Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Sy Ny Reich Fahatelo

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver dia mihetsika amin'ny nofy mankany amin'ny universe parallèle. Tany no nahitany dragona ary tsy maintsy nianatra fa misy Reich Fahatelo sy Alemana Hitler, izay manampy ny gnome angano. Nisy tovolahy hobbit nalefa hanampy ny URSS. Saingy any amin'ny zanatanin'ny ankizy miasa tsy afaka manampy an'i Rosia Sovietika izy. Ary azon'ny Alemà ny URSS!

  GULLIVER SY NY REICH FAHATELO
  Filazana fohy
  Gulliver dia mihetsika amin'ny nofy mankany amin'ny universe parallèle. Tany no nahitany dragona ary tsy maintsy nianatra fa misy Reich Fahatelo sy Alemana Hitler, izay manampy ny gnome angano. Nisy tovolahy hobbit nalefa hanampy ny URSS. Saingy any amin'ny zanatanin'ny ankizy miasa tsy afaka manampy an'i Rosia Sovietika izy. Ary azon'ny Alemà ny URSS!
  . TOKO No. 1.
  Reraky ny asa andevo, natory ilay mpanao dia lavitra ary nanonofy izay mahaliana kokoa noho ny zava-misy.
  Ilay zazalahy Gulliver dia nanidina tamin'ny dragona, ary teo akaikiny dia nisy tovovavy tsara tarehy tsy mbola nisy toa azy. Efa olon-dehibe tokoa, nefa mbola tanora, ary be hozatra sy miolakolaka. Ary teo amin'ny volony ny lokon'ny ravina volamena, dia nisy satroboninahitra diamondra manankarena sy vato sasany tena mamirapiratra, toy ny kintana, ka nihoatra ny diamondra lehibe indrindra sy lafo indrindra.
  Nanontany ilay tovolahy mpanao dia lavitra hoe:
  -Iza ianao?
  Nitsiky ilay tovovavy namaly hoe:
  - Princess Leia aho! Ary amin'izao fotoana izao dia mibaiko tafika dragona aho!
  Nitodika tany aoriana i Gulliver. Ary raha ny marina, nisy andiana dragona iray manontolo teny amin'ny lanitra, ary tsara tarehy ireo zavaboary rehetra ireo. Ary nisy ankizivavy tsara tarehy nipetraka teo amboniny.
  Fa ny tsara tarehy sy mahafinaritra indrindra dia ny mpanjakavavy. Ary ny dragona izay nanidina izy telo, miaraka amin'ny hatsaran-tarehy hafa, dia tena mahatalanjona. Eto ny ekipa. Ary amin'izany fotoana izany, ny zazavavy rehetra dia tsy nikiraro, na dia rakotry ny vatosoa sy vakana aza ny fitanjahany.
  Saingy tsy nanafina na ny sôkôla sôkôla amin'ny abs teo amin'ny vavony, na ny baolina hozatra mihodinkodina eo ambanin'ny hoditra varahina. Nandritra izany fotoana izany, ny faladianao dia nanana fiolahana kanto sy tsy manam-paharoa amin'ny ombelahin-tongony.
  Hoy ilay lehilahy mpiady:
  - Tena tsara tarehy ianao. Tena fahagagana tokoa ianareo zazavavy!
  Nohozongozonin'i Leia tahaka ny lokon'ny ravina volamena ny volony ary nihira hoe:
  Ny zazavavy rehetra dia tsara tarehy, tsy nikiraro,
  Mahery izy ireo ary mpiady avy amin'ny fihinanam-bilona...
  Ny tsara tarehy dia tena henjana ny fijery,
  Mazava ho azy fa faly kokoa ny fo miaraka amin'izy ireo!
  Nanaiky izany i Gulliver. Nahodinkodiny ny sabatra teny an-tanany, nanao tarehimarika valo tamin"izany izy ka nanao hoe:
  - Tsy misy isalasalana, mahafinaritra kokoa miaraka aminao!
  Nisy ekipan'ny hatsaran-tarehy nanidina tamin'ny dragona. Misy tafika iray manontolo amin'izy ireo, mahafinaritra sy tsy manam-paharoa. Ary ny dragona dia nanana elatra voaloko amin'ny loko rehetra amin'ny avana. Ary toa voaravaka vatosoa izy ireo.
  Nanamarika i Gulliver:
  - Ny olona mitsiriritra rehetra dia dragona amin'ny lalany avy, fa tsy loha fito, fa matetika tsy loha!
  Nihomehy i Princess Leia ary namaly hoe:
  - Tsy toy ny dragona, ny lehilahy dia tsy mila manapaka ny lohany; efa very izy rehefa mijery vehivavy!
  Ilay zazalahy mpiady dia nanipy ny rantsan-tongony - toa roa ambin'ny folo taona teo ho eo izy ary tsy nanao afa-tsy short, izay no nahatonga azy nanipy ny fanjaitra. Dia nanidina teo izy io ary nanindrona moka somary lehibe iray ka nahafaty azy.
  Nanamarika tamim-pitsikiana i Gulliver:
  - Ireo izay tezitra toy ny fanenitra sy ny faharanitan-tsain'ny bibikely dia manao mole avy amin'ny mole!
  Nanamafy ny Princess Leia mpiady:
  - Ho an'izay manana faharanitan-tsain'ny lalitra dia elefanta ny bibikely rehetra!
  Dia nihomehy izy ireo. Tena mampihomehy ilay izy. Nisy gisa maromaro nanidina teo alohany. Somary lehibe sy matavy ny vorona, ary lehibe ny elany. Nipetraka teo amin'ny mpitarika ny fonosana ny mpivady: zazalahy iray sy zazavavy iray, ary nitana lakolosy volafotsy teny an-tanany izy ireo, izay nihetsiketsika tamim-pifaliana.
  Nanamarika i Gulliver:
  - Matetika ny olon-dehibe no mandainga, ny ankizy no mamorona zavatra, ary ny antitra amin'ny ankapobeny dia mandainga amin'ny resaka zazakely!
  Nanaiky ilay zazavavy andriambavy ary nanampy hoe:
  - Tsy mahafaly ny fahanterana fa vao mainka loza lehibe kokoa ny latsaka ao anatin'ny fahazazana!
  Nihira tampoka ireo ankizy teo amin'ny gisa mpitarika:
  Ahoana no niandohan"ny faharatsiana teo amin"izao rehetra izao?
  Marina fa ny mpamorona mihitsy no tsy mahatadidy...
  Mety ho mandrakizay izany,
  Tsy maty toy ny lelafon'ny ambanin'ny tany!
  
  Tsy ianao no voalohany nahalala fa nanota i Adama,
  Tsy i Eva no voalohany nolotoin'ny nofo...
  Ilay mpimamo misintona avy ao an-tanànan'i "Agdam",
  Ilay bandy mifoka "plan" mandritra ny fialan-tsasatra...
  
  Izay rehetra mahalala ny atao hoe ratsy
  Zatra mandika lalàna tsy misy tahotra...
  Ary ho an'izay mavesatra ihany no mahasoa,
  Iza no te hiondrika ho an'ny tenany fotsiny!
  
  Mbola te haka azy amin'ny diapers aho,
  Na dia mbola zaza aza aho dia manana faniriana hanao korontana toy izany ...
  Nahoana ny reny ratsy fanahy no manozona zaza?
  Aiza no alehan'izy ireo amin'ny adin'ny tafika henjana?
  
  Ny serizy iray ihany no nangalatra tao amin'ny zaridaina fahavaratra,
  Nisy iray indray namono mpivarotra tamin"ny trano vy...
  Izay notapahina tamin'ny famaky miolakolaka ny lohany,
  Izay atsipy amin'ny kodiarana.
  
  Mangalatra ny mpanodinkodina, mandrora ny feon'ny fieritreretany,
  Ary iza no nangalatra ny volan'ilay mpangataka...
  Faly aza aho amin'ny tapany iray,
  Ny hafa dia mankafy ny volom-behivavy.
  
  Eny, maro ny endrika, maro ny lafiny ratsy,
  Mahafinaritra ny tarehiny amin'ny aloka rehetra.
  Fa ny faniriana dia mbola tsara ao amin'ny fanahy,
  Na dia ny tontolo manodidina antsika aza, indrisy, tena bibidia!
  
  Mitomany ny mpitondratena, mikiakiaka ny kamboty -
  Mizotra mankany amin'ny helo ny tontolontsika...
  Tena mety ve fa ny fon'Andriamanitra dia monolithic,
  Tsy manana toerana ao amin"ny paradisan"Andriamanitra ve ny olona?
  
  Ao amin'ny tenanao ihany no hahitanao ny valiny,
  Rehefa afaka manapaka ny hatezerana ao an-tsainao ianao ...
  Rehefa mamaly soa ny ratsy,
  Ary atsaharo ny famenoana ny kibonao!
  Nihira tamim-pifaliana sy kanto tokoa ireo ankizy, ary avy eo dia nanantona ny lelany tany Gulliver. Ilay navigateur be herim-po dia nanindrona ny lelany tamin'izy ireo ho setrin'izany.
  Ary ny hehy sy ny fahotana...
  Nanamarika tamim-pitsikiana i Gulliver:
  - Toy ny fahagagana ny sain'ny zaza. Ary eto ianao dia hanaiky, tsy hanana fanoherana ianao!
  Nitsiky i Princess Leia sady nihira hoe:
  Omaly aho mbola zaza,
  Tsy misy azo atao eto...
  Aleo zanak'omby liona toy izay zanak'omby elefanta adala
  Ary ny dragona dia ho kaput!
  Ary nifandona izy ireo: zazalahy sy zazavavy iray tsy manan-tongotra. Eny, manana aventure tsara izy ireo eto. Ary ny nuances maro samihafa. Mandeha tsara àry ny fiainana.
  Nahamarika i Gulliver fa nanomboka nanipy zavatra tamin'ny rantsantongony ireo tovovavy teo amin'ny dragona. Fomban'ny orinasa inona izany - ny maka lalitra sy manosihosy azy ireo. Eny ary? Raha izay no tadiavin'izy ireo dia izay ihany. Ny tena zava-dehibe dia ny tsy hanary ny lohanao.
  Saingy tsy mpiady saro-kenatra i Gulliver. Na dia mbola zazalahy kely aza izy izao.
  Ary nanontany an'ilay zazalahy ny Printsesy Leia:
  - Tia tantely ve ianao?
  Nanaiky ilay tovolahy mpiady:
  - Azo antoka!
  Namaly tamim-pahamalinana ilay tovovavy hoe:
  - Mitondra fahasalamana ny tantely, ny kabary ataon'ny mpanao politika dia miteraka fahadisoam-panantenana amin'ny diabeta!
  Nanampy tamim-pahakingana i Gulliver hoe:
  - Ny tantelin'ny tantely dia mampangotraka ny tanany, ny tantelin'ny mpanao politika no mahatonga ny volan'ny olon-tsotra mamitaka hiraikitra amin'ny tongony!
  Nanaiky izany ilay tovovavy mpiady:
  - Na mamy toy inona aza ny kabarin'ny mpanao politika, ankoatry ny diabeta dia tsy miteraka fahadisoam-panantenana ho an'izay tsy manan-tsaina!
  Hoy ilay tovolahy mpiady:
  - Tsy afaka manana ray mihoatra ny iray mihitsy ny olona iray, fa ny firenena dia manana kandida am-polony am-polony ho an'ny toeran'ny rain'ny firenena!
  Avy eo dia samy mpiady: zazalahy sy zazavavy, misioka, mametraka ny rantsan-tongony eo am-bavany. Inona no nahatonga ny fikorontanan'ny atmosfera sy ny fivoahan'ny herinaratra voajanahary. Ary nianjera teo amin'ny lohan'ny orcs izay mihosin-davenona, ka nianjera avy hatrany teo amin'ny lohan'ny orcs, nanindrona sy nanindrona azy ireo.
  Nihira mafy i Princess Leia:
  - Neny, tazomy, dada, tazony.
  Raha isaky ny hariva dia izao no fiainana!
  Ireo orcs dia nahita ny tenany teo ambanin'ny dragona sy ny tovovavy, ny ekipany tsy nikiraro.
  Ary nanomboka ny fanapoahana baomba lasibatra fa tsy tena voatondro, nanipy grenady vita an-trano vita amin'ny vovon-tsarintany, na zavatra mangatsiaka kokoa sy manimba kokoa aza.
  Indrindra indrindra, fanjaitra tena maranitra sy misy poizina no nampiasaina, izay nanindrona ara-bakiteny ny orcs sy goblin ho faty. Izany no tena nalain'ireo tovovavy ary nivadika.
  Ny Printsesa Leia koa dia nitifitra marina tsara tamin'ireo orcs voloina ary nihira hoe:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Ny mpanjakan'ny ody fotsy...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Tsy mitsahatra ny fanaintainana ato am-poko!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Zazavavy manonofy tsy nikiraro,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Ianao ihany no famonjena!
  Ary nasehon'ilay mpiady ny lelany lava sy mahafaty.
  Avy eo dia alainy ilay izy ka handrorany amin'ny volom-borona mirehitra. Tena tovovavy manana tanjaka goavana sy talenta miavaka io. Izay mahavita be. Ary raha misaraka izy, dia tsy misy mahatohitra azy.
  Ilay zazalahy mpanao dia lavitra Gulliver koa dia nitifitra afo mafy sy mahery setra tamin'ireo orcs avy amin'ny dragonany. Navitrika sy nahomby tokoa izy. Ary ny zaza mpiady dia nanana talenta mazava ho an'ny fandresena sy ny sitrapo hifehy ny haiady miaramila.
  Tsia, manohitra an'izany izy, tsy afaka manohitra ny orcs. Ary ny ankizivavy dia nitifitra tena mahomby, tsy nanome ny fahavalo ny vintana kely. Tena ady lehibe tokoa izany.
  Ilay zazalahy mpitsangatsangana Gulliver aza dia nihira hoe:
  Mifalia, mifalia,
  Ho an'ny herin'ny andro mpitatitra...
  Mifalia, mifalia,
  Nahoana aho no tsy nitaingina ny soavaliko?
  Tena hira miady sy mampahery tokoa ity. Ary miaraka amin'izay koa dia misy ny fandringanana tanteraka ny orcs. Ary ireo tovovavy avy amin'ny dragona dia nanomboka nitifitra azy ireo tamin'ny tsipìka, nanodina ny amponga tamin'ny rantsan-tongony.
  Ary izany rehetra izany dia toa mangatsiatsiaka sy mahatsikaiky, ara-bakiteny dia nisy tantara vaovao sy tsy manam-paharoa noforonina. izay tsy nisy toerana ho an'ny osa sy ny osa.
  Andramo fotsiny ary manatona ny tovovavy toy izany dia hamotipotika na iza na iza amin'ny mofomamy.
  Ary araka ny filazan'izy ireo dia mifindra ny aretina omby adala. Ary ireo mpiady dia afaka naneho izany tamin'ny fomba voajanahary. Ary nandresy ny fahavalo tamin-kafanam-po izy ireo. Ary navoakany ny zana-tsipìka sy ny zana-tsipìka. Ambonin'izany, ny zava-drehetra dia atao amin'ny hery lehibe.
  Noho izany dia tsy ho afaka hanao zavatra betsaka amin'ny tafika toy izany ianao. Ary niditra tao amin'ny orcs ireo mpiady ka tsy afa-nandositra. Izany no tena voka-dratsin'ny zana-tsipìka sy ny bolt crossbow.
  Nandray izany i Gulliver ary nihira hoe:
  Mitifitra amim-pahasahiana ary poteho
  Hisy fiainana avy ao am-po!
  Nanamarika i Princess Leia:
  - Tsara kokoa noho ny olon-dehibe ny ankizy satria ny taonany no manamarina ny hadalan'ny fahatanorany!
  Hoy ilay tovolahy mpiady:
  - Ny fahatanorana dia manamarina ny hadalana, fa tsy ny ratsy; ny manavaka ny mainty sy ny fotsy dia tsy mila taona maro sy fahalalana!
  Ary nisioka ilay zazalahy Terminator, ary ny rahon'ny goaika nilatsaka toy ny havandra teo amin'ny lohan'ny orcs shaggy.
  Princess Leia nisioka hoe:
  - Tsy manan-tsaina, mihevitra ho kilemaina, ny saina tsy miankina amin'ny taonjato! Na manana hery tsy misy saina aza ianareo dia malemy avokoa!
  Nanamarika lojika i Gulliver:
  - Ny hozatra vita amin'ny vy dia tsy manonitra ny loha oaka!
  Ny iray tamin'ireo tovovavy dia nanamarika tamim-pifaliana:
  - Tsy olana ho an'ny tovovavy izany - raha tsy misy tongotra, dia ratsy kokoa ho an'ny tovovavy izany - eo ambanin'ny kiraro!
  Hoy i Princess Leia:
  - Raha te ho lasa ace ianao dia manana vazivazy ao an-dohanao!
  Gulliver nikiakiaka hoe:
  - Ny amboadia no sakafon'ny tongotra haingana, ny vehivavy amin'ny tongotra mahia, rehefa minono ny osy!
  Avy eo dia nisy fihomehezana nanerana ny laharana. Ary hoy i Princess Leia:
  - Ny fomba tsara indrindra hisintonana vola amin'ny poketran'ny lehilahy dia amin'ny rantsan-tongotry ny tovovavy!
  Nanamarika ilay tovovavy Countess:
  - Ny ombelahin-tongotry ny tovovavy dia hahazo akanjo lamaody indrindra raha misy lehilahy manana kiraro adala sy kiraro feno!
  Gulliver nibitsika tamin'ny hatsikana:
  - Tsy ny kiraro sy kiraro ihany no tian'ny tovovavy tsy misy kiraro, fa manosika ny tenany eo ambanin'ny ombelahin-tongotry ny fiainana!
  Ary rehefa afaka izany, dia nandray izany izy ireo ka nihira hoe:
  Ary avy eo avy amin'ny tendrombohitra lehibe indrindra,
  Nanidina nankany Gulliver ny voromahery...
  Mipetraha Gulliver mitaingin-tsoavaly -
  Ho entinay any haingana ianao!
  
  Ary i Gulliver dia nipetraka teo amin'ny voromahery,
  Nampiseho ohatra lehibe indrindra...
  Ary tsy mora ny mitondra zazalahy,
  Ho avy tsy ho ela ny Limpopo!
  Ary ny mpiady dia haka sy hampiharihary ny mena mena amin'ny tratrany ary hamely ny orcs amin'ny tselatra. Ary handoro tanteraka ny orcs izany.
  Izany no tena ekipan'izy ireo.
  Nanontany an'i Gulliver i Princess Leia:
  - Fantatrao ve fa ho avy ny Ady Lehibe Faharoa ary hisy lehilahy mangatsiatsiaka toa an'i Hitler!
  Nitsiky i Gulliver ary namaly hoe:
  - Tsy fantatro izany, fa fantatro izao!
  Nanambara ny nifiny ilay tovovavy ary nanohy hoe:
  Ary nanana olana i Hitler: niseho ny mpamorona fiara mifono vy iray tena mahafinaritra, gnome. Ary nanao ny fiara mifono vy totozy, milanja dimy amby dimampolo taonina sy ny haavony iray metatra sy sasany miaraka amin'ny fitaovam-piadiana sy ny fiadiana ary ny maotera!
  Nihinjitra ny sorony indray i Gulliver ary namaly tamim-pahatsorana hoe:
  - Tsy fantatro mihitsy ny atao hoe tanky! Ary inona no ihinananao azy?
  Nihomehy i Princess Leia ary namaly hoe:
  - Eny, tantara lava izany. Na ahoana na ahoana, eto amin'izao rehetra izao dia tojo olana lehibe ny olona. Ary voalohany indrindra, ny URSS, izay niady tamin'ny hery lehibe ao amin'ny Reich Fahatelo sy ny mpiara-dia aminy. Afa-tsy Italia. Inona no atao hoe totozy dimy amby dimampolo taonina? Izany no frontal fiadiana ny 240 milimetatra, lafiny fiadiana 210 milimetatra, ary amin'ny tehezan-tendrombohitra, 128-mm tafondro, ary 75-mm tafondro amin'ny maotera dimam-polo amby roan-jato sy arivo horsepower. Izany dia nanome hafainganam-pandeha teo amin'ny fitopolo kilometatra isan'ora, ka saika tsy azo trandrahana amin'ny lafiny rehetra ny fiara. Nanomboka tamin'ny fiandohan'ny taona 1944, io milina io dia lasa famokarana faobe. Vokatr'izany, tamin'ny fahavaratry ny taona 1944, dia nanangona totohondry mitam-piadiana mahatalanjona ny Nazia.
  Ary tamin'ny 20 Jona dia nanao fitokonana mahery vaika indroa izy ireo, ny iray avy any Moldavia, ny iray avy any Andrefan'i Okraina, amin'ny lalana mifanipaka. Ary noho izany, ny fiarovan'ny tafika sovietika dia voatsindrona, ary nolefonin'ny ondrilahy famelezana. Ny fiara mifono vy Maus-2 dia nivadika ho tsy azo trandrahana amin'ny karazana basy Sovietika rehetra. Ary ankoatra izany, dia tena finday ary manana toetra mitondra fiara tsara. Tena sazy tokoa ity fiara ity.
  Nanao fihetsika tsy miangatra koa ireo mpiara-dia. Niafara tamin'ny faharesena ny fanafihana tany Italia ary nahemotra indray ny fipetrahana tany Normandie.
  Ankoatra izany, ny Alemà dia nametraka ny ME-262 mahatahotra, izay tena sarotra ny hitifitra. Fiaramanidina fiaramanidina izy io, niaraka tamin'ny tafondro 30 mm efatra. Ary noho izany dia namoaka fiaramanidina sovietika izy, nitifitra an-jatony tamin'izy ireo. Ary koa ny fiaraha-mitantana tandrefana. Somary nampihena ny fandaharan'asa V-2 ihany koa i Hitler ary niantehitra tamin'ny jet bombers karazana Arado raha tokony ho ny balafomanga ballistic sy tsy dia ilaina loatra.
  Nanana ny rambony teo anelanelan'ny tongony i Churchill sy Roosevelt, ary notsindrian'ny sambo mpisitrika alemana mafy izy ireo. Ary ny Allies dia nanolotra an'i Alemaina sy Japon ho fampitsaharana. Nanaiky i Hitler tamin"ny fepetra hoe handao an"i Sisila sy Sardinia ny mpiara-dia aminy. Ny zava-bita.
  Nandritra ny fampitsaharana ny Reich Fahatelo, dia naverina indray ny fifandraisana ara-barotra. Nanomboka namatsy solika tany i Etazonia sy Grande-Bretagne. Ary ny Alemà, nitarika fanafihana tany Okraina, naka an'i Kyiv ary niditra tao Odessa indray.
  Lasa tsy azo resena ny fiara mifono vy Mouse-2. Nipoitra ihany koa ny maodely tanora kokoa amin'ny Mouse - ny Tiger-3, izay maivana kokoa sy finday kokoa miaraka amin'ny tafondro 88 mm.
  Noho izany dia niditra ny tafika sovietika. Ary hetsika manakiana izany...
  Nanapaka ny Printsesy Leia i Gulliver:
  - Miteny teny maro tsy takatry ny saina ianao. Aza adino fa zaza tamin'ny fiandohan'ny taonjato faha-18 aho. Ary tsy dia tsara loatra ny haavon'ny fivoaran'ny teknolojia!
  Nitsiky i Princess Leia.
  - Fantatro izany! Fa ny tapaky ny taonjato faha-20 no resahiko. Ary izany no nataon'ny dwarf iray ihany. Ary tsy maintsy manaiky ianao fa matotra izany!
  Nihira tamim-pifaliana i Gulliver:
  - Tamin'ny fananganana tontolo roa no namoronana ny tontolo taloha... Ao amin'ny tontolon'ny ady dia misy izaho sy izy ireo, ary tena matotra izany!
  Nanamarika i Princess Leia:
  - Tany am-piandohan'ny taonjato faha-21 dia nisy Vladimir demonia niseho, sola, izay mpitsikilo nandrombaka ny fahefana tany Rosia, ary niteraka korontana be koa izy. Fa ny adiny dia raharaha misaraka. Ary eto ny gnome dia namorona toe-javatra iray izay nahazoan'ny Alemà indray ny banky havanana Okraina, ary tamin'ny fararano dia nanomboka nanafika tao afovoany izy ireo. Ary toa tsy azo resena sy tsy azo resena ny tanky. Ary manohitra ny gnome dia mila ny fahaizanao hafa ianao. Fa iza no tokony halefa ho valin-teny symmetrika na asymmetrika? Nisy hevitra - elf sa troll? Saingy ho malemy kokoa amin'ny teknolojia noho ny gnome izy ireo.
  Ary nandroso ny Alemà, ka nianjera i Smolensk, ary taorian'izany dia Kalinin sy Vyazma. Efa nanatona an'i Moskoa ny Alemà. Stalin, mazava ho azy, niala. Tsy te ho faty izy. Ary nilaza i Hitler fa tokony ho zanatany alemà ny URSS. Ary ny capitation ihany no mety aminy.
  Eny, nandefa ny gnome hobbit izy ireo ho valiny. Ary zazalahy koa ity, raha ny marina, mety hisy hilaza fa manam-pahaizana. Tsy noraisin"izy ireo ho zava-dehibe anefa ilay zazalahy tsy nikiraro, izay toa folo taona teo ho eo. Ary izy ireo dia voapoizina tamin'ny Gulag ho an'ny ankizy madinika.
  Nandritra izany fotoana izany, ny Alemà dia naka an'i Moskoa. Izany no nitranga!
  Nianjera i Moskoa ary i Leningrad koa... Tonga ny ririnina ary nandany ny alina tao an-tanàna ny Alemà. Tao izy ireo no nanorim-ponenana.
  Ary nanapa-kevitra ny ankizivavy Komsomol hiady mafy amin'ny fasista sy hihira, na dia eo aza ny hatsiaka sy ny tsy fisian'ny akanjo.
  Vehivavy Sovietika tsara tarehy izahay,
  Tia miady sy mikitikitika ry zalahy...
  Feo kely mamiratra no re,
  Ary manana antso hamono an'i Krauts izahay!
  
  Tena mahafatifaty izahay tovovavy Komsomol,
  Sahy nirohotra namakivaky ny fanala tsy nikiraro izahay...
  Tsy zatra mijoro am-pahamendrehana eo an-tsisin-dalana izahay,
  Ary mamaly totohondry ny fasista izahay!
  
  Minoa ahy, manana tsiambaratelo lehibe ny ankizivavy,
  Ahoana ny fomba mahomby handresena ny Nazia...
  Ary minoa ahy, tsy kisendrasendra ny fahombiazan'ny tovovavy,
  Satria be herim-po ny tafik'i Rus!
  
  Ary ho an'ny zazavavy tsy misy ombelahin-tongony,
  Mamy be ny lanezy amin'ny taom-baovao...
  Eny, ny Fuhrer dia mpangalatra fotsiny,
  Aoka tsy hankalaza ny fahombiazana ny fasista!
  
  Isika zazavavy dia manao fika be dia be,
  Nanao ny tratranay teo anoloan'ny miaramila izahay...
  Ary tena mahasosotra ny Nazi izahay,
  Isika mpikambana matanjaka ao amin'ny Komsomol dia tsy azo resena!
  
  Afaka manao zavatra betsaka izahay vehivavy,
  Na dia mitifitra an'i Hitler amin'ny fiara mifono vy aza...
  Tsy hanam-potoana hisakafoanana ny fahavalo,
  Ho avy toy ny mpangalatra ny zazavavy!
  
  Tena manaja an'i Rosia izahay,
  I Stalin dia mahery tahaka ny ray be herim-po, minoa ahy...
  Ary mino aho fa ho avy ny fandresena amin'ny volana Mey mafana,
  Na iza na iza mino an'izany dia mahafinaritra!
  
  Ho an'ny zazavavy dia tsy misy fisalasalana ary tsy misy sakana,
  Samy vonona ny hiady hevitra eny an-tanany fotsiny...
  Enga anie ny valisoa mahafinaritra ho an'ny tsara tarehy,
  Ny tanjaky ny Komsomol dia ao anaty totohondry mahery!
  
  Isika mpiady dia tena haingana ho matotra,
  Ary eny an-tanan'ny basy maingoka no may ny barika...
  Ary ny asa rehetra azon'ny ankizivavy atao,
  Monolith tsy isalasalana ny fisakaizanay!
  
  Zazavavy mamiratra tokoa izahay
  Tsy miraharaha ny lanezy na ny fanala isika ...
  Ny tsy kapa dia tsy hampangatsiaka ny tongotsika amin'ny ririnina,
  Ary ny fon'ny tsara tarehy dia malala-tanana sy madio!
  
  Izay azonay atao dia asandratray,
  Andao hihazakazaka toy ny kangoroa virtuoso...
  Ary nahomby izahay nanapoaka ny lohan'ny fasista,
  Ary tia manao fanatanjahan-tena maraina koa!
  
  Ny zazavavy rehetra dia mpiady mahafinaritra,
  Azon'izy ireo atao fotsiny ny manongotra ny Kraut ho koba...
  Ary ahoana ny amin'ny fasista izay ratsy fanahy fotsiny?
  Ny mpikambana ao amin'ny Komsomol dia tsy nahalala ny fahefana ambony!
  
  Tsy afaka manao na inona na inona koa i Hitler.
  Nokapohinay mafy tamin"ny hazo izy,
  Ary notapahiny ny nifiny, nandrodana ny hodiny tamin'ny tavany,
  Ary avy eo aho nihazakazaka namakivaky ny afo tsy nikiraro!
  
  I Stalin ihany no handidy antsika hanao inona,
  Hita taratra ny fijeriny henjana sy mahitsy...
  Ary minoa ahy, tsy ho diso ilay tovovavy,
  Mametaka basy milina lehibe!
  
  Raha ilaina dia ho tonga any Mars isika,
  Ary handresy haingana an'i Venus isika ...
  Mila poloney ny miaramila amin'ny kirarony,
  Nihazakazaka tsy nikiraro izahay tovovavy!
  
  Tsara ny zava-drehetra miaraka aminay zazavavy,
  Hita taratra ny tratra sy ny andilany...
  Izy koa dia mpisava lalana, toy ny amboadia,
  Satana tanteraka ny mpisava lalana!
  
  Eny, tovovavy izahay - fantatrao fa tsara izahay,
  Hofafantsika toy ny kifafa ny fasista rehetra...
  Ary misy kintana manga eny amin'ny lanitra,
  Hotorotorointsika amin'ny vy ny Tigers!
  
  Inona no tsy atao, minoa fa tsy azo atao,
  Ekeo fa ny kominista dia demiurge...
  Ary indraindray dia diso hevitra isika
  Ary maka tsara tarehy izy ireo mba hampitahorana azy!
  
  Saingy fantatrao fa manimba ny Alemana izahay,
  Ary mahavita mamiravira ny Krauts izy ireo ...
  Na dia manana fanahy titanium aza isika,
  Handeha amin'ny lemaka isika ary hanala ny heniheny!
  
  Hanorina kominisma tsy misy fantsika rehetra isika,
  Ary handresy amin'ny fomba hentitra ny fasista isika...
  Ny mpikambana ao amin'ny Komsomol dia tia mihazakazaka amin'ny formation,
  Ary misy kerobima manidina eo amboniny!
  
  Ny fahavalo dia tsy ho afaka hiatrika ilay tovovavy,
  Satria voromahery ilay tovovavy...
  Ary tsy ilaina ny Krauts hanimba be loatra,
  Ary ny Fuhrer anao dia mikiakiaka foana!
  
  Komsomol tsy misy tongotra,
  Nomeny atody i Hitler...
  Aza miady amin"i Satana
  Sa tsy hisy dikany izany!
  
  Sampy manjelanjelatra an'ny Kominisma,
  Hamirapiratra ambonin"ny planeta ny saina mena...
  Ary Heroda dia natsipy tany amin'ny helo,
  Ary nahazo dimy ny zazavavy!
  
  Lenin, Stalin - ny masoandro ambonin'ny planeta,
  Mihodikodina eny amin'ny lanitra toy ny voromahery roa...
  Ny fanararaotan'ny kominisma dia hiraina,
  Ny Tanindrazana dia manana tanjaky ny elatra vy!
  
  Nahavita niaina izahay nahita fandresena,
  Ary nandeha namakivaky an'i Berlin izahay...
  Ny zaza teraka tao an-kibo,
  Ary izao dia ao anatin'ny fahalehibiazana ny firenena!
  . TOKO No. 2.
  Gulliver dia nanidina tamin'ny dragona ary naheno betsaka. Amin'ity tranga ity, dia niresaka momba ny ady izay tsy takatry ny olona saika ny Moyen Âge. Na dia toa fotoana vaovao ihany aza no tonga. Saingy nanohy niresadresaka momba ny Ady Lehibe Faharoa ny Printsesy Leia;
  Taorian'ny nianjeran'i Moskoa sy Leningrad, dia niady tamin'ny URSS i Japon sy Torkia. Lasa tsy misy fanantenana intsony ny zava-drehetra ho an'i Rosia Sovietika. Ary na dia ny hobbit mamirapiratra izay nipetraka tao amin'ny zanatany iray miasa ho an'ny ankizy aza dia tsy afaka nanampy azy ireo.
  Ary nisy ankizilahy izay tsy mbola enina ambin'ny folo taona, tsy nikiraro sy nanao overalls, misy takela-by, miasa mafy any Siberia. Noharatana ny lohany ireo ankizy tao amin"ny kolontsain"ny zaza tsy ampy taona. Nesoriny ny kiraroko ary noteren"izy ireo nanapaka ny ala tsy nikiraro. Amin'ny fahavaratra dia tsy misy na inona na inona, fa amin'ny ririnina amin'ny kiraro miboridana dia manaikitra ny bandy ny fanala amin'ny volon-dohany. Nosamborina ilay zazalahy hobbit. Nalain'izy ireo sary tamin'ny mombamomba azy, feno tarehiny, naka dian-tanana, ary nanaratra ny lohany. Taorian"ny fisamborana an"ilay zazalahy, dia nosavaina tsara izy; niditra tao amin"ny lavaka rehetra ny tanan"ny mpiambina, ary nanao izany tamin"ny fomba tsy ara-dalàna. Taorian"izay dia nosasana tsara ilay zazalahy ary nalefa tany amin"ny efitra iray feno ankizy.
  Koa satria nijery folo taona teo ho eo ilay zazalahy hobbit, dia te-hametraka azy teo akaikin"ilay siny ireo tantsaha teo an-toerana. Saingy ny mahery fo angano dia nivadika ho matanjaka sy haingana kokoa noho ny ankizy tsotra. Ary nokapohiny ireo godfathers, ary taorian'izay dia lasa mpanara-maso ny efitrano izy ary nametraka ny tenany teo am-baravarankely. Mora kokoa ho an'ny tanora izany - manana hery izy ireo, mahay miady, ary mpanjaka ianao.
  Tsy nanararaotra ny toerany anefa ilay zazalahy hobbit. Niasa mafy kokoa noho ny olon-drehetra tao amin'ny toby izy, ary na dia nomena baoty tsapa tao anatin'ny hatsiaka aza ny ankizy voafonja hafa, dia nijanona tsy nikiraro izy. Izany no maha-hobbit azy. Na dia mena toy ny tongotry ny gisa aza ny tongotr"ilay zazalahy. Saingy amin'ny lafiny iray, ianao dia kinga kokoa tsy misy kiraro.
  Niasa tao anaty ranomandry tany Siberia àry ilay zaza tsy nikiraro. Ary tonga tany Kazan ny Alemà tamin'ny ririnina, fa nijanona teo. Niandry lohataona izahay. Ary misy fotaka. Ary tamin'ny May 1945 ihany no nifindra tany amin'ny Urals.
  Nandritra izany fotoana izany, ny Caucasus sy Azia Afovoany dia voasambotra nandritra ny vanim-potoana mangatsiaka.
  Tsy nanohitra mafy loha ny miaramila sovietika. Tsy te ho faty ho an'i Stalin aho. Na izany aza, dia nisy fiara mifono vy IS-3 vaovao tao amin'ny URSS, izay tonga teo aloha amin'ny ampahany kely. Nanana fiarovana tsara teo anoloana ity fiara ity ary nahatohitra ny fikapohan"ny basy maro. Na dia tsy nahatohitra ny basy Maus-2 aza aho.
  Tanànan'i Pali: Chelyabinsk sy Sverdlovsk. Ary noho izany dia tena tsara izany ary nisy fanafihana haingana.
  Efa fahavaratra izao. Zazalahy voafonja miasa tsy nikiraro manao short sy miboridana. Ary raha mafana ny andro, dia miboridana tanteraka ny vatany. Ary mahia ny ankizilahy. Fa ilay zazalahy hobbit toa tena rovitra sy mipoitra. Na dia toa zaza kely aza izy, tokony ho folo taona eo ho eo. Ary mazava ho azy fa tsy mitombo na matotra izany.
  Ny ankizilahy dia voakaikitry ny moka kokoa noho ny olon-dehibe, fa ny hobbit dia tsy voakaikitry ny moka mihitsy.
  Ary miha-manakaiky azy ireo ny miaramila alemà; saika tsy misy fanoherana intsony ny Nazia. Eny, ary nanjavona tany ho any i Stalin. Mazava ho azy fa tsy ho faty ilay Zeorziana fetsy. Azo inoana fa nandositra nankany Amerika izy. Mbola tsy nibodo azy io ny Alemà.
  Nanomboka nihira sy nirehareha ary tia tanindrazana ilay zazalahy Hobbit sy ireo voafonja hafa. Na dia eo amin'ny lafiny iray aza, ny fitiavan-tanindrazana dia tsy manome tsiny raha mikapoka anao amin'ny karavasy ianao ary manery anao hiasa toy ny ampondra any amin'ny zanatanin'ny ankizy miasa. Na dia misy zavatra tsara aza izany. Ohatra, manao namana ianao - ankizilahy hafa. Efa zato taona mahery tokoa ilay zazalahy hobbit, saingy toa zaza izy, ka izay no mahatonga ny toe-tsaina mibaribary aminy.
  Ary ny ankizy voafonja mihira amin-kafanam-po;
  Zazalahy mpisava lalana tanora mandrakizay aho,
  Tonga hiady amin'ny fasista masiaka aho...
  Mba ohatry ny fahalehibiazana,
  Mitondra diary miaraka amin'ny tena tsara ao anaty kitapoko aho!
  
  Tonga ny ady, nihazakazaka nankany aloha aho,
  Ary nirenireny tsy nikiraro teny an-dalana izy...
  Ary nitifitra basy milina tao amin'ny Fritzes izy,
  Farafaharatsiny zazalahy madio ao am-pony eo anatrehan'Andriamanitra!
  
  Nitifitra Fritz avy amin'ny otrika aho,
  Nalaiko basy vita gasy niaraka tamin"ny grenady tamin"ilay basy...
  Tena mahery tokoa ilay zazalahy,
  Tsy maintsy miady amim-pahasahiana ho an"ny Tanindrazana!
  
  Ilay zazalahy dia mpiady amin'ny devoly, minoa ahy,
  Nitifitra marenina teo amin'ny Fritz izy...
  Amin'ny ady dia toy ny biby manana nify sabatra izy,
  Izay tsy mahazo mangatsiaka!
  
  Inona no azo atao amin'i Hitler?
  Ny ankizilahy dia handevina azy amin'ny firohondrohon'ny...
  Mba tsy hamely famaky ny mpamono olona,
  Tsy hisy toerana ho azy any an-danitra madio!
  
  Na inona na inona azonao avy hatrany
  Naniry mpiray tanindrazana niaraka tamina tovovavy iray ilay mpiremby Fuhrer...
  Fa nivadika ho lalao ity mpihaza ity,
  Eny, marina izany, malahelo ny bala tamin'i Adolf aho!
  
  Efa mamirifiry ny andro, ary tsy nikiraro tanteraka aho,
  Zazalahy rivodoza kinga sy tezitra...
  Ary niantso ahy ilay tovovavy - andraso,
  Saingy hitanao fa haingana loatra izany!
  
  Kapohy amin"ny totohondry ilay polisy,
  Nandondona ilay rangahy, nokapohiny teo amin"ny lohany...
  Tsy handefa ity tifitra ity miaraka amin'ny ronono aho,
  Ary tsy hamidy tavoahangy iray ny Tanindrazana!
  
  Mpisava lalana aho ary tena reharehako izany,
  Koa satria mena be koa ny kravaty...
  Hiady ho an'i Rus Masina aho,
  Na dia jiolahy mahatsiravina toy izany aza i Adolf!
  
  Saingy mino aho fa handresy amin-kerim-po ny Wehrmacht,
  Fantatr'ilay zazalahy kely izany...
  Isika no kerobima manana elatra volamena,
  Ary ny mpitarika sarobidy, Comrade Stalin!
  
  Handresy amin-kerim-po ny Wehrmacht isika,
  Na dia miady eo akaikin'i Moskoa aza ny Nazia...
  Fa hahomby amin'ny fanadinana A mafy aho,
  Ary ankiniko amin'ilay maherifo ny pistol-ko!
  
  Afaka manao zazalahy mpisava lalana ve aho,
  Zavatra tsy nofinofin'ny Nazia mihitsy...
  Misy ny asa soa ataontsika,
  Ary ny Fuhrer dia tsy hahazo famindram-po akory!
  
  Na inona na inona azoko atao dia azoko atao foana,
  Avelao indray ny rahona hanarona ny Tanindrazana...
  Fa ny mpisava lalana tsy hanaiky ny fahavalo,
  Be herim-po sy mahery ny miaramila Rosiana!
  
  Eny, voasambotra aho taloha,
  Ary nentiny tsy nikiraro tao anaty ranomandry izy ireo...
  Nasiana soavaly polisy ny ratra,
  Ary nokapohiny tamin'ny tariby ilay zazalahy!
  
  Ary ny ombelahin-tongotro koa nirehitra afo mena mahamay,
  Ary nodoran'izy ireo tamin'ny poker ny tongony...
  Fa ny Krauts dia tsy nahazo afa-tsy aotra,
  Na dia afo aza ny tongotr'ilay zazalahy!
  
  Tapaka ny rantsantanany, nandoro ny handriny,
  Ary notapahiny ny tonon-taolana teo an-tsorok'ilay zazalahy...
  Toa hadinon"Andriamanitra ilay mpisava lalana
  Rehefa nofafazan'ny mpamono afo ny ratra!
  
  Saingy tsy nilaza na inona na inona tamin'ny fasista izy,
  Ary ny fanjaitra, mafana ao ambanin'ny fantsika...
  Raha ny marina, ho ahy i Stalin dia idealy,
  Ary ny Fuhrer ratsy fanahy dia aleo maty amin'ny fahoriana!
  
  Dia nentiny hovonoina tao anaty ranomandry aho,
  Zazalahy voadaroka tamin-kabibiana, tsy nikiraro...
  Saingy tsy mino aho fa efa tapaka aho
  Tsy afaka misoroka ny faharesen'ny Nazia ianao!
  
  Ny Fritz dia nametraka kintana teo amin'ny tratrako,
  Eny, mampirehareha ahy izany...
  Tsy hanaiky ny fahavalo masiaka aho,
  Ary tsy handeha amin'ny tahotra sy ny haratsiam-panahy aho!
  
  Afaka manao dingana mankany amin'ny fasana aho,
  Ary miaraka amin'ny hiran'ny mpisava lalana maneno...
  Ny Fuhrer rahateo dia ampondra adala fotsiny,
  Ary hihaona amin'ny ankizivavy iray any Edena aho, fantatrao!
  
  Saingy tamin'ny fotoana farany dia naneno,
  Ny famantaran'ny famantaranandron'ny basy vita gasy...
  Nipetraka ny ekipa mpitifitra,
  Lasa tain-drendrika ny Nazia!
  
  Ary ankehitriny ho an'ny zanako mahery fo,
  Tonga izy rehefa avy nandalo fampijaliana sy fijaliana...
  Niady tamin'ny andian'olona lehibe,
  Rehefa avy nandalo fitsapana ratsy toy izany!
  
  Mamono ny Krauts indray ilay zazalahy,
  Zazalahy tsy nikiraro nirohotra namakivaky ny ranomandry...
  Ary manao fihetsika feno herim-po izy,
  Aza misalasala manarandrana ny volon'ny namanao!
  
  Toa miandry an'ilay zazalahy tsy ho ela i Berlin,
  Alemà dia hanapaka ny lohany ho an'ny Rosiana ...
  Kerobima mahery maninjitra sabatra,
  Ary sahy miangavy ny rehetra hivoaka eny an-kianja izy!
  
  Mino aho fa tsy ho ela dia hanangana ny maty isika,
  Izay alevina dia ho tahaka ny anjely...
  Mahery tokoa ny Tompontsika, Iray,
  Farafaharatsiny i Satana indraindray dia miavonavona loatra!
  
  Ho mandrakizay anie izao rehetra izao
  Eo ambanin'ny fanevan'ny kominisma masina...
  Kintana mamirapiratra i Comrade Lenin,
  Ary Stalin no mpandresy: ratsy, fasisma!
  Ny marina eto dia ny mifanohitra amin'izany: ny Nazia no nandray izany ary nandresy. Ao amin"ilay hira anefa dia manantena ny tsara indrindra ny ankizilahy. Na dia eo amin'ny lafiny iray aza ny eritreritra mipoitra, mety hisy toerana ho azy ireo eo ambanin'ny governemanta vaovao?
  Ny zazalahy hobbit dia tsy ilaina ho an'ny fitondrana Stalinista. Ary nisy fiantraikany mazava tamin'ny fihetseham-pony izany.
  Fa ny ankizy kosa, mba hampifalifaly ny tenany, dia nanomboka nihira indray, tamin-kafanam-po lehibe, ary nanitsaka ny tongony;
  Nisy zazalahy avy amin'ny vanim-potoanan'ny habakabaka,
  Rehefa nilamina ny zava-drehetra - nilamina...
  Ao amin'ny nofiny dia voromahery mangatsiatsiaka ilay zazalahy,
  Tsy mandratra azy mihitsy izany!
  
  Ady, fotoana mampiahiahy,
  Tofoka toy ny tsunami ilay zazalahy...
  Nisy andiana mahery niditra tao Rosia,
  Ary i Fritz dia nanintona ny barika vy tamin'ny tanky!
  
  Zazalahy tsy nikiraro tao anaty hatsiaka aho,
  Noroahin'ireo fasista ratsy fanahy aho...
  Nosamborina an-keriny toy ny gyrfalcons izy ireo,
  Te hahita kominisma eny lavitra eny aho!
  
  Nandroaka ahy tao anaty ranomandry nandritra ny fotoana ela izy ireo,
  Saika nampangina ny zava-drehetra aho...
  Nodorany tamin'ny vy ny tongotro miboridana,
  Te hanantona azy miboridana teo anelanelan'ny kesika izy ireo!
  
  Nisy ankizivavy tsara tarehy tonga anefa
  Ary nesoriny ho azy ireo fasista rehetra...
  Toy ny fanjaitra maranitra ny masony,
  Tapaka sy polisy be indray izahay!
  
  Saika maty ilay zazalahy
  Nivaingana tao amin"ny lalan-drany ny ran"ilay zazalahy...
  Saingy tsy hifarana izao
  Toy ny hoe velona ilay tovovavy!
  
  sitrana aho tamin'ny may nahatsiravina,
  Rehefa dinihina tokoa, taorian'ny lanezy nodoran'izy ireo aho avy eo...
  Fantaro ny atao hoe ampondra tsy misy fo,
  Fa handoa sazy koa izy!
  
  Tena hendry ilay tovovavy, minoa ahy,
  Ary vetivety dia lasa mpinamana taminy ilay mpisava lalana...
  Ankehitriny ianao dia ho tena zazalahy bibidia,
  Ary hanohana antsika ny tarehin"ny kerobima!
  
  Nanomboka niady taminy tsara izy ireo,
  Nopotehinay tsy nisy farany ny fasista...
  Afaka fanadinana izahay, nahazo A,
  Mitsambikina mankany amin'ny kominisma an-kilaometatra!
  
  Tsy nikiraro tao anaty ranomandry izaho sy ilay tovovavy,
  Ny tahotra roa, tsy fantatra, dia maika...
  hamely ny fahavalo amin'ny totohondry aho,
  Ary ny Masoandro dia mamirapiratra hatrany amin'ny Tanindrazana!
  
  Tsy haharesy ahy ny Krauts,
  Ary miaraka amin'ilay tovovavy isika dia tsy azo resena...
  Matanjaka toy ny bera tezitra aho
  Rehefa tafaray amin'ny Komsomol isika!
  
  Ary eto ilay zazavavy mihazakazaka tsy nikiraro,
  Ary tena mahay mitifitra ny fasista izy...
  Hanamboatra ampinga mahery ho an"ny Tanindrazana izahay,
  Aoka ho ringana i Kaina ratsy fanahy!
  
  Rosia dia firenena matanjaka be,
  Ary manana barika basy izy...
  Tsy afaka mandresy antsika i Satana,
  Famaliana feno rà no ho tonga aminy!
  
  Dia mihira ilay tovovavy tsara tarehy,
  Rehefa tsy nikiraro no nirohotra namakivaky ny ranomandry...
  Ary miaraka amin'ny mpisava lalana dia nikapoka ny biby mandady izy,
  Ho tratrantsika izany fa samy hamarana antsika tsirairay avy!
  
  Izaho koa tsy zazalahy malemy mihitsy,
  Torotoroiko amin'ny fahatezerana mafy ny fasista...
  Ny Fuhrer dia handray nikela avy amiko,
  Ary hanorina tontolo vaovao lehibe isika!
  
  Miady amin'ity fahatezerana mangatsiaka ity isika,
  Tsy handohalika antsika ny Wehrmacht...
  Hooray ho an'ny Nazi amin'ny fahasahiany,
  Na iza na iza lasa Lenin dia hiaraka aminay!
  
  Ho tsara tarehy tsara tarehy ianao,
  Tena tia anao ilay zazalahy...
  Hitifitra ho anao aho ry firenena
  Ary noho ny tanàna tena mamirapiratra!
  
  Mino aho fa ho tonga ara-potoana ho an'i Berlin aho,
  Hihena avy eo ny ady feno habibiana...
  Handresy ny midadasika izao tontolo izao isika,
  Avelao hirehitra ny lelafo!
  
  Ary raha voatendry ho faty isika,
  Aleoko irery...
  Avelao ilay zazavavy hanao izay tiako,
  Hanome fanomezana ho ahy ny zanako lahy, na vavy aza!
  
  Ho tovovavy tsara ianao
  Hatsanganao ity tontolo ity izay hisy paradisa...
  Manana voninkazo tsara tarehy maniry eto izahay,
  Ary minoa ahy fa tsy tranom-borona mihitsy ny hazavana!
  
  Nitifitra Tiger niaraka tamin'ny tovovavy iray aho,
  Ary taorian'izany dia nahavita ny Panther izy.
  Ny mpiady dia mamadika ny saha ho toy ny galerie fitifirana,
  Na dia tsy fantatsika aza ny halehibeny indraindray!
  
  Hovitainay ny zava-dehibe eto amin"ny firenena,
  Andao hanangana kominisma dia hanjavona ny dolara...
  Ary handresy an'i Satana eo isika,
  Hamirapiratra anie ny anjarantsika!
  
  Niasa nandritra ny ririnina ilay tovovavy,
  Nandeha tsy nikiraro namakivaky ny hatsiaka...
  Eny, nahoana isika no miady - nahoana,
  Haniry raozy mahafinaritra kokoa isika!
  
  Ny lalana tena marina,
  Miandry izaho sy sipa tsy nikiraro...
  Ary tsy azo atao ny mandresy ny URSS,
  Amin'ny volana Mey mampanantena izahay!
  
  Ary na dia tsy tonga aza ny Mey,
  Mbola handeha amin"ny fandresena isika...
  Koa anaka, mahereza ary sahia -
  Hamirapiratra eo ambonintsika ao amin"ny paradisa ny Masoandro!
  
  Koa aza matahotra, fa hanangana ny maty izahay,
  Manana torohevitra matanjaka tokoa ny siansa...
  Iray ny Tompontsika fa tsy Iray,
  Ary hiantso ny Fuhrer ho kaonty izahay!
  Toy izany no nihiran"ireo ankizilahy tsy nikiraro nanao short sy voaharatra. Ary maro amin'izy ireo koa no nanana tombokavatsa teo amin'ny vatany. Na dia ilay zazalahy hobbit aza dia nanao sokitra tamin'ny tratrany ny sarin'i Stalin.
  Nipoitra anefa avy eo ny fiara mifono vy alemà, ary niarahaba azy ireo tamin-kafanam-po ireo gadra ireo ary nanindrona ny tongotr"izy ireo miboridana sy zaza.
  Tamin'ny faran'ny taona 1945, ny tafika alemà sy japoney dia nibodo saika ny faritra be mponina rehetra tao amin'ny URSS. Ary tany amin"ny vohitra sy vohitra sasany ihany no mbola nisy ady sy fanafihan"ny antoko. Nandositra tokoa i Stalin, ary tsy tonga tany Brezila, izay niafina. Fa i Molotov kosa nijanona. Na izany aza, tamin'ny May enina amby efapolo sy sivinjato sy arivo, Molotov nosamborin'ny SS manafika hery manokana. Taorian'izay i Beria, izay nisolo an'i Molotov, dia nanolotra fanoloran-tena tamin'ny teny mendri-kaja.
  Nanaiky i Hitler, ary voavonjy ny ain"i Beria ary nomena fahafahana voafetra. Ary ao amin'ny URSS, saika nitsahatra ny ady amin'ny antoko. Nisy fitsaharana.
  Ny Third Reich dia nandevona izay azony. Saingy tsy azo ihodivirana ny fifandonana tamin'i Etazonia sy Grande-Bretagne. I Hitler indrindra dia nitaky ny hamerenana ny fananan'ny mpanjanaka tany Italia sy Frantsa, Belzika ary Holandy. Any Afrika indrindra. Ary omeo ara-dalàna ny Alemà. Ankehitriny dia nanana tanana malalaka ny Reich Fahatelo. Ary raha misy...
  Saingy ny Etazonia dia nanana baomba atomika. Marina fa ny Third Reich dia tsy manana fiara mifono vy, fa koa namolavola fiaramanidina fiaramanidina. Ary tsy hamela baomba halatsaka amin'ny faritany eoropeanina.
  Noho izany dia nisy fiatoana teo amin'izao tontolo izao. Nanamboatra sambo mpitatitra fiaramanidina, sambo mpiady, ary sambo lehibe an-tanety ny Alemà tamin'ny hafainganam-pandeha haingana. Efa natanjaka anefa ny sambo mpisitrika, ary nandeha tamin"ny peroxyde hydrogène ny sambo mpisitrika. Noho izany...
  Nahita toerana ho azy tao amin'ny Third Reich ilay zazalahy hobbit. Nanomboka nanatsara saucers manidina izy - ny kapila Belonce. Amin'ny tantara tena izy, ity kapila ity dia afaka niainga ary nahatratra ny hafainganam-pandehan'ny sakana feo roa. Tsy nandray anjara tamin"ny ady anefa izy. Narefo loatra ilay izy, ary lehibe sy lafo. Amin'ny tantara tena izy: na ny URSS na ny Etazonia dia samy tsy nandray saosy manidina. Satria tsy mendrika ny labozia ny lalao. Potika ny môtô iray ary avy hatrany dia tsy voafehy intsony ny kapila Belonce ka nianjera nivadika.
  Saingy nataon'ilay zazalahy hobbit izany mba hikorianan'ny laminar manodidina ireo sobika manidina ary lasa tsy voafehy amin'ny sandry kely izy ireo. Ary ankehitriny ny basy miady amin'ny fiaramanidina, ny tafondro ary ny basy dia tsy afaka mitifitra azy ireo. Saingy ilay zazalahy mandrakizay sy tsy nikiraro dia nanao izany ka indro, nisy laser napetraka teo amin'izy ireo. Ary ireo laser ireo dia nandoro ara-bakiteny ny zava-drehetra tamin'ny taratra afo sy hafanana. Ary miezaha hiady amin'izany.
  Noho izany dia nanana karatra trompetra ara-miaramila matanjaka tokoa ny Alemà. Mandritra izany fotoana izany, ny fitaovam-piadiana mahery vaika kokoa dia napetraka teo amin'ny fiara mifono vy, ary nanomboka nanamboatra fiara avy amin'ny plastika aza izy ireo.
  Eny, tena mampihomehy tokoa ilay izy ary, araka ny fombany, tena mahery setra.
  Tany Etazonia, mazava ho azy, te-hamaly ny Alemà izy ireo, fa manohitra ny saosy manidina, manana fiampangana atomika izay mety handrava azy ireo ihany izy ireo. Saingy efa nanana fiaramanidina kapila an'arivony ny Nazia. Nanapa-kevitra ny handeha hiady ny Fuhrer tamin'ny 20 Aprily 1949, tamin'ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany enimpolo. Tsy ny hevitra hadalana indrindra no azo lazaina.
  Ambonin'izany, ny Nazia dia mety tsy hahagaga raha toa ny teknolojia balafomanga novolavolaina tany Etazonia.
  Talohan'ny fananiham-bohitra dia nanapa-kevitra ny hifalifaly amin'ny ady amin'ny gladiatera i Hitler. Ary tsy hevitra adala koa izany.
  Saingy tantara hafa izany ...
  
  GAMES SPY - MANDRAKIZAY ROSIA
  Filazana fohy
  Ny karazana asa isan-karazany dia ataon'ny sampan-draharaham-pitsikilovana, indrindra ny CIA, NSA, MI, MOSAD, ary ny hafa, mamorona toe-javatra manokana manerana an'izao tontolo izao, izay matetika tsy azo vinaniana. Misy ny ady atao amin'ny fampihorohoroana sy ny sehatra misy fiantraikany. Misy tantara tena mahaliana natokana ho an'izany, ary koa ny famadihana an'i Mikhail Gorbachev.
  
  TOKO VOALOHANY
  
  
  Nirehitra kokoa noho ny vy anidina ny fankahalana tao am-pony.
  
  Nitsangana i Matt Drake, nianika ny rindrina, ary nipetraka mangina. Niondrika teo amin"ireo kirihitra nihetsika izy, nihaino, nefa tsy nisy fiovana teo amin"ny fahanginana nanodidina azy. Niato kely izy ary nijery ny subcompact Glock indray.
  
  Efa vonona ny zava-drehetra. Hanahirana ny ankizivavin"ny Mpanjaka Bloody anio alina.
  
  Efa maizina ny trano teo anoloany. Nirehitra ny lakozia sy ny efitra fandraisam-bahiny tao amin"ny rihana voalohany. Nilentika tao anaty haizina ny ambiny. Niato segondra iray indray izy, ary nandinika tsara ny kisary azony avy amin"ilay gadra teo aloha izay efa maty, alohan"ny handrosoana mangina.
  
  Ny fampiofanana azy taloha dia nanompo azy tsara ary nivezivezy tao amin'ny lalan-drany indray, ankehitriny dia nanana antony manokana sy fitakiana manokana izy. Telo tamin'ireo ankizivavin'ny Blood King no maty nahatsiravina tao anatin'ny telo herinandro.
  
  Na inona na inona nolazainy taminy, Rodriguez no laharana efatra.
  
  Tonga teo amin'ny fidirana aoriana i Drake ary nanamarina ny hidin-trano. Rehefa afaka minitra vitsivitsy dia nanodina ny tahony izy ary niditra tao anatiny. Nandre fipoahana tamin'ny fahitalavitra izy ary nitabataba. Rodriguez, Andriamanitra hitahy ilay mpamono olona faobe taloha, dia nijery ny lalao.
  
  Nandeha nanodidina ny lakozia izy, tsy nila ny jiron'ny jirony kely noho ny hazavana avy amin'ny efitrano lehibe teo aloha. Nijanona teo amin"ny lalantsara izy mba hihaino tsara.
  
  Nisy lehilahy mihoatra ny iray ve tao? Sarotra ny mahita izany noho ny tabataba avy amin'ny fahitalavitra. Tsy maninona. Hovonoiny avokoa izy rehetra.
  
  Ny famoizam-po tsapany nandritra ny telo herinandro farany taorian'ny nahafatesan'i Kennedy dia saika nandreraka azy. Namela ny namany teo izy ka tsy nisy afa-tsy fifanarahana roa. Niantso voalohany an'i Torsten Dahl izy mba hampitandrina ny Soedoà momba ny valifaty nataon'ny Mpanjakan'ny rà sy hanoro hevitra azy mba hitondra ny fianakaviany amin'ny fiarovana. Ary faharoa, nangataka ny fanampian'ireo namany SAS taloha izy. Natoky azy ireo izy mba hikarakara ny fianakavian'i Ben Blake satria tsy afaka nanao izany ny tenany.
  
  Ankehitriny dia niady irery i Drake.
  
  Zara raha niteny izy. Nisotro izy. Ny herisetra sy ny haizina no hany namany. Tsy nisy fanantenana na famindram-po intsony tao am-pony
  
  Nifindra mangina teo amin"ny lalantsara izy. Maimbo mando, hatsembohana ary sakafo nendasina ilay toerana. Saika tazana ny setroky ny labiera. Nanao endrika mafy i Drake.
  
  Mora kokoa amiko izany.
  
  Ny faharanitan-tsainy dia nilaza fa misy lehilahy mipetraka eto, lehilahy iray izay nanampy tamin'ny fakana an-keriny, fara fahakeliny, ny telo tamin'ireo 'babo' nalaza ratsy an'ny Mpanjaka Ra. Taorian'ny fianjeran'ny sambony sy ny fandosiran'ilay rangahy toa efa nomanina tsara, fara fahakeliny, olona ambony am-polony fara-fahakeliny no nitandrina sy niafina niafina mba hanazavana fa misy olona iray ao amin'ny fianakaviany nohazonin'ny olo-malaza any ambanin'ny tany. Ny Mpanjaka Bloody dia nanodikodina ny fanapahan-kevitra sy ny fihetsik'i Etazonia, nahazo tombony tamin'ny fitiavana sy fangorahana ny lohan'izy ireo.
  
  Tena tsara ny drafitra nataony. Tsy nisy na dia iray aza nahalala fa tandindonin-doza ny olon-tiana, ary ny Mpanjakan'ny rà dia nitaona azy rehetra tamin'ny tehim-by sy ny ra. Izay rehetra nilaina. Na inona na inona miasa.
  
  Nino i Drake fa mbola tsy nikasika ilay nalaina an-keriny akory izy ireo. Tsy azon'izy ireo hoe hatraiza no tena nandehanan'ny fitondran'ny Mpanjaka Ra.
  
  Teo ankaviany, nisy varavarana nivoha ary nisy lehilahy matavy tsy voaharatra nivoaka. Nihetsika avy hatrany i Drake ary tamin-kery mahafaty. Nirohotra nankany amin"ilay lehilahy izy, namoaka antsy ary natsofony lalina tao amin"ny kibony, avy eo, tamin"ny tsy fahampian-tsakafo, nanosika azy teo amin"ny varavarana misokatra ho any amin"ny efitrano fandraisam-bahiny.
  
  Ny mason"ilay lehilahy matavy dia nibontsina noho ny tsy finoana sy ny fahatairana. Nohazonin'i Drake mafy ilay izy, ampinga midadasika mikiakiaka, nanindry mafy ny lelany alohan'ny handefasana azy sy hanao ny Glock.
  
  Nihetsika haingana i Rodriguez, na dia teo aza ny fahatairana tamin'ny fisehoan'i Drake. Efa nanakodia teo amin"ny tany ny sofa efa nopotehina ary nikoropaka tamin"ny fehikibony. Fa ny sain'i Drake dia voasarika ho amin'ny lehilahy fahatelo tao amin'ny efitrano.
  
  Lehilahy be volo sy lava volo no nivezivezy teo an-joron-trano niaraka tamin"ny écouteur mainty lehibe napetaka teo an-tsofiny. Saingy na dia nihenjana aza izy, na dia nopotehiny tamin'ny rantsantanany feno fotaka aza ny hidin'ny hiram-pirenena, dia nohazoniny ilay basim-borona voatsofa.
  
  Nanao ny tenany ho kely i Drake. Ny tifitra nahafaty olona dia nandrovitra ilay lehilahy matavy. Natosiky ny vatana nifanintontsintona i Drake ary nitsangana, nitifitra. Tifitra in-telo no nanala ny ankamaroan"ny lohan"ilay mpitendry mozika ary nianjera tamin"ny rindrina ny vatany. Ny écouteur dia nanidina irery teo amin'ny sisiny, nanoritsoritra ny andohalambo eny amin'ny rivotra, ary nijanona teo amin'ny fahitalavitra lehibe iray, nihantona tsara tarehy teo amin'ny sisiny.
  
  Nandriaka ny rà teo amin"ny écran plat.
  
  Mbola nandady tamin'ny tany i Rodriguez. Potika sy labiera nariana no nirefodrefotra ary niparitaka nanodidina azy. Teo anilany tao anatin'ny indray mipi-maso i Drake ary nanindrona mafy ny Glock teo am-bavan'ny vavany.
  
  "Matsiro?"
  
  Nokendaina i Rodriguez, saingy mbola naka antsy kely ny fehikibony. Drake nijery tamim-panamavoana, ary rehefa namely azy ireo ny ankizivavin'ny Blood King, dia nosamborin'ny miaramila SAS teo aloha izany ary nandroaka azy mafy tao amin'ny kibon'ny mpanafika.
  
  "Aza adala".
  
  Toa kisoa vonoina ny feo Rodriguez. Nahodidin'i Drake izy ary napetrany teo amin'ny sofa. Nifanena tamin"ny mason"ilay lehilahy izy, feno fanaintainana.
  
  "Lazao ahy izay rehetra fantatrao," hoy i Drake nibitsibitsika, "momba ny Mpanjaka Bloody." Navoakany ny Glock iray saingy notazoniny tazana.
  
  "Amin'ny inona?" Ny lantom-peo Rodriguez dia matevina ary sarotra ny hamantatra noho ny hazakazaka sy ny fanaintainany.
  
  Nokapohin'i Drake teo am-bavan'i Rodriguez ny Glock. Farafahakeliny nify iray no tapaka.
  
  "Aza maneso ahy." Ny poizina tao amin'ny feony dia namadika mihoatra noho ny fankahalana sy ny famoizam-po fotsiny. Izany no nahatonga ny olon'ny Mpanjakan'ny rà hahatsapa fa tena tsy azo ihodivirana tokoa ny fahafatesana feno habibiana.
  
  "Tsara tsara. Fantatro ny momba an'i Boudreaux. Tianao ve ny holazaiko aminao momba an'i Boudreau? Izany no azoko atao."
  
  Nokapohin'i Drake moramora ny moron'ny Glock teo amin'ny handrin'ilay lehilahy. "Afaka manomboka any isika raha tianao."
  
  "Tsara. Tony foana". Rodriguez dia nanohy ny fanaintainana miharihary. Nandriaka ny saokany ny rà avy tamin"ny nify tapaka. "Boudreaux dia adala, lehilahy. Fantatrao ve ny hany antony namelany azy ho velona?"
  
  Drake nanondro ny basy teo amin"ny mason"ilay lehilahy. "Toy ny karazana olona mamaly fanontaniana ve aho?" Ny feony dia nikisaka toy ny vy tamin'ny vy. "Tokony aho?"
  
  "Eny. Tsara tsara. Mbola betsaka ny maty mialoha. Izany no nolazain"ny Mpanjaka Ra be, ralehilahy. Be dia be ny fahafatesana ho avy, ary ho faly i Boudreau raha ho ao anatin"izany. "
  
  "Noho izany dia mampiasa Boudreau izy hanadio. Tsy mahagaga. Mety ho potikany daholo ny toeram-piompiana.
  
  Niposaka i Rodriguez. "Fantatrao ve ny momba ny toeram-piompiana?"
  
  "Aiza izy?" Nahatsapa fankahalana i Drake. "Aiza?" - Nanontaniako. Ny segondra manaraka dia handeha hivoaka izy ary nanomboka nikapoka an'i Rodriguez ho faty.
  
  Tsy misy fatiantoka. Tsy mahalala na inona na inona ilay tapa-damba. Toy ny olon-drehetra ihany. Raha misy zavatra iray azo lazaina momba ny Mpanjakan'ny rà, dia ny fomba nanafinany ny lalany.
  
  Tamin'izay fotoana izay, nisy pitik'afo nipoitra teo amin'ny mason'i Rodriguez. Nikodiadia i Drake rehefa nisy zavatra mavesatra nandalo teo amin"ny toerana nisy ny lohany.
  
  Lehilahy fahefatra, azo inoana fa torana tao amin"ny efitrano manaraka ary taitra noho ny tabataba, nanafika.
  
  Nihodina i Drake, nandroaka ny tongony ary saika nanala ny lohan"ilay mpifanandrina taminy vaovao. Rehefa nianjera tamin'ny tany ilay lehilahy, dia nanombantombana azy haingana i Drake - maso mafy, lalamby amin'ny tanany roa, T-shirt maloto - ary nitifitra azy indroa teo amin'ny lohany.
  
  Nibontsina ny mason"i Rodriguez. "Tsia!"
  
  Notifirin"i Drake teo amin"ny sandriny izy. "Tsy nahasoa ahy ianao."
  
  Tifitra iray hafa. Nipoaka ny lohaliny.
  
  "Tsy mahalala na inona na inona ianao".
  
  Bala fahatelo. Nitazona avo roa heny i Rodriguez, nitazona ny kibony.
  
  "Tahaka ny sisa rehetra amin'izy ireo."
  
  Ny tifitra farany. Teo anelanelan'ny maso.
  
  Drake dia nandinika ny fahafatesana nanodidina azy, nisotro izany, namela ny fanahiny hisotro ny mamim-pamaliana mandritra ny fotoana fohy.
  
  Nandao ny trano izy, nandositra namakivaky ny zaridaina, namela azy handevona ny haizina.
  
  
  TOKO FAHAROA
  
  
  Nifoha alina i Drake, feno hatsembohana. Nikimpy ny maso noho ny latsa-dranomaso. Ny nofy dia nitovy foana.
  
  Izy no olona namonjy azy ireo foana. Ilay olona miteny voalohany foana ny teny hoe "matokia ahy". Tsy nisy vokany taminy anefa avy eo.
  
  Avelao hidina izy roa.
  
  Efa indroa. Alison aloha. Ankehitriny Kennedy.
  
  Nisosona niala teo am-pandriana izy, ka naka ilay tavoahangy teo akaikin"ny basy teo amin"ny talantalana. Nosotroiny ilay tavoahangy ka nisokatra ny sarony. Nandoro ny tendany sy ny tsinainy ilay whisky mora vidy. Fanafody ho an'ny malemy sy ny voaozona.
  
  Rehefa nandrahona ny handohalika azy indray ny fanamelohana, dia niantso haingana in-telo izy. Ny voalohany tany Islandy. Niresaka fohy tamin'i Thorsten Dahl izy ary nandre ny fangorahana tamin'ny feon'ilay Soedoà lehibe, na dia nilaza taminy aza izy mba tsy hiantso intsony isan'alina, fa ny vady aman-janany dia voaro ary tsy hisy loza hanjo azy ireo.
  
  Ny faharoa dia ho an'i Joe Shepard, lehilahy niara-niady taminy tamin'ny ady maro nandritra ny fotoana niarahany tamin'ny rezimanta taloha. Shepard dia nanoritra tamim-pahalalam-pomba ny toe-javatra mitovy amin'i Dahl, saingy tsy nanao fanehoan-kevitra momba ny teny manjavozavo nataon'i Drake na ny feon'ny feony. Nanome toky an'i Drake izy fa voaambina tsara ny fianakavian'i Ben Blake ary nipetraka tao anaty aloka izy sy ny namany vitsivitsy, niambina tsara ilay toerana.
  
  Nanakimpy ny masony i Drake rehefa nanao ny antso farany. Nihodina ny lohany ary nirehitra toy ny ambaratonga ambany indrindra amin"ny helo ny ao anatiny. Izany rehetra izany dia noraisina tsara. Na inona na inona hampiala ny sainy amin'i Kennedy Moore.
  
  Nalahelo ny fandevenana azy aza ianao...
  
  "Salama?" Tony sy natoky tena ny feon"i Alicia. Vao haingana koa izy no namoy olona akaiky azy, na dia tsy nampiseho famantarana ivelany aza.
  
  "Izaho ity. Manao ahoana izy ireo?"
  
  "Milamina ny zava-drehetra. Efa sitrana tsara i Hayden. Herinandro vitsy monja dia hiverina amin'ny sariny masina CIA izy. Tsara i Blake fa malahelo anao izy. Niseho fotsiny ny anabaviny. Fihaonana mianakavy tena izy. AWOL ny May, misaotra an'Andriamanitra. Mijery azy ireo aho, Drake. Aiza ianao?"
  
  Nikohaka i Drake ary namaoka ny masony. "Misaotra," nahavita niteny izy talohan'ny nanapahany ny fifandraisana. Mampihomehy fa nilaza ny helo izy.
  
  Tsapany fa nanorina toby teo ivelan"ireo vavahady ireo izy.
  
  
  TOKO FAHATELO
  
  
  Hayden Jay dia nijery ny fiposahan'ny masoandro teo ambonin'ny Oseana Atlantika. Io no ampahany tiany indrindra tamin"ilay andro, izay tiany ny mandany irery. Nitsoaka tamim-pitandremana avy teo am-pandriana izy, nikiakiaka noho ny fanaintainana teo amin"ny valahany, ary nandeha tamim-pitandremana teo am-baravarankely.
  
  Nidina taminy ny fiadanana. Nikasika ny onja ilay afo mandady, ary nandritra ny minitra vitsy dia levona avokoa ny fanaintainany sy ny ahiahiny. Nijanona ny fotoana ary tsy mety maty izy, ary nivoha ny varavarana tao aoriany.
  
  Feon'i Ben. "Fijery tsara tarehy".
  
  Niondrika nankany amin'ny fiposahan'ny masoandro izy ary nitodika nijery azy nijery azy. "Tsy mila mahazo vaovao ianao, Ben Blake. Kafe sy bagel misy dibera fotsiny."
  
  Nanondro baoritra zava-pisotro sy kitapo taratasy toy ny fitaovam-piadiana ny olon-tiany. "Hifanena amiko eo ambony fandriana."
  
  Nijery farany an'i New Dawn i Hayden ary nandeha tsikelikely nankany amin'ny fandriana. Napetrak'i Ben mora foana ny kafe sy ny kitapo ary nomeny ny mason'ny alikany.
  
  "Ahoana-"
  
  "Mitovy amin"ny omaly hariva," hoy i Hayden haingana. "Ny adiny valo dia tsy hanala ny kilemaina." Dia nihanalefaka kely izy. "Misy zavatra avy amin'i Drake?"
  
  Niankina tamin"ny fandriana i Ben ary nihifikifi-doha. "Tsia. Niresaka tamin"ny dadako aho ary salama tsara izy rehetra. Tsy misy famantarana-" Niato kely izy. "Avy amin'ny..."
  
  "Azo antoka ny fianakavianay." Napetrak"i Hayden teo amin"ny lohaliny ny tanany. "Tsy nahomby teo ny Mpanjaka Bloody. Ankehitriny ny hany tsy maintsy ataontsika dia ny mitady azy ary manafoana ny vendetta. "
  
  "Tsy nahomby?" hoy i Ben. "Ahoana no ilazanao izany?"
  
  Nifoka rivotra lalina i Hayden. "Fantatrao ny tiako holazaina."
  
  "Maty i Kennedy. Ary Drake... tsy nandeha tany amin'ny fandevenana azy akory.
  
  "Fantatro".
  
  "Efa lasa izy, fantatrao." Nibanjina ny kitapony toy ny bibilava misioka i Ben. "Tsy hiverina izy".
  
  "Omeo fotoana izy."
  
  "Nanana telo herinandro izy."
  
  "Omeo telo hafa koa izy."
  
  "Inona no ataony araka ny hevitrao?"
  
  Nitsiky kely i Hayden. "Amin"ny zavatra fantatro momba an"i Drake... Sarony aloha ny lamosinay. Avy eo izy dia hiezaka hitady an'i Dmitry Kovalenko."
  
  "Mety tsy hiseho intsony ny Mpanjaka Bloody." Tena nahakivy ny fihetseham-pon"i Ben ka na dia ilay fampanantenana mamiratra ny maraina vaovao aza dia nanjavona.
  
  "Hoy izy." Nijery an"ilay tovolahy i Hayden. "Manana drafitra izy, tadidio? Tsy handry amin"ny tany toy ny taloha intsony izy. Ny fitaovana mandeha amin'ny fotoana dia vao voalohany. Manana lalao lehibe kokoa nomanina i Kovalenko. "
  
  "Vavahadin'ny helo?" Nieritreritra an"izany i Ben. "Mino an"io diky io ve ianao?"
  
  "Tsy maninona. Mino izany izy. Ny hany tsy maintsy ataon'ny CIA dia ny mamantatra. "
  
  Nisotro kafe lava i Ben. "Mety izany?"
  
  "Eny..." Nitsiky tamim-pitaka taminy i Hayden. "Ankehitriny dia nitombo avo roa heny ny herinay geek."
  
  "Karin no atidoha", hoy i Ben niaiky. "Saingy i Drake dia ho nanapaka an'i Boudreaux tao anatin'ny iray minitra."
  
  "Aza matoky tena. Tsy nanao izany i Kinimaka. Ary tsy tena poodle izy. "
  
  Nijanona i Ben rehefa nandondòna ny varavarana. Ny masony dia namadika horohoro.
  
  Naka fotoana kely i Hayden mba hampitony azy. "Ao anatin'ny hopitaly CIA azo antoka izahay, Ben. Ny haavon'ny fiarovana manodidina ny toerana dia hahatonga ny diaben'ny fitokanana ny filoham-pirenena ho mahamenatra. Mampangatsiaka."
  
  Natsofoka teo am-baravarana ny lohany. "Milamina ny zava-drehetra?" Niditra tao amin"ilay efitrano izy ary nanomboka nijery ny sarin"i Hayden sy ireo famantarana tena ilaina.
  
  Rehefa nanidy ny varavarana teo am-pivoahana izy dia niteny indray i Ben. "Heverinao ve fa hiezaka haka indray ireo fitaovana ireo ny Mpanjaka Ra?"
  
  Nihetsiketsika i Hayden. "Milaza ianao fa tsy azony ny zavatra very voalohany. Izany angamba no nitranga. Ary ny faharoa hitanay teo amin'ny sambony? Nitsiky izy. "Nofantsihana."
  
  "Aza mionona."
  
  "Tsy miala sasatra ny CIA, Ben," hoy i Hayden avy hatrany. "Tsy misy intsony. Vonona ny hihaona aminy izahay."
  
  "Ahoana ny momba ireo niharan"ny fakana an-keriny?"
  
  "Ahoana ny momba azy ireo?"
  
  "Azo antoka fa tena malaza izy ireo. Anabavin'i Harrison. Ny hafa nolazainao. Hampiasa azy ireo izy."
  
  "Mazava ho azy fa hanao izany izy. Ary vonona ny hihaona aminy izahay.
  
  Namarana ny kitapony i Ben ary nilelaka ny rantsantanany. "Mbola tsy mino aho fa tsy maintsy nanao ambanin-javatra ny tarika iray manontolo," hoy izy tamim-pahoriana. "Tamin'ny fotoana nanombohantsika nalaza."
  
  Nitsiky ara-diplaomatika i Hayden. "Eny. Mampalahelo."
  
  "Eny, mety hahatonga antsika ho malaza kokoa izany."
  
  Nisy nandondona malefaka indray ary niditra ny efitrano i Karin sy Kinimaka. Toa ketraka ilay Hawaiiana.
  
  "Tsy hitsikitsika mihitsy ity rangahy ity. Na inona na inona ataontsika, dia tsy hisioka antsika akory izy."
  
  Napetrak'i Ben teo amin'ny lohaliny ny saokany ary nanao endrika manjavozavo. "Oadray, tiako ho eto i Matt."
  
  
  TOKO FAHEFATRA
  
  
  Nijery akaiky ilay lehilahy Hereford. Avy eo amin'ny toerana misy azy eo an-tampon'ny havoana misy ahitra ka hatrany ankavanan'ny hazo matevina, dia azony ampiasaina ny fahitana teleskopika napetraka teo amin'ny basy mba hamaritana ireo mpikambana ao amin'ny fianakavian'i Ben Blake. Ny sehatra ara-miaramila dia nahitana reticle mazava, safidy iray ahafahana mampiasa betsaka amin'ny toe-java-mazava ratsy ary misy ny BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Raha ny marina, ny basy dia nampitaina hatramin'ny farany ny fitaovana sniper teknolojia avo lenta azo alaina sary an-tsaina, fa ny lehilahy ao ambadiky ny sehatra, mazava ho azy, dia tsy mila azy ireo. Nampiofanina hatramin"ny ambaratonga ambony indrindra izy. Ankehitriny izy dia nijery raha nandeha nanatona ny fahitalavitra ny rain'i Ben Blake ary namelona izany. Taorian'ny fanitsiana kely dia hitany ny renin'i Ben Blake nanao fihetsika tamin-drainy niaraka tamin'ny fanaraha-maso lavitra kely. Tsy nihetsika na dia iray milimetatra aza ny sarin"ny masony.
  
  Tamin'ny hetsika fanazaran-tena dia nisava ny masony manodidina ny trano izy. Napetrany niala teo amin"ny arabe ilay izy, nafenin"ny hazo sy tamboho avo, ary nanohy nanisa mangina ireo mpiambina niafina tao anaty kirihitra ilay lehilahy Hereford.
  
  Isa Roa Telo. Ny zava-drehetra dia raisina an-tsaina. Fantany fa nisy efatra hafa tao an-trano, ary nafenina tanteraka ny roa. Na dia teo aza ny fahotany rehetra, ny CIA dia nanao asa tsara niaro an'i Blakes.
  
  Niondrika ilay lehilahy. Nahatsikaritra fihetsehana izy. Ny haizina, mainty noho ny alina, dia niparitaka teo am-pototry ny manda avo. Lehibe loatra ho biby. Miafina loatra ka tsy manan-tsiny.
  
  Efa hitan'ny olona ve ny Mpanjakan'i Blake feno rà? Ary raha eny, nanao ahoana izy ireo?
  
  Nisy tsio-drivotra nitsoka avy any ankavia, mivantana avy any amin"ny Lakandrano anglisy, nitondra ny tsiron"ny ranomasina. Nanonitra ara-tsaina ilay lehilahy Hereford noho ny fiovan'ny dian'ilay bala ary nanatona akaiky kokoa.
  
  Niakanjo mainty avokoa ity lehilahy ity, saingy hita fa vita an-trano ny fitaovana. Tsy matihanina ity lehilahy ity fa mpikarama an"ady fotsiny.
  
  Sakafo bala.
  
  Nihenjana vetivety ny rantsan-tànan"ilay rangahy ary nivoaka avy eo. Mazava ho azy fa ny tena fanontaniana dia hoe firy no nentiny niaraka taminy?
  
  Nitazona ny lasibatra teo amin'ny crosshair izy, dia nanombana haingana ny trano sy ny manodidina. Afaka segondra vitsy dia azony antoka. Nadio ny manodidina. Nihetsika irery ity lehilahy mitafy mainty ity, natoky tena ny lehilahy Hereford.
  
  Mpikarama an'ady mamono ho an'ny karama.
  
  Zara raha mendrika ny bala.
  
  Nosintoniny moramora ny trigger ary noraisiny ilay fihemorana. Zara raha tsapa ny feon"ny bala mivoaka ny barika. Nahita ilay mpikarama an'ady nianjera tsy nisy tabataba izy, nianjera teo afovoan'ny kirihitra.
  
  Tsy nahatsikaritra na inona na inona ny mpiambina ny fianakaviana Blake. Tao anatin'ny minitra vitsy dia niantso mangingina ny CIA izy, nampahafantatra azy ireo fa nisy namaky ny trano fialofan'izy ireo.
  
  Nanohy niambina ireo mpiambina ilay lehilahy Hereford, namana SAS taloha an'i Matt Drake.
  
  
  TOKO FAHADIMY
  
  
  Nofoanan'i Matt Drake ny satroka tao anaty tavoahangy vaovao Morgan's Spiced ary niantso ny laharana tamin'ny antso an-tariby haingana tamin'ny findainy.
  
  Nientanentana be ny feon"i May raha namaly izy. "Drake? Inona no tadiavinao?"
  
  Nanafintohina i Drake ary nisotro ny tavoahangy. Ho an'ny volana Mey, ny fanehoana fihetseham-po dia tsy dia mahazatra loatra toy ny ho an'ny mpanao politika hanaja ny voady nataony tamin'ny fifidianana. "Ao tsara ve ianao?"
  
  "Mazava ho azy fa salama aho. Nahoana aho no tsy tokony ho toy izany? Inona ity?"
  
  Nifoka lava indray izy ary nanohy. "Ilay fitaovana nomeko anao. Salama ve izany?"
  
  Nisy fisalasalana kely. "Tsy manana izany aho. Tsy misy ahiana anefa izany ry namako. Niverina indray ny tononkalon'i Mai. "Ity dia azo antoka araka izay azo atao." Nisotro rano indray i Drake. Nanontany i Mai hoe: "Izany ihany ve?"
  
  "Tsia. Mino aho fa saika lany ny fitarihana nataoko tamin'izany. Saingy manana hevitra hafa aho. Ny iray dia akaiky kokoa ny ... trano."
  
  Ny fahanginana dia nikopaka sy nitabataba teo am-piandrasana azy. Tsy tamin'ny volana Mey mahazatra izany. Angamba niaraka tamin"olona izy.
  
  "Mila mampiasa ny fifandraisanao Japoney ianao. Ary ny Sinoa. Ary indrindra ny Rosiana. Tiako ho fantatra raha manana fianakaviana i Kovalenko."
  
  Nisy fofona maranitra re. "Sao sangisanginao izany?"
  
  "Mazava ho azy fa tena matotra aho." Henjana kokoa noho izay nokasainy no nolazainy, nefa tsy niala tsiny izy. "Ary te-hahafantatra momba an'i Boudreau koa aho. Ary ny fianakaviany."
  
  Naharitra iray minitra feno i Mai vao namaly. "Ok, Drake. Hanao izay fara heriny aho."
  
  Nifoka rivotra lalina i Drake rehefa maty ny fifandraisana. Minitra iray taty aoriana dia nibanjina ilay tavoahangin'ny rhum misy zava-manitra izy. Noho ny antony iray dia tsy nisy na inona na inona. Nitraka teo am-baravarankely izy ary niezaka nijery ny tanànan"i Miami, saingy maloto be ilay fitaratra ka zara raha nahita ilay fitaratra.
  
  Nalahelo ny fony.
  
  Naveriny indray ilay tavoahangy. Tsy nieritreritra intsony izy fa nandray fepetra ary nanendry laharana hafa. Teo am-pihetsiketsehana dia nahita fomba hanalavirana ny alahelo izy. Nahita fomba handrosoana izy tamin'ny hetsika.
  
  Naneno sy naneno ny finday. Farany dia namaly ilay feo. "Adala, Drake! Inona?"
  
  "Miteny milamina ianao, ry bitro," hoy izy nisintona, avy eo nijanona. "Ahoana... ahoana ny ekipa?"
  
  "Ekipa? Kristy. Eny, mila analogy baolina kitra ve ianao? Ny hany olona azonao ampiasaina ho mpitokona amin'izao fotoana izao dia i Kinimaka. Hayden, Blake ary ny anabaviny dia tsy teo amin'ny dabilio akory." Niato kely izy. "Tsy misy fifantohana. Ny fahadisoanao."
  
  Nanao fiatoana izy. "izaho? Lazainao ve fa raha nisy fikasana natao tamin"izy ireo dia ho nahomby izany?" Ny lohany, somary zavona, dia nanomboka nitebiteby. "Satria hisy fikasana hatao."
  
  "Ambenana tsara ny hopitaly. Tena mahay ny mpiambina. Soa anefa fa nasainao nijanona aho. Ary tsara fa hoy aho hoe eny.
  
  "Ary Boudreau? Ahoana ny amin"ity baomba ity?"
  
  "Tena mahafinaritra toy ny atody nendasina. Tsy ho tapaka izany. Saingy tsarovy, Drake, ny governemanta amerikana manontolo dia miasa amin'izany ankehitriny. Tsy isika ihany."
  
  "Aza mampahatsiahy ahy." Nitsiky i Drake. "Fitondrana tena iharan'ny marimaritra iraisana. Mandeha miakatra sy midina ny zotram-pifandraisan'ny governemanta ny vaovao, Alicia. Iray ihany ny fanakatonana lehibe hamenoana izany rehetra izany. "
  
  Nangina i Alicia.
  
  Nipetraka i Drake ary nieritreritra izany. Mandra-pahitana ara-batana ilay Mpanjakan'ny rà, izay fampahalalana rehetra nananan'izy ireo dia tsy maintsy heverina ho tsy azo antoka. Tafiditra tao anatin"izany ny vaovao momba ny Vavahadin"ny Helo, ny fifandraisana amin"i Hawaii, ary izay zava-baovao azony tamin"ireo jiolahy efatra maty.
  
  Angamba zavatra iray hafa no hanampy.
  
  "Manana fitarihana iray hafa aho. Ary i May dia manamarina ny fifandraisan'ny fianakavian'i Kovalenko sy Boudreau. Angamba azonao atao ny mangataka an"i Hayden hanao toy izany koa?"
  
  "Tonga eto aho, Drake. Tsy amboamboarinao aho."
  
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia nangina i Drake.
  
  Nisento i Alicia. "Jereo, holazaiko izany. Ary ny amin'ny May, aza matoky an'io angano adala io araka izay azonao atao."
  
  Nitsiky i Drake tamin'ny fanondroana lalao video. "Manaiky an'izany aho rehefa milaza amiko hoe iza taminareo adala no namono an'i Wells. Ary nahoana."
  
  Nanantena fahanginana lava izy ka azony. Nohararaotiny ny nisotro toaka vitsivitsy tamin"ilay fanafody andramena.
  
  "Hiresaka amin"i Hayden aho," hoy i Alicia nibitsibitsika tamin"ny farany. "Raha manana fianakaviana i Boudreaux na i Kovalenko dia ho hitanay izy ireo."
  
  Tapaka ny fifandraisana. Tao anatin'ny fahanginana tampoka, nidobodoboka toy ny gorodona ny lohan'i Drake. Indray andro any dia hilaza ny marina aminy izy ireo. Fa amin'izao fotoana izao dia ampy ny namoy an'i Kennedy.
  
  Ampy izay ny ninoanany zavatra iray izay lavitra toy ny volana ankehitriny, hoavy mamirapiratra lasa lavenona. Nanolana ny fony ny fahadisoam-panantenana tao anatiny. Nianjera avy amin"ny rantsantanana malemy ilay tavoahangy, tsy vaky, fa nararaka tamin"ny tany maloto ny tao anatiny.
  
  Nandritra ny fotoana kelikely, dia nieritreritra ny handrotsahana izany ao anaty vera i Drake. Nampahatsiahy azy ny fampanantenana sy ny voady ary ny fanomezan-toky nataony izay nanjavona tao anatin"ny segondra vitsy ilay ranon-javatra niraraka, ka nahavery aina sy rava toy ny rano be niraraka tamin"ny tany.
  
  Ahoana no nahafahany nanao izany indray? Mampanantena fa hiaro ny namany. Ny hany azony natao izao dia ny namono fahavalo betsaka araka izay azony natao.
  
  Reseo ny tontolon"ny faharatsiana, ary aoka ho velona ny tsara.
  
  Nipetraka teo amin"ny sisin"ny fandriana izy. Tapaka. Tsy nisy tavela. Ny zava-drehetra afa-tsy ny fahafatesana dia maty tao anatiny, ary ny akorandriaka tapaka sisa tavela dia tsy naniry zavatra hafa tamin'ity tontolo ity.
  
  
  TOKO FAENINA
  
  
  Niandry i Hayden mandra-pialan"i Ben sy Karin tany amin"ny iray amin"ireo efitrano fanaovana fanompoana. Ny ekipan'ny rahalahy sy anabavy dia nanao fikarohana momba an'i Hawaii, Diamond Head, ny vavahadin'ny helo ary ny angano hafa mifandray amin'ny Mpanjaka Bloody, nanantena ny hanambatra teoria.
  
  Rehefa nilamina ny toe-draharaha dia nanao akanjo vaovao i Hayden ary niditra tao amin'ny birao kely nanorenan'i Mano Kinimaka toeram-piasana kely. Ilay Hawaiian lehibe dia nanindry ny fanalahidy, toa sosotra kely.
  
  "Mbola mahazo lakile roa indray miaraka amin"ny rantsan-tananao saosisy?" Nanontany tsy niraharaha i Hayden ary nitodika nitsiky i Kinimaka.
  
  "Aloha nani vehivavy," hoy izy, ary saika ho menatra izy avy eo rehefa nahafantatra ny hevitry ny teny.
  
  "Mihevitra ve ianao fa tsara tarehy aho? Satria ve aho no notsatohan"olona adala?"
  
  "Satria faly aho. Faly aho fa mbola miaraka aminay ianao."
  
  Nametraka ny tanany teo amin"ny sorok"i Kinimaki i Hayden. "Misaotra, Mano." Niandry fotoana fohy izy, avy eo dia niteny hoe: "Saingy manana fahafahana sy olana isika ankehitriny miaraka amin"i Boudreau. Tokony ho fantatsika izay fantany. Ahoana anefa no ahafahantsika manapaka azy?"
  
  "Heverinao ve fa fantatr'io baomba adala io ny toerana iafenan'ny Mpanjaka Bloody?" Tena hilaza aminy ve ny olona malina toa an'i Kovalenko?"
  
  "Boudreau no karazana adala ratsy indrindra. Lehilahy mahay. Heveriko fa mahafantatra zavatra izy."
  
  Nisy feo maneso tonga avy ao ambadik'i Hayden. "Mihevitra i Drakey fa tokony hampijaly ny fianakaviany isika." Nitodika i Hayden. Nomen'i Alicia tsiky feno tsikitsiky izy. "Tsy maninona ve ianao amin'ity, CIA?"
  
  "Niresaka tamin"i Matt indray ve ianao?" Hoy i Hayden. "Manao ahoana izy?"
  
  "Toy ny maha-izy azy taloha," hoy i Alicia tamin'ny esoeso izay mazava ho azy fa tsy tiany. "Ny fomba nitiavako azy taloha."
  
  "Tsy misy fanantenana? mamo? Iray?" Tsy afaka nanafina ny fanamavoana tao amin'ny feony i Hayden.
  
  Nanaiky i Alicia. "Mitebiteby. Sarotra. Mahafaty." Nifanena tamin'ny masoivohon'ny CIA izy. "Minoa ahy, ry malala, tokony ho toy izao izy. Io ihany no lalana hivoahana velona amin"ity raharaha ity. Ary..." Niato kely izy, toy ny manontany tena raha hanohy. "Ary ... mety ho io ihany no fomba ahafahanao mivoaka amin'ity fiainana ity sy miaraka amin'ny fianakavianao."
  
  "Hitako raha manana fianakaviana i Boudreaux." Niverina tany Kinimaka i Hayden. "Saingy ny CIA dia azo antoka fa tsy hampijaly olona."
  
  "Manan-kery ve ny pasipainao amin"ny fidirana ao amin"ilay tobim-pitsaboana?" Nijery ilay miaramila miaramila britanika teo aloha i Kinimaka.
  
  "Omeo na raiso, ry zazalahy lehibe." Nitsikitsiky mamitaka i Alicia ary ninia nanosika an'i Hayden ho ao amin'ilay efitrano kely misy ny vatan'i Kinimaki ny ankamaroany. "Manao inona ianao?"
  
  "Job". Namono ny efijery i Kinimaka ary niafina tany amin'ny zorony, lavitra an'i Alicia araka izay azo atao.
  
  Nanampy azy i Hayden. "Miaramila ianao fony ianao olombelona, Alicia. Manana soso-kevitra mety hanampy anay handrava an'i Boudreaux ve ianao?"
  
  Nitodika tany amin"i Hayden niaraka tamin"ny fanamby teo imasony i Alicia. "Nahoana isika raha mandeha miresaka aminy?"
  
  Nitsiky i Hayden. "Vao niomana aho."
  
  
  ***
  
  
  Nentin'i Hayden nidina tany amin'ny toerana fihazonana anay izahay. Tsy nampijaly azy ny dia an-tongotra dimy minitra sy ny fiakarana ascenseur, na dia nandray izany tamim-pahatoniana aza izy ary nihatsara ny toe-pony. Tsapany fa nitovitovy tamin"ny aretina hafa rehetra nahatonga anao tsy hiasa ny tsindrona antsy. Na ho ela na ho haingana dia leo toy ny helo ianao ary te-hisintona ny helo ho any amin'ny ady indray.
  
  Nisy efitra figadrana roa andalana ny toerana fitazomana mialoha ny fitsarana. Nandeha teny amin"ilay gorodona voalambolambo tsara izy ireo mandra-pahatongany tao amin"ilay efitra figadrana tokana nihazona voafonja iray, dia ilay efitra farany teo ankavia. Nisokatra malalaka ny anoloan"ilay efitra, ary voahodidin"ny bara hidy ny olona tao anatiny, nanomboka tamin"ny gorodona ka hatrany amin"ny valindrihana.
  
  Feno fofona bleach ny rivotra. Nanohana an'ireo mpiambina mitam-piadiana nijanona teo ivelan'ny efitranon'i Boudreau i Hayden rehefa tonga mba hifanandrina tamin'ilay lehilahy nanandrana namono azy imbetsaka telo herinandro talohan'izay.
  
  Ed Boudreaux nipetraka teo amin'ny fandrianany. Nitsiky izy rehefa nahita azy. "Manao ahoana ny fenao, ry blonde?"
  
  "Inona?" Fantatr'i Hayden fa tsy tokony hampahatezitra azy izy, saingy tsy afa-nanoatra izy. "Toy ny hosoka kely ny feonao. Nokendaina ve ianao vao haingana?" Telo herinandro ny fahatapahan-jiro sy ny ratram-po vokatry ny dian"antsy no nahatonga azy tsy hiraharaha.
  
  Niakatra teo ivohony i Kinimaka sady nitsiky. Nifanena tamin'ny hanoanana mafy i Boudreau. "Indraindray", hoy izy nibitsibitsika. "Andao hamadika ny latabatra."
  
  Nahitsy ny sorony lehibe tsy namaly i Kinimaka. Avy eo i Alicia dia nandeha nanodidina ny vatan"ilay lehilahy lehibe ary nandeha nivantana nankany amin"ireo bara. "Nanimba ny paty kelinao ve iny baomba hoditra io?" Notarihiny ny fanesoana an'i Hayden, saingy tsy nanala ny masony tamin'i Boudreaux. "Tsy haharitra iray minitra izany."
  
  Nitsangana avy teo am-pandriana i Boudreau ary nandeha nankany amin"ireo trano fisotroana. "Maso tsara tarehy", hoy izy. "Vava maloto. Tsy ianao ve no nanadala an'io lehilahy matavy be volombava io? ilay novonoin"ny oloko?"
  
  "Izaho ity".
  
  Nosamborin'i Boudreaux ny bara. "Ahoana ny hevitrao momba izany?"
  
  Nahatsapa i Hayden fa nanomboka nitebiteby ireo mpiambina. Ity karazana fifandonana ity dia tsy nahazo azy ireo na aiza na aiza.
  
  Kinimaka dia efa nanandrana nampiresaka tamin'ny fomba am-polony ny mpikarama an'ady, ka nanontany zavatra tsotra i Hayden. "Inona no tadiavinao, ry Boudreau? Inona no handresy lahatra anao hilaza aminay ny zavatra fantatrao momba an"i Kovalenko?"
  
  "OMS?" Tsy nanala ny masony tamin'i Alicia i Boudreau. Izy ireo dia nisaraka tamin'ny sakan'ny makarakara teo anelanelan'izy ireo.
  
  "Fantatrao hoe iza no tiako lazaina. Mpanjaka rà."
  
  "Oh, izy. Angano fotsiny izy. Nihevitra ny CIA fa tsy maintsy mahafantatra izany. "
  
  "Lazao ny vidiny."
  
  Nisaraka tamin'i Alicia i Boudreau tamin'ny farany. "Ny famoizam-po dia fomba anglisy." Araka ny tenin'i Pink Floyd."
  
  "Tsy ho tonga na aiza na aiza isika," nampahatsiahy an'i Hayden tsy mahazo aina ny amin'ny fifaninanana vazivazy nataon'i Drake sy Ben'i Dinoroc, ary nanantena izy fa nanao fanamarihana tsy misy dikany fotsiny i Boudreau. "Isika-"
  
  "Halaiko izy," hoy i Boudreau tampoka. Nitodika i Hayden ka nahita azy nijoro nifanatrika tamin"i Alicia indray. "Iray amin'ny iray. Raha mikapoka ahy izy dia hiresaka aho.
  
  "Natao". Saika namakivaky ny bara i Alicia. Nirohotra nandroso ireo mpiambina. Nahatsapa ny ràny nangotraka i Hayden.
  
  "Ajanony!" Nitsotra izy ary nisintona an"i Alicia hiverina. "Ianao ve adala? Tsy hiteny mihitsy io adala io. Tsy mendrika ny loza izany. "
  
  "Tsy misy atahorana," hoy i Alicia nibitsibitsika. "Tsy misy risika mihitsy."
  
  "Handeha izahay," hoy i Hayden. "Nefa-" Nieritreritra ny zavatra nanontanian"i Drake izy. "Hiverina tsy ho ela izahay".
  
  
  ***
  
  
  Nipetraka i Ben Blake ary nijery ny anabaviny nampiasa mora foana ny solosaina CIA novaina. Tsy niandry ela izy vao nizatra tamin"ny rafitra fiasana manokana takian"ny sampan-draharaham-panjakana, fa avy eo izy no atidohan"ny fianakaviana.
  
  I Karin dia fehikibo mainty, mandefitra amin'ny bar, izay nandondona teo amin'ny fiainana teo amin'ny enin-taonany tamin'ny faramparan'ny fahatanorany, nameno ny atidohany sy ny diplaomany izy ary nikasa ny tsy hanao na inona na inona. Ny handratra sy hankahala ny fiainana noho ny zavatra nataony taminy no tanjony. Ny fandaniam-poana ny fanomezana nomeny dia fomba iray hanehoana fa tsy miraharaha intsony izy.
  
  Nitodika nijery azy izy izao. "Jereo ary mitsaoka ny herin"ilay vehivavy Blake. Ny zavatra rehetra tianao ho fantatra momba ny Diamond Head tamin'ny famakiana haingana. "
  
  Nijery ny vaovao i Ben. Nanao izany nandritra ny andro maromaro izy ireo - nitsidika an'i Hawaii sy Diamond Head - ilay volkano malaza any Oahu - ary namaky momba ny dian'i Kapiteny Cook, ilay fanta-daza nahita ny Nosy Hawaii tamin'ny taona 1778. Zava-dehibe ny nanadihadian'izy ireo sy nitahiry vaovao betsaka araka izay tratra satria rehefa nitranga ny fihoaram-pefy dia nanantena ny manampahefana fa hihetsika haingana tokoa ny hetsika.
  
  Na izany aza, nijanona ho zava-miafina ny fanondroan'ny Mpanjaka Ra momba ny vavahadin'ny helo, indrindra fa momba an'i Hawaii. Toa tsy nino ny dikan-teny nentim-paharazana momba ny helo akory ny ankamaroan'ny Hawaiiana.
  
  Ny Diamond Head mihitsy dia anisan'ny andian-tsarimihetsika saro-pady fantatra amin'ny anarana hoe Honolulu Volcano Series, andian-dahatsary izay namorona ny ankamaroan'ny toerana malaza ao Oahu. Ny Diamond Head mihitsy, angamba ilay mari-pamantarana malaza indrindra, dia nipoaka indray mandeha teo amin'ny 150.000 taona lasa izay, saingy niaraka tamin'ny hery mipoaka indray mandeha toy izany ka nahavita nitazona ny cone symmetrical mampino azy.
  
  Nitsiky kely i Ben tamin'ny fanehoan-kevitra manaraka. Heverina fa tsy hipoaka intsony ny Diamond Head. Hm...
  
  "Tadidinao ve ny ampahany momba ny Diamond Head amin'ny hoe andian-tsofina sy lavaka?" Ny lantom-peo nataon'i Karin dia Yorkshire noho ny fahadisoana. Efa niara-nifaly tamin'ny CIA teo an-toerana tao Miami momba izany izy ary tsy isalasalana fa nahasosotra mihoatra ny iray.
  
  Tsy hoe niraharaha i Karin. "Marenina ve ianao ry namana?"
  
  "Aza atao hoe sakaiza aho," hoy izy nitaraina. "Izany no iantsoan'ny lehilahy ny lehilahy hafa. Tsy tokony hiteny toy izany ny ankizivavy. Indrindra fa ny anabaviko."
  
  "Eny, ron-kena. Fiatoana, amin'izao fotoana izao. Fa fantatrao ve ny dikan'ny vents? Farafaharatsiny amin'ny tontolonao?"
  
  Nahatsiaro ho toy ny niverina tany an-tsekoly i Ben. "Lava tubes?"
  
  " Takatra. Hey, tsy moana toy ny kibon'ny varavarana tahaka ny nolazain'i dada taloha ianao."
  
  "Tsy niteny mihitsy i Dada hoe-"
  
  "Tsara, ry bitro. Raha tsorina, dia midika hoe tionelina ny fantsona lava, manerana an'i Oahu."
  
  Nihifikifi-doha i Ben, nijery azy. "Fantatro izany. Milaza ve ianao fa miafina ao ambadiky ny iray amin'izy ireo ny Mpanjakan'ny rà?"
  
  "Iza no mahalala? Saingy eto isika hanao fikarohana, sa tsy izany? " Notapahiny tamin'ny solosain'ny CIA Ben ny lakile. "Ataovy izany."
  
  Nisento i Ben ary niala taminy. Tahaka ny fianakaviany rehetra, dia nalahelo azy ireo izy rehefa tafasaraka, saingy rehefa afaka adiny iray, dia niverina indray ilay fitabatabana taloha. Na izany aza, dia nandeha lavitra izy mba hanampiana.
  
  Nanokatra fikarohana tao amin'ny The Legends of Captain Cook izy ary nipetraka teo amin'ny sezany mba hijery izay nitranga, ny eritreriny dia mitovy amin'ny an'i Matt Drake sy ny namany akaiky indrindra. Toe-tsaina.
  
  
  TOKO FITO
  
  
  Ny Mpanjakan'ny rà dia nijery ny faritaniny tamin'ny alàlan'ny varavarankely misy fitaratra mirefy gorodona, noforonina ho an'ny tanjona tokana hamoronana fijery panoramika izay tsy hita maso ny lohasaha lonaka mihodinkodina, paradisa izay tsy mbola nisy olona nandia tongotra afa-tsy ny azy.
  
  Ny sainy, izay matetika tsy miova sy mifantoka, dia nihazakazaka tamin'ny lohahevitra maro androany. Ny fahaverezan'ny sambony - ny tranony nandritra ny am-polony taona - na dia efa nampoizina aza, dia vao mainka niharatsy izany. Angamba noho ny fahatapahan"ny sambo ilay izy. Tsy nanam-potoana hanaovana veloma izy. Saingy mbola tsy nisy zava-dehibe na fihetseham-po taminy mihitsy ny veloma.
  
  Lehilahy henjana sy tsy misy fihetseham-po izy izay nihalehibe nandritra ny fotoan-tsarotra sasany tao Rosia sy tany amin'ny faritra henjana indrindra ao amin'ny firenena. Na dia teo aza izany, dia niroborobo tamim-pahalemana izy, nanangana empira feno rà, fahafatesana ary vodka, ary nahazo vola an'arivony tapitrisa.
  
  Fantany tsara ny antony nahatezitra azy ny fahaverezan'i Stormcloak. Nihevitra ny tenany ho tsy azo kitihana izy, mpanjaka eo amin"ny olombelona. Ny fanevatevana sy ny fahadisoam-panantenana tamin'izany fomba izany nataon'ny governemanta amerikana kely dia tsy inona fa ny masony. Mbola narary ihany anefa izany.
  
  Ilay miaramila taloha, Drake, dia hita fa tsilo manokana teo amin'ny lanivoany. Tsapan'i Kovalenko fa nanandrana nanakana ny teti-dratsiny efa napetraka nandritra ny taona maro ilay Anglisy, ary nandray ny fandraisan'anjaran'ilay lehilahy ho fanalam-baraka manokana.
  
  Noho izany ny Bloody Vendetta. Ny fomba fiasany manokana dia ny nifampiraharaha tamin'ny sipan'i Drake aloha; Avelany ho any amin'ny fifandraisany amin'ny mpikarama an'ady maneran-tany ny olitra sisa. Efa niandrandra ny antso an-telefaona voalohany izy. Ho faty tsy ho ela ny iray hafa.
  
  Teo an-tsisin"ilay lohasaha, nijoro tao ambadiky ny havoana maitso iray lavidavitra, dia nijoro ny iray tamin"ireo fiompiny telo. Tsy hitany afa-tsy ny tafo saron-tava, tsy hitany afa-tsy satria fantany tsara izay tokony hijerena. Ny toeram-piompiana amin'ity nosy ity no lehibe indrindra. Ny roa hafa dia tany amin'ny nosy misaraka, kely kokoa sy voaaro mafy, natao fotsiny mba hampizarazara ny fanafihan'ny fahavalo ho lalana telo raha tonga izany.
  
  Ny hasarobidin'ny fametrahana takalon'aina amin'ny toerana samihafa dia ny tsy maintsy hanaparitahan'ny fahavalo ny tafiny mba hamonjena azy tsirairay avy.
  
  Nisy fomba am-polony samy hafa nandaozan'ny Mpanjaka Bloody an'ity nosy ity tsy hita, fa raha nandeha araka ny drafitra ny zava-drehetra, dia tsy ho lasa na aiza na aiza izy. Hahita izay hitan'i Cook any ivelan'ny vavahadin'ny helo izy, ary ireo fanambarana dia azo antoka fa hanova ny mpanjaka ho andriamanitra.
  
  Ny vavahady fotsiny dia ampy hanaovana izany, hoy ny fieritreretany.
  
  Saingy ny eritreritra rehetra momba ny vavahady dia tsy azo ihodivirana nitarika fahatsiarovana nirehitra lalina - ny fahaverezan'ny fitaovam-pitaterana roa, ny tsy fahampiana izay hovaliana. Nahita haingana ny toeran'ny fitaovana iray ny tambajotrany-izay tao amin'ny fitazonana ny CIA. Efa fantany ny toerana misy ny iray hafa.
  
  Fotoana hamerenana azy roa tonta izao.
  
  Nahafinaritra azy ny fahitana tamin'ny minitra farany. Ny raviny matevina dia nivezivezy niaraka tamin'ny tsio-drivotra tropikaly. Nisarika ny sainy vetivety ny fahatoniana lalina, saingy tsy nampihetsi-po azy. Izay tsy nananany dia tsy ho diso mihitsy.
  
  Teo no ho eo dia nisy nandondona tamim-pitandremana ny varavaran"ny biraony. Nitodika ilay Mpanjakan"ny ra ary niteny hoe: "Andao isika". Nanakoako toy ny feon"ny fiara mifono vy mandeha amin"ny lavaka fasika ny feony.
  
  Nisokatra ny varavarana. Nisy mpiambina roa niditra, nitaritarika niaraka taminy ny tovovavy japoney iray natahotra nefa tsara fitondran-tena. "Chica Kitano," hoy ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. "Manantena aho fa voakarakara ianao?"
  
  Niodina tamin"ny tany ilay tovovavy, tsy sahy niandrandra ny masony. Nankatoavin'ny Mpanjaka ra. "Miandry ny fanomezan-dalana ahy ve ianao?" Tsy nanaiky izy. "Nolazaina tamiko fa ny anabavinao no mpanohitra mampidi-doza indrindra, Chica," hoy izy nanohy. "Ary ankehitriny izy dia loharano hafa ho ahy, toa an'i Mother Earth. Lazao ahy... tia anao ve izy ry Chika, rahavavinao, Mai?"
  
  Tsy nifoka rivotra akory ilay tovovavy. Ny iray tamin"ireo mpiambina dia nijery tamim-panontaniana ilay Mpanjakan"ny ra, saingy tsy noraharahainy ilay lehilahy. "Tsy ilaina ny miresaka. Azoko mihoatra noho izay azonao eritreretina izany. Asa fotsiny amiko ny manakalo anao. Ary fantatro tsara ny lanjan'ny fahanginana amim-pitandremana mandritra ny fifampiraharahana ara-barotra. "
  
  Nanofahofa telefaonina zanabolana izy. "Ny rahavavinao - Mai - nifandray tamiko izy. Tena kinga, ary amin'ny heviny fandrahonana tsy voalaza. Mampidi-doza izy, rahavavinao." Nilaza izany fanindroany izy, saika nankafy ny fahatsinjovana ny fihaonana mivantana.
  
  Tsy ho tanteraka anefa izany. Tsy izao, rehefa tena akaiky ny tanjony ny fiainany.
  
  "Nanolo-tena hivarotra ny fiainanao izy. Hitanao fa manana ny hareko izy. Fitaovana tena manokana izay hosoloiny ho anao. Tsara izany. Mampiseho ny hasarobidinao eo amin"ny tontolo iray izay manome valisoa ho an"ny olona masiaka toa ahy izany."
  
  Nanandratra ny masony tamin-tahotra ilay tovovavy japoney. Ny Mpanjaka Bloody dia nanongotra ny vavany ho toy ny tsiky. "Ankehitriny dia hitanay izay zavatra tiany hatao sorona ho anao."
  
  Nantsoiny ny laharana. Naneno indray mandeha ny telefaonina ary nisy feo vehivavy tony no namaly azy.
  
  "Eny?"
  
  "Mai Kitano. Fantatrao ve hoe iza io. Fantatrao fa tsy misy fotoana ahafahana manara-maso an'io antso io, sa tsy izany?"
  
  "Tsy manana eritreritra ny hanandrana aho."
  
  "Tena tsara". Nisento izy. "Oh, raha mba nanana fotoana bebe kokoa isika, izaho sy ianao. Fa tsy maninona. Tonga eto i Chica rahavavinao tsara tarehy." Nanome baiko ny mpiambina mba hitondra azy handroso ny Mpanjaka Ra. "Manaova veloma ny rahavavinao, Chica."
  
  Nanako tamin'ny finday ny feon'i May. "Chica? Manao ahoana ianao?" Voatokana. Raha tsy mamadika ny tahotra sy ny hatezerana izay fantatry ny Mpanjaka Bloody dia tsy maintsy mikoriana any ambanin'ny tany.
  
  Naharitra kelikely izany, saingy niteny ihany i Chika hoe: "Konnichiwa, shimai."
  
  Nihomehezan"ilay Mpanjaka Ra-dra. "Mahagaga ahy fa ny Japoney dia namorona milina miady mahery vaika tahaka anao, Mai Kitano. Tsy mahalala fahoriana tahaka ny ahy ny taranakareo. Tena voatokana daholo ianareo. "
  
  "Ny hatezeranay sy ny firehetam-ponay dia avy amin'ny zavatra tsapanay," hoy i Mai mangina. "Ary avy amin'izay atao aminay."
  
  "Aza mieritreritra ny hitory amiko. Sa mandrahona ahy ianao?
  
  "Tsy mila manao ny iray amin'ireo zavatra ireo aho. Ho toy ny ho avy izany."
  
  "Dia mamelà ahy hilaza aminao izay hitranga: Hihaona amin'ny oloko ianao rahampitso hariva ao amin'ny Coconut Grove, ao amin'ny CocoWalk. Amin"ny valo ora hariva izy ireo no ao anatin"ny trano fisakafoanana, ao anatin"ny vahoaka. Atolory ny fitaovana dia mialà.
  
  "Ahoana no hahafantaran"izy ireo ahy?"
  
  "Hahafantatra anao ry Mai Kitano, toa ahy. Izay ihany no tokony ho fantatrao. Amin"ny valo alina, tsara raha tsy tara ianao."
  
  Nisy hafaliana tampoka teo amin'ny feon'i May, izay nampitsiky ny Mpanjakan'ny rà. "Ry rahavaviko. Ahoana ny momba azy?
  
  "Rehefa manana ny fitaovana izy ireo, dia hanome toromarika anao ny oloko." Namita ny fanamby ny Mpanjakan'ny rà ary nankafy ny fandreseny nandritra ny fotoana fohy. Mifanaraka tsara ny fikasany rehetra.
  
  "Omano ilay zazavavy ho amin"ny dia," hoy izy tamin"ny lehilahy tamin"ny feo tsy nisy fihetseham-po. "Ary ataovy ambony ny tsatòka ho an'i Kitano. Te fialamboly aho. Te hahita ny tena maha-tsara ity mpiady malaza ity aho. "
  
  
  TOKO FAHAVALO
  
  
  Nibanjina an"ilay telefaonina maty teny an-tanany i Mai Kitano, ary tsapany fa mbola tsy tratra ny tanjony. Dmitry Kovalenko dia tsy anisan'ireo nisaraka mora foana tamin'ny fananany.
  
  Ny rahavaviny, Chika, dia nalaina an-keriny tao amin'ny trano fonenan'i Tokyo herinandro vitsivitsy talohan'ny nifandraisan'i Matt Drake taminy voalohany tamin'ny teoriany momba ny Telozoro Bermudes sy ny olo-malaza any ambanin'ny tany antsoina hoe Blood King. Tamin'izany fotoana izany, i Mai dia nianatra nahafantatra fa tena nisy io lehilahy io ary tena mahafaty tokoa.
  
  Saingy tsy maintsy nanafina ny tena fikasany izy ary nitazona ny tsiambaratelony ho azy. Raha ny marina, tsy asa sarotra ho an'ny vehivavy Japoney izany, fa vao mainka sarotra kokoa noho ny tsy fivadihan'i Matt Drake sy ny faharesen-dahatra tsy mivadika amin'ny fiarovana ny namany.
  
  Imbetsaka izy no saika nilaza taminy.
  
  Saingy i Chica no laharam-pahamehany. Na ny governemantany aza dia tsy nahalala izay nisy an'i May.
  
  Niala tao amin'ny lalan'i Miami izay nandraisany antso izy ary niampita ny lalana be olona nankany amin'ny Starbucks tiany indrindra. Toerana kely mahafinaritra izay nanokanany fotoana hanoratana ny anaranao amin'ny kaopy ary tsaroany foana ny zava-pisotro tianao indrindra. Nipetraka kely izy. Nahafantatra tsara an'i CocoWalk izy, saingy mbola nikasa haka taxi ho any atsy ho atsy.
  
  Nahoana no mandeha amin'ny antsasany?
  
  Olona marobe, na eo an-toerana na mpizahatany, no hiasa ho azy sy hanohitra azy. Arakaraka ny nieritreretany azy anefa no vao mainka ninoana fa nandray fanapahan-kevitra feno fahendrena ny Mpanjakan"ny rà. Tamin'ny farany dia miankina amin'ny hoe iza no handresy.
  
  Nanao izany i Kovalenko satria nitazona rahavavy May izy.
  
  Noho izany, eo anivon'ny vahoaka, dia toa tsy mety aminy ny mampita ny kitapo amin'ny bandy sasany. Saingy raha nihantsy an'ireo lehilahy ireo izy ary nanery azy ireo hiresaka momba ny anabaviny, dia hisarika ny saina izany.
  
  Ary zavatra iray hafa - nahatsapa izy fa fantany tsara kokoa i Kovalenko. Fantany izay lalana nandehanan'ny sainy.
  
  Ho nijery izy.
  
  
  ***
  
  
  Taty aoriana tamin'io andro io, Hayden Jay dia niantso an-telefaona manokana tamin'ny lehibeny, Jonathan Gates. Tonga dia takany fa teny an-dalana izy.
  
  "Eny. Inona no nitranga, Hayden?"
  
  "Tompoko?" Tena tsara ny fifandraisan'izy ireo matihanina ka indraindray azony atao ny mamadika izany ho fifandraisana manokana. "Milamina ny zava-drehetra?"
  
  Nisy fisalasalana teo amin'ny faran'ny andalana hafa, zavatra hafa tsy mampiavaka an'i Gates. "Tena tsara araka izay azo antenaina izany," hoy ny Sekreteran'ny Fiarovana tamin'ny farany. "Manao ahoana ny tongotrao?"
  
  "Eny tompoko. Mandeha tsara ny fanasitranana. " Nisakana ny tenany tsy hametraka ilay fanontaniana tiany hapetraka i Hayden. Natahotra tampoka izy, ka nanalavitra ilay lohahevitra. "Ahoana i Harrison, tompoko? Inona ny satany?"
  
  "Hiditra am-ponja i Harrison, toy ny mpanome vaovao an'i Kovalenko rehetra. Manipulate na tsia. Izay ihany ve, Ramatoa Jay?"
  
  Voatsindrona tamin'ny feo mangatsiaka i Hayden ka nianjera teo amin'ny seza ary nanakimpy ny masony. "Tsia, tompoko. Tsy maintsy manontany zavatra aminao aho. Mety efa saron"ny CIA na ny masoivoho hafa izany, fa tena mila mahafantatra aho..." Niato kely izy.
  
  "Azafady, Hayden, anontanio fotsiny."
  
  "Manana fianakaviana ve i Boudreau, tompoko?"
  
  "Inona no dikan"izany?"
  
  Nisento i Hayden. "Izany no tena dikan'ny hevitrao, Andriamatoa Sekretera. Tsy tonga eto isika, ary mandeha ny fotoana. Mahay zavatra i Boudreaux."
  
  "Ozy, Jay, izahay no governemanta amerikana, ary ianao no CIA, fa tsy Mossad. Tokony ho nahafantatra tsara kokoa noho ny miteny ampahibemaso ianao."
  
  Hayden nahafantatra tsara kokoa. Nanapaka azy anefa ny famoizam-po. "Afaka manao izany i Matt Drake," hoy izy mangina.
  
  "Agent. Tsy hahomby izany. " Nangina kely ilay sekretera ary avy eo dia niteny. "Agent Jay, nomena teny am-bava ianao. Ny torohevitro dia ny miankohoka mandritra ny fotoana fohy.
  
  Tapaka ny fifandraisana.
  
  Nibanjina ny rindrina i Hayden, saingy toy ny mijery lamba tsy misy na inona na inona izany mba hahazoana aingam-panahy. Rehefa afaka kelikely, dia nitodika izy ary nijery ny filentehan'ny masoandro nianjera tao Miami.
  
  
  ***
  
  
  Ny fahatarana lava dia nihinana ny fanahin'i May. Vehivavy tapa-kevitra sy mavitrika, izay fotoana rehetra tsy nanao zavatra dia nahasosotra azy, saingy rehefa nifandanja ny fiainan'ny rahavaviny, dia saika nampisaraka ny fanahiny izany.
  
  Tapitra anefa izao ny fiandrasana. Nanatona ny lalan'ny voaniho ao amin'ny Coconut Grove i Mai Kitano ary nifindra haingana tany amin'ny toerana fijerena izay nomeny ny omalin'iny. Raha mbola tsy nisy ny fifanakalozam-bola, dia nipetraka tao amin'ny toeram-pivarotana Cheesecake Factory manjavozavo i Mai ary nametraka ny kitapony feno fitaovana teo amin'ny kaontera teo anoloany.
  
  Nirefodrefotra mivantana teo ambonin'ny lohany ny televiziona maromaro, nandefa fantsona fanatanjahan-tena isan-karazany. Nitabataba sy nitabataba ny bar, saingy tsy nisy raha oharina amin'ny vahoaka nameno ny fidirana amin'ny trano fisakafoanana sy ny efitrano fandraisana. Mbola tsy nahita toeram-pisakafoanana malaza be toy izany izy.
  
  Tonga ilay bartender ary nametraka napkin teo amin'ny bar. "Manahoana indray", hoy izy sady nanjera ny masony. "Fihodinana iray hafa?"
  
  Lehilahy mitovy amin'ny omaly hariva. Tsy mila fanelingelenana i Mai. "Tehirizo izany. Maka rano anaty tavoahangy sy dite aho. Tsy afaka naharitra telo minitra niaraka tamiko ianao, ry sakaiza."
  
  Tsy niraharaha ny fijerin'ilay mpivaro-kena izy, fa nanohy ny fianarana ny fidirana. Tsy sarotra taminy mihitsy ny nanadihady olona am-polony indray mandeha. Zavaboarin'ny fahazarana ny olona. Matetika izy ireo no mijanona ao anatin'ny faribolana misy azy. Ireo dia vao tonga izay tsy maintsy nodinihiny tsy tapaka.
  
  Nisotro dite ny Mai ary nijery. Nisy rivo-piainana falifaly sy fofona matsiro sakafo matsiro. Isaky ny mandalo ny mpandroso sakafo iray mitondra lovia oval lehibe feno lovia lehibe sy zava-pisotro be dia be, dia sarotra taminy ny nitazona ny sainy teo am-baravarana. Feno hehy ny efitrano.
  
  Adiny iray no lasa. Teo amin'ny faran'ny bar dia nisy lehilahy antitra iray nipetraka irery, niondrika, nisotro labiera iray litatra. Nanodidina azy toy ny vodivary ny fanirery, ka nampitandrina ny rehetra ny amin"ny loza. Izy no hany bibikely tamin'ity toerana ity. Tao aoriany fotsiny, toy ny nanantitrantitra ny maha-tokana azy, ny mpivady britanika iray dia nangataka tamin"ny mpandroso sakafo sendra iray mba haka sary azy ireo miara-mipetraka, mifamihina. Nandre feon-dehilahy mientanentana i Mai hoe: "Vao vao fantatray fa bevohoka izahay."
  
  Tsy nitsahatra nivezivezy ny masony. Imbetsaka ilay bartender no nanatona azy, saingy tsy nitondra na inona na inona. Nisy karazana lalao baolina kitra natao tamin'ny fahitalavitra.
  
  Nohazonin"i Mai mafy ilay kitapo. Rehefa niseho tamin"ny valo ora ny famantarana tamin"ny findainy dia nahita lehilahy telo nanao akanjo mainty niditra tao amin"ilay trano fisakafoanana izy. Nisongadina toy ny Marines tao am-piangonana izy ireo. Lehibe, malalaka soroka. Tattoo amin'ny vozony. Voaharatra loha. Henjana, tsy mitsiky.
  
  Teto ny olon'i Kovalenko.
  
  Nijery azy ireo nihetsiketsika i Mai, ary nankasitraka ny fahaizany. Nahay ny rehetra, saingy ligy maromaro no nanaraka azy. Nisotro dite farany indray izy, nosokirina mafy tao an-tsainy ny endrik'i Chika, ary niala teo amin'ny seza fisotroana. Tamim-pahasosorana tanteraka, dia nitsambikina tao aorian'izy ireo izy, ary nifikitra tamin'ny tongony ilay kitapo.
  
  Niandry izy.
  
  Fotoana fohy taorian"izay, dia nahatsikaritra azy ny iray tamin"izy ireo. Nahafaly ny fahatairana teo amin"ny tarehiny. Fantatr'izy ireo ny lazany.
  
  "Aiza ny rahavaviko?"
  
  Nila fotoana kely izy ireo vao niverina tamin'ny fihetsika henjana. Nisy nanontany hoe: "Manana fitaovana ve ianao?"
  
  Tsy maintsy niteny mafy izy ireo vao nihaino ny tabataban"ny olona tonga sy nivoaka, nantsoina haka ny latabany.
  
  "Eny, manana izany aho. Asehoy ahy ny anabaviko.
  
  Ankehitriny dia nanery nitsiky ny iray tamin'ireo voaheloka. "Izao izao," hoy izy nitsiky, "afaka ataoko."
  
  Niezaka nijanona teo anivon'ny vahoaka ny iray tamin'ireo jiolahy an'i Kovalenko dia naka iPhone vaovao ary niantso laharana iray. Tsapan'i Mai nibanjina azy ny roa hafa teo am-pijerena azy, ary azo inoana fa nandinika izay mety ho fihetsiky ny tenany.
  
  Raha mandratra an'i Chika izy ireo dia tsy miraharaha ny vahoaka izy.
  
  Tapitra ny fotoan-tsarotra. Nahita tovovavy mahafatifaty iray nirohotra nankany amin'ny fampisehoana lehibe misy mofomamy mofomamy i Mai, narahin'ny ray aman-dreniny haingana sy falifaly. Tena akaiky ny fahafatesana sy ny korontana izy ireo, tsy fantany fotsiny, ary i Mai dia tsy naniry hampiseho azy ireo.
  
  Nipoitra tampoka ny iPhone. Niezaka nijery ilay écran kely izy. Tsy nifantoka tamin"izany. Rehefa afaka segondra vitsy, dia nitambatra ilay sary manjavozavo mba hampisehoana akaiky ny endrik'ilay rahavaviny. Velona sy miaina i Chica, saingy toa natahotra izy.
  
  "Raha misy aminareo zanak'ondry mandratra azy..."
  
  "Mijere fotsiny."
  
  Nitohy nanjavona ilay sary. Tazana ny vatan"i Chica manontolo, nifatotra mafy tamin"ilay seza hazo oaka lehibe ka zara raha afaka nihetsika izy. Nihidy nify i Mai. Nanohy nandeha lavitra ny fakan-tsary. Nandeha niala an'i Chica ilay mpampiasa tamin'ny alalan'ny trano fanatobiana entana lehibe sy mazava tsara. Nisy fotoana nijanona teo am-baravarankely izy ireo ary nampiseho azy ny fijery ivelany. Nahafantatra avy hatrany ny iray amin'ireo tranobe malaza indrindra ao Miami izy, ny Miami Tower, tranobe misy rihana telo fantatra amin'ny fampisehoana loko miovaova hatrany. Rehefa afaka segondra vitsy, dia niverina tany amin'ny rahavaviny ilay finday, ary nanomboka nihemotra indray ilay tompony mandra-pahatongan'ny farany nijanona.
  
  "Eo am-baravarana izy", hoy i Kovalenko, izay be resaka kokoa amin"ny olona. "Rehefa omenao anay ilay fitaovana dia hivoaka. Dia ho hitanao tsara ny misy azy."
  
  Nianatra ny iPhone-ny i Mai. Ny antso dia tokony ho amin'izao fotoana izao. Tsy noheveriny fa horonam-peo ilay izy. Ankoatra izay dia hitany niantso ny laharana. Ary tany Miami tokoa ny rahavaviny.
  
  Mazava ho azy fa afaka namono azy izy ireo ary nandositra na dia talohan'ny nandosiran'i Mai tao Kokoshnik aza.
  
  "Fitaovana, Miss Kitano." Ny feon"ilay jiolahy, na dia masiaka aza, dia nahitana fanajana lehibe.
  
  Araka ny tokony ho izy.
  
  Mai Kitano dia mpiasa malina, iray amin'ireo manam-pahaizana Japoney tsara indrindra. Tsy maintsy nanontany tena izy hoe tena tian'i Kovalenko ilay fitaovana. Ratsy toy ny niriny ny hiverenan'ny rahavaviny ve izany?
  
  Tsy milalao roulette miaraka amin'ny fianakavianao ianao. Hahazo azy ireo ianao ary ho azonao any aoriana.
  
  Noraisin'i Mai ny kitapony. "Homeko anao izany rehefa mivoaka ny varavarana izy."
  
  Raha olon-kafa ilay izy, dia nety ho nanandrana nanala izany izy ireo. Mety ho nampijaly azy bebe kokoa izy ireo. Nohajain"izy ireo anefa ny ainy, ireto dahalo ireto, ka samy niray tsikombakomba.
  
  Ilay manana iPhone dia niresaka tamin'ny microphone. "Ataovy izany. Mandehana any ivelany."
  
  Nijery tsara i Mai raha nitsambikina nanodidina ilay sary, ka nanalavitra ny anabaviny mandra-pahitana ny tolam-baravarana vy tapaka. Avy eo, ny ivelan'ny trano fanatobiana entana simba any amin'ny toerana tena mila loko sy mpiasa vy.
  
  Nihemotra lavidavitra kokoa ny fakan-tsary. Tazana ny toerana fiantsonan'ny arabe sy ny soratra fotsy lehibe misy soratra hoe "Garage". Fiara mena mirefodrefotra nandalo. Tsapan'i Mai nanomboka nangotraka ny tsy faharetany, ary avy eo dia nitodika tampoka teo amin'ilay trano ilay fakan-tsary ary teo ankavanan'ny varavarana, mba hampiseho famantarana tranainy efa rovitra.
  
  Ny laharan'ny trano ary avy eo ny teny hoe: Làlana 1 Atsimo Atsinanana. Nanana ny adiresiny izy.
  
  Nariany ny kitapony ary nandositra toy ny cheetah noana i Mai. Niempo teo anoloany ny vahoaka. Raha vao nivoaka izy, dia nihazakazaka nankany amin'ny escalator akaiky indrindra, nitsambikina teo ambonin'ny fefy, ary nipetraka tamim-pahatokiana teo amin'ny antsasany teo. Nikiakiaka izy ary nitsambikina ny olona. Nitsambikina niakatra tany amin"ny tany izy ary nizotra nankany amin"ilay fiara napetrany tsara teo amin"ny Grand Avenue.
  
  Namadika ny fanalahidin'ny ignition. Nafindrako tamin'ny fitaovana ny fitaovam-pitaterana tanana ary notsindriako tamin'ny tany ny accelerator. Nandoro fingotra tamin'ny fifamoivoizana teo amin'ny araben'i Tigertail ary tsy nisalasala nandray ny loza. Nanodina ny kodiarany izy, dia nanodina ny telo ampahefatry ny sainy ho amin'ny sat-nav, manoratra ny adiresy, midorehitra ny fony.
  
  Nentin'ny navigateur tany atsimo faha-27 izy. Teo anoloany dia nisy lalana mahitsy nanondro mianavaratra, ary notsindriiny ara-bakiteny ny pedal tamin"ny karipetra. Nifantoka tanteraka izy ka tsy nieritreritra izay hataony rehefa tonga tao amin"ilay trano fanatobiana entana. Tsy tian"ilay fiara teo aloha ny hatsikana nataony. Nisintona teo anoloany izy, nitselatra ny jirony. Nokapohin"i Mai ny fender aoriana, ka tsy voafehin"ilay mpamily intsony ny fiarany ka nampifandraisina tamin"ireo môtô nijanona. Bisikileta sy fiarovan-doha ary potipotika vy no nanidina tamin"ny lafiny rehetra.
  
  Nofehezin'i Mai ny fifantohany. Ny trano fivarotana sy ny fiara dia nitselatra toy ny rindrina manjavozavo amin'ny fahitana ny tonelina. Nivazavaza taminy ny mpandalo. Taitra tamin"ny fihetsehan"ny hafainganam-pandehany ilay mpitaingina bisikileta ka nivembena ary nianjera teo amin"ny jiron"ny fifamoivoizana.
  
  Niantsinanana ny navigateur, nankany Flagler. Nilaza taminy ilay famantarana fa ho tonga ao izy afaka dimy minitra. Ny tsenan'ny trondro dia tao anaty zavona miankavia. Nisintona haingana izy ary nahita soratra hoe "SW1st Street".
  
  Dimampolo segondra taty aoriana, nanambara ny lantom-peo irlandey an'ny navigateur hoe: tonga any amin'ny toerana halehanao ianao.
  
  
  ***
  
  
  Na dia izao aza, i Mai dia tsy nandray fepetra matotra. Tadidiny ny nanidy ny fiara ary navelany tao ambadiky ny kodiaran'ny mpandeha ny fanalahidy. Nihazakazaka niampita ny arabe izy ary nahita ilay famantarana hitany taloha teo amin'ny fakantsary mihozongozona.
  
  Ankehitriny dia naka aina izy mba hanamafisana ny tenany amin'izay mety ho hitany. Nakimpiny ny masony, nifandanja indray ary nampitony ny tahotra sy ny hatezerany.
  
  Nihodina malalaka ny tahony. Nandeha teo amin'ny tokonam-baravarana izy ary nisosoka haingana niankavia. Tsy nisy niova. Teo amin'ny dimampolo metatra ny elanelana teo amin'ny varavarana mankany amin'ny rindrina aoriana ary tokony ho telopolo metatra ny sakany. Tsy nisy fanaka tao. Tsy misy sary eo amin'ny rindrina. Tsy misy ambainy ny varavarankely. Teo amboniny dia nisy andalana maromaro mamirapiratra sy mafana.
  
  Mbola nifatotra teo amin"ny seza iray tao ambadiky ny efitrano i Chica, nitsirika ny masony ary niezaka nihetsika. Ary niady mafy izy, mazava ho azy, nilaza zavatra tamin'i Mai.
  
  Saingy fantatry ny mpitsikilo japoney izay tokony hotadiavina. Nahatsikaritra fakantsary fiarovana antsasak'adiny manerana ny toerana izy ary fantany avy hatrany hoe iza no nijery.
  
  Kovalenko.
  
  Ny tsy fantany dia ny antony? Nanantena karazana fampisehoana ve izy? Na inona na inona izany, dia fantany ny lazan'ny Mpanjaka Ra. Tsy ho haingana na mora izany, izay tsy niraharaha baomba miafina na cylinder entona.
  
  Ny tongotry ny alika teo amin'ny faran'ny efitrano, teo anoloan'ny sezan'ny rahavaviny, dia tsy isalasalana fa nanafina tampoka na roa.
  
  Nandroso tsimoramora i Mai, maivamaivana fa mbola velona i Chika, saingy tsy noeritreretiny hoe hafiriana no nikasa an'i Kovalenko haharitra izany.
  
  Toy ny ho setrin'izany, nisy feo nirohondrohona avy amin'ireo mpandahateny miafina. "Mai Kitano! Tsy manam-paharoa ny lazanao. Kovalenko io. "Andao hojerentsika raha mendrika izany."
  
  Nisy tarehimarika efatra nipoitra avy tao ambadiky ny tongotry ny alika jamba. Nibanjina kely i Mai, zara raha nino ny masony, saingy voatery nijanona izy rehefa nirohotra nanatona azy ilay voalohany tamin'ireo mpamono olona.
  
  Nihazakazaka haingana izy, niomana tamin'ny daka manidina, mandra-pahatongan'i Mai mora nisosoka teo amin'ny sisiny ary nanao daka miodina tonga lafatra. Nianjera tamin"ny tany ilay mpiady voalohany, taitra. Ny fihomehezan'ny Mpanjaka Bloody dia avy amin'ireo mpandahateny.
  
  Ankehitriny dia nanafika azy ny mpiady faharoa, tsy nanome azy fahafahana hamita ny voalohany. Nahodin"ilay lehilahy ilay chakram - peratra vy misy sisiny ivelany maranitra hareza - teo amin"ny rantsan-tanany ary nitsiky rehefa nanatona.
  
  Niato kely i Mai. Nahay io lehilahy io. Mahafaty. Ny fahaizana mampiasa fitaovam-piadiana mampidi-doza toy izany amin'ny fahatokiana mora dia niresaka momba ny fanazaran-tena mafy nandritra ny taona maro. Afaka nanipy ny chakram tamin'ny fikitihana tsotra tamin'ny hato-tanany izy. Vetivety izy dia nampifanaraka ny olana.
  
  Nihazakazaka nanatona azy izy, nanakatona ny sakeliny. Rehefa nahita ny hato-tanany nihetsiketsika izy, dia nitsambikina teo amin'ny solaitrabe, nisosona teo ambanin'ny andrin'ny fitaovam-piadiana, nanipy ny lohany lavidavitra araka izay azo atao toy ny lelafo ratsy nitety ny rivotra teo amboniny.
  
  Nianjera tamin'ny tany ny hidin'ny volony.
  
  Nokapohin'i Mai aloha ny tongony, ka nandaka ny lohaliny tamin'ny heriny rehetra. Tsy fotoana tokony hitondrana gadra izao. Noho ny fikotrokotroka izay sady henony no tsapany, dia nangovitra ny lohalika. Nialoha ny fianjerany tamin"ny tany ny kiakany.
  
  Very tao anatin"ny indray mipi-maso ny fiofanana nandritra ny taona maro.
  
  Ny mason'ity lehilahy ity dia naneho mihoatra noho ny fanaintainana manokana. Nanontany tena kely i Mai hoe inona no mety ho azon'i Kovalenko momba azy, fa avy eo dia nisy mpiady fahatelo niditra tao amin'ny ady ary tsapany fa efa nitsangana tamin'ny tongony ilay voalohany.
  
  Lehilahy lehibe ny fahatelo. Nihitsoka tamin"ny tany izy nanatona azy toy ny orsa lehibe mitsambikina ny rembiny, tsy misy tongotra mitehaka amin"ny simenitra. Ny Mpanjakan'ny rà dia namporisika azy tamin'ny andian-drongony ary avy eo nipoaka tamin'ny fihomehezana, maniac ao amin'ny singany.
  
  Nojeren'i Mai mahitsy ny masony. "Tsy mila manao izany ianao. Efa akaiky hisambotra an'i Kovalenko izahay. Ary ny famotsorana ireo takalon"aina".
  
  Nisalasala kely ilay lehilahy. Nifofofofo teo ambonin'ny lohany i Kovalenko. "Mampangovitra ahy ianao ry Mai Kitano, mangovitra noho ny tahotra. Nandritra ny roapolo taona aho dia angano fotsiny, ary ankehitriny aho dia mamaky ny fahanginana amin'ny tenako manokana. Ahoana no nahafahanareo..." Niato kely izy. "Misy olona toa anao ve efa nitovy tamiko?"
  
  Nanohy nijery ny mason'ilay mpiady lehibe i Mai. Tsapany fa nijanona ihany koa ilay tao ambadika, toy ny miandry ny vokatry ny ady ara-tsaina.
  
  "Miady!" Nikiakiaka tampoka ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. "Miady, fa raha tsy izany dia hohodidiko velona ny olon-tianao ka hohanina amin"ny antsantsa!"
  
  Tena nisy ilay fandrahonana. Na i Mai aza nahita izany. Nirotsaka an-tsehatra ilay lehilahy lehibe, nirohotra nanatona azy niaraka tamin"ny sandriny nahinjitra. Nandinika indray ny paikadiny i May. Mamely sy mihazakazaka, mamely haingana sy mamely mafy, ary miala amin'ny lalana. Raha azo atao dia ampiasao ny habeny hanohitra azy. Navelan'i Mai nanatona izy, satria fantany fa hanantena zavatra hialana aminy izy. Rehefa tonga teo aminy izy ka nandray ny vatany, dia teo am-pelatanany izy ary namihina ny tongony.
  
  Ny feony nikapoka tamin'ny gorodona dia nandrendrika na dia ny fihomehezan'ny Mpanjaka Bloody King aza.
  
  Ny mpiady voalohany izao dia namely mafy azy, nikendry ny lamosiny kely, ka nandratra kapoka mandra-pahatongan'i Mai nihodina sy nihodina, niakatra tao aorian'ilay lehilahy lavo ary nanome toerana kely ny tenany.
  
  Ankehitriny ny Mpanjakan'ny rà dia niantsoantso. "Tapahy ny lohan"ny rahavaviny!"
  
  Ankehitriny dia niseho ny lehilahy fahefatra, nirongo sabatra samurai. Nandeha mahitsy nankany Chika izy, enina dingana miala ny fiainany.
  
  Ary fantatr'i Mai Kitano fa izao no fotoana hanaovana ny lalao tsara indrindra teo amin'ny fiainany. Ny fiofanany rehetra, ny traikefany rehetra dia nivondrona tao anatin'ny fikasana famoizam-po farany hamonjena ny rahavaviny - resaka fiainana sy fahafatesana.
  
  Fahasoavana sy hatsaran-tarehy mahafaty folo segondra na fanenenana mirehitra mandritra ny androm-piainany.
  
  Nitsambikina teo amin'ny lamosin'ilay lehilahy lehibe nitsambikina i Mai, ka nampiasainy ho toy ny takela-bato hanaterana daka manidina ho an'ilay mpiady voalohany. Zara raha nahatsapa ny fahatairana izy satria tapaka taolana maromaro teo amin'ny tarehiny ny tongotr'i May, saingy nianjera toy ny lanja maty izy. Avy hatrany i Mai dia nanaisotra ny lohany ary nihodina, nifandona mafy teo amin'ny hazondamosiny, saingy ny hafainganan'ny fitsambikinany dia nitondra azy lavitra tamin'ny gorodona vita amin'ny simenitra tao anatin'ny fotoana fohy.
  
  Lavitra kokoa ny anabaviny sy ilay lehilahy nitondra sabatra izy.
  
  Fa eo akaikin'ny chakran.
  
  Tao anatin'ny fiatoana iray milisegondra, nampifantoka ny maha-izy azy izy, nampitony ny fanahiny, ary nitodika, namoaka ilay fitaovam-piadiana mahafaty. Nandeha teny amin'ny rivotra izy, nanjelanjelatra ny lelany mahafaty, efa nisava mena tamin'ny ran'i May.
  
  Nipitika teo amin"ny vozon"ilay mpiady sabatra ilay chakran, nangovitra. Nianjera tsy nisy feo ilay lehilahy, tsy nahatsiaro na inona na inona. Mbola tsy azony izay nanjo azy. Nirefodrefotra tamin"ny tany ny sabatra.
  
  Ilay lehilahy lehibe no hany mpiady nahazaka ny tenany nanohitra azy ankehitriny, saingy tsy nitsahatra niondrika ny tongony rehefa niezaka nijoro. Azo inoana fa naratra tendona iray na roa izy. Nirotsaka tamin"ny tavany ny ranomasom-pahoriana sy tsy afa-manoatra, tsy ho an"ny tenany, fa ho an"ireo olon-tiany. Nibanjina an'i Chika i Mai ary nanery ny tenany nihazakazaka nankany amin'ny rahavaviny.
  
  Nanapaka ny tady ny sabatra, nihidy nify izy raha nahita ny hato-tanana volomparasy sy ny fikosehan-dra vokatry ny tolona tsy tapaka. Farany, nesoriny teo am-bavan"ny rahavaviny ilay gag.
  
  "Mandehana malaky. Izaho no hitondra anao.
  
  Nitsahatra ny fihomehezana ilay Mpanjaka ra. "Atsaharo izy!" Nivazavaza tamin"ilay mpiady lehibe izy. "Ataovy izany. Na hovonoiko amin"ny tanako ny vadinao!"
  
  Nikiakiaka ilay lehilahy lehibe, niezaka nandady teny aminy tamin"ny tanany nahinjitra. Nijanona teo akaikiny i Mai. "Andao hiaraka aminay," hoy izy. "Avia ho namanay. Ampio izahay handrava ity biby goavam-be ity."
  
  Nandritra ny fotoana fohy dia namirapiratra ny endrik"ilay lehilahy feno fanantenana. Nanopy maso izy ary toy ny hoe nesorina teo an-tsorony ny vesatry ny tany.
  
  "Mandehana miaraka amin'izy ireo ianao, dia ho faty izy," hoy ilay Mpanjaka Mandatsa-drà.
  
  Nahifikifi-doha i Mai. "Mbola maty izy, ralehilahy. Ny hany valifaty ho azonao dia ny fanarahana ahy.
  
  Nitalaho ny mason"ilay lehilahy. Nandritra ny fotoana fohy dia nihevitra i Mai fa hisintona ny tenany miaraka aminy, saingy niverina ny rahon'ny fisalasalana ary nihena ny fijeriny.
  
  "Tsy afaka aho. Raha mbola velona izy. Tsy afaka fotsiny aho ".
  
  Nihodina i Mai, namela azy nivalampatra teo. Nanana ny adiny manokana izy.
  
  Nandefa tifitra fisarahana taminy ny Mpanjaka Bloody. "Mandosira, Mai Kitano. Efa hambara ny adyko. Ary miandry ahy ny vavahady.
  
  
  TOKO fahasivy
  
  
  Nizotra nankany amin"ny antsy ny tanan"ny Mpanjaka Ra. Niraikitra teo amin"ny latabatra teo anoloany aloha ilay fitaovam-piadiana. Nentiny teo amin"ny masony ilay izy, ka nojereny ilay lelan-dra feno rà. Firy ny aina nafoiny tamin"io antsy io?
  
  Indray mandeha, isan'andro, mandritra ny dimy amby roapolo taona. Farafaharatsiny.
  
  Raha ny fitazonana ny angano fotsiny dia hajao sy tahotra vaovao.
  
  "Mpanohitra mendrika toy izany," hoy izy anakampo. "Mampalahelo fa tsy manam-potoana hanandrana azy indray aho." Nitsangana izy, nanodinkodina tsimoramora ny antsy, ary ny lelan"ilay antsy no taratry ny hazavana teo am-pandehanana.
  
  "Saingy efa ho tonga ny fotoanako."
  
  Nijanona teo amin"ny faran"ny latabatra izy, ary nisy vehivavy mainty volo nifatotra teo amin"ny seza iray. Efa tsy tony intsony izy. Naharikoriko azy ny nijery ny masony mena sy ny vatany mihovotrovotra ary ny molotra mangovitra.
  
  Nihiboka ny Mpanjaka Bloody. "Aza manahy. Manana fitaovana voalohany aho izao, na dia tsy nahita an'i Kitano aza aho. Tokony hanatitra ny fitaovana faharoa ny vadinao amin'izao fotoana izao. Raha mandalo izany, dia ho afaka ianareo.
  
  "Ahoana-ahoana no hatokisanay anao?"
  
  "Olom-boninahitra aho. Izany no niainako tamin'ny fahatanorako. Ary raha hajaina no hanontaniana..." Nasehony azy ilay lelan-tsabatra voaloto. "Nisy foana ny ra."
  
  Nisy ping tsy nampoizina nivoaka avy amin'ny efijerin'ny solosainy. Nandeha izy ary nanindry bokotra vitsivitsy. Nipoitra ny endrik'ilay komandàny avy any Washington, DC.
  
  "Efa eo amin'ny toerany izahay, tompoko. Ho vonona ao anatin"ny folo minitra ny tanjona".
  
  "Laharam-pahamehana ny fitaovana. Ambonin'ny zavatra hafa rehetra. Tsarovy ity".
  
  "Tompoko". Niverina ilay tarehy mba hanehoana fijery ambony. Nijery ny parking izy ireo, feno fako ary saika nilaozana. Nasehon'ny sarin'ny voamaina ny fanendahana mihodinkodina eo an-tampon'ny efijery ary ny Nissan manga iray mandeha amin'ny vavahady mandeha ho azy.
  
  "Esory io bozaka io. Mety ho polisy izy."
  
  "Nojerenay izy, tompoko. Tramp fotsiny izy."
  
  Ny Mpanjaka Bloody dia nahatsapa fahatezerana nitombo tsikelikely tao anatiny. "Esory izy. Anontanio ahy indray dia handevina ny fianakavianao aho.
  
  Niasa ho azy fotsiny ity lehilahy ity. Saingy ity lehilahy ity dia nahafantatra izay vitan'i Dmitry Kovalenko. Tsy nisy teny intsony, dia nitifitra teo amin"ny lohany ilay lehilahy tsy manan-kialofana. Nitsiky ilay Mpanjakan'ny rà raha nahita toerana maizina nanomboka niparitaka nanerana ilay faritra somary nasiana simenitra.
  
  "Dimy minitra sisa vao tonga ny marika."
  
  Nibanjina an"ilay vehivavy ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. Nivahiny nandritra ny volana maromaro izy. Ny vadin'ny Sekreteran'ny Fiarovana dia loka tsy dia kely. Nandoa vola be i Jonathan Gates noho ny fiarovana azy.
  
  "Tompoko, efa nihoatra ny fetr"androny i Gates."
  
  Amin'ny toe-javatra hafa rehetra, ny Mpanjaka Bloody dia efa nampiasa ny antsy izao. Tsy misy fiatoana. Saingy ny fitaovana faharoa dia zava-dehibe tamin'ny drafitra nataony, na dia tsy tena ilaina aza. Noraisiny ilay telefaonina zanabolana nipetraka teo akaikin"ny solosaina ary niantso laharana.
  
  Nihaino azy aho naneno sy naneno. "Toa tsy miraharaha ny fiarovana anao ny vadinao, Ramatoa Gates." Ny Mpanjaka Bloody dia nanindrona ny molony ho toy ny tsiky. "Sa efa nisolo anao angamba izy, hmm? Ireo mpanao politika amerikana ireo..."
  
  Nisy tsindry, ary namaly ihany ilay feo raiki-tahotra. "Eny?"
  
  "Manantena aho fa akaiky ianao ary manana ilay fitaovana ianao, ry namako. Raha tsy izany..."
  
  Nihena hatrany ny feon"ny minisitry ny Fiarovam-pirenena. "Tsy miankohoka amin"ny mpanao jadona i Etazonia", hoy izy, ary mazava ho azy fa nandany ny fony sy ny fanahiny ireo teny ireo. "Tsy ho tanteraka ny fitakianao."
  
  Nieritreritra momba ny vavahadin'ny helo sy izay teo an-dafin'izy ireo ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. "Dia henoy ny vadinao ho faty amin"ny fahoriana, ry Gates. Tsy mila fitaovana faharoa ho an"izay halehako aho."
  
  Mba hahazoana antoka fa misokatra foana ny fantsona, dia nanangana ny antsy ny Mpanjaka Bloody ary nanomboka nanatanteraka ny nofinofy mamono olona rehetra.
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  Niala teo amin'ny solosainy i Hayden Jay rehefa naneno ny findainy. Sahirana i Ben sy Karin tamin"ny nananganana ny dia an-dranomasina nataon"ny Kapiteny Cook, ary indrindra ireo mahakasika ny Nosy Hawaii. Toa lehilahy nanan-talenta i Cook, na dia fanta-daza ho mpikaroka fanta-daza aza. Mpitaingin-tsambo nalaza koa izy ary nahay mpanao sariitatra. Ilay lehilahy nanao sarintany ny zava-drehetra, noraketiny an-tsoratra ny tany avy any Nouvelle-Zélande ka hatrany Hawaii ary fantatra kokoa fa nanao ny fipetrahany voalohany tany Hawaii, toerana iray nomeny anarana hoe Sandwich Islands. Mbola mijanona ao amin'ny tanànan'i Waimea, Kauai, ilay sarivongana, ho toy ny testamenta momba ny toerana nihaonany voalohany tamin'ny 1778.
  
  Nihemotra i Hayden rehefa hitany fa lehibeny i Jonathan Gates ilay niantso.
  
  "Eny tompoko?"
  
  Ny fofon'aina tsindraindray ihany no re avy amin'ny farany. Nankany am-baravarankely izy. "Maheno ahy ve ianao? Tompoko?"
  
  Tsy mbola niteny izy ireo hatramin"ny nanabeazany azy am-bava. Nisalasala kely i Hayden.
  
  Re ihany ny feon'i Gates. "Novonoin"izy ireo izy. Nahafaty azy ireo jiolahy ireo."
  
  Nibanjina teo am-baravarankely i Hayden, tsy nahita na inona na inona. "Inona no nataon'izy ireo?"
  
  Tao aoriany dia nitodika i Ben sy Karin, taitra tamin"ny feony.
  
  "Nalain"izy ireo i Hayden vadiko. Volana lasa izay. Ary omaly alina dia novonoin'izy ireo izy. Satria tsy nety nandray ny baikon"izy ireo aho."
  
  "Tsia. Tsy afaka-"
  
  "Eny". Nitabataba ny feon'i Gates rehefa nanomboka nihena mazava ny firotsahany adrenalinina feno whisky. "Tsy mampanahy anao izany ry Jay vadiko. T-Tia tanindrazana foana aho, ka ora vitsy taorian"ny fakana an-keriny azy no nahafantaran"ny Filoha. Mijanona aho..." Niato kely izy. "Tia Tanindrazana".
  
  Zara raha nahafantatra izay holazaina i Hayden. "Nahoana no lazaina amiko izao?"
  
  "Mba hanazava ny dingana manaraka ahy."
  
  "Tsia!" Nikiakiaka i Hayden, nikapoka ny varavarankely noho ny horohoro tampoka. "Tsy vitanao izany! Mba miangavy re!"
  
  "Mitonia. Tsy manana fikasana hamono tena aho. Voalohany dia hanampy hamaly faty an'i Sarah aho. Mampihomehy, sa tsy izany?
  
  "Inona?"
  
  "Fantatro izao ny fihetseham-pon'i Matt Drake."
  
  Nanakipy ny masony i Hayden, saingy mbola nitomany ihany ny ranomasony. Ny fahatsiarovana an'i Kennedy dia efa nanjavona teo amin'izao tontolo izao, ny fo, izay feno afo taloha, dia lasa alina mandrakizay.
  
  "Nahoana no lazaina amiko izao?" Naverin'i Hayden ihany tamin'ny farany.
  
  "Mba hanazavana azy." Niato kely i Gates, avy eo dia niteny hoe: "Manana rahavavy kely i Ed Boudreaux. Alefako anao ny antsipiriany. Ataovy izany-"
  
  Taitra be i Hayden ka notapahiny ilay sekretera vao afaka nanohy. "Azo antoka ve ianao?"
  
  "Ataovy izay rehetra azonao atao mba hamaranana ity basy ity."
  
  Lasa maty ny tsipika. Hayden naheno mailaka naneno tamin'ny findainy. Tsy nijanona izy fa nivily mafy ary nandao ny efitrano, tsy niraharaha ny tebiteby nananan"i Ben Blake sy ny anabaviny. Nandeha nankany amin'ny kabinetra kelin'i Kinimaki izy ary nahita azy nanomana akoho misy saosy chorizo .
  
  "Aiza i Alicia?"
  
  "Omaly dia nesorina ny fandalovany." Nivadika ny tenin'ilay Hawaiian lehibe.
  
  Niondrika akaiky kokoa i Hayden. "Aza adaladala. Samy mahafantatra isika fa tsy mila pasipaoro izy. Aiza àry i Alicia?"
  
  Nihiratra ny mason"i Kinimaki, nibanjina ireo lovia. "Hmm, iray minitra. Hahita azy aho. Tsia, mahatsinjo an'izany izy. Izaho dia-"
  
  "Antsoy fotsiny izy." Nifanintontsintona ny kibon"i Hayden raha vao nilaza ireo teny ireo izy, ary nandrakotra ny fanahiny ny haizina. "Lazao azy hifandray amin'i Drake. Nahazo izay nangatahiny izy. Handratra olona tsy manan-tsiny izahay mba hahazoana vaovao."
  
  "Rahavavy Boudreau?" Toa maranitra noho ny mahazatra i Kinimaka. "Tena manana iray ve izy? Ary i Gates no nanao sonia izany?"
  
  "Ho anao koa izany", hoy i Hayden namaoka ny masony, "raha nisy nampijaly sy namono ny vadinao fotsiny."
  
  Nalevon'i Kinimaka mangina izany. "Ary izany dia mamela ny CIA hanao toy izany amin'ny olom-pirenena amerikana?"
  
  "Izany ihany aloha izao," hoy i Hayden. "Miady isika."
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHILAHITRA
  
  
  Nanomboka tamin'ny zavatra lafo vidy i Matt Drake. Ny tavoahangin'i Johnnie Walker Black dia nanasa ary tsy dia simba loatra.
  
  Angamba misy zavatra tsara kokoa hanolo haingana ny fahatsiarovana ny tarehiny? Amin"ity indray mitoraka ity, tao anatin"ny nofiny, tena hamonjy azy araka ny nampanantenainy hatrany ve izy?
  
  Nitohy ny fikarohana.
  
  May ny whisky. Nopotehiny avy hatrany ny vera. Nofenoiny indray ilay izy. Niady mafy izy mba hifantoka. Lehilahy nanampy ny hafa izy, nahazo ny fitokisany, nijoro ho azo ianteherana ary tsy nandà na iza na iza.
  
  Saingy tsy nahomby i Kennedy Moore. Ary talohan'izay, tsy nahomby an'i Alison izy. Ary tsy nahomby ny zaza ao am-bohoka, zazakely izay maty talohan'ny nananany fahafahana ho velona.
  
  Johnnie Walker, toy ny tavoahangy hafa rehetra nandramany teo aloha, dia nahatonga ny famoizam-pony. Fantany fa hitranga izany. Tiany handratra izany. Tiany hanapaka ny alahelon'ny fanahiny izany.
  
  Ny fanaintainana dia ny fibebahany.
  
  Nibanjina teo am-baravarankely izy. Nitodika tany aoriana izy io, foana, tsy hita maso ary tsy nisy fihetseham-po - mainty toa azy. Nanjary tsy fahita firy ny fanavaozana tamin'ny May sy Alicia. Tonga ara-potoana ny antso avy amin'ireo namany SAS.
  
  Namono ny ray aman-drenin'i Ben ny Mpanjaka Bloody andro vitsy lasa izay. Nilamina izy ireo. Tsy fantatr'izy ireo mihitsy ny loza, ary tsy ho fantatr'i Ben mihitsy hoe hatraiza izy ireo no lasa niharan'ny valifaty nataon'ny Mpanjaka Ra.
  
  Ary tsy fantatr'ireo mpiasan'ny CIA niambina an'i Blakes koa. Ny SAS dia tsy nila fankatoavana na paty ny lamosina. Namita ny asa fotsiny izy ireo ary nifindra tamin'ny manaraka.
  
  Nanomboka nitendry ny feon-kira mampihoron-koditra. Nampihetsi-po toy ny kanto ilay hira - 'My Immortal' nataon'i Evanescence - ary nampahatsiahy azy ny zavatra rehetra nafoiny hatramin'izay.
  
  Ringtoneny io. Somary nikorontan-tsaina izy, saingy nifanenjehana tamin'ny telefaonina tamin'ny farany.
  
  "Eny?"
  
  "Ity no Hayden, Matt."
  
  Nipetraka mahitsy kokoa izy. Fantatr'i Hayden ny zava-bitany vao haingana saingy nisafidy ny tsy hiraharaha izany. Alicia no mpanelanelana azy ireo. "Misy inona? Ben-?" Tsy afaka niteny ireo teny ireo akory izy.
  
  "Tsy maninona izy. Salama izahay. Nisy zavatra nitranga anefa.
  
  "Nahita an"i Kovalenko ve ianao?" Ny tsy faharetana dia nanapaka ny zavona misy alikaola toy ny jiro mamirapiratra.
  
  "Tsia tsy mbola. Saingy manana rahavavy i Ed Boudreaux. Ary nahazo alalana izahay hitondra azy eto."
  
  Nipetraka i Drake, nanadino ny whisky. Nandoro marika roa tao am-pony ny fankahalana sy ny afobe. "Fantatro tsara izay tokony hatao."
  
  
  TOKO FAHA 12
  
  
  Niomana ho amin"izay ho avy i Hayden. Ny asany CIA manontolo dia tsy nanomana azy amin'ity toe-javatra ity. Maty ny vadin"ny minisitry ny Fiarovam-pirenena. Mpampihorohoro iraisam-pirenena manao takalon'aina ny havan'ny olona matanjaka tsy fantatra isa.
  
  Fantatry ny fanjakana ve ny mombamomba ny olona rehetra voakasika? Sanatria. Saingy azonao antoka fa mahafantatra zavatra betsaka kokoa noho ny navelany izy ireo.
  
  Toa mora kokoa izany rehefa nisoratra anarana voalohany izy. Tsotra kokoa angamba ny zava-drehetra tamin'izany, talohan'ny 11 Septambra. Angamba tamin'ny andron'i James Jay rainy, ilay mpandraharaha malaza niriny halalaka, dia mainty sy fotsy ny zavatra.
  
  Ary tsy misy indrafo.
  
  Teny maranitra ilay izy. Ny ady amin'ny Mpanjakan'ny rà dia niady tamin'ny ambaratonga maro, fa ny azy dia mety mbola manaporofo fa ny tena mahatsiravina sy mahomby indrindra.
  
  Nanome tombony azy ny toetra samihafa nananan"ireo olona teo anilany. Nahamarika izany i Gates voalohany. Izany no antony namelany azy ireo hanao fanadihadiana manokana momba ny mistery manodidina ny Telozoro Bermudes. Hendry kokoa noho ny noheveriny hatrizay i Gates. Hitany avy hatrany ny tombony nomen'ny olona mifanohitra toa an'i Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ary Alicia Miles. Hitany ny tanjaky ny ekipany. Dia namory azy rehetra izy.
  
  Brilliant.
  
  Ekipa ho avy?
  
  Izao ilay lehilahy namoy ny zava-drehetra dia naniry ny hanaovana ny rariny ho an"ilay lehilahy namono tamin"ny fomba feno habibiana ny vadiny.
  
  Nanatona ny efitranon'i Boudreaux i Hayden. Ilay mpikarama an'ady laconic dia nijery azy tamin'ny tanany miforitra.
  
  "Afaka manampy anao ve aho, ry Agent Jay?"
  
  Tsy hamela ny helony mihitsy i Hayden raha tsy nanandrana indray. "Lazao anay ny toerana misy an"i Kovalenko, Boudreau. Omeo fotsiny dia ho tapitra izany rehetra izany. namelatra ny sandriny izy. "Ny tiako holazaina dia tsy hoe manao tsinontsinona anao izy."
  
  "Angamba fantany." Boudreau nanodina ny vatany ary niala teo am-pandriana. "Angamba tsy fantany. Angamba aloha loatra vao holazaina, ha?"
  
  "Inona no fikasany? Inona io vavahadin'ny helo io?
  
  "Raha mba fantatro..." Nasehon"ny endrik"i Boudreau ny tsikin"ny antsantsa misakafo.
  
  "Tena manao izany ianao." Hayden dia nijanona ho tena zava-misy. "Omeko anao ity fahafahana farany ity."
  
  "Ny vintana farany? Hitifitra ahy ve ianao? Nahatsapa ve ny CIA tamin'ny farany ny fahotana maizina tsy maintsy ataony mba hijanonana amin'ny lalao? "
  
  Nihetsiketsika i Hayden. "Misy fotoana sy toerana hanaovana izany."
  
  "Azo antoka. Afaka manonona toerana maromaro aho." Naneso azy i Boudreau, namirapiratra tamin'ny alalan'ny tifitra rora ny hadalana. "Tsy misy na inona na inona azonao atao amiko, ry Agent Jay, izay hahatonga ahy hamadika olona matanjaka toa an'i Blood King."
  
  "Eny..." Nanery ny tenany hitsiky i Hayden. "Izany no nahatonga anay hieritreritra, Ed." Nampiany hafaliana ny feony. "Tsy manana na inona na inona eto ianao, ralehilahy. Tsy misy. Ary na izany aza dia tsy ho raraka ianao. Mipetraha eo ianao, mandreraka, manaiky amim-pifaliana ny fanatsoahan-kevitra. Toy ny basy tanteraka. Toy ny resy. Toy ny tapa-damba any atsimo." Hayden nanome ny azy rehetra.
  
  Niforona tsipika fotsy mihenjana ny vavan'i Boudreaux.
  
  "Lehilahy nilavo lefona ianao. Quirk. Sorona. tsy manan-kery."
  
  Nifindra nankany aminy i Boudreau.
  
  Nosintonin'i Hayden teo amin'ny bara ny tarehiny, naneso azy. "Dick flaccid fucking."
  
  Nandefa totohondry i Boudreau, saingy nihemotra haingana kokoa i Hayden, mbola nanery ny tenany hitsiky. Toy ny tehamaina mando teo amin"ny tarehiny ny feon"ny totohondriny nidona tamin"ny vy.
  
  "Dia nanontany tena izahay. Inona no mahatonga ny lehilahy tahaka anao, ho miaramila, ho lasa mpikambana malemy fanahy?
  
  Ankehitriny i Boudreau dia nibanjina azy tamin'ny maso miadana.
  
  "Izay ihany". Nanahaka azy i Hayden. "Tonga tany ianao, sa tsy izany? Maria no anarany, sa tsy izany?"
  
  Nokapohin'i Boudreau tamin'ny hatezerana tsy hay lazaina ny hidy.
  
  Anjaran'i Hayden no nitsiky. "Araka ny efa nolazaiko. tsy manan-kery."
  
  Nihodina izy. Nafafy ny voa. Momba ny hafainganam-pandeha sy ny habibiana. Ed Boudreau dia tsy ho vaky mihitsy tao anatin'ny toe-javatra mahazatra. Fa izao...
  
  Nahodin"i Kinimaka ny fahitalavitra, izay nafatony tamin"ny seza mba ho hitan"ny mpikarama an"ady. Niharihary ny ahiahy teo amin"ny feon"ilay lehilahy, na dia niezaka nanafina izany aza izy.
  
  "Inona no tadiavinareo hataonareo?"
  
  "Mitandrema foana, ry zazasary." Nanao feo toy ny tsy niraharaha intsony i Hayden. Nandefa fahitalavitra i Kinimaka.
  
  Nihiratra ny mason"i Boudreaux. "Tsia," hoy izy mangina tamin"ny molony fotsiny. "Oh tsia".
  
  Nifanena tamin'ny masony tamin'ny fitsiky azo inoana tanteraka i Hayden. "Miady izahay, Boudreaux. Mbola tsy te hiresaka ve ianao? Mifidiana appendage manjavozavo. "
  
  
  ***
  
  
  Nataon'i Matt Drake azo antoka fa nipetraka tsara ny fakan-tsary alohan'ny nidirany tao amin'ny frame. Ny balaclava mainty dia nosintonina teo amin'ny tarehiny noho ny fampitandremana, saingy ny akanjo tsy misy bala sy ny fitaovam-piadiana nentiny dia nazava tanteraka ny zava-misy momba ilay tovovavy.
  
  Farihin'ny famoizam-po sy tahotra ny mason'ilay tovovavy. Tsy fantany izay nataony. Tsy haiko hoe nahoana izy ireo no mila izany. Tsy fantany izay nataon"ny anadahiny mba hivelomana.
  
  Tsy nanan-tsiny i Maria Fedak, hoy i Drake, raha misy olona tsy manan-tsiny amin'izao andro izao. Tratran'ny kisendrasendra, tratran'ny loza tamin'ny harato niparitaka eran'izao tontolo izao izay misioka sy midradradradra noho ny fahafatesana, ny tsy fahafam-po ary ny fankahalana.
  
  Nijanona teo akaikiny i Drake, nanondro antsy teny an-tanany havanana, ary ny iray kosa niankina moramora tamin"ny basy. Tsy nampaninona azy intsony ny hoe tsy manan-tsiny izy. Famaliana izany, tsy latsaka. Fiainana ho an'ny fiainana.
  
  Niandry tamim-paharetana izy.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak," hoy i Hayden. "Izy no anabavinao, manambady, Atoa Boudreau. Ny anabavinao, manadino, Andriamatoa Mercenaire. Mihorohoro ny anabavinao, Andriamatoa Killer. Tsy fantany hoe iza ny anadahiny na izay ataony matetika. Tena mahafantatra anao anefa izy. Mahafantatra rahalahy be fitiavana izy, izay mitsidika azy indray mandeha na indroa isan-taona miaraka amin"ny tantara sandoka sy fanomezana tsara ho an"ny zanany. Lazao ahy ry Ed, tianao ve izy ireo hihalehibe tsy misy reny?"
  
  Nibontsina ny mason"i Boudreaux. Nahery vaika ny tahony mitanjaka ka nalahelo azy tokoa i Hayden. Tsy izao anefa no fotoana. Tena nifandanja tokoa ny fiainan"ny anabaviny. Izany no antony nisafidianan"izy ireo an"i Matt Drake, iray, hampiantrano.
  
  "Maria". Nivoaka taminy ilay teny, mampalahelo sy mamoy fo.
  
  
  ***
  
  
  Zara raha hitan"i Drake ilay tovovavy natahotra. Nahita an'i Kennedy maty teo an-tsandriny izy. Hitany ny tanan"i Ben izay feno rà. Hitany ny endrik"i Harrison meloka.
  
  Fa indrindra indrindra dia nahita an'i Kovalenko izy. Ilay Mpanjakan'ny rà, ilay atidoha, dia olona tsy misy dikany sy tsy misy fihetseham-po ka tsy afaka ny ho faty tsy misy hafa. Zombie. Hitany ny tarehin"ilay rangahy ka te hanakenda ny aina amin"izay rehetra manodidina azy.
  
  Nitsotra teo amin"ilay tovovavy ny tanany ary nakatona ny tendany.
  
  
  ***
  
  
  Nipoitra teo amin'ny monitor i Hayden. Drake dia nanao zavatra haingana. Zara raha nanam-potoana hibebaka i Boudreau. Nanatona azy i Kinimaka, ilay mpanelanelana tsara fanahy foana, saingy nosintonin'i Alicia Miles izy.
  
  "Tsia, ry olon-dehibe. Avelao tsemboka ireto basy ireto. Tsy manana na inona na inona eo an-tanany afa-tsy fahafatesana izy ireo.
  
  Nanery ny tenany haneso an'i Boudreaux i Hayden tamin'ny fomba nahatsiarovany azy naneso azy rehefa nandidy ny hamono ny olony.
  
  "Hitsikitsiky ve ianao ry Ed, sa te hahafantatra ny fomba fanaovana sushi any UK?"
  
  Boudreaux dia nijery azy tamin'ny fomba fijery mamono olona. Nisy rora manify nikoriana teo amin"ny zoron"ny vavany. Nihanalefaka ny fihetseham-pony, toy ny tamin'ny fotoana nahatsapany fa misy famonoana olona akaiky. Tsy tian'i Hayden hanakatona azy ny tenany.
  
  Efa teo akaikin'ny bara i Alicia. "Nibaiko ny hamonoana ny olon-tiako ianao. Tokony ho faly ianao fa i Drake no manao dicing fa tsy izaho. Ho nataoko nijaly avo roa heny noho izany ilay adala."
  
  Boudreau dia nijery avy hatrany. "Aleo samy manao izay hahazoana antoka fa tsy hivoaka eto mihitsy aho. Mianiana aho fa hotapahiko ianareo roa.
  
  "Tehirizo izany." Hayden nijery an'i Drake namihina ny vozon'i Maria Fedak. "Tsy manam-potoana firy izy."
  
  Lehilahy henjana i Boudreau ary nakatona ny tarehiny. "Tsy hanisy ratsy ny rahavaviko ny CIA. Olom-pirenen'i Etazonia izy."
  
  Nino tokoa i Hayden izao fa tena tsy azon'ilay adala ilay izy. "Mihainoa ahy, ry adala adala", hoy izy nitsikitsiky. "Miady isika. Ny Mpanjaka Bloody dia namono ny Amerikanina teo amin'ny tany amerikana. Naka an-keriny am-polony izy. Am-polony. Te-hihazona ity firenena ity izy mba hanavotana. Tsy miraharaha anao na ny rahavavinao maimbo izy!"
  
  Niresaka zavatra teo amin'ny sofina i Alicia. Nandre ny toromarika i Hayden. Nanao toy izany koa i Kinimaka.
  
  Toy izany koa i Drake.
  
  Navotsony ny tendan"ilay ramatoa ary nosintoniny avy tao amin"ny sakeliny ny basy.
  
  Nofihinin"i Hayden mafy ny nifiny ka nikiakiaka ny taolam-paty nanodidina ny karandohany. Saika nikiakiaka izy ary nilaza taminy mba hijanona. Nanjavozavo nandritra ny segondra ny fifantohany, saingy avy eo dia nanomboka ny fanazaran-tenany, nilaza taminy fa izao no fotoana tsara indrindra nananan'izy ireo hanara-dia an'i Kovalenko.
  
  Aina iray hamonjena an-jatony na mihoatra.
  
  Nahatsikaritra ny filalaovana fihetseham-po teo amin'ny tarehiny i Boudreau ary tonga tampoka teo amin'ny trano fisotroana, resy lahatra, nanatsotra ny tanany ary nitaraina.
  
  "Aza manao izany. Aza sahy manao izany amin'ny zandriko vavy ve ianao!"
  
  Saron-tava ny endrik'i Hayden. "Ny vintana farany, mpamono."
  
  "Ny Mpanjaka Bloody dia matoatoa. Raha ny fantatro dia mety ho herring mena ilay izy. Tiany ny zavatra toy izany."
  
  " Takatra. Andramo izahay.
  
  Fa i Boudreau dia mpikarama an'ady hatry ny ela, mpamono olona hatry ny ela. Ary nanajamba ny fitsarany ny fankahalany ny manam-pahefana. "Mandehana any amin'ny helo, ry bitro."
  
  Nilentika ny fon'i Hayden, saingy nokapohiny teo amin'ny hato-tanany ny fanaraha-maso mikrô. "Tifiro izy."
  
  Nampiakatra ny basy i Drake ary nanindry izany teo amin"ny lohany. Ny rantsantanany dia nanindry ny trigger.
  
  Nirohondrohona i Boudreaux. "Tsia! Mpanjaka ra mandriaka ao-"
  
  Navelan'i Drake ny feon'ny poa-basy handroaka ny feo hafa rehetra. Nijery ny ra niparitaka teo amin'ny sisin'ny lohan'i Maria Fedak izy.
  
  "Oahu Avaratra!" Vita ny Boudreaux. "Ao ny toeram-piompiana lehibe indrindra ananany..." Nitony ny teniny rehefa nilentika tamin"ny tany izy, nijery ny anabaviny maty nianjera teo amin"ny seza ary nijery ny rindrina nihosin-drà tao aoriany. Taitra be izy nijery raha nanatona ny écran ilay sariolona mitafy balaclava mandra-pahafenony azy tanteraka. Dia nesoriny ny saron-tava.
  
  Ny endrik'i Matt Drake dia mangatsiaka, lavitra, ny endriky ny mpamono olona tia ny asany.
  
  Nangovitra i Hayden.
  
  
  TOKO FAHATELO ambin'ny folo
  
  
  Nivoaka avy tao anaty taxi-be i Matt Drake ary nanakimpy ny masony mba handinika ilay trano avo izay nanarona teo anoloany. Volondavenona sy tsy misy soratra, io no sarona tonga lafatra ho an'ny hetsika miafina CIA. Tsy maintsy niditra tao amin'ny garazy ambanin'ny tany ny mpiasan'ny teny an-toerana, nandalo ny fiarovana maro. Ny olon-kafa rehetra, na mpiasam-panjakana na sivily, dia niditra teo am-baravarana, ninia niseho ho mora lasibatra.
  
  Nifoka rivotra lalina izy, saika ho tony sambany tao anatin'ny fahatadidiany, ary nanosika ny varavarana mihodinkodina olona iray. Farafaharatsiny toa nihevitra ny fiarovana azy io fametrahana io. Teo anoloany dia nisy latabatra tsotra, izay nipetrahan'ny lehilahy antsasa-polo miendrika henjana. Tsy isalasalana fa maro hafa no nijery.
  
  Namakivaky ny gorodona vita amin'ny taila voavolavola izy. "Miandry ny hihaona amiko i Hayden Jay."
  
  "Iza ny anaranao?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Somary nihozongozona ny endrik'ilay mpiambina.
  
  "Azo antoka".
  
  Nomen"ilay rangahy fijery mety hampiasain"ny olona iray izy rehefa mahita olo-malaza na voafonja. Dia niantso izy. Iray segondra taty aoriana, dia nanatitra an'i Drake ho any amin'ny ascenseur malina izy. Nampidiny ny lakile ary notsindriiny ny bokotra.
  
  Nahatsapa ny ascenseur nanidina niakatra i Drake, toy ny hoe eo amin'ny ondana misy rivotra. Nanapa-kevitra ny tsy hieritreritra be loatra momba ny zavatra hitranga izy, navelany hikarakara ny tenany ny zava-mitranga. Rehefa nivoha ny varavarana dia nanatrika ny lalantsara izy.
  
  Teo amin'ny faran'ny lalantsara dia nitsangana ny komity niarahaba azy.
  
  Ben Blake sy Karin rahavaviny. Hayden. Kinimaka. Nijoro teo aoriana i Alicia Miles. Tsy nahita an'i May izy fa avy eo dia tsy nampoiziny koa.
  
  Diso anefa ilay sehatra. Tsy maintsy nisy an'i Kennedy izany. Toa hafahafa daholo izany raha tsy nisy azy. Nivoaka ny ascenseur izy ary niezaka nitadidy fa mety ho toy izany koa no tsapan"izy ireo. Saingy nandry teo am-pandriana ve izy ireo isan-kariva, nijery ny masony, nanontany tena hoe nahoana i Drake no tsy teo hamonjy azy?
  
  Nijoro teo anoloany i Ben avy eo ary i Drake, tsy niteny na inona na inona, dia nisintona ilay tovolahy ho eo an-tsandriny. Nitsiky tamim-pahoriana teo an-tsoroky ny anadahiny i Karin ary nandeha i Hayden mba hametraka tanana teo an-tsorony.
  
  "Malahelo anao izahay".
  
  Nihazona mafy izy. "Misaotra anao".
  
  "Tsy voatery ho irery ianao," hoy i Ben.
  
  Nihemotra i Drake. "Jereo", hoy izy, "zava-dehibe ny manitsy zavatra iray. Olona niova aho. Tsy afaka miantehitra amiko intsony ianao, indrindra fa ianao ry Ben. Raha azonareo izany, ianareo rehetra, dia misy ny fotoana ahafahantsika miara-miasa.
  
  "Tsy ianao-" Nivantana tamin"ilay olana i Ben, araka ny nahafantaran"i Drake azy. Karin, mahagaga, dia ny tanan'ny saina. Noraisiny izy ary nosintoniny, namela an'i Drake lalana mazava mankany amin'ny birao aorian'izy ireo.
  
  Nandeha teny amin"izy ireo izy, nanohana an"i Kinimaka teny an-dalana. Nijery azy tamin'ny maso matotra i Alicia Miles. Nijaly koa izy noho ny fahafatesan"ny olon-tiany.
  
  Nijanona i Drake. "Tsy mbola tapitra izany ry Alicia. Tsy maintsy esorina io basy io. Raha tsy izany, dia mety handoro izao tontolo izao amin"ny tany izy."
  
  "Ho faty mikiakiaka i Kovalenko."
  
  "Haleloia".
  
  Nandalo azy tao amin'ny efitrano i Drake. Solosaina lehibe roa no nipetraka teo ankavanany, kapila mafy nivezivezy sy nikitika teo am-pikarohana sy nametaka angona. Teo anoloany dia nisy varavarankely avo roa heny amin'ny gorodona, izay manatrika ny tora-pasika Miami. Tampoka teo dia voadona tamin'ny sarin'i Wells mody mpikomy izy ary nangataka sniper scope mba hahitany ireo faty miloko volomparasy teo.
  
  Izany eritreritra izany no nahatonga azy hieritreritra. Sambany izy no nieritreritra tsara momba an'i Welles hatramin'ny namonoana an'i Kennedy. Wells dia maty tamin'ny fahafatesana mahatsiravina teo am-pelatanan'i Alicia na May. Tsy fantany hoe iza amin"ireo, ary tsy fantany ny antony.
  
  Nandre ny hafa nanaraka azy izy. "Noho izany..." Nifantoka tamin"ny fomba fijery izy. "Rahoviana isika no ho any Hawaii?"
  
  "Ny maraina," hoy i Hayden. "Maro amin'ny fananantsika izao no mifantoka any Oahu. Mijery ireo nosy hafa koa izahay satria fantatra fa manana toeram-piompiana mihoatra ny iray i Kovalenko. Mazava ho azy fa fantatra ihany koa ankehitriny fa mahay mamitaka izy, ka manohy ny fanaraha-maso ny fitarihana hafa any amin"ny faritra samihafa maneran-tany izahay."
  
  "Tsara. Tsaroako ny firesahana momba ny Kapiteny Cook, Diamond Head ary ny vavahadin'ny helo. Izany ve no tanjonao?"
  
  Nalain"i Ben izany. "Tena be, eny. Fa i Cook no nigadona tany Kauai, fa tsy Oahu. Ny-" Nifarana tampoka ilay monologue. "Hmm, raha fintinina. Tsy nahita zavatra hafahafa izahay. Veloma."
  
  "Tsy misy fifandraisana mivantana eo amin'i Cook sy Diamond Head?"
  
  "Efa miasa amin'izany izahay". Niteny niaro kely i Karin.
  
  "Saingy teraka tany Yorkshire izy," hoy i Ben, nanandrana ny sakana vaovao an'i Drake. "Fantatrao, ry tanin'Andriamanitra."
  
  Toa tsy ren"i Drake akory izay nolazain"ny namany. "Hafiriana no nandaniany tany Hawaii?"
  
  "Iray volana," hoy i Karin. "Niverina tany izy, fara fahakeliny, indroa."
  
  "Nitsidika ny nosy rehetra angamba izy tamin"izay. Ny tokony hataonao dia ny mijery ny diariny, fa tsy ny tantarany na ny zava-bitany. Mila mahafantatra momba ireo zavatra tsy nalaza azy ireo isika. "
  
  "Ity..." Niato kely i Karin. "Tena mitombina izany."
  
  Tsy niteny na inona na inona i Ben. Tsy vita ny Karin. "Ny fantatray dia izao: ny andriamanitry ny afo sy ny tselatra ary ny volkano any Hawaii dia vehivavy iray antsoina hoe Pele. Izy dia olo-malaza amin'ny tantara tranainy maro any Hawaii. Voalaza fa eo an-tampon"ny iray amin"ireo volkano mavitrika indrindra eran-tany ny tranony, saingy any amin"ny Nosy Lehibe no misy azy, fa tsy any Oahu."
  
  "Izany ihany?" Nanontany fohifohy i Drake.
  
  "Tsia. Raha miresaka momba ny rahavaviny ny ankamaroan'ny tantara, misy angano milaza ny vavahadin'i Pele. Ny vavahady dia mitondra mankany amin'ny afo sy ny fon'ny volkano - toa ny helo ve izany aminao?"
  
  "Angamba fanoharana ity", hoy i Kinimaka tsy nieritreritra, avy eo dia menatra. "Eny, mety ho izany. Fantatrao..."
  
  I Alicia no nihomehy voalohany. "Misaotra an"Andriamanitra, fara faharatsiny, misy olon-kafa manana vazivazy." Nisento izy, ary avy eo dia nanampy hoe: "Aza manafintohina," tamin'ny feo iray izay mampiseho fa tsy miraharaha ny fomba fitondran'ny olona azy izy.
  
  "Mety hahasoa ny vavahadin'i Pele," hoy i Drake. "Tohizo ny asa tsara. Amin'ny maraina."
  
  "Tsy mijanona ve ianao?" Niteny mafy i Ben, mazava ho azy fa nanantena izy fa hanana fahafahana hiresaka amin'ny namany.
  
  "Tsia". Nibanjina teo am-baravarankely i Drake raha nanomboka nilentika teo ambonin"ny ranomasina ny masoandro. "Manana toerana hipetrahana aho anio alina."
  
  
  TOKO FAHAFAHILO ambin"ny folo
  
  
  Nandao ny efitrano i Drake nefa tsy nitodika. Araka ny efa nampoizina, dia nahatratra azy i Hayden raha vao hiditra ny ascenseur.
  
  "Drake, miadana. Salama tsara izy?"
  
  "Fantatrao fa salama izy. Hitanao tao amin'ny horonan-tsary izy."
  
  Noraisin"i Hayden ny tanany. "Hainao ny tiako hambara."
  
  "Ho salama izy. Tsy maintsy nijery tsara izy io, fantatrao izany. Tsy maintsy nieritreritra i Boudreaux fa tena izy io. "
  
  "Eny".
  
  "Enga anie aho ho nahita azy tapaka."
  
  "Eny, izaho no notsatohany antsy, ka nahazo izany fahafinaretana izany aho, misaotra anao."
  
  Nanindry ny bokotra ho an'ny rihana voalohany i Drake. "Tokony ho any amin'ny mpiasanao ny anabaviny. Entin"izy ireo any amin"ny hopitaly izy ireo ary hanadio azy. Ny ra sandoka dia devoly mikarakara ny raharahany manokana, fantatrao. "
  
  "Nanjary adala i Boudreau, raha azo atao izany. Rehefa nitsangana ny anabaviny, velona-" nihozongozona ny lohany i Hayden. "Firodana farany."
  
  "Nahomby ilay drafitra. Hevitra tsara izany, "hoy i Drake taminy. "Nahazo vaovao izahay. Sarobidy izany ".
  
  Nanaiky i Hayden. "Fantatro. Faly aho fa ny maniac dia ao ambadiky ny bara. "
  
  Niditra tao amin'ny ascenseur i Drake ary niandry ny hikatona ny varavarana. "Raha izaho no izy," hoy izy rehefa tsy hita intsony i Hayden. "Hotifiriko tao amin'ny efitranony ilay zaza tsy ampy taona."
  
  
  ***
  
  
  Nandeha taksiborosy nankany Biscayne Boulevard i Drake ary nankany amin'ny kianja fiantsenana Bayside. Ilay lehilahy niantso azy, toa mangingina, tsy matoky tena ary tsy manana ny toetrany, dia naniry ny hihaona tany ivelan'ny Bubba Gump's. Nanana vazivazy i Drake ary nanoro hevitra an'i Hooters, toerana izay mety kokoa ho azy ireo, saingy nanao toy ny tsy nandre azy akory i May.
  
  Drake dia nanatevin-daharana ny vahoaka, nihaino ny feo mitabataba nanodidina azy ary nahatsiaro tena tsy teo amin'ny toerany. Ahoana no ho faly tokoa ireo olona ireo rehefa very zavatra tena tiany izy? Ahoana no tsy niraharaha azy ireo?
  
  Maina ny tendany ary tapaka ny molony. Nantsoina ny bar tao Bubba Gump. Angamba mety hilentika vitsivitsy izy alohan'ny hahatongavany. Tsy nanana illusion anefa izy; tsy maintsy nijanona izany. Raha handeha ho any Hawaii izy hihaza ilay mpamono ilay vehivavy tiany, raha hamaly faty izy fa tsy ho niharan-doza, dia tsy maintsy izao no fotoana farany.
  
  Tsy maintsy nisy izany.
  
  Saika hanosika ny varavarana izy no nikiakiaka taminy i Mai. Teo mihitsy izy, niankina tamin"ny andry iray latsaka ny enina metatra niala tamiko. Raha izy no fahavalo, dia efa maty izy izao.
  
  Ny fahatapahan-kevitry ny habibiana sy ny famaliana dia tsy nisy dikany raha tsy nisy fifantohana sy traikefa.
  
  Nankany amin'ny trano fisakafoanana i Mai, nanaraka azy i Drake. Nipetraka teo amin'ny bar izy ireo ary nanome baiko ny Lava Flows ho fanomezam-boninahitra ny diany ho any Hawaii.
  
  Nangina i Drake. Mbola tsy nahita an"i Mai Kitano natahotra mihitsy izy taloha. Mbola tsy nahita azy natahotra mihitsy izy taloha. Tsy azony an-tsaina ny toe-javatra iray izay hampihemotra azy.
  
  Dia nirodana indray ny tontolony.
  
  "Nalain'i Kovalenko an-keriny avy any Tokyo i Chika rahavaviko. Volana maro no lasa. Notazoniny ho babo izy hatramin"izay." Nifoka rivotra lalina i Mai.
  
  "Azoko. Azoko ny nataonao," hoy i Drake nibitsibitsika. Niharihary izany. Ny fianakaviana foana no voalohany.
  
  "Manana fitaovana izy."
  
  "Eny".
  
  "Tonga tany Etazonia aho mba hitady azy. Mba hahitana an'i Kovalenko. Tsy nahomby anefa aho raha tsy nifandray tamiko ianao sy ny namanao. Anananao aho".
  
  "Tsy namonjy azy izahay. Nataonao."
  
  "Nanome fanantenana ahy ianao, nahatonga ahy ho anisan'ny ekipa."
  
  "Mbola anisan'ny ekipa ianao. Ary aza adino fa manana fanafody hafa ny fanjakana. Tsy hilavo lefona izy ireo."
  
  "Raha tsy misy olon-tiana any amin'ny fahababoana."
  
  Fantatr'i Drake izay nanjo ny vadin'i Gates, saingy tsy niteny na inona na inona. "Mila anao any Hawaii izahay, Mai. Raha te handresy an'io lehilahy io isika dia mila ny tsara indrindra. Fantatry ny fanjakana izany. Izany no nahatonga anao sy Alicia ary ny hafa navela handeha."
  
  "Ary ianao?"
  
  "Sy izaho".
  
  "Ahoana ny amin"ireo olon-tianao, ry Drake? Niezaka nanao ny valifaty ve ny Mpanjaka Bloody?"
  
  Nanaiky i Drake. "Tsy nahomby izy."
  
  "Ary mbola hiezaka foana izy."
  
  "Azo antoka ve ny anabavinao?" Mila fiarovana fanampiny ve izy? Mahafantatra olona sasany aho-"
  
  "Efa voakarakara izany, misaotra."
  
  Drake dia nandinika ilay zava-pisotro tsy voakitika. "Dia hifarana any Hawaii izany rehetra izany," hoy izy. "Ary ankehitriny saika nahita izany izahay dia ho avy tsy ho ela."
  
  Nisotrosotro ela ny zava-pisotrony i Mai. "Ho vonona izy ry Drake. Efa folo taona no nikasany an"izany".
  
  "Ity no tany misy afo", hoy izy. "Ampio an'i Kovalenko sy ny sisa aminay amin'io fampitoviana io, ary mety hipoaka ity toerana ity."
  
  
  ***
  
  
  Nijery an'i May nandeha nankany amin'ny fiantsonan'ny fiara izy ary nankany amin'izay noheveriny fa mety hisy ilay taxi. Nandeha tanteraka ny fiainana alina tao Miami. Tsy ny fisotroana toaka ihany no azo atao, ary ny fitambaran'ny alina mahafinaritra tsy misy fiafarany, ny lehilahy sy ny vehivavy tsara tarehy, ary ny hira mihetsiketsika dia niasa mafy mba hanandratra na dia ny toe-tsainy aza.
  
  Nihodina teo an-joron-trano izy ary nisokatra teo anoloany ny marina - yachts mieboebo mba hireharehana, vahoaka mameno ny lalantsara, trano fisakafoanana an-kalamanjana feno olona tsara tarehy izay tsy miraharaha na inona na inona eto amin'izao tontolo izao.
  
  Misaotra betsaka amin'ny olona toa an'i Matt Drake.
  
  Nitodika izy. Naneno ny findainy niaraka tamin"io feon-kira mampihoron-koditra io.
  
  Tsindrio haingana ny bokotra. "Eny?"
  
  "Maty? Salama. Salama." Nanaitra azy ny tononkalon'ny fampianarana Oxford.
  
  "Dal?" - hoy izy. "Torsten Dahl?"
  
  "Azo antoka. Iza koa no toa tsara?"
  
  Nikoropaka i Drake. "Milamina ny zava-drehetra?"
  
  "Aza manahy, ry namana. Tsara ny zava-drehetra eto amin'ity tontolo ity. Tsara i Islandy. Mahafinaritra ny ankizy. Ny vady dia... vady. Manao ahoana ny fandehan'i Kovalenko?"
  
  "Hitanay izany," hoy i Drake sady nitsiky. "Saika. Fantatray hoe aiza no hijerena. Misy hetsika atao amin'izao fotoana izao ary tokony ho any Hawaii isika rahampitso. "
  
  "Lavorary. Eny, mety hahasoa anao na tsia ny antony iantsoako. Afaka manapa-kevitra ho an'ny tenanao ianao. Araka ny fantatra dia mitohy amim-pitandremana ny fikarohana ny Fasan"ireo andriamanitra. Tadidinao ve ny nijoroako teo amin'ny sisin'ny fasan'i Odin tao an-dapan'i Frey niaraka tamin'ny lelako nihantona? Tadidinao ve izay hitanay?"
  
  Tsaroan'i Drake ny fahatairanany avy hatrany. "Azo antoka".
  
  "Minoa ahy rehefa miteny aho fa mahita harena mitovy na mihoatra an'io saika isan'andro isika. Saingy nisy zavatra hafahafa nahasarika ny saiko androany maraina, indrindra fa nampahatsiahy ahy anao izany. "
  
  Niditra tao amin'ilay lalankely tery i Drake mba handrenesana tsara kokoa ilay Soedoà. "Mampahatsiahy ahy ve ianao? Efa nahita an'i Hercules ve ianao?
  
  "Tsia. Fa nahita famantarana teo amin'ny rindrin'ny efitrefitra rehetra tao amin'ny fasana izahay. Niafina tao ambadiky ny harena izy ireo, ka tsy tsikaritra tamin"ny voalohany."
  
  Nikohaka i Drake. "Marka?"
  
  "Mifanaraka amin'ny sary nalefanao tamiko izy ireo."
  
  Naka fotoana kely i Drake, ary avy eo nisy varatra namely ny fony. "Andraso. Tahaka ilay sary nalefako ihany no tianao tenenina? Ny sary mihodinkodina hitanay tamin'ny fitaovana fitsangantsanganana fotoana?"
  
  "Nihevitra aho fa hanaikitra anao izany, ry namako. Eny, ireo marika ireo - na olioly, araka ny voalazanao.
  
  Tsy nahateny vetivety i Drake. Raha mifanaraka amin'ny marika hitany tamin'ireo fitaovana fitaterana fahiny ny marika tao amin'ny Fasan'ireo andriamanitra, dia midika izany fa avy amin'ny vanim-potoana iray ihany izy ireo.
  
  Niteny tamin"ny vava maina i Drake. "Midika izany-"
  
  Saingy efa nieritreritra ny zava-drehetra i Thorsten Dahl. "Ny andriamanitra dia namorona fitaovana ho an'ny fitsangatsanganana fotoana. Raha mieritreritra an'izany ianao dia misy dikany izany. Araka ny hitanay tao amin'ny fasan'i Odin dia fantatray fa nisy izy ireo. Fantatray izao ny fomba nanodinan'izy ireo ny fandehan'ny fotoana. "
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHAFOLANA
  
  
  Nijoro teo amin'ny sisin'ny toerana fitehirizam-boalobony ny Mpanjaka Mandatsa-drà, nitazana ny tigra Bengal maromaro nanenjika serfa kely navotsotra ho azy ireo. Rovitra ny fihetseham-pony. Amin'ny lafiny iray, mahafinaritra ny manana sy mijery amin'ny fialam-boly ny iray amin'ireo milina famonoana lehibe indrindra noforonina teto an-tany. Tetsy ankilany, henatra nitomany ny nitazonana azy ireo ho babo. Mendrika ny tsara kokoa izy ireo.
  
  Tsy toy ny olona babony. Mendrika izay ho azony izy ireo.
  
  Boudreau.
  
  Nihodina ilay Mpanjakan"ny rà rehefa nandre olona maromaro nandeha niampita ny bozaka. "Atoa Boudreau," hoy izy nikoropaka. "Ahoana no nandehanan'ny fitazonana ny CIA?"
  
  Nijanona teo amin"ny metatra vitsivitsy ilay lehilahy, nanome azy ny fanajana notakiny, nefa nijery azy tsy natahotra. "Sarotra kokoa noho ny noheveriko," hoy izy niaiky. "Misaotra noho ny fitrandrahana mangina."
  
  Niato kely ny Mpanjaka Bloody. Tsapany ny tigra tao aoriany, nanenjika ny serfa natahotra. Nikiakiaka sy nandositra ny serfa, resin"ny horohoro, tsy nahazaka ny fahafatesany. Tsy toy izany i Boudreau. Ny Mpanjaka Bloody dia naneho azy tamin'ny ambaratongam-panajana.
  
  "Nihoatra anao ve i Matt Drake?"
  
  "Ny CIA dia nanjary nahay kokoa noho ny nantenaiko. Izay ihany".
  
  "Fantatrao fa raha nanana ny basy aho, dia tsy ho sandoka ny fahafatesan'ny rahavavinao."
  
  Ny fahanginan'i Boudreaux dia nampiseho fa azony.
  
  "Tonga ny fotoana tokony hihetsika", hoy ny Mpanjaka Mandatsa-drà. "Mila olona handrava ny toeram-piompiana hafa aho. Ny any Kauai sy ny Nosy Lehibe. Afaka manao izany ho ahy ve ianao?"
  
  Nahita fanantenana tampoka ilay lehilahy nasainy voavonjy tamin"ny fanagadrana mandra-pahafatiny. "Afaka manao izany aho."
  
  "Tsy maintsy vonoinao ny takalonaina rehetra. Ny lehilahy rehetra, ny vehivavy ary ny ankizy. Azonao atao ve izany?"
  
  "Eny tompoko".
  
  Niondrika nandroso ilay Mpanjaka Ra-drà. "Azo antoka ve ianao?"
  
  "Hataoko izay rehetra asainareo ataoko".
  
  Tsy naneho fihetseham-po ivelany ny Mpanjaka Ra, fa faly. Boudreau no mpiady sy komandy nahay indrindra. Soa ihany fa tsy nivadika mihitsy izy.
  
  "Dia mandehana miomàna. Miandry ny toromarikao aho.
  
  Nentin'ny miaramilany niala ilay Amerikana, ary nanosika lehilahy iray hiandry ao aoriana ny Mpanjakan'ny rà. I Claude, mpitantana ny fiompiny tany Oahu.
  
  "Araka ny nolazaiko ry Claude, tonga ny fotoana. Vonona ve ianao, sa tsy izany?"
  
  "Vonona ny zava-drehetra. Hafiriana no tokony hijanonantsika?"
  
  "Hihazona ianao mandra-pahafatinao," hoy ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. "Dia ho voaloa ny trosanao amiko. Anisan'ny fanelingelenana ianao. Mazava ho azy fa ampahany kely fotsiny izany, saingy mendrika ny fahafoizan-tena ataonareo.
  
  Nangina ny mpanara-maso azy tao Oahu.
  
  "Manelingelina anao ve izany?"
  
  "Tsia. Tsia tompoko."
  
  "Tsara izany. Ary rehefa mampifantoka ny sainy amin'ny toeram-piompiana izahay, dia hanokatra selan'ny nosy eo an-toerana ianao. Izaho no handalo amin"ny vavahadin"ny helo, fa i Hawaii kosa ho may."
  
  
  TOKO FAHA 16
  
  
  Ny fiaramanidina manokana CIA dia nanidina tamin'ny haavo sivy arivo metatra. Nahodidin'i Matt Drake ny gilasy tao anaty verany tsy nisy na inona na inona ary novakivakiny ny sarony mba hahazoana whisky kely hafa. Nipetraka irery tao ambadiky ny fiaramanidina izy, nanantena fa hanaja ny maha-irery azy izy ireo. Saingy ny topy maso tsy miato sy ny bitsibitsika feno hatezerana dia nilaza taminy fa tsy ho ela dia hijanona eo anilany ilay fiarabe 'tonga soa aman-tsara'.
  
  Ary ny whisky dia mbola tsy nanomboka nanelingelina ahy akory.
  
  Nipetraka teo ampitan'ny lalantsara i Hayden, teo anilany i Kinimaka. Na dia teo aza ny toetran"ny asa nanirahana azy dia toa falifaly tokoa ilay Hawaiiana tamin"ny fiverenany tany an-tanindrazany. Nambenana tamim-pitandremana ny fianakaviany, saingy toa natoky tena ilay goavambe be fanantenana foana fa mbola hanana fahafahana hahita azy ireo izy.
  
  Niresaka tamin'i Jonathan Gates tamin'ny telefaona zanabolana i Hayden. "Telo hafa? Iraika amby roapolo izany, tompoko. Eny, eny, azoko antoka fa misy mihoatra noho izany. Ary mbola tsy misy toerana. Misaotra anao".
  
  Nanapaka ny fifandraisana i Hayden ary nampidina ny lohany. "Tsy afaka miresaka aminy intsony aho. Ahoana no hiresahanao amin'ny lehilahy iray izay vao avy novonoina ny vadiny? Inona no holazainao?"
  
  Drake nijery azy. Naharitra kelikely izany, saingy avy eo dia nitodika tany aminy ny masony feno alahelo. "Miala tsiny aho, Mat. Tsy mieritreritra aho. Be dia be ny zavatra mitranga."
  
  Nanaiky i Drake ary nandatsaka ny verany. "Tsy tokony hanao vakansy ve i Gates?"
  
  "Tsy milamina loatra ny toe-draharaha." Nosintonin'i Hayden teo amin'ny lohaliny ny finday. "Amin'ny ady, tsy misy olona afaka miala ao ambadika."
  
  Nitsiky i Drake tamin'ny fanesoana. "Tsy noheveriko fa lehibe toy izany i Hawaii."
  
  "Ny tiana holazaina dia nahoana no mbola tsy hitan'izy ireo na iray aza ny fiompiny? Eny, tsy zava-dehibe izany. Fa be dia be ny ala tsy azo aleha, havoana ary lohasaha. Ny toeram-piompiana dia mety ho saronana ihany koa. Ary efa voaomana ho antsika ny Mpanjaka Mandatsa-drà. Toa mihevitra i Washington fa hanampy anay mihoatra noho ny mpiasa mahazatra ny mponina ao an-toerana. "
  
  Nanandratra ny volomaso i Drake. "Mahagaga fa mety marina izy ireo. Eto no idiran'ny goavambe sariakay. "
  
  Nanome azy tsiky malalaka sy malefaka i Mano. "Tena fantatro ny ankamaroan'ny mponina ao Honolulu."
  
  Nipoitra ny manjavozavo, ary niseho tampoka teo akaikiny i Ben Blake. Drake nibanjina ilay tovolahy. Sambany izy ireo no tena nifankahita hatramin'ny nahafatesan'i Kennedy. Nisy onjam-pihetseham-po nipoitra tao anatiny, izay nopotehiny haingana ary nafeniny tamin'ny fisotroana indray.
  
  "Haingana be izany rehetra izany, ry namana. Tsy afa-nanoatra aho. Namonjy ahy izy, fa... saingy tsy afaka namonjy azy aho."
  
  "Tsy manome tsiny anao aho. Tsy anao izany."
  
  "Fa niala ianao."
  
  Drake dia nijery an'i Karin, anabavin'i Ben, izay nijery ny anadahiny tamin'ny maso tezitra. Toa niresaka momba ny fihetsik'i Ben izy ireo, ary nanohitra ny vary izy. Nanokatra whisky hafa i Drake ary niankina tamin'ny sezany, tsy nihetsika ny fijeriny. "Teo amin'ny arivo taona lasa izay, niditra tao amin'ny SAS aho. Ny hery miady tsara indrindra eran-tany. Misy antony mahatonga azy ireo ho tsara indrindra, Ben. Anisan"izany ny hoe olona masiaka izy ireo. tsy miantra. Ireo mpamono olona. Tsy mitovy amin'ny Matt Drake fantatrao izy ireo. Na toa an'i Matt Drake, izay nitady ny taolan'i Odin. Ity Matt Drake ity dia tsy tao amin'ny SAS. sivily izy. "
  
  "Ary izao?"
  
  "Raha mbola velona ny Mpanjaka Ra ary mbola misy Vendetta dia tsy afaka ny ho sivily aho. Tsy maninona na ratsy toy inona aza aho."
  
  Nijery lavitra i Ben. " azoko izany".
  
  Gaga i Drake. Nihodina ny antsasany rehefa nitsangana i Ben ary niverina teo amin"ny sezany. Angamba efa nanomboka nihalehibe ilay tovolahy.
  
  Raha tsy nanafaingana an'io dingana io ny telo volana farany, dia tsy hisy na inona na inona ho vita.
  
  Nijery azy i Hayden. "Niaraka taminy izy, fantatrao. Rehefa maty izy. Sarotra taminy koa izany."
  
  Nitelina i Drake ary tsy niteny na inona na inona. Nihitsoka ny tendany ary izay no azony natao mba tsy hilatsahan"ny ranomasony. Lehilahy iray avy any SAS. Namela soritra mafana tao an-davaky ny vavoniko ilay whisky. Fotoana fohy taorian"izay dia nanontany izy hoe: "Manao ahoana ny tongotrao?"
  
  "Marary. Afaka mandeha sy mihazakazaka mihitsy aza aho. Tsy te hiady amin'i Boudreau mandritra ny herinandro vitsivitsy anefa."
  
  "Raha mbola any am-ponja izy, dia tsy voatery hanao izany ianao."
  
  Nisarika ny sainy ny savorovoro. Nipetraka andalana maromaro teo aloha sy teo ampitan"ny lalantsara i Mai sy i Alicia. Ny fifandraisan'izy roa vavy dia mbola tsy nisy toy ny hatsiaka, saingy nisy zavatra nahasosotra azy roa.
  
  "Nandefitra anay ianao!" Nanomboka nikiakiaka i Alicia. "Mba hamonjena ny rahavaviko. Ahoana koa no nahitan'izy ireo hotely?"
  
  Niala teo amin'ny sezany i Drake ary nandeha teny amin'ny lalantsara. Ny zavatra farany nilainy tamin'ny sidina dia ny ady teo amin'ny roa tamin'ireo vehivavy nahafaty olona indrindra fantany hatrizay.
  
  "Maty tao amin'io hotely io i Hudson," hoy i Alicia nitaraina. "Nitifitra azy izy ireo raha... raha-" Nihifikifi-doha izy. "Ity ve ny fampahalalana anao, Kitano? Manasa anao aho hilaza ny marina."
  
  Niditra tao amin'ny lalantsara i Alicia. Nitsangana i Mai nijery ny tarehiny. Saika nifanoroka izy roa vavy. Nihemotra i Mai mba hanome toerana ho azy. Mety ho nihevitra ny mpandinika iray tsy ampy traikefa fa mariky ny fahalemen"ilay tovovavy japoney izany.
  
  Fantatr'i Drake fa famantarana mahafaty izany.
  
  Nihazakazaka nandroso izy. "Mijanòna!"
  
  "Ny anabaviko dia mendrika Hudsons folo."
  
  Nitaraina i Alicia. "Hahazo fotoanan"ny volana Mey aho izao!"
  
  Fantatr'i Drake fa tsy hihemotra i May. Ho mora kokoa ny nilaza tamin'i Alicia izay efa fantany-fa i Hudson dia nanolotra ny tenany-saingy tsy namela azy hilefitra ny hambom-pon'i Mai Kitano. Nikapoka i Alicia. Namaly i Mai. Nifindra teo amin'ny sisiny i Alicia mba hanome toerana bebe kokoa ny tenany. Nanafika azy i Mai.
  
  Nirohotra nanatona azy ireo i Drake.
  
  Nanao daka i Alicia, nandroso ary nanipy ny kihony teo amin'ny tarehin'i May. Tsy nihetsika ilay mpiady japoney, fa nitodika kely ny lohany, namela ny sioka iray milimetatra niala taminy.
  
  Nokapohin"i Mai mafy teo amin"ny taolan-tehezany i Alicia. Nisy sioka mafy nitsoaka, ary i Alicia dia nivezivezy teo amin'ny tampon-trano. Nandroso i May.
  
  Nitsambikina nitsangana i Hayden, nikiakiaka. Nitsangana ihany koa i Ben sy Karin, samy te hahafanta-javatra hoe iza no handresy. Nirohotra niditra an-keriny i Drake, nanosika an'i May ho eo amin'ny seza teo akaikiny ary nanapaka ny tanany teo amin'ny tendan'i Alicia.
  
  "Mijanòna." Nangina tahaka ny fasana ny feony, nefa feno fandrahonana. "Tsy misy ifandraisany amin'izany ny sipanao efa maty. Ary ny anabavinao koa." Nibanjina ny volana May izy. "Fahavalo i Kovalenko. Rehefa lasa FUBAR io zaza io dia afaka miady amin'izay tianao rehetra ianao, fa tehirizo mandra-pahatongan'izany.
  
  Naolana ny sandriny i Alicia. "Tokony ho faty noho ny nataony io bitro io."
  
  Tsy nanipy maso i Mai. "Niharatsy kokoa ny nataonao ry Alicia."
  
  Hitan'i Drake indray ny afo nirehitra teo imason'i Alicia. Namboraka ny hany tonga tao an-tsainy izy. "Raha tokony hifamaly, angamba azonao hazavaina amiko hoe iza aminareo no tena namono an'i Wells. Ary nahoana."
  
  Nihoatra lavitra azy ireo ny ady.
  
  Tao aoriany teo i Hayden. "Nampiasa fitaovana fanaraha-maso teknolojia avo lenta, Miles, i Hudson. Fantatrao izany. Tsy misy olona faly amin'ny fomba nanomezan'i Mai ilay fitaovana." Nisy vy teo amin"ny feony. "Tsy lazaina intsony ny fomba nahazoany izany. Fa na dia azoko aza ny antony nanaovany izany. Misy amin"ireo tompon"andraiki-panjakana ambony no mandalo izany amin"izao fotoana izao. Efa nilalao ny lalao farany nataony i Kovalenko, ary zara raha tafakatra amin'ny base faharoa. Ary raha tsy voaisy tombo-kase ny fivoahana-"
  
  Nimenomenona i Alicia ary niverina teo amin"ny sezany. Nahita andian-tsarimihetsika kely hafa i Drake ary niverina nidina ny lalantsara ho any amin'ny azy. Nijery mahitsy izy, tsy te hanomboka resaka tamin"ilay namany akaiky.
  
  Teny an-dalana anefa dia niondrika nanatona azy i Ben. "FUBAR?"
  
  "Vita tsy fantatra intsony."
  
  
  TOKO FAHAFITO FITO
  
  
  Talohan'ny nahatongavan'izy ireo dia nahazo antso i Hayden fa nandositra tao amin'ny fonjan'ny CIA i Ed Boudreau. Nampiasa olon-tsotra ny Mpanjakan'ny rà ary, nanohitra ny faniriany manokana, dia namoaka an'i Boudreau tamin'ny hetsika malina sy tsy misy korontana.
  
  "Tsy mianatra na inona na inona mihitsy ianareo," hoy i Drake taminy, ary tsy gaga izy rehefa tsy nisy na inona na inona holazaina ho valin'izany.
  
  Nipoitra tampoka ny seranam-piaramanidina Honolulu, toy ny nandeha fiara haingana tao an-tanàna. Tamin'ny fotoana farany tany Hawaii, nanafika ny tranon'i Davor Babic izy ireo ary nampidirin'ny zanany lahy Blanca tao amin'ny lisitry ny ahiahiana. Toa matotra izany tamin"izany.
  
  Dia niseho Dmitry Kovalenko.
  
  Tanàna be olona i Honolulu, tsy mitovy amin'ny ankamaroan'ny tanàna amerikana na eoropeana. Saingy tamin'ny fomba ahoana, ny eritreritra tsotra hoe tsy mihoatra ny roapolo minitra ny tora-pasika Waikiki dia nanalefaka na dia ny eritreritry ny manjombona aza an'i Drake.
  
  Efa hariva be tamin"izay ary efa reraka izy rehetra. Saingy nanizingizina i Ben sy Karin fa hankany amin'ny tranoben'ny CIA izy ireo ary hifandray amin'ny tambajotra eo an-toerana. Samy naniry mafy ny handalina ny toerana misy ny gazetin'ny Kapiteny Cook izy ireo. Saika nitsiky i Drake raha nandre izany. Tia ankamantatra foana i Ben.
  
  Nanafaingana ny antontan-taratasy i Hayden ary tsy ela dia nahita ny tenany tao amin'ny birao kely hafa izy ireo, mitovy amin'ilay navelan'izy ireo tany Miami. Ny hany mahasamihafa azy dia ny tazan'izy ireo teo am-baravarankely ireo hotely avo lenta ao Waikiki, ilay toeram-pisakafoanana malaza Top of Waikiki mihodinkodina ary, eny lavitra eny, ny mahasarika indrindra an'i Oahu, ilay volkano mandry ela fantatra amin'ny anarana hoe Diamond Head.
  
  "Andriamanitra ô, te-hipetraka eto aho," hoy i Karin nisento.
  
  "Mino aho," hoy i Kinimaka niteniteny foana. "Na dia azoko antoka aza fa mandany fotoana bebe kokoa eto noho izaho ny ankamaroan"ny mpiala sasatra."
  
  "Eh, tany Everglades ianao vao tsy ela akory izay," hoy i Hayden naneso rehefa nampifandray ny solosain"i Ben sy Karin tamin"ilay rafitra manana tombontsoa izy. "Ary nifanena tamin'ny iray tamin'ireo mponina teo an-toerana."
  
  Sahiran-tsaina vetivety i Kinimaka, avy eo nitsiky. " Alligator no tianao holazaina? Nahafinaritra be ilay izy, eny."
  
  Nahavita ny zavatra nataony i Hayden ary nijery ny manodidina. "Ahoana ny sakafo hariva haingana sy ny fandriana aloha? Manomboka miasa izahay vao mangiran-dratsy."
  
  Nisy ny fikoropahana sy fimenomenonana. Rehefa nanaiky i May dia lasa i Alicia. Nikarakara azy i Drake talohan'ny nitodika tany amin'ireo mpiara-miasa taminy. "Tokony ho fantatry ny rehetra ny zavatra nianarako androany. Heveriko fa ity no iray amin'ireo fampahalalana manan-danja indrindra hambarantsika hatramin'izay. " Nanao fiatoana izy. "Nifandray tamiko i Dahl omaly."
  
  "Torsten?" Niteny mafy i Ben. "Manao ahoana ny soedoà adala? Ny fotoana farany nahitako azy dia nibanjina ny taolan'i Odin izy. "
  
  Drake dia mody tsy nisy nanakana azy. "Teo am-pikarohana ny Fasan"ireo andriamanitra izy ireo dia nahita marika mifanandrify amin"ny fihodinkodinana hitanay tamin"ireo fitaovana famindrana."
  
  "Mitovy foana?" - Nanakoako i Hayden. "Mifanaraka ahoana?"
  
  "Mitovy tanteraka izy ireo."
  
  Nanomboka niasa tanteraka ny atidohan'i Ben. "Midika izany fa ireo olona nanorina ny Fasana ihany koa no namorona ireo fitaovana ireo. Hadalana izany. Ny teoria dia ny hoe nanorina ny fasany manokana ireo andriamanitra ary nandry ara-bakiteny mba ho faty, sady nanalava ny androm-piainany tamin"ny alalan"ny fandringanana faobe. Ankehitriny dia milaza ianao fa namorona fitaovana fitsangatsanganana fotoana ihany koa izy ireo? " Niato kely i Ben. "Raha ny marina dia misy dikany izany-"
  
  Nihifikifi-doha i Karin, nijery azy. "Adala. Mazava ho azy fa misy dikany izany. Noho izany dia nandeha tamin'ny fotoana izy ireo, nanodikodina ny zava-nitranga ary namorona ny anjaran'ny olona. "
  
  Nihodina mangina i Matt Drake. "Hifankahita aminao aho ny maraina."
  
  
  ***
  
  
  Nafana ny rivotra tamin'ny alina, mafana teo amin'ny tany mafana, ary somary natsiro ny Oseana Pasifika. Nirenireny teny an-dalambe i Drake mandra-pahitany bara misokatra. Tsy maintsy tsy mitovy amin'ny trano fisotroana hafa any amin'ny firenena hafa ny mpanjifa, sa tsy izany? Paradisa mantsy ilay izy. Fa maninona no mbola nilalao dobo ireo veloma, toa azy ireo ny toerana? Nahoana no nisy mamo nipetraka teo amin'ny faran'ny trano fisotroana ka nazera ny lohany? Nahoana ny mpivady mandrakizay no nipetraka nisaraka, very tao amin"ny tontolo keliny, niaraka nefa irery?
  
  Tsy nitovy ny zavatra sasany. Alicia Miles dia tao amin'ny bar, namarana fisotroana roa. Nieritreritra ny hiala i Drake. Nisy bara hafa azony niafenana tamin'ny alahelony, ary raha toa ka toy izao ny ankamaroan'izy ireo, dia hahatsapa ho ao an-trano izy.
  
  Nanova kely ny fomba fijeriny anefa ny antso ho amin"ny hetsika. Nanatona azy izy ary nipetraka. Tsy niandrandra akory izy.
  
  "Mba, Drake." Nanosika ny vera tsy nisy na inona na inona hankeny aminy izy. "Mividiana zava-pisotro aho."
  
  "Avelao ny tavoahangy," hoy i Drake nanoro ny bartender ary nandraraka ny antsasaky ny vera ny Bacardi Oakheart. Nampiakatra ny verany tao anaty toast izy. "Alicia Miles. Fifandraisana naharitra folo taona tsy nandeha taiza, ha? Ary izao isika dia mahita ny tenantsika any an-danitra, mamo ao amin'ny trano fisotroana."
  
  "Ny fiainana dia manana fomba hanakorontanana anao."
  
  "Tsia. SRT no nanao izany. "
  
  "Tena tsy nanampy izany."
  
  Drake nibanjina azy. "Tolo-kevitra marina ve izany? Avy aminao? Firy amin"izy ireo no maty an-drano ianao?"
  
  "Ampy izay hanalana ny fihenjanana. Tsy araka izay ilaiko."
  
  "Kanefa tsy nanao na inona na inona ianao mba hanampiana ireo olona ireo. Ao amin'io tanàna io. Tadidinao ve? Navelanao hanadina azy ireo ny miaramilanay."
  
  "Miaramila aho, toa azy ireo ihany. Nahazo baiko aho."
  
  "Ary avy eo dia nanaiky an'ilay nandoa bebe kokoa ianao."
  
  "Nanao ny adidiko aho, Drake." Nameno ny rhum-ny i Alicia ary nokapohiny mafy teo ambony latabatra ilay tavoahangy. "Fotoana izao hioty ny tombotsoa".
  
  "Ary jereo hoe taiza no nitondrany anao."
  
  "Ny tianao holazaina dia jereo hoe taiza no nahazoanay ity, sa tsy izany?"
  
  Nangina i Drake. Afaka milaza isika fa nandeha ny lalana ambony izy. Azonao atao koa ny milaza fa nandeha tamin'ny lalana iva izy. Tsy maninona izany. Teo amin"ny toerana iray ihany no niafarany ary nitovy ny fatiantoka sy ny ho avy.
  
  "Hiady amin'ny Bloody Vendetta aloha isika. Ary Kovalenko. Dia ho hitantsika izay misy antsika. Nipetraka nijery lavitra i Alicia. Nanontany tena i Drake raha i Tim Hudson no tao an-tsainy.
  
  "Mbola mila miresaka momba an'i Wells isika. Namako izy."
  
  Nihomehy i Alicia, toy ny teo aloha ihany. "Ilay mpijangajanga taloha io? Tsy namanao mihitsy izy, Drake, ary fantatrao izany. Hiresaka momba ny lavadrano isika. Saingy amin'ny farany. Amin"izay fotoana izay no mitranga izany.
  
  "Fa nahoana?"
  
  Nisy feo malefaka nitsinkafona teo an-tsorony. "Satria amin'izay fotoana izay no tokony hitranga, Matt." Ny feo malefaka tamin'ny Mey tamin'izay. Nanatona azy ireo tamim-pahanginana izy. "Satria mila mifanao aloha isika."
  
  Niezaka nanafina ny hagagany i Drake raha nahita azy. "Tena mahatsiravina tokoa ve ny marina momba an'i Wells?"
  
  Ny fahanginan'izy ireo dia nilaza hoe inona izany.
  
  Nitsangatsangana teo anelanelan'izy ireo i Mai. "Eto aho satria manana fitarihana."
  
  "Hook? Avy amin'iza? Nihevitra aho fa ny Japoney no nisolo anao."
  
  "Ofisialy izany, nanao izany izy ireo." Nisy naoty falifaly teo amin"ny feon"i Mai. "Tsy ofisialy, mifampiraharaha amin'ny Amerikanina izy ireo. Fantatr'izy ireo ny maha zava-dehibe ny fisamborana an'i Kovalenko. Aza mihevitra fa tsy manan-maso hijery ny governemantako. "
  
  "Tsy nanonofy an"izany akory aho." Nisento i Alicia. "Tiako ho fantatra fotsiny hoe ahoana no nahitanao anay." Nahozongozona ny palitaony toy ny hoe te hanary ny fanilo.
  
  "Tsara noho ianao aho," hoy i Mai ary nihomehy izao. "Ary io ihany no bar ho an'ny sakana telo."
  
  "Marina izany?" Drake nikipy. "Ironic tokoa."
  
  "Manana fitarihana aho," hoy i Mai indray. "Te hiaraka amiko ve ianareo izao hijery izany sa samy mamo loatra ianareo ka tsy hiraharaha?"
  
  Nitsambikina niala teo amin'ny sezany i Drake, kelikely taorian'izay ary nihodinkodina i Alicia. "Asehoy ny lalana, ry elf kely."
  
  
  ***
  
  
  Fiaingana fiarakaretsaka kely taty aoriana, nitangorona teo amin'ny kihon-dalana be olona izy ireo, nihaino an'i Mai nanavao azy ireo.
  
  "Mivantana avy amin'ny olona iray atokisako ao amin'ny Sampan-draharaham-pitsikilovana izany. Olona maro atokisany no mitantana ny toeram-piompiana an'i Kovalenko. Toy izany foana izany, na dia manampy azy bebe kokoa noho ny hatramin'izay aza izany amin'izao fotoana izao rehefa mila fotoana izy ... eny, hanao izay kasainy hatao. Na izany na tsy izany, lehilahy iray antsoina hoe Claude no mitantana ny toeram-piompianany any Oahu."
  
  Nisarika ny sain'izy ireo ho amin'ny filaharan'ireo tanora mandalo amin'ny fidirana miondrika sy mirehitra mamiratra mankany amin'ny klioba ambony i Mai. "I Claude no tompon'ity klioba ity," hoy izy. Ny jiro manjelanjelatra dia nanao dokambarotra 'Live DJs, Zoma manokana tavoahangy ary vahiny manokana'. Drake dia nijery manodidina ny vahoaka tamin'ny fahatsapana sempotra. Nasehon'izy io ireo tovolahy tsara tarehy tsara tarehy indrindra any Hawaii any amin'ny fanjakana samihafa tsy miakanjo.
  
  "Mety hisongadina kely izahay," hoy izy.
  
  "Fantatro izao fa voadio daholo ianareo." Nitsiky taminy i Alicia. "Ny Drake herintaona lasa izay dia nijoro teo akaikin'ireo vehivavy mafana roa miaraka aminy amin'izao fotoana izao, ka nokapohiny tamin'ny tanany roa ny takolany ary nanosika anay teo."
  
  Nokosehana ny masony i Drake, satria fantany fa tena marina izy. "Ny tapaky ny telopolo taona dia manova olona iray," hoy izy nipoitra, nahatsapa tampoka ny vesatry ny fahaverezan'i Alison, ny famonoana an'i Kennedy, ary ny fahamamoana tsy tapaka. Nahavita nanitsy fijery vy tamin'izy roa izy.
  
  "Miantomboka eto ny fikarohana an'i Claude."
  
  Nandalo teo amin"ireo mpiandry varavarana izy ireo, nitsiky, ary nahita ny tenany tao anaty tionelina tery feno jiro manjelanjelatra sy setroka sandoka. Diso fanantenana vetivety i Drake ary nanamarika izany nandritra ny herinandro nisotroana. Manjavozavo ny fizotry ny eritreriny, mainka fa ny fihetseham-pony. Nila nanatratra haingana izy.
  
  Eo ivelan'ny tonelina dia nisy lavarangana midadasika izay nanasongadina ny gorodona fandihizana. Niara-nihetsika tamin'ny gadona be bass ny vatana. Ny rindrina teo ankavanany dia nihazona tavoahangy toaka an'arivony ary taratry ny hazavana tamin'ny prisma mamirapiratra. Mpiasan'ny trano fisotroana am-polony no niasa tamin'ny mpilalao, namaky molotra, nanome fiovana ary nanolotra zava-pisotro tsy mety ho an'ireo tsy miraharaha ny klioba.
  
  Toy izany koa amin'ny bar hafa rehetra. Nihomehezan'i Drake sady naneso. "Any aoriana". Nanondro izy fa tsy mila miafina amin'ny vahoaka. "Faritra misy tady. Ary ao aoriany dia misy ambainy.
  
  "Ny antoko tsy miankina", hoy i Alicia. "Fantatro izay mitranga any aoriana any."
  
  "Mazava ho azy fa fantatrao." Sahirana nitety ny toerana betsaka araka izay azony natao i Mai. "Misy ve ny efitrano aoriana izay tsy mbola nidiranao mihitsy, ry Miles?"
  
  "Aza mandeha any akory, ry bitro. Fantatro ny zava-bitanareo tany Thailandy. Na izaho aza tsy hanandrana na inona na inona amin"izany."
  
  "Ny zavatra renao dia tena tsy nisy dikany." Nanomboka nidina tamin"ilay tohatra midadasika i Mai nefa tsy niherika. "Matokia ahy".
  
  Nanantona an'i Alicia i Drake ary niondrika nankany amin'ny dihy. Toa gaga i Alicia, saingy tsapany avy eo fa nikasa ny handeha hitsin-dalana izy ary handeha ho any amin'ny faritra manokana. Nihozongozona ilay vehivavy anglisy. "Ianao no mitarika ny lalana, Drake. hanaraka anao aho.
  
  Nahatsapa rà niboiboika tampoka tsy nifanaraka i Drake. Izany dia fahafahana hanakaiky kokoa ny olona iray izay mety mahafantatra ny toerana misy an'i Dmitry Kovalenko. Ny rà nalatsany hatramin"izay dia indray mitete fotsiny tany an-dranomasina raha oharina amin"ny zavatra sitrany.
  
  Rehefa nandeha namakivaky ireo vatana mihomehy sy tsemboka teo amin'ny dihy izy ireo, dia nahavita nanodina an'i Alicia ny iray tamin'izy ireo. "Hey," hoy izy niantsoantso tamin"ny namany, zara raha re ny feony noho ny gadona mihetsiketsika. "Nanam-bintana fotsiny aho".
  
  Nokapohin'i Alicia tamin'ny rantsantanany ny plexus solaire. "Tsy mbola nanana vintana ianao, anaka. Jereo fotsiny ny tavanao.
  
  Nandroso haingana izy ireo, tsy niraharaha ny mozika miredareda, ny vatana mihozongozona, ny mpiasan'ny trano fisotroana nivezivezy teo amin'ny vahoaka niaraka tamin'ny lovia nifandanja tsara teo ambonin'ny lohany. Nifamaly mafy izy mivady, notsindriana tamin"ny tsanganana ilay lehilahy, ary nikiakiaka teo an-tsofiny ilay vehivavy. Nisy andiana vehivavy efa antitra be tsemboka sy nitsefotra rehefa nipetraka teo amin"ny faribolana niaraka tamin"ny jelly vodka sy sotro kely manga teny an-tanany. Nisy latabatra iva niparitaka nanerana ny gorodona, feno zava-pisotro tsy misy tsirony teo ambanin'ny elo ny ankamaroany. Tsy nisy olona irery. Maro tamin"ireo lehilahy no nanao zavatra roa rehefa nodimandry i Mai sy Alicia, ka nahasosotra ny sipany. Tsy niraharaha ny saina i Mai. Nanapa-kevitra i Alicia.
  
  Tonga teo amin"ny faritra voafefy tady izy ireo, izay nisy randrana volamena matevina teo anelanelan"ny andry tady varahina matanjaka roa. Toa noheverin"ny orinasa fa tsy hisy mihitsy hihantsy ny jiolahy roa na ny andaniny na ny ankilany.
  
  Ankehitriny ny iray tamin'izy ireo dia nandroso tamin'ny felany ary niangavy tamim-panajana i Mai mba hihemotra.
  
  Nitsiky haingana ilay tovovavy japoney. "Nirahin"i Claude hijery izahay..." Niato kely izy, toy ny nieritreritra.
  
  "Pilipo?" Niteny haingana ilay jiolahy iray. "Azoko tsara ny antony, fa iza io lehilahy io?"
  
  "Bodyguard".
  
  Ireo olon-dehibe roa dia nijery an'i Drake toy ny saka miondrika totozy. Nitsiky be tamin"izy ireo i Drake. Tsy niteny na inona na inona izy sao nampiahiahy ny lantom-peony anglisy. Tsy nanana ahiahy toy izany i Alicia.
  
  "Noho izany, ity Pilipo ity. Manao ahoana izy? Hifaly ve isika sa ahoana?"
  
  "Oh, izy no tsara indrindra," hoy ilay mpitsikilo voalohany sady nitsiky. "The Perfect Gentleman"
  
  Nijery ny akanjon"izy ireo ilay bouncer faharoa. "Tsy manao akanjo tsara ianao amin'ilay fotoana. Azo antoka ve ianao fa i Claude no naniraka anao?"
  
  Tsy nisy soritra fanesoana teo amin"ny feon"i Mai raha niteny izy hoe: "Azo antoka aho".
  
  Nampiasa ny fifanakalozana i Drake mba hanombanana ny niches miafina. Nisy tohatra kely nizotra nankany amin'ny lampihazo avo iray izay nisy latabatra lehibe iray. Nisy olona teo amin'ny am-polony teo ho eo nipetraka teo amin'ny latabatra, ny ankamaroan'izy ireo dia nafana fo tamin'izy ireo nilaza fa vao haingana izy ireo no nifoka vovoka mahery vaika. Ny hafa dia toa natahotra sy nalahelo fotsiny, tovovavy sy tovolahy roa, mazava ho azy fa tsy anisan'ny antokon'ny antoko.
  
  "Hey Pilipo!" - niantsoantso ilay bouncer faharoa. "Hena vaovao ho anao!"
  
  Nanaraka ireo tovovavy niakatra tohatra fohy i Drake. Nangina kokoa teto. Hatreto dia efa voaisa roa ambin"ny folo ireo olon-dratsy, izay azo inoana fa nitondra basy avokoa. Saingy raha nampitahainy tamin'i May sy Alicia ary ny tenany ireo mpitandro filaminana roa ambin'ny folo teo an-toerana, dia tsy nanahy izy.
  
  Nijanona tao aoriana izy ireo, niezaka ny tsy hisarika ny saina ho amin"ny tenany araka izay azo atao. I Pilipo no lasibatra, ary efa lasa metatra vitsivitsy izy ireo izao. Efa saika hihozongozona tokoa ity trano fandraisam-bahiny ity.
  
  Nibanjina ireo tovovavy i Pilipo. Ny feon'ny kitiny maina teo amin'ny tendany dia naneho ny fahalianany. Hitan'i Drake manjavozavo ny tanany nandray ilay zava-pisotro ary nandondona azy indray.
  
  "Naniraka anao ve i Claude?"
  
  Lehilahy fohy sy mahia i Pilipo. Ny masony mivelatra sy maneho hevitra avy hatrany dia nilaza tamin'i Drake fa tsy naman'i Claude io lehilahy io. Tsy nifankahalala akory izahay. Saribakoly kokoa izy, ilay lohan'ny klioba. Consumables.
  
  "Tsy dia izany loatra". Nahatsapa izany koa i Mai ary tao anatin'ny indray mipi-maso dia niova avy amin'ny vehivavy tsy misy dikany izy ho mpamono olona mahavariana. Ny rantsan-tànan'ny kilemaina dia nandavaka ny tendan'ireo lehilahy roa akaiky indrindra, ary ny kapoka lalina avy teo anoloana dia nahatonga ny fahatelo ho lasa hadino, nianjera avy teo amin'ny sezany. Nitsambikina teo amin"ny latabatra teo akaikiny i Alicia, nipetraka teo amin"ny vodiny, ny tongony avo teny amin"ny rivotra, ary nandaka mafy ny tarehiny tamin"ny ombelahin-tongony ilay lehilahy nanao tombokavatsa mikoriana mafy teo amin"ny tarehiny. Nifandona tamin"ilay jiolahy teo anilany izy, ka nanongana azy roa lahy. Nitsambikina tamin'ny fahatelo i Alicia.
  
  Drake dia miadana raha ampitahaina, fa manimba kokoa. Ilay lehilahy aziatika lava volo no nanohitra azy aloha ary niroso tamin"ny fampiarahana ny jab sy ny punch frontal. Nidina teo amin'ny sisiny i Drake, nosamborina ny tongony ary nihodina tamin-kery lehibe tampoka mandra-pikiakiaka sy nianjera ilay lehilahy, ary nivadika ho baolina mitomany.
  
  Ilay lehilahy manaraka dia namoaka antsy. Drake nitsiky. Nirifatra nandroso ny lelany. Nosamborin'i Drake ny hato-tanana, notapahiny ary natsofoka tao an-kibon'ny tompony ilay fitaovam-piadiana.
  
  Nandroso i Drake.
  
  Nandositra niala ny latabatra ireo mpihantona nampalahelo. Tsy maninona izany. Tsy nahalala na inona na inona momba an'i Claude izy ireo. Ny hany olona afaka, araka ny efa nampoizina, niafina lalina araka izay azo atao tao amin'ny seza hoditra mirentirenty, ny masony nitombo noho ny tahotra, ny molony nihetsiketsika mangina.
  
  "Pilipo." Nanatona azy i Mai ary nametraka ny tanany teo amin'ny feny. "Voalohany dia tianao ny orinasanay. Tsy manao izany ianao izao. Mafy izany. Inona no ilaina mba ho namako?
  
  "Izaho... manana lehilahy aho." Nihetsiketsika mafy i Pilipo, nangovitra ny rantsantanany toy ny olona teo amin'ny sisin'ny fiankinan-doha amin'ny alikaola. "Na aiza na aiza".
  
  Nifanena tamin'ny bouncer roa i Drake izay saika tonga teo an-tampon'ny tohatra. Nofafan'i Alicia teo an-kavanany ireo olona mirenireny. Mozika dihy mahery vaika no naneno avy any ambany. Niparitaka nanerana ny dihy ny vatana mangatsiakan"ny hamamoana samihafa. Nifangaro sy nimenomenona ho an'ny mpihaino babo ny DJ.
  
  "Tsy naniraka anao i Claude," hoy ilay bouncer faharoa, izay taitra. Nampiasa ny zana-tohatra i Drake mba hivezivezy mandroso ary hametraka ny tongony roa eo amin'ny tratran'ilay lehilahy, ka nandefa azy hihemotra ao anaty lavaka mitabataba.
  
  Lehilahy iray hafa nitsambikina tamin'ny dingana farany ary nirohotra nanatona an'i Drake, nikapa ny sandry. Nokapohina teo amin"ny taolan-tehezany ilay anglisy izay mety nandondona lehilahy malemy kokoa. Naratra. Niato kely ny mpifanandrina taminy, niandry ny vokany.
  
  Saingy nisento fotsiny i Drake ary nanatitra tsipika ambony akaiky, nitsambikina avy teo amin'ny faladiany. Nesorina tamin"ny tany ilay bouncer ary tsy nahatsiaro tena avy hatrany. Ny tabataba nidona tamin'ny tany no nahatonga an'i Pilipo hitsambikina.
  
  "Nilaza zavatra ve ianao?" Nalefany teo amin'ny takolany voasaron'ny mololo i Mai ny hohon-tanany voakarakara tsara. "Momba ny lehilahy aminao?"
  
  "Ianao ve adala? Fantatrao ve hoe iza no tompon"ity klioba ity?"
  
  Nitsiky i Mai. Nanatona azy roa i Alicia, tsy taitra rehefa avy nandefa mpiambina efatra. "Mampihomehy fa tokony hilaza izany ianao." Napetrany teo amin"ny fon"i Pilipo ny tongony ary nanindry mafy. "Ity lehilahy ity, Claude. Aiza izy?"
  
  Ny mason'i Pilipo dia nivezivezy manodidina toy ny ahi-dratsy. "Izaho... tsy fantatro. Tsy tonga eto mihitsy izy. Mitantana ity toerana ity aho, fa izaho... tsy fantatro i Claude."
  
  "Mampalahelo." Nodakan'i Alicia tao am-pony i Pilipo. "Ho anao".
  
  Naka fotoana kely i Drake nijery ny manodidina azy ireo. Toa azo antoka ny zava-drehetra. Niondrika izy mandra-pahatongan'ny orona tamin'ny tompon'ny klioba.
  
  "Azontsika izany. Minion tsy misy vidiny ianao. Ekeko aza fa tsy fantatrao i Claude. Saingy azonao antoka fa mahafantatra olona mahafantatra azy ianao. Olona mitsidika tsindraindray. Lehilahy iray izay manao izay hahazoanao antoka fa hitandrina ny tenanao ianao. Ankehitriny-" Noraisin"i Drake teo amin"ny tendany i Pilipo, zara raha nafenina ny hatezerany. "Lazao amiko ny anaran"io olona io. Na ahodiko ny lohanao maloto."
  
  Tsy re intsony ny bitsibitsika nataon'i Pilipo na dia teto aza, izay nosakanan'ny rindrina mavesatra ny kotroka. Drake dia nanozongozona ny lohany toy ny tigra manozongozona ny lohan'ny gazela maty.
  
  "Inona?"
  
  "Buchanan. Buchanan no anaran'io lehilahy io."
  
  Nipitika mafy kokoa i Drake rehefa nanomboka nifehy ny hatezerany. "Lazao ahy ny fomba hifandraisanao aminy." Sarin'i Kennedy no nameno ny fahitany. Zara raha tsapany ny nisintona azy hiala tamin'ilay tompon'ny klioba efa ho faty i Mai sy Alicia.
  
  
  TOKO FAHAFALO 18
  
  
  Mbola raikitra ny alin'ny Hawaii. Vao lasan'ny misasakalina i Drake, May ary Alicia dia nivoaka ny klioba ary niantso taxi nijanona. Norakofan'i Alicia ny lalana nandosirany tamin'ny nandehanany tamim-pifaliana teo amin'ny DJ, naka ny mikrôfony ary nanao ny fahatsapana kintana rock tsara indrindra. "Salama Honolulu! Manao ahoana ianao? Tena faly aho tonga eto anio alina. Tena tsara tarehy tokoa ianareo!" Dia niala moramora izy, namela eritreritra arivo teo amin'ny molotra arivo.
  
  Niresaka malalaka tamin"ilay mpamily taxi izy ireo izao. "Hafiriana araka ny eritreritrao no ho ela vao hampitandrina an"i Buchanan i Pilipo?" hoy i Alicia nanontany.
  
  "Raha ny vintana dia mety tsy hahita azy mandritra ny fotoana kelikely izy ireo. Mifandray tsara izy. Fa raha manao izany izy ireo-"
  
  "Tsy hiresaka izy," hoy i Drake. "Kanosa izy. Tsy hisarika ny saina amin'ny hoe nitodika tany amin'ny olon'i Claude izy. Napetrako teo ny fampindramam-bolako."
  
  "Mety handatsaka ny tsaramaso ny bouncers." Hoy i Mai mangina.
  
  "Ny ankamaroan'izy ireo dia tsy mahatsiaro tena." Nihomehezan'i Alicia, avy eo niteny tamim-pahamatorana kokoa. "Saingy marina ny sprite. Rehefa afaka mandeha sy miteny indray izy ireo, dia mikiakiaka toy ny kisoa.
  
  Drake dia nanindry ny lelany. "Ahoana fa samy marina ianareo. Dia tsy maintsy manao izany haingana. Ity alina ity. Tsy misy safidy hafa."
  
  "Lalana Kukui Avaratra," hoy i Mai tamin'ny mpamily taxi. "Afaka mandefa anay any akaikin"ny tranom-paty ianao."
  
  Nijery azy haingana ilay mpamily taxi. "Tena izy?"
  
  Nisarika ny sainy tamin'ny tsiky manjavozavo i Alicia. "Tazony, dimy-o." Mandehana fotsiny."
  
  Nimonomonona toy ny hoe "Haoly ry zareo" ilay mpamily taksiborosy, saingy nitodika tany amin"ny arabe ny masony ary nangina. Nieritreritra izay halehan"izy ireo i Drake. "Raha tena biraon'i Buchanan tokoa ity, dia tsy ho eo izy amin'izao fotoana izao."
  
  Nisento i Alicia. "Drakey, Drakey, tsy mihaino tsara fotsiny ianao. Rehefa hitanay tamin"ny farany fa teny an-tananareo ilay lehilahy adala, Pilipo, ka lasa volomparasy, dia nanomboka nanavotra ny ainy mampihomehy izahay, ary nilaza taminay izy fa manana trano i Buchanan."
  
  "Trano?" Drake dia nanao fitarainana.
  
  "Momba ny raharaham-barotra. Fantatrao ireo mpivarotra ireo. Mipetraka sy misakafo any izy ireo, milalao any, mandamina ny asany eo an-toerana avy any. Mitazona ny filaminana. Hatazoniny eo akaikiny mihitsy aza ny olony. Fety mafy tsy ankijanona io ry zalahy".
  
  "Izay hanampy amin'ny fitazonana ny zava-mitranga ao amin'ny toeram-pandihizana alina, amin'izao fotoana izao." Hoy i Mai raha nijanona teo amin"ny tranom-paty ilay taksiborosy. "Tadidio ve ny nidirantsika tao amin'ny biraon'ny andriamby fanaterana tany Hong Kong? Miditra haingana, mivoaka haingana. Toy izao no tokony ho izy."
  
  "Tahaka ny fony izahay tonga tany amin"io toerana io tany Zurich." Hoy i Alicia mafy tamin"i Drake. "Tsy momba anao daholo izany ry Kitano. Tsy lavitra izany."
  
  
  ***
  
  
  Niditra tao amin'ilay trano nomena azy tao amin'ny tranoben'ny CIA tao Honolulu i Hayden ary nijanona teo amin'ny lalany. Niandry azy i Ben, nipetraka teo am-pandriana ary nanantona ny tongony.
  
  Toa reraka ilay tovolahy. Nandatsa-drà ny masony noho ny nibanjinana ny efijerin"ny ordinatera nandritra ny andro maromaro, ary toa niketrona kely ny handriny noho ny fifantohana mafy toy izany. Faly i Hayden nahita azy.
  
  Nijery tsara ny manodidina ny efitrano izy. "Efa nanapaka ny tadim-poitra ve ianareo sy Karin tamin"ny farany?"
  
  "Har, har. Fianakaviana izy." Nilaza izy fa toy ny hoe ny fifandraisan'izy ireo no tena miharihary. "Ary tena hainy tokoa ny fomba fiasa amin'ny ordinatera."
  
  "Ny IQ avo lenta dia hanampy anao amin'izany." Nanala ny kirarony i Hayden. Ny karipetra matevina dia nahatsapa ho toy ny ondana misy vinaingitra eo ambanin'ny tongony marary. "Matoky tanteraka aho fa rahampitso dia hahita izay ilaintsika ao amin'ny diarin'i Cook ianao."
  
  "Raha afaka mahita azy ireo mihitsy isika."
  
  "Ao amin'ny Internet ny zava-drehetra. Mila fantarinao fotsiny hoe aiza no hijerena."
  
  Nanantona azy i Ben. "Moa ve... toa voafitaka eto isika? Hitako aloha ny Fasan'ireo andriamanitra, ary avy eo ny fitaovana famindrana. Hitanay izao fa mifandray izy roa. Ary-" Niato kely izy.
  
  "Ary inona?" Nipetraka teo akaikiny teo ambony fandriana i Hayden.
  
  "Mety ho mifandray amin"ny Vavahadin"ny Helo ireo fitaovana ireo", hoy ny fieritreretany. "Raha maniry azy ireo i Kovalenko dia tokony ho eo izy ireo."
  
  "Tsy marina izany". Niondrika akaiky kokoa i Hayden. "Adala i Kovalenko. Tsy afaka mody mahazo ny heviny izahay."
  
  Nasehon"ny mason"i Ben fa vetivety dia lasa very hevitra izy ka nanadala olon-kafa. Nanoroka an'i Hayden izy rehefa nitodika tany amin'ny lohany. Nisintona izy rehefa nanomboka nikaroka zavatra tao am-paosiny izy.
  
  "Mahatsiaro tsara kokoa aho rehefa mivoaka amin'ny zipper, Ben."
  
  "Eh? Tsia. Naniry an'ity aho." Navoakany ny findainy, nanova ny efijery tamin'ny mpilalao MP3 izy ary nisafidy rakikira.
  
  Nanomboka nihira ny "Second Hand News" i Fleetwood Mac avy amin'ireo tsaho mahazatra.
  
  Nipoitra tampoka i Hayden. "Dinorok? Tena?"
  
  Natsipiny teo an-damosiny i Ben. "Ny sasany dia tsara kokoa noho ny eritreretinao."
  
  Tsy nanadino ny alahelon'ny olon-tiany i Hayden. Tsy hadinony ny lohahevitr"ilay hira, izay miharihary amin"ny lohateny. Noho ny antony mitovy amin'i Ben, nahatonga azy hieritreritra momba an'i Kennedy Moore sy Drake ary izay rehetra nafoin'izy ireo. Tsy vitan'ny hoe namoy namana lehibe tao Kennedy izy roa, fa ny fahafatesany feno herisetra dia nampihena ny naman'i Drake rehetra ho tabataba fotsiny.
  
  Saingy rehefa nanomboka nihira momba ny bozaka lava sy nanao ny asany i Lindsey Buckingham, dia niova ny toe-po.
  
  
  ***
  
  
  Nasain"i Mai niandry ilay taxi-be, saingy tsy nihaino ilay lehilahy. Vantany vao nivoaka ny fiara izy ireo, dia natombony ny motera ary nandeha izy, nifaoka vatokely.
  
  Nikarakara azy i Alicia. "Jerk".
  
  Nanondro ny sampanan-dalana teo anoloan"izy ireo i Mai. "Eo ankavia ny Trano Buchanan."
  
  Nandeha tamin'ny fahanginana mahafinaritra izy ireo. Volana lasa izay, fantatr'i Drake fa tsy hitranga mihitsy izany. Nanana fahavalo iraisana izy ireo ankehitriny. Nanohina ny fon'izy rehetra ny hadalan'ny Mpanjaka Ra. Ary raha avela hijanona ho afaka izy, dia mbola mety hiteraka fahavoazana lehibe ho azy ireo.
  
  Izy ireo niaraka dia iray amin'ireo ekipa tsara indrindra eran-tany.
  
  Niampita ny sampanan-dalana izy ireo ary niadana rehefa tazana ny fananan'i Buchanan. Feno hazavana ilay toerana. Midina ny ambainy. Nivoha ny varavarana mba hahafahan"ny mozika mikoriana manerana ny faritra. Re na dia teny ampitan"ny arabe aza ny feon"ny mozika rap.
  
  "Mpiara-monina modely", hoy i Alicia. "Olona tahaka izany - tsy maintsy manakaiky fotsiny aho ary manapotika ny rafitra stereo maloto azy ireo."
  
  "Tsy mitovy aminao anefa ny ankamaroan"ny olona", hoy i Drake. "Izany no mahatonga ireo olona ireo. Mpampijaly am-po izy ireo. Amin'ny tena fiainana dia mitondra basim-borona izy ireo ary tsy manana fangorahana na feon'ny fieritreretana."
  
  Nitsiky taminy i Alicia. "Dia tsy hanantena fanafihana feno izy ireo."
  
  Nanaiky i Mai. "Miditra haingana izahay, mivoaka haingana."
  
  Drake dia nieritreritra ny fomba nandidian'ny Mpanjakan'ny ra hamonoana olona tsy manan-tsiny maro. "Andao isika hanadala azy ireo."
  
  
  ***
  
  
  Niboridana sy nitsemboka i Hayden rehefa naneno ny findainy. Raha tsy ny feon-tonon'ny lehibeny, Jonathan Gates, dia ho nosakanany.
  
  Nitaraina kosa izy, nanosika an"i Ben, ary nokapohiny ny bokotra valiny. "Eny?"
  
  Tsy tsikaritr"i Gates akory fa sempotra izy. "Hayden, miala tsiny aho noho ny tara. Afaka miteny ve ianao?"
  
  Niverina tamin'ny zava-misy avy hatrany i Hayden. Mendrika ny hojereny ilay vavahady. Ny horohoro niaretany ho an'ny fireneny dia mihoatra lavitra noho ny fahatsapany ny adidiny.
  
  "Mazava ho azy, tompoko."
  
  "Tazonin'i Dmitry Kovalenko ho babo ny fianakavian'ny senatera amerikana valo, solontena efatra ambin'ny folo ary ben'ny tanàna iray. Hatolotra ny fitsarana ity biby goavam-be ity ry Jay, amin'ny fomba rehetra ilaina. Manana ny loharano rehetra ianao."
  
  Tapaka ny fifandraisana.
  
  Nipetraka nibanjina tao anaty haizina i Hayden, maty tanteraka ny hafanam-pony. Tao amin"ireo voafonja ny eritreriny. Nijaly indray ny tsy manan-tsiny. Nanontany tena izy hoe firy ny olona hijaly alohan'ny hitondrana ny Mpanjakan'ny ra.
  
  Nandady teo amin'ny fandriana i Ben ary namihina azy fotsiny araka izay tiany.
  
  
  ***
  
  
  Niditra voalohany i Drake ary nahita ny tenany tao amin'ny lalantsara lava misy varavarana roa mivoha eo ankavia ary lakozia misokatra amin'ny farany. Nidina teo amin"ny tohatra ilay rangahy, taitra tampoka ny masony raha nahita an"i Drake niditra tao an-trano.
  
  "Inona ny-?"
  
  Nandeha haingana kokoa noho ny hitan"ny maso ny tanan"i Mai. Indray mandeha dia nisintona ny rivotra ilay lehilahy mba hiantso fampitandremana, ary ny manaraka dia nisosoka tamin'ny tohatra niaraka tamin'ny sabatra kely teo amin'ny tendany. Rehefa tonga tany ambany izy dia nahavita ny asany i Mai ary naka ny sabany. Nidina teo amin'ny lalantsara i Drake. Nivily ankavia nankany amin"ny efitra voalohany izy ireo. Nisy maso efatra niandrandra avy teo amin"ireo baoritra tsotra nisy ny zavatra nipoaka.
  
  Mipoaka?
  
  Nahafantatra avy hatrany ny C4 i Drake, saingy tsy nanam-potoana hieritreretana izy fa nosamborin'ireo lehilahy ireo fitaovam-piadiana natsipy tsy nitandrina. Nandihy nanodidina an'i Drake i Mai sy Alicia.
  
  "Ery!" Drake dia nanondro ireo haingana indrindra. Nazeran'i Alicia tamin'ny daka ratsy teo amin'ny valahany izy. Nianjera izy, nimonomonona. Nandeha haingana nanatona azy ilay lehilahy teo anoloan'i Drake, nitsambikina teo ambony latabatra mba hampitombo ny haavony sy ny herin'ny fanafihany. Nahodidin'i Drake ny vatany teo ambanin'ny fandosiran'ilay lehilahy, ary rehefa tafapetraka izy, dia nazerany avy ao aoriana ny lohaliny roa. Nikiakiaka noho ny hatezerana ilay rangahy ary nivoaka ny vavany ny rora. Nanapoaka famaky mafy teo an-tampon-dohany tamin'ny heriny sy ny heriny rehetra i Drake.
  
  Nianjera tsy nisy feo ilay lehilahy.
  
  Teo ankaviany, nanao fitokonana indroa nisesy i Mai. Samy nitombo avo roa heny ny ratra teo amin"ny kibony, nisy soratra tsy nampoizina teny amin"ny tarehiny. Nampiasa fehikibo fahafatesana haingana i Drake mba hanakanana ny iray raha nandona ny iray kosa i Mai.
  
  "Miala". - Nitsikitsiky i Drake. Mety tsy fantatr'izy ireo izany, fa mbola olon'ny Mpanjakan'ny rà ihany ireo. Tsara vintana izy ireo fa maika i Drake.
  
  Niverina teo amin"ny lalantsara izy ireo ary nidina nankany amin"ny efitrano hafa. Rehefa niditra tao anatiny izy ireo dia nahita ny lakozia i Drake. Feno lehilahy, samy nibanjina zavatra teo ambony latabatra iva. Ny feo rap avy ao anatiny dia mafy loatra ka saika nanantena i Drake fa hivoaka hitsena azy izy ireo. Nandroso haingana i Mai. Tamin'ny fotoana nidiran'i Drake tao amin'ny efitrano dia efa napetrany ny lehilahy iray ary nifindra tany amin'ny manaraka. Lehilahy manana volombava matevina no nifanena tamin'i Drake, efa nitondra basy basy teny an-tanany.
  
  "Inona no nataonao-?"
  
  Ny fiofanana dia ny zava-drehetra amin'ny zavakanton'ny ady, ary i Drake dia niverina haingana kokoa noho ny mpanao politika iray nanalavitra fanontaniana lehibe. Avy hatrany dia nanainga ny tongony izy, nandroaka ny basy teny an-tanan"ilay rangahy, ary avy eo dia niroso tamin"ny fisamborana azy teny amin"ny rivotra.
  
  Namadika ny fitaovam-piadiana izy.
  
  "Miaina amin"ny sabatra." Nitifitra izy. Nianjera nihemotra ny olon'i Buchanan tao anatin'ny fipoahana ara-javakanto. Nalain"i Mai sy Alicia avy hatrany ny basy iray hafa nariana rehefa nisy niantsoantso avy tao an-dakozia. "Hey ry adala! Inona no ataonao?
  
  Drake nitsiky. Raha ny fantatra dia tsy re tao amin"ity trano ity ny poa-basy. tsara. Nandeha teo am-baravarana izy.
  
  "Roa," hoy izy nibitsibitsika, ary nilaza fa ny toerana teo am-baravarana ihany no nanome toerana ho an"izy roa lahy hihetsika. Nipetraka teo ivohony i Mai.
  
  "Andao hofehezintsika ireo alika ireo." Drake sy Alicia nivoaka, nitifitra, mikendry ny ala tongotra izay nanodidina ny latabatra.
  
  Niparitaka ny rà ary nianjera tamin"ny tany ny faty. Nandroso i Drake sy Alicia, satria fantany fa hampikorontan-tsaina sy hampihorohoro ny mpifanandrina aminy ny fahatairana sy ny tahotra. Nitsambikina teo ambony latabatra iva ny iray tamin"ireo mpiambina an"i Buchanan ary nikapoka an"i Alicia, ary nanipy azy teo anilany. Niditra teo amin"ilay banga i Mai, niaro tena, rehefa nanindrona ny rantsantanany indroa ilay mpiambina. I Mai dia tratran'ny kapoka tsirairay teo amin'ny sandriny alohan'ny namelezana azy mafy tamin'ny tetezan'ny orony tamin'ny basy poletany.
  
  Niady indray i Alicia. "Nanana izany aho."
  
  "Oh, azoko antoka fa nanao izany ianao, ry malala."
  
  "Tsofy aho." Nanondro ny basy teo amin"ireo lehilahy nitomany sy nitomany i Alicia. "Misy hafa te hanandrana? Hm?"
  
  Drake nibanjina ny latabatra ambany sy ny ao anatiny. Ny antontam-bato C4 dia nanenika ny tany tamin'ny dingana samihafa amin'ny fanomanana.
  
  Inona no nokasain'ny Mpanjaka Bloody?
  
  "Iza aminareo no Buchanan?"
  
  Tsy nisy namaly.
  
  "Manana fifanarahana ho an'i Buchanan aho." Nanaiky i Drake. "Fa raha tsy eto izy dia heveriko fa tsy maintsy hitifitra anareo rehetra izahay." Voatifitra teo amin"ny kibony ilay lehilahy akaiky azy indrindra.
  
  Feno tabataba ny efitrano. Na i Mai aza dia nibanjina azy. "Matt-"
  
  Nimenomenona taminy izy. "Tsy misy anarana."
  
  "Izaho no Buchanan." Niondrika teo amin"ilay vata fampangatsiahana lehibe ilay lehilahy, rehefa nanindry mafy ilay ratra tamin"ny bala. "Avia, ralehilahy. tsy nanisy ratsy anao izahay.
  
  Ny rantsan-tànan'i Drake dia nihenjana teo amin'ny trigger. Nitaky fifehezan-tena be dia be ny tsy nitifitra. "Tsy nandratra ahy ve ianao?" Nitsambikina nandroso izy ary ninia nametraka ny lohaliny teo amin"ilay ratra nandeha ra. "Tsy nandratra ahy ve ianao?"
  
  Nanenika ny fahitany ny fitiavam-drà. Nandefona ny atidohany sy ny fony ny alahelo tsy hay tohaina. "Lazao ahy," hoy izy tamin'ny feony. Lazao ahy hoe aiza i Claude na hoe, ampio aho Andriamanitra, hitsoka ny atidohanao amin'ity vata fampangatsiahana ity aho."
  
  Tsy nandainga ny mason'i Buchanan. Ny tahotra ny fahafatesana no nahatonga ny tsy fahalalany ho mangarahara. "Fantatro ny naman"i Claude", hoy izy nitaraina. "Tsy fantatro anefa i Claude. Afaka milaza aminareo ny namany aho. Eny, azoko omena anao ireny."
  
  Nihaino i Drake rehefa nilaza anarana roa sy ny toerana misy azy ireo. Scarberry sy Peterson. Rehefa voatsoaka tanteraka izany vaovao izany vao nanondro ny latabatra feno C4 izy.
  
  "Inona no ataonao aty? Miomana hanomboka ady ve ianao?"
  
  Nanaitra azy ny valiny. "Eny, eny. Hanomboka ny ady any Hawaii, ry lehilahy."
  
  
  TOKO FAHASALAMANA
  
  
  Niditra tao amin'ilay birao kely niarahany tamin'ny anabaviny i Ben Blake mba hahita an'i Karin nitsangana teo am-baravarankely. "Salut ranabavy".
  
  "Salama. Jereo fotsiny ity ry Ben. Fiposahan'ny masoandro any Hawaii."
  
  "Tokony ho eny amoron-dranomasina isika. Ny olona rehetra dia mandeha any amin'ny fiposahan'ny masoandro sy ny filentehan'ny masoandro. "
  
  "Marina ve izany? Nijery ny anadahiny tamim-paneso kely i Karin. "Nijery azy tao amin'ny Internet ianao, sa tsy izany?"
  
  "Eny ary, rehefa tonga eto isika, dia te hiala amin'ity toerana mikitroka ity aho ary hihaona amin'ny mponina sasany."
  
  "Hatao inona?"
  
  "Mbola tsy nahita Hawaiiana mihitsy aho."
  
  "Mano dia Hawaiian ozona, dumbo. Andriamanitra ô, indraindray aho manontany tena raha samy nahazo ny selan"ny atidohanay aho."
  
  Fantatr'i Ben fa tsy misy dikany ny manomboka ady amin'ny anabaviny. Nankafiziny ilay fahitana mahafinaritra nandritra ny minitra vitsivitsy talohan'ny nandehanany nankany amin'ny varavarana mba handrahoana kafe ho azy roa. Rehefa niverina izy dia efa nandroaka ny solosainy i Karin.
  
  Napetrak'i Ben teo akaikin'ny fitendry azy ireo mugs. "Fantatrao fa miandrandra izany aho." Nokosehiny ny tanany. "Ny tiako holazaina dia mitady ny diarin'ny Kapiteny Cook. Asa mpitsongo tena izy ity satria izay miafina no tadiavinay fa tsy izay mibaribary".
  
  "Fantatray tsara fa tsy misy rohy amin'ny Internet mampifandray an'i Cook amin'ny Diamond Head na Leahy amin'ny Hawaiians. Fantatsika fa ny Diamond Head dia iray amin'ireo andiana cones, fantson-drano, tonelina ary fantsona lava izay mandeha any ambanin'i Oahu.
  
  Nisotro ny kafeny mafana i Ben. "Fantatsika koa fa tonga tany Kauai, ao amin"ny tanànan"i Waimea i Cook. Tsidiho ny Waimea ho an'ny hantsana iray manaitra ny hifaninana amin'ny Grand Canyon. Ny mponina ao Kauai dia namorona ny andian-teny tany am-boalohany hitsidihana an'i Hawaii ho toy ny jab manjavozavo ao Oahu. Misy sarivongan'i Cook ao Waimea eo akaikin'ny tranombakoka kely iray. "
  
  "Zavatra hafa fantatray," hoy i Karin namaly. "Ny tiana holazaina dia eto ny vatan'i Kapiteny Cook." Nitendry ny solosainy izy. "Online".
  
  Nisento i Ben ary nanomboka namadika ny voalohany tamin"ireo gazety be dia be. "Avelao hanomboka ny fahafinaretana." Natsofony ny écouteur ary niankina tamin"ny sezany.
  
  Nibanjina azy i Karin. "Atsaharo izany. Ity ve ny Rindrin'ny torimaso? Ary sarona hafa? Indray andro, ry zandriny, dia tsy maintsy mirakitra an-tsoratra ireo hira vaovao ireo ianao ary aza mandany ny dimy minitra lazanao."
  
  "Aza miteny amiko fa mandany andro ianao ry dada. Fantatsika rehetra fa mahay an"izany ianao."
  
  "Hitondra izany indray ve ianao? Ankehitriny?"
  
  "Dimy taona no lasa." Nanokatra ny mozika i Ben ary nifantoka tamin'ny solosainy. "Dimy taona ny faharavana. Aza avela hanimba ny folo manaraka izay nitranga."
  
  
  ***
  
  
  Niasa tsy nisy torimaso sy niala sasatra kely i Drake, May ary Alicia dia nanapa-kevitra ny haka aina kely. Nahazo antso avy amin'i Hayden sy Kinimaka i Drake tokony ho adiny iray taorian'ny fiposahan'ny masoandro. Vetivety dia namaha ity olana ity ny bokotra moana.
  
  Nanofa efitrano tany Waikiki izy ireo. Trano fandraisam-bahiny lehibe mitaingina kodiarana izy io, feno mpizaha tany, manome azy ireo tsy fantatra anarana. Nisakafo haingana tao amin'ny Denny's teo an-toerana izy ireo, avy eo nankany amin'ny hotely, ary naka ny ascenseur nankany amin'ny efitranony tao amin'ny rihana fahavalo.
  
  Rehefa niditra tao i Drake, dia niala sasatra. Fantany ny soa azo avy amin"ny famelomana ny tenany amin"ny sakafo sy ny fialan-tsasatra. Niondrika teo amin"ny seza mora teo am-baravarankely izy, nankafy ny fomba nanasany azy teo amin"ny varavarankelin"ny Frantsay ny masoandro Hawaiiana mazava.
  
  "Afaka miady amin"ny farafara ianareo roa", hoy izy tsy nitodika. "Nisy nametraka ny fanairana tamin'ny roa ora."
  
  Noho izany, dia namela ny eritreriny hiala izy, nahazo toky noho ny fahalalana fa manana ny adiresin'ny lehilahy roa izay akaiky an'i Claude araka izay azo atao. Ny fiadanan'ny fahafantarana fa i Claude dia nentina nivantana tany amin'ny Mpanjaka Bloody.
  
  Filaminan-tsaina noho ny fahafantarana fa adiny vitsivitsy sisa no nisy valifaty feno rà.
  
  
  ***
  
  
  Hayden sy Kinimaka dia nandany ny maraina tao amin'ny Departemantan'ny polisy ao Honolulu. Ny vaovao dia hoe nesorina tamin'ny alina ny sasany tamin'ireo 'mpiara-miasa' tamin'i Claude, saingy tsy nisy vaovao marina. Ny tompon'ny klioba, antsoina hoe Pilipo, dia tsy dia niteny firy. Maro tamin"ireo jiolahy no niafara tamin"ny hopitaly. Hita ihany koa fa nanjary maizina tamin'ny fomba mahagaga ny lahatsorany rehefa nisy lehilahy iray sy vehivavy roa nanafika azy talohan'ny misasakalina.
  
  Manampy trotraka izany ny fifampitifirana mihosin-drà any amin"ny toerana iray ao afovoan-tanàna, izay nahavoarohirohy ny mpiray tsikombakomba tamin"i Claude. Rehefa tonga teny an-toerana ireo mpitandro filaminana nirongo basy dia trano tsy nisy na inona na inona no hitan"izy ireo. Tsy misy lehilahy. Tsy misy laharana finday. Ra teo amin"ny tany sy ny latabatry ny lakozia ihany no nahitana dian"ny C4 tamin"ny fandoroana vovoka.
  
  Nanandrana an'i Drake i Hayden. Niezaka niantso an"i Alicia izy. Nosintoniny i Mano ary nibitsibitsika mafy teo an-tsofiny. "Omeo azy ireo! Tsy fantatr'izy ireo fa manana ny fanohanana izahay mba hihetsika araka izay mety. Tokony ho fantatr"izy ireo izany."
  
  Nihiboka i Kinimaka, nisondrotra sy nianjera ny sorony lehibe. "Angamba tsy te hahalala i Drake. Hanao ny fombany izy, na misy na tsy misy fanohanan"ny fanjakana."
  
  "Enta-mavesatra izy izao."
  
  "Na zana-tsipìka misy poizina manidina mahitsy amin'ny fo." Nitsiky i Kinimaka raha nijery azy ny lehibeny.
  
  Very hevitra kely i Hayden. "Inona? Avy amin"ny hira ve ireny tononkira ireny sa inona?"
  
  Toa tafintohina i Kinimaka. "Tsy heveriko izany, tompoko. Noho izany", dia nibanjina an"ireo polisy tafavory izy, "inona no fantatry ny polisy momba an"i Claude?"
  
  Nifoka rivotra lalina i Hayden. "Tsy mahagaga raha vitsy dia vitsy. Claude no tompon'ny klioba maromaro izay mety ho tafiditra amin'ny hetsika tsy ara-dalàna na tsy mety. Tsy tafiditra ao anatin'ny lisitry ny fanaraha-maso ataon'ny polisy izy ireo. Noho izany, tsy mitonona anarana ny tompony mangina."
  
  "Miaraka amin'izay rehetra, tsy isalasalana, dia novolavolain'i Kovalenko."
  
  "Tsy isalasalana. Mahasoa hatrany ny jiolahy esorina imbetsaka amin"ny tontolo tena izy".
  
  "Angamba efa mandroso i Drake. Raha tsy izany no zava-misy dia heveriko fa hiaraka aminay izy."
  
  Nanaiky i Hayden. "Enga anie ka ho tanteraka izany. Mandra-pahatongan'izany dia mila manaitra ny mponina vitsivitsy isika. Ary tokony hifandray amin'ny olona rehetra fantatrao izay afaka manampy anay ianao. Kovalenko dia efa namorona rà mandriaka. Tsy tiako ny mieritreritra hoe ahoana no hiafaran"izany rehetra izany."
  
  
  ***
  
  
  Niezaka mafy i Ben mba hitazonana ny fifantohany ho ambony. Nikorontana ny fihetseham-pony. Efa volana maromaro izay no tsy nilamina ny fiainany. Talohan'ny raharahan'i Odin, ny heviny momba ny fientanam-po dia ny mitazona ny tarika rock maoderina The Wall of Sleep ho tsiambaratelo amin'ny reniny sy ny dadany. Olom-pianakaviana izy, nerd tsara fanahy manana talenta amin'ny zavatra ara-teknika rehetra.
  
  Hitany izao ny ady. Nahita olona novonoina izy. Niady ny ainy izy. Maty teo an-tsandriny ny sipany akaiky indrindra.
  
  Nampisara-bazana azy ny tetezamita teo amin'ny tontolo.
  
  Manampy izany ny fanerena miaraka amin'ny sipany vaovao, mpiasan'ny CIA amerikana, ary tsy gaga mihitsy izy nahita ny tenany nivezivezy.
  
  Tsy hoe nilaza tamin"ny namany mihitsy izy. Ny fianakaviany, eny, afaka nilaza tamin"izy ireo izy. Mbola tsy vonona amin"izany anefa i Karin. Ary nanana ny olany izy. Vao avy nilaza taminy izy fa rehefa afaka dimy taona dia tokony hifindra izy, saingy fantany fa raha toa ka mitranga aminy izany, dia hanimba ny androm-piainany sisa izany.
  
  Ary ny sisa amin'ireo mpikambana ao amin'ny Wall of Sleep dia nandefa hafatra taminy tsy tapaka. Aiza ianao ry Blakey? Hivory ve isika anio alina? Farafaharatsiny, anontanio aho, ry adala! Izany no nofinofiny!
  
  Amin'izao fotoana izao, ny zavatra nanome azy fiatoana lehibe dia tandindomin-doza.
  
  Nieritreritra an"i Hayden izy. Rehefa nirodana izao tontolo izao, dia azony nitodika tany aminy foana ny eritreriny, ary ho mora kokoa ny zava-drehetra. Nirenireny ny sainy. Nanohy namakivaky ny pejin'ny boky an-tserasera iray izay nadikan'olona avy amin'ny soratan'i Cook manokana izy.
  
  Saika tsy hitany izany.
  
  Fa tampoka teo, teo amin'ireo tatitra momba ny toetr'andro, ny latitude sy ny latitude, ary ny antsipiriany fohy momba ny hoe iza no voasazy noho ny tsy fihinanan'ny henan'omby isan'andro sy izay hita faty tao anatin'ny rigging, dia nisy firesahana fohy momba ny vavahadin'i Pele.
  
  "Rahavavy". - Nifoka rivotra i Ben. "Heveriko fa nahita zavatra aho." Namaky fehintsoratra fohy izy. "Oay, fitantaran'ny lehilahy ny diany. Vonona amin'izany ve ianao?"
  
  
  ***
  
  
  Niala tamin'ny torimaso maivana i Drake ka lasa taitra nandritra ny fotoana nanokatra ny masony. Nandeha nihodina teo ivohony i Mai. Toa teo am-pandroana i Alicia.
  
  "Hafiriana no tany ivelany izahay?"
  
  "Omeo na makà sivifolo minitra. Indro, jereo ity." Natorahan'i Mai taminy ny iray tamin'ireo basy poleta nalain'izy ireo tamin'i Buchanan sy ny olony.
  
  "Inona ny isa?"
  
  "Revolver dimy. Tsara ny zava-drehetra. Kaliber 38 sy telo 45. Misy gazety feno telo ampahefatry ny rehetra."
  
  "Mihoatra noho ny ampy". Nitsangana i Drake ary nitsotra. Nanapa-kevitra izy ireo fa mety hiatrika mpanohitra matotra kokoa - olona akaiky an'i Claude - ka tsy maintsy mitondra fitaovam-piadiana.
  
  Nivoaka avy tao amin'ny efitra fandroana i Alicia niaraka tamin'ny volo lena, nisintona ny palitao. "Vonona hivoaka?"
  
  Ny vaovao voarain'izy ireo avy amin'i Buchanan dia ny hoe Scarberry sy Peterson dia samy manana toeram-pivarotana fiara hafahafa any ivelan'i Waikiki. Nantsoina hoe Exoticars izy io, sady toeram-pivarotana no toeram-panamboarana. Nanofa ny ankamaroan'ny karazana fiara avo lenta ihany koa izy.
  
  Sarona tena ahazoana tombony, hoy i Drake. Tsy isalasalana fa natao hanampiana hanafina ny karazana asan-jiolahy rehetra. Scarberry sy Peterson dia tsy isalasalana fa akaiky ny tampon'ny rojo sakafo. Claude no manaraka.
  
  Niditra tao anaty taxi-be izy ireo ary nanome ny adiresin"ilay mpivarotra. Tokony ho roapolo minitra teo ho eo.
  
  
  ***
  
  
  Gaga i Ben sy Karin namaky ny diarin"i Kapiteny Cook.
  
  Tena nahavariana tokoa ny fahitana tamin"ny mason"ny olona iray hafa ny zava-nitranga tamin"ilay kapitenin-dranomasina malaza efa roanjato taona mahery lasa izay. Fa ny famakiana ny tantaran'i Cook voarakitra an-tsoratra nefa mbola miafina ao ambanin'ilay volkano malaza indrindra any Hawaii dia saika nandreraka.
  
  "Mahagaga izany". Namadika ny kopiany teo amin"ny efijerin"ny ordinatera i Karin. "Ny zavatra iray tsy tsapanao dia ny fahiratan-tsain'i Cook. Nentiny niaraka taminy ny olona avy amin"ny faritra rehetra mba hanoratra ny zavatra hitany. mpahay siansa. Botanista. Mpanakanto. Jereo-" Notapahiny ny efijery.
  
  Niondrika i Ben mba hijery ilay sary namboarina tamin'ilay zavamaniry. "Mahafinaritra".
  
  Namirapiratra ny mason"i Karin. "Tena tsara izany. Tsy hita na voarakitra an-tsoratra ireo zavamaniry ireo raha tsy i Cook sy ny ekipany no nandrakitra azy ireo ary niverina tany Angletera niaraka tamin'ireo sary sy famaritana mahafinaritra ireo. Izy ireo no nanao sarintany ny tontolontsika, ireto olona ireto. Eritrereto izany".
  
  Naneho ny fientanentanany ny feon'i Ben. "Fantatro. Fantatro. Fa henoy ity-"
  
  "Oay". Karin dia variana tamin'ny tantarany manokana. "Fantatrao ve fa William Bligh ny iray amin'ireo ekipan'i Cook? Ilay lehilahy lasa kapitenin'ny Bounty? Ary ny filoha amerikana tamin'izany fotoana izany, Benjamin Franklin, dia nandefa hafatra ho an'ny kapitenin-dranomasina rehetra mba hamela an'i Cook irery, na dia teo aza ny ady tamin'ny Anglisy tamin'izany fotoana izany ny Amerikana. Nantsoin'i Franklin hoe "namana iombonan'ny olombelona" izy.
  
  "Rahavavy". - Nitsikitsiky i Ben. "Nahita zavatra aho. Henoy - tany Owhihi, Hawaii, akaikin'ny toerana avo indrindra amin'ny nosy no nisy ny fianjerana. Ny laharam-pehintaniny dia 21№ 15' 147S ary ny laharan-jarahasiny dia 147№ Avaratra ary 48№ Atsinanana. 762 metatra ny haavony. Voatery nandatsaka vatofantsika teo akaikin"i Lihi izahay ary nankany an-tanety. Ireo teratany nokaramainay dia toa nandrovitra ny vorodamba teny an-damosinay mba hahazoany rhum iray tavoahangy, nefa tena azo leferina sy nahay.
  
  "Omeo ahy ny dikan-teny nohafohezina," hoy i Karin. "Amin'ny teny anglisy".
  
  Nimenomenona taminy i Ben. "Andriamanitra, ry zazavavy, aiza ny Indiana Jones anao?" Luke Skywalker anao? Tsy manana fahatsapana ho an'ny aventure fotsiny ianao. Noho izany, ny mpitantara anay, lehilahy iray antsoina hoe Hawksworth, dia nandeha niaraka tamin'i Cook, tantsambo enina hafa ary teratany vitsivitsy mba hijery ny zava-misy. teratany antsoina hoe Vavahadin'i Pele ". Natao tsy fantatry ny mpanjaka teo an-toerana izany ary tandindomin- doza lehibe. Raha fantatr'izy ireo izany, dia ho novonoin'ny mpanjaka izy rehetra. Nanaja ny vavahadin'i Pele ny Hawaiiana. Nitaky lehibe ny mpitarika teratany. valisoa."
  
  "Ny vavahadin'i Pelé dia tsy maintsy niteraka fanahiana lehibe ho an'i Cook handray risika toy izany," hoy i Karin nanamarika.
  
  "Eny, i Pele no andriamanitry ny afo, ny tselatra, ny rivotra ary ny volkano. Angamba ilay andriamanitra Hawaiian malaza indrindra. Vaovao lehibe izy. Nifantoka tamin'ny fitondrany ny ranomasina ny ankamaroan'ny anganony. Ny fomba niresahan'ny Hawaiiana momba azy angamba no nahaliana an'i Cook. Ary azo inoana fa lehilahy miavonavona teo amin'ny dia lavitra nahita maso. Tsy hatahotra ny hanelingelina ny mpanjaka eo an-toerana izy."
  
  "Tsy hatahotra be ny lehilahy toa an'i Cook."
  
  "Marina tokoa. Araka ny filazan'i Hawksworth, dia nitarika azy ireo tamin'ny lalana maizina ambanin'ny fo lalina ny volkano ny mponina. Raha vantany vao nirehitra ny jiro ary, araka ny holazain'i Gollum, dia nisy fihodinana sarotra vitsivitsy, dia nijanona izy rehetra ary nibanjina ny vavahadin'i Pele. "
  
  "Hafahafa. Misy sary ve?
  
  "Tsia. Tavela tao ilay mpanakanto noho ity dia ity. Saingy i Hawksworth dia mamaritra ny zavatra hitany. Andohalambo lehibe iray izay nanidina avo dia avo ka nisondrotra teo ambonin'ny faribolana ambony indrindra tamin'ny lelafontsika. Frame vita tanana voapetaka amin'ny marika bitika. Notches amin'ny lafiny tsirairay, zavatra kely roa tsy hita. Nanala ny ainay ny fahagagana ary tena nijery izahay mandra-pahatongan'ny afovoan-maizina nanomboka nanintona ny masonay. "
  
  "Noho izany, ao anatin'ny toe-tsain'ny olona rehetra, ny tiany holazaina dia nahita izay notadiaviny izy ireo, saingy avy eo dia nahatsapa fa mila bebe kokoa izy ireo." Nihifikifi-doha i Karin.
  
  Nanopy maso azy i Ben. "Heveriko fa ny tianao holazaina dia, ao anatin'ny fanahin'ny mpitsangatsangana rehetra, dia naniry bebe kokoa izy ireo. Fa marina ny anao. Ny vavahadin'i Pele dia izay ihany. Vavahady. Tsy maintsy nitarika ho any ho any izany."
  
  Nosintonin'i Karin ny sezany. "Mieritreritra aho izao. Nankaiza izany?
  
  Tamin"izay indrindra no naneno ny findain"i Ben. Nijery ny écran izy ary nanakodia ny masony. "Dada sy Neny".
  
  
  TOKO FAHA 20
  
  
  Tian'i Mano Kinimaka ny fon'i Waikiki. Teraka sy lehibe tany Hawaii, nandany ny fahazazany tany Kuhio Beach izy talohan'ny nanangom-bola ny fianakaviany ary nifindra tany amin'ny morontsiraka avaratra kokoa. Ny surfing tao dia kilasy manerantany, ny sakafo dia tena izy na dia rehefa nisakafo tany ivelany aza ianao, ny fiainana dia malalaka araka izay azonao eritreretina.
  
  Fa ny fahatsiarovany tany am-boalohany dia ny momba an'i Kuhio: ny tora-pasika mahafinaritra sy ny luaus maimaim-poana, ny barbecue amin'ny tora-pasika alahady, ny fanaovana surf mora, ny olona tsara toetra ary ny famirapiratan'ny masoandro milentika amin'ny alina.
  
  Ankehitriny, rehefa nandeha teny amin"ny araben"i Kuhio izy ary avy eo i Kalakaua, dia nahatsikaritra zavatra tranainy sy manohina ny fony. Tsy mpizaha tany vaovao tarehy. Tsy ny mponina no mitondra ny ranom-boankazo Jamba maraina. Tsy misy mpivarotra gilasy akory eo akaikin'ny Royal Hawaiian. Ireo fanilo mainty lava nodoran'izy ireo isan'alina, ilay toeram-pivarotana saika tsy misy na inona na inona izay nitomany taloha, nihomehy tamin'ilay famantarana fampitandremana tsotra miendrika A manakana ny iray amin'ireo lalantsara mivaky hoe: Raha tsy Spider-Man ianao, ilay mihidy ny tetezana. Tsotra izany. Ka Hawaiiana.
  
  Nandalo ny fivarotana tranainy an'i Lassen izy, izay nibanjina ny sary hoso-doko mahafinaritra sy ny fiarany mahafinaritra. Lasa izao. Tapitra ny fahazazany. Nandalo ny trano fivarotana King's Village izy, izay nolazain'ny reniny taminy fa trano fonenan'ny Mpanjaka Kalakaua taloha. Nandalo ny biraon'ny polisy tsara indrindra eran'izao tontolo izao izy, ny iray teo amin'ny tora-pasika Waikiki eo ambanin'ny aloky ny solaitrabe an-jatony. Ary nandalo ny sarivongan'i Duke Kahanamoku tsy azo rava izy, voarakotra toy ny mahazatra amin'ny leis vaovao, ilay nojereny fony izy zazalahy kely nanana nofy an-tapitrisa mihodinkodina ao an-dohany.
  
  Nambenana nandritra ny ora maro izao ny fianakaviany. Nokarakarain'ny US Marshals sy ny Crack Marines izy ireo. Tsy nisy na inona na inona ny tranon"ny mpianakavy, natao hanin"ny mpamono olona. Izy tenany dia lehilahy voamarika.
  
  Hayden Jay, namany akaiky sady lehibeny, dia nipetraka teo akaikiny teo amin'ny seza mpandeha, angamba nahita zavatra tamin'ny tarehiny satria tsy niteny na inona na inona izy. Naratra voatifitry ny antsy izy, saingy izao saika sitrana izao. Novonoina ny olona nanodidina azy. mpiara-miasa. namana vaovao.
  
  Ary indro izy, niverina tany an-tranony, toerana ny fahazazany. Ny fahatsiarovana dia nameno azy toy ny namana efa ela izay maniry ny hifandray aminy indray. Nidaroka baomba azy teny amin"ny kihon-dalana rehetra ny fahatsiarovana.
  
  Ny hatsaran'i Hawaii dia niaina tao aminao mandrakizay. Tsy maninona na herinandro na roapolo taona no nandanianao tany. Tsy lany andro ny toetrany.
  
  Nanimba ny toe-po ihany i Hayden tamin'ny farany. "Ity lehilahy ity, ity Capua ity. Tena mivarotra gilasy potipoti-javatra avy ao anaty fiara ve izy?"
  
  "Misy raharaham-barotra tsara eto. Tian"ny rehetra ny gilasy voatoto."
  
  "Rariny kosa".
  
  Nitsiky i Mano. "Ho hitanao".
  
  Rehefa namakivaky ny hakanton'i Kuhio sy Waikiki izy ireo, dia nipoitra tsindraindray teo ankavanana ny tora-pasika. Namirapiratra ny ranomasina ary nihetsiketsika tsara ny ranomandry fotsy. Hitan'i Mano teny amoron-dranomasina ny zana-tsipìka maromaro voaomana. Indray mandeha izy dia anisan'ny ekipa outrigger nahazo amboara.
  
  "Eto izahay". Niditra tao amin'ny toeram-piantsonan'ny fiara miolikolika izy, izay misy baranjely amin'ny tendrony iray izay manatrika ny Oseana Pasifika. Ny fiaran'i Capua dia hita any amin'ny farany indrindra, amin'ny toerana tsara. Tonga dia nahatsikaritra ilay namany taloha i Mano, saingy nijanona kely.
  
  Nitsiky taminy i Hayden. "Fahatsiarovana taloha?"
  
  " Fahatsiarovana mahafinaritra. Zavatra tsy tianao hokorontana amin'ny famerenana indray ny zava-baovao, fantatrao?"
  
  "Fantatro".
  
  Tsy nisy fahatokisana ny feony. Nandinika ela ny lehibeny i Mano. Olona tsara izy - mahitsy, marina, henjana. Fantatrao ve hoe an'iza i Hayden Jay, ary mpiasa iza no afaka mitaky bebe kokoa amin'ny lehibeny? Hatramin"ny nihaonan"izy ireo voalohany, dia nahafantatra azy tsara izy. Ny rainy, James Jay, dia mahery vaika, tena angano, ary mendrika izany. Ny tanjon'i Hayden dia ny hanatanteraka ny fampanantenany, ny lova navelany. Izany no hery nanetsika azy.
  
  Hany ka gaga i Mano rehefa nanambara ny maha matotra azy momba ny tanora nerd Ben Blake. Nihevitra izy fa ho ela be vao tsy nitsahatra nanosika ny tenany hiakatra mba hiaina mifanaraka amin'ilay lova izay tsapan'i Mano fa efa nihoatra azy i Hayden. Nihevitra izy tamin"ny voalohany fa hahavonto ny lelafo ny halaviran-dava, saingy nihaona indray izy mivady avy eo. Ary ankehitriny toa natanjaka kokoa noho ny taloha izy ireo. Hanome tanjona vaovao ho azy ve ilay geek, lalana vaovao eo amin'ny fiainana? Ny volana ho avy ihany no hilaza.
  
  "Mandehana". Niondrika nankany amin'ilay fiara i Hayden. Nanokatra ny varavarana i Mano ary naka rivotra lalina tamin"ny rivotra madio teo an-toerana. Nitsangana teo ankaviany ny Lohan'ny Diamondra, endrika manaitra mijoro manoloana ny faravodilanitra, eo foana.
  
  Ho an'i Mano dia teo foana izany. Tsy nampoiziny fa mety ho ambonin'ny fahagagana lehibe izany.
  
  Niara-nandeha nankany amin"ilay fiara mpanapaka ranomandry izy ireo. Niondrika i Capua, nibanjina azy ireo. Niketrona ny tarehiny noho ny hagagany, ary avy eo dia tena hafaliana.
  
  "Mano? lehilahy! Hey!"
  
  Nanjavona i Capua. Iray segondra taty aoriana dia nihazakazaka nivoaka avy ao ambadiky ny fiara izy. Lehilahy midadasika izy, salama tsara sady maizina volo sy mainty hoditra. Na dia vao jerena aza, Hayden dia afaka nilaza fa nandany adiny roa farafahakeliny isan'andro teo amin'ny solaitrabe.
  
  "Kapua." Nanofa ny namany taloha i Mano. "Nisy vitsivitsy, ry rahalahy."
  
  Nihemotra i Capua. "Inona no nataonao? Lazao ahy, manao ahoana ny fandehan'ny fanangonana vera voatifitra Hard Rock?"
  
  Nanozongozona ny lohany i Mano ary nikiakiaka. "Ah, blah blah kely, ary mihoatra noho izany aza. Fantatrao. Ianao?"
  
  "Marina. Iza moa i Howli?"
  
  "Haole..." Niverina tamin'ny teny Amerikana azo takarina i Mano, izay nanamaivana an'i Hayden. "... ity no lehibeko. Hihaona amin'i Hayden Jay."
  
  Nihitsy ny mponina teny an-toerana. "Faly miarahaba anao", hoy izy. "Ianao ve ry Boss Mano? Oay. Lucky Mano, hoy aho.
  
  "Tsy manana vehivavy ve ianao, Capua?" Nanao izay ho afany i Mano mba hanafenana ilay fanevatevana kely.
  
  "Nividy alika poi aho. Izy, Hawaiiana-Shinoa Filipina vahiny mafana fo, dia nasainy nanangana tranolay nandritra ny alina, ry lehilahy." Samy hafa foko ny ankamaroan'ny Hawaiiana.
  
  Nifoka rivotra i Mano. Lehilahy mifangaro foko i Poy Dog. Mpitsidika i Haole, ary tsy voatery ho teny manaratsy.
  
  Talohan"ny nahafahany niteny na inona na inona dia nitodika tany aminy i Hayden ary nanontany tamim-pitiavana hoe: "Manangana lay?"
  
  Nanonofy i Mano. Fantatr'i Hayden tsara ny atao hoe Capua, ary tsy misy ifandraisany amin'ny lasy izany. "Mahafinaritra ity. Toa mahafinaritra izy. Henoy, Capua, mila mametraka fanontaniana aminao aho.
  
  "Mpitifitra".
  
  "Efa nandre momba ny olo-malaza any ambanin'ny tany fantatra amin'ny anarana hoe Kovalenko ve ianao? Sa ny Mpanjaka ra?
  
  "Ny vaovao ihany no henoko, ry rahalahy. Ao Oahu ve izy?"
  
  "Angamba. Ahoana ny amin'i Claude?
  
  "Tsia. Raha niantso an"i Howley an"io anarana io ianao, dia ho tadidiko izany." Nisalasala i Capua.
  
  Hayden nahita izany. "Saingy mahafantatra zavatra ianao."
  
  "Angamba tompoko. Angamba fantatro. Saingy ny namanao any, "dia nitodika tany amin'ny tobin'ny polisy Waikiki Beach izy, "tsy te hahalala izy ireo." Efa nolazaiko azy ireo. Tsy nanao na inona na inona izy ireo.
  
  "Tsarovy aho." Nifanena tamin"ilay lehilahy i Hayden.
  
  "Mandre zavatra aho, tompoko. Izany no nahatonga an'i Mano nanatona ahy, sa tsy izany? Eny, ny vola vaovao dia mamoaka tavy kely tato ho ato, lehilahy. Mpilalao vaovao manerana ny sehatra, manao fety izay tsy ho hitany amin'ny herinandro ho avy. "
  
  "Vola vaovao?" - Nanakoako i Mano. "Aiza?" - Nanontaniako.
  
  "Tsy misy na aiza na aiza," hoy i Capua tamim-pahamatorana. "Ny tiako holazaina dia eto, lehilahy. Eto mihitsy. Efa voahilikilika hatramin"izay izy ireo, nefa lasa mpanankarena izy ireo ankehitriny.
  
  Nandrotsaka tanana tamin'ny volony i Hayden. "Inona no lazain"izany aminao?"
  
  "Tsy tafiditra amin'ity sehatra ity aho, saingy fantatro izany. Misy zavatra mitranga na efa hitranga. Betsaka ny olona nahazo vola be. Rehefa mitranga izany, dia mianatra mitana ny lohanao ianao mandra-pahalasan'ny zava-dratsy.
  
  Nibanjina ny ranomasina mamirapiratra i Mano. "Tena tsy mahalala na inona na inona ve ianao ry Capua?"
  
  "Mianiana amin'ny alikako aho."
  
  Noraisin'i Capua ho zava-dehibe ny poiny. Nanondro ny fiarandalamby i Hayden. "Nahoana ianao no tsy manao anay, Capua."
  
  "Azo antoka".
  
  Nanao tarehy teo amin'i Mano i Hayden rehefa nandeha i Capua. "Heveriko fa mendrika ny andramana izany. Fantatrao ve izay lazainy?"
  
  "Tsy tiako ny feon"ny zavatra hitranga any amin"ny tanàna niaviako," hoy i Mano sady nikaroka ranomandry. "Kapua. Lazao ahy ny anaranao, rahalahy. Iza no afaka nahafantatra na inona na inona?
  
  "Misy lehilahy iray eo an-toerana, Danny, mipetraka eo ambony havoana." Nitodika tany amin'ny Diamond Head ny fijeriny. "Manankarena. Ny ray aman-dreniny dia mitaiza azy toy ny fitarainana." Nitsiky tamin"i Hayden izy. "Lazao toy ny Amerikana. Heveriko fa tsy misy maharatsy izany. Saingy matotra kokoa izy amin'ny scumbags. Voadaka izy noho ny fahalalany, azonao ve aho?"
  
  Nampiasa sotro i Mano ary nandavaka ranomandry lehibe miloko avana. "Tian'ilay lehilahy ve ny mody hoe tifitra lehibe?"
  
  Nanaiky i Capua. "Tsy marina anefa izany. Zazalahy manao kilalaon-dehilahy fotsiny izy".
  
  Nikasika ny tanan"i Mano i Hayden. "Hamangy ity Danny ity izahay. Raha misy fandrahonana vaovao dia tokony ho fantatsika koa izany. "
  
  Niondrika nankany amin'ireo kesika gilasy i Capua. "Izy ireo no lanin'ny fananganana. Fa tsy fantatrareo aho. Tsy tonga nijery ahy mihitsy ianao."
  
  Nanotrona an"ilay namany taloha i Mano. "Tsy lazaina intsony izany, rahalahy."
  
  
  ***
  
  
  Nomen'i Capua azy ireo ny adiresiny, izay nokarakarain'izy ireo tao amin'ny GPS an'ilay fiara. Dimy ambin'ny folo minitra taty aoriana dia tonga teo amin'ny vavahady vy vita amin'ny mainty izy ireo. Niverina nidina nankany amin"ny ranomasina ilay tany, ka ny varavarankelin"ny rihana ambony tamin"ilay trano lehibe ihany no tazan"izy ireo.
  
  Nivoaka ny fiara izy ireo, nikiakiaka ny loharano avy teo anilan'i Mano. Nametraka ny tanany teo amin"ilay vavahady lehibe i Mano ary nanosika azy. Ny zaridaina teo aloha dia nahatonga an'i Hayden nijanona ary nijery.
  
  Fijoroana solaitrabe. Kamiao vaovao be fandriana misokatra. Fialam-boly mivelatra eo anelanelan'ny hazo rofia roa.
  
  "Andriamanitra ô, Mano. Toy izany ve ny zaridaina Hawaiiana rehetra?"
  
  Nitsiky i Mano. "Tsy tena, tsia."
  
  Raha saika haneno ny lakolosy izy ireo, dia nandre feo avy any aoriana. Nandeha nanodidina ny trano izy ireo, nihazona ny tanany teo amin"ny fitaovam-piadiany. Rehefa nivily teo amin"ny zoro farany izy ireo dia nahita tovolahy iray niara-nilalao tao anaty dobo niaraka tamin"ny vehivavy be taona iray.
  
  "Azafady!" Nikiakiaka i Hayden. "Avy amin'ny Departemantan'ny polisy ao Honolulu izahay. Teny vitsivitsy?" Nibitsibitsika izy, zara raha re: "Manantena aho fa tsy ny reniny izany."
  
  Kenda i Mano. Tsy zatra nanao vazivazy ny lehibeny. Dia hitany ny tarehiny. Tena matotra izy. "Nahoana ianao-?"
  
  "Inona no tadiavinao?" Nandeha nanatona azy ireo ilay tovolahy, ary nanao fihetsika feno habibiana. Rehefa nanatona izy dia nahita ny masony i Mano.
  
  "Manana olana izahay," hoy i Mano. "Eo amin'ny sisiny izy."
  
  Navelan'i Mano hivily mafy ilay bandy. Hayrides lehibe vitsivitsy ary sempotra izy, nanomboka nirodana ambany ny short. Tsy nampiseho fahatakarana ny fahasahiranany izy.
  
  Dia nihazakazaka nanatona azy ireo ilay ramatoa be taona. Niposaka tsy nino i Hayden. Nitsambikina teo an-damosin'i Kinimake ilay vehivavy ary nanomboka nitaingina azy toy ny soavaly.
  
  Inona no nidiran'izy ireo teto?
  
  Navelan'i Hayden hikarakara ny tenany i Kinimaka. Nijery manodidina ny trano sy ny tokotany izy. Tsy nisy famantarana fa nisy olon-kafa tao an-trano.
  
  Farany, vitan'i Mano ny nanala ilay biby goavam-be. Nianjera tamin'ny tehamaina mando teo amin'ny fasika nanodidina ny dobo izy ary nanomboka nidradradradra toy ny banshee.
  
  I Danny, raha i Danny, dia nibanjina azy tamin'ny vavany, ary ny short dia latsaka ambanin'ny lohaliny.
  
  Efa nanana ny ampy i Hayden. "Dani!" - niantsoantso teo amin'ny tavany izy. "Mila miresaka aminao izahay!"
  
  
  Naveriny teo amin"ny seza fisakafoana izy. Andriamanitra, raha mba afaka mahita azy izao ny rainy. Nihodina izy ary nandroaka ny vera cocktail, avy eo dia nofenoiny rano avy tao anaty dobo izy roa.
  
  Nofafazany rano ny tavan"i Danny ary nokapohiny moramora izy. Nanomboka nitsiky avy hatrany izy. "Hey baby, fantatrao fa tiako-"
  
  Nihemotra i Hayden. Raha karakaraina tsara dia mety hahomby amin'izy ireo izany. "Ianao irery ve ry Danny?" Nitsiky kely izy.
  
  "Ato i Tina. Any ho any." Niteny tamin"ny fehezanteny fohy sy mifoka rivotra izy, toy ny hoe miasa mafy ny fony hanohana lehilahy iray avo dimy heny noho ny habeny. "Ny vehivaviko."
  
  Nisento tao anatiny tamim-pahamaivanana i Hayden. "Tsara. Ankehitriny, henoko fa ianao no olona afaka mamantatra raha mila fanazavana aho. "
  
  "Izaho ity". Niseho tao anatin'ny zavona nandritra ny segondra iray ny egoan'i Danny. "Izaho ilay olona."
  
  "Lazao ahy ny momba an"i Claude."
  
  Nihazona azy indray ilay torana, ka navesatra ny masony. "Claude? Ilay lehilahy mainty hoditra miasa ao amin'ny Crazy Shirts?"
  
  "Tsia". Nihidy nify i Hayden. "Claude, ilay lehilahy manana klioba sy toeram-piompiana manerana an'i Oahu."
  
  "Tsy fantatro io Claude io." Mety tsy anisan'ny hevi-dehiben'i Danny ny fahamarinan-toetra, saingy nisalasala i Hayden fa sandoka izany ankehitriny.
  
  "Ahoana ny momba an'i Kovalenko? Efa nandre momba azy ve ianao?
  
  Tsy nisy zavatra nipoitra teo imason'i Danny. Tsy misy famantarana na famantarana ny fahatsiarovan-tena.
  
  Tao ambadika, Hayden dia naheno an'i Mano niezaka nampitony an'i Tina, sipan'i Danny. Nanapa-kevitra izy fa tsy maninona ny manandrana fomba hafa. "Eny, andeha isika hanandrana zavatra hafa. Misy vola vaovao any Honolulu. Betsaka izany. Avy aiza izany ry Danny, ary nahoana?"
  
  Nisokatra ny mason"ilay zaza, nirehitra tampoka noho ny horohoro ka saika nahatratra ny basy i Hayden.
  
  "Mety hitranga amin'ny fotoana rehetra izany!" - hoy izy nihiaka. "Hitanao? Na oviana na oviana!... mitoera ao an-trano fotsiny. Mijanòna ao an-trano, ry zazalahy." Nitebiteby ny feony, toy ny namerina zavatra nolazaina taminy.
  
  Nahatsapa hatsiaka lalina teo amin"ny hazondamosiny i Hayden, na dia nanafana ny lamosiny aza ny hafanan"ny lanitra. "Inona no mety hitranga tsy ho ela, Danny. Avia, afaka milaza amiko ianao.
  
  "Manafika," hoy i Danny hadalana. "Tsy azo averina satria novidina sy naloa." Noraisin'i Danny ny tanany, tampoka teo dia toa tsy nisy aina intsony.
  
  "Manatona ny mpampihorohoro, Ramatoa Polisy. Ataovy fotsiny ny asa ratsiny ary aza avela ho tonga eto ireo baomba ireo."
  
  
  TOKO IRAIRA FOLANA
  
  
  Ben Blake dia nanonona ny lahatsoratr'i Kapiteny Cook sy Hawksworth vadiny ho namaritra ny dia mampidi-doza indrindra nataon'ny olombelona.
  
  "Namakivaky ny Vavahadin"i Pele izy ireo", hoy i Ben tamin"ny gaga, "tao anatin"ny haizina. Amin'izao fotoana izao, i Cook dia mbola miantso ny vavahadin'i Pele ny fidirana miondrika. Rehefa avy niaina ny zavatra any an-dafy izy - voalaza eto - no hanova ny fanondroana ny vavahadin'ny helo.
  
  Nitodika tany amin'i Ben tamin'ny masony i Karin. "Inona no mety hahatonga ny lehilahy toa an'i Kapiteny Cook haneho tahotra mitanjaka toy izany?"
  
  "Saika tsy misy na inona na inona," hoy i Ben. "Nahita kanibalisma i Cook. Sorona olombelona. Nizotra nankany amin"ny rano tsy fantatra tanteraka izy."
  
  Nanondro ny efijery i Karin. "Vakio ny zava-dratsy."
  
  "Ankoatra ny vavahady mainty no misy ny lalana voaozona indrindra fantatry ny olombelona..."
  
  "Aza lazaina amiko," hoy i Karin. "Mamintina."
  
  "Tsy afaka aho"
  
  "Inona? Nahoana?"
  
  "Satria milaza eto izy io - ity lahatsoratra manaraka ity dia nesorina tamin'ity fiovam-po ity noho ny fisalasalana momba ny maha-azo itokiana azy."
  
  "Inona?"
  
  Nanafintohina ny masony i Ben rehefa nijery ny ordinatera. "Heveriko fa raha misokatra ho an'ny besinimaro izany dia efa nisy nanandrana nanadihady."
  
  "Na angamba nanao izany izy ireo ary maty. Nanapa-kevitra angamba ny manam-pahefana fa mampidi-doza loatra ilay fahalalana mba hozaraina amin"ny besinimaro."
  
  "Ahoana anefa no hijerena ny antontan-taratasy voafafa?" Nopotehin'i Ben kisendrasendra fanalahidy vitsivitsy. Tsy nisy rohy miafina tao amin'ny pejy. Tsy misy azo tsiny. Nikaroka tao amin'ny Google ny anaran'ny mpanoratra izy ary nahita pejy maromaro izay nanonona ny Cook's Chronicle, saingy tsy niresaka intsony ny amin'ny Hell's Gate, Pele, na ny Diamond Head.
  
  Nitodika nijery ny fon'i Waikiki i Karin. "Nosoratana tamin"ny tantara ny dian"i Cook namakivaky ny vavahadin"ny helo. Afaka miezaka hatrany izahay." Nitodika tany amin'ny ordinatera izy.
  
  "Saingy tsy hisy dikany izany," hoy i Ben tao amin'ny fahatsapana Yoda tsara indrindra. "Tsy tokony handany andro isika."
  
  "Ny zavatra hitan'i Hayden ao aminao dia tsy ho fantatro mihitsy." Nihifikifi-doha i Karin talohan"ny nitodika moramora. "Ny olana dia tsy manana fomba ahafantarana izay ho hitantsika any ambany izahay. Handeha an-jambany any amin"ny helo izahay."
  
  
  ***
  
  
  Hayden sy Kinimaka dia nahavita namoaka fehezanteny vitsivitsy avy amin'i Danny talohan'ny nanapahany hevitra fa fahendrena ny mamela azy ireo irery amin'ny lanonana rongony. Na inona na inona vintana, samy hihevitra izy ireo fa nofinofy ratsy ny fitsidihan'ny CIA.
  
  Niakatra tao anaty fiara indray i Kinimaka, nametraka ny tanany teo amin"ny familiana hoditra malefaka. "Fanafihana fampihorohoroana?" naveriny. "Any Waikiki? Tsy mino an"izany aho".
  
  Efa niantso ny laharan'ny lehibeny i Hayden. Namaly avy hatrany ny vavahady. Notanisainy tao anatin"ny fehezanteny fohy vitsivitsy ny fanazavana azony avy tamin"i Danny.
  
  Nihaino ny valintenin'i Gates tamin'ny fanamafisam-peo i Mano. "Hayden, efa manakaiky kokoa aho. Ora vitsivitsy dia ho tonga any aho. Miantehitra mafy amin"ireo olon-dratsy rehetra fantatra ny mpitandro filaminana amin"ny fitadiavana ny toerana misy ilay toeram-piompiana. Hanana izany tsy ho ela isika. Hampandrenesiko ireo tompon"andraikitra isan-tsokajiny momba ity fanafihana voalaza fa fanafihana ity, fa mbola mihady lavaka hatrany".
  
  Lasa maty ny tsipika. Nisento i Hayden sady gaga. "Tonga eto ve izy? Sarotra aminy ny miatrika izany. Inona no soa hataony?
  
  "Angamba ny asa no hanampy azy hiatrika izany."
  
  " Andeha isika hanantena. Mihevitra izy ireo fa tsy ho ela dia hahazo ny toerana misy ny toeram-piompiana. Manara-dia mpampihorohoro izahay. Ny zavatra ilaintsika ankehitriny dia olona miabo sy mahitsy. Hey Mano, heverinao fa anisan'ny teti-dratsin'ny Blood King ve ity tantara mpampihorohoro ity?"
  
  Nanaiky i Mano. "Niditra tao an-tsaiko izany." Ny masony dia nisotro tamin'ny fomba fijery manaitra, toy ny mitahiry izany mba hanampy amin'ny ady amin'ny haizina.
  
  "Raha miresaka olona mahitsy, dia mbola tsy namaly ny hafatro i Drake sy ny namany roa. Ary tsy fantatry ny polisy koa. "
  
  Naneno ny findainy ka nanaitra azy. Izy io no Vavahady. "Tompoko?"
  
  "Lasa adala fotsiny ity zavatra ity," hoy izy nihiaka, mazava be fa taitra. "Vao avy nahazo fandrahonana fampihorohoroana ara-dalàna telo hafa ny polisy ao Honolulu. Ao Waikiki daholo. Tsy ho ela dia hitranga ny zava-drehetra. Naorina ny fifandraisana tamin'i Kovalenko.
  
  "Telo!"
  
  Nikatona tampoka ny vavahady nandritra ny segondra vitsy. Nitelina i Hayden, nahatsapa ny fihetsehana ny kibony. Ny tahotra teo imason'i Mano dia nahatonga azy hatsembohana.
  
  Nifandray indray i Gates. "Aoka ho efatra. Vao avy voamarina ny fampahalalana bebe kokoa. Contact Drake. Ao anatin'ny ady amin'ny fiainanao ianao ry Hayden. Mahetsika.
  
  
  ***
  
  
  Nijoro teo amin'ny tokotanin'ny ra ny Mpanjakan'ny ra, tsiky mangatsiaka teo amin'ny tarehiny, maromaro tamin'ireo lietnà nitokisany nijoro teo anoloany sy teo ambaniny. "Fotoana izao," hoy izy tsotra. "Ity no andrasantsika, izay niasanay. Izany no vokatry ny ezaka rehetra nataoko sy ny fahafoizanao rehetra. "Eo no hiafaran"izany rehetra izany", hoy izy niato kely.
  
  Nobanjininy ny tarehiny sao misy famantarana tahotra. Tsy nisy. Eny tokoa, toa saika faly i Boudreau nahazo alalana hiverina amin'ny ady feno rà.
  
  "Claude, ravao ny toeram-piompiana. Vonoy ny voafonja rehetra. Ary..." Nitsiky izy. "Vahao ny tigra. Tsy maintsy mibodo fahefana mandritra ny fotoana fohy izy ireo. Boudreaux, ataovy fotsiny izay ataonao, fa amin'ny fomba feno habibiana kokoa. Manasa anao aho hanatanteraka izay rehetra irinao. Manasa anao aho mba hampiaiky volana ahy. Tsia, manafintohina ahy. Ataovy izany, Boudreau. Mankanesa any Kauai, ka afeno ny toeram-piompiana any."
  
  Ny Mpanjaka Bloody dia nijery farany ireo lehilahy vitsivitsy sisa tavela. "Raha ny momba anao ... mandehana mamoaka ny helo any Hawaii."
  
  Nihodina izy, nanilika azy ireo, ary nandinika farany ny fitaterany sy ireo lehilahy voafantina tsara izay hanaraka azy ho any amin'ny lalina mahafaty ao ambanin'ny Diamond Head.
  
  "Tsy nisy olona nanao an'izany hatramin'ny Cook ary niaina hitantara ilay tantara. Tsy mbola nisy olona nijery tany ivelan"ny ambaratonga fahadimin"ny helo. Tsy mbola nisy nahita izay naorina mba hanafenana ny rafitra fandrika. Hanao izany izahay.
  
  Ny fahafatesana sy ny faharavana no teo aoriana sy teo anoloany. Tsy azo ihodivirana ny firongatry ny korontana. Faly ilay mpanjaka mpandatsa-drà.
  
  
  ***
  
  
  Nandeha namakivaky ny toeram-piantsonan'ny Exoticars i Matt Drake, nifandray tanana tamin'i Alicia Miles 'sipa'ny. Nisy fiara fanofana iray nijanona teo, fanofana Basic Dodge izay mety ho an'ny mpizaha tany roa nanofa ny iray amin'ireo Lamborghinis vaovao nandritra ny adiny iray. Tamin'ny fotoana nidiran'i Drake sy Alicia tao amin'ny efitrano fampirantiana lamaody, dia efa teo ambanin'ny orony ilay lehilahy be dia be miaraka amin'ny ekipa notapatapahina.
  
  "Salama. Afaka manampy anao ve aho?"
  
  "Iza amin'ireo no haingana indrindra?" Nanao endrika tsy manam-paharetana i Drake. "Manana Nissan izahay ao an-trano ary ny sipako dia te hiaina tena hafainganam-pandeha." Drake nibitsika. "Mety hahazo isa bonus vitsivitsy aho, raha fantatrao ny tiako holazaina."
  
  Nitsiky mamy i Alicia.
  
  Nanantena i Drake fa i Mai amin'izao fotoana izao dia nanodidina ny lamosin'ny efitrano fampirantiana lehibe, tsy tazana ny garazy aoriana ary nizotra nankany amin'ny tranobe misy fefy. Hiezaka ny hiditra avy any ampita izy. Nanana enina minitra teo ho eo i Drake sy Alicia.
  
  Nitsikitsiky ilay lehilahy ary tsy mahagaga raha sandoka. "Eny, ny ankamaroan'ny olona dia misafidy Ferrari 458 vaovao na Lamborghini Aventador, izay samy fiara lehibe." Vao mainka nitombo ny tsiky rehefa nanondro ireo fiara voatondro ilay mpivarotra, izay samy nipetraka teo anoloan"ny varavarankelin"ilay efitrano fampisehoana. "Saingy raha resaka zava-bita angano, raha izany no tadiavinao dia afaka manoro ny Ferrari Daytona na ny McLaren F1 aho." Nanofahofa ny tanany nankany ambadiky ny efitrano fampirantiana izy.
  
  Nisy birao tao ambadika sy teo ankavanana. Teo amin'ny ilany havia dia nisy filaharana tranoheva manokana izay azo anangonana ny mombamomba ny carte de crédit sy fanomezana ny lakile. Tsy nisy varavarankely tao amin'ny birao, fa i Drake dia naheno tarehimarika nivezivezy.
  
  Nanisa segondra izy. Tokony ho tonga afaka efatra minitra i Mai.
  
  "Ianao ve Andriamatoa Scarberry sa Andriamatoa Petersen?" hoy izy nanontany tamim-pitsikiana. "Hitako teo amin"ny soratra teo ivelany ny anaran"izy ireo."
  
  "Izaho no James. Andriamatoa Scarberry sy Mr Petersen no tompony. Ao an-tokotany izy ireo. "
  
  "MOMBA NY". Drake dia nanao fampisehoana nijery Ferraris sy Lamborghinis. Nianjera teo an-damosiny ny vata fampangatsiahana. Tsy nisy feo nivoaka avy tao amin"ilay birao lavitra. Nitazona ny tenany i Alicia, nilalao ilay vady tsara fanahy sady namorona toerana.
  
  Iray minitra talohan'ny tsy maintsy nivoahan'i Mai tamin'ny varavaran'ny sisiny.
  
  Niomana i Drake.
  
  
  ***
  
  
  Nandeha mafy ny fotoana nandalovan'izy ireo, nefa nanantena i Ben fa hisy vokany ilay hevitra adalan'i Karin. Ny dingana voalohany dia ny fitadiavana ny toerana nitehirizana ny vatan'ny Kapiteny Cook tany am-boalohany. Nivadika ho asa mora izany. Notahirizina tao amin"ny National Archives, akaikin"i Londres, tao amin"ny tranom-panjakana iray ireo antontan-taratasy ireo, saingy tsy azo antoka toy ny tao amin"ny Banky Angletera.
  
  Hatreto aloha dia mbola mety tsara.
  
  Ny dingana manaraka dia ny fampidirana an'i Hayden. Naharitra ela ny nampita ny hevitr'izy ireo. Tamin'ny voalohany, toa variana be i Hayden nefa tsy nanao ratsy, fa rehefa nanolotra ny drafiny i Karin, izay notohanan'i Ben, dia nangina tanteraka ilay mpiasan'ny CIA.
  
  "Inona no tadiavinao?" nanontany tampoka izy.
  
  "Tianay ny handefasanao mpangalatra eran-tany any amin'ny National Archives ao Kew mba haka sary, fa tsy hangalatra, ary avy eo mandefa mailaka amiko ny dika mitovy amin'ny diarin'i Cook. Ny ampahany tsy hita.
  
  "Moa ve ianao ry Ben? Tena -"
  
  "Ny tena sarotra indrindra", hoy i Ben, dia nanizingizina fa tsy ny halatra. dia ho azoko antoka fa ho hitan"ny mpangalatra ka handefasany ahy ny anjarany.
  
  "Ahoana raha tratra izy?" Tsy nieritreritra i Hayden fa namaly ilay fanontaniana.
  
  "Izany no antony tsy maintsy ho mpangalatra eran'izao tontolo izao izay azon'ny CIA manana noho io fifanarahana io. Ary nahoana, raha ny tokony ho izy, dia tokony ho efa nogadraina izy. Oh, ary Hayden, tokony hatao ao anatin'ny ora vitsivitsy manaraka izany rehetra izany. Tena tsy mahandry izany."
  
  "Fantatro izany," hoy i Hayden nikiakiaka, saingy nihena ny feony avy eo. "Jereo ry Ben, fantatro fa voatosika tao amin"ity birao kely ity ianareo roa, nefa mety ho tianao ny hivoaka ny varavarana mba hahazoana ny vaovao farany. Tsy maintsy miomana ianao raha toa ka-"
  
  Nijery an"i Karin tamim-panahiana i Ben. "Raha misy inona? Miteny toy ny hoe efa hifarana izao tontolo izao ianao.
  
  Ny fahanginan'i Hayden dia nilaza taminy izay rehetra tokony ho fantany.
  
  Fotoana fohy taorian"izay, dia niteny indray ilay sipany hoe: "Tena mila an"ireto naoty ireto ve ianao, ry gazety? Mendrika ny hampahatezitra ny Anglisy ve? "
  
  Hoy i Ben: "Raha tonga eo amin"ny Vavahadin"ny Helo ny Mpanjaka Rà ka tsy maintsy manaraka azy isika", hoy i Ben, "dia azo inoana fa ireo ihany no loharanon-tsambo ho antsika. Ary fantatsika rehetra ny fahaizan'i Cook tamin'ny karatrany. Afaka nanavotra ny aintsika izy ireo."
  
  
  ***
  
  
  Napetrak"i Hayden teo amin"ny fonon"ny fiarany ny findainy ary niezaka nampitony ny eritreriny sahirana. Nifanena tamin'i Mano Kinimaki teo amin'ny fitaratra ny masony, ary tsapany mazava tsara ny horohoro niboiboika tao an-tsainy. Vao avy nahazo vaovao faran'izay mahatsiravina izy ireo, avy amin'i Jonathan Gates indray.
  
  Tsy toy ny hoe hamely toerana maro ao Oahu ny mpampihorohoro.
  
  Ankehitriny dia fantatr'izy ireo fa ratsy lavitra noho izany izany.
  
  Niakatra nivoaka i Mano, ary hita fa nangovitra. "Iza io?"
  
  "Ben. Nilaza izy fa mila miditra ao amin'ny National Archives any Angletera isika mba hahazoana azy ny dika mitovy amin'ny diarin'ny Kapiteny Cook."
  
  Nanosotra ny masony i Mano. "Ataovy izany. Ataovy fotsiny. Miezaka manimba izay rehetra tiantsika io Kovalenko ratsy fanahy io, Hayden. Manao izay tratry ny herinao ianao mba hiarovana izay tianao."
  
  "Anglisy-"
  
  "Ataovy izy ireo." Very tamin'ny adin-tsaina i Mano. Tsy nampaninona an'i Hayden. "Raha hanampy antsika hamono an'io zaza io ny hazo dia ento izy ireo."
  
  Nandamina ny eritreriny i Hayden. Niezaka nanadio ny sainy izy. Mitaky fiantsoana vitsivitsy any amin'ny biraon'ny CIA any Londres izany ary horakoraka mafy avy amin'i Gates lehibeny, saingy nihevitra izy fa mety ho vitany ilay asa. Indrindra fa raha jerena ny zavatra vao avy nolazain'i Gates taminy.
  
  Ary fantany tsara fa misy mpiasan'ny CIA tena mahafatifaty any Londres izay afaka manao ilay asa tsy misy hatsembohana.
  
  Mbola nijery azy i Mano, mbola taitra. "Mino an'io antso io ve ianao? Mino ve ianao hoe inona no hataon"i Kovalenko mba hanilihana ny sain"ny olona fotsiny?"
  
  Tsy afaka i Hayden, fa nangina, mbola nanomana ny lahateniny ho an'ny Gates sy ny biraon'ny London. Afaka minitra vitsy dia vonona izy.
  
  "Eny, andeha isika hanaraka ny iray amin'ireo antso ratsy indrindra teo amin'ny fiainantsika amin'ny antso iray izay hanampy antsika hiova andraikitra," hoy izy ary niantso ny laharana tamin'ny antso haingana.
  
  Na dia niresaka tamin'ny lehibeny aza izy ary nifampiraharaha tamin'ny fanampiana avy any ivelany hamelezana ny British National Archives, nirehitra tao an-tsainy ny tenin'i Jonathan Gates teo aloha.
  
  Tsy i Oahu ihany. Mikasa ny hamely nosy maromaro miaraka ny mpampihorohoro an'ny Mpanjaka Bloody King.
  
  
  TOKO ROA FAHA-2polo
  
  
  Nifoka rivotra i Drake raha nitsofoka teo amin"ny varavarana sisiny i Mai ka nijery tanteraka an"ilay mpiraki-draharaha.
  
  "Inona ny-"
  
  Nitsiky i Drake. "Fotoan"ny volana Mey izao", hoy izy nibitsibitsika, ary avy eo dia nanapaka ny valanoranon"ilay lehilahy tamin"ny mpamboly mololo. Tsy nisy feo anefa dia nihodina ilay mpivarotra ka nidona tamin"ny tany. Nandalo ny Lamborghini i Alicia, nanomana ny fiadiany. Nitsambikina teo ambonin"ilay mpivarotra tsy nihetsika i Drake. Nandeha haingana teo amin'ny rindrina aoriana i Mai, nandalo tao ambadiky ny McLaren F1 tsy voakitika.
  
  Tao anatin'ny segondra vitsy dia teo amin'ny rindrin'ny birao izy ireo. Ny tsy fahampian'ny varavarankely dia niasa ho azy ireo sy ho azy ireo. Saingy hisy fakantsary fiarovana. Fanontaniana fotsiny izany-
  
  Nisy olona nihazakazaka avy teo am-baravarana aoriana, akanjo lava misy menaka, volo mainty lava mifatotra miaraka amin'ny bandana maitso. Notsindrian'i Drake mivantana ny takolany tamin'ny fisarahan'ny plywood manify, nihaino ny feo avy ao anatin'ny birao raha nanao fanazaran-tena ny mekanika i May.
  
  Mbola tsy nanao feo izy ireo.
  
  Nisy olona maromaro indray anefa nipoaka teo am-baravarana, ary nisy olona tao anatin"ilay birao nikiakiaka. Fantatr'i Drake fa tapitra ny lalao.
  
  "Avelao izy ireo hanana izany."
  
  Nidradradradra i Alicia hoe "Fuck yeah" ary nodakany ny varavaran'ny birao raha vao nisokatra, ka nahavoa ny lohan'ilay lehilahy tamin'ny fianjerana. Lehilahy iray hafa no nivoaka, ary nihorakoraka ny masony raha nibanjina vehivavy tsara tarehy iray niaraka tamin"ny basy sy ny fihetsiky ny mpiady niandry azy. Nampiakatra ny basy izy. Notifirin"i Alicia teo amin"ny kibony izy.
  
  Nianjera teo am-baravarana izy. Nihoaka bebe kokoa avy tao amin'ny birao. Nanomboka nivadika ho fahatakarana ny fahatairana. Ho takatr"izy ireo tsy ho ela fa fahendrena ny miantso namana vitsivitsy.
  
  Notifirin'i Drake ny iray tamin'ireo mekanika, ka nahavoa azy teo afovoan'ny feny ary nazerany. Nisosona nidina tamin"ilay McLaren ilay lehilahy, ka namela dian-dra teo aoriany. Na i Drake aza dia nitsiky. Mai dia nanambady ilay lehilahy faharoa ary niverina tany amin'i Alicia i Drake.
  
  "Mila miditra ao anatiny isika."
  
  Nanatona akaiky kokoa i Alicia mandra-pahitany tsara ny ao anatiny. Nitsambikina tamin'ny tany i Drake mandra-pahatongany teo am-baravarana. Nanao tifitra maromaro i Alicia tamin'ny fikoropahany. Saika nitsambikina teo am-baravarana i Drake, saingy tamin'izay fotoana izay dia olona antsasa-polo no nitsambikina nivoaka niaraka tamin'ny fitaovam-piadiana ary nitifitra mafy.
  
  Nitodika i Alicia, niafina tao ambadiky ny Lamborghini. Nitsoka sioka teo amin"ny ilany ny bala. Potika ny fitaratra. Nitsoaka haingana i Drake. Hitany ny fanaintainana teo amin"ny mason"ilay lehilahy rehefa nitifitra ireo fiara vaventy izy.
  
  Nahita azy koa ilay iray hafa. Nitifitra segondra vitsy teo anoloany i Drake ary nahita azy nianjera mafy, nitondra ny iray tamin'ireo mpiara-miasa taminy niaraka taminy.
  
  Nitsambikina avy tao ambadiky ny Lamborghini i Alicia ary nandefa totohondry roa. Nihazakazaka nankany amin'ny Ferrari i Drake, nitsambikina tao ambadiky ny kodiarana lehibe. Ankehitriny dia misy dikany ny bala tsirairay. Nahita an'i May izy, nafenina teo amin'ny zoron'ny rindrin'ny birao, nibanjina ny lamosina nihavian'ny mekanika.
  
  Nandry teo an-tongony ny telo tamin"izy ireo.
  
  Nanery tsiky kely i Drake. Mbola izy no milina famonoana tonga lafatra. Nanahy momba ny fihaonana tsy azo ihodivirana teo amin"i May sy Alicia izy ary ny tamberim-bidy tamin"ny fahafatesan"i Wells, saingy avy eo dia nohidiany teo amin"ny zorony lavitra toy ny fitiavany an"i Ben sy Hayden ary ireo namany hafa rehetra ny fanahiany.
  
  Tsy io no toerana ahafahanao mifehy malalaka ny fihetseham-ponao.
  
  Niantefa tamin"ilay Ferrari ny bala, nandalo ny varavarana ary nivoaka ny ilany. Niaraka tamin'ny fianjeran'ny marenina, nipoaka ny varavarankely teo aloha, ny fitaratra latsaka tao anaty riandrano kely. Nanararaotra ny fanelingelenana i Drake ka nitsambikina ary nitifitra lehilahy iray hafa izay nifanizina teo akaikin'ny varavaran'ny birao.
  
  Amateurs, mazava ho azy.
  
  Avy eo izy dia nahita lehilahy roa henjana nivoaka ny birao niaraka tamin"ny basim-borona teny an-tanany. Nitempo mafy ny fon"i Drake. Nandefa sarin'olona roa hafa tao aorian'izy ireo izy - azo antoka fa Scarberry sy Petersen, izay narovan'ny mpikarama an'ady nokaramaina - talohan'ny nanaovany ny vatany ho kely araka izay azo atao tao ambadiky ny kodiarana goavana.
  
  Nirefodrefotra ny feon"ny bala manidina. Dia izay no paikadin'izy ireo. Tazony amin'ny gadra an-trano i Alicia sy izy mandra-pivoakan'ireo tompon-trano roa ny varavarana aoriana.
  
  Saingy tsy nikasa ny volana Mey izy ireo.
  
  Naka basy poleta roa nariana ilay mpiasa Japoney ary tonga teny an-joron-trano, nitifitra ireo lehilahy niaraka tamin"ny basim-borona. Ny iray dia nanidina nihemotra toy ny voadonan"ny fiara, nitifitra mafy ny basy ary nanaparitaka ny confetti teny amin"ny valin-drihana rehefa nianjera. Ny iray kosa nitondra ny lehibeny tao ambadiky ny fatiny ary nitodika tany amin'i Mai.
  
  Nitsambikina niakatra i Alicia ary nanapoaka basy iray teo amin"ny takolak"ilay mpiambina, ka nianjera avy hatrany.
  
  Ankehitriny Scarberry sy Petersen no namoaka ny fitaovam-piadiany. Nianiana i Drake. Nila azy ireo velona Izy. Tamin'io fotoana io dia nisy lehilahy roa hafa niditra tamin'ny varavarana aoriana sy ny sisiny, nanery an'i Mai hiafina tao ambadiky ny McLaren indray.
  
  Nandefona ny vatan"ilay fiara sarobidy ny bala.
  
  Nandre ny iray tamin'ireo tompony nikiakiaka toy ny kisoa kalua Hawaiiana i Drake. Nitangorona teo amin'ny lehibeny ireo lehilahy vitsivitsy sisa tavela ary nitifitra ireo fiara ary noho izany ireo mpanafika dia nihazakazaka haingana nankany amin'ny garazy aoriana.
  
  Talanjona vetivety i Drake. Novonoin'i Mai ny roa tamin'ireo mpiambina, fa i Scarberry sy Petersen dia nanjavona haingana teo amin'ny varavarana aoriana teo ambanin'ny havandra mandrakotra afo.
  
  Nitsangana i Drake ary nitifitra, nandroso. Nandritra ny fotoana rehetra nandroso dia niondrika izy naka fitaovam-piadiana roa hafa. Nianjera ny iray tamin"ireo mpiambina teo am-baravarana, nihazona ny sorony. Niverina nihosin-drà ny iray.
  
  Nihazakazaka nankeo am-baravarana i Drake, teo anilany i Mai sy Alicia. Nitifitra i May raha nijery vetivety vitsivitsy i Drake, nanandrana nanombantombana ny toerana misy ny efitrano sy ny garazy.
  
  "Efa malalaka malalaka fotsiny", hoy izy. "Saingy misy olana lehibe iray."
  
  Nipetraka teo akaikiny i Alicia. "Inona?"
  
  "Manana Shelby Cobra any aoriana izy ireo."
  
  Nanopy maso azy i Mai. "Nahoana no olana ity?"
  
  "Na inona na inona ataonao, aza tifirina."
  
  "Mitondra baomba ve izy io?"
  
  "Tsia".
  
  "Dia nahoana no tsy azoko esorina izany?"
  
  "Satria Shelby Cobra io!"
  
  "Vao avy nitifitra efitrano fampirantiana feno supercar adala izahay." Nosintonin'i Alicia teo anilany izy. "Raha tsy manana saina hanao izany ianao dia miala."
  
  "Crap". Nitsambikina nanatona azy i Drake. Nipitika teo amin"ny handriny ny bala ary nanindrona ny rindrin"ny sokay, nandrotsaka ny masony tamin"ny sokay. Araka ny efa nampoizina dia nitifitra teo am-pihazakazaka ireo olon-dratsy. Raha mamely zavatra izy ireo dia vintana an-jambany.
  
  Nitifitra i Drake, naka rivotra lalina, ary namoaka ireo lehilahy teo amin'ny andaniny roa tamin'ireo lehibeny roa. Rehefa nianjera ny mpiambina azy ireo farany, dia toa samy nahatsapa i Scarberry sy Petersen fa niady tamin'ny ady resy izy ireo. Nijanona izy ireo, fitaovam-piadiana nihantona teo amin"ny sisiny. Nihazakazaka nanatona azy ireo i Drake, efa teo amin'ny trigger ny rantsantanany.
  
  "Claude," hoy izy. "I Claude no ilainay fa tsy ianao. Aiza izy?"
  
  Raha jerena akaiky, dia nitovy tamin'ny fomba hafahafa ireo sefo roa ireo. Samy nanana endrika reraka izy ireo, nikorontan-tsaina tamin'ny tsipika mafy nateraky ny taona maro nisian'ny fanapahan-kevitra tsy misy indrafo. Mangatsiaka ny mason'izy ireo, mason'ny piranha misakafo. Ny tanan'izy ireo, izay mbola mifikitra amin'ny poletany, dia niondrika tsara.
  
  Nanondro ny fitaovam-piadiana i Mai. "Arianao ireny."
  
  Nalefan'i Alicia mivelatra ny fanevany, ka nanasarotra kokoa ny lasibatra. Saika hitan'i Drake teo imason'ny lehibeny ny faharesena. Saika nifandona tamin"ny tany ireo basy poleta ireo.
  
  "Helo be," hoy i Alicia nimenomenona. "Mitovy ny endriny ary mitovy ny fihetsika. Ny olon-dratsy any an-danitra ve no mamadika anao ho clones? Ary raha mbola eo amin'ny resaka aho, nahoana no misy olona mivadika ho olon-dratsy? Tsara kokoa noho ny fialan-tsasatra any amin"ny lanitra fahafito ity toerana ity."
  
  "Iza aminareo no Scarberry?" Nanontany i Mai, mora tonga tamin'ny teboka.
  
  "Izaho" hoy ilay blond volo. "Nijery an"i Claude eran"ny tanàna ve ianareo?"
  
  "Isika ity," hoy i Drake nibitsibitsika. "Ary ity no fijanonanay farany."
  
  Nanakoako tao anatin'ny fahanginana ny tsindry manjavozavo. Nihodina i Drake, satria fantany fa hidona amin"ny lasibatra toy ny mahazatra i Alicia. Toa foana ny garazy, mavesatra tampoka toy ny tendrombohitra ny fahanginana.
  
  Scarberry dia nanome azy ireo tsiky mavomavo. "Ao amin'ny atrikasa izahay. Indraindray dia mikorontana ny zava-drehetra."
  
  Tsy nijery an"i Alicia i Drake, fa nanome baiko azy mba hiambina hatrany. Nisy zavatra tsy nety. Niditra tao izy ary nihazona an'i Scarberry. Tamin'ny fihetsehan'ny judo haingana dia noraisin'i Drake izy ary natsipiny teo an-tsorony, nandona mafy ilay lehilahy tao amin'ny simenitra. Tamin'ny fotoana nandalovan'ny fanaintainana teo amin'ny mason'i Scarberry dia nanana basy nanondro ny saokany i Drake.
  
  "Aiza i Claude?" - Nanontaniako.
  
  "Tsy mbola nandre-"
  
  Tapaka ny oron"olona i Drake. "Manana fahafahana iray hafa ianao."
  
  Haingana ny fofon'i Scarberry. Ny tarehiny dia mafy toy ny granita, fa ny hozatry ny tendany dia miasa mafy, mampiseho ny tebiteby sy ny tahotra.
  
  "Andao hanomboka hitifitra ireo sombintsombiny." Nahatratra azy ireo ny feo maivan'i Mai. "Sorena aho".
  
  "Rariny kosa". Niala i Drake, nitsambikina teo anilany ary nisintona ny trigger.
  
  "TSIA!"
  
  Nanakana azy tamin'ny fotoana farany ny kiakiaka nataon'i Scarberry. "Mipetraka any amin"ny toeram-piompiana iray i Claude! anatiny avy any amin"ny morontsiraka avaratra. Afaka manome anao ny coordinates aho. "
  
  Nitsiky i Drake. "Mandrosoa avy eo."
  
  Click iray hafa. Nahita ny fihetsehana kely indrindra i Drake ka ketraka ny fony.
  
  Oh tsia.
  
  Nitifitra i Alicia. Nahafaty teo no ho eo ilay olon-dratsy farany tamin"ny balany. Niafina tao amin'ny vatan'ny Shelby izy.
  
  Drake nibanjina azy. Nitsiky tamin'ny faharatsiana taloha izy. Hitan'i Drake fa hahita ny tenany indray izy farafaharatsiny. Nanana toetra matanjaka afaka hiatrika ny fahaverezana izy.
  
  Tsy dia natoky tena izy. Nanosika an'i Scarberry hanafaingana izy. "Haingana. Tena gaga tokoa i Claude namanao."
  
  
  TOKO FAHATELO amby roapolo
  
  
  Hayden sy Kinimaka dia tsy nanam-potoana nanombohana ny fiara akory rehefa niantso an'i Drake. Hitany teo amin"ny efijeriny ny nomeraon-dry zareo ary nisento izy.
  
  "Drake. Aiza ianao-"
  
  "Tsy misy fotoana. Manana ny toerana misy an'i Claude aho."
  
  "Eny, mieritreritra toy izany koa izahay ry lehilahy hendry. Mahagaga ny nafoin"ny mpanao heloka bevava sasany ho amin"ny fiainana milamina kokoa".
  
  "Hafiriana no fantatrao? Aiza ianao?" Drake dia nandefa fanontaniana toy ny sergent de drill manome baiko.
  
  "Miadana, ry tigra. Nahazo ny vaovao izahay iray minitra lasa izay. Henoy, miomana amin'ny fiatraikany eo no ho eo izahay. Ary ny tiako holazaina dia izao. Milalao ve ianao?"
  
  "Marina ny tenako. Toy izany isika rehetra. Ity baomba ity dia dingana iray ao ambadik'i Kovalenko. "
  
  Nolazain'i Hayden taminy ny fampitandreman'ny mpampihorohoro raha nanasazy an'i Kinimaka hitondra fiara izy. Rehefa vita izy dia nangina i Drake.
  
  Fotoana fohy taorian"izay dia hoy izy hoe: "Hihaona aminareo any amin"ny foibe izahay."
  
  Nantsoin'i Hayden haingana ny laharan'i Ben Blake. "Nahomby ny fandidiana nataonao. Manantena izahay fa ny mpiasanay any Londres dia hanome anao izay ilainao ao anatin'ny ora vitsivitsy manaraka, ary avy eo dia handefa kopia mivantana aminao izy. Manantena aho fa ity no ilainao, Ben."
  
  "Manantena aho fa tena misy izany." Ny feon'i Ben dia toa natahotra kokoa noho ny nandrenesany azy niteny. "Tombantombana ara-pahasalamana izany, fa mbola vinavina ihany."
  
  "Manantena koa aho".
  
  Natsipin'i Hayden teo amin'ny solaitrabe ny findainy ary nibanjina foana ny araben'i Waikiki rehefa niverina tany amin'ny foibe i Kinimaka. "Mihevitra i Gates fa raha afaka miatrika haingana an'i Claude isika dia afaka manakana ny fanafihana. Manantena izy ireo fa mety ho eo mihitsy aza i Kovalenko."
  
  Nihidy nify i Mano. "Samy manao an"izany daholo, tompoko. Polisy any an-toerana, hery manokana. Mihena ny zava-drehetra mandra-pipoitra. Ny olana dia efa eo ireo olon-dratsy. Tokony ho izy ireo. Saika tsy ho vita mihitsy ny hampitsahatra ny fanafihana mananontanona, mainka fa ny fanafihana antsasak"adiny amin"ny nosy telo samy hafa."
  
  Resy lahatra avokoa ny rehetra teo amin'ny fitondrana fa nanome baiko fanafihana maro tokoa i Kovalenko mba hahatonga ny rehetra ho sahirana eo am-pitadiavana ny nofinofiny - dia izay nanokanany ny ampahany farany tamin'ny fiainany.
  
  Araho ny dian'ny Kapiteny Cook. Aleo mandeha tsirairay. Tadiavo any ivelan'ny vavahadin'ny helo.
  
  Nihodina i Hayden rehefa nananontanona teo ivelany ny foibe. Fotoana tokony hihetsika izao.
  
  
  ***
  
  
  Nentin'i Drake tany amin'ny tranoben'ny CIA i May sy Alicia ary nentina niakatra avy hatrany izy ireo. Nentina tao amin"ny efitrano iray feno fihetsiketsehana izy ireo. Tany amin'ny farany lavitra, Hayden sy Kinimaka no nijoro teo anivon'ny polisy sy miaramila. Drake dia afaka nahita SWAT sy ny HPD Burglar Team. Hitany ny fanamiana izay tsy isalasalana fa an'ny ekipan'ny CIA Special Operations. Mety ho Delta sasany teo akaiky teo.
  
  Ny Devoly dia tsy isalasalana fa eo amin'ny rambon'ny Mpanjakan'ny Rà ary mitady rà.
  
  "Tadidinao ve ny nandefasan'ny Mpanjakan'ny ra ny olony hanafika an'io Mpandringana io mba hangalatra ilay fitaovana?" Hoy izy. "Ary nanandrana naka an-keriny an'i Kinimaka izy ireo tamin'izany fotoana izany? Azoko antoka fa fandraisana andraikitra tsy nahy. Te hahalala ny fiteny Hawaiian Kinimaki fotsiny izy ireo."
  
  Tsaroan'i Drake avy eo fa na i May na i Alicia dia tsy teo amin'ny toerana nametrahan'ny olon'i Kovalenko ilay mpandringana. Nihifikifi-doha izy. "Tsy maninona".
  
  Tsikaritr"i Drake fa nijanona teo akaikin"ny varavarankely i Ben sy Karin. Samy nanana vera teny an-tanany izy ireo, ary toy ny taratasy mihodinkodina any amin"ny disco any an-tsekoly.
  
  Nieritreritra ny ho very tao anatin'ny vahoaka i Drake. Ho mora izany. Ny famoizana an'i Kennedy dia mbola nangotraka tao anaty ràny, ka tsy nahafahany niresaka. Teo i Ben. Nihazona azy i Ben rehefa maty.
  
  Tsy maintsy ho Drake izany. Tsy izany ihany. Tsy maintsy nisakana ny fahafatesany i Drake. Izany no nataony. Nanjavozavo ny fotoana ary vetivety dia nahita ny tenany tao an-trano tany York niaraka tamin'i Kennedy izy, nahandro zavatra tao an-dakozia. Nofafazan'i Kennedy tao anaty lapoaly ny rhum mainty ary nitraka izy rehefa nitsoka. Drake marinated ny steak amin`ny tongolo gasy dibera. Ara-dalàna izany. Nahafinaritra. Lasa ara-dalàna indray izao tontolo izao.
  
  Kintana nanjelanjelatra teo imasony toy ny afomanga tsy nahomby. Niverina tampoka ny fiadanana ary nanomboka naneno ny manodidina azy. Nisy olona nanohitra azy. Lehilahy iray hafa nandraraka kafe mafana tamin'ny lehibeny iray ary nihazakazaka nankany amin'ny trano fidiovana toy ny ramanavy nivoaka ny helo.
  
  Nijery azy tsara i Alicia. "Inona no mitranga, Drake?"
  
  Nanosika ny vahoaka izy mandra-pahatongany nifanatrika tamin'i Ben Blake. Ity no fotoana tonga lafatra ho an'ny fanehoan-kevitra haingana avy amin'i Dinorock. Fantatr'i Drake izany. Fantatr'i Ben angamba izany. Samy nangina anefa izy ireo. Nisy hazavana nikoriana teo amin"ny varavarankelin"i Ben; Honolulu dia nijoro voaravan'ny tara-masoandro, lanitra manga mamiratra ary rahona misy rahona vitsivitsy any ivelany.
  
  Hitan'i Drake ny feony tamin'ny farany. "Nanan-danja ve ireo solosaina CIA ireo?"
  
  "Antenainay". Ben dia namintina ny tantaran'ny dian'ny Kapiteny Cook nankany amin'ny Diamond Head ary nifarana tamin'ny fanambarana fa ny CIA dia nampiasa mpandraharaha britanika handroba ny National Archives.
  
  Nandroso moramora i Alicia rehefa nandre ny vaovao avy amin'ilay tovolahy. "Mpangalatra super britanika? Iza ny anarany?"
  
  Nanopy maso i Ben noho ny fiheverana tampoka. "Tsy nilaza tamiko mihitsy i Hayden."
  
  Nijery vetivety an'ilay mpiasan'ny CIA i Alicia, avy eo dia nitsiky kely. "Oh, azoko antoka fa tsy nanao izany izy."
  
  "Inona no dikan'izany?" Niteny i Karin.
  
  Nivadika masiaka kely ny tsikin'i Alicia. "Tsy dia fantatra loatra amin'ny diplaomasiako aho. Aza manindry azy."
  
  Nikohaka i Drake. "Iray amin'ireo mpanao heloka bevava iraisam-pirenena izay nalain'i Alicia. Ny fika foana dia ny fitadiavana izay tsy ananany."
  
  "Marina izany," hoy i Alicia nitsiky. "Nalaza foana aho."
  
  "Eny, raha io no mpandraharaha eritreretiko," hoy i Mai niditra an-tsehatra tamin'ny resadresaka nifanaovan'izy ireo, "fantatry ny saina Japoney izy. Izy dia... mpilalao. Ary operativa tena tsara. "
  
  "Noho izany dia mety hikarakara ny fiafarany izy." Drake dia nandinika ny fahasambaran'ny tanànan'i Pasifika niely teo anoloany ary naniry ny hahazo fiadanana kely.
  
  "Tsy olana ho azy velively izany," hoy i Alicia. "Ary eny, hanatitra ny gazetinareo izy."
  
  Mbola nijery teo anelanelan'i Alicia sy Hayden i Ben, saingy nitana ny lelany izy. Ny fahamendrehana no ampahany tsara indrindra tamin'ny fampahafantarana tamin'ity dingana ity. "Mbola vinavinan'ny fianarana ihany izany," hoy izy. "Saingy raha tonga any amin'ny vavahadin'ny helo isika, dia azoko antoka fa afaka hamonjy ny aintsika ireo horonam-peo ireo."
  
  "Manantena aho" - Nitodika i Drake ary nijery manodidina ny korontana - "Tsy ho tonga amin'izany. Mbola ho any amin'ny toeram-piompiana ihany koa ny Mpanjaka Bloody. Fa raha tsy maika ireo adala ireo dia ho afa-mandositra i Kovalenko.
  
  "Kovalenko." Nilelaka ny molony i Alicia rehefa nilaza izany, nankafy ny valifatiny. "Ho faty aho noho ny nanjo an'i Hudson. Ary Boudreau? Izy dia iray hafa izay tena voamarika. " Izy koa dia nijery manodidina ny vahoaka mitabataba. "Na izany aza, iza no tompon'andraikitra eto?"
  
  Toy ny ho setrin'izany, nisy feo avy amin'ireo manamboninahitra marobe nanodidina an'i Hayden Jay. Rehefa nihena ny tabataba ary hita ilay lehilahy, dia faly i Drake nahita an"i Jonatana Gates. Tiany ny senatera. Dia niara-nitomany taminy izy.
  
  "Araka ny fantatrao, manana toerana Kovalenko Ranch any Oahu izahay," hoy i Gates. "Noho izany, tsy maintsy misy fizarana efatra ny iraka ataontsika. Voalohany, arovy ny takalonaina rehetra. Faharoa, manangona vaovao momba ny fanafihan'ny mpampihorohoro. Fahatelo, tadiavo ity lehilahy ity, Claude sy Kovalenko. Ary ny fahefatra, tadiavo ny toerana misy ireo toeram-piompiana roa hafa."
  
  Niato kely ny vavahady mba hamela an'io hilentika io, ary avy eo dia nahavita nampieritreritra ny lehilahy sy ny vehivavy rehetra tao amin'ny efitrano fa nijery azy ireo tamin'ny maso iray izy. "Tsy maintsy atao izany amin'ny fomba rehetra ilaina. Kovalenko an-tsitrapo nametraka ain'olona maro tandindomin-doza nandritra ny fisafoana nataony. Hifarana anio izany."
  
  Nivoha ny vavahady. Tampoka teo dia nijanona ny savorovoro tao amin"ilay efitrano ary nanomboka niverina haingana teny amin"ny toerany ny rehetra. Nodinihina tsara ny antsipiriany.
  
  Noraisin'i Drake ny fijerin'i Hayden. Nanofahofa tanana taminy izy, ary nanasa azy hanatona.
  
  "Miomàna ary asio lasely ny soavalinareo ry zalahy. Ho tonga any amin'ny toeram-piompiana an'i Claude izahay afaka telopolo minitra."
  
  
  TOKO FAHAROA FAHA-2polo
  
  
  Nipetraka niaraka tamin'ny namany tao amin'ny iray amin'ireo helikoptera maivana an'ny Departemantan'ny polisy Hawaii i Drake ary niezaka nanadio ny lohany rehefa nanidina haingana nankany amin'ny toeram-piompiana an'i Claude. Feno helikoptera mitovitovy amin'izany ny lanitra ary miaramila mahery kokoa. Olona an-jatony no teny amin"ny rivotra. Ny hafa kosa nandeha an-tanety, nandeha haingana araka izay azony natao. Voatery nijanona tao Honolulu sy ny faritr'i Waikiki ny ankamaroan'ny polisy sy ny miaramila raha sanatria misy ny fanafihan'ny mpampihorohoro.
  
  Nizara ny heriny ny Mpanjaka Bloody.
  
  Ny sarin'ny zanabolana dia nampiseho hetsika maro tao amin'ny toeram-piompiana, saingy ny ankamaroan'izy ireo dia saron-tava, ka tsy afaka milaza ny tena zava-nitranga.
  
  Tapa-kevitra ny hametraka ny fihetseham-pony momba an'i Kovalenko i Drake. Marina ny voalazan'i Gates. Ireo takalonaina sy ny fiarovana azy ireo no tena nanapa-kevitra teto. Ny sasany amin'ireo zavatra mahagaga indrindra hitany dia nipoitra teo ambany sy nanodidina azy rehefa nanidina nankany amin'ny morontsiraka Avaratra izy ireo, saingy nampiasa ny fon'ny sitrapony rehetra i Drake mba hifantoka. Izy no miaramilany taloha.
  
  Tsy mety ho olon-kafa izy.
  
  Teo ankaviany, i Mai dia niresaka fohy tamin'i Chika rahavaviny, nijery indroa ny fiarovana azy ary nifanakalo teny mangina vitsivitsy raha mbola azony atao. Tsy niafina fa afaka nanomboka ady lehibe izy ireo na niditra tao amin'ny faritry ny ady voaomana.
  
  Teo an-kavanan'i Drake, nandany fotoana i Alicia nijery sy nanamarina ny fitaovam-piadiany sy ny fitaovany. Tsy nila nanazava na inona na inona izy. Tsy nisalasala i Drake fa hanatanteraka ny valifatiny izy.
  
  Hayden sy Kinimaka dia nipetraka nifanohitra, nanindry tsy an-kijanona ny mikrofon-dry zareo ary nitabataba na nahazo fanavaozana sy baiko. Ny vaovao tsara dia tsy nisy na inona na inona nitranga tany Oahu na tany amin"ny nosy hafa. Ny vaovao ratsy dia nanana taona maro ny Mpanjakan'ny rà niomana ho amin'izany. Tsy fantatr'izy ireo izay nandehanany.
  
  Navela tao amin"ny foibe i Ben sy Karin. Nasaina niandry ny mailaka avy amin'ny mpisolovava izy ireo ary avy eo miomana amin'ny mety ho mampatahotra izay mety tsy maintsy hidirany eo ambanin'ny Diamond Head ary mety handrava ny vavahadin'ny helo.
  
  Nisy feo metaly avy amin'ny fanamafisam-peo Choppers. "Dimy minitra vao tonga ny tanjona."
  
  Na tianao na tsy tianao, hoy i Drake. Ao anatin"izany isika izao.
  
  Nitsambikina ambany teo ambonin"ilay lohasaha lalina ilay angidimby, fahitana tsy mampino rehefa nanidina voahodidin"ny angidimby am-polony hafa. Io no onja voalohany ahitana miaramila miaramila manokana. Vonona hanampy ny miaramila amerikana faharoa tsy miankina. Air Force. Navy. Tafika.
  
  Tonga indray ilay feo. "Target".
  
  Nitsangana ho iray izy ireo.
  
  
  ***
  
  
  Ny kiraron'i Drake dia nikasika ny bozaka malefaka ary avy hatrany dia nodorana izy. Izy no olona faharoa farany nivoaka ny varavarana. Ilay Marine nampalahelo, izay mbola nitolona ihany, dia nikapoka mafy ny tratrany ary maty talohan"ny nianjerany tamin"ny tany.
  
  Drake niparitaka tamin'ny tany. Nisioka teo amin"ny lohany ny bala. Nidona tamin"ny hazo teo akaikiny ny kapoka mirefodrefotra. Nitifitra volley izy. Ireo lehilahy teo an-daniny roa dia nandady ny bozaka, nampiasa ireo havoana mihodikodina voajanahary ho fialofana.
  
  Tany aloha dia nahita trano iray izy, trano biriky misy rihana roa, tsy misy zavatra manokana, nefa azo antoka fa mety amin'ny zavatra ilain'i Kovalenko eo an-toerana. Teo ankavia no nahatsikaritra ny faritra fiompiana. Inona ny...?
  
  Olona raiki-tahotra sy tsy mitam-piadiana no nihazakazaka nanatona azy. Niparitaka havia sy havanana izy ireo, tamin"ny lafiny rehetra. Henony nisitrika teo amin"ny sofina
  
  "Lalao am-pirahalahiana".
  
  Nandroso izy. Nifindra teo ankavanany i May sy Alicia. Farany dia niara-nivory ny Marines ary nanomboka niantso lamin'afo mirindra. Nanomboka nihetsika haingana kokoa i Drake. Nanomboka nihemotra ireo olona teo alohany, nipoitra avy tao amin"ny toerana niafenan"izy ireo ary nirohotra nankany an-trano.
  
  Kendrena mora
  
  Nitsangana niaraka tamin'ny hery mpanafika i Drake izao ary namono olona rehefa nihazakazaka izy, nanainga ny basy. Hitany ilay voafonja nitsambikina teo ambony bozaka, nizotra nankany an-trano. Tsy fantatr"izy ireo fa tonga ireo lehilahy tsara fanahy.
  
  Nivadika tampoka ilay voafonja ary nianjera. Nitifitra ahitra tamin"izy ireo ny olon"ny Mpanjaka Bloody. Nimenomenona i Drake, nitifitra an"ilay mpitifitra ary nitsoka ny lohan"ilay basy. Nitifitra tsindraindray izy, na nanindrona olona tamin'ny tany na nitarika olona mba hahafaty azy ireo.
  
  Nitady an"i Claude izy. Talohan'ny nandaozan'izy ireo ny helikoptera dia naseho azy rehetra ny sarin'ny lefitry ny Mpanjakan'ny rà. Fantatr'i Drake fa hitarika hetsika avy any ambadiky ny sehatra izy, hamolavola drafitra fandosirana. Avy any an-trano angamba.
  
  Nihazakazaka i Drake, mbola nijery ny faritra, nitifitra tsindraindray. Nitsangana avy ao ambadiky ny havoana ny iray tamin"ireo olon-dratsy ary nanatona azy nitondra antsy. Nampidinin'i Drake tsotra izao ny sorony, namela ny herin'ny mpifanandrina taminy hitondra azy mahitsy ho any aminy, ary dia nianjera tamin'ny tany izy. Nitsiky ilay lehilahy. Ny kiraron'i Drake dia nanorotoro ny valanoranony. Ny baotin'i Drake iray hafa dia nanitsaka ny tanana nihazona antsy.
  
  Notifirin"ilay lehilahy SAS teo aloha ny basy ary nitifitra. Dia niroso izahay.
  
  Tsy niherika izy. Teo aloha ilay trano, toa lehibe, nivoha kely ny varavarana, toy ny hoe manasa hiditra. Mazava ho azy fa tsy izany no lalana tokony haleha. Nandroaka ny varavarankely i Drake rehefa nihazakazaka, nikendry avo. Nipoaka ny fitaratra tao an-trano.
  
  Nihamaro ny voafonja nirohotra avy tao amin"ilay toeram-piompiana. Ny sasany nijoro teo amin'ny bozaka lava, nikiakiaka tsotra na toa taitra tamin'ny akorandriaka. Rehefa nijery azy ireo i Drake, dia nahatsikaritra fa mihazakazaka haingana ny ankamaroan'izy ireo, manidina mandroso toy ny mandositra zavatra.
  
  Ary avy eo dia hitany, ary ny rany niova ho ranomandry.
  
  Ny loha, ilay lohan'ny tigra Bengal, dia nivezivezy namakivaky ny bozaka tamin'ny fanenjehana maivana. Tsy afaka namela ny tigra hisambotra ny rembiny i Drake. Nihazakazaka nanatona azy ireo izy.
  
  Notsindriko ny écouteur. "Tigers ao anaty ahitra."
  
  Nirefodrefotra ny resaka nifanaovana. Ny hafa koa nahatsikaritra ireo biby. Drake nijery ny iray tamin'ireo biby nitsambikina teo an-damosin'ilay lehilahy nihazakazaka. Ilay zavaboary dia lehibe, masiaka, ary nanidina ny sarin'ny korontana sy ny fandripahana. Noteren'i Drake handeha haingana kokoa ny tongony.
  
  Loha goavam-be iray indray no namaky ny bozaka teo aloha. Nitsambikina teo aminy ilay tigra, nivadika ho fimenomenona be ny vavany, niboridana ny nifiny ary efa feno ra. Nianjera teo amin'ny tokotanin-tsambo i Drake ary nikodiadia, velona sy nikiakiaka ny nerveuse rehetra tao amin'ny vatany. Tsy mbola nanao skate toy izany izy hatramin'izay. Mbola tsy nitsangantsangana haingana sy araka ny marina toy izany izy. Toy ny hoe nisy mpifanandrina masiaka no namoaka ilay mpiady tsara kokoa tao aminy.
  
  Navoakany ny basy poleta, nitodika ary nitifitra bala teo amin"ny lohan"ilay tigra. Nianjera teo no ho eo ilay bibidia, voatifitra teo amin"ny atidoha.
  
  Tsy tafavoaka ny fofonainy i Drake. Nitsambikina haingana namakivaky ny bozaka izy mba hanampy ilay lehilahy hitany nidina segondra vitsy talohan"izay. Nanambana azy ilay tigra, nierona, nihenjana sy nivezivezy ny hozatrany lehibe rehefa nampidina ny lohany hanaikitra.
  
  Notifirin'i Drake teo amin'ny lamosiny izy, niandry mandra-piveriny, ary avy eo nitifitra azy teo anelanelan'ny masony. Nianjera teo amin"ilay lehilahy saika hohaniny ilay izy, teo amin"ny kilao dimy hetsy.
  
  tsy tsara, hoy i Drake. Aleo anefa notorotoroina sy hohanina velona.
  
  Heno teo amin"ny sofiny ny kiakiaka. "Aza adino fa lehibe be ireo baomba ireo!" "Iray hafa ry Jacko! Iray hafa ho an'ny eninao!"
  
  Nandinika ny manodidina azy izy. Tsy misy famantarana ny tigra, fa babo raiki-tahotra sy miaramila raiki-tahotra. Nirohotra niverina namakivaky ny bozaka i Drake, vonona ny hialokaloka raha mahita fahavalo izy, saingy tao anatin'ny segondra vitsy dia niverina tao an-trano izy.
  
  Vaky ny varavarankely teo anoloana. Tao anatiny ny Marines. Nanaraka izany i Drake, nanamarika azy ho sariaka ny famantarany Bluetooth tsy misy tariby. Nitsambikina teo amin"ilay felam-baravarankely vaky izy, ka nanontany tena hoe aiza no misy an"i Claude. Aiza izy izao?
  
  Nisy feo nibitsibitsika teo an-tsofiny. "Nihevitra fa nandao ny fety aloha ianao, Drakey." Ny tonon'i Alicia silky. "Ho anareo roa."
  
  Hitany izy. Afenin"ny efi-trano fitehirizam-bokiny ny ampahany. Jesosy, nijery tao amin'ny fanangonana DVD-ny ve izy?
  
  Tao ivohony niaraka tamin"ny basy teny an-tanany i Mai. Nijery i Drake raha nanangana ny fiadiany ilay vehivavy japoney ary nanondro izany teo amin"ny lohan"i Alicia.
  
  "Mai!" Nikiakiaka teo an-tsofin"izy ireo ny feony feno fahakiviana.
  
  Nitsambikina i Alicia. Nivadika ho tsiky kely ny endrik'i May. "Fihetsika izany ry Drake. Ny fifandraisana fanairana no nanondro ahy, fa tsy an'i Alicia. Tsy mbola ".
  
  "Ahiahy?" Nitsiky i Drake. "Efa ao anatiny izahay."
  
  "Toa mihevitra ny miaramila an-tongotra fa mifandray amin'ny trano fanatobiana entana lehibe ao an-tokontany ihany koa izy io."
  
  Nihemotra i Alicia ary niantefa ny poletany. "Mampalahelo raha fantatro." Nandefa volley tao anaty efi-trano izy. Nanidina ny pitik'afo.
  
  Nanaiky i Alicia. "Tokony ho ampy izay."
  
  Hayden, niaraka tamin'i Kinimaka mafana teo amin'ny ombelahin-tongony, niverina tao amin'ny efitrano. "Mihidy mafy ny tranombarotra. Famantarana ny fandrika booby. Ny teknisianina dia miasa amin'izany ankehitriny. "
  
  Nahatsapa ny tsy mety tamin'izany rehetra izany i Drake. "Ary mbola miditra eto mora foana ve isika? Ity-"
  
  Tamin"izay indrindra no nahenoana tabataba sy feon"olona nidina teny an-tampon"ny tohatra. Haingana. Noraisin'i Drake ny basy ary niandrandra.
  
  Ary nangovitra izy noho ny fahatairana.
  
  Nidina moramora teo amin"ny tohatra ny iray tamin"ireo olon"i Claude, ary ny tanany iray dia nandripaka ny tendan"ilay babo. Eo amin'ny tanany iray kosa dia nanana ny Voromahery Desert izy, nikendry ny lohany.
  
  Saingy tsy izany no halehiben'ny fahatairana nataon'i Drake. Narary mafy izy rehefa nahalala an"ilay vehivavy. I Kate Harrison, zanakavavin'ny mpanampy an'i Gates taloha. Ilay lehilahy iray izay tompon'antoka tamin'ny fahafatesan'i Kennedy.
  
  Ny zanany vavy io. Mbola velona.
  
  Notsindrian"ilay olon"i Claude mafy tamin"ny tempoliny ilay basy, ka nanakimpy ny masony noho ny fanaintainana. Tsy nikiakiaka anefa izy. Drake, niaraka tamin'ny olona am-polony hafa tao amin'ny efitrano, nanondro ny basy tamin'ilay lehilahy.
  
  Ary na izany aza dia tsy nety tamin'i Drake izany. Nahoana ity lehilahy ity no niaraka tamin'ny voafonja iray tany ambony? Toy ny hoe-
  
  "Miverena!" - hoy ilay lehilahy nikiakiaka, nibanjina ny masony tamin'ny lafiny rehetra. Nirotsaka be ny hatsembohan"izy ireo. Ny fomba nitondrany ny antsasany sy nanosika an"ilay vehivavy ny antsasany dia midika fa teo amin"ny tongony lamosiny avokoa ny lanjany. Ilay vehivavy, araka ny filazany, dia tsy nanamora azy.
  
  Drake dia nanao kajy fa ny tsindry amin'ny trigger dia efa antsasa-dalana mankany amin'ny tanjona. "Miala! Alefaso izahay!" Nampidinin"ilay lehilahy nidina tohatra iray hafa izy. Nihemotra ara-dalàna ny miaramilan'ny hery manokana, saingy tamin'ny toerana misy tombony kely fotsiny.
  
  Mampitandrina anareo aho, ry adala. Nisempotra mafy ilay lehilahy tsemboka. "Mialà amin"ny fomba ratsy."
  
  Ary tamin'ity indray mitoraka ity, hitan'i Drake fa tena tiany izany. Nisy famoizam-po teo amin'ny masony, zavatra fantatr'i Drake. Very ny zava-drehetra ity lehilahy ity. Na inona na inona nataony, na inona na inona nataony, dia natao tao anatin'ny fanerena mahatsiravina izany.
  
  "Miverena!" nikiakiaka indray ilay lehilahy ary nanosika mafy an"ilay vehivavy hidina amin"ny dingana iray hafa. Toy ny vy ny tanana namihina ny tendany. Notazoniny tao aoriany ny faritra rehetra amin"ny vatany mba tsy hisehoany ho lasibatra. Miaramila izy taloha, ary azo inoana fa tsara.
  
  Drake sy ny mpiara-miasa aminy dia nahita ny fahendren'ny fihemorana. Nomeny toerana kely kokoa ilay lehilahy. Nidina tohatra vitsivitsy izy. Drake dia nanintona ny mason'i May. Nihifikifi-doha kely izy. Fantany koa. Diso izany. Izy izay dia...
  
  Herring mena. Ny karazana mahatsiravina indrindra. Tsy isalasalana fa noho ny baikon'i Kovalenko i Claude, dia nampiasa an'io lehilahy io mba hanelingelina azy ireo. Fihetsika archetypal an'ny Mpanjakan'ny ra. Mety hisy baomba ao an-trano. Ny tena valisoa, Claude, dia azo inoana fa ny fandosirana nahomby avy tao an-trano.
  
  Niandry i Drake, vonona tanteraka. Nivaingana avokoa ny nerveuse rehetra tao amin"ny vatany. Nampitony ny kapoka izy. Nitsahatra ny fofonainy. Nanjavona ny sainy. Tsy nisy na inona na inona intsony izao, na ilay efitra mihenjana feno miaramila, na ilay takalon"aina raiki-tahotra, na ny trano sy ny mpanompo nanodidina azy.
  
  Iray milimetatra fotsiny. Sight crosshair. Latsaky ny iray santimetatra ny tanjona. Hetsika iray. Izay ihany no nilainy. Ary ny fahanginana ihany no fantany. Nanosika an'i Kate Harrison hidina indray ilay lehilahy avy eo, ary tao anatin'ny segondra vitsy dia nitsirika avy tao ambadiky ny karandohan'ilay vehivavy ny masony havia.
  
  Notifirin'i Drake tamin'ny tifitra iray izany.
  
  Nihemotra ilay rangahy, nifandona tamin"ny tamboho ary nandalo teo amin"ilay vehivavy nikiakiaka. Nianjera tamin'ny lozam-pifamoivoizana izy, ny lohany voalohany, ny fitaovam-piadiana nifandona teo ivohony, ary avy eo dia hitan'izy ireo ny akanjony, ny kibony.
  
  Nihiakiaka i Kate Harrison hoe: "Nisy baomba teo aminy izy!"
  
  Nitsambikina nandroso i Drake, fa efa nitsambikina teo amin'ny sisin'ny tohatra i Mai sy ilay Marine lehibe. Nosamborin'ny Marine i Kate Harrison. Nitsambikina teo ambonin"ilay mpikarama an"ady maty i Mai. Ny lohany dia nitodika tany amin'ny akanjo, ny famantarana.
  
  "Valo segondra!"
  
  Nirohotra nankeny am-baravarankely ny rehetra. Ny rehetra afa-tsy Drake. Nirohotra niditra tao an-trano ilay Anglisy, nirohotra nanaraka ny lalantsara tery nankany an-dakozia, nivavaka mba hisy hamela ny varavarana aoriana hivoha. Amin"izay dia ho akaiky kokoa an"i Claude izy rehefa nipoaka ilay baomba. Noho izany dia nanana fahafahana izy.
  
  Mamakivaky ny lalantsara. Telo segondra no lasa. Ho any an-dakozia. Fijerena haingana ny manodidina. Roa segondra hafa. Mikatona ny varavarana aoriana.
  
  Tapitra ny fotoana.
  
  
  TOKO DImy amby roapolo
  
  
  Nitifitra i Drake raha vao nandre ny fipoahana voalohany. Mila iray na roa segondra vao tonga any. Potika ny varavaran'ny lakozia noho ny kapoka maro. Nihazakazaka nanatona azy i Drake, nitifitra foana. Tsy niadana izy fa nokapohiny tamin"ny sorony fotsiny ary nianjera tamin"ny rivotra.
  
  Toy ny bibilava nanafika ny fipoahana tao aoriany. Nisy lelafo nipoitra avy teo amin'ny varavarana sy varavarankely, nipoitra teny amin'ny lanitra. Nihodina i Drake. Nikasika azy vetivety ny fofonain"ny afo ary nihemotra avy eo.
  
  Tsy niadana izy fa nitsambikina indray ary nihazakazaka. Mangoro sy vono, nefa tapa-kevitra mafy, dia nirohotra nankany amin"ilay tranombarotra lehibe. Fatin"olona no hitany voalohany. Misy efatra izy ireo. Navelan'ireo teknisianina Hayden mba hahazoana fidirana. Nijanona teo akaikin"izy ireo izy ary nijery ny famantarana ny fiainana tsirairay avy.
  
  Tsy misy fotsifotsy ary tsy misy bala. Nisy herin'aratra ve ireny tamboho ireny?
  
  Amin'ny fotoana iray hafa dia tsy misy dikany intsony izany. Nipoaka ny teo anoloan'ny tranom-borona, hazo niparitaka sy lelafo nirefodrefotra nirefodrefotra. Nianjera teo amin'ny tokotany i Drake. Nandre ny firohondrohon"ny motera iray izy ary nitraka ara-potoana ka nahita ny mavo mavo nipoitra teo amin"ireo varavarana vaky ary nanidina mafy teo amin"ilay lalana vonjimaika.
  
  Nitsambikina i Drake. Angamba nankany amin'ny helikoptera miafina, fiaramanidina, na fandrika booby hafa izy. Tsy niandry fanamafisam-peo izy. Nihazakazaka tao amin"ny trano fitehirizam-bokatra efa rava izy ary nijery ny manodidina. Nihifikifi-doha izy noho ny tsy finoany. Namirapiratra tamin'ny lafiny rehetra ny famirapiratan'ilay supercar voapoizina.
  
  Nifidy ny akaiky indrindra i Drake, nandany segondra sarobidy nikaroka ny fanalahidy ary avy eo dia nahita andian-dry zareo nihantona teo ivelan'ny birao anatiny. Ny Aston Martin Vanquish dia nanomboka tamin'ny fampifangaroana fanalahidy sy hery izay, na dia tsy mahazatra an'i Drake aza, dia nampidina ny adrenalinina rehefa nirohondrohona ny motera.
  
  Ny Aston Martin dia nanidina avy tao amin'ny trano fitehirizam-bokatra niaraka tamin'ny kodiarany. Notondroin'i Drake ho any amin'izay nantenainy fa ny fiaran'i Claude mandeha mafy. Raha fihodinkodinana iray hafa fotsiny ity, dia voasaringotra i Drake. Tahaka ny any Hawaii rehetra angamba. Tena nila nisambotra ny lefitry ny Mpanjakan'ny rà izy ireo.
  
  Hitan'i Drake teo amin'ny zorony masony nijanona tampoka i Alicia. Tsy niandry izy. Hitany teo amin"ny fitaratra aoriana ilay vehivavy niniana nihazakazaka niditra tao amin"ilay tranom-borona. Andriamanitra ô, mety hisy olana izany.
  
  Ny mavo mavo teo aloha dia nanomboka nitovy tamin'ny supercar avo lenta, somary mampahatsiahy ny Porsche Le Mans coupe taloha izay nandresy tamin'ny hazakazaka. Teo akaikin"ny tany izy, dia namihina ny fiolahana teo amin"ny arabe, nitsambikina toy ny hoe mihazakazaka eny ambony loharano. Tsy mety amin'ny tany mikitoantoana, fa avy eo dia lasa rarivato tanteraka ny lalana vonjimaika.
  
  Nitifitra an'i Vanquish i Drake, nametraka tsara ny fitaovam-piadiana teo amin'ny seza tao aoriany ary nihaino ny feo Bluetooth nitsambikina tao amin'ny atidohany. Mbola raikitra ihany ny asa fiompiana. Nafahana ireo takalonaina. Ny sasany maty. Maromaro ny miaramilan'i Claude no mbola tafapetraka teo amin'ny toerana stratejika, ka nanintona ny manam-pahefana tamin'ny tany. Ary mbola nisy tigra antsasa-polo nivezivezy teny amin"ny manodidina ka niteraka korontana.
  
  Nihena ho aotra ny elanelana misy eo amin"i Aston Martin sy Porsche. Ny fiara anglisy dia tsara kokoa tamin'ny lalana mikitoantoana. Nipetraka teo ivohony mivantana i Drake, nikasa hipetraka teo anilany, rehefa hitany teo amin"ny fitaratra aoriana fa nisy fiara lehibe hafa nanatona azy.
  
  Alicia dia mitondra fiara Dodge Viper taloha. Matokia azy hanao zavatra amin'ny hozatra.
  
  Ireo fiara telo dia nihazakazaka namakivaky ny lalana mikitoantoana, nifandimby ary nivily tamin'ny lalana lava. Fasika sy loto nanidina nanodidina sy tao aoriany. Hitan"i Drake nanatona ny lalana rarivato ka nandray fanapahan-kevitra. Te-hamelona an"i Claude izy ireo, nefa tsy maintsy nisambotra azy aloha. Nitandrina tsara izy tamin"ny fanohizana ny fihainoana ny resadresaka teo amin"ny écouteur-ny sao nisy nilaza fa tratran"izy ireo i Claude, saingy arakaraky ny nandrosoan"ny fifanenjehana dia vao mainka nahatoky i Drake fa ilay lehilahy teo aloha no faharoan"ny Mpanjaka Ra.
  
  Nampiakatra ny basy i Drake ary nopotehiny ny fitaratry ny Aston. Taoriana kelin'ny fitetezam-paritra nampidi-doza, dia nahazo fifehezana indray izy ary nitifitra fihodinana faharoa tamin'ilay Porsche nandositra. Nandrovitra ny lamosiny ny bala.
  
  Zara raha nandeha ny fiara. Nandeha tamin'ny lalana vaovao izy. Nitifitra i Drake rehefa nanafaingana ny mpamily Le Mans, niparitaka teo amin'ny seza hoditra teo akaikiny ny vodi-bala. Fotoana tokony hifantohana amin'ny kodiarana izao.
  
  Saingy tamin'io fotoana io ihany, ny iray tamin'ireo angidimby dia nandalo teo amin'izy rehetra, nisy tarehimarika roa niankina tamin'ny varavarana misokatra. Nihodina teo anoloan'ny Porsche ilay helikoptera ary nivezivezy teo amin'ny sisiny. Ny tifitra fampitandremana dia nandrovitra sombin-dalana teo anoloany. Nihifikifi-doha tamin'ny tsy finoana i Drake raha nisy tanana nitsatoka teo amin'ny varavarankelin'ny mpamily ary nanomboka nitifitra ilay helikoptera.
  
  Avy hatrany, niaraka tamin'izay, dia nesoriny ny tongony teo amin'ny accelerator ary ny tanany teo amin'ny familiana, naka ny tanjona ary namoaka fiampangana ny faniriana, ny fahaiza-manao ary ny tsy fitandremana. Nidona tamin"ny fiarany manokana ny Viper an"i Alicia. Nahazo fifehezana indray i Drake, saingy nahita ny basy nanidina teo amin'ny fitaratra.
  
  Saingy nandaitra ny tifitra adalany. Notifirin"izy ireo teo amin"ny kiho ilay mpamily nandositra, ka izao nandeha mafy ny fiara. Mijanòna. Nanakana tampoka ny Aston i Drake, nitsambikina ary nihazakazaka haingana teo amin'ny varavaran'ny mpandeha an'ny Porsche, nijanona nanangana ny basy ary nibanjina ny lohan'ilay tarehimarika nandritra ny fotoana rehetra.
  
  "Atsaharo ny fiadianao! Ataovy izany!"
  
  "Tsy afaka aho", hoy ny valiny. "Nitifitra ahy teo amin'ny sandrinao ianao, ry lambo adala."
  
  Nandalo teo aloha ilay angidimby, nirohondrohona ny rotany rehefa nanozongozona ny tany ny moterany mikotrokotroka.
  
  Nanatona i Alicia ary nitifitra teo amin'ny fitaratra an'ilay Porsche. Nihodina miankavia sy miankavanana izy ireo amin"ny maha ekipa azy, ka samy nanarona ilay lehilahy tao ambadiky ny kodiarany.
  
  Na dia teo aza ny fitarainan'ny alahelo teo amin'ny endrik'ilay lehilahy, dia fantatr'i Drake tamin'ny sary izy. Claude io.
  
  Fotoana handoavana izao.
  
  
  ***
  
  
  Taitra be i Ben Blake rehefa naneno ny findainy. Nanahaka an'i Drake izy, nivadika ho Evanescence ihany koa. Nifanaraka tsara tamin'ny fihetseham-pon'ny rehetra tamin'io fotoana io ny feo mangidy nataon'i Amy Lee tao amin'ny "Lost in Paradise".
  
  Nipoitra teo amin'ny efijery ilay soratra hoe International, ary tsy avy amin'ny fianakaviany ilay antso. Saingy, raha jerena ny asan'ny National Archives, dia mety ho avy amin'ny sampan-draharaham-panjakana rehetra izany.
  
  "Eny?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Natahotra ny hazondamosiny tamin'ny rantsantanana maranitra. "Iza io?"
  
  "Teneno aho". Ny feo dia kolontsaina, anglisy ary matoky tanteraka. "Izao dia izao. Tokony hiresaka amin'i Ben Blake ve aho?"
  
  Nanatona azy i Karin, namaky ny horohoro teo amin'ny tarehiny. "Eny".
  
  "Tsara. Vita tsara. Sarotra ve izany? Daniel Belmonte no anarako."
  
  Saika nandatsaka ny findainy i Ben. "Inona? Manao ahoana ianao-"
  
  Nanakana azy ny fihomehezana mahafinaritra. "Mitonia. Alefaso fotsiny ry namana. Gaga aho, raha tsy hilaza afa-tsy, fa i Alicia Miles sy ny sipanao dia tsy nanonona ny... fahaizako."
  
  Nilokaloka ny vavan"i Ben, tsy nahateny. Karin no nanonona ny teny, mpangalatra? Avy any Londres? Izy io?
  
  Ny endrik'i Ben no nilaza izany rehetra izany.
  
  "Nokaikerin'ny saka ve ny lelanao, Andriamatoa Blake? Angamba tokony hampiakanjo ny rahavavinao tsara tarehy ianao. Manao ahoana i Karin?"
  
  Somary nampahery azy ny fanononana ny anaran"ny anabaviny. "Taiza no nahazoanao ny nomerao?"
  
  Aza manambany ahy; Tena mihevitra ve ianao fa haharitra adiny roa ny hanaovana ilay fandidiana tsotra nasainao nataoko? Sa nandany ny efapolo minitra farany aho nianarana kely momba ny ... mpanao soa? Hm? Makà fotoana amin"ity, Blakey."
  
  "Tsy mahalala na inona na inona momba anao aho," hoy i Ben miaro tena. "Nanoro hevitra anao aho-" Niato kely izy. "Amin"ny-"
  
  "Ny sipanao? Azoko antoka fa nisy izany. Tena mahafantatra ahy tsara izy."
  
  "Ahoana i Alicia?" Nikiakiaka i Karin, niezaka nanala ilay lehilahy tsy nandanjalanja. Samy gaga sy tsy ampy traikefa izy ireo ka tsy tonga tao an-tsainy akory ny nampitandrina ny CIA.
  
  Nangina vetivety. "Mampatahotra ahy tokoa ity tovovavy ity, mba hilaza aminao ny marina."
  
  Toa nanomboka niasa ny atidohan"i Ben. "Atoa Belmonte, tena sarobidy ilay zavatra nasaina nadikao. Tena sarobidy-"
  
  " azoko izany. Kapiteny Cook sy ny iray amin'ireo olony no nanoratra azy io. Nandritra ny diany telo nataony, Cook dia nahita zavatra maro kokoa noho ny olona rehetra teo amin'ny tantara. "
  
  "Tsy lanja ara-tantara no tiako holazaina," hoy i Ben. "Ny tiako holazaina dia mety hamonjy aina izany. Ankehitriny. anio."
  
  "tena?" Toa liana tokoa i Belmonte. "Lazao amiko azafady".
  
  "Tsy afaka aho". Nanomboka nahatsiaro ho kivy kely i Ben. "Mba miangavy re. Ampio izahay".
  
  "Efa ao amin'ny mailakao izany," hoy i Belmonte. "Tsy ho toy izao anefa aho raha tsy nasehoko anao izay mendrika ahy, sa tsy izany? Ankafizo."
  
  Namarana ny antso i Belmonte. Natsipiny teo ambony latabatra ny findainy ary nikitika ny solosainy nandritra ny segondra vitsy.
  
  Ny pejy tsy hita ao amin'ny diarin'ny chef dia niseho tamin'ny loko feno sy be voninahitra.
  
  "Levels of Hell," hoy i Ben namaky mafy. "Tamin"ny ambaratonga fahadimy ihany i Cook dia niverina avy eo. Andriamanitra ô, renao ve izany ry Karin? Na ny Kapiteny Cook aza tsy tafavoaka ny ambaratonga fahadimy. Ity... ity..."
  
  "Rafitra fandrika lehibe." Namaky haingana teo an-tsorony i Karin, niasa mihoatra ny ora ny fitadidiany sary. "Ny rafitra fandrika lehibe indrindra sy adala indrindra noeritreretina."
  
  "Ary raha lehibe sy mampidi-doza ary be pitsiny izany..." Nitodika tany aminy i Ben. "Alaivo sary an-tsaina ny halehiben"ny halehiben"ny fahagagana aterak"izany."
  
  "Tsy mampino," hoy i Karin ary nanohy ny famakiana.
  
  
  ***
  
  
  Nosintonin'i Drake hiala tao amin'ilay fiara nitifitra i Claude ary natsipiny teny an-dalana. Nandripaka ny rivotra ny kiakiakany noho ny fanaintainana, na dia ny firohondrohon'ny helikoptera aza.
  
  "Adala! Tsy hijanona mihitsy ianao. Mandresy foana izy. Indrisy fa marary ny sandriko, ry zazasary!"
  
  Noraisin'i Drake hatramin'ny halavan'ny sandriny ny basy vitany ary nandohalika teo amin'ny tratran'i Claude. "Fanontaniana vitsivitsy ihany ry namana. Avy eo ny dokotera dia hanosika anao feno diky tena matsiro. Aiza ny Kovalenko? Eto izy?"
  
  Nomen'i Claude endrika vato izy, saika sosotra.
  
  "Eny, andeha isika hanandrana zavatra tsotra kokoa. Ed Boudreau. Aiza izy?"
  
  "Niverina tany Waikiki ilay sambo wiki-wiki izy."
  
  Nanaiky i Drake. "Aiza ireo toeram-piompiana roa hafa?"
  
  "Nanjavona." Nitsiky ny endrik"i Claude. "Very ny zava-drehetra".
  
  "Ampy izay". Nihaino teo an-tsorok'i Drake i Alicia. Nandeha manodidina izy, nanondro ny basy teo amin"ny tarehin"i Claude, ary nametraka tamim-pitandremana ny kirarony teo amin"ny kihon"i Claude vaky. Hiaka avy hatrany no nampisaraka ny rivotra.
  
  "Afaka mitondra an"ity araka izay irinao izahay," hoy i Drake nibitsibitsika. "Tsy misy olona miandany aminao eto, ry sakaiza. Fantatsika ny fanafihan'ny mpampihorohoro. Na miresaka na mikiakiaka. Tsy maninona amiko izany."
  
  "Mijanòna!" Saika tsy azo ny tenin"i Claude. "Puh... azafady."
  
  "Tsara kokoa izany". Nanamaivana kely ny fanerena i Alicia.
  
  "Izaho... dia niaraka tamin'ny Mpanjakan'ny rà nandritra ny taona maro." Nandrora i Claude. "Fa izao izy dia mandao ahy. Nandao ahy ho faty Izy. Lo ao amin'ny firenena kisoa. Hanarona ny borikinao. Angamba tsy." Niezaka nipetraka i Claude. "Crap".
  
  Nanjary mailo ny rehetra, namoaka basy poleta i Drake ary nikendry ny karandohan'i Claude. "Tony".
  
  "Hanenina amin"izany izy." Saika nirehitra tamin"ny hatezerana i Claude. "Tsy miraharaha ny famaliana mahatsiravina azy intsony aho." Nipoitra avy amin'ny feony ny fanesoana. "Tsy miraharaha aho. Ankehitriny dia tsy misy fiainana ho ahy intsony.
  
  "Fantatray." Nisento i Alicia. "Mankahala ny olon-tianao ianao. Valio fotsiny ny fanontanian'ilay miaramila sexy."
  
  Nisy feo beep teo amin"ny sofin"i Drake. Nisy feo metaly nilaza hoe: "Hita ny fitaovana vavahadin-tserasera voalohany. Toa nandao izany i Kovalenko. "
  
  Niposaka i Drake ary nibanjina vetivety an"i Alicia. Nahoana ny Mpanjakan'ny rà no handao ny fitaovana vavahadin-tserasera amin'ny fotoana tahaka izao?
  
  Valiny tsotra. Tsy nila izany izy.
  
  "Kovalenko no nitarika ny Diamond Head, sa tsy izany? Ho any amin"ny vavahadin"i Pele, na ny helo, na zavatra hafa. Izany no tanjony farany, sa tsy izany?"
  
  Nanao tarehy i Claude. "Ity angano hitany ity dia nanjary fikorontanana. Lehilahy manankarena mihoatra noho ny nofinofy rehetra. Lehilahy afaka mahazo izay tiany. Inona no ataony?
  
  "Mifantoka amin'ny zavatra tsy ho azony mihitsy?" Nanolo-kevitra i Alicia.
  
  "Lehilahy iray tena marani-tsaina, be saina, nivadika ho adala neurotic indray alina. Fantany fa misy zavatra ao ambanin'io volkano maloto io. Nimenomenona foana izy hoe izy no mahandro tsara indrindra. Niverina tamin"ny tahotra tokoa ity Cook ity. Fa tsy Dmitry Kovalenko, fa tsy ny Mpanjaka ra; ho nifindra izy.
  
  Na dia i Drake aza dia nahatsapa fientanam-po. "Niverina ve i Cook? Inona no tena any ambany any?"
  
  Nihozongozona i Claude, avy eo nitaraina noho ny fanaintainana. "Tsy misy mahalala. Saingy heveriko fa i Kovalenko no ho fantatra voalohany. Handeha ho any izy izao.
  
  Nitsambikina ny fon'i Drake tamin'io vaovao io. Handeha ho any izy izao. Nisy fotoana.
  
  Tamin'io fotoana io dia efa nanatona azy ireo i Mai sy ny miaramila antsasa-polo. Nihaino tamim-pahazotoana ny rehetra.
  
  Nahatsiaro ny asa ho avy i Drake. "Mila toerana fiompiana izahay. Ary mila an'i Ed Boudreau izahay. "
  
  Nampita ny vaovao i Claude. Fiompiana roa hafa, ny iray any Kauai, ny iray any amin'ny Nosy Lehibe. Teny an-dalana ho any Kauai i Boudreau.
  
  "Ahoana ny momba ny fanafihana fampihorohoroana?" Nanontany mangina i Mai. "Tetika hafa ihany ve ity?"
  
  Ary ankehitriny ny tarehin'i Claude dia tena nitsotra noho ny famoizam-po sy ny fijaliana ka nianjera tamin'ny tany ny kibon'i Drake.
  
  "Tsia". Nitaraina i Claude. "Tena misy izy ireo. Afaka misokatra amin"ny fotoana rehetra izy ireo."
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHA-2polo
  
  
  Nandeha teo am-baravarankely i Ben sy i Karin, samy nihazona ny tahadikan"ny diarin"ny Kapiteny Cook. Rehefa namaky sy namerina namaky ny hadalana tao anatiny izy ireo, dia nanontany ny anabaviny momba ny fihetsika hafahafa nataon'ny Mpanjakan'ny rà i Ben.
  
  "Tsy maintsy nikasa ny handeha amin'ity dia ity i Kovalenko rehefa hita ireo fitaovana azo entina. Efa vonona loatra izy handamina ny zava-drehetra tato anatin"ny herinandro vitsivitsy."
  
  "Taona," hoy i Karin nimenomenona. "Taona nanaovana drafitra, fanazaran-tena ary fanosotra ny kodiarana havanana. Fa nahoana izy no nanao vivery ny ainy tamin'ity hetsika goavana ity mba handehanana kely any Bermudes?"
  
  Nihifikifi-doha tamin"ny iray tamin"ireo andinin-teny novakiny i Ben. "Zavatra adala. Adala fotsiny. Tsy nisy afa-tsy zavatra iray ihany no nahatonga azy hanao an"izany, ry ranabavy."
  
  Nijery ny ranomasina lavitra i Karin. "Nahita zavatra momba ny fitaovana mifandraika amin'ny Diamond Head izy."
  
  "Eny, fa inona?"
  
  "Eny, amin'ny farany, mazava ho azy fa tsy misy zava-dehibe." Nijery ireo loha nihovitrovitra izy ireo rehefa nalefa avy any amin'ny toeram-piompiana ny Blood King ny sary fakan-tsary. Fantatr'izy ireo fa nandao ilay fitaovana vavahady ilay megalomaniac. "Tsy mila izany izy."
  
  "Na mino izy fa afaka mamerina izany amin'ny sitrapony."
  
  Tao ambadik'izy ireo, teo amin'ny onjam-peo miasa, dia naheno an'i Drake niantsoantso ny vaovao nalainy tamin'i Claude hatry ny ela izy ireo.
  
  Nijery an'i Karin i Ben. "Milaza izy fa efa ao amin'ny Diamond Head ny Mpanjaka Bloody. Midika izany-"
  
  Saingy ny kiakiaka tsy nampoizina nataon'i Karin dia nanakana ny teny manaraka teo amin'ny tendany. Nanaraka ny fijeriny izy, nanakimpy ny masony ary nahatsapa ny tontolony nirodana.
  
  Ny setroka mainty avy amin'ny fipoahana marobe dia nipoitra avy amin'ny varavarankelin'ny hotely manamorona ny tora-pasika Waikiki.
  
  Tsy niraharaha ny tabataba avy amin"ireo birao nanodidina azy i Ben, ka nihazakazaka nankeny amin"ny rindrina ary nandefa ny fahitalavitra.
  
  Naneno ny findainy. Tamin'ity indray mitoraka ity dia ny rainy. Tsy maintsy mijery tele koa izy ireo.
  
  
  ***
  
  
  Drake sy ireo miaramila, izay tsy variana naka takalon'aina na nandresy ireo paosin'ny fanoherana vitsivitsy sisa tavela, dia nahita ny fandefasana tamin'ny iPhones. Ny komandin'ny vondron'izy ireo, lehilahy iray antsoina hoe Johnson, dia niditra an-keriny tao amin'ny fitaovana Android miaramila ary nifandray mivantana tamin'ny paositra baikon'ny finday tao Honolulu rehefa nitranga ny zava-nitranga.
  
  "Nipoaka ny baomba tao amin"ny hotely telo tao Waikiki", hoy indray ilay komandà. "Averiko indray. Telo. Miankandrefana avy any amoron-tsiraka izahay. Kalakuau Waikiki. Wave to Ohana." Nihaino iray minitra ilay komandà. "Toa nipoaka tao amin'ny efitra tsy misy na inona na inona izy ireo, ka niteraka sakoroka... fandroahana... tena... korontana. Ny serivisy vonjy maika any Honolulu dia mivelatra hatramin'ny fetra. "
  
  "Izany ihany?" Tena nahatsapa fanamaivanana i Drake. Mety ho ratsy kokoa izany.
  
  "Andraso-" nilatsaka ny tarehin"ilay komandà. "Oh tsia".
  
  
  ***
  
  
  Nijery tamin-tahotra i Ben sy Karin rehefa nivadika teo amin'ny efijery ny seho. Nesorina haingana ireo hotely. Nihazakazaka sy nanosika ary nianjera ny lehilahy sy ny vehivavy. Nikiakiaka izy ireo, niaro ny olon-tiany ary nitomany sady namihina mafy ny zanany. Tonga taorian"izay ny mpiasan"ny hotely, toa henjana sy raiki-tahotra, saingy nifehy tena. Ny polisy sy ny mpamono afo dia niditra sy nivoaka ny lobby sy ny efitrano fandraisam-bahiny, ary tsapa ny fisian'izy ireo teo anoloan'ny hotely rehetra. Nanjavona ny sarin'ny fahitalavitra rehefa niditra ilay helikoptera, nampiseho ny fomba fijery mahafinaritra an'i Waikiki sy ireo havoana mihodinkodina any an-dafin'ny, ny halehiben'ny Volkano Diamond Head sy ny tora-pasika Kuhio malaza eran-tany, izay simba amin'ny fahitana manaitra ny hotely avo be mamoaka setroka. ary lelafo avy amin'ny rindrina sy ny varavarankeliny efa rava.
  
  Nipitika indray ny écran TV. Nisento i Ben ary nitsambikina ny fon'i Karin. Tsy afaka niresaka akory izy ireo.
  
  Nogiazan"ireo mpampihorohoro nisaron-tava ny hotely fahefatra, tazana tanteraka an"izao tontolo izao. Voatifitra teo amin"ny sisin-dalana avokoa izay nijoro teo amin"ny lalany. Nihodina ilay lehilahy farany ary nanozongozona ny totohondry tamin"ilay angidimby nivezivezy. Talohan"ny nidirany tao amin"ilay trano fandraisam-bahiny sy nanidy ny varavarana teo ivohony, dia nitifitra sy namono olon-tsotra iray nipetraka teo akaikin"ny taksiborosy iray nijanona izy.
  
  "Andriamanitra ô". Nangina ny feon'i Karin. "Ahoana ny mahantra ao anatiny?"
  
  
  ***
  
  
  "Notafihin"ny lehilahy mitam-piadiana ny mpanjakavavy Ala Moana", hoy ny komandy tamin"izy ireo. "Amin'ny fomba hentitra. Manao saron-tava. Tsy matahotra ny hamono aho. Nitodika tany amin'i Claude ny masony mamono olona. "Hisy fanafihan-dahalo intsony, ry ratsy fanahy?"
  
  Toa natahotra i Claude. "Tsy misy," hoy izy. "Any Oahu."
  
  Nihodina i Drake. Tsy maintsy nieritreritra izy. Tsy maintsy namerina ny tenany izy. Izany no tian'i Kovalenko, mba hitazomana azy rehetra ho variana. Ny zava-misy dia fantatr'i Kovalenko fa misy zava-mahatalanjona miafina lalina ao ambanin'ny Lohan'ny Diamondra, ary teny an-dalana hitaky izany izy.
  
  Zavatra mety hihoatra ny horohoron'ireo fanafihana ireo.
  
  Niverina indray ny fifantohany. Tsy nisy niova teto. Voalamina tsara ny fanafihana. Niara-niasa tamin'ny miaramila sy ny tafika ary ny vonjy taitra izy ireo. Saingy tsy nisy niova. Tsy nahita ilay Mpanjakan'ny ra izy ireo, ka-
  
  Napetraka ny plan B.
  
  Drake nanosika an'i May sy Alicia. Hayden sy Kinimaka dia efa akaiky. Ilay Hawaiiana lehibe dia toa taitra tamin'ny akorandriaka. Nanondro azy i Drake hoe: "Vonona amin"izany ve ianao, ry Mano?"
  
  Saika nitroatra i Kinimaka. "Marina ny tenako."
  
  "Plan B," hoy i Drake. "Tsy eto i Kovalenko, ka mifikitra amin'izany izahay. Ny sisa amin'ny miaramila dia hahatakatra izany afaka iray minitra. Hayden sy May, manatevin-daharana ny fanafihana an'i Kauai ianao. Mano sy Alicia, manatevin-daharana ny fanafihana any amin'ny Nosy Lehibe ianao. Mandehana any amin'ireo toeram-piompiana ireo. Tehirizo betsaka araka izay azonao atao. Ary Alicia..." Nivadika ho ranomandry voasokitra ny tarehiny. "Miantehitra aminao aho amin'ny famonoana olona. Avelao ho faty amin'ny fomba feno habibiana io Boudreaux io."
  
  Nanaiky i Alicia. Ny hevitr'i Drake dia ny hampisaraka an'i Mai sy Alicia rehefa tsapan'izy ireo fa tsy maintsy hisaraka ny ekipany. Tsy tiany ny fahafatesan'i Wells sy ny tsiambaratelo hafa eo anelanelan'ny famonjena aina sy ny fampitsaharana ny fahavalo.
  
  Nisarika ny sain"i Drake ny feon"i Claude, avo be. "Kovalenko no namatsy vola ny fanafihana an'i Oahu, Kauai ary ny Nosy Lehibe mba hisarika ny sainao fotsiny. Zarazarao ary reseo ianao. Tsy ho resinao io lehilahy io. Efa niomana nandritra ny taona maro izy.
  
  Nampiakatra ny fiadiany i Matt Drake. "Izany no antony hanarahako azy amin'ny vavahadin'ny helo sy hamelona azy amin'ny devoly ratsy fanahy." Nizotra nankany amin'ny helikoptera entana izy. "Avia ry olona. Fenoy entana."
  
  
  ***
  
  
  Nitodika haingana i Ben rehefa naneno ny findainy. Drake io
  
  "Vonona?"
  
  "Hi Matt. Azo antoka ve ianao? Tena miala ve isika?"
  
  "Tena hiala izahay. Izao dia izao. Nahazo izay ilainao tamin'i Daniel Belmonte ve ianao?"
  
  "Eny. Saingy malemy kely izy-"
  
  "Tsara. Efa voatondronao ve ny fidirana akaiky indrindra amin'ny fantsona lava?"
  
  "Eny. Misy vondrom-piarahamonina misy vavahady tokony ho roa kilaometatra miala ny Diamond Head. Ny governemanta Hawaiian dia nanidy ny fidirana rehetra fantatra. Amin'ny ankamaroan'ny toe-javatra, izany dia tsy manakana na dia ny zaza tapa-kevitra tsy hiditra. "
  
  "Tsy misy manampy. Mihainoa, Ben. Alao i Karin ary mangataha olona hitondra anao any amin'io fantsona lava io. Alefaso amiko ny coordinates. Ataovy izao".
  
  "Sao sangisanginao izany? Tsy fantatray izay ao ambany. Ary ity rafitra fandrika ity? Mihoatra noho ny habibiana izany."
  
  "Mahereza ry Ben. Na, araka ny filazan'i Def Leppard azy - Andao rock. "
  
  Napetrak"i Ben teo ambony latabatra ny findainy ary nisento lalina. Nametraka ny tanany teo an-tsorony i Karin. Samy nijery ny fahitalavitra izy ireo. Nihenjana ny feon"ilay mpanolotra.
  
  "... fampihorohoroana amin'ny ambaratonga tsy mbola nisy hatrizay."
  
  "Marina i Drake," hoy i Ben. "Miady isika. Mila manongana ny lehiben"ny fahavalontsika isika.
  
  
  TOKO FITO FAHA FOTOANA
  
  
  Nanangona mpikambana valo tao amin'ny Ekipa Delta i Drake, izay voatendry ho azy raha ilaina ny fikarohana ireo lava-bato lalina. Izy ireo dia efa ela be tao amin'ny departemanta, izay efa za-draharaha indrindra, ary ny olona tsirairay dia efa nanao ny asany manokana, tany amin'ny toerana nilaozan'Andriamanitra.
  
  Talohan'ny niaingan'izy ireo ny helikoptera dia nivoaka vetivety niaraka tamin'ny namany i Drake. Ny Mpanjakan'ny rà dia efa nampisaraka ny hery Hawaiian sy ny governemanta, ary izao izy dia hanasaraka azy ireo.
  
  "Miaro anao." Nifandimby nijery ny masony rehetra i Drake. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Tsy maintsy handany indray alina any amin"ny helo isika, fa rahampitso dia ho afaka avokoa isika rehetra."
  
  Nisy fikosoham-bavaka sy fimenomenonana avy any Mano.
  
  "Minoa izany," hoy i Drake ary nanatsotra ny tanany. Tanana efatra indray no tonga taminy. "Velona fotsiny ry zalahy."
  
  Niaraka tamin"izay dia nitodika izy ary nihazakazaka nankany amin"ilay helikoptera niandry. Teo am-pamaranana ny fitaovany ny Delta Squad ary naka ny toerany izy izao rehefa niondrana. "Salama ry tary". Nanana lantom-peo Yorkshire mafy izy. "Vonona ny hamiravira ity kisoa manondraka vodka ity?"
  
  "Booya!"
  
  "Lele." Nanofahofa an'ilay mpanamory i Drake, izay nampiakatra azy ireo teny amin'ny rivotra. Nijery ny toeram-piompiana farany izy ary nahita fa mbola nijoro teo amin"ny faribolana iray ihany ireo namany nijery azy nandeha.
  
  Mbola hahita azy rehetra velona indray ve izy?
  
  Raha nanao izany izy dia hisy ny fanisana matotra. Tsy maintsy nanao fialan-tsiny izy. Ny zava-misy mahatsiravina sasany tsy maintsy hatrehiny. Saingy noho ny fahafatesan'i Kovalenko dia ho mora kokoa izany. Mety ho namaly faty i Kennedy, raha tsy voavonjy. Ary amin'izao fotoana izao dia efa niorina mafy teo amin'ny lalan'ny Mpanjaka Bloody izy, dia efa nisondrotra ambony kokoa ny fanahiny.
  
  Saingy ny fanisana farany eo amin'ny May sy Alicia dia mety hanodina izany rehetra izany. Nisy zavatra goavana teo amin"izy ireo, zavatra mahatsiravina. Ary na inona na inona izany dia i Drake no tafiditra. Ary lavadrano.
  
  Tsy niandry ela fa tonga teo amin"ny toerana misy an"i Ben ny helikoptera. Napetrak"ilay mpanamory teo amin"ny tany fisaka tokony ho zato metatra miala an"ilay complexe kely izy ireo. Hitan'i Drake fa i Ben sy Karin dia efa nipetraka teo amin'ny lamosiny nanohitra ny fefy avo. Fotsy tanteraka ny tarehin'izy ireo noho ny fihenjanana.
  
  Nila ho Drake taloha izy nandritra ny fotoana kelikely. Ity iraka ity dia nila an'i Ben Blake tamin'ny fomba faran'izay tsara indrindra, tamin'ny fahazazany indrindra, ary raha nitifitra ny cylinder rehetra i Ben, dia namahana izany i Karin. Ny fahombiazan'ny iraka dia niankina tamin'izy rehetra tao amin'ny endrika tsara indrindra teo amin'ny fiainany.
  
  Nanao sonia tamin'ny miaramila Delta i Drake, nivoaka ny helikoptera, voahodidin'ny rivotra mahery vaika, ary nihazakazaka nankany Ben sy Karin. "Milamina ny zava-drehetra?" hoy izy niantsoantso. "Nitondra ny hazo ve ianao?"
  
  Niondrika i Ben, sady mbola tsy nahafantatra tsara ny fihetseham-pony momba ilay namany taloha. Nanomboka namatotra ny volon-dohany i Karin. "Efa feno entana izahay, Drake. Manantena aho fa nitondra zavatra tena tsara ianao."
  
  Nitangorona nanodidina azy ireo ny miaramila delta. Drake nitehaka ho an'ny lehilahy iray, olona be volombava lehibe misy tombokavatsa eo amin'ny tendany sy ny tanany toy ny mpitaingina bisikileta. "Ity no namako vaovao, ny famantarana antso dia Komodo, ary ity no ekipany. Ekipa, mihaona amin'ireo namako taloha, Ben sy Karin Blake.
  
  Nisy ny fikoropahana sy fimenomenonana teny rehetra teny. Miaramila roa no sahirana nisafidy ilay padlock an'ohatra izay nanakana ny olona tsy hidina ny iray amin'ireo fantsona lava malaza any Hawaii. Rehefa afaka minitra vitsy dia nihemotra izy ireo ary nivoha ny vavahady.
  
  Niditra tao amin'ilay fitambarana i Drake. Nitondra varavarana vy nihidy tsara ilay lampihazo vita amin'ny simenitra. Teo ankavanana dia nisy tsangambato avo iray, ary teo amboniny dia nisy fakantsary fiarovana mihodinkodina nanadihady ny faritra. Nanofahofa ireo miaramila roa ireo koa i Komodo mba hikarakara ny varavarana.
  
  "Manana soso-kevitra momba izay hidirana amiko sy ny oloko ve ianareo?" Nahatonga an'i Ben ho reraka ny feon'i Komodo.
  
  "Araka ny tenin'i Robert Baden-Powell," hoy i Ben. "Mivonona".
  
  Nanampy i Karin hoe: "Na inona na inona."
  
  Hoy i Ben hoe: "Izany no teny filamatra an"ny Boy Scout."
  
  Nihifikifi-doha i Komodo ary niteniteny foana hoe "Geeks".
  
  Nipetraka tao ambadik'ilay miaramila masiaka i Ben. "Na izany aza, nahoana ianao no antsoina hoe Komodo? Misy poizina ve ny kaikinao?"
  
  Nanapaka i Drake vao afaka namaly ny kapiteny Delta. "Mety hantsoin'izy ireo hoe fantsona lava izy io, nefa mbola tonelina tsotra izao. Tsy hanaratsy anao amin'ny fametrahana ny protocole mahazatra aho, fa hilaza aminao izany aho. Tandremo ny fandrika booby. Ny Bloody King dia momba ny fampisehoana lehibe sy ny teknika fisarahana. Raha afaka mitoka-monina isika, dia maty isika.
  
  Nandeha teo aloha i Drake, nanao fihetsika tamin'i Ben mba handeha manaraka ary i Karin hanaraka an'i Komodo. Ny trano fiambenana kely dia tsy nisy afa-tsy fitoeran-jiro lehibe roa sy telefaonina feno vovoka. Naheno fofona maimbo sy mando ary nanakoako tamin'ny fahanginana lalina sy voalohany nihantona teny amin'ny rivotra teo aloha. Nandroso i Drake ary tsy ela dia nahita ny antony.
  
  Teo an-tongotr'izy ireo ny fidirana amin'ny fantsona lava, lavaka lehibe iray midina mankany amin'ny haizina mandady.
  
  "Hatraiza ny halavirana?" Nandroso i Komodo ary nanipy tapa-kazo. Nitselatra sy nihodina segondra vitsy ilay fitaovana vao nidona tamin"ilay vato mafy. "Akaiky. Arovy ny tady, ry zalahy. Haingana."
  
  Raha niasa ny miaramila dia nihaino araka izay azony natao i Drake. Tsy nisy feo nivoaka avy tao amin'ny haizina feno ranomainty. Noheveriny fa adiny maromaro taorian'i Kovalenko izy ireo, saingy nikasa ny hanatratra haingana izy.
  
  Raha vantany vao nidina izy ireo ary nametraka mafy ny tongony teo amin'ny gorodona malefaka tamin'ny fantsona lava, dia nahazo ny lohany i Drake ary nankany amin'ny Diamond Head. Nihena ny sodina, nilentika ary niondrika. Na ny ekipan'ny Delta aza indraindray dia very ny fifandanjany na nikiky ny lohany noho ny tsy ampoizina avy amin'ny volkano. Indroa izy io no nivadika tampoka, ka nahatonga an'i Drake ho sahiran-tsaina mandra-pahatsapany fa ny fiolahana malefaka dia mankamin'ny Diamond Head foana.
  
  Nibanjina ny masony izy. Ny haizina ambanin'ny tany dia nanarona azy ireo tamin'ny lafiny rehetra. "Mazava ho azy," hoy i Drake tampoka ary nijanona.
  
  Nisy zavatra nitsambikina avy tao anaty haizina. Rivotra mangatsiaka avy any ambany. Nijanona izy ary nandinika ilay lavaka goavam-be teo aloha. Nandeha teo i Komodo ary nanipy hazo manjelatra hafa.
  
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia nianjera teo amin'ny dimy ambin'ny folo metatra izy.
  
  "Tsara. Komodo, miomàna ianao sy ny ekipanao. Ben, Karin, andao hojerentsika ireny gazety ireny."
  
  Rehefa nametraka tripod mafy teo ambonin"ilay lavaka mikitoantoana ny ekipan"ny Delta, dia namaky haingana ny fanamarihana ambany pejy i Drake. Nihiratra ny masony vao vitany ny namaky ny pejy voalohany ary naka rivotra lalina izy.
  
  "Helo ra. Heveriko fa mila fitaovam-piadiana lehibe kokoa isika. "
  
  Nanandratra ny volomaso i Ben. "Tsy bala no ilaintsika any ambany any. Ireo no atidoha.
  
  "Eny, soa ihany fa manana izy roa aho." Nampiakatra ny basy i Drake. "Heveriko fa raha mila mihaino mozika manjavozavo izahay eny an-dalana dia hitodika aminao izahay."
  
  "Atody. Manana Fleetwood Mac amin'ny iPod-ko aho izao.
  
  "Taitra aho. Version inona?
  
  "Misy mihoatra ny iray ve?"
  
  Nihifikifi-doha i Drake. "Heveriko fa ny ankizy rehetra dia tokony hanomboka ny fianarany any ho any." Nijery an'i Karin izy. "Manao ahoana isika ry Komodo?"
  
  "Vita".
  
  Nandroso i Drake, noraisiny ny tady nifatotra tamin'ny tripod, ary nanosika ilay sodina hafahafa mamirapiratra. Raha vantany vao nikasika ny ambany ny kirarony, dia nosintoniny ary nipitika tsirairay ny hafa. Karin, atleta voaofana, dia nitantana mora foana ny fidinana. Niady kely i Ben, saingy tanora sy salama izy ary tamin'ny farany dia nipetraka tsy nisy hatsembohana.
  
  "Handroso". Nandeha haingana nankany amin'ny Diamond Head i Drake. "Tandremo ny lamosinao. Manakaiky kokoa isika.
  
  Nanomboka nidina ny andalana. Nanontany tena vetivety i Drake hoe ahoana no ahafahan'ny fantsona lava miala amin'ny fikorianan'ny voajanahary, saingy tsapany avy eo fa ny magmà mihitsy no hanery ny lalany amin'ny lalan'ny fanoherana faran'izay kely indrindra miaraka amin'ny herin'ny afobe ao ambadika. Ny lava dia afaka maka ny zoro rehetra tiany.
  
  Minitra vitsy no lasa ary nijanona indray i Drake. Nisy lavaka hafa koa teo amin"ny gorodona teo anoloana, tamin"ity indray mitoraka ity dia kely sy boribory tsara. Rehefa nalatsak'i Komodo ilay hazo mamiratra dia noheverin'izy ireo fa tokony ho telopolo metatra ny halaliny.
  
  "Mampidi-doza kokoa," hoy i Drake. "Tandremo ny tenanareo roa.
  
  Tsikariny avy eo fa tsy taratra tamin"ny rindrina vato ny hazavana avy amin"ilay hazo manjelatra. Resin'ny haizina manodidina ny hazavana mivolom-boasary ao aminy. Nisy efitra lehibe teo ambanin"izy ireo.
  
  Nanao antso avo izy mba hangina. Amin'ny maha iray azy, dia nihaino tsara izay feo avy ety ambany izy ireo. Taorian'ny fahanginana fotoana fohy, dia noraisin'i Drake ny tady rappel ary nivezivezy teo ambonin'ilay lavaka foana. Vetivety dia natsofony ny halavany mandra-pahatongany teo ambanin'ny valindrihana.
  
  Mbola tsy misy tabataba. Notapahiny ny tapa-kazo manjelanjelatra antsasa-polo hafa ary natsipiny tao amin'ny efitra ambanin'ny tany. Nanomboka naniry tsikelikely ny hazavana tsy voajanahary.
  
  Ary hitan'i Matt Drake ihany ny zavatra hitan'ny olona vitsivitsy teo aloha. Efitrano mahitsizoro lehibe tokony ho dimampolo metatra ny halavany. gorodona malama tanteraka. Rindrina telo miolikolika, izay misy famantarana tranainy voasokitra, tsy azo avahana amin'ny halavirana toy izany.
  
  Ary manjaka amin'ny rindrina iray ny lala-mitafo miolikolika izay nahavariana ny Kapiteny Cook. Ny varavarana tao anatiny izay nahasarika ny Mpanjaka Ra. Ary ny horohoro sy ny zava-mahatalanjona izay mety hitranga any an-dafin'i Matt Drake sy ny namany dia nameno horohoro toy izany.
  
  Hitan"izy ireo ny vavahadin"ny helo.
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHA-2polo
  
  
  Nihazona mafy i Hayden rehefa nitsambikina teny amin"ny lanitra ilay helikoptera, niova lalana haingana. Ny fahitany an'i Kinimaki farany dia i Alicia Miles izay nilalao foana nanosika azy ho any amin'ny helikoptera hafa. Nahatonga azy ho reraka izany fahitana izany, saingy ny lafiny azo ampiharina dia nahafantatra fa rehefa tonga amin'ny ady dia i Mano no manana fanohanana tsara indrindra amin'ny raharaham-barotra amin'ny endrika vehivavy anglisy adala.
  
  Toy izany koa i Hayden. Nipetraka teo anilany i Mai, nangina sy nilamina, toy ny hoe handeha ho any amin'ny morontsirak'i Napali izy ireo mba hijery ireo toerana manara-penitra eran-tany. Lasan"ny miaramila crack ny seza sisa. Tokony ho roapolo minitra teo i Kauai. Vao avy nifandray taminy i Gates mba hitatitra fanafihana fampihorohoroana tao amin'ny toeram-pivarotana malalaka Kukui Grove ao Kauai. Lehilahy iray nifatotra rojo vy teo amin'ny taila teo ivelan'ny toerana iraisan'ny Jamba Juice/Starbucks eo amin'ny ilany avaratry ny complexe. Nisy olona niaraka tamin'ny jamtex nafatotra tamin'ny vatany sy ny rantsantanany teo amin'ny trigger detonator voalohany.
  
  Nanana fitaovam-piadiana mandeha ho azy roa sy headset Bluetooth ihany koa ilay lehilahy ary nanakana ny olona rehetra tsy hivoaka ny trano fisakafoanana.
  
  Amin'ny tenin'i Gates manokana. "Mazava ho azy fa hihantona eo io adala io raha mbola azony atao, ka rehefa mihetsika ny manam-pahefana dia hipoaka izy. Ny ankamaroan'ny polisy Kauai dia napetraka teny an-toerana, lavitra anao. "
  
  "Hotazoninay tsara ilay toeram-piompiana, tompoko," hoy i Hayden nanome toky azy. "Nanantena izany izahay."
  
  "Nanao izany izahay, Ramatoa Jay. Heveriko fa ho hitantsika izay drafitr'i Kovalenko ho an'ny Nosy Lehibe manaraka. "
  
  Nanakipy ny masony i Hayden. Efa an-taonany maro i Kovelenko no nikasa an"io fanafihana io, nefa mbola nisy fanontaniana. Nahoana no avela ny fitaovana vavahadin-tserasera? Nahoana no miala amin'ny firohondrohona toy izany? Mety ho drafitra B ve izany? Izany, na dia eo aza ny zava-misy fa ny manam-pahefana haingana nampiseho ny ezaka rehetra sy ny firongatry ny fandatsahan-drà Vendetta amin'ny Drake, ny namany sy ny fianakaviany, dia nifidy io lalana io mba hahazoana ny laza lehibe indrindra.
  
  Na, nieritreritra izy, angamba nampiasa ny tetika tranainy taloha izy mba hamoronana fikorontanana be eto ka mety tsy ho voamarikao ny fihetsikao.
  
  Tsy maninona, hoy izy nieritreritra. Ny eritreriny dia momba an'i Ben sy ny asa mampidi-doza izay nataony. Tsy nilaza izany mihitsy izy noho ny adidy, fa nanomboka tena tia azy. Tsy nanjavona ny adidy izay tsapany tamin'ny rainy, saingy nanjary tsy dia maika izany taorian'ny fahafatesan'i Kennedy Moore nahatsiravina. Ny tena fiainana dia mandresy ny fampanantenana taloha na oviana na oviana.
  
  Rehefa nandeha namakivaky ny lanitra manga Hawaiiana ilay angidimby, dia nanao vavaka ho an'i Ben Blake i Hayden.
  
  Naneno ny findainy avy eo. Rehefa nijery ny écran izy dia niandrandra ny volomasony.
  
  "Salama," hoy izy namaly avy hatrany. "Ahoana ny fahasalamana?"
  
  "Tena tsara, misaotra, fa ity orinasa fikarohana fasana ity dia misy fiantraikany lehibe iray. Efa ho lany ny tan-ko."
  
  Nitsiky i Hayden. "Eny, ry Torsten, misy salon ho an'ity karazana zavatra ity."
  
  "Eo anelanelan"ny tobin"ny baiko sy ny fasana? Tsy dia izany loatra."
  
  "Mazava ho azy fa tiako ny hiresaka, Torsten, fa ianareo Swedes no misafidy ny fotoanareo manokana."
  
  " Takatra. Niezaka niantso an'i Drake aloha aho, fa tonga dia nankany amin'ny voicemail. Tsy maninona izy?"
  
  "Tsara noho izy, eny." Hitan'i Hayden ny lanisin'i Kauai mananontanona miankavanana. "Henoy-"
  
  "Haingana aho. Nahomby ny fandidiana teto. Tsy misy azo tsiny. Araka ny efa nampoizina sy ara-potoana ny zava-drehetra. Saingy..." Niato kely i Torsten, ary ren"i Hayden fa nifoka rivotra izy. "Nisy zavatra nitranga androany. Lazaiko fa toa 'tsy misy dikany' ny zavatra. Mety hiantso izany zavatra hafa izany ianareo Amerikana."
  
  "Eny?"
  
  "Nahazo antso avy amin'ny governemantako aho. Avy amin"ny mpanelanelana ahy hatramin"ny minisitry ny Fanjakana. Fanamby avo lenta. Izaho-" Fiatoana misalasala iray hafa, tsy toa an"i Dahl mihitsy.
  
  Nirodana teo ambanin"izy ireo ny morontsirak"i Kauai mikitoantoana. Tonga tamin'ny radio ny antso. "Valo minitra sisa."
  
  "Nolazaina tamiko fa saika hafindra any amin'ny masoivoho vaovao ny fandidiana anay - ny fandidiana Scandinavian anay. Fiaraha-miasa iraisana ahitana mpikambana ambony nefa tsy voatonona anarana ao amin'ny CIA Amerikana, DIA ary NSA. Hayden, miaramila aho ary hanatanteraka ny baikon'ny lehibeko ambony indrindra, saingy mety aminao ve izany? "
  
  Taitra i Hayden na dia teo aza ny tenany. "Amiko dia toa tsy misy dikany izany. Iza no anaran'ilay olona lehibe? Ilay manolotra ny tenanao ho eo an-tananao."
  
  "Russell Cayman. Fantatrao ve izy?"
  
  Nikaroka ny fitadidiany i Hayden. "Fantatro ilay anarana, nefa zara raha fantatro. Azoko antoka fa avy amin'ny DIA izy, Sampan-draharahan'ny Fiarovana, fa ny ankamaroan'izy ireo dia eo amin'ny sehatry ny fahazoana fitaovam-piadiana. Inona no tadiavin'ity Russell Cayman ity aminao sy ny Fasana?"
  
  "Mamaky ny saiko ianao".
  
  Hitan"i Hayden teo amin"ny zorony masony ny lohan"i May toy ny voatifitra teo amin"ny karandohany. Rehefa nitodika tany aminy tamim-panontaniana anefa i Hayden, dia nitodika tany amin"ny toerana lavitra ilay mpiasan"ny Japoney.
  
  Nieritreritra nandritra ny segondra vitsivitsy i Hayden ary avy eo dia nanontany tamin"ny feo malefaka hoe: "Matoky ny olonao rehetra ve ianao ry Torsten?"
  
  Ny fiatoana lava loatra nataon'i Dahl dia namaly ny fanontaniany.
  
  "Raha nampitandremana momba ny zavatra iray ny DIA dia manana fandrakofana be dia be izy ireo. Ny laharam-pahamehan'izy ireo dia mety hihoatra ny an'ny CIA. Mandehana tsara ry namana. Ity lehilahy ity, Cayman, dia tsy inona fa matoatoa. Black ops troubleshooter, Gitmo, 11 septambra. Raha misy zavatra mavesa-danja sy saro-pady tsy mety dia izy no olona itodihanao."
  
  "Amboary aho. Enga anie aho tsy nanontany."
  
  "Tsy maintsy mandeha aho izao, Torsten. Fa mampanantena anao aho fa hiresaka amin'i Jonatana momba ity hatsikana ity raha vao azoko atao. Mijanòna ao."
  
  Torsten dia nanao sonia ilay fifanarahana tamin'ny fisentoan'ny miaramila matihanina iray izay nahita izany rehetra izany ary rikoriko tamin'ny fanendrena azy ho an'ny Amerikana vao haingana. Niray fo taminy i Hayden. Nitodika tany amin"i Mai izy, saika hanontany izay fantany.
  
  Saingy tonga tamin'ny radio ny antso hoe "Target".
  
  Nirehitra ny saha teo aloha sy ambany. Rehefa nidina ilay angidimby, dia nisy tarehimarika bitika hita nihazakazaka kisendrasendra tamin'ny lafiny rehetra. Nisy tady niitatra avy tao amin'ny kabine ary nitsambikina nanaraka azy ireo ny olona, nitsambikina haingana nankany amin'ny faritra may ambany. Niandry ny anjarany i Hayden sy May, tsy nisy toy izany ny fihetsik'i May raha nandre tifitra variraraka ny lehilahy.
  
  Nojeren"i Hayden fanintelony ny fahavononan"ny Glock-ny ary hoy izy hoe: "Budro any ambany any."
  
  "Aza manahy", hoy ilay vehivavy japoney. "Hahafantatra ny tena dikan"ny Mai-time izy."
  
  Niara-nidina teo amin"ilay tady ireo vehivavy roa, niara-nipetraka teo, ary nandeha tamin"ny fomba fanao mahazatra iray misy fonony roa. Nitaky fifampitokisana tanteraka io fanao io, satria raha nihazakazaka ny iray, ny iray kosa nijery ny periferikany. Iray, roa, toy ny sahona. Fanorenana. Saingy fomba haingana sy manimba ny fandrosoana izany.
  
  Nijery ny faritra i Hayden rehefa nihazakazaka izy. Havoana malefaka maromaro no niafara tamin'ny fitambaran-trano voafefy iray izay nisy trano lehibe iray sy trano lehibe maromaro. Io no toeram-piompiana faharoa an'i Kovalenko. Raha jerena ny afo sy ny korontana dia tonga teo alohany i Boudreau.
  
  Na, azo inoana kokoa, dia nandany ny fotoanany tamin'izany rehetra izany izy.
  
  Nihazakazaka i Hayden, nitifitra ny basy fanafihan'ny Marine M16 izay nindraminy tamin'ny tselatra ny vavany sy ireo lehilahy hitany tao amin'ny sarona. Roa minitra tatỳ aoriana, dia anjarany izany, ary niantsoantso izy hoe: "Avereno indray!" ary naka segondra vitsy mba hampidirana gazety vaovao amin'ny fitaovam-piadiany. Mahalana no nitifitra azy ireo, ary rehefa nitifitra izy ireo, dia tsy nilamina loatra izany ka tsy naharesy azy ireo.
  
  Teo amin'ny andaniny roa, nitovy hafainganam-pandeha ny ekipan'ny Crack Marine. Nisy fefy nananontanona teo aloha, nivoha tsara ny vavahady, fa niankavia ireo ekipa. Ny grenady iray napetraka tsara dia nanimba ny tohan'ny fefy, namela ny ekipa tsy nisy sakana niditra tao amin'ny toeram-piompiana.
  
  Nitsotsotsotsoka mafy tokoa ny bala.
  
  Hayden no niafina tao ambadiky ny annex generator. Ny fiatraikany dia nandefa pitik'afo avy amin'ny fanaovana biriky rehefa nisaron-tava i Mai. Tapaka tanimanga sy metaly miparitaka eny rehetra eny.
  
  Nofafan"i Mai ny ra nitete tamin"ny takolany. "Niofana tany amin'ny akanin-jazanareo ny miaramilan'i Boudreau."
  
  Naka aina kely i Hayden, dia nijery haingana ny trano. "Roa ambin'ny folo tongotra. Vonona ve ianao?"
  
  "Eny".
  
  Nandositra i Hayden. Nandroso i Mai ary nanangana tamboho firaka, ka nanery ny fahavalony hialokaloka. Tonga teo an-joron'ny trano i Hayden ary nifanindry tamin'ny rindrina. Nanipy flashbang teo am-baravarankely izy ary nanarona an'i Mai.
  
  Tamin"izay fotoana izay anefa, dia nisy resaka be dia be tonga teo amin"ny sofiny. Ny mpitarika ny ekipa dia nanentana ny olona handeha any amin'ny trano fanatobiana entana lavitra. Nisy zavatra nahatsiravina saika hitranga tao. Rehefa nihaino i Hayden, dia tsapany fa ny antsasany no nanodidina ny trano ny olon"i Boudreaux ary saika hitifitra izay mety ho ao anatiny.
  
  babo, tsy isalasalana. takalon'aina.
  
  Hayden dia nihazakazaka taorian'ny volana Mey, nihazakazaka nankany amin'ny toerana malalaka sy nitifitra. Nisy miaramila hafa koa nanatevin-daharana azy ireo, niparitaka teo amin"ny andaniny sy ny ankilany, namorona manda mahafaty sy manafika ny herim-po sy ny fahafatesana.
  
  Ny vono olona tsy misy dikany saika hitranga dia ny karatra fiantsoan'i Boudreau. Ho eo izy.
  
  Tsy nitsahatra nitifitra ireo miaramila nandositra. Ny bala dia notetehina teny amin'ny rivotra, nianjera tamin'ny rindrina sy ny milina, ary nahitana lasibatra fahavalo antsasa-polo farafahakeliny. Nihemotra sy nihemotra noho ny tahotra sy ny tahotra ny olon"i Boudreaux. Rehefa nandalo teo amin"ny toeram-pialofany ireo miaramila dia niezaka nitifitra tsy an-kijanona teo amin"ny sisiny izy ireo, saingy efa vonona ny Marines ka nitora-bato azy ireo tamin"ny grenady.
  
  Nisy fipoahana nitifitra avo teny amin'ny rivotra teo amin'ny andaniny roa tamin'ireo mpihazakazaka. Ny fipoahana dia nandefa sifotra nanidina; ny lelan'ny afo dia niparitaka haingana ny fahafatesana ka zara raha afaka nanaraka ny maso. Mandry eo amin'ny lalany ny olona mikiakiaka.
  
  Nahita trano fitehirizam-bokatra teo aloha i Hayden. Nilentika tao anatin"ny horohoro tanteraka ny fony. Marina izany. Raha kely indrindra dia dimy ambin'ny folo tamin'ny miaramilan'i Boudreaux no nijoro nanodidina ny tranom-borona mihidy, nikendry ny fitaovam-piadiany teo amin'ny rindrina manify taratasy, ary rehefa nikendry an'ilay lehilahy voalohany i Hayden dia nitifitra avokoa izy rehetra.
  
  
  ***
  
  
  Nihazakazaka sy nitifitra i Alicia Miles rehefa nanafika ny toeram-piompiana Kovalenko ao amin'ny Nosy Lehibe ny tafika Hawaiiana sy ny mpiara-dia aminy. Tsy nitovy ny tany. Ny hantsana lalina rehetra, ny havoana avo ary ny lemaka misy ala. Mbola tsy nanakaiky ny toeram-piompiana akory izy ireo dia nisy basy grenady nitifitra ny iray tamin"ireo angidimby mpanafika, ka tratra fa tsy nandrava izany, ka voatery niainga aloha.
  
  Ankehitriny izy ireo dia nirohotra niaraka tamin'ny ekipa, nifampiraharaha momba ny ala mikitroka sy ny havoana mikitoantoana. Efa nisy lehilahy iray namoy ny ainy noho ny vela-pandrika. Ny miaramilan"ny Mpanjaka Bloody no nanomana ny fanafihana. RPGs nanidina tsy nisy tanjona namakivaky ny hazo.
  
  Mifalifaly ny mpikarama an"ady.
  
  Nandroso anefa ny Marines, izay nisaraka tamin'ny fefy teo amin'ny telopolo metatra sy lohasaha mideza farany. Hitan'i Alicia ny endrik'ireo fahavalony mitsikitsiky. Nanomboka nangotraka ny rany. Teo anilany, i Kinimaka, mpiasan'ny CIA lehibe iray, dia nihazakazaka haingana ho an'ny goavambe iray. Tena nahasoa tokoa izy.
  
  Ny fitaovam-pifandraisana teo an-tsofin'izy ireo dia nampita vaovao momba ny habibiana tonga. Nohidina ny hotely Ala Moana Queen ao Oahu. Nisy mpizaha tany natsipy teo amin"ny varavarankely rihana fahafolo ka maty. Natsipy teny an-dalambe ny grenady. Ny ekipan'ny hery manokana dia niomana amin'ny hetsika izay azo inoana fa homena ny jiro maitso atsy ho atsy noho ny fahafatesana sy ny korontana nateraky ny mpikarama an'ady. Tao Kauai, nitifitra bala maromaro teo amin'ny fiara fitateram-bahoaka nivorian'ny mpanao gazety ny mpanafika iray irery, ka nandratra mpanao gazety. Ary ankehitriny, ao amin'ny Nosy Lehibe, fiara fitateram-bahoaka feno mpizaha tany no nisy naka an-keriny ary nisy baomba napetraka tao amin'ny ekipany. Nohidiana tao anatiny izy ireo raha nipetraka teo ivelany teo ambony seza ambony latabatra ireo babony, nisotro labiera sy nilalao karatra. Tsy fantatra hoe iza tamin"izy ireo no nanana ilay baomba, na firy izy ireo.
  
  Nitsambikina teo amin"ny sisin"ny lohasaha i Alicia. RPG nipoaka teo anoloany, nandefa loto sy vato avo eny amin'ny rivotra. Nitsambikina teo ambonin'izy ireo izy, nihomehy, ary nitodika rehefa nahatsapa ny fisalasalan'i Kinimaki.
  
  "Avia, ry matavy," hoy izy sady nikolaka ny molony nilalao. "Stay with me. Eto no tena mikorontana ny raharaha."
  
  
  ***
  
  
  Nitifitra imbetsaka i Hayden, niezaka ny ho tony sy nihazona ny fahamarinany. Loha telo no nipoaka teo amin'ny fahitany. Mbola nihazakazaka teo anilany i Mai, tsy niteny na inona na inona. Nianjera tamin"ny lohalika iray ny miaramila hafa, nisoroka ny tifitra ary nandondona ireo mpikarama an"ady alohan"ny hihodinany.
  
  Anisan"izy ireo i Hayden tamin"izany. Nitodika ny lehilahy iray ary nokapohiny tamin"ny basy ny tetezan"ny orony. Nianjera nikiakiaka izy, saingy nodakany ny tongony ka nahatonga azy nanidina teo amboniny.
  
  Niakatra haingana izy, saingy nianjera teo amboniny ny vatany, ka nanintona azy tamin"ny tany. Rehefa niandrandra izy, dia nibanjina ny masony feno fankahalana sy feno fanaintainana. Tamin'ny fimenomenona be dia be izy no namely totohondry azy ary nofonosiny teo amin'ny tendany ny tanany matevina.
  
  Avy hatrany dia nahita kintana izy, saingy tsy nanandrana nanakana azy. Ny tanany roa afaka kosa no nahita ilay fitaovam-piadiana. Eo ankavanana ny Glock azy. Eo ankavia ny antsy. Natsofony teo amin"ny taolan-tehezany ny barika nisy ny basy, ka navelany ho tsapany izany.
  
  Nivaha ny fehiny ary nihiratra ny masony.
  
  Nanao tifi-danitra telo i Hayden. Nanakodia azy ilay lehilahy. Rehefa nazava ny fijery teo amboniny dia tazana ny tarehin'ny mpikarama an'ady hafa. Nitifitra teo amin'ny orona i Hayden, nahita ilay lehilahy nanidina niverina ary nanjavona.
  
  Nipetraka izy ary nahita an'i Mai. Ny mpikarama an'ady farany no nifanandrina taminy. Niposaka i Hayden. Rava tanteraka ity lehilahy ity. Toy ny voaloko mena ny tarehiny. Tsy ampy ny nify. Toa malazo ny valanoranony. Tapaka ny tanana iray, tapaka teo amin"ny kiho ny iray. Nijoro tamin"ny tongony nihozongozona izy ary avy eo dia nandohalika tao anaty fotaka feno rà.
  
  "Tsy nety ny nisafidiananao olona hohanina," hoy i Mai sady nitsiky mamy no nikendry ny Glock nindraminy ary nitsoka ny lohany.
  
  Nitelina tsy fidiny i Hayden. Vehivavy matotra io.
  
  Nanokatra ny varavaran'ny tranom-borona i Marines, niantso ny fisian'izy ireo. Nilentika ny fon'i Hayden noho ny isan'ny lavaka teo amin'ireo rindrina voasoloky. Enga anie ho tafavoaka ireo takalonaina.
  
  Tao anatin'ireo eritreriny nazava haingana dia nisy zavatra niharihary ambonin'ny zavatra rehetra. Tsy teto i Boudreaux. Nijery ny trano izy. Io no toerana farany nanantenany hanafenana azy, nefa mbola-
  
  Nisy savorovoro tampoka nisarika ny sainy. Tafintohina nivoaka ny tranom-borona ny Marines, ny iray nihazona ny sorony toy ny voatsindrona antsy.
  
  Avy eo i Boudreaux sy ny mpikarama an'ady dia nirohotra nivoaka avy tao amin'ny tranom-borona, nitifitra basy ary nikiakiaka toy ny demonia. Midika ve izany fa nisy mpikarama an'ady nanolotra ny ainy ho fandrika? Nitifitra banga ve izy ireo sa avy amin'ny toerana manokana?
  
  Toy ny fipoahana nokleary no namely azy ny zava-misy. Anisan'ny Marines izao ny olon'ny Blood King, niady, ary nirohotra nankany Hayden i Boudreau, natsangana tamin'ny antsy.
  
  
  ***
  
  
  Nandrisika ny ekipa tamin'ny fahaiza-mamorona sy ny fanahiny i Alicia. Minitra vitsy taty aoriana dia tonga teo an-tampon'ny fisondrotana farany izy ireo ary nandatsaka afo tamin'ireo mpiaro voalavaka. Nahamarika trano lehibe iray sy trano fitehirizam-bokatra lehibe ary garazy misy fiara roa i Alicia. Nitazana renirano midadasika ilay toerana, ary azo antoka fa natao fandosirana ilay toerana, ary teo akaikin"ilay tranom-bary dia nisy helikoptera iray nisy angidimby efa voadona.
  
  Nitodika izy. "Grenade launcher."
  
  Niondrika ny mpitarika ny ekipa. "Efa manao izany."
  
  Nanondro ny toeran'ny fahavalo i Alicia. "Misy rindrina iva eo. Afovoan'ny trano. Ao ambadiky ny Rolls-Royce. Eo ankavanan'ny loharano.
  
  Nilelaka molotra ny mpitarika ny ekipa. "Arovy ny baomba."
  
  Nisy fipoahana maromaro nahatonga ny tany hihorohoro. Nitifitra grenady telo ireo mpanafika ary avy eo dia nirohotra nandroso tamin'ny endrika iray sy roa, mbola nitifitra ho vondrona iray saingy niparitaka tamin'ny arc mahafaty.
  
  Tamin'ny habibiana nandravarava no nanafika ny toeram-piompiana ny Blood King izy ireo.
  
  
  TOKO fahasivy amby roapolo
  
  
  Nikasika ny gorodon'ny efitra figadrana ny tongotr'i Drake. Talohan'ny nanombohan'ny nidinan'ireo hafa dia nametraka afo izy hanazava ny lalany. Avy hatrany dia velona ny rindrina, ny sarin'izy ireo dia hita mazava amin'ny mason'i Drake.
  
  Curls mitovy amin'ny an'ireo fitaovana portable roa. Izy ireo izao dia voamarina fa mitovy tanteraka amin'ireo Thorsten Dahl sy ny ekipany hita tao amin'ny Fasan'ireo andriamanitra any Islandy.
  
  Sivilizasiona tranainy inona no tafintohina tato ho ato? Ary ahoana no hiafaran"izany rehetra izany?
  
  Ben, Karin, ary ny sisa amin'ny Ekipa Delta dia nanosika ny tady fampidinana mandra-pahatongan'ny olona rehetra nitangorona nanodidina ny andohalambo lehibe misy ny Vavahadin'i Pele. Niezaka nanao izay ho afany i Drake mba tsy hijery lalina ao anatin'ny haizina miloko any ivelany.
  
  Nandohalika i Ben sy Karin. Ny andohalambo mihitsy dia nisy karazana metaly voasokajy, malama tsara sy symmetrika. Nopetahana marika kely mitovy amin'ny ambin'ilay lava-bato ny vy.
  
  "Tsy kisendrasendra ireo marika ireo," hoy i Karin nikasika azy ireo tamim-pitandremana. Jereo. Hitako miverimberina miverimberina ilay curl mitovy. Ary ny ambin"ilay lava-bato..." Nijery manodidina izy. "Mitovy ihany".
  
  Nikaroka ny findainy i Ben. "Ity no sary nalefan"i Dahl taminay." Notanisainy teo amin"ny hazavana izany. Niondrika nandroso i Drake, natoky fa ho mailo ny ekipan'ny Delta amin'ny fidirana an-tsokosoko.
  
  "Noho izany, ny Fasan'ireo andriamanitra dia misy ifandraisany amin'ny vavahadin'ny helo," hoy i Drake nieritreritra mafy. "Fa inona no dikan'ny curls?"
  
  "Mamerimberina lamina," hoy i Karin mangina. "Teneno aho. Inona no karazana famantarana, fahiny sa
  
  Modern, voaforon'ny lamina miverimberina maro?"
  
  "Mora." Nipetraka teo akaikin"izy ireo ilay Komodo Lehibe. "Fiteny".
  
  "Marina izany. Koa raha izao no fiteny-" nanondro ny rindrin"ilay efitra izy. "Avy eo izy ireo dia milaza ny tantara manontolo."
  
  "Tahaka ny hitan'i Dahl." Nanaiky i Drake. "Tsy manam-potoana handinihana izany anefa izahay izao. Nandalo ireo vavahady ireo i Kovalenko."
  
  "Andraso". Nopihinin'i Ben ny tetezan'ny orony. "Ireo famantarana ireo..." Nokasihiny ny andohalambo. "Mitovy tanteraka amin'ny fitaovana. Amiko izany dia manondro fa ity vavahady ity dia dikan-teny nohavaozina amin'ny fitaovana mitovy. Machine mandeha amin'ny fotoana. Efa nanatsoaka hevitra isika fa ny andriamanitra dia mety nampiasa fitaovana entin-tanana mba hivezivezena amin'ny fotoana sy hitarika ny anjara. Angamba ity zavatra ity no rafitra fototra. "
  
  "Jereo," hoy Drake mangina, "tena tsara izany. Ho azonao izany. Saingy ao ambadik'ireo vavahady ireo-" dia nanondro ny rantsantanany tao amin'ilay haizina be izy. "Mpanjaka ra. Ilay lehilahy tompon'andraikitra tamin'ny fahafatesan'i Kennedy, an-jatony hafa. Fotoana tokony hijanonana amin'ny fitenenana ary manomboka mandeha. Mandehana".
  
  Nanohina ny fony i Ben ary nitsangana, somary meloka teo am-pivoahana ny tenany. Nifoka rivotra lalina ny rehetra tao amin"ilay efitrano. Nisy zavatra hafa tao ambadiky ny vavahady izay tsy tian'izy roa holazaina:
  
  Ny antony nanovan'ny Kapiteny Cook ny anaran'ny andohalambo avy amin'ny "Vavahadin'i Pele" ho "Vavahadin'ny helo".
  
  
  TOKO TELOpolo
  
  
  Nangovitra ny fanjakan'i Hawaii teo ambany fahefan'ny adala.
  
  Raha afaka manidina ny angidimby iray, afaka manome fomba fijery mivelatra amin'ny zava-mitranga maizina sy ara-moraly izay mitranga any amin'ireo nosy, dia hanidina an'i Oahu aloha izy io mba hisambotra ny trano fandraisam-bahiny Ala Moana Queen, izay ahitana mpikambana za-draharaha amin'ny ekipa SWAT maromaro. vao nanomboka nandray andraikitra tamin'ireo mpikarama an'ady mitam-piadiana mahery vaika izay nihazona ny avo rehetra sy takalon'aina tsy tambo isaina. Nirohotra nandalo izy, nisoroka ny setroka mainty nipoitra avy amin'ny varavarankely vaky am-polony fara fahakeliny, nanondro tamim-pitandremana ny varavarana izay ahitana lehilahy misaron-tava miaraka amin'ny basy sy mpandefa grenady mitaingina lehilahy sy vehivavy ary ankizy tsy manan-kery ho vondrona izay mora kokoa ny handrava. .
  
  Ary avy eo dia mihodinkodina, miakatra sy miankavanana amin'ny andohalambo lehibe, voalohany mankany amin'ny masoandro, ilay baolina mavo matavy dia mandroso tsikelikely mankany amin'ny hoavy tsy azo antoka sy mety ho loza, ary avy eo mitsoraka ambany sy miankavia amin'ny diany mahatsiravina. ny fahitana mankany Kauai. Handalo eo akaikin'ny Diamond Head izy, tsy manadino ireo mahery fo sy olon-dratsy izay mitady zava-miafina ary manenjika nofy mahatsiravina ao amin'ny lava-bato ambanin'ny tany maizina sy mampidi-doza indrindra amin'ny volkano efa lany tamingana.
  
  Tany Kauai, dia ho nanao zotra ho an'ilay lehilahy feno hatsembohana izy izay namatotra ny tenany teo amin'ny fefin'ny trano fisotroana kafe iray, namandrika ny olona tao anatiny ary nampiseho mazava tsara ny akanjo lava feno dinamita sy ny tanana mangovitra mamihina ny fitaovana fanapoahana an'ilay lehilahy maty. Raha nitombo ny sary ianao, dia ho hitanao ny famoizam-po eo amin'ny mason'ilay lehilahy. Izany dia mampiseho mazava ny zava-misy fa mety tsy haharitra ela izy. Ary avy eo dia nisondrotra avo, niakatra teo ambonin'ny tampon-trano indray mba hanaraka ny fiolahana tsara tarehy amin'ny morontsiraka hafahafa. Ho any amin'ny toeram-piompiana may, izay vao niady tamin'i Ed Boudreau i Hayden Jay, raha i Mai Kitano sy ny sisa amin'ny Marines kosa dia niady nifanandrina tamin'ny mpikarama an'ady am-polony tao Boudreaux. Tao anatin"ny tabataba mampatahotra ny fahafatesana sy ny ady dia nitomany ireo takalon"aina naratra.
  
  Ary mandroso. Efa nifandona ny lasa sy ny ho avy. Ny anti-panahy sy ny avant-garde dia mihidy amin'ny fifandonana.
  
  Androany no andro mety hahafatesan'ireo andriamanitra sy ahafahan'ireo mahery fo vaovao mamony sy mitsangana.
  
  Ny angidimby dia hanao ny fisidinana farany, haka ireo tontolo mifanipaka sy ny tontolo iainana mavitrika mandrafitra ny Nosy Lehibe. Nihazakazaka namakivaky toeram-piompiana iray hafa, nisy fotoana vitsivitsy nifantohan'ny Alicia Miles, Mano Kinimaka, ary ny ekipan'ny Marines dia nanafika tao amin'ny toby voaaro mafy izay nifandona tamin'ny fifandonana mahery vaika ireo takalon'aina sy mpikarama an'ady ary lehilahy manana rojo dinamita. Teny an-tsisin'ny ady dia nanomboka niasa ny milina mahery, vonona ny handroaka ny vahoakan'ny Ra Mpanjaka amin'ny alàlan'ny tany, rivotra ary rano. Nanomboka nitombo ny fakan-tsary rehefa niandrandra i Alicia sy Kinimaka, nahafantatra ireo nandositra ary efa nametraka lalana hanakanana sy handrava azy ireo.
  
  Ary farany dia nivily ilay helikoptera, milina fotsiny, fa mbola milina, feno sarin'ny hadalan'olombelona, ny herim-po azony angonina sy hitan'izy ireo, ary ny ratsy indrindra azony atao.
  
  
  TOKO IRAIRA FAHATELO FOLO
  
  
  Niditra tao ambanin'ny andohalambo i Drake, izay nantsoin'ny Kapiteny Cook hoe Vavahadin'ny Helo, ary nahita ny tenany teo amin'ny andalan-tsoratra tery tery. Nandrehitra ny jiron"ilay basy izy ary napetany tamin"ilay barika. Nasiany fanilo koa teo amin"ny sorony ary namboariny mba hanazava ny rindrina. Nandritra ny fotoana kelikely dia nisy hazavana be ary tsy nisy loza miharihary.
  
  Rehefa niampita ilay andalan-dalana miolikolika izy ireo, dia niteny teo an-tsorony i Drake hoe: "Lazao ahy ry Ben ny momba ny diarin"i Cook."
  
  Nivoaka haingana i Ben. "Tsy inona izany fa ny fijerena an'ity rafitra fandrika goavana ity. Nantsoin'i Cook hoe "Ny vavahadin'ny helo" izany noho ny toetran'ny fandrika. Tsy hitany akory izay hitranga amin"ny farany."
  
  "Dia iza no nanao ny fandrika?" hoy Drake nanontany. "Ary nahoana?"
  
  "Tsy misy mahalala. Ireo famantarana hitanay tany ivelany sy ireo tao amin"ny Fasan"ireo andriamanitra dia tsy teo amin"ireo rindrina anatiny ireo." Nanadio ny tendany izy ary nanampy hoe: "Bye."
  
  Nirefodrefotra tao ambadik'izy ireo ny feon'i Komodo. "Nahoana i Cook no tsy nahita ny farany?"
  
  "Nandositra izy," hoy i Karin mangina. "Amin'ny tahotra".
  
  "Oh, crap."
  
  Niato kely i Drake. "Koa satria miaramila moana fotsiny aho ary ianareo roa no atidoha amin'ity fandidiana ity, avelao aho hanazava ny zava-drehetra. Amin'ny ankapobeny, ny logs no fanalahidin'ny rafitra fandrika. Ary manana kopia miaraka aminareo ianareo roa."
  
  "Manana iray izahay," hoy i Ben. "Manana olon-kafa ao an-dohany i Karin."
  
  "Dia manana iray izahay," hoy i Komodo nimenomenona.
  
  "Tsia..." nanomboka i Ben, saingy nanakana azy i Drake. "Ny tiany holazaina dia hoe raha maty izy dia hanana kopia iray isika, ry zaza. Tsy dia ilaina loatra ny fitadidiana sary rehefa maty ianao."
  
  "Tsy ... Eny, eny, miala tsiny, tsy mieritreritra toy ny miaramila izahay."
  
  Tsikaritr"i Drake fa nanomboka nivelatra ilay tionelina. Nitsoka ny tarehiny ny rivotra maivana indrindra. Nanangana ny tanany izy mba hampijanonana azy ireo ary avy eo dia nanondro ny lohany teo amin'ny zorony.
  
  Indro famirapiratana manaitra.
  
  Izy dia teo amin'ny fidirana amin'ny efitrano lehibe iray, mivolombolamena, ary misy valin-drihana very tao anatin'ny haizina. Ny hazavana manjavozavo dia avy amin'ireo tapa-kazo izay tsy maintsy navelan'ny olon'ny Mpanjakan'ny rà. Teo anoloany mivantana, niambina ny tonelina izay nitohy hatrany amin"ny halalin"ny tendrombohitra, dia nisy fahitana nampidodona ny fony.
  
  Nisy endrika goavam-be nosoritra tao anaty vatolampy teo ambonin"ilay tionelina mihitsy. Miaraka amin'ny masony mitongilana, ny orony mitongilana, ary izay azo lazaina ho toy ny tandroka mipoitra avy amin'ny lohany, dia nanatsoaka hevitra avy hatrany i Drake fa tarehin'ny devoly na demonia io.
  
  Tsy noraharahainy ny tarehy nandritra ny fotoana fohy, dia nojereny ny faritra. Niolikolika ny rindrina, voasarona haizina ny faladiany. Nila nampiana hazavana kely fanampiny teto izy ireo.
  
  Nasainy nandroso tsikelikely ny hafa.
  
  Ary avy eo, tampoka, nisy tabataba nanako tao amin'ny lava-bato, toy ny mpamono afo zato nitifitra indray mandeha, na, araka ny filazan'i Ben, "toa ny Batmobile ozona."
  
  Nisy afo nipoaka teo amin"ny vavororin"ilay sary sokitra, ka namorona lafaoro nanodidina ny gorodona vato. Nisy lelafo roa samy hafa nipoitra avy teo amin'ny vavorona tsirairay, ary avy eo, segondra vitsy taty aoriana, dia iray avy teo amin'ny maso tsirairay.
  
  Drake dia nandinika izany tamim-panahiana. "Angamba mametraka karazana mekanika mihetsika isika. Fanerena saro-pady na zavatra hafa. " Nitodika tany amin"i Ben izy. "Manantena aho fa vonona ianao ry namana, satria toy ny iray amin'ireo tarika Dinorock ankafiziko indrindra, Poison, dia tsy inona fa fotoana mahafinaritra."
  
  Ny molotr'i Ben dia nitsikitsiky vetivety teo am-pandinihana ny taratasiny. "Ity no ambaratonga voalohany amin'ny helo. Araka ny voalazan'ny mpanoratra, lehilahy iray antsoina hoe Hawksworth, dia nantsoin'izy ireo hoe Wrath io ambaratonga io. Heveriko fa mazava ny antony. Tatỳ aoriana, dia nampitoviny tamin"ny devoly, Amona, demonin"ny fahatezerana, izy."
  
  "Misaotra tamin"ny lesona, anaka." Nitaraina i Komodo. "Miresaka lalana mankany amin'ny lasa ve izany?"
  
  Napetrak"i Ben teo amin"ny tany ilay lahatsoratra ary nanitsy azy io. "Jereo. Efa nahita an'io aho fa tsy azoko. Mety ho fanoroana izany. "
  
  Drake nipetraka teo akaikin'ny namany tanora. Noforonina sy natao sary tamim-pitandremana ireo gazety nadika, saingy nanintona ny sainy ho amin"ny andalana hafahafa ny rantsantanan"i Ben.
  
  1 (||) - mandehana 2 (||||) - mandehana 3 (||) - mandehana 4 (|||||/)
  
  Ary ny hany soratra nanaraka izany dia hoe: "Amin"ny fahatezerana, manàna faharetana. Ny olona malina dia hanomana ny lalany raha misy zotra fitetezana eo alohany."
  
  "I Cook no tantsambo lehibe indrindra hatramin"izay," hoy i Ben. "Milaza zavatra roa amintsika ity andalana ity. Ity Cook ity dia nanomana lalana handalo ny demonia ary mila fandaminana tsara ny lalana mamakivaky azy io."
  
  Nijery ny afo nirehitra i Karin. "Niisa efatra aho", hoy izy tamim-pisainana. "Fipoahana lelafo efatra. Mitovy amin"ny-"
  
  Nirefodrefotra ny tifitra iray, nanozongozona ny fahanginana. Nirefodrefotra teo amin"ny rindrina teo akaikin"ny lohan"i Drake ny bala, ka nahavaky ny rivotra ny potipoti-bato maranitra. Millisegondra iray taty aoriana dia nanangana ny basy poletany i Drake ary nitifitra, ary iray milisegondra taty aoriana dia tsapany fa raha miverina ao amin'ilay andalana izy, dia afaka mitazona azy ireo amin'ny rindrina mandritra ny fotoana tsy voafetra ny sniper.
  
  Noho izany eritreritra izany dia nihazakazaka izy, nitifitra, tao amin'ny efitra figadrana. Komodo, izay toa tonga tamin'ny fanatsoahan-kevitra mitovy, dia nanaraka azy. Ny afo nitambatra dia namoaka pitik'afo avy amin'ny rindrina manodidina. Niondrika noho ny fahatairana ilay miafina, saingy mbola nahavita nanapoaka bala iray hafa, izay nisioka teo anelanelan'i Drake sy Komodo.
  
  Niankohoka tamin'ny lohalika iray i Drake, nikasika.
  
  Nitsambikina avy teo amin'ny saronany ilay lehilahy, nampiakatra ny fitaovam-piadiany avo, fa i Komodo kosa no nitifitra voalohany - ny onjan'ny fipoahana no nampihemotra ilay mpanafika. Raikitra ny antsoantso ary tafaporitsaka tao anaty savorovoro ilay rangahy, nipitika tamin"ny tany ny basy. Nandeha i Komodo ary nanao izay hahazoana antoka fa maty ilay lehilahy.
  
  Nianiana i Drake. "Araka ny noeritreretiko dia nandao mpitifitra i Kovalenko mba hampiadana anay."
  
  "Ary hanalefaka antsika," hoy i Komodo nanampy.
  
  Nosintonin'i Karin teo amin'ny zorony ny lohany, latsaka teo amin'ny masony ny volony blond. "Raha marina ny teniko, dia ilay fehezanteny hafahafa no lavaka fanalahidin'ny teny, ary ny teny hoe 'faharetana' no fanalahidy. Ireo tsipika tram roa izay mitovy amin'ny roa? Amin'ny mozika, tononkalo ary literatiora tranainy dia mety midika fiatoana izy ireo. Noho izany, ny faharetana dia midika hoe 'miato kely'.
  
  Drake nibanjina ilay tolo-kevitra raha nivezivezy namakivaky ny lava-bato ny ekipa Delta, namporisika an'i Komodo ary tapa-kevitra ny tsy hanao fahadisoana intsony.
  
  Nihiaka toy izao i Komodo: "Ahoana ny momba ny olona? Tandremo ny fandrika booby. Tsy avelako hamolavola zavatra eo amin'ny mpitsara io adala Rosiana io."
  
  Nosokisan'i Drake teo amin'ny rindrina mafy ny felatanany feno hatsembohana, nahatsapa ilay vato mikitoantoana teo ambanin'ny tanany, nangatsiaka toy ny tao anaty vata fampangatsiahana. "Dia izao: 'Andraso ny fipoahana voalohany, dia miato roa ary mandehana roa. Aorian'ny fipoahana faharoa, atsaharo ny fahefatra ary mandrosoa amin'ny fahatelo. Aorian'ny fipoahana fahatelo dia miato mandritra ny roa ary mandroso amin'ny efatra. Ary aorian'ny fipoahana fahefatra, miato fahenina, ary mialà avy eo.
  
  "Mora." Nipitika i Ben. "Fa mandra-pahoviana ny fiatoana?"
  
  Karin dia nihohoka. "Ohabolana fohy."
  
  "Oh, manampy izany, tompokovavy."
  
  "Ary ahoana no isainao ny fipoahana?"
  
  "Heveriko fa ny iray tonga amin'ny toerana lavitra indrindra dia ny laharana voalohany, ary ny laharana efatra no fohy indrindra."
  
  "Eny, misy dikany izany, hoy aho. Saingy mbola-"
  
  "Izay ihany". Efa ampy ny Drake. "Efa voasedra ny faharetako nihaino ity adihevitra ity. handeha aloha aho. Andeha hataontsika izany alohan'ny hihena ny haavon'ny kafeiko."
  
  Nandalo ny ekipan'ny Komodo izy, nijanona metatra vitsivitsy avy amin'ny lelafo lava indrindra. Tsapany nitodika nijery ny lehilahy tsirairay. Tsapany ny ahiahin"i Ben. Nakimpiny ny masony, tsapany ny fiakaran"ny mari-pana rehefa nisy tsiranoka hafa nafana kokoa nanendy ny rivotra teo anoloany.
  
  Nilomano teo imason'ny sainy ny endrik'i Kennedy. Nahita azy toy ny taloha izy. Bob henjana amin'ny volony, pataloha tsy misy fitenenana - iray ho an'ny andro isan-kerinandro. Fiezahan'ny saina hanakorontana ny zava-drehetra amin'ny maha-vehivavy azy.
  
  Ary avy eo dia namela ny volony i Kennedy, ary nahatsiaro ilay vehivavy niarahany roa volana nahafinaritra. Ilay vehivavy izay nanomboka nanampy azy handroso taorian'ny fahafatesan'ny vadiny Alison sy ny fanaintainana nateraky ny lozam-piarakodia nahatsiravina taona maro lasa izay.
  
  Nitsofoka tao am-pony ny masony.
  
  Nisy afo nirehitra teo anoloany.
  
  Niandry ny hafanan"ny afo nihena izy ary nijanona nandritra ny roa segondra. Teo am-piandrasana izy dia tonga saina fa efa nisy tselatra afo avy amin"ny maso faharoa nipoitra. Saingy rehefa afaka roa segondra dia nifindra tany amin'io toerana io izy, na dia nikiakiaka aza ny fiteniny rehetra fa tsy tokony hataony.
  
  Nandripaka azy ny afo-
  
  Nivaingana anefa izany rehefa nahavita ny fihetsiny. Mbola mafana ny rivotra manodidina azy, nefa azo zakaina. Nifoka rivotra i Drake, nitete ny hatsembohan'ny onja taminy. Tsy afaka naka aina na dia iray segondra aza izy, dia nanomboka nanisa indray.
  
  Efatra segondra.
  
  Nisy lelafo nirefodrefotra teo anilany, niezaka nandoro ny toerana saika hipetrahany.
  
  Nanao hetsika i Drake. Niala ny afo. Toy ny mofo misy sira ny vavany. Nirehitra toy ny voahitsaky ny fasika ny masony roa.
  
  Na izany aza, mieritreritra aho. Mieritrereta, mieritrereta foana. Roa segondra hafa dia hifindra isika. Andeha isika hiroso amin'ny hetsika farany. Natoky tena izy izao.
  
  Miato enina segondra ary avy eo-
  
  Tamin"ny enina dia nihetsika izy, saingy tsy maty ny afo! May ny volomasony. Nandohalika izy ary natsipiny ny vatany. Nihiaka ny anarany i Ben. Nihamafy ny hafanana ka niezaka nikiakiaka izy. Saingy tamin'io fotoana io dia nanjavona tampoka. Tsapany tsimoramora fa nikiky ny tanany sy ny lohaliny tamin"ilay gorodona vato. Niandrandra ny lohany izy, dia nandady haingana teo amin"ilay tionelina tao ambadiky ny efitra figadrana.
  
  Fotoana fohy taorian"izay, dia nitodika izy ary niantsoantso tamin"ny hafa hoe: "Aleo alao ny fiatoana fito segondra farany, ry zalahy. 'Ny zavatra farany tianao ho fantatra dia ny atao hoe Kentucky Fried.'
  
  Reko ny fihomehezana mangingina. Tonga dia nandeha i Komodo ary nanontany an'i Karin sy Ben hoe rahoviana izy ireo no te handray ny anjarany. Naleon'i Ben ny nanana miaramila vitsivitsy mialoha azy, fa i Karin kosa dia vonona ny hanaraka an'i Drake. I Komodo mihitsy no naka azy ary niresaka mangina momba ny fahamalinana amin'ny fanaovana antoka fa tsy tsara vintana tamin'ny fotoanany i Drake talohan'ny nahatongavan'izy ireo ho very ny iray amin'ireo atidoha tamin'ny fandidiana azy.
  
  Nahita an'i Karin nilefitra i Drake ary nitsiky kely mihitsy aza. Nahafinaritra ny nahita olona nampitony ny zaza bibidia tao amin'ny fianakaviana Blake. Nojereny ny tonelina nanodidina azy ary natsipiny teny amin"ny aloka ilay tselatra. Tsy nanazava afa-tsy tionelina voapaika kokoa ny lokony mivelatra, ary lasa maizina.
  
  Nianjera teo akaikiny ilay miaramila Delta voalohany, narahin"ilay faharoa. Tsy nandany fotoana i Drake nandefa azy ireo tao amin'ny tonelina mba hanadihady. Rehefa niverina nankany amin'ny efitranon'ny fahatezerana izy, dia nahita an'i Ben Blake nanao ny asany.
  
  Noraisin'i Ben ny kitapony saika mitovy amin'ny ankizilahy nianatra, nanao izay nitaingina tao ambanin'ny T-shirt-ny ny volony lava, ary nandroso. Nijery ny molony nihetsiketsika i Drake rehefa nanisa ny segondra. Tsy naneho fihetseham-po teo ivelany, dia nitsambikina ara-bakiteny avy teo am-bavany ny fon'i Drake ary nijanona teo mandra-pahatongan'ny namany nianjera teo an-tongony, nitsefotra.
  
  Drake nanolotra azy ny tanany. Nitraka i Ben hoe: "Inona no holazainao, ry adala? Raha tsy zakanao ny hafanana?"
  
  "Tsy miresaka Bucks Fizz aho," hoy i Drake tamin'ny feo sosotra. "Raha tianao-tsia, andraso-"
  
  Drake dia nahatsikaritra an'i Karin nanatona ny renirano voalohany. Nitampina avy hatrany ny vavan"i Ben ary nanaraka ny fihetsik"ireo rahavaviny ny masony. Raha nivezivezy izy, dia nikitika mafy ny nifin'i Ben ka noheverin'i Drake ho toy ny takelaka tektonika nifandona ny feony. Ary rehefa nitsambikina teo anelanelan'ny fialofana azo antoka iray sy ny manaraka izy, dia tsy maintsy nihazona mafy an'i Ben i Drake mba hanakanana azy hihazakazaka hisambotra azy.
  
  " Andraso! Tsy afaka mamonjy azy ianao"
  
  Niato kely i Karin. Nanjary very hevitra tanteraka ny fianjerany. Roa segondra teo ho eo no nitodika tany amin'ny lalana diso izy talohan'ny nandoroana azy.
  
  Niady tamin'i Drake i Ben, izay nisambotra an'ilay lehilahy teo an-damosin'ny lohany ary nampiasa ny vatany mba hiarovana ny namany tsy hahita ny zava-nitranga mahatsiravina manaraka.
  
  Nakipy ny masony i Karin.
  
  Avy eo i Komodo, mpitarika ny ekipan'ny Delta, dia nandray azy tamin'ny tanany lehibe iray, nitsambikina tamim-pahakingana teo anelanelan'ny fiatoana. Tsy tapaka ny gadonany fa natsipiny teo an-tsorony fotsiny i Karin, ny lohany aloha, ary nampidininy moramora tamin"ny tany teo akaikin"ny anadahiny tezitra.
  
  Nilentika teo akaikiny i Ben, ary nibitsibitsika zavatra rehefa nihazona azy akaiky. Nijery teo an-tsorok'i Ben mahitsy an'i Komodo i Karin ary nanao teny roa. "Misaotra anao".
  
  Nanaiky tamim-pahoriana i Komodo. Minitra vitsy taty aoriana dia tonga soa aman-tsara ny olony sisa, ary niverina ireo roa nalefan'i Drake tao anaty tonelina.
  
  Ny iray tamin'izy ireo dia niresaka tamin'i Drake sy Komodo tamin'ny fotoana iray. "Fandrika hafa, tompoko, tokony ho iray kilometatra mialoha. Tsy nisy soritra miharihary fa misy sniper na fandrika booby, saingy tsy nifikitra tamin'ny fanamarinana indroa izahay. Nihevitra fa tokony hiverina eto isika."
  
  Nanala vovoka i Karin ary nitsangana. "Manao ahoana ny endriky ny fandrika?"
  
  "Miss, toa baomba lehibe iray izany."
  
  
  TOKO FAHA FAHATELO FOLO
  
  
  Nihazakazaka nankany amin'ilay lalana tery izy ireo, natosiky ny herisetra izay mety nitranga teo amin'izao tontolo izao teo amboniny sy ny fikasan-dratsin'ilay lehilahy izay nitsambikina tao amin'ny haizina ambanin'ny tany teo anoloany.
  
  Lalana mikitoantoana no nitarika azy ireo ho any amin'ny zohy manaraka. Indray mandeha indray, nanazava ny ampahany amin'ny habaka midadasika ireo tselatra, sady vao haingana no nanjavona tsikelikely, fa i Drake kosa dia nandefa tselatra amber roa teo amin'ny rindrina lavitra.
  
  Nahavariana ny toerana teo anoloan'izy ireo. Niendrika trident ny lalana. Lalana midadasika ampy handraisana olona telo manaraka ny tohatra lehibe. Niafara teo amin'ny rindrina lavitra teo amin'ny andohalambo fivoahana hafa izany. Nisampana avy teo amin'ny tsorakazo lehibe ary namorona ny rantsana roa hafa amin'ny tridenta, dia nisy andalan-tsoratra roa hafa, fa ireo ihany no tery kokoa, somary lehibe kokoa noho ny sisiny. Nifarana tamin'ny fiolahana midadasika teo amin'ny rindrin'ny lava-bato ireo vinavina ireo.
  
  Feno haizina lalina ny elanelana teo anelanelan'ny lalan'ilay trident. Rehefa nanipy ny vato tao amin'ny tsy fisian'ny hazavana teo akaiky teo i Komodo, dia tsy naheno mihitsy izy ireo nidona tamin'ny farany.
  
  Nandroso tsikelikely izy ireo. Nihenjana ny sorony noho ny fihenjanana ary nanomboka nikoropaka ny taolan-tsainy. Tsapan'i Drake fa nisy hatsembohana manify nikoriana teo amin'ny halavan'ny hazondamosiny, nangidihidy hatrany ambany. Ny maso tsirairay tao amin'ilay vondrona dia nijery ny manodidina ary nikaroka ny aloka rehetra, ny zorony sy ny zorony rehetra mandra-pahitan'i Ben ny feony.
  
  "Andraso," hoy izy, zara raha re, avy eo nanadio ny tendany ary niantsoantso hoe: "Andraso."
  
  "Inona ity?" Nivaingana i Drake, mbola eny amin"ny rivotra ny tongony.
  
  "Tokony hojerentsika aloha ny diarin'i Cook, sao sanatria."
  
  "Mifidy ny fotoana mahamenatra anao ianao."
  
  Niteny i Karin. "Nantsoin"izy ireo hoe Fitiavam-bola izany, ilay fahotana mahafaty faharoa. Ny demonia mifandray amin"ny fitsiriritana dia i Mamôna, iray amin"ireo andriana fito ao amin"ny helo. Voatonona tao amin"ny Paradisa Very an"i Milton izy, ary nantsoina mihitsy aza hoe ambasadaoron"ny helo tany Angletera."
  
  Drake nibanjina azy. "Tsy mampihomehy".
  
  "Tsy natao ho izany. Izany no novakiako sy notehiriziko. Ny hany famantarana omen'i Hawksworth eto dia ity fehezanteny ity: Ny fitiavam-bola mifanohitra dia mipetraka ny famindram-po. Avelao ny olona manaraka izay tianao."
  
  Drake nijery ilay lava-bato mangatsiaka sy mando. "Tsy misy zavatra betsaka eto izay tiako, afa-tsy Krispy Kremes angamba."
  
  "Ity no lalana mivantana mankany amin'ny fivoahana." Nosakanan'i Komodo ny iray tamin'ireo olony rehefa nandalo izy. "Tsy misy zavatra tsotra toy izany hatramin'izay. Hey! Inona izany ry akama-"
  
  Nihodina i Drake ka nahita ilay lehilahy Delta nanosika an"i Komodo teo anilany ary nandeha teo anoloan"ny komandàny.
  
  "Walis! Ataovy milahatra ny borikinao, ry miaramila."
  
  Tsikaritr"i Drake ny mason"ilay lehilahy rehefa nanatona izy. Glazed. Miorina amin'ny teboka iray eo ankavanana. Nanaraka ny fijeriny i Drake.
  
  Ary hitako avy hatrany ireo niches. Mampihomehy ny tsy nahatsikaritra azy ireo taloha. Teo amin'ny faran'ny rindrina havanana, izay nanodidina ny rindrin'ny lava-bato, dia nahita niches telo lalina voasokitra tao anaty vato mainty i Drake. Nisy zavatra nanjelanjelatra tao anatin'ny niche tsirairay. Zavatra sarobidy, vita amin'ny volamena, safira ary emeraoda. Tratran"ilay zavatra ilay hazavana manjavozavo sy niparitaka nanerana ilay lava-bato ary namerina azy folo heny. Toy ny mijery ny fon"ny baolina disco manjelanjelatra vita amin"ny diamondra folo karaty izany.
  
  Nibitsibitsika i Karin hoe: "Misy vavahady foana eo ampita."
  
  Nahatsapa ny fisintonana ny harena nampanantenaina i Drake. Arakaraka ny nijereny akaiky kokoa no nazava kokoa ireo zavatra ireo ary vao mainka niriny. Fotoana fohy vao nilentika ny fanehoan-kevitr'i Karin, saingy rehefa tonga izany, dia nijery ilay lavaka tsy misy na inona na inona izy tamin'ny fitsiriritana sy ny tahotra. Angamba nisy fanahy tsara vintana niditra teo amin'ny sisiny ary nandeha niaraka tamin'ny fandrobana? Sa nofeheziny rehefa nilentika, nikiakiaka, tany amin"ny lalina tsy hita isa etsy ambany?
  
  Fomba iray hahafantarana.
  
  Napetrak'i Drake teo anoloan'ny iray ny tongotra iray ary nijanona ny tenany avy eo. Crap . Nahery vaika ny haniny teo amin'ny sisiny. Saingy nahasarika kokoa ny fikatsahany an'i Kovalenko. Niverina tany amin'ny zava-misy izy, nanontany tena hoe ahoana no mahasarika ny jiro maromaro. Tamin'izay fotoana izay dia nihazakazaka nandalo i Komodo, ary nanatsotra ny tanany i Drake mba hampijanonana azy.
  
  Saingy vao avy nianjera teo ambonin'ny mpiara-miasa taminy ilay komandin'ny Delta Force ka nandondona azy tamin'ny tany. Nitodika nijery ny sisa tamin'ny ekipa nandohalika i Drake, nanosotra ny masony na nanalavitra ny fakam-panahy. Talanjona i Ben sy i Karin, saingy vetivety dia nivaha ny sain'i Karin.
  
  Nitodika haingana tany amin"ny anadahiny izy. "Ao tsara ve ianao? Ben?
  
  Drake dia nijery tsara ny mason'ilay tovolahy. "Mety hanana olana isika. Mahazo endrika fitaratra mitovy amin'izany koa izy rehefa miaka-tsehatra i Taylor Momsen.
  
  Nihifikifi-doha i Karin. "Ry ankizilahy," hoy izy nimenomenona sady nokapohiny mafy ny anadahiny.
  
  Nipoitra i Ben ary nanandratra ny tanany teo amin"ny takolany. "Oh!"
  
  "Ao tsara ve ianao?"
  
  "Tsia, tsia! Saika tapaka ny valanoranoko fotsiny ianao."
  
  "Atsaharo ny malemy. Lazao amin"i Neny sy i Dada amin"ny manaraka."
  
  "Marina fa hataoko izany. Nahoana no nokapohinao aho?
  
  Nihozongozona ny sorony i Drake raha nanainga ny lehilahy tamin'ny tany i Komodo ary naveriny teo amin'ny laharana. "Newbie."
  
  Nijery tamim-pankasitrahana i Karin.
  
  Hoy i Drake hoe: "Tsy tadidinao ve? Jiro tsara tarehy? Saika azon"izy ireo ianao ry namana."
  
  "Tadidiko..." Niverina tampoka teo amin"ny rindrina vato sy ny akany be pitsiny ny fijerin"i Ben. "Oh, oay, tena mampientam-po. Volamena, diamondra ary harena. Tadidiko izany."
  
  Hitan'i Drake fa nanomboka niverina indray ireo zavatra mamirapiratra. "Andao isika hifindra", hoy izy. "Indroa. Hitako hoe inona no ataon"io lava-bato io, ary arakaraky ny ahalavorariantsika azy no tsara kokoa."
  
  Nandeha haingana izy, nihazona ny tanany teo an-tsorok'i Ben ary nitsaoka an'i Karin. Nanara-dia mangina i Komodo, nijery tsara ny olony rehefa nandalo teo akaikin'ny sisiny izay nilahatra ny andaniny roa.
  
  Rehefa nandeha nanakaiky ny niches izy ireo, dia nijery haingana i Drake. Nisy zavatra kely miendrika vilia baolina teo amin"ny akany tsirairay, izay voapetaka vatosoa ny tarehiny. Saingy izany fotsiny dia tsy ampy mba hamoronana ilay fampisehoana hazavana mahavariana izay nahasarika ny maso. Tao ambadiky ny vilia baolina tsirairay, ny rindrin'ny niche dia nisy andalana robina, emeraoda, safira, diamondra ary vatosoa hafa tsy tambo isaina.
  
  Mety ho lafo be ny vilia baolina, fa ny niches mihitsy no tena sarobidy.
  
  Nijanona i Drake rehefa nanatona ny andohalambo fivoahana. Nisy tsio-drivotra mangatsiaka nitsoka azy avy any ankavia sy havanana. Nandrehitra zava-miafina fahiny sy zava-miafina miafina ny toerana manontolo. Nisy rano nibosesika teny amin"ny toerana iray, nitete kely fotsiny, fa ampy nanampy ny hamafin"ny rafitra zohy nozahan"izy ireo.
  
  Nijery tsara ny rehetra i Drake. Resy ny fandrika. Nitodika izy mba hamakivaky ny andohalambo fivoahana.
  
  Ary nisy feon"olona niantsoantso hoe: "Ajanony!"
  
  Nangatsiaka teo no ho eo izy. Namonjy ny ainy ny finoany ny fitarainana sy ny eritreritra nateraky ny fiofanana SAS taloha. Zara raha nikasika ilay tariby manify ny tongony havanana, fa ny fanosehana indray dia afaka nanala ny vela-pandrika.
  
  Tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy nandao ilay sniper i Kovalenko. Noheveriny tsara fa ny vondrona ao aoriany dia hitaona ampondra mamakivaky ny Greed Hall. Ny tripwire dia nitarika tany amin'ny toeram-pitrandrahana M18 Claymore miafina, ilay misy soratra hoe "Front to the Enemy" eo aminy.
  
  Ny tendrony aloha dia nikendry an'i Drake ary mety ho nanapoaka azy tamin'ny alàlan'ny baolina vy niaraka tamin'i Ben sy Karin raha tsy niantso fampitandremana i Komodo.
  
  Nidina i Drake ary namono haingana ny fitaovana. Nampita izany tany Komodo izy. "Misaotra betsaka, ry namana. Tazony moramora io ary avy eo dia atsipintsika amin'ny ampondran'i Kovalenko izany. "
  
  
  TOKO FAHATELO FAHATELO
  
  
  Fohy ny dia nanaraka ary nidina haingana. Drake sy ny hafa dia tsy maintsy nandeha tamin'ny ombelahin-tongony, nampiankina ny vatany mba hijanonana mahitsy. Nihevitra i Drake fa na oviana na oviana dia mety ho solafaka sy hianjera izy, Andriamanitra ihany no mahalala izay hitranga any ambany.
  
  Saingy minitra vitsy monja taty aoriana dia nahita andohalambo mahazatra izy ireo. Nokarakarain'i Drake ny tsora-kazony ary nijoro teo am-baravarana. Rehefa nahatsiaro ireo snipers izy dia niondrika haingana ary nivoaka.
  
  "Oh, baolina," nifoka rivotra ho azy izy. "Miharatsy izany."
  
  "Aza lazaina amiko," hoy i Ben. "Nisy baolina simenitra goavana nihantona teo an-dohanay."
  
  Drake nibanjina azy. "Tsy sarimihetsika ny fiainana, Blakey. Andriamanitra ô, ory ianao."
  
  Nifoka rivotra lalina izy ary nitondra azy ireo tao amin"ilay zohy lehibe fahatelo. Ny toerana mahagaga hitany dia nampijanona ny tsirairay tamin'izy ireo. Nisokatra ny vava. Raha afaka nisafidy toerana iray ny Mpanjakan'ny rà tamin'ny diany lavitra mba hametraka fandrika, dia izany no izy, hoy i Drake, minitra vitsy taty aoriana, ny vintana tonga lafatra. Saingy, soa ihany ho an'ny lehilahy tsara, tsy misy na inona na inona miandry. Angamba nisy antony tsara nahatonga izany...
  
  Na i Komodo aza dia gaga noho ny tahotra sy ny tsy finoana, saingy nahavita namoaka teny vitsivitsy izy. "Dia heveriko fa filan'ny nofo izany."
  
  Mikohaka sy mimenomenona ihany no navaliny.
  
  Ny lalana teo alohany dia nanaraka tsipika mahitsy iray mankany amin'ny andohalambo fivoahana. Ny sakana dia ny sisin-dalana nifanila tamin"ny andaniny sy ny ankilany tamin"ny alalan"ny faladia fohy misy sarivongana sy tsangam-bato avo misy sary hoso-doko. Ny sarivongana tsirairay sy ny sary hoso-doko tsirairay dia maneho endrika vetaveta maromaro, manomboka amin'ny mahavariana mahavariana ka hatramin'ny vetaveta. Fanampin'izany, ny sary hoso-doko lava dia nameno ny santimetatra rehetra misy ny rindrin'ny lava-bato, fa tsy ny sary tranainy matetika hita ao amin'ny lava-bato fahiny - ireo dia sary mahavariana, mora mitovy amin'ny mpanakanto Renaissance na maoderina.
  
  Nanaitra tamin'ny fomba hafa ilay lohahevitra. Nasehon'ireo sary ireo ny firaisana ara-nofo lehibe iray, miaraka amin'ny lehilahy sy ny vehivavy tsirairay voasariky ny antsipirian-javatra mampahory, manao ny fahotana rehetra feno filan'ny nofo fantatry ny olona... sy ny maro hafa.
  
  Amin'ny ankapobeny, kapoka nahavariana ho an'ny saina izany, kapoka nitohy tsy nitsahatra rehefa nitombo hatrany ny seho manaitra mba hampitolagaga ny maso sy ny sain'olombelona.
  
  Drake saika nandatsa-dranomaso voay ho an'i Wells namany taloha. Ity olo-malaza taloha ity dia ho ao anatin'ny singany eto. Indrindra raha nahita izany tamin'ny volana Mey izy.
  
  Ny eritreritry ny May, ilay namany zokiny indrindra velona, dia nanampy tamin'ny fanelingelenana ny sainy tamin'ny fahabetsahan'ny pôrnôgrafia nanodidina azy. Nijery ilay vondrona izy.
  
  " Ry zalahy. Ry zalahy, tsy mety ho ny zava-drehetra izany. Tsy maintsy misy karazana rafitra fandrika eto. Ataovy sofina. Nikohaka izy. "Ary ny tiako holazaina dia ny fandrika."
  
  Lasa lavitra ny lalana. Tsikaritr'i Drake izao fa na ny fibanjinana ny tany aza dia tsy hanampy anao. Tarehimarika amin'ny antsipirihan'ny tena tsara koa no nivezivezy teo. Saingy tsy isalasalana fa herring mena izany rehetra izany.
  
  Nifoka rivotra lalina i Drake ary nandroso. Tsikariny fa nisy sisiny efatra santimetatra nisondrotra teo amin"ny andaniny roa tamin"ilay lalana tokony ho zato metatra.
  
  Tamin'izay fotoana izay dia niteny i Komodo. "Hitanareo ity ry Drake? Mety ho na inona na inona."
  
  "Na ny zavatra hafa rehetra." Drake dia nametraka tsara ny tongotra iray teo anoloan'ny iray hafa. Nanaraka dingana iray i Ben, avy eo ny miaramila roa, ary avy eo i Karin, izay nojeren'i Komodo akaiky. Hen'i Drake ilay Komodo lehibe sy mavesatra nibitsibitsika niala tsiny mangina tamin'i Karin noho ireo sary manambany sy tsy fahalalam-pomba ataon'ny vahoakany mibanjina azy, ary nanakana ny tsiky izy.
  
  Raha vao nikasika ny tany ny tongony voalohany teo am-piandohan'ireo lafiny natsangana, dia nisy feo mirohondrohona lalina nanenika ny rivotra. Teo anoloany mivantana no nanomboka nihetsika ny gorodona.
  
  "Salama". Nipoitra tamin'ny fotoan'ny adin-tsaina ny fomba fanaony Yorkshire malalaka. "Andraso ry zalahy."
  
  Ny lalana dia nizara ho andiam-bato mitsivalana malalaka talantalana. Nanomboka nikisaka tsikelikely ny talantalana tsirairay, hany ka mety hianjera izay mitsangana eo raha tsy manitsaka ny manaraka. Somary miadana ny filaharana, saingy nilaza i Drake fa hitan'izy ireo izao ny anton'ny fanelingelenana feno fahasahiana nataon'i Chambers.
  
  "Mandehana tsara", hoy izy. "Tsiroaroa. Ary esory ny sainao hiala amin'ny loto ary mandrosoa, 'raha tsy te hanandrana an'ity fanatanjahantena vaovao ity ianao amin'ny 'mitsiboka any amin'ny lavaka mangitsokitsoka'."
  
  Niaraka taminy teo amin'ny talantalana mihetsika voalohany i Ben. "Sarotra be ny mifantoka", hoy izy nitaraina.
  
  "Eritrereto i Hayden," hoy i Drake taminy. "Ity dia hanampy anao handroso."
  
  "Mieritreritra an"i Hayden aho." Nipoitra teo amin'ny sarivongana akaiky indrindra i Ben, telo mihodinkodina misy loha sy sandry ary tongotra. "Izany no olana."
  
  "Miaraka amiko". Niditra tamim-pitandremana teo amin'ny talantalana fisintonana faharoa i Drake, efa nanombana ny fihetsiky ny fahatelo sy fahefatra. "Fantatrao fa faly aho fa nandany ireo ora rehetra nilalao Tomb Raider."
  
  "Tsy nieritreritra mihitsy aho fa ho lasa sprite amin'ny lalao," hoy i Ben, ary nieritreritra momba ny May. Ny ankamaroan'ny vondrom-piarahamonin'ny sampam-pitsikilovana Japoney dia nampitaha azy tamin'ny mpilalao lalao video. "Hey Matt, tsy heverinao fa tena manonofy isika, sa tsy izany? Ary nofinofy izany rehetra izany?"
  
  Drake nijery ny namany niditra tamim-pitandremana teo amin'ny talantalana fahatelo. "Mbola tsy nanana nofy mazava toy izany mihitsy aho." Tsy nila nikiakiaka tamin'ny manodidina azy izy vao nilaza ny heviny.
  
  Ankehitriny, tao aorian"izy ireo, dia nanomboka ny diany mafy ny andian"olona faharoa sy fahatelo. Drake dia nanisa talantalana roapolo talohan'ny nahatongavany tamin'ny farany ary, soa ihany, nitsambikina teo amin'ny tany mafy. Misaotra an'Andriamanitra fa afaka naka aina ny fony nihazakazaka. Nijery ny andohalambo izy nandritra ny iray minitra, avy eo, rehefa afa-po fa irery izy ireo, dia nitodika nijery ny fandrosoan'ny hafa.
  
  Tamin"ny fotoana nahitany ny iray tamin"ireo lehilahy Delta nijery lavitra teo amin"ilay valin-drihana voaloko marevaka-
  
  Ary malahelo ilay talantalana saika hanitsaka azy. Nanjavona tao anatin"ny segondra vitsy izy, ny hany mampahatsiahy azy dia ny kiakiaka feno horohoro nanaraka ny fianjerany.
  
  Nijanona ny orinasa manontolo, ary nihozongozona noho ny fahatairana sy ny tahotra ny rivotra. Nomen'i Komodo iray minitra izy rehetra ary nanosika azy ireo handroso. Samy nahafantatra ny fomba niatrehana izany izy rehetra. Adala ho azy ilay miaramila lavo.
  
  Ary tamin'ity indray mitoraka ity dia nanomboka nihetsika izy rehetra. Nieritreritra vetivety i Drake fa mbola henony ihany ny kiakiaka nataon"ireo miaramila nianjera mandrakizay tao anatin"io hantsana tsy misy fiafarany io, saingy nolaviny ho toy ny hevi-diso izany. Nifantoka tamin'ny olombelona ara-potoana izy mba hahita ny Komodo lehibe milatsaka toy izany koa.
  
  Nisy fotoana nahakivy iray nikapohana ny sandriny, fitarainana feno alahelo noho ny fahaverezan'ny fifantohana mahatsiravina, ary ny mpitarika ny ekipa Big Delta dia nipitika teo amin'ny sisin'ny talantalana. Nitaraina i Drake, saika vonona ny hanampy azy haingana, saingy indrisy fa azo antoka fa tsy ho vitany ara-potoana izany. Nikiakiaka toy ny tovovavy i Ben-
  
  Fa izany dia satria i Karin dia nanao voromailala ho an'ilay lehilahy lehibe!
  
  Tsy nisalasala i Karin Blake nandao ny ekipan'ny Delta iray manontolo niofana fatratra mba hijery ny fialany ary nirohotra nankany Komodo. Teo anoloany izy, noho izany dia tokony ho nanampy azy hanipy azy teo amin'ny takelaka simenitra ny heriny. Lehilahy lehibe sy mavesatra anefa i Komodo, ary zara raha nampihetsi-po azy ny fitsambikinana tsy misy dikany nataon'i Karin.
  
  Nikasika azy kely anefa izy. Ary ampy nanampy izany. Nahavita nihodina i Komodo, satria nomen'i Karin 2 segondra fanampiny ny ora fandefasana azy, ary nisambotra ny sisin'ny simenitra tamin'ny rantsantanana toy ny vice. Nifikitra mafy izy, kivy, tsy afaka nisintona ny tenany.
  
  Ary ny talantalana sliding dia nihetsiketsika moramora nankany amin'ny vakim-paritra havia, taorian'izay dia nanjavona, nitondra ny mpitarika ny ekipa Delta.
  
  Noraisin'i Karin mafy ny hato-tanan'i Komodo. Farany dia naneho hevitra ireo mpikambana hafa tao amin'ny ekipany ary nisambotra ny sandriny iray hafa. Tamin'ny fiezahana mafy dia nosintonin'izy ireo niakatra sy teo ambonin'ny solaitrabe izy ireo raha vao nanjavona tao amin'ny lalantsara miafina.
  
  Nihifikifi-doha tamin"ilay simenitra feno vovoka i Komodo. "Karin," hoy izy. "Tsy hijery vehivavy hafa intsony aho."
  
  Ilay mpianatra blond teo aloha niala an-daharana dia nitsiky. "Ianareo, amin"ny masonareo mirenireny, dia tsy hianatra mihitsy ianareo."
  
  Ary tamin"ny alalan"ny fankafizan"i Drake no tonga saina fa ity ambaratonga fahatelo amin"ny "helo" ity, ity efitrano antsoina hoe filan-dratsy ity, dia tsy inona fa sarin"ny fijaliana mandrakizay ataon"ny lehilahy iray mirenireny maso. Cliché é momba ny ahoana raha nisy lehilahy nipetraka tao amin'ny cafe & # 233; miaraka amin'ny vadiny na ny sipany, ary tongotra mahafatifaty iray hafa nandalo - azo antoka fa ho nijery izy.
  
  Afa-tsy ny eto ambany, raha nijery izy, dia ho faty.
  
  Ny vehivavy sasany dia tsy hanana olana amin'izany, hoy i Drake nieritreritra. Ary misy antony tsara koa. Namonjy an"i Komodo anefa i Karin, ary izao izy mivady dia nilamina. Naharitra dimy minitra ny fiandrasana feno tebiteby, fa ny ekipa sisa tavela tamin'ny farany dia namakivaky ny talantalana mitongilana.
  
  Niala sasatra izy rehetra. Ny lehilahy rehetra tao amin'ilay orinasa dia nahatsapa fa adidin'izy ireo ny mifandray tanana amin'i Karin sy maneho ny fankasitrahany ny herim-pony. Na i Ben.
  
  Dia naneno ny tifitra. Nandohalika ny iray tamin"ireo miaramila Delta, nitrotro ny kibony. Tampoka teo dia nisy nanafika. Ny antsasa-polo tamin'ny miaramilan'ny Mpanjakan'ny rà dia nirotsaka avy tao amin'ny andohalambo, nitazona ny fitaovam-piadiany efa vonona. Nirefodrefotra teny amin"ny rivotra ny bala.
  
  Efa nandohalika, i Drake sy ny ekipany dia nianjera teo amin'ny tokotanin-tsambo, naka ny fitaovam-piadiany. Nijanona teo amin"ny lohaliny ihany ilay lehilahy voadona ary mbola nahazo bala efatra teo amin"ny tratrany sy ny lohany. Tao anatin'ny roa segondra latsaka dia maty izy, iray hafa niharan'ny asan'ny Mpanjakan'ny rà.
  
  Noraisin'i Drake ny basy M16 nindraminy ary nitifitra. Teo ankavanany, ny iray tamin"ireo sarivongana dia feno firaka, sombin-kazo alabastera niparitaka teny amin"ny rivotra. Nivadika i Drake.
  
  Nisy bala iray nitsioka teo amin"ny lohany.
  
  Nilamina sy tony ary afaka nitifitra tsara tamin"ny basy teny amin"ny tany ny ekipa manontolo. Rehefa nitifitra izy ireo dia fandripahana, bala am-polony no nanenika ireo lehilahy nandositra an'i Kovalenko ary nanery azy ireo handihy toy ny saribakoly mihoson-drà. Lehilahy iray nandositra ny lalana, tsy naninona tamin'ny fomba mahagaga, mandra-pahatongany tamin'i Matt Drake.
  
  Tonga nanatona azy ilay lehilahy SAS teo aloha, ary nitondra vodi-doha sy fikapohana antsy haingana teo amin'ny taolan-tehezany. Ny farany tamin'ny miaramilan'i Kovalenko dia nitsofoka tao amin'ny toerana niafaran'ny olon-dratsy rehetra.
  
  helo.
  
  Nanosika azy ireo handalo i Drake, ary nibanjina an'ilay mpikambana ao amin'ny ekipa Delta lavo. Horaisin'izy ireo ny vatany eny an-dalana hiverina.
  
  "Tsy maintsy misambotra baomba isika."
  
  
  TOKO FAHAFATRA FAMPOLO
  
  
  Nifanandrina tamin'i Ed Boudreaux i Hayden ary levona izao tontolo izao.
  
  "Faly aho mamono anao," naverin"i Boudreau ny teny nolazainy taminy taloha. "Indray".
  
  "Tsy nahomby ianao tamin'ny farany, psycho. Tsy hahomby indray ianao."
  
  Nibanjina ny tongony i Boudreau. "Manao ahoana ny andilanao?" - Nanontaniako.
  
  "Ny tsara kokoa". Nijoro teo ambony tongotra i Hayden, niandry ny tselatra. Niezaka nitari-dalana an"ilay Amerikanina izy, ka nifandona tamin"ny rindrin"ny tranom-borona ny borikiny, saingy fetsy loatra tamin"izany izy.
  
  "Ra ianao." Boudreaux dia nilelaka ny antsy. "Natsiro iny. Heveriko fa maniry bebe kokoa ny zanako."
  
  "Tsy toy ny rahavavinao", hoy i Hayden nitaraina. "Tena tsy zakany intsony."
  
  Nirohotra nanatona azy i Boudreau. Efa nampoizin"i Hayden izany ary nisoroka tamim-pitandremana, ka nasehony tamin"ny fikapohana ny takolany ny lelany. "Ra voalohany", hoy izy.
  
  "Prelude". Nibosesika i Boudreau ary nihemotra, avy eo dia namely azy tamin'ny kapoka fohy maromaro. Nosakanan'i Hayden izy rehetra ary nofaranan'ny felatanana teo amin'ny orona. Nivembena i Boudreau, nirotsaka ny ranomasony.
  
  Nanararaotra avy hatrany i Hayden ka nanindrona antsy tamin"ny antsy. Nasiany teo amin'ny rindrina i Boudreaux, avy eo dia nihemotra indray izy-
  
  Nitsambikina i Boudreau.
  
  Niondrika i Hayden ary nanindrona ny antsy teo amin"ny feny. Nihatakataka izy rehefa nikiakiaka, tsy nahasakana ny fitsiky manjavozavo niseho teo amin"ny masony.
  
  "Tsapanao ve izany ry adala?"
  
  "Bitch!" Lasa adala i Boudreaux. Fa izany no hadalan'ny mpiady, mpandinika, mpiady efa za-draharaha. Nandondona azy tamin'ny kapoka nifandimby izy, nanao risika adaladala nefa nihazona hery sy hafainganam-pandeha ampy mba hahatonga azy hieritreritra indroa ny hiditra an-tsehatra. Ary ankehitriny, rehefa nihemotra izy ireo, dia nifanena tamin'ny andian-dehilahy mpiady hafa, ary tsy nandanjalanja intsony i Hayden.
  
  Nianjera izy teo am-pihanihana ny lohalik"ilay lehilahy nianjera, nihodina ary nitsangana, efa vonona ny antsy.
  
  Nitsonika teo anivon"ny vahoaka i Boudreau, nivadika ho tsikombakomba ny tsiky teo amin"ny tarehiny rehefa nanandrana ny rany manokana izy ary nanopy ny antsy.
  
  "Hifankahita ianareo," hoy izy nihiaka noho ny tabataba. "Fantatro ny toerana misy anao, Ramatoa Jay."
  
  Noroahin"i Hayden teny an-dalana ny iray tamin"ireo olon"ny Mpanjakan"ny ra, ka nanapaka ny tongotr"ilay lehilahy toy ny rantsankazo rehefa nanadio ny lalana ho any Boudreaux izy. Avy amin'ny zorony masony no nahitany an'i Mai, izay tsy isalasalana fa ilay nanova ny lalao tamin'ity ady ity, niady tsy nitam-piadiana tamin'ny lehilahy tamin'ny fitaovam-piadiana maranitra, akaiky loatra ny ady ka navelany ho antontam-bato teo an-tongony. Nibanjina ny maty sy ny fahafatesana izay nihetsiketsika nanodidina azy i Hayden.
  
  Tsikariny fa na i Boudreau aza dia nieritreritra indray ny toe-javatra rehefa nanaraka ny fijerin'i Hayden izy ary nahita ilay mpiasa Japoney malaza nihetsika.
  
  Nibanjina an'i Hayden i May. "Eo aorianao mihitsy."
  
  Nitsambikina tao Boudreau i Hayden.
  
  Ny tena psikôlôjia an'ny Mpanjaka Bloody dia niainga toy ny hoe manitsaka ny ombelahin-tongony ny mongoose Hawaiiana. Hayden sy May no nanenjika. Teo am-pandalovana i Mai dia namely mafy ny iray tamin'ireo miaramilan'i Kovalenko, ka namonjy ny ain'ny miaramila iray hafa.
  
  Tany ambadiky ny tranom-borona dia nisy saha malalaka, helipad misy angidimby, ary seranana tery izay nisy sambo maromaro nifandona. Nihazakazaka nandalo ilay angidimby i Boudreau, nizotra nankany amin"ilay sambo lehibe haingam-pandeha, ary tsy tapaka akory ny diany raha nitsambikina teo amboniny, nirodana teny amin"ny rivotra. Talohan'ny nahalasanan'i Hayden ilay angidimby, dia efa nianjera ilay sambo lehibe ary nanomboka nandroso.
  
  Nanomboka nihena ny volana Mey. "Ity no Baja. Haingana be, ary efa nisy telo lahy efa niandry tao anatiny. Raha oharina amin"izy ireo, dia toa milamina ny sambo hafa." Nijery ilay helikoptera ny masony. "Izao no ilainay."
  
  Niondrika i Hayden rehefa nandalo teo amin"izy ireo ny bala, zara raha tsikaritra. "Afaka mifehy azy ve ianao?"
  
  Nanontany azy i Mai hoe: 'Tena manontany ahy ve ianao?' jereo alohan'ny hanitsaka ny skid dia hitsambikina. Talohan'ny nahatongavan'i Hayden teo, Mai dia efa nanomboka ny rotary lehibe, ary ny sambo Boudreaux dia nirohotra nankany amin'ny renirano niaraka tamin'ny firohondrohona mahery.
  
  "Manàna finoana," hoy i Mai tamim-pahanginana, naneho ny faharetana malaza nahafantarana azy tamin"ny anarana hoe Hayden nikitro-nify noho ny fahasorenana. Iray minitra taty aoriana dia efa vonona ny hanidina ny fiara. Mety nanatsara ny ekipa. Niala tamin"ny tany ilay sambokely. Nidona tamin"ny tsanganana teo akaikin"ny lohan"i Hayden ilay bala.
  
  Nihemotra izy, avy eo nitodika mba hahita ny farany tamin'ny lehilahy Mpanjakan'ny rà nianjera. Nanome tanana azy ireo ny iray tamin'ireo miaramilan'ny Hery manokana Hawaiiana rehefa nanomboka nidina sy nihodina ilay helikoptera, niomana hanenjika ilay sambo. Niverina nanofahofa tanana i Hayden.
  
  Andro adala hafa fotsiny teo amin'ny fiainany.
  
  Mbola teto ihany anefa izy. Mbola velona. Nipoitra tao an-dohany indray ilay teny filamatra taloha nataon'i Jay. Ho velona indray andro any. Velona fotsiny, na dia amin"ny fotoana tahaka izao aza, dia nalahelo mafy ny rainy izy.
  
  Minitra vitsy taty aoriana, nikoropaka ilay helikoptera ary nirohotra nanenjika mafy. Nijanona teo amin"ny toerana iray tao amin"ny toby ny kibon"i Hayden, ary nohazoniny ny andrin-jiro mandra-paharatran"ny tànany. Tsy nisy nahavoa an'i Mai.
  
  "Ataovy foana ny patalohanao."
  
  Niezaka nanala ny sainy tsy ho eo amin"ilay fiara mandreraka i Hayden tamin"ny fijerena ny toetry ny fitaovam-piadiany. Niverina tany amin"ny fitoerany ny antsy. Glock mahazatra fa tsy ilay Caspienne nankafiziny tato ho ato. Fa inona moa, ny basy dia basy, sa tsy izany?
  
  Nidina ambany be i Mai ka nahavoa ny fitaratra ny tifitra. Nisy sambo lehibe mavo iray nivezivezy nanaraka ilay renirano midadasika teo aloha. Hayden dia nahita olona nitsangana teo ivohony, nijery azy ireo nanatona. Tsy isalasalana fa nitam-piadiana izy ireo.
  
  Nampidina ny lohany i Mai ary avy eo dia nibanjina an"i Hayden. "Herim-po sy voninahitra."
  
  Nanaiky i Hayden. "Hifarana".
  
  Nandona ny ekipa i May, nandefa ilay angidimby tamin'ny fitsirihana feno hatezerana, tamin'ny fifandonan'ny Bayeux mavo. Araka ny efa nampoizina dia nihemotra noho ny fahatairana ireo olona nijoro teo anilany. Niondrika teo am-baravarankely i Hayden ary nitifitra. Lasa tsy nisy fanantenana intsony ny bala.
  
  Nomen'i Mai azy ilay M9 tsy misy antsasany. "Ataovy isao izy ireo."
  
  Nitifitra indray i Hayden. Ny iray tamin'ireo miaramilan'i Boudreau dia namaly tifitra, ny bala dia nitsambikina teo amin'ny tahon'ny helikoptera. Nanao faribolana zigzag nanodidina ny ekipa i Mai, ka nidona tamin'ny tsato-kazo fanohanana ny lohan'i Hayden. Mai dia nidoboka indray, mahery setra, tsy nanome ampahefany. Nofoanan'i Hayden ny Glock-ny ary hitany ny iray tamin'ireo olon'i Boudreau nandeha an-dranomasina nihosin-drà.
  
  Notifirin"ny bala iray hafa ilay helikoptera avy eo, narahin"ny andian"olona hafa. Fiara lehibe iray no naneho lasibatra lehibe. Hitan"i Hayden teo amin"ny kodiaran"ilay sambo i Boudreau, nihazona antsy mafy teo amin"ny nifiny, nitifitra azy ireo tamin"ny basim-borona.
  
  "Oh," hoy ny kiakiaka nataon"i May raha vao nivoaka tampoka ny setroka mainty avy tao amin"ilay angidimby ary niova tampoka ny feon"ilay maotera avy tamin"ny firohondrohon"ny fitarainana. Raha tsy nisy tari-dalana, dia nanomboka nihozongozona sy nivezivezy ilay helikoptera.
  
  Nanopy maso an'i Hayden i May.
  
  Niandry teo ambonin"ny sambon"i Boudreau i Hayden ary nanokatra ny varavarany rehefa nidina ilay helikoptera.
  
  Nibanjina ny mason"i Boudreau izy, ary niteny hoe: "Azafady ity", ary nitsambikina avy tao amin"ilay helikoptera nianjera.
  
  
  TOKO FAHADIMY AMIN"NY TALOHA
  
  
  Tsy naharitra ela ny fahalavoana maimaim-poana nataon'i Hayden. Tsy lavitra ny sambon"i Boudreaux, fa teny an-dalana dia nokapohin"ilay rangahy izy vao nianjera teo amin"ny tokotany. Nivoaka tamin"ny vatany tamin"ny feo avo ny rivotra. Narary ilay ratra taloha teo amin"ny feny. Nahita ny kintana izy.
  
  Niodinkodina tany amin'ny renirano mikoriana mafy ny angidimby, tokony ho telopolo metatra miankavia, ny feon'ny fahafatesany nandrenesana ny eritreritra rehetra ary nandefa onja goavambe teo amin'ny tsipìkan'ilay sambo.
  
  Onja mahery ka nanova ny lalan'ny sambo.
  
  Very haingana ny sambo, nandefa ny rehetra nanidina, ary nanomboka nitanisa. Avy eo, tamin'ny fiafaran'ny fihetsehany mandroso, dia nivadika izy ary napetrany tao anaty rano fotsy ny kibony.
  
  Nihazona i Hayden rehefa nitongilana ilay sambo. Rehefa niditra tao anaty rano izy, dia nandaka mafy, nikendry hidina, ary avy eo dia nandaka nankany amin'ny morontsiraka akaiky indrindra. Narary loha ny rano mangatsiaka, saingy nampitony kely ny rantsany narary. Ny firohondrohon"ny riandrano no nahatonga azy hahatsapa fa tena reraka izy.
  
  Rehefa nipoitra izy, dia hitany fa tsy lavitra ny morontsiraka, fa nifanatrika tamin'i Ed Boudreaux. Mbola notazoniny teo anelanelan"ny nifiny ilay antsy ary nimenomenona rehefa nahita azy.
  
  Tao aoriany, nanomboka nilentika tao anaty renirano ny potipotin"ilay helikoptera nifoka sigara. Hitan"i Hayden fa nanenjika an"ireo lehilahy roa sisa tavela tamin"i Boudreau nankany amin"ny banky feno fotaka i Hayden. Fantany fa tsy ho tafita velona amin"ny ady amin"ny rano izy, dia nirohotra nandalo ilay adala ary tsy nijanona raha tsy tonga teo amoron-dranomasina. Fotaka matevina niparitaka nanodidina azy.
  
  Nisy nipitika mafy teo akaikiny. Boudreaux, sempotra. "Mijanòna. Mampihomehy. Mandosira." Nisempotra mafy izy.
  
  "Azonao izany," noraisin"i Hayden ary nanipy fotaka teo amin"ny tarehiny izy ary niakatra teo amin"ny banky. Niraikitra taminy ny fotaka ary niezaka nampidina azy. Ny tokony ho nandady mora teo amin'ny tany maina dia nitondra azy ho roa metatra ambonin'ny sisin'ny renirano.
  
  Nihodina izy ary nasiany teo amin"ny tavan"i Boudreaux ny ombelahin-tongony maloto. Hitany ny antsy nohazoniny teo anelanelan'ny nifiny voatapaka lalina teo amin'ny takolany, ka nahatonga azy hitsiky kokoa noho ny an'ny Joker. Niaraka nikiakiaka sy nitifitra ra sy mucus izy, dia nitsambikina teo amin"ny tongony ny kibony, ka nampiasainy ny fehikibony mba hampiakatra ny vatany. Nokapohin'i Hayden ny lohany tsy voaaro, saingy tsy nisy vokany firy ny daroka nataony.
  
  Tadidiny avy eo ny antsy.
  
  Nanintona teo ambanin'ny tenany tamin'ny tanany ilany izy, nanosika, nanenjana, nanainga ny vatany iray santimetatra rehefa nipitika ny loto ary niezaka nihazona azy.
  
  Ny rantsantanany dia nakatona manodidina ny tahony. Saika nesorin'i Boudreaux ny patalohany rehefa nikisaka indray izy, nijanona teo an-damosiny, ny lohany sy ny molony tampoka teo akaikin'ny sofiny.
  
  "Tsara ny manandrana." Tsapany ny rà nitete tamin"ny tavany teo amin"ny takolany. "Ho tsapanao izany. Mitranga tsara sy miadana izany. "
  
  Napetrany teo amin"ny vatany manontolo ny lanjany manontolo, ka nampidiriny lalina kokoa tao anaty fotaka izy. Ny tanany iray no nandevinany ny tarehiny tao anatin"ny fotaka, ka nampitsahatra ny fofonainy. Niady mafy i Hayden, nandaka sy nihodina araka izay azony natao. Isaky ny niandrandra izy, feno fotaka mikitikitika ny tarehiny, dia tazany i May teo anoloany, niady irery tamin"ny fokon"i Boudreau roa.
  
  Lavo ny iray tao anatin"ny telo segondra nihazonany ny tarehin"i Hayden. Nihemotra kosa ny iray, ka naharitra ny fahoriana. Tamin'ny fotoana nipoiran'ny rivotra fanindroany ny tarehin'i Hayden, dia nosintonin'i May tamin'ny farany izy ary saika hanapaka ny lamosiny tamin'ny hazo nianjera.
  
  Saika lany ny tanjaky ny sisa tavela tamin"i Hayden.
  
  Ny antsy Boudreau dia nanindrona ny hoditra manodidina ny taolan-tehezany fahatelo. Miaraka amin'ny tosika miadana sy refesina mampahory, dia nanomboka nirodana lalina kokoa ilay lelany. Nitaiza sy nandaka i Hayden, saingy tsy afaka nanary ilay mpanafika azy.
  
  "Tsy misy azo aleha." Nanafika ny lohany ny bitsika ratsy nataon'i Boudreaux.
  
  Ary marina ny teniny, tonga saina tampoka i Hayden. Tsy maintsy nijanona niady izy ary namela izany hitranga. Mandry eo fotsiny. Omeo fotoana ny tenanao-
  
  Nilentika lalina kokoa ny lelan-tsabatra, nikiky ny taolana ny vy. Ny fihomehezan'i Boudreaux dia ny antson'ny Grim Reaper, ny antson'ny demonia maneso azy.
  
  Ny antsy teo ambanin'ny vatany dia afaka niaraka tamin'ny feo mitsoka mafy. Tao anatin'ny fihetsika iray, dia namadika ny sabatra teny an-tanany izy ary nanindrona izany mafy tao ambadiky ny lamosiny teo amin'ny taolan-tehezan'i Boudreaux.
  
  Nivembena nikiakiaka ilay psycho, nipoitra teo an-tratrany ny tahony antsy. Na dia teo aza izany dia tsy afa-nihetsika i Hayden. Voatsindrina lalina loatra tao anaty fotaka izy, ary nisintona ny vatany manontolo. Tsy afa-nihetsika akory ny sandriny ilany.
  
  Nitsefotra i Boudreau ary kenda azy. Tsapany avy eo nisy antsy lehibe navoaka. Toy izany koa ny tamin"izany. Hovonoiny izao. Kapoka mafy iray teo amin"ny lamosin"ny tendany na ny hazondamosiny. Nokapohiny i Boudreau.
  
  Nosokafan'i Hayden malalaka ny masony, tapa-kevitra ny hahita masoandro farany izy. Ny eritreriny dia momba an"i Ben, ary nieritreritra izy hoe: Tsarao aho amin"ny fomba niainako, fa tsy amin"ny fomba nahafatesany.
  
  indray.
  
  Avy eo, nirohotra niditra i Mai Kitano, goavam-be sy mampatahotra toy ny liona miady. Teo amin'ny telo metatra miala an'i Hayden, dia nanosika azy hiala tamin'ny tany izy, nametraka ny onjam-peo rehetra tao anaty daka manidina. Iray segondra taorian'izay, izany hery izany rehetra izany dia nandrava ny torso ambony an'i Boudreaux, nanapaka taolana sy taova, nandefa nify vaky sy nify ra tamin'ny andohalambo midadasika.
  
  Nesorina teo an-damosin"i Hayden ny lanjany.
  
  Nisy nanainga azy avy tao anaty fotaka mora foana. Nisy nitondra azy, nametraka azy tamim-pitandremana teo amin"ny morontsiraka feno bozaka ary niondrika teo amboniny.
  
  I Mai Kitano io olona io. "Miala sasatra", hoy izy mora foana. "Maty izy. Nandresy izahay".
  
  Tsy afaka nihetsika na niteny i Hayden. Nijery fotsiny ny lanitra manga sy ny hazo mihozongozona ary ny endrik'i May mitsikitsiky izy.
  
  Ary rehefa afaka kelikely, dia hoy izy: "Ampahatsiahivo ahy tsy hampahatezitra anao na oviana na oviana. Tena, raha tsy ianao no tsara indrindra teo, izaho..." Mbola tao amin"i Ben ny eritreriny indrindra, ka niafara tamin"ny filazana izay mety holazainy. "Haneho ny ampondrako any Asda aho."
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHATELO FOLO
  
  
  Nanosika ny vahoakany ho amin'ny fetran'ny fetran'izy ireo ny Mpanjaka Mandatsa-drà.
  
  Nampahory azy ny saika nanakatonana ny elanelan"ireo mpanenjika azy ireo. Be loatra ny olona nampiadana azy. Izy ireo no mpitari-dalana tery saina, nikoropaka tamin'ny zavatra tsy misy dikany rehefa afaka nandroso izy ireo. Tsy nampaninona ny isan"ny olona maty nitady io loka io. Nitaky sy nanantena ny sorona nataon"izy ireo ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. Nanantena izy fa handry sy ho faty ho azy izy rehetra. Hokarakaraina ny fianakaviany. Na farafaharatsiny tsy hampijalina izy ireo.
  
  Loka ny zava-drehetra.
  
  Ny mpitari-dalana azy, lehilahy iray antsoina hoe Thomas, dia nibitsibitsika momba izany ho ambaratonga iray izay nantsoin'ny adala hafa antsoina hoe Hawksworth hoe fitsiriritana. Efitrano fahefatra io, nidodododo tamin'ny fahatezerana ilay Mpanjaka Mandatsa-drà. Ny fahefatra ihany. Ny angano mahazatra dia niresaka momba ny ambaratonga fito amin'ny helo. Mety hisy telo hafa tokoa ve aorian'ity?
  
  Ary ahoana no nahafantaran'i Hawksworth? Nihodina ny Mpanoratra sy ny Cook ary nandositra, nihena toy ny voanjo ny baolina rehefa nahita ny rafitra fandrika taorian'ny ambaratonga fahadimy. Dmitry Kovalenko, nieritreritra izy, mazava ho azy fa tsy hanao izany.
  
  "Inona no andrasanao?" - nitaraina tamin'i Tomasy izy. "Hifindra izahay. Ankehitriny."
  
  "Tsy fantatro tsara ny rafitra fandrika, tompoko," hoy i Thomas.
  
  "Ho any amin'ny helo miaraka amin'ny rafitra fandrika. Alefaso ny olona ao anatiny. Hahita izany haingana kokoa izy ireo. Ny Mpanjaka Bloody dia nanaikitra ny molony tamin'ny fialamboly raha nandalina ny efitrano.
  
  Tsy toy ireo telo teo aloha, ity efitrano ity dia nidina nankany amin'ny lavaka marivo afovoany izay toa voasokitra tao anaty vatolampy. Tohana vy matevina maromaro nipoitra avy amin'ny gorodona mafy, saika toy ny tohatra. Rehefa nandroso izahay, dia nihena ny rindrin'ny efitrano mandra-pahatongan'ny dobo, nanomboka nivelatra indray.
  
  Ny dobo dia toa 'voankazo kenda'.
  
  Nialona ? Ahoana no nifindran'ny fahotana toy izany ho amin'ny tena fiainana, ho any amin'ity tontolo ambanin'ny tany izay tsy vitan'ny hoe miaro anao ny aloka, fa mamono anao koa? Nijery izy rehefa nanome baiko handroso i Thomas. Tamin'ny voalohany dia nandeha tsara ny zava-drehetra. Nitodika tany amin"ny toerana niaviany ilay Mpanjakan"ny ra rehefa nandre ny feom-basy lavitra. Drake sy ny tafiny kely ho voaozona. Raha vao tafavoaka eto izy dia hiantoka manokana fa hahatratra ny tanjony feno habibiana ny valifaty mihoson-drà.
  
  Ny fitifirana no namelona azy. "Mifindra!" - hoy izy nikiakiaka, tamin'ny fotoana nanitsaka ny toerana fanerena miafina ny mpitarika. Nisy ny fianjerana toy ny vatolampy nianjera, ny rivotra mifofofofo, ary tampoka teo dia nidona tamin"ny gorodona vato ny lohan"ilay mpitarika talohan"ny nanakodia teo amin"ilay hantsana mideza toy ny baolina kitra. Nianjera nihosin-drà ilay vatana tsy manan-doha.
  
  Na ny Mpanjaka Ra-dà aza nibanjina. Tsy natahotra anefa izy. Te-hijery fotsiny izy hoe inona no nahatonga ny ratra toy izany ho an'ny mpitarika azy. Nihiakiaka teo akaikiny i Thomas. Ny Mpanjakan'ny rà dia nanosika azy handroso, nanaraka ny dian-tongony, faly be tamin'ny tahotr'ilay lehilahy. Farany, teo akaikin"ilay vatana mihetsiketsika no nijanonany.
  
  Nohodidinin'ny olona raiki-tahotra, ny Mpanjaka Bloody dia nandinika ny rafitra taloha. Nisy tariby manify iray natsotra teo amin'ny haavon'ny lohany teo anelanelan'ny andry vy roa izay tsy maintsy notazonin'ny karazana fitaovana mampihenjana. Rehefa nosintonin"ilay lehilahy ny fitifirana dia tafavoaka ny bao ary nivadika niaraka tamin"izy ireo ny tariby, ka nanapaka ny lohan"ilay lehilahy teo amin"ny tendany.
  
  Brilliant. Fanakanana mahagaga, hoy izy nieritreritra, ary nanontany tena raha afaka mampiasa fitaovana toy izany ao amin'ny efitranon'ny mpanompo ao amin'ny tranony vaovao izy.
  
  "Inona no andrasanao?" Nivazavaza tamin"ny olona sisa izy. "Mifindra!"
  
  Lehilahy telo no nitsambikina, ary nisy folo hafa nanaraka. Ny Mpanjakan'ny rà dia nihevitra fa fahendrena ny mamela antsasa-polo ambiny ao aoriany sao tratran'i Drake haingana izy.
  
  "Faingana izao", hoy izy. "Raha mandeha haingana kokoa isika dia ho tonga haingana kokoa, sa tsy izany?"
  
  Nandositra ny miaramilany, ka nanapa-kevitra fa tsy manana safidy izy ireo ary kely ny vintana fa marina ny lehiben'izy ireo. Nisy fandrika iray hafa koa nipoitra, ary ny loha faharoa dia nikodiadia teo amin"ny hantsana. Nianjera ny razana ary nianjera teo amboniny ilay rangahy tao ambadika, nihevitra ny tenany ho tsara vintana satria nisy tariby nihenjana hafa nanapaka ny rivotra teo ambonin"ny lohany.
  
  Rehefa nanomboka nidina ny vondrona faharoa, dia niaraka tamin"izy ireo ny Mpanjaka Rà. Nisy fandrika vaovao napetraka. Nanomboka nianjera ny loha sy ny hodi-doha. Avy eo dia nisy feo mafy nanako manerana ny zohy. Nisy fitaratra nipoitra teo amin"ny andaniny roa tamin"ilay andalana tery, napetraka mba ho hita taratra tao amin"izy ireo ilay olona teo aloha.
  
  Tamin"izay fotoana izay ihany koa dia re ny feon"ny rano miboiboika, ary nanomboka feno ny dobo teo am-pototry ny hantsana.
  
  Io rano io ihany no tsy rano fotsiny. Tsy mitsara ny fomba nifokany.
  
  Nikiakiaka i Thomas rehefa nihazakazaka nanatona azy ireo. "Farihy asidra no mamahana azy. Izany dia rehefa levona anaty rano ny gazy solifara solifara ary mamorona asidra solifara. Tena tsy te hikasika an"ity mihitsy ianao!"
  
  "Aza mijanona," hoy ilay Mpanjaka Mihosin-drà rehefa nahita ny olona nanomboka nihena. "Mampiasa bao vy ry adala."
  
  Nirohotra nidina ny hantsana tao anaty vahoaka ny ekipa manontolo. Teo ankavia sy havanana, nisy fandrika kisendrasendra nisokatra niaraka tamin'ny feo mitovy amin'ny tsipìka tifitra. Nianjera ny faty tsy manan-doha ary nikodiadia toy ny mananasy nariana ny lohany teo amin"ireo lehilahy ireo, ny sasany tafaporitsaka, ny sasany tsy nahy nandaka azy. Ny Mpanjakan'ny rà dia nahatsikaritra tany am-boalohany fa be loatra ny olona noho ny isan'ny andry, ary nahatsikaritra fa ny toe-tsain'ny pack dia mety hahatonga ny tsy dia mahay mitsambikina tsy an-kijanona.
  
  Mendrika ny hanjo azy izy ireo. Aleo adala foana no maty.
  
  Niadana ny Mpanjakan'ny rà ary nihazona an'i Thomas. Lehilahy maromaro ihany koa no niadana, nanamafy ny finoan'ny Mpanjakan'ny rà fa ny mamiratra sy ny tsara indrindra ihany no ho tafita velona. Nitsambikina teo amin"ny andrin-jiro voalohany ilay mpitarika ny andian"omby, ary avy eo dia nanomboka nitsambikina avy teo amin"ny tsato-kazo iray teo ambonin"ny rano miboiboika. Nandroso ihany izy tamin'ny voalohany, saingy avy eo dia namely ny tongony ilay onja misy poizina. Teo amin"izay nikasika ny rano misy asidra dia may ny akanjony sy ny hodiny.
  
  Rehefa nikasika ny andrin-jiro manaraka ny tongony dia nitombo avo roa heny ny fanaintainany ka nianjera izy, nipitika avy hatrany tany amin"ilay dobo feno olona. Nanakoako nanerana ny efitrano ny kiakiaka feno hatezerana sy feno fanaintainana.
  
  Nisy lehilahy iray nianjera avy teo amin"ny kaontera ary nianjera tao anatiny. Nijanona teo amin"ny sisin"ny dobo ilay lehilahy fahatelo, tara loatra ka nahatsikaritra fa tsy misy kaontera mazava azony hitsambikina, ary voatosika niditra ilay lehilahy iray raha nikapoka an-jambany ny lamosiny.
  
  Hita taratra tamin"ny fitaratra ilay olona teo aloha. Hitsiriritra an"ilay lehilahy eo anoloanao ve ianao?
  
  Nahita ny tanjon'ny fitaratra sy ny famotehana ny fandrika ny mpanjaka mpandatsa-drà. "Mijery ambany!" Nihiaka i Thomas tamin"izay. "Jereo ny tongotrareo, fa tsy ilay olona eo aloha. Ity fanazaran-tena tsotra ity dia hanampy anao hahavita soa aman-tsara ireo lahatsoratra."
  
  Nijanona teo amin"ny sisin"ilay farihy vao niforona ny Mpanjaka Ra. Raha jerena ny zava-misy fa mbola miakatra ny rano, dia hitany fa tsy ho ela ny tampon'ny tohana dia ho eo ambanin'ny tany mangotraka. Nanosika ilay lehilahy teo anoloany izy ary nosintoniny niaraka taminy i Thomas. Niala teo amin"ny toerana lavitra ilay vela-pandrika, teo akaiky teo ka tsapany ny rivotra rehefa nandalo teo amin"ny sorony ilay andry vy.
  
  Mandehana eny amin'ny tsato-kazo ary mandihy haingana amin'ny filaharana kisendrasendra. Nisy fiatoana kely raha nitsipy teo aloha ny rano. Andry iray hafa, ary tafintohina ilay lehilahy teo alohany. Nikiakiaka izy, nanao fahagagana, ka nahavita nampitsahatra ny fianjerany tamin"ny fipetrahany teo amin"ny andry hafa. Niparitaka nanodidina azy ny rano nasiana asidra fa tsy nikasika azy.
  
  veloma.
  
  Ny Mpanjaka Bloody dia nahita ny fahafahany. Tsy nieritreritra na nijanona fa nohitsakitsahiny ny vatan"ilay rangahy, ka nataony tetezana hiampitana sy hahatongavana any amin"ny toerana azo antoka amin"ny morontsiraka. Vao mainka nampidina an"ilay rangahy ny lanjany, ka nandrotsaka asidra ny tratrany.
  
  Ny segondra manaraka dia very tao anaty tadio izy.
  
  Nibanjina azy ny Mpanjaka Bloody. "Adala".
  
  Nipetraka teo akaikiny i Thomas. Betsaka kokoa ny olona nitsambikina teo anelanelan'ny andry vy mba ho azo antoka. Nijery teo amin'ny fivoahana miondrika ilay Mpanjaka Ra-drà.
  
  "Ary toy izany hatrany amin'ny ambaratonga fahadimy," hoy izy tamim-pitiavana. "Aiza no hanahafako ity kankana ity ry Cook. Ary aiza, farany, " hoy izy nitaraina. "Handringana an"i Matt Drake aho."
  
  
  TOKO FITO FAHATELO FOLO
  
  
  Ny Nosy Lehibe Hawaii dia nomena anarana toy izany mba hisorohana ny fisafotofotoana. Hawaii, na nosy Hawaii no tena anarany, ary izy no nosy lehibe indrindra any Etazonia. Izy io no fonenan"ny iray amin"ireo volkano malaza indrindra eran-tany, dia i Kilauea, tendrombohitra izay nipoaka tsy an-kijanona hatramin"ny 1983.
  
  Androany, teo amin'ny tehezan-tendrombohitra ambany amin'ny volkano anabavin'i Mauna Loa, Mano Kinimaka sy Alicia Miles, miaraka amin'ny ekipan'ny tafika an-dranomasina amerikana, dia nanomboka nandroaka katsentsitra iray efa namaka tao an-tsain'ny mponina tao amin'ilay nosy.
  
  Namaky ny vakim-paritra ivelany izy ireo, nitifitra ny miaramilan'ny Mpanjaka Rà am-polony, ary niditra an-keriny tao amin'ny trano lehibe iray, toy ny nanafahan'ny mpiambina ny takalon'aina rehetra. Tamin"izay indrindra no nandrenesana ny firohondrohon"ny fiarakodia, izay nirimorimo mafy tao ambadiky ny trano. Alicia sy Kinimaka tsy lany andro nihazakazaka.
  
  Nijanona tao anatin'ny fisavoritahana i Alicia. "Oadray, mandositra ny adala." ATV efatra no nihazakazaka, nitsambikina tamin'ny kodiarany lehibe.
  
  Nampiakatra ny basy i Kinimaka ary nitifitra. "Tsy ho ela." Nitifitra izy. Nijery i Alicia fa nianjera ilay olona farany ary nijanona haingana ilay ATV.
  
  "Oay, lehilahy lehibe, tsy ratsy ho an'ny polisy. Andao."
  
  "Avy amin'ny CIA aho." Nalain'i Kinimaka foana ny haniny, ka nahafaly an'i Alicia.
  
  "Ny hany fanafohezana litera telo manan-danja dia anglisy. Tsarovy ity".
  
  Nimenomenona zavatra i Kinimaka rehefa nanatona ny ATV i Alicia. Mbola niasa izy. Tetsy andanin"izay dia samy niezaka naka ny seza aloha izy ireo. Nihifikifi-doha i Alicia ary nanondro ny lamosiny.
  
  "Aleoko ny oloko ao aorianako, ry namana, raha tsy lavo izy ireo."
  
  Nandeha ny motera i Alicia ary nandeha. Biby ratsy be ilay ATV, saingy nivezivezy tamim-pahalemem-panahy izy ary nitsambikina tamim-pahatoniana teo ambonin'ny tampony. Nofonosin'ilay Hawaiiana lehibe ny sandriny teo amin'ny andilany mba hihazonana azy, fa tsy hoe nila azy. Nisy penina nipetrahany. Nitsiky i Alicia ary tsy niteny na inona na inona.
  
  Tsapan"ireo olona nandositra teo aloha fa nisy ny fanenjehana azy ireo. Nihodina ny olona roa tamin"izy ireo ary nitifitra. Nanafintohina i Alicia, satria fantany fa tsy azo atao ny mamely na inona na inona amin'izany fomba izany. Amateurs, hoy izy nieritreritra. Toa miady amin'ny amateurs foana aho. Ny tena ady farany nataony dia tamin'i Drake tao amin'ny tanàna mimanda Abel Frey. Ary na dia izany aza dia harafesina ilay lehilahy, voasakantsakana tamin'ny fandrika nandritra ny fito taona nahahalalam-pomba.
  
  Ankehitriny dia mety manana fomba fijery hafa izy.
  
  Nandeha hendry i Alicia fa tsy haingana. Tao anatin'ny fotoana fohy dia nitondra ny ATV-ny tamin'ny halavirana azo ekena izy. Nihiakiaka teo an-tsofiny i Kinimaka. "Hitifitra aho!"
  
  Nopotehiny ny daroka. Nikiakiaka ilay mpikarama an'ady iray ary nitsambikina mafy tao anaty loto. "Izy no roa amin"ny roa," hoy i Alicia nihiaka. "Iray hafa dia hahazo blo ianao-"
  
  Nianjera tany amin'ny havoana miafina ny ATV-n'izy ireo ary nivily adala miankavia. Nisy kodiaran-droa izy ireo indray mandeha, ka nivadika, saingy tafajanona tamin"ny fifandanjana ilay fiara ka nianjera tamin"ny tany. Tsy nandany fotoana i Alicia nanokatra ny throttle mba hialana.
  
  Hitan'i Kinimaka ny tatatra talohan'ny nahitany azy. "Crap!" Nihiakiaka izy hoe: "Tazony!"
  
  Tsy afaka nampitombo ny hafainganam-pandehany fotsiny i Alicia raha nanatona haingana ilay hady lehibe sy lalina. Nanidina teo ambonin"ny lavaka mangitsokitsoka ilay ATV, nanodinkodina ny kodiarany sy nampirohondrohona ny moterany, ary nipetraka teo ampita, niezaka nijanona teo amin"ny toerany. Nandona ny lohany teo amin"ilay bara malefaka i Alicia. Nihazona azy mafy i Kinimaka ka tsy navelany hihodinkodina izy mianaka, ary rehefa nipetraka ny vovoka dia tsapany fa tonga tampoka teo anivon"ny fahavalo izy ireo.
  
  Teo anilan'izy ireo, nisy ATV mainty nihodina tao anaty fotaka, nigadona tsy nisy hataka andro ary izao sahirana amin'ny fihibohana. Nitsambikina tsy nihambahamba i Kinimaka fa nihazakazaka nivantana tamin"ilay mpamily ary nandondona tao anaty fotaka nivezivezy izy sy ny mpandehany.
  
  Nofafan"i Alicia ny vovoka tamin"ny masony. Nirifatra teo anoloany ilay ATV niaraka tamin"ny olona tokana tao anatiny saingy mbola tao anatin"ny elanelany ihany. Noraisiny ny basy, nokendreny ary nitifitra, ary avy eo, tsy nila nanamarina, dia nitodika tany amin'ny toerana niaretan'ny fotaka ilay namany Hawaiiana.
  
  Nitarika olona iray namakivaky ny fotaka i Kinimaka. "Ity no tranoko!" Hen'i Alicia nimenomenona izy talohan'ny niolikolika sy nanapaka ny sandrin'ny mpifanandrina taminy. Rehefa nidona taminy ilay lehilahy faharoa, dia nihomehy i Alicia ary nampidininy ny basy. Tsy nila ny fanampiany i Kinimaka. Ilay lehilahy faharoa kosa dia nandositra azy toy ny fomba nandrotsahana ny toromarika tamin"ny zaza efa-taona, tsy nisy vokany. Nianjera tamin"ny tany ilay lehilahy ary nofaranan"i Kinimaka tamin"ny totohondry ny tarehiny.
  
  Nanaiky azy i Alicia. "Andao ho tapitra ity."
  
  Ny ATV farany dia nandroso tamim-pahasahiranana. Tsy maintsy naratra ny mpamily azy nandritra ireo fitsambikinana rehetra ireo. Vetivety dia nanomboka nahazo vahana i Alicia, diso fanantenana kely noho ny fanamorana ny nahazoan'izy ireo indray ny toeram-piompiana. Fa fara faharatsiny novonjeny avokoa ireo takalonaina.
  
  Raha misy zavatra fantany momba ny Mpanjakan'ny rà, dia ny hoe ireo olona eto, ireo antsoina hoe mpikarama an'ady ireo, no tain'ny ekipany, nalefa teto mba hanakanana sy hanelingelina ny manampahefana. Zarazarao ary reseo.
  
  Niadana izy rehefa nanatona ny ATV farany. Tsy nisy fiatoana, tsy nihazona akory ny tsanganana familiana, dia nitifitra indroa izy ka lavo izy roa lahy.
  
  Tapitra ny ady izay vao nanomboka. Nijery lavitra iray minitra i Alicia. Raha mandeha araka ny drafitra ny zava-drehetra, raha i May sy Hayden, Drake ary ny hafa dia tafavoaka velona amin'ny ampahany amin'ny ady, dia mety ho mafy sy farany ny ady manaraka.
  
  Satria hanohitra an'i Mai Kitano izany. Ary tsy maintsy milaza amin'i Drake izy fa namono an'i Wells i May.
  
  Mangatsiaka.
  
  Nokapohin"i Kinimaka ny sorony. "Fotoana tokony hiverenantsika izao."
  
  "Ah, omeo fiatoana ilay tovovavy," hoy izy nikoropaka. "Any Hawaii izahay. Avelao aho hijery ny filentehan"ny masoandro."
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHATELO FOLO
  
  
  "Dia toy izao ve ny fialonana?"
  
  Niditra tao amin"ny efitrano fahefatra i Drake sy ny ekipany, ka nandray fepetra rehetra. Na dia teo aza izany dia nila fotoana vitsivitsy vao nahatakatra tanteraka ny zava-niseho teo anoloan'izy ireo. Vatana tsy misy loha no nipetraka teny rehetra teny. Niparitaka tamin"ny tany ny rà ary mbola nikoriana mafy tamin"ny toerana sasany. Ny lohany mihitsy no niparitaka tamin"ny tany toy ny kilalaon-jaza nariana.
  
  Nisy fandrika lohataona nijoro teo amin"ny andaniny roa tamin"ilay lalana tery. Nojeren'i Drake indray ilay tariby manify ary nahafantatra izay nitranga. Nisioka i Komodo, tsy nino ny sofiny.
  
  "Amin'ny fotoana iray dia mety hiala ireo fandrika ireo," hoy i Ben. "Mila mihetsika isika."
  
  Nanao feo rikoriko i Karin.
  
  "Tsy maintsy mihetsika haingana isika ary mijanona ho ambony indrindra," hoy i Drake. "Tsia, andraso".
  
  Tany ivelan'ny fandrika izy dia nahita dobo midadasika feno rano niboiboika sy nifofofofo. Niparitaka sy nanjelanjelatra teny amin"ny sisin"ny dobo ny rano.
  
  "Mety ho olana izany. Hitanao ve ireo andry vy?
  
  "Matoky aho fa ny vahoakan'ny Mpanjakan'ny rà no nampiasa azy ireny ho toy ny tohatra," hoy i Ben tamin'ny fomba mistery. "Ny hany tsy maintsy ataontsika dia ny miandry ny hidinan'ny rano."
  
  "Nahoana raha mandeha amin'izy ireo fotsiny." Na dia niteny ireo teny ireo aza i Komodo, dia nisy fisalasalana teo amin'ny endriny.
  
  "Mety ho farihy na lavadrano misy asidra ity dobo ity," hoy i Karin nanazava. "Ny gazy dia afaka manova ny rano ho asidra solifara ao amin'ny volkano na eo akaikin'ny volkano. Na dia nanjavona ela aza."
  
  "Tsy hanimba ny andry metaly ve ny asidra?" Drake nanondro.
  
  Nanaiky i Ben. "Azo antoka".
  
  Nijery ny rano nibosesika nandritra ny minitra maromaro izy ireo. Teo am-pijerena azy ireo, dia re ny feo mikitika. Nampiakatra haingana ny pistolany i Drake. Ireo mpiady Delta enina mbola velona dia namerina ny fihetsiny iray segondra taty aoriana.
  
  Tsy nisy nihetsika.
  
  Dia tonga indray ilay feo. Tsindrio mafy. Feon'ny tariby varavarana garazy mandeha amin'ny lalamby metaly. Soa ihany fa tsy varavarana garazy ilay izy.
  
  Tsikelikely, raha nijery i Drake, dia nanomboka nanaikitra indray ny rindrina ny iray tamin'ireo fandrika. Fahatarana vetivety? Saingy ny teknolojia toy izany dia tsy azon'ny hazakazaka taloha. Sa mitovy amin"ny hadalan"ny olona iray manambara fa tsy misy zavamananaina manan-tsaina hafa eto amin"izao rehetra izao io fizaran-tsaina io?
  
  Inona no avonavona.
  
  Iza no nahalala ny sivilizasiona nisy talohan'ny nanaovana ny firaketana? Tsy tokony ho nisalasala i Drake izao. Fotoana tokony hihetsika izao.
  
  "Mihena ny rano", hoy izy. "Ben. Misy tsy ampoizina ve?"
  
  Nandinika ny taratasiny i Ben ary nanantena i Karin fa namerina izany tao an-tsainy. "Tsy miteny betsaka i Hawksworth." Nangalatra taratasy sasany i Ben. "Taitra angamba ilay lehilahy mahantra. Tadidio fa tsy afaka nanantena zavatra toy izany izy ireo tamin"izany fotoana izany."
  
  "Dia tokony ho tafio-drivotra tena izy ny ambaratonga dimy," hoy i Komodo. "Satria taorian'izay dia niverina i Cook."
  
  Nanao molotra i Ben. "Nilaza i Hawksworth fa izay hitan'i Cook taorian'ny ambaratonga fahadimy no nahatonga azy hiverina. Tsy ilay efitrano mihitsy."
  
  "Eny, azo inoana fa ny ambaratonga enina sy fahafito," hoy ny iray tamin'ireo miaramila Delta mangina.
  
  "Aza adino ny fitaratra." Nanondro azy ireo i Karin. "Izy ireo dia nanondro eo anoloana, mazava ho azy fa amin'ilay olona eo aloha. Azo inoana fa fampitandremana izany."
  
  "Toy ny manaraka ny Joneses." Nanaiky i Drake. " Takatra. Noho izany, amin'ny toe-tsain'i Dinorock sy David Coverdale manokana, dia hametraka ny fanontaniana fanokafana izay henoko foana izy nanontany isaky ny fampisehoana nalehako. Vonona ve ianao?"
  
  Drake no nitarika ny lalana. Ny sisa tamin'ny ekipa dia nilahatra araka ny nahazatra azy ihany koa. Niditra teo amin'ny lalan'ny afovoany i Drake, tsy nanantena fahasahiranana tamin'ireo fandrika ary tsy nifanena tamin'iza na iza, na dia nahazo teboka fanerena vitsivitsy aza izy. Rehefa tonga teo amin"ny sisin"ny dobo izy ireo, dia ritra haingana ny rano.
  
  "Mijery tsara ny baony," hoy izy. "Tandremo ny lamosinao. Ary aza mijery ambany. Misy zavatra ratsy mitsingevana eto. "
  
  Drake no nandeha voalohany, tamim-pitandremana sy mazava tsara. Niampita azy ireo mora foana tao anatin'ny minitra vitsy ny ekipa manontolo ary nizotra nankany amin'ny andohalambo fivoahana.
  
  "Nahafinaritra ny Mpanjakan'ny rà nametraka ny fandrika rehetra ho anay." Nitsiky kely i Ben.
  
  "Ankehitriny dia tsy afaka lavitra an'ilay baomba isika." Tsapan'i Drake niraikitra tamin'ny totohondry ny tanany ary nihazakazaka ny lohany tamin'ny fahatsinjovana ny hihaona amin'ilay mpanao heloka bevava natahorana indrindra teo amin'ny tantara farany teo.
  
  
  ***
  
  
  Nisokatra tao anaty lava-bato lehibe ny andohalambo manaraka. Ny lalana akaiky indrindra dia midina amin'ny tehezan-tendrombohitra ary avy eo amin'ny lalana midadasika eo ambanin'ny vatolampy avo.
  
  Nisy sakantsakana lehibe anefa izay nanakana tanteraka ny lalan"izy ireo.
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Helo ra."
  
  Tsy mbola nanonofy toy izany mihitsy izy. Ny sakana dia sarin'olona goavam-be voasokitra tamin'ny vatolampy velona. Nandry sasatra izy, niankina tamin"ny rindrina havia ny lamosiny, nipoitra teny an-dalana ny kibony lehibe. Nisy sary sokitra hanina nianjera teo amin"ny kibony, ary niparitaka teo amin"ny tongony sy nivangongo teny an-dalana koa.
  
  Nisy endrika ratsy fanahy nipetraka teo an-tongotry ny sary sokitra. Fatin"olona. Toa mihodinkodina toy ny ao anaty fangirifiriana mafy ny vatany.
  
  "Tendan-kanina ity", hoy i Ben tamin-tahotra. "Ny demonia mifandray amin"ny tendan-kanina dia Belzeboba."
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Ny tianao holazaina dia toa an'i Beelzebob avy amin'ny Bohemian Rhapsody?"
  
  Nisento i Ben. "Tsy resaka rock 'n' roll fotsiny izany, Mat. Ilay demonia Belzeboba no tiako lazaina. ny tanana ankavanan"i Satana".
  
  "Efa reko fa miasa mafy ny tanana ankavanan"i Satana." Drake nibanjina ilay sakana lehibe. "Ary raha manaja ny atidohanao aho, ry Blakey, aza miteniteny foana. Mazava ho azy fa misy ifandraisany amin"ny rock and roll ny zava-drehetra."
  
  Navelan'i Karin hidina ny volony blond lava ary avy eo dia nanomboka namatotra azy mafy kokoa. Miaramila Delta maromaro no nijery azy, anisan'izany i Komodo. Nanamarika izy fa nanome tsipiriany mahaliana momba ity lava-bato manokana ity i Hawksworth tao amin'ny taratasiny. Rehefa niteny izy dia navelan'i Drake hivezivezy manodidina ny efitrano ny masony.
  
  Tao ambadik'ilay tarehimarika goavambe, dia nahatsikaritra ny tsy fisian'ny andohalambo fivoahana izy. Nisy zana-tsipìka midadasika kosa namakivaky ny rindrina aoriana, niolikolika nankany amin"ny valin-drihana avo mandra-pahatapitra teo amin"ny lembalemba be vato. Rehefa nibanjina ny lembalemba i Drake, dia nahita zavatra toa lavarangana any amin'ny farany lavitra, saika toy ny toeram-pandinihana izay tsy mijery ... ny ambaratonga roa farany?
  
  Tapaka ny eritreritr'i Drake rehefa naneno ny tifitra iray. Nirefodrefotra teo amin"ny lohan"izy ireo ny bala. Nianjera tamin'ny tany i Drake, fa avy eo i Komodo dia nanondro mangina an'ilay lembalemban'ny vatolampy izay vao avy nojereny ary nahita olona maherin'ny folo nihazakazaka nanatona azy avy teo amin'ny sisiny miolikolika.
  
  Ny vahoakan'i Kovalenko.
  
  Inona no dikan'izany...
  
  "Mitadiava fomba handosirana an'io zaza tsy ampy taona io," hoy i Drake nibitsibitsika tamin'i Ben, nikiakiaka nankany amin'ny sary sokitra mavesatra izay nanakana ny lalan'izy ireo, ary avy eo dia nitodika tanteraka tamin'ny vatolampy ny sainy.
  
  Feo manetriketrika no nirefodrefotra, miavonavona sy miavonavona. "Matt Drake! Ny fahavaloko vaovao! Dia mitady hanakana ahy indray ianao, ha? Izaho, tsy mba mianatra na inona na inona ve ianareo?"
  
  "Inona no tadiavinao, ry Kovalenko? Inona no dikan"izany rehetra izany?"
  
  " Inona no dikan"izany rehetra izany? Mikatsaka ny fiainana mandrakizay izany. Momba ny hoe nidaroka an'i Cook aho. Momba ny fomba nianarako sy nampiofanako tamin'ny famonoana lehilahy iray isan'andro nandritra ny roapolo taona. Tsy toy ny lehilahy hafa aho. Nahavita izany aho talohan'ny nahazoako ny miliara voalohany. "
  
  "Efa resinao i Cook," hoy i Drake tamim-pahatoniana. "Nahoana ianao no tsy miverina eto? Hiresaka isika, izaho sy ianao.
  
  " Te hamono ahy ve ianao? Tsy manana fomba hafa aho. Na ny oloko aza te hamono ahy.
  
  "Azo inoana fa satria manam-pahaizana manokana ianao."
  
  Nikomy ny masony i Kovalenko, saingy notarihin'ny resany feno hafetsena ka tsy noraisina araka ny tokony ho izy akory ilay fanevatevana. "Hamono an'arivony aho mba hanatratrarana ny tanjoko. Efa vitako angamba. Iza no sahirana manisa? Tsarovy anefa izany ry Drake ary tsarovy tsara. Ho tafiditra amin'ity antontan'isa ity ianao sy ny namanao. Hofafako tsy ho eo ambonin"ny tany ny fahatsiarovanao.
  
  "Aza manao melodramatika intsony", hoy ny fitarainan"i Drake. "Midina eto ary porofoy fa manana ilay napetraka ianao, ry antitra." Nahita an'i Karin sy Ben teo akaiky teo izy, niresaka tamim-pahatsorana, ary samy nanomboka nihohoka mafy izy ireo rehefa nisy zavatra tonga tao an-tsainy.
  
  "Aza mieritreritra fa ho faty mora foana aho, na dia sendra mifankahita aza isika. Nihalehibe teo amin'ny arabe henjana indrindra tao amin'ny tanàna henjana indrindra ao Rosia Reny aho. Ary namakivaky azy ireo malalaka aho. Ahy izy ireo. Ny Anglisy sy ny Amerikana dia tsy mahalala na inona na inona momba ny tena tolona. " Nandrora tamin"ny tany ilay lehilahy miendrika henjana.
  
  Mahafaty ny mason'i Drake. "Oh, manantena aho fa tsy ho faty mora foana ianao."
  
  "Hahita anao tsy ho ela aho ry Britanika. Hijery anao mirehitra aho rehefa mitaky ny hareko. Hahita anao mikiakiaka aho rehefa maka vehivavy iray hafa. Hijery anao ho lo aho raha mbola ho andriamanitra aho.
  
  "Ho an'ny lanitra". Leo ny fihainoana ny firohondrohon'ny mpanao jadona i Komodo. Nitifitra volley teo amin'ny sisiny vato izy, ka nampisahotaka ny olon'ny Mpanjakan'ny rà. Na dia izao aza, hitan'i Drake fa sivy amin'ny folo lahy no mbola nihazakazaka nanampy azy.
  
  Re avy hatrany ny tifitra miverina. Nirefodrefotra teo amin"ny rindrina vato teo akaiky teo ny bala.
  
  Nihiaka i Ben hoe: "Ny hany tsy maintsy ataontsika dia ny mananika an"ilay lehilahy matavy. Tsy sarotra loatra..."
  
  Tsapan'i Drake ilay izy fa nanatona. Nampiakatra ny volomasony izy raha nisy vato nilatsaka teo an-tsorony.
  
  "Saingy," hoy i Karin niditra an-tsehatra, niharihary kokoa ny fitoviany tamin"i Ben rehefa nandany fotoana niaraka taminy i Drake. "Ny trondro dia ny sakafo. Foana ny sasany. Ary feno karazana entona."
  
  "Heveriko fa tsy gasy fihomehezana izany." Drake nijery ilay faty tsy misy endrika.
  
  Nitifitra volley mpandala ny nentin-drazana i Komodo mba hitazonana ny olon'ny Blood King. "Raha izany no izy, dia tena zavatra tsara tokoa izany."
  
  "Voavonjy efa vonona", hoy i Karin. "Avotsotra rehefa voasintona ny trigger. Angamba mitovy amin'ireo namono ny ankamaroan'ny arkeology nahita ny fasan'i Tutankhamun. Fantatrao ny momba ilay lazaina hoe ozona, sa tsy izany? Ny ankamaroan"ny olona dia mino fa ny potion na entona sasany navelan"ny pretra ejipsianina fahiny ho antsika tao amin"ny fasan"ny pretra ejipsianina fahiny dia natao handringana ny mpangalatra fasana fotsiny."
  
  "Inona no fomba azo antoka indrindra?" hoy Drake nanontany.
  
  "Tsy fantatsika, fa raha mihazakazaka haingana isika, tsirairay avy, raha misy olona mamoaka vovoka kely ao ambadik'izy ireo, dia tsy maintsy ho vola kely izay hihena haingana. Ny fandrika dia eto indrindra mba hanakanana izay rehetra mananika ny sary sokitra & # 184; , aza manadino izany."
  
  "Araka ny voalazan'i Hawksworth," hoy i Karin sady nitsiky mafy.
  
  Drake nanombana ny toe-javatra. Toa kihon-dalana ho azy izany. Raha nisy lavarangana fijerena teo, dia tsy maintsy akaiky ny farany izy ireo. Noheveriny fa avy eo dia hisy lalana mivantana mankany amin"ny efitra fahenina sy fahafito, ary avy eo mankany amin"ilay "harena" malaza.
  
  "Izay no handehanantsika amin'ity," hoy izy. "Rehetra na tsia. Any ambony any," nanofahofa totohondry tamin-katezerana tamin'i Kovalenko izy, "lehilahy jamba nitifitra an'izao tontolo izao. Ary, Ben, raha ny fanazavanao dia tena Dinoroc ity. Fa izay no hidirantsika amin'ity. Rehetra na tsia. Vonona amin'izany ve ianao?"
  
  Notsenaina tamin"ny firohondrohon"ny marenina izy.
  
  Nandeha nihazakazaka i Matt Drake, nitarika ny olony ho any amin'ny ambaratonga ambany indrindra amin'ny helo amin'ny dingana farany amin'ny fikatsahany hamaly faty an'ilay vehivavy tiany sy hanaisotra an'izao tontolo izao ilay lehilahy ratsy indrindra fantany hatrizay.
  
  Fotoana hikorontana.
  
  
  TOKO fahasivy amby telopolo
  
  
  Nitsambikina teo amin'ilay sary sokitra goavam-be i Drake, niezaka nijanona tamin'ny tongony ary naka ny sakafo voasokitra mba hitsangana. Ny sary sokitra dia nahatsapa mangatsiaka, marokoroko ary vahiny teo ambanin'ny rantsantanany, toy ny nikasika atody vahiny. Nitazona ny fofonainy izy rehefa nisintona tamin'ny heriny rehetra mba hitazonana ny fifandanjany, fa ny voankazo sy ny mofo mamy ary ny vodin-kisoa dia nitazona.
  
  Teo ambaniny sy teo ankavanany no nisy vatan-dehilahy iray tsy dia tsara vintana.
  
  Nisioka nanodidina azy ny bala. Komodo sy ny mpikambana iray hafa ao amin'ny Delta Team no nanarona afo.
  
  Tsy nandany segondra iray i Drake dia nitsambikina teo amin'ny ampahany lehibe amin'ilay endrika voavolavola ary nidina tamin'ny ilany. Rehefa nikasika ny gorodona vato ny tongony, dia nitodika izy ary nanome ankihibe an"ilay olona manaraka azy.
  
  Ary avy eo dia nitifitra ihany koa izy, ka nahafaty ny iray tamin'ireo olon'ny Blood King tamin'ny tifitra voalohany. Nikodiadia niala teo amin"ny hantsana ilay lehilahy, ka nigadona teo akaikin"ny fatin"ilay namany efa maty tamin"ny fikoropahana mahatsiravina.
  
  Ny olona faharoa nilahatra no nanao izany.
  
  I Ben no nanaraka.
  
  
  ***
  
  
  Dimy minitra taty aoriana, niafina soa aman-tsara tao amin'ny aloky ny Gluttony ny ekipa manontolo. Sakafo iray ihany no potipotika. Drake nijery raha nisy rahona vovoka niakatra teny amin'ny rivotra, mihodinkodina toy ny vatan'ny bibilava mahafaty sy ody, saingy rehefa afaka segondra vitsy dia nanjavona tsy nikasika ny kiraron'ilay jiolahy nandositra akory.
  
  "Lalao."
  
  Drake indroa nanondro ny lalana mankany amin'ny tehezan-tendrombohitra fohy izay namorona ny fiandohan'ny sisiny. Hitan'izy ireo avy teo amin'io toerana ambony io ilay izy niondrika nisondrotra tamin'ny rindrina alohan'ny nipoitra teo amin'ny lembalemba be vato.
  
  Nihemotra ny olon"ny Mpanjaka Ra. Nifaninana tamin"ny fotoana izany.
  
  Nipoitra niakatra izy ireo, rakitra tokana. Malalaka ny sisiny ka mamela fahadisoana vitsivitsy. Nitifitra i Drake rehefa nihazakazaka, namono ny lehilahy iray hafa an'i Kovalenko rehefa nanjavona teo ambanin'ny andohalambon'ny fivoahana manaraka. Rehefa tonga teo an-tampon'ny sisiny izy ireo ary nahita ny velaran'ny vatolampy midadasika, dia nahita zavatra hafa niamboho i Drake.
  
  "Grenade!"
  
  Tamin'ny hafainganam-pandeha tanteraka, nianjera voalohany tamin'ny tany izy, nampiasa ny heriny hanodinana ny vatany rehefa nitsambikina teo amin'ilay vato malama, ary nanipy ilay grenady teo anilany.
  
  Nianjera avy eny amin"ny lembalemba izy io, ary nipoaka segondra vitsy taty aoriana. Nanozongozona ny efitrano ny fipoahana.
  
  Nanampy azy hitsangana i Komodo. "Afaka mampiasa anao amin'ny ekipa baolina kitra izahay, ry lehilahy."
  
  "Tsy mahay milalao baolina ny Yankees." Nihazakazaka nankeny an-davarangana i Drake, te hahita izay tao ambadika sy hanatratra an'i Kovalenko. "Tsy misy diso".
  
  "Hm. Tsy hitako ny ekipa anglisy mitondra amboara maro. "
  
  "Hoentintsika mody ny volamena". Drake dia nitondra ny Amerikana ho amin'ny filaminana. "Amin'ny Lalao Olaimpika. Hanova ny toe-draharaha i Beckham."
  
  Nahatratra azy ireo i Ben. "Marina izy. Hilalao ho azy ny ekipa. Ny vahoaka hitsangana ho azy.
  
  Nikiakiaka sosotra avy ao ivohony i Karin. "Misy toerana ve tsy hiresahan'ny lehilahy momba ny baolina kitra!"
  
  Tonga teo amin"ny lavarangana i Drake ary nametraka ny tanany teo amin"ilay rindrina vato rava iva. Ny fahitana teo anoloany dia nampihemotra ny tongony, nivembena izy, nanadino ny alahelony rehetra ary nanontany tena indray hoe karazana zavaboary inona no tena nanorina ity toerana mampitolagaga ity.
  
  Nahatalanjona sy natahotra ny fony ilay fahitana hitany.
  
  Ny lavarangana dia tokony ho ampahefatry ny lalana mankany amin'ilay lava-bato tena goavana. Tsy isalasalana fa ny lehibe indrindra amin'izy ireo no hitany. Ny hazavana dia avy amin'ny tselatra amber maizina tsy tambo isaina izay navoakan'ny lehilahy Mpanjakan'ny rà talohan'ny nidirany tamin'ny ambaratonga fahenina. Na izany aza, dia mbola niafina tao anaty haizina sy aloka ny ankamaroan"ny zohy sy ny loza aterany.
  
  Teo amin'ny ankaviany sy nitarika avy eo amin'ny andohalambo fivoahana, dia nisy tohatra zigzag voasarona midina midina tokony ho zato metatra. Avy teo amin"ny halalin"ireo tohatra ireo, i Drake sy ny ekipany dia nandre feo mavesatra sy nirefodrefotra, narahin"ny kiakiaka izay nahatonga ny fony ho totohondrin"ny horohoro.
  
  Nifoka rivotra i Ben. "Ry lehilahy, tsy tiako ny feon'izany."
  
  "Eny. Toa ny fampidirana ny iray amin'ireo hiranao." Niezaka nitazona ny fanahy tsy ho lavo loatra i Drake, saingy mbola sarotra ny nanainga ny valanoranony tamin'ny tany.
  
  Niafara tamin"ny sisiny tery ilay tohatra. Eo ambonin'io sisiny io dia nisokatra be ny lava-bato. Nahita lalana tery miolikolika mifikitra amin"ny rindrina havanana izy, lalana hitsin-dalana mankany amin"ny lava-bato eo ambonin"ny halaliny tsy misy fiafarany, ary lalana mitovitovy amin"izany izay nitohy miankavia avy eo, saingy tsy nisy tetezana na fomba hafa nampitohy azy ireo namakivaky ny sisin-tany. hantsana lehibe.
  
  Teo amin'ny faran'ny lava-bato dia nisy vatolampy lehibe, mainty, mikitoantoana. Raha nanopy maso i Drake, dia nihevitra izy fa mety hahita endrika eo amin'ny antsasaky ny vatolampy, zavatra lehibe, saingy ny halavirana sy ny haizina no nanakana azy.
  
  Amin'izao fotoana izao.
  
  "Ny fanosehana farany," hoy izy, nanantena fa marina izany. "Araho aho".
  
  Raha vao miaramila dia mijanona ho miaramila foana. Izany no nolazain"i Alison taminy. Talohan'ny nandaozany azy. Alohan'ny...
  
  Noroahiny ireo fahatsiarovana. Tsy afaka niady tamin"izy ireo izy izao. Marina anefa izany. Marina mampatahotra. Raha mbola velona izy, dia mety ho samy hafa ny zava-drehetra, fa izao kosa ny ran"ny miaramila iray, mpiady, no nandeha tao aminy; tsy niala taminy mihitsy ny tena toetrany.
  
  Niditra tamin'ny lalana tery izy ireo: sivily roa, miaramila Delta enina ary Matt Drake. Tamin'ny voalohany dia tsy nitovy tamin'ireo teo aloha ilay tonelina, saingy avy eo, tao anatin'ny hazavan'ny tselatra amber dia nanohy nitifitra teo aloha izy ireo, dia hitan'i Drake fa nisaraka tampoka ilay andalan-tsambo ary nivelatra hatrany amin'ny sakan'ny fiara roa, ary nahatsikaritra fa nisy fantsona iray nipoitra. totohondry amin'ny gorodona vato.
  
  Fantsona fitarihana?
  
  "Tandremo amin'izay tapa-tongotra." Drake dia nahatsikaritra lavaka kely mampatahotra teo aloha, izay tena toerana ahafahan'ny olona mametraka ny tongony. "Tsy tokony ho sarotra loatra ny mandositra amin'izao haingana izao."
  
  "Tsia!" - hoy i Ben tsy nisy vazivazy. "Miaramila ozona ianao. Tokony ho nahafantatra tsara kokoa noho ny filazana zavatra toy izany ianao."
  
  Toy ny hanamafisana fa nisy dobo mahery vaika ary nihozongozona ny tany tao ambaniny. Toy ny hoe nisy zavatra lehibe sy mavesatra nianjera teo amin"ilay lalana nampisaraka an"ilay nolalovany. Mety hiverina izy ireo ka hosakanana na-
  
  "Mihazakazaka!" - Drake niantsoantso. "Mihazakazaka fotsiny!"
  
  Nanomboka nameno ny andalan-dalana ny kotroka lalina, toy ny hoe misy zavatra mavesatra mizotra mankany amin"izy ireo. Nandositra izy ireo, nitifitra lelafo i Drake raha nihazakazaka izy ary nanantena mafy fa na i Ben na i Karin dia tsy niditra tao anatin'ireo fandrika ratsy.
  
  Amin'ity hafainganam-pandeha ity...
  
  Nihamafy ny firohondrohona.
  
  Nanohy nihazakazaka izy ireo, tsy sahy nitodika, nitazona teo ankavanan'ny fantsona midadasika ary nanantena fa tsy lany tamin'ny lelafo i Drake. Iray minitra taty aoriana, dia naheno fitarainana mampahatahotra faharoa avy any aoriana izy ireo.
  
  "Jesosy!"
  
  Tsy niadana i Drake. Raha nanao izany izy, dia ho faty izy ireo. Nirohotra namakivaky ny vavahady lehibe teo amin'ny manda teo ankavanany izy. Avy any ambony ny tabataba. Nandeha nijery haingana izy.
  
  TSIA!
  
  Marina ny voalazan'i Blakey, ilay geek kely adala. Ny Rolling Stones dia nikotroka tamin'izy ireo, fa tsy tamin'ny fomba Dinoroc. Ireo dia baolina vato boribory lehibe, navoakan'ny mekanika fahiny ary fehezin'ny fantsona miharihary sy miafina. Ilay teo ankavanany dia nikapoka an'i Drake.
  
  Nahazo haingana be izy. "Mihazakazaha!" Nihodina izy sady niantsoantso. "Andriamanitra ô".
  
  Niaraka taminy i Ben. Miaramila Delta roa, Karin sy Komodo, no nirohotra nandalo ilay lavaka niaraka tamin'ny iray santimetatra sisa. Miaramila roa hafa indray no nandroso, nianjera tamin'ny tongony ary nidona tamin'i Komodo sy Karin, ary niafara tamin'ny fitarainana.
  
  Tsy tsara vintana anefa ilay lehilahy farany avy any Delta. Nanjavona tsy nisy feo izy satria nisy baolina goavam-be nipoitra avy teo amin'ny lalan'ny hazo fijaliana, nidona taminy tamin'ny herin'ny kamiao Mack ary nipitika teo amin'ny rindrin'ny tonelina. Nitrangana indray ny baolina nanenjika azy ireo ka nifatratra tamin"ilay nanakana ny lalan"izy ireo nitsoaka.
  
  Ny endrik'i Komodo no nilaza izany rehetra izany. "Raha maika isika", hoy ny fitarainany, "dia afaka miala amin"ireo fandrika hafa alohan"ny handehanany."
  
  Niainga indray izy ireo. Nandalo sampanan-dalana telo hafa izy ireo, izay nirohondrohona sy nikoropaka ary nikoropaka ny fomba fiasan'ny milina goavana. Marina ny voalazan"ny lehiben"ny Delta. Nihaino tsara i Drake, saingy tsy nahare feo avy amin"i Kovalenko na ny olony teo aloha.
  
  Avy eo izy ireo dia sendra ilay sakana natahorany mafy. Ny iray tamin"ireo vato lehibe dia nianjera teo aloha, ka nanakana ny lalana mandroso. Nifanizina izy ireo, nanontany tena raha toa ka efa hanomboka hiverina indray io zavatra io.
  
  "Angamba simba ilay izy," hoy i Ben. "Fandrika no tiako holazaina."
  
  "Na angamba..." Nandohalika i Karin ary nandady an-tongotra vitsivitsy. "Angamba tokony ho teto."
  
  Nianjera teo akaikiny i Drake. Teo ambanin'ny vatolampy lehibe iray, dia nisy toerana kely hihanihana. Nisy toerana ampy ho an"ny olona iray mba hitsikitsika ao ambaniny.
  
  "Tsy tsara". Niondrika koa i Komodo. "Efa namoy olona iray aho tamin'ity fandrika ratsy ity. Mitadiava lalana hafa, Drake."
  
  "Raha marina aho," hoy i Drake, nibanjina ny sorony, "rehefa tafaverina ireo fandrika ireo dia hiala indray izy ireo. Tsy maintsy mandeha amin'ny rafitra fanerena mitovy amin'ny hafa izy ireo. Ho voafandrika eto isika. Nifanena tamin'ny mason'i Komodo tamin'ny maso mafy izy. "Tsy manan-tsafidy izahay."
  
  Tsy niandry valiny izy, dia nisosa teo ambanin'ny baolina. Nitangorona tao aoriany ny ambiny tamin"ny ekipany, tsy te ho laharana farany, fa voafehy kosa ireo lehilahy Delta ka nametraka ny tenany teo amin"izay nambaran"ny lehiben"izy ireo. Nahatsapa faniriana efa mahazatra nipoitra tao an-tratrany i Drake, ny faniriana hilaza hoe: Aza manahy, matokia ahy. Hitondra anao amin'izany aho, saingy fantany fa tsy hilaza izany intsony izy.
  
  Tsy taorian'ny fahafatesan'i Kennedy tsy misy dikany.
  
  Fotoana fohy taorian"ny fikoropahana, dia hitany fa nisosoka voalohany tamin"ny hantsana mideza izy, ary avy hatrany dia nandre ny hafa nanaraka azy. Tsy lavitra ny ambany, fa namela toerana ampy hijoroany mivantana eo ambanin'ny baolina vato goavana. Nitangorona tao aoriany ny olon-drehetra. Rehefa nieritreritra lalina izy dia tsy sahy nanetsika hozatra iray. Raha nirodana io zavatra io, dia tiany hitovy toerana ny rehetra.
  
  Saingy avy eo dia nampihorohoro ny fahanginana ilay fitarainan'ny milina fitotoana mahazatra, ary nihetsika ilay baolina. Niala toy ny ramanavy avy tao amin'ny helo i Drake, niantsoantso ny rehetra mba hanaraka azy. Niadana izy ary nanampy an'i Ben handeha, ary nahatsapa fa na dia mpianatra tanora aza dia nanana fetra ara-batana sy tsy ampy hery toy ny miaramila iray. Fantany fa hanampy an'i Karin i Komodo, na dia tena manam-pahaizana momba ny haiady aza izy, dia mety hitovy amin'ny an'ny lehilahy ny fahasalamany ara-batana.
  
  Amin'ny maha-vondrona azy, izy ireo dia nihazakazaka nidina teo ambanin'ny andalana voasokitra teo ambanin'ny baolina mahafaty, nanandrana nanararaotra ny fiaingana miadana satria mety hifanena amin'ny hantsana mideza eo aloha izay hanery azy ireo hiatrika izany indray.
  
  Tsikaritr'i Drake ilay kitrokely tapaka ary niantso fampitandremana. Nitsambikina teo ambonin"ilay lavaka napetraky ny devoly izy, saika nitaritarika an"i Ben niaraka taminy. Avy eo dia nianjera tany amin'ny hantsana izy.
  
  Henjana izany. Niditra tao izy, nidina ny lohany, nivezivezy ny tongotra, nanodidina ny andilan"i Ben ny tanany havanana, nanainga isaky ny dingana. Nasiany lavidavitra ny baolina tamin'ny farany, saingy tsy maintsy nanome fahafahana ny olona rehetra tao aoriany.
  
  Tsy nilavo lefona izy fa nandroso fotsiny mba hanome toerana kely ho an"ny hafa ary nanapoaka afo vitsivitsy.
  
  Nianjera tamin'ny rindrina vato mafy izy ireo!
  
  Nisy vato lehibe nanakodia teo amin"izy ireo niaraka tamin"ny firohondrohona. Tafita avokoa ny ekipa rehetra, saingy efa tafavoaka velona izao. Ara-bakiteny.
  
  Ny mason'i Drake dia nahatsikaritra ny maizina lalina kokoa teo anelanelan'ny tselatra mamirapiratra amin'ny hoe "Misy lavaka. Lavaka amin"ny tany."
  
  Vetivety dia nirohotra nankeny amin"ilay lavaka izy ireo, niaraka tamin"ny ranjony sy ny famoizam-pony. Kely, mitovy habe amin"ny olombelona, ary mainty tanteraka ny ao anatiny.
  
  "Finoana iray," hoy i Karin. "Toy ny hoe mino an"Andriamanitra."
  
  Nihamafy ny firohondrohon"ilay baolina vato. Tao anatin'ny iray minitra nahapotika azy ireo.
  
  "Glow stick," hoy i Komodo tamin'ny feo mihenjana.
  
  "Tsy misy fotoana". Novakian'i Drake ilay hazo manjelanjelatra ary nitsambikina tao anaty lavaka tamin'ny fihetsika haingana. Toa tsy nisy farany ny fahalavoana. Nanjelanjelatra ny fahamaizina, toa mipaka amin'ny rantsan-tanana. Tao anatin'ny segondra vitsy dia tonga tany amin'ny farany ambany izy, namela ny tongony hilefitra ary nidona mafy tamin'ny vato mafy ny lohany. Kintana nilomano teo imasony. Nirotsaka teo amin"ny handriny ny rà. Rehefa nahatsiaro ireo izay nanaraka azy izy, dia navelany teo amin'ny toerany ilay tselatra ary nandady tany ivelan'ny faritra.
  
  Nisy olon-kafa nidonam-pahoriana. Dia teo akaikiny i Ben. "Mat. Matt! Ao tsara ve ianao?"
  
  "Oh eny, tena tsara aho." Nipetraka izy, nihazona ny tempoliny. "Manana aspirine ve ianao?"
  
  "Ho lo ny ao anatinao izy ireo."
  
  "Polyneziana Mai Tai? mikoriana lava Hawaii?"
  
  "Andriamanitra ô, aza manonona ny teny L eto, ry sakaiza."
  
  "Ahoana raha vazivazy adaladala hafa?"
  
  "Aza lany mihitsy izy ireo. Tony foana."
  
  Nojeren"i Ben ny feriny. Efa tafapetraka soa aman-tsara ny ekipa ambiny tamin"io fotoana io ary nifanizina. Nanofahofa ilay tovolahy i Drake ary nitsangana. Toa nilamina tsara ny zava-drehetra. Nandefa lelafo roa nidona tamin'ny tafo i Komodo ary nianjera tamin'ny hantsana mideza.
  
  Ary nianjera hatrany hatrany izy ireo mandra-pivoakany tamin"ny andohalambo ambany.
  
  "Izany ihany," hoy i Drake. "Heveriko fa ity no ambaratonga farany."
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  Nipoitra avy tao amin'ny tonelina ny Drake sy Delta Team, nitifitra mafy. Tsy nisy safidy. Raha hanakana an'i Kovalenko izy ireo, dia tena ilaina ny hafainganam-pandeha. Nijery ny ankavanana avy hatrany i Drake, nahatsiaro ny fisehon"ilay lava-bato, ary nahita fa nitsambikina teo amin"ilay sisiny miendrika S voalohany ireo olon"ny Mpanjaka Rà ary nitangorona teo amin"ny toerana lavitra indrindra. Nanomboka dingana vitsivitsy teo anoloan'izy ireo ny fiantombohan'ny sisiny faharoa miendrika S, saingy teo amin'ny ilany ilan'ilay lava-bato goavam-be, dia nisy hantsana tsy fantatra ny halaliny nampisaraka azy ireo. Ankehitriny rehefa akaiky kokoa izy, ary raha toa ka namoaka tselatra amber maromaro kokoa ny olon'ny Blood King, dia afaka nijery tsara ny faran'ny lava-bato izy tamin'ny farany.
  
  Nisy lembalemba be vato nipoitra avy teo amin'ny rindrina aoriana mitovy lenta amin'ny sisiny miendrika S. Nisy tohatra mideza iray voasokitra teo amin'ny rindrina aoriana, izay toa manakaiky ny mitsangana ka na dia ny maverick aza dia ho very hevitra.
  
  Nisy endrika mainty lehibe niondrika teo an-tampon'ny tohatra. I Drake ihany no nanana segondra iray, topy maso, fa... seza goavambe vita amin'ny vato ve? Angamba seza fiandrianana tsy mitombina, tsy mahazatra?
  
  Feno bala ny rivotra. Nianjera tamin"ny lohalika iray i Drake, nanipy an"ilay lehilahy teo anilany ary nandre ny kiakiakany nahatsiravina rehefa nianjera tao amin"ny lavaka mangitsokitsoka. Nihazakazaka nankany amin'ilay hany rakotra hitan'izy ireo izy ireo, vatobe vaky izay azo inoana fa nianjera avy teo amin'ny lavarangana ambony. Teo am-pijerena azy ireo, ny iray tamin'ireo miaramilan'i Kovalenko dia nitifitra fitaovam-piadiana mahery vaika, izay namoaka ilay toa zana-tsipìka vy lehibe teo amin'ilay vaky. Nokapohiny tamin"ny feo mafy ny tamboho lavitra ary tafahitsoka tamin"ilay vato.
  
  Rehefa nanidina ilay zana-tsipìka dia nisy tady matevina nivaha tao ambadika.
  
  Avy eo dia nampidirina tao anatin'ilay fitaovam-piadiana iray ihany ny faran'ny tsipika iray ary natsipy teo amin'ny rindrina akaiky indrindra, niraikitra tongotra maromaro teo ambonin'ilay voalohany. Nosintonina haingana ny tady.
  
  Namorona paositra paositra izy ireo.
  
  Nieritreritra haingana i Drake. "Raha hanakana azy isika dia mila izany famantarana izany," hoy izy. "Ela loatra ny famoronana ny anay. Ka aza tifirina. Saingy mila manakana azy ireo koa isika rehefa miampita sisintany izy ireo. "
  
  "Mieritrereta bebe kokoa toa an"ilay Mpanjaka Mandatsa-drà," hoy i Karin sady rikoriko. "Eritrereto hoe nanapaka ny tsipika miaraka amin'ireo olony vitsivitsy mbola eo izy."
  
  "Tsy mijanona izahay," hoy i Drake. "Tsy misy mihitsy".
  
  Nitsambikina avy tao ambadiky ny sarona izy ary nitifitra. Nihazakazaka niankavia sy havanana ireo miaramila Delta Force, nitifitra tamim-pitandremana fa marina.
  
  Nirohotra niampita ny hantsana ny voalohany tamin"ireo miaramilan"i Kovalenko, ary nanamafy ny hafainganam-pandehany teo am-pandehanana, ary nipetraka teo am-pita. Nihodina haingana izy ary nanomboka nanangana rindrina manarona afo tamin'ny automatique feno.
  
  Natsipy teo amin"ny sisiny ilay miaramila Delta, rovitra. Nianjera teo anoloan"i Drake ny vatany, saingy nitsambikina tsy nitsahatra ilay anglisy. Rehefa nanatona ny sisiny miendrika S voalohany izy, dia nisy hantsana midadasika nisokatra teo anoloany. Tsy maintsy nitsambikina teo aminy izy ireo!
  
  Nanohy ny tifitra izy, nitsambikina teo ambonin'ny banga. Ny faharoa tamin'ireo olon'i Kovalenko dia nanidina nanaraka ny laharana. Nisy vato natsipy avy teo amin"ny rindrin"ny lava-bato teo akaiky teo rehefa namely mafy ny bala.
  
  Nihazakazaka ny ekipan'i Drake ary nitsambikina nanaraka azy.
  
  Nitsambikina teo amin'ilay tsipika mivelatra mafy ilay tarehimarika fahatelo. Kovalenko. Ny atidohan'i Drake dia nikiakiaka taminy mba haka ilay tifitra. Makà fotoana!
  
  Mety ho diso anefa ny be loatra. Afaka manapaka ny tsipika izy ary mety mbola ho voaro i Kovalenko. Tsy afa-miala amin'ilay baomba izy. Ary - ny zava-dehibe indrindra - nilain'izy ireo velona ilay vazaha Rosiana mba hampitsaharana ny valifaty feno rà.
  
  Nidina soa aman-tsara i Kovalenko. Tafaporitsaka kosa ny telo lahy tamin"izy ireo. Nandatsaka telo indray i Drake rehefa nitambatra ny hery roa. Tifitra telo amin'ny elanelana akaiky. Famonoana telo.
  
  Dia nanidina teo amin"ny lohany ilay basy. Niondrika izy, natsipiny teo an-tsorony ny mpanafika azy ary nanosika azy hiala teo amin'ny sisiny ho ao anaty haizina. Nitodika izy ary nitifitra avy teo amin"ny valahany. Nisy lehilahy iray lavo. I Komodo no teo anilany. Nosintonina ny antsy. Niparitaka teo amin"ny rindrin"ny lava-bato ny rà. Nihemotra tsimoramora ny olon"i Kovalenko, nentina nankany amin"ny hantsana teo aoriany.
  
  Nandohalika teo amin"ny sisin"ny hantsana ireo miaramila Delta efatra ambiny, ka nitifitra tamim-pitandremana ny miaramilan"i Kovalenko izay nijanona teo akaikin"ny laharana. Na izany aza, fotoana fohy monja dia nieritreritra ny hihemotra ny iray tamin'izy ireo ary nanomboka naka tifitra vilany.
  
  Haingana ihany no nananany.
  
  Nisy roa tamin'ireo olon'ny Mpanjakan'ny rà nihanika teo amin'ny zipline ary nanosika izao. Hitan'i Drake fa nanomboka niakatra teo amin'ny tilikambo ny iray hafa ary nitifitra izy, nikapoka azy toy ny lalitra. Nirohotra nanatona azy ilay rangahy, niondrika, nikiakiaka, tsy isalasalana fa nahita fa tapaka izy. Nihemotra teo amin'ny rindrina i Drake. Nosintonin'i Komodo hiala teo amin'ny sisiny ilay lehilahy.
  
  "Mitsangàna!"
  
  Nandany segondra sarobidy nijery ny manodidina i Drake. Inona no nampiasain'izy ireo mba hitazonana an'io tsipika io? Ny lehilahy tsirairay dia tsy maintsy nomena sakana manokana kely, toy ny ampiasain'ny matihanina. Nisy maromaro niampatrampatra. Tonga niomana amin'ny zava-mitranga rehetra ny Mpanjaka Bloody.
  
  Toy izany koa i Drake. Nitondra fitaovana speleological matihanina tao anaty kitapony izy ireo. Nosintonin'i Drake haingana ilay sakana ary napetany tamin'ny lamosiny ny fehikibo fiarovana.
  
  "Ben!"
  
  Rehefa nanatona mangingina ilay tovolahy, dia nitodika tany amin'i Komodo i Drake. "Hitondra an"i Karin ve ianao?"
  
  "Azo antoka". Mahery fo, mafy endrika sy dian"ady, ilay rangahy lehibe dia mbola tsy afaka nanafina ny hoe efa voadona.
  
  Amin'ny toerana rehetra...
  
  Natoky ireo lehilahy Delta mba hitazonana ny goons an'i Kovalenko, dia nampitombo ny tsindry i Drake tamin'ny fametahana haingana ny pulleyny tamin'ny tariby mivelatra mafy. Nofehezin'i Ben ny fehikibony ary nomen'i Drake azy ny basy.
  
  "Mitifitra tahaka ny iankinan"ny fiainantsika amin"izany ry Blakey!"
  
  Nikiakiaka izy ireo, ary nitsambikina nanaraka ny zipline. Avy amin'io haavo io sy amin'ny hafainganam-pandeha toy izany dia toa lehibe kokoa ny elanelana, ary toa nihemotra ny sisiny lavitra. Nitifitra i Ben, nanidina ambony sy mivelatra ny tifitra nataony, ary nisy vongan-bato nilatsaka tamin'ny olon'ny Blood King teo ambany.
  
  Tsy nisy dikany anefa izany. Ny tabataba sy ny tsindry ary ny fandrahonana no nilaina. Niakatra haingana i Drake, nanainga ny tongony raha nirohotra nandalo ny rivotra, ka nanambara lavaka tsy hita noanoa teo ambany. Ny horohoro sy ny fientanentanana no nahatonga ny fony. Nisitrika mafy teo an-tsofiny ny feon"ny vy nosintonina teo ambonin"ny tariby.
  
  Nisioka sioka maromaro ny bala maromaro, ka nanenika ny rivotra manodidina ireo mpivady nirohotra. Nandre tifitra basy avy amin'ny Delta Team i Drake. Nianjera mafy ny iray tamin"ireo miaramilan"i Kovalenko. Nierona i Ben ary nitazona ny rantsantanany teo amin'ny trigger.
  
  Arakaraka ny nanakaiky azy ireo no vao mainka nampidi-doza. Fitahiana avy amin"Andriamanitra ny tsy nisaron"ny miaramilan"i Kovalenko, ary mavesatra loatra ny balan"ny bala avy amin"ny Delta Team. Na dia tamin'izany hafainganam-pandeha izany aza dia tsapan'i Drake ny hatsiaka mamakivaky ny tongony. Taonjato maro ny haizina nihetsika teo ambaniny, nandoro, nikotrokotroka, ary angamba naninjitra tamin'ny rantsantanana manaitra mba hanandrana hanindrona azy ho amin'ny fihinany mandrakizay.
  
  Nirohotra nanatona azy ny tohatra. Tamin'ny minitra farany, ny Mpanjakan'ny rà dia nanome baiko ny olony hihemotra, ary navotsotr'i Drake ilay sakana. Nianjera tamin'ny tongony izy, saingy tsy ampy ny heriny mba hitazonana ny fifandanjana eo amin'ny tosika mandroso sy ny lanjany mihemotra.
  
  Raha lazaina amin'ny teny hafa dia nampihemotra azy ireo ny lanjan'i Blakey. Ho any amin'ny lavaka tsy hita noanoa.
  
  Ninia nianjera tamin'ny sisiny i Drake, nametraka ny vatany manontolo tao anatin'ilay fihetsehana tsy misy dikany. Nifikitra mafy tamin"ilay vato mafy loha i Ben, nefa mbola nihazona tamim-pahasahiana ny basy. Nandre feo tampoka nisy zipline nihenjan-droa i Drake ary nahatsapa fa efa teo aminy i Komodo sy Karin, nanatona azy tamin'ny hafainganam-pandeha faran'izay haingana.
  
  Ny olon'ny Blood King dia nandeha teny amin'ny sisiny mankany ambadiky ny efitrano, saika afaka nanao ny fitsambikinana farany teo amin'ny lembalemban'ny vatolampy midadasika izay nanombohan'ilay tohatra mistery. Ny vaovao tsara dia tsy nisy afa-tsy olona folo teo ho eo no tavela.
  
  Nandady teo amin'ny sisiny i Drake talohan'ny nanesorany an'i Ben, avy eo dia namela ny tenany hifoka rivotra segondra vitsy talohan'ny nipetrahana. Tao anatin'ny indray mipi-maso, nanidina teo anoloan'ny masony i Komodo sy Karin, nigadona tamim-pahamendrehana izy mivady ary tsy nisy tsikitsiky kely.
  
  "Nitombo lanja kely ilay lehilahy." Drake nanondro an'i Ben. "Be loatra ny sakafo maraina feno. Tsy ampy ny dihy."
  
  "Tsy mandihy ny tarika." Nivaly avy hatrany i Ben rehefa nanombantombana ny fihetsik'izy ireo manaraka i Drake. Tokony hiandry ny sisa amin'ny ekipa ve aho sa hanenjika?
  
  Hoy i Hayden rehefa mandihy ianao dia toa an'i Pixie Lott.
  
  "Hadalana".
  
  Nikarakara ny vahoakan'i Kovalenko koa i Komodo. Nihenjana indray ny tady ary nifanindry tamin"ny rindrina izy rehetra. Miaramila Delta roa hafa indray no tonga nifanesy haingana, nikosoka mafy tamin'ny fasika ny kirarony rehefa niadana izy ireo ka nijanona haingana.
  
  "Mandrosoa hatrany." Nanapa-kevitra i Drake. "Tsara kokoa ny tsy manome fotoana hieritreretana azy ireo."
  
  Nirohotra nanaraka ny sisiny izy ireo, nitana ny fitaovam-piadiany efa vonona. Ny fandrosoan'ny Mpanjakan'ny rà dia nanjavona vetivety teo amin'ny tazan'ny fiolahana teo amin'ny rindrina misy vatolampy, fa rehefa nanala ny fiolahana i Drake sy ny ekipany, dia nahita an'i Kovalenko sy ny olony hafa efa teo amin'ny lembalemban'ny vatolampy.
  
  Namoy olona roa indray izy tany ho any.
  
  Ary ankehitriny, toa nasaina nandray fepetra henjana izy ireo. Olona maromaro no namoaka grenady RPG portable.
  
  "Oadray, feno molotra izy ireo!" Nikiakiaka i Drake, dia nijanona ary nihodina, nianjera tampoka tamin"ny tany ny fony. "Oh tsia-"
  
  Re ny pop sy sioka voalohany tamin'ny grenady iray nalefa avy ao amin'ny vava. Ireo miaramila Delta roa farany dia nandeha haingana nanaraka ny zipline, nikendry ny sisiny rehefa nisy balafomanga namely azy. Nianjera tamin'ny rindrina teo ambonin'ny vatofantsika zipo izy io ary nandrava azy ireo tamin'ny fipoahan'ny vato, vovoka ary shale.
  
  Nihena ny tsipika. Nanidina tao anaty fanadinoana mainty ireo miaramila nefa tsy nisy feo akory. Na izany na tsy izany, mbola ratsy kokoa izany.
  
  Nanozona i Komodo, nanelingelina ny endriny ny hatezerana. Olona tsara nampiofaniny sy niadiany nandritra ny taona maro ireo. Ankehitriny dia tsy nisy afa-tsy telo mahery tao amin'ny ekipa Delta, miampy Drake, Ben ary Karin.
  
  Nikiakiaka i Drake ary nanenjika azy ireo teo amin'ny sisiny, tezitra noho ny fahafantarana fa hatomboka tsy ho ela ny RPG vaovao. Nihazakazaka nanaraka ny sisiny ireo sisam-paty, notarihin'ny tselatra manjelatra sy tselatra amber. Ny dingana tsirairay dia nahatonga azy ireo hanakaiky kokoa ny lembalemba be vato, tohatra hafahafa ary ny fahitana mistery nefa tsy mampino momba ny seza fiandrianana goavam-be mipoitra avy amin'ny rindrin'ny vatolampy.
  
  Nisy tifitra RPG faharoa nitifitra. Ity iray ity dia nipoaka teo amin'ny sisiny ambadiky ny mpihazakazaka, nanimba fa tsy nanimba ny lalana. Na dia nihazakazaka aza izy, nanosika ny hozany niasa mafy hatramin'ny fetra, dia ren'i Drake i Kovalenko nikiakiaka tamin'ny olony mba hitandrina-mety ho ny sisiny ihany no hivoahana any.
  
  Tonga teo am-pototry ny sisiny izao i Drake ary nahita hantsana izay tsy maintsy nitsambikiny mba hahatongavana amin'ny lembalemba be vato sy hifanandrina amin'ny olon'ny Mpanjakan'ny rà.
  
  Lehibe ilay izy.
  
  Lehibe tokoa, raha ny marina, ka saika nivembena. Saika nijanona. Tsy ho an'ny tenako, fa ho an'i Ben sy Karin. Raha vao jerena dia tsy noheveriny fa hanao ny hitsambikina izy ireo. Nanamafy ny fony anefa izy avy eo. Tsy maintsy nanao izany izy ireo. Ary tsy nisy fihemorana, tsy nisy fiverenana. Izy ireo ihany no afaka nanakana ny Mpanjaka Bloody sy namarana ny tetika adalany. Ny hany olona afaka mamotika ny mpitarika ny fampihorohoroana iraisam-pirenena ary manao izay tsy hananany fotoana hanisy ratsy olona intsony.
  
  Mbola nihodina ihany anefa ny antsasany rehefa nihazakazaka. "Aza mijanona," hoy izy nihiaka tamin"i Ben. "Minoa. Azonao atao izany".
  
  Niondrika i Ben, nandray ny tongony sy ny hozatrany ny adrenalinina ary nameno azy ireo tamin'ny finiavana, fahalehibeazana ary hery. I Drake no namely ny banga voalohany, nitsambikina tamin'ny tanany nahinjitra sy ny tongony mbola nipoitra, nitsambikina teo ambonin'ny banga toy ny atleta olaimpika.
  
  Tonga avy eo i Ben, nahinjitra ny tanany, natsipy tany amin'ny lafiny rehetra ny lohany, nitifitra tamin'ny fahatsapany fifandanjana. Nigadona tamin"ny ilany kosa anefa izy tamin"ny santimetatra vitsivitsy sisa.
  
  "Eny!" Nihiaka izy ary nitsiky taminy i Drake. "Tsy afaka manao na inona na inona momba anao i Jessica Ennis, ry namana."
  
  Nidina mafy i Komodo avy eo, saika nampihodina ny vatany tao anatiny raha nitodika avy hatrany izy ary nijery an'i Karin. Tsara ny fitsambikiny. Ny tongotra dia natsangana ambony, lamosina arched, hetsika mandroso faobe.
  
  Ary fipetrahana tonga lafatra. Nanaraka izany ny Ekipa Delta ambiny.
  
  Nitodika i Drake mba hijery ilay fahitana manafintohina indrindra hitany.
  
  Ilay Mpanjaka Mandatsa-drà sy ny olony, nikiakiaka sy nidradradradra, nihosin-drà sy ratra be ny ankamaroany, samy nirohotra nanatona azy ireo ary nanandratra ny fiadiany toy ny demonia avy any amin'ny helo.
  
  Fotoana ho an'ny ady farany izao.
  
  
  TOKO IRAIRA FOLO
  
  
  Tafavoaka velona i Matt Drake ary nifanatrika tamin'ny Mpanjaka Bloody.
  
  Tonga aloha ny olony, nitabataba ny basy nirefodrefotra ary nipitika sy nirefodrefotra toy ny sabatra ny antsy, taratry ny hazavan"ny andramena sy ny afony tamin"ny lafiny maro. Maromaro ny tifitra natao, saingy teo amin'io halavirana io sy tao anatin'ity maelstrom-n'ny testosterone sy ny tahotra ity dia tsy nisy nikendry tsara. Ary mbola nisy fitarainana mafy avy ao ambadik'i Drake, miaramila Delta iray lavo.
  
  Narary ny hozatry ny Drake toy ny miady amin"ny gorila milanja telonjato kilao. Nandrakotra ny tavany ny rà sy ny loto. Olona sivy no nanafika azy, dia izy ireo, saingy resiny avokoa izy rehetra, satria ny Mpanjakan'ny rà nijoro teo aoriany, ary tsy nisy nanakana azy tsy hanambara ny valifatiny.
  
  Niverina ilay miaramila antitra, nihena ny endrik'olona sivily, ary tafaverina teo izy, teo amin'ny laharana ambony, niaraka tamin'ireo miaramila ratsy indrindra mbola velona.
  
  Lehilahy telo no voatifitra teo amin"ny fony izy. Niditra teo amin"ny laharana fahefatra izy, ka namadika ny basy, ka nahavaky tanteraka ny oron"ilay rangahy no sady tapaka ny ampahany amin"ny takolany. Telo segondra no lasa. Tsapany fa nihemotra niala taminy ny ekipan'ny Delta saika noho ny tahotra, ka nanome toerana azy hiasa. Navelany hiady amin'ireo mpikarama an'ady telo izy ireo raha nifindra tany amin'ny lehilahy iray ary i Kovalenko mihitsy.
  
  Nodarohan"i Komodo ny lohan"ilay lehilahy ary notsatohana antsy ny iray ka maty tamin"ny fihetsika iray. Teo akaikiny i Karin ary tsy nihemotra. Tsy iray segondra. Ny felatanany no nampiasainy hanosehana ilay lehilahy voatsindrona antsy ary kapoka maromaro no narahina. Rehefa nitroatra ilay mpikarama an'ady ary niezaka niaro tena dia niditra an-tsehatra izy ary nampiasa teknika taekwondo hanipy azy teo an-tsorony.
  
  Mankany amin'ny sisiny kely.
  
  Nisosona ilay lehilahy, nikiakiaka, nentin"ny lavaka tsy hita noanoa. Nibanjina an"i Komodo i Karin, ka tonga saina tampoka ny zavatra nataony. Nieritreritra haingana ny mpitarika ny ekipa lehibe iray ary nanome azy mariky ny fankasitrahana, avy hatrany dia nankasitraka ny zavatra nataony ary nanome azy ireo ny lanjany.
  
  Nifoka rivotra lalina i Karin.
  
  Drake dia nifanandrina tamin'ny Mpanjakan'ny rà.
  
  Farany.
  
  Tafavoaka velona tamin'ilay tolona fohy ilay lehilahy farany ary nivalampatra teo an-tongony izao, ary potipotika ny fantsona setroka ary tapaka ny hato-tanana roa. Nomen'i Kovalenko fijery manevateva ilay lehilahy.
  
  "Adala. Ary malemy."
  
  "Ny malemy rehetra dia miafina ao ambadiky ny hareny sy ny endriky ny hery entiny ho azy."
  
  "Fitoviana?" Namoaka basy poleta i Kovalenko ary nitifitra teo amin"ny tarehin"ilay lehilahy nikisaka. "Tsy hery ve izany? Nihevitra ve ianao fa nitovitovy? Mamono lehilahy iray amin'ny rà mangatsiaka aho isan'andro satria vitako. Endriky ny fahefana ve izany? "
  
  "Toy ny fomba nandidianao namono an'i Kennedy Moore? Ahoana ny amin'ny fianakavian'ny namako? Ny faritra sasany amin"izao tontolo izao angamba no niteraka anao, ry Kovalenko, saingy tsy ilay faritra no salama tsara."
  
  Nihetsika haingana sy niaraka izy ireo. Fitaovam-piadiana roa, basy poleta iray ary basy iray, dia mikitika miaraka.
  
  Samy banga. Tsindrio indroa.
  
  "Tsia!" Feno hatezerana be ny kiakian"i Kovalenko. Nolavina izy.
  
  Drake nanindrona ny antsy. Ny Mpanjaka Bloody dia naneho ny fahaizany ara-dalana tamin'ny alàlan'ny fandosiran'ny sisiny. Drake nanipy ny basy teny aminy. Kovalenko dia nandray ny kapoka teo amin'ny handriny tsy nikiakiaka, ary tamin'izany andro izany dia namoaka antsy.
  
  "Raha tsy maintsy mamono anao ny tenako, Drake..."
  
  "Eny, ho hitanao izany," hoy ilay anglisy. "Tsy mahita olona intsony aho. Tsy manana na dia shilling iray aza ianao, ry namana."
  
  Nandositra i Kovalenko. Drake dia nahita izany tamin'ny hetsika miadana. Mety nieritreritra i Kovalenko fa nihalehibe izy, mety nieritreritra mihitsy aza hoe niofana mafy izy, saingy tsinontsinona ny fiofanany raha oharina amin"ny fitakiana sy fitsapana henjana izay natrehin"ny British SAS.
  
  Niditra avy teo amin'ny sisiny i Drake niaraka tamin'ny fitokonana lohalika haingana izay nalemy vonjimaika an'i Kovalenko ary tapaka taolan-tehezana maromaro. Nofoanana avy hatrany ny sento nitsoaka tamin"ny vavan"ilay Rosiana. Nihemotra izy.
  
  Mody nanafika haingana i Drake, niandry ny fihetsiky ny Mpanjakan'ny rà, ary avy hatrany dia nisambotra ny tanana havanan'ilay lehilahy tamin'ny tanany. Fihodinana haingana ary tapaka ny hatotanan'i Kovalenko. Ary indray, nitsikitsiky fotsiny ilay Rosiana.
  
  Nijery azy ireo i Komodo, Karin, Ben ary ny miaramila Delta sisa.
  
  Nibanjina azy ireo ny Mpanjaka Ra. "Tsy afaka mamono ahy ianao. Ianareo rehetra. Tsy afaka mamono ahy ianao. Andriamanitra aho!"
  
  Nitaraina i Komodo. "Tsy afaka mamono anao izahay ry adala. Tsy maintsy mikiakiaka be ianao. Saingy azoko antoka fa tsy andriko ny hanampy anao hisafidy izay lavaka helo handanianao ny androm-piainanao sisa."
  
  "Fonja." Nandrora ilay mpanjaka nihosin-drà. "Tsy misy fonja mahatana ahy. Hanana izany aho mandritra ny herinandro. "
  
  Nitsiky ny vavan'i Komodo. "Fonja maromaro," hoy izy mangina. "Tsy misy akory izy ireo."
  
  Toa gaga vetivety i Kovalenko, saingy nanarona ny tavany indray ny fiavonavonana ary nitodika tany amin'i Drake izy. "Ary ianao?" - hoy izy nanontany. "Mety ho faty koa ianao raha tsy voatery nanenjika anao tamin'ny antsasa-manilan'izao tontolo izao."
  
  "Maty?" - Nanakoako i Drake. "Misy karazany maro ny maty. Tokony ho fantatrao izany."
  
  Nodakan'i Drake tao amin'ny fony mangatsiaka sy maty izy. Nikoropaka i Kovalenko. Nandriaka ny vavany ny rà. Niantoraka tamin'ny fitarainana mampalahelo izy. Famaranana mahamenatra ho an'ny Mpanjaka Bloody.
  
  Nihomehy azy i Drake. "Vita izy. Afatory ny tanany dia andeha isika".
  
  Niteny i Ben. "Noraketiko an-tsoratra ny fomba fiteniny." Hoy izy mangina sady nandray ny findainy. "Azontsika atao ny mampiasa rindrambaiko manokana mba hamoahana ny feony. Matt, tsy mila azy velona isika. "
  
  Nihenjana toy ny segondra farany nialoha ny fipoahana ny fotoana. Niova ny fihetsik'i Drake tamin'ny fametraham-pialana ho fankahalana madio. Nisalasala ny hiditra an-tsehatra i Komodo, tsy noho ny tahotra, fa noho ny fanajana mafy - ny hany fanajana tokony ho fantatry ny miaramila. Nitombo ny mason'i Karin noho ny horohoro.
  
  Nampiakatra ny basy i Drake ary nikapoka ny vy mafy teo amin'ny handrin'i Kovalenko.
  
  "Azo antoka ve ianao?"
  
  " Amin"ny lafiny tsara. Nahita azy maty aho. Teo aho tamin'io. Nanome baiko hanafika an"i Hawaii izy, ary nijery manodidina ny efitrano i Ben. "Na ny helo aza dia handrora azy."
  
  "Ity no toerana misy anao." Mangatsiaka sy maizina ny tsiky an'i Drake, toy ny fanahin'ny Mpanjaka Bloody. "Ankoatra ny vavahadin'ny helo. Eto no tsy maintsy ijanonanao, ary eto no tsy maintsy ahafatesanao."
  
  Ny valanoranon'i Kovalenko dia niraikitra mafy; tao ambadik'izany dia nisy efapolo taona nahafatesana, tsy fahampiana ary fihenan'ny rà. "Tsy hampatahotra ahy mihitsy ianao."
  
  Drake dia nandinika ilay lehilahy lavo. Marina ny teniny. Tsy handratra azy ny fahafatesana. Tsy nisy na inona na inona teto an-tany afaka nampatahotra an"io lehilahy io.
  
  Saingy nisy zavatra iray nahavaky azy.
  
  "Koa mamatotra anao eto izahay." Nampidininy ny basy, ka nampionona an"i Komodo. "Ary manohy mitaky ny harena izahay. Fikatsahana ny fiainanao izany ary tsy ho fantatrao mihitsy hoe inona izany. Fa mariho ny teniko, ry Kovalenko, hataoko izany. "
  
  "Tsia!" Avy hatrany dia nikiakiaka ny Rosiana. "Inona no fitarainanao? Tsia! Sanatria. Ahy io. Efa ahy foana io.
  
  Miaraka amin'ny firohondrohon'ny famoizam-po, ny Mpanjakan'ny rà dia nanao tosi-drà farany. Nosimban"ny fanaintainana ny tarehiny. Nandriaka ny tarehiny sy ny tanany ny rà. Nitsangana izy ary nametraka ny sitrapo rehetra sy ny fiainana feno fankahalana sy famonoana ho ao anatin'ny fitsambikiny.
  
  Namirapiratra ny mason'i Drake, nanjary mafy toy ny granita ny tarehiny. Navelany hitifitra azy ny Mpanjakan'ny rà, nijoro mafy rehefa nandany ny herin'aratra farany tamin'ny kapoka im-polo ilay Rosiana adala, nahery tamin'ny voalohany saingy nihena haingana.
  
  Dia nihomehy i Drake, feo ankoatry ny haizina, feo tsy misy fitiavana sy very, niraikitra teo anelanelan'ny afo fandiovana sy ny helo. Rehefa lany ny herin'ny Blood King farany dia nanosika azy tamin'ny felany i Drake ary nijoro teo amin'ny tratrany.
  
  "Vao maina izany rehetra izany ry Kovalenko. Resy ianao".
  
  Nihazakazaka nankany amin'ilay Rosiana i Komodo ary namatotra azy talohan'ny niovan'i Drake ny heviny. Nanampy an'i Karin hanelingelina azy tamin'ny fanondroana ny tohatra saika mitsangana sy ny fahitana manaitra ny seza mainty mipoitra. Vao mainka nahatalanjona izany avy eto. Lehibe sy voasokitra tsara ilay zavaboary, nihantona zato metatra ambonin"ny lohany.
  
  "Mandrosoa alohako".
  
  Drake dia nanombana ny sakana manaraka. Nisondrotra kely teo amin'ny zato metatra teo ho eo ny tohatra. Mainty lalina ny ilany ambanin"ilay seza fiandrianana, na dia teo aza ireo zava-nisongadina amberina maro niparitaka nanodidina azy.
  
  "Tokony handeha aloha aho," hoy i Komodo. "Manana traikefa amin'ny fiakarana aho. Tsy maintsy mianika dingana vitsivitsy izahay, mampiditra carabinera rehefa mandeha, ary avy eo manitatra ny tsipika fiarovana amin'ny ekipanay. "
  
  Navelany hitarika azy i Drake. Mbola nahery vaika tao an-tsainy ny hatezerana, saika nahery vaika. Mbola nahatsapa tsara ny rantsan-tanany teo amin'ny trigger ny M16. Fa ny hamono an'i Kovalenko izao dia midika ho fanapoizinana ny fanahiny mandrakizay, hampiditra haizina izay tsy ho levona mihitsy.
  
  Araka ny mety ho lazain'i Ben Blake, dia hampitodika azy ho amin'ny lafiny maizina izany.
  
  Nanomboka nananika ny rindrina izy taorian'ny Komodo, mila fanelingelenana satria nitombo ny filana valifaty tsy misy farany ary niezaka nifehy azy. Nampifantoka ny sainy avy hatrany ilay fisondrotana tampoka. Nihena ny fitarainana sy ny fitarainan"ny Mpanjaka Mihosin-drà rehefa nanakaiky kokoa ny seza fiandrianana ary nihasarotra ny tohatra.
  
  Niakatra izy ireo, nitarika ny lalana i Komodo, niaro tsara ny karabinera tsirairay alohan'ny hanamarinana ny lanjany ary avy eo dia nasiany tady fiarovana ary nampidina izany tany amin'ny ekipany etsy ambany. Arakaraky ny niakaran"izy ireo no niha maizina. Ny dingana tsirairay amin'ny tohatra dia natao sokitra ho vato velona. Nanomboka nahatsapa tebiteby i Drake rehefa nitsangana izy. Nisy harena tsy mampino niandry azy ireo; Tsapany tao anaty tsinainy izany.
  
  Fa ny seza fiandrianana?
  
  Nahatsapa fahabangana tanteraka teo ivohony izy, dia nijanona, nanangona ny herim-pony ary nijery ambany. Niady mafy i Ben, nihiratra ny masony sady natahotra. Drake dia nahatsapa fangorahana sy fitiavana ny namany tanora izay mbola tsy tsapa hatramin'ny nahafatesan'i Kennedy. Nahita ilay miaramila Delta sisa nanandrana nanampy an'i Karin izy ary nitsiky rehefa nanofahofa azy. Nanolotra tanana nanampy an"i Ben izy.
  
  "Aza manao izany amin'ny tenanao intsony, Blakey. Andao."
  
  Nijery azy i Ben ary toy ny afomanga nipoitra tao amin'ny atidohany. Nisy zavatra teo amin"ny mason"i Drake na ny feon"ny feony nampientanentana azy, ary nisy fanantenana hita teo amin"ny tarehiny.
  
  "Misaotra an"Andriamanitra fa tafaverina ianao."
  
  Nianika haingana kokoa i Ben noho ny fanampian'i Drake. Ny fahabangana mahafaty tao ambadik'izy ireo dia hadino, ary ny dingana rehetra dia lasa dingana mankany amin'ny fahitana fa tsy mankany amin'ny loza. Ny ilany ambany amin"ny seza fiandrianana dia nihanakaiky hatrany mandra-pahatongany teo amin"ny elanelana mifanakaiky.
  
  Nidina tamim-pitandremana ny tohatra i Komodo ary niakatra teo amin'ny seza fiandrianana mihitsy.
  
  Rehefa afaka iray minitra, dia nahasarika ny sain'izy ireo ny lantom-peony Amerikana. "Andriamanitra ô, tsy hino an"izany ianareo."
  
  
  TOKO FAHAROA FOLO
  
  
  Nitsambikina teo ambonin"ilay hantsana kely i Drake ary nipetraka mivantana teo amin"ilay vato midadasika izay namorona ny tongotry ny seza fiandrianana. Niandry an"i Ben sy Karin ary ilay miaramila Delta farany tonga izy vao nijery an"i Komodo.
  
  "Inona no anananao any?"
  
  Niakatra teo amin'ny seza fiandrianana ny mpitarika ny Ekipa Delta. Ankehitriny dia nandeha teny amin'ny sisiny izy ary nibanjina azy ireo
  
  "Na iza na iza nanorina ity seza fiandrianana ity dia nanome andalana tsy dia miafina. Eto, ao ambadiky ny seza fiandrianana, dia misy varavarana aoriana. Ary nisokatra izy ireo.
  
  "Aza manakaiky azy," hoy i Drake haingana, nieritreritra momba ireo rafitra fandrika nolalovan"izy ireo. "Araka ny fantatsika rehetra, ity dia mamadika ny switch izay mampidina an'io seza fiandrianana io."
  
  Toa meloka i Komodo. "Tsara ny antso. Ny olana dia efa manana iray aho. Ny vaovao tsara dia..." Nitsiky izy. "Tsy misy fandrika."
  
  Nanatsotra ny tanany i Drake. "Ampio aho."
  
  Niakatra tsirairay teo amin"ny seza fiandrianana obsidian izy ireo. Naka fotoana kely nitodika i Drake ary nidera ny fijerin'ny lavaka mangitsokitsoka.
  
  Nifanohitra tamin"izany, teo ampitan"ny hantsana lehibe iray, no nahitany ilay lavarangana vato izay nonenan"izy ireo teo aloha. Ny lavarangana nialany ny Kapiteny Cook. Ny lavarangana misy ny Mpanjaka Bloody angamba no namoy ny fahasahiranana farany nananany. Toa tora-bato fotsiny izy ireo, nefa kilaometatra mamitaka.
  
  Drake dia nanao fitarainana. "Ity seza fiandrianana ity," hoy izy mangina. "Ity dia natao ho an'ny-"
  
  Nanapaka azy ny kiakiaka nataon'i Ben. "Maty! Helo mihoson-drà. Tsy hino an"izany ianao."
  
  Tsy ny fahatairana teo amin'ny feon'ny namany no nahatonga ny tahotra tao amin'ny faran'ny nerveo an'i Drake, fa ny fahatsapan-tena. Famantarana.
  
  "Inona ity?"
  
  Nihodina izy. Hitany izay hitan"i Ben.
  
  "Amboary aho."
  
  Nanosika azy ireo hivoaka i Karin. "Inona ity?" Dia hitany koa izany. "Tsy misy mihitsy".
  
  Nijery ny ambadiky ny seza fiandrianana izy ireo, ny andrin-jiro avo hiankinan"ny olona, ary ny ampahany mandrafitra ny varavarana aoriana.
  
  Izy io dia voarakotra amin'ireo swirls efa mahazatra ankehitriny - tandindona tranainy tsy mampino izay toa endrika fanoratana - ary ireo marika mitovy amin'izany izay nosoratana tamin'ny fitaovana mandeha amin'ny fotoana, ary koa teo amin'ny andohalambo lehibe eo ambanin'ny Diamond Head, izay Cook atao hoe Vavahadin"ny helo.
  
  Ireo marika izay hitan'i Thorsten Dahl vao haingana tao amin'ny fasan'ireo andriamanitra, lavitra any Islandy.
  
  Nanakimpy ny masony i Drake. "Ahoana no mety hitrangan"izany? Hatramin'ny nandrenesantsika voalohany ny sombin-dra sivy an'i Odin, dia toy ny niaina tao anaty nofy aho. Na nofy ratsy."
  
  "Manantena aho fa mbola tsy vita ny fizarana sivy," hoy i Ben. "Tokony ho fanodinkodinana izany. Ny laharana ambony indrindra. Toy ny hoe voafidy isika na inona. "
  
  "Toy ny voaozona kokoa." Nitaraina i Drake. "Ary atsaharo amin'ny Star Wars crap."
  
  "Nieritreritra kely aho Skywalker, Chuck Bartowski bebe kokoa," hoy i Ben sady nitsiky kely. "Satria geeks izahay sy ny rehetra."
  
  Nijery ny varavarana miafina niaraka tamin'ny fanantenana i Komodo. "Tokony hanohy ve isika? Nanolotra ny ainy ny oloko mba hanampiana anay ho tonga amin'izany. Ny hany azonay atao ho setrin'izany dia ny fitadiavana ny fiafaran'ity lavaka helo ity."
  
  "Komodo," hoy i Drake. "Izao no farany. Tsy maintsy misy."
  
  Nanosika ny lehiben'ny vondrona lehibe izy ary niditra tao amin'ilay lalantsara goavana. Ny habaka dia efa lehibe kokoa noho ny varavarana miditra ao, ary raha azo atao izany, dia tsapan'i Drake fa nihalehibe ilay andalan-tsambo, ny rindrina sy ny valindrihana dia nandroso hatrany hatrany, mandra--
  
  Nisy tsio-drivotra mangatsiaka sy maranitra nanafosafo ny tavany.
  
  Nijanona izy ary nazerany ilay tapa-kazo. Tao anatin'ny hazavana manjavozavo dia nitifitra balafomanga amber izy. Nanidina niakatra, niakatra, niakatra, avy eo ambany sy ambany, tsy nahita fanohanana. Tsy mahita valin-drihana, tohatra na gorodona aza.
  
  Nitifitra fanindroany izy, tamin'ity indray mitoraka ity, niankavanana. Ary nanjavona tsy nisy soritra indray ilay fampidirana amber. Notapahiny ny tapa-kazo vitsivitsy ary natsipiny nandroso hanazava ny lalany.
  
  Nidina enina metatra teo anoloan"izy ireo ny sisin"ny hantsana.
  
  Tena fanina i Drake, saingy nanery ny tenany hanohy. Dingana vitsivitsy dia hitany nifanatrika tamin'ny fahabangana.
  
  "Tsy hitako na inona na inona. Hadalana".
  
  "Tsy afaka tonga tamin'izany rehetra izany izahay raha tsy nanakana anay ny haizina." Naneho ny eritreritry ny rehetra i Karin. "Andramo indray, Drake."
  
  Nandefa tselatra fahatelo tany amin'ny banga izy. Nisy zava-nisongadina vitsivitsy tamin'ity tifitra ity rehefa nanidina izy. Nisy zavatra teny ampitan"ilay lavaka. Trano lehibe.
  
  "Inona ilay izy?" Nisento tamin"ny tahotra i Ben.
  
  Vetivety dia levona ilay tselatra, pitik'aina kely very mandrakizay tao anatin'ny haizina.
  
  "Andraso any", hoy ny miaramila Delta sisa tavela, lehilahy manana famantarana famantarana Merlin. "Firy ny tselatra amberantsika sisa?"
  
  Nojeren'i Drake ny fehikibony sy ny kitapony. Nanao toy izany koa i Komodo. Telopolo teo ho eo ny isan"izy ireo.
  
  "Fantatro ny hevitrao," hoy i Komodo. "Fireworks, sa tsy izany?"
  
  "Indray mandeha", hoy i Merlin, manam-pahaizana momba ny fitaovam-piadiana ao amin'ny ekipa, tamin-katezerana. "Tadiavo ny zavatra ataontsika ary avereno any amin'ny toerana ahafahantsika miantso backup."
  
  Nanaiky i Drake. "Manaiky". Nanokana afo am-polony ho an'ny dia niverina izy, ary niomana avy eo. Tonga i Komodo sy Merlin ary nijoro teo akaikiny teo amin'ny sisiny.
  
  "Vonona?"
  
  Nifanesy, nifanesy haingana, nitifitra balafomanga izy ireo taorian'ny balafomanga avo lenta. Namirapiratra teo amin"ny tampony ambony indrindra ny hazavana amber ary namoaka famirapiratana manjelatra izay nanala ny haizina.
  
  Sambany teo amin"ny tantara no tonga tao amin"ny haizina mandrakizay ny hazavan"ny andro.
  
  Nanomboka nisy vokany ny fampisehoana pyrotechnic. Raha mbola tsy nitsahatra nanidina sy nipoaka ny lelafo talohan'ny nidinany moramora, dia nirehitra ilay rafitra lehibe teo amin'ny faran'ilay zohy goavam-be.
  
  Nisento i Ben. Karin nihomehy. "Brilliant".
  
  Rehefa talanjona nijery izy ireo, dia nirehitra ny haizina ary nanomboka niseho ny rafitra manaitra. Voalohany, misy andohalambo andalana voasokitra eo amin'ny rindrina aoriana, avy eo ny laharana faharoa eo ambanin'izy ireo. Avy eo dia niharihary fa ny andohalambo dia efitra kely - niches.
  
  Teo ambanin'ny andalana faharoa dia nahita ny fahatelo, avy eo ny fahefatra, ary avy eo dia nifandimby nifanohitra tamin'ny jiro manjavozavo nidina teo amin'ny manda lehibe. Ary ao amin'ny toerana rehetra, ny harena be mamirapiratra mamirapiratra dia maneho ny voninahitry ny helo amberina mihelina.
  
  Gaga be i Ben. "Ity... ity..."
  
  Drake sy Delta Team dia nanohy nandefa balafomanga taorian'ny balafomanga. Toa izy ireo no nahatonga ilay efitrano lehibe nirehitra. Nisy afo mijoalajoala nipoitra ary nirehitra teo imason"izy ireo.
  
  Farany, nitifitra ny lelany farany i Drake. Avy eo izy dia nanokana fotoana hankasitraka ilay fanambarana mahatalanjona.
  
  Niteniteny foana i Ben. "Lehibe... izy io-"
  
  "Fasan'ireo andriamanitra hafa." Drake dia namarana tamin'ny fiahiahiana bebe kokoa tamin'ny feony noho ny fahatairana. "Farafahakeliny avo telo heny noho ny any Islandy. Jesosy Kristy, Ben, inona no mitranga?"
  
  
  ***
  
  
  Ny dia niverina, na dia mbola feno loza aza, dia nandany ny antsasaky ny fotoana sy ny antsasaky ny ezaka. Ny hany sakana lehibe dia ny hantsana lehibe izay tsy maintsy nametrahan'izy ireo tsipika zip iray hafa hiverenan'izy ireo, na dia olana ho an'ny bandy foana aza ny efitranon'ny Lust, araka ny nasehon'i Karin tamin'ny fijerena an-tsisintany an'i Komodo.
  
  Niverina teo amin'ny andohalambon'ny Vavahadin'ny Helo ao Cook izy ireo, ary nihitsoka tamin'ny fantsona lava ho eny ambonin'ny tany.
  
  Namaky ny fahanginana lava i Drake. "Oay, ity no fofona tsara indrindra eran-tany amin'izao fotoana izao. Rivotra madio ihany no farany."
  
  Ny feon'i Mano Kinimaki dia avy amin'ny haizina manodidina. "Raiso ny fofon'aina Hawaiiana, ry lehilahy, dia ho akaiky kokoa ny tanjonao ianao."
  
  Nipoitra avy tao anaty haizina ny olona sy ny tarehy. Natomboka ny milina mpamokatra herinaratra, nampirehitra jiro tady natsangana haingana. Nisy latabatra iray natsangana. Nitatitra ny toerana misy azy ireo i Komodo rehefa nanomboka niakatra ny fantsona lava. Niverina ny famantaran"i Ben ary naneno inefatra ny findainy niaraka tamin"ny milina mpamaly. Nanao toy izany koa i Karin. Navela hiantso ny ray aman-dreny.
  
  "Inefatra ihany?" hoy i Drake sady nitsiky. "Tsy maintsy ho nanadino anao izy ireo."
  
  Nandeha nanatona azy ireo i Hayden izao, Hayden manjavozavo sy reraka. Nitsiky anefa izy ary namihina an"i Ben. Nanaraka i Alicia, nibanjina an'i Drake tamin'ny maso mamono olona. Ary tao amin'ny aloky ny Drake dia nahita an'i May, nisy fihenjanana mahatsiravina hita taratra teo amin'ny tarehiny.
  
  Efa ho tonga ny fotoana fanisana azy ireo. Ilay vehivavy japoney, fa tsy ilay vehivavy anglisy, no tena nahamenatra azy.
  
  Nopotehin'i Drake teo an-tsorony ilay rahona maizina feno fahaketrahana. Nofeheziny izany rehetra izany tamin'ny fanipazany ny sarin'ilay Mpanjakan'ny rà voafatotra sy voahidy teo amin'ny tany tsy mitongilana teo an-tongotr'izy ireo.
  
  "Dmitry Kovalenko." Nitaraina izy. "Nifarana ny Mpanjakan'ny lakolosy. Ny ratsy indrindra amin'ny karazany. Misy mila daka ve?"
  
  Tamin'izay fotoana izay, ny endrik'i Jonathan Gates dia nipoitra avy amin'ny tabataba nitombo nanodidina ny toby vonjimaika. Drake dia nanipy ny masony. Fantany fa i Kovalenko mihitsy no namono ny vadin'i Gates. Nanana antony maro handratrana ny Rosiana i Gates noho i Drake sy Alicia.
  
  "Andramo". - Nitsikitsiky i Drake. "Na izany na tsy izany, tsy mila ny sandriny sy ny tongony rehetra any am-ponja ilay zazasary."
  
  Nahita an"i Ben sy Karin nihohoka sy nihodina izy. Tamin'izay fotoana izay dia nahita maso ny lehilahy izay nahatonga azy izy. Hitany ny mangidy, ny fahatezerana mamaly faty, ny fihodin'ny fankahalana sy ny lolompo izay hitarika azy ho lasa olona toa an'i Kovalenko mihitsy, ary fantany fa ireo fihetseham-po rehetra ireo dia handany azy ary hanova azy amin'ny farany, hanova azy ho olona hafa. Fiafarana izay tsy tian"ny roa tonta...
  
  ... Izany hoe, Alison na Kennedy.
  
  Nihodina koa izy ary nasiany sandry teo amin"ny sorok"i Blake tsirairay. Nitodika niantsinanana izy ireo, nandalo andalana misy hazo rofia mihozongozona, mankeny amin"ireo jiro manjelanjelatra lavitra sy ny ranomasimbe mihetsiketsika.
  
  "Ny fahitana zavatra toy izany dia afaka manova olona iray," hoy i Drake. "Mety hanome azy fanantenana vaovao. Omena ny fotoana."
  
  Niteny tsy nitodika i Ben. "Fantatro fa mila teny Dinoroc ianao amin'izao fotoana izao, saingy tsy homeko anao izany. Raha ny tokony ho izy, dia afaka mitanisa andalana vitsivitsy mifandraika amin'ny "Haunted" aho. Ahoana ny amin"ity?"
  
  "Mitanisa an'i Taylor Swift ve ianao izao? Inona no tsy nety tany?"
  
  "Tsara toy ny Dinorocks rehetra ity lalana ity. Ary fantatrao izany".
  
  Saingy tsy hanaiky izany mihitsy i Drake. Nihaino ny resadresaka niverimberina tao ambadik"izy ireo kosa izy. Nofoanana tamim-pahendrena sy haingana ny teti-dratsin'ny mpampihorohoro, saingy mbola nisy ny namoy ny ainy. Vokany tsy azo ihodivirana rehefa mifandray amin'ny fanatika sy ny adala. Nisaona ny firenena. Teny an-dalana ny filoha ary efa nampanantena fa hanova tanteraka an"i Etazonia. rafi-pitsikilovana, na dia mbola tsy fantatra mazava hoe ahoana no ahafahan'ny olona manakana an'i Kovalenko tsy hanatanteraka drafitra izay efa niasa nandritra ny roapolo taona, nefa nandritra izany fotoana izany dia heverina ho olo-malaza fotsiny.
  
  Tena mitovy amin'ireo andriamanitra sy ny sisa tavela hitany ankehitriny.
  
  Na izany aza, dia nisy lesona nianarana, ary ny Etazonia sy ny firenena hafa dia tapa-kevitra ny handray izany rehetra izany.
  
  Hafatotry ny rafi-pitsarana nandritra ny taona maro ny resaka fiampangana an"ireo teo amin"ny fitondrana izay nanao teritery sy noho ny tahotra ny hahasoa ny olon-tiany.
  
  Nafahana anefa ireo babon"ny Mpanjakan"ny ra ary tafahaona tamin"ireo olon-tiany. Nampanantena i Gates fa ho voatery hamoy ny valim-pitia ratsiny i Kovalenko, na amin"ny fomba ahoana na amin"ny fomba ahoana. Nihaona tamin'ny zanany vavy i Harrison, na dia vetivety aza, ary ny vaovao dia nampalahelo an'i Drake.
  
  Raha teraka sy tiana ny zanany vavy ary nalaina an-keriny avy eo, ho nanao zavatra mitovy amin"i Harrison ve izy?
  
  Mazava ho azy fa hanao izany izy. Ny ray rehetra dia hanosika ny lanitra sy ny tany ary izay rehetra eo anelanelany mba hamonjena ny zanany.
  
  Hayden sy Gates ary Kinimaka dia niala tamin"ilay tabataba mandra-pahatongany teo akaikin"i Drake sy ny tariny. Faly izy nahita an"i Komodo sy ilay miaramila Delta mbola velona, Merlin, niaraka tamin"izy ireo. Naharitra mandrakizay ny fatorana niorina tamin'ny fiarahana sy ny asa.
  
  Hayden dia nanontany an'i Gates momba ny lehilahy iray antsoina hoe Russell Cayman. Toa io lehilahy io no nisolo an'i Torsten Dahl ho lehiben'ny hetsika Islandey, ny baikony dia avy any ambony indrindra... ary angamba avy amin'ny toerana feno zavona sy lavitra eo amboniny. Toa lehilahy henjana sy tsy misy indrafo i Cayman. Nitarika asa miafina matetika izy ary niely patrana kokoa ny asa miafina sy mifantina na ao an-toerana na any ivelany.
  
  "Mpamaha olana i Cayman," hoy i Gates. "Tsy izany ihany anefa. Hitanao fa toa tsy misy mahalala hoe iza no mpamaha olana azy. Ny fidirana aminy dia eo no ho eo ary tsy misy fepetra. Rehefa atosika anefa dia tsy misy mahalala hoe iza no tena iasany.
  
  Naneno ny findain'i Drake ary nampiato ny antso. Nojereny ny efijery ary faly izy nahita fa i Thorsten Dahl ilay niantso.
  
  "Hey, Soedoà adala io! Inona ary ry namana? Mbola miteny toy ny adala ihany?"
  
  "Toa izany tokoa. Niezaka nifandray tamin'olona nandritra ny ora maromaro aho ary azoko. Tsy tsara fanahy amiko ny anjara."
  
  "Sambatra ianao fa nahazo iray taminay," hoy i Drake. "Andro vitsivitsy izay no sarotra."
  
  "Eny, mbola ho sarotra kokoa izany." Niverina i Dahl.
  
  "Misalasala aho fa-"
  
  "Henoy. Nahita sary izahay. Sarintany mba ho marimarina kokoa. Nahavita namaky ny ankamaroany izahay talohan'ny nanasokajian'ilay adala Cayman ho olana ara-piarovana ambony indrindra. Raha ny marina, nahita zavatra momba azy ve i Hayden na i Gates?"
  
  Nivadi-potaka i Drake. "Caiman? Iza moa ity lehilahy Cayman ity? Ary inona no fantatry Hayden sy Gates?"
  
  "Tsy maninona. Tsy manam-potoana firy aho." Sambany i Drake no tonga saina fa nibitsibitsika sy maika ny namany. "Jereo. Ny sarintany hitanay, fara faharatsiny, dia manondro ny toerana nisy ireo fasana telo. Azonao ve izany? Misy fasan"ireo andriamanitra telo.
  
  "Vao hitanay ilay faharoa." Nahatsapa ny rivotra niala taminy i Drake. "Lehibe izany."
  
  "Izany koa no neritreretiko. Dia toa marina ilay sarintany. Saingy, ry Drake, tsy maintsy mandre izany ianao, ny fasana fahatelo no lehibe indrindra amin'izy rehetra, ary io no ratsy indrindra."
  
  "Ratsy kokoa?"
  
  "Feno andriamanitra mahatsiravina indrindra. Tena maharikoriko. Zavaboary ratsy. Ny fasana fahatelo dia toy ny fonja, izay noterena ny fahafatesana fa tsy nekena. Ary Drake..."
  
  "Inona?"
  
  "Raha marina ny hevitray, heveriko fa manana ny fanalahidin'ny karazana fitaovam-piadiana isan'andro izy io."
  
  
  TOKO FAHATELO FOLO
  
  
  Tamin'ny fotoana nisian'ny haizina hafa tao Hawaii ary nanomboka ny dingana manaraka tamin'ny megaplan fahiny, dia nandao izany rehetra izany i Drake, Alicia ary May mba hampitsahatra ny krizyny manokana indray mandeha.
  
  Kisendrasendra no nisafidy ny toerana manaitra indrindra amin"ny rehetra. Waikiki Beach miaraka amin'ny Ranomasimbe Pasifika mafana, mamirapiratra mamirapiratra amin'ny fiposahan'ny volana feno amin'ny lafiny iray ary andalana amin'ny hotely mpizahatany mirehitra amin'ny ilany.
  
  Fa izao hariva izao dia toerana ho an'ny olona mampidi-doza sy fanambarana henjana. Nivondrona tao anatin"ny fivoriana iray izay hanova ny fiainan"izy ireo mandrakizay ny herin"ny zavaboary telo.
  
  Niteny voalohany i Drake. "Mila miteny amiko ianareo roa. Iza no namono an'i Wells ary nahoana. Izay no nahatonga anay eto, ka tsy misy dikany intsony ny midaroka ny kirihitra".
  
  "Tsy izany ihany no antony nahatongavantsika eto." Nibanjina an'i Mai i Alicia. "Ity elf ity dia nanampy tamin'ny famonoana an'i Hudson tamin'ny fanginana momba ny zandriny vavy. Fotoana izao hiarahanay sy ny vadiko hamaly faty efa lany andro.
  
  Nahifikifi-doha moramora i Mai. " Tsy marina izany. Ny sipanao matavy sy adala-"
  
  "Avy eo amin'ny fanahin'i Wells." Nitsikitsiky i Alicia. "Enga anie mba hanana fotoana malalaka aho!"
  
  Nandroso i Alicia ary namely totohondry mafy ny tavan'i May. Nivembena ilay tovovavy japoney, avy eo niandrandra sy nitsiky.
  
  "Tadidinao".
  
  "Inona no nolazainao tamiko fa rehefa mamely anao aho amin'ny manaraka dia tokony hokapohiko toy ny lehilahy ianao? Eny, tsy manadino zavatra toy izany ianao."
  
  Nanapoaka totohondry i Alicia. Nihemotra i Mai, nihazona ny hato-tanany tsirairay. Ny fasika nanodidina azy ireo dia nivezivezy, niparitaka tamin'ny endrika kisendrasendra tamin'ny tongony haingana. Nanandrana niditra an-tsehatra indray mandeha i Drake, saingy ny kapoka teo amin"ny sofiny havanana no nahatonga azy hieritreritra indroa.
  
  "Aza mifamono fotsiny."
  
  "Tsy afaka mampanantena na inona na inona aho," hoy i Alicia nimenomenona. Nianjera izy ary nianjera ny tongotra havanan"i May. Nidina an-tanety i Mai, nanorotoro ny lohany ny fasika. Rehefa nanatona i Alicia dia nanipy fasika eran-tanan"i Mai ny tavany.
  
  "Bitch".
  
  "Rariny ny zava-drehetra-" hoy i Mai. Nifanatrika izy roa vavy. Efa zatra nanakatona ady i Alicia ary nanipy kapoka mafy tamin"ny kihony sy ny totohondry ary ny felatanany, saingy nosamborin"i Mai na nandositra ny tsirairay avy ary namaly azy ireo. Noraisin'i Alicia ny fehin-kibon'i May ary niezaka nanala azy tsy nandanjalanja, saingy ny hany vitany dia ny nandrovitra ny tampon'ny patalohan'i May.
  
  Ary avelao hisokatra malalaka ny fiarovan'i Alicia.
  
  Niposaka i Drake raha nijery ny zava-nitranga. "Ankehitriny dia toa ny marina kokoa izany." Nihemotra izy. "Tohizo".
  
  Nanararaotra tanteraka ny fahadisoan"i Alicia i May, ary tsy nisy afa-tsy iray ihany no nanohitra ny mpiady kilasy May. Nivatravatra i Alicia, ka nivembena izy, nihantona noho ny fanaintainana ny tanany havanana, ary nirehitra noho ny daroka maro be ny taolany. Ny ankamaroan'ny mpiady dia mety ho nilavo lefona taorian'ny kapoka roa na telo, fa i Alicia dia vita tamin'ny zavatra henjana, ary na dia tamin'ny farany aza dia saika nisintona ny tenany izy.
  
  Nianjera teny amin'ny rivotra izy, nandaka sy nanafintohina an'i Mai tamin'ny daka an-tongotra roa teo amin'ny vavony. Nianjera tamin"ny lamosiny teo amin"ny fasika i Alicia ary nanodina ny vatany manontolo.
  
  Ihany no hihaona amin'ny zava-maniry tarehin'ny lamina sarotra indrindra. Ny kapoka teo amin'ny vavony dia mety nanongana an'i Hulk, saingy tsy nahasakana an'i Mai akory izany. Noraisin'ny hozatrany moramora ilay kapoka.
  
  Nianjera i Alicia, saika maty ny jiro. Kintana nilomano teo imasony, fa tsy mitovy amin'izay nanjelanjelatra eny amin'ny lanitra amin'ny alina. Nitomany izy. "Tifitra tsara vintana."
  
  Saingy efa nitodika tany amin'i Drake i May.
  
  "Novonoiko i Wells, Drake. Nataoko".
  
  "Fantatro aloha izany," hoy izy. "Tsy maintsy nanana antony ianao. Inona ilay izy?"
  
  "Tsy hiteny an'izany ianao raha mamono ilay baomba taloha." Nitomany teo ambanin'izy ireo i Alicia. "Antsoinao hoe bitch psycho aho."
  
  Tsy niraharaha azy i Drake. Nopotehin'i Mai ny fasika tamin'ny volony. Rehefa afaka iray minitra, dia naka rivotra lalina izy ary nibanjina lalina ny masony.
  
  "Inona ity?"
  
  "Antony roa. Ny zavatra voalohany sy tsotra indrindra dia ny nahalalany ny fakana an-keriny an'i Chika ary nandrahona ny hilaza aminao izy."
  
  "Saingy afaka miresaka momba ny-"
  
  "Fantatro. Ampahany kely fotsiny ity.
  
  Ampahany kely ihany, hoy ny eritreriny. Nalaina an-keriny ve ny anabavin'i May?
  
  Niady mafy tamin"ny nitsanganany i Alicia. Nitodika nanatrika an'i Drake koa izy, feno tahotra tsy fantatra ny masony.
  
  "Fantatro," hoy i May nanomboka, avy eo nanondro an"i Alicia. "Mahafantatra zavatra ratsy kokoa izahay. Zavatra mahatsiravina..."
  
  "Jesosy ô, raha tsy apetrakao eo io, dia hotifiko ny lohanao roa."
  
  "Voalohany indrindra, tokony ho fantatrao fa tsy hilaza ny marina aminao mihitsy i Welles. SAS izy. Manamboninahitra izy. Ary niasa ho an'ny fikambanana kely iray ambony be amin'ny rojo sakafo izy ka mitantana ny governemanta. "
  
  "Tena marina? Momba ny inona?" Nivaingana tampoka ny ran"i Drake.
  
  "Ny vadinao-Alison-dia novonoina."
  
  Nihetsika ny vavany, nefa tsy naneno.
  
  "Nanakaiky olona loatra ianao. Nila anao nandao ity rezimanta ity izy ireo. Ary ny fahafatesany dia nahatonga anao hiala.
  
  "Saingy handeha aho. Handao ny SAS ho azy aho!"
  
  "Tsy nisy nahalala," hoy i Mai mangina. "Na izy aza tsy nahalala izany."
  
  Nipoitra tampoka i Drake, nahatsapa hamandoana tampoka teo amin'ny zorony masony. "Nanan-janakay izy."
  
  Mai dia nibanjina azy tamin'ny endrika fotsy. Nihodina i Alicia.
  
  "Tsy mbola nilaza tamin'olona mihitsy aho taloha," hoy izy. "Tsy misy mihitsy".
  
  Nidradradradra nanodidina azy ireo ny alina Hawaiiana, nibitsibitsika ireo hira efa hadino hatry ny ela ny onja mahery, ny kintana sy ny volana dia nijery ambany toy ny taloha, nitazona tsiambaratelo sy nihaino ny fampanantenana azon"ny olombelona atao matetika.
  
  "Ary misy zavatra hafa," hoy i Mai tao anaty haizina. "Nandany fotoana be niaraka tamin'i Wells aho rehefa nitsambikina nanodidina an'i Miami izahay. Raha mbola tao amin"io hotely io izahay, fantatrao, ilay nipoitra tampoka, dia henoko niresaka an-telefaonina izy, fara fahakeliny, im-polo tamin"ny lehilahy iray...
  
  "Olona manao ahoana?" hoy Drake haingana.
  
  "Cayman no anaran"ilay lehilahy. Russell Cayman."
  
  
  TAPITRA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Eo amin'ny vazan-tany efatra
  
  
  TOKO VOALOHANY
  
  
  Ny sekreteram-piarovan'i Kimberly Crow dia nipetraka niaraka tamin'ny tebiteby nitombo tao amin'ny fony efa nihazakazaka. Ekena fa tsy naharitra ela ny asany, saingy noheveriny fa tsy isan"andro no nitaky ny fihaonany tamin"ny olona mitovy endrika aminy ny jeneralin"ny tafika kintana efatra sy ny tompon"andraikitra ambony ao amin"ny CIA.
  
  Efitra kely manjavozavo nefa voaravaka tao amin'ny hotely iray tao afovoan-tanànan'i Washington izy io; toerana nahazatra azy rehefa nitaky fahaiza-mandanjalanja kely kokoa noho ny mahazatra. Ny jiro manjavozavo dia hita taratra kely avy amin'ny zavatra volamena an-jatony sy hazo oaka mafy, manome ny efitrano ho fahatsapana mahazatra kokoa ary manantitrantitra ny endri-javatra sy ny fitenin'ireo izay nihaona teto. Niandry ny voalohany tamin'izy ireo hiteny i Qrow.
  
  Mark Digby, lehilahy CIA, dia tonga hatrany amin'ny teboka. "Adala ny ekipanao, Kimberly," hoy izy, ny feony dia nanapaka ny atmosfera toy ny asidra amin'ny metaly. "Manoratra ny tapakilany manokana."
  
  Qrow, izay efa niandry an'io fanafihana mahery vaika io, dia nankahala ny fiarovan-tena, saingy tsy nanana safidy izy. Na dia teo am-pitenenana aza izy, dia fantany fa izany indrindra no tadiavin'i Digby. "Nanao antso ho amin'ny fitsarana izy ireo. An-tsaha. Mety tsy tiako izany ry Mark, fa mifikitra amin'izany aho."
  
  "Ary ankehitriny izahay dia ao aoriana," hoy ny Jeneraly George Gleason nimenomenona tsy afa-po. Fifandraisana vaovao ihany no nikarakarany azy.
  
  "Ao amin'ny hazakazaka atao hoe 'toerana fialan-tsasatra'? Mpitaingina? Mba miangavy re! Ny saintsika tsara indrindra dia mbola tsy nandika ny kaody. "
  
  "Mifikitra amin"izany, eny?" Notohizan'i Digby toy ny hoe tsy nanapaka i Gleeson. "Ahoana ny momba ny fanapahan-kevitr'izy ireo hamono sivily?"
  
  Nisokatra ny vavany i Qrow fa tsy niteny na inona na inona. Aleo tsy manao izany. Nahafantatra bebe kokoa noho ny azy i Digby ary hampiasa ny ampahany farany amin'izany.
  
  Nibanjina azy mahitsy izy. "Ahoana izany, Kimberly?"
  
  Nibanjina azy indray izy, ary tsy niteny na inona na inona, fa ny rivotra izao dia mikoriana eo anelanelan'izy ireo. Mazava ho azy fa handrava aloha i Digby. Saika nikoropaka ilay rangahy noho ny filany mizara, mandrotsaka ny fanahiny sy mamolavola izany araka ny fomba fisainany.
  
  "Lehilahy iray antsoina hoe Joshua Vidal no nanampy azy ireo tamin'ny fanadihadiana nataony. Ny ekipako teny an-kianja dia tsy nahalala ny antony nitadiavany azy, na ny antony namonoan'izy ireo ny fakan-tsary rehetra tao amin'ny efitrano fanaraha-maso," nijanona izy, "mandra-pijereny taty aoriana ka hitany..." Nihifikifi-doha izy, mody mody. alahelo ratsy noho ny ankamaroan'ny kintan'ny sinema.
  
  Namaky teo anelanelan'ny tsipika i Qrow, mahatsapa ireo sosona maloto. "Manana tatitra feno ve ianao?"
  
  "Mino aho". Nanapa-kevitra i Digby. "Ho eo ambony latabatrao izany rehefa hariva."
  
  Nangina i Qrow momba ny zavatra rehetra fantany momba ny iraka farany. Ny ekipan'ny SPEAR dia nifandray hatrany - zara raha nahafantatra ny zava-nitranga izy ireo. Na izany aza, ny famonoana an'ity Joshua Vidal ity, raha marina na dia lavitra aza, dia hisy fiantraikany lalina sy lavitra ho an'ny ekipa. Manampy izany i Mark Digby, izay karazana lehilahy faly nanitsy izay mety ho lesoka nampandroso ny tanjony manokana, ary azo lazaina ho henatra ho an"i Etazonia ny ekipan"i Hayden. Mety ho ravana izy ireo, sokajiana ho mpandositra iharan"ny fisamborana, na... ratsy kokoa.
  
  Niankina tamin"ny planin"i Digby ny zava-drehetra.
  
  Tsy maintsy nanitsaka tsara i Crowe, nitadidy ny asa sarotra nataony. Ny fandehanana lavitra, ny fahatongavana ho ambony, dia tsy nisy loza - ary ny sasany mbola niafina tao aoriany.
  
  Nitsiky ny Jeneraly Gleason. "Tsy mampandroso na inona na inona izany. Indrindra fa ry zalahy miasa eny an-tsaha".
  
  Niondrika tamin'ny jeneraly i Qrow. "Manaiky aho, George. Saingy ny SPEAR dia nanana ary mbola manana ny iray amin'ireo ekipa mahomby indrindra, miaraka amin'ny SEAL Teams 6 sy 7. Izy ireo dia ... miavaka amin'ny lafiny maro. Ny tiako holazaina ara-bakiteny dia tsy misy ekipa hafa eto amin'izao tontolo izao toa azy ireo. "
  
  Mafy ny fijerin'i Digby. "Heveriko ho toerana tena mampidi-doza izany fa tsy toerana ambony. Ireo ekipa SWAT ireo dia mila tady fohy kokoa, fa tsy rojo vy.
  
  Tsapan'i Qrow fa niharatsy ny rivotra ary nahafantatra fa mbola hisy ny ratsy kokoa ho avy. "Niala tamin'ny lalana ny ekipanao. Manana olana anatiny izy ireo. Mistery ivelany izay mety ho tonga hanaikitra antsika rehetra ao anaty ampondra..." Niato kely izy.
  
  Nimenomenona indray ny Jeneraly Gleason. "Ny zavatra farany ilaintsika dia ny ekipan'ny orinasam-pirenena marobe nokaramain'i Etazonia izay lasa adala any ampitan-dranomasina, mamorona tafio-drivotra hafa. Aleo manapaka ny fifamatorana dieny mbola azo atao."
  
  Tsy afaka nanafina ny hagagany i Qrow. "F'inona izany resahanao izany?"
  
  "Tsy miteny na inona na inona izahay." Nijery ny rindrina i Digby, toy ny hoe nanantena hahita ny sofin"i Dumbo izy.
  
  "Milaza ve ianao fa tokony hosamborina izy ireo?" nanery izy.
  
  Nihifikifi-doha saika tsy hita maso i Digby; zara raha tsikaritra, fa hetsika izay naneno lakolosy fampitandremana lalina tao amin'ny fanahin'i Qrow. Tsy tiany izany, na dia kely aza, fa ny hany fomba hanamaivanana ny fihenjanana mahatsiravina tao amin'ny efitrano sy ny fialany dia ny mandroso.
  
  "Asio tsimatra ao," hoy izy tamin'ny feo malefaka araka izay azony nalaina. "Ary andeha isika hiresaka momba ny antony hafa nahatongavantsika eto. amin"ny vazan-tany efatra".
  
  "Andao hiresaka mivantana", hoy ny jeneraly. "Ary jereo ny zava-misy fa tsy angano. Ny zava-misy dia milaza fa andiana psychos sasany no tafintohina tamin'ny sora-tanana telopolo taona nosoratan'ireo jiolahy niafina tao Kiobà. Ny zava-misy dia milaza fa ity andiana psychos ity dia nandroso ary nampiditra azy ireo tao amin'ny tambajotra ozona, izay tena voajanahary ho an'ity andiany ity. Ireo no zava-misy."
  
  Fantatr'i Crow ny fankahalan'ny jeneraly ny vako-drazana arkeolojika sy ny tsy fahampian'ny saina. "Heveriko fa izany, George."
  
  "Te hahazo bebe kokoa ve ianao?"
  
  "Eny, azoko antoka fa hohenoinay izy ireo."
  
  "Ny mpahay siansa adala rehetra, ny Indiana Indiana fucking Jones ary ny mpanao heloka bevava manararaotra eto amin'izao tontolo izao dia mahazo ny vaovao mitovy amin'ny ataontsika. Ny governemanta rehetra, ny ekipan'ny hery manokana rehetra, ny vondrona mainty hoditra rehetra dia nahita izany. Na ireo tsy misy aza. Ary amin'izao fotoana izao... izy rehetra dia nampifantoka ny sainy maloto indrindra tamin'ny toerana iray."
  
  Tsy azony antoka fa tiany ny fanoharana nataony i Qrow, fa nanontany izy hoe: "Iza?"
  
  "Fanaovana drafitra ho an"ny filaharan"ny Fitsarana Farany. Manaova drafitra ho amin"ny faran"izao tontolo izao".
  
  "Toa manafintohina kely izany avy aminao, Jeneraly."
  
  "Novakiako teny am-bava, izay ihany."
  
  "Efa novakianay daholo izany. Izany rehetra izany, "hoy i Digby. "Mazava ho azy fa mila raisina ho zava-dehibe izany ary tsy azo ahena amin"izao fotoana izao. Ny antontan-taratasy fototra, izay nantsoin"izy ireo hoe "Ladin"ny Fitsarana Farany", dia manondro ireo Mpitaingin-tsoavaly ary, inoanay, ny filaharana tokony hikatsahana azy ireo.
  
  "Saingy-" mazava ho azy fa tsy afa-nanoatra i Gleason. "Zrony efatra. Tena tsy mitombina izany."
  
  Nanampy azy handroso i Qrow. "Heveriko fa niniana natao kaody io, George. Mba hanasarotra ny fanapahan-kevitra. Na ataovy izany mba ho an'ireo nofidian'ny Didim-panjakana ihany."
  
  "Tsy tiako ity". Toa lasa adala i Gleason.
  
  "Azoko antoka". Nokapohin'i Qrow ny latabatra teo anoloany. "Nefa jereo fa ny sora-tanana dia mametraka fanontaniana maro, izay tsy mbola misy valiny. Amin"ny ankapobeny, aiza izy ireo izao... Ny baiko?"
  
  "Tsy izany mihitsy no zava-miafina lehibe indrindra atrehintsika," hoy i Digby tsy nanaiky. "Ity drafitra ity no tokony hitodika amin'ny haingana."
  
  Nankafizin'i Qrow ny fandresen'ity fanodikodinana manokana ity. "Efa any Ejipta ny lefona", hoy izy nanamafy. "Ny fandraisana ny sora-tanana amin'ny sandan'ny vidiny ary ny fiheverana fa marina ny fandikana voalohany nataonay dia ny toerana tokony hisy anay."
  
  Nokaikerin"i Digby ny molony ambany. "Tsara daholo izany", hoy izy, "nefa mitondra antsika ho amin"ny toerana tiantsika hisy koa izany. Tsy maintsy mandray fanapahan-kevitra izao ry Kimberly."
  
  "Ankehitriny?" Tena gaga izy. "Tsy mandeha na aiza na aiza izy ireo ary mety ho fahadisoana ny manala azy ireo hiala amin'ny kianja. Heveriko fa azonao ny sora-tanana? Mpitaingin-tsoavaly efatra? Ny fitaovam-piadiana efatra farany? Ady, fandresena, mosary, Fahafatesana. Raha fitakiana marim-pototra izany dia mila azy ireo hanao izay tsara indrindra vitany izahay. "
  
  "Kimberly." Nahosotra ny masony i Digby. "Izaho sy ianao dia manana fomba fijery hafa tanteraka momba ny inona izany."
  
  "Azo antoka fa tsy afaka manohitra ny fahombiazan'izy ireo teo aloha ianao?"
  
  "Ahoana no famaritanao ny fahombiazana?" Digby dia namelatra ny tanany tamin'ny fomba feno habibiana. "Eny, tsy niandany tamin'ny fandrahonana maro izy ireo, fa toy izany koa ny SEALs, ny Rangers, ny CIA Special Activities Division, ny SOG, ny Marine Raiders..." Niato kely izy. "Jereo izay halehako?"
  
  "Milaza ianao fa tsy mila SPIR izahay."
  
  Niniana nanakodia ny masony i Digby. "Tsy nisy izany".
  
  Nandany iray segondra mahery i Qrow mba handinihana ilay fanevatevana nokasaina. Nibanjina an'i Digby ka hatrany Gleason izy, fa ny jeneraly dia tsy namaly afa-tsy tamin'ny fijery tsy misy dikany, tsy isalasalana fa ny fanehoana ivelany ny fahaizany mamorona. Nazava taminy ny toerana nahombiazan'ny SPIR. Tsy nahatakatra an'izany i Gleeson, ary i Digby dia nitady tanjona hafa.
  
  "Amin'izao fotoana izao," hoy izy, "tsy manana afa-tsy teny sy tatitra izahay, ny ankamaroany dia tsaho. Ity ekipa ity dia nanao vivery ny ainy, namoy ny olony ary nanao sorona ombieny ombieny ho an'ity firenena ity. Manan-jo hiteny izy ireo."
  
  Nanao endrika i Digby, nefa tsy niteny na inona na inona. Niondrika teo amin"ny sezany i Qrow, nifalifaly tao anatin"ny rivo-piainana tony izay mbola nanenika ny zoro efatra tamin"ny efitrano mba hiezaka hifantoka hatrany. Nitaky fifantohana sy fahatoniana ny iray rehefa nifandray tamin'ny bibilava misy poizina.
  
  "Manolo-kevitra ny handefa olona any amin'ny TerraLeaks aho amin'ny fiezahana hampitsahatra ity fikorianan'ny vaovao ity," hoy izy. "Mandra-pametraka ny maha-azo itokiana ity Didy ity. Inona no hitranga tsy ho ela, "hoy izy. "Eo am-panadihadiana ny bunker Kiobàna nahitana an'io izahay. Ary avelanay ny Team SPEAR hanao ny asany. Tsy hisy hanao izany haingana kokoa.
  
  Nanaiky ny Jeneraly Gleason. "Eo izy ireo," hoy izy nitabataba.
  
  Nitsiky be taminy i Digby avy eo, nanondro ilay saka nahazo ilay crème. "Ekeko daholo ny soso-kevitrao", hoy izy. "Te-hiditra an-tsoratra aho amin'ny filazana fa tsy miombon-kevitra amin'izy ireo aho, fa hanaiky aho. Ary ho setrin'izany, tiako ianao hanaiky ny tolo-kevitra keliko."
  
  Andriamanitra ô, tsia. "Iza amin'izy ireo?"
  
  "Mandefa ekipa faharoa izahay. Mba hanarona azy ireo ary mety hanampy azy ireo. "
  
  Fantatr'i Qrow izay nolazainy. Ny hoe "manarona" dia midika hoe mandinika, ary ny "manampy" dia azo inoana fa natao hanatanteraka.
  
  "Ekipa iza?"
  
  "Ekipa SEAL 7. Efa manakaiky izy ireo."
  
  "Tsy mampino." Nihifikifi-doha i Qrow. "Manana ekipa roa tsara indrindra izahay ao amin'ny faritra iray miaraka. Ahoana no nahatonga izany?
  
  Nahavita nijanona tsy nahateny i Digby. "Kisendrasendra madiodio. Saingy tsy maintsy manaiky ianao fa ny roa dia tsara noho ny iray. "
  
  "Tsara". Fantatr'i Qrow fa tsy manan-tsafidy afa-tsy ny manaiky izy. "Saingy na ahoana na ahoana dia tsy hihaona ny ekipa roa. Tsy noho ny antony. Mazava daholo?"
  
  "Raha tsy miankina amin'izany izao tontolo izao." Nitsiky i Digby, nandà ny fanontaniana ary nahatonga an'i Gleeson hitaraina.
  
  "Mijanona ho matihanina," hoy i Gleason. "Afaka manana fito aho amin'ny faritra mety ao anatin'ny ora vitsivitsy. Raha toa ka vitantsika tsy ho ela izany. "
  
  "Eritrereto izany." Tsy niteny tamin"izy mivady i Qrow mba tsy hamela ny varavarana hidona amin"ny vodiny teo am-pivoahana. Ho an'ny SPEAR, tsy mety ho niharatsy kokoa izany. Ho an'ilay lehilahy namono an'i Joshua Vidal dia feno herisetra izany. Ho azy, mety ho ny iray amin'ireo voalaza etsy ambony ireo ary ratsy kokoa. Fa andeha aloha hovonjentsika izao tontolo izao, hoy izy nieritreritra.
  
  indray.
  
  
  TOKO FAHAROA
  
  
  Aleksandria dia mipetraka amin'ny voninahiny maoderina rehetra ao ambadiky ny varavarankely fitaratra; tanàn-dehibe vita amin'ny simenitra miroborobo voahodidin'ny ranomasina mamirapiratra, voamariky ny hazo rofia sy trano fandraisam-bahiny, morontsiraka miolikolika ary ny Tranombokim-bokin'i Alexandria mahavariana.
  
  Ny trano fiarovana CIA dia nitazana lalana enina voakenda ny fifamoivoizana izay mihodina tsikelikely manodidina ny tsipìka amin'ny morontsiraka. Ny fidirana rehetra mankany amin'ny lavarangana rickety avy any ivelany dia noferan'ny fitaratra mavesatra sy bara. Ny efitra fandraisam-bahiny lehibe ihany no nanome famantarana fampiononana; ny lakozia dia kely sy vonjimaika, ny efitra fatoriana roa dia efa ela no lasa tranom-by. Olona iray ihany no niasa manontolo andro tao amin'ny trano fiarovana, ary mazava ho azy fa tany ivelan'ny faritra mampionona azy.
  
  Nanafatra kafe iray kaopy i Alicia. "Hey lehilahy, mainty efatra ireto, roa misy ronono, telo misy crème ary iray misy tsiro kanelina. azoko?"
  
  "Tsy manao aho..." Lehilahy telopolo manana solomaso manify sy volomaso feno kirihitra no nanjera mafy. "Tsy... manao kafe aho. Azonao ve izany?
  
  "Tsy azonao? Eny, inona no ataonao eto?"
  
  "Fifandraisana. Fifandraisana eo an-toerana. Mpiandry trano. izaho-"
  
  Nokitikiny mafy ny masony i Alicia. "Mpikarakara trano?"
  
  "Eny. Tsy toy izao anefa aho-"
  
  Nihodina i Alicia. "Fomba, ry akama. Tsy ianao no manamboatra ny fandriana. Tsy manao kafe ianao. Inona no karamanay aminao?"
  
  Niezaka ny tsy hiraharaha an'ilay vehivavy anglisy i Drake, fa nifantoka tamin'ny fihaonan'i Smith sy Lauren. Niomana ny New Yorker ary nanidina nankany Ejipta tamin'ny fotoana nivadika ho laharam-pahamehana ilay fandrahonana vaovao. Nijoro teo afovoan'ny efitrano izy niaraka tamin'ny volony midina ary ny endriny milalao dia vonona ny hanavao ny ekipa, saingy rehefa nanatona an'i Lauren i Smith, dia nisy fihetseham-po maro nilatsaka taminy.
  
  "Tsy izao", hoy izy namaly avy hatrany.
  
  "Velona aho," hoy i Smith nitaraina. "Nihevitra fa mety ho liana ianao."
  
  Tsy nihemotra i Lauren, fa naka rivotra lalina. "Manahy anao isan'andro aho, isa-minitra. Mino aho. Tianao ve izany, Smith?"
  
  Nisokatra ny vavany hanohitra ilay miaramila, saingy niditra an-tsehatra i Alicia. "Oadray, tsy naheno ve ianao? Lancelot no anarany. Aleony kokoa noho i Smith. Izao no iantsoanay azy rehetra."
  
  Taitra fanindroany tao anatin"ny iray minitra i Lauren. "Lance-a-inona? Tsy izany ve no anaran'ilay Knight taloha?"
  
  "Mazava ho azy," hoy i Alicia faly. "Ilay lehilahy nijangajanga tamin'ny vadin'ny mpanjaka."
  
  "Milaza ve ianao fa tokony hanahy aho? Sa miraharaha ianao?"
  
  Nibanjina an"i Smith i Alicia. "Tsia. Raha very anao izy, ny tsara indrindra ho azony dia babony, ary tsy misy gidro mena mena any Ejipta. Nijery manodidina ny efitrano izy tamin'ny fijery manontany. "Farafaharatsiny tsy ivelan'ity efitrano ity."
  
  Nijoro teo akaikin'i Lauren i Mai izao, nitsidika rehefa avy nanamarina indroa ny rafitra fiarovana ny trano fiarovana. "Tokony hanaraka ny fandidiana ve isika? Heveriko fa izany no nahatonga an'i Lauren eto?"
  
  "Eny eny". Vetivety dia niverina tony ilay New Yorker. "Tianareo rehetra ve ny hipetraka? Mety haka fotoana kely izany".
  
  Nahita seza foana i Yorgi. Nipetraka teo amin'ny sandrin'ny seza i Drake, nijery tsara ny manodidina ny efitrano. Nazava taminy, nijery teny an-tsisin-dalana, ny fomba nihaonan"i Dal sy i Kenzi, ny nandosiran"i Hayden teo amin"i Kinimaki, ary, indrisy, fa toa nifanaraka kokoa tamin"ny fanatrehan"ny tsirairay i Alicia sy May. Tena maivamaivana i Drake tamin'ity vokatra ity, saingy efa ho avy ny zavatra lehibe manaraka. Saika nangina tanteraka i Yorgi hatramin'ny nambarany vao telo andro lasa izay.
  
  Izaho no namono ny ray aman-dreniko tamin'ny rà mangatsiaka.
  
  Eny, nanimba ny fankalazana izany, saingy tsy nisy nanery ny Rosiana. Tena nanao ezaka be izy mba hanaiky ny zavatra nataony; Nila fotoana izy izao handikana ny fahatsiarovana ho amin'ny teny tena izy.
  
  Somary tsy nahazo aina i Lauren nijoro teo an-tampon'ny efitrano, saingy rehefa nihemotra i Smith dia nanomboka niteny izy. "Voalohany, mety manana fitarihana momba ny toerana misy ny fitehirizan'i Tyler Webb isika. Tsarovy - nampanantena izy fa hisy tsiambaratelo bebe kokoa hambara?"
  
  Tsaroan'i Drake tsara izany. Nanahy ny amin"izay mety ho vokany izy ireo hatramin"izay. Na roa na telo farafahakeliny.
  
  "Saingy tsy manam-potoana hanaovana izany izahay ankehitriny. Taty aoriana dia manantena aho fa afaka mandeha amin'ny dia isika rehetra. Saingy ity ... ity fandrahonana vaovao ity dia nanomboka rehefa nandefa antontan-taratasy marobe tao amin'ny Internet ny fikambanana TerraLeaks." Nitomany izy. "Mitovy kokoa amin'ny baomba ara-batana nalatsaka tamin'ny fototra nomerika. Ny antontan-taratasy rehetra dia nosoratan-tanana, mazava ho azy fa fanatika ary nanandra-tena fotsiny. Fako taloha mahazatra. Hitan'ny mpiasan'ny TerraLeaks tao anaty bunker tranainy iray tany Kiobà izy ireo, zavatra sisa tavela am-polony taona lasa izay. Toa foiben'ny vondron'olona adala izay niantso ny tenany ho Lamin'ny Fitsarana Farany ilay bunker taloha."
  
  "Toy ny fihomehezana be," hoy i Drake.
  
  "Mazava ho azy izany. Saingy raha ny marina dia miharatsy ny toe-javatra. Ireo olona rehetra ireo dia mpanao heloka bevava nandositra an'i Alemaina Nazi ary niafina tany Kiobà. Ankehitriny, araka ny efa fantatrareo, dia mora kokoa ny manao lisitr'ireo zavatra hafahafa tsy nahaliana ny Nazia noho ny lisitr'izy ireo. Ity Didy ity dia noforonina mba hampita zavatra amin'ny taranaka ho avy. Raha tratra na novonoina izy ireo, dia te hanana resonance be voninahitra any amin'ny ho avy izy ireo. "
  
  "Ary lazainao fa manana izany izy ireo?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Eny, tsy mbola. Tsy nisy voaporofo. Ny baiko dia nahitana jeneraly roa, olo-malaza roa manan-kery ary mpandraharaha mpanankarena roa. Samy hanana hery sy loharano lehibe izy ireo. "
  
  "Ahoana no ahafantarantsika izany?" Nanontany i Mai.
  
  "Oh, tsy nanafina na inona na inona izy ireo. Anarana, hetsika, toerana. Izany rehetra izany dia ao anatin'ny antontan-taratasy. Ary nanaraka an'izany i TerraLeaks," nihifikifi-doha i Lauren, "tahaka ny ataon'izy ireo."
  
  "Milaza ve ianao fa fantatry ny rehetra?" hoy Drake mangina. "Ny fikambanana rehetra mihosin-drà eto amin"izao tontolo izao? Crap." Nitodika tany amin'ny varavarankely ny lohany, toy ny mijery izao tontolo izao any ivelany, miaraka.
  
  "Tsy vita tanteraka ilay antontan-taratasy resahina," hoy i Lauren nanomboka.
  
  Nisento i Alicia. "Raha tsy hoe, mazava ho azy, izany no zava-misy."
  
  "Tsy manana ny vaovao rehetra àry izahay. Azontsika atao ny mihevitra fa tsy nomena fahafahana hamita ny asany ireo jiolahy mpiady ireo, izay nanjavona tsy ho eto ambonin"ny tany, fito amby roapolo taona lasa izay.
  
  "Nanjavona?" Nimenomenona i Dahl, nivadika kely avy teo amin"ny tongotra mankamin"ny tongotra. "Matetika izany dia ny polisy miafina. Na Hery manokana. Misy dikany satria jiolahy an"ady izy ireo."
  
  Nanaiky i Lauren. "Ireo marimaritra iraisana. Saingy ilay "nanjavona" dia tsy nieritreritra ny hitady ilay bunker miafina.
  
  "Avy eo angamba SAS." Nijery an'i Drake i Dahl. "Zavatra matavy."
  
  "Farafaharatsiny tsy antsoina hoe ABBA ny hery manokana misy antsika."
  
  Nandeha teo am-baravarankely i Kinimaka mba hijery. "Toy ny renin'ny fahadisoana rehetra," hoy izy nirohondrohona tao anaty vera. "Avelako hiparitaka malalaka io vaovao io. Firy ny governemanta hihaza an'izany amin'ny fotoana iray ihany? "
  
  "Farafahakeliny enina", hoy i Lauren. "Izay fantatsika momba izany. Amin'izao fotoana izao dia mety hisy mihoatra noho izany. Nanomboka ny hazakazaka rehefa nifarana tany Però ry zalahy."
  
  "Mamita ve ianao?" Naverin"i Smith indray. "Namonjy aina izahay."
  
  Nanaiky i Lauren. "Tsy misy manome tsiny anao amin"izany."
  
  Tsaroan'i Drake mazava tsara ny fangatahan'i Smith miverimberina mba hanafaingana ny helo mandritra ny iraka farany. Tsy izao anefa no fotoana tokony hampiakarana io olana io. Nisarika ny sain'ny New Yorker mangina kosa izy.
  
  "Noho izany," hoy izy. "Nahoana ianao no tsy milaza aminay hoe inona no nokasain'ity Doomsday Order ity sy ny fomba fikasany handrava izao tontolo izao?"
  
  Nifoka rivotra lalina i Lauren. "Dia tsy maninona. Manantena aho fa vonona amin'izany ianao."
  
  
  TOKO FAHATELO
  
  
  "Amin'ny alalan'ny zanabolana mpitsikilo, masoivoho miafina sy fakan-tsary, drôna, ny NSA... lazainao izany, fantatray fa firenena enina farafahakeliny no mifaninana ho voalohany hahita ny vazan-tany efatra. Amerikanina..." dia nijanona izy, nieritreritra hoe, "eny, ny maha-Amerikana anao ... te ho tonga any alohan'ny hafa ianao. Tsy noho ny haja ihany, fa koa noho isika tsy afaka milaza tsotra izao izay hataon'ny hafa amin'ny zavatra hitany. Ny tsapa dia... ahoana raha mahita mpamono miafina avy ao amin'ny firenena i Israely? Ahoana raha hitan'i Shina izy efatra?
  
  "Dia ireo no firenena voamarina mandray anjara amin'ny tetikasa?" Nanontany mangina i Kensi. "Israely?"
  
  "Eny. Miampy an'i Shina, Frantsa, Soeda, Russia ary Grande-Bretagne.
  
  Nihevitra i Drake fa mety ho fantany ny sasany amin'ireo olona voakasik'izany. Diso ny hoe tsy maintsy niasa hanohitra azy ireo izy.
  
  "Sarotra," hoy izy. "Inona no baiko marina?"
  
  Nijery ny solosaina findainy i Lauren mba hahazoana antoka. "Mirakitra be dia be ny 'tsy misy diso' sy 'na inona na inona vidiny' izy ireo."
  
  "Heverin'izy ireo ho fandrahonana manerantany izany," hoy i Hayden. "Fa nahoana no tsy? Andro vitsivitsy sisa no tavela mandra-pahatongan"ny apokalypsy manaraka."
  
  "Ary na izany aza," hoy i Drake, "mifanakaiky daholo isika rehetra."
  
  Nijery azy i Hayden. "Oay. Aza mifoka rongony intsony ry namana.
  
  "Tsia, ny tiako holazaina-"
  
  "Ny kapoka be loatra no nahatonga azy ho adala tamin'ny farany." Nihomehy i Dahl.
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Akombony ny vava." Nanao fiatoana izy. "Nanao fanontaniana momba ny Yorkshire ve ianao? Na izany na tsy izany, ny tiako holazaina dia hoe hery manokana isika rehetra. Hetezo amin'ny lamba iray ihany. Azo antoka fa tsy tokony hifanenjika manerana izao tontolo izao izahay."
  
  "Manaiky aho," hoy i Hayden tsy nisy fihetseham-po. "Dia iza no hifampiresahanao amin"izany?"
  
  Drake namelatra ny tanany. "Filoha Coburn?"
  
  "Voalohany dia tsy maintsy mandalo ny minisitry ny Fiarovana ianao. Ary ny hafa. Cole dia voahodidin'ny rindrina ara-batana, ary ny sasany amin'izy ireo dia tsy misy crenellations. "
  
  "Tsy ny ekipa rehetra no hanao lalao ara-pirahalahiana," hoy i Kenzie nanampy tamim-pahatokiana.
  
  "Azo antoka". Nanaiky i Drake ary nipetraka. "Miala tsiny, Lauren. Tohizo."
  
  "Marina. Noho izany, efa namaky ny antontan-taratasy tafaporitsaka ny rehetra. Ny ankabeazan'izany dia omby Nazi, raha ny marina. Ary mamaky ity verbatim ity aho. Ny pejy nomena an"io vondrona mampalahelo io, mitondra ny lohateny hoe "Ladin"ny fitsarana farany", dia manondro mazava tsara ny atao hoe "fitsaharana" an"ireo mpitaingin-tsoavaly efatra: ady, fandresena, mosary ary fahafatesana.
  
  "Avy amin"ny Bokin"ny Apokalypsy?" hoy i Hayden nanontany. "Ireo mpitaingin-tsoavaly efatra ireo?"
  
  "Eny." Niondrika i Lauren, mbola nijery ireo naoty marobe nohamafisin'ny sasany amin'ireo geeks tsara indrindra any Amerika. "Ny Zanak"ondrin"Andriamanitra dia manokatra ny tombo-kase efatra voalohany amin"ny fito, izay niteraka zava-manan"aina efatra nitaingina soavaly fotsy sy mena sy mainty ary hatsatra. Mazava ho azy fa nifamatotra tamin'ny zava-drehetra izy ireo nandritra ny taona maro ary naverina naverina ombieny ombieny tao amin'ny kolontsaina malaza. Nofaritana ho tandindon"ny Fanjakana Romanina sy ny tantarany tatỳ aoriana mihitsy aza izy ireny. Saingy hey, ny Nazia dia afaka milalao izany amin'ny fomba tiany, sa tsy izany? Izao angamba no tsara indrindra raha omeko ity. Navoakany ny antontan-taratasy maromaro avy ao amin'ny kitapony, ary toa miharihary kokoa noho ny fahitan'i Drake azy. Fiovana mahaliana ho an'i Lauren, ary iray izay toa noraisiny tao am-pony. Nojereny haingana ilay taratasy.
  
  "Izany ve no nahatonga ny olona rehetra ho mena? Order?
  
  "Eny, vakio ity."
  
  Namaky izany mafy i Dahl raha nandray izany ny hafa.
  
  "Tany amin"ny vazan-tany efatra no nahitanay ireo mpitaingin-tsoavaly efatra ary nosoritanay tamin"izy ireo ny drafitra momba ny Laharan"ny Fitsarana Farany. Ireo izay tafita velona amin'ny Kroazada Fitsarana sy ny vokany dia hanjaka amin'ny rariny. Raha mamaky ity ianao dia very isika ka vakio ary araho tsara. Lany tamin'ny fanangonana ireo fitaovam-piadiana efatra farany tamin'ny revolisiona eran-tany ireo taona farany ananantsika: Ady, Fandresena, Mosary ary Fahafatesana. Tafaray, handrava ny governemanta rehetra izy ireo ary hanokatra hoavy vaovao. Aoka ho vonona. Tadiavo izy ireo. Mandehana any amin'ny vazan-tany efatra. Tadiavo ny toeram-pialan'ny Rain'ny Strategy ary avy eo ny Khagan; ilay Indiana ratsy indrindra teto an-tany, ary avy eo dia ny Lozan"Andriamanitra. Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika ny Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao anaty vatam-paty. Hitantsika ny Loza izay miaro ny tena Fitsarana Farany. Ary ny hany kaody famonoana dia rehefa niseho ireo mpitaingin-tsoavaly. Tsy misy marika famantarana ny taolan'ny Ray. Voahodidina fitaovam-piadiana ilay Karana. Ny filaharan"ny Fitsarana Farany dia miaina amin"ny alalanao ankehitriny ary hanjaka mandrakizay."
  
  Noraisin'i Drake daholo izany. Fanontaniana maro, fahamarinana maro. Asa be. Na izany aza, nokapohin'i Dahl tamin'ny fanehoan-keviny voalohany izy. "Nitsangana? Tsy hikomy ve izy ireo?
  
  "Eny, toa misy zavatra tsy mety." Nanaiky i Lauren. "Saingy tsy diso izany."
  
  Hoy i Mai: "Toa mampiseho ny filaharan'ny fijerena izany, na dia an-kolaka aza."
  
  Nanaiky i Lauren. "Marina izany. Fantatrao koa anefa hoe nahoana no iantsoan"izy ireo hoe "fitsaharana" ireny, fa tsy fasana na fasana na inona?"
  
  "Tsy araka ny hita ny zava-drehetra," hoy i Dahl namaky mafy.
  
  "Eny. Mazava ho azy fa mila fikarohana iray taonina bebe kokoa. "
  
  "Voahodidina fitaovam-piadiana ilay Indiana," hoy i Alicia namaky mafy. "Inona no dikan"izany?"
  
  "Aoka isika tsy ho lasa lavitra loatra," hoy i Hayden.
  
  "Heverina fa ny fahalalana momba ireo toeram-pialan-tsasatra farany rehetra ireo dia maty niaraka tamin'ny baikon'ny Nazi." hoy i Lauren. "Angamba nikasa ny handrakitra zavatra izy ireo. Sao dia ilay coding. Na mampita fahalalana amin'ny taranaka hafa. Tsy fantatray marina, fa fantatray fa izay ihany no tokony hizoranay", hoy izy nikiakiaka, "ary ao anaty sambo iray ihany ny rehetra. Nibanjina an'i Drake izy. "Sambo. Survival raft. Azonao ny hevitra.
  
  Niavonavona ilay Yorkshireman. "Mazava ho azy fa tiako. Ny SAS dia afaka mampitsinkafona vatolampy."
  
  "Eny, na iza na iza sendra antsika, dia manana famantarana mitovy amin'ny ataontsika izy ireo," hoy i Hayden. "Ahoana raha manomboka isika?"
  
  Nihodina teo am-baravarankely i Kinimaka. "Any amin"ny vazan-tany efatra?" hoy izy nanontany. "Aiza no misy azy ireo?"
  
  Toa foana ilay efitrano. "Sarotra ny miteny," hoy i Dahl. "Rehefa boribory ny tany."
  
  "Eny ary, ahoana ny momba ny mpitaingin-tsoavaly voalohany noresahin'izy ireo. Ity Rain'ny paikady ity. " Niditra tao amin'ny efitrano i Kinimaka, nanakana ny hazavana rehetra teo amin'ny varavarankely tao aoriany. "Inona no references ananantsika momba izany?"
  
  "Araka ny mety ho eritreretinao," nokapohin"i Lauren ny efijery, "dia manao an"izany koa ny mpandinika any an-trano..." Naka fotoana namaky teny izy.
  
  Naka fotoana mitovy amin'izany i Drake mba hisaintsaina. Ny filazan'i Lauren momba ny "think tank back home" dia nanazava ny zavatra tsy tao.
  
  Karin Blake.
  
  Mazava ho azy fa nandeha ny fotoana fony ianao anisan'ny ekipan'ny SPEAR, saingy lasa lavitra ny andro na ny herinandro izay tokony hiantsoana an'i Karin. Isaky ny nanapa-kevitra ny hifandray aminy izy, dia nisy zavatra nanakana azy - na andiana fahavalo, na krizy eran-tany, na ny fitakiany manokana mba tsy hanelingelina. Nila toerana ho azy i Karin, saingy-
  
  Aiza izy io?
  
  Nanomboka niteny i Lauren, ary tsy maintsy najanona indray ny eritreritry ny Karin.
  
  "Toa hoe Rain"ny paikady no nahafantarana an"ilay olo-malaza ara-tantara. Hannibal."
  
  Tsy natoky tena i Smith. "Iza amin'izy ireo?"
  
  Nandefona ny molony i Alicia. "Raha lehilahy Anthony Hopkins ity, dia tsy hiala amin'ity efitrano ity aho."
  
  "I Hannibal Barca dia mpitarika miaramila malaza avy any Carthage. Teraka tamin'ny 247 talohan'i JK izy, dia ilay lehilahy nitarika tafika iray manontolo, anisan'izany ny elefanta mpiady, namakivaky ny Pyrenees sy ny Alpes ho any Italia. Nahay namaritra ny tanjany sy ny fahalemen"ny fahavalony izy ary nandresy ny mpiara-dia tamin"i Roma. Ny hany fomba tsy nahomby azy tamin'ny farany dia rehefa nisy lehilahy iray nianatra ny paikadiny manokana ary namolavola fomba hampiasana azy ireo hanohitra azy. Tany Carthage izany."
  
  "Ka ity lehilahy ity no Rain'ny paikady?" - Nanontany Smith. "Ity Hannibal ity?"
  
  "Noheverina ho iray amin'ireo stratejika miaramila lehibe indrindra teo amin'ny tantara ary iray amin'ireo jeneraly niavaka tamin'ny fahagola niaraka tamin'i Alexander Lehibe sy Kaisara. Nantsoina hoe Rain"ny Tetika izy, satria i Roma fahavalony lehibe indrindra, tamin"ny farany, dia nandray ny tetika ara-miaramila nataony tao anatin"ny tetik"izy ireo manokana."
  
  "Fandresena ity," hoy i Dahl, "raha nisy izany."
  
  Nanaiky i Lauren. "Tsara kokoa. Noheverina ho nofinofy ratsy ho an'i Roma i Hannibal, ka nampiasa ilay teny izy ireo isaky ny misy loza. Midika izany fa eo am-bavahady i Hannibal!
  
  "Miverina amin'ny baiko," hoy i Hayden nanosika azy ireo. "Ahoana no mifanaraka?"
  
  "Eny, afaka milaza amim-pahatokiana isika fa iray amin'ireo mpitaingin-tsoavaly efatra i Hannibal. Ankoatra ny hoe nitaingina soavaly izy, dia nantsoina hoe Rain'ny Tetikady nandritra ny tantara. Midika izany fa Izy no Ady, ilay mpitaingin-tsoavaly voalohany. Azo antoka fa nitondra ady teo amin"ny Fanjakana Romanina izy."
  
  Drake nandinika ny lahatsoratra. "Noho izany dia voalaza eto fa ny drafitra ho an'ny Doomsday Order dia napetraky ny mpitaingin-tsoavaly. Moa ve isika mihevitra fa ny baiko dia nandevina fitaovam-piadiana manimba tao amin'ny fasan'i Hannibal? Avelao ho an'ny taranaka manaraka izany?"
  
  Nanaiky i Lauren. "Fihetseham-po ankapobeny izany. Fitaovam-piadiana isaky ny fasana. Misy fasana eny amin"ny vazan-tany rehetra."
  
  Nanandratra ny volomaso i Kinimaka. "Izay, indray, dia misy dikany toy ny zipo ahitra."
  
  Nanofahofa tanana azy i Hayden mba hijanona. "Adinoy izany," hoy izy. "Amin'izao fotoana izao. Tsy maintsy manana fasana na mausoleum tokoa ve ny lehilahy toa an"i Hannibal?"
  
  Niondrika teo amin"ny sezany i Lauren. "Eny, eto no mahasarotra ny raharaha. Natao sesitany i Hannibal antitra mahantra ary maty tamin'ny fahafatesana mahatsiravina, angamba noho ny poizina. Nalevina tao amin"ny fasana tsy misy marika izy.
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Hadalana".
  
  "Mahatonga anao hieritreritra izany, sa tsy izany?"
  
  "Manana toerana ve isika?" Nanontany i Mai.
  
  "Oh yeah". Nitsiky i Lauren. "Afrika".
  
  
  TOKO FAHEFATRA
  
  
  Nandeha nankany amin'ny kabinetra iray i Alicia ary namoaka tavoahangy feno rano avy tao amin'ny vata fampangatsiahana kely teo amboniny. Nandreraka foana ny fanombohana fandidiana vaovao. Ny heriny dia ny ady; saingy tamin'ity indray mitoraka ity dia nila drafitra mazava izy ireo. Hayden dia efa nanatevin-daharana an'i Lauren tamin'ny solosaina finday, ary i Smith dia niezaka ny ho liana, tsy isalasalana fa satria ny New Yorker dia nandray anjara hafa. Eny, ary satria tsy any am-ponja izy nitsidika mpampihorohoro adala.
  
  Nanana ny heviny manokana i Alicia, saingy sarotra taminy ny nahatakatra ny lojikan"i Lauren. Na izany aza, tsy anjarany ny mitsara, tsy aorian'ny fiainany efa nodiaviny. Lauren Fox dia hendry sy nahafantatra tsara ny zavatra ho avy.
  
  Manantena izany. Nisotro ny antsasaky ny tavoahangy i Alicia, dia nitodika tany amin'i Drake. Ilay Yorkshireman dia nijoro teo akaikin'i Dahl sy Kensi. Saika hiditra izy no nisy hetsika teo akaikiny.
  
  "Oh, salut Yogi. Manao ahoana ny fandehan-javatra any?
  
  "Tsara". Ketraka ilay mpangalatra rosiana hatramin'ny naharihariny tampoka. "Heverinao ve fa mankahala ahy izy ireo ankehitriny?"
  
  "OMS? Izy ireo? Mananihany ahy ve ianao? Tsy misy mitsara anao, indrindra fa izaho. Nitsiky izy ary nijery ny manodidina. "Na Mey. Na Drake. Ary indrindra fa tsy Kenzi. Mety manana tranomaizina feno zava-miafina madinidinika ratsy ilay bitch."
  
  "MOMBA NY".
  
  "Tsy tena zava-miafina kely ratsy nataonao." Crap! "Hey, mbola miezaka miova aho eto. Tsy haiko ny momba ny fihobiana."
  
  "Hitako izany".
  
  Nanatsotra ny tanany izy hoe: "Avia atỳ!" - ary nirohotra nankany amin'ny lohany izy rehefa nitsoaka, niezaka nihazona ny lohany. Nitsambikina nankany amin'ny faran'ny efitrano i Yorgi, maivana ny tongony. Hitan'i Alicia ny maha-zava-poana ny fanenjehana.
  
  "Amin"ny manaraka ry zalahy."
  
  Nijery ny fanatonana azy i Drake. "Fantatrao fa matahotra anao izy."
  
  "Tsy noheveriko fa natahotra na inona na inona ilay zaza. Tsy rehefa avy nandany fotoana tao amin'io fonja Rosiana io sy nanorina manda. Dia ho hitanao fa matahotra an"izany izy." Nikapoka ny lohany izy.
  
  "Ny fitaovam-piadiana mahery indrindra amin'ny rehetra," hoy i Dahl. "Anontanio fotsiny i Hannibal."
  
  "Oh, manao vazivazy i Torsti. Andao samy hitodika any amin'ny kalandrie. Saingy tena zava-dehibe," hoy i Alicia nanampy. "Mila miteny ny zaza. Tsy mahafeno fepetra tsara kokoa aho."
  
  Nivovo i Kensi. "Tena marina? gaga aho".
  
  "Moa ve ianao voatonona ao amin'ny fanambaran'i Webb? Eny, heveriko fa izany. "
  
  Nihozongozona ny Israelita. "Sarotra aho matory amin"ny alina. De maninona?"
  
  "Izany no antony," hoy i Alicia. "Tsy misy."
  
  "Heveriko fa noho ny antony mitovy aminao."
  
  Nisy fahanginana lalina. Nifanena tamin'ny fijerin'i Drake teo amin'ny lohan'ireo vehivavy i Dahl ary niondrika kely. Nitodika haingana i Drake, tsy nanambany an"ireo vehivavy, fa tsy tiany hotaritarihina hidina any amin"ny fantsakan"ny fahoriana. Nitraka i Alicia rehefa nanomboka niteny i Hayden.
  
  "Okay", hoy ny lehibeny. "Tsara kokoa noho ny noheverin'i Lauren tany am-boalohany izany. Iza no handeha ho any Hellespont?
  
  Nisento i Alicia. "Tena tonga lafatra ho an'ity ekipa ratsy ity. Soraty aho."
  
  
  ***
  
  
  Voalohany tamin'ny helikoptera ary avy eo tamin'ny sambo haingam-pandeha, nanatona ny Dardanelles ny ekipa SPEAR. Efa nilentika tany amin'ny faravodilanitra ny masoandro, niova ny hazavana avy amin'ny baolina mamiratra ho tsipika panoramika ao ambadika ary tsipika marindrano. Hitan'i Drake fa zara raha nifamadika teo amin'ny fomba fitateram-pitaterana nandritra ny diany, ary nahita fotoana nahatalanjona ny fomba nandehanan'ireo mpanamory soa aman-tsara ny andro. Nanazava kely ny fihetseham-pony i Alicia, izay teo akaikiny teo amin"ilay helikoptera.
  
  "Hey ry zalahy, heverinao fa mitady hamono antsika ity lehilahy ity?"
  
  Kinimaka, nifatotra mafy ary nifikitra tamin'ny tady sisa tavela araka izay azony nohazonina, dia niteny tamin'ny nifiny nifisaka hoe: "Azoko antoka fa heveriny fa mitsambikina izy ireo."
  
  Nandeha tanteraka sy nisokatra ny fifandraisana. Nangina ny rivotra rehefa nijery ny fitaovam-piadiana nomen'ny CIA ny ekipany. Drake dia nahita ireo voarohirohy mahazatra, izay ahitana Glocks, HKS, antsy fiadiana ary grenady isan-karazany. Nomena fitaovana koa ny fahitana alina. Minitra vitsy monja taorian"izay, dia nanomboka niresaka tamin"ilay mpampita hafatra i Hayden.
  
  "Noho izany, ry olona, fotoana izao handinihana lafiny iray hafa, manokana kokoa amin'ity iraka ity. Ekipa mifaninana. Ny CIA dia mbola milaza fa misy enina, ka aoka isika hisaotra fa tsy mihoatra izany. Ny sela Alexandria dia mahazo fampahalalana mitete avy amin'ny sela CIA manerana an'izao tontolo izao, avy amin'ny NSA sy ireo mpiasan'ny miafina. Izy ireo dia mampita amiko izay zava-misy mifandraika amin'izany-"
  
  "Raha tena mahasoa azy ireo izany," hoy i Kensi niditra an-tsehatra.
  
  Nikohaka i Hayden. "Fantatro fa nanana traikefa ratsy tamin'ny sampan-draharaham-panjakana ianao, ary ny CIA dia tena ratsy ny asa fanaovan-gazety, saingy niasa ho azy ireo aho. Ary fara faharatsiny, nanao tsara ny asako aho. Manana firenena iray manontolo harovana izy ireo. Matokia fa homeko anao ny zava-misy."
  
  "Manontany tena aho hoe inona no mampiakatra ny zipony," hoy i Alicia nibitsibitsika tamin'ilay mpampita hafatra. "Azoko antoka fa tsy tsara izany."
  
  Nibanjina azy i Kensi. "Inona no mety tsara hahatonga ny zipo miakatra?"
  
  "Tsy fantatro". Niposaka haingana i Alicia. "Ny vavan"i Johnny Depp?"
  
  Nanadio ny tendany i Hayden ary nanohy. "Ekipa hery manokana enina. Sarotra ny milaza hoe iza no miombom-pihetseham-po ary iza no mankahala. Aza mihevitra. Tsy maintsy mitondra ny olona rehetra ho fahavalo isika. Tsy misy amin"ireo firenena fantatray fa tafiditra amin"izany no hanaiky izany. Takatro fa mety ho fantatrao ny sasany amin'ireo lehilahy ireo, saingy ny hira dia tsy miova. "
  
  Rehefa nijanona i Hayden, dia nieritreritra momba ny antoko britanika i Drake. Ny SAS dia nanana rezimanta vitsivitsy ary efa nandao an-taonany maro izy, saingy mbola tsy dia lehibe loatra ny tontolon'ny miaramila ambony indrindra. Ara-drariny i Hayden raha niresaka momba ny mety ho fifandonana sy ny famandrihana amin'izao fotoana izao, fa tsy ho voasarik'izy ireo eny an-kianja. Mety ho liana amin'ny kontinanta Soedoà i Dahl, ary i Kenzie amin'ny Israeliana. Asa tsara, tsy nisy fanatrehana Amerikana nentim-paharazana tao.
  
  "Tsy azoko an-tsaina hoe sariaka i Shina," hoy izy. "Na i Rosia."
  
  "Amin'ny hafainganam-pandeha toy izany," hoy i Mai, nijery teo am-baravarankely. "Ho endrika ao amin'ny maizina izy ireo."
  
  "Manana hevitra momba ny toe-javatra misy ny firenena tsirairay ve isika?" - nanontany Dahl.
  
  "Eny, nitodika tany amin'io fotsiny aho. Raha ny fantatra dia adiny maromaro no miala ny Soedoà. Mbola ao an-trano ny Frantsay. Mossad no akaiky indrindra, tena akaiky. "
  
  "Mazava ho azy," hoy i Dahl. "Tsy misy mahalala izay halehany."
  
  Nikohaka kely i Drake. "Miezaka manamarina ny andrana tsy nahomby nataon'i Soeda ve ianao?"
  
  "Toa ao amin'ny Eurovision ianao izao. Ary tsy nisy nanonona an'i Grande-Bretagne. Aiza no misy azy ireo? Mbola manao dite?" Nanangana kaopy an-tsaina i Dahl, nipoitra tamin'ny zoro ny rantsantanany kely.
  
  Hevitra ara-drariny izany. "Eny, mety nanomboka nihemotra i Soeda."
  
  "Farafaharatsiny nanomboka izy ireo."
  
  "Ry lehilahy," hoy i Hayden nanapaka. "Aza adino fa anisan"izany koa isika. Ary manantena ny handresy antsika i Washington. "
  
  Nitsiky i Drake. Nitsiky i Dahl. Nitraka i Smith rehefa nanomboka niteny i Lauren.
  
  "Ny fanampim-panazavana mahaliana amin'izany rehetra izany dia ny sasany amin'ireo firenena ireo dia manohitra mafy ny fitsabahana rehetra. Mazava ho azy fa avo foana ny haavon'ny fako, saingy afaka miatrika ireo singa tsy marina isika. "
  
  "Tsy ofisialy? Vondrona mpizara?" - hoy i Kinimaka nanontany.
  
  "Azo atao izany."
  
  "Mampiverina antsika amin'ny fampahalalana fototra fotsiny izany," hoy i Hayden. "Ny olona rehetra dia manohitra."
  
  Nanontany tena i Drake hoe inona no mety ho noeritreretin'i Smith momba ny fanambarany. Niverina tany Cusco i Joshua, nankahala, saingy satria tsy nomen'ny governemanta ny fahafatesany ary niova sy niady foana ny fijanonan'izy ireo tao amin'ny firenena, dia tsy nisy nahalala izay hitranga. Loza no nahafaty ity lehilahy ity, saingy noho ny tsy fitandremana sy ny hafanam-po tafahoatra. Eny, parasite sy mpamono olona izy, saingy hafa ny toe-javatra.
  
  Taorian'ny helikoptera dia nofenoin'izy ireo ny sambo. Niakanjo mainty, nisaron-tava ny endrik'izy ireo, nitsambikina moramora namakivaky ny ranon'i Hellespont, feno haizina ny alina tamin'ny farany. Tsy nisy na inona na inona ny lalana nodiavin"izy ireo, ny jiro nitsilopilopy teny ampitan"ny morontsiraka lavitra. Ny Hellespont dia lakandrano lehibe iray izay anisan'ny sisin-tanin'i Eoropa sy Azia. Tery tery i Gallipoli, teo amin"ny morontsiraka avaratra, fa somary vitsy mponina ny ankamaroan"ny sisin-tany hafa. Rehefa nitsambikina teo amin'ny rano izy ireo, dia nampiasa ny mpampita azy i Hayden sy Lauren.
  
  "Tsy nanana fasana mihitsy i Hannibal, eny fa na dia marika fasana aza. Taorian'ny asa nahafinaritra, dia saika maty irery ity jeneraly malaza ity, voapoizina tamin'ny fahanterana. Ahoana àry no ahitanao fasana tsy misy marika?"
  
  Nitraka i Drake raha nijanona i Lauren. Nanontany azy ireo ve izy?
  
  Sahy nitady vahaolana i Smith. "Sonar?"
  
  "Azo atao izany, saingy mila manana hevitra tsara momba ny toerana hijerena ianao," hoy i Dahl namaly.
  
  "Nahita antontan-taratasy manjavozavo izy ireo, antontan-taratasy azo raketina, eny, saingy very tamin'ny fotoana," hoy i Hayden. "Ny nanjo an'i Hannibal dia nahasosotra foana ireo tia ilay mahery fo nanohitra ny imperialisma romana. Iray amin'ireny ny filohan'i Tonizia, izay nitsidika an'i Istanbul tamin'ny taona enimpolo. Nandritra io fitsidihana io, ny hany zavatra tiany dia ny hitondra ny fatin'i Hannibal miaraka aminy any Tonizia. Tsy nisy zava-dehibe hafa. Somary nilefitra ihany ny Tiorka tamin"ny farany ka nitondra azy niaraka tamin"izy ireo tamin"ny dia fohy."
  
  "Sixties?" hoy Dahl. "Tsy tamin'ny fotoana nanombohan'ny mpanao heloka bevava an'ady ve ny tetika ratsy nataony?"
  
  "Azo inoana kokoa". Hoy i Hayden. "Taorian'ny nanorim-ponenana tany Kiobà izy ireo ary nanomboka fiainana vaovao. Avy eo dia naharitra efa ho roapolo taona ny filaharany vaovao."
  
  "Fotoana be mba hamoronana," hoy i Alicia.
  
  "Ary fidio ireo mpitaingin-tsoavaly efatra ho azy ireo," hoy i Mai nanampy. "Hannibal - mpitaingin-tsoavaly? Misy dikany izany. Fa iza moa no Fandresena, mosary ary fahafatesana? Ary nahoana ny Dardanelles any Afrika no iray amin'ireo lalana kardinaly efatra?"
  
  "Tena tsara," hoy i Alicia nanakoako an'i May, nahatonga an'i Drake hampitombo ny ezaka nataony. "Mila averinao io satroka misaina kely io ry Foxy."
  
  Nitsiky i Lauren. Fantatr'i Drake tamin'ny feony. "Noho izany ireo Tiorka, izay menatra indrindra noho ny tsy fanajany an'i Hannibal, dia nitondra ny filoha Toniziana ho any amin'ny toerana iray ao amin'ny Hellespont. Voalaza ao fa 'eo amin'ny havoana misy trano rava'. Ity no toeram-pialan-tsasatra malaza an'i Hannibal Barca. "
  
  Niandry i Drake, saingy tsy nisy vaovao tonga. "Ary na izany aza," hoy izy, "izany dia telopolo taona lasa izay."
  
  "Nijanona ela be teo izy io," hoy i Lauren, "ary tsy isalasalana fa nametraka zavatra ho fiarovana ny Tiorka."
  
  Nisalasala i Drake. "Raha ny marina, mety ho fasana hajaina fotsiny izany."
  
  "Nentin'izy ireo tany ny filohan'i Tonizia, Mat. Naka tavoahangy fasika nohamarinin"ny mpiambina azy mihitsy aza izy, ka nantsoiny hoe "fasika avy any amin"ny fasan"i Hannibal" rehefa nody. Amin'izany toe-javatra izany, amin'io taona io, tena hamitaka ny filohan'i Tonizia tokoa ve ny Tiorka?"
  
  Drake niondrika nandroso nanatona ny fiolahana maizina amin'ny morontsiraka. "Ho hitantsika izany."
  
  
  TOKO FAHADIMY
  
  
  Drake dia nanampy tamin'ny fisintonana ilay sambo haingam-pandeha miloko sable avy ao anaty rano, namatotra azy tamin'ny fakan-kazo taloha teo akaiky teo ary nametraka ny maotera ivelany. May, Alicia sy Smith nihazakazaka nanangana toby. Nampian'i Dahl no nampian'i Kinimaka ireo kitapo mavesatra. Nahatsapa fasika teo ambanin'ny kirarony i Drake. Naheno fofona tany ny rivotra. Nibosesika mafy teo amin"ny morontsiraka teo amin"ny ankaviany ny onja, noho ny firongatry ny sambo. Tsy nisy feo hafa nandrava ny fahanginana rehefa nijery ny zava-misy ireo lefona.
  
  Nitazona navigateur GPS azo entina i Hayden. "Tsara. Efa voalamina ny coordinates. Vonona handeha ve isika?"
  
  "Vonona," nisy feo maromaro nisefosefo ho setrin"izany.
  
  Nandroso i Hayden, ary nipetraka teo ivohony i Drake, niampita ny fasika teo ambanin"ny tongony. Nijery ifotony ny faritra izy ireo, saingy tsy nisy loharanom-pahazavana hafa hita. Angamba izy ireo no tonga voalohany teto. Angamba ny ekipa hafa dia nihemotra, namela olon-kafa hanao ny asa mavesatra rehetra. Na dia izao aza angamba dia efa nojerena izy ireo.
  
  Tsy nisy fiafarany ny zavatra azo natao. Nanohana an'i Alicia i Drake rehefa nandalo izy ireo ary niditra tao amin'ny laharana ilay vehivavy anglisy. "Mety hiovaova arakaraka ny ilany."
  
  "Ahoana ny momba an"i Smith?" - Nanontaniako.
  
  "Inty aho. Mazava ny lalana".
  
  Eny, ho any an-tanety izahay, hoy i Drake, fa tsy niteny na inona na inona. Ny fasika malefaka dia nivelatra tamin'ny tany feno hipoka, ary avy eo dia niakatra ny fefiloha izy ireo. Vitsivitsy metatra monja ny haavony sy ny tampony mitongilana, tsy ela dia niampita ny sisin-tany efitra izy ireo ary nahita ny tenany teo amin"ny tany fisaka. Nanondro ny lalana i Hayden ary niampita ilay tany ngazana izy ireo. Ankehitriny dia tsy ilaina ny mandefa mpiambina. Nahita kilometatra maro izy ireo, saingy nijanona lavitra kokoa i May sy Smith, ka nampitombo ny tazan'izy ireo.
  
  Nitselatra mangina ny efijerin'ny GPS, nitarika azy ireo hanakaiky kokoa ny kendreny, ary ny andohalambo maizina amin'ny alina dia nivelatra teo ambonin'izy ireo. Miaraka amin'ny habaka be dia be, dia lehibe ny lanitra; zara raha hita ny kintana, ary tsipika kely ny volana. Folo minitra lasa roapolo, avy eo telopolo, ary mbola nandeha irery izy ireo. Hayden dia nifandray hatrany tamin'ny alàlan'ny serasera tamin'ny ekipa sy Alexandria. Navelan'i Drake handray azy ny tontolo iainana, miaina ao anatin'ny gadona manjavozavo amin'ny natiora. Ny feon'ny biby, ny tsio-drivotra, ny fikotrokotroky ny tany - teo daholo izany, saingy tsy nisy tsy nety. Tsapany fa mety ho tsara daholo ny ekipa toheriny, saingy natoky ny fahaizany sy ny an'ny namany izy.
  
  "Eo aloha," hoy i Hayden nibitsibitsika. "Ny GPS dia mampiseho ny terrain miakatra eo amin'ny efapolo metatra. Io angamba no havoana tadiavintsika. Hitady."
  
  Nipoitra tsimoramora avy tao amin"ny haizina ilay havoana, dongon-tany tsy mitsaha-mitsangana miaraka amin"ny fakany misavoritaka sy ny vatolampy maloto amin"ny tany maina rehefa nanao sokitra lalana tsy tapaka namakivaky ireo sakana. Nijanona kely i Drake sy i Alicia ary nijery ny lasa, nanamarika ny fahamaizana malama izay mipaka hatrany amin"ny ranomasina misamboaravoara. Ary mihoatra lavitra noho izany, ny jiro manjelanjelatra amin'ny seranana, fisiana hafa tanteraka.
  
  "Indray andro?" Gaga i Alicia nanontany.
  
  Nanantena izany i Drake. "Ho tonga any izahay," hoy izy.
  
  "Tokony ho mora izany."
  
  "Ary fitiavana. Toy ny mitaingina bisikileta. Lavo anefa ianao ary voaratra sy mangana ary kikisana ela be vao tafarina indray.
  
  "Noho izany, ny antsasaky ny lalana dia efa nandalo." Nikasika azy vetivety izy ary nanohy niakatra ny havoana.
  
  Nanaraka azy mangina i Drake. Ny ho avy tokoa dia nanana fahafahana vaovao be dia be izao satria i Alicia Miles dia niala tamin'ny tsingerin'ny famotehana ny tenany. Ny hany tsy maintsy nataon'izy ireo dia ny naharesy andian'olona adala sy megalomaniacs izay te hampijaly ny vahoakan'izao tontolo izao.
  
  Ary izany no mahatonga ny miaramila toa azy hametraka ny zava-drehetra amin'ny laharana. Ho an'i Adrian eo akaikin'ny varavarana sy Graham ampitan'ny lalana. Ho an"i Chloe, izay niezaka mafy nampiditra ny zanany roa tany an-tsekoly ara-potoana isan"andro. Ho an'ireo mpivady nitaraina sy nitoloko teny an-dalana ho any amin'ny fivarotana lehibe. Ho tombontsoan'ireo izay nipetraka tsara tao anatin'ny fitohanan'ny fifamoivoizana teny amin'ny lalambe, sy ireo nitsambikina tamin'ny filaharana. Tsy ho an'ny fako fako izay niakatra tao amin'ny fiaranao na garazy rehefa maizina ny andro, ka nanao izay azony natao. Tsy natao ho an'ny mpihetraketraka, mpitady fahefana ary mpitady ambadika. Enga anie ireo izay niady mafy ho amin'ny fanajana sy ny fitiavana ary ny fikarakarana. Aoka ireo izay niady ho an'ny ho avin'ny zanany hatoky ny fiarovana azy. Aoka ho ampiana izay nanampy ny hafa.
  
  Nisarika ny sainy tamin'ny feo malefaka i Hayden. "Ity no mety ho toerana. Ny GPS dia milaza fa izany no izy, ary mahita trano iray nilaozana aho eo aloha.
  
  Nahita teboka miloko mifanindry izy. Io no ivon"ny zava-nitranga tamin"izany. Tsy nisy fotoana ho an'ny subtleties izao. Mety ho nandrehitra afomanga ihany koa izy ireo tamin'ny fikarohana ny fasan'i Hannibal raha toa ka nahita izany haingana kokoa izy ireo amin'izao fotoana izao. Satria natoky i Drake fa raha afaka mahita izany izy ireo, dia ho toy izany koa ny ekipa hafa rehetra.
  
  Hayden dia nanamarika ny faritra manodidina. Kinimaka sy Dahl nampidinin'izy ireo tamin'ny tany ny kitapo mavesatra. May sy Smith no nandray ny toerana fijerena tsara indrindra. Nanatona akaiky an"i Hayden i Drake sy Alicia mba hanampy. I Yorgi ihany no nihantona, naneho fisalasalana teo am-piandrasana izay tokony hatao.
  
  Kinimaka sy Dahl dia namorona jiro lehibe vitsivitsy tamin'ny fametrahana ny trio amin'ny fibre karbônina ary manome bebe kokoa. Tsy takamoa mamiratra fotsiny ireo, fa natao hanahaka ny tara-masoandro akaiky araka izay azo atao. Ekena fa na dia ny fahaiza-manaon'ny CIA aza dia voafetra ihany tany Ejipta, saingy nihevitra i Drake fa tsy dia ratsy loatra ny fitaovana. Nampiasa jiro nipetaka teo amin"ny fitoeran-jiro i Kinimaka mba hanazava ny faritra midadasika, ary avy eo i Hayden sy Dahl dia nandeha nijery ny tany.
  
  "Tandremo izao," hoy i Hayden tamin"izy ireo. "Ny Order of the Last Judgment dia milaza fa nalevina teto ela be taorian"ny nahafatesan"i Hannibal ireo fitaovam-piadiana. Fasana tsy misy marika io fa tsy vato. Noho izany dia mitady tany mikorontana isika fa tsy taolana, bloc na andry. Ny zavatra nalevina vao haingana no tadiavinay fa tsy ny vakoka taloha. Tsy tokony ho sarotra loatra-"
  
  "Aza miteny izany!" Nivovo i Dahl. "Hitako ny zava-drehetra ianao, ry zareo."
  
  "Milaza fotsiny aho fa tsy mila mitady an'i Hannibal isika. fitaovam-piadiana ihany."
  
  "Tena tsara." Nahitsy kely ny jiro manodidina ny vakim-paritra i Kinimaka.
  
  Nanamarika toerana telo teo amin'ny tany i Hayden. Toa niova izy rehetra, ary tsy nisy vao haingana. Nanatona tamim-pitandremana i Yorgi, ny angady teny an-tanany. Niaraka taminy i Drake sy Alicia, narahin"i Kinimaka.
  
  "Handavaka fotsiny," hoy i Hayden. "Haingana".
  
  "Ahoana raha misy fandrika booby?" hoy i Alicia nanontany.
  
  Nijery ilay trano rava i Drake. Ny rindrina dia nihantona tamim-pahoriana, nirodana, toy ny mitazona ny vesatry ny tontolo. Ny ilany iray dia notapatapahina toy ny mpitety goavam-be, ary toy ny nify mikitoantoana no nipoitra avy amin'ny andaniny roa ireo sakana. Efa ela no nirodana ny tafo, tsy nisy varavarana na varavarankely. "Eny, toa tsy hahita fialofana any izahay."
  
  "Misaotra anao".
  
  "Aza manahy, ry malala. Atsangano ny lohanao."
  
  Tsy noraharahain'i Drake ilay tara-masoandro feno hatezerana ary nanomboka niasa. "Ka inona no dikan'ny Mpitaingin-tsoavaly efatra?" Nanontany an'i Hayden izy momba ilay mpampita hafatra.
  
  "Ny vinavinan'ny vinavina tsara indrindra? Izy ireo dia mifanitsy amin'ireo olo-malaza ara-tantara tadiavintsika sy ireo fitaovam-piadiana antenaintsika ho hita. Noho izany, i Hannibal, izay natsangana ho mankahala ny Romanina, dia nanomboka ady saika tsy nisy farany tany Roma, sa tsy izany? Eto no hahitantsika ny fitaovam-piadiana."
  
  "Mety ho mpitaingin-tsoavaly koa izy ireo", hoy i Kinimaka niditra an-tsehatra. "Ny tiako holazaina dia i Hannibal."
  
  "Eny, somary manjavozavo, Mano."
  
  "Tsy misy ifandraisany amin"ny Baiboly ve izany?" Drake dia nandavaka dongon-tany hafa. "Satria tsy mila ireo fehezan-dalàna adala ireo izahay."
  
  "Eny, niseho tao amin"ny Apokalypsy izy ireo ary-"
  
  "Oay!" Nikiakiaka tampoka i Alicia. "Heveriko fa nahavoa zavatra aho!"
  
  "Ary ny saina," hoy ny feon'i May nibitsibitsika tamin'ilay mpampita hafatra. "Nipoitra teo amin'ny rano ny jiro vaovao, manatona haingana izy ireo."
  
  
  TOKO FAENINA
  
  
  Nazeran'i Drake tamin'ny tany ny angady ary nandeha nijery an'i Alicia. Efa teo i Yorgi, nanampy azy nandavaka. Nandroso haingana koa i Kinimaka.
  
  "Hafiry ny fotoana ananantsika?" Nanontany maika i Hayden.
  
  "Raha tsaraina amin'ny hafainganan'izy ireo, telopolo minitra no ambony indrindra," hoy i Smith namaly.
  
  Nijery tsara i Dahl. "Misy famantarana?"
  
  "Mossad angamba," hoy i Kensi namaly. "Izy ireo no akaiky indrindra."
  
  Nianiana i Drake. "Ny hany fotoana niriako ho tonga voalohany ny Swedes."
  
  Nijoro hatrany amin"ny lohalika tao anatin"ilay lavaka i Alicia, nandavaka ny sisin"ny angady nataony tao anatin"ny tany malefaka, niezaka nanafaka ilay zavatra. Niady mafy izy, nisintona tsy nisy hafaliana tamin'ireo sisiny manjavozavo. Nanadio ny tany avy any ambony i Kinimaka raha niaraka tamin'i Alicia tao anatin'ilay fery tsy mitsaha-mitombo amin'ny tany i Yorgi.
  
  "Inona ity?" - Nanontaniako. hoy Drake nanontany.
  
  Niondrika i Hayden ka teo amin"ny lohaliny ny tanany. "Mbola tsy afaka milaza marina aho."
  
  "Mifantoha, Alicia." Drake nitsiky.
  
  Ny manjelanjelatra sy ny rantsantanana natsangana no hany navaliny. Ny zavatra resahina dia feno loto sy feno loto avokoa ny lafiny rehetra, saingy nanana endrika. Oblong, mirefy roa metatra eo ho eo amin'ny iray metatra, manana bikan'ny boaty voafaritra tsara izy io ary mora mihetsika, mampiseho fa tsy mavesatra mihitsy. Ny olana dia nohodidinin'ny tany mafy sy ny fakany izy io. Nijery avy tao anaty boaty nankany amin'ny ranomasina i Drake, nijery ny jiro manakaiky kokoa ary manontany tena hoe ahoana no ahafahan'ny kaontenera kely maivana toy izany mitazona fitaovam-piadiana mahery vaika.
  
  "Dimy ambin"ny folo minitra," hoy i Smith. "Tsy misy famantarana hafa momba ny fanatonana."
  
  Niady mafy tamin"ny tany i Alicia, nanozona ary tsy taiza na taiza tamin"ny voalohany, saingy tamin"ny farany dia nesoriny ilay entana ary navelany hamoaka izany i Yorgi. Na dia teo aza izany dia nifikitra taminy toa falifaly ireo voaloboka be loatra sy ny fakany misavoritaka, andiana mafy sy miolakolaka izay tsy nety niala. Ankehitriny dia feno fotaka izy ireo, nanala ny akanjony ary niankina tamin'ny angady. Nolavin'i Drake ilay tsipika miharihary hoe "Lehilahy miasa" ary niondrika mba hanampy. Niondrika koa i Dahl, ary niara-nahita fanohanana teo amin"ny sisin"ilay zavatra izy ireo ka nisintona izany. Nanohitra ny fakany, vaky ary nivaha. Ny sasany nitazona ny fiainana malala. Notsindrian'i Drake ary tsapany fa nandady ny lavaka sy teo amin'ny sisiny. Nikoriana avy any ambony ny reniranon'ny tany nafindra toerana. Dia niara-nitsangana izy sy Dahl ary nibanjina an'i Alicia sy Yorgi. Samy nivaloarika ny tarehiny ary sempotra mafy.
  
  "Inona?" - Nanontaniako. hoy Drake nanontany. "Mikasa ny hanao fialan-tsasatra ve ianareo roa? Mialà eto."
  
  Nojeren"i Alicia sy Yorgi indroa ny fanambanin"ilay lavaka, ka nitady boaty maromaro kokoa na taolana efa antitra angamba. Tsy nisy hita. Fotoana fohy taorian'izay, nihazakazaka teo amin'ny sisin'ny lavaka ilay tanora Rosiana, nahita tohana izay toa tsy nisy, mba hahafahany mitsambikina niakatra teo amin'ny hantsana sy teo amin'ny sisin'ny lavaka. Nijery ny zava-nitranga tamim-pahasosorana i Alicia, ary avy eo dia nitsambikina nitsambikina kely teo anilany. Noraisin'i Drake ny tanany ary nosintoniny izy.
  
  Nikiakiaka izy. "Adinonao ny angadyo."
  
  "Te handeha haka azy ve ianao? Atolotro aloha ny loha.
  
  "Fifehezana, fifehezana."
  
  Nanohy nijery tany anaty lavaka i Hayden. "Nieritreritra aho fa fotoana tsara haka fotoana kely hiarahana amin'i Hannibal Barca antitra mahantra. Tsy te hanaja miaramila namany izahay."
  
  Nanaiky i Drake. "Angano".
  
  "Raha mbola any ambany any izy."
  
  "Nanao fikarohana ny Nazia", hoy i Hayden. "Ary miaiky aho fa nanao izany tsara izy ireo. Nahazo laza naharitra i Hannibal noho izy nahay tamin'ny asany. Ny diany namakivaky ny Alpes dia mbola iray amin'ireo zava-bita ara-tafika niavaka indrindra tamin'ny ady tany am-boalohany. Nampiditra paikady ara-miaramila izay mbola ankalazaina hatramin"izao".
  
  Fotoana fohy taorian'izay dia niandrandra izy ireo. Niaraka tamin"izy ireo i Dahl. Nofafan'i Kinimaka ilay entana mba hitadiavana boaty mafy vita amin'ny hazo maizina. Nisy akanjo kely teo an-tampony, ary niezaka nampiseho izany ilay Hawaiiana.
  
  Niondrika nanatona ahy i Hayden. "Izay ihany. Ny logo vita an-trano. Ny filaharan"ny fitsarana farany".
  
  Nianatra izany i Drake, ary nitadidy ilay marika. Mitovitovy amin'ny faribolana kely afovoany izy io ary misy randrana efatra miolakolaka manodidina azy amin'ny teboka samy hafa eo amin'ny kompà. Ny faribolana dia mariky ny tsy manam-petra.
  
  "Fiadiana ny scythes", hoy i Hayden. "Miaro ny tontolonao anaty?" Nihifikifi-doha izy. "Hanara-maso izany any aoriana isika raha ilaina. Andao."
  
  Tsy tao anaty ranomasina intsony ny jiro, izay midika fa ny Mossad, raha izay akaiky indrindra, dia tonga tany mafy orina ary latsaka dimy ambin'ny folo minitra niala tamin'ny hafainganam-pandeha feno. Nanontany tena indray i Drake hoe ahoana no hiafaran'ilay fifandonana. Nomena baiko ny SPEAR mba hiantoka ny fitaovam-piadiana efatra rehetra amin'ny vidiny rehetra, saingy zara raha nisy ny baiko natao tsara teo amin'ny sehatry ny ady. Hitany ny fihetsehan'ny tebiteby teo amin'ny endrik'ireo hafa ary fantany fa mitovy ny fihetseham-pon'izy ireo, eny fa na i Hayden aza, izay akaiky indrindra ny firafitry ny baiko.
  
  Niomana ny handeha izy ireo.
  
  "Miezaha hialana amin"ny fifandonana," hoy i Hayden. "Mazava ho azy".
  
  "Ahoana raha tsy afaka isika?" - nanontany Dahl.
  
  "Eny, raha Mossad io, angamba afaka miresaka isika."
  
  "Misalasala aho fa hanana akanjo karapanondro izy ireo," hoy i Alicia nimenomenona. "Tsy fampisehoana polisy ity."
  
  Nanova vetivety an'i Hayden ho amin'ny toerana tsy misy ny mpampita azy. "Raha voatifitra izahay dia miady," hoy izy. "Inona koa no azontsika atao?"
  
  Drake dia nahita izany ho toy ny marimaritra iraisana tsara indrindra. Ao amin'ny tontolo iray tena tsara, dia mety ho nandalo ireo miaramila nanatona izy ireo ary niverina tamin'ny fitaterany tsy nisy naninona sy tsy nisy tratra. Mazava ho azy fa tsy hisy ny SPEAR amin'ny tontolo tena tsara. Nojereny indray ny fitaovam-piadiany rehefa niomana ny hivoaka ny ekipa.
  
  "Mandehana ny lalana lavitra," hoy i Hayden nanoro hevitra. "Tsy hanao izy ireo".
  
  Ny fitandremana rehetra. Ny tetika rehetra hisorohana ny fifandirana.
  
  Tsilo teo an-tsofiny ny feon"i Lauren. "Vao vao nahazo vaovao izahay ry vahoaka. Manatona koa ny Soedoà."
  
  
  TOKO FITO
  
  
  Nitarika ny lalana i Drake, nandehandeha nanodidina ilay trano efa rava aloha ary avy eo dia nidina ny hantsana. Mbola nandrakotra ny tany ihany ny haizina, fa efa akaiky ny maraina. Drake dia nanoritsoritra ny lalany tamin'ny tadivavarana tsy mirindra mandra-pahitany ny tenany tamin'ny lalana mifanohitra amin'ny ranomasina.
  
  Mailo ny saina, miandrandra ny loha, manaraka anay ny ekipa.
  
  Nalain'i Dahl ilay boaty, nihazona tamim-pitandremana ny sarony teo ambanin'ny sandriny. Nihazakazaka nankeo anilany i Kenzi, nanampy azy hahita ny lalany. Nanao fitaovan'ny fahitana alina ny ekipa, afa-tsy i Smith, izay naleony nahalala tsara ny manodidina azy. Natambatra tsara ilay izy. Nifanohitra tamin"izany ary tao anaty rakitra iray izy ireo no nihazakazaka mandra-pahatongany teo am-pototry ny havoana sy tany amin"ny tany lemaka tsy nisy fialofana. Nifikitra tamin'ny tadiony i Drake, nitarika azy ireo tamin'ny lalana ankapoben'ny sambo. Tsy nisy teny na iray aza - samy nampiasa ny sainy ny tsirairay mba hijery ny manodidina azy.
  
  Fantatr"izy ireo fa mahafaty ny fahavalony. Tsy nisy mpikarama an'ady antsasa-maniry tamin'ity indray mitoraka ity. Androany sy ny manaraka ary ny manaraka dia nifanandrina tamin"ny miaramila tsy ambany noho izy ireo.
  
  Saika.
  
  Nihena kely i Drake, satria nahatsapa fa somary haingana loatra izy ireo. Tsy nankasitraka azy ireo ny terrain. Nisy famirapiratana hatsatra namakivaky ny faravodilanitra atsinanana. Tsy ho ela dia tsy hisy sarona. Nijoro teo ankavanany i Smith ary teo ankaviany i Mai. Nijanona ho ambany ny ekipa. Nihena ilay havoana nisy trano rava teo ambony, ary niseho teo aoriany. Nipoitra teo aloha ny andalana kirihitra feno hazo maromaro, ary nahatsapa fanamaivanana i Drake. Lavitra avaratra atsinanan'ny toerana tokony hisy azy izy ireo, saingy mendrika ny vokatra farany.
  
  Toe-javatra tsara indrindra? Tsy misy ady.
  
  Nandroso izy, nijery ny loza ary tsy niandany tamin"ny fitenin"ny vatany. Nilamina ny fifandraisana. Rehefa nanatona ny toeram-pialofana izy ireo, dia niadana, sao efa nisy olona niandry teo. Amin'ny maha commandos azy dia afaka nanantena fampitandremana izy ireo, saingy tsy misy azo raisina ho an'ity iraka ity.
  
  Nahita faritra midadasika mifanila amin'ny hazo maromaro sy kirihitra kely i Drake ka nijanona, nanamarika ny hafa mba hiala sasatra. Tsy nahitana na inona na inona ny fitsirihana ny tany. Ny tampon'ny havoana dia foana araka ny fahitany azy. Teo amin"ny ankaviany, ny sarona manify dia nitarika hatrany amin"ny tany lemaka iray, ary avy eo nankany amin"ny moron-dranomasina. Noheveriny fa mety ho dimy ambin'ny folo minitra miala ny sambony. Nandefa moramora ny fifandraisana izy.
  
  "Lauren, misy vaovao momba ny Soeda ve?"
  
  "Tsia. Tsy maintsy akaiky anefa izy ireo."
  
  "Ekipa hafa?"
  
  "Eo amin'ny rivotra i Rosia." Toa menatra izy. "Tsy afaka manome toerana anao aho."
  
  "Ity toerana ity dia ho lasa faritra mafana," hoy i Smith. "Tsy maintsy mihetsika isika."
  
  Nanaiky i Drake. "Andao isika hivoaka."
  
  Nitsangana izy ary naheno kiakiaka nanafintohina toy ny bala rehetra.
  
  "Ajanony eo! Mila boaty izahay. Aza mihetsika."
  
  Tsy nisalasala i Drake fa nidina haingana, sady nankasitraka ny fampitandremana no taitra noho ny tsy naharesy ny fahavalo. Nibanjina azy i Dahl ary toa very hevitra i Alicia. Na i Mai aza dia nahagaga.
  
  Nikasika ny lelany i Kensi. "Tsy maintsy Mossad io."
  
  "Nitondra basy ve ianao?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Eny," hoy i Drake. "Mivantana ny mpandahateny ary mety misy mpanampy amin'ny andaniny roa. Amin"ny toerana tena tiantsika hisy."
  
  "Tsy afaka mandroso isika," hoy i Mai. "Hiverina izahay. Amin'izany lalana izany." Nanondro ny atsinanana izy. "Misy fialofana sy lalana, toeram-pambolena maromaro. Tsy dia lavitra loatra ny tanàna. Afaka manambara ny evacuation izahay. "
  
  Nijery an'i Hayden i Drake. Ny lehibeny dia toa nandanjalanja ny safidy na ny hianavaratra manaraka ny morontsiraka, ny atsinanana mankany amin'ny sivilizasiona, na ny fiatrehana ny ady.
  
  "Tsy misy zavatra tsara hitranga raha mijanona eto isika," hoy i Dahl. "Ny ady amin'ny fahavalo sangany iray dia ho fanamby, saingy fantatsika fa mbola ho avy."
  
  Efa fantatr'i Drake fa marina ny nataon'i May. Tsy nanolotra lalana mankany amin'ny famonjena ny Avaratra. Nihazakazaka nanamorona ny Hellespont tsy nisy sarona izy ireo ary niantehitra tamin'ny vintana madio mba ho tafintohina amin'ny karazana fitaterana. Ny fandehanana miantsinanana azo antoka.
  
  Fanampin'izany, zara raha avy amin'ny tanàna hafa ny ekipa hafa.
  
  Niantso azy i Hayden ary avy eo nitodika niantsinanana, nanombantombana ny toerana sy ny mety hisian'ny fandosirana haingana. Tamin'io fotoana io dia tonga indray ilay feo.
  
  "Mijanòna eo!"
  
  "Shit," hoy i Alicia. "Ity lehilahy ity dia psikolojia."
  
  "Mahita tsara fotsiny aho," hoy i Smith, niresaka momba ny teknolojia hita maso. "Afeno ao ambadiky ny zavatra mafy orina. Horaisinay ny afo.
  
  Niainga ny ekipa, nizotra niantsinanana. Nanapoaka basy ny Israelita, ka ny lohan"ny lefona no nidona tamin"ny hazo sy teo anelanelan"ny rantsany. Nirotsaka ny raviny. Niakatra haingana i Drake, satria fantany fa niniana natao ho ambony ny tifitra, ary nanontany tena hoe inona no ady vaovao nandraisan'izy ireo teto.
  
  "Toy ny fanofanana miaramila fotsiny izany," hoy i Alicia.
  
  "Tena antenaiko fa mampiasa bala fingotra izy ireo," hoy i Dahl namaly.
  
  Nihanika sy nanao improviser izy ireo, nizotra niantsinanana, tonga tamin"ireo hazo matanjaka kokoa ary nahasarika ny maso. Nitifitra avy hatrany i Drake, ninia avo. Tsy nahita soritra fihetsehana izy.
  
  "Zavatra mamitaka."
  
  "Ekipa kely," hoy i Kenzie. "Tandremo. milina mandeha ho azy. Miandry fanapahan-kevitra izy ireo.
  
  Naniry mafy ny hanararaotra tanteraka i Drake. Nandeha niantsinanana tamim-pitandremana ny ekipa, nivantana tamin'ny maraina hatsatra izay mbola nandrahona ny faravodilanitra lavitra. Rehefa tonga tany amin'ny toerana malalaka manaraka i Drake, dia nahare sy nahatsapa ny siokan'ny bala iray i Drake.
  
  "Crap". Nanao voromailala izy mba hisarona. "Efa akaiky ilay iray."
  
  Ny tifitra bebe kokoa, ny fivoahana firaka bebe kokoa eo amin'ireo trano fialofana. Nibanjina lalina ny mason"i Drake i Hayden. "Niova ny fomban"izy ireo."
  
  Nifoka rivotra lalina i Drake, saika tsy nino izany. Nitifitra mafy ny Isiraelita ary tsy isalasalana fa nandroso tamim-pitandremana nefa tamin"ny hafainganam-pandeha nahazo tombony. Bala iray hafa no nandrovitra tapa-hodi-kazo iray tao ambadiky ny lohan'i Yorga, ka nahatonga ilay Rosiana niondrika mafy.
  
  "Tsy tsara," hoy i Kensi nimenomenona tamim-pahatezerana. "Tsy tsara mihitsy".
  
  Toy ny vatolampy ny mason"i Drake. "Hayden, mifandraisa amin"i Lauren. Asaivo manamafy amin'i Qrow izy fa mamaly afo izahay!"
  
  "Tsy maintsy mamaly tifitra izahay," hoy i Kensi niantsoantso. "Tsy mbola nanamarina mihitsy ianareo."
  
  "Tsia! Miaramila mpikarama an"ady izy ireo, miaramila sangany izay voaofana sy manaraka baiko. Mpiara-dia izy ireo, mety ho namana. Jereo, Hayden. Jereo izao! "
  
  Ny bala vaovao dia nanindrona ny ala. Ny fahavalo dia nijanona tsy hita maso, tsy re; ny SPIR dia tsy nahalala ny fandrosoany afa-tsy tamin'ny traikefany manokana. Nijery i Drake raha nanindry ny bokotra comm i Hayden ary niresaka tamin'i Lauren, ary nivavaka mba hahazo valiny haingana.
  
  Nanatona akaiky kokoa ny miaramila Mossad.
  
  "Hamarino ny satanay." Na ny feon'i Dahl aza toa mihenjana. "Lauren! Manapa-kevitra ve ianao? Hiady ve isika? "
  
  
  ***
  
  
  Ny ekipan'ny SPEAR, izay efa voaroaka niala tamin'ny sambony, dia voatery nifindra tany atsinanana. Nanana fotoan-tsarotra izy ireo teo ambanin'ny tifitra. Tsy te hiady amin'ny mpiara-dia fantatra izy ireo, ka tonga hatrany amin'ny hatony izy ireo.
  
  Nikoropaka, nikasika ary nihosin-drà izy ireo, nampiasa ny fika rehetra tao amin'ny fitaovam-piadiany, ny fika rehetra mba hametrahana elanelana bebe kokoa eo amin'ny tenany sy ny Mossad. Minitra vitsy monja ny fiverenan'i Lauren, saingy naharitra ela kokoa noho ny CD an'i Justin Bieber ireo minitra ireo.
  
  "Tsy faly i Qrow. Nilaza izy fa nahazo baiko ianao. Tehirizo ny fitaovam-piadianao amin'ny vidiny rehetra. Izy efatra mianadahy."
  
  "Ary izany rehetra izany?" hoy Drake nanontany. "Nolazainao taminy ve hoe iza no niarahanay?"
  
  "Azo antoka. Toa tezitra izy. Heveriko fa nahasosotra azy izahay."
  
  Nihifikifi-doha i Drake. Tsy misy dikany. Tsy maintsy miara-miasa amin"izany isika.
  
  Naneho ny heviny i Dahl. "Tena nanohitra ny baikony tany Però izahay. Mety ho tambin-karama izany."
  
  Tsy nino izany i Drake. "Tsia. Mety ho kely izany. Tsy mpanao politika toy izany izy. Toherin"ny mpiara-dia izahay. Crap. "
  
  "Manana baiko izahay," hoy i Hayden. "Andao ho velona anio ary hiady rahampitso".
  
  Fantatr'i Drake fa marina ny azy, saingy tsy azony natao ny nieritreritra fa mety ho toy izany koa no nolazain'ny Israelita. Toy izany no nanomboka ny fitarainana efa naharitra taonjato maro. Ankehitriny, amin'ny maha-ekipa azy, dia niasa niantsinanana izy ireo, nijanona tao anatin'ny ampinga ala, ary nandamina ny vodi-lalana, tsy mahery setra loatra, fa ampy hampiadana ny Israeliana. Niavaka i Smith, Kinimaka ary Mai tamin'ny nanehoany fa tena tia raharaham-barotra izy ireo ankehitriny, ka mamely ny mpifanandrina aminy isaky ny mihetsika.
  
  Avy ao aorian'izy ireo no nipoiran'i Drake tamin'ny hazo. Nirohondrohona teo ambony loha ilay angidimby, avy eo niondrika ary nipetraka teo amin'ny toerana tsy hita maso. Tsy nila niteny i Hayden.
  
  "Soedia? Rosiana? Andriamanitra ô, adala fotsiny izany ry zalahy!"
  
  Avy hatrany dia nahare tifitra avy teo amin"io lalana io i Drake. Ilay vao nivoaka ny angidimby no nitifitra, fa tsy ny Mossad.
  
  Midika izany fa ekipa manokana efatra izao no miady.
  
  Talohan'ny nifaranan'ny ala, dia naharihary trano fambolena tranainy iray any an-dafin'ny saha midadasika voafehin'ny rindrina vato.
  
  "Manomàna fotoana," hoy izy nihiaka. "Manaova zavatra mafy sy haingana. Afaka mivondrona indray isika any."
  
  Nihazakazaka toy ny hoe nafana teo amin'ny voditongony ny ekipa.
  
  
  ***
  
  
  Nandeha tamin'ny hafainganam-pandeha feno nefa voafehy, nipoitra tampoka ny ekipa ary nirohotra nankany amin'ny trano fambolena. Ny rindrina sy ny varavarankelin'ny varavarankely dia saika rava tahaka ny trano teo an-tampon-kavoana, izay manondro ny tsy fisian'ny olona. Andian-tafika manokana telo no niandry azy ireo, nefa tena akaiky?
  
  Drake tsy nahalala. Nitsangantsangana mafy namakivaky ny tany mikoropaka izy, nanala ny fahitany tamin"ny alina ary nampiasa ny lanitra mamirapiratra mba hanamarihana ny lalany. Ny antsasaky ny ekipa dia nijery teo aloha, ny antsasany nitodika tany aoriana. Nibitsibitsika i Mai fa nahita ny ekipan'i Mossad tonga teo amin'ny sisin'ny ala, saingy tonga teo amin'ny rindrina ambany voalohany i Drake ary nanokatra afo kely i Mai sy Smith.
  
  Niara-nitangorona tao ambadiky ny tamboho vato izy ireo.
  
  Mbola nisy dingana roapolo teo aloha ilay trano fambolena. Fantatr'i Drake fa tsy hahasoa azy ireo ny famelana ny Isiraelita sy ny hafa hipetraka sy hametraka tsipika tsara indrindra. Ankoatr'izay, ny ekipa hafa dia hifampitandrina. Niresaka tamin'ny mpampita hafatra izy.
  
  "Tsara kokoa ny ampondranareo, ry zalahy."
  
  Nitodika nijery azy i Alicia. "Ity ve ny lantom-peo amerikana tsara indrindra anananao?"
  
  Nanahy i Drake. "Shit. Nitodika aho tamin"ny farany." Dia nahita an'i Dahl izy. "Fa hey, mety ho ratsy kokoa izany, hoy aho."
  
  Amin'ny maha-iray azy ireo dia namaky ny fonony izy ireo. Nitifitra indray i May sy Smith ary tsy nahazo afa-tsy tifitra roa ho setrin'izany. Tsy nisy feo hafa re. Nahita rindrina mafy i Drake ary nijanona. Avy hatrany i Hayden dia nanendry an"i May sy Smith ary Kinimaka hiambina ny faritra, ary avy eo dia nirohotra niaraka tamin"ny hafa.
  
  "Tsy maninona izahay mandritra ny minitra vitsivitsy. Inona no ananantsika?"
  
  Efa nanokatra ny sarintany i Dahl rehefa nanenika ny sofiny ny feon'i Lauren.
  
  "Mbola azo atao ny plan B. Loha any an-tany. Raha haingana ianao dia tsy mila fitaterana."
  
  "Plan B." Nihifikifi-doha i Drake. "Plane B foana."
  
  Ny fisafoana ny manodidina dia nilaza fa mazava ny zava-drehetra.
  
  Nanondro ny boaty nentin"i Dahl i Hayden. "Tsy maintsy mandray andraikitra isika eto. Raha very ianao dia tsy fantatray izay ao anatiny. Ary raha resy amin"ny fahavalo ianao..." Tsy nila nanohy izy. Napetrak"ilay Soeda tamin"ny tany ilay boaty ary nandohalika teo akaikiny.
  
  Nokasihin'i Hayden ilay marika voasokitra teo amin'ny sarony. Mandefa fampitandremana mampihoron-koditra ny lelany manodina. Nosokafan'i Dahl tsara ny sarony.
  
  Nanana ny fofony i Drake. Tsy nisy na inona na inona nitranga. Nampidi-doza foana izany, saingy tsy hitan'izy ireo izay hidin-trano na rafitra miafina. Ankehitriny dia nanaisotra tanteraka ny sarony i Dahl ary nijery ny habaka tao anatiny.
  
  Nitsiky i Kensi. "Inona ity? Fitaovam-piadiana? Mifandray amin'i Hannibal ary nafenin'ny baiko? Taratasy antontam-bato fotsiny no hitako."
  
  Nipetraka teo amin'ny andilany i Dahl. "Azo iadiana amin'ny teny koa ny ady."
  
  Namoaka taratasy maromaro i Hayden tamim-pitandremana ary nijery ilay lahatsoratra. "Tsy fantatro", hoy izy niaiky. "Toy ny rakitra fikarohana sy... firaketana an'ny..." Niato kely izy. "Fitsapana? fitsarana?" Namadika pejy vitsivitsy hafa izy. "Assembly Specifications."
  
  Drake dia nanafintohina. "Maharatsy izany ankehitriny. Antsoin'izy ireo hoe Project Babylon, Lauren. Andeha hojerentsika izay azonao fantarina momba izany. "
  
  "Azoko izany," hoy ilay New Yorker. "Ny hafa rehetra?"
  
  "Vao manomboka mahazo ireo toetra ireo aho," hoy i Dahl nanomboka. "Tena goavana-"
  
  "Midina!" Smith nikiakiaka. "Manatona."
  
  Niadana ny ekipa ary niomana. Tao ambadiky ny rindrina vato, nisy volley basy milina nikotroka, maranitra sy marenina. Nitifitra avy eo ankavanana i Smith, nikendry teo amin'ny rindrina iray. Nihifikifi-doha i Hayden.
  
  "Tsy maintsy hamarana izany isika. Mialà eto".
  
  "Mandeha ampondra?" hoy Drake nanontany.
  
  "Alaivo ny borikinao."
  
  "Plan B," hoy i Alicia.
  
  Nijanona ho voaro izy ireo, nifindrafindra tamboho nankany ambadiky ny trano fambolena. Feno potipoti-javatra ny gorodona, ary tapa-kazo sy mason-kazo voamarika ny toerana nidiran"ny tafo. Mai, Smith ary Kinimaka no nanarona ny aoriana. Nijanona i Drake rehefa tonga teo amin'ny varavarankely aoriana izy ireo ary nijery ny lalana teo aloha.
  
  "Mety ho sarotra kokoa izany," hoy izy.
  
  Nisosona teny amin'ny faravodilanitra ny masoandro niposaka tamin'ny loko maro be.
  
  
  TOKO FAHAVALO
  
  
  Nitohy ihany ny hazakazaka, saingy izao nihena ny loza. Rehefa nandao ny sarona i Drake sy Alicia, izay nitarika ny lalana, dia nankany an-tanety, nitazona ny trano fambolena teo anelanelan'izy ireo sy ireo mpanenjika azy, dia nivoaka avy tao anaty ala ihany ny ekipan'ny Mossad. Niakanjo mainty avokoa izy ireo ary nisaron-tava, nanatona ambany sy tamim-pitandremana izy ireo, ary nanainga ny fitaovam-piadiany sy nitifitra. Niafina haingana tao ambadiky ny trano fambolena i Mai sy Smith. Nirohotra nandroso i Hayden.
  
  "Mifindra!"
  
  Drake niady ny instinct mba hitsangana sy hiady; Dahl teo ankaviany dia niady mafy tamin'izany koa. Matetika izy ireo no niady sy nandresy ny mpifanandrina taminy - indraindray dia tonga tamin'ny herisetra sy ny isa. Matetika anefa no tonga amin"ny hadalan"ny mpifanandrina aminy izany. Ny ankabeazan'ireo mpikarama an'ady nahazo karama dia miadana sy manjavozavo, niantehitra tamin'ny habeny, ny habibiana ary ny tsy fahampian'ny fitondran-tena mba hanatanterahana ny asa.
  
  Tsy anio.
  
  Fantatr'i Drake tsara fa ilaina ny miaro ny loka. Nitondra ilay boaty i Dahl ary nitazona azy tsara araka izay tratrany. I Yorgi izao dia nandroso, nitsapa ny tany ary niezaka nitady lalana manana sarona be indrindra. Namakivaky saha be havoana izy ireo, ary avy eo dia nidina namakivaky ala kely sy zara raha nisy hazo. Nitsahatra nitifitra nandritra ny fotoana kelikely ny Isiraelita, angamba nahatsapa didy hafa ka tsy te hampahafantatra ny toerany.
  
  Tetika isan-karazany no naseho ankehitriny.
  
  Fa ho an'i Drake, Alicia no namintina izany tsara indrindra. "Noho an'Andriamanitra ry Yogi. Ataovy ambany ny lohanao Rosiana ary mihazakazaka!"
  
  Nanara-maso ny fandrosoan'izy ireo tamin'ny GPS i Lauren ary nanambara fa efa ho any amin'ny faravodilanitra manaraka ny toeram-pivoriana Plan B.
  
  Nisento moramora kokoa i Drake. Nifarana ny ala, ary i Yorgi no voalohany niakatra ilay havoana kely, Kinimaka nanaraka ny ombelahin-tongony. Feno fotaka ny pataloha Hawaiiana izay nianjerany - in-telo. Nijery an"i May i Alicia, izay nivezivezy teo anelanelan"ny vala.
  
  "Sprite ozona. Toy ny zanak"ondry lohataona mitsangatsangana any an"ala."
  
  "Ny zavatra rehetra ataony dia ataony tsara," hoy i Drake nanaiky.
  
  Nisosona teo amin"ny solaitrabe i Alicia, saingy nahavita nijanona tamin"ny tongony. "Isika rehetra dia manao izany tsara."
  
  "Eny, fa ny sasany amintsika dia toy ny adala."
  
  Nanainga ny fiadiany i Alicia. "Manantena aho fa tsy izaho no tianao holazaina, Drake." Nisy fanamarihana fampitandremana teo amin"ny feony.
  
  "Oh, mazava ho azy fa tsia, ry malala. Mazava ho azy fa ny Soedoà no tiako holazaina."
  
  "Lafo?"
  
  Nirefodrefotra ny tifitra avy ao aoriana, namarana ny fanamarihan"i Dahl vao nanomboka. Ny traikefa dia nilaza tamin'i Drake fa tsy natao ho azy ireo ny tifitra ary misy naoty roa samy hafa. Niara-niasa tamin'ny Rosiana na ny Soedoà ny Mossad.
  
  Ny Soedoà, angamba noheveriny, dia nihazakazaka nankany amin'ny Mossad.
  
  Tsy afa-nanoatra izy fa nitsiky.
  
  Nijery manodidina i Dahl, toy ny nahatsapa fahatezerana. Nanao fijery tsy manan-tsiny i Drake. Niakatra havoana kely iray izy ireo ary nisosona teny ampita.
  
  "Tonga ny fitaterana," hoy i Lauren.
  
  "Toa izao!" Nanondro ny lanitra i Hayden, lavitra, lavitra, izay nisy teboka mainty nihetsiketsika. Nijery ny faritra i Drake ary nisintona an'i Yorgi hidina raha vao misioka teo an-tampon'ny havoana ny bala. Nisy olona liana tampoka tamin"izy ireo.
  
  "Ao amin"ny lohasaha", hoy i Kinimaka. "Raha afaka mankany amin"ireo hazo ireo isika..."
  
  Teo am-panomanana ny sprint farany ny ekipa. Drake dia nijery indray ilay potika nanatona. Nieritreritra izy indray mandeha fa mety hahita aloka, saingy hitany ny marina.
  
  "Ry olona, helikoptera hafa ity."
  
  Nijery akaiky i Kinimaka. "Shit".
  
  "Ary any". Nanondro ny ankavia i Mai, ambony manatrika ny rahona. "fahatelo".
  
  "Lauren," hoy i Hayden maika. "Lauren, miresaha aminay!"
  
  "Mahazo fanamafisana fotsiny." Niverina ilay feo tony. "Manana ny Sinoa sy ny Anglisy eny amin'ny rivotra ianao. Rosia, Soeda ary Israeliana eto an-tany. Mihainoa, hampifandray anao amin'ny resaka aho izao mba hahazoanao vaovao voalohany. Ny sasany dia tsy misy dikany, fa izy rehetra dia mety ho sarobidy. "
  
  "Olona frantsay?" Lasa nieritreritra i Kinimaka noho ny antony.
  
  "Tsy misy na inona na inona," hoy i Lauren namaly.
  
  "Tsara ny asa, tsy mitovy amin'i Bo izy rehetra," hoy i Alicia tamin'ny fangidiana sy tora-po. "Ny frantsay no tiako lazaina. Ilay lehilahy dia mpamadika, saingy tena nahay tamin'ny asany izy. "
  
  Dahl nanao tarehy. "Raha toa an"i Bo izy ireo," hoy izy mangina. "Mety efa eto izy ireo."
  
  Nanopy maso an"ireo teny ireo i Alicia, nandinika ireo vovon-tany teo akaiky teo. Tsy nisy nihetsika.
  
  "Voahodidina izahay," hoy i Hayden.
  
  "Ekipa hery manokana amin'ny lafiny rehetra," hoy i Drake nanaiky. "Rats ao anaty fandrika."
  
  "Mitenena ho an"ny tenanao." Nankasitraka haingana ny zava-drehetra i Mai. "Mandany roa minitra. Tsarovy izay ao anatin'ity boaty ity araka izay azonao atao." Nanangan-tanana izy. "Ataovy izany".
  
  Nahazo ny votoatiny i Drake. Tsy mendrika ny ainy mihitsy ilay boaty. Raha tena mihenjana ny raharaha ary misy ekipa sariaka kokoa hiatrika izany, tsy ny ady totohondry no mety hamonjy ny ainy. Nosokafan'i Dahl ny sarony ary nizotra nivantana nankany amin'ireo helikoptera nanatona ny ekipa.
  
  Nozarainy tamin"ny rehetra ny taratasy am-polony.
  
  "Oay, hafahafa izany," hoy i Alicia.
  
  Nokosehina taratasy maromaro i Kenzi. "Miditra amin'ny ady eo am-pamakiana antontan-taratasy telopolo ka hatramin'ny dimampolo taona lasa izay, nosoratan'ny Nazis ary nafenina tao amin'ny fasan'i Hannibal Barca? Inona no hafahafa amin'ity?
  
  Niezaka nametraka ireo andalan-tsoratra ho fitadidiana i Drake. "Misy dikany ny teniny. Izany dia mitovy amin'ny fampianarana ho an'ny SPEAR. "
  
  Tetikasa fikarohana avo lenta, hoy izy namaky. Noforonina tany am-boalohany ho an'ny fianarana ny ballistics amin'ny fidirana amin'ny vidiny ambany kokoa. Raha tokony ho ny balafomanga lafo vidy...
  
  "Tsy fantatro hoe inona ity helo ity."
  
  Alefaso any amin'ny habakabaka tsy mampiasa balafomanga. Ny tetikasa dia manoro hevitra fa ny basy tena lehibe dia azo ampiasaina hitifitra zavatra amin'ny hafainganam-pandeha avo amin'ny toerana avo...
  
  "Oay lele".
  
  Ny endrik'i Dahl sy Alicia dia nanjelanjelatra. "Tsy mety tsara izany."
  
  Nanondro ireo angidimby nanatona i Hayden, izay efa tazan"ny rehetra izao. Hitan'izy ireo ny basy tsirairay nihantona tamin'ny helikoptera.
  
  "Ary tsy marina koa izany!"
  
  Natolotr'i Drake ireo taratasy ary nokarakarainy ny fiadiany. Fotoana ho an'ny zavatra nahazatra azy sy ny fahaizany. Nodarohan'ny resadresaka avy amin'i Hayden, May, ary Smith izy, ary koa avy amin'ny rafi-pifandraisan'i Lauren.
  
  "Niady tamin"ny Soedoà ny Israelita. Rosia tsy fantatra..." Avy eo dia tonga ny fitsabahana sy fampitana haingana avy amin'ny fampielezam-peo mivantana izay vitan'ny NSA sy ny fikambanana hafa nohenoina.
  
  Frantsay: "Manatona ny faritra izahay..."
  
  Britanika: "Eny, tompoko, hita ireo lasibatra. Manana fahavalo maro isika eo amin"ny sehatry ny ady..."
  
  Sinoa: "Azonao antoka ve fa manana ilay boaty izy ireo?"
  
  Nitarika ny lalana i Hayden. Nihazakazaka niala an-tsaha izy ireo. Nihazakazaka tsy nisy drafitra izy ireo. Ny firehetan'ny afo dia nanery ireo angidimby hanao hetsika nitsoaka ary nanery ny mpanenjika azy ireo hihetsika tamim-pitandremana fatratra.
  
  Ary avy eo, raha vao saika hivoaka i Drake ary hifantoka amin'ny lalan'ny fandosirany vaovao, dia nisy feo iray hafa nanapaka ny static.
  
  Fohy fotsiny.
  
  Afenina amin'ny ampahany ao ambadiky ny tabataba, feo zara raha re, lalina, misintona ny sofiny.
  
  Amerikanina: "Ekipa SEAL 7 no eto. Tena mifanakaiky isika izao..."
  
  Nanozongozona azy hatrany amin"ny fony ny fahatairana. Tsy nisy fotoana anefa. Tsy misy fomba hiresahana. Tsy misy na dia iray segondra aza mba handraisany izany.
  
  Na izany aza, nifanena tamin'ny an'i Torsten Dahl ny masony.
  
  Inona ny...?
  
  
  TOKO fahasivy
  
  
  "Lazao amin'ny helikoptera mba hiala!" Notsindrian'i Hayden ny mpampita azy. "Hitady lalana hafa izahay."
  
  "Tianao ve ity hihantona ity?" Nanontany i Lauren, izay nampihomehezan'i Alicia na dia nihazakazaka hamonjy ny ainy aza.
  
  "Azo antoka. Mitsangàna ary misarona ny tenanao. Aza miantso anay fa hiantso anao izahay!"
  
  Nanontany tena i Drake raha mbola hifarana ity andro ity, avy eo dia nahita ny kapila feno masoandro nihantona teo amin'ny faravodilanitra ary nahatsapa ny mahatsikaiky. Havoana maromaro ilay faritra, izay mideza kokoa noho ny farany. LEFOTRA nanarona ny borikiny rehefa tonga teo an-tampon"ny havoana izy ireo, nandeha tamim-pitandremana, avy eo dia nihazakazaka haingana teny ampita.
  
  Naheno tifitra tsindraindray avy teo aoriana, nefa tsy niantefa tamin"izy ireo, fa angamba nifandona ny israeliana sy ny soedoà. Niseho teo ankavia sy havanana ny trano rava maromaro, ny ankamaroany dia naorina tao amin'ny lohasaha marivo, ary nilaozana daholo. Tsy fantatr"i Drake hoe inona no nahatonga ny olona hiala, fa efa ela no nitrangan"izany.
  
  Havoana bebe kokoa ary avy eo andian-kazo miankavia. Ny fanomezana fialofana, ny zava-maitso ary ny sampana dia nitombo be. Notarihin'i Hayden tamin'io lalana io ny ekipa, ary nisento mora kokoa i Drake. Ny karazana fanakonana rehetra dia tsara kokoa noho ny tsy misy fanafenana mihitsy. Hayden aloha ary avy eo i Alicia no nitselatra teo amin'ireo hazo, ary avy eo dia Dal, Kenzi ary Kinimaka. Niditra tao anaty ala i Drake, namela an'i May, Yorgi ary Smith teo aoriana. Nirefodrefotra ny tifitra, akaiky kokoa izao, ka nahatonga an'i Drake ho mailo amin'ny namany.
  
  Rehefa nitodika izy dia hitany fa nianjera i Mai.
  
  Nijery ny tarehiny nianjera tamin'ny tany.
  
  "Nooo!"
  
  
  ***
  
  
  Nijanona tampoka i Hayden ary nihodina. Tamin'izay fotoana izay, i Mai dia nandry tsy nahatsiaro tena tamin'ny tany, nanatona azy i Drake, efa niondrika i Smith. Nirefodrefotra mafy ny hazo teny amin"ny manodidina ny bala. Nisy olona akaiky.
  
  Avy eo dia nanomboka ny fako. Nitsambikina ny tarehimarika, ny iray namely an'i Hayden teo amin'ny vatany ambany. Nivembena izy, nefa nijanona tamin'ny tongony. Voadona teo amin"ny hazondamosiny ny vatan-kazo. Tsy noraharahainy ny tselatra fanaintainana fa nampiakatra ny basy izy. Avy eo dia nanafika azy indray ilay mainty hoditra, namely azy tamin"ny kiho, lohalika, antsy...
  
  Nitsambikina i Hayden ary nahatsapa fa niditra tao anatin'ny volo iray teo amin'ny vavoniny ilay lelany. Niady tamin'ny kiho tamin'ny tavany sy ny lohalika tamin'ny vavony izy mba hanalavirana azy ireo. Nahita an'i Kinimaka sy Alicia niady teo ankavanany izy, ary nandaka an'ilay sombin-javatra nazerany i Dal.
  
  Drake dia naka an'i Mai malemy.
  
  Nisy bala nanidina teo anelanelan"ireo hazo, nanapaka ravinkazo sy zavamaniry. Ny iray nandresy ny fahavalo, nefa tsy ela. Tsy ela dia nitsangana ilay lehilahy, nitafy endrika Kevlar mazava tsara. Avy eo ny fahitan'i Hayden dia feno ny fahavalony manokana - lehilahy Mossad izay feno fahavononana feno herisetra sy feno herisetra ny endriny.
  
  "Ajanony", hoy izy. "Mitovy pejy isika-"
  
  Nisy kapoka teo amin"ny valanoranony nanakana azy. Nanandrana ny ra i Hayden.
  
  "Omano", hoy ny valiny manjavozavo.
  
  Nosakanany ny kapoka vaovao, nanosika an"ilay rangahy, niezaka ny tsy hampiakatra ny basy, na dia nitana antsy aza izy. Nanandrana hodi-kazo ny lelany, avy eo loto. Nodakan'i Hayden ny tongotr'ilay lehilahy raha nandalo i Drake, nihazakazaka nidina teo amin'ny lalana ary nankany anaty hazo. Nanarona ny lamosiny i Smith, namely totohondry ny tarehin"ilay Isiraeliana ary namerina azy tany anaty kirihitra. I Kenzi no manaraka, tamin"ity indray mitoraka ity dia nisalasala teo amin"ny tarehiny sy ny masony mivelatra, toy ny hoe mitady olona mahazatra izy.
  
  Hayden nanosika ny lalany nankany Drake.
  
  "May?"
  
  "Salama tsara izy. Bala fotsiny teo amin"ny hazondamosina dia izay. Tsy misy zava-mahagaga."
  
  Hayden lasa hatsatra. "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Nasakana izany ilay palitao. Nianjera izy ary nandona ny karandohany. Tsy dia misy ambara".
  
  "MOMBA NY".
  
  Nisoroka ny fanafihana tamin'ny kiho feno habibiana i Alicia ary nampiasa tifitra judo mba handefasana ny mpifanandrina aminy hanidina eny amin'ny hazo. Nandalo miaramila Mossad hafa i Kinimaka. Nazava nandritra ny fotoana fohy ny lalana, ary nanararaotra tanteraka ny ekipan'ny SPEAR.
  
  Nirotsaka an-tsehatra ny traikefa rehetra rehefa nihazakazaka tamin'ny hafainganam-pandeha feno izy ireo, tsy nieritreritra ny hihena, tamin'ny alàlan'ny fihodinkodinana, antsitrika, fivondronan'ny hazo mampidi-doza. Nisy hantsana nisokatra teo amin'izy ireo sy ny ekipan'ny Mossad, ary ny raviny matevina dia nandrakotra tsara.
  
  "Ahoana no nahafahan"izy ireo nandalo anay?" Drake nikiakiaka.
  
  "Tsy maintsy ho tamin"ny fotoana nijanonanay mba hijery ilay boaty," hoy i Hayden.
  
  Nimenomenona mafy i Smith. "Nijery izahay."
  
  "Aza mamely tena..." hoy i Hayden nanomboka.
  
  "Tsia, ry namako," hoy i Kensi. "Izy ireo no tsara indrindra amin'ny zavatra ataony."
  
  Nitsiky i Smith, toy ny milaza fa nanao izany koa izahay, fa raha tsy izany dia nangina. Hitan'i Hayden tafintohina i Kinimaka, ny tongony goavam-be nipetraka teo amin'ny antontam-bato elastika, ary nihetsika nanampy, saingy efa nanohana ilay lehilahy lehibe i Dal. Nafindran'ilay Soeda tamin'ny tanany ilany ilay boaty, ka nanosika ilay Hawaiiana tamin'ny havanana.
  
  Ary izao dia nampiana loza hafa indray ny fifangaroana - ny feon'ny helikoptera manidina eny ambony.
  
  Hirehitra ve izy ireo?
  
  Hibango ny ala amin'ny bala ve izy ireo?
  
  Tsy nieritreritra izany i Hayden. Zavatra an'arivony no mety ho diso noho ny hetsika tsy tompon'andraikitra toy izany. Mazava ho azy fa nanaraka ny baikon'ny governemantany ry zalahy ireo, ary ny sasany tamin'ireo clowns nipetraka tao an-trano tao amin'ny biraony mafana sy misy rivotra dia tsy niraharaha ny zava-mitranga ivelan'ny tilikambo ivoarany.
  
  Avy any ambony ny fikapohan'ny propeller. Nanohy nihazakazaka i Hayden. Efa fantany fa hibanjina ny ekipany ny Mossad, ary angamba ny Soedoà sy ny Rosiana ao ambadik'izy ireo. Nisy tabataba teo ankavia , ary nihevitra izy fa nahita tarehimarika maromaro kokoa-tsy maintsy Rosiana ireo, hoy izy.
  
  Sa angamba ny Anglisy?
  
  Crap!
  
  Nisokatra loatra izy ireo. Tsy vonona loatra. Raha ny marina, toy izany koa ny ekipa rehetra tao. Tsy nisy nanampo ny fahatongavan'ny rehetra avy hatrany - ary fahadisoana izany. Lazao ahy anefa ny drafitra iray handraisany izany?
  
  Ny Drake Trail dia teo aloha, tsy nihena mihitsy ny lanjan'ny May. Nanaraka ny ombelahin-tongony i Alicia, nijery ny manodidina. Nihodina tsy nisy tanjona ilay lalana, saingy tamin'ny ankapobeny dia nandeha tamin'ny lalana marina, ary nankasitraka an'izany i Hayden. Nandre tifitra bala an'i Smith teo an-damosiny izy, nahakivy ireo mpanenjika azy. Naheno kiakiaka maromaro avy any ankavia izy, toy ny hoe misy hery roa mifanena.
  
  Mampalahelo, adala kely ity.
  
  Nitsambikina teo ambony hazo nianjera i Drake. Zara raha mimenomenona ihany no nidiran'i Kinimaka. Niparitaka tamin'ny lafiny rehetra ireo sombintsombiny. Nanomboka nidina ny tany ary tazan'izy ireo ny sisin'ny ala. Nivoady tao amin'ny comm i Hayden fa tokony hiadana izy ireo-tsy nisy nahafantatra izay mety hiandry eo amin'ny tany any ivelan'ny tsipika hazo.
  
  Nihena kely i Drake. Nandalo azy teo ankavanana i Alicia, ary teo ankaviany no namelezan"i Dahl azy; Niara-nandresy ny fonony izy telo mianaka ary niditra tao amin"ny lohasaha tery, voaaro amin"ny tehezan-tendrombohitra mideza volontsôkôlà ny andaniny roa. Kinimaka sy Kenzi dia nifandona tamin'ny ombelahin-tongony tamin'ny fikasana hanome fanohanana, ary avy eo Hayden nivoaka avy tao amin'ny fierena koa, ankehitriny miezaka ny tsy miraharaha ny nitombo ny fihetseham-po nirehitra tao amin'ny tratrany.
  
  Nihazakazaka ela kokoa noho ny nieritreretany azy izy ireo.
  
  Ary kilaometatra lavitra ny tanàna akaiky indrindra.
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  Nahatsapa i Drake fa nanomboka sahirana kely i Mai. Nomeny iray minitra izy, satria fantany fa ho tonga saina haingana izy. Tao anatin'izay fotoana fohy izay dia nahatsikaritra zavatra fisaka sy volondavenona ary miolakolaka izy ka nampidodona ny fony nivezivezy.
  
  "Ankavia!"
  
  Tapaka miankavia ny vondrona iray manontolo, ka nanarona ny sisin-dambany tamim-pitandremana nefa tsy tamin"ny antony satria mbola tsy hita maso ny mpifanandrina aminy. Navelan'i Drake hiady kely i May, saingy nihazona. Vetivety dia nokapohiny tamin'ny totohondry ny taolan-tehezany.
  
  "Avelao aho handeha".
  
  "Iray segondra, ry malalako..."
  
  Nijery azy mafy i Alicia. "Tianao loatra ve izany?"
  
  Nisalasala i Drake, avy eo nitsiky. "Tsy misy valiny azo antoka amin'ity fanontaniana ity, ry malala."
  
  "tena?"
  
  "Eny, eritrereto izany araka ny fijeriko."
  
  Namaha ny olana mahazo azy i Mai tamin'ny fampiasana ny hazondamosiny mba hanosehana sy hihodina amin'ny tany. Nidina soa aman-tsara izy, saingy nihozongozona teo amin"ny toerany, nihazona ny lohany.
  
  "Jereo," hoy i Drake. "Raha ny fiarovan-tenako dia toa tsy matoky tena izy."
  
  "Hihorohoro ny lohanao raha tsy maika izahay." Nandeha teo aloha i Alicia ary nanaraka an'i Drake, nijery an'i May elaela kokoa izy mandra-pitsanganany ary niditra tao anaty gadona. Nihazakazaka niakatra ny fefiloha ho amin"ny asfalta ny vondrona.
  
  "Ny fisafotofotoana voalohany tamin'i Mossad." Dahl nitsotra. "Tsy misy mahagaga."
  
  "Nijanona izy ireo," hoy i Kenzie. "Ny fomba nisy anao."
  
  "Fisafotofotoana faharoa," hoy i Drake. "Tadidinao ve ilay tanàna tany Angletera? Taona maro lasa izay."
  
  "Yonks?" - Nanontaniako.
  
  "Taonjato".
  
  "MOMBA NY". Niato kely i Dahl, avy eo niteny hoe: "BC sa AD?"
  
  "Heveriko fa antsoina hoe BC izany ankehitriny."
  
  "Hadalana".
  
  Nizotra tamin"ny lafiny roa ny lalana, tany an-tany efitra, feno lavaka ary mila fanamboarana. Drake dia naheno ny fipoahan'ny basy miady amin'ny fiaramanidina nanatona ny helikoptera, ary avy eo dia nitifitra bebe kokoa. Nitodika izy nahita fa nisy tifitra variraraka avy any anaty ala, noheveriny fa manary bala fotsiny ny faritra, ary avy eo dia nahita azy nivily mafy teo anilany.
  
  "Tsy afaka manao risika aho," hoy i Dahl. "Heveriko fa tokony ho Sinoa izy ireo ary tsy mandre ny resadresaka toa antsika."
  
  Nanaiky mangina i Drake. Tsy nisy zava-baovao nivoaka tamin"ny resaka tato ho ato. Satria...
  
  Niarahaba mangina i Hayden. "Mahita fiara aho."
  
  Niankohoka i Drake ary nijery ny faritra. "Inona àry no ananantsika any aoriana? Mossad sy Rosiana eny amin'ny hazo, mifanenjika. Moa ve ny Swedes any akaikin'ny Rosiana? SAS? Nihifikifi-doha izy. "Iza no mahalala? Ny vinavinao tsara indrindra dia ny mandeha manodidina ny ala. Fantatry ny rehetra fa raha manome ny tenany izy ireo dia maty. Izany no nahatonga anay mbola velona.
  
  "Sinoa ao anaty helikoptera," hoy i Smith. "Tonga any." Nanondro andiana fahaketrahana marivo izy.
  
  "Frantsay?" hoy i Yorgi nanontany.
  
  Nihifikifi-doha i Drake. Ankoatra ny vazivazy, mety nihemotra mihitsy aza ny Frantsay nitsapa ny rano ary namela ny mpifanandrina taminy hanalefaka azy. Fandresena hafetsena amin'ny fotoana farany. Nibanjina ilay fiarabe nanatona izy.
  
  "Mitsangana."
  
  Nandray lalana i Smith sy Kenzie, nijoro teo amoron-dalana ary nanondro ny basy teo amin"ilay fiarabe nanatona. Dahl sy Drake dia nametraka vato mavesatra roa teny an-dalana. Rehefa nandeha ny fiara dia niakatra avy ao aoriana ny ekipa ambiny, ary nanarona tsara ilay fiara ary nasainy nivoaka ireo tao anatiny.
  
  Nosokafan'i Alicia ny varavarana aoriana.
  
  "Oay, maimbo eto!"
  
  Foana anefa ilay izy. Ary nandre an'i Kensi nametraka fanontaniana tamin'ny teny tiorka i Drake. Nihifikifi-doha izy raha nitsiky tamim-pandresena i Dahl. Feno tsy ampoizina ity tovovavy ity. "Misy fiteny tsy hainy ve?"
  
  Nitomany ilay Soedoà. "Avia, ralehilahy. Aza mamela ny tenanao hisokatra be."
  
  "Oh," hoy i Drake. "Eny. Ny fitenin'ireo andriamanitra."
  
  "Mitsangàna, ry malala. Te hanao firaisana ve ianao? Eny, henoko fotsiny ny lantom-peo mamy avy amin'ny lelan'i Odin."
  
  Tsy noraharahain'i Drake izany, nifantoka tamin'ireo lehilahy Tiorka roa izay toa natahotra tokoa.
  
  Ary tena Tiorka.
  
  Nanosika azy ireo hiverina tao anaty kamiao i Hayden, nanaraka akaiky teo aoriana. Nitsiky indray i Dahl ary nanaraka azy, nanao fihetsika tamin'ny hafa mba hitsambikina eo amin'ny seza aoriana. Tsapan'i Drake ny anton'ny fialamboliny fotoana fohy taty aoriana, dia nibanjina an'i Alicia indray.
  
  "Inona no ratsy any aoriana any?"
  
  
  ***
  
  
  Nirefodrefotra sy nipitika ilay kamiao ary niezaka nanimba tena tamin"ny lalana efa simba.
  
  Nihazona tamin"ny heriny rehetra i Alicia. "Miezaka mamely ny kapoka ratsy ve izy?"
  
  "Angamba," hoy i Smith tamim-pahoriana, nihazona ny orony sy ny fehin-kibo maloto nifatotra tamin"ny fitoeran"entana tao anaty fiara. "Mamofo osy aho."
  
  Nanipimaso ny masony i Alicia. "Oh eny? Namanao?"
  
  Nipetraka tao ambadiky ny kamiao i Kinimaka, nitelina mafy ny rivotra madio tao anatin'ireo tseky nifanena tamin'ny varavarana aoriana. "Tsy maintsy... ireto... tantsaha, hoy aho.
  
  "Na mpanao an-tsokosoko osy," hoy i Alicia nanampy. "Tsy haiko mihitsy."
  
  Nitaraina noho ny hatezerana i Smith. "Rehefa niteny aho hoe 'osy', ny tiako holazaina amin'ny ankapobeny."
  
  "Eny Eny Eny".
  
  Nijanona tsy teo i Drake, naka rivotra marivo ary niezaka nifantoka tamin'ny zavatra hafa. Tsy maintsy natoky an"i Hayden sy Dahl izy ireo, izay nikarakara ny fiarovana azy ireo mialoha ary nahita ny toerana tsara indrindra hanaovana ilay dia. Nangina ny fifandraisana, afa-tsy ny fipoahana tsindraindray. Na i Lauren aza dia nangina, izay nanampy tamin'ny fombany. Izany dia nilaza tamin'izy ireo fa azo antoka izy ireo.
  
  Nitaraina mafy nanodidina azy ny ekipany, ny fomba niatrehany sy ny fanelingelenana ny tenany tamin'ny fofonain'ny biby. Ny fampitahana amin'ny fandroana soedoà, trano fisakafoanana amerikana ary hotely any London dia natolotra tamin'ny vazivazy.
  
  Navelan'i Drake hivezivezy ny eritreriny avy amin'ny fipoahan'ny Yorga vao haingana sy ny filana mizara tsiambaratelo mahatsiravina, amin'ny fifankahazoana vaovao eo amin'i Alicia sy May, amin'ny olana hafa mamely ny ekipa SPEAR. Hayden sy Kinimaka dia nijanona tsy nifanohitra, toa an'i Lauren sy Smith, na dia nisaraka tamin'ny tsy fitovian-kevitra fotsiny aza ireto farany. Niasa mafy araka izay vitany niaraka tamin"i Joanna i Dahl, saingy nanakana indray ny asa.
  
  Nisy zavatra maika sy tsy azo ihodivirana no nanindrona ny atidohany. Ny fahasosoran'ny Sekretera Crow fa tsy nanaraka ny baiko tany Però izy ireo, ary ny fahafantarana matoky fa misy ekipa faharoa amerikana miafina sy miafina indrindra eto. Any ho any.
  
  Ekipa SEAL 7.
  
  Nisy fanontaniana tsy tambo isaina ary tsy hay hazavaina. Inona no valiny? Tsy natoky ny ekipa SPEAR intsony i Qrow? Moa ve izy ireo backup?
  
  Tsy hadinony ilay marika fanontaniana lehibe mbola nihantona teo amin'ny lohan'i Smith, saingy tsy azony an-tsaina ny toe-javatra hafa. Nandefa olona fito i Qrow mba hanara-maso azy ireo.
  
  Nanakana ny fahatezerany i Drake. Nanana ny asany manokana izy. Ny mainty sy fotsy dia fahitana ny fiainana nizarana ny adala sy ny adala ihany. Ny eritreriny lalina dia notapahin'i Hayden.
  
  "Mazava avokoa ny ao ambadika sy eo anoloana. Toa manakaiky ny toerana antsoina hoe Ç Anakkale, any amorontsiraka. Hiandry aho mandra-pahitantsika toerana vao hifandray amin'ny helikoptera. Oh, ary nanana fahafahana nanala an'io boaty io i Dahl. "
  
  Nanelingelina azy ireo nandritra ny fotoana kelikely ilay Soedoà tamin'ny fanazavana ny endriky ny taratasy. Mihoatra noho ny ady izany, fa ny fanambarany. Toa nofidina ho marika fotsiny i Hannibal.
  
  
  ***
  
  
  "Misy porofo ve ny nahatonga an"i Afrika ho iray amin"ireo vazan-tany efatra?" Nanontany i Mai.
  
  "Tsy misy ozona tahaka izany. Noho izany, tsy afaka maminavina isika hoe aiza ny mpitaingin-tsoavaly manaraka. "
  
  "Jereo ny lasa", hoy i Kenzi. "Tao amin'ny asako, tamin'ny asako taloha, dia nafenina foana ny valiny taloha. Mila fantarinao fotsiny hoe aiza no hijerena."
  
  Niditra an-tsehatra i Lauren avy eo. "Hanandrana ity aho."
  
  Niady mafy tamin'ny fitongilan'ny kamiao i Drake. "Hatraiza ny halavirana mankany Çanakkale?"
  
  "Miditra any ivelany izahay izao. Tsy dia lehibe loatra. Hitako ny ranomasina."
  
  "Oh, mandresy ianao." Tsaroan'i Drake ny lalao iray nolalaoviny fony izy mbola kely.
  
  "Izaho no nahita voalohany," hoy i Dahl sady nitsiky tamin'ny feony.
  
  "Eny, nilalao izany koa izahay."
  
  Nijanona ilay kamiao ary vetivety dia nivoha ny varavarana aoriana. Nitsambikina nivoaka ny ekipa ary naka rivotra madio. Nitaraina i Alicia fa tsy salama, ary mody torana tamin"ny fomba anglisy i Kenzi. Nahafaly an"i Alicia avy hatrany izany. Drake nahita ny tenany nibanjina sy nibanjina tamim-pahagagana.
  
  "Mampalahelo," hoy izy ninia nikiakiaka. "Eny, ho dadatoan'ny gidro aho."
  
  Gaga loatra i Dahl ka tsy naneho hevitra.
  
  Teo anoloan"izy ireo dia nisy soavaly hazo goavam-be iray, noho ny antony mahazatra, nipoitra teo amin"ny kianja kely iray voahodidin"ny tranobe. Toa namatotra ny tongony ilay tady ary nanenjana ny lohany. Nihevitra i Drake fa toa mifono fiadiana sy mihaja izy io, biby miavonavona noforonin'olombelona.
  
  "Inona tsara hoe?"
  
  Vahoaka nitangorona teo aminy, nibanjina sy naka sary ary naka sary.
  
  Niresaka momba ny mpampita hafatra i Lauren. "Heveriko fa vao avy nahita ny Trojan Horse ianao."
  
  Smith nihomehy. "Lavitra kilalao ity."
  
  "Tsia Troy. Fantatrao ve? Brad Pitt?"
  
  Saika tapaka ny tendany i Alicia nijery ny manodidina rehetra. "Inona? Aiza?"
  
  "Oay". Nihomehy i Kensi. "Nahita vipera nanafika moramora kokoa aho."
  
  Mbola nianatra tsara ilay faritra i Alicia. "Aiza i Lauren? Mitaingina soavaly ve izy?"
  
  Nitsiky ilay New Yorker. "Eny, taloha izy. Tadidinao ve ilay sarimihetsika maoderina "Troy"? Eny, rehefa avy naka sary izy ireo dia nandao ilay soavaly teo amin'ny toerana misy anao, tao Çanakkale.
  
  "Hadalana". Namela ny fihetseham-pony i Alicia. "Nihevitra aho fa tonga niaraka tamin"izay ny Noely rehetra." Nihifikifi-doha izy.
  
  Nanadio ny tendany i Drake. "Mbola eto aho, ry malala."
  
  "Oh yeah. Mahafinaritra".
  
  "Ary aza manahy, raha mitsambikina avy amin'ny ampondran'io soavaly io i Brad Pitt ary manandrana maka an-keriny anao, dia hamonjy anao aho."
  
  "Aza sahy manahy ianao."
  
  Ny feon'i Lauren dia nanapaka ny resak'izy ireo toy ny kapoka mafy ataon'ny sabatra samurai. "Fidirana ry zalahy a! Be fahavalo. Manatona an'i Canakkale isika izao. Tsy maintsy mifandray amin'ny rafi-pifandraisana izy ireo, toa antsika. Mifindra! "
  
  "Hita ity?" Drake nanondro ny fiarovana. "Miantsoa helikoptera. Raha afaka mananika ny lapa isika ka miaro tena, dia afaka mitondra antsika avy any izy."
  
  Nitodika tany amin'ny sisin-tanin'i Canakkale i Hayden. "Raha afaka miaro lapa ao amin'ny tanànan'ny mpizahatany avy amin'ny ekipa SWAT enina isika."
  
  Noraisin'i Dahl ilay boaty. "Tsy misy afa-tsy fomba iray ahafantarana izany."
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHILAHITRA
  
  
  Nizotra nankany amin'ny lalan'ny morontsiraka izy ireo, satria fantany fa hiodina mankany amin'ilay tanàna mimanda manaitra. Tena kely dia kely ny vaovao azon'i Lauren avy amin'ireo sombin'ny resadresaka nifanaovana, ary i Drake dia tsy dia nahare loatra tamin'ireo mpitarika ny ekipa isan-karazany, saingy ny marimaritra iraisana dia nikatona haingana izy ireo.
  
  Ny lalana dia namakivaky tranobe fotsy maro: trano, fivarotana ary trano fisakafoanana mitazana ny rano manga mikoriana ao amin'ny Hellespont. Teo ankavia dia nisy fiara nijanona, ary tao aoriany dia nisy sambo kely maromaro, ary teo amboniny dia nanandratra ny rindrina avo tamin"ilay manda miloko fasika. Nandalo ny fiara fitateram-bahoaka, nirohondrohona tsikelikely tamin"ny arabe tery. Naneno ny anjomara. Nitangorona teo akaikin"ny trano fisotroana kafe malaza iray ny mponina teo an-toerana, nifoka sigara sy niresaka. Nandeha haingana araka izay azony natao ny ekipa nefa tsy nampiahiahy.
  
  Tsy mora ny manao fitaovam-piadiana, fa indrindra ho an'ity iraka ity dia nanao akanjo mainty avokoa izy ireo ary afaka nanala sy nanafina ireo zavatra mety hisarihana ny saina. Na izany aza, nihetsika ny andian'olona rehefa nitodika izy ireo, ary hitan'i Drake fa telefaona mihoatra ny iray no nisokatra.
  
  "Antsoy haingana ilay helikoptera ozona," hoy izy. "Tsy eto an-tany izahay ary fotoanan'ny fotoana eto."
  
  "Ety an-dàlana aho. Ao anatin"ny folo ka hatramin"ny dimy ambin"ny folo minitra."
  
  Fantany fa vanim-potoanan"ny ady izao. Ny ekipan'ny SWAT sasany dia tsy hisalasala hamoaka helo amin'ny tanàna iray, matoky ny baikony sy ny fahafahany mandositra, satria fantany fa matetika ny manam-pahefana dia hametraka fampihorohoroana amin'ny toe-javatra faran'izay mampidi-doza.
  
  Nisondrotra tampoka teo anoloan"izy ireo ny rindrina miloko fasika. Ny Fort Ç Anakkale dia nanana rindrina mimanda boribory roa, manatrika ny ranomasina ary trano mimanda afovoany, ary ao ambadik'izy ireo dia misy sandry midadasika midina midina amin'ny hantsana mankany amin'ny ranomasina. Nanaraka ny tsipika tamin'ny rindrina miolikolika voalohany i Drake, nanontany tena hoe inona no eo amin'ny fihaonan'ity sy ny rahavaviny. Nijanona teo aloha i Hayden ary nitodika tany aoriana.
  
  "Mitsangana izahay."
  
  Fanapahan-kevitra feno fahasahiana, saingy zavatra iray no neken'i Drake. Ny fiakarana dia midika fa ho tafahitsoka ao amin'ny rova izy ireo, voaaro avy any ambony fa tsy misy fiarovana, voafandrika. Ny fanohizana dia midika fa nanana safidy hafa ankoatra ny fandosirana an-dranomasina izy ireo: afaka niafina tao an-tanàna izy ireo, nahita fiara, mety nandry tao ambany, na nisaraka vetivety.
  
  Saingy ny fifantenana an'i Hayden dia nahafahan'izy ireo nitarika. Nisy mpitaingina hafa koa tao. Ho mora kokoa amin'ny helikoptera ny mahita azy ireo. Ny fahaizan'izy ireo dia nampiasaina tsara kokoa tamin'ny ady tetika.
  
  Nisy rindrina mikitoantoana nivadika ho fidirana miolikolika, ary avy eo tohatra miolikolika. Hayden no nandeha voalohany, nanaraka an"i Dal sy Kensi, avy eo ny ambiny. Smith nitondra ny aoriana. Ny haizina dia namorona akanjo ho an'ny masony, mihantona matevina sy tsy azo tsinontsinoavina mandra-pahazatra azy ireo. Na izany aza, dia niakatra izy ireo, niakatra ny tohatra ary niverina nankany amin'ny hazavana. Niezaka nanaisotra ny fampahalalana rehetra mifandraika amin'ny atidohany i Drake ary nanazava izany.
  
  Hannibal. Mpitaingin-tsoavaly an'ady. Ny baikon'ny Doomsday sy ny drafitr'izy ireo hamorona tontolo tsara kokoa ho an'ireo izay tafavoaka velona. Tokony ho niara-niasa tamin"izany ny fitondram-panjakana eran-tany, saingy ny olona tsy miantra sy tia vola dia naniry ny handroba sy ny fahalalana ho an"ny tenany.
  
  Amin'ny vazan-tany efatra? Ahoana no nandehanany? Ary inona no nitranga taorian'izay?
  
  "Mahaliana ..." Tamin'izay fotoana izay, ny feon'i Lauren dia tonga tamin'ny alàlan'ny mpampita hafatra. "Eo amin'ny kaontinanta roa no misy an'i Anakkale ary iray amin'ireo toerana niaingan'i Gallipoli. Ankehitriny dia niditra tao an-tanàna ny Rosiana, ary ny Israeliana. tsy haiko hoe aiza. Na izany aza, matetika ny resaka ataon"ny polisy any an-toerana. Ny iray amin'ireo olom-pirenena dia tsy maintsy nitatitra anao ary miantso ny fahatongavana vaovao. Tsy ho ela dia hiantso ny heriny manokana ny Tiorka."
  
  Nihifikifi-doha i Drake. Hadalana.
  
  "Amin'izay fotoana izay dia ho lavitra eto isika." Nifindra tamim-pitandremana nankany amin'ilay hazavana ambony i Hayden. "Folo minitra ry zalahy. Andao."
  
  Nohazavain"ny masoandro maraina ilay faritra midadasika sy zara raha teo an-tampon"ilay tilikambo. Ny sisiny boribory ambony amin"ilay tilikambo dia niakatra valo metatra ambonin"ny lohan"izy ireo, saingy avo be izany raha tsy niditra tao anatiny. Ny tilikambo rava dia miparitaka eny rehetra eny, mipoitra toy ny rantsantanana mivalombalona, ary lalana feno vovoka nanamorona ireo havoana iva miankavanana. Nahita ireo toerana voaaro maro i Drake ary niala aina kely.
  
  "Eto izahay," hoy i Hayden tamin"i Lauren. "Lazao ny helikoptera hiomana amin'ny fipetrahana mafana."
  
  "Mafana kokoa noho ny eritreretinao," hoy i Smith.
  
  Nibanjina ny ekipa manontolo.
  
  "Tsy midina," hoy i Smith. "Miakatra. Miakatra."
  
  Ambonin'ny trano mimanda dia mbola eo amin'ny havoana ihany ny tanàna. Nisondrotra teo ambonin"ny tilikambo ireo trano, ary nisy rindrina avo sy matevina nivelatra nanatona azy ireo. Teo amin"ireo tamboho ireo no nihazakazaka ny ekipa efatra nisaron-tava ary voatsoaka tanteraka ny fitaovam-piadiany.
  
  Nahafantatra an'io fomba io i Drake. "Oadray, olana ity. SAS."
  
  I Dahl no nirotsaka voalohany, fa tsy namoaka ny fitaovam-piadiany fa nafeniny izany, noraisiny ilay boaty ary nitsambikina teo amin'ny tilikambo izy ireo. "Ny Anglisy dia manana hevitra mety amin'ny fahasamihafana. Jereo..."
  
  Nanaraka ny fijeriny i Drake. Nivelatra tamin'ny andohalambo midadasika hatrany amin'ny tora-pasika sy ny ranomasina misamboaravoara ny tilikambo. Raha voafaritry ny fotoana tsara izy ireo, dia mety handrovitra azy ireo avy hatrany amin'ny tampony na havanana amin'ny farany ny chopper. Drake dia nandray tifitra roa tamin'ny simenitra matevina teo ambanin'ny tongotry ny britanika, nampiadana azy ireo ary nanome fotoana ny ekipa hiakatra eny an-tampon'ny fiarovana kely.
  
  Nivezivezy i Alicia. "Tsy any amin'ny avo aho!"
  
  "Tsy hitaraina intsony ve ianao?" Ninia nanosika azy i Kensi, nanosika azy kely teny an-dalana.
  
  "Oh ry bitro, handoa izany ianao." Tsy natoky tena i Alicia.
  
  "Ho vitako ve izany? Ataovy azo antoka fa mijanona ao ivohoko ianao. Amin'izany fomba izany, rehefa voatifitra ianao ary mandre anao mikiakiaka, dia ho fantatro ny hanatsara ny hafainganam-pandeha."
  
  Nirehitra tamin'ny hatezerana i Alicia. Nanohana azy i Drake. "Maneso an'i Mossad fotsiny." namelatra ny sandriny izy.
  
  "Marina. Eny ary, rehefa midina avy eto isika, dia hanadala azy tsara aho.
  
  Drake no nitarika azy tamin'ny dingana vitsivitsy voalohany. "Tena mampientanentana ve izany?"
  
  "Mialà, Drake."
  
  Noheveriny fa tsara kokoa ny tsy hilazana fa ny tilikambo ambany kokoa dia lasa toby misy elanelana izay tsy maintsy hitsambikina avy amin'ny iray mankany amin'ny iray hafa. Dahl no voalohany nanao jogging teo amin'ny rindrina mirefy telo metatra, nitarika ny ekipa. Kinimaka tamin'ity indray mitoraka ity dia naka an'i Smith teo aoriana, nijery ny Anglisy. Drake sy ny hafa dia nihaino ny sofiny tamin'ny famantarana hafa momba ny fahavalo.
  
  Nanomboka ny hazakazaka midina ny tilikambo. Ny miaramila SAS dia nitazona formation ary nanenjika, natsangana ny fitaovam-piadiana, saingy tsy nisy feo. Mazava ho azy fa mety ho antony iray ihany ny fahaleovan-tena matihanina; Ho fanampin'ny mpizaha tany, ny mponina ao an-toerana dia aleon'ny mponina ao an-toerana ny tsiambaratelo sy ny filaminana azo antoka.
  
  Hitan'i Drake fa mila fifantohana tanteraka amin'ny tongony izy. Ny hantsana teo amin"ny andaniny sy ny ankilany ary ny fidinana tsikelikely ho any an-dranomasina dia tsy nisy fiovana, fa ny faritra azo antoka teo ambanin"ny tongony ihany. Miolikolika tsikelikely izy io, mirindra tsara, ao anaty fiolahana tsy miova. Tsy nisy nihemotra, tsy nisy nisosoka. Efa teo amin"ny antsasa-dalana izy ireo no nanenika ny sofiny ny feon"ny elefanta mihodinkodina.
  
  Niadana i Drake ary nijery ny lanitra. "Tsy anay," hoy izy nihiaka. "Frantsay ratsy!"
  
  Tsy fehin-kevitra voafaritra izany, fa hanazava ny tsy fisian'izy ireo hatreto. Mihazakazaka izahay amin'ny minitra farany. Voatery niadana ny ekipan'ny SPEAR. Hitan'i Drake ny endrik'ireo miaramila roa nitsirika tamim-pahatezerana teo am-baravarankely, raha nisy roa hafa nihantona teo amin'ireo varavarana nivoha, nanodina ny fitaovam-piadiany hanindry ny hidin-trano.
  
  "Mba hilaza ny marina," hoy i Dahl nitsefotra. "Mety tsy izany no hevitra tsara indrindra. Mifarana ny lakolosy britanika mihoson-drà."
  
  Amin'ny maha-iray azy, Drake, Smith, Hayden ary May dia nanangana ny fitaovam-piadiany ary nitifitra. Nirefodrefotra tamin"ilay helikoptera nanatona ny bala. Vaky ny fitaratra ary nisy lehilahy iray nianjera avy teny amin"ny tady, ka nidona mafy tamin"ny tany ambany. Nivily ilay helikoptera, nenjehin"ny balan"i Hayden.
  
  "Tsy mpankafy ny Frantsay," hoy izy nalahelo.
  
  "Lazao anay ny zavatra tsy fantatray," hoy i Alicia nimenomenona.
  
  Nandalo haingana an'i Dahl i Yorgi, nisongona azy teo amin'ny sisin'ny rindrina ivelany, ary niverina naka ilay boaty. "Indro, omeo ahy ity," hoy izy. "Mahatsapa tsara kokoa aho eo amin'ny rindrina, sa tsy izany?"
  
  Toa te hiady hevitra i Dahl fa nandalo ilay boaty teo afovoan'ny inning. Tsy vaovao tamin'ny parkour ilay Soeda, fa matihanina kosa i Yorgi. Niala tamin'ny hafainganam-pandeha ambony ilay Rosiana, nihazakazaka nidina ny rindrina ary efa nanatona ny toby.
  
  Nahatsikaritra azy ireo i Alicia. "Oh shit, tifiro aho izao."
  
  "Mety hitranga izany." Hitan'i Drake nitongilana ilay helikoptera frantsay ary niditra hipetraka. Ny olana dia raha mijanona haka tanjona izy ireo dia ho tratran'ny Anglisy. Raha nihazakazaka hitifitra izy ireo dia mety ho lavo na ho mora voatifitra.
  
  Nanofahofa ny fiadiany i Dahl. Samy nitifitra ilay helikoptera izy sy Hayden rehefa niverina nilalao. Tamin"ity indray mitoraka ity dia namaly tifitra ireo miaramila tao anaty sambo. Ny akorandriaka dia nanindrona ny rindrin'ny lapa tamin'ny endrika mahafaty, nidona teo ambanin'ny sisiny. Ny afon'i Hayden manokana dia namely ny cockpit-n'ny helikoptera, nidona tamin'ny vy. Hitan"i Drake fa nihidy nify ilay mpanamory noho ny hatezerana sy ny tahotra. Ny fijerena haingana haingana dia nanambara fa ny ekipa SAS koa dia nijery ny helikoptera - famantarana tsara? Angamba tsy izany. Te hahazo ny fitaovam-piadiana ho azy ireo izy ireo.
  
  Na ho an'ny olona ambony ao amin'ny governemantany.
  
  Nisy tifitra variraraka nilatsaka an"ilay vorona, ka nitsoraka sy nikiaka. Nohararaotin"i Dahl ilay tamboho an-jatony farany teo mba hianjera sy hitsoaka rehefa nitifitra, saingy tsy lasa lavitra. Mafy loatra ny tany. Na izany aza, nandefa salvo iray hafa tao anatin'ilay angidimby ihany koa ny fihetsik'izy ireo, izay nahatonga ilay mpanamory ho kivy tamin'ny farany ka nanidina ilay vorona niala ny toerana.
  
  Afaka nihiaka moramora i Alicia.
  
  "Tsy mbola tafavoaka." Nitsambikina nitsambikina teo ambonin'ny tilikambo i Drake, nipetraka soa aman-tsara sy tamim-pitandremana.
  
  Ny feon'i Lauren no namaky ny fahanginana nanarona ny fifandraisana. "Manatona ny helikoptera. Telopolo segondra."
  
  "Eo amin'ny rindrina izahay," hoy i Alicia nikiakiaka.
  
  "Eny, azoko tsara ianao. Nandefa zanabolana ho an'ity hetsika ity ny District of Columbia.
  
  Nila fotoana kely i Drake vao nahatsapa ny fahatairana. "Manampy?" hoy izy nanontany haingana.
  
  "Fa nahoana?" Naneho hevitra avy hatrany i Hayden.
  
  Saika nandaka ny tenany i Drake vao nahatsapa fa mety ho hevitra ratsy izany raha ny zava-misy ankehitriny. Raha ny marina, tsy fantany hoe iza koa no nandre an'ireo tonony amerikana mangina sy teny nataon'ny SEAL Team 7.
  
  Mazava ho azy fa tsy Hayden.
  
  Tazana teo aloha ilay helikoptera, midina ny orony, nanidina haingana teo ambonin"ny ranomasina. Efa niandry teo amin'ny faran'ny tilikambo i Yorgi, izay nisy tilikambo boribory kely nitazana ny tora-pasika tery. Tsy ela dia tonga taminy i Dahl, ary avy eo Hayden. Nanatona ny helikoptera.
  
  Namela an'i Alicia i Drake ary nanampy an'i Kinimaka nandalo. Mbola nihetsika moramora izy, nanondro ny sandriny nanondro ny SAS. Telopolo metatra miala ny tilikambo no nijanonany.
  
  Nijanona ihany koa ny SAS, telopolo metatra ny haavony.
  
  "Tsy mila tra-boina izahay," hoy izy nihiaka. "Tsy eo aminay. Mifanohitra amin"izany isika!"
  
  Tondroina amin"ny vatany ny basy. Avy teo ambany izy dia nandre an'i Dahl nidradradradra: "Aza mijanona intsony..."
  
  Drake no nanaisotra azy. "Azafady," hoy izy. "Tsy mety izany. Miaramila daholo isika eto, na dia ny Frantsay aza."
  
  Niteraka fihomehezana tsy fantatra anarana izany. Farany, dia nisy feo lalina nanao hoe: "Omano".
  
  "Ry dada, fantatro," hoy i Drake. "Efa tany amin"izay misy anao. Nahazo baiko mitovy ihany izahay, saingy tsy hitifitra hery manokana amin'ny namana ... raha tsy mitifitra aloha izy ireo.
  
  Nisondrotra kely ny iray tamin"ireo tarehimarika dimy. "Cambridge," hoy izy.
  
  "Drake," hoy izy namaly. "Matt Drake."
  
  Ny fahanginana nanaraka izany no nitantara ny tantara. Fantatr'i Drake fa tapitra ny fifanolanana ... amin'izao fotoana izao. Farafaharatsiny, mendrika ny hanamaivanana indray izy amin'ny fifandonana manaraka ary mety ho resaka milamina mihitsy aza. Arakaraky ny hivorian"ireo miaramila ambony ireo no ho azo antoka kokoa.
  
  Ho an'ny rehetra.
  
  Niondrika izy, nitodika ary nandeha, nanantona ny tanana nanampy azy tao anatin"ilay helikoptera.
  
  "Mahafinaritra izy ireo?" hoy i Alicia nanontany.
  
  Nampionona ny tenany i Drake rehefa nitongilana ilay helikoptera, niala. "Ho hitantsika eo", hoy ny navaliny. "Amin'ny manaraka dia hifandona isika."
  
  Nahagaga fa nipetraka teo anoloany i Lauren. "Nitondra helikoptera aho," hoy izy tamin'ny fanazavana.
  
  "Inona? Ahoana no tianao ilay safidy?"
  
  Nitsiky tamim-pahalemem-panahy izy. "Tsia. Tonga aho fa vita ny asantsika eto. Nisondrotra teo ambonin'ny onjan'ny masoandro ilay helikoptera. "Miainga avy any Afrika mankany amin'ny vazan-tany manaraka izahay."
  
  "Aiza ny iray?" Nofehezin'i Drake ny fehikibony.
  
  "Shina. Ary anaka, manana asa be ve isika. "
  
  "Mpitaingina iray hafa? Amin"ny firy izao?"
  
  "Angamba ny ratsy indrindra. Miambena, ry namako. Hanaraka ny dian'i Genghis Khan izahay."
  
  
  TOKO FAHA 12
  
  
  Nilaza tamin'ny ekipa i Lauren mba hahazo aina araka izay azo atao ao ambadiky ny angidimby entana lehibe ary manodina antontan-taratasy. "Voalohany, andao esorina ny fitaovam-piadiana sy Hannibal. Ny zavatra hitanao tao anatin'ilay boaty dia ny fikasana hamorona Project Babylon, tafondro lehibe roa taonina sy mirefy zato metatra. Notarihin'i Saddam Hussein, nifototra tamin'ny fikarohana tamin'ny taona 60 ary natao tamin'ny taona 80. Tsapa tamin'ity raharaha ity ny toe-tsaina Hollywood. Fitaovam-piadiana mahery vaika afaka mandefa entana eny amin'ny habakabaka. Jeneraly novonoina. Namono sivily. Fividianana isan-karazany avy amin'ny firenena am-polony mba hitazonana azy ho tsiambaratelo. Ny kisary taty aoriana dia mampiseho fa ity basy an-habakabaka ity dia mety ho namboarina mba hahavoa ny lasibatra rehetra, na aiza na aiza, indray mandeha monja."
  
  Niankina tamim-pahalianana i Dahl. "Indray andro? Nahoana?"
  
  "Tsy natao ho fitaovam-piadiana azo entina mihitsy izany. Ny fandefasana azy dia hamela marika izay ho hitan'ny hery isan-karazany avy eo ary ho rava avy eo. Saingy... mety efa nisy ny fahasimbana".
  
  "Miankina amin'ny tanjona." Nanaiky i Kensi. "Eny, modely maro no natsangana manodidina ny hevitra momba ny ady lehibe iray. Fomba hanerena ny hery nokleary hanao hetsika tsy azo ihodivirana. Na izany aza, miaraka amin'ny teknolojia maoderina, mihamitombo hatrany ny hevitra. "
  
  "Okay, okay," hoy i Smith nikiakiaka, mbola nanenjana ny hozany sy nanamarina ny mangana avy tamin"ilay hazakazaka lava sy mafy. "Noho izany, tao amin'ny fasan'ny mpitaingin-tsoavaly voalohany dia nitazona ny drafitra momba ny tafondro lehibe iray. Azontsika izany. Tsy nanao izany ny firenena hafa. Inona ny manaraka?"
  
  Nanakodia ny masony i Lauren. "Voalohany, ilay anarana dia milaza manokana hoe 'toerana fialan-tsasatra'. Manantena aho fa tadidinao fa nalevina tao anaty fasana tsy misy marika i Hannibal ary mety tsy ho eo intsony. Ny mijery dia tsy manaja ny maro. Ny famelana azy tsy hiova dia fanehoana tsy fanajana ny hafa."
  
  Nisento i Hayden. "Ary dia mitohy izany. Tantara iray ihany, fandaharam-potoana samihafa manerana izao tontolo izao. "
  
  "Eritrereto raha latsaka teo am-pelatanan"ny mpampihorohoro ny vaovao. Lazaiko fa ny firenena rehetra izay manenjika ny mpitaingin-tsoavaly dia afaka mamorona mora foana ny tafondrony manokana. Fa..."
  
  "Ity no amidin'ny antoko sasany amin'ity governemanta ity," hoy i Drake namarana. "Satria mbola tsy azonay antoka fa nahazo sazy ofisialy ny ekipa tsirairay." Tsy nila nampiany izy na dia noheverin"izy ireo ho toy izany aza.
  
  Nanidina tamin'ny lanitra manga mazava ilay angidimby, tsy nisy fikorontanana ary hafanana mampiadana. Hitan'i Drake fa afaka niala sasatra voalohany tao anatin'ny iray andro teo ho eo. Sarotra ny nino fa ny alin'iny ihany no nandohalika teo amin'ny toeram-pialan'ny Hannibal lehibe.
  
  Nifindra tany amin'ny rakitra manaraka i Lauren. "Tadidinao ve ny filaharan"ny Fitsarana Farany? Avelao aho hamelombelona anao. Teo amin'ny vazan-tany efatra no hitanay ireo mpitaingin-tsoavaly efatra ka napetranay taminy ny drafitra momba ny Laharan'ny Fitsarana Farany. Ireo izay tafita velona amin'ny Kroazada Fitsarana sy ny vokany dia hanjaka amin'ny rariny. Raha mamaky ity ianao dia very isika ka vakio ary araho tsara. Lany tamin'ny fanangonana ireo fitaovam-piadiana efatra farany tamin'ny revolisiona eran-tany ireo taona farany niainantsika - Ady, Fandresena, Mosary ary Fahafatesana. Tafaray, handrava ny governemanta rehetra izy ireo ary hanokatra hoavy vaovao. Aoka ho vonona. Tadiavo izy ireo. Mandehana any amin'ny vazan-tany efatra. Tadiavo ny toeram-pialan'ny Rain'ny Strategy ary avy eo ny Khagan; ilay Indiana ratsy indrindra teto an-tany, ary avy eo dia ny Lozan"Andriamanitra. Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika ny Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao anaty vatam-paty. Hitantsika ny Loza izay miaro ny tena Fitsarana Farany. Ary ny hany kaody famonoana dia rehefa niseho ireo mpitaingin-tsoavaly. Tsy misy marika famantarana ny taolan'ny Ray. Voahodidina fitaovam-piadiana ilay Karana. Ny filaharan"ny Fitsarana Farany dia miaina amin"ny alalanao ankehitriny ary hanjaka mandrakizay."
  
  Niezaka nanambatra ireo teboka mifandraika amin'izany i Drake. "Kaody fandringanana? Tena tsy tiako ny feon'ity. Ary ny 'tena fitsarana farany'. Noho izany na dia tsy miandany amin'ny telo voalohany aza isika, ny farany dia ho tena humdinger. "
  
  "Amin"izao fotoana izao", hoy i Lauren, niresaka momba ilay fianarana teo anoloany. "Nametraka hevitra maromaro ny Washington think tank."
  
  Drake dia maty nandritra ny segondra vitsy. Isaky ny maheno resaka fikarohana izy, isaky ny misy tobim-pandinihana iray no resahina, dia teny roa monja no nipoitra tao amin"ny atidohany toy ny jiro néon mena mirefy takela-by.
  
  Karin Blake.
  
  Tsy nampitandrina tsara ny tsy naha-teo azy naharitra. Karin no mety ho iraka manaraka azy ireo. Nesoriny moramora ilay ahiahy.
  
  "... ny mpitaingin-tsoavaly faharoa dia ny Mpandresy. Manonona kagan ny famaritana faharoa. Avy amin'izany no manatsoaka hevitra fa Mpandresy i Genghis Khan. Teraka tamin'ny 1162 i Genghis Khan. Tena mpandresy tokoa izy. Nandresy ny ankamaroan'i Azia sy Shina, ary koa ny tany hafa, ary ny Fanjakana Mongol no empira nifanila indrindra teo amin'ny tantara. Mpijinja i Kahn; Namakivaky ny ankamaroan"ny tontolo fahiny izy, ary, araka ny voalaza tetsy aloha, dia iray amin"ny roan-jato lahy velona ankehitriny no havan"i Genghis Khan."
  
  Nikiakiaka i Mai. "Oay, Alicia, toy ny dikan-dehilahy anao izy."
  
  Nanaiky i Drake. "Ity lehilahy ity dia tena nahafantatra ny fomba famokarana."
  
  "Temujin no tena anaran'io lehilahy io. Anaram-boninahitra i Genghis Khan. Voapoizina ny rainy tamin"izy sivy taona monja, ka ny reniny no nitaiza fito lahy irery. Nisy naka an-keriny koa izy sy ny vadiny tanora, ary samy nanao andevo kely. Na dia teo aza izany rehetra izany, na dia teo amin"ny faha-roapolo taonany aza, dia nametraka ny tenany ho mpitarika masiaka izy. Nantsoiny ho olona ilay teny hoe 'ampitahao ny fahavalonao' satria fahavalony taloha ny ankamaroan'ny jeneraly lehibeny. Tsy namela kaonty iray tsy milamina mihitsy izy ary voalaza fa tompon'andraikitra tamin'ny fahafatesan'ny olona 40 tapitrisa, izay nampihena 11 isan-jato ny mponina eran-tany. Nanaiky fivavahana isan-karazany izy ary namorona ny rafitra paositra iraisam-pirenena voalohany, tamin"ny fampiasana paositra sy toby fiantsonana nanerana ny fanjakany."
  
  Nifindra teo amin"ny sezany i Drake. "Betsaka ny fampahalalana azo raisina."
  
  "Izy no Khagan voalohany tao amin'ny Fanjakana Mongol."
  
  Nitodika nijery ny varavarankely i Dahl. "Ary ny toeram-pitsaharany?"
  
  "Eny, nalevina tany Chine izy. Ao amin'ny fasana tsy misy marika."
  
  Nisento i Alicia. "Eny, ozona, mazava ho azy fa izy!"
  
  "Noho izany, i Afrika voalohany ary i Shina ankehitriny dia maneho ny roa amin"ireo vazan-tany efatra," hoy i Mai nieritreritra mafy. "Raha tsy hoe Azia io ary miresaka momba ny kaontinanta isika."
  
  "Misy fito," hoy i Smith nampahatsiahy azy.
  
  "Tsy foana," hoy i Lauren namaly tamim-pahamalinana. "Fa ho avy amin"izany isika any aoriana. Ny fanontaniana dia hoe: inona ny fitaovam-piadiana ary aiza ny toeram-pialan'i Genghis?"
  
  "Heveriko fa i Shina no valiny iray," hoy i Kenzi nimenomenona.
  
  "Maty tao anatin'ny toe-javatra mistery manodidina ny taona 1227 i Genghis Khan. Nilaza i Marco Polo fa vokatry ny aretina, ny hafa noho ny poizina, ary ny hafa noho ny andriambavy nalaina ho babon'ny ady. Aorian'ny fahafatesany dia haverina any amin'ny tanindrazany any amin'ny Khenti aimag ny fatiny, araka ny fanao. Misy mihevitra fa nalevina teo amin'ny Tendrombohitra Burkhan Khaldun akaikin'ny Reniranon'i Onon. Araka ny angano anefa dia nisy namono izay nifandray tamin"ny fandevenana. Rehefa afaka izany, dia navily teo amin'ny fasan'i Kaen ny renirano, ary maty koa ny miaramila rehetra izay nanao ny filaharana. Nihifikifi-doha i Lauren. "Tsy dia nisy dikany firy ny fiainana sy ny fiainana taloha."
  
  "Toy ny zava-misy ankehitriny any amin'ny toerana sasany eto amin'izao tontolo izao," hoy i Dahl.
  
  "Dia milomano indray isika?" Nanafintohina i Alicia. "Tsy nisy nilaza na inona na inona momba ny fitsirihana indray. Tsy ity no talentako tsara indrindra."
  
  Nahavita nitelina ilay teny toa vonona hiala amin"ny molony i Mai, fa nikohaka kosa. "Tsy milomano aho," hoy izy tamin'ny farany. "Mety ho tany an-tendrombohitra ilay izy. Tsy nampitoka-monina faritra iray nandritra ny an-jatony taona ve ny governemanta Mongol?"
  
  "Marina tokoa, ary izany no nahatonga anay hibanjina an'i Shina," hoy i Lauren. "Ary ny fasan'i Genghis Khan. Ankehitriny, mba hampahafantarana anao, ny NSA sy CIA dia mbola mampiasa fomba am-polony hanangonana vaovao momba ireo mpifaninana amintsika. Namoy lehilahy tokoa ny Frantsay. Niara-niala taminay koa ny Anglisy. Taty aoriana dia tafiditra tao anatin'ny fanadiovana Tiorka haingana kokoa noho ny nampoizina ny Rosiana sy Soeda tatỳ aoriana. Tsy azonay antoka ny momba ny Mossad na ny Sinoa. Tsy miova ny baiko. Na izany aza, misy zavatra iray... Manana sekretera Qrow aho amin'izao fotoana izao. "
  
  Drake dia nanafintohina. Mbola tsy tonga tao an-tsainy mihitsy hoe mety ho nihaino ny resaka nifanaovany sy Lauren i Qrow, saingy tsy maintsy tonga izany. Ny ekipan'izy ireo, ny fianakaviany, dia nanana tsiambaratelo toy ny hafa. Rehefa nijery ny manodidina izy dia hita fa nitovy tamin"izany koa ny fihetseham-pon"ny hafa ary izany no fomba nampahafantatra azy ireo i Lauren.
  
  Nanana fandaharam-potoanany manokana foana i Washington.
  
  Nandresy lahatra ny feon'i Qrow. "Tsy hihambo ho mahalala bebe kokoa noho ianao momba ity iraka manokana ity aho. Tsy eto an-tany. Saingy fantatro fa toeram-pitrandrahana ara-politika ity, misy be pitsiny sy tetika amin'ny ambaratonga ambony indrindra amin'ireo firenena mpifaninana amintsika."
  
  Tsy lazaina intsony ny Etazonia, hoy i Drake. Inona na oviana na oviana!
  
  "Raha ny marina, gaga aho amin'ny sasany amin'ireo fitantanan-draharaha voakasik'izany," hoy i Crowe ampahibemaso. "Nihevitra aho fa afaka miara-miasa aminay izy ireo, saingy araka ny nolazaiko dia mety tsy ho araka ny fijeriny ny zava-drehetra."
  
  Tamin'ny fomba hafa indray no noraisin'i Drake ny teniny. Niresaka momba ny iraka mpitaingin-tsoavaly ve izy? Sa zavatra manokana kokoa?
  
  "Misy antony ve izany, Ramatoa Sekretera?" hoy i Hayden nanontany. "Misy zavatra tsy fantatsika?"
  
  "Eny, tsy izany no fantatro. Fa na izaho aza tsy voatery mahalala izany rehetra izany. "Tsy misy fameperana" dia teny tsy fahita firy amin'ny politika."
  
  "Dia ilay fitaovam-piadiana mihitsy," hoy i Hayden. "Ity no supergun voalohany. Raha naorina izy io, raha namidy tamin"ny mpampihorohoro, dia mety ho nitaky vidim-panavotana ho azy izao tontolo izao."
  
  "Fantatro. Ity... The Order of the Last Judgment," hoy izy tamim-paharikoriko ilay anarana, "dia namolavola mazava tsara ny drafitra ifotony, namela izany ho an'ny taranaka ho avy. Soa ihany fa efa ela ny Israelita no nakaton'izy ireo. Indrisy anefa fa tsy hitan'izy ireo io drafitra manokana io. Ity drafitra ity. "
  
  Hatreto, tsy hitan'i Drake ny teboka tamin'ity antso ity. Niondrika izy, nanakimpy ny masony, nihaino ny resaka.
  
  "Miasa amin'ny hafa ianao. I Israely sy Shina ihany no MIA. Mihatra ny fitsipika mahazatra, fa tongava amin'io fitaovam-piadiana io ary alao aloha. Tsy zakan'i Amerika izany raha latsaka amin'ny tanana diso, na inona na inona. Ary mitandrema ry LEFO. Mbola misy zavatra hafa ankoatra izany."
  
  Nipetraka i Drake. Niondrika nandroso i Dahl. "Karazana fampitandremana hafa ve izany?" hoy izy nibitsibitsika.
  
  Nianatra an'i Hayden i Drake, saingy tsy naneho ahiahy ny lehibeny. Sarona ny lamosinao? Raha tsy naheno an'io fitenim-paritra amerikana io izy teo aloha dia tsy nasiany dikany koa io fehezanteny io. Nitodika tany amin"ny fahafatesan"i Smith sy Joshua tany Però ny eritreriny. Nandrefy ny halalin'ny fihantsian'izy ireo izany. Amin'ny maha-miaramila tsotra azy, miaraka amin'ny fomba fijerin'ny miaramila, dia hanahy mafy izy. Saingy tsy miaramila intsony izy ireo - voatery nanao safidy sarotra isan'andro, teny an-kianja, tao anatin'ny tsindry. Nitondra ny vesatry ny aina an"arivony izy ireo, indraindray an-tapitrisany, teo an-tsorony. Ekipa tsy mahazatra io. Tsy misy intsony.
  
  Tsara toy ny fahadisoanao farany ihany ianao. Ny fahadisoanao farany ihany no tsaroanao. Etika amin'ny toeram-piasana manerantany. Naleony niasa hatrany, niady hatrany. Tazony eo ambonin'ny rano ny lohanao - satria misy antsantsa an-tapitrisany maro mihodinkodina eran'izao tontolo izao tsy tapaka, ary raha mijanona ianao dia ho rendrika na ho torotoro.
  
  Namarana ny lahateny manetriketrika i Qrow ary avy eo nitodika tany amin'izy ireo i Hayden. Nikasika ny mpampita azy izy ary nanao tarehy.
  
  "Aza hadino".
  
  Nanaiky i Drake. Sokafy fantsona.
  
  "Heveriko fa tsy mitovy amin'ny zavatra mahazatra Tomb Raider izany." Niteny i Yorgi. "Miatrika miaramilam-panjakana izahay, manampahaizana. Antoko tsy fantatra, mety ho mpamadika. Mitady olona very ara-potoana isika, teraka taona maromaro. Manaraka ny faminanian'ny mpanao heloka bevava taloha izahay, araka ny fomba tiany hanaovana izany." Nihifikifi-doha izy. "Tsy voafehintsika ny zava-misy."
  
  "Eo akaikin'ny Tomb Raider aho araka izay azonao atao," hoy i Kensi sady nitsiky. "Ity... hafa tanteraka."
  
  Nibanjina ilay Israeliana i Alicia sy Mai. "Eny, mazàna manadino ny lasa mpanao heloka bevava ratsy nataonao izahay, sa tsy izany... Twisty?"
  
  Niposaka ilay Soeda. "Izaho... eny... izaho... inona?"
  
  Niditra an-tsehatra i Kensi. "Ary heveriko fa tsy voatery nanery anao ho amin'ny toerana mampandefitra anao ny toe-javatra, ha, Alicia?"
  
  Nihozongozona ilay vehivavy anglisy. "Miankina amin'ny resaka heloka bevava ihany no resahina. Ny toerana sasany marimaritra iraisana dia tsara kokoa noho ny hafa. "
  
  "Raha mbola mifoha sy mailo isika", hoy i Hayden, "afaka manomboka mamaky momba an"i Genghis Khan sy ny toerana nisy ny fasany ve isika?" Tena tsara sy tsara ny toeram-pandinihana iray any Washington, saingy eo isika ary ho hitantsika izay tsy ho hitan'izy ireo. Ny fampahalalana bebe kokoa azonao raisina dia ny fahafahana tsara kokoa hahitantsika ny fitaovam-piadiana faharoa. "
  
  "Ary mialà amin'ity velona ity," hoy i Dahl nanaiky.
  
  Nandalo teo amin"ny manodidina ireo takelaka, zara raha azo zaraina. Alicia no nikiakiaka voalohany momba ny fanamarinana ny mailaka sy ny pejiny Facebook. Fantatr'i Drake fa tsy manana adiresy imailaka akory izy, mainka fa ny fanehoana voalohany amin'ny media sosialy, ary nijery azy.
  
  Nitsiky izy. "Fotoana matotra?"
  
  "Izany, na miala sasatra, ry fitiavana. Azo antoka fa tsy handray antsika amin'ny sandry malalaka i Shina."
  
  "Tena tsara." Nisento i Hayden. "Hifandray amin'ireo ekipa eo an-toerana aho ary hangataka azy ireo hanamora ny fidiranay. Efa ao anatin'ny drafitra ve ny rehetra hatreto?"
  
  "Eny," hoy i Dahl tamin'ny fomba tsotra. "Tsy nieritreritra mihitsy aho fa hanenjika an'i Genghis Khan ho any Shina raha miezaka ny tsy hiady amin'ireo firenena mpifaninana antsasa-polo. Saingy, hey," hoy izy nikiakiaka, "fantatrao fa miresaka momba ny manandrana zavatra hafa izy ireo."
  
  Nijery ny manodidina i Alicia, avy eo nihozongozona ny lohany. "Tsy asian-teny. Mora loatra."
  
  "Amin"izao fotoana izao," hoy i Drake, "aleko kokoa ny manana fanazavana fanampiny."
  
  "Izaho sy ianao, Yorkies." Nanaiky i Dahl. "Izaho sy ianao, izy roa."
  
  
  TOKO FAHATELO ambin'ny folo
  
  
  Nandeha ny ora tsy voamarika. Voatery nametaka solika ilay helikoptera. Nanjary mahasorena ny tsy fahampian'ny vaovao momba ny ekipa hafa. Hitan'i Hayden fa ny safidy tsara indrindra azony dia ny miroboka amin'ny haren'ny vaovao mifandraika amin'ny Fasan'i Genghis, saingy sarotra ny mahita zava-baovao. Ny hafa dia mazava ho azy fa niezaka nanao toy izany nandritra ny fotoana kelikely, saingy ny sasany reraka ka nanapa-kevitra ny haka fotoana kely, fa ny hafa kosa nahita fa mora kokoa ny mamaha ny olan'izy ireo manokana.
  
  Tsy azo odian-tsy hita izany tao amin'ny toerana tery misy azy ireo, ary raha ny marina, amin'izao fotoana izao dia efa akaiky sy mahazatra ny ekipa mba handray izany rehetra izany.
  
  Niantso an-trano i Dahl. Faly ny ankizy nandre azy, izay nampitsiky be an"i Dahl. Nanontany i Joanna hoe rahoviana izy no hody. Niharihary ny fihenjanana, tsy dia lehibe loatra ny vokany. Naka fotoana kely nijery an'i Kinimaka i Hayden rehefa nipitika ny rantsantanany teo amin'ny efijery tablety ilay Hawaiian lehibe. Nitsiky izy. Toy ny carte postale teny an-tanany lehibe ilay fitaovana, ary tsaroany ny fomba nikasihan"ireo tanana ireo ny vatany. Malemy fanahy. Fientanentanana. Fantany tsara izy ary nampitombo ny fifandraisan'izy ireo izany. Ankehitriny izy dia nijery ny tendron'ny rantsantanany simba, ilay noterena hitelina nandritra ny iraka farany nataon'izy ireo. Nanokatra ny masony ny fahatairana tamin'ny toe-javatra. Fohy loatra ny fiainana mba hiadiana amin'ny sitrapon'ilay olon-tianao.
  
  Nisento kely izy, tsy azony antoka raha tena nino izany izy. Azafady, tsy mendrika izany ianao. Tsy aorian'izay rehetra nolazainao. Tsy nanamarina ny fiverenany izy ary tsy fantany hoe aiza no hanombohana. Angamba ady, toe-javatra, asa. Angamba izany no nitranga tamin'ny fotoana rehetra teo amin'ny tantaran'ny fiainany.
  
  Nanao fahadisoana ny olona. Afaka nanonitra izy ireo.
  
  Nanao izany i Alicia.
  
  Izany eritreritra izany no nahatonga azy nijery an'ilay vehivavy anglisy rehefa nandeha namakivaky ny lanitra ilay helikoptera. Nanamafy ny fehin-kibony ny fikorontanana tampoka. Iray segondra tamin'ny fianjerana maimaim-poana, ary nilentika ny fony. Nilamina anefa ny zava-drehetra. Nanahaka ny fiainana izany.
  
  Ny instinct an'i Hayden dia ny hitarika, hamita zavatra. Hitany izao fa nanelingelina ireo lafin-javatra lehibe hafa teo amin"ny fiainany ireo toetra ireo. Nahita hoavy manjombona izy.
  
  Faly i Drake sy Alicia, nitsiky, nitendry takelaka mahazatra. Nampindrana an"i Kenzi i Mai, ary nifandimby nandray an"ilay izy ireo vehivavy roa. Mahavariana ny fomba niatrehan'ny olona samy hafa toe-javatra mitovy amin'izany.
  
  Nifindra akaiky kokoa an'i Lauren i Smith. "Ahoana ny fahasalamana?"
  
  "Na dia tsara aza izany, ry zanak'ondry malama. Tsy izao no fotoana, Smith. "
  
  "Heverinao fa tsy fantatro izany? Fa lazao ahy. Rahoviana no ho tonga ny fotoana?"
  
  "Tsy izao".
  
  "Tsy misy mihitsy," hoy i Smith nalahelo.
  
  Nitaraina i Lauren. " Tena matotra? Efa maty paika isika ry zalahy. Nidona tamin"ny rindrina biriky ianao ka tsy afaka ny ho tafavoaka."
  
  "Rindrina?"
  
  Nisento i Lauren. "Eny, manana anarana izy io."
  
  "Oh. Ity rindrina ity."
  
  Hitan'i Hayden izy roa ireo nandamina ny olana. Tsy anjarany ny mitsara na miditra an-tsehatra, fa nasehony mazava tsara fa mety hanimba ny fifandraisana rehetra ny sakana rehetra. Smith sy Lauren dia, raha lazaina amin'ny fomba malefaka, dia mpivady tsy mahazatra, tsy mahazatra loatra ka mety ho niara-niasa tsara.
  
  Na izany aza, ireo sakana tsy mahazatra indrindra dia nijanona teo amin'izy ireo.
  
  Nanandrana fomba hafa i Smith. "Okay, okay, inona no nomeny anao tato ho ato?"
  
  "izaho? Tsy misy. Tsy mandeha any aho raha mila fanazavana. Izany no asan'ny CIA na ny FBI na iza na iza. "
  
  "Dia inona no resahinao?"
  
  Ho an'i Smith dia dingana mandroso izany. Fanontaniana misokatra sy tsy mifanandrify. Nahatsapa fireharehana tamin"ilay miaramila i Hayden.
  
  Nisalasala kely i Lauren. "Shit," hoy izy. "Miresaka tsy misy dikany izahay. Televiziona iray. Sarimihetsika. Boky. olo-malaza. Vaovao. Mpanorina izy, ka manontany momba ny tetikasa. "
  
  "Tetikasa inona?"
  
  "Izany rehetra izany dia mahatonga anao hametraka fanontaniana amim-pitandremana. Maninona no tsy olo-malaza na film inona? Liana amin"ny tranobe ve ianao ry Lance?"
  
  Te hamono azy i Hayden, saingy hitany fa tsy vitany izany. Tery loatra ny trano kely; matotra loatra ny fanontaniana; mahasarika loatra ny filazana ny anaran'i Smith.
  
  "Raha misy te-hanisy ratsy azy ireo ihany."
  
  Nanofahofa azy i Lauren ary nifarana ny resaka. Nanontany tena i Hayden raha toa ka mandika karazana lalàna i Lauren tamin'ny alalan'ny fisintonana an-tsokosoko mba hiresaka amin'ny mpampihorohoro fantatra, saingy tsy afaka nanapa-kevitra tsara ny fomba hanononana ny fanontanian'i Lauren. Farafaharatsiny tsy mbola.
  
  "Tsy ampy adiny iray sisa." Ny feon'ilay mpanamory dia tonga teo amin'ny rafi-pifandraisana.
  
  Nitraka i Drake. Hitan"i Hayden teo amin"ny endriny ny fahavononana. Toy izany koa i Dahl. Nirotsaka an-tsehatra tanteraka ny ekipa, nanatsara hatrany ny fahaizany. Jereo ohatra ny fandidiana farany. Samy nandalo iraka hafa tanteraka izy rehetra, niatrika ny endriky ny ratsy ary tsy nahazo na dia scratch aza.
  
  Farafaharatsiny eo amin"ny lafiny ara-batana. Ny ratra ara-pihetseham-po - indrindra ny azy - dia tsy ho sitrana na oviana na oviana.
  
  Nandany iray minitra nijerena ireo taratasy teo anoloany izy ary niezaka naka ny tantaran'i Genghis Khan. Nijery ny lahatsoratry ny Order izy, ary nanasongadina ny andalana: Mandehana any amin'ny vazan-tany efatra. Tadiavo ny toeram-pialan'ny Rain'ny Strategy ary avy eo ny Khagan; ilay Indiana ratsy indrindra teto an-tany, ary avy eo dia ny Lozan"Andriamanitra. Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika ny Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao anaty vatam-paty.
  
  Vazan-tany efatra? Mbola mijanona ho mistery. Soa ihany fa efa mazava ny famantarana ny mombamomba ireo Soavaly. Saingy nahita ny fasan'i Genghis Khan ve ny Order? Dia toa izany.
  
  Raha mbola nanohy nanapaka ny rivotra manify ilay helikoptera, dia nitsangana i Yorgi ary avy eo dia nandroso. Toa voasaringotra ny tarehin"ilay mpangalatra, nikimpy ny masony, toy ny tsy natory na dia kely akory aza izy hatramin"ny nisian"ny fipoahana tany Peroa. "Nolazaiko taminao fa anisan'ny fanambaran'i Webb aho, ny lova navelany," hoy ilay Rosiana, ny feony dia nanambara fa nihorohoro tamin'ny zavatra holazainy izy. "Nolazaiko taminao fa izaho no ratsy indrindra tamin'ireo voalaza rehetra."
  
  Niaraka tamin'ny fimenomenona sosotra i Alicia dia nanandrana nanala ilay fanamafisam-peo tampoka. "Mbola miandry ny handre hoe iza ilay lesbiana maloto aho," hoy izy tamim-pifaliana. "Raha ny marina, ry Yogi, nanantena aho fa ho anao izany."
  
  "Ahoana ..." Najanony teo antenatenan'ny fehezanteny i Yorgi. "Lehilahy aho".
  
  "Tsy resy lahatra aho. Ireo tanana kely ireo. Ity tarehy ity. Ny lalana alehanao."
  
  "Avelao izy hiteny," hoy i Dahl.
  
  "Ary tokony ho fantatrareo rehetra fa lesbiana aho," hoy i Lauren. "Fantatrao fa tsy misy ratsy na mahamenatra amin'izany."
  
  "Fantatro," hoy i Alicia. "Tokony ho izay tianao hahatongavana ianao ary manaiky izany. Fantatro fa fantatro. Nanantena fotsiny aho fa ho Yogi, izay ihany."
  
  Smith dia nijery an'i Lauren tamin'ny fitenenana very hevitra fa tsy misy dikany. Nihevitra i Drake fa mahagaga ny fanehoan-kevitra raha jerena ny tsy ampoizina.
  
  "Iray ihany no sisa," hoy i Kinimaka.
  
  "Misy olona ho faty," hoy i Drake, nibanjina ny tany.
  
  "Avelantsika hiteny angamba ny namantsika?" Nanantitrantitra i Dahl.
  
  Niezaka nitsiky i Yorgi. Namihina ny tanany teo anoloany izy avy eo ary nibanjina ny tafon"ny trano bongo.
  
  "Tsy tantara lava izany," hoy izy tamin'ny lantom-peo matevina. "Saingy fanontaniana sarotra izany. Izaho... namono ny ray aman-dreniko tamin'ny rà mangatsiaka. Ary mankasitraka isan'andro aho. Misaotra fa nanao izany aho. "
  
  Nanangan-tanana i Drake mba hisarihana ny sain"ny namany. "Tsy mila manazava na inona na inona ianao, fantatrao. Indro izahay mianakavy. Tsy hiteraka olana izany. "
  
  "Azoko. Fa ho ahy koa ity. Azonao?"
  
  Ny ekipa, ny tsirairay, dia niondrika. Takatr"izy ireo izany.
  
  "Tanàna kely izahay no nipetraka. Tanàna mangatsiaka. ririnina? Tsy fotoanan"ny taona izany fa fandrobana, daroka, fikapohana avy amin"Andriamanitra. Nahakivy ny fianakavianay izany, eny fa na dia ny zanakay aza. Iray tamin"ireo enina aho, ary tsy zakany ny ray aman-dreniko. Tsy afaka nisotro haingana izy ireo mba hanamora ny andro. Tsy afaka namerina ampy izy ireo mba hahatonga ny alina ho velona. Tsy nahita fomba hiatrehana anay sy hikarakarana anay izy ireo, ka nahita fomba hanovana ny sary.
  
  Tsy nahatana ny fihetseham-pony i Alicia. "Manantena aho fa tsy araka ny feony izany."
  
  "Indray tolakandro izahay rehetra dia nivory tao anaty fiara. Nilaza izy ireo fa nampanantena ny handeha ho any an-tanàna. Efa an-taonany maro izahay no tsy nitsidika ny tanàna ka tokony ho nanontany, saingy..." Nihovotrovotra izy. "Mbola zaza izahay. Ray aman-dreninay izy ireo. Niala tao amin"ilay tanàna kely izy ireo ary tsy nahita azy intsony izahay."
  
  Hitan'i Hayden ny alahelo lavitra teo amin'ny tarehin'i May. Mety ho hafa noho ny an'i Yoga ny fiainany mbola kely, saingy nisy nitovitovy nampalahelo.
  
  "Nangatsiaka sy maizina ny andro ivelan"ny fiara. Nandeha fiara izy ireo ary tsy niteny. Efa zatra anay anefa izany. Tsy nanana fitiavana ny fiainana izy ireo, na ho antsika, na ho an"ny tsirairay. Heveriko fa tsy mbola nahalala ny fitiavana isika, fa tsy araka ny tokony ho izy. Tao anatin"ny haizina no nijanona izy ireo ary nilaza fa simba ilay fiara. Nifandona izahay, ny sasany nitomany. Vao telo taona ny zandriko vavy. Sivy taona aho no zokiny indrindra. Tokony ho ... tokony ho..."
  
  Niady ranomaso i Yorgi, nijery ny tafo, toy ny hoe manana hery hanova ny lasa. Nanolotra tanana mafy izy talohan"ny nisy olona nitsangana hanatona azy, saingy fara faharatsiny, fantatr"i Hayden fa zavatra tsy maintsy nolalovany irery izany.
  
  "Namitaka anay izy ireo. Nandeha an-tongotra elaela izy ireo. Mafy sy mangatsiaka be ilay ranomandry ka onja mahery sy mahafaty no nipoitra avy tao. Tsy hitako izay nataon"izy ireo, ary nangatsiaka be aho ka tsy afaka nieritreritra tsara. Hitako nanodina anay hatrany hatrany izy ireo. Very sy osa izahay, efa maty. Mbola zaza izahay. Izahay... natoky."
  
  Nanakipy ny masony i Hayden. Tsy nisy teny.
  
  "Toa hitany ilay fiara. Niala izy ireo. Isika... eny, maty isika... tsirairay." Mbola tsy afaka nandrafitra ny antsipiriany mazava i Yorgi. Ny alahelon"ny alahelony teo amin"ny endriny ihany no naneho ny fahamarinan"izany.
  
  "Izaho irery no tafita velona. Izaho no natanjaka indrindra. Efa nanandrana aho. Nitondra, notaritarihiko, nofihiniko, fa tsy nisy vokany. Nandao azy rehetra aho. Hitako ny fahatapahan'ny fiainana avy amin'ireo rahalahiko sy anabaviko tsirairay ary nivoady aho fa ho tafavoaka velona. Ny fahafatesan'izy ireo dia nanome hery ahy, toy ny nikambana tamin'ny fanahiko efa maty. Manantena aho fa nanao izany izy ireo. Mbola mino aho. Mino aho fa mbola miaraka amiko izy ireo. Tafavoaka velona tamin"ny fonja Rosiana aho. Naharitra ela kokoa i Matt Drake aho," nitsiky malemy izy, "ary namoaka azy tao."
  
  "Ahoana no nahavitanao niverina tany an-tanàna?" Naniry ho fantatra i Kinimaka. Nijery azy tamim-pitandremana i Hayden sy Dahl, saingy nazava koa fa nila niresaka i Yorgi.
  
  "Nitafy ny fitafiany aho," hoy izy nitsikitsiky tamin'ny feo iva. "Amboara. Jaket. Socks. Nafana aho ary navelako irery tao anaty ranomandry sy ranomandry izy ireo ary tonga teny an-dalana aho."
  
  Tsy takatry ny sain'i Hayden ny ratram-po, ny fahatsapana ho meloka izay tsy tokony ho azy.
  
  "Nisy fiara nandalo nanampy ahy. Notantaraiko tamin"izy ireo ny tantara, ka niverina tany an-tanàna aho andro vitsivitsy taorian"izay," dia nisento lalina izy, "ary namela azy ireo hahita ny fanahin"ny alahelo naterany. Avelao izy ireo hahita sy hahatsapa ny halalin"ny fahatezerany. Eny, namono ny ray aman-dreniko tamin'ny rà mangatsiaka aho. "
  
  Nisy fahanginana tsy tokony ho tapaka mihitsy. Fantatr'i Hayden fa ny fatin'ireo iray tampo amin'i Yoga dia nandry teo amin'ny toerana nianjerany amin'izao fotoana izao, mivaingana mandrakizay, tsy miala sasatra.
  
  "Tonga mpangalatra aho." Nohamafisin'i Yorgi ilay resonance mahavaky fo. "Ary tratra taty aoriana. Saingy tsy voaheloka ho namono olona mihitsy izy. Ary eto izahay. "
  
  Ny feon"ilay mpanamory dia nanenika ny rivotra. "Telopolo minitra mankany amin'ny habakabaka Shinoa, ry zalahy, ary avy eo dia heverin'ny olona."
  
  Faly i Hayden rehefa niantso an'i Washington think tank i Lauren tamin'io fotoana io. Ny hany fomba handrosoana dia ny fanelingelenana.
  
  "Akaiky ny tanjona izahay," hoy izy tamin'i Way rehefa nihaona izahay. "Misy zava-baovao ve?"
  
  "Miasa amin'ny zoro efatra izahay, manondro ny daty nahaterahan'ny mpitaingin-tsoavaly, Mongolia, Khagan ary ny Order, inona no tadiavinao voalohany?"
  
  
  TOKO FAHAFAHILO ambin"ny folo
  
  
  "Oooh," hoy i Alicia tamim-pientanentanana, nilalao ilay anjara. "Andao hohenoina hoe inona ny daty nahaterahana. Tiako fotsiny ny mametaka isa."
  
  "Mahafinaritra. Mahafinaritra ny mandre izany avy amin'ny miaramila miaramila an-tongotra. Nitohy tamim-pifaliana ilay feo, nanandratra volomaso vitsivitsy tao amin'ny salon, saingy tsy nahafantatra hoe: "Noho izany, i Hannibal dia teraka tamin'ny 247 talohan'i JK, ary maty tamin'ny 183 talohan'i JK. Genghis Khan 1162, maty 1227-"
  
  "Betsaka loatra izany," hoy i Alicia.
  
  "Ny olana dia," hoy i Dahl. "Lany rantsantanana sy tongotra ianao."
  
  "Tsy azoko antoka hoe inona no dikan"izany", hoy hatrany ilay mpahay siansa momba ny informatika. "Saingy ireo kulto adala ireo dia tena tia ny lalao nomerao sy ny kaody. Ataovy ao an-tsaina izany."
  
  "Teraka 1 400 taona talohan"i Genghis àry i Hannibal", hoy i Kensi. "Fantatray izany."
  
  "Ho gaga ianao amin'ny hamaroan'ireo olo-malaza tsy manao an'izany", hoy ilay nerd. "Na izany aza-"
  
  "Hey namana?" Nanapaka haingana i Drake hoe: "Efa voadona totohondry ve ianao?"
  
  "Eny, raha ny marina, eny. Eny Manana aho."
  
  Niankina tamin"ny sezany i Drake. "Okay," hoy izy. "Ankehitriny dia afaka manohy manadala ianao."
  
  "Mazava ho azy fa tsy mbola afaka miara-miasa amin'ireo tarehimarika ireo izahay, satria tsy fantatray ireo mpitaingina hafa. Na dia heveriko fa na ianareo aza dia afaka mamantatra ny fahefatra? Tsia? Tsy misy mpandray? Eny ary. Noho izany, amin'izao fotoana izao ry zalahy, misy fitaovam-piadiana be dia be alefa any amin'ny Repoblika Mongoliana. Fito, sa mbola enina? Eny, ekipa enina misy miaramila sangany misolo tena ny firenena enina no manenjika ny Soavaly Mpanafika. marina ve aho? Horay!"
  
  Drake nibanjina an'i Hayden. "Ity lehilahy ity ve no solontena tsara indrindra any Washington?"
  
  Nihetsiketsika i Hayden. "Eny, farafaharatsiny tsy manafina ny fihetseham-pony izy. Tsy miafina ao ambanin'ny akanjo fitafy maro toy ny ankamaroan'ny Washington. "
  
  "Mandrosoa mankany amin'ny mpitaingin-tsoavaly mpandresy. Mazava ho azy fa manana fandaharam-potoanany manokana ny baiko, ka ny fandresena dia mety ho zavatra rehetra manomboka amin'ny kilalao ho an'ny ankizy ka hatramin'ny lalao video ... ha ha. Mety ho amin"ny endriny maro ny fanjakazakan"izao tontolo izao, sa tsy izany?"
  
  "Tohizo fotsiny ny torolalana," hoy i Hayden.
  
  "Mazava ho azy. Aleo àry hivantana amin"ilay resaka, sa tsy izany? Na dia nisalasala tamin'ny fomba hafahafa aza ny Israeliana hanome anay izay vaovao rehetra momba ny fivavahana tamin'ny ady tamin'ny Nazi izay noravany tao Kiobà, dia nianatra izay tokony ho fantatray izahay. Raha vao nipetraka ny vovoka, dia nanapa-kevitra mazava ny Nazia fa nikorontana izy ireo ary namorona ity hevitra be pitsiny ity mba hifehezana an'izao tontolo izao. Namorona ny Order izy ireo, miaraka amin'ny palitao, kaody miafina, marika ary maro hafa. Namolavola drafitra izy ireo - angamba ilay efa niasany nandritra ny taona maro teo ambanin'ny Reich. Nandevina fitaovam-piadiana efatra izy ireo ary namorona ity piozila ity. Angamba tian'izy ireo hanjavozavo kokoa izany, iza no mahalala? Saingy nopotehin'ny Mossad tsy nisy soritra izy ireo ary, toa ahy, haingana loatra. Mbola tsy hita nandritra ny telopolo taona ilay bunker miafina."
  
  "Dimy ambin"ny folo minitra", hoy ny navalin"ilay mpanamory.
  
  "Fiadiana ve ity?" hoy i Hayden nanontany. "Taiza no nahazoan"izy ireo izany?"
  
  "Eny, nanana fifandraisana betsaka araka izay azon'ny rehetra ananan'ny Nazia. Ny Big Pistol dia endrika tranainy nohavaozina ho an'ny habaka sy ny fahamarinany. Afaka nametra-tànana tanteraka izy ireo nanomboka tamin'ny efapolo ka hatramin'ny valopolo. Tsy sakana velively ny vola fa ny fihetsehana. Ary matokia. Tsy hatoky fanahy velona iray akory izy ireo hanao izany ho azy. Naharitra taona maro angamba ny nanafenana ireo fitaovam-piadiana efatra sy serivisy am-polony maro. Anisan"ny nanafenan"izy ireo ny basy tany am-boalohany ihany koa ny anton"ny fifampitokisana. Tsy afaka nitazona azy ireo tany Kiobà izy ireo ankehitriny, sa tsy izany?" Nihomehezan'ilay lehilahy Washington, ary avy eo dia nahavita toromarika.
  
  Nanakodia ny masony i Alicia ary namihina ny tanany roa toy ny hoe afaka mihodidina amin"ny vozon"olona mahia.
  
  "Na izany aza, mbola miaraka amiko ve ianareo? Takatro fa fohy ny fotoana ary mangidihidy ny hivoaka ao anaty loto sy hitifitra zavatra ianao, saingy manana fanazavana fanampiny aho. Vao avy niditra..."
  
  Miato.
  
  "Mahaliana izao."
  
  More fahanginana.
  
  "Te hizara ve ianao?" Nosintonin'i Hayden ilay lehilahy, nijery ny lafiny mafy tamin'ilay angidimby izy, toy ny hitany fa manakaiky ny toerana niaingan'izy ireo.
  
  "Eny, hiresaka momba ny lafiny efatra amin'ny tany aho-na fara faharatsiny ny fomba fahitantsika azy-fa hitako fa lany ny fotoana. Jereo, omeo avo dimy aho, fa na inona na inona ataonao, "dia nijanona izy, aza midina!"
  
  Tapaka tampoka ny fifandraisana. Nibanjina ny tany aloha i Hayden ary avy eo nibanjina ny ao anatin"ilay helikoptera.
  
  Nanangan-tanana roa i Drake. "Aza mijery ahy. Tsy meloka aho!"
  
  Nitsiky i Alicia. "Eny, izaho koa."
  
  "Tsy mipetrapetraka?" Hoy indray i Dahl. "Inona no dikan"izany?"
  
  Nanadio ny tendany i Alicia toy ny hanazava, saingy avy eo ny feon"ilay mpanamory dia nigoka avy teo amin"ny fanamafisam-peo. "Roa minitra ry zalahy."
  
  Nitodika tany amin"ny mpino tranainy iray i Hayden mba hahazoana fanampiana. "Mano?" - Nanontaniako.
  
  "Boribory izy, nefa mbola eo anilantsika ihany", hoy ny fitabataban"ilay Hawaiiana lehibe. "Hilaza aho hoe raiso ny teniny."
  
  "Tsara kokoa ny manapa-kevitra haingana," hoy i Smith niditra an-tsehatra. "Hidina izahay."
  
  Velona avy hatrany ny rafi-pifandraisana. " Inona no nolazaiko? Aza tany an! "
  
  Nitsangana i Drake ary nandefa ny intercom an'ny helikoptera. "Mandehana, ry sakaiza," hoy izy. "Faharanitan-tsaina vaovao eny an-dalana."
  
  "Saingy ao anatin'ny habakabaka Shinoa izahay. Tsy fantatra mazava hoe hafiriana vao hahatsikaritra antsika izy ireo."
  
  "Ataovy izay azonao atao, fa aza midina."
  
  "Hey, ry namana, nilazana aho fa iraka tonga sy fiaingana haingana ity. Tsy misy omby. Azonao antoka fa raha mijanona eto mihoatra ny minitra vitsivitsy isika, dia hanana J-20 roa izahay."
  
  Niankina tamin"i Drake i Alicia ary nibitsibitsika hoe: "Ratsy ity-"
  
  Ny Yorkshireman dia nanapaka azy, nahita ny maha-maika ny toe-javatra. "Eny, mazava ho azy fa ny Knobend avy any Washington dia mandre anay na dia tapaka aza ny fifandraisana," hoy izy, nibanjina an'i Dahl. "Renao ve izany ry Nobend? Manana enimpolo segondra eo ho eo izahay."
  
  "Haharitra ela kokoa izany", hoy ilay lehilahy namaly. "Mahereza ry vahoaka. Amin'ity tranga ity izahay. "
  
  Nahatsapa ny totohondriny niraikitra i Drake. Niteraka fifandonana ihany io fihetsika manambany io. Angamba izany no fikasana? Hatramin'ny nahitan'izy ireo ny fasan'i Hannibal dia nahatsapa i Drake fa nisy zavatra tsy nety tamin'ity iraka ity. Zavatra tsy nambara. Efa nosedraina ve izy ireo? Teo ambany fanaraha-maso ve izy ireo? Nanombana ny fihetsik'izy ireo ve ny governemanta amerikana? Raha izany no izy, dia tonga tamin'ny zava-nitranga tany Però izany. Ary raha izany no zava-misy dia tsy dia niahiahy loatra momba ny zava-bitany i Drake.
  
  Manahy ny amin'ny tsikombakomba sy ny fiokoana ary ny fiokoana mety handrahonan'ny mpihaino izy aorian'ny famerenana. Na iza na iza firenena nofehezin"ny mpanao politika dia tsy araka ny fahitany azy mihitsy, ary ny ao ambadiky ny fitondrana ihany no mahalala ny zava-misy marina.
  
  "Dimampolo segondra," hoy izy mafy. "Dia hiala eto isika."
  
  "Miezaka ny hanao fihetsiketsehana izahay," hoy ilay mpanamory tamin'izy ireo. "Efa ambany loatra isika ka afaka mivoaka avy eo am-baravarana hankany amin'ny hazo, fa izaho kosa manafina ilay vorona ao amin'ny lohasaha tendrombohitra. Raha maheno zavatra mikoriana eny amin'ny farany ambany ianao dia mety ho vato na yeti izany. "
  
  Nitelina mafy i Alicia. "Nihevitra aho fa nihantona nanerana an'i Tibet izy ireo?"
  
  Nihifikifi-doha i Dahl. " Vakansy. Dia an-dalana. Iza no mahalala?"
  
  Tamin'ny farany dia niverina indray ny fifandraisana. "Eny, ry olona. Mbola velona ve isika? Tsara tsara. Asa tsara. Ankehitriny... tadidio ny resabe rehetra momba ny toeram-pialan'i Genghis Khan? Fasana tsy misy marika no tadiaviny manokana. Novonoina avokoa izay nanorina ny fasany. Nohitsakitsahin"ny soavaly ny toerana fandevenana ary novolena hazo. Ara-bakiteny dia tsy azo tratrarina izany raha tsy tongatonga ho azy. Ny tantara iray hitako manohina ny fo satria mandrava tsotra izao ireo tetika adala rehetra ireo dia ny nandevenana an'i Kahn niaraka tamin'ny rameva kely iray - ary voatondro ny toerana rehefa hita nitomany teo amin'ny fasan'ny zanak'omby ny renin'ilay rameva."
  
  Nanapaka tampoka ny fifandraisana ilay mpanamory. "Saika tsy hiverenana intsony isika ry namana. Telopolo segondra ary na hivoaka eto haingana araka izay tratra izahay, na halefanay any ny ankizy.
  
  "Oh," hoy ilay lehilahy avy any Washington. "Adinonao ianao. Eny, mialà eo. Handefa toerana vaovao ho anao aho."
  
  Nirenireny i Drake, nizara ny fanaintainan"ilay mpanamory, nefa niteny mafy izy hoe: "Jesosy ô, ry Tompo ô. Mitady hisambotra anay na hovonoina ve ianao?"
  
  Nivazivazy ihany izy.
  
  "Hey aho. Tonio fotsiny. Jereo - ireo Nazia - ny Lamin'ny Fitsarana Farany - dia nitady ireo mpitaingin-tsoavaly - toerana fialan-tsasatra - teo anelanelan'ny taona dimampolo sy valopolo, sa tsy izany? Toa hitany daholo izy ireo. Misy milaza amiko fa tsy nahita ny fasan'i Genghis Khan ry zareo. Tena mino aho fa azo lazaina bebe kokoa momba ny fikarohana toy izany. Avy eo dia manaraka ny baikon'ny tenany sy ny teny hoe: 'Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika an'i Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao amin'ny vatany.' Azo antoka fa tsy nanana fasana naorina tamin"ny 1955 i Kahn. Saingy, indrindra noho ny tsy fisian'ny fasana, ary koa mba hanampiana ny mpino sy hampitombo ny fivezivezen'ny mpizaha tany, dia nanangana mausoleum ho azy i Shina.
  
  "Any Chine ve ity?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Mazava ho azy fa any Chine izany. Mieritreritra an'io lafiny efatra io ianao, sa tsy izany? Eny, tazony ho mavitrika ny zavatra voloinao. Angamba indray andro any dia hisy asa ho anao eto."
  
  Nitelina feo nokendaina i Hayden. "Hazavao fotsiny ny teorianao."
  
  "Marina, mangatsiatsiaka. Ny Mausolée de Genghis Khan dia naorina tamin'ny 1954. Tempoly lehibe naorina teo amoron"ny renirano iray any Ejin Horo, any atsimoandrefan"i Mongolia Atsinanana izy io. Ankehitriny dia cenotaph ny mausoleum - tsy misy vatana ao anatiny. Milaza anefa izy ireo fa misy saron-doha sy entana hafa an"i Genghis ilay izy. Chinggis, izay mifandray foana amin'ny hevitra momba ny mausoleum fa tsy ny fasana malaza sy ny fasana, dia nivavaka tany am-boalohany tao amin'ny yurts fotsy valo, lapan'ny tranolay izay nipetrahany tany am-boalohany. Ireo mausoleum portable ireo dia narovan'ireo mpanjakan'ny Jin Darkhad ary lasa mariky ny firenena Mongol taty aoriana. Tamin'ny farany dia nanapa-kevitra ny hanafoana ny mausoleum azo entina ary hamindra ireo vakoka tranainy amin'ny toerana vaovao sy maharitra. Mifanaraka tsara amin'ny drafitry ny Order ny fandaharam-potoana. Na inona na inona fitaovam-piadiana nofidiny horesena dia ao anatin'ny vatam-paty, ao amin'io mausoleum io."
  
  Nandanja ny teniny i Hayden. "Damn dona," hoy izy. "Raha diso ianao..."
  
  "Cur?"
  
  "Ity no tsara indrindra azonao."
  
  "Nahazo fidirana ny baiko," hoy i Dahl. "Ity dia manazava ny andalana ao amin'ny lahatsoratra."
  
  Nanaiky moramora i Hayden. "Hatramin"ny halaviran-tany ve isika?"
  
  "Fito amby roapolo minitra."
  
  "Ahoana ny ekipa hafa?"
  
  "Matahotra aho fa tsy misy fomba ahafantarana raha tena hendry toa anao izy ireo. Mety manana manam-pahaizana manokana momba ny teknolojia avo lenta izy ireo. " Miato kely mba hanehoana fankasitrahana.
  
  "Amboamboarina," hoy i Alicia nitaraina.
  
  "Tsia". Nifehy ny hatezerany i Hayden. "Ny tiako holazaina dia-inona no vaovao farany momba ny resaka anatiny?"
  
  "Oh, marina tokoa. Mafy sy miavonavona ny resaka. Ny ekipa sasany dia nalain'ny mpitantana ny borikiny. Ny sasany dia nasaina nihady manodidina ny tranon'i Hannibal indray. Fantatro fa ny Rosiana sy Soedoà dia nankany Burkhan Khaldun, tahaka anao tamin'ny voalohany. Tena mangina ny Mossad sy ny Sinoa. Frantsay? Eny, iza no mahalala, sa tsy izany?"
  
  "Tsara kokoa ny marina momba izany," hoy i Hayden, feno poizina ny feony. "Satria raha tsy izany dia hijaly izao tontolo izao."
  
  "Mandehana fotsiny eto amin'ity mausoleum ity, Ramatoa Jay. Fa ataovy haingana. Mety efa misy ny ekipa hafa. "
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHAFOLANA
  
  
  "Ejin Horo Banner," hoy ilay mpanamory, mbola mitebiteby. "Valo minitra sisa."
  
  Natao ny fandaharana mba hidina ivelan'ny tanàna ny ekipa ary hanomboka ny dia. Nokaramaina hanampy azy ireo ny arkeology iray teo an-toerana, izay tokony hitondra azy ireo any amin"ny mausoleum. Noheverin'i Drake fa tsy fantany izay mety hitranga amin'izany.
  
  Amin'izany tanjona izany dia mbola mafana sy vonona ilay helikoptera, na dia eo aza ny ahiahin'ilay mpanamory momba ny fiaramanidina mpiady mangalatra.
  
  Kapoka sy ozona, ary nijanona ny helikoptera, nanome fotoana ny ekipa hitsambikina. Nahita ny tenany teo anivon"ny kirihitr"ala mikitroka izy ireo, ny kirihitr"ala efa ho faty, saingy hitany mora foana ny lalana mandroso.
  
  Tokony ho iray kilaometatra midina ny havoana no misy ny sisin-tanin"ny tanàna lehibe iray. Hayden dia nanomana ny sat nav ho amin'ny fandrindrana marina ary ny ekipa dia nanao ny tenany ho mendrika araka izay tratra. Nila mpizaha tany ny Sinoa, ka sivy indray no azony androany. Resy lahatra i Lauren fa hijanona miaraka amin'ny helikoptera ary handamina ny resaka mandeha.
  
  "Amin"ny manaraka," hoy izy rehefa nandeha haingana ny ekipa, "Afaka manao tambajotra i Alicia."
  
  Nisento ilay vehivavy anglisy. "Toy ny sekretera maloto ve aho?"
  
  "Mmm, tena?"
  
  Nanosika an'i Alicia i Drake ary nibitsibitsika hoe: "Eny, nanao izany ianao tamin'ny herinandro lasa, tadidio? Mba hilalao an-tsehatra?"
  
  "Oh eny," nitsiky izy, "nahafinaritra. Misalasala aho fa ho toy izany koa ny anjara asan'i Lauren."
  
  "Aoka isika tsy hanantena."
  
  Nifanome tsiky mafana izy roa rehefa nivoaka avy tao amin'ny toeram-pialofany vonjimaika izy ireo ary nidina tamin'ilay havoana mandady tsimoramora. Vetivety dia nivadika ho lalana sy trano ny zavamaniry sy ny tany efitra, ary nanomboka nanarona teny lavidavitra ny trano fandraisam-bahiny sy trano birao maromaro. Ny mena, maitso ary pastel dia niady tamin'ny lanitra manga sy rahona hatsatra. Nanaitra an"i Drake avy hatrany ny fahadiovan"ny arabe sy ny tanàna, ny halalin"ny lalambe sasany. Porofon"ny ho avy, hoy izy ireo.
  
  Hafahafa ny fijery tamin"ny voalohany, saingy tsy afa-nanoatra, dia nizotra nankany amin"ny toeram-pivoriana ireo mpizaha tany, nanao izay tsy nandaozan"ny tanany ny kitapony lehibe. Ny arkeology dia niarahaba azy ireo tao anaty aloky ny sarivongana mainty lehibe misy lehilahy mitaingina soavaly.
  
  "Mifanaraka". Niondrika tamin"ilay mpitaingina i Dahl.
  
  Nijoro teo anoloan"izy ireo ny vehivavy manify sy lava be, volo miboridana ary mibanjina mivantana. "Anisan'ny vondrona mpitsikilo ve ianao?" Niteny tamim-pitandremana izy, nifidy ny teniny. "Miala tsiny amin'ny teny anglisy. Tsy tsara izany". Nihomehy izy, ny tarehiny keliny nisava.
  
  "Tsy misy olana," hoy i Dahl haingana. "Mazava kokoa noho ny dikan-tenin'i Drake izany."
  
  "Fu mampihomehy-"
  
  "Tsy toy ny mpizaha tany ianao," hoy ilay vehivavy, nanakana azy. "Manana traikefa ve ianao?"
  
  "Oh, eny," hoy i Dahl, nandray ny tanany ary nitarika azy tamin'ny fihetsika feno fankasitrahana. "Mitety an'izao tontolo izao izahay mba hitady toerana sy tanàna vaovao."
  
  "Diso lalana", hoy ilay vehivavy tamin-katsaram-panahy. "Eo ampita ny mausoleum."
  
  "Oh".
  
  Drake nihomehy. "Mamelà azy", hoy izy. "Matetika izy no mitondra entana fotsiny."
  
  Nandeha teo aloha ilay vehivavy, nanitsy ny lamosiny, niaraka tamin'ny volo mahitsy nitambatra ho fehin-doha tery. Niparitaka araka izay azony natao ny ekipa, tsy te hiteraka korontana na hamela fahatsiarovana maharitra. Fantatr'i Dahl fa Altan no anaran'ilay vehivavy ary teraka teo akaiky teo izy, nandao an'i Shina tamin'ny fahatanorany, ary avy eo dia niverina roa taona lasa izay. Nitarika azy ireo mivantana sy tamim-pahalalam-pomba izy ary tsy ela dia nasehony fa nanatona ny tanjony izy ireo.
  
  Drake dia nahita ny tampon'ny mausoleum mijoalajoala eo anoloana, sarivongana, tohatra ary singa hafa mampiavaka ny manodidina. Mety hiafina na aiza na aiza ny fahafatesana. Niara-niasa, ny ekipa dia nampiadana ilay vehivavy rehefa nanara-maso ny ekipa hafa sy ny miaramila hafa izy ireo, nandritra ny fotoana rehetra dia mody nidera ny fijery. Smith nijery tao ambadiky ny dabam-pako sy ny dabilio dia mety nanahy an'i Altan, fa ny filazan'i Drake momba ny 'fanontanany voafetra be' dia vao mainka nampitombo ny fahalianany.
  
  "Special ve izy?"
  
  "Oh eny, iray amin'ireo izy."
  
  "Henoko amin'ny fifandraisana manjavozavo ianao," hoy i Smith nitaraina.
  
  "Ahoana?"
  
  "Raha resaka fiara, ity no fanontana Pagani Huayra Hermes, natao ho an'i Manny Koshbin avy amin'i Pagani sy Hermes."
  
  "Miala tsiny aho. Tsy fantatro izay dikan"izany rehetra izany.
  
  "Mazava". Nisento i Drake. "Iray amin'ireo karazana i Smith. Fa lazao ahy ny fialam-boly tianao indrindra. "
  
  "Tena tiako ny mandeha an-tongotra. Misy toerana tsara tarehy any an-tany efitra."
  
  "Amin'ny lasy, eritrereto hoe tsato-day mihozongozona i Smith. Ilay mahatonga anao ho sahirana foana, nefa mbola miasa tsara rehefa mamolavola azy ianao, ary mahasosotra anao foana, nefa foana. "
  
  Nimonomonona zavatra tao amin'ny comms i Smith, rehefa nahavita ny fitsidihany. Nihomehezana tsy voafehy i Lauren.
  
  Altan dia nibanjina ilay Yorkshireman, ary avy eo dia nitodika tany amin'ny ekipa sisa. I Mai, indrindra, dia nisoroka ity vehivavy ity, toy ny nanafina ny fiaviany. Nahatakatra izay tsy azon'ny hafa i Drake. Nisy zavatra iray nitarika ho amin'ny iray hafa, ary i Mai dia tsy te hiresaka momba ny niaviany na ny niafarany teto. Nanondro dingana maromaro i Altan.
  
  "Amin'izany lalana izany. Eo ny mausoleum."
  
  Drake dia nahita lalana mivelatra sy lava be izay mizotra mivantana mankany amin'ny dingana vita amin'ny simenitra lava sy mideza. Talohan'ny nanombohan'ny dingana, dia nivelatra ho faribolana lehibe ny lalana, ary teo afovoany no nisy ilay sarivongana tsy hay hadinoina.
  
  "Eny, tena mpitaingina io lehilahy io," hoy i Kinimaka nanamarika.
  
  Nijoro teo ambony takela-bato lehibe iray i Genghis Khan, nitaingina soavaly.
  
  "Ilay mpitaingin-tsoavaly faharoa", hoy i Yorgi. "Fandresena".
  
  Tsy maintsy ho nandre ny fehezanteny farany i Altan satria nitodika izy ary niteny hoe: "Eny. Ny Khagan dia nandresy ny ankamaroan'ny tontolo fantatra talohan'ny nahafatesany. Azo lazaina fa mpanjaka mpamono olona, nampiraisiny ara-politika ny Lalana Lady nandritra ny androm-piainany, nampitombo ny varotra sy ny fifandraisana manerana ny ila-bolantany andrefana. Mpitarika mpandatsa-drà sy mahatsiravina izy, saingy nitondra ny miaramilany tsy mivadika ary nampiditra azy ireo tamin'ny fikasany rehetra.
  
  "Azonao lazaina kely ve ny zavatra ao amin"ny mausoleum?" Naniry ny hiomana i Drake. Amin'ireo iraka ireo, ny hafainganam-pandeha no zava-drehetra.
  
  "Eny, tsy inona fa fasana mahitsizoro, voaravaka haingon-trano ivelany." Izao i Altan dia niteny toy ny hoe mitanisa mpitari-dalana iray. "Ny lapa lehibe dia octagonal ary misy sarivongan'i Genghis mirefy dimy metatra vita amin'ny jade fotsy. Misy efitra efatra sy efitrano roa, izay toa yurts telo. Misy vatam-paty fito ao amin'ny Lapan'ny Repose. Kang, vady telo, ny zanany fahefatra ary ny vadin"io zanany io."
  
  "Lapan'ny fialantsasatra," hoy i Smith. "Toy ny toerana fialan-tsasatra ihany koa."
  
  "Eny". Nosintonin'i Altan ilay izy, nibanjina tamim-paharetana an'i Smith ary tsy nahalala na inona na inona momba ny lahatsoratra narahin'izy ireo.
  
  "Ny mausoleum dia ambenan'ny darkhads, ireo manana tombontsoa. Tena masina ho an'ny Mongoliana maro izany."
  
  Nisento lalina i Drake. Raha diso izy ireo, ary tsy teo no toerana nisy ny fitaovam-piadiana faharoa... Natahotra ny haka sary an-tsaina ny vokany izy.
  
  Ny fiainana any amin'ny fonjan'i Shina no ho kely indrindra amin'ny olana mahazo azy ireo.
  
  Nitohy ny dia lavitra, voalohany dia fivahiniana masina tamin'ny lalana midadasika, avy eo ny fanaparitahana ny sphere, ny fijerena haingana ny endrik'ilay jeneraly fahiny, ary avy eo dia niakatra tsy nisy farany ny tohatra vato. Nijanona teo amin'ny toerany ny ekipa, zara raha tapaka, ary niambina hatrany. Faly i Drake nahita mpitsidika vitsivitsy tao amin'ny mausoleum androany, izay tena nanampy tokoa.
  
  Nipoitra ihany ilay rafitra manaitra. Nijanona ny ekipa rehefa tonga teo amin'ny dingana ambony mba handray izany rehetra izany. Niandry i Altan, angamba efa zatra tamin'ireo mpizaha tany voasarika tamin'ny fotoana talanjona. Drake dia nahita trano lehibe iray misy domes somary kely amin'ny farany ary lehibe kokoa eo afovoany. Ny tafon'izy ireo dia halimo sady misy lamina. Nisy varavarankely mena be teo anoloana ary nisy fidirana lehibe telo farafahakeliny. Nisy tamboho vato iva teo anoloan"ilay trano.
  
  Nandeha teo aloha i Altan. Nijery ny ekipa indray i Dahl.
  
  "Mivantana any am-pasana," hoy i Hayden. "Sokafy ity, tadiavo ilay boaty ary mivoaha. Soa ihany fa tsy misy vatana azo iadiana. Araka ny filazan'ny mpanamory anay dia tsy misy dikany izany. "
  
  Nihaino i Drake rehefa nizara ny vaovao farany momba ny resaka i Lauren.
  
  "Manana aotra lehibe sy matavy aho izao ry zalahy. Tena azoko antoka fa very saina ny Israeliana sy ny Rosiana, nanondro ny lalana diso ilay lahatsoratra. Mihevitra ny DC fa efa manatona ny Frantsay, mety ho antsasakadiny aorianao. Mihasarotra ny fihainoana ankehitriny. Manana loharano hafa izahay ary tetika vitsivitsy izay tsy hambaran'ny NSA na oviana na oviana. Tsy fantatra ny Soedoà, Sinoa ary Anglisy. Araka ny nolazaiko, ady izany.
  
  "Misy olon-kafa ve?" Drake nanosika.
  
  "Mampihomehy fa tokony hilaza izany ianao. Mahazo fitsabahana matoatoa avy amina loharano tsy fantatra aho. Tsy misy vato, tsy misy fomba hanamafisana, fa indraindray toa misy olon-kafa ao amin'ny rafitra. "
  
  "Aza manonona matoatoa," hoy i Alicia. "Nanana tantara mampihoron-koditra izahay tamin'ny fandidiana farany."
  
  Nijanona i Altan ary nitodika. "Vonona ve ianao? hitondra anao ao anatiny aho."
  
  Niondrika ny vondrona ary nandroso. Ary avy eo i Drake dia nahita miaramila sinoa nandao ny mausoleum, ny iray tamin'izy ireo nitana boaty lehibe teo ambanin'ny sandriny, anisan'izany ny arkeology.
  
  Nitondra fitaovam-piadiana niaraka tamin"izy ireo ny Sinoa, ka izao ny tsy fisian"ny mpizaha tany no tena nahasoa azy ireo.
  
  Fotoana fohy monja dia nitodika tany amin"izy ireo ny mpitarika azy ireo.
  
  
  TOKO FAHA 16
  
  
  Nahita an'i Dal nisambotra an'i Altan i Drake ary nisintona azy hiverina, ary nitsambikina lava teo amin'ny tohatra mandra-piarovan'ny miaramila Shinoa azy ireo. Natsipiny tamin"ny tany ny kitapony ary novahany haingana ny paosy ivelany. Niasa haingana ary tsy nijery an'ilay sinoa mihitsy, dia nahatsiaro ho voaro izy. Hayden, Smith ary May dia nirongo basy poleta.
  
  Teo amin'ny kianja manoloana ny mausoleum an'i Genghis Khan, dia natsangana ny fitaovam-piadiana ary nifandona ny mpifaninana. Toa sahiran-tsaina ilay lehilahy nitondra ilay baoritra. Nisy olona dimy ny ekipa sinoa ary efa nanosika ireo arkeôlôgy misaina. Nampiakarin'i Drake ny basy keliny ary niandry. Niparitaka teo anilany ny ekipa ambiny.
  
  "Boaty iray ihany no ilaintsika," hoy i Hayden niantsoantso. "Apetraho amin'ny tany izy ary avelao."
  
  Ny mpitarika ny ekipa sinoa dia nanana maso ny lokon'ny lokon'ny sôkôla fotsy. "Ianao no tsy maintsy mandeha amin'ny lalanao raha mbola manana fahafahana ianao."
  
  "Mitady boaty iray izahay," hoy i Hayden namerimberina. "Ary horaisinay izany."
  
  "Andramo avy eo." Nandika teny ilay mpanolotra, ary nandroso niaraka tamin'izay ny Sinoa dimy.
  
  "Oay. Mifanohitra amin'izany isika. "
  
  "Oh, vazivazy fotsiny. Mampihomehy. Tsy hitovy mihitsy i Amerika sy i Shina."
  
  "Angamba tsy," hoy i Drake. "Miaramila miady ho an"ny vahoaka anefa izahay. "
  
  Hitany ny fisalasalana teo amin'ny dian'ny mpitarika, ny fisalasalana kely teo amin'ny tarehiny. Tsy maintsy nisy fiantraikany tamin"izy rehetra izany satria nijanona tanteraka ny ekipa sinoa. Nampidininy ny fitaovam-piadiany i Hayden ary nanakatonana ny elanelana bebe kokoa.
  
  "Tsy afaka mahita marimaritra iraisana ve isika?"
  
  Nod. "Eny, afaka izahay. Saingy ny mpitondra fanjakana sy ny politika, ny mpampihorohoro ary ny mpanao jadona dia hijoro amin'ny lalantsika foana.
  
  Hitan"i Drake tamin"ny teniny manokana ny alahelon"ilay lehilahy sy ny finoana tanteraka. Tsy nisy basy na barika natsangana fa nifandona mafy ireo ekipa mpifanandrina. Natao ho fanajana izany rehetra izany.
  
  Nitsangana i Drake, navelany tao anaty kitapony ny basiny, ary nifanena tamin'ilay fanafihana. Nifamatotra teo amin"ny tratrany ny totohondry ary nanainga ny tanany. Nanapaka mafy ny taolan-tehezany ny lohalika. Nahatsapa ny rivotra nivoaka avy tao amin'ny vatany i Drake ary nianjera tamin'ny lohalika iray. Ny fanafihana dia tsy nisy indrafo, ny lohalika sy ny totohondry namely mafy sy ny orana, ny habibiana kajy tsy hanome azy fahafahana hamaly faty na fanamaivanana. Niaritra ny fanaintainana izy ary nandany ny fotoanany. Nisy seho hafa nipoitra rehefa niodina sy nivadika izy. Niady mafy tamin"ilay lehilahy lavabe i Alicia; Niady tamin'ny mpitarika i Hayden sy Kinimaka. Nalefan'i Mai teo amin'ny sorony ny mpifanandrina taminy ary nokapohiny mafy teo amin'ny taolam-paty.
  
  Nahita fahafahana i Drake ary nanararaotra izany. Tao aoriany dia naheno i Thorsten Dahl niseho toy ny mahazatra, nitsambikina teo an-tampon'ny tohatra; fisiana tsikaritra tsy azo odian-tsy hita. Niato kely ilay mpanafika an'i Drake.
  
  Ilay miaramila SAS teo aloha dia nikoropaka tamin'ny tany, nanofahofa ny tongony ary nisambotra ny mpifanandrina taminy tao ambadiky ny lohalika. Niankohoka teo anoloany izy, ary nandohalika. Rehefa nianjera tamin'ny haavon'i Drake izy, dia namoaka lohan-doha mahery vaika ilay Yorkshireman. Ny kiakiaka sy ny masony nivelatra dia nampiseho fa mafy ny namely azy. Nivembena sy niankina tamin"ny tanana iray ilay komandà sinoa. Nitsangana i Drake ary namerina ny sitraka feno tamin'ny lohalika sy ny lohany. Nisy ny mangana sy ny rà, saingy tsy nisy namono.
  
  Nirohotra nandalo i Dahl, nikendry ny mpifanandrina tamin"i Alicia. Nikapoka toy ny omby ilay Soeda, toy ny namelezan"i Alicia. Nipitika teo amin"ny tongony ilay mpanafika azy ary voa mafy teo amin"ny vozony, nangovitra sy torana. Nitodika ara-potoana izy ireo nahita an"i Mai nandondona ny mpifanandrina taminy tsy nahatsiaro tena ary nahita lehilahy iray nitondra baoritra.
  
  "Salama!" Nitomany i Alicia rehefa nahita azy ireo ary nanomboka nihazakazaka.
  
  Nanomboka nihazakazaka izy ireo, saingy efa nandao ny ady i Smith sy Yorgi. "Hita?" hoy i Alicia. "Amin'ny isa ny herintsika. Fantatro fa nisy antony nahatonga anay hijaly mafy tao amin'ity ekipa voaozona ity. "
  
  Talohan'izay, nosakanan'i Kenzi ny hany lalan'ilay lehilahy hafa - niverina tany amin'ny mausoleum. Tamin"ny endrika manjavozavo sy fijoroana manaiky lembenana izao, dia navoakany ilay fitaovam-piadiana nohazoniny teo aloha.
  
  Nijery ny faritra i Drake ary nahita fa nandresy ny mpitarika ny vondrona i Hayden tamin'ny farany.
  
  "Aza manao izany!" - hoy izy niantsoantso tamin-dralehilahy. "Betsaka isa ianao, ry namana."
  
  Nitraka i Hayden, nanombantombana ny toe-javatra, ary avy eo namaoka ny rà teo amin"ny takolany. Drake izao dia nahita an'i Altan nisosoka niverina niakatra ny tohatra mba hijery ary nisento irery. Te hahafanta-javatra...
  
  Tsy nihetsika ny basy, mbola nohazonina mafy ilay baoritra, saika voafehin"ny fahafatesana. Nitsangana i Hayden ary nanangana ny tanany, nibanjina ny felany. Nisy fandoroana emboka manitra teo anelanelan"izy sy ilay lehilahy, fa izy kosa nihetsika mandra-pahitany azy.
  
  Nandroso avy any aoriana i Kenzi. Smith sy Kinimaka avy amin'ny sisiny. Tsy hita soritra teo amin"ny mason"ilay miaramila ny tahotra fa ny fametraham-pialana.
  
  "Tsy nisy maty." Nanondro ireo miaramila sinoa tsy nahatsiaro tena sy nitoloko i Hayden. "Tsy misy olona terena. Avelao fotsiny ilay boaty."
  
  Nisarika ny sainy i Alicia. "Ary raha mila tehamaina ianao, mba ho tsara tarehy fotsiny," hoy izy. "Inty aho".
  
  Tsy tafiditra tao anatin"ny toe-tsain"ilay miaramila ny filefitra. Ary tsy nanana toerana haleha ity lehilahy ity, tsy nisy lalana nandositra.
  
  "Ny basy", hoy i Drake, "dia fanantenana diso. Fantatrao izany."
  
  Niantefa tamin"ny lasibatra ny fanehoan-kevitra, nangovitra voalohany ny tanana niaraka tamin"ilay basy poleta. Nitohy ny fahanginana, ary hitan'i Drake fa nanomboka nihetsika ireo lehilahy roa resy. "Tsy maintsy manapa-kevitra ianao, ry namana," hoy izy. "Mandeha ny famantaranandro."
  
  Saika avy hatrany dia namoaka basy poleta ilay lehilahy ary nanomboka nihazakazaka. Nikendry an"i Hayden izy, ary avy eo, indray mandeha teo akaikin"ny fandoroana emboka manitra, dia nokapohiny teo amin"ny sarony ny tanany, nanantena ny handondona azy. Ny kotroka sy ny fitarainana no hany valisoa azony rehefa nifatotra tsara ilay zavatra, saingy nanohy nihazakazaka izy.
  
  Niandry i Hayden, nitazona ny sainy.
  
  Niainga avy teo amin'ny ilany jambany i Alicia, voromailala, ary nihazona azy teo amin'ny andilany tamin'ny rugby. Niondrika ilay rangahy, saika tapaka antsasany, ny lohany dia nandona ny sorok"i Alicia, ary nanidina teo anilany ilay baoritra. Niezaka nisambotra azy i Hayden, nisambotra azy talohan'ny nanimbana be loatra. Ny topy maso haingana dia nanamafy ny fisian'ny fiadian'ny Ordinatera.
  
  Nokapohin"i Alicia ilay lehilahy tsy nahatsiaro tena. "Nolazaiko taminao fa ho eo aminao aho."
  
  Nanombana ny ekipa. Efa nihetsika ny Sinoa. Tsy maintsy ho akaiky ny Frantsay. Nisy teny avy amin'i Hayden namerina an'i Lauren tamin'ny resaka.
  
  "Vaovao ratsy ry zalahy. Ny Frantsay tsy manala ny masony aminao, ary ny Rosiana tsy manala ny masony. Mifindra!"
  
  Hadalana!
  
  Drake dia nijery ny lalana miverina nidina ny tohatra sy ny lalana mahitsy izay mitondra mankany amin'ny mausoleum. Nahita olona nihazakazaka izy, ekipa efatra izay azo antoka fa tsy maintsy frantsay. "Tena tsara izy ireo," hoy izy. "Raha ny marina, efa indroa izao no tonga tany aminay voalohany izy ireo."
  
  "Tsy maintsy mandeha isika," hoy i Smith. "Ho avy aminay izy ireo afaka minitra vitsy."
  
  "Ho aiza?" hoy i Alicia nanontany. "Nosakanan'izy ireo ny fivoahana tokana."
  
  Drake dia nahatsikaritra hazo teo amin'ny sisiny sy ny bozaka teo anoloana. Raha ny marina dia voafetra ihany ny safidy.
  
  "Avia," hoy izy. "Ary Lauren, alefaso angidimby."
  
  "Ety an-dàlana aho".
  
  "Ataovy haingana izany," hoy i Smith. "Ireo frantsay ireo dia eo an-tongony."
  
  Nirohotra nandroso i Drake, nihevitra fa tsy ho lasa lavitra loatra ny Rosiana. Indrisy anefa fa tsy niandry ela dia nisy olona nanomboka nitifitra. Hatreto dia nandeha tsara ny zava-drehetra ho azy ireo, nahita ny tsara indrindra tamin'ny fifandraisan'ny miaramila amin'ny miaramila sy ny olona amin'ny olona izy ireo, saingy kely dia kely ny mety hisian'ny fampitsaharana marefo toy izany.
  
  Andeha hojerentsika ny zava-misy: Raha te hiara-hiasa sy hizara ny valisoa ireo firenena ireo, dia fantatry ny lehilahy sy ny vehivavy eo amin'ny fitondrana tsara fa io no lalana mora kokoa - nefa mbola manohy miady ihany izy ireo.
  
  Nisosona teo anelanelan"ny hazo izy. Nirohotra nanaraka azy ny ekipa, nihazona ny boaty misy ravaka misy ny tsiambaratelony i Hayden izay mbola tsy nambara. Nihantona teo aoriana i Dahl, nanara-maso ny fandrosoan'ny Frantsay.
  
  "Dimy minitra aorianay. Tsy misy famantarana ny Rosiana. Ary mifoha ny Sinoa. Eny, mety hampijanona azy rehetra izany. "
  
  "Ao anatin"ny folo minitra ny helikoptera", hoy i Lauren tamin"izy ireo.
  
  "Ilazao izy mba handeha haingana," hoy i Alicia. "Tsy maintsy mafana ity lehilahy ity."
  
  "Hampitsaiko ity."
  
  Nandray ny lalana mivantana indrindra i Drake, nanantena ny hisian'ny sarona tsara. Ny hazo dia nivelatra tamin'ny lafiny rehetra, ny tany dia malefaka sy mavo ary maimbo ny tany. Naka sampana matevina i Kensi , ary nikiakiaka izy sady nihazakazaka toy ny nilaza hoe: 'Tsy maintsy vitantsika io.' Ny voalohany dia fidinana lava, avy eo dia fihanihana maranitra, ary nanjavona ny lalana tao aoriany. Zara raha tazana ny lanitra ary tsy nisy feo rehetra.
  
  "Manantena aho fa tsy misy olona eo alohantsika," hoy i Dahl.
  
  Nimenomenona i Kinimaka, nanindry mafy. "Matokia ny mpihaino," hoy izy, nitadidy mazava ny androny CIA. "Tsara kokoa noho ny eritreretinao izy ireo."
  
  Hitan'i Drake koa fa tsy teto an-tany izy ireo, ary nanana saina malemy izy. Nojereny ny faravodilanitra rehetra, natoky fa hanao toy izany koa i Dahl avy ao aoriana. Rehefa afaka efatra minitra dia nijanona vetivety izy ireo mba hihaino.
  
  "Ny fitadiavana lalana amin'ity helikoptera ity?" Nibitsibitsika tamin"i Lauren i Hayden.
  
  Ny New Yorker dia afaka mahita ny toerana misy azy ireo ho toy ny teboka manga mamiratra amin'ny scanner. "Tonga dia mahitsy. Tohizo hatrany."
  
  Nangina ny zava-drehetra; izy ireo ihany no mety ho olona eto amin'izao tontolo izao. Nanohy i Drake rehefa afaka kelikely, nifidy tsara ny diany. Nandeha teo akaikiny i Alicia, ary i Hayden no nihemotra. Ny sisa amin'ny ekipa izao dia miparitaka mba hampitombo ny isan'izy ireo. Nosintonina ilay fitaovam-piadiana ary notazonina nilefitra.
  
  Nihanify teo aloha ny hazo. Nijanona teo akaikin'ny vakim-paritra ivelany i Drake, nijery ny tany.
  
  "Fidinana fohy mankany amin'ny saha fisaka izany," hoy izy. "Mety ho an'ny shredder. Helo, na ny Soedoà aza dia afaka mamely lasibatra lehibe toy izany. "
  
  "Telo minitra alohan"ny fivoriana," hoy i Lauren.
  
  Niondrika akaiky kokoa an"i Drake i Hayden. "Manao ahoana ny endriny?"
  
  "Tsy misy famantarana ny fahavalo." Nihifikifi-doha izy. "Saingy raha jerena hoe iza no iarahantsika, nahoana izy ireo?"
  
  Nanatona i Dahl. "Toy izany koa ny eto. Mazava ho azy fa any ivelany any izy ireo, saingy miafina tsara. "
  
  "Ary azonao antoka fa mankany amin'io lalana io izy ireo," hoy i Mai. "Nahoana isika no miandry?"
  
  Nijery an'i Drake i Dahl. "Mila fialan-tsasatra ny pudding Yorkshire."
  
  "Indray andro," hoy i Drake, nijery farany ny faritra. "Saika hilaza zavatra tena mahatsikaiky tokoa ianao, fa mandra-pahatongan"izay, miangavy anao hiteny fotsiny rehefa iresahana."
  
  Nipoitra avy teo amin'ny tsipika hazo izy ireo, nidina tamin'ny hantsana maranitra sy feno ahitra. Nisy tsio-drivotra mafana niarahaba an'i Drake, fahatsapana mahafinaritra taorian'ny hazo mikitroka. Foana ny faritra manontolo ary voafefy tsy lavitra ny niafarany tamin"ny asfalta teo aloha.
  
  "Mandrosoa izao," hoy i Drake. "Afaka mametraka perimeter amin'ny tany fisaka isika."
  
  Rava anefa ny fandriampahalemana sy ny fahabangana teo amin"ilay faritra manontolo. Ny ekipan'ny SPEAR dia nihazakazaka nidina teo amin'ny hantsana raha teo ankaviany kosa ny Rosiana nirotsaka avy tao amin'ny toerana niafina. Teo anoloan'izy roa, nialokalofan'ny ala kely lavitra, dia tazana ihany koa ny Frantsay.
  
  Farafaharatsiny izany no hevitr'i Drake momba ny zavatra. Azo antoka fa tsy nanao tombo-kase izy ireo, saingy hafa ny endriny sy ny fihetsiny.
  
  Tamin'izay fotoana izay ihany koa dia niseho teny amin'ny lanitra teny ambonin'izy ireo ny helikopterany.
  
  "Oay lele".
  
  Teo ankaviany, nianjera tamin'ny lohalika iray ilay Rosiana ary nafatotra teo amin'ny sorony ilay basy.
  
  
  TOKO FAHAFITO FITO
  
  
  Nitodika afovoany i Drake ary nitifitra. Nandrovitra ny bozaka nanodidina ilay miaramila sangany ny balany, saingy tsy nanimba ny fiomanany. Tsy nihozongozona mihitsy ny mpandefa balafomanga; niorina mafy ny mpanentana nihazona azy. Niparitaka nanodidina azy ireo namany, ka nitifitra. Tonga tampoka tao amin'ny tontolo feno loza i Drake.
  
  Nirohotra tamin"ny heriny rehetra nankany amin"ilay angidimby fiantsonana ny Frantsay. Drake, niaraka tamin"i Dahl sy Smith, dia nitazona sy niambina ny Rosiana. Tazana ny endrik"ilay mpanamory, nifantoka tamin"ny toerana nipetrahana. Tsy niadana mihitsy i Alicia sy May ary nanofahofa tanana mba hisarihana ny sainy.
  
  Nitety ny rivotra ny bala.
  
  Nokapohin'i Drake tamin'ny elany ny iray tamin'ireo Rosiana, ka nandohalika izy. Nirefodrefotra ny feon'i Hayden teo ambonin'ilay mpampita hafatra.
  
  "Pilot, manaova fihetsika misoroka! Lauren, lazao azy fa manana balafomanga izy ireo!
  
  Drake, Dahl ary Smith dia namely ny kontinanta Rosiana, saingy nijanona lavitra loatra izy ireo mba hiforona araka ny tokony ho izy, indrindra rehefa mihetsika. Nitraka ilay mpanamory, taitra ny endriny.
  
  Nirefodrefotra ny RPG, nanidina niaraka tamin'ny rivotra mifofofofo sy ny baomba mafy ny balafomanga. Drake sy ny hafa dia tsy afaka nijery afa-tsy tamin'ny tsy nahavonjy raha nandao lalana teny amin'ny rivotra izy ary nanidina tsy nisy diso nankany amin'ny helikoptera. Nikoropaka mafy ilay mpanamory ka nanao hetsi-panoherana maranitra, nampitongilana ny helikoptera, saingy mafy loatra ilay balafomanga nandalo, nidona tamin"ny ilany ambany ary nipoaka tao anatin"ny rahona misy setroka sy lelafo. Niondrika sy nianjera ilay helikoptera, nisy sombin-javatra nianjera ary nentina tany ivelan'ny lalan'ny sidina.
  
  Rehefa nijery tamin'ny tsy finoana sy ny famoizam-po ary ny fahatezerana maizina izy vao hitany hoe aiza no halehany.
  
  Tazan"ny Frantsay izany ka niezaka ny hiparitaka, saingy nianjera tamin"ny tany teo anivon"izy ireo ilay helikoptera nianjera.
  
  Nianjera tamin'ny tany i Drake, nandevina ny lohany tao anaty tany. Nirefodrefotra ny lelafo mena sy volomboasary, ary nisy setroka mainty nipoitra teny amin"ny lanitra. Nipetraka teo amin"ny olona iray ny ankamaroan"ny angidimby; maty teo no ho eo izy sy ilay mpanamory. Niala ilay lelany rotor lehibe ary nandeha avy hatrany teo amin'ny resy fahatelo, haingana sy tampoka ka tsy nahalala na inona na inona momba izany. Nitraka i Drake ary nahita potipoti-javatra nirehitra lehibe nianjera teo amin'ny ilany. Ny herin'ny daroka nampiato azy tamin'ny tongony ary nampihemotra azy in-12, ary avy eo dia nampitsahatra ny hetsika rehetra.
  
  Frantsay roa ihany no tafavoaka velona; resy tamin'ny tranga iray nampalahelo ny ankamaroan'ny ekipa. Hitan'i Drake ny iray tamin'izy ireo nandady niala tamin'ny afo nirehitra tamin'ny tanana may, ary ny iray kosa nanatona. Na ahoana na ahoana, dia nahavita naka ny fitaovam-piadiana ilay faharoa ary nanampy ny namany ho tafavoaka.
  
  Nitelina ny hatezerany i Drake ary nanohy nihazona mafy ny fifantohanany. Potika ny hany fitaovana famokarany. Mbola nitazona ny daka maimaim-poana i Hayden, saingy izao ny Rosiana dia nirohotra nanatona azy ireo tamin'ny fikasana mazava. Mbola nikendry ny korontam-bato ilay lehilahy nitondra RPG, toy ny nieritreritra ny hitokona fanindroany.
  
  Nitsangana i Drake, ary niara-nitsangana taminy ny ekipa. Niala tamin'ny Rosiana nankany amin'ny afo izy ireo, nanangana tambajotra fialofana izay nanery ny fahavalony handainga. Drake sy Dahl dia samy namely totohondry an'ireo lehilahy nitafy akanjo, ka niparitaka tamin'ny tany. Nisy lelafo nandoro azy ireo rehefa nanatona izy ireo, ka naheno poa-basy maranitra sy fitabatabana be avy tao anatiny. Tsapan'i Drake nanasa ny tavany ilay izy ary niondrika tao ambadiky ny jambany. Ny Frantsay sisa dia efa lasa lavitra, niady tamin'ny ratra sy ny fatiantoka, ary mazava ho azy fa tafavoaka amin'ny fifandonana amin'izao fotoana izao.
  
  Nihodina tamin'ny lohalika iray i Drake, nanindry ny bokotra comm.
  
  "Miala ny angidimby," hoy izy nanamafy izany tamin'i Lauren, avy eo, "Mila fomba fandroahana hafa isika izao."
  
  Nangina ny valiny. "Amin'ny azy".
  
  Nanohy nihemotra ny ekipa, ka nampitombo ny elanelana misy eo amin"ny sakana mirehitra sy ny fahavalo manatona. Mahagaga sy tsy misy dikany, ny RPG Rosiana dia nitifitra balafomanga iray hafa tamin'ilay helikoptera efa rava, nandefa andry lelafo sy potipoti-javatra maro eny amin'ny rivotra.
  
  Nahatsapa vy niala teo an-tsorony i Drake ary nihodinkodina noho ny fifandonana. Nitodika tany aoriana i Dahl, fa nikiakiaka ilay Yorkshireman hoe: "Salama aho."
  
  Nanondro azy ireo nankany amin'ny fefy lavitra i Alicia. "Ity lalana ity no hany safidy. Mifindra, ry olona!"
  
  Nampitony ny baoritra i Hayden ary nihazakazaka. Smith sy Kinimaka dia nijanona, nitazona afo teo amin'izy ireo sy ny Rosiana. Drake dia nandinika ny faritra teo aloha, vonona hatrany amin'ny tsy ampoizina vaovao ary manantena ny ratsy indrindra. Nisy ny Sinoa tany ho any, ary ny Israeliana, Soedoà ary Britanika dia mailo.
  
  Ny hafainganam-pandehan'izy ireo dia nampisaraka azy ireo tamin'ireo Rosiana manenjika, ary tonga teo amin'ny fefy izy ireo rehefa afaka fotoana fohy. Nandeha hitsin-dalana i Alicia sy May ary teo ampita, teo akaikin"ny asfalta misy zotra roa izay nanjavona teo amin"ny lafiny roa ka lasa tany efitra. Mbola tsy niverina tany amin"izy ireo i Lauren, fa navelan"izy ireo ho azy manokana izy, satria fantany fa hanampy ny DC.
  
  Tsy feno fahatokiana lehibe i Drake. Tsy nanome tsiny an'i Lauren izy-Ny New Yorker dia teo amin'ny rano madio, saingy tsy nisy na inona na inona tao amin'ity iraka ity hatreto nilaza taminy fa ireo lehilahy sy vehivavy mipetraka tsara sy mafana ao amin'ny Capitol dia voasarona tanteraka.
  
  Nandeha nihazakazaka i Alicia. Toe-javatra nitombo hafahafa izany. Fantatr'i Drake fa tsy maintsy nanana karazana sarona ny Rosiana. Angamba teny an-dalana.
  
  "Jereo ery," hoy i Kenzi.
  
  Teo amin"ny antsasa-kilaometatra teo aloha dia nisy fiara tsy mataho-dalana mainty iray nijanona naka ilay Frantsay sahirana. Teo am-pijerena azy ireo dia nandeha haingana hatrany amin"ny valopolo amby zato kilometatra isan"ora ilay fiara, nitondra operativa roa ary nirifatra nirimorimo.
  
  "Ry zaza tsy ampy taona," hoy i Dahl.
  
  "Tsy maintsy manahy momba ny tenantsika isika," hoy i Smith. "Na ho lasa 'baby mahantra' koa isika."
  
  "Manana hevitra i Grumpy," hoy i Alicia, nijery ny lafiny rehetra. "Raha ny marina, tsy manana toerana haleha izahay."
  
  "Aleveno ilay boaty." Kinimaka dia nanondro ala iray tsy lavitra ny lalana. "Miverena amin"izany any aoriana any. Na angataho i Lauren mba handefa ekipa hafa."
  
  Nijery an'i Dahl i Drake. "Tsy tokony ho mafy loatra, ha?"
  
  "Mampidi-doza loatra," hoy i Hayden. "Mety ho hitan'izy ireo izany. Tapaka ny hafatra. Ankoatra izany, mila izany vaovao izany izahay. Ny ekipa hafa dia mety efa mizotra mankany amin'ny mpitaingina fahatelo. "
  
  Drake nikipy. Tsy nieritreritra an"izany izy. Nanomboka nitsimpona teo afovoan'ny handriny mihitsy ny fihenjanana.
  
  "Tsy nieritreritra mihitsy aho fa ho rava amin'ny filalaovana an'i Shina," hoy i Alicia nitaraina.
  
  "Iray amin'ireo vazan-tany efatra ity," hoy i Dahl taminy. "Koa mionona amin"izany."
  
  "Oh, misaotra, ralehilahy. Misaotra an'ity. Angamba hividy condominium aho.
  
  Efa eny an-dalana ny Rosiana. Hitan'i Drake ny iray tamin'izy ireo nikiakiaka tamin'ny radio. Avy eo ny masony dia nandalo ny Rosiana ary niezaka nifantoka tamin'ny zavatra mihetsika lavitra.
  
  "Angamba ity fiaran'izy ireo," hoy i Dahl, nihazakazaka sy nitodika tany aoriana.
  
  Nihomehy i Yorgi, toy ny voromahery ny masony. "Enga anie. Ary folo taona lasa izay dia mety ho marina ianao.
  
  Drake dia nanipy ny masony. "Hey, fiara fitateram-bahoaka io."
  
  "Mandrosoa hatrany," hoy i Hayden. "Miezaha tsy hijery liana."
  
  Nitsiky i Alicia. "Efa vitanao izao. Tsy afaka mijanona mijery aho. Efa nanao izany ve ianao? Fantatrao ve fa tsy tokony hibanjina olona ianao ary hitanao fa tsy afaka mijery lavitra ianao?"
  
  "Mahazo izany foana aho," hoy i Dahl. "Natural".
  
  "Eny, tsy fahita firy ny Muppet manao akanjo hoditra," hoy i Drake niditra an-tsehatra.
  
  Mavo mavo mamiratra sy maoderina ilay fiara fitateram-bahoaka ary nirohotra nandalo ireo Rosiana tsy nihena. Drake dia nankasitraka ny hafainganam-pandehany, ny mpamily ary ny mpandeha, saingy fantany fa tsy manan-tsafidy izy ireo. Kilometatra vitsivitsy avy amin'ny tanàna lehibe rehetra izy ireo. Rehefa nanatona ny fiara fitateram-bahoaka ary nibanjina azy ireo Rosiana dia nanakana ny lalana ny ekipan'ny SPEAR.
  
  "Miadana," hoy i Alicia.
  
  Smith nihomehy tampoka. "Tsy Kansas ity. Tsy hahazo anao izy.
  
  "Avy eo ny fiteny iray manontolo." Nampiakatra ny fitaovam-piadiany i Alicia na dia teo aza ny famirapiratan'i Hayden.
  
  "Haingana kokoa," hoy i Dahl. "Talohan'ny nitsambikiny tamin'ny radio."
  
  Niadana sy nivily kely ilay fiara fitateram-bahoaka, nisosoka niala ny sisiny ny sisiny anoloana. Efa nandositra ny Rosiana. Nanosika ny varavarana hivoha i Drake, ary nanosika ny mpamily hanokatra izany. Natahotra ny tarehin"ilay rangahy, nihiratra ny masony ary nitsambikina teo anelanelan"ny miaramila sy ny mpandeha. Niandry mandra-pivoha ny varavarana i Drake ary avy eo dia nandroso, nanatsotra ny tanany.
  
  "Te-handeha mitaingina fotsiny izahay," hoy izy tamim-pahatoniana araka izay azony natao.
  
  Niditra teo afovoan'ny fiara fitateram-bahoaka ny ekipa. I Dahl no nitsambikina farany ary nitehina ny tànan"ilay mpamily.
  
  "Handroso!" Nanondro ny lalana izy.
  
  Tsy nihoatra ny zato metatra tao aoriana ny Rosiana, nisy basy natsangana rehefa nanindry ny tongony tamin'ny tany ny mpamily. Toa nanara-maso ny fitaratry ny sisiny izy. Nanomboka nandeha ny fiara fitateram-bahoaka, nitsambikina niverina ireo mpandeha. Nanaiky i Drake. Nandeha nankany ambadiky ny fiara fitateram-bahoaka i Alicia mba hanombanana ny fifanenjehana.
  
  "Mahazo hery izy ireo"
  
  Drake nanofahofa an'i Dahl. "Lazao i Keanu mba hanafaingana ny helo!"
  
  Somary menatra ihany ilay Soeda, saingy niresaka tamin"ilay mpamily fiara fitateram-bahoaka. Nisondrotra moramora ilay fiara. Nahita an'i Alicia nihohoka i Drake ary nitodika haingana, nikiakiaka tamin'ireo mpandeha bisy.
  
  "Doka midina! Ankehitriny!"
  
  Natahotra ny RPG, lavo ihany koa i Drake. Soa ihany fa ny vodin"ilay fiara ihany no niantefa tamin"ny bala, nipetraka tao anaty "chassis" avokoa. Nisento tamim-pahalemem-panahy izy. Mazava ho azy fa nampitandremana momba ny fahafatesan'ny sivily ny Rosiana. Farafaharatsiny, zavatra izany.
  
  Tonga tao an-tsaina indray ny tetika politika tao ambadiky ny teti-dratsin"ny ekipa sangany. Tsy ny ekipa rehetra no tohanan'ny fanjakana; ary ny mpitondra sasany aza tsy nahalala izay nitranga. Niverina tany amin'ny Frantsay indray ny eritreriny - sy ireo miaramila maty.
  
  Manao ny asany izy ireo.
  
  Niala teo amin'ny Rosiana ilay fiara fitateram-bahoaka, nihaingana teny an-dalana, nangovitra ny vatany manontolo. Niala sasatra kely i Drake, satria fantany fa niverina nankany Ejin Horo izy ireo tamin'ny lalana nalehany. Ny mpamily dia nifampiraharaha tamin'ny fiolahana malalaka. Nihodina i Drake raha nikiakiaka iva avy teo amin'ny seza aoriana i Alicia.
  
  Ary nahita angidimby mainty an'ny Rosiana izy ireo, nidina haka azy ireo.
  
  Ny feon'i Hayden dia nameno ny fifandraisana. "Tsy hanafika izy ireo."
  
  Drake dia nanaikitra ny molony. "Fluid op. Miova ny baiko."
  
  "Ary mbola afaka manosika ny fiara fitateram-bahoaka hiala ny arabe izy ireo," hoy i Dahl namaly. "Firy ny halaviran'ny tanàn-dehibe?"
  
  "Valo minitra," hoy i Lauren namaly.
  
  "Lava loatra". Nidina teo amin'ny lalantsara nankany ambadiky ny fiara nandeha mafy i Dahl ary nanomboka nanazava tamin'ny mpandeha fa tokony handroso izy ireo. Fotoana vitsivitsy no lasa ary dia niaraka tamin'i Alicia izy.
  
  "Salama Torsti. Ary nihevitra foana aho fa natao hifanoroka fotsiny ny seza aoriana."
  
  Nanao feo nokendaina ilay Soedoà. "Miezaka ny hahatonga ahy ho marary ve ianao? Fantatro hoe taiza ireo molotra ireo."
  
  Nanoroka azy i Alicia. "Tsy fantatrao hoe taiza izy ireo."
  
  Nitsikitsiky i Dahl ary nanao famantarana ny hazo fijaliana. Nidina vetivety ny helikoptera rosiana iray rehefa niakatra ny miaramila, nivezivezy teo amin'ny lalamby. Nandeha lavitra ny fiara fitateram-bahoaka ary nivily teo anelanelan'izy ireo, ary i Alicia sy Dahl dia nandinika ny rivotra.
  
  Drake dia nijery ireo Frantsay nandositra teo aloha, saingy nisalasala raha hanandrana hanafika izy ireo. Vitsy izy ireo ary nitolona tamin"ny fatiantoka. Nanombana tafahoatra izy ireo. Mety ho nisy dikany kokoa izany raha nandeha nivantana tamin'ny fanondro fahatelo izy ireo.
  
  Nijery ihany anefa izy.
  
  Ny feon'i Lauren dia tonga tamin'ny alalan'ny mpampita hafatra. "Enina minitra. Manana fotoana hiresahana ve ianareo?"
  
  "Momba ny inona?" Nimenomenona i Smith, saingy tsy nilaza na inona na inona mahasosotra.
  
  "Zava-miafina ilay mpitaingin-tsoavaly fahatelo, olona iray natsipin'ny Order tao mba handotoana ny rano. Ny Indiana malaza dia ahitana an'i Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, saingy ahoana no ahitanao ny olona ratsy indrindra niaina hatramin'izay? Ary nalaza izy." Nisento izy. "Mbola mandinika izahay. Na izany aza, mbola eo amin'ny fiafaran'ny farany ny toeram-pandinihana any Washington. Nolazaiko azy ireo fa mety tsy dia ratsy loatra izany. "
  
  Nisento maivamaivana i Drake. "Eny ry malalako. Tsy ny zavatra ratsy indrindra mety hitranga, "hoy izy. "Tokony hampiadana ny firenena hafa izany."
  
  "Ho tanteraka tokoa izany. Amin'ny vaovao hafa, mihevitra izahay fa nopotehina ny vazan-tany efatra."
  
  "Ianao ve manana?" Hoy i Mai. "Vaovao tsara izany."
  
  Tian'i Drake ny fanamavoana azy. "Mijanona eo, Mai."
  
  "Eny, tsy te hitsambikina avy amin'ny sezako aho noho ny fientanentanana," hoy i Alicia nanampy maina.
  
  Tsy nanenina namaly i Mai. Nanohy toy ny tsy nisy zavatra nolazaina i Lauren hoe: "Andraso kely ry zalahy. Nolazaina fotsiny aho fa miverina amin'izany ny sinoa. Helicoptera roa farafahakeliny no mizotra mankany amin'ny lalanao. "
  
  "Eny anaty fiara fitateram-bahoaka sinoa izahay," hoy i Yorgi. "Tsy ho voaro amin'izy ireo ve isika farafaharatsiny?"
  
  "Tena tsy misy dikany izany," hoy i Kenzie. "Tsy miraharaha ny governemanta."
  
  "Na eo aza ny fanaparitahana tafahoatra," hoy i Hayden nanampy. "Marina i Kenzie. Tsy afaka mihevitra izahay fa tsy hiditra ao anaty bisy izy ireo. "
  
  Teny ara-paminaniana, hoy ny eritreritry ny Drake, raha nisy sombin-kazo mainty nipoitra teo amin"ny lanitra manga teo anoloan"ilay fiara fitateram-bahoaka.
  
  Hoy i Alicia: "Eto ny Rosiana."
  
  Lasa sarotra kokoa izany.
  
  
  TOKO FAHAFALO 18
  
  
  Nanidina teo aloha sy aoriana ny helikoptera. Nijery i Drake fa nitsambikina teo amin'ny asfalta ilay vorona sinoa talohan'ny nisavoana ary nizotra mahitsy nankany amin'ny fiara fitateram-bahoaka.
  
  "Teren"izy ireo hianjera izahay", hoy izy, avy eo nanondro ilay mpamily natahotra. "Tsia tsia. tohizo!"
  
  Nirohondrohona ny maotera bus ary nikotroka tamin"ny tany ny kodiarany. Efa nanomboka nihorakoraka ny olona maromaro nitangorona teo aloha. Fantatr'i Drake fa tsy minia mandondona helikoptera ilay Sinoa, saingy sarotra ny nampita ny fahalalany tamin'ny mpandeha.
  
  Nanakipy mafy ny masony ilay mpamily. Nihodina ny fiara fitateram-bahoaka.
  
  Nanozona i Drake ary nosintonin'i Drake hiala teo amin'ny sezany ilay lehilahy, ary noraisiny ny familiana. Nanampy an"ilay lehilahy i Smith ary nitarika azy tamin"ny fomba mahery vaika hivoaka ho any amin"ilay andalan-teny. Nitsambikina tao ambadiky ny kodiaran'ny fiara fitateram-bahoaka i Drake, nametraka ny tongony teo amin'ny pedal entona ary nitazona tsara ny tanany teo amin'ny familiana, nitazona izany tamin'ny tsipika mahitsy tsara.
  
  Nivantana tamin"izy ireo ny oron"ilay helikoptera, nihidy haingana ny elanelana.
  
  Naheno ny antsoantso avy any aoriana sy teo amin"ny sisiny. Ankehitriny dia voatery nanakana ny mpamily i Smith. Nanaiky i Drake.
  
  Nanomboka nikoropaka ilay mpampita hafatra. "Avia, ry Keanu maloto," hoy i Alicia nisento. "Saika eo aminay ny Rosiana-"
  
  "Mitch," hoy i Kenzi namaly. "Mitony. Nijery ny fasade ve ianao?"
  
  Nanakoako nanerana ny fiara fitateram-bahoaka ny fikiakiaka nataon"i Alicia.
  
  "Eritreritra?" Nanontany i Drake tamin'ny segondra farany.
  
  "Tsy tena fivorian'ny birao izany!"
  
  Nihazona mafy ny finoany sy ny traikefany ary ny familiana i Drake. Hetsi-panoherana mafy no nameno ny sofiny. Nianjera tamin'ny gorodon'ny fiara fitateram-bahoaka ny faty. Na i Smith aza dia niondrika. Tamin'ny fotoana farany indrindra, niondrika niankavanana ilay helikoptera sinoa, ary nipitika ilay helikoptera Rosiana, saika nidona tamin'ny vodin'ilay fiara fitateram-bahoaka ireo selitera. Nisioka i Alicia ary nanadio ny tendany i Dal.
  
  "Mino aho fa nandresy tamin'ity fihodinana akoho ity izahay."
  
  Nanohy nitondra fiara i Drake, nahita fiolahana midadasika hafa teo aloha. "Ary ny tombony dia ny hoe tsy nendasina na crunchy izahay."
  
  "Atsaharo izany," hoy i Kinimaka. "Efa noana aho."
  
  Nikohaka i Alicia. "Helikoptera sinoa adala fotsiny io."
  
  "Hiverina izy ireo," hoy i Hayden.
  
  "Manatona ny sisin-tanàna ianareo izao", hoy i Lauren. "Saingy mbola fiara telo minitra miala amin'ny foibem-bahoaka mendrika."
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny mpampita hafatra i Drake. "Avia ry vahoaka! Tokony hampatahotra azy ireo ianao!"
  
  Nandeha nankany amin'ny varavarana aoriana i Kenzi, ary niantsoantso hoe: "Misy manana katana ve eto?"
  
  Ny teniny dia nifanena tamin'ny fijery tsy misy dikany, ary nisy roa na telo nanolotra ny sezany. Nanolotra tanana nangovitra nihazona kitapo misy zava-mamy ilay lehilahy antitra be maso.
  
  Nisento i Kenzi. Nopotehin'i Drake ny bokotra hanokatra ny varavarana. Tao anatin'ny indray mipi-maso, dia nanintona ny vatany ilay vehivavy israeliana, naka ny sisin'ny varavarankely, avy eo ny tafo ary nisintona ny tenany teo amin'ny tafon'ny fiara fitateram-bahoaka. Nandeha ny fiara araka izay azony natao i Drake, nisoroka ilay lavaka lehibe, nifoka rivotra lalina izy rehefa nahatakatra ny andraikiny avy amin'ny fihetsik'i Kensi.
  
  Avy eo, teo amin'ny fitaratra aoriana, dia nahita an'i Dal nitsambikina niaraka taminy izy.
  
  Oay lele.
  
  Nifantoka tamin'ny fifantohana mafy izy, ka nitazona azy io tsy hivadika.
  
  
  ***
  
  
  Niakatra teo amin"ny tafon"ilay fiara fitateram-bahoaka i Dahl. Natsotran'i Kensi ny tanany, saingy niondrika teo anoloany izy.
  
  "Haingankaingana!"
  
  Nahazo haavo ny angidimby rosiana ary nitsoraka indray izao, tamin'ity indray mitoraka ity tamin'ny zoro telo ampahefatry ny anoloana. Nahita lehilahy nihantona teo amin"ny andaniny sy ankilany izy, nikendry fitaovam-piadiana, angamba nikendry ny kodiarana na ny mpamily mihitsy aza.
  
  Nitodika avy hatrany izy, nitady ilay helikoptera sinoa. Tsy lavitra ilay izy. Nilentika teo ankavia, nisy olona nikendry ny fitaovam-piadiany teo am-baravarana. Nampahery tamin'ny voalohany ny tsy nitifitra mafy ny fiara fitateram-bahoakan'izy ireo ny Sinoa, saingy niharatsy ny fahatsapany fa ilainy ilay baoritra notazonin'i Hayden, ary nila izany izy ireo.
  
  Nipetraka teo amin"ny tafon"ny fiara fitateram-bahoaka i Kensi, nihaino ny rivotra sy ny fihetsehana, ary namelatra ny lohaliny. Nanainga ny fiadiany izy avy eo, nifantoka tamin"ilay helikoptera. Nanantena i Dahl fa tsy hanandrana haka sary an-tsary akory izy fa hampatahotra ireo mpitifitra fotsiny. Tsy nifehy tena toy izany ny Rosiana, nefa naniry mafy ny hiova i Kenzi.
  
  Dahl nanombana ny angidimby nanatona. Nofonosina tamin'ny molony, tsy vitan'ny hoe kinga, fa mahafaty. Ny zavatra notadiaviny farany dia ny hisian"ny lozam-pifamoivoizana rehetra, mainka fa izay mety hidona amin"ny fiara fitateram-bahoaka.
  
  Nitsambikina teo ambonin'ny lavaka ny kodiaran-droa teo aloha, ka nahatonga ny "miala tsiny" avy amin'i Drake. Tsy naheno zavatra hafa afa-tsy ny tabataban"ny rivotra sy ny firohondrohon"ny helikoptera i Dahl. Nianjera tamin"ilay vy teo akaikin"ny tongony havanana ilay tifitra. Tsy noraharahain"ilay Soeda izany, fa nitifitra ary nitifitra.
  
  Tsy maintsy niantefa tamin"ny lasibatra ny bala satria nazeran"ilay lehilahy ny basy ary nihemotra. Tsy navelan'i Dahl hanapaka ny fifantohanany izany ary nitifitra fotsiny teo amin'ny varavarana misokatra. Nitodika nivantana taminy ilay helikoptera, nanatona haingana, ary tamin'ity indray mitoraka ity dia tsapan'i Dahl fa hevitra ratsy ny filalaovana kanosa.
  
  Nianjera teo amin"ny tafon"ilay fiara fitateram-bahoaka izy.
  
  Nidradradradra teo ambony lohany ilay helikoptera, namakivaky ny habaka navelany. Tsy nahay nitodika tany amin'i Kensi izy, fa nanakaiky ihany ka nanilika azy.
  
  Eo an-tsisin'ny tafon'ny bus!
  
  Nisosona i Dahl ary nandady nandroso, niezaka nanatona azy ara-potoana. Nosakanan"i Kenzi ny fianjerany, saingy tsy voafehy intsony ny fiadiany; Na izany aza, ny rivotry ny rivotra dia nahatonga azy nanidina niala tamin'ilay fiara fitateram-bahoaka nandeha mafy ary nankany amin'ny lalana tsy misy indrafo any ambany.
  
  Nitongilana mafy ilay vorona sinoa, niditra tao anaty faribolana. Nitifitra teo ambony loha ilay Rosiana, nanindrona ny vy teo akaikin"ny feny havanan"i Dahl ny bala nania. Nipitika niala teo amin"ny sisin"ny fiara fitateram-bahoaka ny vatan"i Kenzi, ary napetrany tao anatin"ny fitsambikinana farany ny vatany manontolo, ary ny tanany nitsotra.
  
  Vitany ny namihina ny tanany havanana tamin"ny hato-tanany mihetsiketsika; notsindriana mafy ary niandry ny tsy azo ihodivirana.
  
  Tonga izany, saingy nihazona izy, nivelatra hatramin'ny farany. Niasa taminy ilay metaly mamirapiratra sy malama, ka namela ny vatany nitsambikina nankany amin'ny sisiny, ny lanjan'i Kenzi dia nisintona azy roa midina.
  
  Tonga teo amin'ny comms ny kiakiaka. Hitan'ny ekipa ny tongotr'i Kenzi nivezivezy teo ivelan'ny varavarankely iray. Nihazona tamin"ny heriny rehetra i Dahl, saingy isaky ny mikisaka akaiky hatrany amin"io sisiny mafy io ny vatany.
  
  Tsy nisy fikitihana ny tafon"ilay fiara fitateram-bahoaka ary tsy nisy azo noraisina. Afaka nihazona izy, tsy namela azy mihitsy, fa tsy nahita fanohanana hanandratana azy koa. Ny feon'i Drake dia tonga tamin'ny alàlan'ny mpampita hafatra.
  
  "Tianao hajanoko ve?" Mitabataba, tsy azo antoka, somary mitebiteby.
  
  Namaky tsara ny fihetseham-po i Dahl. Raha nijanona izy ireo dia ho voadona mafy na ny Rosiana na ny Sinoa. Tsy misy mahalala izay ho vokany.
  
  Tapaka ny feon'i Lauren. "Miala tsiny, vao nahazo hafatra aho fa ho avy aminao ny Soedoà. Amin'izao fotoana izao dia miparitaka amin'ny lafiny efatra, ry olona. "
  
  Nahatsapa ny vesatra naninjitra ny hozany i Dahl. Isaky ny mitsoka ny fiara fitateram-bahoaka, dia misy santimetatra iray hafa amin'ny vatany no mitongilana amin'ny sisiny, ary i Kenzi dia lavo lavidavitra kokoa. Nandre ny feon"ny Israelita avy tany ambany izy.
  
  "Afoizo! Azoko atao izany!"
  
  Sanatria. Nandeha an-tongotra enimpolo kilaometatra isan"ora izy ireo. Fantatr'i Kensi fa tsy hamela azy handeha izy ary tsy tiany ho lavo izy roa. Vao mainka nanaja azy i Dahl. Ny fo izay fantany fa nalevina lalina dia niakatra kely teo ambonin'ny tany.
  
  Ny feon'ny kirarony nidona teo am-baravarankely dia nahatonga ny fony nitempo haingana kokoa.
  
  Niara-nitongilana izy ireo, i Kenzi teo amin'ny sisiny ary i Dahl teo an-tampon'ny fiara fitateram-bahoaka. Niezaka naka an"ilay sisiny mikitoantoana teo amin"ny sisiny izy, saingy kely loatra ka nanapaka ny nofony. Tsy nahita fanantenana izy, dia nifikitra tamin'izany nandritra ny fotoana ela izay azony natao, ka nanao vivery ny zava-drehetra.
  
  Nihetsiketsika nankany amin"ny hantsana ny tratrany, nisosoka tsy azo ihodivirana. Nifanena tamin'i Kenzi ny masony, niandrandra. Tsy nisy teny, tsy nisy fitenenana, nefa lalina ny fifanakalozan-dry zareo.
  
  Tsy maintsy avelanao handeha aho.
  
  Sanatria.
  
  Nisintona indray izy, ka lasa nitsoaka teo amin"ilay toerana tsy hiverenana intsony.
  
  Tanana mahery no nihazona ny ombilahy kely roa, tanana izay mety ho an"i Mano Kinimaka ihany.
  
  "Gotcha," hoy ilay Hawaiiana. "Tsy handeha na aiza na aiza ianareo."
  
  Nanohana an'i Dahl ilay Hawaiiana ary avy eo dia nisintona azy moramora niala tamin'ny fianjerany. Nohazonin"i Dahl mafy i Kensi. Niara-nizotra tsikelikely nankany amin'ny toerana azo antoka izy ireo.
  
  Etsy ambony, nilentika farany ireo angidimby.
  
  
  ***
  
  
  Fantatr'i Drake fa nihazona mafy ny namany i Kinimaka, saingy mbola nisalasala ihany izy nanodina ny fiara fitateram-bahoaka mafy loatra. Ny Rosiana sy ny Sinoa dia nandroso avy amin'ny lalana mifanohitra, tsy isalasalana fa fantany fa io no fomba farany azony.
  
  Ny feon'ny varavarankelin'ny vaky dia nilaza taminy fa tsy midonana-poana ny hafa. Nanana drafitra izy ireo.
  
  Avy ao aoriana, samy naka varavarankely avy amin'ny lafiny samihafa tamin'ny fiara fitateram-bahoaka i Alicia, Smith, May, Hayden ary Yorgi ary namaky izany. Notifirin"izy ireo tamin"ny tifitra variraraka ireo helikoptera nanatona, ka voatery nivily haingana teo amin"ny sisiny. Nifarana ny tsipika hazo ary nahita trano teo aloha i Drake.
  
  Tambajotra lalana, rond point. Nirefodrefotra ny tifitra teo ivohony, nameno ny fiara fitateram-bahoaka; naka ny lanitra ny helikoptera mainty.
  
  Nisento tamim-pahalemem-panahy izy.
  
  "Tafavoaka velona izahay", hoy izy. "Hiady amin'ny fotoana hafa."
  
  Nanapaka i Lauren. "Nihemotra koa ny Soedoà," hoy izy. "Saingy mbola mahazo halo kely aho amin'ny famantarana. Zavatra eo anelanelan'i Washington, ny saha sy izaho. Hafahafa ity. Saika toy ny ... toy ny ... "
  
  "Inona?" - Nanontaniako. hoy Drake nanontany.
  
  "Toy ny hoe misy andiana fifandraisana hafa mandeha. Misy zavatra hafa milalao. Iray hafa..." nisalasala izy.
  
  "Ekipa?" Vita ny Drake.
  
  Nimenomenona mafy i Hayden. "Toa mahatsikaiky izany."
  
  "Fantatro," hoy i Lauren namaly. "Tena manao izany aho ary tsy manam-pahaizana. Raha teto ihany i Karin dia azoko antoka fa hanana zavatra tsara kokoa isika. "
  
  "Afaka mahazo fifanakalozan-kevitra ve ianao?" hoy i Hayden nanontany. "Na dia kely fotsiny aza?"
  
  Tsaroan'i Drake ny resaka SEAL Team 7 teo aloha, izay henon'i Dahl sy ny tenany ihany. Tonga tao an-tsainy indray fa nisy ny fanaraha-maso ny fifandraisana rehetra.
  
  "Afaka hajanona kely ve isika?" - hoy izy nanontany. "Ary afaka mahita fomba tsara kokoa hivoahanay eto ve ianao?"
  
  Toa maivamaivana i Lauren. "Mazava ho azy, mazava ho azy," hoy izy. "Omeo iray minitra aho."
  
  
  TOKO FAHASALAMANA
  
  
  Niandry ora maromaro i Hayden Jay mandra-pilamin'ny ekipa tao amin'ny fialofana kely amin'ny zanabolana ao Taiwan alohan'ny nandaozany ilay toerana tery mba hanao ny antso.
  
  Ny tanjony: hifandray amin'i Kimberly Crowe.
  
  Naharitra elaela izany, saingy naharitra i Hayden. Nahita zorony mangina tao ambadiky ny trano izy, niondrika ary niandry, niezaka nisakana ny lohany tsy hihodinkodina. Sarotra ny nahita zavatra maharitra teo amin'ny fiainany hifikitra ivelan'ny ekipa. Ny SPIR dia lasa fiainany, ny dikan'ny fiainany, ary, vokatr'izany, dia tsy nanana fifandraisana manokana fotsiny izy, na inona na inona afa-tsy ny asa. Nieritreritra indray ny tadion'ny zava-niainana niarahan'izy ireo izy - nanomboka tamin'i Odin sy ny vavahadin'ny helo, hatrany Babylona sy Pandora, ny fipoahana nokleary izay saika nandrava an'i New York, ny fisarahana taloha tamin'i Ben Blake, ary ny fisarahana farany tamin'i Mano Kinimaka. . Natanjaka izy, natanjaka loatra. Tsy nila natanjaka be izy. Nisy fiantraikany teo aminy na ara-tsaina na ara-batana ny zava-nitranga vao haingana tamin'ny harena Inca tao Però. Mbola tsy taitra mihitsy izy hatramin'izay.
  
  Nieritreritra indray izy izao. Mety ho may ny tetezana ary tokony ho tsara. Saingy raha tena te hiova izy, raha te hiova bebe kokoa amin'ny fiainany, dia tsy maintsy matoky tanteraka izy alohan'ny hidirany amin'ny lozam-pifamoivoizana ary mety handratra olona indray. Na io Mano io na olon-kafa.
  
  Izaho miraharaha. Tena tiako. Ary amin'ny manaraka dia mila mahazo antoka aho fa mijanona ho marina amin'izay iriako amin'ny farany.
  
  Avy amin'ny fiainana. Tsy misy asa. Niara-nivory ny ekipan'ny SPEAR ary nanao asa tsara, saingy tsy nisy naharitra mandrakizay. Ho avy ny fotoana-
  
  "Miss Jay?" - hoy ny feon'ilay robot. "Manampy anao aho izao."
  
  Hayden no nametraka izany rehetra izany. An'ny Minisitry ny Fiarovana ny feo manaraka teo amin'ny laharana.
  
  "Inona no olana ry Agent Jay?" Laconic, mangina, misaraka. Toa kivy i Crowe.
  
  Nanokana fotoana i Hayden hamantatra ny fomba hanononana ny fanontaniany lehibe. Nanapa-kevitra ny handevina izany izy ary hijery ny zavatra noraisin'i Qrow.
  
  "Nivoaka avy any Chine izahay ary nahazo boaty faharoa. Mitsapa izany ny ekipa amin"izao fotoana izao. Ho avy tsy ho ela ny tatitra, tsy isalasalana. Tsy nisy ny aina nafoy na dia betsaka aza ny ratra sy mangana. Tsy ny ekipa mpifanandrina rehetra no mankahala..." Nanontany tena fohifohy izy raha horaisin'i Qrow ny baomba, ary avy eo dia nanohy hoe: "Ny firenena sasany dia mahery setra kokoa noho ny hafa. Resy telo farafahakeliny ny Frantsay. Rosiana iray no naratra. Mety hisy ekipa hafa miafina kokoa ve? Nandre sombiny tamin'ny resaka miafina amerikana izahay, izay mazava ho azy fa tsy manaporofo na inona na inona. Miandany amintsika ny Britanika, na toa izany aza, ary misy fiantraikany amin'izy ireo i Drake. Ao amin'ny trano azo antoka izahay izao, miandry ny toeram-pandinihana mba hahitana ny toerana misy ilay mpitaingin-tsoavaly fahatelo."
  
  Nijanona izy izao ary niandry.
  
  Qrow dia nitazona ny tahiriny. "Ny hafa rehetra?"
  
  "Tsy mino an'izany aho". Diso fanantenana i Hayden rehefa tsy nahomby ny ezaka nataony. Nanontany tena izy raha tokony hivantana kokoa.
  
  "Mifandray tsy tapaka amin'ny olona any Washington aho," hoy i Crowe. "Tsy ilaina ny mitazona ahy ho alefa."
  
  "Oh, okay. Misaotra anao".
  
  Nanomboka nanao sonia i Hayden. Tamin'izay no nandefasan'i Qrow fangatahana toa tsy manan-tsiny.
  
  "Andraso. Nolazainao fa nihevitra ianao fa misy olona maka tahaka ny Amerikana? Any an-tsaha?
  
  Tsy niteny toy izany i Hayden. Saingy amin'ireo fampahalalana mifandraika rehetra ireo dia zavatra iray ihany no azon'i Qrow. Nitomany izy. "Toa izany tokoa. Nandre izany izahay teto an-tany." Tsy nitondra an'i Lauren tamin'izany izy. "Mazava ho azy fa fantatsika fa tsy misy ekipa faharoa, ka angamba iray amin'ireo firenena hafa mampiasa hery manokana amerikana teo aloha na mpikarama an'ady mihitsy aza."
  
  "Singa kely amin'ny governemanta vahiny mampiasa mpiasan'i Etazonia?" Nitsikitsiky i Qrow. "Mety ho izany, Agent Jay. Marina angamba ny teninao. Mazava ho azy," hoy izy nihomehy, "tsy hisy ekipa faharoa."
  
  Nihaino mihoatra noho ny teny i Hayden. "Ary rahoviana isika no hiverina? Inona no hiverenantsika?
  
  Nangina i Qrow, izay nilaza tamin"i Hayden fa fantany tsara izay nanontaniana. "Zavatra iray isaky ny mandeha," hoy izy tamin"ny farany. "Voalohany, ny antsoina hoe Riders of the Order dia tsy maintsy ho hita sy tsy misy dikany."
  
  "Azo antoka". Fantatr'i Hayden koa fa izao no fotoana farany hiresahana mivantana amin'i Qrow, ka nanapa-kevitra ny handeha lavidavitra kokoa izy. "Ahoana raha maheno resaka amerikana indray isika?"
  
  "Iza moa aho, mpiasan'ny saha? Miaraha amin"izany."
  
  Nofaranan'i Qrow ny antso, namela an'i Hayden nibanjina ny efijerin'ny findainy nandritra ny minitra maromaro, ary izao dia nandinika indray tsy ny tenany ihany, fa ny fikasan'ny fireneny.
  
  
  ***
  
  
  Nanararaotra niala sasatra i Drake raha i Yorgi sy Mai ary Kinimaka kosa no nikarakara ilay boaty vaovao. Ny hoe avy amin'ny fasan'i Genghis Khan ilay izy ary nipetraka teo amin'ny fananan'ilay olo-malaza dia vao mainka nampitombo ny fanajana nentin'izy ireo azy. Ilay marika mazava sy mankarary teo amin"ny tampony dia nanaporofo fa anisan"ny Lamin"ny Fitsarana Farany izy io taloha.
  
  Kinimaka dia nianatra ny lapa. "Azoko antoka fa nanana fikasana hanome ny lakile indray ny Didy", hoy izy. "Saingy nisy nanakana ny fiainana." Nitsiky izy.
  
  "Fahafatesana," hoy i Mai mangina. "Ny fahafatesana nanakana ny lalana".
  
  "Tianao ve ny hanokatra azy amim-pahamendrehana?" hoy i Yorgi nanontany.
  
  "Eny, andeha hojerentsika ny sasany amin'ireo fahaiza-manao mangalatra ireo, ry Yogi." Niteny i Alicia, nipetraka nipetraka teo amin'ny rindrina teo akaikin'i Drake, tavoahangin-drano teo amin'ny tanana iray, ary basy teo amin'ny ilany.
  
  "Tsy misy dikany izany". Kinimaka dia nanipy ny hidin-trano tamin'ny tongony feno hena. "Tsy tena zavakanto izany."
  
  Nandady nanatona azy i Kenzi rehefa nanainga ny sarony i Mai. Toe-javatra hafahafa izany, hoy i Drake nieritreritra, miaramila nihidy tao amin"ny efitra kely iray tsy nisy toerana hipetrahana, tsy nisy toerana hifaneraserana, tsy nisy toerana nahandro. Vata fampangatsiahana kely feno rano sy boaty mofomamy vitsivitsy. Voahidy ny varavarankelin'ny varavarankelin'ny varavarana, voahidy mafy ny varavarana. Ny karipetra dia rakotra kofehy sy maimbo bobongolo, fa ny miaramila dia niharan'ny ratsy kokoa. Ampy izany mba hialana sasatra.
  
  Smith, izay niambina ny varavarana, dia namela an"i Hayden hiditra indray, ary niditra teo am-pahazoan"i May ilay boaty. Nihevitra i Drake fa reraka sy nanahy ny lehibeny, teo amin'ny sisiny. Manantena aho fa hanome vahana ny resaka ataony izy any aoriana.
  
  Nikosoka teo an-tongotra nandritra ny segondra vitsivitsy i Mai vao nisintona ny sandriny. Nitazona antontan-taratasy matevina izy, nofonosina tao anaty lahatahiry matevina ary nofatorana tamin'ny tady mifatotra, ka nahatonga ny sasany tamin'ireo mpikambana ao amin'ny ekipa nanangana ny volomasony.
  
  "tena?" Kinimaka dia nipetraka teo amin'ny andilany. "Moa ve ity fitaovam-piadiana mety hampidi-doza izao tontolo izao?"
  
  "Ny teny voasoratra", hoy i Kenzie, "dia mety ho mahery vaika."
  
  "Inona ity?" - Nanontaniako. hoy i Lauren nanontany. "Ny lehilahy rehetra avy any Washington dia miandry anay."
  
  Nitohy nanohitra azy ireo ny fotoana. Toy ny mahazatra, izany no fanalahidin'ny fijanonana mialoha ny lalao ary-indrindra ny hazakazaka. Nahita lalana roa i Drake. "May, Hayden sy Dal, nahoana no tsy fantatrao hoe inona izany? Lauren - inona no anananao ho an'ny mpitaingin-tsoavaly fahatelo, satria mila lalana haleha isika?"
  
  Efa nilaza tamin"izy ireo i Lauren fa hihaona amin"izy ireo any amin"ny toerana fahatelo izy. Nisento mafy izy izao. "Eny, tsy misy azo antoka 100 isan-jato ry zalahy. Mba hampahafantarana anao ny sary, dia hampahafantatra anao ny hevitr'izy ireo momba ireo torolalana kardinaly efatra aho.
  
  Drake dia nijery an'i May sy ny hafa nitroatra rehefa nandeha ho any amin'ny fitaovam-piadiana. "Manana fotoana isika".
  
  "Eny, tena mahaliana izany. Talohan'ny nahitana ilay antsoina hoe Tontolo Vaovao tamin'ny taonjato fahenina ambin'ny folo, dia nino fa nizara telo ny tany - Eoropa, Azia ary Afrika. Ny fisarahana teo amin'ireo kaontinanta ireo dia ny Hellespont, izay mifanaraka tsara amin'ny drafitry ny Order izay narahinao hatramin'izao. Nanomboka tany an-dafin"ny Hellespont àry i Azia, tany tsy fantatra, misy harena hafakely, izay nantsoiny hoe Atsinanana. Mazava ho azy fa taty aoriana dia nahita an'i Amerika izy ireo, ary avy eo dia lasa Tontolo Vaovao, naniry, tsy fantatra ary feno fanantenana. Navoaka ny boky misy marika mampiseho ireo toromarika kardinaly efatra vaovao. Azia, Eoropa, Afrika ary Amerika. Toa nanapa-kevitra ny hampihatra an'io fisainana tranainy io ao amin'ny sari-tanin'izy ireo noho ny antony tsy fantatra - na dia azo inoana aza fa mbola nino ny tenany ho patriarika mahery indrindra izy ireo, mihaza relìka." Nifoka rivotra i Lauren.
  
  "Dia izao no fanabeazana an'izao tontolo izao izay nitranga indray rehefa nahita an'i Aostralia ary avy eo Antarctica?" hoy i Kenzi.
  
  "Eny, fampianarana indray miandalana nandritra ny taonjato maro, izay heverin"ny sasany fa mbola mitranga. Saingy tantara hafa tanteraka izany. Tsy fahasambarana sy raozy daholo izany. Ilay andian-teny hoe "vazan-tany efatra" angamba no teny nampiady hevitra indrindra teo amin"ny tantara. Amin"ny teny hebreo dia nadika hoe "extreme" izy io. Ao amin"ny Nomery 15:38 ireo dia sisin-tany; ao amin'ny Ezekiela - zoro; ary Joba no manana ny farany. Azo adika koa hoe fisarahana izany. Mazava ho azy fa ny Baiboly dia namela ny tenany hisokatra ho an'ny fanesoana eto. "...
  
  Nahatakatra izany i Drake. "Satria mihevitra fa fisaka izao tontolo izao?"
  
  "Eny. Ny Baiboly anefa dia milazalaza azy io ao amin"ny bokin"i Isaia, ary miantso azy io ho boribory. Noho izany, reference niniana. Ny tiana holazaina dia ny hoe afaka nampiasa teny maromaro izy ireo - tokony ho ampolony - mba hilazana ilay zoro. Inoana fa niniana nampitaina ny teny hoe "extreme", eny, izay ihany. Ary tsy nisy Jiosy afaka nandika ny tena heviny mihitsy, satria niatrika ny tanànan"i Jerosalema intelo isan"andro izy ireo nandritra ny 2 000 taona, ka nihiaka hoe: "Tsofy ny trompetra lehibe ho amin"ny fahafahanay. Asandrato ny faneva hanangonana ny sesitany, ary angony izahay avy amin"ny vazan-tany efatra amin"ny taninay.
  
  "Ka tsy nifidy fehezanteny fotsiny ve izy ireo?" - Nanontany Smith.
  
  "Tsia. Ny bokin"i Isaia Mpaminany dia manazava ny fomba hanangonan"ny Mesia ny vahoakany avy amin"ny vazan-tany efatra. Avy amin"ny lafivalon"izao rehetra izao no hiangona ao amin"ny Israely.
  
  Tsy nihetsika hozatra na niteny i Kensi. Tsy fantatr'i Drake hoe inona ny finoany, na dia manana izany aza izy, saingy fantany fa tsy maintsy ho lasa ampahany lehibe amin'ny fiainany izany. Tamin'io fotoana io dia nianatra azy bebe kokoa izy teo am-piandrasana an'i Lauren mba hanohy. Ny finoan'i Dahl fa tena tsara izy ary hiverina amin'ny fony ara-moraly dia voamarina amin'ny lafiny iray. Mbola hitany ihany ny sisiny tamin"ilay vehivavy - sisin"ny fandikan-dalàna - kanefa tsy voatery ho zavatra ratsy izany.
  
  Indraindray.
  
  Saingy tsy afaka manana azy roa ianao. Ary izany no hitany tao Kensi - mpamono olona tsy misy indrafo rehefa nilaina izy, ary fanahy miady rehefa tsy ilaina. Tsy maintsy navelan'izy ireo hiova izy noho ny aminy.
  
  "Mazava ho azy fa misy dikany izany," hoy i Kinimaka. "Afrika aloha, avy eo i Shina. Dia ahoana ny tohiny?
  
  Namaly avy hatrany i Lauren. "Eny, mihevitra izahay fa ny hevitry ny Baiboly dia ao anatin"ny fetra, toy ny Lahatra. Nohamafisin"izy ireo izay ho avy manaraka. Araka ny lahatsoratra ... eny ... hamaky ny andalana mifandraika amin'izany aho: 'Tadiavo ny toeram-pialan'ny Rain'ny Strategy, ary avy eo ny Kagan; ilay Indiana ratsy indrindra teto an-tany, ary avy eo dia ny Lozan"Andriamanitra. Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika ny Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao anaty vatam-paty. Hitantsika ny Loza izay miaro ny tena Fitsarana Farany. Ary ny hany kaody famonoana dia rehefa niseho ireo mpitaingin-tsoavaly. Tsy misy marika famantarana ny taolan'ny Ray. Voahodidina fitaovam-piadiana ilay Karana..."
  
  Nandray izany i Drake. "Indiana ratsy indrindra teto an-tany? Ary voahodidina fitaovam-piadiana izy? Mazava ho azy fa mety ho any India izany. Firenena voahodidina fitaovam-piadiana ity."
  
  "Tamin'ny fotoana nanafenan'ny baiko ireo mpitaingina?"
  
  Nieritreritra izany i Drake. "Eny, eny, heveriko fa izany. Na izany na tsy izany, inona ilay mpitaingin-tsoavaly fahatelo?"
  
  "Noana".
  
  Nifoka rivotra lalina izy ary nijery an"i Alicia. "Tsy mety ho ilay Princess Furry, sa tsy izany?"
  
  Nanofahofa tanana nandroso sy mandroso i Alicia. "Angamba. Horaisiko an-tsoratra izany.
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Tsy azo atao mihitsy ianao."
  
  "Misy preferences ve?"
  
  "Hatao inona?"
  
  "Iza no andriambavy? Tokony ho fantatry ny zazavavy, fantatrao. "
  
  Nianatra ny kirarony izy. "Eny ary. Niandany tamin'i Cleopatra foana aho. Fantatro fa tsy andriambavy izy, fa..."
  
  " Mpanjakavavy? Ka tsara kokoa aza".
  
  Mbola niresaka i Lauren. "Araka ny efa nolazaiko teo aloha, dia mbola manombantombana hoe iza amin'ireo indiana no tian'ny Didy holazaina ny bandy sy tovovavy. Raha ny marina dia tsy mazava loatra izany. Ny tiako holazaina, na dia nametraka ny tenako teo amin'ny toerany tamin'ny fotoan'izy ireo aza, dia mety ho iray amin'ny am-polony izany. "
  
  "Ary voahodidina fitaovam-piadiana avokoa izy rehetra?" - Nanontany Smith.
  
  "Mipetraka any India aho, eny. Ny ankamaroany."
  
  "Eny, fara faharatsiny manana toerana haleha isika," hoy i Alicia.
  
  Drake dia nijery an'i May, Hayden ary Dahl, izay nandamina ny votoatin'ny boaty faharoa, Conquest.
  
  "Misy fandrosoana ve?"
  
  Nahetsika ny tanany i Hayden mba hampisehoana fa efa ho eo izy ireo. Nitraka izy. "Toa ity no drafi-drafitra ho an'ny scenario andro faharavana. Tadidinao ve ny vokatry ny tsorakazo? Ny zava-mitranga kely iray dia miteraka hafa ary iray hafa, samy lehibe kokoa?
  
  "Theory chaos," hoy i Dahl. "Ity dia fitaovam-piadiana mandresy, ary i Genghis Khan dia mpandinika lalina. Amin"izany no ahafahanao mandresy an"izao tontolo izao."
  
  Nandondona ny tavoahangin-dranony i Drake.
  
  Hoy i Alicia hoe: "Fiadiana domino ve?"
  
  "Marina tokoa. Ahoana no nahatonga ny famonoana an'i Franz Ferdinand ho kintan'ny Ady Lehibe I. Mety hanomboka ny Ady Lehibe III io drafitra hampitomboana korontana io. "
  
  "Ary," nanaisotra ny mpiseraserany i Drake nandritra ny fotoana fohy ary niteny moramora, "tena sarotra izany. Iza no homentsika azy?"
  
  Nibanjina ny rehetra. Fanontaniana mitombina izany. Nilaza mazava i Hayden fa tsy tokony hiteny intsony izy. Fantany fa efa tsy faly tamin'izy ireo i Washington sy ny Sekreteran'ny Fiarovana, ary niverina nieritreritra momba ny SEAL Team 7 izy.
  
  Kisendrasendra?
  
  Sanatria.
  
  Nandinika ireo ravin-taratasy nandritra ny minitra vitsivitsy i Hayden, dia nataony tao ambanin"ny akanjony. Raha niresaka tamin'ny ekipa iray manontolo izy, dia nikiakiaka ny sorony, nilaza fa tsy mbola tonga ny fanapahan-kevitra ary mety hisy na inona na inona hitranga amin'ny antontan-taratasy tsy misy antoka.
  
  Hoy izy tamin"ny feo avo hoe: "Hokarakarainay haingana araka izay tratra izany. Amin'izao fotoana izao dia mila io toerana fahatelo io isika. Lauren?"
  
  "Henoko ianao. Mbola miandry izahay ".
  
  "Andraso kely izao," hoy i Kensi, mbola hita mazava tsara ny tarehiny tao anatin"ny folo minitra farany. "Ianareo milaza fa misy vazan-tany efatra, sa tsy izany?"
  
  "Miresaka an"izany ny Baiboly", hoy i Lauren. "Ary izao no filaharan"ny Fitsarana Farany."
  
  "Eny, misy tsy mety. Tsy hitanao ve izany?
  
  Nipoitra i Drake, nisafotofoto kokoa noho ny hatramin'izay. Nianatra tsara an"i Kenzi i Dahl.
  
  "Angamba misy fanazavana mety hanampy?"
  
  "Zorona efatra? Afrika, Azia, Eoropa ary Amerika."
  
  "Azo antoka. Izany no lazain"izy ireo amiko.
  
  Namelatra ny tanany roa i Kensi. "Aiza i India?"
  
  Nitsangana tamin'ny tongony i Hayden. "Damn, India dia anisan'ny kaontinanta Aziatika."
  
  "Izay efa nokarakarainay."
  
  Nieritreritra i Lauren rehefa nitsangana tamin"ny tongony izy. "Izay miala any Eoropa sy Amerika ihany," hoy izy. "Hey ry zalahy, mitovy amin"ny eritreritro ve ianareo?"
  
  "Angamba," hoy i Alicia nitaraina. "Mihenjana koa ve ny kibonao noho ny fipetrahana amin"ny tany maloto?"
  
  "Akoho", hoy i Kinimaka. "Saingy mieritreritra foana aho hoe 'akoho'."
  
  "Ny didy dia mpanao heloka bevava tamin'ny efapolo taona. Tamin'ny fotoana nanafenan'izy ireo ny basy dia nalaza ny teny hoe 'American Indianina', saingy tsy ho noeritreretin'izy ireo izany. Teraka tamin"ny roapolo taona na talohany izy ireo, noho ny amin"Andriamanitra."
  
  "Red Indians?" hoy Drake. "Avy any amin'ny Wild West? Rey olona ô".
  
  "Azo atao izany," hoy i Lauren. "Inona no notadiavin'ny tanky eritreritra tany amin'ny toerana tsy mety."
  
  "Dia iza no olona ratsy indrindra niainana?" - nanontany Dahl.
  
  "Avelao aho hiverina aminao momba izany. Amin'izao fotoana izao, midira fotsiny amin'ny fiaramanidina."
  
  Tsy i Drake irery no nibanjina an'i Hayden.
  
  Miverina any Amerika?
  
  Crap.
  
  Nijery an'i Smith manokana i Hayden. Tsy fantatr'izy ireo izay mety ho nitranga taorian'ny zava-nitranga tany Però, na izay noeritreretin'ny manam-pahefana. Nanomboka nitsangana avy hatrany ilay miaramila ary nijery ny kitapony.
  
  Mpitaingin-tsoavaly fahatelo? hanoanana? Ary Amerika? Fantatry ny mpifanandrina amintsika ve?
  
  Hahazo fiadanana ve izy mba handaminana ny fiainany?
  
  Tsy androany, Hayden, tsy androany. Nanome baiko ny hafa mba hanaisotra ny fifandraisany sy hamono azy ireo izy, dia nijoro tamim-pahatokiana teo afovoan'izy ireo.
  
  "Manao izany izahay," hoy izy. "Ary ataontsika tsara izany. Araka ny tokony ho izy, toy ny ataontsika foana. Fa ry zalahy, manana famandrihana aho. Mino aho," hoy izy nijanona, "fa ny Crow sy ny governemanta amerikana dia manana ekipa faharoa amin'ny lalao." Ekipa SEAL 7, ary toa tena tsara izy ireo. Mety tsy ho ao anatin'ny lalao ity ekipa ity mba hahazoana antoka fa hahazo ny mpitaingina rehetra izahay. "
  
  Nandre izany i Drake. "Miala tsiny?"
  
  "Eny, noheverinao ve fa mety hisy scenario faharoa? Ahoana raha tonga izy ireo mba handringana antsika amin'ny ankapobeny?"
  
  
  TOKO FAHA 20
  
  
  Nipetraka niaraka tamin'ny kirarony mainty teo ambony latabatra i Karin Blake, ny findainy dia niraikitra teo anelanelan'ny tendany sy ny saokany, ary nitendry ny klavier tamin'ny tanany malalaka. Nanao T-shirt rovitra sy pataloha jeans izy, ary nafatotra tamin'ny tady matevina ny volony. Saika maty tsy tra-drano noho ny fihomehezan'i Palladino ilay feo niteny teo amin'ny sofiny havia.
  
  "Atony ny helo, Dino!" Nitodika izy ka niantsoantso.
  
  "Eny eny". Nitodika nitsiky ilay miaramila ary nahita ny tarehiny avy eo. "Tsara tsara. Andriamanitra ô, iza moa no nanome anao fahefana?
  
  Niala tsiny tamin"ilay mpandahateny i Karin. "Masiaka ny ankizy", hoy izy. "Misy kely kokoa dia hahita ny tenany any ivelany amin'ny dingana tsy voafehy izy ireo."
  
  Nihomehy mangina ilay vehivavy. "Oh eny, nividy roa amin'ireto aho."
  
  Nojeren'i Karin ilay Dinosaur lava sy hozatra sy ny namany teny an-tsandriny, ilay Wu kely mahia. Samy namela ny entona ireo miaramila roa ireo, leo noho ny fatorana tao amin'ny trano iray tany an'efitra nandritra ny herinandro lasa, nanangana rafitra isan-karazany. Ny zavatra nilain'izy ireo dia hetsika tena izy.
  
  Nanontany i Karin hoe: "Ary nandositra izy ireo?"
  
  "Azo antoka. Anisan'ny sampana serasera aho. Nasain"izy ireo nifandimby izahay. Nalain"ny ekipan"ny SPEAR ilay baoritra teny amin"ilay sinoa ary afaka nandositra tany Taiwan. Vintana amin'ny ampahany, mitahiry ny ampahany amin'ny ekipa hafa, heveriko fa. "
  
  Fantatr'i Karin fa mihoatra noho ny vintana fotsiny izany. Tsy nisy ekipa tsara kokoa teto amin'izao tontolo izao noho ny SPEAR. Nirehareha izy taloha fa anisany.
  
  "Tsy dia misy dikany amiko io diky mpitaingin-tsoavaly io", hoy izy niaiky. "Mifantoka amin"ny zavatra hafa aho. Fa lazao amiko, ho aiza izy ireo manaraka?
  
  "Eny, tsy mbola fantatro. Toa an'i India izany. Toa misy tsy fifanarahana anefa. Jereo fa nanaiky hanampy kely aho noho ny zava-nitranga tamin'ny ray aman-drenin'i Palladino mahantra sy noho izahay miray tsikombakomba, saingy misy fetra ny azoko lazaina."
  
  Nahatsapa ahiahy nitombo i Karin. "Tsy mila zavatra betsaka kokoa izahay. Izao fotsiny - rehefa miantso aho dia mila mahafantatra ny toeran'ny ekipan'ny Drake. Rahampitso ve sa afaka iray volana. Azonao atao ve izany?"
  
  Tsy nitsahatra ny valiny. "Eny, raha mbola mijanona ao amin'ny vondrona iray ihany aho. Mino aho."
  
  "Misaotra anao". Namarana haingana ny resaka i Karin talohan"ny nametrahana fanontaniana hafa. Naka fotoana kely nanombantombana ilay efitrano izy ary nijery ny toerana nisy azy ireo. Hatramin'ny nangalan'izy ireo ny toerana niverina avy tao amin'ny akanin'ny mpivarotra rongony dia nodioviny tamin'ny zava-dratsy rehetra izany, nahita fitaovana eny amin'ny toerana isan-karazany, manomboka amin'ny gorodona ka hatrany ambanin'ny trano, ary koa amin'ny zorony sy eny amin'ny efi-trano. Ny fandoroana ny ampahany farany rehetra dia fanalan-tena. Raha mbola ivelan'ny aterineto i Karin, Dino ary Wu dia nanangana solosaina, fifandraisana, fitaovana fanaraha-maso, sy ny maro hafa. Raha ny trano tany an'efitra no ho lasa foibeny, dia tsy maintsy nohamafisina, azo arovana, lapa ho azy manokana.
  
  Nihevitra i Karin fa efa ho eo izy ireo.
  
  Nisy eritreritra vaovao sy maharary tonga tao an-tsainy izao.
  
  Nijery an'i Dino sy Wu niasa tamin'ny ordinatera izy, nampifandray tariby araka ny torolalany manokana ary nametraka rindrambaiko, firewall, sy ny maro hafa. Nanana dynamita tamin'io karazana zavatra io izy talohan'ny nanombohany ny fiofanana. Ankehitriny izy dia mihoatra lavitra. Eny, mbola tsy ampy zavatra vitsivitsy izy ireo, fa ny vola amin'izao fotoana izao dia ho ampy handrakofana izany. Nila loharanom-bola azo antoka izy ireo.
  
  Aza atao tsinontsinona izany. Tsy afaka manosika azy ianao, aleveno lalina.
  
  Fantatr'i Karin ny zava-drehetra momba ny SEAL Team 7. Fantany ny antony nahatongavan'izy ireo tany, inona no tanjon'izy ireo; ny tanjany sy ny fahalemeny; ny fandaharam-potoanany sy ny baiko miafina farany. Avy eo, rehefa nanome fanohanana tsara izy, dia afaka nampitandrina an'i Matt Drake izy izao.
  
  Nampientam-po izany, nihodinkodina, niteraka asidra tao amin'ny tsinainy.
  
  Ny zava-nitranga rehetra nolalovany, ny fotoana mamiratra sy ny fotoan-tsarotra, ny andron"ny hadalana tanteraka, dia nanohina ny fihetseham-pony toy ny voronkely mikapoka kankana mafy loha. I Karin dia naratra mafy indray mandeha ary namoy ny ainy, saingy nahita izany indray tany amin'ny toerana tsy nampoizina indrindra. Nomena tanjona vaovao izy.
  
  Indray mandeha indray, tampoka teo dia niaina faharavana izy rehefa maty ny anadahiny sy ny fianakaviany, ary avy eo dia fitiavana rehefa raiki-pitia taminy i Komodo. Angamba io zava-nitranga tany am-boalohany fony izy mbola kely io dia nanimba azy sy nametraka azy teo amin"ny lalan"ny fiainana.
  
  Faharavana.
  
  Ny hany tena tiany hatao izao dia ny handrava ny zava-tsoa rehetra nananany. Raha misy zavatra mandeha tsara, dia tiany ny tsy hahomby. Raha misy zava-dehibe ho avy, dia ho azony antoka fa tsy hisy fitsarana an-tendrony izany.
  
  Raha nanomboka niroborobo ny ekipa vaovao, nifanakaiky kokoa, dia handrava azy io.
  
  Tsy fomba fiaina vaovao ho an'i Karin Blake ny fanimbana tena. Izany no fomba fiaina nofidiko. Ny bodofoko mahafatifaty. Nanontany tena foana izy raha ho tonga amin'ny faribolana feno, manodidina ary hiverina amin'ity indray mitoraka ity.
  
  Ary noho izany dia nipetraka izy, tony, niaraka tamin'ny fampahalalana fa na ny ekipa SPEAR aza dia tsy ampy rehefa niampita ireo teboka kardinaly efatra tamin'ny fiezahany hahazo ireo fitaovam-piadiana efatra nofy ratsy. Nisokatra teo am-baravarany ny sampanan-dalana.
  
  Ny lalana iray dia nitarika ho amin'ny fanavotana amin'ny farany, ny namana, ny fifankatiavana ary ny fanaintainan'ny fiainana.
  
  Lalana iray hafa no handrava ity tantara rehetra ity, ity ho avy tsy azo antoka ity, ary hanome azy izay rehetra ilainy: korontana.
  
  Nanangona ny entany i Karin ary nivoaka nankany amin'ny lavarangana. Maina ny rivotra tany an"efitra, nifangaro vovoka. Nirefodrefotra teny amin"ny lanitra ny baolina mamirapiratra. Any amin'ny toerana lavitra, ny vondron-tafika manokana amerikana super-elite antsoina hoe SEAL Team 7 dia nanenjika ireo namany taloha - Matt Drake sy Alicia Miles, Torsten Dahl ary May Kitano ary ny hafa - miaraka amin'ny fikasana hamono.
  
  Nieritreritra ny hampitandrina azy ireo i Karin.
  
  Avy eo izy dia namerina ny lohany teo am-baravarana. "Hey resy, esory ny borikinareo. Manana toerana haleha izahay ary ho hitan'ny olona. Ny tsiambaratelon'i Tyler Webb dia tsy hijanona mandrakizay."
  
  
  TOKO IRAIRA FOLANA
  
  
  Nitaingina basim-borona i Karin, nijery an'i Dino rehefa nitarika tamim-pitandremana ny Dodge Ram-dry zareo tamin'ireo bibilava mihodinkodina izay namorona ny lalambe sy ny araben'i Los Angeles.
  
  "Tohizo ny lalanao", hoy izy rehefa nandalo ilay fiarandalamby mena ilay miaramila tanora. "Tadidinao ve fa hazaina isika?"
  
  Nitsiky taminy tamim-pifaliana tsy matotra i Dino. "Faly aho nivoaka ny trano, neny. Na izany na tsy izany, tokony ho fantatrao fa tsara noho ianao aho. Tsara kokoa amin'ny lafiny rehetra."
  
  "Ka miteniteny foana ianao."
  
  "Tsy hamela anay handeha ny tafika," hoy i Wu. "Isaky ny mandeha eny ambonin'ny tany izahay dia marefo."
  
  "Ampidino ny feonao, Andriamatoa Misery. Andriamanitra ô, afaka manao adidy roa sosona ianareo roa.
  
  "Andao hojerentsika hoe ho faly ianao rehefa ampifandraisiny amin'ny batteran'ny fiara ny voanjonao."
  
  "Aza manahy, Wu. Tafika io fa tsy CIA. "
  
  Nankafizin'i Karin ny fijery tsy mitsaha-mitombo amin'ny lafiny roa amin'ilay fiara; Los Angeles amin'ny voninahiny rehetra. Fotoana iray hialana sasatra ary tsy hieritreritra na inona na inona. Ireo goavam-be maitso matevina sy simenitra dia nifaninana ho ambony, ary tao ambadik'izy ireo dia nisy tranobe vy namirapiratra teo ambanin'ny masoandro mahamay. Nisy setroka maivana nanantona tamin"ny haavon"ny rahona, nanamaizina ny andro, saingy zara raha tsikaritra. Tonga sy nandeha ny olona, zara raha tsikaritra teny amin"ny sisin-dalana sy ny toeram-pivarotana, nivezivezy tao anaty fiarany. Nandalo moramora niankavanana ny Hollywood Hills, tsy tazana, satria tamin"izay fotoana izay dia nahatsikaritra fiara mpisava lalana mainty sy fotsy i Dino niditra teo amin"ny lalan"ny fifadian-kanina, ary nihena toy ny an"ilay zazalahy tsara izy, nibanjina ny arabe ny masony, nibanjina ny lalana.
  
  Raha tsy nijery azy ireo ianao dia tsy ho voamariny ianao.
  
  Farany dia nisokatra ny lalan'ny morontsiraka ary teny an-dalana ho any San Francisco izy ireo.
  
  "Tsara noho ny tany efitra." Nandinika ny onja mamirapiratra sy mihodina i Wu.
  
  Nandinika ny asa ho avy i Karin. Tsy nandany ny fotoanany tany amin"ny foibe izy ireo. Voalohany, nametraka solosaina izy ireo, Mac roa ambony indrindra misy kilalao manokana betsaka araka izay tratrany. Ny tariby fibre optique no ampahany sarotra indrindra, fa raha vao fantatr'izy ireo izany ary nametrahan'i Karin firewalls dia vonona ny handeha izy ireo. Na dia teo aza izany, na dia niaraka tamin'i Karin teo amin'ny fitendry sy nampiasa ny faharanitan-tsainy aza izy ireo, dia tsy nanana fahafahana hanao hacking adala izy ireo. Voafetra izy ireo, voatery nampiasa ny hakingan-tsaina.
  
  Fantatr'i Karin ny momba ny kaonty banky miafina tsy tambo isaina an'i Tyler Webb. Nijery azy ireo izy rehefa niasa tao amin'ny SPIR. Fantany ny antsoin'ny sasany hoe lovany; momba ireo tsiambaratelo vitsivitsy nananany tao amin'ny ekipany taloha. Ary nahita fierena lehibe izy; zavatra izay nangonin'ilay mpanankarena indrindra eran'izao tontolo izao, mpitsikilo be mpitia indrindra tamin'ny olona an-jatony, anisan'izany ireo mpikambana tao amin'ny ekipany taloha.
  
  Ny ankamaroany dia nino fa satria maty i Webb, dia afaka nahita azy tamin'ny fialam-boly izy ireo.
  
  Ny olana dia tsy nanana eritreritra toy izany i Karin. Ny fidirana amin'ny toerana fiafenana dia hanome azy hery tsy hita isa - ary amin'ny fiafaran'ny zava-drehetra, ny fahefana dia eo amin'ny toerana misy azy rehetra. Afaka nifindra avy teo izy telo lahy; mahazo vola, tsy mitonona anarana, fiarovana ary fitaomana. Mazava ho azy fa raha misy olona an-jatony mitady ny tahirim-pon'i Webb, dia ho sarotra indrindra ny hangalatra.
  
  Amin'izao fotoana izao dia tsy nisy nahalala ny toerana misy azy.
  
  Afa-tsy Karin Blake.
  
  Farafaharatsiny izany no noeritreretiny. Ny ora vitsivitsy manaraka no hilaza. Tena nanampy tokoa ny fampahalalana anatiny. Fantany ny zava-drehetra momba an'i Nicholas Bell sy ny fomba nilazan'ilay mpitsikilo, nipetraka tao amin'ny efitra figadrany, ny zava-drehetra - anarana, toerana, olona, ilay cesspool lo. Fantany fa tia mitsidika i Lauren Fox. Nahafantatra olona nihaino sy niresaka tamin"i Lauren Fox izy.
  
  Eny, fantany izy ireo, tsy voatery ho fantany izy.
  
  Mety ho tara kely tamin'ilay fety izy - naharitra ela ny fanofanana miaramilan'i Karin sy ny fiaingana taorian'izay-saingy nanonitra izany izy tamin'ny talenta fijirika kely ambony indrindra. Nikorontana ny resaka nataon'i Bell. Toa nanana fahasahiana handray tsy tapaka ny dika mitovy amin'ireo resaka ireo i Smith - zazalahy maditra - ary hitondra azy ireo araka izay tiany. Iza no nahalala izay nataon"ilay miaramila mora tezitra sy mora tezitra taminy? Niaro ny fiarovam-pirenena, mazava ho azy.
  
  Ny tiana holazaina dia ny hoe i Karin dia afaka nijirika ny tsipika izay nitarika mivantana ny tambajotran'i Smith. Asa mora ho azy izany. Nanokana fotoana hanangonana harena be izy. Tyler Webb dia nanana birao, trano, penthouse ary nosy iray manerana izao tontolo izao. Ny anaran'ny toerana nanakoako taminy dia nahitana an'i Washington, D.C., Niagara ary Monte Carlo. Niresaka tamin'i Lauren i Bell, saingy niresaka tamin'ny mpiambina sy mpisolovava ihany koa izy, ary ny naotin'i Smith dia nahitana sombiny avy amin'izy rehetra.
  
  Tsy manana hoavy mamirapiratra i Smith, hoy izy.
  
  Na ahoana na ahoana, ny zava-nitranga Peroviana - na zava-nitranga - dia nampiditra ny ekipan'ny SPEAR tao anatin'ny tontolon'ny fahoriana.
  
  Nanova ny toerany i Karin rehefa nisy famantarana nipoitra teo amin'ny 130 kilaometatra avy eo San Francisco. Nanjary nahay nandaha-teny tamin'i Lauren i Bell - namerimberina nilaza ny zava-misy mety ho marina, manonona anarana, toerana, kaonty amin'ny banky. Amin'izao fotoana izao, tsy sahy nampiasa ny kaonty i Karin, natahotra sao hitsikilo mangina azy ireo ny manampahefana mba hahitana hoe iza no tonga. Voalohany dia nila drafitra azo ianteherana sy fandosirana izy ireo.
  
  Noho izany ny dia mankany San Francisco.
  
  Rehefa noterena i Bell dia nanoritsoritra ny fomba nireharehan'i Webb indraindray momba ny zavatra fantany. Mpanenjika fombafomba io lehilahy io, aloka manan-karena manana loharanon-karena hampiharihary, handratra ary hanana saika ny olona rehetra eto amin'izao tontolo izao raha tiany. Nanolotra an'i Bell foana i Webb, nametraka azy, saingy nanamarika ny antsoiny hoe "reny lode".
  
  Io 'reny vein' io dia lasa birao manokana izay nitahian'ilay megalomaniac ny loto rehetra nangoniny tamin'ny olona rehetra. Mazava ho azy fa tsy nilaza tamin'i Bell mihitsy ny toerana misy azy izy.
  
  Nieritreritra an"izany rehetra izany anefa i Karin. Nanana tombony niavaka izy satria afaka nahita izany rehetra izany avy ao anaty. Ary tsaroany ny fotoana nangalatra ny vaovao avy amin'ny ankamaroan'ny ekipa i Webb ary nitsidika azy ireo mangingina. Nanjaka teo ny fitadidiany eidetic. Mazava ho azy fa tsy mora izany, nefa fantatr"i Karin fa niasa tao amin"ny birao malaza iray tany Washington i Webb tamin"izany fotoana izany, ary nahavita nanara-maso ny taratasiny, izay voarakitra an-tsoratra izao.
  
  Nalefa im-polo tany amin'ny adiresin'i San Francisco manokana ny rakitra lehibe. Tamin"ny fanadihadiana natao ihany no nahafantarana fa nisy antontan-taratasy lehibe hafa azo avy amin"ny birao hafa fantatra. Noho izany, raha nandalina ny angon-drakitra matevina ny manam-pahefana, dia afaka namaritra tsara izay nilainy i Karin.
  
  Dino no nitarika azy ireo tamin'ny fifamoivoizana, namakivaky ny Golden Gate ary nandalo ny Fisherman's Wharf. Nanenika ny faritra niaraka tamin'ny fakan-tsary efa vonona ny mpizaha tany, nirohotra teny amin'ny arabe tsy niraharaha ny tenany. Niditra tao anatin'ny fifamoivoizana i Dino, ka tsy nanome antony hahatsikaritra azy ireo ny polisy. Ny havoana mideza no nitarika azy ireo ho ao an-tanàna, ary tsy ela dia nanodidina ny kianjan'ny Union izy ireo, nandalo banky sy fivarotam-panafody, sambo ary trano fisakafoanana, tamin'ny ezaka sarotra indrindra hatramin'izao: fitadiavana toerana fijanonana tsara.
  
  "Avelao eto fotsiny." Nanondro toerana kely akaikin'i Walgreens i Wu. "Mandeha an-tongotra dimy minitra avy eto ny adiresy."
  
  "Dimy minitra?" Hoy i Karin. "Mety ho mandrakizay izany raha nandao zavatra tsy mety i Webb."
  
  "Ankoatra izany," hoy i Dino rehefa nanatona moramora ny toerana halehany izy, "Dodge Ram io." Ho sahirana aho hametraka ny borikiko amin"io toerana io."
  
  "Tianao ve izany hataoko izany? Afaka mitondra fiara aho."
  
  "Marina ve izany? Mazava ho azy, Toretto. Andeha hojerentsika ny fomba itondranao-"
  
  "Ry ankizy," hoy i Karin nifoka rivotra. "Atsaharo ianao. Hitanareo any?"
  
  "Mila fidirana tsara izahay mba handosirana haingana. Mila fidirana haingana izahay. Mila..." Niato kely i Dino. "Oadray, mila garazy elaela isika, sa tsy izany?"
  
  Nanaiky i Karin. "Eto indrindra. Raha ilaina dia handry kely izahay; afaka miala eto foana isika indray andro any rehefa raikitra ny vovoka."
  
  "Manantena aho fa tsy," hoy i Wu nimonomonona. "Mandany fotoana ampy miaraka aminareo roa androany."
  
  "olana ve ity?" Nieritreritra i Karin raha nitondra ny Ram ho any amin'ny fiantsonan'ny fiara ambanin'ny tany i Dino.
  
  "Eny, avo kely ny testosterone. Mifaninana toy ny mpiray tampo foana ianareo roa. Mandreraka kely indraindray."
  
  "Isika? Mifaninana?" Nijery an'i Dino tamim-pahatezerana i Karin. "Tena isika?"
  
  Nihomehy mafy ilay miaramila tanora. "Satria tsy te hanaiky ianao fa tsara noho ianao aho."
  
  "Tsy hitako izany." Nijery azy tamim-panakianana i Karin, avy eo nitodika tany amin'i Wu. "Hitanao ve ity?"
  
  "Avelao aho hilaza izany. Raha mamo tanteraka ianareo roa ka manapa-kevitra ny hivady, dia tsy maintsy mitsangana ianareo roa satria samy te ho ambony.
  
  Nihomehy mafy i Karin rehefa nahita toerana tiany i Dino. "Mamo toy ny helo? Azafady, tsy ampy ny alikaola eto amin'izao tontolo izao mba hitrangan'izany, Woo."
  
  Navoakan"i Dino ny lakile ary nosokafany ny varavarana. "Fotoana tokony hifantohana izao. Tsy manampy izany rehetra tsy misy dikany izany. "
  
  "Tsy tia vehivavy ianao, Dino?" Niaraka tamin"ireo lehilahy roa nitsangana teo aloha i Karin. "Misy zoo any San Francisco. Afaka mitondra anao any foana izahay rehefa vita."
  
  Tsy niraharaha azy i Dino, namoaka ny findainy ary niandry ny adiresy ilainy hampidirana azy. "Telo minitra," hoy izy. "Vonona izahay?"
  
  Nampiditra ny sorony tao anaty kitapony i Karin. "Toy ny helo."
  
  
  ***
  
  
  Tranoben'ny birao avo be ilay izy, ary tao amin'ny rihana fahadimy amby telopolo ny biraon'i Webb. Nihevitra i Karin fa tsy mahazatra azy izany - ny adala mazàna dia aleony miaina amin'ny ambaratonga avo indrindra mba hanambaniana ny olona rehetra - saingy nihevitra izy fa afaka mitazona ity adiresy ity ho ambany sy tsiambaratelo araka izay azo atao - izany no sarobidy aminy. ary fitehirizana elita amin'ny asany eo amin'ny fiainany.
  
  Ny fitandremana rehetra, hoy izy nieritreritra.
  
  Izany no nahatonga ny zavatra saika hataon"izy ireo bebe kokoa...
  
  Adaladala? Naïve? Smart? Smart?
  
  Nitsiky mafy izy rehefa tsapany fa niankina tamin"ny vokany ny valiny.
  
  Niditra tamin'ny varavarana mihodinkodina teo amin'ny gorodona izy telo mianadahy, ka nahita ascenseur maromaro, ary nankany. Lehilahy sy vehivavy manao akanjo mainty dia nirenireny nivezivezy. Teo amin"ny zorony farany dia nisy biraon"ny fampahalalam-baovao nofehezin"ny sekretera roa mainty volo. Nihena ny tabataba, niezaka ny tsy hitabataba ny rehetra. Nahita mpiambina iray matavy loatra teo an-joron-trano i Karin, izay nijery ny fifamoivoizana nandalo sy fakan-tsary telo. Nitarika an'i Dino ho any amin'ny biraon'ny fampahafantarana izy.
  
  "Dimy amby telopolo". Nanaiky izy. "Orinasa iray no tompon'ny tany manontolo."
  
  "Misy dikany".
  
  Nibanjina ny lohateny i Wu. "System Minmak?" hoy izy namaky. "Mitovy ny zava-drehetra, mitovy ny zava-drehetra."
  
  Orinasa tsy hita maso izay nitondra an'izao tontolo izao.
  
  Nandroso i Karin, tonga teo amin'ny ascenseur ary nanamarina indroa. Tsy hahagaga azy raha mahita laharana 35 tsy misy na inona na inona izy-na isa tsy hita miaraka-nefa eo ilay izy, fotsy sy manjelatra toy ny hafa rehetra. Nanindry bokotra tamin'ny rihana samihafa ny mponina, ary niandry hatramin'ny minitra farany i Karin, saingy 35 ihany no nanendry azy.
  
  Tsy nila niandry ela izy ireo. Nesoriny ny kitapony, mody nikoropaka tao anatiny izy mba hitady zavatra. Niomana koa i Dino sy Wu. Rehefa naneno ny ascenseur ary nivoha teo amin'ny marika 35 ny varavarana, dia niandry segondra vitsy monja izy telo mianadahy nijery izay nanjo azy ireo.
  
  Nisy lalantsara voalambolambo nivelatra lavitra, nisy varavarana sy varavarankely teo amin'ny andaniny roa. Teo amin"ny farany dia nisy latabatra hazo. Ny rindrina dia voaravaka sary hoso-doko, tsy misy tsirony ary mankaleo. Noheverin'i Karin fa nisy olona niandry hatramin'ny nanindriany ny bokotra, fa izy ireo izao no tonga. Vonona izy ireo, nazoto, tanora ary nahay.
  
  Nanondro ny lalana izy, niditra tao amin'ny tontolo hafahafa izay mbola an'ilay lehilahy maty. Raha misy, dia lova navelan'i Webb izany. Ny reniny vein.
  
  Tsy misy fakantsary CCTV. Tsy misy fiarovana. Ny varavarana voalohany nandramany dia nihozongozona mafy teo amin'ny vatany ka lasa. Natao ho seho izany rehetra izany, sarona fotsiny. Namoaka basy poleta izy ary nameno gazety ny paosiny. Ny akanjo nanaovany tao ambanin'ny palitao dia nahatsapa ho be dia be teto, fa izao dia niaro azy. Niparitaka ny ekipa rehefa nanatona tamim-pitandremana ny latabatra.
  
  Nijanona i Karin ary nijery teo amin"ireo lalantsara roa vaovao. Gaga izy rehefa niteny ny feon"ilay robot.
  
  "Afaka manampy anao ve aho?"
  
  Nahatsikaritra sensor iray niraikitra teo amin'ny sisiny anoloan'ny latabatra izy. Tsy nahita fakan-tsary anefa izy.
  
  "Salama? Misy olona ve any? Milalao adala aho.
  
  Nandritra izany fotoana izany dia nieritreritra drafitra tao an-dohany izy. Tsy vitan'ny hoe nitondra azy tany amin'io adiresy io ihany koa ny angon-drakitra be dia be an'i Webb, fa afaka nanondro ny toerana misy ny fiantsonan'ny terminal izay nampiasainy tamin'ny fampiasana ny endrika nomerika an'ny tranobe. Fantany fa tokony hivily miankavia sy miankavanana izy ireo, saingy nanontany tena izy hoe inona no azon'ireo robot...
  
  "Heveriko fa very isika." Nihiboka izy, nijery an'i Dino sy Wu. "Andraso fotsiny, Andriamatoa Robot, raha mbola mitady olona izahay."
  
  Mendrika ny nanandrana izany. Niankavia i Karin, ary ireo lehilahy nanaraka azy. Nipoitra teo amin"ny ankavia ilay lehilahy tendrombohitra voalohany, nivoaka ny birao, nihazona baomba baseball teo amin"ny tanany iray ary namely ny lohany teo amin"ny ilany. Nisy faharoa niseho teo aloha, narahin"ny fahatelo, ary avy eo niankavia ny fahefatra, tamin"ity indray mitoraka ity.
  
  Nitsiky i Wu. "Telo aoriana."
  
  Nanofahofa ny poletany i Karin. "Avia ry zalahy, inona no tsy ampy ahy?"
  
  Ny tendrombohitra voalohany, lehilahy sola loha, dia nitsiky. "Misy radara ao, ry zazavavy, ary mijanona eo ambanin'izany izahay."
  
  "Azoko. Noho izany, ny fahafantarako an'i Tyler Webb toa ahy - lehilahy tia mitabataba amin'ny fotoana mety sy amin'ny toerana mety - izany ve no zaridainany fiadanana? fisaintsainana? Eny, tsy mety hanelingelina azy isika izao, ry zalahy, sa tsy izany?
  
  "Nitifitra ny basy ary ho tonga eto afaka folo minitra ny polisy", hoy ilay lehilahy. "Tsofy ao anatin'ny roapolo."
  
  "Ahoana ny amin'ny fananganana fiarovana?"
  
  Nihomehy ilay lehilahy. "Tsy maninona".
  
  "Misaotra amin'ny fampahalalana".
  
  Nitifitra azy tsy nisy fampitandremana i Karin ary nahita azy nivembena. Nitifitra indray izy, teo amin"ny kibony, ary niandry mandra-pidonany tamin"ny tany vao nitsambikina teo amin"ny lamosiny ary nampiasa ny hazondamosiny mba hialana.
  
  Nanidina teo akaikin"ny lohany ny ramanavy baseball iray, nalahelo azy, ary niditra ny varavarana, ka namaky ny fitaratra sy ny vatany. Tsy noraharahainy izany. Tao aoriana i Wu ary nifindra tany amin'ny lalana hafa i Dino. Nanakana ny lalany ny matavy loatra fahatelo. Nanapoaka basy indroa teo amin'ilay faobe izy, nisoroka savily mafy, ary tsy nanan-tsafidy afa-tsy ny nidona tamin'ny lohany ilay faobe tsy mihetsika.
  
  Nitsambikina niverina izy, taitra.
  
  Nihazona ny basy izy rehefa nianjera. Rehefa nitraka izy, dia nahita endrika boribory lehibe nibanjina azy - goavam-be masiaka, masiaka, misy lava-bala tsy tsapany, rà mandriaka tsy hitany, ary ilay kibay hazo lehibe indrindra, voaloton'ny hareza, izay izy. efa nahita izany aho.
  
  "Lehilahy lava be."
  
  Nitifitra i Karin rehefa nidina ny klioba. Nandalo teo amin"ny kibo mihantona ny bala roa, ka nidona tamin"ny valin-drihana, saingy mbola nidina ihany ilay kibay. Nihodina i Karin. Nipetraka teo akaikiny ilay kibay, nampisaraka ny gorodona, nandefa pitik'afo avy amin'ny lelafo mirehitra. Nandry teo nandritra ny segondra vitsy izy, dia nihamafy ilay tanana nihazona azy ary nanomboka niarina niala tamin"ny tany izy.
  
  Nihemotra i Karin, nahita ilay endrika mahatsiravina ary nitifitra azy avy hatrany. Tamin"ity indray mitoraka ity dia nahatsapa izany ny tompony ka nivembena avy hatrany, soa ihany fa nianjera niankavanana sy nivantana tamin"ny mpiara-miasa iray hafa, ka voafandrika tao ambany ilay lehilahy kely.
  
  Nitsambikina teo amboniny i Wu, ary nitifitra hulk roa lehibe hafa. Nandohalika ireo olona ireo. Nidona tamin"ny kibay i Wu ka nikiakiaka. Nitodika i Karin ary nahita ilay lehilahy voalohany - ilay lehilahy sola voatifitra teo amin'ny tongony - nanaraka teo akaikiny, namela dian-drà teo ivohony.
  
  "Nopotehinao fotsiny ny zava-drehetra, ramatoa. Ho an'ny rehetra."
  
  "Oh, ka izao nitifitra anao izao aho dia ramatoa, ha? Heveriko fa fantatrao hoe inona no anton'izao eto?
  
  Noraisiny ny kibayny sy ny antsy nihantona teo amin"ny fehikibony.
  
  "Mananihany ahy ve ianao? Zavatra iray ihany no eto, fantatrao izany. "
  
  Nanaiky i Karin. "Azo antoka".
  
  "Tsy ho hitanao mihitsy anefa izany."
  
  Nojereny haingana ireo efitrano maro feno efitrefitra solosaina, tsy isalasalana fa mihazakazaka, mandeha karazana programa, ary mitovy amin'ny mpifanolo-bodirindrina aminy.
  
  Nahafantatra tsara kokoa anefa izy. "Oh, heveriko fa afaka aho."
  
  Fantany koa fa ny lehilahy toa an'i Webb dia tsy hieritreritra mihitsy ny hametraka switch. Tsy taorian'ny asa mafy rehetra nataony mba hahazoana fitaovana toy izany, tsy rehefa nitranga teto daholo ny fikatsahana mamy rehetra nataony.
  
  Nandao ny ramanavy izy, nampiato ny kapoka tamin"ny antsy ary namela lavaka fanindroany teo amin"ilay lehilahy. Nitsambikina izy ary nanaraka an'i Wu, avy eo nitodika nijery ny fandehan'i Dino. Tsara daholo. Ny hany olana natrehin"izy ireo izao dia ny mpitandro filaminana.
  
  Nisalasala i Wu; banga ny lalantsara. "Handeha ho aiza ianao?"
  
  Nihazakazaka nandalo i Karin, voasokitra tao amin'ny fitadidiany io toerana io. "Ho any amin'ny fonenan'ny iray amin'ireo biby goavam-be ratsy indrindra hatramin'izay," hoy izy. "Koa avelao ho mangatsiaka. Amin'izany fomba izany ry zalahy."
  
  
  TOKO ROA FAHA-2polo
  
  
  Maharikoriko ilay efitrano, ilay soritra farany an'i Tyler Webb, feno sary ivelany izay manaporofo ny hadalana ao anaty. Nosintonin'izy ireo tao anatin'ny segondra vitsy ny hidin-trano, nahita sary voarafitra teo amin'ny rindrina-ireo niharam-boina sy fanenjehana ankafizina, talohan'ny nitifirany sy taorian'ny tifitra variraraka-ary ny fitaovan'ny fitsikilovana hafahafa avy amin'ny lafivalon'izao tontolo izao napetraka teo ambony latabatra nanodidina ny efitrano.
  
  Tsy noraharahain'i Karin izany araka izay azony natao, fa efa nandre ny feon-kira teo am-baravarankely. Nijoro niambina i Wu sy Dino rehefa nihazakazaka nankany amin'ny fiantsonana.
  
  Rehefa avy nanamarina indroa izy, dia nanamafy izy fa io ihany no mahazo angon-drakitra midadasika mifandray amin'ny kapila tselatra amin'ny endrika manokana, ary nijery ilay jiro maitso kely izay hanamarina ny fandefasana mandeha ho azy ny ao anatin'ilay terminal. Nanantena i Karin fa misy fampahalalana be dia be azo afindra ary amboary ny kapila tselatra mifanaraka amin'izany. Haingana araka izay vitany izany.
  
  "Manao ahoana isika?" Nitraka izy.
  
  Nihozongozona i Wu. "Tony ny zava-drehetra eto."
  
  "Afa-tsy ny fitarainana," hoy i Dino. "Betsaka izany."
  
  Anisan"ny fikasan"izy ireo ny hamela ireo niharam-boina. Hanakorontana sy hanemotra ny polisy izany. Faly i Karin fa jiolahim-boto izy ireo, fara fahakeliny, ary mendrika ny hananany fiainana vaovao ho avy. Nojereny ilay jiro maitso manjelanjelatra, hitany fa nitselatra haingana ilay izy, ary fantany fa saika vita ilay asa.
  
  "Mivonona".
  
  Nidradradradra teo ivelan'ny varavarankely.
  
  Nitsahatra ny fanipazana ny famantarana, izay nanamarika fa vita ny zava-drehetra. Naka kapila kely iray izy ary napetrany tao anaty paosy misy zipo anatiny. "Fotoana handehanana izao".
  
  Teo no ho eo, dia nandroso ireo ankizilahy, nivezivezy tamim-pitandremana nanodidina an"ireo lehilahy nianjera sy nihosin-drà ary nandaka ireo roa niezaka ny hitsangana. Nandrahona azy ireo tamin"ny basy i Karin, saingy tsy nety nampiasa izany izy. Mety mbola hisy ny fifanjevoana momba ny fiavian"ny tifitra variraraka. Efa sahirana amin'ny fakan-tsary fanaraha-maso izy ireo ary mametraka fanontaniana maro. Ny fanalahidin"ny fandosirana dia ny tsy fandraisana andraikitra haingana, na ny fitandremana aza.
  
  Tokony ho nahagaga izany.
  
  Nosokafan"izy ireo ny kitapony, navoakany ny tao anatiny, ary nariany avy eo ny kitapony. Nifampibanjina izy ireo ary niondrika.
  
  "Officier". Niarahaba an'i Dino i Wu.
  
  "Officier". Nanohina mafy an'i Karin i Dino.
  
  "Sergeant," nohamafisiny ny fiteniny britanika ary nankany amin'ny ascenseur service.
  
  Tazony ao am-paosiny ny fanalahidin'ny fahefana, ny fanodikodinana ny governemanta sy ny mpanjaka, ny fanonganam-panjakana taorian'ny fanonganam-panjakana, ny fahalalahana ara-bola ary ny fanaraha-maso ny fampiharana ny lalàna.
  
  Ny hany nilain'izy ireo dia toerana azo antoka hanombohana.
  
  
  TOKO FAHATELO amby roapolo
  
  
  Indray andro, nandeha fiaramanidina iray hafa, ary i Matt Drake dia nahatsapa fahatapahan-jiro mafy. Vao adiny iray izay no nitrangan'ny fiaingana, ary nanaraka ny andro ho any amin'ny Atlantika izy ireo, ho any Etazonia.
  
  Tsy misy hevitra mazava hoe aiza no haleha.
  
  Ny mpitaingin-tsoavaly fahatelo dia ny hanoanana. Natahotra i Drake ny haka sary an-tsaina hoe karazana ady inona no noforonin'ny Order ho an'ny mosary. Mbola variana be izy ireo tamin'ny famolavolana ny fitaovam-piadiana voalohany, ny basy habakabaka, ary indrindra ny fitaovam-piadiana faharoa, ny kaody master. Mbola nitazona ny vaovao rehetra ho azy i Hayden, saingy goavana be ny fanerena hizara. Ny fisavoritahana tampoka sy ny toerana tsy mazava ihany no nahatonga azy tsy handray andraikitra.
  
  Ny kaody master dia nanamboatra hetsika manerana an'i Eoropa ary farany Amerika mba hanongana ny lehiben'ny fanjakana eran'izao tontolo izao, handrava ny fotodrafitrasa ao amin'ny firenena, hamatotra ny tafiny ary hanafaka ireo psychos izay te hamerina ny Tany amin'ny vanim-potoana maizina. Toa tena mampatahotra izany ary mora mampatahotra. Indray andro dia lavo ilay domino voalohany...
  
  Nangina i Hayden rehefa namaky hatramin"ny farany. Namela ny sainy hamerina ny fanambarana farany rehetra i Drake: SEAL Team 7; ekipan'ny hery manokana mifanatrika; Fatiantoka frantsay, indrindra noho ny Rosiana; ary ankehitriny ny fifandraisana amin'ny Indianina Amerikana. Mazava ho azy fa mpitaingin-tsoavaly nahay ny tompon-tany - angamba ny tsara indrindra teo amin'ny fiainana. Fa avy aiza ny hanoanana tamin"izany rehetra izany?
  
  Nisento mangina teo akaikiny i Alicia, nisokatra kely ny masony iray. Niezaka nanao izay ho afany i Kenzie naka sary an-tsary ilay hetsika, saingy vitan'i Dahl ny nihazona azy. Nomarihin"i Drake fa tsy fandresen-dahatra ara-batana malefaka izany, fa teny no nampiova ny sainy. Tsy azony antoka fa ho akaiky i Dal sy Kensi. Tsy raharahany izany, mazava ho azy, ary izy, raha ny marina, dia nandeha tamin'ny lalamby iray ihany, saingy ...
  
  Drake dia naniry ny tsara indrindra ho an'ny Mad Swede ary izany no izy.
  
  Nipetraka teo aloha i Lauren, niaraka tamin"i Smith akaiky araka izay azony natao nefa tsy nampahatezitra azy loatra. I Yorgi, Kinimaka ary Mai dia niresaka tamin'ny feo iva tao ambadiky ny fiaramanidina; ny fitehirizana entana nisy azy ireo dia mihoatra kely noho ny rano mangotraka, mikoropaka, avo lenta. Farafahakeliny indray mandeha dia te-hanidina kilasy voalohany izy. Na ny mpanazatra aza nihoatra ny kilasin"ny entana.
  
  Lauren dia nifantoka tamin'ny taratasy izay mbola teo amin'izy ireo sy Washington. Amin'izao fotoana izao dia malaina sy tsy nifantoka loatra ny resaka, nifantohan'ny atidoha noho ny tena resaka. Na dia be dia be aza ny geeks? Tsy nisalasala i Drake fa ho hitan'izy ireo tsara izay notadiaviny.
  
  Nandeha ny ora ary nihanakaiky kokoa i Etazonia. Nanjary liana tamin'ny fitaovana isan-karazany avy amin'ny firenena mpifaninana i Lauren. Ny Israeliana dia toa nandamina ny fifandraisana Amerikana saika niaraka tamin'ny SPIR. Ny Britanika koa. Nangina ny Sinoa, ary azo inoana fa nivoaka tao ny Frantsay. Fantatr'i Drake fa tsy handre na inona na inona avy amin'ny SEAL izy ireo. Raha ny marina, mazava ho azy fa tsy teo izy ireo.
  
  "Hahafinaritra ny mahita raha mandefa ireo ekipa ireo any Amerika mangina izy ireo," hoy i Dahl. "Na ampiasao ny baiko anatiny."
  
  "Efa niditra tao amin'ny fiarahamonina ve ny olona?" Nitraka i Hayden. "Tsy dia inoako loatra izany. Mandany taona maro vao mamorona ny mpiasan'ny torimaso."
  
  "Ary tsy sarotra ny manidina tsy hita," hoy i Smith. "Efa am-polony taona maro no nanaovan"ireo mpanao trafika rongony izany.
  
  "Misy fitarihana amin'ity Indiana ratsy indrindra teto an-tany ity?" Nanontany i Mai.
  
  "Tsy avy any Washington, ary raha fantatry ny mpifaninana aminay dia afeniny izany."
  
  "Hadalana".
  
  Nijery ny fotoana i Drake ary nahatsapa fa nanatona an'i Etazonia izy ireo. Nahozongozoniny moramora i Alicia.
  
  "Oay?"
  
  "Fotoana hifohazana".
  
  Niondrika akaiky kokoa i Kenzi. "Efa vonona ny tavoahanginao aho, ry zaza."
  
  Nanofahofa tanana taminy i Alicia. "Ry ratsy! Esory amiko ity zavatra ity!"
  
  "Izaho ihany!"
  
  Niverina i Alicia araka izay azo atao. "Crque clown fizzog."
  
  "Inona no atao hoe pop?" Tena liana tokoa i Kinimaka.
  
  "Midika hoe 'tava' amin'ny teny Anglisy izany," hoy i Drake. Ary ho setrin'ny fahakiviana mibaribary an'i Kensi, dia hoy izy: "Tsy manaiky aho. Bobby Dazzler ianao."
  
  "tena?" Nitaraina i Alicia.
  
  "Inona? "
  
  "Midika izany fa tsy ratsy ny mijery anao, ry malala."
  
  Nidonam-pahoriana i Kensi rehefa nanomboka nimenomenona i Alicia, ary fantatr'i Drake fa mety ho niampita ny tsipika niaraka tamin'ny vehivavy roa izy. Eny, farafaharatsiny miaraka amin'i Kenzi. Niondrika haingana tamin'i Lauren izy.
  
  "Tsy misy mihitsy. Azo antoka ve ianao? "
  
  Nitodika tany amin'ny New Yorker ny saina.
  
  "Eny, azoko antoka." Vetivety i Lauren dia nanafina ny hagagany ary nandeha nitory ny vaovao. "Omeo zavatra aho."
  
  Avy hatrany, toy ny hoe avy amin'ny anjara, niverina ny vaovao tsara. Napetrak'i Lauren tamin'ny fanamafisam-peo izany. "Hey ry vahoaka, mahafinaritra ny mahita fa mbola mifaly izahay." Atoa Obnoxious dia eo amin'ny laharana indray. "Eny ary, ny vaovao tsara dia raha mbola nahazo ny anjaranareo tamin'ny zi ianareo, dia niasa tamin'ny solosaina mafana aho. Koa voalohany ny mpitaingin-tsoavaly faharoa sy ny fandresena. Ramatoa Jay? Mivovo ny alika lehibe."
  
  Nihifikifi-doha i Hayden. "Mitenena amerikanina, ry adala, na horoahiko ianao."
  
  Nijery teo amin'ny latabatra i Drake, fantany fa mbola nijanona izy. Teo am-pelatanany rahateo ny kaody fanalahidy, ary fantatry ny Amerikanina izany. Avy eo dia nisy eritreritra tonga tao aminy, ary niantso an-dravehivavy hiaraka taminy tany ambadiky ny fiaramanidina izy.
  
  Nifikitra mangina izy ireo.
  
  "Ho azo atao ve ny hamoy ny iray amin"ireo takelaka?" hoy izy nanontany. "Ny lehibe indrindra amin'izy ireo."
  
  Nibanjina izy. "Mazava ho azy, raha te hanao lasibatra aminay ianao. Tsy adala toy izany izy ireo.
  
  Nihifikifi-doha izy. "Fantatro, fa jereo ny safidy."
  
  Niankina tamin"ny sezany i Hayden. "Eny ary, heveriko fa efa diso fanantenana isika. Inona no mety ho voka-dratsy aterak'ny hetsika hafa amin'ny tsy fanekena?
  
  "Andao hanontany ny SEAL Team 7 rehefa tonga eto izy ireo."
  
  Nifampibanjina vetivety izy roa, samy nanontany tena hoe inona marina no baikon"ny ekipa hafa. Nampiahiahy azy ireo ny tsiambaratelon"izany rehetra izany. Hen'i Hayden nanomboka niresaka indray ilay lehilahy maharikoriko ary nitodika.
  
  "Agent Jay, Washington dia te-hahafantatra ny antsipiriany momba ny Conquest Box."
  
  "Lazao azy ireo fa hifandray amin'izy ireo aho."
  
  "Mmm, tena? tsara."
  
  "Manana zava-baovao ve ianao?"
  
  "Eny, eny, tianay. Omeo ahy kely".
  
  Nitodika tany amin'i Drake i Hayden. "Fotoana tokony handraisana fanapahan-kevitra izao, Mat. Hifarana?"
  
  Nihodina indray i Drake ary nitsiky. "Mandrakariva".
  
  Nisintona taratasy iray avy tao amin"ilay antontam-bato i Hayden.
  
  "Mbola hitanao ve ilay taratasy ilainao?"
  
  "Nieritreritra an'io aho adiny roa lasa izay."
  
  "Oh".
  
  Niara-niasa, ary tsy nisy fijalian'ny segondra iray hafa, nandrava ny fitarihana lehibe indrindra tao amin'ny rojo lehibe izy ireo. Avy eo i Hayden dia naforitra ny takelaka rehetra ary naveriny tao amin'ny boaty filaharana. Nijery azy roa tsy nisy fanehoan-kevitra ny ekipa ambiny.
  
  Toy ny iray ihany izy ireo.
  
  "Tsara". Niverina ilay lehilahy avy any Washington. "Tena mahandro gasy izahay izao. Toa ny Lamin'ny Fitsarana Farany dia namely ny fantsika teo amin'ny lohany miaraka amin'ny filazalazana momba ny mpitaingin-tsoavaly fahatelo - ny hanoanana. Karana ratsy indrindra hatramin'izay ary voahodidin'ny basy izy."
  
  "Native American?" - hoy i Kinimaka nanontany.
  
  "Eny, teraka tamin"ny 1829; izany dia fitonjato taona taorian"i Genghis Khan ary efajato sy arivo sy iray alina taorian"i Hannibal. Saika tena marina..." Niato kely izy.
  
  "Hafahafa," i Kinimaka no nameno ny banga.
  
  "Angamba, angamba," hoy ilay mpandinika botanista. "Nisy olona niteny hoe tsy misy kisendrasendra. Andeha hojerentsika. Na izany na tsy izany, naveriko ny fiaramanidina ary ianao izao dia mankany Oklahoma."
  
  "Fantatray ve hoe iza io mpitaingin-tsoavaly antitra io?" hoy Drake nanontany.
  
  "Hilaza aho fa izy no Amerikana teratany malaza indrindra amin'izy rehetra, fa tsy ny ratsy indrindra, fa inona no fantatro?"
  
  Nihetsika i Alicia, mbola renoky ny torimaso. "Tsy dia be loatra, dammit."
  
  "Tsara misaotra. Eny, i Goyaale, izay midika hoe "izay mihiaka", dia lehiben"ny foko Apache nalaza. Nanohitra an'i Etazonia sy ny Meksikana nandritra ny androm-piainany izy ireo, nanjary tsilo mahatsiravina teo amin'ny sisin'i Amerika ny fanafihana nataony."
  
  "Betsaka ny teratany amerikana no nanao izany," hoy i Mai.
  
  "Mazava ho azy, ary marina izany. Fa ilay lehilahy dia nohajaina ho mpitarika sy mahay tetikady, ny archetype ny fanafihana sy ny ady valifaty. Toa mahazatra ve izany?
  
  Nanaiky i Drake. "Mitovy amin'i Hannibal sy Genghis Khan."
  
  "Azonao izany, ry zaza. Nitolo-batana intelo izy ary in-telo nitsoaka. Nanao sarimihetsika maromaro momba ny zava-bitany izy ireo. Noraisina ho babo an"ady izy avy eo ary nentina tany Fort Bowie niaraka tamin"ny maro hafa."
  
  "Ary nandositra indray izy?" Toa te hieritreritra izany i Alicia.
  
  "Tsia. Lasa olo-malaza i Geronimo rehefa antitra izy."
  
  "Ah, azoko izao," hoy i Drake. "Miaraka amin'i Sitting Bull sy Crazy Horse, izy angamba no malaza indrindra."
  
  "Eny, ary fantatrao ve fa niara-nivory izy telo ireo? Wow-wow, mipetraka eo akaikin'ny afo izahay. Manangana izao sy izao? Miresaha momba ny fisafidianana ny olo-malaza tianao handehanana kafe - hiaraka amin'ireo telo ireo aho. "
  
  Nanaiky i Alicia. "Ho traikefa tsy hay hadinoina izany", hoy izy nanaiky. "Mazava ho azy fa tsy afaka ny Depp sy Boreanaz."
  
  "Tamin"ny 1850? Angamba tsy izany. Fa ity lehilahy Depp ity? Toa tsy mihantitra mihitsy izy, ka iza no mahalala? Tsarovy ny tantara momba ireo lehilahy mpitsabo izay afaka nanetsika ny manitou - ny fanahiny - nandritra ny fotoana? Na izany na tsy izany...Niseho tao amin'ny Foara Manerantany 1904 sy fampirantiana kely hafa i Geronimo. Tsy navela nody mihitsy ilay mahantra, ary maty tao Fort Sill, mbola gadra an"ady, tamin"ny 1909. Nalevina tao amin'ny fasan'ny Indiana Fort Sill izy, voahodidin'ny fasan'ny havany sy ny voafonja Apache hafa."
  
  "fitaovam-piadiana". hoy Dahl. "Lehilahy be herim-po."
  
  "Oh, ary mazava ho azy, ireo basy maro an'i Fort Sill mihitsy, izay miasa amin'izao fotoana izao ho sekolin'ny fitaovam-piadiana amerikanina. Izy io no hany fiarovana mafy any amin"ny lemaka atsimo, izay nandray anjara tamin"ilay antsoina hoe Adin"i India ary navitrika tamin"ny ady lehibe rehetra nanomboka tamin"ny 1869." Niato ny Geek talohan'ny nampiany hoe: "Nifidy an'ity toerana ity sy ity mpitaingina ity ny baiko noho ny antony iray."
  
  "afa-tsy ny fitaovam-piadiana?" - nanontany Dahl.
  
  "Ary laza koa", hoy ny valiny. "Ny fanafihana voalohany tany amin'ny Faritanin'i India dia notarihin'i Buffalo Bill sy Wild Bill Hickok avy eto. Tafiditra tao amin"ilay trano mimanda ny miaramila mpitaingin-tsoavaly faha-10, antsoina koa hoe Miaramila Buffalo.
  
  "Noho izany, andao hamintina izany." Nisento i Dahl. "Ao anatin'ny Fort Sill no misy ny fasan'i Geronimo. Ny baiko dia nahavita nanafina ny fikasana hanangana fitaovam-piadiana manimba ao anatiny, fara fahakeliny, efapolo taona lasa izay, ary ankehitriny ny antsasaky ny ekipan'ny hery manokana mahafaty indrindra eto an-tany dia mihazakazaka mankany amin'izany. "
  
  Tao anatin'ny fahanginana lalina dia niteny tamim-pifaliana ilay geek hoe: "Eny, ry lehilahy, zavatra mahafinaritra, ha?"
  
  
  TOKO FAHAROA FAHA-2polo
  
  
  Rehefa niditra ny fiaramanidina ho amin'ny dingana farany amin'ny sidina ho any Oklahoma, dia niresaka momba ny zavatra fantatr'izy ireo ny ekipany-ny ankamaroan'ny fanambarana momba ny vazan-tany efatra, ny mpitaingin-tsoavaly ary ny fitaovam-piadiana mahafaty izay nalevin'ireo jiolahy tamin'ny ady nazia. ny fasan"ireo mpiady tranainy. Ny tsikombakomba dia midadasika, sarotra, ary tsy azo ihodivirana izany - satria tian'ny Ordina ho azo iainana mandritra ny zato taona izany. Ary na dia amin"izao fotoana izao aza, araka ny voalazan"ny andinin-teny, dia ilay mpitaingin-tsoavaly fahefatra no "tena fitsarana farany".
  
  Raha jerena ny fitaovam-piadiana hita hatreto, inona no mety ho izy?
  
  Drake dia nandinika izany. Voalohany dia tsy maintsy nankany Fort Sill izy ireo ary nanakana ny rehetra tsy handray ny fitaovam-piadiana hanoanana. Ary manahy ny amin'ny hafa mankany amin'ny mpitaingin-tsoavaly fahefatra - ny Lozan'Andriamanitra. Ny tiako holazaina dia...karazana anarana inona ity?
  
  "Afaka mametraka fanontaniana ve aho?" - hoy izy rehefa nanomboka nidina ny fiaramanidina.
  
  "Efa nanao izany ianao," nihomehy ilay geek, ka nahatonga an'i Hayden sy Alicia ary May hankimpy ny masony, lany ny faharetany.
  
  "Ahoana no nahazoan'i Geronimo ny anaram-boninahitra?"
  
  "Tena mpiady i Geronimo. Na dia teo am-pandriana aza izy, dia niaiky fa nanenina ny fanapahan-keviny hiala. Izao no teniny farany: "Tsy tokony ho kivy mihitsy aho. Tsy maintsy niady aho mandra-pahatongan'ny farany nijoro.' Nanana vady sivy koa izy, ary ny sasany tamin"ny fotoana iray ihany."
  
  "Fa ny Indiana ratsy indrindra teto an-tany?"
  
  "Nandritra ny asany ara-tafika i Geronimo dia nalaza tamin'ny hatsikana feno fahasahiana sy ny fandosirana tsy tambo isaina. Nanjavona tao anaty lava-bato tsy nisy fivoahana izy, ka tazana teny ivelany taty aoriana. Nandresy foana izy, na dia vitsy an'isa foana aza. Misy toerana iray any Nouvelle-Mexique izay mbola fantatra hatramin'izao hoe Geronimo Cave. Ny iray amin'ireo tantara lehibe indrindra dia mitantara ny fomba nitarihany andiana lehilahy, vehivavy ary ankizy valo amby telopolo izay nohazain'ny miaramila Amerikana sy Meksikana an'arivony nandritra ny herintaona mahery. Noho izany, dia lasa Amerikana teratany malaza indrindra hatramin'izay izy ary nahazo ny anaram-boninahitra hoe "Indiana ratsy indrindra niaina hatramin'izay" teo amin'ireo mponin'ny fotsy hoditra tamin'izany fotoana izany. Etazonia."
  
  "Nantsoina hoe "zazavavy ratsy indrindra teto an-tany" aho indray mandeha", hoy i Alicia nalahelo be. "Tsy tadidiko hoe avy amin"iza."
  
  "Indray mandeha ihany?" hoy i Kenzi nanontany. "Hafahafa ity".
  
  "Azo inoana fa izaho io." Nitsiky kely taminy i Mai.
  
  "Na izaho," hoy i Drake.
  
  Toa vaky ny atidohany i Dahl. "Eny, mieritreritra aho fa tadidiko..."
  
  "Fort Sill," hoy ilay mpanamory. "Folo minitra sisa. Nahazo alalana hipetraka izahay ary mafana ny faritra. "
  
  Drake niondrika, niomana. "Nafana? Moa ve izy mamaky avy amin'ny script novaina sa ahoana?"
  
  "Tsy maintsy misy olona valopolo eo ho eo any." Kinimaka nibanjina ny varavarankely tena kely.
  
  "Heveriko fa sahiran-tsaina izy," hoy i Yorgi. "Na voatafika."
  
  "Tsia, ny satany no tiany holazaina," hoy i Smith tamin'izy ireo. "Vonona tsara."
  
  Nidina ny fiaramanidina ary nijanona haingana. Saika nisokatra avy hatrany ny varavaran'ny entana tao aoriana. Ny ekipa, izay efa nihintsana sy nitsangana, dia nivoaka haingana teo amin'ny tara-masoandro, izay taratra mazava avy amin'ny asfalta. Nisy helikoptera niandry azy ireo, izay nitondra azy ireo tany amin"ny faritanin"i Fort Sill. Rehefa tonga izy ireo dia nisy kolonely iray avy ao Fort Sill nanome fanazavana azy ireo momba ny zava-misy.
  
  "Eto amin'ny fahavononana hiady tanteraka izahay eto. Efa vonona ny fitaovam-piadiana rehetra, feno entana ary mikendry. Ny fasan'i Geronimo koa, ary vonona ny haka sarimihetsika izahay."
  
  "Misy dimy izahay sisa." Hoy i Hayden. "Mandroso amin'ny fomba mahery vaika aho amin'ny toerana fandevenana. Azoko antoka fa fantatrao ny mety ho mpanohitra rehetra."
  
  "Vonona tanteraka aho, tompoko. Izy io dia fametrahana ny tafika amerikanina, fametrahana ny Corps de Marine, ary tobin'ny brigade fiarovana an'habakabaka sy afo. Matokia ahy rehefa milaza aminao aho fa voarakotra ny zoro rehetra."
  
  Nivoaka i Hayden ary nijery an'i Fort Sill niseho teo ambany. Nijery ny faritra i Drake ary nanamarina ny fitaovam-piadiany farany.
  
  Tena manantena izany aho.
  
  
  TOKO DImy amby roapolo
  
  
  Nahery vaika ny rivotra, nihenjana ny miaramila rehetra ary niandry karazana ady. Nandeha teo anelanelan'ireo andry biriky midadasika ny ekipa ary nivezivezy teo amin'ireo fasana maro, izay toerana nipetrahan'ny mahery fo iray lavo. Ny fasan'i Geronimo dia tsy lavitra ny lalana ary naharitra minitra fanampiny izy ireo vao tonga tany. Nitarika ny lalana i Hayden, ary i Kinimaka no nitondra ny aoriana.
  
  Nihaino i Drake, zatra ny manodidina azy. Tsy mbola nangina mihitsy ny toerana nisy an"ireo andian-tafika maro be, fa amin"izao fotoana izao dia saika maheno ravinkazo mikotroka eny amin"ny rivotra ny olona iray. Niandry ny olona eran'ny toby. Niomana izy ireo. Nidina avy any ambony ny baiko mba hijoro tsara manoloana ny zavatra hitranga. Tsy ho very tava ny Amerikana.
  
  Nandeha tamin"ny lalana tery sy feno vatosokay izy ireo, ary nikoropaka ny kirarony. Toa hafahafa ny mijanona ho mailo ao anatin'ny toby toy izany, saingy tsy isalasalana fa mahavita na inona na inona ireo firenena sy ekipa toheriny.
  
  Nandeha teo akaikin'i Lauren i Drake, izay nanavao ny ekipa tamin'ny vaovao vaovao.
  
  "Mbola mavitrika ny Frantsay. Ny roa amin'izy ireo amin'izao fotoana izao, miaraka amin'ny maro hafa eny an-dalana. "
  
  "Tatitra momba ny fitifirana tany Oklahoma City. Mety ho ny Britanika. Tsy azo atao ny milaza amin'izao fotoana izao. "
  
  Ary ny valiny: "Eny, manana fitaovam-piadiana izahay. Eto mihitsy. Raha mametraka olona eo amin'ny fototra ianao dia azoko antoka fa ho vitantsika izany. "
  
  Noheverin'i Drake fa mety ho voaro amin'ny SEAL Team 7 izy ireo, farafaharatsiny eto anatiny. Ny zava-misy tsotra hoe navela hiditra tany Etazonia izy ireo ary avy eo tao amin'ny tranokalan'ny tafika dia nilaza taminy fa nisy zavatra tsy nety.
  
  Iza no nandefa tombo-kase?
  
  Nahoana?
  
  Niadana kokoa i Hayden rehefa nitarika azy ireo hidina amin"ny lalana iray hafa izay tery kokoa aza ny mpitarika azy ireo. Tsy ela dia nijanona teo anoloan'ny famantarana antsasa-polo izy.
  
  "Ity," hoy izy, "an"i Geronimo."
  
  Mazava ho azy fa tena tsy azo nohazavaina izany. Ny fasana dia tsy fasana mahazatra, fa vatolampy; antontam-bato lehibe nataon'olombelona miendrika piramida manta misy takela-pahatsiarovana napetraka eo afovoany mitondra ny anarana niniana tsy mazava hoe 'Geronimo'. Toerana tena tranainy tokoa izy io ary tsy maintsy nampitolagaga tamin'ny androny. Ny fasan'i Zi-ye vadiny sy ny zanany vavy Eva Geronimo Godley no nanotrona azy.
  
  Nahatsapa karazana tebiteby ara-panahy i Drake rehefa nahita ny fasan'ilay mpiady lehibe, ary fantany fa mitovy amin'izany koa ny fihetseham-pon'ny hafa. Miaramila niady tamin'ny Meksikana ny ankamaroany ary niady ho an'ny fianakaviany, ny taniny ary ny fomba fiainany io lehilahy io. Eny, resy izy, toa an'i Cochise, Sitting Bull ary Crazy Horse, saingy velona nandritra ny taona maro ny anaran'izy ireo.
  
  Nisy excavator kely nivonona.
  
  Nanohana ny komandin'ny toby i Hayden, izay niondrika tamin'ilay mpamily mpangalatra. Vetivety dia nandeha niasa ny excavator lehibe iray, nanainga sombin-tany lehibe ary nanaparitaka azy ireo tamin'ny tany teo akaiky teo. Fantatr'i Drake ihany koa ny fanimbazimbana sy ny fiampangana mety hamelezana ny miaramila, saingy ny fisian'ny miaramila maro teo akaiky teo dia midika fa tsy misy olona hahita izany. Mety hanakatona an'i Fort Sill ho an'ny besinimaro mandritra ny fotoana fohy izy ireo.
  
  Ahoana no nanaovan'ny Ordinatera izany?
  
  Manontany tena aho ... taona maro lasa izay? Mora kokoa angamba ny fidirana tamin'izany. Hoy i Hayden tamin'ilay mpamily fiarandalamby mba hikaroka mora foana, tsy isalasalana fa nahatsiaro ny fasan'i Hannibal izay tsy nisy vatam-paty. Nojeren'ny ekipa fa nihalalina ny lavaka ary nitombo avo ny vongan-tany.
  
  Farany dia nijanona ilay excavator ary nisy roa lahy nitsambikina tao anaty lavaka mba hanesorana ireo sombin-tany farany.
  
  Nifindra tsikelikely nankany amin'ny sisin'ny lavaka i Drake. Nangalatra niaraka taminy i Alicia. Araka ny efa nampoizina dia nijanona teo i Kinimaka, tsy te ho any amin"ny farany ambany. Nesorin"izy roa lahy tamin"ny tany ny saron"ny vatam-paty ary niantsoantso izy ireo mba hanainga tady hafatotra amin"ny siny mpangalatra. Tsy ela dia nanomboka niakatra tsikelikely ny vatam-paty, ary nijery ny manodidina indray i Drake.
  
  Fantany fa misy olona mijoro eny rehetra eny amin"ny endrika tsy miandany sy manodidina ny toby. Ary nanomboka tonga saina izy fa tsy hisy ady. Nampidinina tamim-pitandremana tamin"ny tany ny vatam-patin"i Geronimo, nisy vato kely sy tany nirodana. Nijery ny komandin'ny toby i Hayden, izay nikiakiaka.
  
  "Ny antokonao, Agent Jay. Nodidiana aho hanome anao izay rehetra ilainao."
  
  Nandroso i Hayden rehefa nanokatra ny saron"ny vatam-paty ny iray tamin"ireo mpihady. Ny ekipa no nitarika. Niakatra mora foana ny sarony. Drake dia nibanjina ny sarin'ilay boaty ho any amin'ny halalin'ny boaty.
  
  Jereo ny iray amin'ireo tsy ampoizina lehibe indrindra teo amin'ny fiainanao.
  
  
  ***
  
  
  Nisintona i Hayden, nangatsiaka vetivety; adino ny iraka, adino ny fiainany, lasa tampoka ny namany fa lasa vato ny atidohany.
  
  Sanatria...
  
  Tsy azo atao izany. Marina tokoa izany. Tsy sahy nijery lavitra anefa izy.
  
  Tao anatin"ilay vatam-paty, nipetaka tamin"ny fonon-tanana titane, dia nahantona ny efijery nomerika manara-penitra, ary rehefa nijery izy ireo dia velona.
  
  Nivoaka avy tao amin'ny fanamafisam-peo ny fihomehezana mangingina. Nianjera i Hayden sy ny hafa, tsy nahateny. Nanakoako teo amin'ny efijery nohatsaraina ny fihomehezana artifisialy rehefa nameno azy ny loko maro, tselatra taorian'ny tselatra kintana nipoitra nivoaka. Nanomboka tonga saina ny ekipa, ary nitodika tany amin"izy ireo i Drake.
  
  "Marina ve izany... ny tiako holazaina... inona ilay-"
  
  Nanatona akaiky kokoa i Dahl mba hijery tsara kokoa. "Mbola eto ve i Geronimo antitra mahantra?"
  
  Nosintonin'i Hayden izy. "Tandremo! Tsy azonao ve ny dikan'izany rehetra izany?"
  
  Niposaka i Dahl. "Midika izany fa nisy olona namela efijery ho antsika fa tsy boaty. Heverinao ve fa fitaovam-piadiana ity?"
  
  "Tsy nilavo lefona tamin'izany ny baiko," hoy i Hayden. "Farafaharatsiny tsy raha ny momba ny mpanao heloka bevava Nazi. Midika izany fa ny baiko dia-"
  
  Nitsahatra anefa ny fihomehezana.
  
  Nangatsiaka i Hayden, tsy azoko antoka izay ho andrasana. Nijery ambany izy, vonona ny hiafina. Nijoro teo anoloan"i Lauren izy. Naniry izy fa tsy tena akaiky an'i Kinimaka sy Drake ary Dal. Izy...
  
  Nanjelanjelatra teo amin'ny efijery ilay logo, mena midorehitra amin'ny mainty, tsy misy afa-tsy rà mandriaka ao an-tsainy.
  
  "Ity no logon'ny baiko," hoy i Alicia.
  
  Tsy azoko," hoy i May niaiky. "Ahoana no ahafahan'izy ireo mametraka an'io efijery io? Ary ahoana no mbola ahafahany miasa?"
  
  "Tsy nanao izany izy ireo," hoy i Yorgi.
  
  Nanjavona ny fango ary nanaisotra ny zavatra hafa rehetra tao an-tsainy i Hayden. Nipoitra indray ny efijery mainty ary nisy feo nampidinina artifisialy nanomboka nanenika ny fanamafisam-peo.
  
  "Tonga soa eto amin'ny nofy ratsy ataonareo ry zalahy sy vavy", hoy ny vakina, ary avy eo dia nisy fiatoana kely ho an'ny fihomehezana voasakana. "Miarahaba anao ny hanoanana, ary tokony ho fantatrao fa ireo mpitaingin-tsoavaly roa farany no ratsy indrindra amin'izy rehetra. Raha tsy mahazo anao ny hanoanana dia ho faty! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Naka fotoana kely i Hayden mba hanontany tena hoe inona ny saina miolikolika sy ny saina miolikolika no nahatonga an'io hadalana io.
  
  "Aleo hivantana amin"ilay resaka. Aleon'ny mpitaingin-tsoavaly fahatelo handringana anareo rehetra toy izay hamela anareo hifamotika. Ny hanoanana dia manao izany, marina ve aho? "- hoy hatrany ilay feo mikotrika. "Ary ankehitriny rehefa nifindra tao amin'ny vanim-potoana elektronika ianao, dia hitranga haingana kokoa, haingana kokoa. Efa nandre momba ny Strask Labs ve ianao?"
  
  Nandeha an-keriny i Hayden, nijery haingana ny manodidina ary namerina ny komandin'ny toby. Niondrika izy ary saika hiteny no nitohy ny feo.
  
  "Ity no iray amin'ireo konglomeraty lehibe indrindra, mirona amin'ny fitondrana izao tontolo izao. Hery. fitaomana. Harem-be, maniry izany rehetra izany izy ireo ary manomboka mifindra any amin'ny ligy lehibe. Ny governemanta amerikana vao haingana no nametraka ny fitokisany tamin'ny Strask Labs. "
  
  Inona no dikan'izany? Nieritreritra an"izany i Hayden. Ary vao haingana ve?
  
  "Any Dallas, Texas, tsy lavitra eto, dia manana laboratoara fitiliana biolojika i Strask. Mamokatra fanafody, aretina, fanasitranana ary fitaovam-piadiana izy ireo. Manao ny gamut izy ireo. Raha misy otrikaretina mahafaty any, viriosy mamono eran-tany, baomba entona nerveuse, na fitaovam-piadiana biolojika vaovao, dia hanana izany i Strask any Dallas. Ara-bakiteny," hoy izy nimenomenona, "fivarotana ankapobe izany."
  
  Naniry ny hampitsahatra izany teo i Hayden. Tena ratsy ny fandehan-javatra.
  
  "Lasa lasibatra ny laboratoara biolojika. Hitsahatra ny mosary. Ny vokatrao sy ny eran-tany dia ho malazo sy ho faty. Izy io dia poizina nataon'olombelona izay minia mikendry karazana voly manokana ary tsy azo sakanana. Isika no Lamin'ny Fitsarana Farany. Ary araka ny nolazaiko, ity no nofy ratsy nataonao."
  
  Nijanona ny fandraisam-peo. Nijery sy nibanjina i Hayden, tsy nanadino tanteraka an"izao tontolo izao sy ny olany. Raha nikendry biolab iray izay nanondro fandotoana ny voly ny baiko ary nikasa ny hamotika ny kojakoja rehetra, dia...
  
  Azo natao izany. Ary mety. Tsy isalasalana fa hisy fiantraikany amin"ny tany koa ilay aretina, ka tsy hisy vokatra azo hanina intsony.
  
  Avy eo, tampoka, dia velona indray ny efijery.
  
  "Oh, ary ankehitriny isika miaina amin'ny vanim-potoana elektronika, avelao aho hilaza aminao izany. Amin'ny fanokafana ity vatam-paty ity, amin'ny alàlan'ny fanombohana ity fandraisam-peo ity, dia mampandeha ny zava-drehetra ianao - elektronika!"
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHA-2polo
  
  
  Niditra an-tsehatra i Fort Sill. Ny komandin'ny toby dia niantso teknisiana iray mba ho avy hamongotra ny fandraisam-peo, ny écran ary ny zavatra hafa hitany tao anatin'ilay vata. Nahita amboara akanjo sy taolana tonta teo amin'ny farany ambany i Hayden ary voatery nihevitra fa nametraka efijery fotsiny tao anatiny ny Order ary navelany ho hitan'ny olona izany. Mety maty ve ilay famantarana mifandray amin'ny Wi-Fi an'ny toby rehefa nosokafan'izy ireo ny vatam-paty?
  
  Tsy maintsy mino izany aho. Ny fanontana dia nanamarika ny fiandohan'ny fandraketana. Azo inoana fa ny sensor no tafiditra. Izay nanao izany rehetra izany dia mahay teknolojia. Izay niteraka fanontaniana hafa.
  
  "Vao avy nitsambikina avy amin'ireo mpanao heloka bevava Nazi tamin'ny dimampolo taona lasa izay ka hatramin'izao?"
  
  "Tsy azoko izany," hoy i Smith.
  
  Niala tao amin'ny fasan'i Geronimo ny ekipa mba hamela ny hafa handray anjara, ary ankehitriny dia nijoro teo ambanin'ny hazo.
  
  "Nihevitra aho fa mazava be izany," hoy i Hayden. "Nilaza ilay lehilahy fa isika no Lamin'ny Fitsarana Farany. Mbola misy izy ireo. "
  
  Nanatona ny komandin'ny toby. "Noho izany, ry olona, nitombo avo roa heny sy avo telo heny izahay raha nanamarina ny perimetery. Tsy misy famantarana ny fahavalo hery manokana anao. Toa tsy hita mazava tsara izy ireo tamin'ity indray mitoraka ity ary tena nanome tsiny azy ireo aho. Betsaka ny herin'aratra eto." Nanondro ireo miaramila nitsangana nanodidina ny manda izy.
  
  "Tsy midika izany fa tsy nalefa tany amin'ny toeran-kafa ny famantarana avy amin'io fasana io," hoy i Lauren nanamarika. "Ny isan'ny olona dia afaka nahita izany tamin'ny endrika iray na hafa."
  
  "Na dia marina aza izany", hoy ilay komandà, "tsy misy azo atao momba izany. Ankehitriny izay azontsika atao dia miantso ny Strask Labs ary, araka ny filazan'izy ireo, dia mampitandrina ireo lehilahy ireo. "
  
  Nanondro lehilahy iray teo akaiky teo izy izay efa nanindry ny findainy teo amin"ny sofiny.
  
  Fantatr'i Hayden fa tokony hiantso ny sekretera Crowe izy, saingy nisakana rehefa tonga teo amin'ny fanamafisam-peo ny antson'ny miaramila, ny feo tsy misy fiafarany nahatonga ny ekipan'ny SPEAR nijery manodidina tamim-panahiana.
  
  "Laboratora misy mpiasa 24 ora ity," hoy ny komandin'ny toby. "Amin'ny fiantsoana ny tafika sy ny Trano Fotsy. Tsy azoko ambara fa tena ratsy izany." Ny telefaonina naneno no nomeny tsiny.
  
  "Tsy mila izany ianao." Hoy i Hayden. "Afaka mifandray amin'ny manampahefana eo an-toerana ve ianao? Alefaso any Strask izy ireo ary lazao azy ireo fa handeha izahay. "
  
  "Avy hatrany, Agent Jay."
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny helikoptera i Hayden. "Tsy maintsy mankany Dallas isika! Ankehitriny! "
  
  
  TOKO FITO FAHA FOTOANA
  
  
  Nandany fotoana tsy hay refesina i Karin talohan'ny nanehoany ny kapila tselatra teo amin'ny terminal ordinatera. Fantany tsara fa ny olona manana ny harena sy ny fitaoman'i Tyler Webb dia afaka mametraka ny teknolojia rehetra amin'ny solosainy - indrindra indrindra izay mirakitra ireo tsiambaratelo maloto rehetra nangoniny nandritra ny taona maro.
  
  Ary indro izy.
  
  Tovovavy. Solosaina. Flash-karatra.
  
  Firy ny anarana niantso ahy taloha? Vehivavy manana data. Hiverina any amin'ny web. Khakaz. Efa ela, lavitra, nefa mbola manan-danja.
  
  Nijoro sy nijery i Dino sy Wu, efa tsara ny fanaraha-maso ny trano. Izy ireo dia manana sensor ho an'ny fomba rehetra sy drafitra miaraka amin'ny paikady backup ho an'ny toe-javatra sarotra sy malefaka. Naratra mafy avokoa ireo miaramila telo ireo amin'izao fotoana izao - voadaroka, mangana, sitrana tsikelikely tamin'ny diany tany San Francisco. Nafana sy noana ary tsy ampy vola koa izy ireo. Eo ambanin'ny fanomezan-toky an'i Karin dia miloka amin'izany avokoa izy ireo. Hatrany am-boalohany.
  
  "Fotoana izao hanaporofoana ny hasarobidinao", hoy izy.
  
  Tsy nandao azy ny fahazazany; nandritra ny fotoana ela izy no namerina azy ho amin'izao tontolo izao. Ny fanimbana tena no anisan"ny fomba fanavotana.
  
  "Mino anao izahay," hoy i Dino.
  
  Nitsiky izy rehefa nampiditra ny flash drive ary nijery ny efijery lehibe. Izy no nanamboatra ny zava-drehetra mba hihazakazaka haingana araka izay azo atao, ary ankehitriny dia tsy nisy fahatarana mihitsy rehefa nipoitra teo amin'ny efijery ny bitsika:
  
  Tohizo?
  
  Marina tokoa.
  
  Nipetraka izy ary nanomboka niasa. Nikoropaka ny fitendry, nipitika ny rantsantanany, nikitroka ny écran. Tsy nanantena ny hahita na hahatakatra izany indray mandeha izy - nisy fampahalalana gigabytes maro tao - ary izany no nahatonga azy hanao ny zava-drehetra ho tena azo antoka indrindra alohan'ny hampidirana ny fiara. Nanokatra kaonty any ivelany sy kaonty roa any Los Angeles ihany koa izy mba hahafahan'izy ireo mametraka vola haingana. Mazava ho azy fa nahatsiaro ny zava-drehetra tamin'ny fotoana niainany tamin'ny SPEAR izy; izay nitranga taorian'ny nahafatesan'i Webb no mety hitondra anjara biriky amin'ny raharaha.
  
  Tsy niraharaha ireo antontan-taratasy manjavozavo nefa mampatahotra amin'izao fotoana izao ary mifantoka amin'ny fitantanany, dia namadika ny rantsantanany sy ny efijery ho tafio-drivotra izy. Nisento i Dino rehefa niady mafy izy.
  
  "Ozona izany, nihevitra aho fa manam-pahaizana tao amin'ny Sonic. Azoko antoka fa hataonao hitifitra eny rehetra eny io diky kely io, ha?"
  
  "Fantatrao ve i Sonic? Avy amin'ny Master System na Mega Drive? Tsy mbola tanora loatra amin"izany ve isika rehetra?"
  
  Very hevitra i Dino. "Playstation, lehilahy. Ary tsara kokoa ny retro. "
  
  Nihifikifi-doha i Karin, nanery ny tenany hitsiky. "Oh eny, retro tanteraka izany, ry lehilahy."
  
  Rehefa nandavaka lalindalina kokoa tamin'ny antontan-taratasy ara-bola izy, tsy ela dia nahita ny laharan'ny kaonty, ny kaody fanasokajiana ary ny baiko fototra. Nahita banky loharano izy, ny ankamaroany dia any ivelany. Nahita kaonty dimy amby fitopolo mahery izy.
  
  "Tsy mampino."
  
  Nisintona seza i Dino. "Eny, sarotra amiko ny manara-maso azy roa ireo. Ary samy foana izy roa!
  
  Fantatr'i Karin fa tsy manam-potoana hijerena ny kaonty rehetra izy. Nila nanapaka izany izy ary nifidy ny tsara indrindra. Amin'ny maha-fitsipika azy, dia efa nanoratra fandaharana tsotra izay handeha hamaky ny rakitra sy hanasongadinana ny kaonty manana isa ambony indrindra. Navoakany izao ary niandry dimy segondra.
  
  Ireo tsipika manga telo manjelanjelatra dia toa nampanantena.
  
  "Andeha hojerentsika ianao."
  
  Nipoitra ny kaonty voalohany. Niorina tao amin'ny Nosy Cayman izy io, tsy nampiasaina, ary nampiseho vola mitentina telo alina dolara. Niposaka i Karin. Tsy maintsy mivazivazy ianao! Fantany fa nanapaka ny fifamatorana tamin'ny fikatsahany ny haren'i Saint Germain i Webb tamin'ny farany - nandeha irery izy ary nandany vola be mba hijanonana ho tsy hita sy haka tafika hatramin'ny farany, nandoa vola an'arivony izy hitaky sitraka farany, - saingy tsy nampoiziny fa ho lany toy izany ny kaontiny.
  
  Na izany na tsy izany, nandefa haingana telo alina tao amin'ny kaontin'ny banky any Los Angeles izay efa nosokafany izy.
  
  Mampidi-doza izany, fa raha maika isika dia afaka misintona ny vola ary mitondra izany miaraka amintsika. Raha misy olona mitsikilo ny kaonty, izay toa tsy dia azo inoana loatra noho ny tsy fahampian'ny volany, dia tokony ho afaka manao izany izy ireo alohan'ny hahafantaran'ny olona azy.
  
  Nifindra tany amin'ny kaonty manaraka izy, nahita ny vola mitentina valo alina dolara, ary voatery niaiky fa tsara kokoa izany. Tsy nisy toy ny an-tapitrisa nandrasany anefa. Teo akaikiny dia nangina i Dino. Nalainy ny vola ary notsindriiny ny faktiora farany, rehefa nitana ny fofonainy.
  
  Rey olona ô. dimy arivo amby iray alina?
  
  Voatery nijery ny faktiora ambiny izy, ka namoaka vola tamin'ny faran'ny vola tokony ho telo alina sy iray hetsy. Tsy ratsy izany, fa tsy vola karazana fiantohana mandritra ny androm-piainana izany. Mitaky fotoana izany, ary nitandrina izy ny amin'ny hijanonana ela kokoa, fa amin'izao fotoana izao ny tsy fahampian'ny famatsiana dia nahatonga ny dingana manaraka ilaina.
  
  " Sakafo ho an"ny fanaovana an-keriny ", hoy izy.
  
  "Tsy faly amin'izany aho," hoy i Dino.
  
  "Miankina amin'ny hoe iza io," hoy i Karin nanamarika. "Ary inona no nataon"izy ireo. Afaka mampiharihary ny tena ratsy fanahy isika - angamba amin'ny alàlan'ny tranokala manam-pahaizana manokana - ary mifanakalo hevitra momba izay mety hataontsika amin'ireo izay mety ho very kilao vitsivitsy. "
  
  Nihifikifi-doha i Wu. "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Dola vitsivitsy. Tsentarinos. Wonga. Tompo ô, manomboka aiza isika?"
  
  Ny rakitra vaovao dia misy pejy maro misy anarana, samy miloko matevina ary miaraka amin'ny sary sy daty. Karin dia namakivaky ny lisitra. "Eny ary, araka ny filaharan'ny abidy. Farafaharatsiny zavatra izany. Misy preferences ve?"
  
  "Tsy mahalala lehilahy mpanankarena aho," hoy i Dino. "Tsy lazaina intsony ny fanaovana an-keriny olona."
  
  "Fantatro ny sasany amin'ireo anarana ireo," hoy i Wu raha nitsidika tamim-pahatokiana ny pejy AC i Karin. " Olo-malaza. Kintan'ny fanatanjahantena. Mpanolotra TV. Andriamanitra ô, iza io lehilahy Webb io?"
  
  "Iza moa izy?" Tsapan'i Karin fa nirehitra indray ny fankahalana. "Iray amin'ireo zavaboary ratsy indrindra sy mampatahotra ary mahery indrindra hatramin'izay. Ny ratsy dia tonga nofo, afaka miantraika amin'ny zavamananaina rehetra eto an-tany."
  
  "Afaka manonona ny roa amin'izy ireo aho izao," hoy i Dino.
  
  "Eny, na iza na iza afaka manao izany. Saingy ireto no karazana adala tiantsika hijanonana. "
  
  Nojeren'i Karin ny rindrin'ny rafitra misy azy, nitady izay famantarana fampitandremana mialoha fa misy olon-kafa mitsikilo. Tsy nisy na inona na inona azo eritreretina, saingy tsy very maina izy ka nino fa misy olona tsy dia hendry noho izy.
  
  "Jereo ny toerana manontolo," hoy izy, nanala ny flash drive. "Mila manara-maso ny zava-drehetra isika mandritra ny iray andro na mihoatra avy amin'ny Site B. Avy eo dia ho hitantsika."
  
  
  ***
  
  
  Tafiditra tamin"ny fiomanany tamim-pitandremana izany rehetra izany. Raha misy zavatra tsy mety ka hita, voasambotra na vonoina, dia tsy noho ny tsy fahampian"ny fiomanana izany. Nampiasa ny hafetsen-dratsy rehetra tao amin'ny fitaovam-piadiany sy ny onjan'ny faharanitan-tsainy rehetra i Karin mba hiarovana azy ireo.
  
  Ary ny planiko. Ny famaliako kely.
  
  Nandao ny tranony tany an'efitra i Dino, Wu ary izy ary nitokana tao amin'ny trano bongo kely hitany teo afovoan'ny toerana. Naharitra herinandro maromaro ny fikarohana ara-teknika, saingy rehefa hita, dia hita fa toerana mety tsara hanaovana fialofana. Nandany efatra amby roapolo ora i Wu nijery ny trano tamin'ny alalan'ny CCTV. Nandeha fiara nankany Los Angeles i Karin sy Dino, nanaisotra ny tahirim-bola ary nametraka izay tavela tany an-toeran-kafa, nanamarina tsindraindray ny rindrin'ny tambajotrany, ny fahamendrehany ary ny fanjakana misy azy ireo. Imbetsaka izy dia tsy nahita famantarana fa nosedraina tamin'ny fomba rehetra izany.
  
  Amin'ny fomba sy amim-pitandremana anefa; izany no hany fomba ahafahany mijanona ho afaka.
  
  Ora telopolo feno no lasa rehefa niverina tao an-trano izy ireo. Fanamarinana vitsivitsy ary vonona ny hiasa amin'ny kapila tselatra indray i Karin.
  
  "Efa nandinika ny fakan-tsary ve ianao?" - hoy izy nanontany.
  
  "Eny, ataovy fotsiny izany."
  
  Segaondra vitsy monja no nandehanany ary avy eo, indray mandeha, dia namakivaky ny lisitry ny anarana izy. Taorian'ny C, mazava ho azy, tonga i D.
  
  Tsy tao anaty lisitra i Matt Drake.
  
  Saingy nisy fizarana manokana ho an'ny SPEAR. Ny anaran'i Drake dia tao amin'ny lisitra. Toy izany koa i Alicia Miles. Hayden Jay sy Mano Kinimaka no nandrandrainy. Nahita an'i Bridget Mackenzie izy - tsy mahagaga. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Mahaliana fa tsy nisy resaka momba an'i Thorsten Dahl.
  
  Saingy nisy fanondroana an'i Karin Blake.
  
  Nibanjina azy vetivety izy, ary nanapa-kevitra ny tsy hiraharaha azy amin'izao fotoana izao. Rohy hafa mifandraika amin'ny ekipan'ny SPEAR ary nampiana teo amin'ny faran'ny pejy voalohany dia avy amin'i Kimberly Crow, Sekreteran'ny Fiarovana; Ho an'i Nicholas Bell, voafonja; ary submenu iray manontolo mitondra ny lohateny hoe "Fianakaviana/Namana".
  
  Indrisy, nandeha tany an-tanàna izy ireo.
  
  tsara.
  
  Ny tsindry voalohany dia tokony ho eo amin'ny anarana tsotra: Matt Drake.
  
  Nivadibadika ny masony, niozongozona, ary avy eo dia nanomboka nihalehibe; ny masony dia nitombo hatramin'ny haben'ny saucers.
  
  "Ataovy aho," hoy izy nibitsibitsika tamim-tahotra. "Oh. Lele. ahy."
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHA-2polo
  
  
  Matt Drake dia nahita ny famantarana ny Strask Laboratories ela be talohan'ny nahatongavany tany. Any amin'ny sisin'i Dallas, mbola tranobe avo be ilay izy, ary ny fango 'S' miloko manga sy fotsy dia napetraka teo an-tampon'ilay rafitra. Nandeha haingana anefa ny fiaran"izy ireo, ary tsy ela dia hitany fa nisokatra ny tany manontolo.
  
  Ny Strask Labs dia toa tsy manan-danja, tsy misy dikany, tsora-kazo ao anaty kodiarana, ary izany, tsy isalasalana, no hevitra. Tsy azo nidirana ny varavarankeliny, nefa maro no tsy afaka. Ny fiantsonan'ny fiarany dia rakotra fakan-tsary CCTV, fa izao tontolo izao. Tsy nisy afaka nilaza hoe hatraiza ny fivoaran'ny fakan-tsary na ny halaviran'izy ireo. Tsy nisy vavahady afa-tsy sakana malemy. Tsy misy fiarovana hita mihitsy.
  
  "Mbola misy valiny ve?" - nanontany Dahl.
  
  Nopihinin'i Hayden ny tetezan'ny orony. "Fanginana maty", izany ihany no nolazainy.
  
  Drake dia nianatra ny tontolo iainana. Ny toerana fiantsonan'ny fiara dia miendrika L manodidina ny trano, eo anoloana ary eo amin'ny ilany atsinanana. Teo andrefana dia fefiloha mideza sy feno ahitra. Tsy misy fefy. Ny faritra manontolo dia natao malalaka. Tambajotra lalana no nandehandeha manodidina azy, ary tranobe birao kely am-polony, trano fanatobiana entana ary toeram-pivarotana lehibe no nandrafitra ny fahitana avy hatrany.
  
  "Polisy," hoy i Dahl.
  
  Efa teny an-toerana ny mpitandro ny filaminana avy amin"ny DPD, nijanona teo ivelan"ny faritra manamorona ny arabe. Nasain"i Hayden nijanona teo akaiky teo ny mpamily azy ireo ary nitsambikina nivoaka.
  
  Nanaraka ahy haingana i Drake.
  
  "Nahita zavatra ve ianareo? misy inona?" hoy i Hayden nanontany.
  
  Nitraka ilay manamboninahitra ambony nanana sisiny. "Izay hitanao no anananay, tompoko. Nodidiana izahay mba hijery sy tsy handray andraikitra.
  
  Nanozona i Hayden. "Noho izany dia tsy fantatray izay hidiranay. Fampanantenan'ny olona adala fotsiny fa ratsy ny zava-drehetra."
  
  Nanaiky i Alicia. "Salama, inona no vaovao?"
  
  "Raha manana fitaovam-piadiana biolojika na fitaovana biolojika any ivelany izy ireo izay natao manokana handrava ny voly, dia tsy manan-tsafidy izahay," hoy i Dahl.
  
  "Ary ahoana ny hevitrao mba hidirantsika ao anatiny?"
  
  "Mandrosoa," hoy i Dahl sady nitsiky. "Misy fomba hafa ve?"
  
  "Tsy ho anay," hoy i Drake. "Vonona ve ianao?"
  
  "Mampalahelo," hoy i Alicia nimenomenona. "Tena manantena aho fa tsy hifandray tanana ianareo roa."
  
  Nangataka ireo entana nangatahin"izy ireo i Hayden ary nomeny azy ireo. Nalain'i Drake ny saron-tava gasy ary nataony. Tsy nisy risika tao amin'ny laboratoara.
  
  Avy eo i Drake dia nitsambikina nidina tamin'ny fefiloha feno bozaka ary nitsambikina teo amin'ny hantsana iray teo ambany ho any amin'ny toerana fiantsonan'ny fiara. Fiara efapolo teo ho eo no niparitaka eny rehetra eny, ireo iraka mahazatra isan-karazany ny taona sy ny fahadiovana. Tsy misy tsy mahazatra. Nihazakazaka teo akaikiny i Dahl, teo ankavanany i Alicia sy May. Niomana tanteraka izy ireo ary efa vonona ny fitaovam-piadiany. Nanantena ny ratsy indrindra i Drake, saingy fahanginana mampatahotra izay rehetra niarahaba azy ireo.
  
  "Heverinao ve fa tonga any amin'ny ekipa hafa ve ny vaovao?" Nijery ny manodidina i Kinimaka. "Raha misy amin'ireo firenena ireo no mahazo rivotra fa misy fitaovam-piadiana biolojika toy izany ary marefo ao amin'ity laboratoara ity, dia mety hiatrika fanafihana isika. Ary i Strask dia tsy azo antoka kokoa noho ny Fort Sill. "
  
  "Ekipa hafa?" Nisento tao amin'ilay mpampita hafatra i Lauren. "Manahy aho fa nalefa tsy nisy fameperana ny firaketana ny Didy. Ary mety hisy tafio-drivotra mahery vaika. "
  
  Nivadika ho boribory lehibe ny vavan"i Kinimaki. "Oooh."
  
  Nandroso i Drake sy Dahl, nivezivezy teo anelanelan'ny fiara ary nibanjina ny varavarankely rehetra. Tsy nisy nihetsika. Tsy nisy fanairana naneno tao anatiny. Tonga teo amin"ny lalana mankany amin"ny lobby lehibe izy ireo ary nahita fa na dia ireo varavarankely kely ireo aza dia maizina.
  
  "Raha manatitra eto aho," hoy i Dahl. "Heveriko avy hatrany fa tsy laboratoara mahazatra io."
  
  "Eny, ry sakaiza. Aleo foana ny manao fandraisana kely mahafinaritra."
  
  Nanandrana ny tahotry ny varavarana i Dahl ary toa gaga. "Tsy voahidy."
  
  Niandry ny baikon'i Hayden sy ny baiko i Drake. "Mandehana."
  
  Miaraka amin'ny saron-tava entona mametra ny fahitany, dia nijery an'i Dahl nanokatra malalaka ny varavarana izy ary niditra tao anatiny. Nampiakatra ny HK vaovao i Drake raha nitady fahavalo. Ny zavatra voalohany hitan"izy ireo dia vatana mangatsiaka nivalampatra teo akaikin"ny birao fandraisana sy teo amin"ny lalantsara aoriana.
  
  "Faingana". Nihazakazaka nankany amin'ny voalohany i Dahl, saron'i Alicia. Nihazakazaka nankany amin'ny faharoa i Mai, saron'i Drake. Nojeren"ilay Soeda haingana ny fony.
  
  "Misaotra an"Andriamanitra", hoy izy. "Velona izy".
  
  "Ary ity koa," hoy i Mai nanamafy ary nanainga ny hodi-mason'ilay niharam-boina. "Heveriko fa nidoroka zava-mahadomelina izy. Entona matory, na izay teny raitra iantsoana azy."
  
  Nitondra entona, etona ary setroka i Hayden niaraka taminy. "Misy zavatra toy izany. Tsy misy poizina. Tsy mahafaty. Angamba zavatra maivana hampatoriana azy ireo?"
  
  "Nivadika ho fitaovam-piadiana ny vodka," hoy i Alicia, nanova ny feony noho ny saron-tava. "Ampy izay."
  
  Nijery azy i Kensi sady nihozongozona moramora ny lohany.
  
  "Inona no jerenao ry Bridget?"
  
  "Eny ary, farafaharatsiny amin'ity saron-tava ity dia afaka mijery anao tsy mila mandoa aho."
  
  "Ny entona dia tsy maintsy ho entona mihetsika haingana, feno fandrakofana," hoy i Hayden. "Ahoana no nanaovan"izy ireo izany?"
  
  "Vents," hoy i Lauren. "Système fanafanana, rivotra, zavatra toy izany. Na dia, angamba, any amin'ny toerana misy mpahay siansa mihidy ao amin'ny laboratoara. Raha jerena ny karazana tranobe, tsy ny laboratoara na trano fitahirizana rehetra no hifandray amin'ny node lehibe. "
  
  "Ok," hoy i Hayden. "Fa nahoana? Inona no azon"izy ireo tamin"ny nampatoriana ny mpiasa manontolo?"
  
  Nisy feo vaovao niditra tao amin'ny resadresaka nifanaovan'izy ireo, tsy tamin'ny alalan'ny rafi-pifandraisana, fa tamin'ny alalan'ny karazana fanamafisam-peo izay mety nandrakotra ny trano iray manontolo.
  
  "Ao ve ianao? Ary ny ambiny? Oh tsara. Avy eo dia afaka manomboka ao anatin'ny roa ambin'ny folo segondra eo ho eo isika. "
  
  Nitodika haingana i Drake, nijery ny varavarana. Ny feon'i Lauren dia nanenika ny mpampita hafatra toy ny onjan-dranomasina.
  
  "Manakaiky kokoa isika! Heveriko fa ny Israeliana. Andao hovakiana izao. Ary ny Soedoà!"
  
  "Raha mba nisy toerana tsy nisy fifampitifirana..." hoy i Alicia nanamarika.
  
  Efa nanomboka ny tifitra; Ny polisy Dallas dia tsy isalasalana fa teo amin'ny lalan'ireo mpanafika. Na dia teo aza izany, dia haingana dia haingana ny fanafihana. Efa nandeha teo amin'ny lalantsara i Drake ary nifandray tamin'ny mpampita azy, nangataka fehezan-dalàna fanakatonana maika izay hanokatra ny ankamaroan'ny varavarana anatiny. Tamin'izay fotoana izay dia nipoaka ny varavarankely lehibe iray tao ambadiky ny laharana voalohany, nandrava haingana ny glazing telo ireo grenady. Hitan'i Drake fa nipoaka tamin'ny onja mahafaty sy tsy azo sakanana, niparitaka nanerana ny efitrano i Drake. Shards mipetaka amin'ny lafiny rehetra. Potika na miraraka ihany koa ny fizarazarana anatiny sy ny varavarankelin'ny birao. Drake nanondro ny basy teo am-baravarana.
  
  Feon"i Lauren: "Roa, telo, dimy, valo, fito."
  
  Niditra haingana ny code override izy, avy eo nihazakazaka namakivaky izany, narahin'ny ekipa ambiny. Nisy faty teny rehetra teny, tsy nahatsiaro tena noho ny entona matory.
  
  "Azo antoka ve ny manala ny saron-tava?" hoy izy nanontany.
  
  Nanara-maso ny kalitaon'ny rivotra i Hayden. "Tsy manoro izany aho. Eny, mazava tsara izao, fa izay nampiditra ny gasy dia afaka nanao izany indray.
  
  "Miaraka amin'ny ratsy indrindra," hoy i Dahl.
  
  "Rey olona ô".
  
  Nitifitra i Drake rehefa nahita olona nisaron-tava niditra. Dimy indray mandeha, ka mety ho Rosiana izy ireo, nanafaka ny tenany tamin'ny bala ary tsy miraharaha izay naratra teny an-dalana. Drake namely ny iray teo amin'ny akanjo, ny ambiny nandositra.
  
  "Heveriko fa afaka milaza amim-pahatokiana isika fa tsy eo ambanin'ny sazy avy amin'ny governemanta ny ekipa Rosiana. Tsy misy governemanta ao anatin'ny sainy hanaiky izany. "
  
  Nitsiky i Kinimaka. "Miresaka Rosiana izahay eto, ry namana. Sarotra ny milaza.
  
  "Ary raha nihevitra izy ireo fa afaka miala amin'izany," hoy i Kenzie. "Isiraelita koa."
  
  Drake nialokaloka tao ambadiky ny latabatra. Ny fizarazarana manodidina an'io labyrinth anatiny io dia manjavozavo indrindra. Tsy maintsy mihetsika foana izy ireo.
  
  Nanofahofa an"i Alicia sy May izy rehefa nandalo. "Lauren," hoy izy. "Fantatray ve hoe aiza ny fitaovam-piadiana biolojika?"
  
  "Tsy mbola. Fa ho avy ny vaovao."
  
  Drake dia nanao fitarainana. Ireo birao mpamono olona angamba dia nandanja ny vidim-piainana tamin'ny vola miditra. Nandalo i Hayden. "Mandehana lalindalina kokoa," hoy izy. "Dia ho tanteraka izany."
  
  Nitifitra ny birao anatiny ny Rosiana. Nandrovitra ny hoditry ny fibre ireo bala, ka nirodana ireo takelaka ary nanidina eny rehetra eny ny tsipika alimo. Tsy nanandratra ny lohany i Drake. Hayden nandady nandroso.
  
  Nijery teo anelanelan'ny korontam-bato i Drake. "Tsy afaka mahita ny fahitako azy ireo aho."
  
  Nipetraka tamin'ny fomba fijery hafa i Dahl. "Afaka aho". Nitifitra izy; nianjera ilay lehilahy, saingy nihozongozona mafy ny lohany i Dahl.
  
  "Vest. Mbola matanjaka dimy."
  
  Namarana ny antso i Lauren. "Fampahalalam-baovao fotsiny, ry olona. Ny baiko namoaka ilay mpiasan'ny torimaso dia azo antoka fa avy ao anaty tranobe."
  
  "Azoko izany," hoy i Hayden. "Lauren, aiza ny Soedoà?"
  
  Mangina, avy eo: "Hatramin"ny nidiran"izy ireo, hoy aho avy any ampitan"ilay trano, mizotra mahitsy mankany aminao."
  
  "Oadray, dia mila mankany amin'ny teboka afovoany aloha isika. Raha heverina fa ity no lalana midina any amin'ny ambaratonga ambany kokoa, Lauren?"
  
  "Eny, saingy tsy fantatsika hoe aiza ny fitaovam-piadiana biolojika."
  
  "Any ambany io," hoy i Hayden. "Tsy maintsy adala izy ireo raha hitahiry izany any amin'ny toerana hafa."
  
  Nanaiky an'i Dahl i Drake. "Ao tsara ve ianao?"
  
  "Azo antoka. Saingy araka ny voalazanao teo aloha dia tsy nisy governemanta nanome alalana an'io fanafihana io."
  
  "Mihevitra ve ianao ankehitriny fa miasa tsy miankina ny Soedoà?"
  
  Nanafintohina i Dahl fa tsy niteny na inona na inona. Tamin'izay fotoana izay, azo natao ny zava-drehetra, ary ny fanambarana vaovao fa mety mbola miasa ny baiko, nohavaozina ho fotodrafitrasa maoderina, dia mametraka marika fanontaniana manerana ny pejy. Firy ny dingana eo alohantsika?
  
  Ary ny fahefatra? Raha tsy mahazo anao ny hanoanana dia ho faty!
  
  Nihodina i Drake. Niditra teo amin'ny lafin'ny birao i Kinimaka ary nanery ny tenany tamin'ny rindrina ivelany, narahin'i Smith rehefa nifandona teo afovoan-tany izy ireo. Hayden, Mai ary Yorgi dia nandeha teo afovoany. Nanao tifi-danitra i Drake mba hanindrona ireo Rosiana amin'ny tany. Nandeha foza teo amin'izy ireo i Kenzi, nihazona basy poleta, saingy na dia teo aza izany dia ratsy tarehy. Nanjavona ny katanany ilay tovovavy mahantra.
  
  Tonga tany amin'ny faran'ny faritry ny birao misokatra i Drake. Efa teo i Hayden, nijery manodidina ny toerana malalaka izay mitondra mankany amin'ny banky ascenseur sy faritra lehibe hafa amin'ny birao any ankoatr'izany. Nisy Soedoà tany ho any.
  
  "Tsy tiako ny manome vaovao ratsy anareo," hoy i Lauren teo an-tsofin"izy ireo. "Saingy nanao fandrosoana ihany koa ny Israelita. Faritra misy ady ity. Tsara vintana ianao ho any. "
  
  Niverina indray i Kensi. "Misalasala aho fa manana ny fanohanan'ny governemanta ny Israeliana. Mino anefa aho fa Hery manokana ireo. Tsy manana fanohanana ve ianao?"
  
  "Ety an-dàlana aho. Sambo feno azy. Tsy fantatro hoe ahoana no andrasan'ireo ekipa ireo amin'ny fivoahana amin'izany any aoriana. "
  
  "Tsy mino izany ianao," hoy i Kensi. "Misy fomba foana. Mila manomboka miaro ireo niharam-boina ianao eto. Manome azy ireo ny fanampiana ilainy."
  
  Niverina i Hayden. "Miala tsiny, mbola tsy manaiky an'izany aho. Tsy fantatray izay sendra anay. Tsy fantatray raha afaka mamoaka zavatra mahafaty kokoa ny baiko."
  
  "Tsy izany ve no antony hamoahana azy ireo?"
  
  "Mety ho tian'ny Didim-panjakana hataontsika izany. Sokafy ny varavarana."
  
  "Mmm, ry namana," hoy i Alicia. "Efa nanokatra varavarankely ny adala sasany."
  
  Nieritreritra an"izany i Hayden. "Ry ozona, marina ny teninao, fa vao mainka mampitombo izany. Ahoana raha hamoaka zavatra mahafaty manerana an'i Dallas ny paikadin'ny baiko?
  
  Drake nibanjina ny ascenseur. "Mila mahafantatra isika hoe aiza ny bioweapon."
  
  Nirefodrefotra ny bala tamin"ny kontinanta Rosiana, ka nanova azy ho "papier-mâché" vita tamin"ny takelaka samihafa. Nanidina eny amin'ny rivotra ny fitaovam-piasana: pensilihazo iray, telefaona, taratasy iray manontolo.
  
  Nidina ny ekipa.
  
  Zara raha re ny feon"i Lauren. "Sub-level four, laboratoara 7. Eo no misy azy. Haingana!"
  
  
  TOKO fahasivy amby roapolo
  
  
  Nampiasa ascenseur maromaro ho toy ny ampinga hanoherana ny Soedoà ny ekipa SPEAR, dia nanohy nitifitra ny Rosiana rehefa nihazakazaka nankany amin'ny varavarana vy izy ireo. Navotsotra i Hayden sy Jorgi raha i Kinimaka sy Smith kosa nikarakara ny Soedoà ary nifantoka tamin'ny Rosiana ny ambiny tamin'ny ekipa.
  
  Notsindrian'i Hayden ilay bokotra misy soratra hoe SL4.
  
  Raha naneno ny ascenseur dia very ny feo noho ny poa-basy. Niondrika i Drake, saingy mbola nahavita namerina afo sy nandady nandroso ny fahavalo, nivezivezy teo amin'ny latabatra isaky ny latabatra ary nampiasa zavatra matanjaka kokoa hanafenana azy ireo. Na izany aza, nisy lehilahy iray lavo tamin"ny bala teo amin"ny lohany. Ny iray hafa nikiakiaka noho ny fanaintainan'ny elatra, ary ny iray hafa voatifitra teo amin'ny tongony. Tonga anefa izy ireo.
  
  Nanjelanjelatra teo ambonin'ireo varavarana metaly ny jiro ary nivoha avy eo. Nitsambikina i Hayden ary nanaraka ny ekipa ambiny. Sarotra tamin"izy ireo izany, nefa tafavoaka ihany.
  
  Voatery nanohitra an'i Dahl, ilay Hong Konger teo anelanelan'izy ireo i Drake.
  
  Napetrak'i Alicia teo an-damosiny ny saokany. "Iza moa izany ao aorinako izany? Amin'ny rantsantanana mirenireny?
  
  "Izaho ity". Nimenomenona i Kenzi rehefa nanenika azy ireo ny habaka tery, ka tsy namela toerana hivezivezena raha niakatra ho any amin'ny ambaratonga efatra. "Fa voafandrika eo amin"ny tendako ny tanako. Mahagaga fa eo koa ny rantsantanako." Nanofahofa azy ireo izy.
  
  Nahatsapa fihetsehana i Alicia. "Eny, nisy olona nanindrona zavatra tao am-poko. Ary tsy akondro izany.
  
  "Oh, tsy maintsy izaho io," hoy i Yorgi. "Eny, ity no basyko."
  
  Nanandratra ny volomaso i Alicia. "Ny basyo, sa tsy izany?"
  
  "Ny basyko. Ny basy, izany no tiako holazaina.
  
  "Efa feno ve ilay izy?"
  
  "Alicia..." Nampitandrina i Drake.
  
  "Mmm, eny, izany no tokony ho izy."
  
  "Aleoko tsy mihetsika. Tsy tiantsika ny hiasa amin'ny toerana voafetra toy izao, sa tsy izany? "
  
  Soa ihany fa raha vao saika hamaly i Kensi dia nijanona ny ascenseur ary naneno ny fahatongavany. Nisokatra ny varavarana ary saika nianjera teo amin'ny lalantsara ny ekipa. Drake nandinika ny rindrina mba hahitana famantarana. Mazava ho azy fa tsy nisy na inona na inona tao.
  
  "Aiza ny Lab 7?"
  
  "Mivilia miankavanana, varavarana fahatelo manaraka," hoy i Lauren.
  
  "Lavorary".
  
  Nandeha teo aloha i Dahl, mbola malina, nefa toa matoky tena. Ny fandrahonana dia lehibe kokoa, saingy i Drake dia tsy nanadino mihitsy ny antony nahatongavany teto. Ny filaharan'ny Fitsarana farany. Inona koa no nokasain"izy ireo?
  
  Nesorin'i Yorgi ny saron-tavany, sempotry ny rivotra. Niditra an-tsehatra i Kensi, nandika ny fitsipika, ary avy eo dia nanaraka izany i Smith, nanome fijery tsy misy dikany i Hayden rehefa nanipy ny sandriny tsy afa-manoatra izy.
  
  "Mpioko", hoy i Dahl, nanohy ny diany.
  
  "Hilaza aho hoe mpikomy," hoy i Kenzi. "Tena tsara kokoa."
  
  Nijoro teo akaikiny izy.
  
  "Raha tsy voafehy tsara aho, dia ho tsara ny hiaraka aminao."
  
  "Aza manahy. Afaka miasa amin"izany izahay."
  
  Nanosika azy avy any aoriana i Drake. "Fantatrao fa nianatra sekoly tsy miankina izy, sa tsy izany, ry Kenz? Tsy hanapaka azy mihitsy ianao."
  
  "Ny Mossad dia manana ny fombany manokana."
  
  Nijery teo an-tsorony i Dahl. "Tsy hangina ve ianareo roa? Miezaka mifantoka aho."
  
  "Jereo izay tiako holazaina?" hoy Drake.
  
  "Mifantoha amin"ny inona?" hoy i Alicia nanontany. "Ny isa voalohany ka hatramin"ny efatra?"
  
  "Ity izahay," hoy i Dahl. "Laboratory 7".
  
  "Ianao ihany ve no manao kajy ny zava-drehetra ry Torsti? Andraso, heveriko fa manana sticker aho any ho any."
  
  Nandroso i Hayden. "Formation, ry olona. Miverena. Tandremo ny ascenseur amin'ny lafiny roa. Mila an'i Lauren amin'ny telefaona aho hampifandray ahy amin'ny fitaovam-piadiana biolojika, ary mila ny laboratoara aho mba ho azo antoka. Heverinao ve fa vitanao izany?"
  
  Tsy nisy fiatoana dia niparitaka izy ireo ary naka ny toerany. Tsy maintsy niditra irery tao amin'ny laboratoara i Drake sy Hayden. Niditra voalohany tao amin"ny birao ivelany izy ireo, izay feno kojakoja, feno fitaovana isan-karazany avokoa ny faritra misy azy. Tsy fantatr'i Drake hoe inona izy ireo, fa toa tena ilaina sy lafo izy ireo.
  
  Tao ambadiky ny rindrina fitaratra dia nisy efitra anatiny sy azo antoka.
  
  "Lauren," hoy izy. "Misy efitrano roa ny laboratoara 7. Ety ivelany sy anatiny. Ny anatiny dia azo inoana fa efitrano fanaraha-maso simika izay azo fehezina sy avoaka. "
  
  Tsy misy. Tapaka ny fifandraisana.
  
  Drake nibanjina an'i Hayden. "Inona ny-"
  
  "Miala tsiny, Mat. Hayden. Ny laboratoara dia voaaro foana matetika, ka tsy afaka miditra sy mivoaka ny famantarana. Ny Lab 7 dia amin'ny ambaratonga hafa amin'ny sisa amin'ny trano, ary naharitra elaela izahay vao nesorina ny fiarovana fanampiny. "
  
  "Aza manahy," hoy i Hayden. "Ho aiza?"
  
  "Efitrano anatiny. Tokony hisy kabinetra fitaratra eo. Hitanao ve izany?"
  
  Drake niakatra teo amin'ny rindrina fitaratra lehibe. "Eny. Eo amin"ny zorony lavitra indrindra."
  
  "Ny fitaovam-piadiana biolojika dia mazava ho azy fa tsy toy ny fitaovam-piadiana. Tokony hotehirizina ao anaty fitoeran-drano mitovy habe amin"ny siny kafe. Ny kaodim-paositra dia PD777. Azoko ve izany?"
  
  "Natatra". Nandeha teo amin'ny tontonana kaody varavarana izy ary nasiany totohondry ny code override. "Tsy misy". Nisento izy. "Mety manana kaody hafa ve ity efitrano ity?"
  
  "Avelao aho hahafantatra. Ny olana dia ny lehibe sy ny teknisiana ary ny mpanampy laboratoara no matory miaraka aminao.
  
  "Tsy lazaina intsony ny Rosiana, Soeda ary Israeliana. Haingana".
  
  Nihaino i Drake rehefa nifampidinika tamin'ny ekipa i Hayden. Nangina daholo ny zava-drehetra, mampahatahotra. Smith avy eo nitaraina tamin'ny comm.
  
  "Hetsika eo amin'ny tohatra atsinanana. Tonga izy ireo!"
  
  "Hitako ny hetsika teo amin'ny andrefana," hoy i May. "Haingana".
  
  "Tazony ireo ascenseur ireo," hoy i Hayden. "Tsy ho ela dia hila azy ireo izahay."
  
  Nieritreritra ny hitifitra ny vera i Drake. Tsy isalasalana fa ho tsy misy bala ary mety hampidi-doza. Ny efitrano ivelany koa dia nisy kabinetra fitaratra feno fantsona sy kanelina izay mety hisy poizina isan-karazany.
  
  Nihiaka code vaovao i Lauren. Drake namely totohondry azy. Nivoha ny varavarana. Nihazakazaka nankany amin'ny faran'ny efitrano izy, nanokatra ny efi-trano ary nanomboka nitady ilay kanelina. Hayden no tavela. Rehefa manarona ny lamosiny, ny mpikambana tsirairay ao amin'ny ekipa dia mitazona ny manaraka.
  
  Drake dia nandeha namakivaky kanelina. Samy nisy soratra sy tarehimarika mainty sy matevina teo amin'izy ireo, ary tsy nilamina. Nandalo ny iray minitra. Nanokatra ny tohatra i Smith, ary nanao toy izany koa i May, segondra vitsy taty aoriana. Notafihina izy ireo, ary nivavaka mba tsy hisy ho vendrana handefa grenady amin"ny ady.
  
  "Fantatro!"
  
  Noraisiny ilay kaontenera, naharitra antsasa-tsegondra ny fitadidiany fa misy fitaovam-piadiana biolojika izay mety hanimba an'i Amerika farafaharatsiny, ary napetrany teo ambanin'ny sandriny. "Fotoana handehanana izao".
  
  Amin'ny maha-iray azy, dia nanomboka nihemotra izy ireo. Nandrakotra ny tohatra i May sy Smith mandra-pahatongan"i Drake sy Hayden teo amin"ny lalantsara, ary avy eo dia nanarona azy ireo i Yorgi sy Dal. Nihemotra haingana i May sy Smith raha nanindry ny bokotra ascenseur i Alicia.
  
  Nivoha avy hatrany ny varavarana.
  
  "Haingankaingana!" - Nihiakiaka i Mai, nipoitra haingana teny an-joron-trano. "Segaondra vitsivitsy ao aorianako izy ireo."
  
  Namaly tifitra izy, ka nanindrona azy ireo tamin'ny tany.
  
  Lalana hafa no nandehanan'i Smith, voasaron'i Dahl ankehitriny, samy nihemotra nankany amin'ny varavarana izy roa lahy.
  
  Ary avy eo dia nanomboka naneno ny fanairana, feo mahery toy ny anjombona izay nanenika ny sofina ary nandefa ny saina ho tafahoatra.
  
  "Inona moa ity?" Drake nikiakiaka.
  
  "Tsia. Oh tsia!" Nikiakiaka indray i Lauren. "Mivoaha any. Mivoaha izao! Vao avy namoaka zavatra tao amin'ny rafitra izy ireo. " Niato kely izy. "Andriamanitra ô... sarin io."
  
  Efa nirotsaka teo amin"ny lava-drano teo amin"ny tafon"ny lalantsara sy ny lalan-dalan"ny ascenseur izany.
  
  
  TOKO TELOpolo
  
  
  Nanakana ny onjan-tahotra voalohany i Drake tamin'ny filazana ny anarana hoe Sarin. Fantany fa mahafaty izany. Fantatro fa noheverina ho fitaovam-piadiana mahery vaika izy io. Fantany fa nanala saron-tava i Smith, Yorgi ary Kenzi.
  
  Ary hitany izay voalaza fa ranon-javatra tsy misy loko sy tsy misy fofona mitete amin"ny fanamoriana.
  
  "Tsy nisalasala mihitsy aho hoe nitahiry sarin teto izy ireo." Nanafika an'i Yorgi i Hayden. "Fa ity..." Noraisiny ny saron-tava.
  
  Fantatr'i Drake fa saika ny zava-drehetra dia azo amboarina, na namboarina, na naverina naverina. Ny hany fetra dia ny saina. Ny fitaovana nerveuse misy ranon-javatra dia tsy misy fetrany. Ankehitriny izy dia nihazakazaka tamin'ny heriny rehetra hankany Kenzi, saingy hitany fa efa teo i Alicia sy May. Nanao saron-tava ilay vehivavy israeliana, saingy efa mihidy ny masony ary malemy ny vatany.
  
  Sarin dia afaka mamono ao anatin'ny iray na folo minitra, arakaraka ny fatrany.
  
  "Tsia," hoy i Drake. "Tsia, tsia".
  
  Nisosona teo amin'ny sisin'ny ascenseur i Smith, efa tsy nahatsiaro tena, talohan'ny nahavitan'i Dahl nanintona ny saron-tava teo amin'ny tavany.
  
  Niakatra haingana ny ascenseur, niverina tany amin"ny rihana voalohany.
  
  "Inona no tokony hataontsika?" Hayden nikiakiaka tao amin'ny comms. "Firy ny fotoana ananany?"
  
  "OMS?" Namaly ho azy i Lauren. "Iza no naratra?"
  
  "Mitadiava voalavo laboratoara na dokotera fotsiny dia lazao anay izay tokony hatao!"
  
  Nampiakatra an'i Smith teo an-tsorony i Kinimaka rehefa nisokatra ny varavarana. Hitan'i Drake fa efa ho lany izy, avy eo nirohotra niditra aloha, satria fantany fa mety hadinon'ilay Hawaiiana ny Soedoà, Rosiana ary Israeliana niandry. Hitany avy hatrany izay toa zavona manjavozavo nitsofoka teo amin"ireo lavaka avo rehetra. Nilentika ny fony. "Navoaka teto koa izany."
  
  "Ny complex iray manontolo," hoy i Lauren. "Manana teknisianina laboratoara aho eto."
  
  "Tsy mila azy aho," Nifoka rivotra i Kinimaka. "Mila atropine izahay. Aiza io atropine io?
  
  Nisy feo vaovao tonga teo amin'ny laharana. "Firy ny olona voan'ny aretina? Ary amin"ny ambaratonga inona?"
  
  Nijery ny faritra i Drake ary nihazakazaka nitady ny fiadiany. Nanohana azy i Alicia. Ny fihetsehana teo aloha dia nampiato azy ireo.
  
  "Ho helo amin"ity!" Nitomany i Hayden. "Manana olona telo izahay ary olona am-polony efa tsy mahatsiaro tena ao amin'ny laboratoara. Tsy maintsy tonga eto ianao miaraka amin'ny fanafody, ary tsy maintsy ataonao izao!"
  
  "Mahafaty i Sarin", hoy ilay lehilahy. "Saingy mety haharitra adiny iray ny famonoana. Efa eo amin'ny lalana marina isika, minoa ahy. Efa vonona tamin"izany izahay. Lazao ahy, sahirana ve ireo niharam-boina?"
  
  Nitodika tany aoriana i Drake. Naka fotoana kely i Hayden nijery. "Eny," hoy izy niaraka tamin'ny vongan-tenda. "Eny".
  
  Drake nijery an"i Dal nandeha nanatona an"i Kenzi, nisintona azy moramora niala an"i Alicia, ary nitrotro azy teo an-tsandriny. Nibanjina an"i Kinimaka mahitsy izy. Tsy misy olon-kafa. Tsy misy hafa. Nanjavona izao tontolo izao, ary zavatra iray ihany no tavela tao amin'ny feon'ny fieritreretan'ny Soeda.
  
  "Mano. Inona no tokony hataontsika?"
  
  Nisento ilay Hawaiiana lehibe. "Atropine sy ny Auto-Injector."
  
  Namaly avy hatrany ilay feo. "Eo amin'ny rihana tsirairay no misy ny helodrano ara-pitsaboana. Ny efitra tsirairay dia misy fanafody maromaro, ary ny atropine dia iray amin'izy ireo. Ao koa no ahitanao injecteur automatique. Apetaho ao amin'ny hozatry ny feny fotsiny izany."
  
  "Fantatro izay tokony hatao!"
  
  Niandry ny teknisianina hilaza amin"i Kinimaka izay haleha i Drake, dia lasa aloha izy. Tsy mitsambikina, tsy misoroka ny latabatra; Tamin'ity indray mitoraka ity izy ireo dia nivoaka, nanohana ireo namany lavo, nihantsy izay firenena mpikomy izay adala mba handray azy ireo. Mbola feno faty ny gorodona, izao vao mihohoka ireto vatana matory ireto, ampijalian"ny fanaintainana, ny sasany efa mihozongozona.
  
  Potika ny varavarana fidirana. Lehilahy misaron-tava sy manao akanjo nirohotra niditra.
  
  Nodakan'i Drake ny sezany ary avy eo dia nahatsikaritra ny helodrano ara-pitsaboana teo amin'ny zoron'ny efitrano iray. Nihazakazaka izy. Teo ankavanana no nisy ny fatin"ilay Rosiana nitafy Kevlar, ilay notifirin"izy ireo. Nisy roa hafa nandry teo anilany; Nifanintontsintona izy ireo ka maty. Nokapohin"i Sarin mafy koa izy ireo. Ny famoahana simika dia nampitsahatra ny ady ary mbola nanana ny fitaovam-piadiana biolojika ny SPIR.
  
  Nirohotra nandroso tsy nisy fitaovam-piadiana teny an-tanany i Hayden ary nanokatra ny varavaran'ny toeram-pitsaboana. Tao anatiny, teo anoloan'izy ireo dia nisy ampoules am-polony feno ranon-javatra mamirapiratra. Voamarika mazava tsara izy ireo, ary Kinimaka nikiakiaka tamin'ny atropine; Nosintonin'i Mai ny auto-injecteur ary nofenoiny. Nasian'i Kinimaka fanjaitra ny tavan'i Smith segondra vitsy talohan'ny nanaovan'i Dal an'i Kenzie toy izany koa. Alicia sy Mai dia nifampiraharaha tamin'i Yorgi, ary avy eo ny ekipa dia nilentika, reraka, torana, natahotra fa ny fanantenana izay nameno ny fon'izy ireo dia toa very fanantenana.
  
  Nandalo ny minitra. Drake nitodika tany Kinimaka. "Inona izao no mitranga?"
  
  "Eny, manakana ny vokatry ny sarin ny atropine. Tsy maintsy mihodina izy ireo. "
  
  "Tandremo ny voka-dratsiny", hoy ny teknisianina. "Amin'ny ankapobeny, hallucinations. Fa fanina, maloiloy, manjavozavo ny fahitana..."
  
  "Aza manahy," hoy i Alicia. "Tsy misy ratsy kokoa noho ny sakafo atoandro ho an'ny Ekipa SPEAR."
  
  "Maina ny vava. Nitombo ny tahan"ny fo..."
  
  "Eny."
  
  Minitra vitsy no lasa, ary i Drake dia nibanjina tsy nahy nijery ny endrik'i Yoga, ary naniry in-jato isan-tsegondra mba hiverenan'ny fiainana indray ao aminy. Nanontany ny teknisianina i Hayden raha afaka manala ny sarin amin'ny rafitra izy ireo ary mamela ny rehetra hanala ny saron-tava, saingy zara raha voafehy ny toe-draharaha. Izay namoaka ny sarin dia mety mbola manana drafitra hafa.
  
  "Eo amin'ny rafitra koa isika izao", hoy i Lauren nanome toky azy ireo. "Ny FBI dia nitazona mpahay siansa momba ny informatika avo lenta izay nandalina momba ity raharaha ity nandritra ny fotoana ela."
  
  "Misy vaovao momba ny ekipan'ny hery manokana hafa?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Mihevitra izany izahay. vao mahazo confirmation aho. Somary misavoritaka daholo izany any."
  
  Nokapohin'i Drake ny takolak'i Yorgi, teo ankavanan'ny saron-tava. "Lazao ahy ny momba izany".
  
  Nihetsika kely ilay Rosiana, nanangana ny tanany. Nisokatra ny masony ary nibanjina an'i Drake izy. Nikohaka izy ary niezaka nanala ny saron-tava, fa i Drake kosa nihazona izany. Na misy na tsy misy atropine dia aleo tsy mamela na inona na inona ho kisendrasendra. Niady mafy koa i Smith, ary avy eo i Kenzie; Nisento lava sy heno i Dahl. Nanararaotra nifanakalo tsiky fohy sy malemy ny ekipa.
  
  "Andao hataontsika eny amin'ny rivotra izy ireo," hoy i Hayden. "Vita eto izahay androany."
  
  Nifandray indray i Lauren. "Milamina ve ny zava-drehetra amin'izy ireo? izy rehetra?" Mbola tsy fantany hoe iza no voan'ny aretina.
  
  "Hatramin'izao dia tsara, fitiavana," hoy i Drake. "Na dia tsara aza ny manana dokotera hanamarina azy ireo."
  
  "Manana ampolony amin'izy ireo izahay eto."
  
  "Ho any aminao aho izao," hoy i Hayden.
  
  Nivondrona indray ny ekipa ary nifanampy hivoaka ny varavarana. Nofihinin'i Hayden teo amin'ny tratrany ilay fitaovam-piadiana biolojika, na dia izao aza tsy azony antoka hoe iza no azony itokisana. Nametraka fanontaniana tamin'i Lauren tao amin'ny comms izy.
  
  "Mila entina any amin'ny fiarovana any Dallas izy," hoy i Lauren. "Indro aho manana ny antsipiriany. Miandry anao izy ireo".
  
  Nibanjina an'i Drake tamin'ny maso reraka tao ambadiky ny saron-tava i Hayden.
  
  Tsy misy farany izany.
  
  Fantatr'i Drake tsara ny eritreriny. Rehefa tonga tany amin'ny efitrano vonjy maika izy ireo, nanala ny saron-tava ary nahita an'i Lauren, dia nanomboka nahatsiaro aina kely kokoa izy ireo. Nahafinaritra an'i Drake ny nitondrana kafe mafana teo aminy ary nitsoka rano i Alicia. Noraisin'i Mai ny vera teny aminy, dia nisotro, dia nanasa azy hisotro ny tavoahangy efa nampiasaina.
  
  Nitsotra i Kenzi ary naka izany tamin'ny volana Mey ary nisento. "Nahoana no mahita anareo efatra aho?"
  
  Naverin"i Alicia ny ranony. "Dia mbola velona ve? Hey, heverina ho toy ny threesome ve ity?"
  
  Drake nijery. "Mahafantatra zavatra ianao? Ho fantatro hoe rahoviana no fotoana hialana amin'ity asa ity, rehefa tsy mitsahatra ny mifanditra ianareo roa. Amin"izay aho vao misotro ronono."
  
  Niala tao amin'i Smith nandritra ny fotoana fohy i Lauren raha nisy vaovao marobe namely ny rafi-pifandraisana foibeny. Tafiditra ao anatin'izany ny fifandraisana avy amin'ilay lehilahy maharikoriko any Washington, ny hetsika ao an-toerana any Dallas, ary, amin'ny lafiny kely kokoa, ny Sekreteran'ny Fiarovana.
  
  Nanofahofa ny tanany izy mba hihainoan"ilay vondrona vao tsaroany fa azony ampiasaina ilay fifandraisana. "Hey, eh, tsara, salut. Omeko adiresy any Dallas ianao ary tokony ho eny an-dalana ianao. Arakaraky ny hijanonan'ireo fitaovam-piadiana biolojika ireo any an'ala no lehibe kokoa ny loza. Manana fanazavana kely isika izao. Hita fa ny fampitoniana tany am-boalohany izay natao ho an'ny olona rehetra miasa ao amin'ny laboratoara dia nateraky ny kaody miverimberina raha vao nanokatra ny vatam-paty Geronimo ianao. Toa mihevitra izy ireo fa mety mbola tsy misy ny fivavahana amin'izao fotoana izao, fa farafaharatsiny olona iray no mbola miasa ho azy ireo. Sarin dia navitrika tamin'ny kaody mitovy ary, tsy isalasalana, tamin'ny olona iray ihany. Insider? Angamba. Saingy aza adino fa tsy maintsy nesorinay ny efijery fiarovana ny laboratoara mba hahafahan'ilay famantarana hiditra ao anatiny. "
  
  "Mila manao izay hahazoana antoka ianao fa tsy hiala ny olona alohan'ny hanaovany ny asany," hoy i Hayden.
  
  "Amin'ny azy. Tsy izay ihany anefa. Efa voaisa ny faty ". Nifoka rivotra izy. "Nanao asa tsara ny mpiasan'ny laboratoara sy ny sivily tsy manan-tsiny. Toa mamaly ny atropine izy rehetra. Heverina fa noho izy ireo natory teo amin'ny tany dia nahazo fatra malemy ary tonga haingana ny fanampiana. Ankehitriny dia tsy misy olana amin'ny famantarana, fa satria fantatsika ny toeran'ny Rosiana sy Soedoà, dia tokony hihevitra isika fa marina. Rosiana telo no maty, roa tsy hita popoka. Soedoà roa no maty, iray tsy hita. Ary Isiraely telo no maty, roa no tsy hita.
  
  "Tsy nahazo atropine ve izy ireo?" Nanontany tamim-panahiana i Dahl.
  
  "Mazava ho azy fa nanao izany izy ireo, saingy taorian'ny sivily. Ary tena namely azy ireo mahery setra kokoa izany. "
  
  Tamin'io fotoana io, i Smith, Yorgi ary Kenzi dia teo an-tongony, nijery niala sasatra sy naniry ny hanao hetsika. Nanontany tena i Drake raha mety ho iray amin'ireo voka-dratsiny voalaza etsy ambony io.
  
  "Yorgi," hoy izy. "Jereo i Alicia. Inona no hitanao?"
  
  Nitsiky ilay Rosiana. "Gilaoma sy sakay mafana?"
  
  Drake nitsiky. "Tsy maninona izy".
  
  Nitsonika lalina i Alicia. "Inona no dikan'izany. Yogi? Yogi? Avia, ry namana. Fantatrao fa tiako ianao, fa raha tsy arianao ny tsaramaso dia tsy maintsy hovonoiko ianao.
  
  Nosintonin'i Drake ho any amin'ireo fiara miandry izy. "Tsara izany ry malalako, vao avy nanaporofo ny heviny ianao."
  
  
  TOKO IRAIRA FAHATELO FOLO
  
  
  Ny hafainganam-pandeha no safidiny, ny mpamonjy azy, ny Andriamaniny, ary ny fomba tsara indrindra hivelomana amin'izao fotoana izao.
  
  Tsy nanana nofinofy momba izay mety hiandry azy ireo amin'ny diany ho any Dallas izy ireo. Tsy nampaninona ny isan"ny mpitandro filaminana nanampy; na firy na firy ny fiara tsy mataho-dalana FBI sy fiarandalamby SWAT no nilahatra teo amin"ilay lalana, ny olona natrehiny dia anisan"ny tsara indrindra eran-tany, ary hahita lalana hivoahana izy ireo.
  
  Miankina amin"izay tena niasany.
  
  Hitan'i Drake ireo fiara nomena azy ireo tamin'ilay dia fohy namakivaky an'i Dallas-fiara roa navoakan'ny governemanta misy kodiaran-droa-ary nidona tamin'ny frein.
  
  "Tena tsy mety izany."
  
  Rehefa nahatsiaro ny toerana fiantsonan'ny fiara sy ny tao anatiny izy, dia niondrika nankany amin'ny toeram-piantsonana roa teo akaikin'ny fivoahana.
  
  "Hoy izy ireo".
  
  Naneho ny fanekeny i Lauren. "Hangataka ny FBI aho hijery an'io."
  
  "Faingana". Drake dia efa nizotra tamin'io lalana io. " Rehetra? Ampidiro ny adala. Tsy ho ela dia hila ny bala rehetra ananantsika izahay. "
  
  Niaraka tamin'i Hayden teo afovoany, nirohotra nankany amin'ireo fiara izy ireo, Dodge Challenger miloko mainty sy Mustang manga misy tsipika fotsy roa eo amin'ny sarony. Nanova ny Mustang i Dahl, izay tena tsara satria naniry ny Challenger i Drake. Nandeha mafy ny fiaran'ny polisy, niomana hanala lalana mamakivaky ny afovoan-tanànan'i Dallas. Nivezivezy teo akaiky teo ilay helikoptera, nampitandrina fa mety ho voatifitry ny ekipan'ny SWAT izy io. Samy vaovao avokoa ireo fiara roa ireo-tsy nila ny lakile ny FBI.
  
  Niakatra niaraka tamin'i Yorgi i Drake, izay nandray ny seza mpandeha, Hayden, Alicia ary May. Natombony ny maotera, nitsiky tamim-pifaliana.
  
  "Ity", hoy izy, "dia ilay feo hifoha avy eo am-pandriana alohan"ny enina maraina."
  
  Tsy noraharahain"i Alicia izany. Efa zatra ny fahazazany izy ary nampahafantatra izany ny rehetra.
  
  Nanomboka ny motera i Drake. Nanomboka ny Mustang teo akaikiny i Dahl ary nitsiky tamin'ny varavarankely roa andalana izy roa lahy, niaraka tamin'ny farany.
  
  Nokapohin'i Hayden teo amin'ny lamosin'ny sezany ilay kapoaka. "fitaovam-piadiana biolojika".
  
  "Mmm, eny. tsara."
  
  Nibosesika tamin"ny tany izy, nanodina ny familiana ary namily ny fiara teo amin"ny toerana tery amin"ny fiantsonan"ny fiara ary nirohotra nankany amin"ny fivoahana. Nirefodrefotra teo amin"ny lalan-kely tsy mitongilana ilay fiara, ny fiaingan"ny anoloana ary ny fikikisana ao aoriana. Nanidina ny pitik'afo.
  
  Tao ambadik'i Drake, i Dahl dia nahita pitik'afo nipoitra teo amin'ny fitaratry ny fitaratra, nandoro azy nandritra ny segondra iray. Mazava ho azy fa tsy faly izy.
  
  "Keenell, Drake. Niezaka niditra tamin"izany ve ianao?"
  
  "Mandehana fotsiny," hoy i Hayden namaly. "Sivy minitra monja ny trano azo antoka."
  
  "Eny, angamba any amin'ny hazakazaka," hoy i Smith. "Saingy Dallas ity, ary tsy mpihazakazaka izy roa ireo."
  
  "Te hitifitra ve ianao ry Lancelot?" Nisento i Drake. "Mitsangàna eo ambonin'io Soeda io ary ento izy."
  
  "Tsy maninona".
  
  "Tezitra ianao?" Nanatevin-daharana i Alicia. "Mazava ho azy fa tsy, Lancelot."
  
  "Afaka isika-" nanandrana indray i Hayden.
  
  Ny feon'i Lauren dia nandrombaka ny azy. "Manatona ny fahavalo", hoy izy, "Aza tifitra, ry Lancelot."
  
  Drake dia nanakana ny oversteer lehibe tamin'ny alàlan'ny fanitsiana tsara ny familiana sy ny fampiasana ny lalana roa amin'ny lalana. Nisy fiaran"ny polisy nijoro teo aloha, nisakana ireo mpamily hafa tsy hiampita ny lalany. Nandalo teo amin"ilay sampanan-dalana ny Challengers, izay voahodidin"ny trano avo be izao. Nirohotra ny Mustang tamin'ny antsasa-tsegondra taty aoriana, ka tsy hita intsony ny fender-n'ny Dodge. Nijery ny fitaratra aoriana i Drake ary ny nifihin"i Dahl no hany hitany.
  
  "Fantatro izao hoe manao ahoana ny enjehin'ny antsantsa."
  
  Tany amin'ny toerana teo aloha dia nisy ny sisa tavela amin'ny Rosiana, Soeda ary Israeliana, izay samy nanana adidy iray ihany - haka fitaovam-piadiana biolojika izay natao manokana handrava ny famatsiana sakafo ho an'i Amerika.
  
  "Nahoana no tsy rava fotsiny?" Hoy i Kinimaka rehefa nihazona ny toby.
  
  "Fanontaniana marina izany," hoy i Dahl nanamarika.
  
  "Eny," hoy i Lauren. "Saingy nilazana fotsiny aho fa misy protocols napetraka. Fitsipika. Ataovy tsy mety izany ary mety hamono tena sy ny hafa tsy tambo isaina ianao. "
  
  Nihena ny entona i Drake rehefa nisy fiolahana mafy teo aloha. Nohidin"ny polisy indray ny zotra hafa rehetra, ary navitrika tamim-pahamendrehana ilay fiara teo amin"ny sisin-dalana, nanala ny kodiarana ary nandeha mafy tamin"ilay jiro mena. I Dahl no teo aoriany. Nilahatra teny an-dalambe ny mpandeha an-tongotra, nijerijery sy nihetsiketsika, saingy nosamborin'ny polisy niaraka tamin'ny megaphone. Fantatr'i Drake foana fa mety tsy hihaino ny sasany.
  
  "Tsy zakan'ny polisy izany rehetra izany," hoy i Hayden. "Miadana ry zalahy. Dimy minitra sisa izahay."
  
  Tamin"izay indrindra no nisy kamiao pickup iray nanidina avy teo amin"ny sisin-dalana iray, ka saika nandona mpitandro filaminana iray tsy nahamarika. Nitodika tany amin"ny lalan"izy ireo izy, ary avy eo dia nahatratra azy ireo. Efa nampidina ny varavarankeliny i Yorgi, ary novakian"i Mai avy ao aoriana ilay fitaratra.
  
  Nandeha haingana ilay kamiao F-150 volafotsy, rehefa nanatona. Nibanjina azy ireo ilay endrika mitsikitsiky tao ambadiky ny kodia, nijery azy ireo avo roa heny noho ny lalana. Niondrika teo amin"ny sezany i Yorgi.
  
  "Tsia, tsia, tsia. Tsy tsara izany. fantatro izy. fantatro izy. "
  
  Nijery haingana i Drake. "Araka ny hevitro, toa Rosiana mpibata mavesatra izy."
  
  "Tany amin'ny Lalao Olaimpika izy," hoy i Yorgi. "Talohan'ny nahatongavany ho mpamono miafina miaramila, iray amin'ireo tsara indrindra nivoaka avy tany Rosia. Olga izy."
  
  Niadana i Drake raha nipoitra teo anoloan'ireo fiara nandeha mafy ireo andiana mpandeha an-tongotra, ary ny ankamaroan'izy ireo dia nitazona finday santimetatra teo amin'ny masony.
  
  "Olga?"
  
  "Eny, Olga. Angano izy. Tsy mbola nandre momba azy ve ianao?
  
  "Tsy amin'ity toe-javatra ity. Tsia".
  
  Nivily mafy ilay F-150 volafotsy, nianjera teo amin"ny sisin"ny Challenger-ny. Nafahana tamin'ny andian'omby nirenireny i Drake, nanitsaka ny entona indray ary nitsambikina nandroso, ilay Challenger namaly tamin'ny firohondrohona mahafa-po. Nanao fihodinana indray i Olga, nikendry ny elatra telo ampahefatry ny aoriana, saingy tsy tafavoaka tamin'ny santimetatra maromaro. Niampita teny ampita ny F-150 azy, mivantana teo anelanelan"i Drake sy Dahl. Ilay Soedoà dia nanodina ny Mustang tao aoriany.
  
  "Tsy afaka mamely azy aho," hoy izy. "Misy risika loatra."
  
  "Tsy afaka mitifitra azy aho," hoy i Mai. "Mitovy olana".
  
  "Ahoana no nantenainy handositra?" Nieritreritra izany i Kinimaka.
  
  "Tsy azo resena i Olga," hoy i Yorgi nanome toky azy ireo. "Ary tsy diso mihitsy izy."
  
  "Tena tsara ho azy izany," hoy i Alicia. "Angamba afaka niafina tao ambanin"ny kidoro iray ianareo roa."
  
  Fiara telo no nirimorimo, fiara hafa no tena voasakana, ary nampitandremana ny mpandeha an-tongotra noho ny fidradradradrain"ny polisy tsy an-kijanona. Nanaraka ny toromariky ny Hayden i Drake fa i Hayden kosa nipetraka napetaka teo amin'ny ecran'ny sat-nav azo entina.
  
  Nahita mahitsy lava teo alohany i Drake.
  
  "Mijanòna amiko, Dal," hoy izy. "Atosika amin'ny zorony ny bitro."
  
  Nanafaingana izy, nihazona hatrany afovoan-dalana. Nanomboka niala teo amin"ny sisin-dalana tokoa ilay fiara nania, saingy nijanona rehefa nahita ny fanarahan-dia ny mpamily. Notazonin'i Drake ilay tantanana, nijery an'i Olga sy Dahl tao aoriany. Nirohondrohona ny maotera ary nanomboka nirohondrohona ny kodiarana. Ny trano fivarotana fitaratra sy ny biraon'ny birao dia nitselatra toy ny ao anaty zavona. Nitsambikina teo amin"ny arabe ireo mpandeha an-tongotra naka sary. Ny fiaran'ny polisy dia nanatevin-daharana ny fanenjehana, nisintona teo anilan'i Olga, ka i Drake izao dia nanana fiara roa teo amin'ny tazany.
  
  "Telo minitra," hoy i Hayden.
  
  "Ento ny basynareo, ry olona," hoy i Alicia.
  
  "Manantena izahay fa tsy hiala mangina ilay tovovavy Rosiana," hoy i Kenzie.
  
  Nitelina mafy teo akaikin"i Drake i Yorgi.
  
  Avy eo, teo aloha, dia niseho ny zavatra hafahafa sy mampatahotra indrindra. Nihazakazaka teny ampovoan-dalana ireo olona ireo, nianjera tamin"ny lohalika iray ary nitifitra.
  
  Niparitaka teo amin'ny tendron'ny Challenger ny bala, nifandona tamin'ny metaly ary nidona tamin'ny bolt. Nanidina eny amin'ny rivotra ny pitik'afo. Drake dia nitondra ilay fiara mahitsy tanteraka.
  
  "Kapohina ny tokotanin-tsambo!" - hoy izy niantsoantso.
  
  Tifitra bebe kokoa. Nikoropaka avy teo amin"ny sisin-dalana ny polisy mba hanakanana ireo jiolahy. Niondrika ny sivily mba hiafenana. Niala sasatra ny ekipan'ny SWAT ary nihazakazaka niaraka tamin'ny polisy, fitaovam-piadiana nikendry saingy tsy nampiasaina noho ny mety hisian'ny olona eny ampitan'ny lalana.
  
  Nipoaka ny fitaratry ny fiaran'i Drake, nilatsaka teo amin'ny akanjony sy ny sorony ary ny lohaliny ny potipoti-javatra. Niantefa teo amin"ny loha-dohany teo an-kavanan"ny sofiny ny bala. Niandry roa segondra hafa ilay Yorkshireman, namela ireo mpitifitra nilahatra indray, ary avy eo dia nivily mafy ny Challenger.
  
  Namela ny F-150 an'i Olga teo amin'ny tsipika afo.
  
  Nahodiny ny familiany, ka voa teo amin"ny ilany havanana ilay polisy, saingy mbola nahavoa ihany ny bala. Nalemy tampoka ilay lehilahy nipetraka teo anilany; difotry ny mena ny ao anaty fiara. Rosiana iray hafa maty, ary iray sisa tavela.
  
  Tonga tampoka teo amin'ny tsipika mivantana i Dahl.
  
  Nifantoka tamin"ny polisy sy SWAT nanatona anefa ireo jiolahy tamin"izay, ka ny roa tamin"izy ireo ihany no nivadika ka nanapoaka basy, niomana handositra. Hitan'i Drake ny bala nanindrona ny vahoaka, nahita ny fanamavoana nataon'ireo olona ireo - azo inoana fa Israeliana - ny sivily.
  
  "Ho any amin'ny helo amin'ny zava-drehetra," hoy izy. "Tsy azo leferina izany."
  
  "Drake!" Nampitandrina i Hayden. "Roa minitra".
  
  Noraisin'i Mai ny sorony. "Tsy maintsy atao izany."
  
  Nanitsaka ny pedal entona i Drake ary nitelina ny tany teo anelanelan"ilay fiara sy ireo mpitolona nandositra. Niondrika teo am-baravarankely iray i Yorgi, ary niondrika teo amin'ny varavarankely iray i Mai. Nanao tifitra variraraka intelo avy teny amin'ny arabe mahitsy maty izy ireo, ka tsy nisy namoy ny ainy hafa, ary nanary ireo olona nandositra.
  
  Nihodina mafy i Drake, nanalavitra ny vatany nianjera.
  
  "Bastards."
  
  Teo amin"ny fitaratra aoriana no nosamborin"ny polisy azy ireo. Dia niverina i Olga sy Dal, nihazakazaka mafy araka izay tratrany, nihazakazaka teny afovoan-dalana. Nihosin-drà ny fiaran"i Olga, tsy hita ny fitaratra, tapaka ny fender, ny sisiny ary ny jiro, ary nianjera tamin"ny kodiarana iray ny fingotra. Saingy tonga ihany izy, tsy azo ihodivirana, toy ny rivo-doza.
  
  "Sivifolo segondra," hoy i Hayden namaky mafy.
  
  "Aiza?" - Nanontaniako. hoy Drake nanontany.
  
  Niantso ny adiresy izy. "Mivilia miankavanana, avy eo miankavia, ary eo anoloanao ny trano, manakana ny lalana."
  
  "Amin'ny fomba hafa," hoy i Lauren niditra. "Ny Israelita no niala tamin"ny ady. Ary hazakazaka."
  
  "Tsy nahazoana alalana," hoy i Kensi. "Araka ny noheveriko. Tsy ho nitranga mihitsy izany raha nandray anjara tamin"izany ny governemantantsika."
  
  Tsy nanala ny masony teny an-dalana i Dahl. "Mahagaga ahy ny avy aminao."
  
  "Tsy tokony ho izany. Tsy milaza aho fa tsy hanao zavatra, hamono ary handratra amin'ny tany vahiny. faritany sariaka. Milaza aho fa tsy hanao izany an-karihary izany izy ireo.
  
  "Ah, misy dikany kokoa izany."
  
  Nihena tsikelikely i Drake, nikapoka ny frein, ary nanodina mafy ny Challenger mierona miankavanana. Saika tonga teo amin"ny sisin-dalana lavitra izy dia nandrehitra ny motera ary nandre ny kodiara nikiakiaka nitady fisintonana. Tamin"ny fotoana farany dia tratran"izy ireo sy narorany ny fasika ary nanampy tamin"ny fanosehana ilay fiara. Ny fanantenana dia mety ho afaka hanosika ny mpiaro an'i Olga i Dahl rehefa nitodika izy, saingy hendry loatra ilay Rosiana ary nanapaka ny zorony ary nitarika. Nirefodrefotra teo ivohony ny dabam-pako, nidona teo anoloany.
  
  "Telopolo segondra," hoy i Hayden.
  
  Dia lasa any amin'ny helo ny zava-drehetra.
  
  
  TOKO FAHA FAHATELO FOLO
  
  
  Nanao vivery ny zava-drehetra i Olga, nanatona haingana ny vatan'ny Challenger.
  
  Hitan'i Drake nanatona haingana ny fiolahana havia ary niomana ny hanodina ny fiara.
  
  Tao an-tsainy tamin'izany rehetra izany dia nanenjika azy ny fanahiana fa ny Soedoà sisa tavela dia tany ho any. Tsy niseho mihitsy anefa izy.
  
  Na izany aza.
  
  Nitsambikina avy tao amin"ilay toeram-pivarotana ilay miaramila, nitana basim-basy iray mampahatahotra teo amin"ny basy, feno rà nivalampatra noho ny alahelon"ny fanaintainana. Nanaintaina izy, saingy nijanona tao amin"ilay iraka. Fanafihana tsy nahazoana alalana indray. Antoko fahatelo hafa mampiasa olona hery manokana.
  
  Naneho hevitra avy hatrany i Drake. Inona no safidy? Toa toy ny hoe amin'ny fihetsehana mampidi-doza mankany amin'ny sisiny havia, miezaka ny hampifanaraka tsara ny Challenger amin'ny lalana tery vaovao, dia mety hanipy ny lamosina amin'ilay Soedoà mpanafika. Io no hany lalao, ary tsy nojerena ny fananan"ilay lehilahy fitaovam-piadiana mahafaty.
  
  Nipetraka teo ampitan"ilay fiara i Hayden sy Yorgi. Ilay Soedoà dia toa handeha hitraka ny fiara iray manontolo rehefa nisosoka tamin'ny sisiny. Nihenjana ny rantsantanany. Niady mafy tamin'ny familiana i Drake, nihazona azy mafy, ny tongony havanana dia nanindry ny entona tamin'ny hafainganam-pandeha mety.
  
  Nitifitra saika tsy nisy na inona na inona ilay Soedoà - segondra vitsy talohan'ny nikapohana azy ny rambon'ilay fiara.
  
  Ary avy eo dia lasa adala izao tontolo izao, nivadika, rehefa nianjera tamin'ny Challenger nidina tamin'ny heriny rehetra i Olga. Tsy niadana na dia kely aza izy. Nasiany teo amin'ny sisin'ny Dodge ny fiarany, ka nahatonga azy nihodina, nanorotoro ilay Soedoà ary nandefa ny vatany antsasa-dalana. Noraisin'i Drake ny familiana, tsy nahita mahitsy raha nihodina ny fiara; nivadika indroa, avy eo nidona tamin"ny sisin-dalana avo izy ka nivadika.
  
  Nianjera teo amin"ny tafo izy, mbola nisosoka sy nikasika ilay simenitra mandra-pifatratra teo anoloan"ilay tranombarotra. Vaky ny fitaratra ary nanomboka nilatsaka ny orana. Niady mafy tamin'ny fifandanjana i Drake. Talanjona i Alicia, talanjona i Yorgi.
  
  Nokapohin'i Olga ny frein ary nahavita nampijanona tampoka ilay F-150.
  
  Hitan'i Drake teo amin'ny fitaratra ambony ambany izy. Vaky ny lafiny rehetra ny varavarankely, saingy kely loatra ny triatra ka tsy azon"ny olona mandady mora foana. Henony i Mai nitolona tamin"ny fehikibo fipetrahany, nanary izany. Fantany fa kinga izy, saingy tsy nino izy fa hiditra amin'ny varavarankely aoriana. Tsy afaka niaro tena izy ireo.
  
  Niondrika nanatona azy ireo i Olga, niasa ny tanany sy ny tongony lehibe, feno fahatezerana ny tarehiny ka mety handrehitra izao tontolo izao. Nandrakotra ny tarehiny ny rà ary nikoriana avy teo amin"ny tendany hankeny amin"ny rantsantanany, nitete tamin"ny tany. Nitana basim-borona teny an-tanany iray izy ary mpandefa balafomanga teny an-tanany. Hitan'i Drake ny gazetiboky iray voasakana teo anelanelan'ny nifiny sy ny lelan'ny miaramila teo anilany.
  
  Nanidy ny hantsana, tsy nitsahatra izy. Manatona ny fahafatesana. Tsy nikipy mihitsy ny masony. Etona ary izao dia nisy afo nivoaka avy tao amin'ny fiara tao aoriany, nilelaka ny endriny. Nahita tselatra manga i Drake avy eo ary nahatsapa fa tonga ny Mustang. Hitany i Olga nitsiky. Hitany ny ekipa nitsambikina avy tao amin'ny fiara hafa tao anatin'ny fipoahana.
  
  Niankohoka tamin'ny lohalika iray i Olga, nanondro ny sorony lehibe ilay mpandefa balafomanga, ary nikendry ny Challenger mivadika.
  
  Hanimba ny fitaovam-piadiana biolojika ve izy avy eo?
  
  Very izany. Tsy misy eritreritra misaina ao ambadik'io endrika demonia io.
  
  Tsy afa-nanoatra izy ireo. Ireo vehivavy teo amin'ny seza aoriana dia nifalifaly, nanafaka ny tenany ary niezaka nitady toerana hivezivezena. Tsy hitan"izy ireo izay ho avy, ary tsy nolazain"i Drake taminy. Tsy nisy fomba nahafahany nanao na inona na inona momba izany.
  
  Nosintonin'i Olga ny trigger ary nirehitra ilay balafomanga.
  
  Ry namana, fianakaviana, izao no fandehantsika...
  
  Torsten Dahl nanao ny lalany toy ny ondrilahy famelezana mahatsiravina; nihazakazaka tamin'ny hafainganam-pandeha feno, tamin'ny heriny rehetra, nidona tamin'i Olga avy ao aoriana. Nipitika ny balafomanga, nivily ny bala ary nitifitra tamin'ny lalana hafa. Dahl ny tenany, namonjy ny toe-javatra, dia tsy maintsy efa niaina ny mafy indrindra tohina teo amin'ny fiainany, satria tsy nihetsika Olga.
  
  Ny Soedoà dia nihazakazaka voalohany tamin'ny rindrina biriky matanjaka indrindra eran-tany.
  
  Niankohoka tamin"ny lamosiny i Dahl ka tapaka ny orony ary tsy nahatsiaro tena.
  
  Nanofahofa ilay Soedoà Adala i Olga, zara raha nahatsikaritra ilay fanafihana mahatalanjona. Nitsangana toy ny tendrombohitra vaovao izy, natsipiny tamin"ny tany ny fitifirana balafomanga ary nanangana ny basy tamin"ny tanany iray, mbola nitete avy any ambany ny rà, niparitaka tamin"ny tany.
  
  Nahita izany rehetra izany i Drake ary nitodika nanosika an'i Yorgi hivoaka, avy eo Hayden. Mbola nihodinkodina ihany ny lohany, saingy azony natao ny nisarika ny mason"i Alicia.
  
  "Salama tsara izahay?" Fantany fa nisy zavatra tsy nety.
  
  "Vao aho vao nahita ny fomba namelezan"i Dal an"i Olga tamin"ny heriny rehetra, niverina tsy nahatsiaro tena, ary zara raha nahatsikaritra."
  
  Zara raha afaka nifoka rivotra i Alicia. "Lele. Izaho".
  
  "Ary manana basy milina izy izao."
  
  Afaka i Hayden. Nitsambikina nanaraka azy i Mai, ary namakivaky ilay banga kely. Niverina i Drake, nijery ny fitaratra na dia nanandrana nipitika teo amin'ny varavarankelin'ny habakabakany aza izy. Nampitony ny basy i Olga, nitsiky indray, nanainga ny tanany malalaka ary nanala ny nifiny teo am-bavany, ary nanipy izany tamin'ny tany. Tamin'izay fotoana izay, tonga ny mpiara-miasa amin'i Dahl sisa.
  
  Ary ny iray tamin'izy ireo dia i Mano Kinimaka.
  
  Ilay Hawaiiana, amin'ny fomba tena izy, dia nanomboka ny tenany tamin'ny hafainganam-pandeha feno, tongotra niala tamin'ny tany, ny tanany nahinjitra, ny baolina fandravana hozatra sy taolana. Nokapohiny teo amin"ny sorony i Olga, araka ny marina, tsara kokoa noho i Dahl, ary nopotehiny mafy. Nivezivezy nandroso enina metatra i Olga, ary mahagaga izany.
  
  Nihodina teo aloha i Kinimaka, nifanandrina tamin"ilay Rosiana.
  
  Nianjera tamin"ny tany ilay basim-borona.
  
  Namaky ny molony i Drake.
  
  "Tokony handohalika ianao, ry lehilahy kely."
  
  Kinimaka dia nanipy mololo, izay nosoritan'i Olga tamim-pahakingana, haingana kokoa noho ny noheverin'i Drake. Avy eo dia nidona lalina tao amin'ny voan'i Mano ny totohondriny, ka nianjera avy hatrany teo amin'ny lohaliny sy nisento ilay Hawaiiana.
  
  Tonga tany amin"ny toerana niady i Kenzi sy Smith. Tsy afaka nanozongozona ny fahatsapana fa tsy ho ampy i Drake.
  
  Nifofotra izy mandra-pivoakan"ny nofony tao an-kibony, mandra-pihetsiketsika ny taolany. Nivoaka ny fiara izy ary tsy noraharahainy ny rà vaovao. Nanome famantarana ho an'ny rehetra afa-tsy i Hayden, nanomboka nikisaka nankany amin'ny ady izy raha naneno manodidina azy ireo ny ankizilahy, nanenika ny sahan'ny fahitany ny jiro manga, ary nanenika ny rivotra ny firohondrohon'ny lehilahy sy ny polisy ary ny miaramila.
  
  Nandeha teny an-dalana izy, nanatona an'i Olga. Tsy niraharaha an'i Smith ilay Rosiana raha nitifitra azy teo amin'ny kibony; Noraisiny tamin'ny volo i Kenzi ary natsipiny. Mbola nofatorana teny an-tanan"ilay rosiana ihany ny volo volontsôkôlà, ary taitra i Kenzi, ka nikodiadia ka nanakodia teny an-kady, ka nendahana ny nofony. Nasian'i Olga teo amin'ny tànan'i Smith ny tanany avy eo, ka nandondona tamin'ny tany ny basy ary nikiakiaka ilay miaramila.
  
  "Mitifitra ahy ve ianao? hendahako ny sandrinao ka hokendaiko amin"ny faran"ny rà ianao.
  
  Nanangona ny tanjany i Drake ary namely azy avy ao aoriana, ka namely ny voa sy ny tratrany. Saika hampiasa ny basy izy, saingy very tamin"ny loza. Tsy nahatsikaritra ny fanafihana akory i Olga. Toy ny nikapoka vatan-kazo izany. Nijery manodidina izy mba hitady fitaovam-piadiana, zavatra azony ampiasaina.
  
  Hitany izany.
  
  Nihazakazaka niakatra i Mai, narahin'i Alicia, ary avy eo i Yorgi, fotsy toy ny lamba. Noraisin'i Drake ny balafomanga, natsangany teo ambonin'ny lohany ary nampidina izany tamin'ny heriny rehetra teo amin'ny lamosin'ilay Rosiana.
  
  Nifindra izy tamin'ity indray mitoraka ity.
  
  Nitsambikina teo amin'ny sisiny i Kinimaka rehefa nianjera tamin'ny lohalika iray ilay tendrombohitra lehibe. Nianjera teo amin"ny nifiny ilay gazety fampiasa. RPG iray nianjera avy teo amin'ny fehikibony. Nalatsak"i Drake ny fitaovam-piadiany, nisefosefo mafy.
  
  Nitsangana i Olga, nitodika ary nitsiky. "Hohitsakitsahinao mandra-pahafako amin'ny simenitra ianao."
  
  Nandeha an-tongotra i Drake. Nandalo ny feny ny daroka nataon'i Olga ary nandefa fanaintainany hatrany amin'ny tendrony iray mankany amin'ny ilany. Niditra tao anaty rano i Alicia saingy natsipy ambony teny amin"ny rivotra ary nidona tamin"i Kenzi. Nitsangana teo anoloan'ny vodi-doha i Kinimaka izay nandefa azy mivantana teo amin'ny vodiny. Namely totohondry tsy tambo isaina i Smith tamin'ny vatana ary avy eo telo teo amin'ny tendany sy ny orony, ka nahatonga an'i Olga hihomehy.
  
  "Oh, misaotra, ry zaza, fa nanampy ahy hanala ny moka. Iray fanampiny, azafady."
  
  Nasehony tamin'ny daroka nataon'i Smith ny tarehiny.
  
  Nanampy an"i Kenzi hitsangana i Alicia. Nirohotra nanatona azy ireo ny polisy. Tsy afa-nanoatra i Drake fa naniry ny hanalavitra azy ireo. Mety ho lasa fandatsahan-dra izany. Niezaka nitsangana izy ary nahomby tamin'ny tongotra iray.
  
  Noraisin'i Olga teo amin'ny tendany i Smith ary natsipiny teo anilany. Nihifikifi-doha lehibe i Kinimaka, teo an-tongotr'i Olga ankehitriny, ary namely mafy ny feny matevina.
  
  Nasiany totohondry ny lohan'i Kinimaka ka nampidina azy. Nosoriny ny fanafihan'i Drake manaraka ary nazerany indray izy, na dia ny rà nikoriana tamin'ny sofiny, ny masony havanana, ary ny ratra sy mangana tsy tambo isaina teo amin'ny handriny. Nisy lavaka nisokatra tao an-kibony izay nitifitra azy i Smith, ary nanontany tena i Drake raha mety ho fomba iray hanakanana azy izany.
  
  Nisarika ny sain'i Olga i May. "Jereo aho", hoy izy. "Jereo aho. Tsy mbola resy mihitsy aho.
  
  Ny fanehoana fahalianana dia niampita ny toeram-pitrandrahana ra. "Nefa ianao dia tsy mihoatra ny iray amin'ireo fihary hatsembohanao. Supergirl ve ianao? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Izaho no Mai Kitano."
  
  Nandroso tamin'ny fomba hafahafa i Olga, nanosika an'i Smith sy ilay Alicia nanatona. Mai niondrika. Nitsambikina i Olga. Nandihy lavitra i Mai, ary avy eo nanondro ny soroka havanan"i Olga.
  
  "Ary raha manelingelina anao aho dia handringana anao i Yorgi namako."
  
  Nivadika haingana be i Olga. "Inona..."
  
  Nofatoran'i Yorgi teo an-tsorony ilay mpandefa balafomanga, nanao izay azo antoka fa nipetraka tsara ny grenady farany, ary avy eo dia nitifitra mivantana ny vatan'i Olga.
  
  Nivadika i Drake.
  
  
  TOKO FAHATELO FAHATELO
  
  
  Nanjavona ny ekipa SPEAR taorian'izay. Rehefa avy nanolotra ny fitaovam-piadiana biolojika izy ireo dia nesorina niala teo amin'ny sehatry ny heloka bevava ary nentina namakivaky ny fon'ny tanàna mangina tsy ara-boajanahary ho any amin'ny iray amin'ireo trano azo antoka indrindra an'ny FBI any ambanivohitra. Toeram-piompiana izy io, tsy maintsy kely noho ny antony ara-piarovana, fa toeram-piompiana ihany anefa, miaraka amin'ny tranony, tranon'omby ary vato harana. Notazonin'izy ireo ny soavaly mba hivarotana ny hevi-diso sy ny tanan'ny fiompiana mba hampiofanana azy ireo, fa izy koa dia niasa ho an'ny sakafo.
  
  Faly tokoa ny ekipa tonga tao amin'ny trano azo antoka, ary vao mainka faly kokoa ny nisaraka sy nanidy ny varavarana tamin'ny efitrano samihafa. Ho an'ny olombelona dia nokapohina izy ireo, reraka, nokapohiny, mangana, nandeha ra.
  
  Nandriaka ny rà izy rehetra, mangana sy volo ihany koa. Ireo izay tsy very saina dia naniry ny nanao izany; ary izay nanao izany dia nanenina fa tsy afaka nanampy. Niditra tao amin"ny efitranony i Drake sy i Alicia, tsy niakanjo, ary nivantana nankany amin"ny efitra fandroana. Ny rano mafana dia nanampy nanasa mihoatra noho ny rà. Nanampy an'i Alicia i Drake ary nanampy an'i Drake i Alicia tamin'ny toerana izay mangana loatra ny sandriny ka tsy afaka manampy.
  
  Tsy rava ny ekipa fa somary nikoropaka.
  
  "Misy olona foana," hoy i Drake nitsefotra rehefa namely azy mafy ny rano, "izay afaka hanongana anao amin'ny tongotrao."
  
  "Fantatro". Nandraraka savony eran-tanan-droa teo amin"ny felatanany i Alicia. "Hitanao ve i Dahl nitsambikina taminy?"
  
  Nanomboka nikohaka i Drake. "Tsia, azafady. Aza mampihomehy ahy. Mba miangavy re".
  
  Tsy mahagaga an'i Drake fa afaka nahita vazivazy haingana izy taorian'ny zavatra hitany. Miaramila voaofana hiatrika ratram-po sy ratram-po, fahafatesana ary herisetra ity lehilahy ity; nanao izany izy nandritra ny androm-piainany, saingy hafa no niatrehan"ny miaramila. Ny fomba iray toy izany dia ny fihazonana ny fifankatiavana amin'ny mpiara-miasa aminao; ny hafa dia tokony hijery mandrakariva ny lafiny mamirapiratra.
  
  Rehefa azo atao. Nisy toe-javatra sasany izay nahatonga ny miaramila iray handohalika.
  
  Ankehitriny Alicia, notapahana tamin'ny lamba iray ihany, dia nahatsiaro ny ady nataon'i Kinimaki tamin'i Olga goavambe. "Ozona, sahala amin'ny zanak'i Godzilla sy Godzilla ilay izy. Tohina kokoa noho ny naratra i Bloody Mano."
  
  "Azo antoka fa afaka maka lohany izy." Drake nitsiky.
  
  "Tsia!" Nihomehezan'i Alicia ary niara-niroboka nandritra ny fotoana kelikely izy ireo, te-hanala ny fanaintainana.
  
  Taty aoriana dia nivoaka avy tao amin'ny efitra fandroana i Drake, nanipy lamba famaohana ary niverina tany amin'ny efitrano fatoriana. Nisy fihetseham-po tsy misy dikany nanenika azy. Adiny iray lasa izay dia tao afovoan'ny helo izy ireo, niroboka tao anatin'ny ady mafy sy nandatsa-dra indrindra teo amin'ny fiainany, ary ankehitriny izy ireo dia nanasa tena tao amin'ny toeram-piompiana tany Texas, voahodidin'ny mpiambina.
  
  Inona ny manaraka?
  
  Eny ary, ny lafy tsaran-javatra dia ny nahazoan'izy ireo ny telo amin'ireo lalana kardinaly efatra. Ary telo amin'ireo mpitaingin-tsoavaly efatra. Ny baiko dia nanafina fitaovam-piadiana efatra, ka noho ny fanisana nataon'i Drake izay somary tsy mifanaraka, manjavozavo ary tsy azo antoka, dia iray ihany no tavela. Nihomehy ny tenany izy.
  
  Azafady, manantena aho fa azoko tsara izany.
  
  Re ny dian-tongotra teo ivohony ka nitodika izy.
  
  Nijoro teo i Alicia, niboridana tanteraka sy namirapiratra tamin"ny rano fandroana, niraikitra tamin"ny sorony mangana ny volony. Drake nibanjina ary nanadino ny asa.
  
  "Mampalahelo," hoy izy. "Ka misy fotoana tsara ny mahita anareo roa."
  
  Nandeha izy ary nanala ny lamba famaohanany. "Heverinao ve fa manam-potoana isika?"
  
  "Aza manahy," hoy izy sady nitsiky tamin"ny feony. "Tsy mila fotoana be izany".
  
  
  ***
  
  
  Taty aoriana, rehefa nahita sy niezaka nisoroka ny mangana teo amin"ny vatany izy ireo, dia nanao akanjo vaovao i Drake sy Alicia ary nidina nankany amin"ny lakozia lehibe. Tsy azon'i Drake ny antony nisafidianany ny lakozia; toa toeram-pivoriana voajanahary izy io. Ny tara-pahazavan'ny masoandro milentika dia nitsofoka teo amin'ny varavarankelin'ny panoramika, ka nanome loko volamena ny gorodona hazo sy ny kojakoja an-dakozia. Nafana ny efitrano ary nisy fofon'ny mofo vao avy nendasina. Nipetraka teo ambony seza bar i Drake ary naka aina.
  
  "Afaka mandany iray volana eto aho."
  
  "Mpitaingina iray hafa," hoy i Alicia. "Ary avy eo dia maka aina isika?"
  
  "Afaka manao izany ve isika? Ny tiako tenenina dia tsy mitovy amin'ny fiafaran'ilay teny hoe "maka aina, ry malala."
  
  "Eny, mbola tsy maintsy mamaly an'i Qrow isika," hoy izy nikiakiaka, "ny momba an'i Però. Ary mety manana olana i Smith. Tsy tokony handeha hanao asa fitoriana isika rehefa sahirana ny olona iray ao amin"ny fianakavianay."
  
  Nanaiky i Drake. "Eny, manaiky aho. Ary avy eo dia misy ny SEAL Team 7. "
  
  "Indray andro any," hoy i Alicia nisento, nipetraka teo amin'ny seza teo akaikiny, "ho avy ny fialantsasatsika."
  
  "Hey, jereo izay nentin"ilay saka!" - Nihiaka i Drake rehefa nahita an'i Dahl.
  
  Nandeha tsara teo am-baravarana ilay Soedoà. "Miezaka ny handeha aho, saingy avo roa heny ny zava-drehetra eo imason'ny masoko."
  
  "Heverinao ve fa sarotra ny mandeha?" hoy Drake. "Te hanandrana hanao firaisana ve ianao?"
  
  Nitsapatsapa nankany amin'ny seza bar i Dahl. "Misy mandray zava-pisotro ho ahy."
  
  Nanosika ny tavoahangin-drano hankeo aminy i Alicia. "Handeha haka bebe kokoa aho."
  
  Nijery ny namany tamim-panahiana i Drake. "Tsy maintsy miandry hatramin"ny farany ve ianao ry namana?"
  
  "Lazaina ny marina, mihatsara izany isaky ny minitra."
  
  "Oh, satria tadidiko ny fomba nipetrahanao nandritra ny fifandirana tamin'i Olga."
  
  "Mialà, Drake. Tsy te hahatsiaro izany mihitsy aho."
  
  Nitsiky i Drake. "Toy ny hoe avelanay hanadino anao izany."
  
  Tonga tsikelikely ny ekipa ambiny, ary roapolo minitra taty aoriana dia samy nipetraka teo amin'ny toeram-pisakafoanana avokoa izy ireo, nisotro kafe sy rano, voankazo sy hena hena, ary ratra maro tsy tambo isaina. Tsy nijery na iza na iza i Kinimaka, ary tsy nahatana na inona na inona teny an-tanany havanana i Smith. Kivy be i Yorgi. Tsy afaka nijanona nitaraina i Kensi. I May sy Lauren ary Hayden ihany no toa ny tenany.
  
  "Fantatrao," hoy i Hayden. "Faly aho fa niara-nanatontosa an"izany isika rehetra. Mety ho ratsy kokoa izany. Nanao ny asany ny Atropine. Misy vokany ve ry zalahy?"
  
  Yorgi, Smith ary Kenzi dia niposaka. Niteny ho azy rehetra i Kensi. "Heveriko fa nihoatra noho ny vokany i Olga."
  
  Nitsiky i Hayden. "Eny, satria mbola tsy vita isika. Ireo ekipa tsy nitsidika an'i Fort Sill sy Dallas dia nitady famantarana farany. Soa ihany fa afaka nanara-maso ireo mpilalao lehibe ny Washington think tank sy ny NSA.
  
  "SAS?" - Nanoro hevitra i Drake.
  
  "Eny, ny Anglisy, eny. Hanaraka azy ireo i Shina sy izay sisa rehetra any Frantsa-"
  
  "Ekipa SEAL 7?" - nanontany Dahl.
  
  "Tsy fantatra, tsy nambara ary tsy nahazoana alalana," hoy i Hayden. "Araka ny voalazan'i Crowe."
  
  "Misy rafitra avo kokoa noho ny minisitry ny Fiarovana," hoy i Kinimaka.
  
  "Tsy nety nanantona anay ho maina ny Filoha Coburn," hoy i Drake nanohitra. "Tsy maintsy mino aho fa tsy mahalala na inona na inona momba ny tombo-kase izy."
  
  "Manaiky aho," hoy i Hayden. "Ary na dia miombon-kevitra amin'i Mano aza aho fa misy zavamananaina ambony noho ny Goaika, dia misy olona maro hafa mamitaka. Ilay karazany tonga aminao mitsivalana, tsy misy manga, ary mamela anao ho kely safidy. Tsy maintsy mino aho fa misy zavatra mitranga mihoatra noho izay fantatsika. "
  
  "Tsy manampy ny olanay izany." Nitsiky i Smith ary niezaka nanainga ny vera misy ronono.
  
  "marina". Naka voankazo eran-tanan"i Hayden ary nampiadana ny tenany. "Koa aoka isika hifantoka amin"ny famaranana ity reny ratsy ity ary hody. Mbola ekipa lehibe indrindra sy tsara indrindra izahay. Na dia amin'izao fotoana izao aza, ny Britanika dia nahazo fanombohana iray andro monja. Ny Sinoa koa. Ankehitriny, toa ny hafa rehetra, ny Frantsay ihany no nitombo. Nandefa ekipa telo hafa izy ireo mba hifandray amin'ilay hany tany am-boalohany."
  
  "Mitovy amin'izany koa amin'ny ady amin'ny hery manokana," hoy i Dahl. "Eo an-tampony izahay."
  
  "Eny, saingy mety tsy hisy ifandraisany izany. Ary lainga. Tsy toy ny hoe mifampitantana na miaraka any an-tany efitra izahay.
  
  "Ady mafy sy tsy ampoizina izany," hoy i Dahl. "Ity dia tena misy tokoa."
  
  Nanaiky i Hayden ary avy eo dia nanohy haingana. "Andao hamintina ny lahatsoratry ny Filaharana. Teo amin'ny vazan-tany efatra no hitanay ireo mpitaingin-tsoavaly efatra ka napetranay taminy ny drafitra momba ny Laharan'ny Fitsarana Farany. Ireo izay tafita velona amin'ny Kroazada Fitsarana sy ny vokany dia hanjaka amin'ny rariny. Raha mamaky ity ianao dia very isika ka vakio ary araho tsara. Lany tamin'ny fanangonana ireo fitaovam-piadiana efatra farany tamin'ny revolisiona eran-tany ireo taona farany ananantsika: Ady, Fandresena, Mosary ary Fahafatesana. Tafaray, handrava ny governemanta rehetra izy ireo ary hanokatra hoavy vaovao. Aoka ho vonona. Tadiavo izy ireo. Mandehana any amin'ny vazan-tany efatra. Tadiavo ny toeram-pialan'ny Rain'ny Strategy ary avy eo ny Khagan; ilay Indiana ratsy indrindra teto an-tany, ary avy eo dia ny Lozan"Andriamanitra. Saingy tsy araka ny hita ny zava-drehetra. Nitsidika ny Khagan izahay tamin'ny 1960, dimy taona taorian'ny nahavitany, nametraka ny Conquest tao anaty vatam-paty. Hitantsika ny Loza izay miaro ny tena Fitsarana Farany. Ary ny hany kaody famonoana dia rehefa niseho ireo mpitaingin-tsoavaly. Tsy misy marika famantarana ny taolan'ny Ray. Voahodidina fitaovam-piadiana ilay Karana. Ny filaharan"ny Fitsarana Farany dia miaina amin"ny alalanao ankehitriny ary hanjaka mandrakizay."
  
  Nahavita nisotro izy.
  
  "Milamina ny zava-drehetra? Heveriko fa misy dikany kokoa izany ankehitriny. Efa maty ny Didy, efa ela, saingy mbola misy singa kely amin'izy ireo amin'izany. Angamba mole. Single. Angamba zavatra hafa. Saingy tsara ny mijirika laboratoara ao Dallas, ary ampy ny maka andiana hery manokana, ka tsy azontsika atao ambanin-javatra izany. "
  
  Niato kely izy rehefa nanofahofa an'i Drake. "Eny?"
  
  "Fantatrao ve hoe aiza no toerana tsara indrindra hipetrahany?" - hoy izy nanontany. "Ao anatin'ny tanky fisainana iray any Washington. Na miasa ho an'ny NSA. "
  
  Nihiratra ny mason"i Hayden. "Oadray, hevitra tsara izany. Avelao aho hieritreritra an"izany." Nandraraka kafe mainty tao anaty siny vera izy.
  
  "Mandeha ny fotoana, ry namako," hoy i Mai.
  
  "Eny miaraka aminao aho". Nosakanan"i Hayden ny vavany. "Andeha hodinihintsika avy eo ny lahatsoratra: ny vazan-tany farany dia Eoropa. Tsy maintsy mahita ny fasan"ny Karavan"Andriamanitra isika, izay mpitaingin-tsoavaly mahafaty ary miambina ny tena fitsarana farany. Ny ratsy indrindra amin'izy rehetra. Ary nisy fehezan-dalàna famonoana ve rehefa niseho ireo mpitaingin-tsoavaly? Mbola tsy azoko izany, azafady."
  
  "Heveriko fa efa nanao izany nandritra ny fotoana kelikely ny think tank?" hoy i Yorgi.
  
  Niteny i Lauren, izay niankina tamin"ilay vata fampangatsiahana lehibe. "Mazava ho azy fa manana. Nomen'ny Romanina anaram-boninahitra hoe 'Flagellum of God' ilay mpitarika fahiny, izay niady sy novonoiny. Izy angamba no nahomby indrindra tamin'ireo mpitondra barbariana ary nanafika ny Fanjakana Romanina atsinanana sy andrefana fony izy niaina tamin'ny taona 406-453. Izy no fahavalon"i Roma nahatsiravina indrindra, ary voalaza hoe: "Tsy hisy ahitra intsony izay nolalovako."
  
  "Mpamono olona faobe iray hafa nomem-boninahitra," hoy i Dahl.
  
  "Attila the Hun", hoy i Lauren, "dia namono ny rahalahiny tamin"ny 434 mba ho lasa mpitondra tokana ny Huns. Fantatra tamin"ny fibanjinana masiaka i Attila, ka matetika no nanakodia ny masony, "toy ny nankafy ny fampihorohoroana nomeny aingam-panahy", araka ny filazan"i Edward Gibbon, mpahay tantara. Nilaza koa izy fa nampiasa ny tena sabatr"i Mars, ilay andriamanitry ny ady romanina. Afaka maka sary an-tsaina ny tahotra mety ho nahatonga izany tao amin"ny sahan"ady romana iray."
  
  "Nahazo izany izahay," hoy i Drake. "Ankizilahy ratsy fanahy na zazalahy tsara i Attila, miankina amin'ny lafiny inona ianao. Ary iza no nanoratra ny boky tantara. Ahoana ary taiza no nahafatesany?
  
  "Fitantarana mifanipaka maro no milazalaza ny fomba nahafatesany. Avy amin'ny orona ka hatramin'ny antsy teo am-pelatanan'ny vadiny vaovao. Rehefa nahita ny fatiny izy ireo, araka ny fanaon'ny Huns, dia nandrovitra ny volony teo amin'ny lohany ary nasiany ratra lalina sy naharikoriko tamin'ny tavany. Voalaza fa i Attila, izay fahavalo mahatsiravina toy izany, dia nahazo hafatra avy amin'ireo andriamanitra momba ny fahafatesany ho tsy nampoizina. Fitahiana. Napetraka teo afovoan"ny lemaka midadasika ny vatany, tao anatin"ny tranolay landy iray, mba ho hitan"ny rehetra sy ho deraina. Ireo mpitaingin-tsoavaly tsara indrindra tamin'ireo foko dia nitaingina ary nitantara ny zava-bitany lehibe nanodidina ny afo. Fahafatesana lehibe izany. Voalaza ihany koa fa nisy fankalazana natao teo ambonin"ny fasany". Nanohy namerina ireo teboka mifandraika amin'izay nobitsihin'ilay polisy teo an-tsofiny i Lauren. Tsy nisy dikany ny fametrahana fanamafisam-peo.
  
  "Nasiany tombo-kase volamena sy volafotsy ary vy ny fasany, satria nanana telo izy. Ary nino izy ireo fa ireo fitaovana telo ireo dia mety ho an'ny lehibe indrindra amin'ny mpanjaka rehetra. Mazava ho azy fa nampiana fitaovam-piadiana, harena ary vatosoa tsy fahita firy. Ary toa, araka ny fanao koa, dia novonoiny izay rehetra niasa teo amin"ny fasany, mba hanafina ny toerana misy azy."
  
  Nijery ireo nipetraka teo ambony latabatra i Alicia. "Ho faty ny iray aminareo," hoy izy. "Aza asaina handevina anao aho. Tsy misy vintana. "
  
  "Sady halahelo sy ho faly ianareo mandre fa ny fasan'i Attila dia iray amin'ireo toerana fasana very lehibe indrindra teo amin'ny tantara. Mazava ho azy, avy amin'ny sasany hafa - ny vatana mangatsiakan'ny Mpanjaka Richard III hita teo ambanin'ny fiantsonan'ny fiara Leicester taona maro lasa izay - mino izahay fa mbola ho hita izy ireo. Angamba Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Na ahoana na ahoana, raha ny momba an'i Attila, dia inoana fa navilin'ny injeniera Hunnic ny Reniranon'i Tisza ela be mba hanamainana ny renirano lehibe. Attila dia nalevina tao tao anatin'ny vatam-paty telo lehibe sy sarobidy. Navotsotra i Tisza avy eo, ary nanafina an"i Attila mandrakizay."
  
  Tamin"izay fotoana izay no nandrenesan"izy ireo ny feon"ny helikoptera nanatona. Nijery manodidina ny efitrano i Hayden.
  
  "Manantena aho fa vonona amin'ny ady hafa ianareo, ry zalahy sy vavy, satria mbola tsy vita izany."
  
  Drake dia naninjitra ny hozany narary. Niezaka nametraka ny lohany teo an-tsorony i Dahl. Nirenireny i Kensi rehefa nikasika ny lamosiny.
  
  "Raha ny marina," hoy i Drake. "Mbola leo ihany aho teto."
  
  Nitsiky i Hayden. Niondrika i Dahl araka izay azony natao. Efa teo an-tongony i May. Nitodika tany amin'ny varavarana i Lauren.
  
  "Andao," hoy izy. "Hampahafantatra antsika bebe kokoa eny an-dalana izy ireo."
  
  "Eoropeana?" hoy i Yorgi nanontany.
  
  "Eny. Ary ho an'ny mpitaingin-tsoavaly farany amin'ny fahafatesana."
  
  Nitsambikina niala teo amin'ny seza bar i Alicia. "Tena mahafinaritra," hoy izy maneso. "Avy ao aminao, tena mampientam-po tokoa izany ka na ny rantsantongotro aza dia manomboka mangetaheta."
  
  
  TOKO FAHAFATRA FAMPOLO
  
  
  Sidina hafa, ady hafa eny amin'ny faravodilanitra. Nipetraka teo amin'ny seza mampahazo aina i Drake ary nihaino raha naneho ny didim-pitsaran'ny Distrikan'i Columbia sy ny fehin-keviny tamin'ny raharaha Attila the Hun i Lauren. Nipetraka teo amin'ny toerana samihafa ny ekipa, nandray izay azony natao ary niezaka ny tsy hiraharaha ny fanaintainan'ilay antsoina hoe 'nitrangan'i Olga' vao haingana.
  
  "Very amin'ny tantara ny fasan'i Attila," hoy i Lauren namarana. "Tsy hita mihitsy, na dia maro aza ny zavatra hita sandoka. Noho izany," dia nijanona izy, nihaino, "efa nandre momba ny anomaly gravitational ve ianao?"
  
  Nitodika tany aoriana i Dahl. "Misy dikany maromaro io teny io."
  
  "Eny, izany no hevitray. Vao tsy ela akory izay, ny mpahay siansa dia nahita anomaliana goavana sy mistery nalevina tao ambanin'ny ranomandry polar. Fantatrao izany? Lehibe izy io - 151 kilaometatra ny sakany ary efa ho arivo metatra ny halaliny. Hitan'ny satelita NASA izany, fa anomaly gravitational io satria ny fiovan'ny manodidina azy dia manondro ny fisian'ny zavatra goavambe iray ao amin'ny crater. Ankehitriny, ankoatry ny teoria bibidia, io zavatra io dia anomaly gravitational. Diso toerana izy io, tsy mihetsika toy ny zava-drehetra manodidina azy, ary noho izany dia mety ho hitan'ny radara mahery. "
  
  "Miresaka momba ny radara miditra amin'ny tany ianao," hoy i Dahl. "Specialité-ko taloha."
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Matoky ianao? Noheveriko fa lehilahy miendaka amin'ny lanonana akoho. Nantsoin'izy ireo hoe Dancing Viking ianao."
  
  Nandreraka azy i Dahl. "Ajanony io".
  
  Niondrika nanatona ahy i Alicia. "Toa tezitra izy", hoy izy nibitsibitsika tamin'ny teatra.
  
  "Ny fandroahana vehivavy antitra tsy misy ahiahy dia hanao izany aminao."
  
  Nahagaga fa nirotsaka ny ranomasony i Smith. "Tsy maintsy lazaiko," hoy izy nitsefotra, "mbola mbola tsy nahita olona nitsambikina mafy loatra tamin'ny olona tsy nisy trampoline aho." Nanafina ny tarehiny izy, niezaka ny ho tony.
  
  Nokapohin"i Kinimaka ny sorony. "Tsy maninona ve ianao ry rahalahy? Tsy mbola nahita anao nihomehy aho taloha, lehilahy. Hafahafa ity".
  
  Niditra an-tsehatra i Lauren, namonjy ilay Soedoà tamin'ny fanarabiana bebe kokoa. "GPR, fa amin'ny ambaratonga mahery. Ny tiako holazaina dia misy ity zavatra hafahafa ity ao amin'ny Google Maps antsoina hoe Antarctica. Hitanao amin'ny solosainao izany. Saingy mahita zavatra kely toy ny fasan'i Attila? Eny, tafiditra ao anatin'izany ny fampiasana milina sy rindrambaiko izay mbola tsy neken'ny NASA ho azy. "
  
  "Mampiasa satelita ve izy ireo?" hoy i Yorgi nanontany.
  
  "Oh eny, manana an'ity ny firenena mahafinaritra rehetra."
  
  "Tafiditra ao Shina, UK ary Frantsa." Drake dia nanondro ny lisitry ny mpifanandrina aminy.
  
  "Azo antoka. Avy eny amin"ny habakabaka, ny Sinoa dia afaka namantatra olona iray nipetraka tao anaty fiarany, nijery ireo tranonkala Internet nojereny, ary nanasokajy ny ao anatin"ny sandwich nohaniny. Na iza na iza. Saika na aiza na aiza."
  
  "Lehilahy ihany?" hoy i Kenzi nanontany. "Sa ny vehivavy koa?"
  
  Nitsiky i Lauren sady nibitsibitsika hoe: "Misy lehilahy iray eto an-tsofiko mampita izany. Toa mbola tanora ihany, toa tsy mbola nahita vehivavy izy."
  
  Drake nihaino ny helikoptera nanapaka ny lanitra teo anelanelan'i Amerika sy Eoropa, ny fahatelo sy fahefatra faran'ny tany.
  
  "Eny, eny, na izany na tsy izany..." nikiakiaka i Lauren. "Raha atambatra ny jeografia tsy dia fantatra loatra momba an"i Piscara, dia milaza ny lahatsoratra iray fa teo anelanelan"ny Danube sy ny Tisza no nisy ny lapa malazan"i Attila, teo amin"ireo havoanan"i Carpathian, teo amin"ny lemak"i Hongria ambony sy Zazberin mifanila aminy. Misy andalan-teny manjavozavo kokoa milaza fa ny fasan'i Attila dia tandrifin'ny lapany."
  
  "Nefa nalevina tao ambanin"ny renirano," hoy i Mai.
  
  "Eny, ny Tisza dia mamakivaky an'i Hongria avy any avaratra ka hatrany atsimo, izay sakeli-drano lehibe amin'ny Danube mihitsy. Hanampy ny mpahay siansantsika ny lalan'ny renirano. Antenaina fa ny fikarohana ataon'izy ireo amin'ny alàlan'ny teknolojia geofizika dia hanambatra ny zanabolana, magnetika, MAG ary ny radara miditra amin'ny tany. Ny fanadihadian'ny andriamby dia fenoin'ny mombamomba ny GPR ho an'ny tsy mety voafantina. Milaza koa izy ireo fa afaka mahita raha toa ka navily ny renirano. Nihifikifi-doha izy. "Miresaka momba ny sary an'arivony sy an'arivony izay tsy maintsy jerena ny solosaina ary avy eo mandray fanapahan-kevitra."
  
  "Eny, eny, ho any Hongria isika." Mody marary andoha i Alicia. "Lazao fotsiny izany."
  
  Nipetraka indray ny ekipa, nanontany tena hoe nanao ahoana ireo mpiara-miasa aminy mahery setra.
  
  
  ***
  
  
  Hongria, Danube ary Tisza dia toa mainty amin'ny alina toy ny any Eoropa hafa, saingy fantatr'i Drake fa amin'izao fotoana izao dia mikorontana kokoa ny eto. Ny mahery indrindra amin'ireo mpitaingin-tsoavaly efatra - ny fahafatesana - ary ireo izay nahita azy dia mety hamaritra tsara ny hoavin'izao tontolo izao.
  
  Nidina ny ekipa, niainga indray, nipetraka indray, ary avy eo dia nitsambikina tao anaty fiara lehibe tsy misy taratra mba hamita ny dingana farany amin'ny diany. Tsy mbola nahita na inona na inona ny mpanao kajikajy, mbola midadasika ny faritra ary kely ny tanjona, tsy lazaina intsony ny fahanterana sy mety ho simba. Nahafinaritra ny nanadihady ny fomba fiasan'ny Ordinatera tsy miankina, fa ny famonoana tampoka nataon'izy ireo am-polony taona maro lasa izay dia namarana ny fihemorana rehetra.
  
  Nitoby teo amin'ny tany lemaka izy ireo, nametraka mpiambina teo ivelany ary nanorim-ponenana tao anatiny. Nifofofofo ny rivotra mahery, nanofa ny lay; ny zava-misy marina amin'ny zava-drehetra nataon'izy ireo tato anatin'ny andro vitsivitsy dia mbola miezaka ny hilentika.
  
  Tena eto ve isika izao, mitoby atsasaky ny havoana Hongroà? Nieritreritra izany i Drake. Sa mbola mamely antsika i Olga?
  
  Nilaza ny marina ny lamban-damba mamony tao amin"ilay tranolay, ary toy izany koa ilay sarin"olona mihetsiketsika teo akaikiny. Alicia, nofonosina tao anaty kitapo fatoriana ary ny masony ihany no niseho.
  
  "Mangatsiaka ve ry fitiavana?"
  
  "Eny, mankanesa atỳ ary mafana aho."
  
  "Azafady," hoy i Dahl avy any atsimon'ny tongotr'i Drake, "tsy anio."
  
  "Manaiky aho", hoy i Kenzi avy any atsinanana. "Lazao amin"ilay bibilava fa marary andoha ianao na inona. Iza no mahalala hoe taiza izy? Ny isan"ny aretina sy ny sisa sy ny sisa".
  
  "Ka tsy misy resaka foursome?"
  
  "Eny," hoy i Mai, izay nijoro teo am-baravaran'ny lay. "Indrindra fa dimy izahay."
  
  "Adala, adinoko fa teto ianao ry Sprite. Mbola tsy mino aho fa nohidin'izy ireo tao anaty lay iray izahay rehetra. "
  
  "Aleoko aloha ny matory eny amin"ny tany lemaka", hoy i Dahl rehefa nitsangana. "Dia angamba hatory aho."
  
  Drake dia nijery ny lohan'ny Soedoà ho any amin'ny fivoahana, nihevitra fa hanararaotra hiantso an'i Joanna izy. Ny fifandraisan'izy ireo dia nijanona teo amin'ny rivotra, saingy ho avy ny andro, tsy ho ela, izay hisy olona handray fanapahan-kevitra maharitra.
  
  Tonga ny maraina, ary ny manam-pahaizana avy any Washington dia nanoro hevitra toerana antsasa-polo. Nisara-bazana ny ekipa ary nanomboka nandavaka, nandroaka ireo toerana mahafinaritra tao an-dohany sy tao am-pony: ilay bibilava manga manjelanjelatra an'ny Tisza, indraindray midadasika, indraindray hafahafa tery amin'ny toerana, ireo havoana feno ahitra an'ny Carpathians, ny lanitra mazava tsy misy farany. Tonga soa aman-tsara ny tsio-drivotra mangatsiaka nitsoka ny habaka malalaka, nanala ny havizanana sy ny mangana mampitony. Drake sy ny hafa dia nanontany tena foana hoe aiza ny fahavalony. Anglisy, Sinoa ary Frantsay. Aiza? Amin'ny havoana akaiky indrindra? Tsy nisy nahita na dia kely aza ny fanaraha-maso. Toy ny hoe nilavo lefona ny ekipa hafa.
  
  "Tsy ny fihazana relika mahazatra anao," hoy i Drake indray mandeha. "Tsy fantatro izay hiafarako amin"ny manaraka."
  
  "Manaiky aho," hoy i Dahl. "Indray mandeha isika dia miady, ary ny manaraka dia mora daholo. Ary mety ho ratsy kokoa aza izany. "
  
  Nandeha haingana ny andro voalohany, avy eo ny faharoa. Tsy nahita na inona na inona izy ireo. Nanomboka ny orana, ary avy eo ny masoandro manjavozavo. Nifandimby niala sasatra ny ekipa ary namela mpiasa nokaramaina vitsivitsy hanamaivana azy ireo vetivety. Voatendry avy amin"ny tanàna akaiky iray ny lehilahy sy vehivavy tsy niteny anglisy. Indray andro, i Alicia dia nahita lavaka teo amin"ny tany, angamba tionelina efa tranainy, saingy vetivety dia levona ny fientanentanany rehefa tapitra ny fikarohana nataony.
  
  "Tsy misy ilana azy", hoy izy. "Mety ho iray metatra miala aminy izahay nefa mbola tsy mahita azy."
  
  "Ahoana no heverinao fa tsy voamarika nandritra ny taona maro izany?"
  
  Nanohy nikasika ny lohany i Dahl, azo antoka fa tsy azon'izy ireo zavatra. "Eo amin"ny tendron"ny lelako izany", hoy izy namerimberina imbetsaka.
  
  Tsy afa-nanoatra i Drake. "Olga no tianao holazaina, sa tsy izany? Tena fohy ny traikefa, ry namana. "
  
  Nimenomenona i Dahl, mbola mi-scan.
  
  Alina indray ary ora vitsivitsy ao anaty lay. Ny tena nihenjana indrindra tamin'ireny takariva ireny dia ny nanombohan'i Drake niresaka momba ny fanambaran'i Webb, ny lova navelany ary ny fanampim-baovao miafina.
  
  "Mila mifantoka amin"izany isika amin"ny manaraka. Mety hanimba ny zava-miafina nangoniny. Mahavariana".
  
  "Ho an'iza?" hoy Dahl. "Tsy dia ratsy loatra ireo manohitra anay."
  
  "Afa-tsy ny iray izay tsy mbola fantatsika," hoy i Mai.
  
  "Tena ozona? Hadinoko. Iza moa izany?"
  
  Nampihena ny feony ilay vehivavy japoney ary niteny moramora. "Maty ny iray aminareo."
  
  Nangina nandritra ny fotoana lava sady maharary.
  
  Novakian"i Alicia izany. "Tsy maintsy miombon-kevitra amin'i Drake. Tsy mihatra amintsika fotsiny izany. Webb dia manam-pahaizana manokana momba ny fanararaotana ary mpanankarena be. Tsy maintsy nanana loto tamin"ny olona rehetra izy."
  
  Ny fanairana diso no nahatonga azy ireo nivoaka ny tranolay, nianjera tamin"ny tany sy fotaka, teo amin"ireo korontam-bato sy fasika tamin"ny toerana fandevenana fahiny. Noho ny fahasosoran'izy ireo lalina dia hita fa tsy an'i Attila izany. Farafaharatsiny, tsy araka izay azony lazaina.
  
  Tatỳ aoriana, tao amin"ny tranolay, dia niverina tamin"ny eritreriny izy ireo.
  
  "Betsaka ny zavatra tokony hatao," hoy i Hayden. "Angamba ity fitadiavana ny toerana niafenan'i Webb ity sy izay hitantsika avy eo dia mety hiaro antsika amin'izay mety ho avy."
  
  "Ny fahafatesan'i Josoa tany Però? Ny tsy fankatoavantsika? Fitsarana mampiahiahy sy tady tsy azo antoka? Tsy maintsy mamaly olona isika. Anarana iray azonao alaina. Fa telo? efatra? Ny faktioranay dia mena, ry olona, ary tsy midika ho fandaniana tafahoatra aho. "
  
  "Noho izany, SEAL Team 7?" - nanontany Dahl.
  
  "Angamba," hoy i Hayden nimenomenona. "Iza no mahalala? Fa raha manafika antsika amin'ny fitsarana an-tendrony izy ireo, dia mianiana amin'Andriamanitra aho fa hamely amin'ny herin'ny fampitahana aho. Dia ho toy izany koa ianareo rehetra. Baiko izany."
  
  Tonga indray ny andro iray ary nitohy ny fihazana. Nanakana ny ezaka nataon"izy ireo ny rotsak"orana. Niverina niaraka tamin'ny tranokala fito hafa indray ny Washington think tank tamin'ny fitambaran'ny telo amby roapolo. Ny ankamaroan'izy ireo dia tsy namokatra afa-tsy toerana banga na fototra tranainy, tranobe efa lany tamingana, taolam-paty lasa vorodamba. Nandalo ny ankamaroan'ny andro hafa ary nanomboka nihena ny toe-tsain'ny ekipan'ny SPEAR.
  
  "Eo amin'ny toerana mety ve isika?" hoy i Kenzi nanontany. "Hongria no tiako holazaina. Mifanohitra amin'ny lapan'i Attila. Hafiriana no teraka io olona io? Eninjato arivo taona lasa izay, sa tsy izany? Inona ity? Taonjato efatra ambin'ny folo talohan'i Geronimo. Angamba i Attila no 'loza' diso. Heveriko fa ny Eglizy Katolika dia nanome anarana maro. "
  
  "Mahita karazana anomaliana maro izahay," hoy i Kinimaka. "Betsaka tokoa izy ireo, ary tsy misy marina amin'izy ireo."
  
  Nibanjina azy i Dahl. "Mila fomba iray hanaterana ny fikarohanay izahay."
  
  Lauren, izay nampidirina tao amin'ny tanky eritreritra, dia nitodika tany amin'ny fomba hafa. "Eny, hoy izy ireo. Eny."
  
  Notsofin"ny rivotra moramora ny volon"ilay Soeda, saingy tsy nisy nahasosotra ny tarehiny. "Tsy manana n'inon'inona aho".
  
  "Angamba isika tokony hijery indray an'i Attila?" Nanolo-kevitra i May. "Misy zavatra ao amin'ny tantaram-piainany?"
  
  Nilaza tamin'ny andian-jiolahy tao Washington i Lauren mba hikarakara izany. Niala sasatra ny ekipa, natory, nitady lesoka ary tsy nahita, ary nandray anjara tamin'ny fanairana sandoka roa hafa.
  
  Farany, nanangona ekipa iray i Drake. "Heveriko fa tsy maintsy antsoina hoe tsy fahombiazana izany, ry olona. Ny baiko dia milaza fa nahita izany izy ireo, angamba ¸ fa raha tsy afaka isika dia tsy ho afaka koa ny firenena hafa. Angamba ny mpitaingin-tsoavaly fahefatra dia aleo avela any amin'ny nandevenana azy. Raha mbola eo aza izy."
  
  "Angamba norobaina ny fasana", hoy i Hayden, namelatra ny tanany, "fotoana fohy taorian"ny fandevenana. Saingy, mazava ho azy, dia ho hita ireo vakoka ireo. Lamba. sabatra. Vatosoa. vatana hafa."
  
  "Sarotra ny mamela fitaovam-piadiana mahery vaika toy izany any," hoy i Kenzi tamin'ny endriny tsy misy dikany. "Fantatro fa tsy hanao izany ny governemantako. Tsy hitsahatra hikaroka mihitsy izy ireo."
  
  Nanaiky i Drake. "Marina, saingy tsy isalasalana fa manana krizy hafa isika. Tsy afaka mijanona eto mandrakizay isika.
  
  "Niteny toy izany koa izy ireo tany Però," hoy i Smith.
  
  Nanaiky an'i Lauren i Drake. "Manana zavatra ho antsika ve izy ireo?"
  
  "Tsy mbola, afa-tsy ireo toerana valo hafa mety hitranga. Ny famantarana dia mbola mitovy. Tsy misy sarotra."
  
  "Saingy tsy izany ve no tena tadiavintsika?" hoy Dahl mangina be.
  
  Nisento i Hayden. "Heveriko fa mety tsy maintsy miantso an'io olona io aho ary mifandray amin'ny sekretera. Tsara kokoa isika-"
  
  "Tandremo," hoy i Alicia nampitandrina. "Angamba izao no famantarana andrasan'ny tombo-kase."
  
  Nangina i Hayden, nipoitra teo amin'ny masony ny tsy fahatokisana.
  
  Nahasarika ny sain'izy ireo ihany i Dahl. "Radar-miditra amin'ny tany," hoy izy. "Mitadiava anomalies, gravitational, magnetic na inona na inona. Mazava ho azy fa mahita zavatra mahatsiravina izy, satria planeta tranainy be izy io. Saingy azontsika atao ny mampihena ny fikarohana ataontsika. Afaka ataontsika. Tompo ô, ahoana no nahatonga anay ho adala toy izany?
  
  Drake dia nizara ny fijery manahy an'i Alicia. "Tsy maninona ve ianao ry namana? Mbola tsy tsapanao ny vokatry ny Olga niezahanao naka an-keriny, sa tsy izany?"
  
  "Salama aho, tonga lafatra toy ny mahazatra. Henoy - tadidio ireo adala nahita ny fasan'ireo andriamanitra ireo?
  
  Lasa matotra izao ny endrik'i Drake. "Isika io, Torsten. Eny, ny ankamaroantsika."
  
  "Fantatro izany. Hitanay ny taolan'i Odin, sy Thor, Zeus ary Loki." Nanao fiatoana izy. "Aphrodite, Mars ary maro hafa. Inona no fiadiana sy fiadiany? Ny sasany amin"ireo vatosoany?"
  
  "Zavatra tsy fantatra izay nanampy anay tamin'ny iraka hafa," hoy i Drake.
  
  "Eny." Tsy afaka nijanona nitsiky i Dahl. "Sabatra iza no nalevina niaraka tamin'i Attila?"
  
  Nitsambikina tamin'izany i Lauren. "Mars!" - hoy izy nihiaka. "Ny andriamanitry ny ady romanina dia nanindrona an"i Attila tamin"ny sabany tamin"ny alalan"ny Skytianina. Nantsoina hoe Sabatry ny Ady Masina izy io. Fa raha tena avy amin'ny tanan'i Mars mihitsy izy io ... "
  
  "Azonao atao ny manitsy ny radar miditra amin'ny tany mba hitadiavana io singa manokana io," hoy i Dahl. "Ary ity singa tsy fahita firy ity."
  
  "Ary boom!" Nanaiky azy i Drake. "Tsotra izany. Niverina ilay Soedoà adala."
  
  Mbola sosotra ihany i Alicia. "Tsy afaka nieritreritra an'izany ve ianao, andro vitsivitsy lasa izay?"
  
  
  TOKO FAHADIMY AMIN"NY TALOHA
  
  
  Adiny valo indray ary efa vonona izy ireo. Ny ekipan'ny DC dia namerina ny radar miditra amin'ny tany rehefa avy nifandray tamin'ny vondrona arkeolojika islandey izay mbola nikaroka ny sisa tavela tamin'ny fasan'ireo andriamanitra voalohany. Miverina any Odin foana izany, hoy i Drake teo am-piandrasana. Mazava fa ny Islandey dia nitahiry ny ankamaroan'ny antsipirian'ny zavatra hita sy ny santionany rehetra. Ny fandefasana angon-drakitra momba ny singa tsy fahita firy any Washington dia minitra vitsy monja.
  
  Farafaharatsiny izany no nolazain'izy ireo, hoy i Drake taty aoriana. Ho taitra izy raha mbola tsy manana an'io an-drakitra io ny Amerikana.
  
  Nisy fitsapana natao ary avy eo nisy famantarana mafana nalefa. Ping teo amin'ny faritra efa nodiavin'izy ireo, ary ny sabatry ny Mars fahiny dia nanjary teboka mazava teo amin'ny sarintany.
  
  "Izany no izy," hoy i Mai. "Fasan'i Attila the Hun."
  
  Nanomboka tamin-kafanam-po ny fikarohana. Nanomboka nanitatra ny lavaka efa nolavahana ny mponina. Talohan'ny nahatongavan'izy ireo tamin'ny banga izay nifanaraka tanteraka tamin'ny sabatra, dia nandoa vola tamin'ny mponina izy ireo ary mody kivy raha nijery azy ireo nandeha.
  
  "Ny lafiny ilany amin'ity," hoy i Mai, "dia fikarohana ara-kolontsaina lehibe."
  
  "Tsy afaka manahy momba izany isika ankehitriny," hoy i Hayden. "Ity no fiadian"ny fahafatesana. Tsy maintsy atao neutralize izany alohan'ny hanambarana na inona na inona. "
  
  Smith, Yorgi ary Kinimaka dia nitsambikina, nanafika ny tany. Mbola nijery ihany i Dahl ary nahatsiaro ho kivy kely, na dia nanararaotra niantso azy ny zava-drehetra manomboka amin'ny 'ampondra tsy miasa' ka hatramin'ny 'Crazy Sloth' i Alicia sy Kenzi.
  
  Tsy niandry ela dia nipoitra tao anatin"ny banga.
  
  Nijery i Drake raha nanitatra ny elanelana izy telo lahy. Nijery ny faritra i Mai sy i Alicia mba hahazoana antoka fa tsy misy zavatra tsy ampoizina ao amin'ny bozaka lava izay saika hiondrika. Nijanona teo akaikin'ilay lavaka i Lauren; tsipika hita eo amin'ireo vehivavy roa sy ireo eo ambany.
  
  "Satria tsy fantatsika hoe hatraiza no hidinantsika", hoy i Drake, "mety tsy hisy ilana azy ny fifandraisana. Saingy heveriko fa hilalao amin'ny fomba ahitantsika azy isika. "
  
  "Ny hany ilainay dia boaty iray," hoy i Hayden nanamafy. "Tsy lany andro hibanjina na inona na inona izahay. Manaiky izany ve ianao?"
  
  Nanaiky izy ireo. I Yorgi no lasa voalohany, izy no kinga indrindra tao amin'ny ekipa. Tonga avy eo i Kinimaka, mbola nitsabo ratra tamin"ny lohany, nanaraka azy i Smith. Nitsambikina tao anaty lavaka i Drake, narahin"i Hayden sy Dahl. Tsy maintsy nijanona teo amin'ny fidirana ilay Soeda. Drake voromailala ambanin'ny tany tsy mirindra ary nahita ny tenany tao anaty tonelina maizina. Iray minitra ny nandady sy nipoitra teo anelanelan'ny rindrina dia nitarika ho amin'ny banga midadasika kokoa izay niodinan'ny ekipa ankavia. Nampifandray ny sabatra tamin'ny navigateur portable i Yorgi ary niantso ny elanelan'izy ireo sy izy isaky ny minitra vitsivitsy.
  
  Notazonin'i Drake mafy ny jirony, nampifandray ireo taratra tamin'ireo teo aloha. Tsy nivily mihitsy ilay andalan-teny fa nanodidina ny toeram-pialan-tsabatra mandra-pialany tsikelikely.
  
  Nijanona teo aloha i Yorgi. "Mety tsy maintsy hivoaka isika."
  
  Nianiana i Drake. "Vato mafy io. Mila fitaovana lehibe izahay hamakivakiana any. Hitanao ve ny taviny?
  
  Nanao feo tsy afa-po i Yorgi. "Indroa ny sakan'ity andalana ity."
  
  "Ary ny sabatra?" - Nanontaniako.
  
  "Any ampita ihany."
  
  Nanana fahatsapana miavaka i Drake fa nilalao izy ireo. Nifalifaly indray ireo andriamanitra taloha. Indraindray dia toa nanaraka azy hatrany amin'ny lalana rehetra izy ireo, nitarika azy ho amin'ny zava-mitranga iray na hafa, indraindray miverina mba hampahafantatra ny tenany.
  
  Toy izao.
  
  Nanapa-kevitra izy. "Mandrosoa", hoy izy. "Mila hojerentsika hoe aiza no alehan'ity andalana ity."
  
  "Eny, misy iray amin'ireo tsy mety ho avy," nandefa ny valiny i Yorgi. "Endrika lehibe tsy fantatra."
  
  Nikoropaka ny feon'i Alicia tao amin'ilay mpampita hafatra. "Mihetsiketsika ve izany?"
  
  Fantatr'i Drake ny feo ratsy vazivazy. "Ajanony io".
  
  "Firy ny tongony?"
  
  "Alicia!"
  
  Samy namoaka ny basy poletany ny rehetra tany ambanin"ny tany. Niezaka nanindrona ny tendany i Drake mba hibanjina ny ho avy, saingy nosakanan"i Kinimaka ny fijeriny. Ny hany azony natao dia ny nidona tamin"ny tonelina ny tampon-dohany.
  
  Vovoka voasivana eny amin'ny rivotra. Nitsemboka i Drake, nihetsiketsika ny mangana vaovao. Ny ekipa dia nandady haingana araka izay tratrany. I Yorgi dia nitarika azy ireo nanodidina ny fiolahana miadana. Tamin'izay vao nijanona ilay tanora Rosiana.
  
  "Oh! Manana zavatra aho."
  
  "Inona?" - Nanontaniako. Feo maromaro no re.
  
  "Andraso. Afaka miakatra aty amiko ianao."
  
  Vetivety dia nanodidina ny fiolahana i Drake ary hitany fa nivelatra ny sisin'ilay lalana, nivadika ho andohalambo vato valo metatra ny haavony ary avo efatra heny ny sakan'ny lehilahy. Miloko volontsôkôlà izy io, malama, ary niakatra teo ambonin"ny lavaka tery kokoa izay nokapaina tao amin"ilay vatolampy, fidirana kely toy ny varavarana.
  
  Drake nibanjina ny hain'ity lavaka ity. "Koa angamba nopotehin'izy ireo kely ilay vatolampy, mba hahazoana antoka fa hijanona eto mandrakizay i Attila?"
  
  "Saingy tsy misy renirano eo ambonintsika," hoy i Yorgi. "Tao an-tsaiko izany."
  
  "Miova ny lalan'ny renirano mandritra ny taona," hoy i Hayden. "Amin'izao fotoana izao dia tsy afaka milaza izahay raha nandeha toy izao indray ny Tisza. Na izany na tsy izany, metatra vitsivitsy any atsimo ihany io."
  
  Nandeha nankany amin'ny haizina i Drake. "Eo amin'ny lalao aho. Hojerentsika ve?
  
  Nitsambikina i Yorgi, nitazona ny toerany teo aloha. Tamin"ny voalohany dia sarin"ny haizina tanteraka ilay varavarana vaovao, saingy rehefa nanatona sy namirapiratra ny jirony izy ireo, dia nahita sarin"ny efitra lehibe iray teo ampita. Ny efitrano dia tsy lehibe noho ny efitra fisakafoana mendrika, feno vovoka vovoka sy fahanginana tanteraka, ary misy lohalika hatreo afovoany.
  
  Nisy vatam-bato teo amin"ny faladiany.
  
  "Tsy mampino," hoy i Yorgi nifoka rivotra.
  
  "Mihevitra ve ianao fa ao i Attila?" hoy i Kenzi nanontany.
  
  "Ny sabatra, hoy aho." I Yorgi dia nanara-maso ny radar misy azy. "Dia hoy ity zavatra ity."
  
  "Mijanona amin'ny iraka izahay." Tsy nijery ny vatam-paty akory i Hayden. Variana nianatra momba ny lahy sy vavy izy. "Ary eo tokoa izany? Izay ihany".
  
  Nijery ny toerana nanondroiny i Drake. Nandeha teo amin'ny andohalambo fidirana ny ekipa ary nahita ny tenany tao anaty efitrano tanteraka. Boaty hazo mahazatra misy tombo-kasen'ny Didy eo amin'ny sarony no nijoro teo amin'ny faladiany, teo am-pototry ny vatam-paty. Nanatona azy i Hayden.
  
  "Miomàna," hoy izy tamin'i Lauren tao amin'ny comms. "Eny an-dalana izahay. Lazao an'i Washington fa hitanay ny boaty farany."
  
  "Nanokatra azy ve ianao?"
  
  "Negative. Heveriko fa tsy hevitra tsara izany eto ambany. Andrasana mandra-pahatonganay any an-tampony.
  
  Drake nibanjina ny vatam-paty. Nanatona akaiky kokoa ilay yogi. Niakatra teo amin'ny faladia i Kenzi ary nijery ambany.
  
  "Misy olona hanampy ahy ve?"
  
  "Tsy izao," hoy i Hayden. "Tsy maintsy mandeha isika".
  
  "Fa nahoana?" Nijanona ho lehibe kokoa i Kenzi. "Tsy toy ny ekipa hafa eto. Mahafinaritra ny manana fotoana kely ho an'ny tenanao, sa tsy izany? Fiovana mahafinaritra ny tsy hisian"ny olona hanakana ahy."
  
  Nanokatra ny comms i Drake. "Dal? Vazivazy ianao."
  
  "Inona?"
  
  Nisento i Kenzi. "Sarom-bato fotsiny io."
  
  Drake dia nahita azy ho mpanondrana an-tsokosoko relijiozy miaraka amin'ny fitiavana harena. Mazava ho azy fa tsy hihena mihitsy izany. Ampahany taminy izany. Nanaiky an'i Hayden izy.
  
  "Hanaraka anao izahay. Mampanantena aho".
  
  Nihazakazaka nankeny ampitan"ny faladia izy, noraisiny ilay vato ary nosintoniny.
  
  Nivoaka haingana ny fasana i Hayden, nanaraka azy i Yorgi sy Kinimaka. Niato teo am-baravarana i Smith. Drake nijery ny harena avy amin'ny fasan'i Attila Hun hita.
  
  Nohajambaina ny masony tamin"ny hazavan"ny jiro; maitso manjelanjelatra sy mena, manga safira ary mavo mamiratra; aloky ny avana, mamirapiratra sy maimaim-poana voalohany tao anatin'ny efa ho arivo taona. Nihetsiketsika ny harena, nazeran"ity hetsika ity ny sabatra. Nirefodrefotra ny lelany hafa. Ny rojo, ny kitrokeliny ary ny brasele dia mivangongo.
  
  Tao ambanin'izany rehetra izany, mbola nofonosina lamba vitsivitsy, dia nandry ny fatin'i Attila. Nino izany i Drake. Tsy hitan"ny jiolahy fasana mihitsy ilay toerana; noho izany ny fisian'ny harena. Ny Nazia ihany no nila izany ho an'ny drafitra lehibe kokoa, ary ny fisarihana ny saina ho amin'ilay zavatra goavana dia hisarika ny saina ho azy ireo. Nitana ny fofonainy izy, dia nitsambikina nankany amin'ny mpampita hafatra.
  
  "Lauren," hoy izy nibitsibitsika. "Tsy maintsy manakarama olona ianao hiambina izany rehetra izany. Mila manao izany fotsiny ianao. Ity dia ... tsy mampino. Ny hany dia..." Niato kely izy, nitady.
  
  "Inona ity?" - Nanontaniako.
  
  "Tsy misy sabatra eto. Tsy hita ny sabatry ny Mars."
  
  Nifoka rivotra i Lauren. "Oh tsia, tsy tsara izany."
  
  Nihenjana ny endrik"i Drake. "Taorian"ny zavatra rehetra nolalovanay", hoy izy. "Fantatro tsara izany."
  
  Nitsiky i Kensi. Nitodika tany aoriana i Drake. "Eto ny sabatry ny Mars."
  
  "Oadray, tsara ianao. Mpanondrana an-tsokosoko vakoka sy mpangalatra mahay. Nangalarinao teo ambanin"ny oronao izany. Nibanjina izy. "Mahagaga izany".
  
  "Tsy afaka maka na inona na inona ianao." Hitany namoaka zava-tsarobidy izy. "Fa matoky anao aho fa handeha any amin"ny entana sarobidy indrindra."
  
  "Mihoatra noho ny Attila?"
  
  "Eny, azo antoka. Afaka maka azy ianao. Fa na inona na inona ataonao, dia tehirizo ho anao ny sabatra.
  
  Nihomehy i Kenzi ary nanaisotra ny tanany, namela ilay harena voaravaka vatosoa fa nitazona ny sabatra. "Efa hitako izao rehetra izao," hoy izy tamim-panajana. "Afaka mandeha isika."
  
  Faly i Drake fa naneho faniriana anaty izy ary nanampy azy hanatanteraka izany. "Dia tsy maninona. Andeha hojerentsika hoe inona ilay Mpitaingin-tsoavaly Maty."
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHATELO FOLO
  
  
  Nandohalika teo ambanin'ny tara-masoandro mivantana ny ekipan'ny SPEAR, nandinika ny boaty farany amin'ny Lamin'ny Fitsarana Farany.
  
  Niandry ny fankatoavana i Kinimaka rehefa nanatona ny sisin-tany i Alicia sy Mai, izay efa tazana eny amin'ny faravodilanitra ny helikoptera namana. Nanondro an'i Kinimaka i Hayden.
  
  "Tohizo ny asa tsara ry Mano. Tsy maintsy mijery izay ao anatiny isika alohan'ny hahatongavan'ny orinasa; namana na fahavalo."
  
  Nanaiky ilay Hawaiiana ary nanindry ny hidin-trano. Niondrika nandroso i Drake rehefa niainga ny sarony, nibanjina an'i Dahl ny lohany.
  
  "Crap!" - hoy izy nikiakiaka, mipi-maso.
  
  "Izany ve no andranao hanoroka, Yorkie?"
  
  "Hanoroka anao aho raha atositosinao indray mandeha io mop shaggy antsoinao hoe loha io. Bloody Yorkshire Kiss."
  
  Mazava ho azy fa tsy nisy nandre azy. Nifantoka tamin"ilay fanambarana vaovao izy rehetra.
  
  Nijery tao anatiny i Hayden, niondrika teo ambonin"i Kensi. "Sheeeit," hoy izy nitsoka. "Tsy noeritreretiny mihitsy hoe ho toy izao izany."
  
  "Ary izaho koa". Nijoro i May.
  
  "Ny Fitsarana Farany Marina," hoy i Lauren, ary namerina ilay lahatsoratra indray. "Ny ratsy indrindra amin'ny rehetra."
  
  "Eny, tsy fantatro ny momba anareo," hoy i Alicia nimenomenona. "Fa ny hany hitako ao anatiny dia taratasy manjavozavo. Toa ny lisitry ny fiantsenako."
  
  Nitodika tany aoriana i Mai. "Tsy azoko an-tsaina mihitsy hoe ao anaty tranombarotra lehibe ianao."
  
  Nitomany i Alicia. "Indray mandeha ihany. Ireo sarety rehetra ireo, ireo sakana amin'ny lalantsara ary ireo safidy rehetra ireo dia nanary ahy tanteraka. " Nandinika ireo angidimby mpanafika nanatona tamim-paniriana izy. "Tsara kokoa izany".
  
  Niditra tao anatin"ilay baoritra i Kinimaka ary namoaka taratasy iray ary natsangana mba ho hitan"ny rehetra. "Tarehimarika maromaro ihany io."
  
  "Kisendrasendra", hoy i Smith.
  
  Tezitra i Drake. "Noho izany, ny Lamin"ny Fitsarana Farany dia nandefa antsika tany amin"ny antsasa-manilan"izao tontolo izao mba hitady taratasy iray tao amin"ny fasana iray izay nafenina nandritra ny an-jatony taona maro? Toerana mety tsy ho hitantsika mihitsy raha tsy nanana traikefa momba ny fasan'ireo andriamanitra isika? Tsy azoko izany".
  
  "Ny Nazia dia vakoka sy mpihaza harena," hoy i Kenzie. "Fantatrao ve ny momba ity faobe tsy mampino hitan'izy ireo vao haingana teo ambanin'ny ranomandry polar ity? Misy milaza fa toby Nazi. Norobainy avokoa ny firavaka rehetra hatramin"ny horonam-boky sy sary hosodoko. Nanandrana namorona zombies izy ireo, nitady ny fiainana mandrakizay ary namoy olona an'arivony tamin'ny fikarohana mampidi-doza. Raha nisafidy ny hamela izany tao amin'ny fasan'i Attila the Hun izy ireo toy izay hangalatra ny harena, dia misy antony mahatsiravina amin'izany.
  
  Nanondro ny sofiny i Lauren. "Ny Distrikan'i Columbia dia te hahafantatra hoe inona izany."
  
  Hayden no naka izany tao Kinimaki. "Noho izany ry zalahy, tapa-taratasy tranainy ity, somary matevina ary rovitra ny andaniny roa. Navotsotra izy io ary toa marefo. Noho izany, eo afovoany dia misy andalana fanoratana tsy misy afa-tsy isa." Namaky azy ireo izy: "483794311656..." Nifoka rivotra izy. "Tsy izay ihany..."
  
  "Ny nofinofin'ny geek." Nisento i Alicia. "Fa inona no tokony hataontsika?"
  
  "Mialà eto," hoy i Drake, nitsangana rehefa tonga ny helikoptera. "Talohan'ny nahitan'ny Huns antsika."
  
  Nitsangatsangana ilay mpanamory. "Vonona ve ianareo? Tokony hojerentsika izany.
  
  Ny ekipa dia nanatitra azy niverina tany amin'ny helikoptera. Namarana ny lahateniny i Hayden ary nampita ilay tapa-taratasy teo amin"ny toerany izy ireo. "Misy hevitra?"
  
  "Tsy afaka milalao loteria miaraka amin'izy ireo akory ianao," hoy i Alicia. "Tsy misy ilana azy".
  
  "Ary inona no idiran'izy ireo amin'ny fahafatesana?" hoy Drake. "Ary ny mpitaingin-tsoavaly efatra? Koa satria toa zava-dehibe ny isa, mety misy ifandraisany amin"ny daty nahaterahana ve izany? Daty nahafatesana?
  
  "Eto isika", hoy ny feo iray teo an-tsofiny, ary tsaroany indray fa mifandray amin"izao tontolo izao izy ireo raha tsy hoe tsy maintsy nakatona ny DC mba hamitana iraka, ka tamin"i Lauren ihany no nifandraisany.
  
  "Tsy momba azy ihany", hoy ny feo iray hafa. "Nahazo izany izahay."
  
  Drake nihaino ny angidimby niakatra tsikelikely eny amin'ny rivotra.
  
  "Ireo laharan'ny fahatapahana ireo dia koordinate. Mora. Namela anao ho lasibatra tonga lafatra ny Nazia, ry olona. "
  
  Nanomboka nijery sy nanomana ny fiadiany i Drake. "Tanjona?" - Nanontaniako.
  
  "Eny, manondro an'i Okraina ny andiany voalohany. Ny filaharana dia isa iray maharitra maharitra, ka elaela izahay vao namaky azy io."
  
  Nijery ny famantaranandrony i Alicia. "Tsy miantso dimy minitra isan'andro aho."
  
  "Tsy manana IQ enimpolo amby zato ianao."
  
  "Ahoana no ahafantaranao, ry lehilahy hendry? Mbola tsy nanandrana izany mihitsy aho.
  
  Mangina iray minitra, ary avy eo: "Na izany aza. Niditra ny filaharana manontolo izahay ary nampifandray izany tamin'ny zanabolana. Ny zavatra jerentsika izao dia faritra indostrialy midadasika, mety ho valo kilaometatra toradroa ny fitambarany. Feno trano fanatobiana entana ny ankamaroany, niisa telopolo mahery izahay, ary toa tsy nisy na inona na inona. Zavatra avy amin'ny vanim-potoana nilaozan'ny ady. Mety ho trano fitahirizana miaramila sovietika taloha io, izay efa nilaozana ankehitriny."
  
  "Ary ny coordinates?" hoy i Hayden nanontany. "Miresaka zavatra manokana ve izy ireo?"
  
  "Mbola manamarina." Nangina ny andalana.
  
  Tsy nila nampandre ny mpanamory i Hayden; efa ho any Okraina izy ireo. Drake dia nahatsapa ny tenany ho tony kely; farafaharatsiny tsy naharesy azy ireo ekipa mpifaninana aminy. Nijery an'i Hayden izy ary niteny.
  
  Afaka vonoinay ve ity?
  
  Nanao tarehy izy. Toa mampiahiahy.
  
  Mole? Noraisiny moramora ilay izy, niondrika.
  
  Nieritreritra toy izany koa i Hayden. Tsy misy olona azo itokisana.
  
  Nitsiky i Alicia. "Ry Drake, raha te hanoroka azy ianao dia ataovy fotsiny."
  
  Niondrika ilay lehilahy Yorkshire rehefa namakivaky ny lanitra ilay helikoptera. Saika tsy ho vita mihitsy ny niasa tamin'ny fahafaha-manao feno rehefa tsy azonao antoka fa na ny lehibenao manokana aza dia ho lavo. Nisy alahelo nilatsaka tao am-pony. Raha misy olona mikasa hanohitra azy ireo, dia ho hitany.
  
  Naneno ny communicator.
  
  "Oay".
  
  Nanandratra ny lohany i Hayden. "Inona?" - Nanontaniako.
  
  Natahotra ny feon'ilay super geek avy any Washington. "Azo antoka ve ianao ry Jeff? Ny tiako holazaina dia tsy afaka milaza izany amin'izy ireo aho ary avy eo mahita fa vinavina fotsiny izany. "
  
  Mangina. Dia naka rivotra lalina ilay olon-tiany. "Oay, tsy maintsy lazaiko. Ratsy izany. Tena ratsy izany. Toa mitarika mivantana amin'ny Mpitaingin-tsoavaly Fahafatesana ireo koordinate.
  
  Niato teo antenatenan-dalana i Dahl tamin'ny fampidirana gazety tao anaty basy poletany. "Misy dikany izany," hoy izy. "Fa inona izany?"
  
  "Lohahevitra nokleary."
  
  Nihidy nify i Hayden. "Azonao lazaina ve izany? Live ve ity? Misy ve-"
  
  "Andraso," hoy ilay geek, nisintona ny fofony. "Mba andraso fotsiny. Tsy izay ihany. Tsy hoe 'loham-piadiana nokleary' no tiako holazaina."
  
  Nanafintohina i Hayden. "Dia inona no tianao holazaina?"
  
  "Misy loha fiadiana nokleary enina ao amin'ny trano fanatobiana entana telo. Tsy tazan"ny tamboho izahay satria feno firaka ny tranobe, fa ny tafo kosa no ahitantsika amin"ny alalan"ny zanabolanay. Ny sary dia mampiseho fa ny fitaovam-piadiana niokleary dia nanomboka tamin'ny vanim-potoana valopolo, azo inoana fa mendrika ho an'ny mpividy marina ary ambenana tsara. Ny fiarovana dia ao anatiny indrindra, indraindray mandehandeha manodidina ny toby foana izy ireo. "
  
  "Noho izany, nanafina fitaovam-piadiana niokleary enina tao amin'ny trano fanatobiana entana telo ny Order of the Last Judgment?" Nanontany i Mai. "Tena toa zavatra Nazi izany."
  
  "Milamina ihany koa ny fitaovam-piadiana," hoy ilay geek.
  
  "Ahoana no nahafantaranao izany?"
  
  "Miasa ny rafitra informatika. Afaka mitam-piadiana izy ireo, tarihina, afahana."
  
  "Manana ny toerana marina ve ianao?" hoy i Kenzi nanontany.
  
  "Eny, manao izany izahay. Nofatorana tao an-damosin"ireo kamiao fisaka hita tao anatin"ireo trano fanatobiana entana ireo enina ireo. Mahagaga fa nitombo avo roa heny ny hetsika tao anatiny. Mazava ho azy fa mety hafindra koa izy ireo."
  
  Drake dia nijery an'i Hayden, izay nibanjina azy.
  
  "Mole," hoy i Kensi mafy.
  
  "Ahoana ny momba ireo ekipa mpifaninana?" - nanontany Dahl.
  
  "Araka ny NSA dia nitombo ny isan'ny tsaho. Toa tsy tsara. "
  
  "Tiako ho fantatra izay antenain'izy ireo ho hita," hoy i Mai. "Tsy tafiditra ao anatin'izany ny fitaovam-piadiana niokleary enina taloha."
  
  "Sabatra Mars"
  
  Nitodika haingana ny tendany i Drake. "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Nahazo ny coordinates ny rehetra, nihevitra fa miasa eto ity mole ity. Ny tsirairay dia samy mametraka ny asany amin'ny famoronana zanabolana. Ny rindrambaikon'ny sary dia manana fitaovana isan-karazany, ary manomboka amin'ny tantaran'i Odin sy ny tsy fahampiana manaraka, dia afaka mahita singa tsy fahita firy mifandray amin'ny fasana sy andriamanitra isika. Ny zavamaneno dia mampiseho ny habeny sy ny bikan'ilay zavatra, ary mifanandrify amin'ilay sabatra tsy hita. Fantatr'izy rehetra fa nahita ny sabatra izahay ary mizotra mankany amin'ny fiampangana nokleary. Tsy maintsy manao izany isika.
  
  "Avelao ny sabatra eo amin'ny chopper." Smith nikiakiaka.
  
  Drake, Dal ary Hayden nifanolo-maso. "Tsy vintana any amin'ny helo. Mbola eto amintsika ihany ny sabatra.
  
  Nampidina ny lohany i Drake. "Ny hany zavatra mihoson-drà izay sarobidy kokoa noho i Genghis Khan, Attila, Geronimo ary Hannibal mitambatra," hoy izy. "Ary voatery mifindra amin'ny fitaovam-piadiana nokleary izahay."
  
  "Mieritreritra mialoha," hoy i Mai. "Ary mila izany izy ireo noho ny antony maro. Harena."
  
  "Valiny," hoy i Smith.
  
  "Fitiavam-bola," hoy i Kensi.
  
  "Tsy misy olana", hoy i Hayden tamim-paharesen-dahatra. "Noho ireo antony rehetra ireo natambatra. Aiza ireo fitaovam-piadiana nokleary enina?"
  
  "Misy roa ao anatin'ny trano fanatobiana entana 17," hoy ilay lehilahy informatika. "Ny fametrahana nokleary hafa dia any amin'ny faha-18 sy fahasivy ambin'ny folo, ary lazaiko aminareo ny toerana misy azy ireo amin'izao fotoana izao. Toerana lehibe izy io ary manisa ny entona hafanana avy amin'ny vatana roapolo farafahakeliny, koa mitandrema."
  
  Niondrika i Drake, nijery ny tafo. "Indray?"
  
  Fantatr'i Hayden izay noeritreretiny. "Mino ve ianao fa hiova ny zava-drehetra aorian"ity?"
  
  Nitsiky tamim-pahoriana izy. "Mino aho".
  
  "Aleo kapohina mafy," hoy i Dahl. "Amin'ny maha ekipa, mpiara-miasa. Andeha hataontsika farany izao.
  
  
  TOKO FITO FAHATELO FOLO
  
  
  Tsy mora ho an'ny ekipan'ny SPEAR izany. Ny toby tranainy efa nilaozana dia fitambarana trano fanatobiana entana midadasika sy lava lava miaraka amin'ny tambazotran'ny lalan-tany malama eo anelanelan'izy ireo. Malalaka tokoa ny lalana mba handraisana kamiao lehibe. Nilaza i Drake fa karazana trano fanatobiana entana taloha izy io, toerana iray azo fitehirizana fitaovam-piadiana be dia be. Nidina teny an-tsisin-tany ireo angidimby, tao ambadiky ny fefy harafesina sy rava, ary saika namono avy hatrany ny moterany.
  
  "Vonona ny ekipa," hoy i Hayden tamin'ny mpampita azy.
  
  "Mandehana," hoy ny Constable DC taminy. "Ataovy azo antoka fa tsy misy dikany ny fitaovam-piadiana ary azo antoka ny zavatra hafa."
  
  Nimenomenona tamin"ny tany i Dahl. "Andao hiresaka momba ny hanidy ny varavaran'ny tranon'omby rehefa lasa nandositra ilay soavaly."
  
  Ny ekipa dia efa nanao sarintany ny toerana misy ny trano fanatobiana entana telo tao an-tsainy ary nanana hevitra tsara momba ny tamba-jotra miolikolika. Amin'ny ankapobeny, ny zava-drehetra dia nifanizina tamin'ny zavatra hafa rehetra. Tsy nisy lalan-kivoahana, tsy nisy fiviliana, tsy nisy lalan-kizorana afa-tsy iray ihany. Ny trano fitehirizam-bokatra rehetra dia voahodidin'ny ala mikitroka, fa ny ao anatiny - ireo telo manan-danja - dia napetraka teo amin'ny hafa tao anaty filaharana.
  
  Niara-nihazakazaka izy ireo.
  
  "Tsy maintsy misaraka isika, manafoana ny fitaovam-piadiana nokleary, avy eo mitady fomba hitondrana azy ireo hiala eto amin'ny toerana tsara kokoa," hoy i Hayden. "Tsy lavitra i Romania."
  
  Ankehitriny i Lauren dia niaraka tamin'izy ireo, niditra tanteraka tao Washington, ary rehefa nanaporofo fa afaka mieritreritra ao anatin'ny fanerena izy, dia mety hila azy izy ireo raha ny amin'ny fikarakarana fitaovam-piadiana nokleary. Tsy azo atao ambanin-javatra ny loha marin-toerana afaka mampita vaovao amin'ny alalan'ny fantsona. Nandeha ambany izy ireo, haingana ary nankany amin'ny trano fanatobiana entana.
  
  Lalana maloto no nisokatra teo anoloany, lao. Ankoatra izany, ny faritra manontolo dia rakotra tany miboridana sy shale, miaraka amin'ny bozaka kely misy ahitra miloko volontany. Drake nandinika ny zava-nitranga ary nanome baiko handroso. Nihazakazaka teny an-kalamanjana izy ireo ary efa vonona ny fitaovam-piadiany. Nanenika ny sainy ny fofon"ny loto sy ny menaka, ary nisy tsio-drivotra mangatsiaka namely ny tavany. Nikaikaika ny fitaovan"izy ireo ary nidona mafy tamin"ny tany ny kirarony.
  
  Nanatona ny tamboho voalohany tamin"ilay trano fanatobiana entana izy ireo ary nijanona, niankina tamin"ny lamosiny. Drake nibanjina ny tsipika.
  
  "Vonona?" - Nanontaniako.
  
  "Mandehana."
  
  Nojereny ny dingana manaraka amin'ny lalan'izy ireo, fantany fa tsy manana fakan-tsary CCTV hanahiana izy ireo satria tsy naka famantarana avy amin'ny toby ankoatra ny finday ireo fitaovana. Ny fiampangana nokleary mihitsy no namoaka hamandoana tsy dia fahita firy. Ambonin'izany dia tsy nisy tany ilay toerana.
  
  Nihazakazaka indray ary nifanena trano fanatobiana entana hafa izy ireo. Samy nisy isa nosoratana teo amboniny tamin'ny soratra mainty. Ny tsirairay amin'izy ireo dia toa rava, tsy misy tsirony, miaraka amin'ny harafesina mikoriana avy eo amin'ny tafo ka hatrany amin'ny tany. Nivezivezy malalaka ireo tatatra, ireo tapa-kazo mivalampatra manondro ny tany, mitete rano maloto.
  
  Tazan'i Drake izao ny zoro havia amin'ny trano fitehirizam-bokatra 17. "Miampita ity lalana ity isika", hoy izy. "Mandeha amin'ny sisin'ity trano fanatobiana entana ity izahay mandra-pahatonganay any amin'ny farany. Noho izany dia roapolo metatra miala amin'ny fito ambin'ny folo."
  
  Nandroso izy, dia nijanona. Nisy fiaran"ny mpitandro ny filaminana nandeha tamin"ny lalana nialoha lalana, nandeha tamin"ny lalana niampitana azy ireo. Tsy nisy na inona na inona anefa nitranga. Nisento maivamaivana i Drake.
  
  "Tsy misy namana eto," hoy i Dahl nampahatsiahy azy ireo. "Aza matoky olona ivelan'ny ekipa." Tsy nila nampiany "Na dia ny Amerikanina aza."
  
  Nifindra niala teo amin'ny toerany i Drake, nanosika ny tenany tamin'ny rindrin'ny trano fanatobiana entana ary nandroso. Ny trano fitehirizam-bokatra 17 dia nisy varavarankely kely roa nanatrika ny anoloana. Nanozona mangina i Drake, saingy nahatsapa fa tsy misy lalana hafa hivoahana.
  
  "Mandrosoa," hoy izy maika. "Afindrano izao."
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHATELO FOLO
  
  
  Nihazakazaka nankany amin"ny varavaran"ny trano fanatobiana entana izy ireo, ka nizara ho vondrona telo. Drake, Alicia ary May samy nahazo isa fito ambin'ny folo; Samy nahazo isa valo ambin'ny folo i Dal, Kenzie ary Hayden, ka i Smith, Lauren, Kinimaka, ary Yorgi kosa nahazo sivy ambin'ny folo. Raha ny iray dia nidona tamin'ny varavarana lehibe izy ireo.
  
  Nodakan'i Drake ny varavarana, nopotehin'ny saviny. Vao nivoaka ny birao tao anatiny ilay lehilahy. Noraisin'i Drake teo ambanin'ny sandriny izy, nosintoniny mafy ary natsipiny teo amin'ny rindrina mifanohitra amin'ny birao. Nisokatra nivantana teo amin"ilay trano fanatobiana entana ilay lalana tery nidiran"izy ireo, ka nandeha nanodidina azy i Alicia sy May.
  
  Nofaranan'i Drake ilay lehilahy, navelany ho kivy izy, ary nijery ireo birao kely talohan'ny nidirany tamin'ireo vehivavy. Nisy fahitana manaitra nifanena taminy. Lehibe sy lava ary lava ilay trano fanatobiana entana. Teo afovoany, nanatrika ny varavarankelin'ny varavarankelin'ny gorodona, dia nijoro ny kamiao lava sy ambany fisaka - taksibe misy motera lehibe eo anoloana. Lohafan'ny fitaovam-piadiana niokleary roa no nipetraka tao ambadiky ny kamiao, mazava toy ny antoandro, ny orony nitodika tany aloha, nisy fehin-kibo mainty nihazona azy ireo tsy tapaka. Ny fehin-kibo dia hanome fahafaham-po tsy misy fihetsehana be - hevitra tsara ho an'ny fitaterana, hoy i Drake, hoy i Drake, satria tsy nisy olona naniry ny balafomanga mahafaty hidona amin'ny zavatra iray. Nisy lambam-baravarana lehibe iray nipetraka teo anilan'ny kamiao lehibe iray, izay noheveriny fa niraikitra talohan'ny niaingana.
  
  "Tsy misy fiarovana," hoy i Mai.
  
  Nanondro birao iray hafa teo ankavanan"ilay kamiao i Alicia. "Ny soso-kevitro".
  
  "Heverinao fa ho sahiran-tsaina kokoa izy ireo," hoy i Mai.
  
  Drake dia tsy afaka nanamarina ny fakantsary fiarovana, nahita fa sarotra ny miantehitra tanteraka amin'ny vondrona mpankafy mipetraka ao amin'ny birao misy rivotra. "Ilay namantsika taloha, ny fahafaham-po angamba no miasa," hoy izy. "Efa elaela izy ireo no nanafina izany."
  
  Tamin'ny alàlan'ny fantsom-pifandraisana no nandrenesan'izy ireo ny feon'ny ady, sahirana ny ekipa hafa.
  
  Nirohotra nankany amin"ilay kamiao i Alicia. "Amin"ny ahy!"
  
  
  ***
  
  
  Nosamborin'i Dahl ilay lehilahy akaiky indrindra ary natsipiny teo amin'ny hazo fisaka, nahazo fotoana ampy tsara alohan'ny nijerena azy nianjera tamin'ny tany. Tapaka ny taolana. Nandriaka ny rà. Nandalo teo aloha i Kenzi, nitifitra ny basiny ary nandona an"ireo lehilahy nandositra, ary avy eo dia nidona mafy tamin"ny tany ny tarehin"izy ireo. Nivadika i Hayden, naleony ny Glock azy. Ilay kamiao lehibe hitan"izy ireo dia nijanona teo afovoan"ny trano fanatobiana entana, teo akaikin"ny birao telo sy baoritra maromaro. Tsy fantatr"izy ireo izay tao anatiny, fa nihevitra izy ireo fa fahendrena ny hamantatra.
  
  Nandeha nankany amin'ilay kamiao i Hayden, nandinika ny fiampangana nokleary roa teo ambonin'ny lohany ny masony. Indrisy, lehibe izy ireo tamin'io halavirana io. Monster izay tsy manana tanjona hafa afa-tsy ny handrava. Avy eo, tsy isalasalana fa Fahafatesana izy ireo ary mazava ho azy fa anisan'ny Mpitaingin-tsoavaly fahefatra. Attila no olo-malaza faharoa tranainy indrindra tamin'izy efatra, teraka fitonjato taona taorian'i Hannibal ary, kisendrasendra, fitonjato taona talohan'i Genghis Khan. Teraka tamin'ny 1829 i Geronimo. Ny mpitaingina rehetra dia marina amin'ny fombany. Mpanjaka rehetra, mpamono olona, jeneraly, stratejika tsy manam-paharoa. Samy nanao fanamby izay heverina fa tsara indrindra.
  
  Izany ve no antony nifidianan'ny Order azy ireo?
  
  Fantany fa naneso azy ireo tamin'ny fahaiza-manao ny mole Washington.
  
  Tsy misy fotoana hanovana na inona na inona ankehitriny. Nandeha tao ambadiky ny lampihazo izy, nankany amin'ireo boaty. Ny sarony sasany dia nivadika, ny hafa niankina tamin'ny rindrina hazo. Tafaporitsaka avy any ambony ny mololo sy ny fitaovana famonosana hafa. Nitifitra lehilahy iray i Hayden, avy eo nifanakalo bala tamin"ny iray hafa ary voatery nitsoraka tamin"ny tany mba hiafenana.
  
  Hitany tao ambadiky ny kamiao ny tenany, ary nihantona teo aminy ny rambon'ny loham-piadiana niokleary.
  
  "Inona no mety hitranga raha misy bala iray mamely ny iray amin'ireo zavatra ireo?"
  
  "Aza manahy, tokony ho tifitra tsara ny mamely ny fotony na mipoaka," hoy ny feo taminy tao amin'ny comm. "Saingy heveriko fa misy foana ny vintana amin'ny fialan-tsasatra tsara."
  
  Nihidy nify i Hayden. "Oh, misaotra, ry namana."
  
  "Tsisy olana. Aza manahy fa tsy ho tanteraka izany.
  
  Tsy noraharahain'i Hayden ilay fanehoan-kevitra malefaka sy tsy misy fiatraikany, dia nipoitra teny an-kalamanjana ary nitifitra an'ilay mpifanandrina taminy ilay gazety manontolo. Nianjera ilay lehilahy, nihosin-drà. Nampiditra gazety iray hafa i Hayden rehefa nihazakazaka nankany amin'ny vatasarihana izy.
  
  Nisy trano fanatobiana entana lehibe iray nanodidina azy, nanakoako tamin"ny poa-basy, malalaka ka tsy mahatohina azy, avo be ny hazo fisaka, ka afaka niafina mora foana ny fahavalo tsy tia namana. Nijery avy tao ambadiky ny baoritra izy.
  
  "Heveriko fa mandeha tsara isika," hoy izy. "Toa misy fandidiana mihoatra ny iray atao eto izy ireo."
  
  Nihazakazaka niakatra i Kenzi, nanondro ny Sabatry ny Mars. "Inona ity?" - Nanontaniako.
  
  Niondrika teo amin"ilay kodiaran"ilay lampihazo i Dahl. "Tandremo ny lamosinao. Manana fahavalo mihoatra ny iray isika eto."
  
  Nosivanin'i Hayden ilay mololo. "Entana nangalarina", hoy izy. "Tsy maintsy ho tondrozotra io. Misy safidy be dia be eto. "
  
  Naka sariolona volamena iray i Kenzi. "Manana ekipa manao bemidina isan-trano izy ireo. vaky trano. Orinasa goavana ity. Aondrana daholo ny zava-drehetra, na amidy na rendrika. Ny haavon'ny fahatsiarovan-tena ao ambadik'ireo heloka bevava ireo dia ambany noho ny zero. "
  
  Nibitsibitsika i Dahl hoe: "Eo ankavianao."
  
  Niondrika tao ambadiky ny boaty i Hayden, nahita ilay niharam-boina ary nitifitra.
  
  
  ***
  
  
  Nanaraka an'i Mano Kinimaka ho any an-davaky ny liona i Lauren Fox. Hitany ny fomba nitondran'i Smith ny fahavalo ary namela azy ho faty. Hitany i Yorgi naka ny hidin-trano teo amin'ny varavaran'ny birao, niditra ary nanambara fa lany andro tao anatin'ny iray minitra. Niezaka mafy izy isan'andro mba haharaka. Manahy isan'andro izy sao ho very ny toerany ao amin'ny ekipa. Anisan'ny nahatonga azy nisara-panambadiana tamin'i Nicholas Bell izany, ny nahatonga azy hifandray sy nitady fomba hafa hanampiana azy.
  
  Tiany ny ekipa ary naniry ny hijanona ho anisan'izany.
  
  Ankehitriny dia nijanona izy, Glock teny an-tanany, nanantena fa tsy hampiasa azy io. Ny lembalemba dia nitana ny ankamaroan'ny fahitany, goavana sy mahatsiravina. Loko maitso manjavozavo tsy ahitana tara-pahazavana ny lohany, ary tsy isalasalana fa iray amin'ireo endrika mampidi-doza indrindra azon'ny sain'olombelona ankehitriny. Nifandona tamin'ny mpiambina lehibe iray i Smith, naka kapoka maromaro, ary avy eo dia navoakan'i Lauren ilay lehilahy rehefa nitsambikina mba hanampy. Teo ankavanany dia nitifitra roa hafa i Kinimaka. Nanomboka nanidina nanodidina ny trano fanatobiana entana ny bala rehefa hitan"ny hafa fa voatafika izy ireo.
  
  Nahita mpiambina maromaro niditra tao amin"ilay taksiborosy ilay kamiao izy avy ao aoriana.
  
  "Mitandrema," hoy izy nanokatra ny fifandraisana, "mahita olona mizotra mankany aloha aho. Andriamanitro ô, hanandrana hamoaka azy ireo ve izy ireo?"
  
  "Oh tsia," ny valiny avy amin'ny DC ho hitan'ny rehetra. "Tsy maintsy ataonareo ny tsy miandany amin'ireo fitaovam-piadiana nokleary ireo. Raha manana kaody fandefasana ireo bandy ireo, na ny iray amin'ireo avoaka aza dia ho loza. Jereo fa tsy maintsy neutre izy enina. Ankehitriny!"
  
  
  ***
  
  
  "Mora ho anao ny miteny," hoy i Alicia nimenomenona. "Nofonosina tao amin'ny akanjoko ary nisotro ny cappuccino misy voloko. Andraso, hitako fa mizotra mankany amin"ny taxi-be eto koa ry zareo."
  
  Niova lalana i Drake, nahita fa afaka nihazakazaka nanaraka an'io lafiny io izy nefa tsy nisy fanoherana. Nanofahofa an"i Alicia izy ary nandeha haingana.
  
  Nanapaka ny fifantohany ny feon'i Mai. "Tandremo ny dianao!"
  
  Inona...?
  
  Lehilahy nanao palitao hoditra mainty matevina nisosona teo ambanin"ny lampihazo, nitsotra ny tongony. Amin'ny alàlan'ny vintana na ny famolavolana hendry, dia namely an'i Drake teo amin'ny andilany izy ireo ary nandefa azy hirodana. Nisosona nandroso ilay basy madinidinika. Tsy noraharahain'i Drake ireo mangana vaovao fa nandady tao ambanin'ilay kamiao vao nitifitra ilay mpiambina. Nandefona ny simenitra tao aoriany ny bala. Nenjehin"ny mpiambina izy, ka nosintonin"ny basy.
  
  Niakatra teo ambanin'ilay kamiao i Drake, nahatsapa ilay fitaovam-piadiana lehibe teo ambonin'ny lohany. Niondrika ilay mpiambina, avy eo niondrika. Nitifitra ny Glock i Drake ary nanapaka ny handrin'ilay lehilahy. Nandre ny dian-tongotra teo ivohony izy, ary avy eo dia nidina teo amboniny ny vesatry ny lehilahy iray hafa. Nidona tamin"ny tany ny saokatr"i Drake, ka nahatonga ny kintana sy ny haizina hihodina eo anoloan"ny masony. Nifanipaka ny nifiny, ka nanapaka sombiny kely. Nipoaka hatraiza hatraiza ny fanaintainana. Nihodinkodina izy ary nifandona tamin"ny tarehin"olona ny kihony. Nitsangana ny basy ary nitifitra; ny karandohan'i Drake tamin'ny iray santimetatra dia tsy nahitana bala ary niakatra avy hatrany tany amin'ny fototry ny fiampangana nokleary.
  
  Nahatsapa adrenalinina i Drake. "Ity..." Noraisiny ny lohan"ilay lehilahy ary nasiany mafy tamin"ny simenitra. Nokleary. Rocket." Ny teny rehetra dia kapoka. Farany dia nianjera ny lohany. Niakatra niala tao ambanin"ilay kamiao i Drake ary nifanena tamin"i Alicia nihazakazaka lavitra kokoa.
  
  "Tsy misy fotoana hatoriana, ry Drake. Tena zava-dehibe izany. "
  
  Noraisin'ilay Yorkshireman ny basiny ary niezaka nanakana ny feon'ny sofiny. Nanampy ny feon'i Alicia.
  
  "Mai? Ao tsara ve ianao?"
  
  "Tsia! Nifanindry.
  
  Nisy firohondrohon"ny motera tao amin"ilay lampihazo.
  
  "Mandehana haingana kokoa," hoy i Drake. "Segaondra vitsy sisa dia hivoaka eto ireo loham-piadiana ireo!"
  
  
  TOKO fahasivy amby telopolo
  
  
  Nampitombo ny hafainganam-pandehany i Drake. Tsy nahazatra azy ny nahita mahitsy tamin"izao andro izao, ka toy ny mahazatra ny zava-drehetra androany. Ny varavaran'ny kabine teo anoloana dia niakatra hatramin'ny haavon'ny lohany. Nanatona i Drake, nandray ny tahony ary nisintona. Alicia dia nikendry ny Glock-ny.
  
  Nirefodrefotra ny grenady tanana iray.
  
  Drake nibanjina azy, tsy nino ny masony. "Inona ianao, ry zaza maditra-"
  
  Nokapohin"i Alicia teo amin"ny tratrany izy, ka nanidina nihemotra sy nanodidina ny anoloan"ilay kamiao. Nirefodrefotra ny grenady ka nandefa potipoti-javatra nanidina tamin"ny lafiny rehetra. Niaraka tamin'i Alicia i Drake, nifamatotra izy roa. Nanomboka nihodina sy nivezivezy teo anoloan"ilay fiara ny varavaran"ny kamiao. Rehefa niandrandra i Drake, dia olona iray ihany no nipetraka tao amin'ny trano kely, ambony ambony, nitsiky ratsy taminy. Notsindriny ny pedal entona.
  
  Fantatr'i Drake fa tsy misy lalana any amin'ny helo izay ahafahan'ny fiara mandeha haingana mba handosirany azy ireo. Nijery ny sisiny izy ka nahita mpiambina telo hafa nirohotra nanatona azy ireo. Nirohondrohona ilay kamiao rehefa nanomboka nihidy ny kodiarany ary nanosika azy handroso, iray santimetatra isaky ny mandeha. Tsy nihetsika ny varavaran-kely, saingy tsy nahasakana azy izany.
  
  Velona ilay mpampita hafatra.
  
  "Mamindra kamiao hiala eto izy ireo! Tsy misy bala ny kabine. Ary sarotra ny mahazo azy. " Feon'i Hayden io."
  
  "Tsy misy lalana miditra?" - hoy i Kinimaka nanontany.
  
  "Tsia. Voaisy tombo-kase. Ary tsy te hampiasa hery be loatra aho, raha fantatrao ny tiako holazaina.
  
  Ary na dia fantatr'i Drake aza fa tsy manana varavarana amin'ny sisiny ny kamiaony manokana, dia mbola misy roa hafa tokony hatahorana.
  
  "Mitsambikina eo amin"ny lampihazo", hoy izy. "Manomboka tapaho ireo fiampangana nokleary ireo. Ho voatery hijanona izy ireo.
  
  "Misy risika. Tena mampidi-doza, Drake. Ahoana raha mipoitra ny iray amin'ireo lohany?"
  
  Nihazakazaka nivoaka avy ao ambadiky ny tranokely i Drake, nitifitra ireo mpanafika. "Olana iray monja isaky ny mandeha. Iza moa isika-mahagaga?"
  
  Notifirin"i Alicia ilay mpanenjika azy. "Matahotra aho fa sahala amin'ny 'baby shady' izy ireo ankehitriny."
  
  Niara-nitsambikina teo amin'ny lampihazo izy ireo ary nifanatrika tamin'ny baomba nokleary.
  
  
  ***
  
  
  "Miasa amin'ny lafiny roa izy io," hoy i Drake tamin'ny comms. "Azontsika atao ny manafoana sy manapaka amin'ny fotoana iray."
  
  Nitsiky i Hayden. "Andramo ny tsy hiteny be loatra momba izany."
  
  "Tsy manao sorona ny olona any Yorkshire, ry malalako. Manao ny zava-drehetra amin'ny fomba mahagaga izahay miaraka amin'ny fanetren-tena kely fotsiny. "
  
  "Miampy zavatra an'arivony vitsivitsy." Toa nihazakazaka ny feon"i Dahl. "Puddings Yorkshire. Terriers. Labiera. Ekipa fanatanjahantena. Ary io lantom-peo io?"
  
  Nahatsapa i Drake fa nanomboka nandeha teo ambaniny ilay kamiao. "Aiza ny tontonana fanaraha-maso, ry olona?"
  
  Namaly avy hatrany ilay teknisianina. "Jereo hoe ahoana no mahaforona ny loham-piadiany amin'ny takelaka miolikolika telopolo eo ho eo? Fahavalo avy amin'ny tendrony ity. "
  
  "Ny fiteniko manokana."
  
  Nirefodrefotra ny tifitra. Efa nifantoka tamin"ny fanenjehana i Alicia. Nitsambikina teo ambadiky ny lampihazo fotsiny i Mai. Nijery ny faran'ny nokleary izy izao.
  
  "Vaovao ratsy. Tonga eto ny Anglisy."
  
  "Heveriko fa manana Sinoa izahay," hoy i Dahl.
  
  "Frantsay", hoy i Kinimaka. "Ekipa vaovao"
  
  Nitsambikina nankany amin'ny tontonana fanaraha-maso i Drake. Fantatray ve hoe aiza ny sabatry ny Mars?"
  
  "Eny, Mat. Saingy tsy afaka milaza izany amin'ny feo avo aho izao, sa tsy izany?" - namaly ilay feo.
  
  "Eny," hoy i Dahl.
  
  Nihetsiketsika i Drake ary namoaka screwdriver elektrika kely misy bitana maro. Novahany haingana ireo bolts valo ary navelany hivoaka. Nahita ny tenany teo anoloan'ny tontonana fanaraha-maso kely roa mitovy habe amin'ny ecran sat-nav fiara izy, keypad ary marika fotsy manjelanjelatra maro.
  
  "Cyrillic," hoy izy. "Mazava ho azy izany."
  
  "Mety hiharatsy ve ity andro ity?" Nikiakiaka nanerana an'izao tontolo izao i Alicia.
  
  Ilay Yorkshireman dia nampidina ny lohany. "Tena hitranga izao."
  
  Nahazo ny hafainganam-pandeha ilay kamiao, nizotra nankany amin"ny varavarana sliding. Ny Britanika dia nandroso tamin'ny fananganana akaiky avy any ambadiky ny trano fanatobiana entana. Niparitaka nanodidina azy ireo ny mpiambina.
  
  Nirefodrefotra ny baomba nokleary, nihetsika tanteraka, niandry ny kaody fandefasana na kaody famonoana.
  
  Fantatr'i Drake fa tsy maintsy nifindra izy ireo. Fantany fa tsy afaka mihetsika izy ireo. Ny hany tsy fantany dia hoe iza no ho faty voalohany?
  
  
  ***
  
  
  Nirohotra niditra aloha ny mpiambina, nitifitra. I Drake dia lasibatra lehibe, ary ny bala tsy misy fiatoana dia nandalo an'i Alicia, ka namely ny lohany. Nanjelanjelatra teo anoloan'ny masony ny fiainan'i Drake, avy eo dia nesorin'i Alicia ny mpiambina iray, ary i Mai ny iray hafa. Nahita zavatra bebe kokoa ho avy izy, na dia fantany aza fa betsaka kokoa no avy amin"ny jambany. Nanjelanjelatra ny marika fotsy, nipoitra ny cursor ary niandry.
  
  "Heverinao ve fa mety hipoaka ny fiarovana?" Hoy i Smith tampoka tampoka. "Angamba izao no baikon"izy ireo?"
  
  "Nahoana izy ireo no tsy maintsy maty?" hoy i Kenzi nanontany.
  
  "Efa nahita izany izahay taloha," hoy i Kinimaka. "Nitaky fanampiana ara-pitsaboana na famindran-toerana maika ny fianakaviana nahazo karama be rehefa maty ny loham-pianakaviana. Raha anisan'ny mafia na triad, ohatra, izy ireo. Azo atao izany."
  
  Fantatr'i Drake fa tsy afaka mijanona ho faly ela izy ireo. Nahavita namaha ny fehikibo i Alicia rehefa nihodina ilay kamiao. Manantena aho fa hahita ny mpamily. Fa tsy hiraharaha ve izy? Tsy nahita safidy hafa i Drake.
  
  Nihazakazaka nanaraka ny lampihazo nankany aoriana izy, nanofahofa ny sandriny tamin-katsaram-panahy.
  
  " Andraso! Atsaharo, atsaharo. Aza mitifitra. Anglisy aho!"
  
  Ny fimenomenon'i Dahl no nilaza izany rehetra izany, tsy nisy teny takiana.
  
  Nandohalika tao ambadiky ny kamiao i Drake, ny rambon'ilay nokleary teo ankaviany, ny tanany teo amin'ny rivotra ary nanatona ny vondrona SAS dimy lahy nanatona, tsy nitam-piadiana tanteraka.
  
  "Mila ny fanampianao izahay," hoy izy. "Be loatra ny atahorana ho antsika hiady amin'ny ady."
  
  Nahita ilay tovolahy nivadika ho comms izy, nahita ireo zokiolona roa nibanjina ny tarehiny. Angamba ho fantatr"izy ireo izy. Angamba fantatr'izy ireo ny momba an'i Michael Crouch. Niteny indray izy.
  
  "Izaho no Matt Drake. Miaramila SAS teo aloha. Miaramila taloha. Miasa amin'ny ekipan'ny hery manokana iraisam-pirenena antsoina hoe SPEAR aho. Niofana tany Hereford aho. Notarihin'i Crouch aho. "
  
  Tadidiko ny anarana, izy rehetra. Nampidinina ny roa tamin"ireo basy dimy. Ren'i Drake ny feon'i Alicia teo amin'ireo comms.
  
  "Afaka nanonona ny anarako koa ianao."
  
  Nitsiky kely izy. "Mety tsy io no hevitra tsara indrindra, ry fitiavana."
  
  Notazonin"i Mai sy Alicia lavidavitra ny mpiambina. Nandalo ny segondra. Ny miaramila britanika SAS dia nitifitra ireo mpiambina nanatona kokoa izay niondrika tao ambadiky ny amponga misy menaka izay nameno ny fandriana fisaka. Niandry i Drake. Nifarana ihany ilay radio.
  
  "Matt Drake? Avy any Cambridge aho. Efa nifankahita izahay. Inona no ilainao?"
  
  Andro sambatra, hoy izy. SAS amin'ny sambo.
  
  "Ampio izahay hiaro ity trano fanatobiana entana ity, ajanony ity kamiao ity ary esory amin'ny fitaovam-piadiana ity baomba nokleary ity," hoy izy. "Amin'ity baiko ity".
  
  Noraisin'ny Anglisy izany.
  
  Nisaraka sy nihazakazaka teny amin"ny lafiny roa tamin"ny lampihazo izy ireo, ka nampidina ireo mpiambina nanatona, ary niara-niasa tsara. Nahita izany i Drake ary nahafinaritra ny fahatsiarovana ny andro taloha. Nisy ny fahasoavana mivaingana, ny fitondran-tena manjaka ary ny fahatokisana tsy azo ihodivirana tamin'ny fihetsiky ny ekipa. Noheveriny fa ny SPIR no ekipa tsara indrindra eran-tany, saingy izao...
  
  "Drake! Nitomany i Mai. "Baomba nokleary!"
  
  Oh yeah . Niverina haingana teo amin'ny tontonana fanaraha-maso izy, nibanjina ny efijery, ny klavier ary ny isa.
  
  "Geeks?" hoy izy nanontany. "Fantatray ve ny kaody?"
  
  "Mety ho ara-bakiteny na inona na inona", hoy ny navalin"ny olona iray.
  
  "Tsy tena manampy izany, ry donto be."
  
  "Miala tsiny. Raha fantatray ny anaran'ireo mpikambana ao amin'ny Ordinatera, azonay fantarina ve ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany?"
  
  Fantatr'i Drake fa niresaka tamin'ny lehilahy iray tsy niraharaha izy. Ilay lehilahy niresadresaka tamin"izy ireo teo aloha io, ilay adala maharikoriko.
  
  Nihiakiaka i Lauren hoe: "Nilaza ny baiko ianao. Raha teto izy ireo dia azo inoana fa nanomana fitaovam-piadiana nokleary. Tsy mino aho fa tsy namela naoty niaraka tamin'ny kaody izy ireo. "
  
  "Angamba tsy misy kaody eto, ry zaza," hoy ilay ashole. "Tadidinao ve ny famantarana nomenao rehefa nanokatra ny fasan"i Geronimo ianao? Angamba izany koa no nitranga teto ka nitarika ny fandefasana fitaovam-piadiana niokleary."
  
  Nihemotra i Drake. "Oadray, mitam-piadiana ve izy ireo?"
  
  "Feno. Ireo marika fotsy manjelanjelatra hitanao dia isa isany.
  
  Ny rano maranitra sy ny ranomandry dia nanenika ny vatany ary zara raha afaka miaina izy. "Hafiriana... hafiriana?"
  
  kohaka. "Efatra amby enimpolo segondra. Dia ho lasa tantara ianao sy ireo rahalahinao tsy ara-dalàna. Hanjaka mandrakizay ny Didy! Miaina amin'ny alalan'izy ireo aho! Order aho!"
  
  Raikitra ny fifanenjehana sy ny horakoraka. Drake dia nanara-maso ny segondra teo amin'ny famantaranandrony.
  
  "Salama? Ao ve ianao?" - nanontany feo tanora.
  
  "Hey, ry sakaiza," hoy i Drake. "Manana segondra iraika amby telopolo izahay."
  
  "Nieritreritra izany aho. Nanonona ny baiko i Lauren namanao. Eny, tsy maintsy manana kaody famonoana izy ireo. Ary satria ny zavatra hafa rehetra dia ampahany amin'ny lahatsoratra, dia novakiako fotsiny. Tadidinao ve? Izao no voalaza eto: 'Ny hany fehezan-dalàna hamonoana dia rehefa miakatra ny mpitaingina.' Misy dikany aminao ve izany?
  
  Nanahirana ny atidohany i Drake, saingy tsy afaka nieritreritra na inona na inona afa-tsy ny isa segondra nihena. "Nitsangana?" - hoy indray izy. "Nifoha? Nitsangana? Eritrereto ny fomba fisainan'ny Ordinatera? Inona no dikan'ny Nazia? Raha miseho ilay mpitaingin-tsoavaly, dia-"
  
  "Efa teraka", hoy ny feo tanora iray. "Angamba ireo daty nahaterahany? Saingy tsy mety izany. Ireo baomba niokleary tamin'ny vanim-potoana valopolo ireo dia matetika manana fehezan-dalàna famonoana isa telo." Nisy famoizam-po tao amin"ny feony.
  
  Sivy ambin'ny folo segondra mandra-paharavany.
  
  Niteny i Kensi. "Tarehimarika telo hoy ianao? Matetika?"
  
  "Eny".
  
  Enina ambin'ny folo.
  
  Nitodika nijery an'i Alicia i Drake ary nahita fa niondrika teo amin'ny fehikibony izy, niezaka nanala izany ary nitifitra ilay mpiambina tamin'izay fotoana izay. Hitako ny volony, ny vatany, ny fanahiny mahagaga. Alicia...
  
  Folo segondra.
  
  Nikiakiaka i Kenzi avy eo, nanamafy ny finoan'i Dahl azy. "Manana izany aho. Andramo fitonjato.
  
  "Fito-o-o-o. Nahoana?"
  
  "Aza manontany. Ataovy fotsiny!"
  
  Nomen'ilay teknisiana tanora an'i Drake ny mari-pamantarana isa Cyrillic ary ny Yorkshireman dia nanindry ny bokotra.
  
  efatra - telo - roa -
  
  "Tsy nahomby izany," hoy izy.
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  "Eny," hoy i Kensi namaly. "Nisy izany".
  
  Mazava ho azy fa nanala fitaovam-piadiana ny azy izy, ary nanala basy ny azy i Lauren. Nijery an'i Mai i Drake avy eo amin'ny vatan'ilay nokleary, izay nijoro teo anoloan'ny fitendry hafa. Ny fiampangana nokleary enina rehetra dia neutre.
  
  Nijery ny famantaranandrony izy. "Tsy ampy iray segondra intsony izahay," hoy izy.
  
  Na aiza na aiza dia nanao asa haingana ny mpiambina ny SAS. Nesorin'i Alicia ny tady faharoa ary nihetsika kely ny lohany. Tsapan'i Drake fa nitombo ny hafainganam-pandehany rehefa nanatona ny varavaran'ny roller izy.
  
  "Mbola nisy nanakana ny kamiaony ve?"
  
  "Izaho no hikarakara azy!" - hoy i Kenzi nihiaka. "ara-bakiteny!"
  
  "Tsia," hoy i Kinimaka. "Eny rehetra eny ny Frantsay tsy misy filaminana. Tena misy korontana eto.
  
  Drake nijery ny SAS naniraka ny mpiambina; Nosintonin'i Alicia ny fehikibo iray hafa rehefa natsipin'i Mai tao amin'ny kodiaran'ny kamiao ilay mpiambina.
  
  "Eny, fantatro ny tianao holazaina." Ny ekipan'ny SPEAR dia nanantitrantitra mafy.
  
  "Hitako fa misy zavatra hafa mitranga", hoy ilay tanora teknisianina. "Izaho-"
  
  Tapaka ny fifandraisan'izy ireo tamin'i Washington.
  
  "Hilaza izany indray ve aho?" Nanandrana i Drake.
  
  Ny fahanginana mampahory no hany valin-teniny.
  
  "Oadray, tsy mety tsara izany." Drake nibango ny trano fanatobiana entana rehetra.
  
  Ny SEAL Team 7 dia nidina teo amin'izy ireo toy ny nipoaka ny helo rehetra.
  
  
  ***
  
  
  Nihazakazaka nanaraka an"ilay kamiao i Dahl rehefa nanatona ny varavaran"ny trano fitehirizam-bokatra 18. Nihazakazaka teo anoloan"ilay kamiao mirohondrohona ilay sinoa, nihazo ny varavarana farany. Nitifitra niampita izy ireo rehefa nihazakazaka. Niezaka nanakana azy ireo ny mpiambina. Noravan"ny hery manokana sinoa tamin"ny bala sy ny fifampitifirana izy ireo. Nahantra i Hayden noho izy teo anoloan'ny lampihazo rehefa nanomboka ny hetsika.
  
  Notapahiny ny tendan"ilay mpiambina, ary nampiasainy hanarona ny tenany ny vatany rehefa nitifitra tsy an-kiato ilay Sinoa. Ny bala dia nanindrona ny vatany tamin'ny feo manjavozavo ary natsipiny. Nirodana ny ampingany. Rehefa nariany ilay izy, dia nitsambikina tao ambadiky ny iray teo aloha izy, nikotrokotroka ny kodiarana, nandalo avy ao aoriana rehefa nikodiadia nandroso. Niampita teo anoloan"ilay kamiao ilay Sinoa.
  
  Nandrehitra afo i Dahl, nanaparitaka azy ireo toy ny tsipìka bowling. Tsy mampino ny nijery, natao ho fanehoana ny fihetsik'izy ireo saika tsy maha-olombelona. Na dia nitsambikina niverina aza izy ireo dia nitifitra indray.
  
  Niafina haingana i Dahl, niondrika tao ambadiky ny kamiao, avy eo nijery sy nanapoaka bala vitsivitsy. Nifatratra tamin"ny tany nandritra ny fotoana fohy ireo Sinoa raha nanatona azy ireo avy ao aoriana ireo mpiambina. Nijery an'i Kensi i Dahl.
  
  Tsy tany amin'ny toerana tokony hisy azy.
  
  "Kenz? Ao tsara ve ianao?"
  
  "Oh eny, maka namana taloha fotsiny."
  
  Nihodina tampoka i Dahl ary nahita azy nikoropaka tao anaty vatasarihana, ny lohany lalina tao anatiny, nipetraka teo amin'ny sisin'ny sarony ny kibony, niakatra ambony ny borikiny.
  
  "Somary manafintohina izany."
  
  "Inona? Oh, malahelo ny vadinao ve ianao? Mety ho mafana kokoa noho ianao izy, ry Torst, saingy tadidio fa izany no mahatonga anao ho mafana kokoa noho izy. "
  
  Nijery lavitra izy, nahatsiaro ho rovitra. Niaina tao anatin'izany fanjakana izany izy teo anelanelan'ny fanambadiana sy ny fisaraham-panambadiana, kanefa nanana fahafahana hanao zavatra momba izany rehetra izany izy. Inona no nataony teto?
  
  Ny asako.
  
  Niady indray ny Sinoa, ka nanapaka ny mpiambina nanatona tamin'ny tifitra variraraka ary nanindrona an'i Dahl sy Hayden tamin'ny tany. Nitodika ilay Soedoà ary nahita an'i Kensi niala tao anaty boaty hazo.
  
  "Oh, atody. Tena?"
  
  Nitazona katana vaovao mamirapiratra teo anoloan'ny masony izy, nisondrotra ny lelany. "Fantatro fotsiny fa hahita iray aho raha mihady lalina. Tsy mahatohitra sabatra ny jiolahy".
  
  "Aiza ny sabatry ny Mars?"
  
  "Oh, natsipiko tao amin'ny vatasarihana ilay izy."
  
  "Rey olona ô!"
  
  Nihazakazaka niaraka tamin'ny sabatra teny amin'ny tanany iray izy, basy milina iray teny amin'ny ilany, dia nitsambikina niverina teo amin'ny lamosin'ny kamiao, ary nanjelanjelatra teo imason'i Dahl toy ny manjavozavo. Nariany ny katana ary notifirin"izy ireo ilay sinoa nandositra.
  
  "Ho aiza izy ireo?"
  
  "Trano 17," hoy i Dahl. "Ary tsy maintsy manaraka azy ireo isika."
  
  
  ***
  
  
  Nahita ny fanafihan'ny kontinanta frantsay avy any amin'ny ilany havanana amin'ny Warehouse 19 i Lauren. Efa teo amin'io lalana io i Kinimaka sy Smith ary nifanandrina avy hatrany. Niondrika tao ambadiky ny barika i Yorgi, nitifitra ireo mpiambina. Nahatsapa ny fony i Lauren rehefa nandroso ilay kamiao niaraka tamin'ireo loha-ady nokleary roa.
  
  Rehefa nahatsiaro izay rehetra voalaza izy, dia nitsambikina teo amin"ny tafon"ilay kamiao izy, ka nampiasa ny kodiarana ho fanohanana. Avy eo dia nanomboka namaha ny tady voalohany izy. Raha azon'izy ireo atao ny mampikorontana ny entana, dia voatery nijanona ireo kamiao. Nitraka avy ao ambadiky ny baomba nokleary izy, nanitsaka ny iray tamin'ireo hazo lehibe, ary nahita an'i Smith niady totohondry tamin'ny iray tamin'ireo lehilahy frantsay.
  
  Nifandray ny polisy. "Vao nohamafisin'ny masoivoho any Paris. Tadidinao ve i Armand Argento? Imbetsaka izy no nanampy anareo nandritra ny taona maro. Eny, milaza izy fa tsy mahazo alalana ny fisian"ny kontinanta frantsay. Feno. Mety hisy karazana ady feno habibiana mitranga ao anatiny."
  
  Nitelina i Lauren ary nijery an'i Smith nianjera, nianjera tamin'ny lohalika iray. Nosintonin"ilay Frantsay nijoro teo amboniny ny volony, nandrovitra ny tapany tamin"ny fakany ary natsipiny. Smith nikiakiaka. Ny lohalika teo amin'ny orony dia nahatonga azy ho gaga. Nitsambikina teo ambony ilay bandy frantsay. Niady mafy i Smith. Nijery an'i Kinimaka avy eo i Lauren, avy eo nijery an'i Yorgi, ilay loham-piadiana niokleary, ary ireo varavarana mihantona.
  
  Inona no tokony hataoko?
  
  Manaova tabataba.
  
  Nofoanany teo ambonin'ny lohan'ny fahavalony ny gazetibokin'ny Glock-ny, ka nahatonga azy ireo nihozongozona sy gana, nanome segondra sarobidy an'i Smith sy Kinimaka. , ny tarehin'ny iray hafa ary nitifitra teo amin'ny toerana tsy misy dikany.
  
  Frantsay iray sisa tavela.
  
  Nianjera i Lauren rehefa nidona tamin'ny vatan'ilay projectile nokleary ny bala. Tena natahotra ve izany fa tsy nanelingelina azy akory? Ahoana no nahazatra azy? Saingy anisan'ity ekipa ity izy ary tapa-kevitra ny hijanona miaraka aminy raha mbola manana izany izy ireo. Nahita ity fianakaviana ity izy ary hanohana izany.
  
  Nahazo hafainganam-pandeha haingana ilay kamiao lehibe, nirimorimo mafy, nivantana tamin"ny varavaran"ny "roller shutter", nidona tamin"ilay izy, ka nibosesika kely ilay fiara teo aloha, ary nidona avy hatrany.
  
  Nianjera tao ambadiky ny kamiao i Lauren.
  
  
  ***
  
  
  Nihetsi-po i Drake rehefa nirotsaka an-tsehatra tamin'ny SAS sy SPEAR ny SEALs teo akaikin'ny loham-piadiana niokleary mihetsika, manontany tena raha misy ady mety hampisafotofoto kokoa na mahafaty kokoa noho izany. Teny vitsivitsy avy amin'ny mpampita hafatra no nilaza taminy fa azo antoka izany.
  
  Ireo kamiao telo rehetra, nitondra fitaovam-piadiana niokleary enina, dia nirodana teo amin'ny varavarankelin'ny roller shutter tamin'ny fotoana iray. Nisy potipotika vy nanidina hatraiza hatraiza rehefa nilentika ireo varavarana rovitra. Nisy kamiao nandalo. Nanafika an"ireo kamiao ireo ry zalahy, ka nitsambikina tao anatiny, ka nihevitra fa ho lasa haingana kokoa. Nahita miaramila sinoa roa nihazakazaka teo akaiky teo i Drake. Nijanona teo amin"ny lampihazo izy ary nahita an"i Alicia sy May lavidavitra kokoa, niafina tao ambadiky ny iray tamin"ireo tohana hazo. Nipoitra ilay baomba nokleary rehefa namely ny iray amin'ireo lavaka lehibe indrindra eran-tany.
  
  Nitomany i Drake. Raha niala teo amin'ny toerany ilay fitaovam-piadiana lehibe sy mavesatra ka tapaka ny fehin-kibo, dia ho sahirana avokoa izy rehetra.
  
  Nivoaka tamin'ny andro mazava izy ireo ary nandeha haingana. Roapolo kilaometatra isan'ora, avy eo telopolo, dia nirohondrohona velona ireo sehatra telo ireo rehefa nanitsaka ny pedal lasantsy ny mpamily azy. Nisy lalana malalaka be teo aloha, saika nivantana tamin"ny fivoahan"ny toby, tokony ho roa kilaometatra teo ho eo. Ankehitriny, satria mifanakaiky i Drake, dia afaka nijery avy teo amin'ny kamiaony nankany amin'ny kamion'i Dahl i Drake, ary avy eo tany Kinimaka. Nahatalanjona azy ny fahitana ireo balafomanga niokleary goavam-be mihetsiketsika, olona mifanandrina, olona mitifitra basy poleta, antsy sy totohondry, olona nariana, tsy nisy nomena, ny lalana miolikolika, ary ireo kamiao telo midina nivadika. ny core.. Fitiavam-bola sy herisetra izany, fahitana ny amin'ny helo.
  
  Nifantoka tamin"ny tombo-kase anefa izao ny sainy rehetra.
  
  Efatra mahery, nanafika ny SAS aloha izy ireo, ka nahafaty iray tsy nisy olana. Niara-nivory ny Britanika ary nitifitra, nanery ny SEALs hiafina. Nihazakazaka tao ambadiky ny kamiao izy efa-dahy, nanantena ny hitsambikina. SAS Commander, Cambridge, dia nifanandrina tamin'ny Navy SEAL ary samy voa. I Mai sy Alicia dia sahirana niady tamin'ny mpiambina ary niezaka nitady fisokafana tao amin'ny fifandonana.
  
  Nifanandrina tamin"ny mpitarika ny ekipan"ny SEAL i Drake. "Fa nahoana?" - hoy izy nanontany.
  
  "Aza mametraka fanontaniana", hoy ny fitarainan"ilay lehilahy ary nanatona an"i Drake. Ny kapoka dia marina ary mafy dia mafy, mitovy amin'ny azy. Nosakanany, tsapany ny fanaintainan'ireo sakana ireo ary nokapohiny. Nandaka mafy izy. Nisy antsy niseho teny an-tanan"ilay lehilahy iray. Nofehezin'i Drake tamin'ny azy ny kapoka, nanipy ny fitaovam-piadiana roa ary nanidina niala ny kamiao.
  
  "Fa nahoana?" - hoy indray izy.
  
  "Nanao tsinontsinona ianao. Ianao sy ny ekipanao."
  
  "Ahoana?" - Nanontaniako. Nihemotra i Drake mba hahazo toerana.
  
  "Ary nahoana no te hamono anay ireo baomba ireo?" Nanontany i Alicia rehefa niseho tao ambadiky ny lehilahy.
  
  Nanao kapoka teo no ho eo izy, ka nahavoa azy tao amin"ny tempoly. Nodakan'i Drake teo amin'ny voa izy ary nijery azy nianjera. Nanetsika ny tongony teo amin"ny tavany i Alicia. Niara-nitoraka azy izy ireo, nanodinkodina, an-tanety.
  
  Nivelatra ny lalana teo aloha.
  
  Nandefa mpiambina roa i Mai. Lehilahy SAS iray indray no maty, ary nitovy hery ny Britanika sy ny Amerikanina. Telo nanohitra telo. Hitan'i Drake ny sinoa roa hitany teo aloha nandady toy ny hala teo ambonin'ilay baomba nokleary.
  
  "Jereo ity!"
  
  Tara loatra. Nianjera taminy izy ireo.
  
  
  ***
  
  
  Fantatr'i Dahl fa ho any Romania izy ireo. Tsara izany. Nandeha antsasak'adiny izay mety hahafaty azy ireo vao tonga tany.
  
  Niady tamin"ny Sinoa sy ny mpiambina izy, nanosika azy ireo hiverina ary nahita azy ireo nitsambikina, naniry bebe kokoa. Nandalo ny fiarovany ilay Sinoa, ka namely mafy ary saika nifandona indroa tamin"ny lelany nahatsiravina. Nisy mpiambina maro kokoa nanodidina azy. Nanapa-kevitra ny hanipy azy ireo hiala tamin'ny kamiao i Hayden mandra-pahavitan'ny isany.
  
  Tao aoriana, i Kenzi dia niady tamin'ny fahavalony farany. Foana ny milina, nitete ny katana mena. Niverina nidina teo amin'ny lampihazo izy, ary nanakimpy ny masony izao raha nanatona azy niaraka tamin'ny antsy ny Sinoa roa. Nanohitra izy, nandehandeha. Naka fitaovam-piadiana izy ireo. Niankohoka teo amin"ny tarehin"izy ireo izy, ka nahagaga azy ireo. Nandalo teo ambanin'ny sandriny ilay tifitra, nipoitra tamin'ny baomba nokleary. Hitany ny tenany teo akaikin"ny iray tamin"ireo bandy nitondra basy nanondro ny tarehiny.
  
  "Shit".
  
  Ny hany lalana dia niakatra. Nodakany ny tanana nihazona ilay basy, nalefany nanidina, ary avy eo dia nananika ny tohana teo amin'ny akoran'ilay fitaovam-piadiana nokleary izy. Tonga teny an-tampony izy, ary hitany fa teo ambony teo dia fiolahana malefaka, nefa mampidi-doza ny mandanjalanja. Nipetraka teo ambony baomba niokleary nisy katana teny an-tanany kosa izy.
  
  "Avia ary ento aho!" - nikiakiaka izy. "Raha sahy ianao."
  
  Niainga haingana izy ireo, voalanjalanja tanteraka. Nijoro teo an-tampon'ny lohany i Kenzi, nanodinkodina ny sabany, rehefa nanafika azy tamin'ny antsy izy ireo. Kapoka sy savily. Nanohitra izy, fa nandatsa-dra izy ireo. Nikapoka ny balafomanga izy. Nihovitrovitra tamin"ny telopolo kilaometatra isan"ora ilay kamiao. Ny Sinoa dia nampifanaraka tamin'ny ambaratonga ambony indrindra. Tsy nandanjalanja intsony i Kenzi, nipitika ary nianjera teo amin'ny balafomanga.
  
  "Oh".
  
  Rivo-drivotra nitsoka teo amin"ny volony, mangatsiaka toy ny vata fampangatsiahana. Nianjera taminy ny antsy. Navadiny tamin"ny tanany ilany ny katana, noraisiny tamin"ny rantsan-tanany ny hato-tanany ary nosintoniny mafy tamin"ny sisiny. Tapaka ny hato-tanana ary nianjera ny antsy. Nahodiny toy izany koa ny vatana ary hitany fa nanidina voalohany tao anaty kamiao ilay izy. Efa nanafika ilay olona faharoa. Naverin'i Kenzi teo amin'ny tanany havanana ilay katana ary navelany hidona mivantana amin'ny teboka. Niondrika kely izy talohan'ny nanipazan'i Kenzi azy.
  
  Avy eo izy dia nijery avy teo amin'ny sezany teo an-tampon'ny baomba nokleary, ny lelan'ny katanany mitete rà tamin'ireo niady teo ambany.
  
  " Sinoa roa no maty. Telo sisa."
  
  Nijery azy avy teo amin'ny kamiao nahazo azy i Alicia, nijery ny ady teo amin'ny lohan'ny ady. "Tena mahafinaritra be ilay izy," hoy izy. "Tena mino aho fa manana fananganana aho."
  
  Nijery azy avy tao anaty kamiaony manokana i Dahl. "Izaho koa".
  
  Nanomboka nihetsika anefa ny lohany.
  
  
  TOKO IRAIRA FOLO
  
  
  Tsikaritr'i Dahl avy hatrany ny fiovan'ny toetr'andro, hitany ny tady roa izay vitan'izy ireo navahany nivezivezy teo amin'ny rivotra, ary avy eo ny fahatelo dia nisaraka toy ny fehin-kibo adala indrindra eran-tany, nikapoka mafy tamin'ny fiadiana nokleary sy ny fanambanin'ny lampihazo. Tamin'ny tifitra mahery vaika voalohany dia voadona teo amin'ny kibony ilay mpiambina, ka nahatonga azy nanidina, ny sandry niamboho, avy hatrany teo amin'ny sisin'ny kamiao ary nidona tamin'ny kodiaran'ilay nitondra teo akaikiny. Nahatsikaritra ny vokatra i Dahl.
  
  Nihetsika indray ilay baomba nokleary. Nahatsapa zavona mena teo amboniny i Dal raha nitolona teo amboniny i Kenzi ary nitolona teo ambanin'ny alokalony i Hayden, tsy fantany izay ho avy. Nikiakiaka sy nidradradradra izy, saingy tsy nisy vokany. Ny firohondrohon'ny kodiarana, ny kiakiaka, ny fifantohana ilaina amin'ny ady; izany rehetra izany dia nanelingelina ny fandrenesany. Nitsambikina teo amin'ny communicator izy.
  
  "Mifindra." Efa hipoaka ny baomba nokleary!"
  
  Nijery ambany i Kenzi. "Ho aiza? Mialà ve ny tianao holazaina?"
  
  "Nooo!"
  
  Tamin'ny fiafaran'ny tady azy dia nihazakazaka toy ny adala teo akaikin'i Hayden ilay Soedoà ary nanery ny sorony tamin'ny faobe tsy mampino an'ilay projectile. "Milatsaka ny baomba nokleary!"
  
  Nihodina haingana i Hayden, ary toy izany koa ilay mpiambina. Nihetsika inch iray hafa ny lohany. Nampiakatra azy tamin'ny tanjaka rehetra azony i Dahl, nikiakiaka ny hozatra rehetra.
  
  Nisy nandondona mafy teo akaikiny.
  
  Shit.
  
  Saingy i Kenzi, mbola mitazona ny katana ary mitsiky maneso eo amin'ny endriny. "Mahery fo adala fotsiny ianao. Tena mihevitra ve ianao fa afaka mitazona an'ity na dia iray segondra aza?"
  
  "Ah, tsia. Tsy dia izany loatra."
  
  "Mifindra avy eo."
  
  Nitsoraka tsara ilay Soedoà adala.
  
  
  ***
  
  
  Drake sy Alicia dia nahavita naka segondra iray mba hifampizarana tamin'ny fampisehoana.
  
  "Inona no ataon'i Dal?" hoy i Alicia nanontany. "Mihinana baomba nokleary ve izy?"
  
  "Aza adala," hoy i Drake, nihifikifi-doha. "Mazava ho azy fa manoroka azy izy."
  
  Avy eo i Drake dia nitsambikina teo amin'ny sisiny mba hanampy ireo bandy SAS, naka ny SEAL tamin'ilay tovolahy ary nanipy azy tao ambanin'ny baomba nokleary. Nangovitra ny tenan"ilay lehilahy iray manontolo. Nifandona izy ireo, ary avy eo ilay SEAL dia nandry tsy nahatsiaro tena, niankohoka, saingy velona. Drake dia nikasa ny hiala amin'izany.
  
  SEAL iray hafa indray no maty, narahin"ny miaramila SAS iray, samy voatsatoka antsy tamin"ny halavirana akaiky. Cambridge sy ilay tovolahy sisa no sisa. Niara-niasa tamin'i Drake izy ireo hiady amin'ny SEAL farany. Niaraka tamin"izy ireo koa i Alicia sy May. Nikoropaka teny amin"ny arabe ilay kamiao, nandona ilay mpifanila trano indray mandeha ary lasa nandeha. Ny fifandonana dia namela ny baomba nokleary an'i Dahl hiorina amin'ny fiarovana azy amin'ny tohanany lehibe. Ireo fiara telo, toy ny iray, dia namaky ny vavahady fivoahana ary nanohy ny fiara, nizotra nankany Romania. Potika tanteraka ny vy sy ny simenitra, ary rovitra hatrany aoriana. Tamin'io fotoana io dia efa niainga ireo angidimby ary nanidina niaraka tamin'ireo kamiao, ary nisy lehilahy nitondra basy mahery vaika nihantona teo am-baravarana ary nifantoka tamin'ny mpamily.
  
  Nanakana ny fanafihana ny SEAL i Drake. "Andraso. Miaramila hery manokana ianao. Vehivavy amerikana. Nahoana no mitady hamono anay ianao?"
  
  Raha ny marina, tsy nanampo valiny mihitsy izy, fa ny fanafihana no nasetrin"ilay lehilahy. Nesoriny tany Cambridge ary avy eo dia noravany ny Drake. Nianjera teo anilany ilay tovolahy SAS. Ny SEAL dia lozabe sy tsy nisy indrafo, ka namoaka kapoka nahatsiravina. Nitodika nanatrika azy anefa i Mai.
  
  Valo segondra no lasa ary vita ny ady. Navelan'izy ireo velona indray izy, sady nitomany, tsy nitam-piadiana.
  
  Nitodika tany Cambridge i Drake. "Tsy afaka milaza ny halehiben'ny fankasitrahanay ny fanampianao aho, ry Major. Tena mampalahelo ahy ny fahavoazan"ny vahoakanao. Fa azafady, raha tianao, avelao ho velona ireo olona ireo, fa nanaraka baiko fotsiny izy ireo.
  
  Nitraka ireo tombo-kase roa mbola velona, gaga ary mety ho very hevitra.
  
  Niondrika i Cambridge. "Mahazo ary miombon-kevitra aminao aho ry Drake. Amin'ny faran'ny andro, isika rehetra dia pawns. "
  
  Drake dia nanao fitarainana. "Tsy izany intsony. Niezaka namono anay fotsiny ny governemanta amerikana. Tsy hitako izay hiverenan"izany."
  
  Nihiboka i Cambridge. "Miverena."
  
  Nitsiky mafy i Drake. "Lehilahy araka ny foko. Faly aho nihaona taminao, Major Cambridge. "
  
  "Ary ianao, Matt Drake."
  
  Nanohana an'i Mai sy Alicia izy, ary nandeha tamim-pitandremana nankany ambadiky ny kamiao. Nijery azy niala i Drake, ary nijery ny fahamarinan'ny loham-piadiany tamin'izay fotoana izay. Toa tsara daholo ny zava-drehetra.
  
  "Fantatrao ve fa hiverina haka ny sabatra izy ireo?" Nanosika azy i Alicia.
  
  "Eny, fa fantatrao ve? Tsy miraharaha aho. Ny Sword of Mars no kely indrindra amin'ny olana misy antsika. " Nomelohany ny fifandraisana. "Hayden? Hatraiza? Manao ahoana ianao any?"
  
  "Okay," hoy i Hayden namaly. "Vao avy nitsambikina ny Sinoa farany. Handeha ho amin"ny sabatra aho."
  
  Nitsiky i Kenzi. "Tsia, hitan'izy ireo aho tamin'ny hetsika."
  
  "Tsy isika rehetra ve?" Nitsiky i Drake. "Tsy hohadinoiko vetivety io fahitana io."
  
  Nokapohiny mafy ny sorony i Alicia. "Mialà, ry miaramila. Amin"ny manaraka tianao hasiako baomba nokleary eo anelanelan"ny tongotro."
  
  "Tsia, aza manahy," hoy i Drake nitodika. "Hataoko ho anao izany any aoriana any."
  
  
  ***
  
  
  Naneso sy nandrahona ary nandresy lahatra ireo mpamily mba hampiadana ny fiarany ireo helikoptera. Mazava ho azy fa tsy nandaitra izany tamin"ny voalohany, fa rehefa nisy nanisy bala avo lenta teo amin"ny fitaratra iray dia nanomboka nisalasala tampoka ireo olona nihevitra azy ireo ho tsy azo kitihina. Telo minitra taty aoriana, nihena ny kamiao, nijanona teo amin'ny varavarankely ny tanana, ary nijanona daholo ny fifamoivoizana.
  
  Naverin'i Drake indray ny fifandanjany, zatra ny fihetsehana tsy miato sy mandroso. Nitsambikina tamin"ny tany izy, ary fantany fa velona tampoka ny rafi-pifandraisan-davitra, ary tena nanara-maso akaiky ny mpanamory azy izy izao.
  
  Tsy nisy feo nivoaka avy amin'ny mpampita hafatra. Washington, tamin'ity indray mitoraka ity, dia nangina.
  
  Nitangorona ny ekipa rehefa avy nandrava ny écouteur. Nipetraka teo amin"ny havoana ahitra iray nitazana an"ireo sambo balafomanga telo izy ireo, ka nanontany tena hoe inona no mety hatolotr"izao tontolo izao sy ireo toetra ratsy kokoa aminy any aoriana.
  
  Drake dia nijery ilay mpanamory. "Afaka manidina anay ho any Romania ve ianao?"
  
  Tsy nihetsika mihitsy ny mason"ity lehilahy ity. "Mazava ho azy," hoy izy. "Tsy azoko hoe nahoana. Na izany na tsy izany dia alefa any ny fitaovam-piadiana nokleary mba hotehirizina ao amin'ny toby. Hanana tombony isika.
  
  Niara-niala tany amin'ny ady hafa izy ireo.
  
  Niara-nitoetra natanjaka izy ireo.
  
  
  ***
  
  
  Ora vitsivitsy taorian"izay, dia nandao ny trano fiarovana romanianina ny ekipa ary nandeha fiara fitateram-bahoaka nankany Transylvania, nidina teo akaikin"ny Lapan"i Bran, ilay heverina ho fonenan"i Count Dracula. Eto, teo amin"ireo hazo avo sy tendrombohitra avo, dia nahita trano fandraisam-bahiny maizina sy mangina izy ireo ka nipetraka tao. Manjavozavo ny jiro. Nanao akanjo sivily nalaina tao amin'ny trano azo antoka ny ekipa ankehitriny, ary tsy nitondra afa-tsy izay fitaovam-piadiana sy bala azony nentina, ary koa ny vola tsara tao amin'ny vatam-paty izay nalain'i Yorgi. Tsy nanana pasipaoro, tsy nisy taratasy, tsy nanana kara-panondro izy ireo.
  
  Nivory tao amin"ny efitra iray izy ireo. Olona folo, tsy misy fifandraisana. Olona folo no mandositra ny governemanta amerikana tsy misy mahafantatra hoe iza no azony itokisana. Tsy misy toerana mazava hihodinana. Tsy misy LEFO intsony ary tsy misy fototra miafina intsony. Tsy misy birao ao amin'ny Pentagon, tsy misy trano any Washington. Ny karazana fianakaviana nananan"izy ireo dia nihoatra noho ny navela. Ny fifandraisana mety hampiasain'izy ireo dia mety hikorontana.
  
  Niova izao tontolo izao noho ny baikon'ny fahefana mpanatanteraka tsy fantatra, tsy takatry ny saina.
  
  "Inona ny manaraka?" Nametraka ilay olana aloha i Smith, ambany ny feony tao amin'ilay efitrano manjavozavo.
  
  "Voalohany dia mamita ny iraka isika," hoy i Hayden. "Ny Lamin"ny Fitsarana Farany dia nikatsaka ny handrava izao tontolo izao tamin"ny fanafenana fitaovam-piadiana efatra mahatsiravina. Ady, misaotra an'i Hannibal, izay fitaovam-piadiana lehibe. Fandresena noho ny fanampian'i Genghis Khan, izay no fehezan-dalàna fototra noravanay. Mosary, tamin'ny alalan'i Geronimo, izay fitaovam-piadiana biolojika. Ary farany, ny Fahafatesana, tamin'ny alàlan'i Attila, izay nanana fitaovam-piadiana niokleary enina. Ireo fitaovam-piadiana ireo dia hampihena ny fiaraha-monina misy antsika, araka ny fantatsika, ho rava sy korontana. Heveriko fa afaka milaza amim-pahatokiana izahay fa tsy neutre ny fandrahonana. "
  
  "Miaraka amin'ny hany farany tsy misy farany dia ny Sword of Mars," hoy i Lauren. "Eo am-pelatanan"ny Sinoa na ny Anglisy izao."
  
  "Tena manantena aho fa isika," hoy i Drake. "Namonjy anay tany i SAS ary namoy lehilahy tsara fanahy sasany. Manantena aho fa tsy hanarina i Cambridge. "
  
  "Mandrosoa ..." hoy i Dahl. "Na izahay aza tsy afaka manao izany irery. Inona aloha no hataontsika izao? Ary faharoa, iza no azontsika itokiana hanampy antsika hanao izany?"
  
  "Eny, hojerentsika aloha hoe inona no nahatonga ny Amerikana hanohitra antsika," hoy i Hayden. "Heveriko fa ny fandidiana tany Però sy... zavatra hafa... nitranga. Olona matanjaka vitsivitsy ihany ve no manohitra antsika? Vondrona misara-bazana mitaona ny hafa? Tsy mino aho na dia iray segondra aza fa ho nanameloka an'io i Coburn. "
  
  "Milaza ve ianao fa tokony hiresaka miafina amin'ny filoha isika?" hoy Drake nanontany.
  
  Nihetsiketsika i Hayden. "Fa nahoana no tsy?"
  
  "Ary raha vondrona splinter izany," hoy i Dahl. "Apotikay izy ireo."
  
  "Velona," hoy i Mai. "Ny hany fomba hivelomana amin'izany dia ny misambotra ny fahavalontsika velona."
  
  Ny ekipa dia nipetraka tao amin'ny efitrano lehibe iray amin'ny toerana samihafa, nosintonina mafy ny ambainy, niaro azy ireo tamin'ny alina tsy azo ihodivirana. Lalina any Romania izy ireo no niresaka. Nomanina. Vetivety dia niharihary fa nanana loharanon-karena izy ireo, saingy kely dia kely ireo loharano ireo. Afaka manisa azy ireo amin'ny tanana iray i Drake.
  
  "Ho aiza?" Nanontany i Kenzi, mbola nitazona ny katanany, namela ny lelan'ny hazavana manjavozavo.
  
  "Mandehana," hoy i Drake. "Mandroso hatrany izahay."
  
  "Raha mijanona isika," hoy i Dahl. "Maty izahay."
  
  Nihazona ny tanan"i Drake i Alicia. "Ary nihevitra aho fa tapitra ny andro nandosirako."
  
  "Hafa izany", hoy izy, avy eo nisento. "Mazava ho azy fa fantatrao izany. Miala tsiny."
  
  "Milamina ny zava-drehetra. Adaladala nefa mahafatifaty. Farany, tsapako fa io no karazana ahy."
  
  "Midika ve izany fa mihazakazaka isika?" hoy i Kenzi nanontany. "Satria tena te hiala amin'izany rehetra izany aho."
  
  "Hiady amin'izany izahay". Niondrika nanatona azy i Dahl. "Mampanantena anao aho. Izaho koa manana ny zanako, aza adino. Izaho dia handresy na inona na inona ho azy ireo.
  
  "Tsy nanonona ny vadinao ianao."
  
  Nibanjina i Dahl ary nipetraka indray teo amin"ny sezany, nieritreritra. Nahita an'i Kensi nifindra akaiky kokoa tamin'ilay Soeda lehibe i Drake. Nesoriny tao an-tsainy izany ary nijery manodidina ny efitrano izy.
  
  "Andro hafa ny rahampitso", hoy izy. "Aiza no tianao haleha voalohany?"
  
  
  TAPITRA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Teo amoron"ny Hara-magedona
  
  
  TOKO VOALOHANY
  
  
  Julian Marsh dia lehilahy manana loko mifanohitra foana. Mainty ny ilany iray, volondavenona ny ilany... ad infinitum. Hafahafa ihany fa tsy naneho fahalianana mihitsy tamin'ny antony nivoahany hafa kely noho ny hafa izy, nanaiky fotsiny, nianatra niaina tamin'izany, nankafy izany. Amin'ny lafiny rehetra izany dia nahatonga azy ho zavatra mahaliana; nesoriny ny saina tsy ho eo amin'ny teti-dratsy miafina ao ambadiky ny maso mibaribary sy ny volo masira sy dipoavatra. Ny martsa dia ho niavaka foana - tamin'ny fomba iray na hafa.
  
  Tao anatiny dia olona hafa indray izy. Ny fifantohana anatiny dia nampifantoka ny sainy tamin'ny fotony iray. Tamin'ity volana ity dia ny antony nahatonga ny Pytianina, na ny marimarina kokoa izay tavela tamin'izy ireo. Nisy vondrona hafahafa nisarika ny sainy ary avy eo dia levona fotsiny nanodidina azy. Tyler Webb dia mega-stalker psychopathic kokoa noho ny mpitarika cabalist. Saingy nankafizin'i Marsh ny fahafahana nandeha irery, namorona endrika manokana sy hafahafa. Ho any amin'ny helo miaraka amin'i Zoe Shears sy izay rehetra mbola navitrika tao anatin'ny sekta, ary any amin'ny helo lalina kokoa miaraka amin'i Nicholas Bell. Voafatotry ny rojo vy ary nofatorana ny rano, tsy isalasalana fa ny mpiasan"ny fanorenana teo aloha dia nilaza ny zava-drehetra tamin"ny manam-pahefana mba hahazoany sazy na dia kely aza.
  
  Ho an'i Marsh, toa mamirapiratra ny ho avy, na dia misy loko kely aza. Nisy lafiny roa tamin'ny tantara tsirairay, ary tena olona roa tonta izy. Taorian'ny nandaozanay tamim-pahoriana ny Ramses Bazaar - tena tianay ny trano heva miaraka amin'ny fanatiny rehetra - Niakatra eny amin'ny lanitra ny Martsa niaraka tamin'ny fanampian'ny helikoptera miloko hantsana. Nirodana haingana izy, nifantoka haingana tamin'ilay fitsangatsanganana vaovao ho avy.
  
  NEW YORK.
  
  Notsapain'i Marsh teo amin'ny sisiny ilay fitaovana, nampiakatra azy akaiky kokoa, tsy azony antoka ny zavatra hitany fa matoky ny zavatra azony atao. Io zaza io no tena fitaovam-pifanakalozana. Dada lehibe manana faharesen-dahatra tanteraka. Iza no afaka miady hevitra amin'ny baomba nokleary? Navelan'i Marsh irery ilay fitaovana, nijery ny kitapo ivelany ary namaha ny soroka mba handraisana ny vatany mavesa-danja. Mazava ho azy fa tsy maintsy nanao fitsapana ilay entana izy ary nanamarina ny maha-azo itokiana azy. Raha ny marina, ny ankamaroan'ny baomba dia azo masaka ho toy ny zavatra tsy izy - raha toa ka ampy tsara ilay mpahandro. Tamin'izay vao niankohoka ny Trano Fotsy.
  
  Risky, hoy ny ilany iray. Risky.
  
  Fa mahafinaritra! ny iray kosa nanizingizina. Ary mendrika ny fanapoizinana taratra kely izany, raha ny tokony ho izy.
  
  Nihomehy ny tenany i March. Ratsy toy izany. Nangina anefa ilay kaontera Geiger kely nentiny, ka nampitombo ny herim-pony.
  
  Saingy, raha ny marina, dia tsy azy ny manidina. Eny, nisy ny fientanentanana, saingy nisy ihany koa ny mety hisian'ny fahafatesana mafana - ary amin'izao fotoana izao dia tsy nahasarika azy izany. Angamba indray mandeha. Nandany ora maro nanelingelina i Marsh nandamina ity iraka ity, nanao izay hahazoana antoka fa mipetrapetraka sy azo antoka araka izay azo atao ny tondrozotra rehetra, na dia nomena ny toerana hijanonany aza, dia saika mampihomehy ilay hevitra.
  
  Andeha horaisintsika ohatra izao. Nizotra teo ambanin'ny tahon'ny alan'i Amazonia izy ireo teny an-dalana ho any Kolombia. Nisy lehilahy iray niandry azy - mihoatra ny iray, raha ny marina, ary i Marsh dia nanisy marika ny maha-izy azy tamin'ny fivoriana tamin'ny fanamafisan'izy ireo ny akanjo fotsy. Fanomezana kely fotsiny, fa zava-dehibe ho an'ny Pythia.
  
  Izao ihany ve aho izao?
  
  Nihomehy mafy i Marsh, ka nahatonga ilay mpanamory helikoptera nijery manodidina tamin'ny taitra.
  
  "Milamina ny zava-drehetra?" - hoy ny fanontanian'ny lehilahy mahia misy fery.
  
  "Eny, miankina amin'ny fomba fijerinao izany." Nihomehy i March. "Ary firy ny fomba fijery anananao. Aleoko mampiala voly mihoatra ny iray. Ianao?"
  
  Nihodina ilay mpanamory, nibitsibitsika zavatra tsy takatry ny saina. Nihifikifi-doha i March. Raha mba fantatr'ireo vahoaka tsy voasasa izay hery manitsaka sy miolaka ary mihodinkodina ao ambaniny, tsy miraharaha na tsy miraharaha ny faharavàn'izy ireo.
  
  Nijery ny zava-misy teo ambany i Marsh, ary nanontany tena fanindroany raha io toerana fidirana ao Etazonia io no lalana mety. Rehefa dinihina tokoa, dia roa ihany no tena safidy - amin'ny alalan'ny Canada na Meksika. Ny firenena farany dia akaiky kokoa an'i Amazonia ary feno kolikoly; feno olona afaka karamaina hanampy sy hanakombona ny vavany. Nanolotra fialofana azo antoka vitsivitsy ho an'ny olona toa an'i Marsh i Canada, saingy tsy ampy izany ary tsy nanakaiky ny fahasamihafan'ny fahasamihafana nisy tany Amerika Atsimo. Rehefa nitohy nivelatra teny ambany ny tontolo tsy mitongilana, dia hitan'i Marsh nirenireny ny sainy.
  
  Nihalehibe tao amin"ny toerana niavaka ilay zazalahy, ary be lavitra noho ny sotro volafotsy no tao am-bavany; toy ny bara volamena mivaingana kokoa. Ny sekoly tsara indrindra sy ny mpampianatra tsara indrindra - namaky ny "tsara indrindra" ho toy ny "malala indrindra", hoy hatrany i Marsh nanitsy - dia niezaka nametraka azy tamin"ny lalana tsara, saingy tsy nahomby. Talohan'ny fiaraha-monina Tatsimo ary tsy nifandray tamin'ny zava-misy, i Marsh dia notezain'ny mpanompo ary nahita ny ray aman-dreniny indrindra nandritra ny sakafo sy ny lanonana raitra, izay nodidiana tsy hiresaka. Ary mitsiky foana ny meloka ny reny iray izay nahafantatra fa ny zanany lahy dia nihalehibe tsy misy fitiavana sy irery, saingy tsy afaka nitondra ny tenany hanohitra ny tenany amin'ny endriny rehetra. zazalahy hafahafa."
  
  Niteny ilay mpanamory, ary tsy noraharahain"i Marsh tanteraka izany. "Hilaza izany indray ve aho?"
  
  "Manatona an'i Cali izahay, tompoko. Kolombia."
  
  Niondrika i Marsh ary nijery ilay sehatra vaovao niseho teo ambany. Cali dia fantatra ho iray amin'ireo tanàna mahery setra indrindra any Amerika ary fonenan'ny Cali Cartel, iray amin'ireo mpamatsy kôkainina lehibe indrindra eran-tany. Amin'ny andro mahazatra rehetra, lehilahy iray toa an'i Marsh dia hanao ny ainy ho eo an-tanany, mandehandeha amin'ny araben'i El Calvario, izay misy ragamuffins nisava ny arabe mba hahazoana fako sy natory tao amin'ny flophouses, izay nijalian'ny mponina teo an-toerana noho ny anarana hoe "faritra fandeferana" Amin'ny alàlan'ny famelana ny fihinanana zava-mahadomelina sy ny firaisana ara-barotra dia mety hiroborobo miaraka amin'ny fitsabahan'ny polisy kely indrindra.
  
  Fantatr'i Marsh fa ity no toerana ho azy sy ny baomba nokleary.
  
  Rehefa nipetraka izy, dia nasehon'ilay mpanamory an'i Marsh kamiao miloko volondavenona iray izay nipetrahan'ny lehilahy telo matavy be loatra, mangatsiaka, maty maso ary tsy hita maso. Nirongo basy ampahibemaso izy ireo ka nitondra an"i Marsh tao anatin"ilay kamiao niaraka tamin"ny fiarahabana fohy fotsiny. Avy eo izy ireo dia nandeha namakivaky ny arabe mando sy mikorontana, trano maloto ary lambam-baravarana harafesina, nanolotra fomba fijery hafa momba an'izao tontolo izao ny masony efa voaofana, toerana iray izay "mitsingevana" ny ampahany amin'ny mponina avy amin'ny trano bongo iray mankany amin'ny iray hafa, tsy misy trano maharitra. Nihemotra kely i March, satria fantany fa tsy nisy na inona na inona holazaina momba ny zava-nitranga manaraka. Tena nilaina anefa ireo fijanonana ireo, raha te-hamoaka an-tsokosoko fitaovam-piadiana nokleary ho any Etazonia izy, ary mendrika ny loza mety hitranga. Ary mazava ho azy, i Marsh dia toa tsy miandany araka izay tratrany, miaraka amin'ny tetika vitsivitsy amin'ny tanany miloko.
  
  Nandalo teo amin"ny havoana mikodiadia voarakotry ny zavona ilay fiara, ka nivadika ho lalana rarivato nisy trano lehibe sy mangina teo anoloany. Natao tamin'ny fahanginana ny dia, saingy nitodika nitodika tany amin'i Marsh ny iray tamin'ireo mpiambina.
  
  "Eto izahay".
  
  "Mazava ho azy. Fa aiza ny "eto"?"
  
  Tsy dia manaja loatra. Tsy manetry tena. Tazony daholo izany.
  
  "Ento ny kitaponao." Nivoaka ilay mpiambina ary nanokatra ny varavarana. "Miandry anao Andriamatoa Navarro."
  
  Nanaiky i March. Anarana mety sy toerana mety ilay izy. Tsy nijanona ela teto izy fa naharitra ela ihany mba hahazoana antoka fa milamina sy azo antoka ny fomba fitaterany manaraka sy ny halehany farany. Nanaraka an"ilay mpiambina teo ambanin"ny lalantsara iva mitete zavona izy, ary avy eo dia niditra tao amin"ny vavahady maizin"ny trano tranainy iray. Tsy nisy jiro nirehitra tao anatiny, ary tsy nahagaga na nampanahy ny fisehoan'ny matoatoa antitra iray na roa. Matetika i Marsh no nahita matoatoa antitra tao anaty haizina ary niresaka tamin'izy ireo.
  
  Nanondro varavarana teo ankavanana ilay mpiambina. "Nandoa efitrano manokana ho an'ny tenanao nandritra ny adiny efatra farafahakeliny ianao. Midira avy hatrany."
  
  Nanondrika ny lohany ho fankasitrahana i March ary nanosika ny varavarana mavesatra. "Nangataka fahazoan-dalana hipetraka amin"ny fomba fitaterana manaraka koa aho. Helicoptera?"
  
  "Eny. Tsara koa izany. Antsoy amin'ny intercom aho rehefa tonga ny fotoana dia hasehoko anao ny manodidina ny trano."
  
  Nihantona tamim-pifaliana i March. Ny vola naloany mihoatra noho izay notakina dia mba hanomezana tolotra tsaratsara kokoa, ary hatramin'izao. Mazava ho azy fa nampiahiahy ihany koa ny fandoavana mihoatra noho ny vidiny, saingy izany no loza.
  
  Ankilany indray, hoy izy. Yin sy yang. Honahona sy honahona. Mainty sy... mainty miaraka amin'ny tselatra mena midodododo...
  
  Nahafinaritra ny tao anatiny. Sofa zoro vita amin'ny hoditra mainty sy plush lalina no nipetrahan'ny lafiny lavitra. Latabatra vera misy kafe misy zava-pisotro, divay ary zava-pisotro misy alikaola no nipetraka teo akaiky teo, raha teo amin'ny zoro iray hafa kosa nisy milina nanolotra kafe sy dite. Apetraka eo ambony latabatra vera ny sakafo maivana. Nitsiky i Marsh tamin'izany rehetra izany.
  
  Mahazo aina, nefa vetivety ihany. Ideal.
  
  Nararaka tao anaty paty misy kafe matanjaka indrindra izy ary niandry kely mba hisotroany. Nipetraka teo ambony fandriana izy avy eo ary namoaka ny solosaina findainy, nametraka tamim-pitandremana ny kitapony teo amin'ny lamba hoditra teo akaikiny. Mbola tsy nisy baomba niokleary nokarakaraina toy izany, hoy izy, nanontany tena vetivety raha tokony hanao labiera ho azy manokana izy. Mazava ho azy, ho an'ny lehilahy toa an'i Marsh, dia tsy sarotra izany, ary tao anatin'ny minitra vitsy dia nisy kaopy mangotraka tao anaty kitapo ary mofomamy kely misy ranomandry eo amin'ny sisiny.
  
  Nitsiky i March. Tsara daholo.
  
  Nitety Internet aho; mailaka fanamafisana no nampahafantatra azy fa efa niditra tao Kolombia ny angidimby Forward. Tsy mbola nisy saina natsangana na taiza na taiza, fa ora vitsy monja no lasa izay vao nivoaka ny bazary. Nahavita ny fisotroany i Marsh ary nameno kitapo kely misy sandwich ho an'ny sidina manaraka, avy eo dia nanindry ny bokotra intercom.
  
  "Vonona ny hiala aho."
  
  Roapolo minitra taty aoriana ary teny amin'ny rivotra indray izy, dia nivadika ny sidina an'ilay kitapo niokleary saingy nahazo aina. Nandeha ho any Panama izy ireo, izay hamita ny sidina haingana nataony ary hanomboka ny dingana mandreraka ny diany an-tanety. Ny mpanamory dia nandeha teny amin'ny rivotra sy tamin'ny alàlan'ny fisafoana rehetra, izay tsara indrindra tamin'ny zavatra nataony, ary nahazo karama be izy tamin'izany. Rehefa nanomboka nipoitra teo amin'ny varavarankely havia ny sarin'i Panama, dia nanomboka nahatsapa i Marsh fa efa akaiky kokoa an'i Etazonia izy.
  
  Misy rivo-doza ho avy, ry havana, ary tsy ho levona mora...
  
  Nipetraka ora vitsivitsy tao amin'ny Tanànan'i Panama izy, niova akanjo indroa ary nandro inefatra, tamin'ny shampoo samy hafa manitra. Nafangaro tsara ireo hanitra ary nahery vaika ny hanitra malefaka. Nisakafo maraina sy antoandro izy, na dia fotoanan"ny sakafo hariva aza, ary nisotro divay telo vera, samy tamin"ny tavoahangy sy loko samy hafa ny tsirairay. Tsara ny fiainana. Tsy niova sy tsy nampientanentana ny fomba fijery ivelan'ny varavarankely, ka navoakan'i Marsh ilay boaty misy lokomena notahiriziny tamin'ny fotoana toy izany ary nolokoana mena mamiratra ilay fitaratra. Nanampy izany, farafaharatsiny nandritra ny fotoana kelikely. Nanomboka naka sary an-tsaina avy eo i Marsh hoe hanao ahoana ny filelaka an'io tontonana io, saingy tamin'izay fotoana izay dia nanapaka ny nofiny ny ping tamin'ny hafatra tonga.
  
  15 minitra no tombanana ho tonga.
  
  Ny martsa dia nanao fitarainana, faly nefa nanahy tamin'ny fotoana iray ihany. Nisy dia adiny efapolo teo alohan'ny lalana sasany ratsy indrindra tao amin'ilay faritra. Tsy azo inoana fa hanome aingam-panahy izany hevitra izany. Na izany aza, rehefa vita, ny dingana manaraka dia ho mahaliana kokoa. March nanangona ny entany, nandamina ny kafe pods, divay tavoahangy sy ny lovia araka ny loko, ny endriny sy ny habeny, ary avy eo dia nivoaka.
  
  Niandry ilay fiara tsy mataho-dalana, nirefodrefotra teo amoron-dalana, ary nahagaga fa nahazo aina. Nopotehin'i Marsh ilay baomba niokleary, nasiany fehikibo teo amboniny, ary avy eo nikarakara ny tenany. Niresaka kely ilay mpamily vao tsapany fa tsy niraharaha ny fiainany keliny i Marsh, ary avy eo dia niditra tao ambadiky ny kodia. Nizotra tsy nisy fiafarany ny lalana.
  
  Nandeha ny ora. Nisosona ilay fiara tsy mataho-dalana, avy eo nihozongozona, ary avy eo nisosoka indray, nijanona imbetsaka nanao fisavana entona sy toerana. Tsy nety nisintona ny mpamily noho ny fandikan-dalàna kely. Izy io mantsy dia fiara hafa fotsiny teo amin"ny maro, tsipìkan"aina hafa nandeha tamin"ny lalambe mandrakizay ho any amin"ny toerana tsy fantatra, ary raha mbola tsy niavaka ilay izy, dia handalo tsy hita.
  
  Ary teo aloha i Monterrey. Nitsiky be i March, reraka nefa faly, satria efa mihoatra ny antsasa-dalana ny dia lavitra.
  
  Nandry teo akaikiny ilay kitapo nokleary, ora vitsy monja izao avy eo amin"ny sisin-tanin"i Etazonia.
  
  
  TOKO FAHAROA
  
  
  Nanao ny dingana manaraka tamin'ny diany i March, tao anatin'ny haizina tanteraka. Toerana iray azo nandresena na resy na inona na inona; anton-javatra tsy fantatra, nampiakatra vola tsy tambo isaina nataon'ireo lehiben'ny cartel ao an-toerana, no nalaina tao amin'ny sary. Iza no afaka maminavina ny eritreritry ny olona toy izany? Iza no nahafantatra izay hataony manaraka?
  
  Mazava ho azy fa tsy izy ireo ... na Julian Marsh. Nentina tamim-pahamenarany niaraka tamin'ny olona am-polony hafa tao ambadiky ny kamiao iray ho any amin'ny sisintany izy. Teny amin"ny toerana iray teny an-dalana, ity kamiao ity dia niala tamin"ny lalam-pirenena ary nanjavona tao anatin"ny haizina. Tsy misy jiro, tsy misy famantarana, fantatry ny mpamily ity lalana ity fa voatampina ny masony - ary tsara raha fantany.
  
  Nijoro tao ambadiky ny kamiao i Marsh, nihaino ny resaka sy ny tsy fahafalian'ireo fianakaviana. Ny halehiben'ny drafitra nataony dia nanarona teo anoloany. Tsy ho tonga haingana ny fotoana nahatongavany tany New York. Rehefa nijanona ilay kamiao ary nivoha tamin"ny savily efa nasiana menaka ny varavarana aoriana, dia nivoaka voalohany izy, nitady ny lehiben"ireo lehilahy nitam-piadiana niambina.
  
  "Diablo," hoy izy, nampiasa teny kaody izay nanondro azy ho mpivahiny VIP ary nanaiky handoa vola. Niondrika ilay rangahy, saingy tsy niraharaha azy avy eo, ary nampirisika ny olona rehetra hivory kely teo ambanin"ireo rantsana mivelatra amin"ny hazo mihantona.
  
  "Ilaina izao," hoy izy tamin'ny teny espaniola, "ny mihetsika mangina, tsy miteny na inona na inona ary manao araka izay lazainao. Raha tsy manao izany ianao dia hotapahiko ny tendanao. Azonao?"
  
  Nijery i Marsh raha nifanena tamin"ny olona rehetra ilay lehilahy, anisan"izany ny azy. Fotoana fohy taorian"izay dia nanomboka ny diabe, tamin"ny lalana mikitoantoana sy namakivaky ala mikitroka. Ny hazavan'ny volana dia nanjelanjelatra teo ambonin'ny lohany, ary matetika ny Meksikana mpitarika no niandry mandra-panafenan'ny rahona ny famirapiratana vao nanohy. Vitsy dia vitsy ny teny notenenina, ary ny an'ireo lehilahy nitam-basy ihany, fa tampoka teo i Marsh dia naniry ny hahay teny espaniola kely-na angamba betsaka.
  
  Nandeha an-tongotra teo afovoan'ny laharana izy, tsy niraharaha ireo endrika raiki-tahotra nanodidina azy. Taorian'ny adiny iray dia nihena izy ireo, ary i Marsh dia nahita tany aloha tany lemaka fasika mihodinkodina misy hazo kely, cacti ary zavamaniry vitsivitsy hafa. Niondrika avokoa ny vondrona manontolo.
  
  "Hatramin"izao tsara izao", hoy ilay mpitarika. "Saingy izao no sarotra indrindra. Tsy afaka manara-maso ny sisintany manontolo amin'ny fotoana rehetra ny Patrol Border, fa manao fisavana kisendrasendra izy ireo. Amin'ny fotoana rehetra. Ary ianao," hoy izy tamin'ny volana martsa, "nangataka ny hiampita an'i Diablo. Manantena aho fa vonona amin'izany ianao."
  
  Nitsiky i March. Tsy azony izay noresahin"ilay tovolahy. Tsy ela anefa dia nanomboka nanjavona ny olona, samy nisy mpifindra monina vitsivitsy, mandra-pahatongan'i Marsh sy ny mpitarika ary ny mpiambina iray sisa tavela.
  
  "Izaho no Gomez," hoy ilay mpitarika. "Ity no Lopez. Hitarika anao soa aman-tsara amin"ny tonelina izahay."
  
  "Ahoana ny momba ireo lehilahy ireo?" Niondrika tamin'ireo mpifindra monina nandao i Marsh, nanao ny lantom-peo Amerikana sandoka tsara indrindra.
  
  "Tsy maintsy mandoa dimy arivo ny lohany iray". Nanao fihetsika manilika i Gomez. "Mampidi-doza ny bala izy ireo. Aza manahy fa afaka matoky anay ianao."
  
  Nangovitra i Marsh rehefa nahita ilay tsiky fetsy niraikitra tamin"ny tarehin"ilay mpitari-dalana azy. Mazava ho azy fa nandeha tsara ny dia iray manontolo ka tsy nanantena ny hitohy. Ny fanontaniana dia hoe: rahoviana izy ireo no hanafika azy?
  
  "Andao isika hiditra ao amin"ilay tionelina", hoy izy. "Mahatsapa fijery mahaliana aho eto."
  
  Tsy nahasakana an'i Gomez ny tselatra tebiteby nipoitra teo amin'ny tarehiny, ary i Lopez dia nandinika ny haizina nanodidina azy. Amin'ny maha-iray azy, dia nentin'izy roa lahy niantsinanana izy, tamin'ny zoro kely, saingy nankany amin'ny sisin-tany. Nandroso be ny volana martsa, ninia nanao fahadisoana sy nijery tsy mety. Tamin'ny fotoana iray, nanome tanana fanampiana azy mihitsy aza i Lopez, izay nosoratan'i Marsh ho an'ny taty aoriana, nanoratra izany ho fahalemena. Tsy manam-pahaizana akory izy, fa ny kaonty amin'ny banky tsy misy fotony dia nahafahan'izy ireo mihoatra lavitra noho ny fandrika ara-materialy, ny traikefan'ireo tompon-daka amin'ny haiady eran-tany ary ny miaramilan'ny hery manokana taloha teo amin'izy ireo. Nahafantatra tetika vitsivitsy i Marsh, na dia tsara toy inona aza izany.
  
  Nandeha elaela izy ireo, nanodidina azy ny efitra, saika nangina. Rehefa nipoitra teo aloha ilay havoana, dia niomana tanteraka ny hanomboka ny fiakarana i Marsh, saingy nijanona i Gomez ary nanondro singa iray izay tsy ho hitany mihitsy raha tsy izany. Teo amin"ny toerana nifankahitan"ny tany fasika tamin"ireo havoana misolampy dia nisy hazo kely roa nifanena tamin"ny kirihitrala. Tsy nankany amin"io toerana io anefa i Gomez, fa nanao dingana telopolo tsara miankavanana, ary avy eo dia folo hafa no niakatra ny hantsana mideza indrindra. Indray mandeha dia nandinika ny faritra tamin'ny fikarakarana tsy manam-petra i Lopez.
  
  "Madio", hoy izy tamin"ny farany.
  
  Nahita tady nalevina i Gomez avy eo ary nanomboka nisintona. Hitan'i Marsh nisy ampahany kely teo amin'ny tehezan-tendrombohitra nisondrotra, nanova vato sy borosy mba hampisehoana lavaka sahala amin'ny olona izay voasokitra tao anatin'ilay vatolampy velona. Niditra tao anatiny i Gomez, ary avy eo nanondro an'i Marsh ny barilan'ny basiny i Lopez.
  
  "Izao ianao. Ianao koa."
  
  Nanaraka azy i March, niondrika tamim-pitandremana ny lohany ary nitazana ilay fandrika izay fantany fa kely sisa vao mipoitra. Avy eo, rehefa avy nieritreritra kely, dia nanova fantsona ilay lehilahy nanana lafiny roa, ka nanapa-kevitra ny hihemotra tao amin'ny haizina.
  
  Niandry i Lopez, niainga ny basy. Nisosona ny volana martsa, nikisaka teny amin'ny hantsana be vato ny kirarony. Nitsotra i Lopez, nandatsaka ny fitaovam-piadiana, ary natsofoka ny lelan'ny enina santimetatra i Marsh, ary natsofoka tao amin'ny lalan-drà karotid an'ilay lehilahy ny tendrony. Nihiratra ny mason'i Lopez ary nanangana ny tanany izy mba hampitsahatra ny fikorianan'ny rano, saingy tsy nieritreritra ny hanao izany i Marsh. Nokapohiny teo anelanelan'ny masony i Lopez, noraisiny ny basy teny aminy, ary nodakany nidina ny havoana ny vatany efa ho faty.
  
  Adala ianao.
  
  Nazeran'i Marsh ny basy, satria fantany fa ho tsapan'i Gomez haingana kokoa noho izay ilaina izany raha hitany teo an-tanan'i Marsh izany. Niditra tao amin"ilay tonelina indray izy avy eo ary nandeha haingana teo amin"ilay andalan-tsoratra voalohany. Manjavozavo sy vonona izy io, notohanan'ny tafo mihozongozona sy ny vovoka ary ny feta mitete avy amin'ny tafo. Marsh dia nanantena tanteraka ny halevina amin'ny fotoana rehetra. Nahatratra ny sofiny nihenjana ny feon'i Gomez.
  
  "Aza manahy. Fidirana diso fotsiny izany mba hampitahorana izay mety ho tafintohina amin"ity tonelina ity. Mandehana ambany kokoa, ry namako.
  
  Fantatr'i Marsh tsara izay hiandry azy "ambany kokoa", saingy izao dia nanana singa kely mahagaga izy. Ny ampahany sarotra dia ny fanalana ny fitaovam-piadian'i Gomez nefa tsy nandratra azy mafy. Mbola an'arivony kilaometatra i New York.
  
  Ary toa lavidavitra kokoa izany raha nijoro teo ambanin"ny tany efitr"i Meksika izy, nahatsapa ny loto nikoriana teny an-damosiny, ary voahodidin"ny fofon"ny hatsembohana sy ny zava-maniry, ny masony manindrona ny vovoka.
  
  Saika nandroso i March, indray mandeha nandady sy nitaritarika kitapo tao aoriany, izay nofonosina teo amin'ny kitrokeliny ny tady. Betsaka ny akanjo eto, hoy izy tamin"ny fotoana iray. Akanjo fotsiny ary angamba borosy nify. Cologne mahafinaritra. Kafe iray kitapo... nanontany tena izy hoe taiza no mety nametrahan'ny Amerikanina ny fitaovany handrefesana ny taratra, avy eo dia nanomboka nanahy momba ny taratra mihitsy izy. indray.
  
  Ity angamba no zavatra tokony ho nodinihinao alohan'ny handehananao.
  
  Eny, tsy maintsy miaina sy mianatra ianao.
  
  Nanery ny tenany hihomehy i March rehefa nivoaka avy tao amin'ilay tonelina tery ho any amin'ny tionelina lehibe kokoa. Niondrika i Gomez, nanatsotra ny tanany hanampy.
  
  "Misy zavatra mahatsikaiky?"
  
  "Eny, ny nifinao manjavozavo."
  
  Nijery i Gomez, taitra ary tsy nino. Io fehezan-teny io no toa ny zavatra nantenainy ho henony tamin'ity dingan'ny diany ity. Nikajy izay mety ho izy i Marsh. Rehefa niezaka ny hamantatra izany i Gomez dia nitsangana i Marsh, nanodinkodina ny basy teny an-tanan'i Gomez ary natsofoka teo amin'ny vavan'ilay lehilahy iray ny vodiny.
  
  "Azonao ve izao ny tiako ambara?"
  
  Niady tamin'ny heriny rehetra i Gomez, nanosika an'i Marsh ary namerina ny barika ho azy. Niparitaka tamin"ny vavany ny rà rehefa nirohondrohona ka nianjera tamin"ny tany ny nifiny. Marsh voromailala teo ambanin'ny barika lava ary nanome kapoka mafy ny valanoranony sy ny iray hafa teo amin'ny sisin'ny lohany. Nivezivezy i Gomez, ny masony dia nanambara fa mbola tsy nino izy fa ity ganagana hafahafa ity dia nahazo azy.
  
  Nosintonin'i Marsh teo amin'ny fonony teo anilan'ilay Meksikana ilay antsy rehefa nifamaly izy ireo. Nandeha haingana i Gomez, nahafantatra izay ho tohiny. Nidona tamin"ny rindrina vato izy, ka vaky ny sorony sy ny karandohany tamin"ny fitarainana mafy. Nandefa totohondry i Marsh izay nianjera tamin'ilay Meksikana ary avy eo dia namely ny roca. Niboiboika teo amin"ny tànany ny rà. Niakatra indray ny basy, fa i Marsh kosa nihitsy ka teo anelanelan"ny tongony, dia lasa tsy nisy ilana azy intsony ny ampahan"ny orinasa.
  
  Nokapohan"i Gomez ny lohany, nifangaroharo ny ran"izy ireo ary niparitaka teo amin"ny rindrina. Nivembena i March, saingy nisoroka ny kapoka manaraka, ary avy eo dia tsaroany ilay antsy mbola nohazoniny teny an-tanany havia.
  
  Tosika mahery vaika, ary ny antsy dia niraoka ny taolan-tehezan'i Gomez, saingy ilay Meksikana dia nandatsaka ny basy ary nametraka ny tanany roa teo amin'ny tanan'i Marsh niaraka tamin'ny antsy, ka nanakana ny herin'ny kapoka sy nandevina ny lelany. Nanova ny endriny ny fanaintainana, saingy nahavita nisoroka ny fahafatesana tsy azo ihodivirana ilay lehilahy.
  
  Avy hatrany dia nifantoka tamin'ny tanany malalaka i March, ka nampiasa izany mba hamely hatrany hatrany, hitady ireo faritra malemy. Niara-niady mafy araka izay azony natao ireo lehilahy ireo, nihetsika tsikelikely niakatra sy nidina tao amin"ilay tionelina, nidona tamin"ny hazo hazo ary namakivaky ny fotaka. Ny hatsembohan'ny hatsembohana dia nirotsaka teo amin'ny fasika; mavesatra mimenomenona, mitovy amin'ny rutting ny kisoa, nameno ny solon-toerana. Tsy nisy indrafo fa tsy nisy tany. Noraisin'i Gomez ny kapoka rehetra tahaka ilay mpiady an-dalambe efa za-draharaha, ary nanomboka nihalefy aloha i Marsh.
  
  "Mazoto...miandry ahy... manapaka... manapaka anao..." Nisefosefo mafy i Gomez, ny masony nijaly, ny molony feno rà ary natsipy tany aoriana.
  
  Marsh dia tsy nety ho faty tao amin'ity toerana manirery sy helo ity. Nosintoniny indray ilay antsy, naviny niala tamin"ny vatan"i Gomez, ary nihemotra izy avy eo, ka nanome halavirana an"ireo lehilahy roa. Nianjera tamin"ny tany ilay basy poleta, nariana.
  
  Nanafika azy toy ny devoly i Gomez, nikiakiaka, nikotroka. Nosintonin'i Marsh ny fanafihana araka ny nampianarina azy, nanodina ny sorony ary namela ny herin'i Gomez hanosika ny lohany teo amin'ny rindrina mifanohitra. Nodakan'i Marsh teo amin'ny hazondamosina izy avy eo. Tsy nampiasa ny antsy intsony izy mandra-pahatongan'ny farany. Nampianarina koa izy fa ny fitaovam-piadiana miharihary indrindra dia tsy ny tsara indrindra ampiasaina.
  
  Dia nanainga ny vatany niala teo amin'ny rindrina i Gomeza, ary nanantona ny lohany, dia nihodina. Nibanjina ny endriky ny demonia mena i March. Nahafinaritra azy nandritra ny fotoana kelikely, ny fifanoheran'ny tarehiny mena sy ny tendany fotsy, ny lavaka mainty nipetrahan'ny nify mavo, ary ny sofina hatsatra dia saika nampihomehy teo amin'ny andaniny roa. Nandalo teo amin'ilay daroka i Gomez. Voadona teo amin"ny sisin-dohany i Marsh.
  
  Nisokatra malalaka i Gomez.
  
  Nandroso i Marsh, nihodinkodina ny lohany, saingy mbola fantany tsara ka nanindrona antsy tamin"ny antsy, nanondro ny fon"ilay lehilahy iray ny lelany. Nifofofofo i Gomez, nisioka ny fofonainy avy amin'ny vavany tapaka, ary avy eo dia nifanena tamin'i March.
  
  "Nandoa vola taminao tamim-pahatokiana aho," hoy i March nisento. "Tokony ho nalainao fotsiny ny vola."
  
  Fantany fa mpamadika ireo olona ireo, ary tsy isalasalana fa noho ny fianarana ihany koa. Ny famadihana no ho eritreriny faharoa na fahatelo amin'ny andro, aorian'ny hoe "nahoana no misy rà eo amin'ny tanako?" ary "iza no nahafaty ahy omaly alina?" Angamba misy eritreritra ihany koa momba ny vokatry ny fatran'ny kôkainina. Fa i Gomez... tokony ho nalainy fotsiny ilay vola.
  
  Nijery an'ilay lehilahy nilentika tamin'ny tany i Marsh, avy eo naka sary. mangana sy narary izy, saingy tsy naninona. Nidodododo ny lohany. Soa ihany fa nieritreritra ny hametraka paracetamol tao anatin"ny iray amin"ireo kitapo kely tao anaty kitapony izy, izay teo akaikin"ilay baomba nokleary. Tena mety izany. Nisy fonosana famafazana zazakely koa tao.
  
  Nofafan'i March izany ary nitelina ireo pilina. Nanadino nitondra rano izy. Misy foana anefa, sa tsy izany?
  
  Tsy nijery ilay faty izy, dia nampidina ny lohany ary nanomboka ny dia lavitra namakivaky ny tonelina ambanin'ny tany nankany Texas.
  
  
  ***
  
  
  Nitarika ny ora. Julian Marsh dia nandeha an-tongotra teo ambanin'i Amerika niaraka tamin'ny fitaovam-piadiana nokleary nafatotra teo an-damosiny. Mety ho kely kokoa noho ny nantenainy ilay fitaovana - na dia mbola nibontsina aza ny kitapo - saingy tsy latsa-danja tamin'izany ny efitrefitra anatiny. Nifikitra taminy toy ny namana na rahalahy tsy tiana ilay zavaboary, ka nitarika azy hiverina. Sarotra ny dingana rehetra.
  
  Nanodidina azy ny haizina ary saika nitelina azy, tsy nisy afa-tsy ny jiro mihantona indraindray. Maro no tapaka, be loatra. Nandondona ny tany teto, andian-biby tsy hita maso foana no namorona sary ratsy tao an-tsainy izay nilalao tao anatin'ny firindrana mampatahotra niaraka tamin'ny mangidihidy indraindray miakatra eo amin'ny sorony sy midina amin'ny hazondamosiny. Voafetra ny rivotra, ary ratsy kalitao ny zavatra tao.
  
  Nanomboka nahatsiaro reraka be izy ary nanomboka nieritreritra tsara. Indray andro dia nenjehin'i Tyler Webb izy ary avy eo troll ratsy. Indroa izy no nianjera, nikiky ny lohaliny sy ny kihony, saingy niady mafy tamin"ny fahalavoana. Nivadika ho Meksikana tezitra ilay troll ary avy eo lasa taco mandeha an-tongotra feno dipoavatra mena sy maitso ary guacamole.
  
  Rehefa nandeha ny kilaometatra, dia nanomboka nahatsapa izy fa mety tsy ho tonga, fa ho tsara kokoa ny zava-drehetra raha mandry kely fotsiny izy. Makà torimaso kely. Ny hany nahasakana azy dia ny lafy tsarany kokoa - ilay ampahany izay niziriziry tamin'ny fahazazany rehefa naniry ny hialany ny olon-drehetra.
  
  Tamin'ny farany dia nipoitra teo aloha ny jiro mamiratra kokoa ary namakivaky ny faran'ny tonelina iray izy ary avy eo nandany minitra maro nanombantombana ny karazana fandraisana azony. Raha ny marina, tsy nanantena izy fa hisy komity mandray anjara - tsy nampoiziny mihitsy ny ho tonga any amin'ny tanin'ny afaka.
  
  Araka ny drafitra nataony dia nikarakara fitaterana mitokana tanteraka izy amin'ity farany ity. Nitandrina i Marsh ary tsy adala. Tokony hijanona kilaometatra maromaro miala ny helikoptera, miandry ny antsony. Nesorin'i Marsh ny iray tamin'ireo sela telo nirehitra nanodidina ny vatany sy tao anaty kitapony ary niantso.
  
  Tamin"ny fihaonana dia tsy nisy na dia iray aza, tsy nisy fanehoan-kevitra momba ny rà sy ny loto nandrakotra ny tavany sy ny volon"i Marsh. Nanainga ilay vorona ho eny amin'ny rivotra ilay mpanamory ary nizotra nankany amin'ny Corpus Christi, fijanonana manaraka sy farany amin'ny diabe lehibe nataon'i Marsh. Zavatra iray no azo antoka, hanana tantara hotantaraina izy...
  
  Ary tsy misy milaza azy ireo. Ny hany zavatra tsy nozarainao tamin'ireo vahiny tamin'ny lanonana dia ny fomba nahavitanao an-tsokosoko kitapo nokleary avy any Brezila ho any amin'ny morontsiraka atsinanan'i Amerika.
  
  Corpus Christi dia nanolotra fiatoana kely, fandroana lava ary torimaso kely. Ny manaraka dia ny dia efatra amby roapolo ora mankany New York, ary avy eo...
  
  Hara-magedona. Na farafaharatsiny ny sisiny.
  
  Nitsiky i Marsh rehefa niankohoka teo am-pandriana ary nalevina tao anaty ondana ny lohany. Zara raha afaka miaina izy, nefa tena tiany ilay fahatsapana. Ny hafetsena dia ny handresen-dahatra ny manam-pahefana fa matotra izy ary tena marina ilay baomba. Tsy sarotra - raha mijery ny kanelina sy ny akora azo fissionable dia hampipetraka sy hangataka azy ireo. Vantany vao vita izany... Nalain'i Marsh sary an-tsaina ny dolara mirotsaka, toy ny milina slot sasany any Las Vegas mandrora vola amin'ny tahan'ny knots. Saingy noho ny antony tsara. Raharaha Webb.
  
  Angamba tsy izany. Nanana ny fikasany manokana i Marsh raha nanenjika avana ilay mpitarika hafahafa an'ny Pytianina.
  
  Nisosona niala teo am-pandriana izy, nandohalika alohan"ny nitsanganany. Nasiany lokomena. Narindrany indray ny fanaka tao amin"ilay efitrano mba ho tonga saina. Nivoaka izy ary naka ny ascenseur nidina tany amin'ny lakaly, izay niandry azy ny fiara fanofana.
  
  Chrysler 300. Ny habeny sy ny lokon'ny trozona miloko.
  
  Fijanonana manaraka... ilay tanàna tsy natory.
  
  
  ***
  
  
  Marsh dia nitondra ilay fiara tsy misy hatak'andro rehefa tonga ny Skyline malaza eran-tany. Toa mora mampihomehy ny nitondra an'io fiara io ho any New York, saingy iza no nahalala fa ho hafa izany? Eny, mety misy olona. Telo andro mahery no lasa hatramin'ny nandaozany ny bazarin'i Ramses. Ahoana raha mivoaka ny vaovao? Tsy nanova na inona na inona ilay diabe. Mpivahiny hafa fotsiny izy, nirenireny teo amin"ny fiainana tamin"ny lalana miolikolika. Raha vita ny lalao dia ho fantany tsy ho ela izany. Raha tsy izany... Nampanantena i Webb fa hanome olona vonona hanampy amin'izany i Ramses. Ny martsa dia niantehitra tamin'izy ireo.
  
  Nandeha an-jambany i Marsh, tsy nahafantatra na tsy niraharaha firy izay hitranga manaraka. Nitandrina tsara izy ka nijanona talohan"ny nidirany tao amin"ilay tanàna lehibe, nialokaloka nandritra ny alina teo ampitan"ny renirano rehefa nanomboka nilentika ny masoandro, ka nanasarotra ny lalan-kaleha nandehanany. Ampy ilay trano fandraisam-bahiny miendrika L, na dia rovitra sy tsy azo lavina aza ny lambam-pandriana, ary norakofana loto mainty santimetatra maromaro ny rindrin-baravarankely sy ny sisin"ny gorodona. Na izany aza, dia tsy niavaka, tsy nomanina ary saika tsy hita.
  
  Izany no antony, tokony ho tamin"ny misasakalina, dia nipetraka mahitsy izy, nidodododo ny fony, rehefa nisy nandondòna ny varavaran"ny efitranony. Nivoha teo amin'ny fiantsonan'ny fiara ny varavarana, ka raha ny marina, dia mety ho olona avy amin'ny vahiny mamo ka hatramin'ny mpisandoka. Mety ho polisy koa anefa izany.
  
  Na ny SEAL Team Six.
  
  Napetrak'i Marsh ny antsy sy ny sotro ary ny vera ary nosintonin'i Marsh ny ridao hijery ny ivelany. Tsy nahateny azy vetivety ny zavatra hitany.
  
  Inona ny...?
  
  Naneno indray ny fandondona, maivana sy vaovao. Tsy nisalasala i Marsh nanokatra ny varavarana ary namela ilay lehilahy hiditra.
  
  "Nahagaga ahy ianao," hoy izy. "Ary tsy mitranga matetika izany amin'izao andro izao."
  
  Hoy ilay mpitsidika: "Salama tsara aho. "Iray amin'ireo toetrako maro."
  
  Nanontany tena momba ny hafa i March, saingy tsy nila nijery lavitra izy vao nahatsikaritra am-polony farafahakeliny. "Indray mandeha ihany izahay no nihaona taloha."
  
  "Eny. Ary avy hatrany dia nahatsapa fihavanana aho. "
  
  Nihitsy i March, ary naniry izy fa nisotro tamin'io fandroana fahefatra io. "Nihevitra aho fa maty na azo ny Pythia rehetra. afa-tsy izaho sy i Webb."
  
  "Araka ny hitanao," namelatra ny tanany ilay mpitsidika, "diso ianao."
  
  "Faly aho." Nitsiky sandoka i March. " Tena afa-po.
  
  "Oh," nitsiky koa ilay mpitsidika azy, "efa ho lasa iray ianao."
  
  Niezaka nanala ny fahatsapana fa tonga miaraka amin'izay ny fitsingerenan'ny andro nahaterahany rehetra i March. Hafahafa io vehivavy io, angamba hafahafa toa azy. Nanana volo volontsôkôlà tamin'ny endrika spiky izy; maitso-manga ny masony, mitovy amin'ny azy. Tena nahatsiravina izany? Ny akanjony dia nahitana akanjo volom-borona maitso, pataloha jeans mena ary Doc Martins manga navy. Nitana ronono iray vera ny tanany iray, ary divay iray vera ny iray.
  
  Taiza no nahazoany...?
  
  Tsy nisy dikany anefa izany. Tiany fa tsy manam-paharoa izy, ary azony tsara izy. Tiany ny nivoahany avy any ivelany. Tiany fa hafa tanteraka izy. Ny herin'ny haizina no nampifandona azy ireo. Saika hifangaro ny divay mena sy ny ronono fotsy bleaching.
  
  Nalain'i March ny solomaso teny aminy. "Te ho ambony ve ianao sa ho any ambany?"
  
  "Oh, tsy mampaninona ahy izany. Andeha hojerentsika hoe aiza no hitondran"ny toe-tsaina antsika."
  
  Noho izany dia napetrak'i Marsh teo amin'ny lohan'ny fandriana ilay baomba nokleary izay hitan'izy ireo ary hitan'izy ireo tamin'ny mason'i Zoe Shears ny pitik'afo fanampiny izay toa kometa. Ity vehivavy ity dia mahery, mahafaty ary tena hafahafa. Adala angamba. Zavatra mety aminy tsy misy farany.
  
  Rehefa nanala ny akanjony izy, dia nivezivezy ny sainy nisara-bazana nieritreritra izay hitranga. Ny fieritreretana ny fientanentanana rehetra nampanantenaina ho an'ny rahampitso sy ny ampitso, izay handohalika an'i Amerika sy ho faly amin'ny baomba nokleary, dia nahatonga azy ho vonona tanteraka ho an'i Zoey rehefa nampidina ny patalohany ary niakatra tao anaty sambo.
  
  "Tsy misy foreplay?" hoy izy nanontany.
  
  "Eny, rehefa nametraka an'io kitapo io ianao," hoy izy, nijery ilay baomba nokleary toy ny hoe afaka mijery azy izy. "Tsapako fa tsy mila izany aho."
  
  Nitsiky tamim-pifaliana i March. "Izaho koa".
  
  "Hitanao ve, ry fitiavana?" Nidina teo aminy i Zoe. "Natao ho an'ny tsirairay isika."
  
  Avy eo dia takatr'i Marsh fa hitany fa nihetsiketsika moramora izy, tena hatsatra be teo amin'ny taratry ny fitaratra izay nihantona teo amin'ny rindrina teo ambonin'ilay tratra taloha nisy vatasarihana, ary tao ambadik'izany ny kitapo, nipetraka teo anelanelan'ny ondana teo am-pandriana. Nobanjininy ny tarehiny miloko volomparasy.
  
  "Damn," hoy izy nikiakiaka. "Tsy mila fotoana be izany".
  
  
  TOKO FAHATELO
  
  
  Matt Drake dia miomana ho amin'ny dia lavitra indrindra amin'ny ekipa. Fihetseham-po tsy mahafinaritra sy mankarary no nipetraka tao an-davaky ny vavoniko, ary tsy nisy ifandraisany tamin'ilay fiaramanidina mikitoantoana izany, fa vokatry ny fihenjanana, ny tebiteby ary ny rikoriko tamin'ireo olona afaka nanandrana nanao heloka bevava mahatsiravina toy izany. Niombom-pihetseham-po tamin"ny vahoakan"izao tontolo izao izay nandeha tamin"ny raharahany andavanandro, tsy nahafantatra nefa afa-po. Izy ireo no olona niadiany.
  
  Ny helikoptera dia feno miaramila izay nikarakara sy nametraka ny tenany ho amin'ny loza ho an'ny olona izay nanao izao tontolo izao ho toerana tsara honenana. Nanatrika ny ekipan'ny SPEAR manontolo, ankoatra an'i Karin Blake sy Beauregard Alain ary Bridget McKenzie - aka Kenzie, ilay mpikatroka katana, mpanondrana an-tsokosoko, mpiasan'ny Mossad taloha. Nandao ny 'bazary farany' ravan'i Ramses ny ekipa ka voatery nitondra ny olona rehetra niaraka taminy. mihazakazaka.
  
  Avy amin'ny ala tena izy ka hatramin'ny ala beton, hoy i Drake. Tsy mifanakaiky mihitsy izahay.
  
  Nanodidina azy ny tsipika mifanelanelana azo itokisana sy ny onjan'ny tafio-drivotra teo amin'ny fiainany. Alicia sy Bo, May sy Kenzi, ary Torsten Dahl. Tao amin'ny helikoptera faharoa dia Smith sy Lauren, Hayden, Kinimaka ary Yorgi. Nihazakazaka nankany amin'ny habakabak'i New York ny ekipa, izay efa nofahan'ny Filoha Coburn, ary nivezivezy mafy, nirohotra namakivaky ny banga teo anelanelan'ny tranobe sy nidina nankany amin'ny tafo miendrika efamira. Nandratra azy ireo ny savorovoro. Nitabataba ny radio rehefa tonga ny vaovao. Tsy azon'i Drake sary an-tsaina fotsiny ny fitabataban'ny arabe etsy ambany, ireo mpiasan'ny firotsahana sy ny ekipan'ny SWAT mikoropaka, ny fieritreretana ratsy momba ny firotsahana an-keriny hamonjy an'i New York sy ny morontsiraka Atsinanana.
  
  Nifoka rivotra lalina izy, nahatsapa fa hikorontana ny ora vitsivitsy manaraka.
  
  Nahasarika ny masony i Dal. "Aorian'izany dia manao vakansy aho."
  
  Drake dia nankasitraka ny fahatokisan'ny Soeda. "Aorian'izany dia mila iray isika rehetra."
  
  "Eny, tsy hiaraka amiko ianao, Yorkie."
  
  "Tsisy olana. Tena azoko antoka fa i Joanna ihany no ho tompon'andraikitra."
  
  "Inona no dikan"izany?"
  
  Nidina haingana ilay helikoptera, nandefa ny vavonin'izy ireo ho any amin'ny stratosfera.
  
  Nitsiky i Alicia. "Izahay ihany no mahafantatra hoe iza no mitantana ny trano Daley, Torsti. Fantatray".
  
  Nimenomenona ilay Soeda, saingy tsy naneho hevitra intsony. Nitsiky tamin'i Alicia i Drake ary nahatsikaritra fa nijery azy roa i Mai. Mampalahelo fa toy ny tsy misy tokony hatahorantsika mihitsy.
  
  Nanofahofa an'i Mai i Alicia. "Azonao antoka ve fa vitanao io karazana hetsika io ry Sprite, rehefa avy nanapaka ny tenanao teo am-piharatra vao haingana ianao?"
  
  Tsy niova ny endrik"i May, fa nisalasala izy nikasika ilay takaitra vaovao teo amin"ny tarehiny. "Nahatonga ahy hitandrina bebe kokoa momba ny olona atokisako ny zava-nitranga tato ho ato. Ary tandremo tsara izay mamadika".
  
  Drake nikiakiaka tao anatiny.
  
  Tsy nisy na inona na inona nitranga. Nandao ahy izy, ary namarana izany! Tsy nisy nampanantenaina. .
  
  Mifamahofaho ny fihetseham-po sy ny eritreriny, mivadika ho ranom-boankazo marikivy, izay mifangaro amin"ny fihetseham-po arivo hafa. Nahatsikaritra i Dahl fa niala tsikelikely teo amin"i Kenzi, ary zara raha nanala ny masony tamin"i Alicia i Bo. Andriamanitra, nanantena izy fa nilamina kely ny raharaha tao amin'ny helikoptera faharoa.
  
  Nifofofofo mafy tamin"izy ireo ny tafio-drivotra vaovao rehefa nikasika ny tafon"ilay trano ny fitetezan"ilay helikoptera. Nidina ilay vorona, ary avy eo nivoha ny varavarana, nitsambikina nidina ireo mpandeha ary nihazakazaka nankany amin'ny varavarana misokatra. Nisy lehilahy nitam-basy niambina ny fidirana, ary nisy olona maromaro hafa nijanona tao anatiny. Drake dia nitsoraka tamin'ny voalohany, nanidina tongotra aloha ary nahatsapa ho tsy niomana kely raha tsy nisy fitaovam-piadiana, saingy fantany tsara fa tsy ho ela izy ireo dia ho mitam-piadiana. Nidina tsikelikely ny tohatra tery ny ekipa mandra-pahitany ny tenany teo amin'ny lalantsara midadasika, maizina ary voahodidin'ny mpiambina bebe kokoa. Niato kely teo izy ireo vao nahazo toromarika hanohy.
  
  Mazava daholo.
  
  Nihazakazaka i Drake, nahatsapa fa very andro lehibe izy ireo tamin'ny fakana vaovao tao amin'ny bazary ary avy eo nohadihadian'ny masoivoho mampiahiahy, indrindra fa avy amin'ny CIA. Tamin'ny farany dia niditra an-tsehatra i Coburn, nanome baiko ny fandefasana haingana ny ekipa SPEAR ho any amin'ny toerana mafana indrindra eto an-tany.
  
  New York City.
  
  Ankehitriny, nidina tohatra iray hafa izy ireo, dia nipoitra teo amin'ny lavarangana iray nitazana ny atitany izay nolazaina taminy fa ny biraon'ny polisy eo an-toerana eo amin'ny zoron'ny arabe faha-3 sy faha-51. Tsy fantatry ny besinimaro fa biraon'ny fiarovam-pirenena ihany koa ilay tranokala - raha ny marina, dia iray amin'ireo roa antsoina hoe " afovoan-tanàna" ny tanàna, ivon'ny asan'ny masoivoho rehetra. Drake izao dia nijery ny polisy teo an-toerana nanao ny asany isan'andro, ny fiantsonan'ny fiantsonana mitabataba, mafy sy feno olona, mandra-pahatongan'ny lehilahy iray manao akanjo mainty avy any amin'ny farany.
  
  "Andao isika hifindra", hoy izy. "Tsy misy fotoana ho lany eto."
  
  Tsy afaka nanaiky bebe kokoa i Drake. Nanosika an'i Alicia handroso izy, izay tsy nahafaly an'ilay blonde, ka nahazo ny taratry ny fahasahiranany. Nifanizina tao anatiny ny hafa, niezaka nanatona ilay vao tonga i Hayden, saingy lany fotoana izy rehefa nanjavona tao ambadiky ny varavarana lavitra. Teo am-pandehanana izy ireo, dia niditra tao amin"ny efitra boribory iray nisy gorodona sy rindrina vita amin"ny taila fotsy, ary nisy seza nalahatra teo anoloan"ny lampihazo kely natsangana. Nahita azy ireo haingana araka izay azony natao ilay lehilahy.
  
  "Misaotra anao tonga", hoy izy tamin"ny tsy fankasitrahany. "Araka ny fantatrao, ireo lehilahy nosamborinao - Ramses sy Robert Price mpisandoka - dia nentina tany amin'ny efitra ambanintsika mba hiandry ny valin'ny... Nihevitra izahay fa mety misy fampahalalana sarobidy ary tokony ho eo izy ireo. "
  
  "Indrindra raha tsy mahomby isika," hoy i Alicia tamim-pahoriana.
  
  "tena. Ary ireo efitra figadrana ambanin'ny tany ireo miaraka amin'ny fiarovana fanampiny ao anatin'ny fizarana Homeland Security dia hitazona ny fanatrehan'i Ramses tsy ho hita, satria azoko antoka fa afaka mankasitraka ianao. "
  
  Nampahatsiahivin'i Drake fa ny vondrona ao an-toerana an'i Ramses, rehefa avy nangalatra na naka an-keriny baomba nokleary teny an-tanan'i Marsh, dia nodidiana hiandry ny fanomezan-dàlana an'i Ramses hanapoaka. Tsy fantatr"izy ireo fa voasambotra izy, na saika maty. Tsy nahalala na inona na inona mihitsy ny selan'i New York an'ny fikambanan'i Ramses.
  
  Farafaharatsiny izay no hany nankasitraka ny ekipan'ny SPEAR.
  
  "Hanampy izy," hoy i Hayden. "Tena azoko antoka."
  
  "Eny," hoy i Smith nanampy. "Koa atsaharo ny fanosehana ny omby amin'izao fotoana izao."
  
  Nihetsi-po ny mpiasan'ny Home Office. "Moore no anarako. Izaho no tompon'andraikitra ambony eto. Ny faharanitan-tsaina rehetra dia handalo amiko; Mamorona vondron'asa vaovao izahay mba handraisana sy hizarana hetsika. Manana foibe izahay ary mikarakara sampana izao. Ny masoivoho sy ny polisy rehetra-na misy na tsia-dia miasa manohitra io fandrahonana io, ary azontsika tsara ny vokatry ny tsy fahombiazana. Tsy azo atao izany... ", nihemotra kely izy, mampiseho ny adin-tsaina izay tsy ho re matetika. "Tsy azo avela hitranga eto izany."
  
  "Iza no lehiben"ny tany?" hoy i Hayden nanontany. "Iza no mandray fanapahan-kevitra eto amin"izay tena zava-dehibe?"
  
  Nisalasala i Moore ary nikasika ny saokany. "Eny, fantatsika. Tanindrazana. Niara-niasa tamin"ny Vondrona miady amin"ny fampihorohoroana sy ny sampana misahana ny fandrahonana."
  
  "Ary amin"ny hoe "isika", izaho sy ianao ve no tianao holazaina?" Sa ny Tanindrazana fotsiny no tianao lazaina?
  
  "Heveriko fa mety hiova izany araka ny fitakian'ny toe-javatra," hoy i Moore niaiky.
  
  Toa afa-po i Hayden. "Ataovy azo antoka fa voaloa ny bateria findainao."
  
  Nijery manodidina an"ilay vondrona i Moore, toy ny hoe tsapany ny maha maika azy ireo ary tiany izany. "Araka ny fantatrao, manana varavarankely kely izahay. Tsy niandry ela ireo baomba ireo vao tonga saina fa tsy hanome izany baiko izany i Ramses. Noho izany, ny zavatra voalohany aloha. Ahoana no hamantarana ny sela mpampihorohoro?"
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake. "Ary diabe. Tsy tokony ho laharam-pahamehana ve ny volana martsa raha mitondra baomba izy?
  
  "Intelligence dia mitatitra fa ny volana martsa dia hitambatra amin'ny sela eo an-toerana. Tsy fantatray hoe firy no ho tonga. Noho izany, mazava ho azy, mifantoka amin'ny roa izahay. "
  
  Tsaroan'i Drake ny fitantaran'i Beau momba ny resaka nifanaovan'i Marsh sy Webb. Tao an-tsainy tamin"izay dia ilay Frantsay tsemboka nifanena tamin"izy ireo voalohany teo amin"ny fifanintsanana tamin"ny fifaninanana Last Man Standing, ary efa niady matetika nanomboka teo, no namirapiratra ny fahazavan"ny fahatsarana rehefa nisy zava-dehibe. Namirapiratra toy ny kintana. Tena tokony hanome efitra fisefoana fanampiny ilay lehilahy.
  
  Any amin'ny toerana misy ny shin...
  
  Niteny indray i Moore. "Misy fomba maro hamantarana sela lalina na sela matory mihitsy aza. Tery izahay ireo voarohirohy. Mikaroka fifandraisana amin'ireo sela hafa fantatra izay efa eo ambany fanaraha-maso izahay. Jereo ireo toeram-pivavahana may nandoroan'ireo jihadista malaza ny poizinany. Mijery ireo olona izay nanokan-tena tamin'ny fombafomba vao haingana izahay - ireo izay liana tampoka amin'ny fivavahana, miala amin'ny fiaraha-monina, na miresaka momba ny fitafian'ny vehivavy. Ny NSA dia mihaino metadata voaangona avy amin'ny finday an-tapitrisany ary manombana izany. Saingy mahomby lavitra ny lehilahy sy vehivavy izay mampidi-doza izany isan'andro isan-kerinandro - ireo izay nidirantsika tao amin'ny mponina izay anaovana jihadista vaovao tsy tapaka. "
  
  "Eo ambanin'ny fonony". Nanaiky i Smith. "Tsara izany".
  
  "Marina izany. Amin'izao fotoana izao, manify kokoa noho ny Barbie an'i Iggy Pop ny mombamomba anay. Miezaka manamarina ny isan'ny olona ao amin'ny sela tsirairay izahay. Haben'ny sela. Distrika. Fahafahana sy fahavononana. Mandinika ny firaketana an-telefaona farany izahay. Heverinao ve fa hiteny i Ramses?"
  
  Tsy niandry ny handeha hiasa i Hayden. "Hanandrana azy io izahay."
  
  "Akaiky ny fandrahonana", hoy i Kinimaka. "Andao hanendry ekipa ary hivoaka ny helo eto."
  
  "Eny, eny, tsara izany," hoy i Moore nanazava. "Fa ho aiza ianao? New York dia tanàna tena lehibe. Tsy hahavita na inona na inona ianao raha mandositra raha tsy manana toerana haleha ianao. Tsy fantatray na tena nisy ilay baomba. Olona maro no afaka manao baomba... jereo eo ankavananao."
  
  Nifindra teo amin"ny sezany i Alicia. "Afaka miantoka izany aho."
  
  "Mijanona ny fiara," hoy i Moore. "Fiara hery manokana. Helicopters. Fiara haingana tsy misy marika. Na mino na tsia, manana drafitra momba izany izahay, ny fomba fanadiovana ny arabe. Efa esorina ny tompon"andraikitra sy ny fianakaviany. Ny hany ilaintsika izao dia ny fiaingana. "
  
  Nitodika tany amin'ny ekipany i Hayden. "Koa, andao hizara haingana ireo vondrona ary ho any Ramses. Araka ny nolazain"io lehilahy io dia kely ny varavarankelintsika, ary efa mihidy izy.
  
  
  TOKO FAHEFATRA
  
  
  Niala tao amin'ilay motel i Julian Marsh, nahatsapa famelombelona, na dia faly aza, saingy somary malahelo ihany koa. Nanao akanjo tsara izy: pataloha jeans manga, ny tongony iray somary maizina noho ny iray, lobaka maromaro sy satroka natosiky ny ilany iray amin'ny lohany. Tsara ny fijery ary nihevitra izy fa nihoatra an'i Zoe. Nipoitra avy tao amin"ny efitra fandroana kely ilay ramatoa, somary misavoritaka, ny volony dia antsasany ihany no nibango ary asiana lokomena ny antsasany. Taorian'ny fanombanana minitra maromaro vao tsapan'i Marsh fa ninia nanahaka azy izy.
  
  Sa manome voninahitra azy?
  
  Angamba io farany io, fa tena nanosika an'i Marsh teo amin'ny sisiny. Ny zavatra farany tadiaviny dia ny dikan'ny vehivavy amin'ny famerana ny fomba tsy manam-paharoa. Saika nosaintsaininy ihany ny kitapom-batsy teo am-pandriana, nosafosafoiny ny fitaovana ary tsapany ny endriky ny bibidia tao anatiny.
  
  Ny .
  
  Ny maraina dia tsara, vaovao, namirapiratra ary faly. Niandry i Marsh mandra-pahatongan'ny fiara iray misy seza dimy ary nisy lehilahy roa nitsambikina. Samy maizina ny hoditra ary nanao volombava matevina. Nilaza ny tenimiafina farany ho an'ny dia farany ny volana martsa ary namela azy ireo hanokatra ny varavarana aoriana. Nipoitra i Zoey rehefa niakatra tao anatiny.
  
  "Andraso". Nivoaka ny basy ny iray tamin"ireo lehilahy rehefa nanatona ilay vehivavy. "Tokony hisy iray ihany."
  
  Nirona hanaiky izany i March, saingy naniry ny hahafantatra bebe kokoa an"io vehivavy io ny ankilany. "Tara fanampiny izy. Salama tsara izy".
  
  Mbola nisalasala ihany ilay tanana nitondra basy.
  
  "Henoy, tsy nifandray nandritra ny telo andro aho, angamba efatra." Tsy tadidy tsara i Marsh. "Miova ny drafitra. Nomeko anao ny tenimiafina, henoy izao ny teniko. Salama tsara izy. Na dia mahasoa aza."
  
  "Tena tsara". Samy tsy resy lahatra izy roa lahy.
  
  Niala haingana ilay fiara, nampiakatra andry feno loto avy ao ambanin'ny kodiarana aoriana, ary nitodika nankany an-tanàna. Nihemotra ny diabe satria vao mainka nananontanona ny trano avo ary nihamafy ny fifamoivoizana. Nisy taratra mamirapiratra nanodidina ny fiara, nanajamba ny toerana sasany rehefa navitrika ny hazavana artifisialy. Vahoaka no nameno ny sisin-dalana ary namirapiratra vaovao ny tranobe. Nandeha an-dalambe ny fiaran"ny polisy. Marsh dia tsy nahatsikaritra famantarana ny fitomboan'ny fisainan'ny polisy, saingy tamin'izany fotoana izany dia tsy nahita ny tafon'ny fiara izy. Nolazainy tamin"ilay mpamily izany.
  
  "Toa ara-dalàna daholo ny zava-drehetra", hoy ilay lehilahy namaly. "Mbola zava-dehibe ihany anefa ny hafainganam-pandeha. Hirodana ny zava-drehetra raha miadana loatra isika.
  
  "Ramses?" Nanontany i Marsh.
  
  "Miandry ny teniny isika."
  
  Nandeha an-keriny i March, nahatsapa fanetren-tena tamin'ny valiny. Azy tanteraka io drafitra io, ary tsy maintsy mandihy mifanaraka amin'ny tonony ny ankizivavin'i Ramses. Vantany vao tonga teo amin'ny toerana nofidian'i Marsh sy nanomana volana maromaro alohan'ny hanombohany izy ireo.
  
  "Mijanòna eo ambanin'ny radara," hoy izy, mba hanamafisana ny fifehezana. "Ary eo ambanin'ny fetran'ny hafainganam-pandeha, sa tsy izany? Tsy te hosakanana izahay.
  
  "Any New York izahay," hoy ilay mpamily, ary avy eo dia nihomehy izy roa lahy rehefa nandrehitra jiro mena. Nisafidy ny tsy hiraharaha azy ireo i Marsh.
  
  "Nefa", hoy ilay mpamily. "Ny kitaponao? Ity... votoaty ity dia mila hamarinina."
  
  "Fantatro izany," hoy i Marsh nitsikitsiky. "Heverinao fa tsy fantatro izany?"
  
  Karazana gidro inona no nampitondrain'i Webb azy?
  
  Angamba nahatsapa ny fihenjanana nitombo i Zoey, ka nitodika tany aminy. Baomba nokleary ihany no teo anelanelan'izy ireo. Nitsofoka moramora teo amin"ilay kitapo ny tanany, ny rantsan-tanany iray isaky ny mandeha, ary nidina teo am-pofoany, ka nahatonga azy ho tohina sy nibanjina azy avy eo.
  
  "Tena mety ve izany?"
  
  "Tsy fantatro ry Julian. Izany ve?"
  
  Tsy natoky tanteraka i Marsh, saingy tsapako fa navelany irery izany. Tonga tao an-tsainy nandritra ny fotoana kelikely fa somary tsara tarehy sy matanjaka toa an'i Shadow Pope i Shears, ary tsy isalasalana fa afaka miantso izay santionany ho an'ny lehilahy izay takiny.
  
  Nahoana no izaho?
  
  Nanampy angamba ny baomba nokleary, fantany. Ny ankizivavy rehetra dia tia lehilahy iray manana fitaovam-piadiana nokleary. Misy ifandraisany amin'ny fahefana... Oh, eny, mety ho tiany ilay hevitra hoe mampahatahotra kokoa noho izy izy. Ny maha-izy azy? Azo antoka, nahoana no tsy? Tapaka ny eritreriny rehefa nijanona teo amoron-dalana izy ireo, nanondro kely ny trano nofidin"i Marsh tamin"ny fitsidihany teo aloha ilay mpamily. Mbola mafana sy tsy nampoizina mihitsy ny andro tany ivelany. Marsh dia naka sary an-tsaina ireo ampondra matavy an'ny governemanta, nipetraka mafy teo amin'ny sezan'izy ireo vita amin'ny hoditra, saika handray ny kapoka tamin'ny ain'izy ireo.
  
  Ho avy tsy ho ela izany. Tsy ho ela àry dia ho zara raha mahatanty ny tenako aho.
  
  Noraisiny tamin"ny tanany i Zoe ary saika nitsambikina teny amin"ny sisin-dalana izy, ka navelany nihantona teo amin"ny kihony miforitra ilay kitapo. Rehefa avy nandalo ny mpiambina ny varavarana ary nahazo toromarika miankavia, dia nandeha tamin"ny ascenseur nankany amin"ny rihana fahefatra ireo andiana efatra mianadahy, ary avy eo nijery ilay trano malalaka misy efitra fatoriana roa. Tsara daholo. Nanokatra ny varavaran'ny lavarangana i March ary naka rivotra indray ny tanàna.
  
  Mety koa aho raha mbola afaka.
  
  Nampihomehy ny tenany ny esoeso. Tsy hitranga mihitsy izany. Ny tsy maintsy nataon'ny Amerikanina dia nino, nandoa, ary avy eo dia afaka namotika ny baomba nokleary tao Hudson araka ny nokasaina. Avy eo, drafitra vaovao. Fiainam-baovao. Ary ho avy mampientam-po.
  
  Nisy feo avy tao ambadiky ny sorony. "Misy olona alefa any aminay afaka manamarina ny ao anatin"ny kitaponao. Tokony ho tonga ao anatin"ny ora iray izy."
  
  Niondrika tsy nihodina i March. "Araka ny efa nampoizina. Tena tsara. Saingy misy fiheverana vitsivitsy fanampiny. Mila olona hanampy ahy hamindra ny vola aho raha vao mandoa ny Trano Fotsy. Mila fanampiana aho amin'ny fametrahana fanenjehana mba hamoronana fanelingelenana. Ary mila manetsika ny sela rehetra isika ary manapoaka an'io baomba io."
  
  Nihetsika ilay lehilahy tao aoriany. "Ao anatin'ny drafitra daholo izany," hoy izy. " Vonona izahay. Ho tafavory tsy ho ela ireo zavatra ireo."
  
  Nihodina i March ary niverina nankany amin'ny efitranon'ny hotely. Nipetraka nisotro champagne i Zoe, natsangana ny tongony mahia ary nipetraka teo amin'ny chaise lounge. "Dia miandry fotsiny izao isika?" - hoy izy nanontany ilay bandy.
  
  "Tsy ho ela".
  
  Nitsiky tamin'i Zoe i Marsh ary nanatsotra ny tanany. "Ho any amin"ny efitrano fatoriana isika."
  
  Noraisin"izy mivady ny tady teo amin"ny kitapo tsirairay ary nentiny nankany amin"ny efitra fatoriana lehibe indrindra. Tao anatin"ny iray minitra dia samy niboridana izy ireo ary nifanindry teo ambonin"ny lamba firakotra. Niezaka nanaporofo i Marsh fa nanana ny tanjaka ilaina izy tamin'ity indray mitoraka ity, saingy i Zoe dia fetsy ihany. Ny tarehiny midadasika sy tsy misy kilema dia nahatonga ny zavatra rehetra ho an'ny libido. Tamin'ny farany, soa ihany fa vita haingana i Marsh, satria vetivety dia nisy nandondona ny varavaran'ny efitrano fatoriana.
  
  "Eto ity lehilahy ity."
  
  Efa? Niakanjo haingana niaraka tamin'i Zoe i Marsh, ary niverina tao amin'ny efitrano izy roa, mbola miloko sy tsemboka kely. Nifandray tanana tamin'ilay vao tonga i Marsh, ka nanamarika ny volony manify, ny lokony hatsatra ary ny akanjony mikoropaka.
  
  "Tsy mivoaka matetika ianao?"
  
  "Mihidy foana aho."
  
  "Oh, tsy maninona. Eto ve ianao mba hijery ny baombako?"
  
  "Eny, tompoko, nanao izany aho."
  
  Napetrak'i Marsh teo amin'ny latabatra fitaratra iva izay nipetrahan'ny afovoan'ilay efitrano lehibe ny kitapony. Nandalo i Zoe, nanintona ny sainy raha nahatsiaro vetivety ny endriny niboridana izy minitra vitsy lasa izay. Nijery lavitra izy, nitodika tany amin"ilay vao tonga.
  
  "Iza no anaranao, ry zalahy?"
  
  "Adama, tompoko."
  
  "Eny, ry Adama, fantatrao hoe inona izany ary inona no azony atao. Matahotra ve ianao?"
  
  "Tsia, tsy amin'izao fotoana izao."
  
  "Tena?"
  
  "Tsy mieritreritra aho".
  
  "Matahotra ve ianao? Mihenjana? Angamba reraka be izy?"
  
  Nihifikifi-doha i Adama, nijery ilay kitapo.
  
  "Raha izany no izy, azoko antoka fa afaka manampy anao i Zoey." Nivazivazy ihany no nilazany izany.
  
  Nitodika nitsikitsiky ilay Pythian. "Mba mifalia".
  
  Nanopy maso i Marsh, toa an"i Adama, nefa mbola tsy niova hevitra anefa ilay tovolahy, dia efa niteny ny mpamilin"izy ireo volombava. "Haingana izany", hoy izy. "Tsy maintsy miomana amin'ny..." hoy izy nihemotra.
  
  March nikibo. "Eny, tsy mila manomboka manitsaka ny tongotrao ianao. Andao midina sy maloto. " Nitodika tany amin"i Adama izy. "Ny tiako holazaina dia miaraka amin'ny baomba."
  
  Nijery ilay kitapo ilay tovolahy, very hevitra, ary avy eo dia nanodina azy ka nanatrika azy ireo fehezam-boninkazo. Novahany moramora ireny ary nosokafany ny sarony. Ao anatiny dia mametraka ny fitaovana tena izy, voahodidin'ny kitapo matanjaka kokoa sy ambony kokoa amin'ny ankapobeny.
  
  "Ok," hoy i Adama. "Noho izany dia fantatsika rehetra ny momba ny MASINT, protocole fandrefesana sy sonia izay mikaroka ny sonia taratra sy trangan-javatra ara-batana hafa mifandray amin'ny fitaovam-piadiana nokleary. Ity fitaovana ity, ary farafaharatsiny iray hafa mitovy amin'izany izay fantatro, dia natao mba hialana amin'ity sehatra ity. Amin'izao fotoana izao dia misy rafitra fanaraha-maso sy fanaraha-maso fitaovana nokleary maro eto amin'izao tontolo izao, saingy tsy izy rehetra no mandroso, ary tsy izy rehetra no manana mpiasa feno." Nihifikifi-doha izy. "Jereo ny tsy fahombiazana vao haingana tany amin"ireo firenena sivilizasiona. Misy afaka manakana ny olona iray tapa-kevitra na ny sela mifamatotra tsy hiasa irery? Tsia mazava ho azy. Iray ihany no ilana olana na asa anatiny. " Nitsiky izy. "Mpiasa tsy faly na reraka mihitsy aza. Ny ankamaroany dia mila vola na fampitaovana. Ireo no vola tsara indrindra amin'ny fampihorohoroana iraisam-pirenena. "
  
  Nihaino ny tantaran"ilay tovolahy i Marsh, ary nanontany tena raha nisy fepetra hentitra iray na roa hafa noraisina rehefa nanazava ny lalany nankany Ramses sy Webb izy. Ho tombontsoan"izy ireo manokana izany. Tsy ho fantany mihitsy, ary raha ny marina, tsy niraharaha izy. Ankehitriny dia teto izy ary saika hanokatra ny varavaran'ny Helo.
  
  "Ity no tena antsointsika hoe 'baomba maloto'," hoy i Adam. "Efa nisy foana io teny io, saingy mbola azo ampiharina. Manana scintillator alpha aho, mpitsikilo fandotoana, ary zava-tsoa vitsivitsy hafa. Fa amin'ny ankapobeny," Adama naka screwdriver avy ao am-paosiny, "Manana an'ity aho."
  
  Nesoriny haingana ny fonosana mafy ary novahany ny tady Velcro izay nampiharihary ilay fampisehoana kely sy ny kibay kely. Notazonina tamin"ny visy efatra ilay tontonana, izay nesorin"i Adama haingana. Rehefa afaka ilay tontonana vy, dia nisy andian-tariby nipoitra tao ambadika, nitarika ho any amin'ny fon'ilay fitaovana vao hita.
  
  Nihazona ny fofonainy i March.
  
  Nitsiky i Adama voalohany. "Aza manahy. Misy fuse maromaro ity zavatra ity ary tsy mbola mitam-piadiana akory. Tsy misy olona hanomboka izany eto. "
  
  Nahatsiaro ho banga kely ny volana martsa.
  
  Nojeren"i Adama ilay mekanisma sy ny pitsopitsony tao anatiny, ka noraisiny daholo izany. Fotoana fohy taorian'izay, dia nojereny ny ecran laptop teo akaikiny. "Miporitsaka izany," hoy izy niaiky. "Saingy tsy dia ratsy izany."
  
  Nikorontana tsy nitsahatra ny martsa. "Inona no ratsy?"
  
  "Manoro hevitra anao aho mba tsy hanan-janaka mihitsy", hoy i Adama tsy nisy fihetseham-po. "Raha mbola azonao atao. Ary ankafizo ny taona vitsivitsy manaraka amin"ny fiainanao."
  
  Nibanjina an"i Zoey i Marsh sady nikiakiaka. Na izany na tsy izany, dia tsy nampoiziny velively ny hahavelona ny rainy tia tena na ireo rahalahiny miavonavona.
  
  "Ankehitriny dia afaka miaro azy tsara kokoa aho," hoy i Adam, rehefa namoaka ilay fonosana tao anaty valizy nentiny niaraka taminy. "Araka ny ataoko amin'ny fitaovana toy izany."
  
  Nijery vetivety i March ary tonga saina fa saika vita izy ireo. Nifanena tamin"ny mason"ny mpamily azy ireo izy. "Ireo fakantsary noresahin'i Ramses ireo. Vonona ve izy ireo? Efa hanomboka ny fanenjehana ary tsy mila fahatarana aho.
  
  Tsikitsiky maina nipoitra ho setrin'izany. "Ary toy izany koa isika. Ny sela dimy dia mavitrika ankehitriny, anisan'izany ny sela roa matory izay mety tsy fantatry ny Amerikanina. " Nijery ny famantaranandrony ilay lehilahy. "Amin"ny 6:45 maraina izao. Ho vonona amin"ny fito ny zava-drehetra."
  
  "Fantastic". Tsapan'i Marsh niakatra indray ny libido ary nihevitra fa mety hanararaotra izany zava-misy izany izy raha mbola afaka manao izany. Ny fahafantarana an'i Zoey, tahaka ny nataony vao haingana, dia ho nifarana haingana izy ireo. "Ary ny protocole amin'ny famindrana vola?"
  
  "I Adama dia hifantoka amin'ny famitana fandaharana iray izay handefa ny toerana misy antsika manerana an'izao tontolo izao amin'ny fihodinana tsy misy farany. Tsy hanara-maso ny fifampiraharahana mihitsy izy ireo. "
  
  Tsy nahatsikaritra ny fahatairana teo amin"ny tarehin"i Adama i March.
  
  Nifantoka loatra tamin'i Zoe izy, ary izy kosa taminy. Nandany dimy minitra indray izy nijery an'i Adama nandefa ny baomba sy nihaino ny toromarika momba ny fomba hanesorana ilay zavatra ratsy, avy eo dia nanao izay azony natao ilay lehilahy mba haka ny sary mifanaraka amin'ilay fitaovana. Ny sary dia nanana anjara toerana lehibe tamin'ny fandresen-dahatra ny Trano Fotsy ny amin'ny maha-azo itokiana ilay fitaovana sy amin'ny fametrahana fikatsahana izay hiteraka fanelingelenana sy hampisara-bazana ny hery miady aminy. Faly izy fa nitodika tany amin"i Adama tamin"ny farany.
  
  "Ilay mavo. Ity ve ilay tariby manafoana?"
  
  "Eny, tompoko."
  
  Nitsiky tamim-pahatsorana tamin"ilay mpamily i Marsh. "Ka, vonona ve isika?"
  
  "Vonona izahay".
  
  "Dia mialà."
  
  Nanolotra tanana i Marsh ary nitarika an'i Zoe ho ao amin'ny efitrano fatoriana, nisintona ny patalohany sy ny patalohany tamin'ny nandehanany ary niezaka nanakana ny fihomehezana. Saika nanafotra azy ny tondra-dranon"ny firehetam-po sy ny fientanentanana rehefa tsapany fa efa ho tanteraka avokoa ny nofinofiny momba ny fahefana sy ny lanjany. Raha mba hitan'ny fianakaviany izy izao.
  
  
  TOKO FAHADIMY
  
  
  Rehefa nitraka i Drake, dia namely azy ny enta-mavesatry ny zava-nitranga. Nandeha haingana teo amin'ny lalan-drany ny hamehana, nanimba ny fiafaràny, ary ny topy maso tamin'ireo mpiara-miasa taminy dia nilaza taminy fa mitovy amin'izany koa ny fihetseham-pony-na i Kenzi aza. Tena noheveriny fa efa nampihetsi-po azy ny masoivohon'i Mossad taloha, saingy raha ny marina, noho ny fifandraisan'ny miaramila, dia tsy nila nanontany azy akory izy hoe nahoana izy no tsy nanao izany. Ireo tsy manan-tsiny nitodiany ihany, ireo sivily ihany, no tandindomin-doza. Na iza na iza manana antsasa-po dia tsy hamela izany hitranga, ary i Drake dia niahiahy fa mety ho betsaka kokoa noho ny antsasaky ny fo ny an'i Kensi, na dia miafina toy inona aza izany.
  
  Ny famantaranandro dia nampiseho dimy amby efapolo fito, ary nihetsika ny ekipa manontolo. Nisy fitoniana nanaitra sy nisavoritaka nanjaka tao amin'ny paositry ny polisy, ary ny polisy no niandraikitra azy, saingy mazava ho azy fa tsy misy dikany. Niely tamin'ny fahitalavitra ny vaovao, saingy tsy nisy nifandray tamin'izy ireo. Nandeha an-tongotra sy nandeha an-tongotra i Moore, niandry vaovao avy amin'ny masoivoho miafina, ekipa mpanara-maso na mitondra fiara. Nahatratra ny sisa tamin'ny ekipa i Hayden.
  
  "Hifampiraharaha amin"i Ramses izahay sy Mano. Mila vondrona roa hafa isika, ny iray hanombantombana ny vaovao momba ny fipoahana nokleary rehefa mitranga izany, ary ny iray hikaroka ireo sela ireo. Mangina, fa aza mitondra mpifatotra; Androany, ry namako, tsy andro adaladala. Makà izay ilainao ary alao haingana sy mafy. Mety handany vola be ny lainga."
  
  Nahazo izay nolazainy i Moore ary nitodika tany aoriana. "Anio", hoy izy, "dia tsy hisy famindram-po".
  
  Nikiakiaka mafy i Dahl, ka namakivaky ny ankihiben-tànany toy ny hoe mahavaky karan-dehilahy. Nanandrana naka aina i Drake. Na i Alicia aza dia nandehandeha toy ny pantera voafatotra.
  
  Avy eo, tamin'ny 8 ora maraina, nanomboka ny hadalana.
  
  Nanomboka niditra ny antso, naneno ombieny ombieny ireo telefaonina voatokana, nameno ny efitrano kely ny tabataban"izy ireo. Niady tamin"izy ireo tsirairay i Moore, ary nisy mpanampy roa nihazakazaka nanampy. Na i Kinimaka aza dia nanaiky ny fanamby, na dia toa tsy faly loatra aza ny latabatra nipetrahany.
  
  Nampitahain'i Moore tamin'ny hafainganan'ny hazavana ny vaovao. "Eo am-baravarana izahay," hoy izy. "Vonona ny ekipa rehetra. Nitatitra ny resadresaka farany momba ny fivoriana miafina sy ny resaka ireo mpiasan'ny miafina. Nihamafy ny hetsika nanodidina ireo moske malaza. Na dia tsy fantatray aza ny zava-mitranga, dia hanahy izahay. Nisy endrika vaovao hita tao amin'ny toeram-ponenany mahazatra, samy tapa-kevitra sy nihetsika haingana, niaraka tamin'ny tanjona. Amin"ireo sela fantatray, dia roa no nanjavona tao amin"ny radar." Nihifikifi-doha i Moore. "Toy ny mbola tsy niraharaha an"izany izahay. Saingy manana hevitra izahay. Ny ekipa iray dia tokony ho any amin'ny seranana - ny iray amin'ireo sela fantatra dia miasa avy any. "
  
  "Ity no anay," hoy i Dahl. "Mitsangàna, ry zazasary."
  
  "Mitenena ho an"ny tenanao." Nanatona azy i Kensi. "Oh, ary miaraka aminao aho."
  
  "Oh, tsy maintsy manao izany ve ianao?"
  
  "Atsaharo ny milalao mafy mba hahazoana."
  
  Drake dia nianatra ny ekipa, izay mizara tsiroaroa amin'ny fomba mahaliana. Dahl sy Kenzie nanana namana - Lauren, Smith ary Yorgi. Nijanona niaraka tamin'i Alicia, May ary Bo izy. Fomba fanamboarana zavatra izany; azo antoka izany.
  
  "Mirary soa, ry namana," hoy i Drake.
  
  Nitodika niteny zavatra i Dahl raha vao nanangana ny tanany i Moore. "Andraso!" Nosaronany tamin"ny tanany nandritra ny iray segondra ilay resevera. "Vao avy nahitsy izany tao amin'ny antsonay."
  
  Nihodina ny loha rehetra. Nanaiky antso hafa i Moore ary nanatona izao, nitsapa ny bokotra fanamafisam-peo.
  
  "Miditra ianao," hoy i Moore.
  
  Vaky tsy misy vatana no nameno ny efitrano, nivoaka haingana ny teny ka toy ny hoe te hanenjika ny tongotr'i Drake. "Ity no Julian Marsh, ary fantatro fa fantatrao saika ny zava-drehetra. Eny fantatro. Ny fanontaniana dia hoe, ahoana no tianao hilalao izany? "
  
  Nandray ny andraikiny i Hayden rehefa nanofahofa tanana i Moore hanohy. "Aza adala intsony ry Marsh. Aiza ilay izy?"
  
  "Eny, fanontaniana mipoaka izany, sa tsy izany? Holazaiko aminao izany ry malalako, eto. In NY."
  
  Tsy sahy nifoka rivotra i Drake satria tsy isalasalana fa voamarina ny tahotr'izy ireo.
  
  "Ka ny fanontaniana hafa dia inona no tiako manaraka?" Niato ela ny volana martsa.
  
  "Mandehana miasa, ry adala," hoy i Smith.
  
  Nanafintohina i Alicia. "Aoka isika tsy hanohitra an"io adala io."
  
  Nihomehy i March. "Aoka tsy, tena. Noho izany, feno ny baomba niokleary, nampidirina tsara ny code rehetra. Araka ny filazan'izy ireo, mandeha ny famantaranandro. Ny hany ataonao izao dia ny miantoka fa tena izy io ary manome anao laharan-kaonty amin'ny banky. marina ve aho?"
  
  "Eny," hoy i Hayden tsotra.
  
  "Mila porofo ve ianao? Mila miasa amin'izany ianao."
  
  Niondrika nandroso i Drake. "Inona no tianao hambara?"
  
  "Ny tiako holazaina dia mandeha ny fanenjehana."
  
  "Ho tonga amin'ny teboka ve ianao amin'ny fotoana tsy ho ela?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Ah, ho tonga any isika. Voalohany, mila manao ny asanao ianao vitsika kely mpiasa. Raha izaho ianao dia hiala. Hitanao...hitanao ve ny fomba nahatongavako an'io rima io? Te hanao izany rehetra izany aho, fantatrao, saingy tamin'ny farany ... tsapako fa tsy niraharaha aho. "
  
  Nihifikifi-doha noho ny famoizam-po i Drake. "Ry malala. Mitenena tsara amin"ny teny anglisy."
  
  "Efa ao anatin'ny lalao ny famantarana voalohany. Taratasy fanamafisana. Manana roapolo minitra ianao mba hahatongavana any amin'ny Edison Hotel, efitrano 201. Avy eo dia hisy famantarana efatra hafa, ny sasany momba ny fanamafisana ary ny sasany momba ny fepetra takiana. Azonareo ve izao aho?"
  
  Niverina aloha i May. "Hadalana".
  
  "Eny, olona roa saina aho. Ny iray avy amin'ny filana, ny iray avy amin'ny vice. Angamba manidina eo amin"ny fihaonan"izy ireo ny pitik"adala."
  
  "Roapolo minitra?" Nijery ny famantaranandrony i Drake. "Afaka manao izany ve isika?"
  
  "Isaky ny tara ianao, dia nasaiko namono sivily roa ny iray tamin'ireo sela Ramses."
  
  Averina indray, fahatairana mampivarahontsana, horohoro, fihenjanana mitombo. Nofehezin'i Drake ny totohondry rehefa niakatra ny adrenalinina.
  
  "Roapolo minitra", hoy indray i Marsh. "Hatramin"ny... izao."
  
  Nihazakazaka nivoaka ny varavarana i Drake.
  
  
  ***
  
  
  Nihazakazaka nidina ny tohatra i Hayden ary nankany amin'ny lakalin'ny tranobe, i Kinimaka teo an-damosiny. Nihazona azy ny fahatezerana ka nikapoka azy toy ny elatry ny devoly. Ny hatezerana dia nahatonga ny tongony handeha haingana kokoa ary saika nahatonga azy ho tafintohina. Nimenomenona, nisosona ary nitsangana saika tsy nijanona ny namany Hawaiiana. Nieritreritra momba ny namany izy, tao anatin'ny loza mahatsiravina, niparitaka tany amin'ny faritra samihafa tao an-tanàna tsy nisy hevitra na dia kely aza ny zavatra andrasana, mametraka ny tenany amin'ny tsipika tsy misy fanontaniana. Nieritreritra ny sivily rehetra tao izy sy ny mety ho eritreretin'ny Trano Fotsy amin'izao fotoana izao. Tsara ny manana protocole, drafitra ary raikipohy azo ampiasaina, fa rehefa lasa lasibatry ny fandrahonana faran'izay mafy ny tontolon'ny asa tena izy - tsy nisy ny filokana rehetra. Teo am-pototry ny tohatra izy dia nihazakazaka nankany amin'ny lalantsara ary nanomboka nihazakazaka. Nanjelanjelatra ny varavarana teo amin"ny andaniny sy ny ankilany, tsy nisy jiro ny ankamaroany. Tany amin'ny farany lavitra dia nisy bara hidy nosintonina haingana ho azy.
  
  Nanatsotra ny tanany i Hayden. "Basy".
  
  Nikoropaka ilay mpiambina, saingy nankatoavina avy eo, efa tonga teny an-tsofiny ilay baiko avy any ambony.
  
  Noraisin'i Hayden ilay fitaovam-piadiana, nojerena fa feno ilay izy ary nesorina ny fiarovana, ary niditra tao amin'ilay efitrano kely.
  
  "Ramses!" - nikiakiaka izy. "Inona no nataonao?"
  
  
  TOKO FAENINA
  
  
  Nihazakazaka nivoaka ny trano i Drake niaraka tamin'i Alicia, May ary Beau teo anilany. Efa nihosin-tsemboka ny efatra tamin"izy ireo. Nipoitra avy amin'ny mason-koditra tsirairay ny fanapahan-kevitra. Navoakan'i Bo avy ao am-paosiny ny navigateur GPS manara-penitra ary nanondro ny toerana misy an'i Edison.
  
  "Faritra Times Square," hoy izy, nandinika ny lalana. "Andao hiampita fahatelo ary hiampita ny Lexington Avenue. Mankanesa any amin'ny Waldorf Astoria."
  
  Niditra an-keriny tao anaty fiara mafy i Drake. Tsy misy azo ampitahaina amin'ny fiezahana hanavotra ny ain'ny mpamily fiarakaretsaka any New York rehefa niezaka mafy nanapaka ny tongotrao teo amin'ny lohalika izy, nanosika azy tamin'ny heriny rehetra. Nitsambikina tamin'ny segondra farany i Drake, nitsambikina teo anoloan'ny taksiborosy mavo iray teo akaiky teo ary niondrika tanteraka. Nirohondrohona ny tandroka. Ny mpikambana tsirairay ao amin'ny ekipa dia nahavita nibaiko basy poleta teny an-dalana ary nanofahofa izany izy ireo, naniry ny hahazo bebe kokoa. Saingy efa lany ny fotoana. Nijery ny famantaranandrony i Drake rehefa nianjera teo amin"ny sisin-dalana.
  
  Fito ambin'ny folo minitra.
  
  Niampita an'i Lexington izy ireo ary avy eo dia nirifatra nanaraka ny Waldorf, zara raha nijanona rehefa nandady ny Park Avenue ny fiara. Niady tamin'ny vahoaka i Drake teo amin'ny jiro fiatoana, ary nifanatrika tamin'ny endrika mena tezitra.
  
  "Henoy, ry namana, hiampita eto aloha aho na dia mahafaty ahy aza. Hanjary mangatsiaka ny bagel boss, ary tsy misy fomba any amin'ny helo izay hitranga."
  
  Nandeha nanodidina an'ilay lehilahy tezitra i Drake raha nandalo teo ivelany i Alicia sy May. Niova ny famantarana ary nazava ny lalana. Ankehitriny, rehefa nanafina ny fitaovam-piadiany izy ireo dia nizotra tamin'ny lalana lehibe manaraka - Madison Avenue. Nameno ny sisin-dalana indray ny vahoaka. Nisosona tamin"ny laharana faha-49 i Bo, nihetsika teo anelanelan"ny fiara ka nahazo tombony. Soa ihany fa nilamina ny fifamoivoizana, ary nisy elanelana teo anelanelan"ny bumper aoriana sy ny fender aloha. Nanaraka an'i Beau ireo vehivavy ary nilahatra i Drake avy eo.
  
  Nanompa azy ireo ny mpamily.
  
  Roa ambin'ny folo minitra sisa.
  
  Raha tara loatra izy ireo, aiza no hitokona ireo sela mpampihorohoro? Noheverin'i Drake fa ho eo akaikin'i Edison izany. Tian'i Marsh ho fantatry ny ekipany fa notanterahina tamin'ny taratasy ny baikony. Nisy varavaran"ny fiara nivoha teo aloha-satria vitan"ny mpamily-ary nitsambikina teo ambonin"ny tafo ara-potoana i Beau. Noraisin"i Alicia ny sisin"ilay rafitra ary natsipiny teo amin"ny tavan"ilay lehilahy indray izany.
  
  Ankehitriny dia mivily miankavia izy ireo, manatona ny lalam-pirenena faha-5 ary vao mainka mihamaro ny vahoaka. Nandalo ny ratsy indrindra toy ny mpangarom-paosy tamin'ny fampisehoana pop i Beau, narahin'i Alicia sy May. Vao avy niantsoantso tamin'ny rehetra i Drake, lany ihany ny faharetan'ny Yorkshireman-ny. Samy nanakana ny lalany na lahy na vavy, na lahy na vavy izay tsy niraharaha na nirohotra nanavotra ny ainy izy, na ny ain"ny zanany iray, na ny tenany aza. Nanosika ny lalany i Drake, namela lehilahy iray nitsotra. Nibanjina azy tsara ilay vehivavy niaraka tamin"ilay zaza ka nahatonga azy hahatsiaro tena ho meloka mandra-pahatsiarovany ny nihazakazany.
  
  Hisaotra ahy ianao any aoriana any.
  
  Fa mazava ho azy fa tsy ho fantany mihitsy. Na inona na inona mitranga.
  
  Nitifitra miankavia i Bo izao, nihazakazaka nidina ny Avenue of the Americas mankany amin'ny 47th Street. Nandalo miankavanana ny Magnolia Bakery, ka nahatonga an'i Drake hieritreritra an'i Mano, ary avy eo izay mety efa nianaran'ilay Hawaiiana tamin'i Ramses. Roa minitra taty aoriana, raha nipoaka teo amin'ny lalana faha-47 izy ireo, dia niseho tampoka teo ankaviany ny Times Square. Teo ankavanan'izy ireo dia nisy Starbucks mahazatra, izay nisy tabataba sy filaharana teo am-baravarana. Nojeren'i Drake ny tarehiny rehefa nihazakazaka nandalo izy, saingy tsy nanantena ny hifanatri-tava amin'ireo voarohirohy.
  
  efatra minitra.
  
  Nandeha haingana kokoa ny fotoana ary sarobidy kokoa noho ny fotoana farany tamin'ny lehilahy antitra iray efa ho faty. Eo ankavia, manatrika ny sisin-dalana, dia niseho ny fasan'ny trano fandraisam-bahiny miloko volomparasy, ary i Beau no niditra voalohany teo amin'ny varavarana fidirana. Nitsidika sarety entana iray i Drake sy taxi-be nivadika mavo mampidi-doza mba hanaraka an'i Mai tao anatiny. Efitrano malalaka misy karipetra mena mirindra no nitsena azy ireo.
  
  Efa nanindry ny bokotra hiantso ny ascenseur tsirairay i Beau sy Alicia, ary nihazona ny tanany teo akaikin'ny fitaovam-piadiany miafina raha nijery azy ireo ny mpiambina. Drake dia nieritreritra ny hampiseho ny Team SPEAR ID, fa izany dia hitarika fanontaniana bebe kokoa, ary ny fanisana dia efa nandeha tamin'ny telo minitra farany. Ny lakolosy dia nanambara fa tonga ny ascenseur an'i Alicia ary niditra ny ekipa. Nosakanan'i Drake tsy hanatevin-daharana azy ireo ilay tovolahy, ka nanosika azy hiala tamin'ny felatanana misokatra. Misaotra an'Andriamanitra fa nahomby satria ny fihetsika manaraka dia ho totohondry.
  
  Nivondrona ireo ekipa efa-dahy rehefa niakatra ilay fiara, nijanona ny fihetsiny ary namoaka ny fitaovam-piadiany. Raha vao nivoha ny varavarana dia nidodododo nikaroka ny efitrano 201. Teo no ho eo, dia nisy totohondry sy tongotra nipoitra teo amin"izy ireo, ka nanafintohina an"i Bo.
  
  Nisy niandry.
  
  Drake dia niondrika toy ny totohondry niraikitra teo ambonin'ny vodi-masony, saingy tsy noraharahainy ny tselatra fanaintainana. Nisy ny tongotr"olona niezaka naka ny an"ny tongony, saingy nivily izy. Nihataka ihany io tarehimarika io ary nanodidina an"i Alicia, nandona ny vatany teo amin"ny rindrina lalotra. Nosakanan'i Mai tamin'ny fisandratana ny tànany, ary avy eo dia namoaka totohondry iray sy roa haingana i Bo izay nampitsahatra ny fihetsehana rehetra ary nampiandoha ilay mpanafika.
  
  Nitsambikina i Drake ary avy eo dia namely totohondry tamin'ny heriny rehetra. Lany ny fotoana. Nihovitrovitra teo ambanin'ny daroka nataon'ilay Yorkshireman ilay tarehimarika, lehilahy be volom-borona mitafy palitao matevina, saingy nahavita nanongana ny ampahany mahery indrindra tamin'izany. Nianjera teo anilany i Drake, ka very ny fifandanjany.
  
  "Kitapo totohondry," hoy i Mai. "Izy dia kitapo fandoroana. Napetraka mba hampiadana anay."
  
  Niditra mafy kokoa noho ny teo aloha i Bo. "Ahy izy. Handeha ve ianao."
  
  Nitsambikina teo ambonin'ilay sarin'ny lohalika i Drake, nijery ny laharan'ny efitrano. Efitrano telo sisa no tavela any amin"ny toerana halehany, ary iray minitra sisa no tavela. Nijanona tao anatin'ny segondra farany izy ireo. Nijanona teo ivelan'ny efitrano i Drake ary nandaka ny varavarana. Tsy nisy na inona na inona nitranga.
  
  Natosiky azy i Mai. "Mifindra."
  
  Iray kapoka mafy dia nisaraka ny hazo, ny faharoa ary nirodana ny rafitra. Nikohaka i Drake. "Tsy maintsy nampihena izany ho anao izany."
  
  Tao anatiny, niparitaka izy ireo, nisintona fitaovam-piadiana ary nikaroka haingana, saingy niharihary ny zavatra notadiaviny. Nandry teo afovoan'ny fandriana izy io - sary A4 mamirapiratra. Nandeha teo am-pandriana i Alicia, nijery ny manodidina.
  
  "Tsy misy pentina ny efitrano," hoy i Mai. "Mieritreritra aho fa tsy misy fitarihana."
  
  Nijoro teo amin"ny sisin"ny fandriana i Alicia, nijery ambany ary nisefosefo kely. Nihifikifi-doha sy nitoloko izy rehefa niaraka taminy i Drake.
  
  "Andriamanitra ô. Inona ity-"
  
  Tapaka tamin"ny antso an-tariby izy. Nandeha nanodidina ny fandriana i Drake, nandeha teo amin'ny talantalana ary naka ny telefaona teo amin'ny fatana.
  
  "Eny!"
  
  "Ah, hitako fa nanao izany ianao. Tsy ho mora izany."
  
  " Martsa! Adala ianao. Namela sarin'ilay baomba ho anay ve ianao? Sary tsy misy dikany?"
  
  "Eny. Ny famantarana voalohany anao. Nahoana no noheverinao fa navelako hanana ny tena izy ianao? Tena adala. Alefaso any amin'ny mpitondra sy ny lohan'atody izany. Hamarinin'izy ireo ny nomeraon-telefaonina sy ireo zavatra hafa rehetra ireo. Canisters ny plutonium E. Fissile akora. Tena zavatra mankaleo izany. Ny fahafantarana manaraka dia mbola hazava kokoa. "
  
  Tamin'izay fotoana izay dia niditra tao amin'ny efitrano i Bo. Nanantena i Drake fa hotaritariny miaraka aminy ilay Punch Man, fa i Beau kosa dia nanao tsipika an-tsaina tamin'ny alàlan'ny lalan-drà karotidany. "Namono tena izy", hoy ilay frantsay tamin"ny feo tohina. "Pill famonoan-tena."
  
  Crap.
  
  "Hitanao?" hoy i Marsh. "Tena matotra izahay."
  
  "Azafady, Marsh," nanandrana i Drake. "Lazao anay fotsiny izay tadiavinao. Hanao izany izahay dieny izao, ozona izany. "
  
  "Oh, azoko antoka fa hanao izany ianao. Fa avelantsika any aoriana any, okay? Ahoana ny amin'ity? Mitadiava famantarana laharana faharoa. Ity fanenjehana ity dia mihamitombo hatrany ary mihasarotra. Manana roapolo minitra ianao vao tonga any amin'ny trano fisakafoanana Marea. Raha ny marina, lovia italiana ity ary manao calzone Nduyu tena matsiro izy ireo, matokia ahy. Aza mijanona eo anefa isika ry namako, fa ho hitanao ao ambanin'ny trano fidiovana io famantarana io. Ankafizo."
  
  "Swamp"-
  
  "Roapolo minitra".
  
  Lasa maty ny tsipika.
  
  Nanozona i Drake, nitodika ary nihazakazaka haingana araka izay tratrany.
  
  
  TOKO FITO
  
  
  Tsy nanana safidy hafa i Torsten Dahl sy ny ekipany dia nanapa-kevitra ny handao ny fiara ary handeha. Tsy zavatra hafa no tadiaviny afa-tsy ny hihazona mafy rehefa natsipin'i Smith tamin'ny fihodinana antsasak'adiny ny SUV mahery vaika, nikiakiaka ny kodiarana, ny zavatra mihetsika, fa i New York dia tsy inona fa ny fitabataban'ny taxi mavo sy ny fiara fitateram-bahoaka ary ny fiara fanofana. Tonga tao an-tsain'i Dahl ilay teny hoe "Deadlock", fa isan'andro no nitrangan'izany, ny ankabeazan'ny andro, ary mbola naneno ny anjomara ary nikiakiaka ny olona teo amin'ny varavarankely voahodina. Nihazakazaka haingana araka izay tratrany izy ireo, nanaraka ny toromarika. Nanao akanjo tsy misy bala i Lauren sy Yorgi. Nitsangantsangana teo akaikin'i Dahl i Kensi, nitsambikina ny molony.
  
  "Te hahasoa anao kokoa aho", hoy izy tamin"i Dahl.
  
  "Tsia".
  
  "Avia, ahoana no naharary azy?"
  
  "Tsy misy mihitsy".
  
  "Oh, Torsti-"
  
  "Kenzi, tsy averinao intsony ny katanao. Ary aza miantso ahy toy izany. Tena ratsy ny fananana vehivavy adala iray manome anaram-bositra.
  
  "Oh yeah? Tahaka anao sy Alicia hatrizay... fantatrao ve?"
  
  Nimenomenona i Smith raha niampita sampanan-dalana iray hafa, nahita mpandeha an-tongotra sy mpitaingina bisikileta nifanizina tamin"ny lalana tamin"ny jiro maitso, samy nitana ny ainy teny an-tanany avokoa, saingy azony antoka fa tsy izy ireo no hijaly anio. Nandeha haingana teo amin'ny arabe manaraka izy ireo, zara raha tsapan'ny miaramila ny hafanan'ny hazakazaka rehefa nandalo Priuse roa mandeha miadana izy ireo, ka nopotehin'ny fitaratry ny sisiny. Naneno ny GPS.
  
  "Efatra minitra mankany amin'ny seranana," hoy i Yorgi nanombana. "Tokony hiadana isika."
  
  "Hihena in-telo aho," hoy i Smith. "Aza aseho amiko ny asako."
  
  Nomen"i Dahl an"i Kenzie ny Glock iray sy ny pistola iray tao Hong Kong, asa mora tsy ho vita an-tsokosoko tany New York. Nirenireny izy rehefa nanao izany. Manoloana ny fitsarany tsaratsara kokoa, dia saika voatery nanaiky ny fanampian'ilay mpisoloky izy ireo. Andro tsy mahazatra tamin"izay, ary notakiana ny fepetra rehetra, eny fa na dia ireo kivy aza. Ary, raha ny marina, dia mbola nahatsapa izy fa mety hanana havan-tiany izy ireo, toy ny fanahy miaramila mifanitsy, izay nampitombo ny fahatokisany.
  
  Nino izy fa afaka mamonjy an'i Bridget Mackenzie izy ireo, na dia mafy toy inona aza ny ady nataony.
  
  Niampita làlam-pifamoivoizana roa i Smith izao, nanosika ny sorony tamin'ilay F150 nijanona, saingy nanohy ny fiara tsy niherika. Rehefa lany ny fotoana, dia tsy afaka nividy zavatra mahafinaritra izy ireo, ary ny rahona mahatsiravina nanantona azy ireo dia midika fa voatery niditra daholo izy ireo, nandritra ny fotoana rehetra.
  
  Nosintonin'i Dahl ny tantanan'ny fiadiany. "Tsy ampy iray minitra akory ny trano fanatobiana entana", hoy izy. "Nahoana izy ireo no tsy manamboatra ireo lavaka rehetra ireo?"
  
  Niombom-pihetseham-po taminy i Smith. Ny lalana dia lalana tsy misy fiafarana, mihodinkodina, mamitaka izay misy fiara mandeha tsimoramora manodidina ny lavaka tsy mirindra ary ny fanamboaran-dalana dia mipoitra amin'ny fotoana rehetra, toa tsy miraharaha ny andro na ny hamafin'ny fifamoivoizana. Alika tokoa ilay izy, ary tsy nisy olona te hanampy olon-kafa.
  
  Nandeha haingana ny GPS izy ireo ary nikendry ny zana-tsipìka. Nampangovitra ny hodiny niboridana ny havaozan"ny maraina, ka nampahatsiahy azy rehetra fa mbola vao maraina ny andro. Ny hazavan'ny masoandro dia voasivana tao anatin'ny vaky rahona, ka nahatonga ny seranan-tsambo sy ny renirano teo akaiky ho volamena hatsatra. Ireo olona hitan'i Dahl ireo dia nanao ny asany mahazatra. Noheveriny ho maizina sy manjavozavo ny faritry ny seranana, saingy ankoatra ny trano fanatobiana entana dia madio ary tsy dia feno olona loatra. Ary tsy be atao izany, satria ny faritra lehibe fandefasana entana dia teo ampitan'ny helodrano ao New Jersey. Na izany aza, i Dahl dia nahita kaontenera lehibe sy voadona ary sambo lava sy midadasika nipetraka tsy nihetsika teo ambonin'ny rano, ary vano goavam-be, voaloko manga, izay afaka mandeha eny amin'ny seranana amin'ny lalamby ary manangona ny kaontenny amin'ny alàlan'ny fanaparitahana.
  
  Teo ankavia dia nisy trano fanatobiana entana, ary tokotany feno fitoeran-javatra mamirapiratra kokoa. Nanondro tranobe iray dimampolo amby zato metatra miala i Dahl.
  
  "Ity no zanakay. Smith, Kenzi, mandrosoa. Mila an'i Lauren sy Yorgi ao aorianay izahay. "
  
  Nandeha izy, nifantoka, nifantoka tamin"ny ady tamin"ny fanafihana iray tao aorian"izy ireo vao niroso tamin"ny manaraka... ary avy eo ny manaraka, mandra-pahavitan"io nofy ratsy io ary afaka niverina tany amin"ny fianakaviany izy. Nisy varavarana vao nolokoana teo amin"ny sisin"ilay trano, ary niandrandra i Dahl rehefa nahita ny varavarankely voalohany.
  
  "Birao foana. Andeha isika hanandrana ny manaraka.
  
  Nandalo minitra maromaro ny andian-jiolahy nitsidika ny sisin'ilay trano, nisintona fitaovam-piadiana, nijery ny varavarankely, ny varavarana. Nanamarika tamin'ny fahadisoam-panantenana i Dahl fa nanomboka nisarika ny sain'ny mpiasa ao an-toerana izy ireo. Tsy te hampatahotra ny rembiny izy.
  
  "Andao".
  
  Nandroso haingana izy ireo, ary tonga teo amin'ny varavarankely fahadimy ary nijery haingana. Nahita toerana malalaka be feno baoritra sy vata hazo i Dahl, fa teo akaikin"ny varavarankely koa no nahitany latabatra mahitsizoro. Efa-dahy no nipetraka nanodidina ny latabatra, niondrika, toy ny hoe miresaka sy mikasa ary misaina. Nitsambikina tamin"ny tany i Dahl ary nipetraka, niankina tamin"ny rindrina ny lamosiny.
  
  "Salama tsara izahay?" hoy i Smith nanontany.
  
  "Angamba," hoy i Dahl. "Mety ho na inona na inona izany... fa-"
  
  "Matoky anao aho," hoy i Kenzi sady maneso. "Ianao no mitarika, izaho no hanaraka," Dia nihozongozona ny lohany izy. "Tena adala tokoa ve ianareo vahoaka? Mandrosoa fotsiny ary manomboka mitifitra aloha?"
  
  Nisy lehilahy nanatona, nijery azy ireo. Nampiakatra ny HK-ny i Dahl ary nivaingana ilay lehilahy, nanangana ny tanany tamin'ny rivotra. Ny fanapahan-kevitra dia natao indrindra satria teo imason'ny olona rehetra tao amin'ny trano fanatobiana entana ilay rangahy. Tsy ampy iray segondra dia nitsangana i Dal, nihodinkodina, ary nandondona ny sorony teo amin'ny varavarana ivelany. Smith sy Kensi dia niaraka taminy, namaky ny eritreriny.
  
  Rehefa niditra tao amin'ny trano fanatobiana entana midadasika i Dahl, dia nisy lehilahy efatra nitsambikina avy teo ambony latabatra. Nipetraka teo anilan"izy ireo ny fitaovam-piadiana, ary napetrany teo amin"izy ireo izany, ka nitifitra tsy an-kiato an"ireo vahiny nanatona. Nirefodrefotra hatraiza hatraiza ny bala, ka nahavaky ny varavarankely ary nandalo teo amin"ny varavarana mihodinkodina. Dahl voromailala, mihodinkodina, mipoitra, mitifitra. Nihemotra ireo lehilahy teo ambony latabatra, nitifitra ary nitifitra teo amin"ny sorony ary teo anelanelan"ny tongony aza rehefa nihazakazaka. Tsy nisy toerana azo antoka. Nirefodrefotra ny tifitra variraraka. Niankina tamin"ny kiho roa i Dahl mandra-pahatongany teo amin"ny latabatra ary namadika izany, ka nataony ampinga. Vaky ny tendrony iray rehefa nandalo avy hatrany ny bala lehibe iray.
  
  "Crap".
  
  "Miezaka hamono ahy ve ianao?" Nimenomenona i Kenzi.
  
  Nanova tetika ilay Soedoà lehibe, naka latabatra lehibe iray, ary nandefa izany teny amin'ny rivotra. Ny sisiny nianjera dia nahatratra ny kitrokelan'ny lehilahy iray, nandefa azy nanidina ary nandefa ny basiny nanidina. Rehefa nanatona haingana i Dal, dia nampihena ny feony ny feon'i Kensi.
  
  "Mitandrema amin'ireo baomba kely ireo. Niasa nanerana ny Afovoany Atsinanana aho ary nahita an'arivony tamin'izy ireo nanao akanjo lava."
  
  Nisalasala i Dahl. "Heveriko fa tsy ho vitanao fotsiny-"
  
  Ny fipoahana dia nanozongozona ny rindrin'ny trano fanatobiana entana. Nanidina teo an-tongony ilay Soeda, nanidina teny amin"ny rivotra ary nidona tamin"ny varavarankely efa vaky. Feo fotsy no nameno ny lohany, tabataba be teo an-tsofiny, ary nandritra ny segondra vitsy dia tsy nahita na inona na inona izy. Rehefa nanomboka nazava ny fahitany, dia tsapany fa i Kensi dia niondrika teo anoloany, nikasika ny takolany.
  
  "Mifohaza, ralehilahy. Tsy vatana manontolo ilay izy, fa grenady fotsiny."
  
  "Oh. Eny, mahatonga ahy hahatsapa ho tsara kokoa izany. "
  
  "Ity no fahafahanay," hoy izy. "Nanongana ny adala namany tamin'ny tongony koa ny fikoropahana."
  
  Niady mafy i Dahl. Smith dia teo amin'ny tongony, fa Lauren sy Yorgi kosa nipetraka teo amin'ny lohaliny, ny rantsantanany dia nanindry ny tempoliny. Hitan"i Dahl fa nanomboka tonga saina ireo mpampihorohoro. Ny hamehana dia nanindrona azy toy ny tsindrona manindrona sombin-kena. Niakatra ny basy poletany, dia nitifitra indray izy, saingy nahavita nandratra ny iray tamin'ireo mpampihorohoro vao haingana ary nijery ilay lehilahy nihemotra avo roa heny ary nianjera.
  
  Nandeha haingana i Smith. "Nisambotra azy."
  
  Dahl no nitarika. Nopotehin'i Kensi ireo tifitra teo akaikiny. Nivadika teo amin'ny zorony ireo mpampihorohoro roa ambiny, ary hitan'i Dahl fa handeha hivoaka izy ireo. Niadana kely izy, avy eo nivily teo amin"io zorony io, nitifitra tamim-pitandremana, fa rivotra foana sy simenitra ihany no nandona ny bala. Nisokatra be ny varavarana.
  
  Niverina tao anatiny ilay grenady.
  
  Ankehitriny dia nomena ny fipoahana, niafina ny ekipan'ny SPIR ary niandry ny fandalovan'ny potipoti-javatra tamin'izy ireo. Nihozongozona sy nitresaka ny rindrina teo ambany fiatraikany mafy. Avy eo izy ireo dia nitsambikina teo am-baravarana ho any amin'ny trano fialofana sy ny andro mazava.
  
  "Amin"ny iray maraina izao," hoy i Smith.
  
  Nijery teo amin'ny lalana voatondro i Dahl, nahita tarehimarika roa nihazakazaka, ary tao ambadik'izy ireo ny Hudson, izay nitarika ho any amin'ny Helodrano Ambony. "Adaladala, mety manana sambo haingam-pandeha izy ireo."
  
  Niankohoka tamin"ny lohalika iray i Kensi, ka nikasika tsara. "Dia horaisinay-"
  
  "Tsia," nampidinin'i Dahl ny barikan'ny fiadiany. "Tsy hitanao ve ny sivily any?"
  
  "Zubi," hoy izy nanozona tamin"ny teny hebreo, fiteny tsy azon"i Dahl. Nanomboka nanenjika i Smith, Kenzie ary Swede. Nihetsika haingana ireo mpampihorohoro, saika teo amin"ny pier izy ireo. Nanaiky lembenana i Kenzi tamin'ny nitifitra ny HK-ny tamin'ny rivotra, nanantena ny sivily handositra na hiafina.
  
  "Afaka misaotra ahy ianao rehefa avy namonjy ny andro," hoy izy namaly.
  
  Hitan'i Dahl fa nisy lalan'ny fahafahana nisokatra teo anoloany. Ireo mpampihorohoro roa ireo dia nijoro tsara tamin'ny rano, lasibatra tsara, ary ny afo nanararaotra nataon'i Kenzi dia nanala ny lalana ho azy ireo. Niadana izy ary napetrany teo an-tsorony ny vodiny, nikasika tsara. Nanaraka izany teo akaikiny i Smith.
  
  Nivadika toy ny manao telepatia ireo mpampihorohoro, efa nitifitra. Nifantoka hatrany i Dahl raha nitsoka sioka teo amin"ireo mpitady lefona ny mpitarika. Ny bala faharoa no niantefany teo amin"ny tratrany, ny fahatelo - teo amin"ny handriny, teo afovoany mihitsy. Nianjera ilay lehilahy, efa maty.
  
  "Avelao ho velona ny iray," hoy ny feon"i Lauren teo amin"ny sofiny.
  
  Smith voaroaka. Ilay mpampihorohoro farany dia efa nitsambikina teo amin'ny sisiny, ny bala niraoka ny palitaony raha i Smith kosa nanitsy ny tenany. Miaraka amin'ny hetsika haingana, nanipy grenady hafa ilay mpampihorohoro - tamin'ity indray mitoraka ity teo amin'ny pier mihitsy.
  
  "Tsia!" Nitifitra tsy nisy vokany i Dahl, nitsambikina hatrany amin"ny tendany ny fony.
  
  Nipoaka ny baomba kely tamin'ny feo mafy, nanako teo amin'ny seranan-tsambo ny onjan'ny fipoahana. Niafina vetivety tao ambadiky ny kaontenera i Dahl, ary avy eo dia nitsambikina nivoaka - saingy nihozongozona ny hafainganana rehefa hitany fa izao dia tsy ny mpampihorohoro sisa no tokony hatahorany.
  
  Ny iray tamin'ireo vano kaontenera dia simba teo am-pototry ny fipoahana ary nitongilana nampidi-doza teo ambonin'ny renirano. Ny feon'ny fikosoham-bary sy ny vy rovitra dia nanambara ny fianjerana efa akaiky. Nitraka ny olona ary nanomboka nandositra niala teo amin"ilay toerana avo.
  
  Namoaka grenady hafa ilay mpampihorohoro.
  
  "Tsy tamin"ity indray mitoraka ity, ry adala." Smith dia efa teo amin'ny lohalika iray, nibanjina ny fahitana. Nosintoniny ny grenady, nijery ilay mpampihorohoro farany nianjera talohan'ny nahafahany nisintona ny tsimatra tamin'ilay grenady.
  
  Tsy voasakana anefa ilay vano. Nitongilana sy nirodana teo amin'ny halavan'ny rafitra iray manontolo ny andrin-by mavesatra nianjera teo amin'ny pier, nandrava ny rafitra ary nanodina ny trano bongo kely nianjerany ho vovoka. Simba ireo kaontenera ary nihemotra tongotra maromaro. Nanidina nidina ny tsorakazo sy ny vy, nitsambikina tamin'ny tany toy ny afomanga mahafaty. Andry manga mamiratra mitovy habe amin'ny jiro an-dalambe no nibaribary teo anelanelan'i Smith sy Dahl-zavatra mety nandrovitra azy ireo tamin'ny antsasany raha nandona azy io-ary nijanona teo amin'ny toerana nijoroan'i Lauren sy Yorgi ary nihemotra nankany amin'ny trano fanatobiana entana.
  
  "Tsy misy hetsika." Kensi no nikendry ilay mpampihorohoro, nanamarina indroa. "Maty be izy."
  
  Nanangona ny eritreriny i Dahl ary nijery manodidina ny seranana. Ny fisavana haingana dia fantatra fa soa ihany fa tsy nisy naratra noho ilay crane kaontenera. Napetrany teo amin"ny mikrô tendany ny rantsantanany.
  
  "Maty ny fakan-tsary," hoy izy. "Saingy efa maty avokoa izy rehetra."
  
  Niverina i Lauren. "Eny, hampita izany aho."
  
  Nipetraka teo an-tsorok"i Dahl ny tanan"i Kenzi. "Tokony navelanao haka ny tifitra aho. Hotorotoroiko ny lohalika an'io zaza io; dia hataonay miteny izy, na amin"ny fomba ahoana na amin"ny fomba ahoana."
  
  "Misy risika loatra." Nahatakatra ny antony tsy nahatakatra azy i Dahl. "Ary tsy azo inoana fa afaka mahazo azy hiresaka izahay ao anatin'ny fotoana fohy."
  
  Nihetsiketsika i Kensi. "Miresaka amin'ny anaran'i Eoropa sy Amerika ianao. Israeliana aho."
  
  Niverina tao amin'ny comms i Lauren. "Tsy maintsy mandeha isika. Nisy fakan-tsary hita tao. Tsy tsara."
  
  Nangalatra fiara teo akaiky teo i Dahl, Smith ary Kenzie, ka nihevitra fa raha naharitra dimy minitra noho ny fandehanana an-tongotra izy ireo, dia mety ho lehibe kokoa ny fitsitsiana ny fotoana.
  
  
  TOKO FAHAVALO
  
  
  Nidona tamin'ny beton'ny Lalana faha-47 i Drake, reraka, ary valo ambin'ny folo minitra sisa no tavela. Nisedra olana avy hatrany izy ireo.
  
  "Fahafito, fahavalo sa Broadway?" Nikiakiaka i Mai.
  
  Nanofahofa ny GPS taminy i Bo. "Akaiky ny Central Park i Marea."
  
  "Eny, fa lalana inona no mitondra antsika hialoha azy?"
  
  Nivezivezy teo amin'ny sisin-dalana izy ireo rehefa nandeha ny segondra, noho ny fahafantarana fa tsy ny baomba nokleary ihany no manomana ny volana martsa, fa koa ireo ekipa izay hamono ny ain'ny sivily roa isaky ny minitra tara amin'ny fihaonana manaraka.
  
  "Be atao foana ny Broadway," hoy i Drake. "Andao hatao ny fahavalo."
  
  Nibanjina azy i Alicia. "Ahoana no ahafantaranao?"
  
  "Reko ny momba ny Broadway. Tsy mbola nandre momba ny Fahavalo.
  
  "Oh, rariny. Aiza-"
  
  "Tsia! Broadway ity!" Nikiakiaka tampoka i Beau tamin'ny lantom-peony saika mozika. "Eo ambony indrindra ny trano fisakafoanana... saika."
  
  "Saika?"
  
  "Miaraka amiko!"
  
  Niala toy ny sprinter an-jatony i Bo, nitsambikina teo ambonin"ny fiara nijanona toy ny tsy teo. Drake, Alicia, ary May dia nanaraka teo amin'ny ombelahin-tongony, nitodika niantsinanana nankany Broadway sy ny fihaonan-dalana izay namirapiratan'ny Times Square sy namirapiratra ary nanala baraka ny fampisehoana mitsilopilopy.
  
  Sarotra ny niparitaka indray ny vahoaka, ary i Beau indray no nitarika azy ireo teny amoron-dalana. Na dia teto aza dia nisy mpizaha tany, niondrika, nibanjina ireo trano avo sy takela-by, na niezaka ny hanapa-kevitra raha hanao vivery ny ainy sy hihazakazaka hiampita lalana be olona. Nokarakarain'ny barkers nanolotra tapakila mora amin'ny seho Broadway isan-karazany ny vahoaka. Nanenika ny rivotra ny fiteny amin'ny loko rehetra, fifangaroan-javatra sarotra be. Vitsy ny olona tsy manan-kialofana, saingy nanao fampielezan-kevitra tamin"ny feo avo sy tamin-kafanam-po tamin"ny fanomezana fanomezana ireo niresaka momba azy ireo.
  
  Teo anoloana dia Broadway, feno New Yorkers sy mpitsidika, voapetaka amin'ny làlambe, ary nilahatra fivarotana sy trano fisakafoanana maro loko miaraka amin'ny famantarana mihantona sy mamirapiratra ary fampisehoana A-frame. Manjavozavo ny mpandalo raha nihazakazaka i Drake sy ny ekipany SPEAR.
  
  Dimy ambin'ny folo minitra.
  
  Nibanjina azy i Bo. "Milaza ny GPS fa mandeha an-tongotra roa amby roapolo minitra, nefa feno olona ny sisin-dalana ka mitovy ny hafainganam-pandehan"ny rehetra."
  
  "Mihazakazaka avy eo," hoy i Alicia namporisika azy. "Asory ny rambonao lehibe. Mety hahatonga anao handroso haingana kokoa izany. "
  
  Talohan'ny nahafahan'i Beau niteny na inona na inona, dia tsapan'i Drake fa nilentika bebe kokoa ny fony efa nidoboka. Nibahana tanteraka ny lalana teo amin"ny roa tonta, ny ankamaroan"ireo taksiborosy mavo. Nisy tapaka fender, ary ireo izay tsy niezaka nisoroka izany dia nanetsika moramora ny fiarany mba hijery tsara kokoa. Feno olona ny sisin-dalana teo amin"ny andaniny sy ny ankilany.
  
  "Helo ra."
  
  Saingy tsy nihemotra i Bo. Nisy fitsambikinana kely nitondra azy teo amin'ny vatam-bavan'ny taxi-be iray teo akaiky teo, ary avy eo dia nihazakazaka nanaraka ny tafon-trano izy, nitsambikina teo amin'ny sarony ary nihazakazaka nankany amin'ilay laharana manaraka. Nanara-dia haingana i May, narahin"i Alicia, ka namela an"i Drake hivazavaza sy notafihin"ny tompon"ny fiara.
  
  Voatery nifantoka mihoatra noho ny mahazatra i Drake. Tsy nitovy daholo ireo milina ireo, ary niova ny metaly, ary ny sasany aza nihodina tsikelikely. Tery ny hazakazaka, saingy nitsambikina avy amin'ny fiara izy ireo, ary nampiasa ny filaharana lava mba hialoha. Vahoaka nibanjina ny andaniny sy ny ankilany. Soa ihany fa tsy nisy nanelingelina azy ireo teto ary tazan"izy ireo ny sampanan-dalana manatona ny Broadway sy ny lalana faha-54, avy eo amin"ny lalana faha-57. Rehefa nihena ny fahapotehan'ny fiara, dia niala tamin'ilay fiara farany i Bo ary nanohy ny fihazakazahany teny an-dalana, i Mai teo anilany. Nijery an'i Drake indray i Alicia.
  
  "Mijery fotsiny raha toa ka nianjera tamin'ny foy misokatra tao aoriana ianao."
  
  "Eny, safidy mampidi-doza izany. Feno fankasitrahana aho fa tsy nisy convertibles tamin'izany. "
  
  Teo ampitan"ny sampanan-dalana hafa sy ny lalam-pirenena faha-57, dia nilahatra ny milina fangaro simenitra, ny fiara fitaterana ary ny sakana mena sy fotsy. Raha nihevitra ny ekipa fa nahomby izy ireo, na ho mahitsy toy ny teo aloha ity hazakazaka ity, dia potika tampoka ny hevi-disony.
  
  Lehilahy roa no nipoitra avy tao ambadiky ny kamiao mpanatitra, niantefa mivantana tamin"ireo mpihazakazaka ny basy. Drake dia tsy nanary na inona na inona. Ny ady tsy tapaka, ny ady an-taonany dia nanamafy ny sainy ho ambony indrindra ary nitazona azy ireo tao - efatra amby roapolo ora isan'andro. Nipoitra avy hatrany ny endrika fandrahonana, ary tsy nisalasala izy nirohotra nanatona azy ireo, teo anoloan"ilay kamiao simenitra nanatona. Ny iray tamin"ireo basy poleta dia nanidina teo anilany niaraka tamin"ny firohondrohon"ny feo, ary ny iray kosa niraikitra tao ambanin"ny fatin"ny iray tamin"ireo lehilahy ireo. Nihemotra i Drake rehefa namely ny sisin"ny karandohany ilay daroka. Tao aorian"izy ireo no nandrenesany ny fitotoan"ny kodiaran"ny kamiaobe simenitra iray rehefa novakiana mafy, ary ny fitenenan-dratsy nataon"ny mpamily...
  
  Nahita vatana volondavenona lehibe nitodika tany aminy izy...
  
  Ary reko ny kiakiaka natahotra an'i Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  TOKO fahasivy
  
  
  Tsy afaka nijery fotsiny i Drake raha nitodika tany aminy ilay kamiao tsy voafehy. Tsy nihemotra na dia iray segondra aza ireo mpanafika, nandraraka azy tamin"ny havandra, satria tsy nanahy ny amin"ny fiarovana ny tenany. Voadona teo amin"ny tendany sy ny tratrany ary ny plexus solaire izy. Nijery ilay vatana nivily sy nandaka izy rehefa nanidina mivantana teo ambonin"ny lohany.
  
  Nianjera nihemotra ilay mpampihorohoro voalohany, tafintohina ary voadonan"ny kodiaran"ny iray, ka tapaka ny lamosiny ary namarana ny fandrahonana nataony. Nipoitra ilay faharoa, toa taitra noho ny fahasahisahian'i Drake, dia nitodika tany amin'ny ambadiky ny kamiao nanatona ny lohany.
  
  Ampy ny feo mando tehamaina. Tsapan'i Drake fa tsy lavitra ny halaliny izy, ary avy eo dia nahita ny karandohan'ilay mpampihorohoro voalohany potika teo ambanin'ny kodiaran'ny sliding rehefa nihodina teo amboniny ny vatan'ilay kamiao. Nisokafy ny frame, tsy afaka nanantena afa-tsy izy. Tao anatin'ny segondra vitsy dia nitelina ny zava-drehetra ny haizina, na dia ny feo aza. Nihetsika teo amboniny ny ilany ambanin"ilay kamiao, nihena, nihena, ary nijanona tampoka avy eo.
  
  Ny tanan'i Alicia dia tonga teo ambanin'io. "Ao tsara ve ianao?"
  
  Drake nitodika tany aminy. "Tsara kokoa noho ireo lehilahy ireo."
  
  Niandry i Beau, saika nanitsaka ny tongony rehefa nijery ny famantaranandrony. "Efatra minitra sisa!"
  
  Reraka, mangana, voasokajy ary nokapohina, dia nanery ny vatany hiasa i Drake. Tamin'ity indray mitoraka ity dia nijanona niaraka taminy i Alicia, toy ny nahatsapa fa afaka maka fotoana kely izy aorian'ny tsy fahampiana. Resin'izy ireo ireo mpizahatany marobe, nahita ny Central Park South sy ny Marea tamin'ireo trano fisakafoanana maro hafa.
  
  Nanondro ilay famantarana i May, izay somary malina ho an'i New York.
  
  Nihazakazaka teo aloha i Bo. Nosamborin'i Drake sy ny hafa teo am-baravarana izy. Nibanjina azy ireo ilay mpandroso sakafo, tamin"ny bika aman"endriny, tamin"ny palitao mavesatra, ary nihemotra. Hita tamin"ny masony fa efa nahita fandringanana sy fijaliana izy taloha.
  
  "Aza manahy," hoy i Drake. "Anglisy izahay."
  
  Nandefa manjelanjelatra teo amin'ny lalany i Mai. "Japoney".
  
  Ary nampiato ny fikarohany tao amin'ny efitranon'ny lehilahy i Bo sady niandrandra ny volomasony. "Tena tsy anglisy."
  
  Nihazakazaka tsara araka izay tratrany i Drake namakivaky ilay trano fisakafoanana mbola mihidy, nikapoka seza sy latabatra teny an-dalana. Kely ny trano fidiovana ho an"ny lehilahy, izay tsy nisy afa-tsy toeram-pisakafoanana roa sy kabine iray. Nijery tao ambanin"ilay vilia baolina izy.
  
  "Tsy misy na inona na inona eto," hoy izy.
  
  Nampiseho fihenjanana ny endrik'i Beauregard. Notapahiny ny bokotra tamin"ny famantaranandrony. "Efa tapitra ny fotoana".
  
  Nitsambikina ilay mpandroso sakafo teo akaiky teo rehefa naneno ny finday. Nanatsotra ny tanany taminy i Drake. "Aza maika. Azafady, makà fotoana."
  
  Nihevitra izy fa afaka mandositra izy, saingy ny fahatapahan-keviny tao anatiny no nitarika azy ho amin"ilay fantsona. Tamin"izay fotoana izay dia nivoaka avy tao amin"ny trano fidiovana ho an"ny vehivavy i Alicia sady feno ahiahy ny endriny. "Tsy eo izy. Tsy manana izany izahay!"
  
  Drake dia nikoropaka toy ny voa. Nijery manodidina izy. Mety misy trano fidiovana hafa ve ao amin'ity trano fisakafoanana kely ity? Mety ho cubicle ho an'ny mpiasa? Tsy maintsy nanamarina indray izy ireo, fa efa tamin"ny finday ilay mpandroso sakafo. Nibanjina an'i Drake ny masony ary nasainy niandry ilay niantso.
  
  "Lehilahy antsoina hoe Marsh ity. Ho anao."
  
  Drake dia nanafintohina. "Nantsoiny tamin"ny anarany ve aho?"
  
  "Hoy izy anglisy." Nihozongozona ilay mpandroso sakafo. "Izany ihany no nolazainy."
  
  Nijanona teo akaikiny i Bo. "Ary satria mora very hevitra ianao, ry namako, dia ianao."
  
  "Ho an'ny fahasalamanao".
  
  Noraisin'i Drake ny findainy, ny tanany iray nikosoka ny takolany rehefa nisy onjan'ny havizanana sy ny fihenjanana nanarona azy. Ahoana no tsy hahombiazan'izy ireo izao? Nandresy ny sakana rehetra izy ireo, ary mbola mety mbola milalao azy ireo i Marsh amin'ny fomba sasany.
  
  "Eny?"
  
  "Diabe eto. Lazao amiko ankehitriny hoe inona no hitanao?"
  
  Nosokafan'i Drake ny vavany, avy eo nakatona haingana. Inona no valiny marina? Angamba nanantena ny teny hoe "tsy misy na inona na inona" i Marsh. Angamba...
  
  Niato kely izy, nisalasala ny hamaly.
  
  "Lazao ahy izay hitanao, raha tsy izany dia hanome baiko aho hamono New York roa ao anatin'ny minitra manaraka."
  
  Nisokatra ny vavany i Drake. Rey olona ô! "Hitanay-"
  
  Nihazakazaka nivoaka ny trano fidiovana ho an'ny vehivavy i Mai avy eo, nisosona tamin'ny taila lena ary nianjera tamin'ny ilany. Nofehezina teny an-tanany ny valopy fotsy kely. Tao anatin'ny segondra vitsy dia teo anilany i Beau, naka ny valopy ary nanolotra izany an'i Drake. Nandry tamin"ny tany i Mai, nisempotra mafy.
  
  Nibanjina azy tamin"ny vavany i Alicia. "Taiza no nahitanao an"ity ry Sprite?"
  
  "Nanao ilay antsoin'izy ireo hoe 'boy look' ianao, Taz. Ary tsy tokony hahagaga na iza na iza izany, satria telo ampahefatry ny lehilahy ihany ianao."
  
  Nirehitra tamin'ny hatezerana tao anatin'ny fahanginana i Alicia.
  
  Nikohaka i Drake rehefa nanokatra ny valopy. "Hitanay... ity... kapila tselatra maloto, Marsh. Ry malala, inona ity?"
  
  "Tena asa. Asa tsara. Somary diso fanantenana aho, fa hey, mety amin'ny manaraka. Jereo fotsiny izao ny USB. Ity no fitsapana farany anao, ary toy ny teo aloha, azonao atao ny manolotra izany amin'ny olona manana faharanitan-tsaina kokoa noho ianao na ny NYPD. "
  
  "Ity ve no ao anatin"ny... ny mofomamy?" Tsapan"i Drake fa mbola nijanona teo akaiky teo ilay mpandroso sakafo.
  
  Nihomehy mafy i Marsh. "Oh tsara, oh tena tsara. Aza avela hivoaka ao anaty kitapo ny saka, sa tsy izany? Eny. Mihainoa izao, omeko folo minitra ianao handefasana ny votoatin'ny kapila tselatra amin'ireo tsara kokoa noho ianao, ary avy eo dia hanomboka indray isika."
  
  "Tsia, tsia, tsy fantatray." Drake nanao fihetsika tamin'i May, izay nitondra kitapo kely izay nanafenan'izy ireo solosaina finday kely. Niainga tamin"ny tany ilay vehivavy japoney ka nanatona.
  
  "Tsy hanenjika ny rambonay manerana an'ity tanàna ity izahay, Marsh."
  
  "Eny, ho hitanao izany. Satria hoy aho. Noho izany, mandeha ny fotoana. Aleo atsangano ny solosaina finday ary hankafy izay ho avy manaraka, sa tsy izany? Dimy, efatra..."
  
  Nopotehin'i Drake teo ambony latabatra ny totohondry rehefa nihena ny fipoahana. Nangotraka tao anaty ràny ny hatezerana. "Henoy, Marsh-"
  
  Nipoaka ny varavarankelin"ilay trano fisakafoanana rehefa nidona tamin"ny efitra fisakafoana ny fehin"ilay fiara. Potika ny vera ary nanidina eny amin"ny rivotra ny sombin-javatra. Kitapo, plastika ary laona dia nipoitra tao amin'ilay efitrano. Tsy nijanona ilay fiarakodia, nidona tamin"ny kodiarany ary nirohondrohona toy ny mpianatry ny fahafatesana rehefa nirifatra namakivaky ilay efitrano kely.
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  Nahatsapa fanaintainana mafy teo amin'ny kibony i Julian Marsh rehefa nihodina miankavanana. Ny pizza dia nianjera tamin'ny tany ary nisy lovia salady nianjera teo amin'ny sofa. Noraisiny haingana ny lanivoany, tsy tana intsony ny fihomehezana.
  
  Nihozongozona ny latabatra iva izay nijoro teo anoloany sy i Zoe rehefa tsy nahy ny tongotr"olona iray. Nanolo-tanana hanohana azy i Zoey, nanome azy tehina haingana teo amin'ny sorony rehefa nanomboka niseho ny hetsika mampientam-po iray hafa. Hatreto dia nijery an'i Drake sy ny ekipany nipoitra avy tao amin'ny Edison izy ireo - nijery mora foana fa nisy lehilahy iray nitafy toy ny mpizaha tany maka sary ny hetsika avy eny ampitan'ny arabe - avy eo dia nahita ny firotsahana an-keriny tao Broadway - ity seho mihetsiketsika ity dia mihamitombo kokoa, satria Tsy dia nisy fakan-tsary fiarovana izay azon'ny mpampihorohoro ao an-toerana nosokajiana - ary avy eo nijery tamin'ny fofon'aina rehefa nipoitra manodidina ny fangaro simenitra ilay fanafihana.
  
  Izany rehetra izany dia fanelingelenana mahafinaritra. Nohazonin"i Marsh tamin"ny tanany iray ny finday azo ampiasaina ary ny fen"i Zoe kosa teo amin"ny ankilany raha nihinana hena sy holatra vitsivitsy izy ary nifampiresaka tamin"ny Facebook.
  
  Teo anoloan'izy ireo dia nisy efijery telo, valo ambin'ny folo santimetatra avy. Naneho fiheverana akaiky izy mivady izao rehefa niditra tao amin'ilay trano fisakafoanana italiana kely i Drake sy Company. Nijery ny fotoana i Marsh ary nijery ny afomanga miloko.
  
  "Oadray, akaiky ity."
  
  "Faly ve ianao?"
  
  "Eny, sa tsy izany?"
  
  "Sarimihetsika mety io." Nitsiky i Zoe. "Saingy nanantena ra bebe kokoa aho."
  
  "Andraso kely fotsiny ry malalako. Nihatsara".
  
  Nipetraka sy nilalao tao amin"ny trano nohofana iray izay an"ny iray amin"ireo sela mpampihorohoro izy mivady; ny lehibe indrindra, hoy i Marsh. Nisy mpampihorohoro efatra tao, ny iray tamin'izy ireo, noho ny fangatahana teo aloha, dia nanangana toerana fijerena sinema ho an'i Marsh. Raha nahafinaritra ny nijery ireo mpivady Pythian, dia nipetraka teo anilany ireo lehilahy, nitangorona nanodidina ny televiziona kely iray, nitety fantsona hafa am-polony, nitady vaovao na niandry antso. Tsy nahafantatra i Marsh ary tsy niraharaha. Tsy noraharahainy koa ireo fijery hafahafa hafahafa, fantany tsara fa lehilahy tsara tarehy manana toetra tsy mahazatra izy, ary ny olona sasany - na ny lehilahy hafa aza - dia tia mankasitraka ny toetra toy izany.
  
  Nasehon'i Zoey fankasitrahana kely kokoa izy tamin'ny fanosehana ny tanany teo anoloan'ny boxer-ny. Indrisy, nanana hoho maranitra izy.
  
  Masiaka nefa na izany aza... mahafinaritra.
  
  Nijery ilay kitapo nokleary izy nandritra ny fotoana fohy - teny tsy azony nialana tao an-dohany, na dia tao anaty kitapo lehibe aza ilay baomba kely kokoa - ary avy eo dia nanipy caviar teo am-bavany. Ny latabatra teo anoloan'izy ireo dia mazava ho azy fa mahafinaritra, misy vokatra tsy misy vidiny sy tsy misy tsirony, saingy matsiro izy rehetra.
  
  Baomba nokleary mikiakiaka ny anarany ve izany?
  
  Tsapan'i Marsh fa tonga ny fotoana tokony hihetsika ary hiantso, niresaka tamin'ny mpandroso sakafo mahafatifaty iray ary avy eo tamin'ny anglisy iray be feo. Ilay bandy dia nanana ny iray tamin'ireo feon-kira hafahafa tamin'ny feony - zavatra nahasosotra ny tantsaha - ary i Marsh dia nanao endrika mihodinkodina, nanandrana namoaka zanatsoratra avy amin'ny zanatsoratra. Tsy asa mora izany, ary mihasarotra kokoa izany rehefa mamihina ny kitapo Nutcracker anao ny tanan'ny vehivavy.
  
  "Lazao ahy izay hitanao, raha tsy izany dia hanome baiko aho hamono New York roa ao anatin'ny minitra manaraka." Nitsiky i Marsh teo am-pitenenana izany, tsy niraharaha ny endrika sorisorena nalefan'ny mpianany namakivaky ny efitrano.
  
  Nisalasala ihany ilay Anglisy. Nahita silaka kôkômbra latsaka avy tao anaty vilia salady i Marsh ary nanindrona izany lalina tao amin'ny volon'i Zoe. Tsy hoe voamariny mihitsy. Nandeha ny minitra ary niresadresaka teo amin'ny efitrano fandoroana i Marsh, ka nisavoritaka hatrany. Nisy tavoahangy Bollinger mangatsiaka teo akaiky teo, ary naka antsasak'adiny izy nandraraka vera lehibe iray. Niondrika teo aminy i Zoe rehefa niasa, ary nisotro tamin'ny vera iray ihany izy ireo, mazava ho azy.
  
  "Dimy," hoy i Marsh tamin'ny telefaona. "Efatra, telo..."
  
  Lasa niziriziry indrindra ny tanan"i Zoya.
  
  "Roa".
  
  Niezaka nifampiraharaha taminy ilay Anglisy, ary nanontany tena mazava tsara hoe inona no mitranga. Marsh dia naka sary an-tsaina ny fiara nokarakarainy nidona teo amin'ny varavarankely anoloana tamin'ny fotoana voatondro, nikendry izao, nanafaingana, nanatona ilay trano fisakafoanana tsy misy ahiahy.
  
  "Iray".
  
  Ary dia nipoaka ny zava-drehetra.
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHILAHITRA
  
  
  Nirohotra nankeny amin'ny rindrin'ny trano fisakafoanana i Drake, nosamborin'ny mpandroso sakafo tamin'ny andilana ary notaritaritina niaraka taminy. Varavarankely sy biriky no nianjera tamin"ny vatany nihodina. Nidradradradra mafy ilay fiarabe nanatona satria nidona tamin"ny gorodon"ny trano fisakafoanana ny kodiarany ary nianjera teo amin"ny varavarankelin"ny varavarankelin"ny varavarankelin"ny fiara ny afovoan"ny fiara, ary niakatra ny vodiny izao ary nidona tamin"ny tataom-baravarankely teo ambonin"ny fitaratra. Metal nokikisana. Nirodana ny latabatra. Seza nivangongo toy ny fako teo anoloany.
  
  Naneho hevitra teo no ho eo ihany koa i Alicia, nandehandeha nanodidina ny latabatra ary nipitika, ny hany ratrany dia tapaka kely teo amin"ny hodiny avy tamin"ny hazo iray nanidina haingana. Nahavita nihodina teo an-tampon'ny latabatra mihetsika i Mai nefa tsy nisy fahasimbana, ary nandeha lavidavitra kokoa i Bo, nitsambikina teo amboniny ary nitsambikina avy eny ambonin'ny tany, tamin'ny farany nandamina ny fotoana nitsambikiny ka nidona tamin'ny rindrina ny tongony sy ny tanany ary nanampy. tany soa aman-tsara izy.
  
  Nitraka i Drake, nikiakiaka teo akaikiny ilay mpandroso sakafo. Nijery niampanga i Alicia.
  
  "Dia nosamborinao izy, sa tsy izany?"
  
  "Mitandrema!"
  
  Mbola nandroso ihany ilay fiarabe, nihamaivana tamin"ny faharoa, saingy izao nipoitra teo amin"ny varavarankelin"ny mpandeha ny barika basy. Niondrika i Alicia ary nanarona. Nihemotra kely i May. Navoakan'i Drake ny basy poletany ary nitifitra bala enina teo amin'ilay tanana tsy nisy vatana, ny feo mafy tao amin'ny toerana voahidy, nifaninana tamin'ny firohondrohon'ny fiarabe. Efa nihetsika i Bo, nanodidina ny ambadiky ny fiara. Farany dia nijanona ny kodia ary nijanona. Nisy latabatra sy seza vaky nirodana avy teo amin"ny sarony ary hatramin"ny tafo. Nataon'i Drake ho azo antoka fa tsy naratra ilay mpandroso sakafo vao nandroso, fa tamin'izay fotoana izay dia efa teo amin'ny fiara i Bo sy May.
  
  Novakian"i Beau ny varavarankelin"ny mpamily ary nitolona tamin"ilay tarehimarika. Nojeren"i Mai tamin"ny alalan"ny fitaratra vaky ilay toerana ary noraisiny avy eo ilay tapa-kazo tapaka.
  
  "Tsia," hoy i Drake nanomboka, somary nigoka ny feony. "Mila-"
  
  Tsy te hihaino anefa i Mai. Natsipiny teo amin"ny fitaratry ny fiara kosa ilay fitaovam-piadiana vonjimaika ka niraikitra mafy teo amin"ny handrin"ilay mpamily ary nihozongozona teo amin"ny toerany. Nihodina ny mason"ilay rangahy ary tsy niady intsony tamin"i Beau, ilay Frantsay toa gaga.
  
  "Tena nanana izany aho."
  
  Nikibokeboina i Mai. "Nieritreritra aho fa tokony hanampy."
  
  "Vonjeo?" Hoy indray i Drake. "Mila farafaharatsiny iray amin'ireo baomba ireo velona isika."
  
  "Ary tamin'io naoty io," hoy i Alicia. "Salama tsara aho, ta. Na dia mahafinaritra aza ny mahita anao mamonjy ny ampondran'i Wendy mpandroso sakafo."
  
  Nanaikitra ny lelany i Drake, nahafantatra tamin'ny ambaratonga lalina fa naneso azy fotsiny i Alicia. Efa nosintonin"i Beauregard avy tao anaty fiara ilay mpamily ary nikoropaka ny paosiny. Nankany amin'ilay solosaina finday tsy voakitika tamin'ny fomba mahagaga i Alicia. Ny kapila USB dia nahavita namerina ary nitondra sary maromaro - sary manahiran-tsaina amin'ny kanisy volafotsy izay nahatonga ny ran'i Drake nangatsiaka.
  
  "Toy ny ao anaty baomba izany", hoy izy, rehefa nandinika ny tariby sy ny fampitana. "Alefaso any amin'i Moore ity alohan'ny hitrangan'ny zavatra hafa."
  
  Niondrika teo ambonin"ilay milina i Alicia, nipitika.
  
  Nanampy ilay mpandroso sakafo hitsangana i Drake. "Tsy maninona ve ianao, ry malala?"
  
  "Izaho... heveriko fa izany."
  
  "Mint. Ahoana raha manao lasagna ho anay?"
  
  "Ny chef... mbola tsy tonga ny chef." Natahotra ny faharavana ny fijeriny.
  
  "Ozona, noheveriko fa natsipy tao anaty microwave fotsiny ianao."
  
  "Aza manahy". Nandeha nanatona i Mai ary nametraka ny tanany teo amin"ny sorok"ilay mpandroso sakafo. "Haorina indray izy ireo. Ny orinasa fiantohana dia tokony hikarakara izany. "
  
  "Enga anie".
  
  Nanaikitra ny lelany indray i Drake, tamin"ity indray mitoraka ity mba tsy hiteny ratsy. Eny, tso-drano izay mbola niainan"ny rehetra, fa i Marsh sy ireo mpiara-dia aminy dia mbola nanimba ny fiainan"ny olona. Tsy misy fieritreretana. Tsy misy etika ary tsy misy ahiahy.
  
  Toy ny hoe naneno tamin"ny alalan"ny fifandraisana ara-tsaina ilay finday. Tamin'ity indray mitoraka ity dia namaly ny finday i Drake.
  
  "Mbola mandaka ihany ve ianao?"
  
  Ny feon'i Marsh dia nahatonga azy te-hikapoka zavatra, saingy nanao izany tamin'ny fomba matihanina izy. "Nafindranay ny sarinao."
  
  "Oh, tena tsara. Noho izany, nandamina kely izany izahay. Manantena aho fa naka zavatra hohanina ianao teo am-piandrasana, satria ity ampahany manaraka ity - mety hahafaty anao izany."
  
  Nikohaka i Drake. "Fantatrao fa mbola tsy nanandrana ny baomba nataonao izahay."
  
  "Ary rehefa nandre izany aho dia hitako fa te hampiadana ny zavatra ianao rehefa miezaka manatratra. Tsy hitranga izany, ry namako vaovao. Tsy mitranga mihitsy izany. Ny polisy sy ny mpiasanao, ny miaramila ary ny mpamono afo dia mety ho anisan'ny milina feno menaka, saingy mbola milina izy ireo, ary mila fotoana kely vao tonga haingana. Ka ampiasaiko io fotoana io mba hampisaraka anao. Tena mahafinaritra izany, matokia ahy."
  
  "Inona no azon'i Pythia avy amin'izany rehetra izany?"
  
  Nitsiky i Marsh. "Oh, heveriko fa fantatrao fa nipoaka vao haingana ity vondrona ragamuffins ity. Efa nisy zavatra voafaritra kokoa ve? Mpamono olona maromaro no nitarika azy ireo, mpanafika ara-tsaina, megalomaniac ary tompon'ny fialonana. Nivadika ho olona iray ihany izy rehetra."
  
  Tamin'izay fotoana izay dia niankina akaiky an'i Drake i Alicia. "Koa lazao aminay hoe - aiza io zaza io?"
  
  "Oh, tovovavy vaovao. Blonde ve ianao sa aziatika? blonde angamba araka ny feony. Ry malala, raha fantatro ny misy azy, dia avelako hodi-maina izy. Zavatra iray foana no tadiavin'i Tyler Webb. Nandao ny Pytianina izy rehefa fantany hoe aiza no hahitany azy ireo."
  
  "Iza no tao an-tsena?" - Nanontany Drake, nahazo fotoana sy vaovao.
  
  "Tombo-kazo maharikoriko ity toerana ity, marina ve aho? Alao sary an-tsaina ny fifanarahana rehetra natao tany izay hisy fiantraikany amin'izao tontolo izao mandritra ny am-polony taona ho avy. "
  
  "Nivarotra zavatra taminy i Ramses," hoy i Drake, nanandrana izany.
  
  "Eny. Ary azoko antoka fa efa nilaza taminao hoe inona ilay saosisy frantsay sarotra. Na azonao atao ny manontany azy foana dieny izao."
  
  Dia nanamafy izany izany. Nijery azy ireo i Marsh, na dia tsy nanan-maso tao amin'ny trano fisakafoanana aza izy. Nandefa hafatra fohy tany Moore i Drake. "Ahoana raha lazainao anay ny toerana nalehan"i Webb?"
  
  "Eny, tena marina, iza moa aho, Fox News? Avy eo dia hangataka vola amiko ianao."
  
  "Hanome toky an'io adala mpampihorohoro io aho."
  
  "Ary miverina amin'ny asa eo am-pelatanana." Nolazain'i Marsh ireo teny ireo ary avy eo dia toa nampifalifaly ny tenany, ary nihomehy tampoka. "Miala tsiny, vazivazy manokana. Saingy izao dia vita ny ampahany amin'ny fanaraha-maso ny fanenjehana. Ankehitriny dia te-hametraka ny fangatahako aminao aho.
  
  "Koa lazao aminay fotsiny." Toa reraka ny feon"i Alicia.
  
  "Inona no mahatsikaiky amin'ity? Hipoaka io baomba io raha tsy afa-po tanteraka aho. Iza no mahalala, ry malala, mety hanapa-kevitra ny hanana anao mihitsy aza aho.
  
  Tao anatin"ny indray mipi-maso, i Alicia dia toa vonona ny handeha, ny masony sy ny fisehony nirehitra ampy mba handoro ala karankaina.
  
  "Te hiaraka aminao irery aho," hoy izy nibitsibitsika.
  
  Niato ny martsa, dia nitohy haingana. "Natural History Museum, roapolo minitra."
  
  Nametraka ny famantaranandrony i Drake. "Ary avy eo?"
  
  "Hmmm, inona?"
  
  "Ity dia ampahany lehibe amin'ny maritrano."
  
  "Oh, eny, raha nahavita izany ianao, dia manoro hevitra aho ny hanalana lehilahy mpiambina iray antsoina hoe Jose Gonzalez. Ny iray tamin'ireo mpiara-miombon'antoka taminay dia nanjaitra ny fangatahako tamin'ny fonon'ny palitao omaly alina. Fomba voalohany hitaterana antontan-taratasy, eny, ary tsy miverina amin'ny mpandefa."
  
  Tsy namaly i Drake fa very hevitra ny ankamaroany.
  
  "Fantatro ny hevitrao," hoy i Marsh, naneho indray ny faharanitan-tsaina mahagaga. "Nahoana raha mandefa mailaka aminao ny sary dia ampahafantaro ahy izay tadiavinao? Eny, olona miavaka aho. Nilaza tamiko izy ireo fa manana lafiny roa aho, saina roa ary endrika roa, saingy aleoko mijery azy ireo ho toetra roa samy hafa. Miolikolika ny ampahany iray, miondrika ny iray. Hainao ny tiako hambara?"
  
  Nikohaka i Drake. "Mazava ho azy fa fantatro hoe iza ianao."
  
  "Tena tsara, dia fantatro fa ho azonao fa rehefa mahita ny fatinareo efatra rovitra aho ao anatin'ny fito ambin'ny folo minitra eo ho eo, dia ho faly sy ho sosotra tokoa aho. Miaraka aminao. Ary izao, veloma.
  
  Lasa maty ny tsipika. Notsindrian'i Drake ny famantaranandrony.
  
  Roapolo minitra.
  
  
  TOKO FAHA 12
  
  
  Hayden sy Kinimaka dia nandany fotoana niaraka tamin'i Ramses. Ny Printsy mpampihorohoro dia toa tsy tao amin'ny efitranony mirefy enina metatra toradroa: maloto, misavoritaka ary, na dia reraka be aza, dia mandroso sy mandroso toy ny liona voahidy. Nanao ny fiarovan-tenany i Hayden, nijery ny Glock sy ny bala hafany, ary nangataka an'i Mano hanao toy izany koa. Manomboka izao dia tsy hisy ny vintana. Na Ramses na March dia samy nahay loatra ka tsy azo nohamaivanina.
  
  Angamba ny angano momba ny fampihorohoroana no tena toerana tiany hisy azy.
  
  Nisalasala an"izany i Hayden, niahiahy mafy an"izany. Ny ady tao anatin'ny trano mimanda sy ny fahafatesan'ny mpiambina azy dia nampiseho ny faniriany handositra. Ary koa, potika ve ny lazany? Tsy tokony ho kivy amin"ny fanamboarana ny simba ve izy? Angamba, saingy tsy rava ny olona ka tsy afaka nanorina indray. Nijery azy nandehandeha i Hayden raha nitondra seza plastika roa ho azy ireo i Kinimaka.
  
  "Misy fitaovam-piadiana nokleary ao amin'ity tanàna ity," hoy i Hayden. "Izay azoko antoka fa fantatrao hatramin'ny nanaovany fifanarahana tamin'i Tyler Webb sy Julian Marsh. Eto amin'ity tanàna ity ianao, ary raha tonga ny fotoana, dia hataonay antoka fa tsy any ambanin'ny tany ianao. Mazava ho azy fa tsy fantatry ny mpanara-dia anao fa manana anao izahay..." Navelany hihantona teo ilay izy.
  
  Nijanona i Ramses, nibanjina azy tamin'ny maso reraka. "Mazava ho azy fa fitaka izay hamonoan'ny vahoakako an'i Marsh tsy ho ela ny tiana holazaina, handray ny andraikiny amin'ilay baomba ary hanapoaka azy. Tokony ho fantatrao izany avy amin'i Webb sy ny mpiambina azy, satria izy ireo ihany no nahalala. Ary fantatrao koa fa miandry ny didiko fotsiny izy ireo. Niondrika izy, toa ny tenany.
  
  Niandry i Hayden. Fetsy i Ramses, saingy tsy midika izany fa tsy ho tafintohina izy.
  
  "Hipoaka izy ireo," hoy i Ramses. "Handray ny fanapahan-keviny manokana izy ireo."
  
  "Azontsika atao ny manao ny ora vitsivitsy farany ho tsy zakanay," hoy i Kinimaka.
  
  "Tsy azonao atao ny manafoana ahy ity," hoy i Ramses. "Na dia tamin"ny alalan"ny fampijaliana aza. Tsy hatsahatro ity fipoahana ity.
  
  "Inona no tadiavinao?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Hisy fifampiraharahana."
  
  Nandinika azy izy, ary nibanjina tsara ny tarehin"ilay fahavalon"ny tontolo vaovao. Ireo olona ireo dia tsy naniry na inona na inona ho tambiny, tsy te hifampiraharaha, ary nino izy ireo fa ny fahafatesana dia dingana iray mankany amin'ny endriky ny lanitra. Aiza no ametrahan"izany antsika?
  
  Aiza tokoa? Nikaroka ny fiadiany izy. "Ny olona iray izay tsy maniry afa-tsy ny hamono olona dia mora ny miatrika," hoy izy. "Nisy bala teo amin"ny lohany."
  
  Ramses dia nanindry ny tarehiny tamin'ny bara. "Dia mandehana, ry bitro tandrefana."
  
  Tsy nila ho manam-pahaizana i Hayden vao hamaky ny hadalana sy ny finiavana mamiratra amin'ireo maso tsy misy fanahy ireo. Tsy nisy teny hafa, dia nanova ny foto-kevitra izy ary nivoaka ny efitrano, ary nanidy tsara ny varavarana ivelany.
  
  Tsy afaka mitandrina loatra ianao.
  
  Tao amin'ny efitrano manaraka dia nisy ny efitranon'i Robert Price. Nahazo alalana hitazona ny sekretera eto izy noho ny fandrahonana mananontanona sy ny mety ho anjara asany amin'izany. Rehefa niditra tao amin'ny efitrano izy sy Kinimaka, dia nibanjina azy i Price.
  
  "Inona no fantatrao momba ilay baomba?" - hoy izy nanontany. "Ary nahoana ianao no tany Amazonia, nitsidika ny bazary mpampihorohoro?"
  
  Nipetraka teo amin'ny fandrianany i Price. "Mila mpisolovava aho. Ary inona no tianao lazaina? Baomba?"
  
  "Baomba nokleary," hoy i Hayden. "Eto New York. Ampio ny tenanao, ry tapa-kazo. Ampio ny tenanao izao amin"ny filazanao anay izay fantatrao."
  
  "Serieux". Nihiratra ny mason'i Price. "Tsy fantatro na inona na inona".
  
  "Nanao famadihana ianao," hoy i Kinimaka, ary nampanatona akaiky ny fakan-tsary ny vatany. "Izany ve no tianao hotsaroana? Epitaph ho an'ny zafikelinao. Sa aleonao ho fantatra amin'ny anarana hoe mpibebaka izay nanampy tamin'ny famonjena an'i New York?"
  
  "Na manao ahoana na manao ahoana ny hatsaran"ny fitenenanao an"izany," ny feon"i Price dia nitabataba toy ny bibilava mihodinkodina. "Tsy nandray anjara tamin'ny fifampiraharahana momba ny" baomba " aho ary tsy mahalala na inona na inona. Masìna ianao, ry mpisolovava ahy."
  
  "Omeko fotoana kely ianao," hoy i Hayden. "Dia hapetrako ao amin'ny efitrano iray i Ramses sy ianao. Afaka miady amin'izany ianao. Andeha hojerentsika hoe iza no miteny voalohany. Aleony maty toy izay velona, ary tiany hitondra ny zavamananaina rehetra miaraka aminy. Ianao? Tandremo fotsiny fa tsy hamono tena ianao."
  
  Toa nikorontan-tsaina i Price, fara faharatsiny, tamin'ny teniny. "Tsy misy mpisolovava?"
  
  Nitodika i Hayden. "Adala ianao."
  
  Nikarakara azy ny sekretera. Nohidin'i Hayden tao anatiny izy ary nitodika tany amin'i Mano. "Misy hevitra?"
  
  "Manontany tena aho raha tafiditra amin'izany i Webb. Izy dia olo-malaza hatrizay."
  
  "Tsy amin'ity indray mitoraka ity ry Mano. Tsy manenjika antsika intsony i Webb. Azoko antoka fa Ramses sy martsa daholo izany."
  
  "Inona àry ny manaraka?"
  
  "Tsy haiko hoe ahoana no ahafahantsika manampy an'i Drake sy ry zalahy," hoy i Hayden. "Efa ao anatin"izany rehetra izany ny ekipa. Nikarakara ny zavatra hafa rehetra ny Tanindrazana, manomboka amin'ny polisy nanipy varavarana, hatramin'ny mpitsikilo niafina tao ambadiky ny vola azony mafy, hatramin'ny fananganana tafika sy ny fahatongavan'ny NEST, ny Ekipa mpanohana ny vonjy taitra nokleary. Eny rehetra eny ny polisy, miaraka amin"izay rehetra ananany. Sappers dia mailo mafy. Tsy maintsy mitady fomba handrava an'i Ramses isika."
  
  " Hitanao ve izy. Ahoana no handravana ny olona iray izay tsy miraharaha na ho velona izy na ho faty?"
  
  Nijanona tamim-pahatezerana i Hayden. "Tsy maintsy miezaka isika. Sa aleonao milavo lefona? Samy manana ny trigger ny tsirairay. Mikarakara zavatra ity kankana ity. Ny hareny, ny fomba fiainany, ny fianakaviany miafina? Tsy maintsy misy zavatra azontsika atao hanampiana."
  
  Naniry i Kinimaka mba hiantso ny fahaizan'i Karin Blake momba ny solosaina, saingy mbola tratra tao amin'ny fitondrany Fort Bragg ilay vehivavy. "Andao isika hitady asa."
  
  "Ary mivavaha mba hananantsika fotoana."
  
  "Miandry an'i Ramses izy ireo hanome ny lalana. Manana fotoana kely izahay."
  
  "Nandre izany koa ianao, ry Mano. Na ho ela na ho haingana dia hovonoin'izy ireo i Marsh ka hanapoaka azy.
  
  
  TOKO FAHATELO ambin'ny folo
  
  
  Nihaino hafatra mifandray amin'ny serasera i Dahl rehefa nitondra ny fiarany i Smith namakivaky ny arabe feno olona tao Manhattan. Soa ihany fa tsy voatery nandeha lavitra izy ireo, ary tsy voasakana tanteraka ny lalan-drà beton. Toa ny ekipan"ny mpanome vaovao iray manontolo no nandray anjara tamin"izany, manomboka amin"ny mpanendaka ambany indrindra eny amin"ny faritra ambanivohitra ka hatramin"ny mpanankarena indrindra, mpikomy milliardaire sy izay rehetra eo anelanelany. Izany dia nitarika ho amin'ny antontam-baovao mifanipaka, fa tao an-trano dia nanao izay rehetra azo atao mba hanasaraka ny azo itokisana amin'ny diso.
  
  "Ny roa amin'ireo sela fantatra dia manana fifandraisana akaiky amin'ny moske eo akaiky," hoy i Moore tamin'i Dahl tamin'ny alàlan'ny sofina. Izy no nanonona ny adiresy. "Manana mpandraharaha miafina izahay ao, na dia vao haingana aza izy. Milaza fa mitoka-monina mandritra ny andro io toerana io."
  
  Dahl dia tsy olona afaka nihevitra na inona na inona. "Inona no tena dikan'izany amin'ny teny moske?"
  
  "Inona no dikan'izany? Midika izany fa mandehana any ary manadio farafaharatsiny ny selan'i Ramses."
  
  "Fifandraisana sivily?"
  
  "Tsy dia misy resaka firy. Fa na iza na iza any dia tsy azo atao ny mivavaka. Tadiavo ny efitrano fampiasa rehetra sy ny efitrano ambanin'ny tany. Ary miomàna. Tsy manao fahadisoana matetika ny olon-tiako, ary matoky azy aho amin"izany."
  
  Nampita ny vaovao i Dal ary nampiditra ny fandrindrana tao amin'ny GPS. Soa ihany fa saika teo an-tampon'ny moske izy ireo, ary i Smith dia nanodina ny familiana nankany amin'ny sisin-dalana.
  
  "Providence," hoy i Lauren.
  
  "Ny anarana nomeko ny katanako taloha." Nisento i Kensi, nahatsiaro.
  
  Nohamafisin"i Dahl ny fehin"ny akanjony. " Vonona izahay? Rafitra mitovy. Mamely mafy sy haingana izahay vahoaka. Tsy hisy indrafo".
  
  Namono ny motera i Smith. "Tsy misy olana amiko."
  
  Mbola niarahaba azy ireo ny maraina rehefa nivoaka ny fiara ary nijery ny moske teo ampitan"ny arabe. Teo akaiky teo dia nisy rivotra mena sy fotsy misy etona mivoaka. Ilay tranobe, izay eo amin'ny sampanan-dalana iray, dia nilahatra tamin'ny arabe roa, ny varavarankelin'ny lokony ary ny fasadana lavareny ampahany amin'ny fiarahamonina. Teo amin'ny tafon'ilay tranobe dia nisy minaret kely iray, hafahafa ary saika mibaribary manoloana ny fasan'ny simenitra manodidina. Ny fidirana avy eo amin'ny arabe dia tamin'ny alalan'ny varavarana fitaratra.
  
  "Hiditra isika," hoy i Dahl. "Mifindra izao."
  
  Ninia niampita ny arabe izy ireo, ka nampiato ny fifamoivoizana tamin"ny sandry nahinjitra. Mety handany ny zava-drehetra ny fiatoana izao.
  
  "Toerana tsara," hoy i Smith naneho hevitra. "Sarotra ny mahita vondrona tapa-kevitra any."
  
  Nifandray tamin'i Moore i Dahl. " Efa eo amin"ny toerany izahay. Manana zavatra hafa ho anay ve ianao?"
  
  "Eny. Manome toky ahy ny lehilahy fa any ambanin'ny tany ny fakan-tsary. Efa akaiky ho azo ekena izy, saingy tsy akaiky hanampy antsika amin"izao fotoana izao".
  
  Nampita ny vaovao i Dahl rehefa niampita sisin-dalana hafa izy ireo ary nanosika ny varavaran'ny moske. Rehefa nitombo ny sainy, dia niroso tsikelikely tao anatiny izy ireo, ary nifanitsy tamin"ny hazavana somary manjavozavo ny masony. Ny rindrina fotsy sy ny valin-drihana dia nampitaratra ny hazavana, niaraka tamin'ny jiro volamena ary karipetra miloko mena sy volamena. Tao ambadiky ny toerana fisoratana anarana no nisy izany rehetra izany, ka nijery azy ireo tamin"ny tsy nampoizina ilay lehilahy.
  
  "Afaka manampy anao ve aho?"
  
  Nasehon'i Dahl ny ID SPEAR-ny. "Eny, ry namana, azonao atao. Azonao atao ny mitondra anay any amin"ny fidiranao ambanin"ny tany miafina."
  
  Toa very hevitra ilay mpandray vahiny. "Inona ity, vazivazy?"
  
  "Mivilia," nanatsotra ny tanany i Dahl.
  
  "Hey, tsy afaka mamela anao aho-"
  
  Nosintonin'i Dahl tamin'ny akanjony ilay lehilahy ary napetrany teo ambony latabatra. "Heveriko fa nilaza aho fa mialà."
  
  Nandalo haingana ny ekipa ary niditra ny tranoben'ny moske. Tsy nisy na inona na inona ilay faritra ary nihidy ny varavarana tao aoriana. Niandry ny saron'i Smith sy Kenzie i Dahl ary avy eo nandaka azy indroa. Nizarazara ny hazo ary nianjera tamin"ny tany ny takelaka. Tamin"izay indrindra no nandrenesana tabataba sy savorovoro teo amin"ny foyer aoriana. Naka toerana ny ekipa, nanerana ny faritany. Telo segondra no lasa, ary avy eo ny tarehiny sy ny fiarovan-doha an'ny komandin'ny hery manokana dia nipoitra avy ao ambadiky ny rindrina.
  
  "Ianao ve i Dal?"
  
  Nitsiky ilay Soeda. "Eny?"
  
  "Nandefa anay i Moore. HIT. Tonga eto izahay hanohana ny lalaonareo."
  
  "Ny lalaontsika?"
  
  "Eny. Vaovao vaovao. Ao amin'ny moske tsy mety ianao, ary tena lalina tokoa izy ireo. Mitaky fanafihana eo anoloana vao mandondona azy ireo. Ary mikendry ny tongotra izahay. "
  
  Tsy tian'i Dahl izany, fa azony ny fomba fiasa, ny etika miasa eto. Tsy nampalahelo fa efa manana toerana tsara kokoa ny hery manokana.
  
  "Asehoy ny lalana," hoy i Dahl.
  
  "Izahay dia. Eo ampitan-dalana ny moske marina."
  
  "Eo ampita..." Nianiana i Dahl. "GPS omby."
  
  "Tena mifanakaiky izy ireo." Nihozongozona ilay manamboninahitra. "Ary mampahery ny teny fitenenan-dratsy amin'ny teny anglisy, fa tsy izao ve no fotoana hamindrana ny ampondrantsika?"
  
  Nandalo ny minitra rehefa nifangaro ary nanangana antoko mpanafika ireo ekipa rehefa niampita ny arabe indray. Rehefa tafavory dia tsy nisy fotoana lany intsony. Nanomboka ny fanafihana mahery vaika. Notafihin"izy ireo ny teo anoloan"ilay trano, nandondona ny varavarana ary niditra an-keriny tao amin"ny lobby. Nisy onja fanindroany nandalo teo amin"izy ireo, nivezivezy nitady ireo toerana nambara tamin"izy ireo. Raha vao hita ilay varavarana manga dia nametraka baomba teo amboniny ilay rangahy ary nopoaka. Nisy fipoahana, midadasika kokoa noho ny nantenain'i Dahl, saingy miaraka amin'ny radius izay tena ianteheran'ny hery manokana.
  
  "Fandrika booby," hoy ilay mpitarika taminy. "Hisy bebe kokoa amin'izy ireo."
  
  Nisento moramora kokoa ilay Soedoà, efa fantany ny lanjan'ny mpiasan'ny miafina ary ankehitriny tsy adino ny manome azy ireo ny anjarany. Ny asa an-tsokosoko dia iray amin'ireo fomba feno hafetsena sy nahavoa ny polisy. Olona tsy fahita firy sy sarobidy ity izay afaka niditra tao amin'ny fahavalo ka hamonjy aina.
  
  Niditra tao amin"ilay efitrano saika rava ireo hery manokana, avy eo nitodika tany amin"ny varavarana lavitra. Nisokatra ilay izy ary nanarona izay mazava tsara ny fidirana amin"ny lakaly. Rehefa nanatona ilay lehilahy voalohany dia nirefodrefotra ny tifitra avy any ambany ary nirefodrefotra nanerana ny efitrano ny bala iray.
  
  Nijery an'i Kensi i Dahl. "Misy hevitra?"
  
  "Manontany ahy ianao? Nahoana?"
  
  "Angamba satria azoko sary an-tsaina hoe manana efitrano tahaka izao ianao."
  
  "Aza mikapoka manodidina ny kirihitra, ozona, Dal, okay? Tsy mpanondrana an-tsokosoko ny biby fiompinao aho. Tonga eto aho satria... satria-"
  
  "Eny, nahoana ianao no eto?"
  
  "Tena tiako ho fantatra. Angamba tokony hiala aho..." Nisalasala izy, avy eo nisento. "Henoy, mety misy fomba hafa hidirana. Ny jiolahy marani-tsaina dia tsy hidina any raha tsy misy lalana azo antoka handosirana. Fa amin'ny tena sela mpampihorohoro? Iza no mahalala miaraka amin'ireo baomba mamono tena toy izany? "
  
  "Tsy manam-potoana hieritreretana izahay," hoy ny komandin'ny tafika manokana, nipetraka teo akaikiny. "Rollerball ho an'ireo lehilahy ireo."
  
  Nijery i Dahl rehefa namoaka ny grenady flashbang ny ekipa teo am-pandinihana ny tenin'i Kenzi. Ninia mafy izy, ka nino fa tao ambadik'izy ireo no nisy fo miahy, na fara faharatsiny, ny sisa tavela amin'ny iray. Nila zavatra i Kensi mba hanambatra ireo tapany ireo - fa hafiriana no hitadiavany tsy ho very fanantenana? Sao dia efa potika ity sambo ity.
  
  Ny ekipan'ny SWAT dia nanamarika fa vonona izy ireo ary avy eo dia namoaka endrika adala amin'ny alàlan'ny tohatra hazo. Rehefa nitsambikina ireo grenady ary nipoaka avy eo, dia nitarika ny ekipa, i Dahl no nanosika ny komandy ho amin'ny toerana ambony.
  
  Nandalo teo i Smith. "Afindrao ny vodi-tongotrao."
  
  Nitsoaka nidina avy hatrany izy ireo ka nifanena tamin"ny tifitra variraraka. Nahatazan'i Dahl ny gorodona, ny tongo-databatra, ary ny baoritra fitaovam-piadiana alohan'ny niniany nipitika tany amin'ny rihana efatra nifanesy, nanao ny basy poletany ary nitifitra. Niolikolika teo anoloany i Smith, nisosona tany ambany ary nandady teo anilany. Nandroso avy ao aoriana ny ekipan"ny SWAT, niondrika ary tsy nikisaka tao anatin"ny laharan"ny afo. Niverina nitifitra ny bala, ny volley mahafaty no nanindrona ny lakaly ary nandrovitra ny rindrina matevina. Rehefa nidona tamin'ny tany teo amin'ny farany ambany i Dahl, dia nankasitrahany avy hatrany ilay script.
  
  Nisy olona efatra tao amin"ny cellule teto, izay nifanitsy tamin"ny zavatra hitany tao amin"ilay efitra teo aloha. Telo no nandohalika, nisy rà niboiboika teo amin"ny sofiny, ary niraikitra tamin"ny handriny ny tanany, ary ny fahefatra kosa tsy naninona ary nitifitra mafy ireo mpanafika azy. Angamba nisy telo hafa nanarona azy, fa avy hatrany dia nahita fomba hahazoana voafonja velona i Dahl ary nikendry ilay mpitifitra.
  
  "Tsia!" Nirohotra nandalo azy ny lehiben"ny hery manokana.
  
  "Hey!" Niantso i Dahl. "Inona-"
  
  Ao anatin'ny karazana helo ratsy indrindra, izay efa niaina izany taloha ihany no afaka manao zavatra tsy misy fiatoana. Ny mpitarika ny hery manokana dia nahatsikaritra mazava tsara ilay famantarana, zavatra mahazatra azy, ary tsy nieritreritra afa-tsy ny fiainan'ny mpiara-miasa aminy. Rehefa nosintonin'i Dahl ny gadonany, dia hitany ilay mpampihorohoro nandatsaka grenady feno entana tamin'ny tanana iray ary nanary ny fitaovam-piadiany tamin'ny ilany iray.
  
  "Ho an"i Ramses!" - hoy izy niantsoantso.
  
  Fandriky ny fahafatesana ny lakalin-trano, efitra kely iray nitarihana ny rembiny ireo zavaboary ireo. Misy fandrika hafa miparitaka manodidina ny efitrano, fandrika izay hivoaka rehefa mipoaka ny potipoti-javatra. Notifirin'i Dahl teo anelanelan'ny masony ilay mpampihorohoro, na dia fantany aza fa akademika fotsiny ilay fihetsika - tsy ho namonjy azy ireo izany.
  
  Tsy ao amin'ity efitrano kely misy rindrina biriky ity, ao anatin'ny toe-javatra tery, satria isaina ny segondra farany alohan'ny fipoahan'ny grenady.
  
  
  TOKO FAHAFAHILO ambin"ny folo
  
  
  Nahita izao tontolo izao nilentika tao anaty haizina i Dahl. Hitany fa nihena tsikelikely ny fotoana, ary nandrefy ny fitempon"ny fo velona rehetra tao anatin"ny fotoana tsy nisy farany. Rehefa nirefodrefotra ilay grenady, nampiakatra vovoka sy loto avy tamin'ny gorodona tao anaty rahona holatra kely, niditra tao amin'ny karandohan'ilay mpampihorohoro ny balany, nikoropaka teo alohan'ny nipoahan'ny lamosiny ary niantefa tamin'ny rindrina tao anatin'ny loharano midadasika. Malemy ny vatana, efa lasa ny aina. Nianjera tamin'ny ricochet faharoa ilay grenady, ary nanomboka nanalavitra ny tarehiny i Dahl.
  
  segondra sarobidy sisa.
  
  Mbola nandohalika sy nitoloko sy resy ireo mpampihorohoro telo lahy, ary tsy hitany izay ho avy. Niezaka nisakana ny fihetsiny na niakatra niakatra ny tohatra ireo zalahy manokana.
  
  Nitodika tany amin"i Dahl i Smith, ilay fahitana farany teo amin"ny fiainany.
  
  Fantatr'i Dahl fa teo an-tampon'ny tohatra i Kensi sy Lauren ary Yorgi, ary nanantena izy fa lavitra ny ivon'ny horohorontany.
  
  Na izany aza, izany rehetra izany dia ho an'ny zanako ...
  
  Nipoaka ny grenady teo amin'ny fara tampon'ny ricochet faharoa, ilay feo vetivety indrindra no mafy indrindra ren'ny Soedoà. Dia maty tampoka ny feo rehetra rehefa nanjavona ilay eritreritra...
  
  Nibanjina ny masony ary tsy nino ny zavatra hitan"izy ireo.
  
  Nihazakazaka haingana araka izay tratrany ny mpitarika ny SWAT, nahalala izay ho avy ary tapa-kevitra ny hamonjy olona betsaka araka izay azo atao, avy hatrany dia nahatsapa fa izy irery no afaka nanao izany. Nampiakatra azy teo ambonin"ilay grenady ny fihazakazahany, ka nahafahany nianjera nivantana teo amboniny iray segondra monja talohan"ny nipoakany. Tamin'ny alalan'ny Kevlar, nofo sy taolana, dia nipoaka izany, saingy tsy nahavoa ireo izay nitsangana, nifatotra rojo vy tamin'ny toerany tao amin'ny efitrano. Nirefodrefotra ny fipoahana ary maty avy eo.
  
  Nanadio ny tendany i Dahl, tsy afaka nino ny masony. Ny fanoloran-tenan'ireo mpiara-miasa aminy dia nampietry azy hatrany, saingy tamin'ny sehatra hafa izany.
  
  Tsy... tsy fantatro akory ny anarany.
  
  Ary mbola nandohalika teo anatrehany ireo mpampihorohoro.
  
  Nihazakazaka nidina tamin'ny dingana farany i Dahl, nanjavozavo ny masony na dia nodakany teo amin'ny lamosiny aza ny ranomasony. Nandrovitra ny palitaony i Smith. Tsy nisy akanjo mipoaka teny an-tanany, fa nisy lehilahy iray nandoa ny vavany na dia nandohalika teo anilany aza i Smith. Ny iray kosa nihohoka mafy. Ny fahatelo dia nifatratra tamin"ny tany, tsy nihetsika. Nifanena tamin'ny fijerin'ilay lehilahy, toy ny satroka polar, tamin'ny fankahalany manokana i Dahl. Nandeha teny i Kenzi ka nisarika ny sain"ilay Soeda, nijery an"i Dahl, ny masony manga manga manga manga manga be, mangatsiatsiaka ary feno fihetseham-po, ka toa tany midadasika sy mitsonika, ary ny hany teny azony notenenina.
  
  "Namonjy antsika tamin"ny fanaovana sorona ny tenany Izy. Izaho... mahatsiaro tena ho kilemaina, tena mampalahelo raha oharina aminy."
  
  Dahl, nandritra ny androny rehetra, dia tsy nahita ny tenany ho tsy afaka naneho hevitra. Nataony izao.
  
  Nosavain"i Smith avokoa izy telo lahy, ka nahitana grenady sy bala ary fitaovam-piadiana kely. Potipoti-javatra ireo taratasy sy naoty tao anaty paosy, ka nanomboka nikoropaka ireo olona tafavory.
  
  Ny sasany nanatona ny mpitarika azy lavo, nanondrika ny lohany. Nandohalika ny lehilahy iray ary naninjitra ny lamosin"ilay manamboninahitra.
  
  Maty ilay mpampihorohoro fahatelo, na inona na inona poizina nalainy, naharitra ela kokoa vao nisy vokany ny poizina noho ny an"ireo mpiara-miasa aminy. Nijery tsy nampoizina i Dahl. Rehefa naneno ny sofiny ary nameno ny lohany ny feon'i Moore, dia nihaino izy fa tsy nahita valiny.
  
  "Fakan-tsary dimy," hoy i Moore taminy. "Ny loharanom-baovaonay no nahalalana fa tsy manana afa-tsy fakan-tsary dimy i Ramses. Niatrika roa ianao, izay mamela telo tavela. Manana fampahalalana vaovao ho ahy ve ianao ry Dal? Salama? Ao ve ianao? Inona no mitranga?"
  
  Notsindrian'i Crazy Swede ny bokotra kely izay nampangina an'i Moore. Te haneho ny fanajany mangina izy nandritra ny segondra vitsy. Tahaka ireo lehilahy sy vehivavy rehetra teo, dia tsy tafavoaka velona izy noho ny sorona lehibe nataon"ny lehilahy iray. Tsy hahita masoandro na masoandro milentika intsony io lehilahy io, na hahatsapa ny tsio-drivotra mafana mitsoka amin"ny tavany. Hanandrana izany ho azy i Dahl.
  
  Raha mbola velona izy.
  
  
  TOKO FAHAFAHAFAHAFOLANA
  
  
  Fito ambin'ny folo minitra.
  
  Nanaraka ny fitarihan'i Bo i Drake, nanapaka ankavia tamin'ny faha-59 ary nivantana tany amin'ny korontana izay nisy ny Circle Columbus. Nisy saina nivezivezy avy teo amin"ireo tranobe teo ankaviany, ary teo an-kavanany dia nisy ravina maitso nasiana hazo. Teo anoloan"izy ireo dia nisy tranobe iray, vita tamin"ny fitaratra ny ankamaroany, ary ny varavarankeliny namirapiratra tsara noho ny tara-pahazavan"ny masoandro mbola miposaka. Niala teo amin"ny sisin-dalana ilay taksiborosy mavo, ka nampoizin"ny mpamilin"izy ireo ny hahita sprinter efatra niakanjo tsara nihazakazaka teo amin"ny sisin-dalana nanaraka azy, saingy tsy nomen"i Beau fanindroany ilay lehilahy. Toerana beton mivelatra misy riandrano sy sarivongana ary fipetrahana ilay faribolana. Nirenireny tetsy sy teroa ny mpizaha tany, namerina ny kitapony sy nisotro rano. Drake nanapaka teo afovoan'ny vondrona ny hatsembohana atleta, dia nihazakazaka teo ambanin'ny hazo izay nanome alokaloka kely, fara fahakeliny.
  
  Tsy hitan'ny mason-tsivana.
  
  Ny fifanoherana misy eo amin'ireo arabe masiaka sy mikorontana miaraka amin'ny fihoaram-pefy be dia be - trano avo mijoalajoala sy misavoritaka mifaninana amin'ny habakabaka eo amin'ireo fiangonana nentim-paharazana eo amin'ny tsipika - ary ny fandriampahalemana sy fahatoniana tanteraka izay nanjaka tao amin'ny maitso maitso teo ankavanany dia nameno an'i Drake tamin'ny fahatsapana ho tsy misy dikany. Tena adala ve ity toerana ity? Firy amin'ny nofy izany? Tsy azo noeritreretina ny fahasamihafana.
  
  Nanontany tena izy hoe hatraiza no nijery azy ireo akaiky i Marsh, saingy tsy dia niraharaha loatra. Mety hitarika amin"ny fahafatesan"olona izany. Tany an-trano, dia niezaka nitady ilay fantsona izy ireo mba hahafahan'izy ireo miverina any amin'ny niaviany.
  
  Nihodina tsikelikely niankavia ilay orb mamirapiratra rehefa nanafaingana ny vondrona. I Alicia sy May dia nihazakazaka teo aoriana, nitazana fa tsy afaka nampiasa ny fahaizany rehetra tamin'io hafainganam-pandeha io. Ny fahavalo dia mety ho na aiza na aiza, na iza na iza. Nitaky ny fijerena akaiky ny fiara sedan iray mandalo misy varavarankely miloko, saingy nanjavona lavitra.
  
  Drake nanamarina ny fotoana. Iraika ambin'ny folo minitra sisa.
  
  Ary na izany aza dia nifandimby ny fotoana, faharoa isaky ny segondra. Nihena i Bo raha nisy tranobe mivolombolamena izay hitan'i Drake avy hatrany nipoitra teny an-dalana. Mbola nihazakazaka izy dia nitodika tany amin'i Alicia sy May. "Tao amin'ilay trano niady izahay nandritra ny tantara niaraka tamin'i Odin. Mampalahelo, toy ny hoe lasa ny androm-piainany. "
  
  "Tsy nidona tamin'ny sisiny ve ny helikoptera?" hoy i Alicia nanontany.
  
  "Oh eny, ary notafihin'ny Tyrannosaurus Rex izahay."
  
  Ny Tranombakoka momba ny tantara voajanahary dia toa kely raha oharina amin'io lafiny io, hevi-diso raha misy izany. Nisy tohatra niakatra avy teo amin"ny sisin-dalana mankany amin"ny varavarana fidirana, feno mpizaha tany amin"izao fotoana izao. Nisy fofona gazoala sy lasantsy mifangaro no nanafika azy ireo rehefa nijanona teo amoron-dalana. Mbola nampijaly ny sainy ihany ny tabataban"ny maotera, ny anjomara mirefodrefotra ary ny horakoraka tsindraindray, fa fara faharatsiny, nisy fifamoivoizan"ny fiara teny amin"ny manodidina.
  
  "Aza mijanona izao," hoy i Alicia. "Tsy fantatray hoe aiza no hisy ny fiarovana."
  
  Nanandrana nampiato ny fifamoivoizana i Drake ary namela azy ireo hiampita. "Enga anie izy tsy nilaza fa narary izy."
  
  Soa ihany fa tsy dia nisy ny fifamoivoizan"ny fiara ary afaka niampita mora foana ny andian"olona. Raha vao teo amin"ny faran"ny tohatry ny tranombakoka izy ireo, dia nanomboka niakatra, saingy nijanona tampoka rehefa nandre ny fikotrokotroky ny kodiarany tao aoriana.
  
  Nieritreritra i Drake: Fito minitra.
  
  Lasa toeran"ny hadalana tsy voafehy izy ireo. Efa-dahy no nitsambikina avy tao anaty fiara ary efa vonona ny basy. Niezaka nitsoaka i Drake, nitsambikina niala ny varavaran'ny tranombakoka ary nanaparitaka ny mpitsidika. Nalain'i Bo haingana ny fitaovam-piadiany ary nikendry ny fahavalo. Nirefodrefotra ny tifitra. Ny kiakiaka dia nandriatra ny maraina.
  
  Nitsambikina ambony i Drake ary nanipy totohondry iva, nihodina teo am-pamakivakiana ny lalantsara ary tsy noraharahainy ny fanaintainana izay nalain'ny sorony ny herin'ny vatany manontolo. Nitsambikina teo amin"ny saron"ilay fiara sedan ilay mpanafika ary efa nihazona an"i Mai tamin"ny basy. Nihodina nankany amin'ny fiara i Drake ary nitsangana avy eo, soa ihany fa teo amin'ny tratran'ilay basy. Natsotrany ny tanany, ka lasa nandrahona sy nitaky fiheverana.
  
  Nivezivezy tamin'ny fomba hafa i Alicia, nanadio ny dingana ary nametraka ny sarivongan'i Theodore Roosevelt teo anelanelany sy ireo mpanafika azy. Na izany aza, dia nitifitra izy ireo, niantefa tamin'ny fanariana varahina ny bala. Navoakan'i Alicia ny fitaovam-piadiany ary nitsambikina nanodidina ny ilany. Teo ambonin"ny fiara izy roa lahy izao, nanao lasibatra tanteraka. Nihazakazaka tamin"ny lafiny rehetra ny olon-tsotra, nanadio ny faritra. Niantefa tany amin"ilay mpampihorohoro izy, izay nianjera tamin"ny lohaliny, saingy ny fikorianan"ny afony tsy an-kijanona no nizotra nankany aminy, ka nanery azy hiafina.
  
  Nitsofoka tao amin'ny andohalambo kely iray niondrika teo akaikin'ny fidirana lehibe ao amin'ny tranombakoka i May sy Bo, ary nitampify mafy mba hialana amin'ny fikorianan'ny bala izay namaky ny lalan'izy ireo teo amin'ny vato. Nijoro nanatrika ny tamboho i Beau, tsy afa-nihetsika, fa nitazana teo ivelany i May, nitodika tany amin"ilay Frantsay ny lamosiny.
  
  "Tena... hafahafa izany," nitaraina i Beauregard.
  
  "Ary tena tsara vintana ianao fa mahia toy ny bararata," hoy i Mai namaly. Nivoaka ny lohany izy ary nitifitra volley. "Fantatrao fa tamin'ny voalohany nifankahita taminao dia toa nandady matetika teo anelanelan'ny triatra amin'ny rindrina ianao."
  
  "Mety hanampy izany amin'izao fotoana izao."
  
  "Toy ny setroka." Niondrika indray i Mai, nitifitra. Nahita lalana teo ambonin'ny lohany ireo bala.
  
  "Afaka mihetsika ve isika?"
  
  "Tsy izany raha tsy te ho voadona ianao."
  
  Tsapan"i Drake fa tsy nanam-potoana hampiasa ny fitaovam-piadiany manokana izy, ka niezaka nanakana ny fitaovam-piadian"ny mpifanandrina taminy. Tara loatra izy vao tonga saina fa tsy afaka nanatona azy - avo loatra ilay rangahy - ary avy eo dia hitany ilay barika nitodika tany aminy.
  
  Tsy misy aleha.
  
  Ny instinct dia nanindrona azy toy ny balafomanga. Nihemotra izy, ka nodakany ny varavarankelin"ny fiara, novakiany ny fitaratra, ary avy eo dia nidoboka tao anatiny izy raha vao nitifitra ilay mpampihorohoro. Tao aoriany, nisy vory ny lalan-kely. Notsindrian'i Drake teo amin'ny banga teo amin'ny sezan'ny mpamily, ny hodiny niketrona, ny endriky ny seza no nanasarotra ny fandalovana. Fantany izay ho avy. Ny tafo sy ny seza ary ny gorodon"ilay fiara no nidiran"ny bala. Nivadika haingana kokoa i Drake. Ny efi-trano afovoany dia nisy efitra fonon-tanana sy fitoeran-kaopy lehibe roa izay nanome azy zavatra horaisina rehefa nampiakatra ny vatany teo amin'ny seza mpandeha izy. Nisy bala maro be nandrovitra tsy nisy antra ny tafo. Drake nikiakiaka, niezaka ny hividy fotoana. Nijanona vetivety ny fikorianan'ny rano, fa avy eo, rehefa niondrika i Drake ary nametaka ny varavarankely, dia nanomboka tamin'ny hafainganam-pandeha lehibe kokoa izany.
  
  Niakatra teo amin'ny seza aoriana i Drake, nisy bala nandoro fery teo afovoan'ny lamosiny. Nahita ny tenany tao anaty antontam-bato mikorontana izy, sempotra sy tsy nanana hevitra. Nisy fotoana nisalasalana angamba no nahatonga ilay mpitifitra nijanona koa, ary avy eo ilay lehilahy dia tonga teo ambanin'ny tifon'i Alicia. Nosokafan'i Drake avy ao anatiny ny varavarana aoriana ary nipoitra nivoaka, nalevina tao anaty simenitra ny tarehy ary tsy nahita izay haleha.
  
  afa-tsy...
  
  Eo ambanin'ny fiara. Nikodiadia izy, zara raha nipetraka tao ambanin"ilay fiara. Hitany izao ny chassis mainty, ny fantsona ary ny setroka. Bala iray hafa indray no nirefodrefotra avy any ambony, ka nahavoa ny elanelana teo amin"ireo hozatry ny tongony miendrika V. Nifoka rivotra i Drake, nitsoka moramora.
  
  Olona roa no afaka milalao ity lalao ity.
  
  Namindra ny tongony izy, dia nanery ny vatany hivezivezy amin'ny tany ho eo anoloan'ny fiara, nisintona ny Glock-ny rehefa nandeha izy. Avy eo, nikendry teo amin'ireo lava-bala teo aloha izy, dia nanombana ny toerana tsy maintsy nisy an'ilay lehilahy. Nanao tifitra enina nisesy izy, ka niova kely isaky ny mandeha, ary avy eo dia nivoaka haingana avy tao ambany fiara.
  
  Nianjera teo anilany ilay mpampihorohoro, nihazona ny kibony. Nianjera teo akaikiny ilay basy. Rehefa nikaroka mafy izy, ary koa ny fehikibony, dia notifirin'i Drake teo amin'ny toerana tsy misy dikany izy. Ny risika dia lehibe loatra ka tsy azo atahorana, ny mponina dia marefo loatra. Nampijaly azy ny fanaintainan'ny hozany rehefa niady mafy tamin'ny fitsanganana izy avy eo, nibanjina ny hoditry ny fiara.
  
  Nitsambikina avy tao ambadiky ny sarivongan'i Roosevelt i Alicia, nitifitra bala maromaro talohan'ny nanjavonany indray. Teo amin"ny faran"ilay fiara hafa no nokendreny. Mpampihorohoro roa indray no nanandrana nikendry an'i May sy Bo, izay toa voatsindry teo amin'ny rindrina, saingy ny fitifirana marina nataon'i May dia nanakana ireo mpampihorohoro.
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake.
  
  Roa minitra.
  
  Noraisiny tsara sy tena izy ireo.
  
  
  TOKO FAHA 16
  
  
  Nandray ny mpampihorohoro i Drake. Namoaka ny HK-ny izy, dia nifantoka tamin'ireo roa izay nanelingelina an'i Bo sy May. Nianjera avy hatrany ny iray, niparitaka nanerana ny simenitra ny ainy, fahafatesana sarotra ho an'ny fo mafy. Ny iray kosa nihodina tamin"ny fotoana farany, naka bala, saingy mbola afaka namaly tifitra. Nanaraka ny fiampangan'ilay lehilahy tamin'ny bala i Drake, ka namela ny fahafatesany teo am-piandrasana azy. Tamin'ny farany dia tsy nanana toerana haleha intsony ilay lehilahy ary nijanona, dia nipetraka ary nanapoaka basy farany teo amin'ny lalan'i May rehefa namarana ny fandrahonana azy ny basy Drake.
  
  Hitan'i May izany ho avy ary nofatoran'i Bo tamin'ny tany. Nanao hetsi-panoherana ilay Frantsay, nipetraka teo amin'ny antontam-bato mahamenatra, saingy notsindrian'i May tamin'ny kihony teo an-tampony izy, ka nanakana azy tsy hihetsika. Nisy sombin-javatra nivoaka avy teo amin"ny rindrina teo amin"ny toerana nisy ny lohany.
  
  Nitraka i Bo. "Misaotra, Mai."
  
  "Tsy misy dikany izany."
  
  Efa nisarika ny sain'ny mpampihorohoro farany i Drake, saingy tsy nisy dikany izany. Ny tahotra mahatsiravina tao amin'ny fanahiny ihany no zava-dehibe. Ny fitempon"ny fony kivy ihany no zava-dehibe.
  
  Nandalo ny fe-potoana farany izy ireo.
  
  Nisondrotra kely ny fanahiny rehefa nahita an'i May sy Bo nihazakazaka nankany amin'ny tranombakoka, ary avy eo i Alicia dia nivoaka avy tao amin'ny fiafenana mba handefa ilay mpampihorohoro farany ho any amin'ny helo mirehitra izay mendrika azy. Lehilahy iray indray mandeha rà eo amin"ny sisin-dalana. Nisy fanahy iray very sy nanao sorona.
  
  Tsy nisy farany izy ireo, ireo olona ireo. Ranomasina misamboaravoara izy ireo.
  
  Hitan'i Drake avy eo ilay mpampihorohoro farany, izay heverina fa maty, nitsangana ary nivezivezy. Nihevitra i Drake fa tsy maintsy nanao akanjo lava izy. Teo amin"ny sorony mihozongozona no nokendreny ary nitifitra, saingy milimetatra monja no tsy nahatratra ny tanjona. Nivoaka tsimoramora izy ka nikendry ny tifitra faharoa. Dia nandohalika ilay lehilahy ary nitsangana indray, ary tamin'ny fotoana manaraka dia nirohotra nanafika ny vahoaka, ny mpitazana, ny mponina ary ny ankizy niaraka tamin'ny fakan-tsary izay niezaka naka sary ny fotoana nalaza tao amin'ny Facebook na Instagram.
  
  Nanatona an'i Alicia i Drake. "Dia iray amin'ireo selan'i Ramses ve ity?"
  
  "Efa-dahy. Tena araka ny filazan'i Dahl. Ity no cellule fahatelo niatrehanay ekipa iray. "
  
  "Ary mbola tsy fantatsika ny fepetran'ny martsa."
  
  Nijery manodidina ny arabe sy ny arabe ary ireo fiara nilaozan"ny fiara nisakana sy nilaozana i Alicia. Nitodika izy avy eo rehefa nisarika ny sain"izy ireo ny kiakiaka nataon"i May.
  
  "Manana mpiambina izahay!"
  
  Drake nirohotra niakatra ny tohatra, ny lohany midina, tsy nanandrana nanaisotra ny fiadiany akory. Izany no zava-drehetra, izao tontolo izao manontolo. Raha niantso i Marsh dia mety ho-
  
  Nomen"i Jose Gonzalez finday iray izy. "Ianao ihany ve ilay Anglisy?"
  
  Nanakimpy ny masony i Drake ary napetrany teo amin"ny sofiny ilay fitaovana. " Honahona. Manonona s-"
  
  Nanapaka azy ny fihomehezan'i Pythia. "Ankehitriny, aza mampiasa teny fanozonana mahazatra. Ny ozona dia ho an'ny tsy nahita fianarana, na izany no nolazaina tamiko. Sa ny mifanohitra amin"izany? Fa arahabaina ry namako vaovao fa velona ianao!"
  
  "Mila totohondry maromaro kokoa ny handresena antsika."
  
  "Oh, azoko antoka. Afaka manao izany ve ny baomba nokleary?
  
  Nahatsiaro ho afaka nanohy ny teniny feno hatezerana i Drake nandritra ny fotoana tsy voafetra, saingy niezaka mafy nanakona ny vavany izy. Nitangorona nanodidina ny telefaonina i Alicia, May ary i Beau raha nijery tamim-pitandremana i Jose Gonzalez.
  
  "Nitelina ny lelanao ilay saka? Oh, ary hey, nahoana ianao no tsy namaly ny antson'i Gonzalez?"
  
  Nokaikerin'i Drake ny molony ambony mandra-panombohan'ny rà. "Eto aho."
  
  "Eny, eny, hitako izany. Fa taiza ianao... um... efatra minitra lasa izay?"
  
  Nangina i Drake.
  
  "Tsy maintsy namaly ny telefaonina i Jose antitra mahantra. Tsy hitako izay noresahiko."
  
  Drake dia niezaka ny hanelingelina an'i Marsh. "Manana palitao izahay. Aiza-"
  
  "Tsy mihaino ahy ianao ry Anglisy. Tara ianao. Tadidinao ve ny sazy noho ny fahatarana?"
  
  " Honahona. Atsaharo ny hadalana. Tianao ho tanteraka sa tsia ny fitakianao?"
  
  "Ny fitakiako? Mazava ho azy fa ho vita izany rehefa manapa-kevitra aho fa tsara sy vonona. Ankehitriny, ianareo telo, aoka ianao ho miaramila tsara ary miandrasa eo. Hanafatra entana roa fotsiny aho."
  
  Nianiana i Drake. "Aza manao izany. Aza sahy manao an"izany ve ianao!"
  
  "Mitenena haingana."
  
  Lasa maty ny tsipika. Drake dia nibanjina ireo maso telo mihantona ary nahatsapa fa taratry ny azy fotsiny izy ireo. Tsy nahomby izy ireo.
  
  Tamin'ny ezaka goavana dia nahavita nitazona ny tenany tsy hanorotoro ny telefaona izy. Nandray andraikitra i Alicia mba hitatitra ny loza mitatao ho an'ny Tanindrazana. Nataon'i Mai nanala ny palitao i Gonzales.
  
  "Andao hofaranana izany", hoy izy. "Mikarakara izay eo anoloanay izahay ary miomana amin'izay mety ho avy."
  
  Drake nandinika ny faravodilanitra, simenitra sy hazo, lavitra ao an-tsaina sy ao am-po, torotoro ny tena hevitry ny fikasan'i Martsa. Ny tsy manan-tsiny dia ho faty ao anatin'ny minitra vitsivitsy, ary raha tsy nahomby indray izy dia mbola ho maro kokoa.
  
  "Hanapoaka an'io baomba io ny Martsa," hoy izy. "Na inona na inona lazainy. Raha tsy mahita izany isika dia hijaly izao tontolo izao. Mijoro eo amin'ny sisiny indrindra izahay. "...
  
  
  TOKO FAHAFITO FITO
  
  
  Nihomehy i March ary nampiato ny telefaona tamin'ny firoboroboana. Nanosika ny tenany hanakaiky azy kokoa i Zoey. "Tena nampiseho azy tokoa ianao," hoy izy nigogogogo.
  
  "Oh eny, ary ankehitriny dia hasehoko azy bebe kokoa."
  
  Navoakan'i Marsh ny finday iray hafa fandoroana ary nojereny ny laharana efa notehiriziny tao amin'ny fitadidiany. Resy lahatra izy fa io no nilainy, ka niantso haingana ny laharana izy ary niandry. Nanamafy ny fanantenany ilay feo namaly, mahery sy manaitra.
  
  "Fantatrao izay tokony hatao," hoy izy.
  
  "Iray? Sa roa?
  
  "Roa, araka ny nifanarahanay. Dia mandrosoa raha toa ka mila anao indray aho."
  
  "Mazava ho azy, tompoko. Nohavaozina aho tamin'ny alàlan'ny fampiharana finday. Tena hankafy ny sasany amin'izany hetsika izany aho. "
  
  Nisento ny martsa. "Mpampihorohoro ve ianao ry Stephen?"
  
  "Eny, tsia, tsy hametraka ny tenako amin'io kilasy io aho. Tsy dia izany loatra."
  
  "Ataovy ny asa nandoavana anao. Izao dia izao."
  
  Navadik'i Marsh ho fakantsary an-tanàna ny iray amin'ireo efijery, fitaovana fanaraha-maso kely fotsiny izay nampiasain'ireo orinasa mpifanolo-bodirindrina mba hanaraha-maso izay olona tonga sy mandeha eny amin'ny sisin-dalana. Niteraka korontana tamin'io arabe manokana io i Stephen, ary te hijery i Marsh.
  
  Niondrika i Zoe, niezaka nijery tsara kokoa. "Dia inona koa no hataontsika anio?"
  
  Nihiratra ny mason'i March. "Tsy ampy anao ve izany? Ary toa malefaka kely tampoka ianao, malefaka kely ho an'ny vehivavy nasaina hanatevin-daharana ny Pythias ratsy be, Ramatoa Zoe Shears. Nahoana izany? Satria tianao ve ny hadalana ato anatiko?"
  
  "Izay raha ny hevitro. Ary mihoatra noho ny kely fotsiny. Angamba lasa teo an-dohako ilay champagne."
  
  "Tsara. Mihainoa izao ary jereo.
  
  Niseho araka izay tian'i Marsh azy ireo ny fotoana vitsivitsy manaraka. Ny lehilahy sy ny vehivavy mahazatra dia mety ho tohina noho ny zavatra hitany, eny fa na dia ny henjana aza, fa i Marsh sy Shears dia nijery izany tamin'ny fomba mangatsiaka. Dimy minitra monja avy eo i Marsh no nitahiry ny sary ary nandefa izany tany amin'ny Anglisy tamin'ny alàlan'ny hafatra an-tsary misy naoty mipetaka: Alefaso any amin'ny Tanindrazana izany. Hifandray aminao tsy ho ela aho.
  
  Nofonosiny ny sandriny iray manodidina an"i Zoe. Niara-ndinika ity toe-javatra fanenjehana manaraka ity izy ireo, izay nahafantaran"ilay Anglisy sy ny forongony telo fa ho tara loatra izy ireo alohan"ny hanombohany. tonga lafatra. Ary ny korontana amin'ny farany... tsy misy vidiny.
  
  Tsaroan'i Marsh fa nisy olona hafa tao amin'ilay efitrano. Ny sela Ramses lehibe sy ny mpikambana ao aminy. Nipetraka tamim-pahanginana teo amin"ny zorony faran"ilay trano izy ireo ka zara raha tsaroany ny endrik"izy ireo.
  
  "Hey," hoy izy niantso. "Lany champagne ilay ramatoa. Afaka manadio izany ve ny iray aminareo?"
  
  Nitsangana ny lehilahy iray, feno faniratsirana ny masony ka nangovitra i Marsh. Vetivety anefa dia nisaron-tava ilay fitenenana ary nivadika ho fihifikifihan-doha haingana. "Azo antoka fa afaka".
  
  "Lavorary. Tavoahangy iray indray dia tokony ho ampy."
  
  
  TOKO FAHAFALO 18
  
  
  Drake dia nijery raha nanokatra ny zipo ny palitao mpiambina i Mai teo am-pikarohana ny lisitry ny fitakiana. Nijery ny vahoaka nivory i Alicia sy i Beau, saika azo antoka fa hihetsika ilay olona sisa tavela ao amin"ny sela fahatelo. Teny an-dalana ny Tanindrazana, roa minitra monja sisa. Teo akaiky teo, naneno an-keriny rehefa nitangorona ny polisy. Fantatr'i Drake fa amin'izao fotoana izao ny zava-mitranga amin'ny faran'ny vanim-potoana dia hahatonga ny New York rehetra ho tafintohina sy ho talanjona ny mpizaha tany. Mety ho hevitra tsara raha mijanona eny an-dalambe ny olona, fa inona koa no tena azon'ny Trano Fotsy atao?
  
  Drone misy mpitsikilo taratra nanodidina ny lanitra. Ny mpitsikilo metaly dia nanakana ny olona rehetra mendrika ny hojerena, ary ny maro izay tsy nanao izany. Teo ny tafika sy ny NEST. Be dia be ny masoivoho nivezivezy teny amin"ny arabe ka toy ny fivorian"ny vazaha. Raha nanao ny asany araka ny tokony ho izy ny Departemantan'ny Atitany, ny FBI, ny CIA ary ny NSA dia mety ho hita i Marsh.
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake. Adiny iray mahery kely no lasa hatramin"ny nanombohan"ity nofy ratsy ity.
  
  Izany ihany?
  
  Nanatona azy i Alicia. "Nahita zavatra izy."
  
  Drake nijery raha naka taratasy mivalona avy amin'ny palitao simba an'i Gonzalez i Mai.
  
  Nirenireny ilay New Yorker raha nahita azy ary naka tanany rovitra teny an-tanany. "Homen"ny tanàna onitra ve aho... onitra-"
  
  "Afaka manome torohevitra anao ny tanàna," hoy i Alicia tamim-pahatapahan-kevitra. "Manaova menaka mafana kely amin"ny manaraka. Aza mandoa vola amin'ny orinasa ratsy.
  
  Nangina i Gonzales ary nitsoaka.
  
  Nandeha tamin'ny volana Mey i Drake. Ny fangatahan'i Marsh dia natao pirinty tamin'ny taratasy fotsy A4 amin'ny endritsoratra lehibe indrindra. Amin'ny ankapobeny dia tena mahitsy izy ireo.
  
  "Dimanjato tapitrisa dolara," hoy i Mai. "Ary tsy misy hafa".
  
  Teo ambanin'ilay fangatahana dia nisy fehezanteny nosoratana tamin'ny sora-tanana kely mifanohitra.
  
  "Harahina tsy ho ela ny antsipiriany."
  
  Fantatr'i Drake tsara ny dikan'izany. "Handefa antsika amin'ny fikatsahana ny tsy azo atao izy ireo."
  
  Beauregard nijery ny vahoaka. "Ary izahay, tsy isalasalana, dia mbola eo ambany fanaraha-maso. Azo antoka fa ho lavo indray isika amin"ity indray mitoraka ity."
  
  Very isa i Drake ny isan'ny finday avoakan'ny vahoaka tafavory, avy eo nandre ny feo manjavozavo tamin'ny finday ary nijery ny efijery. Talohan'ny nipitikany an'ilay rohy video aza dia efa nanomboka nangidihidy ny hodi-dohany noho ny fihenjanana. "Ry zalahy," hoy izy ary nihazona ilay fitaovana tamin'ny halavan'ny sandriny rehefa nifanizina izy ireo.
  
  Ny sary dia voamaina ary mainty sy fotsy, fa ny fakan-tsary dia tsy miova ary mampiseho mazava ny iray amin'ireo nofy ratsy indrindra nataon'i Drake. "Tsy misy dikany izany," hoy izy. "Famonoana olona tsy mahafantatra ny zava-mitranga. Tsy natao hampitahorana izany fa tsy fitadiavam-bola. Natao ho an"ny..." Tsy afaka nanohy izy.
  
  "Tsara izany," hoy i Mai nisento. "Mihady bebe kokoa amin'ireto mpaninjara ambany ireto izahay isan'andro. Ary ny tena ratsy indrindra dia ny hoe miaina ao anatin'ny fiaraha-monina misy antsika izy ireo. "
  
  Tsy nandany iray minitra i Drake ary nandefa rohy mankany amin'ny Tanindrazana. Tsy mahagaga raha toa i Marsh no afaka nanala ny laharan'ny findainy tamin'ny rivotra manify raha jerena ny zava-bitany hatreto. Ireo mpampihorohoro nanampy azy dia mazava ho azy fa mihoatra noho ny miaramila an-tongotra.
  
  Drake nijery ny polisy nanao ny asany. Nifindra nanatona azy i Alicia, avy eo dia nosintonin'i Alicia ny tongotry ny patalohany. "Hitanao ve ity?" - hoy izy tamin'ny feo mihira. "Nahazo izany ianao rehefa nanandrana nandaka ny ampondrako tany an-tany efitra ianao. Ary mbola vaovao be. Haingana toy izany ny fandrosoan"ity zavatra ity."
  
  Ny teniny dia nisy fiantraikany mihoatra ny iray tamin'i Drake. Nisy fahatsiarovana ny fifandraisan'izy ireo, ny fanintonany vaovao; ny fehin-kevitra ho an'i May sy Bo fa nisy zavatra nitranga teo amin'izy ireo; ary fanondro mazava kokoa momba ny fiainany manokana hatramin'izao - ahoana ny fihetsehana haingana sy ny fomba nanandramany nampiadana ny zava-drehetra.
  
  Ao amin'ny tsipika mivantana afo.
  
  "Raha tafavoaka velona amin'izany isika," hoy izy. "Miala herinandro ny ekipa SPEAR."
  
  "Efa namandrika tapakila mankany Barbados i Torsty," hoy i Alicia.
  
  "Inona no nitranga tany an"efitra?" Nieritreritra an"izany i Mai.
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake, avy eo teo amin'ny findainy, tratran'ilay fotoana hafahafa sy tsy fantatra. Niatrika fahafatesana tsy ilaina sy fandrahonana mihamitombo, miaraka amin'ny fanenjehana tsy misy farany sy ady feno habibiana, dia nandaka ny ombelahin-tongony izy ireo ankehitriny ary voatery naka aina minitra vitsivitsy. Mazava ho azy fa nila fotoana izy ireo mba hialana amin'ny fihenjanana, ny tebiteby mitombo izay mety hitarika amin'ny fahafatesany amin'ny farany... Saingy ny fomba nanaovan'i Alicia izany dia somary tsy mahazatra foana.
  
  "Bikini. Beach. Onja manga," hoy i Alicia. "Izaho ity".
  
  "Entinao miaraka aminao ve ny namanao vaovao?" Nitsiky i Mai. "Kenzie?"
  
  "Fantatrao, ry Alicia, heveriko fa tsy namandrika fialan-tsasatry ny ekipa i Dahl," hoy i Drake, sady nivazivazy ihany. "Mitovy kokoa amin'ny vakansy fianakaviana."
  
  Nitaraina i Alicia. "Tena tsy misy dikany. Fianakaviana isika".
  
  "Eny, fa tsy araka izay tiany. Fantatrao fa mila fotoana kely i Joanna sy Dahl."
  
  Saingy nibanjina an'i May izao i Alicia. "Ary ho setrin'io fanesoana voalohany io, Sprite, tsia, nieritreritra ny haka an'i Drakey aho. Mety aminao ve izany?"
  
  Nihodina haingana i Drake, ary nitsoka sioka mangina ny molony. Tao aoriany dia naheno an'i Bo naneho hevitra izy.
  
  "Midika ve izany fa izaho sy ianao dia efa vita izao?"
  
  Nilamina ny feon'i May. "Heveriko fa anjaran"i Matt ny manapa-kevitra."
  
  Oh misaotra. Misaotra betsaka, ozona.
  
  Saika ho maivamaivana izy rehefa naneno ny findainy. "Eny?"
  
  "Diabe eto. Moa ve ireo miaramilako keliko vonona hihazakazaka haingana?"
  
  "Novonoinao ireo olona tsy manan-tsiny ireo. Rehefa mihaona isika dia ho hitako fa hamaly izany ianao.
  
  "Tsia, ry namana, hamaly ianao. Mamaky ny takiko ianao, sa tsy izany? Dimanjato tapitrisa. Vola ara-drariny izany ho an'ny tanàna iray feno lehilahy, vehivavy ary nerd kely."
  
  Nanakimpy ny masony i Drake, nihidy nify. "Inona ny manaraka?"
  
  "Ny antsipiriany momba ny fandoavana, mazava ho azy. Mandehana any amin'ny gara afovoany. Miandry ao anatin'ny iray amin'ireo kafe afovoany izy ireo. " Nanonona anarana izy. "Aforitra tsara ary apetraka ao anaty valopy izay napetaka tamin'ny fanahy tsara fanahy teo ambanin'ny latabatra farany teo amin'ny faran'ny kaontera. Matokia ahy fa ho azonao rehefa tonga any ianao.
  
  "Ahoana raha tsy manao izany isika?" Drake dia tsy nanadino momba ny nandositra ny mpikambana ao amin'ny sela, na ny fisian'ny sela roa, fara fahakeliny.
  
  "Avy eo dia hiantso ny ampondra manaraka aho hitondra ny entako ary hitsoka ny fivarotana donut. Mety aminao ve izany?"
  
  Nieritreritra vetivety momba ny zavatra azony atao amin'i Marsh i Drake rehefa voasambotra azy. "Hafiriana?"
  
  "Oh, folo minitra dia tokony ho ampy."
  
  "Folo minitra? Omby izany ry martsa ary fantatrao izany. Maherin'ny roapolo minitra miala eto ny Central Station. Angamba avo roa heny noho izany."
  
  "Tsy nilaza mihitsy aho hoe tokony handeha ianao."
  
  Nofehezin'i Drake ny totohondry. Natsangana mba tsy hahomby izy ireo, ary fantatry ny rehetra izany.
  
  "Holazaiko aminao izay," hoy i Marsh. "Mba hanaporofoana fa afaka mandray an-tanana aho dia hanova izany ho roa ambin'ny folo minitra. Ary manisa..."
  
  Nanomboka nihazakazaka i Drake.
  
  
  TOKO FAHASALAMANA
  
  
  Nihazakazaka teny an-dalana i Drake raha teo am-panoratana ny kôrdinalin'ny Gare Central Central tao amin'ny GPS-ny i Beau. Nandeha an-tongotra i Alicia sy May. Tamin'ity indray mitoraka ity anefa dia tsy nikasa ny hanao ilay dia tamin'ny kitrokely i Drake. Na dia teo aza ny fandaharam-potoana faran'izay henjana napetrak'i Marsh dia tsy maintsy natao ny ezaka. Fiara telo no nilaozana teo akaikin'ny tranombakoka, Corolla roa ary Civic iray. Ny Yorkshireman dia tsy nanome azy ireo fanindroany. Ny zavatra tiany dia zavatra...
  
  "Midira!" Nijoro teo am-baravaran'ny Civic i Alicia.
  
  "Tsy ampy izany," hoy izy.
  
  "Tsy afaka mandany fotoana isika mijanona eto miandry-"
  
  "Ampy izay," tazan'i Drake tao ambadiky ny soavaly sy kalesy mandeha miadana izay vao niala tao amin'ny Central Park ka nankany amin'ny toerana nisy kamiao F150 mahery iray nijanona teo amoron-dalana.
  
  Nihazakazaka nanatona azy izy.
  
  Nihazakazaka avy eo i Alicia sy May. "Mananihany ahy ve izy?" Nandefa resabe i Alicia tamin'ny Mey. "Tsy azoko atao ny mitaingina soavaly. Sanatria!"
  
  Nandalo ilay biby izy ireo ary nangataka haingana ny mpamily mba hampindrana ny fiarany. Nohitsakitsahin'i Drake ny pedal entona, nandoro fingotra rehefa niala teo amin'ny sisin-dalana izy. Nanondro ny ankavanana i Beau.
  
  "Mandehana mamakivaky ny Central Park. Ity no lalana faha-79 miampita ary mitondra mankany amin'ny Madison Avenue. "
  
  "Tiako ity hira ity," hoy i Alicia niantsoantso. "Aiza ny an'i Tiffany? Noana Aho."
  
  Nanao fijery hafahafa i Beau. "Tsy trano fisakafoanana ity, Miles."
  
  "Ary ny Madison Avenue dia vondrona pop," hoy i Drake. "Eo ambany fitarihan'i Cheney Coates. Toy ny hoe misy olona afaka manadino azy." Nitelina izy, nahatsiaro tampoka.
  
  Nitsiky i Alicia. "Hadalana. Hajanoko fotsiny ny fiezahana hanamaivana ny fihetseham-po. Misy antony ve izany ry Drake? Nijangajanga ve izy?"
  
  "Hey, mijanòna!" Nalefany nankany amin"ny lalana faha-79 ilay fiara nandeha mafy, izay lalana malalaka iray voahodidin"ny rindrina avo misy hazo mihantona. "Pinup angamba. Ary mpanolotra mahafinaritra. "
  
  "Mitandrema!"
  
  Ny fampitandreman'i May dia namonjy ny fiaran'izy ireo rehefa nivezivezy teo amin'ny faritra afovoany ny Silverado ary nanandrana nidona azy ireo. Drake nahatsikaritra ny tarehy ao ambadiky ny kodia - ny farany mpikambana ao amin'ny sela fahatelo. Nanitsaka ny pedal lasantsy izy, ka nanery ny rehetra hiverina amin"ny sezany rehefa nihodina ilay fiara hafa ka nanenjika. Tampoka teo, ny hazakazaka namakivaky ny Central Park dia nanjary toetra mahafaty kokoa.
  
  Nitondra fiara tsy mataho-tody ny mpamily ilay Silverado. Nandeha niadana i Drake nandalo taksiborosy maromaro, saingy nohararaotin"ny mpanenjika azy ireo avy ao aoriana. Nihitsoka sy nivily ny F150, saingy nihitsy tsy nisy olana. Nidona tamin"ilay taksiborosy ilay Silverado, ka nivadika tamin"ny lalana iray hafa ka nidona tamin"ny tamboho. Nihodina mafy miankavia i Drake, avy eo miankavanana handalo ny tsipika misy ny taxi, ary avy eo dia nanafaingana tamin'ny lalana malalaka.
  
  Niondrika teo am-baravarankely niaraka tamin"ny basy teny an-tanany ilay mpampihorohoro tao aorian"izy ireo.
  
  "Midina!" Drake nikiakiaka.
  
  Nitraka tamin'ny lafiny rehetra ny bala - fiara, lalana, rindrina ary hazo. Tezitra sy fientanam-po ary mety ho fankahalana koa ilay lehilahy, tsy niraharaha ny fahavoazana naterany. Beau, izay nipetraka teo amin'ny seza aoriana an'ny F150, dia namoaka Glock iray ary nitifitra ny varavarankely aoriana. Nirohotra niditra tao amin"ilay tranokely ny rivotra mangatsiaka.
  
  Nisy andiana tranobe niseho teo ankavia, ary avy eo dia nisy mpandeha an-tongotra maromaro nandeha an-tongotra teo amin'ny sisin-dalana. Ny safidin'ny Devoly ihany no hitan'i Drake amin'izao fotoana izao - ny fahafatesan'ny mpandalo tsy nahy na ny tara ho any amin'ny Grand Central Station ary miatrika ny vokany.
  
  Valo minitra sisa.
  
  Nitodika tany amin'ny Lalana faha-79 i Drake, dia nahatsikaritra tionelina fohy teo aloha misy sampana maitso mihantona azy. Rehefa niditra tao anatin"ny haizina vetivety izy ireo, dia nokapohiny ny pedal frein, nanantena fa hidona amin"ny rindrina ny mpanenjika azy, na farafaharatsiny ho very ny basy tao anatin"ny korontana. Nandeha nanodidina azy ireo kosa izy, nitondra fiara mafy, nitifitra teo amin"ny varavarankelin"ny sisiny rehefa nandalo.
  
  Niondrika izy rehetra rehefa nitsoka ny varavarankeliny, saika maty ny siokan"ny bala vao nandre izany. Ankehitriny i Alicia mihitsy no nanindrona ny lohany, nikendry ny basy ary nitifitra ilay Silverado. Nandeha haingana izy avy eo. Drake nanidy haingana ny banga. Nisy tetezana hafa nipoitra ary nilamina ny fifamoivoizana teo amin'ny andaniny roa tamin'ireo tsipika mavo roa ireo. Nakaton'i Drake ny elanelana mandra-pahatongan'ny elany saika nikasika ny vodin'ilay fiara hafa.
  
  Nanodina ny vatany ilay mpampihorohoro ary nanondro ny basy teo amin"ny sorony.
  
  Nitifitra aloha i Alicia, namaky ny varavarankelin'ny Silverado ny bala. Tsy maintsy ho taitra ilay mpamily satria nivily ny fiarany, saika niditra tao amin"ny fiarakodia nifanena taminy ka nampitsoka mafy ny anjomara. Niondrika lavitra kokoa i Alicia.
  
  "Ity volo blonde ity dia manidina manodidina," hoy i May. "Mampahatsiahy ahy zavatra fotsiny aho. Inona no iantsoana azy ireo ankehitriny? Moa ve ity... collie?"
  
  Tifitra bebe kokoa. Namaly tifitra ilay mpampihorohoro. Drake dia nampiasa teknika mitondra fiara amin'ny fomba azo antoka araka izay azony atao. Nihena indray ny fifamoivoizana teo aloha, ary nanararaotra nisongona an"ilay Silverado izy, nivily nankany amin"ny lalan"ny lalana. Tao aoriany , nanakodia ny varavarankelin'i May ary nampidina ny entana tao anaty fiara hafa. Niondrika i Drake ary nandinika ny fijery avy any aoriana.
  
  "Mbola ho avy izany."
  
  Nifarana tampoka ny Central Park ary toa nitsambikina teny amin'izy ireo ilay sampanan-dalana Fifth Avenue. Nihena ny fiara, nijanona, ary nandeha an-tongotra teo amin"ny sampanan-dalana sy nilahatra teo amin"ny sisin-dalana ny mpandeha an-tongotra. Drake dia nijery haingana ny jiro frein miloko mavo, izay maitso amin'izao fotoana izao.
  
  Nisy fiara fitateram-bahoaka fotsy lava kokoa nanala ny andaniny roa tamin"ny lalam-pirenena fahadimy. Nikapoka ny frein i Drake, saingy nidona tamin'ny jirony indray ilay mpampihorohoro. Tamin'ny alàlan'ny fanerena no nahatsapany ny vodiny, nahita ny mety hisian'ny loza izy ary niala teo amin'ny fihodinana mba hifehezana indray. Nihitsoka tamin"ny sampanan-dalana ilay fiara, ilay Silverado tao aoriana kely.
  
  Niezaka niala teo anoloan"izy ireo ilay fiara fitateram-bahoaka, ka tsy namela an"i Drake hisafidy afa-tsy ny nandeha hatrany amin"ny ilany havia ka hatrany afovoan-dalana. Vaky metaly sy vera vaky teo am-pofoany. Nifandona taminy ny Silverado avy eo.
  
  "Dimy minitra," hoy i Bo mangina.
  
  Tsy lany andro izy dia nampitombo ny hafainganam-pandehany. Vetivety dia tazana ny araben'i Madison, ny fasan'ny Chase Bank sy ny J.Crew mainty mameno ny sahan'ny fahitana mialoha.
  
  "Roa hafa," hoy i Bo.
  
  Niara-nihazakazaka avy amin'ny elanelana kely ka hatramin'ny elanelana kely ireo fiara hazakazaka, nandona fiara tamin'ny sisiny sy nanodidina ireo sakana miadana kokoa. Nanendry anjombona foana i Drake, naniry hanana karazana kiririoka, ary nitifitra teny amin'ny rivotra i Alicia mba hanery ny mpandeha an-tongotra sy ny mpamily hiala haingana. Efa mirohondrohona ny fiaran'ny NYPD, namela lalan'ny fandringanana teo am-piandrasana azy ireo. Tsikariny rahateo fa ireo fiara vaventy mena midorehitra ihany no toa voahaja.
  
  "Eo aloha," hoy i Bo.
  
  "Azoko izany," i Drake dia nahita ny andalan-dàlana mankany amin'ny Lexington Avenue ary nirohotra nankany. Rehefa natombony ny maotera, dia nentiny haingana teny amin"ny zorony ilay fiara. Nirefodrefotra ny setroka avy amin"ny kodiaran"izy ireo, ka nikiakiaka nanerana ny sisin-dalana. Eto amin'ny lalana vaovao, dia nijanona teo amin'ny andaniny roa ny fiara, ary ny fikorontanan'ny sehatra, ny fiarabe ary ny lalana tokana dia nitazona na dia ireo mpamily tsara indrindra aza.
  
  "Tsy lavitra izany," hoy i Bo.
  
  Hitan'i Drake teo aloha ny fahafahany rehefa nihena ny fifamoivoizana. "Mey," hoy izy. "Tadidinao ve i Bangkok?"
  
  Malambolambo toy ny fifindran'ny fiara amin'ny fiara lehibe iray i Mai, nampiditra gazety vaovao tao amin'ny Glock-ny i Mai ary novahany ny fehin-tsezany, nifindra teo amin'ny sezany. Nibanjina an"i Drake i Alicia ary nibanjina ny fitaratra aoriana i Drake. Nikatona tamin'ny heriny rehetra ny Silverado, niezaka ny hamely azy ireo rehefa nanatona ny toby fiantsonan'ny Grand Central sy ny vahoaka nifanizina.
  
  Nipetraka teo amin'ny sezany i Mai, niondrika teo amin'ny varavarankely vaky aoriana ary nanomboka nanosika.
  
  Nosintonin'i Alicia i Drake. "Bangkok?"
  
  "Tsy araka ny eritreritrao izany."
  
  "Oh, tsy hitranga mihitsy izany. Holazainao amiko fa ny zava-nitranga tany Thailandy dia hitohy any Thailandy."
  
  Nisosona teo amin"ilay banga kely i Mai, nandrovitra ny akanjony nefa nanery ny vatany handroso. Hitan'i Drake ny fotoana namelezan'ny rivotra azy, ny fasika nanindrona ny masony. Hitany tamin"ny fotoana nipoiran"ny horohoron-tany ilay mpampihorohoro manenjika.
  
  Nanatona akaiky ilay Silverado, nanafintohina.
  
  Nitsambikina tao ambadiky ny kamiao i Mai, nivelatra ny tongony ary nanainga ny fitaovam-piadiany. Nanao tifitra izy ary avy eo dia nanomboka nitifitra avy ao ambadiky ny kamiao, ny bala namaky ny varavarankelin'ny fiara hafa. Nandalo malalaka ny tranobe sy ny fiara fitateram-bahoaka ary ny andrin-jiro. Nosintonin"i Mai hatrany ny gadona, tsy niraharaha ny rivotra sy ny fihetsehan"ilay fiara, ka tsy nifantoka afa-tsy tamin"ilay lehilahy hamono azy ireo.
  
  Drake dia nitazona ny familiana araka izay tratra, nitazona ny hafainganam-pandeha tsy tapaka. Tamin"ity indray mitoraka ity dia tsy nisy fiara nandalo teo anoloan"izy ireo, araka ny vavaka nataony. Nijoro mafy tamin'ny tongony i May, ary tsy maintsy nifantoka tamin'ny zavatra iray isaky ny mandeha ny fifantohany. Drake no mpitari-dalana azy.
  
  "Ankehitriny!" - niantso mafy izy.
  
  Nihodina toy ny zaza nandatsaka vatomamy teo ambadiky ny sezany i Alicia. "Inona no hataony?"
  
  Napetrak'i Drake moramora ny frein, iray milimetatra isaky ny mandeha. Nampiditra ny clip faharoa i Mai ary avy eo dia nihazakazaka niakatra ny fandrianan'ilay kamiao, nivantana tany amin'ny varavarana aoriana. Vao mainka nihiratra ny mason"ilay mpamily Silverado raha nahita ninja bibidia iray nihazakazaka nivantana nankany amin"ny fiarany nandeha mafy avy tany amin"ny iray hafa!
  
  Tonga teo amin'ny varavarana aoriana i Mai ary nitsambikina teny amin'ny rivotra, nanofahofa ny tongony sy nikapoka ny tanany. Fotoana fohy talohan'ny nisintonan'ny hery misintona azy hidina, rehefa nitsambikina tamim-pahamendrehana izy namakivaky ny rivotra manify, ny endriky ny halatra, ny fahaiza-manao ary ny hatsaran-tarehy, saingy avy eo dia nilentika mafy teo amin'ny saron'ny fiaran'olona hafa izy. Avy hatrany dia niondrika izy, namela ny tongony sy ny lohaliny handray ilay kapoka sy hihazona ny fifandanjany. Tsy mora ny nipetraka teo amin'ilay metaly tsy azo leferina, ary nanidina haingana nankany amin'ny fitaratra mitsilopilopy i Mai.
  
  Nokapain"ilay mpamilin"ilay Silverado ny frein, saingy mbola nahavita nanondro ny tarehiny ihany ny basy.
  
  Nanitatra ny lohaliny i Mai raha nandalo taminy ilay fiatraikany tampoka, ka nanatanjaka ny hazondamosiny sy ny sorony. Nijanona teny an-tanany ny fitaovam-piadiany, efa nanondro an"ilay mpampihorohoro. Nitifitra indroa izy ary nitsefotra, ny tongony mbola teo amin'ny pedal frein, ny rà nandriaka ny anoloan'ny lobakany ary nianjera izy.
  
  Nandady teo amin"ny saron"ilay fiara i Mai, niditra tao anatin"ny fitaratry ny fiara ary nisintona ilay mpamily nivoaka. Tsy nisy fomba namelany azy tamin'ny fahalalam-pomba hamerenana ny heriny. Nifanena taminy ny masony feno fangirifiriana ary niezaka nandamina.
  
  "Manao ahoana... manao ahoana ianao-"
  
  Nodarohan'i Mai ny tavany. Nihazona izy avy eo rehefa nidona tamin'ny lamosin'ny Drake ilay fiara. Ninia nandeha mafy ilay anglisy mba 'hisambotra' ilay fiara mandeha irery alohan'ny hivily mankany amin'ny lalana mampidi-doza sy kisendrasendra.
  
  "Dia izao no nataonao tany Bangkok?" hoy i Alicia nanontany.
  
  "Zavatra toy izany".
  
  "Ary inona no nitranga taorian"izay?"
  
  Nijery lavitra i Drake. "Tsy fantatro, ry fitiavana."
  
  Nosokafan'izy ireo ny varavarana, fijanonan'ny roa tonta teo akaikin'ny taxi, teo akaikin'ny toby fiantsonan'ny Grand Central araka izay tratrany. Nihemotra ireo sivily, nijerijery azy ireo. Nivadika nihazakazaka ireo marani-tsaina. Am-polony hafa no namoaka ny findainy ary nanomboka naka sary. Nitsambikina teo amin'ny sisin-dalana i Drake ary nanomboka nihazakazaka avy hatrany.
  
  "Efa tapitra ny fotoana," hoy i Beauregard teo akaikiny.
  
  
  TOKO FAHA 20
  
  
  Niditra tao amin'ny efitrano lehibe tao amin'ny gara i Drake. Efitra lehibe iray no nitsoka miankavia sy havanana ary ambony ambony. Nanaitra ny rafitra ny tafo mamirapiratra sy ny gorodona voalambolambo, nivezivezy eny rehetra eny ny birao fiaingana sy fahatongavana, ary toa tsy nitsahatra ny firohondrohon"ny olona. Nampahatsiahivin'i Beau azy ireo ny anaran'ny Cafe é ary nasehony azy ireo ny planin'ny gorodona.
  
  "Ny lobby lehibe," hoy i Mai. "Mivilia miankavanana, mandalo ny escalator."
  
  Ny hazakazaka, ny fanodinkodinana, ary ny fanaovana akrobatika mahagaga mba hisorohana ny fifandonana, dia nandrovitra ny fiantsonana ny ekipa. Nandalo ny minitra. Toeram-pisakafoanana kafe, fivarotana sôkôla belza, ary kitapom-batsy mitsangana, ny fofony mifangaro dia mampihodina ny lohan'i Drake. Niditra tao amin"ilay antsoina hoe Lexington Passage izy ireo ary nanomboka nihena.
  
  "Toa izao!"
  
  Nihazakazaka i Alicia, namakivaky ny fidirana tery mankany amin'ny iray amin'ireo trano fisotroana kafe kely indrindra hitan'i Drake. Saika tsy nahatsiaro tena fa nikajy latabatra ny sainy. Tsy sarotra, fa telo ihany izy ireo.
  
  Nanosika an"ilay lehilahy nanao akanjo volondavenona i Alicia, ary nandohalika teo akaikin"ilay tany mainty. Feno fako tsy ilaina ny tampon-databatra, nalamina tsara ny seza. Nivezivezy teny ambany i Alicia ary vetivety dia nipoitra, nitana valopy fotsy teny an-tanany, feno fanantenana ny masony.
  
  Drake dia nijery avy teo amin'ny dingana vitsivitsy, fa tsy ilay vehivavy anglisy. Nojereny kosa ny mpiasa sy ny mpanjifa, ny nandalo teo ivelany, ary ny faritra iray manokana.
  
  Varavarana mankany amin'ny efitrano fampiasa.
  
  Nisokatra izy io, ary nisy sarin'ny vehivavy liana iray namoaka ny lohany. Saika teo no ho eo dia nifandray maso tamin'ilay lehilahy tokana nibanjina azy mivantana izy: Matt Drake.
  
  TSIA...
  
  Noraisiny ilay finday azo entina. "Heveriko fa ho anao ity", hoy izy tamin"ny molony fotsiny.
  
  Nanohy nijery ny faritra manontolo i Drake. Norovitin'i Alicia ilay valopy ary nikiakiaka avy eo.
  
  "Tsy mety ho marina izany."
  
  Nanitatra ny masony i Mai. "Inona? Fa nahoana no tsy?"
  
  "Milaza hoe boom!"
  
  
  TOKO IRAIRA FOLANA
  
  
  Nirohotra nankeny amin"ny telefaonina i Drake ary naka izany tamin"ilay vehivavy. "Inona no lalaovinao?"
  
  Nitsiky i Marsh tamin'ny faran'ny andalana. "Nijery tao ambanin"ireo latabatra roa hafa ve ianao?"
  
  Dia maty ny tsipika. Tsapan"i Drake fa nirodana avokoa ny tao anatiny rehetra satria nivadi-po ny fanahiny sy ny fony, saingy tsy nitsahatra nihetsika izy. "Eo amin"ny latabatra!" nikiakiaka izy ary nanomboka nihazakazaka, nianjera sy nandohalika teo ambanin'ilay akaiky indrindra.
  
  Nikiakiaka tamin'ny mpiasa sy ny mpitsidika i Alicia mba hivoaka sy hiala. Nianjera tao ambany latabatra hafa i Bo. Drake dia tsy isalasalana fa nahita kopia marina tamin'ny zavatra hitan'ilay Frantsay - fitaovana kely mipoaka napetaka teo ambanin'ny latabatra. Ny habeny sy ny endriky ny tavoahangy rano, dia nofonosina tamin'ny taratasy famonosana Krismasy taloha. Hafatra Ho-ho-ho! Drake dia tsy nandeha ho azy.
  
  Nipetraka teo akaikiny i Alicia. "Ahoana no ahafatesantsika ny mpanonofy? Ary ny tena zava-dehibe, azontsika atao ve ny manafoana ilay mpanonofy?"
  
  "Fantatrao izay fantatro, Miles. Tao amin'ny tafika dia nanapoaka baomba nifandimby izahay. Amin'ny ankapobeny, ity no fomba azo antoka indrindra. Fantatr"io lehilahy io anefa ny zavatra nataony. Fonosana tsara ao anaty fonosana tsy mampidi-doza. Hitanao ve ny tariby? Mitovy loko izy rehetra. Cap detonator. Remote fuse. Tsy sarotra, fa mampidi-doza. "
  
  "Koa amboary ny kitapo ary aza avela hiala io satroka fanapoahana io."
  
  "Ampitomboina iray? Indrisy, mihodinkodina tanteraka isika eto." Nitraka i Drake ary tamin'ny maso tsy nino dia nahita vahoaka marobe nanosika ny tarehiny tamin'ny varavarankelin'ny kafe. Nisy mihitsy aza niezaka niditra teo amin"ny varavarana misokatra. Ny finday Android fototra dia nandrakitra izay mety ho fahafatesan'ny tompony tao anatin'ny minitra vitsy monja.
  
  "Mivoaha!" - niantsoantso izy, ary niaraka taminy i Alicia. "Esory avy hatrany ity tranobe ity!"
  
  Farany, nihodina ireo endrika raiki-tahotra ary nanomboka tonga tany amin"izy ireo ny hafatra. Tsaroan'i Drake ny haben'ny efitrano lehibe sy ny hamaroan'ny olona tao anatiny ary nihidy ny nifiny mandra-paharatran'ny fakany.
  
  "Hafiriana araka ny hevitrao?" Nipetraka teo akaikiny indray i Alicia.
  
  "Minutes, raha izany."
  
  Drake nibanjina ilay fitaovana. Raha ny marina, tsy toa be pitsiny ilay izy, fa baomba tsotra natao hampatahotra fa tsy handratra. Nahita baomba afomanga mitovitovy habe izy ary mety misy fitaovana fanapoahana tsy misy dikany mitovy amin'izany. Mety nihena kely ny traikefany tamin'ny tafika, saingy rehefa tojo toe-javatra tariby mena-manga dia niverina izy.
  
  Afa-tsy hoe mitovy loko ny tariby rehetra.
  
  Nandrakotra ny zava-drehetra manodidina ny cocoon an-tsitrapo noforoniny ny korontana. Toy ny bitsibitsika mamitaka, nanenika ny efitrano lehibe ny vaovao momba ny baomba, ary ny fanirian'ny lehilahy iray ho amin'ny fahafahana dia nanimba ny manaraka sy ny manaraka, mandra-pahatongan'ireo mpandeha mafy indrindra-na adala indrindra-dia nandeha nivoaka. Marenina ny tabataba, tonga teo amin"ny hazo fisaka avo ary nikoriana niverina tany amin"ny rindrina. Lavo haingana ny lehilahy sy ny vehivavy, ary nanampy azy ireo hitsangana ny mpandalo. Nisahotaka ny sasany, fa ny hafa kosa tony. Niezaka nitazona ny mpiasany teo amin'ny toerany ny lehibeny saingy niady tamin'ny ady resy. Nirohotra nivoaka ny fivoahana ny vahoaka ary nanomboka nameno ny lalana faha-42.
  
  Nisalasala i Drake, nisy hatsembohana teo amin"ny handriny. Ny fihetsehana diso iray eto dia mety hamoy rantsambatana, na mihoatra. Ary ny ratsy kokoa, dia hanala azy amin'ny ady handrava an'i Marsh. Raha afaka manalefaka azy ireo ny Pythian, dia hanana vintana tsara kokoa izy amin'ny fanatratrarana ny tanjony faratampony - na dia ratsy toy inona aza ity helo ity.
  
  Avy eo i Beauregard dia niondrika teo akaikiny. "Ao tsara ve ianao?"
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. "Inona moa izany... Ny tiako holazaina dia tsy manao firaisana amin"olon-kafa ve ianao-"
  
  Nanolotra fitaovana hafa i Bo, izay efa novonoiny. "Mekanisma tsotra izany ary segondra vitsy monja. Mila fanampiana ve ianao?"
  
  Drake dia nibanjina ny rafitra anatiny nihantona teo anoloany, tamin'ny fahasosorana kely teo amin'ny tarehin'ilay Frantsay ary niteny hoe: Tsy misy olona tsara kokoa milaza amin'ny Soeda fa nitranga izany. "
  
  Nosintoniny avy eo ny satroka fanapoahana.
  
  Tsy miova ny zava-drehetra. Nisy fahatsapana maivamaivana nanarona azy ary naka fotoana kely nijanona izy ary naka aina. Nivaha ny krizy iray hafa, fandresena kely iray hafa ho an'ireo tsara fanahy. Avy eo i Alicia, tsy nanala ny masony teo amin'ny kaontin'ny kafe, dia niteny teny dimy tena miavaka.
  
  "Maneno indray ny telefaona."
  
  Ary nanodidina ny Grand Central Station, manerana an'i New York City, tao anaty dabam-pako sy ambanin'ny hazo - na dia nifatotra teo amin'ny railing aza ary farany narian'ny mpitondra môtô - dia nanomboka nipoaka ny baomba.
  
  
  TOKO ROA FAHA-2polo
  
  
  Nijoro teo anoloan'ny televiziona maromaro i Hayden, teo anilany i Kinimaka. Ny eritreritr'izy ireo handrava an'i Ramses dia nijanona vetivety noho ny fanenjehana namakivaky ny Central Park ary avy eo ny hadalana tao amin'ny Grand Central Station. Rehefa nijery izy ireo, dia nanatona azy ireo i Moore ary nanomboka naneho hevitra tamin'ny fanaraha-maso tsirairay, ny sary fakan-tsary misy marika ary afaka mi-zoom in mba hanasongadinana ny volon'olombelona eo amin'ny sandry misy pentina. Tsy feno araka ny tokony ho izy ny fandrakofana, fa nihatsara rehefa nanatona ny gara malaza i Drake sy ny ekipany. Ny mpanara-maso iray hafa dia nampiseho an'i Ramses sy Price tao amin'ny efitranony, ilay teo aloha dia nandeha tsy nanam-paharetana toy ny hoe mila eo amin'ny toerana misy azy, ity farany dia nipetraka kivy toy ny hoe ny hany tena tadiaviny dia ny fanolorana tady.
  
  Ny ekipan'i Moore dia niasa tamim-pahavitrihana nanodidina azy ireo, nitatitra ny fahitana, ny faminaniany ary nangataka tamin'ny polisy sy ny masoivoho teny an-dalana hitsidika faritra sasany. Resy teo anoloan'i Hayden ny fanafihana, na dia nanala baomba tao Grand Central aza i Drake sy Beau. Ny hany fomba ahafahan'i Moore matoky tanteraka fa voakarakara ny Midtown dia ny fanafoanana ny tranokala manontolo.
  
  "Tsy miraharaha aho na dia renibe marenina antitra izay namoy ny saka," hoy izy. "Farafaharatsiny, resy lahatra izy ireo."
  
  "Ahoana no ahafahan'ny fakan-tsary mahazo baomba amin'ny alàlan'ny mpitsikilo metaly ao amin'ny Grand Central Station?" Nanontany i Kinimaka.
  
  "Mipoaka plastika?" Moore dia nanandrana.
  
  "Tsy manana fepetra hafa amin'izany ve ianao?" hoy i Hayden nanontany.
  
  "Mazava ho azy, fa jereo ny manodidina. Ny sivifolo isan-jaton'ny vahoakantsika no mitady baomba nokleary. Mbola tsy nahita an"io faritra io foana aho."
  
  Nanontany tena i Hayden hoe hafiriana no nanomana izany i Marsh. Ary Ramses? Ny printsy mpampihorohoro dia nanana sela dimy teo ho eo tany New York, angamba mihoatra, ary ny sasany tamin'izy ireo dia efitra fatoriana. Ny zavatra mipoaka na inona na inona dia azo ampidirina an-tsokosoko amin'ny fotoana rehetra ary alevina tsotra izao, nafenina ao anaty ala na ao anaty lakaly mandritra ny taona maro raha ilaina. Jereo ny Rosiana sy ny tantara voaporofo momba ny valizy nokleary very - dia Amerikana iray no nanoro hevitra fa ny isa tsy hita dia ny isa marina ilaina handravana an'i Etazonia. Rosiana mpitsoa-ponenana no nanamafy fa efa any Amerika izy ireo.
  
  Nihemotra izy, niezaka naka ny sary manontolo. Ho an'ny ankamaroan'ny fiainany efa lehibe, Hayden dia mpitandro filaminana; nahatsapa ho toy ny nanatri-maso ny toe-javatra rehetra azo eritreretina izy. Fa izao... mbola tsy nisy toy izany. Drake dia efa nihazakazaka avy tao amin'ny Times Square mankany Grand Central, namonjy aina isa-minitra ary avy eo dia very roa. Noravan'i Dahl ny fakan'i Ramses isaky ny mihetsika. Nanaitra azy anefa ny halehiben'io trangan-javatra io.
  
  Ary niharatsy izao tontolo izao. Fantany ireo olona tsy niraharaha intsony ny mijery ny vaovao, ireo olona izay namafa fampiharana tamin'ny findainy satria naharikoriko daholo izay hitany ary nahatsapa ho tsy afaka nanao na inona na inona izy ireo. Fanapahan-kevitra mazava sy miharihary hatrany am-boalohany, indrindra tamin'ny firongatry ny ISIS, dia tsy natao velively, rahon'ny politika, ny tombom-barotra sy ny fitiavam-bola, ary ny fanambaniana ny halalin'ny fijalian'ny olombelona. Ny tena tadiavin'ny vahoaka amin'izao fotoana izao dia ny fahamarinan-toetra, olona azony itokisana, olona tonga miaraka amin'ny mangarahara izay azo antoka amin'ny fitondrana.
  
  Nanaiky izany rehetra izany i Hayden. Ny fahatsapany ho tsy afa-manoatra dia nitovitovy tamin'ny fihetseham-po nasehon'i Tyler Webb azy tato ho ato. Ny fahatsapana fa enjehina amim-pahakingana ianao ary tsy manan-kery hanao na inona na inona momba izany. Ankehitriny dia nahatsapa fihetseham-po mitovy amin'izany koa izy, nijery an'i Drake sy Dahl manandrana mamerina an'i New York sy ny tontolo hafa avy any amin'ny sisin-tany.
  
  "Hovonoiko i Ramses noho izany," hoy izy.
  
  Nametraka tongotra be teo an-tsorony i Kinimaka. "Avelao aho. Tsy tsara tarehy noho ianao aho, ary aleoko any am-ponja.
  
  Nanondro efijery manokana i Moore. "Jereo eo ry zalahy. Nofoanan'izy ireo ilay baomba."
  
  Nitifitra an'i Hayden i Delight rehefa nahita an'i Matt Drake nandao ny cafe &# 233; miaraka amin'ny endrika maivamaivana sy mandresy amin'ny endriny. Nihoby ny ekipa tafavory ary nijanona tampoka rehefa nanomboka tsy voafehy ny zava-nitranga.
  
  Hitan'i Hayden tamin'ny mpanara-maso maro, nipoaka ny dabam-pako, nivily ny fiara mba tsy hipoaka ny saron'ny lavaka. Nahita mpitondra môtô nandeha teny an-dalana izy ary nanipy zavatra miendrika biriky eny amin"ny tranobe sy ny varavarankely. Segondra taty aoriana dia nisy fipoahana hafa indray. Hitany niainga avy teo amin'ny tany ilay fiara rehefa nisy baomba nipoaka teo ambaniny, nisy setroka sy lelafo nipoitra avy teo amin'ny sisiny. Manodidina ny Grand Central Station, nirehitra ny dabam-pako tamin'ireo mpandeha nandositra. Fampihorohoroana no tanjona, fa tsy loza. Nisy hain-trano teo amin"ny tetezana roa, ka niteraka fitohanan"ny fifamoivoizana ka na ny môtô aza tsy afaka niampita.
  
  Nibanjina i Moore, nilamina kely ny tarehiny talohan'ny nanombohany niantsoantso. Niezaka nihazona ny fomba fijeriny mafy i Hayden ary nahatsapa ny sorok'i Mano mikasika ny azy.
  
  Handroso isika.
  
  Nitohy ny hetsika tao amin'ny foibem-pihetsiketsehana, nalefa ny sampana vonjy maika, ary nafindra tany amin'ireo faritra tena voa mafy ny fampiharana ny lalàna. Ny pompier sy ny sappers dia nandray anjara mihoatra ny fetra. Nodidian'i Moore ny fampiasana angidimby hisava ny arabe. Rehefa nisy fitaovana kely hafa nipetraka teo amin"ny Macy"s, dia tsy tantin"i Hayden nijery izany intsony.
  
  Nihodina izy, nikaroka ny zavatra niainany manontolo mba hahitana izay mety hatao manaraka, nahatsiaro an"i Hawaii sy Washington, D.C. tato anatin"ny taona vitsivitsy, nifantoka tamin"ny... écran.
  
  "Tsia!"
  
  
  TOKO FAHATELO amby roapolo
  
  
  Namakivaky ny olona nanodidina azy i Hayden ary nihazakazaka nivoaka ny efitrano. Saika nierona noho ny hatezerany izy, dia nidina ny tohatra, ary nifamatotra tamin"ny totohondry ho vongan-kena sy taolana mafy. Nihiakiaka fampitandremana i Kinimaka, saingy tsy noraharahain'i Hayden izany. Hanao izany izy, ary ho toerana tsara kokoa sy azo antoka kokoa izao tontolo izao.
  
  Nandeha teny amin'ny lalantsara mikoriana ao ambanin'ilay toerana izy, dia tonga tany amin'ny efitranon'i Ramses tamin'ny farany. Mbola nihomehy ihany ilay rangahy, ny feo dia tsy inona fa fidradradradrana mahatsiravina avy amin'ny biby goavam-be. Na ahoana na ahoana, dia fantany ny zava-nitranga. Niharihary ny fikasana mialoha, fa ny fanamavoana tanteraka ny hahasoa ny olombelona dia tsy zavatra azony mora foana.
  
  Nanokatra ny varavaran'ny efitranony i Hayden. Nitsambikina ilay mpiambina ary avy eo nitifitra teo ivelany ho valin"ny baikony. Nandeha nivantana nankany amin"ireo bara vy i Hayden.
  
  "Lazao ahy izay mitranga. Lazao ahy izao dia halemy fanahy aminao aho.
  
  Nihomehy i Ramses. "Fa misy inona?" Nosoloiny lantom-peo amerikana izy. "Ny zava-misy dia hoe entina handohalika ianareo vahoaka. Ary hijanona eo ianao," niondrika niondrika ilay lehilahy lehibe mba hijery mivantana ny mason"i Hayden avy lavitra milimetatra maromaro. "Amin'ny lelany mihantona. Ataovy izay rehetra asaiko ataonao.
  
  Nosokafan'i Hayden ny varavaran'ny efitra figadrana. Ramses, tsy lany andro, dia nirohotra nanatona azy ary niezaka nanipy azy tamin'ny tany. Nofatorana rojo vy ny tanan"ilay rangahy, saingy tsy nahasakana azy tsy hampiasa ny faobeny goavana izany. Nitsoaka tamim-pahakingana i Hayden ary nanakodia azy voalohany tany amin'ny iray amin'ireo bara vy mitsangana, ary nihemotra ny tendany noho ny fifandonana. Nokapohiny mafy ny voa sy ny hazondamosiny avy eo, ka nitomany sy nitoloko.
  
  Tsy misy fihomehezana adala intsony.
  
  Nampiasa azy toy ny kitapo totohondry i Hayden, mivezivezy manodidina ny vatany ary mamely faritra samihafa. Rehefa nierona sy nihodina i Ramses, dia nanisa ny kapoka telo voalohany izy - ny orona nandeha ra, ny valanoranony ary ny tendany. Nanomboka kenda i Ramses. Tsy nilavo lefona i Hayden, na dia nanatona azy aza i Kinimaka ary nandrisika azy hitandrina kely.
  
  "Atsaharo ny fitabatabanao, ry Mano," hoy i Hayden nikiakiaka taminy. "Ny olona dia maty any."
  
  Niezaka nihomehy i Ramses, saingy nanakana azy ny fanaintainany. Nanaraka izany tamin'ny daka bitro haingana i Hayden. "Mihomeheza izao."
  
  Nitaritarika azy i Kinimaka. Nitodika tany aminy i Hayden, saingy avy eo dia nisy Ramses toa simba nifandona tamin'izy mivady. Lehilahy lehibe izy, lava kokoa noho i Kinimaki, mitovy ny hozany, fa ny Hawaiian dia ambony noho ny mpampihorohoro amin'ny faritra manan-danja iray.
  
  Traikefa miady.
  
  Nifandona tamin"i Kinimaka i Ramses ary avy eo dia nirefodrefotra mafy, nivembena niditra tao amin"ny efitranony. "Natao inona ianao?" hoy izy nimenomenona.
  
  "Matanjaka kokoa noho ianao ilay fitaovana," hoy i Kinimaka, nanosotra ny faritra misy fiantraikany.
  
  "Tianay ho fantatra izay hitranga manaraka," hoy i Hayden nanizingizina, nanaraka an'i Ramses niverina tao amin'ny efitranony. "Te hahafantatra momba ny baomba nokleary izahay. Aiza ilay izy? Iza no mitantana? Inona no baikon'izy ireo? Ary, noho ny amin"Andriamanitra, inona no tena fikasanao?"
  
  Niady mafy i Ramses mba hijoro tsara, mazava ho azy fa tsy te handohalika. Tsapa ny fihenjanana teo amin'ny tendon rehetra. Rehefa nitsangana ihany anefa izy dia niondrika ny lohany. Nitandrina tsara toy ny tamin"ny bibilava naratra i Hayden.
  
  "Tsy misy azonao atao. Anontanio ny lehilahy, Price. Efa fantany izany. Fantany ny zava-drehetra. Hodorana i New York, tompokovavy, ary handihy ny fandresentsika eo amin'ny lavenona mirehitra ny oloko."
  
  Vidiny? Nahita famadihana i Hayden isaky ny mihetsika. Nisy olona nandainga, ka vao mainka nampitombo ny fahatezerany izany. Tsy resy tamin"ny poizina nitete tamin"ny molotry ny lehilahy izy, ka nanatsotra ny tanany tamin"i Mano.
  
  "Mandehana maka basy manaitra ahy."
  
  "Hayden-"
  
  "Ataovy fotsiny!" Nitodika izy, nipoitra avy tamin'ny mason-koditra rehetra ny hatezerana. "Alaivo basy manaitra aho ary esory aho."
  
  Tamin'ny lasa, Hayden dia nandrava ny fifandraisana izay heveriny ho malemy loatra ny namany. Indrindra fa ilay nozarainy tamin'i Ben Blake, izay maty teo am-pelatanan'ny olon'ny Blood King, volana vitsivitsy taty aoriana. Noheveriny fa tanora loatra i Ben, tsy ampy traikefa, somary tsy matotra, saingy na dia niaraka tamin'i Kinimaka aza izy dia efa nanomboka nanitsy ny fomba fijeriny. Hitany ho malemy, tsy ampy, ary tena mila fanamboarana.
  
  "Aza miady amiko ry Mano. Ataovy fotsiny".
  
  Mibitsibitsika, fa tonga lafatra ny sofin'ny Hawaiian. Nandositra ilay lehilahy lehibe, nanafina ny tavany sy ny fihetseham-pony taminy. Nitodika tany amin'i Ramses indray i Hayden.
  
  "Ianareo izao dia tahaka ahy ihany", hoy izy. "Nahazo mpianatra hafa aho."
  
  "Mihevitra ianao?" Nosintonin"i Hayden teo amin"ny vavonin"ilay namany ny lohaliny, avy eo ny kihony dia nikapoka tsy nisy antra ny lamosin"ny tendany. "Misy mpianatra ve hanafika anao?"
  
  "Raha mba afaka ihany ny tanako..."
  
  "tena?" Jamba noho ny hatezerana i Hayden. "Andao hojerentsika izay azonao atao, sa tsy izany?"
  
  Rehefa tonga teo amin'ny fatoran'i Ramses izy dia niverina indray i Kinimaka, basy manaitra miendrika sigara niraikitra teo amin'ny totohondriny. Takany ny fikasany ka nihemotra.
  
  "Inona?" - nikiakiaka izy.
  
  "Manao izay tokony hataonao ianao."
  
  Nanozona an'ilay lehilahy i Hayden ary avy eo nanozona mafy kokoa teo amin'ny tarehin'i Ramses, nahatsiaro tena diso fanantenana fa tsy afaka nanapaka azy.
  
  Feo iva sady tony no nanapaka ny hatezerany: Na izany aza, angamba nanome hevitra anao izy.
  
  Angamba.
  
  Nanosika an'i Ramses i Hayden mandra-pahatongany teo ambony fandriana, hevitra vaovao nipoitra tao an-dohany. Eny, mety misy fomba. Nibanjina an'i Kinimaka izy, dia nivoaka ny efitra figadrana, nanidy izany, ary avy eo nankany amin'ny varavarana ivelany.
  
  "Misy zava-baovao mitranga any ambony rihana ve?"
  
  "Betsaka ny baomba fako, saingy vitsy amin'izy ireo izao. Nisy mpitondra môtô iray hafa, saingy nosamborin"izy ireo.
  
  Nazava kokoa ny fomba fisainan'i Hayden. Nivoaka teo amin'ny lalantsara izy ary nandeha nankao amin'ny varavarana hafa. Tsy nijanona izy fa nanosika ny vahoaka, azo antoka fa ho nandre ny tabataba avy tao amin'ny efitranon'i Ramses i Robert Price. Ny masony dia nilaza taminy fa izany no izy.
  
  "Tsy fantatro na inona na inona," hoy izy nisafoaka. "Minoa ahy azafady. Raha nilaza taminao izy fa mahalala zavatra aho, na inona na inona, momba ny baomba nokleary, dia mandainga izy."
  
  Hayden dia naka ny basy manaitra azy. "Iza no hinoana? Mpampihorohoro adala na mpanao politika mpamadika. Raha ny marina, andeha hojerentsika izay lazain'ny taser amintsika."
  
  "Tsia!" Nanangan-tanana roa ny vidiny.
  
  Hayden no nikendry. "Mety tsy fantatrao izay mitranga any New York, Robert, ka holazaiko aminao ny zava-drehetra. Indray mandeha ihany. Ny selan'ny mpampihorohoro dia mifehy ny fitaovam-piadiana nokleary, izay inoanay fa afaka mipoaka amin'ny fotoana rehetra izy ireo. Ankehitriny ilay Pythian adala dia mihevitra fa izy no tena mifehy ny toe-draharaha. Nisy fipoahana kely manerana an'i Manhattan. Nasiana baomba tao amin'ny Central Station. Ary Robert, tsy izao no farany.
  
  Nivandravandra ny sekreteram-panjakana teo aloha, tsy nahaloa-bava mihitsy. Saika resy lahatra i Hayden fa nilaza ny marina izy, tamin"ny fanazavana vaovao azony. Saingy nijanona io sombim-pisalasalana tokana io, nampijaly azy tsy tapaka toy ny zazakely.
  
  Mpanao politika nahomby io lehilahy io.
  
  Nanapoaka basy manaitra izy. Nitifitra teo amin"ny sisiny izany, ka tsy hita ilay lehilahy iray santimetatra. Nanomboka nangovitra ny vidiny tao anaty kirarony.
  
  "Ny kapoka manaraka dia ho eo ambanin'ny fehikibo," hoy i Hayden nampanantena.
  
  Avy eo, rehefa nitomany i Price, rehefa nimenomenona i Mano, ary nahatsiaro ny fihomehezan'ny demonia nataon'i Ramses, rehefa nieritreritra ny horohoro rehetra izay ao Manhattan ankehitriny, sy ny momba ny mpiara-miasa aminy ao anatin'izany, ao am-pon'i Jeopardy, Hayden Jay izay rava.
  
  Tsy misy intsony. Tsy haharitra iray minitra izany aho.
  
  Nisambotra an'i Price izy, natsipiny teo amin'ny rindrina, ny herin'ny kapoka nahatonga azy nianjera tamin'ny lohaliny. Noraisin'i Kinimaka izany, ary nomeny fijery feno fanontaniana.
  
  "Miala amin"ny lalako fotsiny."
  
  Natsipiny indray i Price, tamin'ity indray mitoraka ity teo amin'ny varavarana ivelany. Nitsambikina niverina izy, nikiakiaka, nianjera, ary avy eo dia nosamborin'ny vadiny indray izy, nitarika azy ho any amin'ny lalantsara sy mankany amin'ny efitranon'i Ramses. Rehefa hitan'i Price ilay mpampihorohoro nihidy tao amin'ny efitra figadrany, dia nanomboka nimenomenona sy nisento izy. Nanosika azy handroso i Hayden.
  
  "Azafady, azafady, tsy azonao atao izany."
  
  "Raha ny marina," hoy i Kinimaka. "Zavatra azontsika atao izany."
  
  "Nooo!"
  
  Natsipin'i Hayden teo amin'ny barany i Price ary nosokafany ny efitra fisakafoana. Tsy nihetsika i Ramses fa mbola nipetraka teo am-pandriany ary nijery ny zava-nitranga tao ambanin'ny hodi-masony mihidy. Nosintonin'i Kinimaka ny Glock-ny ary notifirin'i Hayden ny fatoran'izy ireo.
  
  "Indray mandeha," hoy izy. "Efitranomaizina iray. Lehilahy roa. Ny olona voalohany miantso ahy hifampiresaka dia mahatsapa tsara kokoa. Azonao?"
  
  Ny vidiny dia nihena toy ny zanak'omby nohanina. Mbola tsy nihetsika i Ramses. Ho an'i Hayden, dia nahatsiravina ny fahitana azy. Tsy mitombina ny fiovana tampoka teo aminy. Nandeha izy ary nanidy ny sela, namela azy roa lahy niaraka rehefa nanomboka naneno ny findainy ary tonga teo amin'ny laharana ny feon'i Agent Moore.
  
  "Avia, ry Jay. Tsy maintsy mahita izany ianao."
  
  "Inona ity?" Nihazakazaka niaraka tamin'i Kinimaka izy, nanenjika ny alok'izy ireo avy tao amin'ny efitra figadrana ary niverina niakatra ny tohatra.
  
  "Baomba bebe kokoa," hoy izy nalahelo. "Naniraka ny rehetra aho hanadio ny korontana. Ary ity fepetra farany ity dia tsy araka ny nantenainay. Oh, ary ny lehilahy Dahl dia manana fitarihana amin'ny cellule efatra. Manenjika izany izy izao.
  
  "Andao hidona amin'ny lalana!" Nirohotra nankany amin'ny trano fiantsonana i Hayden.
  
  
  TOKO FAHAROA FAHA-2polo
  
  
  Nianjera teo amin'ny seza mpandeha i Dahl ary namela an'i Smith hitondra; Kenzie, Lauren ary Yorgi dia miverina any amin'ny seza aoriana. Na dia niverina tany amin'ny gara aza izy ireo, dia nisy ny tatitra momba an'i Drake nanafika ny toby fiantsonan'ny Grand Central, saingy tsy naheno intsony izy. Vao avy nahazo toro-hevitra hafa avy amin'ny mpanome vaovao iray i Moore - sela mpampihorohoro fahefatra miasa ao amin'ny tranobe iray mihaja akaikin'ny Central Park, ary ankehitriny rehefa nieritreritra an'izany i Dahl, dia azo inoana fa ny sasany amin'ireo sela ireo dia nahazo famatsiam-bola hafa noho ny hafa - izany nanampy azy ireo hifangaro amin'ny vahoaka-nefa nanontany tena i Dahl hoe ahoana no ahafahan'ny vondron'olona mora miray amin'ny fiaraha-monina iray nefa tsy mahatadidy ny fampianarany amin'ny alalan'ny fanasana atidoha. Zavakanto manokana ny fanasana ati-doha, ary nisalasala izy fa mbola nahafehy izany ilay mpampihorohoro mahazatra.
  
  Aza manao tsinontsinona.
  
  Ny masoivohon'i Moore dia nanao risika mihoatra noho ny fiparitahana fotsiny mba hahazoana ireo famantarana ireo. Ny fiatraikany amin'izao andro izao dia hanakoako tsy an-kijanona, ary nanantena izy fa fantatry ny Tanindrazana ny hiafaran'izany rehetra izany. Raha may androany ny mpandraharaha miafina iray, dia vao nanomboka ny fahasahiranany.
  
  Niezaka nanao izay ho afany tamin"ny fanivanana ny fifamoivoizana ny polisy misahana ny fifamoivoizana, izay nibahana hatrany amin"ny sampanan-dalana, niatrika olana goavana sy tsy azo resena, saingy tokony ho natao laharam-pahamehana ny fiara mpamonjy voina. Nahita sehatra fijerena kely maromaro i Dahl - saika mitovy amin'ny mpioty serizy kely - izay nisy polisy nibaiko ny mpiara-miasa aminy avy amin'ny toerana avo kokoa, ary nitsaoka ny fisaorana izy rehefa navela hiditra izy ireo.
  
  Nijery ny GPS an'ilay fiara i Dahl. "Valo minitra," hoy izy. "Vonona izahay?"
  
  "Vonona", hoy ny navalin"ny ekipa manontolo.
  
  "Lauren, Yorgi, mijanona amin'ny fiara amin'ity indray mitoraka ity. Tsy afaka manao risika anao intsony izahay."
  
  "Ho avy aho," hoy i Lauren. "Mila fanampiana ianao."
  
  Noroahin'i Dahl ny sarin'ny lakaly sy ny fahafatesan'ny lehiben'ny hery manokana. "Tsy afaka manao vivery ny ainy tsy ilaina izahay. Lauren, Yorgi, manana ny lanjany manokana ianao amin'ny faritra samihafa. Jereo fotsiny ny endriny. Mila maso any koa izahay."
  
  "Mety mila ny fahaizako ianao," hoy i Yorgi.
  
  "Misalasala aho fa hitsambikina eny amin'ny lavarangana izahay, ry Yorgi. Na mampiasa fantsona draina. Fotsiny..." Nisento izy. "Mba ataovy izay angatahiko ary jereo ny fisehoana feno rà. Aza ataoko mamadika izany ho baiko."
  
  Nisy fahanginana tsy nampoizina. Samy hafa tanteraka ny fahitan"ny mpikambana tsirairay ny zava-niseho tamin"ny fanafihana teo aloha, saingy satria vao antsasakadiny lasa izay no nitrangan"izany rehetra izany, dia mbola taitra ny ankamaroany. Tsy nisy fiafarana ny fandinihana - hatraiza ny nipoaka. Ahoana no nahafoy tena tsy misy fitiavan-tena ny lehilahy iray mba hamonjena ny ainy. Tena mora ny nitondran'ireo mpampihorohoro ireo ny karazana fiainana rehetra.
  
  Hitan'i Dahl niverina tao amin'io tsofa tranainy io ny eritreriny - ahoana no ahafahan'ny olon-dehibe mametraka toetra feno fankahalana toy izany amin'ny zaza kely? Ny saina tsy manan-tsiny indrindra? Ahoana no ninoan"ny olon-dehibe iray, tompon"andraikitra, fa mety ny mamitaka ny saina marefo toy izany, ka manova ny lalan"ny fiainana mampanantena mandrakizay? Raha soloina amin'ny... inona?... fankahalana, inflexibilité, fanatisme.
  
  Na ahoana na ahoana, na inona na inona fomba fihevitsika momba ny fivavahana, hoy i Dahl, dia tena mandeha eo anivontsika tokoa ny devoly.
  
  Nokapohin"i Smith ny frein rehefa nanatona trano avo iray izy ireo. Naharitra segondra vitsivitsy ny fiomanana sy ny fivoahana ny fiara, ka tsy nisy fiarovana teo amin"ny sisin-dalana izy rehetra. Nahatsiaro ho sahiran-tsaina i Dahl nahafantatra fa saika tao anatiny ny sela fahefatra ary toa tena mahay izy ireo. Nibanjina an'i Lauren sy Yorgi ny fijeriny.
  
  "Inona no ataonao? Miverena ao anaty fiara."
  
  Nanatona ny mpiandry varavarana izy ireo, nampiseho ny karapanondrony ary nanontany momba ny trano roa ao amin"ny rihana fahefatra. Samy an'ny mpivady tanora izay nitazona ny tenany ary nahay nihevitra foana. Mbola tsy nahita ny mpivady niaraka mihitsy ilay mpiandry varavarana, fa eny, nahazo mpitsidika tsy tapaka ny iray tamin"ireo trano ireo. Noheveriny ho karazana takarivam-piarahamonina izany, saingy avy eo dia tsy nokaramaina noho ny fahalianana loatra.
  
  Nanosika azy moramora i Dahl ary nankany amin'ny tohatra. Nanontany ilay mpiandry varavarana raha mila lakile izy ireo.
  
  Nitsiky moramora i Dahl. "Tsy ilaina izany."
  
  Mora resy ny rihana efatra, ary avy eo dia nandeha tamim-pitandremana teo amin"ny lalantsara ireo miaramila telo. Rehefa hitan'i Dal fa tonga ny nomeraon'ny trano, dia nanomboka naneno ny findainy.
  
  "Inona?" Niandry i Smith sy i Kenzi, nanarona ny sisin-taniny.
  
  Nanenika ny lohan'i Dahl ny feon'i Moore reraka. "Diso ny vaovao. Ny mpanome vaovao sasany dia mamolavola olona diso mba hamaly faty kely. Miala tsiny fa vao fantatro."
  
  "Laingana," hoy i Dahl nifoka rivotra. "Mananihany ahy ve ianao? Nijoro teo ivelan'ny varavaran'izy ireo izahay niaraka tamin'ny HK."
  
  "Dia mialà. Ny mpanome vaovao dia tia ny iray amin'ireo vehivavy. Tsy maninona, miverena fotsiny amin'ny lalana, Dal. Ity fampahalalana manaraka ity dia mena mafana. "
  
  Nanozona ilay Soedoà ary niantso ny ekipany niverina, nanafina ny fitaovam-piadiany, ary avy eo dia nandalo haingana ilay mpibata entana gaga. Efa nieritreritra mihitsy i Dahl ny hangataka amin'ny mpiandry varavarana hanao fandroahana mangina alohan'ny hiakatra any amin'ny rihana fahefatra-fantatra izay mety hitranga any-ary ankehitriny nanontany tena hoe ahoana no mety ho fihetsik'ireo mponina rehefa nahafantatra fa hosoka ny tendrony.
  
  Fanontaniana ara-tsosialy mahaliana. Olona manao ahoana moa no hitaraina fa voaroaka tao an-tranony teo am-pikarohana mpampihorohoro ny polisy... raha lainga no niafarany tamin"izany fisavana izany?
  
  Nihifikifi-doha i Dahl. Mbola tsy tao anatin'ny lisitr'izy ireo mihitsy i Moore, fa ilay lehilahy kosa nivezivezy teny amin'ny tany be vato. "Ity famantarana manaraka ity dia hahomby, sa tsy izany?" Niresaka tamin'ny tsipika mbola misokatra izy.
  
  "Izany no tokony ho izy. Ilay lehilahy nikitika ny fakantsary fahatelo ihany. Mankanesa any amin'ny Times Square ary haingana. "
  
  "Atahorana ve ny Times Square? Inona ny mpitandro ny filaminana efa mijoro?"
  
  "Ireo rehetra ireo".
  
  "Eny, manana folo minitra isika."
  
  "Aoka hisy dimy."
  
  Nandeha toy ny demonia i Smith, nanapaka an-joron-trano ary nanery, na niborosy mihitsy aza, teo anelanelan'ny fiara tsy nijanona. Nandao ny fiara teo amin'ny 50th Street izy ireo ary nihazakazaka, izao nanohitra ny vahoaka izay nirimorimo niala tamin'ny Times Square, ny fivarotana falifaly ao amin'ny M&M's World, ny Hershey's Chocolate World ary na dia ny Starbucks teo an-joron-dalambe aza, izay efa simba noho ny fandrahonana mananontanona. Nanazava ny arabe tamin'ny sary miloko an'arivony ny takela-by lehibe miorim-paka miendrika olombelona, izay samy mifaninana amin'ny saina sy miady amin'ny fiainana mihovitrovitra. Nosintonin'ny mpiasa ny ala misy scaffolding satria saika misy karazana fanavaozana ny fivarotana hafa rehetra. Niezaka nieritreritra fomba iray hitazomana an'i Lauren sy Yorgi i Dal, saingy ny dia sy ny fandosirana dia saika tsy ho vita. Na tiana na tsy tiana dia miaramila avokoa izy ireo ankehitriny, ny ekipa nohamafisin"ny fisiany.
  
  Teo aloha dia nanamafy ny fefy manodidina ny kianja ny polisy. Nijery tsy nino ny New York, ary nasaina niverina tany amin'ny hotely ny mpitsidika.
  
  "Tandremo fotsiny izany, tompoko", hoy i Dahl, hoy ny iray tamin'ireo polisy nanao fanamiana.
  
  Dia nivadika ho helo indray izao tontolo izao. Mpizaha tany efatra, miantsena amin'ny varavarankely manodidina an'i Levis sy Bubba Gump, nandatsaka ny kitapony, nikoropaka tao anatiny ary namoaka fitaovam-piadiana mandeha ho azy. Niondrika tao ambadiky ny kioska iray i Dahl, nanala ny fitaovam-piadiany.
  
  Nanakoako nanerana ny Times Square ny poa-basy. Ny varavarankely sy ny takela-by vaky dia rakotra fasika, rava, satria ny ankamaroan'izy ireo dia efijery, ny lehibe indrindra eran-tany, ary ny endriky ny kapitalisma. Nilatsaka ny orana teo amin"ny sisin-dalana. Nihazakazaka nitsoaka ireo sisa tavela sy ireo mpitandro ny filaminana. Nivoaka ny lohany i Dahl ary nitifitra; tsy niantefa tamin'ny tifitra nataony, fa nahatonga ny mpampihorohoro hanozona mafy sy hitady ny sarony.
  
  Amin'ity indray mitoraka ity mivantana aminao, hoy i Dahl tamin'ny fahafaham-po manjombona. Tsy misy fanantenana ho anao.
  
  Hitan"i Dahl fa nitsoraka tao ambadiky ny taksiborosy iray nijanona ilay tranom-borona ary nahatsikaritra fiara fitateram-bahoaka iray nilaozana teo akaiky teo. Mbola tsy tonga tany amin'ny Times Square mihitsy izy taloha ary tamin'ny fahitalavitra ihany no nijery an'izany, saingy nahasorena ny fahitana ny faritra toa tsy misy olona mandeha an-tongotra toy izany. Nirefodrefotra ny tifitra rehefa tsy isalasalana fa nahita olona nivezivezy tao anatin'ny magazay sy tranobe ny mpikambana ao amin'ny efitrano. Nivoaka moramora teny an-dalambe i Dahl.
  
  Tao ambadiky ny fiara fitateram-bahoaka sy ny sisin-dalana lavitra dia nisy mpitandro ny filaminana hafa naka ny toerany. Tafika SWAT bebe kokoa, mpiasan'ny mainty hoditra, ary polisy NYPD no nivezivezy tamin'ny gadona mangina sy tsy misy dikany. Nanao sonia i Dahl mba hilahatra azy ireo. Tsy nadika mihitsy izay nolavina ho famantarana eto, satria tsy nisy niraharaha na dia kely akory aza ilay Soedoà adala.
  
  "Miandry an'ireny pussies telo na efatra ireny ve isika, sa handoro an'ireny reny ireny?" Nokosehina tamin'ny lanivoany i Kensi.
  
  Niala tamin'ny masoivoho amerikana i Dahl. "Tena tiako ny voambolanao maroloko," hoy izy, nitsambikina tao anaty aloky ny fiara fitateram-bahoaka. "Saingy ara-toekarena."
  
  "Koa tianao eto aho izao. Azoko."
  
  "Tsy niteny izany aho".
  
  Nitsotra tamin"ny tany i Smith, nijery tao ambanin"ireo fiara. "Mahita tongotra aho."
  
  "Azonao antoka ve fa tongotry ny mpampihorohoro ireo?" hoy i Dahl nanontany.
  
  "Heveriko fa izany, saingy azo antoka fa tsy toy ny voamarika izy ireo."
  
  "Ho avy tsy ho ela izy ireo," nanangana ny basy i Kenzi toy ny sabatra niriny, ary nijoro tao ambadiky ny iray tamin'ireo kodiaran'ny fiara fitateram-bahoaka. Nifoka rivotra iray ny ekipa.
  
  Nijery ivelany i Dahl. "Tena mino aho fa izao indray no fotoana."
  
  Nandeha voalohany i Kenzi, nanodidina ny ambadiky ny bisy ary nanafika ilay taxi mavo. Re ny poa-basy, saingy niantefa teny amin"ny varavarankely, fiantsonan"ny fiara fitateram-bahoaka sy ny toerana hafa rehetra izay azon"ny olona tsy voaaro niafina, araka ny hevitr"ireo mpampihorohoro. Nisaotra ny kintana tsara vintana i Dahl fa tsy nisy mpitsikilo navoaka, satria fantany fa ny hafainganam-pandeha no mpiara-dia amin'izy ireo amin'ny famotehana ny sela, izay tsy maintsy atao alohan'ny hidirany amin'ny grenady na ratsy kokoa. Nanodidina ny taxi-be izy sy Kensi, nijery azy efa-dahy, izay nahagaga ny fihetsik'izy ireo haingana. Tsy nanafosafo ny fitaovam-piadiany izy ireo fa nanafika tsotra izao, nidaroka an"i Dahl sy Kenzi ary nandondona azy ireo tamin"ny tany. Vatana nitsotra teny an-dalana. Nosamborin'i Dahl ilay totohondry nidina ary naviliny, nandre ny ankihibeny namely mafy ny asfalta. Nidina anefa ilay tanana faharoa, tamin"ity indray mitoraka ity dia niakatra ny vodi-basy. Tsy afaka namandrika azy i Dahl na nijery lavitra, ka niverina tamin'ny hetsika tokana azony.
  
  Nampidininy ny handriny ary noraisiny ny kapoka teo amin"ny karandohany.
  
  Ny fahamaizina dia nivezivezy teo anoloan'ny masony, ny fanaintainana niparitaka avy amin'ny nerveo mankany amin'ny hozatra, saingy tsy navelan'ny Swede hanelingelina ny asany izany. Nirefodrefotra ilay fitaovam-piadiana ary nihemotra avy eo. Nosintonin"i Dahl izy ary nosintoniny nankany amin"ilay lehilahy nihazona azy. Nirotsaka teo amin"ny andaniny roa tamin"ny tarehiny ny rà. Nampiakatra totohondry indray ilay lehilahy, tamin'ity indray mitoraka ity dia saro-kenatra kokoa, ary noraisin'i Dahl tamin'ny totohondriny manokana izany ary nanomboka nopotehiny.
  
  Ny fibra rehetra amin'ny maha-izy azy, ny lalan-drantsika tsirairay avy, dia nihenjana.
  
  Tapaka tahaka ny rantsankazo tapaka ny taolana. Nikiakiaka ilay mpampihorohoro ary niezaka nanaisotra ny tanany, saingy tsy te handre momba izany i Dahl. Nila nesorin'izy ireo ity fakantsary ity. Haingana. Vao mainka nipoitra mafy izy, dia nanao izay ho azon'ilay rangahy ho voaro tanteraka tamin'ny fanaintainana mafy teo amin'ny totohondriny, ary nosintoniny ny Glock-ny.
  
  Olona iray no maty.
  
  Nirefodrefotra ny bala telo teo anoloan"ny mason"ilay mpampihorohoro. Natsipin'i Dahl teo anilany izy ary nitsangana toy ny anjely mpamaly faty, ny rà nandriaka teo amin'ny karandohany ary ny fijery feno fahavononana nanimba ny endriny.
  
  Nifandona tamin'ny lehilahy lehibe iray i Kenzi, ny basy teo anelanelan'ny vatany sy ny tarehiny dia saika nifandona. Nidina teo amin"ny laharana fahatelo i Smith, nanery ilay zazalahy handohalika rehefa namely tamin"ny fahatezerana saika tonga lafatra izy. Ny mpampihorohoro farany dia nandresy an'i Lauren, nandondona azy tamin'ny tany, ary niezaka ny hanatratra tanjona rehefa nianjera teo anoloan'ny barika i Yorgi.
  
  Nisempotra i Dahl.
  
  Nirefodrefotra ny basy. Nianjera i Yorgi, voan'ny fiarovan-tenany. Hitan"i Dahl avy eo fa hafa kely ny toe-javatra tamin"ny fotoana namakiany azy voalohany. Tsy nitsambikina ara-panatanjahan-tena teo anoloan'ny bala i Yorgi, nokapohiny tamin'ny vatany manontolo ny tanan'ilay mpampihorohoro.
  
  Hafa, nefa mbola mahomby.
  
  Nirohotra nanampy ilay Rosiana i Dahl, ka nokapohiny teo ambanin'ny sandry havia ilay mpitolona ary nanainga ny tongony hiala tamin'ny tany. Nanangana haingana sy haingana ilay Swede, nanenjana ny hozany, nitondra ny entany tamin'ny habibiana nateraky ny tsy fahafaliana. Telo tongotra, avy eo enina, ary natsipy haingana ilay mpampihorohoro rehefa nidona tamin'ny lohany tamin'ny tabilao menu Hard Rock Cafe é. Nitresaka ilay plastika, nihosin-dra, satria ny hatezeran"i Dahl dia nahavaky ny karan-dohan"ny mpifanandrina taminy ka nandrovitra ny nofo. Mety tsy tian'i Kinimaka izany, saingy nampiasa ny kisary amerikana ny Soedoà mba hanalana ny fampihorohoroana.
  
  Karma.
  
  Nihodina indray i Dahl, izao ra nitete ny sofiny sy ny saokany. Kenzi sy ny mpifanandrina aminy dia mbola voahidy tamin'ny ady mahafaty, fa Smith nahavita nanakatona ny elanelana misy eo aminy sy ny miaramila tamin'ny tora-pasika vitsivitsy. Teo amin'ny fihodinana farany dia niady mafy nanetsika ny fitaovam-piadiany izy, nahazo vintana ary niafara tamin'ny tendrony maranitra nivantana tamin'i Smith.
  
  Nirohondrohona i Dahl, nirohotra nandroso, saingy tsy afaka nanao na inona na inona momba ilay tifitra izy. Tao anatin'ny indray mipi-maso dia nitifitra ilay mpampihorohoro, ary ilay mpanafika, Smith, dia nahazo bala izay nanakana azy teo amin'ny lalany, nandohalika azy.
  
  Ataoko manakaiky ny tsipika amin'ny tifitra manaraka ny handriny.
  
  Nosintonin'ilay mpampihorohoro, fa tamin'izay fotoana izay dia niseho i Dahl - tendrombohitra mihetsiketsika sy mihetsiketsika - ary nanindrona ilay mpampihorohoro teo anelanelany sy ny rindrina. Tapaka sy nifamono ny taolana, niboiboika ny rà, ary nirifatra nirimorimo ny basy. Raha nandeha nanatona an'i Smith ilay Dahl taitra, dia nahita sy nandre ilay miaramila romotra niteny ratsy mafy izy.
  
  Dia tsy maninona izy.
  
  Voavonjy tamin'ny akanjon'ny Kevlar, mbola voatifitra akaiky i Smith ary saika maty noho ny fifandonana, saingy nanalefaka ilay kapoka ny fiarovan-tenan'izy ireo. Namafa ny tavany i Dahl, izao no nanamarika ny fanatonan'ny ekipan'ny hery manokana.
  
  Niady tamin'ny mpifanandrina taminy izao sy izao i Kensi, ilay lehilahy lehibe kokoa miady mafy hifanaraka amin'ny fahaizany sy ny hozatrany. Nihemotra i Dahl sady nitsiky kely teo amin'ny tarehiny.
  
  Nihazakazaka ny iray tamin"ireo andian-tafika manokana. "Mila fanampiana ve izy?"
  
  "Tsia, mamitaka fotsiny izy. Avelao izy".
  
  Noraisin'i Kensi teo amin'ny sisin'ny masony ilay fifanakalozam-bola ary nopotehiny ny nifiny efa nihidy. Niharihary fa nitovy izy roa, saingy nizaha toetra azy ilay Soedoà, nanamarika ny fanoloran-tenany ho an'ny ekipa ary na dia ny tenany aza. Mendrika ve izy?
  
  Noraisiny ilay basy ary navelany avy eo rehefa nihemotra ilay mpifanandrina taminy, ka very ny fifandanjany tamin"ny lohalika teo amin"ny taolan-tehezany sy ny kiho teo amin"ny orony. Teo amin"ny hato-tanana no nitrangan"ny fitokonana manaraka, narahan"ny tselatra. Rehefa nitolona sy nitoloko ilay rangahy, dia naondriny mafy ny hato-tanany, naheno kitika, ary nahita ilay basy nianjera tamin"ny tany. Mbola nitolona ihany izy ka namoaka ny antsy ary nanindrona antsy teo amin"ny tratrany. Nosintonin'i Kensi avokoa izany rehetra izany, tsapany ny lelany nitetika ny nofo teo ambonin'ny taolan-tehezany, ary nihodinkodina, nisintona azy niaraka taminy. Nihemotra indray ilay antsy ka nikapoka fanindroany, saingy tamin"ity indray mitoraka ity dia efa vonona izy. Noraisiny ilay sandry nesorina, nihodina teo ambaniny, ary naviny tao ambadiky ny lamosin"ilay lehilahy. Nanindry mafy izy mandra-pahatonga azy ho tapaka koa ary namela ilay mpampihorohoro tsy afa-nanoatra. Nandrovitra haingana ny grenady roa teo amin'ny fehikibony izy ary natsofony teo anoloan'ny patalohany ny iray tamin'izy ireo ary tao anatin'ny short boxer.
  
  Dahl, nijery, dia nahita fa nandrovitra ny tendany ilay kiaka. "Nooo!"
  
  Navoakan"ny rantsantanan"i Kenzi ilay mpitokona.
  
  "Tsy manao izany izahay, ianao-"
  
  "Inona no hataonao izao," hoy i Kenzi nibitsibitsika akaiky, "tamin'ny tanana tapaka sy ny sisa?" Tsy handratra na iza na iza ianao izao, ry adala?"
  
  Tsy hain'i Dahl na hihazona na handositra, hihazakazaka na hitsoraka, hisambotra an'i Kenzi na hitsambikina mba hiafina. Tamin'ny farany dia nandeha ny segondra ary tsy nisy nipoaka afa-tsy ny fehin'i Smith manokana.
  
  "Mananihany ahy ve ianao?" nidradradradra izy. "Inona tsara hoe-"
  
  "Sandoka," natsipin'i Kenzi teo amin'ny lohan'i Dahl ilay mpanafika. "Nihevitra aho fa ho nahatsikaritra ilay olana ireo mason'ny voromahery tonga lafatra ireo."
  
  "Tsy nanao izany aho." Nisento lalina ny Soedoà. "Oadray, Kenz, vehivavy adala iray kilasy manerantany ianao."
  
  "Avereno amiko fotsiny ny katanako. Mampitony ahy foana izany."
  
  "Oh yeah. mino aho,"
  
  "Ary hoy ianao, ilay Soedoà Madà."
  
  Nanondrika ny lohany i Dahl. Touch. Saingy, heveriko fa nihaona tamin'ny lalaoko aho.
  
  Tamin'io fotoana io, ny ekipan'ny SWAT sy ny masoivoho tafavory dia anisan'izy ireo, niaro ny faritra manodidina ny Times Square. Nivondrona indray ny ekipa ary naka minitra vitsivitsy mba hifoka rivotra.
  
  "Sela efatra midina", hoy i Lauren. "Iray ihany no tavela."
  
  "Mieritreritra izahay," hoy i Dahl. "Tsara kokoa ny tsy mialoha lalana. Ary tsarovy fa ity efitrano farany ity dia miaro an'i Marsh ary azo inoana fa manara-maso..." Tsy niteny mafy ny teny hoe "baomba nokleary" izy. Tsy eto. Izany no fon'i Manhattan. Iza no nahalala hoe karazana mikrofonina parabolika mety miparitaka eny amin'ny manodidina?
  
  "Tena asa ry zalahy," hoy izy tsotra. "Saika tapitra ity andro ratsy ity."
  
  Saingy raha ny marina dia vao nanomboka izany.
  
  
  TOKO DImy amby roapolo
  
  
  Nino i Julian Marsh fa tsy isalasalana fa izy no lehilahy sambatra indrindra eran-tany. Teo anoloany mihitsy no nametrahana fitaovam-piadiana niokleary feno entana, voafatotra, akaiky azo hikasika azy, mba hilalaovana amin'ny fikatsahana azy. Niolikolika teo amin"ny ankaviany ny vehivavy masina sady tsara tarehy izay azony nilalao tamin"ny kisendrasendra ihany koa. Ary izy, mazava ho azy, dia nilalao taminy, na dia faritra iray aza nanomboka naratra kely tamin'ny saina rehetra. Angamba kely amin'io crème karavasy io...
  
  Saingy nanohy ny fieritreretany teo aloha sy manan-danja indrindra - ny selan'ny mpampihorohoro mandehandeha nipetraka teo am-baravarankely, ary nilalao izany indray izy araka izay tiany. Ary avy eo dia nisy ny governemanta amerikana, nanenjika ny rambony manerana ny tanàna, nihazakazaka natahotra sy jamba hilalao-
  
  "Julian?" Nifoka rivotra iray monja tamin"ny sofiny havia i Zoe. "Tianao ho any atsimo indray ve aho?"
  
  "Mazava ho azy, fa aza mifoka rivotra toy ny tamin'ny farany. Omeo fiatoana kely izy, sa tsy izany?"
  
  "O, azo antoka".
  
  Namela azy hifalifaly i March ary nieritreritra ny zavatra hitranga manaraka. Efa maraina ny andro ary antomotra ny fe-potoana. Efa saika tonga ny fotoana tsy maintsy namoahana finday hafa azo ampiasaina sy niantso ny tanindrazany niaraka tamin'ny fitakiana maika. Mazava ho azy fa fantany fa tsy hisy ny tena "feno", farafaharatsiny tsy amin'ny fifanakalozana dimanjato tapitrisa, fa ny fitsipika dia mitovy ary azo tanterahina amin'ny fomba mitovy. Nisaotra an"ireo andriamanitry ny fahotana sy ny faharatsiana i March. Miaraka amin'ireo lehilahy ireo eo anilanao, inona no tsy ho vita?
  
  Tahaka ny nofinofy tsara rehetra, ity iray ity dia hifarana amin'ny farany, saingy nanapa-kevitra i Marsh fa hankafy izany mandritra ny fotoana maharitra.
  
  Nikapoka ny lohan"i Zoey izy ary nitsangana avy eo, dia novahany ny tadin-kirarony iray ary nandeha nankeny amin"ny varavarankely. Amin'ny saina roa dia matetika ny fomba fijery roa samy hafa, fa ny toetran'i Marsh roa dia marina tamin'ilay scenario. Ahoana no mety ho very ny iray amin'izy ireo? Nosintoniny ny kapaotin"i Zoe iray ary izao nokasainy hatao teny an-tanany izao. Nilavo lefona izy tamin"ny farany ary nahavita tamin"ny rantsantanana roa. Helo, mbola nahafa-po ny quirkiness anatiny.
  
  Raha mbola nanontany tena i Marsh hoe inona no tokony hatao amin'ny tady azo antoka, dia nitsangana ny lehiben'ny cellule ary nibanjina azy, nanome azy tsiky foana. Alligator izy io, na araka ny niantsoan'i Marsh azy manokana - Alligator - ary na dia mangina sy mazava ho azy fa miadana aza, dia misy ny loza mety hitranga amin'izany. Nanolo-kevitra i Marsh fa izy angamba no iray amin'ireo mpitafy akanjo. Pawn. Ny zavatra azo ampiasaina amin'ny urine lava. Nihomehy mafy i Marsh, nanapaka ny masony tamin'ny Alligator tamin'ny fotoana mety.
  
  Nanaraka ny diany i Zoe, nijery teo am-baravarankely.
  
  "Tsy misy zavatra hita," hoy i Marsh. "Mba tsy tianao ny mianatra ny moka amin'ny maha-olombelona."
  
  "Oh, mety ho mampihomehy izy ireo indraindray."
  
  Nijery manodidina ny satrony i March, izay tiany hanaovana an-jorony. Mazava ho azy fa efa lasa izany, angamba talohan"ny nahatongavany tany New York. Ny herinandro lasa teo dia nandalo tao anaty maizina ho azy. Nanatona ilay alligator ary nanontany tamim-panajana raha mila zavatra izy.
  
  "Tsy amin"izao fotoana izao. Hantsoiko tsy ho ela anefa izy ireo ary homeko ny antsipirian"ny famindrana ny vola.
  
  "Hanao izany ve ianao?"
  
  "Eny. Tsy nomeko anareo va ny lalana?" Retorika ilay fanontaniana.
  
  "Oh, ity tapa-damba ity. Nampiasaiko ho toy ny mpamono lalitra izy io."
  
  Mety ho hafahafa sy adala i Marsh ary notarihin'ny lian-dra, fa ny ampahany kely amin'izy ireo koa dia hendry, kajy ary nirotsaka tanteraka. Izany no nahatonga azy ho tafavoaka velona toy ny nataony tamin'ny alàlan'ny tonelina Meksikana. Fotoana fohy taorian'izay dia tsapany fa diso ny nitsarany ny Alligator sy ny zava-misy. Tsy izy no lehibe indrindra teto - izy ireo.
  
  Ary efa tara loatra izany.
  
  Nanafika an'i Alligator i Marsh, fantany tsara ny toerana nametrahany ny basy sy ny antsy ary ny basy tsy ampiasaina. Nanantena fahombiazana izy, dia gaga rehefa nosakanan'i Gator ny daroka ary namerina ny iray tamin'ny azy. Nandray izany tamim-pahatoniana i March, tsy niraharaha ny fanaintainana, ary nanandrana indray. Fantany fa nibanjina azy i Zoey, ary nanontany tena izy hoe nahoana ilay tovovavy kamo no tsy nirohotra nanampy azy.
  
  Nofehezin'ilay alligator mora foana ny kapoka nataony. Avy eo i Marsh dia nahare tabataba tao aoriany - ny feon'ny varavarankelin'ny trano iray misokatra. Nitsambikina niverina izy, gaga rehefa navelan'ilay Alligator, ary nitodika.
  
  Nitsoaka ny tendany ny sefon"ny fahatairana.
  
  Lehilahy valo no niditra tao amin"ilay trano, niakanjo mainty avokoa, samy nitondra kitapo, ary toa tezitra toy ny amboahaolo ao anaty akohokely. Nibanjina i Marsh ary avy eo nitodika tany amin'i Gator, ny masony na dia ankehitriny aza dia tsy mino ny zavatra hitany.
  
  "Fa misy inona?"
  
  "Inona? Noheverinao ve fa hipetraka mangina daholo isika raha toa ka ny mpanankarena manao akanjo mifanaraka amin'izany no mamatsy vola ny adiny? Eny, manana vaovao ho anao aho, ry lehilahy lehibe. Tsy miandry anao intsony izahay. Mamatsy vola ny anay izahay."
  
  Ny volana martsa dia nivezivezy avy amin'ny kapoka avo roa heny. Rehefa nianjera izy dia nosamboriny i Zoe, nanantena ny hitazona azy, ary rehefa tsy nanao izany izy dia nianjera tamin'ny tany izy roa. Ny fahatafintohinana tamin'izany rehetra izany dia nahatonga ny vatany ho be loatra, ny fihary hatsembohana sy ny fiafaràn'ny nerveo dia nivezivezy be loatra, ary nanomboka teo amin'ny zoron'ny masony ny kitrokely mahasosotra. Niverina tamin'ny andro ratsy taloha fony izy mbola zazalahy ary tsy nisy niraharaha azy.
  
  Nandeha nanodidina ny trano ilay alligator, nandamina efitra nisy olona roa ambin'ny folo. Lasa kely araka izay azo atao i Zoey, saika fanaka, rehefa hita ny basy poleta sy fitaovam-piadiana miaramila hafa - grenady, RPG mihoatra ny iray, Kalachnikov azo ianteherana, baomba mandatsa-dranomaso, baomba tselatra ary karazana balafomanga tanana vita amin'ny vy. Somary nahasosotra izany.
  
  Nanadio ny tendany i March, ary mbola nifikitra tamin"ireo soritr"aretina farany momba ny fahamendrehana sy ny fitiavan-tena izay nanome antoka fa izy no osilahy manan-tandroka lehibe indrindra an"i Satana tao amin"io efitrano io.
  
  "Jereo," hoy izy. "Esory ny tananao maloto amin'ny baomba nokleary ahy. Fantatrao ve hoe inona izany ry zalahy? Alligator. Alligator! Tsy maintsy mahafeno ny fe-potoana farany isika. "
  
  Natsipin'ilay lehiben'ny sela fahadimy teo anilany ilay solosaina finday ary nanatona an'i Marsh. Ankehitriny, tsy misy fanohanana ary tena tsy misy fonon-tanana, dia olona hafa i Alligator. "Mihevitra ve ianao fa manana trosa aminao aho ooo?" Ny teny farany dia nikiakiaka. "Madio ny tanako! Tsara ny kiraroko! Fa ho feno rà sy lavenona tsy ho ela izy ireo!"
  
  Niposaka haingana ny volana martsa. "Inona no resahinao?"
  
  "Tsy hisy fandoavam-bola. Tsy misy vola intsony! Miasa ho an'i Ramses lehibe sy hajaina ary tokana aho, ary antsoin'izy ireo hoe Mpanao Baomba aho. Fa androany aho no ho mpanentana. homeko aina izy!"
  
  Niandry ny fitabatabana tsy azo ihodivirana tamin'ny faran'ny volana martsa, saingy tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy nisy. Navelan'i Alligator ho eo an-dohany mazava tsara ny fanafihan'ny hery, ary mbola tsy azon'i Marsh ny antony nitantanany ny baombany. "Ry lehilahy, ity no baomba nokleary ahy. Nividy ity aho dia nentiko tany aminao. Miandry fandoavana tsara izahay. Ankehitriny, aoka ianareo ho zazalahy tsara ary apetraho eo ambony latabatra ny baomba nokleary."
  
  Raha tsy tamin'ny namelezan'i Alligator azy mafy mba hisintonana rà vao tena takatr'i Marsh fa nisy zavatra tsy nety teto. Tonga tao an-tsainy fa ny zavatra rehetra nataony taloha no nitarika azy ho amin"izao fotoana izao teo amin"ny fiainany, ny tsara sy ny tsy mety, ny teny sy fanehoan-kevitra tsara sy ratsy rehetra. Ny fitambaran'ny zavatra niainany rehetra dia nitondra azy mivantana tao amin'ity efitrano ity tamin'io fotoana io.
  
  "Inona no hataonao amin'ity baomba ity?" Nampidina sy nanamafy ny feony ny horohoro, toy ny hoe potehina amin"ny grater toy ny fromazy.
  
  "Hanapoaka ny baomba noklearyo izahay raha vao mandre ny Ramses lehibe."
  
  Nitsentsitra ny fofonainy tsy nisy fofonaina i March. "Fa hamono olona an-tapitrisany izany."
  
  "Ary noho izany dia hanomboka ny ady."
  
  "Ny momba ny vola," hoy i Marsh. "Mandoa. Mahafinaritra kely. Mitazona ny United Donkeys of America manenjika ny rambony. Momba ny famatsiam-bola fa tsy famonoana olona faobe.
  
  "Youuuu... u... novonoina!" Nitombo avo roa heny ny fanatik'i Alligator.
  
  "Eny, eny, fa tsy dia be loatra."
  
  Nodakan'ilay alligatora izy mandra-pahatongany ho baolina tsy mihetsika; narary ny taolan-tehezako, ny havokavoka, ny hazondamosiko ary ny tongotro. "Mbola miandry ny vaovao avy amin'i Ramses izahay. Ankehitriny, misy olona manome ahy ny telefaona."
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHA-2polo
  
  
  Tao anatin'ny Grand Central Terminal, nanomboka nilahatra ny ampahany farany amin'ny piozila an'i Marsh. Tsy tonga saina akory i Drake, fa izany rehetra izany dia ampahany amin'ny planin'ny olona iray, olona iray noheveriny fa efa neutre. Ny fahavalo tsy nitokisan'izy ireo dia ny fotoana-ary ny fandalovan'izany haingana dia nampikorontana ny eritreriny.
  
  Noho ny nambaran'ny polisy fa azo antoka sy feno mponina ny ankamaroany, dia nomena fahafahana i Drake sy ny ekipany hijery ny fitakiana fahefatra, izay hitan'izy ireo tamin'ny farany napetaka teo ambanin'ny latabatra kafe. Andian-tarehimarika nosoratana tamin'ny endritsoratra lehibe, tsy azo fantarina hoe inona izany raha tsy vitanao ny manipy ny lohateny, izay matetika nosoratana tamin'ny endritsoratra kely indrindra misy.
  
  Kaody fampahavitrihana nokleary.
  
  Drake dia nanipy ny masony noho ny tsy finoana, very ny fifandanjany indray, ary avy eo dia nanopy maso an'i Alicia. "Tena marina? Nahoana no handefa izany ho antsika izy?"
  
  "Heveriko fa ny fahaizana milalao ilay lalao. Mahafinaritra azy izany ry Drake. Amin'ny lafiny iray, mety ho sandoka izy ireo. "
  
  "Na kaody fanafainganana," hoy i May nanampy.
  
  "Na koa aza," hoy i Beau nanafina ny lohahevitra, "kaody azo ampiasaina hanamboarana fitaovam-piadiana miafina hafa."
  
  Nijery an"ilay Frantsay vetivety i Drake, ka nanontany tena hoe taiza no nananany eritreritra maditra toy izany, vao niantso an"i Moore. "Manana fepetra vaovao izahay," hoy izy. "Raha tsy hoe toa andian-kaody fanafoanana ny fitaovam-piadiana nokleary izany."
  
  "Fa nahoana?" Taitra i Moore. "Inona? Tsy misy dikany izany. Izany ve no nolazainy taminao?
  
  Tsapan'i Drake fa tena mampihomehy izany rehetra izany. "Mandefa izao." Avelao ny akanjo habakabaka handamina izany rehetra izany.
  
  "Tsara. Hanome azy ireo fahazotoana ara-drariny izahay. "
  
  Taorian'ny nametrahan'i Drake ny finday tao am-paosiny, dia nisoroka ny tenany i Alicia ary nijery ny manodidina nandritra ny fotoana ela. "Sambatra izahay eto," hoy izy. "Tsy misy ny maty. Ary tsy nisy vaovao tamin'ny volana martsa, na dia tara aza izahay. Ka heverinao ve fa ity no fepetra farany?"
  
  "Tsy azoko antoka hoe ahoana no nahatonga izany," hoy i May. "Nilaza taminay izy fa mila vola, saingy tsy nilaza taminay hoe rahoviana na aiza."
  
  "Ka farafaharatsiny iray hafa," hoy i Drake. "Angamba roa. Mila manamarina ny fitaovam-piadiana isika ary mametaka azy indray. Na izany na tsy izany, miaraka amin'ireo baomba mini rehetra mipoaka manerana ny tanàna, heveriko fa mbola lavitra isika raha tsy vita izany. "
  
  Nanontany tena momba ny tanjon'ny baomba kely izy. Aza vonoina na kilemaina. Eny, nampihorohoro ny fanahin'ny fiaraha-monina mihitsy izy ireo, saingy raha jerena ny baomba nokleary, Julian Marsh, sy ny fakan-tsary nopotehin'izy ireo, dia tsy azony natao ny nieritreritra fa angamba misy fandaharam-potoana hafa. Nahavariana sy nahasosotra ireo baomba faharoa. Ny olana lehibe indrindra dia nateraky ny olona vitsivitsy tamin'ny môtô nanipy baomba afomanga namboarina tao amin'ny Wall Street.
  
  Nahamarika toeram-pivarotana iray niafina teo amin"ny zorony farany i Alicia. "Fangaro siramamy", hoy izy. "Misy mila vatomamy ve?"
  
  "Manomeza Snickers roa," hoy i Drake nisento. "Satria ny grama dimy amby enimpolo dia natao ho an'ny taona 90 ihany."
  
  Nihifikifi-doha i Alicia. "Ianao sy ny vatomamy maloto anao."
  
  "Inona ny manaraka?" Nanatona i Beau, ary nanamaivana ny fanaintainan'ny vatany tamin'ny fihintsanana vitsivitsy ilay Frantsay.
  
  "Mila manatsara ny lalaony i Moore," hoy i Drake. "Aoka ianao ho mavitrika. Izaho, ohatra, dia tsy handihy amin'ny feon'i Marsh mandritra ny andro. "
  
  "Mivelatra izany," hoy i Mai nampahatsiahy azy. "Ny ankamaroan'ny mpiasany sy ny polisy dia manara-maso ny arabe."
  
  "Fantatro," hoy i Drake nisento. "Fantatro tsara."
  
  Fantany ihany koa fa tsy misy fanohanana tsara kokoa ho an'i Moore noho i Hayden sy Kinimaka, izay samy manana adiresy ho an'ny Filoha, izay samy efa niaina ny ankamaroan'ny zavatra azon'izao tontolo izao atsipiny amin'izy ireo. Tao anatin'izao fotoana somary tony izao, dia nisaina izy, nieritreritra ny olan'izy ireo, ary avy eo nahita ny tenany nanahy momba ny ekipa hafa-ny ekipan'i Dahl.
  
  Mety niady tao amin'ny bara Marabou ity baomba soedoà adala ity raha nijery ny fotoana niboridana indrindra nataon'i Alexander Skarsga.
  
  Nanao fisaorana an'i Alicia i Drake rehefa niverina izy ary nanolotra sôkôla roa. Nijoro teo fotsiny ny ekipa, nieritreritra, kivy. Miezaka ny tsy hieritreritra izay mety hitranga manaraka aho. Ao ambadik'izy ireo dia misy kafe &# 233; Nijoro toy ny orinasa taloha nilaozana, vaky ny varavarankeliny, nivadika ny latabatra, vaky ny varavarana ary nihantona teo amin"ny saviny. Na dia amin'izao fotoana izao aza, ny ekipa dia nanamboatra tsara ny faritra mba hahazoana fitaovana vaovao.
  
  Nitodika tany amin'i Bo i Drake. "Nihaona tamin'i Marsh ianao, sa tsy izany? Mino ve ianao fa hahita izany hatramin"ny farany izy?"
  
  Nanao fihetsika be pitsiny ilay Frantsay. "Hmm, iza no mahalala? Hafahafa ny diabe, toa milamina indray mandeha ary adala ny manaraka. Sambatra angamba izany rehetra izany. Tsy natoky azy i Webb, saingy tsy mahagaga izany. Tsapako fa raha mbola liana tamin'ny raharaha Pythia i Webb, dia tsy navela hanao mody voarohirohy tamin'io raharaha io akory i Marsh."
  
  "Tsy i Marsha no tokony hanahianay," hoy i Mai niditra an-tsehatra tamim-pientanentanana. "Ity..."
  
  Ary tampoka teo dia nisy dikany daholo izany.
  
  Tsapan"i Drake tamin"izay fotoana izay, ka fantany ny anaran"ilay olona saika hantsoiny. Ny masony nifanena taminy toy ny balafomanga mitady hafanana, nefa vetivety dia tsy afaka niteny na inona na inona izy ireo.
  
  Mieritreritra an'izany aho. Evaluator. Ho amin'ny farany mahatsiravina.
  
  "Damn," hoy i Drake. "Nilalao hatrany am-boalohany izahay."
  
  Nijery azy ireo i Alicia. "Matetika aho no miteny hoe 'maka efitrano', fa..."
  
  "Tsy afaka niditra teto amin"ity firenena ity mihitsy izy," hoy i Mai nitaraina. "Tsy misy antsika."
  
  "Ankehitriny," hoy i Drake. "Teo amin"ny toerana tiany hipetrahana mihitsy izy."
  
  Dia naneno ny finday.
  
  
  ***
  
  
  Saika nandatsaka ny sôkôlany i Drake noho ny fahatairana, variana tamin'ny eritreritra hafa izy. Rehefa nijery ny efijery izy ary nahita isa tsy fantatra, dia nisy fipoahana pyrotechnic misy eritreritra mifanipaka nanodidina ny lohany.
  
  Inona no holazaina?
  
  Tsy maintsy i Marsh no niantso tamin'ny findainy fanariana vaovao. Tokony hanohitra ny finiavana hanazava aminy ve izy fa kilalao izy, fa voafitaka fotsiny tamin"ny tetika goavana? Tian'izy ireo hijanona ela be ny sela sy ny fitaovam-piadiana niokleary. Omeo fotoana iray farafahakeliny ny tsirairay hanara-dia azy rehetra. Ankehitriny anefa ... niova ny lalao.
  
  Ny hatao?
  
  "Martsa?" dia namaly izy taorian"ny peratra fahefatra.
  
  Nisy feo tsy fantatra niantso azy. "Nooo! Gatorrrrr izany!"
  
  Nosintonin'i Drake tsy ho eo amin'ny sofiny ny telefaonina, miakatra ny feo mikiakiaka amin'ny faran'ny teny tsirairay izay manompa ny sofiny.
  
  "Iza io? Aiza ny Marsh?
  
  "Hoy aho - Gatorrrr! Efa mikisaka ny omby. Aiza no tokony hisy azy. Saingy manana fangatahana iray hafa aminao aho, uhhh. Iray indray, ary avy eo dia hipoaka ny baomba na tsia. Miankina aminao izany!"
  
  "Amboary aho." Sarotra tamin'i Drake ny nifantoka tamin'ny teny noho ny kiakiaka kisendrasendra. "Mila tony kely ianao ry namana."
  
  "Mihazakazaka, bitro, mihazakazaka, mihazakazaka, mihazakazaka. Mandehana mitady ny biraon'ny polisy eo amin'ny zorony faha-3 sy faha-51 ary jereo hoe inona ny hena navelanay ho anao ooooo. Ho azonao ny zavatra takina farany rehefa tonga any ianao."
  
  Drake niketrona, nikaroka ny fitadidiany. Misy zavatra tena mahazatra an'io adiresy io...
  
  Saingy ilay feo indray dia nanapaka ny eritreriny. "Mandehana izao! mihazakazaka! Bitro, mihazakazaka fa aza miherika! Hipoaka afaka iray minitra na adiny iray rrr! Dia hanomboka ny ady ataontsika!"
  
  "Ny vidim-panavotana ihany no tadiavin'i Marsh. Anao ny vola hanaovana ilay baomba."
  
  "Tsy mila ny volanao izahay, yyyy! Heverinao ve fa tsy misy fikambanana - eny fa na ny fikambananareo manokana - izay manampy anay? Heverinao ve fa tsy misy mpanankarena manampy antsika? Heverinao ve fa tsy misy mpikomy any ivelany mamatsy vola an-tsokosoko ny raharahantsika? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Te-hipaka sy hanapaka ny tendan'ilay adala i Drake, saingy noho izy tsy afaka nanao izany-mbola-dia nanao ny zavatra tsara indrindra manaraka izy.
  
  Tapaka ny antso.
  
  Ary farany, ny atidohany dia namadika ny fampahalalana rehetra. Efa fantatry ny hafa. Fotsy ny tarehiny noho ny tahotra, ny vatany nihenjana noho ny fihenjanana.
  
  "Ity no tranokalanay, sa tsy izany?" hoy Drake. "Aiza izao i Hayden, Kinimaka ary Moore."
  
  "Ary Ramses," hoy i Mai.
  
  Raha nipoaka ny baomba tamin'io fotoana io indrindra, dia tsy ho afaka nihazakazaka haingana kokoa ny ekipa.
  
  
  TOKO FITO FAHA FOTOANA
  
  
  Nianatra ny monitors i Hayden. Foana ny ankamaroan'ny toby fiantsonana, ary na dia ireo masoivoho voatendry manokana ho an'i Moore aza dia nalefa eny an-dalambe mba hanampy, ny foibem-piarovan'ny Tanindrazana ao an-toerana dia nahatsiaro tena ho rava. Ny zava-niseho nanerana ny tanàna dia nibahan-toerana noho ny fihaonan'i Ramses sy Price tamin'ny fotoana, saingy nahatsikaritra ny tsy fisian'ny fifandraisana teo amin'izy ireo i Hayden, ary nanontany tena raha toa ka samy tsy nanana na inona na inona holazaina izy ireo. Ramses dia lehilahy nahay izay nanana ny valiny rehetra. Ny vidiny dia mpisoloky hafa manenjika dolara.
  
  Nanampy tamin'ny fampandehanana ny fanaraha-maso ny Kinimaka. Hayden dia nandinika ny zava-nitranga teo amin'izy ireo teo aloha, rehefa nanoro hevitra ny Hawaiian mba tsy haka vaovao avy amin'izy roa lahy, ary izao dia nanontany tena momba ny fihetsik'izy ireo.
  
  Marina ve izany? Nampalahelo ve izy?
  
  Zavatra tokony hoeritreretina any aoriana.
  
  Nanjelanjelatra teo anoloany ny sary, nipoitra teo amin'ny efijery efamira am-polony izy rehetra, tamin'ny mainty sy fotsy ary miloko, ny sarin'ny fender sy ny afo, ny fiara mpamonjy voina manjelanjelatra ary ny vahoaka raiki-tahotra. Ny tahotra teo amin'ny New Yorkers dia notazonina ho faran'izay kely indrindra; na dia mbola horohoro vaovao tao an-tsain'izy ireo sy nisy fiantraikany tamin'ny fanapahan-kevitra rehetra aza ny zava-nitranga tamin'ny 9-11. Ho an'ny olona maro izay nanana tantara momba ny fahavelomana tamin'ny 9-11, hatramin'ireo tsy nandeha niasa tamin'io andro io ka hatramin'ireo tara na nanao asa, dia tsy niala tao an-tsainy ny tahotra. Nandositra tamin'ny horohoro ny mpizaha tany, matetika mba hiatrika ny kapoka tsy nampoizina manaraka. Nanomboka nanadio ny arabe tamin-kafanam-po ny polisy, ary tsy nisy nanohitra firy avy amin"ireo mponina teo an-toerana.
  
  Nojeren'i Hayden ny ora... zara raha tamin'ny 11 ora maraina. Tsapa izany taty aoriana. Ny ekipa sisa no tao an-tsainy, nihodidina ny vavony noho ny tahotra sao hamoy ny ainy anio. Nahoana isika no manao an'izany? Isan'andro isan-kerinandro, isan-kerinandro? Mihamalemy kokoa ny olana isaky ny miady isika.
  
  Ary indrindra i Dahl; Ahoana no nijanonan'ity lehilahy ity tamin'izany? Miaraka amin'ny vady aman-janaka roa, ny lehilahy dia tsy maintsy manana etika miasa mitovy habe amin'ny Tendrombohitra Everest. Tsy mbola nitombo ny fanajany an"ilay miaramila.
  
  Kinimaka dia nikasika ny iray tamin'ireo mpanara-maso. "Mety ho ratsy izany."
  
  Nibanjina azy i Hayden. "Inona ity ... oh shit."
  
  Gaga izy, nijery an'i Ramses nanao hetsika, nihazakazaka nankany amin'i Price ary nikapoka ny lohany tamin'ny tany. Avy eo ilay printsy mpampihorohoro dia nitsangana teo ambonin'ilay vatana nitolona ary nanomboka nandaka azy tsy nisy indrafo, ka ny kapoka tsirairay dia niteraka fitarainana mafy. Nisalasala indray i Hayden, ary avy eo dia nahita fa nisy rà nanomboka niparitaka nanerana ny tany.
  
  "Hidina aho."
  
  "Handeha koa aho". Nanomboka nitsangana i Kinimaka, saingy nanakana azy tamin'ny fihetsika i Hayden.
  
  "Tsia. Ilaina eto ianao."
  
  Tsy niraharaha ny fibanjinana izy, dia niverina haingana nankany amin'ny lakaly, nanomana ireo mpiambina roa nijoro teo amin'ny lalantsara, ary nanokatra ny varavarana ivelany ho an'ny efitranon'i Ramses. Miara-mirohotra izy ireo, voatsoaka ny basy.
  
  Nifandona teo amin"ny takolak"i Price ny tongotr"i Ramses havian"i Ramses ka tapaka ny taolana.
  
  "Mijanòna!" Nikiakiaka noho ny hatezerana i Hayden. "Mamono azy ianao."
  
  "Tsy miraharaha ianao," nampiasa ny fitaovam-piadiany indray i Ramses, ka nanapaka ny valanoranony. "Nahoana aho no tokony? Manery ahy hizara sela amin'ity scum ity ianao. Tianao ve isika hiresaka? Eny ary, izany no fomba hanatanterahana ny sitrapoko. Angamba ho fantatrao izao.
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny bara i Hayden, nampiditra ny lakile tao amin'ny hidin-trano. Nanohana ny tenany i Ramses, ary avy eo dia nanomboka nanitsaka ny karandohany sy ny soroky ny Price, toy ny hoe mitady toerana malemy sy mankafy ny dingana. Nitsahatra nikiakiaka i Price ary tsy afaka nanao fitarainana ambany.
  
  Nosokafan'i Hayden malalaka ny varavarana, notohanan'ny mpiambina roa. Nanafika tsy nisy lanonana izy, namely an'i Ramses tamin'ny poleta tao ambadiky ny sofina ary nanosika azy hiala an'i Robert Price. Nandohalika teo akaikin"ilay lehilahy nitaraina izy avy eo.
  
  "Velona ve ianao?" Azo antoka fa tsy te hiseho ho sahiran-tsaina loatra izy. Ny olona toa azy dia nahita ny fanahiana ho fahalemena azo trandrahana.
  
  "Maharary?" Nanery ny tenany tamin'ny taolan-tehezan'i Price izy.
  
  Niteny taminy ilay kiririoka hoe "eny, nitranga izany."
  
  "Okay, okay, atsaharo ny fitarainana. Miverena ary avelao aho hahita anao.
  
  Niady mafy nihodidina i Price, saingy rehefa nihodina i Hayden, dia nijerijery ny masony nahita ilay saron-tava feno ra sy nify tapaka ary molotra rovitra. Hitany fa mena ny sofiny ary nivonto ny masony ka tsy mety miasa intsony. Na dia teo aza ny firariantsoany tsara indrindra, dia nitomany izy.
  
  "Crap".
  
  Nizotra nankany Ramses izy. "Ramatoa, tsy mila manontany akory aho raha adala ianao, sa tsy izany? Ny adala ihany no hanao izay ataonao. Antony? Motive? Target? Misalasala aho fa tonga tao an-tsainao izany."
  
  Nampiakatra ny Glock izy, tsy tena vonona ny hitifitra. Ny mpiambina teo akaikiny dia nanarona an'i Ramses sao hanafika azy.
  
  "Tifiro," hoy i Ramses. "Vonjeo ny tenanao amin'ny tontolo feno fanaintainana."
  
  "Raha ity no tanindrazanao, tranonao, dia hovonoinao izao aho, sa tsy izany? Ho tapitrao izany rehetra izany."
  
  "Tsia. Inona no mahafinaritra ny mamono haingana be? Voalohany, handrava ny fahamendrehanao aho amin'ny fanalana anao sy ny famatorana ny rantsambatanao. Avy eo aho dia handrava ny sitraponao amin'ny fampiasana fomba kisendrasendra, na inona na inona toa mety tamin'izany fotoana izany. Dia ho nahita fomba hamonoana anao sy hamerenana anao indray aho, ary nanenina ihany tamin"ny farany rehefa nitalaho fanintelony tamiko ianao mba hamarana ny fiainanao."
  
  Nijery i Hayden, nahita ny marina teo imason"i Ramses ary tsy nahasakana ny tenany tsy hangovitra. Ity misy lehilahy iray izay, tsy nieritreritra indroa, dia hanapoaka baomba nokleary any New York. Tena variana tamin'i Ramses sy ny mpiambina azy ny sainy ka tsy nihetsika ny dian-tongotr'izy ireo sy ny fofon'aina avy ao aoriana.
  
  Namirapiratra ny mason"i Ramses. Fantatr'i Hayden fa voafitaka izy ireo. Nihodina izy, saingy tsy dia haingana. Mety ho Sekreteran'ny Fiarovana i Price, saingy nanana asa ara-miaramila niavaka koa izy ary niaina ny zavatra tsaroany momba izany. Ny tanany roa no nasiany teo amin"ny sandrin"ilay mpiambina, ka nikaikaika tamin"ny tany ny basy poletany, ary avy eo dia nasiany totohondry teo amin"ny vavonin"ilay rangahy, ka nampifanolana azy. Teo am-panaovana izany izy dia nianjera, niloka fa tsy hitifitra azy i Hayden sy ilay mpiambina iray hafa, niloka tamin'ny toerana maro, ary nianjera tamin'ny basy.
  
  Ary nitifitra teo ambanin'ny fehikibony izy, ka nahavoa ny masony ilay mpiambina talanjona. Nametraka ny fihetseham-pony i Hayden ary nanondro ny Glock azy tamin'ny Price, saingy i Ramses dia nanameloka azy toy ny omby teo amin'ny traktera, ny hery fenon'ny vatany dia nalemy, nandondona azy tamin'ny tongony. Ramses sy Hayden nivezivezy teo amin'ny efitra figadrana, nanome fahafahana an'i Price hanisy kapoka madio teo amin'ny mpiambina faharoa.
  
  Nohararaotiny izany, ka nampiasainy ho tombontsoany ny fisafotofotoana. Maty talohan"ny akon"ny bala nahafaty azy ilay mpiambina faharoa. Nianjera tamin"ny tany teo an-tongotr"i Price ny vatany, nojeren"ny maso tokana miasa an"ilay sekretera. Niakatra avy teo ambanin'ny vatan'i Ramses be i Hayden, mbola nitazona ny Glock-ny, manjavozavo, ary nitazona an'i Price tamin'ny basy.
  
  "Fa nahoana?"
  
  "Faly aho ho faty," hoy i Price nalahelo. "Te ho faty aho".
  
  "Mba hanampy amin'ny famonjena an'io tapa-damba io?" Nianjera tamin'ny tany izy, niady mafy.
  
  "Mbola misy lalao iray sisa tavela aho," hoy i Ramses.
  
  Tsapan'i Hayden fa nihovitrovitra ny tany teo ambaniny, nihovotrovotra ny rindrin'ny lakaly ary nandroaka rahona feta. Nanomboka nangovitra ny hidin'ny tranom-borona. Nandamina ny tanany sy ny lohaliny izy, dia nitony ary nijery ambony sy ambany, havia sy havanana. Nibanjina ny jiro i Hayden rehefa nitselatra ombieny ombieny.
  
  Inona izao? Fa inona ity...
  
  Efa fantany anefa.
  
  Niharan'ny fanafihana an-tanety ilay toerana.
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHA-2polo
  
  
  Nisento i Hayden rehefa nitohy nihozongozona ny rindrina. Niezaka nitsangana i Ramses, saingy nihozongozona ny manodidina azy. Nandohalika ilay mpampihorohoro. Nijery tamim-pahagagana i Price raha niova ny zoron'ilay efitrano, nihetsika sy narindra ny tady, nivadika isan-tsegondra ny tehezan-tendrombohitra. Nisoroka laona nianjera i Hayden rehefa nirodana ny ampahany tamin"ny valin-drihana. Nihantona teo amin"ny tafo ny tariby sy ny lakan-drivotra, mihodinkodina toy ny pendulum maro loko.
  
  Nizotra nankany amin"ny varavaran"ny efitra figadrana i Hayden, saingy hendry i Ramses ka nanakana ny lalany. Fotoana fohy vao tsapany fa mbola nitazona ny Glock izy, ary tamin'izay fotoana izay dia nirodana ny ankamaroan'ny valindrihana ary ny barany mihitsy no niondrika tao anatiny, saika nirodana.
  
  "Heveriko fa... nihoatra noho izany ianao," hoy i Price nitsefotra.
  
  "Mirodana ity toerana voaozona ity," hoy i Hayden niantsoantso teo amin'ny tarehin'i Ramses.
  
  "Tsy mbola".
  
  Nitsangana ilay mpampihorohoro ary nirohotra nankany amin'ny rindrina lavitra, rahon'ny feta sy simenitra sy sokay nanidina sy nianjera nanodidina azy. Nirodana ny varavarana ivelany ary nivoha avy eo. Noraisin'i Hayden ilay bar ary nisintona ny tenany, nihazona ilay adala, i Price nivezivezy teo aoriana. Nisy olona teo an-tampony. Tsy afaka nandeha lavitra i Ramses.
  
  Noho izany eritreritra izany dia nitady ny findainy i Hayden, saingy zara raha naharaka an'i Ramses. Ity lehilahy ity dia haingana, henjana ary tsy misy indrafo. Nihitsoka ny tohatra izy, nanaisotra ny fanamby nataon'ny polisy iray ary nanipy ny lohany voalohany tany Hayden. Nosamboriny ilay rangahy, nohazoniny, ary tamin'izay fotoana izay dia efa niditra teo amin'ny varavarana ambony i Ramses.
  
  Nirohotra nanenjika mafy i Hayden. Nivoha nivoha ny varavarana ambony, vaky ny fitaratra, vaky ny rambony. Tamin'ny voalohany, ny hany hitany avy tao amin'ny efitrano fanaraha-maso dia i Moore, izay nitsangana avy teo amin'ny tany ary nanatona hanitsy ny efijery maro nivadika. Ny hafa dia nesorina teo amin'ny fitotoan'izy ireo, tafasaraka tamin'ny rindrina, ary nianjera teo am-panidinana. Nitsangana izao i Kinimaka ka nianjera teo amin"ny sorony ny écran, ny vera sy ny plastika voasambotry ny volony. Ireo mpiasa roa hafa tao amin'ny efitrano dia niezaka nisintona ny tenany.
  
  "Inona no nahavoa anay?" Nihazakazaka nivoaka ny efitrano i Moore rehefa nahatsikaritra an'i Hayden.
  
  "Aiza i Ramses?" nikiakiaka izy. "Tsy hitanao ve izy?"
  
  Nidanadana ny vavan"i Moore. "Tokony ho ao amin'ny bloc cellule izy."
  
  Kinimaka niborosy fitaratra sy potipoti-javatra hafa teny an-tsorony. "Nijery aho... Dia nivaha ny helo rehetra."
  
  Nanozona mafy i Hayden rehefa nahatsikaritra ny tohatra teo ankaviany, ary avy eo ny lavarangana teo anoloana izay nitazana ny birao lehibe tao amin"ilay faritra. Tsy nisy lalan-kafa nivoaka ny trano afa-tsy ny niampita azy. Nihazakazaka nankeny amin'ny bara izy, naka izany ary nandinika ny efitrano ambany. Nihena ny mpiasa, araka ny efa nomanin"ireo mpampihorohoro, saingy nisy ny asa sasany tao amin"ny rihana ambany. Samy nanangona ny entany avokoa ny lehilahy sy ny vehivavy, fa ny ankamaroany dia nizotra ho any amin"ny fidirana lehibe miaraka amin"ny fitaovam-piadiana, toy ny niandry fanafihana. Tsy mety ho anisan'izy ireo i Ramses.
  
  Aiza ary?
  
  Fanantenana. Mijery aho. Tsy...
  
  "Tsy izao no farany!" - nikiakiaka izy. "Mialà eo am-baravarankely!"
  
  Tara loatra. Nanomboka tamin'ny fipoahana goavana ny Blitzkrieg; nipoaka ny varavarankely teo aloha ary nirodana ny ampahany tamin"ny rindrina. Niova ny fomba fijerin'i Hayden manontolo, nianjera ny tafo. Nipoaka ny potipoti-javatra nanerana ny tobim-piantsonana rehefa nianjera ny polisy. Ny sasany nandohalika na nandady. Ny hafa naratra na hita fa voafandrika. Nisioka ny fasade simba ny RPG ary nidona tamin'ny console an'ny mpikarakara, nandefa lelafo, setroka ary potipoti-javatra nanerana ny faritra teo akaiky teo. Nahita tongotra nihazakazaka i Hayden avy eo rehefa nipoitra ny lehilahy nisaron-tava, samy nitondra basy teo an-tsorony. Niparitaka teo amin"ny andaniny sy ny ankilany izy ireo, ka nikendry izay rehetra nihetsika, ary avy eo, rehefa nodinihina tsara, dia nitifitra. Nitifitra avy hatrany i Hayden, Kinimaka ary Moore.
  
  Nandefona ny toby rava ny bala. Nahaisa olona iraika ambin'ny folo teo ambany i Hayden talohan'ny nanombohan'ilay lavarangana hazo niaro azy ho potipotika. Nandeha avy hatrany ny akorandriaka. Tapaka ireo sombintsombiny, nivadika ho sombin-javatra mampidi-doza. Nianjera nianjera teo aminy avy tao aoriana i Hayden ary nikodiadia avy eo. Ny akanjony dia naratra kely roa, fa tsy tamin'ny bala, ary ny fanaintainana mafy teo amin'ny ombilahy kely dia nilaza taminy fa nisy tsipìka hazo nidona tamin'ny nofo sarona. Nisento ihany koa i Kinimaka, ary nitsangana i Moore nanala ny palitao sy nanala ny haratra teny an-tsorony.
  
  Niverina teo amin'ny lavarangana i Hayden. Tao anatin'ny banga, nijery ny fandrosoan'ny vondrona mpanafika izy ary nandre fimenomenonana rehefa niantso ny mpitarika azy ireo izy ireo. Nihazakazaka toy ny liona mpihaza i Ramses, tsy hitan'i Hayden tao anatin'ny iray segondra. Nopotehiny ny fahafahana hitifitra, saingy efa fantany fa tsy hanidina akaiky ny bala.
  
  "Crap!"
  
  Nitsangana i Hayden, nibanjina an'i Kinimaka ary nihazakazaka nankany amin'ny tohatra. Tsy afaka namela ilay printsy mpampihorohoro nandositra izy ireo. Raha ny teniny dia ho nipoaka ilay baomba. Hayden dia nanana fahatsapana fa tsy hiandry ela izy.
  
  "Mandehana, mandehana!" - Nidradradradra tamin'i Mano izy. "Tsy maintsy averinay avy hatrany i Ramses!"
  
  
  TOKO fahasivy amby roapolo
  
  
  Mazàna no feno olona ny sampanan-dalana teo ivelan"ilay toerana, tsentsina ny mpandeha an-tongotra, ary nirohondrohona tamin"ny gadona tsy tapaka ny fiara mandalo ny lalana. Mazàna ny trano avo misy varavarankely maro no ahitana taratra ny feon'anjombona sy ny fihomehezana eo anelanelan'izy ireo, izay manondro ny firongatry ny fifandraisan'ny olombelona, saingy hafa tanteraka ny zava-niseho ankehitriny.
  
  Nisy setroka nivezivezy teny an-dalana ary niakatra ho any an-danitra. Niparitaka teo amin"ny sisin-dalana ny varavarankely vaky. Nibitsibitsika nanodidina ny tranobe ny feo mirefodrefotra rehefa tonga saina na nivoaka avy tao amin'ny fierena ireo tohina sy naratra. Nidradradradra tsy lavitra teo. Ny ilany faha-3 amin'ny tranobeny dia toy ny totozy goavam-be noheveriny ho sombin-tsolika volondavenona ka nanaikitra azy.
  
  Tsy dia nahatsikaritra izany i Hayden, nihazakazaka nivoaka ny toby fiantsonana ary avy eo niadana rehefa nijery ny manodidina izy mba hitady ireo nandositra. Mivantana mivantana, teo amin'ny Lalana faha-51, izy ireo irery no nihazakazaka - iraika ambin'ny folo lahy nitafy mainty, niaraka tamin'ny Ramses tsy hay hadinoina mijoalajoala noho ny ambiny. Nihazakazaka namakivaky ny sampanan-dalana feno korontam-bato i Hayden, talanjona tamin"ny fahanginana nanodidina azy, ny kiakiaka fahanginana ary ny rahon"ny vovoka izay nanandrana nanajamba azy. Eo ambony, teo amin'ireo banga teo anelanelan'ny tafon'ny trano birao - tsanganana vita amin'ny simenitra mahitsy izay manamarika lalana mahitsy toy ny tsipika eo amin'ny tsipika - dia sahirana ny tara-masoandro maraina mba hifaninana. Mahalana vao nipoitra teny an-dalambe ny masoandro, talohan"ny mitataovovonana, nipoitra avy teo am-baravarankely izy io ary ny sampanan-dalana ihany no nanazava azy mandra-pipoitrany teo ambony lohany ary tsy nahita ny lalana hidina eo anelanelan"ireo tranobe.
  
  Kinimaka, ilay alika antitra mahatoky, dia nandeha haingana teo anilany. "Roa ambin"ny folo monja izy ireo", hoy izy. "Manara-maso ny toerana misy anay i Moore. Hanaraka azy ireo isika mandra-pahazoantsika fanamafisana, sa tsy izany? "
  
  "Ramses," hoy izy. "Ity no laharam-pahamehanay. Haverinay izy na ahoana na ahoana."
  
  "Hayden," Kinimaka saika nifandona tamina fiarabe iray nijanona. "Tsy eritreretinao tsara izany. Ramses no nanomana ny zava-drehetra. Ary na dia tsy nanao izany aza izy - na dia tafaporitsaka tao amin'ny efitrano fahadimy aza ny toerana misy azy - tsy maninona izany ankehitriny. Io no baomba tsy maintsy ho hitantsika.
  
  "Antony iray hafa hisambotra an'i Ramses."
  
  "Tsy hilaza aminay mihitsy izy," hoy i Kinimaka. "Saingy angamba ny iray amin'ireo mpianany no hanao izany."
  
  "Arakaraka ny ela no ahafahantsika mitazona an'i Ramses tsy mandanjalanja," hoy i Hayden. "Ny vintana tsara kokoa ho an'ity tanàna ity ho tafavoaka velona amin'izany rehetra izany."
  
  Nihazakazaka teny amin"ny sisin-dalana izy ireo, nitazona tao anatin"ny aloka vitsivitsy naroson"ireo trano avo ary niezaka ny tsy hanao tabataba. I Ramses no teo afovoan"ny kitapony, nanome baiko, ary izao no tsaroan"i Hayden fa tany an-tsena dia niantso an"ireo lehilahy ireo ho "legionaire" izy. Samy nahafaty sy tsy nivadika tamin'ny asany ny tsirairay tamin'izy ireo, dingana maro noho ny mpikarama an'ady tsotra. Tamin'ny voalohany dia olona roa ambin'ny folo no nidodododo tsy nieritreritra firy, nametraka elanelana kely teo anelanelan'izy ireo sy ilay toerana, saingy taorian'ny iray minitra dia nanomboka nihena izy ireo, ary ny roa nitodika tany aoriana, nijery raha nisy mpanenjika.
  
  Nitifitra i Hayden, nivovo tezitra tamin'ny Glock-ny. Lehilahy iray no lavo, ary ny ambiny nihodina, nitifitra. Ireo mpiasan'ny CIA teo aloha dia niondrika tao ambadiky ny felam-boninkazo vita amin'ny simenitra. Nijery manodidina ny sisiny boribory i Hayden, tsy te hanadino ny fahavalony. Ramses dia teo an-dalam-paharavana, saron'ny olony. Hitany izao fa navela ho amin'ny anjarany i Robert Price, zara raha afaka nijoro, nefa mbola nanao tsara ho an'ny lehilahy nokapohina sy efa antitra. Nitodika tany amin"i Ramses indray ny sainy.
  
  "Eo izy ry Mano. Andeha hofaranana izany. Heverinao ve fa mbola hipoaka ihany ireo raha maty izy?"
  
  "Damn, tsy fantatro. Nety kokoa ny naka azy velona. Mety ho afaka nitazona vidim-panavotana ho azy izahay."
  
  "Eny, eny, tsy maintsy manakaiky aloha isika."
  
  Niakatra indray ny fakan-tsary, tamin'ity indray mitoraka ity dia nanarona ny fandosiran'izy ireo. Nihazakazaka avy eo am-pandriana voninkazo mankany amin'ny fandriana voninkazo i Hayden, nanenjika azy ireo teny amin'ny arabe. Nirefodrefotra ny bala teo amin"ny roa tonta, ka nahavaky varavarankely ary nidona tamin"ireo fiara nijanona. Fiara taxi mavo miparitaka no nanome an'i Hayden sarona tsara kokoa sy fahafahana hanakaiky kokoa, ary tsy nisalasala izy nandray izany.
  
  "Andao!"
  
  Niditra tao amin"ilay taksiborosy voalohany izy, nisosona teo amin"ny sisiny ary nampiasa fiara iray hafa tavela teo amoron-dalana mba hisaron-tena rehefa nihazakazaka nankany amin"ilay manaraka izy. Nipoaka nanodidina azy ny Windows rehefa nanandrana nanala azy ireo ny mpiambina azy, saingy ny fonony dia midika fa tsy tena fantatry ny legionnaire vaovaon'i Ramses ny toerana misy azy ireo. Taksiborosy efatra taty aoriana ary noteren"izy ireo niafina ireo mpihazakazaka ka nampiadana azy ireo.
  
  Nanomboka nikoropaka ny sofin'i Kinimaki. "Dimy minitra sisa ny fanampiana."
  
  Saingy na izany aza dia tsy azo antoka.
  
  Indray mandeha indray, ny sela dia niasa toy ny vondrona kely. Nanenjika i Hayden, tsy afaka nanidy soa aman-tsara ny elanelana ary voatery nitahiry bala ihany koa. Niharihary fa nanomboka nanahy ny amin"ny mety hisian"ny fanamafisam-peo ihany koa ny sela satria lasa nikoropaka sy tsy nitandrina loatra ny fihetsik"izy ireo. Niantefa tamin"ny iray tamin"ireo mpiambina aoriana i Hayden ary tsy hitany fotsiny satria nandalo teo amin"ilay hazo voasokitra izy rehefa nitifitra.
  
  Vintana ratsy madio.
  
  "Mano," hoy izy tampoka. "Namoy ny iray tamin"izy ireo ve isika tany ho any?"
  
  "Miisa indray."
  
  Isa folo monja no hainy!
  
  Nipoitra tampoka izy, nivoaka avy tao ambanin'ny fiara nijanona tamin'ny fomba. Ny daroka voalohany nataony dia nifandray tamin"ny lamosin"ny lohalika an"i Kinimaki, ka niondrika ilay lehilahy lehibe. Rehefa nandaka izy dia nitondra PPK kely ny tanany havanana, izay tsy latsa-danja mahafaty ny habeny. Natsipin'i Hayden an'i Kinimaka, ny vatany somary kely dia natanjaka sy natanjaka toy ny atleta rehetra eran-tany, saingy na izany aza dia tsy afaka nanetsika kely ilay lehilahy lehibe.
  
  Ny bala dia nanidina teo anelanelan'izy ireo, mahavariana, mahavariana, ny fotoana fohy indrindra amin'ny helo madio, ary avy eo dia nihetsika indray ilay legionnaire. Kapoka hafa indray no nampifandray tamin'ny lohalikan'i Hayden, ary nanohy ny fianjerany i Mano, ka nidona tamin'ny tratrany voalohany tamin'ilay fiara nijanona teo amin'ilay fiara nijanonan'ny fahavalony. Nisy fimenomenona nandositra azy rehefa hitany fa niezaka mafy nihodidina ny lohaliny izy.
  
  Nahatsapa fanaintainana mafy teo amin'ny lohaliny i Hayden ary indrindra indrindra, fahaverezan'ny fifandanjana tampoka. Nahafantatra bebe kokoa momba ny fandosiran'i Ramses sy ny buffet mahatsiravina taorian'izay izy noho ny momba ny legionnaire miady, ary ny firafiny rehetra dia maniry ny hahavita izany haingana. Fa ity lehilahy ity dia mpiady, tena mpiady, ary mazava ho azy te ho velona.
  
  Notifiriny indray ilay basy poleta. Faly izao i Hayden fa very ny fifandanjany satria tsy teo amin"izay nantenainy. Nandalo teo amin"ny sorony anefa ny bala. Kinimaka dia nanipy ny tanany tamin'ny basy poleta, nandevina izany tao ambanin'ny tendrombohitra misy hozatra.
  
  Nandao azy avy hatrany ilay legionnaire, nahita ny maha-zava-poana ny ady amin'ny Hawaiian. Avy eo dia namoaka lelan-tsabatra valo mirefy mampatahotra izy ary nitifitra an'i Hayden. Niolikolika izy, nahazo toerana kely mba hialana amin'ny daroka mahafaty. Notsofin"i Kinimaka ny basy poletany, saingy efa nampoizin"ilay legionaire izany ary nafafiny haingana kokoa, notapahin"ilay antsy teo amin"ny tratrany ilay Hawaiiana, izay nanjary tsy dia nisy dikany loatra noho ny akanjon"ilay lehilahy, nefa mbola natsipiny teo amin"ny soroka.
  
  Ny fifanakalozana dia nanome an'i Hayden ny fahafahana nilainy. Rehefa namoaka ny basy poletany izy, dia novinavinainy izay hataon"ilay legionnaire-mihodina ary manipy antsy amin"ny hafetsena-ka dia nankeo amin"ny sisiny izy, nisintona ny gadona.
  
  Bala telo no nandrovitra teo amin"ny tratran"ilay rangahy raha nianjera teo amin"ny varavaran"ny fiara ilay antsy ka nidona tamin"ny tany, ka tsy nisy naninona.
  
  "Ento izy Walter," hoy i Hayden tamin'i Kinimake. "Ilainay ny bala rehetra."
  
  Rehefa nitsangana izy, dia nahita andian-dehilahy mitam-piadiana tsy hay hadinoina nirimorimo nidina ny arabe, an-jatony metatra miala. Nihasarotra kokoa izany ankehitriny - nisy andian'olona niseho sy nivezivezy teny an-dalambe, nandeha nody na nijery ny fahasimbana, na nijoro teo imason'izy ireo mihitsy aza ary nikitika ny fitaovana Android-ny - fa ny fahitana ny lohan'i Ramses niseho isaky ny tongotra vitsivitsy dia fantatra avy hatrany. .
  
  "Mifindra izao", hoy izy, ary nanery ny rantsany narary sy mangana hiasa mihoatra ny fahaizany.
  
  Nanjavona ny fakan-tsary.
  
  "Inona ny-"
  
  Nandeha nanodidina ny fiara i Kinimaka, nitsambikina teo ambonin'ny kapa.
  
  "Fivarotana fanatanjahan-tena lehibe," hoy ilay Hawaiiana nitsefotra. "Miditra izy ireo."
  
  "Faran'ny lalana, ry Printsy Ramses," hoy i Hayden nandrora ny teny roa farany tamin'ny fanamavoana. "Faingana ry Mano. Araka ny nolazaiko dia tsy maintsy ataontsika foana ilay baomba ary alaivo ny sainy amin'ity baomba nokleary ity. Isaky ny minitra, isaky ny segondra no zava-dehibe."
  
  
  TOKO TELOpolo
  
  
  Niara-nandeha namakivaky ny varavaran'ny tranombarotra fanatanjahan-tena izy ireo ary niditra tao anatin'ilay trano midadasika sady mangina. Eny rehetra eny, eny amin'ny lalantsara rehetra, ny fitoeran-jiro ary ny fanantonana akanjo. Napetaka teo amin'ny valindrihana mivelatra, ny jiro dia nomena taila mamirapiratra. Nibanjina ny gorodona fotsy mitaratra i Hayden ary nahita dian-tongotra feno vovoka mankao afovoan"ilay fivarotana. Maimaika izy nijery ny fivarotany ary nanamboatra ny akanjony. Ny tarehiny nitsirika avy tao ambanin'ny fitoeram-panambadiana dia nahatonga azy ho tohina, fa ny tahotra voasokitra teo amin'ny endriny dia nalemy azy.
  
  "Aza manahy", hoy izy. "Midina, ka mangina".
  
  Tsy nila nanontany lalana izy. Na dia nanaraka lalana feno fotaka aza izy ireo, ny tabataba teo aloha dia nanala ny toeran'ireo kendreny. Tombontsoa fanampiny ny fitarainan'i Price. Nisosona tao ambanin'ny fefy vy feno leggings i Hayden ary nanosika lehilahy sola nanao fanamiana fanamiana Nike ho any amin'ny faritra natokana ho an'ny fitaovana fanatanjahan-tena. Ny fitoeram-baravarana, ny lovia lanja, ny trampoline ary ny fanetezam-boaloboka dia nilahatra misesy. Vao nifindra faritra hafa dia nisy vondrona mpampihorohoro.
  
  Lehilahy iray no nahita azy, nampiakatra ny fanairana ary nitifitra. Nihazakazaka mafy i Hayden ary teo amin'ny zorony iray, nandre ny bala nitsambikina avy teo amin'ny sandrin'ny mpivoy iray santimetatra vitsivitsy monja teo ankaviany. Nitsambikina teo amin'ny sisiny i Kinimaka, nitsambikina mafy teo amin'ny fizarana conveyor amin'ny famolahana ary nihodina teo amin'ny banga. Naverin'i Hayden ho an'ilay legionnaire ilay fiderana tamin'ny alalan'ny fanaovana lavaka teo amin'ny talantalan'ny kiraro teo ambonin'ny lohany.
  
  Nihemotra tsikelikely ilay lehilahy rehefa niparitaka ireo mpiara-miasa taminy. Natsipin'i Hayden teny amin'ny rivotra ilay kitapo mavokely mavokely mba hanamarinana ny isany ary nimenomenona rehefa nisy tifitra efatra samihafa namely azy mafy.
  
  "Angamba manarona ny fandosiran'i Ramses," hoy i Kinimaka.
  
  "Raha nila an'i Torsten Dahl izahay," hoy i Hayden nifoka rivotra.
  
  "Tianao hanandrana fomba adala ve aho?"
  
  Tsy nahasakana ny fihomehezany i Hayden. "Heveriko fa safidy fomba fiaina bebe kokoa noho ny fiovan'ny fitaovana izany," hoy izy.
  
  "Na inona na inona," hoy i Kinimaka. "Andao haingana."
  
  Nokapohin'i Hayden tamin'ny totohondry izy, nitsambikina teo amin'ny sarona ary nitifitra haingana. Ny iray tamin'ireo tarehimarika dia nihetsiketsika ary nianjera tamin'ny sisiny, ny ambiny niondrika. Nanafika azy ireo i Hayden, namela sakana teo amin'ny lalany, saingy nanakatona ny elanelana haingana araka izay tratrany. Nihemotra ireo legionaire, nitifitra avo, ary nanjavona tao ambadiky ny fitoeran-jiro misy kiraro avo lenta amin'ny marika sy loko rehetra misy. Hayden sy Kinimaka dia nipetraka teo ampita, nijanona kely.
  
  "Vonona?" - Nanontaniako. Nisento i Hayden rehefa nanafaka ilay mpikamban"ny fonja nianjera tamin"ny fitaovam-piadiany.
  
  "Mandehana," hoy i Kinimaka.
  
  Teo am-pitsanganana izy ireo, dia nirefodrefotra kely ny tifitra variraraka teo ambonin'ny lohany. Tapaka vy sy baoritra, lamba ary plastika no nilatsaka teo amin"izy ireo. Niakatra teo amin'ny sisiny i Hayden na dia nihozongozona aza ny rafitra manontolo.
  
  "Oh..." Nanomboka i Kinimaka.
  
  "Crap!" Nifarana i Hayden ary nitsambikina.
  
  Nirodana ny antsasany ambony manontolo tamin"ny kaontera midadasika, rovitra ary nianjera teo amboniny. Rindrina talantalana lehibe sy mihantona, dia natsipin'izy ireo teo anilany ireo tohatra vy, baoritra baoritra, ary kiraro vita amin'ny lamba rongony vao tonga. Kinimaka dia nanangana ny tanany toy ny niaro tena tamin'ny tranobe ary nanohy nihetsika tamim-pahatokiana, saingy noho ny faobeny dia nianjera tao ambadiky ny Hayden nandositra izy. Rehefa nihodina niala teo amin'ilay faobe nianjera izy, ary ny tongony nitaritarika tamin'ny tohana vy, dia nandevina ny lohany teo ambanin'ny sandriny i Kinimaka ary nanamafy ny tenany rehefa nianjera teo amboniny.
  
  Nofaranan'i Hayden tamin'ny basy teny an-tanany ny fitoraham-bato ary nitodika tany aoriana. "Mano!"
  
  Vao nanomboka anefa ny olana mahazo azy.
  
  Legionaire efatra no nanafika azy, nandaka ny basy ary nikapoka ny vatany tamin"ny vodi-basy. Nanarona ny tenany i Hayden ary avy eo dia nihodina bebe kokoa. Basikety maromaro no nianjera, nandefa baolina voasary manidina eny amin'ny lafiny rehetra. Nijery teo an-tsorony i Hayden, nahita aloka nivezivezy, ary nijery manodidina ny Glock-ny.
  
  Nisy tifitra iray naneno. Naheno bala nidona tamin"ny zavatra teo akaikin"ny lohany izy.
  
  "Mijanòna eto", hoy ilay feo.
  
  Nangina i Hayden ary niandrandra rehefa nidina teo aminy ny aloky ny lehilahy Ramses.
  
  "Ankehitriny dia miaraka aminay ianao."
  
  
  TOKO IRAIRA FAHATELO FOLO
  
  
  Niditra tao amin'ilay faritra rava i Drake, teo anilany i Alicia. Ny hetsika voalohany hitan'izy ireo dia avy amin'i Moore rehefa nitodika teo amin'ny lavarangana ambony izy ary nanondro basy azy ireo. Rehefa afaka antsasak'adiny dia hita teny amin'ny tarehiny ny fanamaivanana.
  
  "Farany," nifoka rivotra izy. "Heveriko fa ianareo no tonga voalohany teto."
  
  "Nahazo fampitandremana mialoha kely izahay," hoy i Drake. "Ny mpanao clown sasany antsoina hoe Alligator?"
  
  Very hevitra i Moore ary niantso azy ireo ho any ambony. "Tsy mbola nandre momba azy aho. Izy ve no mpitarika ny sela fahadimy?"
  
  "Heverintsika izany, eny. Wazzok tsy misy dikany izy ary feno ampondra, fa ankehitriny izy no miandraikitra an'io baomba nokleary io."
  
  Nijery nisokatra ny vavany i Moore.
  
  Nadika i Alicia. "Ny alligator dia toa adala kokoa noho i Julian Marsh taorian'ny kafe folo galona, ary ho nilaza aho fa tsy ho vita izany raha tsy efa naheno izay nolazainy aho. Aiza àry i Hayden ary inona no nitranga teto?"
  
  Nametraka izany rehetra izany ho azy ireo i Moore, naneho hevitra momba ny ady teo amin'i Ramses sy Price ary avy eo ny fandosirana. Drake nihifikifi-doha tamin'ny toetry ny gara sy ny tsy fahampian'ny fizarana mpiasa.
  
  "Mety ho nikasa izany ve izy? Avy any amin'ny trano mimanda ao Però? Na dia teo am-pikarohana ny bazary aza izahay?"
  
  Toa nisalasala i Mai. "Toa tsy dia misy dikany loatra na dia amin'ny iray amin'ireo teorianao aza."
  
  "Ary tsy maninona izany," hoy i Alicia. "Tena marina? Ny tiako holazaina dia iza no miraharaha? Tsy maintsy mijanona amin'ny fampiasana entona isika ary manomboka mitady. "
  
  "Ity indray mandeha ity," hoy i May. "Miombon-kevitra amin"i Taz aho. Angamba ilay olon-tiany farany no nandondona azy." Nojereny tsara i Bo.
  
  Nangovitra i Drake raha nijery azy i Moore, vao mainka nihalehibe ny masony. Nibanjina azy efa-dahy ny masoivohon"ny trano.
  
  "Toy ny fety mahafinaritra ry zalahy."
  
  Nanaiky izany i Drake. "Nankaiza izy ireo? Hayden sy Kinimaka?"
  
  Nanondro i Moore. "51. Nanaraka an'i Ramses sy ny mpanara-dia azy iraika ambin'ny folo ary ilay adala Price tao anaty setroka. Tsy hitako intsony izy ireo rehefa afaka minitra vitsivitsy."
  
  Nanondro efijery maromaro i Alicia. "Afaka mahita azy ireo ve ianao?"
  
  "Ny ankamaroan'ny fantsona dia kilemaina. Potika ny efijery. Ho sahirana izahay hahita ny Battery Park amin'izao fotoana izao. "
  
  Drake nandeha nankeny amin'ny lavarangana simba ary nijery ny manodidina ny gara sy ny arabe ivelany. Tontolo hafahafa nipetraka teo anoloany, nifanohitra tamin'ny tanàna noeritreretiny, niverina teo amin'ny voditongony, farafaharatsiny ho an'ny androany. Tsy fantany afa-tsy ny fomba iray hanampiana ireo olona ireo hihatsara.
  
  Arovy izy ireo.
  
  "Manana vaovao hafa ve ianao?" Nanontany i Moore. "Mino aho fa niresaka tamin'i Marsh sy ity lehilahy Alligator ity ianao."
  
  "Izay nolazainay taminao ihany," hoy i Alicia. "Efa nojerenao ve ny code deactivation?"
  
  I Moore dia nanondro kisary mitselatra izay vao nanomboka nitselatra teo amin'ny iray amin'ireo efijery mbola velona. "Andao hijery".
  
  Niverina i Drake raha nankany amin'ny vata fampangatsiahana i Beau mba hisotro. Namaky mafy ny mailaka i Moore, tonga haingana tany amin'ny teboka ary nanamafy ny maha-azo itokiana ireo kaody fanafoanana.
  
  "Noho izany," hoy i Moore namaky tamim-pitandremana. "Ny kaody dia kosher. Tsy maintsy lazaiko fa mahagaga izany. Heverinao ve fa fantatr'i Marsh fa ho voaroaka izy?"
  
  "Mety hisy antony maromaro," hoy i Drake. "Ny fiarovana ho anao. Mifandanja amin'ny sisin-tany. Ny zava-misy tsotra dia tsy ampy ny clip feno ilay lehilahy. Raha toa ka tsy mihatsaravelatsihy loatra io Alligator io, dia mahatsiaro ho voaro kokoa aho izao. "
  
  "Whappie?"
  
  "Noho?" Nanandrana i Drake. "Tsy fantatro. Mahay ny fiteninao kokoa noho izaho i Hayden."
  
  "Anglisy". Nanaiky i Moore. "Anglisy ny fiteninay."
  
  "Raha hoy ianao. Saingy zavatra tsara izany ry zalahy. Ny kaody fanesoana tena izy dia zavatra tsara. "
  
  "Fantatrao ve fa afaka nifandray tamin'izy ireo ihany izahay raha vao fantatr'ireo mpahay siansa ny niandohan'ny fiadiana nokleary?" Hoy i Beau rehefa niverina ary nisotro ny kaopy plastika.
  
  "Eny, eny, fa mbola tsy nitranga izany. Ary araka ny fantatray dia nanova ny kaody izy ireo na nanampy trigger vaovao.
  
  Nanaiky izany i Beau tamin'ny fiondrehana kely.
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake. Efa ho folo minitra no teo amin"ny gara izy ireo, ary tsy nisy na dia iray aza avy amin"i Hayden na i Dahl. Nahatsiaro ho toy ny mandrakizay ny folo minitra androany.
  
  "Antsoiko i Hayden." Navoakany ny findainy.
  
  "Aza manahy," hoy i Mai. "Tsy Kinimaka ve ity?"
  
  Nihodina mafy teo amin"izay nanondro azy i Drake. Ilay endrik'i Mano Kinimaki tsy mitsaha-mitombo dia nivezivezy tsy an-kijanona teny amin'ny arabe, niondrika, mazava ho azy, nanaintaina, saingy niziriziry nankany amin'ny gara. Nitelina fanontaniana am-polony i Drake ary nirohotra nankany amin'ilay olona afaka namaly azy ireo. Raha vao nivoaka ny ekipa dia tratran"ny ekipa teo amin"ny sampanan-dalana feno korontam-bato i Mano.
  
  "Inona izany ry namana?"
  
  Ny fanamaivanana an'ilay Hawaiiana tamin'ny fihaonany tamin'izy ireo dia voasaron'ny fanaintainan'ny saina nahatsiravina miafina tao ambanin'ny tany. "Manana an"i Hayden izy ireo," hoy izy nibitsibitsika. "Nesorintsika ny telo tamin'izy ireo, saingy tsy nanakaiky an'i Ramses na i Price. Ary avy eo dia nanafika anay izy ireo tamin'ny farany. Nanala ahy tamin"ny lalao aho, ary tamin"ny fotoana nivoahako tao ambanin"ny korontam-bato maro, dia efa lasa i Hayden."
  
  "Ahoana no ahafantaranao fa nahazo azy izy ireo?" Nanontany i Beau. "Angamba mbola manenjika izy?"
  
  "Mety ho naratra ny tanako sy ny tongotro", hoy i Kinimaka. "Nandre tsara anefa ny sofiko. Nesorin"izy ireo ny fitaovam-piadiana ary notaritarihiny. Ny zavatra farany nolazain"izy ireo dia..." Nitelina tamin"ny fo feno alahelo i Kinimaka, tsy afaka nanohy intsony.
  
  Noraisin'i Drake ny fijerin'ilay lehilahy. "Hovonjentsika izy. Manao izany foana izahay."
  
  Nirenireny i Kinimaka. "Tsy foana".
  
  "Inona no nolazain"izy ireo taminy?" Nanantitrantitra i Alicia.
  
  Nitraka ny lanitra i Kinimaka, toy ny mitady aingam-panahy avy amin"ny tara-masoandro. "Nilaza izy ireo fa hijery akaiky an'io baomba nokleary io izy. Nilaza izy ireo fa hamatotra azy amin"ny lamosiny ilay izy."
  
  
  TOKO FAHA FAHATELO FOLO
  
  
  Namela ekipa maromaro i Thorsten Dahl mba hanadio ny faritra manodidina ny Times Square ary nitondra ny ekipany lalina tao anatin'ny aloka noforonin'ny lalankely iray. Nangina sy tsy niraharaha ilay izy, toerana tena tsara hanaovana antso an-telefaona. Niantso an'i Hayden aloha izy, fa rehefa tsy namaly izy dia niezaka nifandray tamin'i Drake.
  
  "Eto ny elanelana. Inona ny vaovao farany?
  
  "Ao anatin"ny tsy rariny izahay, ry namako-"
  
  "Hatramin'ny baolinao indray?" Niato i Dahl. "Inona ny vaovao?"
  
  "Tsy hatramin'ny tendako tamin'ity indray mitoraka ity. Tapaka, na tapaka, tao amin'ny efitranony ireo baomba adala ireo. Ramses sy Price dia tsy misy intsony. Ny sela fahadimy dia misy - na misy - olona roa ambin'ny folo. Nilaza i Mano fa manana telo izy ireo. "
  
  Nahatratra ny intonation i Dahl. "Miteny Mano?"
  
  "Eny, ry sakaiza. Nosamborin'izy ireo i Hayden. Nentin"izy ireo niaraka taminy izy."
  
  Nakipy ny masony i Dahl.
  
  "Saingy mbola manana fotoana kely izahay." Nanandrana ny lafiny tsara i Drake. "Tsy ho noraisin'izy ireo mihitsy izany raha te hanapoaka izany avy hatrany."
  
  Marina ny voalazan'ny Yorkies, tsy maintsy niaiky i Dahl. Nihaino izy raha nanohy nanazava i Drake fa nesorina tamin'ny andraikiny amin'ny maha-Prinan'ny haizina izao i Marsh ary nosoloina iray antsoina hoe Alligator. Ny tanindrazany dia vao afaka nanondro ity lehilahy ity ho mpanohana amerikana.
  
  "tena?" hoy Dahl. "Hatao inona?"
  
  "Saika ny zavatra rehetra mety hiteraka korontana," hoy i Drake. "Mpikarama an'ady izy, tamin'ity indray mitoraka ity dia tsy tezitra."
  
  "Nihevitra aho fa i Ramses dia nanao ny raharahany 'ao an-trano' foana."
  
  "Ny alligator dia teratany New York. Afaka nanome fahalalana ara-pitaovana sarobidy ho an'ny fandidiana izy. "
  
  "Eny, mitombina izany." Nisento i Dahl ary nanosotra ny masony reraka. "Inona àry ny manaraka? Manana ny fandrindrana an'i Hayden ve isika?"
  
  "Nalain'izy ireo ny fakantsany. Tsy maintsy nalain'izy ireo ny akanjony, fara fahakeliny, satria ny marika nozairina tamin'ny lobany dia milaza fa ao ambanin'ny latabatra ao amin'ny Chipotle Mexican Grill izy, izay vao nohamafisinay fa omby. Miasa ny fakan-tsary fiarovana, saingy ny resevera teo aminay no tena voadona noho ny fanafihana ilay toerana. Manambatra izay rehetra azony atao izy ireo. Ary tsy manana olona ampy fotsiny izy ireo. Mety hiharatsy ny zava-drehetra avy eto, ry namana. "
  
  "Mety?" Hoy indray i Dahl. "Hilaza aho fa mandalo ny ratsy isika ary midina amin'ny lalan'ny ratsy, sa tsy izany?"
  
  Niato kely i Drake, ary avy eo niteny hoe: "Manantena izahay fa hanohy ny fitakiana izy ireo", hoy izy. "Ny fepetra vaovao tsirairay dia manome antsika fotoana bebe kokoa."
  
  Tsy nila niteny i Dahl fa mbola tsy nandroso izy ireo. Niharihary ny zava-misy. Eto izy ireo dia niankina tamin'ny Tanindrazana mba hahitana ny toerana misy ny baomba nokleary, mihazakazaka toy ny vorontsiloza Krismasy efa nampitandremana mialoha, ho an'i Moore ihany no hamaritra ny toerana misy azy, saingy tsy nahomby ny orinasa iray manontolo.
  
  "Ny hany nataonay dia ny neutreuse ny entana vitsivitsy azo ampiasaina," hoy izy. "Tsy dia akaiky ny tena drafitra nataon'i Ramses izahay, ary indrindra ny lalao farany nataony."
  
  "Nahoana ianareo no tsy midina any amin"ny gara? Mety hiaraka ihany koa isika rehefa tonga ny fitarihana manaraka. "
  
  "Eny, hataonay izany." Nihetsiketsika tamin'ny ekipany i Dahl ary nanapa-kevitra ny lalana mety hitarika azy ireo ho any amin'ny 3rd Avenue. "Manahoana, manao ahoana i Mano?"
  
  "Nodona mafy tamin"ny rindrina nisy talantalana ilay lehilahy. Aza manontany. Mazoto miady anefa izy, miandry fotsiny izay hanome lasibatra azy."
  
  Nanomboka nihazakazaka i Dahl rehefa vita ny resaka. Nijanona teo akaikiny i Kensi ary niondrika. "Fihetsehana ratsy?"
  
  "Raha jerena ny toe-javatra misy anay, heveriko fa mety ho ratsy kokoa izany, saingy, eny, safidy ratsy izany. Nalain"izy ireo an-keriny i Hayden. Nentiny tany amin"izay misy ilay baomba izy."
  
  "Eny, tsara izany! Ny tiako holazaina dia tsy manana fanilo miafina ve ianareo rehetra?"
  
  "Manao izany izahay. Ary nariany izany mbamin"ny fitafiany.
  
  "Tao ambanin'ny hoditrao ny Mossad," hoy i Kensi mangina. "Tsara ho azy ireo, fa tsy ho ahy. Nahatonga ahy hahatsapa ho toy ny an'ny tenany aho. "
  
  "Hanjary". Nanaiky i Dahl. "Isika rehetra dia mila mahatsapa fa isika no mifehy ny hoavintsika, ary ny fanapahan-kevitra rehetra dia malalaka. Tsy fanodinkodinana izany."
  
  "Amin"izao andro izao," niolikolika ny rantsan-tànan"i Kensi ary avy eo dia niraikitra tamin"ny totohondry, "dia mikitikitika ahy ianao amin"ny loza aterak"izany," dia nomeny tsiky kely izy avy eo. "Afa-tsy ianao, ry sakaizako, azonao atao ny manodikodina ahy amin'ny fotoana rehetra sy amin'ny toerana tianao."
  
  Nijery lavitra i Dahl. Tsy voasakana i Bridget McKenzie. Fantatr"ilay vehivavy fa lehilahy manambady izy, raim-pianakaviana, nefa mbola resin"ny fakam-panahy ihany izy. Mazava ho azy, na ahoana na ahoana, dia tsy hijanona ela eto izy.
  
  Voavaha ny olana.
  
  Niara-nihazakazaka koa i Smith sy Lauren, nifanakalo hevitra mangina. I Yorgi dia nitondra ny vodiny, reraka sy feno potipoti-javatra, saingy nidona tamin'ny fahavononana milalao. Fantatr'i Dahl fa io no tena traikefany voalohany tamin'ny ady nikoropaka sy tsy misy dikany, ary nihevitra izy fa nitantana tsara izany. Nitselatra ny arabe ary nivily miankavia mihazo ny lalam-pirenena faha-3, mizotra mankany amin"ny sampanan-dalana faha-51.
  
  Minitra vitsy hafahafa ho an'i Dahl izany. Tsy nisy naninona ny faritra sasany tao an-tanàna, ary na dia nisokatra aza ny fivarotana maro ary ny olona niditra tao anatin'ny tebiteby, ny sasany kosa nilaozana, saika tsy nisy aina intsony. Lalana maromaro no voafehin"ny fiaran"ny polisy misahana ny rotaka sy ny fiaran"ny tafika kodiaran-droa miparitaka eran"izao tontolo izao. Nihorohoro noho ny henatra ny faritra sasany noho ny fisian"ireo mpandroba. Ny ankamaroan"ny olona hitany dia tsy azony izay tokony hatao, ka nampiany ny feony tamin"izay heveriny ho manam-pahefana ary nanasa azy ireo hialokaloka any amin"izay azony atao.
  
  Ary avy eo dia tonga teo amin'ny toerana niandrasan'i Drake sy ny hafa izy ireo, nanantena ary nikasa ny hanavotra an'i Hayden Jay.
  
  Ora vitsy monja no lasa hatramin"ny fiandohan"ity andro ity. Ary ankehitriny izy ireo dia nitady fatratra ny fomba hahitana baomba nokleary. Fantatr'i Dahl fa tsy hisy fihemorana; tsy afaka nandositra na niafina tao amin'ny bunkers izy. Tao anatin"izany hatramin"ny farany ny ekipan"ny SPEAR. Raha maty androany ny tanàna, dia tsy noho ny tsy fahampian'ny mahery fo miezaka hamonjy azy.
  
  
  TOKO FAHATELO FAHATELO
  
  
  Nangina i Hayden raha nitarika hetsika sy fanehoan-kevitra i Ramses, mampahatsiahy ny olony izay niandraikitra, nanandrana ny tsy fivadihany tanteraka. Rehefa avy nitaritarika azy hiala tao amin"ny fivarotana kojakoja ara-panatanjahantena izy ireo dia noteren"izy ireo nihazakazaka teo anivon"izy ireo teny amin"ny lalam-pirenena faha-3, avy eo naka fotoana nikarohana sy nanary ny findainy ary nendahany ny akanjony tsy misy bala. Toa nanana fahalalana momba ny fitaovana fanaraha-maso sy ny toerana misy azy i Ramses ary nanome baiko ny lehilahy hanaisotra ny akanjony. Vetivety dia hita sy nariana ilay fitaovana kely, taorian"izay dia nanohy ny fihazakazahany tamin"ny lalana toa tsy misy dikany mihitsy ireto andian"olona ireto.
  
  Nahatsapa i Hayden fa tsy izany mihitsy no izy.
  
  Naharitra elaela izany. Ny vondrona dia nanary ny fitaovam-piadiany lehibe kokoa sy ny akanjo ivelany mainty, mampiseho ny fanamian'ny mpizahatany mahazatra ao ambaniny. Tampoka teo dia namirapiratra sy tsy mampidi-doza izy ireo, anisan"ireo vahoaka be fanahiana an-jatony nivezivezy teny amin"ny araben"ny tanàna. Nisy ny fisafoana nataon'ny polisy sy ny tafika, saingy ny fakan-tsary dia nitodika fotsiny tamin'ny lalan'ny maizina iray ary avy eo ny iray hafa mandra-pahazavan'izy ireo. Nomena palitao mitokana i Hayden hanaovana azy. Tamin'ny fotoana iray dia niakatra tamin'ny môtô efa nomanina izy ireo ary nandeha moramora niala tao afovoan-tanànan'i Manhattan.
  
  Saingy tsy lavitra loatra. Naniry tamin"ny heriny rehetra i Hayden mba ho afaka hampita ilay hafatra amin"ny olona iray-na iza na iza-amin"izao fotoana izao dia fantany ny toerana nisy ilay baomba. Tsy nampaninona ny nahafaty azy - ny zava-dehibe dia ny nanakana ireo fanatika ireo.
  
  Nihodinkodina teo amin"ilay lalantsara ireo bisikileta, ary avy eo dia nisy olona folo - ireo legiona valo sisa tavela, Ramses sy Price - nifanenjehana teo amin"ny varavarana vy harafesina. Hayden dia nahita ny tenany teo afovoan'izy ireo, lokan'ny ady, ary na dia efa fantany aza ny hoaviny, dia niezaka ny hisambotra ny fijery rehetra, ny fiovan'ny lalana ary ny teny bitsibitsika rehetra.
  
  Talohan'ny varavarana ivelany vaky, nisy lalantsara anatiny maimbo nitarika tohatra vita amin'ny simenitra. Nitodika tany amin'i Hayden ny iray tamin'ireo lehilahy ary nihazona ny antsy teo amin'ny tendany.
  
  "Mangina", hoy i Ramses, tsy nitodika. "Aleoko tsy hamono anao izao."
  
  Niakatra rihana efatra izy ireo ary nijanona vetivety teo anoloan"ny varavaran"ilay trano. Rehefa nisokatra ilay izy, dia nifanizina tao anatiny ny andian"olona, ka nihazakazaka nivoaka ny lalantsara haingana araka izay azony natao. Nijanona teo afovoan'ny efitrano i Ramses, nitsotra ny sandry.
  
  "Ary eto isika," hoy izy. "Miaraka amin'ny fiafarana an-tapitrisa ary farafaharatsiny iray fiandohana. Ny mponina amin"ity tanàna ity dia handao ity fiainana ity nefa tsy fantany fa izany no fiandohan"ny lalantsika vaovao, dia ny ady masina. Ity-"
  
  "tena?" Nisy feo maina nanapaka ny tabataba. "Ny ampahany amiko dia te hino anao, Ramses, fa ny ampahany hafa, ny ampahany ratsy kokoa, dia mihevitra fa feno izany ianao."
  
  Hayden dia nahazo ny fijeriny voalohany an'i Julian Marsh. Hafahafa ny fijery an"ilay Pythian, nivadika, toy ny hoe nivalona ny ampahany taminy. Nanao akanjo tsy mety mihitsy izy, na inona na inona taona na fironana ankehitriny. Maintin"ny maso ny iray, nisokatra malalaka ny iray ary tsy nikipy, nianjera kosa ny kiraro iray. Teo an-kavanany dia nisy brunette manaitra izay tsy fantatr'i Hayden, saingy tamin'ny fomba nifandehan'izy ireo dia hita fa nifandray tamin'ny fomba maro kokoa noho ny iray izy ireo.
  
  Noho izany, tsy mpiara-miasa.
  
  Nanala baraka i Hayden nijery ny fihetsik'i Ramses tamin'ny fanesoana nataon'i March. "Fantatrao?" - nanontany ilay printsy mpampihorohoro. "Izay namitaka anao fony tsy mbola nihaona taminao akory. Talohan'ny nahafantarantsika ny anaran'ilay adala izay hitondra ny lelafontsika mandrakizay ho ao am-pon'i Amerika. Na ny anao, Tyler Webb, dia namadika anao.
  
  "Fuck Webb," hoy i Marsh. "Ary mandehana ianao."
  
  Nihodina i Ramses sady nihomehy. "Andao hiverina amin"izay nolazaiko. Na ny olona miasa eto aza mankahala an"ity tanàna ity. Lafo loatra izany, be loatra ny mpizaha tany. Ny lehilahy sy vehivavy tsotra dia tsy afaka ny hipetraka eto ary miady mafy amin'ny asa. Azonao alaina sary an-tsaina ve ny fangidiana izay mitombo amin'ny rafitra sy ny olona manohana azy hatrany? Eo amin"ny tetezana sy ny tonelina no andoavana saram-bola. Tsinontsinona ianao raha tsy manam-bola. Ny fitiavam-bola, ny fitiavam-bola, ny fitiavam-bola dia eny rehetra eny. Ary mampahory ahy izany."
  
  Nangina i Hayden, mbola nikajy ny fihetsiny manaraka, mbola nijery ny fihetsik"i Marsh.
  
  Nanao dingana teo amin'ny sisiny i Ramses. "Ary Alligator, namako taloha. Faly mahita anao indray."
  
  Nijery i Hayden fa namihina ny lehibeny ilay lehilahy antsoina hoe Alligator. Niezaka ny hijanona ho kely, mangina ary angamba tsy voamarika izy, ka nanao kajy hoe firy ny dingana tokony ho tonga eo am-baravarana. Be loatra amin'izao fotoana izao. Andraso, andraso fotsiny.
  
  Hafiriana anefa no nahafahany nividy izany? Na dia teo aza ny tenin'i Ramses, dia nanontany tena izy raha te hiala amin'ny fipoahana nokleary aza izy. Ny vaovao tsara dia nakaton"ny manam-pahefana ny habakabaka, ka tsy maika ilay lehilahy.
  
  Robert Price dia nianjera teo amin'ny seza iray niaraka tamin'ny fitarainana. Nangataka aspirine iray tavoahangy tamin'ny legionnaire akaiky indrindra izy, saingy tsy noraharahiana. Marsh dia nanipy maso ny minisitry ny Fiarovana.
  
  "Hainao ve?"
  
  Niditra lalina tao anaty ondana i Price.
  
  Nijery nanerana ny efitra ambiny i Hayden, ka izao vao nahatsikaritra ny latabatra fisakafoana izay nijoro teo akaikin"ilay varavarankely misy ridao lavitra.
  
  Tompo ô, inona ity...?
  
  Kely kokoa noho ny noeritreretiny ilay izy. Ny kitapo dia lehibe kokoa noho ny modely mahazatra, lehibe loatra ka tsy azo ampidirina ao amin'ny efitrano ambony amin'ny fiaramanidina iray, fa tsy ho saro-kenatra loatra amin'ny lamosin'ny olona lehibe kokoa.
  
  "Namidy taminao aho, ry Martsa," hoy i Ramses. "Amin'ny fanantenana fa hitondra izany any New York ianao. Noho izany dia ho feno fankasitrahana mandrakizay aho. Hevero ho fanomezana izany rehefa milaza aminao aho fa havela hahatsapa ilay afo mandevona ianao sy ny namanao. Ity no tsara indrindra azoko atolotra anao, ary tsara lavitra noho ny antsy eo amin"ny tendanao."
  
  Nitadidy ny baomba nokleary i Hayden - ny habeny, ny bikany ary ny endriky ny kitapo - raha mety hila azy izy. Tsy nisy fomba tokony ho nahafaty azy teto androany.
  
  Nitodika tany amin"ny olony i Ramesses. "Omano izy", hoy izy. "Ary aza mitsitsy fanaintainana amerikanina."
  
  Fantatr'i Hayden fa ho avy izany. Tsy vitan"izy ireo ny namatotra ny tanany teny an-dalana teto, ka izao nohararaotiny tanteraka izany. Betsaka ny zavatra niankina taminy tamin'izany fotoana izany - ny hanjo ny tanàna, ny firenena, ny ankamaroan'ny tontolo sivilizasiona. Ny vazy teo an-kavanany dia azo ampiasaina, ny vozony dia ny sakany tonga lafatra ho an'ny tanany ary ny lanjany sahaza mba hanimba. Potipotika teo amin"ny tempolin"ilay lehilahy akaiky indrindra ilay izy, ary potipotika mitsivalana nianjera tamin"ny tany. Rehefa nanangana ny tanany izy, dia noraisin'i Hayden ilay basy, saingy rehefa hitany fa nifono tsara teo amin'ny sorony ilay basy, dia nilefitra avy hatrany izy, fa kosa nampiasa ny fikitihana ny barika mba hanipy azy bebe kokoa. Nokendreny ny fitaovam-piadiana, saingy tsy noraharahain'i Hayden daholo. Saloon Last Chance fotsiny izao... tsy miady amin'ny ainy intsony - toy ny ady ho an'ny fahaveloman'ny tanàna. Ary angaha moa tsy nampiditra an-tsokosoko azy teto fotsiny ve izy ireo? Izany dia nilaza taminy fa ny fitaovam-piadiana dia tsy azo tsinontsinoavina.
  
  Nanatona azy avy teo anilany ilay alligator, saingy nosakanan'i Ramses izy. Fahitana mahaliana hafa. Zava-dehibe tamin'i Ramses ny alligator. Ny fotoana manaraka dia levona izy, tsy afaka nifantoka tamin'ny sandriny sy ny tongony izay namely azy. Indray mandeha na indroa aho no miady, fa nisy hafa foana. Tsy olo-malaza amin'ny fahitalavitra ireo - miandry amim-pahalalam-pomba ny iray ho voa mba hahafahan'ny iray miditra an-tsehatra. Tsia, nitangorona sy nanafika azy indray mandeha ireto, ka na impiry izy no nijanona sy namely, dia nisy roa hafa namely azy. Nipoaka tamin"ny toerana maro tsy tambo isaina ny fanaintainana, saingy nohararaotin"ny fahatafintohinana izy ka naka tapa-tavoahangy mikitoantoana tamin"ilay vazy sy nitetika ny tarehiny sy ny tanany izy roa lahy. Nihemotra izy ireo, nandeha ra. Nihodinkodina teo amin'ny tongony roa izy, ka nianjera ny tompony. Niezaka nanipy kaopy mavesatra teo am-baravarankely izy, nihevitra fa hisarika ny saina izany, saingy nanidina teo amin"ny antsasa-metatra avy teo amin"ny varavarankely ilay zava-dratsy.
  
  Inona no hataon'i Drake?
  
  Fantany izany. Izany indrindra. Hiady hatramin"ny fofon"ainany farany izy. Tany amin'ny alan-tongotra no nitadiavany fitaovam-piadiana. Nifanena tamin'ny mason'i March sy ilay vehivavy ny masony, saingy vao mainka nifikitra mafy izy ireo, nahita fampiononana tamin'ny fifandraisana hafahafa. Nandaka sy niodina i Hayden, nifaly noho ny kiakiaka zara raha voasakana, avy eo dia nahita ny fandriana teo ivohony. Nampiasa izany ho toy ny fulcrum izy, dia nanery ny tenany hitsangana.
  
  Nisy totohondry nidona tamin"ny tarehiny ary nipoaka ny kintana. Nihifikifi-doha i Hayden, nanala ny rà, ary namely ny lamosiny ka nianjera ny mpifanandrina taminy. Ny totohondry iray indray no namely azy teo amin"ny sisin"ny lohany, ary avy eo dia nosintonin"ilay rangahy teo amin"ny andilany izy, ka nazerany tamin"ny tongony ary napetrany teo ambony fandriana. Natsipin'i Hayden teo an-damosiny izy tamin'ny alalan'ny heriny manokana. Tao anatin'ny segondra vitsy dia niverina tamin'ny tongony izy, niondrika ny lohany, nanipy totohondry teo amin'ny taolan-tehezany, ny tendany, ny valahany ary ny lohaliny, nanipy kapoka nifandimby, daka nifandimby.
  
  Nahita an'i Ramses nanatona azy ireo izy. "Olona valo!" - hoy izy niantsoantso. "Lehilahy valo sy zazavavy kely iray. Aiza ny avonavonao?
  
  "Eo amin'ny toerana misy ny atodiny ihany," hoy i Hayden nitsefotra, nanimba azy ireo, nahatsiaro reraka, nanaintaina noho ny kapoka maro, nihena ny ady tamin'ny hatezerana. Tsy haharitra mandrakizay izany, ary tsy nanantena ny ho afa-mandositra izy.
  
  Tsy nitsahatra nanandrana anefa izy. Tsy nilavo lefona mihitsy. Ady isan"andro ny fiainana, na ara-bakiteny izany na tsia. Rehefa nihena ny hery avy amin'ny fitokonana nataony ary nihena ny angovo avy amin'ny rantsam-batany, dia mbola namely ihany i Hayden, na dia tsy ampy intsony aza ny fitokonany.
  
  Natsangan"ireo lehilahy tamin"ny tongony izy ary notaritaritiny niampita ny efitrano. Nahatsapa hery niverina teo aminy izy ary namakivaky ny hodiny ny kirarony, ka nahatonga azy nikiakiaka. Nifanizina tamin"ny hozatrany ny sandry, nanosika azy hankany amin"ny varavarankely lavitra.
  
  Nijoro teo ambonin'ny latabatra nisy ny kitapo nokleary i Ramses.
  
  "Kely tokoa," hoy izy nieritreritra. "Tsy mety mihitsy. Ary mbola tsy hay hadinoina. Manaiky izany ve ianao?"
  
  Nandrora rà tamin"ny vavany i Hayden. "Manaiky aho fa ianao no asa adala amin'ny taonjato."
  
  Ramses dia nanome azy fijery mahagaga. "Manao ve ianao? Fantatrao fa i Julian Marsh sy Zoe Shears avy ao amin'ny The Pythians mifamihina ao, sa tsy izany? Ary ny mpitarika azy ireo - Webb - aiza izy? Mandeha hitety an'izao tontolo izao hahita harena arkeolojika fahiny, heveriko fa. Manaraka ny dian'ny aristocrat efa maty ela aho. Manaraka ny dian-tongony adala raha mirehitra izao tontolo izao. Tsy manakaiky ny asa adala amin'ny taonjato aho, Ramatoa Jay. "
  
  Ary na dia niaiky tao anatiny aza i Hayden fa marina ny zavatra iray, dia nangina ihany izy. Amin'ny fiafaran'ny andro dia tokony hiandry azy rehetra ny efitrano misy felt.
  
  "Dia inona no manaraka, liana ho fantatra ianao?" Nanontany azy i Ramses sady nitsiky. "Eny, tsy dia be loatra, raha ny marina. Isika rehetra dia any amin'izay tiantsika hisy. Miaraka amin'ny baomba nokleary ianao. Miaraka amin'i Alligator, manampahaizana manokana momba ny baomba aho. miandany amiko ny oloko. Baomba nokleary? Efa saika vonona ny... - nijanona izy - mba ho iray amin'izao tontolo izao. Tokony hilaza ve isika fa...adiny iray manomboka izao?"
  
  Namadika azy ny mason'i Hayden.
  
  "Oh haha. Manontany tena ianao izao. Be loatra ve izao fotoana izao ho anao? Koa folo minitra?"
  
  "Tsia," hoy i Hayden nifoka rivotra. "Ianao dia tsy afaka. Mba miangavy re! Tsy maintsy misy zavatra tadiavinao. Zavatra azontsika ifanarahana."
  
  Nibanjina azy i Ramses, toy ny hoe nangoraka azy tampoka izy. "Ny fitambaran'ny zavatra rehetra tiako dia ao amin'ity efitrano ity. Fandringanana ilay antsoina hoe Tontolo Voalohany."
  
  "Ahoana no ataonao amin'ny olona izay te hamono anao na ho faty amin'ny fiezahana fotsiny?" Hoy i Hayden mafy. "Na atsaharo izy ireo fa tsy mandatsa-dra. Ny olana farany ho an'ny Tontolo Vaovao."
  
  Nihomehy i Ramses. "Tena adala tokoa ianareo." Nihomehy izy. "Ny valiny dia hoe: 'Tsy tokony hatao'. Vonoy izahay na iankohofanay. Atsaharo izahay na jereo izahay miampita ny sisin-taninareo. Izany no hany olanao."
  
  Niady mafy indray i Hayden rehefa nesorin"ireo lehilahy ny lobany vaovao ary napetrany teo anoloany ilay baomba. I Alligator no nandroso ary nanala ny kitapo ary nanapaka tariby maromaro tao anatiny. Tsy maintsy nifamatotra tamin'ny mekanika famerana izy ireo, hoy i Hayden azo antoka. Na ireo mpampihorohoro adala toy izany aza dia tsy mety hanapa-kevitra ny hanapaka ireo fitaovana tena mipoaka.
  
  Nanantena izy.
  
  Nosintonin'ilay alligator ny tariby ary nijery an'i Ramses izy, niandry ny fahazoan-dàlana hanohy. Nanaiky ilay goavambe. Noraisin'ireo lehilahy ireo ny sandrin'i Hayden ary nanosika azy nandroso teo ambonin'ny latabatra, nanondrika ny vatany mandra-pahatongan'ny baomba nokleary nanosika ny kibony. Notazonin'izy ireo teo amin'ny toerany izy avy eo, raha nofonosin'i Alligator ny tariby voalohany teo amin'ny lamosiny sy ny tratrany, avy eo nidina teo anelanelan'ny tongony ary farany niakatra mandra-pifanenany teo amin'ny farany ambany. Tsapan'i Hayden ny fisintonana rehetra teo amin'ny tariby, ny fihetsiky ny kitapo. Farany, nampiasa fehikibo matanjaka sy kasety izy ireo mba hahazoana antoka fa niraikitra mafy tamin"ny vatany ilay baomba niokleary ary voahodidina azy io. Nitsapa ny fatorany i Hayden ary hitany fa zara raha afaka mihetsika izy.
  
  Niverina nijery ny asan'ny Alligator i Ramses. "Lavorary", hoy izy. "Nahazo toerana tsara indrindra handrava ny fireneny ny devoly amerikana. Toerana masina mendrika ho an"ny sisa amin"izy ireo, toy izany koa ity tanàna mpanota ity. Ankehitriny, ry Alligator, apetraho ny fameram-potoana ary omeo fotoana ampy izahay handehanana any amin'ny zoo.
  
  Nitsefotra teo ambony latabatra i Hayden, taitra aloha ary avy eo dia very hevitra tamin"ny tenin"ilay mpampihorohoro. "Mba miangavy re. Tsy vitanao izany. Ianao dia tsy afaka. Fantatray ny toerana misy anao sy izay kasainao hatao. Afaka mahita anao foana izahay, Ramses."
  
  "Ny namanao no tianao lazaina!" Nikiakiaka teo amin"ny sofiny ilay alligator ka nahatonga azy nitsambikina sy nanozongozona ilay nokleary. "Anglisy... Khmannnn! Aza manahy. Hahita azy indray ianao. Nahafinaritra azy tokoa i Marsh, mmm, fa izahay koa!"
  
  Niondrika teo amin"ny sofiny ilany i Ramses. "Tadidiko daholo ianareo avy tany amin"ny bazary. Mino aho fa nopotehinao izany, nanimba ny lazako nandritra ny roa taona farafahakeliny. Fantatro fa ianareo rehetra dia nanafika ny lapako, namono an'i Akatash mpiambina ahy, namono ny legionaireko ary nitondra ahy tamin'ny rojo vy. Ho an'i Amerika. Firenena adala. Mr. Price any dia milaza amiko fa ao anatin'ny ekipa daholo ianareo, fa tsy izany ihany. Miantso ny tenanao ho fianakaviana ianao. Eny, tsy mety ve raha miaraka ianareo rehetra amin"ny farany?"
  
  "Ozona," hoy i Hayden nifoka rivotra tao an-tampon'ny kitapony. "Ianao. Dondrom-belona."
  
  "Oh tsia. Ianao sy ny ankohonanao no tena nanakorontana. Tsarovy fotsiny - nanao izany i Ramses. Ary na dia ity aza dia tsy ny fiafarako. Vao mainka manaitra kokoa ny fahatokisana ahy. Saingy fantaro fa ho any amin'ny toerana azo antoka aho, mihomehy, raha i Amerika sy ny sisa amin'ireo mpiara-dia aminy tandrefana dia hipoaka. "
  
  Niondrika izy ka nopotehin"ny vatany sy ny tao anaty kitapo. "Tonga izao ny fitsidihanao farany ny toeram-pijerem-biby. Homeko voninahitra i Matt Drake hahita anao", hoy izy nibitsibitsika. "Rehefa mipoaka ny baomba."
  
  Hen'i Hayden ireo teny ireo, ireo hevitra nafenina tao anatiny, saingy nanontany tena ny tenany hoe inona no hetsika azo antoka fa hanaitra kokoa noho izay efa nokasainy.
  
  
  TOKO FAHAFATRA FAMPOLO
  
  
  Nisosona i Hayden ary nihazakazaka nankany ambadiky ny kamiao kely iray. Nametraka azy ireo legionnaire, mbola nifatotra tamin'ny baomba, tao ambadik'izy ireo teo an-tongony rehefa nibodo ny dabilio teo amin'ny andaniny roa. Ny ampahany sarotra indrindra tamin'ilay dia iray manontolo dia ny nanala azy tao amin'ilay tranobe. Tsy lany andro nanandrana nanafina azy ireo legionaire; nanosika azy tany amin'izay tiany izy ireo ary efa vonona ny fiadiany. Izay mahita azy ireo dia hovonoina. Soa ihany ho azy ireo fa toa nihaino ny fampitandremana ny ankamaroan'ny olona ka nijanona tao an-trano teo anoloan'ny fahitalavitra na solosaina findainy. Noraisin'i Ramses antoka fa hitan'i Hayden ilay kamiao nianjera teo amoron-dalana teo akaikin'ny lalankely maizina iray, nitsiky nandritra ny fotoana rehetra.
  
  Mainty misy marika hery manokana.
  
  Iza no hanakana azy ireo? Famotopotorana azy ireo? Angamba rehefa mandeha ny fotoana. Fa izay no fototry ny zava-drehetra nitranga hatreto. Ny hafainganam-pandeha sy ny fanatanterahana ny ampahany rehetra amin'ny drafitra dia nanandrana ny valintenin'i Amerika tamin'ny fetrany. Efa nampoizina ny fanehoan-kevitra, ary ny tena olana dia tsy niraharaha tsotra izao ireo mpampihorohoro. Ny hahafatesan"ny firenena ihany no tanjon"izy ireo.
  
  Nampiasa ny Lalana faha-57 izy ireo niantsinanana, nisoroka ny fisafoana sy ny fatorana tamin'ny toerana azony natao. Nisy korontam-bato, ilay fiara hafahafa nilaozana ary andiana mpitazana, fa ilay Alligator tenany kosa dia teratany New Yorker ary nahalala ny lalana mangina sy toa tsy misy dikany. Nanampy ny rafitra famatsiana herinaratra tao an-tanàna, ka afaka niverina mora tamin"ny lalana efa nomanina ny mpamily. Nihetsika tsikelikely izy ireo, tamim-pitandremana, noho ny fahafantarana fa ny Amerikanina dia mbola naneho hevitra, mbola niandry, ary taorian'ny ora maromaro vao tonga saina fa mety efa nisy ilay baomba.
  
  Fantatr'i Hayden fa na dia amin'izao fotoana izao aza ny tompon'andraikitra ao amin'ny Trano Fotsy dia manoro hevitra ny mitandrina, tsy afaka manaiky tanteraka fa voahitsakitsaka ny sisin-taniny. Mety hisy olon-kafa manandrana manararaotra ny zava-misy. Ndeha hanaisotra an'i Dodge bebe kokoa isika ary hanakorontana ny mpandoa hetra. Na izany aza, nahafantatra an'i Coburn izy ary nanantena fa ny mpanolo-tsaina akaiky azy dia azo itokisana sy mahay toa azy.
  
  Nahita mangana taminy ilay dia. Nanohana azy tamin'ny tongony ireo legionaire. Ny fiatoana tampoka sy ny lavaka be dia nahatonga azy ho lonilony. Nihetsiketsika teo ambaniny ilay kitapo, ary ny atiny mafy dia mampatahotra foana. Fantatr'i Hayden fa izany no tadiavin'i Ramses-mba ho feno horohoro ny fotoana farany ananany rehefa mandeha ny fotoana.
  
  Tsy ampy antsasak'adiny akory no lasa. Nangina ny lalana, raha tsy nisy na inona na inona. Tsy afaka nilaza mazava i Hayden. Tamin'ny fihodinana vaovao iray hafa tamin'ny drafiny, nandidy an'i Gator i Ramses mba hamatotra an'i Marsh sy Shears amin'ny baomba, miaraka amin'i Hayden. Nitaraina izy roa, niady, ary nanomboka nikiakiaka mihitsy aza, ka nanakatona ny vavany sy ny orony ny Alligator, nipetraka teo mandra-pahatonin'izy ireo, ary namela ny vavorony hitsoka rivotra. Nanomboka nitomany saika niara-nitomany i Marsh sy Shears avy eo. Angamba izy ireo nitahiry nofinofy fanafahana. Nikiakiaka toy ny zaza vao teraka i Marsh, ary nifofofofo toy ny ankizilahy voan'ny gripa i Shears. Ho sazy ho an'izy roa - ary, indrisy, ho an'i Hayden ihany koa - Ramses dia namatotra azy ireo niboridana tamin'ny baomba niokleary, izay niteraka olana isan-karazany, fikorontanana, ary sniffling bebe kokoa. Noraisin'i Hayden tsara izany, naka sary an-tsaina ny horohoron'i Lovecraftian mety hitovy amin'izy ireo ankehitriny ary manontany tena hoe ahoana no handehanan'izy ireo amin'ny zoo.
  
  "Ho vitantsika ny ao anatiny," nijery tamim-pitsikerana ny lamesa ilay Alligator. "Dimy minitra fara-fahakeliny."
  
  Hitan"i Hayden fa niteny tsara ilay mpanao baomba rehefa nifampiraharaha tamin"ny lehibeny. Ny tebiteby angamba no nahatonga ny feony niakatra tampoka. Mety fientanentanana. Nitodika izy rehefa nijanona ilay kamiao ary nampidina ny maotera nandritra ny minitra vitsivitsy ny mpamily. Nivoaka ny taxi-be i Ramses, ary nilaza i Hayden fa mety ho eo amin"ny fidirana amin"ny toeram-pisakafoanana izy ireo.
  
  Ny vintana farany.
  
  Niady mafy izy, niezaka nikisaka nitety ny andaniny sy ny ankilany ary nanala ny lakroa teo am-bavany. Nitaraina i Marsh sy Shears, ary nanitsaka azy tamin"ny kirarony ireo legionaire, ka sarotra ny nihetsika, saingy nanohitra i Hayden. Ny hany azony dia ny horakoraka hafahafa, ny fihozongozonana tsy mendrika, ary ny saina dia natsangana.
  
  Nanozona sy nitsambikina teo amboniny ny iray tamin'ireo legionnaire, ary vao mainka nanindrona azy tamin'ny fiampangana niokleary sy ny ambadiky ny fiara. Nitomany tao amin'ny kasety izy. Nanodidina ny vatany ny sandriny, nanakana azy tsy hihetsika, ary tamin'ny fotoana niverenan'i Ramses dia tsy afaka niaina izy.
  
  Niaraka tamin"ny firohondrohon"ny motera kely dia nandroso indray ilay kamiao. Nandeha moramora ilay fiara, ary lasa ilay legionaire. Nifoka rivotra lalina i Hayden, nanozona ny vintana sy ny endrik'ireo rehetra manodidina azy. Vetivety dia nijanona ny fiara ary namono ny motera ny mpamily. Nangina ny teo satria i Ramses, izay manao fanamian'ny hery manokana tsy misy fotony, dia nanindrona ny lohany teo amin'ny seza aoriana.
  
  "Tonga ny tanjona", hoy izy tamin"ny tsy fankasitrahany. "Andraso ny fambarako, ary miomàna hitondra azy eo anelanelanareo."
  
  Tsy afa-nanoatra i Hayden fa tsy afa-nifoka raha nisy legionnaires dimy nipetraka nanodidina ilay amboara hafahafa ary niomana hanainga azy. Nandondona ny varavarana i Ramses, mazava tsara ny zava-drehetra, ary nisy lehilahy iray nanokatra izany. Nobatain"ireo legionaire teny amin"ny rivotra avy eo ilay amboara, ka nentiny nivoaka avy tao amin"ilay fiara ary nitondra azy tamin"ny lalana feno hazo. Nirefodrefotra i Hayden rehefa nandona ny masony ny hazavan"ny andro, avy eo dia nahita ny toerana nisy azy.
  
  Tafo hazo tohanana andry biriky matevina mivelatra eo amboniny, voahodidina zava-maitso. Varavaran-taratra vita amin'ny rarivato tsara tarehy izy io, ary tany foana izy io amin'izao fotoana izao, araka ny nantenain'i Hayden fa hisy ny sisa amin'ny toeram-pijerem-biby. Nisy mpizaha tany vitsivitsy sahy nanararaotra ireo toerana nahasarika olona vitsy, saingy nisalasala i Hayden fa havela hiditra ao anatin'ny ora vitsivitsy ny zoo. Azo inoana fa nandresy lahatra ny fiarovana ny zoo i Ramses fa misy hery manokana ao mba hiantohana ny fiarovana tanteraka ny faritany. Nentina tamin"ny lalana nolalovan"ny andohalambo sy ny zava-maitso nihantona izy ireo mandra-pijanonan"ny varavarana iray. Niditra an-keriny ilay alligator, ary avy eo dia nahita ny tenany tao anaty efitrano misy valin-drihana misy lalana hazo, tetezana ary hazo maro izay nanampy tamin'ny fiatrehana ny rivotra mando.
  
  "Faritra tropikaly," hoy i Ramses niondrika. "Ankehitriny, ry Alligator, raiso ilay fonosana ary apetraho ao anaty kirihitra. Tsy mila fandinihana kisendrasendra izahay. "
  
  Nianjera teo amin"ny gorodona hazo i Hayden sy ny sisa tamin"ny orinasany. Nanitsy tady vitsivitsy ilay alligator, nampiany kasety fanampiny mba hisian"ny fitoniana, ary avy eo dia nibitsibitsika tamin"ny horonana tariby fanampiny mandra-pilazany fa voahodidin"ny voafonja ilay mpanapoaka.
  
  "Ary ny rotary switch?" hoy i Ramses nanontany.
  
  "Tena te hanampy an"ity tokoa ve ianao?" hoy i Alligator nanontany. "Mety hanomboka izany aloha loatra i Marsh sy Shears."
  
  Ramses dia nandinika tamim-pitandremana ilay lehilahy. "Marina ny anao". Niondrika teo akaikin"ilay fonosana izy, nipetraka teo amin"ny tany ny kitapo, namatotra mivantana teo ambony i Hayden, ary teo amboniny i Marsh sy Zoey. Nitovitovy tamin'ny lohan'i Julian Marsh ny mason'i Ramses.
  
  "Hampiana switch sensitivity izahay," hoy izy mangina. "Fitaovana mihodinkodina izay, raha atsangana ianao na manao hetsika lehibe, dia mahatonga ny baomba hipoaka. Manoro hevitra anao aho mba hijanona ary hiandry ny fahatongavan'ireo mpiara-miasa amin'i Miss J. Aza manahy fa tsy haharitra ela izany.
  
  Nampihorohoro ny vatan'i Hayden ny teniny. "Hafiriana?" nahavita nifoka rivotra izy.
  
  "Hapetraka adiny iray ny fameram-potoana," hoy i Ramses. "Fotoana ampy hamelana anay sy Alligator ho any amin'ny toerana azo antoka. Ny oloko dia havela miaraka amin'ny baomba, tsy ampoizina farany ho an'ny namanao raha toa ka hitany ianao."
  
  Raha?
  
  Nitsangana i Ramses, nijery farany ny fonosana nomaniny, ny nofon"olombelona sy ny tafio-drivotra teo ambanin"ny afo, ny fanehoana tahotra teo amin"ny tarehin"izy ireo sy ny hery nasehony tamin"izy rehetra.
  
  Nanakimpy ny masony i Hayden, tsy afa-nihetsika intsony izao, ny fanerena mahatsiravina dia nanindry ny tratrany ho lasa baomba tsy azo ihodivirana ary nanasarotra ny miaina. Mety ho fotoana farany ho azy izao ary tsy nisy azony natao taorian'ny nandrenesany an'i Alligator nifaly tamin'ny fametrahana ny fiovaovan'ny fahatsapana, saingy ho voaozona izy raha handany izany any amin'ny Faritra Tropika ao amin'ny Zoo Central Park any New York. Fa kosa, nentina niverina tany amin'ny fotoana tsara indrindra teo amin'ny fiainany izy, ho any amin'ny Manos sy ny fotoanany any Hawaii, ho any amin'ny lalan'i Diamond Head, ny onjan'ny North Beach ary ny tendrombohitra volkano any Maui. Toeram-pisakafoanana eo amin'ny volkano mavitrika. Toerana ambonin'ny rahona. Fotaka mena ao ambadiky ny lalana. Ny jiro manjelanjelatra manamorona an'i Kapiolani ary avy eo ny tora-pasika any amin'ny faran'ny tora-pasika rehetra, miboiboika eo ambanin'ny jiro mena miparitaka amin'ny takariva sy tsy misy ahiahy, ilay hany toerana tena misy eto amin'izao tontolo izao ahafahany mandositra ny adin-tsaina sy ny ahiahin'ny fiainana.
  
  Nandeha tany i Hayden izao, miaraka amin'ny famantaranandro.
  
  
  TOKO FAHADIMY AMIN"NY TALOHA
  
  
  Niandry tao amin'ny biraon'ny polisy i Drake, nahatsiaro tena ho tsy afa-manoatra izy ireo rehefa nifikitra tamin'ny tendrony rehetra, ny fahitana rehetra, ny fambara kely momba an'i Ramses, Hayden, na ilay baomba nokleary. Ny marina dia lehibe loatra i New York ka tsy azo norakofana tao anatin'ny ora vitsivitsy, ary naneno ny telefaona. Be loatra ny mponina tao ary maro loatra ny mpitsidika azy. Mety haharitra folo minitra ny tafika vao tonga any amin'ny Trano Fotsy, saingy na dia eo aza ny mpiambina sy ny fepetra fiarovana rehetra, hafiriana no hikaroka an'io toerana somary kely io? Ankehitriny, hoy i Drake, ento any New York ity scenario ity ary inona no azonao? Tranga tsy fahita firy no nisamboran"ny mpitandro ny filaminana ireo mpampihorohoro izay tena nanao ny habibiana. Eo amin"ny tontolo tena izy dia nenjehina sy nokarohina ireo mpampihorohoro taorian"ny korontana.
  
  Tonga ihany i Dahl, toa saro-takarina sy reraka eran-tany, niaraka tamin'ny ekipan'ny SPEAR ambiny tao aoriany. Nanomboka nijery ny manodidina i Kenzi ary nanontany hoe aiza ny toerana fitehirizana porofo. Nihodina fotsiny ny masony tamin"i Dahl sady niteny hoe: "Avelao izy handeha fa tsy ho afa-po mihitsy izy." Nitangorona sy nihaino izay nolazain'i Drake izay, ankoatra ny fanahiana an'i Hayden, ny sisa tamin'ny ekipa .
  
  Nanatsotra ilay raharaha i Moore. "Fantatry ny olona ny fandrahonana fampihorohoroana ny tanàna. Tsy afaka mitsoaka izahay, na dia tsy manakana ireo izay mitady hiala aza. Inona no mitranga raha mipoaka ny baomba? Tsy haiko, fa tsy anjarantsika ny mieritreritra ny fifampiandaniana ankehitriny. Mihena ny rafitray, fa ny masoivoho sy tranokala hafa dia afaka miditra amin'ny fantsona hafa. Mampitaha azy ireo isika rehefa miteny. Ny ankamaroan'ny rafitra dia mandeha. Mangina ny araben'i New York nefa mbola sahirana raha oharina amin'ny ankamaroan'ny tanàna. Lalana koa."
  
  "Saingy mbola tsy misy?" gaga i Smith nanontany.
  
  Nisento i Moore. "Ry namako, mamaly antso an-jatony isa-minitra izahay. Miady amin'ny saina rehetra izahay, ny mpisandoka rehetra, ary ny olom-pirenena tsara rehetra matahotra ao an-tanàna. Mikatona ho an'ny rehetra ny habakabaka afa-tsy isika. Saika hamono ny Wi-Fi, ny Internet ary na dia ny tariby an-telefaona aza izahay, saingy fantaro fa mety haka aina kely amin'ity lalana ity izahay, toy ny avy amin'ny polisy an-dalambe, mpandraharaha FBI na, azo inoana kokoa, mpikambana ao amin"ny vahoaka".
  
  "Eo ambanin'ny fonony?" hoy i Dahl nanontany.
  
  "Raha ny fantatra dia tsy misy na iray aza tavela. Azontsika atao ihany ny mihevitra fa ny sela miaro an'i Ramses amin'izao fotoana izao dia noraisina avy amin'ny firenena sy eo an-toerana. Tsy mino izahay fa afaka manampy ireo masoivoho miafina, fa mikaroka ny safidy rehetra azo atao izy ireo. "
  
  "Dia aiza no ametrahan"ity antsika ity?" hoy i Lauren nanontany. "Tsy hitanay ny fakan-tsary, Ramses, Price na Hayden. Tsy nahita baomba niokleary izahay," nodinihiny ny endrika tsirairay, mbola tao am-pony ny sivily iray natsangana tamin'ny fampisehoana syndicated izay nilahatra ny piozila rehetra ho amin'ny hetsika farany.
  
  "Ny tipping no matetika manao izany," hoy i Moore. "Misy mahita zavatra ka mahatonga izany. Fantatrao ve ny antsoin'izy ireo hoe andian-dahatsoratra mafana eto? Taratasy roa mankany an-danitra, taorian'ny hira Eddie Money taloha. "
  
  "Dia miandry ny antso ve isika?"
  
  Notarihin'i Drake ho eo amin'ny lavarangana i Lauren. Nikoropaka ny zava-niseho teo ambany, niaraka tamin"ireo polisy vitsivitsy sy mpiasam-panjakana mbola velona miady amin"ny fahatafintohinana amin"ny akorandriaka rehefa nandeha teny amin"ny korontam-bato sy vera vaky, namaly ny antso sy nikapoka fanalahidy, ny sasany nisy fehin-drà nifono ny sandriny sy ny lohany, ny sasany tamin"ny tongony. miakatra, mimenomenona noho ny fanaintainana.
  
  "Tsy maintsy midina any isika", hoy i Lauren. "Ampio izy ireo."
  
  Nanaiky i Drake. "Miady amin'ny faharesena izy ireo ary tsy ivon-toerana intsony. Tsy nety niala tsotra izao ry zalahy ireto. Izany dia midika ho azy ireo mihoatra noho ny dia mankany amin'ny hopitaly. Izany no ataon"ny mpitandro filaminana tsara ary zara raha mahita izany ny vahoaka. Ny gazety dia tsy mamoaka afa-tsy vaovao ratsy hatrany hatrany, mandrakotra ny hevitra ankapobeny. Lazaiko fa hanampy azy ireo koa isika."
  
  Nizotra nankany amin'ny ascenseur izy ireo ary avy eo dia nitodika i Drake, gaga nahita ny ekipa iray manontolo tao aoriany. "Inona?" - hoy izy nanontany. "Tsy manam-bola aho".
  
  Nitsiky reraka i Alicia. Na i Beau aza dia nahavita nitsiky. Ny ekipan'ny SPEAR dia efa niatrika zava-tsarotra androany, saingy mbola natanjaka, vonona ho amin'ny bebe kokoa. Drake dia nahita mangana sy ratra hafa izay nafenina tsara.
  
  "Nahoana ianareo no tsy mi-charge? Ary mitondra ammo fanampiny miaraka aminao. Rehefa tonga amin'ny famaranana ity farany izahay dia hanana fotoan-tsarotra. "
  
  "Hitako izany," hoy i Kinimaka. "Hahatonga fanelingelenana izany."
  
  "Ary hanampy aho," hoy i Yorgi. "Sarotra aho ny mahazo ny lantom-peo Drake, ka ho very amin'ny lantom-peo amerikana izany."
  
  Nihomehy i Dahl rehefa niaraka tamin'i Drake tao amin'ny ascenseur. "Ry rosiana namako, tena mihemotra tanteraka ianao."
  
  Nokapohin'i Drake ilay Swede, ka niteraka mangana bebe kokoa, ary nampidina ny ascenseur ho any amin'ny rihana voalohany. Niditra an-tsehatra tamin'izay azony natao ny ekipan'ny SPEAR, namaly ny antso vaovao sy nandrakitra vaovao, nanadihady ny mponina sy nametraka fanontaniana, ary namindra ny antso tsy misy ifandraisany amin'ny vonjy taitra ho any amin'ny toby hafa voatendry. Ary na dia fantatr'izy ireo aza fa ilaina sy ampiana izy ireo, dia tsy nisy faly tamin'izany, satria fotsiny hoe mbola tsy hita i Hayden ary mbola tsy nisy na inona na inona i Ramses. Hatreto dia resiny izy ireo.
  
  Inona no tetika hafa nananany?
  
  Nandefa antso momba ny havana iray tsy hita i Drake ary nandefa iray hafa momba ny lalan-kely. Nijanona ho mavitrika ilay solaitrabe, ary i Moore dia mbola niantehitra tamin'ny tendrony, ny tapakilany ho any an-danitra. Saingy vetivety dia nanjary nazava tamin'i Drake fa ny fotoana dia mandeha haingana kokoa noho ny ronono miparitaka avy amin'ny fitoeran-javatra vaky. Ny hany nahasakana azy dia ny nanantenany hiantso an'i Ramses, fara fahakeliny, indray mandeha. Mbola niseho ihany ity lehilahy ity. Nisalasala i Drake fa ho nanindry ny bokotra izy raha tsy nanandrana hanao teatra kely kokoa.
  
  Ny polisy dia nihazakazaka ny tobim-piantsonana, saingy nanampy tamin'ny fipetrahana teo amin'ny latabatra sy ny fampitana hafatra ny ekipa. Nandeha nanao kafe i Dahl. Niaraka taminy teo anoloan'ny kettle i Drake, nahatsiaro tena ho tsy afa-manoatra sy tsy teo amin'ny toerany teo am-piandrasana ny vaovao.
  
  "Andao hiresaka momba ny voalohany," hoy i Drake. "Efa nitranga taminao ve izany taloha?"
  
  "Tsia. Azoko ny fomba nahafahan'i Ramses niafina nandritra izay taona maro izay. Ary heveriko fa tsy mamokatra sonia taratra ilay fitaovana satria tsy mbola hitan'izy ireo izany. Ilay lehilahy namerina nameno an"io baomba io dia tena nahafantatra izay nataony. Ny heveriko dia ny miaramila amerikana taloha. "
  
  "Fa nahoana? Betsaka ny olona afaka miaro ny taratra."
  
  "Mihatra amin'ny zavatra hafa koa izany. Fahalalana eo an-toerana. Ny ekipa miafina nangoniny. Mariho ny teniko, ry Drake taloha, SEAL taloha izy ireo. Hetsika manokana."
  
  Nandraraka rano i Drake raha nanatsofoka granules i Dahl. "Ataovy matanjaka. Raha ny marina, fantatrao ve hoe inona izany? Efa tonga any amin'ny Tendrontany Avaratra ve ny "Instant"?
  
  Nisento i Dahl. "Ny kafe avy hatrany dia asan"ny devoly. Ary tsy mbola tany amin'ny Tendrontany Avaratra mihitsy aho."
  
  Nisosona teo amin"ny varavaran"ilay efitrano i Alicia. "Inona ilay izy? Naheno zavatra momba ilay tsato-kazo ary fantatro fa ny anarako no teo aminy."
  
  Tsy afaka nanafina ny tsikiny i Drake. "Manao ahoana ianao ry Alicia?"
  
  " Marary tongotra. Marary ny lohako. Marary fo. Ankoatra izany dia salama tsara aho.
  
  "Ny tiako hambara-"
  
  Ny antson'ny X-Ambassadeur dia nandroaka ny teniny manaraka, izay avy amin'ny fanamafisam-peo ny findainy. Mbola nitazona ny kettle izy, dia nentiny teo amin'ny saokany ilay fitaovana.
  
  "Salama?"
  
  "Tadidinao ve aho?"
  
  Napetrak'i Drake tamin-kery ny vilany ka niparitaka teo amin'ny tanany ilay rano vao nangotraka. Tsy nahatsikaritra mihitsy izy.
  
  "Aiza ianao, ry zazasary?"
  
  "Ankehitriny. Moa ve ny fanontanianao voalohany tsy tokony hoe "aiza ny fitaovam-piadiana nokleary" na "fahoviana aho no hipoaka"? Nisy firohondrohon'ny taitra lalina nanenika ny tsipika.
  
  "Ramses," hoy i Drake, nahatsiaro ny nampirehitra ny fanamafisam-peo. "Nahoana no tsy tonga dia tonga amin'ny teboka?"
  
  "Oh, inona no mahatsikaiky amin'izany? Ary tsy miteny amiko izay tokony hatao ianao. Andriana aho, tompon'ny fanjakana. Efa nanjaka an-taonany maro aho ary mbola hanjaka maro. Ela be rehefa lasa crispy ianao. Eritrereto izany".
  
  "Koa manana sipa hafa azonay hitsambikina ve ianao?"
  
  "Tsy izaho izany. Julian Marsh io. Adala ity lehilahy ity raha tsy hilaza afa-tsy ny kely indrindra, ka nifandray tamin'i Jay mpisolovava anao aho. "
  
  Nangovitra i Drake, nibanjina an"i Dahl. "Salama tsara izy?"
  
  "Amin'izao fotoana izao. Na dia toa henjana kely sy maharary aza izy. Miezaka mafy izy mba hijanona tanteraka."
  
  Fehezan-tsindrimandry mihodinkodina ao an-kibon'i Drake. "Ary nahoana izany?"
  
  "Ka mazava ho azy fa tsy manimba ny sensor mihetsika izany."
  
  Andriamanitro, hoy i Drake. "Ry vody. Namatotra azy tamin"ny baomba ve ianao?"
  
  "Izy no baomba, ry namako."
  
  "Aiza ilay izy?"
  
  "Ho tonga any isika. Saingy satria ianao sy ny namanao dia mankafy ny hazakazaka tsara, ary satria efa mafana ianao, dia nieritreritra aho hoe nahoana no tsy manome anao fahafahana? Manantena aho fa tia ankamantatra ianao."
  
  "Hadalana ity. Adala ianao, milalao amin'ny fiainana maro. Puzzles? Valio ho ahy io ry adala. Iza no hipipi amin"ny vatanao rehefa nodorako?"
  
  Nangina kely i Ramses, toa nieritreritra. "Ka tena nesorina ny fonon-tanana. Tsara izany. Tena manana toerana haleha aho, hanatrehana fivoriana, hanan-kery eo amin"ny firenena. Koa mihainoa-"
  
  "Manantena aho fa ho eo ianao miandry," hoy i Drake nanapaka, nanjono haingana "Rehefa tonga any isika."
  
  "Indrisy fa tsia. Eto izahay manao veloma. Fantatrao angamba fa mampiasa anao aho handosirana ahy. Noho izany, araka ny lazain'ny olona - misaotra anao noho izany. "
  
  "Ugh-"
  
  "Eny eny. Ampio aho, ray aman-dreniko ary ny rahalahiko rehetra. Fa ianao sy ity tanàna ity no hiafarany. Ary izaho, izay hanohy. Ka lasa olana izao ny fotoana. Vonona ny hangataka ny fahafahanao ve ianao, ry Anglisy kely?"
  
  Hitan'i Drake ny maha matihanina azy satria fantany fa io no hany safidy ho azy ireo. "Teneno aho".
  
  "Ny antiseptikako dia hanadio ny tontolon'ny otrikaretina any Andrefana. Avy amin'ny ala tropikaly ka hatramin'ny ala mando, ity dia ampahany amin'ny gorodona. Izay ihany ".
  
  Drake dia nanao fitarainana. "Ary izany rehetra izany?"
  
  "Eny, ary satria refesina ao anatin"ny minitra, ora ny zava-drehetra ataonao ao amin"ilay antsoina hoe tontolo sivilizasiona, dia hapetrako mandritra ny enimpolo minitra ny fameram-potoana. Tsara, laharana boribory malaza ho anao. "
  
  "Ahoana no hanalantsika an'ity?" Nanantena i Drake fa tsy nilaza code deactivation i Marsh.
  
  "Oh ry ozona, tsy fantatrao? Dia tsarovy fotsiny izao - baomba nokleary, indrindra fa baomba nokleary valizy, dia rafitra mazava sy voalanjalanja tanteraka. Ny zava-drehetra dia kely sy mazava kokoa, satria azoko antoka fa hankasitrahanao. Mitaky... fahaiza-manao izany."
  
  "Sophistication?"
  
  "Sophistication. Jereo ity".
  
  Tamin'ireo teny ireo dia nanapaka ny antso i Ramses, namela ny laharana maty. Niverina haingana tany amin'ny birao i Drake ary nikiakiaka tamin'ny gara manontolo mba hijanona. Ny teniny, ny feony, dia nahatonga ny loha sy ny maso ary ny vatany hitodika any aminy. Napetraka teo amin'ny fitoeran'entana ny telefaonina, tsy noraharahiana ny antso ary najanona ny resaka.
  
  Nijery ny tarehin'i Drakes i Moore, ary avy eo dia niteny hoe: "Vonoy ny findainao."
  
  "Manana izany aho," hoy i Drake niantsoantso. "Tsy maintsy misy dikany anefa isika..." Naveriny ilay ankamantatra isaky ny teny. "Faingana," hoy izy. "Nanome anay enimpolo minitra i Ramses."
  
  Niondrika teo amin"ny lavarangana mikitoantoana i Moore, niaraka tamin"i Kinimaka sy Yorgi. Nitodika nanatrika azy ny olon-drehetra. Ary rehefa nanomboka nahatratra ny olona ny teniny, dia nikiakiaka izy ireo.
  
  "Eny, baomba ny antiseptika. Mazava ho azy izany ".
  
  "Ary mikasa ny hanapoaka an"izany izy", hoy ny fibitsibitsika. "Tsy bluff izany."
  
  "Avy amin'ny ala mando mankany amin'ny ala mando?" Hoy i Mai. "Tsy azoko".
  
  Nofonosin'i Drake ny lohany. "Hafatra ho antsika ity", hoy izy. "Tany amin"ny alan"i Amazonia no nanomboka izany rehetra izany. Tany an-tsena izahay no nahita azy voalohany. Saingy tsy azoko ny fomba fiasa ho an'i New York. "
  
  "Fa hafa?" hoy i Smith. "Ampahany amin'ny gorodona eo ambanin'ny tafo? tsy-"
  
  "Ity dia fanondroana ala tropikaly hafa," hoy i Moore niantsoantso. "Tsy rakotry ny hazo mafy ve ny tafo? Feno borosy ny gorodona."
  
  Efa teo i Drake. "Marina izany. Fa raha manaiky izany ianao, dia lazainy amintsika fa miafina ao amin'ny ala mando ilay baomba. Any New York, "hoy izy. "Tsy misy dikany."
  
  Nanjaka ny fahanginana teo amin'ny fiantsonana, ilay karazana fahanginana izay mety hahataitra ny olona iray amin'ny tsy fahampiana na mandreraka azy hatramin'ny famirapiratana.
  
  Drake dia mbola tsy nahafantatra tsara ny fandehan'ny fotoana, isaky ny segondra feno ny feon'ny lakolosin'ny Doomsday.
  
  "Saingy manana ala tropikaly i New York," hoy i Moore tamin'ny farany. "Ao amin'ny Zoo Central Park. Kely izy io, antsoina hoe "Zone Tropical", saingy dikan-teny kely amin'ny tena izy io."
  
  "Eo ambanin"ny tafo?" Dahl nanindry.
  
  "Eny, misy hazo any."
  
  Nisalasala i Drake nandritra ny segondra iray, nahatsapa mafy fa na dia izany aza dia mety hamoizana ain'olona maro. "Ny hafa rehetra? Misy soso-kevitra hafa ve?
  
  Ny fahanginana sy ny fijery banga ihany no nitsena ny fanontaniany.
  
  "Avy eo isika rehetra", hoy izy. "Tsy misy marimaritra iraisana. Tsy vazivazy. Fotoana hamaranana an'io basy angano io izao. Tahaka ny nataonay tamin"ny farany."
  
  Kinimaka sy Yorgi dia nihazakazaka nankany amin'ny tohatra.
  
  Drake dia nitarika ny ekipa manontolo ho any amin'ny arabe feno tahotra any New York.
  
  
  TOKO FAHA ENINA FAHATELO FOLO
  
  
  Nanaraka ny toromarika nomen'i Moore, dia nandany minitra sarobidy kokoa ireo ekipa folo lahy tamin'ny fihodinana nankany amin'ny lalantsara iray mba hibaiko fiaran'ny polisy roa. Efa nisy ny antso tamin"ny fotoana nahatongavan"izy ireo teo, ary efa niandry ireo mpitandro filaminana, nanomboka namokatra ny ezaka nataony tamin"ny fanadiovana ny arabe. Nipetraka teo amin'ny kodiarana iray i Smith, teo amin'ny ilany i Dahl, nandrehitra ny kiririoka sy jiro mamiratra ireo fiara ary nirohotra nanodidina ny zoron'ny 3rd Avenue, nirehitra fingotra, nivantana tany amin'ny zoo. Tranobe sy endrika raiki-tahotra no nirohotra nandalo tamin'ny efapolo, avy eo dimampolo kilaometatra isan'ora. Natsipin"i Smith teo anilany ilay taksiborosy nilaozana, ka voadona teo anoloana, nalefany mahitsy. Tsy nisy afa-tsy fehin"ny polisy teny an-dalana, ary efa nahazo baiko izy ireo mba handroso. Nihazakazaka teny amin"ny sampanan-dalana nodiovina maimaika izy ireo, ka nanatona ny enimpolo.
  
  Saika tsy noraharahain'i Drake ilay antso vaovao tamin'ny findainy, nihevitra fa mety ho i Ramses no miantso indray mba hifaly. Nieritreritra anefa izy avy eo hoe: na izany aza dia mety hanome fanazavana ho antsika.
  
  "Inona?" - nivovo vetivety izy.
  
  "Drake? Ity ny Filoha Coburn. Manana iray minitra ve ianao?"
  
  Gaga ilay Yorkshireman, avy eo nijery ny GPS-ny. "Efatra minitra, tompoko."
  
  "Dia mihainoa. Fantatro fa tsy mila milaza aminao aho hoe ahoana no mety hitranga raha avela hipoaka io baomba io. Tsy azo ihodivirana ny famaliana. Ary tsy fantatsika akory ny tena zom-pirenena na fironana ara-politikan'ity Ramses ity. Ny iray amin'ireo olana lehibe mipoitra dia ny fisian'ny toetra iray hafa - Alligator - nitsidika an'i Rosia inefatra tamin'ity taona ity."
  
  Nivadika fasika ny vavan'i Drake. "Russia?"
  
  "Eny. Tsy fanapahan-kevitra izany, fa..."
  
  Fantatr'i Drake tsara ny dikan'io fiatoana io. Tsy nisy na inona na inona tokony ho tapa-kevitra amin'izao tontolo izao namboarin'ny fantsom-baovao sy ny media sosialy. "Raha mivoaka ity vaovao ity-"
  
  "Eny. Mijery hetsika avo lenta izahay.
  
  Drake, mazava ho azy, dia tsy te hahalala ny dikan'izany. Fantany fa misy olona any amin'ny tontolo midadasika amin'izao fotoana izao, olona mahery vaika, izay manana fitaovana ho tafavoaka velona amin'ny ady nokleary, ary matetika izy ireo no nieritreritra hoe hanao ahoana izany raha afaka miaina ao anatin'ny tontolo vaovao tanteraka, zara raha misy mponina. Efa mpitarika ny sasany tamin"ireo olona ireo.
  
  "Atsaharo ny baomba raha ilaina, Drake. Nolazaina tamiko fa an-dalana ny NEST, fa ho avy manaraka anao. Toy ny hafa. Rehetra. Izao no ora maizina indrindra eto amintsika.
  
  "Hajanonay izany, tompoko. Ho velona rahampitso ity tanàna ity".
  
  Rehefa namarana ny antso i Drake dia nametraka ny tanany teo an-tsorony i Alicia. "Koa," hoy izy. "Rehefa nilaza i Moore fa ala tropikaly sy ala mikitroka, dia midika ve izany fa hisy bibilava any koa?"
  
  Nosaronan'i Drake tamin'ny tanany ny tanany. "Misy bibilava foana ry Alicia."
  
  Nikohaka i Mai. "Ny sasany dia lehibe noho ny hafa."
  
  Nahodidin'i Smith ny fiaran'izy ireo teo amin'ny fitohanan'ny fifamoivoizana, nandalo fiara mpamonjy voina manjelanjelatra iray izay nivoha ny varavarany ary ny mpamonjy voina niasa tamin'ireo olona voarohirohy tamin'ilay zava-nitranga, ary nametraka ny tongony teo amin'ny pedal entona indray.
  
  "Hitanao ve izay notadiavinao, ry Mai?" Hoy i Alicia tamim-pahalalam-pomba sy tamim-panajana. "Oviana ianao no nandao ny ekipa?"
  
  Efa ela no nitrangan'izany rehetra izany, saingy tsaroan'i Drake mazava tsara ny nandehanan'i Mai Kitano, feno tsiny ny lohany noho ny fahafatesany tsy nahy. Nanomboka tamin'io tranga iray io nandritra ny fikarohana ny ray aman-dreniny-ny famonoana mpanadio vola yakuza-dia niova be.
  
  "Amin"izao fotoana izao ny ray aman-dreniko," hoy i Mai. "Tahaka an"i Grace. Resy ny foko. Chica. Omeo. Nahita zavatra maro izay notadiaviko aho."
  
  "Dia nahoana ianao no niverina?"
  
  Hitan'i Drake ny masony nifikitra mafy tamin'ny lalana ary ny sofiny dia nibanjina ny seza aoriana. Fotoana tsy nahazatra ny nifanakalozan-kevitra momba ny voka-dratsiny sy ny fanapahan-kevitra fanamby, saingy tena mahazatra an'i Alicia izany, ary mety ho fotoana farany hanaovan'izy ireo zavatra tsara izany.
  
  "Nahoana aho no niverina?" - Inona? - Naverin'i May tamin'ny fomba malefaka. "Satria mikarakara aho. Tiako ity ekipa ity. "
  
  Nisioka i Alicia. "Valiny tsara. Izany ihany no antony?"
  
  "Manontany ianao raha niverina ho an'i Drake aho. Raha mba nanantena aho fa hanangana fahatakarana vaovao ianareo roa. Raha mba nieritreritra na dia iray segondra aza aho dia nifindra izy. Na dia afaka nanome ahy fahafahana faharoa aza izy. Eny, tsotra ny valiny - tsy fantatro. "
  
  "Zavatra fahatelo," hoy i Alicia nanamarika. "Raha adala izy ka hamerina anao, dia izao no fotoana fahatelo ho anao."
  
  Hitan'i Drake nanatona ny fidirana ao amin'ny toeram-pijerem-biby ary nahatsapa ny fihenjanana nitombo tao amin'ny seza aoriana, ny fihetseham-po maranitra sy tsy azo ianteherana tao anatiny. Ho an'izany rehetra izany dia nila efitrano iray izy ireo, indrindra amin'ny lamba malefaka.
  
  "Feno ry zalahy", hoy izy. "Eto izahay".
  
  "Mbola tsy vita izany ry Sprite. Ity Alicia ity dia modely vaovao. Nanapa-kevitra ny tsy handositra any amin'ny filentehan'ny masoandro intsony izy. Mijoro isika izao, mianatra ary mahavita izany. "
  
  "Hitako izany ary ankafiziko," hoy i Mai. "Tena tiako ilay anao vaovao, Alicia, na dia eo aza ny zavatra eritreretinao."
  
  Nihodina i Drake, feno fifanajana ary very hevitra tanteraka ny amin'ny mety hiafaran'ity toe-javatra ity. Fa tonga ny fotoana hanesorana azy rehetra izao, apetraho eo amin'ny talantalana, satria efa nanatona haingana ny Hara-magedona hafa izy ireo, miaramila, mpamonjy ary mahery fo hatramin'ny farany.
  
  Ary raha nijery izy ireo, angamba milalao echec, na dia Andriamanitra sy ny Devoly aza dia ho very aina.
  
  
  TOKO FITO FAHATELO FOLO
  
  
  Smith dia nanitikitika ny kodiarany tamin'ny fihodinana farany ary avy eo nanitsaka ny pedal frein tamin'ny tongotra mavesatra. Nosokafan'i Drake ny varavarana talohan'ny nijanonan'ny fiara ary navoakany ny tongony. Efa nivoaka ny varavarana aoriana i Mai, i Alicia dingana iray. Niondrika tamin'ireo polisy niandry i Smith.
  
  "Nilaza izy ireo fa mila mahafantatra ny lalana haingana indrindra mankany amin'ny Faritra Tropika ianao?" Nanontany ny iray tamin"ireo polisy. "Eny, araho mahitsy midina ity lalana ity." Nanondro izy. "Ho eo ankavia izany."
  
  "Misaotra anao". Nalain"i Smith ilay sarintany mpitari-dalana ary nampiseho izany tamin"ny hafa. Nihazakazaka nanao jogging i Dahl.
  
  "Vonona izahay?"
  
  "Ny fomba hahatongavantsika," hoy i Alicia. "Jereo ô," nanondro ny sarintany izy. "Antsoin'izy ireo hoe zoo ny fivarotana fanomezana eo an-toerana."
  
  "Andao àry handeha."
  
  Niditra tao amin'ny toeram-pijerem-biby i Drake ary nitombo ny sainy, nanantena ny ratsy indrindra ary nahafantatra fa Ramses dia nanana hafetsen-dratsy mihoatra ny iray tamin'ny tanany izay tsy misy ifandraisany aminy. Niparitaka sy nihena ny vondrona, efa nihetsika haingana kokoa noho ny tokony ho izy ary tsy nisy fitandremana, fa ny fahafantarana fa isaky ny segondra mandalo dia feom-pahafatesana vaovao. Drake dia nibanjina ireo famantarana ary tsy ela dia nahita ny faritra tropikaly teo aloha. Rehefa nanatona izy ireo dia nanomboka nihetsika ny tany manodidina azy.
  
  Olona valo no nirohotra niala niafina, nanao antsy rehefa nasaina nanao ny ady farany nataon"ireo mpamonjy voina ho tena maharary sy feno rà. Drake voromailala teo ambanin'ny savily ary nanipy ny tompony teo an-damosiny, dia nifanena tamin'ny fanafihana manaraka an-doha. Nisongadina i Bo sy May, ilaina anio ny fahaizany miady.
  
  Nitafy fiarovan-tena sy saron-tava avokoa ireo mpanafika valo, ary niady araka ny nampoizin"i Drake. Ramses dia tsy nisafidy avy any amin'ny faran'ny antontam-bato. Nosakanan'i Mai ny tifitra haingana, niezaka ny hanapaka ny sandriny, saingy hitany fa nivily izany, tafaporitsaka ny fifandanjany. Ny kapoka manaraka dia tsy nahitana ny sorony, izay revo tamin'ny akanjony manokana, saingy nanome azy fiatoana kely. Nandeha teo amin'izy rehetra i Beau, aloky ny fahafatesana tokoa. Nihemotra na nitsambikina teo amin"ny sisiny ireo legionaire Ramses mba hialana amin"ilay Frantsay.
  
  Niankina tamin"ny sakana i Drake, ary nanangana ny tanany. Nitresaka ny fefy tao aoriany rehefa nandaka tamin"ny tongotra roa niala tamin"ny tany ny mpifanandrina taminy. Samy nikodiadia teny amin"ny lalana hafa izy roa lahy, sady nitolona teo am-pihodinana. Namely totohondry teo amin"ny lohan"ilay legionnaire ilay Anglisy, saingy ny tanana natsangana ho fiarovana ihany no nahomby. Natsangany teo amin"izay tiany ny vatany, nandohalika izy, ary nokapohiny ny totohondriny. Nisosona niakatra ny antsy ary nanindrona ny taolan-tehezany, mbola narary na dia teo aza ny fiarovany. Nampitombo avo roa heny ny fanafihany i Drake.
  
  Nihamafy ny ady akaiky teo amin"ny fidirana amin"ny Faritra Tropikaly. Hitan'i May sy Bo ny endrik'ireo mpifanandrina aminy. Niparitaka nanerana ny tarika ny rà. Tapaka ny rantsam-batany sy ny fikoropahana ny Legionnaire, ary i Mano Kinimaka no tena nahavanon-doza. Nopotehin'ilay Hawaiiana goavam-be ireo mpanafika azy tamin'ny bulldozer, toy ny hoe mitady hanohitra ny onjan-drano izy ireo, hamotipotika azy ireo. Raha nisy legiona teo amin'ny lalany, i Kinimaka dia namely tsy nisy indrafo, mpilalao afovoany mahery, angadin'omby tsy mety levona. Diso tanteraka ny lalany, ka i Alicia sy i Smith dia samy teo an-dalam-pidinihana hiala amin'ny lalany. Nidina teo akaikin"izy ireo ireo legionaire, nimenomenona, saingy mora noravana izy ireo.
  
  Nifanakalo kapoka tamin'ny tanana iray i Dahl. Ny fikapohana antsy dia mafy sy haingana, voalohany ambany, avy eo ambony, avy eo teo amin'ny tratra sy ny tavany; nosakanan'ny Soedoà izy rehetra tamin'ny reflexes faran'ny tselatra sy ny fahaiza-manao sarotra. Tsy nilavo lefona ny mpifanandrina taminy, ara-pahasalamana teo amin'ny zava-bitany, nahatsapa haingana fa nihaona tamin'ny mitovy aminy izy ary nila nanova.
  
  Nihataka kely i Dahl rehefa nampiasa ny tongony sy ny kihony ilay legionnaire ho fanohizana ny fanafihana antsy. Ny kiho voalohany dia namely azy teo amin'ny tempoly, nanamafy ny fahatsiarovany ary nanampy azy hiandrandra fanafihana marobe. Nianjera tamin'ny lohalika iray izy, ka nidona mivantana teo ambanin'ny handriny tao amin'ny lavaka sy ny fivondronan'ny nerveuse, ka nahatonga ilay legionnaire nandatsaka ny lelany noho ny fanaintainana. Na izany aza, tamin'ny farany, ilay Kinimaka masiaka no nandondona ilay mpiady, nanadio hozatra, tapaka taolana ary nandrovitra tendon. Nisy mangana mainty teo amin"ny valanoranony sy taolan-takolany i Mano ary nandeha nitsotra, saingy tsy nisy nahasakana azy. Nieritreritra i Dahl fa hianjera amin'ny sisin'ny tranobe tahaka ny Hulk Hawaiian izy raha mihidy ny varavarana.
  
  Hitan'i Kenzi fa mora kokoa ny nivezivezy teo amin'ny sisin'ny ady, nanimba izay azony natao ary nitomany fa mbola tsy nanana ny katanany izy. Fantatr'i Dahl fa nanana fahaizana manokana nianarana izy ary afaka nanafika ny legionnaire tsirairay, namono ny tsirairay tamin'ny kapoka iray, nanavotra ny fotoana sarobidyn'ny ekipa. Efa ho tapitra anefa ny andro.
  
  Na izany na tsy izany.
  
  Hitan'i Drake fa ny totohondriny Flurry dia nanala ny kapoka. Nianjera teo amin"ny ilany izy rehefa nisy legionaire iray nisambotra ny hato-tanany ka nanolana azy. Nanova ny endriny ny fanaintainana. Nihodina tamin'ny fitongilanana tsy ara-dalàna izy, namoaka ny tsindry ary nifanatrika tamin'ny mpifanandrina taminy.
  
  "Fa nahoana?" hoy izy nanontany.
  
  "Eto fotsiny mba hampiadana anao", hoy ilay legionaire nitsiky. "Tik tok. Tick tok."
  
  Nanosika mafy i Drake, efa tafatsangana izao. "Ho faty koa ianao."
  
  "Ho faty daholo isika, ry adala."
  
  Niatrika fanatisma toy izany i Drake, dia namely tsy nisy indrafo, nanapaka ny orona sy ny valanoranony, ary koa ny taolan-tehezany. Fantatr"ireo olona ireo tsara izay nataony, nefa mbola nitohy niady ihany izy ireo. Tsy nisy na dia iray aza tamin'izy ireo mendrika ny hisento.
  
  Nitsefotra ilay legionaire, nanondro an'i Drake ny antsy. Nosamborin'ilay Yorkshireman ilay izy, novidian'izy ireo ary navadika ka niditra tao amin'ny karandohan'ilay lehilahy iray ny lelany. Talohan'ny nidona tamin'ny ahitra ny vatana dia nanatevin-daharana ny ady lehibe i Drake.
  
  Ady hafahafa sy adala izany. Mitsoka aorian'ny kapoka ary miaro aorian'ny fiarovan-tena, fihodinana tsy misy farany amin'ny toerana. Nofafana teo amin"ny masony ny rà, nesorina teo afovoan"ny fifanintsanana ny kiho sy ny ankihiben-tànany, ary na dia ny soroka iray tapaka aza dia naverina tamin"ny toerany noho ny lanjan"i Smith. Manta izy io, tena nisy tokoa.
  
  Ary avy eo i Kinimaka dia nanodidina azy rehetra, namely, nirohotra niditra, nandrava na aiza na aiza azony. Farafahakeliny telo tamin'ireo legionnaire lavo sy tapaka no nataony. Namoaka roa fanampiny i Beau, ary avy eo dia niara-niasa i May sy Alicia mba hamita ny farany. Rehefa nianjera izy, dia nifanatrika izy ireo, natsangana ny totohondry, nirehitra teo anelanelan'izy ireo ny hatezerana sy ny lian-dra, nanjelanjelatra toy ny laser ny masony, fa i Beau no nampisaraka azy ireo.
  
  "Baomba," hoy izy.
  
  Ary avy eo, tampoka, nitodika tany amin'i Drake ny tarehy rehetra.
  
  "Hafiriana no sisa?" hoy i Dahl nanontany.
  
  Drake tsy nahalala akory. Nesorin'ilay ady tamiko ny fifantohana sisa rehetra. Nitodika tany ambany izy, natahotra ny ho hitany, naveriny ny tanany ary nijery ny famantaranandrony.
  
  "Mbola tsy nahita ilay baomba akory izahay," hoy i Kensi.
  
  "Dimy ambin'ny folo minitra," hoy i Drake.
  
  Ary avy eo dia nanakoako ny tifitra.
  
  
  TOKO FAHAVALO FAHATELO FOLO
  
  
  Nahatsapa fiatraika toy ny fanafihana balafomanga i Kensi. Nanongana azy tsy ho eo an-tongony izany, nahavoa azy tao amin"ny havokavony, ary nesoriny vetivety tao an-tsainy ny fahatsiarovan-tena rehetra. Hitan"i Drake fa nidona tamin"ny bala izy ka nianjera tamin"ny lohaliny, nanakana ny fianjerany tsy azo ihodivirana. Tsy nahita izany ho avy izy, fa tsy nisy hafa koa. Smith ihany koa dia nitifitra. Soa ihany fa samy niantefa tamin"ny akanjo lava ny bala roa.
  
  Thorsten Dahl no haingana indrindra naneho hevitra, mbola nisy teny hoe "dimy ambin'ny folo minitra" nanapoaka baomba ny atidohany. Rehefa niainga avy teo amin"ny tany ireo miaramila roa tonta, dia nitifitra haingana ireo bala, ary ankehitriny, miaraka amin"ny tanjona tsara kokoa, dia nanafika azy ireo izy, nitsotra ny sandry, nirohondrohona toy ny fiarandalamby nitondra fanahy very avy tao amin"ny halalin"ny helo feno rà . Nisalasala izy ireo tamin"ny hagagana, ary avy eo dia nodarohan"ilay Soedoà, iray tamin"ny tanany avy, ary natsipiny teo amin"ny rindrin"ny trano bongo hazo.
  
  Niparitaka nanodidina ny olona ilay rafitra, nisy hazo fisaka vaky, niparitaka ary nirodana eny amin"ny rivotra. Nianjera tamin'ny lamosiny ireo lehilahy ireo, izay hita fa tena nahasoa an'ilay Soedoà adala.
  
  Toeram-piasana izy io, toerana feno fitaovana. Raha niady mafy nanangana ny fitaovam-piadiany ireo legionnaire, ny iray nitoloko ary ny iray nandrora nify, dia nanangana tantanana efa zatra tsara i Dahl. Nahita azy nivoaka avy teo amin'ny sisin'ny masony ireo olona lavo ary nangovitra, ny tsy finoana dia nanakana azy ireo tsy hanana herim-po.
  
  Nanatona azy i Bo ary nahita ny fihetsik'izy ireo. "Vitao izy ireo. Tsarovy hoe iza izy ireo."
  
  Niato ihany koa i Kinimaka, nihomehy ny teti-dratsy, toy ny te-hanitsakitsaka azy ireo ho vovoka. "Notifirin'izy ireo i Kensi. Ary Smith."
  
  "Fantatro," hoy i Dahl, nanary ny sledgehammer ary niankina tamin'ny tahony. "Fantatro izany".
  
  Samy nandray ny fiatoana ho mariky ny fahalemena izy roa lahy ka nanantona ny fitaovam-piadiany. Nanidina teny amin"ny rivotra i Dahl sady nanainga ny tantanana, ary nampidina izany rehefa nidina ny vatany. Ny kapoka iray dia namely ilay legionaire teo afovoan'ny handriny, ary mbola nanana hery sy fahaiza-manao ampy izy mba hanodina, hampiakatra ny tsorakazo ary hanorotoro ny tempolin'ilay lehilahy iray. Rehefa vita izany, dia nandohalika izy, nikitro-nify, ary natsipiny teo an-tsorony ny tantanana.
  
  Avy eo dia nipetraka ilay legionnaire iray hafa, nitaraina, niondrika tamin'ny ilany iray ny lohany, toy ny hoe mijaly, ary naka ny pistola izay nohazoniny tamin'ny tanany nihozongozona. Tao anatin'izay segondra vitsy izay dia nanao fihetsika haingana kokoa noho ny olon-drehetra i Kensi ary nametraka ny tenany ho tandindomin-doza manokana. Tsy nitsahatra anefa izy, dia nanaisotra ny dian-kapoka teo aloha, nanakana ny tanjon"ilay rangahy, ary nidona taminy. Ny basy poleta nohazoniny teny an-tanany dia natsipy toy ny biriky, nifarana tamin'ny farany, mandra-pahatongan'izany teo afovoan'ny tarehiny. Nitifitra izy, nianjera nihemotra, nandalo teo amin"ny lohany ny bala. Vantany vao tonga tany aminy izy, dia nalain'i Kenzi ny fitaovam-piadiany, fa tsy talohan'ny nandatsahany izany tao amin'ny tratrany.
  
  "Hafiriana?" Nisempotra mafy i Dahl, nirohotra nankany amin'ny varavarana mankany amin'ny Faritra Tropika.
  
  Nandeha haingana i Drake.
  
  "Fito minitra."
  
  Tsy ampy ny manafoana fitaovam-piadiana nokleary tsy mahazatra.
  
  
  TOKO fahasivy amby telopolo
  
  
  Enina minitra.
  
  Nirohotra nankany amin'ny Faritra Tropika i Drake, nikiakiaka mandra-paharatran'ny tendany, niezaka mafy nitady ilay baomba. Tsy avy amin"i Hayden ilay hiaka ambany izay valin-teny, fa nanaraka izany araka izay azony natao izy. Nibontsina teo amin"ny handriny ny lalan-dra. Nifikitra tamin'ny totohondry ny tanany noho ny fihenjanana. Rehefa niditra tao amin'ny tranobe ny ekipa iray manontolo, nitodika tamin'ny lalana hazo mihodinkodina sy toeram-ponenana feno hazo, dia niparitaka izy ireo mba hanararaotra ny isany.
  
  "Crap!" Nitomany i Kinimaka, saika namotika azy ny adin-tsaina ankehitriny. "Hayden!"
  
  Hiaka mafy hafa indray. Nangalatra ny tanany i Drake noho ny fahasorenana mafy, tsy afaka namaritra ny toerana tena izy. Nandalo ny segondra. Nisy boloky miloko marevaka niantefa tamin"izy ireo, ka nahatonga an"i Alicia nihemotra. Tsy afaka nijery ny famantaranandrony indray i Drake.
  
  Dimy minitra.
  
  Ny Trano Fotsy izao dia hamoaka tebiteby toy izany ka hosasana avy hatrany amin'ny Capitol Hill. Ny ekipan'ny NEST nanatona, ny ekipa baomba, ny polisy, ny mpiasa ary ny mpamono afo izay nahalala dia nihazakazaka mandra-pahavitan'ny tongony na mandohalika, mijery ny lanitra ary mivavaka ho an'ny ainy. Raha nisy mpitondra izao tontolo izao nampahafantarina azy, dia ho nitsangana koa izy ireo, nijery ny famantaranandrony ary nanomana tolo-kevitra vitsivitsy.
  
  Nitana fahefana izao tontolo izao.
  
  Nitomany i Drake rehefa nandre ny kiakian'i Mai, avy eo naka segondra vitsy mba hahitana ny loharano. Nivondrona ho iray ny ekipa, saingy ny zavatra hitan'izy ireo dia tsy noeritreretiny. Nijoro teo ivohony teo akaikin'i Lauren i Yorgi; Niezaka nijery izany avy lavitra i Bo sy Kenzi, fa ny sisa tamin'ny ekipa kosa dia nandohalika na nandady teo akaikin'ny faobe.
  
  Nihiratra ny mason"i Drake. Ny fatin"ny vehivavy iray miboridana no hitany voalohany, nofonosina duct tape sy tariby manga, nivalampatra teo amin"ny roa metatra miala ny tany. Mbola sahiran-tsaina ihany izy dia hitany fa teo ambanin"ny faladiany dia nisy tongotra roa an"ny lehilahy iray, raha jerena ny ranjo volom-borona niraikitra tamin"izy ireo.
  
  Hayden no baomba, hoy i Ramses taminy.
  
  Fa... inona moa...
  
  Tao ambanin'ilay lehilahy miboridana dia hitany izao ny kiraro izay fantany. Toa teo am-pototry ny antontam-bato i Hayden.
  
  Dia aiza ny baomba nokleary?
  
  Nitraka avy teo amin"ny sezany teo akaikin"ilay vehivavy tsy fantatra i Alicia. " Mihainoa tsara. Nilaza i Zoey fa voaaro eo ambanin'i Hayden ilay baomba, eo amin'ny faran'ity endri-javatra ity. Izy dia mitam-piadiana, manana sensor mihetsika azo antoka ary voaaro amin'ny kitapo. Ny tariby mihodidina ny vatany dia miraikitra amin'ny trigger misy rà mandriaka." Nihifikifi-doha izy. "Tsy hitako izay hivoahana. Fotoana ho an'ny hevitra mamiratra izao ry zalahy."
  
  Drake nibanjina ireo faty, tariby tsy misy farany, mbola mitovy loko manga. Ny fihetsiny voalohany dia ny nanaiky.
  
  "Misy drafitra mirodana ve?" Nanontany i Kinimaka.
  
  Hoy i Dahl: "Tsia" hoy i Dahl, "mety hampidi-doza loatra izany satria mety hiova ny olona mifandray amin'io. , ary boom."
  
  "Aza miteny izany". Nitomany i Alicia.
  
  Nandohalika teo akaikin'izay noheveriny fa ny lohan'i Hayden i Drake. "Araka izany, amin'ny foto-kevitra mitovy, ny mpitsikilo mihetsika dia ho malalaka. Avelao hihetsika kely indray ny voafonja".
  
  "Eny".
  
  Narary ny lohany noho ny adin-tsaina be loatra. "Manana code deactivation izahay," hoy izy.
  
  "Izay mbola mety ho sandoka. Ary ny vao mainka ratsy kokoa dia tsy maintsy ampidirintsika amin'ny keypad mipetaka amin'ny trigger eo ambanin'i Hayden izy ireo.
  
  "Aleo haingana ianareo," hoy i Kensi mangina. "Manana telo minitra sisa izahay."
  
  Nokosehana mafy ny lohany i Drake. Tsy fotoana tokony hisalasalana intsony izao. Nifanakalo hevitra tamin'i Dahl izy.
  
  Inona no manaraka, ry namako? Tonga amin'ny faran'ny lalana ve isika?
  
  Niteny i Julian Marsh. "Hitako izy ireo nirongo fitaovam-piadiana," hoy izy. "Afaka manafoana izany aho. Tsy tokony ho nitranga mihitsy izany. Ny vola ihany no tanjona... Tsy ity resaka famonoan"olona an-tapitrisany ity, ny faran"izao tontolo izao".
  
  "Fantatr'i Webb," hoy i Lauren. "Ny lehibenao. Fantany hatramin"izay."
  
  Nikohaka fotsiny i Marsh. "Avoahy fotsiny aho."
  
  Tsy nihetsika i Drake. Mba hahitana ilay baomba, dia tsy maintsy namadika antontam-olombelona izy ireo. Tsy nanam-potoana nanapaka ny horonam-peo rehetra izy ireo. Saingy nisy foana ny fomba haingana kokoa hanalana ny baomba. Tsy nasehon'izy ireo tamin'ny fahitalavitra izany satria zara raha azo jerena amin'ny sisiny.
  
  Tsy notapahinao ny tariby. Nosintoninao avokoa izy rehetra.
  
  Saingy nampidi-doza toy ny fanapahana tariby diso izany. Nandohalika izy mandra-pahatongan'ny masony nitovy tamin'ny an'i Marsh.
  
  "Julian. Te ho faty ve ianao?"
  
  "Tsia!"
  
  "Tsy mahita fomba hafa aho," hoy izy nifoka rivotra. "Ry zalahy, andao hamindra azy ireo."
  
  Nitarika ny ekipany izy, ninia nivadika tsikelikely ny antontam-bato mandra-piaingan'ny kibon'i Hayden tamin'ny tany ary nahitana kitapo iray. Nandositra an'i Zoey, Marsh, ary Hayden i Moans rehefa nihodina teo amin'ny sisiny izy rehetra, ary i Kinimaka dia nandrisika azy rehetra hijanona. Na dia teo aza ny filazan'i Zoe, tsy nisy nahalala ny tena saro-pady amin'ny mpitsikilo mihetsika, na dia toa miharihary aza fa raha toa ka nandeha ela be izy io, dia tsy napetraka amin'ny zavatra manakaiky ny trigger. Eny tokoa, tsy maintsy nomanina ho saika tsy azo trandrahana izy io mba hiantohana ny fahatongavan'i Drake alohan'ny nipoakany.
  
  Nila nesorina tamin'ny vatan'i Marsh ny tariby ary nesorina teo amin'ny rantsam-batan'i Zoe, asa mikorontana izay zara raha tsikaritry ny ekipa. Ireo izay nanodidina ny vatan'i Hayden dia nipoitra mora foana satria nanakana ny akanjony. Nankatò ny toromarika izao i Marsh ary mbola notazonin'ny duct tape, dia nanangana ny sandriny i Marsh ka nanodidina ny ilany havanan'i Hayden ary nanidina teo ambonin'ny kitapo. Nanenjana ny rantsantanany ilay Pythian.
  
  "Pins sy fanjaitra."
  
  Napetrak'i Mai teo amin'ny kitapony ny tanany, teo ambonin'ilay baomba nokleary. Nosoriny tamin'ny rantsan-tànany ny fehin-kibo ary nosintoniny indray ny tampony ambony. Avy eo, tamin'ny fampiasana tanjaka lehibe sy malefaka, dia noraisiny ny sisin'ny kitapo ary nosintoniny avy hatrany ilay baomba sy ny fonony.
  
  Nisy akorandriaka mainty nanodidina azy. Natsipin'i Mai ny kitapony ary nahodina moramora ilay baomba, nitsemboka be rehefa nandeha ny segondra. Namirapiratra ny mason'i Hayden raha nijery ilay baomba, ary efa nandohalika teo anilany i Kinimaka, ary nipoitra ny tanany.
  
  Nisy tontonana fanisana isa nipoitra, niraikitra tamin'ny visy efatra teo ivelan'ny baomba. Ny tariby manga dia nivezivezy teo ambaniny tao anatin'ny fon'ny loza tanteraka. Nibanjina ny tariby i Marsh, izay efatra tamin'izy ireo, nifamatotra ary nifamatotra.
  
  "Esory ny tontonana. Mila mahita hoe iza aho. "
  
  Nanaikitra ny lelany i Drake raha nijery ny famantaranandrony.
  
  segondra sisa.
  
  Sivy amby dimampolo, valo amby dimampolo...
  
  Nandohalika teo anilan'izy ireo i Smith, ilay miaramila dia efa nanao ny lelan'ny fampiasany. Nitondra ny ain"ny tsirairay ho eo an-tanany, nandray ny andraikiny tamin"ny fanafoanana ny lesoka. Raiki-tahotra iray, kofehy mafy loha iray, tsy fahampian'ny fifantohana, ary mety handany fotoana izy ireo na hiteraka fipoahana mahatsiravina. Nanakipy ny masony vetivety i Drake rehefa niasa ilay lehilahy. Tao aoriany, nisempotra mafy i Dal, ary na i Kensi aza nikoropaka.
  
  Rehefa niasa tamin'ny visy farany i Smith, dia nikiakiaka tampoka i Alicia. Nangovitra ny vondrona rehetra, nitsambikina teo am-bavany ny fony.
  
  Nihodina mafy i Drake. "Inona ity?"
  
  "bibilava! Nahita bibilava aho! Zazalahy mavo be ilay izy."
  
  Tezitra mafy i Smith rehefa nanainga ilay rakitsoratra ary nesoriny tamim-pitandremana ny tontonana fanisana miaraka amin'ny dial mena miredareda. "Tady inona?"
  
  Fito amby telopolo segondra sisa izy ireo.
  
  Nanatona akaiky kokoa ny volana martsa, nibanjina ireo tariby manga misavoritaka ny masony, nitady ny toerana nahatsiarovany ny Alligator namelona ilay fitaovana.
  
  "Tsy hitako izany! Tsy hitako izany!"
  
  "Izany ihany," nanipy azy i Drake. "Esoriko ny tariby rehetra!"
  
  "Tsia," nipetraka teo akaikiny mafy i Dahl. "Raha manao izany ianao dia hipoaka ity baomba ity."
  
  "Inona no tokony hataontsika, ry Torsten? Inona no tokony hataontsika?"
  
  Sivy amby roapolo... valo amby roapolo... fito amby roapolo...
  
  
  TOKO FOLO
  
  
  Ny fahatsiarovana an'i Drake dia nirohotra nankany amin'ny lohalaharana. Ninia nilaza taminy i Ramses fa i Hayden no baomba. Inona anefa no tena dikan'izany?
  
  Raha nijery izy izao dia nahita tariby telo mihodidina azy. Iza no nahatonga izany? Naka taratasy iray avy tao am-paosiny i Dahl.
  
  "Codes," hoy izy. "Tsy misy fomba hafa izao."
  
  "Avelao i Marsh hanandrana indray. Nanonona manokana an'i Hayden i Ramses."
  
  "Mampiasa kaody izahay."
  
  "Mety ho sandoka izy ireo! Ny fihetsehan'izy ireo manokana!"
  
  Efa nijery ny fatin'i Hayden i March. Niakatra teo amboniny i Drake ary nisarika ny sain'i Kinimaki. "Avereno izy."
  
  Nanampy araka izay azony natao i Hayden, tsy isalasalana fa nikiakiaka noho ny fanaintainana ny hozatra sy ny hozatra, saingy tsy nisy fanamaivanana. Nihazakazaka ny famantaranandro. Efa akaiky ho vita ilay baomba. Ary niandry izao tontolo izao.
  
  Niondrika i Marsh, nanaraka ny tariby nanodidina ny vatany rehefa nanainga ny tanany iray i Drake, avy eo ny tongony iray, ary novahany ny fehin-kibony izay niampitan"ireo tariby roa. Rehefa hitany fa nandalo teo am-pofoany indray ilay mpivady voafatotra, dia nanondro an'i Kinimaka izy. "Toa izao".
  
  Nijaly tamin'ny lalao nofy ratsy nataon'i Twister i Hayden, nijery an'i Marsh nandinika ny lalan'ny tariby tsirairay niverina tany amin'ny fameram-potoana.
  
  "Azo antoka," hoy izy, nibanjina mafy, ny maso iray misokatra, ny iray mihidy. "Io ilay eo ankavanana."
  
  Drake nibanjina ilay kitapo nokleary. Kensi dia niaraka taminy sy Dahl teo amin'ny tany teo akaikiny. "Mitaky fanamafisam-peo manokana amin'ny faritra sy mekanika ny fanapoahana an'io zavatra io. Tena... marefo. Tena matoky an"ilay olona nitondra an"izany teto amin"ny firenena amin"izao fotoana izao ve isika?"
  
  Drake dia naka aina lalina indrindra teo amin'ny fiainany.
  
  "Tsy misy safidy".
  
  Nosintoniny ny tariby.
  
  
  TOKO IRAIRA FOLO
  
  
  Nisintona haingana i Drake, ary rovitra teny an-tanany ny tariby, ka nampiharihary ny tendrony varahina. Tamin'ny lelan'antsy, niondrika nanatrika ny fanisana ny olona rehetra nanatrika.
  
  Roa ambin'ny folo... iraika ambin'ny folo... folo...
  
  "Mbola mitam-piadiana izy!" Nitomany i Alicia.
  
  Nianjera teo an-damosiny i Drake, talanjona, mbola nihazona ny tariby toy ny hoe afaka mandrehitra pitik'afo sy handrava ilay baomba. "Ity... ity..."
  
  "Mbola mikitikitika ihany!" Nitomany i Alicia.
  
  Dahl voromailala, nanosika ilay Yorkshireman tamin'ny felatanana teo amin'ny handriny. "Heveriko fa," hoy izy. "Ho tsara vintana isika raha manam-potoana izao."
  
  Valo...
  
  Nanomboka nitomany i Zoe. Nitomany i Marsh, niala tsiny tamin"ny fahadisoana rehetra nataony. Hayden sy Kinimaka dia nijery ny ekipa niasa tsy nisy fihetseham-po, namihina ny tanany fotsy, ary niaiky fa tsy misy azony atao. Navoakan"i Smith ilay antsy ary nijery an"i Lauren izy, naninjitra ny rantsantanana nangovitra mba hikasika azy. Nilentika tamin"ny tany i Yorgi. Nijery an'i Alicia i Drake, ary nibanjina an'i May i Alicia, tsy afaka nanala ny masony. Nijoro teo anelanelan'izy ireo i Bo, nivaha ny fisehony raha nijery an'i Dahl niasa izy.
  
  Ny Swede dia nampiditra kaody fanafoanana tao amin'ny tontonana. Ny tsirairay amin'izy ireo dia misoratra anarana amin'ny famantarana audio. Segaondra sisa tavela vao niditra ny laharana farany izy.
  
  dimy...
  
  Notsindrian'i Dahl ny bokotra "Enter" ary nijanona ny fofonaina.
  
  Mbola naneno ihany anefa ny famantaranandro.
  
  Telo roa iray...
  
  
  ***
  
  
  Tamin'ny segondra farany, tsy kivy i Thorsten Dahl. Tsy nilavo lefona na nihodina ho faty izy. Nanana fianakaviana hiverenana izy - vady aman-janaka roa - ary tsy nisy nanakana azy tsy hiantoka ny fiarovana azy ireo anio alina.
  
  Nisy foana ny Plan B. Nampianatra azy izany i Drake.
  
  Efa vonona izy.
  
  Niditra an-tsehatra ny fomba adala, nisy hadalana voaisa no nahazo azy, nanome hery azy mihoatra ny mahazatra. Nandritra ny ora farany izy dia nihaino ny olona iray na olon-kafa nanosihosy ny fitaovana tonga lafatra, mazava tsara ary tsy misy hadisoana izay mandrafitra ny kitapo nokleary. Henony ny fahamarinan"izany rehetra izany.
  
  Eny ary, ahoana raha adala kely i Dahl. Hanao ahoana izany?
  
  Rehefa nasehon'ilay fampirantiana ny iray dia efa nihazona sledgehammer teny an-tanany ilay Swede. Izy no nampidina izany tamin'ny fofon'ainany farany, ny fihetseny farany, mihodinkodina amin'ny heriny rehetra. Nidona tamin'ny fon'ilay baomba nokleary ilay sledgehammer, ary na dia tao anatin'io segondra tsy nisy farany io aza dia nahita ny horohoron'i Drake, ny fifanarahana nataon'i Alicia. Dia tsy nahita na inona na inona intsony izy.
  
  Nihazakazaka ny famantaranandro
  
  Aotra.
  
  
  TOKO FAHAROA FOLO
  
  
  Tsy nijanona ho an'iza na iza ny fotoana, ary indrindra fa tsy amin'izao ora manapa-kevitra izao.
  
  Drake nahita Dahl nitsotra teo ambonin'ny baomba, toy ny hoe afaka miaro ny namany sy izao tontolo izao amin'ny afo mahatsiravina. Hitany ny rafitra metaly miondrika, ny atiny mikisaka nanodidina ny tantanana; ary avy eo dia hitany ny fanisana andro.
  
  Miraikitra amin'ny aotra.
  
  "Oh, ozona," hoy izy tamin'ny fomba am-pitiavana indrindra. "Andriamanitra o."
  
  Samy nahatsapa ny ekipa. Nifoka rivotra madio tsy nampoiziny intsony i Drake. Nandady teo amin'i Dahl izy ary namely mafy an'ilay Soeda tamin'ny lamosiny malalaka. "Lehilahy tsara fanahy," hoy izy. "Kapohy amin'ny tantanana lehibe izy io. Nahoana aho no tsy nieritreritra an"izany?"
  
  "Ny maha Yorkshireman," Dahl dia niresaka tao am-pon'ilay baomba. "Nandinika an"izany koa aho."
  
  Nisintona azy niverina i Drake. "Henoy," hoy izy. "Mihitsoka io zavatra io, sa tsy izany? Mety vaky ao anatiny. Inona anefa no hanakana azy tsy hanomboka indray?"
  
  "Isika", hoy ny feo avy ao aoriana.
  
  Nitodika i Drake ary nahita ny NEST sy ny ekipan'ny baomba nanatona azy ireo niaraka tamin'ny kitapo sy solosaina eny an-tanany. "Tara ianareo", hoy izy nitsefotra.
  
  "Ie ry akama. Izany matetika no mitranga.
  
  Kinimaka, Yorgi ary Lauren dia nanomboka nanala an'i Hayden tamin'ny tranonkala hafahafa nozarainy tamin'i Zoe Shears sy Julian Marsh. Sarona araka izay azo atao ireo Pythia roa, saingy toa tsy niraharaha loatra ny fitanjahany.
  
  "Nampiako aho", hoy hatrany i Marsh. "Aza adino ny milaza amin'izy ireo fa nanampy ahy aho."
  
  Nandohalika i Hayden, nanodikodina ny rantsam-batana tsirairay mba hamerenana ny fikorianan"ny rà sy nikosoka ireo faritra niangonan"ny fanaintainan"ny tonon-taolana. Nomen'i Kinimaka azy ny palitaony, izay nekeny tamim-pankasitrahana.
  
  Nosintonin"i Alicia teo an-tsorony i Drake, sady nitomany ny masony. "Velona izahay!" - nikiakiaka izy.
  
  Dia nosintoniny akaiky kokoa izy, hitany tamin"ny molony ny molony, nanoroka azy mafy araka izay tratrany. Nisintona i Drake tamin'ny voalohany, saingy tsapany avy eo fa teo amin'ny toerana tiany hisy azy. Nanoroka azy indray izy. Nivoaka ny lelany ka nahita azy, ary nihena ny fihenjanana.
  
  "Ity no toerana nalehanay nandritra ny fotoana ela," hoy i Smith. Miala tsiny, Mey."
  
  "Ry lehilahy, malahelo ny vadiko aho," hoy i Dahl.
  
  Nibanjina azy i Bo, toy ny vato toy ny granita ny tarehiny fa tsy azo vakina.
  
  Nitsikitsiky malefaka i Mai. "Raha navadika ny anjara andraikitra, i Alicia izao dia mimenomenona momba ny fidirana ao."
  
  "Aza saro-kenatra". Nanalavitra an'i Drake i Alicia sady nihomehy tenda. "Mbola tsy nanoroka mpilalao sarimihetsika mihitsy aho taloha."
  
  Nangoraka i Smith tamin'ny filazana ny andro taloha. "Ah, izao aho dia tonga saina amin'ny hoe i May dia tsy ilay Maggie Q lehibe. Miala tsiny amin'izany".
  
  "Tsara kokoa noho i Maggie Q aho," nitsiky i Mai.
  
  Nilentika i Smith, nihemotra ny tongony. Nanatsotra ny tanany i Lauren mba hanohana azy.
  
  Niondrika teo anilany i Alicia. "Andraso, nanoroka mpilalao sarimihetsika aho. Karazana Jack. Sa izany no anaran'ny efijery azy? Oh, roa tokoa. Na mety ho telo..."
  
  Nifindra teo anivon"izy ireo i Kensi. "Oroka mahafinaritra," hoy izy. "Mbola tsy nanoroka ahy toy izany mihitsy ianao."
  
  "Satria hoe ody ianao."
  
  "Oh misaotra".
  
  "Andraso," hoy i Drake. "Nanoroka an"i Kensi ve ianao? Rahoviana?"
  
  "Tantara tranainy izany," hoy i Alicia. " Zara raha tadidiko."
  
  Nataony izay hisarika ny sain'ny rehetra tamin'ny masony. "Dia oroka 'faly izahay fa velona'? Sa zavatra hafa?
  
  "Inona ny hevitrao?" Toa mailo i Alicia.
  
  "Heveriko fa tiako ny hanao izany indray."
  
  "OK..."
  
  "Aty aoriana".
  
  "Azo antoka. Satria manana asa tokony hatao izahay. "
  
  Drake izao dia nijery an'i Hayden, mpitarika ny ekipany. "Mbola any ivelany i Ramses sy ny Alligator," hoy izy. "Tsy azontsika avela handositra izy ireo."
  
  "Ah, azafady?" - hoy ny iray tamin'ireo bandy avy amin'ny ekipa sapper.
  
  Nijery an'i Marsh sy Shears i Hayden. "Afaka mahazo isa fanampiny ianareo roa raha manana fampahalalana."
  
  "Saika tsy niresaka tamiko i Ramses," hoy i Shears. "Ary i Alligator no olona adala lehibe indrindra nihaona tamiko. Enga anie ka ho fantatro izay nisy azy ireo."
  
  Drake nibanjina azy. "Ny alligator no adala lehibe indrindra-"
  
  "Miala tsiny aho. ry zalahy?" hoy ny mpitarika ny NEST.
  
  Nanjelanjelatra ny mason'i Martsa. "Ramses dia bibikely," hoy izy. "Tokony ho nanitsaka izany aho rehefa nanana fahafahana. Lasa daholo izany vola izany. Hery, laza - nanjavona. Inona no tokony hataoko?"
  
  "Manantena aho fa lo any am-ponja aho," hoy i Smith. "Eo amin"ny fiarahan"ny mpamono olona iray."
  
  "Henoy!" - nihorakoraka ny olona tao amin'ny NEST.
  
  Nijery azy ireo i Hayden, avy eo tamin"i Dahl. Nijery teo an-tsorok'i Alicia i Drake. Teo an-tongony ny mpitarika ny Team NEST ary hatsatra ny tarehiny, lokon'ny tahotra tanteraka.
  
  "Tsy misy ilana azy io baomba io."
  
  "Inona?"
  
  "Tsy misy fanapotehana herinaratra. Nivakivaky ny family, heveriko fa mety ho voadona tamin'ny tantanana. Fa ny uranium? Na dia mety hahita soritra milaza amintsika fa efa teto izy io, dia... tsy hita izany."
  
  "Tsia". Tsapan'i Drake fa nangovitra ny hozany. "Tsia, tsy afaka milaza izany amiko ianao. Lazainao ve fa sandoka io baomba io?"
  
  "Tsia," hoy ilay mpitarika, nikasika ny solosaina findainy. "Lazaiko aminareo fa tsy izany baomba izany. Nesorina tamin'ny alàlan'ny fanesorana ny ampahany rehetra mampandeha azy io. Noho izany, sandoka ity. Io lehilahy io - Ramses - angamba no manana ilay tena."
  
  Tsy nisalasala ny ekipa na dia iray segondra aza.
  
  Noraisin'i Hayden ny telefaonina ary niantso ny laharan'i Moore. Nihiakiaka i Drake fa tokony hiantso ny helikoptera izy.
  
  "Ohatrinona no ilainay?"
  
  "Fenoy ny lanitra maloto", hoy izy.
  
  Tsy nitaraina izy ireo fa nanainga ny vatany marary ary nandeha haingana nankany amin"ny varavarana. Niteny haingana i Hayden rehefa nihazakazaka izy, tsy nampiseho fiantraikany ara-batana tamin'ny fitsaboana azy. Ireo no fiantraikany ara-tsaina izay nanana hery handratra azy mandrakizay.
  
  "Moore, sandoka ny baomba ao amin'ny Central Park. Nodiovina, nakatona. Heverinay fa nesorina ny atiny sy ny detonator ary avy eo nampidirina tamina fitaovana hafa."
  
  Drake dia naheno an'i Moore nisento tamin'ny telo metatra.
  
  "Ary nihevitra izahay fa tapitra ny nofy ratsy."
  
  "Ity no tetik'i Ramses hatramin'ny voalohany." Nopotehin'i Hayden ny varavarana ivelany teo amin'ny saviny nefa tsy tapaka. "Ankehitriny dia mipoaka izy amin'ny fotoany ary mandositra. Misy angidimby manidina avy any New York ve?"
  
  "Miaramila. Polisy. Hetsika manokana, heveriko fa.
  
  "Atombohy amin"ity. Manana drafitra izy, Moore, ary mino izahay fa commando taloha i Alligator. Tahaka ny ahoana ny fakan-tsary CCTV?"
  
  "Angoninay ny tarehy rehetra, ny tarehimarika tsirairay. Efa teo amin'ny sisiny nandritra ny ora maro izahay. Raha mamakivaky ny tanàna i Ramses dia ho tratrantsika izy.
  
  Nitsambikina teo ambony dabam-pako i Drake, teo akaikiny i Dahl. Nirohondrohona teo ambonin"ny lohany ny helikoptera, ny roa tamin"izy ireo no nigadona teo amin"ny lalana teo amin"ny fidirana amin"ny toeram-pijerem-biby. Nitraka i Drake, dia nahita tao ambadiky ny rotaka mihodinkodina amin'ny tranoben'ny birao, izay eo amin'ireo jamba fotsy dia maro ny tavan'ny varavarankely. Hipoaka androany ny media sosialy, ary raha mitohy izany dia ho aotra ny vokatra. Raha ny marina, dia mety nanakana ny ezaka nataon"izy ireo izany.
  
  Nirohotra nankany amin'ny helikoptera akaiky indrindra i Hayden, nijanona teo ivelan'ny fanasan'ny rotor. "Ity indray mandeha ity," hoy izy tamin'i Moore. "Tsy hisehoseho i Ramses. Fanelingelenana ny fanampiana azy ho tafavoaka velona. Momba ny lazany izany - ny Printsy Satrobon'ny Fampihorohoroana dia miverina amin'ny toerany ary manao tantara. Mitondra fitaovam-piadiana niokleary any New York izy, manapoaka azy ireo, ary mandositra tsy misy sazy. Raha avelanao izao izy, ry Moore, dia tsy hahita azy intsony ianao. Ary ho tapitra ny lalao."
  
  "Fantatro izany ry Agent Jay. Fantatro izany".
  
  Drake dia nitsambikina teo an-tsorok'i Hayden, nihaino, fa ny sisa tamin'ny ekipa dia nihetsiketsika teo akaiky teo. Nandinika ny faritra manodidina i Dahl, nifidy ny toerana tsara indrindra hanafika, ary avy eo nanamarina ny tsirairay tamin'ny solomasony. Hafahafa, fa fara faharatsiny, izany no nahatonga azy ho sahirana. Drake dia nanohitra azy.
  
  "Aiza ny sleigh?"
  
  "Namela azy tany aoriana." Raha ny marina dia toa tsy faly i Dahl. "Fiadiana tsara tokoa izany."
  
  Niditra an-tsehatra i Kensi. "Nampahatsiahiviko azy fa mbola tsy nanana ny fiadiana tiako indrindra aho. Raha azony ny sledgehammer dia tsy maintsy mahazo ny katana aho.
  
  Drake nijery ny Swede. "Toa toy ny fifanarahana."
  
  "Avia, atsaharo ny manome antony azy. Aiza no hahazoako katana eto?"
  
  Nisy feo nilaza hoe: "Tsy lavitra ny Nosy Staten ry zareo, Hayden."
  
  Nihodina haingana be ny lohan"i Drake ka nitomany. "Inona ilay izy?"
  
  Nangataka an'i Moore i Hayden hamerina ny tenany ary avy eo dia nitodika tany amin'ny ekipa. "Manana tanjona izahay ry zalahy. Nisy sivily niantso, araka ny nambaran'i Moore, ary nanamafy tamin'ny fakantsary. Afindrao ny vodi-tongotrao!"
  
  Niondrika niondrika ilay ekipa, dia nihazakazaka namakivaky ny sisin-dalana nankany amin'ny lalana mazava sy voasakana ilay ekipa, nitsambikina teo amin'ny varavaran'ilay angidimby ary nifamatotra tamin'ny seza. Miakatra eny amin'ny rivotra ireo vorona roa ireo, manapaka ravin'ny hazo eo akaiky eo ny rotors ary manaparitaka fako eny amin'ny arabe. Drake dia namoaka poleta sy basy, lelan'ny miaramila ary basy manaitra, nanamarina fa nilamina tsara ny zava-drehetra ary niomana tanteraka. Nijery ny communiqué i Dahl.
  
  Nodiovin"ilay mpanamory ny tafon-trano ary nivily mianatsimo mafy izy avy eo, ka nampitombo ny hafainganam-pandehany. Nojeren"i Alicia ny fitaovam-piadiany, ka nariany ilay iray nalainy tao amin"ny legionaire ary ny iray kosa nohazoniny ho azy. Nangalatra nijery an'i Hayden i Kinimaka, izay niezaka ny tsy hiraharaha, mbola nahazo vaovao avy amin'i Moore sy ny masoivohony. Nangina i Beau, nitangorona teo an-joron-trano toy ny efa nisy hatramin"ny nanoroka an"i Drake sy Alicia. Ho azy, i Mai dia nipetraka tamim-pahatoniana, ny endriny japoney tsy azo tsinontsinoavina, nifantoka mafy tamin'ny tanjony. Ny sisa tamin'ny ekipa dia nanamarina ny zava-drehetra, ny rehetra afa-tsy i Kenzie, izay nitaraina momba ny fandehanana helikoptera, ny rivotra manaikitra, ny fofon'ny hatsembohana, ary ny fahitana ny ekipan'ny SPEAR.
  
  "Tsy nisy nangataka anao hijanona eto aminay," hoy i Alicia mangina.
  
  "Inona koa no azoko atao? Mandosira toy ny totozy fiangonana matahotra?"
  
  "Dia izao no hanaporofoana fa be herim-po ianao?"
  
  Namirapiratra ny mason"i Kenzi. "Tsy te hahita Hara-magedona aho. Ary ianao?"
  
  "Efa hitako izany. Mahagaga fa pelaka i Ben Affleck, ary i Bruce Willis dia manafintohina kokoa noho ny asteroid iray. Saingy, indrisy, manandrana milaza aminay ve ianao fa tena manana fo ianao?"
  
  Nibanjina ny varavarankely i Kensi.
  
  "Manana fo ny mpangalatra artifact arkeolojika. Iza no nahafantatra?
  
  "Miezaka miverina amin'ny asako any Moyen Orient fotsiny aho. Iray. Ny fanampiana anareo adala dia ho lasa lavitra amin'ny fanatontosana izany. Amboary ny fonao.
  
  Nanidina teo ambonin'ny tafon'i Manhattan ilay angidimby raha nahazo fanazavana i Hayden fa mbola tsy nandao ny nosy i Ramses sy Gator, satria hita teo akaikin'ny Staten Island Ferry izy ireo.
  
  "Mety hahafaty antsika rehetra ireo sombintsombiny very amin"ny fandikan-teny," hoy i Hayden nisento, ary niaiky i Drake fa marina izany. Hatramin'ny ady kely indrindra teo an-tokotanin'ny sekoly ka hatramin'ny ady teo amin'ny filoham-pirenena sy ny praiminisitra, ny zava-drehetra dia ny zava-drehetra.
  
  Nihanakaiky kokoa ny toerana halehany rehefa nisy trano nivezivezy nandalo. Nitsambikina teo anelanelan'ny trano avo roa heny ilay mpanamory mba hitazonana ny hafainganam-pandehany rehefa nankany amin'ny kendreny. Drake dia nitondra ny tenany tamin'ny tanjona ratsy. Ny rano mihodinkodina amin'ny helodrano no niandry teo aloha. Tany ambany izy ireo dia tazana andiana helikoptera nidina, samy miady toerana.
  
  "Toa izao!" Nitomany i Hayden.
  
  Efa nidina mafy anefa ilay mpanamory, ka niady mafy tamin"ny fipetrahana ilay angidimby ka naka toerana voalohany teo anoloan"ny andiana vilany voninkazo sy fijanonan"ny fiara fitateram-bahoaka. Tsapan'i Drake fa nivezivezy teo amin'ny vavany ny kibony. Nikiakiaka tao amin'ny efitranony i Hayden.
  
  "Mazava ho azy fa mihidy ny terminal," hoy izy. "Raha eto i Ramses, inona no antenainy hotratrarina?"
  
  "Tokony hisy fefy ao aorianao ary misy fiara maromaro mijanona eo ambanin"ny hazo. Ny polisy dia manana vehivavy iray izay olona farany nahita azy. "
  
  "Mahafinaritra. Ka izao isika-"
  
  "Andraso!" Ny sofin'i Alicia dia nandray ny feo talohan'ny an'ny olon-kafa. "Henoko ny tifitra."
  
  "Mandehana."
  
  Nivoaka ny fiara ny ekipa, nandeha nankany amin'ny terminal, nihazakazaka nanaraka ny trano. Tsikaritr'i Drake fa nanodidina ny fiolahana midadasika amin'ny fidirana lehibe, dia nisy tohatra vita amin'ny simenitra lava nankany amin'ny faritra fiantsonana. Avy teo ny tifitra, nitifitra teny an-kalamanjana, tsy voasakantsakana, toy ny tamboho.
  
  "Any aoriana any," hoy izy. "Avy amin'ny sisin-dalana izany."
  
  Helicoptera nameno ny lanitra tao aoriany. Teo amin"ny lalan"izy ireo no nisy polisy mitaraina, saingy nanofahofa tanana izy ireo mba handroso, ary tsy nisy soritra naratra akory. Nirefodrefotra ny tifitra. Nosintonin"ny ekipa ny fitaovam-piadiany, nihazakazaka nihazakazaka ary nisava ny manodidina. Nisy polisy iray hafa nandohalika teo anoloan"izy ireo, niondrika, nihazona ny tanany.
  
  "Tsy maninona izany," hoy izy. "Mandehana. Fery amin"ny nofo fotsiny. Mila anareo izahay. Izy ireo... handeha izy ireo. "
  
  "Tsy anio," hoy i Hayden ary nihazakazaka nandalo.
  
  Tsikaritr'i Drake ny faran'ny lalantsara sy ny vinavina teo ankavia - ireo lalantsara vita amin'ny simenitra rehetra ampiasaina amin'ny sambo. Niparitaka teo amin"ny fotony ny onja. "Renao ve izany?" hoy izy rehefa nanomboka indray ny tifitra. "Nahazo platoon mandeha ho azy i Ramses."
  
  I Lauren irery no nihifikifi-doha. "Iza amin'izy ireo?"
  
  "Fihodinana isa-minitra kokoa noho ny AK. Clip avy amin'ny fihodinana eninjato ka hatramin'ny valonjato. Barrel azo soloina raha sendra mafana loatra. Tsy tena marina, fa mampatahotra. "
  
  "Manantena aho fa hiempo eny an-tanany ilay zaza tsy ampy taona," hoy i Alicia.
  
  Nisy andiana polisy nandohalika teo anoloana, tsy nitsahatra nitsaoka rehefa namoaka ny balany i SAW. Nisy bala maromaro nirefodrefotra teo amboniny. Polisy roa no namaly ny tifitra, izay niantefa teny amin"ny faran"ny lalan-kely nametrahana ilay sambo.
  
  "Aza lazaina amiko..." hoy i Dahl.
  
  "Heverinay fa niakatra tao amin"ilay sambo izy niaraka tamin"ny tapakila fikojakojana iray," hoy ny iray tamin"ireo polisy. " Zazalahy roa. Ny iray nikendry anay, ny iray kosa nanomboka ny sambo.
  
  "Tsy afaka mandositra toy izany izy," hoy i Hayden nanohitra. "Efa... tapitra ny lalao." Namirapiratry ny horohoro ny masony.
  
  "Ho azy," hoy i Alicia tamim-pitiavana.
  
  "Tsia, tsia," hoy i Hayden nibitsibitsika. "Ho antsika. Diso daholo isika. Nivoaka ara-bakiteny i Ramses. Nofeheziko ny lovany. Ry zalahy, hanapoaka an'io baomba nokleary io izy."
  
  "Rahoviana?"
  
  "Tsy fantatro. vinavina tsara indrindra? Ho any amin'ny Nosy Liberty sy ny sarivongana izy, ary handefa izany manerana ny media sosialy. Andriamanitra ô, Andriamanitra ô, alaivo sary an-tsaina-" kenda izy. "Tsy afaka ... tsy afaka aho..."
  
  Nosintonin'i Kinimaka tamin'ny tongony izy, ilay lehilahy lehibe nitaraina mafy. "Tsy avelanay hitranga izany. Tsy maintsy manao zavatra isika. Ankehitriny."
  
  Ary hitan'i Drake ny tselatra avy amin'ny SAW tokony ho dimampolo metatra miala, ny fahafatesan'ny tifitra nataony, ny hany mijoro eo anelanelan'izy ireo sy Ramses, ary ny baomba nokleary.
  
  "Iza no te ho velona mandrakizay, sa tsy izany?"
  
  "Tsia," hoy i Alicia mangina. "Ho mankaleo foana izany."
  
  Ary nijery farany ny ekipa i Dahl. "Izaho no hitarika."
  
  Tao anatin'izay segondra vitsy farany izay, niomana ireo maherifon'i New York; ekipan'ny SPEARERS, ary avy eo ny polisy sy ny masoivoho rehetra eo an-tsofina. Nitsangana ny rehetra, niatrika ilay fitaovam-piadiana mandrora, ary nanao ny safidy farany tamin'ny fiainany.
  
  Nanomboka izany i Dahl. "Manafika!"
  
  
  TOKO FAHATELO FOLO
  
  
  Nihazakazaka teo afovoan'ny namany i Drake, teo amin'ny toerana tiany hipetrahana, nanainga ny basy ary nitifitra mafy. Mirefotra ny bala avy amin'ny basy mandeha tsirairay amin'ny hafainganam-pandeha 2 arivo metatra isan-tsegondra, fipoahana marobe nanako tamin'ny tahiry. Varavarankely nanerana ny sambo.
  
  Tao anatin"ny segondra vitsy dia notapahin"izy ireo antsasany ny elanelana, ary nanohy nitifitra mafy. Avy hatrany dia nanova ny fandrindrany ilay mpampiasa SAW, taitra tamin'ny habibian'ny fanafihana. Tsy hoe nitsahatra nitifitra izy; Nahita lalana teo amin'ny petra-bola ny bala ary nivarina tany an-dranomasina satria azo inoana fa nihemotra izy. Drake dia nitondra ny fahitana teleskopika teo amin'ny masony, nametraka ny rantsan-tanany teo amin'ny trigger ary namoaka ny endrik'ilay lehilahy mitazona ny SAW.
  
  "Ity no Alligator," hoy i Hayden tamin'ilay mpampita hafatra. "Aza adino."
  
  Nihodina i SAW, nitodika nankany amin'izy ireo, mbola nandrora firaka. Noheverin'i Drake fa tsy maintsy mafana be izao ilay siny ka miempo, nefa tsy haingana. Nisy bala iray niantefa tamin"ilay polisy teo amin"ny akanjo fiarovan"ny bala, ary tapaka ny sandrin"ny iray hafa. Efa vonona ny hitsambikina avy ao an-tratrany ny fony, saingy tsy nampitsahatra ny fanafihana na nampihena ny tifitra. Nianjera ny lamosina ambany tamin'ilay sambo, vaky, ny lamosina nivoha ka nitovy tamin'ny grater fromazy. Ilay alligator dia nanopy mafy ny SAW, niezaka nanonitra. Nandefona ny habaka teo ambonin"ny lohany ny bala.
  
  Nivadika ho firohondrohona miadana ny feon"ny maoteran"ilay sambo, ary nanova ny zava-drehetra izany. Nitsambikina teo ambony sambo ilay alligator, nanohy ny tifitra variraraka. Nanomboka nivezivezy avy any aoriana ny rano, ary nitongilana ny sambo. Hitan'i Drake fa mbola roapolo metatra avy any aoriana izy ireo, nahita azy nivily ankavia sy niandany, ary fantany fa tsy ho tonga ara-potoana mihitsy izy ireo.
  
  Nikiakiaka izy rehefa nianjera, nianjera teo anilany, nijanona tampoka. Nianjera teo akaiky teo i Dahl. Nihodina i Hayden, izay vao mainka nanasarotra ny tanjon"ilay Alligator, saingy toa tsy noraharahain"ilay lehilahy. Tazana nihemotra ny sariny, nizotra lalindalina kokoa tao anaty sambo.
  
  Nanao sonia an'i Hayden i Drake, ary niantso ny helikoptera i Hayden.
  
  Nirohotra nankany amin'ny lalantsara ireo vorona mainty, nidina mafy ary nivezivezy telo metatra ambonin'ny tany rehefa niakatra ny sambo ny ekipan'ny LEFO. Rehefa niarahaba ny polisy sy ny masoivoho, dia niforona ny fifamatorana vaovao izay tsy ho tapaka mihitsy, niarahaba azy ireo araka izay tratrany, avy eo dia saika niainga eny amin'ny rivotra ny helikoptera. Nanosika ireo fiara hatramin'ny farany ireo mpanamory, nanenjika ilay sambo nandondona ary tsy ela dia niafara teo ambony. Fahitana tsy noeritreretin'i Drake mihitsy izany: vorona mihantona toy ny biby mpiremby mainty mahafaty eny amin'ny lanitry ny New York, ilay lanitra malaza ho toy ny lamosina, miomana hiainga amin'ny sambo Staten Island.
  
  "Kapohina mafy izy ireo," hoy i Hayden tao amin'ny radion'ny helikoptera. "Ary haingana".
  
  Rehefa nidina, dia nirohotra nankany amin"ny vodin"ilay sambo ny helikoptera roa. Saika teo no ho eo, ilay Alligator tsy milamina dia nanindrona ny lohany teo am-baravarankely ary nitifitra volley. Ny fipoahana fahatelo dia nianjera tamin'ny hoditra ivelan'ny helikoptera, niditra tao amin'ny faritra sasany ary nianjera tamin'ny hafa. Ny helikoptera dia nianjera avy tany an-danitra toy ny vatolampy. Novakian'i Dahl ny varavarana ary namaly tifitra izy, tsy nisy azo antenaina ny bala.
  
  "Mitifitra toy ny mikotrika izy," hoy i Drake nimenomenona. "Tsy mahatratra ny tanjona tsara mihitsy."
  
  "Miverena". Niala tamin'ny fikapohana ny Alligator i Dahl ary niomana tamin'ny kapoka ho avy.
  
  Telo segaondra taty aoriana dia nitranga izany, saingy tsy nisy kapoka, fa nijanona tampoka. Ny helikoptera voalohany dia nivezivezy teo amin'ny tokotany ambony amin'ny sambo, raha ny faharoa kosa nivezivezy teo akaikin'ny seranan-tsambo, ny sisa tavela tamin'ny ekipan'ny SPIR dia tao anaty sambo. Nandeha haingana izy ireo, nifandona teo amin'ny tokotanin-tsambo ny baoty ary nivory maromaro. Niainga avy eo ireo helikoptera mba hiaraka amin'ireo mpiara-dia aminy eny amin'ny rivotra manara-maso ny sambo.
  
  Hayden dia nahita ny tenany nifanatrika tamin'ny ekipa nandritra ny segondra vitsy. "Fantatray ny misy azy. Efitrano maotera. Andeha hofaranana izao.
  
  Nihazakazaka izy ireo, nanosika ny adrenalinina mihoatra ny fepetra rehetra, ary avy eo ny Alligator dia nanova mazava tsara ny tetika teo amin'ny tokotany ambany.
  
  Nisioka eny amin'ny rivotra ny RPG, nifandona tamin'ny helikoptera ary nipoaka. Tsy voafehy intsony ilay vorona, vy niparitaka tamin"ny lafiny rehetra, levon"ny afo ny vata mainty, ary reraka teo amin"ny tokotanin"ilay sambo ilay izy.
  
  Ho an'ny baiko "mihazakazaka SPEAR".
  
  
  TOKO FAHAEFATRA FOLO
  
  
  Nandre ny fiovan'ny feon'ny motera helikoptera i Drake ary fantany fa tsy nanamarina fa nandeha mafy nanatona azy ireo ilay fiara. Raha tsy ampy izany, dia niantefa teny amin'ny lasibatra ilay aloka mihodinkodina sy miremby miparitaka manerana ny tokotanin-tsambo.
  
  Mihazakazaka na maty.
  
  Nopotehiny teo amin'ny varavarana ivelany ny sorony, nopotehiny teo amin'ny sakeliny ny rafitra manontolo ary nianjera teo amin'ny habakabaka any ivelany. Nirohotra nanaraka azy ny vatana, nikodiadia, nihinjitra, nihanika ary nanosika. Nidina mafy ilay angidimby, niala ny rotors, ary rava ny vatana metaly. Ny zava-drehetra manomboka amin'ny potipoti-javatra ka hatramin'ny lefona lava sandriny dia nanapaka ny rivotra, nanapaka azy ho tapatapaka. Nihozongozona sy nidradradradra ny sambo, nivovona havia sy havanana ny rano.
  
  Nitifitra an"ireo angidim-by hafa ilay bala afo, izay avy hatrany dia nanao fihetsika nitsoaka, vintana be nisakana azy ireo tsy hifandona. Nisy renirano afo nilelaka ny tokotany ambony, niteraka afo vaovao, nandoro ny asa hoso-doko sy andry vy, ary nampiempo ny loko. Niondrika ilay rotor rehefa nidona tamin'ny tsato-kazo teo ankavanan'i Drake, nitsambikina tamin'ny tany niaraka tamin'ny haingo rehetra nijanona tampoka. Nisy akorandriaka manidina hafa namaky ny varavarankely sy nanindrona ny rindrina, ary nisy tsipìka nahatsiravina iray nitsambikina avy hatrany teo amin"ny sisin"ilay sambo ary nivoaka nankany an-dranomasina. Nahatsapa ny fikasihan'ny lelafo i Drake rehefa nandalo teo aminy ny hafanana, nijery teo ambanin'ny sorony ary nahita ny ekipa manontolo nandry teo, na dia i Smith aza nandry teo an-tampon'i Lauren. Nandalo ny fipoahana ary nijery ny fikomiana izy ireo ary avy eo Alligator dia nitondra zavatra ho amin'ny adala tanteraka.
  
  Hadalana.
  
  Ny RPG manaraka dia nandeha avy hatrany tamin'ny sambo, namela ny mpandefa balafomanga ary nanapotika ny toby rehefa nanidina. Nirefodrefotra ny fipoahana rehefa nisy akorandriaka niparitaka teo amin'ny tokotanin-tsambo, izay nandefa gout sy potipoti-javatra mahafaty ho azy ireo. Nisento i Drake rehefa nanindrona ny lohany sy ny sorony ny potipoti-javatra, ary maivamaivana fa ny fanaintainana dia naneho azy fa mbola velona izy. Naka aina kely izy, dia nijery ny manodidina vaovao teo aloha.
  
  Nisy lavaka rovitra teo amin"ny tokotany. Nisy antontam-bato teny rehetra teny. Nisy setroka sy afo nikoriana teo amin'ilay tokotany afovoany ambony teo aloha.
  
  "Mazava ny lalana", hoy izy.
  
  "Ho anao irery!" Saika nikiakiaka i Lauren.
  
  "Mijanòna avy eo," hoy i Kenzi nandrora, nisintona ny sorok'i Dahl. "Salama tsara ve ianao ry Thorst?"
  
  "Eny, eny, salama aho. Avelao aho handeha".
  
  Drake nandeha tamin'ny antsasany mahery, malina kokoa noho ny tadidy nandritra ny androm-piainany. Nitangorona ny andian"olona tao aoriany, ka fantany tsara izay halehany. Tamin'ny fotoana farany, araka ny nampoiziny, dia niseho teo an-tsorony i Dal.
  
  "Manao an"izany ve isika ry namana?"
  
  "Marina tokoa izahay."
  
  Ary nitsambikina tamin'ny lavaka vaovao izy ireo, tongotra aloha ary maso nitady fahavalo. Nidona mafy tany amin"ny tokotany ambany izy ireo, nihodina, tsy voakitika, ary niarina niaraka tamin"ny basy voaofana.
  
  "Madio!" Drake nitomany.
  
  Nidona tamin'ny tokotanin-tsambo mafy tao aoriany ny kirarony.
  
  Tonga farany i Kensi, ary hitan'i Drake, voalohany, fa nesoriny ny palitao anatiny mavesatra ary, faharoa, nofonosiny teo am-pototry ny fizarana telo metatra amin'ny rotor an'ilay helikoptera. Sarobidy ny tarehiny rehefa nitodika tany amin"ilay Soedoà.
  
  "Ankehitriny," hoy izy, "efa manana ny fiadiako aho."
  
  "Ny andriamanitra anie hanampy antsika."
  
  Nirohotra nankany an-tsambo toy ny iray izy ireo, ka niady tamin"i Ramses sy Gator. Nitombo haingana ny sambo tamin'ny fotoana rehetra nandalo. Nitombo ihany koa ny Nosy Liberty, nitombo hatrany hatrany ny faravodilanitra.
  
  "Tsy azon'ilay maniac ve fa tsy ho tonga amin'ny sarivongana izy?" Nisempotra mafy i Kinimaka.
  
  "Aza miteny an'izany," hoy i Hayden namaly. "Aza miteny izany."
  
  "Eny, azoko."
  
  "Tsy handrendrika ity sambo ity izy ireo," hoy i Dahl nanome toky azy ireo. "Tsy dia lalina loatra ny helodrano mba hisintonana ... eny, fantatrao izany."
  
  Tao amin'ny tokotanin-tsambo manaraka dia nahita ny rembiny ihany izy ireo. Niambina ny varavarana ilay alligator raha i Ramses no nitondra ilay sambo. Mifanaraka amin'ny faniriany efa niorina ho an'ny hadalana, namoaka RPG nomaniny ho an'ny fotoana toy izany ilay mpanamboatra baomba. Tsy afa-nanoatra i Drake fa nitomany sy nikiakiaka mba hanafenana ny rehetra, ary avy eo dia nivezivezy teo afovoan'ny sambo ny balafomanga teo amin'ny haavon'ny lohany, ka namela setroka setroka teo am-pifohazana, notarihin'ny fihomehezan'ny Alligator.
  
  "Tianao ve izany? Azonareo ve izany? Efa maty izahay!"
  
  Nitraka i Drake ka nahita ny Alligator saika teo amboniny, nihazakazaka nanaraka ilay balafomanga, nitondra ny mpandefa balafomanga niaraka taminy. Ilay balafomanga mihitsy no nanidina namakivaky ilay sambo ary nivoaka avy tao aoriana, nipoaka teny amin"ny rivotra. Ny alligator dia nanopy ny lohan'i Drake ny balafomanga.
  
  Niondrika ilay Yorkshireman rehefa nitodika farany i Ramesses, nijanona teo amin'ny familiana ny tanany.
  
  "Efa tara ianao", hoy izy.
  
  Nokapohin'i Drake teo amin'ny kibony ny Alligator, saingy nitsambikina niverina izy, mbola nanofa ny fitaovam-piadiany goavana. Raha ny marina, nanemotra fotoana fanampiny ny ekipa. Tsy nisy olona te ho voan'ny hazo hena toy izany, fa nisy toerana be dia be tao anatin'ilay sambo, izay nahatonga an'i Dahl sy ny hafa ho afaka mihetsika bebe kokoa. Nitrerona ilay alligator ary nihodina, avy eo dia nihazakazaka nivantana nankany amin"i Ramses, ilay printsy mpampihorohoro, izay nitana basy poleta semi-automatique. Drake dia nahatsikaritra kitapo iray nifatotra teo an-damosin'ny Alligator.
  
  "Manemotra ny tsy azo ihodivirana fotsiny ianao," hoy i Ramses.
  
  Tamin'ny tanana iray no nanipy etona avy ao anatiny, ny iray kosa niova kely, nikendry ny Nosy Liberty.
  
  "Efa nanahy momba ny fomba fiainana ve ianao?" Hoy i Drake avy ao ambadiky ny kaontera. "Bazaar? Hihidy? Tetika fandosirana be pitsiny? Inona izany rehetra izany?"
  
  "Ah, ny bazary dia - ahoana no tokony hametrahako azy - fivarotana azo alaina? Manaisotra ny fananako rehetra amin'izao tontolo izao. Ny lapa dia fanaovam-beloma ary midika ho fiafarana. Rehefa dinihina tokoa, dia nitondra ahy avy hatrany tany New York ianao. Ary ny drafitra fandosirana dia, eny, somary sarotra, ekeko izany. Fa hitanao izao? Efa tara ianao. Mandeha ny famantaranandro."
  
  Tsy fantatr'i Drake mazava tsara ny tian'i Ramses holazaina, fa mazava ny heviny. Rehefa nivoaka ny sarona izy, dia nandrotsaka bala tao amin'ny trano kodiaran-kodiarana ary nihazakazaka nanaraka azy ireo, ny ekipany teo akaiky teo. Tsy miresaka intsony; ity no lalao farany nataony. Nihemotra i Ramses, nisy rà niboiboika teny an-tsorony toy ny loharano. Nikiakiaka ilay alligator rehefa niditra ny vatany ny bala. Nosaronan"ny vera tamin"ny tifitra variraraka ireo mpampihorohoro roa ireo.
  
  Nopotehin'i Drake ny varavarana ary avy eo nipitika, nianjera teo amin'ny rindrina ary nitsambikina nijanona, nanozona ny vintana. Nitsambikina teo amboniny i Dahl, teo akaikiny i Kenzi. Niditra tao anaty kodiaran-droa izy roa ary nanangana ny fitaovam-piadiany hamonoana. Ramses dia nitsena azy ireo tamin'ny tanjaky ny adala fito metatra sy hozatra, mitsiky toy ny alikadia; Nirohotra niditra izy ary niezaka nanaparitaka azy ireo.
  
  Tsy nilefitra tamin"izany rehetra izany i Dahl, nanohitra ny herim-po sy nandray ny daroka rehetra. Nandihy nanodidina azy roa tonta i Kensi, ka namely ny sisin'i Ramses toy ny amboadia mampidi-doza. Nodarohan'ilay printsy radikaly ilay Soeda. Ny sambon'ny soroka dia nahatonga an'i Dahl nangovitra. Tanana mahery tsy mampino no nisambotra an'i Soeda tamin'ny tendany ary nanomboka nanery. Nanangana ny tanany i Dahl, dia namaha ny tànany antsasa-dalana ary avy eo naka ny iray; samy nihozongozona sy nifantsitsitra izy roa lahy ka tsy afa-nifoka. Nahodidin'i Ramses i Dahl ary nokapohiny teo amin'ny rindrina indray, fa ny hany fihetsik'ilay Soeda dia tsiky be.
  
  Nitsambikina teny amin'ny rivotra i Kensi, nampiakatra ny kihony, izay nazerany tamin'ny heriny, mivantana teo amin'ny balan'i Ramses izay nandeha ra. Tsy nampoiziny mihitsy fa hisy kapoka iray hiafara amin"ny ady toy izao, ka notsindroniny antsy ny tendan"ilay rangahy na dia nikiakiaka aza, ka nibontsina ny masony.
  
  Dia nivembena Ramses, nihoson-drà, nandoa. Namela azy handeha i Dahl, nahatsapa ny farany. Ny mason'ilay mpampihorohoro dia nibanjina ny mason'ny Soedoà, ary tsy nisy famantarana ny faharesena teo amin'izy ireo.
  
  "Horaisiko ho fotoan'ny fandresena izao fotoana izao," hoy izy nikiakiaka. "Ary torotoroy ny fon'ny kapitalisma."
  
  Natsotrany ny tanany toy ny te hikasika ilay Alligator.
  
  Nitifitra indray i Dahl. Teo amin"ny kibony no nahavoa an"i Ramses ka nampihemotra azy ny bala.
  
  Nitsambikina ilay alligator ary nianjera teo amin'i Ramses.
  
  Ny Printsy mpampihorohoro dia nahavita naka ilay kitapo nifatotra teo an-damosin'ilay Alligator nianjera, ny tanany nahinjitra nifikitra tamin'ilay tariby manga hita taratra rehefa nianjera izy roa.
  
  Nirohotra nandroso i Kenzi, nikendry ny tanana nihazona ny tariby niaraka tamin'ny hany fitaovam-piadiana azony, ny fitaovam-piadiana tsara indrindra nananany, katana tsy misy dikany. Vetivety dia nikapa ny lelany, nanapaka ny sandrin'i Ramses teo amin'ny sorony, ka nahatonga ilay mpampihorohoro naneho ny fahagagany.
  
  Nifandona tamin"ny gorodona ny tanana tamin"io fotoana io tamin"ilay Alligator, fa ny rantsan-tànany dia mbola nifikitra tamin"ny tendron"ilay tariby manga ankehitriny.
  
  "Tsy misy olana", hoy i Ramses nikohaka. "Marina ny nanafika ahy toy izany ianao. Tsy nandeha ny famantaranandro. Saingy..." Nisy fihetsehana nanodinkodina azy, nandeha haingana ny rà avy amin"ny kibony sy ny tanany ary ny sorony havia.
  
  "Ity... mitranga... ankehitriny."
  
  
  TOKO DImy amby efapolo
  
  
  Drake nandady teo amin'ny tany, nanakodia ny Alligator teo amin'ny vavony raha ny adala nikiakiaka tao amin'ny tokotanin-dra. Nianjera teo anilany i Dahl, ny fanaintainana, ny horohoro ary ny fisalasalana dia voasoratra teo amin'ny tarehiny. Nofatorana ilay tady, saingy noravan'i Drake avy hatrany izany, ary avy eo dia nanafaka ilay vata vy tamin'ilay akora maranitra.
  
  Nijoro teo anoloan'izy ireo ny fameram-potoana fanisana, ny isany mena mamiratra dia mampatahotra sy mahatsiravina toy ny rà niparitaka tamin'ny tany teo ambanin'ny lohaliny.
  
  "Efapolo minitra," hoy i Hayden no niteny voalohany, nihena ny feony. "Aza milalao izany ry Drake. Esory ity zavatra ity dieny izao."
  
  Drake dia efa nanodina ny baomba, toy ny tamin'ny farany. Notoloran'i Kinimaka azy ny antsy fampiasa mivelatra, izay nesoriny tapatapaka, nihetsika tamim-pitandremana, nitandrina ny amin'ireo vela-pandrika maro izay mety havoakan'ny mpanao baomba toa an'i Gator. Rehefa nesoriny lavitra ilay mpampihorohoro adala ilay fitaovana, dia nibanjina an'i Alicia izy.
  
  "Aza miteny intsony", hoy izy, nihazona an"ilay lehilahy teo ambanin"ny sandriny ary nitarika azy. Tsy hisy famindram-po ho an"ny mpamono olona toy izany.
  
  Tamin'ny tanany tsy mitsaha-mitombo, dia nesoriny ny tontonana anoloan'ilay baomba. Nifamatotra tamin'izany ny tariby manga mihodinkodina izay mampatahotra.
  
  "Tsy baomba vita an-trano ity," hoy i Dahl nibitsibitsika. "Mitandrema".
  
  Niato kely i Drake mba hijery ny namany. "Te hanao an"izany ve ianao?"
  
  "Ary ho tompon'andraikitra amin'ny fandefasana izany? Tsy dia izany loatra. Tsia."
  
  Nokaikerin'i Drake ny molony ambany, fantany tsara ny anton'izany rehetra izany. Nampahatsiahy hatrany ny fahavitsian'ny fotoana navelan'izy ireo ny fanisana misesisesy.
  
  Hayden niantso an'i Moore. Kinimaka niantso ny sappers. Nisy olon-kafa niantso NEST. Rehefa nijery ilay fitaovana i Drake dia nodinihina ny lafiny rehetra ary niparitaka haingana ny vaovao.
  
  "Avereno indray ny tariby," hoy i Dahl nanoro hevitra.
  
  "Misy risika loatra."
  
  "Heveriko fa tsy misy sensor mihetsika amin'ity indray mitoraka ity, raha jerena ny fomba nandehanan'ny Alligator."
  
  "Marina. Ary tsy afaka mampiasa indray ny hevitrao sledgehammer izahay. "
  
  "Mirodana ny circuit?"
  
  "Izany no olana. Efa nampiasa zava-baovao izy ireo - tariby failsafe. Ary tena misy io basy io. Raha tafiditra amin'izany aho dia mety hahomby izany. "
  
  Nanao feo tsy fantatra avy tao amin'ny efitrano manaraka ilay aligator raha niasa i Alicia. Tsy niandry ela izy fa nandrotsaka ny lohany tamin"ilay varavarana vaky. "Nilaza izy fa ny baomba dia manana switch anti-tamper." Nihifikifi-doha izy. "Saingy mieritreritra aho fa ho nanao izany izy."
  
  "Tsy misy fotoana," hoy i Dahl. "Tsy misy fotoana mahamenatra amin'izany."
  
  Drake nijery ny fameram-potoana. Efa nanana dimy amby telopolo minitra izy ireo. Nipetraka indray teo amin"ny andilany izy. "Oadray, tsy afaka mandray izany risika izany isika. Hafiriana no ho tonga eto ny ekipan"ny baomba?"
  
  "Dimy minitra farafahatarany," hoy i Kinimaka raha nidona tamin'ny tobin'ny sambo ireo helikoptera na taiza na taiza azony natao. Ny hafa kosa nivezivezy ambony kely rehefa nitsambikina ireo mpamonjy voina. "Fa ahoana raha tsy afaka manala azy izy ireo?"
  
  "Ahoana raha atsipintsika any anaty helodrano izy io?" Nanolo-kevitra i Lauren.
  
  "Hevitra tsara izany, saingy kely loatra izany," hoy i Hayden efa nanontany an"i Moore. "Ny rano maloto dia hahavoky ny tanàna."
  
  Nihozongozona i Drake, nieritreritra ny hadalana, ary avy eo dia nahasarika ny mason'i Dahl. Ny Soedoà dia nanana hevitra mitovy amin'izany, fantany. Noho ny fijeriny dia nifandray mivantana sy mora izy ireo.
  
  Vitantsika io. Io no hany lalana.
  
  Ho jamba izahay. Tsy fantatra ny vokany. Rehefa manomboka dia tsy misy miverina intsony. Nandeha lalana tokana izahay.
  
  Inona ary no andrasanao? Mitsangàna ry reny.
  
  Namaly ny fanamby teo imason'i Dahl i Drake ary nihitsy. Nifoka rivotra lalina izy, dia nofeheziny tamin"ny basy, nofonosiny ny pistolany, ary nosintoniny avy tao amin"ny kitapony ilay baomba niokleary. Nibanjina azy tamin'ny masony be i Hayden, ary feno alahelo lalina.
  
  "Inona no ataonao?"
  
  "Fantatrao tsara ny ataonay."
  
  "Mety tsy hitovy ny halavirana azo antoka. Ho anao, ny tiako holazaina.
  
  "Dia tsy hanao izany izy ireo." Nanaiky i Drake. "Saingy fantatsika rehetra fa tsy misy afa-tsy fomba iray ihany no hamonjena ity tanàna ity."
  
  Noraisin'i Drake ny baomba nokleary ary nandeha teo aloha i Dahl. Nosakanan'i Alicia izy nandritra ny fotoana sarobidy iray hafa.
  
  "Miala ianao rehefa avy oroka iray monja? Aza avela ho fifandraisana fohy indrindra teo amin'ny fiainako io."
  
  "Gaga aho fa tsy nanana fohy kokoa ianao."
  
  "Niniako manamaivana ny lehilahy iray izay noheveriko fa tiako, izay nolaviko ary avy eo leo rehefa afaka valo minitra teo ho eo."
  
  "Oh tsara. Hihaona amin'ny vitsivitsy avy eo. "
  
  Notazonin'i Alicia tamin'ny masony irery izy, ary nitazona ny vatany sisa. "Miverena haingana".
  
  Nifanindry teo anelanelan'i Drake sy Dahl i Hayden, niresaka haingana, nampita vaovao avy amin'i Moore ary nanara-maso ireo izay afaka manome fanampiana voalohany.
  
  "Lazain'izy ireo fa eo anelanelan'ny dimy ka hatramin'ny valo kilao ny entana entin'ilay baomba. Raha jerena ny habeny, ny lanjany ary ny hafainganam-pandehany hilentika..." Niato kely izy. "Ny halaliny azo antoka dia valonjato metatra arivo..."
  
  Nanaiky i Drake, saingy niakatra ny tohatra teo akaiky teo ho any amin'ny tokotany ambony. "Mila ny helikoptera haingana indrindra anananao izahay," hoy izy tamin'ilay mpanamory nanatona. "Tsy misy dikany. Tsy mimenomenona. Omeo anay fotsiny ny fanalahidy.
  
  "Tsy izahay-"
  
  Niato i Hayden. "Eny, valonjato metatra, mba hanalana an'io taratra rehetra io, araka ny baikon'ny NEST. Azafady, tokony ho valopolo kilaometatra any ivelany ianao. "
  
  Tsapan'i Drake fa nitsambikina kely teo amin'ny hatsembohana nanarona ny rantsantanany ny vatan'ilay baomba. "Ao anatin"ny telopolo minitra? Tsy hitranga izany. Inona koa no anananao?"
  
  Hayden lasa hatsatra. "Tsy misy, Drake. Tsy manana na inona na inona izy ireo."
  
  "Ankehitriny dia efa manomboka tsara ity sledgehammer ity," hoy i Dahl naneho hevitra.
  
  Nahita an'i Alicia nihazakazaka nandalo i Drake, nankany amin'ny tokotanin-tsambo ambony ary nijery ny ranomasina. Inona no notadiaviny tany, tany ivelany?
  
  Nanatona ilay mpanamory, nitselatra teo am-pototry ny fiarovan-dohany ilay fitaovana Bluetooth. "Manana angidimby faran'izay haingana indrindra ao amin'ny tafika izahay," hoy izy. " Bell SuperCobra. Roanjato kilaometatra isan"ora raha manosika azy ianao."
  
  Nitodika tany amin"i Hayden i Drake. "Handaitra ve izany?"
  
  "Heveriko fa eny". Nanao kajy ara-tsaina tao an-dohany izy. "Andraso, tsy mety ho marina izany."
  
  Noraisin'i Drake tamin'ny baomba nokleary, mbola nitselatra ny isa mena, teo anilany i Dahl. "Andao!"
  
  "Valopolo kilaometatra," hoy izy rehefa nihazakazaka. "Eny, vitanao izany. Saingy tsy hamela anao fotsiny izany ... telo minitra mba hialana amin'ny helo. Tsy ho afa-mandositra ny faritra fipoahana ianao!"
  
  Drake dia nanatona ny Super Cobra tsy niadana, nijery ireo endrika volondavenona, tilikambo, tafondro tri-barrel, baomba balafomanga ary mpandefa Hellfire.
  
  "Aoka izay", hoy izy.
  
  "Drake," nanakana azy i Hayden. "Na dia mandatsaka baomba nokleary aza ianao, dia hanimba anao ny fipoahana."
  
  "Aza mandany fotoana intsony," hoy ilay Yorkshireman. "Raha tsy hoe ianao na i Moore na iza amin'ny lohanao no mahalala fomba hafa?"
  
  Hayden dia nihaino ny angon-drakitra, torohevitra ary faharanitan-tsaina izay nampitain'i Moore tsy tapaka. Tsapan'i Drake fa nihozongozona teo amin'ny onja mikitoantoana ilay sambo, nahita ny lanisin'i Manhattan teo akaiky teo, na dia nanao ny fitabataban'ny vitsika aza ny olona efa niverina tamin'ny fiainany. Sambo miaramila, sambo haingam-pandeha ary helikoptera teny rehetra teny, notarihin'ny maro izay hahafoy ny ainy hamonjy izao andro izao.
  
  Saingy lasa roa monja izany rehetra izany.
  
  Drake sy Dahl dia niditra tao amin'ny Super Cobra, nahazo ny fianjerana tamin'ny fanaraha-maso avy amin'ny mpanamory fiaramanidina.
  
  "Manaova dia mahafinaritra," hoy izy rehefa lasa. "Ary mirary soa".
  
  
  TOKO FAHEFANA FAHA-ENINA
  
  
  Nomen'i Drake an'i Dahl ilay baomba nokleary niaraka tamin'ny tsiky kely teo amin'ny tarehiny. "Nieritreritra fa mety te hanao ny voninahitra ianao, ry namana."
  
  Noraisin'ilay Soeda ilay baomba ary niakatra tao ambadiky ny helikoptera. "Tsy azoko antoka fa afaka matoky anao aho fa mitondra fiara amin'ny tsipika mahitsy."
  
  "Tsy fiara ity. Ary tena mino aho fa efa niorina izahay fa afaka mitondra fiara tsara kokoa noho ianao aho. "
  
  "Fa nahoana izao? Tsy tadidiko izany."
  
  "Anglisy aho. Tsy mba toy izany ianao."
  
  "Ary inona marina no idiran'ny zom-pirenena amin'izany?" Nisosona teo ambony seza i Dahl.
  
  "Pedigree," hoy i Drake. "Stuart. Hamilton. fihazana. bokotra. Havoana. Ary maro hafa koa. Nanakaiky ny fandresena tamin'ny Formula 1 i Soeda rehefa nahazo ny laharana voalohany i Finland.
  
  Nihomehy i Dahl, nibitsibitsika ary, nametraka ny vata metaly mainty teo amin'ny lohaliny, dia nanidy ny varavarana. "Aza miteny mafy loatra ry Drake. Ny baomba dia mety ho fitaovana amin'ny sensor 'bullshit'.
  
  "Avy eo isika dia efa voafandrika."
  
  Nosintoniny ny tadin'ny fitaovam-pitaterana, ary nentiny niala teo amin'ilay sambo ilay angidimby, rehefa azony antoka fa nazava tsara ny lanitra ambony. Niposaka avy ao aoriana ny hazavan'ny masoandro ary nipoitra tamin'ireo taratra taratra an-tapitrisany tao an-tanàna, nanome azy fampahatsiahivana kely ny antony nanaovan'izy ireo izany. Nibanjina azy avy teo ambany tokotanin-tsambo ireo tarehiny, maro tamin'izy ireo no namany sy fianakaviany, mpiara-miasa taminy. Nifanome tanana i Kenzi sy Mai, tsy hita maso ny tarehiny, fa ilay Isiraeliana no nampitsiky azy tamin'ny farany.
  
  Nitendry ny famantaranandro izy ary niteny tamin'ny molony fotsiny hoe: Mandrosoa bebe kokoa.
  
  Tsy tazana i Alicia, ary i Beau koa. Nandefa angidimby miaramila i Drake tany ambany onja tamin'ny lalana mivantana namakivaky ny Atlantika. Niampita ny lalan"izy ireo ny rivotra, ary niposaka ny tara-masoandro teo amin"ny rivodoza rehetra. Ny faravodilanitra dia mivelatra amin'ny lafiny rehetra, andohalambo amin'ny lanitra manga manga mifanitsy amin'ireo velarana manaitra ny ranomasina. Nanjavona ny faravodilanitra tao ambadik'izy ireo rehefa nanatona tsikelikely ny zero ny minitra sy segondra.
  
  "Dimy ambin'ny folo minitra," hoy i Dahl.
  
  Drake dia nijery ny odometer. "Araka ny fandaharam-potoana."
  
  "Hafiry ny fotoana sisa tavela?"
  
  "Telo minitra," nanangana ny tanany i Drake. "Plus na minus."
  
  "Ohatrinona ity amin'ny kilaometatra?"
  
  "Amin'ny roanjato kilaometatra isan'ora? Tokony ho fito."
  
  Naneho fanantenana teo amin'ny tarehiny i Dahl. "Tsy ratsy".
  
  "Ao amin'ny tontolo idealy," hoy i Drake nikiakiaka. "Tsy tafiditra ao anatin"izany ny fihodinkodinana, ny fanafainganana, ny fanafihana antsantsa. Na inona na inona helo nazerany taminay tany."
  
  "Misy inflatable ve ity zavatra ity?" Nijery manodidina i Dahl, nihazona mafy ilay baomba nokleary ny rantsantanany.
  
  "Raha mitranga izany dia tsy fantatro hoe aiza." Nijery ny famantaranandrony i Drake.
  
  Roa ambin'ny folo minitra mandra-pahatongan'ny fipoahana.
  
  "Mivonona".
  
  "Toy izany foana."
  
  "Manantena aho fa tsy nanantena ny hanao izany ianao rehefa nifoha androany."
  
  "Inona? Mandrotsaka baomba nokleary any amin'ny Ranomasimbe Atlantika hamonjena an'i New York? Sa miresaka mivantana aminao raha ao anaty angidimby an-dranomasina?"
  
  "Eny, samy."
  
  "Ny ampahany voalohany dia tonga tao an-tsaiko."
  
  Nihifikifi-doha i Drake, tsy afaka nanafina ny tsikiny. "Mazava ho azy fa nitranga izany. Ianao no Thorsten Dahl, ilay mahery fo lehibe. "
  
  Namaha ny tànany tamin'ny baomba nokleary nandritra ny segondra monja ilay Soedoà mba hametraka ny tanany teo an-tsorok'i Drake. "Ary ianao no Drake, Matt Drake, ilay olona be fiahiana indrindra fantatro hatrizay. Tsy maninona na manao ahoana ny fiezahanao manafina izany.
  
  "Vonona handatsaka ity baomba nokleary ity ve ianao?"
  
  "Mazava ho azy izany, ry adala avy any avaratra."
  
  Noteren'i Drake hiroboka ilay angidimby, ny orona-voalohany tao anatin'ilay onja maitso. Nosokafan'i Dahl ny varavarana aoriana, nitodika mba hahazoana toerana tsara kokoa. Nisy rivotra nirohotra namakivaky ny Super Cobra. Nohamafisin'i Drake ny fikitihana ny lever de contrôle ary notsindriany ny pedal, ary nitohy nianjera haingana. Namindra ny baomba nokleary farany i Dahl. Nisondrotra ny onja, nifandona ary nandefa tsipìka nikorontana teny aminy, nanjelanjelatra tamin'ny foza fotsy, feno diamondra tselatra masoandro. Nanamafy ny hozatra rehetra i Drake, nisintona mafy ny tenany tamin'ny farany, nanitsy ny havony ary nanodina ny lohany hijery an'i Dal nanipy ilay fitaovam-piadiana famongorana farany teo am-baravarana.
  
  Nianjera tao anaty onja izy io, baomba mihodinkodina izay niditra mora foana tao anaty rano noho ny havoana iva namotsorana azy, fomba iray hafa azo antoka mba hiantohana fa tsy miandany ny sensor-proof tamper-proof. Nosintonin'i Drake avy hatrany tamin'ny fifandonan'izy ireo izy ireo, nitaingina ny onja iny ka resin'izy ireo ny fianjerany, tsy nandany fotoana tamin'ny fiakarana avo ary nanome toerana kely hianjera ilay helikoptera raha sendra loza.
  
  Nijery ny famantaranandrony manokana i Dahl.
  
  Roa minitra.
  
  "Ampidino ny tongotrao."
  
  Saika namerina indray i Drake fa tsy izy no tena nitondra ny fiara, fa nifantoka tamin'ny fahazoana ilay vorona haingana araka izay tratrany, satria fantany fa nanala ny tsindry fotsiny ilay Soeda. Ankehitriny dia nidina ho segondra izany rehetra izany - ny fotoana talohan'ny fipoahana nokleary, ny kilaometatra nesorina tamin'ny salan'ny fipoahana, ny halavan'ny androm-piainany.
  
  "Valo ambin'ny folo segondra," hoy i Dahl.
  
  Drake niomana ho amin'ny helo. "Nahafinaritra, ry namana."
  
  Folo... sivy...
  
  "Hifankahita tsy ho ela, Yorkie."
  
  Enina... dimy... efatra...
  
  "Tsy raha hitako ny vendranao-"
  
  Aotra.
  
  
  TOKO FITO FOLO
  
  
  Drake sy Dahl dia tsy nahita na inona na inona tamin'ny fipoahana tany ambanin'ny rano voalohany, fa ny rindrin-drano lehibe nipoitra avy any an-dranomasina tao ambadik'izy ireo dia ampy nampihetsi-po ny fony. Rahona holatra misy ranon-javatra miakatra an'arivony metatra eny amin'ny rivotra, manaloka ny zavatra hafa rehetra, mirohotra mankany amin'ny atmosfera toy ny manandrana manindry ny masoandro mihitsy. Dome misy tifitra raozy, mpialoha lalana amin'ny onjam-panafintohina, rahona boribory, onjam-peo avo ary onjan-tany izay hiakatra hatramin'ny dimanjato metatra mahery.
  
  Ny onjan'ny fipoahana dia tsy azo nosakanana, hery noforonin'ny natiora, fanimbana mahery vaika. Nidona tamin'ny lamosin'ilay helikoptera toy ny kapoka tantanana izany, ka nahatonga an'i Drake ho tsapa fa voatosika tamin'ny tanan'ny goavambe ratsy fanahy izy. Saika teo no ho eo, nitsoraka ilay helikoptera, niarina, ary nitodika tany amin"ny sisiny avy eo. Nidona tamin"ilay metaly ny lohan"i Drake. Nifikitra toy ny saribakoly voro-damba natsipin"ny alika masiaka i Dahl.
  
  Nihozongozona sy nikodiadia ilay helikoptera, noho ny fipoahana tsy misy fiafarana, onja mavitrika. Nihodina imbetsaka izy io, nihena ny elefany, nihozongozona ny vatany. Tao aoriany, nisy ridao lehibe nisy rano nisondrotra, notarihin'ny hery titanika. Niady mafy i Drake mba ho tonga saina, namela ny fifehezana rehetra momba ny anjarany ary niezaka nitazona fotsiny, mba ho mailo sy ho feno.
  
  Tsy ny fotoana intsony no tena zava-dehibe, ary afaka niondrika sy nandaka nandritra ny ora maro tao anatin'ilay onjan'ny fipoahana izy ireo, saingy rehefa nandeha ny fotoana ary nahita ny tenany nitaingina ny onjany vao nazava ny tena vokatry ny heriny manimba.
  
  Nirohotra nankany amin"ny Atlantika ilay helikoptera, saika nivadika.
  
  Tsy voafehy intsony i Drake, ka niomana ho amin'ny fiatraikany izy ireo, satria fantany fa na dia tafavoaka velona tamin'ny loza aza izy ireo, dia tsy nanana sambofiara, tsy nisy palitao, ary tsy nisy fanantenana famonjena. Tamin'ny fomba ahoana no nitazonana ny fahatsiarovan-tena ampy mba hanantonana ny fiainana malalany, dia nijery izy ireo nilentika tany an-dranomasina.
  
  
  TOKO FAHAFALO FOLO
  
  
  Alicia dia nahita an'i Drake nanao ny fifandraisana tao an-dohany tokony ho telo segondra taorian'ny azy. Dahl koa. Niadana ry zalahy fa tsy nilaza mihitsy izy. Tsara kokoa ny nitahiry zavatra sasany. Araka ny azon'ny hafa, ary nitodika tany amin'i Moore sy ireo mpiara-dia aminy i Hayden mba hangataka torohevitra, dia tohina tamin'ny fahafantarana fa ny lalàn'ny halavirana azo antoka dia hahatonga azy rehetra hijaly mafy mandritra ny antsasak'adiny manaraka. Raha niasa nibaiko ny helikoptera i Drake, dia nitodika tany an-kafa i Alicia sy ny sainy.
  
  Hidona ilay angidimby, fantany izany, ka tsy misy dikany ny safidy mazava amin'ny fanarahana azy amin'ny vorona hafa. Fa raha manidina amin'ny roanjato kilaometatra isan'ora ny helikopterany...
  
  Nentin"i Alicia teo anilany i Beau, nanazava ny drafitra nataony, ary avy eo dia nahita miaramila iray izay nampahafantatra azy ireo tamin"ny solontenan"ny mpiambina ny morontsiraka amerikanina.
  
  "Inona ny sambonao haingana indrindra?"
  
  Tamin'ny fotoana nisintonana an'i Drake dia teo ambanin'ny tokotany i Alicia ary nitsambikina tamin'ny mpanapaka kilasin'ny Defender niova fo haingana, nahatratra ny hafainganam-pandeha maherin'ny valopolo kilaometatra isan'ora. Araka ny fijoroana vavolombelona nataon"ny iray tamin"ireo mpiasan"ny mpiandry ondry dia nanao fanovana sasany izay mety na tsy nampiakatra ny hafainganam-pandehan"ilay sambo ho zato mahery izy ireo. Rehefa nilaza tamin"izy ireo tamin"ny teny fohy vitsivitsy fotsiny i Alicia izay tiany hatao, dia nikiry nijanona sy nanampy ny lehilahy rehetra nanatrika teo.
  
  Minitra vitsy taty aoriana, nirohondrohona ny Defender, nanapaka ny onja tamin'ny vatany henjana, niezaka nanakatona ny elanelana teo amin'ny fipoahana tsy azo ihodivirana sy ny fotoana nahatongavan'izy ireo.
  
  Araka ny nolazain'i Alicia tamin'izy ireo, "Mizotra mankany amin'ny fipoahana nokleary isika ry zalahy. Tazony ny plumo."
  
  Ary na takatr'izy ireo izany na tsia, ny ekipa dia nanosika ny hafainganam-pandeha ambony indrindra hivoaka ny sambo. Nitaingina ny onja sy nanohitra azy ireo ny sambo kilasy Defender nanome izay rehetra nananany. I Alicia, fotsifotsy sy fotsy tarehiny, dia nifikitra tamin"ny gorodona tao anatin"ilay salon, nijery teo am-baravarankely. Ny GPS dia namolavola ny lalan'ny helikoptera tamin'ny alàlan'ny firaketana ny famantarana ny transponder. Ny mpiasan'ny sambo dia nandinika tsy tapaka ny elanelan'ny fotoana, ary nilaza fa nanakatona ny elanelana ho roapolo minitra, avy eo ho valo ambin'ny folo.
  
  fito ambin'ny folo.
  
  Mbola lava loatra. Noraisin'i Alicia ny lalamby ary nipitika rehefa nokazonin'i Beau ny sorony.
  
  "Handaitra izany," hoy izy. "Hamonjy ity andro ity izahay."
  
  Nihazakazaka haingana araka izay tratra ilay sambo, nanenjika ilay helikoptera nirimorimo, samy hafahafa nanenjika ilay fipoahana nanatona izay tsy mbola niseho. Ny faravodilanitra dia tsipika miovaova hatrany, tsy mahitsy. Nitsemboka, nitolona, ary nandinika lalina ny fahalalany ny ekipa. Niditra tany amin"ny faritany tsy hita maso ilay sambo, nahery vaika tokoa ireo motera ka toa velona.
  
  Rehefa nitodika tany amin'i Alicia ilay kapiteny, dia efa nahita rahona miolikolika eny amin'ny faravodilanitra, tsy lavitra loatra, fa lavitra kokoa noho ny helikopteran'i Drake sy Dahl. Ilay Defender nihaingana dia nivezivezy teo ambonin'ny rano lehibe iray, nahita ny onjan-drivotra nanatona, namely azy ary tapaka, nanozongozona ny bolts rehetra nihazona ny rafitra. Tazana teny lavidavitra teny ny peratra misy rano fotsy be dia be, na dia ny fofonain"i Alicia aza no nanjavona na dia iray segondra aza ilay fahitana.
  
  Fa indray mandeha monja.
  
  "Mandrosoa," hoy izy nifoka rivotra, fantany fa i Drake sy Dal izao dia saika nianjera tao anaty rano mankahala. "Mihetsika, mihetsika, mihetsika!"
  
  
  ***
  
  
  Naharitra telo ambin"ny folo minitra indray vao tonga tany amin"ilay toerana nianjera. Efa vonona i Alicia, niaraka tamin'ny akanjo fiarovan-tena nafatotra tamin'ny vatany ary iray hafa teny an-tanany. Teo anilany i Bo niaraka tamin'ny mpiasan'ny mpiasa maherin'ny antsasa-polo, nijery ny rano tamin'ny masony. Ny potipoti-javatra voalohany hitan"izy ireo dia potipotika mitsingevana amin"ny lamosin"ny propeller, ny faharoa kosa dia skid feno. Taorian'izay dia niseho matetika ireo faritra tsy nilentika, nandalo tao anaty cluster.
  
  Saingy tsy i Drake na i Dahl.
  
  Nijery ny onja i Alicia, nijoro teo amin"ny masoandro mamirapiratra nefa miaina ao amin"ny helo maizina indrindra. Raha nanapa-kevitra ny lahatra fa afaka hamonjy an'i New York sy ho tafavoaka velona amin'ny fipoahana ireo maherifo roa ireo, ka ho very any amin'ny Atlantika fotsiny, dia tsy azony antoka fa ho vitany izany. Nandalo ny minitra. Nitsinkafona ny rava. Tsy nisy niteny na nihetsika na dia iray santimetatra aza. Hijanona hatramin"ny alina izy ireo raha ilaina.
  
  Nitabataba foana ny radio. Feon'i Hayden manontany. Avy eo i Moore sy Smith dia eo amin'ny tsipika hafa. Na i Kensi aza dia niteny. Nandalo ny fotoana tao anatin'ny korontana miadana sy ny horohoro nitombo. Naharitra ela izany...
  
  Nijoro teo an-tongony i Beau, ka nahatsikaritra zavatra niakatra teo amin'ny sisin'ny onja. Nasongadiny izany ary nametraka ny fanontaniana. Dia hitan'i Alicia koa ilay izy, nisy faobe mainty hafahafa nihetsiketsika moramora.
  
  "Raha i Kraken io," hoy izy nibitsibitsika, nefa tsy fantany akory izay nolazainy. "Handeha eto aho."
  
  Ny kapiteny dia nitarika ny sambo tamin'io lalana io, nanampy ny endrika hifantoka. Naharitra minitra vitsivitsy izany ary somary niodina ihany, fa rehefa nanopy maso i Alicia, dia hitany fa vatana roa ilay izy, nifatotra mba tsy hanjavozavo, ary nifatotra teo amin"ny sezan"ilay mpanamory mitsingevana. Toa nirona tamin"ity farany ny ady teo amin"ny fanitsahana rano sy ny fitsirihana, ka namporisika an"ilay Mpiaro hanafaingana i Alicia.
  
  Dia nitsambikina teo ambonin'ny ranomasina izy.
  
  Nilomano tsy an-kijanona izy, dia nihazona ilay faobe miboiboika ary nanozongozona azy, niezaka ny hahazo ny heviny. Nitodika ny endrik"olona iray.
  
  "Dal. Salama tsara ve ianao? Aiza i Drake?
  
  "Mitazona ny akanjoko. Toy ny mahazatra."
  
  Rehefa nampihodina an'i Dahl tao anaty rano ny riandrano, dia nisy endrika faharoa hita, niankina tamin'ny lamosin'ny palitao.
  
  "Eny, mahazo aina tsara ianareo roa miaraka," hoy i Alicia nanao hetsi-panoherana sandoka. "Tsy mahagaga raha tsy niantso vonjy ianao. Hanome anao folo minitra hafa ve izahay?"
  
  Nitsangana avy tao anaty rano ny tanan'i Drake nangovitra. "Tsy irery akory. Toa nitelina ny antsasaky ny ranomasina feno rà aho.
  
  "Ary heveriko fa hidina isika," hoy i Dahl nifoka rivotra, fotoana fohy talohan'ny niverenan'ny sezan'ny mpanamory ary nanjavona tao ambanin'ny rano ny lohany.
  
  Nanatona akaiky araka izay sahiny ny mpanapaka ny morontsiraka. "Milamina ve ny zava-drehetra amin'izy ireo?" feo nikiakiaka.
  
  Nanofahofa tanana i Alicia. "Milamina ny zava-drehetra amin'izy ireo. Manadaladala fotsiny ireo jiolahy".
  
  Dia nitsofoka tao anaty rano koa i Drake.
  
  "Mmm," nibanjina azy i Alicia. "Raha ny tena izy..."
  
  
  TOKO fahasivy amby efapolo
  
  
  Tatỳ aoriana, izao tontolo izao dia nanitsy, taitra noho ny horohoro ny zava-nitranga, nefa, indrisy, zatra izany ihany koa. Araka ny nohazavain'i Etazonia tamin'ny antsipiriany tamin'ny taona 1960, dia fotoana fohy monja vao nisy mpampihorohoro nanapoaka baomba nokleary tao amin'ny iray amin'ireo tanàna lehibe indrindra eran-tany. Namolavola antontan-taratasy sy valin-kafatra momba izany mihitsy aza izy ireo - scenario nasionaly laharana voalohany.
  
  Raha misy vondron'olona maratra, mangana, marary ary mitaraina kokoa no nivory mba hiresaka momba ny vokany sy hanamaivana ny tsy fahombiazan'i New York, dia tsy ho nekena mihitsy izany. Na izany aza, ity ekipa ity, SPIR sy ny maro hafa, dia nifandray tamin'ny Filoha, ny Talen'ny Fiarovam-pirenena ary ny Ben'ny tanànan'i New York.
  
  Nitaraina momba izany foana i Alicia. "Ary ny tena tiako dia ny antso avy amin'i Lawrence."
  
  "Fishburne?" hoy Drake nanontany.
  
  "Aza miadaladala. Jennifer, mazava ho azy. "
  
  "Afaka mangalatra anao amiko ve izy?"
  
  Nitsiky i Alicia. "Tao anatin"ny indray mipy maso."
  
  "Eny, mahafinaritra foana ny mahafantatra hoe miandany amin"iza ianao."
  
  "Raha tianao dia afaka manoratra lisitr'ireo mpifaninana ambony indrindra aho."
  
  Nanofahofa tanana i Drake, mbola niezaka ny ho tafarina tamin"ny oroka nozarain"izy ireo. Izany dia nitranga taoriana kelin'ny adin-tsaina lehibe, fankalazana ny fiainana, saingy namporisika ny fihetseham-pony, ny fihetseham-po taloha izay noheveriny fa efa maty hatry ny ela. Raha ny zava-misy amin'izao fotoana izao, dia nisy zavatra maro hafa tokony hoeritreretina - ny lehiben'i Mai sy Bo tamin'izy ireo.
  
  Tsy ho anao irery anefa ny fiainana, hoy izy. Na dia maro aza no nanantena izany, ary ny vintana tsara dia tonga indray mandeha ihany. Ny tsy fahampian'izy ireo dia matetika midika fanenenana mandritra ny androm-piainana, tsy fantatra. Ny vintana tsy hita dia tsy ho very mihitsy.
  
  Aleo miezaka sy tsy mahavita toy izay tsy manandrana mihitsy.
  
  Be pitsiny toy ny rafi-masoandro i Alicia, nefa na dia izy aza dia azo samborina. Nesoriny vetivety ny eritreriny, mbola malemy ara-batana sy ara-tsaina noho ny adin-tsaina rehetra amin'izao andro izao ary, raha ny marina, tato anatin'ny herinandro vitsivitsy. Nipetraka nanodidina azy ny namany, nisakafo tao amin"ny iray amin"ireo trano fisakafoanana italiana tsara indrindra any New York. Nanofa ny trano manontolo tamin'ny volan'ny Tanindrazana ny Agent Moore, ho mariky ny fankasitrahana ny ekipa, ary nanidy azy ireo tao anatiny.
  
  "Na inona na inona mitranga," hoy izy. "Tsy tiako ho maimaika ianareo mba hisorohana izany."
  
  Nankasitraka izany i Drake.
  
  Ary ny ekipa dia nankasitraka ny sakafo mahafinaritra, ny rivotra iainana milamina ary ny fiatoana lava taorian'ny adin-tsaina be. Tsara ny seza, mafana ny efitrano, ary zara raha tsikaritra ny mpiasa. Nitafy lobaka fotsy sy pataloha mainty i Dahl, saika tsy fantatr"i Drake, izay efa zatra nahita azy nanao fitaovam-piadiana. Nanao akanjo toy izany anefa izy avy eo, ka nosoloana pataloha jeans azo itokisana i Levi.
  
  "Tsy toa an'i Bond izany," hoy i Dahl nanamarika.
  
  "Tsy James Bond aho."
  
  "Atsaharo avy eo ny mieritreritra be loatra ary miezaka ny hiseho ho be pitsiny kokoa isaky ny mandalo i Alicia. Efa fantany fa Yorkshire dv fotsiny ianao-"
  
  "Heveriko fa fotoana tokony handehananao vakansy izao ry namana. Raha tsy afaka manapa-kevitra izay haleha ianao, dia faly aho manasa anao amin'ny herinandro ambony." Natsangany ny totohondry.
  
  "Ary indro ny fankasitrahanao ny famonjena ny ainao."
  
  "Tsy tadidiko izany. Ary raha tsy tadidiko izany, dia tsy nisy izany.
  
  "Tena mitovy amin'ny fony ianao lehibe."
  
  Nipetraka nifanakaiky i Bo sy May, nankafy ny sakafony ilay frantsay sady niresaka rehefa iresahana; ilay vehivavy japoney dia nijery ivelan'ny toerany, tratra teo anelanelan'ny tontolo roa. Nanontany tena i Drake hoe inona no tena tadiaviny ary aiza ny toerana misy azy. Tamin'ny fotoana sasany dia nahita afo tao aminy izy izay nandrisika azy hiady ho azy, tamin'ny hafa - fisalasalana izay nanery azy hangina, niditra tao amin'ny tenany. Mazava ho azy fa tsy nahavaha na inona na inona tao anatin"ny iray andro izy efa-dahy, fa nahita zavatra nanatona izy, nanarona ny faravodilanitra teo aloha.
  
  Tena mitovy amin"ilay fipoahana nokleary hitany omaly.
  
  Smith sy Lauren dia iray izao. Angamba noho ny oroka nataon'i Drake sy Alicia izy ireo, na angamba noho ny fandringanana azy ireo. Na izany na tsy izany, tsy nandany andro hafa izy ireo nieritreritra izany. Niara-nipetraka i Hayden sy Kinimaka, ary nanontany tena i Drake raha nahita zavatra mihoatra ny metatra ny elanelana teo anelanelan'izy ireo, zavatra manan-danja kokoa. Misy ifandraisany amin'ny fitenin'ny vatana kokoa noho ny zavatra hafa rehetra izany, saingy reraka ara-tsaina izy tamin'izany fotoana izany ka nahatonga azy ho reraka.
  
  "Hatramin'ny ampitso," dia nanangana ny vera izy, "ary ho amin'ny ady manaraka."
  
  Latsaka ny zava-pisotro ary nitohy ny sakafo. Rehefa avy nihinana ny sakafo lehibe sy niankina tamin"ny sezany ny ankamaroany, tao anatin"ny torimaso afa-po, no nanapa-kevitra i Kenzi fa hiresaka amin"ny antokon"olona iray manontolo.
  
  "Inona no tsy mety amiko?" - hoy izy nanontany. "Tena tsy azo antoka ve ny anjarako?"
  
  Niova i Hayden, nandrakotra azy indray ny akanjon'ny fitarihana. "Eny, tsoriko aminao, izay azoko antoka fa hankasitrahanao. Tsy misy zavatra tiako mihoatra noho ny hanala anao ao amin'ny efitranon'ny fonja, Kensi, saingy tsy maintsy milaza aho - tsy azoko an-tsaina izany."
  
  "Afaka miala aho."
  
  "Tsy nahasakana anao aho", hoy i Hayden niaiky. "Ary tsy tiako izany. Saingy ny heloka bevava nataonao tany Afovoany Atsinanana," hoy izy nimenomenona, "dia, raha tsy hilaza afa-tsy, mahasosotra olona matanjaka maro." Ny sasany amin'izy ireo dia Amerikana. "
  
  "Azo inoana fa ireo lehilahy sy vehivavy ireo ihany no nividianako entana hafa."
  
  "Tena tsara. Saingy tsy nanampy izany ".
  
  "Dia hiaraka amin'ny ekipanao aho. Atombohy amin'ny takelaka madio. Mihazakazaka eo akaikin'ny gazela blonde, Thorsten Dahl no anarany. Anao aho izao, Hayden, raha omenao fahafahana aho handoa ny trosako.
  
  Nipoitra haingana ny mpitarika ny ekipan'ny SPEAR rehefa tonga tao an-tsainy ny fanambarana tso-po nataon'i Kenzi. Kenda tamin'ny rano fanindroany i Drake tao anatin'ny roa andro. "Tsy nieritreritra an'i Dal ho toy ny gazela mihitsy aho. More-"
  
  "Aza miteny an"izany", hoy ny fampitandremana ilay Soedoà sady somary menatra.
  
  Nijery tsara an"ilay Israelita i Alicia. "Tsy azoko antoka fa te hiara-hiasa amin'io bitro io aho."
  
  "Oh, ho tsara aminao aho, Miles. Tazony amin'ny tongotrao ny tenanao. Afaka mampianatra anao ny fomba hanipy totohondry izay tena maharary tokoa aho."
  
  "Mety ho voatery hiaraka aminao koa aho izao", hoy i Bo. "Miaraka amin'i Tyler Webb ao anaty rivotra sy Tomb Raider, tsy misy toerana hafa azoko aleha."
  
  "Misaotra," hoy i Drake nimenomenona. "Hieritreritra momba izany izahay ary handefa taratasy valiny fohy ho anao."
  
  "Ny olona tsara dia raisina foana ao amin'ity ekipa ity," hoy i Hayden taminy. "Raha mbola milalao tsara miaraka aminay sisa izy ireo. Matoky aho fa ho fanampiny lehibe i Beau. "
  
  "Eny, fantatro fa manana tombony lehibe izy," hoy i Alicia tamim-pisainana. "Na dia tsy azoko antoka aza fa hilalao tsara amin'ny ekipa izany."
  
  Ny sasany nihomehy, ny sasany tsy. Nihena sy nihena ny alina, kanefa ireo miaramila izay namonjy an'i New York dia kivy tamin'ny fiarahana tsara sy tao anatin'ny tantara tsara. Ilay tanàna mihitsy no niara-nifety tamin"izy ireo, na dia tsy fantatry ny ankamaroan"ny mponina aza ny antony. Nisy fahatsapana karnavaly nanenika ny rivotra. Tao anatin"ny haizina ary avy eo tamin"ny fiposahan"ny masoandro, dia nitohy ny fiainana.
  
  Rehefa niposaka ny andro vaovao, dia samy nandeha tamin"ny lalany avy ny ekipa, ka niverina tany amin"ny efitra fandraisam-bahiny ary nanaiky ny hivory ny tolakandro.
  
  "Vonona hiady amin'ny fotoana hafa?" Nikoaka tamin'i Drake i Dahl rehefa nivoaka ny maraina vaovao.
  
  "Eo akaikinao?" Drake dia nieritreritra ny haneso an'i Soeda ary avy eo dia nahatsiaro izay rehetra nolalovany. Tsy androany ihany fa hatramin"ny andro nihaonany.
  
  "Mandrakariva," hoy izy.
  
  
  TAPITRA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Taolan'i Odin
  
  
  NANOLO-TENA
  
  
  Tiako ny hanokana ity boky ity ho an'ny zanako vavy,
  
  Kira,
  
  mampanantena ny hitandrina
  
  ary kilaometatra maro hafa mialoha...
  
  Ary ho an'izay rehetra nanohana ahy tamin'ny asa soratro.
  
  
  Fizarana 1
  Tsy te hanomboka ady mihitsy aho...
  
  
  ONE
  
  
  
  YORK, Angletera
  
  
  Nipoaka ny haizina.
  
  "Ity no izy". Matt Drake dia nibanjina ny mpijery ary niezaka ny tsy hiraharaha ilay seho ary naka ilay sary raha ilay maodely miakanjo mihoa-pampana dia nanantona azy.
  
  Tsy mora. Fa matihanina izy, na farafaharatsiny niezaka ny ho. Tsy nisy nilaza mihitsy fa ho mora ny fifindrana avy amin'ny miaramila SAS ho sivily, ary efa nitolona nandritra ny fito taona lasa izy, saingy toa nahasarika ny saina tsara tao anatiny ilay sary.
  
  Indrindra fa anio alina. Ny modely voalohany dia nanofahofa sy nitsiky kely niavonavona, avy eo nandeha tamim-pilaminana nankany amin'ny feon'ny mozika sy ny hoby. Nanohy nanindry ny fakan-tsary i Drake rehefa nanomboka nikiakiaka teo an-tsofiny i Ben, ilay tranon-dry zareo roapolo taona.
  
  "Milaza ny fandaharana fa i Milla Yankovic io. Toa efa nandre momba azy aho! Nolazaiko hoe: 'modely mpamorona lamaody Freya'. Oay, Bridget Hall ve izany? Sarotra ny milaza izany amin'ny fitaovana Viking rehetra. "
  
  Tsy noraharahain'i Drake ilay fanehoan-kevitra ary nanohy ny lalaony izy, tamin'ny ampahany satria tsy azony antoka fa nisintona ny tady ny namany tanora, raha ny marina. Nalainy sary mazava tsara ny dian'ilay saka sy ny filalaovana hazavana miparitaka eny amin'ny vahoaka. Ireo modely dia nanao akanjo Viking, feno sabatra sy ampinga, satroka ary tandroka - akanjo retro noforonin'ny mpamorona malaza Abel Frey, izay ho fanomezam-boninahitra ny hariva dia nameno ny lamaody amin'ny vanim-potoana vaovao miaraka amin'ny akanjo skandinavianina.
  
  Drake nitodika ny sainy ho amin'ny lohan'ny saka mandeha sy ny zava-kendren'ny fankalazana anio - vakoka hita vao haingana, fatra-paniry laza antsoina hoe 'Shield of Odin'. Ilay ampinga vao hita, izay nahazo laza be eran'izao tontolo izao, dia efa noheverina ho toy ny hita lehibe indrindra amin'ny angano Norse ary efa ela be talohan'ny niandohan'ny tantaran'ny Viking.
  
  Hafahafa, hoy ireo manampahaizana.
  
  Ny zava-miafina nanaraka izany dia goavana sy nanitikitika ary nahasarika ny sain'izao tontolo izao. Nitombo ihany ny sandan'ny Shield rehefa nanatevin-daharana ny sioka ho an'ny besinimaro ny mpahay siansa taorian'ny nahitana singa tsy voasokajy tao amin'ny famoronana azy.
  
  Noana tamin'ny lazany dimy ambin'ny folo minitra ny Nerds, niteny ny lafiny mahatsikaiky ny toetrany. Nopotehiny izany. Na dia niady mafy toy inona aza izy, dia nipoitra toy ny raozy misy poizina ny fitsikerana izay nanjary anisany fony izy maty vady, isaky ny tsy mitandrina izy.
  
  Nosintonin'i Ben ny tanan'i Drake, ka nanova tampoka ny sanganasan-kantony ho sarin'ny volana feno.
  
  "Oay". Nihomehy izy. "Miala tsiny, Mat. Tena matsiro. Ankoatry ny mozika... tsy misy dikany izany. Azon'izy ireo atao ny manakarama ny tarikako amin'ny vola an-jatony vitsivitsy. Mino ve ianao fa i York dia nahavita naka ny tanany tamin'ny zavatra mahagaga toy izao? "
  
  Nanofahofa ny fakantsariny teny amin'ny rivotra i Drake. "Amin'ny marina? Tsia." Fantany ny Filankevitry ny Tanànan'i York tamin'ny hevi-dratsiny. Efa lasa ny ho avy, hoy izy ireo. "Fa jereo, mandoa vola amin'ny tompon-tranonao i York mba haka sary modely, fa tsy ny lanitra amin'ny alina amin'ny volana septambra. Ary ny tarikao dia tsy misy dikany. Noho izany, mangatsiatsiaka."
  
  Nanakodia ny masony i Ben. "Shit? Ny Rindrin'ny torimaso aza dia efa mandinika uh... soso-kevitra maro, ry namako. "
  
  "Miezaka mifantoka amin'ny modely tsara fotsiny." Drake dia tena nifantoka tamin'ny Shield, nohazavain'ny jiron'ny dian'ny saka. Nisy faribolana roa izy io, ka ny ao anatiny dia norakofana sarin"ny biby fahiny, ary ny ivelany dia fitambaran"ohatra biby.
  
  Tena mistika, hoy izy. Tsara ho an'ny voankazo sy voanjo efa sitrana.
  
  "Mahafatifaty," hoy izy nibitsibitsika rehefa nandalo modely, ary nahasarika ny fifanoheran'ny fahatanorana sy ny taona tamin'ny sarimihetsika nomerika.
  
  Napetraka haingana teo akaikin'ny Jorvik Center malaza any York - tranombakoka tantaran'ny Viking - taorian'ny nanomezan'ny Swedish Museum of National Antiquities fampindramam-bola fohy tamin'ny fiandohan'ny volana septambra. Nitombo be ny maha-zava-dehibe ny hetsika rehefa nanolo-tena hanohana hetsika mandeha saka mba hankalazana ny fanokafana ny fampirantiana ny mpamorona superstar Abel Frey.
  
  Môdely iray hafa no nanao ny taila vonjimaika miaraka amin'ny fisehon'ny saka mitady ny loviany misy crème isan'alina. Ry adala, efa nipoitra indray ny fitsikerana. Ity no paradigma manjavozavo nataon'ny kintana iray izay nokasaina hiseho amin'ny fandaharana "malaza" amin'ny fahitalavitra ho avy ary sioka ao amin'ny Twitter sy Facebook amin'ireo adala mpifoka labiera iray tapitrisa, folo andro.
  
  Drake nikipy. Mbola zanakavavin'olona izy...
  
  Nihodina ny jiron'ny jiro ary niparitaka nanerana ny lanitra tamin'ny alina. Ny hazavana manjelanjelatra dia hita taratra avy eny amin'ny magazay mankany amin'ny fivarotana, nanimba ny aura ara-javakanto kely vitan'i Drake. Ny mozika dihy manelingelina an'i Cascada dia nanafika ny sofiny. Tompo, hoy izy nieritreritra. Tany Bosnia dia mora kokoa noho izany ny fihetseham-po.
  
  Nitombo ny vahoaka. Na dia teo aza ny asany dia naka fotoana kely nijery ireo endrika manodidina azy izy. Mpivady sy fianakaviana. Mpamorona mahitsy sy pelaka manantena ny hahita ny sampiny. Olona manao akanjo raitra, manampy ny atmosfera karnavaly. Nitsiky izy. Ekena fa nihena ny faniriana hiambina tamin"izao andro izao - lany ny fahavononana hiady amin"ny Tafika - kanefa mbola nahatsapa ny sasany tamin"ireo fahatsapana taloha ihany izy. Amin'ny heviny miolikolika dia nahazo hery izy ireo hatramin'ny nahafatesan'i Alison vadiny, roa taona talohan'izay, rehefa nandao azy, tezitra, torotoro fo, nanambara fa mety nandao ny SAS izy, saingy tsy nandao azy mihitsy ny SAS. Inona no dikan'izany?
  
  Zara raha nanohina ny fanaintainana ny fotoana.
  
  Nahoana izy no nianjera? Fandinihana ratsy teny an-dalana ve izany? Ratsy fitsarana? Ranomaso ny masony? Ninia? Valiny tsy ho eo aminy mandrakizay; fahamarinana mahatsiravina tsy ho fantany na oviana na oviana.
  
  Ny imperative taloha dia namerina an'i Drake ho amin'izao fotoana izao. Nisy zavatra nahatsiaro tamin'ny andron'ny miaramilany - dondona lavitra, adino hatry ny ela... fahatsiarovana taloha... mandondòna....
  
  Nanala ny zavona i Drake ary nifantoka tamin'ny fampisehoana saka. Modely roa no nanao ady maneso teo ambanin'ny ampingan'i Odin: tsy misy zavatra mahagaga, fa fitaovana fampiroboroboana fotsiny. Nihoby ny vahoaka, nivezivezy ny fakan-tsarimihetsika, ary nikitika toy ny dervisy i Drake.
  
  Ary avy eo dia niketrona izy. Nampidininy ny fakan-tsary. Ny sain'ny miaramilany, malaina nefa tsy simba, dia nahazo izany fandondona lavitra izany, nandondona indray, ary nanontany tena hoe nahoana ireo helikoptera roa an'ny tafika no nanatona ny toerana.
  
  "Ben," hoy izy tamim-pitandremana, ary nametraka ny hany fanontaniana tonga tao an-tsaiko, "nandritra ny fikarohana nataonao, nandre momba vahiny tsy nampoizina ve ianao androany alina?"
  
  "Oay. Tsy noheveriko fa voamarikao. Eny, nibitsika izy ireo fa mety hiseho i Kate Moss. "
  
  "Kate Moss?"
  
  Helicoptera roa, feo izay fantatry ny sofina efa voaofana. Ary tsy helikoptera ihany. Helikoptera mpanafika Apache ireo.
  
  Dia nivaha ny helo rehetra.
  
  Nanidina teo ambony lohany ireo angidimby, nanao faribolana ary nanomboka nivezivezy niaraka. Nihoby tamin-kafanam-po ny vahoaka, nanantena zavatra manokana. Nitodika tany amin'ny lanitra amin'ny alina ny maso sy ny fakan-tsary rehetra.
  
  Nihiaka i Ben hoe: "Oay..." Naneno anefa ny findainy avy eo. Niantso tsy an-kijanona ny ray aman-dreniny sy ny anabaviny, ary namaly foana izy, lehilahy fianakaviana manana fo volamena.
  
  Drake dia zatra fiatoana fohy amin'ny fianakaviana. Nandinika tsara ny toeran'ny helikoptera izy, ny helodranon'ny balafomanga feno entana, ny basy rojo 30mm izay toa hita teo ambanin'ny fonon'ilay fiaramanidina, ary nanombana ny zava-misy. Crap...
  
  Mety hiteraka korontana tanteraka. Nifanizina tao amin'ny kianja kely iray voahodidin'ny fivarotana misy fivoahana tery telo ny vahoaka feno hafanam-po. Iray ihany ny safidy azony sy i Ben raha... rehefa... nanomboka ny fifanosehana.
  
  Mandehana mahitsy amin'ny saka.
  
  Raha tsy nisy fampitandremana, tady am-polony no niala tamin'ny helikoptera faharoa, izay tsapan'i Drake ankehitriny fa tokony ho hybrid Apache: milina novaina handraisana mpiasa marobe.
  
  Lehilahy misaron-tava no nidina teo amin"ireo laharana mihozongozona, ka nanjavona tao ambadiky ny dian"ilay saka. Tsikaritr'i Drake ny basy nifatotra teo amin'ny tratrany rehefa nanomboka niparitaka teo amin'ny vahoaka ny fahanginana mailo. Ny feo farany dia feon-jaza manontany ny antony, saingy vetivety dia maty.
  
  Nandefa balafomanga Hellfire tamin'ny iray amin'ireo gazety tsy misy na inona na inona ilay mpitarika Apache. Nisy feo misisika, toy ny etona iray tapitrisa galona nandositra, avy eo nisy firohondrohona toy ny dinôzôra roa nifankahita. Potika afo, fitaratra ary biriky niparitaka nanerana ny faritra.
  
  Nazeran"i Ben ny findainy noho ny fahatairana ary nihazakazaka nanaraka azy. Ren'i Drake ny kiakiaka nisondrotra toy ny onjan-dranomasina ary nahatsapa ny fihetsehan'ny vahoaka nifehy ny vahoaka. Tsy nieritreritra na dia kely akory aza, dia noraisiny i Ben ary natsipiny teo ambonin"ny fefy, dia nitsambikina teo amboniny izy. Nipetraka teo akaikin"ny lalan"ilay saka izy ireo.
  
  Nanakoako ny feon'ny basy rojo Apache, lalina sy mahafaty, ny tifitra nataony teo ambonin'ny vahoaka nefa mbola niteraka korontana madiodio.
  
  "Ben! Mijanòna akaiky ahy." Nihazakazaka nanodidina ny faran'ny lalan'ny saka i Drake. Modely maromaro no niondrika mba hanampy. Nitsangana tamin'ny tongony i Drake ary nijery indray ny vahoaka nidodododo nihazakazaka nankeny amin'ny fivoahana. Olona am-polony no nihanika ny catwalk, nampian'ny modely sy ny mpiasa. Nandeha teny amin"ny rivotra ny kiakiaka raiki-tahotra, ka niparitaka ny sakoroka. Ny afo no nanazava ny haizina, ary ny fikotrokotroky ny helikôptera dia nanala ny ankamaroan'ny tabataba.
  
  Naneno indray ilay basy rojo, nandefa firaka mavesatra teny amin"ny rivotra niaraka tamin"ny feo mampahatahotra izay tsy tokony ho ren"ny sivily na aiza na aiza.
  
  Nitodika i Drake. Niondrika teo aoriany ireo modely. Teo anoloany ny ampingan'i Odin. Nankatò ny fientanam-po izy, dia nanao vivery ny fakana sary vitsivitsy tamin'ny fotoana nisehoan'ny miaramila manao palitao tsy misy bala avy ao ambadiky ny sehatra. Ny fiahiahiana voalohany an'i Drake dia ny hametraka ny tenany eo anelanelan'i Ben sy ireo modely ary ireo miaramila, saingy tsy nitsahatra nikitika izy, nanery ny fijeriny....
  
  Ny tanany ilany kosa no natosiny lavidavitra kokoa ny tanora mpanofa azy.
  
  "Hey!"
  
  Nibanjina azy ny iray tamin"ireo miaramila ary nanofahofa ny basiny tamin"ny fandrahonana. Nanakana ny fahatsapana ho tsy mino i Drake. Tsy nitranga tany York, eto amin'ity izao tontolo izao ity. I York dia fonenan'ny mpizaha tany, tia gilasy ary mpitsangatsangana andro amerikana. Liona tsy navela hierona mihitsy izy io, na dia tamin"ny fotoana nitondran"i Roma aza. Tsy nilamina anefa ilay izy, sady feno fahendrena. Io no toerana nosafidian'i Drake handosirana ny SAS voaozona tamin'ny voalohany.
  
  Ny hiaraka amin"ny vadiko. Mba hialana amin'ny... crap!
  
  Nipoitra tampoka teo amin"ny tarehiny ilay miaramila. "Omeo ahy izany!" niantsoantso tamin'ny lantom-peo alemà izy. "Omeo ahy!"
  
  Nirohotra nankany amin"ny fakantsary ilay miaramila. Nokapain'i Drake ny sandriny ary nanodinkodina ny basiny. Namirapiratra ny endrik"ilay miaramila noho ny fahatairana. Drake dia nanolotra tamim-pahanginana ny fakan-tsary ho an'i Ben tamin'ny hetsika iray izay mety hahatonga ny lehiben'ny mpandroso sakafo any New York hirehareha. Henoko nandositra haingana izy.
  
  Notondroin'i Drake teo amin'ny tany ny basy milina rehefa nisy miaramila telo hafa nanatona azy.
  
  "Ianao!" Nanainga ny fiadiany ny iray tamin"ireo miaramila. Nakimpy antsasany ny masony i Drake, saingy nandre feo mikiakiaka avy eo.
  
  " Andraso! Fatiantoka kely indrindra, adala. Tena tianao ve ny hitifitra olona amin"ny fahitalavi-pirenena?"
  
  Nanaiky an'i Drake ilay miaramila vaovao. "Omeo ahy ny fakan-tsary." Nisy toetra malaina orona tamin'ny lantom-peo alemà nataony.
  
  Drake dia nieritreritra drafitra B ary namela ny basy nikaikaika tamin'ny tany. "Tsy manana azy ireo aho".
  
  Nanohina ny fony ilay komandà. "Jereo izy."
  
  "Nisy olon-kafa teo..." nanainga ny basy ilay miaramila voalohany, toa very hevitra. "Izy... lasa izy."
  
  Nitsangatsangana teo amin'ny tavan'i Drake ilay komandà. "Ratsy fihetsika."
  
  Natsindry teo amin"ny handriny ilay barika. Feno Alemà tezitra sy rora manidina ny fahitany. "Jereo izy!"
  
  Teo am-pikarohana azy izy ireo dia nahatsikaritra ny halatra voarindra ny Ampingan'i Odin notarihan'ny lehilahy vao tonga nisaron-tava nanao akanjo fotsy. Somary nanofahofa ny tanany izy ary nikasika ny lohany, nefa tsy niteny na inona na inona. Raha vao nafenina soa aman-tsara ilay Ampinga, dia nanofahofa ny radio teo amin"i Drake ilay lehilahy, ka nanintona mazava ny sain"ilay komandà.
  
  Ny komandy dia nametraka ny radiony teo amin'ny sofiny, saingy i Drake dia tsy nanala ny masony tamin'ilay lehilahy mitafy fotsy.
  
  "To Paris," hoy ilay lehilahy tamin"ny molony fotsiny. "Rahampitso amin"ny enina."
  
  Ny fiofanana SAS, hoy i Drake, dia mbola nahasoa.
  
  Hoy ny komandy: "Eny." Indray mandeha izy dia nahita ny tenany teo amin'ny tarehin'i Drake, nanofahofa ny carte de crédit sy ny karapanondron'ny mpaka sary. "Mpihintsana tsara vintana," hoy izy nisarika kamo. "Milaza ny lehibeny fa kely dia kely ny fatiantoka, izany no mahatonga anao ho velona. "Saingy," nanofahofa ny poketran"i Drake izy, "efa manana ny adiresinao izahay, ary raha raraka ny tsaramaso ianao," hoy izy nanampy, sady natsipiny tsiky mangatsiaka kokoa noho ny scrotum an"ny bera polar, "dia hahita anao ny olana."
  
  
  rOA
  
  
  
  YORK, Angletera
  
  
  Taty aoriana, tao an-trano, i Drake dia nitondra an'i Ben tamin'ny kafe tsy misy kafe ary niaraka taminy hijery ny fitantarana ny zava-nitranga tamin'ny alina.
  
  Nangalatra ny Ampingan'i Odin satria tsy niomana tamin'ny fanafihana feno habibiana toy izany ny tanànan'i York. Ny tena fahagagana dia tsy nisy maty. Nahitana kilaometatra lavitra ireo helikoptera nirehitra, nilaozana teo amin'ny lalam-pirenena telo nifandona, efa lasa lavitra ny olona tao anatiny.
  
  "Ravao ny seho an'i Frey," hoy i Ben, somary matotra. "Efa feno ny modely ary lasa."
  
  "Oadray, nanova ny fandriana koa aho. Eny, azoko antoka fa ho tafavoaka velona i Frey, Prada ary Gucci. "
  
  "Ny Wall of Sleep dia hilalao amin'izany rehetra izany."
  
  "Nanomboka tao amin'ny sarimihetsika Titanic indray?"
  
  "Mampahatsiahy ahy izany - nanapaka ny raiko teo afovoan'ny renirano izy ireo."
  
  Nofenoin'i Drake ny kapoakany. "Aza manahy. Hiantso indray izy afaka telo minitra eo ho eo."
  
  "Mananihany ahy ve ianao ry Krusty?"
  
  Nihifikifi-doha i Drake ary nihomehy. "Tsia. Mbola tanora loatra ianao ka tsy mahazo."
  
  Niara-nipetraka tamin"i Drake nandritra ny sivy volana teo ho eo i Ben. Tao anatin"ny volana vitsivitsy monja dia lasa mpinamana be izy ireo. Nomen'i Drake ny vola hofan'i Ben ho takalon'ny fahalalany momba ny fakana sary - teny an-dalana ho any amin'ny fizarana diplaoma ilay tovolahy - ary nanampy tamin'ny fizarana ny zava-drehetra i Ben. Izy no karazana lehilahy tsy nanafina ny fihetseham-pony, mety ho mariky ny tsy fananan-tsiny, fa mendrika hoderaina koa.
  
  Nametraka ny mokany i Ben. "Tsara alina, ry sakaiza. Heveriko fa handeha hiantso ny anabaviko aho."
  
  "Alina".
  
  Nikatona ny varavarana ary nibanjina ny Sky News vetivety i Drake. Rehefa niseho ny sarin'ny ampinga Odin dia niverina tamin'ny ankehitriny izy.
  
  Nalainy ny fakan-tsary nanome ny fivelomany, napetany tao am-paosiny ilay karatra fitadidiana, nikasa ny hijery ireo sary rahampitso, ary avy eo dia nizotra nankany amin"ilay solosaina mikoropaka. Niova hevitra izy, ka nijanona nijery indroa ny varavarana sy ny varavarankely. Voaaro mafy io trano io, taona maro lasa izay, fony izy mbola nanao miaramila. Tiany ny nino ny soa fototra ho an'ny olombelona rehetra, fa ny ady dia nampianatra anao zavatra iray - aza matoky na inona na inona an-jambany. Manana drafitra sy safidy backup foana - Plan B.
  
  Fito taona no lasa, ary fantany izao fa tsy hiala aminy mihitsy ny toe-tsain"ilay miaramila.
  
  Nikaroka Google 'Odin' sy 'Shield of Odin' izy. Nifofofofo ny rivotra teo ivelan'ny trano, nirohotra namakivaky ny andohalambo ary nidradradradra toy ny banky fampiasam-bola izay manana tombony efatra tapitrisa. Tsy ela dia tsapany fa vaovao lehibe ny Shield. fikarohana arkeolojika lehibe, ny lehibe indrindra teo amin'ny tantaran'i Islandy. Ny karazana Indiana Jones sasany dia nandeha tany amin'ny lalan-kizorana mba hikaroka ranomandry fahiny. Andro vitsivitsy taty aoriana, dia nandavaka ny Shield izy ireo, saingy nanomboka nirohondrohona ny iray amin'ireo volkano lehibe indrindra any Islandy tsy maintsy najanona ny fikarohana.
  
  Ilay volkano iray ihany, hoy i Drake, izay nandefa rahona lavenona nanerana an'i Eoropa, nanelingelina ny fifamoivoizana an'habakabaka sy ny fetin'ny olona.
  
  Nisotro kafe i Drake ary nihaino ny fidradradradra. Nandeha mamatonalina ny famantaranandro mantel. Ny topy maso tamin'ny fampahalalam-baovao be dia be nomen'ny Internet dia nilaza taminy fa i Ben dia ho tonga saina kokoa noho izay azony atao. Tahaka ny mpianatra rehetra i Ben - afaka nahatakatra haingana ny korontana niseho niaraka tamin'ny teknolojia. Namaky izy fa ny ampingan'i Odin dia voaravaka endrika saro-takarina maro, izay nodinihin'ny manam-pahaizana manokana momba ny lakandrano, ary ny J.R.R. Tolkien dia nametraka ny Gandalf mpamosavy mandehandeha amin'i Odin.
  
  Zavatra kisendrasendra. Ireo marika na hieroglyph izay nanodidina ny ivelan'ny ampinga dia heverina ho endrika tranainy amin'ny Odin'i Odin:
  
  
  Ny lanitra sy ny helo dia tsy fahalalana vetivety fotsiny,
  
  Ny fanahy tsy mety maty no miantehitra amin'ny marina na diso.
  
  
  Tsy nisy soratra nanazava ny ozona, fa mbola nino ny maha-azo itokiana azy ny rehetra. Farafaharatsiny izany dia nomena ny Vikings, fa tsy Odin.
  
  Niverina teo amin'ny sezany i Drake ary nihazakazaka namakivaky ny zava-nitranga tamin'ny alina.
  
  Nisy zavatra iray niantso azy, nefa tamin"izay fotoana izay ihany no nahatonga azy hieritreritra. Ilay lehilahy fotsy vava dia niteny hoe: "ho any Paris, rahampitso amin"ny enina." Raha mandeha amin"io lalana io i Drake, dia mety hampidi-doza ny ain"i Ben, raha tsy hilaza afa-tsy ny azy.
  
  Tsy niraharaha izany ny sivily iray. Ny miaramila dia hieritreritra fa efa norahonana izy ireo, efa atahorana ny ainy, ary ny vaovao rehetra dia vaovao tsara.
  
  Ni-Google izy: One + Paris.
  
  Ny fidirana iray feno fahasahiana dia nahasarika ny masony.
  
  Naseho tao amin'ny Louvre ny soavalin'i Odin, Sleipnir.
  
  Ny soavalin'i Odin? Drake dia nikasika ny lamosin'ny lohany. Ho an'Andriamanitra dia nitaky zavatra tena ara-nofo io lehilahy io. Nanokatra ny pejy fandraisana Louvre i Drake. Toa hita fa nisy sary sokitra ny soavaly malaza Odin hita taona maro lasa izay tany amin'ny tendrombohitr'i Norvezy. Nisy tantara hafa nanaraka. Vetivety dia lasa variana tamin'ny tantara maro momba an'i Odin i Drake ka saika hadinony fa Izy tokoa no Andriamanitra Viking, angano fotsiny.
  
  Louvre? Drake nitsako azy. Vitany ny kafe, nahatsiaro reraka, ary niala tamin'ny ordinatera.
  
  Ny fotoana manaraka dia efa natory izy.
  
  
  ***
  
  
  Taitra izy noho ny feon"ny sahona mikiakiaka. Mpiambina kely azy. Mety ho nanantena fanairana na fisehoana alika ny fahavalo, saingy tsy ho niahiahy velively ny haingo maitso kely nipetraka teo akaikin'ny kodiaran-kodiarana izy, ary nampiofanina ho matory maivana i Drake.
  
  Resin-tory teo amin"ny biraon"ny ordinatera izy ary teo an-tanany ny lohany; Avy hatrany dia nifoha izy ary niditra tao amin'ny lalantsara maizina. Nitabataba ny varavarana aoriana. Vaky ny vera. Segaondra vitsy monja no lasa hatramin"ny nisian"ny sahona.
  
  Tao anatiny izy ireo.
  
  Niondrika teo ambanin'ny haavon'ny masony i Drake ary nahita lehilahy roa niditra, nitazona basim-basy tsara, saingy somary nikoropaka. Nadio ny fihetsik"izy ireo, nefa tsy nahafinaritra.
  
  Tsisy olana.
  
  Niandry tao anaty aloka i Drake, nanantena fa tsy hamela azy ilay miaramila antitra tao aminy.
  
  Olona roa no niditra, ny vondrona mandroso. Hita tamin"izany fa nisy nahafantatra ny zavatra nataony. Ny paikadin'i Drake feno amin'ity toe-javatra ity dia efa nomanina taona maro lasa izay, raha mbola matanjaka sy nanandrana ny toe-tsain'ilay miaramila, ary tsy voatery nanova izany mihitsy izy. Ankehitriny dia naverina tao an-tsainy izany. Rehefa nivoaka avy tao an-dakozia ny vavan'ny miaramila voalohany, dia noraisin'i Drake ilay izy, nosintoniny nankany aminy, ary naveriny indray. Tamin"izay fotoana izay ihany koa dia nizotra nankany amin"ilay mpifanandrina taminy izy ary nihodinkodina, ka nisintona tsara ny basy ary niafara tao aorian"ilay lehilahy.
  
  Gaga ilay miaramila faharoa. Izay ihany no nilaina. Nanapoaka basy tsy nisy fiatoana iray milisegondra i Drake, avy eo nitodika ary nitifitra ilay miaramila voalohany talohan'ny nahalavoan'ilay faharoa nandohalika.
  
  Mihazakazaha! Ny hafainganam-pandeha dia izao rehetra izao.
  
  Nihazakazaka niakatra ny tohatra izy, niantsoantso ny anaran'i Ben, avy eo dia nandefa tifitra variraraka teo amin'ny sorony. Tonga teny an-tanety izy, nikiakiaka indray, avy eo nihazakazaka nankeo am-baravaran'i Ben. Nipoaka izany. Nijoro teo amin'ny short boxer i Ben, ny finday teny an-tanany, ny horohoro marina voasoratra teo amin'ny tarehiny.
  
  "Aza manahy," hoy i Drake nibitsibitsika. "Matokia ahy. Ity no asako hafa."
  
  Tsy nametraka fanontaniana i Ben. Nifantoka tamin"ny heriny rehetra i Drake. Nesoriny ny fody tany am-boalohany tao an-trano ary nasiany iray hafa tao amin'io efitrano io. Taorian"izay dia nohamafisiny ny varavaran"ny efitrano fatoriana. Tsy hanakana ny fahavalo tapa-kevitra izany, fa azo antoka fa hampiadana azy.
  
  Ao anatin"ny drafitra avokoa izany.
  
  Nohidiny ny varavarana, ka nataony izay hahazoana antoka fa ny hazo naorina ao amin'ny rafitra nohamafisina, dia nampidina ny tohatra ho any amin'ny efitra ambanin'ny tafo. Nitifitra voalohany i Ben, faharoa i Drake. Lehibe sy feno karipetra ny efi-trano ambony. Nijoro teo fotsiny i Ben, niloa-bava. Efitrano fandraisam-bahiny lehibe no nameno ny rindrina atsinanana-andrefana manontolo, feno CD sy vata kasety tranainy.
  
  "Anao ve ity rehetra ity, Matt?"
  
  Tsy namaly i Drake. Nandeha nankao amin'ny antontam-bato izy, izay nanafina varavarana iray avo mba handady; varavarana mankany amin'ny tafo.
  
  Drake dia namadika ilay boaty teo amin'ny karipetra. Nianjera ilay kitapo feno entana, izay napetrany teny an-tsorony.
  
  "Lamba?" Nibitsibitsika i Ben.
  
  Nokapohiny ny kitapo. "Nahazo azy ireo aho."
  
  Rehefa nijery banga i Ben dia tsapan"i Drake fa natahotra izy. Tsapany fa nivadika mora foana tamin'io lehilahy SAS io izy. "Lamba. Finday. Vola. Pasipaoro. I-pad. Famantarana".
  
  Tsy nanonona ny basy. Bala. antsy...
  
  "Iza no manao an"izany ry Matt?"
  
  Nisy fianjerana avy any ambany. Mandondona eo amin'ny varavaran'ny efitrano fatorian'i Ben ny fahavalony tsy fantatra, angamba mahatsapa izao fa nanambany an'i Drake izy ireo.
  
  "Fotoana handehanana izao".
  
  Nihodina tsy nisy fanehoan-kevitra i Ben ary nandady tao anatin'ny alina feno rivotra. Nanaraka azy i Drake ary, rehefa nijery farany ny rindrina misy CD sy horonam-peo, dia nokapohiny ny varavarana.
  
  Namboariny araka izay azony natao ny tafo, nefa tsy nisarika ny sain"ny olona. Nametraka lalan-kely iray mirefy telo metatra ny sakany, izay namakivaky ny tafon-tranony manontolo, tamin'ny mody nametraka tatatra vaovao. Eo amin"ny mpiara-belona aminy no olana.
  
  Nosintonin"ny rivotra tamin"ny rantsantanana tsy nanam-paharetana izy ireo, rehefa niampita ny tafo simba. Nandeha tamim-pitandremana i Ben, ny tongony niboridana sy nihozongozona teo amin'ny taila simenitra. Nohazonin'i Drake mafy ny tanany, naniry izy ireo hanana fotoana hitadiavana ny kirarony.
  
  Avy eo dia nisy tafio-drivotra mahery nifofofofo teo amin'ny setroka, namely ny tavan'i Ben ary nahatonga azy ho tafintohina teo amin'ny sisiny. Nisintona an-keriny i Drake, nandre ny fitarainan'ny fanaintainana, saingy tsy nivaha ny fatorany. Fotoana iray taorian'izay dia nifehy ny namany izy.
  
  "Tsy lavitra", hoy izy nibitsibitsika. "Saika ho tonga, ry namana."
  
  Hitan'i Drake fa natahotra i Ben. Nitsirika teo anelanelan"ny varavaran"ny tafo sy ny sisin"ny tafo ny fijeriny, avy eo nankany amin"ny zaridaina sy aoriana. Nikoropaka ny endriny. Nihanalefaka ny fofony; tsy ho nanao izany mihitsy izy ireo tamin'izany.
  
  Nangalatra nijery ny varavarana i Drake, nanangona ny herim-pony ary nitodika tany an-damosina. Raha nisy nandalo dia ho nahita azy aloha. Noraisiny teo an-tsorony i Ben ary nifanena taminy ny masony.
  
  "Ben, tsy maintsy matoky ahy ianao. Matokia ahy. Mampanantena aho fa hanampy anao hiatrika izany. "
  
  Nifantoka ny mason'i Ben ary niondrika izy, mbola natahotra nefa nametraka ny ainy teo an-tanan'i Drake. Nitodika izy ary nandroso tsara. Tsikaritr"i Drake fa nisy rà nitete avy teo amin"ny tongony, nivarina tany an-kady. Niampita ny tafon"ilay mpifanila trano izy ireo, nidina tao amin"ny trano fonenany ary nipitika tamin"ny tany. Nisosona i Ben ary nianjera tamin'ny antsasa-dalana, fa i Drake no teo aloha ary nanafina ny ankamaroan'ny fianjerany.
  
  Teo amin"ny tany mafy orina izy ireo tamin"izay. Nirehitra ny jiro tao amin"ny efitrano manaraka, saingy tsy nisy olona nanodidina. Naheno poa-basy angamba izy ireo. Manantena aho fa handeha ny polisy.
  
  Nofihinin'i Drake mafy i Ben ary hoy izy: "Zavatra mahafinaritra. Tohizo ny asa tsara dia hanome anao rafitra fiakarana vaovao aho. Andeha isika izao."
  
  Vazivazy mihazakazaka izany. Na oviana na oviana izy ireo dia mila maka olona, i Ben dia nanao lahateny tamin'i Drake momba ny taonany, ary i Drake dia naneso ny fahatanoratr'i Ben. Fifaninanana am-pirahalahiana.
  
  Nisento i Ben. "Iza no any ambony any?"
  
  Drake nijery ny tafo sy ny varavarana miafina. Tsy mbola nisy naka na inona na inona nivoaka tao.
  
  "Alemana".
  
  "Hah? Sahala amin'ny tetezana alemà amin'ny Ady Lehibe II eo ambonin'ny Reniranon'i Kwai?"
  
  "Heveriko fa ny Japoney izany. Ary tsia, heveriko fa tsy mitovy amin'ny Alemà Ady Lehibe Faharoa izany. "
  
  Efa teo ambadiky ny zaridainan"ny mpifanila trano izy ireo. Nitsambikina teo amin'ny fefy izy ireo ary nitsambikina teo amin'ny ampahan'ny fefy namboarin'i Drake nandritra ny iray amin'ireo fankalazana an'i Swift isan-taona.
  
  Mivoaka avy hatrany mankany amin'ny arabe feno olona izahay.
  
  Mifanohitra mivantana amin'ny fiantsonan'ny taxi.
  
  Drake nandeha nankany amin'ireo fiara miandry miaraka amin'ny famonoana olona ao an-tsainy. Niseho indray ny fahalalany ara-miaramila. Toa an'i Mickey Rourke, toa an'i Kylie, toa an'i Hawaii Five-O... Natory fotsiny izy io, niandry ny fotoana mety hiverenan'izy ireo mahafinaritra.
  
  Natoky izy fa ny hany fomba hiarovana azy roa dia ny mankany amin"ilay olon-dratsy aloha.
  
  
  TELO
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Ny sidina mankany Charles De Gaulle dia tonga taorian'ny 9 ora maraina tamin'io andro io. Drake sy Ben dia tonga tsy nisy afa-tsy kitapo sy entana vitsivitsy avy amin'ny atiny tany am-boalohany. Nanao akanjo vaovao izy ireo, finday vaovao efa vonona. Nampangaina ny I-pad. Nanjavona ny ankamaroan'ny vola - lany tamin'ny fitaterana. Nariana ilay fitaovam-piadiana raha vao namaritra ny tanjony i Drake.
  
  Nandritra ny sidina, Drake dia nitondra an'i Ben ny zava-drehetra alemà sy ny Vikings ary nangataka azy hanampy amin'ny fikarohana. Ny fanehoan-kevitr'i Ben dia hoe: "Bang bang, izany no diplaomako."
  
  Nankasitraka izany fihetsika izany i Drake. Tsy tapaka ny Griffins, misaotra an'Andriamanitra.
  
  Nivoaka ny seranam-piaramanidina izy ireo ary niditra tao anatin'ny rano mangatsiaka tao Paris. Nahita taxi-be i Ben ary nanofahofa ny boky torolalana novidiny taminy. Rehefa tafiditra tao anatiny izy ireo, dia hoy izy: "Umm... Rue... Croix? Hotely tandrifin"ny Louvre?"
  
  Nanomboka nandeha ilay taksiborosy, nentin"ny lehilahy iray izay hita tamin"ny endriny fa tsy nisy na inona na inona nanetsika azy. Ny trano fandraisam-bahiny, rehefa tonga efapolo minitra taty aoriana, dia namelombelona tsy mahazatra ho an'i Paris. Nisy lobby lehibe, ascenseur afaka handraisana olona mihoatra ny iray, ary lalantsara maromaro misy efitra.
  
  Talohan'ny nidiran'izy ireo dia nampiasa ny ATM tao amin'ny lobby i Drake mba haka ny vola ambiny - eo amin'ny dimanjato euros. Nanafintohina i Ben, fa i Drake kosa nanome toky azy tamin'ny mason-tsivana. Fantany ny hevitr"ilay namany hendry.
  
  Ny fanaraha-maso elektronika sy ny lalan'ny vola.
  
  Nandoa efitrano iray tamin'ny carte de crédit izy ary novidiny tamin'ny vola ilay efitrano teo ampitan'ny arabe. Rehefa tafakatra ambony dia samy niditra tao amin"ny efitrano "cash" izy roa ary nanao fanaraha-maso i Drake.
  
  "Izao no fahafahanay hamono vorona maromaro amin"ny vato iray," hoy izy, nijery an"i Ben nijery ny efitrano tamin"ny maso mitsikera.
  
  "A?" - Nanontaniako.
  
  "Hitanay ny hatsaran'izy ireo. Raha tonga haingana izy ireo dia tsara izany ary mety ho olana. Raha tsy manao izany izy ireo dia zava-dehibe ho fantatra koa izany. Ary manana fahafahana hamongotra ny kilalao vaovao ianao. "
  
  Nandefa ny I-pad i Ben. "Tena hitranga tokoa ve izany anio amin"ny enina?"
  
  "Tombantomban"ny fianarana izany." Nisento i Drake. "Saingy mifanaraka amin'ny zava-misy vitsivitsy fantatsika izany."
  
  "Hm, mialà, ry Krusty..." Naneho ny fihetsehan'i Ben ny rantsantanany. Namirapiratra ny fahatokiany ankehitriny fa nanampy izy fa tsy voavonjy, fa mbola tsy lehilahy "action" mihitsy izy tamin"izany. Fa kosa, ny karazan'olona fantatra amin'ny anarany na ny anaram-bositra - ny ankamaroany Blakey - dia tsy dia mavitrika loatra ka mendrika an'io anarana io.
  
  Drake nibanjina teo amin'ny lavaka. "Arakaraka ny haharitra izany", hoy izy nikoropaka. "Ny fahafahana bebe kokoa ananantsika."
  
  Tsy niandry ela. Raha teo am-pipehana ny I-pad-ny i Ben, dia hitan'i Drake ny antsasa-polo lahy lehibe nivory teo am-baravarana teo ampitan'ny arabe. Vaky ny hidin-trano ary vaky ny efitrano. Telopolo segondra taty aoriana dia niseho indray ny ekipa, nijery manodidina tamim-pahatezerana ary niparitaka.
  
  Drake dia nanaikitra ny valanoranony.
  
  hoy i Ben. "Tena mahaliana ity, Mat. Inoana fa sivy ny sisa tavela amin'i Odin miparitaka eran'izao tontolo izao. Hafa ny ampinga, hafa ny soavaly. Tsy fantatro mihitsy izany."
  
  Zara raha nandre azy i Drake. Nopotehiny ny atidohany. Teo no nanana olana izy ireo.
  
  Tsy niteny izy fa niala teo am-baravarana ary niantso laharana tamin"ny findainy. Saika voavaly avy hatrany ny antso.
  
  "Eny?"
  
  "Ity no Drake."
  
  "Taitra aho. Elaela tsy nihaona, ry namana."
  
  "Fantatro".
  
  "Fantatro foana fa hiantso ianao."
  
  "Tsy araka ny hevitrao, Wells. Mila zavatra aho."
  
  "Mazava ho azy fa fantatrao. Lazao ahy ny momba an"i Mai."
  
  Mitsapa azy amin'ny zavatra iray ihany i Wells. Ny olana dia i Mai no afon'izy ireo taloha hatramin'ny fotoana nisian'izy ireo tany Thailandy, talohan'ny nanambadiany an'i Alison - ary na i Ben aza dia tsy nila nandre ireo antsipiriany maloto ireo.
  
  "Ny anarana afovoany dia Sheeran. Toerana - Phuket. Karazana - hmm... exotic..."
  
  Nihetsiketsika ny sofin"i Ben. Namaky izany tamin'ny fitenin'ny vatany i Drake mazava tsara toy ny namaky ny laingan'ny mpanao politika. Ny vava nisokatra dia fanoroana...
  
  Saika nandre ny fihomehezana tamin'ny feon'i Wells i Drake. "Exotic? Izany ve no tsara indrindra azonao atao?"
  
  "Amin'izao fotoana izao, eny."
  
  "Misy olona ve any?"
  
  "Tena tiako".
  
  "Gotcha. Eny, ry namana, inona no tadiavinao?"
  
  "Mila ny fahamarinana aho, Wells. Mila fampahalalana manta tsy azo alefa amin'ny vaovao na amin'ny Internet aho. Nisy nangalatra io ampingan'i Odin io. Momba ireo Alemà nangalatra izany. Indrindra fa ny Alemana. Fampahalalana momba ny tena SAS. Mila mahafantatra ny tena zava-mitranga aho, ry namana, fa tsy ny fivoahana ho an'ny daholobe. "
  
  "Sahirana ve ianao?"
  
  "Lehibe." Tsy mandainga amin'ny lehibenao ianao, na taloha na tsia.
  
  "Ilaina ny fanampiana?"
  
  "Tsy mbola".
  
  "Nahazo ny tananao ianao, Drake. Lazao fotsiny ny teny dia anao ny SAS. "
  
  "Hataoko".
  
  "Tsara. Omeo kely aho. Ary raha ny marina, mbola miteny amin'ny tenanao ve ianao fa SAS taloha fotsiny? "
  
  Nisalasala i Drake. Ny teny hoe "SAS taloha tsara" dia tsy tokony hisy akory. "Teny azo ekena ho fanazavana izany, izay ihany."
  
  Maty i Drake. Tsy mora ny nangataka fanampiana tamin'ny komandàny taloha, saingy nihoatra ny fireharehana ny fiarovana an'i Ben. Nojereny indray ilay lavaka fantsakana, dia nahita lalantsara iray tsy nisy na inona na inona izy, ary avy eo dia nandeha ary nipetraka teo akaikin"i Ben.
  
  "Milaza ampahany sivy amin'ny Odin ianao? Inona no dikan'izany?
  
  Nandao haingana ny pejy Facebook-n'ny vondrona misy azy i Ben, nitaraina fa nanana fangatahana namana vaovao roa izy ireo, ka ny fitambarany dia fito ambin'ny folo.
  
  Nianatra Drake vetivety izy. "Ka kapiteny SAS teo aloha ianao ary mpankafy kasety. Hafahafa, ry namana, raha tsy mampaninona ahy ny miteny.
  
  "Mifantoha, Ben. Inona no hanananao?"
  
  "Eny... manaraka ny dian'ireo faritra sivy amin'i Odin ireo aho. Toa isa manokana amin'ny angano Norse ny sivy. Ny iray dia nohomboana teo amin"ny hazo iray antsoina hoe World Tree, sivy andro sy sivy alina, nifady hanina, niaraka tamin"ny lefona teo amin"ny lanivoany, tahaka an"i Jesosy Kristy, ary taona maro talohan"i Jesosy. Tena zava-misy izany, Mat. Nosoratan'ny tena mpahay siansa izany. Mety ho ilay tantara izay nanentana ny tantaran"i Jesoa Kristy mihitsy aza. Misy ampahany sivy amin'ny Odin. Ny lefona no ampahany fahatelo ary mifandray amin'ny World Tree, na dia tsy hitako aza ny toerana misy azy. Ny toerana malaza amin'ny Hazo dia any Soeda. Toerana antsoina hoe Apsalla."
  
  "Miadana, miadana. Miresaka momba ny ampingan'i Odin na ny soavaliny ve izany? "
  
  Nihiboka i Ben. "Ny Shield ihany no iray amin'ireo zavatra hita arkeolojika lehibe indrindra hatramin'izay. Ary eo amin'ny sisiny dia misy teny hoe: Ny lanitra sy ny helo dia tsy fahalalana mihelina fotsiny. Ny fanahy tsy mety maty no miantehitra amin'ny marina na diso. Mazava ho azy fa ozon'i Odin izany, saingy tsy misy olona ao amin'ny fitadidiana velona no nahatakatra ny tanjony."
  
  "Angamba io no iray amin'ireo ozona izay tsy maintsy ho eo fotsiny," hoy i Drake nitsiky.
  
  Tsy niraharaha azy i Ben. "Milaza eto fa sary sokitra ny Soavaly. Ny sary sokitra iray hafa, "The Wolves of Odin", dia aseho any New York amin'izao fotoana izao.
  
  "Ny amboadiany? Ankehitriny?" Nanomboka nendasina ny atidohan"i Drake.
  
  "Nitaingina amboadia roa hiady izy. Mazava ho azy."
  
  Drake dia nanafintohina. "Moa ve kasaina avokoa ny ampahany sivy?"
  
  Nihifikifi-doha i Ben. "Vitsy no tsy hita, fa..."
  
  Niato i Drake. "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Eny, toa adala izany, saingy misy angano eto izay miforona. Zavatra iray momba ny ampahany rehetra amin'i Odin mitambatra ary manomboka fanehoan-kevitra rojo izay hitarika amin'ny faran'izao tontolo izao. "
  
  "Zavatra mahazatra," hoy i Drake. "Ireo andriamanitra fahiny rehetra ireo dia manana karazana angano momba ny "faran"izao tontolo izao" mifandray aminy."
  
  Niondrika i Ben ary nijery ny famantaranandrony. "Marina. Jereo. Mila sakafo izahay mpamosavy amin'ny Internet," hoy izy nieritreritra kely. "Ary heveriko fa ho avy tsy ho ela ny tononkira vaovao avy amin'ny tarika. Croissant sy Brie ho an'ny brunch?"
  
  "Rehefa any Paris..."
  
  Nosokafan'i Drake ny varavarana, nijery ny manodidina, ary nanosika an'i Ben hivoaka. Hitany ny tsiky teo amin"ny endrik"ilay namany, nefa novakiany koa ilay fihenjanana mahatsiravina teo amin"ny masony. Nafenin"i Ben tsara ilay izy, nefa nikoropaka mafy izy.
  
  Niverina tao amin'ny efitrano i Drake ary nametraka ny entany rehetra tao anaty kitapo. Rehefa nihazona ilay fehikibo mavesatra izy dia nandre an'i Ben nanao veloma mangingina ary nahatsapa ny fony nijanona noho ny tahotra fanindroany teo amin'ny fiainany.
  
  Ny voalohany dia tamin'ny nandaozan'i Alison azy, nitanisa an'io fahasamihafana tsy azo ivalozana io - miaramila kokoa noho ny tobim-piarakodia ianao.
  
  Tamin'io alina io. Satria ny orana tsy manam-pahataperana nameno ny masony tamin'ny ranomaso tsy mbola nisy toy izany.
  
  Nihazakazaka nankeny amin"ny varavarana izy, nihenjana sy vonona ny hozatra rehetra tao amin"ny vatany, avy eo nahita mpivady zokiolona nitolona teo amin"ny lalantsara.
  
  Ary hitan'i Ben ny horohoro tanteraka izay nanenika ny mason'i Drake talohan'ny nananan'ilay miaramila taloha hanafina azy. Fahadisoana adala.
  
  "Aza manahy". Hoy i Ben sady nitsiky hatsatra. "Salama aho".
  
  Nifoka rivotra i Drake ary nitarika azy ireo hidina ny tohatra, niambina hatrany. Nijery ny lobby izy, tsy nahita fandrahonana, ary nivoaka.
  
  Taiza ny trano fisakafoanana akaiky indrindra? Nanao vinavina izy ary nankany amin'ny Louvre.
  
  
  ***
  
  
  Nahita azy ireo avy hatrany ny lehilahy matavy iray avy any Munich manana fahaiza-manao mpandidy neurochirurgie. Nojereny ny endriky ny sary ary tao anatin'ny fitempon'ny fo roa dia nahafantatra ilay Yorkshireman tsara orina sy mahay sy ilay namany lava volo sy adala izy ary nanidy azy ireo tao amin'ny crosshair.
  
  Nanova ny toerany izy, ka tsy tiany ny toerana avo na ny sombintsombiny fotsy nandavaka ny rantsany nofony.
  
  Nibitsibitsika teo amin"ny mikrô ny soroka izy hoe: "Tazoko amin"ny kofehy ireny."
  
  Nahagaga avy hatrany ny valiny. "Vonoy izao izy ireo."
  
  
  EFATRA
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Bala telo no nifanesy haingana.
  
  Ny bala voalohany dia niala teo amin'ny tora-baravarana metaly teo akaikin'ny lohan'i Drake, avy eo nitsambikina teny amin'ny arabe, ka nahavoa vehivavy antitra iray teo amin'ny sandriny. Niolikolika izy ary nianjera, ary nanipy rà teny amin'ny rivotra tamin'ny endrika marika fanontaniana.
  
  Ny kapoka faharoa dia nampijoro ny volo teo amin'ny lohan'i Ben.
  
  Ny fahatelo dia namely ny simenitra izay nijoroany iray nanosegondra taorian'ny nisamboran'i Drake azy tamin'ny andilany. Nipitika teo amin"ny lampihazo ny bala ary namaky ny varavarankelin"ny hotely teo aorian"izy ireo.
  
  Nihodina i Drake ary nandeha an-keriny i Ben tao ambadiky ny fiara nijanona. "Mihazona anao aho". Nibitsibitsika mafy izy. "Mandrosoa fotsiny." Niondrika izy, ka nijery ny varavarankelin'ny fiara ary nahita ny fihetsehana teo amin'ny tafo, raha vao vaky ny fitaratra.
  
  "Fitifitra tsy misy dikany!" Ny lantom-peony Yorkshire sy ny teny fitenin'ny tafika dia nahatonga ny feony ho mafy kokoa rehefa nitombo ny adrenaline. Nojereny ny faritra. Nihazakazaka, nikiakiaka, niteraka savorovoro isan-karazany ireo olon-tsotra, saingy ny olana dia fantatry ny mpitifitra tsara ny toerana misy azy ireo.
  
  Ary tsy ho irery izy.
  
  Na dia izao aza dia fantatr'i Drake ireo lehilahy telo hitany teo aloha nandritra ny fanidiana, izay nivoaka avy tao amin'ny maizina Mondeo ary ninia nandeha nanatona azy ireo.
  
  "Fotoana hifindrana."
  
  Notarihin'i Drake tamin'ny fiara roa izy ireo, izay efa nahatsikaritra tovovavy nitomany mafy tao anaty fiarany. Gaga izy fa nosokafany kely ny varavarany ary nahatsapa ho meloka haingana izy raha nahita ny fisehony natahotra.
  
  Nitazona endrika tsy misy dikany teo amin'ny tarehiny izy. "Hivoaka."
  
  Mbola tsy nisy tifitra variraraka. Nandady nivoaka ilay vehivavy, natahotra ny hozany nangatsiaka, nanova azy ireo ho tapa-kazo maty. Niditra tao i Ben, nitazona ny lanjan'ny vatany ho ambany araka izay tratra. Nanaraka azy haingana i Drake ary namadika ny fanalahidy.
  
  Nifoka rivotra izy, dia naveriny ny fiara ary avy eo dia nisintona niala teo amin'ny toerana fiantsonan'ny fiara. Nirefodrefotra teny amin"ny arabe ny fingotra nanaraka azy ireo.
  
  Nihiaka toy izao i Ben: "Rue Richelieu!"
  
  Nivily i Drake, niandry ny bala, nandre ny feo metaly rehefa nianjera tamin'ny motera, avy eo dia namely ny accelerator. Nolalovan"izy ireo teo amin"ny sisin-dalana ireo jiolahy gaga ary tazan"izy ireo nihazakazaka niverina namonjy ny fiarany.
  
  Nahodidin'i Drake miankavanana ny kodia, avy eo miankavia, ary miankavia indray.
  
  "Rue Saint-Honoré." Nihiakiaka i Ben, sady nanondrika ny tendany hahita ny anaran"ilay lalana.
  
  Nanatevin-daharana ny fifamoivoizana izy ireo. Nandeha haingana araka izay tratrany i Drake, nanenona ilay fiara - izay, noho ny hafaliany, dia tonga Mini Cooper - niditra sy nivoaka ny lalan-kely ary nanara-maso akaiky ny aoriana.
  
  Efa ela no nanjavona ilay mpitifitra an-tampon-trano, saingy niverina teo ilay Mondeo, tsy lavitra teo.
  
  Nihodina miankavanana izy avy eo miankavanana indray, ka tsara vintana teo amin"ny jiron"ny fifamoivoizana. Ny Museum Louvre, nalaina avy teo ankavia. Tsy misy ilana azy: feno olona ny lalana, matetika loatra ny jiron'ny fifamoivoizana. Nila niala teo afovoan"i Paris izy ireo.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake dia nanafintohina an'i Ben. "Nahoana ianareo no miantsoantso anarana an-dalambe?"
  
  Nibanjina azy i Ben. "Tsy fantatro! Izy ireo... dia mampiseho izany amin'ny fahitalavitra! Manampy izany?"
  
  
  ***
  
  
  "Tsia!" - hoy izy namaly, noho ny firohondrohon'ny motera raha nirifatra nirifatra tamin'ny lalana malama niala ny Rue de Rivoli.
  
  Nirefodrefotra ny bala. Drake dia nahita mpandalo nianjera noho ny fanaintainana. Ratsy izany; matotra ilay izy. Ireo olona ireo dia niavonavona sy natanjaka ka tsy niraharaha izay nampahoriany, ary mazava ho azy fa afaka niaina tamin'ny vokany.
  
  Nahoana no zava-dehibe ho azy ireo ny ampahany sivy amin'i Odin?
  
  Niditra tamin'ny simenitra sy metaly ny bala ary namela lamina manodidina ny Mini.
  
  Tamin"izay indrindra no naneno ny findain"i Ben. Nanao tetika manodinkodina soroka sarotra izy mba hamoahana izany tao anaty paosy. "Neny?"
  
  "Andriamanitro ô!" nanozona mangina i Drake.
  
  "Salama tsara aho, ta. Ianao? Tahaka an'i Dada?"
  
  Ny Mondeo dia niditra tao amin'ny boot Mini. Ny jiro manjavozavo no nameno ny fijery avy any aoriana, niaraka tamin'ny endrik'ireo Alemà telo maneso. Tia an"izany ireo jiolahy.
  
  Nanaiky i Ben. "Ary rahavavy kely?"
  
  Drake nijery ny Alemà nikapoka ny dashboard tamin'ny basy tao anatin'ny fientanam-po.
  
  "Tsia. Tsy dia misy ambara. Ah...inona izany tabataba izany?" Nanao fiatoana izy. "Oh... Xbox."
  
  Notsindrian'i Drake tamin'ny tany ny accelerator. Namaly haingana ny maotera. Nitabataba ny kodiarana na dia tamin'ny enimpolo kilaometatra isan'ora aza.
  
  Ny tifitra manaraka dia namaky ny varavarankely aoriana. Nidina teo amin'ny toerana fihanihana aloha i Ben tsy niandry fanasana. Namela ny tenany hanao tombana i Drake, avy eo dia nitondra ny Mini teo amin'ny sisin-dalana tsy misy na inona na inona teo anoloan'ny filaharana lavareny misy fiara mijanona.
  
  Nitifitra tsy an-kiato ireo mpandeha tao amin'ny Mondeo, niaraka tamin'ny bala nipoitra teo amin'ny varavarankelin'ireo fiara nijanona, nahavoa ilay Mini ary nipoitra avy eo. Tao anatin"ny segondra vitsy, dia nokapohiny ny frein, nihodinkodina tamin"ny fikiakiaka, natsipiny 180 degre ilay fiara kely, avy eo dia niverin-dalana tamin"ny lalana nihaviany.
  
  Segaondra sarobidy vao fantatr'ireo mpandeha an'ilay Mondeo ny zava-nitranga. Tsy niraharaha sy nampidi-doza ilay fiolahana 180 degre, ary namoaka fiara roa nijanona niaraka tamin'ny korontana mahatsiravina. Taiza tamin'ny anaran'izay masina rehetra no nisy polisy?
  
  Ankehitriny tsy misy safidy. Drake dia nandeha nanodidina ny zorony araka izay tratrany. "Miomàna ry Ben. Handeha isika.
  
  Raha tsy teo i Ben dia ho nijoro sy niady, fa ny fiarovana ny namany no laharam-pahamehana. Ary ny fahaverezana dia fihetsika hendry ankehitriny.
  
  "Eny, ry Neny, hahita anao any aoriana." Nanakatona ny findainy i Ben ary nikiakiaka. "Ray aman-dreny".
  
  Nosintonin'i Drake teo amin'ny sisin-dalana ilay Mini ary nipitika tampoka teo amin'ny antsasaky ny bozaka voakarakara. Talohan"ny nijanonan"ilay fiara dia novohan"izy ireo malalaka ny varavarana ary nitsambikina nivoaka izy ireo, nizotra nankany amin"ireo arabe teo akaiky teo. Nifangaro tamin'ireo Parisiana tany an-tanindrazany izy ireo talohan'ny nahitana ny Mondeo.
  
  Nahavita naneno zavatra i Ben ary nanopy maso an'i Drake. "Ny maherifoko".
  
  
  ***
  
  
  Niafina tao amin'ny trano fisotroana kafe kely iray teo akaikin'ny toerana antsoina hoe Harry's New York Bar izy ireo. Ity no fihetsika hendry indrindra ho an'i Drake. Tsy hita maso sy mora vidy, toerana ahafahan'izy ireo manohy ny fikarohana sy manapa-kevitra ny amin'izay tokony hatao amin'ny fanafihan'ny Louvre mananontanona tsy misy ahiahy na fahatapahana.
  
  Drake dia nanomana muffins sy kafe raha niditra i Ben. Mbola tsy naratra i Drake, saingy noheveriny fa tokony ho sahiran-tsaina kely i Ben. Ilay miaramila tao aminy dia tsy nahafantatra ny fomba hitondrana azy. Fantatr"ilay namana fa tsy maintsy niresaka izy ireo. Noho izany dia nanosika sakafo sy zava-pisotro ho an'ilay tovolahy izy, nipetraka tao amin'ny trano heva mahafinaritra ary nitazona ny masony.
  
  "Ahoana no ataonao amin'izao zava-dratsy rehetra izao?"
  
  "Tsy fantatro". Nilaza ny marina i Ben. "Mbola tsy nanam-potoana hahatsiaro izany aho."
  
  Nanaiky i Drake. "Tsara izany. Eny, rehefa manao izany ianao..." nanondro ny solosaina izy. "Inona no hanananao?"
  
  "Niverina tamin'ny tranokala mitovy amin'ny teo aloha aho. Hitan'ny arkeolojika mahagaga... sombiny sivy... yada, yada, yada... oh eny - namaky momba ny teorian'ny tsikombakomba 'faran'izao tontolo izao' mahatalanjona nataon'i Odin aho."
  
  "Ary hoy aho..."
  
  "Tena tsy misy dikany izany. Nefa tsy voatery, Mat. Henoy ity. Araka ny nolazaiko dia misy angano ary nadika amin'ny fiteny maro. Tsy ny Scandinavian ihany. Toa manerana izao rehetra izao izany, izay tena tsy mahazatra ho an'ny tantsaha izay mianatra zavatra toy izany. Voalaza eto fa raha angonina mandritra ny Ragnarok ny sivy Odin dia hanokatra ny lalana mankany amin'ny Fasan'ireo andriamanitra. Ary raha toa ka voaloto foana io fasana io... eny, ny solifara sy ny helo mivoaka rehetra dia vao fiandohan'ny olana misy antsika. Mariho fa hoy aho hoe Andriamanitra?"
  
  Drake dia nanafintohina. "Tsia. Ahoana no hisian'ny fasan'Andriamanitra eto? Tsy nisy mihitsy izy ireo, ary tsy nisy mihitsy Ragnarok. Toerana norvezianina fotsiny izy io ho an"ny Hara-magedona."
  
  "Marina tokoa. Ary ahoana raha tena nisy izy io?"
  
  "Ka alaivo sary an-tsaina ny lanjan'ny fikarohana tahaka izao."
  
  "Fasan"ireo andriamanitra? Mety ho mihoatra noho ny zava-drehetra izany. Atlantis. Camelot. Edena. Ho tsinontsinona izy ireo raha oharina amin"izany. Dia milaza ve ianao fa ny Ampingan'i Odin dia vao voalohany?"
  
  Nokapain'i Ben ny tampon'ny muffin-ny. "Heveriko fa ho hitantsika. Mbola misy valo ambiny kosa, ka raha manomboka manjavona ireny", dia nijanona izy. "Fantatrao fa i Karin no atidohan'ny fianakaviana, ary te hahalala an'izany rehetra izany ny Internet. Tapaka avokoa izany."
  
  "Ben, mahatsiaro tena ho meloka aho tamin'ny nandraisako anao. Ary mampanantena aho fa tsy hisy na inona na inona hitranga aminao, fa tsy afaka mampiditra olon-kafa amin'izany aho. Drake dia nanafintohina. "Manontany tena aho hoe maninona no nanomboka nanao izany izao ny Alemà. Tsy isalasalana fa efa nisy hatry ny ela ny ampahany valo hafa."
  
  "Vitsy kokoa ny analogies amin'ny baolina kitra. Ary manana izany izy ireo. Angamba nisy zavatra manokana momba ny Shield? Ny zavatra momba izany dia nahatonga ny zavatra hafa rehetra ho mendrika. "
  
  Tsaroan'i Drake ny naka sary akaiky an'ny Shield, saingy afaka nampiato izany fanadihadiana izany izy ireo tatỳ aoriana. Notapahiny ny écran. "Lazaina eto fa hita tao anaty sambo Viking ny sary sokitra Soavalin'i Odin, izay tena fampirantiana lehibe indrindra amin'ny Louvre. Ny ankamaroan'ny olona dia tsy mahatsikaritra ny sarin'ny Soavaly mihitsy rehefa mandeha amin'ny Louvre. "
  
  "Sambo lava," hoy i Ben namaky mafy. "Zava-miafina izany - vita amin'ny hazo izay nialoha ny tantaran'ny Viking."
  
  "Toy ny Ampinga," hoy i Drake nihiaka.
  
  "Hita tany Danemark," hoy i Ben namaky bebe kokoa. "Ary jereo eto," nanondro ny efijery izy, "izany dia mifantoka amin'ny faritra hafa ao Odin izay nolazaiko teo aloha? Any New York ny Wolves, ary ny vinavina tsara indrindra dia ny hoe any Uppsala, any Soeda, ilay Lefona, nianjera avy tao amin'ny vatan'i Odin rehefa nidina avy tao amin'ny World Tree izy."
  
  "Dia dimy izany." Niondrika teo amin"ny sezany i Drake ary nisotro kafe. Nanodidina azy ireo, ny Internet café dia naneno tamin'ny hetsika tsy dia misy dikany. Feno olona nivezivezy teny ivelany ny sisin-dalana teo ivelany.
  
  Teraka tamin'ny vavan'ny vy i Ben ary nisotro ny antsasaky ny kafeny mafana tao anatin'ny iray gony. "Misy zavatra hafa eto," hoy izy nihira. "Andriamanitra ô, tsy fantatro. Toa sarotra. Momba ny zavatra atao hoe Volva. Inona no dikan'ny hoe Seer? "
  
  "Angamba nomen"izy ireo anarana ilay fiara."
  
  "Mampihomehy. Tsia, toa nanana Velva manokana i Odin. Andraso fa mety haka fotoana kely izany."
  
  Sahirana loatra i Drake tamin"ny fampidinana ny sainy teo amin"i Ben, ny ordinatera, ny fikorianan"ny vaovao, ary ny sisin-dalana be atao any ivelany ka tsy nahatsikaritra ilay vehivavy nanatona raha tsy efa nitsangana teo akaikin"ny latabatr"izy ireo.
  
  Talohan'ny nahahetsika azy dia nanangana ny tanany izy.
  
  "Aza mifoha ry zalahy", hoy izy tamin"ny lantom-peo amerikana. "Mila miresaka isika".
  
  
  DIMY
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Nandany fotoana nanombantombana ny mpivady i Kennedy Moore.
  
  Nihevitra izy tamin"ny voalohany fa tsy mampidi-doza izany. Rehefa afaka kelikely, rehefa avy nandinika ny fitenin"ilay tovolahy feno tahotra nefa tapa-kevitra sy ny fihetsiny niambina ilay lehilahy zokiny izy, dia tonga tamin"ny fanatsoahan-kevitra fa ny olana sy ny toe-javatra ary ny Devoly dia nitarika azy roa ho ao anatin"ny telo izay iray tsy masina, dia ny loza.
  
  Tsy polisy izy teto. Polisy tany New York anefa izy, ary tsy mora ny nihalehibe tao amin"io nosy kely misy tilikambo be vita amin"ny simenitra io. Nanana mason'ny polisy ianao talohan'ny nahafantaranao fa anjaranao ny hiditra ao amin'ny NYPD. Taty aoriana dia nanatsara sy nanao kajy indray ianao, saingy nanana ireo maso ireo foana ianao. Izany henjana, kajy fijery.
  
  Na dia tamin'ny fialan-tsasatra aza dia nieritreritra mafy izy.
  
  Taorian'ny adiny iray nisotro kafe sy nivezivezy tsy misy tanjona, dia tsy afa-nanoatra izy. Mety ho nanao vakansy izy-izay toa tsara kokoa taminy noho ny fialan-tsasatra an-tery-nefa tsy midika izany fa nilaozan'ny polisy tao aminy haingana kokoa noho ny nandaozan'ny Britanika ny hatsarany ny alina voalohany tao Vegas.
  
  Niakatra teo amin'ny latabatr'izy ireo izy. Noterena hiala sasatra, hoy indray izy nieritreritra. Izany dia nametraka ny asany NYPD malaza amin'ny fomba fijery.
  
  Nanombana azy haingana ilay lehilahy zokiny, ary nampiakatra ny antenne. Nanombana azy haingana kokoa izy noho ny fanombanan'ny tafika an-dranomasina amerikana ny trano fivarotan-tena any Bangkok.
  
  "Aza mifoha ry zalahy," hoy izy nanala baraka. "Mila miresaka isika".
  
  "Amerikana?" hoy ilay zokiny sady somary gaga. "Inona no tadiavinao?"
  
  Tsy noraharahainy izy. "Tsy maninona ve ianao, ry zaza?" Nazerany ny ampingany. "Polisy aho. Ankehitriny dia ho marina amiko ianao.
  
  Avy hatrany dia nikitika sy nitsiky tamim-pahamaivana ilay rangahy lehibe, izay hafahafa. Ny iray kosa nikipy noho ny fisavoritahana.
  
  "A?" - Nanontaniako.
  
  Ny polisy ao Kennedy dia nanindry ny olana. "Safidy an-tsitrapo ve ianao eto?" Izany no hany azony nieritreritra ny ho eo akaikin"izy ireo.
  
  Nalahelo ilay tovolahy. "Eny, tsara ny fitsangatsanganana, fa ny firaisana ara-nofo dia tsy mahafinaritra."
  
  Nahagaga fa feno fankasitrahana ilay lehilahy zokiolona. "Matokia ahy. Tsy misy olana eto. Tsara ny mahita fa mbola misy eo anivon"ny mpitandro filaminana manaja izany asa izany. Izaho no Matt Drake."
  
  Natsotrany ny tanany.
  
  Tsy noraharahain'i Kennedy izany, mbola tsy resy lahatra. Nifikitra tamin"io fehezan-teny io ny sainy, mbola nanaja ny asa, ary namakivaky ny volana lasa. Nijanona teo amin"izay nijanonany foana izy ireo. Ao amin"i Kaleba. Momba ireo niharam-boina taminy. Noho ny famotsorana azy tsy misy fepetra.
  
  Raha sanatria.
  
  "Eny...misaotra, inoako fa."
  
  "Koa, polisy avy any New York ianao? " Ilay tovolahy dia nameno ilay nuance tamin'ny fisondrotana ambony, izay natolony an'ilay lehilahy lehibe.
  
  "Hafetsena be." Matt Drake nihomehy kely. Toa natoky tena izy, ary na dia nipetra-potsiny aza izy, dia afaka nilaza i Kennedy fa manana ny fahaizany manao fihetsika ao anatin'ny segondra iray. Ary ny fomba nijereny tsy tapaka ny manodidina azy dia nahatonga azy hieritreritra polisy iray. Na ny tafika.
  
  Nandohalika izy, nanontany tena raha tokony hanasa ny tenany hipetraka izy.
  
  Drake dia nanondro seza iray tsy misy na inona na inona raha namela azy hivoaka mazava. "Ary mahalala fomba koa. Henoko fa ny New Yorkers no olona matoky tena indrindra eran-tany."
  
  "Matt!" Niondrika ilay lehilahy.
  
  "Raha tia tena sy miavonavona no tiana holazaina amin'ny fahatokisana tafahoatra, dia efa nandre izany koa aho." Niditra tao amin'ny trano heva i Kennedy, nahatsiaro ho sahirana kely. "Dia tonga tany Paris aho ary nihaona tamin'ny Frantsay."
  
  "Amin'ny fialantsasatra?"
  
  "Izany no nolazain"izy ireo tamiko."
  
  Tsy nanizingizina ilay bandy fa nanatsotra ny tanany indray. "Mbola Matt Drake aho. Ary ity no tompon-tranoko, Ben."
  
  "Salut, Kennedy aho. Henoko ny voalazanao, farafaharatsiny ny lohateny, matahotra aho. Izany no nahagaga ahy. Ary ahoana ny amin'ny Wolves any New York?" Nanandratra ny volomasony izy, nanahaka an"i Ben.
  
  "Iray". Nandinika azy tsara i Drake, niandry ny fanehoan-kevitra. "Fantatrao ve ny momba azy?"
  
  "Izy no rain'i Thor, sa tsy izany? Fantatrao, ao amin'ny tantara an-tsary Marvel. "
  
  "Efa ao amin'ny vaovao rehetra izy." Niondrika teo amin'ny ordinatera i Ben.
  
  "Niezaka ny tsy hiditra amin'ny lohateny aho tato ho ato." Tonga haingana ny tenin'i Kennedy, nihenjana noho ny fanaintainana sy ny fahadisoam-panantenana. Fotoana fohy no lasa vao afaka nanohy izy. "Noho izany, tsy dia betsaka. Ampy ihany."
  
  "Toa nanao zavatra vitsivitsy ianao."
  
  "Mihoatra noho ny tsara ho an'ny asako." Niverina izy ary nijery avy teo amin'ny varavarankely maloto tamin'ny kafe teo amin'ny arabe.
  
  
  ***
  
  
  Nanaraka ny fijeriny i Drake, nanontany tena raha tokony hanosika azy izy, ary ny masony dia nifanena tamin'ny iray tamin'ireo mpangalatra teo aloha izay nijery ny fitaratra.
  
  "Shit. Ireo lehilahy ireo dia maharitra kokoa noho ny foibe antso an-tariby Indiana. "
  
  Namirapiratra ny endrik'ilay rangahy rehefa nifindra i Drake, saingy nanapa-kevitra i Drake fa tsy mila mifoka intsony izy. Tena nesorina ny fonon-tanana ary niverina ny kapiteny SAS. Nihetsika haingana izy, naka seza iray ary nanipy izany teo am-baravarankely niaraka tamin'ny fianjerana mahatsiravina. Niverin-dalana ilay Alemà, nianjera teo amin"ny lampivato toy ny hena maty.
  
  Drake nanofahofa an'i Ben. "Andao hiaraka aminay na tsia," hoy izy niantso an'i Kennedy raha nihazakazaka. "Fa aza miala amin'ny lalako."
  
  Nandeha haingana teo am-baravarana izy, nosokafany ary nijanona sao misy poa-basy. Nijoro nanodidina ny Parisianina taitra. Nandositra tamin"ny lafiny rehetra ny mpizaha tany. Drake dia nanopy maso nikaroka teny an-dalana.
  
  "Famonoan-tena". Niverina izy.
  
  "Varavarana any aoriana". Nokapohiny ny sorony i Ben ary nizotra nankany amin"ny kaontera izy ireo. Mbola tsy nihetsika i Kennedy, saingy tsy nilain'ny sain'ny manamboninahitra polisy iray mba hahatsapa fa tena sahirana ireo olona ireo.
  
  "Hanarona anao aho."
  
  Nandalo ilay mpivarotra raiki-tahotra i Drake, ary niditra tao amin'ny lalantsara maizina feno kafe sy siramamy ary kitay. Tamin'ny farany dia nisy afo nitsoaka. Nokapohiny ny bar i Drake, ary nijery tamim-pitandremana ny ivelany. Nandrehitra ny masoko ny masoandro tolakandro, saingy nazava ny morontsiraka. Izay ho azy dia midika fa iray ihany ny fahavalo any ho any.
  
  Nanome baiko ny hafa hiandry i Drake, avy eo dia nandeha ninia nankany amin'ilay Alemanina niandry. Tsy nisoroka ny daroka nataon"ilay rangahy izy fa nampidiriny mafy tao amin"ny plexus solaire tsy nikiakiaka. Ny fahatairana teo amin'ny endrik'ilay mpifanandrina taminy dia nitondra fahafaham-po taminy teo no ho eo.
  
  "Ny pussies dia mikendry ny plexus." Nibitsibitsika izy. Ny traikefa dia nampianatra azy fa ny lehilahy iray voaofana dia hamely ny iray amin'ireo teboka miharihary eo amin'ny vatana ary miato kely, noho izany dia nizara ny fanaintainana i Drake - araka ny nampianarina azy tsy misy farany - ary nanosika azy io. Tapaka ny oron"ilay rangahy, vaky ny valanoranony ary saika tapaka ny tendany tamin"ny kapoka indroa, ary navelany nivalampatra teo amin"ny sisin-dalana tsy tapaka. Nanofahofa ny hafa handroso izy.
  
  Niala tao amin"ilay trano fisotroana kafe izy ireo ary nijery ny manodidina.
  
  Hoy i Kennedy: "Ny trano fandraisam-bahiny dia telo sakana avy eto."
  
  Nanaiky i Drake. "Mahafinaritra. Mandehana."
  
  
  ENINA
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Minitra taty aoriana dia niteny i Ben hoe: "Andraso."
  
  "Aza miteny hoe mila mandeha any amin'ny efitra fandroana ianao, ry namana, raha tsy izany dia tsy maintsy mividy tavin-kena izahay."
  
  Nafenin'i Kennedy ny tsiky rehefa menatra i Ben.
  
  "Fantatro fa tonga ny fotoana tokony hatorianao, ry antitra, fa efa akaiky ny fotoana... emm... hitsidika ny Louvre."
  
  Indrisy, very fotoana i Drake. "Hadalana".
  
  "Any amin'ny Louvre?"
  
  "Momba ny fihodinana." Drake nanofahofa fiarakaretsaka nandalo. "Kennedy, hanazava aho."
  
  "Mihatsara kokoa ianao. Efa tany amin'ny Louvre aho androany."
  
  "Tsy noho izany..." hoy i Ben rehefa niditra tao anaty taxi-be izy ireo. Nilaza ny teny majika i Drake ary nandeha ny fiara. Nangina ny dia ary naharitra folo minitra teo amin"ireo arabe tsentsina ny fifamoivoizana. Tsy tsara kokoa ny sisin-dalana rehefa nanandrana namonjy ny tranombakoka izy telo mianadahy.
  
  Rehefa nandeha izy ireo dia nitondra an'i Kennedy vaovao i Ben. "Nisy nahita ny ampinga Odin tany Islandy. Nisy nangalatra azy ireo tao amin'ny fampirantiana York, ka nanimba tanteraka ny fampisehoana saka an'i Frey.
  
  "Frey?"
  
  "Mpamorona lamaody. Tsy avy any New York ve ianao?"
  
  "Avy any New York aho, nefa tsy mpanao lamaody. Ary tsy dia mpankafy loatra ny fisintonana an-jambany amin'ny karazana fifandonana aho. Tena tsy mila olana intsony aho izao."
  
  Drake saika niteny hoe "misy varavarana" fa nijanona tamin'ny segondra farany. Mety hahasoa anio alina ny polisy iray noho ny antony maro, indrindra fa avy any Etazonia. Rehefa nanatona ny piramida fitaratra nanamarika ny fidirana tao amin"ny Louvre izy ireo, dia hoy izy: "Kennedy, in-telo, fara fahakeliny, ireto olona ireto no niezaka namono anay. Tompon'andraikitra amin'ny fanaovana izay tsy hitrangan'izany aho. Ankehitriny dia mila fanazavana fanampiny momba ny zava-mitranga eto isika, ary noho ny antony sasany dia liana amin'ny zavatra hitan'i Ben antsoina hoe 'Sivy Sivy ny Odin' izy ireo. Tena tsy fantatray ny antony, fa eto, "nondroiny ao ambadiky ny piramida fitaratra, ny ampahany faharoa."
  
  "Hangalatra izany izy ireo anio alina," hoy i Ben, ary nanampy hoe: "Angamba."
  
  "Ary inona ity zoro New York ity?"
  
  "Misy sombin'ny Odin hafa aseho ao. amboadia. Ao amin"ny Tranombakoka Momba ny Tantara."
  
  Nianatra ny sarintany i Drake. "Toa tsy mampiseho ny fanangonana Viking matetika ny Louvre. Izany koa amin'ny fanofana, toy ny any York. Voalaza eto fa ny zava-mahaliana indrindra dia ny sambo Viking, iray amin'ireo tsara indrindra hita hatramin'izay, ary malaza amin'ny lazany.
  
  "Inona no dikan'izany?" Nijoro teo an-tampon'ny tohatra toy ny bararata miady amin'ny tafio-drivotra i Kennedy raha maro ny tongotra no nanitsaka azy.
  
  "Anômaly asehon'ny taonany. Izany dia talohan'ny tantaran'ny Viking. "
  
  "Eny, mahaliana izany."
  
  "Fantatro. Aseho ao amin'ny rihana ambany amin'ny elatry ny Denon izy ireo, eo akaikin'ny Egyptiana... Optic... Ptolemaic... omby. .ombany...tsy maninona. Ity ny zavatra."
  
  Nanjelanjelatra nanodidina azy ireo ny lalantsara mivelatra sy voalambolambo rehefa nifangaro tamin'ny vahoaka. Nofenoin'ny mponina sy ny mpizaha tany amin'ny sokajin-taona rehetra ilay toerana lehibe taloha ary namelona azy nandritra ny andro. Ny toetrany toy ny fasana sy mampatahotra ihany no azon'ny olona maminavina mandritra ny alina.
  
  Tamin"io fotoana io dia nisy ny firohondrohon"ny marenina, toy ny tamboho mirodana. Nijanona izy rehetra. Nitodika tany amin'i Ben i Drake.
  
  "Andraso eto ry Ben. Omeo antsasak'adiny izahay. Ho hitanay ianao." Niato kely izy, ary nanampy hoe: "Raha miala izy ireo, dia miandrasa akaiky ny piramida fitaratra araka izay azo atao."
  
  Tsy niandry valiny izy. Fantatr'i Ben ny loza. Nijery i Drake rehefa namoaka ny findainy ary niantso laharana tamin'ny antso haingana. Mety ho reny, na dada, na anabavy. Nanosika an'i Kennedy izy ary nidina tamim-pitandremana ny tohatra miolikolika mankany amin'ny rihana ambany izy ireo. Rehefa nandeha nankany amin'ny efitrano nisy ny fampirantiana Viking izy ireo, dia nanomboka nihazakazaka ny olona. Nisy rahona matevina nivezivezy tao aorian"izy ireo.
  
  "Mihazakazaka!" Nikiakiaka ilay lehilahy toa ny modely Hollister. "Misy lehilahy mitam-basy ao anatiny!"
  
  Nijanona teo am-baravarana i Drake ary nijery ny tao anatiny. Savorovoro tanteraka no nihaona taminy. Seho avy amin'ny sarimihetsika mihetsika Michael Bay, hafahafa ihany. Niisa valo lahy nanao fanamiana saron-tava izy, niaraka tamin'ny saron-tava sy basim-borona, niakatra tao amin'ilay sambo Viking lehibe indrindra hitany. Tao ambadik'izy ireo, tao anatin'ny fihetsika tsy mampino, nisy lavaka nifoka sigara nipoitra teo amin'ny rindrin'ny tranombakoka.
  
  Adala ry zalahy ireto. Ny nahatonga azy ireo ho saro-piaro dia ny nananany mivantana ny fanatisma. Ny fanapoahana ny fidirana amin'ny tranobe sy ny fitifirana balafomanga amin'ny vahoaka dia toa fanaony. Tsy mahagaga raha nanenjika azy sy Ben eran'i Paris izy ireo taloha. Ny fanenjehana fiara dia mety ho fialamboly alohan'ny hatoriana fotsiny.
  
  Nametraka ny tanany teo an-tsorony i Kennedy ary nijery ny manodidina. "Andriamanitra".
  
  "Manaporofo fa eo amin"ny lala-mahitsy isika. Ankehitriny dia mila manakaiky kokoa ny komandin'izy ireo isika. "
  
  "Tsy handeha na aiza na aiza amin'ireo adala ireo aho. " Nianiana tamin'ny lantom-peo anglisy nahagaga izy.
  
  "Mahafatifaty. Saingy tsy maintsy mitady fomba hanalana antsika amin'ny lisitr'izy ireo aho. "
  
  Drake dia nahatsikaritra sivily maro kokoa nihazakazaka nankany amin'ny fivoahana. Tsy nijery azy ireo akory ny Alemà, fa nanatanteraka tamim-pahatokiana fotsiny ny drafitra nataony.
  
  "Andao". Niditra teo amin'ny varavarankelin'ny efitrano i Drake. Nampiasa ny fampirantiana manodidina izy ireo mba ho saron-tava ary nanatona akaiky ny fihainoana araka izay azo antoka.
  
  "Kapohy dikh!" nisy niantso mafy.
  
  "Zavatra momba ny 'maika'. hoy Drake. "Tsy maintsy mihetsika haingana ireo baomba mandatsa-dra. Ny Louvre dia tokony ho ambony amin'ny lisitry ny valinteny frantsay."
  
  Nihiakiaka zavatra hafa ny iray tamin'ireo Alemà ary naka takela-bato mitovy habe amin'ny lovia fisakafoana. Toa mavesatra izy ireo. Niantso roa hafa ilay miaramila mba hanampy tamin"ny fampidinana azy avy tao amin"ilay sambo.
  
  "Mazava ho azy fa tsy SAS," hoy i Drake naneho hevitra.
  
  "Na Amerikana," hoy i Kennedy nanamarika. "Nanana lehilahy an-dranomasina aho taloha izay afaka nipetaka tao ambanin'ny hodiny."
  
  Kenda kely i Drake. "Sary tsara. Misaotra amin'ny fandraisanao anjara. Jereo." Niondrika teo amin'ny varavarankelin'ny rindrina izy izay vao niseho ny lehilahy misaron-tava miakanjo fotsy.
  
  "Ilay lehilahy nandroba ny Shield tany York ihany. Angamba."
  
  Nodinihin"ilay rangahy vetivety ilay sary sokitra, avy eo dia niondrika nankasitraka ary nitodika tany amin"ny Komandàny. "Fotoana izao..."
  
  Nanakoako teny ivelany ny fifampitifirana. Nangatsiaka nandritra ny segondra vitsy ny Alemà, toa nifampijerijery tao anaty fisavoritahana. Avy eo dia feno bala ny efitrano ary nidoboka ny rehetra mba hialokalofana.
  
  Lehilahy nisaron-tava maro no niseho teo amin"ny fidirana vao haingana nipoaka. Hery vaovao, nitafy hafa noho ny Alemà.
  
  Nieritreritra i Drake: Polisy frantsay?
  
  "Kanadiana!" Nihiakiaka mafy ny iray tamin"ireo Alemà. "Vonoy! Vonoy!"
  
  Nanarona ny sofiny i Drake raha nitifitra niaraka tamin'izay ny basy milina am-polony. Nirefodrefotra ny bala tamin'ny vatan'olombelona, tamin'ny fampirantiana hazo, tamin'ny rindrina lalotra. Vaky ny vera, ary rovitra ary nianjera tamin"ny tany niaraka tamin"ny fianjerany ireo entana sarobidy sarobidy. Nianiana mafy i Kennedy, izay nanomboka nahatsapa i Drake fa tsy "tany vaovao" ho azy. "Aiza ny Frantsay, ozona!"
  
  Nahatsiaro fanina i Drake. Kanadiana? Inona no karazana helo miolikolika eto?
  
  Potika arivo ny fampirantiana teo akaikin"izy ireo. Nisy vera sy tapa-kazo nilatsaka teo an-damosiny. Nanomboka nandady niverina i Drake, nitarika an'i Kennedy niaraka taminy. Feno firaka ilay sambo lava. Tamin'io fotoana io dia nandroso tao amin'ilay efitrano ny Kanadianina ary Alemà maromaro no maty na nihetsiketsika. Raha nijery i Drake, dia notifirin'ny Kanadianina iray teo amin'ny lohany ilay Alemà, ka nopotehin'ny atidohany tamin'ny vazy teratany Ejiptiana 3000 taona.
  
  "Tsy misy fitiavana very eo amin'ireo mpihaza relika adala." Nitsiky i Drake. "Ary nandritra ny fotoana rehetra nandaniako ny Tomb Raider dia tsy nisy izany."
  
  "Eny," nanozongozona ny vera tamin'ny volony i Kennedy. "Fa raha tena nilalao tokoa ianao, fa tsy nibanjina ny borikiny nandritra ny adiny fito ambin'ny folo, dia mety ho fantatrao ny zava-mitranga."
  
  "Ny herin'i Ben. Tsy ahy. Milalao lalao, izany hoe." Nanao vivery ny ainy izy.
  
  Niezaka nandositra ny iray tamin"ireo Alemà. Nihazakazaka nivantana nanatona an'i Drake izy nefa tsy nahatsikaritra azy, dia nitsambikina tamin'ny fahatairana rehefa voasakana ny lalany. "Bewegen!" Nampiakatra ny poletany izy.
  
  "Eny, ny anao koa." Nanangan-tanana i Drake.
  
  Nihenjana teo amin"ny trigger ny rantsantanan"ilay lehilahy.
  
  Nanao hetsika tampoka teo amin'ny sisiny i Kennedy, ka nahatonga ny sain'ny Alemanina hikorontana. Nanatona i Drake ary nanohina ny tarehiny. Nipitika teo amin"ny lohan"i Drake ny totohondry, saingy nivily izy, sady nandaka ny lohalika ilay miaramila. Zara raha nanarona ny feon"ny vaky taolana ny kiakiaka. Drake dia teo aminy tao anatin'ny segondra iray, ny lohalika nifanindry mafy teo amin'ny tratrany mihovotrovotra. Tamin"ny fihetsehana haingana dia nendahany ny saron"ilay miaramila.
  
  Dia nimenomenona izy. "Uh. Tsy fantatro izay tena nantenaiko."
  
  Volo blonde. Maso manga. Endriky ny tarehy mafy. Fihetseham-po misavoritaka.
  
  "Aty aoriana". Nandondona azy tsy nahatsiaro tena i Drake tamin'ny alalan'ny chokehold, natoky an'i Kennedy mba hanara-maso ny namany. Rehefa niandrandra i Drake dia nitohy ny ady. Tamin'izay fotoana izay, nisy alemà iray hafa nandehandeha nanodidina ilay fampirantiana nianjera. Noraisin'i Drake teo anilany izy ary nandohalika azy tao amin'ny plexus solar i Kennedy. Ity lehilahy ity dia nilavo lefona haingana kokoa noho ny tarika zazalahy vaovao ao amin'ny X Factor.
  
  Ankehitriny ny iray tamin'ireo Kanadiana dia nisintona ny sarin'i Odin hiala amin'ny rantsan-tànan'ny fahavalony maty sy feno rà. Alemà iray hafa indray no nanosika azy ary nanafika azy avy teo amin'ny sisiny, saingy tsara ilay Kanadiana, nanodinkodina sy nandefa kapoka telo nahafaty azy, avy eo nanipy ilay vatana malemy teo an-tsorony ary nandondona azy tamin'ny tany. Nitifitra in-telo tamin'ny halavirana akaiky ilay Kanadiana mba hahazoana faharesen-dahatra bebe kokoa, ary avy eo dia nanohy nitarika ilay sary sokitra ho any amin'ny fivoahana. Na i Drake aza dia gaga. Rehefa tonga teo amin"ireo namany ilay Kanadiana, dia nikiakiaka sy nitifitra azy ireo izy ireo talohan"ny niverenan"izy ireo namakivaky ilay trano rava mbola nifoka sigara.
  
  "Upsalla!" Nanomboka nitomany ilay Kanadiana kilasy voalohany ary nanangana totohondry tamin'ireo Alemà velona. Drake dia naka ny avonavona, ny fihantsiana ary ny fientanentanana tamin'io teny tokana io. Mahagaga fa vehivavy ny feo.
  
  Niato ilay vehivavy avy eo ary nanala ny saron-tava nataony tamin"ny fihetsika manamavo tanteraka. "Upsalla!" Nitomany indray tamin"ny Alemà izy. "Tonga any!"
  
  Mety ho nivezivezy i Drake raha mbola tsy nandohalika. Noheveriny fa voan"ny bala izy, izay ny fahatairana. Fantany io antsoina hoe Kanadiana io. Fantany tsara izy. Alicia Miles, Londres izay nitovy taminy tao amin'ny SRT taloha.
  
  Orinasa miafina ao anatin'ny SAS.
  
  Ny fanehoan-kevitr'i Wells teo aloha dia nitondra fahatsiarovana taloha izay tokony hijanona lalina kokoa noho ny tantaran'ny fandaniam-bolan'ny mpanao politika. Nihoatra noho ny SAS ianao. Nahoana ianao no te hanadino izany?
  
  Noho ny nataonay.
  
  Alicia Miles dia iray amin'ireo miaramila tsara indrindra hitany hatramin'izay. Ny vehivavy ao amin'ny hery manokana dia tsy maintsy ho tsara kokoa noho ny lehilahy mba hahatratra ny antsasany. Ary niakatra avy hatrany teo an-tampony i Alicia.
  
  Inona no nataony mba ho tafiditra ao anatin'izany rehetra izany, ary toa olona be vava, izay fantany fa tsy izy? Zavatra iray ihany no nanosika an"i Alicia: ny vola.
  
  Angamba izany no nahatonga azy niasa ho an'ny Kanadiana?
  
  Nanomboka nandady nankany amin'ny fivoahana ny efitrano i Drake. "Koa raha tokony hamafa antsika amin'ny lisitry ny famonoana sy hampiharihary ny fahavalontsika," hoy izy nitaraina, "fa ankehitriny dia manana fahavalo bebe kokoa isika, ary tsy nahavita na inona na inona afa-tsy ny nanakorontana ny tenantsika."
  
  Kennedy, nandady tao aoriany, dia nanampy hoe: "Ny fiainako ... amin'ny teny roa."
  
  
  FITO
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Ny efitranon'i Kennedy dia somary tsara kokoa noho ilay nandanian'i Drake sy Ben nandritra ny ora roa.
  
  "Nieritreritra fa rava daholo ianareo polisy," hoy i Drake nimenomenona, nijery ny fidirana sy ny fivoahana.
  
  "Izahay dia. Saingy rehefa saika tsy misy mandritra ny folo taona ny fotoam-pialan-tsasatrao, dia heveriko fa manomboka feno ny kaontinao fanamarinana.
  
  "Fomba finday ve ity?" Tonga tany aminy i Ben talohan'ny namaliana ilay fanontaniana retorika. Hitan'izy ireo niafina teo akaikin'ny piramida fitaratra izy taorian'ny nandaozan'izy ireo ny tranombakoka, nanao toy ny mpizahatany roa hafa natahotra, natahotra loatra ny tsy hitadidy ny antsipiriany.
  
  "Nahoana isika no tsy milaza amin'ny Frantsay izay fantatsika?" Nanontany i Kennedy raha nanokatra ny solosaina findainy i Ben.
  
  "Satria Frantsay izy ireo," hoy i Drake nihomehy, avy eo dia nivadika ho matotra rehefa tsy nisy niditra. Nipetraka teo amoron"ny fandrian"i Kennedy izy, nijery ny namany niasa. "Miala tsiny. Tsy hahalala na inona na inona ny Frantsay. Ny fandehanana amin'izy ireo izao dia hampiadana antsika. Ary heveriko fa olana ny fotoana. Tokony hifandray amin'ny Soedoà isika. "
  
  "Mahafantatra olona ao amin"ny sampan-draharaha miafina Soedoà ve ianao?" Nanandratra ny volomaso taminy i Kennedy.
  
  "Tsia. Na izany aza, mila miantso ny komandàko taloha aho. "
  
  "Oviana ianao no niala SAS?"
  
  "Tsy nandao ny SAS mihitsy ianao." Rehefa niandrandra i Ben, dia nanampy hoe: "Mitovy amin'ny metaphorika."
  
  "Ny loha telo dia tokony ho tsara noho ny roa." Nijery an'i Kennedy vetivety i Ben. "Ahoana raha mbola manao raharaham-barotra ianao?"
  
  Miondrika kely. Nianjera teo amin'ny masony ny volon'i Kennedy ary naka iray minitra nanosika azy hiverina izy. "Fantatro fa misy ampahany sivy amin'i Odin, ka ny fanontaniako voalohany dia ny hoe nahoana? Ny fanontaniana faharoa dia inona izany?"
  
  "Tany amin'ny cafe ihany no nahafantaranay izany." Nikasika mafy ny klavier i Ben. "Misy angano, izay nolavin'Atoa Krusty eto, izay milaza fa misy tena Fasan'ireo andriamanitra - ara-bakiteny, ilay toerana nandevenana ireo andriamanitra fahiny rehetra. Ary tsy angano taloha fotsiny izany; mpahay siansa maromaro no niresaka momba izany, ary gazety maro no navoaka nandritra ny taona maro. Ny olana dia," hoy i Ben, sady nanosotra ny masony, "sarotra ny mamaky. Ny mpahay siansa dia tsy malaza amin'ny fitenin'izy ireo."
  
  "Prosaic? " hoy i Kennedy sady nitsiky. "Handeha any amin"ny oniversite ve ianao?"
  
  "Izy no mpitendry feo ao amin'ny tarika," hoy i Drake maty paika.
  
  Nanandratra ny volomaso i Kennedy. "Noho izany dia manana ny Fasan"ireo Andriamanitra izay tsy nisy mihitsy ianao. OK. De maninona?"
  
  "Raha voazimbazimba foana izy, dia ho levon"ny afo izao tontolo izao...sns. sy ny sisa."
  
  "Azoko. Ahoana ny amin"ny ampahany sivy?
  
  "Eny, tafangona tamin'ny fotoan'i Ragnarok izy ireo, dia mampiseho ny lalana mankany amin'ny fasana."
  
  "Aiza i Ragnarok?"
  
  Nodakan'i Drake ny karipetra. " Herring mena iray hafa. Tsy ity ilay toerana. Raha ny zava-misy dia andian-dahalo, ady lehibe, tontolo nodiovin'ny afo. Loza voajanahary. Hara-magedona tokoa."
  
  Nanafintohina i Kennedy. "Ka na dia ny Vikings mafy aza dia natahotra ny apokalipsy."
  
  Raha nijery ambany i Drake dia nahatsikaritra kopia USA Today vaovao nefa be kentrona teo amin'ny tany. Nofonosina teo amin'ny lohateny hoe - 'MITAKIN'IREO VOALOHANY SERIAL KILLER'.
  
  Tsy mahafinaritra, fa tsy dia mahazatra loatra amin'ny pejy voalohan'ny gazety. Ny nahatonga azy hijery indray, toy ny may ny masony, dia ny sarin'i Kennedy manao fanamiana polisy ao amin'ny lahatsoratra. Ary ny lohateny kely kokoa eo akaikin'ny sariny - Mikorontana ny polisy - lasa AWOL.
  
  Nampifandraisiny tamin'ny tavoahangy vodka saika tsy nisy na inona na inona teo amin'ny latabatra fisoloana akanjo ny lohateny, ny fanaintainan'ny fanaintainana eo amin'ny latabatry ny fandriana, ny tsy fahampian'ny entana, ny sarintanin'ny fizahantany, ny fahatsiarovana ary ny dia.
  
  Crap.
  
  Hoy i Kennedy: "Koa te hahita ity fasana tsy misy ity ireo Alemà sy Kanadiana ireo, angamba ho voninahitra? Noho ny harena mety ho entiny? Ary mba hanaovana izany dia tsy maintsy manangona ny sivy Odin amin'ny toerana izay tsy toerana. marina izany?"
  
  Nimenomenona i Ben. "Eny, tsy hira ny hira raha tsy voatsindry amin"ny vinyl", araka ny voalazan"ny raiko taloha. Amin"ny teny anglisy, dia mbola betsaka ny asa tokony hataontsika."
  
  "Fihenjanana izany. "
  
  "Mitovy kokoa amin'izany." Nahodidin'i Ben ny ecran laptop. "Ny tarehimarika sivy amin'i Odin dia ny maso, amboadia, Valkyrie, soavaly, ampinga ary lefona."
  
  Drake nanisa. "Enina ihany izy ireo, ry zaza."
  
  " maso roa. Amboadia roa. Valkyrie roa. Eny."
  
  "Iza no ao Apsalla?" Drake nijery an'i Kennedy.
  
  Nihodina vetivety i Ben, avy eo dia niteny hoe: "Milaza eto fa ny lefona dia nanindrona ny lanilan'i Odin rehefa nifady hanina teo amin'ny Hazo Manerantany izy, ka nanambara ny tsiambaratelony rehetra tamin'ny Volva-ny Mpahitany. Henoy ny teny iray hafa: "Eo anilan"ny Tempoly ao Upsalla dia misy hazo lehibe iray mivelatra be ny rantsany, izay maitso foana na amin"ny ririnina na amin"ny fahavaratra. Karazan-kazo manao ahoana io, tsy misy mahalala, fa tsy misy toa azy. efa hita hatramin'izay. Efa an-jatony taona izy io. . Ny hazo eran-tany dia - na teo - tany Uppsala ary ivon'ny angano Norse. Milaza izy io fa misy tontolo sivy manodidina ny hazo eran-tany. Yada... yada. Oh, fanondroana iray hafa - ny 'hazo masina any Uppsala. Nisy nitsidika matetika teo, teo akaikin'ny lavenona lehibe iray antsoina hoe Ygdrassil, izay heverin'ny mponina ho masina. Fa izao dia lasa.'
  
  Hoy koa izy: 'Efa ela no nihevitra an'i Gamla Upsalla ho iray amin'ireo toerana tranainy indrindra sy manan-danja indrindra teo amin'ny tantaran'i Eoropa Avaratra ny mpanoratra tantara skandinavianina.'
  
  "Ary eo daholo izany," hoy i Kennedy. "Amin"izay mety hahitan"ny olona azy."
  
  "Eny," hoy i Ben, "mila ampifandraisina daholo izany. Aza atao ambanin-javatra ny fahaizako miss fa mahay ny ataoko aho."
  
  Nanaiky i Drake. "Marina izany, minoa ahy. Nanampy ahy hamakivaky ny lalako tamin'ny asa fakàna sary izy nandritra ny enim-bolana lasa. "
  
  "Mila manambatra tononkalo sy tantara ara-tantara maro ianao. Ny saga dia tononkalo Viking momba ny fitsangatsanganana ambony. Misy koa ny atao hoe Edda Poètika, izay nosoratan"ny taranaky ny olona nahafantatra olona nahafantatra ny mpanao tantara tamin"izany fotoana izany. Be dia be ny fampahalalana ao."
  
  "Ary tsy mahalala na inona na inona momba ny Alemà izahay. Tsy lazaina intsony ny Kanadiana. Na nahoana i Alicia Miles-" naneno ny findain"i Drake. "Miala tsiny... ha?"
  
  "Izaho".
  
  "Manahoana, Wells."
  
  "Mandehana, Drake." Nifoka rivotra i Wells. "Ny SGG dia Hery manokana Soedoà ary ny singa ao amin'ny Tafika Soedoà dia nesorina tamin'ny lafivalon'izao tontolo izao."
  
  Tsy nahateny vetivety i Drake. "Mananihany ahy ve ianao?"
  
  "Tsy mananihany momba ny asa aho ry Drake. Vehivavy ihany."
  
  "Efa nitranga ve izany teo aloha?"
  
  "Raha ny tadidiko, tsia."
  
  "Moa ve izy ireo milaza ny antony?"
  
  "Ny hadalana mahazatra, matahotra aho. Tsy misy zavatra mivaingana."
  
  "Ny hafa rehetra?"
  
  Nisy sento. "Drake, tena trosa amiko ny tantaran'ny volana Mey ianao, ry sakaiza. Mbola ao ve i Ben?"
  
  "Eny, ary tadidinao ve i Alicia Miles?"
  
  "Jesosy. Iza no tsy hanao? Miaraka aminao ve izy?
  
  "Tsy dia izany loatra. Vao avy nifanena taminy tao amin"ny Louvre aho tokony ho adiny iray lasa izay."
  
  Folo segondra fahanginana, avy eo: "Tao anatin'izany ve izy? Tsy azo atao." Tsy hamadika ny olony mihitsy izy."
  
  "Tsy 'azy' na oviana na oviana izahay, na toa izany."
  
  "Jereo ry Drake, milaza ve ianao fa nanampy nandroba ny tranombakoka izy?"
  
  "Izaho izany, tompoko. Izaho ity. Nandeha teo am-baravarankely i Drake ary nibanjina ny jiron'ny fiara nirehitra teo ambany. "Sarotra ny levonina, sa tsy izany? Mety nahazo vola tamin"ny antsony vaovao izy."
  
  Tao aoriany dia naheno an'i Ben sy Kennedy nandray an-tsoratra momba ireo toerana fanta-daza sy tsy fantatra momba ny Nine Pieces of Odin izy.
  
  Nisento mafy i Wells. "Miles ry Alicia! Miaraka amin'ny fahavalo? Sanatria. Tsia, Drake."
  
  "Hitako ny endriny, tompoko. Izy io."
  
  "Jesosy tao anaty kalesy. Inona no drafitrao?"
  
  Nanakipy ny masony i Drake ary nihifikifi-doha. "Tsy anisan'ny ekipa intsony aho, Wells. Tsy manana drafitra aho, ozona. Tsy tokony ho nila drafitra aho."
  
  "Fantatro. Hanangona ekipa iray aho, ry namana, ary hanomboka hikaroka azy amin'ity farany ity. Raha ny fandehan'ny zava-drehetra, mety te-hamolavola paikady lehibe isika. Mifandraisa foana".
  
  Lasa maty ny tsipika. Nitodika i Drake. Samy nibanjina azy i Ben sy Kennedy. "Aza manahy", hoy izy. "Tsy lasa adala aho. Inona no hanananao?"
  
  Nampiasa sotro i Kennedy mba hamaky taratasy maromaro, izay noraketiny tamin'ny teny fohy nataon'ny polisy. "Lefona - Upsalla. Wolves - NY. Aorian"izay, tsy misy porofo na kely aza."
  
  "Tsy miresaka toy ny hoe teraka niaraka tamin'ny sotro volafotsy avokoa izahay rehetra," hoy i Drake, talohan'ny nahasakanany ny tenany. "OK OK. Izay fantatray ihany no azonay atao."
  
  Nanome tsiky hafahafa taminy i Kennedy. "Tiako ny fombanao".
  
  "Ny fantatray", hoy indray i Ben, "dia i Apsalla no ho avy."
  
  "Ny fanontaniana dia," hoy i Drake, "mahazaka an'io ve ny karatra volamenako?"
  
  
  VALO
  
  
  
  UPSALLA, SOEDIA
  
  
  Nandritra ny sidina ho any Stockholm dia nanapa-kevitra ny hanararaotra an'i Kennedy i Drake.
  
  Taorian'ny fifanomezan-tanana feno hatezerana teo amin'i Drake sy Ben, dia nipetraka teo am-baravarankely niaraka tamin'i Drake teo akaikiny ilay polisy New York. Amin'izany fomba izany dia kely kokoa ny fahafahana mandositra.
  
  "Noho izany," hoy izy rehefa nihena ihany ny fiaramanidina ary nosokafan'i Ben ny solotenan'i Kennedy. "Mahatsapa atmosfera iray aho. Tsy mampaninona ahy ny raharahako, Kennedy, manana fitsipika fotsiny aho. Mila mahafantatra ny momba ireo olona miara-miasa amiko aho."
  
  "Tokony ho fantatro... tsy maintsy mandoa seza varavarankely foana ianao, sa tsy izany? Lazao ahy aloha ny fomba niasan'ity vibe ity tamin'i Alicia Miles?"
  
  "Tena tsara," hoy i Drake niaiky.
  
  "Mety ve izany. Inona no tianao ho fantatra?"
  
  "Raha olana manokana izany, tsy misy olana. Raha asa ity dia topy maso haingana. "
  
  "Ahoana raha izy roa?"
  
  "Crap. Tsy te-hiditra amin'ny raharahan'ny hafa aho, tena tsy tiako, fa tsy maintsy ataoko aloha i Ben. Nampanantena azy aho fa ho vitantsika izany, ary holazaiko aminao izany. Nahazo baiko hamono anay izahay. Ny hany zavatra tsy adalanao dia Kennedy, noho izany dia fantatrao fa tsy maintsy matoky anao aho hiara-miasa amiko amin'izany.
  
  Niondrika ilay mpiasan'ny sidina, nanolotra kaopy taratasy misy soratra hoe 'We Proudly Brew Starbucks Coffee.'
  
  "Kafeinina". Nanaiky izany tamim-pifaliana i Kennedy. Nanolotra tanana izy, nikasika ny takolak'i Drake nandritra izany. Tsikariny fa nanao patalohany fahatelo tsy misy soratra izy hatramin'ny nifankahitany taminy. Izany dia nilaza taminy fa vehivavy nokarakaraina noho ny antony tsy mety izy; vehivavy nitafy maotina mba hifanaraka amin'ny toerana tena tiany hipetrahana.
  
  Drake naka iray ho azy. Nisotro nandritra ny iray minitra i Kennedy, avy eo dia nanisy tady volo tao ambadiky ny sofiny tamin'ny fihetsika malefaka izay nisarika ny sain'i Drake. Dia nitodika tany aminy izy.
  
  "Tsy misy amin'ny raharahanao, tena, fa izaho... namarana polisy maloto. Expert forensic. Tratra teo am-paosiny tany amin"ny toerana nitrangan"ny heloka bevava izy ary nilaza tamin"i I.A. momba izany. Vokatr'izany dia nahazo marika mihinjitra izy. Taona vitsivitsy."
  
  " Tsy misy maharatsy izany. Nandao anao ve ny mpiara-miasa taminy?"
  
  "Ry akama, zakako io. Efa hatramin"ny dimy taona aho no naka an"io. Inona no tsy mety, izay manenika ny ati-dohako toy ny fanazaran-tena, dia ny zava-misy tsy eritreretinao - fa ny zavatra rehetra nataon'ity jiolahy mpangalatra teo aloha ity dia mampametra-panontaniana. Isaky ny. Manirery. Iray."
  
  " Amin"ny fomba ofisialy? amin'iza?"
  
  "Mpisolovava mpihinana ditra. Mpanao politika mpihinana diky. Ben'ny tanàna ho avy. Ireo mpanao dokam-barotra tia laza dia jamban'ny tsy fahalalany ka hahalala ny tsara sy ny ratsy. Biraokraty."
  
  "Tsy fahadisoanao izany".
  
  "Oh yeah! Lazao izany amin'ny fianakavian'ilay mpamono andian-dahatsoratra ratsy indrindra izay fantatry ny Fanjakana New York. Lazao amin"ny reny telo ambin"ny folo sy ray telo ambin"ny folo izany, izay samy mahafantatra ny tsipiriany mampahory rehetra momba ny fomba namonoan"i Thomas Caleb ny zanany vavy kely, satria teo izy ireo nandritra ny fitsarana azy manontolo teo amin"ny fitsarana.
  
  Nofehezin"i Drake ny totohondriny noho ny hatezerany. "Havoakan"izy ireo ve ity lehilahy ity?"
  
  Lavaka foana ny mason'i Kennedy. "Navotsotra izy roa volana lasa izay. Nanomboka teo dia namono indray izy ary nanjavona ankehitriny.
  
  "Tsia".
  
  "Ahy daholo izany."
  
  "Tsia, tsy marina izany. Ao anatin"ny rafitra izany."
  
  "Izaho no rafitra. Miasa ho an'ny rafitra aho. Izany ny fiainako".
  
  "Dia nalefan'izy ireo vakansy ve ianao?"
  
  Namafa ny masony i Kennedy. "Miala an-tery. Tsy misy intsony ny saiko... inona ilay izy. Ny asa dia mitaky mazava isa-minitra isan'andro. Fahazavana tsy azoko tratrarina intsony."
  
  Nasehony tamin"ny fomba feno ny toetrany tsy mahalala fomba. " Ary inona? Faly ve ianao izao? Afaka miara-miasa amiko ve ianao izao?"
  
  Tsy namaly anefa i Drake. Fantany ny fanaintainany.
  
  Nandre ny feon"ilay kapiteny nanazava izy ireo fa telopolo minitra izy ireo avy eo.
  
  Hoy i Ben: "Adala. Vao avy namaky aho fa anisan'ny fanangonana manokana ny Valkyries an'i Odin, tsy fantatra ny toerana misy azy." Naka taratasy kely izy. "Hanomboka hanoratra an'ity dihy ity aho."
  
  Zara raha nandre izany i Drake. Nampalahelo ny tantaran'i Kennedy, fa tsy ilay tokony ho reny. Nafeniny ny fisalasalany ary, tsy nisalasala, nosaronany tamin"ny tanany nangovitra ny tanany.
  
  "Mila ny fanampianao izahay amin"izany," hoy izy nibitsibitsika, ka tsy nandre sy nanontany azy i Ben tatỳ aoriana. "Mino aho. Ilaina ny fanohanana tsara amin'ny asa rehetra. "
  
  Tsy afaka niteny i Kennedy, fa ny tsikiny fohy dia niteny be.
  
  
  ***
  
  
  Fiaramanidina sy lamasinina haingana taty aoriana ary nanatona an'i Apsalla izy ireo. Niezaka nanala ny havizanana nandehandeha nanakona ny atidohany i Drake.
  
  Tany ivelany, ny hatsiaka ny tolakandro dia tonga saina. Nampijanona taxi-be iray izy ireo ary niakatra tao anatiny. Nanala ny zavon'ny havizanana i Ben tamin'ny filazana hoe:
  
  Gamla Uppsalla. Ity ilay Upsalla taloha. Ity toerana ity," hoy izy nanondro an'i Uppsalla manontolo, "dia naorina taorian'ny nirehitra ny katedraly tao Gamla Uppsalla hatry ny ela. Ity no Uppsalla vaovao, na dia efa an-jatony taona aza izy io. "
  
  "Oay," hoy i Kennedy. "Firy taona no nahatonga an'i Upsalla taloha?"
  
  "Marina tokoa."
  
  Tsy nihetsika ilay taksiborosy. Nihodina antsasa-manila ilay mpamily. "Monde?"
  
  "Hamela ahy ve ianao?" Toa tafintohina ny feon'i Kennedy.
  
  "Hitanareo ve ireo dongona? Fandevenana mpanjaka?" Tsy nanampy ny teny anglisy miakanakana.
  
  "Eny". Nanaiky i Ben. "Tongam-pandevenana mpanjaka. Eo amin"ny toerana mety izany."
  
  Nandeha fitsangatsanganana kely tao Uppsalla izy ireo. Nilalao mpizaha tany i Drake, tsy afaka nanaiky ny lalana miolikolika. Etsy an-danin'izany, nahazo aina ny Saab ary nahavariana ny tanàna. Tanànan"ny oniversite i Apsalla tamin"izany, ary tsentsina bisikileta ny lalana. Nisy fotoana nanazava ny mpamily azy be resaka nefa sarotra takarina fa tsy hijanona ho anao eny an-dalana ilay bisikileta. Mety hampidi-doza anao izany.
  
  " Loza ". Nanondro ny voninkazo mandravaka ny sisin-dalana ny tanany. "Betsaka ny lozam-pifamoivoizana."
  
  Trano tranainy nitsinkafona teo amin'ny andaniny roa. Tamin'ny farany dia nilefitra ny tanàna ary nanomboka nitsambikina tamin'ny tany ny ambanivohitra.
  
  "Eny, tanàna kely i Gamla Apsalla ankehitriny, fa tamin'ny dokambarotra tany am-boalohany dia tanàna lehibe izy io," hoy i Ben. "Teo no nalevina ireo mpanjaka manan-danja. Ary nipetraka tao nandritra ny fotoana kelikely i Odin.
  
  "Tao no nanantonany ny tenany," hoy i Drake momba ilay angano.
  
  "Eny. Nanao sorona ny tenany teo amin"ny Hazo Maneran-tany izy raha nijery sy nihaino ny tsiambaratelo rehetra nohazoniny ny Mpahitany. Tsy maintsy ho nisy dikany lehibe taminy izy." Niondrika izy, nieritreritra hoe: Tena akaiky tokoa izy ireo.
  
  "Toy ny fiaiken-keloka kristiana izany rehetra izany", hoy i Drake.
  
  "Fa tsy maty teto i Odin?" Nanontany i Kennedy.
  
  "Tsia. Maty tao Ragnarok niaraka tamin'i Thor sy Frey zanany lahy izy.
  
  Nanodidina ny toerana fiantsonana midadasika ilay taksiborosy vao nijanona. Teo ankavanana, dia nisy lalan-tany efa lany tamingana namakivaky hazo kely. "Eo amin"ny havoana", hoy ny mpamilin"izy ireo.
  
  Nisaotra azy izy ireo ary nivoaka avy tao amin"ny Saab ho amin"ny tara-masoandro mamirapiratra sy ny tsio-drivotra vaovao. Ny hevitr'i Drake dia ny hitsidika ny faritra manodidina sy ny tanàna mba hahitana raha misy zavatra nitsambikina avy tao anaty hazo. Rehefa dinihina tokoa, rehefa be dia be ny adala iraisam-pirenena mametraka ny fitiavan-tenany izay tsy azo lazaina ho fahalalahana manerantany ho an'ny rehetra, dia tsy maintsy misy zavatra miavaka.
  
  Teo an-dafin"ireo hazo, dia lasa saha malalaka ny tany, ka tsy nisy afa-tsy dongona kely am-polony sy dongona lehibe telo nipetraka teo aloha. Ankoatra izany, teny lavidavitra teny, dia nahatsikaritra tafo maivana sy trano hafa teo ankavanany izy ireo, izay nanamarika ny fiandohan"ilay tanàna.
  
  Niato i Kennedy. "Tsy misy hazo na aiza na aiza ry zalahy."
  
  Nilentika tao anaty kahieny i Ben. "Tsy hametraka famantarana izy ireo izao, sa tsy izany?"
  
  "Manana hevitra ve ianao?" Drake nijery ny saha malalaka mba hahitana izay famantarana ny hetsika.
  
  "Tadidiko ny namaky fa nisy dongona hatramin"ny telo arivo teto. Ankehitriny dia misy an-jatony maro amin'izy ireo. Fantatrao ve ny dikan'izany?"
  
  "Tsy nanamboatra azy ireo tsara ve izy ireo?" Nitsiky i Kennedy. Maivamaivana i Drake fa toa nifantoka tanteraka tamin"ny asa ataony.
  
  "Be dia be ny asa tany ambanin"ny tany fahiny. Ary avy eo ireo dongona telo 'mpanjaka' ireo. Tamin'ny taonjato fahasivy ambin'ny folo izy ireo dia nomena ny anaran'ny mpanjaka telo malaza ao amin'ny Tranon'i Yngling - Aun, Adil ary Egil - iray amin'ireo fianakavian'ny mpanjaka malaza indrindra any Skandinavia. Saingy..." niato kely izy, nifalifaly, "dia milaza koa fa tao amin'ny angano sy vako-drazana tany am-boalohany dia efa nisy ny fandevenana - ary izany dia fanomezam-boninahitra fahiny ho an'ny voalohany indrindra - ny tany am-boalohany - Mpanjaka telo - na Andriamanitra araka ny fantatsika. azy izao. Ity no Freyr, Thor ary Odin."
  
  "Misy fidirana kisendrasendra eto," hoy i Kennedy. "Saingy voamarikao ve hoe firy ny firesahana momba ny tantara ara-baiboly azonay avy amin"ireo tantara tranainy rehetra ireo."
  
  "Ity no Sagi. " Nanitsy azy i Ben. " Tononkalo. Doodles akademika. Zavatra mety ho zava-dehibe - misy references am-polony mipetaka amin'ny dongon-tany amin'ny teny soedoà falla, ary ny manga fallor - tsy azo antoka ny dikan'izany. Ary, Kennedy, tsy novakiako tany ho any ve fa ny tantaran"i Kristy dia mitovy amin"ny tantaran"i Zeosy?"
  
  Nanaiky i Drake. "Ary i Horus andriamanitra ejipsianina no mpialoha lalana hafa. Samy Andriamanitra noheverina fa tsy nisy mihitsy." Drake nankeo amin'ireo tendrombohitra mpanjaka telo izay nisongadina tamin'ny tany fisaka. "Frey, Thor ary Odin, sa tsy izany? Iza ary, Blakey? A?"
  
  "Tsy fantatro, ry namana."
  
  "Aza manahy ry munchkin. Afaka mampijaly vaovao avy amin'ireo mponina ireo izahay raha ilaina izany. "
  
  Nandalo ny havoana izy ireo, nilalao ny toeran'ny mpizahatany telo reraka ho toy ny filalaovana. Nilentika teo amin'ny lohany ny masoandro, ary hitan'i Drake fa nanapaka ny solomasony i Kennedy.
  
  Nihifikifi-doha izy. Amerikana.
  
  Dia naneno ny findain'i Ben. Nihifikifi-doha i Kennedy, izay efa sahiran-tsaina noho ny fifandraisan'ny fianakaviana matetika. Nitsiky fotsiny i Drake.
  
  "Karin," hoy i Ben faly. "Manao ahoana ny zokiko vavy?"
  
  Nokapohin"i Kennedy teo amin"ny sorony i Drake. "Mpihira mpitarika ao amin"ny tarika?" - hoy izy nanontany.
  
  Nanaiky i Drake. "Fo volamena, izay ihany. Na inona na inona hataony ho anao, tsy misy fitarainana. Firy ny namana na mpiara-miasa tahaka izao anananao?"
  
  Tsara tarehy sy madio ny tanànan"i Gamla Uppsalla, ary nisy arabe maromaro nisy trano nihidy tafo avo izay efa an-jatony taona, voaro tsara ary vitsy mponina. Nijery azy ireo tamim-pahalianana ny mponina iray tao an-tanàna.
  
  Drake nankany amin'ny fiangonana. "Ny vikaria eo an-toerana dia manampy foana."
  
  Rehefa nanatona ny lavarangana izy ireo, dia nisy lehilahy antitra iray niakanjo fiakanjoana saika nandondona azy ireo tamin"ny tongony. Gaga izy nijanona.
  
  "Salama. Fa maninona no mitady?"
  
  "Tsy azoko antoka izany, ry namana." Drake dia nanao ny tsikiny tsara indrindra. "Fa iza amin'ireo dongona etsy ambony ireo no an'i Odin?"
  
  "Amin'ny teny anglisy?" Niresaka tsara momba an"izao tontolo izao ilay mompera, nefa sahirana tamin"ny fahazoana azy. "Vad? Inona? Iray?"
  
  Nandroso i Ben ary niantso ny sain'ny vicar ho any amin'ny dongon'ny mpanjaka. "Iray?"
  
  "Hitanao." Nanaiky ilay anti-panahy. "Eny. Hm. Storsta..." Sahirana izy nitady ny teny. "Lehibe."
  
  "Ny lehibe indrindra?" namelatra ny tanany i Ben.
  
  Nitsiky taminy i Drake, talanjona.
  
  "Tarehimarika." Nanomboka nivily i Kennedy, saingy nanana fanontaniana farany i Ben.
  
  "Falla?" hoy izy tamin'ny molony ihany no gaga, nijery ilay vicar, ary nikiakiaka be loatra ny sorony. "Sa manga fallor?"
  
  Naharitra elaela izany, fa ny valiny, rehefa tonga, dia nampangatsiatsiaka an'i Drake hatramin'ny taolana.
  
  "Fandrika... fandrika maro."
  
  
  SIvy
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SOEDIA
  
  
  Drake dia nanaraka an'i Ben sy Kennedy nankany amin'ny lehibe indrindra amin'ireo dongon'ny mpanjaka, nivezivezy tamin'ny tady teo amin'ny kitapony mba hahafahany mijery ny faritra am-pilaminana. Teo amin"ny iray kilaometatra teo ho eo tao ambadik"ilay havoana kely indrindra no nisy fonony, ary vetivety dia nihevitra izy fa nahita fihetsehana teo. Hetsika haingana. Saingy ny fandinihana fanampiny dia tsy nanambara zavatra hafa.
  
  Nijanona teo am-pototry ny dongon'i Odin izy ireo. Nifoka rivotra i Ben. "Ireo farany tonga any an-tampony dia hahazo zava-dratsy ao amin'ny pejiko Facebook!" - niantsoantso izy, nandeha haingana. Nanaraka tony kokoa i Drake ary nitsiky tamin'i Kennedy, izay nandeha haingana kokoa noho izy.
  
  Vao mainka nikorontan-tsaina izy. Tsy tiany izany. Nitanjaka izy ireo. Afaka nanaraka azy ireo ny basy mahery rehetra, nitazona azy ireo tamin'ny basy, niandry ny baiko fotsiny. Nisioka mafy ny rivotra ary nikapoka ny sofiny, ka nampitombo ny tsy fandriampahalemana.
  
  Naharitra roapolo minitra teo ho eo vao niakatra teo an-tampon"ilay havoana feno ahitra. Rehefa tonga teo i Drake dia efa nipetraka teo ambony bozaka i Ben.
  
  "Aiza ny harona picnic, Krusty?"
  
  "Avelao ao amin'ny kalesinao ity." Nijery manodidina izy. Avy eto ambony dia nahatalanjona ny fomba fijery: saha maitso tsy misy fiafarany, havoana sy renirano eny rehetra eny, ary tendrombohitra volomparasy eny lavitra eny. Tazan"izy ireo ny tanànan"i Gamla Uppsalla, izay niitatra hatrany amin"ny sisin-tanin"ny tanànan"i New Uppsalla.
  
  Nilaza ny mazava i Kennedy. "Koa holazaiko fotsiny izay nanelingelina ahy hatry ny ela. Raha io no Odin's Mound, ary ny World Tree dia miafina ao - izay mety ho zava-doza mahatsiravina - nahoana no tsy nisy nahita azy io taloha? Nahoana isika no hitady azy izao?"
  
  "Tsotra izany". Nanadio ny volony tsy voafehy i Ben. "Tsy nisy nieritreritra ny hijery aloha. Mandra-pahitana ny Ampinga iray volana lasa izay dia angano feno vovoka daholo izany. Angano. Ary tsy mora ny mampifandray ny lefona amin'ny hazo eran-tany, izay antsoina hoe Yggdrasil amin'izao fotoana izao, ary avy eo miaraka amin'ny sivy andro fohy nijanonan'i Odin tao. "
  
  Ary-" hoy i Drake, "tsy ho mora hita io hazo io raha misy izy io. Tsy tian'izy ireo ho tafintohina amin'izany ny baomba antitra iray."
  
  Naneno izao ny findain'i Drake. Nijery an'i Ben tamim-pahamatorana izy rehefa namoaka izany tao anaty kitapony. "Jesosy. Manomboka mahatsiaro tena ho anao aho."
  
  "Wells?"
  
  "Ekipa misy olona folo no eo am-pelatananao. Lazao fotsiny ny teny.
  
  Nitelina ny hagagany i Drake. "Olona folo. Ekipa lehibe ity." Ny ekipan'ny SAS misy olona folo dia afaka mandefa ny filoha ao amin'ny biraony Oval ary mbola hahita fotoana hisehoana ao amin'ny lahatsarin'i Lady Gaga alohan'ny handehanana mody hisotro dite.
  
  "Tokony lehibe, henoko. Miharatsy isan"ora ny toe-draharaha".
  
  "Marina izany?"
  
  "Tsy miova mihitsy ny governemanta ry Drake. Nanomboka tsimoramora izy ireo ary avy eo nanandrana namakivaky ny lalany, saingy natahotra ny hamita. Raha misy fampiononana, tsy izany no zava-dehibe indrindra mitranga eto amin'izao tontolo izao amin'izao fotoana izao. "
  
  Ny fanambaran'i Wells dia natao ho raisina toy ny liona mitsabo zebra, ary tsy nandiso fanantenana an'i Drake. "Toy ny inona?"
  
  "Vao avy nanamafy ny fisian'ny volkano super vaovao ny mpahay siansa NASA. Ary..." Toa taitra tokoa i Wells: "Mavitrika izany."
  
  "Inona?"
  
  "Mavitrika kely. Somary kely. Eritrereto anefa fa ny zavatra voalohany eritreretinao rehefa manonona supervolcano ianao dia...
  
  "... ny faran'ny planeta," hoy i Drake, dia maina tampoka ny tendany. Kisendrasendra no nahare an'io fehezanteny io indroa tao anatin'ny andro maromaro i Drake. Nijery an'i Ben sy Kennedy nanodidina ny fefiloha izy, nandaka ny bozaka, ary nahatsapa tahotra lalina izay tsy mbola tsapany mihitsy.
  
  "Aiza ilay izy?" hoy izy nanontany.
  
  Wells nihomehy. "Tsy lavitra, Drake. Tsy lavitra ny toerana nahitana ny Ampinganao. Any Islandy ity. "
  
  Saika hanaikitra fanindroany i Drake, rehefa niantsoantso i Ben hoe: "Nahita zavatra!" tamin"ny feo avo izay nampiseho ny hafetsen-tenany rehefa niely eran"izao tontolo izao.
  
  "Mila mandeha aho". Nihazakazaka nankany amin'i Ben i Drake, nanao ody araka izay vitany. Nijery ny manodidina koa i Kennedy, fa ny tao an-tanàna ihany no tazan"izy ireo.
  
  "Aza hadino, ry namana. Inona no hanananao?"
  
  "Ireo". Nandohalika i Ben ary nanaisotra ny bozaka mikorontana mba hahitana takela-bato mitovy habe amin"ny taratasy A4. "Izy ireo no mandahatra ny vakim-paritra manontolon"ilay havoana, isaky ny metatra vitsivitsy, misesy manomboka eo ambony ka hatrany amin"ny antsasaky ny fotony. Tsy maintsy misy an-jatony izy ireo. "
  
  Nijery akaiky kokoa i Drake. Simban"ny toetr"andro ny eny ambonin"ny vato, saingy voaaro amin"ny bozaka be ny ampahany. Nisy marika vitsivitsy teo amin'ny endrik'izy ireo.
  
  "Inscriptions Runic, heveriko fa antsoina izy ireny," hoy i Ben. "Viking Symbols"
  
  "Ahoana no ahafantaranao?"
  
  Nitsiky izy. "Tao amin'ny fiaramanidina dia nojereko ny marika ampinga. Mitovy izy ireo. Anontanio fotsiny an'i Google."
  
  "Milaza ilay zaza fa an-jatony izy ireo," hoy i Kennedy, nijery ambony sy midina ny hantsana mideza sy ahitra. "De maninona? Tsy manampy."
  
  "Milaza ilay zaza fa mety hahomby izany," hoy i Ben. "Mila mitady runes mifandraika amin'izay tadiavintsika isika. Rune maneho lefona. Rune maneho hazo. Ary ny rune ho-"
  
  "Iray," hoy i Kennedy.
  
  Nanana hevitra i Drake. "Manantena aho fa afaka mampiasa tsipika maso isika. Mila mifankahita isika rehetra vao mahafantatra fa nahomby izany, sa tsy izany? "
  
  "Lojika miaramila," hoy i Kennedy nihomehy. "Saingy heveriko fa mendrika ny hanandrana izany."
  
  Te hanontany azy momba ny lojikan'ilay polisy i Drake, saingy nandeha ny fotoana. Ny ankolafy hafa dia nandroso ary nahagaga fa tsy teo, na dia ankehitriny aza. Nanomboka nanala ny ahitra tamin'ny vato tsirairay izy rehetra, nivezivezy nanodidina ilay havoana maitso. Tamin'ny voalohany dia asa tsy nisy fisaorana ilay izy. Nanao tandindona toa ampinga, tsipìka, ampondra, sambo lava, ary lefona i Drake!
  
  "Misy iray". Nitondra ny feony lalina tany amin"ireo roa hafa, fa tsy lavitra. Nipetraka niaraka tamin"ny kitapony izy ary nametraka ny entana novidiny nandritra ny fiarakaretsaka nandalo tao Apsalla. Fanilo, jiro lehibe, afokasoka, rano, antsy roa izay nolazainy tamin'i Ben fa natao hanadio ny potipoti-javatra. Nahazo jery todika izy, tsy dia be herim-po loatra aho, fa ny filan'izy ireo dia maika kokoa noho ny ahiahin'i Ben amin'izao fotoana izao.
  
  "hazo". Nandohalika i Kennedy, nikasika ilay vato.
  
  Naharitra folo minitra i Ben vao nahita zavatra. Niato kely izy, dia namerina ny diany vao haingana. "Tadidio ve ny nolazaiko momba an'i Tolkien mametraka an'i Gandalf amin'i Odin?" Notapahiny tamin"ny tongony ilay vato. "Eny, Gandalf ity. Manana mpiasa mihitsy aza izy. Hey!"
  
  
  ***
  
  
  Nijery azy tsara i Drake. Nandre feo fikosoham-bary izy, toy ny hoe mivoha miaraka amin'ny feo mikotrokotroka ny varavarankelin-trano mavesatra.
  
  "Fotoana vatolampy ve no nahatonga izany?" - Nanontany tsara izy.
  
  "Heveriko fa eny".
  
  Nifampijery izy rehetra, niova ny fihetsehan'izy ireo avy amin'ny fientanentanana ho tahotra ho tahotra, ary avy eo, toy ny iray, dia nandroso.
  
  Nihena kely ny vaton'i Drake. Nandre izany feo fikosoham-bary izany koa izy. Nilentika ny tany teo anoloan"ilay vato, ary avy eo dia nivezivezy nanodidina ny fefiloha toy ny bibilava misy turbocharger ny fahaketrahana.
  
  Nihiaka i Ben hoe: "Misy zavatra eto."
  
  Drake sy Kennedy dia nandeha namakivaky ny tany milentika nankany amin'ny toerana nijoroany. Niondrika izy, nibanjina ny vaky tany. "Karazana tionelina."
  
  Nanofahofa fanilo i Drake. "Fotoana hampitomboana tsiroaroa izao, ry olona," hoy izy. "Araho aho".
  
  
  ***
  
  
  Tamin'ny fotoana tsy tazan'izy ireo dia nanomboka nihetsika ny hery roa samy hafa tanteraka. Ny Alemà, izay nionona tamin'ny fipetrahana ambany tao amin'ny tanànan'i Gamla Apsalla, izay matory, dia niomana ary nanomboka nanaraka ny dian'i Drake.
  
  Ekipa iray hafa, antokon'ny miaramila sangany amin'ny Tafika Soedoà-ny Sarskilda Skyddsgrupen, na SSG-dia nanohy nandinika ny Alemà ary niresaka momba ny fahasarotana hafahafa naroson'ireo sivily telo izay vao nidina tao an-davaka.
  
  Tsy maintsy anontaniana tanteraka izy ireo. Amin'ny fomba rehetra ilaina.
  
  Izany hoe, raha tafita velona amin"izay hitranga izy ireo.
  
  
  FOLO
  
  
  
  LASA HAZO ERAN-TANY, SOEDIA
  
  
  Niondrika i Drake. Nanomboka toy ny toerana mandady ilay andalan-tany maizina ary latsaka ny enina metatra ny haavony. Vato sy fotaka ny valin-drihana ary feno bozaka lehibe mihantona izay tsy maintsy nesorina teo amin"ny lalana.
  
  Toy ny mandeha any anaty ala, hoy i Drake. ambanin'ny tany ihany.
  
  Tsikariny fa efa nokapaina ny sasany tamin"ireo voaloboka matanjaka kokoa. Nisy onjan-tebiteby nanenika azy.
  
  Tonga teo amin"ny toerana tena mafy ny fakany ka voatery nandady indray. Mafy sy maloto ny ady, saingy nataon'i Drake ny kiho alohan'ny kiho, ny lohalika alohan'ny lohalika, ary namporisika ny hafa hanaraka azy. Rehefa tsy nanampy an'i Ben mihitsy aza ny fandresen-dahatra, dia nitodika tany amin'ny fampijaliana i Drake.
  
  "Farafaharatsiny dia mihena ny mari-pana," hoy i Kennedy. "Tsy maintsy midina isika."
  
  Tsy namaly ny valin-tenin'ilay miaramila manara-penitra i Drake, tampoka teo ny fijeriny dia nisy zavatra naseho tamin'ny fahazavan'ny fanilony.
  
  "Jereo izany".
  
  Runes voasokitra teo amin'ny rindrina. Ireo marika hafahafa izay mampahatsiahy an'i Drake ireo izay nandravaka ny ampingan'i Odin. Nanako teny amin"ny lalantsara ny feon"i Ben nokendaina.
  
  "Ranao Skandinaviana. Fambara tsara. "
  
  Nampiala ny fahazavany tamin'izy ireo tamin'ny nenina i Drake. Raha mba afaka namaky izany izy ireo. Ny SAS, noheveriny fohifohy, dia hanana loharano bebe kokoa. Angamba tonga ny fotoana hitondrana azy ireo eto.
  
  Dimampolo metatra indray ary nitete ny hatsembohana. Henony nisento mafy i Kennedy ary nanozona fa nanao ny akanjony tsara indrindra izy. Tsy nandre na inona na inona avy tamin'i Ben mihitsy izy.
  
  "Tsy maninona ve ianao ry Ben? Mikorontana amin"ny fakany ve ny volonao?"
  
  "Ha, ozona, ha. Tohizo, ry adala."
  
  Nanohy nandady tao anaty fotaka i Drake. "Ny zavatra iray izay manahirana ahy", hoy izy nitsefotra teo anelanelan"ny fofon"aina, "dia ny fisian"ny "fandrika maro." Nanao fandrika be ny Ejipsianina mba hiarovana ny hareny. Nahoana no tsy ny Norvezianina?"
  
  "Tsy azoko an-tsaina ny Viking nieritreritra mafy momba ilay fandrika," hoy i Kennedy namaly.
  
  "Tsy fantatro," hoy i Ben niantsoantso teo amin'ny tsipika. "Saingy ny Vikings koa dia nanana mpandinika tsara, fantatrao. Tahaka ny Grika sy Romana. Tsy barbariana avokoa izy rehetra."
  
  Fihodinana vitsivitsy ary nanomboka nivelatra ny andalan-tsambo. Nanjavona ny folo metatra sy ny tafo teo ambonin"izy ireo. Tamin'io fotoana io izy ireo dia naninjitra ary naka aina. Ny fanilo an'i Drake no nanazava ny andalana teo aloha. Rehefa nanondro an'i Kennedy sy Ben izy dia nihomehy.
  
  "Toy ny vao niverina avy tany am-pasana ianareo roa!"
  
  "Ary heveriko fa efa zatra tamin"izany ve ianao?" Nanofahofa tanana i Kennedy. "Ny maha-SAS sy ny zavatra rehetra?"
  
  Tsy SAS, tsy afaka nanozongozona ny teny misy poizina i Drake. "Taloha izy ireo." Hoy izy ary nandeha haingana kokoa izao.
  
  Nihodina mafy indray i Drake ary nahatsapa ny tsio-drivotra teo amin'ny tavany. Toy ny fikotrokotroky ny kotrokorana tampoka no nandrenesany ny fahatsapana fanina, ary nandalo ny segondra iray vao tsapany fa nijoro teo amin"ny sisiny misy hantsana lava-bato teo ambaniny izy.
  
  Nisy fahitana tsy mampino nifanena taminy.
  
  Nijanona tampoka izy ka i Kennedy sy Ben no nifandona taminy. Dia nahita izany fahitana izany koa izy ireo.
  
  "OMFG." Ben no nanonona ny lohatenin'ny sonia ny Rindrin'ny torimaso.
  
  Nijoro teo anoloan"izy ireo tamin"ny voninahiny rehetra ny Hazo Maneran-tany. Tsy ambonin'ny tany mihitsy izany. Nivadika ambony ambany ilay hazo, ny fakany matanjaka mipaka hatrany amin"ny tendrombohitra ambonin"ny tany, voahazona mafy araka ny taonany sy ny fiforonan"ny vatolampy manodidina, volontsôkôlà volamena ny rantsany, maitso mavana ny raviny, ny vatany mipaka hatrany amin"ny halaliny. an-davaka lehibe.
  
  Nivadika ho tohatra tery voasokitra teo amin"ny rindrin-bato ny lalan"izy ireo.
  
  "Fandrika," hoy i Ben nifoka rivotra. "Aza adino ny fandrika."
  
  "Ho any amin'ny helo miaraka amin'ny fandrika," hoy i Kennedy nilaza ny hevitr'i Drake. "Avy aiza ny helo?"
  
  Nijery ny manodidina i Ben. "Voasary io."
  
  "Mamirapiratra," hoy i Drake. "Kristy. Efa voaomana ity toerana ity."
  
  Nandritra ny androny SAS dia nandefa olona izy ireo hanomana faritra tahaka izao; ekipa hanombantombana ny fandrahonana ary hanaisotra na katalaogy alohan'ny hiverenana any amin'ny toby.
  
  "Tsy manam-potoana firy izahay," hoy izy. Vao mainka nitombo ny finoany an'i Kennedy. "Andao".
  
  Nandeha tamin'ny tohatra efa tonta sy miraviravy tanana izy ireo, ny fitetezana tampoka hatrany ankavanany. Folo metatra nidina ary nanomboka nitongilana mafy ny tohatra. Nijanona i Drake rehefa nisokatra ny elanelana telo metatra. Tsy nisy zava-mahatalanjona, fa ampy hampiatoana azy - satria vao mainka niharihary ny lavaka nivaingana teo ambany.
  
  "Crap".
  
  Nitsambikina izy. Teo amin'ny telo metatra teo ho eo ny sakan'ilay tohatra vato, mora mandeha, mampatahotra rehefa misy diso lalana ka mety ho faty.
  
  Nidina marina izy ary nitodika avy hatrany, nahatsapa fa ho latsa-dranomaso i Ben. "Aza manahy," tsy niraharaha an'i Kennedy izy ary nifantoka tamin'ny namany. "Matokia ahy, Ben. Ben. Ho tratrako ianao."
  
  Hitany teo imason"i Ben ny finoana. Fitokisana tanteraka, toy ny zaza. Tonga ny fotoana hahazoana izany indray, ary rehefa nitsambikina i Ben ary avy eo nivembena, dia nanohana azy tamin'ny tanany teo amin'ny kihony i Drake.
  
  Drake nibitsika. "Mora, ha?"
  
  Nitsambikina i Kennedy. Nijery tsara i Drake, mody tsy nahatsikaritra. Nidina tsy nisy olana izy, nahita ny fiahiany ary nitomany.
  
  "Telo tongotra izany ry Drake. Tsy ny Grand Canyon. "
  
  Drake nijery an'i Ben. "Vonona, ry namana?"
  
  Roapolo metatra hafa, ary ny varavarana manaraka teo amin'ny tohatra dia midadasika kokoa, telopolo metatra tamin'ity indray mitoraka ity, ary nosakanan'ny hazo fisaka matevina izay nivezivezy rehefa nandeha i Drake. Nanaraka i Kennedy, ary avy eo i Ben mahantra, noteren'i Drake hiandrandra, hijery ny aloha fa tsy hidina, hianatra ny toerana halehany fa tsy ny tongony. Nangovitra ilay tovolahy rehefa tonga tany mafy orina, ary niantso fiatoana kely i Drake.
  
  Rehefa nijanona izy ireo, dia hitan'i Drake fa niparitaka be teto ny Hazo Maneran-tany ka saika nikasika ny tohatra ny rantsany matevina. Naninjitra tamim-panajana ny rantsambatana i Ben, izay nangovitra teo ambanin"ny fikasihany.
  
  "Ity ... ity dia manenika," hoy izy nifoka rivotra.
  
  Nampiasa io fotoana io i Kennedy mba hamolavola ny volony ary handinika ny fidirana eo amboniny. "Hatramin'izao dia mazava ny zava-drehetra," hoy izy. "Tsy maintsy milaza aho fa raha ny marina, azo antoka fa tsy ny Alemà no nanomana ity toerana ity. Nandroba izany izy ireo ka nodorany tamin"ny lelafo."
  
  Fialan-tsasatra vitsivitsy ary nilatsaka dimypolo metatra izy ireo, efa ho antsasa-dalana. Namela ny tenany hieritreritra i Drake tamin'ny farany fa tsy mitovy amin'ny Ejiptiana ny Vikings taloha, ary ny banga no tsara indrindra azon'izy ireo natao rehefa nitsangatsangana teo amin'ny tohatra vato izy, izay raha ny marina dia ampahany be dia be amin'ny hemp, kofehy ary pigment. Nianjera izy, nahita ny fianjerana tsy nisy farany ary nisambotra ny tenany tamin'ny tendron'ny rantsan-tanany.
  
  Nosintonin'i Kennedy niakatra rihana izy. "Mihozongozona eny amin"ny rivotra ny boriky, ry SAS?"
  
  Niverina teo amin"ny tany mafy izy ary naninjitra ny rantsantanany mangana. "Misaotra anao".
  
  Nihetsika tamim-pitandremana kokoa izy ireo, izay efa mihoatra ny antsasa-dalana. Ankoatra ny toerana banga eo ankavanany, dia nisy hazo goavam-be nijoro mandrakizay, tsy nokasihin'ny tsio-drivotra sy ny tara-masoandro, zava-mahatalanjona hadino nandritra ny fotoana ela.
  
  Nandefa marika Viking bebe kokoa izy ireo. Nahagaga i Ben. "Toy ny rindrina graffiti tany am-boalohany izany," hoy izy. "Nesorin'ny olona fotsiny ny anarany ary namela hafatra-ny dikan-teny voalohan'ny 'John dia teto!'
  
  "Angamba ny mpamorona ny zohy," hoy i Kennedy.
  
  Nanandrana nanao dingana iray hafa i Drake, nifikitra tamin'ny rindrina vato mangatsiaka, ary nanako tao anaty lava-bato ny firohondrohon'ny rano lalina. Nisy renirano potipoti-javatra nianjera avy any ambony.
  
  "Mihazakazaka!" - Drake niantsoantso. "Ankehitriny!"
  
  Nirohotra nidina ny tohatra izy ireo, tsy niraharaha ireo fandrika hafa. Nisy vato goavam-be nianjera avy any ambony niaraka tamin'ny fianjerana mahery vaika, nanapaka ireo vato tranainy rehefa nianjera. Nosaronan'i Drake tamin'ny vatany ny fatin'i Ben raha nisy vatolampy nianjera teo amin'ny tohatra nijoroan'izy ireo, nanao dingana sarobidy teo amin'ny roapolo metatra niaraka tamin'izany.
  
  Nesorin'i Kennedy teo an-tsorony ireo poti-bato ary nijery an'i Drake tamim-pitsikiana maina. "Misaotra anao".
  
  "Hey, fantatro fa ilay vehivavy namonjy ny ampondran'ilay lehilahy SAS dia afaka nihazakazaka tamin'ny vato tsotra. "
  
  "Mampihomehy, ralehilahy. Mampihomehy."
  
  Tsy mbola tapitra anefa izany. Nisy feo naneno mafy, ary tapaka ilay tady manify nefa mafy teo amin"ilay dingana nampisaraka an"i Ben sy Kennedy.
  
  "Fuuuck!" nikiakiaka i Kennedy. Nivoaka tamin"ny heriny ilay tady ka afaka nanasaraka mora foana ny kitrokeliny tamin"ny vatany.
  
  Tsindrio ny dingana roa midina. Nandihy teny an-toerana i Drake. "Shit!"
  
  Ny firohondrohona iray hafa avy any ambony dia midika ny fianjeran'ny vato manaraka.
  
  "Fandrika miverimberina izany", hoy i Ben tamin"izy ireo. "Miverimberina foana ny zavatra mitovy. Mila tonga amin'ity fizarana ity isika. "
  
  Tsy fantatr'i Drake hoe inona no dingana manasafotofoto ary iza no tsy, ka natoky ny vintana sy ny hafainganam-pandeha izy. Nihazakazaka nidina teo amin'ny ambaratonga telopolo izy ireo, niezaka nijanona teny amin'ny rivotra araka izay azo atao. Nirodana ny rindrin"ny tohatra rehefa niampita ny lalana fahiny, niditra tao amin"ny halalin"ilay lava-bato.
  
  Nanomboka nahery vaika ny feon"ny potipoti-javatra nianjera tany ambany.
  
  Ny fandosiran'izy ireo dia narahin'ny vaky tady mafy.
  
  Niakatra tohatra sandoka iray hafa i Drake, saingy nitondra azy namakivaky ilay banga fohy ny hafainganana. Nitsambikina teo amboniny i Kennedy, tsara tarehy toy ny gazela nanidina tanteraka, fa i Ben kosa nianjera teo aoriany, ary nitsofoka tao amin'ny lavaka tsy hita noanoa.
  
  "Ny tongotra!" Nikiakiaka i Drake, avy eo nianjera tany amin'ny banga, lasa tany. Ny fanamaivanana dia nanaisotra ny fihenjanana tao amin'ny atidohany rehefa naverin'i Kennedy tamin'ny toerany ny tongony. Tsapany fa namely ny vatany i Ben ary nianjera teo amin"ny tratrany avy eo. Notarihin'i Drake tamin'ny tanany ny fihetsehan'ilay lehilahy, avy eo nanosika azy teo amin'ny tany mafy.
  
  Nipetraka haingana izy, niaraka tamin'ny crunch.
  
  "Tohizo hatrany!"
  
  Feno tapa-bato ny rivotra. Ny iray dia nitsambikina teo amin'ny lohan'i Kennedy, namela faharatrana sy loharanon-dra. Nisy iray hafa namely an'i Drake teo amin'ny kitrokeliny. Ny fijaliany dia nahatonga azy hihidy nify ary nanosika azy hihazakazaka haingana kokoa.
  
  Nanindrona ny rindrina teo ambonin"ny lohany ny bala. Niondrika i Drake ary nibanjina vetivety ny fidirana.
  
  Nahita hery mahazatra nivory teo aho. Alemana.
  
  Ankehitriny izy ireo dia nihazakazaka tamin'ny hafainganam-pandeha feno, mihoatra ny tsy fitandremana. Nandany segondra sarobidy i Drake vao nitsambikina tany aoriana. Rehefa nanindrona ny vato teo akaikin'ny lohany ny volley bala iray hafa, dia nidoboka nandroso izy, nianjera avy teo amin'ny tohatra, nanao faribolana feno, namihina ny tanany, ary nitsangana tamin'ny haavony feno tsy very na dia kely aza.
  
  Ah, niverina ny andro tsara taloha.
  
  Bala bebe kokoa. Dia nianjera teo anoloany ny hafa. Nandrovitra ny fony ny horohoro mandra-pahitany fa tonga tany amin"ny fanambanin"ny lava-bato tsotra izao izy ireo teo am-pandodoana ary tsy niomana ka nidona tamin"ny tany.
  
  Nihena kely i Drake. Ny fanambanin"ilay lava-bato dia feno korontam-bato sy vovoka ary potipoti-kazo. Rehefa nitsangana izy ireo, dia hitan'i Kennedy sy Ben. Tsy vitan"ny hoe rakotry ny loto izy ireo, fa efa feno vovoka sy bobongolo ravina koa ankehitriny.
  
  "Ah, ho an'ny fakantsariko azo itokisana," hoy izy. "Mihatra amiko ny taona an-keriny."
  
  Noraisin'i Drake ilay hazo mamiratra ary namihina ny fiolahana amin'ny zohy izay nandositra ireo lehilahy mitam-piadiana. Naharitra dimy minitra vao tonga teo amin"ny sisin-tanin"ilay hazo. Teo ambanin'ny aloky ny fahanginany mampitolagaga izy ireo.
  
  Nokapohin"i Drake teo amin"ny sorony i Ben. "Tsara kokoa noho ny zoma alina rehetra, eh ry namana?"
  
  Nijery ilay tovolahy tamin'ny maso vaovao i Kennedy. "Manana mpankafy ve ianao? Manana mpankafy ve ny vondrona misy anao? Ho avy tsy ho ela ity resaka ity ry zalahy. Matokia azy".
  
  "Roa ihany-" nanomboka niakanakam-piteny i Ben rehefa nanodidina ny ampahany tamin'ny fiolahana farany izy ireo, ary avy eo dia nangina noho ny fahatairana.
  
  Nijanona izy rehetra.
  
  Nipoitra teo anoloan'izy ireo ny nofinofin'ny talanjona fahiny, ka nahatonga azy ireo tsy nahateny, saika namono ny atidohany nandritra ny antsasak'adiny teo ho eo.
  
  "Ankehitriny ity... ity..."
  
  "Mahatalanjona," hoy i Drake.
  
  Ny andalana amin'ireo sambo Viking lehibe indrindra noheverin'izy ireo hatrizay dia nanalavitra azy ireo tamin'ny rakitra tokana, nijoro tamin'ny farany ka hatramin'ny farany toy ny hoe mijanona eo afovoan'ny fitohanan'ny fifamoivoizana. Voaravaka volafotsy sy volamena ny laniny, ary voaravaka landy sy vatosoa ny sambony.
  
  "Sambo lava," hoy i Kennedy adaladala.
  
  "Sambo lavitra." Mbola nanana saina ampy hanitsiana azy i Ben. "Indrisy, ireo zavatra ireo dia noheverina ho harena lehibe indrindra tamin'ny androny. Tsy maintsy... inona? Misy roapolo ve ato?"
  
  "Tena mahafinaritra," hoy i Drake. "Fa ity no Lefona nihaviantsika. Misy hevitra ve?"
  
  Nijery ny World Tree izao i Ben. "Andriamanitra ô, ry zalahy. Azonao sary an-tsaina ve? Nisy iray nihantona teo amin"io hazo io. Sitraka.
  
  "Dia mino an'Andriamanitra ve ianao izao, hmm? Fan?" Namindra kely an'i Ben i Kennedy, ka nahatonga azy ho menatra.
  
  Drake dia niakatra teo amin'ny sisiny tery iray izay namakivaky ny halavan'ny rambon'ilay sambo lava. Toa mafy ilay vato. Noraisiny ny sisiny hazo ary niondrika izy. "Feno fandrobana ireo zavatra ireo. Azo lazaina fa tsy mbola nisy olona teto hatramin"izay androany."
  
  Nianatra ny lalan-tsambo indray izy. Fampisehoana harena tsy azo eritreretina, fa taiza ilay tena harena? Any amin'ny farany? Faran'ny avana? Ny rindrin'ilay zohy dia voaravaka sary tranainy. Hitany ny sarin'i Odin mihantona eo amin'ny World Tree sy vehivavy iray mandohalika eo anoloany.
  
  "Inona no resahina ity?" Nanome baiko an'i Ben izy hanatona azy. "Avia faingana. Tsy mandrotsaka saosisy eny amin'ny tendany eny ambony ireo baomba mandatsa-dranomaso ireo. Andeha isika hifindra.
  
  Nanondro ny fihodinkodinan'ny soratra teo ambanin'ny sarin'ny vehivavy niangavy izy. Nihifikifi-doha i Ben. "Saingy hahita fomba ny teknolojia. " Notsindriny ny I-phone azo itokisana, izay soa ihany fa tsy nisy famantarana teto.
  
  Naka fotoana kely i Drake hamadika an'i Kennedy. "Ny hany heveriko dia ny hanaraka an"ireny sambo lavabe ireny", hoy izy. "Mety aminao ve izany?"
  
  "Araka ny nolazain'ny mpankafy ny ekipa baolina kitra, ao anatin'ny lalao aho ry zalahy. Asehoy ny lalana."
  
  Nandroso izy, satria fantany fa raha tonga any amin'ny faran'ity tonelina lehibe ity, dia ho voafandrika izy ireo. Ny Alemà dia ho nihazona mafy tamin'ny rambony, fa tsy nijanona teo amin'ny laharany. Nozarain'i Drake ho tapany ny eritreritra, ka nifantoka tamin'ny sisiny izay voasokitra tao anaty vatolampy. Tsindraindray izy ireo dia nifanena tamin'ny hazo manjelatra hafa. Nanova azy ireo i Drake na nanosika azy ireo hamorona tontolo maizina ho fanomanana ny ady ho avy. Tsy nitsahatra nikaroka teny amin"ireo sambo lava izy, ary tamin"ny farany dia nahita lalana tery mihodinkodina eo anelanelan"izy ireo.
  
  Plan b.
  
  Sambo lava roa sy efatra ary folo no nandalo. Nanomboka narary ny tongotr'i Drake noho ny ezaka nataony tamin'ny fifampiraharahana tamin'ilay lalana tery.
  
  Nanakoako tao anatin"ilay zohy goavam-be ny feon"ny vatolampy mianjera ary avy eo ny kiakiaka mafy kokoa, izay niharihary ny dikany. Tsy nanao feo izy ireo fa vao mainka niantehitra tamin'ny asany.
  
  Tonga teo amin'ny faran'ny laharana ihany i Drake. Ary nanisa sambo telo amby roapolo izy, samy tsy nokasihina sady feno babo. Rehefa nanatona ny ambadiky ny tionelina izy ireo, dia nanomboka nihalalina ny haizina.
  
  "Heveriko fa tsy nandeha lavitra loatra izy ireo," hoy i Kennedy nanamarika.
  
  Drake nivezivezy teny amin'ny manodidina mba hitady fanilo lehibe. "Mampidi-doza," hoy izy. "Saingy mila mahafantatra isika."
  
  Nahodiny ilay izy ary nafindrany nitety an-daniny ny andry. Nihitsoka mafy ilay lalantsara mandra-pahatongany ho lalantsara tsotra teo aloha.
  
  Ary tao ambadiky ny andohalambo dia nisy tohatra tokana.
  
  Nosakanan"i Ben tampoka ny kiakiaka, ary nibitsibitsika an-tsehatra hoe: "Eo amin"ny sisiny izy ireo!"
  
  Izany no izy. Drake dia nandray fepetra. "Mizarazara izahay", hoy izy. "Handeha amin'ny tohatra aho. Midina any amin"ny sambo ianareo roa, ary miverena amin"ny lalana nihaviantsika."
  
  Nanomboka nanohitra i Kennedy, saingy nihozongozona ny lohany i Drake. "Tsia. Ataovy izany. Mila fiarovana i Ben fa tsy manao izany aho. Ary mila ny lefona izahay.
  
  "Ary rahoviana isika no ho tonga amin'ny faran'ny sambo?"
  
  "Hiverina aho amin"izay."
  
  Nitsambikina niverina tsy nisy teny i Drake, nitsambikina avy teo amin'ny sisiny ary nankany amin'ny tohatra jamba. Nitodika indray mandeha izy ary nahita aloka nanatona teo amin"ny sisiny. Nanaraka an'i Kennedy nidina teo amin'ny hantsana feno korontam-bato hatrany am-pototry ny sambo Viking farany i Ben. Nanao vavaka feno fanantenana i Drake ary nihazakazaka niakatra ny tohatra haingana araka izay tratrany, ary nitsambikina dingana roa.
  
  Andeha, niakatra izy mandra-paharatran'ny zanak'omby sy may ny havokavony. Saingy avy eo dia lasa lavitra izy. Nisy renirano midadasika niaraka tamin'ny riandrano mivaivay teo aorian'izy ireo, ary mbola niakatra ny alitara vato voapaika, saika toy ny barbecue efa tranainy.
  
  Fa ny nahasarika ny sain'i Drake dia marika lehibe iray voasokitra teo amin'ny rindrina ao ambadiky ny alitara. telozoro telo mifanindry. Ny mineraly sasany ao anatin'ilay sary sokitra dia nahazo ny hazavana artifisialy ary namirapiratra toy ny sequin amin'ny akanjo mainty.
  
  Tsy misy fotoana lany. Niampita ny sakeli-drano izy, nisempotra ny rivotra rehefa niakatra teo amin"ny feny ny rano mangatsiaka. Rehefa nanatona ny alitara izy, dia nahita zavatra nandry teo ambonin"ny alitara. Zavakanto fohy, teboka, tsy mahagaga na mahavariana. Raha ny marina, izao tontolo izao...
  
  ... lefon'i Odin.
  
  Ilay zavatra nanindrona ny lafin"Andriamanitra.
  
  Nandalo azy ny onjam-pientanentanana sy ny fieritreretana mialoha. Izany no zava-nitranga nahatonga izany rehetra izany ho tena misy. Hatreto aloha dia betsaka ny vinavina, vinavina marani-tsaina fotsiny. Saingy taorian'io fotoana io dia tena nisy tokoa ilay izy.
  
  Tena mampatahotra. Nijoro teo anoloan"ny fanisana hatramin"ny faran"izao tontolo izao izy ireo.
  
  
  IRAIKA AMBIN'NY FOLO
  
  
  
  LASA HAZO ERAN-TANY, SOEDIA
  
  
  Drake dia tsy nijoro tamin'ny lanonana. Noraisiny ny lefona ary niverina tamin'ny lalana nihaviany izy. Mamakivaky ny ranomandry, midina amin'ny tohatra mirodana. Novonoiny ny jiron"ny jiro antsasa-dalana ary niadana izy rehefa nanarona azy ny haizina.
  
  Taratra manjavozavo no nanazava ny fidirana tao ambany.
  
  Nandeha foana izy. Mbola tsy vita izany. Efa ela izy no nahafantatra fa matetika kokoa noho ny tsy, lehilahy iray izay nieritreritra ela loatra tamin'ny ady dia tsy tafaverina nody.
  
  Nijanona ho faty izy teo amin'ny dingana farany, ary nitsambikina tao anatin'ny haizina lalina kokoa tamin'ilay andalana. Ny Alemà dia efa akaiky, saika teo amin'ny faran'ny sisiny, fa ny jiron'izy ireo amin'ny halavirana toy izany dia mety tsy hanavaka azy afa-tsy aloka hafa. Nitsambikina teo ambonin'ilay andalan-tsambo izy, nanosika ny tenany tamin'ny rindrina ary nizotra nankany amin'ny hantsana mankany amin'ny fototry ny sambo Viking.
  
  Nisy feon-dehilahy niantsoantso hoe: "Jereo ity! Tohizo ny masonao ry Stevie Wonder!" Nanaitra azy ilay feo; nanana lantom-peo lalina an'ny Amerika Atsimo izy io.
  
  Nahita azy - na farafaharatsiny aloka mihetsiketsika - zavatra tsy noheveriny ho azo atao ao anatin'io haizina io ilay voromahery maso. Nihazakazaka haingana kokoa izy. Nirefodrefotra ny tifitra iray ka nahavoa ilay vato teo akaikin"ny toerana nisy azy.
  
  Nisy endrika maizina niankina teo amin'ny sisiny - angamba Amerikana. "Misy lalana midina any amin'ireo sambo. Atsofohy ny dicks alohan'ny handrotsahako azy amin'ny tendanao kamo. "
  
  Crap. Nahita ny lalana miafina ny Yankees.
  
  Henjana, miavonavona, miavonavona. Hoy ny iray tamin"ireo Alemà hoe: "Milao ianao, ry Milo," ary avy eo nikiakiaka rehefa notaritaritina mafy hidina ny hantsana.
  
  Nisaotra ny kintanany tsara vintana i Drake. Tao anatin'ny segondra vitsy dia teo amin'ilay lehilahy ilay izy, nanapaka ny tadim-peony ary nanapaka ny tendany tamin'ny fikotrokotroka heno vao afaka nanaraka ny hafa.
  
  Noraisin'i Drake ny poleta alemà - Heckler sy Koch MG4 - ary nanapoaka basy maromaro. Nipoaka ny lohan"ny lehilahy iray.
  
  Eny, hoy izy nieritreritra. Mbola mitifitra tsara kokoa amin'ny poleta fa tsy amin'ny fakantsary.
  
  "Kanadiana!" arahin'ny andiana sitsitsitsitsitsitsitsitsitsitsihana.
  
  Nitsiky i Drake tamin'ilay bitsika feno hatezerana. Avelao izy ireo hieritreritra izany.
  
  Tsy nanana fahafinaretana intsony izy, dia nihazakazaka nidina ny lalana haingana araka izay sahiny. Teo aloha i Ben sy Kennedy ary nila ny fiarovany. Nivoady izy fa hamoaka azy ireo velona eto, ary tsy hamela azy ireo.
  
  Tao aoriany, dia nidina tamim-pitandremana ny Alemà. Nanapoaka basy vitsivitsy izy mba hitazonana azy ireo ho sahirana ary nanomboka nanisa ireo sambo.
  
  efatra, enina, iraika ambin'ny folo.
  
  Nanjary tsy azo ihodivirana ny lalana, saingy niharatsy ihany ny farany. Tamin'ny fotoana iray dia nihena be ilay izy ka mety ho tapaka ny taolan-tehezana iray nipoitra teo anelanelan'ny hazo ny vato mihoatra ny dimy ambin'ny folo, saingy nihalehibe indray izany rehefa nanisa ny sambo fahenina ambin'ny folo izy.
  
  Niakatra teo amboniny ireo sambo ireo, tranainy, mampatahotra, mamofona hodi-kazo sy bobongolo tonta. Nisy fihetsiketsehana mihelina nisarika ny sainy ary nitodika niankavia izy mba hahita tarehimarika iray izay mety ho ilay Milo vao haingana ihany no mihazakazaka miverina amin'ny sisiny tery izay zara raha azon'ny ankamaroan'ny olona mandeha. Tsy nanam-potoana hitifitra akory i Drake - nandeha haingana be ilay Amerikana.
  
  Rey olona ô! Nahoana izy no tsy maintsy ho tsara? Ny hany fantatr'i Drake-ankoatra ny tenany-izay afaka nanatanteraka asa toy izany dia i Alicia Miles.
  
  Hitako teo afovoan'ny fifaninanana gladiatera ho avy eto...
  
  Nitsambikina nandroso izy, nandalo ny sambo izao, nampiasa ny heriny mba hitsambikina tsikelikely, nihazakazaka saika malalaka avy amin'ny havoana kisendrasendra mankany amin'ny lavaka lalina ary mitsambikina mitsambikina avy amin'ny rindrina fasika. Na dia amin'ny fampiasana ny hazo mihelina amin'ny sambo aza mba hahazoana vahana eo anelanelan'ny fitsambikinana.
  
  "Andraso!"
  
  Nisy feo tsy nisy vatana nipoitra avy tany aloha. Niato kely izy rehefa nahita ny endrik'i Kennedy manjavozavo, maivamaivana ny nandre an'io tsikombakomba amerikana io. "Araho aho," hoy izy nikiakiaka, satria fantany fa tsy afaka namela an"i Milo namely azy hatramin"ny faran"ny lalantsara izy. Mety hoterena mandritra ny ora maro izy ireo.
  
  Nandalo ny sambo farany tamin'ny hafainganam-pandeha faran'izay haingana izy, nianjera teo ivohony i Ben sy Kennedy, toy ny nitsambikina avy teo amin'ny sisiny i Milo ary nanapaka ny anoloan'ilay sambo iray ihany. Nosintonin'i Drake teo amin'ny andilany izy, mba hahazoana antoka fa nitontona mafy teo amin'ny taolam-paty izy.
  
  Nandany fanindroany izy nanipy ny basy tany Kennedy.
  
  Raha mbola teo am-panidinana ilay basy, dia nikapoka ny hety i Milo ka nanafaka ny tenany, nivadika teo amin"ny tanany ary nitodika tampoka taminy.
  
  Nitaraina izy hoe: "Matt Drake, ilay iray. Niandry an'io aho ry namana. "
  
  Namely totohondry sy kiho izy. Nokapohin'i Drake imbetsaka teo amin'ny sandriny, nikiakiaka rehefa nihemotra izy. Nahafantatra azy io lehilahy io, fa iza moa izy? Fahavalo taloha tsy hita maso? Aloka-matoatoa avy amin'ny lasa maizin'ny SAS? Akaiky sy faly i Milo nijanona tao. Avy amin'ny fahitany periferika, dia nahatsikaritra ny antsy teo amin'ny fehin-kibon'ilay Amerikana i Drake, niandry ny ho variana fotsiny.
  
  Nahazo daka feno habibiana teo an-tongony izy.
  
  Tao aoriany dia naheno ny fihetsiketsehan'ny tafika alemà nandroso izy. Sambo vitsivitsy monja no nisy azy ireo.
  
  Nijery tamim-pahagagana i Ben sy Kennedy. Nampiakatra ny basy i Kennedy.
  
  Drake no nanao mody tamin'ny lafiny iray, avy eo nitodika ny ilany, nisoroka ny daka feno habibiana nataon'i Milo teo amin'ny tongony. Nitifitra i Kennedy, nandaka tany amin'ny tongotr'i Milo.
  
  Nitsiky i Drake ary lasa nandeha, mody nikarakara ilay alika. "Mijanòna," hoy izy naneso. "Zazalahy tsara izany."
  
  Nanao tifitra fampitandremana iray hafa i Kennedy. Nihodina i Drake ary nihazakazaka namakivaky azy ireo, nihazona ny sandrin"i Ben ary nisintona rehefa nitodika ho azy ilay tovolahy nankany amin"ilay tohatra nirodana.
  
  "Tsia!" - Drake niantsoantso. "Havoakany tsirairay isika."
  
  Toa gaga i Ben. "Aiza koa?"
  
  Drake nikiakiaka nanala baraka. "Inona no eritreritrao?"
  
  Nivantana nankany amin'ny World Tree izy.
  
  
  roa ambin'ny folo
  
  
  
  Hazo Eran-tany, Soeda
  
  
  Dia nitsangana izy ireo. Drake dia nieritreritra fa ny World Tree dia efa antitra sy matanjaka ka tsy maintsy ho maro sy matanjaka ny rantsany. Raha vao nanaiky ianao fa nianika hazo iray nivadika ara-bakiteny ianao dia tsy nisy dikany mihitsy ny fizika.
  
  "Toy ny maha-zazalahy indray," hoy i Drake namporisika an'i Ben, nandrisika azy haingana kokoa nefa tsy nampikoropaka azy. "Tsy tokony ho olana aminao, Blakey. Tsy maninona ve ianao ry Kennedy?
  
  Ilay New Yorker no nihanika farany, nitana ny basy nanondro teo ambaniny. Soa ihany fa nanafina ny fandrosoany ny asymmetrika midadasika amin'ny sampana sy ny ravin'ny World Tree.
  
  "Efa nihanika tahon-kazo vitsivitsy aho tamin'ny androko," hoy izy moramora.
  
  Nihomehy i Ben. Famantarana tsara. Nisaotra an'i Kennedy mangina i Drake, nanomboka nahatsiaro ho tsara kokoa noho izy teo.
  
  Loza, hoy izy nieritreritra. Saika nampiany hoe: amin'ity iraka ity.Hiverina amin'ny fitenim-paritra taloha isika afaka herinandro latsaka.
  
  Drake dia niakatra avy amin'ny sampana mankany amin'ny sampana, ambony sy ambony, mipetraka na mijoro amin'ny sampana iray ary amin'ny fotoana iray dia mahatratra ny manaraka. Haingana ny fandrosoana, izay midika fa naharitra ela kokoa noho ny nantenaina ny tanjaky ny vatany ambony. Na izany aza, teo amin'ny antsasaky ny lalana, dia nahatsikaritra i Drake fa nihanalemy i Ben.
  
  "Reraka ve i Tweenie?" - hoy izy nanontany ary hitany fa nitombo avo roa heny ny ezaka. Indraindray i Kennedy dia nanapoaka bala tamin'ny sampana. Indroa izy ireo no nahita tohatra vato nisondrotra teo akaikiny, saingy tsy hitany izay nanenjika azy.
  
  Manako azy ireo ny feo. "Ny Anglisy dia Matt Drake." Ny miaramila SAS teo aloha dia nandre feo nivadika tamin'ny lantom-peo alemà mahery, izay, araka ny nolazain'ny reny fahenina taminy, dia tsy maintsy an'ny lehilahy iray mitafy fotsy. Ilay lehilahy efa hitany indroa teo aloha dia manaiky ireo vakoka halatra.
  
  Indray mandeha izy dia nandre hoe: "Esorina ny SRT." An'i Milo ilay feo misintona, manambara ny lasany, manambara ny vondrona iray nafeniny na dia tao anatin'ny SAS aza. Iza amin'ny anaran'ny zava-masina rehetra io lehilahy io?
  
  Nizara sampana mavesatra ny tifitra. Niato kely i Drake mba hanitsy ilay kitapo misy ireo harena mihetsika ao anatiny, avy eo dia nahatsikaritra ilay sampana midadasika nokendreny. Iray izay tonga saika teo amin"ny tohatra nialan"izy ireo teo aloha.
  
  "Ery," nanondro an"i Ben izy. "Mandehana ny sampana ary mandrosoa... haingana!"
  
  Niboridana nandritra ny roa minitra teo ho eo izy ireo. Minus ny fahatairana sy ny fotoana fanehoan-kevitra, izay mbola tavela tao anatin'ny iray minitra mahery ny loza.
  
  I Ben no voalohany nandao ny trano fialofana, i Drake sy Kennedy indray mandeha, samy nitsambikina tamin'ny tanany ary nitsambikina nanaraka ny sampana nankany amin'ny tohatra. Rehefa hita izy ireo dia novidin'i Kennedy segondra sarobidy izy ireo tamin'ny alàlan'ny tifitra firamainty, nandrava ny fasana iray farafahakeliny.
  
  Ary izao dia hitan'izy ireo fa i Milo tokoa no nandefa baiko hiakatra tohatra. Dimy lahy. Ary haingana ny ekipa. Ho tonga any amin"ny faran"ny sampana alohan"i Ben izy ireo!
  
  Crap! Tsy nanana vintana izy ireo.
  
  Nahita izany koa i Ben ka nangovitra. Nihiaka teo an-tsofiny i Drake hoe: "Aza kivy! Sanatria!"
  
  Nisintona ny trigger indray i Kennedy. Roa lahy no lavo: ny iray nanidina tao anaty lavaka, ny iray nihazona ny lanivoany ary nikiakiaka. Nopotehiny indray ilay izy, ary ren'i Drake fa lany ilay gazety.
  
  Alemà roa no nijanona, fa izao nijoro nanatrika azy ireo, nitana ny fitaovam-piadiany efa vonona. Nanao endrika henjana i Drake. Resy tamin"ilay hazakazaka izy ireo.
  
  "Tifiro izy ireo!" Nanakoako ny feon'i Milo. "Hojerentsika ny potika eto ambany."
  
  "Nein!" Nanomboka indray ilay lantom-peo alemà mafy. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Tsy nihozongozona ny barilan"ireo basy poleta. Naneso toy izao ny iray tamin"ny Alemà: "Midadia, ry voromailala kely! Avia aty."
  
  Nihetsika moramora i Ben. Hitan"i Drake nihorohoro ny sorony. "Matokia ahy," hoy izy nibitsibitsika teo amin"ny sofin"ny namany ary nanenjana ny hozatra rehetra. Nitsambikina izy raha vao tonga teo amin'ny faran'ny sampana i Ben, ny hany lalao nataony dia ny fanafihana sy ny fampiasana ny fahaizany.
  
  "Mbola manana antsy aho," hoy i Kennedy nimenomenona.
  
  Nanaiky i Drake.
  
  Tonga tany amin"ny faran"ny sampana i Ben. Niandry tamim-pahatoniana ny Alemà.
  
  Nanomboka nitsangana i Drake.
  
  Avy eo, toy ny ao anaty zavona, ny Alemà dia nanidina teo amin'ny sisiny, toy ny hoe voan'ny torpedo. Ny vatany, izay triatra sy nihosin-drà, dia nipoitra avy teo amin'ny rindrina ary, lena, dia nihodina tao anaty lavaka toy ny sarety.
  
  metatra vitsivitsy teo ambonin'ilay sampana, izay nisy ny tohatra miolikolika, dia nisy andian-dehilahy goavam-be nitondra fitaovam-piadiana mahery vaika. Ny iray tamin"izy ireo dia nitazona basy AK-5 mbola nifoka sigara.
  
  "Soeda," i Drake dia nahafantatra fa ny fitaovam-piadiana ampiasain'ny miaramila soedoà.
  
  Mafy kokoa, hoy izy, "Fotoam-potoana mampahory."
  
  
  telo ambin'ny folo
  
  
  
  Toby miaramila, Soeda
  
  
  Ny efitrano izay hitan'izy ireo - efitra spartan roa ambin'ny folo ka hatramin'ny roa ambin'ny folo misy latabatra sy varavarankely misy ranomandry - dia nitondra an'i Drake niverina taona maro.
  
  "Miala sasatra," nokapohina ny ankihiben-tànan'i Ben. "Ity toerana ity dia bunker miaramila mahazatra. Nahita efitrano hotely ratsy kokoa aho, ry namana, matokia ahy.
  
  "Tany amin'ny trano fonenana ratsy kokoa aho." Toa nilamina i Kennedy, nanofana polisy iray tamin'ny asa.
  
  "Ny taolan'ny lehilahy hafa?" Nanandratra ny volomaso i Drake.
  
  "Azo antoka. Nahoana?"
  
  "Oh, tsy misy." Drake nanisa hatramin'ny folo tamin'ny rantsan-tànany, dia nijery ambany toy ny hoe hanomboka hiasa amin'ny rantsan-tongony.
  
  Nanery tsiky malemy i Ben.
  
  "Jereo ry Ben, ekeko fa tsy mora ilay izy tamin"ny voalohany, nefa hitanao ny fomba niantsoan"io lehilahy soedoà io. Salama izahay. Na izany na tsy izany, mila mifampiresaka kely isika. Reraka izahay.
  
  Nivoha ny varavarana ary ny tompony, Soedoà tsara tarehy mivolom-bolo sy mibanjina mafy toy ny hoho, izay mety hahatonga an'i Shrek ho fotsy mihitsy aza, mihodinkodina manerana ny tany. Raha vao voasambotra izy ireo ary nohazavain'i Drake tsara hoe iza izy ireo ary inona no ataon'izy ireo, dia nampahafantatra ny tenany ho Thorsten Dahl ilay lehilahy ary avy eo dia nandeha tany amin'ny faran'ny helikopterany mba hanao antso.
  
  "Matt Drake," hoy izy. "Kennedy Moore. Ary Ben Blake. Tsy manana fitakiana aminao ny governemanta Soedoà..."
  
  Nanaitra an'i Drake ilay lantom-peo, izay tsy teny soedoà mihitsy. "Mandeha any amin'ny iray amin'ireo sekoly manjelanjelatra ireo ianao, Dal? Eton sa zavatra toy izany?"
  
  "Mamirapiratra?"
  
  "Sekoly mampirisika ny mpiandraikitra azy amin'ny alalan'ny firazanana, vola ary fitaizana. Nandritra izany fotoana izany, nandeha tamin'ny fahaiza-manao, ny fahaiza-manao ary ny hafanam-po ianao. "
  
  "Heveriko fa izany." Nitovitovy ny feon'i Dahl.
  
  "Mahafinaritra. Eny... raha izay ihany..."
  
  Nanangan-tanana i Dahl raha nanafintohina an'i Drake i Ben. "Aza manao osilahy fanalana, Mat. Satria ianao tantsaha masiaka Yorkshire dia tsy midika akory hoe taranaky ny mpanjaka ny olon-drehetra, sa tsy izany? "
  
  Nibanjina an'ilay mpanofa azy tamin'ny fahatairana i Drake. Kennedy no nanao ny hetsika 'drop it'. Dia tonga tao an-tsainy fa i Ben dia nahita zavatra tena nahasarika azy tao amin"io iraka io, ary naniry bebe kokoa izy.
  
  Hoy i Dahl: "Ankasitrahako ny fizarana fahalalana, ry namana. Tena tiako izany."
  
  Drake dia nizara daholo, saingy araka ny filazan'izy ireo, ny fahalalana dia hery, ary niezaka nitady fomba hahazoana fanohanana avy amin'ny governemanta Soedoà eto izy.
  
  Efa nanomana ny tantarany momba ny Sivin'i Odin sy ny Fasan'ireo andriamanitra i Ben rehefa nanapaka azy i Drake.
  
  "Jereo," hoy izy. "Izaho sy ity lehilahy ity, ary angamba Gronk izao, dia lohateny valo santimetatra amin'ny lisitry ny famonoana..."
  
  "Tsy ory aho, ry anglisy." Nitsangana ny antsasany i Kennedy.
  
  "Tena gaga aho fa fantatrao io teny io." Drake nampidina ny masony. "Miala tsiny. jargon izany. Tsy mandao anao mihitsy izany." Tadidiny ilay teny fisarahana nataon"i Alison hoe: ho SAS foana ianao.
  
  Nandinika ny tanany izy, mbola feno ratra tamin'ny ady nataony tamin'i Milo sy nianika ny Hazo Maneran-tany, ary nieritreritra ny fihetsik'izy ireo haingana sy marina tato anatin'ny andro vitsivitsy.
  
  Tena marina izy.
  
  "Inona no atao hoe gronk?" - Gaga i Ben.
  
  Nipetraka teo ambony seza metaly mafy i Dahl ary nanitsaka ny kirarony mavesatra teo ambony latabatra. "Vehivavy iray izay...uh...'mankafy ny fiarahan'ny miaramila." - hoy izy namaly diplomatika.
  
  "Ny famariparitanao manokana dia ho henjana kokoa," Drake nibanjina an'i Ben, ary avy eo dia nilaza hoe, "Lisitra mamono. Tian'ny Alemà ho faty izahay noho ny heloka tsy vita. Ahoana no azonao anampiana ry Dahl?"
  
  Tsy namaly nandritra ny fotoana kelikely ilay Soedoà, nijery fotsiny teo am-baravarankely feno ranomandry izy, nijery ny tany rakotra lanezy sy ny any ivelany, teo amin"ireo vato mirodana izay nipoitra irery teo anoloan"ny ranomasina misamboaravoara.
  
  Hoy i Kennedy: "Dal, polisy aho. Tsy fantatro izy roa ireo raha tsy efa roa andro lasa izay, fa manana fo tsara izy ireo. Matokia azy ireo."
  
  Nanaiky i Dahl. "Mialoha anao ny lazanao ry Drake. Ny tsara sy ny ratsy momba izany. Hanampy anao izahay, fa aloha-" niondrika tamin"i Ben izy. "Tohizo".
  
  Nanohy toy ny tsy nisy tapaka mihitsy i Ben. Nijery an'i Kennedy i Drake ary nahita ny tsikiny. Nijery lavitra izy, taitra noho ny antony roa. Voalohany, ny fanondroan'i Dahl ny lazany, ary faharoa, ny fankatoavana an-kitsimpo an'i Kennedy.
  
  Vita i Ben. Hoy i Dahl: "Fikambanana vaovao amin'izany rehetra izany ny Alemà, izay tsy tonga tao an-tsainay raha tsy tamin'ny zava-nitranga tany York."
  
  "Vaovao?" hoy Drake. "Tsara izy ireo. Ary tena voalamina tsara; fehezin"ny tahotra sy ny famaizana vy. Ary manana karatra trompetra lehibe izy ireo amin'ny lehilahy iray antsoina hoe Milo - American Special Forces, toa. Jereo ny lohateny."
  
  "Hataonay. Ny vaovao tsara dia manana fampahalalana momba ny Kanadiana izahay. "
  
  "Manara-maso an"izany ve ianao?"
  
  "Eny, saingy mitongilana, tsy manana traikefa ary manirery," Dahl dia nibanjina an'i Kennedy. "Tsy ilay antsoiko hoe kilasy voalohany ny fifandraisan'ny governemanta Soedoà amin'ny fitondranao Obama vaovao. "
  
  "Miala tsiny amin'izany," nitsiky hosoka i Kennedy, avy eo nijery ny manodidina. "Henoy, ry namana, raha ho eto vetivety isika, heverinao ve fa mahazo zavatra hohanina isika?"
  
  "Efa nomanin'ny chef sous izahay," nanao tsikitsiky sandoka i Dahl ho setrin'izany. "Saingy raha ny marina, hisy burgers sy chips tsy ho ela."
  
  Nandeha ny vavan'i Drake. Tsy tsaroany ny fotoana farany nisakafoany.
  
  "Holazaiko aminao izay azoko atao. Ny Kanadiana dia nanomboka ny fiainana ho toy ny fivavahana miafina natokana ho an'ny Viking - Eric the Red. Aza mihomehy fa tena misy ireo zavatra ireo. Mampiasa cosplay ireo olona ireo mba hamerenana indray ny hetsika, ny ady ary ny dia an-dranomasina tsy tapaka. "
  
  "Tsy misy maharatsy an"izany," hoy i Ben somary niaro. Notahirizin'i Drake ity nugget mahafinaritra ity ho any aoriana.
  
  "Tsy izany mihitsy, Andriamatoa Blake. Ny cosplay dia mahazatra, ankafizin'ny olona maro any amin'ny fivoriambe eran-tany, ary nanjary mahazatra kokoa nandritra ny taona maro. Saingy ny tena fahavoazana dia manomboka rehefa lasa mpitarika amin'izao androntsika izao ny mpandraharaha miliaridera iray, ary avy eo dia manipy vola an-tapitrisany dolara amin'ny peratra. "
  
  "Manjary fialam-boly tsy miraharaha izany-"
  
  "Obsession". Nifarana i Dahl rehefa nivoha ny varavarana. Nitaraina i Drake rehefa napetraka teo anoloany ilay lovia burger sy chips mahazatra. Ny fofon'ny tongolo dia masina tamin'ny vavony noana.
  
  Hoy ihany i Dahl teo am-pisakafoana: "Ny mpandraharaha kanadianina iray atao hoe Colby Taylor dia nanokana ny fiainany ho an"ilay Viking malaza, Erik the Red, izay, araka ny azoko antoka, dia tonga tany Kanada, fotoana fohy taorian"ny nahitana an"i Groenlandy. Avy amin'ity fikarohana ity dia teraka ny fahalianana amin'ny angano Norse. Fikarohana, fikarohana, fikarohana. Fikarohana tsy misy farany. Nahazo tranomboky manokana io lehilahy io ary nanandrana nividy ny soratra skandinavianina rehetra efa misy."
  
  "Asa adala izany," hoy i Kennedy.
  
  "Manaiky. Saingy "voanjo" izay mamatsy vola ny "hery fiarovana" azy manokana - mamaky izany amin'ny maha-tafika azy. Ary mijanona ho mitokana izy ka mijanona eo ambanin'ny radaran'ny ankamaroan'ny olona. Nipoitra hatrany hatrany ny anarany nandritra ny taona maro mifandraika amin'ny Sombika Sivy an'i Odin, noho izany dia mazava ho azy fa ny faharanitan-tsaina soedoà dia nanamarika azy ho 'olona mahaliana' foana.
  
  "Nangalatra ny soavaly izy," hoy i Drake. "Fantatrao izany, sa tsy izany?"
  
  Ny maso be an'i Dahl dia nilaza fa tsy nanao izany izy. "Fantatray izao."
  
  "Tsy azonareo samborina ve izy?" Nanontany i Kennedy. "Noho ny ahiahiana ho nangalatra sa toy izany?"
  
  "Alaivo sary an-tsaina hoe iray amin'ireo... jiolahy ianao. Ny mpitarika Mafia na Triad anao. Tsy azo kitihina izy - ilay lehilahy ambony indrindra - amin"izao fotoana izao."
  
  Tian'i Drake ilay fihetseham-po voalaza. Nolazainy tamin'i Dahl ny fandraisan'anjaran'i Alicia Miles ary nilaza tamin'i Dahl ny tantaram-piainany izay navelany hambara.
  
  "Noho izany," hoy izy rehefa vita. "Ilaina ve isika sa ahoana?"
  
  "Tsy ratsy," hoy i Dahl niaiky rehefa nivoha indray ny varavarana ary niditra ny lehilahy zokiolona iray manana volo lava be ary be volombava miboridana. Ho an'i Drake dia toa Viking maoderina sy antitra izy.
  
  Nanaiky i Dahl. "Oh, niandry anao aho, profesora. Avelao aho hampahafantatra ny Profesora Roland Parnevik, "hoy izy. "Ny manam-pahaizanay momba ny angano Norse."
  
  Nanaiky i Drake, avy eo dia nahita an'i Ben nandinika ilay lehilahy vaovao toy ny mpifaninana amin'ny fitiavana izy. Ankehitriny dia azony ny antony nitiavan"i Ben an-tsokosoko io iraka io. Nokapohiny ny sorony ilay namany tanora.
  
  "Eny, mety tsy profesora ny fianakaviantsika eto, saingy azony antoka fa fantany ny lalan'ny Internet - karazana fitsaboana maoderina mifanohitra amin'ny zavatra taloha, ha?"
  
  "Na ny tsara indrindra amin'ny tontolo roa," hoy i Kennedy nanondro tamin'ny rantsany teo amin'ny andaniny roa resahina.
  
  Ny ankilany maneso an'i Drake dia nanao kajy fa i Kennedy Moore dia afaka mitarika ity iraka ity amin'ny fomba izay hamonjy ny asany. Mahagaga fa tia mijery ny zoron'ny vavany rehefa mitsiky izy.
  
  Tafintohina tao amin"ilay efitrano ilay zazalahy, nihazona horonam-boky iray ary nampifandanja kahie maromaro teo ambonin"ilay antontam-bato. Nijery ny manodidina izy, nibanjina an"i Dahl toy ny tsy tadidiko ny anaran"ilay miaramila, dia nariany teo ambony latabatra ny entany.
  
  "Eo io", hoy izy sady nanondro ny iray tamin"ireo horonam-boky. "Ilay iray ihany. Tena misy ilay angano... sahala amin'ny nolazaiko taminao volana lasa izay."
  
  Nosintonin'i Dahl tamin'ny firoboroboana ilay horonam-boky voalaza. "Niara-nipetraka taminay nandritra ny herinandro ianao, profesora. Herinandro monja."
  
  "Ianao... azo antoka ve?"
  
  "Oh, azoko antoka." Ny feon'i Dahl dia nampita faharetana tsy mampino.
  
  Niditra ny varavarana ny miaramila iray hafa. " Tompoko. "Ity," hoy izy nanohina an'i Ben, "dia naneno tsy an-kijanona. Hela tiden...mmm...tsy miato." Nisy tsikitsiky nanaraka. "Ity no reniny."
  
  Nitsambikina tao anatin'ny segondra vitsy i Ben ary nanindry ny bokotra fiantsoana haingana. Nitsiky tamim-pitiavana i Drake, raha toa kosa i Kennedy. "Andriamanitra ô, afaka mieritreritra fomba maro handotoana an"io zazalahy io aho."
  
  Nanomboka namaky tao amin'ilay horonana i Dahl:
  
  "Reko fa maty tany Ragnarok izy, levon'ny fiafarany. Avy amin'ny Fenrir amboadia - indray mandeha nitodika tamin'ny volana.
  
  Ary taty aoriana dia nandry teo akaikiny i Thor sy Loki. Andriamanitra lehibe amin'ireo andriamanitra tsy tambo isaina, ny vatolampyntsika manohitra ny rano.
  
  Sombiny sivy no niparitaka tamin'ny rivotra teny amin'ny lalan'ny One True Volva. Aza mitondra any Ragnarok ireo faritra ireo na mampidi-doza ny faran'izao tontolo izao.
  
  Hatahotra izany mandrakizay ianareo, mihainoa Ahy, ry zanak"olombelona, fa ny fandotoana ny fasan"ireo andriamanitra no fiandohan"ny andro famaliana.
  
  Nihifikifi-doha i Dahl. "Sy ny sisa. Sy ny sisa. Sy ny sisa. Efa azoko avy amin'ny zanaky ny reniko any, ilay mpampianatra. Toa mahery kokoa noho ny Horonam-boky tokoa ny Web. Ary haingana kokoa."
  
  "Ianao ve manana? Eny, araka ny nolazaiko ... Volana, Torsten, volana. Ary tsy noraharahiana aho nandritra ny taona maro. Na ny andrim-panjakana aza. Efa teo foana ny fasana, fantatrao fa tsy tamin"ny volana lasa teo no nisehoan"izany. Nomen"i Agnetha ahy io horonam-boky io, telopolo taona lasa izay, ary aiza isika izao? Hm? Aiza ve isika?
  
  Niezaka ny ho tony i Dahl. Niditra an-tsehatra i Drake. "Miresaka momba an'i Ragnarok ianao, Profesora Parnevik. Toerana tsy misy."
  
  "Tsy izany intsony, tompoko. Saingy indray andro any - eny. Azo antoka fa nisy izany tamin'ny fotoana iray. Raha tsy izany, taiza i Odin sy Thor ary ireo andriamanitra hafa rehetra maty?"
  
  "Mino ve ianao fa nisy izy ireo tamin"izay?"
  
  "Mazava ho azy!" Saika niantsoantso ilay lehilahy.
  
  Lasa nangina ny feon"i Dahl. "Amin'izao fotoana izao," hoy izy, "atsaharo ny tsy finoana."
  
  Niverina teo ambony latabatra i Ben, ary nametraka ny findainy tao am-paosiny. "Fantatrao ve ny momba ny Valkyrie?" nanontany an-tsokosoko izy, nibanjina an'i Drake sy Kennedy. "Fantatrao ve hoe nahoana izy ireo no vatosoa amin'ny satroboninahitr'i Odin?"
  
  Toa sosotra fotsiny i Dahl. Nipoitra ilay lehilahy ary nisalasala. "Ity... ity... vatosoa ao... ity... inona?"
  
  
  efatra ambin'ny folo
  
  
  
  Toby miaramila, Soeda
  
  
  Nitsiky i Ben rehefa nangina ny efitrano. "Ity no tapakila fidiranay," hoy izy. "Ary ny antoky ny fanajana ahy. Ao amin'ny angano Norse dia lazaina imbetsaka fa "mankany amin'ny fanjakan'ireo andriamanitra" i Valkyries.
  
  Nokapohin'i Kennedy teo amin'ny loviany ny garbony. "Inona no dikan'izany?"
  
  "Mampiseho ny lalana izy ireo," hoy i Ben. "Afaka manangona ny sivy Odin ianao mandritra ny Ragnarok mandritra ny iray volana, fa ny Valkyries no mampiseho ny lalana mankany amin'ny fasan'ireo andriamanitra."
  
  Drake dia nanafintohina. "Ary notazoninao ho anao izany, sa tsy izany?"
  
  "Tsy misy mahalala hoe aiza ny Valkyrie, Mat. Ao amin'ny fanangonana manokana izy ireo, Andriamanitra irery no mahalala hoe aiza. Ny amboadia any New York no ampahany farany misy toerana misy anay. "
  
  Nitsiky i Dahl rehefa nanafika ny horonam-bokiny i Parnevik. Nanidina eny rehetra eny ny fantsona fotsy nanerana ny tafio-drivotra. "Valkyries. Valkyries. Tsy misy. Misy - angamba. Ah, handeha isika. Hm."
  
  Nisarika ny sain'i Dahl i Drake. "Ary ny teorian'ny Apokalipsy? Ny afobe eto an-tany sy ny zavamananaina rehetra rava, sns. sy ny sisa."
  
  "Azoko lazaina aminao ny angano mitovy amin'izany ho an'ny saika Andriamanitra rehetra ao amin'ny pantheon. Shiva. Zeosy. Set. Saingy, ry Drake, raha hitan'ny Kanadianina io fasana io, dia handoto azy izy ireo, na inona na inona vokany hafa."
  
  Drake niverina tany Alemaina adala. "Tahaka ny namantsika vaovao," nikiakiaka izy ary nitsiky kely tamin"i Dahl. "Tsy manan-tsafidy aho..."
  
  "Baolina manohitra ny rindrina." Nahavita mantra miaramila kely i Dahl ary nifampijery izy ireo.
  
  Niankina tamin"ny latabatra i Ben mba hisarika ny sain"i Dahl. "Miala tsiny, ry sakaiza, fa mandany andro eto izahay. Omeo ahy ny solosaina finday. Avelao aho handeha hanao surf. Na tsara kokoa aza, alefaso izahay hankany amin'ny Big Apple ary hivezivezy eny amin'ny rivotra izahay."
  
  Nanaiky i Kennedy. "Marina izy. Afaka manampy aho. Ny lasibatra lojika manaraka dia ny National History Museum, ary andao hiatrika izany fa tsy vonona i Etazonia.
  
  "Tantara mahazatra izany," hoy i Dahl. "Efa nanomboka ny fanentanana." Nijery an"i Ben tsara izy. "Manolotra fanampiana ve ianao, ry tovolahy?"
  
  Nanokatra ny vavany i Ben, saingy nijanona avy eo, toy ny nahatsapa ny maha-zava-dehibe ny valin-teniny. "Eny, mbola ao anatin'ny lisitry ny famonoana isika, sa tsy izany? Ary miala sasatra ny The Wall of Sleep amin'ity volana ity. "
  
  "Manana ny tsy fahazoana mivezivezy amin'ny alina i Neny ho an'ny tanora mpianatray?" Drake nanosika.
  
  "Randrin"ny- ?" Nanafintohina i Dahl. "Lasa fanofanana tsy ampy torimaso ve ity?"
  
  "Tsy maninona. Jereo izay hitako hatreto. Ary ny SAS an'i Matt. Kennedy dia polisy New York. Saika ekipa tonga lafatra izahay!"
  
  Nihiratra ny mason"i Dahl, toy ny mibanjina ny fanapahan-keviny. Nalefany mangina teo ambony latabatra ny findain'i Drake ary nanondro ny efijery. "Taiza no nakanao ny runes amin'ity sary ity?"
  
  "Ao amin"ny lavaka. Nisy rindrina nisy sary sokitra an-jatony teo akaikin"ireo sambo lava. Ity vehivavy ity, "nikapoka ny efijery izy, dia nandohalika teo akaikin'i Odin rehefa nijaly teo amin'ny World Tree izy. Afaka mandika ny soratra ve ianao?"
  
  " Momba ny Eny. Izao no voalaza eto - Odin sy Velva - Nanankinana ny tsiambaratelon'Andriamanitra i Heidi. Manadihady an'izany ny Profesora ankehitriny...." Nijery an'i Parnevik i Dahl rehefa nanandrana nanangona ny horonam-bokiny rehetra indray mandeha.
  
  "Ny tsiambaratelon'Andriamanitra" Nihodina ilay rangahy toy ny hoe nisy amboadia nipetraka teo an-damosiny. "Na ny tsiambaratelon"ireo andriamanitra. Renao ve ny nuance? Takatrao? Alefaso aho." Nitodika tany amin"ny vavahady foana izy ary nanjavona.
  
  "Halainay ianareo," hoy i Dahl tamin"izy ireo. "Fa fantaro izany. Tsy mbola manomboka ny fifampiraharahana amin'ny governemantanao. Antenaina fa hokarakaraina mandritra ny sidinay izany. Fa izao izahay dia ho any New York miaraka amin'ny miaramilan'ny Hery manokana am-polony ary tsy misy fahazoan-dàlana fiarovana. Entinay any amin'ny National History Museum ny fitaovam-piadiana." Nanao fiatoana izy. "Mbola te ho avy ve?"
  
  "Hanampy ny SAS," hoy i Drake. "Manana ekipa mijoro eo izy ireo."
  
  "Heveriko fa hiezaka ny hifandray amin'ny kapitenin'ny tranokala aho, jereo raha afaka manosotra kodia izahay." Niharihary ny fiovan'ny fihetsik'i Kennedy rehefa nieritreritra ny hody. Nampanantena ny tenany avy hatrany i Drake fa hanampy azy izy raha azony atao.
  
  Matokia ahy, tiany holazaina. Hanampy anao hahavita izany aho.
  
  Nanenjana ny rantsantanany i Ben. "Omeo I-pad aho na zavatra hafa. Haingankaingana."
  
  
  dimy ambin'ny folo
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Nisy fitaovana antsoina hoe picocell, tilikambo finday ahafahan"ny finday rehetra ampiasaina amin"ny fiaramanidina ny fiaramanidina nentin"izy ireo. Ilaina ho an'ny miaramilan'ny governemanta, fa avo roa heny ho an'i Ben Blake.
  
  "Hey ranabavy, manana asa ho anao aho. Aza manontany. Mihainoa, Karin, mihainoa! Mila fanazavana momba ny National History Museum aho. Fampirantiana, zavatra Viking. Blueprints. Staff. Indrindra fa ireo sefo. Ary..." nihena oktava vitsivitsy ny feony, "... laharana finday."
  
  Nandre fotoana fohy nahanginana i Drake, avy eo: "Eny, ilay tany New York! Firy amin'izy ireo no misy?... Oh... tena? Eny ary, ry zandry vavy. Hamindra vola aminao aho handrakofana izany. Tiako enao".
  
  Rehefa nampiato ny telefaonina ny namany dia nanontany i Drake hoe: "Mbola tsy miasa ve izy?"
  
  "Mipetraka ao an-trano mandritra ny andro, ry namana. Miasa toy ny 'lehilahy farany' amin'ny trano fisotroana mampiahiahy. Ny fahagagana tamin'ny politikan'ny asa taloha."
  
  Niady mafy nandritra ny fito taona i Karin mba hahazoana mari-pahaizana momba ny fandaharana amin'ny ordinatera. Rehefa nirodana ny governemantan'ny Labor tamin'ny fiafaran'ny fitondran'i Blair, dia nandao ny Oniversiten'i Nottingham izy - mpiasa matoky tena sy mahay - vao nahita fa tsy nisy naniry azy. Nitranga ny fihemorana.
  
  Mialà amin'ny University Row - mivilia miankavia ho fanariam-pako, mivilia miankavanana ho bevohoka sy fanampiana avy amin'ny fanjakana. Tohizo hatrany ny lalan'ny nofinofy tapaka.
  
  Nipetraka tao amin"ny trano fialofana akaikin"ny afovoan-tanànan"i Nottingham i Karin. Nanofa trano manodidina azy ireo mpifoka rongony sy mpisotro toaka. Mahalana izy no nivoaka ny trano tamin"ny antoandro ary naka taxi azo antoka ho any amin"ny trano fisotroana izay niasany tamin"ny valo ka hatramin"ny misasakalina. Ny fotoana nampahatahotra indrindra teo amin'ny fiainany dia ny fony izy niverina tao amin'ny trano fonenany, ny haizina, ny hatsembohana taloha ary ny fofona hafa tsy mahafinaritra manodidina azy, heloka bevava mandeha an-tongotra miandry fotsiny ny hitranga.
  
  Any amin'ny tany voaozona sy tsy noraharahiana, dia mpanjaka ny olona mipetraka ao amin'ny aloka.
  
  "Tena mila azy ve ianao amin"izany?" Nanontany i Dahl, izay nipetraka teo ampitan'ny fiaramanidina. "Na..."
  
  "Jereo fa tsy fiantrana izany ry namana. Tsy maintsy mifantoka amin'ny zavatra momba an'i Odin aho. Afaka manao ny asan'ny tranombakoka i Karin. Misy dikany tanteraka izany."
  
  Nanao antso an-tariby haingana i Drake. "Avelao izy hiasa, Dal. Matokia ahy. Eto izahay hanampy."
  
  Namaly avy hatrany i Wells. "Misambotra zeds, Drake? Inona no mitranga?"
  
  Drake no nitondra azy vaovao.
  
  "Eny, indro misy sombin-bolamena madio. Niaraka tamin'i Alicia Miles izahay. Fantatrao hoe inona izany, Mat. Tsy handao ny SAS mihitsy ianao, "niato kely izy. Adiresy farany fantatra: Munich, Hildegardstrasse 111.
  
  "Alemana? Saingy niaraka tamin'ny Kanadiana izy. "
  
  "Eny. Tsy izay ihany. Nipetraka tany Munich niaraka tamin'ny olon-tiany izy - Milo Noxon iray - olom-pirenena tsy mahafinaritra ao Las Vegas, Etazonia. Ary mpiasan'ny fitsikilovana an-dranomasina teo aloha izy. Ny tsara indrindra atolotry ny Yankees. "
  
  Nieritreritra kely i Drake. "Izany no nahafantarany ahy tamin"izany, tamin"ny alalan"i Miles. Ny fanontaniana dia hoe nivadika ve izy mba hampahatezitra azy sa hanampy azy? "
  
  "Tsy fantatra ny valiny. Angamba afaka manontany azy ianao."
  
  "Handramako. Jereo, mitazona ny baolina eto izahay, Wells. Heverinao ve fa afaka mifandray amin'ireo namanao taloha any Etazonia ianao? Efa nifandray tamin'ny FBI i Dahl, saingy milalao fotoana izy ireo. Adiny fito ao anatin"ny sidina izahay... ary manatona an-jambany."
  
  "Matoky azy ireo ve ianao? Ireo voanjo ireo? Tianao ve ny hanadio ny vondron'olona tsy azo ihodivirana?"
  
  "Soedoà izy ireo. Ary eny, matoky azy ireo aho. Ary eny, tiako ny handray anjara ny ankizilahy."
  
  "Mazava". Wells dia nanapaka ny fifandraisana.
  
  Drake nijery ny manodidina. Kely ilay fiaramanidina nefa malalaka. Tafika an-dranomasina iraika ambin'ny folo no nipetraka tao aoriana, nipetra-potsiny, natory ary tamin'ny ankapobeny dia nifampiresaka tamin'ny teny soedoà. Niresaka an-telefaonina tsy an-kijanona teo amin'ny lalantsara i Dahl raha namelatra horonam-boky nifandimby teo anoloany ilay profesora, nametraka ny tsirairay tamim-pitandremana teo an-damosin'ny sezany, nandinika ny fahasamihafan'ny zava-misy sy ny tantara foronina taloha.
  
  Teo ankaviany, i Kennedy, nanao ny akanjony tsy misy endrika voalohany indray, no niantso voalohany azy. "Ao ve ny Kapiteny Lipkind?... ah, lazao aminy fa Kennedy Moore io."
  
  Nandalo ny folo segondra, avy eo: "Tsia. Lazao azy fa tsy afaka miantso ahy izy. Zava-dehibe izany. Lazao azy momba ny fiarovam-pirenena izany, raha tianao, antsoy fotsiny izy."
  
  Folo segondra indray, avy eo: "Moore!" Nandre fivovona i Drake na dia teo amin"ny toerana nipetrahany aza. "Tsy afaka miandry ve ity?"
  
  "Henoy aho, kapiteny, nisy toe-javatra niseho. Voalohany, miresaha amin'ny manamboninahitra Swain avy amin'ny FBI. Eto aho miaraka amin'i Torsten Dahl avy amin'ny SGG Swedish ary manamboninahitra SAS. Tandindomin-doza mivantana ny National History Museum. Hamarino ny antsipirian'ny dia antsoy avy hatrany aho. Mila ny Fanampianao Aho."
  
  Nakaton'i Kennedy ny telefaonina ary naka rivotra lalina. "Bang - ary miala ny fisotroan-drononoko."
  
  Nijery ny famantaranandrony i Drake. Adiny enina mandra-piandry.
  
  Nitsoka ny findain"i Ben ka noraisiny. "Rahavavy?"
  
  Ny Profesora Parnevik dia niondrika namakivaky ny lalantsara, nisambotra ilay horonam-boky nianjera tamin'ny tanany mafy. "Fantatr'ilay zaza ny Valkyries azy." Tsy niresaka tamin"iza na iza manokana izy, hoy izy. "Fa aiza izy ireo? Ary ny maso - eny, ho hitako ny maso.
  
  Niteny i Ben. "Tena tsara, Karin. Alefaso amiko ny sarin'ny tranombakoka ary omeo ahy ity efitrano ity. Alefaso amin'ny taratasy misaraka avy eo ny mombamomba ny mpiandraikitra. Hey ranabavy, miarahaba an'i Neny sy Dada. Tiako enao".
  
  Nanohy ny fipihanany i Ben, ary nanomboka naka naoty hafa. "Nahazo ny laharan'ny mpiandraikitra ny tranombakoka," hoy izy nihiaka. "Dal? Tianao ve ny hampatahotra azy?
  
  Nitsiky tsy nampoizina i Drake raha nanofahofa tanana mafy ilay manamboninahitra soedoà hoe Tsia! nefa tsy nisy zanatsoratra iray. Nahafinaritra ny nahita an"i Ben naneho fahatokiana toy izany. Nihemotra kely ilay geek mba hanomezana fahafaham-po ilay olona ao amin'ny efitrano sasany.
  
  Nipoaka ny telefaona an'i Kennedy. Nosokafany haingana izany, fa tsy talohan'ny nitondrany ny fiaramanidina manontolo tamin'ny lalao Goin 'Down.
  
  Nanaiky i Ben tamin'ny fotoana. "Mahafatifaty. Ny dikan-teny fonontsika manaraka azo antoka. "
  
  "Moore." Nametraka ny findainy tamin'ny fanamafisam-peo i Kennedy.
  
  "Inona no mitranga? Nisakana ny lalako ny antsasa-polo lahy, ary avy eo nilaza tamiko, tsy tamim-pahalalam-pomba loatra, mba tsy hivoaka ny orona amin'ny hady nisy azy. Nisy zavatra nahatonga ny alika lehibe rehetra hivovo, Moore, ary mino aho fa ianao izany. Niato kely izy, ary avy eo dia niteny tamim-pisainana hoe: "Tsy vao voalohany akory aho."
  
  Nomen'i Kennedy azy ny dikan-teny nohafohezina, izay niafara tamin'ny fiaramanidina feno Marines Soedoà sy ny ekipa SAS tsy fantatra teny an-dalana, ankehitriny dia sidina adiny dimy avy any Etazonia.
  
  Nahatalanjona i Drake. adiny dimy.
  
  Tamin'izay fotoana izay dia niantsoantso i Dahl hoe: "Fampahalalana vaovao! Vao henoko fa tsy tany Soeda akory ny Kanadiana. Toa nanao sorona ny World Tree sy Spear izy ireo mba hifantoka amin'ny Valkyries. " Nanao fisaorana teo amin'ny fitarihan'i Ben izy, ary nanilika an'ilay profesora mimenomenona. "Nefa... niverina maina izy ireo. Ity mpanangom-bokatra tsy miankina ity dia tokony ho tena mpitsikilo ... Na ... " Drake nikiakiaka, "mety ho mpanao heloka bevava izy.
  
  "Tolotra tsara. Ny lehilahy no lasa ratsy tarehy na izany aza. Ny Kanadianina dia miomana hamely ny tranombakoka vao maraina amin'ny ora New York. "
  
  Ny endrik'i Kennedy dia niseho tamin'ny fomba famonoana olona rehefa nihaino ny lehibeny sy Dahl izy tamin'ny fotoana iray. "Ampiasain'izy ireo ilay daty," hoy izy nanitikitika tampoka teo amin'ny andaniny sy ny ankilany rehefa tonga saina. "Ireo tsy misy dikany ireo - ary ny Alemà, tsy isalasalana - dia manafina ny tena fikasany ao ambadiky ny daty mahatsikaiky."
  
  Nitraka i Ben. "Very lalana aho."
  
  Nanakoako azy i Drake. "Daty inona?"
  
  "Rehefa tonga any New York izahay", hoy ny fanazavan"i Dahl, "dia tokony ho amin"ny valo ora maraina ny 11 septambra izao."
  
  
  enina ambin'ny folo
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Adiny efatra sisa. Nanohy naneno teny amin"ny lanitra feno rahona ilay fiaramanidina.
  
  Hoy i Dahl: "Hanandrana ny FBI indray aho. Fa hafahafa. Tsy afaka mandalo io ambaratongan'ny fanamarinana io aho. Rindrin-bato ozona. Ben - antsoy ny mpanara-maso. Drake no lehibenao taloha. Mandeha ny famantaranandro, ry lehilahy, ary tsy aiza isika. Mitaky fandrosoana io ora io. Mandehana."
  
  Nitalaho tamin'ny lehibeny i Kennedy hoe: "Azafady an'i Thomas Caleb, Lipkind," hoy izy. "Tsy misy ifandraisany amin'izy io na amin'ny asako. Lazaiko aminao izay tsy fantatry ny FBI, CIA, ary ireo adala telo hafa rehetra. Manontany aho..." nijanona kely izy, "Heveriko fa mangataka aminao aho mba hatoky ahy."
  
  "Taratasy telo adala", hoy i Ben nimenomenona. "Brilliant".
  
  Te hanatona an'i Kennedy Moore i Drake ary hanome teny fampaherezana. Naniry ny hamihina azy ilay sivily tao aminy, saingy noteren"ilay miaramila hiala izy.
  
  Saingy nanomboka nandresy tamin'io ady io ny mponina sivily. Teo aloha, dia nampiasa ny teny hoe "gronk" izy mba "hamela" azy, mba hiadiana amin'ny firongatry ny fahatsapana tsapany, saingy tsy nahomby izany.
  
  Namaly ny antsony i Wells. "Mitenena izao".
  
  "Mihaino an'i Taylor indray? Jereo hoe aiza isika ry namana? Efa nandresy lahatra anay ve ianao fa hiditra amin'ny habakabaka amerikana?"
  
  "Eny... eny... ary tsia. Mifampiraharaha amin'ny reams of bureaucratic red tape aho, Drake, ary tsy mety amin'ny feoko izany-" Niandry kely izy, avy eo dia nihomehy noho ny fahadisoam-panantenana. "Referansa tamin'ny volana Mey izany, ry namana. Miezaha hanaraka hatrany."
  
  Nitsiky tsy fidiny i Drake. "Olona ianao, Wells. Mihainoa, manaova hetsika ho an'ity iraka ity - ampio izahay - ary holazaiko aminao ny momba ny klioba maloto indrindra any Hong Kong izay niasa an-tsokosoko tao amin'i Mai, antsoina hoe Spinning Top.
  
  "Manjavozavo aho, toa manitikitika izany. Ao ianao, ry namana. Indro, efa an-dalana isika, efa vonona ny zava-drehetra araka ny fitsipika rehetra, ary tsy manana olana amin"izany ny oloko eny ampitan"ny kamory.
  
  Nahatsapa 'saingy' i Drake. "Eny?"
  
  "Misy olona eo amin'ny fitondrana mandà ny tombontsoan'ny fipetrahana ary tsy mbola nisy nandre momba ny fiaramanidinao, ary izany, ry namako, dia mibaribary amin'ny kolikoly anatiny."
  
  Nandre azy i Drake. "Eny, ampandreneso aho." Ny fanindriana moramora ny bokotra dia namarana ny antso.
  
  Henony i Kennedy niteny hoe: "Ny ambany no tena tsara, Kapiteny. Henoko eto ny resaka momba ny firaisana tsikombakomba. Tandremo... mitandrema ry Lipkind."
  
  Nohidiany ny findainy. "Eny, masiaka izy, nefa mandray ahy amin'ny teniko. Mandefa tarehin-tsoratra mainty sy fotsy betsaka araka izay azo atao eo amin'ny sehatra izy, miaraka amin'ny fifehezana. Ary misy mahafantatra olona ao amin'ny biraon'ny Fiarovam-pirenena ao an-toerana izy, "hoy izy, nanala ny blouse malefaka. "Miparitaka ny tsaramaso."
  
  Andriamanitra, hoy i Drake. Misy fitaovam-piadiana mahery vaika miditra ao amin'ity tranombakoka ity. Ampy hanombohana ady. Tsy niteny mafy izy fa nijery ny famantaranandrony.
  
  Ora telo sisa.
  
  Mbola niaraka tamin"ilay mpiandraikitra i Ben hoe: "Jereo fa tsy fanavaozana lehibe no resahinay eto, fa mamindra ny fampirantiana fotsiny. Tsy mila lazaiko aminao ny haben'ny tranombakoka, tompoko. Afindrao fotsiny dia hilamina ny zava-drehetra. Eny... SGG... Hery manokana Soedoà. Ampandrenesina ny FBI satria miteny izahay...tsia ! Aza miandry izy ireo hiantso. Tsy afaka misalasala ianao. "
  
  Fahanginana dimy ambin'ny folo segondra, avy eo: "Tsy mbola nandre momba ny SGG ve ianao? Eny ary, Google it!" Nanondro ny findainy tao anatin'ny famoizam-po i Ben. "Mijanona izy," hoy i Ben. "Fantatro fotsiny izany. Niresaka tamim-pitandremana izy, toy ny hoe tsy afaka nanao fialan-tsiny ampy izy. "
  
  "Taratasy mena iray hafa." Drake nanondro an'i Dahl. "Vetivety dia lasa fipoahana izany."
  
  Nangina mafy dia naneno ny findain'i Dahl. "Andriamanitro ô," hoy izy namaly. "Den Statsminister."
  
  Drake dia nanao tarehy tamin'i Kennedy sy Ben. "Praiminisitra".
  
  Maro ny teny feno fanajana, nefa nivantana, izay nampitombo ny fanajan'i Drake an'i Thorsten Dahl. Nilaza tamin"ny lehibeny ny zava-nitranga ilay manamboninahitra manokana. Resy lahatra mafy i Drake fa ho tia an'io lehilahy io izy.
  
  Namarana ny antso i Dahl ary naka fotoana kely hanangonana ny eritreriny. Farany dia niandrandra izy ary nitodika tany amin'ny fiaramanidina.
  
  "Mivantana avy amin'ny mpikambana ao amin'ny kabinetran'ny filoha, mpanolotsaina akaiky azy indrindra," hoy i Dahl tamin'izy ireo. "Tsy avela hipetraka io sidina io."
  
  
  ***
  
  
  Ora telo sisa.
  
  "Tsy hampahafantatra ny filoha izy ireo," hoy i Dahl. "Washington, D.C. ary Capitol Hill dia lalina amin'izany, ry namako. Nambaran"ny minisitry ny Fanjakana fa izao lasa maneran-tany izao, firaisana tsikombakomba amin"ny sehatra iraisam-pirenena, ary tsy misy mahalala hoe iza no manohana an"iza. Izany fotsiny," hoy izy sady nisoroka ny masony, "dia miresaka momba ny maha-zava-dehibe ny iraka ataontsika."
  
  "Asio ny cluster," hoy i Drake. "Ity no antsointsika hoe tsy fahombiazana goavana."
  
  Nandritra izany fotoana izany, i Ben dia nanandrana nifandray tamin'ny mpikarakara ny National History Museum. Ny hany azony dia mailaka. "Diso," hoy izy. "Tokony efa nanamarina zavatra izy izao." Nanomboka nanidina avy hatrany teo ambonin'ny fitendry virtoaly ny rantsantanan'i Ben.
  
  "Manana hevitra aho," hoy izy mafy. "Mivavaka amin'Andriamanitra aho fa diso aho."
  
  Niantso indray i Wells avy eo, ary nanazava fa ny ekipany SAS dia nanao fipetrahana miafina tao amin'ny seranam-piaramanidina nilaozan'ny New Jersey. Nankany afovoan-tanànan'i New York ny ekipa, nandeha tamin'ny fomba rehetra ilaina.
  
  Drake nanamarina ny fotoana. Ora roa alohan'ny hipetrahana.
  
  Ary avy eo i Ben dia niantsoantso hoe: "Aoka ny marika!" Nitsambikina ny rehetra. Na dia ny an-dranomasina Soedoà aza dia nanome azy ny sainy feno.
  
  "Eto io!" - hoy izy niantsoantso. "Miparitaka manerana ny Internet raha manam-potoana hijerena ianao." Tezitra izy nanondro ny efijery.
  
  "Colby Taylor," hoy izy. "Ny Kanadiana miliaridera no mpandray anjara lehibe indrindra amin'ny National History Museum ary iray amin'ireo mpamatsy vola lehibe indrindra ao New York. Azoko antoka fa nanao antso vitsivitsy izy?"
  
  Nirenireny i Dahl. "Ity no sakanantsika", hoy izy nitaraina. "Ny lehilahy resahin'izy ireo dia manana olona bebe kokoa noho ny mafia." Sambany ilay manamboninahitra soedoà toa niondrika teo amin"ny sezany.
  
  Tsy afaka nanafina ny fankahalany i Kennedy. "Nandresy indray ny akanjon'ny kitapom-bola", hoy izy nitsikitsiky. "Manantena aho fa banky ihany koa io baomba io."
  
  "Angamba, mety tsy," hoy i Drake. "Manana drafitra B foana aho."
  
  adiny iray sisa.
  
  
  FAHA-
  
  
  
  New York, Etazonia
  
  
  Ny Port Authority an'ny Departemantan'ny Polisy any New York angamba no malaza indrindra amin'ny herim-po mahamenatra sy ny namoy ny ainy nandritra ny zava-nitranga tamin'ny 9/11. Ny tsy dia fantatra loatra dia ny fikarakarana an-tsokosoko ny ankamaroan'ny sidina SAS miainga avy any Eoropa. Na dia tsy misy ekipa manokan-tena hanara-maso an'io singa io amin'ny asany aza dia vitsy an'isa ireo mpiasa iraisam-pirenena voakasik'izany ka nandritra ny taona maro dia maro no lasa mpinamana akaiky.
  
  Nanao antso hafa i Drake. "Hafana ny andro anio alina," hoy izy tamin'ny inspektera CAPD Jack Schwartz. "Malahelo ahy ve ianao ry namana?"
  
  "Andriamanitra, Drake dia... inona? Roa taona?"
  
  " Telo. Taom-baovao, '07."
  
  "Tsy maninona ve ny vadinao?"
  
  "Nisaraka izahay sy Alison, ry namana. Ampy hamaritana ny maha-izy ahy ve izany?"
  
  "Nihevitra aho fa nandao ny serivisy ianao."
  
  "Nataoko. Niantso ahy indray i Wells tamin'ny asa farany. Niantso anao ve izy?"
  
  "Nataony. Nilaza izy fa nampanantena azy ianao fa hiandry kely.
  
  "Nanao ve izy izao? Schwartz, mihainoa ahy. Ity ny antsonao. Tokony ho fantatrao fa hivoaka any amin'ny mpankafy ity dihy ity ary hitondra anao any amin'ny farany ny fidiranay. Azoko antoka fa ho mahery fo avokoa isika rehetra ary hoheverina ho asa mahasoa izany, saingy..."
  
  "Nampiakatra ahy haingana ny Wells," hoy i Schwartz, fa i Drake kosa naheno sorisory. "Aza manahy, ry namana. Mbola manana tanjaka aho mba hahazoana alalana hipetraka."
  
  Nanafika ny habakabaka amerikana ny fiaramanidina nentin'izy ireo.
  
  
  ***
  
  
  Nigadona tamin'ny andro ratsy ilay fiaramanidina ary nizotra nivantana nankany amin'ilay tranoben'ny terminal. Raha vao nisokatra kely ny varavarana, dia nirohotra nidina teo amin'ny tohatra metaly rickety ny mpikambana roa ambin'ny folo feno entana tao amin'ny SGG Soedoà ary niditra tao anaty fiara telo miandry. Nanaraka azy i Drake, Ben, Kennedy ary ny Profesora, saika nipitika i Ben raha nahita ny fitaterany.
  
  "Toy ny humvees izy ireo!"
  
  Minitra vitsy taty aoriana, nihazakazaka nidina teo amin'ny lalamby tsy nisy na inona na inona ireo fiara, nihaingana nankany amin'ny toby miafina ao ambadiky ny seranam-piaramanidina tsy misy soratra izay, rehefa avy niodina vitsivitsy, dia nipoitra teo amin'ny lalana iray tsy hita maso izay mifandray amin'ny iray amin'ireo sakeli-dranon'i Manhattan.
  
  Niely teo anoloany i New York tamin'ny famirapiratany rehetra. Trano avo lenta maoderina, tetezana tranainy, maritrano klasika. Nandeha hitsin-dalana mankany afovoan-tanàna ny andian-tsambon'izy ireo, ka nanao risika tamin'ny fampiasana ny lalana saro-dalana rehetra fantatry ny mpamily teo an-toerana. Nirefodrefotra ny tandroka, nanenika ny rivotra ny ozona, tapaka ny sisin-dalana sy ny dabam-pako. Tamin'ny fotoana iray, lalana tokana no tafiditra, nanapaka fito minitra ny diany ary niteraka fahatapahan'ny fender telo.
  
  Tao anatin'ireo fiara dia saika nafana ny hetsika. Naharay antso avy amin'ny Praiminisitra Soedoà ihany i Dahl, izay nahazo ny sitrapo tsaran'ny FBI sy ny fahazoan-dàlana hiditra ao amin'ny tranombakoka raha tonga tany aloha izy ireo.
  
  Nitodika tany amin"ny mpamily azy i Dahl. "Haingankaingana!"
  
  Nomen'i Ben an'i Dahl ny sarintanin'ny tranombakoka mampiseho ny toerana misy ny Wolves.
  
  Niparitaka ny fampahalalana bebe kokoa. Tonga ny mainty sy fotsy. Nampandrenesina ireo ekipa namaly haingana.
  
  Tonga tany Wells i Drake. "Sitch?"
  
  "Ety ivelany izahay. Tonga roa minitra lasa izay ny polisy mpitaingin-tsoavaly. Ianao?"
  
  "Roapolo dingana miala. Miantsoantso anay raha misy zava-mitranga." Nisy zavatra nanintona ny sainy ary nifantoka vetivety tamin"ny zavatra teo ivelan"ny varavarankely izy. Ny fahatsapana mahery vaika momba ny déj à vu dia nampihorohoro ny taolan-tehezany rehefa nahita takela-by lehibe iray manambara ny fahatongavan'ilay mpamorona lamaody Abel Frey ao New York miaraka amin'ny seho an-tongotra mahagaga ataony.
  
  Adala izany, hoy i Drake. Tena adala.
  
  Nofohazin'i Ben ny anabaviny tany Royaume-Uni ary, mbola sempotra noho ny fahitana ny fitaterany, dia nahavita nampiditra azy tao amin'ny Project Valkyrie - araka ny niantsoany azy. "Mitsitsy fotoana," hoy izy tamin'i Dahl. "Afaka manohy ny fikarohana nataony izy raha mbola any ivelany mamonjy ireo amboadia ireo. Aza manahy, heveriny fa satria te haka sary azy ireo aho amin'ny diplaomako. "
  
  "Mandainga amin"ny rahavavinao ve ianao?" Drake dia nanafintohina.
  
  "Mihalehibe izy." Nokapohin'i Kennedy ny tanan'i Blake. "Omeo toerana kely ny ankizy."
  
  Nitsoka ny findain'i Drake. Tsy nila nanamarina ny karapanondro mpiantso izy vao nahalala fa Wells io. "Aza lazaina amiko, ry sakaiza. Kanadiana?
  
  Nihomehy mangina i Wells. "Tianao."
  
  "A?" - Nanontaniako.
  
  "Samy mampiasa lalana samy hafa ny Kanadiana sy ny Alemà. Efa hanomboka ity ady ity raha tsy misy anao."
  
  Hoy i Dahl: "Telo minitra miala ny ekipa SWAT. Ny matetika dia 68. "
  
  Nijery teo am-baravarankely malalaka i Drake. "Eto izahay".
  
  
  ***
  
  
  "Fidirana any amin'ny Central Park West," hoy i Ben rehefa nivoaka ny fiarany izy ireo. "Mitondra mankany amin'ireo tohatra roa ihany izay miakatra avy any amin'ny ambaratonga ambany ka hatrany amin'ny rihana fahefatra."
  
  Niditra tao amin'ny hafanan'ny maraina i Kennedy. "Aiza ny gorodona ipetrahan"ny amboadia?"
  
  "Fahefatra".
  
  "Tarehimarika." Nihiboka i Kennedy ary nikasika ny kibony. "Fantatro fa hanenina amin'ireto mofomamy fialantsasatra ireto aho.
  
  Nijanona tao aoriana i Drake raha nihazakazaka haingana araka izay tratrany ny miaramila soedoà nidina ny tohatra tao amin'ny tranombakoka. Vao teo izy ireo dia nanomboka nanala ny fitaovam-piadiany. Nosakanan'i Dahl izy ireo teo ambanin'ny aloky ny fidirana avo, ny ekipa dia voahodidin'ny andry boribory.
  
  "Misy ny Twitter. "
  
  "Checks!" ampolony no naneno. "Mandeha aloha isika," hoy izy nanopy maso an'i Drake. "Manaraka ianao. Raiso."
  
  Notolorany an'i Drake zavatra cylindrical roa mitovy habe amin'ny jiro sy écouteur roa. Navadik'i Drake ny vatan-kazo cylindrical 68 ary niandry mandra-pamoaka jiro maitso avy amin'ny fotony izy roa. Nomeny an'i Kennedy ny iray ary notazoniny ho azy ny iray hafa.
  
  "Twitters," hoy izy tamin'ny fijery tsy misy dikany. "Ity no fanampiana vonjy taitra vaovao. Ny lalao ara-pirahalahiana rehetra dia arindra amin'ny matetika mitovy. Jereo ny mpiara-miasa dia misy feo mikiakiaka mahasosotra ao an-tsofinao, jereo ny olon-dratsy fa tsy mandre na inona na inona ianao..." Nataony ny sofina. "Fantatro fa tsy azo ianteherana izy io, saingy manampy amin'ny toe-javatra misy anao be atao. Toa izao."
  
  Hoy i Ben: "Ahoana raha mifandona amin"ny iray hafa ny frequence?"
  
  "Tsy hitranga izany. Ity no teknolojia Bluetooth farany indrindra - spektrum fampielezam-peo adaptive frequency. Ny fitaovana dia 'mitsambikina' amin'ny sivy amby fitopolo matetika nofantenana amin'ny tarika efa voatendry mialoha - miaraka.
  
  "Mahafinaritra," hoy i Ben. "Aiza ny ahy?"
  
  "Handany fotoana kely ao amin'ny Central Park ianao sy ny profesora," hoy i Drake taminy. "Zavatra fizahan-tany. Mangatsiaka ry namana, tsy hahafinaritra izany. "
  
  Raha tsy nisy teny hafa, dia nitodika nanaraka ny miaramila soedoà farany i Drake namakivaky ny andohalambo avo ary niditra tao amin'ny trano maizina ao amin'ny tranombakoka. Nijery akaiky i Kennedy.
  
  "Mety tsara ny basy", hoy izy nimenomenona.
  
  "Amerikana," hoy i Drake, saingy nitsiky haingana. "Mitonia. Tsy maintsy handrava ny Kanadiana ny Soedoà, ary avo roa heny haingana. "
  
  Tonga tamin"ny tohatra lehibe miendrika Y izy ireo, izay nanjakan"ny varavarankelin"ny arched sy ny valin-drihana mivolom-baravarana, ary niakatra haingana tsy nijanona. Amin'ny ankapobeny dia feno mpizaha tany be maso ity tohatra ity, saingy mangina ny toerana manontolo ankehitriny.
  
  Nandeha an-tongotra i Drake ary nijanona ho mailo. Olona mampidi-doza am-polony no nirohotra namakivaky an'io toerana lehibe tranainy io amin'izao fotoana izao. Fotoana fohy monja vao nivory izy ireo.
  
  Nihazakazaka niakatra izy ireo, nanakoako mafy eny amin'ny rindrina avo ny baoty, static avy amin'ny mikrofon-tendany, nanakoako tamin'ny fanamafisam-peo voajanahary ao amin'ilay trano. Nifantoka mafy i Drake, nahatsiaro ny fiofanany, saingy niezaka nanara-maso akaiky an'i Kennedy nefa tsy namela izany. Mbola nifanditra tao anatiny ihany ilay sivily sy ilay miaramila.
  
  Nanatona ny rihana fahatelo i Dahl, nanao fihetsika 'mandroso-miadana'. Nifindra akaiky kokoa an'i Drake i Kennedy. "Aiza ny namanao SAS?"
  
  "Miala sasatra," hoy i Drake. "Raha ny marina, tsy te hanao famonoana tsy ilaina isika izao, sa tsy izany?"
  
  Nitsiky i Kennedy. "Mampihomehy ianao ry Drake. Tena lehilahy mampihomehy."
  
  "Tokony hahita ahy miaraka amin'ny daty ianao."
  
  Tsy azon"i Kennedy ilay tifitra, avy eo dia niteny hoe: "Aza mieritreritra fa hanaiky aho." Ny tanany havanana dia zatra nanatsotra ny anoloana ny blouse.
  
  "Aza mieritreritra aho fa nanontany."
  
  Nanomboka niakatra ny tohatra farany izy ireo. Rehefa nanakaiky ny fiolahana farany ilay miaramila mpitarika, dia naneno ny tifitra ary nipoaka ny sokay iray santimetatra teo amin'ny lohany.
  
  "Midina!"
  
  Nisy havandra nanindrona ny rindrina. Nandroso teo amin'ny kibony i Dahl, nanao hetsika maromaro tamin'ny sandriny.
  
  Hoy i Drake hoe: "Ny fomba amam-panao."
  
  Nitifitra volley haingana ny miaramila iray mba hahatonga ny fahavalony ho sahirana. Ny iray hafa dia nanala ny fiarovan-dohany, namatotra ny basy tamin'ny fehikibony ary nandroso tsikelikely nankany amin'ny tsipika mirehitra. Naheno fikotrokotroka malefaka izy ireo. Nitsambikina niala teo ambanin"ny tohatra ilay miaramila fahatelo ary nandona ny mpiambina teo anelanelan"ny masony. Maty nianjera ilay rangahy vao afaka nitifitra.
  
  "Mahafatifaty," tian'i Drake ireo fihetsika voalamina tsara.
  
  Niakatra teo amin'ny tohatra izy ireo, nisintona fitaovam-piadiana, ary niparitaka nanerana ny fidirana miondrika mankany amin'ny rihana fahefatra, avy eo nijery tamim-pitandremana ny efitrano tany ivelany.
  
  Namaky ireo famantarana i Drake. Io no efitranon'ny dinôzôra androngo. Tompo, hoy izy nieritreritra. Tsy teo ve no nitazonana ilay Tyrannosaurus ozona?
  
  Nijery an-tsokosoko tao amin"ilay efitrano izy. Lehilahy matihanina maromaro manao fanamiana sivily no hita fa sahirana, samy nirongo basy milina mavesatra avokoa izy rehetra, azo inoana fa Mac-10 'famafazana sy hivavaka'. Na izany aza, ny Tyrannosaurus dia nijoro teo anoloany, mijoalajoala amin'ny famirapiratan'ny nofy ratsy , ny endrika maharitra amin'ny nofy ratsy na dia an-tapitrisany taona maro taorian'ny nanjavonany aza.
  
  Ary teo anilany - nisosoka tamin'ny valanoranony - nandeha an-tongotra i Alicia Miles, mpiremby mahafaty iray hafa. Nihiaka toy izao izy tamin"ny alalan"ny soniany: "Tandremo ny fotoana, ry zalahy! Iray slip eto ary izaho manokana dia hanala anareo mpangalatra rehetra hiala amin'ny lalao! Haingana!"
  
  "Misy ramatoa iray izao," hoy i Kennedy nibitsibitsika tamin'ny fanesoana iray milimetatra. Tsapan'i Drake ny hanitry ny ditin-kazo manitra sy ny fofony maivana. "Namana taloha, Drake?"
  
  "Nampianatra azy ny zavatra rehetra fantany," hoy izy. "Raha ara-bakiteny, tamin"ny voalohany. Dia nandalo ahy izy. Ninja-Shaolin hafahafa. Ary tsy vehivavy velively izy, azo antoka izany. "
  
  "Misy efatra eo ankavia", hoy ilay miaramila. "Dimy eo ankavanana. Plus vehivavy. Ny fampirantiana an'i Odin dia tsy maintsy ao ambadiky ny efitrano, angamba any amin'ny lavarangana mitokana, tsy fantatro.
  
  Nifoka rivotra i Dahl. "Fotoana hifindrana."
  
  
  valo ambin'ny folo
  
  
  
  NEW YORK NATIONAL HISTORY MUSEUM
  
  
  Nitsambikina niala ny sarona ny Soedoà, nitifitra marina. Kanadiana efatra no nianjera, avy eo ny iray hafa, ny telo tamin"izy ireo no nidona tamin"ny fampirantiana fitaratra, izay nivadika indray ary nianjera tamin"ny tany niaraka tamin"ny tabataba toy ny fipoahana.
  
  Nitodika sy nitifitra teo an-toerana ireo Kanadiana ambiny. Nikiakiaka ireo Soedoà roa. Lavo ny iray ary nisy rà nikoriana teo amin"ny lohany. Nianjera tao anaty antontam-bato ny iray hafa, nikasika ny feny.
  
  Niditra tao amin'ny efitrano i Drake namakivaky ny gorodona voavolavola ary nandady tao ambadiky ny fampisehoana fitaratra lehibe mampiseho armadillos goavambe. Raha vantany vao azony antoka fa voaro i Kennedy, dia nanangana ny lohany izy mba hijery ny fitaratra.
  
  Nahita an'i Alicia namono Swedes roa nandositra tamin'ny tifitra roa tonga lafatra aho.
  
  Nisy Kanadiana efatra hafa niseho avy ao ambadiky ny Tyrannosaurus. Tsy maintsy ho tao amin'ny lavarangana nampisehoana ny Wolves izy ireo. Nisy fehikibo hoditra hafahafa nafatotra tamin'ny vatany ary kitapo mavesatra teny an-damosiny.
  
  Ary koa Mac-10. Nofenoin"izy ireo bala ny efitrano.
  
  Nilentika ny Soedoà mba hiafenana. Nianjera tamin'ny tany i Drake, nanao izay hamehezana ny sandriny amin'ny lohan'i Kennedy mba hitazonana azy ho ambany araka izay azo atao. Vaky ny vera teo amboniny, niparitaka teo amin"ny manodidina ny vera ary nilatsaka tamin"izy ireo ny orana. Nipoaka sy niparitaka nanodidina azy ireo fôsily sy replika Armadillo.
  
  "Manadio haingana, okay?" Nimenomenona i Kennedy. "Eny marina izany."
  
  Nihozongozona ny tenany i Drake, nanipy vera hatraiza hatraiza, ary nijery ny rindrina ivelan'ny tranombakoka. Nisy Kanadiana iray nianjera teo ary nosintonin'i Drake avy hatrany izy.
  
  "Efa manao izany."
  
  Nanatona ilay rangahy mandry izy tamin"ny fampiasana ilay fampirantiana tapaka. Noraisiny ilay basim-borona, kanjo nisokatra tampoka ny mason"ilay lehilahy!
  
  "Jesosy!" Nitempo haingana kokoa noho ny tanan"i Noa ny fon"i Drake rehefa nanamboatra ny sambofiara izy.
  
  Nidradradradra ilay lehilahy, ary nihiratra noho ny fanaintainana ny masony. Tonga saina haingana i Drake, nalainy ilay fitaovam-piadiana ary nopotehiny tao anaty hadino. "Zombie rà."
  
  Nihodina tamin"ny lohalika iray izy, vonona ny hamely, fa ny Kanadianina kosa nihemotra tao ambadiky ny kibon"ny T. rex. Rey olona ô! Raha tsy vao haingana izy ireo no nanova ny fihetsiny ka nahatonga azy handeha tsy mahitsy kokoa noho ny teo aloha. Ny hany hitany dia tongotra vitsivitsy tapaka.
  
  Nifindra nanatona azy i Kennedy, nisosona teo anilany.
  
  "Tsara mitsambikina," hoy izy, nikisaka miankavia sy miankavanana, niezaka ny hahita izay ataon"ireo Kanadiana.
  
  Farany, hitany ny fihetsehana teo anelanelan"ireo taolan-tehezana telo tapaka ary sempotra noho ny tsy finoana. "Manana amboadia izy ireo," hoy izy. "Ary notorotoroiny ireny!"
  
  Nihifikifi-doha i Kennedy. "Tsia. Mamaky azy ireo izy ireo, "hoy izy. "Jereo. Jereo ny kitapo. Tsy nisy nilaza fa ny faritra rehetra ao Odin dia tokony ho feno, sa tsy izany?
  
  "Ary mora kokoa ny mamoaka azy ireo amin'ny ampahany," hoy i Drake.
  
  Saika hiroso amin"ny fonon"ny fampirantiana manaraka izy no nivaha ny helo. Avy any amin'ny zoro farany amin'ny efitrano, avy eo amin'ny varavarana misy marika 'Vertebrate Origins', nipoaka ny basy nikiakiaka am-polony. Nitabataba izy ireo, nitifitra mafy, nihomehy toy ny mpankafy tafahoatra tamin'ny Yeager multi-double amin'ny fiatoana lohataona.
  
  "Eto ny Alemà." hoy Drake maina talohan'ny nianjerany tamin'ny tany.
  
  Nihozongozona mafy ny Tyrannosaurus rehefa nitsambikina teo amin"ilay izy ilay projectile lead. Nihantona ny lohany, nikiky ny nifiny, toy ny nahatezitra azy ny herisetra nanodidina azy ka namerina azy ho velona. Nanidina indray ilay Kanadiana tao anatin'ny rahona feno afo. Niparitaka nanerana ny valanoranon"ilay dinôzôra ny rà. Tapaka ny tanany hatreo amin"ny kiho ilay miaramila soedoà ary nihazakazaka nikiakiaka.
  
  Niditra an-keriny ny Alemà, lasa adala.
  
  Avy ao ambadiky ny varavarankely akaiky indrindra an'i Drake dia tonga ny boom-boom-boom-boom-boom-boom-boom-boom-boom-pamokarana helikoptera.
  
  Tsy indray!
  
  Avy amin'ny fahitany periferika, dia nahatsikaritra andian-tafika manokana nitafy maizina i Drake nanatona azy. Rehefa nijery an'io lalana io i Drake dia lasa adala ireo mpibitsika teo an-tsofiny.
  
  Tsara ry zalahy.
  
  Nandeha an"izany ny Kanadianina ka niteraka korontana. Nipoitra avy tao ambanin'ny kibon'ny T. rex izy ireo, nitifitra mafy. Noraisin'i Drake teo an-tsorony i Kennedy.
  
  "Mifindra!" Teo amin"ny zotram-piaramanidina izy ireo. Nanosika an'i Kennedy hiala izy raha vao nahita an'i Alicia Miles. Nanainga ny fiadiany i Drake, avy eo nahita ilay Milo alemà goavam-be nanatona avy any ankavia.
  
  Tao anatin'ny iray segondra nizarana fiatoana dia nampidinin'izy telo lahy ny fitaovam-piadiany.
  
  Toa gaga i Alicia. "Fantatro fa ho tafiditra amin"izany ianao, ry Drake, ry zalahy antitra!"
  
  Nijanona ho faty teo amin"ny lalany i Milo. Drake dia nijery ny iray. "Tokony nijanona tany Soeda aho, fofon'alika." Nanandrana nanatody ilay lehilahy lehibe i Drake. "Malahelo ny vadinao, ha?"
  
  Ny bala dia nanindrona ny rivotra manodidina azy ireo nefa tsy niditra tao amin'ny kôkonon'izy ireo.
  
  "Ho avy ny fotoananao", hoy i Milo nibitsibitsika mafy. "Tahaka ny zandrinao teo sy ny anabaviny. Ary ny taolan'i Parnevik."
  
  Ary avy eo dia niverina izao tontolo izao, ary i Drake dia nitsambikina millisecond taorian'ny nahitany an'i Alicia nianjera tamin'ny tany.
  
  Nisy balafomanga RPG nanindrona ny kibon'ny T-Rex, nandefa antsy taolana nanidina tamin'ny lafiny rehetra. Nirohotra namakivaky ny efitrano izy, teo amin"ny iray tamin"ireo varavarankelin"ny sisiny. Taorian'ny fiatoana mafy, dia nisy fipoahana goavam-be izay nanozongozona ny efitrano, narahin'ny feon'ny vy nirodana sy nikiakiaka.
  
  Ny fahafatesan'ny metaly dia nianjera tamin'ny rindrin'ny National History Museum.
  
  Nianjera teo an-tampon'i Kennedy i Drake satria nahatonga azy hianjera teo amin'ny rindrin'ny tranombakoka ny fihetsehan'ny helikoptera, ka nahatonga ny firodanan'ny potipoti-javatra mavesatra. Tapaka avy hatrany ny orona, nanipy poti-pako tany amin'ny antontam-bato. Nianjera saika mitsangana teo amin'ny rindrina nirodana ilay cockpit avy eo, ary ilay mpanamory dia tazana nanosika ilay hazo fitondra amin'ny tahotra mafy talohan'ny nanosorana azy toy ny lalitra teo amin'ny fitaratry ny fitaratra.
  
  Dia nidona ny lelan'ny propeller... dia niala!
  
  Ny lefona metaly manidina dia namorona faritra famonoana tao anaty efitrano. Nandeha feo ilay spike enina tongotra rehefa nanidina nankany Drake sy Kennedy. Ilay miaramila SAS teo aloha dia nandry tamin'ny fisaka araka izay azo atao ary avy eo dia nahatsapa ny tampon'ny sofiny notapahina alohan'ny nanapahan'ny antsy ny hodi-dohan'i Kennedy ary nilentika telo metatra tao amin'ny rindrina lavitra indrindra.
  
  Taitra kely izy nandry, dia nihodina tampoka. Niato ilay helikoptera ary very haingana. Ny fotoana manaraka dia nitsambikina nidina teo amin'ny sisin'ny tranombakoka izy, tahaka an'i Wile E. Coyote nidina teo amin'ny sisin'ny tendrombohitra vao avy nifandona taminy.
  
  Nanisana efatra segondra i Drake talohan'ny nisian'ny feon'ny metaly mavesatra. Naka fotoana kely nijery manodidina ny efitrano izy. Tsy nitsahatra ny Kanadianina, na dia notapahin"ny lelan"ny rotor aza ny iray tamin"izy ireo. Tonga teo amin'ny sisin'ny efitrano izy ireo, lehilahy efatra nitondra kitapo mavesatra, ary koa i Alicia sy mpiady sarona iray. Nihodina izy ireo izay toa midina.
  
  Ny horohoro dia nosoratana teo amin'ny endrik'ireo Alemà, fa tsy saron-tava. Tsy nahatsikaritra ilay lehilahy mitafy fotsy i Drake ary nanontany tena raha mety hampidi-doza ho azy io iraka io. Nahita hery manokana nanatona azy ireo haingana izy; Nanolo-tena ny Soedoà rehefa tonga ny Amerikanina.
  
  Namonjy ny tenany niaraka tamin'ny Wolves ny Kanadiana! Niezaka ny hitsangana i Drake, saingy sarotra ny nanandratra ny vatany, nihozongozona mafy noho ny tsy fahampian-tsakafo sy ny zava-niseho nanaitra.
  
  Nanampy an'i Kennedy tamin'ny fihohohany mafy izy talohan'ny niolikolika teo ambaniny, nipetraka ary namaoka ny rà teo amin'ny lohany.
  
  "Pervert". - hoy izy tamin'ny fahatezerana maneso.
  
  Nosintonin"i Drake teo amin"ny sofiny ny tanany mba hampitsaharana ny fandehanan-dra. Teo am-pijerena azy dia nanandrana niady tamin'ny Kanadianina ny telo tamin'ireo dimy ambin'ny folo hery manokana soedoà satria ny voalohany dia nampiasa ny fandefasana azy mba hitsambikina avy amin'ny varavarankely rava.
  
  Saingy nitodika i Alicia, nitsiky kely teo amin'ny tarehiny, ary i Drake dia nangovitra. Nitsambikina nandroso izy ary nifaoka teo amin'izy ireo, mpitondratena mainty hoditra novonoina tamin'ny fomba feno habibiana, nanenjana miaramila mahay indrindra ka nanapaka ny taolan'izy ireo tamin'ny fomba mora tsy manam-paharoa, ary naharitra roa ambin'ny folo segondra latsaka ny namotika ny ekipa.
  
  Tamin"izay fotoana izay, dia nisy Kanadianina telo nitsambikina mangina sy nahay nivoaka ny trano.
  
  Nitifitra avy hatrany ilay miaramila kanadiana sisa tavela.
  
  Ny ekipan'ny SWAT any New York dia nanameloka ny Alemà, nanosika azy ireo ho any ambadiky ny efitrano, ary namela azy rehetra afa-tsy ny telo tamin'izy ireo. Ny telo ambiny, anisan"izany i Milo, dia nandatsaka ny fitaovam-piadiany ary nihazakazaka.
  
  Nirenireny i Drake raha namoy ny matoatoa ny Tyrannosaurus tamin'ny farany ary nianjera tao anaty andian-taolana sy vovoka.
  
  Nanozona i Kennedy rehefa nitsambikina ilay Kanadiana fahefatra, narahin'i Alicia haingana. Voatifitra teo amin"ny karandohany ilay miaramila farany teo am-piomanana hitsambikina. Nianjera indray tao amin'ilay efitrano izy ary nivalampatra teo amin'ireo korontam-bato nirehitra.
  
  
  sivy ambin'ny folo
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Saika avy hatrany dia nanomboka nandinika sy namakafaka ny sain'i Drake. Nanao fanatsoahan-kevitra sasantsasany momba an'i Ben sy ny Profesora Parnevik i Milo.
  
  Nosintoniny ny findainy ary nojereny raha nisy fahasimbana talohan'ny nanindry ny antso haingana.
  
  Naneno sy naneno ny finday. Tsy nandao an'izany i Ben, fa tsy i Ben...
  
  Nilentika ny fony. Niezaka niaro an"i Ben izy, nampanantena an"ilay bandy fa ho salama izy. Raha misy...
  
  Namaly ilay feo hoe: "Eny?" bitsibitsika.
  
  "Ben? Ao tsara ve ianao? Nahoana ianao no mibitsibitsika?
  
  "Maty, misaotra an"Andriamanitra. Niantso ahy ny raiko, lasa nandeha niresaka aho, dia nitodika aho ka nahita ireto jiolahy roa nidaroka ilay profesora. Nihazakazaka nanatona azy ireo aho ary nandeha môtô niaraka tamin"ny olon-kafa."
  
  "Nandray ny profesora ve izy ireo?"
  
  "Miala tsiny, ry sakaiza. Hanampy azy aho raha azoko atao. Raiko ô!
  
  "Tsia! Mbola sitrana ihany ny fon"i Drake. "Tsy anao izany, Blakey. Tsia mihitsy. Nanana kitapo lehibe nafatotra teo an-damosiny ve ireo mpitaingina bisikileta ireo? "
  
  "Ny sasany nanao izany."
  
  "OK. Mijanòna any."
  
  Nifoka rivotra lalina i Drake ary niezaka nampitony ny alahelony. Tonga haingana ny Kanadiana. Nandositra ny kapoka ratsy i Ben, noho ny rainy, fa ny Profesora dia tao anaty diky lalina. "Ny tetik'izy ireo dia ny handositra avy eto amin'ny bisikileta miandry," hoy izy tamin'i Kennedy, avy eo nijery manodidina ny efitrano fako. "Mila mitady an'i Dahl isika. Manana olana izahay."
  
  "Iray monja?"
  
  Drake dia nandinika ny fandringanana naterak'izy ireo tao amin'ny tranombakoka. "Nipoaka be io zavatra io."
  
  
  ***
  
  
  Nandao ny tranombakoka i Drake voahodidin'ny mpiasam-panjakana. Teo amin"ny fidirana andrefan"ny Central Park no nametrahan"izy ireo toeram-pilalaovana, izay niniany tsy noraharahainy rehefa nahatsikaritra an"i Ben nipetraka teo amin"ny dabilio teo anoloany. Nitomany tsy voafehy ilay zaza. Inona izao? Nihazakazaka nanaraka ny bozaka teo akaikiny i Kennedy.
  
  "Ity no Karin," feno olona tahaka ny Riandranon"i Niagara ny mason"i Ben. "Nandefa mailaka azy aho mba hanontany hoe ahoana no nifanaovany tamin'i Valkyries ary nahazo... nahazo an'io MPEG io... ho setrin'izany."
  
  Nahodiny ny solosaina findainy mba ho hitan"izy ireo. Nisy rakitra video kely niseho teo amin'ny efijery, nilalao niverimberina. Naharitra telopolo segondra teo ny clip.
  
  Nampiseho sarin'i Karin anabavin'i Ben, nihantona moramora teo amin'ny sandrin'ny lehilahy roa mijoalajoala sy misaron-tava ny sarin'ny vata mangatsiaka mainty sy fotsy. Tasy maizina izay mety ho rà ihany no nahosotra teo amin"ny handriny sy ny vavany. Ny lehilahy fahatelo dia nanandratra ny tarehiny teo amin'ny fakantsary, nikiakiaka tamin'ny lantom-peo alemana matevina.
  
  "Nanohitra izy, ilay minx kely, fa matokia fa hampianatra azy ny fahadalana izany isika mandritra ny herinandro vitsivitsy!" Nahozongozonin"ilay rangahy ny rantsantanany, nipoitra ny rora avy amin"ny vavany. "Atsaharo ny fanampiana azy ireo, ry zazalahy kely. Atsaharo ny fanafihana azy ireo.... issss.... Raha manao izany ianao dia ho tafaverina soa aman-tsara izy" - fihomehezana tsy mahafinaritra. "Mihoatra na latsaka".
  
  Nanomboka niverimberina ilay sombiny.
  
  "Dan faharoa izy," hoy i Ben nivazivazy. "Te hanokatra sekoly haiady ho azy manokana. Tsy nieritreritra aho fa hisy olona haharesy azy, ry-ny zokiko vavy."
  
  Nofihinin'i Drake i Ben rehefa rava ny namany tanora. Ny fijeriny, voamarik'i Kennedy fa tsy natao ho azy, dia feno fankahalana teo amin'ny sehatry ny ady.
  
  
  FAHA
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, mpamorona lamaody malaza eran-tany, multimillionaire ary tompon'ny antoko malaza 24 ora Chateau-La Verein, dia nipetraka tao ambadiky ny kianjan'ny Madison Square Garden ary nijery ny ankizivaviny nivezivezy toy ireo parasy maimaim-poana izay tena misy azy ireo.
  
  Nandritra ny vanim-potoanan'ny solstice na ny orana, dia nomeny azy ireo tao anatin'ny faritry ny tranony mivelatra Alpine - ny olona rehetra avy amin'ny maodely malaza eran-tany, hatramin'ny mpiasan'ny jiro sy ny mpitandro ny filaminana - tsy nijanona nandritra ny herinandro maromaro ny fety. Saingy rehefa nandeha ny fitetezam-paritra ary nipoitra ny anaran'i Frey, dia nitabataba sy nitebiteby izy ireo ary nanao izay tiany rehetra.
  
  Nanjary nisy endrika ny sehatra. Vita ny antsasaky ny hazakazaka saka. Niara-niasa tamin'ny ekipan'ny The Garden ny mpamorona ny jirony mba hamorona drafitra majika mifanaja: fandaharana jiro sy feo mifanaraka amin'ny fandaharana mandritra ny adiny roa.
  
  Nokasain'i Frey hankahala azy io ary hampahatezitra ireo baomba ary hanomboka indray.
  
  Ny supermodels dia nivezivezy tamin'ny dingana isan-karazany amin'ny fanalana akanjo. Nifanohitra tamin'ny seho an-tsehatra iray tao ambadiky ny lampihazo-mila fitaovana kely kokoa ianao, fa tsy mihoatra-ary ireo modely ireo-farafaharatsiny ireo izay niara-nipetraka taminy tao La Vereina-dia nahafantatra fa efa nahita izany rehetra izany izy taloha.
  
  Nampirisika ny fampirantiana izy. Raha ny marina dia nitaky izany izy. Nisakana azy ireo ny tahotra, ireto olon-dratsy ireto. Ny tahotra, ny fitiavam-bola ary ny tendan-kanina, ary ny fahotana mahazatra mahafinaritra hafa rehetra izay namatotra ny lehilahy sy ny vehivavy tsotra ho an'ireo manana fahefana sy manan-karena - manomboka amin'ny mpivarotra vatomamy Victoria Secret ka hatramin'ny sary sokitra gilasy Eoropeana Atsinanana sy ny sisa amin'ireo mpanompony tsara vintana - ny tsirairay amin'izy ireo dia mimenomenona. mpitsoka rà.
  
  Nahita an'i Milo niditra tao amin'ny vatam-panambadiana i Frey. Hitako ny fomba nialan'ny modely tamin'ilay lehilahy tsy mahalala fomba. Nitsiky tao anaty aho tamin'ny tantaran'izy ireo mibaribary.
  
  Toa tsy faly i Milo. "Miverena any!" Nankeo amin'ny biraon'ny finday vonjimaika an'i Frey izy.
  
  Nihamafy ny tarehin"i Frey rehefa irery izy ireo. "Misy inona?"
  
  "Inona no tsy nitranga? Very ny helikoptera izahay. Nitabataba aho niaraka tamin'ny lehilahy roa. Nanana SWAT, SGG, ilay Drake tsy misy dikany izy ireo ary ny bitro hafa. Tena helo tany, ry lehilahy." Nandratra ara-bakiteny ny sofin'i Frey kolontsaina kokoa ny tononkalon'i Milo. Vao avy niantso azy hoe "olona" ilay bibidia.
  
  "Splter?"
  
  "Resy tamin'io vehivavy janga io, Miles." Nitsiky i Milo.
  
  "Nahazo izany ve ny Kanadiana?" Nofihinin'i Frey ny sandrin'ny sezany noho ny hatezerany, ka nahatonga azy ireo hivadika.
  
  Mody tsy nahatsikaritra i Milo, namadika ny tebiteby tao anatiny. Nanenika ny tratrany ny fitiavan-tenan"i Frey. "Zazalahy tsy misy ilana azy!" Nikiakiaka mafy izy ka nihozongozona i Milo. "Resy tamin"ireo mpitaingin-tsoavaly tsy misy ilana ianareo!"
  
  Nanidina teo amin"ny molotr"i Frey ny rora, niparitaka ny latabatra nanasaraka azy ireo. "Fantatrao ve hoe hafiriana no niandrasako izao fotoana izao? Amin'ity indray mitoraka ity? Ary ianao?"
  
  Tsy nahafehy tena izy, ka nokapohiny teo amin"ny tavan"ilay komandy amerikana. Nihodina mafy i Milo ary lasa mena ny takolany, saingy tsy naneho hevitra tamin"ny fomba hafa.
  
  Noteren'i Frey hanarona azy ny kôkôn'ny fahatoniana faratampony. "Ny fiainako," hoy izy tamin"ny ezaka lehibe indrindra izay fantany fa ny lehilahy ambony ihany no afaka manao, "dia natokana-tsia, natokana-ho amin"ny fitadiavana ity Fasana ity... ity Fasan"ireo Andriamanitra ity. Hitondra azy ireo tsirairay avy aho ho any amin'ny lapako. "Izaho no mpanapaka", hoy izy, nanofahofa tanana teo am-baravarana, "ary tsy ny mpitondra an"ireo adala ireo no tiako lazaina. Afaka mahazo supermodels dimy aho hanakorontana ny mpiambina ahy fohy indrindra satria nanana hevitra aho. Azoko atao ny mampiady hatramin'ny fahafatesana ny lehilahy tsara iray eo amin'ny sehatry ny ady ataoko, saingy tsy mahatonga ahy ho mpanapaka izany. Azonao?"
  
  Ny feon'i Frey dia nanenika ny fahamboniana ara-tsaina. Nanaiky i Milo, fa ny masony kosa tsy nisy na inona na inona. Noraisin'i Frey ho hadalana izany. Nisento izy.
  
  "Eny, inona koa no ilainao ho ahy?"
  
  "Ity". Nitsangana i Milo ary nitendry ny klavier an"ny solon-tenan"i Frey nandritra ny segondra vitsy. Nisy fampitana mivantana nipoitra, mifantoka amin'ny faritra akaikin'ny National History Museum.
  
  "Manana olona misandoka ho mpiasan'ny fahitalavitra izahay. Nijery an'i Drake, vehivavy sy zazalahy iray izy ireo - Ben Blake. Izany koa dia mamela SPECIAL sy ny sisa rehetra ao amin'ny SGG, ary jereo, mino an'izany aho, "nikapoka moramora ny efijery izy, namela tasy hatsembohana tsy ilaina ary fantatr'Andriamanitra izay hafa, "ity no ekipa SAS."
  
  "Mino ianao..." hoy i Frey. "Miezaka milaza amiko ve ianao fa manana hazakazaka maro isan-karazany isika izao? Ary tsy manana loharano lehibe indrindra intsony izahay. " Nisento izy. "Tsy hoe nanampy anay hatreto izany."
  
  Nizara tsiky miafina tamin'ny lehibeny i Milo. "Fantatrao izany."
  
  "Eny. Ny sipanao. Izy no fananantsika tsara indrindra ary antomotra ny fotoanany. Eny ary, enga anie ho tadidiny izay notateriny."
  
  "Ny vola hotadidiny bebe kokoa no resahina," hoy i Milo tamim-pahatakarana tsara.
  
  Namirapiratra ny mason'i Frey ary nisy tselatra maloto niseho teo amin'ny masony. "Hm. Tsy hohadinoiko izany.
  
  "Manana rahavavin'i Ben Blake koa izahay. Toa saka dia.
  
  "Tsara. Alefaso any amin'ny Castle izy. Hiverina any izahay tsy ho ela. Nanao fiatoana izy. "Andraso... Andraso... Miaraka amin"i Drake io vehivavy io. Fa iza io?"
  
  Nandinika ny tarehiny i Milo ary nikiakiaka. "Tsy manan-kevitra aho".
  
  "Eny, fantaro!"
  
  Niantso ny ekipan'ny fahitalavitra i Milo hoe: "Mampiasà rindrambaiko famantarana ny tarehy amin'ny vadin'i Drake", hoy ny fitarainany.
  
  Nangina efatra minitra taty aoriana dia nahazo valiny izy. "Kennedy Moore," hoy izy tamin'i Frey. "NY Cop"
  
  "Eny. ENY, tsy hadinoko mihitsy ny fijangajangana. Mialà, Milo. Avelao aho hiasa."
  
  Nanao Google ny lohateny i Frey ary nanaraka rohy maromaro. Tao anatin"ny folo minitra latsaka dia fantany ny zava-drehetra, ary nanjary nivelatra sy nivadika ny tsikiny. Nitombo tao an-tsainy ny mikraoba avy amin'ny hevitra lehibe iray taorian'ny fahamaotiana.
  
  "Kennedy Moore," tsy nahatohitra ny fanazavany tamin'ny miaramila an-tongotra izy, "iray amin'ireo tsara indrindra tany New York. Miala sasatra an-tery izy amin"izao fotoana izao. Nosamboriny ilay polisy maloto ary nalefany tany am-ponja. Ny faharesen-dahatra nataony dia nitarika ny famotsorana ny sasany tamin"ireo olona nampiany ho voaheloka, izay misy ifandraisany amin"ny rojo porofo tapaka." Niato i Frey. "Firenena mihemotra manao ahoana no hampihatra rafitra tahaka izao ry Milo?"
  
  "Etazonia," fantatr'ilay jiolahy ny zavatra andrasana aminy.
  
  "Eny, nisy mpisolovava mahafinaritra iray niantoka ny famotsorana ny lehilahy iray antsoina hoe Thomas Caleb, "ilay mpamono andian-jiolahy ratsy indrindra teo amin"ny tantaran"i Etazonia Avaratra", araka ny voalaza eto. My, my. Tena maharikoriko ilay izy. Mihainoa!
  
  'Nanokatra ny mason'ilay niharam-boina i Kaleba, tamin'ny alalan'ny stapler mba hitifitra clips teo amin'ny hodi-maso sy ny handriny, avy eo dia nanery ny bibikely velona hidina ny tendany, ka nanery azy ireo hitsakotsako sy hitelina mandra-pahafaty.' Nijery an'i Milo tamin'ny masony i Frey. "Te hilaza aho hoe toy ny misakafo ao amin'ny McDonald's."
  
  Tsy nitsiky i Milo. "Mpamono olona tsy manan-tsiny izy", hoy izy. "Tsy mandeha tsara amin'ny famonoana olona ny hatsikana."
  
  Nitsiky taminy i Frey. "Namono olona tsy manan-tsiny ianao, sa tsy izany?"
  
  "Rehefa manao ny asako ihany. Miaramila aho."
  
  "Hmm, tsara, tsipika tsara izany, sa tsy izany? Tsy maninona. Andao hiverina amin'ny asa ankehitriny. Io Kaleba io dia namono olona tsy manan-tsiny roa hafa hatramin"ny nanafahana azy. Vokany mazava amin'ny fampianarana etika sy soatoavina ara-moraly no lazaiko, eh, Milo? Na ahoana na ahoana, dia efa nanjavona io Kaleba io.
  
  Ny lohan'i Milo dia nitodika nankany amin'ny efijerin'ny solosaina finday, nankany Kennedy Moore. "Roa hafa?"
  
  Dia nihomehy i Frey. "Ha, ha. Tsy vendrana loatra ianao ka tsy mahazo an'io, sa tsy izany? Alao sary an-tsaina ny alahelony. Alao sary an-tsaina ny fahoriany!"
  
  Nahazo izany i Milo ary na dia teo aza ny tenany, dia nampiseho ny nifiny toy ny bera polar nandrovitra ny azony voalohany tamin'ny andro.
  
  "Manana drafitra aho". Nitsiky tamim-pifaliana i Frey. "Oh shit... manana drafitra aho."
  
  
  IRAIKA AMBY ROAPOLO
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Nikorontana ny foiben"ny finday. Drake, Kennedy, ary Ben dia nanaraka an'i Thorsten Dahl sy ilay komandin'ny Hery manokana romotra niakatra ny tohatra ary nandalo ny korontana. Namakivaky efitra roa izy ireo talohan'ny nijanonan'izy ireo tao anatin'ny fahanginana azo avy amin'ny lohoka teo amin'ny faran'ny trano vy.
  
  "Nahazo antso izahay", noho ny hatezerana no narian"ilay komandin"ny tafika manokana ny fitaovam-piadiany. "Nahazo ny antso izahay ary dimy ambin'ny folo minitra taty aoriana dia maty ny telo tamin'ireo lehilahy! Inona ny...?"
  
  "Telo ihany?" hoy i Dahl nanontany. "Resy enina izahay. Ny fanajana dia mitaky ny haka fotoanantsika. "...
  
  "Fuck respect," tezitra ilay lehilahy SWAT. "Manitsakitsaka ny faritaninao ianao, ry anglisy. Ratsy tahaka ireo mpampihorohoro voaozona ianareo!"
  
  Nanangan-tanana i Drake. "Raha ny marina, izaho dia adala anglisy. Soedoà io vendrana io."
  
  Very hevitra ilay Amerikana. Nohamafisin"i Drake ny tsorok"i Ben. Tsapany nangovitra ilay bandy. "Nampiana izahay," hoy izy tamin'ilay lehilahy miaramila manokana. "Nanampy izy ireo. Mety ho ratsy kokoa izany. "
  
  Ary avy eo, rehefa nampidina ny tantanana mahatsikaiky ny anjara, dia nisy feo nanafintohina ny bala nilatsaka teo amin'ny foibe. Nianjera tamin"ny tany ny rehetra. Nisy feo metaly nipoitra avy teo amin'ny rindrina atsinanana. Talohan"ny nifaranan"ny fifampitifirana dia nitsangana ny komandin"ny hery manokana. "Tsy misy bala izany", hoy izy sady menatra kely.
  
  "Mila mandeha isika," nitady an'i Kennedy i Drake, saingy tsy nahita azy.
  
  "Ao amin'ny tsipika afo?" hoy ilay bandy hery manokana. "Iza moa ianao?"
  
  "Tsy ny orinasa na ny bala no mampanahy ahy," hoy i Drake. "Granady mandeha balafomanga ity izay mety ho avy tsy ho ela."
  
  Ny Prudence dia nandidy ny evacuation. Nivoaka ara-potoana i Drake ka nahita ny mainty sy fotsy nihazakazaka nikiakiaka teo amin"ny lalana niavian"ny bala.
  
  Nijery manodidina indray an'i Kennedy izy, saingy toa nanjavona izy.
  
  Dia nisy endrika vaovao niseho tampoka teo amin'izy ireo. Ny Lehiben'ny Birao, raha jerena amin'ny mari-pamantarana misy kintana telo ary, toy ny hoe tsy ampy izany, nanosika azy, dia lehilahy iray mitafy kintana dimy tsy fahita firy amin'ny kaomisera polisy. Fantatr'i Drake avy hatrany fa io no lehilahy tokony hiresahana aminy. Nandray anjara tamin"ny ady amin"ny fampihorohoroana ny kaomisarian"ny polisy.
  
  Nihiaka toy izao ny radion"ny komandin"ny tafika manokana: "Mazava tsara. Misy fitaovam-piadiana azo fehezina lavitra eto ambony tafo. Herring mena ity."
  
  "Bastards!" Nihevitra i Drake fa ny Kanadianina sy ny Alemà dia mandroso hatrany hatrany miaraka amin'ireo voafonjany.
  
  Thorsten Dahl dia niresaka tamin'ilay vao tonga. "Tena tokony hiresaka amin'ny minisitry ny fanjakana ianao."
  
  "Vita ny asa", hoy ny kaomisera. "Miala eto ianao."
  
  "Tsia, andraso," hoy i Drake nanomboka, nisakana an'i Ben tsy handroso. "Tsy azonao...."
  
  "Tsia, tsia," hoy ilay kaomisera tamin'ny nifiny nify. "Tsy fantatro. Ary ny tiako holazaina dia hiala eto ianao, ho any Washington, DC. Maniry ampahany aminareo ry zalahy i Capitol Hill, ary manantena aho fa horaisin'izy ireo amin'ny ampahany lehibe izany. "
  
  
  ***
  
  
  Naharitra sivy minitra ny sidina. Nanahy ny amin'ny fanjavonan'i Kennedy mifono mistery i Drake mandra-pipoitrany indray rehefa saika hiainga ilay fiaramanidina.
  
  Tonga nihazakazaka teny amin"ny lalantsara izy, sempotra.
  
  "Nihevitra aho fa very anao izahay," hoy i Drake. Nahatsapa fanamaivanana lehibe izy, saingy niezaka nitazona izany ho maivana.
  
  Tsy namaly i Kennedy. Nipetraka teo amin"ny sezan"ny varavarankelin"ny varavarankely kosa izy, lavitry ny resaka. Nitsangana hanadihady i Drake, saingy nijanona izy rehefa nanalavitra azy, fotsy tahaka ny alabastera ny tarehiny.
  
  Taiza izy ary inona no nitranga tany?
  
  Tsy nisy antso na mailaka navela nandritra ny sidina. Tsy misy fahitalavitra. Nanidina mangingina izy ireo; mpiambina maromaro no nijery azy ireo tsy nitsabaka.
  
  Navelan'i Drake hirotsaka teo aminy izany. Nitaky ora sy andro ary volana fiandrasana ny fiofanana SAS. Ho fanomanana ny. Ho fandinihana. Ho azy, adiny iray dia afaka manidina ao anatin'ny milisegondra. Nisy fotoana natolotra azy ireo ny alikaola tao anaty tavoahangy plastika kely ary nisalasala i Drake nandritra ny fotoana fohy.
  
  Nanjelanjelatra ilay whisky, ody amberan'ny loza, fitaovam-piadiana nofidiny tamin'ny fotoana nahasarotra ny zava-drehetra-rehefa lasa i Alison. Tadidiny ny fanaintainana sy ny famoizam-po, nefa mbola nibanjina azy ny fijeriny.
  
  "Tsy eto, misaotra." Efa mailo i Ben ka nandefa ny tompovaviny. "Monde dew izahay ry zalahy. Ento aty."
  
  Niezaka nanala an'i Drake tamin'ity fanjakana ity mihitsy aza i Ben tamin'ny fisehosehoana ho toy ny geek. Niondrika teo amin'ny lalantsara izy, nijery an'ilay mpanolotra, nivezivezy, niverina tany amin'ny toerany. "Amin"ny fitenin"ireo rahalahintsika amerikanina, dia ho tafiditra tao aho!"
  
  Nivadika mena ny tarehiny rehefa nitodika nijery azy sady gaga izy. Taorian'ny segondra vitsy dia hoy izy: "Tsy Hooters air ity, ry zaza."
  
  Nilentika teo amin"ny sezany indray i Ben. "Crap".
  
  Nihifikifi-doha i Drake. "Ny fahasalamanao, ry sakaiza. Ny fanalam-barakanao tsy tapaka dia fampahatsiahivana mahafaly fa tsy nitovy taona taminao mihitsy aho."
  
  "Hadalana".
  
  "Mankasitraka indrindra."
  
  "Aza manahy".
  
  "Ary Karin - ho salama izy. Mampanantena aho."
  
  "Ahoana no ahafahanao mampanantena an"izany ry Matt?"
  
  Niato i Drake. Ny naseho dia ny fanoloran-tenany manokana hanampy ireo sahirana, fa tsy ny fitsaratsaram-poana ataon'ny miaramila iray.
  
  "Mbola tsy handratra azy izy ireo," hoy izy. "Ary tsy ho ela dia hahazo fanampiana bebe kokoa noho izay azonao eritreretina izahay."
  
  "Ahoana no ahafantaranao fa tsy handratra azy izy ireo?"
  
  Nisento i Drake. "Okay, okay, vinavinan'ny fianarana izany. Raha tian'izy ireo ho faty izy dia ho novonoiny avy hatrany, sa tsy izany? Tsy misy fampaherezana. Tsy nanao izany anefa izy ireo. Noho izany..."
  
  "Eny?"
  
  "Mila azy ny Alemà amin'ny zavatra iray. Hamelona azy ireo. Fantatr'i Drake fa azon'izy ireo atao ny mitondra azy any amin'ny famotorana misaraka na zavatra mahazatra kokoa - amin'ny lehiben'ny mpanao didy jadona iray izay tia manjakazaka amin'ny hetsika rehetra. Nandritra ny taona maro dia nanjary tia an'io karazana mpampahory io i Drake. Ny fitondran-tenan'izy ireo dia nanome fahafahana faharoa ho an'ireo tsara fanahy.
  
  Noterena hitsiky i Ben. Nahatsapa i Drake fa nanomboka nidina ny fiaramanidina ary nanomboka nandinika ny zava-misy tao an-dohany. Rehefa nirodana ny ekipa keliny, dia tsy maintsy nisondrotra izy ary niaro azy ireo bebe kokoa.
  
  
  ***
  
  
  Tao anatin'ny roa minitra niala ny fiaramanidina, dia nampidirina tamina varavarana maromaro i Drake, Ben, Kennedy ary Dahl, niakatra tamin'ny escalator mangina, nidina tamina lalantsara miloko miloko manga matevina, ary farany teo amin'ny varavarana mavesatra izay hitan'i Drake fa nihidy tamim-pitandremana. azy ireo.
  
  Tao amin'ny efitrano fandraisam-bahiny kilasy voalohany izy ireo, tsy nisy na inona na inona afa-tsy ny tenany sy ny valo hafa: mpiambina dimy mitam-piadiana ary akanjo telo - vehivavy roa sy lehilahy lehibe iray.
  
  Nandroso ilay lehilahy. "Jonathan Gates," hoy izy mangina. "Minisitry ny Fiarovana."
  
  Nahatsapa tahotra tampoka i Drake. Andriamanitra, ity lehilahy ity dia natanjaka be, mety ho fahadimy na fahenina amin'ny laharana ho an'ny filoham-pirenena. Nisento izy ary nandroso, nanamarika ny fihetsehan'ny mpiambina, dia namelatra ny sandriny.
  
  "Eto daholo ny namana", hoy izy. "Farafaharatsiny... Heveriko fa izany."
  
  "Mino aho fa marina ny teninao." Nandroso ny minisitry ny Fiarovam-pirenena ary nanatsotra ny tanany. "Mba hitsitsiana fotoana, dia efa nahazo vaovao aho. Vonona sy afaka manampy i Etazonia. Tonga eto aho mba... hanamora... izany fanampiana izany."
  
  Nanolotra zava-pisotro ho an"ny rehetra ny iray tamin"ireo vehivavy. Manana volo mainty izy, mibanjina ny masony, ary eo amin'ny fahadimampolo taonany eo ho eo, miaraka amin'ny tsipika manahy manafina ny tsiambaratelom-panjakana sy ny fomba tsy firaharahiana ireo mpiambina izay miresaka momba ny tsy fahazotoana azy ireo.
  
  Ny zava-pisotro dia nampiempo kely ny gilasy. Drake sy Ben dia nijanona teo akaikin'i Gates, nisotro zava-pisotro ho an'ny sakafo. Nandeha teo am-baravarankely i Kennedy, nanodinkodina ny divainy ary nijery ireo fiaramanidina nandeha an-tongotra, toa very hevitra. Thorsten Dahl nilentika teo amin'ny seza mampahazo aina niaraka tamin'i Evian, ny fitenin'ny vatany nofidiana ho tsy mampatahotra.
  
  "Ry anabaviko," hoy i Ben. "Afaka manampy azy ve ianao?"
  
  "Nifandray tamin'ny Interpol ny CIA, saingy mbola tsy manana fitarihana momba ny Alemanina izahay." Fotoana fohy taorian"izay, rehefa nanamarika ny fahorian"i Ben sy ny ezaka nataony mba hanatonana ny mpikambana ao amin"ny Kongresy, dia nanampy toy izao ilay sekretera: "Miezaka izahay, anaka. Ho hitanay izy ireo.
  
  "Mbola tsy fantatry ny ray aman-dreniko." Nijery ny findainy tsy fidiny i Ben. "Saingy tsy ho ela-"
  
  Ankehitriny dia nisy vehivavy iray hafa nandroso - olona falifaly, matoky tena, tanora kokoa, amin'ny lafiny rehetra mampahatsiahy ny ho avy Ramatoa Sekreteram-panjakana teo aloha, tena mpiremby na, araka ny nolazain'i Drake tamin'ny tenany, dikan-teny ara-politikan'i Alicia Miles.
  
  "Ny fireneko dia tsy misy afa-tsy ny tsy mitombina, Atoa Dahl, Atoa Drake. Fantatsika fa lavitra an'io isika, ary fantatsika hoe inona ny tsatòka. Ny ekipan'ny SAS anao dia nesorina tsy hiasa. SGG koa. Manana ekipa Delta vonona hanampy izahay. Ampio fotsiny ny isa..." Nanetsiketsika ny rantsantanany izy. "Coordinates".
  
  "Ary ny Profesora Parnevik?" Sambany vao niteny i Dahl. "Inona no vaovao momba ny Kanadiana?"
  
  "Mivoaka ny didy", hoy ilay sekretera somary henjana. "Ity dia toe-javatra diplomatika-"
  
  "Tsia!" Nihiakiaka i Drake, avy eo nifoka rivotra mba hampitony ny tenany. "Tsia, tompoko. Diso fomba io. Natomboka ity zavatra ity... inona?... telo andro lasa izay? Ny fotoana no zava-drehetra eto, indrindra amin'izao fotoana izao. Ny andro vitsivitsy ho avy," hoy izy, "dia ny handresy na ho resy."
  
  Nanaitra azy ny sekretera Gates. "Henoko fa mbola misy miaramila ao aminao ry Drake. Saingy tsy noho io fanehoan-kevitra io."
  
  "Miady amin'ny miaramila sy sivily aho rehefa mety," hoy i Drake. "Ny tombony amin'ny maha-miaramila taloha."
  
  "Eny. Eny, raha mampahatsiaro anao izany, dia tsy hanampy ny warrants. Nanjavona tao amin'ny trano fonenany kanadiana niaraka tamin'ny ankamaroan'ny mpiasany i Colby Taylor. Ny heveriko dia efa ela no nikasany an'io ary nivadika ho amin'ny tranga sasany efa nomanina mialoha. Amin'ny ankapobeny - tsy ao anaty tambajotra izy. "
  
  Nanakimpy ny masony i Drake. "Misy vaovao tsara ve?"
  
  Niteny ny tovovavy iray. "Eny, manolotra anao ny loharanon-karena rehetra ao amin'ny Tranombokin'ny Kongresy izahay mba hanampiana ny fikarohanao." Namirapiratra ny masony. "Ny tranomboky lehibe indrindra eran-tany. Boky roa amby telopolo tapitrisa. Fanontam-pirinty tsy fahita firy. Ary ny World Digital Library."
  
  Nijery azy i Ben toy ny hoe vao avy nanaiky ny hiditra amin'ny fifaninanana cosplay Princess Leia. "Ny loharanon-karena rehetra? Noho izany - ara-teorika - azonao fantarina hoe iza amin'ireo Alemana no variana amin'ny angano Norse? Mety hahita lahatsoratra momba an'i Odin sy ity fasan'ireo andriamanitra ity ianao. Zavatra tsy ao amin'ny Internet?"
  
  "Afaka manindry bokotra iray fotsiny ianao", hoy ilay vehivavy. "Ary, raha tsy izany dia manana tranomboky tranainy be izahay."
  
  Namirapiratry ny fanantenana ny mason"i Ben raha nijery an"i Matt. "Ento any izahay."
  
  
  ***
  
  
  Nisokatra ho azy ireo ny Tranombokin"ny Kongresy tamin"ny alahady maraina be. Ny jiro mirehitra, ny mpiasa mijery tsara, ny trano famakiam-boky lehibe indrindra eran-tany. Tamin'ny voalohany, ny maritrano sy ny fahatsapan'ilay toerana dia nampahatsiahy an'i Drake ny tranombakoka iray, saingy rehefa nijery ny andalana misy fitoeram-boky sy lavarangana famakiana boribory izy, dia tsy ela dia nahatsapa ny atmosfera feno fanajana ny fahalalana fahiny izy, ary niova ny fihetseham-pony mba hifanaraka amin'ny manodidina azy.
  
  Raha nandany fotoana nirenireny teny amin'ny lalantsara i Drake, dia tsy nandany fotoana tamin'ny fikarohana fikarohana i Ben. Niditra an-tsokosoko teo amin'ny lavarangana izy, nampiakatra ny solosaina findainy ary nandefa ny komandin'ny tafika manokana Soedoà hitady kafe sy mofomamy.
  
  "Tsara toerana," hoy i Drake rehefa nitety ny manodidina. "Tsapako fa afaka mipoitra ao anatin'ny iray minitra i Nicolas Cage."
  
  Nopihinin'i Ben ny tetezan'ny orony. "Tsy fantatro hoe aiza no hanombohana," hoy izy niaiky. "Fomba ny lohako, ry namana."
  
  Thorsten Dahl nitendry ny railings izay nanodidina ny lavarangana. "Atombohy amin'ny zavatra fantatrao," hoy izy tamin'ny tononkalo Oxford. "Atombohy amin'ny angano."
  
  "Marina. Fantatsika izany tononkalo izany. Lazainy tsara fa na iza na iza manazimbazimba ny fasan'Andriamanitra dia hampidina ny afobe eto an-tany. Ary afo izany, ara-bakiteny. Hirehitra ny planetantsika. Fantatsika koa fa io angano io dia manana fitoviana ara-tantara tsy manam-paharoa amin"ireo angano hafa mifandraika amin"izany nosoratana momba an"Andriamanitra hafa."
  
  "Ny tsy fantatsika," hoy i Dahl, "dia nahoana? Sa ahoana?"
  
  "Afo," hoy i Drake mafy. "Nilaza izany ilay lehilahy."
  
  Nakipy ny masony i Ben. Nitodika tany amin"i Drake i Dahl sady nitsiky mafy. "Antsoina hoe brainstorming izany," hoy izy. "Matetika ny famakafakana ny zava-misy dia manampy amin"ny fanambarana ny marina. Ny fomba fiavian'ny loza no tiako holazaina. Azafady ampio na miala.
  
  Nisotro kafe i Drake ary nangina. Namoy olona izy roa lahy ireo ary mendrika toerana. Niakatra teo amin'ny bararata izy ary nitodika tany aoriana, nitsikilo manodidina ny efitrano boribory ny masony, nanamarika ny toeran'ny mpiasa sy ny masoivoho amerikana. Nipetraka teo amin'ny rihana roa teo ambany i Kennedy, nitetika mafy teo amin'ny solosaina findainy, nitoka-monina ny azy... inona? hoy i Drake. Fanamelohana? Tahotra? Fahaketrahana? Fantany daholo izany, ary tsy hanomboka hitory izy.
  
  "Ny angano," hoy i Ben, "dia manondro fa ny fanimbazimbana ny fasan'i Odin dia hanomboka ny fikorianan'ny renirano afo. Lazaiko fa zava-dehibe ny ho fantatra toy ny zavatra hafa rehetra eto. "
  
  Nanafintohina i Drake rehefa nipoitra ny fahatsiarovany vao haingana. Ony afo? Hitany izany.
  
  Fa aiza?
  
  "Nahoana ianao no niteny toy izany?" hoy izy nanontany. "Ranony Afo?"
  
  "Tsy fantatro. Sao dia leo aho miteny hoe 'mipoaka ny afobe' sy 'efa akaiky ny farany'. Mahatsiaro ho toy ny tranofiara sarimihetsika Hollywood aho. "
  
  "Dia nanaraka ny reniranon'ny afo ve ianao?" Nanandratra ny volomaso i Dahl. "Toy ny lava?"
  
  "Tsia, andraso," hoy i Drake nitetika ny rantsan-tànany. "Eny! Supervolcano! Any... any Islandy, sa tsy izany?" Nijery an'i Soeda izy mba hahazoana fanamafisana.
  
  "Jereo, satria Skandinavianina aho dia tsy midika hoe izaho"
  
  "Eny". Tamin'izay fotoana izay dia nipoitra avy tao ambadiky ny fitoeram-boky teo akaiky teo ny sekretera mpanampy zandriny misahana ny fiarovana. "Any amin"ny ilany atsimoatsinanan"i Islandy. Fantatr'izao tontolo izao izany. Rehefa avy namaky ny fandalinana vaovao avy amin'ny governemanta aho, dia heveriko fa ity no supervolcano fahafito efa misy."
  
  "Ny malaza indrindra dia ao amin'ny Yellowstone Park," hoy i Ben.
  
  "Saingy mampidi-doza toy izany ve ny Supervolcano?" hoy Drake nanontany. "Sa angano Hollywood hafa ve ity?"
  
  Samy niondrika i Ben sy ilay sekretera mpanampy. "Tsy dia tafahoatra loatra ny teny hoe 'famongorana ny karazam-biby' amin'ity toe-javatra ity," hoy ilay mpanampy. "Ny fikarohana dia milaza amintsika fa ny fipoahana supervolkanika roa teo aloha dia nifanindry tamin'ireo fisehoan-javatra roa lehibe indrindra tamin'ny famongorana ny planetantsika. Faharoa, mazava ho azy, dia dinôzôra.
  
  "Fihoviana ny fifanandrifian-javatra?" hoy Drake nanontany.
  
  "Tena akaiky ka raha nitranga indray mandeha izany dia ho gaga ianao amin'izany. Fa indroa? Andao..."
  
  "Crap".
  
  Nanangan-tanana teny amin"ny rivotra i Ben. "Indro, mivily lalana isika eto. Ny ilaintsika dia ny mameno an'i Odin amin'ny crap. " Nanasongadina lohateny maromaro teo amin'ny efijery izy. "Ity, ity ary wow ¸ tena ity. Voluspa - izay i Odin miresaka momba ny fihaonany amin'ny mpahita. "
  
  "Fitsidika?" Drake dia nanao fitarainana. "Viking pôrnôgrafia, huh?"
  
  Niondrika teo amin"i Ben ilay mpanampy ary nanindry bokotra vitsivitsy, nampiditra tenimiafina ary nitendry tsipika. Ny patalohany dia mifanohitra amin'ny akanjon'i Kennedy, natao tsara mba hanasongadinana ny endriny fa tsy hanafina azy. Nihiratra ny mason"i Ben, hadino vetivety ny zava-manahirana azy.
  
  Drake niteny hoe: "Talenta very maina."
  
  Nomen'i Ben azy ny rantsantanana afovoany raha vao nitsangana ilay mpanampy. Soa ihany fa tsy nahita azy izy. "Ho entina aminao ao anatin"ny dimy minitra izy ireo", hoy izy.
  
  "Misaotra, tompokovavy." Nisalasala i Drake. "Miala tsiny fa tsy fantatro ny anaranao."
  
  "Antsoy aho hoe Hayden," hoy izy.
  
  Napetraka teo akaikin'i Ben ireo boky, minitra vitsy taty aoriana, dia nofidiny avy hatrany ilay antsoina hoe Voluspa, dia namadika ny pejy toy ny lehilahy manana; toy ny biby mamofona rà. Dahl nisafidy boky hafa, Drake - ny fahatelo. Nipetraka teo akaikin"i Ben i Hayden, ary niara-nianatra ny andinin-teny taminy.
  
  Ary avy eo i Ben dia niantsoantso hoe: "Eureka! Manana izany aho!" Rohy tsy hita. Heidi io! Ry Heidi! Manaraka ity boky ity, ary mitanisa ny teny hoe "ny dian"i Heidi, mpahita ankafizin"i Odin."
  
  "Toy ny ao amin"ny bokin"ny ankizy?" Tsaroan'i Dahl mazava tsara ny andro nianarany.
  
  Toa very hevitra fotsiny i Drake. "A? Karazana lehilahy Heidi Klum kokoa aho."
  
  "Eny, boky ho an"ny ankizy! Mino aho fa ny angano momba an'i Heidi sy ny tantaran'ny diany dia tsy maintsy nivoatra nandritra ny taona maro avy amin'ny tantara Norse ho lasa angano Norse, ary avy eo dia nanapa-kevitra ny mpanoratra iray avy any Soisa fa hampiasa ilay tantara ho fototry ny bokin'ny ankizy. "
  
  "Eny, inona no lazainy?" Nahatsapa ny fony nitempo haingana kokoa i Drake.
  
  Namaky kely i Ben. "Oh, milaza zavatra betsaka izany," hoy izy nanohy haingana. "Ilay tena tsara dia milaza izany rehetra izany."
  
  
  ROA AMBY ROAMPOLO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Nipetraka nibanjina ny efijerin'ny solosainy i Kennedy Moore, tsy nahita na inona na inona, ary nieritreritra ny amin'ny hoe rehefa manodina ny fiainana eo ambanin'ny ankihibenao ianao, dia baolina tenisy fehezin'ny tompo. Ny fiverenana kely dia nanova ny anjaranao, ny fihodinana tsy nampoizina dia nandefa anao ho amin'ny famotehana tena, avy eo ny hetsika haingana andro vitsivitsy dia nitondra anao niverina tao amin'ny lalao.
  
  Nahatsapa hery izy teny an-dalana ho any New York, na dia tsara kokoa aza taorian'ny hadalan'ny tranombakoka. Faly tamin'ny tenany izy ary angamba faly kely tamin'i Matt Drake.
  
  Tena ratsy fanahy, hoy izy tamin'ny tenany. Fa angaha moa tsy nisy nilaza indray mandeha hoe avy amin'ny fahasahiranana lehibe no ivoahan'ny fandrosoana lehibe? Zavatra toy izany.
  
  Nalaina an-keriny ilay Profesora avy eo. Nisy naka an-keriny ny rahavavin'i Ben Blake. Ary nandeha tamim-pahatapahan-kevitra nankany amin'ity foiben'ny finday ity i Kennedy, nivantana ary nilentika tanteraka tao anatin'ilay lalao indray, nifantoka tamin'ny fahafantarana ny fisafotofotoana ny eritreriny.
  
  Avy eo, rehefa nanomboka niakatra ny tohatra izy, dia niharihary teo amin'ny vahoaka i Lipkind ary nanakana azy tampoka.
  
  "Kapiteny?"
  
  "Salut Moore. Mila miresaka isika ".
  
  "Midira", hoy i Kennedy nanofahofa ny foibe, "afaka mampiasa ny fanampianao izahay."
  
  "Eh, eh. Tsia. Tsy noho ny tranombakoka, Moore. Ny cruiser dia mankany amin'io lalana io. "
  
  Nivezivezy teo amin'ny vahoaka izy, ny lamosiny mihenjana izao mijery azy toy ny fiampangana mangina. Tsy maintsy haingana i Kennedy mba hanatratrarana izany.
  
  "Inona... inona no nitranga, kapiteny?"
  
  "Midira."
  
  Tsy nisy na inona na inona ilay sambo, afa-tsy izy roa. Nihena ny tabataba eny an-dalambe, voahidy lavitra noho ny hasin'ny fiaraha-monina mandeha amin'ny fety ny hetsika mampihorohoro eran-tany any ivelany.
  
  Nihodina teo amin'ny sezany i Kennedy ny antsasany mba hiatrika an'i Lipkind. "Aza lazaina amiko...aza miteny amiko azafady..." Nisy vongan-tendany nahatonga an'i Lipkind ho very ny fihetsiny hentitra, nilaza taminy ny zava-drehetra talohan'ny nivoahan'ny teny tamin'ny molony.
  
  Lavo anefa izy ireo, ary poizina indray mitete ny teny rehetra tao amin"ny fanahiny efa mainty.
  
  "Nikapoka indray i Kaleba. Nisy fahatarana iray volana izahay - dia omaly tolakandro no nahazo antso. Ilay tovovavy... ahh... ilay tovovavy avy any Nevada," lasa nigoka ny feony. "Vaovao ao an-tanàna. Mpianatra."
  
  "Tsia. Mba miangavy re..."
  
  "Tiako ho fantatrao izao, alohan'ny handrenesanao diky voalavo."
  
  "Tsia".
  
  "Miala tsiny aho, Moore."
  
  " Te hiverina aho. Avelao aho hiverina, Lipkind. Avelao aho hiditra. "
  
  "Miala tsiny aho".
  
  "Afaka manampy anao aho. Ity no asako. Ny fiainako."
  
  Nanaikitra ny molony ambany i Lipkind, mariky ny fihenjanana. "Tsy mbola. Na tiako aza dia tsy eken"ny manam-pahefana. Fantatrao izany."
  
  "Tokony aho? Oviana aho no afaka mahafantatra ny hevitr'ireo mpanao politika? Ny olona rehetra ao amin'ny politika dia baomba, Lipkind, ary oviana izy ireo no nanomboka nanao ny tsara? "
  
  "Nahazo ahy ianao," ny fitarainan'i Lipkind dia namadika ny fony. "Fa ny baiko, araka ny filazany, dia baiko. Ary ny ahy tsy novana.
  
  "Lipkind, ity ... dia manimba ahy."
  
  Nateliny maina. "Omeo fotoana izany. Mbola hiverina ve ianao".
  
  "Tsy izaho no raharahako, ozona! Ireo no niharam-boina taminy! ny fianakaviany!"
  
  "Mieritreritra toy izany koa aho, Moore. Matokia ahy."
  
  Fotoana fohy taorian"izay dia nanontany izy hoe: "Aiza?" Izany no hany azony natao, ny hany azony nangatahina, ny hany azony noeritreretina.
  
  "Moore. Eto ianao dia tsy mila mandoa fivalozana. Tsy fahadisoanao fa psycho manjavozavo ity psycho ity. "
  
  "Aiza?" - Nanontaniako.
  
  Fantatr'i Lipkind izay nilainy ary nilaza taminy ny toerana.
  
  
  ***
  
  
  Sokafy ny toeram-panorenana. Boneka telo atsimon'ny Ground Zero. Ny mpamorona dia antsoina hoe Silke Holdings.
  
  Hitan'i Kennedy tao anatin'ny roapolo minitra ilay toerana nisy ny heloka bevava, nahatsikaritra ilay horonam-peo nivezivezy teo amin'ny rihana fahefatra tamin'ilay trano misokatra ary nandefa taxi. Nijoro teo anoloan'ilay trano izy, nitraka tamin'ny maso tsy nisy fanahy. Tany foana ilay toerana - mbola toerana fanaovana heloka bevava - saingy ny asabotsy alina teo no nisehoan"ny zava-nitranga 24 ora mahery lasa izay.
  
  Nodakan'i Kennedy ireo potipoti-javatra, avy eo dia nivoaka nankany amin'ny toeram-panorenana. Niakatra teo amin"ny tohatra vita amin"ny simenitra nivoha izy, niakatra teo amin"ny sisin"ilay tranobe nankany amin"ny rihana fahefatra ary teo amin"ny takela-bato iray.
  
  Nosintonin"ny rivotra mahery ny blouse nivaha azy. Raha tsy nokobanina tamin'ny tady mafy ny volony, dia ho nivezivezy toy ny fananan-tany. Nisokatra teo anoloany ny fomba fijery telo momba an'i New York, izay nahatonga azy ho sahiran-tsaina - toe-javatra izay nananany nandritra ny androm-piainany, saingy, mahagaga, dia izao vao tadidy.
  
  Ary mbola niakatra Yggdrasil, ilay hazo eran-tany izy.
  
  Dia tsy misy fanina.
  
  Nampahatsiahy azy ny raharaha Odin sy Matt Drake manokana izany. Te hiverina amin'izany izy, taminy, saingy tsy azony antoka fa nanana herim-po izy.
  
  Nitsangatsangana namakivaky ilay takelaka feno vovoka izy, nisoroka ny korontam-bato sy ny fitaovan'ny mpandraharaha. Nosintonin"ny rivotra ny tanany sy ny patalohany, ka nivonto noho ny fitaovana tafahoatra. Nijanona tsy lavitra ny toerana namaritan'i Lipkind ny toerana nisy ilay faty izy. Mifanohitra amin'ny fahitalavitra malaza, ny vatana dia tsy voamarika amin'ny tsaoka - alaina sary izy ireo, avy eo ny toerana misy azy ireo dia refesina amin'ny teboka voafaritra samihafa.
  
  Na izany na tsy izany, mila teo fotsiny izy. Miondrika, mandohalika, mikimpy ny masonao ary mivavaha.
  
  Ary niverina haingana izany rehetra izany. Toy ny devoly latsaka avy any an-danitra. Toy ny famoronana arkanjely, nipoitra tao an-tsainy ny zava-drehetra. Tamin'ny fotoana nahitany an'i Chuck Walker nandrotsaka vola maloto iray taonina. Feon"ny lamboridin"ny mpitsara manambara ny helony. Ny maty dia mijery avy amin'ny mpiara-miasa aminy, ny sary mamoafady izay nanomboka niseho teo amin'ny trano fisakafoany, miraikitra amin'ny saron'ny fiarany, mifatotra amin'ny varavaran'ny tranony.
  
  Ny taratasy azony avy amin'ny mpamono olona, izay nisaotra azy noho ny fanampiany rehetra.
  
  Nila nibebaka izy noho ny famonoana olona iray hafa izay nampiany an"i Thomas Caleb.
  
  Nila nangataka famelan-keloka tamin"ny maty sy nisaona izy.
  
  
  TELO AMBY ROAPOLO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Ity zavatra ity dia miharihary kokoa noho i Britney," hoy i Ben faingana ny teniny, nihazona ny fientanentanany. "Milaza eto- 'Raha mbola eo amin'ny World Tree izy, dia nanambara tamin'i Odin i Volva fa mahafantatra ny tsiambaratelony. Nanao sorona ny tenany tamin'ny Yggdrasil izy tamin'ny fikatsahana fahalalana. Fa nifady hanina sivy andro sy sivy alina izy noho io tanjona io ihany. Nolazainy taminy fa fantany ny toerana niafenan"ny masony sy ny nanomezany izany ho takalon"ny fahalalana bebe kokoa."
  
  "Iray Hendry," hoy i Dahl nanapaka. "Nilaza i Parnevik fa noheverina ho hendry indrindra amin'ny andriamanitra rehetra izy."
  
  Nimenomenona i Drake hoe: "Tsy fahendrena velively ny milaza ny tsiambaratelonao amin"ny vehivavy."
  
  Nanopy maso azy i Ben. "Nifady hanina teo amin"ny Hazo Maneran-tany i Odin nandritra ny sivy andro sy sivy alina niaraka tamin"ny lefona nanindrona ny lanivoany, tahaka an"i Kristy teo amin"ny hazo fijaliana. Nilaza i Heidi fa tao anatin'ny delirium nataony dia nolazain'i Odin taminy ny toerana niafenan'ireo namany. Ary taiza no niafina ny ampingany? Ary hitoetra ao ny lefony. Ary tiany hampihahaka ny namany - ny Faritany - ary hametraka ny fatiny ao am-pasana.
  
  Nitsiky tamin'i Drake i Ben, nihiratra ny masony. "Mety tsy vitako ny fikatsahako ny clitoris malaza, ry namako, fa ny asako eto dia vita."
  
  Tsaroan"i Ben avy eo ny toerana nisy azy sy ilay vehivavy nijoro teo akaikiny. Noraisiny ny tetezan"ny orony. "Damn sy omby."
  
  Tsy nanipy maso i Dahl. "Araka ny fahalalako azy - ary izany dia mihatra amin'ny zavatra sahiran-tsaina nihaino ahy nandritra ny lahatenin'i Parnevik - ny Volvas, tahaka ny Farao Ejiptiana, dia nalevina foana tao amin'ny fasana manankarena indrindra, izay nisy zavatra sarobidy maro. Soavaly, sarety, fanomezana avy any an-tany lavitra.
  
  Toa nanafina tsiky i Hayden. "Raha manaraka ny tantaranao manontolo amin'ny lojika izahay, Andriamatoa Blake, dia mino aho fa ny dian'i Heidi dia tena fanazavana ny amin'ny toerana niparitahan'ny Odin rehetra... na nafenina."
  
  "Antsoy aho... Ben. Eny, Ben. Ary eny, marina ny anao. Azo antoka."
  
  Nanampy ny namany hivoaka i Drake. "Tsy hoe zava-dehibe izao. Hita avokoa ireo tapany, afa-tsy ireo Valkyrie sy..." nijanona izy.
  
  "Maso." hoy i Ben sady nitsiky. "Raha afaka mahita ny Eyes isika dia afaka manajanona izany ary mahazo vola kely ho an'i Karin."
  
  Drake, Dahl ary Hayden dia nangina. Hoy i Drake tamin'ny farany: "Tsy maintsy ho any an-toeran-kafa koa ny Valkyries, Blakey. Azonao fantarina ve ny toerana nahitana azy ireo? Tsy maintsy misy tatitra an-gazety taloha na zavatra hafa. "
  
  "Nipoitra tamin'ny angano Ragnarok i Heidi," mbola nieritreritra i Ben, tafiditra tao anatin'ny fikarohana nataony. "Tsy maintsy nampiofana azy i Odin talohan'ny nahafatesany tao Ragnarok."
  
  Nanohina ny lohany i Drake ary nanilika an'i Dahl sy Hayden. "Valkyries," hoy izy tamin'izy ireo. "Tadidinao ve ny tsy fahampian'ny fampahalalana tanteraka ary noho izany ny mety ho endrika heloka bevava? Misy vintana ve ny Interpol afaka miara-miasa amin'ny CIA ary manome azy fahafahana? "
  
  "Handeha hanome alalana izany aho izao," hoy i Hayden. "Ary hanohy ny fanadihadiana izay nataon'ireo manam-pahaizana momba ny IT momba ny Alemà aho. Araka ny saika lazain'ny namanao kely mamy - ny dian'ny elektronika dia tokony hitarika antsika ho any amin'izy ireo. "
  
  "Mahafatifaty?" Nitsiky taminy i Drake. "Mihoatra noho izany izy. Miroboka amin'ny fakana sary. Vocalist ao amin'ny vondrona. Raim-pianakaviana iray, ary..." nikibokebo izy, "eny... namako."
  
  Niondrika akaiky kokoa izy, ary nilaza hoe: "Afaka maka ny sariko izy amin"ny fotoana rehetra," dia nihomehy kely izy ary lasa. Nanaraka azy i Drake, sady gaga no gaga. Diso hevitra momba azy izy. Andriamanitra, sarotra kokoa ny namaky azy noho i Kennedy.
  
  Nirehareha tamin'ny fahaizany mamaky olona i Drake. Nisosona ve izy? Moa ve nalemy azy nandritra ny taona maro niasany?
  
  Nisy feo niteny teo an-tsofiny, nampientanentana ny fony. "Inona ity?" - Nanontaniako.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Nitsambikina izy ary niezaka nanafina ny fitsambikinany kely eny amin'ny rivotra toy ny fihinjiran'ny rantsan-tanany mahazatra.
  
  Namaky azy toy ny boky ilay polisy New York. "Efa reko fa tsy mbola nisy voatafika tany amin'ny faritanin'ny fahavalo ny SAS. Heveriko fa tsy anisan'ity ekipa ity mihitsy ianao, ha?"
  
  "Inona no inona?" Tsy nieritreritra i Ben, namaly ny fanontaniany.
  
  "Ity?" Niondrika nandroso i Kennedy ary nikasika ny sisin'ny fanaraha-maso, nanondro kisary kely iray nafenina teo anivon'ireo tandindona misafotofoto ao amin'ilay sora-tanana.
  
  Nanafintohina i Ben. "Tsy fantatro. Toa ilay kisary eo amin'ny sary."
  
  Rehefa nihitsy i Kennedy, dia afaka tamin'ny fatorana ny volony ary nianjera teo an-tsorony. Nijery i Drake rehefa nidina teo amin'ny lamosiny izy ireo.
  
  "Oay. Be loatra izany volo izany."
  
  "Afaka manao izany ianao, freak."
  
  I Ben dia nanindry indroa ny sary kisary. Nivadika ho lahatsoratra ny efijery, misarika ny masonao ny lohateniny. Odin sy ny mpahita, nilahatra nandritra ny Ragnarok. Ary eo ambanin'izany dia misy andalana vitsivitsy misy fanazavana.
  
  Ity sary hosodoko ity, nosoratan'i Lorenzo Bacche tamin'ny taona 1795 ary nalaina tao amin'ny fanangonana manokana an'i John Dillinger tamin'ny taona 1934, dia heverina fa mifototra amin'ny sary tranainy iray ary mampiseho ireo naman'i Odin andriamanitra Norse izay nalamina tamin'ny baiko manokana teo amin'ny toerana nahafatesan'i Odin. - ny sahan'ady angano ao Ragnarok. Nijery izany ilay mpahita malalany ary nitomany.
  
  Tsy niteny na inona na inona i Ben dia nanindry indray ary nipoitra teo anoloan'izy ireo ilay sary.
  
  "Andriamanitra ô!" Nimenomenona i Ben. "Tena asa."
  
  Hoy i Kennedy: "Ity dia drafitra iray ... amin'ny fomba handaminana ireo sombintsombiny."
  
  
  EFATRA AMBY ROAPOLO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Andao isika hanao dika mitovy." Ilay Drake izay mitandrina hatrany dia naka sary haingana vitsivitsy tamin'ny findainy. Nampianatra azy hihazona fakan-tsary tsara sy miasa foana i Ben, ary fatiantoka tsy nampoizina izany. "Ny hany ilaintsika izao dia ny Valkyries, ny maso ary ny sarintanin'i Ragnarok." Nijanona tampoka izy, voatsindrona tadidy.
  
  Nanontany i Ben hoe: "Inona?"
  
  "Tsy azo antoka. Crap. fahatsiarovana. Angamba zavatra efa hitanay tato anatin"ny andro vitsivitsy, saingy efa hitanay be loatra ka tsy azoko teritery."
  
  Hoy i Dahl, "Eny, ry Drake. Marina angamba ny teninao. Angamba ny Dillinger maoderina dia manana ny fanangonana manokana mahaliana azy. "
  
  "Jereo eto," nanohy namaky i Ben. "Lazainy eto fa tsy manam-paharoa io sary hosodoko io, zava-misy izay tsy tanteraka raha tsy tany amin"ny fiandohan"ny taona 1960, taorian"izay dia nampidirina tao amin"ny fampirantiana momba ny angano Norse ary nalefa tamin"ny fitetezam-paritra fohy eran-tany. Taorian'izany, ary noho ny fahalianana nihena, dia nihidy tao anaty tranom-bakoka ny sary hosodoko ary... eny, hadino. Hatramin'izao".
  
  "Asa tsara izahay nitondra polisy niaraka taminay." Drake dia nanandrana nanatsara ny fiheveran-tena ho an'i Kennedy, mbola tsy azony antoka hoe taiza ny lohany taorian'i New York.
  
  Nanomboka namatotra ny volony indray i Kennedy, avy eo nisalasala. Rehefa afaka kelikely, dia nataony tao am-paosiny ny tanany, toy ny hoe mitady hamandrika azy ireo. Nokapohin"i Drake teo amin"ny sorony izy. "Koa, ahoana raha mandeha maka ity hosodoko ity ary ento eto. Mety misy zavatra tsy hitantsika eo amin'ny sary. Handeha hijery ny lafiny aloky ny fanangonana zavakanto izaho sy Dahl namako taloha. Ahozongozona ny hazo sasany." Niato kely izy, nitsiky. "Hazo bebe kokoa."
  
  Nitaraina i Kennedy talohan'ny nandehanany.
  
  Nibanjina azy tamin"ny masony i Dahl. "Ka. Aiza no tokony hanombohana?
  
  "Hanomboka amin'ny Valkyries isika," hoy i Drake. "Rehefa milaza aminay ny toerana sy ny fotoana nahitanay azy ireo ny munchkin namana, dia afaka manandrana manara-maso azy ireo izahay."
  
  "Asa detective?" hoy i Dahl nanontany. "Nefa nalefanao fotsiny ilay mpitsikilo tsara indrindra anay."
  
  "Amin'izao fotoana izao dia mila fanelingelenana ara-batana izy fa tsy ara-tsaina. Tena ratsy tarehy izy."
  
  Niteny i Ben. "Tsara, Mat. Ny Valkyrie dia hita tao anatin"ireo harena lehibe hafa tao amin"ny fasan"ilay mpahita Vikinga, Volva, tamin"ny 1945 tany Soeda."
  
  "Ny fasan'i Heidi?" Nanararaotra i Drake.
  
  "Tsy maintsy nisy izany. Fomba tsara hanafenana ny iray amin'ireo singa. Angataho ny mpanomponao handevina izany miaraka aminao rehefa maty ianao.
  
  "Afindrao amin'ny solosaina hafa ity lahatsoratra ity." Drake sy Dahl dia nipetraka teo anilan'izy samy izy, toa sahiran-tsaina.
  
  Fantatr'i Drake fa mbola mitohy ny famantaranandro. Ho an'i Karin. Ho an'i Parnevik. Ho an"ny fahavalony sy ho an"izao tontolo izao. Nokapohiny mafy ilay milina, nandeha namaky ny arisivan'ny tranombakoka ary niezaka ny hamantatra hoe rahoviana ireo Valkyries no nanjavona tao amin'ny lisitra.
  
  "Miahiahy ve ianao fa misy olona miasa avy ao anatiny?" Takatr"i Dahl avy hatrany izay halehany.
  
  "Ny vinavina tsara indrindra dia mpiambina tranom-bakoka ambany karama na mpiandraikitra voafandrika... zavatra toy izany. Niandry izy ireo mandra-pahatongan'ny Valkyrie mety ho nidina tao amin'ny vault ary avy eo dia nandefa azy ireo mangina. Tsy misy olona mahatsapa izany mandritra ny taona maro, raha tsy izany. "
  
  "Na fandrobana," hoy i Dahl nikiakiaka. "Jesosy ô, manana enimpolo taona mahery isika vao hahalala izany." Nokasihiny indray ny peratra mariazy izay napetrany hatramin"ny nidiran"izy ireo tao amin"ny Tranomboky. Nijanona kely i Drake. "Vady?"
  
  "Ary ny ankizy".
  
  "Malahelo azy ireo ve ianao?"
  
  "Isaky ny segondra".
  
  "Tsara. Angamba tsy ilay olona noeritreretiko ianao. "
  
  "Miadana ianao, Drake."
  
  "Mitovy kokoa amin'izany. Tsy hitako izay fandrobana. Fa jereo eto - nandeha nitety ny Valkyries tamin'ny 1991 ho anisan'ny fanentanana momba ny fifandraisana amin'ny vahoaka ho an'ny Swedish Heritage Foundation. Tsy hita tao amin'ny katalaogin'ny Museum izy ireo tamin'ny 1992. Inona no ambaran'izany aminao?"
  
  Nandefona ny molony i Dahl. "Nanapa-kevitra ny hangalatra azy ireo ve ny olona iray niaraka tamin"ilay fitetezam-paritra?"
  
  "Na ... olona iray nijery azy ireo tamin'ny fitetezam-paritra no nanapa-kevitra!"
  
  "Eny, azo inoana kokoa izany." Nangovitra ny lohan"i Dahl. "Dia nankaiza ilay fitetezam-paritra?" Nitehina in-efatra ny rantsan-tanany. "Angletera. NEW YORK. Hawaii. Aostralia."
  
  "Tena mampihena izany," hoy i Drake maneso. "Crap".
  
  "Tsia, andraso," hoy i Dahl nihiaka. "Marina izany. Tokony ho nandeha tsara ny fakana an-keriny an'i Valkyrie, sa tsy izany? Voalamina tsara, vita tsara. Ideal. Mbola mitovitovy amin'ny fandraisana anjara amin'ny heloka bevava izany. "
  
  "Raha toa ianao ka marani-tsaina kely dia ho..."
  
  "Henoy! Teo am-piandohan"ireo taona 90, dia nanomboka nandavaka ny kibon"i Soeda ny mafia Serba. Nitombo avo roa heny tao anatin"ny folo taona latsaka ny heloka bevava mifandraika amin"ny fanondranana an-keriny, ary misy andian-jiolahy am-polony maro ankehitriny miasa manerana ny firenena. Misy miantso ny tenany hoe Bandidos. Ny hafa, toa ny Hells Angels, dia andian-jiolahy mpitaingina bisikileta fotsiny."
  
  "Milaza ve ianao fa manana Valkyries ny mafia Serba?"
  
  "Tsia. Milaza aho fa nikasa hangalatra izy ireo ary hamidy vola avy eo. Izy ireo ihany no manana fifandraisana amin'izany. Ireo olona ireo dia manao ny zava-drehetra fa tsy ny fakana an-keriny fotsiny. Tsy hihoatra azy ireo ny fanondranana an-tsokosoko iraisam-pirenena."
  
  "OK. Ahoana àry no ahafantarantsika hoe iza no nivarotany azy ireo?"
  
  Naka ny findainy i Dahl. "Tsy manao izany izahay. Saingy farafahakeliny telo amin'ireo mpitarika lehibe no voafonja any akaikin'i Oslo. " Nandeha izy mba hiantso.
  
  Nokosehana ny masony i Drake ary niondrika. Nijery ny famantaranandro izy ary taitra rehefa nahita fa efa ho tamin"ny 6 ora maraina. Oviana izy ireo no natory farany? Nijery ny manodidina izy rehefa niverina i Hayden.
  
  Toa ketraka ilay sekretera mpanampy tsara tarehy misahana ny fiarovana. "Miala tsiny ry zalahy. Tsy misy vintana amin'ny Alemana. "
  
  Nihodinkodina ny lohan'i Ben, hita ny fihenjanana. "Tsy misy olona?"
  
  "Tsy mbola. Tena miala tsiny aho.
  
  "Fa ahoana? Tsy maintsy ho any ho any io lehilahy io." Nirotsaka ny ranomasony ary napetrany tamin'i Drake izany. "Tsy io?"
  
  "Eny, ry namana, marina izany. Matokia ahy fa ho hitantsika izy. Noraisiny tamin'ny fihinonana orsa ny namany, niangavy an'i Hayden hanao fandrosoana ny masony. "Mila miala sasatra isika ary misakafo maraina tsara," hoy izy, ary ny lantom-peo Yorkshire dia namirapiratra.
  
  Nihifikifi-doha i Hayden, nijery azy toy ny hoe vao avy niteny Japoney.
  
  
  DIMY AMBY ROAPOLO
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles dia nijery an'i Colby Taylor, izay manana miliara maro, raha nipetraka teo amin'ny gorodona midadasika amin'ny iray amin'ireo trano maro nananany, ity iray ity dia misy rihana roa amby roapolo eo ambonin'ny Las Vegas Boulevard. Ny rindrina iray dia fitaratra tanteraka, manome fomba fijery mahafinaritra ny loharano Bellagio sy ny jiro volamenan'ny Tilikambo Eiffel.
  
  Tsy nieritreritra izany i Colby Taylor. Niroboka tamin'ny fahazoana azy farany indrindra, The Wolves of Odin, izay nandany adiny roa nandraisany tamim-pitandremana. Nandeha nanatona azy i Alicia, nesoriny tsirairay ny akanjony mandra-piboridana, ary nidina tamin"ny tongotra efatra izy mandra-pahatongan"ny masony nitovy tamin"ny masony, tongotra iray niala tamin"ny tany.
  
  Ny hery sy ny loza dia zavatra roa nampitodika azy. Ny herin'i Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - sy ny loza ateraky ny fahalalana matsiro fa tena tia azy tokoa i Milo sipany, ilay mpangalatra lehibe sy mahery avy any Vegas.
  
  "Hiala sasatra ve ianao, tompoko?" hoy izy nanontany sempotra. "Miboridana aho. Tsy misy sarany fanampiny."
  
  Nijery azy ambony sy ambany i Taylor. "Alicia," hoy izy, ary naka folo dolara tao anaty poketrany. "Fantatsika roa fa hampitodika anao bebe kokoa izany raha mandoa vola aho." Notsindriny teo anelanelan'ny nifiny ilay volavolan-dalàna alohan'ny nipetrahany tao aoriany.
  
  Nanandratra ny lohany ambony i Alicia, saika nidodododo, nidera ny jiro manjelanjelatra teo anoloany. "Aza maika. Raha afaka ianao."
  
  "Ahoana ny fandehan'ny Parnevik?" Nolazain'i Taylor toy ny fimenomenona ny fanontaniany.
  
  "Raha vao vita ianao," hoy i Alicia namaly tamin"ny teny anglisy tapaka. "Hozaraiko roa izany."
  
  "Hery ny fampahalalam-baovao, Miles. Isika... tsy maintsy mahafantatra izay fantany. ... Lefona. Ny ambiny rehetra. Amin'izao fotoana izao dia eo aloha isika. Fa ny Valkyrie sy ny maso no... no tena loka."
  
  Nanaiky izany i Alicia. Mitabataba. Grunt. Obsession. Zavatra roa no niainany - loza sy vola. Nanana ny fahaiza-manaony sy ny hatsarany izy mba haka izay tiany, izay nataony isan'andro tsy nisy eritreritra na nenina. Ny androny tao amin'ny SAS dia fiofanana fotsiny. Ny asa nanirahana azy tany Afghanistan sy Libanona dia entimody tsotra.
  
  Io no lalao nataony, ny fomba entiny hahavita tena. Tamin'ity indray mitoraka ity dia nahafinaritra niaraka tamin'i Colby Taylor sy ny tafiny, saingy tsy ela dia nanolotra karama lehibe kokoa ny Alemà - Abel Frey no nisolo tena ny tena hery fa tsy Colby Taylor. Afangaro izany amin'ny loza mitatao amin'ny fananana an'i Milo be fitiavana eo akaiky eo, ary tsy nahita afa-tsy afomanga mahafinaritra teny amin'ny faravodilaniny izy.
  
  Nijery ny manodidina an'i Strip izy, nahafantatra ny hery tanteraka tao amin'ireo jiro manjelanjelatra sy trano filokana lehibe, ary nanararaotra ny fialam-boly kely natolotr'i Colby Taylor, nandritra ny fotoana rehetra nieritreritra an'i Matt Drake sy ilay vehivavy nahita azy niaraka taminy.
  
  
  ***
  
  
  Niditra tao amin'ny efitrano fandraisam-bahiny izy ary nahita ny Profesora Roland Parnevik nifatotra, nivalampatra, teo am-pandriana toy ny nandaozany azy. Miaraka amin'ny hafanan'i Taylor mbola mirehitra teo anelanelan'ny feny sy mena ny takolany, dia nikiakiaka tamin'i Geronimo izy! ary nitsambikina teo ambony kidoro, nipetraka teo akaikin"ilay lehilahy antitra.
  
  Nitsambikina tamin'ny lohaliny izy ary noroahiny ny kasety volafotsy teo amin'ny molony. "Renao izahay, sa tsy izany, ry Profesora? Mazava ho azy fa nanao izany ianao. Nifantoka tamin"ny valahany ny fijeriny. "Mbola misy fiainana ve any, ry antitra? Ilaina ve ny fanampiana?"
  
  Nihomehy mafy izy ary nitsambikina avy teo am-pandriana. Ny mason'ilay profesora raiki-tahotra dia nanaraka ny hetsika rehetra noana hery, nandrehitra ny hambom-pon'ny tenany, nanosika azy ho amin'ny fisehoan-javatra ratsy kokoa. Nandihy izy, nihodinkodina, lasa saro-kenatra.
  
  Saingy tamin'ny farany dia nipetraka teo amin'ny tratran'ilay lehilahy antitra izy, ka nahatonga azy ho mafy orina, ary nanofa hety raozy.
  
  "Fotoana hanapahana ny rantsantananao," hoy izy tamim-pifaliana. "Mahafinaritra ahy ny fampijaliana ahy toy ny ankafiziko ny firaisana ara-nofo, isaky ny santimetatra. Ary arakaraka ny faharetany no tsara kokoa. Raha ny marina, ry namana, eto fotsiny aho noho ny ra sy ny korontana."
  
  "Inona... inona no tianao... ho fantatra?" Feno tahotra ny lantom-peo soedoà nataon'i Parnevik.
  
  "Lazao ahy ny momba an'i Matt Drake sy ilay vehivavy janga manampy azy."
  
  "Drake? Izaho... tsy azoko... tsy tianao ve - Odin?"
  
  "Tsy miraharaha an'io zava-dratsy rehetra io aho. Ao anatin'izany aho noho ny fientanentanana mikoropaka tanteraka amin'izany rehetra izany. " Nokapainy haingana ilay hety raozy teo akaikin"ny tendron"ny orony.
  
  "Umm... Drake dia - SAS, henoko. Niditra an-tsehatra tamin"izany izy...tsy nahy.
  
  Nahatsapa onja mangatsiaka nanarona azy i Alicia. Niakatra tamim-pitandremana ny vatan'i Parnevik izy, napetrany teo amin'ny orony ny lelany roa ary nopotehiny mandra-pivoakan'ny rà mitete.
  
  "Tsapako fa miato ianao ry zokiolona."
  
  "Tsia! Tsia! Azafady!" Mavesatra be sy mivadibadika ny tonony teo amin"ny orony, ka zara raha azony ny teny. Nitsiky izy. "Toa an'ilay chef avy ao amin'ny The Muppets ianao." Blah blah blah, blah blah blah, blah blah blah."
  
  "Ny vadiny-dia nandao azy. Omeo tsiny ny SAS!" - Nivazavaza i Parnevik ary nanopy ny masony tamin'ny horohoro. "Manana anabavy manampy anay ny namany! Kennedy Moore, polisy avy any New York, ilay vehivavy. Namoaka mpamono olona maromaro izy!"
  
  Nanetsika ny lelany tamin-katezerana i Alicia. "Tsara kokoa. Tsara kokoa, profesora. Dia inona koa?"
  
  "Izy... eo amin"ny... um... Fialan-tsasatra. Tsy misy fety terena. Hitanao, ilay mpamono olona-dia namono indray izy."
  
  "Andriamanitra, Prof, manomboka mampitodika ahy ianao."
  
  "Mba miangavy re. Azoko lazaina fa olona tsara i Drake!"
  
  Nosintonin'i Alicia ireo tapa-boasary azy. "Eny, tena mandalo izany izy. Saingy tao amin'ny SRT aho no nifanena taminy fa tsy ianao. Fantatro izay manenjika an'io zaza tsy ampy taona io."
  
  Nisy kiakiaka sy fianjerana, ary avy eo i Colby Taylor dia nanindrona ny lohany teo am-baravarana. "Miles! Vao avy nahazo antso avy amin'ny mpiara-dia aminay ao amin'ny governemanta Soedoà aho. Hitan"izy ireo hoe taiza ny Valkyrie. Mila maika isika. Ankehitriny!"
  
  Noraisin"i Alicia ireo mpanapaka raozy ary notapahiny ny tendron"ny rantsantanan"ilay anti-panahy.
  
  Satria afaka ihany.
  
  Ary raha mbola nikiakiaka sy nigogogogo izy, dia nosintoniny tamin'ny lamosiny ny lamosiny ary napetany tamin'ny tsindrona jet, tsindrona tsy misy fanjaitra, ary nampiditra sensor kely teo ambanin'ny hodiny.
  
  Ny plan B, hoy i Alicia, dia mbola nitohy ny fampiofanana miaramilany.
  
  
  Enina amby roapolo
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Rehefa naneno ny findain'i Thorsten Dahl dia feno muffin manga ny vavan'i Drake. Nosasany tamin'ny kafe vaovao ilay izy, ary nihaino tsara.
  
  "Eny, Minisitry ny Fanjakana." Taorian'io tsy nampoizina io, nitalaho ny resaka sisa tamin'i Dahl, andian-dahatsoratra 'Hitako', fanambarana ary fahanginana feno fanajana. Nifarana tamin'ny hoe 'Tsy hamela anao aho, tompoko', izay naneno kely an'i Drake.
  
  "Eny?" - Nanontaniako.
  
  "Tsy maintsy nampanantena ny governemantako ny fampihenana ny sazy an-tranomaizina ho takalon'ny fanampiana ho an'ny iray amin'ireo Serba scumbags ireo, saingy manana fanamafisana izahay." Drake dia afaka nilaza fa teo ambanin'ny endrika ivelany mpandala ny nentin-drazana Dahl dia lehilahy iray te ho sambatra.
  
  "Ary inona?"
  
  "Tsy mbola. Andao hiara-hivory ny rehetra. Fotoana fohy taorian'izay, nesorina niala teo amin'ny efijerin'ny solosaina i Ben, nipetraka teo amin'ny kihony i Hayden, ary nijoro niandry teo akaikin'i Drake i Kennedy, mbola nidina ny volony lava.
  
  Nifoka rivotra i Dahl. "Ny dikan-teny fohy dia ny hoe ny mpitarika ny mafia Serba Soedoà tamin'ny taona 90 - lehilahy iray izay voatanay amin'izao fotoana izao - dia nanome ny Valkyries ho an'ny mpiara-miasa aminy amerikana ho fihetsika tsara. Noho izany, Davor Babic nahazo Valkyries tamin'ny 1994. Tamin"ny 1999, dia niala tamin"ny naha-mpitarika ny Mafia i Davor ary natolony an"i Blanca zanany lahy ny fifehezana, ka nisotro ronono tany amin"ilay toerana tiany indrindra eran-tany - eny fa na dia ny tanindrazany aza."
  
  Niato kely i Dahl. "Hawaii".
  
  
  FITO AMBY ROAPOLO
  
  
  
  New York, Etazonia
  
  
  Abel Frey dia nijery avy teo am-baravaran'ny trano fonenany teo amin'ny rihana ambony, nijery ireo vitsika madinika an-tapitrisa nivezivezy teny amin'ny sisin-dalana etsy ambany. Tsy nitovy tamin"ny vitsika anefa ireo olona ireo, fa tsy nisy saina, tsy nisy tanjona, ary tsy nanana saina hibanjina ny fiainany feno fahoriana. Nanolo-kevitra izy fa ny teny hoe 'akoho tsy manan-doha' dia noforonin'ny lehilahy iray mijoro amin'io haavony io indrindra raha nandinika ny lavaka fantsakana diso fanantenana izy, dia ny maha-olombelona.
  
  Efa ela i Frey no nanome fahafahana malalaka ny nofinofiny. Ny dikan-teny tanora kokoa momba azy dia nahatsapa fa ny fahafahany manao na inona na inona dia mankaleo ny zava-drehetra. Tsy maintsy nanao hetsika vaovao sy isan-karazany ary fialamboly ianao.
  
  Noho izany ny kianja ady. Noho izany, ny raharaham-barotra lamaody - tamin'ny voalohany dia fomba iray hananana vehivavy tsara tarehy, avy eo anoloana ho an'ny peratra fanondranana an-tsokosoko iraisam-pirenena, ary ankehitriny fomba iray hanafenana ny fahalianany amin'ny Fasan'ireo andriamanitra.
  
  Asa ny fiainany.
  
  Tsy nisy tsininy ilay ampinga, tena asa kanto, ary, ankoatry ny sarintany voasokitra voasokitra teo amin'ny velarany mivonto, dia vao haingana izy no nahita fehezanteny mifono mistery voasoratra teo amin'ny sisiny ambony. Niasa mafy tamin"izany ny arkeology tiany indrindra. Ary ny mpahay siansa ankafiziny dia nanandrana namaha ny tsy nampoizina vao haingana iray hafa - ny ampinga dia vita tamin'ny fitaovana mahaliana, fa tsy metaly mahazatra, fa zavatra lehibe kokoa, saingy amin'ny fotoana iray dia mazava tsara. Sady faly no diso fanantenana i Frey rehefa nahita fa mbola betsaka lavitra noho izay noeritreretiny ny tsiambaratelon"i Odin.
  
  Ny fahadisoam-panantenany dia noho ny tsy fahampian'ny fotoana hianarana azy ireo. Indrindra moa fa anisan"ny nandray anjara tamin"ity hazakazaka iraisam-pirenena ity izy. Tena naniry izy ny handefa ny olona rehetra hiverina any La Veraine, ary raha nahafinaritra ny fiaraha-monina tsy mendrika, dia nanadihady ny tsiambaratelon'ireo andriamanitra izy sy ireo olom-bitsy hafa.
  
  Nitsiky teo amin"ilay efitra foana izy avy eo. Ny famakafakana dia tsy maintsy nampiarahana tamin'ny fotoana sarobidy vitsivitsy tamin'ny fiatoana mafy. Angamba mifanandrify amin'ny kianja iray ny modely lehilahy roa, manolotra azy ireo ny lalana hivoahana. Ny tsara kokoa aza, ampifandraiso ireo babony maromaro. Ny tsy fahafantaran'izy ireo sy ny famoizam-pony foana no nampiseho ny tsara indrindra.
  
  Mi-ping ny mailaka. Nisy lahatsary niseho teo amin'ny efijery, mampiseho ilay tovovavy vaovao, Karin Blake, nipetraka teo am-pandriany mifatotra.
  
  "Farany". Nijery azy voalohany i Frey. Nomarihin'ilay vehivavy Blake ny tsirairay tamin'ireo mpikarama an'ady telo nalefany haka an-keriny azy, ny iray tamin'ny fomba feno herisetra. Tena hendry izy, tena fananana, ary vao avy nihidy tao amin"ny fonja keliny tany La Vereina, niandry ny fahatongavan"i Frey.
  
  Hena vaovao hahafinaritra azy. Avy amin'ny ran'ny tsy manan-tsiny ny fahasambarana mandrakizay. Ankehitriny dia fananany izy. Nanana volo blonde voatetika izy, bangs tsara, ary maso midadasika roa-na dia tsy azon'i Frey antoka aza ny loko noho ny hatsaran'ilay sary. Vatana tsara tarehy - tsy mahia toy ny modely; mamitaka kokoa, izay tsy isalasalana fa hanintona ny firaisana ara-nofo.
  
  Nokasihiny ny tarehiny nomerika. "Hody tsy ho ela ianao ry zanako..."
  
  Tamin"izay indrindra no nivoha ny varavarana ary niditra an-keriny i Milo, nanofahofa ny findainy tamin"ny tanany iray. "Izy io," hoy izy nihiaka. "Alicia!" Nisy tsikitsiky adala teo amin'ny tarehiny adala.
  
  Nanafina ny fihetseham-pony i Frey. "Ja? Salama? Eny, lazao ahy. Iny ampahany farany tany New York iny, tokony ho ahy ilay izy." Tsy natoky an"ilay bibidia anglisy izy na dia kely aza.
  
  Nihaino azy izy sady nitsiky teo am-panazavana izay tokony halehan"izy ireo manaraka, sady nalahelo ny masony rehefa nandre fa teny an-dalana ny Soedoà sy ny namany, ary avy eo dia tsy afa-nanoatra izy rehefa nampanantena fa tsy ho ela dia hotazoniny izy roa Kanadiana. tarehimarika.
  
  Avy eo izy dia afaka namaky io soratra hafahafa eo amin'ny sisin'ny Ampinga io ary mijery raha misy ampahany hafa vita amin'ny fitaovana tsy fahita firy. Avy eo izy dia hanana ampahany telo sy tombony.
  
  "Farafaharatsiny, manam-pahaizana ianao," hoy izy tamin'ny telefaonina, nibanjina an'i Milo. "Tsy andriko ny hampiasa an'io fahaiza-manao io rehefa mihaona tsy ho ela isika." Efa elaela ihany izy no tsy nanindrona raozy anglisy.
  
  Nitsiky tao anaty i Frey raha namirapiratra ny mason"i Milo nieritreritra ny hihaona amin"ny sipany. Mbola nanako tao an-tsainy ny valin-tenin"i Alicia.
  
  Araka izay irinao tompoko.
  
  
  VALO AMBY ROAPOLO
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Tamin'ny 12 Septambra, nohamaizinin'ny orana maizin'ny parachutes Jellyfish ny masoandro mitataovovonana manerana an'i Hawaii, ilay elon'ny miaramila amerikana. Tao anatin'ny hetsika iray tsy manam-paharoa, tonga teo amin'ny tora-pasika lavitra any amin'ny ilany avaratry ny nosy ny Delta Commandos voahodidin'ny SGG sy Britanika SAS - ary polisy iray any New York.
  
  Nanomboka nihazakazaka nankany amoron-dranomasina i Drake, nanalefaka ny fipetrahany ny fasika, namoaka ny parachute ary nitodika haingana hijery ny fandrosoan'i Kennedy. Nianjera teo amin'ny ankizilahy Delta roa izy, nianjera tamin'ny lohalika iray, saingy tsy ela dia nitsangana.
  
  Tsy maintsy nijanona tao amin'ilay fiaramanidina i Ben raha nanohy ny fikarohana nataony niaraka tamin'ny fanampian'i Hayden, izay nalefa ho "mpanoro hevitra" tany Etazonia tamin'ny iraka.
  
  Araka ny zavatra niainan'i Drake, ny mpanolo-tsaina dia mazàna dia dikan-teny voaofana tsara kokoa ho an'ny lehibeny - mpitsikilo amin'ny fitafian'ny ondry, raha lazaina izany.
  
  Nihazakazaka nanaraka ny tora-pasika tao anatin'ny masoandron'ny Hawaiiana mafana izy ireo, miaramilan'ny Hery manokana telopolo efa voaofana tsara, talohan'ny nahatongavany teo amin'ny hantsana malefaka voaaro amin'ny tahon-kazo.
  
  Eto dia nanakana azy ireo i Thorsten Dahl. "Fantatrao ny fitsipika. Mangina sy mafy orina. Ny tanjona dia efitra fitehirizana. Mandrosoa!"
  
  Ny fanapahan-kevitra dia natao hamely ny tranon'ny mpitarika teo aloha ny mafia Serba tamin'ny hery ambony indrindra. Tena nanohitra azy ireo ny fotoana - mety ho fantatry ny mpifanandrina amin'izy ireo koa ny toerana misy ny Valkyries amin'izao fotoana izao, ary tena zava-dehibe ny fahazoana ny fahefana amin'ity hazakazaka ity.
  
  Ary tamin'ny fotoana nanjakany dia tsy olona be famindram-po i Davor Babic.
  
  Nianika ny hantsana izy ireo ary nihazakazaka niampita ny arabe, nivantana nankany amin"ny vavahadin"i Babich manokana. Na ny tsio-drivotra aza tsy nanohina azy ireo. Natao ny fanafihana, ary tao anatin"ny iray minitra latsaka dia lasa vy ireo vavahady vita amin"ny vy avo be. Nivoaka ny vavahady izy ireo ary niparitaka nanerana ny faritra. Drake dia niafina tao ambadiky ny hazo rofia matevina, nandinika ny bozaka misokatra izay mitondra mankany amin'ny tohatra marbra goavana. Teo an-tampon'izy ireo no nisy ny fidirana amin'ny tranon'i Babich. Eo amin'ny andaniny roa dia misy sarivongana mahatsikaiky sy harenan'ny kolontsaina Hawaii, eny fa na dia sarivongana Moai avy amin'ny Nosy Paska aza.
  
  Tsy mbola misy hetsika.
  
  Ilay Serba misotro ronono mafia dia nahafaty olona natoky tena.
  
  Ilay lehilahy SAS, izay miafina ny tarehiny, dia nisava teo akaikin'i Drake.
  
  "Miarahaba, ry namana taloha. Tsara ny andro, sa tsy izany? Tiako ilay izy rehefa mipetaka amin'ny lantihy ny tara-masoandro mivantana. Mandefa ny firariantsoany tsara indrindra i Wells."
  
  "Aiza io adala antitra io?" Tsy nanala ny masony tamin'ny zaridaina i Drake.
  
  "Milaza izy fa hifandray aminao any aoriana any. Zavatra iray momba ny trosanao aminy kelikely. "
  
  "Zavatra antitra maloto."
  
  "Iza moa i May?" - hoy i Kennedy. Nibango ny volony indray izy ary nanao fanamiana miaramila tsy misy endrika teo ambonin"ny pataloha. Nanana Glock roa izy.
  
  Drake, toy ny mahazatra, dia tsy nitondra fitaovam-piadiana niaraka taminy, afa-tsy ny antsy tanjona manokana.
  
  Hoy ilay lehilahy SAS vaovao, "Eto ny Drake Flame taloha. Ary ny tena zava-dehibe, iza moa ianao?"
  
  "Avia ry zalahy. Mifantoha amin'izany. Saika hanomboka ny iray amin'ireo fanafihana lehibe indrindra amin'ny sivily teo amin'ny tantara izahay. "
  
  "Sivily?" Nanafintohina i Kennedy. "Raha sivily io lehilahy io, dia ampondran'i Claudia Schiffer aho."
  
  Efa teo amin'ny tohatra ny Delta Team. Nivoaka avy niafina i Drake tamin'ny fotoana nanombohan'izy ireo, ary nihazakazaka namakivaky ny tany malalaka. Rehefa teo antenantenan-dalana izy dia nanomboka ny horakoraka.
  
  Nipoitra teo an-tampon'ny tohatra ireo tarehimarika, nanao akanjo isan-karazany, short boxer, ary T-shirt tapaka.
  
  Nirefodrefotra ny tifitra fohy enina. Fatin"olona enina no lavo tsy nisy aina intsony teny amin"ny tohatra. Niakatra antsasa-dalana ny ekipa Delta. Tonga avy any amin'ny toerana teo aloha izao ny kiakiaka maika rehefa tonga teo amin'ny faran'ny tohatra i Drake ary nandady miankavanana, izay nanomezan'ny railinga vato miolakolaka kokoa.
  
  Nisy tifitra iray nanakoako mafy, izany hoe avy amin'ny Serba. Nitodika nijery an'i Kennedy indray i Drake, avy eo niakatra rihana indroa.
  
  Teo anilan'izy ireo, nisy vatokely kely iray nizotra nankany amin'ny fidirana amin'ilay tranobe, izay teo anelanelan'ny antsasany roa tamin'ilay trano miendrika H. Nisy lehilahy nirongo fiadiana nipoitra avy teo amin"ny varavarana misokatra sy avy amin"ny fikapohana varavarana frantsay teo amin"ny lafiny roa amin"ny fidirana.
  
  Am-polony izy ireo.
  
  Gaga izy ireo - saingy tafavory haingana. Angamba tsy dia mirehareha loatra. Nahita izay ho avy i Drake ary nialokaloka teo anivon'ireo sarivongana hafahafa. Nitarika an'i Kennedy tamin'ny ampahany avy amin'ny Nosy Paska izy.
  
  Fiposahan"ny basim-borona faharoa no re. Nametraka ridao firaka tamin'ny lafiny rehetra ireo mpiambina taitra. Nianjera teo amin'ny kibony i Drake raha nidona tamin'ny kotroka ny bala maromaro.
  
  Nihazakazaka nandroso ireo mpiambina. Nokaramaina hozatra izy ireo, nofidina kokoa noho ny hadalan'izy ireo noho ny fahaizany ara-tsaina. Nihazakazaka nivantana teo amin'ny tsipika mirehitra afo avy amin'ireo zazalahy Delta izy ireo ary nianjera, nihosin-drà teo amin'ny lalan-drà.
  
  Vaky ny vera tao ambadik"izy ireo.
  
  Nisy tifitra maro hafa re avy amin'ny varavarankelin'ilay tranobe. Nahazo bala teo amin"ny tendany ilay miaramila Delta naratra mafy ary maty avy hatrany.
  
  Mpiambina roa no tafintohina tamin"ireo sarivongana, ny iray naratra kely. Nosintonin'i Drake mangina ny lelany ary niandry ny iray tamin'izy ireo handeha manodidina ilay sarivongana.
  
  Ny zavatra farany hitan'ilay Serba naratra dia ny ràny niboiboika rehefa notapahin'i Drake ny tendany. Notifirin'i Kennedy ilay Serba faharoa, tsy hitany, avy eo dia nidoboka tamin'ny sarona rehefa nanangana ny fitaovam-piadiany izy.
  
  Nipitika foana ilay matoa.
  
  Nitsangana i Kennedy. Na nesorina na tsia ilay fitaovam-piadiana dia mbola nifanehatra tamin"ny mpifanandrina romotra ihany izy. Nahozongozonin"ilay mpiambina ilay mpikapa hazo, nanenjana ny hozany.
  
  Niala teo amin'ny elanelana i Kennedy, avy eo dia nitsambikina nandroso rehefa namela azy hiharihary ny heriny. Daka haingana teo amin"ny valahany sy kiho teo amin"ny lamosin"ny tendany no nandondona azy tamin"ny tany. Nikodiadia izy, teny an-tanany tampoka ny lelany, ary nikapa tamin'ny lamosina midadasika. Nihemotra i Kennedy mba handalo ny takolany ny tendrony mahafaty alohan'ny nandrotsahany ny rantsan-tànany maty teo amin'ny vavany.
  
  Nandre ny vaky taolam-paty malefaka izy, nandre azy nanomboka kenda.
  
  Nihodina izy. Vita izy. Tsy naniry ny hijery azy ho faty izy.
  
  Nijoro nijery i Drake. "Tsy ratsy".
  
  "Angamba ianao hajanony ny fitaizako izao."
  
  "Tsy nety aho..." Nijanona tampoka izy. Izy ve? "Tsy misy tsara kokoa noho ny mijery vehivavy mitondra basy."
  
  "Tsy maninona". Niditra tao ambadiky ny tsato-kazo totem i Kennedy, endri-javatra hafa tsy misy toerana amin'ilay tranobe, ary nandinika ny toerana.
  
  "Misaraka izahay", hoy izy taminy. "Hahita efitra fitehirizana entana ianao. hiverina aho.
  
  Nanao asa ara-drariny izy mba hanafenana ny fisalasalany. "Azo antoka ve ianao?"
  
  "Hey lehilahy, polisy aho eto, tadidio? sivily ianao. Ataovy araka izay nandidiana anao.
  
  
  ***
  
  
  Drake dia nijery raha nandady niankavanana i Kennedy, nankany ambadiky ny tranobe, izay nahitana helipad sy trano iva maromaro ny fanaraha-maso zanabolana. Ny ekipan'ny SAS dia efa napetraka tao ary tokony hiditra an-tsokosoko tamin'io fotoana io indrindra.
  
  Hitany nibanjina ny sariny ny fijeriny, ny atidohany naniry tampoka fa ny akanjo nanaovany dia hampiseho ny borikiny.
  
  Nanozongozona azy ny fahatairana. Ny fanetren-tena sy ny tsy fahatokisana dia nampitambatra ny hery tao an-dohany, ka nahatonga ny fisalasalan-tena. Roa taona taorian'ny nandaozan'i Alison, fitonjato andro mahery ny tsy fandriam-pahalemana. Ny halalin'ny fahamamoana tsy mahazatra, arahin'ny bankirompitra, ary avy eo dia miadana, miadana be ny fiainana ara-dalàna.
  
  Mbola tsy eo izy ireo. Tsy misy manodidina.
  
  Ny fahalemeny ve no resaka?
  
  Plan b.
  
  Asa an-tanana. Andramo avereno ny fifantohan'ny miaramilanao ary avelao kely ny zavatra sivily. Noraisiny ny basy teny amin"ny mpiambina roa ary nitsambikina teo anelanelan"ireo sarivongana mandra-pijorony teo amin"ny sisin"ny lalan-kely. Nahita lasibatra telo tao amin'ny varavarankely telo samihafa izy ary nanapoaka basy telo nisesy.
  
  Hiaka roa sy hiaka. Tsy ratsy. Rehefa nipoitra ny loha sisa tavela, nitady ny toerana misy azy, dia nanova azy ho zavona mena i Drake.
  
  Nihazakazaka izy avy eo, ary nandohalika fotsiny mba nijanona teo ivelan'ny tranobe, ary ny lohany dia nidona tamin'ny vato marokoroko. Nijery ny ekipa Delta izy, izay nihazakazaka nanaraka azy. Nanohina ny fon"izy ireo izy.
  
  "Tamin'ny". Drake nankeo amin'ny varavarana, avy eo miankavanana. "Efitrano fitahirizana."
  
  Niditra tao izy ireo, i Drake farany, nanendry ny fiolahana tamin'ny rindrina. Nisy tohatra vy mivelatra niakatra teo anoloan'izy ireo nankany amin'ny ambaratonga faharoan'ilay tranobe.
  
  Rehefa nandady teo amin'ny rindrina izy ireo, dia nisy Serba maro kokoa nipoitra teo amin'ny lavarangana ambony rihana teo amboniny. Tao anatin'ny indray mipi-maso dia lasa mora remby ny ekipan'ny Delta.
  
  Tsy nisy na aiza na aiza, nandohalika i Drake ary nitifitra.
  
  
  ***
  
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny tsipika hazo izay manamorona ny rindrina ivelan'ny tranobe i Kennedy ary nanomboka nihetsika haingana kokoa. Tao anatin'ny indray mipi-maso dia tonga tao ambadiky ny trano izy talohan'ny nianjerany teo amin'ny kibony teo anoloany ilay miaramila SAS tsy hita maso.
  
  Toy ny bitro izy, nijoro tsy nihetsika, voatsindrona tamin"ny basy. Sambany tao anatin'ny volana maromaro no nandao azy ny eritreriny rehetra momba an'i Thomas Caleb.
  
  "Crap!"
  
  "Tsy maninona", hoy ny feo teo akaikin"ny sofiny havanana. Tsapany ilay lelan-tsabatra mangatsiaka tsy lavitra azy. "Voron"i Drake ity."
  
  Ny fanehoan-kevitra dia nanala ny tahotra azy. "Voron"i Drake? Lasa aho!"
  
  Nandeha teo anoloany ilay lehilahy sady nitsiky. "Eny ary, araka ny tenin'ny filohanareo, dia tsy zava-dehibe i Ramatoa Moore, aleoko mampahafantatra tsara ny tenako, fa tsy izao no fotoana na toerana. Antsoy hoe Wells aho."
  
  Fantatr'i Kennedy ilay anarana, saingy tsy niteny afa-tsy ny ekipan'ny miaramila britanika marobe nanodidina azy ary nanomboka namela marika. Ny ao ambadiky ny fananan'i Babich dia nahitana patio lehibe iray misy vato indianina, dobo filomanosana miendrika olympika voahodidin'ny seza fisakafoana sy cabana fotsy, ary trano mijojojojo sy ratsy tarehy izay tsy mifanaraka amin'ny haingo rehetra. Teo anilan'ny trano lehibe indrindra dia nisy helipad boribory misy helikoptera sivily.
  
  Rehefa nandeha an-taonany maro teny an-dalamben'i New York i Kennedy, dia tsy maintsy nanontany tena i Kennedy raha tena mahafa-po tokoa ny heloka bevava. Nandoa izany ry zalahy sy Kaleba. Ho nandoa izany i Chuck Walker raha tsy hitan'i Kennedy izy nandrotsaka ny stack.
  
  Feno ny fipetrahan'ny masoandro. Lehilahy sy vehivavy antsasa-miboridana maromaro no nijoro teo amin"ny manodidina noho ny fahatairana, nihazona ny akanjony ary niezaka nanarona ny nofony. Nomarihin"i Kennedy fa tsy hahazaka ny hoditry ny hipopotama ny lehilahy zokiolona sasany, fa ny ankamaroan"ny tovovavy kosa dia afaka manao izany amin"ny tanana roa sy ny fihodinana ankavia fotsiny.
  
  "Ireo olona ireo... andao hataontsika hoe vahiny... angamba tsy anisan'ny vondrona Serba izy ireo," hoy i Wells mangina teo amin'ny mikrô tenda. "Esory izy ireo", hoy izy nanohina ny lohany telo lahy. "Ianareo sisa dia mankany amin'ny sisin-dranomasina amin'ireo tranobe ireo."
  
  Rehefa nanomboka nisara-panambadiana ny vondrona, dia nisy zavatra maromaro nitranga indray mandeha. Nanomboka nihodina ny lelan'ny helikoptera; ny feon"ny moterany avy hatrany dia nampihena ny horakorak"ireo teo akaiky teo. Avy eo dia nisy firohondrohona lalina, toy ny feon"ny varavarana mihidy rouleur, nialoha ny firohondrohon"ny fiara mahery vaika. Avy ao ambadiky ny morontsiraka amin'ireo trano ratsy tarehy dia nisy metaly fotsy niseho - Audi R8 manafaingana amin'ny hafainganam-pandeha ambony.
  
  Tamin'ny fotoana nahatongavany teo amin'ny tokotanin-tsambo dia bala an-taoniny maro ilay izy. Nianjera tamin'ireo miaramila SAS gaga izy io, ka nandefa azy ireo niparitaka sy nirodana teny amin'ny rivotra. Fiara iray hafa nijanona tao aoriany, tamin'ity indray mitoraka ity dia mainty sy lehibe kokoa.
  
  Nanomboka nihodina haingana kokoa ny lelan"ilay helikoptera ary nanomboka nidradradradra ny moterany. Nihozongozona ny milina iray manontolo, niomana hiainga.
  
  Gaga i Kennedy, ka tsy afaka nihaino afa-tsy raha niantsoantso baiko i Welles. Nikoropaka izy rehefa nitifitra ireo miaramila SAS sisa.
  
  Nivaha ny helo rehetra tao an-jaridaina.
  
  Notifirin"ireo miaramila ny fiara Audi R8 izay nandeha mafy, nanindrona ny vatany vy ny bala, nanindrona ny hoditry ny fender sy ny varavarana. Nirifatra nankany amin"ny zoron"ny trano ilay fiara, nivily tamin"ny ora farany mba hiodina mafy.
  
  Gravel nitifitra avy ao ambanin'ny kodiany toy ny balafomanga bitika.
  
  Nopotehin"ny bala ny fitaratry ny fitaratra ka nandrava azy. Maty ara-bakiteny ilay fiara teo am-panidinana, nijanona ny moterany rehefa nianjera mafy tao ambadiky ny kodiarana ilay mpamily.
  
  Nihazakazaka nandroso i Kennedy, nampiakatra ny poletany. "Aza mihetsika!"
  
  Talohan"ny nahatongavany teo amin"ilay fiara dia hita fa ilay mpamily ihany no mpandeha.
  
  Bait.
  
  Roa metatra ambonin'ny tany ilay helikoptera, nihodina moramora. Nihiakiaka ilay miaramila SAS, saingy tsy nisy hatezerana marina teo amin"ny feony. Ny fiara faharoa, Cadillac misy varavarana efatra mainty, dia nandeha haingana nanaraka ilay dobo lehibe, ny kodiarany dia nanipy onjan-drano tamin'ny lafiny rehetra. Maizina ny varavarankely. Tsy azo fantarina hoe iza no tao anatiny.
  
  Nandeha ny motera fahatelo, tsy tazana intsony amin"izao fotoana izao.
  
  Notifirin"ireo miaramila ilay Cadillac, ka simba tamin"ny tifitra telo ny kodiarana sy ny mpamily. Nihitsoka ilay fiara ary nifatratra tany anaty dobo ny vodiny. Wells sy miaramila telo hafa nihazakazaka nanatona azy, nikiakiaka. Kennedy dia nibanjina ny masony tamin'ny helikoptera, saingy toa an'i Caddy, ny varavarankeliny dia manjavozavo.
  
  Kennedy dia nihevitra fa izany rehetra izany dia ampahany amin'ny drafitra fandosirana be pitsiny. Fa taiza ilay tena Davor Babic?
  
  Nanomboka niakatra ambony kokoa ilay helikoptera. Reraky ny fampitandremana ihany ny SAS ary nitifitra ny rotor aoriana. Nanomboka nihodina ilay milina goavam-be, ary avy eo nisy lehilahy iray nandohalika teo ambaniny niaraka tamin'ny grenady iray efa vonona.
  
  Tonga tao amin'ny Caddy i Wells. Tifitra roa no nitifitra. Hen'i Kennedy tamin'ny alalan'ny mikrô fa mbola tsy hita popoka i Babich. Tonga teny an-joron-dalana izao ilay fiara fahatelo, mirohondrohona toy ny mpihazakazaka Formula 1 ny motera, saingy Bentley ilay izy, lehibe sy sahy, mikiakiaka ny fisiany, manala ny helo!
  
  Nitsambikina tany anaty hazo i Kennedy. Nisy miaramila maromaro nanaraka azy. Nihodina i Wells ary nanapoaka basy haingana telo izay nitsambikina avy hatrany teo amin'ny varavarankely.
  
  vera tsy misy bala!
  
  "Adaladala ity!"
  
  Ny teny dia navoaka tamin'ny iray segondra tara mba hamonjena ilay helikoptera - navotsotra ny grenady - nipoaka teo amin'ny faran'ny angidimby ny fiampangana mipoaka. Potika ilay angidimby, ka niparitaka teny amin"ny toerana rehetra ireo potipoti-by. Tapaka vy vaky nivadika no nianjera avy hatrany tao amin"ny dobo, ka nanetsika rano an"arivony litatra tamin"ny hery mahery vaika.
  
  Niandry i Kennedy mandra-pahatongan'ilay Bentley goavam-be nandalo azy, dia nanenjika azy. Ny deduction haingana dia nilaza taminy fa tokana ihany ny fahafahana hisambotra ilay Serba nandositra.
  
  Nahita izany i Wells tamin'io fotoana io ary nirotsaka an-tsehatra. Ny R8 dia tonta tanteraka, fa ny Caddy dia mbola tsy misy dikany, ny kodiarany dia iray santimetatra ambanin'ny rano eo amin'ny tohatra marbra amin'ny dobo.
  
  Wells sy ny miaramilany roa nihazakazaka nankany Caddy. Nandeha mafy i Kennedy, tapa-kevitra ny handray an-tanana. Tamin"izay fotoana izay, dia re ny siokan"ny rivotra hafahafa, toy ny hoe nisy tadio, ary nipoaka tampoka ny zoron"ny tranon"i Babich.
  
  "Andriamanitro ô!" Nianjera tao anaty fotaka i Wells na dia ny fahatoniny aza rava. Ny potipoti-javatra dia nanidina tamin'ny lafiny rehetra, nirotsaka teo amin'ny dobo sy ny patio. Niverina i Kennedy. Nitodika tany amin"ny hantsana ny lohany.
  
  Nisy helikoptera mainty nivezivezy teo, nisy endrika nanofahofa ny varavarany.
  
  "Tianao ve ilay izy?"
  
  Wells nanangana ny lohany. "Alicia Miles? Inona no ataonareo amin"ny anaran"ny zava-masina rehetra?"
  
  "Afaka mandrovitra ny baolina kelinao amin'io tifitra io mihitsy aza ianao ry antitra. Mitrosa amiko ianao. Nihomehy i Alicia raha niakatra vetivety ilay helikoptera talohan'ny nihodina hanenjika ny Bentley.
  
  Tonga teto ny Kanadiana.
  
  
  ***
  
  
  Nihodina nandroso i Drake talohan'ny nivadika ho fromazy Swiss ny rindrina tao aoriany. Raha kely indrindra dia bala iray no nanidina akaiky ka henony ny feony. Nanao fihodinana teo anoloana izy mba hiakatra teo amin'ny lampihazo eo ambanin'ny lavarangana miaraka amin'ny ankamaroan'ny ekipa Delta. Nony tonga teo izy dia nikendry niakatra ary nitifitra.
  
  Araka ny efa nampoizina, somary malemy ny gorodona lavarangana. Nijanona ny tifitra teo ambony ary nanomboka ny horakoraka.
  
  Ny komandin'ny Delta dia nanofahofa tanana teo ankaviany nankany amin'ny toerana fitehirizana entana. Nandeha haingana izy ireo namakivaky efitrano roa tsara tarehy nefa foana. Nanome baiko azy ireo ny komandà mba hijanona eo akaikin'ny iray izay nampitandreman'ny fanaraha-mason'izy ireo zanabolana fa misy zavatra miavaka kely - efitrano miafina ambanin'ny tany.
  
  Natsipy tao anatiny ny grenady manaitaitra, narahin'ny miaramila amerikana nikiakiaka mafy nanampy trotraka ny fikorontanana. Na izany aza, dia niady avy hatrany tamin'ny ady nifanaovan'ny mpiambina Serba antsasa-polo izy ireo. Nisento i Drake ary niditra tao anatiny. Savorovoro sy savorovoro no nameno ny efitrano hatramin"ny farany ka hatrany amin"ny farany. Nanopy maso izy ary nifanena tamin'ny mpiambina lehibe iray, izay nitsiky sy niboridana talohan'ny nirotsahany hamihina orsa.
  
  Nitsoaka haingana i Drake, namely ny voa ary namely ny plexus solar tamin'ny tanana mafy tamin'ny sabatra. Tsy nihetsika akory ilay bibidia.
  
  Dia tsaroany ilay fitenenana taloha momba ny ady amin'ny bar - raha mamely totohondry eo amin'ny plexus ny mpifanandrina aminao nefa tsy mikiakiaka, dia aleo manomboka mihazakazaka ianao, ralehilahy, fa tonga amin'ny vozonao ianao ...
  
  Nihemotra i Drake, nivezivezy tamim-pitandremana nanodidina ny fahavalony tsy mihetsika. Lehilahy lehibe ilay Serba, manana tavy malaina eo ambonin'ny hozatra mafy, ary lehibe ny handrin'izy ireo mba hamongorana ireo sakana simenitra enina santimetatra. Nandroso tsy nampoizina ilay lehilahy, nivelatra ny tanany. Ny slip iray ary i Drake dia ho nopotehina ho faty, nopotehina sy nopotehina toy ny voaloboka. Nivily haingana izy, nanao mody niankavanana, ary nandroso niaraka tamin'ny tifitra telo haingana.
  
  maso. sofina. Tenda.
  
  Mifandray avokoa ny telo. Raha nanakimpy ny masony noho ny fanaintainana ilay Serba, dia nanao fanipazana saro-pady nampidi-doza tamin'ny daka manidina i Drake izay niteraka fihetsiketsehana ampy handondona na dia ity brontosaurus ity aza tamin'ny tongony malalaka.
  
  Nianjera tamin"ny tany niaraka tamin"ny feo toy ny tendrombohitra nirodana ilay lehilahy. Nianjera avy teny amin"ny rindrina ireo sary hoso-doko. Ny hery azony avy amin'ny fitsambikinany mihemotra no nahatonga azy tsy nahatsiaro tena rehefa nidona tamin'ny tokotany ny lohany.
  
  Niditra tao amin'ilay efitrano i Drake. Lehilahy Delta roa no maty, fa ny Serba rehetra dia neutre. Nisy ampahany tamin'ny rindrina atsinanana nisokatra, ary ny ankamaroan'ny Amerikana dia nitsangana nanodidina ny varavarana, saingy nihemotra tsikelikely izy ireo, nanozona ny tahotra.
  
  Nandeha haingana niaraka tamin'izy ireo i Drake, tsy azony an-tsaina hoe inona no mety nahatonga ny miaramila Delta ho taitra. Ny zavatra voalohany hitany dia tohatra vato midina mankany amin'ny efitrano ambanin'ny tany mazava tsara.
  
  Ny faharoa dia Panther mainty, miakatra tsikelikely ny tohatra, ny vavany midadasika dia mampiseho andalana maranitra maranitra.
  
  "Fuuuuck..." hoy ny iray tamin'ireo Amerikana nisintona. Tsy afaka nanaiky bebe kokoa i Drake.
  
  Nisioka ny pantera, niondrika hamely. Nihemotra i Drake raha nitsambikina teny amin'ny rivotra ilay bibidia, hozatra mahafaty 100 kilao tao anatin'ny hatezerana. Nipetraka teo amin'ny ambaratonga ambony izy ary niezaka nihantona, nandritra ny fotoana rehetra nitazona ny masony maitso hypnotic tamin'ireo miaramila nihemotra.
  
  "Halako ny manao an'izany," hoy ny komandin'ny Delta, niantefa tamin'ny basy.
  
  "Andraso!" Nahita zavatra nitselatra teo amin'ny hazavan'ny jiro i Drake. "Andraso fotsiny. Aza mihetsika."
  
  Nandroso ny pantera. Ny ekipan'ny Delta dia nitazona azy tamin'ny basy rehefa nandalo teo anelanelan'izy ireo, ary naneso an'ireo mpiambina Serba tsy nahay rehefa nivoaka ny efitrano.
  
  "Inona ny-?" ny iray tamin'ireo Amerikana dia nanafintohina an'i Drake.
  
  "Tsy hitanao ve? Nanao rojo nasiana diamondra izy. Heveriko fa ny saka toy izany, mipetraka ao amin'ny trano toy izao, dia voaofana hanafika raha tsy mandre ny feon'ny tompony.
  
  "Tsara ny antso. Tsy te hamono biby toy izany aho." Nanofahofa an"ireo Serba ny komandin"ny Delta. "Nandany ny tontolo andro nifalifaly tamin'ireo baomba ireo aho."
  
  Nanomboka nidina teo amin"ny tohatra izy ireo, ka nisy roa lahy niambina. Drake no fahatelo tonga teo amin'ny gorodona, ary ny zavatra hitany dia nahatonga azy ho gaga.
  
  "Ahoana ny fahadisoam-panantenana ataon"ireo adala ireo?"
  
  Feno izay azony lazaina ho 'amboara' fotsiny ny efitrano. Zavatra noheverin'i Davor Babic ho sarobidy satria - tamin'ny famadihana nataony - dia sarobidy tamin'ny olon-kafa.
  
  Tyrannosaurus rex taolana valanorano. Ny soratra teo anilany dia mivaky hoe 'From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award'. Fanampin'izany, ny sarin'ilay mpilalao sarimihetsika malaza misy soratra hoe 'Te ho velona izy'. Manaraka izany dia nisy mummified nipetraka teo amin'ny faladia varahina. tanana voatondro ho 'Tompon'ny Distrika N№3'. .
  
  Ary maro hafa koa. Rehefa nandehandeha nitety ireo vata fampirantiana i Drake, niezaka ny niatrika ny fahalianany sy ny fifantohany, dia nahatsikaritra ireo zavatra mahafinaritra notadiavin'izy ireo izy.
  
  Valkyrie: Sarivongana fotsy misy lanezy mipetaka eo amin'ny bozaka boribory matevina. Teo amin'ny dimy metatra teo ho eo ny haavon'ireo sary sokitra roa ireo, saingy ny tsipiriany mahagaga tao amin'izy ireo no nanala ny fofon'i Drake. Vehivavy roa miboridana, miboridana ary mitovitovy amin'ireo Amazonia mahery vaika tamin'ny fahagola, samy nivelatra ny tongony, toy ny mipetraka amin'ny zavatra iray. Soavaly manana elatra angamba, hoy i Drake. Naniry hahalala bebe kokoa i Ben, saingy tsaroany fa nampiasa azy ireo ny Valkyrie mba hanidina avy amin'ny ady mankany amin'ny ady. Tsikariny ny hozatra, ny endrika mahazatra ary ny fiarovan-doha misy tandroka mahasorena.
  
  "Oay!" - hoy ilay lehilahy avy any Delta. "Tiako raha manana fonosana enina amin"ity aho."
  
  Ny tena mampiavaka azy dia samy nanondro zavatra tsy fantatra tamin'ny tanany havia izy roa Valkyries. Nanondro, araka ny nieritreretan'i Drake izao, mivantana mankany amin'ny Fasan'ireo andriamanitra.
  
  Raha mba nahita an'i Ragnarok izy ireo.
  
  Tamin"io fotoana io, ny iray tamin"ireo miaramila dia niezaka naka entana tao amin"ny vata fampirantiana. Naneno ny lakolosy mafy ary nirodana ny vavahady vy teo am-pototry ny tohatra, ka nanakana ny fivoahan"izy ireo.
  
  Tonga dia nahazo saron-tava gasy ny Amerikanina. Nihifikifi-doha i Drake. "Aza manahy. Misy zavatra milaza amiko fa i Babich dia karazana baomba izay aleony ny mpangalatra ho tratra velona sy daka. "
  
  Ny komandin'ny Delta dia nijery ireo barany mbola mihetsiketsika. "Tsofy ho potika ireo tapa-kazo ireo."
  
  
  ***
  
  
  Gaga i Kennedy taorian'ny helikoptera sy ny Bentley nihemotra. Toa sahiran-tsaina koa i Wells raha nibanjina ny lanitra.
  
  "Bitch," ren'i Kennedy ny fofonainy. "Nampiofana azy tsara aho. Ahoana no hahasahiny mivadika ho mpamadika?"
  
  "Soa ihany fa lasa izy," i Kennedy dia nanao izay hahazoana antoka fa mbola nifatotra ny volony tamin'ny fitsambikinana rehetra ary nijery lavitra izy rehefa nahatsikaritra lehilahy SAS roa nanefy azy. "Nanana toerana ambony izy. Ankehitriny, raha azon'ny Drake sy ny ekipan'ny Delta ny Valkyries, dia afaka nitsoaka izahay raha mbola sahirana amin'ny Babich i Alicia. "
  
  Wells dia toa nisaraka teo anelanelan'ny safidy roa lehibe, saingy tsy nilaza na inona na inona izy ireo rehefa nihazakazaka nanodidina ny trano nankany amin'ny fidirana lehibe. Hitan'izy ireo nitodika nifandona tamin'ny Bentley ilay helikoptera. Nirefodrefotra ny tifitra ka nianjera tamin"ilay fiara nandositra. Avy eo dia nijanona tampoka ilay fiara ary nijanona tao anaty rahona feno vatokely.
  
  Nisy zavatra niraikitra teo am-baravarankely.
  
  Nianjera avy eny amin'ny lanitra ilay helikoptera, manana saina saika mihoatra ny natoraly ny mpampiasa azy, satria nisy RPG nipoitra teo amboniny. Raha vantany vao nikasika ny tany ny saretrany, dia nirohotra nivoaka ny varavarana ireo mpikarama an'ady Kanadiana. Raikitra ny fifampitifirana.
  
  Noheverin'i Kennedy fa nahita an'i Alicia Miles izy, endrika malefaka mitafy fiarovan-tena mifanaraka amin'ny endriny, nitsambikina tao anatin'ny ady toy ny liona ohabolana. Biby namboarina ho an'ny ady, very tamin'ny herisetra sy ny fahatezeran'izy rehetra. Na dia teo aza ny tenany, nahatsapa i Kennedy fa nangatsiaka ny rany.
  
  Izany ve no tahotra tsapany?
  
  Talohan'ny nieritreretany an'izany dia nisy endrika manify nianjera avy teo amin'ny ilany mifanohitra amin'ilay helikoptera. Olona fantany tao anatin'ny indray mipi-maso.
  
  Profesora Parnevik!
  
  Nipitika nandroso izy, nisalasala tamin'ny voalohany, saingy avy eo dia niaraka tamin'ny fahavononana nohavaozina, ary tamin'ny farany dia nandady rehefa nananika ny rivotra teo ambonin'ny lohany ny bala, izay nandalo tao anatin'ny sakan'ny karandohany iray.
  
  Nanakaiky ihany i Parnevik tamin'ny farany ka ny SAS sy Kennedy dia nisintona azy ho any amin'ny toerana azo antoka, tsy fantatry ny Kanadianina, nirotsaka tanteraka tamin'ny ady.
  
  "Marina izany," hoy i Wells nanondro ny trano. "Andao ho tapitra ity."
  
  
  ***
  
  
  Drake dia nanampy tamin'ny fisintonana ny Valkyries nandroso raha nisy lehilahy roa nametahana baomba kely teo amin'ny makarakara. Nizotra tamin"ny lalana tery anelanelan"ireo fampirantiana mampihoron-koditra izy ireo, ary niezaka ny tsy hijery akaiky loatra. Niverina avy nanao fisavana mampihoron-koditra ny iray tamin'ireo bandy Delta minitra vitsy lasa izay ary nitatitra vatam-paty mainty nipetraka tao ambadiky ny efitrano.
  
  Naharitra folo segondra feno ny rivotry ny fiandrasana. Nitaky lojika miaramila ny hampitsaharana izany. Arakaraka ny tsy fantatrao...
  
  Tsy lojikan'i Drake intsony izany. Tsy te hahalala anefa izy. Nikoropaka mihitsy izy, toy ny olon-tsotra, rehefa nipoaka ny bara.
  
  Nahenoana fifampitifirana avy tao amin"ny efitrano ambony rihana. Nianjera tamin'ny tohatra ireo mpiambina Delta, ary maty tao anaty lavaka feno rà. Ny segondra manaraka dia nisy lehilahy am-polony nirongo basim-borona niseho teo an-tampon"ny tohatra.
  
  Voaroaka sy voaroaka, voasarona teny amin'ny toerana avo kokoa, ny Delta Team dia tsy nahomby ary mora voan'ny aretina ankehitriny. Drake dia nandeha tsikelikely nankany amin'ny efi-trano sy ny fiarovana ny havany, miezaka ny tsy hieritreritra momba ny hadalana tratra toy izany, ary ahoana no tsy ho nitranga tamin'ny SAS, ary matoky ny vintana fa ireo fahavalo vaovao ireo dia tsy ho. adala mba hitifitra ny Valkyries.
  
  Nisy fotoana maromaro nisian'ny fihenjanana tsy nitsahatra, niaina tao anatin'ny fahanginana, mandra-pahatongan'ny olona iray nidina teo amin'ny tohatra. Sarimihetsika miakanjo fotsy sy misaron-tava fotsy.
  
  Nahafantatra azy avy hatrany i Drake. Ilay lehilahy nahazo ny Shield tamin'ny York cat walk. Ilay lehilahy hitany tao Apsall.
  
  "Fantatro ianao," nifoka rivotra ho azy izy, avy eo vao mainka mafy. "Eto ny Alemanina."
  
  Naka basy poleta .45 ilay lehilahy ary nanofahofa azy. "Apetraho ny fitaovam-piadianao. Ianareo rehetra. Ankehitriny!"
  
  Feo miavonavona. Feo izay an'ny tanana malefaka, nanana ny tena hery ny tompony, ilay karazana voasoratra amin'ny taratasy ary omena amin'ny klioba ho an'ny mpikambana ihany. Karazan'olona tsy nahafantatra ny tena asan'izao tontolo izao sy ny harerahana. Angamba banky iray, teraka tao amin'ny indostrian'ny banky, na mpanao politika, zanaky ny mpanao politika.
  
  Nihazona mafy ny fitaovam-piadiany ireo lehilahy Delta. Tsy nisy niteny mihitsy. Nandrahona ny fifandonana.
  
  nikiakiaka indray ilay rangahy, ny fitaizana azy tsy namela azy hahalala ny loza.
  
  "Marenina ve ianao? hoy aho izao!"
  
  Hoy ny feon'ilay Texan tamin'ny feo misarika hoe: "Tsy hitranga izany, ry zazasary."
  
  "Nefa... fa..." nijanona tampoka ilay lehilahy sady gaga, avy eo nesoriny tampoka ny saron-tavany. "Ho vitanao izany!"
  
  Saika nianjera i Drake. Fantatro ianao! Abel Frey, mpamorona lamaody alemà. Ny hatairana dia nanarona an'i Drake toy ny onja misy poizina. Tsy azo atao izany. Tahaka ny nahita an'i Taylor sy Miley teo ambony teo, niomehy momba ny fitondrana an'izao tontolo izao.
  
  Nifanena tamin'ny fijerin'i Drake i Frey. "Ary ianao, Matt Drake!" nangovitra ny tanany nitondra ny basy. "Saika lany amiko avokoa ny zava-drehetra, ka halaiko aminao izy. Hataoko io! Ary handoa izy. Oh, ahoana no handoavany!
  
  
  Talohan'ny nahatsikaritra izany dia nanondro ny basy teo anelanelan'ny mason'i Drake i Frey ary nitifitra.
  
  
  ***
  
  
  Nihazakazaka niditra tao amin'ny efitrano i Kennedy ary nahita ireo lehilahy SAS nianjera tamin'ny lohaliny, niantso hangina. Nahita andian-dehilahy misaron-tava teo anoloany izy, nanao fiarovan-tena, nanondro ny fitaovam-piadiany tamin'ny zavatra heveriny fa trano miafina miafina an'i Davor Babic.
  
  Soa ihany fa tsy nahatsikaritra azy ireo ry zalahy.
  
  Nijery azy indray i Wells ary niteny hoe: "Iza?"
  
  Nanao endrika very hevitra i Kennedy. Naheno olona mitabataba izy, hitany ny mombamomba azy, .45 Nanohy nanofahofa ny sandriny izy. Rehefa nandre azy niantsoantso ny anaran'i Matt Drake izy, dia fantany, ary fantatr'i Wells, ary segondra vitsy taty aoriana dia nitifitra izy ireo.
  
  Nandritra ny enimpolo segondra tamin'ny fifampitifirana nanaraka, dia hitan'i Kennedy tao anatin'ny hetsika miadana daholo izany. Nitifitra ny .45 ilay lehilahy nitafy fotsy, tonga ny tifitra nataony tao anatin'ny segondra vitsy ary nisintona ny moron-tongotr'akanjony rehefa nandalo ilay fitaovana nihantona. Taitra ny endriny rehefa nitodika izy. Ny fahalemilemeny mafonja sy malemy.
  
  Lehilahy simba.
  
  Avy eo ireo lehilahy misaron-tava mihodinkodina sy mitifitra. Ny miaramila SAS dia mamerina ny kapoka napetraka tsara amin'ny fahamendrehana sy ny fahatoniana. Misy afo bebe kokoa avy amin'ny vault. Feo amerikana. Feo alemana. Feo amin'ny teny anglisy.
  
  Fikorontanana malaina, mitovy amin'ny tononkalon'i Taylor Swift, mifangaro amin'ny rock metallica tranainy. Nandresy Alemana roa farafahakeliny izy - nianjera ny ambiny. Nihiakiaka sy nanofahofa ny sandriny ilay lehilahy mitafy fotsy, ary nanery ny ekipany hihemotra haingana. Hitan'i Kennedy izy ireo nandrakotra azy ary maty teo am-panaovana izany, nianjera toy ny lo avy amin'ny ratra, saingy velona ny ratra. Nitsoaka tany amin"ny efitrano iray aoriana izy tamin"ny farany ary efatra tamin"ireo olon-dratsy sisa no tavela.
  
  Nirohotra nankany amin'ny efitrano i Kennedy tamin'ny famoizam-po niaraka tamin'ny vongana hafahafa teo amin'ny tendany sy ny ranomandry tao am-pony, tsy tsapany akory ny alahelony mandra-pahitany an'i Drake velona ary nahatsapa ny ranomandry mangatsiaka nanasa azy.
  
  
  ***
  
  
  Nitsangana tamin'ny tany i Drake, feno fankasitrahana fa ny tanjon'i Abel Frey dia manjavozavo toy ny fahatakarany ny zava-misy. Ny zavatra voalohany hitany dia i Kennedy nihazakazaka nidina ny tohatra, ny faharoa dia ny tarehiny rehefa nihazakazaka nanatona azy.
  
  "Misaotra an"Andriamanitra fa tsara ianao!" - hoy izy nihiakiaka sy namihina azy vao nahatsiaro ny famehezany.
  
  Drake nibanjina ny mason'i Wells talohan'ny nanakatona ny masony. Nofihininy vetivety izy, tsapany ny vatany mahia, ny endriny matanjaka, ny fony malemy mitempo eo akaikin"ny fony. Ny lohany dia natsindry teo amin'ny tendany, ny fahatsapana mahagaga dia nanenika ny synapses.
  
  "Hey, salama aho. Ianao?"
  
  Nisintona izy, nitsiky.
  
  Nandeha nanatona azy ireo i Wells ary nanafina ny tsikiny fetsy nandritra ny iray minitra. "Drake. Toerana hafahafa hihaonana indray, toko taloha, fa tsy ilay trano fisotroana an-joron-trano ao amin'ny Earl's Court no tao an-tsaiko. Mila milaza zavatra aminao aho, Mat. Zavatra momba an'i Mai."
  
  Natsipy avy hatrany i Drake. Nolazain'i Wells ny zavatra farany nantenainy. Fotoana fohy taorian'izay dia nahatsikaritra ny tsikitsiky an'i Kennedy izy ary nisintona ny tenany. "Valkyries," hoy izy nanamarika. "Avia dieny mbola manana fahafahana isika."
  
  Saingy ny komandin'ny Delta dia efa nandamina izany ary niantso azy ireo. "Tsy Angletera ity ry zalahy. Andao hifindra. Saika nohaniko avokoa ny Hawaii rehetra azoko tamin"ity vakansy ity."
  
  
  Sivy amby roapolo
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  Drake, Kennedy ary ny sisa amin'ny ekipa mpanafika dia nihaona tamin'i Ben sy Hayden ora maromaro taty aoriana tao amin'ny toby miaramila akaikin'i Honolulu.
  
  Rehefa nandeha ny fotoana. Tapaka ny kasety mena. Nilamina ny lalana mikitoantoana. Nifanditra ny governemanta, avy eo nitaraina, ary avy eo dia nanomboka niresaka. Ny biraon'ny fikomiana dia nilamina tamin'ny fitoviana ara-politika amin'ny ronono sy tantely.
  
  Ary nihanakaiky ny faran"izao tontolo izao.
  
  Ny mpilalao tena izy dia niresaka, niahiahy ary nanombantombana, ary natory tao amin'ny trano tsy misy rivotra akaikin'i Pearl Harbor. Noheverin'i Drake avy hatrany fa ny fiarahaban'i Ben dia midika fa tsy dia nandroso firy izy ireo tamin'ny fitadiavana ny ampahany manaraka an'i Odin - Ny masony. Drake nanafina ny fahatairana; Tena nino izy fa ny traikefan'i Ben sy ny antony manosika azy dia hamaha ny famantarana rehetra amin'izao fotoana izao.
  
  Nanampy azy i Hayden, Sekreteran'ny Fiarovana Lehilahy mahay, saingy tsy dia nandroso firy izy ireo.
  
  Ny hany fanantenan'izy ireo dia ny hihatsara kely ireo mpandray anjara apokaliptika hafa - ny Kanadianina sy ny Alemà.
  
  Navily ny sain'i Ben tamin'ny voalohany noho ny fanambaran'i Drake.
  
  "Abel Frey? Alemà atidoha? Very, ry adala."
  
  "Raha ny marina, ry namana. handainga aminao ve aho?"
  
  "Aza manonona teny Whitesnake eo anoloako, Mat. Fantatrao fa manana olana amin'ny fanatanterahana ny mozikany ny tarikay, ary tsy mampihomehy izany. Tsy mino aho... Abel Frey?"
  
  Nisento i Drake. "Eny, manomboka indray aho. ENY. Abel Frey.
  
  Nanohana azy i Kennedy. "Hitako izany ary mbola te-hiteny amin'i Drake aho mba tsy hiresaka zavatra tsy misy dikany. Mpitsoa-ponenana io lehilahy io. Any amin'ny Alpes Alemana - "Castle Party". Supermodels. Vola. Fiainan'ny Superstar."
  
  "Divay, vehivavy ary hira," hoy i Drake.
  
  "Atsaharo izany!" hoy i Ben. "Amin"ny lafiny iray," hoy izy nieritreritra, "ny fonony tonga lafatra."
  
  "Mora ny mamitaka ny tsy mahalala rehefa malaza ianao", hoy i Drake nanaiky. "Afaka misafidy izay halehanao ianao-na aiza na aiza tianao haleha. Tokony ho mora ny fanondranana an-tsokosoko ireo olona ireo. Tadiavo tsotra izao ny artifacto taloha, fidio ny kitapo diplomatikao ary..."
  
  "...Ampidiro ity." Nahavita soa aman-tsara i Kennedy ary nitodika tany amin'i Ben ny masony nihomehy.
  
  "Tsy maintsy ianareo roa..." hoy izy niteniteny foana. "...Tokony hahazo efitrano mampijaly ianareo roa."
  
  Tamin'izay fotoana izay dia nanatona i Wells. "Ity zavatra miaraka amin'i Abel Frey ity ... dia nanapa-kevitra ny hitazona izany ho tsiambaratelo amin'izao fotoana izao. Jereo ary andraso. Mametraka tafika manodidina ny lapany izahay, fa omeo fahafahana izy raha sendra misy zavatra tsy fantatsika."
  
  "Raha vao jerena dia toa mitombina izany," hoy i Drake nanomboka, "fa ..."
  
  "Manana rahavaviko anefa izy," hoy i Ben nitsikitsiky. Nanangan-tanana i Hayden mba hampitony azy. "Marina izy ireo ry Ben. Tsy voavonjy i Karin... amin'izao fotoana izao. Tsy izao tontolo izao."
  
  Nohitsin"i Drake ny masony fa nihazona ny lelany. Tsy hahavita na inona na inona ianao raha manao fihetsiketsehana. Vao mainka hanelingelina ny namany izany. Indray mandeha izy dia sahirana tamin'ny fahazoana an'i Hayden. Nihinana azy ve ny fahadisoam-panantenany vaovao? Nieritreritra haingana an'i Ben ve izy, sa nieritreritra tamim-pahendrena ny fitondrany?
  
  Na ahoana na ahoana, dia nitovy ny valiny. Andraso.
  
  Nanova ny resaka i Drake. Nandefona iray hafa teo akaikin"ny fon"i Ben izy. "Manao ahoana ny reninao sy ny dadanao?" - hoy izy nanontany tsara. "Mbola nanorim-ponenana ve izy ireo?"
  
  Nisento mafy i Ben. "Tsia, ry sakaiza. Tamin'ny antso farany izy ireo dia niresaka momba azy, saingy nilaza taminy aho fa nahita asa faharoa izy. Hanampy izany ry Matt, fa tsy ho ela."
  
  "Fantatro". Drake dia nijery an'i Wells sy Hayden. "Amin'ny maha-mpitarika anao eto dia tokony hanampy ianareo roa." Avy eo, tsy niandry valiny, dia hoy izy: "Inona no vaovao momba an"i Heidi sy ny mason"i Odin?"
  
  Nihifikifi-doha noho ny rikoriko i Ben. "Betsaka," hoy izy nitaraina. "Misy sombiny na aiza na aiza. Eto - henoy izao: mba hisotroana amin'ny fantsakan'i Mimir - ny Loharanon'ny Fahendrena ao Valhalla - tsy maintsy manao sorona lehibe ny tsirairay. Ny iray nanao sorona ny masony, maneho ny fahavononany hahazo fahalalana momba ny zava-mitranga ankehitriny sy ho avy. Rehefa nisotro izy, dia hitany mialoha ny fitsapana rehetra hanjo ny olona sy ny Andriamanitra mandrakizay. Nanaiky ny mason'i Odin i Mimir, ary nandry teo izy ireo hatramin'izay, marika fa na Andriamanitra aza dia tsy maintsy mandoa ny fahitana ny fahendrena ambony kokoa."
  
  "Ok," hoy i Drake. "Zavatra ara-tantara mahazatra, ha?"
  
  "Marina. Fa izany indrindra no izy. Ny Poetic Edda, ny tantaran'i Flenrich, dia iray hafa nadikako hoe "Ny lalana maro an'i Heidi." Manazava ny zava-nitranga izy ireo, saingy tsy milaza amintsika hoe aiza ny Maso ankehitriny.
  
  "Any Valhalla," nimenomenona i Kennedy.
  
  "Teny norveziana ho an"ny lanitra izany."
  
  "Dia tsy hanana vintana hahita azy ireo aho."
  
  Nieritreritra izany i Drake. "Ary tsy misy zavatra hafa? Jesosy, ry namana, ity no tapany farany!"
  
  "Nanaraka ny dian"i Heidi aho-ny diany. Mitsidika toerana izay fantatsika izy ary avy eo dia miverina any an-tranony. Tsy Playstation io ry namana. Tsy misy voka-dratsy, tsy misy zava-bita miafina, tsy misy lalana hafa, zilch. "
  
  Nipetraka teo akaikin"i Ben i Kennedy ary nanipy ny volony. "Afaka mametraka ampahany roa amin'ny toerana iray ve izy?"
  
  "Azo atao izany, saingy tsy mifanaraka amin'ny zavatra fantatsika amin'izao fotoana izao. Ny famantarana hafa narahina nandritra ny taona maro dia nanondro sombiny iray tany amin'ny toerana tsirairay. "
  
  "Dia lazainao fa ity no famantarana anay?"
  
  "Tsy maintsy Valhalla no fanalahidy," hoy i Drake haingana. "Ity ihany no fehezanteny milaza toerana iray. Ary tsaroako fa nilaza zavatra teo aloha ianao momba an'i Heidi nilaza tamin'i Odin fa fantany ny toerana niafenan'ny masony satria navoakany ny tsiambaratelony rehetra rehefa nihantona teo amin'ny hazo fijaliana izy."
  
  "Hazo," - tamin'izay fotoana izay dia niditra tao amin'ny efitrano i Thorsten Dahl. Toa reraka ilay Swede, reraka kokoa amin'ny lafiny fitantanan-draharahan'ny asany noho ny amin'ny lafiny ara-batana. "Ny iray nihantona teo amin'ny World Tree."
  
  "Oay," hoy i Drake. " Ny tantara mitovy. kafe ve izany?"
  
  "Macadamia," i Dahl dia toa saro-kenatra. "Ny Hawaii tsara indrindra atolotra."
  
  "Nihevitra aho fa spam izany," hoy i Kennedy, naneho ny fanetren-tenany tamin'ny New Yorker.
  
  "Tiana be any Hawaii ny spam," hoy i Dahl nanaiky. "Fa ny kafe no mifehy ny zava-drehetra. Ary mpanjaka ny Kona macadamia.
  
  "Dia lazainao ve fa fantatr'i Heidi ny misy an'i Valhalla?" Niezaka mafy i Hayden mba ho sahiran-tsaina kokoa noho ny fisalasalana rehefa niantso olona hitondra kafe bebe kokoa i Drake.
  
  "Eny, fa olombelona i Heidi. Tsy Andriamanitra. Inona àry no ho tsapany ho paradisan"izao tontolo izao?"
  
  "Miala tsiny, tompoko," hoy i Kennedy nananihany. "Vegas dia tsy naorina raha tsy tamin'ny 1905."
  
  "Any Norvezy." Nanampy i Drake, niezaka ny tsy hitsiky.
  
  Nisy fahanginana nanaraka. Nijery i Drake rehefa nandinika an-tsaina ny zavatra nianarany i Ben. Nanenika ny molony i Kennedy. Nanaiky ny lovia misy kafe i Hayden. Efa ela no nisotro ronono teny an-joron-trano i Wells, mody natory. Tsaroan'i Drake ny teniny manitikitika - mila milaza zavatra aminao aho. Zavatra momba ny volana Mey.
  
  Mbola hisy ny fotoana hanaovana izany any aoriana any, raha tsy izany.
  
  Nihomehy i Ben ary nihifikifi-doha. "Tsotra izany. Andriamanitra ô, tena tsotra izany. Ny lanitra ho an"ny olona dia... fonenany."
  
  "Marina tokoa. Ny toerana nipetrahany. Ny tanànany. Ny tranony, "hoy i Drake nanamafy. "Ny eritreritro koa."
  
  "Ao anatin"ny tanànan"i Heidi no misy ny fantsakan"i Mimir!" Nijery ny manodidina i Kennedy, namirapiratra teo amin'ny masony ny fientanentanana, avy eo dia nopotehiny tamin'ny totohondriny i Drake. "Tsy ratsy ho an'ny infantryman."
  
  "Nanjary tena atidoha aho hatramin'ny nialako." Tsikaritr'i Drake fa nivadibadika kely i Wells. "Ny hetsika tsara indrindra teo amin'ny fiainako."
  
  Nitsangana tamin'ny tongony i Thorsten Dahl. "Dia mandehana any Soeda amin'ny ampahany farany." Toa faly izy niverina tany an-tanindrazany. "Umm... taiza ny tranon"i Heidi?"
  
  "Ostergotland," hoy i Ben tsy nanamarina. "Ny tranon'i Beowulf sy Grendel ihany koa dia toerana iray mbola iresahana momba ny biby goavam-be mivezivezy amin'ny tany amin'ny alina."
  
  
  Amby telopolo
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANE
  
  
  La Veraine, Lapan'ny Antoko, dia tany atsimon'i Munich, akaikin'ny sisin-tanin'i Bavaria.
  
  Toy ny trano mimanda izy io, ka nijoro teo amin"ny antsasaky ny tendrombohitra malemy iray, ny rindrinany nivalombalona ary nisy tadivavarana zana-tsipìka mihitsy aza tamin"ny toerana samihafa. Ny tilikambo boribory mitsangana eo amin'ny andaniny roa amin'ny vavahady miondrika sy ny lalana midadasika dia nahafahan'ireo fiara lafo vidy hivoaka amin'ny fomba sy mampiseho ny zava-bitany farany raha nandohalika haka sary azy ireo ny paparazzi voafantina.
  
  Nitarika ny lanonana tsirairay i Abel Frey, niarahaba ireo vahiny manan-danja maro ary nanao izay tokony ho fitondran-tena araka ny tokony ho izy ireo modely. Ny pitsopitsony etsy, ny fimenomenonana eny, na ny vazivazy tsindraindray aza dia nahatanteraka ny fanantenany.
  
  Tao amin'ny lavadrano manokana, dia mody tsy nahatsikaritra ireo mpihazakazaka fotsy mipetaka eo amin'ny latabatra fitaratra avo lohalika, ireo mpanatanteraka dia niondrika niaraka tamin'ny mololo teo am-bavorony. Modely sy tanora mpilalao sarimihetsika malaza nitafy saribakoly zazakely vita amin'ny satin, landy ary dantelina. Ny nofo mavokely, ny fitarainana ary ny fofon'ny filan'ny nofo. Panel plasma 50 santimetatra mampiseho MTV sy pôrnôgrafia mafy.
  
  Feno mozika mivantana ny Chateau, niaraka tamin'i Slash sy Fergie nanao ny 'Beautiful Dangerous' teo amin'ny lampihazo miala amin'ireo toerana miharatsy - ny mozika rock mihetsiketsika dia manome aina bebe kokoa ho an'ny antoko Frey efa mavitrika.
  
  Niala ilay mpamorona lamaody, tsy hitan'iza na iza, ary niakatra ny tohatra lehibe mankany amin'ny elatry ny lapa mangina. Sidina iray hafa sy ny mpiambina azy dia nanidy varavarana azo antoka teo ivohony, tsy azo nidirana afa-tsy tamin'ny alalan'ny fampifangaroana fanalahidy sy famantarana feo. Niditra tao amin"ny efitrano feno fitaovan"ny serasera sy televiziona mazava tsara maromaro maromaro izy.
  
  Hoy ny iray tamin"ireo mpankafy azy indrindra: "Tena ara-potoana, tompoko. Alicia Miles dia miresaka amin'ny telefaona zanabolana. "
  
  "Tena tsara, Hudson. Misy encryption ve?"
  
  "Mazava ho azy, tompoko."
  
  Neken'i Frey ilay fitaovana natolotra, ka nikofokofoka ny molony noho ny fanerena azy hanakaiky ny toerana efa nandrotsahany rora ny vavany.
  
  "Miles, aleo ho matsiro ity. Manana trano feno vahiny hokarakaraina aho." Toa tsy noforonina ho azy ny lainga momba ny fanamorana. Izay tsy tokony hohenoin'ireo olona ireo.
  
  "Tombontsoa mendrika, hoy aho", ilay feo anglisy napetraka tsara dia naneno maneso. "Manana adiresy tranonkala sy tenimiafina aho hikaroka an'i Parnevik."
  
  "Anisan'ny fifanarahana daholo izany, Miles. Ary efa fantatrao fa tsy misy afa-tsy fomba iray hahazoana ny bonus. "
  
  "Efa manodidina ve i Milo?" Ankehitriny dia niova ny feo. Mpanopaka tenda. Naughter...
  
  "Izaho sy ny mpankafy ahy indrindra."
  
  "Mmm... Asao koa izy raha tianao," niova ny feony. "Saingy indrisy fa tsy maintsy haingana aho. Midira ao amin'ny www.locatethepro.co.uk ary ampidiro ny tenimiafina amin'ny litera kely: bonusmyles007, "lol. "Nieritreritra fa mety hankasitraka izany ianao, Frey. Tokony hiseho ny endrika mpanara-maso mahazatra. Parnevik dia nomanina ho fahefatra. Tokony ho afaka manara-dia azy ianao na aiza na aiza. "
  
  Niarahaba mangina i Abel Frey. Alicia Miles no opération tsara indrindra efa nampiasainy. "Tsara, Miles. Raha vao voafehy ny masonao dia ho afaka amin'ny tady ianao. Avy eo dia miverena aty aminay ary ento ny sombintsombin'ny Kanadiana. Dia... hiresaka isika."
  
  Lasa maty ny tsipika. Nametraka ny findainy i Frey, faly amin'izao fotoana izao. "Eny, Hudson," hoy izy. "Atombohy ny fiara. Alefaso any Ostergotland avy hatrany ny rehetra." Teo am-pelatanany ny tapany farany, toy ny tapany hafa rehetra raha nilalao tsara ny lalao farany. "Fantatr"i Milo izay tokony hatao."
  
  Nianatra televiziona maromaro izy.
  
  "Iza amin'izy ireo no Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Nokarakisan'i Hudson ny volombavany tsy voakarakara alohan'ny nanofahofany tanana. Niondrika nandroso i Frey nandinika ilay tovovavy blonde nipetraka teo afovoan'ny fandriany, nisintona ny tongony ho eo amin'ny saokany,
  
  Na, ny marimarina kokoa, nipetraka teo am-pandriana izay an'i Frey. Ary nihinana ny sakafon'i Frey tao amin'ny trano bongo mihidy sy voaaro izay nasain'i Frey. Mampiasa herinaratra izay naloan'i Frey.
  
  Eo amin"ny kitrokely dia misy rojo namboariny.
  
  Ankehitriny dia azy izy.
  
  "Alefaso any amin'ny efitranoko eo amin'ny efijery lehibe ilay video. Dia teneno ny chef mba hanolotra sakafo hariva any. Folo minitra taorian'io, mila manampahaizana momba ny haiady aho. " Niato kely izy, nieritreritra.
  
  "Ken?"
  
  "Eny, ilay iray ihany. Tiako ho any izy haka ny kirarony. Tsy misy zavatra hafa amin'izao fotoana izao. Tiako ho lava be ny fampijaliana ara-tsaina mandra-pahapotehan'ity iray ity. Miandry andro iray aho ary avy eo dia hitondra azy zava-dehibe kokoa."
  
  "Ary voafonja 7?"
  
  "Ry Andriamanitra malala, ry Hudson, karakarao tsara izy, toy ny hitondranao ny tenanao. Ny tsara indrindra amin'ny zavatra rehetra. Efa antomotra ny fotoanany hanaitra antsika. "...
  
  
  IRAIKA AMBY TELOPOLO
  
  
  
  AIRSPACE MANERANA SOEDA
  
  
  Nitongilana ny fiaramanidina. Nanomboka nifoha i Kennedy Moore, maivamaivana noho ny nifoha tamin'ny korontana, ny andro vaovao nandroaka ny Dark Chaser azy manokana.
  
  Tao anatin"ny nofiny no nisy an"i Kaleba tahaka ny teo amin"ny tontolo tena izy, fa nandritra ny alina dia imbetsaka izy no namono azy tamin"ny fanosehana kalalao velona teo amin"ny tendany mandra-pahakendany sy voatery nitsako sy nitelina, ny hany famadihana azy dia nampijalin"ny horohoro teo amin"ny masony. , tsy miova mandra-pialan'ny pitik'afo farany.
  
  Tampoka teo dia nifoha izy ary noroahina avy tao ambanin'ny helo, nijery manodidina ny tranokely tamin'ny masony. Nangina izany; Natory na niresaka mangina ny sivily sy ny miaramila. Na i Ben Blake aza renoky ny torimaso nihazona ny solosaina findainy, ny tsipika manahy dia tsy voavaha amin'ny torimaso ary mampalahelo ny tarehiny.
  
  Avy eo dia nahita an'i Drake izy ary nibanjina azy. Vao mainka nanatsara ny tarehiny efa manaitra ny tarehiny ankehitriny. Niharihary ny fahamarinany sy ny tsy fitiavan-tenany, tsy azo afenina, fa ny fanaintainana nafenina tao ambadiky ny fahatoniana dia nahatonga azy haniry hampionona azy... mandritra ny alina.
  
  Nitsiky irery izy. References rock dinosaur bebe kokoa. Tena nahafinaritra ny andron'i Drake. Fotoana fohy no lasa vao tsapany fa mety ho tonga teo amin"ny masony ny tsiky tao anatiny, satria nitsiky taminy izy.
  
  Ary avy eo, sambany tao anatin'ny taona rehetra nidirany tao amin'ny Akademia, nanenina izy fa ny fiantsoana azy dia nitaky azy hanala ny maha-izy azy. Naniry izy fa nahay nanao ny volony toy izany. Maniry izy mba ho Selma Blair kely kokoa sy Sandra Bullock kely kokoa.
  
  Rehefa nilaza izany rehetra izany dia hita fa tena tia azy i Drake.
  
  Nitsiky taminy indray izy, saingy tamin"izay fotoana izay dia niondrika indray ilay fiaramanidina ary taitra ny rehetra. Nanambara ny mpanamory fa adiny iray ny sidina avy any amin"ny toerana halehany. Nifoha i Ben ary nandeha toy ny zombie mba haka kafe Kona ambiny. Nitsangana i Thorsten Dahl ary nijery ny manodidina.
  
  "Fotoana tokony hihodinana amin'ny radara miditra amin'ny tany," hoy izy sady nitsiky kely.
  
  Nalefa hanidina manerana an'i Östergotland izy ireo, ka nikendry ireo faritra ninoan'ny Profesora Parnevik sy Ben fa hisy ny tanànan'i Heidi. Ny profesora mahantra dia mazava ho azy fa nanaintaina tamin'ny tendron'ny rantsan-tanany ary tohina mafy noho ny tsy fananan'ny mpampijaly azy, saingy faly toy ny alika kely izy rehefa nilaza tamin'izy ireo momba ny sarintany voasokitra teo amin'ny Ampingan'i Odin.
  
  Ny lalana mankany Ragnarok.
  
  Azo inoana fa.
  
  Hatreto dia tsy mbola nisy afaka nandika izany. Mbola diso lalana indray ve izany nataon'i Alicia Miles sy ny ekipany misavoritaka?
  
  Raha vantany vao nandalo teo amin'ny vakim-paritra henjanan'i Dahl ilay fiaramanidina, dia nanondro ilay sary niseho tao amin'ny fahitalavitry ny fiaramanidina izy. Nandefa onjam-peo fohy tamin'ny tany ny radara miditra amin'ny tany. Rehefa nandona zavatra nalevina, sisin-tany, na banga izy, dia hita taratra sary tamin'ny famantarana miverina. Sarotra ny hamantarana azy ireo amin'ny voalohany, saingy rehefa manana traikefa dia lasa mora kokoa izany.
  
  Nihifikifi-doha tamin'i Dahl i Kennedy. "Manana ny zava-drehetra ve ny tafika soedoà?"
  
  "Ilaina ity karazana zavatra ity," hoy i Dahl taminy tamim-pahamatorana. "Manana dikan-teny hybrid amin'ity milina ity izahay izay mahita ny vanja milevina sy ny fantsona miafina. Tena teknolojia avo lenta. "
  
  Nipoitra teny amin'ny faravodilanitra ny maraina, ary avy eo dia noroahin'ny rahona volondavenona izy io rehefa nitomany i Parnevik. "Eto! Toy ny tanàna Viking taloha io sary io. Hitanao ve ny sisiny ivelany boribory - ireo no rindrina miaro - ary ireo zavatra mahitsizoro ao anatiny? Trano kely ireny."
  
  "Andao àry hamantatra ny trano lehibe indrindra..." nanomboka haingana i Ben.
  
  "Tsia," hoy i Parnevik. "Tsy maintsy trano lava iraisana io - toeram-pivoriana na fety. Heidi, raha teto tokoa izy, dia hanana ny trano faharoa lehibe indrindra."
  
  Rehefa nidina tsikelikely ilay fiaramanidina dia nisy sary mazava kokoa niseho. Vetivety dia voamarika mazava tsara ilay tanàna, ary tsy ela dia tazana ilay trano faharoa lehibe indrindra.
  
  "Hitanao ity," nanondro loko lalina kokoa i Dahl, safotra ka mety tsy ho voamarika raha tsy misy mitady azy. "Midika izany fa misy banga, ary eo ambanin'ny tranon'i Heidi no misy azy io. "Damn," hoy izy, nitodika. "Teo ambonin"ny fantsakan"i Mimir no nanaovany ny tranony!"
  
  
  ROA TELOpolo
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SOEDIA
  
  
  Raha vantany vao teo amin'ny tany izy ireo ary nandeha an-tongotra kilaometatra maro namakivaky ny ala mando, dia nanome baiko ny fampiatoana i Dahl. Drake dia nijery ny zavatra hany azony faritana hoe, ao amin'ny fanahy Dino-Rock vaovao nozarainy sy Kennedy, ekipa motley. Ny Soedoà sy ny SGG dia nisolo tena an'i Thorsten Dahl sy ny telo lahy niaraka taminy, ny SAS nataon'i Wells ary miaramila folo. Ny iray tavela tany Hawaii, naratra. Nihena ho olona enina ny Delta Team; dia nisy Ben, Parnevik, Kennedy ary ny tenany. Nijanona tao amin"ilay fiaramanidina i Hayden.
  
  Tsy nisy na dia iray aza tamin"izy ireo izay tsy taitra tamin"ny fahasahiranan"ny asany. Vao mainka nanantitrantitra ny maha zava-dehibe ny zava-misy ny zava-misy fa niandry ny fiaramanidina, feno lasantsy ary mitam-piadiana, miaraka amin'ireo tarehimarika ireo, vonona hitondra azy ireo na aiza na aiza manerana izao tontolo izao.
  
  "Raha manampy izany," hoy i Dahl rehefa nibanjina azy ny rehetra, "Tsy hitako izay hahitany antsika amin'ity indray mitoraka ity," hoy izy nanamarika. "Atombohy amin'ny fampiasana baomba maivana mba hanadio tongotra vitsivitsy, dia tonga ny fotoana hikolokolo."
  
  "Tandremo," nanosotra ny tanany i Parnevik. "Tsy mila firodana izahay."
  
  "Aza manahy," hoy i Dahl tamim-pifaliana. "Eo anelanelan'ny hery samihafa eto, heveriko fa manana ekipa za-draharaha izahay, Profesora."
  
  Nisy fihomehezana feno hatezerana. Drake nandinika ny manodidina azy ireo. Nametraka vakim-paritra midadasika izy ireo, ka namela lehilahy teny an-tampon'ny havoana maromaro nanodidina ilay toerana nahitana ny radar mitsoka tany izay nilaza fa nisy trano fiambenana tranainy iray nijoro. Raha mba tsara ho an'ny Vikings sy ny rehetra ...
  
  Ahitana ahitra sy tony ny tany lemaka, zara raha nampihetsi-po ireo hazo naniry teo atsinanan"ny toerana nisy azy ny tsio-drivotra malefaka. Nanomboka nirotsaka kely ilay izy ary nijanona vao nanandrana indray.
  
  Naneno ny findain"i Ben. Ny masony dia nibanjina ny masony. "Dada? Be atao fotsiny. Hantsoiko indray ianao eo am-bodin-tsambo. " Nohidiany ilay fitaovana, nijery an"i Drake izy. "Tsy manam-potoana aho," hoy izy nibitsibitsika. "Efa fantatr'izy ireo fa misy zavatra mitranga, tsy fantany fotsiny hoe inona izany."
  
  Niondrika i Drake ary nijery ny fipoahana voalohany tsy nikiakiaka. Nanidina eny amin"ny rivotra ny ahitra sy ny bozaka ary ny loto. Avy hatrany dia nisy fitokonana hafa, somary lalina kokoa, ary nisy rahona faharoa nipoitra avy tamin"ny tany.
  
  Lehilahy maromaro no tonga nikotrokotroka, nitana angady teo am-pihazonana fitaovam-piadiana. Seho surreal.
  
  "Tandremo," hoy i Parnevik nimenomenona. "Tsy tianay hisy olona ho lena ny tongony." Nihomehezany toy ny hoe io no vazivazy lehibe indrindra teo amin'ny tantara.
  
  Nampiseho lavaka teo ambanin'ny trano lavan'i Heidi izay nitarika ho any amin'ny lava-bato midadasika ny sarin'ny topimaso mazava kokoa. Mazava ho azy fa tsy ny lavaka fantsakana fotsiny no nandry teo, ary ny ekipa dia nanao fahadisoana tamin'ny lafiny fitandremana. Naharitra adiny iray hafa ny fandavahana tamim-pitandremana sy fiatoana imbetsaka raha mbola naneno sy nandinika ireo zava-kanto voahangy i Parnevik talohan'ny nanjavonany tao anaty rivotra manify.
  
  Nampiasa io fotoana io i Drake nandamina ny eritreriny. Hatramin'izao, nahatsiaro ho toy ny nivezivezy tamin'ny roller coaster tsy nisy frein izy. Na dia tao anatin'ireo taona maro izay aza, dia mbola zatra nanaraka baiko ihany izy noho ny fanatanterahana ny drafitry ny hetsika, noho izany dia nila fotoana bebe kokoa hieritreretana noho ny hoe Ben Blake izy. Nahafantatra zavatra roa azo antoka izy - tao aoriana foana izy ireo, ary noteren'ny fahavalony hihetsika amin'ny toe-javatra izy ireo fa tsy hamorona izany; tsy isalasalana fa vokatry ny nidiran'izy ireo ity hazakazaka ity tao ambadiky ny mpifanandrina aminy.
  
  Fotoana izao hanombohana ny fandresena amin'ity hazakazaka ity. Ambonin'izany, toa izy ireo ihany no antoko natokana hamonjy izao tontolo izao fa tsy hanao vivery ny ainy.
  
  Ka mino tantara matoatoa ve ianao?Nibitsika tao an-tsainy ny feo fahiny.
  
  Tsia, toy ny tamin"izany ihany no navaliny. Fa mino tantara mampihoron-koditra aho...
  
  Nandritra ny iraka farany nataony tamin'ny maha-mpikambana azy ao amin'ny SRT miafina, vondrona manokana ao amin'ny SAS, izy sy ireo mpikambana telo hafa ao amin'ny ekipany, anisan'izany i Alicia Miles, dia tafintohina tamina tanàna lavitra iray tany avaratr'i Irak, nampijaliana sy novonoina ny mponina tao. Raha dinihina ny zava-misy, ny fanadihadiana nataon"izy ireo... dia ny fitadiavana miaramila britanika sy frantsay mbola ao anatin"ny fakana am-bavany azy ireo.
  
  Ny zava-nitranga dia nanamaizina ny andro sisa niainan'i Matt Drake teto an-tany. Nohajambain'ny hatezerana izy sy ireo mpikambana roa hafa ao amin'ny ekipa, nanakana ny fampijaliana.
  
  Tranga iray hafa momba ny 'afo namana' teo amin'ny maro.
  
  Nijoro sy nijery i Alicia Miles, tsy voaloton'ny zavatra hafahafa na inona na inona. Tsy afaka nanakana ny fampijaliana izy, ary tsy afaka nanakana ny fahafatesan"ireo mpampijaly. Nanaraka ny baikon"ny lehibeny anefa izy.
  
  Matt Drake.
  
  Taorian'izay dia nifarana ho azy ny fiainan'ilay miaramila, potika daholo ny fifandraisana am-pitiavana notohanany. Saingy ny nandaozany ny fanompoam-pivavahana dia tsy midika fa nanjavona ny fahatsiarovana. Nofohazin"ny vadiny izy isan"alina, ary avy eo dia niala teo amin"ny fandriany feno hatsembohana, nitomany tany ambany rihana rehefa tsy nety nibaboka.
  
  Izao izy dia nahatsikaritra an'i Kennedy nijoro teo anoloany, nitsiky toy ny hoe mandeha fiaramanidina. Nihantona nisavorovoro ny volony ary nanjary navitrika sy feno hafetsena ny tarehiny tamin"ny fitsikiny. Ny maso afovoany sy ny vatan'i Victoria Secret miaraka amin'ny haingo amin'ny mpampianatra sy ny famerana ny raharaham-barotra. Tena mifangaro.
  
  Nitsiky izy. Nihiaka toy izao i Thorsten Dahl: "Mandehana mamaky lalina! Mila tari-dalana ho an"ny Taranaka izahay.
  
  Rehefa nanontany azy i Ben hoe inona ilay Descender, dia nitsiky fotsiny izy. "Mivantana avy amin'ny angano Hollywood, ry namako. Tsarovy ny fomba nitsambikina avy tao amin'ny tranobe iray ny mpangalatra iray ary namboarina tamin'ny milimetatra ny fitsambikiny talohan'ny nijanonany? Eny, ny Blue Diamond Lander no fitaovana ampiasain'izy ireo. "
  
  "Mahafinaritra".
  
  Tsikaritr'i Drake ny Komandàny taloha nandeha tsimoramora ary naka ilay tavoara kafe natolotra. Efa ela no nanaovana ity chat ity. Naniry ny hamarana izany i Drake.
  
  "May?" Nanontany izy sady nampidina mafy ny molony tamin"ny tany mba tsy hisy hahazo ny fanontaniany.
  
  "Hm?" - Nanontaniako.
  
  "Lazao ahy fotsiny".
  
  "Tsara fanahy, ry sakaiza, taorian'ny tsy fahampian'ny fampahalalana mazava omenao momba ny fialambolinao taloha, dia tsy afaka miantehitra amin'ny fanomezana maimaim-poana aho izao, sa tsy izany?"
  
  Tsy afa-nanoatra i Drake fa tsy nitsiky. "Olona maloto ianao, fantatrao izany?"
  
  "Ity no mitazona ahy ho eo an-tampon'ny lalaoko. Lazao ahy izao tantara iray avy amin"ny iray amin"ireo iraka miafina nataony-na iza na iza amin"izy ireo."
  
  "Eny ... mety hitsoka ny fahafahanao eto aho ary hanome anao zavatra voafolaka," hoy i Drake. "Na azonao atao ny miandry mandra-pahavitan'izany rehetra izany dia homeko anao ny volamena ... fantatrao ny hany tokana."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Rehefa nanafina i Mai tamin'ny fivoriamben'ny cosplay lehibe indrindra tao Japana mba hidirana sy hisambotra ireo Fuchu Triads izay nitantana ny indostrian'ny pôrnôgrafia tamin'izany fotoana izany."
  
  Toa saika ho voan"ny aretina i Wells. "Jesosy, Drake. Adala ianao. Eny ary, fa matokia ahy, trosa amiko ianao izao, "nifoka rivotra izy. "Vao avy notaritarihin'ny Japoney hiala an'i Hong Kong izy, teo ambanin'ny anarana diso, tsy nisy fampitandremana, nandrava tanteraka ny fonony naoriny nandritra ny roa taona."
  
  Drake dia nanome azy fijery misokatra sy tsy mampino. "Tsy misy mihitsy".
  
  "Ny teniko koa."
  
  "Fa nahoana?"
  
  "Ary ny fanontaniako manaraka. Saingy, Drake, tsy miharihary ve izany?"
  
  Nieritreritra izany i Drake. "Izy ihany no tsara indrindra ananany. Ny tsara indrindra nananan'izy ireo. Ary tsy maintsy mamoy fo ny amin"izany izy ireo."
  
  "Efa nandray antso avy amin'ny Departemantan'ny Fitsarana sy ny Praiminisitra izahay nandritra ny adiny dimy teo ho eo izao, toy ny Yankees. Hanaiky ny zava-drehetra aminay izy ireo - naniraka azy hijery an'i La Veraine izy ireo satria io no hany fifandraisana hitan'izy ireo amin'ity korontana ity izay efa niitatra tamin'ny hetsika lehibe indrindra mitranga eto amin'ny planeta amin'izao fotoana izao. Ora vitsy monja vao voatery mibaboka amin"izy ireo izahay".
  
  Drake dia nanafintohina. "Misy antony tsy tokony hibabohana ve izao? Mety ho fividianana mahafinaritra. "
  
  "Manaiky aho, ry namana, fa ny governemanta dia governemanta, ary na tandindomin-doza izao tontolo izao na tsia, dia tiany ny milalao ny lalao keliny, sa tsy izany?"
  
  Drake dia nanondro lavaka iray teo amin'ny tany. "Toa efa vonona izy ireo."
  
  
  ***
  
  
  Ny tahan'ny fidinan'i Drake dia napetraka tamin'ny 126 metatra. Napetraka teny an-tanany ny fitaovana antsoina hoe molotra famotsorana haingana ary natolotra azy ny kitapo. Nosintoniny ny satroka mpamono afo niaraka tamin"ny jiro niraikitra teo amin"ny lohany ary nosavainy ny kitapony. Jiro lehibe, tanky oksizenina, fitaovam-piadiana, sakafo, rano, radio, fitaovana vonjy taitra - izay rehetra ilainy amin'ny caving. Nanao fonon-tanana mavesatra roa izy ary nandeha nankany amin'ny sisin'ny lavaka.
  
  "Geronimo?" Nanontany an'i Kennedy izy, izay nijanona tao amin'ny rihana ambony niaraka tamin'i Ben sy ny Profesora, mba hanampy amin'ny fanaraha-maso ny manodidina azy ireo.
  
  "Na raiso ny kitrokelinao, atsangano ny vodinao ary manantena," hoy izy.
  
  Nitsiky mafy taminy i Drake nanao hoe: "Hiverina amin"ity indray mandeha isika", hoy izy ary nitsambikina tao anaty haizina.
  
  Tsapany avy hatrany ilay famotsorana ilay diamondra mena. Nihena ny hafainganam-pandehan"ny fianjerany rehefa nianjera izy, ary ny kodia keliny dia nihodina in-jato isan-tsegondra. Ny rindrin'ny fantsakana - soa ihany fa efa maina izao - nipoitra tamin'ny tselatra kaleidoscopique, toy ny tamin'ny sarimihetsika mainty sy fotsy taloha. Farany dia nihena tsikelikely ny fidinana, ary tsapan'i Drake fa nitsambikina moramora teo amin'ilay vatolampy mafy ny kirarony. Nopotseriny ny vavany ary tsapany fa nivoaka avy teo amin'ny fehikibony ny trigger. Drake dia nandinika ny fizotran'ny famadihana azy ho Ascendant alohan'ny nandehanany tany amin'ny toerana niandry an'i Dal sy ny lehilahy antsasa-polo.
  
  Nikoropaka ny gorodona, saingy noheveriny fa potipoti-javatra mamy.
  
  "Mahagaga fa kely ity lava-bato ity raha oharina amin'ny zavatra hitanay teo amin'ny radara miditra amin'ny tany," hoy i Dahl. "Mety ho diso kajy izy. Miparitaka ary mitadiava... tionelina... na zavatra toy izany."
  
  Nihozongozona ilay Soedoà, faly noho ny tsy fahalalany. Tian'i Drake izany. Nandeha moramora teo amin"ilay lava-bato izy, nandinika ireo rindrina tsy mirindra sady nangovitra, na dia teo aza ny akanjo matevina nomena azy. Vatolampy sy tany an'arivony taonina no nanindry azy, ary indro izy, niezaka ny hiditra lalina kokoa. Toy ny fiainan'ny miaramila izany taminy.
  
  Nifandray tamin'i Parnevik i Dahl tamin'ny alàlan'ny telefaona finday roa. Nihiakiaka be dia be ny 'toro-hevitra' ilay profesora ka najanony ny feo rehefa afaka roa minitra i Dahl. Nanitsakitsaka ny zohy ireo miaramila mandra-pitabataban"ny iray tamin"ireo lehilahy Delta hoe: "Manana sary sokitra eto aho. Na dia zavatra kely aza izany. "
  
  Novonoin'i Dahl ny vidéophone. Naneno mafy sy mazava ny feon'i Parnevik, ary nijanona avy eo rehefa nitondra ny finday teo amin'ny rindrina i Dahl.
  
  "Hitanao ve ity?"
  
  "Ja! Det ar bra! Bra!" Namoy ny teny anglisy i Parnevik noho ny fientanentanana. "Walknott... mmm... fatotra mpiady voavono. Ity no mariky ny Odin, telozoro telozoro, na telozoro Borromean, mifandray amin'ny hevitra momba ny fahafatesana be voninahitra amin'ny ady. "
  
  Nihifikifi-doha i Drake. "Vikings ra."
  
  "Ity marika ity dia hita matetika amin'ny 'vato misy sary' izay mampiseho ny fahafatesan'ireo mpiady mahery fo nandeha sambo na nitaingin-tsoavaly nankany Valhalla - ny lapan'i Odin. Izany dia manamafy ny hevitra hoe nahita Valhalla mahazatra izahay."
  
  "Miala tsiny fa nanimba ny dianao ry namana," hoy ilay lehilahy SAS mahitsy, "fa ity rindrina ity dia matevina tahaka ny rafozambaviko."
  
  Nihemotra izy rehetra, nampitresaka ny jiron'ny fiarovan-dohany teny amin'ny faritra tsy voakitika.
  
  "Tsy maintsy rindrina sandoka izany." Saika nikiakiaka noho ny fientanentanana ilay rangahy. "Tsy maintsy ho izany!"
  
  "Andraso," ren"i Drake ny feon"i Ben. "Lazainy koa fa antsoina koa hoe Valknoth ny Death Knot, mariky ny mpanaraka an'i Odin izay tia fahafatesana mahery setra. Tena mino aho fa mety ho fampitandremana izany."
  
  "Hadalana". Ny sento nataon'i Drake dia tso-po.
  
  "Indro misy hevitra ry zalahy," hoy ny feon'i Kennedy. "Ahoana ny fijerena ifotony kokoa ny rindrina rehetra. Raha mahazo Walknotts bebe kokoa ianao, nefa mahita rindrina tsy misy na inona na inona, dia ity no hofidiko.
  
  "Mora ho anao ny miteny," hoy i Drake. "Ny any ambony sy ny zavatra rehetra."
  
  Nisaraka izy ireo, nibango ny rindrina vatolampy iray santimetatra. Nanala vovoka nandritra ny taonjato maro izy ireo, nanala ny tranon-kala ary nanala bobongolo. Farany dia nahita Valknots telo hafa izy ireo.
  
  "Tsara," hoy i Drake. "Rindrina efatra izy io, zavatra efatra mifamatotra. Inona no ataontsika izao?"
  
  "Mitovy ve izy rehetra?" - gaga ilay profesora nanontany.
  
  Nampiseho sarin'i Parnevik teo amin'ny efijery videophone ny iray tamin'ireo miaramila. "Eny, tsy fantatro ny momba anareo, fa azoko antoka fa reraka aho nihaino azy. Efa hatry ny ela no nahafaty antsika ilay Soedoà voampanga."
  
  "Andraso," hoy ny feon'i Ben. "Ao amin'ny fantsakana an'i Mimir ny maso, fa tsy..." very tao ambadiky ny sioka static ny feony, ary nanjary maizina ny efijery. Nohozongozonin"i Dahl ilay izy, nanova sy nanova, saingy tsy nisy vokany.
  
  "Crap. Inona no tiany holazaina?
  
  Saika hanao vinavina i Drake nony velona indray ilay vidéophone ary nameno ny efijery ny endrik'i Ben. "Tsy fantatro izay nitranga. Henoy anefa fa ao amin'ny fantsakan'i Mimir ny maso fa tsy ao anaty lava-bato eo ambaniny. Takatrao?"
  
  "Eny. Dia nandalo azy ireo izahay teny an-dalana midina?"
  
  "Heveriko fa eny".
  
  "Fa nahoana?" hoy Dahl nanontany tsy nino. "Nahoana àry no namoronana ity zohy ity? Ary nasehon'ny radara miditra amin'ny tany fa misy toerana midadasika ao ambaniny. Mazava ho azy fa tsy maintsy tany ambany ilay Piece."
  
  "Raha tsy-" nahatsiaro sery mafy i Drake. "Raha tsy fandrika ity toerana ity."
  
  Tsy natoky tena tampoka i Dahl. "Fa nahoana?"
  
  "Ambany antsika ve ity toerana ity? Ahoana raha lavaka tsy hita noanoa?"
  
  "Midika izany fa mijoro eo ambony ondana tanimanga ianao!" Nikiakiaka noho ny horohoro ilay rangahy. "Fandrika! Mety hirodana izany amin'ny fotoana rehetra. Mivoaha izao!"
  
  Nifampibanjina izy ireo nandritra ny fotoana tsy manam-pahataperan'ny fahafatesana. Naniry ny ho velona izy rehetra. Ary dia niova ny zava-drehetra. Izay vaky teo amin"ny gorodona vita amin"ny simenitra teo aloha dia efa tonta mafy vaky. Tsy avy amin"ny fifindran"ny vato io feo hafahafa mandrovitra io, fa noho ny fizarazarana tsikelikely hatrany amin"ny farany ny gorodona.
  
  Miaraka amin'ny lavaka tsy misy farany eo ambanin'izy ireo....
  
  Nirefodrefotra tamin"ireo Ascendants roa lahy izy enin-dahy. Rehefa tonga tany izy ireo, mbola velona, dia niantsoantso i Dahl mba hamerina ny filaminana.
  
  "Mandehana aloha ianareo roa. Ho an'Andriamanitra, dia masiaka.
  
  "Ary rehefa miakatra ianao", hoy i Parnevik, "tandremo manokana ny manodidina anao. Tsy te hanadino ny artifact izahay. "
  
  "Aza adala, Parnevik." Dahl dia teo anilany niaraka tamin'ny eritreritra. Mbola tsy nahita azy tahaka izao mihitsy i Drake. "Hizaha ny roa aminay rehefa mandeha izahay," hoy izy, nibanjina an'i Drake. "Izaho sy ianao".
  
  Nandeha be indray ilay vidéophone ary maty. Nohozongozonin'i Dahl toy ny hoe mitady hanakenda azy izy. "Nohozonin'ny Yankees, tsy isalasalana."
  
  Naharitra telo minitra ny mpivady voalohany vao tonga tany amin'ny tany. Avy eo dia telo hafa ho an'ny mpivady faharoa. Nieritreritra ny zava-drehetra mety hitranga ao anatin'ny enina minitra i Drake - traikefa sarobidy mandritra ny androm-piainany, na tsy misy mihitsy. Ho azy no farany. Tsy misy afa-tsy ny fikotrokotroky ny tanimanga, ny fitarainan"ny vato mihetsiketsika, ny fitabataban"ny kisendrasendra, ka manapa-kevitra na ho velona izy na ho faty.
  
  Nirodana ny gorodona teo ambanin'ilay marika voalohany hitan'izy ireo. Tsy nisy fampitandremana; toy ny hoe nandao ny matoatoa fotsiny ny gorodona ka lavo tao anaty fanadinoana. Nananika ny lavadrano araka izay azony natao i Drake. Nifandanja teo amin'ny sisiny izy io fa tsy teo amin'ny gorodona marefo amin'ny zohy. Nofihinin'i Dahl ny ilany ilany amin'ny lavaka fantsakana, nihazona tady maitso tamin'ny tanany roa, ny peratra teo amin'ny rantsantanany fampakaram-bady mampiseho ny fanilo teo amin'ny fiarovan-dohan'i Drake.
  
  Nitraka i Drake, nitady izay tady matanjaka azony apetaka amin'ny fehin-kibony. Henony avy eo i Dahl niantsoantso hoe: "Shit!" ary nibanjina ara-potoana mba hahita ilay vidéophone mihodinkodina avy any amin'ny farany mankany amin'ny farany amin'ny fihetsika miadana ratsy alohan'ny hianjerany amin'ny gorodona lava-bato.
  
  Nalemy ny fiara mafy, nilatsaka tao anaty lavaka mainty tahaka ny nofinofin'i Drake taloha hanangana fianakaviana. Tonga nanatona azy ireo ny tafio-drivotra, namoaka rivotra mikorontana feno haizina tsy hay lazaina avy teo amin"ilay toerana niafenan"ireo zavaboary jamba sy nitsambikina.
  
  Ary, raha nijery an'io lavaka tsy misy anarana io i Drake, dia nahita indray ny finoany tamin'ny biby goavam-be tamin'ny fahazazany.
  
  Nisy feo nitsoka kely, ary nisy tady nidina avy tany ambony, nikapa. Noraisin'i Drake tamim-pankasitrahana ilay izy ary napetany teo amin'ny fehikibony. Nanao torak"izany koa i Dahl, mitovitovy amin"ny fotsy, ary samy nanindry ny bokotra tsirairay avy.
  
  Drake nijery ny altimetre. Nandinika ny antsasaky ny fantsakana izy raha nandika izany teny amin"ny ilany ilany i Dahl. Imbetsaka izy ireo no nijanona sy niondrika nijery akaiky, saingy isaky ny tsy nahita na inona na inona. Zato metatra no nandeha, ary avy eo sivypolo. Nahodin-dra i Drake, saingy tsy nahita na inona na inona. Nandeha izy ireo, izay efa dimampolo metatra izao, ary avy eo dia hitan'i Drake ny tsy fisian'ny hazavana, hanjavozavo izay nandray fotsiny ny hazavana natsipiny taminy.
  
  Hazo hazo midadasika, mitsilopilopy amin'ny sisiny, tsy azon'ny hamandoana na bobongolo. Hitan'i Drake teo amboniny ny sary sokitra ary elaela izy vao nametraka tsara ny fiarovan-doha.
  
  Saingy rehefa nanao izany izy ...
  
  maso. Sary an'ohatra amin'ny mason'i Odin, voasokitra tamin'ny hazo ary navela teto... nataon'iza?
  
  Avy amin'i Odin tenany? An'arivony taona lasa izay? Mpanoratra: Heidi? Azo inoana ve izany?
  
  Dahl dia nijery ambany. "Ho antsika rehetra, Drake, aza ariana ity."
  
  
  TELO TELOpolo
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SOEDIA
  
  
  Nipoitra avy tao amin'ny fantsakan'i Mimir i Drake, nitazona ilay takelaka hazo avo toy ny amboara. Talohan"ny nahaloany teny dia nosintonina mafy tamin"ny fehin-kibony izy ary nazera tamin"ny tany.
  
  "Hey, tony ..." Nojereny ny fitoeran"ilay milina nofinofy avy any Hong Kong, iray amin"ireo vaovao. Nihodina kely izy ary nahita miaramila maty sy ho faty nandry teo ambony bozaka - Delta, SGG, SAS - ary tao ambadik'izy ireo i Kennedy, nandohalika niaraka tamin'ny basy nanondro ny lohany.
  
  Nahita an'i Ben noterena hitsangana teo amin'ny hazo kenda, ny tanan'i Alicia Miles tsy misy indrafo no nihazona mafy ny tendany. Saika ho torotoro ny fon"i Drake raha nahita an"i Ben mbola nihazona ny findainy teny an-tanany. Mifikitra hatramin'ny fofonaiko farany...
  
  "Avelao hijoro ny Britanika," tonga teo imason'i Drake ilay Kanadiana Colby Taylor. "Avelao izy hijery ny fahafatesan"ireo namany - porofo fa azoko atao ny maka ny ampahany rehetra aminy alohan"ny hamonoako ny ainy."
  
  Navelan'i Drake hirotsaka tao amin'ny rantsany ny afon'ny ady. "Ny hany porofoinao dia ity toerana ity dia mifanaraka amin'ny voalaza ao amin'ny boky torolalana - fa tanin'ny biby goavam-be izy io."
  
  "Tononkalo ahoana," hoy ilay miliaridera nitsiky. " Ary marina izany. Omeo ahy ny Maso." Nanatsotra ny tanany toy ny zaza mangataka fanampiny izy. Nandefa sarin'ny mason'i Odin ilay mpikarama an'ady. "Tsara. Ampy izay. Aiza ny fiaramanidinao ry Drake? Mila tapa-bolanao aho ary avy eo mivoaha amin'ity lavaka maloto ity."
  
  "Tsy hahavita na inona na inona ianao raha tsy misy ny Ampinga," hoy i Drake... ny zavatra voalohany tonga tao an-tsainy. "Ary fantaro ny fomba nahatonga azy ho sarintany ho an'i Ragnarok."
  
  "Adala," hoy i Taylor nihomehy naharikoriko. "Ny hany antony maha-eto antsika ankehitriny fa tsy roapolo taona lasa izay dia satria vao haingana no nahitana ny Shield. Azoko antoka fa efa fantatrao izany. Miezaka mampiadana ahy ve ianao? Heverinao ve fa ho solafaka aho ka hanome anao fahafahana hafa? Eny, Andriamatoa Drake, avelao aho hilaza aminao. Izy..." nanondro an"i Alicia izy, "tsy solafaka izy. Izy. . boriky volamena mafy, izany no izy!"
  
  Drake nijery ny mpiara-miasa taminy taloha nokendaina ho faty i Ben. "Hamidiny amin'ny mpividy ambony indrindra ianao."
  
  "Izaho no mpanafatra ambony indrindra, tsy misy dikany ianao."
  
  Ary noho ny sitrapon'ny Providence dia nisy olona nanararaotra io fotoana io mba handefasana bala. Nanakoako mafy nanerana ny ala ilay tifitra. Ny iray tamin'ireo mpikarama an'i Taylor dia nianjera niaraka tamin'ny maso fahatelo vaovao, ary maty teo noho eo.
  
  Colby Taylor dia toa tsy nino nandritra ny segondra iray. Toa nitsambikina avy tao anaty ala i Bryan Adams ary nanomboka nilalao ny "Summer of '69." Nivadika ho saucers ny masony. Avy eo dia nifatratra taminy ny iray tamin"ireo mpikarama an"ady taminy, ka nandondona azy tamin"ny tany, nandeha ra ilay mpikarama an"ady, nikiakiaka sy nitolona ary maty. Teo anilan'izy ireo tao anatin'ny indray mipi-maso i Drake raha nandrovitra ny rivotra teo ambonin'izy ireo ny firaka.
  
  Niara-niseho ny zava-drehetra. Natsipin'i Kennedy niakatra ny vatany. Ny tampon"ny karandohany dia nifandray mafy tamin"ny saokabon"ilay mpiambina nanarona azy ka tsy fantany akory izay nitranga. Atsaharo avy hatrany.
  
  Nisy bala nifandimby nanidina; potika ireo mpikarama an'ady tratra an-kalamanjana.
  
  Navotsotra i Thorsten Dahl rehefa very ny telo ampahefatry ny lohany ilay mpikarama an'ady nihazona azy noho ny tifitra fahatelo nanakoako tamin'ilay basy. Nanatona an'i Profesora Parnevik toy ny foza ny komandin'ny SGG ary nanomboka nitaritarika an'ilay lehilahy antitra hankany amin'ny kirihitr'ala.
  
  Ny hevitr'i Drake voalohany dia momba an'i Ben. Rehefa niomana hanao filokana kivy izy, dia nanozongozona azy toy ny pulse electromagnetique arivo watt ny tsy finoana. Natsipin'i Alicia ilay zazalahy ary nandroso teo amin'i Drake ny tenany. Tampoka teo dia nisy basy teny an-tanany; tsy nampaninona izay. Nahafaty azy roa izy.
  
  Noraisiny ilay izy, nifantoka tamin"izany.
  
  Drake dia namelatra ny sandriny tamin'ny sisiny tamin'ny fihetsika mahamenatra. Nahoana?
  
  Faly be ny tsikiny, toy ny an"ny demonia nahita hena tsy voakitika tao anaty lavaka izay noheveriny fa lany hatry ny ela.
  
  Nosintoniny ny trigger. Nirenireny i Drake, niandry hafanana ary avy eo torana ary avy eo nanaintaina, fa ny mason'ny sainy no nifandona tamin'ny atidohany ary hitany fa nanova ny tanjony tamin'ny fotoana farany izy ... Taylor. Aoka isika tsy hanao risika.
  
  Miaramila SAS roa sy Delta Marines roa no tafavoaka velona. Nosamborin'ny SAS i Ben ary notaritariny. Ny sisa tavela tamin'ny Delta Team dia niomana hamaly faty tamin'ny ala kely teo akaiky teo.
  
  Nirefodrefotra ny tifitra. Nihodina ilay lehilahy Delta ary nianjera. Ny iray kosa nandady teo amin"ny kibony teo amin"ny toerana nianjeran"i Wells, teo ampitan"ny fantsakan"i Mimir. Nibolisatra ny vatan"i Wells rehefa nosintonin"ilay Amerikana izy, porofo fa velona izy.
  
  Nandalo tao anaty hanjavozavo ny minitra vitsivitsy manaraka. Nikiakiaka noho ny hatezerana i Alicia ary nitsambikina nanaraka ilay miaramila amerikana. Rehefa nitodika izy ka nanohitra azy tamin"ny totohondriny, dia nijanona kely izy.
  
  "Mivilia," ren"i Drake hoy izy. "Mandehana fotsiny."
  
  "Tsy hamela an"io lehilahy io aho."
  
  "Ianareo Amerikana, omeo sasatra fotsiny izy," hoy izy talohan'ny namoahany ny helo rehetra. Nihemotra ilay mpilalao tsara indrindra any Amerika, tafintohina teo amin"ny bozaka matevina, nihazona voalohany tamin"ny sandriny iray ary avy eo nivembena satria tapaka vao tsy hitan"ny masony iray ary farany nianjera tsy nikiakiaka akory.
  
  Nikiakiaka i Drake, nihazakazaka nankany amin'i Alicia rehefa naka an'i Wells teo amin'ny vozon'akanjony.
  
  "Ianao ve adala?" - hoy izy niantsoantso. "Adala tanteraka ve ianao?"
  
  "Miditra amin"ny fantsakana izy," mamono olona ny mason"i Alicia. "Afaka miaraka aminy ianao na tsia, Drake. Ny fanapahan-kevitrao."
  
  "Nahoana amin"ny anaran"Andriamanitra? Nahoana?"
  
  "Indray andro, Drake. Indray andro, raha tafavoaka velona amin'izany ianao, dia ho fantatrao. "
  
  Niato i Drake mba hifoka rivotra. Inona no tiany holazaina? Ny tsy fifantohana amin"izao fotoana izao anefa dia ny fanasa ny fahafatesana ho toy ny hoe namono tena. Nantsoiny ny fahatsiarovana ny fiofanana, ny sainy, ny fahaizany SAS rehetra. Nokapohiny tamin'ny totohondry mahitsy, jab, lakroa izy. Nanohitra izy, manao izay hamely ny hato-tanany amin'ny herin'ny famotehana isaky ny misy azy, saingy izao izy dia tena akaiky.
  
  Izay tiany hisy.
  
  Nanondro ny tendany ny rantsantanany. Nanao dingana an-daniny izy, nivantana teo amin'ny lohaliny niakatra, nikendry ny hanapaka taolan-tehezana vitsivitsy sy hampiadana ny fianjerany.
  
  Nanakodia teo anelanelan'ny lohaliny anefa izy mandra-pahatongan'izy ireo nifanakaiky be, in-droa santimetatra, nifanandrify.
  
  Maso be. maso mahafinaritra.
  
  Anisan'ny biby mpiremby lehibe indrindra eran-tany izy ireo.
  
  "Malemy toy ny zazakely vy ianao ry Matt."
  
  Nampangatsiatsiaka ny taolany ny bitsibitsika rehefa nandroso izy, nanatsotra ny sandriny ary nanipy azy teny amin"ny rivotra. Nianjera tamin"ny lamosiny izy, sempotra. Tsy na dia iray segondra monja aza dia teo amboniny izy, ny lohalika nidona tamin'ny plexus solaire, ny handriny nidona tamin'ny azy, ka nahita kintana.
  
  Nifampijery indray izy, ka nibitsibitsika hoe: "Mandria!
  
  Tsy izy anefa no tsy maintsy nanao ny safidy. Ny hany azony natao dia ny nanangana ny tanany, nihodina teo amin'ny sisiny mba hijery raha nitaritarika antsasak'ireo Fantsakana tsy misy saina hankany amin'ny sisin'ny lavaka tsy hita noanoa antsoina hoe Lakandranon'i Mimir izy.
  
  Nikiakiaka i Drake, niady mafy nandohalika. Menatra noho ny faharesena, taitra noho ny habetsahan'ny tombony azony hatramin'ny nidirany tamin'ny taranak'olombelona, dia tsy afaka nijery afa-tsy izy.
  
  Nakodiarin'i Alicia teo amin'ny sisin'ny fantsakana i Wells. Tsy nikiakiaka akory ny komandin"ny SAS.
  
  Nihozongozona i Drake rehefa nitsangana tamin'ny tongony sy ny lohany ary ny vatany nikiakiaka. Nanatona an"i Colby Taylor i Alicia, mbola vaovao sy kinga tahaka ny zanak"ondry lohataona. Drake, niaraka tamin'ny lamosiny tamin'ny Alemà, dia nahatsiaro ho tsy nanam-piarovana toy ny tantsambo teo amin'ny sambokely niatrika an'i Kraken taloha, saingy tsy niondrika izy.
  
  Nosintonin'i Alicia hiala an'i Taylor ny fatin'ilay mpikarama an'ady maty. Nitsangana ilay miliaridera, nibanjina ny masony, nibanjina ny hazo avy any Miles ka hatrany Drake.
  
  Avy ao ambadiky ny vatan-kazo voasaron'ny zavona dia nanomboka niseho ny tarehimarika, mitovy amin'ny matoatoa, mahatsiaro ho ao an-trano ao amin'ity firenena malaza ity. Rava ny hevi-diso rehefa nanakaiky izy ireo ka nahita ny fitaovam-piadiany.
  
  Drake efa nandehandeha. Hitany ny nanatona ny olona, fantany fa Alemà sahala amin"ny voromahery izy ireo, tonga haka ny babo rehetra.
  
  Nijery tamin'ny saina i Drake tamin'ny fitaovam-piadian'izy ireo. Noraisin'i Alicia tsotra izao tamin'ny tendany ilay miliaridera kanadianina ary nopotehiny mandra-pivoakany ny masony. Nitsiky izy tamin'ny fisavoritahana nataony talohan'ny nitondrany azy ho any amin'ny fantsakan'i Mimir ary niondrika teo amin'ny sisiny ny lohany.
  
  Tsapan'i Drake fa manana laharam-pahamehana hafa izy. Nandà ny hetsika izy, nampiasa an'i Alicia sy Taylor ho ampinga. Tonga teo amin"ny kirihitr"ala izy ary nanohy ny diany, ary niakatra tsikelikely ny havoana kely misy ahitra.
  
  Nanondro tao anaty lavaka i Alicia ary nanozongozona an'i Taylor mandra-pitalahony famindram-po."Angamba hahita zavatra angonina ao ianao, ry adala megalomaniac," hoy izy nitsikitsiky ary nanipy ny vatany tao amin'ny banga tsy misy farany. Nanako vetivety ny kiakiakany, dia nijanona. Nanontany tena i Drake raha toa ka nikiakiaka mandrakizay ny lehilahy iray izay latsaka tao amin'ny lavaka tsy hita noanoa, ary raha tsy nisy teo amin'ny manodidina mba hihaino azy, dia tena ilaina ve izany?
  
  Tamin'io fotoana io dia tonga tany amin'ny sipany i Milo. Nandre azy niteny i Drake hoe: "Nahoana ianao no nanao an"izany? Ny lehibeny dia ho tia an'io adala io. "
  
  Ary ny valin-tenin'i Alicia: "Mangina, Milo. Nanantena ny hihaona amin'i Abel Frey aho. Vonona ny handeha ve ianao?"
  
  Milo nitsiky ratsy teo an-tampon'ny havoana. "Tsy hamita azy ireo ve isika?"
  
  "Aza manao boriky. Mbola mitam-piadiana izy ireo ary mitazona ny toerana avo. Manana ny nahatongavanay ve ianao?"
  
  "Ny ampahany sivy amin'ny Odin dia misy ary miasa. Endasina ny fiaramanidinao!" - hoy izy niantsoantso. "Mifalia amin"ny alina eto amin"ity tany maty ity!"
  
  Drake nijery raha nihemotra tamim-pitandremana ny Alemà. Nikorontana fotsiny izao tontolo izao. Tonga tamin"izany rehetra izany izy ireo ary nanao sorona be dia be. Nianjera tamin'ny tany izy ireo.
  
  Namoy ny zava-drehetra tamin'ny Alemà tamin'ny laharana farany.
  
  "Eny," nisarika ny masony tamin'ny tsikitsiky tsy faly i Ben, toy ny mamaky ny eritreriny. "Toy ny fiainana maka tahaka ny baolina kitra, huh?"
  
  
  efatra amby telopolo
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SOEDIA
  
  
  Nilentika teo ambanin"ny faravodilanitra mazava ny masoandro rehefa nikisaka nankany amin"ny toerana avo kokoa ny Eoropeanina sy ny mpiara-dia aminy hany Amerikana sisa tavela. Nisy tsio-drivotra malemy sady mangatsiaka nitsoka. Ny fanombanana haingana dia nanambara fa ny iray tamin'ireo miaramila SAS dia naratra ary ny Profesora Parnevik dia niharan'ny fahatairana. Tsy mahagaga izany raha jerena ny zavatra niainany.
  
  Nifandray tamin'ny toerana misy azy ireo tamin'ny alalan'ny telefaona zanabolana i Dahl. Adiny roa teo ho eo no nisy fanampiana.
  
  Niankohoka teo akaikin"i Ben i Drake rehefa nijanona teo amin"ny ala kelin"ny hazo tsy misy hazo misy lemaka misokatra manodidina azy ireo.
  
  Ny teny voalohany nataon"i Ben: "Fantatro fa nisy olon-kafa maty, ry Matt, fa manantena aho fa ho salama i Karin sy Hayden. Tena miala tsiny aho.
  
  Menatra i Drake niaiky fa adinony fa mbola teo amin"ilay fiaramanidina i Hayden. "Aza manahy. Voajanahary izany. Tena tsara ho an'i Karin ny zava-mitranga, rariny ho an'i Hayden ihany koa, " niaiky izy, satria very ny fahaizany nandravaka teny amin'ny toerana iray nandritra ny iraka. "Manao ahoana ianao ry namana?"
  
  Noraisin'i Ben ny findainy. "Mbola velona".
  
  "Efa lasa lavitra izahay hatramin'ny fampisehoana lamaody."
  
  " Zara raha tadidiko izany," hoy i Ben tamim-pahamatorana. "Matt, zara raha tadidiko hoe nanao ahoana ny fiainako talohan"ny nanombohan"izany. Ary efa... andro?"
  
  "Afaka mampahatsiahy anao aho raha tianao. Frontman ny The Wall of Sleep. Miala tsiny amin'i Taylor Momson. Be loatra ny finday. Manofa tsy voaloa. Manenjika an'i Taylor aho.
  
  "Very ny zava-drehetra izahay."
  
  "Aza lainga eto, Ben-tsy ho tonga lavitra izahay raha tsy teo ianao."
  
  "Fantatrao aho ry sakaiza. Hanampy na iza na iza aho." Valiny mahazatra izany, saingy i Drake dia afaka nilaza fa faly tamin'ny fiderana izy. Tsy nohadinoiny izany rehefa nandrombaka ny akanjo sy ny profesora Scandinavian i Ben.
  
  Tsy isalasalana fa izany no hitan"i Hayden taminy. Hitany ilay olona tao anatiny nanomboka namirapiratra. Nivavaka ho an'ny fiarovana azy i Drake, saingy tsy nisy azony natao ho azy amin'izao fotoana izao.
  
  Nianjera teo akaikin"izy ireo i Kennedy. "Manantena aho fa tsy hanelingelina anareo ry zalahy. Toa salama tsara ianao."
  
  "Tsy ianao," hoy i Drake ary nikiakiaka i Ben. "Ankehitriny ianao dia iray aminay."
  
  "Hmm, misaotra, heveriko. Fiderana ve izany?"
  
  Nanaisotra ny fihetseham-po i Drake. "Na iza na iza afaka milalao lalao Dino Rock vitsivitsy miaraka amiko dia rahalahiko mandritra ny androm-piainany."
  
  "Mandritra ny alina, ry lehilahy, mandritra ny alina."
  
  Nitaraina i Ben. "Noho izany," nijery manodidina izy. "Vao maizina ny andro."
  
  Drake nijery ny kijana tsy misy farany. Nitete fotsiny avy any amin'ny faravodilanitra lavitra indrindra ny andiana mena maizina farany. "Oadray, azoko antoka fa mangatsiaka ny andro eto amin"ny alina."
  
  Nanatona azy ireo i Dahl. "Dia izao no farany, ry lehilahy? Vita ve isika? Mila antsika izao tontolo izao."
  
  Ny rivotra mifofofofo dia nandriatra ny teniny ka nampiely izany tany amin"ny tany lemaka.
  
  Niteny avy teo amin'ny toerana nipetrahany i Parnevik, niankina tamin'ny hazo ny lamosiny. "Henoy, umm, nilaza tamiko ianao fa hitanao ny hany sary fantatra amin'ny ampahany amin'ny tena fandaharana. Hosodoko izay an'i John Dillinger taloha."
  
  "Eny, fa nandeha nitsidika ilay zavatra tamin'ny '60s," hoy i Dahl nanazava. "Tsy azonay antoka fa tsy nadika izany, indrindra fa ny iray amin'ireo Vikings liana amin'ny tantara."
  
  Ny profesora dia ampy tsara ny niteny hoe: "Oh. Misaotra anao."
  
  Maizina tanteraka, ary kintana iray tapitrisa no nanjera ny lohany. Nihozongozona ny sampana ary nikotrokotroka ny raviny. Nanatona akaiky kokoa an'i Drake i Ben. Nanao toy izany koa i Kennedy tamin'ny iray hafa.
  
  Teo amin'izay nikasika ny feny i Kennedy dia nahatsiaro afo i Drake. Izay no hany azony natao mba hifantohana amin"izay lazain"i Dahl.
  
  "Ny ampinga", hoy ilay Soeda, "no fanantenantsika farany."
  
  Niniana nipetraka akaiky ve izy? Nieritreritra izany i Drake. Mikasika....
  
  Andriamanitra ô, efa ela izy no tsy nahatsapa toy izany. Niverina tany amin'ny andro naha-zazavavy sy ny ankizilahy nitebiteby izy, nanao T-shirt eny amin'ny ranomandry ary nitondra ny sipany nanodidina ny tanàna ny asabotsy tolakandro talohan'ny nividianany azy ireo ny CD tiany indrindra sy nikarakara ny tenany tamin'ny popcorn sy mololo tany amin'ny sinema. .
  
  Andro tsy manan-tsiny, efa lasa ela. Nahatsiaro ela ary, indrisy, very.
  
  "Ampinga?" Niditra an-tsehatra tamin"ny resaka izy. "Inona?"
  
  Nijery azy i Dahl. "Mazotoa, ry Yorkshire bastard. Nilaza izahay fa ny Shield no tena antsipiriany eto. Raha tsy misy azy dia tsy misy azo atao satria mamaritra ny toerana misy an'i Ragnarok. Izy io koa dia vita amin'ny fitaovana hafa noho ny ampahany hafa - toy ny hoe manana anjara asa hafa izy. Target. "
  
  "Toy ny inona?"
  
  "Fuuuuck," hoy i Dahl tamin'ny lantom-peony Oxford tsara indrindra. "Anontanio zavatra momba ny fanatanjahantena aho."
  
  "OK. Nahoana ny Leeds United no nanao sonia an'i Thomas Brolin?
  
  Nihalava ny endrik'i Dahl ary nihamafy avy eo. Saika hanao hetsi-panoherana izy no nisy feo hafahafa nandrava ny fahanginana.
  
  Mikiakiaka. Fitarainana avy amin'ny maizina.
  
  Feo niteraka tahotra voalohany. "Velona i Kristy," hoy i Drake nibitsibitsika. "Inona- ?"
  
  Nitranga indray izany. Midradradradra, mitovitovy amin"ny biby, nefa mikofoka, toy ny avy amin"ny zavatra lehibe. Nandady ny alina izany.
  
  "Tadidinao ve?" Nibitsibitsika tsy ara-boajanahary feno horohoro i Ben, hoy izy: "Tanin'i Grendel ity. Ilay biby goavam-be avy any Beowulf. Mbola misy angano milaza fa misy biby goavam-be any amin'ireny faritra ireny. "
  
  "Ny hany tadidiko tamin'i Beowulf dia ny ampondran'i Angelina Jolie," hoy i Drake tamim-pitiavana. "Saingy, heveriko fa mitovy amin'izany koa no azo lazaina momba ny ankamaroan'ny sarimihetsikany."
  
  "SHH!" - Nitsikitsiky i Kennedy. "Inona izany tabataba izany?"
  
  Niverina indray ny fidradradradrana, efa akaiky kokoa izao. Niezaka mafy i Drake mba hahita na inona na inona tao anatin'ny haizina, ka nieritreritra fa nisy tandrony mibaribary nirohotra nanatona azy, nitete ny rora, nisy nofom-biby lo niraikitra teo anelanelan'ny nifiny.
  
  Nampiakatra ny basy izy, tsy te hampatahotra ny hafa, fa tsy azo antoka loatra ny hampidi-doza izany.
  
  Torsten Dahl no nikendry ny basyny manokana. Namoaka antsy ilay miaramila SAS. Ny fahanginana no nameno ny alina mihoatra noho i Gordon Brown namatotra ny toekaren'i Angletera, nandripaka azy ho maina.
  
  Feo malemy. Clank. Nisy feo toy ny dian-tongotra maivana....
  
  Fa tongotra nanao ahoana ireo? Nieritreritra izany i Drake. Lehilahy sa...?
  
  Raha nandre ny fikitikitika ny hoho izy, dia nety ho namoaka ny gazetiny manontolo noho ny horohoro.
  
  Loza ireo angano taloha ireo.
  
  Saika nipoaka ny ventrikelina tao am-pony rehefa velona tampoka ny findain"i Ben. Natsipin"i Ben teny amin"ny rivotra ilay izy tamin"ny hagagana, nefa mendri-piderana no nahatrarana azy teny an-dalana.
  
  "Bola!" hoy izy nibitsibitsika vao tonga saina izay novaliany. "Oh, salut, neny."
  
  Niezaka nanakana ny rà nidoboka tao amin"ny atidohany i Drake. " Tapaho izany. Tapaho izany!"
  
  Hoy i Ben: "Any amin"ny kabine. Hantsoiko ianao rehefa avy eo!"
  
  "Mahafatifaty". Nahagaga fa tony ny feon'i Kennedy.
  
  Nihaino i Drake. Niverina indray ny fitarainana, manify sady maharary. Narahin"ny fandondona lavidavitra, toy ny nitora-bato ilay mpitabataba. Hitomany indray, ary fidradradradrana....
  
  Tena olombelona tamin'ity indray mitoraka ity! Ary nirohotra nankany amin'ny ady i Drake. "Wells io!" Nirohotra nankany amin'ny haizina izy, nitarika azy mivantana tany amin'ny fantsakan'i Mimir ary nanakana azy teo amin'ny sisiny.
  
  "Ampio aho," hoy i Wells nitaraina, nanantona ny sisin"ny hantsana misy rantsantanana vaky sy feno rà. "Tahaka tamin"ny tady iray aho... teny an-dalana midina. Saika tapaka ny tanako. Manana... zavatra hafa hatao hamonoana... ahy ity bitro ity."
  
  Nalain'i Drake ny lanjany, namonjy azy tsy ho tafaverina tamin'ny alina tsy misy farany.
  
  
  ***
  
  
  Rehefa nifono mafana sy niala sasatra i Wells, dia nihifikifi-doha taminy fotsiny i Drake.
  
  Nitabataba i Wells: "Tsy te hanomboka ady mihitsy aho ... tao anatin'ny SAS."
  
  "Tsy maninona izany, satria tsy ao anatin'ny SAS intsony izahay sy Alicia."
  
  Teo akaikiny i Ben dia nanadina an'i Parnevik toy ny hoe tsy nisy na inona na inona. "Heverinao ve fa karazana fanalahidy iray ny Shield?"
  
  "Ny ampinga dia ny zava-drehetra. Mety ho io no fanalahidy, saingy azo antoka fa izay sisa no tavela."
  
  "Lasa?" Naverin'i Drake indray, nanandratra ny volomaso. Nifantoka tamin'ny I-phone an'i Ben izy. "Mazava ho azy fa fantatsika!"
  
  Nandroso dingana iray i Ben, nikaroka 'Shield of Odin' tamin'ny hafainganam-pandeha. Kely ilay sary niseho, saingy nitombo haingana kokoa noho ny eritreretin'i Drake i Ben. Niezaka nitadidy ny endrik"ilay Ampinga izy. Boribory, miaraka amin'ny foibe boribory mitsangana, ny sisiny ivelany dia mizara efatra mitovy.
  
  Notazonin'i Ben tamin'ny tanany ny I-phone, namela ny rehetra hivory.
  
  "Tsotra izany," hoy i Kennedy. "Ragnarok in Vegas. Ao Vegas ny rehetra."
  
  Nokosehana ny saokany ilay bandy. "Ny fametrahana ny Shield dia manondro faritra efatra miavaka manodidina ny valiny eo afovoany. Hitanao? Andeha hosoratana anarana hoe Avaratra, Atsinanana, Atsimo ary Andrefana izy ireo mba hahafantarantsika izay resahinay."
  
  "Tena tsara," hoy i Ben. "Eny, mazava ny tandrefana. Lefona sy maso roa no hitako."
  
  "Ny atsimo dia soavaly ary roa, um, Wolves, hoy aho." Drake dia nanipy ny masony araka izay azony natao.
  
  "Azo antoka!" Nitomany ilay bandy. "Marina ny anao. Satria tsy maintsy misy Valkyrie roa any Atsinanana. Eny? Hitanao?"
  
  Nipoitra mafy i Drake mba hifantoka, ary hitany izay azo raisina ho vehivavy mpiady nitaingina soavaly misy elatra. "Starbucks ozona!" Nianiana izy. "Kafe misy Wi-Fi maimaim-poana na aiza na aiza manerana izao tontolo izao afa-tsy ity!"
  
  "Koa..." hoy i Kennedy, "tsy misy Ampinga ve?"
  
  "Hmmm...!" Nianatra mafy ilay profesora, ka tonga teo imason"i Ben ary nahazo kapoka am-pirahalahiana. "Afaka manao zoom kely kokoa ve ianao?"
  
  "Tsia. Izany no fetrany.
  
  "Tsy mahita marika hafa aho amin'ny ilany atsinanana," hoy i Dahl avy eo amin'ny sezany. "Fa ny Avaratra dia tena mahaliana."
  
  Nanova ny sainy i Drake ary nahatsapa fahatairana. "Tompo ô, ity no mariky ny Odin. Telo telo mifandray. Toy izany koa no hitanay tao amin"ny fantsakana."
  
  "Fa inona ity? Dahl dia nanondro marika kely hita eo amin'ny zoro ambany havia amin'ny iray amin'ireo telozoro. Rehefa nanatona i Ben, dia nihiaka izy rehetra hoe: "Io ilay Ampinga!"
  
  Nisy fahanginana nahamenatra nanjaka. Nanimba ny atidohany i Drake. Nahoana no napetraka tao anatin'ireo telozoro ny marika Shield? Mazava ho azy fa fanorotoroana fotsiny io, manjavozavo fotsiny.
  
  "Ho mora kokoa izany amin'ny efijery lehibe!" Nisento ilay profesora.
  
  "Aza mitaraina intsony," hoy i Ben. "Aza avela handresy anao izany."
  
  "Ity misy hevitra," hoy i Kennedy. "Mety ve ny telozoro afaka maneho zavatra hafa ankoatr'ity 'vondron'i Odin' ity sa zavatra hafa?"
  
  "Ny tanjona miafina amin'ny marika mistika mifandray amin'Andriamanitra, izay noheverina ho angano fotsiny taloha?" Nitsiky ilay bandy. "Tsia mazava ho azy".
  
  Nokosesin'i Drake ny taolan-tehezany izay nampianaran'i Alicia Miles azy fa ny fito taona tsy nisy fiofanana dia nanimba ny haavon'ny ady. Nanala baraka azy izy, saingy nahita fampiononana tamin'ny zava-misy fa velona izy ary mbola teo amin'ny lalao ihany izy ireo.
  
  "Ny helikoptera dia hanana Internet ao anatiny," niezaka nanome toky ny rehetra i Dahl. "Eo ho eo... oh, telopolo minitra."
  
  "Okay, okay, ahoana ny amin'ny afovoany?" Nanao ny anjarany i Drake. "Sokafy roa mitovy amin"ny sarin"ny ankizy iray misy akoho telo sy jellyfish."
  
  "Ary ny Ampinga indray," dia nibanjina ny maso 'jellyfish' i Ben. "Mitovy sary amin'ny faritra Avaratra. Noho izany dia manana sary roa amin'ny Shield amin'ny Shield isika. Ny tapany afovoany, misy endrika malalaka roa, ary telozoro tokana telo, "hoy izy, niondrika tamin'i Kennedy. "Angamba tsy telozoro mihitsy ireo."
  
  "Eny, farafaharatsiny, manamafy ny teoriko fa ny Shield no ampahany lehibe indrindra," hoy i Parnevik nanamarika.
  
  "Ireo drafitra ireo dia mampahatsiahy ahy zavatra," hoy i Dahl. "Tsy afaka milaza fotsiny aho hoe inona."
  
  Mety ho nanao fanafihana manokana ratsy i Drake, saingy nifehy tena izy. Fandrosoana, hoy izy nieritreritra. Efa lasa lavitra niaraka tamin'izy ireo ilay Soeda mirehareha ary nahazo haja kely.
  
  "Jereo!" Nikiakiaka i Ben, ka nahatonga azy rehetra hitsambikina. "Misy tsipika manify, saika tsy misy ifandraisany amin'ny sary roa an'ny Shield!"
  
  "Izay tsy tena milaza na inona na inona aminay," hoy i Parnevik nimenomenona.
  
  "Na..." Nieritreritra i Drake, nahatsiaro ny andro namakiany sarintanin'ny tafika, "na... raha tonga amin'izany ianao, dia fantatsika fa ny Ampinga no karatra Ragnarok. Ireo sary roa ireo dia mety ho teboka iray ifantohan'ny sary roa samy hafa... Iray ihany ny fijery ny haavony, ary ny iray hafa..."
  
  "Izany no drafitra!" hoy i Ben.
  
  Tamin"izay indrindra no nahenoana ny feon"ny helikoptera nanatona. Niresaka momba izany i Dahl tamin'ny fanehoana ny fiankinan-dohany tao amin'ny sekoly taloha tamin'ny famonoana ny GPRS. Nanipy maso tao anatin"ny haizina niaraka tamin"ny olon-drehetra izy rehefa nanatona ny endrika mainty lehibe iray.
  
  "Eny, tsy manana safidy firy izahay," hoy izy sady nitsiky kely. "Tsy maintsy, eh, handray an-tanana ity raharaha ity isika."
  
  
  ***
  
  
  Raha vantany vao niditra tao anaty sambo i Dahl dia nanamboatra solosaina finday 20-inch Sony Vaio, izay nampiasa ny modem portable azy manokana, mitovy amin'ny I-phone. Miankina amin'ny fandrakofam-baovaon'ny finday no ahafahan'izy ireo miditra amin'ny Internet.
  
  "Sarintany ity," hoy i Drake nanohy ny fieritreretany. "Koa andao hataontsika toy izany. Mazava ho azy fa ny afovoany, ny tsipiriany afovoany, dia ny fijery drafitra. Noho izany, kopia ny kisary, ampiasao rindrambaiko famantarana ara-jeografika, ary jereo izay mitranga. "
  
  "Hmm," i Parnevik dia nandinika tamim-pisalasalana ilay fijery nihalehibe. "Nahoana no ampidirina sary iray hafa toa ny akoho rehefa mandeha ny mariky ny ampinga, eh, Medusa. "
  
  "Tonga fanombohana?" Nanararaotra i Kennedy.
  
  Nihozongozona ilay helikoptera, nentin"ny rivotra mahery. Nasaina nanidina nankany Oslo ilay mpanamory mandra-pahazoany toromarika fanampiny. Niandry azy ireo teo ny ekipan"ny SGG faharoa.
  
  "Andramo ny programa, Torsten."
  
  "Efa manana izany aho, saingy tsy mila izany aho," hoy i Dahl namaly tamim-pahagagana tampoka. "Fantatro fa toa mahazatra ireo endrika ireo. Skandinavia amin'ny sarintany ity! Ny udder dia Norvezy, Soeda ary Failandy. Medusa dia Islandy. Tsy mampino."
  
  Segondra iray taty aoriana, nandefa ping tamin'ny lalao telo mety hitranga ilay solosaina. Nilanja valo amby sivifolo isan-jato akaiky indrindra ny algorithm-rindrambaiko famantarana - izany dia Scandinavia.
  
  Nanaiky tamim-panajana an'i Dahl i Drake.
  
  "Ragnarok any Islandy?" Nieritreritra izany ilay bandy. "Fa nahoana?"
  
  "Omeo ny mpanamory ireo fandrindrana ireo," Drake nanondro ny morontsirak'i Islandy sy ny toeran'ny famantarana Shield. "Ka. Efa tafaverina ora maromaro izahay. "
  
  "Saingy tsy ananantsika ny zavatra maharikoriko," hoy i Ben tamim-pitarainana. "Manana azy ireo ny Alemà. Ary izy ireo ihany no afaka mahita ny Fasan'ireo andriamanitra mampiasa ny Shards. "
  
  Ary ankehitriny i Thorsten Dahl dia nihomehy, nahatonga an'i Drake hieritreritra. "Oh, tsia," hoy ilay Soeda, ary saika ratsy ny fihomehezany. "Manana hevitra tsara kokoa aho noho ny mikorontan-tsaina amin'ireo sombintsombiny ireo. Nisy foana. Avelao hijanona ao anaty sauerkraut izy ireo! "
  
  "Manao ve ianao? Mieritreritra aho fa tsy hita tany Islandy ve ilay Ampinga?" hoy i Ben nanontany, nampiaiky volana an'i Drake indray ny fisainany mazava tao anatin'ny fanerena.
  
  "Eny, ary raha ity no tranokalan'ny Ragnarok taloha," hoy i Parnevik, "dia mitombina izany. Ny ampinga Odin dia mety hianjera any amin'ny toerana nahafatesany."
  
  "Oh, mitombina izany ankehitriny, Profesora," hoy i Kennedy nananihany. "Ireo lehilahy ireo dia nanapa-kevitra ny zava-drehetra ho anao."
  
  "Eny, raha manampy izany, dia mbola manana ny mistery lehibe indrindra hovahana isika," hoy i Ben sady nitsiky kely. "Ny dikan'ny famantarana ny Odin fahiny - telozoro telo."
  
  
  DIMY AMBY TELOPOLO
  
  
  
  Islandy
  
  
  Ny morontsirak'i Islandy dia mangatsiatsiaka sy mikitoantoana ary maro loko, voasokitra amin'ny toerana sasany amin'ny ranomandry lehibe, ary amin'ny hafa amin'ny alàlan'ny onja mahery sy ny rivotra mifofofofo. Misy morontsiraka lava sy hantsana mainty, vongan-dranomandry mijoalajoala ary karazana fitoniana zen amin'ny ankapobeny. Ny loza sy ny hatsaran-tarehy dia miara-miasa, vonona ny hampitony ny mpandeha tsy mailo sy hamono azy amin'ny farany.
  
  Nandalo azy ireo tao anatin'ny minitra vitsy i Reykjavik, ny tafony mena mamiratra, ny tranobe fotsy ary ny tendrombohitra rakotra lanezy manodidina dia azo antoka fa hampientam-po na dia ny fo reraka indrindra aza.
  
  Nijanona vetivety teo amin'ny toby miaramila vitsy mponina izy ireo mba hameno lasantsy sy hameno ny akanjo ririnina, bala sy sakafo, ary izay zavatra hafa azon'i Dahl noeritreretina tao anatin'ny folo minitra izay tafahitsoka.
  
  Saingy tsy nahita izany ireo lehilahy tao anaty helikoptera miaramila mainty hoditra. Nivondrona izy ireo-nifanakalo hevitra momba ny tanjona iray ihany-saingy ny eritreriny tao anatiny dia ny momba ny fahafatesany manokana sy ny fahafatesan"izao tontolo izao-ny fahatahorana sy ny tahotra azy ireo ary ny fahatahorany ny hafa.
  
  Taitra i Drake. Tsy fantany ny fomba hiarovana ny olona rehetra. Raha Ragnarok no hitan'izy ireo, dia ny Fasan'ireo andriamanitra angano no manaraka, ary lasa lalao roulette fotsiny ny fiainan'izy ireo - ilay karazana nolalaovinao tao amin'ny fanoharana ankafizin'i Kennedy, Vegas-izay nisy ny latabatra.
  
  Namboarina tao anatin'io soso-kevitra manokana io ny drafitra miafina an'ny mpilalao miafina tsirairay sy ny drafitra tsy fantatra momba ny fahavalony maro.
  
  Ary ankehitriny, ankoatra an'i Ben sy Kennedy - olona roa haroviny amin'ny fiainany - tsy maintsy nieritreritra momba an'i Hayden sy Karin i Drake.
  
  Moa ve ireo tahotra rehetra ireo hanakana ny famonjena izao tontolo izao? Ny fotoana ihany no hilaza.
  
  Endgames natao isaky ny zorony. Abel Frey dia efa nanomboka ny azy. Mety manana ny azy manokana i Alicia sy Milo, saingy niahiahy i Drake fa ny mpiara-miasa aminy taloha tao amin'ny SRT dia nanana fahatafintohinana nahafaty olona izay tsy nampoizin'ny olon-tiany.
  
  Zara raha niresaka an-telefaona i Torsten Dahl sy Wells hatramin'ny niampitan'izy ireo ny morontsirak'i Islandy, nahazo baiko, torohevitra ary nibitsibitsika torohevitra avy amin'ny governemantany. Farany, namaly ny antso i Kennedy, izay nahatonga azy hipetraka mahitsy nandritra ny minitra vitsivitsy ary nihozongozona ny lohany noho ny fahatairana.
  
  Drake ihany no niantsoany azy. "Tadidinao ve i Hayden? Eny, manao ny asany tsara fotsiny izy. "
  
  "Inona no dikan'izany?"
  
  "Avy amin'ny CIA izy, ozona. Ary ny toerana tena tiany hisy. Eo afovoan'ireo hadalana rehetra ireo. "
  
  "Hadalana". Drake dia nanome fijery manahy an'i Ben, saingy mbola nino fa manana toerana malefaka ho an'ny namany izy. Ny fon'i Drake ihany ve no nanome azy hevitra am-pitiavana nilaza taminy fa marina ny fihetseham-pon'i Hayden, sa tena izy?
  
  "Ny Sekreteran'ny Fiarovana io," hoy i Kennedy nanohy toy ny tsy nisy na inona na inona. "Te ho, oh, 'amin'ny fahalalana'."
  
  "tena". Drake dia nanohana an'i Dahl sy Wells. "Ary any, tantara miverimberina fotsiny izany." Nijery reraka teo am-baravarankely akaiky indrindra izy. "Mino ve ianao, Kennedy, taorian'ny herinandro lasa teo fa mbola ao anatin'ny lalao isika?"
  
  "Mino ve ianao," hoy i Kennedy, "fa ny tsirairay dia mino ny 'afo handevona antsika' teoria momba ny andro farany?"
  
  Saika hamaly tamim-paharerahana i Drake rehefa nianjera tamin'ny tontolony ny farany. Nivaingana tao amin"ny lalan-drany ny ra rehefa nisy zavatra goavam-be nananontanona teo ivelan"ny varavarankely.
  
  Zavatra goavana tokoa...
  
  "Fantatro izao," hoy izy nitsikitsiky tamin'ny feo feno horohoro nataon'ny lehilahy iray izay nahatsapa tampoka fa mety ho faty daholo izay tiany anio. "Ozona izany ... Kennedy ... fantatro izao."
  
  
  ***
  
  
  Rehefa nanondro ny fanambarany izy ary niondrika nijery i Kennedy, dia tsapany fa nihenjana ny vatany manontolo.
  
  "Andriamanitra ô!" - hoy izy. "Ity...'
  
  "Fantatro," hoy i Drake nanapaka. "Dal, jereo ity. Jereo!"
  
  Noraisin'ilay Soedoà ilay fanehoana tahotra tsy mahazatra ary namarana haingana ny resaka. Ny topy maso kely teo am-baravarankely dia nahatonga azy ho very hevitra. "Eyjafjallajokull ihany izany. Ary eny, eny, Drake, fantatro, mora amiko ny miteny, ary eny, eny, ity no nanao ny vaovao rehetra tamin'ny 2010..." Niato kely izy, nitebiteby, niandry.
  
  Nihiratra ny mason'i Parnevik. Ny ozona soedoà dia nanidina avy tao aminy toy ny zana-tsipìka misy poizina.
  
  Ankehitriny i Ben dia nanakaiky kokoa ny varavarankely. "Oay. Io no volkano malaza indrindra eto Islandy ary toa mbola mipoaka ihany, na dia moramora aza."
  
  "Eny!" Drake nitomany. "Handevona antsika ny afo. supervolcano ozona. "
  
  "Fa ny zava-dehibe kokoa," i Kennedy izao dia nahavita nanohy, "jereo ny fijerin'ny vorona ny Shield, Mat. Jereo izany!"
  
  Izao i Parnevik dia nahavita nahita ny fomba fijeriny: "Tsy telozoro telo ny tendrombohitra telo, araka ny ninoana foana. Diso hevitra ny mpahay siansa fahiny. Ny marika malaza indrindra an'i Odin dia diso hevitra. Andriamanitra ô!"
  
  Drake dia nijery tany ivelan'ny volkano nipoaka ary nahita tendrombohitra roa avo kokoa teo amin'ny andaniny roa, izay, raha jerena avy any ambony, dia mitovy amin'ny mariky ny Odin.
  
  "Andriamanitra ô," hoy i Parnevik. "Eto no tena mamitaka anay ny masonay, satria na dia toa akaiky an'i Eyjafjallajokull aza ireo tendrombohitra ireo, dia an-jatony kilometatra miala ny tena izy. Anisan"ny rojon"ny volkano islandey anefa izy ireo. Mifandray daholo ny zava-drehetra".
  
  "Ka raha mitsangana amin'ny hery ampy ny iray ary mifandray mivantana amin'ny roa hafa..." hoy i Kennedy nanohy.
  
  "Manana ny fiandohan'ny supervolcano ianao," hoy i Drake.
  
  "Ny Fasan"ireo andriamanitra", hoy i Dahl, "dia ao anatin"ny volkano mipoaka."
  
  "Ary ny fanesorana ny taolan'i Odin dia mahatonga azy io hiroborobo!" Nihifikifi-doha i Kennedy, nikoriana ny volony. "Hanantena zavatra kely kokoa ve ianao?"
  
  "Andraso!" Nijery ny sarin'ny zanabolana i Dahl, izay nilaza tamin'izy ireo hoe rahoviana izy ireo no ho tonga eo amin'ny mason'ny Medusa. "Mbola mila fanampiana kely izahay amin'ny torolalana, ary izany no plan B foana.
  
  "Ahoana?" Feo roa farafahakeliny no nanontany.
  
  Nipitika i Dahl ary niresaka tamin'ilay mpanamory. "Asandrato ho ambony kokoa izahay."
  
  
  ***
  
  
  Ankehitriny dia avo loatra izy ireo ka tsy hitan'i Drake na dia teo amin'ny rahona aza ny tendrombohitra. Tena nila fanohanana tokoa ny fanajany ny komandin'ny SGG.
  
  "Eny, ry Torvill, esory amin'ny fahoriany ny tantsaha, sa tsy izany?"
  
  "Thorsten," hoy i Dahl nanitsy, talohan'ny nahatsikaritra azy fa voatsindrona izy. "Oh azoko. Eny ary, andramo ny manaraka raha azonao atao. Ity no fahaizako manokana momba ny tafika, na farafaharatsiny talohan'ny nidirana tao amin'ny SGG. Sary an'habakabaka, indrindra ny orthophotos. "
  
  "Tena mahafinaritra izany," hoy i Drake. "Mijoro mahitsy aho rehefa miresaka. Inona izany?"
  
  "Ireo dia sary nalaina avy amin'ny halavirana 'tsy manam-petra', mijery mahitsy midina, izay avy eo novaina ara-jeometrika mba hifanaraka amin'ny fenitry ny sarintany ekena. Rehefa tafakatra ny sary, ny hany tsy maintsy ataontsika dia ny mampifanaraka azy amin'ny fandrindrana 'tena tontolo', avy eo..." hoy izy nikiakiaka.
  
  "Boom!" Nihomehy i Kennedy. "Toy ny Google Earth no tianao holazaina, sa tsy izany? Tsy misy 3D ihany?"
  
  "tena". Drake dia nanao fitarainana. "Manantena aho fa hahomby izany, Dal. Io no hany fahafahanay hialoha ny lalao farany."
  
  "Dia ho tanteraka izany. Tsy vitan"izay fa rehefa manao kajy ny coordinates ny ordinatera dia ho fantatsika tsara hoe aiza no misy ny fidirana ao amin"ny Fasan"ireo andriamanitra. Na ny Alemà, izay manana tanteraka ny sombiny sivy, dia tsy maintsy mankasitraka izany. "
  
  "Raha toa ka apetraky ny Alemà araka ny tokony ho izy ny ampahany rehetra," hoy i Ben sady nitsiky mampalahelo.
  
  "Eny, marina izany. Manantena izahay fa fantatr'i Abel Frey izay ataony. Tena nanana fotoana betsaka hanaovana fanazaran-tena izy."
  
  Niala teo amin'ny sezany i Drake ary nitady an'i Wells. Hitako nandondona teo am-baravarankely ny findainy noho ny famoizam-po.
  
  "Misy vaovao momba ny lapa Frey ve, ry namana?"
  
  Nisento ny komandin'ny SAS. " Voahodidina. Saingy mangingina - tsy fantatry ny Castle ny sainy vaovao. Misy polisy alemà any. Interpol. Solontenan'ny ankamaroan'ny governemanta eran-tany. Fa tsy Mai, noho ny antony. Tsy handainga aminao aho Matt, ity dia ho vato mafy hovakiana tsy misy fatiantoka.
  
  Nanaiky i Drake, nieritreritra an'i Karin. Fantany ny loza mety hitranga, rehefa nilalao imbetsaka izy ireo. "Ka ny fasana aloha no hataontsika... Dia ho hitantsika eo izay hiafarantsika".
  
  Tamin'io fotoana io ihany dia nisy fientanentanana kely teo amin'ny ampahany anoloan'ilay helikoptera tery. Nihodina i Dahl sady nitsikitsiky feno hafaliana. "Any ambany any i Frey izao! Ataontsika tapatapaka. Raha mifofofofo tanteraka ity zazakely ity ary mitifitra amin'ny frame iray isan-tsegondra, dia ho ao anatin'io fasana io isika ao anatin'ny adiny iray! "
  
  "Manaja kely," hoy i Parnevik nifoka rivotra tamim-panajana. "Ragnarok any ambany any. Iray amin"ireo ady lehibe indrindra teo amin"ny tantara fantatra sy toerana nisy Hara-magedona, fara fahakeliny. Maty nikiakiaka tao anaty ranomandry ireo andriamanitra. Andriamanitra. "
  
  "Ary i Abel Frey koa," hoy i Ben Blake mangina. "Raha mandratra ny rahavaviko izy."
  
  
  
  FIZARANA 2
  tazomy ny fiadianao...
  
  
  ENINA TELOpolo
  
  
  
  FASANA NY ANDRIAMANITRA
  
  
  Tapitra ny lalao.
  
  Raha nanidina teo ambonin'ny ekipan'i Ragnarok sy Abel Frey i Drake sy ny namany, nankany amin'ny tendrombohitra mifoka sigara, dia fantatr'izy ireo fa hanenjika mafy ny Alemà. Nidina haingana nankany amin'ny dobo ranomandry malefaka ilay helikoptera, nohozongozonin'ny rivotra tsindraindray sy ny fiakaran'ny rivotra. Ny mpanamory dia nifehy ny vondrona mandra-pivezivezy akaiky araka izay tratra ilay helikoptera, enina metatra miala amin'ny tany, avy eo niantsoantso tamin'ny rehetra mba hivoaka ny helo.
  
  "Mandeha ny famantaranandro!" - Nihiakiaka i Dahl raha vao nikasika ny lanezy ny kirarony. "Andao hifindra!"
  
  
  ***
  
  
  Natsotran'i Drake ny tanany hanohana an'i Ben alohan'ny nijery ny manodidina azy ireo. Ny fahaketrahana kely dia toa ny toerana fiantsonana tsara indrindra, satria iray kilaometatra monja avy amin'ny fidirana kely nozahan'izy ireo, ary ny hany tany ao anatin'ny halavirana mety izay tsy be vato loatra na mety ho fantsona magma. Ny tombony fanampiny dia ny hoe afaka manampy amin'ny fisavoritahana an'i Frey momba ny toerana marina misy ny Fasana.
  
  Toerana manjombona izany, tsy mitovy amin"ny mety ho endriky ny faran"izao tontolo izao, hoy i Drake. Ny sosona lavenona volondavenona, ny tehezan-tendrombohitra manjavozavo ary ny lava mainty dia nanome azy fahatokiana kely teo am-piandrasana an'i Dal hanondro ny fidirana amin'ny fitaovana GPRS-ny. Ny antsasany dia nanantena hobbit manjavozavo hipoitra avy amin'ny zavona manjavozavo, izay nilaza fa tonga tany Mordor. Tsy nahery ny rivotra, fa ny tafio-drivotra misesisesy no nanaikitra azy teo amin"ny tarehiny toy ny omby.
  
  "Eto". Nihazakazaka namakivaky ny lavenona i Dahl. Teo ambonin'izy ireo, nisy rahon'ny holatra niakatra teny amin'ny lanitra niaraka tamin'ny tony tony. Nokendren"i Dahl ilay tsefatsefa mainty matevina teo amin"ny tendrombohitra teo aloha.
  
  "Nahoana no misy olona mametraka toerana manan-danja sy masina toy izany ao anatin"ny volkano iray?" Nanontany i Kennedy raha nandeha an-tongotra teo akaikin'i Drake izy.
  
  "Angamba tsy natao haharitra mandrakizay izany," hoy izy nikiakiaka. "Nipoaka nandritra ny taonjato maro i Islandy. Iza no nihevitra fa hipoaka matetika ity volkano ity nefa tsy mahatratra ny heriny manontolo?"
  
  "Raha tsy hoe... raha tsy mipoitra tsara avy amin'ny taolan'i Odin. Mety ho voafehin"izy ireo ve izany?"
  
  "Aoka isika tsy hanantena."
  
  Rakotra lanezy sy lavenona mikoriana ny lanitra ambonin"ny lohany, ka nanampy trotraka ny takariva tsy tonga volana. Tsy namirapiratra teto ny masoandro; toy ny hoe sambany vao nandray ny Fanjakan"ny tany ny Helo ary nihazona azy io.
  
  Nandeha teny amin'ny tany tsy mirindra i Dal, ary indraindray dia tafintohina tamin'ny vovon-davenona lalina tsy nampoizina. Rehefa tonga teo amin'ny vatolampy i Dahl dia nitsahatra ny resaka rehetra tao amin'ity vondrona motley ity - nifanizina tamin'ny tany efitra manjavozavo izy ireo.
  
  "Eto", hoy ilay Soedoà nanondro tamin"ny poletany. "Eo amin"ny roapolo metatra eo ho eo." Nokitikiny ny masony. "Tsy hitako izay mibaribary."
  
  "Ankehitriny, raha niteny an"izany tany amin"ny morontsirak"i Hawaii i Cook, dia tsy ho nanana lafarinina mananasy mihitsy izahay," hoy i Drake nanakiana moramora, nanantena ny hihomehezana.
  
  "Na kafe Kona," nilelaka ny molony i Kennedy raha nijery azy, avy eo dia menatra be rehefa nitodika izy.
  
  "Ao aorianao", hoy izy, nanondro tamin'ny firoboroboana teo amin'ny hantsana telopolo degre.
  
  "Tsia, mpivadika." Izao izy vao afaka nitsiky.
  
  "Eny, raha mampanantena ianao fa tsy hijery ny borikiko." Drake dia niampanga ny hantsana vatolampy tamin'ny faniriana, nitsapa ny gripa tsirairay alohan'ny nizarany ny lanjany, nanara-maso akaiky an'i Dahl sy ilay miaramila SAS irery eo amboniny. Avy eo dia i Kennedy, avy eo i Ben ary farany ny Profesora sy Wells.
  
  Tsy nisy na iza na iza te ho tafavoaka tamin'ity iraka manokana ity.
  
  Nandritra ny fotoana kelikely dia nandroso niaraka tamin'ny firohondrohona i Dahl. Nitodika tany aoriana i Drake, saingy tsy nahita soritra fanenjehana any an-dafin'ny faravodilanitra, tsy nampaninona azy kokoa noho ny kabarin'ny praiminisitra. Fotoana fohy taty aoriana, niditra tao amin'ny voalin'ny fahanginana ny feon'i Dahl.
  
  "Oay, misy zavatra eto ry zalahy. Misy vatolampy mipoitra, avy eo mivily miankavia ao aoriany..." Nihena ny feony. "Zavatra mitsangana misy... eny, misy tohatra voasokitra ao anaty vatolampy. Tena tery. Helvita! Azo antoka fa mahia ireo andriamanitra taloha ireo!"
  
  Tonga teo amin'ny sisin-tany i Drake ary nisosa nanaraka azy. "Nanozona fotsiny ve ianao ry Dahl ary nanao vazivazy? Na andramo, na izany aza. Ka angamba olombelona ihany ianao. Ozona, lavaka tery. Manantena aho fa tsy maika ny hiala izahay."
  
  Niaraka tamin'io eritreritra mampikorontan-tsaina io, nanampy an'i Dahl hiaro ny tsipika fiarovana izy alohan'ny nanosika ny Swede ho ao anaty lavaka mainty. Nisy fanafihana valifaty maromaro tonga tao an-tsaiko, saingy tsy izao no fotoana na toerana. Tsy afaka nampidina ny fanilo, nidina an-jambany i Torsten Dahl mahantra, tsikelikely.
  
  "Raha mamofona solifara ianao," dia tsy afa-nanoatra i Drake. "Mijanòna."
  
  Naka fotoana i Dahl, nametraka tsara ny tongotra rehetra. Taorian'ny minitra vitsy dia nanjavona izy ary ny hany hitan'i Drake dia ny hazavana manjavozavo avy amin'ny fiarovan-dohany mpamono afo izay mihamalemy sy mihamalemy.
  
  "Ao tsara ve ianao?"
  
  "Nandeha mafy aho!" Nanakoako ny feon'i Dahl.
  
  Nijery manodidina i Kennedy. "Vazivazy hafa ve ity?"
  
  "Eny ary, andao isika hiala amin'ity hatsiaka ity," dia noraisin'i Drake ny sisin'ny vato mainty ary nampidinina tamim-pitandremana teo amin'ny sisiny. Nampiasa ny tongony mba hitadiavana ny faladiany aloha izy, ka nampidina ny tenany tamim-pitandremana, isaky ny santimetatra mampidi-doza. Tery loatra ny fisokafana, ka nokarakiny ny orony sy ny takolany isaky ny mihetsika. "Crap! Makà fotoana fotsiny", hoy izy tamin"ny hafa. "Andramo ny manosika ny vatanao ambony araka izay azo atao."
  
  Minitra vitsy taty aoriana dia naheno an'i Dahl niteny izy hoe, "Six feet," ary tsapany fa lasa toerana banga ilay vatolampy tao aoriana.
  
  "Tandremo," hoy i Dahl nampitandrina. "Eo amin'ny sisin'ny lavaka tsy hita noanoa isika izao. Tokony ho roa metatra ny sakany. Rindrin'ny vatolampy miankavanana, lavaka tsy hita noanoa eo ankaviantsika. Tsy misy afa-tsy lalana iray sisa."
  
  Nampiasa ny hazavany manokana i Drake mba hitsapana ny zavatra hitan'ny Swede raha ny hafa kosa nanao fidinana lavareny. Raha vao taitra sy niomana ny rehetra, dia nanomboka nandroso tsikelikely teo amin'ny sisiny i Dahl. Voahodidin"ny haizim-pito izy ireo, ary ny fanilo teo amin"ny fiarovan-dohany ihany no nohazavain"izy ireo, izay nandihy toy ny afomanga teny amin"ny renirano. Ny fahabangana tanteraka dia nampitony azy ireo toy ny antsoin'ny kiririoka teo ankaviany, ka vao mainka nandray tsara ilay vatolampy mavesatra teo ankavanany.
  
  "Mampahatsiahy ahy ny iray amin'ireo sarimihetsika dinôzôra tranainy ireo," hoy ny Profesora Parnevik. "Tadidinao ve? Ilay tany hadinon'ny Time, angamba? Mamakivaky lava-bato izy ireo, voahodidin'ny zavaboary mahafaty. Sarimihetsika mahafinaritra ".
  
  "Ilay miaraka amin'i Raquel Welch?" - hoy i Wells nanontany. "Tsia? Eny, ry olona tamin'ny androko, mihevitra fa dinôzôra izy ireo - mihevitra izy ireo fa Raquel Welch. Tsy maninona."
  
  Nanery ny lamosiny teo amin"ilay vatolampy i Drake ary nandroso tamin"ny sandriny nahinjitra, mba hahazoana antoka fa nanaraka izany i Ben sy Kennedy alohan"ny nandehanany tsara. Nisy banga manjombona niseho teo anoloan"izy ireo, ary ankehitriny dia nisy firohondrohona kely, lalina sy lavitra, tonga teo amin"ny sofiny.
  
  "Tsy maintsy ho Eyjafjallajökull ity, ilay tendrombohitra mipoaka moramora," hoy ny Profesora Parnevik nibitsibitsika teny an-dalana. "Ny heveriko tsara dia hoe ao anaty efi-trano iray isika, mitoka-monina tsara amin'ny efitranon'ny magma sy ny lakandrano izay mamahana ny fipoahana. Mety hisy sosona lavenona sy lava am-polony eo anelanelantsika sy ny magma miakatra, miaro antsika sy ny Fasana. Mety ho ao anatin'ny tsy fahitan'ny vatolampy mihitsy aza isika, izay miakatra amin'ny zoro mideza kokoa noho ny sisin'ny tendrombohitra.
  
  Nihiakiaka tao anaty haizina i Dahl. "Gelvit, helo sy fanamelohana! Nisy rindrina iva manatona antsika, mamakivaky ny lalantsika amin'ny zoro sivifolo. Tsy avo izany ka aza manahy fa tandremo fotsiny".
  
  "Karazana fandrika?" Nandray risika ilay bandy.
  
  Nahita ny sakana i Drake ary nieritreritra zavatra mitovy. Tamim-pitandremana fatratra, dia nanaraka ny komandin"ny SGG namakivaky ny sakana hatreo amin"ny lohalika izy. Samy nahita ny fasana voalohany izy ireo tamin"ny fotoana iray.
  
  "Oooh," tsy ampy teny i Dahl mba hahatakarana azy ireo.
  
  Nisioka fotsiny i Drake, talanjona tamin"ilay fampisehoana.
  
  Nisy toerana lehibe iray voasokitra teo amin"ny sisin-tendrombohitra, izay niitatra angamba tany amin"ny fon"ilay volkano - nankany amin"ny efitra magmà. Miendrika andohalambo izy io, ary zato metatra angamba ny haavony. Rehefa nitangorona teo amin"ny manodidina ny rehetra ka namoaka ny jiron"izy ireo mavesatra, dia nipoitra ny fahitana nahazendana ny fasana voalohany.
  
  "Oay!" - hoy Kennedy. Ny hazavany dia nanazava ny talantalana nifandimby, voasokitra teo amin"ny rafitra vatolampy, ny talantalana tsirairay dia voaravaka sy feno harena: rojo sy lefona, saron-tratra sy fiarovan-doha. Sabatra....
  
  "Iza moa ity lehilahy ity?"
  
  Parnevik, araka ny nantenain'ny olona iray, dia nandinika ny rindrina lavitra, ilay niatrika azy ireo, raha ny marina dia ny vato fasan'Andriamanitra miondrika. Nisy sary sokitra mahafinaritra tamin'ny fanampiana mazava, mitovy amin'ny fahaiza-manao amin'ireo lehilahy Renaissance maoderina, na i Michelangelo aza.
  
  "Ity no Mars," hoy ny Profesora. "Andriamanitry ny ady romanina"
  
  Drake dia nahita endrika hozatra tao anaty saron-tratra sy zipo, nitana lefona lehibe teo amin'ny soroka lehibe iray, nibanjina ny iray hafa. Tao ambadika dia nisy soavaly mijoalajoala sy tranobe boribory izay tena mampahatsiahy ny Colisée any Roma.
  
  "Mahagaga ahy ny fomba nanapahan-dry zareo hoe iza no halevina eto," hoy i Kennedy. "Andriamanitra romanina. andriamanitra skandinavianina..."
  
  "Izaho koa," hoy i Parnevik. "Angamba fientanentanan"i Zeosy fotsiny izany."
  
  Tampoka teo dia nisarika ny maso rehetra hijery ilay sarcophagus goavambe izay nijoro teo ambanin'ilay fresco voasokitra. Ny eritreritr'i Drake no nanjaka. Raha mijery ny ao anatiny izy ireo dia hahita ny taolan"Andriamanitra ve?
  
  "Miala tsiny, fa tsy manam-potoana izahay!" Dahl dia toa kivy, reraka ary reraka. "Andao ho any. Tsy fantatray hoe firy ny andriamanitra mety halevina eto."
  
  Nikomy tamin'i Drake i Kennedy ary nijery teo amin'ny sisiny rehefa nanjavona tao anatin'ny haizina izy. "Lalan-bato marefo no arahintsika, Mat. Ary vonona ny hiloka ny 401 arivo aho fa tsy iray na roa fotsiny ny isan'ny Andriamanitra.
  
  "Tsy afaka matoky na inona na inona izahay ankehitriny," hoy izy. "Ireo ihany. Aleo. Ho avy tsy ho ela ny Alemà."
  
  Nivoaka avy tao amin'ny efitrano fandevenana an'i Mars izy ireo, samy nangalatra topy maso feno alahelo tamin'ny fiarovana azy sy ny lanjany tsy hita isa. Niantso indray ny banga, ary nanomboka nahatsapa fanaintainana mafy teo amin'ny kitrokeliny sy ny lohaliny i Drake, vokatry ny fihetsehan'izy ireo miadana teo amin'ny sisiny. Ny Profesora Parnevik mahantra sy ny tanora Ben dia tsy maintsy nalahelo mafy.
  
  Nisy firohondrohona iray hafa nampihozongozona ny lava-bato midadasika ary nanako teo amin'ny azy. Nitraka i Drake ary nihevitra fa nahita sisiny mitovy amin'izany teo amboniny izy. Adala. Mety hihodinkodina mandritra ny alina io zavatra maloto io!
  
  Ambonin"izany, tsy mbola nandrenesan"izy ireo ny fisian"ny fanenjehana. Nihevitra i Drake fa adiny iray mialoha ny Alemà izy ireo, saingy fantany fa saika tsy azo ihodivirana ny fifandonana. Nanantena fotsiny izy fa ho afaka hanaisotra ny fandrahonana maneran-tany izy ireo alohan'ny hitrangan'izany.
  
  Nisy sisiny faharoa nipoitra teo anoloany, ary tao aoriany dia nisy niche tsara tarehy faharoa, izay hita tany amin'ny halalin'ny tendrombohitra. Ity iray ity dia voaravaka zavatra volamena maro, ny rindrina sisiny dia namirapiratra ara-bakiteny tamin'ny hazavana volamena.
  
  "Andriamanitra ô!" Nisento i Kennedy. "Mbola tsy nahita tahaka an"izany mihitsy aho. Iza io? Harena an'Andriamanitra?
  
  Parnevik dia nibanjina ny sary sokitra izay nifehy ny sarcophagus goavana. Nihifikifi-doha vetivety izy sady nisafoaka. "Andraso, volom-borona ve ireo?" Moa ve Andriamanitra mitafy volom-borona ity?"
  
  "Angamba, Profesora," efa nijery teo an-tsisin-dalana i Ben ho any amin'ny velaran'ny alina mainty izay niandry azy ireo. "Manan-danja ve izany? Tsy Iray ity."
  
  Tsy noraharahain"ilay rangahy izy. " Quetzalcoatl io! Andriamanitry ny Azteka! Inona izany rehetra izany ... " nanondro ny rindrina mamirapiratra izy.
  
  "Volamena Aztec." Nisento i Wells, talanjona na dia teo aza ny tenany. "Oay".
  
  "Ity toerana ity..." Kennedy saika namoaka rivotra tanteraka ny efitrano, "no hita arkeolojika lehibe indrindra hatramin'izay. Azonao ve izany? Eto ny andriamanitra dia tsy sivilizasiona iray ihany, fa an'ny maro. Ary ny fomban-drazana sy ny harena rehetra miaraka aminy. Tena... mampahory."
  
  Drake dia nibanjina ny sarin'i Quetzalcoatl, voaravaka volom-borona ary naneno famaky. Nilaza i Parnevik fa ny andriamanitra azteka dia fantatra - araka ny loharanon-kevitry ny fiangonana - amin"ny maha-Andriamanitry ny Fitondrana azy, izay fitenenana milaza fa tena nisy tokoa izy.
  
  Ny hoe "Quetzalcoatl" dia midika hoe 'bibilava manidina' na 'bibilava misy volom-borona'. Izay..." Niato mafy i Parnevik, avy eo dia toa nahatsapa fa ny olon-drehetra dia nihemotra teo amin'ny sisiny, "dragona", hoy izy anakampo, faly.
  
  "Misy zavatra itovizana amin'i Mars ve izany?" hoy ny fanontanian'ny miaramila SAS iray antsoina hoe Jim Marsters.
  
  Drake dia nijery an'i Parnevik niditra teo amin'ny sisiny niaraka tamin'ny molony. "Hmm," nahatratra ny olona rehetra teo amin'ny sisiny ny fiheverany. "Izy ireo ihany no mety hidika ho fahafatesana ary indray mandeha."
  
  
  ***
  
  
  Ny niche fahatelo, ary ity iray ity dia mahavariana toy ny teo aloha. Drake dia nahita ny tenany nibanjina vehivavy iray niboridana mahatalanjona voasokitra tamin'ny hazo.
  
  Norakofana sarivongana sarobidy ny rindrina. Dolphins, fitaratra, swans. Rojo voromailala vita sokitra izay lehibe hanodidina ny vozon'ny Statue of Liberty.
  
  "Eny," hoy i Drake. "Na dia fantatro aza hoe iza io."
  
  Kennedy dia nanao fitarainana. "Eny, mety ianao."
  
  "Tena mpivaro-tena," hoy i Parnevik mafy. "Aphrodite".
  
  "Salama," hoy i Wells. "Antsoinao hoe mpivaro-tena ve Andriamanitra Aphrodite? Eto ambany? Akaiky tokoa ny fasany?"
  
  Parnevik dia nanohy tamin'ny hooliganism mahazatra any amin'ny sekoly ambaratonga fototra: "Fantatra fa miara-matory amin'Andriamanitra sy ny olona izy, anisan'izany i Adonis. Nanolotra an'i Helen avy any Troy ho any Paris izy, avy eo nanisy tombo-kase ny fifanarahana tamin'ny fandrehetana ny hafanam-pon'i Paris tamin'ny fotoana nijereny azy. Teraka tany akaikin'i Paphos avy amin'ny testicles of Uranus vao avy nalainy. Tsy maintsy milaza aho fa izy "...
  
  "Nahazo ny hafatra izahay," hoy i Drake maina, mbola nijery ny sary sokitra. Nitsiky izy rehefa nahatsikaritra an"i Kennedy nihozongozona ny lohany taminy.
  
  "Saro-piaro ve ianao, ry malala?"
  
  "Tena diso fanantenana ara-nofo?" Nanosika azy izy mba ho laharana faharoa taorian'i Dahl.
  
  Nibanjina azy izy. "Eny, izao lazainao izao..."
  
  "Andao ry Matt," hoy i Ben nandalo azy koa. "Oay!"
  
  Nahatonga azy rehetra nitsambikina ny fitarainany. Nitodika izy ireo ka nahita azy nandady tamin"ny tongony efatra, feno horohoro voasoratra teo amin"ny tarehiny. Nanontany tena i Drake raha vao avy nahita ny Devoly mihitsy izy, niakatra teo amin"ny elatry ny demonia avy tao an-dakozia tao amin"ny helo.
  
  "Ity toerana ity-" hoy izy nifoka rivotra. "Eo ambony lampihazo... mitsingevana eny amin"ny rivotra... Tsy misy na inona na inona any ampita! "
  
  Tsapan'i Drake fa nitempo ny fony. Tadidiny ny fantsakan'i Mimir sy ny gorodona diso.
  
  Nitsambikina imbetsaka i Dahl. "Toa matanjaka tokoa ilay vato voaozona. Tsy mety ho ny faran'ny andalana io.
  
  "Aza manao izany!" hoy i Ben nikiakiaka. "Ahoana raha misaraka?"
  
  Nanjaka ny fahanginana. Nifampibanjina ny rehetra. Ny sasany dia sahy nijery ny lalana nodiaviny, ny lalana azo antoka izay ahitana ny fantsakana sy ny Marsters.
  
  Tamin'izay fotoana izay, teo amin'ny halaviran'ny fandrenesana lavitra indrindra, dia nisy feo mikotrokotroka re. Feon'ny vato mianjera ao anaty lavaka fantsakana.
  
  "Alemà ireo," hoy i Dahl tamim-paharesen-dahatra. "Manamarina ny halalin"ny andry. Ankehitriny isika dia hahita fomba hialana amin'ity sehatra ity na ho faty isika na izany aza. "
  
  Drake dia nanohitra an'i Kennedy. "Jereo ery," hoy izy nanondro teo ambonin"izy ireo. "Tsy nisokatra ny sofiko. Heveriko fa tsy maintsy misy lavaka na lava-bato hafa eo ambonintsika. Fa jereo... Jereo ny fiolahana ny sisin'ny hantsana.
  
  "marina". Nihazakazaka nankany amin'ny sisin'ny akanin'i Aphrodite i Kennedy. Avy eo, nifanindry tamin"ilay vato mikitoantoana izy, dia nijery teo amin"ny zorony. "Misy karazana rafitra eto... Andriamanitra! Andriamanitra ô."
  
  Nohazonin'i Drake teo an-tsorony izy ary nibanjina ny haizina. "Heveriko fa manadala ahy ianao!"
  
  Nisy tohatra manify izay nivadika ho tohatra miolikolika manify kokoa teo. Nisondrotra teo ambonin'izy ireo ny tohatra, nizotra ho any amin'ny ambaratonga manaraka.
  
  "Miresaha momba ny fanina," hoy i Drake. "Fotoana cookie sy siny fotsiny no nalainy."
  
  
  FITO AMBY TELOPOLO
  
  
  
  FASANA NY ANDRIAMANITRA
  
  
  Toa mafy orina ilay tohatra miolikolika, saingy ny zava-misy tsotra nandraisany ny banga teo ambonin'ny lavaka tsy misy farany, tsy lazaina intsony ny tsy nahavitan'ny mpanao mari-trano ny fametrahana railings, na dia ny nerveo efa voaofana tsara an'i Drake aza dia nangovitra haingana kokoa noho ny parasy iray. vibrator iray.
  
  Ny faribolana feno iray dia nitondra azy ireo teo amin'ny ampahefatry ny lalana mankany amin'ny lava-dranon'i Aphrodite, ka nanombatombana i Drake fa mila manao faribolana efatra na dimy izy ireo. Nandroso tsikelikely izy, nanaraka an'i Ben, niezaka nanafoana ny tahony, naka rivotra lalina ary niandrandra foana ny tanjon'izy ireo.
  
  Enimpolo metatra ambony. Dimampolo. Efa-polo.
  
  Rehefa nanatona ny telopolo metatra izy, dia nahita an"i Ben nijanona sy nipetraka vetivety. Natahotra ny mason'ilay zazalahy. Nipetraka tamim-pitandremana teo amin"ny dingana teo ambaniny i Drake ary nikasika ny lohaliny.
  
  "Ry dada, tsy misy fotoana hanombohana hanoratra hira vaovao, Wall of Sleep. Na manonofy an'i Taylor Momson."
  
  Avy eo dia nanako tamin'izy ireo ny feon'ny miaramila SAS. "Inona no mitranga any ambony any? Mananihany izahay eto. Mifindra."
  
  Miaramila SAS, hoy i Drake. Nataoko hafa noho ny teo aloha izy ireo.
  
  "Miala sasatra", hoy izy namaly. "Aoka ianao ihany."
  
  "Mitsahatra! Ugh..." Ren'i Drake ny feon'i Wells lalina, avy eo mangina. Nahatsapa an'i Kennedy nipetraka teo an-tongony izy, nahita ny tsikiny tery ary nahatsapa ny vatany nangovitra tamin'ny rantsantongony.
  
  "Manao ahoana ny zaza?"
  
  "Mitsangatsangana amin'ny oniversite," nanery ny tenany hihomehy i Drake. "Mpiara-milalao. Pubs of York. alina sarimihetsika maimaim-poana. KFC. Call of duty. Fantatrao, zavatra mpianatra. "
  
  Nijery akaiky kokoa i Kennedy. "Raha ny zavatra niainako, tsy izany no ataon'ny ankizilahy sy ankizivavy any amin'ny oniversite."
  
  Izao i Ben dia nanokatra ny masony ary niezaka nitsiky mafy. Nandeha moramora tamin"ny tanany sy ny lohaliny izy. Nitsangana indray izy, mbola teo amin"ny tanany sy ny lohaliny, ary nihanika tsikelikely izy.
  
  Isan-tetika, tsikelikely mampidi-doza, niakatra izy ireo. Nahatsapa ny lohany sy ny fony narary i Drake noho ny fihenjanana. Raha lavo i Ben, dia ho nanakana an-tsitrapo ny fahalavoan'ilay zazalahy tamin'ny vatany izy, raha mba hamonjy azy.
  
  Tsy misy fanontaniana na fisalasalana.
  
  Faribolana feno iray hafa ary teo amin'ny roapolo metatra teo ho eo avy teo amin'ny kendreny izy ireo, tora-pasika iray nataratra ilay vao avy niampita. Drake dia nandinika azy tamin'ny jiron'ny fanilo. Niverina tany amin'ny lavaka fidirana izy io, saingy mazava ho azy fa ambony kokoa.
  
  Niakatra? Andriamanitra, 'nanova azy' be loatra tamin'i Sonic ilay Hedgehog izy.
  
  Eo amboniny dia hitany fa nisalasala i Dahl. Nitsangana haingana loatra ilay Soeda, very ny fifandanjany ary izao nametraka lanja be loatra ny tongony aoriana. Tsy nisy feo fa tolona mangina fotsiny. Azony an-tsaina fotsiny ny fampijaliana izay nanenika ny sain"i Dahl. Toerana ao ambadika, fiarovana eo aloha, ny fiheverana ny fianjerana lava sy maharary.
  
  Avy eo ilay Soeda dia nirohotra nandroso, nikapoka ny tohatra ary nihazona ho an'ny fiainana malala. Ren'i Drake ny fofon'ainany avy amin'ny folo metatra miakatra.
  
  Nandeha minitra maromaro ary nitohy ny fiakarana sarotra. Farany, niala teo amin'ny tohatra teo amin'ny sisiny i Dahl, avy eo nandady nandroso tamin'ny tanany sy ny lohaliny mba hanome toerana. Tsy ela dia nanaraka i Drake, nitaritarika an'i Kennedy niaraka taminy, nahatsapa fanamaivanana be fa tafaverina teo amin'ny sisiny tery izy ireo izay mbola tsy nisy afa-tsy dingana iray monja miala amin'ny kiakiaka fahafatesana.
  
  Rehefa voaisa izy rehetra dia nisento i Dahl. "Andao hiroso amin'ny sehatra manaraka ary hiantso fiatoana," hoy izy. "Izaho, ohatra, dia potika tanteraka".
  
  Taorian'ny dimy minitra hafa nikosoka ny vatany efa reraka sy niady tamin'ny fihanaky ny hozatra nitombo, dia tafintohina teo amin'ny niche fahefatra izy ireo, ilay hita eo ambonin'ny fasan'i Aphrodite.
  
  Tamin"ny voalohany dia tsy nisy nahita an"ilay Andriamanitra maharitra. Nandohalika avokoa izy ireo, niala sasatra ary nisempotra mafy. Nieritreritra tamim-pitsikiana i Drake fa izany indrindra no nahatonga azy ho amin'ny fiainany sivily, ary tsy nitraka afa-tsy rehefa nanao teny ratsy i Parnevik izay toa hafahafa avy amin'ny olon-kafa afa-tsy izy.
  
  "Woof!"
  
  "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Woof! Lohan'alika. Ity no Anubis. "
  
  "Ilay amboadia iray ihany?" Niankina tamin"ny sezany i Wells ary nosintonin"i Wells teo amin"ny tratrany ny lohaliny. "Eny ary. Izaho dia....."
  
  "Andriamanitra Ejiptiana," hoy i Parnevik. "Ary azo antoka fa misy ifandraisany amin"ny fahafatesana izany."
  
  Drake nijery ny andalana ny mummies sy saribao sarivongana sarivongana. Vatam-paty voarakotra volamena sy ravinkazo misy emeraoda. Tsy taitra akory izy, ka niamboho ny efitra fasan"Andriamanitra ary niditra tao amin"ny KitKat. Fotoana fohy taty aoriana dia nipetraka teo akaikiny i Kennedy.
  
  "Noho izany," hoy izy, nanokatra ny sakafony sy ny fisotrony.
  
  "Oa, mahay miresaka ianao," hoy i Drake nitsiky. "Efa malahelo aho."
  
  "Mihainoa, ry sakaiza, raha te hampitodika anao aho, dia ho eo an-tanako ianao." Kennedy dia nanome azy tsiky izay sady sahisahy no sosotra. "Oadray, tsy afaka mijanona na dia iray minitra aza ianareo, sa tsy izany?"
  
  "Okay, okay, miala tsiny aho. Milalao fotsiny. Misy inona?"
  
  Nijery an'i Kennedy nibanjina ny habakabaka izy. Hitako nihiratra ny masony rehefa tratrany ny feo malefaka nataon'ny miaramila Frey nanaraka azy ireo. "Ity... zavatra ity... efa elaela ihany izahay no nivezivezy teny amin"ny kirihitra. Heverinao ve fa tena manana zavatra isika ry Drake?"
  
  "Mieritreritra aho fa eto i Odin."
  
  Nitsangana i Kennedy handeha, fa i Drake kosa nametraka ny tanany teo amin"ny lohaliny mba hampijanonana azy. Saika niteraka pitik"afo ny fikasihana.
  
  "Ity," hoy izy. "Inona ny hevitrao?"
  
  "Heveriko fa tsy hanana asa be aho rehefa tafaverina izahay," hoy izy nibitsibitsika. "Ny momba an'i Thomas Caleb, mpamono olona maromaro sy ny zavatra hafa rehetra. Novonoina indray io zaza io, fantatrao, ny andro talohan'ny nahatongavanay tany Manhattan. "
  
  "Inona? Tsia."
  
  "Eny. Teo no nandehanako nitety ny toerana famonoana olona. Ary manaja anao.
  
  "Tena miala tsiny aho". Tsy namihina i Drake, satria fantany fa io no zavatra farany nilainy izao.
  
  "Misaotra, fantatro. Iray amin'ireo olo-marina indrindra fantatro ianao ry Drake. Ary ny tena tsy tia tena. Angamba izany no tena itiavako anao."
  
  "Na dia eo aza ny fanehoan-keviko mahasosotra?"
  
  "Tena mafy, na dia eo aza izany."
  
  Nofaranan'i Drake ny ambiny tamin'ny sôkôlany ary nanapa-kevitra ny tsy hanipy ny fonosana KitKat ho any amin'ny banga. Noho ny fahafantarany ny vintana, dia mety ho nanao fandrika fako taloha na zavatra toy izany izy.
  
  "Saingy tsy misy asa midika hoe tsy misy fifandraisana," hoy i Kennedy nanohy. "Tsy manana tena namana aho any New York. Tsy misy fianakaviana. Heveriko fa mety mila manjavona tsy ho hitan'ny besinimaro aho na izany aza.
  
  "Eny," hoy i Drake tamim-pisainana, "Hitako fa mety halaim-panahy ianao." Nomeny maso adala izy. "Angamba azonao atao ny milaza bollox amin'i Paris taloha mahafinaritra ary tonga mitsidika an'i York Old Jolly."
  
  "Fa aiza aho no hijanona?"
  
  Nandre an'i Dal namory ny miaramilany i Drake. "Eny, mila mahafantatra fotsiny ny fomba hahazoanao ny fitahirizanao izahay." Niandry izy mandra-pitsanganany, dia noraisiny ny sorony ary nijery ny masony mamirapiratra.
  
  "Raha ny marina, Kennedy, ny valin'ny fanontanianao rehetra dia eny. Tsy haiko anefa izao rehetra izao. Manana ny entako manokana aho izay tokony hifanakalozan-kevitra ary mila mifantoka foana aho. " Niondrika nankany amin'ny banga izy. "Misy Alicia Miles any ambany any. Mety hieritreritra ianao fa mampidi-doza ny dianay, fa mampidi-doza ity Fasana ity, saingy minoa ahy, tsy misy dikany izy ireo raha oharina amin'io bitro io."
  
  "Marina izy," nandeha i Wells ary nahazo ny fanehoan-kevitra farany. "Ary tsy mahita lalana hafa hivoahana eto aho, Drake. Tsy misy fomba hialana amin"izany."
  
  "Ary tsy afaka manakana ny lalana izahay satria mila lalana hivoahana izahay," hoy i Drake nanohy. "Eny, nijery ny script rehetra koa aho."
  
  "Fantatrao fa hanao izany ianao." Nitsiky i Wells toy ny efa fantany hatramin"izay fa mbola anisan"ny namany i Drake. "Avia, mirohondrohona ny sakamalaho."
  
  Nanaraka ny lehibeny taloha teo amin'ny sisiny i Drake, avy eo naka ny toerany tao ambadik'i Ben sy Dahl. Ny topy maso iray dia nahita fa nitsahatra ny rehetra, saingy nitebiteby ny amin'izay hitranga.
  
  "Efatra no maty," hoy i Dahl ary nivezivezy nanaraka ny sisiny, ilay tendrombohitra tao aoriany.
  
  Ny niche manaraka dia tsy nampoizina ary nanome tosika azy rehetra. Io no fasan'i Thor, zanak'i Odin.
  
  Nivazavaza toy ny hoe nahita yeti nitoby tao amin'ny Lohasahan'ny Fahafatesana ilay lehilahy. Ary, ho azy, dia nanana. Nahita ny fasan'i Thor ny profesora iray amin'ny angano Norse, angamba ilay endrika Norse malaza indrindra hatramin'izay, noho ny ampahany amin'ny tantara an-tsary Marvel.
  
  Fifaliana madio.
  
  Ary ho an'i Drake, ny fanatrehan'i Thor dia nahatonga azy ho tena misy.
  
  Nisy fahanginana feno fanajana. Fantatry ny rehetra momba an'i Thor, na fara faharatsiny, ny fahatongavan'ny Viking Andriamanitry ny kotroka sy ny tselatra. Parnevik dia nanao lahateny momba ny Thorsday, na, araka ny ahafantarantsika azy ankehitriny, ny alakamisy. Izany dia mifandray amin'ny Alarobia - na Andron'ny Rano, na Andron'i Odin. I Thor no andriamanitra mpiady lehibe indrindra fantatry ny olombelona, nitana tantanana, nanorotoro ny fahavalony tamin'ny tour de force. Ny endrika madio amin'ny maha-lehilahy Viking.
  
  Izay ihany no azon'izy ireo natao mba hisintonana an'i Parnevik ary hanakana azy tsy hanandrana handinika ny taolan'i Thor avy hatrany. Ny niche manaraka, ny fahenina, dia nahitana an'i Loki, rahalahin'i Thor ary iray hafa zanak'i Odin.
  
  "Mafana ny lalana," hoy i Dahl, zara raha nitsirika tao anaty lavaka alohan'ny nanohy ny sisiny izay niafara tamin'ny sisin'ny tendrombohitra, faobe mainty matevina.
  
  Drake dia nanatevin-daharana ny Swede, Ben ary Kennedy rehefa nandalo fanilo teo amin'ny vatolampy.
  
  "Fotoana", hoy i Ben. "Ary mijanona ny tanana. Toa miakatra isika. "
  
  Drake dia nanondrika ny tendany mba hijery. Niakatra tao anatin"ny haizina tsy nisy farany ilay tohatra vato, ary tao aorian"izy ireo dia tsy nisy afa-tsy rivotra.
  
  Fitsapana nerveuse aloha, inona izao? Force? Viability?
  
  Ary i Dahl indray no nandeha voalohany. Nisondrotra haingana teo amin'ny roapolo metatra teo ho eo talohan'ny toa nihanalefaka satria nandrakotra azy ny haizina. Nanapa-kevitra ny handeha manaraka i Ben, avy eo i Kennedy.
  
  "Heveriko fa azonao atao ny manara-maso ny ampondrako izao," hoy izy sady nitsiky kely, "Ataovy izay tsy handosirany eo anoloanao."
  
  Nibitsika izy. "Tsy afaka manala ny masoko amin'ity aho."
  
  Nandeha nanaraka izany i Drake, nahatratra telo tonga lafatra talohan'ny nanetsika ny appendage fahefatra. Rehefa niakatra toy izany izy, dia niakatra tsikelikely teo amin"ilay hantsana mankamin"ny rivotra volkano.
  
  Ary nanodidina azy ny fitabatabana, dia ny fidradradradrana any an-tendrombohitra. Drake dia naka sary an-tsaina ny efitrano magma teo akaiky teo nirehitra, namoaka afobe teo amin"ny rindrina, nipoitra nankany amin"ny lanitra manga any Islandy.
  
  Nisy tongotra nihorakoraka teo amboniny, nipitika niala teo amin'ny sisiny kely. Nijanona izy, satria fantany fa kely dia kely ny azony atao raha misy olona mirohotra mandalo azy, saingy vonona izy, sao sanatria.
  
  Ny tongotr'i Kennedy dia nivezivezy teny amin'ny habakabaka tokony ho iray metatra ambonin'ny lohany.
  
  Nitsotra izy, nikisaka kely, saingy nahavita naka ny faladian-kirarony ary nisintona azy hiverina teo amin"ny sisiny. Nisy bitsika fohy feno fankasitrahana tonga taminay.
  
  Nandeha izy, nirehitra ny biceps, nanaintaina ny rantsantanany teo amin'ny tonon-taolana rehetra. Ny tendron'ny rantsan-tongony dia naka ny lanjan'ny vatany isaky ny miakatra kely. Ny hatsembohan'ny mason-kodiny rehetra.
  
  Tombanana ho roanjato metatra ny fihazonana tanana sy tongotra azo antoka nefa mampatahotra alohan'ny hahatongavany amin'ny fiarovana azo ampitahaina amin'ny sisiny hafa.
  
  Asa mandreraka. Ny faran'izao tontolo izao, ny Apokalipsy dia asa taty aoriana. Famonjena ny olombelona amin'ny dingana famaizana rehetra.
  
  "Inona izao?" Wells nandry teo an-damosiny, nitoloko. "Ny fandehanana feno ra hafa amin'ny sisiny?"
  
  "Tsia," tsy nanam-pahefana hivazivazy akory i Dahl. "Tunnel".
  
  "Atody".
  
  Nandohalika izy ireo nandroso. Ny tonelina dia nitarika ho amin'ny haizina miloko izay nahatonga an'i Drake hino fa nanonofy izy talohan'ny nifandonany tampoka tamin'i Kennedy tsy nihetsika avy ao aoriana.
  
  Atopazy ny tavanao.
  
  "Oh! Mety ho nampitandrina ahy ianao."
  
  "Sarotra izany rehefa tojo izany ihany koa aho", hoy ilay feo maina ho setrin"izany. "Heveriko fa i Dahl ihany no nivoaka tamin'ity antonta ity tsy tapaka orona."
  
  "Manahy ny amin"ny foko voaozona aho," hoy i Dahl namaly tamim-pahoriana. "Ny tonelina dia mifarana mivantana amin'ny dingana voalohany amin'ny tohatra iray hafa amin'ny, ah, heveriko fa zoro dimy amby efapolo. Tsy misy na havia na havanana, farafaharatsiny tsy misy hitako. Mivonona."
  
  "Tsy maintsy ampiarahina any amin'ny toerana iray ireo zavatra ireo," hoy i Drake, nandady tamin'ny lohaliny naratra. "Noho an'Andriamanitra, tsy azo atao ny mihantona eny amin'ny rivotra fotsiny."
  
  "Angamba afaka izy ireo," hoy i Parnevik. "Noho ny lanitra. Ha ha. Nivazivazy aho, fa raha ny tena marina, ny vinavinako tsara indrindra dia andian-tsambo manidina. "
  
  "Afenina ao ambaninay", hoy i Drake. "Azo antoka. Tsy maintsy nitaky olona be dia be izany. Na andriamanitra roa tena mahery."
  
  "Angamba nangataka fanampiana tamin'i Hercules sy Atlas izy ireo."
  
  Nizotra tamim-pitandremana teo amin'ny dingana voalohany i Drake, fahatsapana nahavariana nahagaga niditra tao amin'ny atidohany, ary niakatra teo amin'ilay vato marokoroko. Nianika nandritra ny fotoana kelikely izy ireo, ary farany dia nipoitra tao anaty lavaka iray hafa nanodidina ny lampihazo mihantona.
  
  Niarahaba azy tamin'ny fihifikifihan-doha reraka i Dahl. "Poseidon".
  
  "Mahavariana."
  
  Nandohalika indray i Drake. Tompo, hoy izy nieritreritra. Manantena aho fa ho mafy toy izany koa ny Alemà. Amin'ny farany, angamba raha tokony hiady izy ireo dia afaka nandamina izany tamin'ny vato, taratasy, hety.
  
  Ilay andriamanitry ny ranomasina grika dia nitondra ny tridentany mahazatra sy ny efitrano feno harem-be. Io no Andriamanitra fahafito nolalovany. Nanomboka nanenika ny sainy ny isa sivy.
  
  Moa ve tsy ny isa sivy no masina indrindra amin'ny angano Viking?
  
  Nolazainy tamin"i Parnevik izany tamin"izy ireo niala sasatra.
  
  "Eny, fa ity toerana ity dia mazava ho azy fa tsy Nordic fotsiny," nanondro ny rantsantanany tamin'ilay lehilahy manana trident ao ambadik'izy ireo ilay profesora. "Mety ho zato izy ireo."
  
  "Eny, mazava ho azy fa tsy ho tafavoaka velona amin'ny zato amin'izy ireo isika," hoy i Kennedy niady hevitra taminy. "Raha tsy misy olona manamboatra Ho-Jo eo anoloana."
  
  "Na, tsara kokoa, fivarotana sandwich bacon," hoy i Drake nikapoka ny molony. "Azo antoka fa azoko atao ny mamono ny iray amin"ireo olon-dratsy ireo amin"izao fotoana izao."
  
  "Crunchy," nihomehy i Ben ary namely ny tongony. "Miresaka zavatra efa lany folo taona ianao. Aza manahy anefa fa mbola manana lanja fialamboly ianao."
  
  Dimy minitra hafa indray no lasa izay vao nahatsapa fa niala sasatra izy ireo mba hanohy. Nandany minitra maromaro nihainoana ireo mpanenjika azy i Dahl, Wells ary Marsters, saingy tsy nisy feo na iray aza nanelingelina ny alina mandrakizay.
  
  "Angamba nianjera avokoa izy rehetra," hoy i Kennedy. "Mety hitranga izany. Raha sarimihetsika Michael Bay ity dia efa nisy olona lavo sahady."
  
  "tena". Nitarika anay niakatra tohatra nihantona hafa i Dahl. Araka ny nanjo an'i Wells, dia teo no tsy nahafehy ny tanany i Wells ary nisosona tamin'ny dingana roa malama, nidona tamin'ny saokany ilay vato.
  
  Nibosesika teo amin"ny molony ny rà avy tamin"ny lelany voakaikiny.
  
  Nosamborin'i Drake teo an-tsoroky ny akanjony lehibe izy. Ilay lehilahy teo ambaniny - Marsters - dia nihazona ny feny tamin"ny herin"ny olombelona.
  
  "Tsy misy afa-mandositra, ry antitra. Tsy mbola."
  
  Notaritarihina mafy niakatra teo amin'ny tohatra ilay lehilahy dimy amby dimampolo taona, i Kennedy nitazona ny lamosin'i Drake ary i Marsters no nanao izay tsy ho solafaka amin'ny dingana hafa. Tamin'ny fotoana nahatongavan'izy ireo teo amin'ny lava-bato fahavalo, i Wells dia salama tsara indray.
  
  "Eny, niniana natao ry zalahy. Ny ambiny fotsiny no tiako."
  
  Saingy nopotehiny ny tanan'i Marsters ary nibitsibitsika ny fisaorana feno an'i Drake rehefa tsy nisy nijery.
  
  "Aza manahy ry zokiolona. Mijanòna eo fotsiny. Mbola tsy nanana ny fotoana May ianao. "
  
  Karazana fihetsiketsehana ny niche fahavalo.
  
  "Andriamanitra ô". Ny fahagagana nataon'i Parnevik dia nahavoa azy rehetra. "Ity no Zeus. Rain"olona. Na ny andriamanitra aza dia miantso azy ho andriamanitra - raim-pianakaviana. Izy io ... ankoatr'i Odin ... lavitra kokoa, ary avy amin'ny Norse izany."
  
  "Tsy anisan"ireo foko alemà tany am-boalohany ve i Odin?" Nanontany i Ben, nahatsiaro ny fikarohana nataony.
  
  "Izy dia lehilahy, fa ny tiako holazaina dia aleo. Zeus io. "
  
  Marina ny tenin"ity lehilahy ity. Nijoro ambony sy tsy nisaraka ny Mpanjakan'ireo andriamanitra, nihazona varatra teny an-tanany goavana. Tao amin'ny fitoerany dia nisy harena mamirapiratra be dia be, feno hetra mihoatra noho izay azon'ny olona iray voaangona ankehitriny.
  
  Ary avy eo i Drake dia nandre ozona, mafy, tamin'ny teny alemà. Nanakoako avy any ambany.
  
  "Vao avy namaky tonelina iray izy ireo," dia nanakimpy ny masony noho ny fahasosorana i Dahl. "Dimy ambin'ny folo minitra monja no afaranay. Indrisy fa lany vintana izahay! Araho aho!"
  
  Tohatra iray hafa no niantsoantso, tamin'ity indray mitoraka ity dia nitarika ny fasan'i Zeosy alohan'ny hitsanganany amin'ny ambaratonga folo farany. Niady izany araka izay azony natao izy ireo, nanjary lavenona ny herim-pony noho ny haizina mandady. Toy ny hoe nanakana ny toe-tsaina miakanakana ny tsy fisian"ny hazavana. Tonga ny tahotra ka nanapa-kevitra ny hipetraka.
  
  Miresaka momba ny fanina, hoy i Drake. Miresaha momba ny fihenan'ny baolinao amin'ny haben'ny voanjo. Ireny dingana folo farany ireny, nihantona teo ambonin"ny haizina, niakatra namakivaky ny alina mandady, dia saika nanafotra azy. Tsy fantany ny fomba nitantanan'ny hafa izany - ny hany azony atao dia ny mamerina ny fahadisoan'ny lasa sy mifikitra mafy amin'izany - Alison, ilay zaza tsy nananany ary tsy ho nananany; ny fampielezan-kevitry ny SRT tany Iraka izay nanimba ny zava-drehetra - nametraka ny lesoka rehetra ho lohalaharana ao an-tsainy izy mba hanafoanana ny tahotra mafy ny ho lavo.
  
  Ary nataony teo ambonin"ny ilany ny tanana iray. Ny tongotra iray dia ambony noho ny iray hafa. Nitsangana mitsangana izy, tsy manam-petra tao aoriany, tsofin'ny rivotra tsy fantatra anarana nanenika ny akanjony. Mety ho hiran'ny volkano ny kotroka lavitra, fa mety ho zavatra hafa. horohoro tsy hay lazaina, tena mahatsiravina ka tsy hahita ny hazavan'ny andro. Zavaboary mahatsiravina mitsambikina eo ambonin'ny vatolampy, fotaka ary zezika, mamoaka feon-kira mampihoron-koditra izay miteraka fahitana adala mena mena.
  
  Drake, saika nitomany, dia nandady teo amin'ny dingana be vato farany teo amin'ny tany iray. Nosokirin"ilay vato ratsy ny tanany nikiakiaka. Tamin'ny ezaka mafy iray farany dia nanandratra ny lohany izy ary nahita fa ny olon-drehetra niankohoka teo amin'ny manodidina azy, fa tao aorian'izy ireo dia nahita an'i Torsten Dahl - ilay Soedoà adala - izay nandady ara-bakiteny teo amin'ny vavony mankany amin'ny toerana lehibe kokoa noho izay rehetra hitan'izy ireo. lavitra .
  
  Soedoà adala. Fa Andriamanitra, tsara ilay lehilahy.
  
  Nihantona teo amin'ny ilany iray ny akany, saingy niraikitra tamin'ny fon'ny tendrombohitra teo amin'ny ilany iray.
  
  "Misaotra an"Andriamanitra," hoy i Dahl malemy. "Iray izy io. Hitanay ny fasan'i Odin."
  
  Dia nianjera noho ny harerahana izy.
  
  
  VALO TELOpolo
  
  
  
  FASANA NY ANDRIAMANITRA
  
  
  Nisy kiakiaka nipoaka avy amin'ny fahasahiranany.
  
  Tsia, mikiakiaka. Hiaka mandatsa-dra izay miresaka fampihorohoroana madiodio. Nanokatra ny masony i Drake, fa ny vatolampy dia akaiky loatra mba hifantohana. Nandrora tamin"ny tany izy ka nitoloko.
  
  Ary nieritreritra aho hoe: hatraiza no ahafahan'ny olona iray latsaka ao amin'ny tsy manam-petra alohan'ny hahafatesany?
  
  Tonga teto ny Alemà. Vao avy nianjera tamin"ny tohatra ny iray tamin"ireo rahalahiny.
  
  Niady mafy nijoro mahitsy i Drake, narary ny hozatra rehetra, saingy nanomboka nampirehitra ny rany ny adrenalinina ary nanadio ny eritreriny. Nandeha moramora nankany amin'i Ben izy. Niankohoka teo amin"ny sisin"ny lampihazo ny namany. Notaritarihin'i Drake ho any amin'ny akanin'i Odin izy. Ny topy maso haingana teo ivohony dia nilaza taminy fa mbola tsy tonga ny Alemà, fa ny sofiny kosa nilaza taminy fa minitra vitsy monja.
  
  Henony ny feon"i Abel Frey nanozona. Ny feon'ny fitaovam-piarovana. Milo nikiakiaka namono namono ny iray tamin'ireo miaramila.
  
  Fotoana iray hanehoana ny herim-pony, hoy izy, nahatsiaro ny iray amin'ireo teny Wells izay nofidiny nandritra ny fiofanana SAS.
  
  Notaritiny manodidina i Ben, ary niankina tamin'ny sarcophagus lehibe an'i Odin ny lamosiny. Nivembena ny hodi-mason"ilay zazalahy. Nanafintohina i Kennedy hoe: "Mivonona amin'izy ireo ianao. Hiaraka aminy aho." Nokapohiny moramora ny takolany.
  
  Niato i Drake, nibanjina ny masony nandritra ny segondra vitsivitsy. "Aty aoriana".
  
  Ny voalohany tamin'ny Alemà nandresy ny tampony. Miaramila iray izay nianjera haingana noho ny havizanana, narahin"ny faharoa. Nisalasala ny hanao izay fantany fa tokony hataony i Drake, fa i Torsten Dahl kosa nandalo azy, tsy naneho nenina toy izany. Nandroso ihany koa i Wells sy Marsters.
  
  Nisy mpiady fahavalo fahatelo nandady teo an-tampony, tamin'ity indray mitoraka ity dia fatin-dehilahy goavam-be. mahafatifaty. Ny rà sy ny hatsembohana ary ny ranomaso tena izy no nahatonga ny saron-tava teo amin'ny tarehiny efa manelingelina. Saingy henjana sy haingana izy ka nitsambikina teo ambony, nanakodia ary naka ilay basy poleta kely.
  
  Nisy tifitra iray nivoaka avy tao anaty barika. Drake sy ny mpiara-miasa aminy dia niondrika, saingy tsy nahatratra ny tanjony ny tifitra.
  
  Nandrava ny fahanginana nanaraka ilay tifitra ny feon'i Abel Frey. "Tsy misy fitaovam-piadiana, adala. Nar! Nar! Henoy aho!"
  
  Nanao tarehy i Milo ary nanome tsiky ratsy an'i Drake. "Ry Kraut adala. Hey namana?
  
  Natelin"ny totohondry matevina ilay basy ary nosoloina lelan-tsabatra. Drake dia nanaiky izany ho antsy hery manokana. Nihataka kely nankany amin'ilay goavambe izy, nanome fahafahana an'i Dahl handaka ny iray amin'ireo miaramila lavo eny amin'ny habakabaka.
  
  Niady mafy nandohalika ilay miaramila faharoa. Nanome tsiky azy indray i Marsters, avy eo natsipiny ilay vatana malemy. Tamin'izay fotoana izay dia nisy miaramila telo hafa tonga tany amin'ny tany lemaka, ary avy eo i Alicia dia nitsambikina avy tany ambany ary nipetraka toy ny saka, nitana antsy teny amin'ny tanany tsirairay. Mbola tsy nahita azy reraka toy izany mihitsy i Drake ary mbola toy ny hoe afaka miatrika ny elite ninja izy.
  
  "Tsia... fitaovam-piadiana?" Nahavita niteny i Dahl teo anelanelan'ny sempotra. "Mino ny teorian'ny Hara-magedona ve ianao amin'ny farany, ry Frey?"
  
  Mpamorona alemana lehibe iray izao no lasa lavitra. "Aza adala, ry tovolahy miaramila," hoy izy nitsefotra. "Tsy te hanamarika ity vatam-paty ity fotsiny aho. Tsy misy afa-tsy toerana ho an'ny fahalavorariana ao amin'ny fanangonako.
  
  "Izay hitanao ho taratry ny tenanao, ataoko fa," hoy i Dahl, niato kely rehefa sempotra ny ekipany.
  
  Nisy ny fiatoana, fotoana nisian'ny fihenjanana mahatsiravina rehefa nanombantombana ny tanjony akaiky ny mpifanandrina tsirairay. Nihemotra niala an'i Milo i Drake, tsy nahy nankany amin'ny fasan'i Odin, izay mbola nipetrahan'i Ben sy ilay Profesora, ary i Kennedy ihany no niambina. Niandry iray indray izy...
  
  ... manantena...
  
  Ary avy eo dia nisy fitarainana mafy avy teo amin'ny tohatra, fitalahoana malemy. Nijery ambany i Frey. "Malemy ianao!" nandrora olona izy. "Raha tsy noho ny Ampinga, dia ..."
  
  Nanondro an"i Alicia i Frey. "Ampio izy". Nitsiky tamim-pireharehana ilay vehivavy mpiady, ary nanatsotra ny tanany teo anilany. Tamin'ny hatsikana iray no nisintonany an'i Hayden niakatra. Reraka tamin'ny fiakarana lava ilay mpiasan'ny CIA amerikana, fa vao mainka noho ny fitondrana entana mavesatra nofatoran'ny Alemà teo an-damosiny.
  
  Ampingan'i Odin nofonosina lamba.
  
  Re ny feon'i Parnevik. "Nitondra ny Ampinga izy! Ny ampahany lehibe! Fa nahoana?"
  
  "Satria io no ampahany lehibe indrindra, ry adala." Notifirin"i Frey izy. "Tsy hisy io tanjona lehibe io raha tsy misy tanjona hafa." Ilay mpamorona lamaody dia nihozongozona ny lohany ary nitodika tany amin'i Alicia. "Vitao ireto cretin mampalahelo ireto. Mila mampitony an'i Odin aho ary miverina amin'ny fety. "
  
  Nihomehy mafy i Alicia. "Ny anjarako!" Nihiakiaka izy, mahafaty kokoa noho ny Reniranon'i Tam, ary nanipy ny fitaovam-piarovany teo afovoan'ny lampihazo be vato. Tao anatin'ny fisafotofotoana dia nirohotra nankany Wells izy, ary tsy nahagaga ny fanatrehany. Nifantoka tamin'ny ady nataony manokana i Drake, nitsambikina nankany amin'i Milo mba hahagaga azy, nitsidika ny lelany, ary avy eo nanatitra kiho mafy teo amin'ny valanoranon'i Milo.
  
  Tapaka ny taolana. Nandihy i Drake, nivezivezy ary nijanona maivana teo amin'ny tongony. Dia izao no paikadiny - hamely sy hihazakazaka, mamely amin'ny teboka mafy indrindra amin'ny vatany, mikendry ny hanapaka taolana sy taolana. Haingana kokoa noho i Milo izy, saingy tsy natanjaka, ka raha tratran"ilay goavambe...
  
  Nanakoako eran'ny tendrombohitra ny kotrokorana, ny fikotrokotroka sy ny tseky ny magma miakatra sy ny vato mihetsiketsika.
  
  Niketrona mafy i Milo. Drake no nitarika tamin'ny daka an-daniny roa, paompy roa - zavatra mety ho hitanao fa ataon'i Van Damme amin'ny fahitalavitra dia tsy misy ilàna azy mihitsy amin'ny ady an-dalambe amin'ny tena fiainana. Fantatr"i Milo izany ka nisoroka ny fanafihana tamin"ny fitarainana. Fantatr'i Drake koa anefa izany, ary rehefa natsipin'i Milo ny vatany iray manontolo, dia nasian'i Drake kapoka mahery vaika teo amin'ny tavan'ny mpifanandrina taminy, ka nahatorotoro ny orony sy ny vodi-masony, ka nandondona mafy tamin'ny tany.
  
  Nianjera tamin"ny tany toy ny tokantandroka nokapaina i Milo. Indray mandeha resy tamin'ny mpifanandrina tamin'i Drake, dia tsy nisy fiverenana intsony. Nohitsakitsahin'i Drake ny hato-tanany sy ny lohaliny, nanapaka taolana roa lehibe, avy eo ny baolinany tsara, ary avy eo naka ny antsy miaramila nariana.
  
  Nijery ny toerana nisehoan"ny zava-nitranga.
  
  Marsters, miaramila SAS, dia nanao asa fohy tamin'ny Alemà roa ary niady tamin'ny fahatelo. Tsy mora ho an'iza na iza ny namono olona telo tao anatin'ny minitra vitsy, na dia miaramila SAS aza, ary naratra kely i Marsters. Nandihy niaraka tamin'i Alicia teo amin'ny sisin'ny lampihazo i Wells, nihazakazaka kokoa noho ny tena nandihy, fa nanelingelina azy. Hendry ny paikadiny. Amin'ny elanelana akaiky, dia ho nahafaty azy tao anatin'ny iray segondra izy.
  
  Notaritaritin'i Kennedy niala teo afovoan'ny ady ny vatana reraka an'i Hayden. Nihazakazaka nanampy azy i Ben. Parnevik tsy natory, nianatra ny fasan'i Odin - adala.
  
  Abel Frey dia nifanandrina tamin'i Thorsten Dahl. Ny Soeda dia ambony noho ny Alemà tamin'ny lafiny rehetra, nihanadio kokoa ny fihetsiny tamin'ny faharoa rehefa niverina ny tanjaka tamin'ny rantsany narary.
  
  Tompo ô! Nieritreritra i Drake. Mandalo eto izahay! Na amin'ny toe-tsaina tsara taloha nataon'i Dino Rock... Avelao aho hampiala voly anao!
  
  Tsy nankafiziny ny fifandonana tamin'i Alicia, na izany aza, dia nankany Wells izy, satria nino fa ilay vehivavy dimampolo taona no nila fanampiana indrindra. Rehefa nahita azy ny namany taloha, dia nihemotra tamin'ny ady.
  
  "Efa nandaka ny baolinao aho indray mandeha tamin'ity herinandro ity, Drake. Tena mampalahelo ve ianao ka maniry an'io indray?"
  
  "Sambatra ianao ry Alicia. Raha ny marina, mampiofana ny olon-tianao ve ianao?" niondrika izy ho setrin'ilay Amerikana zara raha mihetsika.
  
  "Tao anatin"ny fankatoavana ihany", dia natsipiny ny antsy roa ary tratrany tamin"ny hetsika iray. "Andao! Tiako ny lalao telo!
  
  Mety ho bibidia ny toetrany, saingy voafehy sy voalamina ny fihetsiny. Nanindrona an'i Drake izy, ary nanandrana nanantona an'i Wells tamin'ny lamosiny ho any amin'ny banga tsy misy farany. Tsapan"ilay komandà tamin"ny segondra farany ny fikasany ka nirohotra nandalo azy.
  
  Navilin'i Drake ny antsy roa, nafindrany teo amin'ny sisiny ny lelany tsirairay sady nitandrina mba tsy ho tapaka ny hato-tanany. Tsy vitan'ny hoe tsara izy ... fa tsara foana izy.
  
  Nirohotra nandalo tampoka teo amin"izy ireo i Abel Frey. Toa tsy nahavita nihoatra an'i Dahl izy, ka nandeha nihazakazaka nandalo an'i Soeda tamin'ny fitadiavana haingana ny fasan'i Odin.
  
  Ary tao anatin'io segondra vitsy io, i Drake dia nahita an'i Marsters sy ilay miaramila alemà farany nihidy tamin'ny ady mahafaty teo amin'ny sisin'ny lampihazo. Avy eo, tamin'ny tampoka nanafintohina, dia nianjera izy roa lahy ka nianjera tsotra izao.
  
  Nanako tao amin"ny banga ny hiaka fahafatesana.
  
  Nozarazarain'i Drake ilay izy, nivavaka ho an'i Wells, ary avy eo dia nihodina ny vatany ary nirohotra nanaraka an'i Frey. Tsy afaka namela an'i Ben tsy nisy fiarovana izy. Nosakanan'i Kennedy ny lalan'ilay mpamorona, nanangona ny herim-pony, saingy rehefa nirohotra nandroso i Drake, dia nahatsikaritra zavatra mainty kely teny an-tanan'i Frey i Drake.
  
  Radio na finday. Karazana mpanentana.
  
  Inona tsara hoe?
  
  Tsy takatry ny saina ny zava-nitranga taorian"izay. Nipoaka tampoka ny tehezan-tendrombohitra! Nisy kapoka mafy, ary avy eo dia niparitaka eny rehetra eny ny vatolampy goavam-be sy ny sombin-tendrombohitra. Vato amin'ny endriny sy habe rehetra dia nitsambikina sy nitsoka tao anaty banga toy ny bala.
  
  Nisy loaka be nipoitra teo amin"ny sisin"ilay volkano, toy ny hoe nisy tantanana nanisy totohondry teo amin"ny rindrina manify. Ny tara-masoandro manjavozavo voasivana amin'ny alalan'ny triatra. Kapoka indray, ary vao mainka nitombo ny lavaka. Nisy tendrombohitra korontam-bato nivarina tany anaty lavaka tsy hita noanoa tao anatin'ny fahanginana mampatahotra sy lalina.
  
  Nianjera tamin'ny tany i Drake ary teny an-tanany ny lohany. Ny sasany amin"io vato mipoaka io dia tsy maintsy nanimba fasana hafa sarobidy. Inona no nitranga?
  
  
  Sivy TELOpolo
  
  
  
  FASANA NY ANDRIAMANITRA
  
  
  Nisy angidimby nipoitra tao amin"ilay lavaka vao vita, nivezivezy nandritra ny iray segondra talohan"ny nanidinana tao!
  
  Nisy tariby matevina efatra sy tady maromaro nihantona teo am-pototry ny milina.
  
  Tsy azo ninoana izany. Abel Frey vao avy nanome baiko ny sisin-tendrombohitra mba hisokatra. Tendrombohitra iray izay anisan'ny volkano mavitrika ary mety hiteraka faharinganana faobe antsoina hoe supervolcano.
  
  Mba hamenoana ny fanangonana azy.
  
  Ity lehilahy ity dia somary adala tahaka an'i Drake ary ny sisa amin'ny taranak'olombelona dia nanome azy voninahitra. Nihomehezan'ny olona izy na dia izao aza, ary rehefa niandrandra i Drake, dia hitany fa tsy nihetsika na dia iray santimetatra aza i Frey, fa nijoro mahitsy hatrany raha nisioka manodidina azy ilay tendrombohitra mipoaka.
  
  Nandao an'i Wells i Alicia ary tafintohina tamin'i Frey, na dia ny fifehezan-tenany adala aza dia nihena kely. Tao ambadik'izy ireo, ny Profesora Parnevik, Ben ary Kennedy dia narovan'ny rindrin'ny lokan'i Odin. Hayden dia niraraka, tsy nihetsika. Moa ve izy tonga hatramin"izao mba ho faty ao anatin"ny hadalana mirehitra? Nandohalika teo anilany i Wells, ary namihina ny kibony.
  
  Nitsinkafona nanatona ilay helikoptera, nidradradradra ny moterany. Nampiakatra ny basy vitany i Frey ary nanosika ny rehetra hiala amin'ny sarcophagus goavana an'i Odin. Ny fipoahana fohy dia nanamafy ny fangatahany, ny bala nirefodrefotra rehefa namely ny vakoka Viking volamena tsy misy vidiny tamin'ny endrika ampinga, sabatra, saron-tratra ary satroka tandroka. Vola madinika volamena, nahetsiketsika tamin'ny rojo hetsika, nanomboka nianjera avy eny amin'ny talantalana toy ny confetti tao amin'ny Times Square.
  
  Nanofahofa ny helikoptera i Frey.
  
  Nandohalika i Drake. "Afindranao ity vatam-paty ity, mampidi-doza izao tontolo izao!" - hoy izy nikiakiaka, zara raha re ny feony noho ny feon'ny lelan'ny propeller.
  
  "Aza maditra!" Nivazavaza indray i Frey, nivalampatra toy ny gadona ratsy fanahy miankin-doha amin'ny heroine ny tarehiny. "Ekeo, Drake. Resy anao aho!"
  
  "Tsy resaka fandresena izany!" Nivazavaza indray i Drake, saingy teo ambony lohany ilay helikoptera ary tsy naheno ny feony mihitsy. Nijery an'i Frey nanoro azy izy, ary nanipy bala azy tamin'ny alahelony rehefa nanofahofa ny sandriny izy. Nivavaka i Drake mba tsy ho tratran'ny projectile nania ny namany.
  
  Very izany ny Alemana. Noho ny maha-akaiky azy azy nandritra ny androm-piainany, dia nirodana tsotra izao izy.
  
  I Dahl izao no teo akaikiny. Nijery izy ireo raha nampidinin'i Frey sy Alicia ireo rojo mavesatra midina hatrany ambany mandra-pahatonga azy ireo nanodidina ny tendrony roa amin'ny sarcophagus. Nataon'i Frey izay tsy nilamina izy ireo.
  
  Nalain'ilay helikoptera ny lanjany. Tsy nisy na inona na inona nitranga.
  
  Nikiakiaka teo amin'ny telefaona finday i Frey. Nanandrana indray ilay angidimby, tamin'ity indray mitoraka ity dia nirohondrohona toy ny dinôzôra tezitra ny moterany. Nalain'ireo rojo vy ny lanjany, ary nisy triatra miavaka, dia ny feon'ny vato vaky.
  
  Nihetsika ny vatam-paty Odin.
  
  "Ity no fahafahanay farany!" - Nihiakiaka teo an-tsofin'i Drake i Dahl. "Handeha ho any amin"ny fitotoana izahay! Avy amin'ny basy Milo!"
  
  Drake no nitarika ny script. Afaka nandrava ny helikoptera izy ireo ary namonjy ny Fasana. Saingy mety ho faty i Ben sy Kennedy, miaraka amin'i Hayden sy Parnevik.
  
  "Tsy misy fotoana!" hoy i Dahl niantsoantso. "Na ity na ny Apokalipsy!"
  
  Nitsambikina teo amin"ny fiadian"i Milo ilay Soedoà. Nohipipin'i Drake ny masony rehefa nandefona ny fony ny fangirifiriana. Nibanjina an'i Ben sy Kennedy ny fijeriny, ary ny fijalian'ny fanapahan-kevitra dia nanodinkodina azy toy ny tady. Raha resy amin'ny tanana iray ianao dia ho resy amin'ny ilany. Ary avy eo dia nanapa-kevitra izy fa tsy azony atao ny mamela an'i Dahl hanao izany. Afaka nanao sorona namana roa ve izy mba hamonjena izao tontolo izao?
  
  Tsia.
  
  Nitsambikina toy ny sahona izy raha vao nanomboka nikoropaka ny akanjon'i Milo i Dahl. Nihemotra noho ny fahatairana ilay Soedoà satria natsangan"i Milo ny vatany, ilay amerikanina niondrika noho ny fahoriany, saingy nivezivezy sy nikisaka teo amin"ny sisin"ny lampihazo. Amin'ny iray amin'ireo tsipika fidinana.
  
  Nijanona noho ny fahatairana i Drake. Nirefodrefotra indray ny motera an'ilay angidimby ary nisy fianjerana tsy masina nanenika ilay lava-bato. Ny fotoana manaraka, ny sarcophagus goavam-be an'i Odin dia nihetsika ary niala teo amin'ny fatorana, nivily tamim-pahatahorana an'i Drake sy ny sisin'ny lampihazo, ny fahafatesan'ny taonina.
  
  "Nooo!" Niverimberina ny fitarainan"i Parnevik ny fitarainan"i Dahl.
  
  Nisy ny kiakiaka, ny kiakiaka mikoropaka toy ny hoe misy rivotra mafana be, feo toy ny hoe nodorana velona daholo ny demonia ao amin"ny Helo. Nisy rivotra be solifara nivoaka avy tao amin'ny lavaka vao nisokatra teo ambanin'ny fasan'i Odin.
  
  Nandositra haingana i Frey sy Alicia, saika hodorana velona rehefa niakatra teo amin"ilay vatam-paty mihodinkodina. Hoy i Frey: "Aza manaraka anay ry Drake!" Manana fiantohana aho!" dia toa nisy hevitra tonga tamiko, antoka fiarovana. Nihiakiaka tamin"ireo naman"i Drake izy hoe: "Ankehitriny! Araho ny vatam-paty fa raha tsy izany dia ho faty ianareo!" Nampirisika azy ireo i Frey, nanofahofa ny basiny, ary tsy nanan-tsafidy afa-tsy ny nandehandeha manodidina ny andry misy etona.
  
  Nitodika tany amin'i Drake i Dahl. "Tsy maintsy atsahatra izany," hoy izy nitalaho. "Fa ... ho an'ny zanako."
  
  Tsy nanan-kavaly afa-tsy ny nikopaka i Drake. Azo antoka. Nanara-dia ny komandin'ny SGG izy, nitsidika tamim-pitandremana ilay Sarcophagus mikisaka rehefa nanidina teo ambonin'izy ireo izy, ireo fahavalony nitsikitsiky soa aman-tsara teny ambony raha nanaraka ny diany teo ampita kosa ireo namany.
  
  Sarona amin'ny fitaovam-piadiana sy ny fikaonan'ny maniac.
  
  Nahatratra lavaka teo amin'ny gorodona vato i Drake. Ny etona dia tilikambo mahamay sy mihozongozona. Inviolable. Nihetsika akaiky araka izay tratrany i Drake talohan'ny nitodika nijery ny fandrosoan'ny fahavalony.
  
  Nijanona tamin"ny tany i Hayden, mody tsy nahatsiaro tena. Nipetraka izy izao ary nesoriny ny tady izay namatotra ny ampingan'i Odin teo an-damosiny. "Inona no azoko atao?"
  
  Nijery azy vetivety i Drake. "Manana drafitra mety hitranga amin'ny fanakatonana ny Supervolcano ve ny CIA?"
  
  Nikorontan-tsaina kely ilay 'sekretera' tsara tarehy vao nihozongozona ny lohany. "Ny mazava ihany. Apetraho amin'ny fantsom-pandehan'ny rivotra ny alemana. " Nariany niaraka tamin'ny fitomaniana ny Ampinga. Nijery azy nihodina teo amin"ny sisiny toy ny vola madinika izy telo mianaka.
  
  Tena tsy nahomby ve izy ireo?
  
  Nitombo ny tsindry mivoaka avy amin'ny sodina rehefa nahazo hery ny volkano. "Rehefa manomboka ny fanehoan-kevitry ny rojo," hoy i Dahl. "Tsy ho vitantsika ny hanakatona izany. Tsy maintsy manao izany isika izao!"
  
  Ny fijerin'i Drake dia nisarika vetivety teo amin'ny Ampinga rehefa nihodina mafy nanodidina ny sisiny. ny molony, dia nivoaka avy tao aminy ny teny toy ny voasoratra ao anaty afo.
  
  
  Ny lanitra sy ny helo dia tsy fahalalana vetivety fotsiny,
  
  Ny fanahy tsy mety maty no miantehitra amin'ny marina na diso.
  
  
  "Plan B," hoy izy. "Tadidio ve ny ozon'i Odin? Toa tsy nety, sa tsy izany? Tsy misy toerana hametrahana an'io, sa tsy izany? Eny, mety ho izay ihany.
  
  "Fomba hamonjena izao tontolo izao ve ny ozon'i Odin?" Nisalasala izany i Dahl.
  
  "Na helo," hoy i Drake. "Miankina amin"izay mandray fanapahan-kevitra. Izany no valiny. Ny olona mametraka ny Ampinga dia tsy maintsy manana fanahy madio. Fandriky ny fandrika izany. Tsy mahalala na inona na inona intsony izahay satria nanala ny fasana. Raha tsy mahomby isika, dia ho levona izao tontolo izao."
  
  "Ahoana no nandehanan'ny ozona?" Hayden, izay tsy dia ratsy kokoa noho ny nahazo azy taorian'ny fitsapana teo an-tanan'ny fahavalony, dia nibanjina ny rivotra toy ny azo hanina velona izy.
  
  Nanozona i Drake rehefa nanangana ny Ampinga izy ary nitazona izany teo anoloany. Nijoro i Dahl ary nijery azy teo am-pandehanana nankany amin'ny fivoahana misioka. "Rehefa hikasika an'io etona io ianao amin'ny Ampinga, dia ho esorina eo an-tananao izany."
  
  Avy eo, niaraka tamin"ny feo toy ny firohondrohon"ny andian-biby voafandrika tao anaty ala mirehitra, dia nisy etona nipoitra avy tany ambany, saika nandrenesam-peo ny kiakiaka mafy tamin"ny fipoahany. Nanomboka nanenika ny rivotra izao ilay fofona solifara, ka lasa miasma misy poizina. Ny fikotrokotroky ny tendrombohitra izay namany tsy tapaka hatry ny ela dia nanjary toy ny kotroka. Drake dia nahatsapa ho toy ny hoe mihozongozona ny rindrina.
  
  "Vaovao vaovao, Dal. Miasa ny Plan B. Raha jerena amin'ny ho avy, midika izany fa tsy fantatro izay tokony hatao.
  
  "Tsy manana hoavy ianao," Nijoro teo ampitan'ny Shield i Dahl. "Na izaho."
  
  Niara-nandeha nankany amin'ny venty izy ireo. Nanomboka nipitika nidina ny vato teo akaikin'izy ireo ny shale. Nisy kiakiaka sy firohondrohona, izay tsy mbola ren'i Drake mihitsy, dia avy any amin'ny lalina tsy misy farany amin'ny lavaka mangitsokitsoka.
  
  "Manakaiky ny supervolcano!" Nikiakiaka i Hayden. "Vonoy izany!"
  
  
  ***
  
  
  Tsy hitan'i Drake, Dahl na i Abel Frey mihitsy aza, ilay tendrombohitra Islandey malaza antsoina hoe Eyjafjallajokull, izay mandraka ankehitriny dia mionona amin'ny famoahana ranon-driaka malefaka sy mampihorohoro ny fifamoivoizana an'habakabaka, nipoaka tampoka teo amin'ny sisiny. Tsy ho ela dia ho hita ao amin'ny Sky News sy BBC izany ary taty aoriana ao amin'ny You Tube dia olona an-tapitrisany no gaga - ny lelan'ny dragona arivo mandrehitra tafio-drivotra eny amin'ny lanitra. Tamin"izay fotoana izay ihany, dia nisy volkano islandey roa hafa nipoaka, ary ny tampony dia nipoitra toy ny bosoa champagne noho ny fanerena. Voalaza fa ho tonga ny Hara-magedona.
  
  Vitsivitsy ihany no nahalala hoe tena akaiky izy io.
  
  
  ***
  
  
  Ireo mahery fo tsy hita sy tsy fantatra dia niady tao amin'ny halalin'ny tendrombohitra. Drake sy Dahl dia nanafika ny fivoahan'ny entona tamin'ny Shield, tamin'ny fampiasana zavatra boribory mba hamelezana ny etona ho any amin'ny banga eo akaiky eo rehefa nametraka azy mivantana teo ambonin'ny lavaka navelan'ny fandravana ny fasan'i Odin.
  
  "Haingana!" Niady mafy i Dahl mba hitazonana ny Shield. Tsapan'i Drake nangovitra ny tanany noho ny ezaka nataony nandreseny ny tanjaky ny tendrombohitra. "Tiako ho fantatra fotsiny hoe inona no nanaovana an"io zavatra io!"
  
  "Iza no hiraharaha!" Niezaka nihazona azy ireo i Hayden, nihazona ny tongony ary nanosika mafy araka izay vitany. "Ataovy ao anatiny fotsiny ilay basy!"
  
  Nitsambikina i Dahl, nitsambikina teo amin'ny lavaka. Raha tsy nisy na nihetsika kely aza ny Shield, dia ho lasa etona avy hatrany izany, saingy marina ny tanjon'izy ireo, ary ny ampahany lehibe dia niditra tamim-pitandremana tao amin'ny fasan'i Odin.
  
  Fandrika be pitsiny, noforonina an-jatony sy an'arivony taona maro lasa izay. Mianiana amin'ireo andriamanitra aho.
  
  Fandriky ny fandrika!
  
  "Ny fandrika tranainy lehibe indrindra tsy fantatry ny tontolo maoderina." Nandohalika i Dahl. "Ilay afaka mamarana an'io."
  
  Nijery i Drake fa toa manify ny Shield, misintona ny tsindry goavana miakatra avy any ambany. Nisava izy io ary niforona teo amin'ny sisin'ny triatra, ka naka loko obsidian. Mandrakizay. Tsy ho voafafa mihitsy.
  
  "TAHIN'ANDRIAMANITRA".
  
  Vita i Joba, nijanona kely izy vao nitodika tany amin"i Frey indray. Ny horohoro dia nameno ny fony mihoatra noho izay noeritreretiny, na dia ankehitriny aza.
  
  Nitsangana ilay angidimby, niezaka nihazona ny vesatry ny vatam-paty Odin, izay nihozongozona moramora tao ambaniny. Na i Frey sy Alicia dia samy nipetraka teo amin'ny sarony ny vatam-paty, ny tanany dia nanodidina ny tady izay namatotra azy tamin'ny helikoptera.
  
  Saingy i Ben, Kennedy ary ny Profesora Parnevik dia nihantona tamin'ny tady telo hafa nihantona teo ambanin'ny helikoptera, tsy isalasalana fa nitana basy teo raha niady hamonjy ny planeta i Drake.
  
  Nihantona teo ambonin'ny banga izy ireo, nivezivezy rehefa niakatra ilay helikoptera, nalaina an-keriny avy teo ambanin'ny oron'i Drake.
  
  "Nooo!"
  
  Ary, mahagaga, nihazakazaka izy - lehilahy manirery, nihazakazaka niaraka tamin'ny hery nateraky ny hatezerana, ny fahaverezana ary ny fitiavana - lehilahy iray izay nianjera tamin'ny lavaka tsy hita noanoa tao amin'ny habaka mainty, nitaky izay nesorina taminy, nifikitra mafy tamin'ny iray tamin'ireo tariby nivezivezy. , rehefa lavo izy.
  
  
  FOURTY
  
  
  
  FASANA NY ANDRIAMANITRA
  
  
  Ny tontolon'i Drake dia nijanona niaraka tamin'ny fitsambikinany tao amin'ny haizina - banga tsy misy farany ambony, lavaka tsy misy farany ambany - tady mihodinkodina telo santimetatra, hany famonjena azy. Tony ny sainy; nataony ho an"ny namany izany. Tsy misy antony hafa afa-tsy ny hamonjy azy ireo.
  
  Tsy tia tena.
  
  Nikasika ny tady ny rantsantanany ka tsy afaka nakatona!
  
  Nanomboka nianjera haingana ny vatany, izay niharan'ny herin'ny maizina. Tamin'ny segondra farany, nikatona tamin'ny tady lava kokoa noho ny ambiny ny tanany havia, ary niraikitra tamin'ny fahatezerana mirefarefa.
  
  Nitsahatra ny fianjerany rehefa noraisiny tamin"ny tanany roa ilay izy ary nakimpiny ny masony mba hampitony ny fony mitempo haingana. Tehaka mafy dia avy any ambony. Namoaka ny esoesony i Alicia.
  
  "Izao ve no tian'i Wells holazaina amin'ny hoe 'asehoy ny herim-ponao'? Nanontany tena foana hoe inona no dikan'io fôsily adala io!"#
  
  Nitraka i Drake, nahafantatra tsara ny lavaka tsy hita noanoa teo ambany, nahatsapa fanina tsy nisy toy izany. Saingy ny hozany dia nirehitra tamin'ny hery vaovao sy ny adrenaline, ary ny ankamaroan'ny afo taloha dia niverina tao anatiny ankehitriny, maty tsy ho ela.
  
  Nihanika ny tady izy, nitantana ny tanany, nihazona izany tamin"ny lohaliny, nandroso haingana. Nasehon'i Frey ny basiny ary nihomehy, nikasika tsara, saingy avy eo i Hayden dia niantsoantso avy tao amin'ny fasan'i Odin. Hitan'i Drake nijoro teo izy, nikendry ny basy poleta nataon'i Wells teo amin'i Frey - nianjera teo akaikiny ilay komandà antitra, saingy, misaotra an'Andriamanitra, dia mbola miaina.
  
  Nanondro an"i Frey antsasa-dalana ny basy i Hayden. "Avelao hitsangana izy!"
  
  Mbola teny amin"ny habakabaka ilay helikoptera, tsy natoky ny baikony ny mpanamory azy. Nisalasala i Frey, nitaraina toy ny zaza nisaraka tamin"ny kilalao tiany indrindra. "OK. Hundin! Tokony ho nampiala anao tamin"io fiaramanidina ratsy io aho!"
  
  Nitsiky i Drake rehefa nandre ny valintenin"i Hayden. "Eny, azoko matetika izany."
  
  Kennedy, Ben ary Parnevik dia nijery tamin'ny maso be, zara raha sahy miaina.
  
  "Mandehana alao!" - Nivazavaza tamin'i Alicia avy eo i Frey. "Amin'ny tanana mankany amin'ny tanana. Ento izy dia andeha isika. Tsy hitifitra anao io bitro io. Izy no olan'ny governemanta. "
  
  Nitelina i Drake rehefa nitsambikina avy tao amin'ny sarcophagus i Alicia ary nisambotra ny tadin'i Drake, saingy na dia teo aza izany dia nanokana fotoana hijerena an'i Ben izy, nandinika ny fihetsik'ilay zazalahy tamin'ny fanambarana ny satan'i Hayden.
  
  Ben, raha misy, dia nijery azy tamim-pahalemem-panahy kokoa.
  
  Nitsofoka tamin'ny tady toy ny gidro i Alicia ary tsy ela dia nitovy tamin'i Drake. Nijery azy izy, endrika tonga lafatra feno fahatezerana.
  
  "Afaka mivily lalana aho." Nitsambikina teny amin'ny rivotra izy, tongotra aloha, tao anaty arc kanto namakivaky ny haizina, nihantona tanteraka teny amin'ny rivotra nandritra ny fotoana fohy. Avy eo dia nifamatotra mafy tamin'ny taolan-damosin'i Drake ny tongony ary natosiny handroso ny vatany, nihazona vetivety teo amin'ny tadyny manokana alohan'ny nanosika azy ho any amin'ny manaraka.
  
  "Babôna adala," hoy i Drake nimenomenona, nirehitra ny tratrany, nivaha ny fitanana azy.
  
  Nampiasa ny heriny i Alicia mba hivezivezy manodidina ny tady, ny tongony nivelatra teo amin'ny haavon'ny tratrany, ary nikapoka ny kibony. Nahavita nivily miankavanana i Drake mba hanalefahana ilay kapoka, saingy mbola nahatsapa ny taolan-tehezany vaky.
  
  Nimenomenona taminy izy, nizara ny fanaintainana ary niakatra ambony kokoa. Nisy tselatra nipoitra teo amin'ny masony, niaraka tamin'ny fanajana vaovao.
  
  "Farany," nisento izy. "Niverina ianao. Ho hitantsika izao hoe iza no tsara indrindra."
  
  Nosafosafoiny ny tady, namirapiratra tamin'ny hetsika rehetra ny fahatokiana. Tamin'ny fitsambikinana iray dia nandalo ny tadin'i Drake izy ary nampiasa indray ny heriny mba hamelezana, ka ny tongony indray no nikendry ny lohany.
  
  Saingy niverina i Drake ary vonona izy. Tamin'ny fahaiza-manaony indrindra, dia navelany ny tady, nopotehiny ny fanina mafy, ary tratrany teo amin'ny roa metatra ny halaliny. Nitsinkafona teo amboniny i Alicia, talanjona tamin'ny fihetsiny, ary mbola nikapa ny sandriny.
  
  Drake dia nampiakatra ny tady indray mandeha. Tamin'ny fotoana nahatsapan'ny mpifanandrina azy ny zavatra nataony, dia nihoatra azy izy. Nohitsakitsahiny mafy ny lohany.
  
  Hitako ny rantsan-tanany namoaka ny tady. Nianjera izy, saingy dimy santimetatra monja. Niasa ilay voa mafy tao anatiny ary azony indray.
  
  Nidradradradra avy any ambony i Frey. "Tsy misy tsara! Maty, ry tsy mpino anglisy!"
  
  Avy eo, tao anatin'ny indray mipi-maso, dia namoaka antsy ilay alemà ary nanapaka ny tadin'i Drake!
  
  
  ***
  
  
  Drake dia nahita izany rehetra izany tamin'ny hetsika miadana. Ny famirapiratry ny lelan-tsabatra, ny famirapiratan'ny famirapiratry ny tany. Ny fivahany tampoka teo amin'ny tanjaky ny fiainany - ny fomba nanombohan'izany nibontsina sy nikoropaka teo amboniny.
  
  Tsy lanja eo noho eo ny vatany. Fotoana mangatsiakan'ny horohoro sy ny tsy finoana. Ny fahafantarana fa ny zavatra rehetra tsapany sy ny zavatra rehetra azony atao amin'ny ho avy dia rava fotsiny.
  
  Ary avy eo ny fahalavoana... nahita ny fahavalony, Alicia, nihanika tamin'ny totohondriny mba hiverina eo an-tampon'ny sarcophagus ... nahita ny vavan'i Ben nikiakiaka ... Nivadika ho saron-tava fahafatesana ny tarehin'i Kennedy... ary amin'ny alalan'ny fahitany periferika... Distance... ... inona no. ?
  
  Torsten Dahl, ilay Soeda adala, nihazakazaka, tsia, nihazakazaka, namakivaky ny lampihazo niaraka tamin'ny fehikibo fiazakazahana nafatotra tamin'ny vatany, natsipy ara-bakiteny tao anaty lavaka mainty, tahaka ny nataon'i Drake mihitsy fotoana fohy talohan'izay.
  
  Fiadiana fiarovan-tena nisokatra teo ivohony, nanodidina ny andry iray tao amin'ny lokan'i Odin, nohazonin'i Hayden sy Wells, izay niomana hanao ezaka mafy indrindra.
  
  Ny fitsambikinana adala nataon'i Dahl...nitondra azy akaiky mba hihazona ny sandrin'i Drake sy hihazona azy mafy.
  
  Nihena ny fanantenan'i Drake rehefa nianjera niaraka izy sy Dahl, nihenjan-droa ny tady fiarovana...avy eo dia nisy fisintonana tampoka narary rehefa nanaiky ny fihenjanana i Hayden sy Wells.
  
  Dia manantena. Fanandramana miadana sy maharary amin'ny famonjena. Nijery ny mason'i Dahl i Drake, tsy niteny na dia iray aza, tsy namoaka fihetseham-po na dia kely aza rehefa notaritaritina tamin'ny santimetatra isaky ny santimetatra ho amin'ny fiarovana.
  
  Ny mpanamory angidimby dia tsy maintsy nahazo ny baiko, satria nanomboka niakatra izy mandra-pahavononany hitifitra balafomanga fahatelo, tamin'ity indray mitoraka ity avy any an-tendrombohitra, natao hanitarana ny hantsana ampy ho an'ny sarcophagus mba hifanaraka amin'ny tsy misy fahasimbana.
  
  Tao anatin'ny telo minitra, nanjavona ny vatam-paty Odin. Ny fikotrokotroky ny lelan'ny helikoptera dia fahatsiarovana lavitra. Ben, Kennedy ary Parnevik dia mitovy amin'ny ankehitriny.
  
  Farany, i Dahl sy Drake dia notaritaritina teo amin'ny sisin'ny vatolampy. Te-hanenjika i Drake, saingy tsy nihetsika ny vatany. Ny hany azony natao dia ny nandry teo, namela ny ratram-po nilentika, nanova ny fanaintainana ho any amin'ny faritra mitoka-monina ao amin'ny atidohany.
  
  Ary raha nandry teo izy, dia niverina ny feon'ny helikoptera. Tamin'ity indray mitoraka ity dia helikoptera Dahl. Ary tamin'izany fotoana izany no fomba namonjena sy fanenjehana azy ireo.
  
  Ny mason'i Torsten Dahl ihany no afaka nibanjina an'i Drake. "Andriamanitra ianao, ry sakaiza", ary tsy very taminy ny maha-zava-dehibe ny toerana nisy azy ireo. "Andriamanitra marina"
  
  
  IRAIKA AMBY EFA-POLO
  
  
  
  ALEMAINA
  
  
  Isaky ny nanodina ny borikiny teo amin'ny seza mafy i Kennedy Moore, dia nahatsikaritra ny mason'i Alicia Miles. Mpiady Uber ilay tovovavy anglisy, nomena saina fahenina an'ny polisy - fiandrasana tsy tapaka.
  
  Nandritra ny sidina adiny telo avy any Islandy ho any Alemaina, dia nijanona indray mandeha izy ireo. Voalohany, folo minitra monja taorian"ny nandaozan"izy ireo ilay volkano, dia nopotehin"izy ireo ilay vatam-paty ary nasiany antoka ary nentiny tao an-tsambo ny rehetra.
  
  Avy hatrany i Abel Frey dia nankany amin'ny efitrano aoriana. Tsy nahita azy intsony izy hatramin"izay. Mety ho menaka ny kodiaran'ny halatra sy ny indostria. Alicia saika nanipy an'i Kennedy, Ben ary Parnevik teo amin'ny sezany, dia nipetraka teo akaikin'ny sipany, ilay Milo naratra. Toa nihazona ny faritra rehetra tamin'ny vatany ilay Amerikanina be dia be, fa ny baolinany indrindra indrindra, zava-misy izay toa hitan'i Alicia fa mampifalifaly sy mampiahiahy.
  
  Nisy mpiambina telo hafa tao anatin'ilay angidimby, nitodika tamin'ireo voafonja ho amin'ny fifandraisana hafahafa nisy teo amin'i Alicia sy Milo - nalahelo nifandimby, avy eo nisy dikany, ary feno hatezerana avy eo.
  
  Tsy fantatr'i Kennedy hoe taiza izy ireo rehefa nanomboka nidina ilay helikoptera. Ny sainy dia nivezivezy nandritra ny ora farany, nanomboka tamin'i Drake sy ny zava-niainany tany Paris, Soeda ary ny volkano, ka hatramin'ny fiainany taloha niaraka tamin'ny NYPD, ary avy eo, tsy azo ihodivirana, nankany Thomas Caleb.
  
  Kaleb dia mpamono olona maromaro izay nafahany hovonoina indray. Nanafika azy ny fahatsiarovana ireo niharam-boina taminy. Mbola tao an-tsainy, toy ny rà vao nalatsa, ny toerana nisy ny heloka bevava nodiaviny andro vitsivitsy lasa izay - toerana nisy ny heloka bevava nataony. Tsapany fa tsy nahita vaovao na dia iray aza izy hatramin'izay.
  
  Sao dia tratrany izy.
  
  Amin'ny nofinao....
  
  Tsia. Amin'ny nofiko dia tsy tratrany izy, tsy manakaiky azy mihitsy. Mamono sy mampijaly ahy izy, ary ny heloko dia manenjika ahy toy ny demonia mandra-pahafoiko azy rehetra.
  
  Nidina haingana ilay angidimby, nanala azy tamin'ny fahitana tsy azony natrehiny. Nisokatra ny efitrano manokana tao ambadiky ny angidimby ary nivoaka i Abel Frey, nitabataba.
  
  "Alicia, Milo, hiaraka amiko ianao. Ento ny voafonja. Ry mpiambina, hitondra ny vatam-paty ho any amin'ny efitrano fijeriko ianareo. Ny mpiambina ao dia manana toromarika hifandray amiko raha vao vonona hojerena ny zava-drehetra. Ary tiako ho tonga haingana izany ry mpiambina, ka aza misalasala. Mety efa niandry an"i Frey nandritra ny an"arivony taona i Odin, saingy tsy niandry an"i Odin i Frey."
  
  "Fantatr'izao tontolo izao ny zavatra nataonao, Frey, adala ianao," hoy i Kennedy. "Mpamorona lamaody, ozona. Mandra-pahoviana no heverinao fa hijanona ivelan"ny fonja?"
  
  "Ny fahatsapana Amerikana momba ny maha-zava-dehibe ny tenany," hoy i Frey. "Ary ny hadalana dia mahatonga anao hino fa afaka miteny mafy ianao, hmm? Ny saina ambony dia mandresy foana. Tena mihevitra ve ianao fa nivoaka ny namanao? Nametraka fandrika teo izahay ry adala. Tsy handalo an'i Poseidon izy ireo."
  
  Nisokatra ny vavany hanohitra i Kennedy, saingy nahita an'i Ben nanozongozona ny lohany vetivety ary nanakombona haingana ny vavany. Avelao. Tafavoaka velona aloha, miady any aoriana. Nanonona an'i Vanna Bonta tao an-tsaina izy hoe: "Aleoko manana complexe d'inferiority sy gaga faly toy izay manana complexe superiore ka mifoha amin'ny fomba tsy misy dikany."
  
  Tsy nahafantatra i Frey fa nafenina tany amin'ny toerana avo kokoa ny helikopterany. Ary ny fireharehana no naharesy lahatra azy fa ambony noho ny azy ny sainy.
  
  Avelao izy hieritreritra izany. Ny tsy ampoizina dia mbola ho mamy kokoa.
  
  
  ***
  
  
  Nigadona ilay helikoptera. Nandroso i Frey ary nitsambikina nidina aloha, niantso baiko tamin'ireo lehilahy teo amin'ny tany. Nitsangana i Alicia ary nanao fihetsika tamin"ny fanondrony. "Ianareo telo voalohany. Midina ny loha. Tohizo hatrany mandra-pilazako ny mifanohitra amin"izany."
  
  Nitsambikina avy teo amin'ny helikoptera tao ambadiky ny Ben i Kennedy, nahatsapa ny fanaintainan'ny havizanana teo amin'ny hozatra rehetra. Rehefa nijery ny manodidina izy, dia nanadino ny havizanana nandritra ny iray minitra ilay fahitana mahagaga, raha ny marina dia nanala ny fofony izany.
  
  Indray mandeha dia hitany fa ny lapan'i Frey any Alemaina; zohy mpamorona ny faharatsiana izay tsy nitsahatra ny fahafinaretana. Ny faritra niavian'izy ireo dia nanatrika ny fidirana lehibe, varavarana hazo oaka roa voapetaka amin'ny sifotra volamena ary voaravaka andry marbra italianina izay mankao amin'ny efitrano fidirana lehibe. Rehefa nijery i Kennedy, dia nisy fiara lafo vidy roa, Lamborghini sy Maserati iray, niainga, izay nisy lehilahy efatra amby roapolo nafana fo nipoitra ary nivembena niakatra ny tohatra mankany amin'ny Castle. Avy ao ambadiky ny varavarana ny gadona mavesatry ny mozika dihy.
  
  Eo ambonin'ny varavarana dia nisy fasade mifono vato voapetaka tamin'ny andalana tilikambo telozoro sy tilikambo roa avo roa teo amin'ny andaniny roa, nanome endrika Gothic Revival ilay rafitra lehibe. Mahavariana, hoy i Kennedy, ary somary manafintohina. Noheveriny fa ho nofinofin'ny modely amin'ny hoavy ny fanasana amin'ny fety amin'ity toerana ity.
  
  Ary noho izany dia nahazo tombony tamin'ny nofinofiny i Abel Frey.
  
  Voatosika ho any amin'ny varavarana izy, nijery azy ireo tsara i Alicia rehefa nandalo ireo fiara lehibe mirohondrohona sy niakatra ny tohatra marbra. Eo amin'ny varavarana sy mankany amin'ny lobby manako. Teo amin"ny ankavia, nisy vavahady mivelatra, rakotra hoditra, niditra tao amin"ny toeram-pandihizana iray feno mozika mampientanentana, jiro miloko, ary trano heva izay nivezivezy teo ambonin"ny vahoaka, izay nahafahan"ny rehetra nanaporofo ny fahaizany mandihy. Nijanona avy hatrany i Kennedy ary nikiakiaka.
  
  "Vonjeo!" Nitomany izy sady nibanjina ireo mpitsidika. "Ampio izahay!"
  
  Olona maromaro no naka fotoana nampidina ny solomaso feno antsasany ary nibanjina ahy. Afaka segondra vitsy dia nanomboka nihomehy izy ireo. Ilay blonde soedoà mahazatra dia nanandratra ny tavoany ho fiarahabana, ary nanomboka nijery azy ilay lehilahy italiana mainty hoditra. Niverina tany amin'ny helony ny hafa.
  
  Nitomany i Kennedy rehefa nosintonin"i Alicia tamin"ny volony izy ary notaritaritina teny amin"ny gorodona marbra. Nikiakiaka nanohitra i Ben, saingy saika nandondona azy ilay tehamaina. Nitombo ny hehy teo amin"ireo vahiny nasaina, narahin"ny fanehoan-kevitra ratsy vitsivitsy. Natsipin"i Alicia teo amin"ilay tohatra lehibe i Kennedy, ka nokapohiny mafy teo amin"ny taolan-tehezany.
  
  "Vehivavy adala", hoy izy nitsikitsiky. "Tsy hitanao va fa raiki-pitia amin"ny tompony izy ireo? Tsy hihevitra azy ho ratsy mihitsy izy ireo. Ankehitriny... mandehana."
  
  Nanondro ambony izy niaraka tamin'ny basy poleta kely nipoitra teny an-tanany. Te-hanohitra i Kennedy, saingy raha jerena ny zava-nitranga vao haingana, dia nanapa-kevitra ny hanaraka izany izy. Nentina niakatra teo amin"ny tohatra sy miankavia izy ireo, ho any amin"ny elatry ny Lapa. Raha vao niala teo amin"ny tohatra izy ireo ka niditra tao amin"ilay lalantsara lava sy tsy nisy fanaka - ilay tetezana manelanelana ny elany - dia nijanona ny mozika dihy, ary mety ho izy ireo ihany no velona tamin"izany fotoana izany.
  
  Nandeha teny amin'ny lalantsara iray izy ireo, ka nahita ny tenany tao amin'ny efitrano iray izay mety ho efitra fisakafoana malalaka. Ankehitriny anefa dia nozaraina ho efi-trano antsasa-polo misaraka ilay faritra - efitra misy barany ivelany fa tsy rindrina.
  
  sela.
  
  Kennedy, niaraka tamin'i Ben sy Parnevik, dia natsipy tao amin'ny efitra figadrana akaiky indrindra. Ny fikotrokotroka mafy dia midika fa mihidy ny varavarana. Nanofahofa tanana i Alicia. "Jereo ianao. Ankafizo."
  
  Tao anatin'ny fahanginana nandrenesana taorian'izay, dia namakivaky ny rantsan-tanany tamin'ny volony mainty lava i Kennedy, nanamora ny akanjony pataloha araka izay azony natao, ary naka rivotra lalina.
  
  "Eny..." nanomboka niteny izy.
  
  "Hey ry bitro!" Nipoitra teo anoloan"ny fakantsarin"izy ireo i Abel Frey, nitsiky toy ny Andriamanitry ny Afobe. "Tongasoa eto amin'ny lapa misy ahy. Na izany na tsy izany dia misalasala aho fa hankafy azy io toy ny vahiny mpanankarena ahy ianao. "
  
  Nanofahofa ilay tolotra izy vao namaly azy ireo. "Tsy maninona. Tsy mila miresaka ianao. Tsy dia mahaliana ahy ny teninao. Noho izany," mody nieritreritra izy hoe, "iza no ananantsika... eny, mazava ho azy, i Ben Blake io. Azoko antoka fa hanome fahafinaretana lehibe ho anao izany.
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny bara i Ben ary nisintona azy ireo mafy araka izay vitany. "Aiza ny anabaviko, ry zazasary?"
  
  "Hm? Ilay blonde saucy miaraka amin'ny..." natsipiny mafy ny tongony. "Ampidiro ny fomba fiadiana dragona? Mila antsipiriany ve ianao? Eny ary, eny, satria ianao io ry Ben. Ny alina voalohany nandefasako ny lehilahy tsara indrindra teo mba haka ny kirarony, fantatrao, mba hanalefahana azy kely. Nasiany marika izy, nandratra taolan-tehezana vitsivitsy, saingy azony izay tiako."
  
  Naka fotoana kely i Frey nanjono ilay "contrôle remote" tao amin"ny paosin"ilay akanjo landy hafahafa nanaovany. Navadiny tamin'ny fahitalavitra portable izany, izay tsy hitan'i Kennedy akory. Nisy sary nipoitra tamin'ny habakabaka - Vaovao SKY - resaka momba ny trosam-pirenena mitombo ao Angletera.
  
  "Alina faharoa?" Niato i Frey. "Te hahafantatra tokoa ve ny anadahiny?"
  
  Nikiakiaka i Ben, ary nisy feo nikofoka nivoaka lalina tao an-kibony. "Salama tsara izy? Salama tsara izy?"
  
  Notsindrian'i Frey indray ny fanaraha-maso lavitra. Ny efijery dia nivadika ho sary hafa, grainier kokoa. Tsapan'i Kennedy fa nijery efitra kely iray misy ankizivavy mifatotra eo am-pandriana izy.
  
  "Inona ny hevitrao?" Nampirisika i Frey. "Farafaharatsiny mbola velona izy. Amin'izao fotoana izao."
  
  "Karina!" Nihazakazaka nankany amin'ny fahitalavitra i Ben, saingy nijanona tampoka. Nihozongozona ny vatany manontolo ny sobs.
  
  Nihomehy i Frey. "Inona koa no tadiavinao?" Mody misaina indray izy ary avy eo dia nanova ny fantsona indray, tamin'ity indray mitoraka ity ho CNN. Avy hatrany dia nisy hafatra momba ny mpamono olona avy any New York - Thomas Caleb.
  
  "Nanoratra ho anao teo aloha ity," hoy ilay adala Kennedy tamin-kafaliana. "Nieritreritra ianao fa te hijery."
  
  Nihaino tsy an-tsitrapo izy. Nandre ny vaovao mahatsiravina fa i Caleb dia nanohy nivezivezy teny an-dalamben'i New York, afaka, matoatoa.
  
  "Mino aho fa nanafaka azy ianao," hoy i Frey tamin'ny lamosin'i Kennedy. "Tena asa. Niverina tany amin"ny toerany ilay mpiremby, fa tsy biby voatazona ao amin"ny toeram-pijerem-biby an-tanàna intsony."
  
  Ny tatitra dia nilalao tamin'ny alàlan'ny rakitsary momba ny raharaha-ny zavatra mahazatra-ny tarehiny, ny tarehin'ilay polisy maloto, ny endrik'ireo niharam-boina. Ny endrik'ireo niharam-boina hatrany.
  
  Ireo izay nanenjika ny nofinofiny isan'andro.
  
  "Manantena aho fa fantatrao daholo ny anarany, sa tsy izany?" Naneso i Frey. "Ny adiresin"ny fianakaviany. Fomba... maty izy ireo. "
  
  "Mitsahara!" Nametraka ny lohany teo an-tanany i Kennedy. Ajanony io! Mba miangavy re!
  
  "Ary ianao," henony nibitsibitsika i Frey. "Profesora Parnevik," narorany toy ny hena lo latsaka tao am-bavany ireo teny ireo. "Tokony nijanona sy niasa ho ahy ianao."
  
  Nisy tifitra iray naneno. Nikiakiaka noho ny fahatairana i Kennedy. Ny segondra manaraka dia henony nianjera ny faty, ary rehefa nitodika izy, dia nahita fa nianjera tamin"ny tany ilay anti-panahy, nisy lavaka nivelatra teo amin"ny tratrany, nivoaka ny rà ary nipitika teo amin"ny rindrin"ny efitra fisakafoana.
  
  Nianjera ny valanoranony, nanakatona ny atidohany ny tsy finoana. Tsy afaka nijery fotsiny izy rehefa nitodika tany aminy indray i Frey.
  
  "Ary ianao, Kennedy Moore. Tonga ny fotoananao. Hojerentsika tsy ho ela ny halalin'izay azonao hidina.
  
  Nihodina sy nitsiky izy, dia lasa.
  
  
  ROA FOLO
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANE
  
  
  Nihomehezan'ny tenany i Abel Frey rehefa nankany amin'ny sampana fiarovana azy. Fotoana famoronana vitsivitsy dia nohitsakitsahiny tamin'ny tany ireo adala ireo. Samy tapaka izy ireo. Ary farany, novonoiny ho faty ilay adala antitra Parnevik Stone.
  
  Mahagaga. Miroso amin'ny hetsika mahafinaritra kokoa izao.
  
  Nosokafany ny varavaran'ny efitranony manokana, ka nahita an'i Milo sy Alicia nivalampatra teo amin'ny fandrianany, toy ny nandaozany azy ireo. Mbola nijaly noho ny ratra ilay Amerikana lehibe, nikoropaka tamin'ny fihetsika rehetra, noho ilay Soedoà, Torsten Dahl.
  
  "Misy vaovao avy amin'ny manodidina ve?" - Nanontany avy hatrany i Frey. "Niantso ve i Hudson?"
  
  Ny teo akaikiny dia ivon-toerana fanaraha-maso CCTV, eo ambany fanaraha-mason'ny iray amin'ireo mpanohana mahery vaika an'i Frey, Tim Hudson, amin'izao fotoana izao. Fantatra manodidina ny lapa ho "ilay lehilahy manana fahatsiarovana" noho ny fahalalany informatika be dia be, i Hudson dia iray amin'ireo mpianatra voalohany an'i Frey, lehilahy iray vonona ny hanao zavatra tafahoatra ho an'ny lehibeny fanatika. Ny ankamaroany dia nanara-maso ny fandrosoan'ny fametrahana ny fasan'i Odin, ary i Hudson no teo amin'ny familiana - nanozona, tsemboka ary nitelina an'i Yeagers toy ny ronono. Tsy andrin"i Frey ny hahita ny Fasana napetraka teo amin"ny toerana tokony hisy azy, ary nanao fiomanana feno ho an"ny fitsidihany niavaka voalohany izy. Nojerena koa ireo voafonjany sy ny efitranon"i Karin ary ny efitra figadrana vaovao.
  
  Ary fety, mazava ho azy. Nanangana rafitra iray i Hudson izay nampifehy ny santimetatra rehetra tamin'ny klioba, na infrarouge na pitch standard, ary ny hetsika rehetra nataon'ireo vahiny sangany an'i Frey dia voarakitra an-tsoratra sy nojerena ny lanjan'ny leverage.
  
  Nanjary takany fa tsy fahalalana akory ny fahefana. Ny tanjaka dia porofo mivaingana. Saripika malina. Video famaritana avo. Mety ho tsy ara-dalàna ny fisamborana, saingy tsy naninona raha natahotra loatra ilay niharam-boina.
  
  Abel Frey dia afaka nandamina "alin'ny daty" miaraka amin'ny starlet na akohokely rock amin'ny fotoana rehetra mety aminy. Afaka mividy sary hosodoko na sary sokitra izy, mahazo seza eo anoloana amin'ny seho mafana indrindra ao amin'ny tanàna manjelanjelatra indrindra, hahatratra ny tsy azo tratrarina isaky ny mandeha. tiany.
  
  "Mbola tsy misy na inona na inona. Tsy maintsy maty teo ambony fandriana indray i Hudson", hoy i Alicia raha nipetraka nipetraka teo an-tanany ny lohany ary nihantona teo amin"ny sisin"ny fandriany ny tongony. Rehefa nijery azy i Frey, dia namelatra kely ny lohaliny.
  
  Azo antoka. Mazava ho azy fa nisento irery i Frey. Nijery an"i Milo nitoloko sy nihazona ny taolan-tehezany izy. Tsapany fa nisy herin'aratra nanafaingana ny fitempon'ny fony rehefa nieritreritra ny hanao firaisana amin'ny loza izy. Nanandratra ny volomasony teo amin'ny lalan'i Alicia izy, nanome azy ny famantarana 'vola' manerantany.
  
  Nampidina ny tongony i Alicia. "Rehefa dinihina tokoa, Milo, nahoana raha mandeha mijery indray ianao. Ary mahazo tatitra feno avy amin'i Hudson adala, hmm? Tompoko," niondrika izy nankeo amin'ilay lovia volafotsy misy sakafo hanina. "Misy zavatra tsy mahazatra ve?"
  
  Nodinihin'i Frey ilay vilia raha i Milo, izay tsy nanadino ny zava-nitranga, toy ny mpanao politika tamin'ny hadalany, dia nandefa mody topy maso nankany amin'ny sipany, avy eo dia nitoloko sy nikiakiaka nivoaka ny efitrano.
  
  Hoy i Frey: "Mahafinaritra ny biscotti."
  
  Raha vantany vao nipitika ny varavarana dia nomen"i Alicia lovia misy biscuit i Frey ary niakatra teo amin"ny latabany. Nijoro tamin"ny tongony efatra izy, dia nitodika tany aminy.
  
  "Mila ampondra anglisy mahafinaritra miaraka amin'ity biscuit ity ve ianao?"
  
  Nanindry bokotra miafina teo ambanin'ny latabany i Frey. Avy hatrany dia nihetsika teo amin"ny sisiny ilay hosodoko sandoka, izay nahitana andian-dahatsary maromaro. Hoy izy: "Enina", ary velona ny iray tamin"ireo efijery.
  
  Nanandrana ilay mofomamy izy teo am-pijerena, nanafosafo ny vodin'i Alicia.
  
  "Ny kianjako ady", hoy izy nifoka rivotra. "Efa masaka. Eny?"
  
  Nikoropaka i Alicia. "Eny".
  
  Nanomboka nikapoka ny fahaketrahana teo anelanelan'ny tongony i Frey. "Dia manana folo minitra eo ho eo aho. Tsy maintsy manao zavatra haingana ianao amin'izao fotoana izao. "
  
  "Tantaram-piainako".
  
  Nitodika tany aminy i Frey, nahatsiaro an'i Milo foana teo amin'ny roapolo metatra tao ambadiky ny varavarana nivoha, saingy na dia teo aza izany, sy ny fanatrehan'i Alicia Miles ara-nofo, dia mbola tsy afa-niala ny masony tamin'ny efitranon'ny iray tamin'ireo tranony vaovao. nahazo babo .
  
  Mpamono andiany - Thomas Caleb.
  
  Tsy azo ihodivirana ny fifandonana farany.
  
  
  
  Fizarana faha-3
  Sahan'ady...
  
  
  TELO FOLO
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANE
  
  
  Nihazakazaka nankany amin'ny bara i Kennedy rehefa niseho teo ivelan'ny efitranon'izy ireo i Abel Frey sy ny mpiambina azy. Nikiakiaka tamin'izy ireo izy mba hanesorana ny vatan'ny profesora na hamela azy ireo ho afaka, dia nahatsapa ho tebiteby rehefa nanao izany.
  
  Nijanona teo am-baravaran'ny efitra figadrana izy, tsy fantany izay tokony hatao. Nanondro ny basy poletany ny iray tamin"ireo mpiambina. Nandeha lalindalina kokoa tao amin'ny tranomaizina izy ireo, nandalo efitra maromaro hafa, tsy nisy olona. Saingy ny haben'izany rehetra izany dia nampangatsiatsiaka azy hatramin'ny taolana. Nanontany tena izy hoe manao ahoana ny faharatsiana hain"ity lehilahy ity.
  
  Tamin"izay no tsapany fa mety ho ratsy noho i Kaleba izy. Ratsy noho izy rehetra. Nanantena izy fa nanatona i Drake, Dahl ary ny tafika mpanohana, saingy tsy maintsy niatrika izany olana izany izy ary nandresy izany, nino fa irery izy ireo. Ahoana no nanantenany hiaro an'i Ben toy ny nataon'i Drake? Nisy tovolahy iray nandeha teo akaikiny. Tsy niteny firy izy hatramin'ny nahafatesan'i Parnevik. Raha ny marina, hoy i Kennedy, dia tsy niteny afa-tsy teny vitsivitsy ilay zazalahy hatramin'ny nisamborana azy ireo tao amin'ny Fasana.
  
  Hitany ve ny fahafahany namonjy an'i Karin nitsoaka? Fantany fa mbola tao am-paosiny soa aman-tsara ny findainy, natao hovitrovitra, ary nahazo antso antsasak"adiny avy tamin"ny ray aman-dreniny izay tsy novaliany.
  
  "Eo amin'ny toerana mety isika," hoy i Kennedy nibitsibitsika teo an-joron'ny vavany. "Ataovy ho anao ny sainao."
  
  "Mangina, ry Amerikana!" Nandrora ny teny farany i Frey toy ny hoe ozona. Ho azy, hoy izy, dia azo inoana fa izany no izy. "Tokony hanahy ny amin'ny anjaranao ianao."
  
  Nitodika tany aoriana i Kennedy. "Inona no dikan'izany? Hanao ahy hanao ny iray amin"ireo akanjo kely nataonao ve ianao?" Nanahaka ny manapaka sy manjaitra izy.
  
  Nanandratra ny volomaso ilay Alemà. "Mahafatifaty. Andeha hojerentsika hoe mandra-pahoviana ianao no mijanona ho mazoto."
  
  Niditra tao amin'ny faritra iray hafa, maizina kokoa tamin'ilay trano izy ireo, tany ivelan'ny tranobe. Ankehitriny izy ireo dia nandeha tamin'ny zoro midina maranitra, ny efitrano sy ny lalantsara nanodidina azy dia rava. Na izany aza, ny fahafantarana an'i Frey, dia herring mena avokoa izany rehetra izany mba hanakorontanana ireo jiolahy.
  
  Nandeha teny amin"ny lalantsara farany izy ireo, izay nitarika ho amin"ny varavarana hazo miondrika misy takela-by lehibe eo amin"ny saviny. Ny iray tamin'ireo mpiambina dia nanisy totohondry laharana valo tamin'ny fanalahidin'ny nomerao tsy misy tariby, ary nanomboka nivoha ireo varavarana mavesatra.
  
  Avy hatrany dia hitany ny fefy vy avo-tratra izay nanodidina ilay efitrano vaovao. Teo amin"ny telopolo ka hatramin"ny efapolo teo ho eo no nitsangana nanodidina azy nitondra zava-pisotro teny an-tanany, nihomehy. Playboys sy tompon'ny zava-mahadomelina, mpivaro-tena lahy sy vavy ambony, filoha mpanjaka sy Fortune 500. Vehivavy mpitondratena manana lova be, sheikh manankarena solika ary zanakavavin'ny mpanankarena.
  
  Nijoro nanodidina ny sakana ny rehetra, nisotro an'i Bollinger sy Romani Conti, nihinana sakafo matsiro ary naneho ny kolontsainy sy ny sarangany.
  
  Rehefa niditra i Kennedy, dia nijanona izy rehetra ary nibanjina azy vetivety. Ny eritreriny nangatsiaka dia ny hanombantombana azy.Nihazakazaka teny amin'ny rindrina feno vovoka ny bitsibitsika ary nanenika ny sofiny.
  
  Izy io? Biraon'ny polisy?
  
  Handrava azy ao anatin'ny efatra minitra izy.
  
  Horaisiko. Omeko folo hafa ianao ry Pierre. Inona no holazainao?
  
  Fito. Azoko antoka fa matanjaka noho ny endriny izy. Ary, eny, ho tezitra kely izy, sa tsy izany?
  
  Inona no resahin'izy ireo?
  
  Nahatsapa daka mafy teo amin'ny vodiny i Kennedy ary tafintohina tao amin'ny efitrano. Nihomehy ny fiangonana. Nihazakazaka nanaraka azy haingana i Frey.
  
  "Olona!" Nihomehy izy. "Ry namako! Fanomezana mahafinaritra izany, sa tsy izany? Ary hanome antsika alina mahafinaritra izy!"
  
  Nijery ny manodidina i Kennedy, natahotra tsy voafehy. Inona no resahin'izy ireo? Mijanòna mafy, tsaroany ny teny tian'i Kapiteny Lipkind. Tohizo ny lalaonao. Niezaka nifantoka izy, saingy nandrahona ny hadalany ny fahatairana sy ny manodidina.
  
  "Tsy hanao fampisehoana eo anatrehanao aho," hoy izy nimonomonona teo an-damosin'i Frey. "Amin'ny fomba rehetra andrasanao."
  
  Nitodika tany aminy i Frey, ary nahagaga ny tsikiny nahafantatra. "Tsy io? Noho ny zava-tsarobidy? Heveriko fa manaja ny tenanao sy ny namanao ianao. Normal anefa izany. Mety hieritreritra an'izany ianao, saingy heveriko fa hataonao izany, ry Kennedy malala. Tena heveriko fa vitanao izany. Avia." Nanome baiko azy hanatona azy izy.
  
  Nizotra nankany amin'ny lalamby peratra i Kennedy. Teo amin'ny roa ambin'ny folo metatra teo ambaniny dia nisy lavaka boribory nohadiana tsy nirindra tamin'ny tany, feno vato ny gorodona ary feno loto sy vato ny rindrina.
  
  kianjan'ny gladiatera taloha. Lavaka ady.
  
  Nosintonina teo akaikiny ny tohatra metaly ary nampiakarina teo ambonin'ny tohatra nankany an-davaka. Nilaza i Frey fa tokony hidina izy.
  
  "Tsia," hoy i Kennedy nibitsibitsika. Basy telo no niantefa taminy sy i Ben.
  
  Frey nikiakiaka. "Mila anao aho, fa tena tsy mila ankizilahy aho. Afaka manomboka amin'ny bala mankany amin'ny lohalika isika, avy eo amin'ny kiho. Miasà ary jereo hoe hafiriana no hahatanterahanao ny fangatahako." Ny tsikiny feno helo dia nandresy lahatra azy fa ho faly izy hanamafy ny teniny.
  
  Nihidy nify izy ary nandany fanindroany nanadio ny akanjony. Ny mpanankarena dia nijery azy tamim-pahalianana, toy ny biby ao anaty tranom-borona. Foana ny vera ary nohanina ny sakafo hanina. Nivezivezy teo amin"izy ireo ny mpandroso sakafo sy ny mpandroso sakafo, tsy hitan"izy ireo, mameno sy mamelombelona.
  
  "Lavaka inona?" nifampiraharaha momba ny fotoana izy, tsy nahita lalana hivoahana, niezaka nanome an'i Drake isaky ny segondra fanampiny sarobidy.
  
  "Ity no kianjan"ny ady", hoy i Frey tamin-katsaram-panahy. "Miaina ao amin'ny fahatsiarovana be voninahitra ianao na maty amin'ny fahafaham-baraka. Eo an-tananao ny safidy, ry Kennedy malalako. "
  
  Mijanòna mafy.
  
  Nanosika azy tamin"ny moron"ny basy poletany ny iray tamin"ireo mpiambina. Na ahoana na ahoana dia nahavita nampiseho fijery tsara an'i Ben izy ary tonga teo amin'ny tohatra.
  
  "Andraso," nitselatra tezitra ny mason"i Frey. "Esory ny kirarony. Izany dia hampitombo bebe kokoa ny fahalianan-drany."
  
  Nijoro teo i Kennedy, afa-baraka sy tezitra, ary sosotra kely rehefa nandohalika teo anoloany ny iray tamin"ireo mpiambina ary nanala ny kirarony. Niakatra ny tohatra izy, nahatsiaro ho tsy tena izy sy lavitra, toy ny hoe nisy an'i Kennedy hafa tany amin'ny faritra lavitra an'izao tontolo izao ity fihaonana hafahafa ity. Nanontany tena izy hoe iza no tena resahin'ny rehetra.
  
  Tsy dia tsara ny feony. Toy ny hoe tsy maintsy miady amin"ny ainy izy.
  
  Rehefa nidina ny tohatra izy, dia nisy sioka avy amin'ny vahoaka, ary nanenika ny rivotra ny onjan-dra mahery vaika.
  
  Nihiakiaka isan-karazany izy ireo. Napetraka ny filokana, ny sasany dia ho faty ao anatin'ny iray minitra latsaka, ny hafa ho very ny fehin-kibony ao anatin'ny telopolo segondra latsaka. Nisy iray na roa mihitsy aza no nanome fanohanana azy. Saingy ny loza lehibe kokoa dia ny handoto ny fatin'ilay ramatoa rehefa avy nanova azy ho vovoka izy.
  
  Ny manankarena indrindra amin'ny mpanankarena, ny fako mahery indrindra eto an-tany. Raha izany no nanomezana ny harena sy ny fahefana anao, dia rava tokoa izao tontolo izao.
  
  Vetivety loatra dia nikasika ny tany mafy ny tongony tsy nahy. Nidina izy, nahatsiaro nangatsiaka sy nibaribary, ary nijery ny manodidina. Nisy lavaka teo amin"ny rindrina teo anoloany. Saron"ny bara matevina izy io amin"izao fotoana izao.
  
  Nirohotra nandroso tampoka ilay olona voafandrika teo amin"ny ilany ilany amin"ireo bara hidiny ireo, ka nidona tamin"ny kiakiaka feno hatezerana. Nanozongozona azy ireo mafy izy ka nitsambikina, ny tarehiny dia mihoatra noho ny fitarainana diso.
  
  Saingy na dia teo aza izany, ary na dia teo aza ny manodidina azy hafahafa, dia nahafantatra azy haingana kokoa i Kennedy noho ny fitadidiany ny anarany.
  
  Thomas Caleb, mpamono olona. Eto Alemaina, miaraka aminy. Niditra tao amin'ny kianjan'ny ady ny fahavalo mahafaty roa.
  
  Ny drafitr'i Abel Frey, izay noforonina tany New York, dia ampiharina.
  
  Nitsambikina ny fon'i Kennedy, ary ny fankahalana dia nitifitra avy amin'ny rantsan-tongony hankany amin'ny atidohany sy ny lamosiny toy ny zana-tsipìka.
  
  "Ry zazasary!", hoy izy nitomany sady nidodododo noho ny hatezerana. "Tena basy tanteraka ianao!"
  
  Dia nitsangana ny bara ary nitsambikina nanatona azy i Kaleba.
  
  
  ***
  
  
  Nivoaka ny helikoptera i Drake talohan'ny nikatsony tamin'ny tany, mbola dingana iray tao ambadik'i Torsten Dahl, ary nihazakazaka nankany amin'ilay trano fandraisam-bahiny be atao, izay lasan'ny fiaraha-mientan'ny tafika iraisam-pirenena. Azo antoka fa mifangaro ny tafika, saingy tapa-kevitra sy vonona hiady.
  
  1,2 kilaometatra avaratr"i La Vereina no nisy azy ireo.
  
  Nilahatra ny fiaran'ny tafika sy sivily, nirodorodo ny motera, nivonona.
  
  Nitabataba ny foyer: ny commandos sy ny hery manokana, ny sampam-pitsikilovana ary ny miaramila dia nifamory, nikarakara sy niomana.
  
  Nanambara ny fisiany i Dahl tamin'ny nitsambikina teo amin'ny fandraisana ny hotely ary nikiakiaka mafy ka nihodina ny rehetra. Nisy fahanginana feno fanajana.
  
  Efa fantatr'izy ireo izy sy Drake ary ny hafa, ary fantany tsara ny zava-bitany tany Islandy. Ny olona rehetra teto dia nampahafantarina tamin'ny alàlan'ny fandefasana horonan-tsary teo anelanelan'ny hotely sy ny helikoptera.
  
  "Vonona izahay?" Nikiakiaka i Dahl. "Handringana an'io basy io?"
  
  "Vonona ny fitaovana", hoy ny komandin"ny komandy. Samy nitazona an"i Dahl ho tompon"antoka tamin"ity hetsika ity izy ireo. "Mipetraka ny snipers. Nafana be izahay, ka mety haverinay indray ity volkano ity, tompoko!"
  
  Nanaiky i Dahl. "Dia inona no andrasantsika?"
  
  Niakatra zato ny haavon'ny tabataba. Nivoaka teo am-baravarana ny miaramila, nifandona teo amin'ny lamosiny ary nandamina ny fihaonana tamin'ny labiera taorian'ny ady mba hitazonana ny bravado. Nanomboka nirohondrohona ny motera rehefa niala ireo fiara nivory.
  
  Drake dia niaraka tamin'i Dahl tamin'ny fiara fahatelo mihetsika, Humvee miaramila. Tao anatin'ny ora vitsivitsy farany nanaovana fampahafantarana dia fantany fa manana lehilahy eo amin'ny 500 eo ho eo izy ireo, ampy handrendrika ny tafika kelin'i Frey izay misy 200 lahy, saingy teo amin'ny toerana ambony kokoa ilay Alemà ary noheverina fa hanana hafetsena maro.
  
  Saingy ny zavatra iray tsy nananany dia ny singa mahagaga.
  
  Nitsambikina teo amin'ny seza aloha i Drake, nihazona ny basy, nifantoka tamin'i Ben sy Kennedy ny eritreriny. Hayden no teo amin"ny seza tao aorian"izy ireo, voaomana hiady. Naratra mafy tao amin'ny hotely i Wells ary naratra mafy.
  
  Nanodidina ny fiolahana maranitra ilay andian-tsambo, ary avy eo dia tazana i La Veraine, namirapiratra toy ny hazo krismasy manoloana ny haizina nanodidina azy, ary teo anoloan"ny hantsana mainty amin"ny tendrombohitra mijoalajoala eo amboniny. Nivoha be ny vavahadiny, mampiseho ny fahasahisahian"ilay lehilahy nalehan"izy ireo haongana.
  
  Nandefa mikrô i Dahl. "Antso farany. Manomboka mafana isika. Hamonjy aina eto ny hafainganam-pandeha, ry olona. Fantatrao ny tanjona, ary fantatrao ny vinavinay tsara indrindra momba ny toerana misy ny vatam-paty Odin. Andao hiatrika an"io KISOA io ry miaramila".
  
  Ny rohy dia nijoro ho an'ny Polite Intelligent Gentleman. Maneso loatra. Fotsy fotsifotsy i Drake raha namakivaky ny trano fiambenan'i Frey ny Hummer ary zara raha nisy iray santimetatra teo amin'ny andaniny roa. Nanomboka nampiakatra ny fanairana avy tao amin"ny tilikambo avony ireo mpiambina alemà.
  
  Nirefodrefotra ny tifitra voalohany, nianjera tamin"ireo fiara nitarika. Rehefa nijanona tampoka ilay andian-tsambo, dia nosokafan'i Drake ny varavarany ary lasa nandeha. Tsy nampiasa fanohanana an'habakabaka izy ireo satria mety manana RGPS i Frey. Nila niala haingana ny fiara izy ireo noho io antony io ihany.
  
  Midira ary avadiho ho orinasa kisoa ny tanin'ny KISOA.
  
  Drake nihazakazaka nankany amin'ireo kirihitra matevina naniry teo ambanin'ny varavarankelin'ny rihana voalohany. Ny ekipan'ny SAS nalefan'izy ireo telopolo minitra lasa izay dia tokony ho efa nanidy ny faritry ny toeram-pandihizana sy ireo vahiny 'sivily' azy. Nisy bala nanidina avy teo amin"ny varavarankelin"ny lapa, nandrotsaka ny rindrin"ny vavahady rehefa nisy fiara nirotsaka tao anatiny. Nitifitra tamin'ny valifaty ny miaramilan'ny fiaraha-mitantana, namaky ny fitaratra, nikapoka nofo sy taolana, ary nanova ny endriky ny vato ho mush. Nisy ny horakoraka sy ny horakoraka ary ny antso ho fanamafisana.
  
  Nisy korontana tao anatin"ny trano mimanda. Nisy fipoahana RPG avy amin'ny varavarankelin'ny rihana ambony, nianjera tao amin'ny trano fiambenan'i Frey ary nandrava ny ampahany tamin'ny rindrina. Nisy potipoti-javatra nianjera teo amin"ireo miaramila nanafika. Niverina indray ny tifitra variraraka ary nisy mpikarama an'ady alemà iray nianjera avy teny amin'ny rihana ambony, nikiakiaka sy nianjera mandra-pidonany tamin'ny tany tamin'ny lozam-pifamoivoizana nahatsiravina.
  
  Nitifitra ny varavarana fidirana i Dahl sy ny miaramila iray hafa. Nahafaty olona roa ny balan"izy ireo na ny basy. Nihazakazaka nandroso i Dahl. Hayden dia teo amin'ny toerana nifandona tao ambadika.
  
  "Mila miditra amin'ity lavaka helo ity isika! Ankehitriny!"
  
  Nisy fipoahana vaovao nanozongozona ny alina. Ny RPG faharoa dia nandondona lavaka lehibe iray metatra atsinanan'i Drake's Hummer. Nisy fotaka sy vato nilatsaka teny an-danitra
  
  Nihazakazaka i Drake, niondrika, nijanona teo ambanin'ny lamin'ny bala izay nanindrona ny rivotra teo ambonin'ny lohany.
  
  Efa nanomboka tokoa ny ady.
  
  
  ***
  
  
  Nasehon'ny vahoaka ny fandatsahan-dra na dia talohan'ny nikasihan'i Kennedy sy i Caleb aza. Nihodina tamim-pitandremana i Kennedy, ny rantsantanany no nikasika ny loto, ny tongony nizaha ny vato sy ny tany, nihetsiketsika tsy nety mba tsy ho fantatra. Niady mafy ny atidohany hahatakatra izany rehetra izany, saingy efa nahatsikaritra fahalemena teo amin'ny mpifanandrina taminy izy - ny fomba nandraisan'ny masony ilay endrika izay nandrakotra ny akanjony pataloha tsy misy endrika.
  
  Izany no fomba iray hamonoana ilay mpamono olona. Nifantoka tamin"ny fitadiavana olon-kafa izy.
  
  I Caleb no nanao ny dingana voalohany. Nanidina avy teo amin'ny molony ny rora rehefa nitsambikina teo aminy izy, nikapa ny sandry. Niady taminy i Kennedy ary niala sasatra. Nandeha rà ny vahoaka. Nisy olona nandraraka divay mena tamin"ny tany, fanehoana an"ohatra ny ra tiany halatsaka. Nandre an'i Frey, ilay zaza tsy ampy taona, nitaona an'i Caleb, ilay psychopath tsy misy fo, hanao izany.
  
  Nibosesika indray i Caleb. Hitan'i Kennedy teo amin'ny rindrina izy. Very fifantohana izy, variana tamin"ny vahoaka.
  
  Avy eo i Kaleba dia teo amboniny, ny sandriny niboridana nanodidina ny tendany - ny tsemboka, naharikoriko... niboridana tanana. Ny tanan"ny mpamono olona...
  
  ... habibiana sy fahafatesana...
  
  ... manosotra ny lotony maloto eran'ny hodiny. Naneno tao an-dohany ny lakolosy fampitandremana. Tsy maintsy mijanona tsy mieritreritra toy izany ianao! Tsy maintsy mifantoka sy miady ianao! Miady amin'ny tena mpiady fa tsy angano noforoninao.
  
  Nidradradradra indray ny vahoaka tsy nanam-paharetana. Nopotipotehin"izy ireo teo amin"ny fefy ny tavoahangy sy ny vera, nierona toy ny biby te hamono.
  
  Ary i Kaleba, tena akaiky tokoa taorian"ny zava-nitranga rehetra. Voatifitra ny foiben'ny fifantohanany, notsofina tany amin'ny helo. Nokapohin"ilay biby goavam-be teo amin"ny ilany izy, no sady notsindriany teo amin"ny tratrany ny lohany. Ny tratrany maloto sy mitsemboka miboridana. Dia nokapohiny indray izy. Nipoaka ny fanaintainana teo amin"ny tratrany. Nivembena izy. Niraraka taminy ny divay mena, niraraka avy any ambony.
  
  "Izany no izy," hoy i Caleb naneso azy. "Midina any amin"izay misy anao."
  
  Nirohondrohona ny vahoaka. Nofafan"i Caleb tamin"ny volony lava ny tanany maharikoriko ary nihomehy tamim-pahasosorana mangina sy mahafaty.
  
  "Hitsikitsiky amin'ny vatanao maty ianao, ry bitro."
  
  Nandohalika i Kennedy, nandositra vetivety teo am-pelatanan"i Caleb. Niezaka nisoroka azy izy, saingy nohazoniny mafy ny patalohany. Nosintoniny teo aminy indray izy, ary nitsiky toy ny bibidia manana lohan"ny fahafatesana. Tsy nanana safidy izy. Novahany ny patalohany, ny patalohany tsy misy endrika, manafina endrika, ary navelany hidina nidina ny tongony. Nohararaotiny ny tsy nampoiziny vetivety ka nandady tamin'ny vodiny. Nohitsakitsahin'ny vato ny hodiny. Nidradradradra ny vahoaka. Nibosesika nandroso i Kaleba ka nananika ny andilana tamin"ny atin"akanjony, saingy nodakany mafy teo amin"ny tarehiny izy, ary ny atin"akanjo nikitroka teo ivohony, ary nihantona teo amin"ny ilany ny orony, nihosin-drà sy tapaka. Nipetraka teo izy nandritra ny fotoana kelikely, nijery ny fahavalony ary nahita ny tenany tsy afaka nijery lavitra noho ny rà mandriaka sy ny masony.
  
  
  ***
  
  
  Drake dia nihodina teo amin'ny vavahady tsara tarehy ho any amin'ny lobby lehibe. Ny SAS dia nanarona ny faritry ny toeram-pandihizana ary nanarona ny tohatra lehibe. Ny sisa amin'ny lapa dia tsy ho sariaka loatra.
  
  Nokapohin'i Dahl ny paosiny. "Ny sary dia mampiseho efitra fitehirizana iray eo ankavananay sy eo amin'ny elatra farany atsinanana. Aza misalasala na inona na inona ankehitriny, Drake. Hayden. Nanaiky izahay fa io no toerana mitombina indrindra ho an'i Frey, ny namanay ary ny Fasana. "
  
  "Tsy nanonofy an"izany akory aho," hoy i Hayden tamim-pahatapahan-kevitra.
  
  Niaraka tamin'ny andian-dehilahy nirohotra nanaraka azy i Drake, nanaraka an'i Dahl teo amin'ny varavarana mankany amin'ny elatra atsinanana. Vao nivoha ny varavarana dia nisy bala maromaro indray nanafika ny rivotra. Nihodina i Drake ary nitsangana, nitifitra.
  
  Ary tampoka teo dia anisan'izy ireo ny olon'i Frey!
  
  Nirefodrefotra ny antsy. Basy poleta vita tanana nitifitra. Nidina avy any ankavia sy havanana ny miaramila. Notsindrian'i Drake teo amin'ny tempolin'ny iray tamin'ireo mpiambina an'i Frey ny moron'ny basy poletany, avy eo dia natsipiny teo amin'ny toerana nitifitra ilay fitaovam-piadiana ara-potoana mba hanisy bala ny tavan'ilay mpanafika. Nanafika azy avy teo ankavia ilay mpiambina. Nandao ny lunge i Drake ary nanohitra ny tavan'ilay lehilahy. Niondrika teo ambonin"ilay lehilahy tsy nahatsiaro tena izy, naka ny antsy ary natsofony teo amin"ny lohan"ilay lehilahy iray saika hanapaka ny tendan"ny Komando Delta.
  
  Nisy tifitra basy poleta naneno teo akaikin"ny sofiny; Ny fitaovam-piadiana ankafizin'ny SGG. Nampiasa Glock sy antsy miaramila i Hayden. Hery iraisam-pirenena ho an'ny tranga iraisam-pirenena, hoy i Drake. Nirefodrefotra ny tifitra nirefodrefotra tany amin"ny faran"ny efitrano. Ampidiro ny Italiana.
  
  Drake nikodiadia teo ambanin'ny kapohan'ny fahavalo. Nahodiny ny vatany iray manontolo, ny tongony aloha, nazerany tamin"ny tongony ilay lehilahy. Rehefa nidona mafy teo amin"ny hazondamosiny ilay lehilahy dia namono tena i Drake.
  
  Nitsangana ilay manamboninahitra SAS teo aloha ary nahita an'i Dahl dingana am-polony teo aloha. Nihavitsy hatrany ny fahavalon"izy ireo - angamba maritiora am-polony vitsivitsy monja sisa, nalefa handrendrika ireo mpanafika. Ny tena tafika dia ho any an-kafa.
  
  "Tsy ratsy amin'ny fanafanana," hoy ilay Soedoà nitsiky, rà nanodidina ny vavany. "Mandrosoa izao!"
  
  Nandeha varavarana iray hafa izy ireo, nodiovina tamin'ny fandrika booby ny efitrano iray, avy eo efitra iray hafa izay nalain'ireo snipers enina tamin'ireo lehilahy tsara fanahy talohan'ny nanesorana azy ireo. Tamin"ny farany dia teo anoloan"ny tamboho vato avo iray nisy banga izay nitifitra basy vita gasy izy ireo. Teo afovoan"ilay rindrina vato dia nisy varavarana vy nahatalanjona kokoa, mampahatsiahy ny fitoeran"ny banky.
  
  "Izany no izy," hoy i Dahl, niondrika. "Efitrano fandinihan"i Frey."
  
  "Toy ny reny henjana," hoy i Drake, niafina teo akaikiny, nanangana ny tanany rehefa nisy miaramila am-polony nihazakazaka nanatona azy. Nijery manodidina an'i Hayden izy, saingy tsy hitany teo amin'ireo lehilahy ny bika aman'endriny. Nankaiza izy? Azafady azafady, aza avela handry eo indray izy... mandeha rà...
  
  "Fort Knox dia voa mafy hovakiana," hoy ny komandin'ny Delta raha nanaikitra.
  
  Nifampijery i Drake sy Dal. "Mpitolona!" - hoy izy roa tonta, mifikitra amin'ny politikan'ny 'haingam-pandeha ary aza manadaladala'.
  
  Basy lehibe roa no nandalo tamim-pitandremana teo amin"ny filaharana, nitsiky ireo miaramila nijery. Ny farango vy matanjaka dia niraikitra tamin'ny barika misy tafondro mahery, mitovy amin'ny mpandefa balafomanga.
  
  Nihazakazaka niverina teny amin"ny lalana nihaviany ireo miaramila roa, ary nitana tariby vy fanampiny teny an-tanany. tariby vy mipetaka amin'ny efi-trano poakaty ao ambadiky ny mpandefa.
  
  Dahl dia nanindry indroa ny fifandraisany Bluetooth. "Lazao ahy hoe rahoviana isika no afaka manomboka."
  
  Segaondra vitsivitsy lasa izay, dia tonga ny valiny. "Handroso!"
  
  Natsangana ny barrage. Nivoaka i Drake sy Dahl niaraka tamin'ny mpandefa grenady teny an-tsorony, nitifitra ary nisintona ny trigger.
  
  Fantsona vy roa no nanidina tamin'ny hafainganam-pandehan'ny balafomanga iray, nandavaka lalina tao amin'ny rindrin'ny vaton'i Frey talohan'ny nandravana ny ilany iray. Raha vantany vao nifanena tamin'ny habakabaka izy ireo, dia navitrika fitaovana iray nanodinkodina ny farango ny sensor, ka nanery azy ireo mafy tamin'ny rindrina teo amin'ny ilany ilany.
  
  Nitehina ny sofiny i Dahl. "Ataovy izany".
  
  Ary na dia avy ety ambany aza, dia ren'i Drake ny feon'ny Hummer roa nivadika, tariby mifatotra amin'ny bumpera nohamafisina.
  
  Nipoaka ny rindrin'i Frey tsy azo trandrahana.
  
  
  ***
  
  
  Niala tao amin'ny fampitandremana i Kennedy raha nikisaka nanatona azy i Caleb, nihazona ny lohaliny ary nandefa azy ho tafintohina. Nohararaotiny ny fiatoana tamin"io fotoana io mba hitsambikinana. Dia tonga indray i Kaleba ka namely ny sofiny tamin"ny lamosin-tanany ny sofiny.
  
  Nidobodoboka noho ny hafaliana ny vahoaka teo amboniny. Divay tsy fahita firy sy whisky tsara mitentina an'arivony dolara no niraraka teo amin'ny loton'ny kianja. Nitsinkafona nidina ny pataloha misy dantelina vehivavy. Karavato lehilahy. Gucci cufflinks, ny iray amin'izy ireo dia mitsambikina amin'ny lamosin'i Caleb.
  
  "Vonoy izy!" Nikiakiaka i Frey.
  
  I Kaleba dia nanatona azy toy ny fiarandalamby mitondra entana, ny sandry nahinjitra, ny feo mitabataba avy ao anaty kibony. Niezaka ny hitsambikina i Kennedy, saingy nosamboriny izy ary nampiakatra azy tamin"ny tany, ary nanainga azy hiala tamin"ny tany.
  
  Raha eny amin'ny rivotra, i Kennedy dia tsy afaka natahotra afa-tsy teo am-piandrasana ny fipetrahana. Ary mafy ilay izy, nidona tamin"ny hazondamosiny ny vato sy ny tany, ka nandroaka ny rivotra avy tao amin"ny havokavony. Niakatra ny tongony, fa i Kaleba kosa niditra tao, dia nipetraka teo amboniny, ary nametraka ny kihony.
  
  "Mitovy kokoa amin'izany," hoy ilay mpamono. "Hitomany ianao izao. Eeeeee!" Manenika ny feony, toy ny fikiakiaka kisoa ao amin"ny trano famonoana omby teo an-tsofiny. "Eeeeeeeee!"
  
  Nifanintontsintona ny vatan'i Kennedy. Iray santimetatra avy eo aminy ilay zazavavikely, ny vatany nandry teo amboniny, nitete avy amin'ny molony teo amin'ny takolany ny masony, nirehitra tamin'ny afobe ny masony, notsindriiny tamin'ny ankaviany ny tendany.
  
  Tsy afa-nanoatra izy nandritra ny fotoana kelikely, ary mbola niezaka naka aina. Nidona tamin"ny vavoniny ny totohondriny. Saika hanao toy izany koa ny tanany havia rehefa nijanona. Eritreritry ny fo, ary avy eo dia niakatra teo amin'ny tendany ary nanomboka nikiakiaka.
  
  Kenda i Kennedy, sempotra. Nitsiky toy ny adala i Caleb. Notsindriny mafy kokoa. Nandinika ny masony izy. Niankina tamin"ny vatany izy, nanorotoro azy tamin"ny lanjany.
  
  Nodakany mafy araka izay vitany izy, ka nandondona azy teo anilany. Takany tsara fa vao avy nahazo pasipaoro izy. Nanavotra ny ainy ny filan'ilay zazasary.
  
  Nitsoaka indray izy. Naneso azy ny vahoaka - tamin"ny zava-bitany, tamin"ny akanjony maloto, tamin"ny borikiny nokaravasina, tamin"ny tongony nandeha ra. Nitsangana i Kaleba, tahaka ny vatolampy, avy teo amoron'ny faharesena ary namelatra ny sandriny, nihomehy.
  
  Ary avy eo dia nandre feo izy, malemy nefa nanenika ny feon'ny fihomehezana.
  
  Feon'i Ben: "Manatona i Drake ry Kennedy. Manatona akaiky izy. Nahazo hafatra aho!"
  
  Loza... tsy ho hitany eto. Tsy azony an-tsaina fa, amin'ny toerana rehetra ao amin'ny trano mimanda, dia hosavainy ity iray ity. Ny fitehirizana na ny sela no tena tanjony. Mety haharitra ora maro izany....
  
  Mbola nila azy i Ben. Mbola nila azy ihany ireo niharam-boina tamin"i Kaleba.
  
  Mitsangàna ary mikiakiaka rehefa tsy afaka.
  
  Nirohotra nanatona azy i Kaleba, tsy niraharaha ny fitiavan-tenany. Mody horohoro i Kennedy, avy eo dia nanangana ny tongony ary nikapoka ny kihony mivantana tamin'ny tarehiny nanatona.
  
  Niboiboika teo amin"ny tanany ny rà. Nijanona toy ny nidona tamin"ny rindrina biriky i Kaleba. Nanery ny tombontsoany i Kennedy, namely totohondry teo amin'ny tratrany, namely ny orony efa tapaka, nandaka azy teo amin'ny lohaliny. Nampiasa ny fomba rehetra izy mba hanakanana ny mpamono olona.
  
  Nitombo ny firohondrohon"ny vahoaka, saingy zara raha nandre izany izy. Ny kapoka haingana iray tamin'ireo baolina dia nampidina ny lohaliny, ny iray hafa teo amin'ny saokany dia nampitodika azy teo an-damosiny. Nianjera tao amin'ny tany teo akaikiny i Kennedy, nisento noho ny harerahana, ary nibanjina ny masony tsy nino.
  
  Nisy kotroka teo akaikin"ny lohaliny havanana. Nitodika tany aoriana i Kennedy ary nahita tavoahangin-divay vaky niraikitra ambony ambany tao anaty loto. Merlot izay mbola miboiboika fampanantenana mena mena.
  
  Nibanjina azy i Caleb. Noraisiny tamin'ny tavany ilay kapoka tsy nikiakiaka. "Tsy maintsy maty ianao," hoy izy nitsikitsiky. "Ho an"i Olivia Dunn," nosintoniny tamin"ny tany ilay tavoahangy vaky. "Ho an'i Selena Tyler," natsangany teo ambonin'ny lohany izany. "Miranda Drury," hoy izy nanampy, "ny kapoka voalohany nataony dia vaky nify sy taolana ary taolana. "Ary ho an'i Emma Silke," ny kapoka faharoa nataony dia nanaisotra ny masony. "Ho an'i Emily Jane Winters," ny kapoka farany nataony dia nahatonga ny tendany ho hena.
  
  Ary nandohalika teo amin'ny tany feno rà izy, mpandresy, adrenalinina niboiboika tamin'ny lalan-drany ary nihetsiketsika tao amin'ny atidohany, niezaka naka indray ny maha-olombelona izay nandao azy vetivety.
  
  
  EFATRA FOLO
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANE
  
  
  Nasaina niverina niakatra ny tohatra i Kennedy tamin'ny basy. Ny fatin'i Thomas Caleb dia navela nihetsiketsika teo amin'ny toerana tokony ho faty.
  
  Toa tsy faly i Frey, niresaka tamin"ny findainy. "Vault", hoy izy nikiakiaka. "Tehirizo ny trano fitehirizam-bola amin'ny vidiny rehetra, Hudson. Tsy miraharaha zavatra hafa aho ry adala. Mialà eo amin"io seza io ary ataovy izay karamako anao!"
  
  Novonoiny ny fifandraisana ary nibanjina an'i Kennedy. "Toa niditra tao an-tranoko ny namanao."
  
  Nomen'i Kennedy fijery an-kafetsena izy alohan'ny hamadihana izany ho any amin'ireo sangany mivory. "Toy ny hoe hahazo izay mendrika anareo ianareo adala."
  
  Nisy ny fihomehezana mangina sy ny fikitroky ny solomaso. Nandray anjara vetivety i Frey talohan"ny nilazany hoe: "Misotroa, ry namako. Dia mialà amin"ny fomba mahazatra".
  
  Nihambo ho sahisahy i Kennedy, ampy hikitika an'i Ben. Mampalahelo raha toa ka tsy narary ny vatany. May ny borikiny ary nangovitra ny tongony; narary ny lohany ary nihosin-drà ny tanany.
  
  Natolony an"i Frey izy ireo. "Afaka manadio an"ity ve aho?"
  
  "Ampiasao ny akanjonao", hoy izy nitsiky. "Na izany na tsy izany, tsy misy afa-tsy vorondolo fotsiny izany. Tsy isalasalana fa mitaratra ny ambiny amin'ny akanjonao izany. "
  
  Nanofahofa ny tanany tamin"ny fomba mpanjaka izy. "Ento izy. Ary zazalahy iray."
  
  Niala tao amin'ny kianja izy ireo, nahatsiaro reraka i Kennedy ary niezaka nampitony ny lohany mihodinkodina. Ny vokatry ny zavatra nataony dia niaina niaraka taminy nandritra ny am-polony taona maro, saingy tsy izao no fotoana hipetrahana. Teo anilany i Ben ary, raha jerena amin'ny endriny, dia nanandrana nanome toky azy tamin'ny telepatia.
  
  "Misaotra ry zalahy," hoy izy, tsy niraharaha ireo mpiambina. "Fomba fanaovana mofomamy izany."
  
  Nanaraka ny sampanan-dalana havia izy ireo, dia nizotra nidina lalantsara iray hafa izay nisampana avy amin'ny efitra figadrana. Nanangona ny eritreriny i Kennedy.
  
  Velona fotsiny, hoy izy. Mijanòna fotsiny.
  
  Nahazo antso hafa i Frey. "Inona? Ao anaty tahiry ve izy ireo? Idiot! Ianao... ianao..." hoy ny fiteniny tamin-katezerana. "Hudson, ianao... alefaso aty ny tafika manontolo!"
  
  Nisy kiakiaka elektronika nanapaka tampoka ny fifandraisana, toy ny guillotine nanapaka ny lohan'ny mpanjakavavy frantsay.
  
  "Raiso izy ireo!" Nitodika tany amin"ireo mpiambina azy i Frey. "Ento any amin"ny trano fonenana izy ireo. Toa betsaka kokoa noho ny noheverinay ny namanao, ry Kennedy malala. Hiverina hitsabo ny ratrao aho any aoriana any."
  
  Niaraka tamin'ireo teny ireo, dia nandeha haingana ilay Alemana very hevitra. Fantatr'i Kennedy tsara fa izy sy i Ben irery no niaraka tamin'ny mpiambina efatra. "Mandrosoa hatrany," nanosika azy hankany amin"ny varavarana eo amin"ny faran"ny lalantsara ny iray tamin"izy ireo.
  
  Teo am-pamakivakiana an'izany izy ireo, dia nikipoka tampoka i Kennedy.
  
  Rava tanteraka io ampahan"ny lapa io, nisy tafo miondrika vaovao natsangana teo ambonin"ny lohany ary nisy "trano" biriky kely nilahatra teo amin"ny andaniny roa tamin"ilay toerana. Tsy dia lehibe kokoa noho ny trano fitehirizam-bokatra lehibe, fa tokony ho valo izy ireo. Tsapan"i Kennedy avy hatrany fa nisy voafonja vitsivitsy nandalo teo amin"io toerana io indray mandeha.
  
  Olona ratsy kokoa noho i Thomas Caleb?
  
  Hihaona amin'i Abel Frey.
  
  Niharatsy ny toe-javatra nisy azy isaky ny segondra. Nanosika azy sy Ben ho any amin'ny iray amin'ireo trano ireo mpiambina. Rehefa tafiditra tao dia tapitra ny lalao. Resy ianao.
  
  Afaka naka iray izy, na roa aza. Fa efatra? Tsy nanana vintana izy.
  
  Raha....
  
  Nitodika tany amin"ilay mpiambina akaiky indrindra izy ary nahatsikaritra fa nandinika azy izy. "Hey, ity ve? Hametraka anay any ve ianao?"
  
  "Ireo no baiko."
  
  "Jereo. Ity lehilahy ity - tonga teto izy mba hamonjy ny anabaviny. Heverinao fa mety ho hitany izy. Indray mandeha ihany."
  
  "Komandin'i Frey. Tsy mahazo alalana izahay.
  
  Nijery ny mpiambina iray i Kennedy. " Ary inona? Iza no tokony hahafantatra? Ny tsy fitandremana no zava-manitra eo amin"ny fiainana, sa tsy izany?"
  
  Nivovo taminy ilay mpiambina. "Jamba ve ianao? Tsy hitanao ve ny fakan-tsary eto amin'ity toerana ratsy ity?"
  
  "Sahirana miady amin'ny tafika i Frey," nitsiky i Kennedy. "Nahoana izy no heverinao fa nandositra haingana be?" Ry zalahy, avelao i Ben hahita ny anabaviny, dia mety hanapaka anao kely aho rehefa tonga ny lehibeny vaovao."
  
  Nifampijery an-tsokosoko ireo mpiambina. Nametraka faharesen-dahatra bebe kokoa tamin'ny feony sy filalaovana fitia bebe kokoa tamin'ny fitenin'ny vatany i Kennedy, ary vetivety dia nanokatra ny varavaran'i Karin izy roa.
  
  Roa minitra taty aoriana dia navoaka izy. Nivezivezy teo anelanelan'izy ireo izy, toa reraka, nisavoritaka ny volony blonde ary voasaringotra ny tarehiny.
  
  Hitany anefa i Ben ary namirapiratra toy ny tselatra tao anaty tafio-drivotra ny masony. Toa niverina tany amin"ny vatany ny hery.
  
  Nahasarika ny masony i Kennedy rehefa nihaona ireo vondrona roa, niezaka ny hampita haingana ny hamehana, ny loza, ny toe-javatra farany amin'ny hevitra adalany, miaraka amin'ny fijery kivy.
  
  Nanofahofa an'ireo mpiambina i Karin ary nitomany. "Mandrosoa ary makà kely, ry zazasary. "
  
  
  ***
  
  
  Thorsten Dahl no nitarika ny fiampangana, nitana ny basy poletany toy ny sabatra natsangana, nikiakiaka teo an-tampon'ny havokavony. Teo anilany mihitsy i Drake, nihazakazaka tamin'ny hafainganam-pandeha tanteraka na dia talohan'ny nirodanan'ny rindrin'ny vault manontolo aza. Setroka sy potipoti-javatra niparitaka nanerana ilay faritra kely. Rehefa nihazakazaka i Drake, dia tsapany fa nisy miaramila fiaraha-mitantana hafa niparitaka tamin'ny lafiny roa. Vondron'ny fahafatesana mirohondrohona izy ireo, nandroso tamin'ny fahavalony tamin'ny fikasana hamono.
  
  Nipoitra ny sain'i Drake rehefa nihodina sy nihena ny setroka. Teo amin'ny ankavia dia nisy andiana mpiambina, nivaingana noho ny tahotra, miadana ny fihetsika. Nanapoaka basy teo afovoan'izy ireo izy, ka nahafaty faty telo farafahakeliny. Nandrenesana tifitra variraraka teo aloha. Nianjera teo amin"ny ankaviany sy havanana ny miaramila, ka nidona mafy tamin"ny heriny ny rindrina nirodana.
  
  Niparitaka teo anoloan"ny masony ny rà rehefa nivadika ho etona ny lohan"ilay italiana, ka tsy nahay nanala ny bala ilay lehilahy.
  
  Drake voromailala ho saron-tava. Vato maranitra sy simenitra nandrovitra ny nofo teo amin"ny sandriny rehefa nianjera tamin"ny tany izy. Nihodina izy, dia nitifitra maromaro teo amin'ny zorony. Nikiakiaka ny olona. Nirefodrefotra ny fampirantiana. Taolana antitra nivezivezy teny amin"ny rivotra tao anatin"ny fihetsehana miadana toy ny vovoka.
  
  Nirefodrefotra indray ny tifitra teo aloha, ary i Drake dia nahita olona marobe nihetsika. Jesosy! Teo indrindra ny tafik'i Frey, voaforona tao anatin'ny firafiny mahafaty, nandroso haingana sy haingana kokoa noho izy ireo nahatsapa fa nahazo tombony.
  
  
  ***
  
  
  Nampiasa fiofanana haiady i Karin mba hanakanana ny mpiambina azy tao anatin'ny segondra vitsy. Nanatitra lamosina maranitra teo amin'ny saokabon'ny mpiambina azy i Kennedy, avy eo dia nandroso sy nibontsina mafy ny lohany ka niposaka teo anoloan'ny masony ny kintana. Iray segondra taorian'izay, dia hitany ny mpifanandrina aminy faharoa, ilay mpiambina fahefatra, nitsambikina teo anilany mba hamoronana elanelana eo anelanelan'izy ireo.
  
  Nilentika ny fony. Tetezana lavitra loatra àry ilay mpiambina fahefatra. Na dia ho an'ny roa amin'izy ireo aza.
  
  Toa sahiran-tsaina ilay mpiambina rehefa nanainga ny basiny. Nangovitra ny rantsan-tanany, nijery ny faritra mba hahazoana fanampiana. Nanitatra ny sandriny i Kennedy, ny felany.
  
  "Mitonena, ry akama. Mijanòna fotsiny."
  
  Natahotra ny rantsan-tanany. Nirefodrefotra ny tifitra iray ary nianjera teo amin"ny valin-drihana.
  
  Nalahelo i Kennedy. Nanamafy ny rivotra ny fihenjanana, ka navadika ho ron-kena.
  
  Saika nikiakiaka i Ben rehefa nanomboka naneno feon-kira rapy noho ny tebiteby ny findainy. Ny sarin'i Sizer dia navadika ho ambony indrindra.
  
  Nitsambikina ihany koa ilay mpiambina, nivily tifitra tsy nahy. Tsapan'i Kennedy ny rivotra avy amin'ny bala nandalo ny karandohany. Ny tahotra madio dia nanakana azy teo amin'ilay toerana.
  
  Azafady, hoy izy nieritreritra. Aza atao vendrana. Tandremo ny fiofananao.
  
  Natsipin"i Ben tamin"ilay mpiambina ny findainy avy eo. Hitan'i Kennedy fa niondrika izy ary nianjera haingana tamin'ny tany mba hamoronana fanelingelenana bebe kokoa. Tamin'ny fotoana nandavan'ilay mpiambina ny telefaonina ary nitodika ny sainy dia efa nitondra ny fitaovam-piadian'ny mpiambina fahatelo i Kennedy.
  
  Nipetraka teto nandritra ny fotoana kelikely anefa i Karin. Nahita sy niaina zava-tsarotra izy. Nitifitra avy hatrany izy. Nihemotra ilay mpiambina rehefa nisy rahona mena nipoitra avy teo amin"ny palitaony. Avy eo dia nisy faritra maizina niparitaka teo amin'ny sorony ary toa very hevitra izy, avy eo tezitra.
  
  Nitifitra an'i Ben izy.
  
  Saingy tsy nahomby ilay tifitra, tsy isalasalana fa nanampy ny lohany nipoaka iray milisegondra talohan'ny nisintonany ny trigger.
  
  Tao aoriany, voafefy tamin'ny fiparitahan'ny rany, dia nijoro i Hayden niaraka tamin'ny Glock teny an-tanany.
  
  Nijery an'i Ben sy Karin i Kennedy. Hitako ny fomba nifampijerin'izy ireo tamim-pifaliana sy fitiavana ary alahelo. Toa nety ny nanome azy ireo iray minitra. Avy eo i Hayden dia teo akaikiny, nitsaoka an'i Ben ho fanamaivanana.
  
  "Manao ahoana izy?"
  
  Nipitika i Kennedy. "Ho faly kokoa izy amin"izao fahatongavanao izao."
  
  Dia tonga saina izy. "Mila manavotra ireo voafonja hafa eto isika, Hayden. Andeha horaisintsika izy ireo ary hiala amin'ity lavaka helo ity."
  
  
  ***
  
  
  Nifandona ny tafika roa, nitifitra ny mpifanandrina taminy teo an-toerana ny tafika mpiara-dia, nanambana antsy ny Alemà ary niezaka nanatona haingana.
  
  Noheverin'i Drake fa zava-poana sy adala tanteraka ity lalao antsy ity, saingy avy eo dia tsaroany hoe iza no lehibeny. Abel Frey. Tsy tian'ilay adala hampiasa bala ny antokony raha sanatria ka simba ny zava-tsarobidy ananany.
  
  Anisan'izany i Drake nanapaka ny fahavalony. Nimenomenona sy nifampikapoka nanodidina azy ny miaramila, tamin"ny fampiasana hery izay nahavaky taolana. Nikiakiaka ny olona. Ady an-tanana tanteraka ny ady. Ny fahavelomana dia niankina tamin'ny vintana madio sy ny instinct fa tsy ny fahaiza-manao rehetra.
  
  Teo am-pitifirana sy totohondry ary nanao ny lalany izy, dia nahatsikaritra olona teo alohany. Ny darvisy mihodinkodina amin'ny fahafatesana.
  
  Alicia Miles dia miady amin'ny laharan'ny tafika lehibe iraisam-pirenena.
  
  Nitodika tany aminy i Drake. Nihena ny feon'ny ady. Tao ambadiky ny vault izy ireo, ny sarcophage an'i Odin teo akaikin'izy ireo, misokatra ankehitriny, miaraka amin'ny fitoeran-jiro mipetaka eo amboniny.
  
  "Eny, eny," nihomehy izy. "Drakester. Manao ahoana ianao ry namana?"
  
  "Mitovy amin'ny mahazatra."
  
  "Mmm, tadidiko. Na dia tsy afaka milaza aza aho fa nahantona ela loatra, sa? Teny an-dalana, saka lehibe miady amin'ny tady. Tsy ratsy ho an'ny miaramila taloha lasa sivily. "
  
  "Ianao koa. Aiza ny BBF-nao?"
  
  "WWF?"
  
  Nifandona tamin'i Drake ireo miaramila mpiady roa. Nampian"i Alicia no nanosika azy ireo, ka samy nankafy ny zavatra hitranga.
  
  "Sipa tsara indrindra mandrakizay? Tadidinao ve izy? mahafatifaty?"
  
  "Oh yeah. Tsy maintsy namono azy aho. Nosamborin"ilay jiolahy izahay sy i Frey nivezivezy teo an-tokotany." Nitsiky izy. "Tezitra aho. Maty izy ireo." Nanao tarehy izy. "Adala maty hafa fotsiny."
  
  "Iza no nihevitra fa hahafolaka anao izy," hoy i Drake. "Tadidiko".
  
  "Nahoana ianao no tsy maintsy teto izao ry Drake? Tena tsy te hamono anao aho.
  
  Nihifikifi-doha i Drake, talanjona. "Misy ny teny hoe mpandainga tsara tarehy. Ireo teny roa ireo dia mamintina ny zava-drehetra momba anao, Miles, tsara kokoa noho izay azon'i Shakespeare."
  
  "Ary inona?" Nanangona ny tanany niaraka tamin'ny fitsiky i Alicia ary nanala ny kirarony. "Vonona hatolotra anao ve ny baolinao?"
  
  Hitan'i Drake teo amin'ny zoron'ny masony i Abel Frey nandady lavitra azy ireo ary nikiakiaka tamin'ny olona iray antsoina hoe Hudson. Mazava ho azy fa niaro azy ireo i Miles rehefa nampita ny heriny, saingy nanana laharam-pahamehana hafa izy izao. Torsten Dahl, azo itokisana foana, nijoro teo anoloan'ny alemà adala ary nanomboka nanafika.
  
  Nofehezin'i Drake ny totohondry. "Tsy hitranga izany ry Miles."
  
  
  DIMY AMBY EFAMPOLO
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Nanafintohina azy i Alicia tamin"ny fandroahana ny T-shirt-ny, nofonosiny teo amin"ny tenany mandra-pahatongany ho mafy toy ny tady, avy eo dia nampiasa ny tanany roa izy mba hamehezana izany amin"ny tendany. Niady mafy izy, saingy nosintonin"ny fehin-kibo vonjimaika azy tao anatiny.
  
  Tonga hatrany amin'ny lohaliny miakatra - fomba Muay Thai. Iray. roa. Telo.
  
  Nihodina ilay voalohany izy. Nihodina indray izahay. Ny faharoa dia nikoropaka teo ambanin'ny taolan-tehezany. Ny daroka fahatelo dia namely azy teo amin'ny baolina. Nanaintaina teo amin"ny vavoniny, ka nidodododo izy ary nianjera tamin"ny lamosiny.
  
  Nijoro teo amboniny i Alicia sady nitsiky. " Inona no nolazaiko? Lazao ahy, Drakey, izay nolazaiko marina. Nanao fihetsika izy mba hanome azy zavatra.
  
  "Ny baolinao."
  
  Nampidininy ny valahany ary naolana izy mba hanaterana daka an-daniny miantefa amin"ny orony. Nanangana ny tanany roa i Drake ary nanakana ny kapoka. Tsapako fa tapaka ny rantsantanana iray. Nihodina izy ka nifanatri-tava taminy, nanainga ny tongony iray ho ambony, ary nampidina ny ombelahin-tongony teo amin"ny handriny.
  
  Fipoahana famaky.
  
  Nihodina i Drake, saingy mbola namely azy teo amin"ny tratrany ilay kapoka. Ary tamin'ny hery betsaka araka izay azon'i Miles voaangona, dia niteraka fanaintainana tsy zaka izany.
  
  Nohitsakitsahiny ny kitrokeliny.
  
  Drake nikiakiaka. Ny vatany dia tapaka sy mangana ary nopotehina. Novakiany tsikelikely izany. Ho voaozona ny taona sivily. Saingy avy eo, afaka manome tsiny ny fandroahana ve izy? Tsara foana izy. Tena tsara foana ve izy?
  
  Sivilizasiona tapaka na tsia, mbola SAS izy, ary nandoto ny tany tamin'ny ràny.
  
  Nihemotra izy. Nisy mpiady telo nianjera taminy, ka nandrava ny zavatra rehetra nanodidina azy. Drake dia nankafy ny fiatoana tamin'ny fihokohan'ilay Alemà teo amin'ny tenda. Henony ny fikotrokotroky ny taolam-paty ary nahatsiaro ho nihatsara kely izy.
  
  Nitsangana izy, ary fantany fa navelany izy. Nandihy izy, nifindra tongotra mankamin'ny tongotra, ny masony namirapiratra avy tao anatiny niaraka tamin'ny devoly sy volondavenona. Tao aoriany dia nihidy niaraka i Dahl, Frey ary Hudson, nitolona teo amin'ny sisin'ny vatam-paty an'i Odin, nivalampatra noho ny fanaintainana ny tarehiny.
  
  Natsipin"i Alicia azy ny T-shirt. Toy ny karavasy no namelezana azy ka may ny ilany havia amin"ny tarehiny. Nikapoka indray izy ka tratrany. Nisintona tamin'ny hery tsy mampino izy. Tafintohina izy ary nitsoraka teo an-tsandriny.
  
  "Salama".
  
  Napetrany teo ambanin"ny sofiny ny ankihiben-tanany roa, ary nanindry mafy. Teo no ho eo dia nanomboka nitora-bato izy, tsy nisy endrika fihantsiana intsony. Nanindry mafy ny node nerve izany mba hahatonga ny olona rehetra ho sempotra.
  
  Niondrika toy ny omby rodeo i Miles.
  
  Nanindry mafy kokoa izy. Farany, niondrika teo amin"ny fifihinany mafy izy, namela azy hitondra ny lanjany, nalemy, niezaka nizara ny fanaintainana. Avy eo dia nijoro mahitsy izy ary nanindrona ny ankihiben-tànany teo ambanin'ny handriny.
  
  Mivantana ao amin'ny fonon'ny nerveo manokana. Nihazakazaka namakivaky ny vatany ny fijaliana.
  
  Ary izay no antony nanidiana azy ireo. Fahavalo roa mafonja, miady amin'ny onjam-pahoriana, zara raha mihetsika, mifampibanjina toy ny mpifankatia efa ela mandra-pahafaty.
  
  Nimenomenona i Drake, tsy afaka nanafina ny fahoriany. "Adala... adala. Nahoana...maninona no miasa amin'ity...ity lehilahy ity?"
  
  "Midika ... ho ... hahatratra ... ny farany."
  
  Tsy nihemotra na i Drake na i Miles. Nanodidina azy ireo dia nanomboka nifarana ny ady. Betsaka kokoa ny miaramilan'ny fiaraha-mitantana nijanona tamin'ny tongony noho ny Alemà. Nanohy niady anefa izy ireo. Ary hitan'i Drake tamin'ny fomba manjavozavo i Dal sy Frey nihidy tao anatin'ny fifihina mahafaty mitovy amin'izany, niady hatramin'ny farany.
  
  Tsy nisy miaramila nanakana azy ireo na dia iray aza. Lehibe loatra ny fanajana. Amin'ny fiainana manokana sy tsy miangatra dia ho tapa-kevitra ireo ady ireo.
  
  Nandohalika i Drake, nisintona an"i Alicia niaraka taminy. Nisy pentina mainty nandihy teo imasony. Tsapany fa raha mahita fomba hanapahana ny tànany izy dia ho tapitra tokoa. Ny angovo dia nandao azy isaky ny segondra.
  
  Nianjera izy. Nanindry mafy kokoa izy, nitsatoka antsy tao aminy ilay hery mamono tena. Nisosona ny ankihibeny. Nianjera nandroso i Alicia, nokapohiny tamin"ny kihony ny saokany. Nahita izany ho avy i Drake, saingy tsy nanana hery hanakana izany izy.
  
  Nipoaka teo anoloan'ny masony ny pitik'afo. Nianjera tamin'ny lamosiny izy, nibanjina ny valindrihana gothic an'i Frey. Nandady niakatra i Alicia ary nanakana ny fijeriny tamin'ny tarehiny, noho ny fanaintainana.
  
  Tsy nisy miaramila nanodidina azy ireo nanakana azy. Tsy hifarana izany raha tsy manambara ny fampitsaharana ny iray amin'ireo mpiady na maty.
  
  "Tsy ratsy," hoy izy nikohaka. "Mbola azonao izany, Drake. Saingy mbola tsara noho ianao aho."
  
  Nanopy maso izy. "Fantatro".
  
  "Inona?" - Nanontaniako.
  
  "Manana... io sisiny io ianao. Io killer instinct io. Fahatezeran'ny ady. Tsy maninona. Zava-dehibe izany. Izany... izany no antony hialako."
  
  "Nahoana no tokony hanakana anao izany?"
  
  "Nanahy momba ny zavatra ivelan'ny asa aho," hoy izy. "Manova ny zava-drehetra izany".
  
  Natsangana ny totohondry, vonona ny hanorotoro ny tendany. Nisy fotoana nandalo. Dia hoy izy hoe: "Aina ho an'ny fiainana?"
  
  Nanomboka nahatsapa ny angovo niverina tsikelikely teo amin'ny rantsany i Drake. "Taorian'ny zavatra rehetra nataoko androany, heveriko fa manana trosa be amiko izy ireo."
  
  Nihemotra i Alicia ary naninjitra ny tanany hanampy azy hitsangana. "Natsipiko teo amin"ny tady teo amin"ny fantsakan"i Mimir ny Fantsakana. Tsy namono azy tao amin'ny fasan'i Odin aho. Nisarika ny sain'i Frey hiala amin'i Ben Blake aho. Tsy eto aho handrava izao tontolo izao, Drake, eto fotsiny aho mba hiala voly."
  
  "Manamafy aho." Naverin'i Drake indray ny fifandanjany rehefa nanainga ny vatam-patin'i Abel Frey avy teo amin'ny sisin'ny vatam-paty Odin i Thorsten Dahl. Nianjera tamin'ny tany niaraka tamin'ny crunch mando izy, nipitika tsy nisy aina teo amin'ny vato marbra italianina.
  
  Nanakoako sy nanakoako nanerana ny miaramilan"ny fiaraha-mitantana.
  
  Nofehezin'i Dahl ny totohondry, nijery ny tao anaty vatam-paty.
  
  "Tsy nahita an"io loka io mihitsy io zaza io," hoy izy nihomehy. "Ny asan'ny fiainany. Jesosy Kristy ô, tsy maintsy mahita an"izany ianareo."
  
  
  ENINA FOLO
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Indray andro taty aoriana, nahavita nandositra ny famotorana tsy nisy farany i Drake mba hatory nandritra ny ora vitsivitsy tao amin'ny hotely iray teo akaiky teo, iray amin'ireo tranainy indrindra sy tsara indrindra tao Stockholm.
  
  Tao amin'ny lobby, niandry ny ascenseur izy ary nanontany tena hoe nahoana no nalaina sary avokoa ny fizotran'ny fisainany. Lasa adala izy ireo noho ny tsy fahampian"ny torimaso, ny daroka tsy tapaka ary ny tsindry mafy. Nila andro maromaro izy vao sitrana.
  
  Naneno ny ascenseur. Nisy tarehimarika niseho teo akaikiny.
  
  Kennedy, niakanjo pataloha mahazatra ny asabotsy, ny volony niboridana mafy, nandinika azy tamin'ny maso reraka.
  
  "Salama".
  
  Tsy ampy ny teny. Ny fanontaniany azy raha salama izy dia tsy vitan'ny hoe malemy, fa tena hadalana.
  
  "Miarahaba anao koa."
  
  "Eo amin"ny rihana iray ihany?"
  
  "Azo antoka. Izy ireo dia mitazona anay rehetra mitokana, saingy miaraka. "
  
  Niditra tao izy ireo. Mibanjina ny taratry ny fitaratra vaky azy ireo. Halaviro ny fifandraisana amin'ny fakan-tsary ilaina. Notsindrian'i Drake ny bokotra sivy ambin'ny folo.
  
  "Mahay toy izany ve ianao, Kennedy?"
  
  Nihomehy mafy izy. "Herinandro adala, na herinandro. Tsy azo antoka. Mampalahelo ahy ny niafarako niady tamin'ny fahavaloko ary nanadio ny anarako tamin'ny faran'ny zava-drehetra. "
  
  Nanaiky i Drake. "Satria aho. Mahatsikaiky, sa tsy izany?"
  
  "Nankaiza izy? Alicia."
  
  "Any amin'ny alina izay alehan'ny tsiambaratelo tsara indrindra, izy sy ilay geek Hudson," hoy i Drake. "Lasa teo anoloan'ny olona tena manan-danja nahatsikaritra azy ireo. Mety hifampitsoka ny ati-dohan"ny samy isika eo am-piresahana".
  
  "Mety ny nataonao. Tsy izy ireo no tena aingam-panahy teto. Alicia dia mampidi-doza, fa tsy adala. Oh, ary tsy midika ve izany hoe "ao amin'ny fahanginan'ny alina".
  
  Naka fotoana kely izy mba hikarakarana ny references momba ny Dinosaur Rock. Nihomehy izy. Niakatra haingana kokoa noho ny merkiora ny fihetseham-pony tamin'ny andro masoandro.
  
  "Ahoana ny momba an"i Hayden?" Hoy i Kennedy rehefa nikatona ny varavaran'ny ascenseur ary nanomboka niakatra tsikelikely ilay fiara taloha. "Heverinao ve fa hijanona miaraka amin'i Ben izy?"
  
  "Tena manantena izany aho. Raha tsy izany, fara faharatsiny, heveriko fa nanao firaisana izy izao.
  
  Nodarohan'i Kennedy teo amin'ny sorony izy. "Aza isaina ireo akoho ireo ry sakaiza. Angamba izy hanoratra hira ho azy."
  
  "Antsoinao hoe-telo minitra sy tapany miaraka aminao!"
  
  Nanidina moramora izy ireo nandalo ny rihana fahafito. "Mampahatsiahy ahy. Ao, ao amin'ny fasan'i Odin, inona no nolazainao tao? Misy zavatra momba ahy mijanona any York ary, eh, mitady ny fivelomako manokana. "
  
  Drake nibanjina azy. Nomeny tsiky mamitaka izy.
  
  "Eny... izaho... izaho..." Nisento izy ary nihanalefaka. "Tsy azoko antoka fa tsy manao fanazaran-tena momba izany aho."
  
  "Inona?" Namirapiratry ny faharatsiana ny mason'i Kennedy.
  
  "Ny tarika dino-rock taloha Heart dia niantso azy io ho famitahana farany. Any Yorkshire dia miteny fotsiny izahay hoe 'miresaka amin'ny vorona'. Olona tsotra izahay."
  
  Rehefa nandalo ny rihana fahefatra ambin'ny folo ny ascenseur, dia nesorin'i Kennedy ny lobakany ary navelany hianjera tamin'ny tany. Tao ambaniny dia nanao bra mena mangarahara izy.
  
  "Manao inona ianao?" Tsapan'i Drake ny fony nitsambikina toy ny hoe nodiovina.
  
  "Mahazo ny fivelomako aho."
  
  Nosokafan'i Kennedy ny patalohany ary navelany hianjera tamin'ny tany. Nanao pataloha mena mifanitsy izy. Naneno ny ascenseur rehefa tonga teo amin'ny gorodonany. Nahatsapa ny fanahiny sy ny zavatra hafa rehetra niakatra i Drake. Nisosona teo anilany ny varavarana, nivoha.
  
  Niandry ny mpivady tanora. Nitsiky ilay vehivavy. Nitsiky tamin'i Drake ilay lehilahy. Nosintonin'i Kennedy avy tao amin'ny ascenseur i Drake ka ho any amin'ny lalantsara, ary navelany tao aoriana ny akanjony.
  
  Nitodika tany aoriana i Drake. "Tsy tianao ve ity?"
  
  "Tsy mila an"ity intsony aho."
  
  Drake no naka azy. "Asa tsara, dia an-tongotra haingana mankany amin'ny efitranoko."
  
  Namela ny volony hidina i Kennedy.
  
  
  TAPITRA
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"