, jis pritraukė prietaisą prie smakro.
  
  "Sveiki?"
  
  - Ar prisimeni mane?
  
  Dreikas uždėjo virdulį tokia jėga, kad neseniai užviręs vanduo aptaškė jo ranką. Jis niekada nepastebėjo.
  
  - Kur tu esi, niekšeli?
  
  "Dabar. Ar jūsų pirmasis klausimas neturėtų būti "kur yra branduoliniai ginklai" arba "kaip greitai aš sprogsiu"? Per liniją nuvilnijo giliai nustebęs riaumojimas.
  
  "Ramsesas", - pasakė Drake'as, prisimindamas įjungti garsiakalbį. "Kodėl neperėjus tiesiai į reikalą?"
  
  "O, kas čia tokio juokingo? Ir tu man nesakai ką daryti. Aš esu princas, karalysčių savininkas. Aš valdžiau daug metų ir valdysiu dar daug metų. Ilgai po to, kai tapsite traškūs. Pagalvok apie tai".
  
  "Taigi ar turite dar kokių nors lankų, kuriuos galėtume peršokti?"
  
  "Tai buvau ne aš. Tai buvo Julianas Marshas. Šis žmogus švelniai tariant yra pamišęs, todėl aš susisiekiau su jūsų agentu Džejumi.
  
  Drake'as pašiurpo žvilgtelėdamas į Dalį. - Jai viskas gerai?
  
  "Dabar. Nors jis atrodo šiek tiek kietas ir skausmingas. Ji stengiasi išlikti visiškai rami.
  
  Drake'o skrandį sukaustė nuojauta. "Ir kodėl taip yra?"
  
  "Taigi, žinoma, tai nepažeis judesio jutiklio."
  
  Dieve mano, pagalvojo Dreikas. "Tu niekšelis. Ar pririšai ją prie bombos?
  
  - Ji yra bomba, mano drauge.
  
  "Kur tai yra?"
  
  "Mes ten pateksime. Bet kadangi jūs ir jūsų draugai mėgaujatės geru bėgimu, o jūs jau apšilote, pagalvojau, kodėl nesuteikus jums šanso? Tikiuosi, jums patinka mįslės".
  
  "Tai beprotybė. Tu esi išprotėjęs, žaidi su tiek daug gyvybių. Galvosūkiai? Išspręsk už mane, asile. Kas šlapinsis ant tavo kūno, kai jį padegsiu?
  
  Ramzis akimirką tylėjo, tarsi susimąstė. "Taigi pirštinės tikrai nuimtos. Tai yra gerai. Tikrai turiu vietų, kur eiti, dalyvauti susirinkimuose, daryti įtaką tautoms. Taigi klausyk...
  
  - Labai tikiuosi, kad lauksite, - pertraukė Dreikas ir greitai pažvejojo. - Kai mes ten atvyksime.
  
  "Deja, ne. Čia mes atsisveikiname. Kaip tikriausiai žinai, aš naudojuosi tavimi, kad pabėgčiau. Taigi, kaip jūs sakote, ačiū už tai.
  
  "Uh-"
  
  "Taip taip. Išdulkink mane, mano tėvus ir visus mano brolius. Bet jūs ir šis miestas baigsis sužlugdyti. Ir aš, kuris tęsiu. Taigi laikas dabar tampa problema. Ar esi pasiruošęs maldauti savo šanso, mažasis anglai?
  
  Drake'as atrado savo profesionalumą žinodamas, kad tai buvo vienintelis jų pasirinkimas. "Pasakyk man".
  
  "Mano antiseptikas išvalys pasaulį nuo infekcijų Vakaruose. Nuo atogrąžų miškų iki atogrąžų miškų tai yra baldakimo grindų dalis. Tai viskas ".
  
  Drake'as sušuko grimasą. - Ir viskas?
  
  "Taip, ir kadangi viskas, ką darai vadinamajame civilizuotame pasaulyje, matuojama minutėmis, valandomis, laikmatį nustatysiu šešiasdešimčiai minučių. Puikus, žinomas apvalus skaičius jums.
  
  "Kaip tai nuginkluoti?" Drake'as tikėjosi, kad Marshas nepaminėjo išjungimo kodų.
  
  "O, po velnių, tu nežinai? Tada tiesiog atsiminkite tai - branduolinė bomba, ypač lagamino branduolinė bomba, yra tikslus ir puikiai subalansuotas mechanizmas. Viskas miniatiūrizuota ir tikslesnė, nes tikiu, kad įvertinsite. Tam reikės... rafinuotumo".
  
  "Rafinuotumas?"
  
  "Rafinuotumas. Žiūrėkite tai".
  
  Šiais žodžiais Ramsesas atjungė skambutį, palikdamas neveikiančią liniją. Drake'as nuskubėjo atgal į biurą ir šaukė visoje stotyje, kad sustotų. Jo žodžiai, balso tonas privertė galvą, akis ir kūnus pasukti į jį. Telefonai buvo padėti į stovus, skambučiai buvo ignoruojami, pokalbiai buvo nutraukti.
  
  Moore'as pažvelgė į Dreiko veidą ir pasakė: "Išjunkite telefonus".
  
  - Turiu, - sušuko Dreikas. "Bet mes turime turėti tam tikrą prasmę..." Jis pakartojo mįslę žodis po žodžio. "Paskubėk", - pasakė jis. "Ramsesas davė mums šešiasdešimt minučių".
  
  Mūras pasilenkė virš sustingusio balkono, prie kurio prisijungė Kinimaka ir Jorgis. Visi kiti atsisuko į jį. Kai jo žodžiai pradėjo pasiekti žmones, jie pradėjo rėkti.
  
  "Na, antiseptikas yra bomba. Tai akivaizdu".
  
  "Ir jis ketina jį susprogdinti", - sušnibždėjo kažkas. - Tai ne blefas.
  
  "Nuo atogrąžų miško į atogrąžų mišką? Mai pasakė. "Aš nesuprantu".
  
  Dreikas apsivijo juo galvą. "Tai žinia mums", - sakė jis. "Viskas prasidėjo Amazonės atogrąžų miškuose. Pirmą kartą jį pamatėme turguje. Bet aš nesuprantu, kaip tai veikia Niujorke".
  
  - Bet kita? Smithas pasakė. "Dalis grindų po baldakimu? Aš ne-"
  
  "Tai dar viena nuoroda į atogrąžų miškus", - sušuko Moore'as. "Ar laja nėra tai, ką jie vadina tvirta medžio danga? Grindys padengtos šepečiu."
  
  Drake'as jau buvo ten. "Tai yra tiesa. Bet jei su tuo sutinkate, jis mums sako, kad bomba paslėpta atogrąžų miške. Niujorke, - susiraukė jis. "Neturi prasmės."
  
  Stotyje viešpatavo tyla, tokia tyla, kuri gali apsvaiginti žmogų iki bejėgiškumo arba įelektrinti iki spindesio.
  
  Drake'as niekada nebuvo taip gerai suvokęs, kaip bėga laikas, kiekvieną sekundę užpildydavo lemtingas Pastarosios dienos varpo skambėjimas.
  
  "Tačiau Niujorke yra atogrąžų miškai", - galiausiai pasakė Moore'as. "Centrinio parko zoologijos sode. Tai maža, vadinama "tropine zona", bet tai mini tikrojo daikto versija.
  
  - Po baldakimu? Dahlas paspaudė.
  
  - Taip, ten yra medžių.
  
  Drake'as dar sekundę dvejojo, skausmingai suvokdamas, kad net tai gali jiems kainuoti daug gyvybių. "Dar kas nors? Ar yra kitų pasiūlymų?
  
  Tik tyla ir tušti žvilgsniai pasitiko jo klausimą.
  
  "Tuomet visi būsime", - pasakė jis. "Jokių kompromisų. Jokių juokelių. Atėjo laikas padaryti galą šiam mitiniam niekšui. Kaip ir praėjusį kartą.
  
  Kinimaka ir Yorgi nuskubėjo į laiptus.
  
  Drake'as nuvedė visą komandą į baimės kupinas Niujorko gatves.
  
  
  TRISdešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Vykdydama Moore'o nurodymus, dešimties žmonių komanda sugaišo dar daugiau brangių minučių, pasukdama alėja suvaldyti porą policijos automobilių. Kai jie ten atvyko, buvo skambinta, o policininkai laukė, jų pastangos išvalyti gatves pradėjo duoti vaisių. Smithas atsisėdo prie vieno vairo, Dahlas prie kito, automobiliai įjungė sirenas ir mirksi šviesas ir degdami guma nuskubėjo už 3-iosios aveniu kampo tiesiai į zoologijos sodą. Pastatai ir išsigandę veidai lėkė keturiasdešimties, paskui penkiasdešimties mylių per valandą greičiu. Smithas numetė paliktą taksi į šalį, atsitrenkė į jo priekį ir pasiuntė tiesiai. Pakeliui buvo tik vienas policijos kordonas, ir jie jau buvo gavę įsakymą juos išleisti. Jie lenktyniavo per skubiai išvalytą sankryžą, artėdami prie šešiasdešimties.
  
  Drake'as beveik nekreipė dėmesio į naują skambutį savo mobiliajame telefone, manydamas, kad Ramsesas skambina pasidžiaugti. Bet tada jis pagalvojo: net ir tai gali mums duoti užuominų.
  
  "Ką?" - trumpai suriko.
  
  "Dreikas? Tai prezidentas Coburnas. Ar turi minutę?"
  
  Jorkšyrietis nustebęs pašoko, tada patikrino savo GPS. - Keturios minutės, pone.
  
  "Tada klausyk. Žinau, kad man nereikia tau pasakoti, kaip bus blogai, jei šiai bombai bus leista sprogti. Atpildas neišvengiamas. Ir mes net nežinome tikrosios šio veikėjo Ramzio tautybės ar politinių pažiūrų. Viena iš didelių problemų, kylančių, yra tai, kad kitas personažas - aligatorius - šiais metais Rusijoje lankėsi keturis kartus".
  
  Dreiko burna virto smėliu. "Rusija?"
  
  "Taip. Tai nėra lemiama, bet..."
  
  Drake'as tiksliai žinojo, ką reiškia ta pauzė. Niekas neturėjo būti lemiamas pasaulyje, kuriuo manipuliuoja naujienų kanalai ir socialinė žiniasklaida. "Jei ši informacija pateks..."
  
  "Taip. Mes laukiame aukšto lygio renginio".
  
  Drake'as, žinoma, nenorėjo žinoti, ką tai reiškia. Jis žinojo, kad šiuo metu plačiajame pasaulyje yra žmonių, nepaprastai galingų žmonių, turinčių galimybių išgyventi branduoliniame kare, ir dažnai įsivaizduodavo, kaip būtų, jei galėtų gyventi visiškai naujame, vos apgyvendintame pasaulyje. Kai kurie iš šių žmonių jau buvo lyderiai.
  
  "Jei reikia, nukenksmink bombą, Dreikai. Man buvo pasakyta, kad NEST yra pakeliui, bet atvyks paskui jus. Kaip ir kiti. Visi. Tai mūsų nauja tamsiausia valanda.
  
  "Mes tai sustabdysime, pone. Šis miestas gyvens ir pamatys rytoj".
  
  Kai Drake'as baigė pokalbį, Alicia uždėjo ranką jam ant peties. - Taigi, - pasakė ji. "Kai Moore'as pasakė, kad tai atogrąžų miškas ir mini atogrąžų miškas, ar jis norėjo pasakyti, kad ten taip pat bus gyvačių?
  
  Dreikas uždengė jos ranką savuoju. - Visada yra gyvačių, Alicia.
  
  Mai kosėjo. "Kai kurie yra didesni už kitus".
  
  Smithas apsuko jų automobilį spūstyje, pralėkė pro žvilgantį greitosios pagalbos automobilį su atidarytomis durimis ir greitosios pagalbos medikams, kurie dirbo su incidentu dalyvavusiais žmonėmis, ir dar kartą padėjo koją ant dujų pedalo.
  
  - Ar radai tai, ko ieškojai, Mai? - lygiai ir mandagiai pasakė Alicija. - Kada palikote komandą?
  
  Viskas įvyko taip seniai, bet Drake'as puikiai prisiminė Mai Kitano išvykimą, jos galva buvo kupina kaltės jausmo dėl netyčia sukeltų mirčių. Nuo to vieno incidento per jos tėvų paiešką - jakudzos pinigų plovėjo nužudymą - daug kas pasikeitė.
  
  "Mano tėvai dabar saugūs", - sakė Mai. "Kaip Grace. Aš nugalėjau klaną. Čika. Duok. Radau daug to, ko ieškojau".
  
  - Tai kodėl grįžai?
  
  Drake'as pastebėjo, kad jo akys tvirtai prilipo prie kelio, o ausis prispaudė prie galinės sėdynės. Tai buvo neįprastas laikas aptarti pasekmes ir ginčyti sprendimus, tačiau tai buvo gana būdinga Alicijai ir tai gali būti paskutinė jų galimybė viską ištaisyti.
  
  "Kodėl aš grįžau?" - Ką? - atsainiai pakartojo May. "Nes man rūpi. Man rūpi ši komanda".
  
  Alicija sušvilpė. "Geras atsakymas. Ar tai vienintelė priežastis?"
  
  "Jūs klausiate, ar aš grįžtu pas Drake'ą. Jei tik aš tikėjausi, kad jūs abu sukursite naują supratimą. Jei būčiau nors sekundę pagalvojęs, kad jis būtų pasitraukęs. Net jei jis galėtų duoti man antrą šansą. Na, atsakymas paprastas - aš nežinau.
  
  "Trečia galimybė", - atkreipė dėmesį Alicija. "Jei jis būtų pakankamai kvailas, kad sugrąžintų tave atgal, tai būtų tavo trečioji galimybė".
  
  Drake'as pamatė artėjantį įėjimą į zoologijos sodą ir pajuto augančią įtampą galinėje sėdynėje, aštrias ir nepatikimas emocijas, siautėjančias jame. Tam jiems reikėjo kambario, pageidautina su minkštais apmušalais.
  
  - Užbaikite, vaikinai, - pasakė jis. "Mes esame čia".
  
  "Tai dar nepadaryta, Sprite. Ši Alicia yra naujas modelis. Ji nusprendė daugiau nebebėgti į saulėlydį. Dabar mes stovime, mokomės ir tai išgyvename.
  
  "Aš tai matau ir žaviuosi", - sakė Mai. "Man labai patinka naujoji tu, Alicia, nepaisant to, ką tu galvoji".
  
  Drake'as nusisuko, kupinas abipusės pagarbos ir visiškai sumišęs, kaip šis scenarijus galiausiai gali pasikeisti. Bet dabar atėjo laikas visa tai padėti, padėti į lentyną, nes jie sparčiai artėjo prie kito Armagedono, kareivių, gelbėtojų ir didvyrių iki pat pabaigos.
  
  Ir jei jie žiūrėtų, galbūt žaistų šachmatais, net Dievas ir Velnias netektų kvapo.
  
  
  TRISDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Smitas paskutiniame posūkyje ūžtelėjo padangomis, o tada sunkia koja spaudė stabdžių pedalą. Drake'as atidarė duris automobiliui nesustojus ir išsuko kojas. Mai jau buvo išėjusi pro galines duris, Alicija - per žingsnį. Smithas linktelėjo laukiantiems policininkams.
  
  "Jie sakė, kad reikia žinoti greičiausią kelią į atogrąžų zoną? - paklausė vienas iš policininkų. "Na, eik šiuo keliu tiesiai žemyn". Jis parodė. "Tai bus kairėje".
  
  "Ačiū". Smithas paėmė gido žemėlapį ir parodė jį kitiems. Dahlas pribėgo bėgiodamas.
  
  "Mes pasiruošę?"
  
  "Tokie, kokie galime būti", - pasakė Alicija. - O žiūrėk, - ji parodė į žemėlapį. "Dovanų parduotuvę vietoje jie vadina zoologijos sodu.
  
  "Tada eime."
  
  Drake'as į zoologijos sodą įžengė su sustiprintais pojūčiais, tikėdamasis blogiausio ir žinodamas, kad Ramsesas turi daugiau nei vieną bjaurų triuką, neturintį su juo nieko bendra. Grupė išsiskirstė ir išretėjo, jau judėjo greičiau nei turėtų ir be deramo atsargumo, tačiau žinant, kad kiekviena prabėgusi sekundė buvo naujas mirties šauksmas. Drake'as atkreipė dėmesį į ženklus ir netrukus pamatė atogrąžų zoną. Kai jie artėjo, kraštovaizdis aplink juos pradėjo judėti.
  
  Aštuoni žmonės išskubėjo iš slėptuvės, traukdami peilius, nes buvo įsakyta, kad gelbėtojų paskutinis mūšis būtų skausmingas ir itin kruvinas. Drake'as palindo po sūpynėmis ir metė jo savininką per nugarą, o paskui sutiko kitą ataką. Bo ir May išryškėjo, jų kovinių įgūdžių reikia šiandien.
  
  Visi aštuoni užpuolikai vilkėjo šarvus ir kaukes ir kovojo taip kompetentingai, kaip tikėjosi Drake'as. Ramzis niekada nesirinko iš krūvos dugno. Mai atmušė greitą smūgį, bandė susilaužyti ranką, bet rado ją susisukusią, jos pačios pusiausvyrą nukrito. Kitas smūgis nepataikė jos peties, sugertas jos pačios liemenės, bet suteikęs jai akimirką pauzę. Beau vaikščiojo tarp jų visų, tikras mirties šešėlis. Ramzio legionieriai traukėsi arba pašoko į šalį, kad išvengtų prancūzo.
  
  Dreikas atsirėmė į užtvarą ir pakėlė rankas. Tvora už jo įtrūko, kai varžovas spyrė abiem kojomis nuo žemės. Abu vyrai riedėdami sunkiai išriedėjo į kitą kelią. Anglas smogė kumščiu po kumščio į legionieriaus galvą, tačiau jam pavyko tik pataikyti į gynyboje iškeltą ranką. Jis pakėlė kūną ten, kur norėjo, pakilo ant kelių ir trenkė kumščiu žemyn. Peilis paslydo aukštyn ir perdūrė jo šonkaulius, nepaisant gynybos, vis dar skaudėjo. Drake'as padvigubino savo puolimą.
  
  Artima kova prie įėjimo į atogrąžų zoną suaktyvėjo. May ir Bo rado savo priešininkų veidus. Kraujas išsitaškė po visą grupę. Legionieriai krito lūžę galūnėmis ir sutrenkti smegenų sumušimus, o pagrindinis pažeidėjas buvo Mano Kinimaka. Didžiulis havajietis buldozeriu sutraiškė savo užpuolikus, tarsi mėgintų nepaisyti pačių bangų, sudaužyti jas į gabalus. Jei legionierius stojo jam kelią, Kinimaka smogė negailestingai, antžmogiškas vidurio puolėjas, nesunaikinamas plūgas. Jo kelias buvo visiškai neteisingas, todėl Alicia ir Smithas buvo ant slenksčio, kad pasitrauktų iš jo kelio. Šalia jų nusileido legionieriai, niurzgdami, bet juos buvo lengva pribaigti.
  
  Dahlas su tam tikru meistriškumu keitė smūgius iš rankų į rankas. Smogta peiliu buvo stipriai ir greitai, iš pradžių žemai, paskui aukštai, paskui į krūtinę ir veidą; švedas juos visus blokavo žaibiškais refleksais ir sunkiai uždirbtais įgūdžiais. Jo varžovas nepasidavė, buvo klinikinis savo pasirodyme, greitai pajutęs, kad sutiko sau lygius ir jam reikia keisti.
  
  Dahlas pasitraukė į šoną, kai legionierius naudojo kojas ir alkūnes kaip peilio puolimo tęsinį. Pirmoji alkūnė trenkė jam į šventyklą, padidindama jo sąmoningumą ir padėdama numatyti daugybę išpuolių. Jis krito ant vieno kelio, smogdamas po pažastimi tiesiai į duobę ir ten esančią nervų sankaupą, todėl legionierius iš agonijos numetė ašmenis. Tačiau galiausiai kovotoją pargriovė įkyrusis Kinimaka, švariai įkraudamas raumenis, laužydamas kaulus ir plėšydamas sausgysles. Mano buvo pajuodusių mėlynių išilgai žandikaulio ir skruostikaulių, jis vaikščiojo šlubuodamas, bet niekas negalėjo jo sustabdyti. Dahlas įsivaizdavo, kad, jei durys būtų užrakintos, jis trenktųsi pro pastato šoną kaip Havajų Hulkas.
  
  Kenzi buvo lengviau lakstyti per kovos kraštus, kenkiant tiems, kam galėjo, ir apgailestauti, kad ji vis dar neturi savo katanos. Dahl žinojo, kad ji išmoko ypatingų įgūdžių ir gali pulti vieną legionierių po kito, kiekvieną nužudydama vienu smūgiu, taip taupydama brangų komandos laiką. Bet diena beveik baigėsi.
  
  Šiaip ar taip.
  
  Drake'as pastebėjo, kad jo Flurry kumštis nukreipė smūgį. Jis krito ant šono, kai legionierius sugriebė jam riešą ir jį susuko. Skausmas iškreipė jo bruožus. Jis rideno nenormaliai pasviręs, atleido spaudimą ir atsidūrė akis į akį su varžovu.
  
  "Kodėl?" jis paklausė.
  
  "Čia tik tam, kad sulėtinčiau", - šyptelėjo legionierius. "Tik tok. Tikk tack".
  
  Drake'as sunkiai atstūmė, dabar jau atsistojo. "Tu taip pat mirsi".
  
  "Mes visi mirsime, kvaily".
  
  Susidūręs su tokiu fanatizmu, Drake'as smogė be gailesčio, sulaužydamas vyrui nosį ir žandikaulį, taip pat ir šonkaulius. Šie žmonės tiksliai žinojo, ką daro, bet ir toliau kovojo. Ne vienas vyras tarp jų nusipelnė dar vieno atodūsio.
  
  Uždusęs legionierius nukreipė peilį į Drake'ą. Jorkšyrietis jį pagavo, susuko ir apvertė taip, kad ašmenys iki pat rankenos patekdavo į kito vyro kaukolę. Prieš kūnui atsitrenkiant į žolę, Drake'as įsitraukė į pagrindinę kovą.
  
  Tai buvo keista ir beprotiška kova. Smūgis po smūgio ir gynyba po gynybos, begalinis sukimasis į padėtį. Kraujas buvo nušluostytas iš akių, kovos viduryje buvo pašalintos alkūnės ir pirštai, o dėl paties Smitho svorio net vienas išniręs petys buvo grąžintas į vietą. Tai buvo neapdorota, kaip tikra.
  
  Ir tada Kinimaka apėjo visa tai, smogė, veržėsi, naikino, kur tik galėjo. Mažiausiai trys kritę, palūžę legionieriai buvo jo kaltė. Beau paėmė dar du, o tada May ir Alicia dirbo kartu, kad užbaigtų paskutinį. Jam krisdami jie susidūrė akis į akį, iškelti kumščiais, tarp jų įsiplieskė mūšio įtūžis ir kraujo geismas, blykstelėję kaip lazeriai jų akyse, bet būtent Beau juos išskyrė.
  
  "Bomba", - sakė jis.
  
  Ir tada staiga visi veidai nukrypo į Drake'ą.
  
  "Kiek mums liko?" - paklausė Dahlas.
  
  Drake'as net nežinojo. Mūšis atėmė iš manęs visą likusią koncentraciją. Dabar jis pažvelgė žemyn, bijodamas to, ką pamatys, atitraukė rankovę ir pažvelgė į laikrodį.
  
  "Mes dar net nematėme bombos", - sakė Kensi.
  
  - Penkiolika minučių, - pasakė Dreikas.
  
  Ir tada pasigirdo šūviai.
  
  
  TRISdešimt AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Kensi pajuto tokį smūgį kaip raketos smūgis. Tai nuvertė ją nuo kojų, pataikė į plaučius ir akimirkai iš proto išėmė visą sąmonę. Drake'as pamatė, kad kulka pataikė ir krito ant kelių, užkirsdamas kelią neišvengiamam kritimui. Ji niekada to nematė, bet nematė ir niekas kitas. Smithas taip pat pataikė. Laimei, abi kulkos pataikė į liemenes.
  
  Thorstenas Dahlas reagavo greičiausiai, jo smegenis vis dar bombardavo žodžiai "penkiolika minučių". Kai du legionieriai pakilo nuo žemės, kulkos šovė greitai, ir dabar, geriau taikydamas, jis puolė juos, išskėstomis rankomis, riaumodamas kaip traukinys, vežantis pasiklydusias sielas iš krauju permirkusių Pragaro gelmių. Iš nuostabos jie dvejojo, o tada švedas sumušė juos, po vieną kiekviena ranka, ir abu sviedė atgal į medinės trobelės sieną.
  
  Konstrukcija subyrėjo aplink žmones, medinės lentos lūžo, skilo ir virto ore. Vyrai krito ant nugaros tarp jo turinio, o tai labiausiai pasiteisino išprotėjusiam švedui.
  
  Tai buvo darbo pašiūrė, vieta, pilna įrankių. Kol legionieriai sunkiai kėlė ginklus, vienas aimanavo, o kitas spjaudė dantis, Dahlas pakėlė gerai treniruotą kūjį. Parkritę žmonės pamatė jį akies krašteliu ir sustingo, netikėjimas atėmė iš jų drąsos.
  
  Bo priėjo prie jo ir pamatė jų reakciją. "Baik juos. Prisiminkite, kas jie yra."
  
  Kinimaka taip pat stabtelėjo, juokdamasis iš siužeto, tarsi norėtų juos sutrypti į dulkes. "Jie nušovė Kensi. Ir Smithas".
  
  - Žinau, - pasakė Dahlas, išmesdamas plaktuką ir atsiremdamas į jo rankeną. "Aš tai žinau".
  
  Abu vyrai pauzę laikė silpnumo ženklu ir ištiesė ginklus. Dahlas pakilo į orą, tuo pat metu keldamas kūjį, ir nuleido jį žemyn, kai jo kūnas nusileido. Vienas smūgis legionieriui pataikė į kaktos vidurį, ir jam dar užteko jėgų ir įgūdžių apsisukti, pakelti kotą ir sutraiškyti kito žmogaus smilkinį. Baigęs, sukandęs dantis pakilo ant kelių ir užmetė plaktuką per petį.
  
  Tada kitas legionierius atsisėdo, aimanuodamas, nukreipęs galvą į vieną pusę, tarsi iš agonijos, ir paėmęs pistoletą, kurį laikė drebančiose rankose. Per tą sekundės dalį Kensi reagavo greičiau nei bet kas ir sukėlė didelę asmeninę riziką. Nestabtelėjusi ji nusikratė ankstesnes mėlynes, užkirto kelią vyro taikymui ir puolė į jį. Pistoletas, kurį ji laikė rankoje, buvo paleistas kaip plyta, galas po galo, kol pataikė jam į veido centrą. Jis šovė, krisdamas atgal, kulka praskriejo per galvą. Kai ji pasiekė jį, Kenzi atsiėmė savo ginklą, bet ne anksčiau, nei įmetė jį į krūtinę.
  
  "Kiek ilgai?" Dahlas sunkiai alsavo ir veržėsi link durų, vedančių į atogrąžų zoną.
  
  Dreikas nuskubėjo pro šalį.
  
  "Septynios minutės".
  
  To neužtenka norint nuginkluoti nepažįstamus branduolinius ginklus.
  
  
  TRISDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Šešios minutės.
  
  Drake'as puolė į atogrąžų zoną, rėkdamas, kol suskaudo gerklę, desperatiškai bandydamas surasti bombą. Tylus šauksmas, kuris buvo atsakymas, kilo ne iš Haydeno, bet jis sekėsi kaip įmanydamas. Visoje kaktoje išsipūtė venos. Jo rankos nuo įtampos sugniaužė kumščius. Kai visa komanda įžengė į pastatą, priešais vingiuotus medinius takus ir medžiais apsodintas buveines, jie išsiskirstė, kad galėtų pasinaudoti savo skaičiumi.
  
  - Šūdas! Kinimaka verkė, stresas jį dabar beveik naikino. "Haydenas!"
  
  Dar vienas prislopintas riksmas. Drake'as iškėlė rankas iš didelio nusivylimo ir negalėjo nustatyti tikslios vietos. Praėjo sekundės. Į juos puolė ryškiaspalvė papūga, todėl Alicija žengė žingsnį atgal. Drake'as vėl negalėjo nepažvelgti į laikrodį.
  
  Penkios minutės.
  
  Baltieji rūmai dabar spinduliuotų tokiu nerimu, kad būtų nuplauti tiesiai nuo Kapitolijaus kalvos. Artėjanti NEST komanda, bombų būrys, policininkai, agentai ir ugniagesiai, kurie žinojo, arba bėgs, kol išskirs kojos, arba kris ant kelių, žiūrės į dangų ir melsis už savo gyvybes. Jei kokie nors pasaulio lyderiai būtų buvę informuoti, jie taip pat būtų stovėję ant kojų, žiūrėję į savo laikrodį ir paruošę keletą pasiūlymų.
  
  Pasaulis laikė valdžią.
  
  Dreikas susiraukė iš palengvėjimo išgirdęs Mai riksmą, tada prireikė dar kelių sekundžių, kol surasdavo jo šaltinį. Komanda susibūrė kaip viena, tačiau tai, ką jie atrado, pranoko jų lūkesčius. Jorgis stovėjo už jo šalia Lauren; Bo ir Kenzi bandė tai suprasti iš tolo, o likusieji komandos nariai arba krito ant kelių, arba šliaužė kartu su masėmis.
  
  Dreiko akys išsiplėtė. Pirmas dalykas, kurį jis pamatė, buvo nuogos moters kūnas, apvyniotas lipnia juosta ir mėlyna viela, gulintį maždaug du metrus nuo žemės. Vis dar sutrikęs jis pamatė, kad po jos pėdų padais buvo dar viena vyro pėdų pora, sprendžiant iš prie jų pritvirtintų plaukuotų kojų.
  
  Haydenas yra bomba, pasakė jam Ramsesas.
  
  Bet... kas po velnių...
  
  Po nuogu vyru jis pamatė batus, kuriuos atpažino. Atrodė, kad Heidenas buvo krūvos apačioje.
  
  Tada kur po velnių yra atominė bomba?
  
  Alicija pakėlė akis iš savo vietos šalia nepažįstamos moters. "Atidžiai klausytis. Zoey sako, kad bomba pritvirtinta po Haydenu, šios funkcijos apačioje. Jis yra ginkluotas, turi gana patikimą judesio jutiklį ir yra apsaugotas kuprine. Aplink jų kūnus apvynioti laidai yra pritvirtinti prie kruvino gaiduko. Ji papurtė galvą. "Aš nematau išeities. Atėjo laikas šviesioms idėjoms, vaikinai.
  
  Dreikas spoksojo į kūnus, nesibaigiančius laidų pėdsakus, vis dar tos pačios mėlynos spalvos. Pirmoji jo reakcija buvo sutikti.
  
  "Ar jis turi griūvantį kontūrą?" - paklausė Kinimaka.
  
  "Mano geriausias spėjimas yra "ne", - sakė Dahlas. - Tai būtų per daug rizikinga, nes su tuo susiję žmonės gali pasikeisti. Griūva grandinė - ginklo prevencijos įtaisas - aptiktų Haydeno judėjimą, manytų, kad kažkas, tada paliečia bombą. , ir bumas".
  
  "Nesakyk to". Alicija susiraukė.
  
  Drake'as parpuolė ant kelių netoli tos vietos, kur, jo manymu, buvo Haydeno galva. "Tada tuo pačiu principu judesio detektorius būtų gana laisvas. Vėlgi, leisti kaliniams šiek tiek pajudėti.
  
  "Taip".
  
  Nuo per didelio streso jam skaudėjo galvą. "Turime išjungimo kodus", - sakė jis.
  
  "Kas vis tiek gali būti netikras. Ir, kad būtų dar blogiau, turime juos įvesti klaviatūra, pritvirtinta prie gaiduko, esančio po Haydenu.
  
  - Geriau paskubėkite, - tyliai pasakė Kensi. "Mums liko trys minutės".
  
  Dreikas įnirtingai trynė galvą. Dabar ne laikas kelti abejonių. Jis pažvelgė į Dahlą.
  
  Kas toliau, mano drauge? Ar pagaliau priėjome kelio galą?
  
  Kalbėjo Julianas Marshas. "Mačiau, kaip jie jį ginklavo", - sakė jis. "Aš galiu tai numalšinti. Tai niekada neturėjo atsitikti. Pinigai buvo vienintelis tikslas... Ne šitas šūdas apie milijonų mirtį, pasaulio pabaigą.
  
  "Web žinojo", - sakė Lauren. "Jūsų viršininkas. Jis žinojo visą laiką".
  
  Maršas tiesiog kosėjo. "Tiesiog išvesk mane iš čia".
  
  Drake'as nejudėjo. Norėdami rasti bombą, jie turėtų apversti žmonių krūvą. Jie nespėjo nukirpti visos juostos. Tačiau visada buvo greitesnis būdas nukenksminti bombą. Jie to nerodė per televiziją, nes vargu ar buvo tinkamas žiūrėti iš krašto.
  
  Jūs nenupjovėte laido. Jūs ką tik ištraukėte juos visus.
  
  Bet tai buvo taip pat rizikinga, kaip nupjauti netinkamą laidą. Jis atsiklaupė, kol jo akys buvo Maršo lygyje.
  
  "Julianas. Ar nori mirti?"
  
  - Ne!
  
  "Aš nematau kito kelio", - atsikvėpė jis. "Vaikinai, perkelkime juos".
  
  Vadovaudamas komandai, jis lėtai, sąmoningai vartė kūnų krūvą, kol Haydeno skrandis pakilo nuo grindų ir buvo aptikta kuprinė. Moanai pabėgo nuo Zoey, Marsh ir net Hayden, kai jie visi apsivertė ant šono, o Kinimaka paragino juos visus likti vietoje. Nepaisant Zoe tvirtinimų, niekas nežinojo, koks jautrus iš tikrųjų buvo judesio detektorius, nors atrodė akivaizdu, kad jei jis taip ilgai veikė, jis nebuvo nustatytas taip, kad būtų panašus į gaiduką. Iš tiesų, jis turėjo būti užprogramuotas taip, kad būtų beveik nepralaidus, kad būtų užtikrintas Drake'o atvykimas prieš jam sprogstant.
  
  Laidus reikėjo atjungti nuo Marsh kūno ir nuimti nuo Zoe galūnių - tai nepatogus darbas, kurį komanda vos pastebėjo. Tie, kurie buvo apvynioti aplink Hayden kūną, lengvai nulipo, nes kliudė jos drabužiams. Dabar, paklusdamas instrukcijoms ir vis dar laikomas prispaustas lipnios juostos, Marshas iškėlė rankas taip, kad jos apsivijo Haydeno dešinį šoną ir pakibo virš kuprinės. Pitas sulenkė pirštus.
  
  "Smeigtukai ir adatos".
  
  Mai uždėjo rankas ant kuprinės, ant branduolinės bombos. Vikriais pirštais ji atsegė sagtis ir atitraukė viršutinį atvartą. Tada, panaudodama didelę ir vikrią jėgą, ji sugriebė už kuprinės kraštų ir ištraukė bombą kartu su metaliniu korpusu tiesiai.
  
  Jį supo juodas apvalkalas. Mai numetė kuprinę į šalį ir labai lėtai suko bombą, gausiai prakaituodamas, kai sekundės slinko. Hayden akys žėrėjo, kai ji žiūrėjo į bombą, o Kinimaka jau klūpėjo šalia jos, spausdama jo ranką.
  
  Atsirado atgalinio skaičiavimo skydelis, pritvirtintas keturiais varžtais prie bombos išorės. Mėlyni laidai nuslinko po juo į absoliučios nelaimės širdį. Maršas žiūrėjo į laidus, keturis, susipynusius ir suvyniotus.
  
  "Nuimkite skydelį. Man reikia pamatyti, kas yra kas".
  
  Dreikas prikando liežuvį žvilgtelėdamas į laikrodį.
  
  Liko sekundės.
  
  Penkiasdešimt devyni, penkiasdešimt aštuoni...
  
  Smitas krito ant kelių šalia jų, kareivis jau traukė savo peiliuką. Paėmęs visų gyvybes į savo rankas, prisiėmė atsakomybę pašalinti trūkumus. Vienas įbrėžimas, vienas užsispyręs siūlas, vienas susikaupimo trūkumas, ir jie sugaiš laiką arba sukels siaubingą sprogimą. Dreikas trumpam užsimerkė, kol vyras dirbo. Už jo Dalis sunkiai alsavo ir net Kensi jaudinosi.
  
  Kai Smithas dirbo ties paskutiniu varžtu, Alicia staiga sušuko. Visa grupė drebėjo, širdys šoktelėjo į burną.
  
  Drake'as staigiai apsisuko. "Kas čia?"
  
  "Gyvatė! Aš pamačiau gyvatę! Tai buvo didelis geltonas niekšas.
  
  Smitas piktai urzgė pakeldamas įrašą ir atsargiai nuėmęs atgalinės atskaitos skydelį su mirksinčiu raudonu ratuku. "Kokia viela?"
  
  Jiems liko trisdešimt septynios sekundės.
  
  Maršas priėjo arčiau, jo akys žvalgė susivėlusį mėlynų laidų raizginį ir ieškojo vietos, kur prisiminė, kaip aligatorius įjungė įrenginį.
  
  "Aš nematau! Aš to nematau!"
  
  - Tai viskas, - Dreikas numetė jį į šalį. "Aš ištraukiu visus laidus!"
  
  - Ne, - Dahlas sunkiai nusileido šalia jo. "Jei tai padarysite, ši bomba sprogs."
  
  "Tada ką turėtume daryti, Torstenai? Ką turėtume daryti?"
  
  Dvidešimt devyni... dvidešimt aštuoni... dvidešimt septyni...
  
  
  KETURISdešimt SKYRIUS
  
  
  Drake'o atmintis puolė į pirmą planą. Ramsesas tyčia jam pasakė, kad Haydenas buvo bomba. Bet ką po velnių tai iš tikrųjų reiškė?
  
  Dabar pažvelgęs jis pamatė aplink jį apsivijusius tris laidus. Kuris tai sukėlė? Dahlas išsitraukė iš kišenės popieriaus lapą.
  
  "Kodai", - pasakė jis. "Dabar kito kelio nėra".
  
  "Tegul Maršas pabando dar kartą. Ramsesas ypač paminėjo Haydeną.
  
  "Mes naudojame kodus."
  
  "Jie gali būti velniškai netikri! Jų pačių paleidiklis!
  
  Marchas jau žiūrėjo į Haydeno kūną. Dreikas perlipo per jį ir patraukė Kinimakio dėmesį. "Apversk ją".
  
  Hayden padėjo, kaip galėjo, raumenys ir sausgyslės, be abejo, rėkė iš skausmo, bet jie nepalengvėjo. Tikėjo laikrodis. Bombos kūrimas artėjo prie pabaigos. Ir pasaulis laukė.
  
  Marsh pasilenkė sekdama laidus aplink kūną, kai Dreikas pakėlė vieną ranką, paskui koją ir galiausiai atsegė diržą ten, kur susikirto du laidai. Pamatęs, kad surišta pora vėl pralėkė pro jos glėbį, jis parodė į Kinimaką. "Kaip šitas".
  
  Kentėdamas nuo košmariško žaidimo "Twister", Haydenas stebėjo, kaip Marshas atsekdavo kiekvieno laido kelią iki laikmačio.
  
  - Tikrai, - pasakė jis sunkiai prisimerkęs, viena akis plačiai atmerkta, kita - užmerkta. "Tai tas, kuris yra dešinėje".
  
  Dreikas pažvelgė į branduolinį portfelį. Kensi prisijungė prie jo ir Dahlas ant grindų visai šalia. "Norint susprogdinti šį daiktą, reikia specialios dalių ir mechanizmų konfigūracijos. Tai... taip subtilu. Ar tikrai pasitikime žmogumi, kuris šiuo metu tai atnešė į šalį?
  
  Drake'as giliausiai įkvėpė savo gyvenime.
  
  "Nėra pasirinkimo".
  
  Jis patraukė laidą.
  
  
  KETURIASdešimt PIRMAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as greitai patraukė, ir viela buvo nuplėšta nuo jo rankos, atidengdama varinį galą. Peilio ašmenimis visi susirinkę pasilenkė į priekį, kad patikrintų atgalinį skaičiavimą.
  
  Dvylika... vienuolika... dešimt...
  
  "Jis vis dar ginkluotas!" Alicia verkė.
  
  Drake'as nukrito ant nugaros, apsvaigęs, tebelaikydamas laidą, tarsi net dabar galėtų uždegti kibirkštį ir sunaikinti bombą. "Tai... tai..."
  
  "Vis dar tiksi!" Alicia verkė.
  
  Dahlas balandis, atstūmęs jorkšyrietį delnu prie kaktos. - Manau, - pasakė jis. "Mums pasiseks, jei turėsime laiko dabar".
  
  Aštuoni...
  
  Zoja pradėjo verkti. Maršas verkė, atsiprašydamas už kiekvieną padarytą klaidą. Haydenas ir Kinimaka stebėjo, kaip komanda dirbo be emocijų, susiėmę baltas rankas ir pripažino, kad nieko negali padaryti. Smithas paleido peilį ir pažvelgė į Lauren, ištiesdamas drebančiais pirštais, kad ją paliestų. Yorgi nugrimzdo ant žemės. Drake'as pažvelgė į Aliciją, o Alicija spoksojo į May, negalėdama atitraukti akių. Bo stovėjo tarp jų, jo išraiška ryškėjo, kai jis stebėjo Dahlo darbą.
  
  Švedas į skydelį įvedė išjungimo kodus. Kiekvienas iš jų yra užregistruotas garso signalu. Liko vos sekundės, kol jis įvedė galutinį numerį.
  
  Penki...
  
  Dahlas paspaudė "Enter" mygtuką ir nustojo kvėpuoti.
  
  Bet laikrodis vis tiek tiksėjo.
  
  Trys du vienas...
  
  
  * * *
  
  
  Paskutinę sekundę Thorstenas Dahlas nenusiminė. Jis nepasidavė ir nenusisuko mirti. Jis turėjo šeimą, į kurią turėjo grįžti - žmoną ir du vaikus - ir niekas nesutrukdys jam šįvakar užtikrinti jų saugumą.
  
  Visada buvo planas B. Drake'as jį to išmokė.
  
  Jis buvo pasiruošęs.
  
  Įsijungė beprotybės režimas, jį užvaldė apskaičiuota beprotybė, suteikusi jėgų, viršijančių įprastai. Paskutinę valandą jis klausėsi, kaip vienas ar kitas žmogus trypė tobulą, tikslią ir be klaidų įrangą, kuri sudarė branduolinį portfelį. Jis girdėjo, kaip viskas tiksliai.
  
  Na, o jei tai būtų šiek tiek Dahlo beprotybė. Kaip tai veiktų?
  
  Kai ekranas rodė vieną, švedas jau laikė rankoje plaktuką. Jis nuleido jį paskutiniu atodūsiu, paskutiniu judesiu, siūbuodamas iš visų jėgų. Plaktukas trenkėsi į branduolinės bombos širdį ir net tą begalinę sekundę jis pamatė Drake'o siaubą, Alicijos sutikimą. Ir tada jis daugiau nieko nematė.
  
  Tikėjo laikrodis
  
  Nulis.
  
  
  KETURIASdešimt ANTRAS SKYRIUS
  
  
  Laikas niekam nesustojo, o ypač ne šią lemiamą valandą.
  
  Drake'as pamatė, kad Dahlas išsitiesė virš bombos, tarsi galėtų apsaugoti savo draugus ir visą pasaulį nuo baisaus gaisro. Jis pamatė sulenktą metalinį rėmą, įdubusius vidų, supančių kūjį; ir tada jis pamatė atgalinės atskaitos laikmatį.
  
  Įstrigo ties nuliu.
  
  "O, po velnių", - tarė jis kuo nuoširdžiau. "O Dieve."
  
  Viena po kitos suprato komanda. Dreikas įkvėpė gaivaus oro, kurio daugiau niekada nesitikėjo paragauti. Jis priėjo prie Dahlio ir pliaukštelėjo švedui per plačią nugarą. "Geras vaikinas", - pasakė jis. "Pataikykite jį dideliu plaktuku. Kodėl aš apie tai nepagalvojau?"
  
  "Būdamas jorkšyriečiu", - į bombos širdį kalbėjo Dahlas. "Aš irgi tuo susimąsčiau".
  
  Dreikas atitraukė jį atgal. - Klausyk, - pasakė jis. "Šis dalykas įstrigo, tiesa? Galimai sulūžęs vidus. Bet kas sutrukdys vėl pradėti?
  
  - Mes, - pasigirdo balsas iš nugaros.
  
  Drake'as apsisuko ir pamatė, kad prie jų priartėjo LIZDŽO ir bombų būrys su kuprinėmis ir atidarytais nešiojamaisiais kompiuteriais rankose. - Jūs, vaikinai, vėluojate, - atsiduso jis.
  
  "Taip bičiuli. Dažniausiai taip ir būna".
  
  Kinimaka, Yorgi ir Lauren pradėjo išpainioti Haydeną iš keisto tinklo, kuriuo ji pasidalino su Zoe Shears ir Julianu Marsh. Abu Pitijos buvo kiek įmanoma pridengti, tačiau neatrodė, kad pernelyg susirūpinę dėl savo nuogumo.
  
  "Aš padėjau", - Marshas kartojo ne kartą. "Nepamiršk jiems pasakyti, kad aš padėjau".
  
  Hayden atsidūrė ant kelių, ridendama kiekvieną galūnę, kad atkurtų kraujotaką, ir trina vietas, kuriose susikaupė sąnarių skausmas. Kinimaka padovanojo jai savo švarką, kurį ji su dėkingumu priėmė.
  
  Alicija sugriebė Dreiką už pečių, jos akyse ašaros. "Mes gyvi!" - sušuko ji.
  
  Ir tada ji prisitraukė jį arčiau, suradusi jo lūpas su savo lūpomis ir pabučiavusi kaip įmanydamas stipriau. Dreikas iš pradžių atsitraukė, bet paskui suprato, kad yra būtent ten, kur ir norėjo būti. Jis pabučiavo ją atgal. Jos liežuvis iššoko ir rado jį, o jų įtampa atlėgo.
  
  "Štai kur mes einame ilgą laiką", - sakė Smithas. Atsiprašau, May".
  
  "O, žmogau, aš pasiilgau savo žmonos", - sakė Dahlas.
  
  Bo spoksojo į jį, jo veidas buvo akmuo kaip granitas, bet kitaip neįskaitomas.
  
  Mai išspaudė silpną šypseną. "Jei vaidmenys būtų pakeisti, Alicia dabar kažką murmėtų apie prisijungimą.
  
  "Nebūk drovus". Alicija atsitraukė nuo Dreiko, gerkliškai nusijuokusi. "Aš niekada anksčiau nebučiavau kino žvaigždės".
  
  Smithas paraudo paminėjęs senus laikus. "Ak, dabar aš susitaikiau su faktu, kad May tikrai nėra puikioji Maggie Q. Atsiprašau už tai".
  
  "Aš geresnė už Maggie Q", - šypsojosi Mai.
  
  Smithas susmuko, jo kojos pasidavė. Lauren ištiesė ranką, kad palaikytų jį.
  
  Alicija pakreipė galvą į šoną. "O, palauk, aš pabučiavau kino žvaigždę. Kažkoks Džekas. O gal tai buvo jo slapyvardis? O, iš tikrųjų du. O gal tris..."
  
  Kensi persikėlė tarp jų. - Gražus bučinys, - pasakė ji. "Tu niekada manęs taip nebučiavai".
  
  "Tai tik todėl, kad tu esi kalė".
  
  "O, ačiū".
  
  - Palauk, - pasakė Dreikas. "Ar pabučiavai Kensi? Kada?"
  
  "Tai sena istorija", - sakė Alicija. "Aš beveik nepamenu".
  
  Jis stengėsi akimis patraukti visą jos dėmesį. "Taigi tai buvo bučinys "džiugu, kad esame gyvi"? Ar kažkas daugiau?
  
  "Ką tu manai?" Alicija atrodė atsargi.
  
  "Manau, norėčiau, kad dar kartą tai padarytum".
  
  "GERAI..."
  
  "Vėliau".
  
  "Žinoma. Nes turime ką veikti".
  
  Drake'as dabar pažvelgė į Haydeną, jų komandos lyderį. "Ramsesas ir aligatorius vis dar yra lauke", - sakė jis. - Negalime leisti jiems pabėgti.
  
  "Am, atleiskite?" - pasakė vienas iš sapierių komandos vaikinų.
  
  Heidenas pažvelgė į Marshą ir Širsą. "Jei turite informacijos, galite uždirbti papildomų taškų.
  
  "Ramsesas beveik nekalbėjo su manimi", - sakė Shears. "Ir aligatorius buvo didžiausias išprotėjęs žmogus, kurį aš kada nors sutikau. Norėčiau žinoti, kur jie yra".
  
  Dreikas spoksojo į jį. "Aligatorius buvo didžiausias beprotis..."
  
  "Aš atsiprašau. Vaikinai?" sakė NEST vadovas.
  
  Marčio akys blykstelėjo. "Ramsesas yra klaida", - sakė jis. "Turėjau žengti ant jo, kai turėjau galimybę. Visi šie pinigai dingo. Valdžia, prestižas - dingo. Ką turėčiau daryti?"
  
  "Tikiuosi, kad supūsiu kalėjime", - sakė Smithas. "Žudiko draugijoje".
  
  "Klausyk!" - šaukė žmonės iš LIZDO.
  
  Haydenas pažvelgė į juos, paskui į Dahlį. Dreikas pažvelgė per Alicijos petį. Komandos NEST vadovas stovėjo ant kojų, o jo veidas buvo išblyškęs, absoliučios baimės spalvos.
  
  "Ši bomba nenaudinga".
  
  "Ką?"
  
  "Elektrinių detonatorių nėra. Lęšiai įtrūko, manau, galbūt nuo smūgio plaktuku. Bet uranas? Nors galime aptikti pėdsakų, bylojančių, kad tai kažkada čia buvo, jo... jo nėra.
  
  "Ne". Dreikas pajuto, kaip dreba jo raumenys. "Jokiu būdu, tu negali man to pasakyti. Sakote, kad ta bomba buvo netikra?
  
  "Ne", - pasakė lyderis bakstelėdamas į nešiojamąjį kompiuterį. "Aš jums sakau, kad tai ne ta bomba. Jis buvo išjungtas pašalinus visas dalis, dėl kurių jis veikia. Taigi, tai yra klastotė. Šis vyras - Ramzis - tikriausiai turi tikrąjį.
  
  Komanda nedvejojo nė sekundės.
  
  Haydenas ištiesė ranką prie telefono ir surinko Moore'o numerį. Drake'as sušuko, kad ji turėtų iškviesti sraigtasparnius.
  
  "Kiek mums reikia?"
  
  "Užpildyk sušiktą dangų", - pasakė jis.
  
  Jie nesiskųsdami pakėlė skaudančius kūnus ir greitai nuėjo link durų. Bėgdama Hayden kalbėjo greitai, neparodė jokio fizinio gydymo poveikio. Tai buvo psichiniai padariniai, kurie turėjo galios ją sugadinti amžinai.
  
  "Moore, bomba Centriniame parke yra netikra. Išvalytas, uždarytas. Manome, kad vidinės dalys ir detonatoriai buvo pašalinti ir įkišti į kitą įrenginį.
  
  Drake'as išgirdo Moore'o atsidusimą iš trijų pėdų.
  
  "Ir mes manėme, kad košmaras baigėsi".
  
  "Tai buvo Ramseso planas nuo pat pradžių. Heidenas nenutrūkdamas nuplėšė išorines duris nuo vyrių. "Dabar jis sprogsta savo laiku ir pabėga. Ar iš Niujorko skrenda sraigtasparniai?
  
  "Kariškiai. Policija. Speciali operacija, manau.
  
  "Pradėkite nuo šito. Jis turi planą, Moore, ir mes tikime, kad aligatorius yra buvęs komandos vadas. Kaip atrodo vaizdo stebėjimo kameros?
  
  "Kolekcionuojame kiekvieną veidą, kiekvieną figūrą. Mes valandų valandas buvome ant ribos. Jei Ramzis bėgs per miestą, mes jį sugausime.
  
  Drake'as peršoko per šiukšliadėžę, šalia buvo Dahlas. Virš galvų burzgė sraigtasparniai, du iš jų nusileido ant kelio prie įėjimo į zoologijos sodą. Pažvelgęs į viršų, Drake'as pamatė už besisukančių biurų pastatų rotorių, kur tarp baltų žaliuzių prie langų prispaudė daug veidų. Šiandien socialinė žiniasklaida sprogtų, o jei tai tęstųsi, rezultatai būtų nuliniai. Tiesą sakant, tai tikriausiai trukdė jų pastangoms.
  
  Haydenas nuskubėjo į artimiausią sraigtasparnį ir sustojo prie pat rotoriaus plovyklos. "Šį kartą", - sakė ji Moore'ui. "Ramsesas nepasirodys. Visa tai trukdė jam išgyventi. Kalbama apie jo reputaciją - Teroro kronprincas atgauna savo statusą ir rašo istoriją. Jis atveža į Niujorką branduolinius ginklus, juos susprogdina ir nebaudžiamas pabėga. Jei paleisi jį dabar, Moore, daugiau niekada jo nepamatysi. Ir žaidimas bus baigtas".
  
  "Aš tai žinau, agente Džei. Aš tai žinau".
  
  Drake'as kybo virš Haydeno peties ir klausėsi, o kiti komandos nariai irzliai trūkčiojo netoliese. Dahlas tyrinėjo apylinkes, pasirinkdamas geriausias pasalų vietas, o paskui kiekvieną iš jų patikrino savo lauko akiniais. Keista, bet bent jau jis buvo užimtas. Drake'as jį alkūne.
  
  "Kur yra rogės?"
  
  "Paliko". Dahlas iš tikrųjų atrodė šiek tiek nepatenkintas. - Tai velniškai geras ginklas.
  
  įsikišo Kensi. "Priminiau jam, kad vis dar neturiu savo mėgstamo ginklo. Jei jis gaus plaktuką, aš turiu gauti kataną.
  
  Drake'as stebėjo švedą. "Skamba kaip susitarimas".
  
  "O, baik jai priežastį. Iš kur aš čia galėčiau gauti kataną?
  
  Pasigirdo balsas: "Jie visai netoli nuo Steiteno salos, Heidenai".
  
  Dreiko galva apsisuko taip greitai, kad jis susiraukė. "Kas tai buvo?"
  
  Haydenas paprašė Moore'o pasikartoti ir tada kreipėsi į komandą. "Mes turime tikslą, vaikinai. Skambino civilis, kaip numatė Moore'as, ir patvirtino fotoaparatu. Judink savo užpakalius!
  
  Nuleidę galvas, komanda nubėgo šaligatviu į aiškų, užtvertą kelią, iššoko pro atviras sraigtasparnio dureles ir prisirišo prie sėdynių. Du paukščiai pakyla į orą, rotoriai pjauna lapus nuo netoliese esančių medžių ir išbarsto šiukšles per gatvę. Drake'as išsitraukė pistoletus ir šautuvą, karinį ašmenį ir apsvaiginimo pistoletą, patikrindamas, ar viskas veikia ir yra visiškai paruošta. Dahlas patikrino komunikatą.
  
  Pilotas nuvalė stogus ir staigiai pasuko į pietus, padidindamas greitį. Alicia patikrino savo ginklus, išmetė iš legionieriaus paimtą ginklą, o kitą pasiliko sau. Kinimaka pavogė žvilgsnius į Haydeną, į kurį ji bandė nekreipti dėmesio, vis dar gaudama informaciją iš Moore'o ir jo agentų. Beau nutilo, susiglaudęs kampe, kaip ir nuo tada, kai Dreikas ir Alicija pasibučiavo. Savo ruožtu Mai sėdėjo ramiai, jos japoniški bruožai neįveikiami, tvirtai susitelkusi į savo tikslą. Likę komandos nariai dar kartą viską patikrino, visi, išskyrus Kenzie, kuris skundėsi sraigtasparniu, žvarbiu vėju, prakaito kvapu ir tuo, kad ji kada nors buvo mačiusi SPEAR komandą.
  
  - Niekas neprašė tavęs likti su mumis, - tyliai pasakė Alicija.
  
  "Ką dar galėčiau padaryti? Bėgti kaip išsigandusi bažnyčios pelė?
  
  "Taigi, tai yra įrodyti, kad esate drąsus?"
  
  Kenzi akys sužibėjo. "Aš nenoriu matyti Armagedono. Ir tu?"
  
  "Aš tai jau mačiau. Benas Affleckas yra stebėtinai gėjus, o Bruce'as Willisas labiau šokiruoja nei prakeiktas asteroidas. Bet po velnių, ar tu bandai mums pasakyti, kad iš tikrųjų turi širdį?
  
  Kensi žiūrėjo pro langą.
  
  "Archeologinių dirbinių vagis turi širdį. Kas būtų žinojęs?
  
  "Aš tiesiog bandau grįžti prie savo verslo Artimuosiuose Rytuose. Vienas. Padėdami jums, kvailiams, tai labai pasitarnausite. Išdulkink savo prakeiktą širdį".
  
  Sraigtasparnis skrido virš Manheteno stogų, kai Haydenas gavo paaiškinimą, kad Ramsesas ir Gatoras dar nepaliko salos, nes buvo pastebėti netoli Staten Island Ferry.
  
  "Didelės, kurios pasiklysta vertime, gali mus visus nužudyti", - atsiduso Haydenas, o Drake'as pripažino, kad tai tiesa. Nuo mažiausio kivirčo mokyklos kieme iki karo tarp prezidentų ir ministrų pirmininkų - viskas buvo niuansai.
  
  Jų tikslas artėjo, kai pastatai blykstelėjo pro šalį. Pilotas įlindo tarp dviejų dangoraižių, kad išlaikytų greitį eidamas link tikslo. Drake'as siekė niūraus tikslo. Priešakyje driekėsi sūkuriuojantys pilki įlankos vandenys. Žemiau jie matė besileidžiančių sraigtasparnių grupę, kovojančią dėl pozicijos.
  
  "Kaip šitas!" Haydenas verkė.
  
  Tačiau pilotas jau staigiai leidosi žemyn, todėl sraigtasparnis sunkiai nusileido, kad užimtų puikią vietą priešais gėlių vazonų eilę ir autobusų stotelę. Drake'as pajuto, kaip skrandis suspurdėjo pro burną. Haydenas rėkė į savo kamerą.
  
  "Žinoma, terminalas uždarytas", - sakė ji. "Jei Ramsesas yra čia, ką jis tikisi pasiekti?
  
  "Už jūsų turėtų būti tvora, o po medžiais stovėtų automobilių eilė. Policininkai turi moterį, kuri buvo paskutinis jį matęs žmogus.
  
  "Puiku. Taigi dabar mes...
  
  "Laukti!" Alicijos ausys paėmė garsus anksčiau nei bet kas kitas. "Girdžiu šaudymą".
  
  "Eik."
  
  Išlipę iš automobilio, komanda bėgo palei pastatą į terminalą. Drake'as pastebėjo, kad aplink plačią pagrindinio įėjimo kreivę į doko zoną veda ilga betoninė rampa. Šūviai sklido iš ten, paleistas per atvirą erdvę, o ne prislopinti, tarsi sienos.
  
  - Ten atgal, - pasakė jis. "Jis ateina iš elingo".
  
  Už jų dangų užpildė malūnsparniai. Jų kelyje gulėjo dejuojantis policininko kūnas, bet jis mostelėjo ranka, kad jie judėtų į priekį, neparodė jokių sužeidimo požymių. Ore pasigirdo ir daugiau šūvių. Komanda išsitraukė ginklus, bėgo kartu ir apžiūrėjo vietovę priekyje. Kitas policininkas atsiklaupė prieš juos, nuleidęs galvą, laikydamas už rankos.
  
  "Viskas gerai", - pasakė jis. "Eik. Tiesiog žaizda kūne. Mums reikia jūsų, vaikinai. Jie... jie išvyksta".
  
  - Ne šiandien, - pasakė Heidenas ir nubėgo pro šalį.
  
  Drake'as pastebėjo elingo galą ir iškyšas į kairę nuo jo - visus betoninius slipus, naudojamus keltams. Prie jų pagrindo taškėsi bangos. - Ar girdi tai? - pasakė jis, kai vėl prasidėjo šaudymas. "Ramsesas įsigijo automatinį būrį".
  
  Lauren buvo vienintelė, kuri papurtė galvą. - Kuris iš jų?
  
  "Daugiau šovinių per minutę nei AK. Klipas nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų raundų. Keičiamos statinės, jei būtų per karšta. Ne visai tikslus, bet velniškai baisus.
  
  "Tikiuosi, kad tas niekšas ištirps jo rankose", - pasakė Alicija.
  
  Grupė policininkų klūpo priekyje, nuolat ieškodami priedangos, kai SAW išspjovė kulkas. Virš galvos blykstelėjo kulkų eilė. Du policininkai atsakė į ugnį, taikydami į tolimiausią elingo galą, kur švartavosi keltas.
  
  "Nesakyk man..." - pasakė Dahlas.
  
  "Manome, kad jis čia pat įlipa į keltą su vienu iš techninės priežiūros bilietų", - sakė vienas policininkų. "Du berniukai. Vienas taikėsi į mus, kitas užvedė valtį.
  
  "Jis negali taip pabėgti", - paprieštaravo Haydenas. "Tai... tai... žaidimas baigtas". Jos akys spindėjo iš siaubo.
  
  "Dėl jo", - smalsiai tarė Alicija.
  
  - Ne, ne, - sušnibždėjo Heidenas. "Mums. Mes viską supratome neteisingai. Ramzis tiesiogine prasme išeina su trenksmu. Užantspauduoju jo palikimą. Vaikinai, jis susprogdins šią branduolinę bombą.
  
  "Kada?"
  
  "Nežinau. Geriausias spėjimas? Jis keliauja į Laisvės salą ir statulą ir paskelbs tai visoje socialinėje žiniasklaidoje. O Dieve, o Dieve, įsivaizduok... - ji užspringo. "Aš negaliu... aš tiesiog negaliu..."
  
  Kinimaka trūktelėjo ją ant kojų, stambus vyras ryžtingai urzgė. "Mes neleisime, kad tai įvyktų. Turime ką nors padaryti. Dabar".
  
  Ir Drake'as pamatė Pjūklo blyksnį maždaug už penkiasdešimties pėdų, jo šūvių mirtingumą, vienintelį daiktą, stovintį tarp jų ir Ramzio, ir branduolinę bombą.
  
  "Kas nori gyventi amžinai, tiesa?"
  
  - Ne, - tyliai tarė Alicija. "Visada būtų kaip velniškai nuobodu".
  
  Dahlas paskutinį kartą pažvelgė į komandą. "Aš imsiu vadovauti".
  
  Per tą paskutinę sekundės dalį Niujorko herojai pasiruošė; SPEARERIŲ komanda, o paskui visi policininkai ir agentai, esantys girdimoje vietoje. Visi atsistojo, susidūrė su spjaudomuoju ginklu ir padarė galutinį savo gyvenimo pasirinkimą.
  
  Dahlas tai pradėjo. "Puolėkite!"
  
  
  KETURIASdešimt TREČIAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as bėgo tarp savo draugų, tiksliai ten, kur norėjo būti, pakeldamas ginklą ir smarkiai šaudydamas. Iš kiekvieno paleisto ginklo paleidžiamos kulkos dviejų tūkstančių penkių šimtų pėdų per sekundę greičiu, o per atsargas aidi daugybė sprogimų. Visame kelte išdužo langai.
  
  Per kelias sekundes jie perpjovė tarpą per pusę ir toliau intensyviai šaudė. SAW vartotojas iškart pakeitė nustatymus, sukrėstas atakos žiaurumo. Tai ne tai, kad jis nustojo šaudyti; jo kulkos atskleidė pėdsaką ant atsargų ir išplaukė į jūrą, nes jis tikriausiai svyravo atgal. Drake'as pritraukė teleskopinį taikiklį į akis, uždėjo pirštą ant gaiduko ir išryškino žmogaus, laikančio Pjūklą, bruožus.
  
  "Tai aligatorius", - per komunikatorių pasakė Haydenas. "Nepraleiskite."
  
  SAW apsisuko, grįžo link jų, vis dar spjaudydamas šviną. Drake'as įsivaizdavo, kad statinė dabar turi būti tokia karšta, kad ištirps, bet nepakankamai greitai. Kulka pataikė į policininką neperšaunamąja liemene, o paskui antra sulaužė kitam ranką. Šiuo metu jų širdys buvo pasirengusios šokti iš krūtinės, tačiau jie nesustabdė atakos ir nesumažino šaudymo. Apatinė kelto nugarėlė buvo nukritusi, sutrupėjusi, atvira nugara taip perforuota, kad priminė sūrio tarka. Aligatorius stipriai siūbavo Pjūklą, bandydamas kompensuoti. Kulkos pramušė erdvę virš jų galvų.
  
  Nuobodus kelto variklio garsas virto lėtu riaumojimu, ir tai viską pakeitė. Aligatorius užšoko ant laivo ir toliau pašėlusiai šaudė. Vanduo pradėjo burbuliuoti iš užpakalio, ir laivas pasviro į priekį. Drake'as pamatė, kad jie vis dar buvo dvidešimt pėdų nuo galo, pamatė, kaip ji pasuka į kairę ir į šoną, ir žinojo, kad jie niekada nespės laiku.
  
  Krisdamas rėkdamas krito ant šono ir staiga sustojo. Dahlas nukrito netoliese. Haydenas apsivertė, visa tai dar labiau apsunkino aligatoriaus taikymą, bet vyrui tai nerūpėjo. Jo figūrą buvo galima pamatyti besitraukiančią, besitraukiančią gilyn į keltą.
  
  Drake'as davė signalą Haydenui, o Haydenas iškvietė sraigtasparnį.
  
  Juodieji paukščiai nuskubėjo link elingo, staigiai nusileido ir kybo tris pėdas virš žemės, kai SPEAR įgula lipo į laivą. Policininkams ir agentams pasisveikinus, užsimezgė naujas ryšys, kuris niekada nenutrūks, jie sveikino atgal, kaip galėjo, tada sraigtasparniai praktiškai pakilo į orą. Pilotai nustūmė automobilius iki ribos, persekiojo šniokščiantį keltą ir netrukus atsidūrė virš galvos. Tai buvo vaizdas, kurio Dreikas negalėjo įsivaizduoti: Niujorko danguje tarsi mirtini juodi plėšrūnai pakibo paukščiai, garsioji panorama kaip fonas, besiruošiantys kilti Staten Island keltu.
  
  "Smūgis jiems stipriai", - į sraigtasparnio radiją pasakė Haydenas. "Ir greitai".
  
  Leisdamiesi žemyn du malūnsparniai nuskubėjo kelto laivagalio link. Beveik iš karto neramus aligatorius iškišo galvą pro šoninį langą ir įnirtingai paleido salvę. Trečiasis jo sprogimas trenkėsi į išorinę sraigtasparnio odą, prasiskverbdamas į kai kurias dalis ir atsimušdamas į kitas. Sraigtasparniai krito iš dangaus kaip rieduliai. Dahlas išlaužė duris ir grąžino ugnį, kulkos beviltiškai nepataikė.
  
  - Šaudo taip, lyg jis dulkintųsi, - sumurmėjo Dreikas. "Niekada nepataiko į tinkamą taikinį".
  
  "Atstok". Dahlas atsisakė bandymo pataikyti į aligatorių ir pasiruošė artėjančiam smūgiui.
  
  Po trijų sekundžių tai įvyko, tik tai buvo ne smūgis, o tiesiog staigus sustojimas. Pirmasis sraigtasparnis skriejo virš viršutinio kelto denio, o antrasis - netoli uosto pusės, jame buvo likę SPIR įgulos nariai. Jie greitai išėjo, ant denio barškėjo batai ir būriavosi į grupes. Tada sraigtasparniai pakilo, kad prisijungtų prie savo kolegų ore, sekdami keltą.
  
  Haydenas kelias sekundes atsidūrė akis į akį su komanda. "Mes žinome, kur jis yra. Mašinų skyrius. Baigkime tai dabar".
  
  Jie bėgo, adrenaliną siurbdami be galo, o tada aligatorius aiškiai pakeitė taktiką žemiau esančiame denyje.
  
  RPG prašvilpė ore, susidūrė su sraigtasparniu ir sprogo. Paukštis nesuvaldė, metalas išsibarstė į visas puses, ugnis apėmė juodą korpusą ir išsekęs nukrito ant kelto viršutinio denio.
  
  Į komandą "running SPEAR".
  
  
  KETURIASDEŠIMT KETVIRTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as išgirdo pasikeitusį sraigtasparnio variklio garsą ir nepatikrinęs žinojo, kad automobilis dideliu greičiu lekia link jų. Jei to nepakaktų, ilgėjantis, plėšrus šešėlis, pasklidęs per denį, buvo taikinys.
  
  Bėgti arba mirti.
  
  Jis trenkė pečiu į išorines duris, nuplėšdamas visą rėmą nuo vyrių ir nukritęs į anapusinę erdvę. Kūnai veržėsi paskui jį ridendamiesi, tempdamiesi, lipdami ir stumdamiesi. Sraigtasparnis stipriai nusileido, nulūžo rotoriai, metalinis korpusas subyrėjo. Viskas - nuo skeveldrų iki rankų ilgio ietis, pjaustydama orą į gabalus. Keltas siūbavo ir dejavo, vanduo putojo į kairę ir į dešinę.
  
  Ugnies kamuolys šovė link kitų sraigtasparnių, kurie nedelsdami ėmėsi išsisukinėti, vien sėkmė neleido jiems susidurti. Ugnies srautai laižė viršutinį denį, sukeldami naujus gaisrus, apdegindami dažus ir metalinius stulpus bei ištirpdydami dažus. Rotorius sulinko, kai atsitrenkė į stulpą Drake'o dešinėje ir staiga sustodamas šoktelėjo link grindų. Kiti skraidantys sviediniai išdaužė langus ir pramušė rėmą, o vienas baisus smaigalys perėjo tiesiai per valties bortą ir išplaukė į jūrą. Drake'as pajuto liepsnos prisilietimą, kai per jį prasiskverbė karštis, pažvelgė jam po petimi ir pamatė visą komandą, gulinčią kniūbsčia, net Smithą, gulintį ant Lauren. Sprogimas praėjo ir jie stebėjo sukilimą, o tada aligatorius viską pakėlė iki visiškos beprotybės.
  
  Beprotybė.
  
  Kitas RPG praėjo tiesiai per pačią valtį, palikdamas raketų paleidimo įrenginį ir skrisdamas sudaužydamas denius. Nugriaudėjo sprogimas, kai sviedinys įsiveržė į denį, siųsdamas daugiau ugnies ir mirtinų šiukšlių. Drake'as dejavo, kai skeveldros pervėrė jo galvą ir petį, palengvėjo, kad skausmas parodė, kad jis vis dar gyvas. Atsikvėpęs, jis apžiūrėjo naują aplinką.
  
  Denyje buvo nuskurusi skylė. Visur buvo krūvos malkų. Dūmai ir ugnis sklido pro kadaise uždarytą vidurinį viršutinį denį.
  
  "Kelias aiškus", - sakė jis.
  
  "Tik tau!" Lauren beveik rėkė.
  
  - Tada pasilik, - spjaudė Kenzi, traukdamas Dahlą už peties. - Ar tau viskas gerai, Torstai?
  
  "Taip, taip, man viskas gerai. Leisk man eiti".
  
  Drake'as ėjo pusvaldžiu žingsniu, atsargiau, nei galėjo prisiminti per visą savo gyvenimą. Už jo buvusi grupė susiglaudė, tiksliai žinodama, kur jis eina. Paskutinę akimirką, kaip ir tikėjosi, Dalis pasirodė jam prie pat peties.
  
  - Ar mes tai darome, drauge?
  
  "Mes velniškai teisūs".
  
  Ir jie šoko žemyn pro naują skylę, kojomis į priekį ir akimis ieškodami priešų. Jie sunkiai trenkėsi į apatinį denį, apsivertė, neliečiami, ir pakilo su treniruotais ginklais.
  
  "Grynai!" Drake'as verkė.
  
  Jų batai atsitrenkė į kietą denį už jų.
  
  Kensi buvo paskutinė, ir Drake'as, pirma, pamatė, kad ji nusivilko sunkią vidinę striukę ir, antra, apvyniojo jį aplink trijų pėdų sraigtasparnio rotoriaus dalies pagrindą. Atsigręžusi į švedę jos veidas buvo pasipūtęs.
  
  "Dabar, - pasakė ji, - aš turiu savo ginklą.
  
  "Tepadeda mums dievai".
  
  Jie puolė į laivą kaip vienas, kovoje su Ramziu ir Gatoru. Keltas įsibėgėjo su kiekviena akimirka. Laisvės sala taip pat augo, horizonte iškildama vis didesnė.
  
  "Ar maniakas nesupranta, kad prie statulos nepateks? Kinimaka sunkiai alsavo.
  
  - Nesakyk to, - atkirto Heidenas. "Nesakyk to."
  
  "O taip, aš suprantu".
  
  "Jie nepaskandins šio kelto", - patikino Dahlas. "Įlanka nėra pakankamai gili, kad įsigertų... na, žinai ką.
  
  Kitame denyje jie pagaliau rado savo grobį. Aligatorius saugojo duris, o Ramsesas valdė keltą. Atsižvelgdamas į jau nusistovėjusį polinkį į beprotybę, bombų gamintojas išleido RPG, kurį paruošė būtent tokiai akimirkai. Drake'as negalėjo atsikvėpti ir šaukti, kad visi prisidengtų, o tada raketa per kelto centrą nuskriejo galvos aukštyje ir paliko dūmų pėdsaką, kurį varė maniakiškas aligatoriaus juokas.
  
  "Ar tau tai labai patinka? Ar tai pagavote? Mes jau mirštame!"
  
  Drake'as pažvelgė į viršų ir pamatė Aligatorių beveik virš savęs, bėgantį paskui raketą, su savimi nešantį raketų paleidimo įrenginį. Pati raketa praskriejo per keltą ir išlipo iš galo, sprogdama ore. Aligatorius nukreipė raketų paleidimo įrenginį į Drake'o galvą.
  
  Jorkšyrietis nusileido, kai Ramesses pagaliau pasisuko, ranka atsainiai atsirėmęs į vairą.
  
  "Tu jau vėluoji", - pasakė jis.
  
  Drake'as smogė aligatoriui į pilvą, bet jis pašoko atgal, vis dar siūbuodamas savo masyviu ginklu. Teisybės dėlei tai komandai atitolino papildomą akimirką. Niekas nenorėjo atsitrenkti į tokią mėsingą lazdą, tačiau kelto viduje buvo daug vietos, o tai Dahlui ir kitiems suteikė daugiau manevringumo. Aligatorius urzgė ir apsisuko, tada nubėgo tiesiai link Ramzio, teroristų princo, kuris dabar laikė pusiau automatinį pistoletą. Drake'as pastebėjo kuprinę, pririštą prie aligatoriaus nugaros.
  
  "Jūs tik atidėliojate tai, kas neišvengiama", - pasakė Ramsesas.
  
  Viena ranka purškė garus iš vidaus, kita šiek tiek pakeitė kursą, nusitaikė į Laisvės salą.
  
  - Ar kada nors jaudiniesi, kaip gyventi? - iš už prekystalio pasakė Dreikas. "Turgus? Užrakinti? Išsamus pabėgimo planas? Kas po velnių visa tai buvo?"
  
  "Ak, turgus buvo tiesiog - kaip turėčiau pasakyti - išpardavimas išsinešimui? Atsikratyti visų savo pasaulietiškų gėrybių. Pilis yra atsisveikinimas ir reiškia pabaigą. Juk nuvežei mane tiesiai į Niujorką. Ir pabėgimo planas, taip, šiek tiek sudėtingas, pripažįstu. Bet ar matai dabar? Tu jau vėluoji. Laikrodis tiksi".
  
  Drake'as tiksliai nežinojo, ką Ramsesas turėjo omenyje, bet tai buvo aiški. Išėjęs iš priedangos, jis apipylė vairinę kulkomis ir bėgo iš paskos, jo komanda arti. Nebekalbėti; tai buvo jo galutinis žaidimas. Ramzis svirduliavo atgal, iš jo peties kaip iš fontano tryško kraujas. Aligatorius rėkė kulkoms patekus į jo kūną. Stiklas abu teroristus apdengė dantytais purslais.
  
  Drake'as išdaužė duris ir paslydo, atšoko nuo staktos ir slysdamas sustojo, keikdamas savo sėkmę. Dahlas peršoko jį, Kenzi buvo šalia. Jiedu įėjo į vairinę ir pakėlė ginklus, kad nužudytų. Ramzis pasitiko juos visa jėga kaip septynių pėdų, raumenų sukaustytas beprotis, besišypsantis kaip laukinis šuo; jis atskubėjo ir bandė juos išbarstyti.
  
  Dahlas to netoleravo, priešinosi grubiai jėgai ir priimdavo visus smūgius. Kensi šoko aplink juos abu, smogdamas Ramzio šonams kaip pavojingas vilkas. Radikalus princas sumušė švedą. Pečių barža privertė Dahlą pašiurpti. Neįtikėtinai stiprios rankos sugriebė švedą už gerklės ir ėmė spausti. Iškėlęs rankas Dahlas pusiaukelėje atlaisvino savo sukibimą ir pats paėmė vieną; abu vyrai siūbavo ir spaudė vienas kitą, kol nė vienas negalėjo kvėpuoti. Ramsesas pasuko Dahlį ir trenkė atgal į sieną, tačiau vienintelė švedo reakcija buvo plati šypsena.
  
  Kensi pašoko į orą, pakeldama alkūnę, kurią su gniuždančia jėga nuleido žemyn, tiesiai ant Ramzio kraujuojančios kulkos žaizdos. Niekada nesitikėjusi, kad toks muštynės baigsis vienu kumščiu, tada ji smogė vyrui į gerklę net jam rėkiant, todėl jo akys išsipūtė.
  
  Tada Ramzis nusvyravo, apsipylęs krauju, vemdamas. Dahlas paleido jį, jausdamas pabaigą. Teroristo akys užkliuvo už švedo, ir jose nebuvo jokių pralaimėjimo ženklų.
  
  "Šią akimirką priimsiu kaip pergalės akimirką", - sušuko jis. "Ir sutraiškyti kapitalizmo širdį".
  
  Jis ištiesė ranką, lyg norėtų paliesti aligatorių.
  
  Dahlas atšovė. Kulka pataikė Ramsesui į pilvą ir sviedė jį atgal.
  
  Aligatorius pašoko ir nukrito ant Ramzio.
  
  Teroristas princas sugebėjo sugriebti kuprinę, pririštą prie krentančio aligatoriaus nugaros, ištiesta ranka įsikibusi į atidengtą mėlyną laidą, kai jie abu griuvo.
  
  Kenzi puolė į priekį, taikydamas į vielą laikančią ranką vieninteliu po ranka turimu ginklu, geriausiu ginklu, kurį ji turėjo, neapdorotą kataną. Jos ašmenys greitai nupjovė Ramzio ranką per petį, todėl teroristas išreiškė didžiulę nuostabą.
  
  Ranka trenkėsi į grindis tuo pačiu metu kaip ir aligatorius, bet pirštai vis dar buvo įsikibę į atvirą mėlynos vielos galą.
  
  - Be rūpesčių, - kosėjo Ramzis. "Teisingai mane užpuolėte. Laikrodis netikėjo. Bet..." Jį išsuko spazmas, iš skrandžio, rankos ir kairiojo peties greitai bėgo kraujas.
  
  "Tai... vyksta... dabar".
  
  
  KETURIASdešimt PENKTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as šliaužė per grindis, ridendamas aligatorių ant pilvo, o beprotis sukikeno į kruviną denį. Dahlas krito šalia, jo veide buvo užrašytas skausmas, siaubas ir nuojauta. Dirželis buvo užsegtas, bet Drake'as akimirksniu jį atplėšė ir atlaisvino metalinį korpusą nuo šiurkščios medžiagos.
  
  Priešais juos stovėjo atgalinės atskaitos laikmatis, jo mirksintys raudoni skaičiai buvo tokie pat grėsmingi ir baisūs kaip kraujas, pasklidęs grindimis jiems po keliais.
  
  - Keturiasdešimt minučių, - prislopintu balsu prabilo Hayden. "Nežaisk su tuo, Dreikai. Šiuo metu nuginkluokite šį daiktą.
  
  Drake'as jau suko bombą, kaip ir praėjusį kartą. Kinimaka padavė jam atvirą naudingą peilį, kurį jis gabalas po gabalo išardė, atsargiai judėdamas, saugodamasis daugybės spąstų, kuriuos gali išlaisvinti toks bombų gamintojas kaip Gatoras. Atitraukdamas prietaisą nuo pamišusio teroristo, jis pažvelgė į Aliciją.
  
  "Daugiau nesakyk", - pasakė ji, sugriebdama vyrą už rankų ir nutempdama. Tokiam žmogžudžiui nebūtų pasigailėjimo.
  
  Tvirta ranka jis nuėmė priekinį bombos skydelį. Prie jo buvo pritvirtinti suvynioti mėlyni laidai, kurie nerimą keliančiai driekėsi.
  
  "Tai ne savadarbė bomba", - sušnibždėjo Dahlas. "Būk atsargus".
  
  Drake'as nutilo ir pažvelgė į savo draugą. "Ar norite tai padaryti?"
  
  "Ir būti atsakingas už jo paleidimą? Ne visai. Ne".
  
  Drake'as prikando apatinę lūpą, puikiai suvokdamas visus susijusius veiksnius. Mirksintis atgalinis skaičiavimas buvo nuolatinis priminimas, kiek mažai jiems liko laiko.
  
  Haydenas paskambino Moore'ui. Kinimaka iškvietė sapierius. Kažkas kitas paskambino NEST. Kai Drake'as pažvelgė į įrenginį, buvo apgalvotas kiekvienas aspektas ir informacija greitai pasipylė.
  
  "Vėl patraukite laidus", - pasiūlė Dahlas.
  
  "Per daug rizikinga".
  
  "Manau, kad šį kartą nėra judesio jutiklio, sprendžiant iš to, kaip veikė aligatorius.
  
  "Teisingai. Ir mes negalime pakartotinai panaudoti jūsų sumanymo idėjos.
  
  "Sugriuvo grandinė?"
  
  "Tai problema. Jie jau naudojo kažką naujo - saugią laidą. Ir šis niekšas yra tikras. Jei aš įsitrauksiu į tai, tai gali padėti.
  
  Kol Alicija dirbo, aligatorius skleidė nežemiškus garsus iš gretimo kambario. Neilgai trukus ji iškišo galvą pro išdaužtas duris. "Jis sako, kad bomba iš tikrųjų turi apsaugos nuo klastojimo jungiklį. Ji gūžtelėjo pečiais. "Bet tada aš manau, kad jis būtų tai padaręs".
  
  "Nėra laiko", - pasakė Dahlas. - Tam nėra velniškai laiko.
  
  Dreikas žvilgtelėjo į laikmatį. Jiems jau buvo likusios trisdešimt penkios minutės. Jis atsisėdo ant nugaros. "Po velnių, mes negalime rizikuoti. Kaip greitai čia atvyks bombų būrys?
  
  "Daugiausia penkias minutes", - sakė Kinimaka, sraigtasparniams skraidant į keltų denius, kur tik galėjo. Kiti svyravo kiek aukščiau, kai gelbėtojai pašoko. "Bet jei jie negali jo nuginkluoti?"
  
  - O mes išmesime jį į įlanką? - pasiūlė Lauren.
  
  "Tai gera idėja, bet ji per maža", - Haydenas jau paklausė Moore'o. "Užterštas vanduo prisotintų miestą".
  
  Drake'as siūbavo pirmyn ir atgal, mąstydamas apie beprotybę, o tada patraukė Dalio akį. Švedas turėjo tą pačią mintį, jis žinojo. Dėl savo žvilgsnio jie bendravo tiesiogiai ir lengvai.
  
  Mes galime tai padaryti. Tai vienintelis būdas.
  
  Būtume akli. Rezultatas nežinomas. Pradėjus, kelio atgal nėra. Mes keliautume į vieną pusę.
  
  Tai ko po velnių tu lauki? Kelkis, mamyte.
  
  Drake'as atsiliepė į Dahlio iššūkį ir atsitiesė. Giliai įkvėpęs, jis prisisegė šautuvą, užsidėjo pistoletus ir išsitraukė iš kuprinės branduolinę bombą. Haydenas žiūrėjo į jį išplėtusiomis akimis, skvarbiu surauktu antakiu.
  
  "Ka po velnių tu darai?"
  
  "Tu tiksliai žinai, ką mes darome".
  
  "Saugūs atstumai gali būti nevienodi. Turiu omenyje tave.
  
  "Tada jie to nepadarys". Dreikas gūžtelėjo pečiais. "Tačiau visi žinome, kad yra tik vienas būdas išgelbėti šį miestą.
  
  Drake'as pasiėmė branduolinę bombą, o Dahlas ėjo į priekį. Alicija sustabdė jį dar vienai brangiai akimirkai.
  
  "Išeini po vieno bučinio? Neleisk, kad tai būtų trumpiausi santykiai mano gyvenime.
  
  "Nustebau, kad tu neturėjai trumpesnių".
  
  "Sąmoningai nuvertinu vaikiną, kuris, nusprendžiau, kad man patinka, kurį pakliuvau ir kuriam po aštuonių minučių atsibodo.
  
  "O, gerai. Tada pasimatysime po kelių.
  
  Alicija laikė jį vien akimis, likusią kūno dalį visiškai nejudėjusi. "Sugrįžk greitai".
  
  Haydenas įsispaudė tarp Drake'o ir Dahlo, greitai kalbėjo, perdavė informaciją iš Moore'o ir stebėjo tuos, kurie galėtų suteikti pirmąją pagalbą.
  
  "Jie sako, kad bombos naudingoji apkrova yra nuo penkių iki aštuonių kilotonų. Atsižvelgiant į jo tūrį, svorį ir greitį, kuriuo jis skęs..." Ji nutilo. "Saugus gylis yra tūkstantis aštuoni šimtai pėdų..."
  
  Drake'as pakluso, bet pakilo šalia esančiais laiptais į viršutinį denį. "Mums reikia greičiausio jūsų turimo sraigtasparnio", - pasakė jis artėjančiam pilotui. "Jokio šūdo. Jokio verkšlenimo. Tiesiog duok mums tuos prakeiktus raktus.
  
  "Mes nesame-"
  
  - pertraukė Haydenas. "Taip, aštuoniolika šimtų pėdų, neutralizuoti visą šią spinduliuotę pagal NEST komandą. Po velnių, tu turi būti aštuoniasdešimt mylių nuo kranto.
  
  Drake'as pajuto, kad metalinis bombos korpusas šiek tiek praslydo pro pirštus dengiantį prakaitą. "Per trisdešimt minučių? Tai neįvyks. Ką dar turi?"
  
  Haydenas išbalo. "Nieko, Dreikai. Jie nieko neturi."
  
  "Dabar šis kūjis pradeda atrodyti gerai", - komentavo Dahlas.
  
  Drake'as pamatė, kaip Alicija skubėjo pro šalį, ėjo į viršutinį denį ir žvelgė į jūrą. Ko ji ten, lauke, ieškojo?
  
  Pilotas priartėjo, "Bluetooth" prietaisas mirksi prie šalmo pagrindo. "Turime greičiausią prakeiktą sraigtasparnį armijoje", - sušuko jis. "Bell SuperCobra. Du šimtai mylių per valandą, jei ją pastūmėsite.
  
  Dreikas atsisuko į Heideną. "Ar tai veiks?"
  
  "Aš manau, kad taip". Ji savo galvoje atliko keletą protinių aritmetinių skaičiavimų. "Palauk, tai negali būti tiesa".
  
  Drake'as sugriebė branduolinę bombą, raudoni skaičiai vis dar mirgėjo, Dahlas šalia. - Eime!
  
  - Aštuoniasdešimt mylių, - pasakė ji bėgdama. "Taip, tu gali tai padaryti. Bet tai liks tik... tris minutes, kad iš ten ištrūktų. Iš sprogimo zonos nepabėgsi!
  
  Drake'as priartėjo prie "Super Cobra" nelėtindamas greičio, žiūrėdamas į aptakias pilkas formas, bokštelius, trivamzdžius pabūklus, raketų skyrius ir "Hellfire" paleidimo įrenginius.
  
  "Užteks", - pasakė jis.
  
  - Dreikai, - sustabdė jį Heidenas. "Net jei saugiai numesite branduolinę bombą, sprogimas jus sunaikins".
  
  "Tada nustok švaistyti mūsų laiką", - pasakė jorkšyrietis. "Nebent jūs, Moore'as ar kas nors kitas žinotų kitą būdą?
  
  Haydenas klausėsi duomenų, patarimų ir žvalgybos, kurią Moore'as nuolat perdavė. Drake'as pajuto, kaip keltas siūbuoja ant banguotų bangų, iš arti pamatė Manheteno panoramą, net pastebėjo, kaip skruzdėlynas šurmulis jau grįžta į savo gyvenimą. Visur buvo kariniai laivai, greitaeigiai kateriai ir sraigtasparniai, kuriuos pilotavo daugybė žmonių, kurie paaukotų savo gyvybes, kad išgelbėtų šią dieną.
  
  Bet viskas susitraukė tik į du.
  
  Drake'as ir Dahlas įlipo į "Super Cobra", gavę išvykstančio piloto valdymo kursą.
  
  "Gražios kelionės", - pasakė jis išeidamas. "Ir sėkmės".
  
  
  KETURIASdešimt ŠEŠTAS SKYRIUS
  
  
  Dreikas su maža šypsena veide padavė branduolinę bombą Dahlui. - Pagalvojau, kad galbūt norėsite atlikti garbę, drauge.
  
  Švedas paėmė bombą ir įlipo į sraigtasparnio galą. "Nesu tikras, ar galiu patikėti, kad važiuoji tiesia linija".
  
  "Tai ne automobilis. Ir aš tikrai tikiu, kad mes jau nustatėme, kad galiu vairuoti geriau nei jūs.
  
  "Kodėl tai? Aš to neprisimenu taip".
  
  "Aš esu anglas. Tu toks ne".
  
  "Ir ką konkrečiai su tuo turi tautybė? Dahlas atsisėdo ant kėdės.
  
  - Kilmė, - pasakė Dreikas. "Stiuartas. Hamiltonas. Medžioklė. Mygtukas. Kalva. Ir daug daugiau. Švedija buvo arčiausiai Formulės 1 pergalės, kai Suomija užėmė pirmąją vietą.
  
  Dahlas nusijuokė, prisisegė ir, pasidėjęs juodą metalinį dėklą ant kelių, uždarė duris. "Nekalbėk taip garsiai, Dreikai. Bomba gali būti aprūpinta "švairumo" jutikliu.
  
  "Tuomet mes jau suklydome".
  
  Patraukęs pavarų svirtį, jis pakėlė sraigtasparnį nuo kelto, įsitikinęs, kad aukščiau dangus giedras. Saulės šviesa blykstelėjo iš nugaros ir atsimušė į milijonus atspindinčių miesto paviršių, suteikdama jam nedidelį priminimą, kodėl jie tai daro. Iš apačios į jį žiūrėjo veidai, daugelis iš jų buvo jo draugai ir šeima, komandos draugai. Kenzi ir Mai stovėjo petys į petį, jų veidai be išraiškos, bet izraelietis galiausiai privertė jį nusišypsoti.
  
  Ji bakstelėjo į laikrodį ir tik lūpomis pasakė: "Judėk toliau".
  
  Alisijos niekur nesimatė, nei Beau. Drake'as pasiuntė karinį sraigtasparnį žemai virš bangų tiesioginiu kursu per Atlantą. Vėjai kirto jų kelią, o saulės šviesa mirgėjo ant kiekvieno banguojančio bangavimo. Horizontai driekėsi į visas puses, šviesiai mėlyno dangaus arkos, konkuruojančios su baimę keliančiomis jūrų platybėmis. Epas horizontas už jų išnyko, kai minutės ir sekundės pamažu artėjo prie nulio.
  
  - Penkiolika minučių, - pasakė Dahlas.
  
  Dreikas pažvelgė į odometrą. "Tiesiog pagal tvarkaraštį".
  
  "Kiek mums liko laiko?"
  
  - Trys minutės, - pakėlė ranką Dreikas. "Pliusas arba minusas".
  
  "Kiek tai mylios?"
  
  "Dviejų šimtų mylių per valandą greičiu? Apie septynis".
  
  Dahlas veide parodė viltį. "Neblogai".
  
  - Idealiame pasaulyje, - gūžtelėjo pečiais Dreikas. "Neapima posūkio manevrų, įsibėgėjimo, ryklio atakos. Kad ir ką dar jie ten į mus svaidė.
  
  "Ar šis daiktas turi pripučiamą?" Dahlas apsidairė, pirštais tvirtai sugriebęs branduolinę bombą.
  
  "Jei taip atsitiks, aš nežinau, kur". Dreikas pažvelgė į laikrodį.
  
  Iki sprogimo liko dvylika minučių.
  
  "Būk pasiruošęs".
  
  "Visada taip."
  
  "Lažinuosi, kad šiandien pabudęs nesitikėjai, kad tai padarysi".
  
  "Ką? Numesti branduolinę bombą į Atlanto vandenyną, kad išgelbėtum Niujorką? Arba pasikalbėti su jumis akis į akį, kai esate jūrų sraigtasparnyje?
  
  "Na, abu".
  
  "Pirmoji dalis man atėjo į galvą".
  
  Dreikas papurtė galvą, negalėdamas nuslėpti šypsenos. "Žinoma, tai atsitiko. Tu esi Thorstenas Dahlas, didysis herojus.
  
  Švedas vos sekundei atlaisvino branduolinės bombos sukibimą ir padėjo ranką Drake'ui ant peties. "Ir tu esi Dreikas, Metai Dreikai, rūpestingiausias žmogus, kurį aš kada nors pažinojau. Nesvarbu, kaip stengiatės tai nuslėpti".
  
  "Ar esate pasirengęs mesti šią branduolinę bombą?
  
  "Žinoma, kad taip, tu idiote iš Šiaurės".
  
  Drake'as privertė sraigtasparnį nerti į pilką bangavimą. Dahlas atidarė galines duris ir apsisuko, kad užimtų geresnę padėtį. Oro srovė veržėsi per Super Cobra. Drake'as tvirčiau suėmė valdymo svirtį ir nuspaudė pedalus, toliau sparčiai krisdamas. Dahlas paskutinį kartą perkėlė branduolinę bombą. Bangos kilo, susidūrė ir siuntė link jų chaotiškus purslus, mirgančius baltomis putomis, persmelkusiomis deimantiniais saulės spinduliais. Įtempęs kiekvieną raumenį, Dreikas pagaliau stipriai atsitraukė, ištiesindamas aureolę ir pasukęs galvą stebėjo, kaip Dalas meta pro duris metaliniu korpusu galutinai sunaikintą ginklą.
  
  Jis nukrito į bangas - besisukanti bomba, kuri lengvai pateko į vandenį dėl mažo aukščio, kuriame buvo paleista, - dar vienas patikimas būdas užtikrinti, kad sugadinimui atsparus jutiklis išliktų neutralus. Drake'as akimirksniu atitraukė juos nuo susidūrimo, nuleisdamas bangas taip žemai, kad jos nuslysdavo, negaišdamas laiko didindamas aukštį ir suteikdamas sraigtasparniui mažiau vietos kristi nelaimės atveju.
  
  Dahlas patikrino savo laikrodį.
  
  Dvi minutės.
  
  "Nuleiskite koją".
  
  Drake'as beveik pakartojo, kad jis iš tikrųjų nevairavo automobilio, o sutelkė dėmesį į tai, kad paukštis kuo greičiau nugabentų, nes žinojo, kad švedas tik mažina spaudimą. Dabar viskas baigėsi sekundėmis - laikas iki branduolinio sprogimo, mylios, kurias jie buvo nutolę nuo sprogimo spindulio, jų gyvenimo trukmė.
  
  - Aštuoniolika sekundžių, - pasakė Dahlas.
  
  Drake'as pasiruošė pragarui. - Buvo gražu, drauge.
  
  Dešimt... devyni...
  
  - Iki pasimatymo, Jorki.
  
  Šeši... penki... keturi...
  
  - Ne, jei pamatysiu tavo kvailą...
  
  Nulis.
  
  
  KETURIASDEŠIMT SEPTINTAS SKYRIUS
  
  
  Drake'as ir Dahlas nieko nematė apie pradinį povandeninį sprogimą, tačiau didžiulės vandens sienos, kuri išsiveržė iš jūros už jų, pakako, kad jų širdys virpėtų. Skystas grybų debesis, kylantis tūkstančius pėdų į orą, užtemdantis visa kita, veržiasi link atmosferos, tarsi bandytų užgožti pačią saulę. Purškiamos rožės kupolas, smūginių bangų pirmtakas, sferinis debesis, aukštos paviršiaus bangos ir bazinė banga, kuri pakiltų į daugiau nei penkių šimtų metrų aukštį.
  
  Sprogimo bangos nepavyko sustabdyti, tai buvo žmogaus sukurta gamtos jėga, energetinis skilimas. Jis smogė sraigtasparnio užpakaliui kaip plaktuko smūgis, todėl Dreikas susidarė įspūdis, kad jį stumia pikto milžino ranka. Beveik iš karto sraigtasparnis nėrė, pakilo, o paskui pasuko į šoną. Dreiko galva atsitrenkė į metalą. Dahlas prikibo kaip skudurinė lėlė, kurią mėto piktas šuo.
  
  Sraigtasparnis drebėjo ir riedėjo, jį purtė nesibaigiantis sprogimas, dinamiška banga. Jis sukosi vėl ir vėl, jo sraigtai sulėtėjo, kūnas siūbavo. Už jo toliau kilo didžiulė vandens uždanga, varoma titaniškos jėgos. Drake'as stengėsi išlikti sąmoningas, atsisakydamas bet kokios savo likimo kontrolės ir tiesiog stengdamasis laikytis, išlikti budrus ir sveikas.
  
  Laikas nebebuvo svarbiausias dalykas, jie galėjo valandų valandas kulniuoti ir spardytis sprogimo bangoje, tačiau tik tada, kai ji praskriejo ir juos užklupo jos banga, paaiškėjo tikrosios jos griaunamosios galios pasekmės.
  
  Sraigtasparnis beveik apverstas lėkė Atlanto link.
  
  Praradęs kontrolę, Drake'as pasiruošė smūgiui, žinodamas, kad net jei jie išgyvens po nelaimės, jie neturėjo gelbėjimo plausto, gelbėjimosi liemenių ir vilties išsigelbėti. Kažkaip išlaikydamas pakankamai sąmoningumo, kad galėtų gyventi brangų gyvenimą, jis stebėjo, kaip jie pasineria į vandenyną.
  
  
  KETURIASDEŠIMT AŠTUNTAS SKYRIUS
  
  
  Alicia pamatė, kaip Dreikas užmezgė ryšį jo galvoje maždaug tris sekundes po jos. Dahl taip pat. Vaikinai buvo lėti, bet ji niekada nepasakė. Daug geriau buvo kai kuriuos dalykus laikyti rezerve. Kaip suprato kiti, o Haydenas kreipėsi patarimo į Moore'ą ir jo vyriausybės bičiulius, Aliciją pribloškė lemtinga žinojimas, kad saugaus atstumo dėsnis per ateinantį pusvalandį juos visus labai nukentės. Kol Drake'as vadovavo sraigtasparniui, Alicia nukreipė žvilgsnį ir dėmesį kitur.
  
  Ji tai žinojo, kad sraigtasparnis sudužtų, todėl akivaizdus pasirinkimas sekti jį kitu paukščiu neturėjo prasmės. Bet jei jo sraigtasparnis skristų dviejų šimtų mylių per valandą greičiu...
  
  Alicia nuvedė Beau į šalį, paaiškino savo planą ir susirado kareivį, kuris supažindino juos su JAV pakrančių apsaugos atstovu.
  
  "Koks tavo greičiausias laivas?"
  
  Tuo metu, kai Drake'as pasitraukė, Alicia buvo po deniu ir šoko į skubiai pakeistą Defender klasės katerį, pasiekiantį daugiau nei aštuoniasdešimt mylių per valandą greitį. Kaip tikino vienas iš avių įgulos narių, jie padarė keletą pakeitimų, dėl kurių valties greitis galėjo padidėti iki šimto. Kai Alicia vos keliais trumpais žodžiais jiems pasakė, ką nori daryti, kiekvienas susirinkęs vyras reikalavo pasilikti ir padėti.
  
  Po kelių minučių "Defender" riaumoja šalin, kietu korpusu kirsdamas bangas, bandydamas sumažinti atotrūkį tarp neišvengiamo sprogimo ir jų atvykimo laiko.
  
  Kaip Alicia jiems pasakė: "Mes judame link branduolinio sprogimo, vaikinai. Laikykitės savo slyvų.
  
  Ir nesvarbu, ar jie tai suprato, ar ne, įgula stūmė didžiausią greitį iš valties. Plaukdama bangomis ir joms iššūkį "Defender" klasės valtis atidavė viską, ką turėjo. Alicija, balta knurkė ir baltaveidė, įsikibusi į salono turėklus, žiūrėjo pro langus. GPS nubrėžė sraigtasparnio kursą įrašydamas atsakiklio signalą. Laivo įgula nuolat atsižvelgė į laiko skirtumą, sakydama, kad atotrūkį sumažino iki dvidešimties minučių, vėliau iki aštuoniolikos.
  
  Septyniolika.
  
  Vis dar per ilgai. Alicia sugriebė už bėgelio ir krūptelėjo, kai Beau sugriebė už jos peties.
  
  "Tai veiks", - sakė jis. "Išsaugosime šią dieną".
  
  Laivas lėkė kuo greičiau, vijosi įsibėgėjusį sraigtasparnį, abu keistai vijosi artėjantį sprogimą, kuris dar nebuvo įvykęs. Horizontas buvo nuolat besikeičianti linija, niekada tiesi. Komanda liejo prakaitą, kovojo ir gilinosi į savo žinių gelmes. Laivas įplaukė į neatrastą teritoriją, varikliai buvo tokie galingi, kad atrodė gyvi.
  
  Kai kapitonas pasisuko į Aliciją, ji horizonte jau matė spiralinį debesį, ne per toli, bet daug toliau nei Dreiko ir Dalio malūnsparnis. Įsibėgėjantis Defender veržėsi per vieną didelį vandens purslą, pamatė artėjančią sprogimo bangą, smogė į ją ir prasiveržė, purtydamas kiekvieną varžtą, laikantį jo konstrukciją. Tolumoje matėsi didžiulis balto vandens žiedas, vaizdas net Alicijai sekundei užgniaužė kvapą.
  
  Bet tik sekundei.
  
  "Judėk", - iškvėpė ji, suprasdama, kad Dreikas ir Dalas dabar beveik neabejotinai atsitrenkia į priešiškus vandenis. "Judėk, judėk, judėk!
  
  
  * * *
  
  
  Iki avarijos vietos prireikė dar trylikos minučių. Alicia buvo pasiruošusi, prie kūno prisisegusi gelbėjimosi liemenę, o kita rankoje. Šalia jos buvo Bo su daugiau nei pusšimčiu įgulos narių ir akimis žvalgė vandenis. Pirmoji jų aptikta nuolauža buvo plūduriuojanti sraigto mentės dalis, antroji - viso ilgio slydimas. Po to dažniau pasirodydavo tos dalys, kurios nenuskendo, praeidamos spiečiuje.
  
  Bet nei Drake'as, nei Dahlas.
  
  Alicija žiūrėjo į bangas, stovėdama ryškioje saulėje, bet gyvendama tamsiausiame pragare. Jei likimas lėmė, kad šie du herojai gali išgelbėti Niujorką ir išgyventi po sprogimo, bet pasiklysti Atlanto vandenyne, ji nebuvo tikra, kad susitvarkys. Praėjo minutės. Nuolaužos plaukė pro šalį. Niekas nesakė nė žodžio ir nepajudėjo nė centimetro. Jei reikės, jie pasiliks iki išnaktų.
  
  Radijas nuolat traškėjo. - klausiantis Haydeno balsas. Tada Moore'as ir Smithas yra kitoje linijoje. Net Kensi prabilo. Akimirkos prabėgo sulėtintame suirutės ir augančio siaubo judejime. Kuo ilgiau tai tęsėsi...
  
  Beau stovėjo ant pirštų galiukų ir pastebėjo, kad kažkas kyla į viršų bangos pusėje. Jis atkreipė dėmesį į tai ir išsakė klausimą. Tada tai pamatė ir Alicija - keista juoda masė lėtai judėjo.
  
  "Jei tai Krakenas", - iš esmės sušnibždėjo ji, net nesuvokdama, ką pasakė. "Aš išeinu iš čia."
  
  Kapitonas nukreipė valtį ta kryptimi, padėdamas formai susikaupti. Tai užtruko kelias minutes ir šiek tiek dreifavo, bet kai Alicia prisimerkė, ji pamatė, kad tai du kūnai, surišti, kad nesusilietų, ir pririšti prie vis dar plūduriuojančios piloto sėdynės. Atrodė, kad mūšis tarp žengimo ant vandens ir nardymo linksta į pastarąjį, todėl Alicija paragino Apsaugininką paskubėti.
  
  Ir jis šoko už borto.
  
  Tvirtai plaukdama ji sugriebė šokinėjančią masę ir siūbavo, bandydama suprasti. Kažkieno veidas pasisuko.
  
  "Dal. Ar tau viskas gerai? Kur Dreikas?
  
  "Laikydamasis už savo paltų. Kaip visada."
  
  Srovei pasukus Dahlį vandenyje, išryškėjo antras veidas, atsirėmęs į kito švarko nugarą.
  
  - Na, jums abiem velniškai patogu kartu, - netikrai protestavo Alicija. "Nenuostabu, kad nepasišaukei pagalbos. Ar duosime tau dar dešimt minučių?
  
  Drebančioji Dreiko ranka pakilo iš vandens. "Net vienas. Man atrodo, kad prarijau pusę kruvino vandenyno.
  
  "Ir aš manau, kad mes nusileisime", - atsikvėpė Dahlas, likus kelioms akimirkoms iki piloto sėdynės nuslydo atgal ir jo galva dingo po vandeniu.
  
  Pakrantės apsaugos kateris priėjo taip arti, kaip išdrįso. - Ar su jais viskas gerai? šaukė balsai.
  
  Alicija mostelėjo ranka. "Su jais viskas gerai. Niekšai tik kvailioja.
  
  Tada Dreikas taip pat paslydo po vandeniu.
  
  - Mm, - Alicija spoksojo į jį. "Faktiškai..."
  
  
  KETURIASDEŠIMT DEVINTAS SKYRIUS
  
  
  Vėliau pasaulis prisitaikė, sukrėstas siaubo dėl to, kas įvyko, bet, deja, taip pat priprato. Kaip JAV detalizavo septintajame dešimtmetyje, buvo tik laiko klausimas, kada koks nors teroristas susprogdins branduolinę bombą viename didžiausių pasaulio miestų. Jie netgi sukūrė dokumentą ir atsakymą į jį - nacionalinį atsako scenarijų numeris vienas.
  
  Jei daugiau sužeistų, sumuštų, skaudančių ir besiskundžiančių žmonių grupė būtų susirinkusi aptarti pasekmių ir paaiškinti Niujorko nesėkmes, tai niekada nebūtų pripažinta. Tačiau su šia komanda, SPIR ir keletu kitų, susisiekė prezidentas, Tėvynės saugumo direktorius ir Niujorko meras.
  
  Alicija visada ketino tuo skųstis. "Ir viskas, ko aš tikrai norėjau, buvo Lorenso skambučio.
  
  "Fishburne"? - paklausė Dreikas.
  
  "Nebūk kvailas. Jennifer, žinoma.
  
  - Ar ji galėtų tave pavogti iš manęs?
  
  Alicija nusijuokė. "Akimirksniu."
  
  "Na, visada malonu žinoti, kieno pusėje esi".
  
  "Jei norite, galiu parašyti jums geriausių varžovų sąrašą.
  
  Drake'as mostelėjo ranka, vis dar bandydamas atsigauti po bučinio, kurį jie pasidalino. Tai atsitiko iškart po didelio streso, gyvenimo šventės akimirkos, tačiau tai sužadino jame emocijas, senas emocijas, kurios, jo manymu, jau seniai mirė. Kaip dabar yra, reikėjo galvoti apie daugybę kitų dalykų - tarp jų Mai ir Bo vadovas.
  
  Tačiau gyvenimas sulėtėjo ne tik tau, - pagalvojo jis. Nors daugelis to tikėjosi, o puikios progos dažniausiai pasitaikydavo tik vieną kartą. Jų praleisti paprastai reiškė visą gyvenimą gailėtis, niekada nežinoti. Praleista galimybė niekada nėra praleista galimybė.
  
  Geriau bandyti ir nepasisekti, nei niekada nebandyti.
  
  Alicia buvo sudėtinga kaip saulės sistema, bet net ji buvo tinkama laivybai. Jis trumpam išjungė savo mintis, vis dar fiziškai ir protiškai nusilpęs nuo viso šios dienos ir, tiesą sakant, pastarųjų savaičių streso. Jo draugai sėdėjo aplink jį ir mėgavosi maistu viename geriausių itališkų restoranų Niujorke. Agentas Moore'as išnuomojo visas patalpas Tėvynės lėšomis, atsidėkodamas komandai, ir jas užrakino viduje.
  
  "Kad ir kas nutiktų", - pasakė jis. - Nenoriu, kad jūs, žmonės, skubėtumėte tam užkirsti kelią.
  
  Drake'as tai įvertino.
  
  O komanda įvertino nuostabų maistą, atsipalaidavusią atmosferą ir ilgą pertrauką po tiek streso. Sėdynės buvo pliušinės, kambaryje šilta, o personalas vos pastebimas. Dahlas buvo apsirengęs baltais marškiniais ir juodomis kelnėmis, kurių Drake'as buvo įpratęs matyti jį su kovine apranga beveik neatpažino. Bet tada jis buvo apsirengęs panašiai, kelnes pakeisdamas patikimais "Levi's" džinsais.
  
  "Tai neatrodo kaip Bondas", - pažymėjo Dahlas.
  
  - Aš ne Džeimsas Bondas.
  
  "Tada nustokite per daug galvoti ir kaskart, kai Alicia eina pro šalį, stenkitės atrodyti sudėtingesnė. Ji jau žino, kad tu esi tik Jorkšyro dv...
  
  "Manau, tau laikas atostogauti, drauge. Jei negalite apsispręsti, kur eiti, mielai pakviesiu jus kitą savaitę". Jis pakėlė kumštį.
  
  "Ir čia esu dėkingas už jūsų gyvybės išgelbėjimą".
  
  "Šito neprisimenu. Ir jei aš to neprisimenu, vadinasi, to niekada ir nebuvo.
  
  "Labai panašus į kai tu užaugai".
  
  Bo ir May sėdėjo vienas šalia kito, prancūzas mėgavosi valgiu ir kalbėjosi; japonė atrodė ne vietoje, pakliuvusi tarp dviejų pasaulių. Drake'as susimąstė, ko ji iš tikrųjų nori ir kur yra jos tikroji vieta. Vienomis akimirkomis jis pamatė joje ugnį, kuri skatino kovoti už jį, kartais - abejones, kurios privertė tylėti, pasinerti į save. Žinoma, jie keturi per dieną nieko negalėjo išspręsti, bet jis pamatė, kad kažkas artėja, drumsčiantis horizontą priekyje.
  
  Labai panašus į branduolinį sprogimą, kurio liudininku jis buvo vakar.
  
  Smithas ir Lauren dabar buvo viena. Galbūt juos paskatino Drake'o ir Alicia bučinys, o gal jų sunaikinimas. Šiaip ar taip, jie nepraleido nė dienos apie tai galvodami. Heidenas ir Kinimaka sėdėjo kartu, o Drake'as svarstė, ar mato kažką daugiau nei tarp jų esantis metras, ką nors prasmingesnio. Tai buvo labiau susiję su kūno kalba nei su bet kuo kitu, tačiau tuo metu jis buvo psichiškai išsekęs ir jį prislėgė nuovargis.
  
  - Iki rytojaus, - pakėlė taurę, - ir į kitą mūšį.
  
  Gėrimai buvo išpilti, o maistas tęsėsi. Po to, kai pagrindinis patiekalas buvo suvalgytas, o dauguma atsilošė kėdėse, giliai įsnūdę, Kenzi nusprendė pasikalbėti su visa grupe.
  
  "Kas yra negerai su manimi?" - ji paklausė. - Ar tikrai mano likimas toks neaiškus?
  
  Haydenas pasislinko, vadovavimo mantija vėl apgaubė ją. "Na, aš būsiu su jumis nuoširdus, ir aš tikiu, kad tai įvertinsite. Nieko nenorėčiau labiau, kaip tik neleisti tavęs patekti į kalėjimą, Kensi, bet turiu pasakyti - neįsivaizduoju, kad taip nutiktų.
  
  "Galėčiau išeiti".
  
  - Negalėjau tavęs sustabdyti, - prisipažino Heidenas. "Ir aš nenorėčiau. Tačiau nusikaltimai, kuriuos padarėte Artimuosiuose Rytuose, - šyptelėjo ji, - švelniai tariant, nuliūdino daug galingų žmonių. Kai kurie iš jų yra amerikiečiai.
  
  "Greičiausiai tie patys vyrai ir moterys, kuriems pirkau kitus daiktus.
  
  "Geras pastebėjimas. Bet tai nepadėjo".
  
  "Tada aš prisijungsiu prie jūsų komandos. Pradėkite nuo švaraus šiferio. Bėk šalia šviesiaplaukės gazelės, kurios vardas Thorstenas Dahlas. Dabar esu tavo, Haydenai, jei suteiki man galimybę padengti savo skolas.
  
  SPEAR komandos vadovas greitai sumirksėjo, kai jai pasirodė nuoširdus Kenzi pareiškimas. Dreikas antrą kartą per dvi dienas užspringo vandeniu. "Niekada negalvojau apie Dalą kaip apie gazelę. Dar daugiau-"
  
  "Nesakyk to", - perspėjo švedas, atrodydamas kiek susigėdęs.
  
  Alicija atidžiai stebėjo izraelietį. "Nesu tikras, ar noriu dirbti su šia kale".
  
  "O, aš būsiu tau geras, Milesai. Laikykite save ant kojų pirštų. Galėčiau išmokyti tave mesti smūgį, kuris iš tikrųjų skauda.
  
  "Man taip pat gali tekti kol kas likti su tavimi", - kalbėjo Bo. "Kai Tyleris Webbas vėjyje ir Tomb Raider, aš niekur kitur negalėčiau būti.
  
  - Ačiū, - sumurmėjo Dreikas. "Mes apie tai pagalvosime ir atsiųsime jums labai trumpą atsakymo laišką."
  
  "Geri žmonės visada laukiami šioje komandoje", - jam pasakė Haydenas. "Tol, kol jie gerai žaidžia su mumis. Esu įsitikinęs, kad Beau bus puikus papildymas.
  
  - Na, aš žinau, kad jis turi didelį pranašumą, - susimąsčiusi pasakė Alicija. "Nors nesu įsitikinęs, kad tai gerai sužais su komanda.
  
  Vieni juokėsi, kiti - ne. Naktis nyko ir nyko, o Niujorką išgelbėję kariai prarado slėgį geroje kompanijoje ir tarp gerų istorijų. Pats miestas šventė su jais, nors dauguma jo gyventojų niekada nežinojo kodėl. Karnavalo jausmas persmelkė orą. Tamsoje, o paskui saulėtekyje gyvenimas tęsėsi.
  
  Išaušus naujai dienai, komanda pasuko skirtingais keliais - grįžo į viešbučio kambarius ir susitarė susitikti po pietų.
  
  - Pasiruošę kovoti kitą kartą? Dahlas žiovojo Drekui, kai jie išėjo į gaivų, naują rytą.
  
  "Šalia tavęs?" Drake'as pagalvojo, kaip pasijuokti iš švedo, o paskui prisiminė viską, ką jie buvo išgyvenę. Ne tik šiandien, bet ir nuo tos dienos, kai jie susitiko.
  
  "Visada", - pasakė jis.
  
  
  GALAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Davidas Leadbeateris
  Odino kaulai
  
  
  ATSADĖJIMAS
  
  
  Šią knygą norėčiau skirti savo dukrai,
  
  Kira,
  
  žada laikytis
  
  ir dar daug mylių priekyje...
  
  Ir visiems, kurie kada nors palaikė mane rašant.
  
  
  1 dalis
  Niekada nenorėjau pradėti karo...
  
  
  VIENA
  
  
  
  JORKAS, Anglija
  
  
  Tamsa sprogo.
  
  "Štai tai". Mattas Drake'as žvilgtelėjo į vaizdo ieškiklį ir bandė nekreipti dėmesio į reginį ir užfiksuoti vaizdą, kai neįprastai apsirengęs modelis sėlino podiumu link jo.
  
  Nelengva. Bet jis buvo profesionalas arba bent jau stengėsi juo būti. Niekas niekada nesakė, kad perėjimas iš SAS kario į civilį bus lengvas, o pastaruosius septynerius metus jis vargo, bet atrodė, kad nuotrauka jam puikiai tinka.
  
  Ypač šį vakarą. Pirmasis modelis pamojavo ir šiek tiek išdidžiai šypsojosi, o paskui sklandžiai nuėjo, skambant muzikai ir linksmybių. Drake'as ir toliau spragtelėjo fotoaparatu, kai Benas, jo dvidešimtmetis nuomininkas, pradėjo rėkti jam į ausį.
  
  "Programoje rašoma, kad tai buvo Milla Yankovic. Manau, kad girdėjau apie ją! Cituoju: "prašmatnus dizainerio modelis Freya". Oho, ar tai Bridžita Holė? Sunku pasakyti po visa ta vikingų apranga.
  
  Drake'as nekreipė dėmesio į komentarą ir tęsė savo žaidimą, iš dalies todėl, kad nebuvo tikras, kad jo jaunasis draugas, taip sakant, traukia už virvės. Jis užfiksavo ryškius katės eisenos vaizdus ir išsklaidytą šviesos žaismą minioje. Modeliai buvo pasipuošę vikingų kostiumais, kartu su kardais ir skydais, šalmais ir ragais - retro kostiumais, kuriuos sukūrė pasaulinio garso dizaineris Abel Frey, kuris vakaro garbei papildė naujojo sezono madą skandinavišku kovos kostiumu.
  
  Drake'as atkreipė dėmesį į katės pasivaikščiojimo galvą ir šios dienos šventės objektą - neseniai atrastą relikviją, ambicingai pavadintą "Odino skydu". Naujai atrastas skydas, sulaukęs plataus pripažinimo visame pasaulyje, jau buvo vertinamas kaip didžiausias skandinavų mitologijos radinys ir iš tikrųjų datuojamas gerokai prieš vikingų istorijos pradžią.
  
  Keista, sakė ekspertai.
  
  Po to sekusi paslaptis buvo didžiulė ir intriguojanti bei patraukė viso pasaulio dėmesį. Skydo vertė tik išaugo, kai mokslininkai prisijungė prie reklaminio cirko, kai jo sudėtyje buvo aptiktas neįslaptintas elementas.
  
  Penkiolikos minučių šlovės ištroškę vėplai prabilo ciniška jo asmenybės pusė. Jis jį nukratė. Kad ir kiek jis su tuo kovojo, cinizmas, tapęs jo dalimi, kai jis buvo našlys, sužydėjo kaip nuodinga rožė, kai tik jis nusileido.
  
  Benas patraukė Drake'ą už rankos, staigiai paversdamas jo meninę kompoziciją pilnaties kadru.
  
  "Oi". Jis nusijuokė. "Atsiprašau, Matt. Tai gana skanu. Be muzikos... tai šūdas. Jie galėtų samdyti mano grupę už kelis šimtus svarų. Ar galite patikėti, kad Jorkui pavyko patraukti į rankas kažką tokio nuostabaus kaip šis?
  
  Drake'as mostelėjo ore fotoaparatu. "Sąžiningai? Ne". Jis pažinojo Jorko miesto tarybą su jų korumpuotomis idėjomis. Jie sako, kad ateitis yra praeityje. "Bet pažiūrėkite, Jorkas moka jūsų šeimininkui keletą svarų, kad fotografuotų modelius, o ne dangų rugsėjo naktį. Ir jūsų grupė yra šūdas. Taigi, atvėsinkite."
  
  Benas pavartė akis. "Šūdas? Miego siena net ir dabar svarsto daugybę pasiūlymų, mano drauge.
  
  "Tiesiog stengiuosi sutelkti dėmesį į gerus modelius". Drake'as iš tikrųjų buvo sutelktas į skydą, apšviestą katės pasivaikščiojimo šviesos. Jį sudarė du apskritimai, kurių vidinis buvo padengtas tarsi senoviniais gyvūnų atvaizdais, o išorinis - gyvūnų simbolių mišinys.
  
  Labai mistiška, pagalvojo jis. Puikiai tinka vytintiems vaisiams ir riešutams.
  
  "Mielas", - sušnibždėjo jis, einant pro šalį modeliui, ir skaitmeniniuose filmuose pastebėjo jaunystės ir amžiaus kontrastą.
  
  Švedijos nacionalinių senienų muziejui rugsėjo pradžioje suteikus trumpą paskolą, kačių bėgikas buvo greitai įrengtas šalia garsiojo Jorviko centro - vikingų istorijos muziejaus. Renginio svarba eksponentiškai išaugo, kai superžvaigždės dizaineris Abelis Frey pasiūlė remti kačių vaikščiojimo renginį, skirtą parodos atidarymui.
  
  Kitas modelis tempė laikinąsias plyteles katės, ieškančios savo naktinės grietinėlės dubens, išraiška. Idiote, cinizmas vėl pakilo. Tai buvo sušiktos žvaigždės paradigma, kuriai buvo lemta pasirodyti būsimoje realybės televizijos "įžymybių" programoje ir apie kurią "Twitter" bei "Facebook" tinkle tviteryje rašė milijonas alų geriančių, dešimt per dieną rūkančių idiotų.
  
  Dreikas sumirksėjo. Ji vis dar buvo kažkieno dukra...
  
  Prožektoriai sukosi ir sklinda per naktinį dangų. Ryški šviesa, atsispindėjusi nuo vitrinos iki vitrinos, sugadino tą menišką aurą, kurią Drake'ui pavyko sukurti. Blaškanti "Cascada" šokių muzika užpuolė jo ausis. Viešpatie, pagalvojo jis. Bosnijoje jausmai buvo lengvesni nei čia.
  
  Minia augo. Nepaisant savo darbo, jis šiek tiek pažvelgė į aplinkinius veidus. Poros ir šeimos. Paprasti ir gėjai dizaineriai, tikintys pažvelgti į savo stabą. Žmonės puošniais drabužiais, papildantys karnavalo atmosferą. Jis nusišypsojo. Reikia pripažinti, kad šiomis dienomis noras budėti buvo prislopintas - kariuomenės kovinė parengtis praėjo, - tačiau jis vis dar jautė kai kuriuos senus pojūčius. Iškreipta prasme jie įgavo stiprybės nuo tada, kai prieš dvejus metus mirė jo žmona Alison, palikusi jį, supykusi, sudaužyta širdimi, pareiškusi, kad jis galėjo palikti SAS, bet SAS niekada jo nepaliks. Ką po velnių tai išvis reiškė?
  
  Laikas vos palietė skausmą.
  
  Kodėl ji sudužo? Ar tai buvo blogas atspindys kelyje? Blogas sprendimas? Ašaros jos akyse? Sąmoningai? Atsakymas, kuris amžinai jo išvengtų; baisios tiesos jis niekada nesužinos.
  
  Senovinis imperatyvas sugrąžino Drake'ą į dabartį. Kažkas įsiminė iš jo kariuomenės laikų - tolimas trankys, seniai pamirštas... dabar seni prisiminimai... knock....
  
  Drake'as nusikratė rūko ir sutelkė dėmesį į kačių pasivaikščiojimo šou. Du modeliai po Odino skydu surengė fiktyvų mūšį: nieko įspūdingo, tik reklaminė medžiaga. Minia džiūgavo, televizijos kameros ūžė, o Dreikas spragtelėjo kaip dervišas.
  
  Ir tada jis susiraukė. Jis nuleido fotoaparatą. Jo kario protas, vangus, bet nesubyrėjęs, pagavo tą tolimą beldimą, beldimą dar kartą ir stebėjosi, kodėl, po velnių, į įvykio vietą artėja du kariuomenės sraigtasparniai.
  
  - Benai, - atsargiai tarė jis, užduodamas vienintelį į galvą atėjusį klausimą, - ar tyrinėdamas šį vakarą girdėjote apie netikėtus svečius?
  
  "Oho. Nemaniau, kad pastebėjai. Na, jie tviteryje paskelbė, kad Kate Moss gali pasirodyti.
  
  - Kate Moss?
  
  Du malūnsparniai - garsas, kurį išmokusi ausis gali neabejotinai atpažinti. Ir ne tik malūnsparniai. Tai buvo "Apache" atakos sraigtasparniai.
  
  Tada visas pragaras išsilaisvino.
  
  Sraigtasparniai praskriejo virš galvos, apsuko ratą ir pradėjo sklandyti vieningai. Minia entuziastingai džiūgavo, tikėdamasi kažko ypatingo. Visų akys ir kameros nukrypo į naktinį dangų.
  
  Benas sušuko: "Oho..." Bet tada suskambo jo mobilusis telefonas. Jo tėvai ir sesuo nuolat skambindavo, o jis, auksinės širdies šeimos vaikinas, visada atsiliepdavo.
  
  Drake'as yra įpratęs prie trumpų šeimos atostogų. Jis atidžiai ištyrė sraigtasparnio pozicijas, pilnai užtaisytas raketų vietas, 30 mm grandininį pabūklą, matyt, esantį po priekiniu orlaivio fiuzeliažu, ir įvertino situaciją. Šūdas...
  
  Potencialas visiškam chaosui. Entuziastinga minia susirinko į nedidelę aikštę, apsuptą parduotuvių su trimis siaurais išėjimais. Benas ir jis turėjo tik vieną pasirinkimą, jei... kada... prasidėjo spūstis.
  
  Eikite tiesiai į katės pasivaikščiojimą.
  
  Dešimtys lynų be įspėjimo nuslydo nuo antrojo sraigtasparnio, kuris dabar suprato, kad Drake'as turi būti "Apache" hibridas: mašina, modifikuota taip, kad tilptų keli įgulos nariai.
  
  Kaukėtieji vyrai leidosi siūbuojančiomis eilėmis, dingdami už katės eisenos. Drake'as pastebėjo, kad ginklai buvo pririšti prie krūtinės, kai minioje ėmė sklisti baisi tyla. Paskutiniai balsai buvo vaikų balsai, klausiantys kodėl, bet netrukus net jie nutilo.
  
  Tada pagrindinis "Apache" paleido "Hellfire" raketą į vieną iš tuščių dėtuvių. Pasigirdo šnypštimas, tarsi išbėgtų milijonas galonų garų, tada riaumojimas lyg du dinozaurai susitiktų. Ugnies, stiklo ir plytų skeveldros išmėtytos aukštai visoje teritorijoje.
  
  Benas iš šoko numetė mobilųjį telefoną ir nubėgo jam iš paskos. Drake'as išgirdo riksmus, kylančius kaip potvynio banga, ir pajuto, kad minią užvaldo minios instinktas. Nė sekundės negalvojęs, jis sugriebė Beną ir permetė jį per turėklą, o paskui peršoko per save. Jie nusileido šalia katės tako.
  
  Suskambėjo grandininio ginklo "Apache" garsas, gilus ir mirtinas, jo šūviai skriejo virš minios, bet vis tiek sukėlė visišką paniką.
  
  "Benas! Būk šalia manęs". Drake'as lenktyniavo kačių takelio apačioje. Į pagalbą pasilenkė keli modeliai. Drake'as atsistojo ir atsigręžė į siaučiančią masę žmonių, kurie paniškai bėga link išėjimų. Dešimtys žmonių lipo ant podiumo, jiems padėjo modeliai ir darbuotojai. Išgąsdinti riksmai persmelkė orą, todėl išplito panika. Ugnis apšvietė tamsą, o stiprus sraigtasparnio rotorių triukšmas nustelbė didžiąją dalį triukšmo.
  
  Grandininis pistoletas vėl suskambo, siųsdamas į orą sunkų šviną košmarišku garsu, kurio joks civilis niekada niekur neturėtų girdėti.
  
  Dreikas pasisuko. Modeliai glaudėsi jam už nugaros. Odino skydas buvo priešais jį. Paklusdamas impulsui, jis surizikavo padaryti kelias nuotraukas kaip tik tuo metu, kai iš užkulisių pasirodė neperšaunamos striukės kareiviai. Pirmiausia Drake'ui rūpėjo atsidurti tarp Beno, modelių ir kareivių, bet jis vis spustelėjo, siaurindamas vaizdo ieškiklį...
  
  Kita ranka jis nustūmė savo jauną nuomininką toliau.
  
  "Ei!"
  
  Vienas iš kareivių spoksojo į jį ir grėsmingai mostelėjo automatu. Drake'as slopino netikėjimo jausmą. Tokio dalyko nenutiko Jorke, šiame pasaulyje. Jorke gyveno turistai, ledų mėgėjai ir Amerikos dienos keliautojai. Tai buvo liūtas, kuriam niekada nebuvo leista riaumoti, net kai valdė Roma. Bet tai buvo saugu ir protinga. Tai buvo vieta, kurią Drake'as pasirinko, norėdamas pabėgti nuo prakeikto SAS.
  
  Būti su žmona. Kad išvengtum... šūdas!
  
  Kareivis staiga pasirodė jo veide. "Duok man tai!" - sušuko jis su vokišku akcentu. "Duok tai man!"
  
  Kareivis nuskubėjo prie kameros. Drake'as trenkė jam į dilbį ir susuko kulkosvaidį. Kareivio veide nušvito nuostaba. Drake'as tyliai padavė fotoaparatą Benui, tokiu judesiu būtų privertęs didžiuotis bet kurį Niujorko vyriausiąjį padavėją. Išgirdau, kaip jis greitai bėga.
  
  Drake'as nukreipė kulkosvaidį į grindis, kai dar trys kareiviai pajudėjo link jo.
  
  "Tu!" Vienas iš kareivių pakėlė ginklą. Dreikas pusiau užmerkė akis, bet tada išgirdo užkimusį klyksmą.
  
  "Laukti! Minimalūs nuostoliai, idiotai. Ar tikrai norite šaltakraujiškai ką nors nušauti per nacionalinę televiziją?
  
  Naujasis kareivis linktelėjo Drake'ui. "Duok man fotoaparatą". Jo vokiškas akcentas buvo tingus nosis.
  
  Drake'as sugalvojo planą B ir leido ginklui trinktelėti į grindis. "Aš jų neturiu".
  
  Vadas linktelėjo pavaldiniams. "Patikrinkite jį."
  
  "Ten buvo kažkas kitas..." pirmasis kareivis pakėlė ginklą, atrodė sutrikęs. "Jis... jis išėjo".
  
  Vadas žengė tiesiai Dreikui į veidą. "Blogas žingsnis".
  
  Statinė prisispaudė prie kaktos. Jo regėjimas buvo kupinas piktų vokiečių ir skraidančių spjaudžių. "Patikrinkite jį!"
  
  Kol jie jo ieškojo, jis pastebėjo organizuotą Odino skydo vagystę, kuriai vadovavo naujai atvykęs kaukėtas vyras, apsirengęs baltu kostiumu. Jis kiek demonstratyviai mostelėjo ranka ir pasikasė galvą, bet nieko nesakė. Kai skydas buvo saugiai paslėptas, vyras mostelėjo radiju Dreiko kryptimi, aiškiai patraukdamas vado dėmesį.
  
  Vadas priglaudė radiją prie ausies, bet Drake'as nenuleido akių nuo baltai apsirengusio vyro.
  
  - Į Paryžių, - pasakė vyras tik lūpomis. "Rytoj šeštą".
  
  SAS mokymai, sakė Drake'as, vis dar buvo naudingi.
  
  Vadas pasakė: "Taip". Jis vėl atsidūrė Dreiko veide, mojuodamas kreditinėmis kortelėmis ir fotografo asmens dokumentais. "Laimingas riešutėdis", - tingiai sušuko jis. "Šefas sako, kad nuostoliai minimalūs, todėl tu gyvas. - Bet, - mostelėjo jis Dreiko pinigine, - mes turime jūsų adresą, o jei išliesite pupeles, - pridūrė jis, šyptelėdamas šaltesnėje už baltojo lokio kapšelį, - bėda tave suras.
  
  
  DU
  
  
  
  JORKAS, Anglija
  
  
  Vėliau namuose Drake'as pavaišino Beną be kofeino filtro kava ir prisijungė prie jo stebėti nakties įvykių.
  
  Odino skydas buvo pavogtas, nes Jorko miestas tiesiog nebuvo pasiruošęs tokiai žiauriai atakai. Tikrasis stebuklas buvo tai, kad niekas nemirė. Degantys sraigtasparniai buvo rasti už mylių, apleisti ten, kur susiliejo trys greitkeliai, o jų keleivių jau seniai nebėra.
  
  - Sugadink Frey pasirodymą, - pusiau rimtai pasakė Benas. "Modeliai jau supakuoti ir dingo.
  
  "Velnias, pakeičiau ir patalynę. Na, aš tikiu, kad Frey, Prada ir Gucci išgyvens".
  
  "Miego siena visa tai suvaidintų".
  
  "Vėl prasidėjo šeimos filme "Titanikas"?
  
  "Tai man primena - jie atkirto mano tėtį viduryje.
  
  Dreikas pripildė savo puodelį. "Nesijaudink. Jis perskambins maždaug po trijų minučių.
  
  - Ar tu juokauji, Krusti?
  
  Dreikas papurtė galvą ir nusijuokė. "Ne. Tu tiesiog per jaunas, kad suprastum.
  
  Benas su Drake'u gyveno maždaug devynis mėnesius. Vos per kelis mėnesius iš nepažįstamų žmonių jie tapo gerais draugais. Drake'as subsidijuodavo Beno nuomą mainais už fotografijos žinias - jaunuolis ruošėsi baigti mokslus - o Benas padėjo viskuo dalindamasis.Jis buvo toks vaikinas, kuris neslėpė savo jausmų, galbūt nekaltumo ženklas, bet taip pat vertas susižavėjimo.
  
  Benas padėjo puodelį. "Labanakt, drauge. Manau, kad paskambinsiu seseriai".
  
  "Naktis".
  
  Durys užsidarė ir Dreikas akimirką tuščiu žvilgsniu žiūrėjo į Sky News. Kai pasirodė Odino skydo vaizdas, jis grįžo į dabartį.
  
  Jis paėmė fotoaparatą, iš kurio jis pragyveno, įsikišo atminties kortelę į kišenę, ketindamas rytoj peržiūrėti nuotraukas, o tada nuėjo prie siaučiančio kompiuterio. Persigalvojęs jis sustojo dar kartą patikrinti durų ir langų. Šis namas buvo labai saugomas prieš daugelį metų, kai jis dar tarnavo armijoje. Jam patiko tikėti pagrindiniu kiekvieno žmogaus gėriu, bet karas išmokė vieno dalyko - niekada niekuo nepasitikėkite aklai. Visada turėkite planą ir atsarginį variantą - planą B.
  
  Praėjo septyneri metai, ir dabar jis žinojo, kad kareivio mentalitetas jo niekada nepaliks.
  
  Jis "Google" ieškojo "Odin" ir "Odino skydas". Už namo pakilo vėjas, veržėsi per karnizą ir staugė kaip investicinis bankininkas, kurio premija neviršija keturių milijonų. Netrukus jis suprato, kad skydas yra didelė naujiena. didelis archeologinis radinys, didžiausias per visą Islandijos istoriją. Kai kurie Indianos Džounso tipai nuėjo nuo praminto tako tyrinėdami senovinį ledo srautą. Po kelių dienų jie iškasė skydą, bet tada pradėjo griauti vienas didžiausių Islandijos ugnikalnių ir toliau žvalgyba turėjo būti atidėta.
  
  Tas pats ugnikalnis, svarstė Drake'as, kuris neseniai per Europą išsiuntė pelenų debesį, sutrikdydamas oro eismą ir žmonių šventes.
  
  Dreikas siurbčiojo kavą ir klausėsi vėjo kaukimo. Židinio laikrodis išmušė vidurnaktį. Žvilgsnis į didžiulį interneto teikiamos informacijos kiekį jam pasakė, kad Benas tai supras daugiau nei galėtų. Benas buvo kaip bet kuris studentas - sugebėjo greitai suprasti netvarką, kuri atsirado kartu su technologijomis. Jis perskaitė, kad Odino skydas buvo papuoštas daugybe įmantrių piešinių, kuriuos visus ištyrė rūsio ekspertai, ir kad J.R.R. Tolkienas savo klajojantį burtininką Gendalfą grindė Odinu.
  
  Atsitiktiniai dalykai. Manoma, kad skydo išorę supantys simboliai arba hieroglifai yra senovinė Odino prakeikimo forma:
  
  
  Dangus ir pragaras yra tik laikinas nežinojimas,
  
  Tai nemirtingoji siela, kuri linksta į teisingą ar neteisingą.
  
  
  Prakeikimą paaiškinančio scenarijaus nebuvo, bet visi vis tiek tikėjo jo tikrumu. Bent jau tai buvo priskirta vikingams, o ne Odinui.
  
  Drake'as atsisėdo ant kėdės ir perbėgo nakties įvykius.
  
  Vienas dalykas jį ragino, bet kartu privertė susimąstyti. Vaikinas balta burna ištarė: "Į Paryžių, rytoj šeštą". Jei Drake'as eis šiuo keliu, jis gali kelti pavojų Beno gyvybei, jau nekalbant apie jo paties.
  
  Civilis būtų to nepaisęs. Kareivis samprotavo, kad jiems jau buvo grasinama, kad jų gyvybei jau gresia pavojus ir kad bet kokia informacija yra gera informacija.
  
  Jis ieškojo "Google": vienas + Paryžius.
  
  Akį patraukė vienas drąsus įrašas.
  
  Odino arklys Sleipniras buvo eksponuojamas Luvre.
  
  Odino arklys?Dreikas pasikasė pakaušį. Dieve, šis vaikinas pretendavo į kai kuriuos labai materialius dalykus. Drake'as atidarė Luvro pagrindinį puslapį. Atrodė, kad legendinio žirgo Odino skulptūra buvo aptikta prieš daugelį metų Norvegijos kalnuose. Vėliau sekė daugiau istorijų. Drake'ą greitai taip sužavėjo daugybė istorijų apie Odiną, kad jis beveik pamiršo, jog Jis iš tikrųjų yra vikingų dievas, tik mitas.
  
  Luvras? Dreikas jį sukramtė. Jis išgėrė kavą, jausdamas nuovargį, ir atsitraukė nuo kompiuterio.
  
  Kitą akimirką jis jau miegojo.
  
  
  * * *
  
  
  Jis pabudo nuo kurkiančios varlės garso. Jo mažasis sargybinis. Priešas galėjo laukti pavojaus signalo ar šuns pasirodymo, bet jis niekada nebūtų įtaręs, kad šalia šiukšliadėžės tupi žalias papuošalas, o Dreikas buvo išmokytas būti lengvas miegas.
  
  Jis užmigo prie kompiuterio stalo suėmęs galvą rankose; Dabar jis akimirksniu pabudo ir nuslydo į tamsų koridorių. Barškėjo galinės durys. Stiklas sudužo. Praėjo vos kelios sekundės nuo varlės kurkimo.
  
  Jie buvo viduje.
  
  Drake'as pasilenkė žemiau akių lygio ir pamatė įeinančius du vyrus, kompetentingai laikančius kulkosvaidžius, bet šiek tiek aplaidžiai. Jų judesiai buvo švarūs, bet ne grakštūs.
  
  Jokiu problemu.
  
  Drake'as laukė šešėlyje, tikėdamasis, kad senas kareivis jo nenuvils.
  
  Įėjo du žmonės, išankstinė grupė. Tai parodė, kad kažkas žino, ką daro. Visa Drake'o strategija šiai situacijai buvo suplanuota prieš daugelį metų, kai kareivio mentalitetas dar buvo stiprus ir eksperimentuojantis, ir jam tiesiog niekada nereikėjo jo keisti. Dabar tai persiorientavo jo mintyse. Kai iš virtuvės išlindo pirmasis kareivio snukis, Drake'as jį sugriebė, patraukė link savęs, tada pasuko atgal. Tuo pat metu jis žengė link priešininko ir apsisuko, efektyviai atplėšdamas ginklą ir atsidūręs už vyro.
  
  Antrasis karys buvo nustebintas. Tiek ir reikėjo. Drake'as šovė be milisekundės pauzės, tada apsisuko ir nušovė pirmąjį kareivį, kol antrasis nespėjo kristi ant kelių.
  
  Bėk!, pagalvojo jis. Greitis dabar buvo viskas.
  
  Jis užbėgo laiptais, šaukdamas Beno vardą, tada paleido kulkosvaidžio šūvį per petį. Jis pasiekė aikštę, vėl sušuko, tada įbėgo į Beno duris. Jis sprogo. Benas stovėjo apsivilkęs bokserinius šortus, laikydamas rankoje mobilųjį telefoną, o jo veide buvo užrašytas tikras siaubas.
  
  - Nesijaudink, - mirktelėjo Dreikas. "Pasitikėk manimi. Tai kitas mano darbas".
  
  Jo nuopelnas, Benas klausimų nekėlė. Drake'as susikaupė iš visų jėgų. Jis išjungė originalų namo palėpės liuką ir tame kambaryje įrengė antrą. Po to jis sustiprino miegamojo duris. Tai nesustabdys ryžtingo priešo, bet tikrai jį pristabdytų.
  
  Visa tai yra plano dalis.
  
  Jis užveržė duris, įsitikinęs, kad įmontuotos medienos buvo pritvirtintos prie sustiprinto rėmo, tada nuleido kopėčias į palėpę. Benas nušovė pirmas, Drake'as antrą vėliau. Palėpės erdvė buvo didelė ir išklota kilimine danga. Benas tiesiog stovėjo atmerkęs burną. Didelės nestandartinės knygų spintos užpildė visą rytų-vakarų sienų erdvę, perpildytą kompaktinių diskų ir senų kasečių dėklų.
  
  - Ar visa tai tavo, Metai?
  
  Drake'as neatsakė. Jis priėjo prie krūvos dėžių, kurios slėpė pakankamai aukštas duris, kad galėtų pro jas įlįsti; durys, vedančios į stogą.
  
  Dreikas apvertė dėžutę ant kilimo. Pilnai supakuota kuprinė, kurią jis buvo prisitvirtinęs ant pečių, iškrito.
  
  "Audinys?" - sušnibždėjo Benas.
  
  Jis paglostė kuprinę. "Aš juos gavau."
  
  Kai Benas atrodė tuščias, Drake'as suprato, kaip išsigandęs. Jis suprato, kad per lengvai vėl virto tuo SAS vyruku. "Audinys. Mobilieji telefonai. Pinigai. Pasai. I-pad. Identifikacija".
  
  Apie ginklą nepaminėjo. Kulkos. Peilis...
  
  - Kas tai daro, Matt?
  
  Iš apačios įvyko avarija. Jų nežinomas priešas beldžiasi į Beno miegamojo duris, galbūt dabar suprasdamas, kad jie neįvertino Dreiko.
  
  "Laikas eiti".
  
  Benas be jokios išraiškos pasisuko ir iššliaužė į vėjo siaučiamą naktį. Drake'as pasuko paskui jį ir, paskutinį kartą pažvelgęs į kompaktiniais diskais ir juostelėmis išklotas sienas, užtrenkė duris.
  
  Jis stogą sureguliavo kaip įmanydamas, neatkreipdamas žmonių dėmesio. Prekstu įrengti naują lataką, jis įrengė trijų pėdų pločio taką, kuris ėjo per visą jo stogo ilgį. Problema būtų jo kaimyno pusėje.
  
  Vėjas traukė juos nekantriais pirštais, kai jie kirto netvarų stogą. Benas ėjo atsargiai, basomis kojomis slysdamas ir drebėdamas ant betoninių plytelių. Drake'as tvirtai laikė jo ranką, norėdamas, kad jie turėtų laiko surasti jo sportbačius.
  
  Tada stiprus vėjo gūsis kaukdamas per kaminą pataikė Benui į veidą ir nubloškė jį per kraštą. Drake'as stipriai atsitraukė, išgirdo skausmo šauksmą, bet neatleido gniaužtų. Po sekundės jis suvaldė savo draugą.
  
  - Netoli, - sušnibždėjo jis. - Beveik čia, drauge.
  
  Drake'as matė, kad Benas buvo išsigandęs. Jo žvilgsnis nukrypo tarp palėpės durų ir stogo krašto, tada į sodą ir atgal. Panika iškreipė jo bruožus. Jo kvėpavimas paspartėjo; jie niekada nebūtų to padarę tokiu greičiu.
  
  Drake'as pažvelgė į duris, sukaupė drąsą ir atsuko į jas nugarą. Jei kas būtų praėjęs, būtų jį pamatęs pirmas. Jis sugriebė Beną už pečių ir sutiko jo žvilgsnį.
  
  "Benai, tu turi manimi pasitikėti. Pasitikėk manimi. Pažadu, kad padėsiu jums tai išgyventi."
  
  Beno akys susikoncentravo ir jis linktelėjo vis dar išsigandęs, bet atiduodamas savo gyvybę į Drake'o rankas. Jis apsisuko ir atsargiai žengė į priekį. Drake'as pastebėjo, kad iš jo kojų varva kraujas, tekantis į griovį. Jie kirto kaimyno stogą, nusileido į jo šiltnamį ir nuslydo ant žemės. Benas paslydo ir nukrito pusiaukelėje, bet Drake'as buvo pirmas ir sušvelnino didžiąją dalį kritimo.
  
  Tada jie buvo ant tvirtos žemės. Kitame kambaryje degė šviesa, bet šalia nieko nebuvo. Tikriausiai jie girdėjo automato šūvius. Tikiuosi, kad policija yra pakeliui.
  
  Drake'as stipriai apkabino Beną ir pasakė: "Fantastinis dalykas. Tęskite gerą darbą ir aš jums padovanosiu naują laipiojimo karkasą. Dabar eikime".
  
  Tai buvo bėgimo pokštas. Kai jiems reikėdavo mane pasiimti, Benas sakydavo kalbą Drake'ui apie jo amžių, o Dreikas pasišaipydavo iš Beno jaunystės. Draugiška konkurencija.
  
  Benas prunkštelėjo. "Kas ten, po velnių?"
  
  Dreikas pažvelgė į palėpę ir slaptas jos duris. Dar niekas iš ten nieko neištraukė.
  
  "vokiečiai".
  
  "Kaip? Kaip Antrojo pasaulinio karo vokiečių tiltas per Kwai upę?"
  
  "Manau, kad tai buvo japonai. Ir ne, nemanau, kad tai kažkas panašaus į Antrojo pasaulinio karo vokiečius.
  
  Jie jau buvo kaimyno sodo gale. Jie išlindo per gyvatvorę ir prasispaudė pro fiktyvią tvoros dalį, kurią Drake'as pastatė per vieną iš kasmetinių Svifto švenčių.
  
  Išeiname tiesiai į judrią gatvę.
  
  Tiesiai priešais taksi stotelę.
  
  Drake'as nuėjo link laukiančių automobilių, galvoje galvojo apie žmogžudystę. Jo kareiviška įžvalga vėl pasireiškė. Kaip Mickey'as Rourke'as, kaip Kylie, kaip Hawaii Five-O... Jis tiesiog snūduriavo, laukdamas tinkamo laiko, kad sugrįš į savo didingą pusę.
  
  Jis buvo įsitikinęs, kad vienintelis būdas apsaugoti juos du - pirmas pasiekti blogiuką.
  
  
  TRYS
  
  
  
  PARYŽIUS, PRANCŪZIJA
  
  
  Tą dieną skrydis į Charlesą De Gaulle'į nusileido iškart po 9 val. Drake'as ir Benas nusileido tik su kuprine ir keliais daiktais iš pirminio jos turinio. Jie buvo apsirengę naujais drabužiais, buvo paruošti nauji mobilieji telefonai. I-pad buvo įkrautas. Trūko didžiosios dalies grynųjų - jie buvo išleisti transportui. Ginklas buvo išmestas, kai tik Drake'as nustatė jo paskirtį.
  
  Skrydžio metu Drake'as supažindino Beną su viskuo, kas susiję su vokiečiais ir vikingais, ir paprašė jo padėti atlikti tyrimus. Beno sarkastiškas komentaras buvo: "Bang bang, tai mano laipsnis".
  
  Drake'as pritarė tokiam požiūriui. Grifai, ačiū Dievui, nepalūžo.
  
  Jie išėjo iš oro uosto į šaltą Paryžiaus šlapdribą. Benas susirado taksi ir mostelėjo jam nusipirktu vadovu. Kai jie buvo viduje, jis paklausė: "Um... Rue... Croix? Viešbutis priešais Luvrą?"
  
  Taksi pradėjo judėti, jį vairavo vyras, kurio veidas matė, kad jo niekas nejudina. Viešbutis, kai jis atvyko po keturiasdešimties minučių, buvo gaiviai netipiškas Paryžiui. Čia buvo didelis vestibiulis, liftai, kuriuose tilpo ne vienas žmogus, keli koridoriai su kambariais.
  
  Prieš jiems įsiregistruodamas, Drake'as pasinaudojo vestibiulyje esančiu bankomatu, kad išgrynintų likusius pinigus - apie penkis šimtus eurų. Benas suraukė antakius, bet Dreikas mirktelėdamas jį nuramino. Jis žinojo, ką galvoja jo protingas draugas.
  
  Elektroninis stebėjimas ir pinigų takai.
  
  Už vieną kambarį jis sumokėjo kreditine kortele, o kitą kambarį įsigijo grynaisiais. Patekę į viršų, jie abu pateko į "grynųjų pinigų" patalpą ir Drake'as įrengė stebėjimą.
  
  "Tai yra mūsų galimybė vienu akmeniu nužudyti kelis paukščius", - sakė jis, stebėdamas, kaip Benas kritiškai žiūri į kambarį.
  
  "A?" - Aš paklausiau.
  
  "Matome, kokie jie geri. Jei jie greitai ateis, tai gerai ir tikriausiai bus problemų. Jei ne, tai taip pat svarbu žinoti. Ir jūs turite galimybę išsitraukti savo naują žaislą.
  
  Benas įjungė I-pad. "Ar tai tikrai įvyks šiandien šeštą?"
  
  "Tai išprusęs spėjimas". Dreikas atsiduso. "Bet tai atitinka kelis mums žinomus faktus."
  
  - Hm, tada pasitrauk į šoną, Krusti... Benas demonstratyviai trakštelėjo pirštais. Jo pasitikėjimas spindėjo dabar, kai jis padėjo, o ne buvo išgelbėtas, bet tada jis niekada nebuvo "veiksmo" vaikinas. Atvirkščiai, asmenybės tipas, identifikuojamas pagal jo vardą ar slapyvardį - dažniausiai Blakey - niekada nėra pakankamai dinamiškas, kad nusipelnė tokios pavardės.
  
  Dreikas spoksojo pro akutę. - Kuo ilgiau tai užtruks, - sumurmėjo jis. "Kuo daugiau šansų turėsime".
  
  Neilgai truko. Kol Benas bakstelėjo į klaviatūrą, Drake'as pamatė pustuzinį didelių vaikinų, susirinkusių prie durų kitoje gatvės pusėje. Buvo išlaužta spyna ir įsibrauta į kambarį. Po trisdešimties sekundžių komanda vėl pasirodė, piktai apsidairė ir išsiskirstė.
  
  Dreikas suspaudė žandikaulį.
  
  Benas pasakė. "Tai tikrai įdomu, Matt. Manoma, kad iš tikrųjų yra devynios Odino palaikų dalys, išsibarsčiusios visame pasaulyje. Skydas yra viena, arklys - kas kita. Aš niekada šito nežinojau."
  
  Dreikas jo vos negirdėjo. Jis sunaikino savo smegenis. Čia jie turėjo problemų.
  
  Netaręs nė žodžio, jis pasitraukė nuo durų ir surinko numerį mobiliajame telefone. Beveik iš karto buvo atsiliepta į skambutį.
  
  - Taip?
  
  "Tai Drake".
  
  "Aš šokiruotas. Seniai nesimatė, bičiuli.
  
  "Aš žinau".
  
  - Visada žinojau, kad paskambinsi.
  
  "Ne tai, ką tu galvoji, Wellsai. Man kažko reikia".
  
  "Žinoma, tu žinai. Papasakok man apie Mai.
  
  Velsas išbandė jį su kažkuo, ką tik jis galėjo žinoti. Problema ta, kad Mai buvo jų sena liepsna nuo prastovos Tailande, kol jis vedė Alison - ir net Benui nereikėjo girdėti tų nešvarių detalių.
  
  "Vidurinis vardas yra Sheeranas. Vieta - Puketas. Tipas - hmm... egzotika..."
  
  Beno ausys trūkčiojo. Drake'as jį perskaitė savo kūno kalba taip aiškiai, kaip galėjo perskaityti politiko melą. Atvira burna buvo užuomina...
  
  Drake'as beveik girdėjo juoką Velso balse. "Egzotiškas? Ar tai geriausia, ką galite padaryti?"
  
  "Šiuo metu taip."
  
  "Ar ten yra kas nors?"
  
  "Tikrai patinka".
  
  "Gavau. Gerai, drauge, ko tu nori?
  
  "Man reikia tiesos, Velsai. Man reikia neapdorotos informacijos, kurios neleidžiama transliuoti per žinias ar internete. Tas Odino skydas buvo pavogtas. Apie vokiečius, kurie jį pavogė. Ypač vokiečiai. Tikra SAS informacija. Turiu žinoti, kas iš tikrųjų vyksta, bičiuli, o ne viešas nutekėjimas.
  
  - Ar tau bėda?
  
  "Didelis." Jūs nemeluojate savo vadui, nesvarbu, buvęs ar ne.
  
  "Ar reikia pagalbos?"
  
  "Dar ne".
  
  "Užsidirbai savo ranką, Dreikai. Tiesiog pasakyk žodį ir SAS bus tavo.
  
  "Aš padarysiu".
  
  "Gerai. Duok man. Ir, beje, ar vis dar sakote sau, kad buvote tiesiog senas SAS?
  
  Dreikas dvejojo. Sąvokos "senas geras SAS" net neturėtų būti. "Tai priimtinas paaiškinimo terminas, tai viskas."
  
  Drake'as apalpo. Prašyti savo buvusio vado pagalbos nebuvo lengva, tačiau Beno saugumas pranoko bet kokį pasididžiavimo jausmą. Jis dar kartą patikrino akutę, pamatė tuščią koridorių, tada priėjo ir atsisėdo šalia Beno.
  
  "Sakai, devynios Odino dalys? Ką po velnių tai reiškia?
  
  Benas greitai paliko savo grupės "Facebook" puslapį ir sumurmėjo, kad jie turi du naujus prašymus draugauti, todėl iš viso jų yra septyniolika.
  
  Jis akimirką tyrinėjo Dreiką. "Taigi jūs esate buvęs SAS kapitonas ir juostos fanatikas. Keista, drauge, jei neprieštarauji, kad sakau.
  
  "Sutelk dėmesį, Benai. Ką tu turi?"
  
  "Na... Aš seku šių devynių Odino dalių pėdsaką. Atrodo, kad devyni yra ypatingas skaičius skandinavų mitologijoje. Vienas buvo nukryžiuotas ant kažko, vadinamo Pasaulio medžiu, devynias dienas ir devynias naktis, pasninkavęs, su ietimi šone, kaip ir Jėzus Kristus, ir daug metų prieš Jėzų. Tai tikras dalykas, Matt. Tikri mokslininkai jį katalogavo. Tai netgi gali būti istorija, kuri įkvėpė Jėzaus Kristaus istoriją. Yra devynios Odino dalys. Ietis yra trečioji dalis ir yra sujungta su Pasaulio medžiu, nors nerandu jokio paminėjimo apie jo vietą. Legendinė medžio vieta yra Švedijoje. Vieta, vadinama Apsalla.
  
  "Lėtinkite, sulėtėkite. Ar tai ką nors sako apie Odino skydą ar jo arklį?
  
  Benas gūžtelėjo pečiais. "Tik tai, kad Skydas buvo vienas didžiausių visų laikų archeologinių radinių. Ir jo pakraštyje yra žodžiai: dangus ir pragaras yra tik laikinas nežinojimas. Tai nemirtingoji siela, kuri linksta į teisingą ar neteisingą. Akivaizdu, kad tai Odino prakeiksmas, bet niekas gyvoje atmintyje niekada nesugebėjo suprasti, ko juo siekiama".
  
  "Galbūt tai vienas iš tų keiksmų, kur tu tiesiog turi būti ten", - nusišypsojo Dreikas.
  
  Benas į jį nekreipė dėmesio. "Čia parašyta, kad Arklys yra skulptūra. Dar viena skulptūra "Odino vilkai" šiuo metu eksponuojama Niujorke".
  
  "Jo vilkai? Dabar?" Dreiko smegenys pradėjo svilti.
  
  "Jis išjojo į mūšį dviem vilkais. Aišku".
  
  Dreikas susiraukė. "Ar įtrauktos visos devynios dalys?
  
  Benas papurtė galvą. "Trūksta kelių, bet..."
  
  Dreikas nutilo. "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Na, skamba kvailai, bet čia yra legendos, kuri formuojasi. Kažkas apie tai, kad visos Odino dalys susijungia ir pradeda grandininę reakciją, kuri nuves į pasaulio pabaigą.
  
  "Standartiniai dalykai", - sakė Drake'as. "Visi šie senovės dievai turi tam tikrą" pasaulio pabaigos" pasaką, susijusią su jais.
  
  Benas linktelėjo ir pažvelgė į laikrodį. "Teisingai. Žiūrėk. Mums, interneto burtininkams, reikia maisto", - sekundę pagalvojo jis. "Ir, manau, jaučiu, kad netrukus pasirodys nauji grupės dainų tekstai. Kruasanai ir Brie priešpiečiams?
  
  "Kai Paryžiuje..."
  
  Drake'as pravėrė duris, apsidairė, tada mostelėjo Benui išeiti. Jis matė šypseną draugo veide, bet taip pat perskaitė siaubingą įtampą jo akyse. Benas tai gerai paslėpė, bet blogai plūdo.
  
  Drake'as grįžo į kambarį ir susidėjo visus savo daiktus į kuprinę. Tvirtindamas sunkų diržą, jis išgirdo Beną dusliai pasisveikinant ir tik antrą kartą gyvenime pajuto, kad jo širdis sustojo iš baimės.
  
  Pirmoji buvo tada, kai Alison paliko jį, motyvuodama tuo nesuderinamu skirtumu - tu labiau kareivis, o ne prakeikta stovykla.
  
  Tą naktį. Kai nesibaigiantis lietus kaip niekad pripildė jo akis ašarų.
  
  Jis bėgo link durų, visi kūno raumenys buvo įtempti ir pasiruošę, tada pamatė koridoriuje sunkiai besiverčiančią pagyvenusią porą.
  
  Ir Benas pastebėjo absoliutų siaubą, kuris apėmė Dreiko akis, kol buvęs karys dar nespėjo jį užmaskuoti. Kvaila klaida.
  
  "Nesijaudink". Blyškiai šypsodamasis pasakė Benas. "Man viskas gerai".
  
  Dreikas drebėdamas įkvėpė ir nusivedė juos laiptais žemyn, visada budėdamas. Jis patikrino vestibiulį, nematė jokios grėsmės ir išėjo į lauką.
  
  Kur buvo artimiausias restoranas? Jis spėjo ir patraukė Luvro link.
  
  
  * * *
  
  
  Neurochirurgo įgūdžių turintis storulis iš Miuncheno juos iš karto pamatė. Jis patikrino savo fotografijos panašumą ir per du širdies dūžius atpažino puikaus kūno sudėjimo gabų jorkšyrietį bei jo ilgaplaukį, idiotišką draugą ir užrakino juos taikiklyje.
  
  Jis pakeitė savo poziciją, nemėgdamas aukšto stebėjimo taško ar baltų skeveldrų, įsiskverbusių į jo mėsingas galūnes.
  
  Jis sušnibždėjo į peties mikrofoną: "Aš laikau juos už siūlo".
  
  Atsakymas buvo stebėtinai greitas. "Nužudyk juos dabar".
  
  
  KETURI
  
  
  
  PARYŽIUS, PRANCŪZIJA
  
  
  Greitai iš eilės buvo paleistos trys kulkos.
  
  Pirmoji kulka atsimušė nuo metalinių durų staktos, esančios šalia Drake'o galvos, o paskui rikošetu nuskriejo gatve ir smogė pagyvenusiai moteriai į ranką. Ji susisuko ir nukrito, purškdama ore kraują klaustuko pavidalu.
  
  Nuo antrojo smūgio Beno galvos plaukai atsistojo.
  
  Trečiasis atsitrenkė į betoną ten, kur jis stovėjo nanosekundę po to, kai Drake'as grubiai sugriebė jį už juosmens. Kulka atšoko nuo grindinio ir išdaužė už jų esantį viešbučio langą.
  
  Drake'as apsivertė ir grubiai nuvedė Beną už stovinčių automobilių eilės. "Aš tave laikau". Jis įnirtingai sušnibždėjo. "Tiesiog tęsk." Pritūpęs, jis rizikavo pažvelgti pro automobilio langą ir pamatė judėjimą ant stogo, kai langas išdužo.
  
  "Buvo šaudymas! Jo Jorkšyro akcentas ir armijos slengas padarė jo balsą duslesnį, kai kaupėsi adrenalinas. Jis apžiūrėjo teritoriją. Civiliai lakstė, rėkė, todėl visokeriopai blaškėsi, bet problema ta, kad šaulys tiksliai žinojo, kur jie yra.
  
  Ir jis nebūtų vienas.
  
  Dar ir dabar Drake'as atpažino tris vaikinus, kuriuos anksčiau matė per lockpicking, kurie išlipo iš tamsaus Mondeo ir tikslingai ėjo link jų.
  
  "Laikas judėti".
  
  Drake'as nuvežė juos dviem automobiliais ten, kur jau buvo pastebėjęs savo automobilyje isteriškai verkiančią jauną moterį. Jos nuostabai, jis pravėrė jos duris ir pajuto greitą kaltės jausmą, pamatęs jos išsigandusią veido išraišką.
  
  Jis išlaikė aistringą veido išraišką. "Išeis."
  
  Vis dar nepaaidėjo šūvių. Moteris išropojo, baimindamasi, kad jos raumenys sustings ir pavers juos negyvomis plokštelėmis. Benas įslydo, laikydamas kuo mažesnį kūno svorį. Drake'as nuskubėjo paskui jį ir pasuko raktą.
  
  Atsikvėpęs jis paleido automobilį atbuline eiga ir išvažiavo į priekį iš stovėjimo vietos. Po jų skersai kelio ruseno guma.
  
  Benas sušuko: "Rue Richelieu!
  
  Drake'as apsisuko, laukdamas kulkos, išgirdo metalinį garsą, kai jis atsimušė nuo variklio, tada paspaudė akceleratorių. Jie aplenkė nustebusius įsilaužėlius šaligatviu ir pamatė, kaip jie skuba atgal į savo automobilį.
  
  Drake'as pasuko ratą į dešinę, tada į kairę ir vėl į kairę.
  
  "Rue Saint-Honoré", - sušuko Benas, patraukęs kaklą, kad pamatytų kelio pavadinimą.
  
  Jie prisijungė prie eismo srauto. Drake'as skubėjo kaip galėdamas greičiau, braukdamas automobilį, kuris, jo džiaugsmui, pasirodė esąs "Mini Cooper", į gatves ir iš jų bei atidžiai stebėjo galinį vaizdą.
  
  Ant stogo esantis šaudyklė jau seniai dingo, bet Mondeo grįžo ten, netoli.
  
  Jis pasuko į dešinę ir vėl į dešinę, jam pasisekė prie šviesoforo. Luvro muziejus, paimtas iš kairės. Nebuvo naudos: keliai buvo perpildyti, šviesoforai per dažnai. Jiems reikėjo pabėgti nuo Paryžiaus centro.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Dreikas griežtai suraukė kaktą į Beną. "Kodėl tu nuolat šauki gatvių pavadinimus?
  
  Benas spoksojo į jį. "Nežinau! Jie... jie tai rodo per televiziją! Tai padeda?"
  
  
  * * *
  
  
  - Ne! - sušuko jis per variklio ūžimą, lėkdamas slidžiu keliu toliau nuo Rue de Rivoli.
  
  Kulka rikošetu nukrito nuo bagažinės. Drake'as matė, kaip praeivis griuvo iš agonijos. Buvo blogai; tai buvo rimta. Šie žmonės buvo pakankamai arogantiški ir galingi, kad nesirūpintų, ką jie įskaudino, ir akivaizdžiai galėjo gyventi su pasekmėmis.
  
  Kodėl devynios Odino dalys jiems buvo tokios svarbios?
  
  Kulkos prasiskverbė į betoną ir metalą ir paliko raštus aplink Mini.
  
  Tą akimirką suskambo Beno mobilusis telefonas. Jis atliko sudėtingą pečių sukimo manevrą, kad ištrauktų jį iš kišenės. "Motina?"
  
  "O Dieve!" - tyliai keikėsi Dreikas.
  
  "Man viskas gerai, ta. Tu? Kaip tėtis?"
  
  "Mondeo" pateko į "Mini" bagažinę. Akinantys priekiniai žibintai užpildė vaizdą iš užpakalio, kartu su trijų juokingų vokiečių veidais. Niekšai tai mėgo.
  
  Benas linktelėjo. - O mažoji sesuo?
  
  Drake'as stebėjo, kaip vokiečiai ginklais daužo prietaisų skydelį iš pasiutusio susijaudinimo.
  
  "Ne. Nieko ypatingo. Hm... kas čia per triukšmas? Jis padarė pauzę. "O... Xbox".
  
  Dreikas prispaudė akceleratorių prie grindų. Variklis sureagavo greitai. Padangos girgždėjo net šešiasdešimties mylių per valandą greičiu.
  
  Kitas šūvis išdaužė galinį langą. Benas nelaukdamas kvietimo nusileido į priekinę laipiojimo zoną. Drake'as leido sau akimirką įvertinti, tada nuvairavo "Mini" ant tuščio šaligatvio prieš ilgą stovinčių automobilių eilę.
  
  "Mondeo" keleiviai beatodairiškai šaudė - kulkos daužo į stovinčių automobilių langus, atsitrenkė į "Mini" ir atsimušė nuo jo. Per kelias sekundes jis paspaudė stabdžius, cypdamas apsisuko, apvertė mašiną 180 laipsnių kampu, tada nulėkė atgal tuo keliu, kuriuo atvažiavo.
  
  Prireikė brangių sekundžių, kol Mondeo keleiviai suprato, kas atsitiko. Posūkis 180 laipsnių buvo neatsargus ir pavojingas, baisiai traškant išvežė du stovėjusius automobilius. Kur vardan viso to, kas šventa, buvo policija?
  
  Dabar pasirinkimo nebėra. Drake'as apvažiavo tiek kampų, kiek galėjo. "Būk pasiruošęs, Benai. Mes bėgsime".
  
  Jei Benas nebūtų buvęs, jis būtų stovėjęs ir kovojęs, bet jo draugo saugumas buvo prioritetas. O pasiklysti dabar buvo protingas žingsnis.
  
  "Gerai, mama, pasimatysime vėliau". Benas uždarė mobilųjį telefoną ir gūžtelėjo pečiais. "Tėvai".
  
  Drake'as vėl patraukė Mini iki šaligatvio ir staiga stabdė pusiaukelėje išpuoselėtos vejos. Prieš sustojus automobiliui, jie plačiai atidarė duris ir iššoko, patraukė link gretimų gatvių. Jie susimaišė su vietiniais paryžiečiais, kol Mondeo net nepateko į akiratį.
  
  Benas sugebėjo kažką surikti ir mirktelėjo Dreikui. "Mano herojus".
  
  
  * * *
  
  
  Jie pasislėpė nedidelėje interneto kavinėje šalia vietos, pavadintos Harry's New York Bar. Tai buvo išmintingiausias Drake'o žingsnis. Nepastebimas ir pigus, tai buvo vieta, kur jie galėjo tęsti savo tyrimus ir nuspręsti, ką daryti dėl neišvengiamos invazijos į Luvrą be rūpesčių ar pertraukų.
  
  Dreikas paruošė bandeles ir kavą, kol Benas prisijungė. Drake'as dar nepatyrė jokios traumos, bet spėjo, kad Benas turi būti šiek tiek susirūpinęs. Jame buvęs karys neįsivaizdavo, kaip su juo elgtis. Draugas žinojo, kad jie turi pasikalbėti. Taigi jis pastūmė maistą ir gėrimus prie jaunuolio, įsitaisė jaukioje būdelėje ir sulaikė žvilgsnį.
  
  "Kaip tau sekasi su visa šituo mėšlu?"
  
  "Nežinau". Benas pasakė tiesą. - Dar neturėjau laiko to suvokti.
  
  Dreikas linktelėjo. "Tai yra gerai. Na, kai tai padarysi..." - parodė į kompiuterį. "Ką tu turi?"
  
  "Grįžau į tą pačią svetainę kaip ir anksčiau. Nuostabus archeologinis radinys... devyni fragmentai... yada, yada, yada... o taip - skaičiau apie įspūdingą Odino sąmokslo teoriją "pasaulio pabaiga".
  
  "Ir aš pasakiau..."
  
  "Tai buvo nesąmonė. Bet nebūtinai, Matt. Paklausyk šito. Kaip sakiau, yra legenda ir ji išversta į daugybę kalbų. Ne tik skandinaviški. Tai atrodo gana universali, o tai labai neįprasta valstiečiams, kurie studijuoja tokius dalykus. Čia sakoma, kad jei per Ragnaroką kada nors bus surinktos devynios Odino gabalėliai, jie atvers kelią į Dievų kapą. Ir jei šis kapas kada nors bus išniekintas... na, siera ir visas paleistas pragaras yra tik mūsų problemų pradžia. Atkreipkite dėmesį, kad aš pasakiau Dievus?
  
  Dreikas susiraukė. "Ne. Kaip čia gali būti Dievų kapas? Jie niekada neegzistavo, Ragnarokas niekada neegzistavo. Tai buvo tik Norvegijos vieta Armagedonui.
  
  "Būtent. O kas, jei tai tikrai egzistavo?
  
  "Taigi įsivaizduokite tokio radinio vertę."
  
  "Dievų kapas? Tai būtų virš visko. Atlantida. Camelot. Edenas. Jie būtų niekas, palyginti su tuo. Taigi jūs sakote, kad Odino skydas yra tik pradžia?
  
  Benas nukando savo bandelės viršų. "Manau, pamatysime. Dar liko aštuoni kūriniai, tai jei jie pradės dingti", - stabtelėjo jis. "Žinai, Karin yra šeimos smegenys, o sesuo norėtų išsiaiškinti visą šitą interneto mėšlą. Viskas suskirstyta į gabalus".
  
  "Benai, aš jaučiuosi labai kaltas dėl tavęs. Ir pažadu, kad tau nieko neatsitiks, bet negaliu į tai įtraukti nieko kito. Dreikas susiraukė. "Įdomu, kodėl prakeikti vokiečiai pradėjo tai daryti dabar. Be jokios abejonės, kitos aštuonios dalys egzistavo jau kurį laiką.
  
  "Mažiau analogijų su futbolu. Ir jie tai turi. Galbūt skyde buvo kažkas ypatingo? Dėl to visa kita buvo verta".
  
  Drake'as prisiminė, kad padarė skydo nuotraukas iš arti, bet jie galėjo atidėti šį tyrimą vėliau. Jis bakstelėjo ekraną. "Čia rašoma, kad vikingų ilgavaltyje buvo rasta Odino arklio skulptūra, kuri iš tikrųjų yra pagrindinis Luvro eksponatas. Daugelis žmonių, eidami pro Luvrą, net nepastebėtų pačios Arklio skulptūros.
  
  "Ilgoji valtis", - garsiai perskaitė Benas. "Tai pati paslaptis - ji pastatyta iš medienos, buvusios prieš žinomą vikingų istoriją.
  
  "Kaip Skydas", - sušuko Dreikas.
  
  "Rasta Danijoje", - toliau skaitė Benas. "Ir štai, - parodė jis į ekraną, - čia dėmesys sutelkiamas į kitas Odino dalis, apie kurias minėjau anksčiau? Vilkai yra Niujorke, o geriausias spėjimas yra tai, kad ietis yra Upsaloje, Švedijoje, nukritusi nuo Odino kūno, kai jis nusileido nuo Pasaulio medžio.
  
  "Taigi penki." Dreikas atsilošė patogioje kėdėje ir gurkštelėjo kavos. Aplink juos interneto kavinė šurmuliavo nuo tylios veiklos. Šaligatviai lauke buvo pilni žmonių, zigzagais besisukančių per gyvenimą.
  
  Benas gimė plienine burna ir pusę karštos kavos išgėrė vienu gurkšniu. "Čia yra dar kažkas", - repavo jis. "Dieve, aš nežinau. Atrodo sudėtinga. Apie kažką, vadinamą "Volva". Ką reiškia Seer "
  
  "Galbūt jie pavadino automobilį jos vardu".
  
  "Juokinga. Ne, atrodo, kad Odinas turėjo ypatingą Velvą. Palaukite - tai gali užtrukti.
  
  Drake'as buvo taip užsiėmęs perjungdamas dėmesį tarp Beno, kompiuterio, informacijos srauto ir judraus šaligatvio lauke, kad nepastebėjo artėjančios moters, kol ji stovėjo prie pat jų stalo.
  
  Jam nespėjus pajudėti, ji pakėlė ranką.
  
  "Nekelkite, vaikinai", - tarė ji amerikietišku akcentu. "Mums reikia pasikalbėti".
  
  
  PENKI
  
  
  
  PARYŽIUS, PRANCŪZIJA
  
  
  Kennedy Moore'as praleido šiek tiek laiko vertindamas porą.
  
  Iš pradžių ji manė, kad tai nekenksminga. Po kurio laiko, išanalizavusi baisią, bet ryžtingą jaunuolio kūno kalbą ir vyresnio bičiulio budrų elgesį, ji padarė išvadą, kad bėda, aplinkybės ir velnias juos įtraukė į nešventą pavojų trejybę.
  
  Ji čia nebuvo policijos pareigūnė. Tačiau ji buvo policininkė Niujorke, ir nebuvo lengva užaugti šioje palyginti mažoje saloje su dideliais betoniniais bokštais. Jūs turėjote policininko akį, kol nežinojote, kad jūsų likimas yra prisijungti prie NYPD. Vėliau šlifavote ir perskaičiavote, bet visada turėjote tokias akis. Tas kietas, apskaičiuojantis žvilgsnis.
  
  Net atostogaudama karčiai pagalvojo ji.
  
  Valandėlę gurkšnojusi kavą ir be tikslo naršanti, ji negalėjo atsispirti. Ji galėjo atostogauti - tai jai skambėjo geriau nei priverstinės atostogos, - bet tai nereiškia, kad joje esantis policininkas tiesiog pasidavė greičiau nei britas atsisakė savo dorybės pirmą naktį Vegase.
  
  Ji prisėdo prie jų stalo. Priverstinės atostogos, vėl pagalvojo ji. Dėl to jos įspūdinga NYPD karjera buvo perspektyvi.
  
  Vyresnis vaikinas greitai ją įvertino, pakeldamas antenas. Jis įvertino ją greičiau, nei JAV jūrų pėstininkas įvertintų Bankoko viešnamį.
  
  "Nekelkite, vaikinai", - nuginkluotai pasakė ji. "Mums reikia pasikalbėti".
  
  - Amerikietiškas? - nustebęs pasakė vyresnis vaikinas. "Ko jūs norite?"
  
  Ji ignoravo jį. "Ar tau viskas gerai, mažute?" Ji blykstelėjo savo skydu. "Aš esu policininkas. Dabar tu būsi man sąžiningas".
  
  Vyresnis vaikinas iškart spustelėjo ir su palengvėjimu nusišypsojo, o tai buvo keista. Kitas sutrikęs mirktelėjo.
  
  "A?" - Aš paklausiau.
  
  Kenedžio policijos pareigūnas pareiškė šį klausimą. - Ar tu čia savo noru? Tai buvo viskas, apie ką ji galėjo galvoti, kad būtų šalia jų.
  
  Jaunuolis atrodė liūdnas. "Na, ekskursijos yra gerai, bet šiurkštus seksas nėra labai smagu".
  
  Vyresnysis vaikinas atrodė stebėtinai dėkingas. "Pasitikėk manimi. Čia nėra problemų. Smagu, kad kai kurie teisėsaugos atstovai vis dar gerbia šį darbą. Aš esu Mattas Drake'as".
  
  Jis ištiesė ranką.
  
  Kennedy to nepaisė, vis dar neįtikino. Jos mintys įsikibo į šią frazę, vis dar gerbdama darbą ir slinko praėjusį mėnesį. Jie sustojo ten, kur visada sustodavo. Kalebe. Dėl savo žiaurių aukų. Už jo besąlyginį paleidimą.
  
  Jei tik.
  
  "Na... ačiū, manau."
  
  "Taigi, jūs policininkas iš Niujorko? " Jaunuolis niuansą papildė pakeltais antakiais, kuriuos nukreipė į vyresnįjį.
  
  "Pelniškai gudrus". Metas Drake'as lengvai nusijuokė. Jis atrodė pasitikintis savimi ir, nors sėdėjo ramiai, Kennedy suprato, kad turi kompetencijos reaguoti per sekundę. Ir tai, kaip jis nuolat skenavo aplinką, privertė ją galvoti apie policininką. Arba kariuomenė.
  
  Ji linktelėjo galvodama, ar nereikėtų pasikviesti atsisėsti.
  
  Drake'as parodė į tuščią vietą, palikdamas jam laisvą išėjimą. "Ir mandagus. Girdėjau, kad niujorkiečiai buvo labiausiai pasitikintys žmonės pasaulyje.
  
  "Matas!" Vaikinas susiraukė.
  
  "Jei perdėtas pasitikėjimas savimi reiškia savanaudiškumą ir arogantiškumą, aš taip pat girdėjau tai. Kenedis nuslydo į kabiną, jausdamasis šiek tiek nejaukiai. "Tada atvykau į Paryžių ir susipažinau su prancūzais.
  
  "Atostogose?"
  
  "Tai jie man pasakė".
  
  Vaikinas nereikalavo, tiesiog vėl ištiesė ranką. "Aš vis dar esu Mattas Drake'as. O čia mano nuomotojas Benas.
  
  "Sveiki, aš Kennedy. Netyčia išgirdau, ką tu sakai, bijau, bent jau antraštes. Tai mane nustebino. O kaip Vilkai Niujorke? Ji pakėlė antakius mėgdžiodama Beną.
  
  "Vienas". Drake'as atidžiai ją tyrinėjo, laukdamas reakcijos. - Ar žinai ką nors apie jį?
  
  "Jis buvo Thoro tėvas, ar ne? Žinai, "Marvel" komiksuose.
  
  "Jis yra visose naujienose". Benas linktelėjo į kompiuterį.
  
  "Pastaruoju metu stengiuosi likti nuošalyje nuo antraštės". Kenedžio žodžiai nuskambėjo greitai, įtempti iš skausmo ir nusivylimo. Praėjo akimirka, kol ji galėjo tęsti. "Taigi, nedaug. Tiesiog gana."
  
  "Atrodo, kad padarėte keletą."
  
  "Daugiau nei naudinga mano karjerai". Ji grįžo ir pažvelgė pro nešvarius kavinės langus į gatvę.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as sekė jos žvilgsnį, galvodamas, ar nereikėtų ją stumti, ir jo akys susitiko su vieno iš ankstesnių įsilaužėlių, žiūrėjusių pro stiklą, akimis.
  
  "Šūdas. Šie vaikinai yra atkaklesni nei Indijos skambučių centras.
  
  Vaikino veide nušvito pripažinimas, kai Drake'as pajudėjo, bet dabar Drake'as nusprendė, kad jam nebereikia dulkintis. Pirštinės tikrai buvo nuimtos ir SAS kapitonas grįžo. Jis greitai pajudėjo, sugriebė vieną iš kėdžių ir baisiai trenksmu išmetė pro langą. Vokietis parskrido atgal, griūdamas ant grindinio kaip negyva mėsa.
  
  Dreikas mostelėjo Benui į šalį. "Ateik su mumis ar ne", - bėgdamas sušuko Kenediui. "Bet būk atokiai nuo mano kelio".
  
  Jis greitai priėjo prie durų, atidarė jas ir sustojo, jei pasigirs šūvis. Aplink stovėjo sukrėsti paryžiečiai. Turistai bėgo į visas puses. Drake'as ieškojo žvilgsnio į gatvę.
  
  "Savižudybė". Jis grįžo atgal.
  
  "Galinės durys". Jis paglostė Benui per petį ir jie nuėjo prie prekystalio. Kennedy dar turėjo pajudėti, bet nereikėjo analitiško policijos pareigūno proto, kad suprastų, jog šie žmonės turi tikrų bėdų.
  
  "Aš tave uždengsiu".
  
  Dreikas ėjo pro išsigandusį pardavėją į tamsų koridorių, išklotą kavos, cukraus ir maišymo lazdelių dėžutėmis. Pabaigoje buvo gaisrinis laiptas. Drake'as trenkėsi į juostą, tada atsargiai pažvelgė į lauką. Po pietų saulė degino akis, bet pakrantė buvo skaidri. Tai jam reiškė, kad kažkur buvo tik vienas priešas.
  
  Dreikas mostelėjo kitiems palaukti, tada kryptingai nuėjo link laukiančio vokiečio. Jis neišvengė vyriškio smūgio, o stipriai nesikreipdamas paėmė jį į saulės rezginį. Šokas priešininko veide atnešė jam momentinį pasitenkinimą.
  
  "Pūslės siekia rezginio." Jis sušnibždėjo. Patirtis jį išmokė, kad treniruotas vyras trenks į vieną iš akivaizdžių kūno spaudimo taškų ir, siekdamas efekto, sustos, todėl Drake'as pasidalijo skausmu - kaip buvo be galo mokomas - ir jį ištvėrė. Jis vaikinui sulaužė nosį, sulaužė žandikaulį ir dviem smūgiais vos nesulaužė kaklo, o paskui paliko jį išsitiesusį ant šaligatvio, nenutraukdamas žingsnio. Jis mostelėjo kitiems į priekį.
  
  Jie išėjo iš kavinės ir apsižvalgė.
  
  Kennedy pasakė: "Mano viešbutis yra už trijų kvartalų nuo čia".
  
  Dreikas linktelėjo. "Velniškai šaunu. Eik".
  
  
  ŠEŠI
  
  
  
  PARYŽIUS, PRANCŪZIJA
  
  
  Po minutės Benas pasakė: "Palauk".
  
  "Nesakyk, kad tau reikia eiti į tualetą, bičiuli, kitaip turėsime nupirkti tau sauskelnių".
  
  Benui paraudus Kenedis paslėpė savo šypseną.
  
  - Žinau, kad tau laikas nusnūsti, seneli, bet jau beveik laikas... hm... aplankyti Luvrą.
  
  Po velnių, Drake'as prarado laiko nuovoką. "Nesąmonė".
  
  - Luvre?
  
  "Apie posūkį". Dreikas mostelėjo pro šalį važiuojančiam taksi. - Kennedy, aš paaiškinsiu.
  
  "Tu jautiesi geriau. Šiandien jau buvau Luvre.
  
  - Ne dėl to... - sumurmėjo Benas, kai jie įsėdo į taksi. Drake'as pasakė stebuklingą žodį ir automobilis nulėkė. Kelionė vyko tyliai ir truko dešimt minučių eismo užkimštomis gatvėmis. Šaligatviai buvo ne ką geresni, kai jie trise pamėgino eiti į muziejų karštai persekiodami.
  
  Jiems einant, Benas supažindino Kennedy. "Islandijoje kažkas rado Odino skydą. Kažkas pavogė juos iš Jorko parodos, visiškai sugadindamas nuostabų Frey kačių pasivaikščiojimo šou.
  
  "Frey?"
  
  "Mados dizaineris. Ar tu ne iš Niujorko?"
  
  "Esu iš Niujorko, bet nesu didelis mados žmogus. Ir aš nesu didelis gerbėjas, kad mane aklai traukia į kažkokius konfliktus. Man tikrai dabar daugiau problemų nereikia.
  
  Drake'as vos nepasakė: "Yra durys", bet paskutinę sekundę sustojo. Policininkas šįvakar gali būti naudingas dėl daugelio priežasčių, ypač iš valstijų. Jiems priartėjus prie stiklinės piramidės, žymėjusios įėjimą į Luvrą, jis pasakė: "Kennedy, šie žmonės bandė mus nužudyti mažiausiai tris kartus. Esu atsakingas už tai, kad taip neatsitiktų. Dabar mums reikia daugiau informacijos apie tai, kas čia vyksta, ir kažkodėl juos domina tai, ką Benas sužinojo, vadinasi "Devyni Odino gabalai". Tikrai nežinome kodėl, bet štai, - parodė jis už stiklinės piramidės, - yra antroji dalis.
  
  - Šį vakarą jie jį pavogs, - pasakė Benas ir pridūrė: - Tikriausiai.
  
  "O koks čia Niujorko kampas?
  
  "Ten eksponuojamas dar vienas Odino kūrinys. Vilkai. Gamtos istorijos muziejuje".
  
  Dreikas tyrinėjo žemėlapį. "Atrodo, kad Luvre vikingų kolekcijos paprastai nerodomos. Tai taip pat išnuomota, kaip ir Jorke. Čia sakoma, kad įdomiausias dalykas yra vikingų ilga valtis, viena geriausių kada nors atrastų, ir jos žinomumas.
  
  "Ką tai reiškia?" Kenedis stovėjo laiptų viršuje kaip nendrė prieš audrą, nes aplink ją trypė daug porų kojų.
  
  "Anomaliją atspindi jos amžius. Tai buvo anksčiau nei vikingų istorija.
  
  "Na, tai įdomu."
  
  "Aš žinau. Jie eksponuojami apatiniame Denono sparno aukšte, šalia kažkokio egiptietiško... Optikos... Ptolemajo... nesąmonės. .Bulyshine...nesvarbu. Štai reikalas".
  
  Aplink juos žėrėjo platūs, nugludinti koridoriai, kai jie įsiliejo į minią. Vietiniai gyventojai ir įvairaus amžiaus turistai užpildė didingą seną erdvę ir atgaivino ją visą dieną. Naktį buvo galima tik spėlioti apie kapą primenančią klaikią gamtą.
  
  Tą akimirką pasigirdo kurtinantis ūžimas, tarsi griūva betoninė siena. Jie visi sustojo. Dreikas atsisuko į Beną.
  
  "Palauk čia, Benai. Duok mums pusvalandį. Mes tave surasime". Jis nutilo, tada pridūrė: "Jei jie evakuotis, palaukite kuo arčiau stiklinės piramidės".
  
  Jis nelaukė atsakymo. Benas puikiai suvokė pavojų. Drake'as stebėjo, kaip jis išsitraukia mobilųjį telefoną ir renka greitojo rinkimo numerį. Tai būtų mama, tėtis arba sesuo. Jis mostelėjo Kenedžiui ir jie atsargiai spiraliniais laiptais nusileido į apatinį aukštą. Jiems einant link salės, kurioje buvo įrengta vikingų paroda, žmonių pradėjo trūkti. Už jų sukosi storas debesis.
  
  "Bėk!" Vaikinas, kuris atrodė kaip Hollisterio modelis, rėkė. "Viduje yra vaikinų su ginklais!
  
  Dreikas sustojo prie durų ir surizikavo pažvelgti į vidų. Jį pasitiko visiškas chaosas. Scena iš Michaelo Bay veiksmo filmo, tik keistesnė. Jis suskaičiavo aštuonis vaikinus kamufliažinėmis uniformomis, su veido kaukėmis ir kulkosvaidžiais, lipančius į didžiausią kada nors matytą vikingų laivą. Už jų, dėl neįtikėtino neapdairumo, muziejaus sienoje buvo išsprogdinta rūkymo skylė.
  
  Šie vaikinai buvo išprotėję. Jų pranašumą suteikė tai, kad juose buvo šokiruojantis tiesioginis fanatizmas. Sprogdinti pastatų įėjimus ir šaudyti raketomis į minias atrodė jų norma. Nenuostabu, kad jie anksčiau persekiojo Beną ir jį visame Paryžiuje. Automobilių gaudynės tikriausiai tebuvo jų pramoga prieš miegą.
  
  Kenedis uždėjo ranką jam ant peties ir apsidairė. "Dievas".
  
  "Įrodo, kad einame teisingu keliu. Dabar mums tereikia suartėti su jų vadu.
  
  "Aš niekur nesiartinu prie šių idiotų. " Ji prisiekė stebėtinai geru anglų kalbos akcentu.
  
  "Mielas. Bet aš turiu rasti būdą, kaip išbraukti mus iš jų sąrašo.
  
  Drake'as pastebėjo daugiau civilių, bėgančių link išėjimo. Vokiečiai jų net nežiūrėjo, tiesiog užtikrintai įvykdė savo planą.
  
  "Tegul". Dreikas įslinko pro durų staktą į kambarį. Jie naudojo perimetro eksponatus priedangai ir priėjo kuo arčiau klausos.
  
  "Pagauk diką! kažkas primygtinai sušuko.
  
  "Kažkas apie "skubėjimą". Drake'as pasakė. "Kruvinieji niekšai turės veikti greitai. Luvras turi būti aukščiausiame Prancūzijos atsakymų sąraše.
  
  Vienas iš vokiečių sušuko dar ką nors ir paėmė akmens plokštę, kurios dydis prilygsta vakarienės padėklui. Jie atrodė sunkūs. Kareivis pasikvietė dar du, kad padėtų jį iškrauti iš ilgosios valties.
  
  "Akivaizdu, kad ne SAS", - komentavo Drake'as.
  
  "Arba amerikietiška", - pažymėjo Kennedy. "Anksčiau turėjau jūrų pėstininką, kuris galėdavo po apyvarpe pasiklijuoti šią smulkmeną.
  
  Drake'as šiek tiek užspringo. "Gera nuotrauka. Dėkojame už jūsų indėlį. Žiūrėk." Jis linktelėjo link angos sienoje, kur ką tik pasirodė baltai apsirengęs kaukėtas vyras.
  
  "Tas pats vaikinas, kuris apiplėšė skydą Jorke. Tikriausiai."
  
  Vyras trumpai apžiūrėjo skulptūrą, tada pritariamai linktelėjo ir kreipėsi į savo vadą. "Laikas..."
  
  Lauke nuaidėjo šaudymas. Vokiečiai sekundę sustingo, matyt, sutrikę žiūrėjo vienas į kitą. Tada kambarys buvo nusėtas kulkų ir visi ieškojo priedangos.
  
  Prie neseniai susprogdinto įėjimo pasirodė ir daugiau kaukėtų vyrų. Nauja jėga, apsirengusi kitaip nei vokiečiai.
  
  Drake'as pagalvojo: prancūzų policija?
  
  "Kanadiečiai!" - paniekinamai sušuko vienas iš vokiečių. "Nužudyk! Nužudyk!"
  
  Drake'as užsidengė ausis, kai vienu metu šaudė keliolika kulkosvaidžių. Kulkos rikošetu nukrito nuo žmogaus kūno, nuo medinio eksponato, nuo gipso sienos. Stiklas sudužo, o neįkainojami eksponatai buvo suplėšyti ir trenksmu nukrito ant grindų. Kennedy garsiai prisiekė, o tai, kaip Drake'as pradėjo suprasti, jai nėra visiškai "šviežia žemė". "Kur tie sušikti prancūzai, po velnių!
  
  Drake'as svaigo. Kanadiečiai?Kokiame iškreiptame pragare jie čia?
  
  Šalia jų esantis eksponatas subyrėjo į tūkstantį vienetų. Ant jų nugarų lijo stiklas ir medžio gabalai. Drake'as pradėjo šliaužti atgal, tempdamas Kenedį su savimi. Ilgoji valtis buvo nusėta švinu. Iki to laiko kanadiečiai jau buvo įžengę į kambarį, o keli vokiečiai gulėjo negyvi arba trūkčiojo. Kai Drake'as stebėjo, vienas iš kanadiečių vokiečiui šovė tiesiai į galvą, sudaužydamas jo smegenis per 3000 metų senumo Egipto terakotos vazą.
  
  "Tarp pamišusių relikvijų medžiotojų meilė neprarandama". Dreikas susiraukė. "Ir visą laiką, kurį praleidau žaisdamas Tomb Raider, to niekada nebuvo.
  
  - Taip, - Kenedis išpurtė iš plaukų stiklo šukes. "Bet jei iš tikrųjų žaistumėte žaidimą, užuot žiūrėję į jos užpakalį septyniolika valandų, iš tikrųjų žinotumėte, kas vyksta."
  
  "Beno stiprybė. Ne mano. Žaisti žaidimą, tai yra". Jis surizikavo pažvelgti aukštyn.
  
  Vienas iš vokiečių bandė pabėgti. Jis bėgo tiesiai link Dreiko, jo nepastebėdamas, tada iš nuostabos pašoko, kai jo kelias buvo užblokuotas. "Bewegen!" Jis pakėlė pistoletą.
  
  "Taip, ir tavo." Dreikas pakėlė rankas.
  
  Vyro pirštas įsitempė ant gaiduko.
  
  Kennedy padarė staigų judesį į šoną, todėl vokiečio dėmesys nukrypo. Drake'as priėjo ir alkūne trenkė jam į veidą. Dreikui kumštis pakrypo į galvą, bet jis pasitraukė į šoną ir kartu spyrė kareiviui į kelį. Riksmas vos apėmė lūžtančio kaulo garsą. Dreikas akimirksniu atsidūrė ant jo, keliai stipriai spaudė sveriančią krūtinę. Greitu judesiu jis nuplėšė kareivio kaukę.
  
  Ir jis sumurmėjo. "Ei. Nežinau, ko iš tikrųjų tikėjausi".
  
  Šviesūs plaukai. Mėlynos akys. Tvirti veido bruožai. Suglumusi veido išraiška.
  
  "Vėliau". Drake'as jį prarado sąmonę užspringęs, patikėdamas, kad Kennedy stebės savo bendražygius. Kai Drake'as pažvelgė aukštyn, mūšis tęsėsi. Tuo metu aplink krentantį eksponatą apėjo kitas vokietis. Drake'as atitraukė jį į šalį, o Kenedis klūpo į saulės rezginį. Šis vyras pasidavė greičiau nei nauja vaikinų grupė "X Faktoriuje".
  
  Dabar vienas iš kanadiečių tempė Odino skulptūrą nuo žuvusių ir kruvinų savo priešo pirštų. Kitas vokietis aplenkė jį ir puolė jį iš šono, bet kanadietis buvo geras, susuko ir pataikė tris mirtinus smūgius, tada suglebusį kūną metė per petį ir pargriovė ant žemės. Kanadietis tris kartus iššovė iš arti, siekdamas didesnio įsitikinimo, o paskui toliau tempė skulptūrą link išėjimo. Net Drake'as buvo sužavėtas. Kai kanadietis pasiekė savo bendražygius, jie rėkė ir atidengė ugnį prieš pasitraukdami pro vis dar rūkstančias nuolaužas.
  
  "Upsalla!" Pirmos klasės kanadietis pradėjo verkti ir pakėlė kumštį į išlikusius vokiečius. Drake'as užfiksavo aroganciją, nepaklusnumą ir susijaudinimą vienu žodžiu. Keista, bet balsas moteriškas.
  
  Tada moteris stabtelėjo ir nusiėmė kaukę, parodydama visišką panieką. "Upsalla!" Ji vėl sušuko vokiečiams. "Būk ten!"
  
  Dreikas būtų svirduliavęs, jei dar nebūtų atsiklaupęs. Jis manė, kad jį pataikė kulka, toks buvo šokas. Jis atpažino šį vadinamąjį kanadietį. Jis ją gerai pažinojo. Tai buvo Alicia Miles, londonietė, kuri anksčiau buvo jam lygiavertė SRT.
  
  Slapta SAS įmonė.
  
  Ankstesnis Wellso komentaras iškėlė senus prisiminimus, kurie turėtų likti palaidoti giliau nei politiko išlaidų istorija. Tu buvai daugiau nei SAS. Kodėl nori tai pamiršti?
  
  Dėl to, ką padarėme.
  
  Alicia Miles buvo vienas geriausių jo matytų karių. Moterys specialiosiose pajėgose turėtų būti geresnės už vyrus, kad pasiektų perpus mažiau. Ir Alicia pakilo tiesiai į viršų.
  
  Ką ji darė, kad įsitrauktų į visa tai ir skambėtų kaip fanatė, o jis žinojo, kad ji tikrai ne? Aliciją motyvavo tik vienas dalykas: pinigai.
  
  Gal dėl to ji ir dirbo kanadiečiams?
  
  Drake'as pradėjo šliaužioti link tikrojo išėjimo iš kambario. "Taigi, užuot ištrynę mus iš žudynių sąrašo ir atskleidę mūsų priešus, - atduso jis, - dabar turime daugiau priešų ir nieko nepasiekėme, išskyrus tai, kad dar labiau susipainiojome.
  
  Kennedy, šliauždamas už jo, pridūrė: "Mano gyvenimas... dviem prakeiktais žodžiais".
  
  
  SEPTYNI
  
  
  
  PARYŽIUS, PRANCŪZIJA
  
  
  Kennedy viešbučio kambarys buvo šiek tiek geresnis nei tas, kuriame Dreikas ir Benas praleido porą valandų.
  
  "Maniau, kad jūs visi policininkai sugedote", - niurzgėjo Drake'as, tikrindamas įėjimo ir išėjimo taškus.
  
  "Mes esame. Bet kai dešimt metų jūsų atostogų beveik nėra, tada, manau, jūsų einamoji sąskaita pradeda pildytis.
  
  "Ar tai nešiojamas kompiuteris?" Benas jį pasiekė prieš atsakant į retorinį klausimą. Jie rado jį pasislėpusį prie stiklinės piramidės, kai išėjo iš muziejaus, elgdamasis kaip dar du išsigandę turistai, pernelyg išsigandę, kad prisimintų bet kokias detales.
  
  "Kodėl mes nepasakome prancūzams to, ką žinome? - paklausė Kenedis, kai Benas atidarė nešiojamąjį kompiuterį.
  
  "Nes jie prancūzai", - juokdamasis pasakė Drake'as, o tada, kai niekas neprisijungė, tapo rimtas. Jis sėdėjo ant Kenedžio lovos krašto ir žiūrėjo, kaip dirba jo draugas. "Atsiprašau. Prancūzai nieko nesužinos. Jei dabar su jais tai išgyvensime, tai mus sulėtins. Ir manau, kad laikas yra problema. Turėtume susisiekti su švedais".
  
  - Ar pažįstate ką nors iš Švedijos slaptosios tarnybos? Kenedis pakėlė į jį antakį.
  
  "Ne. Tačiau man reikia paskambinti savo senajam vadui.
  
  "Kada palikote SAS?"
  
  "Jūs niekada nepalikote SAS". Kai Benas pažvelgė į viršų, jis pridūrė: "Metaforiškai".
  
  "Trys galvos turi būti geriau nei dvi." Benas akimirką pažvelgė į Kenedį. "O jei vis dar užsiimate verslu?"
  
  Lengvas linktelėjimas. Kennedy plaukai krito į akis ir ji užtruko minutę, kad juos atstumtų. "Aš suprantu, kad yra devynios Odino dalys, todėl mano pirmasis klausimas yra kodėl? Antras klausimas - kas tai yra?"
  
  "Mes ką tik sugalvojome tai kavinėje". Benas įnirtingai bakstelėjo klaviatūra. "Yra legenda, kurią ponas Krusty čia paneigia, teigianti, kad yra tikras Dievų kapas - žodžiu, vieta, kur palaidoti visi senovės dievai. Ir tai ne tik sena legenda; nemažai mokslininkų apie tai diskutavo ir bėgant metams buvo paskelbta daug straipsnių. Problema ta, - braukdamas akis pasakė Benas, - sunku skaityti. Mokslininkai nėra garsūs savo proziška kalba".
  
  "Proziška? ", - šypsodamasis pakartojo Kenedis. "Ar tu eini į koledžą?"
  
  "Jis yra pagrindinis grupės vokalistas", - tarė Drake'as.
  
  Kenedis kilstelėjo antakį. "Taigi jūs turite Dievų kapą, kuris niekada neegzistavo. GERAI. Tai kas?"
  
  "Jei jis kada nors bus išniekintas, pasaulis paskęs ugnyje... ir t.t. ir taip toliau."
  
  "Aš suprantu. O kaip su devyniomis dalimis?
  
  "Na, būdami susirinkę Ragnaroko metu, jie rodo kelią į kapą".
  
  "Kur yra Ragnarokas?"
  
  Dreikas spyrė į kilimą. "Dar viena raudonoji silkė. Čia ne ta vieta. Iš tikrųjų tai įvykių virtinė, didelis mūšis, ugnies srauto išgrynintas pasaulis. Stichinės nelaimės. Beveik Armagedonas.
  
  Kenedis susiraukė. "Taigi net ir užkietėję vikingai bijojo apokalipsės".
  
  Žvelgdamas žemyn, Drake'as ant grindų pastebėjo šviežią, bet labai susiraukšlėjusią "USA Today" kopiją. Jis buvo apjuostas antrašte - "IŠLEISTAS SERIALINIS ŽUDIKIS REIKIA DAR DVŲ".
  
  Nemalonu, bet ne tokia neįprasta pirmajam laikraščio puslapiui. Tai, kas privertė jį dar kartą pažvelgti, tarsi jo akys būtų išdegusios, buvo Kennedy nuotrauka su policijos uniforma tekste. Ir mažesnė antraštė šalia jos nuotraukos - policininkas sugenda - nukeliauja į AWOL.
  
  Antraštes jis susiejo su beveik tuščiu degtinės buteliu ant tualetinio staliuko, skausmą malšinančiais vaistais ant naktinio staliuko, bagažo trūkumu, turistiniais žemėlapiais, suvenyrais ir kelionės programa.
  
  Kvailas.
  
  Kennedy sakė: "Taigi šie vokiečiai ir kanadiečiai nori surasti šį neegzistuojantį kapą, galbūt dėl šlovės? Dėl turto, kurį jis gali atnešti? Ir norėdami tai padaryti, jie turi surinkti devynis Odino gabalus ne vietoje. Ar tai tiesa?"
  
  Benas susiraukė. "Na, daina nėra daina, kol ji neprispaudžiama ant vinilo", - kaip sakydavo mano tėvas. Anglų kalba mes dar turime daug ką nuveikti.
  
  "Tai tempimas. "
  
  "Tai labiau panašu į tai." Benas apvertė nešiojamojo kompiuterio ekraną. "Devynios Odino figūros yra akys, vilkai, valkirijos, arklys, skydas ir ietis.
  
  Dreikas suskaičiavo. - Jų yra tik šeši, mažute.
  
  "Dvi akys. Du vilkai. Dvi Valkirijos. Taip."
  
  "Kuris iš jų yra Apsaloje? Dreikas mirktelėjo Kenediui.
  
  Benas akimirką slinko, tada pasakė: "Čia rašoma, kad ietis pervėrė Odinui į šoną, kai jis pasninkavo kabėdamas ant Pasaulio medžio, atskleisdamas visas daugybes jo paslapčių savo Volvai - jo regėtojui. Paklausykite kitos citatos: "Šalia Upsalos šventyklos auga labai didelis medis plačiai išsiskleidusiomis šakomis, kurios visada žaliuoja ir žiemą, ir vasarą. Koks tai medis, niekas nežino, nes kito tokio nėra. kada nors buvo rasta. Jam yra šimtai metų. . Pasaulio medis yra arba buvo Upsaloje ir yra skandinavų mitologijos pagrindas. Sakoma, kad aplink Pasaulio medį yra devyni pasauliai. Yada... yada. Oi, dar viena nuoroda - "šventas medis Upsaloje. Ten dažnai lankydavosi, šalia didžiulio uosio, vadinamo Ygdrassil, kurį vietiniai laiko šventu. Bet dabar jo nebėra".
  
  Jis skaitė toliau: "Skandinavų metraštininkai Gamla Upsalą ilgą laiką laikė viena seniausių ir svarbiausių vietų Šiaurės Europos istorijoje".
  
  "Ir viskas ten", - sakė Kennedy. "Kur kas nors galėtų jį rasti".
  
  - Na, - pasakė Benas, - visa tai reikia susieti. Nenuvertinkite mano sugebėjimų, nes man sekasi tai, ką darau.
  
  Dreikas pritardamas linktelėjo. "Tai tiesa, patikėkite manimi. Pastaruosius šešis mėnesius jis man padėjo pereiti per mano fotografo karjerą.
  
  "Reikia sujungti daug įvairių eilėraščių ir istorinių sakmių. Saga yra vikingų poema, kupina didelių nuotykių. Taip pat yra kažkas, vadinamas "Poetine Edda", kurį parašė palikuonys žmonių, pažinojusių žmones, pažinojusius to meto metraštininkus. Ten yra daug informacijos".
  
  "Ir mes nieko nežinome apie vokiečius. Jau nekalbant apie kanadiečius. Arba kodėl Alicia Miles... Suskambo Dreiko mobilusis telefonas. "Atsiprašau... ane?"
  
  "aš".
  
  "Sveikas, Wells".
  
  - Imkis, Dreikai. Wellsas atsikvėpė. "SGG yra Švedijos specialiosios pajėgos, o Švedijos armijos elementai buvo atitraukti iš viso pasaulio.
  
  Dreikas akimirką buvo be žado. "Ar tu juokauji?"
  
  "Aš nejuokauju dėl darbo, Dreikai. Tik moterys".
  
  "Ar tai kada nors nutiko anksčiau?"
  
  - Kiek prisimenu, ne.
  
  "Ar jie nurodo priežastį?"
  
  "Bijau, įprasta nesąmonė. Nieko konkretaus".
  
  "Dar kas nors?"
  
  Pasigirdo atodūsis. "Dreikai, tu tikrai man skolingas kai kurias gegužės istorijas, bičiuli. Ar Benas vis dar ten?
  
  - Taip, ar prisimeni Alisiją Miles?
  
  "Jėzus. Kas nenorėtų? Ar ji su tavimi?
  
  "Ne visai. Aš ką tik sutikau ją Luvre maždaug prieš valandą.
  
  Dešimt sekundžių tylos, tada: "Ar ji buvo to dalis? Neįmanoma." Ji niekada neišduos savo žmonių.
  
  "Mes niekada nebuvome jai priklausantys, ar taip atrodo".
  
  - Žiūrėk, Dreikai, ar tu sakai, kad ji padėjo apiplėšti muziejų?
  
  "Tai aš, pone. Tai aš. Dreikas priėjo prie lango ir spoksojo į apačioje mirgančias automobilio šviesas. "Sunku virškinti, ar ne? Galbūt ji užsidirbo pinigų iš naujo pašaukimo.
  
  Už nugaros jis girdėjo, kaip Benas ir Kenedis užsirašinėjo gerai žinomas ir nežinomas Devynių Odino kūrinių vietas.
  
  Wellsas sunkiai kvėpavo. "Alicia, sušikta Miles! Važiuoti su priešu? Niekada. Jokiu būdu, Dreikai.
  
  "Mačiau jos veidą, pone. Tai buvo ji".
  
  "Jėzus vežimėlyje. Koks tavo planas?"
  
  Dreikas užmerkė akis ir papurtė galvą. "Aš nebesu komandos dalimi, Wellsai. Neturiu plano, po velnių. Man neturėjo būti reikalingas planas.
  
  "Aš žinau. Subursiu komandą, bičiuli, ir pradėsiu ją tyrinėti nuo šio galo. Atsižvelgiant į tai, kaip viskas vyksta, galbūt norėsime sukurti keletą didelių strategijų. Palaikykite ryšį".
  
  Linija nutrūko. Dreikas pasisuko. Ir Benas, ir Kenedis spoksojo į jį. "Nesijaudink", - pasakė jis. "Neišprotėsiu. Ką tu turi?"
  
  Kennedy šaukštu sulaužė kelis popieriaus lapus, kuriuos buvo užklijavusi policijos stenograma. "Itys - Upsalla. Vilkai - Niujorkas. Po to - nė menkiausio supratimo".
  
  "Mes ne visi kalbame taip, lyg būtume gimę su sidabriniais šaukštais ant asilų", - atrėžė Dreikas, nespėjęs susilaikyti. "GERAI GERAI. Galime susidoroti tik su tuo, ką žinome".
  
  Kenedis keistai nusišypsojo. "Man patinka tavo stilius".
  
  - Mes žinome, - pakartojo Benas, - kad kitas bus Apsalla.
  
  - Kyla klausimas, - sumurmėjo Drake'as, - ar mano Auksinė kortelė gali tai išspręsti?
  
  
  AŠTUONI
  
  
  
  UPSALLA, ŠVEDIJA
  
  
  Skrydžio į Stokholmą metu Drake'as nusprendė pasinaudoti Kennedy.
  
  Po daugybės įnirtingų rankų paspaudimų tarp Drake'o ir Beno Niujorko policininkas atsisėdo prie lango su Drake'u šalia jos. Tokiu būdu yra mažesnė tikimybė pabėgti.
  
  "Taigi", - pasakė jis, kai lėktuvas pagaliau išsilygino ir Benas atidarė Kenedžio nešiojamąjį kompiuterį. "Jaučiu tam tikrą atmosferą. Man nerūpi mano reikalai, Kennedy, aš tiesiog turiu taisyklę. Turiu žinoti apie žmones, su kuriais dirbu.
  
  "Turėjau žinoti... už sėdynę prie lango visada reikia mokėti, tiesa? Pirmiausia pasakykite man, kaip ši nuotaika veikė su Alicia Miles?
  
  - Gana gerai, - prisipažino Dreikas.
  
  "Ar gali. Ką tu nori žinoti?"
  
  "Jei tai asmeninė problema, nieko velnio. Jei tai darbas, greita apžvalga.
  
  "O jei tai abu?"
  
  "Šūdas. Nenoriu kištis į kitų reikalus, tikrai nenoriu, bet Benui turiu skirti pirmąją vietą. Pažadėjau jam, kad mes tai išgyvensime, ir aš pasakysiu tą patį jums. Gavome įsakymus mus nužudyti. Vienintelis dalykas, dėl kurio nesi kvailas, yra Kenedis, todėl žinai, kad turiu patikėti, kad dirbsi su manimi.
  
  Skrydžio palydovė pasilenkė ir pasiūlė popierinį puodelį su užrašu "Mes išdidžiai verdame Starbucks kavą".
  
  "Kofeinas". Kennedy tai sutiko su akivaizdžiu džiaugsmu. Ji ištiesė ranką ir palietė Dreiko skruostą. Jis pastebėjo, kad ji dėvėjo trečią neapibūdintą kelnių kostiumą nuo tada, kai su ja susipažino. Tai jam pasakė, kad tai moteris, kuriai buvo skiriamas dėmesys dėl netinkamų priežasčių; moteris, kuri rengėsi kukliai, kad tilptų ten, kur rimtai norėjo priklausyti.
  
  Drake'as pasiėmė vieną sau. Kennedy minutę gėrė, tada švelniu gestu užkišo plaukų sruogą už ausies, kuri atkreipė Drake'o dėmesį. Tada ji atsisuko į jį.
  
  "Tikrai ne tavo reikalas, bet aš... Aš baigiau nešvarų policininką. Teismo medicinos ekspertas. Jie sučiupo jį nusikaltimo vietoje kišenį saują dolerių ir papasakojo apie tai I. A. Dėl to jis gavo strijų. Keletą metų".
  
  "Čia nėra nieko blogo. Ar jo kolegos tave apgavo?
  
  "Bendra, po velnių, aš galiu tai susitvarkyti. Vartojau tai nuo penkerių metų. Kas negerai, tai, kas daužosi mano smegenyse kaip sušiktas grąžtas, yra tikrovė, apie kurią jūs negalvojate - kad tuomet kyla abejonių dėl kiekvieno šio vagysčio niekšo ankstesnio poelgio. kas. Vienišas. Vienas".
  
  "Oficialiai? Pagal ką?"
  
  "Šūdą valgantys teisininkai. Šūdą valgantys politikai. Būsimieji merai. Šlovės apsėsti reklamuotojai pernelyg apakinti savo nežinojimo, kad atskirtų, kas gera nuo blogo. Biurokratai".
  
  "Tai ne tavo kaltė".
  
  "O taip! Pasakykite tai blogiausio serijinio žudiko, kurį Niujorko valstija kada nors žinojo, šeimoms. Papasakokite tai trylikai motinų ir trylikai tėčių, visi žinodami kiekvieną siaubingą smulkmeną apie tai, kaip Tomas Kalebas nužudė jų mažąsias dukras, nes jie dalyvavo per visą jo teismo procesą teisme.
  
  Dreikas iš pykčio sugniaužė kumščius. "Ar jie ketina paleisti šį vaikiną?"
  
  Kenedžio akys buvo tuščios duobės. "Jie jį paleido prieš du mėnesius. Nuo tada jis vėl žudė, o dabar dingo.
  
  "Ne".
  
  "Viskas priklauso nuo manęs".
  
  "Ne, tai netiesa. Tai yra sistemoje".
  
  "Aš esu sistema. Dirbu sistemai. Tai mano gyvenimas".
  
  - Vadinasi, jie išsiuntė tave atostogų?
  
  Kenedis nusišluostė akis. "Priverstinės atostogos. Mano protas nebėra... koks buvo. Darbas reikalauja aiškumo kiekvieną kiekvienos dienos minutę. Aiškumo, kurio aš tiesiog nebegaliu pasiekti.
  
  Ji išreiškė visą savo grubų požiūrį. "Ir ką? Ar tu laimingas dabar? Ar galite dabar dirbti su manimi?"
  
  Bet Drake'as neatsakė. Jis žinojo jos skausmą.
  
  Jie išgirdo kapitono balsą, paaiškinantį, kad jie yra trisdešimties minučių nuo kelionės tikslo.
  
  Benas pasakė: "Pamišęs. Ką tik perskaičiau, kad Odino Valkyrijos yra privačios kolekcijos dalis, vieta nežinoma. Jis išėmė bloknotą. "Aš pradėsiu rašyti šį šūdą".
  
  Drake'as beveik nieko negirdėjo. Kennedy istorija buvo tragiška ir ne ta, kurią jam reikėjo išgirsti. Jis palaidojo savo abejones ir nedvejodamas uždengė jos drebančią ranką.
  
  - Mums reikia jūsų pagalbos, - sušnibždėjo jis, kad Benas vėliau jo negirdėtų ir neklaustų. "Aš tikiu. Gera pagalba yra būtina bet kurioje operacijoje.
  
  Kennedy negalėjo kalbėti, bet jos trumpa šypsena kalbėjo daug.
  
  
  * * *
  
  
  Vėliau lėktuvas ir greitasis traukinys artėjo prie Apsalos. Drake'as bandė atsikratyti kelionės nuovargio, drumsto jo smegenis.
  
  Lauke popietinis šaltukas jį atgaivino. Jie sustabdė taksi ir įlipo į vidų. Benas išsklaidė nuovargio miglą sakydamas:
  
  Gamla Upsala. Tai senoji Upsalla. Ši vieta, - nurodė jis į visą Upsalą, - buvo pastatyta po to, kai Gamla Upsalos katedra seniai sudegė. Iš esmės tai yra naujoji Upsala, nors jai šimtai metų.
  
  - Oho, - pasakė Kennedy. "Kiek metų tai daro senai Upsalai?
  
  "Būtent."
  
  Taksi nepajudėjo. Vairuotojas dabar pusiau apsisukęs. - Piliakalniai?
  
  "Ar tu man atleisi?" Kenedžio balsas nuskambėjo įžeistas.
  
  "Ar matote piliakalnius? Karališkieji pilkapiai? Mikčiojantys anglai nepadėjo.
  
  "Taip". Benas linktelėjo. "Karališkieji pilkapiai. Jis yra tinkamoje vietoje".
  
  Jie galiausiai išvyko į nedidelę kelionę po Upsalą. Žaisdamas turistą, Drake'as negalėjo susitaikyti su aplinkiniu maršrutu. Kita vertus, "Saab" buvo patogus, o miestas - įspūdingas. Tais laikais Apsalla buvo universitetinis miestas, o keliai buvo užkimšti dviračiais. Vienu metu jų šnekus, bet sunkiai iššifruojamas vairuotojas paaiškino, kad dviratis tau kelyje nesustos. Tai nuviltų jus nė negalvojus.
  
  "Avarijos". Jis parodė rankomis į šaligatvius puošiančias gėles. "Daug nelaimingų atsitikimų".
  
  Iš abiejų pusių plūduriavo seni pastatai. Ilgainiui miestas nusileido ir į kraštovaizdį ėmė lįsti kaimas.
  
  "Gerai, Gamla Apsalla dabar yra mažas kaimas, bet ankstyvosiose reklamose tai buvo didelis kaimas", - prisimindamas pasakė Benas. "Ten buvo palaidoti svarbūs karaliai. Odinas ten gyveno kurį laiką.
  
  "Čia jis pasikorė", - legendą prisiminė Drake'as.
  
  "Taip. Jis paaukojo save ant Pasaulio medžio, o jo regėtojas stebėjo ir klausėsi visų paslapčių, kurias kada nors saugojo. Ji tikriausiai jam daug reiškė". Jis susiraukė, galvodamas: jie turėjo būti neįtikėtinai artimi.
  
  "Visa tai skamba kaip krikščioniškas išpažintis", - išdrįso Dreikas.
  
  - Bet Odinas čia nemirė? - paklausė Kenedis.
  
  "Ne. Jis mirė Ragnaroke kartu su savo sūnumis Thor ir Frey.
  
  Prieš sustodamas taksi apvažiavo plačią automobilių stovėjimo aikštelę. Dešinėje per retus medžius vedė nuvalkiotas purvo takas. "Į piliakalnius", - pasakė jų vairuotojas.
  
  Jie padėkojo jam ir išlipo iš Saabo į ryškią saulę ir gaivų vėją. Drake'o idėja buvo apžiūrėti apylinkes ir patį kaimą, kad pamatytų, ar kas nors neiššoko iš medžio dirbinių. Galų gale, kai tiek daug tarptautinių asilų savo gerai išlepintą ego deda už to, ką galima apibūdinti tik kaip visuotinę laisvę visiems, kažkas turi išsiskirti.
  
  Už medžių kraštovaizdis tapo atviru lauku, kurį sulaužė tik dešimtys mažų piliakalnių ir trys dideli piliakalniai, kurie gulėjo tiesiai į priekį. Už to, tolumoje, jie pastebėjo šviesų stogą ir kitą pastatą į dešinę nuo jo, žymintį kaimo pradžią.
  
  Kenedis nutilo. - Niekur nėra medžių, vaikinai.
  
  Benas buvo pasinėręs į sąsiuvinį. "Dabar jie nekels ženklo, ar ne?
  
  "Ar turite idėją?" Drake'as stebėjo plačius atvirus laukus, ar nesimato veiklos požymių.
  
  "Pamenu, skaičiau, kad kažkada čia buvo iki trijų tūkstančių piliakalnių. Šiandien jų yra keli šimtai. Ar žinai, ką tai reiškia?"
  
  "Jie jų nesukūrė labai gerai?" Kennedy nusišypsojo. Drake'ui palengvėjo, kad ji atrodė visiškai susikoncentravusi į atliekamą darbą.
  
  "Senovėje buvo daug pogrindinės veiklos. Ir tada šie trys "karališki" piliakalniai. Devynioliktame amžiuje jie buvo pavadinti trijų legendinių Yngling namų karalių - Aun, Adil ir Egil - vienos garsiausių Skandinavijos karališkųjų šeimų vardu. Bet... - stabtelėjo jis, mėgaudamasis, - taip pat teigiama, kad seniausioje mitologijoje ir tautosakoje pilkapiai jau egzistavo - ir kad jie buvo senovės duoklė ankstyviesiems - pirmiesiems - trims karaliams - arba dievams, kaip mes žinome. juos Dabar. Tai Freyras, Toras ir Odinas.
  
  "Čia yra atsitiktinė įvestis", - sakė Kennedy. "Bet ar pastebėjote, kiek daug nuorodų į Biblijos istorijas gauname iš visų šių senovinių istorijų?
  
  "Tai Sagi. - pataisė ją Benas. "Poezija. Akademiniai papuošalai. Kažkas, kas gali būti svarbu - prie piliakalnių yra daugybė nuorodų į švedišką žodį falla ir manga fallor - nežinia, ką tai reiškia. Ir, Kennedy, ar aš kažkur neskaičiau, kad Kristaus istorija labai panaši į istoriją apie Dzeusą?
  
  Dreikas linktelėjo. "Ir egiptiečių dievas Horas buvo dar vienas pirmtakas. Abu buvo dievai, kurie tariamai niekada neegzistavo. Dreikas linktelėjo link trijų karališkųjų piliakalnių, kurie išsiskyrė lygiame kraštovaizdyje. "Frey, Toras ir Odinas, tiesa? Taigi, kas yra kas, Blei? A?"
  
  - Nežinau, drauge.
  
  "Nesijaudink, Munchkin. Mes galime iškankinti informaciją iš šių kaimo gyventojų, jei reikia.
  
  Jie ėjo pro piliakalnius, atlikdami trijų pavargusių turistų vaidmenį. Saulė švietė jiems į galvas, ir Drake'as pamatė, kaip Kenedis susilaužė akinius nuo saulės.
  
  Jis papurtė galvą. amerikiečių.
  
  Tada suskambo Beno telefonas. Kennedy papurtė galvą, jau priblokšta dėl dažno bendravimo su šeima. Dreikas tik nusijuokė.
  
  - Karin, - laimingai tarė Benas. - Kaip laikosi mano vyresnioji sesuo?
  
  Kenedis paglostė Drekui per petį. "Grupės pagrindinis dainininkas? - ji paklausė.
  
  Dreikas gūžtelėjo pečiais. "Auksinė širdis, tai viskas. Jis bet ką dėl tavęs padarytų be priekaištų. Kiek tokių draugų ar kolegų turi?
  
  Gamla Uppsalla kaimas buvo vaizdingas ir švarus, su keliomis gatvelėmis, kuriose stovėjo šimtus metų senumo, gerai išsilaikę ir retai apgyvendinti pastatai su aukštu stogu be jūros. Atsitiktinis kaimietis smalsiai pažvelgė į juos.
  
  Dreikas nuėjo bažnyčios link. "Vietiniai vikarai visada padeda".
  
  Kai jie priėjo prie verandos, bažnytiniais drabužiais vilkėjęs senolis vos nenuvertė jų nuo kojų. Jis sustojo nustebęs.
  
  "Sveiki. Kan jag hjalpa dig?
  
  - Nesu tuo tikras, drauge. Drake'as nusišypsojo gražiausiai. - Bet kuris iš šių piliakalnių priklauso Odinui?
  
  "Angliškai?" Kunigas gerai kalbėjo apie pasaulį, bet sunkiai suprato. "Vadas? Ką? Vienas?"
  
  Benas žengė į priekį ir atkreipė vikaro dėmesį į karališkuosius piliakalnius. - Vieną?
  
  "Tu matai." Senis linktelėjo. "Taip. Hm. Storsta..." Jis sunkiai rado žodį. "Didieji".
  
  "Didžiausias?" Benas plačiai išskėtė rankas.
  
  Drake'as jam nusišypsojo, sužavėtas.
  
  "Skaičiai". Kenedis pradėjo nusisukti, bet Benui kilo paskutinis klausimas.
  
  "Falla?" Jis nustebęs pasakė tik lūpomis, žiūrėdamas į vikarą ir perdėtai gūžtelėjo pečiais. "Ar manga fallor?"
  
  Prireikė šiek tiek laiko, bet sulaukęs atsakymo Dreiką atšaldė iki gyvo kaulo.
  
  "Spąstai... daug spąstų".
  
  
  DEVYNI
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, ŠVEDIJA
  
  
  Drake'as nusekė paskui Beną ir Kenedį iki didžiausio iš karališkųjų piliakalnių, kibdamas ant kuprinės dirželius, kad galėtų ramiai tyrinėti apylinkes. Vienintelė danga buvo maždaug už mylios už mažiausio piliakalnio, ir sekundę jis pamanė, kad ten mato judėjimą. Greitas judėjimas. Tačiau tolesnis tyrimas nieko daugiau neatskleidė.
  
  Jie sustojo Odino piliakalnio papėdėje. Benas atsikvėpė. "Paskutinis, pasiekęs viršūnę, gaus šlamštą mano Facebook puslapyje! - sušuko jis, skubėdamas. Drake'as ramiau sekė ir nusišypsojo šiek tiek greičiau už jį ėjusiam Kenediui.
  
  Giliai širdyje jis ėmė vis labiau jaudintis. Jam tai nepatiko. Jie buvo beviltiškai nuogi. Bet koks galingų šautuvų skaičius galėjo juos sekti, laikyti juos ginklu ir tiesiog laukti įsakymų. Vėjas garsiai švilpė ir daužėsi į ausis, didindamas nesaugumo jausmą.
  
  Užkopti į žolės kalvos viršūnę užtruko apie dvidešimt minučių. Kai Dreikas ten priėjo, Benas jau sėdėjo ant žolės.
  
  "Kur yra iškylos krepšys, Krusti?
  
  "Palikai tai savo vežimėlyje". Jis apsidairė. Iš čia viršaus vaizdas gniaužė kvapą: begaliniai žali raibuliuojantys laukai, visur kalvos ir upeliai, o tolumoje - purpuriniai kalnai. Jie galėjo pamatyti Gamla Upsalos kaimą, kuris tęsėsi iki Naujosios Upsalos miesto sienų.
  
  Kennedy pareiškė akivaizdu. "Taigi aš tiesiog pasakysiu tai, kas mane jau kurį laiką neramina. Jei tai Odino piliakalnis ir jame paslėptas Pasaulio medis - tai būtų smerktinas atradimas - kodėl jo niekas anksčiau nerado? Kodėl turėtume jo ieškoti dabar?
  
  "Tai paprasta". Benas tvarkė savo nepaklusnias garbanas. "Anksčiau niekas negalvojo pažiūrėti. Kol skydas nebuvo atrastas prieš mėnesį, visa tai buvo dulkėta legenda. Mitas. Nebuvo lengva sujungti Ietį su Pasaulio medžiu, kuris dabar beveik visuotinai vadinamas Yggdrasil, o vėliau su trumpomis devyniomis Odino buvimo ten dienomis.
  
  Ir... - sušnibždėjo Dreikas, - nebus lengva rasti tą medį, jei jis egzistuoja. Jie nenorėtų, kad koks senas niekšas sukluptų tai.
  
  Dabar suskambo Dreiko mobilusis telefonas. Išsitraukdamas ją iš kuprinės, jis pažiūrėjo į Beną su pasityčiojimu rimtai. "Jėzus. Aš pradedu jaustis kaip tu".
  
  "Na?"
  
  "Jūsų dispozicijoje yra dešimties žmonių komanda. Tiesiog pasakyk žodį".
  
  Dreikas nurijo nuostabą. "Dešimt žmonių. Tai didelė komanda". Dešimties žmonių SAS komanda galėtų išsiųsti prezidentą į jo Ovalųjį kabinetą ir vis tiek rastų laiko pasirodyti naujame Lady Gagos vaizdo įraše prieš eidama namo arbatos.
  
  "Didelis statymas, girdžiu. Situacija kas valandą blogėja".
  
  "Tai yra tiesa?"
  
  "Vyriausybės niekada nesikeičia, Dreikai. Jie pradėjo lėtai, o paskui bandė buldozeriu pereiti, bet bijojo baigti. Jei tai paguoda, tai nėra didžiausias dalykas, šiuo metu vykstantis pasaulyje".
  
  Wellso pareiškimas buvo sukurtas taip, kad su juo būtų elgiamasi taip, kaip liūtas elgiasi su zebru, ir Drake'as nenuvylė. "Kaip kas?"
  
  NASA mokslininkai ką tik patvirtino naujo supervulkano egzistavimą. Ir..." Wellsas iš tikrųjų atrodė sunerimęs: "Tai aktyvu".
  
  "Ką?"
  
  "Šiek tiek aktyvus. Šiek tiek. Bet pagalvokite, pirmas dalykas, kurį įsivaizduojate paminėjęs supervulkaną, yra...
  
  -...planetos pabaiga, - staiga išdžiūvusiam gerklei baigė Dreikas. Sutapimas, kad Drake'as šią frazę išgirdo dvigubai per tiek dienų. Jis stebėjo, kaip Benas ir Kenedis suko aplink krantinę, spardydami žolę, ir pajuto giliai įsišaknijusią baimę, kokios jis niekada nebuvo jautė.
  
  "Kur tai yra?" jis paklausė.
  
  Wellsas nusijuokė. "Ne toli, Dreikai. Netoli nuo to, kur jie rado tavo skydą. Tai yra Islandijoje.
  
  Drake'as ruošėsi įkąsti antrą kartą, kai Benas sušuko: "Kažką radau! pakeltu balsu, kuris rodė jo naivumą, kai jis pasklido.
  
  "Aš turiu eiti". Drake'as nubėgo link Beno, kuo geriau burdamas. Kenedis taip pat apsidairė, bet vienintelis dalykas, kurį jie matė, buvo kaime.
  
  "Laikyk tai, bičiuli. Ką tu turi?"
  
  "Šie". Benas atsiklaupė ir nubraukė susivėlusią žolę, kad atskleistų maždaug A4 formato popieriaus lapo dydžio akmens plokštę. "Jie rikiuojasi per visą piliakalnio perimetrą, kas kelios pėdos, eilėmis nuo viršaus iki maždaug pusės pagrindo. Jų turi būti šimtai".
  
  Drake'as atidžiau pažvelgė. Akmens paviršius buvo stipriai pažeistas oro sąlygų, tačiau jį iš dalies saugojo užaugusi žolė. Ant jų paviršiaus buvo tam tikrų žymių.
  
  "Manau, kad jie vadinami runomis", - sakė Benas. "Vikingų simboliai"
  
  "Iš kur po velnių tu žinai?"
  
  Jis nusišypsojo. "Lėktuve patikrinau skydo žymes. Jie yra panašūs. Tiesiog paklauskite "Google".
  
  - Vaikas sako, kad jų yra šimtai, - sušuko Kenedis, žiūrėdamas aukštyn ir žemyn stačiu, žole apaugusiu šlaitu. "Tai kas? Nepadeda".
  
  "Vaikas sako, kad tai gali padėti", - sakė Benas. "Turime rasti runų, susijusių su tuo, ko ieškome. Runa, vaizduojanti ietį. Runa, vaizduojanti medį. Ir runos už -"
  
  - Viena, - baigė Kenedis.
  
  Drake'as turėjo idėją. "Lažinuosi, kad galime pasinaudoti matymo linija. Mums visiems reikia pasimatyti, kad žinotume, kad tai veikia, tiesa?
  
  "Kareivio logika", - juokėsi Kenedis. "Bet aš manau, kad verta pabandyti."
  
  Drake'as norėjo jos paklausti apie policininko logiką, bet laikas bėgo. Kitos frakcijos pažengė į priekį ir stebėtinai jų nebuvo, net ir dabar. Jie visi pradėjo valyti žolę nuo kiekvieno akmens, spurdėdami aplink žalią kalvą. Iš pradžių tai buvo nedėkingas darbas. Drake'as sukūrė simbolius, kurie atrodė kaip skydai, arbaletai, asilas, ilga valtis, tada ietis!
  
  "Yra vienas". Jo gilus balsas perdavė kitus du, bet ne toliau. Jis atsisėdo su kuprine ir dėliojo prekes, kurias jie nusipirko važinėdami taksi per Apsalą. Fakelai, didelis žibintuvėlis, degtukai, vanduo, pora peilių, kuriuos jis pasakė Benui, skirtus šiukšlėms valyti. Jis pažvelgė atgal, aš nesu toks velniškai patiklus, bet jų poreikis buvo svarbesnis nei Beno rūpestis dabar.
  
  "Medis". Kennedy parpuolė ant kelių ir subraižė akmenį.
  
  Benui prireikė dar dešimties įtemptų minučių, kad ką nors surastų. Jis nutilo, tada pakartojo savo paskutinius žingsnius. - Prisimeni, ką sakiau apie Tolkieną, kuris Gendalfą grindžia Odinu? Jis bakstelėjo koja į akmenį. "Na, čia Gendalfas. Jis netgi turi personalą. Ei!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreikas atidžiai jį stebėjo. Jis išgirdo šlifavimo garsą, tarsi su šlifavimo garsu atsidarytų sunkios langinės.
  
  - Ar tu tai padarei užlipęs ant akmens? - atsargiai paklausė.
  
  "Aš manau, kad taip".
  
  Jie visi žiūrėjo vienas į kitą, jų išraiškos keitėsi nuo susijaudinimo iki nerimo į baimę, o tada kaip vienas žengė į priekį.
  
  Drake'o akmuo šiek tiek pasidavė. Jis išgirdo tą patį šlifavimo garsą. Žemė priešais akmenį nuskendo, o tada įduba bėgo aplink pylimą kaip turbokompresorinė gyvatė.
  
  Benas sušuko: "Čia kažkas yra".
  
  Drake'as ir Kennedy nuėjo per nuskendusį kraštą, kur jis stovėjo. Jis pritūpė, žvilgtelėjo į plyšį žemėje. "Kažkoks tunelis".
  
  Dreikas mostelėjo deglu. "Atėjo laikas auginti porą, žmonės", - sakė jis. "Sek mane".
  
  
  * * *
  
  
  Tą akimirką, kai jie dingo iš akių, pradėjo telktis dvi radikaliai skirtingos jėgos. Vokiečiai, kurie iki tol tenkinosi gulėdami žemai mieguistame Gamla Apsalla miestelyje, susiruošė ir ėmė sekti Dreiko pėdomis.
  
  Kitas būrys, Švedijos armijos elitinių karių kontingentas - Sarskilda Skyddsgrupen arba SSG - toliau stebėjo vokiečius ir aptarė keistą komplikaciją, kurią pasiūlė trys ką tik į duobę nusileidę civiliai.
  
  Jie turi būti visiškai apklausti. Bet kokiomis būtinomis priemonėmis.
  
  Tai yra, jei jie išgyventų tai, kas nutiks.
  
  
  DEŠIMT
  
  
  
  PASAULINIO MEDŽIO DUOBĖ, ŠVEDIJA
  
  
  Dreikas pasilenkė. Tamsus praėjimas prasidėjo kaip šliaužimo erdvė ir dabar buvo mažiau nei šešių pėdų aukščio. Lubos buvo padarytos iš uolos ir purvo ir buvo išmargintos didelėmis, kabančiomis apaugusios žolės kilpomis, kurias jie turėjo nupjauti.
  
  Tai tarsi ėjimas į džiungles, pagalvojo Dreikas. Tik po žeme.
  
  Jis pastebėjo, kad kai kurie stipresni vynmedžiai jau buvo nupjauti. Per jį perbėgo nerimo banga.
  
  Jie atėjo į vietą, kur šaknys buvo tokios tankios, kad vėl turėjo šliaužti. Mūšis buvo sunkus ir purvinas, bet Drake'as sudėjo alkūnę prieš alkūnę, kelį prieš kelį ir paragino kitus sekti paskui jį. Kai tam tikru momentu Benui nepadėjo net įtikinėjimas, Drake'as pasuko prie patyčių.
  
  - Bent jau temperatūra krenta, - sumurmėjo Kenedis. "Turime nusileisti".
  
  Drake'as susilaikė nuo standartinio kareivio atsakymo, jo žvilgsnį staiga užklupo kažkas, kas atsiskleidė jo deglo šviesoje.
  
  "Pažiūrėk į tai".
  
  Ant sienos iškaltos runos. Keisti simboliai, kurie Dreikui priminė tuos, kurie puošė Odino skydą. Uždusęs Beno balsas nuaidėjo koridoriuje.
  
  "Skandinaviškos runos. Geras ženklas".
  
  Drake'as apgailestaudamas nukreipė nuo jų šviesą. Jei tik jie galėtų juos perskaityti. Jis trumpai pagalvojo, kad SAS turėtų daugiau išteklių. Galbūt atėjo laikas juos čia atnešti.
  
  Dar penkiasdešimt pėdų ir jis varvėjo iš prakaito. Jis išgirdo, kaip Kennedy sunkiai kvėpuoja ir keikėsi, kad ji dėvi geriausią kelnių kostiumą. Iš Beno jis visiškai nieko negirdėjo.
  
  "Ar tau viskas gerai, Benai? Ar tavo plaukai susivėlę ant šaknų?
  
  "Ha, po velnių, cha. Tęsk, asile".
  
  Drake'as toliau šliaužė per purvą. "Mane trikdo vienas dalykas, - atsikvėpė jis, - yra tai, kad yra "daug spąstų". Egiptiečiai pastatė įmantrius spąstus, kad apsaugotų savo lobius. Kodėl gi ne norvegai?
  
  "Neįsivaizduoju, kad vikingas per daug galvotų apie spąstus", - atsakydamas sušnibždėjo Kenedis.
  
  - Nežinau, - sušuko Benas. "Tačiau vikingai taip pat turėjo puikių mąstytojų, žinote. Visai kaip graikai ir romėnai. Ne visi jie buvo barbarai.
  
  Keli posūkiai ir praėjimas ėmė platėti. Dar dešimt pėdų ir stogas virš jų dingo. Šiuo metu jie pasitempė ir padarė pertrauką. Dreiko fakelas apšvietė praėjimą priekyje. Kai jis nukreipė tai į Kennedy ir Beną, jis nusijuokė.
  
  - Po velnių, jūs abu atrodote taip, lyg ką tik grįžtumėte iš kapo!
  
  - Ir, manau, jūs pripratote prie šitų nesąmonių? Kenedis mostelėjo ranka. "Būti SAS ir visa kita?
  
  Ne SAS, Dreikas negalėjo atsikratyti užnuodytų žodžių. "Jie buvo anksčiau." Jis pasakė ir dabar ėjo greičiau į priekį.
  
  Dar vienas staigus posūkis, ir Dreikas pajuto vėją veide. Svaigulys jį užklupo kaip staigus griaustinio trenksmas, ir praėjo sekundė, kol jis suprato, kad stovi ant atbrailos su urviniu skardžiu po juo.
  
  Jo akis pamatė neįtikėtinas vaizdas.
  
  Jis sustojo taip staiga, kad Kennedy ir Benas atsitrenkė į jį. Tada jie taip pat pamatė šį vaizdą.
  
  "OMFG". Benas padiktavo parašo takelio pavadinimą "Miego siena".
  
  Pasaulio medis stovėjo prieš juos visa savo šlove. Jis niekada nebuvo virš žemės. Medis buvo apverstas aukštyn kojomis, jo stiprios šaknys nusidriekė į virš jų esantį žemės kalną, tvirtai laikomos amžiaus ir aplinkinių uolienų darinių, jo šakos buvo auksinės rudos spalvos, lapai buvo daugiamečiai žali, jo kamienas driekėsi šimtą pėdų žemyn į gelmes. milžiniškos duobės.
  
  Jų kelias virto siaurais laiptais, išraižytais uolų sienose.
  
  - Spąstai, - iškvėpė Benas. "Nepamiršk apie spąstus".
  
  "Po velnių su spąstais", - Kenedis išreiškė Dreiko mintį. "Iš kur, po velnių, sklinda šviesa?
  
  Benas apsidairė. "Tai oranžinė."
  
  - Švytėjimo lazdelės, - pasakė Drake'as. "Kristus. Ši vieta buvo paruošta."
  
  Jo SAS dienomis jie siuntė žmones paruošti tokią sritį; komanda įvertintų grėsmę ir prieš grįždama į bazę ją neutralizuotų arba kataloguotų.
  
  "Mes neturime daug laiko", - sakė jis. Jo tikėjimas Kennedy ką tik sustiprėjo. "Tegul".
  
  Jie ėjo nusidėvėjusiais ir aptrupėjusiais laiptais, staigiai nukritusiais į dešinę. Dešimt pėdų žemyn ir laiptai pradėjo staigiai svyruoti. Drake'as sustojo, kai atsivėrė trijų pėdų tarpas. Nieko įspūdingo, bet pakankamai, kad jis pristabdytų, nes apačioje atsivėrusi skylė tapo dar akivaizdesnė.
  
  "Šūdas".
  
  Jis pašoko. Akmeniniai laiptai buvo maždaug trijų pėdų pločio, jais lengva vaikščioti, kelia siaubą, kai bet koks neteisingas žingsnis reikšdavo tikrą mirtį.
  
  Jis nusileido tiesa ir tuoj pat apsisuko, jausdamas, kad Benas bus ant ašarų slenksčio. "Nesijaudink", - jis nekreipė dėmesio į Kenedį ir sutelkė dėmesį į savo draugą. "Patikėk manimi, Benai. Benas. Aš tave sugausiu."
  
  Beno akyse jis pamatė tikėjimą. Absoliutus, vaikiškas pasitikėjimas. Atėjo laikas vėl užsidirbti, o kai Benas pašoko, o paskui susvyravo, Dreikas palaikė jį ranka ant alkūnės.
  
  Dreikas mirktelėjo. "Lengva, ane?"
  
  Kennedy pašoko. Drake'as atidžiai žiūrėjo, apsimesdamas, kad nepastebi. Ji nusileido be jokių problemų, pamatė jo rūpestį ir susiraukė.
  
  - Tai trys pėdos, Dreikai. Ne Didysis kanjonas".
  
  Dreikas mirktelėjo Benui. - Pasiruošęs, drauge?
  
  Dar dvidešimt pėdų, o kita laiptų anga buvo platesnė, šį kartą trisdešimt pėdų ir užblokuota stora medine lenta, kuri siūbavo, kai ja ėjo Dreikas. Sekė Kenedis, o paskui vargšas Benas, kurį Dreikas privertė žiūrėti aukštyn, žiūrėti į priekį, o ne žemyn, tyrinėti kelionės tikslą, o ne kojas. Jaunuolis drebėjo, kai pasiekė tvirtą pagrindą, ir Drake'as paprašė trumpos pertraukos.
  
  Kai jie sustojo, Drake'as pamatė, kad Pasaulio medis čia išplito taip plačiai, kad jo storos šakos beveik palietė laiptus. Benas pagarbiai ištiesė ranką, kad paglostytų galūnę, kuri drebėjo nuo jo prisilietimo.
  
  "Tai... tai stulbina", - atsikvėpė jis.
  
  Kennedy šį laiką panaudojo susišukuoti plaukus ir apžiūrėti įėjimą virš jų. "Kol kas viskas aišku", - sakė ji. "Turiu pasakyti, kad, kaip yra dabar, tikrai ne vokiečiai paruošė šią vietą. Jie būtų jį apiplėšę ir liepsnosvaidžiais sudeginę iki žemės".
  
  Dar kelios pertraukos ir jie nukrito penkiasdešimt pėdų, beveik pusiaukelėje. Dreikas pagaliau leido sau pagalvoti, kad senovės vikingai vis dėlto nebuvo lygiaverčiai egiptiečiams, o tarpai buvo geriausia, ką jie galėjo padaryti, kai jis užlipo ant akmeninių laiptų, kurie iš tikrųjų buvo sudėtinga kanapių, špagatų ir pigmento dalis. Jis nukrito, pamatė nesibaigiantį kritimą ir pagavo save už pirštų galiukų.
  
  Kenedis patraukė jį į viršų. "Asilas siūbuoja vėjyje, SAS vaikinai?
  
  Jis nušliaužė atgal ant tvirtos žemės ir ištiesė sumuštus pirštus. "Ačiū".
  
  Jie judėjo atsargiau, dabar jau daugiau nei įpusėję. Už tuščios erdvės, esančios dešinėje, amžinai stovėjo masyvus medis, nepaliestas vėjo ir saulės šviesos, užmirštas praeitų laikų stebuklas.
  
  Jie perdavė vis daugiau vikingų simbolių. Benas keistai spėjo. "Tai tarsi originali grafiti siena", - sakė jis. "Žmonės tiesiog iškirpdavo savo vardus ir palikdavo žinutes - ankstyvosios "Jonas buvo čia" versijos!
  
  "Galbūt urvo kūrėjai", - sakė Kennedy.
  
  Drake'as bandė žengti dar vieną žingsnį, įsikibęs į šaltą akmeninę sieną, ir gilus, šlifuojantis riaumojimas nuaidėjo per urvą. Iš viršaus krito nuolaužų upė.
  
  "Bėk!" - sušuko Dreikas. - Dabar!
  
  Jie puolė laiptais žemyn, nepaisydami kitų spąstų. Milžiniškas riedulys nukrito iš viršaus su galingu trenksmu, nulauždamas senesnes uolas. Dreikas uždengė Beno kūną savuoju, o riedulys rėžėsi pro laiptus, ant kurių jie stovėjo, nužingsniuodamas apie dvidešimt pėdų brangių žingsnių.
  
  Kenedis nubraukė nuo peties akmens drožles ir sausa šypsena pažvelgė į Dreiką. "Ačiū".
  
  "Ei, aš žinojau, kad moteris, išgelbėjusi SAS vaikino užpakalį, gali aplenkti paprastą riedulį. "
  
  "Juokinga, žmogau. Labai juokinga."
  
  Bet tai dar nesibaigė. Pasigirdo aštrus skambėjimas, o plona, bet stipri styga nutrūko ant laiptelio, skiriančio Beną ir Kenedį.
  
  "Fuuuck!" Kennedy rėkė. Virvelė išlindo tokia jėga, kad galėjo nesunkiai atskirti jos kulkšnį nuo likusio kūno.
  
  Kitas paspaudimas dviem žingsniais žemyn. Dreikas šoko vietoje. - Šūdas!
  
  Kitas riaumojimas iš viršaus reiškė kitą akmens kritimą.
  
  "Tai pasikartojantys spąstai", - pasakė jiems Benas. "Tas pats kartojasi vėl ir vėl. Turime patekti į šį skyrių".
  
  Drake'as negalėjo atskirti, kurie žingsniai buvo painūs, o kurie ne, todėl pasitikėjo sėkme ir greičiu. Jie stačia galva nubėgo apie trisdešimt laiptelių, stengdamiesi kuo ilgiau išbūti ore. Laiptų sienos subyrėjo kertant senovinį taką, einant į uolų urvo gilumą.
  
  Į dugną krentančių šiukšlių garsas ėmė stiprėti.
  
  Po jų skrydžio nutrūko standi styga.
  
  Drake'as užlipo ant kitų netikrų laiptų, bet jo impulsas pernešė jį per trumpą tuštumą. Kenedis peršoko jį, grakštus kaip skrendanti gazelė, bet Benas atsiliko nuo jos ir nuslydo į bedugnę.
  
  "Kojos!" Dreikas rėkė, tada nukrito atgal į tuštumą ir tapo žeme. Palengvėjimas nuplovė įtampą iš jo smegenų, kai Kennedy vėl patraukė kojas į vietą. Jis pajuto, kaip Benas atsitrenkė į kūną ir tada nukrito ant krūtinės. Drake'as nukreipė vaikino pagreitį rankomis, tada papildomai pastūmė jį ant tvirtos žemės.
  
  Jis atsisėdo greitai, traškėdamas.
  
  "Tęsk!"
  
  Oras buvo užpildytas akmens gabalais. Vienas atšoko nuo Kennedy galvos, palikdamas pjūvį ir kraujo fontaną. Dar vienas smūgis Drake'ui į kulkšnį. Agonija privertė jį sukąsti dantis ir paskatino bėgti greičiau.
  
  Kulkos pramušė sieną virš jų galvų. Dreikas pritūpė ir trumpai žvilgtelėjo į įėjimą.
  
  Pamačiau ten susirinkusią pažįstamą jėgą. vokiečiai.
  
  Dabar jie bėgo visu greičiu, be neapdairumo. Drake'ui prireikė brangių sekundžių, kad pašoktų į galą. Kai kita kulkų salvė persmeigė uolą šalia jo galvos, jis paniro į priekį, atšoko nuo laiptelių, sukibo rankomis ir atsistojo visu ūgiu, neprarasdamas nei uncijos.
  
  Ak, seni geri laikai sugrįžo.
  
  Daugiau kulkų. Tada kiti griuvo priešais jį. Teroras draskė skylę jo širdyje, kol jis suprato, kad jie tiesiog bėgdami pasiekė olos dugną ir nepasiruošę rėžėsi tiesiai į žemę.
  
  Dreikas sulėtino greitį. Urvo dugnas buvo storas akmenų, dulkių ir medžio šiukšlių netvarka. Kai jie pakilo, Kennedy ir Benas buvo nuostabus vaizdas. Jie ne tik padengti nešvarumais, bet ir dabar yra padengti dulkėmis ir lapų pelėsiu.
  
  "Ak, mano patikimam fotoaparatui", - pasakė jis. "Manęs laukia šantažo metai.
  
  Drake'as paėmė švytėjimo lazdelę ir apkabino olos kreivę, kuri bėgo nuo ginkluotų vyrų. Prireikė penkių minučių pasiekti išorines medžio ribas. Jie nuolat buvo jo įspūdingos ramybės šešėlyje.
  
  Dreikas paglostė Benui per petį. "Geriau nei bet koks penktadienio vakaro sešas, ar ne?"
  
  Kenedis pažvelgė į jauną vaikiną naujomis akimis. "Ar turite gerbėjų? Ar jūsų grupė turi gerbėjų? Labai greitai turėsime šį pokalbį, broli. Pasitikėk tuo".
  
  "Tik du..." Benas pradėjo mikčioti, kai jie įveikė paskutinį posūkį, o paskui nutilo iš šoko.
  
  Jie visi sustojo.
  
  Prieš juos pasirodė senovinės nuostabos svajonės, palikusios be žado, praktiškai išjungdamos smegenis maždaug pusei minutės.
  
  "Dabar tai... tai..."
  
  - Stulbinančiai, - atsikvėpė Dreikas.
  
  Eilė didžiausių vikingų ilgųjų valčių, kurias jie kada nors įsivaizdavo, driekėsi nuo jų viename krašte ir stovėjo galas į kitą, tarsi būtų įstrigę archajiško kamštyje. Jų šonai buvo puošti sidabru ir auksu, burės - šilku ir brangakmeniais.
  
  "Ilgosios valtys", - kvailai pasakė Kenedis.
  
  "Tolimojo atstumo laivai." Benas vis tiek turėjo pakankamai proto ją pataisyti. "Po velnių, šie dalykai buvo laikomi didžiausiais savo laikų lobiais. Tai turi būti... kas? Ar čia dvidešimt?"
  
  - Gana šaunu, - pasakė Drake'as. "Bet tai yra Ietis, dėl kurios mes atėjome. Kokiu nors ideju?"
  
  Benas dabar žiūrėjo į Pasaulio medį. "O Dieve, vaikinai. Ar galite įsivaizduoti? Vienas kabėjo ant to medžio. Sušiktas vienas".
  
  "Taigi dabar tu tiki dievais, hmm? Gerbėjas?" Kenedis šiek tiek įžūliai pajudėjo šonu link Beno, todėl jis paraudo.
  
  Dreikas užlipo ant siauros atbrailos, kuri driekėsi per visą ilgo laivo uodegą. Akmuo atrodė stiprus. Jis sugriebė už medinio krašto ir pasilenkė. "Šie dalykai užpildyti grobiu. Galima drąsiai teigti, kad šiandien čia niekas niekada nebuvo.
  
  Jis vėl ištyrė laivų eilutę. Neįsivaizduojamo turto demonstravimas, bet kur buvo tikrasis lobis? Pabaigoje? Vaivorykštės pabaiga? Urvo sienas puošė senoviniai piešiniai. Jis pamatė ant Pasaulio medžio kabantį Odino atvaizdą ir priešais jį klūpuojančią moterį.
  
  "Apie ką čia kalbama?" Jis mostelėjo Benui link savęs. "Nagi, paskubėk. Tie niekšiški niekšai ten negrūda dešros į gerklę. Pajudėkime".
  
  Jis parodė į šiurkštų teksto sūkurį po maldaujančios moters figūra. Benas papurtė galvą. "Tačiau technologijos ras būdą. " Jis spustelėjo savo patikimą telefoną, kuris, laimei, neturėjo signalo.
  
  Drake'as užtruko akimirką, kol įjungė Kenedį. "Mano vienintelė idėja yra sekti šias ilgas valtis", - sakė jis. - Ar tau tai tinka?
  
  "Kaip sakė futbolo komandos gerbėjas, aš dalyvauju žaidime, vaikinai. Parodyk kelią".
  
  Jis judėjo į priekį, žinodamas, kad jei šis super tunelis atsidurs aklavietėje, jie bus įstrigę. Vokiečiai būtų tvirtai laikę už uodegos, o ne ilsėję ant laurų. Drake'as suskirstė mintį į dalis, sutelkdamas dėmesį į atbrailą, kuri buvo išraižyta uoloje. Kartkartėmis jie susidurdavo su kita švytėjimo lazdele. Drake'as juos užmaskavo arba perkėlė, kad sukurtų tamsesnę aplinką ruošiantis būsimai kovai. Jis nuolat ieškojo tarp ilgų laivų ir pagaliau pamatė tarp jų vingiuojantį siaurą takelį.
  
  Planas b.
  
  Praplaukė du, keturi, o paskui dešimt ilgų laivų. Drake'ui pradėjo skaudėti kojas nuo pastangų, kuriomis jis ėjo siauru keliu.
  
  Milžiniškame urve nuaidėjo silpnas krentančio riedulio garsas, o paskui dar stipresnis riksmas, kurio prasmė buvo akivaizdi. Neišleisdami nė garso, jie dar labiau palinko į savo užduotį.
  
  Dreikas pagaliau atėjo į eilės pabaigą. Jis suskaičiavo dvidešimt tris laivus, kurių kiekvienas buvo nepaliestas ir pakrautas grobiu. Kai jie artėjo prie tunelio galo, tamsa pradėjo gilėti.
  
  "Nemanau, kad jie kada nors nuėjo taip toli", - pažymėjo Kennedy.
  
  Drake'as ieškojo didelio žibinto. - Rizikinga, - pasakė jis. "Bet mes turime žinoti."
  
  Jis jį įjungė ir perkėlė spindulį iš vienos pusės į kitą. Praėjimas smarkiai susiaurėjo, kol priekyje tapo paprasta arka.
  
  O už arkos buvo vieni laiptai.
  
  Benas staiga nuslopino riksmą, o paskui teatrališkai šnabždėjo: "Jie ant atbrailos!
  
  Štai ir viskas.Dreikas ėmėsi veiksmų. "Esame susiskaldę", - sakė jis. "Eisiu į laiptus. Jūs abu nusileidžiate į laivus ir grįžtate tuo keliu, kuriuo atėjome.
  
  Kenedis pradėjo protestuoti, bet Drake'as papurtė galvą. "Ne. Daryk. Benui reikia apsaugos, man ne. Ir mums reikia Ieties.
  
  - O kada pasieksime laivų galą?
  
  - Iki to laiko grįšiu.
  
  Drake'as be jokio žodžio atšoko, nušokdamas nuo atbrailos ir patraukdamas link aklinų laiptų. Kartą jis atsigręžė ir pamatė palei atbrailą artėjančius šešėlius. Benas nusekė Kenedžiu griuvėsiais nusėtau šlaitu iki paskutinio vikingų laivo pagrindo. Drake'as sukalbėjo vilties maldą ir kiek galėdamas greičiau nubėgo laiptais, šokdamas po du žingsnius.
  
  Nagi.Jis lipo tol, kol jam neskaudėjo blauzdos ir degė plaučiai. Bet tada jis išėjo plačiai. Už jų tekėjo platus upelis su įnirtinga srove, o toliau dar iškilo grubiai tašto akmens aukuras, beveik kaip archajiška kepsninė.
  
  Tačiau Drake'o dėmesį patraukė didžiulis simbolis, išgraviruotas sienoje už altoriaus. Trys vienas kitą dengiantys trikampiai. Kažkoks mineralas raižinio viduje pagavo dirbtinę šviesą ir sužibėjo kaip blizgučiai ant juodos suknelės.
  
  Nėra laiko gaišti. Jis veržėsi į srovę, gaudydamas orą, kol ledinis vanduo pakilo iki šlaunų. Priėjęs prie altoriaus pamatė ant jo paviršiaus gulintį daiktą. Trumpas, smailus artefaktas, nenuostabu ar įspūdingas. Tiesą sakant, pasaulietiškas...
  
  ... Odino ietis.
  
  Daiktas, pramušęs Dievo šoną.
  
  Per jį perėjo susijaudinimo ir nuojautos banga. Tai buvo įvykis, dėl kurio viskas tapo tikra. Iki šiol buvo daug spėlionių, tik protingas spėjimas. Tačiau po to momento tai buvo bauginančiai tikra.
  
  Siaubingai tikra. Jie stovėjo prieš skaičiuojant iki pasaulio pabaigos.
  
  
  VIENUOLIKA
  
  
  
  PASAULINIO MEDŽIO DUOBĖ, ŠVEDIJA
  
  
  Drake'as nedalyvavo ceremonijoje. Jis pagriebė ietį ir patraukė atgal tuo keliu, kuriuo atėjo. Per ledinį upelį, griūvančiais laiptais žemyn. Jis pusiaukelėje išjungė žibintuvėlį ir sulėtino greitį, kai jį apgaubė akli tamsa.
  
  Silpni šviesos spinduliai apšvietė įėjimą apačioje.
  
  Jis toliau vaikščiojo. Dar nesibaigė. Jis jau seniai sužinojo, kad žmogus, kuris ilgai mąstė mūšyje, dažniausiai niekada negrįžo namo.
  
  Jis sustojo negyvas ant paskutinio laiptelio, tada įslinko į gilesnę perėjos tamsą. Vokiečiai jau buvo arti, beveik atbrailos gale, bet jų žibintuvėliai tokiu atstumu jį būtų išskyrę tik kaip kitą šešėlį. Jis peršoko perėją, prisispaudė prie sienos ir patraukė link šlaito, vedančio į vikingų laivų bazę.
  
  Vyriškas balsas lojo: "Pažiūrėk! Stevie Wonder, nenuleisk akių! Balsas jį nustebino; jame buvo gilus Amerikos pietų akcentas.
  
  Po velnių.. Erelio akimis niekšelis pamatė jį - ar bent jau judantį šešėlį - tai, ko, jo manymu, šioje tamsoje neįmanomą. Jis bėgo greičiau. Pasigirdo šūvis, pataikė į akmenį šalia tos vietos, kur jis ką tik buvo.
  
  Virš atbrailos palinko tamsi figūra - tikriausiai amerikietis. "Ten tarp laivų yra kelias. Pajudink savo penius, kol aš nenusmesiu juos tau į tinginio gerklę.
  
  Kvailas. Jankiai pamatė paslėptą kelią.
  
  Griežtas, arogantiškas, arogantiškas. Vienas iš vokiečių pasakė: "Pašik tave, Milo", o paskui šaukė, kai buvo grubiai nutemptas šlaitu.
  
  Drake'as padėkojo savo laimingoms žvaigždėms. Per sekundę jis buvo ant vyro, sulaužydamas jo balso stygas ir sutraškęs sprandą, kol kas nors nespėjo iš paskos.
  
  Drake'as paėmė vokiečio pistoletą - Heckler ir Koch MG4 - ir paleido kelis šūvius. Vienam žmogui sprogo galva.
  
  O taip, pagalvojo jis. Vis tiek geriau šaudo su pistoletu nei su fotoaparatu.
  
  "Kanadiečiai!" po kurio vienu metu pasigirdo šnypštimų serija.
  
  Drake'as nusišypsojo nuo įnirtingo šnabždesio. Tegul jie taip galvoja.
  
  Neturėdamas daugiau linksmybių, jis nubėgo taku taip greitai, kaip išdrįso. Benas ir Kennedy buvo priekyje ir jiems reikėjo jo apsaugos. Jis prisiekė išvežti juos iš čia gyvus ir nenuvils.
  
  Už jo vokiečiai atsargiai nusileido šlaitu. Jis paleido kelis šūvius, kad jie liktų užimti, ir pradėjo skaičiuoti laivus.
  
  Keturi, šeši, vienuolika.
  
  Takas tapo nesaugus, bet galiausiai išsilygino. Vienu metu jis taip suplonėjo, kad bet kuris vyresnis nei penkiolikos akmuo tikriausiai būtų sulaužęs šonkaulį, įsispaudęs tarp rąstų, bet jis vėl išsiplėtė, kai jis suskaičiavo šešioliktą laivą.
  
  Virš jo iškilo indai, senoviniai, bauginantys, kvepiantys sena žieve ir pelėsiu. Greitas judesys patraukė jo dėmesį ir jis pažvelgė į kairę ir pamatė figūrą, kuri galėjo būti tik tas naujokas Milo, bėgantis siaura atbraila, kuria dauguma žmonių vos galėjo paeiti. Drake'as net nespėjo šaudyti - amerikietis judėjo taip greitai.
  
  Velnias! Kodėl jis turėjo būti toks geras? Vienintelis žmogus, kurį Drake'as žinojo (be jo paties), kuris galėjo padaryti tokį žygdarbį, buvo Alicia Miles.
  
  Atsidūriau čia artėjančių gladiatorių varžybų viduryje...
  
  Jis šoko į priekį, dabar pro laivus, naudodamas savo impulsą šokinėdamas nuo žingsnio prie laiptelio, beveik laisvai bėgiodamas nuo atsitiktinių piliakalnių iki gilių plyšių ir kampu šokinėdamas nuo smėlio sienų. Netgi naudojant lanksčią laivo medieną, kad įgautumėte pagreitį tarp šuolių.
  
  "Laukti!"
  
  Iš kažkur priekyje pasigirdo bekūnis balsas. Pamatęs neryškią Kenedžio figūrą, jis nutilo, palengvėjo išgirdęs tą amerikietišką ūžesį. "Sek paskui mane", - sušuko jis, žinodamas, kad negali leisti, kad Milo sumuštų jį iki praėjimo galo. Jas buvo galima spausti valandų valandas.
  
  Jis didžiuliu greičiu pralėkė pro paskutinį laivą, o Benas ir Kenedis nukrito už jo, kaip tik tada, kai Milo nušoko nuo atbrailos ir nukirto to paties laivo priekį. Drake'as sugriebė jį už juosmens, įsitikindamas, kad jis stipriai nusileido ant krūtinkaulio.
  
  Jis praleido sekundę, mesdamas ginklą į Kennedy.
  
  Ginklui dar skriejant, Milo smogė žirklėms ir išsilaisvino, apsivertė ant rankų ir staigiai atsigręžė į jį.
  
  Jis sumurmėjo: "Matas Dreikas, tas pats. Labai to laukiau, drauge.
  
  Jis mėtė smūgius ir alkūnes. Dreikas kelis kartus smūgiavo į rankas ir traukdamasis susiraukė. Šis vaikinas jį pažinojo, bet kas jis buvo? Senas beveidis priešas? Šešėlis-vaiduoklis iš tamsios SAS praeities? Milo buvo šalia ir džiaugėsi galėdamas ten pasilikti. Iš periferinio regėjimo Drake'as pastebėjo peilį ant amerikiečio diržo, kuris tik laukė, kol bus atitrauktas.
  
  Jis gavo žiaurų smūgį į savo snukį.
  
  Už nugaros jis girdėjo pirmuosius nerangius besiveržiančios vokiečių kariuomenės judesius. Jie buvo tik už kelių laivų.
  
  Benas ir Kenedis stebėjo nustebę. Kennedy pakėlė ginklą.
  
  Drake'as apsimetė į vieną pusę, paskui pasuko į kitą pusę, išvengdamas žiauraus Milo spyrio į koją. Kenedis iššovė, spyrdamas purvo coliais nuo Milo pėdos.
  
  Dreikas išsišiepė ir nuėjo, apsimesdamas, kad paglostė šunį. "Pasilik", - pašaipiai pasakė jis. "Tai geras berniukas".
  
  Kennedy paleido dar vieną įspėjamąjį šūvį. Drake'as apsisuko ir prabėgo pro juos, sugriebdamas Beno ranką ir traukdamas jaunuoliui automatiškai pasuko griūvančių laiptų link.
  
  - Ne! - sušuko Dreikas. "Jie išves mus po vieną".
  
  Benas atrodė apstulbęs. "Kur kitur?"
  
  Drake'as nuginkluotai gūžtelėjo pečiais. "Ką manote?"
  
  Jis patraukė tiesiai link Pasaulio medžio.
  
  
  Dvylika
  
  
  
  PASAULIO MEDIS, ŠVEDIJA
  
  
  Ir jie pakilo. Drake'as lažinosi, kad Pasaulio medis buvo toks senas ir stiprus, kad jo šakos turėjo būti daug ir stiprios. Kai sutikote, kad lipate į medį, kuris tiesiogine prasme buvo apverstas aukštyn kojomis, fizika neturėjo jokios reikšmės.
  
  "Kaip vėl būčiau berniukas", - padrąsino Benas Dreikas, ragindamas jį greičiau, nesukeldamas panikos. "Tau tai neturėtų būti problema, Blei. Ar tau viskas gerai, Kennedy?
  
  Niujorkietė lipo paskutinė, ginklą laikė nukreiptą žemiau savęs. Laimei, didžiulė Pasaulio medžio šakų ir lapų simetrija slėpė jų pažangą.
  
  "Savo laiku aš užlipau kelis stiebus", - lengvabūdiškai pasakė ji.
  
  Benas nusijuokė. Geras ženklas. Drake'as tyliai padėkojo Kenediui ir pradėjo jaustis dar geriau, kad ji ten.
  
  Po velnių, pagalvojo jis. Jis vos pridūrė: šioje misijoje.Prie senosios tarmės grįšime po mažiau nei savaitės.
  
  Drake'as lipo nuo šakos prie šakos, vis aukščiau ir aukščiau, sėdėdamas ar stovėdamas pakreipęs vieną šaką ir tuo pat metu siekdamas kitos. Pažanga buvo greita, o tai reiškė, kad jų viršutinė kūno jėga truko ilgiau nei tikėtasi. Tačiau maždaug įpusėjus Drake'as pastebėjo, kad Benas silpsta.
  
  "Ar Tweenie pavargsta?" - paklausė jis ir pamatė, kad iš karto padvigubėjo pastangos. Kartkartėmis Kenedis paleisdavo kulką per šakas. Du kartus jiems pavyko pamatyti šalia jų kylančius akmeninius laiptus, bet nematė jokių persekiotojų ženklų.
  
  Jiems aidi balsai. "Anglas yra Mattas Drake'as." Buvęs SAS karys kartą išgirdo balsą, iškreiptą su stipriu vokišku akcentu, kuris, kaip jam pasakė šeštasis pojūtis, turi priklausyti baltai apsirengusiam vyrui. Vyras, kurį jis matė du kartus, priima pavogtus artefaktus.
  
  Kitą kartą jis išgirdo: "SRT eliminuojamas. Kas vardan viso to, kas šventa, buvo šis vaikinas?
  
  Šūviai suskaldė sunkias šakas. Drake'as stabtelėjo pakoreguoti kuprinę su judančiais lobiais viduje, tada pastebėjo plačią šaką, kurios siekė. Toks, kuris siekė beveik tą vietą ant laiptų, kur jie anksčiau ilsėjosi.
  
  - Ten, - jis parodė į Beną. "Jiek šaka ir judėk... greitai!
  
  Jie būtų nuogi apie dvi minutes. Minus staigmena ir reakcijos laikas, kuris vis tiek paliko daugiau nei minutę ypatingo pavojaus.
  
  Benas pirmasis paliko prieglaudą, o Dreikas ir Kenedis po sekundės, visi šokinėjo ant rankų ir pritūpė palei šaką link laiptų. Kai jie buvo pastebėti, Kennedy nupirko jiems brangias sekundes, iššaudydamas švino pliūpsnį, išmušdamas skylutes bent viename nelaimingame kapų plėšiklyje.
  
  Ir dabar jie pamatė, kad Milo tikrai atsiuntė komandą bėgti laiptais. Penki vyrai. Ir komanda buvo greita. Jie pasieks šakos galą anksčiau nei Benas!
  
  Šūdas! Jie neturėjo šansų.
  
  Benas taip pat tai pamatė ir drebėjo. Drake'as sušuko jam į ausį: "Niekada nepasiduok! Niekada!"
  
  Kennedy vėl nuspaudė gaiduką. Du vyrai nukrito: vienas įskrido į skylę, kitas griebė už šono ir rėkė. Ji dar kartą suspaudė, o tada Drake'as išgirdo, kaip baigėsi žurnalas.
  
  Du vokiečiai liko, bet dabar stovėjo priešais juos ir laikė pasiruošę ginklus. Dreikas nusižiūrėjo griežtą veidą. Jie pralaimėjo lenktynes.
  
  "Šaudyk juos!" - aidėjo Milo balsas. "Mes pažiūrėsime čia esančius likučius".
  
  "Nein!" - vėl prasidėjo stiprus vokiškas akcentas. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Pistoletų vamzdžiai nesusvyravo. Vienas iš vokiečių pasišaipė: "Šliaužkite, balandėliukai. Ateik čia."
  
  Benas lėtai pajudėjo. Drake'as matė, kaip dreba jo pečiai. - Pasitikėk manimi, - sušnibždėjo jis draugui į ausį ir įtempė visus raumenis. Jis šokinėjo, kai tik Benas pasiekė šakos galą, vienintelis jo žaidimas buvo puolimas ir panaudoti savo įgūdžių rinkinį.
  
  - Aš vis dar turiu peilį, - sumurmėjo Kenedis.
  
  Dreikas linktelėjo.
  
  Benas pasiekė šakos galą. Vokiečiai ramiai laukė.
  
  Drake'as pradėjo kilti.
  
  Tada lyg rūke vokiečiai nuskriejo į šoną, lyg būtų pataikę torpedos. Jų kūnai, suplėšyti ir kruvini, nustūmė nuo sienos ir sušlapę nuriedėjo į duobę kaip vežimas.
  
  Keli metrai virš šakos, kur vingiavo laiptai, stovėjo didžiulis būrys vyrų su sunkiaisiais ginklais. Vienas iš jų laikė dar rūkstantį automatinį šautuvą AK-5.
  
  "Švedas", - Drake'as pripažino, kad ginklas dažniausiai naudojamas Švedijos kariuomenės.
  
  Garsiau jis pasakė: "Prakeiktas laikas".
  
  
  TRYLIKA
  
  
  
  KARINĖ BAZĖ, ŠVEDIJA
  
  
  Kambarys, kuriame jie atsidūrė - spartietiškas dvylikos - dvylikos metų kambarys su stalu ir lediniu langu - Drake'ą nukėlė keletą metų atgal.
  
  - Atsipalaiduok, - jis bakstelėjo Beno baltus pirštelius. "Ši vieta yra standartinis karinis bunkeris. Mačiau blogesnių viešbučio kambarių, bičiuli, patikėk manimi.
  
  "Esu buvęs prastesniuose butuose". Kennedy atrodė ramus, mokydamas policijos pareigūną.
  
  - Kito vaikino kaulai? Dreikas kilstelėjo antakį.
  
  "Žinoma. Kodėl?"
  
  "Ai nieko." Dreikas ant pirštų suskaičiavo iki dešimties, tada pažvelgė žemyn, lyg ketintų pradėti dirbti pirštais.
  
  Benas privertė silpnai nusišypsoti.
  
  "Žiūrėk, Benai, prisipažįstu, kad iš pradžių nebuvo lengva, bet tu matei, kaip tas švedas skambindavo. Mums viskas gerai. Bet kokiu atveju mums reikia šiek tiek pabendrauti. Esame išsekę".
  
  Atsidarė durys, o jų savininkas, dailaus kūno sudėjimo švedas šviesiais plaukais ir kietu kaip vinis žvilgsniu, nuo kurio net Šrekas taptų baltas, klimpo per betonines grindis. Kai jie buvo sugauti ir Drake'as atidžiai paaiškino, kas jie yra ir ką jie daro, vyras prisistatė Thorsten Dahl vardu, o tada nuėjo į tolimą sraigtasparnio pusę paskambinti.
  
  - Mattas Drake'as, - pasakė jis. "Kennedy Moore'as. Ir Benas Blake'as. Švedijos vyriausybė neturi jums pretenzijų..."
  
  Drake'ą sunerimo akcentas, kuris visai nebuvo švediškas. "Tu lankei vieną iš tų blizgančių asilo mokyklų, Dalai? Etonas ar kažkas panašaus?
  
  "Blizgantis asilas?"
  
  "Mokyklos, kurios savo pareigūnus reklamuoja per kilmę, pinigus ir auklėjimą. Tuo pačiu metu jūs patraukėte į įgūdžius, miklumą ir entuziazmą.
  
  "Aš manau, kad taip." Dahlio tonas buvo lygus.
  
  "Puiku. Na... jei tai viskas..."
  
  Dahlas pakėlė ranką, o Benas įžeidęs žvilgsnį pažvelgė Drake'ui. - Nustokite būti atpirkimo ožiu, Matt. Vien todėl, kad esate šiurkštus Jorkšyro valstietis, dar nereiškia, kad visi kiti yra karališkieji palikuonys, ar ne?
  
  Drake'as nustebęs žiūrėjo į savo nuomininką. Kennedy padarė judesį "numesk". Tada jam pasirodė, kad Benas šioje misijoje rado kažką, kas jį tikrai užkabino, ir jis norėjo daugiau.
  
  Dahlas sakė: "Būčiau dėkingas už pasidalinimą žiniomis, draugai. Tikrai norėčiau".
  
  Drake'as buvo skirtas dalytis, tačiau, kaip sakoma, žinios yra galia, ir jis bandė sugalvoti būdą, kaip gauti paramą iš Švedijos vyriausybės.
  
  Benas jau ruošėsi savo istorijai apie devynis Odino gabalus ir Dievų kapą, kai jį pertraukė Drake'as.
  
  - Žiūrėk, - pasakė jis. "Aš ir šis vaikinas, o dabar galbūt ir Gronkas, esame aštuonių colių antraštės kažkokiame nužudymų sąraše..."
  
  "Aš ne durnas, tu angliškas asilas". Kennedy pusiau pakilo ant kojų.
  
  "Esu sužavėta, kad žinai šį žodį". Dreikas nuleido akis. "Atsiprašau. Tai žargonas. Tai niekada tavęs nepalieka". Jis prisiminė Alison atsisveikinimo žodžius: tu visada būsi SAS.
  
  Jis tyrinėjo savo rankas, vis dar nusėtas randų nuo kovos su Milo ir kopimo į Pasaulio medį, ir galvojo apie savo greitas ir teisingas reakcijas pastarosiomis dienomis.
  
  Kokia ji buvo teisi.
  
  "Kas yra gronk?" - nustebo Benas.
  
  Dahlas atsisėdo ant kietos metalinės kėdės ir trinktelėjo sunkiais batais ant stalo. "Moteris, kuri... oh..." mėgaujasi karinio personalo draugija. - diplomatiškai atsakė jis.
  
  "Mano apibūdinimas būtų šiek tiek šiurkštesnis", - Dreikas žvilgtelėjo į Beną ir pasakė: "Nužudymų sąrašas. Vokiečiai nori, kad mes mirtų už nepadarytus nusikaltimus. Kaip tu gali padėti, Dahl?
  
  Švedas kurį laiką neatsakė, tiesiog žiūrėjo pro ledinį langą į apsnigtą kraštovaizdį ir toliau, į byrančias uolas, kurios vieni kilo šėlstančio vandenyno fone.
  
  Kennedy pasakė: "Dal, aš esu policininkas. Šių dviejų nepažinojau dar prieš porą dienų, bet jie turi gerą širdį. Pasitikėk jais".
  
  Dahlas linktelėjo. "Tavo reputacija lenkia tave, Dreikai. Geri ir blogi dalykai. Mes tau padėsime, bet pirmiausia... - jis linktelėjo Benui. "Tęsti".
  
  Benas tęsė taip, lyg niekada nebūtų buvęs pertrauktas. Drake'as pažvelgė į Kenedį ir pamatė jos šypseną. Jis nusižiūrėjo, sukrėstas dėl dviejų priežasčių. Pirma, Dahlo nuoroda į savo reputaciją ir, antra, Kennedy nuoširdus pritarimas.
  
  Benas baigė. Dahlas sakė: "Vokiečiai visame tame yra nauja organizacija, į kurią mes atkreipėme dėmesį tik iki to incidento Jorke".
  
  "Naujas?" Drake'as pasakė. "Jie yra geri. Ir labai gerai organizuota; valdomas baimės ir geležinės disciplinos. Ir jie turi pagrindinį kozirį vaikine Milo - Amerikos specialiosiose pajėgose. Patikrinkite pavadinimą".
  
  "Mes padarysime. Geros naujienos yra tai, kad mes turime informacijos apie kanadiečius.
  
  - Ar stebite tai?
  
  "Taip, bet šališkas, nepatyręs ir vienišas", - Dahlas metė slaptą žvilgsnį į Kennedy. "Švedijos vyriausybės santykiai su jūsų naujuoju Obamos režimu nėra tokie, kaip aš pavadinčiau aukščiausios klasės. "
  
  - Atsiprašau, - Kenedis apsimetė šypsena, tada įdėmiai apsidairė. "Klausyk, bičiuli, jei mes kurį laiką čia pabūsime, ar manai, kad galėtume ko nors pavalgyti?
  
  "Jau ruošiasi mūsų virtuvės šefas", - atsakydamas Dahlas netikra šypsena. "Bet jei rimtai, netrukus bus mėsainių ir traškučių.
  
  Drake'ui užliejo burna. Jis negalėjo prisiminti, kada paskutinį kartą valgė.
  
  "Pasakysiu, ką galiu. Kanadiečiai gyvenimą pradėjo kaip slaptą kultą, skirtą vikingui - Erikui Raudonajam. Nejuokink, tokie dalykai tikrai egzistuoja. Šie žmonės naudoja cosplay, norėdami reguliariai atkurti įvykius, mūšius ir net keliones jūra.
  
  "Tikrai tame nėra jokios žalos", - Benas skambėjo šiek tiek gynybiškai. Drake'as išsaugojo šį nuostabų grynuolį vėlesniam laikui.
  
  - Visai ne, pone Bleikai. Cosplay yra įprastas, mėgaujasi daugybe žmonių visame pasaulyje suvažiavimuose ir bėgant metams tapo vis dažnesnis. Tačiau tikroji žala prasideda tada, kai milijardierius verslininkas tampa šiuolaikiniu šio kulto lyderiu ir įmeta į ringą milijonus dolerių.
  
  "Tai tampa tokia nerūpestinga pramoga..."
  
  "Apsėdimas". Dahlas baigė, kai atsidarė durys. Dreikas aimanavo, kai priešais jį buvo padėta įprastas mėsainių ir traškučių patiekalas. Svogūnų kvapas buvo dieviškas jo alkanam skrandžiui.
  
  Dahlas tęsė valgydamas: "Kanados verslininkas, vardu Colby Taylor, paskyrė savo gyvenimą garsiajam vikingui Erikui Raudonajam, kuris, kaip tikrai žinote, Kanadoje nusileido netrukus po Grenlandijos atradimo. Iš šio tyrimo gimė maniakiškas susižavėjimas skandinavų mitologija. Tyrimai, kasinėjimai, atradimai. Begalinė paieška. Šis žmogus įsigijo savo biblioteką ir bandė supirkti visus esamus skandinaviškus tekstus.
  
  "Tai beprotiškas darbas", - sakė Kennedy.
  
  "Sutinku. Bet "riešutas", finansuojantis savo "saugumo pajėgas" - skaityk tai kaip armija. Ir jis išlieka pakankamai privatus, kad liktų po daugelio žmonių radaru. Bėgant metams jo vardas vėl ir vėl iškyla dėl devynių Odino fragmentų, todėl, žinoma, Švedijos žvalgyba visada pažymėjo jį kaip "dominančiu asmeniu".
  
  "Jis pavogė Arklį", - pasakė Dreikas. - Tu tai žinai, ar ne?
  
  Išsiplėtusios Dahlio akys rodė, kad jis to nepadarė. "Dabar mes žinome."
  
  - Ar negalite jo suimti? - paklausė Kenedis. - Įtariant vagyste ar panašiai?
  
  "Įsivaizduokite jį kaip vieną iš jūsų... gangsterių. Jūsų mafijos ar triados lyderiai. Kol kas jis neliečiamas - žmogus viršuje.
  
  Drake'ui patiko numanomas jausmas. Jis papasakojo Dahlui apie Alicia Miles dalyvavimą ir papasakojo Dahl tiek istorijos, kiek jam buvo leista atskleisti.
  
  - Taigi, - pasakė jis baigęs. "Ar mes naudingi ar kaip?"
  
  - Neblogai, - prisipažino Dahlas, kai durys vėl atsidarė ir įėjo vyresnis vyras stebėtinai storais ilgais plaukais ir vešlia barzda. Drake'ui jis atrodė kaip modernus, senstantis vikingas.
  
  Dahlas linktelėjo. "O, aš laukiau jūsų, profesoriau. Leiskite pristatyti profesorių Rolandą Parneviką", - šypsojosi jis. "Mūsų skandinavų mitologijos ekspertas".
  
  Dreikas linktelėjo, tada pamatė, kad Benas įvertino naująjį vyrą taip, tarsi jis būtų meilės varžovas. Dabar jis suprato, kodėl Benui slapta patiko ši misija. Jis paglostė jaunajam draugui per petį.
  
  "Na, mūsų šeimos vaikinas čia galbūt nėra profesorius, bet jis tikrai žino, kaip elgtis internete - tam tikra šiuolaikinė medicina prieš senus dalykus, ar ne?
  
  "Arba geriausias iš abiejų pasaulių", - Kennedy parodė šakute į abi puses.
  
  Ciniška Drake'o pusė apskaičiavo, kad Kennedy Moore'as galėtų vadovauti šiai misijai taip, kad išgelbėtų jo karjerą. Keista, bet švelnesnė pusė mėgo žiūrėti, kaip jos burnos kampučiai nusišypsodavo.
  
  Berniukas suklupo į kambarį, įsikibęs į ranką ritinių ir ant krūvos subalansavęs keletą sąsiuvinių. Jis apsidairė, spoksojo į Dalį taip, lyg neprisimintų kareivio vardo, tada numetė naštą ant stalo.
  
  "Tai ten", - pasakė jis, rodydamas į vieną iš ritinių. "Tas pats. Legenda yra tikra... kaip aš jums sakiau prieš kelis mėnesius.
  
  Dahlas klestėdamas ištraukė nurodytą ritinį. "Jūs buvote su mumis savaitę, profesoriau. Tik savaitė."
  
  "Ar tu... ar esi tikras?"
  
  "O, aš esu tikras." Dahlio tonas perteikė neįtikėtiną kantrybę.
  
  Kitas kareivis įėjo pro duris. "Pone. - Šis, - linktelėjo Beno link, - skambėjo nuolat. Hela tiden...mmm...be sustojimo. Paskui nusišypsojo. "Tai jo motina".
  
  Po sekundės Benas pašoko ir paspaudė greitojo rinkimo mygtuką. Dreikas meiliai šypsojosi, o Kenedis atrodė išdykęs. "Dieve, aš galiu sugalvoti tiek daug būdų, kaip sugadinti šį berniuką".
  
  Dahlas pradėjo skaityti iš ritinio:
  
  "Girdėjau, kad jis mirė Ragnaroke, visiškai sudegintas likimo. Prie vilko žmogaus Fenriro - kartą pasuko mėnulis.
  
  O vėliau šalia jo šaltai gulėjo Toras ir Lokis. Didieji dievai tarp daugybės dievų, mūsų uolos prieš potvynį.
  
  Devyni fragmentai buvo išbarstyti vėjui Vienos tikrosios Volvos takais. Neneškite šių dalių Ragnarokui ir nerizikuokite pasaulio pabaiga.
  
  Amžinai šito bijosite, klausykite manęs, žmonių sūnūs, nes išniekinti Dievų kapą reiškia Atlyginimo dieną".
  
  Dahlas gūžtelėjo pečiais. "Ir taip toliau. Ir taip toliau. Ir taip toliau. Esmę jau supratau iš savo mamos berniuko, profesoriaus. Atrodo, kad žiniatinklis iš tiesų yra galingesnis už slinktį. Ir greičiau".
  
  "Ar turi? Na, kaip sakiau... Mėnesiai, Torstenai, mėnesiai. Ir daugelį metų buvau ignoruojamas. Netgi institucionalizuotas. Žinote, kapas ten visada buvo, jis atsirado ne tik praėjusį mėnesį. Agneta man padovanojo šį ritinį prieš trisdešimt metų, o kur mes dabar? Hm? Ar mes kur nors?
  
  Dahlas stengėsi išlikti ramus. Įsikišo Dreikas. "Jūs kalbate apie Ragnaroką, profesoriau Parneviku. Vieta, kurios nėra".
  
  "Daugiau ne, pone. Bet kada nors - taip. Tai tikrai egzistavo vienu metu. Priešingu atveju, kur mirė Odinas, Toras ir visi kiti dievai?
  
  - Ar tikite, kad jie tada egzistavo?
  
  "Žinoma!" Vaikinas praktiškai sušuko.
  
  Dahlio balsas tapo tylesnis. "Kol kas, - pasakė jis, - mes sustabdome netikėjimą.
  
  Benas grįžo prie stalo ir į kišenę įsidėjo mobilųjį telefoną. - Vadinasi, žinai apie Valkyrijas? - paslaptingai paklausė jis, gudriai žiūrėdamas į Dreiką ir Kenedį. "Ar žinai, kodėl jie yra brangakmenis Odino karūnoje?
  
  Dahlas tiesiog atrodė susierzinęs. Vaikinas sumirksėjo ir dvejojo. "Šis... šis... perlas... tai... ką?"
  
  
  Keturiolika
  
  
  
  KARINĖ BAZĖ, ŠVEDIJA
  
  
  Benas nusišypsojo, kai kambaryje tapo tylu. "Tai mūsų įvažiavimo bilietas", - sakė jis. "Ir mano pagarbos garantija. Skandinavų mitologijoje ne kartą sakoma, kad Valkirijos "eina į dievų sferą".
  
  Kenedis bakstelėjo šakute į lėkštę. "Ką tai reiškia?"
  
  "Jie rodo kelią", - sakė Benas. "Per Ragnaroką galite rinkti devynis Odino gabalus visą mėnesį, bet būtent Valkirijos rodo kelią į dievų kapą.
  
  Dreikas susiraukė. - Ir tu pasilaikei tai sau, tiesa?
  
  "Niekas nežino, kur yra Valkirijos, Matt. Jie yra privačioje kolekcijoje, tik Dievas žino, kur. Vilkai Niujorke yra paskutiniai gabalai, kuriems turime vietą.
  
  Dahlas nusišypsojo, kai Parnevikas praktiškai užpuolė jo ritinius. Audringos murkimo audros metu visur skraidė balti vamzdeliai. "Valkirijos. Valkirijos. Nėra. Gali būti. Ak, štai. Hm."
  
  Dreikas patraukė Dalio dėmesį. "O Apokalipsės teorija? Pragaro gaisras Žemėje ir sunaikinta visa gyva būtybė ir kt. ir taip toliau."
  
  "Galėčiau jums papasakoti panašią legendą apie beveik kiekvieną panteono dievą. Šiva. Dzeusas. Nustatyti. Bet, Drake'ai, jei kanadiečiai ras šį kapą, jie jį išniekins, nepaisydami kitų pasekmių.
  
  Drake'as grįžo pas pamišusius vokiečius. - Kaip mūsų nauji draugai, - linktelėjo jis ir šiek tiek nusišypsojo Dahlui. "Aš neturiu pasirinkimo..."
  
  "Kamuoliukai į sieną". Dahlas baigė mažą karinę mantrą ir jie susižvalgė.
  
  Benas pasilenkė per stalą, kad atkreiptų Dalio dėmesį. "Atsiprašau, bičiuli, bet mes čia švaistome savo laiką. Duok man nešiojamąjį kompiuterį. Leisk man naršyti. Arba dar geriau, nusiųskite mus į Didįjį obuolį ir mes naršysime ore.
  
  Kenedis linktelėjo. "Jis teisus. Aš galiu padėti. Kitas logiškas tikslas yra Nacionalinis istorijos muziejus, ir pripažinkime, JAV nepasirengusios.
  
  "Tai pažįstama istorija", - sakė Dahlas. "Mobilizacija jau prasidėjo". Jis įdėmiai pažvelgė į Beną. - Ar siūlote padėti, jaunuoli?
  
  Benas atvėrė burną, bet tada nutilo, tarsi jausdamas savo atsakymo svarbą. "Na, mes vis dar esame nužudymų sąraše, tiesa? O "Miego siena" šį mėnesį daro pertrauką.
  
  "Mama turi komendanto valandą mūsų jaunai studentei? Dreikas pastūmėjo.
  
  "Siena iš...?" Dahlas susiraukė. "Ar tai miego trūkumo mokymo pamoka?
  
  "Nesvarbu. Pažiūrėkite, ką aš atradau iki šiol. Ir Matto SAS. Kennedy yra Niujorko policininkas. Mes praktiškai tobula komanda!"
  
  Dahlio akys susiaurėjo, tarsi pasvertų savo sprendimą. Jis tyliai permetė Dreiko mobilųjį telefoną per stalą ir parodė į ekraną. "Kur jūs fotografavote runas šioje nuotraukoje?
  
  "Duobėje. Šalia ilgų laivų buvo siena su šimtais raižinių. Ši moteris, - bakstelėjo į ekraną, - atsiklaupė šalia Odino, kai šis kentėjo ant Pasaulio medžio. Ar galite išversti užrašą?"
  
  "Apie Taip. Čia parašyta - Odinui ir Velvai - Heidi patikėtos Dievo paslaptys. Profesorius dabar tai tiria..." Dahlas pažvelgė į Parneviką, kai jis bandė surinkti visus savo ritinius iš karto.
  
  "Dievo paslaptys" Vaikinas apsisuko taip, lyg jam ant nugaros būtų nusileidęs pragaro šunelis. "Arba dievų paslaptys. Ar girdi niuansą? Suprasti? Leisk man praeiti." Jis pasuko į tuščias duris ir dingo.
  
  "Mes jus paimsime", - pasakė Dahlas. "Bet žinok tai. Derybos su jūsų vyriausybe dar neprasidėjo. Tikimės, kad tuo bus pasirūpinta mūsų skrydžio metu. Bet dabar vykstame į Niujorką su keliolika specialiųjų pajėgų karių ir be saugumo patikrinimo. Ginklus vežame į Nacionalinį istorijos muziejų. Jis padarė pauzę. - Vis dar nori ateiti?
  
  "SAS padės", - sakė Drake'as. "Jie turi komandą".
  
  "Manau, kad pabandysiu susisiekti su aikštelės kapitonu ir pažiūrėti, ar galime sutepti kai kuriuos ratus. Niūrūs Kennedy elgsenos pokyčiai, kai galvojama apie grįžimą namo, buvo akivaizdūs. Drake'as iš karto pažadėjo sau, kad padės jai, jei galės.
  
  Pasitikėk manimi, jis norėjo pasakyti. Aš padėsiu tau tai išgyventi.Bet žodžiai užmigo jam gerklėje.
  
  Benas sulenkė pirštus. "Tiesiog duok man I-pad ar pan. Greičiau".
  
  
  PENkiolika
  
  
  
  ORO ERDVĖ
  
  
  Jų lėktuve buvo įrengtas prietaisas, vadinamas picocell, mobiliųjų telefonų bokštas, leidžiantis lėktuvuose naudoti visus mobiliuosius telefonus. Būtinas vyriausybės kariuomenei, bet dvigubai būtinas Benui Blake'ui.
  
  "Ei, sese, turiu tau darbo. Neklauskite. Klausyk, Karina, klausyk! Man reikia informacijos apie Nacionalinį istorijos muziejų. Eksponatai, vikingų daiktai. Brėžiniai. Personalas. Ypač viršininkai. Ir... - jo balsas nukrito keliomis oktavomis, -... telefono numeriai.
  
  Drake'as išgirdo kelias tylos akimirkas, tada: "Taip, Niujorke! Kiek jų yra?... O... tikrai? Na, gerai, mažoji sesute. Pervesiu tau šiek tiek pinigų, kad tai padengčiau. Myliu tave".
  
  Kai jo draugas padėjo ragelį, Drake'as paklausė: "Ar ji vis dar nedirba?
  
  "Visą dieną sėdi namuose, bičiuli. Dirba "paskutiniu vyruku" abejotiname bare. Senosios leiboristų politikos stebuklas.
  
  Karin septynerius metus stengėsi įgyti kompiuterių programavimo laipsnį. Kai Blairo valdymo pabaigoje žlugo leiboristų vyriausybė, ji paliko Notingamo universitetą - pasitikinti savimi, aukštos kvalifikacijos darbuotoja - tik sužinojusi, kad niekas jos nenori. Prasidėjo nuosmukis.
  
  Išeikite iš universiteto eilės - pasukite į kairę į sąvartyną, pasukite į dešinę į nėštumą ir valstybės pagalbą. Toliau eikite tiesiai sulaužytų svajonių keliu.
  
  Karin gyveno bute netoli Notingemo centro. Narkomanai ir alkoholikai nuomojosi nekilnojamąjį turtą aplinkui. Dieną ji retai išeidavo iš namų ir patikimu taksi nuvažiuodavo į barą, kur dirbo nuo aštuonių iki vidurnakčio. Baisiausios jos gyvenimo akimirkos buvo, kai ji grįžo į savo butą, ją supo tamsa, senas prakaitas ir kiti nemalonūs kvapai, vaikščiojantis nusikaltimas, kuris tik laukia, kol įvyks.
  
  Pasmerktųjų ir ignoruojamų šalyje žmogus, gyvenantis šešėlyje, yra karalius.
  
  - Ar tau jos tikrai reikia? - paklausė kitoje lėktuvo pusėje sėdintis Dahlas. "Arba..."
  
  "Žiūrėk, tai ne labdara, drauge. Turiu sutelkti dėmesį į dalykus apie Odiną. Karin gali imtis muziejaus darbo. Tai visiškai prasminga."
  
  Drake'as pats atliko greitojo rinkimo skambutį. - Leisk jam dirbti, Dal. Pasitikėk manimi. Esame čia, kad padėtume".
  
  Wellsas iškart atsakė. "Pagavai zedus, Dreikai? Kas po velnių vyksta?"
  
  Drake'as jį supažindino.
  
  "Na, čia gryno aukso grynuolis. Prisiregistravome pas Alicia Miles. Žinai, kas tai yra, Matt. Jūs tikrai niekada nepaliksite SAS", - jis nutilo. "Paskutinis žinomas adresas: Miunchenas, Hildegardstrasse 111.
  
  "Vokietija? Bet ji buvo su kanadiečiais.
  
  "Taip. Tai dar ne viskas. Ji gyveno Miunchene su savo draugu - tam tikru Milo Noxonu - gana nemalonu Las Vegaso (JAV) piliete. Ir jis yra buvęs jūrų žvalgybos pareigūnas. Geriausia, ką gali pasiūlyti "Yankees".
  
  Drake'as akimirką susimąstė. "Taip jis mane pažinojo tada, per Milesą. Kyla klausimas, ar ji persijungė, norėdama jį suerzinti ar padėti?
  
  " Atsakymas nežinomas. Gal galėtum jos paklausti".
  
  "Aš pabandysiu. Žiūrėk, mes čia laikomės už kamuolių, Wells. Manote, kad galėtumėte susisiekti su savo senais bičiuliais valstijose? Dahlas jau susisiekė su FTB, bet jie žaidžia dėl laiko. Mums liko septynios valandos skrydžio... ir artėjame aklai.
  
  "Ar tu jais pasitiki? Šios ropės? Ar norite, kad mūsų vaikinai išvalytų neišvengiamą klasterio dulkinimą?
  
  "Jie yra švedai. Ir taip, aš jais pasitikiu. Ir taip, aš noriu, kad mūsų vaikinai dalyvautų.
  
  "Tai aišku". Wellsas nutraukė ryšį.
  
  Dreikas apsidairė. Lėktuvas buvo mažas, bet erdvus. Vienuolika specialiųjų pajėgų jūrų pėstininkų sėdėjo gale, gulėjo, snūduriavo ir švediškai keikėsi vienas kitam. Dahlas nuolat kalbėjo telefonu kitoje eilėje, o profesorius išlankstė priešais save ritinį po slinkties, kiekvieną atsargiai pastatydamas ant sėdynės atlošo, apžvelgdamas senovinius fakto ir fantastikos skirtumus.
  
  Jo kairėje Kennedy, vėl apsirengusi beformiu kelnių kostiumu numeris vienas, pirmą kartą paskambino. - Ar ten kapitonas Lipkindas?... Ak, pasakyk jam, kad tai Kenedis Mūras.
  
  Praėjo dešimt sekundžių, tada: "Ne. Pasakyk jam, kad jis negali man perskambinti. Tai svarbu. Pasakykite jam, kad tai apie nacionalinį saugumą, jei norite, tiesiog paskambinkite jam.
  
  Dar dešimt sekundžių, tada: "Mūrai!" Dreikas išgirdo lojimą net iš tos vietos, kur sėdėjo. "Ar tai negali palaukti?"
  
  "Klausykite, kapitone, susidarė situacija. Pirmiausia pasitarkite su pareigūnu Swainu iš FTB. Esu čia su Torstenu Dahlu iš Švedijos SGG ir SAS pareigūnu. Nacionaliniam istorijos muziejui gresia tiesioginė grėsmė. Patikrinkite išsamią informaciją ir nedelsdami paskambinkite man. Man reikia tavo pagalbos."
  
  Kenedis uždarė telefoną ir giliai įkvėpė. "Būk - ir mano pensija išnyks".
  
  Dreikas pažvelgė į laikrodį. Šešios valandos iki nusileidimo.
  
  Suskambo Beno mobilusis telefonas ir jis jį pagriebė. "Sesuo?"
  
  Profesorius Parnevikas pasilenkė per koridorių ir sugriebė nukritusį ritinį savo raumeninga ranka. "Vaikas žino savo Valkyrijas". Jis pasakė, į ką nors konkrečiai nesikreipdamas. "Bet kur jie? O Akys - taip, aš surasiu akis.
  
  kalbėjo Benas. "Puikus taškas, Karin. Atsiųskite man el. paštu muziejaus brėžinius ir paskirkite man šį kambarį. Tada kuratoriaus informaciją atsiųskite atskiru laišku. Ei, mažoji sesute, pasisveikink su mama ir tėčiu. Myliu tave".
  
  Benas pratęsė spustelėjimą, tada ėmė dar keletą užrašų. "Gavau muziejaus kuratoriaus numerį", - sušuko jis. "Dal? Ar nori, kad aš jį išgąsdinčiau?
  
  Dreikas netikėtai šypsojosi, kai Švedijos žvalgybos pareigūnas pašėlusiai mostelėjo rankomis Ne!, nepraleisdamas nė vieno balsio. Buvo malonu matyti Beną, rodantį tokį pasitikėjimą. Geekas šiek tiek pasislinko atgal, kad suteiktų žmogui, esančiam kokiame nors kambaryje, galimybę atsikvėpti.
  
  Kennedy telefonas užvirė daina. Ji greitai jį atidarė, bet ne prieš tai, kai paleido visą lėktuvą gana neapgalvotu žaidimu "Goin' Down".
  
  Benas laiku linktelėjo. "Mielas. Kita mūsų viršelio versija tikrai.
  
  "Moore". Kennedy padėjo savo telefoną į garsiakalbį.
  
  "Kas po velnių vyksta? Pusšimtis asilų užtvėrė man kelią ir tada ne itin mandagiai liepė saugoti nosį nuo griovio, kur ji priklauso. Kažkas privertė loti visus didelius šunis, Moore, ir aš lažinuosi, kad tai tu. Jis nutilo, tada susimąstęs pasakė: "Manau, ne pirmas kartas".
  
  Kennedy jam pateikė sutrumpintą versiją, kuri baigėsi tuo, kad lėktuvas buvo pilnas Švedijos jūrų pėstininkų ir nežinomos SAS įgulos kelyje, dabar penkių valandų skrydis iš JAV.
  
  Dreikas jautė baimę. Penkios valandos.
  
  Šiuo metu Dahlas sušuko: "Nauja informacija! Ką tik išgirdau, kad kanadiečių Švedijoje net nebuvo. Atrodo, kad jie paaukojo Pasaulio medį ir ietį, kad sutelktų dėmesį į Valkirijas. Jis linktelėjo dėkodamas Beno link, aiškiai neįtraukdamas grimasų profesoriaus. "Bet... jie grįžo tuščiomis rankomis. Šis privatus kolekcininkas turi būti tikras atsiskyrėlis... Arba... - Dreikas gūžtelėjo pečiais, - jis gali būti nusikaltėlis.
  
  "Geras pasiūlymas. Vyrai vis tiek yra ten, kur darosi negražu. Kanadiečiai ruošiasi smogti muziejui anksti ryte Niujorko laiku.
  
  Kennedy veidas įgavo žudikišką išraišką, kai ji vienu metu klausėsi savo viršininko ir Dahlio. "Jie naudoja pasimatymą", - staiga sušnypštė ji abiem pusėms, kai jai išaušo. "Šie absoliutūs niekšai - ir, be jokios abejonės, vokiečiai - slepia savo tikruosius ketinimus už sušikto pasimatymo.
  
  Benas pažvelgė aukštyn. "Pamečiau pėdsaką".
  
  Dreikas jam pakartojo. "Kokia data?"
  
  "Kai nusileisime Niujorke, - paaiškino Dahlas, - rugsėjo 11 d. bus apie aštuntą ryto.
  
  
  ŠEŠIOLIKA
  
  
  
  ORO ERDVĖ
  
  
  Liko keturios valandos. Lėktuvas ir toliau dūzgė debesuotame danguje.
  
  Dahlas pasakė: "Aš dar kartą pabandysiu su FTB. Bet tai keista. Negaliu išlaikyti tokio lygio patvirtinimo. Tai prakeikta akmeninė siena. Benas - paskambink prižiūrėtojui. Drake'as yra tavo senas viršininkas. Laikrodis tiksi, vyrai, o mūsų niekur. Ši valanda reikalauja pažangos. Eik".
  
  Kennedy maldavo savo viršininką: "Šūdas Thomasui Calebui, Lipkindai", - sakė ji. "Tai neturi nieko bendra su juo ar mano prakeikta karjera. Aš jums sakau tai, ko FTB, CŽV ir visi kiti trijų raidžių idiotai nežino. Aš klausiu... - ji nutilo, - turbūt prašau tavęs pasitikėti manimi.
  
  - Trijų raidžių asilai, - sumurmėjo Benas. "Šauniai".
  
  Drake'as norėjo prieiti prie Kennedy Moore'o ir pasiūlyti keletą padrąsinančių žodžių. Jame buvęs civilis norėjo ją apkabinti, bet kareivis privertė likti nuošalyje.
  
  Tačiau civiliai gyventojai pradėjo laimėti šį mūšį. Anksčiau jis vartojo žodį "gronk", norėdamas ją "prisijaukinti", atremti augančią jausmo kibirkštį, kurią atpažino, bet tai nepadėjo.
  
  Wellsas atsiliepė į jo skambutį. "Kalbėk dabar".
  
  "Vėl klausai Taylor? Pažiūrėk, kur mes, bičiuli? Ar jau įtikinote mus patekti į JAV oro erdvę?
  
  "Na... taip... ir ne. Aš turiu reikalų su daugybe biurokratinių kliūčių, Drake'ai, ir ji netelpa man į glėbį... Jis akimirką palaukė, tada nusivylęs nusijuokė. "Tai buvo gegužės mėnesio nuoroda, drauge. Stenkitės neatsilikti."
  
  Dreikas nevalingai nusišypsojo. "Po velnių, Wellsai. Klausykite, susikaupkite šiai misijai - padėkite mums - ir aš jums papasakosiu apie nešvariausią Honkongo klubą, kuriame Mai kada nors dirbo slapta, pavadinimu "Spinning Top".
  
  "Pašik mane, tai skamba intriguojančiai. Tai tu, bičiuli. Žiūrėkite, mes jau pakeliui, viskas paruošta pagal visas taisykles, o mano žmonės anapus tvenkinio neturi su tuo problemų.
  
  Drake'as pajuto "bet". - Taip?
  
  "Kažkas valdantieji neigia nusileidimo privilegijas ir niekas niekada negirdėjo apie jūsų lėktuvą, o tai, mano drauge, kvepia vidine korupcija.
  
  Dreikas jį išgirdo. "Gerai, informuokite mane." Švelnus mygtuko paspaudimas baigė pokalbį.
  
  Jis išgirdo Kennedy sakant: "Žemas yra idealas, kapitone. Aš čia girdžiu pokalbius, kuriuose kalbama apie sąmokslą. Būk... atsargus, Lipkindai.
  
  Ji uždarė telefoną. "Na, jis dygliuotas, bet laikosi mano žodžio. Jis santūriai siunčia į sceną kuo daugiau juodai baltų personažų. Ir jis pažįsta ką nors iš vietinio krašto saugumo biuro", - sakė ji, lygindama savo minkštą palaidinę. "Pupelės išsilieja."
  
  Dieve, pagalvojo Dreikas. Į šį muziejų atkeliauja didžiulė ugnies jėga. Pakanka pradėti prakeiktą karą. Jis garsiai nieko nesakė, tik pažiūrėjo į laikrodį.
  
  Liko trys valandos.
  
  Benas vis dar buvo susijęs su kuratoriumi: "Žiūrėk, mes čia nekalbame apie kapitalinį remontą, tik apie parodos perkėlimą. Man nereikia jums pasakoti, koks didelis yra muziejus, pone. Tiesiog perkelk ir viskas bus gerai. Taip... SGG... Švedijos specialiosios pajėgos. FTB informuojamas, nes mes kalbame... ne! Nelaukite, kol jie paskambins. Jūs negalite sau leisti dvejoti".
  
  Penkiolika sekundžių tylos, tada: "Ar jūs niekada negirdėjote apie SGG? Na, paieškok "Google"!" Benas beviltiškai parodė į savo telefoną. "Jis stringa", - pasakė Benas. "Aš tiesiog tai žinau. Jis kalbėjo išsisukinėdamas, tarsi negalėtų sugalvoti pakankamai pasiteisinimų.
  
  "Dar viena biurokratija". Dreikas parodė į Dalį. "Tai greitai tampa protrūkiu".
  
  Stojo smarki tyla, tada suskambo Dahlio mobilusis telefonas. "O Dieve", - atsakė jis. "Den Statsminister".
  
  Drake'as nusišypsojo Kenedžiui ir Benui. "Ministras Pirmininkas".
  
  Buvo pasakyti keli pagarbūs, bet atviri žodžiai, kurie sustiprino Drake'o pagarbą Thorsten Dahl. Specialiųjų pajėgų karininkas papasakojo savo viršininkui, kas nutiko. Drake'as buvo niūriai įsitikinęs, kad šis vaikinas jam patiks.
  
  Dahlas baigė pokalbį ir šiek tiek paskyrė mintis. Galiausiai jis pažvelgė aukštyn ir pasuko į lėktuvą.
  
  "Tiesiog iš prezidento kabineto nario, artimiausių jo patarėjų", - jiems sakė Dahlas. "Šiam skrydžiui nebus leista leistis".
  
  
  * * *
  
  
  Liko trys valandos.
  
  "Jie nepranešė prezidentui", - sakė Dahlas. "Vašingtonas, Kolumbijos apygarda ir Kapitolijaus Hilas yra giliai į tai, mano draugai. Valstybės ministras sako, kad dabar tai tapo pasauliniu, tarptautinio masto sąmokslu, ir niekas nežino, kas ką remia. Jau vien tai byloja apie mūsų misijos rimtumą, - pasakė jis susiraukęs.
  
  "Prisukite klasterį", - pasakė Drake'as. "Štai ką mes anksčiau vadinome didžiule nesėkme.
  
  Tuo tarpu Benas vėl bandė susisiekti su Nacionalinio istorijos muziejaus kuratoriumi. Viskas, ką jis gavo, buvo balso paštas. "Neteisingai", - pasakė jis. - Jis jau turėjo ką nors patikrinti. Apsukrūs Beno pirštai iškart pradėjo skraidyti virš virtualios klaviatūros.
  
  - Turiu idėją, - garsiai pasakė jis. "Meldžiu Dievą, kad klystu".
  
  Tada Wellsas perskambino ir paaiškino, kad jo SAS komanda slaptai nusileido apleistame Naujojo Džersio aerodrome. Komanda išvyko į Niujorko centrą, keliaudama bet kokiomis priemonėmis.
  
  Drake'as patikrino laiką. Dvi valandos iki nusileidimo.
  
  Ir tada Benas sušuko: "Pataik į tašką! Visi pašoko. Netgi Švedijos jūrų pėstininkai skyrė jam visą savo dėmesį.
  
  "Tai čia!" - jis rėkė. "Išsibarstę po visą internetą, jei turi laiko pažiūrėti. Jis piktai parodė į ekraną.
  
  - Kolbis Teiloras, - pasakė jis. "Kanados milijardierius yra didžiausias Nacionalinio istorijos muziejaus įnašas ir vienas didžiausių Niujorko finansininkų. Galiu lažintis, kad jis keletą kartų skambino?
  
  Dahlas susiraukė. "Tai mūsų barjeras", - sumurmėjo jis. "Žmogus, apie kurį jie kalba, turi daugiau žmonių nei mafija". Pirmą kartą švedų karininkas atrodė sustingęs kėdėje.
  
  Kennedy negalėjo nuslėpti savo neapykantos. "Pinigmaišių kostiumai vėl laimi", - sušnypštė ji. "Lažinuosi, kad tas niekšas taip pat yra bankininkas".
  
  "Gal, o gal ne", - pasakė Drake'as. "Aš visada turiu planą B".
  
  Liko valanda.
  
  
  SEPTYNIOJI
  
  
  
  Niujorkas, JAV
  
  
  Niujorko policijos departamento uosto direkcija bene geriausiai žinoma dėl savo žeminančios drąsos ir aukų per rugsėjo 11-osios įvykius. Jis yra mažiau žinomas dėl to, kad slaptai valdo daugumą SAS skrydžių iš Europos. Nors nėra specialios komandos, kuri prižiūrėtų šį jų darbo elementą, tarpžemyniniai darbuotojai yra tokia mažuma, kad bėgant metams daugelis tapo artimais draugais.
  
  Drake'as dar kartą skambino. "Šiąnakt bus karšta", - sakė jis CAPD inspektoriui Jackui Schwartzui. - Ar pasiilgai manęs, drauge?
  
  "Dieve, Drake'as buvo... kas? Dvejus metus?"
  
  "Trys. Naujųjų metų išvakarės, 2007 m.
  
  - Ar tavo žmonai viskas gerai?
  
  "Alison ir aš išsiskyrėme, drauge. Ar to pakanka mano tapatybei apibrėžti?
  
  - Maniau, kad išėjai iš tarnybos.
  
  "Aš padariau. Wellsas paskambino man dėl paskutinio darbo. Ar jis tau paskambino?"
  
  "Jis tai padarė. Jis pasakė, kad pažadėjai jam šiek tiek palaukti.
  
  "Ar jis tai padarė dabar? Švarcai, klausyk manęs. Tai jūsų skambutis. Turite žinoti, kad šis šūdas nuskris pas gerbėjus ir kad mūsų įėjimas galiausiai atves pas jus. Esu tikras, kad iki tol visi būsime didvyriai ir tai bus laikoma palankiu poelgiu, bet..."
  
  "Wellsas mane paspartino", - sakė Schwartzas, bet Drake'as išgirdo susirūpinimą. "Nesijaudink, drauge. Dar turiu pakankamai jėgų gauti leidimą nusileisti".
  
  Jų lėktuvas įsiveržė į JAV oro erdvę.
  
  
  * * *
  
  
  Lėktuvas nusileido prastos dienos šviesoje ir nuskriejo tiesiai į nedidelį terminalo pastatą. Tą minutę, kai durys šiek tiek atsidarė, dvylika pilnai pakrautų Švedijos SGG narių nubėgo sušiurėjusiais metaliniais laiptais ir įsėdo į tris laukiančius automobilius. Drake'as, Benas, Kennedy ir profesorius nusekė paskui jį, Benas vos nepasišlapino, kai pamatė jų transportą.
  
  "Jie atrodo kaip humves!"
  
  Po minutės automobiliai lėkė tuščiu kilimo ir tūpimo taku, padidindami greitį link paslėptos rampos, esančios neapibūdinamo aerodromo gale, kuri po kelių posūkių išniro į nepastebimą užmiesčio kelią, jungiantį vieną iš pagrindinių Manheteno intakų.
  
  Niujorkas išsiskleidė prieš juos visu savo spindesiu. Šiuolaikiniai dangoraižiai, seni tiltai, klasikinė architektūra. Jų vilkstinė nuvažiavo tiesiai į miesto centrą, rizikuodama naudodama kiekvieną sudėtingą vietinių vairuotojų žinomą nuorodą. Skambėjo ragai, orą užpildė keiksmai, buvo nupjauti borteliai ir šiukšlių dėžės. Vienu metu buvo įtraukta vienpusė gatvė, kuri sutrumpino jų kelionę septyniomis minutėmis ir sukėlė tris sparnų gedimus.
  
  Automobilių viduje veiksmas buvo beveik toks pat audringas. Dahlas pagaliau sulaukė skambučio iš Švedijos ministro pirmininko, kuris pagaliau laimėjo FTB gerą valią ir leidimą patekti į muziejų, jei jie ten pateks pirmi.
  
  Dahlas atsisuko į vairuotoją. - Greičiau!
  
  Benas įteikė Dahlui muziejaus žemėlapį, kuriame buvo nurodyta Vilkų buvimo vieta.
  
  Daugiau informacijos nutekėjo. Atvyko juodi ir balti žmonės. Buvo pranešta greitojo reagavimo komandoms.
  
  Drake'as pasiekė Wellsą. - Sičas?
  
  "Mes lauke. Policijos kavalerija atvyko prieš dvi minutes. Tu?"
  
  "Dvidešimt žingsnių. Šauk mums, jei kas atsitiks". Kažkas patraukė jo dėmesį ir akimirką susitelkė į kažką už lango. Stiprus déj à vu jausmas apėmė šiurpuliukus, kai pamatė didžiulį reklaminį stendą, skelbiantį apie mados dizainerio Abelio Frey atvykimą į Niujorką su nuostabiu kačių vaikščiojimo šou.
  
  Tai beprotiška, pagalvojo Dreikas. Tikrai beprotiška.
  
  Benas pažadino savo seserį JK ir, vis dar užgniaužęs kvapą, matydamas jų transportą, sugebėjo įtraukti ją į projektą Valkyrie - kaip jis pavadino. "Sutaupo laiko", - sakė jis Dahlui. "Ji gali tęsti savo tyrimus, kol mes gelbėjame šiuos vilkus. Nesijaudink, ji mano, kad taip yra todėl, kad noriu juos fotografuoti, kad gaučiau diplomą.
  
  - Ar meluoji savo seseriai? Dreikas susiraukė.
  
  "Jis auga." Kenedis paglostė Bleikui ranką. "Duokite vaikui vietos".
  
  Dreiko mobilusis čiulbėjo. Jam nereikėjo tikrinti skambintojo ID, kad žinotų, jog tai Wellsas. "Nesakyk man, drauge. kanadiečiai?
  
  Wellsas tyliai nusijuokė. "Norėtum."
  
  "A?" - Aš paklausiau.
  
  "Tiek kanadiečiai, tiek vokiečiai naudojasi skirtingais maršrutais. Šis karas tuoj prasidės be jūsų.
  
  Dahlas sakė: "SWAT komanda yra už trijų minučių. Dažnis yra 68.
  
  Dreikas pažvelgė pro platų langą. "Mes esame čia".
  
  
  * * *
  
  
  - Centrinio parko vakarinis įėjimas, - pasakė Benas, kai jie išlipo iš savo automobilių. "Veda į vienintelius du laiptus, kurie pakyla nuo apatinio lygio iki pat ketvirto aukšto.
  
  Kennedy išėjo į ryto karštį. "Kuriame aukšte gyvena vilkai?
  
  "Ketvirtoji".
  
  "Skaičiai". Kenedis gūžtelėjo pečiais ir paglostė jos pilvą. "Žinojau, kad galų gale gailėsiu šių šventinių pyragų".
  
  Drake'as liko nuošalyje, nes švedų kareiviai kuo greičiau nubėgo muziejaus laiptais. Atsidūrę ten, jie pradėjo išimti ginklus. Dahlas juos sustabdė aukšto įėjimo šešėlyje, komandą ribojo apvalios kolonos.
  
  "Įjungtas "Twitter". "
  
  Pasigirdo keliolika "Checks!". - Mes einame pirmi, - jis pažvelgė į Drake'ą. "Jums sekti. Paimk jį".
  
  Jis įteikė Dreikui du cilindrinius žiebtuvėlių dydžio daiktus ir dvi ausines. Drake'as pasuko cilindrinius kamienus 68 ir laukė, kol abu pradės skleisti žalią šviesą iš savo pagrindų. Vieną jis atidavė Kennedy, o kitą pasiliko sau.
  
  "Twitter", - pasakė jis tuščiu žvilgsniu. "Tai nauja draugiška ugniagesių pagalba. Visos draugiškos rungtynės yra suderintos tuo pačiu dažniu. Pažiūrėk į kolegą ir tavo ausyje pasigirsta įkyrus čirškimas, pažiūri į blogiuką ir nieko negirdi..." Jis užsidėjo ausinę. "Žinau, kad tai nėra patikima, bet padeda tais atvejais, kai turi daug ką veikti. Kaip šitas."
  
  Benas paklausė: "O jeigu dažnis susidurs su kitu?
  
  "To nebus. Tai naujausia "Bluetooth" technologija - dažniui prisitaikantis sklaidos spektras. Prietaisai "šokinėja" per septyniasdešimt devynis atsitiktinai parinktus dažnius iš anksto priskirtose juostose - kartu. Jų diapazonas yra maždaug du šimtai pėdų.
  
  - Šaunu, - pasakė Benas. "Kur yra mano?"
  
  "Tu ir profesorius kurį laiką praleisite Centriniame parke", - pasakė jam Dreikas. "Turistiniai dalykai. Atsipalaiduokite, drauge, tai bus nemalonu.
  
  Netaręs nė žodžio, Drake'as pasuko sekti paskui paskutinį švedų kareivį per aukštą arką ir į tamsią muziejaus vidų. Kenedis atidžiai stebėjo.
  
  - Ginklas būtų gerai, - sumurmėjo ji.
  
  - Amerikiečiai, - pasakė Drake'as, bet tada greitai nusišypsojo. "Atsipalaiduokite. Švedai turi sunaikinti kanadiečius ir dvigubai greitai.
  
  Jie pasiekė didžiulius Y formos laiptus, kuriuose vyravo arkiniai langai ir skliautuotos lubos, ir nesustodami nuskubėjo į viršų. Paprastai šie laiptai būtų užpildyti plačiomis akimis turistų, tačiau šiandien visa vieta buvo siaubingai tylu.
  
  Drake'as tempė save ir išliko budrus. Šiuo metu per šią didžiulę seną erdvę skubėjo dešimtys pavojingų žmonių. Tai buvo tik laiko klausimas, kada jie susiburs.
  
  Jie pribėgo aukštyn, jų batai garsiai aidėjo nuo aukštų sienų, o iš gerklės mikrofonų sklido statinis garsas, rezonuojantis su natūralia pastato akustika. Drake'as sunkiai susikaupė, prisimindamas savo treniruotes, bet stengėsi atidžiai stebėti Kennedy, neleisdamas to parodyti. Civilis ir kareivis toliau konfliktavo jo viduje.
  
  Artėdamas prie trečio aukšto Dahlas padarė gestą "pirmyn - lėtai". Kenedis priartėjo prie Drake'o. "Kur yra jūsų SAS bičiuliai?"
  
  "Laikyk atokiau", - pasakė Dreikas. - Juk dabar nenorime vykdyti nereikalingų žudynių, ar ne?
  
  Kenedis nuslopino juoką. "Tu esi komikas, Dreikai. Tikras juokingas vaikinas".
  
  "Turėtum pamatyti mane pasimatymo metu".
  
  Kennedy nepataikė šūvio ir pasakė: "Nemanau, kad aš sutiksiu". Jos dešinė ranka nuolatos ištiesdavo išlyginti palaidinės priekį.
  
  - Nemanyk, kad aš klausiau.
  
  Jie pradėjo lipti paskutiniais laiptais. Pirmaujančiam kariui priartėjus prie paskutinio posūkio, nuaidėjo šūvis ir gipso gabalėlis sprogo centimetrais nuo jo galvos.
  
  "Nusileisti!"
  
  Šūvių kruša pramušė sienas. Dahlas šliaužė į priekį ant pilvo, rankomis atlikdamas daugybę judesių.
  
  Drake'as pasakė: "Kaliausės metodas".
  
  Vienas kareivis greitai paleido salvę, kad užimtų savo priešą. Kitas nusiėmė šalmą, užsikabino šautuvą prie diržo ir lėtai judėjo į priekį į ugnies liniją. Jie išgirdo silpną judesio ošimą. Trečiasis kareivis iššoko iš priedangos po laiptais ir pataikė sargybiniui tarp akių. Vyras krito negyvas, nespėjęs šaudyti.
  
  "Mielas", - Drekui patiko gerai suplanuoti judesiai.
  
  Jie užlipo laiptais, išsitraukę ginklus, vėtėlėmis apsisuko aplink arkinį įėjimą į ketvirtą aukštą, tada atsargiai žvilgtelėjo į anapusinį kambarį.
  
  Drake'as perskaitė ženklus. Tai buvo driežų dinozaurų salė. Viešpatie, pagalvojo jis. Ar ne ten buvo laikomas prakeiktas tiranozauras?
  
  Jis slaptai žvilgtelėjo į kambarį. Keletas profesionaliai atrodančių vaikinų civiliais drabužiais atrodė užimti, visi jie buvo ginkluoti kokiu nors sunkiu kulkosvaidiu, greičiausiai Mac-10 "purkš ir melskis". Tačiau prieš jį stovėjo Tiranozauras, iškilęs košmariško didingumo, ilgalaikis košmaro įsikūnijimas net ir milijonams metų po jo išnykimo.
  
  Ir pro jį, mikliai praslysdama pro nasrus, ėjo Alicia Miles, kita mirtina plėšrūnė. Ji sušuko savo parašu: "Žiūrėkite laiką, vaikinai! Vieną paslydimą čia ir aš asmeniškai išimsiu jus visus, kvailius iš žaidimo! Paskubėk!"
  
  - Dabar ten yra ponia, - pašaipiai sušnibždėjo Kenedis iš milimetro. Dreikas pajuto jos diskretišką kvepalų kvapą ir lengvą kvėpavimą. - Senas draugas, Dreikai?
  
  "Išmokė ją visko, ką ji žino", - sakė jis. "Iš pradžių tiesiogine prasme. Tada ji praėjo pro mane. Keistas nindzių-Šaolino šūdas. Ir ji niekada nebuvo ponia, tai tikrai.
  
  "Kairėje yra keturi", - pranešė kareivis. "Penki dešinėje. Plius moteris. Odino eksponatas turi būti kambario gale, galbūt atskiroje nišoje, aš nežinau.
  
  Dahlas atsikvėpė. "Laikas judėti".
  
  
  Aštuoniolika
  
  
  
  NIUJORKO NACIONALINĖS ISTORIJOS MUZIEJUS
  
  
  Švedai iššoka iš priedangos taikliai šaudydami. Keturi kanadiečiai nukrito, tada dar vienas, trys iš jų rėžėsi į stiklinį eksponatą, kuris savo ruožtu apvirto ir trenkėsi į grindis su triukšmu, panašiu į sprogimą.
  
  Likę kanadiečiai apsisuko ir vietoje atidengė ugnį. Abu švedai rėkė. Vienas nukrito ir iš žaizdos galvoje pasipylė kraujas. Kitas griuvo raityčioje krūvoje, įsikibęs į šlaunį.
  
  Dreikas įsliūkino į kambarį per poliruotas grindis ir užlipo už masyvios stiklinės vitrinos su milžiniškais šarvuočiais. Įsitikinęs, kad Kenedis yra saugus, jis pakėlė galvą ir pažvelgė pro stiklą.
  
  Mačiau, kaip Alicija dviem puikiais šūviais nužudė du bėgančius švedus.
  
  Dar keturi kanadiečiai pasirodė iš už Tyrannosaurus. Jie turėjo būti nišoje, kur buvo demonstruojami vilkai. Jie turėjo keistus odinius diržus, prisegtus prie kūno, o ant nugaros - tvirtas kuprines.
  
  Taip pat Mac-10. Jie užpildė kambarį kulkomis.
  
  Švedai nėrė ieškoti priedangos. Drake'as nukrito ant grindų ir būtinai apsivijo ranka Kenedžio galvą, kad ji būtų kuo žemiau. Virš jo stiklas subyrėjo, aplink išsibarstė stiklo šukės ir ant jų pasipylė lietus. Aplink jas sprogo ir subyrėjo šarvuočių fosilijos ir kopijos.
  
  - Greitai išvalyk, gerai? - sumurmėjo Kenedis. "Taip, teisingai."
  
  Drake'as purtė save, visur mėtydamas stiklo šukes ir patikrino išorinę muziejaus sieną. Ten nukrito kanadietis ir Drake'as iškart jį pažymėjo.
  
  "Jau tai darau".
  
  Naudodamas sulaužytą ekraną kaip dangtį, jis priėjo prie gulinčio vaikino. Jis pasiekė automatą, bet vyro akys staiga atsivėrė!
  
  "Jėzus!" Statant arką Drake'o širdis plakė greičiau nei Nojaus rankos.
  
  Vyriškis dejuoja, iš skausmo išplėtė akis. Drake'as greitai susiprato, atėmė ginklą ir nubloškė jį į užmarštį. "Kruvinasis zombis".
  
  Jis apsisuko ant vieno kelio, pasiruošęs smogti, bet kanadiečiai atsitraukė už briaunoto T. rex pilvo. Velnias! Jei tik jie neseniai nepakeitė jo laikysenos, todėl jis vaikščiojo mažiau stačiai nei anksčiau. Viskas, ką jis matė, buvo kelios nukirstos kojos.
  
  Kennedy pajudėjo link jo, slysdamas atsistojo šalia.
  
  "Puiki čiuožykla", - tarė jis, siūbuodamas į kairę ir į dešinę, bandydamas pamatyti, ką daro kanadiečiai.
  
  Galiausiai jis pamatė judėjimą tarp trijų lūžusių šonkaulių ir netikėtai aiktelėjo. "Jie turi vilkų", - iškvėpė jis. "Ir jie sulaužo juos į gabalus!"
  
  Kenedis papurtė galvą. "Ne. Jie suskaldo juos į gabalus", - atkreipė dėmesį ji. "Žiūrėk. Pažiūrėkite į kuprines. Niekas nesakė, kad visos Odino dalys turi būti vientisos, ar ne?
  
  - Ir lengviau juos išimti dalimis, - linktelėjo Dreikas.
  
  Jis ruošėsi pereiti prie kitos parodos viršelio, kai visas pragaras išsilaisvino. Iš tolimesnio kambario kampo pro duris, pažymėtas užrašu "Stuburinių gyvūnų kilmė", į vidų įsiveržė keliolika rėkiančių banšių. Jie šūkavo, šaudė pašėlusiai, juokėsi kaip gerbėjai, per pavasario atostogas perdozuojantys multi-double Yeager.
  
  "Vokiečiai čia". Prieš krisdamas ant grindų sausai pasakė Drake'as.
  
  Tiranozauras pašėlusiai drebėjo, kai švino sviedinys prasiskverbė pro jį. Jo galva pakibo, dantys sukalti, tarsi smurtas aplink jį būtų pakankamai supykdęs, kad sugrąžintų į gyvenimą. Kanadietis parskrido griausmingame debesyje. Visą dinozauro žandikaulį ištaškė kraujas. Švedų kareivis neteko rankos iki alkūnės ir rėkdamas bėgiojo aplinkui.
  
  Vokiečiai įsiveržė iš proto.
  
  Iš už lango arčiausiai Drake'o pasigirdo pažįstamas sraigtasparnio rotoriaus menčių bumas-bumas-bumas.
  
  Tik ne vėl!
  
  Iš periferinio regėjimo Drake'as pastebėjo grupę tamsiai apsirengusių specialiųjų pajėgų figūrų, sėlinėjančių link jo. Kai Drake'as pažvelgė į tą pusę, jo ausyse išprotėjo aukštų dažnių garsiakalbiai.
  
  Geri vyrukai.
  
  Kanadiečiai to siekė, sukeldami chaosą. Jie įnirtingai šaudydami išsiveržė iš po T. rex milžiniško pilvo. Dreikas sugriebė Kenedį už peties.
  
  "Judėk!" Jie buvo skrydžio linijoje. Jis atstūmė Kenedį, kai tik Alicia Miles pasirodė akyse. Drake'as pakėlė ginklą, tada pamatė iš kairės artėjantį masyvų vokietį Milo.
  
  Per vieną bendrą pauzės sekundę visi trys nuleido ginklus.
  
  Alicija atrodė nustebusi. - Žinojau, kad tu į tai pateksi, Dreikai, senas niekšas!
  
  Milo sustojo negyvas. Dreikas pažvelgė iš vieno į kitą. "Aš turėjau likti Švedijoje, šuns kvapas". Drake'as bandė užkabinti didžiulį vaikiną. - Pasiilgau savo kalytės, tiesa?
  
  Kulkos pramušė aplink juos esantį orą, neprasiskverbdamos į įtemptą jų kokoną.
  
  - Ateis tavo laikas, - užkimusi sušnibždėjo Milo. "Kaip tavo mažasis vaikinas ir jo sesuo. Ir Parneviko kaulai.
  
  Ir tada pasaulis grįžo, ir Drake'as instinktyviai nusileido milisekundę pamatęs, kad Alicija nepaaiškinamai krenta ant žemės.
  
  RPG raketa pramušė T-Rex pilvą, siųsdama kaulinius peilius į visas puses. Jis puolė per salę tiesiai pro vieną iš šoninių langų. Po didelės pauzės kambarį sukrėtė milžiniškas sprogimas, po kurio pasigirdo kankinantis griūvančio metalo garsas ir girgždančios jungtys.
  
  Metalinė mirtis rėžėsi į Nacionalinio istorijos muziejaus sieną.
  
  Drake'as buvo pasklidęs ant Kenedžio, kai sraigtasparnis trenkėsi į muziejaus sieną ir sugriuvo sunkios nuolaužos. Nosis prasimušė, banguotomis krūvomis mėtydamas šiukšles į priekį. Po to kabina beveik vertikaliai rėžėsi į griūvančią sieną, o pilotas buvo pastebėtas kaip pašėlusiai išsigandęs trūktelėjo pavarų svirtį, o po to kaip musė išsitepė per savo priekinį stiklą.
  
  Tada pataikė propelerio mentės... ir nukrito!
  
  Skraidančios metalinės ietis sukūrė žudymo zoną kambario viduje. Šešių pėdų smaigalys skleisdamas link Drake'o ir Kenedžio skleidė zvimbimą. Buvęs SAS kareivis gulėjo kiek įmanoma plokščiai ir pajuto, kaip jam nupjaunama ausies viršūnė, kol dalgis nupjovė Kenedžio galvos odos gabalėlį ir įsmigo trimis pėdomis į tolimiausią sieną.
  
  Jis akimirką gulėjo apstulbęs, tada staiga pasuko galvą. Sraigtasparnis sustojo ir prarado greitį. Kitą akimirką jis nuslydo muziejaus šonu, kaip Wile'as E. Coyote'as, slysdamas žemyn nuo kalno, su kuriuo ką tik susidūrė.
  
  Drake'as suskaičiavo keturias sekundes, kol pasigirdo kurtinantis sunkiojo metalo traškėjimas. Jis užtruko akimirką pasižvalgyti po kambarį. Kanadiečiai nepasitraukė, nors vieną iš jų rotoriaus ašmenys supjaustė į gabalus. Jie pasiekė kambario pusę, keturi vaikinai su sunkiomis kuprinėmis, taip pat Alicia ir vienas kovotojas. Jie sukosi kaip besileidžiantys vienetai.
  
  Siaubas buvo užrašytas ant vokiečių veidų, nepridengtų kaukėmis. Drake'as nepastebėjo baltai apsirengusio vyro ir susimąstė, ar ši misija jam nebuvo per daug rizikinga. Jis pamatė, kad prie jų sparčiai artėja specialiosios pajėgos; atvykus amerikiečiams švedai atidavė valdžią.
  
  Kanadiečiai išsigelbėjo su vilkais! Drake'as bandė pakilti, tačiau jam buvo sunku pakelti kūną, labai supurtytas dėl beveik neįvykusio įvykio ir stebinančios scenos.
  
  Kennedy padėjo stipriai jį alkūnėmis, prieš tai išsikrapštydamas iš po jo, atsisėdo ir nušluostė kraują nuo galvos.
  
  "Iškrypėlis". - sumurmėjo ji apsimetusi pykčiu.
  
  Dreikas prispaudė ranką prie ausies, kad sustabdytų kraujavimą. Kai jis stebėjo, trys iš penkių likusių švedų specialiųjų pajėgų bandė kovoti su kanadiečiais, kai pirmasis panaudojo savo paleidimo įrenginį, kad iššoktų iš sunaikinto lango.
  
  Tačiau Alicija apsisuko, veide žaisminga šypsena, o Dreikas viduje susiraukė. Ji pašoko į priekį ir prasibrovė pro juos - juoda žiaurios egzekucijos našlė, taip sulenkdama aukštos kvalifikacijos kareivius, kad neprilygstamai lengvai sulaužė jiems kaulus, o komandai sunaikinti prireikė mažiau nei dvylikos sekundžių.
  
  Iki to laiko trys kanadiečiai tyliai ir sumaniai iššoko iš pastato.
  
  Likęs Kanados karys atidengė ugnį iš priedangos.
  
  Niujorko SWAT komanda užpuolė vokiečius ir nustūmė juos į kambario galą ir paliko visus, išskyrus tris, ten, kur stovėjo. Likę trys, įskaitant Milo, numetė ginklus ir pabėgo.
  
  Drake'as susiraukė, kai Tiranozauras pagaliau atsisakė vaiduoklio ir sugriuvo senų kaulų ir dulkių krūvoje.
  
  Kennedy keikėsi, kai ketvirtasis kanadietis pašoko, o paskui jį greitai sekė Alicia. Paskutinis kareivis buvo nušautas į kaukolę, kai jis ruošėsi šokti. Jis nukrito atgal į kambarį ir gulėjo tarp degančių griuvėsių, tik dar viena pamišėlio karo ir jo lenktynių į apokalipsę auka.
  
  
  DEVYNIOlika
  
  
  
  NIUJORKAS
  
  
  Beveik iš karto Drake'o protas pradėjo vertinti ir analizuoti. Milo padarė keletą išvadų apie Beną ir profesorių Parnevikus.
  
  Prieš paspausdamas greitąjį rinkimą, jis išsitraukė savo mobilųjį telefoną ir patikrino, ar jis nepažeistas.
  
  Telefonas skambėjo ir skambėjo. Benas nebūtų taip ilgai palikęs, ne Benas...
  
  Jo širdis sustojo. Jis bandė apsaugoti Beną, pažadėjo vaikinui, kad jam viskas bus gerai. Jei kas...
  
  Balsas atsakė: "Taip? Šnabždesys.
  
  "Benas? Ar tau viskas gerai? Kodėl tu šnabždi?"
  
  "Matai, ačiū Dievui. Man paskambino tėtis, nuėjau pasikalbėti, tada atsigręžiau ir pamačiau, kaip šie du banditai muša profesorių. Aš pribėgau prie jų, o jie su keliais kitais nuvažiavo motociklais.
  
  - Ar jie paėmė profesorių?
  
  "Atsiprašau, drauge. Padėčiau jam, jei galėčiau. Po velnių mano tėvą!
  
  "Ne! Dreiko širdis vis dar atsigavo. "Tai ne tavo kaltė, Blei. Visai ne. Ar šie baikeriai turėjo dideles kuprines, pririštas prie nugaros?
  
  "Kai kurie padarė."
  
  "GERAI. Pasilik ten."
  
  Drake'as giliai įkvėpė ir bandė nuraminti nervus. Kanadiečiai paskubėtų. Benas išvengė bjauraus smūgio savo tėvo dėka, bet profesorius buvo įkliuvęs. "Jų planas buvo pabėgti iš čia laukiančiais dviračiais", - sakė jis Kennedy ir apsižvalgė po šiukšlių dėžę. "Turime surasti Dahlį. Turime problemą."
  
  "Tik vienas?"
  
  Drake'as apžvelgė jų padarytą sunaikinimą muziejuje. "Šis dalykas tiesiog sprogo labai ilgai."
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as išėjo iš muziejaus apsuptas vyriausybės darbuotojų. Prie vakarinio Centrinio parko įėjimo jie įrengė sustojimo postą, į kurį jis sąmoningai nepaisė, kai pastebėjo priešais jį ant suoliuko sėdintį Beną. Vaikas nesulaikomai verkė. Kas dabar? Kenedis bėgo palei žolės juostą šalia jo.
  
  - Čia Karin, - Beno akys buvo perpildytos kaip Niagaros krioklys. "Išsiunčiau jai el. laišką, kad paklausčiau, kaip jai sekasi su "Valkyries", ir gavau... atsakymą į šį MPEG.
  
  Jis apvertė nešiojamąjį kompiuterį, kad jie matytų. Ekrane pasirodė mažas vaizdo failas, grojamas kartodamas. Klipas truko apie trisdešimt sekundžių.
  
  Juodai baltame fiksuotame kadre buvo matyti neryškūs Beno sesers Karin vaizdai, suglebusiai kabanti dviejų apkūnių, kaukėtų vyrų glėbyje. Ant kaktos ir burnos buvo išteptos tamsios dėmės, kurios galėjo būti tik kraujas. Trečiasis vyras pakėlė veidą į kamerą, šaukdamas storu vokišku akcentu.
  
  "Ji priešinosi, mažoji mišrainė, bet būkite tikri, kad per ateinančias kelias savaites išmokysime ją, kaip tai kvaila! Vyriškis papurtė pirštą, iš burnos bėgo seilės. "Liaukis jiems padėti, vaikeli. Nustok juos pulti.... issss.... Jei taip padarysi, ją sveiką ir sveiką susigrąžinsi" - nemalonus juokas. "Mažiau ar daugiau".
  
  Fragmentas ėmė kartotis.
  
  "Ji yra antras Denas", - burbtelėjo Benas. "Nori atidaryti savo kovos menų mokyklą. Nemaniau, kad kas nors galėtų ją sumušti, mano vyresniąją seserį.
  
  Drake'as apkabino Beną, kai jo jaunasis draugas palūžo. Kennedy pastebėtas, bet ne jam skirtas jo žvilgsnis buvo kupinas neapykantos mūšio lauke.
  
  
  DVIdešimt
  
  
  
  NIUJORKAS
  
  
  Abelis Frey, visame pasaulyje žinomas mados dizaineris, multimilijonierius ir liūdnai pagarsėjusio 24 valandas per parą trunkančio vakarėlio "Chateau-La Verein" savininkas, sėdėjo Madison Square Garden užkulisiuose ir stebėjo, kaip jo parankiniai slankioja aplinkui kaip tie, kurie iš tikrųjų buvo laisvai kraunami parazitai.
  
  Saulėgrįžos ar ramybės laikotarpiais jis teikė juos savo dideliame Alpėse esančiame namuose - visiems nuo pasaulinio garso modelių iki apšvietimo įgulų ir apsaugos darbuotojų - vakarėliai nesiliovė ištisas savaites. Tačiau ekskursijai tęsiantis ir Frėjaus vardui atsidūrus dėmesio centre, jie šėlo, nerimavo ir tenkino visas jo užgaidas.
  
  Scena ėmė formuotis. Katės bėgimas buvo įpusėjęs. Jo apšvietimo dizaineris dirbo su "The Garden" komanda, kad parengtų abipusiai pagarbų stebuklingą planą: sinchronizuotą dviejų valandų trukmės pasirodymo apšvietimo ir garso tvarkaraštį.
  
  Frey ketino to neapkęsti, priversti niekšus prakaituoti ir pradėti iš naujo.
  
  Supermodeliai vaikščiojo pirmyn ir atgal įvairiais nusirengimo etapais. Mados šou užkulisiuose buvo priešingybė scenos šou - reikėjo mažiau medžiagos, o ne daugiau - ir šie modeliai - bent jau tie, kurie gyveno su juo La Vereinoje - žinojo, kad jis vis tiek yra matęs visa tai anksčiau.
  
  Jis skatino ekshibicionizmą. Tiesą sakant, jis to reikalavo. Baimė sutramdė juos, šituos žvėriškus. Baimė, godumas, rijumas ir visos kitos nuostabios bendros nuodėmės, kurios paprastus vyrus ir moteris prirakino prie turinčių galią ir turtų - nuo "Victoria's Secret" saldainių pardavėjų iki Rytų Europos ledo skulptūrų ir kitų laimingų jo tarnų - kiekvienas iš jų verkšleno. kraujasiurbiai.
  
  Frėjus pamatė, kaip Milo įsiskverbė į vestuvinius kūnus. Mačiau, kaip modeliai išsisuko nuo žiauraus grubaus vyro. Viduje nusišypsojau išgirdusi akivaizdžią jų istoriją.
  
  Milo neatrodė laimingas. "Atgal ten!" Jis linktelėjo į laikinąjį mobilųjį Frėjaus kabinetą.
  
  Frėjaus veidas sukietėjo, kai jie buvo vieni. "Kas nutiko?"
  
  "Kas neatsitiko? Mes pametėme malūnsparnį. Girgždėjau iš ten su dviem vaikinais. Jie turėjo SWAT, SGG, tą niekšą Drake'ą ir kitą kalę. Ten buvo pragaras, žmogau. Milo amerikietiškos intonacijos tiesiogine prasme skaudino kultūringesnes Frey ausis. Žvėris ką tik pavadino jį "žmogumi".
  
  - Atplaišas?
  
  - Pasiklydo tai nuogai kekšei, Mailsai. Milo nusišypsojo.
  
  "Ar kanadiečiai tai gavo?" Frėjus iš pykčio suėmė savo kėdės rankas, todėl jos išsikreipė.
  
  Milo apsimetė nepastebėjęs, išduodamas savo vidinį nerimą. Frėjaus savanaudiškumas išpūtė jo krūtinę. "Sušik nenaudingi niekšai!" Jis rėkė taip garsiai, kad Milo krūptelėjo. "Jūs, nenaudingi niekšai, praradote daugybę sušiktų raitelių!
  
  Seilės nuskriejo nuo Frėjaus lūpų, aptaškydamos jas skiriantį stalą. "Ar žinai, kiek ilgai aš laukiau šios akimirkos? Šį kartą? Ir tu?"
  
  Negalėdamas susivaldyti, jis smogė amerikiečių komandai į veidą. Milo staigiai pasuko galvą, o skruostai paraudo, bet kitaip jis nereagavo.
  
  Frėjus privertė jį apgaubti didžiausiu ramybės kokonu. "Mano gyvenimas, - pasakė jis su didžiausiomis pastangomis, kurias, kaip žinojo, gali dėti tik aukšto gimimo vyrai, - buvo skirtas - ne, - buvo skirtas šio kapo... šio dievų kapo paieškai. Vešiu juos - po gabalą - į savo pilį. - Aš esu valdovas, - pasakė jis, mostelėdamas ranka į duris, - ir aš neturiu omenyje šių idiotų valdovo. Galiu priversti penkis supermodelius išdulkinti mano trumpiausią apsaugos darbuotoją vien todėl, kad turėjau idėją. Galiu priversti gerą vyrą kovoti iki mirties savo mūšio arenoje, bet tai nepadaro manęs valdovu. Tu supranti?"
  
  Frėjaus balsas tryško intelektualiniu pranašumu. Milo linktelėjo galvą, bet jo akys buvo tuščios. Frey tai priėmė kaip kvailystę. Jis atsiduso.
  
  - Na, ką dar tu man turi?
  
  "Šitas". Milo atsistojo ir keletą sekundžių bakstelėjo į Frėjaus nešiojamojo kompiuterio klaviatūrą. Pasirodė tiesioginė transliacija, kurioje daugiausia dėmesio skiriama teritorijai prie Nacionalinio istorijos muziejaus.
  
  "Turime žmonių, kurie prisistato televizijos komandomis. Jie atkreipė dėmesį į Drake'ą, moterį ir berniuką - Beną Blake'ą. Taip pat lieka SPECIAL ir visa kita SGG, ir žiūrėk, aš tuo tikiu, - jis lengvai bakstelėjo ekraną, palikdamas nepageidaujamas prakaito dėmes ir Dievas žino, ką dar, - tai SAS komanda.
  
  - Tu tiki... - pasakė Frėjus. "Ar bandote man pasakyti, kad dabar mūsų rankose yra įvairių rasių rasė? Ir mes nebeturime didžiausių išteklių". Jis atsiduso. "Ne tai, kad tai mums padėjo iki šiol."
  
  Milo su savo viršininku pasidalijo slapta šypsena. "Tu žinai, kad taip."
  
  "Taip. Tavo mergina. Ji yra mūsų didžiausias turtas ir jos laikas artėja. Na, tikėkimės, kad ji prisimins, kam praneša".
  
  "Tai labiau susiję su pinigais, kuriuos ji atsimins", - puikiai įžvalgiai pasakė Milo.
  
  Frėjaus akys nušvito ir jo akyse pasirodė niekšiškas žibėjimas. "Hm. Aš šito nepamiršiu".
  
  "Mes taip pat turime Beno Blake'o seserį. Matyt, laukinė katė.
  
  "Gerai. Nusiųskite ją į pilį. Greitai ten grįšime". Jis padarė pauzę. "Palauk... Palauk... Ta moteris yra su Dreiku. Kas ji?"
  
  Milo apžiūrėjo jo veidą ir gūžtelėjo pečiais. "Aš neturiu supratimo".
  
  "Na, sužinok!"
  
  Milo paskambino televizijos įgulai: "Panaudokite veido atpažinimo programinę įrangą Drake'o moteriai", - sumurmėjo jis.
  
  Po keturių tylos minučių jis gavo atsakymą. "Kennedy Moore'as", - sakė jis Frey. "Niujorko policininkas"
  
  "Taip. TAIP. Niekada nepamirštu ištvirkimo. Atsitrauk, Milo. Leisk man dirbti".
  
  Frey ieškojo "Google" pavadinimo ir sekė keletą nuorodų. Per mažiau nei dešimt minučių jis viską žinojo, jo šypsena tapo plati ir dar labiau iškrypusi. Puikios idėjos užuomazgos jo galvoje išaugo po brendimo.
  
  "Kennedy Moore'as, - negalėjo atsispirti paaiškindamas pėstininkui, - buvo vienas geriausių Niujorke. Šiuo metu ji yra priverstinėse atostogose. Ji sulaikė nešvarų policininką ir nusiuntė į kalėjimą. Jo nuteisimas paskatino kai kuriuos žmones, kuriuos jis padėjo nuteisti, paleisti, o tai susiję su nutrūkusia įrodymų grandine. Frėjus nutilo. "Kokia atsilikusi šalis įgyvendintų tokią sistemą, Milo?
  
  "JAV", - jo banditas žinojo, ko iš jo tikimasi.
  
  "Na, nuostabus advokatas užtikrino, kad būtų paleistas žmogus, vardu Thomasas Calebas, "pikčiausias serijinis žudikas Šiaurės Jungtinių Valstijų istorijoje", kaip čia sakoma. Mano mano. Tai skaniai šlykštu. Klausyk!
  
  "Kalebas atidaro savo aukai akis, naudodamas segtuką, kad per voką ir kaktą išsmeigia spaustukus, tada priverčia gyvus vabzdžius į jų gerklę, priversdamas juos kramtyti ir ryti, kol jie mirtinai užsprings." Frė išplėtusi akis pažvelgė į Milo. "Sakyčiau, kaip valgyti McDonald's.
  
  Milo nesišypsojo. "Jis yra nekaltų žmonių žudikas", - sakė jis. "Komedija nedera su žmogžudyste".
  
  Frė jam nusišypsojo. - Tu nužudei nekaltus, ar ne?
  
  "Tik dirbdamas savo darbą. Aš esu karys".
  
  "Hmm, tai puiki linija, tiesa? Nesvarbu. Grįžkime prie dabartinių darbų. Šis Kalebas po išlaisvinimo nužudė dar du nekaltus žmones. Sakyčiau, aiškus etikos doktrinos ir moralinių vertybių rinkinio rezultatas, ar ne, Milo? Bet kuriuo atveju šis Kalebas dingo.
  
  Milo galva trūktelėjo link nešiojamojo kompiuterio ekrano, link Kennedy Moore'o. "Dar du?"
  
  Dabar Frėjus nusijuokė. "Ha, cha. Tu ne toks kvailas, kad to nesuprastum, ar ne? Įsivaizduokite jos sielvartą. Įsivaizduokite jos agoniją!
  
  Milo susigaudė ir, nepaisydamas savęs, išdygo dantis kaip baltasis lokys, išdrasęs savo pirmąjį šios dienos laimikį.
  
  "Aš turiu planą". Frėjus iš džiaugsmo sukikeno. "O, velnias... Aš turiu planą".
  
  
  DVIDEŠIMT VIENAS
  
  
  
  NIUJORKAS
  
  
  Mobiliojoje būstinėje tvyrojo chaosas. Drake'as, Kennedy ir Benas nusekė paskui Thorsteną Dahlį ir įniršusį specialiųjų pajėgų vadą laiptais ir aplenkė šurmulį. Jie praėjo per du skyrius, kol sustojo santykinėje tyloje, kurią suteikė niša metalinės pastogės gale.
  
  "Gavome skambutį", - supykęs specialiųjų pajėgų vadas metė ginklą. "Sulaukėme prakeikto skambučio ir po penkiolikos minučių trys mano vyrai mirė! Kas per...?"
  
  "Tik trys?" - paklausė Dahlas. "Pralaimėjome šešis. Pagarba reikalauja skirti laiko..."
  
  "Po velnių pagarba", - įsiuto SWAT vaikinas. "Tu kėsinasi į mano teritoriją, tu anglas asile. Jūs esate blogi kaip prakeikti teroristai!
  
  Dreikas pakėlė ranką. "Tiesą sakant, aš esu angliškas asilas. Šis idiotas yra švedas.
  
  Amerikietis atrodė sutrikęs. Dreikas tvirčiau suspaudė Beno pečius. Jis pajuto, kaip vaikinas dreba. "Mes padėjome", - sakė jis specialiųjų pajėgų vaikinui. "Jie padėjo. Galėjo būti daug blogiau."
  
  Ir tada, kai likimas numušė ironišką plaktuką, pasigirdo šokiruojantis kulkų garsas, lyjantis į būstinę. Visi nukrito ant grindų. Į rytinę sieną atsimušė metalinis garsas. Dar nesibaigus šaudymui specialiųjų pajėgų vadas atsistojo. "Tai neperšaunama", - pasakė jis šiek tiek susigėdęs.
  
  - Mums reikia eiti, - Drake'as ieškojo Kenedžio, bet jos nerado.
  
  - Ugnies linijoje? sakė specialiųjų pajėgų vaikinas. "Kas po velnių tu?"
  
  "Man nerimą kelia ne kompanija ar kulkos", - sakė Drake'as. "Tai yra raketa varoma granata, kuri netrukus gali pasirodyti".
  
  Apdairumas padiktavo evakuaciją. Drake'as išėjo pačiu laiku, kad pamatytų juodai baltuosius, bėgančius rėkiančius ta kryptimi, iš kurios sklinda kulkos.
  
  Jis vėl apsižvalgė ir ieškojo Kenedžio, bet atrodė, kad ji dingo.
  
  Tada staiga tarp jų atsirado naujas veidas. Biuro viršininkas, sprendžiant iš trijų žvaigždučių skiriamųjų ženklų ir, lyg to būtų negana, stumtelėjo pro jį, buvo vyras, dėvintis retas policijos komisaro penkias žvaigždes. Drake'as iš karto suprato, kad tai buvo tas vaikinas, su kuriuo jie turėtų pasikalbėti. Policijos komisarai dalyvavo kovoje su terorizmu.
  
  Specialiųjų pajėgų vado radijas sušuko: "Viskas aišku. Čia ant stogo yra nuotoliniu būdu valdomas ginklas. Tai raudonoji silkė".
  
  "Niekšūnai!" Drake'as manė, kad kanadiečiai ir vokiečiai su savo kaliniais juda vis toliau.
  
  Thorsten Dahl kreipėsi į naujoką. "Jūs tikrai turėtumėte pasikalbėti su mano valstybės ministru".
  
  "Darbas atliktas", - sakė komisaras. "Tu dingsi iš čia".
  
  - Ne, palauk, - pradėjo Dreikas, fiziškai suvaržydamas Beną nuo veržimosi į priekį. "Jūs nesuprantate...."
  
  - Ne, ne, - pro sukąstus dantis pasakė komisaras. "Nežinau. Ir aš turiu galvoje, kad tu išvyksti iš čia ir vyksi į Vašingtoną, DC. Kapitolijaus kalnas nori gabalo iš jūsų, vaikinai, ir tikiuosi, kad jie paims jį dideliais gabalais. "
  
  
  * * *
  
  
  Skrydis truko devyniasdešimt minučių. Drake'as nerimavo dėl paslaptingo Kenedžio dingimo, kol ji vėl pasirodė tuo metu, kai lėktuvas turėjo pakilti.
  
  Ji atbėgo praėjimu, nekvėpavusi.
  
  - Maniau, kad praradome tave, - pasakė Drake'as. Jis pajuto didžiulį palengvėjimą, bet stengėsi tai išlaikyti lengvabūdiškai.
  
  Kennedy neatsakė. Vietoj to ji atsisėdo ant sėdynės prie lango, toliau nuo pokalbio. Drake'as atsistojo norėdamas ištirti, bet sustojo, kai ji atsitraukė nuo jo, jos veidas buvo baltas kaip alebastras.
  
  Kur ji buvo ir kas ten atsitiko?
  
  Skrydžio metu nebuvo leidžiama skambinti ar rašyti el. Nėra televizoriaus. Jie skrido tylėdami; keli sargybiniai juos stebėjo nesikišdami.
  
  Drake'as galėjo leisti jam tekėti virš savęs. SAS mokymai reikalavo laukimo valandų, dienų ir mėnesių. Dėl paruošimo. Stebėjimui. Jam valanda galėtų praskrieti per milisekundę. Vienu metu jiems buvo pasiūlyta alkoholio šiuose mažuose plastikiniuose buteliuose ir Drake'as dvejojo ilgiau nei akimirką.
  
  Viskis kibirkščiavo, gintarinis nelaimės amuletas, jo pasirinktas ginklas paskutinį kartą, kai viskas buvo sunku - kai Alison išėjo. Jis prisiminė skausmą, neviltį, bet vis dėlto jo žvilgsnis užsuko į jį.
  
  "Ne čia, ačiū." Benas buvo pakankamai budrus, kad išsiųstų savo meilužę. "Mes esame Mountain Dew vaikinai. Atnešk".
  
  Benas netgi bandė išvesti Drake'ą iš šios būsenos, apsimesdamas geiku. Jis pasilenkė į praėjimą ir stebėjo, kaip vedėja linguodama grįžta į savo vietą. "Kalbant apie mūsų brolių amerikiečių žargoną, būčiau į tai patekęs!
  
  Jo veidas paraudo, kai šeimininkė nustebusi atsigręžė į jį. Po sekundės ji pasakė: "Čia ne Hooters oras, mažute".
  
  Benas vėl susmuko į kėdę. "Šūdas".
  
  Dreikas papurtė galvą. "Tavo sveikata, bičiuli. Tavo nuolatinis pažeminimas yra laimingas priminimas, kad aš niekada nebuvau tavo amžiaus.
  
  "Nesąmonė".
  
  "Rimtai - ačiū".
  
  "Nesijaudink".
  
  "Ir Karin - jai viskas bus gerai. Aš pažadu."
  
  - Kaip tu gali tai pažadėti, Matt?
  
  Dreikas nutilo. Buvo išreikštas jo įgimtas įsipareigojimas padėti tiems, kuriems jos reikia, o ne aiškus kareivio sprendimas.
  
  "Jie jos dar nepakenks", - sakė jis. "Ir labai greitai turėsime daugiau pagalbos, nei galite įsivaizduoti.
  
  - Iš kur tu žinai, kad jos nepakenks?
  
  Dreikas atsiduso. "Gerai, gerai, tai pagrįstas spėjimas. Jei jie būtų norėję jos mirties, jie būtų ją iškart nužudę, tiesa? Jokio lepinimo. Bet jie to nepadarė. Taigi..."
  
  - Taip?
  
  "Vokiečiams jos kažkam reikia. Jie išlaikys ją gyvą". Drake'as žinojo, kad jie gali nuvesti ją į atskirą tardymą ar dar įprastesnį - į diktatorių panašų viršininką, mėgstantį dominuoti kiekviename įvykyje. Bėgant metams Drake'as įsimylėjo tokio tipo tironus. Jų autoritarizmas visada suteikdavo geriems vaikinams antrą šansą.
  
  Benas priverstinai nusišypsojo. Drake'as pajuto, kad lėktuvas pradeda leistis, ir ėmė savo galvoje peržiūrėti faktus. Kai jo maža komanda subyrėjo, jis turėjo dar labiau juos apsaugoti.
  
  
  * * *
  
  
  Per dvi minutes išlipę iš lėktuvo, Drake'as, Benas, Kennedy ir Dahlas buvo įvesti pro kelias duris, tyliu eskalatoriumi, į pliušinį koridorių, išklotą storomis mėlynomis plokštėmis, ir galiausiai pro sunkias duris, kurias Drake'as pastebėjo apgalvotai užrakintas. juos.
  
  Jie atsidūrė pirmos klasės, pirmos klasės hole, tuščiame, išskyrus save ir aštuonis kitus: penkis ginkluotus sargybinius ir tris kostiumus - dvi moteris ir vyresnį vyrą.
  
  Vyras žengė į priekį. - Džonatanas Geitsas, - tyliai pasakė jis. "gynybos ministras".
  
  Drake'as staiga pajuto paniką. Dieve, šis vyrukas buvo megagalingas, gal penktas ar šeštas eilėje į prezidento postą. Jis atsiduso ir žengė į priekį, pastebėdamas sargybinių judesius, tada išskėtė rankas.
  
  "Čia yra visi draugai", - sakė jis. - Bent jau... aš taip manau.
  
  "Aš tikiu, kad tu teisus." Gynybos ministras žengė į priekį ir ištiesė ranką. "Kad sutaupyčiau laiko, jau buvau informuotas. Jungtinės Valstijos nori ir gali padėti. Esu čia tam, kad... palengvinčiau... šią pagalbą.
  
  Viena iš moterų pasiūlė visiems atsigerti. Ji turėjo juodus plaukus, skvarbų žvilgsnį ir buvo įpusėjusi penktą dešimtį, su pakankamai storomis nerimo linijomis, kad paslėptų valstybės paslaptis, ir nekreipdavo dėmesio į sargybinius, bylojančius apie jos diskomfortą.
  
  Gėrimai ledą šiek tiek ištirpdė. Drake'as ir Benas liko šalia Geitso, gurkšnodami dietinius gėrimus. Kennedy nuėjo prie lango, sukdama vyną ir žiūrėdama į riedančius lėktuvus, regis, paskendusi mintyse. Thorstenas Dahlas kartu su Evian įsmuko į patogią kėdę, jo kūno kalba pasirinkta nekelianti grėsmės.
  
  - Mano sesuo, - kalbėjo Benas. - Ar galite jai padėti?
  
  "CŽV susisiekė su Interpolu, bet kol kas neturime jokių žinių apie vokiečius. Po akimirkos, pastebėjęs Beno sielvartą ir pastangas, kurių prireikė jam pasiekti Kongreso narį, sekretorius pridūrė: "Stengiamės, sūnau. Mes juos rasime".
  
  "Mano tėvai dar nežino". Benas nevalingai pažvelgė į savo mobilųjį telefoną. "Bet tai neužtruks ilgai..."
  
  Dabar į priekį žengė kita moteris - linksma, pasitikinti savimi, daug jaunesnė asmenybė, visais atžvilgiais primenanti būsimą buvusią valstybės sekretorę, tikra plėšrūnė arba, kaip pasakojo pats Drake'as, politinė Alicia Miles versija.
  
  "Mano šalis yra nereali, pone Dahlai, pone Drake'ai. Žinome, kad šiuo klausimu labai atsiliekame, ir žinome, koks yra statymas. Jūsų SAS komandai buvo leista veikti. SGG taip pat. Mes turime "Delta" komandą, pasiruošusią padėti. Tik susumuokite skaičius..." Ji mostelėjo pirštais. "Koordinatės".
  
  - O profesorius Parnevikas? Dahlas kalbėjo pirmą kartą. - Kokios naujienos apie kanadiečius?
  
  - Išduodami orderiai, - kiek kietai pasakė sekretorė. "Tai diplomatinė situacija...
  
  - Ne! - sušuko Dreikas, o paskui iškvėpė norėdamas nusiraminti. "Ne sere. Tai neteisingas požiūris. Šis dalykas prasidėjo... ką?... prieš tris dienas? Laikas čia yra viskas, ypač dabar. Artimiausiomis dienomis, - sakė jis, - mes laimime arba pralaimime.
  
  Sekretorius Geitsas nustebęs pažvelgė į jį. "Girdžiu, kad tu vis dar turi savyje kareivį, Dreikai. Bet ne dėl šios reakcijos".
  
  - Kai tinka, pereinu tarp kareivių ir civilių, - gūžtelėjo pečiais Dreikas. "Buvusio kario pranašumai".
  
  "Taip. Na, jei dėl to pasijusite geriau, orderiai nepadės. Colby Taylor dingo iš savo dvaro Kanadoje kartu su dauguma savo darbuotojų. Spėju, kad jis tai planavo ilgą laiką ir perėjo prie kai kurių iš anksto susitartų nenumatytų atvejų. Iš esmės - jis atsiskyrė nuo tinklo.
  
  Dreikas užmerkė akis. "Gerų naujienų?"
  
  Kalbėjo jauna moteris. "Na, mes siūlome jums visus Kongreso bibliotekos išteklius, kad padėtume atlikti tyrimus. Jos akys spindėjo. "Didžiausia biblioteka pasaulyje. Trisdešimt du milijonai knygų. Reti atspaudai. Ir Pasaulio skaitmeninė biblioteka.
  
  Benas pažvelgė į ją taip, lyg ji ką tik būtų sutikusi dalyvauti princesės Lėjos cosplay konkurse. "Visi ištekliai? Taigi - teoriškai - galėtumėte išsiaiškinti, kuris vokietis yra apsėstas skandinavų mitologijos? Galite rasti tekstų apie Odiną ir šį dievų kapą. Daiktai, kurių nėra internete?
  
  "Galite tik vienu mygtuko paspaudimu", - sakė moteris. "Ir, jei to nepavyks, turime keletą labai senų bibliotekininkų.
  
  Beno akys nušvito viltimi, kai jis pažvelgė į Metą. "Nuvesk mus ten".
  
  
  * * *
  
  
  Kongreso biblioteka jiems buvo atvira labai ankstyvą sekmadienio rytą. Įjungtos šviesos, dėmesingi darbuotojai, didžiausia pasaulyje biblioteka tikrai padarė įspūdį. Iš pradžių vietos architektūra ir pojūtis Drake'ui priminė muziejų, tačiau žiūrėdamas į knygų spintų eiles ir apskritus skaitymo balkonus jis netrukus pajuto pagarbią senovinių žinių atmosferą, o nuotaika pasikeitė, kad atitiktų jį supančią aplinką.
  
  Kol Drake'as kurį laiką klaidžiojo koridoriais, Benas negaišo laiko nerdamas į tyrimus. Jis įsliūkino į balkoną, susikrovė nešiojamąjį kompiuterį ir išsiuntė Švedijos specialiųjų pajėgų vadą ieškoti kavos ir sausainių.
  
  - Puiki vieta, - pasakė Drake'as, sukdamas ratą. "Manau, kad Nicolasas Cage'as gali išeiti bet kurią minutę.
  
  Benas suspaudė nosies tiltelį. "Nežinau, nuo ko pradėti", - prisipažino jis. "Mano galva yra tvartas, bičiuli".
  
  Torstenas Dahlas bakstelėjo į balkoną juosiančius turėklus. "Pradėk nuo to, ką žinai", - pasakė jis studijuotu Oksfordo tonu. "Pradėkite nuo legendos".
  
  "Teisingai. Na, mes žinome šį eilėraštį. Beveik sakoma, kad tas, kuris išniekins dievų kapą, sukels pragaro ugnį į Žemę. Ir tai yra ugnis, tiesiogine to žodžio prasme. Mūsų planeta sudegs. Taip pat žinome, kad ši legenda turi unikalių istorinių paralelių su kitomis susijusiomis legendomis, parašytomis apie kitus dievus.
  
  "Ko mes nežinome, - pasakė Dahlas, - kodėl? Arba kaip?"
  
  - Gaisras, - aštriai pasakė Dreikas. "Vaikinas ką tik tai pasakė".
  
  Benas užsimerkė. Dahlas griežtai šypsodamasis atsisuko į Dreiką. "Tai vadinama smegenų šturmu", - sakė jis. "Faktų analizė dažnai padeda atskleisti tiesą. Turėjau omenyje, kaip įvyksta katastrofa. Prašau arba padėk, arba išeik".
  
  Dreikas siurbčiojo kavą ir tylėjo. Abu šie vaikinai prarado žmones ir nusipelnė vietos. Jis priėjo prie turėklų ir atsigręžė, akimis bėgdamas po apvalų kambarį, pastebėdamas personalo ir amerikiečių agentų pozicijas. Kenedis sėdėjo dviem aukštais žemiau ir įnirtingai bakstelėjo į nešiojamąjį kompiuterį, izoliuotą nuo savo... kas?, pagalvojo Dreikas. Kaltė? Baimė? Depresija? Jis viską apie tai žinojo ir nesiruošė pradėti pamokslauti.
  
  "Legenda, - pasakė Benas, - rodo, kad vieną kartą išniekinus Odino kapą, prasidės ugnies upių tekėjimas. Sakyčiau, tai žinoti taip pat svarbu, kaip ir bet ką kitą čia.
  
  Drake'as susiraukė, kai iškilo jo naujausi prisiminimai. Ugnies upės?Jis tai matė.
  
  Bet kur?
  
  - Kodėl taip pasakei? jis paklausė. "Ugnies upės?"
  
  "Nežinau. Galbūt todėl, kad pavargau sakyti "pragaro ugnis veržiasi" ir "pabaiga arti". Jaučiuosi kaip Holivudo filmo anonse.
  
  "Taigi jūs ėjote paskui ugnies upes?" Dahlas pakėlė antakį. - Kaip lava?
  
  - Ne, palauk, - Dreikas spragtelėjo pirštais. "Taip! Supervulkanas! Islandijoje, tiesa? Jis pažvelgė į švedą, norėdamas patvirtinimo.
  
  "Žiūrėk, vien todėl, kad esu skandinavas, dar nereiškia, kad esu"
  
  "Taip". Tuo metu gynybos sekretoriaus jaunesnysis padėjėjas materializavosi už netoliese esančios knygų spintos. "Pietryčių Islandijos pusėje. Visas pasaulis apie tai žino. Perskaičius naują vyriausybės tyrimą, manau, kad tai yra septintasis supervulkanas.
  
  "Žymiausias yra Jeloustouno parke", - sakė Benas.
  
  "Bet ar Supervulkanas kelia tokią grėsmę?" - paklausė Dreikas. "O gal tai dar vienas Holivudo mitas?
  
  Ir Benas, ir sekretoriaus padėjėja linktelėjo. "Sąvoka "rūšių išnykimas" šiame kontekste nėra perteklinė", - sakė padėjėjas. "Tyrimai rodo, kad du ankstesni supervulkano išsiveržimai sutampa su dviem didžiausiais masinio išnykimo įvykiais, kada nors įvykusiais mūsų planetoje. Antra, žinoma, yra dinozaurai.
  
  - Kiek tai sutapimas? - paklausė Dreikas.
  
  "Taip arti, kad jei tai nutiktų vieną kartą, nustebtumėte. Bet du kartus? Tegul..."
  
  "Šūdas".
  
  Benas pakėlė rankas į orą. "Žiūrėk, mes čia nuklydome. Mums reikia prikrauti Odiną šūdų. Ekrane jis paryškino keletą pavadinimų. "Tai, tai ir oho, tikrai tai. Voluspa - kur Odinas pasakoja apie savo susitikimus su Regėju.
  
  "Apsilankymai?" Drake'as sušuko grimasą. - Vikingų pornografija, ar ne?
  
  Padėjėjas pasilenkė prie Beno ir paspaudė kelis mygtukus, įvedė slaptažodį ir įvedė eilutę. Jos kelnių kostiumas buvo Kennedy kostiumo priešingybė, skoningai sukurtas norint pabrėžti figūrą, o ne ją paslėpti. Beno akys išsiplėtė, jo problemos trumpam užsimiršo.
  
  Drake'as ištarė: "Iššvaistytas talentas".
  
  Benas padavė jam vidurinį pirštą, kai padėjėjas atsistojo. Laimei, ji jo nematė. "Jie bus jums atvežti per penkias minutes", - sakė ji.
  
  "Ačiū, panele". Dreikas dvejojo. "Atsiprašau, aš nežinau tavo vardo".
  
  "Vadink mane Heidenu", - pasakė ji.
  
  Po kelių minučių knygos buvo padėtos šalia Beno, ir jis iš karto išsirinko tą, kuri vadinosi Voluspa. Jis vartė puslapius kaip apsėstas žmogus; kaip krauju kvepiantis gyvūnas. Dahlas pasirinko kitą tomą, Drake'as - trečią. Heidenas sėdėjo šalia Beno ir kartu su juo studijavo tekstą.
  
  Ir tada Benas sušuko "Eureka! Aš turiu!" Trūkstama nuoroda. Tai Heidi! Po velnių Heidi! Šioje knygoje, cituoju, seka "mėgstamiausios Odino regėtojos Heidi kelionės".
  
  - Kaip vaikiškoje knygoje? Dahlas akivaizdžiai prisiminė savo mokyklos laikus.
  
  Drake'as tiesiog atrodė sutrikęs. "A? Aš labiau esu Heidi Klum tipo vaikinas.
  
  "Taip, vaikiška knyga! Manau, kad legenda apie Heidi ir jos kelionių istorija bėgant metams turėjo išsivystyti iš skandinavų sagos į skandinavišką mitą, o tada rašytojas iš Šveicarijos nusprendė panaudoti pasaką kaip vaikų knygos pagrindą.
  
  "Na, o kas ten sakoma?" Dreikas pajuto, kad jo širdis plaka greičiau.
  
  Benas sekundę perskaitė. - O, tai daug ką pasako, - skubiai tęsė jis. "Tai velniškai gerai viską pasako".
  
  
  DVIDEŠIMT DU
  
  
  
  VAŠINGTONAS
  
  
  Kennedy Moore'as sėdėjo spoksodamas į savo kompiuterio ekraną, nieko nematydamas ir galvodamas apie tai, kaip gyvybę šlifuojant po nykščiu, tai iš esmės yra tik teniso kamuoliukas, kuriuo manipuliuoja meistras. Nedidelis posūkis atgal pakeitė jūsų likimą, netikėtas posūkis nukreipė jus į savęs naikinimo spiralę, o po kelių dienų greito veiksmo sugrįžote į žaidimą.
  
  Ji jautėsi energinga pakeliui į Niujorką, dar geriau po muziejaus beprotybės. Ji buvo patenkinta savimi ir gal net šiek tiek patenkinta Mattu Drake'u.
  
  Kaip iškrypėliška, pasakė ji sau. Bet ar tada kas nors nesakė, kad iš didelių sunkumų kyla didžiulė pažanga? Kažkas panašaus.
  
  Tada profesorius buvo pagrobtas. Beno Blake'o sesuo buvo pagrobta. Ir Kennedy ryžtingai žengė link šios mobiliosios būstinės, galva tiesiai ir vėl visiškai panirusi į žaidimą, jos mintys sutelktos į painiavos įprasminimą.
  
  Tada, kai ji pradėjo lipti laiptais, Lipkindas išlindo iš minios ir staigiai ją sustabdė.
  
  - Kapitonas?
  
  "Sveikas Moore. Mums reikia pasikalbėti ".
  
  - Įeik į vidų, - pamojo Kenedis link būstinės, - galėtume pasinaudoti jūsų pagalba.
  
  "Ai, ai. Nr. Tai ne dėl muziejaus, Moore. Kreiseris yra ta kryptimi.
  
  Jis judėjo per minią, jo įtempta nugara dabar žiūri į ją kaip į tylų kaltinimą. Kennedy turėjo paskubėti pasivyti.
  
  - Kas... kas atsitiko, kapitone?
  
  "Patekti."
  
  Kreiseris buvo tuščias, išskyrus juos du. Gatvės triukšmas prislopo, pasaulį sukrėtę įvykiai lauke dabar yra užrakinti toliau nei vakarėliuose dalyvaujančio socialinio veikėjo dorybė.
  
  Kennedy pusiau atsisuko savo sėdynėje ir atsigręžė į Lipkindą. "Nesakyk man... prašau, nesakyk..." Gumbelis gerklėje privertė Lipkindą prarasti griežtą veido išraišką ir išpasakoti jai viską, kol žodžiai neišėjo iš jo lūpų.
  
  Bet jie krito, ir kiekvienas žodis buvo nuodų lašas jos jau pajuodusioje sieloje.
  
  "Kalebas vėl smogė. Vėlavome mėnesį - tada vakar po pietų sulaukėme skambučio. Mergina... ahh... mergina iš Nevados, - jo balsas tapo užkimęs. "Nauja mieste. Studentas."
  
  "Ne. Prašau..."
  
  "Norėjau, kad žinotum dabar, prieš išgirsdamas žiurkių šūdą".
  
  "Ne".
  
  - Atsiprašau, Moore.
  
  "Noriu sugrįžti. Leisk man grįžti, Lipkindai. Įleisk mane. "
  
  "Aš atsiprašau".
  
  "Aš galiu tau padėti. Tai mano darbas. Mano gyvenimas."
  
  Lipkindas prikando apatinę lūpą - tai tikras streso ženklas. "Dar ne. Net jei norėčiau, valdžia nepritartų. Tu tai žinai."
  
  "Ar turėčiau? Nuo kada galiu žinoti politikų mintis? Visi politikoje yra niekšai, Lipkindai, ir nuo kada jie pradėjo elgtis teisingai? "
  
  "Tu mane pagavo", - Lipkindo urzgimas išdavė jo širdį. "Bet įsakymai, kaip sakoma, yra įsakymai. Ir manasis nebuvo pakeistas.
  
  "Lipkindai, tai... mane žlugdo".
  
  Jis sausai nurijo. "Duok tam laiko. Ar tu sugrįši".
  
  "Man rūpi ne aš, po velnių! Tai jo sušiktos aukos! Jų šeimos!"
  
  "Aš taip pat manau, Moore. Pasitikėk manimi."
  
  Po akimirkos ji paklausė: "Kur? Tai buvo viskas, ką ji galėjo padaryti, viskas, ko ji galėjo prašyti, viskas, apie ką galėjo galvoti.
  
  "Moore'as. Čia jums nereikės mokėti jokios atgailos. Ne tu kaltas, kad ši psichozė yra sušiktas psichozė.
  
  - Kur? - Aš paklausiau.
  
  Lipkindas žinojo, ko jai reikia, ir pasakė jai vietą.
  
  
  * * *
  
  
  Atvira statybvietė. Trys kvartalai į pietus nuo Ground Zero. Kūrėjas vadinamas Silke Holdings.
  
  Kennedy nusikaltimo vietą rado per dvidešimt minučių, ketvirtame atviro pastato aukšte pastebėjo plazdančią juostą ir išsiuntė taksi. Ji stovėjo priešais pastatą ir žvelgė į viršų bedvasėmis akimis. Vieta buvo apleista - vis dar aktyvi nusikaltimo vieta, tačiau buvo vėlus šeštadienis ir incidentas įvyko daugiau nei prieš 24 valandas.
  
  Kennedy spyrė nuolaužas, tada išėjo į statybvietę. Ji užlipo atvirais betoniniais laiptais pastato šonu į ketvirtą aukštą ir užlipo ant betoninės plokštės.
  
  Stiprus vėjas tempė jos palaidą palaidinę. Jei jos plaukai nebūtų buvę sušukuoti stipria juostele, jie būtų slinkę kaip apsėsti. Prieš ją atsivėrė trys Niujorko vaizdai, dėl kurių ji apsvaigė - tokią būklę ji sirgo visą gyvenimą, bet, kaip bebūtų keista, prisiminė tik dabar.
  
  Ir vis dėlto ji įkopė į Yggdrasil, Pasaulio medį.
  
  Tada nėra galvos svaigimo.
  
  Tai jai priminė Odino bylą ir ypač Mattą Drake'ą. Ji norėjo grįžti prie šio, pas jį, bet nebuvo tikra, ar turi drąsos.
  
  Ji veržėsi per dulkėtą plokštę, vengdama griuvėsių krūvų ir rangovų įrankių. Vėjas tempė jos rankoves ir kelnes, todėl jos išsipūtė dėl medžiagos pertekliaus. Ji sustojo netoli nuo tos vietos, kur Lipkindas apibūdino kūno vietą. Priešingai nei populiari televizija, kūnai nežymimi kreida - jie nufotografuojami, tuomet iš įvairių fiksuotų taškų išmatuojama tiksli jų vieta.
  
  Šiaip ar taip, jai tiesiog reikėjo ten būti. Pasilenkite, kriskite ant kelių, užmerkite akis ir melskitės.
  
  Ir viskas skubėjo atgal. Kaip velnias, nukritęs iš dangaus. Kaip arkangelo kūryba, jos galvoje šmėstelėjo viskas. Tą akimirką, kai ji pamatė Chucką Walkerį kišantį toną nešvarių pinigų. Jo kaltę pareiškiančio teisėjo kumštelio garsas. Negyvas žvilgsnis iš jos bendradarbių, nepadorūs piešiniai, kurie pradėjo matytis ant jos spintelės, pritvirtintos prie jos automobilio kapoto, pritvirtintos prie jos buto durų.
  
  Laiškas, kurį ji gavo iš serijinio žudiko, kuriame jis padėkojo už visą jos pagalbą.
  
  Jai reikėjo atgailauti dėl kitos žmogžudystės, kurią ji padėjo įvykdyti Tomui Kalebui.
  
  Jai reikėjo prašyti mirusiųjų atleidimo ir gedulo.
  
  
  DVIDEŠIMT TRYS
  
  
  
  VAŠINGTONAS
  
  
  "Šis dalykas yra labiau atskleidžiantis nei Britney", - sulaikė susijaudinimą Benas. "Čia sakoma: "Kol jis yra ant Pasaulio medžio, Volva atskleidžia Odinui, kad žino daug jo paslapčių. Kad jis paaukojo save Yggdrasil, siekdamas žinių. Kad jis pasninkavo devynias dienas ir devynias naktis tuo pačiu tikslu. Ji jam sako, kad žino, kur paslėptos jo akys ir kaip jis jas atidavė mainais už dar daugiau žinių.
  
  - Išmintingasis, - pertraukė Dahlas. Parnevikas sakė, kad jis visada buvo laikomas išmintingiausiu iš visų dievų.
  
  Drake'as sumurmėjo: "Niekada nėra protinga atskleisti savo paslaptis moteriai".
  
  Benas nusuko į jį akis. "Odinas pasninkavo ant Pasaulio medžio devynias dienas ir devynias naktis, ietimi persmeigęs jo šoną, kaip Kristus ant kryžiaus. Heidi sako, kad savo kliedesyje Odinas pasakė jai, kur paslėpti jo palydovai. O kur buvo paslėptas jo skydas? Ir kad jo ietis liktų ten. Ir kad jis norėjo, kad ji išblaškytų jo palydovus - jo dalis - ir įdėtų jo kūną į kapą.
  
  Benas išsiplėtę akimis nusišypsojo Drekui. "Galbūt nebaigiau legendinio klitorio paieškos, mano drauge, bet mano darbas čia baigtas".
  
  Tada Benas prisiminė, kur jis buvo, ir šalia jo stovėjusią moterį. Jis sugriebė už nosies tiltelio. "Velnias ir nesąmonė".
  
  Dahlas nemirktelėjo nė akies. "Kiek žinau - ir tai pasakytina tik apie tai, ko varginau klausytis per Parneviko paskaitą - Volvai, kaip ir Egipto faraonai, visada buvo laidojami turtingiausiuose kapuose, šalia kurių buvo daug vertingų daiktų. Arkliai, vežimai, dovanos iš tolimų kraštų".
  
  Atrodė, kad Haydenas slėpė šypseną. "Jei logiškai sektume visą jūsų istoriją, pone Bleikai, tai manau, kad Heidi kelionės iš tikrųjų yra paaiškinimas, kur buvo išbarstyti arba paslėpti Odino gabalai.
  
  "Paskambink man... Benui. Taip, Benai. Ir taip, tu teisus. Būtinai."
  
  Drake'as padėjo savo draugui išlipti. "Dabar tai nėra svarbu. Visi gabalai buvo rasti, išskyrus Valkirijas ir... - jis nutilo.
  
  - Akys, - tarė Benas įtemptai šypsodamasis. "Jei mums pavyks rasti akis, galime tai sustabdyti ir papirkti Karin derybų žetonų".
  
  Drake'as, Dahlas ir Haydenas tylėjo. Dreikas pagaliau pasakė: "Valkirijos taip pat turi būti kažkur lauke, Blakey. Ar galite sužinoti, kur jie buvo rasti? Turi būti koks nors senas laikraščio pranešimas ar kažkas panašaus.
  
  "Heidi sugalvojo Ragnaroko legendą", - vis dar mąstė Benas, pasinėręs į savo tyrimus. "Odinas turėjo ją išmokyti prieš mirtį Ragnaroke".
  
  Drake'as linktelėjo galvą ir nusiuntė Dahlą bei Heideną į šalį. "Valkirijos", - pasakė jis jiems. "Ar pamenate visišką informacijos stoką ir dėl to galimą nusikalstamą aspektą? Ar yra tikimybė, kad Interpolas susijungs su CŽV ir suteiks jam galimybę?
  
  "Aš eisiu tai dabar įgalioti", - sakė Haydenas. "Ir aš tęsiu tyrimą, kurį mūsų IT specialistai atliko prieš vokiečius. Kaip beveik sako tavo mielas draugas - elektroniniai pėdsakai turėtų mus nuvesti pas juos.
  
  "Mielas?" Dreikas jai nusišypsojo. "Jis yra daugiau nei tai. Pasinerkite į fotografiją. Vokalistas grupėje. Šeimos žmogus ir... - gūžtelėjo pečiais, - taip... mano draugas.
  
  Ji pasilenkė arčiau ir pasakė: "Jis gali bet kada nufotografuoti mano nuotrauką", tada lengvai nusijuokė ir nuėjo. Dreikas nusekė paskui ją ir suglumęs, ir maloniai nustebęs. Jis buvo neteisus dėl jos. Dieve, ją skaityti buvo sunkiau nei Kenedį.
  
  Drake'as didžiavosi savo gebėjimu skaityti žmones. Ar jis paslydo? Ar jo valstybės tarnybos metai padarė jį švelnų?
  
  Į ausį pasigirdo balsas, privertęs šokinėti širdį. "Kas čia?" - Aš paklausiau.
  
  Kennedy!
  
  - Šūdas! Jis pašoko ir bandė užmaskuoti savo mažą šuolį ore kaip įprastą galūnių ištempimą.
  
  Niujorko policininkas perskaitė ją kaip knygą. "Girdėjau, kad SAS niekada nebuvo patekęs į pasalą priešo teritorijoje. Manau, tu niekada nebuvai šios komandos narys, ar ne?
  
  "Kas yra kas?" - nerūpestingai paklausė Benas, atsakydamas į jos klausimą.
  
  "Tai?" Kenedis pasilenkė į priekį ir bakstelėjo į monitoriaus šoną, rodydamas į mažą piktogramą, paslėptą tarp rankraščio simbolių.
  
  Benas susiraukė. "Nežinau. Atrodo kaip piktograma paveikslėlyje.
  
  Kai Kennedy atsitiesė, jos plaukai išsilaisvino nuo raiščių ir nukrito ant pečių. Drake'as stebėjo, kaip jie nusileido į mažą jo nugarą.
  
  "Oho. Tai per daug plaukų".
  
  "Tu gali tai padaryti, keistuolis".
  
  Benas du kartus spustelėjo vaizdo piktogramą. Ekranas virto tekstu, o jo paryškintas pavadinimas patraukė jūsų dėmesį. Odinas ir regėtojas, išsirikiavo per Ragnaroką. O po ja yra kelios senos aiškinamojo teksto eilutės.
  
  Manoma, kad šis paveikslas, nupieštas Lorenzo Bacche 1795 m. ir konfiskuotas iš privačios Johno Dillingerio kolekcijos 1934 m., yra paremtas senesniu atvaizdu ir vaizduoja norvegų dievo Odino bendražygius, sutvarkytus specialia tvarka Odino mirties vietoje. - mitinis Ragnaroko mūšio laukas. Jo mylimas Seer žiūri į tai ir verkia.
  
  Netaręs nė žodžio, Benas dar kartą paspaudė ir vaizdas pasirodė prieš juos.
  
  - Dieve mano! - sumurmėjo Benas. "Puikus darbas."
  
  Kennedy pasakė: "Tai planas... kaip sutvarkyti gabalus".
  
  
  DVIDEŠIMT KETURI
  
  
  
  VAŠINGTONAS
  
  
  "Padarykime keletą kopijų". Nuolat atsargus Drake'as padarė keletą greitų nuotraukų su savo telefonu. Benas išmokė jį visada turėti po ranka gerą, veikiantį fotoaparatą, ir tai buvo netikėtas pinigų praradimas. "Dabar mums tereikia Valkyrų, akių ir Ragnaroko žemėlapio. Jis staiga sustojo, persmelktas atminties šukės.
  
  Benas paklausė: "Ką?
  
  "Nesu tikras. Kvailas. Atmintis. Galbūt kažkas, ką matėme per pastarąsias kelias dienas, bet matėme tiek daug, kad negaliu susiaurinti.
  
  Dahlas pasakė: "Na, Drake. Galbūt tu buvai teisus. Galbūt šiuolaikinis Dillingeris turi savo įdomią privačią kolekciją.
  
  "Pažiūrėk čia", - toliau skaitė Benas. "Čia sakoma, kad šis paveikslas yra unikalus, tai buvo suvokta tik septintojo dešimtmečio pradžioje, po to jis buvo įtrauktas į skandinavų mitologijos parodą ir išsiųstas į trumpą pasaulinį turą. Po to ir dėl blėstančio susidomėjimo paveikslas buvo uždarytas muziejaus saugykloje ir... na, pamirštas. Iki šios dienos".
  
  "Gerai padirbėjome, su savimi atsivežėme policininką". Drake'as bandė pakelti Kennedy savigarbą, vis dar nežinodamas, kur jos galva po Niujorko.
  
  Kennedy pradėjo susirišti plaukus, tada dvejojo. Po akimirkos ji susikišo rankas į kišenes, tarsi norėdama jas sugauti. Dreikas paglostė jai per petį. "Taigi, kaip pasiimtum šį paveikslą ir atneštum jį čia. Ten gali būti kažkas, ko nematome nuotraukoje. Mano senas bičiulis Dahlas ir aš ketiname patikrinti šešėlinę meno kolekcionavimo pusę. Papurtykite kai kuriuos medžius. Jis stabtelėjo, šypsodamasis. "Daugiau medžių".
  
  Kenedis sumurmėjo prieš išeidamas.
  
  Dahlas žiūrėjo į jį susiaurėjusiomis akimis. "Taigi. Nuo ko turėtume pradėti?
  
  "Pradėsime nuo Valkirijų", - pasakė Drake'as. "Kai mūsų draugiškas vaikinas pasakys, kur ir kada jie buvo rasti, galėsime pabandyti juos susekti.
  
  - Detektyvinis darbas? - paklausė Dahlas. - Bet jūs ką tik išsiuntėte mūsų geriausią detektyvą.
  
  "Šiuo metu jai reikia blaškytis fiziškai, o ne protiškai. Ji gana skurdi".
  
  kalbėjo Benas. "Geras spėjimas, Matt. Vikingų regėtojo Volvos kape 1945 m. Švedijoje Valkirijos buvo aptiktos tarp kitų didelių lobių.
  
  - Heidi kapas? Drake'as pasinaudojo proga.
  
  "Tai turėjo būti. Velniškai geras būdas paslėpti vieną iš gabalų. Paprašykite savo parankinių palaidoti jį kartu su jumis, kai mirsite.
  
  "Perkelkite šį straipsnį į kitą kompiuterį". Drake'as ir Dahlas sėdėjo vienas šalia kito ir atrodė nepatogiai.
  
  Drake'as žinojo, kad laikrodis vis dar tiksi. Dėl Karin. Parnevikui. Savo priešams ir visam pasauliui. Jis įnirtingai daužė mašiną, naršydamas muziejaus archyvus ir bandydamas išsiaiškinti, kada Valkyrijos dingo iš inventoriaus.
  
  "Ar įtariate, kad kažkas dirba iš vidaus? Dahlas iškart suprato, kur eina.
  
  "Geriausias spėjimas yra per mažai apmokamas muziejaus apsaugininkas arba įstrigęs kuratorius... kažkas panašaus. Jie būtų palaukę, kol Valkyrijos galbūt bus pažemintos į saugyklą, ir tada tyliai juos išsiuntė. Niekas to nesuvokia daugelį metų, jei išvis.
  
  - Arba apiplėšimas, - gūžtelėjo pečiais Dahlas. "Jėzau, žmogau, turime daugiau nei šešiasdešimt metų, kad tai išsiaiškintume". Jis palietė vestuvinį žiedą, kurį vėl užsimovė nuo tada, kai jie įėjo į biblioteką. Dreikas sekundei sustojo. - Žmona?
  
  "Ir vaikai".
  
  - Ar tu jų pasiilgai?
  
  "Kiekviena sekundė".
  
  "Gerai. Galbūt tu nesi toks durnas, kokiu aš maniau.
  
  - Išdulkink tave, Dreikai.
  
  "Labiau. Nematau jokių apiplėšimų. Bet pažiūrėkite čia - Valkyrijos išvyko į gastroles 1991 m., vykdydamos Švedijos paveldo fondo viešųjų ryšių kampaniją. Iki 1992 m. jų trūko muziejaus kataloge. Ką tai pasako?
  
  Dahlas suspaudė lūpas. "Ar kažkas, susijęs su kelione, nusprendė juos pavogti?
  
  "Arba... kažkas, kas juos stebėjo turo metu, nusprendė!
  
  "Gerai, tai labiau tikėtina." Dahlas papurtė galvą. "Taigi, kur išvyko kelionė?" Jo pirštai keturis kartus bakstelėjo ekraną. "Anglija. NIUJORKAS. Havajai. Australija".
  
  "Tai tikrai susiaurina", - sarkastiškai pasakė Dreikas. "Šūdas".
  
  - Ne, palauk, - sušuko Dahlas. "Tai yra tiesa. Valkirijos pagrobimas turėjo vykti sklandžiai, tiesa? Gerai suplanuota, gerai atlikta. Idealus. Tai vis tiek kvepia dalyvavimu nusikaltime".
  
  "Jei būtum šiek tiek protingesnis, tu..."
  
  "Klausykite! Dešimtojo dešimtmečio pradžioje serbų mafija pradėjo kasti nagus į Švedijos papilves. Per mažiau nei dešimtmetį su turto prievartavimu susijusių nusikaltimų padaugėjo dvigubai, o dabar visoje šalyje veikia dešimtys organizuotų gaujų. Kai kurie save vadina bandidais. Kiti, kaip "Hells Angels", yra tik baikerių gaujos.
  
  - Norite pasakyti, kad serbų mafija turi Valkirijas?
  
  "Ne. Sakau, kad jie planavo juos pavogti, o paskui parduoti už pinigus. Jie vieninteliai turi jungtis, kad tai padarytų. Šie žmonės daro viską, ne tik prievartavimą. Tarptautinė kontrabanda jiems nepakenktų.
  
  "GERAI. Taigi, kaip sužinoti, kam jie juos pardavė?
  
  Dahlas pakėlė telefoną. "Mes to nedarome. Tačiau bent trys vyresnieji lyderiai dabar yra už grotų netoli Oslo. Jis nuėjo, kad paskambintų.
  
  Dreikas pasitrynė akis ir atsilošė. Jis pažiūrėjo į laikrodį ir buvo šokiruotas pamatęs, kad jau beveik 6. Kada paskutinį kartą jie miegojo? Grįžęs Haydenas apsidairė.
  
  Daili gynybos sekretoriaus padėjėja atrodė prislėgta. "Atsiprašau, vyrukai. Su vokiečiais nesiseka.
  
  Beno galva apsisuko, matėsi įtampa. "Niekas?"
  
  "Dar ne. Aš labai apgailestauju."
  
  "Bet kaip? Šis vaikinas turi būti kažkur." Jo akys prisipildė ašarų ir jis nužvelgė jas į Drake'ą. - Argi ne?
  
  "Taip, drauge, taip. Patikėk manimi, mes jį rasime". Jis sugriebė savo draugą meškos glėbyje, jo akys maldavo Haydeną padaryti persilaužimą. "Turime padaryti pertrauką ir gerai papusryčiauti", - pasakė jis, persmelkęs jorkšyro akcentą.
  
  Haydenas papurtė galvą, žiūrėdamas į jį taip, lyg jis ką tik būtų kalbėjęs japoniškai.
  
  
  DVIDEŠIMT PENKI
  
  
  
  LAS VEGASAS
  
  
  Alicia Miles stebėjo multimilijardierių Kolbį Teilorą, kai jis sėdėjo viename iš daugelio jam priklausančių butų erdviame aukšte - šis yra dvidešimt du aukštus virš Las Vegaso bulvaro. Viena siena buvo visiškai stiklinė, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į Bellagio fontanus ir auksines Eifelio bokšto šviesas.
  
  Colby Taylor nė negalvojo. Jis buvo pasinėręs į savo naujausią įsigijimą "Odino vilkai", kurį praleido dvi valandas kruopščiai pjaustydamas. Alicija priėjo prie jo, vieną po kito nusilupo drabužius, kol buvo nuoga, o tada atsigulė keturiomis, kol jos akys buvo viename lygyje su jo, koja nuo žemės.
  
  Galia ir pavojus buvo du dalykai, kurie ją įjungė. Colby Taylor - nepaprasto megalomaniškojo - galia ir pavojus, kurį kelia nuostabus supratimas, kad jos vaikinas Milo, tas didelis, galingas mėlynė iš Vegaso, iš tikrųjų ją mylėjo.
  
  - Ar ketinate padaryti pertrauką, bose? - paklausė ji uždususi. "Esu nuogas. Jokio papildomo mokesčio."
  
  Teiloras žiūrėjo į ją aukštyn ir žemyn. - Alicija, - pasakė jis, ištraukdamas iš piniginės dešimt dolerių. "Mes abu žinome, kad sumokėčiau tave labiau sužavėtų. Prieš užimdamas poziciją už jos, jis suspaudė jai tarp dantų banknotą.
  
  Alicija aukštai pakėlė galvą, beveik sloguodama, žavėdamasi priešais ją ištiesiančiomis kibirkščiuojančiomis Juostos šviesomis. "Neskubėk. Jei gali."
  
  "Kaip sekasi Parnevikui? Teiloras suformulavo savo klausimą kaip niurzgėjimą.
  
  "Kai tik baigsi", - laužyta anglų kalba atsakė Alicija. - Padalysiu jį į dvi dalis.
  
  "Informacija yra galia, Milesai. Mes... privalome žinoti, ką jie žino. ... Ietis. Visa kita. Šiuo metu mes esame priekyje. Tačiau Valkirijos ir Akys yra... tikrieji prizai.
  
  Alicija tai sureguliavo. Šurmuliuoja. Grunt. Apsėdimas. Ji gyveno dėl dviejų dalykų - pavojaus ir pinigų. Ji turėjo įgūdžių ir žavesio imtis visko, ko norėjo, ir tai darė kiekvieną dieną nė negalvodama ir nesigailėdama. Jos dienos SAS buvo tik treniruotės. Jos misijos Afganistane ir Libane buvo paprasti namų darbai.
  
  Tai buvo jos žaidimas, jos priemonė savarankiškam gyvenimui. Šį kartą buvo smagu su Colby Tayloru ir jo kariuomene, tačiau vokiečiai netrukus turėjo pasiūlyti didesnį atlyginimą - Abelis Frey atstovavo tikrajai valdžiai, o ne Colby Taylorui. Sumaišykite tai su svaiginančiu pavojumi, kad šalia bus nuolat mylintis Milo, ir ji horizonte pamatė tik nuostabius fejerverkus.
  
  Ji žvilgtelėjo aplink juostą, atpažindama absoliučią galią tose mirksinčiose lemputėse ir didžiuliuose kazino, ir pasinaudojo Kolbis Teiloro pasiūlytomis pramogomis, visą laiką galvodamas apie Metą Drake'ą ir moterį, su kuria jį matė.
  
  
  * * *
  
  
  Ji įėjo į buto svečių miegamąjį ir rado profesorių Rolandą Parneviką pririštą, išsibarsčiusį prie lovos lygiai taip, kaip jį paliko. Kai Taylor karštis vis dar degė tarp jos šlaunų ir skaistalai ant skruostų, ji sušuko Geronimo! ir užšoko ant čiužinio, nusileisdamas šalia senolio.
  
  Ji pašoko ant kelių ir nuplėšė nuo jo lūpų sidabrinę lipnią juostelę. "Jūs mus girdėjote, ar ne, profesoriau? Žinoma, tu padarei." Jos žvilgsnis nustojo ties jo kirkšnimis. "Ar ten dar gyvas, seni? Ar reikia pagalbos?"
  
  Ji maniakiškai nusijuokė ir pašoko nuo lovos. Išgąsdintos profesorės akys sekė kiekvieną jėgos ištroškusį jos žingsnį, kurstydamas jos ego, paskatindamas ją dar laukiškesnėms apraiškoms. Ji šoko, sukosi, tapo drovi.
  
  Bet galiausiai ji atsisėdo ant senolio krūtinės, priversdama jį sunkiai kvėpuoti, ir siūbavo rožinėmis žirklėmis.
  
  - Laikas nukirsti pirštus, - linksmai pasakė ji. "Aš mėgaujuosi savo kankinimais tiek, kiek mėgaujuosi seksu, centimetras po centimetro. Ir kuo ilgiau tai tęsis, tuo geriau. Rimtai, bičiuli, aš čia tik dėl kraujo ir chaoso.
  
  "Ką... ką tu nori... sužinoti?" Parneviko švediškas akcentas buvo tirštas iš baimės.
  
  - Papasakok man apie Metą Drake'ą ir paleistuvę, kuri jam padeda.
  
  "Dreikas? Aš... aš nesuprantu... ar tu nenori - Odinai?
  
  "Aš nesijaudinu dėl viso šito norvegiško mėšlo. Esu jame dėl gryno pašėlusio viso to jaudulio. Ji greitai spragtelėjo rožinėmis žirklėmis prie jo nosies galiuko.
  
  "Um... Drake'as buvo SAS, girdėjau. Jis pateko į tai... atsitiktinai".
  
  Alicija pajuto, kaip ją užliejo ledinė banga. Ji atsargiai užlipo ant Parneviko kūno, uždėjo abi ašmenis aplink jo nosį ir spaudė, kol pasirodė kraujo lašeliai.
  
  - Jaučiu, kad tu sustingi, seni.
  
  "Ne! Ne! Prašau!" Dabar jo akcentas buvo toks storas ir iškreiptas nuo spaudimo jos nosyje, kad ji vos galėjo išskirti žodžius. Ji kikeno. "Jūs skambate kaip tas virėjas iš "The Muppets". Bla bla bla, bla bla, bla bla bla.
  
  "Jo žmona - ji paliko jį. Kalti SAS! - ištarė Parnevikas ir iš siaubo išpūtė akis. "Jo draugas turi seserį, kuri mums padeda! Moteris yra Kennedy Moore'as, policijos pareigūnas iš Niujorko. Ji paleido serijinį žudiką!
  
  Alicija piktai judino ašmenis. "Geriau. Daug geriau, profesoriau. Kas dar?"
  
  "Ji... ji... hm... atostogos. Jokių priverstinių atostogų. Matai, serijinis žudikas - jis vėl nužudė.
  
  "Dieve, prof, tu pradedi mane įjungti".
  
  "Prašau. Galiu pasakyti, kad Drake'as yra geras žmogus!
  
  Alicija išsitraukė rožių pjaustytuvus. "Na, jis tikrai tai išgyvens. Bet aš susidūriau su juo SRT, o ne su jumis. Aš žinau, kas tą niekšą persekioja".
  
  Pasigirdo riksmas ir trenksmas, o tada Colby Taylor iškišo galvą pro duris. "Mylios! Man ką tik paskambino mūsų sąjungininkas Švedijos vyriausybėje. Jie sužinojo, kur yra Valkyrijos. Mums reikia paskubėti. Dabar!"
  
  Alicija paėmė rožių pjaustytuvus ir nukirto senolio piršto galiuką.
  
  Tiesiog todėl, kad ji galėjo.
  
  Ir kol jis rėkė ir raižėsi, ji atsitvėrė jam nugarą ir įsmeigė jį purkštuvu, švirkštu be adatos, po oda įkišdama mažytį jutiklį.
  
  Planas B, pagalvojo Alicia, jos kareivio mokymas vis dar atitiko lygį.
  
  
  DVIDEŠIMT ŠEŠI
  
  
  
  VAŠINGTONAS
  
  
  Kai suskambo Thorsten Dahl mobilusis telefonas, Drake'o burna buvo pilna mėlynių bandelių. Jis nuplovė ją šviežia kava ir laukdamas klausėsi.
  
  - Taip, valstybės ministre. Tai baigėsi žodžiais "Aš jūsų nenuvilsiu, pone", o tai Drake'ui skambėjo šiek tiek grėsmingai.
  
  - Na? - Aš paklausiau.
  
  "Mano vyriausybė turėjo pažadėti vienam iš šių serbų niekšų sumažinti laisvės atėmimo bausmę mainais į pagalbą, bet mes turime patvirtinimą. Drake'as galėjo suprasti, kad po konservatyvia Dahlo išore slypi vyras, kuris norėjo būti laimingas.
  
  "Ir ką?"
  
  "Dar ne. Susirinkime visi". Po kelių akimirkų Benas buvo atitrauktas nuo nešiojamojo kompiuterio ekrano, Heidenas atsitūpė per colį nuo alkūnės, o Kenedis laukdamas stovėjo šalia Dreiko, ilgais plaukais vis dar nuslinkęs.
  
  Dahlas atsikvėpė. "Trumpa versija yra tokia, kad 9-ojo dešimtmečio Švedijos serbų mafijos lyderis - vyras, kuris šiuo metu yra mūsų areštinėje - atidavė Valkyrijas savo kolegai amerikiečiui kaip geros valios gestą. Taigi Davoras Babičius gavo Valkyrijas 1994 m. 1999 m. Davoras atsistatydino iš mafijos lyderio pareigų ir perdavė kontrolę savo sūnui Blancai ir pasitraukė į vietą, kurią labiausiai mylėjo pasaulyje - net į savo tėvynę.
  
  Dahlas trumpam nutilo. "Havajai".
  
  
  DVIDEŠIMT SEPTYNI
  
  
  
  Niujorkas, JAV
  
  
  Abelis Frėjus pažvelgė žemyn pro savo buto viršutiniame aukšte langą į milijonus mažyčių skruzdėlių, zujančių žemiau esančiais šaligatviais. Tačiau, skirtingai nei skruzdėlės, šie žmonės buvo be proto, betiksliai ir neturėjo vaizduotės, kad galėtų pažvelgti į savo apgailėtiną gyvenimą. Jis pasiūlė, kad terminą "viščiukai be galvų" sugalvojo žmogus, stovėjęs tokiame aukštyje, kai apžiūrėjo nusivylusią žmonijos duobutę.
  
  Frey jau seniai davė valią savo fantazijoms. Kur kas jaunesnė jo versija suprato, kad dėl to, kad gali daryti bet ką, viskas nuobodu. Reikėjo sugalvoti naujų, įvairesnių ir linksmesnių užsiėmimų.
  
  Taigi mūšio arena. Iš čia ir atsirado mados verslas - iš pradžių būdas turėti gražių moterų, vėliau - tarptautinio kontrabandos žiedo frontas, o dabar - būdas nuslėpti savo susidomėjimą Dievų kapu.
  
  Jo gyvenimo darbas.
  
  Skydas buvo nepriekaištingas, tikras meno kūrinys, be šifruoto žemėlapio, išraižyto jo išgaubtame paviršiuje, jis neseniai atrado paslaptingą sakinį, įrašytą išilgai jo viršutinio krašto. Jo mėgstamiausias archeologas sunkiai dirbo. O jo mėgstamiausias mokslininkas bandė išnarplioti dar vieną pastarojo meto staigmeną - skydas buvo pagamintas iš kurioziškos medžiagos, ne įprasto metalo, o kažko svarbesnio, bet kartu ir nuostabiai lengvo. Frėjus buvo ir laimingas, ir nusivylęs sužinojęs, kad Odino paslaptyje slypi dar daugiau, nei jis iš pradžių įsivaizdavo.
  
  Jo nusivylimą lėmė laiko stoka jiems studijuoti. Ypač dabar, kai jis dalyvavo šiose tarptautinėse lenktynėse. Kaip jis norėjo, kad galėtų visus sugrąžinti į La Verainą, ir kol netinkami socialistai linksminosi, jis ir keletas kitų nagrinės dievų paslaptis.
  
  Tada jis šyptelėjo į tuščią kambarį. Analizę visada turėjo lydėti kelios brangios grubaus atokvėpio akimirkos. Galbūt arenoje supriešinkite porą vyriškų modelių, pasiūlykite jiems išeitį. Dar geriau, supriešinkite kelis jo belaisvius vienas prieš kitą. Jų nežinojimas ir neviltis visada buvo geriausias reginys.
  
  Jo elektroninis paštas pinga. Ekrane pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip naujoji mergina Karin Blake sėdi ant savo lovos grandinėmis.
  
  "Pagaliau". Frė pirmą kartą pažvelgė į ją. Bleiko moteris pažymėjo kiekvieną iš trijų samdinių, kuriuos jis pasiuntė jos pagrobti, vieną gana piktai. Ji buvo labai protinga, tikras turtas ir ką tik buvo uždarytas į savo mažą kalėjimą La Vereinoje, laukdamas atvykstant Frėjaus.
  
  Šviežia mėsa jo malonumui. Iš nekalto kraujo yra jo amžina laimė. Dabar ji buvo jo nuosavybė. Ji buvo apkirpusi šviesius plaukus, gražius kirpčiukus ir plačias akis, nors Frey negalėjo būti tikra dėl spalvos, atsižvelgiant į vaizdo kokybę. Gražus kūnas - ne liesas kaip modelis; labiau gundanti, kas, be jokios abejonės, patiktų dailiajai lyčiai.
  
  Jis palietė jos suskaitmenintą veidą. "Tu tuoj grįši namo, mano mažoji..."
  
  Tą akimirką atsidarė durys ir įėjo grubus Milo, vienoje rankoje mojuodamas mobiliuoju telefonu. - Tai ji, - sušuko jis. "Alicia!" Jo idiotiškame veide pasirodė kvaila šypsena.
  
  Frey slėpė savo emocijas. "Taip? Sveiki? Taip, pasakyk man. Paskutinis kūrinys Niujorke turėjo būti mano. Jis nė trupučio nepasitikėjo angliška kale.
  
  Jis klausėsi jos, šypsodamasis, kai ji aiškino, kur jie turėtų eiti toliau, suraukė antakius išgirdęs, kad švedai ir jų bendražygiai pakeliui, o tada negalėjo atsistebėti, kai ji pažadėjo, kad netrukus jis laikys abu kanadiečius. figūros.
  
  Tada jis galėjo iššifruoti šį keistą užrašą ant Skydo kraštų ir pamatyti, ar kitos dalys buvo pagamintos iš tos pačios retos medžiagos. Tada jis turėtų tris gabalus ir pranašumą.
  
  "Bent jau tu išradingas", - pasakė jis į telefoną, įdėmiai žiūrėdamas į Milo. "Nekantrauju pasinaudoti šiuo išradingumu, kai netrukus vėl susitiksime". Jau praėjo nemažai laiko, kai jis pradurė anglišką rožę.
  
  Frėjus į vidų šyptelėjo, kai Milo akys nušvito nuo minties vėl susitikti su savo mergina. Alicijos atsakymas vis dar aidėjo galvoje.
  
  Kaip norite, pone.
  
  
  DVIDEŠIMT AŠTUONI
  
  
  
  OAHU, Havajus
  
  
  Rugsėjo 12 d. vidurdienio saulę virš Havajų užtemdė tamsus Medūzų parašiutų lietus - išskirtinis JAV kariuomenės parašiutas. Unikalioje operacijoje "Delta Commandos" nusileido apsupti švedų SGG ir britų SAS - ir vieno Niujorko policininko - atokiame paplūdimyje šiaurinėje salos pusėje.
  
  Drake'as bėgo į paplūdimį, smėliui sušvelnino jo nusileidimą, paleido parašiutą ir greitai apsisuko, kad patikrintų Kenedžio pažangą. Ji nusileido tarp poros Delta berniukų, krito ant vieno kelio, bet netrukus atsistojo.
  
  Benas turėjo likti lėktuve ir tęsti savo tyrimus padedamas Haydeno, kuris buvo išsiųstas kaip "patarėjas" į JAV misijoje.
  
  Drake'o patirtis rodo, kad patarėjai dažniausiai buvo geriau apmokyti savo viršininkų versijos - šnipai avies kailyje.
  
  Jie bėgo paplūdimiu karštoje Havajų saulėje, trisdešimt gerai parengtų specialiųjų pajėgų karių, kol pasiekė švelnų šlaitą, apsaugotą medžių lajos.
  
  Čia Thorstenas Dahlas juos sustabdė. "Jūs žinote taisykles. Tylus ir solidus. Tikslas - sandėliukas. Persiųsti!"
  
  Buvo nuspręsta maksimalia jėga smogti buvusio serbų mafijos lyderio dvarui. Laikas buvo siaubingas prieš juos - jų varžovai taip pat galėjo žinoti Valkyries vietą, o įgyti pranašumą šiose lenktynėse buvo labai svarbu.
  
  Ir savo valdymo metu Davoras Babičius nebuvo gailestingas žmogus.
  
  Jie užlipo ant šlaito ir nubėgo per kelią tiesiai prie asmeninių Babičiaus vartų. Net vėjelis jų nepalietė. Ataka buvo surengta, ir per mažiau nei minutę aukšti kaltiniai vartai virto metalo gabalais. Jie prasiveržė pro vartus ir pasklido po visą apylinkę. Dreikas pasislėpė už storos palmės, tyrinėdamas atvirą pievelę, vedančią į didžiulius marmurinius laiptus. Jų viršuje buvo įėjimas į Babicho dvarą. Abiejose pusėse stovėjo įnoringos statulos ir Havajų kultūros lobiai, net Moai figūrėlė iš Velykų salos.
  
  Kol kas jokios veiklos.
  
  Serbų mafijos pensininkas buvo mirtinai pasitikintis savimi.
  
  SAS vyras, pusiau paslėpęs veidą, nuslydo šalia Dreiko.
  
  "Sveiki, senas drauge. Puiki diena, tiesa? Man patinka, kai tiesioginiai saulės spinduliai patenka į objektyvus. Wellsas siunčia geriausius linkėjimus.
  
  "Kur tas senas kvailys?" Dreikas nenuleido akių nuo sodo.
  
  "Jis sako, kad susisieks su jumis vėliau. Kažkas apie tai, kad esi jam skolingas.
  
  "Nešvarus senas niekšas".
  
  "Kas yra May?" - paklausė Kenedis. Ji vėl susišukavo plaukus ir vilkėjo beformę kariuomenės uniformą ant kelnių kostiumo. Ji turėjo porą Glockų.
  
  Drake'as, kaip įprasta, su savimi nesinešė jokių ginklų, išskyrus specialios paskirties peilį.
  
  Naujasis SAS vaikinas pasakė: "Senasis Drake Flame yra čia. Dar svarbiau, kas tu esi?
  
  "Nagi, vaikinai. Sutelkti dėmesį į tai. Netrukus surengsime vieną didžiausių išpuolių prieš civilius gyventojus istorijoje".
  
  - Civilinis? Kenedis susiraukė. "Jei šis vaikinas yra civilis, aš esu Klaudijos Šifer asilas".
  
  Delta komanda jau buvo ant laiptų. Dreikas išlindo iš slėptuvės, kai jie pradėjo, ir nubėgo per atvirą žemę. Kai jis buvo pusiaukelėje, prasidėjo riksmai.
  
  Laiptų viršuje pasirodė figūros, įvairiai apsirengusios kostiumais, bokseriais ir nukirptais marškinėliais.
  
  Pasigirdo šeši trumpi šūviai. Šeši kūnai negyvi nukrito nuo laiptų. Delta komanda buvo įpusėjusi. Dabar iš kažkur priekyje pasigirdo skubūs riksmai, kai Dreikas pasiekė laiptų apačią ir nušliaužė į dešinę, kur lenkti akmeniniai turėklai suteikė šiek tiek daugiau priedangos.
  
  Pasigirdo šūvis, garsus, vadinasi, sklinda nuo serbų. Drake'as vėl pasisuko, kad patikrintų Kenedį, tada du kartus pakilo į viršų.
  
  Už jų nedidelė žvyro juosta vedė prie įėjimo į dvarą, kuris buvo tarp dviejų H formos pastato pusių. Ginkluoti vyrai išniro iš atvirų durų ir trankiant prancūziškas duris abiejose įėjimo pusėse.
  
  Jų yra dešimtys.
  
  Jie nustebina, bet greitai persigrupuoja. Gal visgi ne toks pasipūtęs. Drake'as pamatė, kas ateina, ir pasislėpė tarp keistos statulų kolekcijos. Jis galiausiai ištempė Kennedy iš Velykų salos.
  
  Po sekundės pasigirdo kulkosvaidžio šūvis. Šokiruoti sargybiniai į visas puses pastatė švinines užuolaidas. Drake'as krito ant pilvo, kai kelios kulkos trenkė į statulą.
  
  Sargybiniai pabėgo į priekį. Jie buvo samdomi raumenys, pasirinkti labiau dėl savo drąsaus kvailumo nei dėl intelektualinio meistriškumo. Jie pabėgo tiesiai į atsargias Deltos berniukų ugnies linijas ir krito raitydamiesi tarp kraujo srovių.
  
  Už jų sudužo stiklas.
  
  Pro dvaro langus pasigirdo ir daugiau šūvių. Nelaimingas Delta karys gavo kulką į kaklą ir akimirksniu krito negyvas.
  
  Ant statulų užkliuvo du sargybiniai, vienas iš jų buvo nesunkiai sužalotas. Drake'as tyliai išsitraukė ašmenis ir laukė, kol vienas iš jų apeis aplink statulą.
  
  Paskutinis dalykas, kurį matė sužeistas serbas, buvo jo paties kraujas, kai Dreikas perpjovė gerklę. Kennedy šaudė į antrąjį serbą, nepataikė, tada pakėlė ginklą priedangai.
  
  Plaktukas spragtelėjo tuščias.
  
  Kenedis atsistojo. Nesvarbu, ar ginklas buvo neužtaisytas, ar ne, ji vis tiek susidūrė su įniršusiu priešininku. Sargybinis siūbavo vejapjovę, sulenkdamas raumenis.
  
  Kennedy išėjo iš diapazono, tada pašoko į priekį, nes jo impulsas paliko jį atvirą. Greitas spyris į kirkšnį ir alkūnė į sprandą pargriovė jį ant žemės. Jis apsivertė, ašmenys staiga buvo rankoje ir rėžėsi plačiu lanku. Kennedy atsitraukė tiek, kad mirtinas galiukas prasiskverbtų pro jos skruostą, o paskui sustingusiais pirštais įsmeigė jam į vėjo vamzdį.
  
  Ji išgirdo, kaip lūžta minkšta kremzlė, išgirdo, kaip jis pradėjo dusti.
  
  Ji nusisuko. Jis buvo baigtas. Ji nenorėjo žiūrėti, kaip jis miršta.
  
  Dreikas stovėjo ir žiūrėjo. "Neblogai".
  
  "Gal tu dabar nustosi mane auklėti".
  
  - Nenorėčiau... - Jis staiga sustojo. Ar jis buvo?" Jis savo gėdą dengė drąsiu pasigyrimu. "Nėra nieko geriau, kaip stebėti moterį su ginklu".
  
  "Nesvarbu". Kenedis užsuko už totemo stulpo, dar vieno netinkamo dvaro elemento, ir apžiūrėjo įvykio vietą.
  
  "Mes einame skirtingais keliais", - pasakė ji. "Rasite saugyklą. Aš grįšiu".
  
  Jis padarė pagrįstą darbą, slėpdamas savo dvejones. "Tu esi tikras?"
  
  "Ei, žmogau, aš čia policininkas, prisimeni? Jūs esate civilis. Daryk, kaip liepta".
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as stebėjo, kaip Kenedis šliaužia į dešinę, eidamas link dvaro galo, kur palydovinis stebėjimas parodė sraigtasparnių nusileidimo aikštelę ir kelis žemus pastatus. SAS komanda jau buvo ten dislokuota ir turėjo įsiskverbti būtent tuo metu.
  
  Jis pastebėjo, kad jo žvilgsnis nukrypsta į jos figūrą, o smegenys staiga norėjo, kad drabužiai, kuriuos ji vilkėjo, parodytų jos užpakalį.
  
  Šokas jį sukrėtė. Nuolankumas ir netikrumas sujungė jėgas jo galvoje, sukeldami nepasitikėjimo savimi sūkurį. Dveji metai nuo Alison išvykimo, daugiau nei septyni šimtai nestabilumo dienų. Neįprastos nuolatinio girtavimo gelmės, po to bankrotas, o vėliau lėtas, labai lėtas kilimas į normalų gyvenimą.
  
  Jų dar net nėra. Niekur šalia.
  
  Ar tai kalbėjo apie jo pažeidžiamumą?
  
  Planas b.
  
  Darbas po ranka. Pabandykite susigrąžinti savo karinį dėmesį ir kuriam laikui palikite prakeiktus civilius dalykus. Jis griebė ginklus iš abiejų sargybinių ir šliaužė tarp statulų, kol atsistojo žvyruotos važiuojamosios dalies pakraštyje. Jis pastebėjo tris taikinius trijuose skirtinguose langeliuose ir greitai iššovė tris šūvius iš eilės.
  
  Du riksmai ir riksmas. Neblogai. Kai likusi galva išlindo atgal, ieškodamas savo vietos, Dreikas pavertė ją raudona migla.
  
  Tada jis nubėgo, tik paslydo ant kelių ir sustojo prie pat dvaro priekio, o galva atsitrenkė į grubų akmenį. Jis atsigręžė į Deltos komandą, kuri puolė jo pasivyti. Jis linktelėjo jų lyderiui.
  
  "Per". Dreikas linktelėjo link durų, tada į dešinę. "Saugykla."
  
  Jie įėjo į vidų, Dreikas paskutinis, prisispaudęs prie sienos kreivės. Priešais juos platūs kaltiniai laiptai kilo į antrąjį dvaro aukštą.
  
  Kai jie ropojo palei sieną, viršutinio aukšto balkone tiesiai virš jų pasirodė daugiau serbų. Akimirksniu "Delta" komanda tapo lengvu grobiu.
  
  Neturėdamas kur eiti, Dreikas parpuolė ant kelių ir atidengė ugnį.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedis pribėgo prie medžių linijos, besiribojančios su išorine dvaro siena, ir pradėjo judėti greičiau. Vienu akies mirksniu ji pasiekė namo galą, kol beveidis SAS karys nukrito ant pilvo priešais ją.
  
  Kaip triušis, ji stovėjo nejudėdama, užhipnotizuota šautuvo vamzdžio. Pirmą kartą per kelis mėnesius visos mintys apie Tomą Kalebą ją paliko.
  
  - Šūdas!
  
  "Viskas gerai", - pasigirdo balsas prie jos dešinės ausies. Ji pajuto šaltą geležtę vos per milimetrus nuo savęs. "Tai Dreiko paukštis".
  
  Komentaras išsklaidė jos baimę. "Dreiko paukštis? Manęs nėra!"
  
  Vyras šypsodamasis ėjo priešais ją. "Na, tada, pasak jūsų prezidentės, panelė Moore nėra svarbi. Norėčiau tinkamai prisistatyti, bet dabar ne laikas ar vieta. Vadink mane Wellsu.
  
  Kennedy atpažino vardą, bet daugiau nieko nesakė, kai aplink ją susibūrė didelė britų kareivių komanda ir pradėjo palikti žymes. Galinę Babicho turto dalį sudarė didžiulis vidinis kiemas, išklotas indišku akmeniu, olimpinio dydžio baseinas, apsuptas gultų ir baltų kabinų, ir keli pritūpę, bjauriai pastatai, kurie nepritapo prie likusio dekoro. Šalia didžiausio pastato buvo apvali sraigtasparnių aikštelė su civiliniu sraigtasparniu.
  
  Po daugelio metų vaikščiojimo Niujorko gatvėmis Kennedy turėjo susimąstyti, ar nusikaltimas tikrai apsimoka. Šie vaikinai ir Kalebas už tai sumokėjo. Chuckas Walkeris būtų už tai sumokėjęs, jei Kennedy nebūtų matęs, kaip jis įdėjo krūvą.
  
  Gultai buvo pilni. Keli pusnuogiai vyrai ir moterys dabar stovėjo sukrėsti, įsikibę į drabužius ir bandydami uždengti kūno perteklių. Kennedy pažymėjo, kad kai kurie vyresni vyrai negalėtų susitvarkyti su begemoto oda, o dauguma jaunų moterų galėtų tai padaryti tik dviem rankomis ir sukdami į kairę.
  
  "Šie žmonės... pavadinkime juos svečiais... tikriausiai jie nepriklauso serbų grupei", - tyliai pasakė Wellsas į gerklės mikrofoną. - Išneškite juos, - linktelėjo jis trims vadovaujantiems vyrams. "Likusieji einate į šių pastatų pusę".
  
  Kai grupė pradėjo skirstytis, vienu metu atsitiko keli dalykai. Sraigtasparnio mentės pradėjo suktis; jo variklių garsai iš karto nuslopino šalia esančių riksmus. Tada prieš staigų galingo automobilio riaumojimą pasigirdo gilus ūžesys, tarsi atsidarančių roletų durelių garsas. Iš už jūros pusės bjaurių pastatų pasirodė balta metalo juosta - didžiausiu greičiu įsibėgėjęs Audi R8.
  
  Kai ji pasiekė terasą, tai buvo mirtina tona kulkų. Jis rėžėsi į apstulbusius SAS kareivius, siųsdamas juos išsibarsčiusius ir siautėjusius ore. Už jo atsistojo kitas automobilis, šį kartą juodas ir didesnis.
  
  Sraigtasparnio mentės pradėjo suktis greičiau, o jo varikliai pradėjo kaukti. Visa mašina drebėjo, ruošėsi kilimui.
  
  Apstulbęs Kenedis galėjo tik klausytis, kaip Wellesas šaukė įsakymus. Ji krūptelėjo, kai likę SAS kariai atidengė ugnį.
  
  Visas pragaras išsiveržė sode.
  
  Kariai atidengė ugnį į greitai lekiantį "Audi R8", kulkos pramušė jo metalinį korpusą, pramušė sparno odą ir duris. Automobilis lėkė link namo kampo, paskutinę minutę apsisuko, kad padarytų staigų posūkį.
  
  Iš po jo padangų kaip mažytės raketos išlindo žvyras.
  
  Kulka išdaužė priekinį stiklą, jį sunaikino. Automobilis tiesiogine prasme mirė vidury skrydžio, jo variklis užgeso, kai vairuotojas stipriai susmuko už vairo.
  
  Kenedis išbėgo į priekį, pakeldamas pistoletą. "Nejudėk!"
  
  Jai dar nepasiekus automobilio, buvo akivaizdu, kad vairuotojas yra vienintelis jos keleivis.
  
  Masalas.
  
  Sraigtasparnis buvo dviejų pėdų aukštyje virš žemės ir lėtai sukosi. SAS karys sušuko, bet be jokio tikro pykčio balse. Antrasis automobilis - juodas keturių durų "Cadillac" - dabar lėkė didžiuliu baseinu, jo padangos svaidė vandens potvynio bangas į visas puses. Langai buvo užtemę. Neįmanoma nustatyti, kas buvo viduje.
  
  Trečiasis variklis užsivedė, šiuo metu nematomas.
  
  Kariai atidengė ugnį į "Cadillac", trimis šūviais apgadino padangas ir vairuotoją. Automobilis slydo ir jo galinė dalis rėžėsi į baseiną. Wellsas ir dar trys kareiviai rėkdami pribėgo prie jo. Kennedy žiūrėjo į sraigtasparnį, bet kaip ir Caddy, jo langai buvo nepermatomi.
  
  Kennedy iškėlė teoriją, kad visa tai buvo kažkokio sudėtingo pabėgimo plano dalis. Bet kur buvo tikrasis Davoras Babičius?
  
  Sraigtasparnis pradėjo kilti aukščiau. SAS pagaliau pavargo nuo įspėjimų ir šovė į galinį rotorių. Siaubinga mašina pradėjo suktis, o po ja atsiklaupė vyras su pasiruošusiu granatsvaidžiu.
  
  Wellsas pasiekė Caddy. Buvo paleisti du šūviai. Kenedis per mikrofoną išgirdo, kad Babichas vis dar laisvėje. Dabar už kampo atvažiavo trečias automobilis, variklis riaumoja kaip Formulės 1 lenktynininko, bet tai buvo "Bentley", didelis ir drąsus, jo buvimas šaukiantis, pašalink mane iš kelio!
  
  Kenedis šoko į medžius. Keli kareiviai sekė ją. Wellsas apsisuko ir paleido tris greitus šūvius, kurie atsimušė tiesiai į šoninius langus.
  
  Neperšaunamas stiklas!
  
  "Tai yra asilas!"
  
  Šie žodžiai buvo ištarti sekundės dalimi per vėlai, kad būtų galima išgelbėti sraigtasparnį - granata buvo paleista - jos sprogstamasis užtaisas sprogo sraigtasparnio apačioje. Sraigtasparnis suskilo į gabalus, visur išbarstydamas metalo šukes. Susuktas lūžusio plieno gabalas rėžėsi tiesiai į baseiną ir milžiniška jėga išstūmė tūkstančius galonų vandens.
  
  Kenedis palaukė, kol siaubingas Bentlis praskris pro ją, tada vijosi. Greitas išskaičiavimas jai pasakė, kad buvo tik viena galimybė sugauti bėgantį serbą.
  
  Wellsas tai pamatė tuo pačiu metu ir ėmėsi veiksmų. R8 buvo visiškai susidėvėjęs, bet Caddy vis dar buvo nepažeistas, jo ratai vos coliu po vandeniu ant marmurinių baseino laiptelių.
  
  Wellsas ir du jo kareiviai nubėgo link Caddy. Kennedy pradėjo karštai persekioti, pasiryžęs perimti valdžią. Tą akimirką pasigirdo keistas oro šnypštimas, tarsi būtų praėjęs viesulas, ir staiga Babičiaus namo kampas sprogo.
  
  "O Dieve!" Wellsas krito į purvą, kai net jo ramybė buvo sugriauta. Nuolaužos lėkė į visas puses, lijo ant baseino ir terasos. Kennedy susisuko. Ji pasuko galvą link uolų.
  
  Ten sklandė juodas sraigtasparnis, pro atvirų durų mojuodamas figūra.
  
  "Ar tau tai patinka?"
  
  Wellsas pakėlė galvą. "Alicia Miles? Ką tu darai vardan viso to, kas šventa?
  
  "Galėtum net nuplėšti tavo mažyčius kamuoliukus tuo šūviu, senas durnele. Tu man skolingas. Alicia nusijuokė, kai sraigtasparnis akimirksniu pakilo ir apsisuko vytis Bentley.
  
  Čia buvo kanadiečiai.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikas pasisuko į priekį prieš pat sieną už jo pavirtus šveicarišku sūriu. Bent viena kulka praskriejo taip arti, kad išgirdo jos garsinį verkšlenimą. Jis apsivertė priekyje, kad užliptų ant platformos po balkonu tuo pačiu metu kaip ir dauguma Delta komandos. Atsidūręs ten, jis nusitaikė aukštyn ir atidengė ugnį.
  
  Kaip ir tikėtasi, balkono grindys buvo gana silpnos. Šaudymas aukščiau nutrūko ir prasidėjo riksmas.
  
  Deltos vadas mostelėjo ranka į kairę saugyklos kryptimi. Jie greitai perbėgo per du gražiai įrengtus, bet tuščius kambarius. Vadas mostelėjo jiems sustoti šalia vieno, apie kurį palydovinė sekimo sistema įspėjo, kad jame yra kažkas ypatingo - paslėpto požeminio kambario.
  
  Į vidų buvo metamos apsvaiginimo granatos, o amerikiečių kareiviai pašėlusiai rėkė, kad padidintų dezorientacijos efektą. Tačiau pustuzinis serbų sargybinių juos iš karto pradėjo į rankinę kovą. Dreikas atsiduso ir įžengė į vidų. Chaosas ir sumaištis užpildė kambarį nuo galo iki galo. Jis sumirksėjo ir atsidūrė priešais didžiulį sargybinį, kuris nusišypsojo ir raugėjo, o paskui puolė apsikabinti.
  
  Drake'as greitai išsisuko, trenkė į inkstus ir kieta ranka durklu trenkė į saulės rezginį. Žmogus-žvėris net nesutriko.
  
  Tada jis prisiminė seną posakį apie barų muštynes - jei priešininkas smogia kumščiu į rezginį nesusiraukšlėjęs, tai geriau pradėk bėgti, žmogau, nes esi iki kaklo šūde...
  
  Drake'as pasitraukė, atsargiai judėdamas aplink savo nejudantį priešą. Serbas buvo didžiulis, su tingiais riebalais virš tvirtų raumenų, o kakta buvo pakankamai didelė, kad galėtų sudaužyti šešių colių betono luitus. Vyras nepatogiai pajudėjo į priekį, plačiai išskėstomis rankomis. Vienas paslydimas ir Dreikas būtų mirtinai sutraiškytas, suspaustas ir sutraiškytas kaip vynuogė. Jis greitai pasišalino, apsimetė į dešinę ir išėjo į priekį su trimis greitais dūriais.
  
  Akis. Ausis. Gerklė.
  
  Visi trys yra sujungti. Serbui užmerkus akis iš skausmo, Drake'as įvykdė rizikingą manekeno metimą, skraidantį smūgį, kuris suteikė pakankamai impulso numušti net šį brontozaurą nuo plačių kojų.
  
  Vyriškis griuvo ant grindų su garsu, kaip griūvantis kalnas. Paveikslai nukrito nuo sienos. Jėga, kurią jis sukūrė iš savo paties šuolio atgal, neteko sąmonės, kai galva atsitrenkė į denį.
  
  Dreikas nuėjo toliau į kambarį. Du Delta vaikinai žuvo, bet visi serbai buvo neutralizuoti. Rytinės sienos dalis atsivėrė, ir dauguma amerikiečių stovėjo aplink angą, bet dabar lėtai traukėsi, keikdami baimę.
  
  Drake'as suskubo prie jų prisijungti, neįsivaizduodamas, kas galėjo sukelti Deltos kareivio paniką. Pirmas dalykas, kurį jis pamatė, buvo akmeniniai laiptai, vedantys žemyn į gerai apšviestą požeminę kamerą.
  
  Antroji buvo juoda pantera, lėtai lipanti laiptais, plačia burna atidengdama eilę skustuvo aštrių ilčių.
  
  "Fuuuuck..." sutraukė vienas iš amerikiečių. Drake'as negalėjo labiau sutikti.
  
  Pantera sušnypštė, nusilenkusi smogti. Drake'as atsitraukė, kai žvėris iššoko į orą, įtūžęs 100 svarų mirtinų raumenų. Jis nusileido ant viršutinio laiptelio ir bandė kabintis, visą laiką žiūrėdamas savo hipnotizuojančias žalias akis į besitraukiančius kareivius.
  
  "Nekenčiu to daryti", - tarė Deltos vadas, taikydamasis šautuvu.
  
  "Laukti!" Dreikas pamatė, kaip kažkas blyksteli lempų šviesoje. "Palauk. Nejudėk."
  
  Pantera žengė į priekį. Delta komanda laikė jį ginklu, kai jis praėjo tarp jų, ir paniekinamai prunkštelėjo į neveiksnius serbų sargybinius, jiems išeinant iš kambario.
  
  "Kas per- ?" vienas amerikiečių suraukė kaktą į Drake'ą.
  
  "Ar nematei? Jis buvo su kaklo papuošalu, nusagstytu deimantais. Manau, kad tokia katė, gyvenanti tokiame name, yra išmokyta pulti tik tada, kai išgirsta šeimininko balsą.
  
  "Geras skambutis. Aš nenorėčiau žudyti tokio gyvūno". Deltos vadas mostelėjo serbams. "Visą dieną praleisčiau linksmindamasis su šiais niekšais".
  
  Jie pradėjo eiti laiptais žemyn, palikę du vyrus sargyboje. Drake'as buvo trečias, pasiekęs skliauto grindis, ir tai, ką pamatė, privertė jį iš nuostabos papurtyti galvą.
  
  "Kokie iškrypę yra šie pamišę niekšai?
  
  Kambarys buvo pilnas to, ką jis galėjo apibūdinti kaip "trofėjus". Davoras Babičius laikė vertingais daiktais, nes - jo iškrypimais - jie buvo vertingi kitiems žmonėms.Visur buvo didelių ir mažų kabinetų, išdėstytų atsitiktinai.
  
  Tyrannosaurus rex žandikaulis. Šalia buvo užrašas "Iš Edgaro Filiono kolekcijos - viso gyvenimo apdovanojimas". Be to, atskleidžianti garsiosios aktorės nuotrauka su užrašu "Ji norėjo gyventi". Šalia jos, klaikiai ant bronzinio pjedestalo, buvo mumifikuota. ranka nurodyta kaip "apylinkės advokatas Nr. 3".
  
  Ir daug daugiau. Kai Drake'as vaikščiojo po vitrinas, bandydamas susidoroti su liguistu susižavėjimu ir susikaupti, jis pagaliau pastebėjo fantastiškus objektus, kurių jie ieškojo.
  
  Valkirijos: pora sniego baltumo statulų, sumontuotų ant storo apvalaus bloko. Abi skulptūros buvo maždaug penkių pėdų aukščio, tačiau Dreikui kvapą gniaužė nuostabi jų detalė. Dvi krūtinės moterys, nuogos ir panašios į galingąsias antikos amazones, abi išskėstomis kojomis, tarsi sėdėtų ką nors pakraupusios. Tikriausiai sparnuotas arklys, pagalvojo Dreikas. Benas norėjo, kad žinotų daugiau, bet prisiminė, kad valkirijos naudojo jas skraidydamos iš mūšio į mūšį. Jis pastebėjo raumeningas galūnes, klasikinius veido bruožus ir nerimą keliančius raguotus šalmus.
  
  "Oho!" - sušuko vaikinas iš Deltos. "Norėčiau, kad turėčiau šešis paketus.
  
  Dar labiau iškalbingiau, kad abi Valkirijos kaire ranka rodė aukštyn į kažką nežinomo. Rodydamas, kaip dabar manė Drake'as, tiesiai į Dievų kapą.
  
  Jei tik jie galėtų rasti Ragnaroką.
  
  Tuo metu vienas iš karių bandė iš vitrinos paimti daiktą. Suskambo garsus varpas ir plieniniai vartai sugriuvo laiptų apačioje, užblokuodami jų išėjimą.
  
  Amerikiečiai iš karto pasiekė dujokaukes. Dreikas papurtė galvą. "Nesijaudink. Kažkas man sako, kad Babichas yra toks niekšas, kuris norėtų, kad vagis būtų sugautas gyvas ir spardytųsi.
  
  Deltos vadas pažvelgė į vis dar vibruojančius strypus. "Susprogdinkite šias lazdas į gabalus".
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy nustebęs žiūrėjo po malūnsparnio ir besitraukiančio Bentley. Wellsas taip pat atrodė sutrikęs, žiūrėdamas į dangų.
  
  - Kalė, - Kenedis išgirdo jį alsuojant. "Velniškai gerai ją išmokau. Kaip ji drįsta pavirsti išdaviku?
  
  "Gerai, kad jos nebėra", - Kenedis įsitikino, kad jos plaukai vis dar buvo surišti nuo viso to šokinėjimo, ir pažvelgė tolyn, kai pastebėjo porą SAS vyrų, kurie ją išlygino. "Ji turėjo aukštas pozicijas. Dabar, jei Drake'as ir Delta Team užgrobtų Valkyrijas, galėtume pasprukti, kol Alicia užsiims Babichu.
  
  Atrodė, kad Wellsas blaškosi tarp dviejų svarbių variantų, bet nieko nesakė, kai jie lenktyniavo aplink namą link pagrindinio įėjimo. Jie matė, kaip sraigtasparnis apsisuko ir kaktomuša susidūrė su "Bentley". Pasigirdo šūviai ir atsimušė į bėgantį automobilį. Tada automobilis staiga staigiai stabdė ir žvyro debesyje sustojo.
  
  Pro langą įstrigo daiktas.
  
  Sraigtasparnis nukrito iš dangaus, jo operatorius turėjo beveik antgamtinį pojūtį, kai virš galvos švilpė RPG. Vos tik jo rogės palietė žemę, pro duris pasipylė kanadiečių samdiniai. Prasidėjo susišaudymas.
  
  Kennedy manė mačiusi Alicia Miles, lanksčią figūrą, apsirengusią tvirtais kūno šarvais, įšokusią į mūšį kaip patarlė liūtas. Mūšiui sukurtas žvėris, pasiklydęs viso to prievartoje ir įtūžyje. Nepaisant savęs, Kennedy jautė, kad jos kraujas atšąla.
  
  Ar tai buvo baimė, kurią ji jautė?
  
  Jai nespėjus pagalvoti, iš priešingos sraigtasparnio pusės nukrito plona figūra. Figūra, kurią ji atpažino akimirksniu.
  
  Profesorius Parnevik!
  
  Jis šlubavo į priekį, iš pradžių nedrąsiai, bet paskui vėl ryžtingai, o galiausiai šliaužė, kai kulkos skraidė orą virš jo galvos, viena praskriejo per rankos plotį nuo jo kaukolės.
  
  Parnevikas pagaliau priartėjo pakankamai arti, kad SAS ir Kennedy galėtų jį ištraukti į saugią vietą, kanadiečiai to nežinojo, visiškai įsitraukę į mūšį.
  
  - Teisingai, - pasakė Velsas, rodydamas į namą. - Baigkime tai.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as padėjo patraukti Valkyrijas į priekį, o pora vaikinų prie grotelių pritvirtino nedidelį kiekį sprogmenų. Jie ėjo siauru keliuku tarp siaubingų eksponatų, stengdamiesi nežiūrėti iš arti. Vienas iš Delta vaikinų grįžo iš baisaus patikrinimo prieš kelias minutes ir pranešė apie juodą karstą, sėdintį kambario gale.
  
  Laukimo atmosfera tęsėsi ištisas dešimt sekundžių. Tam sustabdyti prireikė kareivių logikos. Kuo mažiau žinai...
  
  Tai nebėra Drake'o logika. Bet jis rimtai nenorėjo žinoti. Jis net krūptelėjo, kaip paprastas civilis, kai grotos buvo susprogdintos.
  
  Iš viršutiniame aukšte esančio kambario pasigirdo šaudymas. Deltos sargybiniai nukrito nuo laiptų, mirę kruvinose skylėse. Kitą sekundę laiptų viršuje pasirodė keliolika automatais ginkluotų vyrų.
  
  Aplenkta ir aplenkta, uždengta iš aukštesnio taško, "Delta Team" žlugo ir dabar buvo pažeidžiama. Drake'as lėtai judėjo link spintos ir jos santykinio saugumo, stengdamasis negalvoti apie kvailumą būti taip pagautam ir kaip tai nebūtų nutikę SAS, ir pasitikėdamas sėkme, kad šių naujų priešų nebus. pakankamai kvailas, kad šautų į Valkyrijas.
  
  Keletą akimirkų buvo nenumaldoma įtampa, patirta tvankioje tyloje, kol laipteliais nusileido figūra. Figūra, pasipuošusi baltai ir su balta kauke.
  
  Drake'as jį iškart atpažino. Tas pats žmogus, kuris laimėjo skydą Jorko kačių pasivaikščiojime. Žmogus, kurį matė Apsalyje.
  
  - Aš tave pažįstu, - atsiduso jis, tada dar garsiau. "Čia yra prakeikti vokiečiai".
  
  Vyriškis paėmė 45 kalibro pistoletą ir mojavo. "Numesk ginklą. Jūs visi. Dabar!"
  
  Arogantiškas balsas. Balsas, priklausęs glotnioms rankoms, jo savininkas turėjo tikrą galią, tokią, kokia rašoma ant popieriaus ir suteikiama tik narių klubuose. Toks žmogus, kuris neįsivaizdavo, kas yra tikras pasaulietiškas darbas ir nuobodulys. Galbūt bankininkas, gimęs bankininkystės srityje, arba politikas, politikų sūnus.
  
  Deltos vyrai tvirtai laikė ginklus. Niekas nepratarė nė žodžio. Konfliktas buvo grėsmingas.
  
  vyras vėl rėkė, jo auklėjimas neleido jam žinoti apie pavojų.
  
  "Ar tu kurčias? Aš pasakiau dabar!"
  
  Teksasietės balsas traukiančiu balsu pasakė: "To nebus, niekšeli".
  
  "Bet... bet..." vyras nutilo iš nuostabos, tada staiga nusiplėšė kaukę. "Tu tai padarysi!
  
  Drake'as vos nesugriuvo. Aš tave pažįstu! Abel Frey, vokiečių mados dizaineris. Šokas užliejo Drake'ą kaip nuodinga banga. Tai buvo neįmanoma. Atrodė, lyg matytume Teilorą ir Miley, kikenančias apie pasaulio užvaldymą.
  
  Frėjus sutiko Dreiko žvilgsnį. - Ir tu, Metai Dreikai! jo ranka su pistoletu drebėjo. "Tu man kainavo beveik viską! Aš atimsiu ją iš tavęs. Aš tai padarysiu! Ir ji sumokės. Oi, kaip ji mokės!
  
  
  Nespėjęs to suvokti, Frėjus nukreipė ginklą Dreikui tarp akių ir iššovė.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy įbėgo į kambarį ir pamatė, kaip SAS vyrai parpuolė ant kelių, ragindami tylėti. Ji matė prieš save būrį kaukėtų vyrų, dėvinčių šarvinius drabužius, nukreipusių ginklus į tai, ką, jos manymu, buvo slaptas Davoro Babičiaus saugykla.
  
  Laimei, vyrai jų nepastebėjo.
  
  Wellsas atsigręžė į ją ir ištarė: "Kas?
  
  Kenedis suglumęs nusišypsojo. Ji girdėjo, kaip kažkas rėkia, matė jo šoninį profilį, .45 jis toliau nerangiai mojuoja rankomis. Išgirdusi jį šaukiant Matto Drake'o vardą, ji žinojo, Wellsas žinojo, ir po kelių sekundžių jie atidengė ugnį.
  
  Per šešiasdešimt sekundžių kilusio susišaudymo metu Kenedis viską matė sulėtintai. Baltai apsirengęs vyras iššauna savo .45, jos šūvis atskriejo sekundės dalimi vėliau ir truktelėjo už palto kraštelio, kai šis praeina pro pakabinamą medžiagą. Jo sukrėstas veidas, kai jis atsisuko. Jų putlus, švelnus švelnumas.
  
  Sugadintas žmogus.
  
  Tada kaukėti vyrai sukasi ir šaudo. SAS kareiviai tiksliai ir ramiai atsako tiksliai ir tiksliai. Daugiau ugnies kyla iš saugyklos. Amerikos balsai. Vokiečių balsai. Balsai anglų kalba.
  
  Vangus chaosas, panašus į Taylor Swift poetines intonacijas, susimaišęs su archajiška Metallica roka. Ji partrenkė mažiausiai du vokiečius - likusieji krito. Vaikinas baltai šaukė ir mostelėjo rankomis ir privertė savo komandą skubiai trauktis. Kennedy matė, kaip jie jį uždengė ir miršta, kaip puvinys iškrito iš žaizdos, tačiau žaizda gyvavo. Galiausiai jis pabėgo į galinį kambarį ir gyvi liko tik keturi jo vyrai.
  
  Kenedis iš nevilties puolė koridoriumi su keistu gumulu gerklėje ir ledo kirtikliu širdyje, net nesuvokdama, kaip susirūpinusi, kol pamatė gyvą Dreiką ir pajuto, kaip ją aplieja vėsi džiaugsmo srovė.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikas pakilo nuo grindų, dėkingas, kad Abelio Frėjaus tikslas buvo toks pat neryškus, kaip ir tikrovės suvokimas. Pirmas dalykas, kurį jis pamatė, buvo Kenedis, bėgantis laiptais, antrasis buvo jos veidas, kai ji pribėgo prie jo.
  
  "Ačiū Dievui, kad tau viskas gerai!" - sušuko ji ir apkabino jį prieš prisimindama savo santūrumą.
  
  Drake'as pažvelgė į Velso žindančias akis, prieš užmerkdamas savąsias. Jis akimirką ją apkabino, jausdamas jos liekną kūną, galingą figūrą, jos trapią širdį plakančią šalia jo paties. Jos galva buvo prispausta prie jo kaklo, pojūtis buvo pakankamai nuostabus, kad dilgčiotų jo sinapsėse.
  
  "Ei, man viskas gerai. Tu?"
  
  Ji nusišypsodama atsitraukė.
  
  Velsas priėjo prie jų ir minutę slėpė savo gudrią šypseną. "Dreikas. Keista vieta vėl susitikti, senas vaikinas, o ne kampinę aludę Earl's Court turėjau omenyje. Turiu tau kai ką pasakyti, Matt. Kažkas apie Mai.
  
  Drake'as akimirksniu buvo numestas atgal. Wellsas pasakė paskutinį dalyką, kurio tikėjosi. Po sekundės jis pastebėjo blėstančią Kenedžio šypseną ir susitraukė. "Valkirijos", - nurodė jis. "Ateik, kol turėsime galimybę".
  
  Bet Deltos vadas jau organizavo tai ir kvietė juos. "Čia ne Anglija, vaikinai. Pajudėkime. Per šias atostogas suvalgiau beveik visus Havajus.
  
  
  DVIDEŠIMT DEVYNI
  
  
  
  ORO ERDVĖ
  
  
  Drake'as, Kennedy ir kiti puolimo komandos nariai po kelių valandų susitiko su Benu ir Haydenu karinėje bazėje netoli Honolulu.
  
  Laikui bėgant. Buvo sumažinta biurokratinė našta. Nelygūs keliai išlyginti. Vyriausybės ginčijosi, tada supyko ir galiausiai pradėjo kalbėti. Sukilimo biurokratai buvo nuraminti politiniu pieno ir medaus atitikmeniu.
  
  Ir pasaulio pabaiga artėjo.
  
  Tikri žaidėjai kalbėjosi, nerimavo, spėliojo ir miegojo prastai įrengtuose pastatuose netoli Perl Harboro. Drake'as iš karto padarė prielaidą, kad apgalvotas Beno pasisveikinimas reiškė, kad jie neturėjo didelės pažangos ieškant kito Odino kūrinio - Jo akių. Drake'as paslėpė savo nuostabą; jis tikrai tikėjo, kad Beno patirtis ir motyvacija iki šiol būtų išsprendę visus įkalčius.
  
  Haydenas, sumanus gynybos sekretoriaus padėjėjas, jam padėjo, bet jie padarė mažai pažangos.
  
  Vienintelė jų viltis buvo ta, kad kitiems apokaliptiniams dalyviams - kanadiečiams ir vokiečiams - sekėsi šiek tiek geriau.
  
  Beno dėmesį iš pradžių nukreipė Drake'o apreiškimas.
  
  "Abelis Frey? Vokietijos meistras? Pasiklysk, asile".
  
  "Rimtai, bičiuli. Ar aš Tau meluočiau?"
  
  "Necituok Whitesnake mano akivaizdoje, Metai. Žinote, mūsų grupė turi problemų atlikdama savo muziką, ir tai nėra juokinga. Aš tiesiog negaliu patikėti... Abelis Frey?
  
  Dreikas atsiduso. "Na, aš vėl pradedu. TAIP. Abelis Frey".
  
  Kennedy jį palaikė. "Mačiau tai ir vis dar noriu pasakyti Drake'ui, kad jis nustotų kalbėti nesąmones. Šis vaikinas yra atsiskyrėlis. Veiksmas Vokietijos Alpėse - "Vakarėlių pilis". Supermodeliai. Pinigai. Superžvaigždės gyvenimas."
  
  "Vynas, moterys ir daina", - sakė Drake'as.
  
  "Liaukis!" - pasakė Benas. "Tam tikra prasme, - svarstė jis, - tai tobulas viršelis.
  
  - Nesunku apgauti neišmanėlius, kai esi žinomas, - sutiko Dreikas. "Galite pasirinkti kelionės tikslą - kur tik norite. Kontrabanda šiems žmonėms turėtų būti lengva. Tiesiog suraskite savo senovinį artefaktą, išsirinkite diplomatinį portfelį ir...
  
  "...Insert this." Kenedis sklandžiai baigė ir nusijuokusiomis akimis nukreipė į Beną.
  
  - Jūs abu turite... - mikčiojo jis. "...Jūs abu turėtumėte gauti sušiktą kambarį."
  
  Tą akimirką priėjo Wellsas. "Šis dalykas su Abeliu Frey... buvo nuspręsta kol kas tai laikyti paslaptyje. Žiūrėti ir laukti. Aplink jo pilį pastatome kariuomenę, bet duodame jam laisvę, jei jis sužinotų ką nors, ko mes nežinome.
  
  - Iš pirmo žvilgsnio tai skamba pagrįstai, - pradėjo Dreikas, - bet...
  
  - Bet jis turi mano seserį, - sušnypštė Benas. Haydenas pakėlė ranką, kad jį nuramintų. "Jie teisūs, Benai. Karin saugi... kol kas. Pasaulis nėra".
  
  Drake'as primerkė akis, bet laikė liežuvį. Protestuodamas nieko nepasieksi. Tai tik dar labiau atitrauktų jo draugo dėmesį. Ir vėl jam buvo sunku suprasti Haydeną. Ar tai buvo jo naujai atrastas cinizmas? Ar ji greitai galvojo už Beną, ar išmintingai mąstė už savo vyriausybę?
  
  Bet kuriuo atveju atsakymas buvo tas pats. Laukti.
  
  Drake'as pakeitė temą. Jis pervėrė dar vieną prie Beno širdies. - Kaip laikosi tavo mama ir tėtis? - atsargiai paklausė. - Ar jie jau apsigyveno?
  
  Benas skausmingai atsiduso. "Ne, drauge. Per paskutinį skambutį jie užsiminė apie ją, bet aš jai pasakiau, kad ji susirado antrą darbą. Tai padės, Matt, bet neilgam.
  
  "Aš žinau". Dreikas pažvelgė į Velsą ir Heideną. "Kaip čia vadovai, jūs abu turėtumėte padėti". Tada, nelaukdamas atsakymo, jis pasakė: "Kokios naujienos apie Heidi ir Odino akis?
  
  Benas pasibjaurėjęs papurtė galvą. "Daug", - skundėsi jis. "Visur yra fragmentų. Štai - klausykite: norėdami atsigerti iš Mimiro šulinio - Valhalos išminties šaltinio - kiekvienas turi paaukoti svarbią auką. Vienas paaukojo akis, simbolizuodamas jo norą įgyti žinių apie dabartinius ir būsimus įvykius. Išgėręs, jis numatė visus išbandymus, kurie lems žmones ir Dievus per visą amžinybę. Mimiras priėmė Odino akis ir jos ten guli nuo tada - simboliu, kad net Dievas turi mokėti už aukštesnės išminties žvilgsnį.
  
  - Gerai, - Dreikas gūžtelėjo pečiais. - Standartiniai istoriniai dalykai, ar ne?
  
  "Teisingai. Bet būtent taip yra. Poetinė Edda, Flenricho saga, yra dar viena, kurią išverčiau kaip "Daugybė Heidi kelių". Jie paaiškina, kas atsitiko, bet nepasako, kur dabar yra akys.
  
  - Valhaloje, - Kenedis nusijuokė.
  
  "Tai norvegiškas žodis, reiškiantis dangų".
  
  "Tuomet neturėsiu galimybės kada nors jų rasti".
  
  Drake'as viską apgalvojo. "Ir nieko daugiau nėra? Jėzau, bičiuli, tai paskutinis gabalas!
  
  "Sekiau Heidi kelionę - jos keliones. Ji aplanko mums žinomas vietas, o tada grįžta į savo namus. Tai ne Playstation, drauge. Jokių šalutinių poveikių, jokių paslėptų laimėjimų, jokių alternatyvių kelių.
  
  Kenedis atsisėdo šalia Beno ir nusimetė plaukus. "Ar ji galėtų įdėti du gabalus į vieną vietą?"
  
  "Tai įmanoma, bet tai nelabai derėtų su tuo, ką šiuo metu žinome. Kiti bėgant metams sekti įkalčiai rodė po vieną fragmentą kiekvienoje vietoje.
  
  "Taigi jūs sakote, kad tai yra mūsų užuomina?"
  
  - Raktas turi būti Valhalla, - greitai pasakė Dreikas. "Tai vienintelė frazė, nurodanti vietą. Ir aš prisimenu, kad sakei ką nors anksčiau apie Heidi, sakiusį Odinui, kad ji žinojo, kur paslėptos jo akys, nes kabėdamas ant kryžiaus jis išdavė visas savo paslaptis.
  
  "Medis", - tuo metu į kambarį įėjo Thorsten Dahl. Švedas atrodė išsekęs, labiau pavargęs nuo administracinės darbo pusės nei nuo fizinės. "Vienas kabėjo ant Pasaulio medžio".
  
  - Oi, - sumurmėjo Dreikas. "Ta pati istorija. Ar tai kava?"
  
  - Makadamija, - Dahlas atrodė pasipūtęs. "Geriausia, ką gali pasiūlyti Havajai".
  
  "Maniau, kad tai šlamštas", - sakė Kennedy, parodydama savo nuolaidumą niujorkietei.
  
  "Šlamštas Havajuose yra labai mėgstamas", - sutiko Dahlas. "Tačiau kava valdo viską. O Kona makadamijos riešutas yra karalius.
  
  - Vadinasi, jūs sakote, kad Heidi žinojo, kur yra Valhalla? Haydenas stengėsi atrodyti labiau sutrikęs nei skeptiškas, kai Drake'as mostelėjo, kad kas nors atneštų daugiau kavos.
  
  "Taip, bet Heidi buvo žmogus. Ne Dievas. Taigi tai, ką ji patirtų, būtų pasaulietiškas rojus?
  
  "Atsiprašau, žmogau", - juokavo Kenedis. "Vegasas buvo įkurtas tik 1905 m.
  
  - Į Norvegiją, - pridūrė Dreikas, stengdamasis nesišypsoti.
  
  Sekė tyla. Drake'as stebėjo, kaip Benas mintyse peržiūri viską, ką iki šiol išmoko. Kenedis suspaudė lūpas. Haydenas priėmė kavos puodelių padėklą. Velsas jau seniai buvo pasitraukęs į kampą, apsimesdamas, kad miega. Drake'as prisiminė savo intriguojančius žodžius - turiu tau kai ką pasakyti. Kažkas apie gegužę.
  
  Tam bus laiko vėliau, jei išvis.
  
  Benas nusijuokė ir papurtė galvą. "Tai paprasta. Dieve, tai taip paprasta. Rojus žmogui yra... jų namai".
  
  "Būtent. Vieta, kurioje ji gyveno. Jos kaimas. Jos kajutė", - patvirtino Dreikas. "Mano mintys taip pat".
  
  "Mimiro šulinys yra Heidi kaime! Kenedis apsidairė, akyse spindėjo susijaudinimas, tada žaismingai kumščiu bakstelėjo Drake'ą. - Neblogai pėstininkui.
  
  "Nuo tada, kai išėjau iš darbo, aš išaugau tikras smegenis. Drake'as pastebėjo, kad Velsas šiek tiek krūpteli. "Geriausias mano gyvenimo žingsnis".
  
  Torstenas Dalis atsistojo. "Tada į Švediją paskutinę dalį. Jis atrodė laimingas grįžęs į tėvynę. - Hm... kur buvo Heidi namas?
  
  "Ostergotlandas", - nepatikrino Benas. "Beovulfo ir Grendelio namai taip pat yra vieta, kur jie vis dar kalba apie naktimis po žemes klajojančius monstrus.
  
  
  TRISDEŠIMT
  
  
  
  LA VEREIN, VOKIETIJA
  
  
  La Veraine, vakarėlių pilis, buvo į pietus nuo Miuncheno, netoli Bavarijos sienos.
  
  Kaip tvirtovė, ji stovėjo pusiaukelėje į švelnų kalną, jo sienos buvo dantytos ir net įvairiose vietose išmargintos strėlių kilpomis. Abipus arkinių vartų iškilę bokštai apvaliais viršūnėmis ir plati važiuojamoji dalis leido brangiems automobiliams stilingai privažiuoti ir demonstruoti savo naujausius pasiekimus, o atrinkti paparacai atsiklaupė jų fotografuoti.
  
  Abelis Frey po vieną vedė vakarėlį, sveikindamas kelis svarbiausius svečius ir pasirūpinęs, kad jo modeliai elgtųsi taip, kaip iš jų tikimasi. Žiupsnelis čia, ūžesys ten, net retkarčiais pasijuokęs pokštas privertė juos visus pateisinti jo lūkesčius.
  
  Privačiose nišose jis apsimetė nepastebėjęs baltų bėgikų, išguldytų ant kelius siekiančių stiklinių stalų, vadovų pasilenkusių su šiaudais šnervėje. Modeliai ir žinomos jaunos aktorės, pasipuošusios lėlėmis iš satino, šilko ir nėrinių. Rožinė mėsa, dejonės ir svaiginantis geismo aromatas. Penkiasdešimties colių plazminės plokštės, rodančios MTV ir užkietėjusią pornografiją.
  
  "Chateau" buvo pripildytas gyvos muzikos, Slash ir Fergie atliko "Beautiful Dangerous" scenoje, esančioje atokiau nuo dekadentiškų vietų - nuotaikinga roko muzika įkvepia dar daugiau gyvybės ir taip dinamiškam Frey vakarėliui.
  
  Mados kūrėja niekieno nepastebėta išėjo ir pagrindiniais laiptais pakilo į ramų pilies sparną. Dar vienas skrydis, o jo sargybiniai uždarė už jo saugias duris, pasiekiamas tik per klavišų kombinaciją ir balso atpažinimą. Jis pateko į kambarį, prigrūstą ryšių įrangos ir didelės raiškos televizijos ekranų.
  
  Vienas patikimiausių jo gerbėjų pasakė: "Laiku, pone. Alicia Miles kalba palydoviniu telefonu.
  
  "Puiku, Hudsonai. Ar jis užšifruotas?"
  
  - Žinoma, pone.
  
  Frėjus sutiko su pasiūlytu prietaisu, suspaudęs lūpas, nes buvo priverstas pritraukti burną taip arti vietos, kur jo lakėjus jau purškė seiles.
  
  "Miles, geriau būti skanu. Turiu pilnus namus svečių, kuriais turiu rūpintis. Melas apie patogumą jam neatrodė kaip išradimas. Tai buvo tai, ko šiems niekam nereikėjo girdėti.
  
  "Verta premija, sakyčiau", - gerai išdėstytas angliškas tonas skambėjo ironiškai. "Turiu interneto adresą ir slaptažodį, kad galėčiau ieškoti Parnevik.
  
  "Visa tai yra susitarimo dalis, Milesai. Ir jūs jau žinote, kad yra tik vienas būdas gauti premiją.
  
  "Ar Milo yra šalia?" Dabar tonas pasikeitė. Gerklės pjoviklis. Išdykęs...
  
  "Tik aš ir mano geriausias gerbėjas".
  
  - Mmm... Pakviesk ir jį, jei nori, - pasikeitė jos balsas. "Deja, turiu būti greitas. Prisijunkite prie www.locatethepro.co.uk ir įveskite slaptažodį mažosiomis raidėmis: bonusmyles007,"lol. "Maniau, kad tu tai įvertinsi, Frey. Turėtų pasirodyti standartinis stebėjimo priemonės formatas. Parnevikas užprogramuotas kaip ketvirtas. Turėtumėte galėti jį sekti bet kur.
  
  Abelis Frėjus tyliai pasisveikino. Alicia Miles buvo geriausia operatyvininkė, kurią jis kada nors naudojo. "Pakankamai gerai, Milesai. Kai jūsų akys bus suvaldytos, būsite išjungtas nuo pavadėlio. Tada grįžkite pas mus ir atsineškite kanadiečių fragmentus. Tada pasikalbėsime."
  
  Linija nutrūko. Frėjus padėjo mobilųjį telefoną, kol kas laimingas. "Gerai, Hadsonai", - pasakė jis. "Užveskite automobilį. Nedelsdami išsiųskite visus į Ostergotlandą. Paskutinis kūrinys jam buvo pasiekiamas, kaip ir visi kiti kūriniai, jei jie teisingai sužaisdavo finalinius žaidimus. "Milo žino, ką daryti".
  
  Jis studijavo televizijos monitorių eilę.
  
  "Kuris iš jų yra 6 belaisvis - Karin Blake?
  
  Prieš mojavodama Hudsonas pasikasė išpuoselėtą barzdą. Frė pasilenkė į priekį, kad tyrinėtų šviesiaplaukę merginą, sėdinčią vidury lovos, kojas ištraukusią iki smakro,
  
  Arba, tiksliau, sėdėti ant lovos, kuri priklausė Frey. Ir valgyti Frėjaus maistą užrakintoje ir saugomoje trobelėje, kurią užsakė Frėjus. Naudoja elektrą, už kurią Frey sumokėjo.
  
  Ant kulkšnies yra jo sukurta grandinėlė.
  
  Dabar ji priklausė jam.
  
  "Nedelsdami nusiųskite vaizdo įrašą į mano kambarį dideliame ekrane. Tada pasakykite šefui, kad patiektų vakarienę. Po dešimties minučių man reikia mano kovos menų eksperto. Jis nutilo, susimąstęs.
  
  - Kenas?
  
  "Taip, tas pats. Noriu, kad jis eitų ten ir paimtų jos batus. Kol kas nieko daugiau. Noriu, kad psichologinis kankinimas truktų skaniai ilgai, kol šis bus sutraiškytas. Palauksiu dieną, o tada paimsiu jai ką nors svarbesnio.
  
  "O kalinys 7?"
  
  "Brangus Dieve, Hadsonai, elkis su juo gerai, kaip elgtumėtės su savimi. Geriausia iš visko. Jo laikas mus sužavėti artėja..."
  
  
  TRISDEŠIMT VIENAS
  
  
  
  ORO ERDVĖ VIRŠ ŠVEDIJOS
  
  
  Lėktuvas pasviro. Kennedy Moore'as pabudo iš siaubo, palengvėjo, kad jį pažadino neramumai, nes nauja diena išstūmė jos pačios "Dark Chaser".
  
  Kalebas jos sapnuose egzistavo lygiai taip pat, kaip ir realiame pasaulyje, tačiau naktį jis ne kartą ją nužudė, grūsdamas jai į gerklę gyvus tarakonus, kol ji užspringo ir buvo priversta kramtyti ir ryti, o jos vienintelę išdavystę kankino siaubas jos akyse. , pastovus, kol užgeso paskutinė kibirkštis.
  
  Staiga pabudusi ir išplėšta iš pragaro papilvės, ji laukinėmis akimis apsidairė po kajutę. Buvo tylu; civiliai ir kareiviai snūduriavo arba tyliai kalbėjosi. Net Benas Blake'as užmigo įsikibęs į nešiojamąjį kompiuterį, nerimo raukšlių neišlygino miegas ir tragiškai neteko savo berniukiško veido.
  
  Tada ji pamatė Drake'ą ir jis žiūrėjo į ją. Dabar jo nerimo linijos tiesiog sustiprino ir taip įspūdingą veidą. Jo sąžiningumas ir nesavanaudiškumas buvo akivaizdūs, jų neįmanoma nuslėpti, tačiau už jo ramybės slypintis skausmas privertė ją paguosti... visą naktį.
  
  Ji nusišypsojo sau. Daugiau dinozaurų roko nuorodų. Drake'o laikas buvo labai smagus. Praėjo akimirka, kol ji suprato, kad jos vidinė šypsena galėjo pasiekti akis, nes jis jai nusišypsojo.
  
  Ir tada pirmą kartą per visus metus, kai įstojo į akademiją, ji apgailestavo, kad jos pašaukimas reikalauja deseksualizuoti savo asmenybę. Ji norėjo, kad žinotų, kaip taip susišukuoti plaukus. Ji nori, kad ji būtų šiek tiek daugiau Selma Blair ir šiek tiek mažiau Sandra Bullock.
  
  Visa tai pasakius buvo visiškai akivaizdu, kad Drake'ui ji patiko.
  
  Ji jam nusišypsojo, bet tą akimirką lėktuvas vėl pasviro ir visi pabudo. Pilotas paskelbė, kad jie yra valandos skrydžio atstumu nuo kelionės tikslo. Benas pabudo ir ėjo kaip zombis atsinešti likusios Kona kavos. Torstenas Dalis atsistojo ir apsidairė.
  
  "Laikas įjungti žemės skverbimosi radarą", - pusiau šypsodamasis pasakė jis.
  
  Jie buvo išsiųsti skristi virš Östergotlando, taikydami į sritis, kuriose profesorius Parnevikas ir Benas tikėjo, kad Heidi kaimas bus. Vargšui profesoriui aiškiai skaudėjo nupjautą piršto galiuką ir jis buvo labai sukrėstas, koks beširdis buvo jo kankintojas, bet buvo laimingas kaip šuniukas, pasakodamas apie žemėlapį, išgraviruotą Odino skyde.
  
  Kelias į Ragnaroką.
  
  Tikėtina.
  
  Kol kas niekam nepavyko jo išversti. Ar tai buvo dar vienas Alicia Miles ir jos sutrikusios komandos klaida?
  
  Kai lėktuvas prasibrovė pro grubų Dahlio perimetrą, jis parodė vaizdą, pasirodžiusį lėktuvo televizoriuje. Į žemę prasiskverbiantis radaras siuntė trumpus radijo bangų impulsus į žemę. Kai jis atsitrenkė į palaidotą objektą, ribą ar tuštumą, grįžtamasis signalas atspindėjo vaizdą. Iš pradžių juos sunku atpažinti, bet su patirtimi tampa lengviau.
  
  Kennedy papurtė galvą Dahlui. "Ar Švedijos kariuomenė turi viską?
  
  "Toks dalykas yra būtinas", - rimtai jai pasakė Dahlas. "Turime hibridinę šios mašinos versiją, kuri aptinka minas ir paslėptus vamzdžius. Labai aukštosios technologijos."
  
  Aušra prasiskverbė į horizontą, o paskui ją nustūmė nuskurę pilki debesys, kai Parnevikas sušuko. "Čia! Šis vaizdas atrodo kaip sena vikingų gyvenvietė. Ar matote apvalų išorinį apvadą - tai apsauginės sienelės - ir viduje esančius stačiakampius objektus? Tai maži būstai".
  
  - Taigi, nustatykime didžiausią namą... - paskubomis pradėjo Benas.
  
  - Ne, - pasakė Parnevikas. "Tai turi būti bendras ilgasis namas - susitikimų ar vaišių vieta. Heidi, jei ji tikrai būtų čia, turėtų antrą pagal dydį namą.
  
  Lėktuvui lėtai leidžiantis žemyn, pasirodė aiškesni vaizdai. Netrukus gyvenvietė buvo aiškiai pažymėta keliomis pėdomis po žeme, o antras pagal dydį namas netrukus tapo matomas.
  
  - Matai, - Dahlas parodė į gilesnę spalvą, tokią silpną, kad jos gali būti nepastebėta, nebent kas nors jos ieškotų. "Tai reiškia, kad yra tuštuma ir ji yra tiesiai po Heidi namu. - Po velnių, - pasakė jis apsisukdamas. "Ji pastatė savo namą tiesiai virš Mimiro šulinio!
  
  
  TRISDEŠIMT DU
  
  
  
  OSTERGOTLANDAS, ŠVEDIJA
  
  
  Kai jie buvo ant žemės ir nuėjo keletą mylių per šlapias pievas, Dahlas įsakė sustoti. Drake'as apsidairė, žvelgdamas į tai, ką jis galėjo apibūdinti kaip naujosios Dino-Rock dvasios, kurią jis ir Kenedis dalinosi, margą įgulą. Švedams ir SGG atstovavo Thorstenas Dahlas ir trys jo vyrai, SAS - Wellsas ir dešimt karių. Vienas liko sužeistas Havajuose. Delta komanda buvo sumažinta iki šešių žmonių; tada buvo Benas, Parnevikas, Kennedy ir jis pats. Haydenas liko su lėktuvu.
  
  Tarp jų nebuvo nė vieno žmogaus, kurio nejaudino jų užduoties sunkumai. Situacijos rimtumą tik dar labiau pabrėžė faktas, kad lėktuvas laukė pilnai užpildytas degalais ir ginkluotas, su Figūromis jas skristi į bet kurią pasaulio vietą.
  
  "Jei tai padeda", - pasakė Dahlas, kai visi laukė į jį žiūrėdami, - nesuprantu, kaip šį kartą jie gali mus rasti, - nurodė jis. "Pradėkite nuo lengvų sprogmenų, kad nuvalytumėte kelias pėdas žemyn, tada laikas grėbti.
  
  - Atsargiai, - susuko rankas Parnevikas. "Mes nenorime žlugimo".
  
  - Nesijaudink, - linksmai tarė Dahlas. "Tarp įvairių jėgų čia, manau, turime patyrusią komandą, profesoriau.
  
  Pasigirdo rūstus juokas. Dreikas apžiūrėjo jų apylinkes. Jie įrengė platų perimetrą, palikdami vyrus ant kelių kalvų, supančių vietą, kur žemę skverbiantis radaras rodė, kad kadaise stovėjo sena sargyba. Jei tik tai būtų pakankamai gera vikingams ir visiems...
  
  Lygumos buvo apaugusios žolėmis ir ramios, lengvas vėjelis vos nejudino į rytus nuo jų vietos augančius medžius. Pradėjo nestipriai šlapdriba, o paskui nustojo prieš bandant dar kartą.
  
  Suskambo Beno mobilusis telefonas. Jo akys įgavo persekiojamą žvilgsnį. "Tėtis? Tiesiog užsiėmęs. Aš tau perskambinsiu laivagalyje. " Jis uždarė prietaisą žiūrėdamas į Dreiką. - Neturiu laiko, - sumurmėjo jis. "Jie jau žino, kad kažkas vyksta, jie tiesiog nežino, kas tai yra."
  
  Drake'as linktelėjo ir nė nesikreipdamas stebėjo pirmąjį sprogimą. Į orą skrido žolė, velėna ir purvas. Po to iš karto sekė dar vienas, kiek gilesnis smūgis, ir nuo žemės pakilo antras debesis.
  
  Keli vyrai griaudėjo į priekį, laikė kastuvus ir laikė ginklus. Siurrealistinė scena.
  
  - Būk atsargus, - sumurmėjo Parnevikas. "Mes nenorėtume, kad kas nors sušlaptų kojas". Jis nusijuokė taip, lyg tai būtų didžiausias pokštas istorijoje.
  
  Aiškesnė apžvalga parodė skylę po Heidi ilguoju namu, vedančiu į didžiulę urvą. Akivaizdu, kad ten gulėjo ne tik šulinys, o komanda klydo dėl atsargumo. Prireikė dar valandos kruopštaus kasinėjimo ir kelių pauzių, kol Parnevikas giedojo ir tyrinėjo atkastus artefaktus, kol jie išnyko ore.
  
  Dreikas panaudojo šį laiką savo mintims sutvarkyti. Iki šiol jis jautėsi kaip amerikietiškuose kalneliuose be jokių stabdžių. Net ir po visų šių metų jis vis dar buvo labiau įpratęs vykdyti įsakymus nei vykdyti veiksmų planą, todėl jam prireikė daugiau laiko pagalvoti nei, tarkime, Benui Blake'ui. Jis tikrai žinojo du dalykus - jie visada buvo atsilikę, o jų priešai priversdavo reaguoti į situacijas, o ne jas kurti; be jokios abejonės, tai yra dėl to, kad jie dalyvavo šiose lenktynėse atsilikę nuo priešininkų.
  
  Dabar atėjo laikas pradėti laimėti šias lenktynes. Be to, atrodė, kad jie buvo vienintelė frakcija, skirta gelbėti pasaulį, o ne juo rizikuoti.
  
  Taigi ar tu tiki istorijomis apie vaiduoklius?- mintyse šnibždėjo senovinis balsas.
  
  Ne, jis atsakė taip pat, kaip ir tada. Bet aš tikiu siaubo istorijomis...
  
  Per paskutinę misiją slaptosios SRT, specialaus SAS padalinio, narys, jis ir dar trys jo komandos nariai, įskaitant Alicia Miles, užklydo į atokų kaimą Šiaurės Irake, jo gyventojai buvo kankinami ir žudomi. Darant prielaidą, kad tai akivaizdu, jie tyrė... buvo rasti britų ir prancūzų kareivius, kurie vis dar yra tardomi.
  
  Tai, kas po to, aptemdė likusias Matto Drake'o dienas Žemėje. Įniršio apakinti, jis ir kiti du komandos nariai sustabdė kankinimą.
  
  Kitas "draugiško gaisro" incidentas tarp daugelio.
  
  Alicia Miles stovėjo ir žiūrėjo, vienaip ar kitaip nesutepta jokių keistenybių. Ji negalėjo sustabdyti kankinimų ir negalėjo sustabdyti kankintojų mirties. Tačiau ji vykdė savo vado įsakymus.
  
  Mattas Drake'as.
  
  Po to kareivio gyvenimas jam baigėsi, visi romantiški santykiai, kuriuos ji palaikė, sugriuvo į gabalus. Tačiau išėjimas iš tarnybos nereiškė, kad prisiminimai išblėso. Žmona jį pažadino naktis po nakties, o tada išslydo iš prakaito permirkusios lovos ir verkė žemyn, kai jis atsisakė prisipažinti.
  
  Dabar jis pastebėjo priešais save stovinčią Kenedį, besišypsančią taip, tarsi ji būtų lėktuve. Jos plaukai palaidai kabojo, o veidas tapo gyvas ir išdykęs nuo šypsenos. Centruotos akys ir "Victoria's Secret" kūnas derinamas su mokytojo dekoratyvumu ir verslo santūrumu. Gana mišrus.
  
  Jis nusišypsojo atgal. Thorstenas Dahlas sušuko: "Sigilinkite į skaitymą! Mums reikia vadovo palikuonims".
  
  Kai Benas jo paklausė, kas yra Descender, jis tik nusijuokė. "Tiesiog iš Holivudo legendos, mano drauge. Prisimenate, kaip vagis nušoko nuo pastato ir jo šuolis buvo sureguliuotas iki milimetro, kol jo kritimas buvo sustabdytas? Na, "Blue Diamond Lander" yra jų naudojamas įrenginys.
  
  "Saunus".
  
  Drake'as pastebėjo, kad jo senasis vadas lėtai vaikšto ir paėmė pasiūlytą kavos buteliuką. Šis pokalbis buvo kuriamas jau kurį laiką. Drake'as norėjo tai užbaigti.
  
  "Mai?" - paklausė jis, tvirtai nuleidęs lūpas į žemę, kad niekas nesuprastų jo klausimo.
  
  "Hm?" - Aš paklausiau.
  
  "Tiesiog pasakykite man".
  
  "Dieve, mielasis, bičiuli, po akivaizdaus informacijos trūkumo, kurią tu nepateikei apie savo seną pomėgį, vargu ar galiu tikėtis, kad dabar duosiu nemokamų dovanų, ar ne?
  
  Dreikas negalėjo nuslopinti šypsenos. - Tu nešvarus senis, ar žinai?
  
  "Tai mane laiko žaidimo viršūnėje. Dabar papasakokite man istoriją iš vienos iš jos slaptų misijų - bet kurios iš jų.
  
  "Na... Aš galiu išnaudoti tavo šansą ir duosiu tau ką nors sutramdyti", - pasakė Drake'as. "Arba gali palaukti, kol viskas baigsis, ir aš tau duosiu auksą... tu žinai vienintelį".
  
  "Tokyo Cos-con"?
  
  "Tokyo Cos-con. Kai Mai buvo slapta į didžiausią Japonijos cosplay suvažiavimą, kad įsiskverbtų ir sulaikytų fuchu triadus, kurie tuo metu valdė pornografijos pramonę.
  
  Wellsas atrodė taip, lyg jį tuoj ištiks priepuolis. "Jėzau, Dreikai. Esate idiotas. Tada gerai, bet patikėk manimi, dabar tu man skolingas", - jis įkvėpė. "Japonai tiesiog be įspėjimo ištempė ją iš Honkongo, nurodę netikrą tapatybę, visiškai sunaikindami dangą, kurią ji kūrė dvejus metus.
  
  Drake'as pažvelgė į jį atvira burna, nepatikliai. "Niekada".
  
  "Mano žodžiai taip pat".
  
  "Kodėl?"
  
  "Taip pat kitas mano klausimas. Bet, Dreikai, argi tai neaišku?
  
  Drake'as apie tai pagalvojo. "Tik tai, kad ji yra geriausia, ką jie turi. Geriausia, ką jie kada nors turėjo. Ir jie turi to labai trokšti.
  
  "Mes jau maždaug penkiolika valandų priimame skambučius iš jų Teisingumo departamento ir ministrų pirmininkų, kaip ir jankai. Jie mums viską pripažins - išsiuntė ją išžvalgyti La Veraine, nes tai vienintelis ryšys, kurį jie rado su šia netvarka, kuri jau peraugo į didžiausią įvykį planetoje šiuo metu. Tai tik kelių valandų klausimas, kol būsime priversti jiems prisipažinti.
  
  Dreikas susiraukė. "Ar yra priežastis dabar neprisipažinti? May būtų fantastiškas įsigijimas.
  
  "Sutinku, kolega, bet vyriausybės yra vyriausybės, ir nesvarbu, ar pasauliui gresia pavojus, ar ne, joms patinka žaisti savo mažus žaidimus, ar ne?
  
  Dreikas parodė į skylę žemėje. "Atrodo, kad jie pasiruošę".
  
  
  * * *
  
  
  Drake'o nusileidimo greitis buvo 126 pėdos. Jam į ranką buvo įdėtas prietaisas, vadinamas greito atpalaidavimo antsnukiu, ir įteikta kuprinė. Jis užsitraukė gaisrininko šalmą su prie galvos pritvirtintu žibintuvėliu ir rausėsi po kuprinę. Didelis žibintuvėlis, deguonies bakas, ginklas, maistas, vanduo, radijas, pirmosios pagalbos priemonės - viskas, ko jam reikia speles. Jis užsimovė porą tvirtų pirštinių ir nuėjo prie duobės krašto.
  
  - Geronimo? jis paprašė Kenedžio, kuris liko viršuje su Benu ir profesoriumi, padėti stebėti jų perimetrą.
  
  "Arba paimk už kulkšnių, ištiesk užpakalį ir tikėkis", - sakė ji.
  
  Drake'as piktai jai nusišypsojo: - Prie to grįšime vėliau, - pasakė jis ir nušoko į tamsą.
  
  Jis iš karto pajuto raudonojo deimanto paleidimo gaiduką. Jo kritimo greitis mažėjo jam krintant, o jo mažasis ratas tiksi šimtą kartų per sekundę. Šulinio sienos - laimei, dabar išdžiūvusios - prabėgo kaleidoskopiškais blyksniais, tarsi senoje nespalvotoje plėvelėje. Galiausiai nusileidimas sulėtėjo iki šliaužio, ir Dreikas pajuto, kaip jo batai švelniai atšoko nuo kietos uolos. Jis suspaudė snukį ir pajuto, kaip nuo saugos diržo atsipalaiduoja gaidukas. Drake'as apžvelgė jo pavertimo Ascendantu procesą, prieš nukeliaudamas į vietą, kur Dalas ir pusšimtis vyrų stovėjo laukdami.
  
  Grindys grėsmingai traškėjo, bet jis tai priskyrė mumifikuotoms nuolaužoms.
  
  "Šis urvas yra keistai mažas, palyginti su tuo, ką matėme ant žemės skverbiančio radaro", - sakė Dahlas. "Jis galėjo klaidingai apskaičiuoti. Išsiskleiskite ir ieškokite... tunelio... ar kažko panašaus".
  
  Švedas gūžtelėjo pečiais, pasilinksminęs savo nežinojimo. Drake'ui patiko. Jis lėtai vaikščiojo aplink urvą, tyrinėdamas nelygias sienas ir drebėdamas, nepaisydamas storo apsiausto. Tūkstančiai tonų uolų ir žemės slėgė jį, ir štai jis bandė prasiskverbti gilyn. Jam tai skambėjo kaip kareivio gyvenimas.
  
  Dahlas su Parneviku bendravo per dvipusį vaizdo telefoną. Profesorius sušuko tiek daug "pasiūlymų", kad Dahlas po dviejų minučių išjungė garsą. Kareiviai trypė po urvą, kol vienas iš Deltos vaikinų sušuko: "Aš čia turiu raižinių. Nors tai smulkmena".
  
  Dahlas išjungė vaizdo telefoną. Parneviko balsas skambėjo garsiai ir aiškiai, o paskui nutilo, kai Dahlas atnešė mobilųjį telefoną prie sienos.
  
  - Ar matai tai?
  
  "Taip! Det ar bra! Liemenėlė!" Parnevikas iš jaudulio prarado anglų kalbą. "Walknott... mmm... žuvusių karių mazgas. Tai Odino simbolis, trigubas trikampis arba Boromo trikampis, susijęs su šlovingos mirties mūšyje idėja.
  
  Dreikas papurtė galvą. "Kruvinieji vikingai".
  
  "Šis simbolis dažnai randamas ant "paveikslinių akmenų", vaizduojančių didvyriškų karių, keliaujančių valtimi ar žirgais į Valhalą - Odino rūmus, mirtis. Tai dar labiau sustiprina mintį, kad radome žemišką Valhalą."
  
  - Atsiprašau, kad sugadinau jūsų paradą, drauge, - pasakė tiesmukas SAS vyras, - bet ši siena tokia pat stora kaip mano uošvės.
  
  Jie visi žengė žingsnį atgal, brūkštelėdami šalmo lemputes per nepaliestą paviršių.
  
  "Tai turi būti netikra siena". Vaikinas beveik rėkė iš susijaudinimo. "Tai turi būti!"
  
  - Palauk, - išgirdo jauną Beno balsą Dreikas. "Taip pat sakoma, kad Valknothas taip pat vadinamas Mirties mazgu, Odino pasekėjų, kurie turėjo polinkį į smurtinę mirtį, simboliu. Tikrai tikiu, kad tai gali būti įspėjimas.
  
  "Nesąmonė". Dreiko atodūsis buvo nuoširdus.
  
  - Štai tokia mintis, vaikinai, - pasigirdo Kenedžio balsas. "Kaip nuodugniau apžiūrėti visas sienas. Jei gausite daugiau Walknotts, bet tada rastumėte tuščią sieną, rinkčiausi šią.
  
  - Lengva tau pasakyti, - sumurmėjo Dreikas. "Būti ten ir viskas".
  
  Jie išsiskirstė, šukuodami uolėtas sienas centimetras po colio. Jie nubraukė šimtmečius susikaupusias dulkes, nubraukė voratinklius ir pašalino pelėsius. Galiausiai jie rado dar tris Valknotus.
  
  - Puiku, - pasakė Drake'as. "Tai keturios sienos, keturi mazgiški daiktai. Ką, po velnių, mums dabar daryti?"
  
  - Ar jie visi identiški? - nustebęs paklausė profesorius.
  
  Vienas iš karių vaizdo telefono ekrane parodė Parneviko atvaizdą. "Na, aš nežinau, kaip jūs, vaikinai, bet esu tikras, kad pavargau jo klausytis. Prakeiktas švedas jau seniai mus būtų pribaigęs".
  
  - Palauk, - pasigirdo Beno balsas. "Akys yra Mimiro šulinyje, ne..." jo balsas pasimetė už statinio šnypštimo, o tada ekranas užtemo. Dahlas jį purtė, įjungė ir išjungė, bet nesėkmingai.
  
  "Šūdas. Ką jis bandė pasakyti?
  
  Drake'as ruošėsi spėlioti, kai vaizdo telefonas atgijo ir Beno veidas užpildė ekraną. "Nežinau, kas atsitiko. Bet klausyk - Akys yra Mimiro šulinyje, o ne urve po juo. Supranti?"
  
  "Taip. Vadinasi, leisdamiesi žemyn juos aplenkėme?
  
  "Aš manau, kad taip".
  
  "Bet kodėl?" - nepatikliai paklausė Dahlas. "Kodėl tada iš viso buvo sukurtas šis urvas? O žemę skverbiantis radaras aiškiai parodė, kad po juo yra didžiulė erdvė. Žinoma, gabalas turėjo būti ten apačioje.
  
  - Nebent... - Dreikas jautė siaubingą šaltį. "Nebent ši vieta yra spąstai".
  
  Dahlas staiga atrodė netikras. "Kaip tai?"
  
  "Ar ši erdvė yra po mumis? O jei tai duobė be dugno?
  
  "Tai reiškia, kad tu stovi ant molinės pagalvės! Vaikinas rėkė iš siaubo. "Spąstai! Jis gali sugriūti bet kurią akimirką. Dink iš ten dabar!"
  
  Jie žiūrėjo vienas į kitą vieną begalinį beviltiško mirtingumo akimirką. Jie visi taip norėjo gyventi. Ir tada viskas pasikeitė. Tai, kas kažkada buvo įtrūkęs betoninėse grindyse, dabar buvo įtrūkęs kietas skydas. Šis keistas draskantis garsas kilo ne dėl akmens pasislinkimo, o dėl to, kad grindys pamažu skilo nuo galo iki galo.
  
  Su begaline duobe po jais....
  
  Šeši vyrai įnirtingai puolė du Ascendantus. Kai jie ten atvyko, dar gyvi, Dahlas šaukė atkurti tvarką.
  
  "Jūs abu eikite pirmi. Dėl Dievo meilės, būk atšiaurus".
  
  "Ir keliaudami aukštyn, - komentavo Parnevikas, - būkite ypač atidūs savo aplinkai. Mes nenorime praleisti artefakto."
  
  - Nebūk idiotas, Parnevikai. Dahlas nujautė nuojautą. Drake'as niekada nebuvo jo tokio matęs. "Paskutiniai du patikrinsime eidami", - pasakė jis, žiūrėdamas į Dreiką. "Tai tu ir aš".
  
  Vaizdo telefonas vėl supypsėjo ir išsijungė. Dahlas jį purtė taip, lyg būtų bandęs jį pasmaugti. "Be jokios abejonės, prakeiktas jankų".
  
  Prireikė pirmos poros trijų minučių, kad pasiektų žemės lygį. Tada dar trys antrajai porai. Drake'as galvojo apie viską, kas gali nutikti per šešias minutes - patirti visą gyvenimą arba visai nieko. Jam tai buvo paskutinis. Nieko kito, išskyrus molio girgždesį, slenkančio akmens aimaną, atsitiktinumo girgždėjimą, sprendžiant, apdovanoti jį gyvybe ar mirtimi.
  
  Grindys po pirmuoju jų rastu simboliu sugriuvo. Perspėjimo nebuvo; tarsi grindys būtų tiesiog pasidavusios vaiduokliui ir nugrimzdusios į užmarštį. Drake'as užlipo kuo toliau šuliniu. Jis balansavo ant šonų, o ne ant trapių urvo grindų. Dahlas apkabino kitą šulinio pusę, abiem rankomis įsikibęs į žalią špagatą, žiedas ant jo vestuvinio piršto atspindėjo žibintą ant Dreiko šalmo.
  
  Drake'as pažvelgė į viršų, ieškodamas tvirtų virvelių, kurias galėtų pritvirtinti prie savo diržų. Tada jis išgirdo Dahlą šaukiant: "Šūdas! ir pažvelgė žemyn pačiu laiku, kad pamatyčiau, kaip vaizdo telefonas sukasi nuo galo iki galo piktu sulėtintu judesiu, o po to su traškėjimu nukrito ant urvo grindų.
  
  Susilpnėjęs kietasis diskas pasidavė ir pateko į juodąją skylę kaip senos Drake'o svajonės sukurti šeimą. Į juos atėjo audra, iš tos vietos, kur slėpėsi ir slinko aklieji padarai, išskleisdama drumzliną orą, pripildytą neapsakomos tamsos.
  
  Ir pažvelgęs į tą bevardžio šešėlio bedugnę, Drake'as iš naujo atrado savo vaikystės tikėjimą monstrais.
  
  Pasigirdo silpnas slydimo garsas, o iš viršaus plazdėjo virvė. Dreikas dėkingas sugriebė jį ir pritvirtino prie diržų. Dahlas padarė tą patį, atrodydamas identiškai baltas, ir jie abu paspaudė atitinkamus mygtukus.
  
  Drake'as stebėjo aukštimatį. Jis tyrinėjo savo pusę šulinio, o Dahlas nukopijavo ją iš kitos pusės. Kelis kartus jie sustojo ir pasilenkė į priekį, kad galėtų atidžiau apžiūrėti, bet kiekvieną kartą nieko nerado. Nuėjo šimtas pėdų, o paskui devyniasdešimt. Drake'as išlupo rankas kruvinas, bet nieko nerado. Jie ėjo toliau, dabar jau penkiasdešimties pėdų, o tada Dreikas pamatė šviesos nebuvimą, tamsumą, kuris tiesiog sugėrė šviesą, kurią jis sviedė į ją.
  
  Plati medinė lenta, dantyta išilgai kraštų, nepaliesta drėgmės ar pelėsio. Drake'as matė raižinius ant jo paviršiaus ir jam prireikė šiek tiek laiko, kol jis tinkamai padėjo šalmą.
  
  Bet kai jis tai padarė...
  
  Akys. Simbolinis Odino akių atvaizdas, iškaltas iš medžio ir paliktas čia... kieno?
  
  Ar pats Odinas? Prieš tūkstančius metų? Autorius: Heidi? Ar tai buvo daugiau ar mažiau tikėtina?
  
  Dahlas nerimastingai nužvelgė žemyn. - Mūsų visų labui, Dreikai, neatmesk šito.
  
  
  TRISDEŠIMT TRYS
  
  
  
  OSTERGOTLANDAS, ŠVEDIJA
  
  
  Dreikas išniro iš Mimiro šulinio, aukštai laikė medinę lentelę kaip trofėjų. Nespėjus ištarti nė žodžio, jis buvo šiurkščiai ištrauktas iš diržų ir numestas ant žemės.
  
  "Ei, nusiramink..." Jis pažvelgė į svajonių mašinos iš Honkongo, vienos iš naujųjų, bagažinę. Jis šiek tiek apsivertė ir pamatė ant žolės gulinčius negyvus ir mirštančius kareivius - Deltą, SGG, SAS - ir už jų Kenedį, klūpantį su ginklu, nukreiptu į galvą.
  
  Matė, kaip Benas buvo priverstas stovėti vertikaliai suspaustas, o Alicia Miles negailestingos rankos tvirtai suėmė jo kaklą. Drake'o širdis vos nesudaužė, kai jis pamatė Beną vis dar laikontį rankoje mobilųjį telefoną. Prigludusi iki paskutinio atodūsio...
  
  "Tegul britas stovi", - į Drake'o akiratį pateko kanadietis Colby Taylor. "Tegul jis žiūri, kaip miršta jo draugai - įrodymas, kad galiu atimti kiekvieną jo dalį prieš atimdamas jam gyvybę".
  
  Drake'as leido mūšio ugniai įsiskverbti į savo galūnes. "Jūs įrodote tik tai, kad ši vieta atitinka tai, kas parašyta prakeiktame vadove - kad tai monstrų šalis.
  
  "Kaip poetiška", - sukikeno milijardierius. "Ir tai tiesa. Duok man akis". Jis ištiesė rankas kaip vaikas, prašydamas daugiau. Samdinys perdavė Odino akių vaizdą. "Gerai. Užteks. Tai kur tavo lėktuvas, Dreikai? Aš noriu tavęs gabalėlių ir tada išeik iš šitos šūdos duobės.
  
  - Be Skydo nieko nepasieksite, - pasakė Drake'as... pirmas dalykas, kuris jam atėjo į galvą. "Ir tada išsiaiškink, kaip tai tampa Ragnaroko žemėlapiu.
  
  - Kvailys, - bjauriai nusijuokė Teiloras. "Vienintelė priežastis, kodėl esame čia šiandien, o ne prieš dvidešimt metų, yra ta, kad skydas buvo rastas visai neseniai. Tačiau esu tikras, kad tai jau žinote. Ar bandai mane sulėtinti? Ar manai, kad paslysiu ir suteiksiu tau dar vieną šansą? Na, pone Dreikai, leiskite man pasakyti. Ji... - jis parodė į Aliciją, - ji neslysta. Ji. . kietas auksinis asilas, štai kokia ji!
  
  Drake'as stebėjo, kaip jo buvęs kolega mirtinai pasmaugė Beną. "Ji parduos tave didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui".
  
  "Aš siūlau daugiausiai, tu visiškas šūdas".
  
  Ir Apvaizdos valia kažkas pasinaudojo šia akimirka ir paleido kulką. Šūvis garsiai nuaidėjo per mišką. Vienas iš Teiloro samdinių griuvo nauja trečiąja akimi ir iškart mirė.
  
  Kolbis Teiloras akimirką atrodė nepatiklus. Jis atrodė taip, lyg Bryanas Adamsas būtų ką tik iššokęs iš miško ir pradėjęs žaisti "69-ųjų vasarą". Jo akys virto lėkštėmis. Tada vienas iš jo samdinių atsitrenkė į jį ir parvertė jį ant žemės, samdinys kraujavo, rėkė ir kovojo, mirė. Dreikas akimirksniu atsidūrė šalia jų, nes švinas virš jų draskė orą.
  
  Viskas vyko tuo pačiu metu. Kennedy pakėlė kūną aukštyn. Jos kaukolės viršus taip tvirtai lietė ją dengiančio sargybinio smakrą, kad jis net nesuprato, kas atsitiko. Iškart padėkite ragelį.
  
  Pirmyn ir atgal skraidė kulkų spūstys; lauke sugauti samdiniai buvo sunaikinti.
  
  Thorstenas Dahlas buvo išlaisvintas, kai jį laikęs samdinys prarado tris ketvirtadalius galvos po trečio šūvio, kuris aidėjo iš šautuvo. SGG vadas kaip krabas priėjo prie profesoriaus Parneviko ir ėmė tempti senuką link krūmų krūvos.
  
  Pirmoji Dreiko mintis buvo apie Beną. Kai jis ruošėsi beviltiškai lažintis, netikėjimas jį purtė kaip tūkstančio vatų elektromagnetinis impulsas. Alicija metė berniuką į šalį ir puolė prie paties Dreiko. Staiga jos rankoje pasirodė ginklas; nesvarbu kuris. Ji buvo vienodai mirtina su abiem.
  
  Ji pakėlė jį, sutelkdama dėmesį į tai.
  
  Drake'as gėdingai išskėtė rankas į šalis. Kodėl?
  
  Jos šypsena buvo linksma, kaip demono, kuris guolyje atrado nepaliestą mėsą, kuri, jo manymu, jau seniai išnaudota.
  
  Ji nuspaudė gaiduką. Drake'as susiraukė, tikėdamasis karščio, sustingimo, o paskui skausmo, bet jo proto akis užklupo jo smegenis ir pamatė, kad ji paskutinę akimirką pakeitė tikslą... ir įsmeigė tris kulkas į samdinį, dengiantį pasipiktinusią Kolbio figūrą. Teiloras. Nerizikuokime.
  
  Du SAS kariai ir du "Delta" jūrų pėstininkai išgyveno. SAS sugriebė Beną ir nutempė. Tai, kas liko iš "Delta Team", pasiruošė atsakyti į netoliese esančią medžių giraitę.
  
  Pasigirdo daugiau šūvių. Delta vaikinas apsisuko ir nukrito. Kitas šliaužė ant pilvo ten, kur nukrito Velsas, kitoje Mimiro šulinio pusėje. Velso kūnas trūkčiojo, kai amerikietis jį atitraukė - tai įrodymas, kad jis gyvas.
  
  Kitos kelios minutės prabėgo miglotai. Alicia rėkė iš pykčio ir šoko paskui amerikiečių kareivį. Kai jis atsisuko ir susidūrė su ja kumščiais, ji sekundei sustojo.
  
  - Atsisuk, - išgirdo ją sakant Dreikas. "Tiesiog eik šalin."
  
  "Aš nepaliksiu šio žmogaus".
  
  "Jūs, amerikiečiai, tiesiog pailsėkite", - pasakė ji prieš išlaisvindama visą pragarą. Geriausias Amerikos žaidėjas atsitraukė, suklupdamas per tankią žolę, iš pradžių įsikibęs į vieną ranką, o paskui svirduliuodamas, kai buvo lūžęs, prarasdamas vieną akį, o galiausiai griuvo net nemirktelėjęs.
  
  Dreikas rėkė, bėgdamas link Alicijos, kai ji paėmė Velsą už apykaklės.
  
  - Ar tu išprotėjai? - jis rėkė. "Ar tu visiškai išprotėjęs?"
  
  - Jis eina į šulinį, - Alicijos akys buvo žudančios. "Galite prie jo prisijungti arba ne, Dreikai. Tavo sprendimas."
  
  "Kodėl Dievo vardu? Kodėl?"
  
  "Vieną dieną, Dreikai. Vieną dieną, jei išgyvensi tai, sužinosi.
  
  Dreikas sustojo, kad atgautų kvapą. Ką ji turėjo omenyje? Tačiau prarasti koncentraciją dabar reikštų taip pat drąsiai kviesti mirtį, tarsi jis būtų nusižudęs. Jis panaudojo savo treniruočių prisiminimus, protą ir visus savo SAS įgūdžius. Jis smogė jai tiesiu bokso smūgiu, dūriu, kryžiumi. Ji atkirto, kiekvieną kartą smogdama jo riešą gniuždančia jėga, bet dabar jis buvo labai arti.
  
  Ten, kur jis norėjo būti.
  
  Jis pirštu parodė į jos kaklą. Ji žengė šoninį žingsnį tiesiai į kylantį jo kelį, siekdama sulaužyti kelis šonkaulius ir sulėtinti jos kritimą.
  
  Bet ji vartojosi tarp jo kelių, kol jie buvo pritrenkiamai arti, centimetrais vienas nuo kito, akis į akį.
  
  Didžiulės akys. Nuostabios akys.
  
  Jie priklausė vienam didžiausių pasaulio plėšrūnų.
  
  - Tu silpnas kaip pintas kūdikis, Metai.
  
  Jos šnabždesys atšaldė jo kaulus, kai ji žengė į priekį, ištiesė ranką ir išmetė jį į orą. Atsikvėpęs atsidūrė ant nugaros. Net po sekundės ji buvo ant jo, keliai trenkėsi į jo saulės rezginį, kakta trenkėsi į jo kaktą, todėl jis matė žvaigždes.
  
  Vėl pažvelgusi vienas kitam į akis, ji sušnibždėjo: "Gulkis".
  
  Tačiau ne jis turėjo pasirinkti. Tai viskas, ką jis galėjo padaryti, pakeldamas ranką, pasisukus į šoną, stebėtų, kaip ji pusiau nuvilko pusiau sąmoningą Wellsą link bedugnės, vadinamos Mimiro šuliniu, krašto.
  
  Dreikas rėkė, sunkiai klūpėdamas. Sugėdintas pralaimėjimo, sukrėstas, kiek daug privalumų prarado nuo prisijungimo prie žmonių rasės, jis galėjo tik stebėti.
  
  Alicija užvertė Wellsą per šulinio kraštą. SAS vadas net nešaukė.
  
  Drake'as siūbavo atsistojęs, galva ir kūnas rėkė. Alicija priėjo prie Kolbio Teiloro, vis dar šviežio ir judrio kaip pavasarinis ėriukas. Dreikas, atsukęs nugarą į vokiečius, jautėsi toks pat neapsaugotas, kaip jūreivis ant plausto, atsisukęs į priešistorinį Krakeną, bet nesutriko.
  
  Alicia atitraukė žuvusio samdinio kūną nuo Teiloro. Milijardierius atsistojo išplėtęs akis ir žiūrėjo nuo Mileso iki Dreiko į medžius.
  
  Iš už rūke apgaubtų kamienų ėmė lįsti figūros, panašios į vaiduoklius, besijaučiančios kaip namie šioje legendinėje šalyje. Iliuzija sugriuvo, kai jie priėjo pakankamai arti, kad pamatytų savo ginklus.
  
  Drake'as jau apėjo. Jis matė artėjančius žmones, žinojo, kad tai vokiečiai kaip grifai, atėję pasiimti viso grobio.
  
  Drake'as suglumęs žiūrėjo į jų pergalės ginklą. Alicia tiesiog sugriebė Kanados milijardierių už tarpkojo ir spaudė tol, kol jo akys iškrito iš galvos. Ji nusišypsojo iš jo sutrikimo, prieš nuvesdama jį prie Mimiro šulinio ir palenkdama galvą per kraštą.
  
  Drake'as suprato, kad turi kitų prioritetų. Jis išvengė veiksmo, kaip skydą naudodamas Alicia ir Taylor. Jis pasiekė krūmą ir toliau ėjo, lėtai kopdamas į nedidelę žolę apaugę kalvą.
  
  Alicia parodė į skylę ir purtė Taylorą tol, kol jis maldavo pasigailėjimo: "Gal rasi ten ką surinkti, megalomaniškas idiote", - sušnypštė ji ir įmetė jo kūną į begalinę tuštumą. Jo riksmai kurį laiką aidėjo, tada nutilo. Drake'as susimąstė, ar žmogus, įkritęs į bedugnę, rėkė amžinai, ir jei niekas šalia jo negirdi, ar tai tikrai svarbu?
  
  Iki to laiko Milo pasiekė savo merginą. Drake'as išgirdo jį sakant: "Kodėl tu tai padarei? Bosui patiktų šis asilas gyvas.
  
  Ir Alicijos atsakymas: "Užsičiaupk, Milo. Nekantriai laukiau susitikimo su Abeliu Freiu. Ar tu pasiruošęs eiti?"
  
  Milo piktai šyptelėjo link kalvos viršūnės. "Mes neketiname jų užbaigti?"
  
  "Nebūk asilas. Jie vis dar yra ginkluoti ir laikosi aukštumų. Ar turite tai, ko mes atėjome?
  
  "Visos devynios Odino dalys yra ir veikia. Jūsų lėktuvas iškeptas! - jis rėkė. "Linkskitės naktį šioje negyvoje žemėje!
  
  Drake'as stebėjo, kaip vokiečiai atsargiai traukiasi. Pasaulis tiesiog svyravo ant slenksčio. Jie atėjo visą šį kelią ir paaukojo daug. Jie patys įsirėžė į žemę.
  
  Tik vokiečiams viską pralaimėti paskutinėje eilutėje.
  
  - Taip, - Benas patraukė jo akį negailestingai šypsodamasis, tarsi skaitydamas jo mintis. - Kaip gyvenimas imituoja futbolą, ar ne?
  
  
  TRISDEŠIMT KETURI
  
  
  
  OSTERGOTLANDAS, ŠVEDIJA
  
  
  Saulė leidosi žemiau aiškaus horizonto, kai europiečiai ir jų vienintelis likęs Amerikos sąjungininkas šlubavo į aukštesnes vietas. Pūtė silpnas, šaltas vėjelis. Greitai įvertinus paaiškėjo, kad vienas iš SAS karių buvo sužeistas, o profesorius Parnevikas patyrė šoką. Tai nenuostabu, atsižvelgiant į tai, ką jis išgyveno.
  
  Dahlas susisiekė su jų buvimo vieta palydoviniu telefonu. Pagalba buvo už dviejų valandų.
  
  Drake'as sustojo šalia Beno, kai jie sustojo mažoje plikų medžių giraitėje su atvira lyguma aplink juos.
  
  Pirmieji Beno žodžiai: "Žinau, kad kiti žmonės mirė, Matt, bet tikiuosi, kad Karin ir Hayden viskas gerai. Aš labai apgailestauju."
  
  Drake'as susigėdęs prisipažino, kad pamiršo, kad Haydenas vis dar yra lėktuve. "Nesijaudink. Tai natūralu. Šansai yra labai geri Karin, teisingi ir Haydenui", - pripažino jis, praradęs galimybę pasipuošti kur nors misijos metu. - Kaip tu laikaisi, drauge?
  
  Benas pakėlė mobilųjį telefoną. "Vis dar gyvas".
  
  "Nuo madų šou nuėjome ilgą kelią.
  
  "Vos nepamenu", - rimtai pasakė Benas. "Matai, aš beveik neprisimenu, koks buvo mano gyvenimas prieš tai, kai tai prasidėjo. Ir jau praėjo... dienų?
  
  "Jei norite, galėčiau jums priminti. "The Wall of Sleep" lyderis . Aptinga Taylor Momson. Mobilusis telefonas perkrautas. Nuomos įsiskolinimas. Esu apalpęs dėl Teiloro.
  
  "Mes praradome viską".
  
  - Nemeluok čia, Benai - be tavęs nebūtume nuėję taip toli.
  
  "Tu mane pažįsti, bičiuli. Padėčiau bet kam". Tai buvo įprastas atsakymas, bet Drake'as galėjo pasakyti, kad buvo patenkintas pagyrimu. Jis to nepamiršo, kai Benas pergudravo kostiumus ir net skandinavų profesorių.
  
  Be jokios abejonės, Haydenas tai matė jame. Ji pamatė viduje esantį žmogų, kuris pradėjo šviesti. Drake'as meldėsi už jos saugumą, bet šiuo metu nieko negalėjo padaryti.
  
  Kenedis krito šalia jų. "Tikiuosi, jūsų netrukdžiau. Atrodai gana tinkamas."
  
  - Ne tu, - pasakė Drake'as, o Benas linktelėjo. "Dabar tu esi vienas iš mūsų".
  
  "Hmm, ačiū, manau. Ar tai komplimentas?"
  
  Dreikas pakėlė nuotaiką. "Kiekvienas, kuris gali su manimi žaisti keletą Dino roko žaidimų, yra mano brolis visam gyvenimui.
  
  "Visą naktį, žmogau, visą naktį".
  
  Benas aiktelėjo. - Taigi, - jis apsidairė. "Ką tik sutemo".
  
  Dreikas pažvelgė į nesibaigiančias pievas. Paskutinis tamsiai raudonos spalvos ruožas tiesiog tryško iš tolimiausio horizonto. - Po velnių, aš lažinuosi, kad naktį čia šalta.
  
  Dahlas priėjo prie jų. "Taigi čia pabaiga, vyrai? Ar baigėme? Pasauliui mūsų reikia".
  
  Skvarbus vėjas suplėšė jo žodžius į šipulius, išsklaidydamas juos lygumose.
  
  Parnevikas kalbėjo iš ten, kur ilsėjosi, atsirėmęs nugara į medį. "Klausyk, hm, tu man sakei, kad matėte vienintelį žinomą dalių vaizdą tikrojoje jų išdėstyme. Paveikslas, kuris kadaise priklausė Johnui Dillingeriui.
  
  "Taip, bet šis dalykas iškeliavo į turą septintajame dešimtmetyje", - paaiškino Dahlas. "Negalime būti tikri, kad jis nebuvo nukopijuotas, ypač vieno iš tų istorijos apsėstų vikingų.
  
  Profesorius buvo pakankamai gerai sumurmėjęs: "O. Ačiū."
  
  Visiška tamsa, o virš galvos mirgėjo milijonas žvaigždžių. Šakos siūbavo ir lapai šiugždėjo. Benas instinktyviai priartėjo prie vienos Dreiko pusės. Kennedy padarė tą patį su kitu.
  
  Ten, kur Kenedžio šlaunys palietė jo šlaunį, Dreikas pajuto ugnį. Tai buvo viskas, ką jis galėjo padaryti, kad sutelktų dėmesį į tai, ką sakė Dahlas.
  
  "Skydas, - pasakė švedas, - yra paskutinė mūsų viltis.
  
  Ar ji tyčia sėdi taip arti? Drake'as apie tai pagalvojo. Palieskite....
  
  Dieve, jau seniai jis taip jautėsi. Jis sugrąžino į tuos laikus, kai mergaitės buvo mergaitės, o berniukai nervindavosi, vilkėdavo marškinėlius sniege ir šeštadienio popietę vedžiodavo savo merginas po miestą, prieš nupirkdami joms mėgstamą kompaktinį diską ir vaišindamiesi spragėsiais ir šiaudeliu kine. .
  
  Nekaltos dienos, seniai praėjo. Seniai prisimintas ir, deja, prarastas.
  
  - Skydas? Jis įsikišo į pokalbį. "Ką?"
  
  Dahlas susiraukė į jį. "Tęsk, storas Jorkšyro niekšas. Sakėme, kad skydas čia yra pagrindinė detalė. Be jo nieko negalima pasiekti, nes tai lemia Ragnaroko vietą. Jis taip pat pagamintas iš kitokios medžiagos nei kitos dalys - tarsi jos vaidmuo būtų kitoks. Tikslas. "
  
  "Kaip kas?"
  
  "Fuuuuck", - tarė Dahlas geriausiu Oksfordo akcentu. "Paklausk manęs apie sportą".
  
  "GERAI. Kodėl, po velnių, "Leeds United" vis dėlto įsigijo Thomasą Broliną?
  
  Dahlio veidas pailgėjo, o paskui sukietėjo. Jis jau ruošėsi protestuoti, kai tylą nutraukė keistas triukšmas.
  
  Rėkti. Dejonė iš tamsos.
  
  Garsas, kuris sukėlė pirminę baimę. - Kristus gyvas, - sušnibždėjo Dreikas. "Ką- ?"
  
  Tai atsitiko ir vėl. Kauksmas, panašus į gyvūną, bet gilus, tarsi nuo kažko didelio. Tai privertė naktį šliaužti.
  
  "Ar prisimeni?" Nenatūraliai su siaubu Benas pasakė: "Tai Grendelio šalis. Monstras iš Beovulfo. Vis dar sklando legendos, kad šiose vietose gyvena monstrai.
  
  "Vienintelis dalykas, kurį prisimenu iš Beovulfo, buvo Angelinos Jolie užpakaliukas", - meiliai pasakė Drake'as. "Tačiau, manau, tą patį galima pasakyti apie daugumą jos filmų.
  
  "SHH!" - sušnypštė Kenedis. - Kas, po velnių, tas triukšmas?
  
  Vėl pasigirdo kauksmas, dabar arčiau. Drake'as beviltiškai bandė ką nors įžvelgti tamsoje, įsivaizduodamas, kaip nuogos iltys veržiasi link jo, varva seilės, tarp jų dantų įstrigusios supuvusios mėsos juostelės.
  
  Jis pakėlė ginklą, nenorėdamas išgąsdinti kitų, bet pernelyg netikras, kad rizikuotų.
  
  Torstenas Dahlas nusitaikė į savo šautuvą. Tinkamas SAS karys išsitraukė peilį. Tyla naktį surakino labiau nei Gordonas Brownas JK ekonomiką išspausdamas.
  
  Silpnas garsas. Clank. Kažkas skambėjo kaip lengvi žingsniai...
  
  Bet kokios tai buvo kojos? Drake'as apie tai pagalvojo. Vyras ar...?
  
  Jei būtų išgirdęs nagų spragtelėjimą, galbūt būtų iš siaubo išleidęs visą žurnalą.
  
  Velniop šitas senas pasakas.
  
  Patys skilveliai jo širdyje vos nesprogo, kai Beno mobilusis telefonas staiga atgijo. Benas nustebęs išmetė jį į orą, bet tada pagirtinai pagavo leisdamasis žemyn.
  
  "Bulyshine!" - sušnibždėjo jis dar nesuvokdamas, ką atsakė. "O, labas, mama."
  
  Drake'as bandė sustabdyti jo smegenyse besidaužantį kraują. "Nutrauk. Nutrauk!
  
  Benas pasakė: "Tualete. Paskambinsiu tau vėliau!"
  
  "Mielas". Kenedžio balsas buvo stebėtinai ramus.
  
  Drake'as klausėsi. Vėl aidėjo dejonė, plona ir skausminga. Po to pasigirdo tolimas beldimas, tarsi triukšmadarys būtų metęs akmenį. Dar vienas verksmas, o paskui kauksmas...
  
  Šį kartą tikrai žmogus! Ir Drake'as puolė į mūšį. "Tai Velsas!" Jis puolė į tamsą, instinktas nuvedė jį tiesiai prie Mimiro šulinio ir sustabdė jį ant krašto.
  
  - Padėk man, - sumurmėjo Velsas, sutrūkinėjusiais ir kruvinais pirštais siekdamas dantyto uolos krašto. "Užkliuvau ant vienos iš virvių... leidžiantis žemyn. Beveik susilaužiau ranką. Ši kalė turi... dar ką nors padaryti, kad nužudytų... mane.
  
  Drake'as atlaikė savo svorį, išgelbėdamas jį nuo laisvo kritimo atgal į begalinę naktį.
  
  
  * * *
  
  
  Kai Wellsas šiltai apsivyniojo ir pailsėjo, Dreikas tiesiog papurtė jam galvą.
  
  Wellsas riktelėjo: "Niekada nenorėjau pradėti karo... SAS viduje".
  
  "Tada viskas gerai, nes aš ir Alicia nebėra SAS nariai.
  
  Šalia jo Benas tardė Parneviką, lyg nieko nebūtų nutikę. "Ar manote, kad skydas yra kažkoks raktas?
  
  "Skydas yra viskas. Tai gali būti raktas, bet tai tikrai viskas, kas mums liko".
  
  - Išėjo? - pakartojo Dreikas kilstelėdamas antakį. Jis sutelkė dėmesį į Beno telefoną. "Žinoma, mes žinome!"
  
  Benas buvo vienu žingsniu priekyje, googluodamas "Odino skydą" beprotišku greičiu. Pasirodęs vaizdas buvo mažas, bet Benas priartino greičiau, nei Drake'as net galėjo pagalvoti. Jis bandė prisiminti, kaip atrodė Skydas. Apvalus, su pakeltu apvaliu centru, išorinis apvadas padalintas į keturias lygias dalis.
  
  Benas laikė I-phone ištiestos rankos atstumu, todėl visi galėjo susiburti.
  
  "Tai paprasta", - sakė Kennedy. "Ragnarokas Vegase. Visi yra Vegase".
  
  Vaikinas pasitrynė smakrą. "Skydo išdėstymas rodo keturias atskiras dalis, supančias atsakymą centre. Tu matai? Pažymėkime juos šiaurės, rytų, pietų ir vakarų etiketėmis, kad žinotume, apie ką kalbame.
  
  - Puiku, - pasakė Benas. "Na, Vakarai yra akivaizdūs. Aš matau ietį ir dvi akis.
  
  "Pietuose yra arklys ir du, um, vilkai, manau. Dreikas kiek galėdamas primerkė akis.
  
  - Tikrai! Vaikinas verkė. "Tu teisus. Nes Rytuose turi būti dvi Valkirijos. Taip? Tu matai?"
  
  Drake'as sunkiai mirktelėjo, kad susikauptų, ir jis pamatė, ką galima laikyti moteriškomis karėmis, užlipusiomis ant poros sparnuotų žirgų. "Prakeiktas "Starbucks"! Jis prisiekė. "Kavinė su nemokamu belaidžiu internetu bet kurioje pasaulio vietoje, išskyrus šią!
  
  - Taigi... - mikčiojo Kenedis, - ai, Skydas neturi skydo?
  
  "Hmmm...!" Profesorius sunkiai mokėsi, pateko į Beno akiratį ir sulaukė draugiško pliaukštelėjimo. "Ar galėtumėte priartinti šiek tiek daugiau?"
  
  "Ne. Tai yra jo riba".
  
  "Aš nematau jokių kitų žymių Rytų pusėje", - pasakė Dahlas atsisėdęs. "Bet šiaurė yra gana įdomi".
  
  Drake'as nukreipė dėmesį ir pajuto šoką. "Viešpatie, tai Odino simbolis. Trys sujungti trikampiai. Tą patį, ką matėme šulinyje.
  
  "Bet kas tai yra? Dahlas parodė į mažą simbolį, esantį apatiniame kairiajame vieno iš trikampių kampe. Benui priėjus, jie visi sušuko: "Tai skydas!
  
  Viešpatavo gėdinga tyla. Drake'as sunaikino jo smegenis. Kodėl skydo simbolis buvo įdėtas trikampių viduje? Akivaizdu, kad tai yra užuomina, tik neaiški.
  
  "Tai būtų daug lengviau dideliame ekrane! Profesorius prunkštelėjo.
  
  - Nustok verkšlenti, - pasakė Benas. "Neleisk, kad tai tavęs nugalės".
  
  "Štai tokia mintis", - sakė Kennedy. "Ar trikampiai galėtų pavaizduoti ką nors kita nei šis "Odino mazgas" ar kažkas kita?
  
  "Slaptas su Dievu siejamo mistinio simbolio tikslas, kuris anksčiau buvo laikomas tik legenda? Vaikinas nusijuokė. "Žinoma ne".
  
  Drake'as trynė savo šonkaulius ten, kur Alicia Miles jį išmokė, kad septyneri metai be treniruotės pablogino jūsų kovos lygį. Ji jį pažemino, bet jis paguodą rado tuo, kad buvo gyvas, o jie vis dar - tiesiog - žaidime.
  
  "Sraigtasparnis turės įmontuotą internetą", - bandė visus nuraminti Dahlas. - Maždaug... o, trisdešimt minučių.
  
  "Gerai, gerai, o kaip su centrine dalimi? Drake'as atliko savo vaidmenį. "Du kontūrai, kurie atrodo kaip vaiko piešinys su trimis tešmenimis ir medūza.
  
  "Ir vėl skydas", - Benas priartino "medūzos" akį. "Tas pats vaizdas kaip ir Šiaurinėje dalyje. Taigi mes turime du skydo vaizdus ant paties skydo. Centrinė dalis, susidedanti iš dviejų laisvų formų ir trijų pavienių trikampių", - sakė jis linktelėdamas Kennedy. - Galbūt tai visai ne trikampiai.
  
  "Na, bent jau tai patvirtina mano teoriją, kad skydas yra pagrindinė dalis", - pažymėjo Parnevikas.
  
  "Šie kontūrai man kažką primena", - svarstė Dahlas. "Aš tiesiog negaliu pasakyti, ką."
  
  Drake'as galėjo sugalvoti kokių nors bjaurių asmeninių išpuolių, bet jis susilaikė. Pažanga, pagalvojo jis. Pompastiškas švedas su jais nuėjo ilgą kelią ir dabar užsitarnavo šiek tiek pagarbos.
  
  - Žiūrėk! Benas rėkė, priversdamas juos visus pašokti. "Yra plona, beveik nereikšminga linija, jungianti abu skydo vaizdus!"
  
  "Tai iš tikrųjų mums nieko nesako", - sumurmėjo Parnevikas.
  
  "Arba..." - svarstė Dreikas, prisimindamas tuos laikus, kai skaitė kariuomenės žemėlapius, - arba... jei pažiūrėsite į kitą pusę, žinome, kad Skydas yra Ragnaroko korta. Šie du vaizdai galėtų būti tas pats židinio taškas dviejose skirtingose nuotraukose... Tik vienas vaizdas yra aukštis, o kitas..."
  
  "Toks planas!" - pasakė Benas.
  
  Tuo metu pasigirdo artėjančio malūnsparnio garsas. Dahlas apie tai kalbėjo demonstruodamas savo senąją priklausomybę išjungdamas GPRS. Jis prisimerkė tamsoje kartu su visais kitais, kai priartėjo didelė juoda figūra.
  
  "Na, mes neturime daug pasirinkimo", - sakė jis pusiau šypsodamasis. "Mes turėsime imtis šios bylos."
  
  
  * * *
  
  
  Įlipęs į laivą ir apsigyvenęs, Dahlas paleido 20 colių įstrižainės Sony Vaio nešiojamąjį kompiuterį, kuris naudojo savo nešiojamąjį modemą, panašų į I-phone. Priklausomai nuo mobiliojo ryšio tinklo aprėpties, jie turėtų prieigą prie interneto.
  
  - Tai žemėlapis, - tęsė Dreikas mintis. "Taigi, traktuokime tai taip. Akivaizdu, kad vidurys, centrinė detalė, yra plano vaizdas. Taigi, nukopijuokite diagramą, naudokite geografinio atpažinimo programinę įrangą ir pažiūrėkite, kas atsitiks.
  
  - Hm, - abejodamas pažvelgė į padidintą vaizdą Parnevikas. "Kam įtraukti kitą vaizdą, kuris atrodo kaip tešmuo, kai skydo simbolis yra ant Medūzos. "
  
  "Atspirties taškas?" Kennedy pasinaudojo galimybe.
  
  Sraigtasparnis siūbavo, varomas stipraus vėjo. Pilotui buvo įsakyta skristi į Oslą, kol gaus tolesnius nurodymus. Ten jų laukė antroji SGG komanda.
  
  - Išbandykite programą, Torstenai.
  
  "Jau turiu, bet man jo nereikia", - netikėtai nustebęs atsakė Dahlas. "Žinojau, kad šios formos atrodė pažįstamos. Tai Skandinavija žemėlapyje! Tešmuo yra Norvegija, Švedija ir Suomija. Medūza yra Islandija. Neįtikėtina."
  
  Po sekundės dalies nešiojamasis kompiuteris supyko trimis galimomis atitiktimis. Atpažinimo programinės įrangos algoritmai svėrė devyniasdešimt aštuonis procentus - tai buvo Skandinavija.
  
  Dreikas pagarbiai linktelėjo Dalio link.
  
  "Ragnarokas Islandijoje? Vaikinas apie tai pagalvojo. "Bet kodėl?"
  
  "Duok šias koordinates pilotui", - Drake'as pirštu parodė į Islandijos pakrantę ir skydo simbolio padėtį. "Taigi. Mes jau atsiliekame keliomis valandomis".
  
  "Bet mes neturime tų prakeiktų gabalų", - skurdiai pasakė Benas. "Vokiečiai juos turi. Ir tik jie gali rasti Dievų kapą naudodami šukes.
  
  Ir dabar Thorstenas Dahlas iš tikrųjų nusijuokė, priversdamas Drake'ą susimąstyti. "O, ne", - pasakė švedas ir jo juokas buvo beveik piktas. "Turiu daug geresnę idėją nei blaškytis su šiais prakeiktais kūriniais. Visada buvo. Tegul jie lieka raugintuose kopūstuose!
  
  "Darai? Leiskite pagalvoti - ar skydas nebuvo rastas Islandijoje?" - paklausė Benas, dar kartą sužavėdamas Drake'ą savo aiškiu mąstymu, spaudžiant.
  
  "Taip, ir jei tai yra senovės Ragnaroko vieta, - pasakė Parnevikas, - tai logiška. Odino skydas būtų nukritęs ten, kur jis mirė".
  
  - O, tai dabar prasminga, profesoriau, - erzino Kenedis. "Dabar šie vaikinai viską už tave nusprendė".
  
  "Na, jei tai padeda, mes vis dar turime išspręsti didžiausią paslaptį", - švelniai šypsodamasis pasakė Benas. "Senovinio Odino simbolio reikšmė - trys trikampiai".
  
  
  TRISDEŠIMT PENKI
  
  
  
  Islandija
  
  
  Islandijos pakrantė ledinė, raižyta ir spalvinga, kai kur išraižyta didžiulių ledynų, o kitur išlyginta siautėjančių bangų ir skvarbių vėjų. Čia yra lavos pakrantės ir juodos uolos, didingi ledkalniai ir apskritai savotiška zen ramybė. Pavojus ir grožis eina koja kojon, pasiruošę užliūliuoti neatsargų keliautoją ir atvesti jį į nelaiką pabaigą.
  
  Reikjavikas praplaukė juos per kelias minutes, jo ryškiai raudoni stogai, balti pastatai ir aplinkiniai snieguoti kalnai garantuotai suvirpins net labiausiai nuvargusius širdis.
  
  Jie trumpam sustojo retai apgyvendintoje karinėje bazėje pasipildyti degalų ir pasikrauti žieminių kostiumų, amunicijos, davinio ir dar visko, ką Dahlas sugalvojo per dešimt minučių, kai buvo įstrigę.
  
  Tačiau juodu kariniu sraigtasparniu skridę vyrai nieko to nematė. Jie buvo suburti į grupes - diskutavo apie tą patį tikslą - tačiau jų vidinės mintys buvo apie savo mirtingumą ir pasaulio mirtingumą - kaip jie išsigandę ir bijo ir kaip bijojo dėl kitų.
  
  Drake'as sunerimo. Jis negalėjo suprasti, kaip apsaugoti visus. Jei tai buvo Ragnarokas, kurį jie rado, tada buvo pasakiškas Dievų kapas, o jų gyvenimas ką tik tapo ruletės žaidimu - tokiu, kokį žaidėte Kenedžio pamėgtoje alegorijoje Vegase - kur stalas buvo sukaltas.
  
  Sukurta šioje konkrečioje užuominoje pagal slaptus kiekvieno slapto žaidėjo planus ir nežinomus daugelio jų priešų planus.
  
  Ir dabar, be Beno ir Kennedy - dviejų žmonių, kuriuos jis saugotų savo gyvybe - Drake'as turėjo pagalvoti ir apie Haydeną, ir apie Karin.
  
  Ar visos šios baimės trukdys išgelbėti pasaulį? Tik laikas parodys.
  
  Galutiniai žaidimai buvo žaidžiami kiekviename kampe. Abelis Frey jau pradėjo savo. Alicia ir Milo gali turėti savo, tačiau Drake'as įtarė, kad jo buvęs SRT kolega turėjo netikėtą staigmeną, kurios net jos vaikinas nesitikėjo.
  
  Torstenas Dahlas ir Wellsas retai kalbėjo telefonu nuo tada, kai kirto Islandijos pakrantę, gaudami atitinkamų vyriausybių įsakymus, užuominas ir pašnibždomis patarimus. Galiausiai Kennedy atsiliepė į skambutį, dėl kurio ji kelias minutes atsisėdo tiesiai ir iš šoko pavargusiai purto galvą.
  
  Ji kreipėsi tik į Drake'ą. "Prisimeni Haydeną? Sekretorė? Taip, ji tiesiog gerai atlieka savo darbą.
  
  "Ką tai reiškia?"
  
  "Ji iš CŽV, po velnių. Ir būtent ten, kur ji nori būti. Viso šito mėšlo viduryje".
  
  "Nesąmonė". Drake'as susirūpinusiu žvilgsniu pažvelgė į Beną, bet vis tiek tikėjo, kad ji turi švelnią vietą jo draugui. Ar tik Drake'o širdis maitino jį romantiškomis mintimis, sakydamas, kad Haydeno jausmai buvo tikri, ar ji tikra?
  
  "Tai buvo gynybos sekretorius", - tęsė Kenedis, lyg nieko nebūtų nutikę. "Noriu būti "žinoma".
  
  "Tikrai". Dreikas linktelėjo Dahliui ir Velsui. "Ir čia tiesiog istorija kartojasi". Jis pavargęs pažvelgė pro artimiausią langą. "Ar galite patikėti, Kennedy, po praėjusios savaitės, kad mes vis dar žaidžiame?
  
  "Ar galite patikėti, - pasakė Kenedis, - kad visi tiki, kad "ugnis mus pražudys" pasaulio pabaigos teorija?
  
  Drake'as jau ruošėsi atsakyti pavargusiu aplombumu, kai jo pasaulio dugnas iškrito. Kraujas sustingo jo gyslose, kai už lango iškilo kažkas milžiniško.
  
  Kažkas tokio didžiulio...
  
  "Dabar aš žinau", - sušnypštė jis siaubo kupinu žmogaus balsu, kuris staiga suprato, kad viskas, ką myli, šiandien gali mirti. - Po velnių... Kenedis... Dabar aš žinau.
  
  
  * * *
  
  
  Kai jis parodė į savo apreiškimą ir Kennedy pasilenkė pažiūrėti, jis pajuto, kaip įsitempė visas jos kūnas.
  
  "O Dieve!" - Ji pasakė. "Tai..."
  
  - Žinau, - pertraukė Dreikas. "Dal! Pažiūrėk. Žiūrėk!"
  
  Švedas pagavo nebūdingą baimę ir greitai baigė pokalbį. Trumpam žvilgtelėjus pro langą jis sutrikęs susiraukė. "Tai tik Eyjafjallajokull. Ir taip, taip, Drake'ai, aš žinau, man lengva pasakyti, ir taip, taip, tai yra tas, kuris paskelbė visas naujienas 2010 m...." Jis nutilo, susijaudinęs, laukdamasis.
  
  Parneviko akys išsiplėtė. Švediški keiksmai iš jo skriejo kaip užnuodyti smiginiai.
  
  Dabar Benas priėjo arčiau lango. "Oho. Tai yra garsiausias Islandijos ugnikalnis ir, atrodo, vis dar išsiveržia, nors ir švelniai.
  
  - Taip! Drake'as verkė. "Ugnis mus sudegins. Prakeiktas supervulkanas. "
  
  - Bet dar svarbiau, - dabar sugebėjo tęsti Kenedis, - pažvelkite į Skydo vaizdą iš paukščio skrydžio, Matt. Pažiūrėk į tai!"
  
  Dabar Parnevikui pavyko rasti savo požiūrį: "Trys kalnai nėra trys trikampiai, kaip visada buvo tikima. Senovės mokslininkai klydo. Garsiausias Odino simbolis buvo iššifruotas neteisingai. O Dieve!"
  
  Drake'as pažvelgė už išsiveržusio ugnikalnio ir abiejose jo pusėse pamatė du dar aukštesnius kalnus, kurie, žiūrint iš viršaus, labai priminė Odino simbolį.
  
  "O Dieve, - pasakė Parnevikas. "Čia mūsų akys iš tikrųjų mus apgauna, nes nors šie kalnai atrodo netoli Eyjafjallajokull, iš tikrųjų jie yra už šimtų mylių. Tačiau jie yra Islandijos ugnikalnių grandinės dalis. Viskas tarpusavyje susiję".
  
  "Taigi, jei vienas kyla pakankamai jėgos ir yra tiesiogiai susijęs su kitais dviem..." tęsė Kennedy.
  
  "Jūs turite supervulkano pradžią", - baigė Dreikas.
  
  "Dievų kapas", - iškvėpė Dahlas, - yra išsiveržusio ugnikalnio viduje.
  
  "Ir pašalinus Odino kaulus, tai pakils! Kennedy papurtė galvą, plaukai slinko. - Ar tikėjaisi ko nors mažiau?
  
  "Laukti!" Dahlas dabar žiūrėjo palydovinį vaizdą, kuris jiems pasakė, kada jie pasieks Medūzos akį. "Mums vis dar reikia šiek tiek pagalbos su nuorodomis, ir tai visada buvo mano planas B. Ten yra vienas didžiulis kalnas, ir Abelis Frėjus parodys mums tiesiai pro priekines duris.
  
  - Kaip? - paklausė bent du balsai.
  
  Dahlas mirktelėjo ir kalbėjo su pilotu. "Pakelk mus aukščiau".
  
  
  * * *
  
  
  Dabar jie buvo taip aukštai, kad Dreikas net nematė kalnų pro debesis. Jo naujai atrastai pagarbai SGG vadui labai reikėjo paramos.
  
  "Gerai, Torvilai, išvadink valstiečius iš vargo, ar ne?
  
  - Torstenas, - pataisė Dahlas, prieš suprasdamas, kad jį užklumpa. "O aš suprantu. Gerai, tada pabandykite neatsilikti, jei galite. Tai yra mano kariuomenės specialybė, arba bent jau prieš man įstojant į SGG. Aerofotografija, ypač ortofotografija. "
  
  "Tai nuostabu", - sakė Drake'as. "Kol mes kalbame, stoviu tiesiai. Kas po velnių tai?"
  
  "Tai nuotraukos, darytos iš "begalinio" atstumo, žiūrint tiesiai žemyn, kurios vėliau geometriškai modifikuojamos, kad atitiktų priimtą žemėlapio standartą. Kai nuotrauka bus įkelta, beliks ją sulygiuoti su "realaus pasaulio" koordinatėmis, tada..." - gūžtelėjo pečiais.
  
  "Bom!" Kenedis nusijuokė. "Turite omenyje kažką panašaus į "Google" žemę, tiesa? Tik be 3D?
  
  "Tikrai". Drake'as sušuko grimasą. "Tikiuosi, kad tai veiks, Dal. Tai vienintelė mūsų galimybė patekti į pabaigą.
  
  "Taip ir bus. Negana to, kai kompiuteris apskaičiuos koordinates, tiksliai žinosime, kur yra įėjimas į Dievų kapą. Net vokiečiai, kuriems priklauso visi devyni fragmentai, turės tai įvertinti.
  
  "Su sąlyga, kad vokiečiai teisingai sudės visas dalis", - liūdnai šypsodamasis pasakė Benas.
  
  "Na, tai tiesa. Galime tik tikėtis, kad Abelis Frey žino, ką daro. Jis tikrai turėjo daug laiko treniruotis.
  
  Dreikas nuslydo nuo sėdynės ir ieškojo Velso. Mačiau, kaip jis iš nevilties daužo mobiliuoju telefonu į langą.
  
  - Turite kokių nors žinių apie Frėjaus pilį, drauge?
  
  SAS vadas prunkštelėjo. "Apsuptas. Bet paslapčia - pilis nežino apie naujai sulauktą dėmesį. Ten yra vokiečių policininkai. Interpolas. Daugumos pasaulio vyriausybių atstovai. Bet ne Mai, kažkodėl. Nemeluosiu tau, Matt, tai bus sunkus akmuo, kurį sulaužysi be daugybės nuostolių.
  
  Dreikas linktelėjo galvodamas apie Karin. Jis žinojo šansus, daug kartų jas žaidęs. "Taigi, pirmiausia sutvarkysime kapą... O tada žiūrėsime, kur atsidursime".
  
  Kaip tik šiuo metu ankšto sraigtasparnio priekinėje dalyje kilo jaudulys. Dahlas apsisuko su džiaugsminga šypsena veide. "Frey dabar yra apačioje! Supjaustome į gabalus. Jei įjungsime šį kūdikį visu garsu ir fotografuosime vienu kadru per sekundę, per valandą pateksime į šį kapą! "
  
  - Turėkite šiek tiek pagarbos, - pagarbiai alsavo Parnevikas. "Tai Ragnarokas, apačioje. Vienas didžiausių mūšio laukų žinomoje istorijoje ir bent vieno Armagedono vieta. Šiame lede rėkdami mirė dievai. Dievai. "
  
  - Ir Abelis Frėjus, - tyliai pasakė Benas Bleikas. "Jei jis įskaudino mano seserį".
  
  
  
  2 DALIS
  apsivilk šarvus...
  
  
  TRISDEŠIMT ŠEŠI
  
  
  
  DIEVŲ KAPAS
  
  
  Žaidimas baigėsi.
  
  Kai Drake'as ir jo palydovai skrido virš Ragnaroko ir Abelio Frėjaus įgulos link rūkančio kalno, jie žinojo, kad vokiečiai imsis persekiojimo. Sraigtasparnis greitai leidosi link minkšto sniego baseino, smarkiai purtomas retkarčiais pasitaikančių vėjo gūsių ir didėjančios grimzlės. Pilotas kontroliavo grupę tol, kol sraigtasparnis pakilo kuo arčiau, šešių pėdų atstumu nuo žemės, tada šaukė visiems, kad išsivaduotų.
  
  "Laikrodis tiksi!" - sušuko Dahlas, kai tik jo batai palietė sniegą. "Judėkime!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as ištiesė ranką, kad palaikytų Beną, prieš apžiūrėdamas aplinką. Mažytė įduba atrodė kaip geriausias nusileidimo taškas, nes yra tik mylia nuo mažo įėjimo, kurį jie tyrinėjo, ir vienintelė žemė, esanti protingu atstumu, kuri nebuvo per daug uolėta ar potencialus magmos vamzdis. Papildoma premija buvo ta, kad tai gali padėti supainioti Frey dėl tikslios kapo vietos.
  
  Tai buvo niūrus kraštovaizdis, nepanašus į tai, kaip gali atrodyti pasaulio pabaiga, pagalvojo Dreikas. Pilkų pelenų sluoksniai, nuobodūs kalnų šlaitai ir pajuodusios lavos nuosėdos suteikė jam mažai pasitikėjimo, kai jis laukė, kol Dalas parodys įėjimą savo GPRS įrenginyje. Jis pusiau tikėjosi, kad iš blankaus rūko išnyra apšiuręs hobitas, tvirtindamas, kad pasiekė Mordorą. Vėjas nebuvo stiprus, bet sporadiški jo gūsiai įkando jam į veidą kaip pitbuliui.
  
  "Čia". Dahlas perbėgo per pelenų dreifą. Aukštai virš jų į dangų su giedra ramybe pakilo grybų debesis. Dahlas nusitaikė į storą juodą plyšį priekyje esančiame kalne.
  
  "Kodėl kas nors turėtų įdėti tokią svarbią ir šventą vietą ugnikalnio viduje? - paklausė Kenedis, slinkdamas šalia Dreiko.
  
  "Galbūt tai nebuvo skirta amžinai", - jis gūžtelėjo pečiais. "Islandija šimtmečius sprogo. Kas galėjo pagalvoti, kad šis ugnikalnis taip dažnai išsiveržs neišnaudodamas viso savo pajėgumo?
  
  "Nebent... nebent jis tinkamai išsiveržtų iš Odino kaulų. Ar jie galėtų tai kontroliuoti?
  
  "Tikėkimės, kad ne."
  
  Dangus virš galvos buvo padengtas sniegu ir besislenkančiais pelenais, kurie dar labiau padidino ankstyvą prieblandą. Saulė čia nešvietė; atrodė, kad pragaras pirmą kartą užėmė Žemiškąją sferą ir tvirtai laikėsi jos.
  
  Dalis ėjo nelygia žeme, kartais užkliūdamas už netikėtai gilių pilkų miltelių nuotėkių. Kai Dahlas pasiekė plikas uolas, visi pokalbiai šioje margoje grupėje nutrūko - juos išstūmė niūri dykuma.
  
  "Čia, viršuje", - parodė švedas pistoletu. "Apie dvidešimt pėdų". Jis primerkė akis. "Aš nematau nieko akivaizdaus".
  
  "Dabar, jei Kukas būtų tai pasakęs prie Havajų krantų, niekada nebūtume turėję ananasų košės", - švelniai sumurmėjo Dreikas, tikėdamasis, kad pasijuoks.
  
  - Arba Kona kavos, - Kenedis apsilaižė jai lūpas žiūrėdamas į jį, o tada smarkiai paraudo, kai jis mirktelėjo atgal.
  
  - Po tavęs, - pasakė jis, su žydėjimu rodydamas į trisdešimties laipsnių šlaitą.
  
  - Jokiu būdu, iškrypėli. Tik dabar ji sugebėjo nusišypsoti.
  
  "Na, jei pažadi nežiūrėti į mano užpakalį". Drake'as mėgavosi uolėtu šlaitu, išbandydamas kiekvieną sukibimą prieš paskirstydamas svorį, atidžiai stebėdamas Dahlį ir vienintelį virš jo esantį SAS kareivį. Kitas buvo Kennedy, tada Benas ir galiausiai profesorius bei Wellsas.
  
  Niekas nenorėjo likti nuošalyje iš šios konkrečios misijos.
  
  Kurį laiką Dahlas riaumodamas žengė į priekį. Dreikas žvilgtelėjo už nugaros, bet už horizonto nematė jokių persekiojimo ženklų, nekenksmingesnių už ministro pirmininko kalbą. Po akimirkos Dahlio balsas prasiskverbė pro tylos šydą.
  
  "Oho, čia kažkas yra, vaikinai. Atsiveria uola, paskui posūkis į kairę už jos... - jo balsas nutilo. "Vertikali šachta su... taip, su uoloje išraižytais laipteliais. Labai sandarus. Helvitas! Tie seni dievai turėjo būti liesi!
  
  Dreikas pasiekė atodangą ir nuslydo už jos. "Ar tu ką tik prakeiki, Dahlai, ir pajuokai? Arba vis tiek pabandyk. Taigi galbūt jūs vis dėlto esate žmogus. Po velnių, kokia ankšta skylė. Tikiuosi, neskubėsime išvykti".
  
  Su šia nerimą keliančia mintimi jis padėjo Dahlui pritvirtinti apsauginę liniją prieš įstumdamas švedą į juodąją skylę. Į galvą atėjo keletas atsakomųjų išpuolių, bet dabar nebuvo laikas ar vieta. Negalėdamas nukreipti deglo žemyn, vargšas Torstenas Dahlas žingsnis po žingsnio aklai leidosi žemyn.
  
  "Jei jauti sieros kvapą", - negalėjo susilaikyti Dreikas. "Sustabdyti."
  
  Dahlas neskubėjo, atsargiai pastatydamas kiekvieną koją. Po kelių minučių jis dingo ir Drake'as matė tik blankų jo gaisrininko šalmo švytėjimą, kuris vis silpnėjo.
  
  "Ar tau viskas gerai?"
  
  "Aš pasiekiau dugną!" - aidėjo Dahlio balsas.
  
  Kenedis apsidairė. - Ar tai dar vienas pokštas?
  
  - Na, išsivaduokime iš šio šalčio, - Dreikas sugriebė už juodo akmens krašto ir atsargiai nusileido per kraštą. Naudodamas kojas, kad pirmas atsistotų ant kojos, jis atsargiai, centimetras po pavojingo colio, nusileido. Anga buvo tokia siaura, kad su kiekvienu judesiu pasikasė nosį ir skruostus. "Šūdas! Tiesiog neskubėkite", - sakė jis kitiems. "Stenkitės kuo mažiau judinti viršutinę kūno dalį."
  
  Po kelių minučių jis išgirdo Dahlą sakant: "Šešios pėdos" ir pajuto, kad uola už jo virto tuščia erdve.
  
  "Būkite atsargūs", - perspėjo Dahlas. "Dabar mes esame ant bedugnės krašto. Maždaug dviejų pėdų pločio. Vien uolos siena mūsų dešinėje, įprasta duobė kairėje. Liko tik vienas kelias".
  
  Drake'as naudojo savo šviesą, kad patikrintų švedo radinius, o kiti ilgai leidosi. Kai visi buvo įspėti ir pasiruošę, Dahlas pradėjo lėtai judėti į priekį. Juos gaubė visiška tamsa, apšviesta tik deglų ant šalmų, kurie šoko kaip ugniažiedės upelyje. Visiška tuštuma užliūliavo juos kaip įspėjamasis sirenos šauksmas kairėje, todėl sunki uola dešinėje buvo dar malonesnė.
  
  "Tai man primena vieną iš tų senų filmų apie dinozaurus", - sakė profesorius Parnevikas. "Ar prisimeni? Manau, žemė, kurią laikas pamiršo? Jie juda urvais, apsupti mirtinų būtybių. Puikus filmas".
  
  - Tą su Raquel Welch? - paklausė Velsas. "Ne? Na, mano eros žmonės, jie galvoja apie dinozaurą - jie mano, kad Raquel Welch. Nesvarbu".
  
  Dreikas prispaudė nugarą prie uolos ir ištiestomis rankomis žengė į priekį, įsitikindamas, kad Benas ir Kenedis pasektų pavyzdžiu prieš tinkamai pasitraukdami. Prieš juos pasirodė niūri tuštuma, o dabar jų ausis pasiekė silpnas, gilus ir tolimas ūžesys.
  
  "Tai turi būti Eyjafjallajökull, kalnas tyliai išsiveržęs", - šnibždėjo profesorius Parnevikas. "Mano geriausias spėjimas, kad mes esame šoninėje kameroje, gerai izoliuotoje nuo magmos kameros ir kanalo, kuris maitina išsiveržimus. Tarp mūsų ir kylančios magmos gali būti dešimtys pelenų ir lavos sluoksnių, saugančių mus ir kapą. Mes netgi galime atsidurti uolos anomalijoje, kur ji pakyla statesniu kampu nei kalno šonai.
  
  Dahlas sušuko į tamsą. "Gelvit! Pragaras ir prakeikimas! Prie mūsų artėja žema siena, kertanti mūsų kelią devyniasdešimties laipsnių kampu. Jis nėra aukštas, todėl nesijaudinkite, tiesiog būkite atsargūs.
  
  - Kažkokie spąstai? Vaikinas surizikavo.
  
  Drake'as pamatė kliūtį ir pagalvojo tą patį. Su dideliu atsargumu jis sekė SGG vadą per kelių aukščio barjerą. Pirmąjį kapą jie abu matė vienu metu.
  
  "Oooh", Dahlui neužteko žodžių jiems suprasti.
  
  Drake'as tik švilpė, nustebęs reginiu.
  
  Kalno šlaite buvo išraižyta didžiulė niša, besitęsianti gal šimtą pėdų iki ugnikalnio šerdies - magmos kameros link. Jis buvo suformuotas arkos formos, gal šimto pėdų aukščio. Kai visi susirinko ir išsiėmė savo tvirtus žibintuvėlius, atsivėrė stulbinantis pirmojo kapo vaizdas.
  
  "Oho!" - pasakė Kennedy. Jo šviesa apšvietė vieną po kitos lentynas, išraižytas uolėtame rėme, kiekviena lentyna papuošta ir užpildyta lobiais: karoliais ir ietimis, krūtinės ląstelėmis ir šalmais. Kardai....
  
  "Kas, po velnių, yra šis vaikinas?"
  
  Parnevikas, kaip ir buvo galima tikėtis, tyrinėjo tolimąją sieną, kuri buvo priešais juos, iš tikrųjų Dievo antkapinį paminklą. Čia buvo fantastiškų raižinių aiškaus reljefo, savo įgūdžių prilygstančio bet kuriam šiuolaikiniam Renesanso žmogui, net Mikelandželui.
  
  "Tai yra Marsas", - sakė profesorius. "Romos karo dievas"
  
  Drake'as pamatė raumeningą figūrą su krūtine ir sijonu, kuri ant vieno masyviojo peties laikė didžiulę ietį ir žiūrėjo per kitą. Fone stovėjo didingas arklys ir apvalus pastatas, kuris labai priminė Koliziejų Romoje.
  
  "Mane stebina, kaip jie nusprendė, kas čia bus palaidotas", - sumurmėjo Kenedis. "Romos dievai. Skandinavijos dievai..."
  
  - Aš taip pat, - pasakė Parnevikas. - Galbūt tai buvo tik Dzeuso užgaida.
  
  Staiga visų akys patraukė į didžiulį sarkofagą, stovėjusį po raižyta freska. Drake'o vaizduotė užvaldė. Jei jie pažvelgtų į vidų, ar rastų Dievo kaulus?
  
  - Po velnių, bet mes neturime laiko! Dahlas skambėjo nusivylęs, išsekęs ir išsekęs. "Eime. Mes neįsivaizduojame, kiek čia gali būti palaidota dievų.
  
  Kenedis suraukė kaktą į Drake'ą ir pažvelgė palei atbrailą, kai jis dingo tamsoje. - Tai trapus akmeninis takas, kuriuo einame, Matt. Ir aš esu pasirengęs lažintis su savo 401 tūkst., kad dievų skaičius nebūtų vienas ar du.
  
  "Dabar niekuo negalime pasitikėti", - sakė jis. "Tik vienas kitą. tegul. Vokiečiai tuoj ateis".
  
  Jie išlindo iš Marso laidojimo kameros, kiekvienas žmogus su viltimi pažvelgė atgal į jo santykinį saugumą ir neapskaičiuojamą reikšmę. Tuštuma dar kartą viliojo, ir dabar Drake'as pradėjo jausti nuobodų skausmą kulkšnies ir kelius - jų lėto judėjimo palei atbrailą padarinį. Vargšas profesorius Parnevikas ir jaunasis Benas turėjo tikrai kentėti.
  
  Kitas riaumojimas supurtė didžiulę urvą ir aidėjo visoje jų pačių. Dreikas pažvelgė aukštyn ir pamanė, kad toli virš savęs mato panašią atbrailą. Šlykštynė. Šitas prakeiktas daiktas gali suktis visą naktį!
  
  Be to, jie dar negirdėjo jokių persekiojimo ženklų. Drake'as manė, kad jie buvo gera valanda priekyje vokiečius, bet žinojo, kad konfrontacija buvo beveik neišvengiama. Jis tik tikėjosi, kad jie galės neutralizuoti pasaulinę grėsmę, kol tai neįvyks.
  
  Priekyje pasirodė antra atbraila, o už jos - antra nuostabi niša, esanti kalno gilumoje. Šis buvo papuoštas daugybe auksinių daiktų, šoninės sienos tiesiogine prasme spindėjo auksine šviesa.
  
  "O Dieve!" Kenedis atsiduso. "Niekada nemačiau nieko panašaus. Kas čia? Dievą branginti?
  
  Parnevikas prisimerkęs pažvelgė į akmens raižinius, vyravusius didžiuliame sarkofage. Jis akimirką papurtė galvą, susiraukęs. "Palauk, ar tai plunksnos?" Ar šis Dievas apsirengęs plunksnomis?
  
  - Galbūt, profesoriau, - Benas jau žvelgė pro nišą į jų laukiančią juodos nakties platybę. "Ar tai svarbu? Tai ne Vienas".
  
  Vaikinas į jį nekreipė dėmesio. "Tai Kecalkoatlis! Actekų dieve!Ką visa tai..." jis parodė į spindinčias sienas.
  
  "Actekų auksas." Wellsas atsiduso, nepaisydamas savęs. "Oho".
  
  "Ši vieta..." Kennedy beveik visiškai išvėdino kambarį, "yra didžiausias visų laikų archeologinis radinys. Ar tu tai supranti? Čia dievybė yra ne tik vienos civilizacijos, bet ir daugelio. Ir visos su jais susijusios tradicijos bei lobiai. Tai... pribloškianti.
  
  Dreikas nusuko žvilgsnį nuo Kecalkoatlio atvaizdo, pasipuošusio plunksnomis ir mojuojančio kirviu. Parnevikas sakė, kad actekų dievas, remiantis įprastais bažnyčios šaltiniais, buvo žinomas kaip valdovas, o tai reiškia, kad jis iš tikrųjų buvo tikras.
  
  "Ketzalkoatlis" reiškia "skraidantis roplys" arba "plunksnuota gyvatė". Kas..." Parnevikas dramatiškai nutilo, tada atrodė, kad suprato, kad visi kiti pasitraukė į atbrailą, "drakonas", - sakė jis sau patenkintas.
  
  "Ar tai turi ką nors bendro su Marsu? - paklausė vienišas SAS karys, vardu Jimas Marstersas.
  
  Drake'as stebėjo, kaip Parnevikas užlipo ant atbrailos sučiaupęs lūpą. - Hm, - jo kvapą gniaužianti prielaida pasiekė visus ant atbrailos. "Tik tai, kad jie gali reikšti mirtį ir kažkada tai padarė".
  
  
  * * *
  
  
  Trečioji niša, o ši - tokia pat kvapą gniaužianti kaip ir ankstesnė. Drake'as žiūrėjo į nuostabią nuogą moterį, išraižytą iš medžio.
  
  Sienos buvo padengtos figūrėlėmis, vertomis turtų. Delfinai, veidrodžiai, gulbės. Pakankamo dydžio skulptūrų balandžių karoliai apjuostų Laisvės statulos kaklą.
  
  - Na, - pasakė Dreikas. "Net aš žinau, kas tai yra".
  
  Kenedis sušuko grimasą. "Taip, norėtumėte."
  
  - Tikra kekšė, - aštriai pasakė Parnevikas. "Afroditė".
  
  - Labas, - tarė Wellsas. "Ar tu Dievą Afroditę vadini paleistuve? Čia apačioje? Taip arti jos kapo?
  
  Parnevikas tęsė tipišką pradinės mokyklos chuliganizmą: "Buvo žinoma, kad jis miega su dievais ir žmonėmis, įskaitant Adonis. Jis pasiūlė Trojos Heleną į Paryžių, o tada pasirašė sandorį, įžiebdamas Paryžiaus įniršį tą akimirką, kai jis į ją atkreipė dėmesį. Gimė netoli Pafoso iš neseniai kastruotų Urano sėklidžių. Turiu pasakyti, kad ji..."
  
  - Gavome žinią, - sausai pasakė Dreikas, vis dar žiūrėdamas į raižinį. Jis nusišypsojo, kai pastebėjo, kad Kenedis purto jam galvą.
  
  - Ar tu pavydi, brangioji?
  
  "Labai nusivylęs seksualiai? Ji pralenkė jį ir tapo antra eilėje po Dahlio.
  
  Jis pažvelgė į ją. "Na, o dabar, kai paminėjai..."
  
  - Nagi, Metai, - Benas taip pat praėjo pro jį. "Oho!"
  
  Jo šauksmas privertė juos visus pašokti. Jie apsisuko ir pamatė jį šliaužiantį atgal keturiomis, o veide užrašytas siaubas. Drake'as susimąstė, ar ką tik pamatė patį velnią, kylantį ant demonų sparnų tiesiai iš pragaro virtuvės.
  
  - Ši niša... - iškvėpė jis. "Jis ant platformos... sklando ore... Kitoje pusėje nieko nėra! "
  
  Drake'as pajuto, kad jo širdis sumušė. Jis prisiminė Mimiro šulinį ir jo netikras grindis.
  
  Dahlas kelis kartus pašoko. "Prakeiktas akmuo atrodo pakankamai tvirtas. Tai negali būti eilutės pabaiga.
  
  "Nedaryk šito!" - sušnibždėjo Benas. "O jei jis atitrūks?"
  
  Viešpatavo tyla. Visi žiūrėjo vienas į kitą išplėtę akis. Kai kurie išdrįso atsigręžti į nueitą kelią, saugų kelią, apimantį šulinius ir Marsters.
  
  Tą akimirką, tolimiausiu klausos atstumu, pasigirdo silpnas ūžesys. Į šulinį krintančio akmens garsas.
  
  "Tai vokiečiai", - įsitikinęs pasakė Dahlas. "Tikrinamas šachtos gylis. Dabar arba rasime būdą palikti šią platformą, arba vis tiek mirsime.
  
  Drake'as alkūne palenkė Kenedį. - Pažiūrėk ten, - jis parodė virš jų. "Laikiau atmerktas ausis. Manau, kad virš mūsų turi būti dar vienas nišų ar urvų rinkinys. Bet pažiūrėk... Pažiūrėk, kaip uolos kraštas tarsi vingiuoja.
  
  "Teisingai". Kenedis nuskubėjo prie Afroditės nišos krašto. Tada, prisispaudusi prie dantyto akmens, ji žvilgtelėjo už kampo. "Čia kažkokia struktūra... Dieve! O Dieve."
  
  Dreikas laikė ją už pečių ir žvilgtelėjo į tamsą. "Manau, kad tu nori papulti mane!"
  
  Ten, gerokai už jų žibintų diapazono, buvo plona atbraila, kuri virto dar plonesniais sraigtiniais laiptais. Virš jų driekėsi laiptai, vedantys į kitą lygį.
  
  "Kalbėk apie galvos svaigimą", - pasakė Drake'as. "Tereikia sausainio ir stiklainio".
  
  
  TRISDEŠIMT SEPTYNI
  
  
  
  DIEVŲ KAPAS
  
  
  Sraigtiniai laiptai atrodė pakankamai tvirti, tačiau dėl paprasto fakto, kad jie vingiavo per tuštumą virš begalinės duobės, jau nekalbant apie tai, kad jos architektai nesugebėjo įrengti jokių turėklų, privertė net gerai išlavintus Drake'o nervus drebėti greičiau nei blusą. vibratorius.
  
  Vienas pilnas ratas atvedė juos maždaug ketvirtadaliu kelio iki Afroditės nišos, todėl Drake'as apskaičiavo, kad jiems reikia padaryti keturis ar penkis ratus. Jis žingsnis po žingsnio judėjo į priekį, sekdamas Benu, bandydamas nuslopinti jo baimę, giliai įkvėpdamas ir visada laukdamas savo tikslo.
  
  Šešiasdešimt pėdų aukštyn. Penkiasdešimt. Keturiasdešimt.
  
  Kai priartėjo prie trisdešimties pėdų, jis pamatė Beną sustojusį ir trumpam atsisėdusį. Vaikino akys suakmenėjo iš baimės. Drake'as atsargiai atsisėdo ant laiptelio po juo ir paglostė jam kelį.
  
  "Bičiuli, nėra laiko pradėti rašyti naujos dainos "Wall of Sleep". Arba svajoju apie Taylor Momson.
  
  Tada jiems nuaidėjo SAS kareivio balsas. "Kas ten vyksta? Mes čia juokaujame. Judėti".
  
  SAS kareiviai, pagalvojo Dreikas. Aš padariau juos kitokius nei anksčiau.
  
  - Padarykite pertraukėlę, - sušuko jis. "Būk tik tu".
  
  "Pertrauka! Uh... - Dreikas išgirdo gilų Velso balsą, paskui tylą. Jis pajuto, kad Kenedis sėdi jam prie kojų, pamatė jos griežtą šypseną ir pirštais pajuto jos virpantį kūną.
  
  "Kaip sekasi vaikui?"
  
  - Praleidžiu koledžą, - prisivertė nusijuokti Dreikas. "Bandrai. Jorko aludės. Nemokamas kino vakaras. KFC. Pareigos šauksmas. Žinai, studentiški dalykai.
  
  Kenedis atidžiau pažvelgė. "Mano patirtis rodo, kad tai nėra tai, ką daro kolegijos berniukai ir merginos.
  
  Dabar Benas atmerkė akis ir bandė tvirtai šypsotis. Jis lėtai vaikščiojo ant rankų ir kelių. Vėl veidu į viršų, vis dar ant rankų ir kelių, jis lipo vieną varginantį žingsnį po kito.
  
  Colis po colio, žingsnis po pavojingo žingsnio jie pakilo. Dreikas pajuto, kad nuo įtampos skauda galvą ir širdį. Jei Benas būtų nukritęs, jis noriai būtų užblokavęs berniuko kritimą savo kūnu, jei tik jį išgelbėtų.
  
  Jokių klausimų ar dvejonių.
  
  Kitas pilnas ratas ir jie buvo maždaug dvidešimties pėdų atstumu nuo savo tikslo - atbrailos, kuri atspindėjo tą, kurią jie ką tik perėjo. Dreikas tyrinėjo jį mirgančioje fakelo šviesoje. Jis vedė atgal į įėjimo šachtą, bet akivaizdžiai vienu lygiu aukščiau.
  
  Lygis aukštesnis?- pagalvojo jis. Dieve, jis tai per daug "modernizavo" su Sonicu, prakeiktu ežiuku.
  
  Virš savęs jis pamatė, kad Dahlas dvejojo. Švedas per greitai atsistojo, prarado pusiausvyrą ir dabar per daug apkrovė užpakalinę koją. Negirdėjo jokių garsų, tik tyli kova. Jis galėjo tik įsivaizduoti kankinimus, kurie užvaldė Dalio protą. Erdvė už nugaros, saugumas priekyje, mintis apie ilgą, skausmingą kritimą.
  
  Tada švedas puolė į priekį, atsitrenkė į laiptelius ir laikėsi brangios gyvybės. Dreikas girdėjo jo sunkų kvėpavimą iš dešimties pėdų aukštyn.
  
  Praėjo kelios minutės ir sunkus kopimas tęsėsi. Galiausiai Dahlas nulipo nuo kopėčių ant atbrailos, tada šliaužė į priekį rankomis ir keliais, kad atsirastų vietos. Netrukus sekė Drake'as, tempdamas Kenedį kartu su savimi, jausdamas didžiulį palengvėjimą, kad jie vėl atsidūrė ant siauros atbrailos, kuri vis dar liko tik per žingsnį nuo rėkiančios mirties.
  
  Kai visi buvo suskaičiuoti, Dahlas atsiduso. "Pereikime prie kitos nišos ir paskelbkime pertrauką", - sakė jis. "Aš, pavyzdžiui, esu visiškai sunaikintas".
  
  Dar penkias minutes maišydami išsekusius kūnus ir kovodami su didėjančiais raumenų spazmais, jie suklupo į ketvirtą nišą, esančią tiesiai virš Afroditės kapo.
  
  Iš pradžių niekas nematė nuolatinio Dievo. Jie visi gulėjo ant kelių, ilsėjosi ir sunkiai kvėpavo. Dreikas išsišiepęs pagalvojo, kad kaip tik taip jį privedė civilinis gyvenimas, ir pažvelgė į viršų tik tada, kai Parnevikas ištarė posakį, kuris atrodytų keistas iš bet kurio kito, išskyrus jį.
  
  "Oho!"
  
  "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Oho! Šuns galva. Tai Anubis.
  
  - Tas pats šakalas? Wellsas atsilošė kėdėje ir prisitraukė kelius prie krūtinės. "Na. Aš padarysiu......"
  
  "Egipto dievybė", - pasakė Parnevikas. "Ir tai tikrai turi kažką bendro su mirtimi".
  
  Dreikas pažvelgė į eiles mumijų ir anglinių šakalų statulų. Auksu inkrustuoti karstai ir smaragdais nusagstyti ankai. Nesužavėtas jis atsuko nugarą į Dievo laidojimo kamerą ir įsiveržė į KitKat. Po akimirkos šalia jo atsisėdo Kenedis.
  
  "Taigi", - pasakė ji, išvyniodama maistą ir gėrimus.
  
  - Po velnių, tu gerai kalbi, - nusijuokė Dreikas. "Jau jaučiuosi susijaudinęs".
  
  "Klausyk, bičiuli, jei norėčiau tave įjungti, tu būtum glaistas mano rankose". Kennedy jam nusišypsojo, kuris buvo ir įžūlus, ir susierzinęs. - Po velnių, jūs, vaikinai, negalite sustoti nė minutei, ar ne?
  
  "Gerai, gerai, atsiprašau. Tik žaidžiu. Kas nutiko?"
  
  Jis stebėjo, kaip Kennedy žiūri į kosmosą. Mačiau, kaip jos akys išsiplėtė, kai ji pagavo silpną Frėjaus kareivių garsą, kurie juos pasivijo. "Šitas... dalykas... kurį laiką mušėmės. Ar manai, kad mes tikrai kažką turime, Dreikai?
  
  - Tikrai manau, kad Odinas čia.
  
  Kenedis atsistojo norėdamas išeiti, bet Dreikas padėjo ranką jai ant kelio, kad ją sustabdytų. Prisilietimas vos nesukėlė kibirkščių.
  
  - Čia, - pasakė jis. "Ką tu manai?"
  
  "Nemanau, kad turėsiu daug darbo, kai grįšime", - sušnibždėjo ji. "Dėl serijinio žudiko Thomaso Calebo ir viso kito. Tas niekšas vėl nužudė, žinote, dieną prieš mums atvykstant į Manheteną.
  
  "Ką? Ne".
  
  "Taip. Ten ir nuėjau pasivaikščioti po žmogžudystės vietą. Ir parodyk pagarbą".
  
  "Aš labai atsiprašau". Drake'as susilaikė nuo apkabinimo, nes žinojo, kad tai paskutinis dalykas, kurio jai dabar reikia.
  
  "Ačiū, aš žinau. Tu esi vienas sąžiningiausių žmonių, kuriuos aš kada nors pažinojau, Dreikai. Ir pats nesavanaudiškiausias. Galbūt todėl tu man taip patinki".
  
  "Nepaisant mano erzinančių komentarų?
  
  "Nepaisant to, labai stipriai".
  
  Drake'as baigė likusį šokoladą ir nusprendė neišmesti "KitKat" įvyniojimo į tuštumą. Žinodamas savo sėkmę, jis galėjo išskleisti senovinį šiukšlių spąstus ar kažką panašaus.
  
  "Bet joks darbas reiškia, kad nėra ryšių", - tęsė Kennedy. "Niujorke neturiu tikrų draugų. Nėra šeimos. Manau, kad man vis tiek reikės dingti iš viešumos.
  
  - Na, - susimąstęs pasakė Dreikas, - matau, kad esate viliojanti perspektyva. Jis davė jai kvailas akis. "Galbūt galėtumėte pasakyti "bollox" linksmam senajam Paryžiui ir aplankyti linksmojo senojo Jorko.
  
  - Bet kur aš likčiau?
  
  Drake'as išgirdo Dalą telkiant savo kariuomenę. "Na, mums tiesiog reikia išsiaiškinti, kaip galite užsidirbti pinigų." Jis palaukė, kol ji atsistos, tada sugriebė už pečių ir pažvelgė į spindinčias akis.
  
  "Rimtai, Kennedy, atsakymas į visus jūsų klausimus yra taip. Bet aš negaliu visko suprasti dabar. Turiu savo bagažą, kurį turime aptarti, todėl turiu išlikti susikaupęs. Jis linktelėjo tuštumos link. "Ten apačioje yra Alicia Miles. Galbūt manote, kad mūsų kelionė taip toli buvo pavojinga, kad šis kapas buvo pavojingas, bet patikėkite manimi, jie yra niekis, palyginti su ta kale.
  
  "Jis teisus", - priėjo Wellsas ir pagavo paskutinį komentarą. "Ir aš nematau kitos išeities iš čia, Dreikai. Jokiu būdu to išvengti".
  
  - Ir mes negalime užblokuoti maršruto, nes mums reikia išeities, - linktelėjo Dreikas. "Taip, aš taip pat peržiūrėjau visus scenarijus".
  
  "Žinojau, kad tai padarysi". Wellsas nusišypsojo taip, tarsi visą laiką žinotų, kad Drake'as vis dar yra vienas iš jo vaikinų. "Nagi, ropės riaumoja".
  
  Drake'as nusekė paskui savo senąjį viršininką iki atbrailos, tada užėmė vietą už Beno ir Dahlio. Vienu vertinančiu žvilgsniu matėsi, kad visi buvo pailsėję, bet jaudinasi dėl to, kas laukia.
  
  - Keturi žuvo, - pasakė Dahlas ir nukrypo palei atbrailą, kalną už jo.
  
  Kita niša buvo staigmena ir suteikė jiems postūmį. Tai buvo Odino sūnaus Thoro kapas.
  
  Vaikinas bliovė taip, lyg būtų atradęs Mirties slėnyje stovyklaujančią jeti. Ir jam jis turėjo. Skandinavų mitologijos profesorius aptiko Toro, bene garsiausios visų laikų norvegų figūros, kapą, iš dalies dėka "Marvel" komiksų.
  
  Grynas malonumas.
  
  Ir Drake'ui Thoro buvimas staiga padarė tai dar tikresnį.
  
  Stojo pagarbi tyla. Visi žinojo apie Torą ar bent jau kokį griaustinio ir žaibo dievo vikingo įsikūnijimą. Parnevikas skaitė paskaitą apie Torsdienį arba, kaip dabar žinome, ketvirtadienį. Tai siejama su trečiadieniu - arba Vandens diena, arba Odino diena. Toras buvo didžiausias žmonėms žinomas karys dievas, valdantis plaktuką, sutriuškinęs savo priešus jėga. Grynas vikingų vyriškumo įsikūnijimas.
  
  Tai buvo viskas, ką jie galėjo padaryti, kad atitrauktų Parneviką ir neleistų jam bandyti apžiūrėti Thoro kaulų. Kitoje nišoje, šeštoje, buvo Lokis, Thoro brolis ir dar vienas Odino sūnus.
  
  "Takas šyla", - sakė Dahlas, vos žvilgtelėdamas į nišą, o toliau važiuodamas palei atbrailą, kuri baigėsi kalno šone - vientisa juoda masė.
  
  Drake'as prisijungė prie švedo, Beno ir Kennedy, kai jie palei uolą praleido fakelus.
  
  - Pėdos, - pasakė Benas. "Ir rankos atsiremia. Atrodo, kad kylame aukštyn".
  
  Dreikas pakėlė kaklą ir pažvelgė aukštyn. Akmeniniai laiptai pakilo į begalinę tamsą, o už jų neliks nieko, tik oras.
  
  Pirmas nervų išbandymas, o kas dabar? Jėga? Gyvybingumas?
  
  Ir vėl Dahlas nuėjo pirmas. Sparčiai kilo maždaug dvidešimt pėdų, kol atrodė, kad sulėtėjo, kai jį apėmė tamsa. Benas nusprendė eiti toliau, tada Kennedy.
  
  "Manau, kad dabar galite stebėti mano užpakalį", - tarė ji pusiau šypsodamasi, - "Įsitikinkite, kad jis nepraskris pro tave".
  
  Jis mirktelėjo. "Negaliu atitraukti akių nuo šito".
  
  Drake'as nuėjo toliau, pasiekdamas tris tobulus laikiklius prieš perkeldamas savo ketvirtąjį priedą. Taip pakilęs jis lėtai pakilo uola į vulkaninį orą.
  
  Aplink tęsėsi ūžesys: tolima kalno dejonė. Drake'as įsivaizdavo netoliese esančią magmos kamerą, verdančią, išsviedžiančią per sienas pragaro ugnį, išsiveržiančią į tolimą mėlyną Islandijos dangų.
  
  Virš jo šiugždėjo koja, nuslydusi nuo mažos atbrailos. Jis stovėjo ramiai, žinodamas, kad mažai ką galėtų padaryti, jei kas nors praskris pro jį, bet buvo pasiruošęs, bet kokiu atveju.
  
  Kennedy koja siūbavo erdvėje maždaug metrą virš galvos.
  
  Jis ištiesė ranką, šiek tiek netvirtai siūbuodamas, bet sugebėjo sugriebti jos bato padą ir užtempti ją atgal ant atbrailos. Mus pasiekė trumpas dėkingumo šnabždesys.
  
  Jis ėjo toliau, jo bicepsai degė, pirštai skaudėjo kiekvieną sąnarį. Jo pirštų galiukai atimdavo jo kūno svorį kiekvienu mažu pakilimu. Prakaitas slinko kiekviena jo pora.
  
  Jis įvertino du šimtus pėdų saugių, bet siaubingų rankenų ir atramų, kol jos pasiekė palyginamąjį kitos atbrailos saugumą.
  
  Alinantis darbas. Pasaulio pabaiga, Apokalipsė yra vėlesnis darbas. Žmonijos gelbėjimas su kiekvienu baudžiamuoju žingsniu į priekį.
  
  "Kas dabar?" Wellsas gulėjo ant nugaros ir aimanavo. - Dar vienas kruvinas pasivaikščiojimas palei atbrailą?
  
  - Ne, - Dahlas net neturėjo jėgų juokauti. "Tunelis".
  
  "Kiaušiniai".
  
  Ant kelių jie šliaužė į priekį. Tunelis vedė į tamsią tamsą, dėl kurios Drake'as pradėjo tikėti, kad sapnuoja, kol staiga iš užpakalio susidūrė su nejudančiu Kenedžiu.
  
  Pasukite veidą į priekį.
  
  "Oi! Galėjai mane įspėti".
  
  "Sunku, kai mane ištiko toks pat likimas", - pasigirdo sausas atsakymas. "Manau, kad tik Dahlas išėjo iš šios krūvos be sulaužytos nosies.
  
  "Aš nerimauju dėl savo prakeiktos širdies", - pavargęs atsakė Dahlas. "Tunelis baigiasi tiesiai priešais pirmąjį kitų laiptų laiptelį, spėčiau, keturiasdešimt penkių laipsnių kampu. Nieko kairėje ar dešinėje, bent jau nieko, ką aš nematau. Pasiruošk."
  
  - Šie daiktai turi būti kažkur pritvirtinti, - sumurmėjo Dreikas, šliauždamas ant sumuštų kelių. "Dėl Dievo meilės, jie negali tiesiog pakibti ore".
  
  "Gal jie gali", - sakė Parnevikas. "Dėl Dievo meilės. cha cha. Aš juokavau, bet jei rimtai, mano geriausias spėjimas yra skraidančių kontraforsų serija.
  
  "Paslėptas po mumis", - pasakė Drake'as. "Žinoma. Turbūt reikėjo velniškai daug darbo jėgos. Arba pora tikrai galingų dievų.
  
  "Galbūt jie paprašė Heraklio ir Atlaso pagalbos".
  
  Dreikas atsargiai užlipo ant pirmo laiptelio, jo smegenis apėmė stebėtinai baisus jausmas, ir užlipo ant šiurkščio akmens. Kurį laiką jie lipo ir galiausiai išlindo į kitą nišą, esančią aplink pakabinamą platformą.
  
  Dahlas pasveikino jį pavargusiu papurtydamas galvą. "Poseidonas".
  
  "Įspūdinga".
  
  Dreikas vėl atsiklaupė. Viešpatie, pagalvojo jis. Tikiuosi, vokiečiams bus taip pat sunku. Galų gale, užuot kovoję, jie galėjo sutvarkyti akmeniu, popieriumi, žirklėmis.
  
  Graikų jūros dievas nešė savo įprastą trišakį ir kambarį, pilną pasakiškų turtų. Tai buvo septintas Dievas, pro kurį jie praėjo. Skaičius devyni pradėjo graužti jo mintis.
  
  Argi skaičius devintas nebuvo pats švenčiausias vikingų mitologijoje?
  
  Jis apie tai užsiminė Parnevikui jiems besiilsiaujant.
  
  "Taip, bet ši vieta akivaizdžiai ne tik šiaurietiška", - profesorius parodė pirštu į vyrą su trišakiu už nugaros. "Jų gali būti šimtas".
  
  "Na, mes akivaizdžiai neišgyvensime šimto jų", - ginčijosi su juo Kenedis. "Nebent kas nors pastatytų Ho-Jo priekyje".
  
  - Arba, dar geriau, sumuštinių su šonine parduotuvė, - Dreikas pakštelėjo lūpomis. "Aš tikrai galėčiau nužudyti vieną iš šių blogiukų dabar."
  
  - Traškus, - nusijuokė Benas ir pliaukštelėjo koja. "Jūs kalbate apie tai, kas paseno dešimt metų. Bet nesijaudinkite - jūs vis tiek turite pramoginę vertę.
  
  Praėjo dar penkios minutės, kol jie jautėsi pakankamai pailsėję, kad galėtų tęsti. Dahlas, Wellsas ir Marstersas keletą minučių klausėsi savo persekiotojų, tačiau nė vienas garsas nesutrikdė amžinosios nakties.
  
  - Galbūt jie visi nukrito, - gūžtelėjo pečiais Kenedis. "Tai gali atsitikti. Jei tai būtų Michaelo Bay filmas, kažkas jau būtų nukritęs.
  
  "Tikrai". Dahlas mus vedė kitais pakabinamais laiptais. Likimo valia, būtent čia Wellsas neteko sukibimo ir nuslydo dviem slidžiais laipteliais, kiekvieną kartą smakru atsitrenkdamas į akmenį.
  
  Pro jo lūpas iš įkąsto liežuvio sruvo kraujas.
  
  Dreikas sugriebė jį už didelio palto pečių. Po juo esantis vyras - Marstersas - su antžmogiška jėga suėmė jo šlaunis.
  
  "Nėra išsigelbėjimo, seni. Dar ne".
  
  Penkiasdešimt penkerių metų vyras buvo grubiai nutemptas atgal laiptais, Kenedis laikė Drake'ą už nugaros, o Marstersas rūpinosi, kad jis nepaslystų ant kito laiptelio. Kai jie pasiekė aštuntą nišą, Wellsas vėl buvo geros nuotaikos.
  
  "Taip, jie tai padarė tyčia, vaikinai. Aš tik norėjau poilsio."
  
  Tačiau jis suspaudė Marsterso ranką ir nuoširdžiai padėkojo Dreikui, kai niekas nežiūrėjo.
  
  "Nesijaudink, seni. Tiesiog laikykis ten. Jūs dar neturėjote savo gegužės mėnesio."
  
  Aštuntoji niša buvo savotiška demonstracija.
  
  "O Dieve". Parneviko stebuklas užkrėtė juos visus. "Tai Dzeusas. Žmogaus tėvas. Net dievai jį vadina dievybe - tėvo figūra. Tai... už Odino... daug toliau, ir ji kilusi iš norvegų.
  
  "Ar tarp ankstyvųjų germanų genčių Odinas nebuvo laikomas Dzeusu? - paklausė Benas, prisiminęs savo tyrimą.
  
  "Jis buvo, žmogau, bet aš turiu galvoje, eik. Tai Dzeusas. "
  
  Šis žmogus buvo teisus. Dievų karalius stovėjo aukštas ir nepadalytas, savo didžiulėje rankoje griebęs žaibo strėlę. Jo nišoje buvo daugybė spindinčių lobių, perpildytų duoklės, viršijančios viską, ką šiandien galėtų sukaupti žmogus.
  
  Ir tada Drake'as išgirdo prakeikimą, garsų, vokiečių kalba. Tai aidėjo iš apačios.
  
  "Jie ką tik prasibrovė per tunelį", - susierzinęs Dahlas užmerkė akis. "Mums liko tik penkiolika minučių. Po velnių, mums nepasisekė! Sek mane!"
  
  Kvietė dar vieni laiptai, šį kartą vedantys virš Dzeuso kapo, o ant paskutinių dešimties laiptelių tapo vertikalūs. Jie kovojo kaip įmanydami, jų drąsa virto pelenais šliaužiančios tamsos. Lyg šviesos nebuvimas nuslopino mikčiojančią dvasią. Baimė atėjo į skambutį ir nusprendė atsisėsti.
  
  Kalbėk apie galvos svaigimą, pagalvojo Dreikas. Pakalbėkite apie tai, kaip jūsų rutuliukai susitraukia iki žemės riešutų dydžio. Tie paskutiniai dešimt laiptelių, pakibusių virš aklidos tamsos, lipant per šliaužiančią naktį, jį beveik pribloškė. Jis neįsivaizdavo, kaip kitiems tai pavyko - viskas, ką jis galėjo padaryti, buvo iš naujo išgyventi savo praeities klaidas ir tvirtai prie jų įsikibti - Alison, vaikas, kurio jie niekada neturėjo ir neturės; SRT kampanija Irake, kuri viską sujaukė - kiekvieną klaidą jis iškėlė į savo mintis, kad pašalintų didelę baimę nukristi.
  
  Ir uždėjo vieną ranką ant kitos. Viena koja aukštesnė už kitą. Jis pakilo vertikaliai, begalybė už nugaros, kažkokio bevardžio vėjo gūsiai raižė jo drabužius. Tolimas griaustinis riaumojimas gali būti ugnikalnio daina, bet tai gali būti ir kiti dalykai. Neapsakomi siaubai, tokie baisūs, kad niekada neišvys dienos šviesos. Siaubingos būtybės, slystančios per akmenis, purvą ir mėšlą, skleidžiančios klaikias melodijas, sukeliančias kraujo raudonumo beprotybės vizijas.
  
  Drake'as beveik verkdamas nušliaužė paskutiniu akmenuotu laipteliu ant lygaus paviršiaus. Šiurkštus akmuo subraižė jo besibraižančias rankas. Paskutine skausminga pastanga jis pakėlė galvą ir pamatė, kad visi kiti kniūbso aplink jį, bet už jų pamatė Torsteną Dahlį - išprotėjusį švedą, kuris tiesiogine prasme šliaužė į priekį pilvu į nišą, didesnę nei bet kas, kurią jie buvo matę. toli.
  
  Išprotėjęs švedas. Bet Dieve, vaikinas buvo geras.
  
  Niša buvo pakabinta iš vienos pusės, bet pritvirtinta prie kalno širdies iš kitos pusės.
  
  - Ačiū Dievui, - silpnai pasakė Dahlas. "Tai vienas. Mes radome Odino kapą".
  
  Tada jis pargriuvo iš nuovargio.
  
  
  TRISDEŠIMT AŠTUONI
  
  
  
  DIEVŲ KAPAS
  
  
  Iš jo apsvaigimo pasigirdo riksmas.
  
  Ne, rėk. Kraują stingdantis riksmas, bylojantis apie gryną siaubą. Drake'as atmerkė akis, bet uolos paviršius buvo per arti, kad galėtų sufokusuoti. Jis spjovė ant žemės ir dejavo.
  
  Ir aš susimąstau: kiek žmogus gali nukristi į begalybę prieš mirtį?
  
  Čia buvo vokiečiai. Vienas jų brolis ką tik nukrito nuo laiptų.
  
  Drake'as stengėsi atsistoti tiesiai, skaudėjo kiekvieną raumenį, bet adrenalinas pradėjo uždegti jo kraują ir išvalyti mintis. Jis lėtai nuėjo link Beno. Jo draugas gulėjo veidu žemyn viename iš platformos kraštų. Dreikas nutempė jį į Odino nišą. Greitas žvilgsnis už nugaros jam pasakė, kad vokiečiai dar neatvyko, bet jo ausys pasakė, kad jie jau kelios minutės.
  
  Jis išgirdo Abelio Frėjaus keikimąsi. Apsauginių priemonių žvangesys. Milo vienam iš kareivių šaukė kruviną žmogžudystę.
  
  Galimybė parodyti savo jėgas, pagalvojo jis, prisiminęs vieną Wellso posakį, kurį išrinko per SAS mokymus.
  
  Jis tempė Beną, atsirėmęs nugara į didelį Odino sarkofagą. Berniuko akių vokai suvirpėjo. Kennedy suklupo: "Būkite jiems pasiruošę. Aš susitvarkysiu su juo". Ji švelniai pakštelėjo jam į skruostą.
  
  Dreikas stabtelėjo, akimirką sutikdamas jos žvilgsnį. "Vėliau".
  
  Pirmieji iš vokiečių įveikę viršūnę. Kareivis, kuris greitai pargriuvo iš nuovargio, iškart po jo sekė antras. Drake'as dvejojo padaryti tai, ką žinojo, kad turėtų, bet Torstenas Dalis prasilenkė pro jį, nerodydamas tokio gailesčio. Wellsas ir Marstersas taip pat persikėlė į priekį.
  
  Trečiasis priešo naikintuvas šliaužė viršūnėje, šį kartą didžiulis, niūrus vyriškos lyties lavonas. Mielas. Kraujas, prakaitas ir tikros ašaros pavertė groteskišką kaukę ant ir taip nerimą keliančio veido. Tačiau jis buvo pakankamai kietas ir greitas, kad galėtų peršokti viršų, apsiversti ir paimti mažytį pistoletą.
  
  Vienas šūvis išlėkė iš vamzdžio. Drake'as ir jo kolegos instinktyviai nusileido, bet šūvis nepataikė į tikslą.
  
  Skambis Abelio Frėjaus balsas sugriovė tylą, kuri po šūvio. "Jokių ginklų, kvaily. Nar! Nar! Paklausyk manęs!"
  
  Milo nusijuokė ir bjauriai nusišypsojo Dreikui. "Sušikti krautų asilai. Labas, drauguži?
  
  Ginklą prarijo storas kumštis ir jis buvo pakeistas dantytais ašmenimis. Drake'as jį pripažino kaip specialiųjų pajėgų peilį. Jis pasitraukė į šoną link milžino, suteikdamas Dahlui galimybę išspirti vieną iš kritusių kareivių į kosmosą.
  
  Antrasis kareivis sunkiai atsiklaupė. Marstersas dar kartą nusišypsojo, tada numetė suglebusį kūną. Iki to laiko dar trys kareiviai buvo pasiekę lygią žemę, o tada Alicija iššoko iš apačios ir nusileido kaip katė, kiekvienoje rankoje laikydama po peilį. Drake'as niekada nebuvo matęs jos tokios išsekusios ir ji vis tiek atrodė taip, lyg galėtų įveikti nindzių elitą.
  
  - Ne... ginklų? Dahlas sugebėjo pasakyti tarp įtemptų įkvėpimų. - Ar tu pagaliau... tiki Armagedono teorija, Frey?
  
  Didelis vokiečių dizaineris dabar peržengė ribas. - Nebūk kvailas, kareivi, - tarė jis uždusęs. "Aš tiesiog nenoriu pažymėti šio karsto. Mano kolekcijoje yra vietos tik tobulumui.
  
  "Manau, kad tai jūsų atspindys", - pasakė Dahlas, stabtelėdamas, kai jo komanda atgavo kvapą.
  
  Buvo pauzė, akimirka siaubinga įtampa, kai kiekvienas varžovas įvertino savo tiesioginį taikinį. Drake'as atsitraukė nuo Milo, nesąmoningai eidamas link Odino kapo, kur Benas ir Profesorius vis dar sėdėjo vienas šalia kito, saugomi tik Kenedžio. Jis laukė dar vieno...
  
  ...tikiuosi...
  
  Ir tada nuo laiptų pasigirdo duslus dejonėlis, silpnas pagalbos prašymas. Frė pažvelgė žemyn. "Tu esi silpnas!" jis į ką nors spjovė. "Jei ne Skydas, aš..."
  
  Frėjus parodė į Aliciją. "Padėk jai". Moteris karė išdidžiai sukikeno, tada ištiesė ranką per šoną. Vienu trūktelėjimu ji patraukė Haydeną aukštyn. Amerikietė CŽV agentė buvo išsekusi nuo ilgo kopimo, bet dar labiau nuo sunkaus krovinio, kurį vokiečiai buvo pririšę prie nugaros, nešimo.
  
  Odino skydas suvyniotas į drobę.
  
  Pasigirdo Parneviko balsas. "Jis atnešė skydą! Pagrindinė dalis! Bet kodėl?"
  
  "Kadangi tai yra pagrindinė dalis, tu idiote". Frey jį nušovė. "Šis pagrindinis objektas neegzistuotų, jei jis neturėtų kito tikslo." Mados kūrėjas paniekinamai papurtė galvą ir atsisuko į Aliciją. "Baik šituos apgailėtinus kretinus. Man reikia nuraminti Odiną ir grįžti į vakarėlį.
  
  Alicija maniakiškai nusijuokė. "Mano eilė!" - ji sušuko, mirtinai už Tam upę, ir įmetė apsaugines priemones į uolėtos platformos vidurį. Sumaištyje ji nuskubėjo į Velsą, nesistebėdama jo buvimu. Drake'as susitelkė į savo kovą, puolė Milo link, kad jį nustebintų, vikriai pasvyruodamas ašmenimis, tada kieta alkūne smogė Milo žandikauliui.
  
  Kaulas įtrūkęs. Drake'as šoko siūbuodamas ir būdamas lengvas ant kojų. Tada tokia būtų jo strategija - smūgiuoti ir bėgti, smogiant į sunkiausias kūno vietas, siekiant sulaužyti kaulus ir kremzles. Jis buvo greitesnis už Milo, bet ne toks stiprus, tad jei milžinas jį pasivijo...
  
  Per kalną aidėjo griaustinis, kylančios magmos ir besikeičiančios uolos ūžesiai ir įtrūkimai.
  
  Milo susiraukė iš agonijos. Drake'as pirmavo dvigubu smūgiu į šoną, dviem bakstelėjimais - tai, ką galite pamatyti, kaip Van Damme'as mikliai daro per televiziją, yra visiškai nenaudingas gatvės kovoms realiame gyvenime. Milo tai žinojo ir urzgdamas atrėmė puolimą. Tačiau Drake'as taip pat tai žinojo, ir kai Milo visu kūnu metė į priekį, Dreikas smogė dar vieną galingą alkūnės smūgį varžovui į veidą, sutraiškydamas jo nosį ir akiduobę, stipriai numušdamas jį ant grindų.
  
  Milo griuvo ant žemės kaip nukirstas raganosis. Kartą pralaimėjus Drake'o kalibro varžovui, kelio atgal nebuvo. Drake'as trypčiojo riešą ir kelį, sulaužydamas abu pagrindinius kaulus, tada savo rutulius, o tada paėmė išmestą armijos peilį.
  
  Apžiūrėjo įvykio vietą.
  
  Marstersas, SAS karys, trumpai atliko dviejų vokiečių darbą ir dabar kovojo su trečiuoju. Nužudyti tris žmones per kelias minutes nebuvo lengva užduotis niekam, net SAS kariui, o Marstersas buvo tik lengvai sužeistas. Wellsas šoko su Alicija palei platformos kraštą, labiau bėgdamas nei iš tikrųjų šokdamas, bet atitraukdamas jos dėmesį. Jo strategija buvo protinga. Iš arti ji būtų jį išdaužusi per sekundę.
  
  Kennedy nutempė išsekusį Haydeno kūną nuo mūšio centro. Benas pribėgo jai padėti. Parnevikas nemiegojo, tyrinėjo Odino - idioto - kapą.
  
  Abelis Frey susidūrė su Thorsten Dahl. Švedas buvo visais atžvilgiais pranašesnis už vokietį, jo judesiai po sekundės tapo rafinuotesni, nes jėgos sugrįžo į skaudamas galūnes.
  
  Viešpatie!, pagalvojo Dreikas. Mes čia spyriojame! Arba sena gera Dino roko dvasia... Leisk man tave linksminti!
  
  Nemėgęs akistatos su Alicia, jis vis dėlto nuvyko į Velsą, manydamas, kad penkiasdešimtmetei moteriai reikia labiausiai pagalbos. Kai jį pamatė buvusi komandos draugė, ji pasitraukė iš kovos.
  
  - Kartą šią savaitę aš jau spyriau tau kamuoliukus, Dreikai. Ar tu toks sadistiškas, kad nori to dar kartą?
  
  "Tau pasisekė, Alicia. Beje, ar tu treniruoji savo vaikiną? jis linktelėjo atsakydamas vos judančiam amerikiečiui.
  
  "Tik paklusdama", - ji išmetė abu peilius ir vienu judesiu pagavo. "Eime! Aš tiesiog myliu trise!
  
  Jos prigimtis galėjo būti laukinė, bet jos veiksmai buvo kontroliuojami ir apskaičiuoti. Ji bakstelėjo į Drake'ą, gudriai bandydama įsprausti Velsą į kampą nugara į begalinę tuštumą. Vadas paskutinę sekundę suprato jos ketinimus ir puolė pro ją.
  
  Drake'as nukreipė abu jos peilius, perkeldamas kiekvieną ašmenį į šoną, saugodamas, kad nesulaužytų riešų. Tai buvo ne tik tai, kad ji buvo gera, bet ir tai, kad ji buvo nuolat gera.
  
  Abelis Frėjus staiga puolė pro juos. Atrodė, kad jam nepavyko pralenkti Dahlo, jis ėmė bėgti pro švedą, greitai ieškodamas Odino kapo.
  
  Ir per tą sekundės dalį Drake'as pamatė Marstersą ir paskutinį vokiečių kareivį, uždarytus mirtinų kovose tiesiai ant dulkėto platformos krašto. Tada sukrečiančiu staigumu abu vyrai suklupo ir tiesiog nukrito.
  
  Tuštumoje aidėjo mirties šauksmai.
  
  Drake'as jį padalijo, pasimeldė už Wellsą, o paskui apsisuko ir puolė paskui Frėjų. Jis negalėjo palikti Beno be gynybos. Kenedis užtvėrė dizainerio kelią, sukaupęs drąsą, tačiau verždamasis į priekį Drake'as pastebėjo nedidelį juodą daiktą, įsikibusį Frey rankoje.
  
  Radijas arba mobilusis. Kažkoks siųstuvas.
  
  Kas per velnias?
  
  Tai, kas nutiko toliau, buvo nesuvokiama. Dėl stulbinančio neapdairumo kalno šlaitas staiga sprogo! Pasigirdo stiprus trenksmas, o paskui visur išsibarstė milžiniški rieduliai ir kalnų skalūnų gabalai. Įvairių formų ir dydžių akmenys lėkė ir švilpė per tuštumą kaip kulkos.
  
  Ugnikalnio šone atsirado didžiulė skylė, tarsi plaktukas būtų permuštas per ploną gipso kartoną. Pro plyšį prasiskverbė blanki dienos šviesa. Dar vienas smūgis, ir skylė dar labiau išsiplėtė. Kalnas griuvėsių nukrito į bedugnę baisioje, gilioje tyloje.
  
  Dreikas nukrito ant grindų suėmęs galvą į rankas. Dalis šio sprogusio akmens turėjo sugadinti kitus neįkainojamus kapus. Kas, po velnių, vyko?
  
  
  TRISDEŠIMT DEVYNI
  
  
  
  DIEVŲ KAPAS
  
  
  Naujai padarytoje skylėje pasirodė sraigtasparnis, kuris sekundę sklandė prieš skrisdamas pro ją!
  
  Ant mašinos pagrindo kabojo keturi stori kabeliai ir kelios virvės.
  
  Buvo neįmanoma patikėti. Abelis Frey ką tik įsakė padalyti kalno šlaitą. Kalno šlaitas, kuris buvo aktyvaus ugnikalnio dalis ir gali kažkaip sukelti masinį išnykimą, vadinamą supervulkanu.
  
  Norėdami užbaigti savo kolekciją.
  
  Šis žmogus buvo toks pat išprotėjęs, kaip ir Drake'as, ir likusi žmonijos dalis jį pripažino. Jis net ir dabar maniakiškai juokėsi, o kai Dreikas pažvelgė į viršų, pamatė, kad Frėjus nepajudėjo nė centimetro, o stovėjo tvirtai tiesiai, kai aplink jį šnypštė sprogstantis kalnas.
  
  Alicia paliko Velsą ir suklupo link Frėjaus, net jos beprotiška savikontrolė šiek tiek susvyravo. Už jų profesorių Parneviką, Beną ir Kenedį saugojo Odino nišos sienos. Haydenas buvo palinkęs, nejudėdamas. Ar ji tikrai nuėjo visą šį kelią, kad mirtų ugningoje beprotybėje? Wellsas atsiklaupė jam prie šono, įsikibęs į pilvą.
  
  Sraigtasparnis plūdo arčiau, jo variklis kaukdamas. Frėjus pakėlė automatą ir mostelėjo visiems pasitraukti nuo didžiulio Odino sarkofago. Trumpas ugnies pliūpsnis sustiprino jo prašymą, kulkos trenkė į neįkainojamą aukso vikingų relikvijas - skydus, kardus, krūtinės ląsteles ir raguotus šalmus. Auksinės monetos, išjudintos įvykių grandinės, iš lentynų ėmė kristi kaip konfeti Taimso aikštėje.
  
  Frėjus mostelėjo sraigtasparniu.
  
  Dreikas atsiklaupė. "Jei perkeliate šį karstą, rizikuojate visu pasauliu! - sušuko jis, jo balsas vos girdimas per stiprų sraigto menčių garsą.
  
  "Nebūk niekšas!" Frėjus šaukė atgal, jo veidas buvo perkreiptas kaip piktas klounas, priklausomas nuo heroino. "Pripažinkite, Dreikai. Aš tave nugalėjau!"
  
  "Tai ne apie pergalę!" Dreikas sušuko, bet dabar sraigtasparnis buvo tiesiai virš galvos ir jis net negirdėjo savo balso. Jis stebėjo, kaip Frėjus nukreipia jį, purškdamas kulkas į jį, kai jis mostelėjo rankomis. Drake'as meldėsi, kad jo draugų nepagautų užklydęs sviedinys.
  
  Vokietis jį prarado. Būdamas taip arti savo visą gyvenimą trunkančios manijos, jis tiesiog palūžo.
  
  Dabar Dahlas buvo šalia jo. Jie stebėjo, kaip Frėjus ir Alicija nuleidžia sunkias grandines vis žemyn, kol galiausiai jos buvo apjuostos aplink abu sarkofago galus. Frey įsitikino, kad jie yra saugūs.
  
  Sraigtasparnis atlaikė svorį. Nieko neatsitiko.
  
  Frėjus rėkė į savo telefono ragelį. Sraigtasparnis bandė dar kartą, šį kartą jo varikliai riaumoja kaip piktas dinozauras. Grandinės atlaikė savo svorį ir pasigirdo aiškus įtrūkimas, dūžtančio akmens garsas.
  
  Odino karstas pajudėjo.
  
  "Tai mūsų paskutinė galimybė!" - Dahlas sušuko Dreikui į ausį. "Mes einame į malūnėlį! Iš Milo ginklo!
  
  Drake'as paleido scenarijų. Jie galėjo sunaikinti sraigtasparnį ir išgelbėti kapą. Bet Benas ir Kennedy, kartu su Haydenu ir Parneviku tikriausiai mirs.
  
  "Nėra laiko!", - sušuko Dahlas. "Arba tai, arba Apokalipsė!
  
  Švedas pašoko ieškoti Milo ginklo. Dreikas suspaudė akis, kai kančia pervėrė jo širdį. Jo žvilgsnis nukrypo į Beną ir Kenedį, o sprendimo kančia kaip kilpa susuko jį viduje. Jei pralaimi viena ranka, pralaimėsi ir kita. Ir tada jis nusprendė, kad tiesiog negali leisti Dahlui to daryti. Ar jis galėtų paaukoti du draugus, kad išgelbėtų pasaulį?
  
  Nr.
  
  Jis pašoko į priekį kaip varlė, kai Dahlas pradėjo raustis po Milo drabužius. Švedas iš nuostabos atsitraukė, kai Milo ištiesino kūną, amerikietis iš agonijos pasilenkė, bet buvo judrus ir šlubavo iki pakylos krašto. Į vieną iš nusileidimo linijų.
  
  Drake'as sustojo sukrėstas. Sraigtasparnio varikliai vėl sušnibždėjo ir urvą užpildė nešventa avarija. Kitą akimirką didžiulis Odino sarkofagas pasislinko ir išsivadavo iš švartavimosi vietų, grėsmingai siūbuodamas link Dreiko ir platformos krašto, svyruojančios mirties tonas.
  
  "Ne!" Dahlio šauksmas pakartojo Parneviko šauksmą.
  
  Pasigirdo riksmas, pasiutęs riksmas, tarsi ventiliacijos anga būtų perkaitusi, garsas, tarsi visi pragaro demonai būtų sudeginti gyvi. Sieringo oro srautas išbėgo iš naujai atidarytos skylės po Odino kapu.
  
  Frėjus ir Alicija nuskubėjo tolyn ir vos nebuvo gyvi sudeginti, kai lipo ant siūbuojančio karsto. Frey sušuko: "Nesek paskui mus, Drake! Turiu draudimą!" tada man atrodė, kad kilo mintis, saugumo garantija. Jis sušuko Dreiko palydovams: "Dabar! Sekite karstą arba mirsi!" - padrąsino juos Frėjus, mojuodamas automatu, ir jiems neliko nieko kito, kaip apeiti garų koloną.
  
  Dahlas nukreipė persekiojamą žvilgsnį į Dreiką. "Turime tai sustabdyti", - maldaujamai pasakė jis. "Dėl... mano vaikams".
  
  Dreikas neturėjo kito atsakymo, tik linktelėjo. Žinoma. Jis sekė SGG vadą, atsargiai aplenkdamas siūbuojantį sarkofagą, kai šis skriejo virš jų, o jų besišypsantys priešai saugiai aukščiau, o jo bendražygiai sekė jo trajektoriją kitoje pusėje.
  
  Apimtas ginklų ir maniako užgaidos.
  
  Dreikas pasiekė skylę akmeninėse grindyse. Garai buvo degantis, besirangantis bokštas. Neliečiamas. Drake'as pasislinko kiek galėdamas arčiau, prieš atsigręždamas stebėti, kaip jo priešai žengia į priekį.
  
  Haydenas liko ant žemės, apsimesdamas be sąmonės. Dabar ji atsisėdo ir nuėmė juosteles, kurios pritvirtino Odino skydą prie nugaros. "Ką aš galiu padaryti?"
  
  Dreikas trumpai pažvelgė į ją. "Ar CŽV turi kokių nors nenumatytų atvejų planų uždaryti Supervulkaną?
  
  Gražuolė "sekretorė" akimirką atrodė sutrikusi, kol papurtė galvą. "Tik tai, kas akivaizdu. Įkiškite vokietį į ventiliacijos vamzdį. Su palengvėjimo šauksmu ji numetė Skydą. Visi trys stebėjo, kaip jis tarsi moneta rieda palei ratlankį.
  
  Ar jiems tikrai nepavyko?
  
  Slėgis, išeinantis iš vamzdžio, didėjo ugnikalniui stiprėjant. "Kai prasidės grandininė reakcija", - sakė Dahlas. "Mes negalėsime to uždaryti. Mes turime tai padaryti dabar!
  
  Drake'o žvilgsnis akimirksniu patraukė į Skydą, kai jis triukšmingai riedėjo aplink savo kraštą. Jo apvadas.Žodžiai iš jo išsprūdo tarsi užrašyti ugnyje.
  
  
  Dangus ir pragaras yra tik laikinas nežinojimas,
  
  Tai nemirtingoji siela, kuri linksta į teisingą ar neteisingą.
  
  
  "Planas B", - pasakė jis. "Prisimeni Odino prakeikimą? Neatrodė tinkama, ar ne? Nėra kur to dėti, tiesa? Na, gal ir tiek".
  
  "Ar Odino prakeiksmas yra būdas išgelbėti pasaulį? Dahlas tuo suabejojo.
  
  - Arba pragaras, - pasakė Dreikas. "Priklauso nuo to, kas priima sprendimą. Tai yra atsakymas. Žmogus, kuris užsideda skydą, turi turėti tyrą sielą. Tai spąstų spąstai. Nieko nebežinome, nes išvežėme kapą. Jei mums nepavyks, pasaulis pražus".
  
  "Kaip prakeiksmas praėjo?" Heidenas, atrodydamas ne prasčiau, nei buvo po išbandymo priešo rankose, žiūrėjo į ventiliacijos angą, tarsi ją būtų galima suvalgyti gyvą.
  
  Drake'as keikėsi, kai pakėlė Skydą ir laikė jį priešais save. Dahlas stovėjo ir žiūrėjo į jį, kai jis ėjo link šnypščiančios angos. "Tą akimirką, kai paliesite tuos garus su šiuo skydu, jis bus išplėštas iš jūsų rankų.
  
  Tada su garsu, panašiu į degančiame miške įstrigusios gyvulių bandos riaumojimą, iš apačios išsiveržė daugiau garų, o aukštas jo išsiveržimo riksmas beveik kurtinojo. Sieros dvokas dabar pradėjo tirštinti orą, paversdamas jį toksiška miazma. Silpnas kalno ošimas, kuris taip ilgai buvo nuolatinis jų palydovas, dabar panašėjo į griaustinį. Drake'as jautėsi taip, lyg pačios sienos drebėtų.
  
  "Naujos naujienos, Dal. Planas B veikia. Ateityje tai reiškia, kad aš nežinau, ką dar galiu padaryti.
  
  "Tu neturi ateities", - Dahlas stovėjo kitoje skydo pusėje. "Ar aš."
  
  Kartu jie nužingsniavo link angos. Šalia jų uola ėmė slysti žemyn. Iš begalinės bedugnės gelmių sklido riksmas ir riaumojimas, kokio Dreikas dar nebuvo girdėjęs.
  
  "Supervulkanas artėja!" Haydenas rėkė. "Išjunk!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake'o, Dahlo ar net Abelio Frey nematytas garsusis Islandijos kalnas, vadinamas Eyjafjallajokull, kuris iki šiol tenkinosi skleisdamas švelnius pilkus upelius ir siaubdamas oro eismą, staiga jo pakraštyje sprogo. Netrukus jį per "Sky News" ir BBC, o vėliau per "You Tube" pamatys priblokšti milijonai - ugniniai tūkstančio drakonų liežuviai, danguje uždegantys ugnies audrą. Tuo pat metu sprogo kiti du Islandijos ugnikalniai, kurių viršūnės nuskriejo kaip šampano kamščiai spaudžiami. Buvo pranešta, šiek tiek nedrąsiai, kad atvyko Armagedonas.
  
  Tik keli išrinktieji žinojo, kaip tai iš tikrųjų buvo arti.
  
  
  * * *
  
  
  Tamsiose kalno gelmėse kovojo nematyti ir niekada nežinomi herojai. Drake'as ir Dahlas užpuolė garų išleidimo angą su skydu, naudodami apvalų daiktą, kad nukreiptų garą į netoliese esančią tuštumą, nes jie pastatė jį tiesiai virš skylės, paliktos nugriovus Odino kapą.
  
  "Paskubėk!" Dahlas stengėsi išlaikyti skydą vietoje. Drake'as pajuto, kaip dreba rankos nuo pastangų, kuriomis jis įveikė pirmykštę kalno jėgą. "Aš tiesiog noriu sužinoti, iš ko šis daiktas pagamintas!
  
  "Kam rūpi!" Hayden bandė juos sulaikyti, laikydama jų kojas ir stumdydama kiek galėdama. "Tiesiog įleisk niekšą į vidų!
  
  Dahlas puolė įšokdamas į skylę. Jei skydas būtų nepastebėjęs ar net šiek tiek pajudėjęs, jis būtų akimirksniu išgaravęs, tačiau jų tikslas buvo teisingas, o pagrindinė dalis atsargiai pateko į dirbtinį plyšį po Odino kapu.
  
  Įmantrūs spąstai, sugalvoti prieš šimtus ir tūkstančius amžių. Prisiekiu dievais.
  
  Spąstų spąstai!
  
  "Didžiausi senovės spąstai, kuriuos kada nors žinojo šiuolaikinis pasaulis". Dahlas parpuolė ant kelių. "Tas, kuris galėtų tai padaryti galą".
  
  Drake'as stebėjo, kaip Skydas plonėja, sugerdamas didžiulį slėgį, kylantį iš apačios. Jis išsilygino ir susiformavo išilgai plyšio kraštų, įgaudamas obsidiano atspalvį. Amžinai. Niekada nebus ištrintas.
  
  "Telaimina Dievas".
  
  Atliktas darbas, jis akimirką stabtelėjo ir vėl nukreipė dėmesį į Frėjų. Siaubas pripildė jo širdį labiau, nei jis galėjo įsivaizduoti, net ir dabar.
  
  Sraigtasparnis pakilo, stengdamasis išlaikyti Odino karsto svorį, kuris švelniai siūbavo po juo. Ir Frėjus, ir Alicija sėdėjo ant karsto dangčio, rankomis tvirtai apsivynioję diržus, kuriais jis buvo pritvirtintas prie malūnsparnio.
  
  Tačiau Benas, Kenedis ir profesorius Parnevikas kabojo ant kitų trijų virvių, kabančių po sraigtasparniu ir, be jokios abejonės, buvo laikomi ginklu, kol Drake'as kovojo, kad išgelbėtų planetą.
  
  Jie kabojo virš tuštumos ir siūbavo sraigtasparniui kylant, pagrobti tiesiai iš po Dreiko nosies.
  
  "Neee!"
  
  Ir, neįtikėtina, jis bėgo - vienišas žmogus, bėgantis iš pykčio, netekties ir meilės kilusios energijos - žmogus, kuris metėsi per bedugnę duobę į juodą erdvę, reikalaudamas to, kas iš jo buvo atimta, ir beviltiškai įsikibęs į vieną iš siūbuojančių. kabelius, kai jis nukrito.
  
  
  KETURISdešimt
  
  
  
  DIEVŲ KAPAS
  
  
  Drake'o pasaulis sustojo šuoliu į tamsą - begalinė tuštuma viršuje, bedugnė apačioje - trijų colių siūbuojanti virvė, vienintelis jo išsigelbėjimas. Jo protas buvo ramus; jis tai padarė dėl savo draugų. Ne dėl kitos priežasties, kaip tik norėdami juos išsaugoti.
  
  Pasiaukojęs.
  
  Jo pirštai palietė virvę ir negalėjo užsidaryti!
  
  Jo kūnas, galiausiai veikiamas gravitacijos, pradėjo sparčiai kristi. Paskutinę sekundę jo siūbuojanti kairė ranka užsidarė ant virvės, kuri buvo ilgesnė už likusią ir suspausta refleksinio piktumo.
  
  Jo kritimas sustojo, kai jis sugriebė jį abiem rankomis ir užmerkė akis, kad nuramintų greitai plakančią širdį. Iš kažkur aukščiau pasigirdo audringi plojimai. Alicija išlieja savo sarkazmą.
  
  "Ar tai Wellsas turėjo omenyje sakydamas "parodyk savo drąsą"? Visada galvojote, ką reiškia ta beprotiška fosilija!
  
  Drake'as pažvelgė aukštyn, puikiai suvokdamas apačioje esančią bedugnę, kaip niekad svaigsta galva. Tačiau jo raumenys liepsnojo naujai atrasta jėga ir adrenalinu, o didžioji dalis senosios ugnies dabar grįžo į jį ir miršta, kad išnyktų.
  
  Jis užlipo ant virvės, ranka suėmęs ją keliais, greitai judėjo. Frėjus mostelėjo automatu ir nusijuokė, atsargiai taikydamas, bet tada Heidenas sušuko nuo Odino kapo. Drake'as pamatė ją stovinčią ir taikiusią Wellso pistoletą į Frėjų - senasis vadas buvo nukritęs šalia, bet, ačiū Dievui, vis dar kvėpavo.
  
  Haydenas nukreipė ginklą pusiaukelėje į Frėjų. - Leisk jam pakilti!
  
  Sraigtasparnis vis dar buvo ore, jo pilotas nebuvo tikras dėl savo įsakymų. Frėjus dvejojo, urzgė kaip vaikas, atskirtas nuo mėgstamo žaislo. "GERAI. Hundinai, kalė! Turėjau tave išlaipinti iš to prakeikto lėktuvo!
  
  Dreikas nusijuokė išgirdęs Haydeno atsakymą. "Taip, aš dažnai tai suprantu".
  
  Kenedis, Benas ir Parnevikas žiūrėjo išplėtę akis, vos išdrįsdami kvėpuoti.
  
  "Eik ir pasiimk!" - Frėjus tada sušuko Alicijai. "Iš rankų į rankas. Paimk jį ir eime. Ši kalė tavęs nenušaus. Ji yra vyriausybės problema. "
  
  Drake'as gurkštelėjo, kai Alicija nušoko nuo sarkofago ir sugriebė lygiagrečią Drake'o virvę, bet vis tiek skyrė laiko pažvelgti į Beną, matydamas, kaip berniukas reagavo į Haydeno statuso atskleidimą.
  
  Benas, jei ką, žiūrėjo į ją švelniau.
  
  Alicija nuslydo virve kaip beždžionė ir netrukus atsidūrė lygiai su Dreiku. Ji pažvelgė į jį tobulu veidu, kupinu pykčio.
  
  "Aš galiu siūbuoti į abi puses." Ji iššoko į orą, kojos į priekį, grakščia lanku per tamsą, akimirką visiškai pakibusi ore. Tada jos kojos tvirtai susijungė su Drake'o krūtinkauliu ir ji trūktelėjo kūnu į priekį, trumpam įsikibusi į jo paties virvę, o po to pasupo ją į kitą.
  
  - Sušiktas babuinas, - sumurmėjo Dreikas, jam degant krūtinei ir atsipalaidavus.
  
  Alicia išnaudojo savo pagreitį, kad siūbuotų aplink virvę, kojos išskėstos krūtinės lygyje ir trenkėsi jam į pilvą. Drake'as sugebėjo pasukti į dešinę, kad sušvelnintų smūgį, bet vis tiek jautė, kad jo šonkauliai sumušti.
  
  Jis urzgė ant jos, pasidalijo skausmu ir pakilo aukščiau. Jos akyse pasirodė spindesys, kartu su nauja pagarba.
  
  - Pagaliau, - atsikvėpė ji. "Tu sugrįžai. Dabar pamatysime, kas yra geriausias.
  
  Ji sumaišė virvę, pasitikėjimas sklido kiekvienu judesiu. Vienu šuoliu ji aplenkė paties Dreiko virvę ir vėl panaudojo savo impulsą atsitrenkdama, šį kartą nukreipdama kojomis į jo galvą.
  
  Bet Drake'as grįžo ir buvo pasiruošęs. Su didžiausiu meistriškumu jis paleido virvę, nuslopino stiprų galvos svaigimą ir pagavo jį dviejų pėdų gylyje. Alicija nekenksmingai plūduriavo virš jo, apstulbusi jo judesio, rankos vis dar plevėsavo.
  
  Drake'as atšoko virve po pėdą. Tuo metu, kai priešininkas suprato, ką padarė, jis jau buvo peržengęs ją. Jis stipriai trinktelėjo jai į galvą.
  
  Mačiau, kaip jos pirštai paleido virvę. Ji nukrito, bet tik kelis centimetrus. Kietas riešutas jos viduje suveikė ir ji vėl susiėmė.
  
  Frėjus riaumojo iš viršaus. "Nieko gero! Mirk, netikintis anglas!
  
  Tada vos per akies mirksnį vokietis išsitraukė peilį ir perpjovė Dreiko virvę!
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as viską matė sulėtintai. Ašmenų blizgesys, piktas pjovimo paviršiaus blizgesys. Staigus jo gelbėjimosi žiedo išsirišimas - tai, kaip jis pradėjo išsipūsti ir svirduliuoti virš jo.
  
  Momentinis jo kūno nesvarumas. Sustingusi siaubo ir netikėjimo akimirka. Žinojimas, kad viskas, ką jis kada nors jautė ir ką tik galėjo padaryti ateityje, buvo tiesiog sunaikinta.
  
  Ir tada kritimas... pamačius jo priešininkę Aliciją, užlipusią ant kumščio, kad sugrįžtų į sarkofago viršūnę... pamačius, kaip Beno burna susisuka riksmu... Kenedžio veidas virsta mirties kauke... ir per jo periferinį regėjimą... Atstumas... . kas yra. ?
  
  Torstenas Dahlas, pamišęs švedas, bėga, ne, bėga, per platformą prisisegęs saugos diržą prie kūno ir tiesiogine prasme įkrito į juodą duobę, kaip ir pats Drake'as prieš akimirką.
  
  Saugos diržai atsiskleidžia už jo, pritvirtinti aplink stulpą Odino nišoje, tvirtai laikomi Haydeno ir Wellso, kurie buvo pasiruošę maksimalioms pastangoms.
  
  Beprotiškas Dahlio šuolis... pritraukdamas jį pakankamai arti, kad suimtų Dreiko rankas ir tvirtai sulaikytų.
  
  Drake'o vilties pliūpsnis išblėso, kai jis ir Dahlas krito kartu, saugos linija įsitempė... tada staigus, skausmingas truktelėjimas, kai Haydenas ir Wellsas priėmė įtampą.
  
  Tada tikėkis. Lėti, skausmingi bandymai išsigelbėti. Drake'as pažvelgė Daliui į akis, nepratardamas nė žodžio, neišskirdamas nė trupučio emocijų, kai jie buvo traukiami centimetras po colio į saugumą.
  
  Sraigtasparnio pilotas turėjo gauti įsakymą, nes pradėjo kilti, kol buvo pasirengęs iššauti trečią raketą, šį kartą iš kalno, skirtą pakankamai išplėsti tarpą, kad sarkofagas tilptų be žalos.
  
  Per tris minutes Odino karstas dingo. Sraigtasparnio menčių trenksmas - tolimas prisiminimas. Benas, Kenedis ir Parnevikas buvo tokie patys kaip dabar.
  
  Galiausiai Dahlas ir Drake'as buvo nutempti per uolėtus bedugnės kraštus. Drake'as norėjo vytis, bet jo kūnas nereagavo. Tai buvo viskas, ką jis galėjo padaryti, kad gulėtų, leisdamas traumai pasinerti ir nukreipti skausmą į nuošalią smegenų dalį.
  
  Ir jam gulint sraigtasparnio garsas sugrįžo. Tik šį kartą tai buvo Dahl kapotuvas. Ir tai kartu buvo jų išganymo ir persekiojimo priemonė.
  
  Drake'as tegalėjo pažvelgti į iškankintas Torsteno Dalio akis. "Tu esi Dievas, bičiuli", ir vietos, kurioje jie buvo, reikšmė jam neprarado. "Tikrasis Dievas"
  
  
  KETURIASDEŠIMT VIENAS
  
  
  
  VOKIETIJA
  
  
  Kiekvieną kartą, kai Kennedy Moore net pasukdavo užpakalį ant kietos sėdynės, Alicia Miles dėmesingos akys pastebėdavo. Anglų kalytė buvo Ubero karė, apdovanota šeštuoju policininko pojūčiu - nuolatiniu laukimu.
  
  Per tris valandas trukusį skrydį iš Islandijos į Vokietiją jie sustojo tik kartą. Pirma, praėjus vos dešimčiai minučių po to, kai jie paliko ugnikalnį, jie sutraukė karstą, jį pritvirtino ir sunešė visus į laivą.
  
  Abelis Frėjus iš karto nuėjo į galinį skyrių. Nuo to laiko ji jo nematė. Tikriausiai sutepa vagysčių ir pramonės ratus. Alicia praktiškai sumetė Kennedy, Beną ir Parneviką į savo vietas, tada atsisėdo šalia savo vaikino, sužeisto Milo. Atrodė, kad stambus amerikietis sugriebė visas savo kūno vietas, bet daugiausia - už kamuoliukų, o tai Alicija atrodė pakaitomis juokinga ir nerimą kelianti.
  
  Sraigtasparnyje buvo dar trys sargybiniai, kurie atsargiai žvelgė nuo kalinių į keistą Alicijos ir Milo bendravimą - pakaitomis liūdną, prasmingą, o paskui įniršį.
  
  Kennedy neįsivaizdavo, kur jie buvo, kai sraigtasparnis pradėjo leistis. Jos mintys blaškėsi paskutinę valandą - nuo Dreiko ir jų nuotykių Paryžiuje, Švedijoje ir ugnikalnyje iki senojo gyvenimo su NYPD, o iš ten, neišvengiamai, iki Tomo Kalebo.
  
  Kalebas yra serijinis žudikas, kurį ji vėl išlaisvino nužudyti. Ją užpuolė prisiminimai apie jo aukas. Nusikaltimo vieta, kurioje ji ėjo prieš kelias dienas - jo nusikaltimo vieta - liko jos mintyse kaip ką tik pralietas kraujas. Ji suprato, kad nuo to laiko nematė nė vieno pranešimo.
  
  Galbūt jie jį pagavo.
  
  Pasvajok....
  
  Nr. Mano sapnuose jie niekada jo nepagauna, neprisiartina prie jo. Jis mane žudo ir skriaudžia, o mano kaltė persekioja kaip prakeiktas demonas, kol aš visko nepasiduodu.
  
  Sraigtasparnis greitai nusileido ir ištraukė ją iš regėjimo, su kuriuo ji negalėjo susidurti. Asmeninis skyrius sraigtasparnio gale atsidarė ir Abelis Frėjus išėjo lodamas įsakymus.
  
  "Alicia, Milo, tu būsi su manimi. Atvesk kalinius. Globėjai, jūs palydėsite karstą į mano apžvalgos kambarį. Ten esantis saugotojas turi nurodymus susisiekti su manimi, kai tik viskas bus paruošta peržiūrėti. Ir aš noriu, kad tai įvyktų greitai, sargybiniai, todėl nedvejokite. Galbūt Odinas laukė Frey tūkstančius metų, bet Frey nelaukia Odino.
  
  "Visas pasaulis žino, ką tu padarei, Frey, tu esi išprotėjęs", - sakė Kennedy. "Mados dizainerė, po velnių. Kaip manote, kiek ilgai išliksite kalėjime?
  
  "Amerikietiškas savęs svarbos jausmas", - atrėžė Frey. "Ir idiotizmas verčia patikėti, kad gali kalbėti garsiai, hmm? Aukštesnysis protas visada triumfuoja. Ar tikrai manote, kad jūsų draugai išėjo? Mes ten sustatome spąstus, kvaila kalyte. Jie nepraeis pro Poseidoną.
  
  Kennedy atvėrė burną protestuodama, bet pamatė, kaip Benas trumpam papurtė galvą ir greitai uždarė jos burną. Palik tai. Pirmiausia išgyvenk, kovok vėliau. Ji mintyse citavo Vanną Bontą. "Geriau norėčiau turėti nepilnavertiškumo kompleksą ir būti maloniai nustebinta, nei turėti pranašumo kompleksą ir būti grubiai pažadinta".
  
  Frey negalėjo žinoti, kad jų sraigtasparnis liko paslėptas didesniame aukštyje. Ir puikybė įtikino jį, kad jo intelektas pranašesnis už jų.
  
  Tegul jis taip galvoja. Staigmena būtų buvusi dar saldesnė.
  
  
  * * *
  
  
  Sraigtasparnis nusileido smūgiu. Frėjus žengė į priekį ir pirmas nušoko žemyn, šaukdamas įsakymus ant žemės gulintiems vyrams. Alicija atsistojo ir pajudėjo rodomuoju pirštu. "Pirmiausia jūs trys. Galvos nuleistos. Judėkite tol, kol nepasakysiu kitaip.
  
  Kennedy iššoko iš sraigtasparnio už Beno, jausdamas išsekimo skausmą kiekviename raumenyje. Kai ji apsidairė, nuostabus vaizdas minutei privertė pamiršti nuovargį, tiesą sakant, užgniaužė kvapą.
  
  Vienu žvilgsniu ji suprato, kad tai Frey pilis Vokietijoje; dizainerio neteisybės duobė, kurioje linksmybės niekada nesiliovė. Jų nusileidimo zona buvo nukreipta į pagrindinį įėjimą, dvigubos ąžuolinės durys, inkrustuotos auksinėmis smeigėmis ir įrėmintos itališko marmuro kolonomis, vedančiomis į didingą prieškambarį. Kai Kenedis stebėjo, privažiavo du brangūs automobiliai - "Lamborghini" ir "Maserati", iš kurių išriedėjo keturi entuziastingi dvidešimties metų vaikinai ir svirduliavo laiptais į Pilį. Iš už durų sklido sunkūs šokių muzikos ritmai.
  
  Virš durų buvo akmenimis dengtas fasadas, kurio viršuje buvo trikampių bokštelių eilė ir du aukštesni bokštai abiejuose galuose, suteikiantys milžiniškai struktūrai gotikinį atgimimą. Įspūdinga, pagalvojo Kennedy, ir šiek tiek pribloškianti. Ji įsivaizdavo, kad pakviesti į vakarėlį šioje vietoje būtų ateities modelio svajonė.
  
  Taigi Abelis Frey pasipelnė iš jų svajonių.
  
  Ji buvo stumiama link durų, o Alicija atidžiai jas stebėjo, kai jie pralėkė pro burzgiančius superautomobilius ir pakilo marmuriniais laiptais. Pro duris ir į aidintį vestibiulį. Kairėje pusėje atviri, oda dengti vartai vedė į naktinį klubą, pilną nuotaikingos muzikos, spalvingų šviesų ir virš minios siūbuojančių kabinų, kur kiekvienas galėjo įrodyti, kaip puikiai moka šokti. Kenedis iš karto sustojo ir sušuko.
  
  "Padėkite!" Ji verkė, žiūrėdama tiesiai į lankytojus. "Padėk mums!"
  
  Keletas žmonių pasinaudojo akimirka nuleisti pusiau pilnas stiklines ir spoksoti į mane. Po sekundės jie pradėjo juoktis. Klasikinė švedų blondinė sveikindama pakėlė buteliuką, o tamsiaodis italas ėmė žiūrėti į ją. Kiti grįžo į savo diskotekų pragarą.
  
  Kenedis dejavo, kai Alicia sugriebė ją už plaukų ir tempė marmurinėmis grindimis. Benas rėkė protestuodamas, bet antausis jo vos nenuvertė. Vakarėlio svečių tarpe pasigirdo daugiau juoko, o po to pasigirdo keletas niekšiškų komentarų. Alicia įmetė Kenedį į didelius laiptus ir stipriai trenkė jai į šonkaulius.
  
  - Kvaila moteris, - sušnypštė ji. "Ar nematai, kad jie yra įsimylėję savo šeimininką? Jie niekada negalvos apie jį blogai. Dabar eik."
  
  Ji parodė aukštyn mažu pistoletu, kuris pasirodė jos rankoje. Kennedy norėjo priešintis, bet, spręsdama iš to, kas ką tik nutiko, ji nusprendė tiesiog su tuo eiti. Jie buvo nuvesti laiptais į kairę, į kitą Pilies sparną. Vos jiems išėjus iš laiptinės ir įėjus į ilgą, neįrengtą koridorių - tiltą tarp sparnų - šokių muzika nutilo, ir jie galėjo būti vieninteliai tuo metu gyvi žmonės.
  
  Eidami koridoriumi jie atsidūrė patalpoje, kuri kažkada galėjo būti erdvi pobūvių salė. Tačiau dabar teritorija buvo padalinta į pusšimtį atskirų patalpų - kambarius su grotomis išorėje vietoj sienų.
  
  Ląstelės.
  
  Kennedy kartu su Benu ir Parneviku buvo įstumti į artimiausią kamerą. Garsus spengimas reiškė, kad durys užsidaro. Alicija mostelėjo ranka. "Jūs esate stebimi. Mėgautis."
  
  Kurtinančioje tyloje Kennedy perbraukė pirštais per savo ilgus juodus plaukus, kiek galėdama išlygino kelnių kostiumą ir giliai įkvėpė.
  
  "Na..." ji pradėjo sakyti.
  
  "Ei, kalės!" Abelis Frey pasirodė prieš jų kamerą, išsišiepęs kaip pragaro ugnies dievas. "Sveiki atvykę į mano vakarėlio pilį. Kažkaip abejoju, ar tau patiks taip pat, kaip ir mano turtingesniems svečiams.
  
  Prieš jiems atsakant, jis atmetė pasiūlymą. "Nesvarbu. Jums nereikia kalbėti. Tavo žodžiai mane mažai domina. Taigi, - apsimetė susimąstęs, - ką mes turime... na, taip, žinoma, tai Benas Bleikas. Esu tikras, kad tai suteiks jums didelį malonumą".
  
  Benas pribėgo prie grotų ir traukė juos kiek galėdamas. - Kur mano sesuo, niekšeli?
  
  "Hm? Turite galvoje niūrią blondinę su... - jis pašėlusiai išsviedė koją. "Pristatyti drakonų kovos stilių? Norite detalių? Na, gerai, nes tai tu, Benai. Pirmą vakarą nusiunčiau ten savo geriausią vyrą pasiimti jos batų, žinai, kad ją šiek tiek sušvelninčiau. Ji pažymėjo jį, sužeidė kelis šonkaulius, bet jis gavo tai, ko norėjau.
  
  Frėjus šiek tiek ištraukė nuotolinio valdymo pultą iš keisto šilko chalato, kurį vilkėjo, kišenės. Jis perjungė jį į nešiojamąjį televizorių, kurio Kennedy net nepastebėjo. Eteryje pasirodė nuotrauka - "SKY News" - plepa apie didėjančią JK valstybės skolą.
  
  - Antrą naktį? Frėjus nutilo. - Ar jos brolis tikrai nori žinoti?
  
  Benas rėkė, giliai iš jo skrandžio sklindantis gūsingas garsas. "Ar jai viskas gerai? Ar jai viskas gerai?"
  
  Frėjus dar kartą spustelėjo nuotolinio valdymo pultą. Ekranas persijungė į kitą, grūdėtesnį vaizdą. Kennedy suprato, kad žiūri į mažytį kambarį su mergina, pririšta prie lovos.
  
  "Ką tu manai?" Frėjus kurstė. "Bent jau ji gyva. Dabar."
  
  "Karin!" Benas nubėgo prie televizoriaus, bet staiga sustojo. Sobs sukrėtė visą kūną.
  
  Frey nusijuokė. "Ko dar tu nori?" Jis vėl apsimetė susimąstęs ir vėl pakeitė kanalą, šį kartą į CNN. Iškart naujienose pasirodė žinutė apie serijinį žudiką iš Niujorko - Thomasą Calebą.
  
  "Užrašiau tai tau anksčiau", - su džiaugsmu tarė pamišęs Kenedis. "Galvojau, kad galbūt norėsite pasižiūrėti".
  
  Ji nevalingai klausėsi. Išgirdo siaubingą žinią, kad Kalebas ir toliau klajojo Niujorko gatvėmis, išlaisvintas, vaiduoklis.
  
  - Tikiu, kad tu jį išlaisvinai, - prasmingai tarė Frėjus į Kenedžio nugarą. "Puikus darbas. Plėšrūnas grįžo ten, kur jam ir priklauso, o ne miesto zoologijos sodo narvuose.
  
  Ataskaitoje buvo parodyta archyvinė bylos medžiaga - standartiniai dalykai - jos veidas, nešvarus policininko veidas, aukų veidai. Visada aukų veidai.
  
  Tie patys, kurie kiekvieną dieną persekiojo jos košmarus.
  
  - Lažinuosi, kad žinai visų jų vardus, ar ne? Frey nusijuokė. "Jų šeimų adresai. Taip... jie mirė.
  
  "Užsičiaupk!" Kenedis sukišo galvą į rankas. Liaukis! Prašau!
  
  - Ir tu, - išgirdo ji šnabždėdamas Frėjus. - Profesoriau Parnevikai, - jis išspjovė žodžius, tarsi tai būtų supuvusi mėsa, įkritusi jam į burną. - Turėjai pasilikti ir dirbti man.
  
  Pasigirdo šūvis. Kenedis sušuko iš šoko. Kitą sekundę ji išgirdo, kaip griūva kūnas, ir, atsisukusi, pamatė, kad senolis parkrito ant žemės, jo krūtinėje driekiasi skylė, ištekėjo kraujas ir aptaškė kameros sienas.
  
  Jos žandikaulis nukrito, netikėjimas išjungė smegenis. Ji galėjo tik stebėti, kaip Frėjus dar kartą atsisuko į ją.
  
  "Ir tu, Kennedy Moore. Ateina tavo laikas. Netrukus tyrinėsime gelmes, į kurias galite nusileisti.
  
  Apsisukęs ant kulno ir išsišiepęs jis nuėjo.
  
  
  KETURIASDEŠIMT DU
  
  
  
  LA VEREIN, VOKIETIJA
  
  
  Abelis Frėjus nusijuokė pats sau eidamas į savo apsaugos skyrių. Keletas išradingų akimirkų ir jis pargriovė šiuos idiotus ant žemės. Jie abu sulaužyti. Ir galiausiai jis mirtinai nužudė tą seną idiotą Parneviką Stone.
  
  Nuostabu. Dabar pereikite prie dar malonesnių užsiėmimų.
  
  Jis atidarė duris į savo privačią būstą ir pamatė Milo ir Aliciją išsibarsčiusius ant jo sofos, kaip ir jis juos paliko. Didysis amerikietis vis dar kentėjo nuo traumos, krūpčiojo su kiekvienu judesiu, dėka to švedo Torsteno Dahlio.
  
  - Ar yra naujienų iš gretimo? - iš karto paklausė Frė. - Ar skambino Hadsonas?
  
  Šalia buvo CCTV valdymo centras, kurį šiuo metu stebi vienas radikaliausių Frey šalininkų Timas Hudsonas. Pilyje žinomas kaip "žmogus, turintis atmintį" dėl savo plačių žinių apie kompiuterius, Hudsonas buvo vienas pirmųjų Frey mokinių, žmogus, pasiryžęs eiti į bet kokį kraštutinumą dėl savo fanatiško viršininko. Dažniausiai jie stebėjo Odino kapo įrengimo eigą, o prie vairo stovėjo Hudsonas - keikėsi, prakaitavo ir nervingai ryja Yeagers tarsi pieną. Frey nekantravo, kad kapas būtų įrengtas jam tinkamoje vietoje, ir jis visapusiškai ruošėsi savo pirmajam reikšmingam apsilankymui. Taip pat buvo apžiūrėti jo kaliniai, Karino būstas ir naujų kalinių kameros.
  
  Ir vakarėlis, žinoma. Hudsonas sukūrė sistemą, kuri kiekvienu klubo coliu buvo kontroliuojama, nesvarbu, ar tai būtų infraraudonųjų spindulių, ar standartinė aikštelė, ir kiekvienas Frey elitinio svečių judesys buvo registruojamas ir patikrintas, ar jo svoris yra svertas.
  
  Jis suprato, kad valdžia vis dėlto nėra žinios. Jėga buvo tvirtas įrodymas. Diskretiška fotografija. Didelės raiškos vaizdo įrašas. Gaudymas galėjo būti neteisėtas, bet nepakenkė, jei auka buvo pakankamai išsigandusi.
  
  Abelis Frey galėjo bet kuriuo jam patogiu metu surengti "pasimatymo vakarą" su žvaigžde ar roko jaunikliu. Jis galėjo įsigyti paveikslą ar skulptūrą, gauti pirmoje eilėje vietas karščiausiame šou labiausiai spindinčiame mieste, pasiekti tai, kas nepasiekiama bet kada. jis norėjo.
  
  "Dar nieko. Hudsonas tikriausiai vėl apalpo ant sofos", - sakė Alicia, gulėdama galvą suėmusi rankas, o kojas pakibusi ant jo sofos krašto. Kai Frė pažvelgė į ją, ji šiek tiek išskėtė kelius.
  
  Žinoma. Natūralu, kad Frėjus atsiduso. Jis stebėjo, kaip Milo dejuoja ir laiko šonkaulius. Jis pajuto, kad elektros srovė pagreitina širdies plakimą, kai mintis apie seksą susimaišė su pavojumi. Jis pakėlė antakį Alicijos kryptimi, duodamas jai visuotinį "pinigų" ženklą.
  
  Alicija nuleido kojas žemyn. - Gerai pagalvojus, Milo, kodėl tau nenuėjus ir dar kartą nepasitikrinus. Ir gauti visą ataskaitą iš to idioto Hudsono, hmm? Šefas, - ji linktelėjo sidabrinės užkandžių lėkštės link. "Kas nors neįprasto?"
  
  Frėjus tyrinėjo lėkštę, o Milo, nepastebėdamas, kas vyksta, kaip politikas savo kvailumui, apsimestinai pažvelgė į savo merginą, tada dejavęs ir šlubuodamas išėjo iš kambario.
  
  Frey pasakė: "Biscotti atrodo skaniai".
  
  Vos spragtelėjus durims, Alicija padavė Frėjui lėkštę sausainių ir užlipo ant jo stalo. Atsistojusi keturiomis, ji pasuko galvą į jį.
  
  "Ar norite gražaus angliško asilo su šiuo sausainiu?
  
  Frėjus paspaudė slaptą mygtuką po stalu. Iš karto netikras paveikslas pasislinko į šoną, atidengdamas vaizdo ekranų eilę. Jis pasakė: "Šeši", ir vienas iš ekranų atgijo.
  
  Jis ragavo sausainį žiūrėdamas, neblaivus glostydamas apvalų Alicijos sėdmenį.
  
  "Mano mūšio arena", - atsikvėpė jis. "Jis jau iškeptas. Taip?"
  
  Alicija gundančiai susiraukė. "Taip".
  
  Frė ėmė glostyti depresiją tarp jos kojų. "Tada turiu apie dešimt minučių. Kol kas turėsite apsieiti su vienu greitu.
  
  "Mano gyvenimo istorija".
  
  Frey'us atkreipė dėmesį į ją, visada prisimindamas Milo, esantį vos už dvidešimties pėdų už atrakintų durų, bet net ir būdamas jausmingos Alicia Miles buvimo, jis vis tiek negalėjo atitraukti akių nuo prabangios vienos iš savo neseniai buvusių kamerų. įgytų belaisvių .
  
  Serijinis žudikas - Tomas Kalebas.
  
  Galutinė akistata buvo neišvengiama.
  
  
  
  3 dalis
  Mūšio laukas...
  
  
  43
  
  
  
  LA VEREIN, VOKIETIJA
  
  
  Kennedy nubėgo į barus, kai už kameros pasirodė Abelis Frey ir jo sargybiniai. Ji rėkė ant jų, kad pašalintų profesoriaus kūną arba paleistų juos į laisvę, o tada pajuto nerimą, kai jie tai padarė.
  
  Ji sustojo prie įėjimo į kamerą, nežinodama, ką daryti. Vienas iš sargybinių parodė pistoletu. Jie ėjo gilyn į kalėjimo kompleksą, pro dar kelias kameras, visi neapgyvendinti. Tačiau viso to mastai ją atšaldė iki gyvo kaulo. Ji stebėjosi, kokias ištvirkusias nedorybes sugeba šis vaikinas.
  
  Tada ji suprato, kad jis gali būti blogesnis už Kalebą. Blogiau nei visi. Ji tikėjosi, kad Drake'as, Dahlas ir remianti armija artėja, tačiau jai teko susidurti su šia dilema ir ją įveikti, manydama, kad jie yra vieni. Kaip ji galėjo tikėtis apsaugoti Beną taip, kaip tai padarė Drake'as? Šalia jos ėjo jaunas vaikinas. Nuo Parneviko mirties jis daug nekalbėjo. Tiesą sakant, pagalvojo Kenedis, berniukas prabilo tik kelis žodžius nuo tada, kai buvo užfiksuotas kape.
  
  Ar jis matė savo galimybę išgelbėti Kariną? Ji žinojo, kad jo mobilusis telefonas vis dar saugiai guli kišenėje, nustatytas vibruoti, ir kad jis sulaukė pusšimčio tėvų skambučių, į kuriuos neatsiliepė.
  
  "Esame tinkamoje vietoje", - burnos kampučiu sušnibždėjo Kenedis. "Turėkite mintis sau".
  
  "Užsičiaupk, amerikonai! Frėjus išspjovė paskutinį žodį, lyg tai būtų prakeiksmas. Jam, pagalvojo ji, greičiausiai taip buvo. "Turėtum nerimauti dėl savo likimo".
  
  Kenedis žvilgtelėjo atgal. "Ką tai turėtų reikšti? Ar ketinate priversti mane vilkėti vieną iš savo mažų suknelių? Ji imitavo kirpimą ir susiuvimą.
  
  Vokietis kilstelėjo antakį. "Mielas. Pažiūrėkime, kiek ilgai išliksi nuožmi".
  
  Už kamerų komplekso jie pateko į kitą, daug tamsesnę namo dalį. Dabar jie ėjo staigiu kampu žemyn, aplink ją esantys kambariai ir koridoriai buvo netvarkingi. Nors, pažįstant Frey, visa tai buvo raudonoji silkė, kad suklaidintų bladhaundus.
  
  Jie nuėjo paskutiniu koridoriumi, kuris vedė į arkines medines duris su didelėmis metalinėmis plokštėmis ant vyrių. Vienas iš sargybinių suspaudė aštuonių skaitmenų skaičių belaide skaitine klaviatūra, ir sunkios durys pradėjo girgždėti.
  
  Iškart ji pamatė iki krūtinės aukštį metalinius turėklus, juosiančius naująjį kambarį. Aplink jį stovėjo apie trisdešimt keturiasdešimt žmonių su gėrimais rankose ir juokėsi. Playboy'ai ir narkobaronai, aukštos klasės prostitutės vyrai ir moterys, karališkieji ir Fortune 500 pirmininkai.Našlės su didžiuliais palikimais, naftos turtingi šeichai ir milijonierių dukterys.
  
  Visi stovėjo aplink užtvarą, gurkšnodami Bollingerį ir Romani Conti, gurkšnodami skanėstus ir skleidę savo kultūrą bei klasę.
  
  Kai Kennedy įėjo, jie visi sustojo ir akimirką žiūrėjo į ją. Jos šiurpinanti mintis buvo ją įvertinti.Šnabždesiai bėgo dulkėtomis sienomis ir kėlė ausis.
  
  tai ji? Policijos pareigūnas?
  
  Jis sunaikins ją per keturias minutes.
  
  Paimsiu. Aš tau duosiu dar dešimt, Pjerai. Ką tu pasakysi?
  
  Septyni. Galiu lažintis, kad ji stipresnė nei atrodo. Ir, gerai, ji bus šiek tiek supykusi, ar ne?
  
  Apie ką po velnių jie kalbėjo?
  
  Kenedis pajuto šiurkštų smūgį į sėdmenis ir suklupo į kambarį. Bendruomenė nusijuokė. Frey greitai nubėgo paskui ją.
  
  - Žmonės! Jis nusijuokė. "Mano draugai! Tai nuostabus pasiūlymas, ar nemanote? Ir ji padovanos mums vieną nuostabią naktį!
  
  Kenedis nevaldomai išsigandęs apsidairė. Apie ką po velnių jie kalbėjo? Likite dygliuotas, ji prisiminė mėgstamiausią kapitono Lipkindo posakį. Tęskite žaidimą. Ji bandė susikaupti, bet šokas ir siurrealistiška aplinka grasino ją išvesti iš proto.
  
  - Aš nekoncertuosiu prieš tave, - sumurmėjo ji Frėjui į nugarą. - Bet kokiu būdu, kurio tikiesi.
  
  Frėjus atsisuko į ją, ir jo žinanti šypsena buvo nuostabi. "Ar ne? Dėl ko nors vertingo?Manau, kad tu pervertini save ir savo natūralumą. Bet normalu. Galbūt manote kitaip, bet aš manau, kad tai padarysite, brangusis Kenedi. Tikrai manau, kad gali. Ateiti." Jis mostelėjo jai prieiti prie jo.
  
  Kenedis žengė link žiedinio bėgio. Maždaug dvylika pėdų žemiau jos buvo nelygiai į žemę įkasta apskrita skylė, jos grindys išbarstytos akmenimis, o sienos padengtos purvu ir akmenimis.
  
  Senamadiška gladiatorių arena. Kovos duobė.
  
  Šalia jos buvo patrauktos metalinės kopėčios ir per turėklus pakeltos į duobę. Frey nurodė, kad ji turėtų nusileisti.
  
  - Jokiu būdu, - sušnibždėjo Kenedis. Į ją ir Beną buvo nukreipti trys ginklai.
  
  Frėjus gūžtelėjo pečiais. "Man reikia tavęs, bet man rimtai nereikia berniuko. Galėtume pradėti nuo kulkos iki kelio, tada į alkūnę. Dirbk ir pažiūrėk, kiek laiko užtruksi, kol įvykdysi mano prašymą. Jo pragariška šypsena įtikino ją, kad jis mielai patvirtins savo žodžius.
  
  Ji sukando dantis ir sekundę išlygino kelnių kostiumą. Turtinga minia žiūrėjo į ją susidomėjusi, kaip į gyvūną narve. Stiklinės buvo tuščios, o užkandžiai suvalgyti. Tarp jų sklandė padavėjai ir padavėjos, jų nematyti, sočiai ir gaiviai.
  
  "Kokia duobė?" ji derėjosi dėl laiko, nematydama išeities, stengdamasi suteikti Drake'ui kiekvieną brangią papildomą sekundę.
  
  "Tai mano mūšio arena", - maloniai pasakė Frėjus. "Tu gyveni šlovingoje atmintyje arba miršti gėdoje. Pasirinkimas, mano brangusis Kenedi, yra jūsų rankose. "
  
  Likite dygliuotas.
  
  Vienas iš sargybinių stumtelėjo ją pistoleto antsnukiu. Kažkaip ji sugebėjo pozityviai pažvelgti į Beną ir pasiekė laiptus.
  
  - Palauk, - piktai blykstelėjo Frėjaus akys. "Nuauk jos batus. Tai dar šiek tiek pakurstys jo kraujo troškimą.
  
  Kenedis stovėjo pažemintas ir įsiutęs ir šiek tiek apsvaigęs, kai vienas iš sargybinių atsiklaupė priešais ją ir nusiavė batus. Ji lipo laiptais, jausdama nerealią ir nutolusią, tarsi šis keistas susitikimas vyktų su kitu Kenedžiu atokiame pasaulio kampelyje. Ji susimąstė, kas iš tikrųjų yra tas jis, apie kurį visi nuolat kalbėjo.
  
  Nelabai gerai skambėjo. Atrodė, kad jai teks kovoti už savo gyvybę.
  
  Jai einant laiptais žemyn, iš minios pasigirdo švilpukas, o orą užliejo galinga kraujo troškimo banga.
  
  Jie šaukė visokių nešvankybių. Buvo statomi statymai, vieni, kad ji mirs greičiau nei per minutę, kiti - kad pames stringus greičiau nei per trisdešimt sekundžių. Vienas ar du netgi pasiūlė jai paramą. Tačiau didesnė rizika buvo, kad jis išniekins jos kūną, pavertęs ją milteliais.
  
  Turtingiausias iš turtingųjų, galingiausias nuodėšas Žemėje. Jei tai jums suteikė turtai ir galia, pasaulis buvo tikrai sunaikintas.
  
  Per greitai jos basos kojos palietė kietą žemę. Ji nulipo nuo žirgo, jausdama šalta ir atvira, ir apsidairė. Priešais ją sienoje buvo išpjauta skylė. Šiuo metu jis buvo uždengtas storų strypų rinkiniu.
  
  Kitoje šių strypų pusėje įstrigusi figūra staiga puolė į priekį ir trenkėsi į juos kraują stingdančiu įniršio riksmu. Jis papurtė juos taip stipriai, kad jie atšoko, jo veidas buvo šiek tiek daugiau nei iškreiptas urzgimas.
  
  Tačiau nepaisant to ir keistos aplinkos, Kenedis atpažino jį greičiau, nei prireikė prisiminti jo vardą.
  
  Tomas Kalebas, serijinis žudikas. Čia, Vokietijoje, su ja. Į mūšio areną įžengė du mirtingi priešai.
  
  Abelio Frėjaus planas, iškeltas dar Niujorke, yra įgyvendinamas.
  
  Kenedžio širdis pašoko, o nuo jo kojų pirštų į smegenis ir nugarą kaip strėlė šovė gryna neapykanta.
  
  "Tu, niekšelis!" Ji sušuko pykčiu. "Tu esi absoliutus niekšas!
  
  Tada grotos pakilo ir Kalebas pašoko link jos.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'as išlipo iš sraigtasparnio jam nepalietus žemės, vis dar per žingsnį atsilikęs nuo Torsteno Dahlo, ir nubėgo link judraus viešbučio, kurį perėmė jungtinė tarptautinių pajėgų koalicija. Kariuomenė tikrai mišri, bet ryžtinga ir pasirengusi kovai.
  
  Jie buvo 1,2 mylios į šiaurę nuo La Vereinos.
  
  Kariuomenės ir civilinės mašinos buvo išrikiuotos, varikliai burzgė, stovėjo pasiruošę.
  
  Foje virė šurmulys: būriavosi, tvarkėsi ir ruošėsi komandosai ir specialiosios pajėgos, žvalgybos agentai ir kariai.
  
  Dahlas apie savo buvimą pranešė užšokęs į viešbučio registratūrą ir taip garsiai šaukdamas, kad visi apsisuko. Stojo pagarbi tyla.
  
  Jie jau pažinojo jį, Drake'ą ir kitus, ir puikiai žinojo, ką pasiekė Islandijoje. Kiekvienas čia esantis asmuo buvo informuotas per vaizdo ryšį tarp viešbučio ir sraigtasparnio.
  
  "Mes pasiruošę?" Dahlas rėkė. "Sunaikinti šį niekšą?"
  
  - Įranga paruošta, - sušuko vadas. Jie visi laikė Dahlą atsakingu už šią operaciją. "Snaiperiai yra vietoje. Mums taip karšta, kad galėtume iš naujo paleisti šį ugnikalnį, pone!
  
  Dahlas linktelėjo. - Tada ko mes laukiame?
  
  Triukšmo lygis pakilo šimtu laipsnių. Kariai išėjo pro duris, pliaukštelėdami vienas kitam į nugarą ir susitarę susitikti po mūšio alaus, kad išlaikytų drąsą. Surinktoms transporto priemonėms pajudėjus, varikliai pradėjo ūžti.
  
  Drake'as prisijungė prie Dahl trečioje važiuojančioje transporto priemonėje - kariniame "Humvee". Per kelias paskutines instruktažų valandas jis žinojo, kad jie turi apie 500 vyrų, kurių pakaktų paskandinti nedidelę 200 žmonių Frey armiją, tačiau vokietis buvo aukštesnėje pozicijoje ir tikėjosi, kad turės daug triukų.
  
  Tačiau vienintelis dalykas, kurio jis neturėjo, buvo netikėtumo elementas.
  
  Drake'as atšoko ant priekinės sėdynės, įsikibęs į šautuvą, jo mintys sutelktos į Beną ir Kenedį. Haydenas sėdėjo už jų, pasiruošęs karui. Wellsas buvo paliktas viešbutyje su rimta skrandžio žaizda.
  
  Vilstinė įsuko staigų posūkį, o tada išvydo La Veraine, apšviestą kaip Kalėdų eglutė nuo ją supančios tamsos ir prieš juodą kalno uolą, iškilusią virš jos. Jo vartai buvo plačiai atidaryti, o tai demonstravo įžūlų žmogaus, kurio jie atėjo nuversti, įžūlumą.
  
  Dahlas įjungė mikrofoną. "Paskutinis skambutis. Pradedame karštai. Greitis čia išgelbės gyvybes, žmonės. Jūs žinote tikslus ir geriausiai žinote, kur bus Odino karstas. Susitvarkykime su šia Kiaule, kareiviai".
  
  Nuoroda reiškė Mandagus protingas džentelmenas. Per daug ironijos. Drake'as buvo baltas, kai "Hummer" įskriejo pro Frėjaus sargybinį, turėdamas vos centimetrą iš abiejų pusių. Vokiečių sargybiniai pradėjo kelti aliarmą iš savo aukštų bokštų.
  
  Pirmieji šūviai nuaidėjo, atsimušant į priekines transporto priemones. Kai vilkstinė staiga sustojo, Drake'as atidarė duris ir nuvažiavo. Jie nenaudojo oro palaikymo, nes Frey galėjo turėti RGPS. Dėl tos pačios priežasties jiems reikėjo greitai pasitraukti nuo automobilių.
  
  Įeikite ir paverskite PIGS žemę bekono fabriku.
  
  Drake'as nubėgo prie tankių krūmų, kurie augo po pirmo aukšto langu. Prieš trisdešimt minučių jų atsiųsta SAS komanda jau turėjo atitverti naktinio klubo teritoriją ir jo "civilinius" svečius. Iš pilies langų skriejo kulkos, kurios apipylė vartų sienas, kai į vidų pasipylė automobiliai. Koalicijos pajėgos keršydami atsakė į ugnį, sudaužydamos stiklą, smogdamos mėsai ir kaulais, o akmeninį fasadą pavertė košė. Pasigirdo šauksmai, riksmai ir pastiprinimo skambučiai.
  
  Pilies viduje kilo chaosas. Pro viršutinio aukšto langą nugriaudėjo RPG sprogimas, kuris atsitrenkė į Frey sargybinį ir sugriovė dalį sienos. Nuolaužos nukrito ant įsiveržusių kareivių. Kulkosvaidžio ugnis grįžo ir vienas vokiečių samdinys nukrito iš viršutinio aukšto, rėkdamas ir vartydamas, kol siaubingai trenkėsi į žemę.
  
  Dahlas ir kitas kareivis atidengė ugnį į priekines duris. Nuo jų kulkų ar rikošetų žuvo du žmonės. Dahlas pabėgo į priekį. Haydenas buvo kažkur susirėmęs už jo.
  
  "Mums reikia patekti į šią pragaro duobę! Dabar!"
  
  Naktį sukrėtė nauji sprogimai. Antrasis RPG pramušė didžiulį kraterį keliomis pėdomis į rytus nuo Drake's Hummer. Į dangų krito purvo ir akmenų lietus
  
  Drake'as bėgo, susikūpręs, stovėdamas po kryžmiškai besikertančiomis kulkomis, kurios skverbė orą virš jo galvos.
  
  Karas tikrai prasidėjo.
  
  
  * * *
  
  
  Minia parodė savo kraujo troškimą dar prieš tai, kai Kennedy ir Caleb nesusilietė. Kennedy atsargiai sukosi ratu, pirštais sugriebdama purvą, kojomis bandydama uolą ir žemę, judėdama netvarkingai, kad nebūtų nuspėjama. Jos protas stengėsi visa tai suprasti, bet ji jau pastebėjo savo priešininko silpnumą - tai, kaip jo akys suvokė figūrą, kurią konservatyviai dengė jos beformis kelnių kostiumas.
  
  Taigi tai buvo vienas iš būdų nužudyti žudiką. Ji susitelkė ieškodama kito žmogaus.
  
  Kalebas padarė pirmąjį žingsnį. Seilės bėgo iš jo lūpų, kai jis puolė į ją, svyruodamas rankomis. Kennedy atmušė jį ir pasitraukė. Minia troško kraujo. Kažkas išpylė raudoną vyną ant žemės - tai simbolinis kraujo, kurį norėjo pralieti, gestas. Ji išgirdo Frėjų, sergantį niekšą, raginantį Kalebą, beširdį psichopatą, tai daryti.
  
  Dabar Kalebas vėl puolė. Kennedy rado ją atsirėmusią į sieną. Ji prarado susikaupimą, blaškosi nuo minios.
  
  Tada Kalebas buvo ant jos, plikomis rankomis apsivijęs jos kaklą - jo prakaituotos, šlykščios... plikos rankos. Žudiko rankos...
  
  ...žiaurumas ir mirtis...
  
  ...ištepęs visą jos odą savo supuvusiais nešvarumais. Jos galvoje skambėjo įspėjamieji varpai. Turite nustoti taip galvoti! Turite susikaupti ir kovoti! Kovok su tikru kovotoju, o ne su savo sukurta legenda.
  
  Nekantrusi minia vėl staugė. Jie daužė butelius ir stiklines į tvorą, riaumodami kaip gyvuliai, trokštantys nužudyti.
  
  Ir Kalebas, toks artimas po visko, kas nutiko. Jos susikaupimo centras buvo nušautas, nublokštas į pragarą. Pabaisa smogė jai į šoną, tuo pat metu prispaudė galvą prie krūtinės. Jo purvina, prakaituota nuoga krūtinė. Tada vėl ją trenkė. Skausmas sprogo krūtinėje. Ji susvyravo. Ją apliejo raudonas vynas, išsiliejęs iš viršaus.
  
  "Štai tiek", - pasišaipė Kalebas. "Eik žemyn ten, kur tau priklauso".
  
  Minia ūžė. Kalebas nusišluostė šlykščias rankas į jos ilgus plaukus ir tyliai, mirtinai piktai nusijuokė.
  
  - Pyksi ant tavo kūno, kalė.
  
  Kennedy krito ant kelių, trumpam pabėgdama iš Kalebo gniaužtų. Ji bandė nuo jo išsisukti, bet jis tvirtai laikė ją už kelnių. Jis patraukė ją atgal prie savęs, išsišiepęs kaip laukinis mirtina galva. Ji neturėjo kito pasirinkimo. Ji atsisegė kelnes, beformes, figūrą dengiančias kelnes ir leido joms nuslysti kojomis. Ji pasinaudojo jo momentine nuostaba ir nušliaužė ant užpakalio. Akmenys subraižė jos odą. Minia kaukė. Kalebas puolė į priekį, siekdamas savo apatinių juosmenį, bet ji žiauriai spyrė jam į veidą, apatiniai žvangtelėjo atgal, kai jo kruvina ir sulaužyta nosis kabojo į šoną. Ji sėdėjo akimirką, žiūrėdama į savo priešą ir negalėdama atitraukti žvilgsnio nuo jo krauju pasruvusių, mėsėdžių akių.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikas įsuko pro puošnias duris į didžiulį vestibiulį. SAS iš tikrųjų atitvėrė naktinio klubo teritoriją ir uždengė pagrindinius laiptus. Likusi pilies dalis nebūtų tokia draugiška.
  
  Dahlas paglostė jo krūtinės kišenę. "Brėžiniuose pavaizduota saugykla mūsų dešinėje ir tolimajame rytiniame sparne. Dabar niekuo neabejokite, Dreikai. Haydenas. Sutarėme, kad tai yra logiškiausia vieta Frey, mūsų draugams ir Kapui.
  
  "Aš apie tai net nesvajojau", - ryžtingai pasakė Haydenas.
  
  Už jo besiveržiantis būrys vyrų, Dreikas nusekė paskui Dahlį pro duris į rytinį sparną. Vos atsivėrus durims, orą skverbė dar daugiau kulkų. Drake'as apsivertė ir atsistojo šaudydamas.
  
  Ir staiga tarp jų atsidūrė Frėjaus žmonės!
  
  Blykstelėjo peiliai. Iššovė rankiniai pistoletai. Kareiviai leidosi iš kairės ir dešinės. Drake'as prispaudė pistoleto snukį prie vieno iš Frey sargybinių smilkinio, tada pasuko ginklą į šaudymo padėtį pačiu laiku, kad pataikytų kulką užpuolikui į veidą. Sargybinis jį puolė iš kairės. Drake'as išvengė smūgio ir alkūne trenkė vaikinui į veidą. Jis pasilenkė prie sąmonės netekusio vyro, paėmė peilį ir įsmigo jo galiuku į galvą kitam, kuris ruošėsi perpjauti Delta Commandos gerklę.
  
  Šalia ausies pasigirdo pistoleto šūvis; Mėgstamiausias SGG ginklas. Haydenas naudojo Glocką ir kariuomenės peilį. Daugiašalės pajėgos daugianacionaliniam incidentui, pagalvojo Drake'as. Tolesniame kambario gale pasigirdo daugiau šūvių. Įtraukite italus.
  
  Po priešo šoninio smūgio Dreikas apsivertė. Jis pasuko visu kūnu, kojomis pirmiau, nuversdamas vaikiną nuo kojų. Kai vyras sunkiai nusileido ant stuburo, Drake'as nusižudė.
  
  Buvęs SAS pareigūnas atsistojo ir pastebėjo Dahlį keliolika žingsnių priekyje. Jų priešų vis mažėjo - tikriausiai liko tik kelios dešimtys kankinių, pasiųstų nualinti įsibrovėlių. Tikroji armija būtų kažkur kitur.
  
  "Neblogai apšilimui", - šyptelėjo švedas, krauju aplink burną. "Dabar pirmyn!"
  
  Jie įėjo pro kitas duris, išvalė kambarį nuo spąstų, tada kitą kambarį, kuriame snaiperiai išskyrė šešis geruosius vyrus, kol jie buvo pašalinti. Galiausiai jie atsidūrė priešais aukštą akmeninę sieną su spragomis, pro kurias šaudė kulkosvaidžiai. Akmeninės sienos centre buvo dar įspūdingesnės plieninės durys, primenančios banko skliautą.
  
  "Štai tiek", - tarė Dahlas, pasilenkęs. "Frey stebėjimo kambarys".
  
  "Atrodo kaip kietas durnas", - tarė Drake'as, prisiglaudęs šalia ir pakeldamas ranką, kai prie jo pribėgo dešimtys kareivių. Jis apsidairė ir ieškojo Hayden, bet tarp vyrų neįžvelgė jos lieknos figūros. Kur po velnių ji dingo? O, prašau, prašau, neleisk jai daugiau ten gulėti... kraujuoja...
  
  "Fort Knox yra kietas riešutėlis", - sakė Deltos komanda, kąsnyje.
  
  Dreikas ir Dalas pažvelgė vienas į kitą. "Imtynininkai!" - Abu pasakė vienu metu, laikydamasi savo "greičio ir neapsigauk" politikos.
  
  Du dideli ginklai buvo atsargiai perduoti išilgai linijos, kareiviai žiūrėdami šypsojosi. Prie galingų pabūklų vamzdžių buvo pritvirtinti tvirti plieniniai griebimo kabliukai, panašūs į raketų paleidimo įrenginius.
  
  Du kareiviai bėgo atgal tuo keliu, kuriuo atėjo, rankose laikydami papildomus plieninius trosus. Plieniniai kabeliai, pritvirtinti prie tuščiavidurės kameros paleidimo įrenginių gale.
  
  Dahlas du kartus spustelėjo savo "Bluetooth" ryšį. "Pasakyk man, kada galėsime pradėti".
  
  Praėjo kelios sekundės, tada atėjo atsakymas. "Persiųsti!"
  
  Buvo įrengta užtvara. Drake'as ir Dahlas išėjo su granatsvaidžiais ant pečių, nusitaikė ir paspaudė gaidukus.
  
  Du plieniniai griebimo kabliukai išskrido raketos greičiu ir giliai įsirėžė į akmeninę Frey skliauto sieną, kol išsiveržė iš kitos pusės. Kai tik jie susidūrė su erdve, jutiklis suaktyvino įrenginį, kuris pačius susuko kabliukus, tvirtai prispaudęs juos prie sienos kitoje pusėje.
  
  Dahlas bakstelėjo sau į ausį. "Daryk".
  
  Ir net iš apačios Drake'as girdėjo dviejų "Hummer" perjungimų garsą, o kabeliai buvo pritvirtinti prie sustiprintų buferių.
  
  Nepramušama Frey siena sprogo.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedis perspėdamas išspyrė, kai Kalebas svyravo link jos, sugriebdamas kelį ir priversdamas jį stulbinti. Ji pasinaudojo akimirka atokvėpiu ir pašoko ant kojų. Kalebas vėl priėjo ir ji plaštakė trenkė jam į ausį.
  
  Virš jos minia pliaupė iš malonumo. Tūkstančius dolerių vertės retas vynas ir puikus viskis išsiliejo ant arenos purvo. Žemyn plūduriavo moteriškos nėriniuotos kelnaitės. Vyriškas kaklaraištis. Pora "Gucci" sąsagų, iš kurių viena atšoka nuo plaukuotos Kalebo nugaros.
  
  "Nužudyk ją!" Frey rėkė.
  
  Kalebas važiavo link jos kaip krovininis traukinys, išskėstomis rankomis, iš pilvo sklido gūsingi garsai. Kennedy bandė nušokti, bet pagavo ją ir pakėlė nuo žemės, pakeldamas nuo grindų.
  
  Būdamas ore, Kennedy galėjo tik susigūžti laukdamas nusileidimo. Ir tai buvo sunku, akmuo ir žemė trenkėsi į jos stuburą, išmušdami orą iš plaučių. Jos kojos spyrė į viršų, bet Kalebas įlipo į jas ir atsisėdo ant jos, alkūnes atrėmęs į priekį.
  
  - Labiau, - sumurmėjo žudikas. "Dabar tu rėksi. Eeeeeee!" Jo balsas buvo maniakiškas, kaip kiaulės skerdimo ausyse. "Eeeeeeeee!"
  
  Deganti agonija privertė Kenedžio kūną sutraukti traukulius. Niekšas dabar buvo nutolęs nuo jos per centimetrą, jo kūnas gulėjo ant jos, seiles varvėjo iš lūpų ant skruostų, akys degė pragaro ugnimi, jis prispaudė tarpkojį prie jos.
  
  Akimirką ji buvo bejėgė, vis dar bandė atgauti kvapą. Jo kumštis trenkėsi į jos pilvą. Jo kairė ranka ruošėsi daryti tą patį, kai sustojo. Širdį slegianti mintis, o tada ji persikėlė į gerklę ir ėmė spausti.
  
  Kenedis užspringo, gaudydamas orą. Kalebas kikeno kaip išprotėjęs. Jis suspaudė stipriau. Jis tyrinėjo jos akis. Jis atsirėmė į jos kūną, sugniuždydamas ją savo svoriu.
  
  Ji spyrė kaip įmanydama, numušdama jį į šalį. Ji puikiai suprato, kad ką tik gavo leidimą. Iškreipti niekšelio poreikiai išgelbėjo jos gyvybę.
  
  Ji vėl nuslydo. Minia tyčiojosi iš jos - iš jos pasirodymo, iš nešvarių drabužių, iš subraižyto užpakalio, iš kraujuojančių kojų. Kalebas, panašus į Rokį, pakilo nuo pralaimėjimo slenksčio ir juokdamasis išskėtė rankas.
  
  Ir tada ji išgirdo balsą, silpną, bet perrėžiantį užkimimą kakofoniją.
  
  Beno balsas: "Artėja Dreikas, Kenedi. Jis artėja. Gavau žinutę!"
  
  Po velnių... jis jų čia nerastų. Ji negalėjo įsivaizduoti, kad iš visų pilies vietų jis apieškos šią. Labiausiai tikėtina, kad jos tikslas būtų saugykla arba ląstelės. Tai gali užtrukti valandas....
  
  Benui jos vis tiek reikėjo. Kalebo aukoms jos vis tiek reikėjo.
  
  Atsistokite ir rėkkite, kai negali.
  
  Kalebas puolė į ją, beatodairiškas savo egoizmu. Kennedy apsimetė siaubu, tada iškėlė koją ir trenkė alkūne tiesiai į jo artėjantį veidą.
  
  Kraujas pasipylė per visą jos ranką. Kalebas sustojo, lyg būtų atsitrenkęs į mūrinę sieną. Kennedy išnaudojo jos pranašumą, smogdamas jam į krūtinę, trenkdamas jau sulaužytą nosį, spardydamas jam į kelius. Ji naudojo visus įmanomus būdus, kad budelis taptų nepajėgus.
  
  Minios riaumojimas sustiprėjo, bet ji beveik negirdėjo. Vienas greitas smūgis į kamuoliukus nubloškė asiliuką į kelius, o kitas į smakrą pavertė jį ant nugaros. Kenedis įkrito į purvą šalia jo, alsuodamas iš nuovargio, ir žiūrėjo į jo netikinčias akis.
  
  Prie jos dešiniojo kelio pasigirdo trenksmas. Kenedis atsigręžė ir pamatė sudaužytą vyno butelį, aukštyn kojomis įstrigusį purve. Merlo, kuris vis dar trykšta skystu raudonu pažadu.
  
  Kalebas pasisuko į ją. Smūgį į veidą ji atrėmė nė nemirktelėjusi. - Tu turi mirti, - sušnypštė ji. "Dėl Olivia Dunn", - ji ištraukė iš žemės sudaužytą butelį. - Selenai Tailer, - ji pakėlė jį virš jo galvos. "Miranda Drury, - pridūrė ji, - pirmasis jos smūgis sulaužė dantis, kremzles ir kaulus. - Ir dėl Emos Silke, - antrasis jos smūgis patraukė jam akį. "Dėl Emily Jane Winters", - paskutinis jos smūgis pavertė jo kaklą į faršą.
  
  Ir ji atsiklaupė ant kruvinos žemės, pergalinga, adrenalinas veržėsi jos gyslomis ir pulsavo smegenyse, bandydamas susigrąžinti žmoniją, kuri akimirksniu ją apleido.
  
  
  KETURIASDEŠIMT KETURI
  
  
  
  LA VEREIN, VOKIETIJA
  
  
  Kenedžiui ginklu buvo liepta grįžti laiptais. Tomo Kalebo kūnas liko trūkčioti ten, kur turėjo mirti.
  
  Frėjus atrodė nepatenkintas, kalbėdamas mobiliuoju telefonu. - Skliautas, - suriko jis. "Išsaugokite saugyklą bet kokia kaina, Hadsonai. Man nerūpi niekas kitas, idiote. Lipk nuo šios prakeiktos sofos ir daryk tai, ką aš tau moku!
  
  Jis išjungė ryšį ir pažvelgė į Kenedį. "Atrodo, kad tavo draugai įsiveržė į mano namus".
  
  Prieš kreipdamasis į susirinkusią elitą, Kenedis gudriai pažvelgė į jį. "Atrodo, jūs, kvailiai, gausite tai, ko nusipelnėte".
  
  Pasigirdo tylus juokas ir stiklinių žvangesys. Frėjus trumpam prisijungė ir pasakė: "Išgerkite, mano draugai. Tada išeikite įprastu būdu.
  
  Kenedis apsimetė šiek tiek drąsos, tiek, kad mirktelėtų Benui. Po velnių, jei jos kūno neskaudėtų kaip kalei. Jos asilas degė, o kojos tvinkčiojo; jam skaudėjo galvą, o rankos buvo aplipusios lipniu krauju.
  
  Ji atidavė juos Frėjui. "Ar galiu tai išvalyti?"
  
  "Naudok savo marškinius", - nusijuokė jis. "Bet kuriuo atveju tai ne kas kita, kaip skuduras. Be jokios abejonės, tai atspindi likusį jūsų drabužių spintą.
  
  Jis karališkai mostelėjo ranka. "Atvesk ją. Ir berniukas".
  
  Jie paliko areną, Kennedy jautė nuovargį ir bandė nuraminti besisukančią galvą. To, ką ji padarė, pasekmės išliks su ja dešimtmečius, bet dabar ne laikas gyventi. Benas buvo šalia jos ir, sprendžiant iš jo veido išraiškos, aiškiai bandė telepatiškai ją nuraminti.
  
  "Ačiū, vaikine", - pasakė ji, nekreipdama dėmesio į sargybinius. "Tai buvo pyragų takas".
  
  Sekdami kairiąja išsišakojimu, jie patraukė į kitą koridorių, atsišakojusį nuo jų kameros bloko. Kennedy surinko savo mintis.
  
  Tiesiog išgyvenk, pagalvojo ji. Tiesiog išlik gyvas.
  
  Frey sulaukė dar vieno skambučio. "Ką? Ar jie yra sandėlyje? Idiotas! Tu... tu... - sumurmėjo jis supykęs. - Hadsonai, tu... atsiųsk čia visą armiją!
  
  Elektroninis ūžesys staigiai nutraukė ryšį, tarsi giljotina nukirsdavo galvą prancūzų karalienei.
  
  "Paimk juos!" Frė atsisuko į savo sargybinius. "Nuvežkite juos į gyvenamąsias patalpas. Panašu, kad tavo draugų yra daugiau, nei manėme, mielasis Kenedi. Vėliau grįšiu gydyti tavo žaizdų.
  
  Šiais žodžiais sutrikęs vokietis greitai pasišalino. Kennedy puikiai suprato, kad ji ir Benas dabar liko vieni su keturiais sargybiniais. "Tęsk", - vienas iš jų pastūmėjo ją link durų koridoriaus gale.
  
  Kai jie tai išgyveno, Kenedis nustebęs sumirksėjo.
  
  Ši pilies dalis buvo visiškai nugriauta, virš galvų pastatytas naujas arkinis stogas, o abiejose erdvės pusėse iškloti nedideli mūriniai "namukai". Nedaug didesni už didelius tvartus, jų buvo apie aštuonis. Kennedy iš karto suprato, kad per šią vietą vienu metu praėjo daugiau nei keli kaliniai.
  
  Blogesnis žmogus nei Tomas Kalebas?
  
  Susipažinkite su Abeliu Frey.
  
  Jos padėtis kas sekundę blogėjo. Sargybiniai stūmė ją ir Beną link vieno iš namų. Įėjus į vidų, žaidimas baigėsi. Tu pralaimi.
  
  Ji galėtų išnešti vieną, o gal net du. Bet keturi? Ji neturėjo šansų.
  
  Jei tik....
  
  Ji pažvelgė į artimiausią sargybinį ir pastebėjo, kad šis žiūri į ją vertinamai. "Ei, ar tai? Ar ketinate mus ten pastatyti?"
  
  "Tai mano įsakymai".
  
  "Žiūrėk. Šis vaikinas yra čia - jis visą tą kelią atėjo išgelbėti savo seserį. Pagalvoji, gal jis galėtų ją pamatyti. Tik vieną kartą."
  
  "Frey užsakymai. Mums neleidžiama".
  
  Kenedis pažvelgė nuo vieno sargybinio į kitą. "Ir ką? Kas turėtų žinoti? Neatsargumas yra gyvenimo prieskonis, tiesa?
  
  Sargybinis lojo ant jos. "Ar tu aklas? Ar nematei kamerų šioje prakeiktoje vietoje?
  
  "Frey yra užsiėmęs kova su armija", - šypsojosi Kenedis. "Kodėl, jūsų manymu, jis taip greitai pabėgo?" Vaikinai, leiskite Benui pamatyti savo seserį, o tada, kai ateis nauji viršininkai, gal šiek tiek pailsėsiu.
  
  Sargybiniai pasislėpę žvilgtelėjo vienas į kitą. Kenedis labiau įtikino savo balsą ir šiek tiek daugiau flirto į kūno kalbą, ir netrukus jiedu atrakino Karin duris.
  
  Po dviejų minučių ji buvo išvežta. Ji svyravo tarp jų, atrodydama išsekusi, jos šviesūs plaukai išsišiepę ir veidas nupieštas.
  
  Bet tada ji pamatė Beną ir jos akys nušvito kaip žaibas audroje. Atrodė, kad jėgos grįžo į jos kūną.
  
  Kennedy patraukė jos dėmesį, kai susitiko dvi grupės, bandydamos greitai perteikti savo beprotiškos idėjos skubumą, pavojų, paskutinės galimybės scenarijų vienu beviltišku žvilgsniu.
  
  Karin mostelėjo sargybiniams ir urzgė. "Pirmyn ir pasiimk, niekšai. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl vadovavo užpuolimui, iškėlęs pistoletą kaip iškeltą kardą, šaukdamas į plaučius. Drake'as buvo visai šalia jo ir bėgo visu greičiu net nesugriuvus visai saugyklos sienai. Dūmai ir šiukšlės išsibarstę nedideliame plote. Bėgdamas Drake'as pajuto, kad kitos koalicijos pajėgos veržiasi į abi puses. Jie buvo skubanti mirties falanga, besiveržianti prieš savo priešus su žudikišku ketinimu.
  
  Dūmams besisukant ir retėjant dūmams įsijungė Dreiko instinktai. Kairėje stovėjo būrys sargybinių, sustingusių iš baimės, lėtai reaguojančių. Jis šaudė į jų vidurį, sunaikindamas mažiausiai tris kūnus. Priekyje pasigirdo atsakomoji ugnis. Kareiviai krito jam į kairę ir į dešinę, stipriai atsitrenkę į sugriuvusią sieną.
  
  Kraujas pasipurškė jam tiesiai prieš akis, kai italo galva virto garais, o vyras nebuvo pakankamai greitas, kad išvengtų kulkos.
  
  Drake balandis priedangai. Aštrūs akmenys ir betonas suplėšė mėsą ant jo rankų, kai jis nukrito ant grindų. Apsivertęs jis kelis kartus paleido į kampus. Žmonės rėkė. Eksponatas sprogo intensyviame gaisre. Seni kaulai lėtai sukasi ore kaip dulkių dėmės.
  
  Priekyje vėl pasigirdo šūviai, ir Drake'as pamatė judančią masę žmonių. Jėzau! Frey armija buvo čia pat, sudaryta į mirtiną formaciją ir judėjo į priekį vis greičiau, nes jautė, kad turi pranašumą.
  
  
  * * *
  
  
  Karin pasinaudojo kovos menų treniruotėmis, kad per kelias sekundes nedarbintų savo sargybinių. Kennedy staigiai trenkė į savo sargybinio smakrą, tada žengė į priekį ir taip stipriai susitrenkė galvą, kad prieš jos akis blykstelėjo žvaigždės. Po sekundės ji pamatė savo antrąjį varžovą, ketvirtą sargybinį, šokinėjantį į šalį, kad tarp jų atsirastų erdvė.
  
  Jos širdis susmigo. Taigi ketvirtasis sargybinis buvo per toli. Net dviem iš jų.
  
  Sargybinis atrodė suakmenėjęs, kai pakėlė šautuvą. Drebančiais pirštais jis ieškojo pagalbos. Kennedy ištiesė rankas, delnus.
  
  "Nusiramink, bičiuli. Tiesiog būk ramus."
  
  Jo gaidukas susirietė iš baimės. Pasigirdo šūvis ir atsimušė į lubas.
  
  Kenedis susiraukė. Įtampa sutirštino orą, pavertusi jį nervingu sultiniu.
  
  Benas beveik rėkė, kai iš nerimo jo mobilusis telefonas pradėjo groti šiurkščiu skambėjimo tonu. Sizerio vaizdas buvo išlenktas iki maksimumo.
  
  Sargybinis taip pat pašoko, atremdamas kitą nevalingą šūvį. Kennedy pajuto, kaip kulkos vėjas pralenkė jos kaukolę. Gryna baimė ją sustingo.
  
  Prašau, pagalvojo ji. Nebūk idiotas. Būkite atidūs savo treniruotėms.
  
  Tada Benas metė telefoną į sargybinį. Kennedy pamatė, kaip jis krūpčiojo ir greitai nukrito ant grindų, kad dar labiau atitrauktų dėmesį. Tuo metu, kai sargybinis numetė telefoną ir atkreipė dėmesį, Kenedis buvo apkabinęs trečiojo sargybinio ginklą.
  
  Tačiau Karin čia gyveno kurį laiką. Ji matė ir patyrė sunkumų. Ji iškart iššovė. Sargybinis atsitraukė, kai iš jo striukės išsiveržė raudonas debesis. Tada per petį išplito tamsi dėmė ir jis atrodė sutrikęs, paskui piktas.
  
  Jis taškas šovė į Beną.
  
  Tačiau šūvis buvo nesėkmingas, be jokios abejonės, kad nepataikyti padėjo tai, kad jo galva sprogo milisekundę prieš nuspaudžiant gaiduką.
  
  Už jo, įrėmintas jo kraujo purslų, stovėjo Heidenas su Glocku rankoje.
  
  Kenedis pažvelgė į Beną ir Karin. Mačiau, kaip jie žiūrėjo vienas į kitą su džiaugsmu, meile ir liūdesiu. Atrodė protinga skirti jiems minutę. Tada šalia jos buvo Heidenas ir palengvėjęs linktelėjo Benui.
  
  "Kaip jam sekasi?"
  
  Kenedis mirktelėjo. "Jis bus laimingesnis dabar, kai tu atvyksi".
  
  Tada ji išblaivė. "Mums reikia išgelbėti kitus čia esančius kalinius, Heidenai. Paimkime juos ir palikime šią pragaro duobę".
  
  
  * * *
  
  
  Abi armijos susirėmė, koalicijos pajėgos savo priešininkus šaudė vietoje, vokiečiai mojavo peiliais ir bandė greitai priartėti.
  
  Akimirką Drake'as manė, kad šis žaidimas peiliu yra bergždžias, visiškai beprotiškas, bet tada prisiminė, kas yra jų viršininkas. Abelis Frėjus. Beprotis nenorėtų, kad jo partija naudotų kulkas, jei jos sugadintų jo neįkainojamus artefaktus.
  
  Tarp jų Drake'as naikino priešą po priešo. Kareiviai murmėjo ir smogė vienas į kitą aplink jį, naudojo jėgą, kuri laužė kaulus. Žmonės rėkė. Mūšis buvo visapusiška kova rankomis į rankas. Išgyvenimas priklausė nuo grynos sėkmės ir instinkto, o ne nuo bet kokių įgūdžių.
  
  Šaudydamas, mušdamas kumščius ir eidamas į kelią, jis pastebėjo priekyje esančią figūrą. Sūkuriuojantis mirties dervišas.
  
  Alicia Miles kovoja per tarptautinių super karių gretas.
  
  Dreikas atsisuko į ją. Mūšio garsas nutilo. Jie buvo saugyklos gale, šalia jų buvo Odino sarkofagas, dabar atidarytas, o virš jo buvo sumontuotas prožektorių stovas.
  
  - Na, gerai, - nusijuokė ji. "Drakesteris. Kaip tau sekasi, drauge?
  
  "Tas pats kaip visada".
  
  "Mmm, prisimenu. Nors negaliu pasakyti, kad jis kabojo per ilgai, tiesa? Beje, puiki kačių kova ant virvių. Neblogai buvusiam kariui, tapusiam civiliu.
  
  "Tu irgi. Kur tavo BBF?
  
  "WWF?"
  
  Du kovoję kariai atsitrenkė į Drake'ą. Jis atstūmė juos su Alicijos pagalba, abu mėgavosi tuo, kas tuoj nutiks.
  
  "Geriausias vaikinas amžinai? Ar prisimeni jį? Mielas?"
  
  "O taip. Aš turėjau jį nužudyti. Niekšas pagavo mus ir Frey besimaišančius kieme. Ji kikeno. "Supykau. Jie mirė." Ji padarė veidą. "Tiesiog dar vienas negyvas kvailys".
  
  - Kas manė, kad gali tave sutramdyti, - linktelėjo Dreikas. "Aš prisimenu".
  
  "Kodėl tu turėjai būti čia dabar, Dreikai? Aš tikrai nenoriu tavęs žudyti".
  
  Dreikas apstulbęs papurtė galvą. "Yra toks terminas, kuris vadinamas gražiuoju melagiu. Šie du žodžiai apibendrina viską apie tave, Milesai, geriau nei bet kuris Šekspyras.
  
  "Ir ką?" Alicia išsišiepusi pasiraitojo rankoves ir nusiavė batus. "Ar esate pasirengęs, kad jūsų kamuoliukai būtų įteikti jums?
  
  Akies krašteliu Drake'as pamatė, kaip Abelis Frėjus šliaužia nuo jų ir šaukia ką nors, vardu Hudsonas. Akivaizdu, kad Miles juos saugojo, kai nukreipė jų galias, bet dabar ji turėjo kitus prioritetus. Visada patikimas Torstenas Dahlas atsistojo prieš pašėlusį vokietį ir pradėjo pulti.
  
  Dreikas sugniaužė kumščius. - To nebus, Milesai.
  
  
  KETURIASDEŠIMT PENKI
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia jį šokiravo nusiplėšdama savo marškinėlius, apvyniodama juos aplink save, kol jie sutirštės kaip virvė, o tada abiem rankomis apvyniojo kaklą. Jis stengėsi, bet jos laikinieji diržai įtraukė jį į vidų.
  
  Tiesiai į jos kylančius kelius - Muay Thai stiliaus. Vienas. Du. Trys.
  
  Jis apsisuko pirmuoju. Vėl apsisukome. Antrasis traškėjo po šonkauliais. Trečiasis smūgis jam pataikė tiesiai į kamuoliukus. Skausmas persmelkė skrandį, jį pykino ir jis krito ant nugaros.
  
  Alicija stovėjo virš jo ir išsišiepė. "Ką aš pasakiau? Pasakyk man, Drakey, būtent tai, ką sakiau. Ji pasiūlė jam ką nors duoti.
  
  "Tavo kamuoliukai".
  
  Ji nuleido klubą ir pasisuko, kad smūgiuotų į šoną jam į nosį. Drake'as pakėlė abi rankas ir blokavo smūgį. Pajutau išnirusį vieną pirštą. Ji pasisuko taip, kad atsidūrė su juo akis į akį, iškėlusi vieną koją aukštai lanku, tada nuleido kulną jam ant kaktos.
  
  Kirvio smūgis.
  
  Drake'as atsitraukė, bet smūgis vis tiek pataikė jam į krūtinę. Ir turėdamas tiek jėgų, kiek Milesas galėjo sukaupti, tai sukėlė nepakeliamą skausmą.
  
  Ji užlipo jam ant kulkšnies.
  
  Dreikas rėkė. Jo kūnas buvo sistemingai sulaužytas, sumuštas ir žalojamas. Ji sulaužė, po gabalo. Prakeikti civiliniai metai. Bet ar jis galėtų kaltinti dėl atleidimo? Ji visada buvo gera. Ar ji visada buvo tokia gera?
  
  Palūžęs civilis ar ne, jis vis dar buvo SAS, o ji sutepė grindis jo krauju.
  
  Jis atsitraukė. Trys kovotojai užkrito ant jo ir sudaužė viską aplinkui. Drake'as mėgavosi atokvėpiu alkūne vokiečiui į gerklę. Jis išgirdo kremzlės traškėjimą ir pasijuto šiek tiek geriau.
  
  Jis atsistojo, suprasdamas, kad ji jam leido. Ji šoko, keisdama nuo kojos ant kojos, jos akys iš vidaus švytėjo velniškumu ir pilkumu. Už jos Dahlas, Frey ir Hadsonas buvo surakinti kartu ir sunkiai veržėsi per Odino karsto kraštą, jų veidai iškreipti iš skausmo.
  
  Alicia metė į jį savo marškinėlius. Jis pataikė kaip botagas, todėl apdegė kairioji veido pusė. Ji smogė dar kartą ir jis ją pagavo. Jis traukė su neįtikėtina jėga. Ji suklupo ir metėsi jam į glėbį.
  
  "Sveiki".
  
  Jis padėjo abu nykščius tiesiai po jos ausimis, stipriai spausdamas. Akimirksniu ji pradėjo raitytis, dingo bet koks nepaklusnumas. Jis pakankamai stipriai spaudė nervinį mazgą, kad bet kuris normalus žmogus apalptų.
  
  Miles atsimušė kaip rodeo jautis.
  
  Jis spaudė stipriau. Galiausiai ji atsilošė atgal į jo tvirtą glėbį, leisdama jam atlaikyti savo svorį, suglebusi, bandydama pasidalinti skausmu. Tada ji atsistojo tiesiai ir pakišo abu nykščius jam po pažastimis.
  
  Tiesiai į savo nervų pluoštą. Agonija perbėgo per kūną.
  
  Ir todėl jie buvo užrakinti. Du baisūs priešai, kovojantys per skausmo bangas, vos judantys, žvelgiantys vienas kitam į akis kaip seniai prarasti meilužiai, kol mirtis juos išskirs.
  
  Dreikas sumurmėjo, negalėdamas nuslėpti savo nelaimės. "Pamišusi... kalė. Kodėl... kam dirbti tam... šitam vyrui?
  
  "Reiškia... pasiekti... pabaigą".
  
  Nei Drake'as, nei Milesas neatsitrauktų. Aplink juos mūšis ėmė baigtis. Ant kojų liko daugiau koalicijos karių nei vokiečių. Bet jie ir toliau kovojo. Ir Dreikas blankiai matė Dalą ir Frėjų, įsitaisiusius panašiame mirtiname glėbyje, kovojančius iki galo.
  
  Nė vienas kareivis jų netrukdė. Pagarba buvo per didelė. Privatiai ir nešališkai šios kovos būtų sprendžiamos.
  
  Dreikas parpuolė ant kelių, traukdamas Alisiją su savimi. Prieš akis šoko juodos dėmės. Jis suprato, kad jei ji ras būdą, kaip sulaužyti jo gniaužtus, jis tikrai bus baigtas. Energija jį paliko kiekvieną sekundę.
  
  Jis nusviro. Ji spaudė stipriau, į ją įsiveržė absoliutus žudiko instinktas. Jo nykščiai paslydo. Alicija krito į priekį, alkūne trenkė jam į smakrą. Drake'as matė, kad tai ateina, bet neturėjo jėgų to sustabdyti.
  
  Prieš akis sprogo kibirkštys. Jis krito ant nugaros, žiūrėdamas į Frėjaus gotikines lubas. Alicija šliaužė aukštyn ir skausmo iškreiptu veidu užblokavo jo vaizdą.
  
  Nė vienas iš aplinkinių kareivių nebandė jos sustabdyti. Tai nesibaigs, kol vienas iš kovotojų paskelbs paliaubas arba mirs.
  
  - Neblogai, - kosėjo ji. "Tu vis tiek supratai, Dreikai. Bet aš vis tiek geresnis už tave".
  
  Jis sumirksėjo. "Aš žinau".
  
  "Ką?" - Aš paklausiau.
  
  "Tu turi... tą kraštą. Tas žudiko instinktas. Mūšio pyktis. Nesvarbu. Tai rūpi. Tai... štai kodėl aš pasitraukiau".
  
  "Kodėl tai turėtų jus sustabdyti?"
  
  "Aš nerimavau dėl kažko ne darbo", - sakė jis. "Tai viską keičia".
  
  Jos kumštis buvo iškeltas, pasiruošęs sutraiškyti jo gerklę. Praėjo akimirka. Tada ji paklausė: "Gyvenimas už gyvenimą?
  
  Drake'as pradėjo jausti, kaip energija pamažu grįžta į jo galūnes. "Po visko, ką šiandien padariau, manau, kad jie man daug skolingi.
  
  Alicija atsitraukė ir ištiesė ranką, kad padėtų jam atsistoti. "Sviedžiau Šulinius link virvių prie Mimiro šulinio. Aš jo nenužudžiau prie Odino kapo. Atitraukiau Frey dėmesį nuo Beno Bleiko. Aš čia ne norėdamas sugriauti pasaulį, Drake'ai, aš čia tik tam, kad pasilinksminčiau.
  
  "Aš patvirtinu." Drake'as atgavo pusiausvyrą kaip tik tada, kai Thorstenas Dahlas pakėlė suglebusį Abelio Frėjaus kūną nuo plataus Odino karsto krašto. Jis šlapiu traškėjimu nukrito ant grindų ir negyvai užgriuvo ant itališko marmuro grindinio akmenų.
  
  Džiaugsmo šūksniai nuaidėjo ir aidėjo visose koalicijos kariuomenėse.
  
  Dahlas sugniaužė kumštį, žiūrėdamas į karsto vidų.
  
  "Tas niekšas niekada nematė to prizo", - juokėsi jis. "Jo gyvenimo darbas. Jėzau Kristau, jūs, vaikinai, turite tai pamatyti.
  
  
  KETURIASDEŠIMT ŠEŠI
  
  
  
  STOKHOLMAS
  
  
  Po dienos Drake'ui pavyko pabėgti nuo nesibaigiančių tardymų ir kelias valandas pamiegoti netoliese esančiame viešbutyje, viename seniausių ir geriausių Stokholme.
  
  Vestibiulyje jis laukė lifto ir stebėjosi, kodėl visi jo mąstymo procesai nufilmuoti. Jie išprotėjo dėl miego trūkumo, nuolatinių mušimų ir stipraus spaudimo. Jam atsigauti prireikė kelių dienų.
  
  Suskambo liftas. Šalia jo pasirodė figūra.
  
  Įprastu šeštadienio kelnių kostiumu pasipuošęs Kennedy, kietai sušukuotus plaukus, tyrinėja jį išsekusiomis akimis.
  
  "Sveiki".
  
  Žodžių neužteko. Klausti jos, ar jai viskas gerai, buvo ne tik šlubas, bet ir visiškai kvaila.
  
  "Ir tau labas."
  
  - Tame pačiame aukšte?
  
  "Žinoma. Jie laiko mus visus izoliuotus, bet kartu.
  
  Jie pateko į vidų. Žiūrėdamas į jų sulaužytą atspindį veidrodyje. Vengta kontakto su reikiama vaizdo kamera. Dreikas paspaudė devyniolikos mygtuką.
  
  - Ar tau taip gerai, kaip man, Kenedi?
  
  Ji nuoširdžiai nusijuokė. "Beprotiška savaitė ar savaitės. Nesu tikras. Mane veda iš proto, kad galiausiai kovojau su savo priešu ir išvaliau savo vardą.
  
  Dreikas gūžtelėjo pečiais. "Kaip aš. Ironiška, tiesa?
  
  "Kur ji išėjo? Alicia".
  
  - Į naktį, kur slypi visos geriausios paslaptys, ji ir tas geikas Hadsonas, - gūžtelėjo pečiais Dreikas. "Praėjo, kol kas nors, kas iš tikrųjų buvo svarbus, nepastebėjo jų. Tikriausiai išpučiame vienas kitam smegenis, kol kalbamės".
  
  "Teisingai pasielgei. Jie čia nebuvo pagrindiniai įkvėpėjai. Alicia yra pavojinga, bet ne beprotiška. O, ar jūs neturite galvoje "nakties tyloje".
  
  Jis skyrė šiek tiek laiko apdoroti jos Dinozaurų uolos nuorodą. Jis nusijuokė. Jo nuotaika saulėtą dieną pakilo greičiau nei gyvsidabrio.
  
  - O kaip su Haydenu? - sakė Kennedy, kai lifto durys užsidarė ir senas automobilis pradėjo lėtai kilti. - Kaip manai, ar ji liks su Benu?
  
  "Labai tikiuosi. Jei ne, tai bent jau manau, kad jis dabar turėjo lytinių santykių.
  
  Kenedis trenkė jam į petį. "Neskaičiuok tų vištų, bičiuli. Galbūt jis parašys jai dainą".
  
  "Pavadink - trys su puse minutės su tavimi!
  
  Jie lėtai praskriejo pro septintą aukštą. "Man primena. Ten, Odino kape, ką tu ten sakei? Kažkas apie tai, kad liksiu Jorke ir užsidirbu sau pragyvenimui.
  
  Dreikas spoksojo į ją. Ji padovanojo jam gundančią šypseną.
  
  "Na... aš... aš..." Jis atsiduso ir suminkštėjo. "Aš beviltiškai baigiau praktiką šiuo klausimu."
  
  "Ką?" Kenedžio akys spindėjo iš nedorybės.
  
  "Senoji dino-roko grupė "Heart" pavadino tai didžiausiu viliojimu. Jorkšyre mes tiesiog sakome "pakalbėk su paukščiu". Mes esame paprasti žmonės".
  
  Liftui spragtelėjus pro keturioliktą aukštą, Kenedis atsisegė marškinius ir leido jiems nukristi ant grindų. Po apačia ji vilkėjo raudoną permatomą liemenėlę.
  
  "Ką tu darai?" Drake'as pajuto, kaip šokinėjo širdis, tarsi jį būtų nutrenkęs elektra.
  
  "Aš užsidirbu pragyvenimui".
  
  Kennedy atsegė kelnių užtrauktuką ir leido joms nukristi ant grindų. Ji buvo su derančiomis raudonomis kelnaitėmis. Į jų aukštą patekęs liftas ūžtelėjo. Drake'as jautė, kad jo nuotaika ir visa kita pakyla. Durys nuslydo į šoną, atsidarė.
  
  Jaunoji pora laukėsi. Moteris nusijuokė. Vaikinas nusišypsojo Dreikui. Kenedis ištraukė Dreiką iš lifto į koridorių, palikdamas kelnių kostiumą.
  
  Dreikas atsigręžė. "Ar tu nenori šito?"
  
  "Man šito nebereikia".
  
  Dreikas ją pakėlė. "Geras darbas, greitai nueisite iki mano kambario".
  
  Kennedy nuleido plaukus.
  
  
  GALAS
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"