Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Гулливер Ба Гуравдугаар Рейх

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Гулливер зүүдэндээ параллель ертөнц рүү шилждэг. Тэнд тэрээр луунуудыг харж, Гуравдугаар Рейх ба Гитлерийн Герман байдаг гэдгийг мэдэх хэрэгтэй бөгөөд үүнд үлгэрийн гном тусалдаг. Залуу хоббит хүү ЗХУ-д туслахаар илгээгджээ. Гэвч тэрээр Зөвлөлт Орост тусалж чадахгүй хүүхдийн хөдөлмөрийн колонид сууна. Германчууд ЗХУ-ыг эзлэн авав!

  ГУЛЛИВЕР БА ГУРАВДУГААР РЕЙХ
  ТАЙЛБАР
  Гулливер зүүдэндээ параллель ертөнц рүү шилждэг. Тэнд тэрээр луунуудыг харж, Гуравдугаар Рейх ба Гитлерийн Герман байдаг гэдгийг мэдэх хэрэгтэй бөгөөд үүнд үлгэрийн гном тусалдаг. Залуу хоббит хүү ЗХУ-д туслахаар илгээгджээ. Гэвч тэрээр Зөвлөлт Орост тусалж чадахгүй хүүхдийн хөдөлмөрийн колонид сууна. Германчууд ЗХУ-ыг эзлэн авав!
  . БҮЛЭГ Љ1.
  Боолын хөдөлмөрөөс залхсан зоригт аялагч унтаж, бодит байдлаас хамаагүй илүү сонирхолтой зүүд зүүдлэв.
  Хүү Гулливер луу дээр нисч байсан бөгөөд түүний хажууд урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй үзэсгэлэнтэй охин байв. Насанд хүрсэн хэдий ч залуухан, маш булчинлаг, муруй. Түүний үсэн дээр алтан навчис шиг баялаг алмааз титэм, одод шиг тод чулуунууд байсан бөгөөд тэдгээр нь хамгийн том, хамгийн үнэтэй алмаазыг ч гялалзуулж байв.
  Аялагч хүү асуув:
  -Чи хэн бэ?
  Охин инээмсэглэн хариулав:
  - Би бол Лэйя гүнж! Яг одоо би луугийн армийг удирдаж байна!
  Гулливер эргэж харав. Үнэн хэрэгтээ тэнгэрт бүхэл бүтэн луу сүрэг байсан бөгөөд эдгээр амьтад бүгд үзэсгэлэнтэй байв. Тэдний дээр гоёмсог охид сууж байв.
  Гэхдээ хамгийн үзэсгэлэнтэй, сэтгэл татам нь хатан хаан хэвээр байв. Гурвуулаа ниссэн луу нь өөр гоо үзэсгэлэнгийн хамт үнэхээр гайхалтай байсан. Энд баг байсан. Үүний зэрэгцээ охидууд бүгд хөл нүцгэн байдаг, гэхдээ тэдний нүцгэн байдал нь үнэт чулуу, бөмбөлгүүдийгээр бүрхэгдсэн байдаг.
  Гэхдээ тэд ходоодны хэвлийн шоколад, хүрэл арьсан дор эргэлдэж буй булчингийн бөмбөлөгүүдийг нуусангүй. Үүний зэрэгцээ, ул нь өсгийтэй гоёмсог, өвөрмөц гулзайлттай байв.
  Дайчин хүү хэлэв:
  - Чи ямар үзэсгэлэнтэй юм бэ. Бүсгүйчүүд та нар үнэхээр гайхамшиг юм!
  Лея үсээ алтан навчис шиг сэгсрэн:
  Охидууд бүгд үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн,
  Тэд хүчирхэг, тэвшээс ирсэн дайчид...
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд маш ширүүн харагддаг,
  Зүрх сэтгэл нь тэдэнтэй хамт илүү хөгжилтэй байх нь тодорхой!
  Гулливер үүнтэй санал нэг байна. Тэрээр гартаа сэлмээ эргүүлж, түүгээрээ наймны дүрсийг бүтээгээд:
  - Энэ нь чамтай хамт илүү хөгжилтэй байх нь эргэлзээгүй!
  Гоо сайхны баг луунууд дээр нисэв. Тэдний бүхэл бүтэн арми байдаг, гайхамшигтай, өвөрмөц юм. Луунууд солонгын бүх өнгөөр будсан далавчтай байв. Тэгээд тэднийг үнэт чулуугаар чимэглэсэн юм шиг санагдсан.
  Гулливер тэмдэглэв:
  - Хүсэл тачаалтай хүн бүр өөр өөрийнхөөрөө луу байдаг, гэхдээ долоон толгойтой биш, ихэнхдээ толгойгүй байдаг!
  Лэйя гүнж инээгээд хариулав:
  - Луунаас ялгаатай нь эрэгтэй хүн толгойгоо тайрах шаардлагагүй, тэр эмэгтэй хүн рүү харахад толгойгоо аль хэдийн алддаг!
  Дайчин хүү хөлийн нүцгэн хуруугаа шидэв - тэр арван хоёр настай байсан бөгөөд зөвхөн шорт өмссөн байсан тул зүү шидсэн юм. Ингээд нилээд том шумуулыг нэвт нэвтлэн, түүнийг үхтэл нь хөнөөжээ.
  Гулливер инээмсэглэн тэмдэглэв.
  - Соно шиг ууртай, шавжийн ухаанаар мөлжлөгийн толгой хийдэг хүмүүс!
  Дайчин гүнж Лея батлав:
  -Ялааны ухаантай хүний хувьд ямар ч шавж заан байдаг!
  Тэгээд тэд инээв. Их инээдтэй харагдаж байлаа. Тэдний өмнө галуу сүрэг нисэв. Шувууд нэлээд том, тарган, далавчаа дэлгэдэг байв. Багцын ахлагч дээр хосууд сууж байв: хүү, охин хоёр гартаа мөнгөн хонх барьж, хөгжилтэйгээр жингэнэв.
  Гулливер тэмдэглэв:
  - Насанд хүрэгчид ихэвчлэн худлаа ярьдаг, хүүхдүүд юм зохиодог, хөгшин хүмүүс ерөнхийдөө нялх хүүхэд хүртэл худал хэлдэг!
  Гүнж охин толгой дохин нэмж хэлэв:
  - Хөгшин нас бол баяр баясгалан биш, харин хүүхэд насандаа унах нь бүр ч том гамшиг юм!
  Удирдагч галуу дээрх хүүхдүүд гэнэт дуулжээ:
  Хорвоо ертөнц дээр муу зүйл хэрхэн үүссэн бэ?
  Бүтээгч өөрөө санахгүй байгаа нь үнэн...
  Энэ нь мөнх байх боломжтой,
  Энэ нь далд ертөнцийн дөл шиг унтардаггүй!
  
  Та Адам нүгэл үйлдсэнийг мэдсэн анхны хүн биш.
  Ева бол махан биеэр ялзарсан анхны хүн биш...
  Агдам хотоос татсан архичин,
  Завсарлагааны үеэр "төлөвлөгөө" татдаг залуу...
  
  Муу гэж юу байдгийг мэддэг хүн бүр
  Айдасгүйгээр хууль зөрчиж дассан...
  Зөвхөн сайн зүйл л хүнд дарамт болдог.
  Хэн зүгээр л өөрийнхөө төлөө бөхийхийг хүсдэг вэ!
  
  Би үүнийг живхнээс нь булааж авмаар байна,
  Нялх байхдаа ч ийм замбараагүй юм хийх хүсэл төрдөг...
  Муу ээж яагаад хүүхдээ хараадаг вэ?
  Хэцүү армийн тулалдаанд тэд хаашаа явах вэ?
  
  Зуны цэцэрлэгээс ганцхан интоор хулгайлсан,
  Өөр нэг нь худалдаачдыг гангийн хашаагаар алж байна ...
  Хэний толгойг муруй сүхээр тасдав?
  Цаазын ялтан хэнийг дугуй дээр шиддэг.
  
  Хулгайч мөс чанар руугаа нулимж хулгай хийж,
  Хэн гуйлгачны зоос хулгайлсан бэ ...
  Би нэг хагаст нь ч баяртай байна,
  Бусад нь эмэгтэйчүүдийн буржгар үсэнд дуртай байдаг.
  
  Тийм ээ, олон нүүр царай, олон янзын хорон муу тал бий.
  Түүний царай ямар ч сүүдэрт гайхалтай харагддаг.
  Гэхдээ хүсэл эрмэлзэл нь сэтгэлд сайхан хэвээр байна,
  Хэдийгээр бидний эргэн тойрон дахь ертөнц харамсалтай нь аймшигтай зэрлэг юм!
  
  Бэлэвсэн эмэгтэй уйлж, өнчин хашгирав -
  Манай дэлхий там руу чиглэж байна ...
  Бурханы зүрх сэтгэл цул байж болох уу?
  Бурханы диваажинд хүмүүст газар байхгүй гэж үү?
  
  Та хариултыг зөвхөн өөрөөсөө л олох болно,
  Бодол санаанаасаа уур хилэнгээ таслан зогсоож чадвал...
  Бузар мууг сайнаар хариулахдаа
  Умайгаа дүүргэхээ боль!
  Хүүхдүүд маш хөгжилтэй, сайхан дуулж, дараа нь Гулливерт хэлээ гаргав. Зоригтой залуур тэдэнд хариу хэлээ гаргав.
  Бас инээд ба нүгэл...
  Гулливер инээмсэглэн тэмдэглэв.
  - Хүүхдийн оюун ухаан бол гайхамшиг шиг. Энд та санал нийлэх болно, танд татгалзах зүйл байхгүй!
  Гүнж Лэйя инээгээд дуулжээ:
  Өчигдөр би хүүхэд байсан,
  Энд юу ч хийж чадахгүй ...
  Тэнэг зааны тугалаас арслангийн зулзага нь дээр
  Тэгээд лууг сөнөөх болно!
  Тэгээд тэд мөргөлдөв: хөл нүцгэн хүү, охин. Тийм ээ, тэд энд гайхалтай адал явдлуудыг хүлээж байна. Мөн олон янзын нюансууд. Тиймээс амьдрал зүгээр л сайхан явж байна.
  Лууны охид хөлийн нүцгэн хуруугаараа дунд хэсэг рүү ямар нэгэн зүйл шидэж эхэлснийг Гулливер анзаарав. Энэ нь ямар корпорацийн хэв маяг вэ - ялаа авч, тэднийг бутлах. За? Хэрэв тэдний хүсч байгаа зүйл бол тийм байх болно. Хамгийн гол нь толгойгоо алдахгүй байх явдал юм.
  Гэхдээ Гулливер аймхай тэмцэгч биш. Хэдийгээр одоо тэр зүгээр л хүү юм.
  Лэйя гүнж хүүгээс асуув:
  - Та зөгийн бал дуртай юу?
  Залуу дайчин толгой дохив:
  -Мэдээж!
  Охин ухаантай хариулав:
  - Зөгийн бал нь эрүүл мэндийг авчирдаг, улс төрчдийн зөгийн бал яриа нь зөвхөн чихрийн шижин өвчний урам хугарах шалтгаан болдог!
  Гулливер ухаалгаар нэмж хэлэв:
  - Зөгийн бал гарыг нь наалдамхай болгодог, улстөрчдийн бал нь итгэмтгий энгийн хүмүүсийн зоосыг сарвуунд нь наалдуулдаг!
  Тэмцэгч охин үүнтэй санал нэг байна:
  -Улстөрчийн яриа хэчнээн сайхан байсан ч чихрийн шижин өвчнийг эс тооцвол оюун ухаангүй хүмүүсийн урмыг хугалахгүй!
  Дайчин хүү логикоор хэлэв:
  -Хүн хэзээ ч нэгээс олон эцэгтэй байж болохгүй, гэхдээ улс үндэстний эцгийн дүрд нэр дэвшсэн хэдэн арван сохор зоостой!
  Үүний дараа хоёр тулаанч: хүү, охин хоёр хөлийн нүцгэн хуруугаа амандаа хийж шүгэлдэв. Агаар мандлын чичиргээ, байгалийн цахилгаан гүйдэл юунаас үүдэлтэй вэ? Гайхсан миджүүд доош унаж, оркуудын сэгсгэр толгойн дээр нэг дор унаж, тэднийг цоолж, цоолов.
  Лэйя гүнж догдлон дууллаа:
  - Ээж ээ, хүлээ, аав, хүлээ.
  Хэрэв үдэш бүр байсан бол энэ амьдрал байх байсан!
  Оркууд луу, охидын хөл нүцгэн багийнхны дор оров.
  Нүүрсний тоосоор хийсэн гар хийцийн гранат, эсвэл бүр илүү сэрүүн, илүү хор хөнөөлтэй зүйлийг шидэж, онилсон, тийм ч онилсон бөмбөгдөлт эхэлсэн.
  Ялангуяа маш хурц, хортой зүү хэрэглэж байсан бөгөөд энэ нь орк, гоблин нарыг шууд утгаараа цоолж үхүүлдэг байв. Энэ бол охид үнэхээр авч, эргүүлсэн зүйл юм.
  Лэйя гүнж мөн үсэрхэг орк руу маш нарийн буудаж, дууллаа:
  - Нострадамус, Нострадамус,
  Цагаан ид шидийн хаан...
  Нострадамус, Нострадамус,
  Зүрхний минь өвдөлт намддаггүй!
  Нострадамус, Нострадамус,
  Хөл нүцгэн мөрөөдлийн охид,
  Нострадамус, Нострадамус -
  Чи бол цорын ганц аврал!
  Дайчин түүнд урт, үхлийн хэлийг үзүүлэв.
  Үүний дараа тэр үүнийг авч, галт өдөөр нулимах болно. Энэ бол үнэхээр асар их хүч чадал, ер бусын авьяастай охин юм. Энэ нь маш их зүйлийг хийх чадвартай. Хэрэв энэ нь задрах юм бол юу ч эсэргүүцэж чадахгүй.
  Аялагч хүү Гулливер мөн л луунаасаа оркууд руу ширүүн бөгөөд түрэмгий гал гаргажээ. Тэр маш идэвхтэй, үр дүнтэй ажилласан. Мөн дайчин хүүхэд ялалтын тод авъяастай, цэргийн урлагийг эзэмших хүсэл эрмэлзэлтэй байв.
  Үгүй ээ, тэр үүний эсрэг, оркууд эсэргүүцэж чадахгүй. Мөн охид маш үр дүнтэй буудаж, дайсандаа өчүүхэн ч боломж олгосонгүй. Энэ бол үнэхээр баатарлаг тулаан юм.
  Аялагч хүү Гулливер хүртэл дуулжээ:
  Баярла, баярла,
  Тээвэрлэгч өдрийн хүчинд...
  Баярла, баярла,
  Би яагаад мориндоо суугаагүй юм бэ?
  Энэ бол үнэхээр зодоонтой, эелдэг дуу юм. Үүний зэрэгцээ оркуудыг бүхэлд нь устгаж байна. Луугийн охид тэдэн рүү загалмайгаар буудаж, бөмбөр нь нүцгэн хуруугаараа эргэлдэж эхлэв.
  Энэ бүхэн үнэхээр гайхалтай, бүдүүлэг харагдаж байсан тул шинэ бөгөөд өвөрмөц түүх бүтээгдсэн. Тэнд сул дорой, сул дорой хүмүүст газар байхгүй байв.
  Зүгээр л ийм охидтой ойртож үз, тэгвэл тэд хэнийг ч бялууны хэсэг болгох болно.
  Тэдний хэлснээр галзуу үхрийн өвчин халдвартай байдаг. Дайчид үүнийг байгалийн жамаар харуулж чадсан. Мөн тэд дайснаа маш их урам зоригтойгоор цохив. Мөн тэд сум, хөндлөвчний боолтыг цацдаг. Түүнээс гадна бүх зүйл маш их эрчимтэй хийгддэг.
  Тиймээс та ийм армийн эсрэг нэг их зүйл хийж чадахгүй. Дайчид оркуудад маш их орсон тул зугтаж чадсангүй. Энэ бол сум, хөндлөвчний боолтны жинхэнэ сүйрлийн нөлөө юм.
  Гулливер үүнийг аваад дуулав:
  Зоригтойгоор буудаж устга
  Зүрх сэтгэлээс амьдрал байх болно!
  Гүнж Леиа тэмдэглэв:
  - Хүүхдүүд насанд хүрэгчдээс илүү байдаг, учир нь тэдний нас залуу насны тэнэглэлийг зөвтгөдөг!
  Дайчин хүү ингэж хэлэв:
  - Залуу нас тэнэглэлийг зөвтгөдөг, гэхдээ бүдүүлэг биш, харыг цагаанаас ялгахын тулд танд олон жил, мэдлэг хэрэггүй!
  Терминатор хүү исгэрч, хэрээ үүл нь сэвсгэр оркуудын толгой дээр мөндөр шиг буув.
  Лэйа гүнж твиттер хуудсандаа:
  - Оюун ухаангүй, тахир дутууг бодоорой, оюун ухаан нь зуунаас хамаардаггүй! Та оюун ухаангүй хүч чадалтай байсан ч та нар бүгд сул дорой!
  Гулливер логикоор тэмдэглэв:
  - Гангаар хийсэн булчингууд нь царс модны толгойг нөхөхгүй!
  Өөр нэг охид баяртайгаар тэмдэглэв:
  - Охидын хувьд энэ нь асуудал биш - хэрэв хөл нүцгэн байвал охины хувьд гутлын өсгий дор байх нь илүү хэцүү болно!
  Гүнж Лэйа логикоор хэлэв:
  -Хэрвээ та хөзрийн тамга болохыг хүсэж байгаа бол толгойдоо шоглогч байгаарай!
  Гулливер инээгээд:
  -Ямаа хөхөхөд чоно хурдан хөлөөр, эм хүн нарийхан хөлөөр тэжээгддэг!
  Дараа нь эгнээн дундуур инээд алдрав. Лэйя гүнж хэлэхдээ:
  - Эрэгтэй хүний хэтэвчнээс зоос гаргах хамгийн сайн арга бол охидын хөлийн нүцгэн хуруу юм!
  Гүнж охин тэмдэглэв:
  - Эрэгтэй хүн тэнэг гуталтай, бүтэн эсгий гуталтай бол охидын нүцгэн өсгийт хамгийн загварлаг хувцас авах болно!
  Гулливер жиргэжээ:
  - Хөл нүцгэн охид гутал, эсгий гуталд дуртай төдийгүй амьдралын нүцгэн өсгийт дор өөрсдийгөө шахдаг!
  Үүний дараа тэд үүнийг аваад найрал дуугаар дуулжээ:
  Тэгээд хамгийн том уулнаас
  Бүргэдүүд Гулливер руу нисэв...
  Гулливерийг морьтой суу
  Бид чамайг тэнд хурдан хүргэх болно!
  
  Гулливер бүргэд дээр сууж,
  Хамгийн том үлгэр жишээг үзүүлсэн...
  Хүүг авч явах амаргүй,
  Лимпопо удахгүй явах болно!
  Мөн дайчид хөхнийхөө час улаан хөхийг авч, ил гаргаж, оркуудыг аянга цохино. Энэ нь маш олон оркуудыг бүрэн шатаах болно.
  Энэ бол үнэхээр тэдний баг.
  Гүнж Лэйа Гулливерээс асуув:
  -Ирээдүйд дэлхийн хоёрдугаар дайн болж, Гитлер шиг ийм дажгүй залуу гарч ирнэ гэдгийг та мэдэх үү!
  Гулливер инээгээд хариулав:
  - Би үүнийг мэдээгүй, гэхдээ одоо мэдэж байна!
  Охин шүдээ ил гарган үргэлжлүүлэн:
  Гитлерт нэг асуудал тулгарсан: нэг гайхалтай танк зохион бүтээгч, гном гарч ирэв. Тэрээр ердөө тавин таван тонн жинтэй, нэг метр хагасын өндөртэй, ижил зэвсэг, хуяг дуулга, хөдөлгүүртэй хулганы танк хийсэн!
  Гулливер дахин мөрөө хавчиж, шударгаар хариулав.
  - Би танк гэж юу байдгийг огт мэдэхгүй! Тэгээд юугаар хооллодог вэ?
  Лэйя гүнж инээгээд хариулав:
  -За, урт түүх байна. Ямар ч байсан энэ орчлонд хүмүүс ихээхэн бэрхшээлтэй тулгарсан. Юуны өмнө Гуравдугаар Рейхийн гол хүчнүүд болон түүний холбоотнуудтай тулалдаж байсан ЗХУ. Италиас бусад нь. Тавин таван тонн жинтэй хулгана гэж юу вэ? Энэ бол 240 мм-ийн урд талын хуяг, 210 мм-ийн хажуугийн хуяг, налуу дээр 128 мм-ийн их буу, мянга хоёр зуун тавин морины хүчтэй хөдөлгүүртэй 75 мм-ийн их буу юм. Энэ нь цагт далан километрийн хурдыг өгч, машиныг бүх өнцгөөс нь бараг нэвтрэх боломжгүй болгожээ. 1944 оны эхэн үеэс энэ машин масс үйлдвэрлэлд орсон. Үүний үр дүнд 1944 оны зун гэхэд нацистууд гайхалтай хуягт нударга цуглуулжээ.
  Мөн 6-р сарын 20-нд тэд нэг Молдаваас, нөгөө нь Баруун Украинаас ойртож буй чиглэлд хоёр хүчтэй цохилт өгчээ. Үүний үр дүнд Зөвлөлтийн цэргүүдийн хамгаалалтыг хакердаж, зодож буй хуцаар цоолжээ. Маус-2 танк нь Зөвлөлтийн бүх төрлийн буугаар нэвтэрдэггүй байв. Үүнээс гадна, энэ нь нэлээд хөдөлгөөнт бөгөөд сайн жолоодлогын шинж чанартай байдаг. Энэ машин бол жинхэнэ шийтгэл байсан.
  Холбоотнууд ч идэвхгүй хандсан. Итали дахь довтолгоо ялагдал хүлээж, Нормандид буухыг дахин хойшлуулав.
  Нэмж дурдахад германчууд сөнөөхөд маш хэцүү байсан хүчирхэг ME-262 онгоцыг үйлдвэрлэсэн. Энэ бол 30 мм калибрын дөрвөн агаарын их буутай тийрэлтэт сөнөөгч онгоц байв. Тэгээд тэр Зөвлөлтийн онгоцуудыг гаргаж, хэдэн зуун онгоцыг нь буудаж унагав. Барууны эвсэл ч гэсэн. Гитлер V-2 хөтөлбөрийг бага зэрэг удаашруулж, үнэтэй, ашиг багатай баллистик болон далавчит пуужингийн оронд Арадо төрлийн тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоцонд найдаж байв.
  Черчилль, Рузвельт нар сүүлээ хөлнийхөө завсар хавчуулсан байсан ба Германы шумбагч флот тэднийг хүчтэй шахаж байв. Мөн холбоотнууд Герман, Япон хоёрт эвлэрэх санал тавьсан. Гитлер холбоотнууд Сицили, Сардинийг орхих нөхцөлийг зөвшөөрөв. Юу амжуулав.
  Гуравдугаар Рейхтэй хийсэн эвлэрлийн үеэр худалдааны харилцаа сэргэв. АНУ, Их Британи хоёулаа тэнд газрын тос нийлүүлж эхлэв. Украинд довтолгоо хийж байсан Германчууд Киевийг эзлэн Одесс руу дахин оров.
  Хулгана-2 танк ялагдашгүй болжээ. Хулганы залуу загвар бас гарч ирэв - Tiger-3 нь 88 мм-ийн нэг их буугаар илүү хөнгөн, илүү хөдөлгөөнтэй байв.
  Тиймээс Зөвлөлтийн цэргүүд орж ирэв. Энэ бол маш чухал алхам байсан ...
  Гулливер Лэйя гүнжийн үгийг таслан:
  -Та маш олон ойлгомжгүй үг хэлдэг. Би арван наймдугаар зууны эхэн үеийн хүүхэд гэдгээ битгий мартаарай. Мөн манай технологийн хөгжлийн түвшин тийм ч сайн биш байна!
  Лэйя гүнж инээмсэглэн толгой дохив.
  - Би мэднэ! Гэхдээ би 20-р зууны дунд үеийг хэлж байна. Энэ бол зөвхөн нэг одой хүний хийсэн зүйл юм. Энэ бол ноцтой гэдэгтэй та санал нийлэх ёстой!
  Гулливер баяртайгаар дуулжээ:
  - Хоёр ертөнцийг байгуулснаар хуучин ертөнц бий болсон ... Дайны нөхцөлд би болон тэд байна, энэ бол ноцтой юм!
  Гүнж Леиа тэмдэглэв:
  -Хорин нэгдүгээр зууны эхээр Орост эрх мэдлийг булаан авсан тагнуулч байсан халзан Владимир чөтгөр гарч ирээд бас л их гай тарьсан. Гэхдээ түүний дайн бол тусдаа асуудал. Энд гном нь Германчууд баруун эргийн Украиныг эргүүлэн авсан нөхцөл байдлыг бий болгож, намар тэд төв рүү довтолж эхлэв. Мөн тэдний танкууд халдашгүй, дийлдэшгүй мэт санагдсан. Гномын эсрэг танд өөр суут ухаан хэрэгтэй болно. Гэхдээ хэнийг тэгш хэмтэй эсвэл тэгш бус хариу болгон илгээх ёстой вэ? Элф эсвэл тролль гэсэн санаа байсан уу? Гэхдээ тэд гномоос илүү технологийн хувьд сул байх болно.
  Германчууд урагшилж, Смоленск унасан бөгөөд түүний араас Калинин, Вязьма нар унав. Германчууд аль хэдийн Москвад ойртож байв. Сталин мэдээж орхисон. Тэр үхэхийг хүсээгүй. Гитлер ЗХУ Германы колони болох ёстой гэж хэлсэн. Зөвхөн бууж өгөх нь түүнд тохирох болно.
  За, тэд хариу болгон хоббит гномыг илгээв. Энэ бас хүү, үнэнийг хэлэхэд түүнийг суут ухаантан гэж хэлж болно. Гэвч тэд арав орчим настай бололтой хөл нүцгэн хүүг тийм ч чухал гэж үзсэнгүй. Тэгээд тэднийг бяцхан хүүхдүүдэд зориулж Гулагт хордуулжээ.
  Энэ хооронд Германчууд Москваг эзлэн авав. Ийм л юм болсон!
  Москва унаж, Ленинград ч бас... Өвөл ирж, германчууд хотуудад хонов. Тэнд тэд суурьшжээ.
  Комсомол охидууд хүйтэн, хувцасгүй байсан ч фашистуудтай тэмцэж, дуу дуулахаар шийджээ.
  Бид бол Зөвлөлтийн үзэсгэлэнтэй охид,
  Бид хөвгүүдтэй тулалдаж, гижигдэх дуртай...
  Хурц, дуугарах бяцхан хоолой сонсогдов
  Бидэнд Краутсыг алах дуудлага байна!
  
  Бид маш зоригтой комсомол охид,
  Бид хөл нүцгэн хүйтнийг зоригтойгоор даван туулж байна ...
  Бид хажууд даруухан зогсож дасаагүй,
  Тэгээд бид фашистуудыг нударгаараа шагнах болно!
  
  Надад итгээрэй, охидод маш том нууц байдаг.
  Нацистуудыг хэрхэн үр дүнтэй ялах вэ...
  Надад итгээрэй, охидын амжилт санамсаргүй биш,
  Учир нь Оросын арми маш зоригтой!
  
  Мөн нүцгэн өсгийтэй охидын хувьд
  Шинэ жилийн цас их амттай...
  Фюрер бол зүгээр л новш,
  Фашистуудад амжилтыг тэмдэглэхийг бүү зөвшөөр!
  
  Охидууд бид маш зэрлэгээр тоглодог
  Бид цэргүүдийн өмнө хөхөө нүцгэн...
  Бид нацистуудыг үнэхээр уурлуулж байна,
  Хүчирхэг комсомолчууд бид дарагдах боломжгүй!
  
  Бүсгүйчүүд бид маш их зүйлийг хийж чадна
  Гитлерийг танкнаас буудсан ч...
  Дайсанд үдийн хоол идэх цаг гарахгүй,
  Охидууд хулгайч шиг ирнэ!
  
  Бид Оросыг үнэхээр хүндэлдэг
  Сталин зоригтой аав шиг хүчирхэг, надад итгээрэй ...
  5-р сард ялалт ирнэ гэдэгт би итгэж байна.
  Үүнд итгэдэг хүн бол үнэхээр гайхалтай!
  
  Охидын хувьд ямар ч эргэлзээ, саад бэрхшээл байхгүй.
  Бүгд л гараараа маргахад бэлэн байдаг...
  Гайхамшигтай шагналууд гоо үзэсгэлэнд ирэх болтугай
  Комсомолын хүч чадал хүчтэй нударганд байна!
  
  Дайчид бид маш хурдан төлөвшдөг,
  Мөн хурдан бууны гарт тор нь шатдаг ...
  Мөн охидын хийж чадах ямар ч даалгавар,
  Бидний нөхөрлөл бол эргэлзээгүй цул юм!
  
  Бид ийм гялалзсан охидууд юм
  Бидэнд цасан шуурга, хяруу огт хамаагүй...
  Өвлийн улиралд хөл нүцгэн бидний сарвууг хүйтэн байлгахгүй.
  Мөн гоо үзэсгэлэнгийн зүрх сэтгэл өгөөмөр, цэвэр ариун байдаг!
  
  Бид юу хийж чадах вэ, бид өргөмжлөх,
  Уран бүтээлч имж шиг давхицгаая...
  Бид фашистуудын толгойг амжилттай таслав.
  Мөн өглөөний дасгал хийх дуртай!
  
  Бүх охид сэрүүн дайчид,
  Тэд зүгээр л краутыг зуурсан гурил болгон нунтаглаж чадна ...
  Фашистууд зүгээр л муу байдгийг яах вэ?
  Комсомолчууд супер хүчийг мэддэггүй байсан!
  
  Гитлер ч бас юу ч хийж чадахгүй.
  Бид түүнийг саваагаар маш хүчтэй цохисон.
  Тэд шүдээ хугалж, нүүрний арьсыг нь таслав.
  Тэгээд би гал дундуур хөл нүцгэн гүйсэн!
  
  Зөвхөн Сталин л бидэнд юу хийхийг тушаана.
  Түүний ширүүн, чин сэтгэлтэй харц харагдана...
  Надад итгээрэй, охин санахгүй байх болно,
  Том пулемёт цэнэглэж байна!
  
  Шаардлагатай бол бид Ангараг гаригт хүрнэ.
  Тэгээд бид Сугар гаригийг маш хурдан байлдан дагуулна...
  Цэргүүдэд гутлаа өнгөлөх хэрэгтэй.
  Бид охидууд хөл нүцгэн гүйж байна!
  
  Бүсгүйчүүд бидэнтэй хамт бүх зүйл сайхан байна,
  Цээж хонго, бэлхүүс харагдана...
  Тэр бас чонын зулзага шиг анхдагч,
  Анхдагч бол бүрэн Сатан!
  
  За, бид охидууд - бид дажгүй гэдгийг та мэднэ,
  Бүх фашистуудыг шүүр шиг арчина...
  Мөн тэнгэрт цэнхэр одод байдаг,
  Бид Баруудыг гангаар бутлах болно!
  
  Юу хийх ёсгүй вэ, энэ боломжгүй гэдэгт итгээрэй,
  Үүнийг хүлээн зөвшөөр, коммунист бол демиурж ...
  Тэгээд заримдаа бид буруу ойлгодог
  Тэд тэднийг айлгахын тулд гоо сайхныг авдаг!
  
  Гэхдээ бид германчуудыг зоригтой устгасан гэдгийг та мэднэ.
  Тэд Краутыг хэсэг хэсгээр нь таслах чадвартай ...
  Хэдийгээр бид титан сүнстэй ч,
  Бид тал нутгаар явж, намаг газрыг арилгах болно!
  
  Бид бүх хадаасгүйгээр коммунизм байгуулна.
  Тэгээд бид фашистуудыг шийдэмгий ялна...
  Комсомол гишүүд бүрэлдэх дуртай,
  Херуб тэдний дээгүүр нисч байна!
  
  Дайсан охиныг даван туулж чадахгүй,
  Учир нь охин бүргэд...
  Краутыг хэт их муудах шаардлагагүй,
  Таны Фюрер дэмий л хашгирч байна!
  
  Хөл нүцгэн комсомол гишүүн,
  Гитлерт өндөг өгсөн...
  Сатантай битгий харьц
  Эсвэл зүгээр л хамаагүй!
  
  Коммунизмын гялалзсан шүтээн,
  Дэлхий дээр улаан туг мандах болно...
  Херод тамын тамд хаягдаж,
  Тэгээд охид таван авсан!
  
  Ленин, Сталин - гараг дээрх нар,
  Хоёр бүргэд шиг тэнгэрт эргэлдэж...
  Коммунизмын мөлжлөгийг дуулж,
  Эх орон нь ган далавчны хүч чадалтай!
  
  Бид ялалтыг харахын тулд амьдарч чадсан,
  Тэгээд бид Берлинийг бүхэлд нь алхсан ...
  Хүүхдүүд өлгийд төрсөн,
  Одоо улс орон агуу байдалд байна!
  . БҮЛЭГ Љ 2.
  Гулливер луунууд дээр нисч, маш их зүйлийг сонссон. Энэ тохиолдолд бид бараг дундад зууны үеийн хүнд ойлгомжгүй дайны тухай ярьж байсан. Хэдийгээр шинэ цаг аль хэдийн ирсэн мэт санагдаж байна. Гэвч Лэйя гүнж Дэлхийн 2-р дайны тухай ярьсаар байв;
  Москва, Ленинград унасны дараа Япон, Турк хоёр ЗХУ-ын эсрэг дайнд оров. Зөвлөлт Орост бүх зүйл найдваргүй болсон. Хүүхдийн хөдөлмөрийн колонид байсан гайхалтай хоббит ч тэдэнд тусалж чадсангүй.
  Мөн арван зургаан нас хүрээгүй, хөл нүцгэн, комбинзон өмссөн, дугаартай, Сибирьт шаргуу хөдөлмөрлөсөн хөвгүүд байсан. Насанд хүрээгүйчүүдийн колони хүүхдүүдийн үсийг хусуулсан байна. Тэд миний гутлыг авч, намайг хөл нүцгэн ой модыг огтолж авав. Зуны улиралд энэ нь юу ч биш, харин өвлийн улиралд нүцгэн өсгийтэй үсээ тайруулсан халзан залуусыг хүйтэн жавар хаздаг. Хоббит хүүг баривчилжээ. Тэд түүний нүүр царай, нүүр царайгаараа зургийг нь авч, хурууны хээ авч, үсийг нь хуссан. Хүүг баривчилсны дараа түүнийг сайтар шалгаж, харуулын бээлийтэй гар бүх нүхэнд орж, тэд үүнийг маш бүдүүлэг хийсэн. Үүний дараа хүүг сайтар угааж, хүүхдүүдээр дүүрсэн камер руу явуулав.
  Хоббит хүү арав орчим настай байсан тул нутгийн тариачид түүнийг хувингийн дэргэд байрлуулахыг хүсчээ. Гэвч үлгэрийн баатар жирийн хүүхдүүдээс хамаагүй хүчтэй, хурдан байсан. Тэгээд тэр загалмайлсан эцгүүдийг зодож, дараа нь тэр өөрөө камерын ажиглагч болж, цонхны дэргэд байрласан. Залуучуудад энэ нь илүү хялбар байдаг - тэд хүч чадалтай, тэд хэрхэн тэмцэхээ мэддэг, чи бол хаан.
  Харин хоббит хүү албан тушаалаа урвуулан ашигласангүй. Тэрээр хуаранд бусдаас илүү хөдөлмөрлөж, бусад хоригдлуудад хүйтэнд эсгий гутал өгөхөд ч хөл нүцгэн үлддэг байв. Тийм ч учраас тэр хоббит юм. Хэдийгээр хүүгийн нүцгэн хөл нь галууны хөл шиг улайдаг. Гэхдээ нөгөө талаар эсгий гуталгүй бол илүү хөдөлгөөнтэй.
  Тиймээс хөл нүцгэн хүүхэд Сибирийн цасанд ажиллаж байсан. Германчууд өвлийн улиралд Казаньд хүрсэн боловч тэнд зогсов. Бид хавар хүлээж байсан. Бас шавар байна. Зөвхөн 1945 оны 5-р сард тэд Урал руу нүүжээ.
  Үүний зэрэгцээ Кавказ, Төв Азийг хүйтний улиралд эзэлсэн.
  Зөвлөлтийн цэргүүд тийм ч их зөрүүдлэн эсэргүүцсэнгүй. Би Сталины төлөө үхэхийг хүсээгүй. Гэсэн хэдий ч ЗХУ-д бага хэмжээгээр фронтод ирсэн шинэ IS-3 танк гарч ирэв. Энэ машин нь урд талын хамгаалалт сайтай байсан бөгөөд олон бууны цохилтыг тэсвэрлэдэг байв. Хэдийгээр би Маус-2 бууг эсэргүүцэж чадаагүй.
  Пали хотууд: Челябинск, Свердловск. Тиймээс маш сайн байсан бөгөөд хурдан довтолгоо болсон.
  Аль хэдийн зун болсон. Хоригдлууд шорт, хүзүү нүцгэн хөл нүцгэн ажилладаг. Хэрэв халуун байвал их бие нь бүрэн нүцгэн байх болно. Мөн хөвгүүд туранхай байдаг. Гэхдээ хоббит хүү их урагдсан, эрч хүчтэй харагдаж байна. Хэдийгээр тэр арав орчим насны жаахан хүүхэд шиг харагдаж байна. Мэдээжийн хэрэг энэ нь өсөхгүй, боловсордоггүй.
  Хөвгүүдийн шумуул насанд хүрэгчдийнхээс бага хаздаг бол хоббитууд огт хаздаггүй.
  Германы цэргүүд тэдэн рүү улам бүр ойртож, нацистууд эсэргүүцэлтэй тулгарахаа больсон. Тийм ээ, Сталин хаа нэгтээ алга болсон. Зальтай гүрж үхэхгүй нь ойлгомжтой. Тэр Америк руу зугтсан байх магадлалтай. Германчууд хараахан эзлээгүй байна.
  Хоббит хүү болон бусад хоригдлууд бахархаж, эх оронч сэтгэлээр дуулж эхлэв. Нөгөөтэйгүүр, тэд чамайг ташуураар зодож, хүүхдийн хөдөлмөрийн колонид илжиг шиг ажиллахыг шаардахад эх оронч сэтгэлгээ огтхон ч хамаагүй. Хэдийгээр үүнд сайн зүйл бий. Жишээлбэл, та бусад хөвгүүдтэй найзууд болдог. Хоббит хүү үнэндээ зуу гаруй настай ч хүүхэд шиг харагддаг тул түүнд хоёрдмол ханддаг.
  Мөн хоригдлуудын хүүхдүүд маш их урам зоригтойгоор дуулдаг;
  Би бол мөнхийн залуу анхдагч хүү,
  Би галзуу фашисттай тулалдах гэж ирсэн...
  Агуу байдлын үлгэр жишээ үзүүлэхийн тулд,
  Би үүргэвчиндээ маш сайн өдрийн тэмдэглэл авч явдаг!
  
  Дайн ирлээ, би фронт руу гүйв,
  Тэгээд тэр зам дагуу хөл нүцгэн тэнүүчлэв...
  Тэгээд тэр Фрицс рүү пулемётоор буудсан.
  Бурханы өмнө ядаж л зүрх сэтгэлдээ цэвэр ариун хөвгүүн!
  
  Би Фрицийг отолтноос буудсан,
  Би новшоос гранаттай пулемёт авлаа...
  Эцсийн эцэст хүү маш их хүч чадалтай,
  Бид эх орныхоо төлөө зоригтой тэмцэх ёстой!
  
  Хүү бол чөтгөрийн дайчин, надад итгээрэй,
  Тэр Фриц рүү дүлийлэн буудсан...
  Тулалдаанд тэр сэлэм шүдтэй араатан шиг,
  Энэ нь илүү сэрүүн болдоггүй!
  
  Гитлертэй юу хийж болох вэ?
  Хөвгүүд нь түүнийг оршуулах болно...
  Алуурчин сүхээр цохихгүйн тулд
  Түүнд цэвэр тэнгэрт байх газар байхгүй!
  
  Та тэр дороо юу ч авч болно
  Махчин Фюрер охинтой хөдөөний хүнийг хүсэв...
  Гэвч энэ анчин тоглоом болж хувирав.
  Тийм ээ, энэ үнэн, би Адольфын суманд харамсаж байна!
  
  Аль хэдийн хүйтэн жавартай, би хөл нүцгэн байна,
  Ухаантай, ууртай хуй салхитай хүү...
  Тэгээд охин над руу хашгирав - хүлээгээрэй,
  Гэхдээ энэ нь хэтэрхий хурдан байгааг та харж байна!
  
  Цагдааг нударгаараа цохиж,
  Новшийг унагаж, толгойны ар тал руу нь цохив...
  Би энэ тариаг сүүтэй явуулахгүй,
  Би лонхны төлөө Эх орноо худалдахгүй!
  
  Би анхдагч бөгөөд үүгээрээ бахархаж байна.
  Зангиа бас их улаан болохоор...
  Би Ариун Оросын төлөө тулалдах болно,
  Хэдийгээр Адольф ийм аймшигтай дээрэмчин юм!
  
  Гэхдээ бид Вермахтыг зоригтойгоор ялна гэдэгт би итгэж байна.
  Бяцхан хүү үүнийг маш сайн мэддэг ...
  Бид бол алтан далавчтай херубууд,
  Мөн эрхэм удирдагч, нөхөр Сталин!
  
  Бид Вермахтыг зоригтойгоор ялна.
  Хэдийгээр нацистууд Москвагийн ойролцоо тулалдаж байгаа ч...
  Гэхдээ би шалгалтыг хатуу А оноотой өгөх болно,
  Тэгээд би гар буугаа баатарт даатгана!
  
  Би анхдагч хүү болгож чадах уу?
  Нацистуудын мөрөөдөж байгаагүй зүйл...
  Сайн үйлсийн төлөө биднийх байдаг,
  Фюрер өршөөл ч хүлээн авахгүй!
  
  Би юу ч хийж чадна, би үргэлж хийж чадна,
  Эх орны дээгүүр үүл дахин эргэлдэх болтугай...
  Гэхдээ анхдагч дайсандаа бууж өгөхгүй,
  Оросын цэрэг зоригтой, хүчирхэг!
  
  Тийм ээ, би баригдаж байсан,
  Тэгээд тэд түүнийг хөл нүцгэн цасан шуурга дундуур хөтөлсөн ...
  Шарханд нь цагдаагийн тунхууны түрхсэн,
  Тэгээд тэд хүүг утсаар зодсон!
  
  Мөн миний өсгий улаан галд шатаж,
  Тэгээд тэд покероор хөлөө шатаажээ...
  Гэхдээ Краутс зөвхөн тэг л хүлээн авсан,
  Хэдийгээр хүүгийн хөл дээр гал гарсан!
  
  Тэд хуруугаа хугалж, духаа шатааж,
  Тэд хүүгийн мөрний үеийг таслав ...
  Бурхан анхдагчийг мартсан бололтой
  Цаазаар авагч шархан дээр нь чинжүү цацаж байхад!
  
  Гэхдээ тэр фашистуудад юу ч хэлээгүй,
  Мөн зүү, хадаасны доор халуун ...
  Эцсийн эцэст, миний хувьд Сталин өөрөө идеал юм.
  Бузар муу Фюрер зовлонд үхсэн нь дээр!
  
  Тэгээд тэд намайг цасан дээр цаазлуулахаар хөтөлж,
  Зэрлэгээр зодсон хүү хөл нүцгэн...
  Гэхдээ би аль хэдийн эвдэрсэн гэдэгт итгэхгүй байна
  Та нацистуудад ялагдахаас зайлсхийж чадахгүй!
  
  Фриц миний цээжин дээр од тавив.
  Энэ нь намайг бахархаж байна ...
  Би ширүүн дайсанд бууж өгөхгүй,
  Би айдас, бузар мууд хандахгүй!
  
  Би булш руу алхам алхаж чадна
  Бас ийм нэгэн пионерийн дуугаар...
  Эцсийн эцэст, Фюрер бол зүгээр л галзуу илжиг юм.
  Тэгээд би Эденд нэг охинтой уулзах болно, чи мэднэ!
  
  Гэвч эцсийн мөчид дуугарав
  Манай пулемётуудын цагийн хүрд...
  Галын баг суурьшсан,
  Нацистууд хэрээний баас болжээ!
  
  Одоо миний баатар хүүд
  Тэр тарчлал, зовлон зүдгүүрийг туулж байж ирсэн ...
  Том цэрэгтэй тулалдаж,
  Ийм муу сорилтуудыг туулсаны дараа!
  
  Хүү дахиад л Краутуудыг алж байна,
  Хөл нүцгэн хүү цасан шуурга дундуур гүйж байна...
  Тэр маш зоригтой алхам хийж,
  Найзынхаа үсийг чөлөөтэй сүлжээрэй!
  
  Берлин удахгүй хүүг хүлээж байгаа бололтой.
  Герман Оросуудын төлөө толгойгоо цавчина...
  Хүчирхэг херуб сэлэм даллаж,
  Тэгээд тэр хүн бүрийг талбай дээр гарахыг зоригтойгоор гуйж байна!
  
  Бид үхэгсдийг удахгүй амилуулна гэдэгт би итгэж байна.
  Оршуулсан хүн сахиусан тэнгэр шиг болно...
  Бидний Эзэн маш хүчтэй, Нэг,
  Наад зах нь Сатан заримдаа хэтэрхий их зантай байдаг!
  
  Орчлон ертөнц мөнх байх болтугай
  Ариун коммунизмын далбаан дор...
  Нөхөр Ленин бол тод од,
  Сталин бол ялагч: бузар муу, фашизм!
  Энд байгаа үнэн бол эсрэгээрээ: нацистууд үүнийг авч, ялсан. Харин дуундаа хөвгүүд хамгийн сайн сайхныг хүсэн хүлээдэг. Хэдийгээр нөгөө талаар бодол эргэлдэж байгаа ч шинэ засгийн газрын үед тэдэнд зориулсан газар байх болов уу?
  Хоббит хүү Сталинист дэглэмд хэрэггүй болж хувирав. Энэ нь түүний сэтгэл санаанд илт нөлөөлсөн.
  Гэвч хүүхдүүд өөрсдийгөө баясгахын тулд маш их урам зоригтойгоор дахин дуулж эхлэв, хөл нүцгэн хөлөө дарав;
  Сансар огторгуйн эрин үеэс ирсэн хүү
  Бүх зүйл нам гүм байхад - тайван ...
  Зүүдэндээ хүү сэрүүн бүргэд,
  Энэ нь түүнийг огт гомдоохгүй!
  
  Дайны цаг, түгшүүртэй үе,
  Хүү цунами шиг дарагджээ...
  Хүчирхэг цэрэг Орос руу дайрч,
  Тэгээд Фриц савны ган торхыг наасан!
  
  Би хүйтэнд хөл нүцгэн хүүхэд,
  Харгис фашистууд намайг хөөсөн...
  Тэд шонхор шувуу шиг хүчээр баригдсан.
  Би коммунизмыг алсаас харахыг хүссэн!
  
  Тэд намайг удаан хугацаанд цасан дундуур явуулав.
  Би бараг бүх зүйлийг царцаасан ...
  Тэд миний нүцгэн хөлийг төмрөөр шатаажээ.
  Тэд түүнийг нарсны дундуур нүцгэн дүүжлэхийг хүссэн!
  
  Гэтэл нэг хөөрхөн охин ирлээ
  Тэгээд тэр бүх фашистуудыг автоматаар зайлуулсан ...
  Эцсийн эцэст түүний нүд нь хурц зүү шиг,
  Бид нэг дор их хэмжээгээр багасгаж, цагдаад!
  
  Хүү бараг үхсэн байв
  Хүүгийн цус судсанд нь хөлдсөн...
  Гэхдээ энэ одоо дуусахгүй
  Охин амьд гарсан юм шиг байна!
  
  Би аймшигт түлэгдэлтээс эдгэрсэн,
  Эцсийн эцэст, цас орсны дараа тэд намайг шатаасан ...
  Зүрхгүй цаазлагч илжиг гэж юу байдгийг мэдээрэй.
  Гэхдээ тэр бас торгууль төлөх болно!
  
  Энэ охин маш ухаантай, надад итгээрэй,
  Анхдагч түүнтэй хурдан найзууд болсон ...
  Одоо чи жинхэнэ араатан хүү болно,
  Херубуудын нүүр царай биднийг дэмжих болно!
  
  Тэд түүнтэй маш сайн тэмцэж эхлэв.
  Бид фашистуудыг эцэс төгсгөлгүй устгасан ...
  Бид шалгалтанд тэнцэж, А авсан,
  Коммунизм руу олон километрийн зайд давхиж байна!
  
  Охин бид хоёр цасанд хөл нүцгэн байна
  Хэдэн айдас, бид мэдэлгүй яарч байна ...
  Би дайсныг нударгаараа цохино
  Нар үргэлж Эх орны дээгүүр гэрэлтдэг!
  
  Краутууд намайг дийлэхгүй,
  Тэр охинтой хамт бид ялагдашгүй ...
  Би ууртай баавгай шиг хүчтэй
  Бид комсомолтой нэгдвэл!
  
  Энд охин хөл нүцгэн гүйж байна,
  Тэгээд тэр фашистууд руу маш авхаалжтай буудаж байна ...
  Бид эх орныхоо төлөө хүчирхэг бамбай хийх болно.
  Муу Каин устгагдах болтугай!
  
  Орос бол маш хүчирхэг улс
  Тэгээд тэр бууны тортой...
  Сатан биднийг ялж чадахгүй,
  Цуст шийтгэл түүнд ирэх болно!
  
  Тиймээс үзэсгэлэнтэй охин дуулдаг,
  Цасан шуурга дундуур хөл нүцгэн явахад...
  Анхдагчтай хамт мөлхөгчдийг зоддог.
  Бид үүнд хүрэх болно, гэхдээ бид хүн нэг бүрийг дуусгах болно!
  
  Би ч бас сул хүү биш,
  Би фашистуудыг маш их уур хилэнгээр бут цохив ...
  Фюрер надаас никель авах болно.
  Мөн бид асар том шинэ ертөнцийг бүтээх болно!
  
  Бид энэ сэрүүн уур хилэнгээр тулалдаж,
  Вермахт биднийг өвдөг сөхрүүлэхгүй...
  Зоригтой нацистуудын төлөө урам зориг,
  Ленин болсон хэн бүхэн бидэнтэй нэгдэнэ!
  
  Та маш сайхан үзэсгэлэнтэй байх болно,
  Хүү чамд ухаангүй дурласан...
  Би чиний төлөө буудна, эх орон
  Мөн маш их гэрэлтсэн хотын төлөө!
  
  Би Берлинд цагтаа ирнэ гэдэгт итгэж байна.
  Харгис хэрцгий дайн дараа нь намжих болно ...
  Бид орчлон ертөнцийн уудам нутгийг байлдан дагуулах болно,
  Галын дөл гэрэлтэх болтугай!
  
  Хэрэв бид үхэх тавилантай бол,
  Би ганцаараа үүнийг илүүд үздэг ...
  Охин миний хүссэн зүйлийг хийгээч
  Миний хүү надад бэлэг өгөх болно, тэр ч байтугай охин!
  
  Чи сайн охин болно
  Диваажин байх энэ ертөнцийг чи бүтээнэ...
  Манай энд сайхан цэцэг ургадаг,
  Надад итгээрэй, гэрэл бол амбаар биш юм!
  
  Би нэг охинтой барыг буудсан,
  Тэгээд түүний араас Пантерыг дуусгав.
  Дайчин талбайг буудлагын галлерей болгон хувиргаж,
  Хэдийгээр бид заримдаа цар хүрээг нь мэддэггүй ч гэсэн!
  
  Бид улс орныхоо гол зүйлийг дуусгах болно.
  Коммунизм байгуулъя, доллар алга болно...
  Мөн бид тэнд Сатаныг ялна.
  Бидний хувь заяа гэрэлтэх болтугай!
  
  Охин бүх өвөл хагалж,
  Хүйтэнд хөл нүцгэн алхсан...
  За, бид яагаад тулалдаанд байгаа юм бэ - яагаад,
  Бид илүү гайхамшигтай сарнай ургуулах болно!
  
  Ийм сайхан зам,
  Хөл нүцгэн охин бид хоёр хүлээж байна...
  ЗХУ-ыг ялах боломжгүй,
  Бид ирээдүйтэй тавдугаар сард жагсах болно!
  
  Тавдугаар сар ирэхгүй байсан ч,
  Бид ялалтаар алхах болно ...
  Тиймээс хүү минь, зоригтой, зоригтой бай -
  Нар диваажинд бидний дээр гэрэлтэх болно!
  
  Дараа нь бүү ай, бид үхэгсдийг амилуулна.
  Шинжлэх ухаанд маш хүчтэй зөвлөгөө байдаг ...
  Бидний Эзэн нэг юм, нэг биш,
  Мөн бид Фюрертэй хариуцлага тооцох болно!
  Үсээ хуссан шорт өмссөн хөл нүцгэн хөвгүүд ингэж дуулжээ. Мөн тэдний олонх нь биен дээрээ шивээстэй байжээ. Хоббит хүү хүртэл Сталины хөргийг цээжиндээ сийлжээ.
  Гэтэл дараа нь Германы танкууд гарч ирэн, нөгөө л хоригдол хөвгүүд тэднийг маш их урам зоригтойгоор угтан авч, нүцгэн, хүүхэд шиг хөлийг нь дарав.
  1945 оны эцэс гэхэд Герман, Японы цэргүүд ЗСБНХУ-ын бараг бүх томоохон хүн амтай газар нутгийг эзэлжээ. Зөвхөн зарим тосгон, тосгонд тулаан, партизаны дайралт үргэлжилсээр байв. Сталин үнэхээр зугтаж, нуугдаж байсан Бразилд ирсэнгүй. Харин оронд нь Молотов үлдэв. Гэсэн хэдий ч 5-р сард нэг мянга есөн зуун дөчин зургаадугаар сард Молотовыг SS довтолгооны тусгай хүчинд баривчилжээ. Үүний дараа Молотовыг орлож байсан Берия хүндэтгэлтэй нөхцөлөөр бууж өгөхийг санал болгов.
  Гитлер зөвшөөрч, Бериягийн амийг өршөөж, хязгаарлагдмал эрх чөлөө олгосон. Мөн ЗХУ-д партизаны дайн бараг зогссон. Тайвширсан.
  Гуравдугаар Рейх байлдан дагуулсан зүйлээ шингээж байв. Гэвч АНУ, Их Британитай мөргөлдөөн гарах нь гарцаагүй байв. Ялангуяа Гитлер Итали, Франц, Бельги, Голландад колонийн эзэмшил газраа буцааж өгөхийг шаардсан. Гол төлөв Африкт. Мөн тэднийг Германчуудад хууль ёсны дагуу өг. Одоо Гуравдугаар Рейхийн эрх чөлөөтэй байв. Тэгээд ямар нэг юм бол...
  Гэхдээ АНУ атомын бөмбөгтэй байсан. Гуравдугаар Рейх зөвхөн танктай төдийгүй тийрэлтэт онгоцыг хөгжүүлсэн нь үнэн. Мөн Европын нутаг дэвсгэрт бөмбөг хаяхыг зөвшөөрөхгүй.
  Тиймээс дэлхий дээр түр зогсолт үүссэн. Германчууд нисэх онгоц тээгч, байлдааны хөлөг онгоц, том гадаргын хөлөг онгоцуудыг хурдацтай барьж байв. Гэвч тэдний шумбагч флот аль хэдийн хүчирхэг байсан бөгөөд шумбагч онгоцууд нь устөрөгчийн хэт исэлээр ажилладаг байв. Тиймээс...
  Хоббит хүү Гуравдугаар Рейхээс өөртөө байр олсон байна. Тэрээр нисдэг таваг - Белонсын дискийг сайжруулж эхлэв. Бодит түүхэнд энэ диск хөөрч, хоёр дууны саадны хурдтай хүрч чадсан. Гэсэн хэдий ч тэрээр тулалдаанд оролцоогүй. Энэ нь хэтэрхий эмзэг, том, үнэтэй байсан. Бодит түүхэнд: ЗХУ ч, АНУ ч нисдэг таваг хүлээн аваагүй. Учир нь тоглоом нь лааны үнэ цэнэтэй биш байсан. Нэг моторыг гэмтээж, тэр даруй Белонсе диск хяналтаа алдаж, доошоо унана.
  Гэвч хоббит хүү үүнийг ламинар урсгал нь нисдэг тавагны эргэн тойронд урсаж, жижиг зэвсгийн нөлөөнд автахгүй байхаар хийсэн. Одоо зенит, агаарын их буу, пулемётууд тэднийг үнэхээр буудаж чадахгүй. Гэвч мөнхийн, хөл нүцгэн хүү үүнийг хийсэн бөгөөд харагтун, тэдэн дээр лазер суурилуулсан байна. Эдгээр лазерууд нь бүх зүйлийг гал, дулааны цацрагаар шатаадаг. Мөн үүнтэй тэмцэхийг хичээ.
  Тиймээс германчууд үнэхээр хүчирхэг цэргийн бүрээтэй байсан. Үүний зэрэгцээ танкуудад илүү дэвшилтэт идэвхтэй хуяг суурилуулсан бөгөөд тэд хуванцараар машин хийж эхлэв.
  Тийм ээ, энэ нь маш инээдтэй бөгөөд өөрийнхөөрөө маш түрэмгий харагдаж байсан.
  Мэдээжийн хэрэг АНУ-д тэд германчуудад хариу өгөхийг хүсч байсан ч нисдэг тавагны эсрэг зөвхөн онолын хувьд устгаж чадах атомын цэнэгтэй байдаг. Гэвч нацистууд аль хэдийн олон мянган диск онгоцтой байсан. Фюрер 1949 оны дөрөвдүгээр сарын 20-нд жаран насныхаа төрсөн өдрөөр дайнд мордохоор шийджээ. Хэлэх зүйл бол хамгийн тэнэг санаа биш юм.
  Түүгээр ч барахгүй пуужингийн технологийг АНУ-д хөгжүүлбэл нацистууд таагүй гэнэтийн бэлэг хүлээж магадгүй юм.
  Довтолгооноос өмнө Гитлер гладиаторуудын тулаанаар зугаацахаар шийджээ. Мөн энэ нь бас галзуу санаа биш юм.
  Гэхдээ энэ бол өөр түүх ...
  
  ТАГНУУЛЫН ТОГЛООМ - ОРОС УЛСЫГ УСТГАХ
  ТАЙЛБАР
  Тагнуулын алба, ялангуяа Тагнуулын төв газар, NSA, MI, MOSAD болон бусад байгууллагууд янз бүрийн төрлийн үйл ажиллагаа явуулж, дэлхий даяар онцгой нөхцөл байдлыг бий болгодог бөгөөд энэ нь ихэвчлэн урьдчилан таамаглах аргагүй болдог. Терроризмын эсрэг, нөлөөллийн хүрээний төлөө тэмцэж байна. Үүнд зориулсан, мөн Михаил Горбачевын урвалтын тухай маш сонирхолтой романууд бий.
  
  НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Түүний зүрхэнд үзэн ядалт нь хайлсан гангаас илүү гэрэлтэж байв.
  
  Мэтт Дрэйк босож, хана дээгүүр авирч, чимээгүйхэн газардлаа. Тэр найгасан бутнуудын дунд тонгойн чагнаж байсан ч эргэн тойрон дахь чимээгүй байдалд ямар ч өөрчлөлт гарсангүй. Тэр хэсэг зуур зогсоод Glock дэд компактыг дахин шалгав.
  
  Бүх зүйл бэлэн байсан. Цуст хааны туслахууд өнөө орой хэцүү байх болно.
  
  Түүний өмнөх байшин бүрэнхий болж байв. Нэг давхрын гал тогоо, зочны өрөө галд автсан байна. Үлдсэн хэсэг нь харанхуйд автжээ. Тэр дахин нэг секунд түр зогсоод, өмнөх, одоо нас барсан туслахаасаа авсан схемээ сайтар нягтлан үзээд чимээгүйхэн урагшиллаа.
  
  Хуучин бэлтгэл нь түүнд сайнаар нөлөөлж, судсаар нь дахин эргэлдэж байсан бол одоо түүнд цэвэр хувийн шалтгаан, үүнийг шаардах болсон. Цуст хааны гурван туслах гурван долоо хоногийн дотор аймшигтайгаар нас барав.
  
  Түүнд юу ч гэж хэлсэн Родригес 4-р байранд орох байсан.
  
  Дрейк арын хаалганд хүрч, цоожыг шалгав. Хэдэн минутын дараа тэр бариулыг эргүүлж, дотогш оров. Тэр зурагтаас дэлбэрэлт сонсоод дуугаа хураав. Родригес, өвгөн бөөнөөр хөнөөсөн хүнийг бурхан ивээг, тоглолтыг үзэж байв.
  
  Тэр урд гол өрөөнөөс гэрэлтэж байсан тул авсаархан гар чийдэнгээ гэрэлтүүлэх шаардлагагүйгээр гал тогооны өрөөг тойрон алхав. Тэр анхааралтай сонсохоор коридорт зогсов.
  
  Тэнд нэгээс олон залуу байсан уу? Хараал идсэн зурагтны чимээнээс болж ялгахад хэцүү. хамаагүй. Тэр бүгдийг нь ална.
  
  Кеннедиг нас барснаас хойш сүүлийн гурван долоо хоногийн турш түүний мэдэрсэн цөхрөл нь түүнийг дарах дөхсөн. Хоёрхон буулт хийж найзуудаа ардаа орхисон. Тэрээр эхлээд Торстен Дал руу утасдаж, Швед хүнд Цусны хааны өшөө авалтын талаар сэрэмжлүүлж, гэр бүлээ аюулгүй газар авчрахыг зөвлөжээ. Хоёрдугаарт, тэр хуучин SAS найзуудынхаа тусламжийг авсан. Тэрээр Бен Блэйкийн гэр бүлийг өөрөө хариуцаж чадахгүй байсан тул тэдэнд итгэсэн.
  
  Одоо Дрэйк ганцаараа тулалдсан.
  
  Тэр ховор ярьдаг байсан. Тэр архи ууж байсан. Хүчирхийлэл, харанхуй бол түүний цорын ганц найз байсан. Түүний зүрх сэтгэлд ямар ч итгэл найдвар, өршөөл нигүүлсэл үлдсэнгүй
  
  Тэр коридороор чимээгүйхэн хөдөллөө. Энэ газар чийг, хөлс, шарсан хоол үнэртэж байна. Шар айрагны утаа бараг харагдав. Дрейк хатуу царай гаргав.
  
  Энэ нь надад илүү хялбар.
  
  Түүний тагнуулын мэдээлснээр энд нэгэн хүн амьдардаг бөгөөд Цуст хааны гурваас доошгүй гутамшигт "олзлогдогчдыг" хулгайлахад тусалсан нэгэн хүн байжээ. Түүний хөлөг онгоц осолдож, тэр хүн маш сайн төлөвлөсөн бололтой зугтсаны дараа дор хаяж арав гаруй өндөр албан тушаалтнууд болгоомжтой, нууцаар урагш алхаж, тэдний гэр бүлийн нэг гишүүнийг далд ертөнцийн зүтгэлтнүүд баривчлан саатуулж байгааг тайлбарлав. Цуст хаан АНУ-ын шийдвэр, үйлдлийг удирдаж, тэдний хайр, энэрэл нигүүлслээр ашиг хонжоо хайсан.
  
  Түүний төлөвлөгөө үнэхээр гайхалтай байсан. Бусдын ойр дотныхон аюулд орсныг ганц ч хүн мэдээгүй бөгөөд Цусны хаан бүгдэд нь төмөр, цусан саваагаар нөлөөлсөн. Шаардлагатай бүх зүйл. Юу ч болсон.
  
  Дрейк тэднийг хулгайлагдсан хүнд хараахан хүрээгүй гэдэгт итгэж байв. Тэд Цусны хааны харгис хяналт хэр хол явсныг ойлгохгүй байв.
  
  Түүний зүүн талд хаалга онгойж үсээ хусаагүй бүдүүн эр гарч ирэв. Дрейк тэр дороо, үхлийн хүчээр үйлдэв. Тэр хүн рүү гүйж очоод хутга гаргаж ирээд гэдсэнд нь гүн дүрээд дараа нь инерцээр түүнийг онгорхой хаалгаар зочны өрөөнд түлхэв.
  
  Бүдүүн эрийн нүд нь итгэлгүй, цочирдсондоо товойжээ. Дрэйк түүнийг чанга атган, өргөн, хашгирах бамбайг суллахын өмнө ир рүү хүчтэй дарж, Glock зурав.
  
  Родригес Дрейкийн дүр төрхийг гайхшруулсан ч хурдан ажилласан. Тэр аль хэдийн няцсан буйдангаа шалан дээр өнхрүүлж, бүсээ базлаж байв. Гэвч Дрейкийн анхаарлыг өрөөнд байгаа гурав дахь хүн татав.
  
  Том хар чихэвчийг чихэндээ наан буланд эргэлдэж буй бүдүүн, урт үстэй эр. Гэвч тэрээр чангалж байхдаа ч, шавар шавхайтай хуруугаараа сүлд дууны шонг цохиж байхдаа ч хөрөөдсөн буу руу гараа сунгав.
  
  Дрейк өөрийгөө жижигхэн болгосон. Үхлийн сум бүдүүн эрийг салгажээ. Дрейк таталтанд орсон биеийг хажуу тийш нь түлхээд босож, буудлаа. Гурван буун дуу хөгжимчний толгойны ихэнх хэсгийг авч, биеийг нь хана руу шидэв. Чихэвч нь өөрөө хажуу тийшээ нисч, агаарт нум байгааг дүрслэн, асар том зурагт дээр зогсоод ирмэгээс нь гоёмсог унжсан байв.
  
  Цус хавтгай дэлгэцээр урсав.
  
  Родригес шалан дээр мөлхсөн хэвээр байв. Хаягдсан чипс, шар айраг түүний эргэн тойронд үсэрч, цацрав. Дрэйк агшин зуур түүний хажууд ирээд Глокыг амныхаа дээвэр рүү хүчтэй цохив.
  
  "Амттай юу?"
  
  Родригес амьсгал хураасан ч бүс рүүгээ гараа сунган жижиг хутга авав. Дрейк түүнийг үл тоомсорлон ажиглаж, Цусны хааны туслах тэднийг харгис хэрцгий цохилт өгөхөд SAS-ын хуучин цэрэг барьж аваад халдагчийн хоёр толгой руу хүчтэй цохив.
  
  "Битгий тэнэг".
  
  Родригес яг л гахайг нядлах мэт сонсогдов. Дрэйк түүнийг эргүүлээд буйдан руу налуулав. Өвдөлтөөр бүрхэгдсэн тэр хүний нүдтэй таарав.
  
  "Надад мэддэг бүхнээ хэлээч" гэж Дрейк "Цуст хааны тухай" шивнэлээ. Тэр Glock гарган авсан ч нүдэнд харагдахуйц байлгасан.
  
  "Нь юу?" Родригесийн аялга нь бүдүүн бөгөөд арьсны өнгө, өвдөлтөөс болж тайлахад хэцүү байв.
  
  Дрейк Глокыг Родригесийн ам руу цохив. Наад зах нь нэг шүд нь тогшдог.
  
  "Намайг битгий шоолоорой." Түүний хоолой дахь хор нь үзэн ядалт, цөхрөлөөс илүү урваж байв. Энэ нь Цуст хааны эрд харгис хэрцгий үхэл үнэхээр зайлшгүй гэдгийг ойлгуулсан юм.
  
  "Сайн Сайн. Би Будрогийн талаар мэднэ. Будреогийн тухай яримаар байна уу? Үүнийг би хийж чадна."
  
  Дрейк эрэгтэйн духан дээр Глокын амыг зөөлөн цохив. "Хэрэв та хүсвэл бид тэндээс эхэлж болно."
  
  "Сайн байна. Тайван байх ". Родригес илт өвдөлтийг даван туулсан. Хугарсан шүднээс нь цус эрүүгээр нь урсаж байв. "Будреа бол новшийн новш шүү дээ. Цуст хаан түүнийг амьд үлдээсэн цорын ганц шалтгааныг чи мэдэх үү?
  
  Дрейк тэр хүний нүд рүү буу чиглэв. "Би асуултанд хариулдаг хүн шиг харагдаж байна уу?" Түүний хоолой ган дээр ган мэт сараалжтай байв. "Би тэгэх ёстой юу?"
  
  "Тийм ээ. Сайн Сайн. Цаашид олон үхэл бий. Цуст хаан ингэж хэлсэн шүү дээ. Цаашид үхэл маш их байгаа бөгөөд Будрео түүний дунд байгаадаа баяртай байх болно. "
  
  "Тиймээс тэр Boudreau-г цэвэрлэхэд ашиглаж байна. Гайхах зүйлгүй. Тэр ранчог бүхэлд нь сүйтгэж байгаа байх."
  
  Родригес нүдээ анив. "Та ранчогийн талаар мэдэх үү?"
  
  "Тэр хаана байна?" Дрейк үзэн ядалт түүнийг ялан дийлж байгааг мэдэрсэн. "Хаана?" - Би асуусан. Дараагийн секундэд тэр суларч, Родригесийг цохиж эхлэв.
  
  Ямар ч алдагдал байхгүй. Ямар ч байсан новш юу ч мэдэхгүй. Яг л бусдын адил. Цуст хааны талаар хэлэх нэг зүйл байсан бол түүний мөрийг хэр сайн нуусан байсан юм.
  
  Энэ үед Родригесийн нүдэнд оч гялсхийв. Түүний толгой байсан газраас хүнд зүйл өнгөрөхөд Дрэйк өнхрөв.
  
  Хажуугийн өрөөнд ухаан алдаж, чимээ шуугианаас болж сэрсэн дөрөв дэх хүн дайрчээ.
  
  Дрейк эргэн тойрон эргэлдэж, хөлөө шидэж, шинэ өрсөлдөгчийнхөө толгойг авах шахсан. Тэр хүн газар унахад Дрэйк түүний ширүүн харц, хоёр гар дээрх трамвайны төмөр зам, бохир футболк зэргийг хурдан үнэлж, толгой руу нь хоёр удаа бууджээ.
  
  Родригесийн нүд бүлтийжээ. "Үгүй!"
  
  Дрейк түүний гар руу буудсан. "Чи надад ашиггүй байсан."
  
  Өөр нэг цохилт. Түүний өвдөг дэлбэрчээ.
  
  "Чи юу ч мэдэхгүй".
  
  Гурав дахь сум. Родригес гэдсээ барин хоёр дахин нугалав.
  
  "Тэдний бусад шиг."
  
  Сүүлийн зураг авалт. Яг нүдний хооронд.
  
  Дрейк эргэн тойрныхоо үхлийг ажиглаж, түүнийг ууж, сүнсэнд нь хоромхон зуур өшөө авалтын нектар уухыг зөвшөөрөв.
  
  Тэр байшинг орхиж, цэцэрлэгийн дундуур зугтаж, гүн харанхуйд түүнийг идүүлэхийг зөвшөөрөв.
  
  
  ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк шөнө дөлөөр хөлрөн сэрлээ. Хэсэгчилсэн нулимснаас болж нүд нь анигдав. Мөрөөдөл үргэлж ижил байсан.
  
  Тэр бол тэднийг үргэлж аварч байсан хүн юм. "Надад итгэ" гэдэг үгийг үргэлж хамгийн түрүүнд хэлдэг хүн. Гэвч дараа нь түүнд юу ч бүтсэнгүй.
  
  Хоёуланг нь доош нь тавь.
  
  Аль хэдийн хоёр удаа. Эхлээд Алисон. Одоо Кеннеди.
  
  Тэр орноосоо гулган босож, ширээний тавцан дээрх бууны дэргэд хадгалсан лонх руугаа гараа сунгав. Тэр тагийг нь онгорхой лонхноос нэг балгалаа. Хямдхан виски хоолойд нь шатаж, гэдэс рүү нь оржээ. Сул дорой, хараал идсэн хүмүүст зориулсан эм.
  
  Гэм буруутай нь түүнийг дахин өвдөг сөхрүүлэхээр заналхийлэхэд тэрээр гурван удаа түргэн дуудсан. Исландад анхных нь. Тэрээр Торстен Далтай товчхон ярилцаж, шөнө бүр залгахаа боль, эхнэр хүүхэд нь аюулгүй, тэдэнд ямар ч хор хөнөөл учруулахгүй гэж хэлсэн ч Швед хүний том дуугаар өрөвдөх сэтгэлийг сонсов.
  
  Хоёрдахь нь хуучин дэглэмтэй хамт байх хугацаандаа олон тулалдаанд мөр зэрэгцэн тулалдаж байсан Жо Шепард зориулсан юм. Шепард Даллтай ижил үйл явдлыг эелдэгээр тайлбарласан боловч Дрейкийн бүдүүлэг үг эсвэл түүний хоолойны бүдүүлэг дууны талаар ямар ч тайлбар хийсэнгүй. Бен Блэйкийн гэр бүлийг сайн хамгаалж, тэр хэдэн найзынхаа хамт сүүдэрт сууж, энэ газрыг чадварлаг хамгаалж байна гэж Дрейкэд итгүүлсэн байна.
  
  Дрэйк сүүлчийн дуудлагыг хийхдээ нүдээ анилаа. Толгой нь эргэлдэж, дотор нь тамын хамгийн доод түвшин шиг шатаж байв. Энэ бүхэн таатай байсан. Түүний анхаарлыг Кеннеди Мураас холдуулах бүх зүйл.
  
  Чи түүний хараал идсэн оршуулгын ёслолыг хүртэл алдсан...
  
  "Сайн уу?" Алисиагийн хоолой тайван бөгөөд итгэлтэй байв. Тэр ч бас ойр дотны хүнээ саяхан алдсан ч гаднах шинж тэмдэг илрээгүй.
  
  "Би байна. Тэд ямар бол?"
  
  "Бүх зүйл сайхан байна. Хэйдений биеийн байдал сайн байгаа. Дахиад хэдхэн долоо хоногийн дараа тэр ТТГ-ын гэгээн дүрдээ эргэн ирнэ. Блэйк зүгээр ч тэр чамайг санаж байна. Эгч нь саяхан гарч ирэв. Жинхэнэ гэр бүлийн уулзалт. Тавдугаар сар бол Бурханд талархаж байна. Би тэднийг харж байна, Дрэйк. Чи хаана байгаа юм бэ?"
  
  Дрейк ханиалгаж нүдээ арчив. "Баярлалаа" гэж тэр холбоо таслахаасаа өмнө хэлж чаджээ. Тэр тамын тухай дурдсан нь инээдтэй.
  
  Тэр яг энэ хаалганы гадаа буудалласан юм шиг санагдав.
  
  
  ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден Жэй нар Атлантын далай дээгүүр мандахыг харав. Энэ бол түүний өдрийн хамгийн дуртай хэсэг, ганцаараа өнгөрөөх дуртай хэсэг байв. Бүсгүй орноосоо болгоомжтой гулсаж, ташаанд нь өвдсөндөө нүд ирмээд цонх руу болгоомжтой алхав.
  
  Харьцангуй амар амгалан түүнд буув. Мөлхөж буй гал долгионд хүрч, хэдэн минутын турш түүний бүх өвдөлт, санаа зовнил нь хайлж байв. Цаг хугацаа зогсож, тэр үхэшгүй мөнх болсон бөгөөд дараа нь түүний арын хаалга нээгдэв.
  
  Бенийн хоолой. "Үзэсгэлэнт үзэмж".
  
  Тэр нар мандах зүг толгой дохин эргэж хараад түүнийг харав. "Чи шинэ зүйл авах шаардлагагүй, Бен Блэйк. Зүгээр л кофе, цөцгийн тос түрхсэн уут."
  
  Найз залуу нь ундааны хайрцаг, цаасан уут зэргийг зэвсэг шиг гаргав. "Надтай орон дээр уулз."
  
  Хэйден Шинэ үүр рүү сүүлчийн удаа харснаа ор луу алгуурхан алхав. Бен кофе, уутыг амархан хүрч болох газар байрлуулж, гөлөг нохойн нүдээр харав.
  
  "Хэрхэн-"
  
  "Өчигдөр шөнө болсонтой адил" гэж Хэйден хурдан хэлэв. "Найман цаг доголонг арилгахгүй." Дараа нь тэр бага зэрэг зөөлрөв. "Дрейкээс ямар нэгэн зүйл байна уу?"
  
  Бен орон дээрээ налан толгой сэгсэрлээ. "Үгүй. Би аавтайгаа ярилцсан, тэд бүгд сайн байгаа. Ямар ч шинж тэмдэггүй..." Тэр хэсэг зогсов. "Эхнээс..."
  
  "Манай гэр бүл аюулгүй байна." Хэйден өвдөг дээрээ гараа тавив. "Цуст хаан тэнд бүтэлгүйтсэн. Одоо бидний хийх ёстой зүйл бол түүнийг олж, өшөө хонзонгоо зогсоох явдал юм."
  
  "Бүтэлгүйтсэн үү?" гэж Бен давтан хэлэв. "Чи яаж ингэж хэлж чадаж байна аа?"
  
  Хэйден гүнзгий амьсгаа авав. "Чи миний юу гэж хэлснийг мэдэж байгаа."
  
  "Кеннеди нас барсан. Тэгээд Дрейк... тэр оршуулганд нь ч очоогүй.
  
  "Би мэднэ".
  
  "Тэр явсан, чи мэднэ." Бен исгэрэх могой мэт уут руугаа ширтэв. "Тэр эргэж ирэхгүй".
  
  "Түүнд цаг өг."
  
  "Түүнд гурван долоо хоног байсан."
  
  "Тэгвэл түүнд дахиад гурвыг өг."
  
  "Чи түүнийг юу хийж байна гэж бодож байна?"
  
  Хэйден үл ялиг инээмсэглэв. "Дрэйкийн талаар миний мэддэг зүйлээр... Эхлээд бидний нурууг тагла. Дараа нь тэр Дмитрий Коваленког олохыг хичээх болно."
  
  "Цуст хаан дахиж хэзээ ч гарч ирж магадгүй." Бэнгийн сэтгэл санаа маш их гунигтай байсан тул шинэ өглөөний гэгээлэг амлалт ч алга болов.
  
  "Тэр эрэгтэй хийнэ." Хэйден залуу руу харав. "Түүнд төлөвлөгөө байгаа, санаж байна уу? Тэр өмнөх шигээ газар хэвтэхгүй. Цаг хугацаагаар аялах төхөөрөмж зөвхөн эхлэл байсан. Коваленко илүү том тоглолт хийхээр төлөвлөж байна."
  
  "Тамын хаалга?" Бен энэ тухай бодлоо. "Чи энэ новшинд итгэдэг үү?"
  
  "Хамаагүй ээ. Тэр үүнд итгэдэг. Тагнуулын төв газрын хийх ёстой зүйл бол үүнийг олж мэдэх явдал юм."
  
  Бен кофеноосоо удаан балгав. "Энэ л байна, тийм үү?"
  
  "За..." гэж Хэйден түүн рүү зальтай инээмсэглэв. "Одоо бидний инээдмийн хүч хоёр дахин нэмэгдсэн."
  
  "Карин бол тархи" гэж Бен хүлээн зөвшөөрсөн. "Гэхдээ Дрэйк Будреаг хэдхэн минутын дотор эвдэх байсан."
  
  "Битгий итгэлтэй бай. Кинимака үүнийг хийгээгүй. Тэр яг пудель биш."
  
  Хаалга тогших үед Бен зогсов. Түүний нүд аймшигт урваж байв.
  
  Хэйден түүнийг тайвшруулахын тулд хэсэг хугацаа зарцуулав. "Бид ТТГ-ын хамгаалалттай эмнэлэгт байна, Бен. Энэ газрыг тойрсон аюулгүй байдлын түвшин нь ерөнхийлөгчийн тангараг өргөх ёслолын жагсаалыг ичээх болно. Сэрүүцээрэй."
  
  Эмч хаалгаар толгойгоо цухуйлгав. "Бүх зүйл сайхан байна?" Тэр өрөөнд орж ирээд Хэйдений график болон амин чухал үзүүлэлтүүдийг шалгаж эхлэв.
  
  Түүнийг гарахдаа хаалгаа хааж байтал Бэн ахин ярив. "Цусны хаан төхөөрөмжүүдийг дахин авахыг оролдоно гэж та бодож байна уу?"
  
  Хэйден мөрөө хавчив. "Чи тэр миний алдсан анхны зүйлийг аваагүй гэж хэлж байна. Тийм л юм болсон байх. Түүний завинаас олсон хоёр дахь усан онгоцны тухайд? Тэр инээмсэглэв. "Хадсан."
  
  "Битгий тайвшир."
  
  "Тагнуулын төв газар амжилтанд хүрэхгүй байна, Бен" гэж Хайден тэр даруй хэлэв. "Дахиж байхгүй. Бид түүнтэй уулзахад бэлэн байна" гэж мэдэгджээ.
  
  "Хулгайлсан хохирогчдын талаар юу хэлэх вэ?"
  
  "Тэдний тухай юу?"
  
  "Тэд мэдээж өндөр нэр хүндтэй. Харрисоны эгч. Таны дурдсан бусад хүмүүс. Тэр тэднийг ашиглах болно."
  
  "Мэдээж тэр үүнийг хийх болно. Мөн бид түүнтэй уулзахад бэлэн байна."
  
  Бен богцоо дуусгаад хуруугаа долоов. "Хамтлаг бүхэлдээ андерграунд явсан гэдэгт би одоо хүртэл итгэж чадахгүй байна" гэж тэр гунигтай хэлэв. "Бид алдартай болж эхлэх үед."
  
  Хэйден дипломат байдлаар инээв. "Тийм ээ. Эмгэнэлтэй."
  
  "За, магадгүй энэ нь биднийг илүү нэр хүндтэй болгох байх."
  
  Дахин зөөлөн тогших чимээ гарч өрөөнд Карин, Кинимака хоёр орж ирэв. Хавайн эр сэтгэлээр унасан харагдсан.
  
  "Энэ новш орилохгүй. Бид юу ч хийсэн тэр бидний төлөө шүгэлдэх ч үгүй."
  
  Бен эрүүгээ өвдөг дээрээ тавиад баргар царайлав. "Хараал ид, Мэтт энд байгаасай гэж хүсэж байна."
  
  
  ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Герефордын эр анхааралтай ажиглав. Өвслөг толгодын оройд байрлах бүдүүн модны баруун талд байрлах тэрээр винтов дээрээ суурилуулсан дурангийн харааг ашиглан Бен Блэйкийн гэр бүлийн гишүүдийг тодорхойлж чаддаг байв. Цэргийн зэрэглэлийн хамрах хүрээ нь гэрэлтүүлэгтэй торлог бүрхэвчийг багтаасан бөгөөд энэ нь гэрэлтүүлгийн таагүй нөхцөлд өргөнөөр ашиглах боломжийг олгодог бөгөөд BDC (сумны дуслын нөхөн төлбөр) багтсан.
  
  Үнэн хэрэгтээ энэ винтов нь төсөөлж болох өндөр технологийн мэргэн буудагч бүх хэрэгслээр бүрэн тоноглогдсон байсан ч дурангийн ард байгаа хүнд мэдээж хэрэг байсангүй. Түүнийг хамгийн дээд түвшинд бэлтгэсэн. Одоо тэр Бен Блэйкийн аавыг зурагт руу алхаж, асаахыг харж байв. Жаахан дасан зохицсоны дараа Бен Блэйкийн ээж бяцхан удирдлагатай аав руугаа дохиж байхыг харав. Түүний харааны үзүүр нэг миллиметр ч хөдөлсөнгүй.
  
  Дасгал хөдөлгөөн хийснээр тэр байшингийн эргэн тойронд нүдээ эргэв. Мод, өндөр хананд нуугдаж, замаас хойш тавьсан байсан бөгөөд Герефорд эр бутнуудын дунд нуугдаж буй хамгаалагчдыг чимээгүйхэн тоолж байв.
  
  Нэг хоёр гурав. Бүх зүйлийг харгалзан үздэг. Тэр байшинд өөр дөрвөн хүн байгааг мэдэж байсан бөгөөд хоёр нь бүрэн нуугдсан байв. Тэдний бүх нүгэл үйлдсэн ч Тагнуулын төв газар Блэйксийг маш сайн хамгаалсан.
  
  Тэр хүн хөмсгөө зангидав. Тэр хөдөлгөөнийг анзаарав. Шөнөөс илүү хар харанхуй өндөр хананы ёроолд тархав. Амьтан болоход хэтэрхий том. Гэмгүй байхын тулд хэтэрхий нууцлаг.
  
  Хүмүүс Блэйкийн цуст хааныг олсон уу? Хэрэв тийм бол тэд хэр сайн байсан бэ?
  
  Ла-Маншийн сувгаас шууд зүүн талаасаа зөөлөн салхи үлээж, далайн давслаг амтыг авчирлаа. Герефорд эр сумны өөрчилсөн замналыг оюун ухаанаараа нөхөж, бага зэрэг ойртлоо.
  
  Тэр хүн бүхэлдээ хар хувцастай байсан ч тоног төхөөрөмж нь гар хийцийн байсан нь тодорхой. Энэ залуу мэргэжлийн хүн биш зүгээр л хөлсний хүн байсан.
  
  Сумны хоол.
  
  Тэр хүний хуруу хэсэг зуур чангааж байгаад суллав. Мэдээжийн хэрэг, жинхэнэ асуулт нь тэр хэдэн хүн авчирсан бэ?
  
  Байгаа загалмай дээр барьж, тэр байшин болон түүний эргэн тойрон дахь байдлыг хурдан үнэлэв. Хэсэг хугацааны дараа тэр итгэлтэй байв. Эргэн тойрон цэвэрхэн байсан. Хар хувцастай энэ хүн ганцаараа жүжиглэсэн, Герефорд эр өөртөө итгэлтэй байв.
  
  Төлбөрийн төлөө хүн алдаг хөлсний цэрэг.
  
  Бараг л сумны үнэ цэнэгүй.
  
  Тэр гохыг зөөлхөн татаад ухрах хүчийг шингээж авав. Торхноос гарсан сумны чимээ бараг мэдрэгдэхгүй. Тэр хөлсний цэрэг ямар ч үймээн самуунгүй унаж, ургасан бутнуудын дунд нурж байхыг харав.
  
  Блэйкийн гэр бүлийн хамгаалагчид юу ч анзаарсангүй. Хэдэн минутын дараа тэрээр Тагнуулын төв газар руу нууцаар утасдаж, тэдний шинэ аюулгүй байшинг эвдсэн тухай мэдэгдэнэ.
  
  Мэтт Дрэйкийн SAS-ийн хуучин найз болох Херефорд эр хамгаалагчдыг үргэлжлүүлэн хамгаалж байв.
  
  
  ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрейк Morgan's Spiced-ийн шинэ шилний таглааг мултлаад гар утсаараа хурдан залгах дугаар руу залгав.
  
  Мэйг хариулах үед хоолой нь догдолсон сонсогдов. "Дрэйк? Чи юу хүсч байна?"
  
  Дрейк хөмсгөө зангидан лонхноос нэг балгалаа. Тавдугаар сарын хувьд сэтгэл хөдлөлөө харуулах нь улстөрчдөд сонгуулийн тангарагтаа үнэнч байхтай адил өвөрмөц бус байсан. "Чи зүгээр үү?"
  
  "Мэдээж би зүгээр. Би яагаад байж болохгүй гэж? Энэ юу вэ?"
  
  Тэр дахин нэг урт балгаж аваад үргэлжлүүлэв. "Миний чамд өгсөн төхөөрөмж. Энэ аюулгүй юу?"
  
  Хэсэгхэн зуур эргэлзэж байв. "Надад байхгүй. Гэхдээ аюулгүй шүү, найз минь." Майн тайвшруулах аялгуунууд эргэж ирэв. "Энэ бол аль болох аюулгүй юм." Дрейк дахин нэг балгалаа. Май "Энэ бүгд үү?"
  
  "Үгүй. Энэ тал дээр би өөрийнхөө удирдамжийг бараг шавхсан гэдэгт итгэж байна. Гэхдээ надад өөр санаа байна. Нэг нь ... гэрт илүү ойр байдаг."
  
  Түүнийг хүлээх зуур чимээгүй байдал товшиж, шажигнав. Энэ бол жирийн тавдугаар сар биш байлаа. Магадгүй тэр хэн нэгэнтэй хамт байсан байх.
  
  "Би чамайг Япон холбоо барих хаягаа ашиглах хэрэгтэй байна. Мөн Хятадууд. Ялангуяа Оросууд. Би Коваленког гэр бүлтэй эсэхийг мэдэхийг хүсч байна."
  
  Хурц амьсгал сонсогдов. "Чи ноцтой байна уу?"
  
  "Мэдээж би үнэхээр ноцтой байна." Санасанаасаа илүү хатуу хэлсэн ч уучлалт гуйсангүй. "Би бас Будреогийн талаар мэдэхийг хүсч байна. Мөн түүний гэр бүл."
  
  Май хариулахад бүтэн минут зарцуулсан. "За, Дрейк. Би чадах бүхнээ хийх болно."
  
  Холболт тасрахад Дрейк гүнзгий амьсгаа авав. Нэг минутын дараа тэр халуун ногоотой ромны шил рүү ширтэв. Яагаад ч юм хагас хоосон байв. Тэр цонх руу харан Майами хотыг харахыг оролдсон боловч шил нь маш бохир байсан тул шилийг нь харж чадахгүй байв.
  
  Түүний зүрх өвдөж байв.
  
  Тэр лонхыг дахин тогшив. Тэр юу ч бодолгүй арга хэмжээ аваад өөр нэг хурдан залгах дугаарыг дарав. Үйлдлээр тэрээр уй гашуугаа хойш тавих аргыг олсон. Үйлдлээр тэрээр урагшлах арга замыг олсон.
  
  Гар утас дуугарч дуугарлаа. Эцэст нь хоолой хариулав. "Ноов, Дрэйк! Юу?"
  
  "Чи тайван ярь, гичий минь" гэж тэр зураад хэсэг зогсов. "Яаж... баг ямар байна?"
  
  "Баг уу? Христ. За, хөл бөмбөгийн зүйрлэл хүсч байна уу? Энэ үед довтлогчийн хувьд боломжийн ашиглаж чадах цорын ганц хүн бол Кинимака юм. Хэйден, Блэйк болон түүний эгч нар вандан сандал дээр ч суухгүй." Тэр түр зогсов. "Төвлөрөл байхгүй. Таны буруу."
  
  Тэр завсарлага хийв. "Би? Хэрэв тэдэн рүү оролдсон бол амжилтанд хүрэх байсан гэж та хэлж байна уу? Бага зэрэг манантай толгой нь цохилж эхлэв. "Учир нь оролдлого хийх болно."
  
  "Эмнэлэг сайн хамгаалалттай. Хамгаалагч нар нэлээд чадвартай. Гэхдээ чи намайг үлдэхийг хүссэн чинь сайн хэрэг. Тэгээд би тийм гэж хэлсэн нь сайн хэрэг.
  
  "Тэгээд Будро уу? Энэ новшийг яах вэ?"
  
  "Шарсан өндөг шиг хөгжилтэй. Энэ нь тасрахгүй. Гэхдээ Дрэйк, одоо АНУ-ын засгийн газар бүхэлдээ үүн дээр ажиллаж байгааг санаарай. Зөвхөн бид ч биш."
  
  "Надад битгий сануул." Дрэйк нүд ирмэв. "Гүнзгий буултанд орсон Засгийн газар. Мэдээлэл засгийн газрын холбооны шугамаар дээш доош дамждаг, Алисиа. Энэ бүгдийг дүүргэхийн тулд ганцхан том түгжрэл л хангалттай."
  
  Алисия чимээгүй болов.
  
  Дрейк суугаад энэ тухай бодлоо. Цусны хааныг бие махбодоор нь олж илрүүлэх хүртэл тэдний мэдээлэл найдваргүй байх ёстой байв. Үүнд тамын хаалганы тухай мэдээлэл, Хавайтай холбогдсон тухай болон түүний үхсэн дөрвөн гар хөлөөс олж авсан бүх мэдээлэл багтжээ.
  
  Магадгүй өөр нэг зүйл тус болно.
  
  "Надад дахиад нэг удирдамж бий. Мөн Мэй Коваленко, Будро нарын гэр бүлийн холбоог шалгадаг. Магадгүй та Хэйденээс ч мөн адил хийхийг гуйж болох юм?
  
  "Би энд тааламжийн үүднээс ирлээ, Дрейк. Би чиний хараал идсэн хоньчин нохой биш."
  
  Энэ удаад Дрэйк чимээгүй болов.
  
  Алисия санаа алдлаа. "Хараач, би үүнийг дурдах болно. Харин Мэй-ийн хувьд, тэр галзуу дагина руу шидэж чадах хэмжээндээ бүү итгэ."
  
  Дрейк видео тоглоомын лавлагааг хараад инээмсэглэв. "Та нарын хэн нь Уэллсийг алсан галзуу гичийгээ хэлвэл би үүнтэй санал нийлэх болно. Тэгээд яагаад."
  
  Тэр удаан чимээгүй байхыг хүлээж байсан бөгөөд үүнийг олж авав. Тэр завшааныг ашиглан хув эмээс дахиад хэдэн балгалаа.
  
  "Би Хэйдентэй ярина" гэж Алисия эцэст нь шивнэв. "Хэрэв Будреа эсвэл Коваленко гэр бүлтэй бол бид тэднийг олох болно."
  
  Холболт тасарсан. Гэнэтийн чимээгүй байдалд Дрэйкийн толгой алх шиг цохилоо. Хэзээ нэгэн цагт тэд түүнд үнэнийг хэлэх болно. Гэхдээ одоохондоо Кеннедиг алдсан нь хангалттай байлаа.
  
  Нэгэн цагт тэр одоо сар шиг алслагдсан, үнс болж хувирсан гэрэлт ирээдүйд итгэдэг байсан нь хангалттай байв. Түүний доторх найдваргүй байдал түүний зүрхийг эргүүлэв. Уг лонх суларсан хуруунаасаа унасан бөгөөд хагараагүй, харин галт агуулгыг нь бохир шалан дээр асгав.
  
  Хэсэг зуур Дрэйк үүнийг шилэн аяганд хийнэ гэж бодов. Асгарсан шингэн нь түүнд өгсөн амлалт, тангараг, баталгааг нь сануулж, хэдхэн секундын дотор ууршиж, шалан дээр асгарсан их ус шиг амьдралыг дэмий хоосон болгож, сүйрүүлэв.
  
  Тэр яаж үүнийг дахин хийж чадаж байна аа? Найзуудаа аюулгүй байлгана гэж амла. Одоо түүний хийж чадах зүйл бол чадах чинээгээрээ олон дайсныг устгах явдал байв.
  
  Муу ертөнцийг ялж, сайн сайхныг үргэлжлүүлээрэй.
  
  Тэр орны ирмэг дээр суув. Эвдэрсэн. Юу ч үлдээгүй. Түүний дотор үхлээс бусад бүх зүйл үхэж, үлдсэн хугарсан бүрхүүл энэ ертөнцөөс өөр юу ч хүсээгүй.
  
  
  ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден Бен Карин хоёрыг нэгэн үйлчилгээний өрөөнд орох хүртэл хүлээв. Ах, эгч нарын баг Хавай, Алмазан толгой, тамын хаалга болон Цуст хаантай холбоотой бусад домогуудыг судалж, онолыг нэгтгэх гэж найдаж байв.
  
  Нөхцөл байдал тодорхой болсны дараа Хэйден шинэхэн хувцас өмсөж, Мано Кинимакагийн жижиг ажлын байр байгуулсан жижиг оффис руу алхав. Хавай том хүн бага зэрэг бухимдсан бололтой түлхүүрээ товшиж байв.
  
  "Хиамны хуруугаараа хоёр түлхүүрийг зэрэг барьсаар байна уу?" гэж Хайден хайхрамжгүй асуухад Кинимака инээмсэглэн эргэж харав.
  
  "Алоха нани вахине" гэж тэр хэлээд, тэр үгсийн утгыг мэдэж байгааг харуулахад бараг улайлаа.
  
  "Чи намайг үзэсгэлэнтэй гэж бодож байна уу? Галзуу хүнд хутгалуулсан юм болов уу?" гэж асуув.
  
  "Яагаад гэвэл би баяртай байна. Чамайг бидэнтэй хамт байгаад би маш их баяртай байна."
  
  Хэйден Кинимакигийн мөрөн дээр гараа тавив. "Баярлалаа, Мано." Тэр хэдэн хором хүлээгээд, "Гэхдээ одоо Будреогийн хувьд бидэнд боломж, бэрхшээл хоёулаа байна. Түүний мэддэг зүйлийг бид мэдэх ёстой. Гэхдээ бид түүнийг яаж эвдэх юм бэ?"
  
  "Чи энэ галзуу новш Цуст хаан хаана нуугдаж байгааг мэддэг гэж бодож байна уу?" Коваленко шиг болгоомжтой хүн түүнд хэлэх болов уу?
  
  "Будро бол галзуугийн хамгийн муу төрөл юм. Ухаантай хүн. Тэр ямар нэг юм мэдэж байгаа байх."
  
  Хэйдений ардаас ёжтой хоолой сонсогдов. "Дрэйки бид түүний гэр бүлийг тамлах ёстой гэж бодож байна." Хайден эргэж харав. Алисия түүнд эелдэг инээмсэглэл тодруулав. "Та үүнд зүгээр үү, Тагнуулын төв газар?"
  
  "Та Мэтттэй дахин ярьсан уу?" Хэйден хэлэв. "Тэр яаж байна?"
  
  "Түүний хуучин дүр шиг харагдаж байна" гэж Алисия инээдэмтэй хэлэв. "Би түүнд хэзээ нэгэн цагт дуртай байсан шиг."
  
  "Найдваргүй юу? Согтуу юу? Нэг?" Хэйден хоолойныхоо жигшил зэвүүцлийг нууж чадсангүй.
  
  Алисия мөрөө хавчив. "Сантарсан. Хэцүү. Үхлийн аюултай." Тэр ТТГ-ын ажилтантай таарав. "Надад итгээрэй, хонгор минь, тэр ийм байх ёстой. Ингэж байж л тэр энэ хэргээс амьд гарах болно. Тэгээд..." Тэр үргэлжлүүлэх эсэхээ бодсон бололтой хэсэг зогсов. "Тэгээд... энэ бол та нар бүгдээрээ энэ байдлаас амьд, гэр бүлээрээ бүрэн бүтэн гарах цорын ганц арга зам байж магадгүй юм."
  
  "Би Будреагийн гэр бүлтэй эсэхийг харах болно." Хайден Кинимака руу буцав. "Гэхдээ ТТГ хэнийг ч тамлахгүй гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  "Таны үнэмлэх тухайн байгууллагад нэвтрэхэд хүчинтэй юу?" Кинимака Британийн армийн хуучин цэрэг рүү харав.
  
  "Өг, эсвэл ав, том хүү." Алисия эвгүй инээмсэглэл тодруулан Хейдений хажуугаар зориуд түлхэн оруулан Кинимакигийн биед голдуу эзлэгдсэн жижигхэн өрөөнд оров. "Чи юу хийж байгаа юм бэ?"
  
  "Ажил". Кинимака дэлгэцээ унтрааж, аль болох Алисиагаас хол, буланд нуугдав.
  
  Хэйден түүнд туслахаар ирэв. "Чи хүн байхдаа цэрэг байсан, Алисиа. Будреаг эвдэх бидэнд тус болох ямар нэгэн санал танд байна уу?"
  
  Алисия Хэйден рүү эргэв. "Яагаад бид түүнтэй ярилцаж болохгүй гэж?"
  
  Хэйден инээмсэглэв. "Би дөнгөж бэлдэж байсан."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден биднийг саатуулах газар руу дагуулан явлаа. Таван минут алхаж, лифтэнд суусан ч тайвширч, сэтгэл санаа нь сайжирсан ч түүнд ямар ч өвдөлт үүсгэсэнгүй. Хутгалах нь таныг ажлаасаа чөлөө авахад хүргэдэг бусад өвчинтэй харьцангуй төстэй гэдгийг тэр ойлгосон. Эрт орой хэзээ нэгэн цагт чи зүгээр л там шиг уйдаж, тамыг дахин зодоон руу чирэхийг хүссэн.
  
  Урьдчилан хорих анги нь хоёр эгнээ өрөөнөөс бүрдсэн байв. Тэд нямбай өнгөлсөн шалан дээгүүр алхаж, зүүн талын сүүлчийн камер болох хоригдол байдаг цорын ганц камерт хүрэв. Өрөөний урд хэсэг нь онгорхой, түүний оршин суугч нь шалнаас тааз хүртэл сунаж тогтсон эгнүүрээр хүрээлэгдсэн байв.
  
  Агаар нь цайруулагчийн үнэрээр дүүрэв. Гурван долоо хоногийн өмнө өөрийг нь олон удаа хөнөөх гэж оролдсон хүнтэй нүүр тулахаар ирэхэд Хэйден Будрогийн камерын гадаа байрлуулсан зэвсэгт хамгаалагчид руу толгой дохив.
  
  Эд Будрео орон дээрээ хэвтэв. Тэр түүнийг хараад инээмсэглэв. "Чиний гуя ямар байна, шаргал үст?"
  
  "Юу?" Хэйден түүнийг өдөөн хатгах ёсгүй гэдгийг мэдэж байсан ч биеэ барьж чадсангүй. "Таны хоолой бага зэрэг сөөнгө сонсогдож байна. Та саяхан боомилсон уу?" Гурван долоо хоног доголж, хутганы шархнаас болж бэртсэн нь түүнийг бодлогогүй болгожээ.
  
  Кинимака араас нь инээмсэглэн алхав. Будрео түүний харцыг ширүүн өлсгөлөнд автав. "Заримдаа" гэж тэр шивнэв. "Ширээ эргүүлье."
  
  Кинимака хариу хэлэлгүй том мөрөө тэгшилэв. Дараа нь Алисия том хүний биеийг тойрон алхаж, шууд баар руу алхав. "Тэр туранхай новш чиний жижигхэн дотуур өмдийг завааруулсан уу?" Тэр Хейден рүү ёжтой хандсан ч Будреагаас харцаа салгасангүй. "Үүнд нэг минутаас илүү хугацаа шаардагдахгүй."
  
  Будро орноосоо босоод баар руу явав. "Үзэсгэлэнтэй нүд" гэж тэр хэлэв. "Халтар ам. Тэр сахалтай тарган залууг чи өөрөө л новш биш үү? Миний ард түмний алсан хүн үү?"
  
  "Би байна".
  
  Boudreaux бааруудыг шүүрэн авав. "Та энэ талаар ямар сэтгэгдэлтэй байна?"
  
  Хамгаалагч нар сандарч эхэлснийг Хайден мэдэрсэн. Иймэрхүү сөргөлдөөнтэй жин нь тэднийг хаана ч авчирсангүй.
  
  Кинимака хөлсний цэрэгт хэдэн арван янзаар ярихыг оролдсон тул Хэйден энгийн зүйл асуув. "Чи юу хүсч байна, Будро? Коваленкогийн тухай мэддэг зүйлээ бидэнд хэлэхийг танд юу ятгах вэ?"
  
  "ДЭМБ?" Будро Алисиагаас нүдээ салгасангүй. Тэдгээр нь тэдгээрийн хоорондох торны өргөнөөр тусгаарлагдсан байв.
  
  "Чи миний хэнийг хэлж байгааг мэдэж байгаа. Цуст хаан."
  
  "Өө, тэр. Тэр бол зүгээр л домог. Тагнуулын төв газар үүнийг мэдэх ёстой гэж бодсон."
  
  "Үнэээ нэрлээрэй."
  
  Boudreaux эцэст нь Алисиятай харьцах харьцаагаа таслав. "Цөхрөл бол Английн арга юм." Пинк Флойдын үгээр."
  
  "Бид хаашаа ч хүрэхгүй байна" гэж Хейденд Дрэйк, Бен нарын Динорок хоёрын онигооны тэмцээнийг эвгүй сануулж, Будреа зүгээр л утгагүй үг хэлж байна гэж найдаж байв. "Бид-"
  
  "Би түүнийг авна" гэж Будрео гэнэт исгэв. Хайден эргэж харвал түүнийг дахин Алисиятай нүүр тулан зогсож байхыг харав. "Нэг нэгээр нь. Хэрвээ тэр намайг зодвол би ярина" гэж хэлсэн.
  
  "Хийсэн". Алисия бараг л баарны дундуур шахав. Хамгаалагч нар урагш гүйв. Хэйден цус нь буцалж байгааг мэдэрлээ.
  
  "Зогс!" Тэр гараа сунган Алисиаг буцааж татав. "Чи галзуурчихсан юм уу? Энэ новш хэзээ ч ярихгүй. Энэ эрсдэлд орох нь үнэ цэнэтэй зүйл биш юм."
  
  "Эрсдэлгүй" гэж Алисия шивнэв. "Ерөөсөө эрсдэлгүй."
  
  "Бид явлаа" гэж Хэйден хэлэв. "Гэхдээ..." Тэр Дрэйкийн асуусан зүйлийн талаар бодов. "Бид удахгүй буцаж ирнэ".
  
  
  * * *
  
  
  Бен Блэйк суугаад эгч нь ТТГ-ын өөрчилсөн компьютерийг хялбархан ажиллуулж байхыг харав. Төрийн байгууллагаас шаарддаг тусгай үйлдлийн системд дасах гэж нэг их удалгүй тэр айлын тархи болсон.
  
  Карин бол дэгжин, хар бүстэй, тайчих баарны сул дорой нэгэн байсан бөгөөд өсвөр насандаа 6 настайдаа амьдрал дээр тогтсон бөгөөд тэрээр тархи, эрдмийн зэрэггээ цуглуулж, юу ч хийхгүй байхаар төлөвлөж байв. Түүний зорилго нь түүнд хийсэн зүйлийнхээ төлөө амьдралыг гомдоож, үзэн ядах явдал байв. Бэлгийг нь дэмий үрсэн нь түүнийг тоохоо больсон гэдгээ харуулах нэг арга байсан.
  
  Тэр одоо түүн рүү эргэж харав. "Блэйк эмэгтэйн хүчийг харан, шүтэн мөргө. Diamond Head-ийн талаар мэдэхийг хүссэн бүх зүйлээ нэг удаа уншсанаар."
  
  Бен мэдээллийг харлаа. Тэд хэд хоногийн турш үүнийг хийж байсан - Хавай, Оахугийн алдартай галт уул болох Алмаз толгойг судалж, 1778 онд Хавайн арлуудыг нээсэн домогт ахмад Кукийн аяллын тухай уншиж байв. Тэд хоёулаа сканнердаж, аль болох их мэдээллийг хадгалах нь чухал байсан, учир нь нээлт гарах үед эрх баригчид үйл явдлууд үнэхээр хурдан хөдөлнө гэж найдаж байсан.
  
  Гэсэн хэдий ч Цуст хаан тамын хаалганы тухай дурдсан нь нууц хэвээр байсан, ялангуяа Хавайтай холбоотой. Ихэнх Хавайчууд тамын уламжлалт хувилбарт итгэдэггүй юм шиг санагдав.
  
  Даймонд толгой нь өөрөө Хонолулу галт уулын цуврал гэгддэг боргоцой, агааржуулалтын цоорхойнуудын нэг хэсэг байсан бөгөөд Оахугийн ихэнх алдартай газруудыг бүрдүүлсэн үйл явдлын гинжин хэлхээ юм. Алмазан толгой өөрөө, магадгүй хамгийн алдартай газар нь 150,000 жилийн өмнө нэг л удаа дэлбэрч байсан ч нэг удаагийн тэсрэх хүчтэй байсан тул гайхалтай тэгш хэмтэй конусаа хадгалж чадсан юм.
  
  Бен дараагийн тайлбарт үл ялиг инээмсэглэв. Алмазан толгой дахин хэзээ ч дэлбэрэхгүй гэж үздэг. Хм...
  
  "Очир толгойн хэд хэдэн боргоцой, нүхнүүд байсныг та санаж байна уу?" Карины өргөлт нь Йоркширын буруу байсан. Тэрээр Майами дахь орон нутгийн Тагнуулын төв газрын ажилтнуудтай аль хэдийн маш их хөгжилдөж байсан бөгөөд нэгээс олон удаа бухимдсан нь эргэлзээгүй.
  
  Карин үүнд санаа зовсонгүй. "Чи дүлий юу, найзаа?"
  
  "Намайг найз гэж битгий дуудаарай" гэж тэр гонгиносон. "Эрчүүд бусад эрчүүдийг ингэж дууддаг. Охидууд ингэж ярьж болохгүй. Тэр тусмаа эгч минь" гэж хэлжээ.
  
  "За, шөл. Одоохондоо эвлэрэх. Гэхдээ агааржуулалт гэж юу гэсэн үг болохыг та мэдэх үү? Ядаж таны ертөнцөд?"
  
  Бен сургуульдаа буцаж ирсэн юм шиг санагдав. "Лавын хоолой?"
  
  "Ойлголоо. Хөөе, чи аавын хэлдэг шиг хаалганы бариул шиг дүлий биш."
  
  "Аав хэзээ ч хэлээгүй..."
  
  "Тайв даа, гичий минь. Энгийнээр хэлбэл, лаав хоолой нь хонгил гэсэн үг.Оаху даяар."
  
  Бен түүн рүү харан толгой сэгсэрлээ. "Би мэднэ. Тэдний нэгнийх нь ард Цуст хаан нуугдаж байна гээд байгаа юм уу?"
  
  "Хэн мэдэх вэ? Гэхдээ бид энд судалгаа хийхээр ирсэн, тийм үү? Тэрээр ТТГ Бен-ийн өөрийн компьютерын товчлууруудыг товшсон. "Үүнд хүр."
  
  Бен санаа алдан түүнээс холдов. Гэр бүлийнхээ бусад гишүүдийн адил тэднийг тусдаа байхад нь санасан ч нэг цаг гүйцсэний дараа тэр хуучны уйтгар гуниг эргэн ирэв. Гэсэн хэдий ч тэр туслахын тулд маш их замыг туулсан.
  
  Тэрээр "Ахмад Күүкийн домог"-оос хайлт нээгээд сандал дээрээ суугаад юу гарч ирснийг харахын тулд түүний бодол Мэтт Дрейк болон түүний хамгийн сайн найзынхтай тун төстэй юм. Сэтгэлийн байдал.
  
  
  ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Цуст хаан өөрийн нутаг дэвсгэрийг шал хүртэлх урттай толин тусгалтай цонхоор тольдон харав. Энэ нь зөвхөн өөрийнхээс өөр хэн ч хөл тавьж үзээгүй диваажин, намуухан, эргэлдсэн хөндийг үл тоомсорлох панорама дүр төрхийг бий болгох зорилгоор бүтээжээ.
  
  Түүний оюун ухаан нь ихэвчлэн тогтвортой бөгөөд төвлөрсөн бөгөөд өнөөдөр олон сэдвээр уралдаж байв. Хэдэн арван жилийн турш түүний гэр хөлөг онгоцоо алдсан нь хүлээгдэж байсан ч байдлыг улам дордуулсан. Магадгүй энэ нь хөлөг онгоцны сүйрлийн гэнэтийн шинж чанар байсан байх. Түүнд баяртай гэж хэлэх цаг байсангүй. Гэхдээ салах нь түүний хувьд урьд өмнө хэзээ ч чухал, мэдрэмжтэй байгаагүй.
  
  Тэрээр Оросын хамгийн хүнд хэцүү цаг үед, улс орны хамгийн хэцүү бүс нутагт өссөн хатуу ширүүн, мэдрэмжгүй хүн байв. Гэсэн хэдий ч тэрээр харьцангуй хялбар аргаар цэцэглэн хөгжиж, цус, үхэл, архины эзэнт гүрнийг байгуулж, тэрбум тэрбумыг хийсэн.
  
  Шуурганы нөмрөгийг алдсан нь яагаад түүний уурыг хүргэснийг тэр маш сайн мэдэж байв. Тэрээр өөрийгөө хэнд ч хүрдэггүй, хүмүүсийн дунд хаан гэж үздэг байв. АНУ-ын бүдүүлэг төрийг ингэж доромжилж, урам хугарах нь түүний нүдийг цавчихаас өөр юу ч биш байв. Гэхдээ л өвдөж байна.
  
  Хуучин цэрэг Дрейк түүний талд онцгой өргөстэй байсан нь батлагдсан. Коваленко англи хүн өөрийн биеэр хэдэн жилийн турш хэрэгжүүлсэн сайн төлөвлөгөөг нь таслан зогсоохыг оролдсон гэж үзээд тэр хүний оролцоог хувийн доромжлол гэж үзжээ.
  
  Тиймээс Цуст өшөө авалт бий болсон. Түүний хувийн арга барил нь эхлээд Дрейкийн найз охинтой харьцах явдал байв; Тэрээр бусад авгалдайг дэлхийн хөлсний холбоонд үлдээх болно. Тэр аль хэдийн анхны утасны дуудлагыг хүлээж байв. Өөр нэг нь удахгүй үхнэ.
  
  Алс холын ногоон толгодын ард орших хөндийн захад түүний гурван фермийн нэг нь зогсож байв. Тэр зөвхөн хаашаа хайхаа мэддэг учраас л түүнд харагдах өнгөлөн далдалсан дээврийг л гаргаж чаддаг байв. Энэ арал дээрх ранчо хамгийн том нь байв. Нөгөө хоёр нь бие даасан арлууд дээр байсан бөгөөд жижиг бөгөөд маш хүчтэй хамгаалалттай бөгөөд зөвхөн дайсны довтолгоог ирэх тохиолдолд гурван чиглэлд хуваахад зориулагдсан байв.
  
  Барьцаалагдсан хүмүүсийг өөр өөр газар байрлуулахын ач холбогдол нь дайсан тус бүрийг амьдаар нь аврахын тулд хүчээ хуваах явдал байв.
  
  Цуст хаан энэ арлыг үл анзааран орхих олон арван янзын арга байсан ч бүх зүйл төлөвлөгөөний дагуу болсон бол тэр хаашаа ч явахгүй байсан. Тэр Күүкийн олсон зүйлийг тамын хаалганы цаанаас олох бөгөөд илчлэлтүүд хааныг бурхан болгох нь гарцаагүй.
  
  Ганцхан хаалга үүнийг хийхэд хангалттай байсан гэж тэр бодлоо.
  
  Гэхдээ хаалганы тухай ямар ч бодол санаа нь гүн гүнзгий шатсан дурсамжуудыг дагуулдаг байсан - тээврийн хэрэгсэл хоёулаа алдагдаж, өшөө авах болно. Түүний сүлжээ нь ТТГ-ын хяналтад байсан нэг төхөөрөмжийн байршлыг хурдан олж мэдсэн. Тэр нөгөөхийнхөө байршлыг аль хэдийн мэдэж байсан.
  
  Хоёуланг нь буцаан авчрах цаг болжээ.
  
  Тэрээр эцсийн мөчид энэ үзэмжийг харж баясав. Зузаан навчис халуун орны сэвшээ салхинд хэмнэлээр найгана. Гүн тайван амгалан байдал түүний анхаарлыг хэсэг зуур татсан ч хөдөлсөнгүй. Түүнд хэзээ ч байгаагүй, тэр хэзээ ч санахгүй.
  
  Яг тэр мөчид түүний ажлын өрөөний хаалгыг болгоомжлон тогшив. Цуст хаан эргэж хараад "Явцгаая" гэж хэлэв. Түүний хоолой хайрганы нүх дээгүүр явж буй танкийн чимээ шиг цуурайтав.
  
  Хаалга нээгдэв. Айсан хэрнээ хүмүүжил сайтай япон гаралтай охиныг чирсээр хоёр хамгаалагч орж ирлээ. "Чика Китано" гэж Цуст хаан ярвайв. "Би чамайг халамжилна гэж найдаж байна?"
  
  Охин нүдээ дээшлүүлж зүрхэлсэнгүй зөрүүдлэн газар харав. Цуст хаан зөвшөөрөв. "Чи миний зөвшөөрлийг хүлээж байна уу?" Тэр зөвшөөрөөгүй. "Чика эгчийг чинь хамгийн аюултай өрсөлдөгч гэж надад хэлсэн" гэж тэр үргэлжлүүлэв. "Одоо тэр бол миний хувьд эх дэлхий шиг өөр нэг нөөц юм. Надад хэлээч... тэр чамд хайртай юу Чика, чиний эгч Май?"
  
  Охин ч амьсгалсангүй. Хамгаалагчдын нэг нь Цуст хаан руу асуусан харцаар харсан ч тэр хүнийг үл тоомсорлов. "Ярих шаардлагагүй. Би үүнийг таны төсөөлж байгаагаас ч илүү ойлгож байна. Чамайг солих нь миний хувьд зүгээр л бизнес. Мөн бизнесийн гүйлгээ хийхдээ болгоомжтой дуугүй байхын үнэ цэнийг би маш сайн мэднэ."
  
  Тэр хиймэл дагуулын утсаар даллаж байв. "Таны эгч - Май - тэр надтай холбогдсон. Маш ухаалаг, хэлээгүй заналхийллийн утгаар. Тэр аюултай, эгч чинь." Тэр хоёр дахь удаагаа хэлж, нүүр тулан уулзах магадлалыг бараг таашааж байв.
  
  Гэхдээ энэ нь зүгээр л тохиолдох боломжгүй байв. Амьдралынхаа зорилгодоо дэндүү ойрхон байхад одоо биш.
  
  "Тэр таны амийг солихыг санал болгосон. Харж байна уу, түүнд миний эрдэнэ бий. Таныг орлуулах маш онцгой төхөөрөмж. Энэ сайн байна. Энэ нь над шиг хэрцгий хүмүүсийг шагнадаг ертөнцөд таны үнэ цэнийг харуулж байна."
  
  Япон охин ичимхийлэн нүдээ өргөв. Цуст хаан амаа мурийлгаж инээмсэглэв. "Одоо бид түүний чиний төлөө юуг золиослоход бэлэн байгааг харж байна."
  
  Тэр дугаар руу залгав. Утас нэг удаа дуугарахад эмэгтэй хүний намуухан хоолойгоор хариулав.
  
  "Тийм үү?"
  
  "Май Китано. Хэн гэдгийг нь мэдэх үү. Энэ дуудлагыг илрүүлэх боломж байхгүй гэдгийг та мэдэж байгаа биз дээ?"
  
  "Надад оролдох бодол алга."
  
  "Маш сайн". Тэр санаа алдлаа. "Өө, чи бид хоёрт илүү их цаг байсан бол. Гэхдээ хамаагүй. Таны хөөрхөн эгч Чика энд байна." Цусны хаан түүнийг урагш авчрахыг хамгаалагчдыг дохив. "Чика эгчдээ сайн уу гэж хэлээрэй."
  
  Мэйгийн хоолой утсаар цуурайтлаа. "Чика? Юу байна?" Захиалагдсан. Цуст хаан гадаргын дор дүрэлзэж байгааг мэдэж байсан айдас, уур хилэнгээс урвахгүйгээр.
  
  Хэсэг хугацаа зарцуулсан ч Чика эцэст нь "Конничива, шимай" гэж хэлэв.
  
  Цуст хаан инээв. "Япончууд чам шиг харгис хэрцгий байлдааны машин бүтээсэн нь миний хувьд гайхалтай юм, Май Китано. Танай арьстан минийх шиг зовлон бэрхшээлийг мэддэггүй. Та нар бүгд маш их даруу байна. "
  
  "Бидний уур хилэн, хүсэл тэмүүлэл бидэнд мэдрэмж төрүүлдэг зүйлээс үүдэлтэй" гэж Май чимээгүйхэн хэлэв. "Бас бидэнд юу хийж байгаагаас."
  
  "Надад номлох тухай битгий бодоорой. Эсвэл чи намайг сүрдүүлж байна уу?
  
  "Би эдгээрийн алийг нь ч хийх шаардлагагүй. Байгаагаараа л байх болно" гэж хэлсэн.
  
  "Тэгвэл би чамд яаж болохыг хэлье. Та нар маргааш орой Кокоуолк дахь Кокосын төгөлд миний хүмүүстэй уулзах болно. Орой найман цагт тэд ресторан дотор, олны дунд байх болно. Та төхөөрөмжөө өгөөд гараад яв" гэсэн.
  
  "Тэд намайг яаж таних вэ?"
  
  "Тэд чамайг, Май Китано, яг над шиг танина. Үүнийг л мэдэх хэрэгтэй. Орой найман, та хоцрохгүй байх нь ухаалаг хэрэг болно."
  
  Мэйгийн хоолойд гэнэт хөгжилтэй байдал гарч, Цусны хаан инээмсэглэв. "Миний эгч. Түүний тухай юу?
  
  "Тэдэнд төхөөрөмж байгаа үед миний хүмүүс танд заавар өгөх болно." Цуст хаан сорилтыг дуусгаж, ялалтаа хэсэг зуур баярлав. Түүний бүх төлөвлөгөө хоорондоо нийцдэг.
  
  "Охиныг аялалд бэлтгэ" гэж тэр эрчүүддээ сэтгэл хөдлөлгүй хоолойгоор хэлэв. "Мөн Китаногийн төлөө өндөр бооцоо тавь. Би зугаа цэнгэл хүсч байна. Би энэ домогт тулаанч ямар сайн болохыг хармаар байна."
  
  
  НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Май Китано гартаа барьсан утсаа ширтэж, зорилгодоо хүрэхээс хол байгааг ойлгов. Дмитрий Коваленко эзэмшдэг зүйлээсээ амархан салдаг хүмүүсийн нэг биш байв.
  
  Мэтт Дрэйк Бермудын гурвалжин болон Цуст хаан хэмээх домогт газар доорх ертөнцийн дүрийн тухай зэрлэг онолоо хэлж түүнтэй холбогдохоос хэдэн долоо хоногийн өмнө түүний эгч Чика Токиогийн орон сууцнаас хулгайлагдсан юм. Тэр үед Май энэ хүнийг маш бодит бөгөөд маш их үхлийн аюултай гэдгийг мэдэх хангалттай сурсан байв.
  
  Гэхдээ тэр жинхэнэ санаагаа нууж, нууцаа өөртөө хадгалах ёстой байв. Үнэн хэрэгтээ энэ нь Япон эмэгтэйн хувьд тийм ч хэцүү ажил биш боловч Мэтт Дрэйкийн илт үнэнч байдал, найз нөхдөө хамгаалах гэсэн хатуу итгэл үнэмшил нь илүү хэцүү болгодог.
  
  Олон удаа тэр түүнд бараг л хэлсэн.
  
  Гэхдээ Чика түүний тэргүүлэх чиглэл байв. Мэй хаана байгааг өөрийнх нь засгийн газар хүртэл мэддэггүй байв.
  
  Тэрээр дуудлага хүлээн авсан Майамигийн гудамжнаас гараад, завгүй зам хөндлөн гарч, дуртай Старбакс руугаа явлаа. Аяган дээр таны нэрийг бичиж, дуртай ундаагаа үргэлж санаж явдаг тухтай бяцхан газар. Тэр хэсэг суув. Тэр CocoWalk-ийг сайн мэддэг байсан ч удахгүй тэнд такси барих бодолтой байв.
  
  Яагаад хагасаар алхах вэ?
  
  Орон нутгийн болон жуулчдын аль аль нь асар олон тооны хүмүүс түүний төлөө болон түүний эсрэг ажиллах болно. Гэвч тэр энэ тухай бодох тусам Цуст хаан маш ухаалаг шийдвэр гаргасан гэдэгт итгэж байв. Эцсийн дүндээ хэн ялахаас бүх зүйл шалтгаална.
  
  Коваленко Мэй эгчийг барьж байсан тул ийм зүйл хийсэн.
  
  Тиймээс олны дунд тэр цүнхээ зарим залууст өгөх нь зохисгүй юм шиг санагдаж байна. Гэвч хэрэв тэр залуустай тулалдаж, эгчийнхээ тухай ярихыг албадвал энэ нь анхаарал татах болно.
  
  Бас нэг зүйл бол тэр одоо Коваленког арай илүү мэддэг гэдгээ мэдэрсэн. Түүний оюун ухаан аль чиглэлд ажиллаж байгааг мэдэж байсан.
  
  Тэр харах байсан байх.
  
  
  * * *
  
  
  Тэр өдрийн орой Хэйден Жэй дарга Жонатан Гейтстэй хувийн утсаар ярьсан байна. Тэр тэр даруй түүнийг ирмэг дээр байгааг мэдэв.
  
  "Тийм ээ. Юу болсон бэ, Хэйден?"
  
  "Эрхэм ээ?" Тэдний мэргэжлийн харилцаа маш сайн байсан тул заримдаа тэр үүнийг хувийн харилцаа болгон хувиргаж чаддаг байв. "Бүх зүйл сайхан байна?"
  
  Шугамын нөгөө үзүүрт эргэлзэж байсан нь Гейтсийн өвөрмөц бус зүйл байв. Батлан хамгаалахын сайд эцэст нь "Энэ бол таамаглаж байсан шиг сайн зүйл" гэж бувтнав. "Хөл чинь ямар байна?"
  
  "Тиймээ, эрхэмээ. Эдгэрэлт сайн явж байна" гэв. Хайден асуухыг хүссэн асуултаа асуухаа больжээ. Гэнэт сандарч, тэр сэдвээс зайлсхийв. "Харрисон яах вэ, эрхэм ээ? Түүний байдал ямар байна?"
  
  "Харрисон Коваленкогийн бүх мэдээлэгчид шиг шоронд орох болно. Манипуляци хийсэн эсвэл үгүй. Энэ бүгд үү, хатагтай Жэй?"
  
  Хүйтэн аялгуунд хатгуулсан Хэйден сандал дээр унаад нүдээ чанга анилаа. "Үгүй эрхэм ээ. Би чамаас нэг юм асуух хэрэгтэй байна. Тагнуулын төв газар юм уу өөр агентлаг аль хэдийн нуусан байж магадгүй, гэхдээ би үнэхээр мэдэх хэрэгтэй байна..." Тэр хэсэг зогсов.
  
  "Гуйя, Хайден, зүгээр л асуу."
  
  "Будреод гэр бүл бий юу, эрхэм ээ?"
  
  "Энэ юу гэсэн үг вэ?"
  
  Хэйден санаа алдлаа. "Ноён нарийн бичгийн дарга аа. Бид энд хаашаа ч хүрэхгүй, цаг хугацаа дуусч байна. Boudreaux ямар нэг юм мэддэг."
  
  "Хараал ид, Жей, бид Америкийн засгийн газар, харин чи Моссад биш Тагнуулын төв газар. Та нар ингэж илэн далангүй ярихаас илүү мэдэх ёстой байсан юм."
  
  Хэйден илүү сайн мэдэж байсан. Гэвч цөхрөл түүнийг эвдэж орхив. "Мэт Дрэйк үүнийг хийж чадна" гэж тэр чимээгүйхэн хэлэв.
  
  "Агент. Энэ бүтэхгүй." Нарийн бичгийн дарга хэсэг чимээгүй байсны эцэст үг хэлэв. "Агент Жэй, танд аман зэмлэл өгсөн. Миний зөвлөгөө бол толгойгоо хэсэг хугацаанд доошлуул."
  
  Холболт тасарсан.
  
  Хэйден хана руу ширтсэн ч урам зориг авахын тулд хоосон даавууг хайж байгаа мэт байв. Хэсэг хугацааны дараа тэр эргэж хараад Майамид нар жаргахыг харав.
  
  
  * * *
  
  
  Удаан саатсан нь Мэйгийн сэтгэлийг идэж байв. Шийдэмгий, идэвхтэй эмэгтэй, ямар ч үйлдэл хийхгүй байх нь түүнийг уурлуулдаг байсан ч эгчийнх нь амьдрал тэнцвэртэй байх үед энэ нь түүний сүнсийг бараг салгаж орхив.
  
  Харин одоо хүлээлт дууслаа. Май Китано Кокосын төгөл дэх наргил модны замд ойртож, өмнөх өдөр нь зааж өгсөн ажиглалтын цэг рүү хурдан нүүв. Солилцоо дуусахад хэдэн цаг дутуу байхад Май бүдэг гэрэлтэй Cheesecake Factory бааранд орж, төхөөрөмжөөр дүүргэсэн үүргэвчээ урдаа байх лангуун дээр тавив.
  
  Түүний толгой дээр шууд олон тооны телевизийн дэлгэц хангинаж, янз бүрийн спортын сувгуудыг цацав. Баар нь чимээ шуугиантай, хөл хөдөлгөөн ихтэй байсан ч рестораны үүд болон хүлээн авалтын хэсгийг дүүргэсэн олон хүнтэй харьцуулахад юу ч байсангүй. Тэр ийм алдартай рестораныг хэзээ ч харж байгаагүй.
  
  Бармен ирээд бааран дээр салфетка тавив. "Дахин сайн уу" гэж тэр нүдээ ирмэж хэлэв. "Өөр тойрог уу?"
  
  Өчигдөр шөнөтэй адилхан залуу. Майд анхаарал сарниулах зүйл хэрэггүй байсан. "Хадгалж ав. Би савласан ус, цай авч өгье. Найз минь, чи надтай гурван минут байж чадахгүй."
  
  Тэр бармены харцыг үл тоон орцыг үргэлжлүүлэн судаллаа. Олон арван хүнийг нэг дор шалгах нь түүнд хэзээ ч хэцүү байгаагүй. Хүмүүс бол зуршилтай амьтан юм. Тэд өөрсдийн хүрээлэлд үлдэх хандлагатай байдаг. Эдгээр нь түүний байнга хянаж байх ёстой шинэ хүмүүс байв.
  
  Май цайгаа балгачихаад харав. Баяр баясгалантай уур амьсгал, амтат хоолны амттай үнэртэй байсан. Асар том таваг, ундаагаар дүүргэсэн асар том зууван тавиуртай зөөгчийг хажуугаар нь өнгөрөх болгонд хаалган дээр анхаарлаа төвлөрүүлэхэд хэцүү байсан. Өрөөг инээд дүүргэв.
  
  Нэг цаг өнгөрлөө. Баарны төгсгөлд нэг хөгшин ганцаараа толгойгоо доошлуулан нэг аяга шар айраг шимэн сууна. Ганцаардал түүнийг сүрэл мэт хүрээлж, хүн бүрийг аюулаас сэрэмжлүүлж байв. Тэр бол энэ бүх газарт цорын ганц хортон шавьж байсан. Яг ард нь түүний онцгой байдлыг онцлон харуулах гэсэн мэт Британийн нэгэн хос хажуугаар өнгөрөх зөөгчөөс бие биенээ тэврээд хамтдаа сууж буй зургаа авахуулахыг хүсэв. Май "Бид жирэмсэн болсноо сая л мэдсэн" гэх эрэгтэй хүний догдолж буй хоолойг сонсов.
  
  Түүний нүд анихаа больсонгүй. Бармен түүн рүү хэд хэдэн удаа хандсан ч өөр юм авчирсангүй. Телевизийн дэлгэцээр ямар нэгэн хөлбөмбөгийн тэмцээн гарч байв.
  
  Май үүргэвчийг чанга атгав. Утасных нь индикатор нь найман цагийг харуулахад тэр ресторанд бараан хувцастай гурван эр орж ирэхийг харав. Тэд сүм дэх тэнгисийн явган цэргүүд шиг ялгарч байв. Том, өргөн мөртэй. Хүзүүний шивээс. Толгойгоо хуссан. Хатуу, инээмсэглэдэггүй царайнууд.
  
  Коваленкогийн хүмүүс энд байсан.
  
  Май тэдний ур чадварыг үнэлэн хөдөлж байгааг нь харав. Бүгд чадварлаг байсан ч түүнээс хэд хэдэн лигийн ард байсан. Тэр цайнаасаа сүүлчийн удаа балгаж аваад, Чикагийн царайг сэтгэлдээ бататгаж, баарны сандал дээрээс гулсав. Тэр маш амархан тэдний араас мөлхөж ирээд үүргэвчээ хөл дээрээ барив.
  
  Тэр хүлээв.
  
  Хэсэг хугацааны дараа тэдний нэг нь түүнийг анзаарав. Түүний нүүрэнд цочирдсон байдал нь таатай байлаа. Тэд түүний нэр хүндийг мэддэг байсан.
  
  "Миний эгч хаана байна?"
  
  Тэд хатуу ширүүн зангаа сэргээхэд хэсэг хугацаа зарцуулав. Нэг нь: "Танд төхөөрөмж байгаа юу?"
  
  Ширээгээ авахаар дуудагдаж, ирж, гарч буй хүмүүсийн чимээнээр тэд бие биенээ сонсохын тулд чангаар ярих ёстой байв.
  
  "Тийм ээ, надад байгаа. Миний эгчийг надад үзүүлээч" гэсэн.
  
  Одоо ялтнуудын нэг нь хүчээр инээмсэглэв. "Одоо энэ" гэж тэр инээмсэглэн, "Би чадна."
  
  Олны дунд үлдэхийг хичээж, Коваленкогийн дээрэмчдийн нэг цоо шинэ iPhone гар утсыг олж, дугаар луу залгав. Май түүнийг харж байхад нөгөө хоёр нь түүн рүү ширтэж буйг мэдэрсэн нь түүний хариу үйлдэл ямар хэлбэртэй байж болохыг тооцоолсон байх.
  
  Хэрэв тэд Чикаг гомдоовол тэр олны анхаарлыг татахгүй байх байсан.
  
  Хэцүү мөчүүд дууслаа. Май бяцхан хөөрхөн охиныг бяслагтай бялууны том үзүүлэн рүү баяртайгаар яаран гүйж, эцэг эх нь хурдан бөгөөд яг л баяртайгаар дагаж байхыг харав. Тэд үхэл, эмх замбараагүй байдалд хэр ойрхон байсныг тэд зүгээр л мэдэхгүй байсан бөгөөд Май тэдэнд харуулах хүсэлгүй байв.
  
  iPhone гар утас нь тэсрэлтээр амьд болсон. Тэр жижигхэн дэлгэцийг харах гэж зүтгэв. Энэ нь анхаарлын гадна байсан. Хэдэн секундын дараа бүдгэрсэн зураг нийлж эгчийнхээ царайг ойроос харуулсан байна. Чика амьд, амьсгалж байсан ч ухаангүй айсан харагдаж байв.
  
  "Хэрэв та нарын хэн нэг нь түүнийг гомдоовол..."
  
  "Зүгээр л харж байгаарай."
  
  Зураг алга болсоор байв. Чикагийн бүх бие харагдав, царс модон сандал дээр маш чанга бэхлэгдсэн тул хөдөлж ч чадахгүй байв. Май шүдээ хавирав. Камер цааш хөдөлж байв. Хэрэглэгч Чикагаас холдоод том, гэрэлтүүлэг сайтай агуулахаар алхав. Хэзээ нэгэн цагт тэд цонхны дэргэд зогсоод түүнд гаднах байдлыг харуулав. Тэрээр Майамигийн хамгийн алдартай барилгуудын нэг болох гурван давхар тэнгэр баганадсан барилгыг байнга өөрчлөгддөг өнгөт дэлгэцээрээ алдартай Майами цамхагийг шууд таньжээ. Дахиад хэдхэн секундын дараа утас эгч рүүгээ буцаж ирээд эзэн нь эцэст нь зогстол дахин ухарч эхлэв.
  
  "Тэр үүдэнд байна" гэж хүмүүсийн яриа хөөрөөтэй Коваленко түүнд хэлэв. "Та бидэнд төхөөрөмжийг өгөхөд тэр гарч ирнэ. Дараа нь та яг хаана байгааг нь харж болно."
  
  Май iPhone-оо судалж байв. Дуудлага одоогийн байх ёстой. Тэр үүнийг бичлэг гэж бодсонгүй. Түүнээс гадна тэр дугаарыг нь залгаж байхыг харсан. Түүний эгч нь Майамид байсан нь гарцаагүй.
  
  Мэдээжийн хэрэг, тэд түүнийг алж, Майг Кокошникээс зугтахаас өмнө зугтаж чадах байсан.
  
  "Төхөөрөмж, хатагтай Китано." Дээрэмчний дуу хоолой хэдий ширүүн боловч хүндэтгэлийг агуулсан байв.
  
  Байх ёстой шигээ.
  
  Май Китано бол Японы хамгийн сайн тагнуулын нэг байсан хашир ажилтан байсан. Тэр Коваленко энэ төхөөрөмжийг хэр их хүсч байгааг гайхах ёстой байв. Тэр эгчийгээ буцааж өгөхийг хүссэн шигээ муу байсан уу?
  
  Та гэр бүлийнхэнтэйгээ рулет тоглодоггүй. Та тэднийг буцааж авах болно, дараа нь та тэднийг авах болно.
  
  Май үүргэвчээ авлаа. "Тэрийг хаалгаар гарахад нь би чамд өгнө."
  
  Хэрэв өөр хүн байсан бол тэд үүнийг авах гэж оролдсон байж магадгүй юм. Тэд түүнийг арай илүү дээрэлхэж болох байсан. Гэвч тэд өөрсдийнхөө амьдралыг, энэ дээрэмчдийг үнэлж, бүгд нэг хүн шиг толгой дохив.
  
  iPhone-той хүн микрофон руу ярив. "Үүнийг хий. Гадуур явах."
  
  Хагархай төмөр хаалганы хүрээ гарч иртэл тэр зураг дугуйлан эргэлдэж, эгчээсээ анхаарлыг нь холдуулахыг Май анхааралтай ажиглав. Дараа нь, хаа нэгтээ эвдэрсэн харагдах агуулахын гадна будаг маш их хэрэгтэй, хуудас металл ажилчин.
  
  Камер цаашаа ухарлаа. Гудамжны зогсоол, "Гараж" гэсэн бичигтэй том цагаан самбар гарч ирэв. Машины улаан бүдэг өнгө өнгөрөв. Май тэвчээргүй байдал нь буцалж эхлэхийг мэдэрсэн бөгөөд дараа нь камер гэнэт барилга руу, ялангуяа хаалганы баруун талд урагдсан хуучин тэмдгийг олж харав.
  
  Барилгын дугаар, дараа нь: Зүүн өмнөд 1-р гудамж.Тэр хаягтай.
  
  Май үүргэвчээ шидээд өлссөн гепард шиг зугтав. Олон түмэн түүний өмнө хайлж байв. Гадаа гараад хамгийн ойр байрлах урсдаг шат руу гүйж очоод хашлага дээгүүр харайж, хагас доошоо итгэлтэй хөлөөрөө буув. Тэр хашгирч, хүмүүс хажуу тийш үсрэв. Тэр газрын түвшинд гүйж очоод Гранд өргөн чөлөөнд нямбай тавьсан машин руугаа явлаа.
  
  Галын түлхүүрийг эргүүлэв. Би механик араагаа араандаа шилжүүлж, хурдасгуураа шалан дээр дарав. Tigertail өргөн чөлөөний замын хөдөлгөөнд резин шатааж, эрсдэлд орохоос эргэлзсэнгүй. Тэр дугуйгаа эргүүлж, бүх анхаарлаа дөрөвний гурвыг суудал руу эргүүлж, хаягаа бичиж, зүрх нь хүчтэй цохилно.
  
  Удирдагч түүнийг 27-р өмнөд хэсэгт авчирсан. Түүний урд хойд зүг рүү чиглэсэн шулуун зам байсан бөгөөд тэр шууд утгаараа хивс рүү дөрөө дарав. Бүсгүй бүх анхаарлаа төвлөрүүлж, агуулахад очихдоо юу хийхээ ч бодсонгүй. Урд явж байсан машинд түүний онигоо таалагдаагүй. Арын гэрэл нь анивчаад урдаас нь гарлаа. Май арын хаалтыг мөргөсний улмаас жолооч жолоодлого алдаж, машинаа эгнүүлэн тавьсан мотоциклийн эгнээнд оруулав. Унадаг дугуй, дуулга, төмрийн хэлтэрхийнүүд тал тал тийшээ нисэв.
  
  Май анхаарлаа төвлөрүүлэв. Дэлгүүрийн лангуу, машинууд хонгилын харааны бүрхэг хана шиг өнгөрөв. Хажуугаар өнгөрөх хүмүүс түүн рүү хашгирав. Унадаг дугуйчин түүний өндөр хурдтай маневруудад маш их цочирдсон бөгөөд тэрээр гуйвж, гэрлэн дохион дээр унасан байна.
  
  Удирдагч түүнийг зүүн тийш, Флаглер руу аваачлаа. Заагч түүнийг таван минутын дараа тэнд очно гэж хэлсэн. Загасны зах зүүн тийшээ манан өнгөтэй байв. Хурдан чирч, тэр "SW1st Street" гэсэн бичээсийг харав.
  
  Тавин секундын дараа навигаторын ирланд аялга: Та зорьсон газраа хүрлээ.
  
  
  * * *
  
  
  Одоо ч гэсэн Май ямар ч ноцтой урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ аваагүй байв. Тэр машинаа түгжиж, түлхүүрээ урд дугуйны ард зорчигчийн талд үлдээхээ санав. Тэр зам хөндлөн гүйж очоод чичирхийлсэн камер дээрээс хэсэг хугацааны өмнө харсан тэмдгийг олж харав.
  
  Одоо тэр олж мэдэх зүйлийнхээ төлөө өөрийгөө зоригжуулахаар амьсгалав. Тэр нүдээ аниад, тэнцвэрээ олж, айдас, уур хилэнгээ тайвшруулав.
  
  Бариулыг чөлөөтэй эргүүлэв. Тэр босгыг давж, зүүн тийшээ хурдан гулсав. Юу ч өөрчлөгдөөгүй. Хаалганаас арын хана хүртэлх зай нь тавин фут орчим, өргөн нь гучин фут орчим байв. Тэнд тавилга байсангүй. Ханан дээр зураг байхгүй. Цонхнууд дээр хөшиг байхгүй. Түүний дээгүүр хэд хэдэн тод, халуун эгнээтэй гэрлүүд байв.
  
  Чика өрөөний арын сандал дээр хүлсэн хэвээр, нүдээ бүлтийлгэн хөдлөхийг хичээсэн хэвээр байв. Тэгээд тэр Майд ямар нэг юм хэлэх гэж тэмцсэн нь ойлгомжтой.
  
  Гэвч Японы тагнуулын ажилтан юу хайхаа мэдэж байсан. Тэрээр хаа сайгүй байрлуулсан хагас арван хамгаалалтын камерыг анзаарч, хэн харж байгааг тэр даруй мэдэв.
  
  Коваленко.
  
  Тэр яагаад мэдэхгүй байсан юм бэ? Тэр ямар нэг шоу хүлээж байсан уу? Ямар ч байсан тэр Цуст хааны нэр хүндийг мэддэг байсан. Энэ нь далд тэсрэх бөмбөг, хийн цилиндрийг тооцоогүй хурдан бөгөөд хялбар биш байх болно.
  
  Өрөөний төгсгөлд, эгчийнхээ сандалны яг урд байрлах нохойн хөл гэнэт ганц хоёр гайхшралыг нуусан нь эргэлзээгүй.
  
  Май аажуухан урагшилж, Чика амьд байгаадаа тайвширсан ч Коваленко хэр удаан үргэлжлэхийг төсөөлж байсангүй.
  
  Үүний хариуд далд чанга яригчаас дуу чимээ гарав. "Май Китано! Таны нэр хүнд юутай ч зүйрлэшгүй юм." Энэ бол Коваленко байв. "Энэ нь зохистой эсэхийг харцгаая."
  
  Сохор нохойны хөлний цаанаас дөрвөн дүрс гулсан гарч ирэв. Май нүдэндээ ч итгэж ядан хэсэг ширтсэн боловч алуурчдын эхнийх нь түүн рүү гүйж ирэхэд аргагүйн эрхэнд зогсов.
  
  Тэр хурдан гүйж, нисдэг цохилтонд бэлдэж, Май хажуу тийшээ амархан гулсаж, төгс эргүүлэх цохилтыг гүйцэтгэсэн. Эхний сөнөөгч цочирдон газар унав. Илтгэгчдээс Цуст хааны инээд сонсогдов.
  
  Одоо хоёр дахь тулаанч түүн рүү дайрч, эхний тулааныг дуусгах боломж олгосонгүй. Тэр хүн чакра буюу сахлын хурц гадна ирмэгтэй ган бөгжийг хурууны үзүүр дээрээ эргүүлээд ойртон ирэхэд инээмсэглэв.
  
  Май түр зогсоов. Энэ хүн авьяастай байсан. Үхлийн аюултай. Ийм аюултай зэвсгийг өөртөө итгэлтэйгээр ашиглах чадвар нь олон жилийн шаргуу дасгалын тухай өгүүлдэг. Тэр бугуйндаа энгийн хөдөлгөөнөөр чакра шидэж чадна. Тэр магадлалыг хурдан тэнцүүлэв.
  
  Тэр түүн рүү гүйж, түүний хүрээг хаалаа. Тэр бугуйгаа чичрэхийг хараад гулсуур руу шургуулж, зэвсгийн нуман доор гулсаж, толгойгоо аль болох хойш шидэв.
  
  Түүний үсний нэг түгжээ шалан дээр унав.
  
  Май ухаантны хөлийг түрүүлж, өвдөг рүү нь хамаг чадлаараа өшиглөв. Одоо хоригдлуудыг авах цаг биш байсан. Түүний сонссон, мэдэрсэн шуугианаар өвдөг нь бөхийв. Түүний хашгирах чимээ газарт унахаасаа өмнө сонсогдов.
  
  Өчнөөн олон жилийн бэлтгэлээ хормын дотор алдчихлаа.
  
  Энэ хүний нүд хувийн зовлонгоос илүү ихийг илчилсэн. Май хэсэг зуур Коваленко өөрт нь юу байх бол гэж бодсон боловч дараа нь гурав дахь тулаанч тулаанд ороход эхнийх нь аль хэдийн хөл дээрээ боссоныг мэдэрсэн.
  
  Гурав дахь нь том биетэй хүн байв. Тэрээр олзоо хөөж буй том баавгай шиг түүн рүү шалан дээр гишгэж, нүцгэн хөл бетон дээр цохиж байв. Цусны хаан түүнийг хэд хэдэн гоншигнолоор урамшуулж, дараа нь инээвхийлэв, энэ нь маньяк юм.
  
  Май түүний нүд рүү эгцлэн харав. "Чи үүнийг хийх шаардлагагүй. Бид Коваленког барихад ойрхон байна. Мөн барьцаалагдсан хүмүүсийг суллана."
  
  Тэр хүн хэсэг эргэлзэв. Коваленко толгой дээгүүрээ өндөрт хурхирлаа. "Чи намайг чичрүүлж байна, Май Китано, айсандаа чичирч байна. Хорин жилийн турш би зүгээр л үлгэр домог байсан, одоо би өөрийнхөөрөө чимээгүй байдлаа эвдэж байна. Яаж чадаж байна аа..." Тэр хэсэг зогсов. "Чам шиг хэн нэгэн надтай тэнцэж байсан уу?"
  
  Май том тулаанчны нүд рүү үргэлжлүүлэн харав. Сэтгэцийн тэмцлийн үр дүнг хүлээж байгаа мэт цаана нь байгаа хүн ч зогсохыг тэр мэдэрсэн.
  
  "Тэмцэл!" гэж Цуст хаан гэнэт хашгирав. "Тэмц, эс тэгвээс би чиний хайртай хүмүүсийн арьсыг амьдаар нь хуулж, акулуудад тэжээх болно!"
  
  Энэ аюул бодитой байсан. Май хүртэл үүнийг харж байсан. Том биетэй эр гараа сунган түүн рүү гүйн оров. Мэй стратегиа дахин бодож үзсэн. Цохиж, гүйж, хурдан бөгөөд хүчтэй цохиж, дараа нь замаас зайл. Боломжтой бол түүний хэмжээг түүний эсрэг ашиглаарай. Мэй түүнээс бултах алхам хүлээж байгааг мэдээд түүнд ойртохыг зөвшөөрөв. Түүнд хүрч ирээд биеийг нь шүүрэн авахад тэр түүний гар хүрч, хөлийг нь ороосон байв.
  
  Түүнийг шалан дээр цохих чимээ Цуст хааны галзуу инээх чимээг хүртэл дарж орхив.
  
  Эхний тулаанч одоо түүнийг хүчтэй цохиж, нурууных нь жижиг хэсгийг онилж, Майг мушгиж, өнхрөхөөс өмнө хүнд цохилт өгч, унасан хүний араас гарч ирээд өөртөө зай гаргав.
  
  Одоо Цуст хаан хашгирав. "Түүний эгчийнх нь толгойг тайр!"
  
  Одоо самурай сэлэм барьсан дөрөв дэх хүн гарч ирэв. Тэр Чикагийн амьдралыг дуусгахад зургаан алхмын зайд шууд алхав.
  
  Май Китано одоо амьдралынхаа хамгийн шилдэг жүжгийг тоглох цаг болсныг мэдэж байв. Түүний бүх бэлтгэл, бүх туршлага нь эгчийгээ аврах сүүлчийн цөхрөлтгүй оролдлогоор нэгдэж, үхэл, амьдралын асуудал байв.
  
  Арван секунд үхлийн ач ивээл, гоо үзэсгэлэн эсвэл насан туршийн харамсал.
  
  Май том эрийн нуруун дээр үсэрч, түүнийг эхний тулаанч руу нисдэг цохилт өгөхийн тулд трамплин болгон ашиглажээ. Мэйгийн давамгайлсан хөл нүүрнийх нь хэд хэдэн ясыг хугалахад тэр цочирдсоныг бараг мэдэрсэн ч үхсэн жин шиг унав. Май тэр даруй толгойгоо хойш татаж, эргэлдэж, нуруун дээр нь хүчтэй газардсан боловч үсрэлтийн эрч нь түүнийг бетонон шалан дээр хамгийн бага хугацаанд авч явав.
  
  Тэр эгч болон сэлэмтэй хүнээс хол газар буув.
  
  Гэхдээ чакраны яг хажууд.
  
  Миллисекундын завсарлагааны дотор тэрээр өөрийн оршихуйг төвлөрүүлж, сэтгэлээ тайвшруулж, эргэж, үхлийн зэвсгийг суллав. Тэр агаарт сэгсэрч, үхлийн ир нь гялалзаж, аль хэдийн Мэйгийн өөрийн цуснаас улаан өнгөтэй болсон байв.
  
  Чакран чичирсээр сэлэмчний хүзүүг мөргөв. Тэр хүн ямар ч чимээгүй, юу ч мэдрэхгүй унав. Тэр өөрийг нь юу цохисныг одоо болтол ойлгоогүй. Илд шалан дээр тачигнав.
  
  Тэр том эр одоо түүний эсрэг биеэ барьж чадах цорын ганц тэмцэгч байсан ч босох гэж оролдох үед хөл нь бөхийсээр байв. Ганц хоёр шөрмөсөө гэмтээсэн байх. Өөрийнх нь төлөө биш, ойр дотны хүмүүсийнх нь төлөө зовлон шаналал, арчаагүй байдлын нулимс нүүрийг нь даган урсав. Май Чика руу муухай хараад эгч рүүгээ гүйхээр хүчээ авлаа.
  
  Байнгын тэмцлээс үүдэлтэй нил ягаан бугуй, цуст үрэлт зэргийг хараад шүдээ хавиран олсыг сэлмээр таслав. Эцэст нь тэр эгчийнхээ амнаас амны амыг татав.
  
  "Годог. Би чамайг авч явах болно."
  
  Цуст хаан инээхээ болив. "Түүнийг зогсоо!" Тэр том тулаанч руу хашгирав. "Үүнийг хий. Эсвэл би чиний эхнэрийг өөрийн гараар ална шүү дээ!"
  
  Том эр орилон гараа сунган түүн рүү мөлхөхийг оролдов. Май түүний хажууд зогсов. "Бидэнтэй хамт яв" гэж тэр хэлэв. "Бидэнтэй нэгд. Энэ мангасыг устгахад бидэнд туслаач."
  
  Хэсэг зуур тэр хүний нүүрэнд итгэл найдвар тодорчээ. Тэр нүдээ анивчиж, дэлхийн ачааг мөрөн дээрээс нь салгасан мэт харав.
  
  "Чи тэдэнтэй хамт яв, тэгвэл тэр үхнэ" гэж Цуст хаан ярив.
  
  Май толгой сэгсрэв. "Тэр үхсэн хэвээр байна, залуу минь. Чиний өшөө авах цорын ганц зүйл бол намайг дагах явдал юм."
  
  Тэр хүний нүд гуйж байна. Хэсэг зуур Май үнэхээр түүнтэй хамт гарна гэж бодсон ч эргэлзээний үүл эргэн ирж, харц нь унав.
  
  "Би чадахгүй. Түүнийг амьд байхад. Би зүгээр л чадахгүй нь ".
  
  Май нүүр буруулан түүнийг хэвтэж орхив. Түүнд тулалдах өөрийн гэсэн дайн байсан.
  
  Цуст хаан түүнд салах ёс гүйцэтгэсэн. "Зүйлээрэй, Май Китано. Миний дайн зарлах гэж байна. Бас хаалганууд намайг хүлээж байна."
  
  
  ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Цуст хааны гар хутга руугаа чиглэв. Зэвсэг хамгийн түрүүнд түүний урд талын ширээнд наалдсан байв. Тэр түүнийг нүдэндээ ойртуулан цусанд шингэсэн ирийг шалгаж үзэв. Энэ хутгаар тэр хэдэн хүний амьдралыг дуусгасан бэ?
  
  Хорин таван жилийн турш нэг нэгээр нь, өдөр бүр. Наад зах нь.
  
  Зөвхөн домог хэвээр үлдээх юм бол хүндэлж, айдас хүйдэс нь шинэчлэгдэнэ.
  
  "Ийм зохистой өрсөлдөгч" гэж тэр өөртөө хэлэв. "Надад дахин оролдох цаг байхгүй байгаа нь харамсалтай." Тэр хөл дээрээ босч, хутгаа алхаж байхдаа ир нь гэрлийг тусгаж, аажмаар эргүүлэв.
  
  "Гэхдээ миний жүжиглэх цаг ойртож байна."
  
  Тэр ширээний эсрэг талд зогсоход хар үстэй эмэгтэй сандал дээр хүлэгдэж байв. Тэр аль хэдийн тайван байдлаа алдсан байв. Түүний улайсан нүд, чичирсэн бие, чичирсэн уруулыг нь харахад тэрээр жигшдэг байв.
  
  Цуст хаан мөрөө хавчив. "Санаа зоволтгүй. Одоо би Китаног санасан ч анхны төхөөрөмжөө авлаа. Нөхөр чинь одоо хоёр дахь төхөөрөмжөө өгөх ёстой. Энэ нь өнгөрвөл чи чөлөөтэй явна" гэж хэлсэн.
  
  "Яаж, бид чамд яаж итгэх вэ?"
  
  "Би нэр хүндтэй хүн. Залуу насаа ингэж л давж гарсан. Хэрэв нэр төрийг асуувал..." Тэр түүнд будагдсан ирийг үзүүлэв. "Дандаа илүү их цус байсан."
  
  Түүний компьютерийн дэлгэцнээс чимээгүй пинг сонсогдов. Тэр алхаж очоод хэдэн товчлуур дарав. Вашингтоноос ирсэн командлагчийнх нь царай гарч ирэв.
  
  "Бид байр сууриа эзэллээ, эрхэм ээ. Арван минутын дараа бай бэлэн болно."
  
  "Төхөөрөмж бол нэн тэргүүний асуудал юм. Бусад бүхнээс дээгүүр. Үүнийг санаарай."
  
  "Эрхэм". Царай нь дээшилсэн дүр төрхийг харуулахын тулд арагшаа хөдлөв. Тэд хогондоо дарагдаж, бараг хаягдсан зогсоол руу харав. Мөхлөгт дүрс нь дэлгэцийн дээд талд тэнүүчлэгч эргэлдэж, цэнхэр өнгийн Ниссан хос автомат хаалгаар давхиж байгааг харуулжээ.
  
  "Энэ уйтгартай байдлаасаа сал. Тэр цагдаа байж болно."
  
  "Бид түүнийг шалгасан, эрхэм ээ. Тэр зүгээр л тэнэмэл хүн."
  
  Цуст хаан түүний дотор уур хилэн аажмаар нэмэгдэж байгааг мэдэрсэн. "Түүнээс зайлуул. Надаас дахин асуу, би танай гэр бүлийг амьдаар нь булна" гэж хэлсэн.
  
  Энэ хүн зүгээр л түүний төлөө ажилласан. Гэхдээ энэ хүн Дмитрий Коваленког ямар чадвартай болохыг мэддэг байсан. Тэр өөр үг хэлэлгүй онож, орон гэргүй хүний толгой руу бууджээ. Цуст хаан ширүүн бетоноор хучигдсан газарт харанхуй толбо тархаж байгааг хараад инээмсэглэв.
  
  "Тэмдэглэгээ болоход таван минут үлдлээ."
  
  Цуст хаан эмэгтэй рүү харав. Тэр хэдэн сарын турш түүний зочин байсан. Батлан хамгаалахын сайдын эхнэр тийм ч бага шагнал байсангүй. Жонатан Гейтс түүний аюулгүй байдлын төлөө маш их мөнгө төлөх болно.
  
  "Ноёнтоон, Гейтс заасан хугацаагаа хэтрүүлсэн."
  
  Өөр ямар ч нөхцөлд Цуст хаан одоо хутгаа ашиглах байсан. Түр зогсолтгүй. Гэхдээ хоёрдахь төхөөрөмж нь түүний төлөвлөгөөнд чухал биш ч гэсэн чухал байсан. Тэр компьютерийн хажууд байсан хиймэл дагуулын утсаа аваад дугаарлуу залгав.
  
  Би дуугарч, дуугарахыг нь сонссон. "Нөхөр чинь таны аюулгүй байдалд санаа тавихгүй байх шиг байна, хатагтай Гейтс." Цуст хаан уруулаа мурийлгаж, инээмсэглэл шиг зүйл болгов. "Эсвэл тэр чамайг аль хэдийн сольсон байх, хмм? Эдгээр Америкийн улс төрчид..."
  
  Товших чимээ гарч, айсан хоолой эцэст нь хариулав. "Тийм үү?"
  
  "Найз минь, чамайг ойртож, төхөөрөмж байгаа гэж найдаж байна. Тэгэхгүй бол..."
  
  Батлан хамгаалахын сайдын дуу хоолой хязгаарт туллаа. "АНУ дарангуйлагчдын өмнө бөхийдөггүй" гэж тэр хэлсэн бөгөөд эдгээр үгс нь түүний зүрх сэтгэл, зүрх сэтгэлд ихээхэн хохирол учруулсан нь тодорхой. "Таны шаардлагыг биелүүлэхгүй."
  
  Цуст хаан тамын үүд болон түүний цаана байгаа зүйлсийн талаар бодов. "Тэгвэл эхнэрээ зовж шаналж үхэхийг сонс, Гейтс. Миний явах газар надад хоёрдахь төхөөрөмж хэрэггүй."
  
  Суваг нээлттэй хэвээр байгаа эсэхийг шалгаад Цуст хаан хутгаа өргөөд алах уран зөгнөлөө биелүүлж эхлэв.
  
  
  АРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден Жэй компьютерээсээ холдон алхаж байтал түүний гар утас дуугарав. Бен, Карин хоёр ахмад Күүкийн далайн аялал, ялангуяа Хавайн арлуудыг амилуулах завгүй байв. Күүк хэдийгээр алдартай судлаач гэдгээрээ алдартай ч олон авьяастай хүн байсан бололтой. Тэрээр мөн нэрт навигатор, шилдэг зураг зүйч байжээ. Бүх зүйлийн зураглалыг хийсэн тэр хүн Шинэ Зеландаас Хавай хүртэлх газар нутгийг бүртгэж авсан бөгөөд Хавайд анхны буулт хийсэн гэдгээрээ илүү алдартай байсан бөгөөд энэ газрыг Сэндвичийн арлууд гэж нэрлэсэн. Энэхүү хөшөө нь 1778 онд түүний анх таарч байсан газрыг гэрчлэх үүднээс Кауаи мужийн Ваймеа хотод одоо ч байсаар байна.
  
  Хэйден залгасан хүн нь түүний дарга Жонатан Гейтс болохыг хараад ухарчээ.
  
  "Тиймээ, эрхэмээ?"
  
  Зөвхөн нөгөө захаас нь тасалдсан амьсгал л сонсогдов. Тэр цонх руу явав. "Намайг сонсож байна уу? Эрхэм ээ?"
  
  Түүнийг амаар зэмлэснээс хойш тэд юу ч хэлээгүй. Хэйден бага зэрэг эргэлзэж байв.
  
  Эцэст нь Гейтсийн хоолой сонсогдов. "Тэд түүнийг алсан. Тэр новшнууд түүнийг алсан."
  
  Хэйден цонх руу ширтэн юу ч харсангүй. "Тэд юу хийсэн бэ?"
  
  Түүний араас Бен, Карин хоёр түүний дууг сонсоод сандарч, эргэж харав.
  
  "Тэд миний эхнэр Хэйденийг авсан. Сарын өмнө. Өнгөрсөн шөнө тэд түүнийг алжээ. Учир нь би тэдний захиалгыг авахгүй."
  
  "Үгүй. Ингэж чадаагүй..."
  
  "Тийм". Вискигээр дүүргэсэн адреналин нь илт тасарч эхлэхэд Гейтсийн хоолой хагарлаа. "Энэ чиний санаа зовох зүйл биш, Жэй, миний эхнэр. Би үргэлж эх оронч байсан болохоор Ерөнхийлөгч түүнийг хулгайлагдсанаас хэдхэн цагийн дотор мэдсэн. Би үлдэж байна..." Тэр хэсэг зогсов. "Эх оронч".
  
  Хэйден юу хэлэхээ арай ядан мэдсэн. "Яагаад надад одоо хэлэх вэ?"
  
  "Дараагийн алхамаа тайлбарлахын тулд."
  
  "Үгүй!" Гэнэт айсандаа Хэйден цонхоо цохин хашгирлаа. "Чи үүнийг хийж чадахгүй! Гуйя!"
  
  "Тайвшир. Надад амиа хорлох санаа байхгүй. Эхлээд би Сарагийн өшөөг авахад туслах болно. Инээдтэй, тийм үү?
  
  "Юу?"
  
  "Одоо би Мэтт Дрэйкийн мэдрэмжийг мэдэж байна."
  
  Хэйден нүдээ анисан ч нулимс нь нүүрийг нь даган урссаар байв. Кеннедигийн дурсамж ертөнцөөс аль хэдийн алга болж, нэгэн цагт галаар дүүрэн байсан зүрх одоо мөнхийн шөнө болж хувирав.
  
  "Яагаад надад одоо хэлэх вэ?" Хэйден эцэст нь давтав.
  
  "Үүнийг тайлбарлахын тулд." Гейтс түр зогсоод, "Эд Будро дүүтэй. Би танд дэлгэрэнгүй мэдээллийг илгээж байна. Үүнийг хий-"
  
  Хэйден маш их цочирдсон тул түүнийг үргэлжлүүлэхээс өмнө нарийн бичгийн даргын яриаг таслав. "Чи итгэлтэй байна уу?"
  
  "Энэ новшийг дуусгахын тулд чадах бүхнээ хий."
  
  Шугам зогссон. Хэйден түүний утсанд имэйл дуугарах чимээ сонсогдов. Тэр зогсолтгүй огцом эргэж, Бен Блэйк болон түүний эгч хоёрын санаа зовсон харцыг үл тоон өрөөнөөс гарав. Тэр Кинимакигийн жижиг шүүгээнд очоод түүнийг чоризо соустай тахианы мах бэлдэж байхыг олж харав.
  
  "Алисиа хаана байна?"
  
  "Өчигдөр түүний үнэмлэхийг хүчингүй болгосон." Хавайн том хүний үгийг гуйвуулжээ.
  
  Хэйден ойртон тонгойв. "Битгий тэнэг тэнэг бай. Бид хоёр түүнд үнэмлэх хэрэггүй гэдгийг мэдэж байгаа. Тэгэхээр, Алисия хаана байна?"
  
  Кинимаки нүд нь томрон таваг руу ширтэв. "Хмм, нэг минут. Би түүнийг олох болно. Үгүй ээ, тэр үүнийг хэтэрхий ухамсартай. Би тэгнэ-"
  
  "Зүгээр л түүн рүү залга." Хэдений эдгээр үгсийг хэлэнгүүт гэдэс нь базлаж, сэтгэлийг нь хар бараан бүрхэв. "Түүнд Дрэйктэй холбогдоорой гэж хэлээрэй. Тэр хүссэн зүйлээ авсан. Мэдээлэл авах гэж гэм зэмгүй хүнийг хохироох гэж байна" гэсэн юм.
  
  "Будро эгч?" Кинимака ердийнхөөсөө илүү хурц юм шиг санагдав. "Түүнд үнэхээр нэг байгаа юу? Гейтс гарын үсэг зурсан уу?"
  
  "Хэрвээ хэн нэгэн таны эхнэрийг тарчлаан алсан бол чи ч гэсэн" гэж Хэйден нүдээ хуурай арчив.
  
  Кинимака үүнийг чимээгүйхэн шингээж авав. "Энэ нь Тагнуулын төв газар Америкийн иргэнтэй ижил зүйлийг хийх боломжийг олгож байна уу?"
  
  "Одоохондоо ийм л байна" гэж Хайден хэлэв. "Бид дайнд байна."
  
  
  АРВАН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрейк үнэтэй зүйлээс эхэлсэн. Жонни Уокер Блэкийн лонх нь урьсан бөгөөд тийм ч бүдэг бадарсангүй.
  
  Магадгүй илүү сайн зүйл түүний царайны дурсамжийг хурдан арилгах болов уу? Энэ удаад зүүдэндээ тэр үргэлж амлаж байсанчлан түүнийг үнэхээр аврах болов уу?
  
  Эрэл үргэлжилсэн.
  
  Виски шатсан. Тэр даруй шилийг нь шавхав. Тэр дахин дүүргэв. Тэр анхаарлаа төвлөрүүлэх гэж тэмцэж байв. Бусдад тусалдаг, тэдний итгэлийг дааж, хэнийг ч урмыг нь хугалж чаддаггүй хүн байсан.
  
  Гэвч тэрээр Кеннеди Мурад бүтэлгүйтсэн. Үүнээс өмнө тэрээр Алисонд бүтэлгүйтсэн. Тэгээд тэр тэдний хэвлий дэх хүүхдээ бүтэлгүйтсэн, амьд явах боломж ч болоогүй байхад нас барсан.
  
  Жонни Уолкер урьд өмнө нь туршиж үзсэн бусад лонхны нэгэн адил цөхрөлөө улам гүнзгийрүүлэв. Тэр ийм зүйл болно гэдгийг мэдэж байсан. Тэр үүнийг гомдоохыг хүссэн. Энэ нь түүний сэтгэлээс зовлон зүдгүүрийг таслахыг хүссэн юм.
  
  Өвдөлт нь түүний гэмшил байв.
  
  Тэр цонх руу ширтэв. Хоосон, үл үзэгдэх, сэтгэл хөдлөлгүй арагшаа ширтэж, яг түүн шиг хараар будав. Май болон Алисиагийн шинэчлэлтүүд улам бүр ховор болсон. Түүний SAS найзуудын дуудлага цагтаа ирсээр байв.
  
  Цуст хаан хэдхэн хоногийн өмнө Бенийн эцэг эхийг алжээ. Тэд аюулгүй байсан. Тэд аюулын талаар хэзээ ч мэддэггүй байсан бөгөөд Бен Цусны хааны өшөө авалтын золиос болоход хэр ойрхон ирснийг хэзээ ч мэдэхгүй.
  
  Блэйксийг хамгаалж байсан ТТГ-ын ажилтнууд ч мэдээгүй. SAS-д таниулах эсвэл нуруун дээр нь алгадах шаардлагагүй байсан. Тэд зүгээр л даалгавраа дуусгаад дараагийнх руу шилжсэн.
  
  Сэтгэл хөдөлгөм аялгуу эгшиглэж эхлэв. Эванессенсийн "My Immortal" дуу нь үнэхээр сэтгэл хөдөлгөм шиг сайхан байсан бөгөөд түүнд алдсан бүхнээ санагдуулсан юм.
  
  Энэ бол түүний хонхны дуу байсан. Тэр бага зэрэг эргэлзэн ор хөнжлийн ор хөнжлийг гүйлгэж байсан ч эцэст нь утсаар ярьж чаджээ.
  
  "Тийм үү?"
  
  "Энэ бол Хэйден, Мэтт."
  
  Тэр бага зэрэг шулуун суулаа. Хэйден өөрийн сүүлийн үеийн мөлжлөгөө мэдэж байсан ч үл тоомсорлохыг сонгосон. Алисиа тэдний дунд байсан. "Юу болов? Бен-?" Тэр эдгээр үгсийг хэлэхийг ч тэвчсэнгүй.
  
  "Тэр зүгээр. Бид зүгээр. Гэхдээ ямар нэг зүйл болсон."
  
  "Чи Коваленког олсон уу?" Тэвчээргүй байдал нь согтууруулах ундааны мананг гэрэлт гэрлийн гэрэл мэт таслав.
  
  "Үгүй ээ хараахан үгүй. Гэхдээ Эд Будреа эгчтэй. Тэгээд бид түүнийг энд авчрах зөвшөөрөл авсан."
  
  Дрейк вискигээ мартаад суулаа. Үзэн ядалт, тамын гал түүний зүрхэнд хоёр тэмдгийг шатаажээ. "Би юу хийхээ сайн мэднэ."
  
  
  АРВАН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден удахгүй болох зүйлд өөрийгөө бэлдсэн. Түүний ТТГ-ын карьер бүхэлдээ түүнийг ийм байдалд бэлтгээгүй. Батлан хамгаалахын сайдын эхнэр амиа алджээ. Хүчирхэг хүмүүсийн үл мэдэгдэх тооны төрөл төрөгсдийг барьцаалсан олон улсын террорист.
  
  Засгийн газар оролцсон бүх хүмүүсийн хэн болохыг мэддэг байсан уу? Хэзээ ч үгүй. Гэхдээ тэд хэзээ нэгэн цагт зөвшөөрснөөс илүү их зүйлийг мэддэг гэдэгт итгэлтэй байж болно.
  
  Түүнийг анх элсэн ороход илүү хялбар байсан юм шиг санагддаг. Магадгүй тэр үед буюу 9-р сарын 11-нээс өмнө бүх зүйл илүү хялбар байсан байх. Магадгүй түүний үлгэр дуурайл үзүүлэхийг эрмэлздэг домогт төлөөлөгч болох аав Жеймс Жэйгийн үед бүх зүйл хар цагаан өнгөтэй байсан байх.
  
  Бас харгис хэрцгий.
  
  Энэ нь хурц ирмэг байсан. Цуст хааны эсрэг дайн олон түвшинд тулалдаж байсан ч түүний дайн хамгийн аймшигтай бөгөөд амжилттай нь байж магадгүй юм.
  
  Түүний талд байсан хүмүүсийн олон янз байдал нь түүнд давуу тал олгосон. Үүнийг хамгийн түрүүнд Гейтс анзаарчээ. Тийм ч учраас тэрээр Бермудын гурвалжин тойрсон нууцыг судлахыг тэдэнд зөвшөөрсөн юм. Гейтс түүний бодож байснаас ч илүү ухаалаг байсан. Мэтт Дрэйк, Бен Блэйк, Мэй Китано, Алисиа Майлс зэрэг эрс тэс зан чанаруудын давуу талыг тэр даруй олж мэдэв. Тэр түүний багийн чадавхийг олж харсан. Тэгээд тэр бүгдийг нь цуглуулав.
  
  Гайхалтай.
  
  Ирээдүйн баг?
  
  Одоо хамаг юмаа алдсан эр эхнэрээ хэрцгийгээр хөнөөсөн эрийг шударга ёсыг тогтоохыг хүсч байна.
  
  Хэйден Будреагийн камерт ойртлоо. Намуухан хөлсний цэрэг эвхсэн гараараа түүн рүү залхуу харав.
  
  "Би чамд тусалж болох уу, агент Жэй?"
  
  Хэрвээ дахин оролдоогүй бол Хэйден өөрийгөө хэзээ ч уучлахгүй байх байсан. "Коваленкогийн байршлыг бидэнд хэлээч, Будро. Зүгээр л өг, тэгвэл бүх зүйл дуусна" гэж хэлсэн. Тэр гараа дэлгэв. "Тэр чамд хамаагүй гэж хэлэх гэсэн юм."
  
  "Магадгүй тэр мэддэг байх." Будрео биеэ эргүүлж, орноосоо гулгав. "Магадгүй тэр мэдэхгүй байх. Магадгүй хэлэхэд эрт байна, тийм үү?"
  
  "Түүний төлөвлөгөө юу вэ? Энэ тамын хаалга юу вэ?
  
  "Хэрвээ би мэдсэн бол..." Будрогийн нүүрэнд найрлаж буй акулын инээмсэглэл тодров.
  
  "Чи үнэхээр тэгдэг." Хэйден үнэхээр үнэнч хэвээр байв. "Би чамд сүүлчийн боломжийг олгож байна."
  
  "Сүүлийн боломж? Чи намайг буудах гэж байна уу? Тагнуулын төв газар эцэст нь тоглоомд үлдэхийн тулд ямар хар нүгэл үйлдэх ёстойгоо ойлгосон уу?"
  
  Хэйден мөрөө хавчив. "Үүнд цаг хугацаа, газар бий."
  
  "Мэдээж. Би хэд хэдэн газрыг нэрлэж болно." Будрео түүнийг шоолж, галзуурал шүлсээ цацаж байв. "Агент Жэй, чи надад юу ч хийж чадахгүй, намайг Цусны хаан шиг хүчирхэг нэгэнд урвуулна."
  
  "За..." гэж Хэйден өөрийгөө хүчээр инээмсэглэв. "Энэ бол биднийг бодоход хүргэсэн зүйл юм, Эд." Тэр хоолой дээрээ хөгжилтэй байдлыг нэмэв. "Чамд энд юу ч байхгүй, залуу минь. Юу ч биш. Гэсэн хэдий ч та асгахгүй. Та дүгнэлтийг баяртайгаар хүлээн зөвшөөрч, дэмий хоосон сууж байна. Бүрэн новш шиг. Ялагдсан хүн шиг. Өмнөдийн новш шиг." Хэйден бүхнээ зориулав.
  
  Boudreaux-ийн аманд хурц цагаан шугам үүссэн.
  
  "Чи бол бууж өгсөн хүн. Хачирхалтай. Золиослох. Бэлгийн сулрал."
  
  Будрео түүн рүү чиглэв.
  
  Хэйден нүүрээ торны эсрэг наан түүнийг шоолж байна. "Ноовгийн сул дорой хоч."
  
  Будрео цохисон ч Хэйден өөрийгөө албадан инээмсэглэсээр илүү хурдан ухарлаа. Түүний нударга ган цохих чимээ нүүр рүү нь нойтон алгадах шиг болов.
  
  "Тиймээс бид гайхсан. Чам шиг цэрэг хүн юугаараа сул гишүүн болдог юм бэ" гэж асуув.
  
  Одоо Будро түүн рүү аажмаар ойлгосон нүдээр харав.
  
  "Тэгээд л болоо". Хэйден түүнийг дуурайв. "Чи тэнд очсон, тийм үү? Түүнийг Мария гэдэг, тийм үү?
  
  Будро үгээр хэлэхийн аргагүй ууртайгаар бааруудыг хаав.
  
  Хэйдений инээх ээлж ирлээ. "Би аль хэдийн хэлсэнчлэн. Бэлгийн сулрал."
  
  Тэр нүүр буруулав. Үрийг нь тарьсан. Энэ нь хурд, харгислалын тухай байв. Эд Будро ердийн нөхцөлд хэзээ ч хагарахгүй байх байсан. Гэвч одоо...
  
  Кинимака зурагтаа өнхрүүлээд, хөлсний цэрэгт харагдахаар сандал дээр уяв. Тэр хүний хоолойд санаа зовж байгаа нь нуухыг оролдсон ч илт байв.
  
  "Та нар ямар чөтгөр гаргах гээд байгаа юм бэ?"
  
  "Үзээд байгаарай, новш." Хэйден түүнийг тоохоо больсон юм шиг дуугарав. Кинимака зурагтаа асаав.
  
  Будреагийн нүд томорлоо. "Үгүй" гэж тэр зөвхөн уруулаараа чимээгүйхэн хэлэв. "Өө үгүй ээ".
  
  Хэйден түүний харцыг бүрэн итгэмээргүй инээмсэглэлээр угтав. "Бид дайтаж байна, Будреа. Та одоо ч ярихыг хүсэхгүй байна уу? Новшийн хавсралт сонго."
  
  
  * * *
  
  
  Мэтт Дрейк хүрээ рүү орохоосоо өмнө камерыг найдвартай байрлуулсан эсэхийг шалгасан. Өнгөлөн далдлах гэхээсээ илүүтэй нүүрэн дээр нь хар нөмрөг татсан ч түүний өмссөн сум нэвтэрдэггүй хантааз, биедээ авч явсан зэвсэг нь охины нөхцөл байдлын ноцтой байдлыг бүрэн тодорхой харуулж байв.
  
  Бүсгүйн нүд нь цөхрөл, айдастай нуур байв. Тэр юу хийснээ мэдэхгүй байв. Тэдэнд яагаад хэрэгтэй байсныг би мэдэхгүй. Тэр дүүгээ юу хийдгийг мэддэггүй байсан.
  
  Мариа Федак буруугүй байсан гэж Дрейк бодов, хэрэв энэ өдрүүдэд хэн нэгэн гэмгүй байсан бол. Санамсаргүй байдлаар баригдаж, үхэл, зүрх сэтгэл, үзэн ядалтаар исгэрч, шажигнах дэлхий даяар тархсан торонд золгүй явдалд баригдсан.
  
  Дрэйк түүний хажууд зогсоод баруун гартаа хутга барин нөгөө гартаа буу руу хөнгөхөн налан зогсов. Түүнийг гэм буруугүй гэдэг нь түүнд хамаагүй болсон. Энэ нь шийтгэл байсан, үүнээс дутахгүй. Амьдралын төлөөх амьдрал.
  
  Тэр тэвчээртэй хүлээв.
  
  
  * * *
  
  
  "Мариа Федак" гэж Хайден хэлэв. "Тэр таны эгч, гэрлэсэн, ноён Будрео. Таны эгч, мартамхай ноён Хөлсний цэрэг. Эгч чинь айж байна, ноён Алуурчин. Тэр дүүгээ хэн болохыг, байнга юу хийдэгийг мэддэггүй. Гэхдээ тэр чамайг үнэхээр мэддэг. Жилд ганц хоёр удаа түүн дээр очиж хуурамч түүх, хүүхдүүддээ бодсон бэлэг барьдаг хайрт ахыг таньдаг. Эд, надад хэлээч, чи тэднийг ээжгүй өсөөсэй гэж хүсч байна уу?"
  
  Будреагийн нүд бүлтийж байв. Түүний нүцгэн айдас маш хүчтэй байсан тул Хэйден түүнийг үнэхээр өрөвдөв. Гэхдээ одоо цаг нь биш байсан. Түүний эгчийн амьдрал үнэхээр тэнцвэртэй байсан. Тиймээс тэд хөтлөгчөөр Мэтт Дрэйкийг сонгосон юм.
  
  "Мариа". Энэ үг түүний дотроос өрөвдөлтэй, цөхөрсөн байдалтай гарч ирэв.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк айсан охиныг арай ядан харж байв. Тэр Кеннедиг тэврээд үхсэн байхыг харав. Тэр Бенийн цуст гарыг харав. Тэр Харрисоны буруутай царайг олж харав.
  
  Гэхдээ тэр хамгийн гол нь Коваленког харсан. Зохиолч Цусны хаан бол амилсан цогцосоос өөр юу ч биш байх тийм л хоосон, мэдрэмжгүй хүн юм. Зомби. Тэр хүний царайг хараад түүнийг хүрээлж буй бүх зүйлд амьдралыг боомилохыг хүсчээ.
  
  Түүний гар нь охинд хүрч, хоолойг нь хаалаа.
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден монитор руу нүдээ анив. Дрэйк юмыг яаравчилж байв. Будро тайвшрах цаг бараг байсангүй. Кинимака түүн рүү үргэлж эелдэг зуучлагч байсан ч Алисия Майлс түүнийг буцааж татав.
  
  "Үгүй ээ, том залуу. Энэ новшнууд хөлсөө урсга. Тэдний гарт үхлээс өөр юу ч байхгүй."
  
  Хэйден Будреаг хүмүүсээ алах тушаал өгөхдөө түүнийг шоолж байсныг санаж байсан шигээ өөрийгөө албадан доромжлов.
  
  "Чи хашгирах гэж байна уу, Эд, эсвэл тэд Их Британид суши хэрхэн хийдэгийг мэдэхийг хүсч байна уу?"
  
  Будреа түүн рүү алуурчин харцаар харав. Түүний амны булангаас нимгэн шүлс урсаж байв. Аллага ойртож буйг мэдэрсэн шиг сэтгэл хөдлөл нь түүнийг улам бүр хүчтэй болгож байв. Хэйден түүнийг түүнээс өөрийгөө хаахыг хүсээгүй.
  
  Алисия бааранд аль хэдийн ойртсон байв. "Чи миний найз залууг цаазлах тушаал өгсөн. Би биш Дрэйк шоо хийж байгаад та баярлах хэрэгтэй. Би тэр гичийг хоёр дахин удаан зовоох байсан."
  
  Будро нэгээс нөгөө рүү харав. "Та хоёр намайг эндээс хэзээ ч гарахгүй гэдэгт итгэлтэй байгаарай. Би та хоёрыг хэсэг хэсгээр нь таслах болно гэж тангараглая.
  
  "Хадгалах." Дрейк Мария Федакийн хүзүүг шахаж байхыг Хэйден харав. "Түүнд тийм ч их цаг байдаггүй."
  
  Boudreau хатуу хүн байсан бөгөөд нүүр нь хаалттай байсан. "Тагнуулын төв газар миний эгчийг хохироохгүй. Тэр АНУ-ын иргэн."
  
  Одоо Хэйден галзуу хүн үүнийг ойлгоогүй гэдэгт үнэхээр итгэж байв. "Намайг сонс, галзуу новш" гэж тэр хашгирав. "Бид дайнд байна. Цуст хаан америкчуудыг Америкийн нутаг дэвсгэр дээр хөнөөсөн. Тэр хэдэн арван хүнийг хулгайлсан. Олон арван. Тэр энэ улсыг золиослохыг хүсч байна. Тэр чамайг болон чиний өмхий эгчийг тоохгүй!"
  
  Алисия чихэвчэндээ ямар нэг юм бувтналаа. Хэйден зааврыг сонсов. Кинимака ч мөн адил зүйл хийсэн.
  
  Дрэйк ч мөн адил.
  
  Тэрээр эмэгтэйн хүзүүг суллаж, бууг бүрээснээсээ гаргаж ирэв.
  
  Хэйден шүдээ маш хүчтэй зангидсан тул түүний гавлын ясны мэдрэлүүд хашгирав. Гэдэсний зөн совин нь түүнийг бараг л хашгирч, зогсоо гэж хэлэх шахав. Түүний анхаарал нэг секундын турш бүдгэрч байсан ч бэлтгэл сургуулилтаа эхлүүлж, Коваленког олох хамгийн сайн боломж гэж түүнд хэлэв.
  
  Хэдэн зуу ба түүнээс дээш амь насыг аврах болно.
  
  Будрео түүний нүүрэн дэх сэтгэл хөдлөлийн тоглолтыг анзаарч, гэнэт бааранд өөрийгөө итгүүлж, гараа сунгаж, архирав.
  
  "Битгий хий. Чи миний дүүд ингэж битгий зүрхлээрэй!"
  
  Хэйдений нүүр чулуун баг шиг байв. "Сүүлчийн боломж, алуурчин."
  
  "Цуст хаан бол сүнс юм. Миний мэдэхийн тулд энэ нь улаан загас байж магадгүй юм. Тэр ийм зүйлд дуртай."
  
  "Ойлголоо. Биднийг сорь."
  
  Гэвч Будро хэтэрхий удаан хугацаанд хөлсний цэрэг, хэт удаан алуурчин байсан. Мөн эрх мэдэлтнүүдийг үзэн ядах нь түүний шүүлтийг харалган болгосон. "Там руу яв, гичий минь."
  
  Хэйдений зүрх шимширч байсан ч бугуйндаа микрофоны дэлгэцийг тогшив. "Түүнийг бууд."
  
  Дрэйк буугаа өргөөд толгой дээрээ наав. Түүний хуруу гохыг дарав.
  
  Будрео айсандаа архирлаа. "Үгүй! Цуст хаан дотор..."
  
  Дрейк буун дууны аймшигт дуунд бусад бүх дууг дарж орхив. Тэр Мария Федакийн толгойноос цус асгарахыг харав.
  
  "Хойд Оаху!" Boudreaux дууслаа. "Түүний хамгийн том ранчо нь тэнд байдаг..." Нас барсан эгч нь сандал дээр унаж, араас нь цус асгарсан ханыг харан шалан дээр хэвтэх зуур түүний үг тасарлаа. Тэр хүүхэлдэйн хувцастай дүрс дэлгэцийг бүхэлд нь дүүргэтэл дөхөж ирэхийг цочирдон харав. Тэгээд тэр маскаа тайлсан.
  
  Мэтт Дрэйкийн царай хүйтэн, алс хол, ажилдаа дуртай цаазын ялтан хүний царай байв.
  
  Хэйден чичирлээ.
  
  
  АРВАН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрэйк таксинаас бууж, нүдээ анин түүний өмнө сүндэрлэх өндөр барилгыг ажиглав. Саарал, энгийн бус энэ нь Тагнуулын төв газрын нууц ажиллагааны төгс халхавч байв. Орон нутгийн агентууд газар доорх гараж руу нэвтэрч, хамгаалалтын олон давхаргыг дайран өнгөрөв. Төлөөлөгчид ч бай, энгийн иргэд ч бай бусад бүх хүмүүс үүдний хаалгаар орж, өөрсдийгөө амархан бай гэж зориудаар танилцуулав.
  
  Тэр санаж байгаа хугацаандаа анх удаагаа ухаангүй шахам гүнзгий амьсгаа аваад нэг хүний эргэдэг хаалгыг түлхэв. Наад зах нь энэ суурилуулалт аюулгүй байдлаа нухацтай авч үзсэн бололтой. Түүний өмнө энгийн ширээ байсан бөгөөд ширүүн царайтай хагас арван хэдэн эрчүүд сууж байв. Өөр олон хүн харж байсан нь эргэлзээгүй.
  
  Тэр өнгөлсөн хавтанцар шалан дээгүүр алхав. "Хайден Жэй надтай уулзахаар хүлээж байна."
  
  "Чиний нэр хэн бэ?"
  
  "Дрэйк."
  
  "Мэт Дрэйк?" Хамгаалагчийн ширүүн төрх үл ялиг ганхав.
  
  "Мэдээж".
  
  Тэр хүн түүнд алдартай хүн эсвэл хоригдолтой уулзахдаа хэрэглэж болохуйц харцыг түүнд өгсөн. Тэгээд тэр утасдсан. Хэсэг хугацааны дараа тэрээр Дрейкийг нууцлаг цахилгаан шат руу дагуулан явав. Тэр түлхүүрээ оруулаад товчлуурыг дарав.
  
  Дрейк лифт яг л агаарын дэрэн дээр байгаа мэт дээшээ нисч байгааг мэдэрлээ. Тэр юу болох талаар нэг их бодохгүй байхаар шийдэж, үйл явдлуудыг өөрсдөө зохицуулахыг зөвшөөрөв. Хаалга онгойлгоход тэр коридор руу тулав.
  
  Коридорын төгсгөлд түүнийг угтан авах хорооныхон зогсож байв.
  
  Бен Блэйк болон түүний эгч Карин нар. Хэйден. Кинимака. Алисия Майлс хаа нэгтээ ард зогсож байв. Тэр Мэй-г хараагүй ч дараа нь үнэхээр тийм зүйл хүлээж байсангүй.
  
  Харин дүр зураг буруу байсан. Үүнд Кеннеди багтах ёстой байв. Түүнгүйгээр энэ бүхэн хачирхалтай санагдаж байв. Тэр цахилгаан шатнаас гараад, магадгүй тэд ч мөн адил санагдаж байсныг санахыг хичээв. Гэхдээ тэд шөнө бүр орондоо хэвтэж, нүдийг нь харж, яагаад түүнийг аврахаар Дрэйк байхгүй байгааг гайхаж байсан гэж үү?
  
  Дараа нь Бен түүний урд зогсоод Дрейк юу ч хэлэлгүй залууг тэврэв. Карин дүүгийнхээ мөрөн дээгүүр ичингүйрэн инээмсэглэхэд Хэйден түүний мөрөн дээр гараа тавихаар алхав.
  
  "Бид чамайг санасан шүү".
  
  Тэр цөхрөнгөө барсан. "Баярлалаа".
  
  "Чи ганцаараа байх албагүй" гэж Бен хэлэв.
  
  Дрейк нэг алхам ухарлаа. "Хараач" гэж тэр хэлэв, "нэг зүйлийг зөв ойлгох нь чухал юм. Би өөрчлөгдсөн хүн. Чи надад дахиж найдах боломжгүй, ялангуяа чи, Бен. Хэрэв та бүхэн үүнийг ойлгож чадвал бид хамтран ажиллах боломж бий" гэв.
  
  "Энэ чиний биш..." гэж Дрэйкийн мэдэж байсанчлан Бен шууд асуудал руу оров. Хачирхалтай нь Карин учир шалтгааны гар байсан. Тэр түүнийг барьж аваад хажуу тийш татан Дрейк тэдний араас оффис руу явах тодорхой замыг үлдээв.
  
  Тэр тэдний дундуур алхсаар замдаа Кинимакад толгой дохив. Алисия Майлс түүн рүү нухацтай харцаар харав. Тэр бас хайртай хүнээ алдсаны зовлонг амссан.
  
  Дрейк зогсов. "Одоохондоо дуусаагүй байна, Алисия, ямар ч байсан. Энэ новшийг устгах хэрэгтэй. Үгүй бол тэр дэлхийг шатааж магадгүй."
  
  "Коваленко хашгирч үхэх болно."
  
  "Халелуяа".
  
  Дрэйк түүний хажуугаар өнгөрөн өрөөнд оров. Түүний баруун талд хоёр том компьютер сууж, өгөгдөл хайж, ачаалах үед хатуу дискүүд эргэлдэж, товшиж байв. Түүний урд талд Майами эрэг рүү харсан шалнаас өндөр сум нэвтэрдэггүй цонх байв. Гэнэт тэр Уэллс өөрийгөө гажуудсан дүр үзүүлж, тэнд байгаа борлосон цогцсуудыг харахын тулд мэргэн буудагчийн дуранг гуйж байгаа дүр төрхийг хараад гайхшруулав.
  
  Энэ бодол түүнийг бодоход хүргэв. Кеннеди алагдсанаас хойш тэрээр анх удаагаа Уэллесийн талаар тууштай бодож байсан юм. Уэллс Алисиа эсвэл Мэйгийн гарт аймшигт үхэлд хүргэв. Тэр алийг нь мэдэхгүй, яагаад гэдгийг ч мэдэхгүй.
  
  Бусад хүмүүс түүнийг дагаж орохыг тэр сонсов. "Тэгэхээр..." Тэр үзэл бодолд анхаарлаа хандуулав. "Бид хэзээ Хавай руу явах вэ?"
  
  "Өглөө" гэж Хэйден хэлэв. "Бидний ихэнх хөрөнгө одоо Оаху хотод төвлөрч байна. Коваленко нэгээс олон ранчотой болох нь мэдэгдэж байгаа тул бид бусад арлуудыг шалгаж байна. Мэдээжийн хэрэг, түүнийг хууран мэхлэлтийн мастер гэдэг нь одоо мэдэгдэж байгаа тул бид дэлхийн янз бүрийн бүс нутгуудад бусад удирдагчдыг үргэлжлүүлэн хайж байна."
  
  "Сайн байна. Би ахмад Күүк, Алмаз толгой, тамын хаалганы тухай дурдсаныг санаж байна. Энэ чиний зорьж байсан зүйл мөн үү?"
  
  Бен авсан. "Бараг л тийм ээ. Гэвч Күүк Оаху биш Кауай дээр газарджээ. Түүний-" монолог гэнэт дууслаа. "Хмм, товчхондоо. Бид ер бусын зүйл олсонгүй. Баяртай."
  
  "Күүк, Даймонд толгой хоёрын хооронд шууд холбоо байхгүй юу?"
  
  "Бид үүн дээр ажиллаж байна". Карин бага зэрэг хамгаалан ярив.
  
  "Гэхдээ тэр Йоркширт төрсөн" гэж Бен нэмж хэлэхэд Дрейкийн шинэ саадыг туршиж үзэв. "Бурханы Дэлхийг чи мэднэ."
  
  Дрэйк найзынхаа ярьж байгааг ч сонсоогүй бололтой. "Тэр Хавайд хэр удаан байсан бэ?"
  
  "Сарууд" гэж Карин хэлэв. "Тэр дор хаяж хоёр удаа тийшээ буцаж очсон."
  
  "Магадгүй тэр үед тэр арал болгонд очсон байх. Таны хийх ёстой зүйл бол түүний түүх, амжилтыг биш харин түүний бүртгэлийг шалгах явдал юм. Бид түүний нэр хүндгүй зүйлсийн талаар мэдэх хэрэгтэй."
  
  "Энэ бол ..." гэж Карин түр зогсов. "Энэ үнэхээр утга учиртай."
  
  Бен юу ч хэлсэнгүй. Карин дуусаагүй байсан. "Бидний мэдэж байгаа зүйл бол Хавайн гал, аянга, галт уулын бурхан бол Пеле хэмээх эмэгтэй юм. Тэрээр Хавайн олон эртний үлгэрт алдартай дүр юм. Түүний гэр нь дэлхийн хамгийн идэвхтэй галт уулуудын нэгний орой дээр байдаг гэж ярьдаг ч Оаху биш Том арал дээр байдаг."
  
  "Энэ бүгд үү?" гэж Дрэйк товчхон асуув.
  
  "Үгүй. Ихэнх түүхүүд түүний эгч нарын тухай байдаг бол зарим домог Пелегийн хаалганы тухай өгүүлдэг. Хаалга нь гал болон галт уулын зүрх рүү хөтөлдөг-энэ нь чамд там шиг сонсогдож байна уу?"
  
  "Магадгүй энэ зүйрлэл юм болов уу" гэж Кинимака юу ч бодолгүй хэлээд улайв. "За, энэ байж болно. Та мэднэ..."
  
  Алисиа хамгийн түрүүнд инээв. "Ядаж өөр хэн нэгэн хошин шогийн мэдрэмжтэй байгаа нь Бурханд баярлалаа." Тэр хурхираад дараа нь хүмүүс өөрт нь хэрхэн ханддагийг огтхон ч тоодоггүй хоолойгоор "Гомдолгүй" гэж нэмж хэлэв.
  
  "Пелегийн хаалга ашигтай байж магадгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Амжилтаа үлгэлжлүүлэх. Өглөө уулзъя."
  
  "Чи үлдэхгүй байгаа юм уу?" Найзтайгаа ярилцах боломж олдоно гэж найдаж байгаа нь илт найдсан нь илт Бэн үгээ анив.
  
  "Үгүй". Далайн дээгүүр нар жаргаж эхлэхэд Дрэйк цонхоор ширтэв. "Надад өнөө орой байх газар байна."
  
  
  АРВАН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк эргэж харалгүй өрөөнөөс гарав. Хүлээгдэж байсанчлан Хейден түүнийг цахилгаан шатанд орох гэж байхад нь гүйцэв.
  
  "Дрэйк, удаашруулаарай. Тэр зүгээр үү?"
  
  "Чи түүнийг зүгээр гэдгийг мэдэж байгаа. Та түүнийг видео бичлэг дээр харсан."
  
  Хэйден түүний гараас атгав. "Чи миний юу хэлэх гээд байгааг мэдэж байгаа."
  
  "Тэр зүгээр байх болно. Энэ нь сайхан харагдах ёстой байсан, та үүнийг мэднэ. Будрео үүнийг жинхэнэ гэж бодсон байх."
  
  "Тийм".
  
  "Би түүнийг эвдэрсэн байхыг харсан болоосой."
  
  "За, түүний хутгалсан хүн нь би байсан тул та нарын ачаар би ийм таашаал авсан."
  
  Дрейк нэгдүгээр давхрын товчлуурыг дарав. "Түүний эгч аль хэдийн танай агентуудтай байх ёстой. Тэд түүнийг эмнэлэгт хүргэж, цэвэрлэнэ. Хуурамч цус бол чөтгөр өөрийнхөө бизнест санаа тавьдаг ш дээ."
  
  "Бодрео улам л галзуурсан, хэрэв боломжтой бол. Эгч нь амьд сэрүүн байхад..." Хэйден толгой сэгсэрлээ. "Эцсийн уналт."
  
  "Төлөвлөгөө үр дүнд хүрсэн. Энэ бол сайн санаа байсан" гэж Дрейк түүнд хэлэв. "Бид мэдээлэл авсан. Энэ нь үнэ цэнэтэй байсан ".
  
  Хайден толгой дохив. "Би мэднэ. Маньяк торны цаана байгаад би баяртай байна."
  
  Дрейк лифтэнд ороод хаалга хаагдахыг хүлээв. "Хэрвээ надаас шалтгаалвал" гэж тэр Хэйденийг нүднээс далд алга болоход хэлэв. "Би новшийг камерт нь буудах болно."
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк такси бариад Бискэйн өргөн чөлөөгөөр Бэйсайдын худалдааны талбай руу явав. Түүнийг дуудсан хүн чимээгүй, итгэлгүй, зан араншингүй сонсогдож, Бубба Гампын гадаа уулзахыг хүссэн. Дрэйк хошин шог болж, тэдэнд илүү тохиромжтой газар болох Хутерсыг санал болгосон ч Мэй түүнийг сонсоогүй юм шиг аашилсан.
  
  Дрэйк олны дунд нэгдэж, эргэн тойрон дахь чимээ шуугиантай зугаа цэнгэлийг сонсож, огт байргүй байгаагаа мэдэрсэн. Түүнийг ийм нандин зүйлээ алдсан байхад энэ хүмүүс яаж ийм их баярлаж чадаж байна аа? Тэд яаж тоохгүй байсан юм бэ?
  
  Түүний хоолой хатаж, уруул нь хагарчээ. Бубба Гамп дахь баар дуудлаа. Түүнийг ирэхээс өмнө тэр хэд живж магадгүй юм. Гэсэн хэдий ч түүнд ямар ч хуурмаг зүйл байгаагүй; үүнийг зогсоох ёстой байсан. Хэрвээ тэр хайртай эмэгтэйнхээ алуурчныг агнахаар Хавай руу явах гэж байгаа бол хохирогч болохоос илүү өшөө авах гэж байгаа бол энэ нь сүүлчийн удаа байх ёстой.
  
  Тийм байх ёстой байсан.
  
  Тэр хаалгыг түлхэх гэж байтал Май түүн рүү хашгирав. Тэр яг тэнд байсан бөгөөд надаас 6 фут хүрэхгүй зайд багана налан байв. Хэрэв тэр дайсан байсан бол тэр яг одоо үхэх байсан.
  
  Түүний харгислал, өшөө авалтын шийдэмгий байдал нь анхаарал төвлөрөл, туршлагагүйгээр үнэ цэнэгүй байв.
  
  Май ресторан руу явахад Дрейк түүнийг дагалаа. Тэд бааранд суугаад Хавайд хийх гэж байгаа аялалдаа зориулж Lava Flows захиалсан байна.
  
  Дрейк чимээгүй болов. Тэр Май Китаног урьд өмнө хэзээ ч сандарч байхыг харж байгаагүй. Тэр өмнө нь түүнийг айж байгааг хэзээ ч харж байгаагүй. Тэр түүнийг хөдөлгөх хувилбарыг төсөөлж ч чадахгүй байв.
  
  Тэгээд түүний ертөнц дахин сүйрчээ.
  
  "Коваленко миний эгч Чикаг Токиогоос хулгайлсан. Олон сар өнгөрчээ. Тэр цагаас хойш тэр түүнийг олзлон байлгасаар ирсэн" гэжээ. Май гүнзгий амьсгаа авав.
  
  "Би ойлгож байна. Би чиний юу хийснийг ойлгож байна" гэж Дрейк шивнэв. Энэ нь ойлгомжтой байсан. Гэр бүл үргэлж нэгдүгээрт ордог.
  
  "Түүнд төхөөрөмж байгаа."
  
  "Тийм".
  
  "Би түүнийг олох гэж АНУ-д ирсэн. Коваленког олохын тулд. Гэхдээ та болон танай найзууд надтай холбогдох хүртэл би бүтэлгүйтсэн. Би чамд өртэй".
  
  "Бид түүнийг аварсангүй. Чи хийсэн."
  
  "Та надад итгэл найдвар төрүүлж, намайг багийн нэг хэсэг болгосон."
  
  "Та багийн нэг хэсэг хэвээр байна. Мөн төрд өөр нэг арга бий гэдгийг мартаж болохгүй. Тэд бууж өгөхгүй" гэж хэлжээ.
  
  "Тэдний аль нэг нь олзлогдсон хайртай хүнгүй л бол."
  
  Дрейк Гейтсийн эхнэрт юу тохиолдсоныг мэдсэн ч юу ч хэлсэнгүй. "Та Хавайд хэрэгтэй болно, Май. Хэрэв бид энэ хүнийг ялахыг хүсвэл бидэнд хамгийн шилдэг нь хэрэгтэй болно. Үүнийг Засгийн газар мэдэж байгаа. Тийм учраас та, Алисиа болон бусад хүмүүс явахыг зөвшөөрсөн юм."
  
  "Тэгээд чи?"
  
  "Бас би".
  
  "Таны хайртай хүмүүс яах вэ, Дрейк? Цуст хаан өшөө хорслоо хэрэгжүүлэх гэж байсан юм уу?"
  
  Дрейк мөрөө хавчив. "Тэр бүтэлгүйтсэн."
  
  "Гэсэн ч тэр үргэлжлүүлэн хичээх болно."
  
  "Эгч чинь эсэн мэнд байна уу?" Түүнд нэмэлт хамгаалалт хэрэгтэй юу? Би зарим хүмүүсийг мэднэ..."
  
  "Үүнийг анхаарч үзсэн, баярлалаа."
  
  Дрейк хөндөгдөөгүй ундааг судлав. "Тэгвэл энэ бүхэн Хавайд дуусна" гэж тэр хэлэв. "Одоо бид бараг олчихлоо, удахгүй болно."
  
  Май ууснаасаа удаан балгав. "Тэр бэлтгэлтэй байх болно, Дрейк. Тэр үүнийг арван жилийн турш төлөвлөж байна."
  
  "Энэ бол галын орон" гэж тэр хэлэв. "Коваленко болон бусад хүмүүсийг энэ тэгшитгэлд нэмбэл энэ газар бүхэлдээ дэлбэрч магадгүй юм."
  
  
  * * *
  
  
  Тэр Мэйг зогсоол руу явахыг хараад такси байж магадгүй гэж бодсон газар руугаа явлаа. Майамигийн шөнийн амьдрал ид өрнөж байв. Согтууруулах ундаа нь согтуурах цорын ганц хэрэгсэл биш байсан бөгөөд эцэс төгсгөлгүй, тааламжтай шөнө, сайхан эрчүүд, эмэгтэйчүүд, эрч хүчтэй аялгуу зэрэг нь түүний сэтгэл санааг хүртэл өсгөхийн тулд шаргуу ажилласан.
  
  Тэр булан эргүүлэхэд түүний өмнө усан онгоцны зогсоол нээгдэв - бахархалтай байхын тулд дарвуулт онгоцууд, явган хүний замыг дүүргэсэн олон хүн, дэлхийн юуг ч үл тоомсорлодог үзэсгэлэнтэй хүмүүсээр дүүрсэн задгай ресторан.
  
  Мэтт Дрейк шиг хүмүүст маш их баярлалаа.
  
  Тэр эргэж харав. Түүний гар утас тэрхүү сэтгэл хөдөлгөм, уянгалаг аялгуугаар дуугарав.
  
  Товчлуурыг хурдан дар. "Тийм үү?"
  
  "Мэт? Өдрийн мэнд. Сайн уу." Оксфордын боловсролын нарийн өнгө нь түүнийг гайхшруулсан.
  
  "Дал?" - тэр хэлсэн. "Торстен Дал?"
  
  "Мэдээж. Өөр хэн ийм сайхан сонсогдох вэ?"
  
  Дрейк сандрав. "Бүх зүйл сайхан байна?"
  
  "Санаа зоволтгүй ээ, найзаа. Дэлхийн энэ талд бүх зүйл сайхан байна. Исланд бол гайхалтай. Хүүхдүүд гайхалтай. Эхнэр бол ... эхнэр юм. Коваленкогийн байдал ямар байна вэ?
  
  "Бид олсон" гэж Дрейк инээмсэглэн хэлэв. "Бараг л. Бид хаашаа хайхаа мэддэг. Яг одоо дайчилгаа явагдаж байгаа бөгөөд бид маргааш Хавайд байх ёстой."
  
  "Төгс. За, миний залгаж байгаа шалтгаан танд хэрэг болох ч юм уу, үгүй ч юм уу. Та өөрөө шийдэж болно. Таны мэдэж байгаагаар бурхадын булшны хайгуулын ажил болгоомжтой үргэлжилж байна. Би Фрейгийн шилтгээнд Одины булшны ирмэг дээр хэлээ унжуулан зогсож байснаа санаж байна уу? Бидний олсон зүйлийг санаж байна уу?"
  
  Дрэйк тэр даруйдаа биширч байснаа дурсав. "Мэдээж".
  
  "Бид бараг өдөр бүр үүнтэй тэнцэх эсвэл түүнээс ч илүү эрдэнэс олддог гэж хэлэхэд надад итгээрэй. Гэхдээ энэ өглөө илүү энгийн зүйл миний анхаарлыг татлаа, гол нь чамайг санагдуулсан болохоор."
  
  Дрейк швед хүний үгийг илүү сайн сонсохын тулд нарийхан гудманд оров. "Чамд намайг сануулж байна уу? Та Геркулесийг олсон уу?
  
  "Үгүй. Гэхдээ бид булшны нүх бүрийн ханан дээр тэмдэг олсон. Тэд эрдэнэсийн ард нуугдаж байсан тул эхлээд анзаарагдсангүй."
  
  Дрейк ханиалгав. "Марк?"
  
  "Тэд таны надад илгээсэн зурагтай таарч байна."
  
  Дрэйк хэсэг зуур зогссоны дараа түүний зүрхийг аянга цохив. "Хүлээгээрэй. Яг миний илгээсэн зураг шиг гэсэн үг үү? Цаг хугацаагаар аялах төхөөрөмж дээрээс олдсон эргүүлэг дүрс?"
  
  "Би чамайг хазахад хүргэнэ гэж бодсон, найз минь. Тийм ээ, эдгээр тэмдэглэгээ эсвэл таны хэлснээр буржгар."
  
  Дрэйк хэсэг зуур дуугүй болов. Хэрэв бурхадын булшны тэмдэглэгээ нь тэдний эртний тээврийн хэрэгслээс олдсон тэмдэглэгээтэй таарч байсан бол энэ нь тухайн үеийнх гэсэн үг юм.
  
  Дрейк хуурай амаараа ярилаа. "Энэ нь-"
  
  Гэхдээ Торстен Дал аль хэдийн бүх зүйлийг бодсон. "Бурхад цаг хугацаагаар аялах зорилгоор төхөөрөмжийг бүтээсэн. Хэрэв та энэ талаар бодох юм бол утга учиртай. Одины булшнаас олж мэдсэн зүйлээс харахад тэд байдаг гэдгийг бид мэднэ. Тэд цаг хугацаа хэрхэн өнгөрснийг бид одоо мэдэж байна."
  
  
  АРВАН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Цуст хаан өөрийн жижиг нөөц газрынхаа захад зогсоод Бенгалын хэд хэдэн бар өөрсдөд нь зориулж гаргасан жижиг бугыг хөөж байхыг харав. Түүний сэтгэл хөдлөл тасарчээ. Нэг талаараа энэ дэлхий дээр бүтээгдсэн хамгийн агуу аллагын машинуудын нэгийг эзэмшиж, чөлөөт цагаараа үзэх нь таатай байлаа. Нөгөөтэйгүүр, тэд олзлогдсон нь уйлж байсан ичмээр юм. Тэд илүү сайн байх ёстой байсан.
  
  Хүний олзлогдсон хүмүүс шиг биш. Тэд авах гэж байгаа зүйлээ хүртэх эрхтэй байсан.
  
  Будро.
  
  Цуст хаан хэдэн хүн өвсөн дээгүүр алхаж байхыг сонсоод эргэж харав. "Ноён Будрео" гэж тэр ярвайв. "Тагнуулын төв газрын баривчлах ажиллагаа хэрхэн явагдсан бэ?"
  
  Тэр хүн хэдэн метрийн цаана зогсож, түүнд хүндэтгэл үзүүлсэн ч айсангүй түүн рүү харав. "Миний төсөөлж байснаас илүү хэцүү" гэж тэр хүлээн зөвшөөрсөн. "Чимээгүй олборлосонд баярлалаа."
  
  Цуст хаан түр зогсов. Араас нь барууд айсан бугыг хөөж байгааг мэдэрсэн. Гөрөөс орилоод зугтаж, айдаст автан үхэлтэйгээ нүүр тулах аргагүй болжээ. Будро тийм биш байсан. Цуст хаан түүнд тодорхой хэмжээний хүндэтгэл үзүүлсэн.
  
  "Мэт Дрейк чамаас илүү гарсан уу?"
  
  "Тагнуулын төв газар миний төсөөлж байснаас илүү ур чадвартай болсон. Тэгээд л болоо".
  
  "Хэрэв надад буу байсан бол эгчийн чинь үхэл хуурамч байх байсан гэдгийг чи мэднэ."
  
  Будреа чимээгүй байгаа нь түүнийг ойлгосон нь харагдсан.
  
  "Үйлдэх цаг ирлээ" гэж Цуст хаан хэлэв. "Надад бусад ранчег устгах хүн хэрэгтэй байна. Кауай болон Том арал дээрх хүмүүс. Чи надад үүнийг хийж чадах уу?"
  
  Түүний тушаасан хүн бүх насаар нь хорих ялаас аврагдсан нь гэнэт найдвар олсон юм. "Би үүнийг хийж чадна."
  
  "Чи барьцаалагдсан хүн бүрийг алах ёстой. Эрэгтэй, эмэгтэй, хүүхэд бүр. Чи хийж чадна аа?"
  
  "Тиймээ, эрхэмээ".
  
  Цуст хаан урагш бөхийв. "Чи итгэлтэй байна уу?"
  
  "Чамайг надаас хүссэн болгоныг би хийх болно."
  
  Цусны хаан ямар ч сэтгэл хөдлөлөө илэрхийлээгүй ч сэтгэл хангалуун байв. Будро түүний хамгийн чадварлаг байлдагч, командлагч байсан. Тэр ийм үнэнч хэвээр үлдсэн нь сайн хэрэг.
  
  "Тэгвэл очоод бэлд. Би таны зааврыг хүлээж байна."
  
  Түүний хүмүүс америкийг дагуулан холдуулсан бөгөөд Цуст хаан нэг хүнийг ардаа хүлээхийг дохив. Энэ бол Оаху дахь ранчынхаа менежер Клод байв.
  
  "Миний хэлсэнчлэн Клод, цаг нь ирлээ. Та бэлэн үү?"
  
  "Бүх зүйл бэлдсэн. Хэдий болтол тэсэх ёстой вэ?"
  
  "Чи үхэх хүртлээ тэвчих болно" гэж Цуст хаан хашгирав. "Тэгвэл чиний миний өрийг төлнө. Та бол анхаарал сарниулах нэг хэсэг юм. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь зөвхөн багахан хэсэг боловч таны золиослол үнэ цэнэтэй юм."
  
  Түүний Оахугийн удирдагч чимээгүй байв.
  
  "Чамд төвөг учруулж байна уу?"
  
  "Үгүй. Үгүй эрхэм ээ."
  
  "Энэ сайн байна. Бид тэдний анхаарлыг ранчо дээр төвлөрүүлбэл та орон нутгийн арлын эсүүдийг нээх болно. Би тамын хаалгаар дамжин өнгөрөх боловч Хавай шатах болно."
  
  
  АРВАН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  ТТГ-ын хувийн онгоц гучин есөн мянган фут өндөрт нисч байв. Мэтт Дрэйк хоосон аягандаа мөсийг эргүүлж, өөр нэг бяцхан виски авахаар тагийг нь хагалав. Онгоцны ард ганцаараа сууж, ганцаардлыг нь хүндэтгэнэ гэж найдаж байв. Гэвч байнгын хажуу тийшээ харц, ууртай шивнэлдэх нь түүнд "Эргээд тавтай морил" микроавтобус удахгүй түүний хажууд ирэх болно гэдгийг хэлэв.
  
  Тэгээд ч виски миний сэтгэлийг хөдөлгөж эхлээгүй байсан.
  
  Хэйден түүний эсрэг талд, Кинимакад хажууд нь суув. Номлолынхоо мөн чанарыг үл харгалзан Хавайн эр эх орондоо буцаж ирэхдээ нэлээд хөгжилтэй байсан бололтой. Түүний гэр бүлийг сайтар хамгаалж байсан ч үргэлж өөдрөг үзэлтэй аварга биет нь тэдэнтэй уулзах боломжтой хэвээр байгаа гэдэгт итгэлтэй байв.
  
  Хайден Жонатан Гейтстэй хиймэл дагуулын утсаар ярьсан. "Дахиад гурав уу? Энэ бол нийт хорин нэгэн хоригдол юм, эрхэм ээ. За, тийм ээ, үүнээс ч олон байгаа гэдэгт итгэлтэй байна. Тэгээд одоохондоо байршил алга. Баярлалаа".
  
  Хэйден холбоо тасалж, толгойгоо доошлуулав. "Би түүнтэй дахиж ярьж чадахгүй. Эхнэр нь саяхан алагдсан хүнтэй яаж ярих вэ? Та юу хэлэх гэж байна?"
  
  Дрейк түүнийг ажиглав. Хэсэг хугацааны дараа тэр хий үзэгдэлтэй харцаа түүн рүү эргүүлэв. "Намайг уучлаарай, Мэтт. Би тэгэж бодохгүй байна. Маш их зүйл болж байна."
  
  Дрейк толгой дохин аягаа шавхав. "Гейтс амралтаа авах ёстой юм биш үү?"
  
  "Нөхцөл байдал хэтэрхий тогтворгүй байна." Хэйден утсаа өвдөг дээрээ наав. "Дайны үед хэн ч ард хоцордоггүй."
  
  Дрэйк ёжтойгоор инээмсэглэв. "Би Хавайг тийм том гэж бодсонгүй."
  
  "Тэд яагаад түүний ранчегийн нэгийг ч олоогүй юм бэ? За, энэ бол тийм ч том асуудал биш юм. Гэтэл тэнд чинь нэвтэршгүй ой, дов толгод, хөндий аймаар олон бий. Мал аж ахуйн газрууд ч гэсэн өнгөлөн далдалсан байх. Цуст хаан бидэнд зориулж бэлтгэгдсэн. Вашингтон энгийн ажилчдаас илүү нутгийн иргэд бидэнд тусална гэж бодож байх шиг байна."
  
  Дрейк хөмсгөө өргөв. "Гайхалтай нь тэдний зөв байх. Эндээс л манай нөхөрсөг аварга орж ирдэг."
  
  Мано түүнд өргөн, тайван инээмсэглэв. "Би Хонолулугийн ихэнх хүмүүсийг үнэхээр мэднэ."
  
  Бүдгэрэлт гарч, Бен Блэйк түүний хажууд гэнэт гарч ирэв. Дрэйк тэр залуу руу ширтэв. Кеннедиг нас барснаас хойш анх удаагаа тэд бие биенээ үнэхээр харсан . Түүний дотор сэтгэл хөдлөлийн давалгаа үүсэж, тэр хурдан дарж, дахин нэг балгасаар нуугдав.
  
  "Бүх зүйл маш хурдан болсон, найз минь. Би тусалж чадсангүй. Тэр намайг аварсан ч... гэхдээ би түүнийг аварч чадаагүй."
  
  "Би чамайг буруутгахгүй. Энэ чиний буруу биш байсан."
  
  "Гэхдээ чи явсан."
  
  Дрейк дүүгээ ууртай нүдээр харж байсан Бенийн эгч Карин руу харлаа. Тэд Бенийн бодлогогүй алхамын талаар ярилцаж байсан бололтой, тэр үр тарианы эсрэг явсан. Дрэйк дахиад нэг виски нээгээд сандал дээрээ налан харц нь огт хөдөлсөнгүй. "Оройн мянга орчим жилийн өмнө би SAS-д элссэн. Дэлхийн хамгийн шилдэг байлдааны хүчин. Тэд хамгийн шилдэг нь байх шалтгаан бий, Бен. Бусад зүйлсийн дунд энэ нь харгис хэрцгий хүмүүс байдагтай холбоотой юм. Харгис хэрцгий. Алуурчид. Тэд таны мэдэх Мэтт Дрейк шиг харагдахгүй байна. Эсвэл бүр Одины ясыг хайж байсан Мэтт Дрейк шиг. Энэ Мэтт Дрейк SAS-д байгаагүй. Тэр энгийн иргэн байсан."
  
  "Одоо?"
  
  "Цуст хаан амьд, Вендетта оршиж байгаа цагт би энгийн иргэн байж чадахгүй. Хичнээн муу болохыг хүсэх нь хамаагүй" гэж хэлжээ.
  
  Бен өөр тийшээ харав. "Би үүнийг ойлгож байна".
  
  Дрейк гайхав. Бэн босоод суудал руугаа буцахад тэр хагас эргэж харав. Магадгүй тэр залуу том болж эхэлсэн байх.
  
  Хэрэв сүүлийн гурван сар энэ үйл явцыг хурдасгаагүй бол юу ч хийхгүй байх байсан.
  
  Хэйден түүнийг ажиглав. "Тэр түүнтэй хамт байсан, чи мэднэ. Түүнийг нас барах үед. Түүнд ч хэцүү байсан."
  
  Дрейк шүлсээ залгиад юу ч хэлсэнгүй. Түүний хоолой зангирч, нулимс дуслахгүйн тулд хийж чадах бүх зүйл байлаа. SAS-ын нэг залуу. Виски ходоодны минь нүхэнд халуун ул мөр үлдээв. Хэсэг хугацааны дараа тэр "Чиний хөл ямар байна?"
  
  "Өвдөж байна. Би алхаж, гүйж ч чадна. Будреотой дахиад хэдэн долоо хоног тулалдахыг хүсэхгүй байна."
  
  "Түүнийг шоронд байгаа цагт чи ингэх шаардлагагүй."
  
  Үймээн самуун түүний анхаарлыг татав. Май, Алисиа хоёр бие биенээсээ хэд хэдэн эгнээ түрүүлж, коридорт суув. Хоёр эмэгтэйн харилцаа хэзээ ч хүйтэн жавартай байсангүй, гэхдээ нэг зүйл тэднийг хоёуланг нь бухимдуулж байв.
  
  "Та биднийг буулт хийсэн!" Алисия хашгирч эхлэв. "Өөрийнхөө хараал идсэн эгчийг аврахын тулд. Тэд өөр яаж зочид буудал олох юм бэ?"
  
  Дрэйк суудлаасаа гулган бууж, коридор руу явав. Нислэгийн үеэр түүнд хамгийн сүүлд хэрэгтэй зүйл бол түүний урьд өмнө нь мэддэг байсан хамгийн үхлийн аюултай хоёр эмэгтэйн хоорондох зодоон байв.
  
  "Хадсон тэр зочид буудалд үхсэн" гэж Алисия архирав. "Тэд... байхад нь..." Тэр толгой сэгсэрлээ. "Энэ чиний мэдээлэл байсан уу, Китано? Би чамайг үнэнийг хэлэхийг уриалж байна."
  
  Алисия хонгил руу орлоо. Май түүний нүүр рүү харахаар бослоо. Хоёр эмэгтэй бараг хамартай байсан. Май өөртөө зай гаргахаар ухарлаа. Энэ нь япон бүсгүйн сул дорой байдлын шинж гэж туршлагагүй ажиглагч бодсон байх.
  
  Дрейк үүнийг үхлийн шинж тэмдэг гэдгийг мэдэж байсан.
  
  Тэр урагш гүйв. "Зогс!"
  
  "Миний эгч арван Хадсоны үнэтэй."
  
  гэж Алисия архирав. "Одоо би тавдугаар сард авах болно!"
  
  Дрейк Мэйг ухрахгүй гэдгийг мэдэж байсан. Алисиад аль хэдийн мэдэж байсан зүйлээ - Хадсон өөрийгөө өгсөн гэж хэлэх нь илүү хялбар байх байсан ч Май Китаногийн бардам зан түүнд бууж өгөхийг зөвшөөрөхгүй байв. Алисиа цохив. гэж Май хариулав. Алисиа өөртөө илүү зай гаргахын тулд хажуу тийш нүүв. Май түүн рүү дайрав.
  
  Дрейк тэдэн рүү гүйлээ.
  
  Алисия өшиглөлтийг дуурайн урагш алхан Мэйгийн нүүр рүү тохойгоо шидэв. Япон дайчин хөдөлсөнгүй, харин толгойгоо үл ялиг эргүүлснээр цохилт түүнээс нэг миллиметрийн зайд исгэрэв.
  
  Май Алисагийн хавирга руу хүчтэй цохив. Амьсгалах чимээ гарч, Алисия хаалт руу тонгойв. Май урагшиллаа.
  
  Хэйден орилон үсрэн бослоо. Бен, Карин хоёр хоёулаа тулалдаанд хэн ялахыг сонирхож байв. Дрэйк хүчлэн орж ирээд Мэйг хажуугийн суудал руу түлхэж, гараа Алисиагийн хоолойгоор зүсэв.
  
  "Зогс." Түүний хоолой булш шиг намуухан боловч аюул заналхийллээр дүүрэн байв. "Таны үхсэн новшийн найз залуу чинь үүнд ямар ч хамаагүй. Бас эгч чинь" гэж хэлсэн. Тэр Май руу муухай харав. "Коваленко бол дайсан. Тэр новш ФУБАР болмогц та хүссэнээрээ тэмцэж болно, гэхдээ тэр болтол үүнийг хадгалаарай."
  
  Алисиа гараа мушгив. "Тэр гичий хийсэн зүйлийнхээ төлөө үхэх ёстой."
  
  Май нүдээ ч цавчилгүй. "Чи үүнээс ч илүү муу зүйл хийсэн байна, Алисиа."
  
  Дрейк Алисиагийн нүдэнд дахин гал дүрэлзэж байхыг харав. Тэр толгойд нь орж ирсэн цорын ганц зүйлийг бүдгэрүүлэв. "Магадгүй маргахын оронд та нарын хэн нь Уэллсийг алсан болохыг надад тайлбарлаж өгөөч. Тэгээд яагаад."
  
  Тэмцэл тэдний хүрээнээс давсан.
  
  Хэйден яг ард нь байсан: "Хадсоныг өндөр технологийн хяналтын төхөөрөмж Майлз ашиглан мөрдсөн. Чи үүнийг мэднэ. Май энэ төхөөрөмжийг өгсөнд энд хэн ч сэтгэл хангалуун бус байна." Түүний хоолойд ган сонсогдов. "Тэр яаж үүнийг олж авсныг дурдахгүй байх. Гэхдээ тэр яагаад үүнийг хийснийг би ч гэсэн ойлгож байна. Зарим төрийн өндөр албан тушаалтнууд яг ийм зүйлтэй явж байна. Коваленко аль хэдийн сүүлчийн тоглолтоо хийж байгаа бөгөөд бид хоёр дахь бааз руугаа арай ядан орж ирсэн. Хэрэв битүүмжлэлгүй бол..."
  
  Алисия архираад суудалдаа буцаж ирэв. Дрэйк өөр нэг овоо бяцхан бяцхан зураг олж, коридороор буцаж өөрийнхөөрөө явлаа. Тэр хамгийн сайн найзтайгаа одоохондоо ямар ч яриа эхлүүлэхийг хүссэнгүй урагшаа харав.
  
  Гэвч замдаа Бен түүн рүү бөхийв. "ФУБАР?"
  
  "Танихын аргагүй новш."
  
  
  АРВАН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Тэднийг газардахын өмнө Хэйденд Эд Бодро Тагнуулын төв газрын шоронгоос оргосон гэсэн дуудлага иржээ. Цусны хаан дотоод хүн ашиглаж, өөрийн хүслийн эсрэг болгоомжтой, чимээ шуугиангүй үйлдлээр Будреаг гаргаж авсан.
  
  "Хүмүүс та нар хэзээ ч юу ч сурдаггүй" гэж Дрейк түүнд хэлэхэд тэр хариуд нь хэлэх үггүй байхад нь гайхсангүй.
  
  Хонолулугийн нисэх онгоцны буудал бүдэг бадаг өнгөрч, хурдан машин хот руу орж ирэв. Тэд хамгийн сүүлд Хавайд байхдаа Давор Бабичийн харш руу дайрч, хүү Бланка түүнийг сэжигтнүүдийн жагсаалтад оруулжээ. Энэ нь тухайн үед ноцтой санагдаж байсан.
  
  Дараа нь Дмитрий Коваленко гарч ирэв.
  
  Гонолулу бол Америк, Европын ихэнх хотуудаас ялгаатай нь хөл хөдөлгөөн ихтэй хот байв. Гэвч ямар нэгэн байдлаар Вайкики далайн эрэг хорин минутын зайтай байна гэсэн энгийн бодол нь Дрейкийн гунигтай бодлыг хүртэл зөөлрүүлэв.
  
  Орой болж, тэд бүгд ядарсан байв. Гэвч Бен, Карин нар шууд ТТГ-ын байр руу очиж, дотоод сүлжээнд холбогдохыг шаардав. Тэд хоёул ахмад Күүкийн тэмдэглэлийг хаана байгааг ухаж эхлэхийг хүсч байв. Дрейк үүнийг сонсоод бараг л инээмсэглэв. Бен үргэлж оньсогоонд дуртай байсан.
  
  Хэйден бичиг цаасны ажлыг хурдасгаж, тэд удалгүй Майамид үлдээсэн шигээ өөр нэг жижигхэн оффис руу оров. Цорын ганц ялгаа нь тэд Вайкикигийн өндөр зочид буудлууд, алдарт Top of Waikiki эргэдэг ресторан, алсад Оахугийн хамгийн том үзмэр болох Алмазан толгой гэгддэг удаан унтарсан галт уулыг харж байв.
  
  "Бурхан минь, би энд амьдармаар байна" гэж Карин санаа алдан хэлэв.
  
  "Би итгэж байна" гэж Кинимака бувтнав. "Хэдийгээр ихэнх амрагч нар надаас илүү их цагийг энд өнгөрөөдөг гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Хөөе, та Эверглэддэд байсан удаагүй" гэж Хэйден Бен, Карин хоёрын компьютерийг давуу эрхтэй системд холбохдоо ёжтой хэлэв. "Тэгээд нутгийн хүмүүсийн нэгтэй уулзсан."
  
  Кинимака хэсэг гайхан харснаа инээв. "Та матар гэсэн үг үү? Маш хөгжилтэй байсан, тийм ээ."
  
  Хэйден хийж байсан зүйлээ дуусгаад эргэн тойрноо харав. "Хурдан оройн хоол идэж, эрт унтвал ямар вэ? Бид үүрээр ажлаа эхэлдэг."
  
  Толгой дохиж, санал нийлэх чимээ гарав. Мэй зөвшөөрсний дараа Алисиа явлаа. Дрэйк хамт ажиллагсад руугаа эргэхээсээ өмнө түүний араас харав. "Өнөөдөр миний сурсан зүйлийг та нар бүгд мэдэх ёстой. Энэ нь бидний илчлэх хамгийн чухал мэдээллийн нэг байж магадгүй гэж би бодож байна." Тэр завсарлага хийв. "Дахл өчигдөр надтай холбогдсон."
  
  "Торстен?" Бен үгээ алдлаа. "Галзуу швед хүн яаж байна? Би түүнийг хамгийн сүүлд харахад тэр Одины яс руу ширтэж байсан."
  
  Дрейк хэн ч түүний яриаг таслаагүй дүр үзүүлэв. "Бурхдын булшийг судалж байхдаа тэд дамжуулах төхөөрөмж дээр бидний олсон эргүүлэгтэй тохирох тэмдэглэгээг олсон."
  
  "Тогтмол уу?" - гэж Хайден давтан хэлэв. "Хэр тууштай?"
  
  "Тэд яг адилхан."
  
  Бенийн тархи бүрэн хүчин чадлаараа ажиллаж эхэлсэн. "Энэ нь булшийг барьсан хүмүүс мөн төхөөрөмжийг бүтээсэн гэсэн үг юм. Энэ галзуу юм. Онол нь бурхад өөрсдийн бунханыг барьж, үхэхийн тулд хэвтэхийн зэрэгцээ бөөнөөр устах замаар амьдралыг уртасгадаг. Одоо та тэд цаг хугацаагаар аялах төхөөрөмж бүтээсэн гэж хэлж байна уу? Бен түр зогсов. "Үнэндээ энэ нь утга учиртай..."
  
  Карин толгой сэгсрэн түүн рүү харлаа. "Тэнэг. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь утга учиртай юм. Тиймээс тэд цаг хугацаагаар аялж, үйл явдлуудыг удирдаж, хүмүүсийн хувь заяаг бүтээсэн."
  
  Мэтт Дрэйк чимээгүйхэн эргэж харав. "Би өглөө уулзъя."
  
  
  * * *
  
  
  Шөнийн агаар намуухан, халуун орны дулаан, Номхон далайгаар үл ялиг амттай байв. Дрейк задгай баар олох хүртлээ гудамжаар тэнүүчилж байв. Үйлчлүүлэгч нь бусад орны баарнаас өөр байх ёстой биз дээ гэж тэр бодлоо. Эцсийн эцэст энэ бол диваажин байсан. Тэгвэл яагаад бүх насаар нь хорих ял эдэлж байсан хүмүүс энэ газрыг эзэмшдэг юм шиг билблер тоглосоор байна вэ ? Баарны үзүүрт нэг согтуу хүн яагаад толгойгоо хойш шидчихсэн сууж байсан юм бэ? Мөнхийн хосууд яагаад өөр өөрсдийн бяцхан ертөнцөд төөрсөн, хамтдаа мөртлөө ганцаараа суув?
  
  За зарим зүйл өөр байсан. Алисиа Майлс бааранд давхар ундаа ууж дуусгасан байв. Дрэйк явах талаар бодож байв. Уй гашуунаасаа нуугдаж болох өөр баарууд байсан бөгөөд ихэнх нь ийм байдалтай байвал тэр гэртээ байгаа мэт санагдах болно.
  
  Гэхдээ арга хэмжээ авах уриалга нь түүний үзэл бодлыг бага зэрэг өөрчилсөн байх. Тэр түүн дээр очоод суулаа. Тэр дээшээ ч харсангүй.
  
  "Ноов, Дрейк." Тэр хоосон шилээ түүн рүү түлхлээ. "Надад ундаа авч өгөөч."
  
  "Савыг орхи" гэж Дрейк барменд зааж, өөртөө хагас аяга Бакарди Оакхерт асгав. Тэр хундага өргөж хундага өргөв. "Алисиа Майлс. Хаана ч явсан арван жилийн харилцаа, тийм үү? Одоо бид диваажинд орж, бааранд согтуурч байна."
  
  "Амьдрал таныг хуурах арга замтай."
  
  "Үгүй. SRT үүнийг хийсэн."
  
  "Энэ мэдээж тус болсонгүй."
  
  Дрейк түүн рүү хажуу тийшээ харав. "Энэ шударга санал мөн үү? Чамаас? Тэдний хэд нь живсэн бэ?" гэж асуув.
  
  "Хурцадмал байдлыг арилгахад хангалттай. Надад хэрэгтэй зүйл биш."
  
  "Гэхдээ та тэдгээр хүмүүст туслахын тулд юу ч хийгээгүй. Тэр тосгонд. Чи бүр санаж байна уу? Та манай цэргүүдэд байцаалт өгөхийг зөвшөөрсөн."
  
  "Би тэдний нэгэн адил цэрэг байсан. Надад захиалга байсан."
  
  "Тэгээд та илүү төлсөн хүнд бууж өгсөн."
  
  "Би үүргээ гүйцэтгэсэн, Дрейк." Алисия ромоо дахин дүүргээд лонхыг ширээн дээр хүчтэй цохив. "Үр шимийг нь хүртэх цаг нь болсон."
  
  "Тэгээд энэ нь чамайг хаанаас авсныг хараарай."
  
  "Энэ биднийг хаашаа авсныг хар л даа, тийм үү?"
  
  Дрейк чимээгүй болов. Тэр өндөр замыг туулсан гэж хэлж болно. Та түүнийг намхан замаар явсан гэж хэлж болно. Энэ хамаагүй байсан. Тэд ижил алдагдалтай, ижил ирээдүйтэй нэг газар дуусав.
  
  "Бид эхлээд Цуст вендеттатай харьцах болно. Мөн Коваленко. Дараа нь бид хаана байгаагаа харах болно." Алисия алсыг харан суув. Дрейк Тим Хадсоныг бодож байгаа болов уу гэж бодов.
  
  "Бид Уэллсийн талаар ярих хэрэгтэй хэвээр байна. Тэр миний найз байсан."
  
  Алисия өмнөх шигээ инээвхийлэв. "Тэр хөгшин гаж донтон уу? Тэр ямар ч байдлаар таны найз Дрэйк байгаагүй, чи үүнийг мэдэж байгаа. Бид худгийн талаар ярих болно. Гэхдээ эцэст нь. Тэр үед л болдог."
  
  "Яагаад?"
  
  Түүний мөрөн дээгүүр намуухан хоолой хөвж байв. "Яагаад гэвэл энэ нь тохиолдох ёстой, Мэтт." Энэ бол тавдугаар сарын зөөлөн аялгуу байв. Тэр чимээгүйхэн тэдэн рүү чиглэв. "Учир нь бид эхлээд үүнийг даван туулахын тулд бие биедээ хэрэгтэй."
  
  Дрейк түүнийг хараад гайхсанаа нуухыг оролдов. "Уэллсийн тухай үнэн үнэхээр тийм аймшигтай гэж үү?"
  
  Тэдний чимээгүй байдал юу болохыг хэлэв.
  
  Май тэдний дундуур оров. "Надад удирдагч байгаа учраас би энд байна."
  
  "Дэгээ? Хэнээс? Япончууд чамайг орлочихлоо гэж бодсон юм."
  
  "Энэ бол албан ёсны, тэд үүнийг хийсэн." Майгийн хоолойд хөгжилтэй тэмдэглэл байв. "Албан бусаар тэд америкчуудтай хэлэлцээр хийж байна. Тэд Коваленког барих нь ямар чухал болохыг мэддэг. Миний төрийг харах нүдгүй гэж битгий бодоорой."
  
  "Би энэ тухай зүүдэлсэн ч үгүй." гэж Алисия хурхирлаа. "Би зүгээр л чамайг яаж биднийг олсныг мэдмээр байна." Тэр гэрэлт цамхагийг хаяхыг хүссэн мэт хүрэмээ сэгсэрлээ.
  
  "Би чамаас дээр" гэж Май хэлээд одоо инээж байв. "Энэ бол гурван блокийн цорын ганц баар юм."
  
  "Энэ бол үнэн?" Дрейк нүдээ анив. "Ямар инээдтэй юм."
  
  "Надад тэргүүлэгч байна" гэж Май давтан хэлэв. "Чи одоо надтай хамт ирж шалгамаар байна уу эсвэл хоёулаа хэт согтуу байна уу?"
  
  Дрейк секундын дараа сандлаасаа үсрэн босч, Алисиа эргэн тойрон эргэв. "Замаа харуул, бяцхан элф."
  
  
  * * *
  
  
  Богинохон таксинд суусны дараа тэд хөл хөдөлгөөн ихтэй гудамжны буланд чихэлдэж, Майн шинэчлэгдэхийг сонсов.
  
  "Энэ бол миний Тагнуулын газарт итгэдэг хүнээс шууд ирсэн. Коваленкогийн ранчог түүний итгэдэг хэд хэдэн хүн удирддаг. Энэ нь түүнд цаг хугацаа хэрэгтэй үед урьд урьдынхаас илүү их тусалдаг хэдий ч үргэлж ийм байсаар ирсэн. Ямар ч байсан Оаху дахь түүний ранчог Клод гэдэг хүн удирддаг."
  
  Май тэдний анхаарлыг дээд зэрэглэлийн клубын нуман хаалгаар, тод гэрэлтүүлэгтэй хаалгаар өнгөрч буй залуусын эгнээнд татав. "Клод энэ клубыг эзэмшдэг" гэж тэр хэлэв. "Амьд DJ, Баасан гарагийн тусгай лонх ба тусгай зочид" гэж анивчсан гэрэл сурталчилсан. Дрэйк амьсгаадах сэтгэлээр олныг тойруулан харав. Энэ нь Хавайн мянга орчим үзэсгэлэнтэй залуу эрэгтэйчүүдийг янз бүрийн мужид хувцсаа тайлсан байв.
  
  "Бид бага зэрэг ялгарч чадна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Одоо би та нарыг бүгдийг цэвэрлэсэн гэдгийг мэдэж байна." Алисия түүн рүү инээмсэглэв. "Жилийн өмнөх Дрэйк одоо хамт байгаа хоёр халуухан эмэгтэйн хажууд зогсоод хоёр гараараа хацрыг нь дарж, биднийг тийш нь түлхэх байсан."
  
  Дрейк түүний гайхалтай зөв гэдгийг мэдээд нүдээ нухлаа. "Гучин оны дунд үе хүнийг өөрчилдөг" гэж тэр шахаж, гэнэт Алисоныг алдах, Кеннедигийн аллага, байнгын согтуу байдлын жинг мэдэрсэн. Тэр хоёулаа ган харцыг нь засаж чадсан.
  
  "Клодыг хайх ажил эндээс эхэлж байна."
  
  Тэд хаалгачны хажуугаар инээмсэглэн өнгөрч, анивчиж буй гэрэл, хуурамч утаагаар дүүрсэн нарийхан хонгилд оров. Дрэйк түр зуур ухаангүй болж, хэдэн долоо хоног согтуу байсан. Түүний сэтгэх үйл явц бүрхэг, хариу үйлдэл нь бүр ч илүү. Тэр хурдан гүйцэх хэрэгтэй байв.
  
  Хонгилын цаана бүжгийн талбайг шувууны нүдээр харах өргөн тагт байв. Биеүүд гүн басс хэмнэлээр нэгдмэл хөдөлж байв. Тэдний баруун талын хананд олон мянган архины шил багтаж, гэрлийг гялалзсан призм хэлбэрээр тусгаж байв. Арваад баарны ажилтнууд тоглогчид дээр ажиллаж, уруул уншиж, мөнгөн гуйвуулга өгч, клубт хайхрамжгүй хандсан хүмүүст буруу ундаа өгчээ.
  
  Бусад баартай адил. Дрэйк ёжтой инээв. "Ард". Тэр олны дунд нуугдах шаардлагагүй гэж заалаа. "Услагдсан талбай. Мөн тэдний ард хөшиг байна."
  
  "Хувийн намууд" гэж Алисия хэлэв. "Би тэнд юу болж байгааг мэдэж байна."
  
  "Мэдээж та мэднэ." Май аль болох ихийг судлах завгүй байв. "Энд чиний хэзээ ч орж байгаагүй арын өрөө байна уу, Майлз?"
  
  "Тийшээ ч битгий яв, гичий минь. Тайландад хийсэн таны мөлжлөгийг би мэднэ. Би ч гэсэн эдгээрийн алийг нь ч оролдохгүй."
  
  "Таны сонссон зүйл маш дутуу байсан." Май эргэж харалгүй өргөн шатаар бууж эхлэв. "Надад итгэ".
  
  Дрейк Алисиа руу хөмсгөө зангидан, бүжгийн талбай руу толгой дохив. Алисия гайхсан харагдсан ч дараа нь тэр товчлол хийж, хувийн газар руу явах бодолтой байгаагаа ойлгов. Англи эмэгтэй мөрөө хавчив. "Чи удирдаж байна, Дрейк. Би чамайг дагах болно."
  
  Дрейк гэнэт, үндэслэлгүй цус урсаж байгааг мэдэрсэн. Энэ бол Дмитрий Коваленкогийн хаана байгааг мэдэх хүнтэй ойртох боломж байлаа. Түүний урсгаж байсан цус нь түүний урсгахад бэлэн байсан цустай харьцуулахад далайд дусал төдий байлаа.
  
  Тэд бүжгийн талбай дээр хөлөрсөн биенүүдийн дундуур явж байтал нэг залуу Алисиаг эргүүлж чаджээ. "Хөөе" гэж тэр найз руугаа хашгирч, лугшилтын хэмнэлээр хоолой нь бараг сонсогдохгүй байв. "Би зүгээр л азтай байсан".
  
  Алисиа түүний нарны зангилааг мэдэрсэн хуруугаараа цохив. "Чи хэзээ ч аз таарч байгаагүй, хүү минь. Зүгээр л царайгаа хараарай" гэж хэлсэн.
  
  Тэд чимээ шуугиантай хөгжим, найгасан бие, баарны ажилчид толгой дээрээ тэнцвэртэй тавиуртай олны дунд нааш цааш гүйлдэхийг үл тоомсорлон хурдан хөдөллөө. Хосууд чангаар маргаж, эрэгтэй нь багана дээр дарагдсан, эмэгтэй нь түүний чихэнд хашгирав. Дунд эргэм насны хэдэн эмэгтэй гартаа архины вазелин, жижигхэн хөх халбага барьсаар хөлөрч, хөөрч сууна. Шалан даяар тарсан намхан ширээ байсан бөгөөд ихэнх нь шүхэр дор амтгүй ундаагаар дүүрсэн байв. Хэн ч ганцаараа байгаагүй. Май, Алисиа хоёрыг өөд болоход олон эрчүүд хоёр дахин их үйлдэл хийсэн нь найз охидынхоо дургүйцлийг хүргэв. Май ухаалгаар анхаарал хандуулсангүй. Алисиа үүнийг өдөөсөн.
  
  Тэд хоёр бат бөх гуулин олсны дундуур сунгасан зузаан алтлаг сүлжсэн олсоор хучигдсан талбай дээр ирэв. Байгууллагынхан хоёр талд байгаа хоёр дээрэмчинтэй хэн ч маргахгүй гэж таамагласан бололтой.
  
  Одоо тэдний нэг нь алгаа гарган урагш алхаж, Майг эелдгээр ухрахыг хүсэв.
  
  Япон охин хурдан инээмсэглэв. "Клод биднийг харахаар явуулсан..." гэж тэр бодсон бололтой хэсэг зогсов.
  
  "Пилипо?" Нөгөө дээрэмчин хурдан ярив. "Би яагаад гэдгийг ойлгож байна, гэхдээ энэ хүн хэн бэ?"
  
  "Бие хамгаалагч".
  
  Хоёр том залуу Дрейк рүү хулгана эргүүлж буй муур шиг харав. Дрейк тэдэн рүү өргөн инээмсэглэв. Англи аялга нь сэжиг төрүүлэх вий гэж юу ч хэлсэнгүй. Алисиа ийм санаа зоволтгүй байв.
  
  "Тэгэхээр энэ Пилипо. Тэр ямархуу хүн бэ? Бид цагийг сайхан өнгөрөөх гэж байна уу, эсвэл юу?"
  
  "Өө, тэр бол хамгийн шилдэг нь" гэж эхний довтлогч ёжтой инээмсэглэв. "Төгс эрхэм"
  
  Хоёр дахь довтлогч тэдний хувцсыг харж байв. "Чи энэ үйл явдалд зориулагдаагүй байна. Чамайг Клод явуулсан гэдэгт итгэлтэй байна уу?"
  
  "Би итгэлтэй байна" гэж хэлэхэд Майгийн хоолойд доог тохууны ул мөр байсангүй.
  
  Дрэйк биржийг далд нүхийг үнэлэхийн тулд ашигласан. Богино шатаар том ширээ суусан өндөр тавцан руу хөтөлсөн. Ширээний эргэн тойронд арав гаруй хүн сууж байсан бөгөөд тэдний ихэнх нь саяхан ямар нэгэн ноцтой нунтаг уусгасан гэж хэлэх хангалттай урам зоригтой харагдаж байв. Бусад нь зүгээр л айж, гунигтай харагдсан, залуу эмэгтэйчүүд, хэдэн залуус намын бүлэгт харьяалагдахгүй нь тодорхой.
  
  "Хөөе Пилипо!" - гэж хоёр дахь довтлогч хашгирав. "Танд шинэ мах!"
  
  Дрейк охидын араас богино шатаар өгсөв. Энд илүү нам гүм байсан. Тэрээр өнөөг хүртэл арван хоёр муу залууг тоолсон бөгөөд бүгд буу барьсан байж магадгүй юм. Гэвч тэр орон нутгийн арван хоёр сахиулагчийг Мэй, Алисиа болон өөртэй нь харьцуулахдаа тэр санаа зовсонгүй.
  
  Аль болох өөртөө анхаарал татахгүйг хичээн тэдний ард үлдэв. Зорилтот нь Пилипо байсан бөгөөд тэд одоо хэдхэн фут зайтай байв. Энэ шөнийн клуб үнэхээр ганхаж эхлэх гэж байсан.
  
  Пилипо охид руу ширтэв. Түүний хоолойд хуурай товших чимээ түүний сонирхлыг илтгэнэ. Дрейк түүний гар ундаа руу сунган буцаан тогшихыг бүдэгхэн харлаа.
  
  "Клод чамайг явуулсан уу?"
  
  Пилипо намхан, туранхай хүн байв. Түүний том, илэрхийлэлтэй нүд тэр даруй Дрейкэд энэ хүн Клодын найз биш гэдгийг хэлэв. Бид бие биенээ ч мэддэггүй байсан. Тэр илүү хүүхэлдэй, клубын толгойлогч байсан. Хэрэглээний материал.
  
  "Үнэхээр биш". Май ч үүнийг ойлгож, нүд ирмэхийн зуур идэвхгүй эмэгтэй байснаа гайхалтай алуурчин болж хувирав. Хамгийн ойр дотны хоёр хүний хоолойд нь мэдээ алдчихсан хуруунууд нь урдаас гүн цохиулж, гурав дахь нь сандлаасаа уналаа. Алисиа хажуугийн ширээн дээр үсрэн бууж өгзөг дээрээ бууж, хөл нь агаарт хөөрч, урсах хүзүүтэй шивээстэй залуугийн нүүр рүү өсгийгөөрөө хүчтэй өшиглөсөн. Тэр хажууд нь байсан зэрлэг амьтантай мөргөлдөж, хоёуланг нь хөлөөс нь унагав. Алисиа гуравт үсрэв.
  
  Дрейк харьцангуй удаан байсан ч хамаагүй илүү хор хөнөөлтэй байв. Урт үстэй ази эр түүнийг түрүүлж сөрөн, урд талын цоолтуур болон шуугианыг хослуулан урагш хөдөллөө. Дрэйк хажуу тийш очин, хөлийг нь барьж аваад, тэр хүн хашгиран унах хүртэл хүчтэй, гэнэтийн хүчээр эргэлдэж, уйлж буй бөмбөг болон хувирав.
  
  Дараагийн хүн хутга гаргаж ирэв. Дрейк инээмсэглэв. Ир нь урагш шидэв. Дрейк бугуйнаас нь барьж, хугалж, зэвсгээ эзнийхээ гэдсэнд гүн оруулав.
  
  Дрейк цааш явав.
  
  Азгүй өлгүүрүүд ширээнээс зугтав. Энэ хамаагүй байсан. Тэд Клодын талаар юу ч мэдэхгүй. Хүлээгдэж байсанчлан тансаг савхин сандалдаа аль болох гүн нуугдаж чадах цорын ганц хүн айсандаа нүд нь томрон, уруул нь чимээгүйхэн хөдөлж байв.
  
  "Пилипо." Май түүн рүү дөхөж очоод түүний гуян дээр гараа тавив. "Та эхлээд манай компанийг хүсч байна. Одоо чи үүнийг хийхгүй. Энэ бүдүүлэг юм. Миний найз болоход юу хэрэгтэй вэ?
  
  "Би... надад эрчүүд бий." Пилипо догдолж, хуруу нь архинд донтохын ирмэг дээр байгаа хүн шиг чичирч байв. "Хаа сайгүй".
  
  Дрэйк бараг л шатны орой дээр гарсан хоёр довтлогчтой таарав. Алисиа баруун талд нь тэнүүлчдийг шүүрдэж байв. Доороос хүнд бүжгийн хөгжим хангинаж байв. Согтууруулах ундааны янз бүрийн үе шаттай цогцосууд бүжгийн талбай дээр тархсан байв. Ди-Жэй олзлогдсон үзэгчдэд зориулж холилдон орилолдож байв.
  
  "Чамайг Клод явуулаагүй" гэж хоёр дахь довтлогч амьсгаадан, цочирдсон нь тодорхой. Дрэйк шатны гишгүүрийг ашиглан урагшаа савлаж, хоёр хөлөө тэр хүний цээжин дээр тавиад, чимээ шуугиантай нүх рүү арагш уналаа.
  
  Өөр нэг хүн сүүлчийн шат руу үсрэн гараа саван Дрейк рүү гүйлээ. Англи хүн хавиргандаа цохиулсан нь сул дорой хүнийг унагах байсан. Өвдөж байна. Өрсөлдөгч нь нөлөө үзүүлэхийг хүлээж зогсов.
  
  Гэвч Дрэйк зүгээр л санаа алдаад, хөлнийх нь улнаас савлуулан ойрын апперкет хийлээ. Хөшөөг газраас өргөж, тэр даруй ухаан алджээ. Газар мөргөсөн чимээ нь Пилипогийн харайлтад хүргэв.
  
  "Чи ямар нэг юм хэлсэн үү?" Май төгс арчилгаатай хумсаа Хавайн сүрэлээр бүрхэгдсэн хацраар нь гүйлгэв. -Танай эрчүүдийн тухай?
  
  "Чи галзуурчихсан юм уу? Та энэ клубыг хэн эзэмшдэгийг мэдэх үү?"
  
  Май инээмсэглэв. Алисия дөрвөн бие хамгаалагч илгээсний дараа огтхон ч сандарсангүй хоёуланд нь ойртлоо. "Чи ингэж хэлэх нь инээдтэй юм." Тэр хөлөө Пилипогийн зүрхэн дээр тавиад хүчтэй дарав. "Энэ залуу, Клод. Тэр хаана байна?"
  
  Пилипогийн нүд яг л баригдсан галт шувуу шиг эргэлдэж байв. "Би... мэдэхгүй. Тэр энд хэзээ ч ирдэггүй. Би энэ газрыг удирддаг, гэхдээ би... Би Клодыг мэдэхгүй."
  
  "Харамсалтай." Алисия Пилипогийн зүрх рүү өшиглөсөн. "Таны төлөө".
  
  Дрэйк хэсэг хугацаанд тэдний периметрийг сканнердсан. Бүх зүйл аюулгүй мэт санагдсан. Клубын эзэнтэй хамраа нийлтэл тонгойв.
  
  "Бид ойлголоо. Чи бол ямар ч үнэ цэнэгүй хүн юм. Чамайг Клодыг мэдэхгүй гэдэгтэй би хүртэл санал нийлж байна. Гэхдээ чи түүнийг таньдаг хүнийг таньдаг гэдэгтээ итгэлтэй байна. Хааяа нэг зочилдог хүн. Өөрийгөө хяналтандаа байлгадаг эр хүн. Одоо..." Дрейк уур хилэнгээ бараг нуусан Пилипогийн хоолойноос барив. "Чи надад энэ хүний нэрийг хэлээч. Эсвэл би чиний новшийн толгойг чинь мушгина."
  
  Пилипогийн шивнэсэн чимээ нь хүнд дуу чимээний хананд дарагдсан аянгын цохилтыг хааж байсан энд хүртэл сонсогдохгүй байв. Бар үхсэн зээрийн толгойг сэгсрэх шиг Дрейк толгойгоо сэгсэрлээ.
  
  "Юу?"
  
  "Бюкенан. Энэ хүнийг Бьюкенан гэдэг."
  
  Уур нь хөдөлж эхлэхэд Дрэйк улам хүчтэй шахав. "Түүнтэй хэрхэн холбогдож байгаагаа надад хэлээч." Кеннедигийн зургууд түүний алсын харааг дүүргэв. Май, Алисиа хоёр түүнийг үхэж буй клубын эзнээс холдуулж байгааг тэр бараг мэдэрсэнгүй.
  
  
  АРВАН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хавайн шөнө үргэлжилсээр байв. Дрейк, Мэй, Алисиа нар клубээс сэмхэн гарч ирээд зогсоол дээр зогссон таксинд зогсоход шөнө дунд дөнгөж өнгөрч байв. Алисиа DJ-ийн дэргэд баяртайгаар алхаж, микрофоныг нь шүүрэн авч, рок одныхоо хамгийн сайхан сэтгэгдэл төрүүлснээр тэдний зугтах замыг туулсан. "Сайн уу Хонолулу! Чи ямар новшийн юм бэ? Өнөө орой энд ирсэндээ баяртай байна. Та нар үнэхээр үзэсгэлэнтэй юм!" Дараа нь тэр мянган уруул дээр мянган таамаглал үлдээж, чимээгүйхэн гарч одов.
  
  Одоо тэд таксины жолоочтой чөлөөтэй ярилцаж байв. "Та Пилипо Бюкананд сэрэмжлүүлэх хүртэл хэр хугацаа шаардагдах гэж бодож байна?" гэж Алисия асуув.
  
  "Азаар тэд түүнийг хэсэг хугацаанд олохгүй байж магадгүй. Тэр сайн холбогдсон. Гэхдээ тэд хийвэл..."
  
  "Тэр ярихгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Тэр хулчгар хүн. Тэр Клодын хүн рүү хандсандаа олны анхаарлыг татахгүй. Би ипотекийн зээлээ түүн дээр тавих байсан" гэсэн юм.
  
  "Өсгөгчид шош асгаж магадгүй." гэж Май чимээгүйхэн хэлэв.
  
  "Тэдний ихэнх нь ухаангүй байна." Алисия инээгээд, дараа нь илүү нухацтай хэлэв. "Гэхдээ сүнсний зөв. Дахиад алхаж, ярьж чадаж байвал гахай шиг орилолдох болно."
  
  Дрейк хэлээ дарав. "Хараал ид, та хоёрын зөв. Дараа нь бид үүнийг хурдан хийх хэрэгтэй. Өнөө шөнө. Үүнээс өөр сонголт байхгүй" гэсэн юм.
  
  "Хойд Кукуй гудамж" гэж Май таксины жолоочид хэлэв. "Та биднийг моргийн ойролцоо буулгаж болно."
  
  Таксины жолооч түүн рүү хурдан харав. "Жинхнээсээ?"
  
  Алисиа хацартай инээмсэглэлээрээ түүний анхаарлыг татав. "Үүнийг доошлуулаарай, тав." Зүгээр л жолоодоорой.
  
  Таксины жолооч "Ноовоо" гэх мэтээр бувтнасан ч харцаа зам руу эргүүлж, чимээгүй болов. Дрейк тэд хаашаа явж байгаа талаар бодлоо. "Хэрэв энэ үнэхээр Бьюкенаны оффис бол тэр одоо тэнд байх магадлал багатай."
  
  гэж Алисия хурхирлаа. "Дрэйки, Дрэйки, чи хангалттай анхааралтай сонсохгүй байна. Бид эцэст нь Пилипо хэмээх тэнэг эр хоолойгоо чиний гарт маш чанга атгаж, нил ягаан өнгөтэй болсныг мэдээд бид түүний инээдтэй амьдралыг аврахаар шийдсэн бөгөөд тэр бидэнд Бүкананд байшинтай гэж хэлсэн."
  
  "Гэр?" Дрэйк ярвайв.
  
  "Бизнесийн тухай. Та эдгээр дилерүүдийг мэднэ. Тэд тэнд амьдарч, хооллож, тоглож, тэндээс орон нутгийн ажлаа зохион байгуулдаг. Эмх журам сахидаг. Тэр ч байтугай хүмүүсээ ойрхон байлгах болно. Энэ бол зогсолтгүй хатуу үдэшлэг юм, залуу минь."
  
  "Энэ нь одоохондоо шөнийн клубт болсон үйл явдлуудыг нууцлахад тусална." Такси морг дээр зогсоход Май хэлэв. "Бид Хонконг дахь тэр хүргэлтийн соронзны оффис руу нэвтэрч байсныг санаж байна уу? Бид хурдан ордог, хурдан гардаг. Ийм л байх ёстой" гэсэн юм.
  
  "Яг л бид Цюрихийн тэр газарт очсон шиг." гэж Алисия Дрейк рүү чангаар хэлэв. "Энэ бүхэн чиний тухай биш, Китано. Тийм ч хол биш."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден Хонолулу дахь Тагнуулын төв газрын байранд түүнд өгсөн байранд орж ирээд замдаа үхэхээ больжээ. Бен орон дээр суугаад хөлөө унжуулан түүнийг хүлээж байв.
  
  Залуу ядарсан харагдаж байв. Олон хоног компьютерийн дэлгэц ширтсэний улмаас нүд нь цус болж, дух нь маш их төвлөрснөөс болж бага зэрэг үрчлээтсэн харагдана. Хэйден түүнийг харсандаа баяртай байв.
  
  Тэр өрөөг тойруулан харав. "Карин та хоёр эцэст нь хүйгээ таслав уу?"
  
  "Хар, хар. Тэр гэр бүл." Тэр хоёрын ойр дотно байгаа нь хамгийн тод харагдаж байгаа юм шиг хэлэв. "Тэгээд тэр компьютерийг тойрон гарах арга замыг мэддэг нь гарцаагүй."
  
  "Суут ухаантны түвшний IQ танд үүнд тусална." Хэйден гутлаа тайллаа. Зузаан хивсэнцэр нь түүний өвдөж буй хөлний доор хөөсөрсөн дэр шиг санагдана. "Маргааш та Күүкийн тэмдэглэлээс бидэнд хэрэгтэй зүйлийг олж авна гэдэгт би бүрэн итгэлтэй байна."
  
  "Хэрэв бид тэднийг огт илрүүлж чадвал."
  
  "Бүх зүйл интернетэд байдаг. Хаашаа хайхаа л мэдэх хэрэгтэй" гэж хэлсэн.
  
  Бен түүн рүү хөмсөг зангидав. "... Энд биднийг удирдаж байгаа юм шиг санагдаж байна уу? Эхлээд би бурхадын булш, дараа нь шилжүүлэх төхөөрөмжүүдийг олдог. Энэ хоёр хоорондоо холбоотой болохыг бид одоо олж мэдэж байна. Тэгээд..." Тэр түр зогсов.
  
  "Тэгээд юу гэж?" Хэйден түүний хажууд орон дээр суув.
  
  "Төхөөрөмжүүд ямар нэгэн байдлаар тамын хаалгатай холбогдсон байж магадгүй" гэж тэр тайлбарлав. "Хэрэв Коваленко тэднийг хүсч байвал тэд тэнд байх ёстой."
  
  "Энэ үнэн биш". Хэйден ойртон тонгойв. "Коваленко галзуу юм. Бид түүний бодлыг ойлгож байгаа дүр эсгэж чадахгүй."
  
  Бодол санаагаа хурдан алдаж, бусадтай сээтэгнэж байгаа нь Бенийн нүднээс харагдаж байв. Хэйдэн толгойгоо түүнийх рүү бөхийлгөхөд тэр үнсэв. Тэр халаасандаа ямар нэгэн зүйл хийж эхлэхэд тэр холдов.
  
  "Цахилгаан товчоор гарахад би илүү сайхан санагдаж байна, Бен."
  
  "Өө? Үгүй Би үүнийг хүссэн." Тэр гар утсаа гаргаж ирээд дэлгэцээ MP3 тоглуулагч руу шилжүүлэн цомгоо сонгов.
  
  Fleetwood Mac сонгодог цуурхалаас "Second Hand News" дуугаа дуулж эхлэв.
  
  Хэйден гайхсандаа нүдээ анив. "Динорок уу? Үнэхээр үү?"
  
  Бен түүнийг нуруун дээр нь шидэв. "Эдгээрийн зарим нь таны бодсоноос ч дээр."
  
  Хайден найз залуугийнхаа өнгө аяс дахь цоолох уйтгар гунигийг анзаарсангүй. Тэр дууны сэдвийг орхигдуулаагүй нь гарчигаас илт харагдаж байна. Бентэй ижил шалтгаанаар энэ нь түүнийг Кеннеди Мур, Дрейк болон тэдний алдсан бүхний талаар бодоход хүргэсэн. Тэд хоёулаа Кеннеди дэх сайн найзаа алдсан төдийгүй түүний хүчирхийллийн үхэл Дрейкийн бүх найзуудыг зүгээр л арын чимээ болгон бууруулсан юм.
  
  Гэвч Линдси Букингем өндөр өвсний тухай дуулж, ажлаа хийж эхэлмэгц сэтгэл санаа удалгүй өөрчлөгдөв.
  
  
  * * *
  
  
  Май таксины жолоочийг хүлээхийг хүссэн боловч тэр хүн сонссонгүй. Тэднийг машинаас буунгуут тэр мотороо асаагаад хайрга асгасаар хөдлөв.
  
  Алисия түүний араас харав. "Жижиг".
  
  Май тэдний өмнөх уулзварыг заалаа. "Бюкенаны байшин зүүн талд байна."
  
  Тэд аятайхан чимээгүй алхав. Дрейк хэдэн сарын өмнө ийм зүйл хэзээ ч болохгүй гэдгийг мэдэж байсан. Өнөөдөр тэд нийтлэг дайсантай байсан. Тэд бүгд Цуст хааны галзууралд сэтгэл нь хөдөлсөн. Хэрэв түүнийг эрх чөлөөтэй байлгахыг зөвшөөрвөл тэр тэдэнд ноцтой хохирол учруулах болно.
  
  Тэд хамтдаа дэлхийн шилдэг багуудын нэг байсан.
  
  Тэд уулзварыг давж, Бьюкенаны өмч харагдах үед хурдаа хасав. Энэ газар гэрлээр дүүрэн байв. Хөшиг унтарлаа. Хаалга нээлттэй байсан тул хөгжим тэр чигтээ урсах боломжтой байв. Рэп хөгжмийн чимээ гудамжны нөгөө талд ч сонсогдоно.
  
  "Загвар хөрш" гэж Алисия тайлбарлав. "Тийм хүн - Би зүгээр л ойртож, тэдний хараал идсэн стерео системийг эвдэх хэрэгтэй болно."
  
  "Гэхдээ ихэнх хүмүүс чам шиг байдаггүй" гэж Дрейк хэлэв. "Энэ хүмүүс ийм л зүйл дээр хөгжиж байна. Тэд зүрх сэтгэлдээ дээрэлхдэг. Бодит амьдрал дээр тэд ангийн буу барьдаг бөгөөд энэрэнгүй, ухамсаргүй байдаг."
  
  Алисия түүн рүү инээмсэглэв. "Тэгвэл тэд бүрэн хэмжээний халдлага болно гэж хүлээхгүй."
  
  Май зөвшөөрөв. "Бид хурдан ордог, бид хурдан гардаг."
  
  Дрейк Цуст хаан яаж гэм зэмгүй олон хүнийг алахыг тушаасан тухай бодлоо. "Тэднийг новшруулъя."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден нүцгэн, хөлөрсөн байсан бөгөөд түүний гар утас дуугарав. Хэрэв энэ нь түүний дарга Жонатан Гейтсийн гарын үсгийн дууны ая байгаагүй бол тэр үүнийг хаах байсан.
  
  Харин тэр гиншиж, Бенийг түлхэж, хариулах товчийг дарав. "Тийм үү?"
  
  Гэйтс түүнийг амьсгаадаж байгааг ч анзаарсангүй. "Хэйден, би орой болсонд уучлалт гуйж байна. Та ярьж чадах уу?"
  
  Хэйден тэр даруй бодит байдал руугаа буцав. Хаалга нь түүний анхаарлыг татах ёстой байв. Эх орныхоо төлөө туулсан аймшиг нь түүний үүрэг хариуцлагаас хол давсан.
  
  "Мэдээж, эрхэм ээ."
  
  "Дмитрий Коваленко АНУ-ын найман сенатор, арван дөрвөн төлөөлөгч, нэг хотын даргын гэр бүлийн гишүүдийг олзлон барьж байна. Энэ мангасыг шүүхэд өгөх болно, Жей, ямар ч аргаар хамаагүй. Танд бүх нөөц бий" гэж хэлсэн.
  
  Холболт тасарсан.
  
  Хэйден харанхуй руу ширтэж суун түүний догдлол бүрэн унтарлаа. Түүний бодол хоригдлуудтай холбоотой байв. Гэмгүй хүмүүс дахин зовж шаналж байв. Цуст хааныг шүүхэд өгөхөөс өмнө дахиад хэдэн хүн зовж шаналах бол гэж тэр гайхав.
  
  Бен түүн рүү орон дээгүүр мөлхөж очоод хүссэнээрээ тэврэв.
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк эхлээд дотогш орж ирээд зүүн тийш хоёр хаалга онгойж, төгсгөлд нь онгорхой гал тогоотой урт хонгилд оров. Тэр хүн шатаар уруудан алхаж, Дрэйкийг гэрт орж ирэхийг хараад нүд нь гэнэт цочирдов.
  
  "Юу-?"
  
  Майгийн гар нүднээс илүү хурдан хөдөллөө. Нэг секундэд тэр хүн сануулга өгөхөөр агаар зурж байсан бол дараагийн удаа хоолойд нь жижигхэн чинжаал бариад шатаар гулгаж байв. Доод талд нь хүрэхэд Май ажлаа дуусгаад чинжалаа буцааж авав. Дрейк коридороор нүүв. Тэд зүүн тийш эргэж, эхний өрөөнд орлоо. Дөрвөн хос нүд тэсрэх бодис савласан энгийн хайрцагнаас дээш харав.
  
  Тэсрэх бодис уу?
  
  Дрейк C4-ийг тэр даруй таньсан боловч хүмүүс хайхрамжгүй шидсэн зэвсгийг шүүрэн авч байхдаа түүнд бодох цаг байсангүй. Май, Алисиа нар Дрейкийг тойрон бүжиглэв.
  
  "Тэнд!" Дрейк хамгийн хурдан хүмүүс рүү заав. Алисиа түүнийг цавинд нь эвгүй өшиглөж унагав. Тэр ямар нэг юм бувтнасаар уналаа. Дрейкийн урд байсан хүн түүн рүү хурдан алхаж, түүний довтолгооны өндөр, хүчийг нэмэгдүүлэхийн тулд ширээн дээгүүр үсэрч ирэв. Дрейк эрийн нисдэг дор биеэ эргүүлж, газардахдаа хоёр өвдөгийг нь араас нь унагав. Тэр хүн уурласандаа хашгирч, амнаас нь шүлс нь урсав. Дрэйк бүх харгис хүч, хүч чадлаараа толгойнхоо орой руу сүх цохив.
  
  Тэр хүн чимээгүй унав.
  
  Түүний зүүн талд Май хоёр удаа дараалан цохив. Хоёулаа гэдсэндээ шархтай, нүүр дүүрэн гайхшрал бичсэн байв. Дрейк хурдан үхлийн бариул ашиглан нэгийг нь чадваргүй болгож байхад Май нөгөөг нь цохив.
  
  "Орхих". - Дрэйк хашгирав. Тэд үүнийг мэдэхгүй байж магадгүй, гэхдээ эдгээр нь Цуст хааны хүмүүс хэвээр байв. Дрэйк яарч байсан нь тэд азтай байв.
  
  Тэд коридор руу буцаж ирээд өөр өрөө рүү буув. Тэднийг дотогш ороход Дрэйк гал тогооны өрөөг харав. Тэр дүүрэн эрчүүд намхан ширээн дээр ямар нэгэн зүйл ширтэж байв. Дотороос гарч буй рэп дуунууд маш чанга байсан тул Дрейк тэднийг түүнтэй уулзахаар гарч ирнэ гэж бараг л хүлээж байв. Май урагш гүйв. Дрэйкийг өрөөнд ороход тэр аль хэдийн нэг хүнийг хэвтүүлээд дараагийнх руу шилжсэн байв. Өтгөн сахалтай залуу гартаа гартаа буу барьчихсан Дрейк рүү гүйв.
  
  "Чи юу хийсэн бэ-?"
  
  Бэлтгэл бол тулааны урлагийн бүх зүйл байсан бөгөөд Дрэйк улстөрч гол асуултаас бултаж чадахаас илүү хурдан буцаж ирэв. Тэр даруйдаа хөлөө өргөж, бууг хүний гараас унагаж, урагш алхаж, агаарт барив.
  
  Тэр зэвсгээ эргүүлэв.
  
  "Сэлмээр амьдар." Тэр буудсан. Бьюкенаны хүн уран сайхны тэсрэлтээс болж хойшоо уналаа. Гал тогооноос хэн нэгэн хашгирахад Май, Алисиа хоёр тэр даруй өөр нэг хаягдсан галт зэвсгийг авав. "Хөөе, тэнэгүүд! Чи юу хийж байгаа юм бэ?"
  
  Дрейк инээмсэглэв. Энэ байшинд буун дуу сонсогдоогүй бололтой. Сайн байна. Тэр хаалга руу алхав.
  
  "Хоёр" гэж тэр шивнэсэн нь үүдэнд байх зай нь зөвхөн хоёрт маневр хийх боломжийг олгосон гэдгийг илтгэв. Май түүний ард суулаа.
  
  "Эдгээр нохойнуудыг номхруулъя." Дрейк, Алисиа хоёр гарч ирээд ширээг тойрсон хөлний ойг онилж буудав.
  
  Цус цацаж, цогцос шалан дээр унав. Дрейк, Алисиа хоёр цочрол, айдас нь өрсөлдөгчөө төөрөгдүүлж, айлгах болно гэдгийг мэдээд урагшиллаа. Бьюкенаны хамгаалагчдын нэг намхан ширээ дээгүүр үсэрч Алисиаг мөргөж, хажуу тийш шидэв. Хамгаалагч түүн рүү хуруугаараа хоёр удаа цохиход Май өөрийгөө хамгаалан завсар руу орлоо. Май шууны цохилт бүрийг нь барьж аваад гар буугаараа хамрынх нь гүүрэн дээр хүчтэй цохив.
  
  Алисия дахин хэрэлдэв. "Надад байсан."
  
  "Өө, чи тэгсэн гэдэгт итгэлтэй байна, хонгор минь."
  
  "Намайг үлэ." Алисия уйлж буй хүмүүс рүү буу чиглэв. "Өөр хэн нэгэн оролдохыг хүсч байна уу? Хм?"
  
  Дрэйк намхан ширээ болон түүний агуулгыг ширтэв. С4-ийн овоолго нь бэлтгэлийн янз бүрийн үе шатанд гадаргуу дээр овоолж байв.
  
  Цуст хаан юу төлөвлөж байсан бэ?
  
  "Та нарын хэн нь Бьюкенан вэ?"
  
  Хэн ч хариулсангүй.
  
  "Надад Бюкенантай гэрээ байгуулсан." Дрейк мөрөө хавчив. "Гэхдээ тэр энд байхгүй бол бид та нарыг бүгдийг нь буудах хэрэгтэй болно." Тэр хамгийн ойрын хүний гэдсэнд буудсан.
  
  Дуу чимээ өрөөг дүүргэв. Май хүртэл түүн рүү гайхан ширтэв. "Мэт..."
  
  Тэр түүн рүү архирав. "Нэр байхгүй."
  
  "Би Бюкенан байна." Том хөргөгчийг налан зогссон эр сумны шарханд хүчтэй дарахад амьсгаадаж байв. "Алив, эр хүн. Бид чамд хор учруулаагүй."
  
  Дрейкийн хуруу гохыг чангаллаа. Буудахгүйн тулд асар их өөрийгөө хянах шаардлагатай болсон. "Чи намайг гомдоогүй юм уу?" Тэр урагшаа үсэрч, цус алдаж буй шарх дээр өвдгөө зориудаар тавив. "Чи намайг гомдоогүй юм уу?"
  
  Цусны дур хүсэл түүний алсын харааг дүүргэв. Тайвшрашгүй уй гашуу тархи, зүрхийг нь цоо хатгав. "Надад хэлээч" гэж тэр сөөнгө хэлэв. "Надад Клод хаана байгааг хэлээч, эсвэл бурхан надад туслаач, би чиний тархийг энэ новшийн хөргөгчинд цохиулна."
  
  Бьюкенаны нүд худлаа хэлсэнгүй. Үхлийн айдас нь түүний мунхаг байдлыг ил тод болгосон. "Би Клодын найзуудыг мэднэ" гэж тэр уйлав. "Гэхдээ би Клодыг мэдэхгүй. Би түүний найзуудад хэлж чадна. Тийм ээ, би чамд тэднийг өгч чадна."
  
  Дрейк хоёр нэр болон тэдгээрийн байршлыг хэлэхийг сонсов. Скарберри ба Петерсон. Зөвхөн энэ мэдээллийг бүрэн гаргаж авсны дараа тэр C4-ээр дүүрэн хүснэгтийг зааж өгсөн.
  
  "Чи энд юу хийж байгаа юм? Та дайн эхлүүлэхээр бэлдэж байна уу?"
  
  Хариулт нь түүнийг гайхшруулав. "За, тиймээ. Хавайн тулаан эхлэх гэж байна, залуу минь."
  
  
  АРВАН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Бен Блэйк эгчтэйгээ хуваалцдаг жижигхэн оффис руу ороход Кариныг цонхны дэргэд зогсож байв. "Сайн уу эгч".
  
  "Сайн уу. Энийг хар л даа, Бен. Хавайд нар мандаж байна."
  
  "Бид далайн эрэг дээр байх ёстой. Хүн бүр нар мандахаар, нар жаргах гэж очдог."
  
  "Өө, үнэхээр үү? Карин ах руугаа бага зэрэг ёжтой харав. "Та үүнийг интернетээс хайсан биз дээ?"
  
  "За, бид энд ирсэн болохоор би энэ бүгчим газраас гарч нутгийн иргэдтэй уулзмаар байна."
  
  "Юуны төлөө?"
  
  "Би хэзээ ч Хавай хүнтэй уулзаж байгаагүй."
  
  "Мано бол Хавайн хараал идсэн хүн, тэнэг юм. Бурхан минь, би заримдаа тархины эсийн нөөцийг хоёуланг нь авсан болов уу гэж боддог."
  
  Бэн эгчтэйгээ ухаалаг тулаан эхлүүлэх нь утгагүй гэдгийг мэдэж байв. Тэр хоёрт кофе асгахаар хаалга руу явахаасаа өмнө хэдэн минутын турш тэр гайхамшигт дүр төрхийг биширч байв. Түүнийг буцаж ирэхэд Карин аль хэдийн компьютерээ ачаалж байв.
  
  Бен аягануудыг гарных нь хажууд тавив. "Чи намайг тэсэн ядан хүлээж байгааг мэдэж байгаа." Тэр гараа үрэв. "Ахмад Күүкийн гуалиныг хайж байна гэсэн үг. Энэ бол жинхэнэ мөрдөгчдийн ажил, учир нь бид илт биш нуугдмал зүйлийг хайж байгаа юм."
  
  "Интернэт дээр Күүкийг Даймонд толгойтой эсвэл Лихиг Хавайчуудтай холбосон холбоос байхгүй гэдгийг бид баттай мэдэж байна. Алмазан толгой бол Оахугийн доор урсдаг боргоцой, агааржуулалтын нүх, хонгил, лаав хоолойнуудын нэг гэдгийг бид мэднэ."
  
  Бен халуун кофеноосоо балгав. "Бид Күүкийг Ваймеа хотын Кауайд газардсаныг бас мэднэ. Waimea-д очиж Grand Canyon-тай өрсөлдөхүйц гайхалтай хавцлыг үзээрэй. Кауаи нутгийн иргэд Хавайд зочлох анхны газар гэсэн хэллэгийг Оаху дахь хацартай газар гэж бодож олжээ. Ваймеа дахь маш жижиг музейн хажууд Күүкийн хөшөө байдаг."
  
  "Бидний мэдэх өөр нэг зүйл" гэж Карин хариулав. "Гол нь ахмад Күүкийн гуалин энд байгаа юм." Тэр компьютер дээрээ тогшив. "Онлайн".
  
  Бен санаа алдаж, өргөн хүрээтэй сэтгүүлүүдийн эхнийхийг эргүүлж эхлэв. "Зугаагаа эхэлцгээе." Тэр чихэвчээ залгаад сандал дээрээ налан суув.
  
  Карин түүн рүү ширтэв. "Үүнийг унтраа. Энэ нойрны хана мөн үү? Бас өөр ковер? Хэзээ нэгэн цагт дүү минь, чи эдгээр шинэ дуунуудаа бичээд таван минутын алдар нэрээ дэмий үрэхээ болих хэрэгтэй."
  
  "Чи цагаа дэмий үрж байна гэж битгий хэлээрэй, эгч ээ. Таныг энэ тал дээр мастер гэдгийг бид бүгд мэднэ."
  
  "Та энэ асуудлыг дахин хөндөх гэж байна уу? Одоо?"
  
  "Таван жил өнгөрчээ." Бен хөгжмөө чангалаад компьютер дээрээ анхаарлаа хандуулав. "Таван жилийн сүйрэл. Болсон явдал дараагийн аравыг сүйрүүлэхийг бүү зөвшөөр."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, Мэй, Алисиа нар нойргүй ажиллаж, бага зэрэг амарч байгаад богино завсарлага авахаар шийджээ. Дрейк нар мандахаас нэг цагийн дараа Хэйден, Кинимак хоёроос утасдсан байна. Дууг хаах товчлуур удалгүй энэ асуудлыг шийдсэн.
  
  Тэд Вайкикид нэг өрөө хөлсөлжээ. Энэ бол жуулчдаар дүүрсэн дугуйтай том зочид буудал байсан нь тэдэнд нэрээ нууцлах боломжийг олгосон юм. Тэд орон нутгийн Denny's-д хурдан хооллож, дараа нь зочид буудал руугаа явж, цахилгаан шатаар найман давхарт байрлах өрөөндөө оров.
  
  Дотогшоо ороход Дрэйк тайвширлаа. Тэрээр хоол хүнс, амралтаараа өөрийгөө тэжээх нь ашиг тусыг мэддэг байсан. Цонхны дэргэдэх хялбар сандал дээр бөхийж, Хавайн тунгалаг нар франц цонхоор нөмрөхөд таашаал авлаа.
  
  "Та хоёр орон дээр тулалдаж болно" гэж тэр эргэж харалгүй бувтнав. "Хэн нэгэн сэрүүлгийг хоёр цагт тавьсан."
  
  Үүгээр Клодтой аль болох ойр байсан хоёр хүний хаяг тэдэнд байгаа гэдгийг мэдээд тайвширсан бодлоосоо холдов. Клодыг шууд Цуст хаан руу хөтөлсөн гэдгийг мэдэхийн амар амгалан.
  
  Цус урсгасан өшөө авалт болоход хэдхэн цаг үлдлээ гэдгийг мэдсээр байж сэтгэлийн амар амгалан.
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден, Кинимака нар Хонолулу хотын цагдаагийн газарт өглөөг өнгөрөөжээ. Шөнийн цагаар Клодын зарим "хамсаатнууд" хасагдсан гэсэн мэдээ байсан ч бодит мэдээ байсангүй. Пилипо нэртэй клубын эзэн маш бага зүйл хэлсэн. Түүний хэд хэдэн тамирчин эмнэлэгт хүргэгджээ. Шөнө дундын өмнөхөн эрэгтэй, хоёр эмэгтэй түүн рүү дайрах үед түүний видео бичлэг гайхалтайгаар харанхуйлсан бололтой.
  
  Үүн дээр хотын төвийн хаа нэгтээ Клодын танил хамсаатнууд оролцсон цуст буудалцааныг нэмээрэй. Хэргийн газарт зэвсэгт алба хаагчид очиход хоосон байшин л олсон. Эрэгтэй байхгүй. Утасны дугаар алга. Зөвхөн шалан дээр цус, гал тогооны ширээ, тоос шороо асгах үед С4-ийн ул мөр олдсон.
  
  Хэйден Дрэйкийг оролдсон. Тэр Алисиа руу залгахыг оролдов. Тэр Маног хажуу тийш татан түүний чихэнд ууртай шивнэв. "Тэднийг хараал ид! Бидэнд өөрсдийн үзэмжээр ажиллах дэмжлэг байгааг тэд мэддэггүй. Тэд мэдэх ёстой."
  
  Кинимака мөрөө хавчиж, том мөр нь дээшээ доошилсоор байв. "Магадгүй Дрэйк мэдэхийг хүсэхгүй байгаа байх. Төрийн дэмжлэгтэй ч бай, дэмжлэггүй ч өөрийнхөөрөө л хийнэ" гэв.
  
  "Одоо тэр хүнд дарамт болж байна."
  
  "Эсвэл зүрх рүү шууд нисч буй хортой сум." Дарга нь түүн рүү харахад Кинимака инээмсэглэв.
  
  Хэйден хэсэг зуур эргэлзэв. "Юу? Эдгээр дуунууд нь дуу юм уу эсвэл ямар нэгэн зүйл юм уу?"
  
  Кинимака гомдсон харагдав. "Би тэгж бодохгүй байна, дарга аа. Тэгээд тэр цугларсан цагдаа нар руу харснаа, "цагдаа нар Клодын талаар юу мэддэг юм бэ?"
  
  Хэйден гүнзгий амьсгаа авав. "Маш цөөхөн байгаа нь гайхах зүйл биш юм. Клауд бол хууль бус үйл ажиллагаанд оролцож болох эсвэл оролцохгүй байж болох хэд хэдэн клубын сүүдэртэй эзэн юм. Тэд цагдаагийн хяналтын жагсаалтад дээгүүрт ордоггүй. Тиймээс тэдний чимээгүй эзэн нь нэрээ нууцалсан хэвээр байна."
  
  "Коваленкогийн зохион бүтээсэн бүх зүйл нь эргэлзээгүй."
  
  "Ямар ч эргэлзээгүй. Гэмт хэрэгтнийг бодит ертөнцөөс хэд хэдэн удаа зайлуулах нь үргэлж ашигтай байдаг."
  
  "Магадгүй Дрэйк ахиц дэвшил гаргаж байгаа байх. Хэрэв тийм биш байсан бол тэр бидэнтэй хамт байх байсан гэж бодож байна."
  
  Хайден толгой дохив. "Тийм байгаасай гэж найдъя. Энэ хооронд нутгийн хэдэн хүнийг цочирдуулах хэрэгтэй. Мөн та бидэнд тусалж чадах бүх танил хүмүүстэй холбоо барина уу. Коваленко аль хэдийн цусны урсгал үүсгэсэн. Энэ бүхэн яаж дуусах бол гэж бодохоос би үзэн ядаж байна."
  
  
  * * *
  
  
  Бен анхаарлаа төвлөрүүлэхийн тулд чадах бүхнээ хийсэн. Түүний сэтгэл хөдлөл нь хямарч байв. Түүний амьдрал хэвийн болоод хэдэн сар өнгөрчээ. Одины хэрэг гарахаас өмнө түүний адал явдалт санаа нь орчин үеийн рок хамтлаг болох The Wall of Sleep-ээ ээж, ааваасаа нууцлах явдал байв. Тэрээр гэр бүлийн хүн, техникийн бүх зүйлд авъяастай, сайхан сэтгэлтэй тэнэг байсан.
  
  Одоо тэр тулааныг харсан. Тэр хүмүүсийг алахыг харсан. Тэр амьдралынхаа төлөө тэмцэж байсан. Түүний хамгийн сайн найзынх нь найз охин гарт нь нас баржээ.
  
  Ертөнцүүдийн хоорондын шилжилт түүнийг салгав.
  
  Үүн дээр Америкийн ТТГ-ын ажилтан болох шинэ найз охинтойгоо хамт байх дарамтыг нэмбэл тэрээр өөрийгөө эргэлдэж байгаад огтхон ч гайхсангүй.
  
  Тэр хэзээ ч найзууддаа хэлж байгаагүй. Түүний гэр бүл, тийм ээ, тэр тэдэнд хэлж чадна. Гэхдээ Карин үүнд бэлэн биш байсан. Тэгээд түүнд асуудал тулгарсан. Таван жилийн дараа тэр цаашаа явах ёстой гэж тэр саяхан хэлсэн ч өөрт нь ийм зүйл тохиолдвол түүний үлдсэн амьдралыг сүйрүүлнэ гэдгийг мэдэж байв.
  
  Унтлагын хананы бусад гишүүд түүн рүү байнга мессеж бичдэг байв. Чи хаана байна, Блэйки? Бид өнөө орой хамт байх уу? Тэнэг минь, ядаж надад хариу бичээрэй!Тэдэнд шинэ дуунууд бичигдэхэд бэлэн байсан. Энэ бол түүний мөрөөдөл байсан!
  
  Одоо түүнд том завсарлага өгсөн зүйл нь аюулд өртөж байна.
  
  Тэр Хэйдений тухай бодов. Дэлхий сүйрч байх үед тэр үргэлж түүн рүү бодлоо эргүүлж чаддаг байсан бөгөөд бүх зүйл арай хялбар болно. Түүний оюун ухаан тэнүүчилж байв. Тэрээр Күүкийн өөрийнх нь бичсэн сараалаас хэн нэгний хуулбарласан цахим номын хуудсыг үргэлжлүүлэн гүйлгэж байлаа.
  
  Тэр бараг л алдсан.
  
  Гэнэт, яг тэнд цаг агаарын мэдээ, уртраг, өргөргийн тэмдэглэгээ, өдөр тутмын үхрийн махаа идээгүйнхээ төлөө хэн шийтгэгдсэн, хэн хэн нь хууран мэхлэлтээс үхсэн байдалтай олдсон тухай товч мэдээлэл дунд Пелегийн хаалганы товч иш гарч ирэв.
  
  "Эгч". - Бен амьсгалаа гаргалаа. "Би ямар нэг юм олсон гэж бодож байна." Тэр богино догол мөр уншив. "Хөөх, энэ бол тэдний аяллын тухай эрэгтэй хүний түүх юм. Та үүнд бэлэн үү?"
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк нүдээ нээхэд зарцуулсан хугацаанд хөнгөн нойрноос сэрүүн байдалд шилжсэн. Май түүний араас нааш цааш алхав. Алисия шүршүүрт орсон юм шиг сонсогдов.
  
  "Бид гадаа хэр удаан байсан бэ?"
  
  "Өг, эсвэл ерэн минут зарцуул. Энд, үүнийг шалгаарай." Май Бюкенан болон түүний хүмүүсээс авсан гар бууныхаа нэгийг түүнд шидэв.
  
  "Хэдэн оноо авсан бэ?"
  
  "Таван буу. Бүх зүйл сайхан байна. Хоёр 38, гурав нь 45 калибр. Бүгд сэтгүүлийн дөрөвний гурваар дүүрэн байна."
  
  "Хангалтаас илүү". Дрейк босоод сунилаа. Тэд илүү ноцтой өрсөлдөгч болох Клодын ойр дотны хүмүүстэй тулгарах магадлалтай гэж шийдсэн тул зэвсэг авч явах шаардлагатай байв.
  
  Алисиа угаалгын өрөөнөөсөө нойтон үстэй, хүрэмээ зулгаан гарч ирэв. "Нүүхэд бэлэн үү?"
  
  Тэдний Бьюкенанаас авсан мэдээллээр Скарберри, Петерсон нар хоёулаа Вайкики хотын захад чамин автомашины худалдаа эрхэлдэг гэсэн мэдээлэл байв. Exoticars гэж нэрлэгддэг энэ нь жижиглэнгийн худалдааны цэг, засварын газар байв. Тэрээр мөн ихэнх төрлийн дээд зэрэглэлийн машин түрээслэдэг байсан.
  
  Маш ашигтай хавтас гэж Дрейк бодов. Бүх төрлийн гэмт хэргийг нуун дарагдуулах зорилготой нь эргэлзээгүй. Скарберри, Петерсон нар хүнсний сүлжээний дээд хэсэгт ойрхон байсан нь эргэлзээгүй. Дараагийнх нь Клод байх болно.
  
  Тэд таксинд суугаад жолоочид дилерийн хаягийг өгөв. Хорин минутын зайтай байлаа.
  
  
  * * *
  
  
  Бен, Карин хоёр ахмад Күүкийн тэмдэглэлийг уншаад гайхаж байна.
  
  Хоёр зуу гаруй жилийн өмнө алдартай далайн ахмадад тохиолдсон үйл явдлыг өөр хүний нүдээр харахад үнэхээр гайхалтай байсан. Гэхдээ Кукийн Хавайн хамгийн алдартай галт уулын доор хийсэн маш нууцлаг аяллын түүхийг уншихад үнэхээр гайхалтай байлаа.
  
  "Гайхалтай". Карин компьютерийн дэлгэцэн дээрх хуулбараа эргүүлэв. "Таны ойлгодоггүй нэг зүйл бол Күүкийн гайхалтай алсын хараа юм. Тэрээр нээлтээ тэмдэглэхийн тулд бүх нутгаас ирсэн хүмүүсийг дагуулж явсан. Эрдэмтэд. Ургамал судлаачид. Уран бүтээлчид. Хараач..." Тэр дэлгэц дээр тогшив.
  
  Бен тонгойж, ургамлын нарийн зурсан зургийг харав. "Сэрүүн".
  
  Карины нүд гялалзав. "Энэ үнэхээр сайхан. Күүк болон түүний багийнхан эдгээр ургамлыг бичиж аваад Англид эдгээр гайхалтай зураг, дүрслэлээр буцаж ирэх хүртэл эдгээр ургамлыг олж илрүүлээгүй, баримтжуулаагүй. Тэд бидний ертөнцийг, эдгээр хүмүүсийг газрын зураг дээр буулгаж, ландшафт, далайн эргийн шугамыг өнөөдрийн бидний зүгээр л гэрэл зураг авдаг шиг зурсан. Үүний тухай бодож үз".
  
  Бенийн хоолой түүний догдлолоос урважээ. "Би мэднэ. Би мэднэ. Гэхдээ үүнийг сонс..."
  
  "Хөөх". Карин өөрийнхөө түүхэнд уусчээ. "Та Күүкийн багийн нэг нь Уильям Блайг гэдгийг мэдэх үү? Bounty-ийн ахмад болсон хүн? Тухайн үед Америкийн ерөнхийлөгч Бенжамин Франклин далайн бүх ахмадууддаа тухайн үед Америкчууд Британитай дайтаж байсан ч Күүкийг зүгээр орхихыг уриалсан. Франклин түүнийг "хүн төрөлхтний нийтлэг найз" гэж нэрлэсэн.
  
  "Эгч". - Бен исгэрэв. "Би ямар нэг юм олсон. Сонсооч- арлын хамгийн өндөр цэгийн ойролцоох Хавайн Оухихид газар буув. Хойд өргөргийн 21 градус 15 минут, хойд уртрагийн 147 градус, баруун 48 минут. Өндөр 762 фут. Бид Лихигийн ойролцоо зангуу буулгаж, эрэг рүү гарахаас өөр аргагүй болсон. Бидний хөлсөлж авсан уугуул иргэд нэг шил ром авахын тулд бидний нурууны өөдөсийг урж хаях юм шиг харагдаж байсан ч үнэндээ тэвчээртэй бас мэдлэгтэй хүмүүс байсан."
  
  "Надад товчилсон хувилбарыг өгөөч" гэж Карин хэлэв. "Англи хэлэнд".
  
  Бен түүн рүү архирав. "Бурхан минь, охин минь, чиний Индиана Жонс хаана байна?" Лук Скайволкер чинь юу вэ? Танд адал явдал алга. Тиймээс манай өгүүлэгч Хоксворт Кук, өөр зургаан далайчин болон цөөн тооны уугуул иргэдийн хамт юу болохыг судлахаар хөдөлсөн. уугуул иргэд Пелегийн хаалгыг "гэжээ. Үүнийг нутгийн хаанд мэдээгүй бөгөөд маш их эрсдэлтэй хийсэн. Хэрэв тэд үүнийг мэдсэн бол хаан бүгдийг нь алах байсан. Хавайчууд Пелегийн хаалгыг хүндэтгэдэг байв. Уугуул хөтөч нар их хэмжээний хаалга шаардаж байв. шагнал."
  
  "Пелегийн хаалга нь Күүкийг ийм эрсдэлд ороход нь ихээхэн түгшээсэн байх" гэж Карин тэмдэглэв.
  
  "За, Пеле бол гал, аянга, салхи, галт уулын бурхан байсан. Хавайн хамгийн алдартай бурхан байж магадгүй. Тэр том мэдээ байсан. Түүний ихэнх домог нь далайг захирч байсантай холбоотой байв. Хавайнчууд түүний тухай ярьсан нь Күүкийн сонирхлыг татсан байх. Тэгээд тэр их нээлтийн аялалд гарсан их зантай хүн байсан болов уу. Тэр нутгийн хааныг зовоохоос айхгүй."
  
  "Күүк шиг хүн нэг их айдаггүй."
  
  "Яг. Хоксвортын хэлснээр нутгийн иргэд тэднийг галт уулын гүний зүрхэн доорх харанхуй гарцаар хөтөлсөн байна. Гэрэл асч, Голлумын хэлснээр хэд хэдэн төвөгтэй эргэлт хийчихээд бүгд зогсоод Пелегийн хаалга руу гайхан ширтэв."
  
  "Сонин. Зураг байна уу?
  
  "Үгүй. Зураач энэ аялалаас болж хоцорчээ. Гэхдээ Хоксворт тэдний харсан зүйлийг дүрсэлжээ. Манай галын хамгийн дээд тойргийн дээгүүр өндөрт ниссэн асар том нуман хаалга. Жижиг тэмдэгт шигтгээтэй гар хийцийн хүрээ. Хажуу талдаа ховил, хоёр жижиг зүйл дутуу байна. Гайхамшиг бидний амьсгааг авч, харанхуй төв бидний харцыг татаж эхлэх хүртэл бид үнэхээр харлаа."
  
  "Тиймээс бүх хүмүүсийн оюун санааны хувьд тэр юу гэсэн үг вэ гэвэл тэд хайж байсан зүйлээ олсон боловч дараа нь тэд илүү ихийг хүсч байгаагаа ойлгосон" гэсэн үг юм. Карин толгой сэгсэрлээ.
  
  Бен түүн рүү нүдээ эргэлдүүлэв. "Таны хэлэх гээд байгаа зүйл бол бүх адал явдалт хүмүүсийн сүнсээр тэд илүү ихийг хүсч байсан гэж би бодож байна. Гэхдээ чиний зөв. Пелегийн хаалга ийм л байсан. Хаалга. Энэ нь хаа нэгтээ хөтлөх ёстой байсан."
  
  Карин сандлаа дээш татав. "Одоо би гайхаж байна. Энэ нь хаашаа хөтөлсөн бэ?
  
  Энэ үед Бэний гар утас дуугарав. Тэр дэлгэц рүү хараад нүдээ эргэлдүүлэв. "Ээж, аав".
  
  
  ХОРИН БҮЛЭГ
  
  
  Мано Кинимака Вайкикигийн зүрхэнд дуртай байсан. Хавайд төрж өссөн тэрээр бага насаа Кухио далайн эрэг дээр өнгөрөөж, гэр бүл нь санхүүжүүлж, нам гүмхэн хойд эрэг рүү нүүсэн байна. Тэнд серфинг хийх нь дэлхийн стандартад нийцсэн, хоол идэж байхдаа ч жинхэнэ, амьдрал таны төсөөлж байгаа шиг чөлөөтэй байсан.
  
  Гэхдээ түүний эрт үеийн мартагдашгүй дурсамжууд нь Кухиогийн тухай байсан: гоёмсог наран шарлагын газар, үнэ төлбөргүй далайн эрэг, ням гарагт далайн эрэг дээр шарсан шарсан хоол, хялбар серфинг хийх, сайхан сэтгэлтэй нутгийн иргэд, жаргах нарны шөнийн гайхамшиг.
  
  Одоо тэр Күхио өргөн чөлөө, дараа нь Калакауагийн дагуу явж байхдаа хөгшин, гар хүрсэн зүйлсийг анзаарав. Шинэхэн царайтай жуулчид биш. Жамба шүүсийг өглөөний цайгаа үүрч яваа нутгийнхан биш. Royal Hawaiian-ийн ойролцоо зайрмагны худалдагч ч байдаггүй. Энэ бол тэдний орой бүр асаадаг урт хар бамбар, одоо хоосон шахуу худалдааны цогцолбор байсан бөгөөд түүний нэгэн үе шатыг хааж буй энгийн А хэлбэрийн анхааруулах тэмдгийг хараад "Хэрэв та хүн аалз биш бол. гүүр хаагдсан, энэ нь маш энгийн. Тиймээс Хавай.
  
  Тэрээр Лассены хуучин дэлгүүрийн хажуугаар өнгөрч, тэдний гайхалтай уран зураг, гайхалтай машинуудыг харж байсан удаатай. Одоо байхгүй болсон. Түүний бага нас өнгөрсөн. Тэрээр нэгэн цагт ээж нь Калакауа хааны ордон байсан гэж хэлж байсан King's Village худалдааны төвийн хажуугаар өнгөрөв. Тэрээр дэлхийн хамгийн сайхан цагдаагийн газрын дэргэдүүр өнгөрч, Вайкики далайн эрэг дээрх хэдэн зуун самбарын сүүдэрт өнгөрөв. Тэгээд тэр хэзээнийх шигээ шинэхэн лийсээр бүрхэгдсэн бэтгэшгүй гүн Каханамокугийн хөшөөний дэргэдүүр өнгөрч, түүний толгойд сая сая мөрөөдөл эргэлдэж байсан бяцхан жаалдаа харж байсан тэр хөшөө байв.
  
  Одоо түүний гэр бүлийг цаг наргүй хамгаалж байв. Тэднийг АНУ-ын шилдэг маршал, тэнгисийн явган цэргүүд харж байсан. Айлын байшин хоосон байсан бөгөөд алуурчдын өгөөш болгон ашигладаг байв. Тэр өөрөө тэмдэглэгдсэн хүн байсан.
  
  Түүний хамгийн сайн найз, босс Хэйден Жэй хажууд нь зорчигчийн суудалд суугаад юу ч хэлээгүйгээс хойш түүний царайнаас ямар нэг зүйлийг олж харсан байх. Тэрээр хутгаар шархадсан ч одоо бараг эдгэрсэн байна. Түүний эргэн тойронд байсан хүмүүс амь үрэгджээ. Хамт олон. Шинэ найзууд.
  
  Ингээд тэрээр бага насныхаа гэр рүүгээ буцаж ирлээ. Түүнтэй дахин холбогдохыг хүссэн удаан хугацааны найзууд шиг дурсамжууд түүнийг дүүргэв. Гудамжны булан бүрээс дурсамж түүнийг бөмбөгдөж байв.
  
  Хавайн гоо үзэсгэлэн нь чиний дотор үүрд оршдог байсан. Тэнд долоо хоног, хорин жил байсан ч хамаагүй. Түүний зан чанар мөнхийн байсан.
  
  Хэйден эцэст нь сэтгэл санааг нь сүйрүүлэв. "Энэ залуу, энэ Капуа. Тэр үнэхээр фургоноос буталсан мөс зарж байна уу?"
  
  "Энд сайн бизнес байна. Хүн бүр буталсан мөсөнд дуртай."
  
  "Хангалттай шударга".
  
  Мано инээмсэглэв. "Та нар харж болно".
  
  Тэд Кухио, Вайкикигийн үзэсгэлэнт газруудаар явж байхдаа баруун талд нь наран шарлагын газрууд үе үе гарч ирэв. Тэнгис гялалзаж, цагаан давалгаанууд урам зоригтойгоор найгаж байв. Мано далайн эрэг дээр хэд хэдэн тулгуурыг бэлтгэж байхыг харав. Хэзээ нэгэн цагт тэрээр цом хүртэж байсан тайзны багийн нэг хэсэг байсан.
  
  "Бид энд байна". Тэрээр Номхон далай руу харсан нэг үзүүрт хашлагатай муруй зогсоол руу орж ирэв. Капуагийн фургон нь хамгийн төгсгөлд, маш сайн байршилд байрладаг байв. Мано тэр даруй хуучин найзаа анзаарсан ч хэсэг зуур зогсов.
  
  Хэйден түүн рүү инээмсэглэв. "Хуучин дурсамжууд?"
  
  "Гайхалтай дурсамжууд. Ямар нэг шинэ зүйлийг дахин төсөөлж будлиулахыг хүсэхгүй байгаа биз дээ?"
  
  "Би мэднэ".
  
  Түүний хоолойд итгэх итгэл алга. Мано дарга руугаа удаан харлаа. Тэр сайн хүн байсан - шулуун шударга, хатуужилтай. Хэйден Жэй хэний талд байгааг, аль ажилтан даргаасаа илүү ихийг шаардаж болохыг та мэдэх үү? Тэд анх танилцсанаас хойш тэр түүнийг сайн мэддэг болсон. Түүний аав Жеймс Жэй бол хүчирхэг, жинхэнэ домог байсан бөгөөд энэ нь үнэ цэнэтэй юм. Хэйдений зорилго бол амлалт, өв залгамжлалдаа хүрэх явдал байв. Энэ бол түүний хөдөлгөгч хүч байсан.
  
  Мано залуу тэнэг Бен Блэйкийн талаар хэчнээн нухацтай байгаагаа мэдэгдэхэд маш их гайхсан. Маногийн мэдэрсэн өв залгамжлалыг биелүүлэхийн тулд Хэйден өөрийгөө аль хэдийн давж чадсан гэж өөрийгөө түлхэхээ болих хүртэл урт удаан хугацаа өнгөрнө гэж тэр бодлоо. Эхлээд тэр зай нь галыг унтраана гэж бодсон ч дараа нь хосууд дахин хамтдаа байв. Одоо тэд урьд өмнөхөөсөө илүү хүчтэй мэт санагдаж байв. Геек түүнд шинэ зорилго, амьдралын шинэ чиглэл өгөх үү? Дараагийн хэдэн сар л хэлэх болно.
  
  "Яв". Хэйден фургон руу толгой дохив. Мано хаалгаа онгойлгоод нутгийн цэвэр агаараар гүнзгий амьсгалав. Түүний зүүн талд тэнгэрийн хаяанд харан зогсох гайхалтай дүр болох Очир эрдэнийн толгой үргэлж гарч ирэв.
  
  Маногийн хувьд энэ нь үргэлж тэнд байсан. Энэ нь ямар нэгэн агуу гайхамшгийн оргил байж магадгүй нь түүнийг гайхшруулсангүй.
  
  Тэд хамтдаа мөс зүсэгч фургон руу алхав. Капуа тонгойн тэдэн рүү ширтэв. Түүний нүүр гайхсандаа үрчлээтэж, дараа нь жинхэнэ баярласандаа.
  
  "Мано? Эр хүн! Хөөе!"
  
  Капуа алга болов. Хэсэг хугацааны дараа тэр фургоны араас гүйж гарав. Тэр өргөн мөртэй, бие бялдартай, хар үстэй, бараан царайтай хүн байв. Хэйден анх харахад ч өдөр бүр дор хаяж хоёр цагийг далайн эрэг дээр өнгөрөөдөг гэдгээ хэлж чадна.
  
  "Капуа." Мано хуучин найзаа тэврэв. "Цөөн хэдэн байсан, ахаа."
  
  Капуа ухарлаа. "Чи юу хийсэн бэ? Надад хэлээч, Hard Rock shot glass цуглуулга хэрхэн явагдаж байна?
  
  Мано толгой сэгсрэн мөрөө хавчив. "Аа, жаахан бла бла, бүр ч их. Та мэдэж байгаа. Та?"
  
  "Зөв. Howli гэж хэн бэ?"
  
  "Хаол..." Мано дахин ойлгомжтой америк хэл рүү шилжсэн нь Хэйдений сэтгэлийг тайвшруулав. "... энэ бол миний дарга. Хайден Жэйтэй уулз."
  
  Нутгийн оршин суугч босоод ирлээ. "Танилцсандаа таатай байна" гэж тэр хэлэв. "Та Мано дарга мөн үү? Хөөх. Азтай Мано гэж би хэлж байна."
  
  "Чамд эмэгтэй хүн байхгүй гэж үү, Капуа?" Мано бага зэрэг доромжлолыг нуухын тулд чадах бүхнээ хийсэн.
  
  "Би өөртөө нохой худалдаж авсан. Хавай-Хятадын Филиппиний халуухан хаол тэр эмэгтэй намайг шөнөжин майхан барихад хүргэв, залуу минь." Хавайчуудын ихэнх нь холимог үндэстэн байсан.
  
  Мано амьсгаа авав. Пой нохой нь холимог арьстан байсан. Хаоле зочин байсан бөгөөд энэ нь заавал доромжилсон үг хэллэг биш байв.
  
  Түүнийг юу ч хэлж амжаагүй байтал Хэйден түүн рүү эргэж хараад "Майхан барих уу?"
  
  Мано цочирдов. Хайден Капуа гэж юу болохыг сайн мэддэг байсан бөгөөд энэ нь зуслантай ямар ч холбоогүй юм. "Энэ сайхан байна. Тэр сайхан сонсогдож байна. Сонсооч, Капуа, би чамаас хэдэн асуулт асуух хэрэгтэй байна."
  
  "Буудагчид".
  
  "Та Коваленко гэгддэг газар доорх ертөнцийн томоохон зүтгэлтнүүдийн талаар сонсож байсан уу? Эсвэл Цуст хаан уу?
  
  "Ах аа, миний сонссон зүйл бол мэдээний мэдээлэл. Тэр Оаху дээр байна уу?"
  
  "Байж магадгүй. Клод яах вэ?
  
  "Үгүй. Хэрвээ чи Хаулийг ийм нэрээр дуудсан бол би үүнийг санах байсан." Капуа эргэлзэв.
  
  Хайден үүнийг харсан. "Гэхдээ та нэг зүйлийг мэдэж байгаа."
  
  "Магадгүй дарга. Магадгүй би мэдэж байгаа байх. Гэхдээ тэнд байгаа найзууд чинь" гэж тэр толгойгоо дохив, "Тэд мэдэхийг хүсэхгүй байна." Би тэдэнд аль хэдийн хэлсэн. Тэд юу ч хийгээгүй."
  
  "Намайг туршиж үзээрэй." Хэйден тэр хүний харцтай таарав.
  
  "Би нэг юм сонсож байна, дарга аа. Тийм учраас Мано над дээр ирсэн биз дээ? За тэгээд шинэ мөнгө сүүлийн үед тарган овоохой тарааж байна шүү дээ. Шинэ тоглогчид ирэх долоо хоногт хэзээ ч харахгүй үдэшлэг зохион байгуулж байна."
  
  "Шинэ мөнгө үү?" - гэж Мано цуурайтан хэлэв. "Хаана?" - Би асуусан.
  
  "Хаана ч байхгүй" гэж Капуа нухацтай хэлэв. "Би яг энд байна, залуу минь. Яг энд. Тэд үргэлж гадуурхагдаж байсан, харин одоо тэд баян хүмүүс болсон."
  
  Хэйден түүний үсээр гараа гүйлгэжээ. "Энэ чамд юу хэлэх вэ?"
  
  "Би энэ үзэгдэлд оролцоогүй, гэхдээ би үүнийг мэднэ. Ямар нэг зүйл болж байна эсвэл болох гэж байна. Маш олон хүн маш их мөнгө авсан. Ийм зүйл тохиолдоход та муу зүйл өнгөрөх хүртэл толгойгоо бөхийлгөж сурдаг."
  
  Мано гялалзсан далай руу ширтэв. "Чи юу ч мэдэхгүй гэдэгтээ итгэлтэй байна уу, Капуа?"
  
  "Би догшин нохойгоо тангараглаж байна."
  
  Капуа поигоо нухацтай авч үзсэн. Хэйден фургон руу заалаа. "Чи яагаад бидэнд жаахан хийж болохгүй гэж, Капуа?"
  
  "Мэдээж".
  
  Капуа явж байхад Хэйден Мано руу царай гаргав. "Би үүнийг туршиж үзэх нь зүйтэй гэж бодож байна. Түүний юу яриад байгааг та мэдэх үү?"
  
  "Би төрөлх хотод болох үйл явдлын чимээнд дургүй байна" гэж Мано хэлээд сахлын мөс авахаар гараа сунгав. "Капуа. Нэрээ хэлээч ахаа. Хэн юу ч мэдэж чадах вэ?
  
  "Тэнд Дэнни хэмээх нутгийн залуу толгод дээр амьдардаг." Түүний харц Очир толгой руу чиглэв. "Баян. Түүний эцэг эх, тэд түүнийг халуухан шиг өсгөж байна." Тэр Хэйден рүү инээмсэглэв. "Америк хүн шиг хэлээрэй. Үүнд буруу зүйл байхгүй гэж бодож байна. Гэхдээ тэр новшуудтай илүү нухацтай ханддаг. Тэр новшийг мэдсээр байж өшиглөж байна, чи намайг ойлгож байна уу?"
  
  Мано халбага хэрэглэж, солонгын өнгөтэй том мөс гаргаж ирэв. "Тэр залуу өөрийгөө том цохилттой гэж дүр эсгэх дуртай юу?"
  
  Капуа толгой дохив. "Гэхдээ энэ нь үнэн биш юм. Тэр зүгээр л эрэгтэй хүний тоглоом хийж байгаа хүү."
  
  Хайден Маногийн гарт хүрэв. "Бид энэ Даннид зочлох болно. Хэрэв ямар нэгэн шинэ аюул заналхийлвэл бид үүнийг бас мэдэх ёстой."
  
  Капуа мөсөн боргоцой руу толгой дохив. "Тэд байгууллагын зардлаар ажилладаг. Гэхдээ чи намайг мэдэхгүй. Чи хэзээ ч надтай уулзаагүй" гэж хэлсэн.
  
  Мано хуучин найз руугаа толгой дохив. "Хэлэлцэхийн аргагүй, ах аа."
  
  
  * * *
  
  
  Капуа тэдэнд хаягийг нь өгсөн бөгөөд тэд машины GPS-д программчилсан. Арван таван минутын дараа тэд хар төмөр хаалган дээр ирэв. Талбай далай руу буцсан тул том байшингийн дээд давхрын цонх л харагдана.
  
  Тэд машинаас буухад Маногийн хажуугаас пүршнүүд шуугив. Мано том хаалган дээр гараа тавиад түлхэв. Урд талын цэцэрлэг Хэйденийг зогсоод харав.
  
  Серфингийн тавцан. Цоо шинэ задгай ачааны машин. Хоёр далдуу модны хооронд гамак сунасан байв.
  
  "Бурхан минь, Мано. Хавайн цэцэрлэгүүд бүгд ийм байна уу?"
  
  Мано нүд ирмэв. "Үнэхээр биш, үгүй."
  
  Тэд хонх дуугарах гэж байтал араас чимээ гарав. Тэд гараа зэвсгэндээ ойртуулан байшинг тойрон алхав. Тэд сүүлчийн булан эргэхдээ нэгэн залуу усан санд хөгшин эмэгтэйтэй зугаалж байхыг харав.
  
  "Уучлаарай!" Хэйден хашгирав. "Бид Хонолулугийн цагдаагийн газраас ирсэн. Хэдэн үг?" Тэр бараг л сонсогдохооргүй шивнэв: "Ээж нь биш гэж найдаж байна."
  
  Мано амьсгал боогдлоо. Тэр даргадаа онигоонд дасаагүй. Дараа нь тэр түүний царайг харав. Тэр үхлийн ноцтой байсан. "Чи яагаад...?"
  
  "Чи юу хүсээд байгаа юм бэ?" Залуу зэрлэг дохио зангаагаар тэдний зүг алхав. Түүнийг ойртоход Мано түүний нүдийг харав.
  
  "Бидэнд асуудал байна" гэж Мано хэлэв. "Тэр ирмэг дээр байна."
  
  Мано залууг зэрлэгээр савлууллаа. Хэд хэдэн том hayrides, тэр амьсгаадаж байсан, түүний шорт доош гулсаж эхэлсэн. Тэр хүнд хэцүү байдлынхаа талаар огт ухаарсангүй.
  
  Тэгээд хөгшин эмэгтэй тэдэн рүү гүйв. Хэйден итгэлгүй нүдээ анив. Эмэгтэй Кинимакегийн нуруун дээр үсэрч, азарга шиг унаж эхлэв.
  
  Тэд энд юунд орчихов оо?
  
  Хэйден Кинимакад өөрийгөө халамжлахыг зөвшөөрөв. Тэр байшин болон талбайг тойруулан харав. Гэрт өөр хүн байгаа гэсэн шинж тэмдэг байсангүй.
  
  Эцэст нь Мано мангасыг сэгсэрч чаджээ. Тэр усан сангийн эргэн тойронд байсан хайрган дээр нойтон алгадаад бууж, банш шиг гаслан уйлж эхлэв.
  
  Дэнни, хэрэв энэ нь Дэнни байсан бол түүн рүү амаа ангайлган ширтэж, шорт нь өвдөгнөөсөө доош унав.
  
  Хэйдэнд хангалттай байсан. "Дэнни!" - тэр түүний нүүрэн дээр хашгирав. "Бид тантай ярих хэрэгтэй байна!"
  
  
  Тэр түүнийг буцаан сандал руу түлхэв. Бурхан минь, аав нь түүнийг одоо л харж байгаа бол. Тэр эргэж, коктейлийн хундага асгаж, дараа нь хоёуланг нь усан сангаас усаар дүүргэв.
  
  Тэр Даннигийн нүүр рүү ус цацаж, түүнийг зөөлөн цохив. Тэр даруй инээж эхлэв. "Хөөе хонгор минь, чи надад таалагддаг гэдгийг мэдэж байгаа..."
  
  Хэйден ухарлаа. Хэрэв зөв харьцвал энэ нь тэдний ашиг тусыг авчрах болно. "Чи ганцаараа байна уу, Данни?" Тэр бага зэрэг инээмсэглэв.
  
  "Тина энд байна. Хаа нэгтээ." Тэрээр өөрөөсөө тав дахин том хүнийг дэмжихийн тулд зүрх нь шаргуу ажиллаж байгаа мэт амьсгалтай богино өгүүлбэрээр ярьжээ. "Миний охин."
  
  Хэйден дотроо санаа алдлаа. "Сайн байна. Чи надад мэдээлэл хэрэгтэй эсэхийг олж мэдэх хүн гэдгийг би сонслоо."
  
  "Би байна". Даннигийн эго нь манан дундаас секундэд харагдав. "Би тэр хүн."
  
  "Надад Клодын тухай яриач."
  
  Тэнэг байдал түүнийг дахин барьж, нүдийг нь хүндрүүлэв. "Клод? Crazy Shirts-д ажилладаг хар залуу?"
  
  "Үгүй". Хэйден шүдээ хавирав. "Клод, Оаху даяар клуб, аж ахуй эрхэлдэг залуу."
  
  "Би энэ Клодыг мэдэхгүй." Шударга байдал нь Дэннигийн хүчтэй талуудын нэг биш байж магадгүй ч Хэйден одоо үүнийг хуурамчаар үйлдэж байгаад эргэлзэж байв.
  
  "Коваленко яах вэ? Та түүний тухай сонссон уу?
  
  Даннигийн нүдэнд юу ч гялалзсангүй. Мэдлэгийн шинж тэмдэг, шинж тэмдэг байхгүй.
  
  Түүний ард Хейден Мано Даннигийн найз охин Тинаг тайвшруулахыг оролдож байгааг сонсож байв. Тэр өөр аргыг туршиж үзэхэд гэмгүй гэж шийджээ. "За, өөр зүйл туршиж үзье. Хонолулуд шинэ мөнгө бий. Ийм зүйл зөндөө байна. Энэ хаанаас гараад байна, Данни, яагаад?"
  
  Хүүхдийн нүд томрон нээгдэж, гэнэт аймшигтайгаар гэрэлтэж, Хэйден буу руу бараг гараа сунгав.
  
  "Энэ нь ямар ч үед тохиолдож болно!" - гэж тэр хашгирав. "Харж байна уу? Хэзээ ч байсан! Зүгээр л... гэртээ үлд. Гэртээ байж бай, хүү минь." Түүний хоолой өөрт нь хэлсэн зүйлийг давтаж байгаа мэт түгшүүртэй сонсогдов.
  
  Тэнгэрийн дулаан нурууг нь дулаацуулж байсан ч Хэйден нурууг нь даган гүн хүйтрэхийг мэдрэв. "Удахгүй юу болох вэ, Дэнни. Алив, чи надад хэлж болно шүү дээ."
  
  "Дайралт" гэж Данни тэнэг хэлэв. "Худалдан авсан, төлсөн учраас буцаах боломжгүй." Данни түүний гараас атгаад гэнэт аймаар ухаантай харагдав.
  
  "Террористууд ойртож байна, цагдаагийн хатагтай. Зүгээр л хараал идсэн ажлаа хий, тэр новшнуудыг энд битгий оруулаарай."
  
  
  ХОРИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Бен Блэйк ахмад Күүк болон түүний хамтрагч Хоксворт нарын өдрийн тэмдэглэлээс иш татсан бөгөөд хүний хийсэн хамгийн аюултай аялалыг дүрсэлсэн байна.
  
  "Тэд Пелегийн хаалгаар дамжин тас харанхуйд оров" гэж Бен гайхан хэлэв. Одоогийн байдлаар Кук нуман хаалгатай орцыг Пелегийн хаалга гэж нэрлэдэг хэвээр байна. Гагцхүү тэр цаана нь юу байгааг мэдэрсэнийхээ дараа - энд өгүүлсэн байна - тэр дараа нь Тамын хаалганы ишлэлийг өөрчилдөг."
  
  Карин нүдээ бүлтийлгэн Бен рүү эргэв. "Ахмад Күүк шиг хүн ийм нүцгэн айдсаа илэрхийлэхэд юу нөлөөлж болох вэ?"
  
  "Бараг юу ч биш" гэж Бен хэлэв. "Күүк хүн каннибализмыг нээсэн. Хүний золиослол. Тэр огт үл мэдэгдэх ус руу аян замд гарлаа."
  
  Карин дэлгэц рүү заалаа. "Хараал ид шидийн юм унш."
  
  "Хар хаалганы цаана хүмүүсийн мэддэг хамгийн хараал идсэн замууд байдаг ..."
  
  "Надад битгий хэлээрэй" гэж Карин хэлэв. "Дүгнэх."
  
  "Би чадахгүй"
  
  "Юу? Яагаад?"
  
  "Энд бичсэн тул - жинхэнэ эсэхэд эргэлзэж байгаа тул дараах текстийг энэ хөрвүүлэлтээс хассан болно."
  
  "Юу?"
  
  Бен компьютер лүү харан бодлогошрон хөмсгөө зангидав. "Хэрэв олон нийтэд нээлттэй байсан бол хэн нэгэн үүнийг шалгах гэж оролдсон байх байсан гэж би бодож байна."
  
  "Эсвэл тэд үхсэн байж магадгүй юм. Эрх баригчид энэ мэдлэгийг олон нийтэд хуваалцахад хэтэрхий аюултай гэж үзсэн байх."
  
  "Гэхдээ бид устгасан баримт бичгийг хэрхэн харах вэ?" Бен санамсаргүй байдлаар хэд хэдэн түлхүүр цохов. Энэ хуудсан дээр ямар ч далд холбоос байгаагүй. Ямар ч зэмлэлгүй. Тэрээр зохиолчийн нэрийг Google-ээс хайж, Күүкийн шастирыг дурдсан хэд хэдэн хуудас олсон боловч Тамын хаалга, Пеле, тэр ч байтугай Очир толгойн тухай дурдаагүй.
  
  Карин эргэж хараад Вайкикигийн зүрх рүү харав. "Тиймээс Күүкийн тамын хаалгаар хийсэн аялал түүхэнд бичигдсэн. Бид үргэлжлүүлэн хичээж болно." Тэр компьютерууд руу дохив.
  
  "Гэхдээ энэ нь ямар ч ашиггүй болно" гэж Бен хамгийн сайн Yoda сэтгэгдэлээр хэлэв. "Бид цагаа дэмий үрэх ёсгүй."
  
  "Хэйден чамаас юу олж харсныг би хэзээ ч мэдэхгүй." Карин аажуухан эргэхийн өмнө толгой сэгсэрлээ. "Асуудал нь бид тэндээс юу олохоо мэдэх боломжгүй байгаа явдал юм. Бид сохроор там руу явах байсан."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден, Кинимака хоёр Данниг хар тамхины үдэшлэг дээр ганцааранг нь үлдээх нь ухаалаг хэрэг гэж шийдэхээсээ өмнө түүнээс хэдэн өгүүлбэрийг шахаж чаджээ. Аз болоход тэд хоёулаа ТТГ-ын айлчлалыг муу зүүд байсан гэж бодох болно.
  
  Кинимака буцаж машиндаа суугаад зөөлөн савхин жолооны хүрд дээр гараа тавив. "Террорист халдлага?" гэж тэр давтан хэлэв. "Вайкикид үү? Би үүнд итгэхгүй байна."
  
  Хэйден аль хэдийн даргынхаа дугаарыг залгаж байв. Хаалга тэр даруй хариулав. Тэр тэдний Даннигаас олж авсан мэдээллийг хэдэн богино өгүүлбэрээр уншив.
  
  Мано Гэйтсийн хариуг чанга яригчаар сонсов. "Хэйден, би ойртож байна. Дахиад хэдэн цаг, би тэнд байх болно. Цагдаа нар ранчогийн байршлыг олж мэдэхийн тулд бүх алдартай гэмт хэрэгтнүүдэд ихээхэн найдаж байна. Бид удахгүй авах болно. Би энэ халдлагын талаар холбогдох байгууллагуудад анхааруулах болно, гэхдээ ухсаар байгаарай."
  
  Шугам зогссон. Хэйден чимээгүйхэн гайхсандаа амьсгал хураав. "Тэр энд ирж байгаа юм уу? Тэр үүнийг даван туулахад хэцүү байна. Тэр ямар сайн зүйл хийх вэ?
  
  "Магадгүй ажил түүнийг даван туулахад нь туслах байх."
  
  "Итгэцгээе. Тэд удахгүй ранчоны байршлыг олж авна гэж бодож байна. Бид террористуудыг мөрдөж байна. Одоо бидэнд эерэг, шулуун шударга хүмүүс хэрэгтэй байна. Хөөе Мано, чи энэ террорист түүхийг Цуст хааны хуйвалдааны нэг хэсэг гэж бодож байна уу?"
  
  Мано толгой дохив. "Энэ миний толгойд орсон." Харанхуйг нь эзэмдсэн харанхуйг даван туулахын тулд түүнийг хадгалах мэт гайхалтай дүр төрхийг харан ууж байв.
  
  "Шударга хүмүүсийн тухай ярихад, Дрейк болон түүний хоёр найз миний мессежүүдэд хариу өгөөгүй хэвээр байна. Мөн цагдаа нар ч мэдэхгүй."
  
  Түүний гар утас дуугаран түүнийг цочроожээ. Энэ нь Хаалга байсан. "Эрхэм ээ?"
  
  "Энэ зүйл зүгээр л галзуурчихлаа" гэж тэр хашгирав. "Хонолулугийн цагдаад дахин гурван хууль ёсны террорист заналхийлэл ирсэн. Бүгд Вайкики дээр. Бүх зүйл удахгүй болно. Коваленкотой холбоо тогтоогоод байна" гэв.
  
  "Гурав!"
  
  Хаалга гэнэтхэн секундын турш хаагдсан. Хэйден гэдэс нь хорсож байгааг мэдрэн шүлсээ залгилаа. Маногийн нүдэн дэх айдас түүний хөлсийг урсгав.
  
  Гэйтс дахин холбогдов. "Дөрөв байх болтугай. Дэлгэрэнгүй мэдээллийг дөнгөж сая баталгаажууллаа. Дрейктэй холбоо барина уу. Чи амьдралынхаа тулаанд бэлэн байна, Хэйден. Дайчлагтун."
  
  
  * * *
  
  
  Цусны хаан өргөгдсөн тавцан дээр зогсож, нүүрэнд нь хүйтэн инээмсэглэл тодорч, түүний өмнө болон доор түүний итгэмжлэгдсэн хэд хэдэн дэслэгч зогсож байв. "Цаг нь боллоо" гэж тэр энгийнээр хэлэв. "Энэ бол бидний хүлээж байсан, бидний зүтгэсэн зүйл. Энэ бол миний бүх хичээл зүтгэл, та бүхний золиослолын үр дүн юм. "Үүгээр л дуусна" гэж тэр үр дүнтэй түр зогсоов.
  
  Тэр нүүрэнд нь ямар нэгэн айдас байгаа эсэхийг шалгав. Ямар ч байсангүй. Үнэн хэрэгтээ Будро цуст тулаанд эргэн орохыг зөвшөөрсөндөө бараг л баярласан бололтой.
  
  "Клод, ранчог устга. Бүх хоригдлуудыг ал. Тэгээд..." Тэр инээмсэглэв. "Баруудыг сулла. Тэд засгийн эрхийг хэсэг хугацаанд эзлэх ёстой. Boudreaux, зүгээр л хийдэг зүйлээ хий, гэхдээ илүү харгис хэрцгий. Би та бүхнийг хүслээ биелүүлэхийг урьж байна. Би чамайг надад сэтгэгдэл төрүүлэхийг урьж байна. Үгүй ээ, намайг шоконд оруул. Үүнийг хий, Будреа. Кауай руу очиж, тэндэхийн аж ахуйг хаа."
  
  Цуст хаан үлдсэн цөөхөн эрчүүдээ сүүлчийн удаа харлаа. "Чиний хувьд... Хавайд тамыг нээгээрэй."
  
  Тэр эргэж, тэднийг хажуу тийш нь илээд, өөрийн тээвэрлэлт болон Алмазан толгойн доорх үхлийн гүн рүү түүнийг дагалдан явах анхааралтай сонгогдсон хүмүүсийг сүүлчийн удаа шүүмжиллээ.
  
  "Күүкээс хойш хэн ч үүнийг хийж, үлгэр ярьж амьдарсангүй. Хэн ч тамын тав дахь шатнаас цааш харж байгаагүй. Урхины системийг нуухын тулд юу бүтээснийг хэн ч олж мэдээгүй. Бид үүнийг хийх болно."
  
  Үхэл, сүйрэл түүний ард ч, өмнө нь ч байсан. Эмх замбараагүй байдал үүсэх нь гарцаагүй байсан. Цуст хаан баяртай байв.
  
  
  * * *
  
  
  Мэтт Дрэйк "найз охин" Алисия Майлзтайгаа хөтлөлцөн Exoticars машины зогсоолоор алхав. Тэнд нэг түрээсийн машин зогссон байсан бөгөөд энэ нь шинэ Lamborghinis-ийн нэгийг нэг цагийн турш түрээсэлсэн хэдэн жуулчных байж магадгүй юм. Дрэйк, Алисиа хоёр загварын шоуны танхимд орж ирэхэд тайралттай нуруулаг залуу аль хэдийн хамрын доор байсан байв.
  
  "Өдрийн мэнд. Би чамд тусалж болох уу?"
  
  "Аль нь хамгийн хурдан вэ?" Дрейк тэвчээргүй царай гаргав. "Бидний гэрт Ниссан байгаа бөгөөд миний найз охин жинхэнэ хурдыг мэдрэхийг хүсч байна." Дрейк нүд ирмэв. "Хэрэв та миний юу хэлэх гээд байгааг мэдэж байгаа бол надад хэдэн урамшууллын оноо авч магадгүй."
  
  Алисия эелдэгхэн инээмсэглэв.
  
  Май яг одоо том үзэсгэлэнгийн танхимын арын хэсгийг тойроод арын гараашаас холдож, хашаатай хажуугийн цогцолбор руу явж байна гэж Дрейк найдаж байв. Тэр нөгөө талаас орохыг хичээх болно. Дрейк, Алисиа хоёрт зургаан минут орчим хугацаа байсан.
  
  Тэр хүний инээмсэглэл тод томруун бөгөөд гайхмаар зүйл бол хуурамч юм. "Ихэнх хүмүүс шинэ Ferrari 458 эсвэл Lamborghini Aventador-ыг сонгодог бөгөөд хоёулаа гайхалтай машинууд юм." Худалдагч үзэсгэлэнгийн танхимын бүрэн хэмжээний цонхны өмнө байрлуулсан машинуудыг зааж өгөхөд инээмсэглэл нь улам бүр нэмэгдэв. "Гэхдээ домогт амжилтуудын хувьд, хэрэв та үүнийг хайж байгаа бол би Ferrari Daytona эсвэл McLaren F1-ийг санал болгож болно." Тэр үзэсгэлэнгийн танхимын ар тал руу гараа даллав.
  
  Тэнд, баруун талд нь албан газрууд байсан. Зүүн талд нь зээлийн картын мэдээллийг цуглуулж, түлхүүр гардуулах боломжтой хувийн лангуунууд байв. Оффисын цонх байхгүй байсан ч Дрейк эргэн тойрон дахь дүрсүүдийг сонсож байв.
  
  Тэр секундыг тоолоо. Май дөрвөн минутын дараа ирэх ёстой байв.
  
  "Та ноён Скарберри юу эсвэл ноён Петерсен үү?" гэж тэр инээмсэглэн асуув. "Би тэдний нэрийг гаднах самбар дээр харсан."
  
  "Би бол Жеймс. Ноён Скарберри, ноён Петерсен нар эзэд нь. Тэд арын хашаанд байна."
  
  "ТУХАЙ". Дрейк Ferraris болон Lamborghinis-г хараад шоу хийсэн. Үзэсгэлэнгийн өрөөний агааржуулагч нуруун дээрээ унасан. Холын оффисоос ямар ч чимээ гарсангүй. Алисиа өөрийгөө барьж, орон зайг бий болгохын зэрэгцээ сайхан сэтгэлтэй эхнэрийн дүрд тоглов.
  
  Нэг минутын өмнө Май хажуугийн хаалгаар гарах ёстой байв.
  
  Дрэйк бэлдлээ.
  
  
  * * *
  
  
  Цаг хугацаа тэдний хажуугаар аймшигтай хурдтай урсан өнгөрч байсан ч Бен Карины галзуу санаа үр дүнд хүрнэ гэж найдаж байв. Эхний алхам бол ахмад Күүкийн анхны гуалин хаана хадгалагдаж байгааг олж мэдэх явдал байв. Энэ нь амархан ажил болж хувирав. Баримт бичгүүдийг Лондонгийн ойролцоох Үндэсний архивт, засгийн газрын байранд хадгалдаг байсан ч Английн Банкных шиг найдвартай биш байжээ.
  
  Одоогоор маш сайн.
  
  Дараагийн алхам бол Хэйденийг авчрах явдал байв. Тэдний санааг ойлгуулах гэж их удсан. Эхэндээ Хэйден бүдүүлэг зүйлгүйгээр маш их анхаарал сарниулсан мэт санагдаж байсан ч Бенийн дэмжлэгтэй Карин төлөвлөгөөгөө танилцуулахад ТТГ-ын ажилтан үхэлд хүргэсэнгүй.
  
  "Чи юу хүсч байна?" гэж тэр гэнэт асуув.
  
  "Бид таныг дэлхийн хэмжээний хулгайчийг Кью дахь Үндэсний архив руу илгээж, хулгай хийх биш зургаа авахуулж, Күүкийн сэтгүүлийн холбогдох хэсгийг надад имэйлээр илгээхийг хүсч байна. Дутуу байгаа хэсэг."
  
  "Чи согтуу байсан уу, Бен? Ноцтой -"
  
  "Хамгийн хэцүү зүйл бол хулгай биш" гэж Бен хэлэв. Хулгайч надад тохирох хэсгийг нь олоод явуулна гэдэгт итгэлтэй байна" гэв.
  
  "Тэр баригдвал яах вэ?" Хэйден асуултаа юу ч бодолгүй бүдэг бадарлаа.
  
  "Тийм ч учраас тэрээр энэхүү гэрээний ачаар ТТГ эзэмшиж чадах дэлхийн хэмжээний хулгайч байх ёстой. Тэгээд яагаад хамгийн тохиромжтой нь тэр аль хэдийн цагдан хоригдсон байх ёстой гэж. Өө, Хэйден, энэ бүгдийг ойрын хэдэн цагийн дотор хийх ёстой. Энэ үнэхээр хүлээж чадахгүй байна."
  
  "Би үүнийг мэдэж байна" гэж Хэйден дуугарсан ч дараа нь дуу нь зөөлрөв. "Хараач, Бен, та хоёрыг энэ жижигхэн оффис руу түлхсэнийг би мэдэж байна, гэхдээ та толгойгоо гадагшлуулж, хамгийн сүүлийн үеийн мэдээллийг авахыг хүсч магадгүй юм. Та ямар нэгэн тохиолдолд бэлтгэлтэй байх ёстой..."
  
  Бен Карин руу санаа зовсон харцаар харав. "Ямар тохиолдолд? Та нар дэлхий сөнөх гэж байгаа юм шиг ярьж байна."
  
  Хэйдений чимээгүй байдал түүнд мэдэх ёстой бүх зүйлийг хэлж өгчээ.
  
  Хэдэн хормын дараа түүний найз охин дахин хэлэв: "Чамд энэ тэмдэглэл, сэтгүүл ямар хэрэгтэй байна вэ? Британичуудыг уурлуулах нь үнэ цэнэтэй юу?"
  
  "Хэрэв Цуст хаан тамын хаалган дээр хүрч, бид түүний араас явах ёстой бол тэд бидний цорын ганц жолоодлогын эх сурвалж байх болно" гэж Бен хэлэв. Мөн бид бүгд Кук картаараа хэр сайн байсныг мэднэ. Тэд бидний амийг аварч чадах байсан."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден утсаа машиныхаа капотон дээр тавиад шаналсан бодлоо тайвшруулахыг хичээв. Салхины шилээр түүний харц Мано Кинимакигийн нүдтэй таарч, сэтгэлд нь айдас эргэлдэж байгааг тэр тод мэдрэв. Тэд хамгийн аймшигтай мэдээг Жонатан Гейтсээс хүлээн авлаа.
  
  Террористууд Оахугийн хэд хэдэн газрыг цохих гэж байгаа юм биш.
  
  Одоо тэд үүнээс ч илүү муу гэдгийг мэдэж байв.
  
  Мано илт чичирсээр гарч ирэв. "Тэр хэн байсан бэ?"
  
  "Бэн. Бид Английн Үндэсний архив руу орж ахмад Күүкийн тэмдэглэлийн хуулбарыг авах хэрэгтэй гэж тэр хэллээ."
  
  Мано хөмсгөө зангидав. "Үүнийг хий. Зүгээр л хий. Тэр новшийн Коваленко бидний хайртай бүхнийг устгах гэж оролдож байна, Хэйден. Та дуртай зүйлээ хамгаалахын тулд чадах бүхнээ хийдэг."
  
  "Их Британи-"
  
  "Тэднийг новш." Мано стресст орсондоо өөрийгөө алджээ. Хэйден үүнд дургүйцсэнгүй. "Хэрвээ моднууд энэ новшийг алахад бидэнд туслах юм бол ав."
  
  Хэйден бодлоо цэгцэлэв. Тэр бодлоо цэвэрлэх гэж оролдов. Лондон дахь Тагнуулын төв газрын оффис руу хэд хэдэн дуудлага хийх, дарга Гейтс чанга хашгирахад л хангалттай байсан ч тэр ажлаа хийж чадна гэж бодсон. Тэр тусмаа Гейтсийн түүнд хэлсэн үгийн үүднээс.
  
  Лондонд ТТГ-ын хөлсөө урсгахгүйгээр хийж чадах нэгэн онцгой сэтгэл татам ажилтан байдгийг тэр сайн мэдэж байсан.
  
  Мано түүн рүү харсан хэвээр, цочирдсон хэвээр байв. "Та энэ дуудлагад итгэж чадах уу? Коваленко хүмүүсийн анхаарлыг сарниулахын тулд юу хийх гэж байгаад та итгэх үү?"
  
  Хэйден чадсангүй, гэхдээ чимээгүй байж, Гейтс болон Лондонгийн оффис дээр хэлэх үгээ бэлдсээр байв. Хэдэн минутын дараа тэр бэлэн боллоо.
  
  "За, бидний амьдралын хамгийн муу дуудлагын нэгийг дүрээ солиход туслах нэг дуудлагыг үргэлжлүүлье" гэж тэр хэлээд хурдан залгах дугаар руу залгав.
  
  Тэр ч байтугай даргатайгаа ярилцаж, Британийн үндэсний архивыг хакердахын тулд гадаадын тусламж авахаар тохиролцож байсан ч Жонатан Гейтсийн өмнөх үгс түүний санаанд шатаж байв.
  
  Энэ нь зөвхөн Оаху биш юм. Цуст хааны алан хядагчид хэд хэдэн арал руу нэгэн зэрэг цохилт өгөхөөр төлөвлөж байна.
  
  
  ХОРИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мэй ажилтны нүдэн дээр хажуугийн хаалгаар орж ирэхэд Дрэйк амьсгал хураав.
  
  "Юу..."
  
  Дрейк инээмсэглэв. "Тавдугаар сар боллоо" гэж шивнээд хадлангаар эрүүгээ хугаллаа. Худалдагч ямар ч чимээгүй эргэж хараад газар мөргөв. Алисия Ламборжинигийн хажуугаар зэр зэвсгээ бэлдсээр өнгөрөв. Дрейк хөдөлгөөнгүй худалдагчийн дээгүүр харайв. Май арын хана дагуу хурдан алхаж, хэн ч хөндөгдөөгүй McLaren F1-ийн ард өнгөрөв.
  
  Тэд хэдхэн секундын дотор оффисын хананд ирлээ. Цонхны дутагдал нь тэдний хувьд ч, тэдний эсрэг ч нөлөөлсөн. Гэхдээ хамгаалалтын камер байх байсан. Энэ зүгээр л асуулт байсан -
  
  Арын хаалганаас тосонд будагдсан комбинезон, урт хар үсийг ногоон бандасаар боосон хүн гүйж орж ирэв. Дрейк хацраа шууд нимгэн фанераар нааж, оффисын дотроос гарах чимээг чагнаж байхад Мэй механикчийн хөдөлгөөнийг дасгалжуулж байв.
  
  Тэд дуугарсангүй.
  
  Гэвч дараа нь дахиад хэд хэдэн хүн хаалгаар орж ирэхэд оффисын доторх хэн нэгэн хашгирав. Дрейк тоглоом дууссаныг мэдэж байсан.
  
  "Тэдэнд байг."
  
  Алисиа "Тиймээ новш" гэж хашгирч, оффисын хаалгыг онгоймогц өшиглөсөн нь хүний толгойг мөргөв. Буу барьсан үзэсгэлэнтэй эмэгтэй, түүнийг хүлээж буй тулаанчны дүр төрхийг ширтэхэд цочирдсондоо нүд нь бүлтийсэн өөр нэг эр гарч ирэв. Тэр буугаа дээш өргөв. Алисиа түүнийг гэдсэнд нь бууджээ.
  
  Тэр үүдэнд унав. Оффисоос дахиад л хашгирах чимээ гарав. Цочрол нь ойлголт болон хувирч эхлэв. Удалгүй тэд хэдхэн найз руу залгах нь ухаалаг хэрэг гэдгийг ойлгох болно.
  
  Дрейк механикуудын нэг рүү буудаж, гуяны голд нь цохиж унагаажээ. Тэр хүн Макларен руу гулсаж, ардаа цусны ул мөр үлдээв. Дрэйк хүртэл нүд ирмэв. Май хоёр дахь эртэй сүй тавьж, Дрэйк Алисиа руу буцав.
  
  "Бид дотогшоо орох хэрэгтэй."
  
  Алисиа дотоод заслыг сайн харах хүртлээ ойртлоо. Дрейк үүдэнд иртэл шалан дээр мөлхөв. Түүний толгой дохиход Алисиа хэд хэдэн удаа буудсан. Дрейк хаалга руу орох шахсан боловч тэр үед хагас арваад хүн зэвсэг барин үсрэн гарч ирэн гал нээв.
  
  Алисиа эргэж хараад Ламборжинигийн ард нуугдав. Хажуу талд нь сум исгэрэв. Салхины шил хагарчээ. Дрэйк хурдхан шиг зугтав. Тэр супер машинууд руу харваж байхдаа тэр хүний нүдний өвдөлтийг харж байв.
  
  Нөгөөх нь бас түүнийг харсан. Дрейк түүнээс хэдхэн секундын өмнө гал нээж, хамт ажиллагсдынхаа нэгийг дагуулж явсан түүнийг хүндээр унаж байхыг харав.
  
  Алисиа Lamborghini-ийн араас үсрэн гарч ирээд хэд хэдэн хамгаалалтын цохилт хийв. Дрейк Феррари руу гүйж, том дугуйных нь араас тонгойв. Одоо сум бүр чухал. Тэрээр оффисын хананы буланд харагдахаас нуугдаж байсан Мэйг механикчны ирсэн ар тал руу шагайж байхыг харав.
  
  Тэдний гурав нь түүний хөлд хэвтэж байв.
  
  Дрейк бага зэрэг инээмсэглэв. Тэр төгс алах машин хэвээр байв. Хэсэгхэн зуур тэрээр Мэй, Алисиа хоёрын зайлшгүй уулзалт болон Уэллсийн үхлийн хариуг авах талаар санаа зовсон боловч дараа нь тэр санаа зовнилоо Бен, Хэйден болон бусад бүх найзууддаа мэдэрсэн хайрын адил алс холын буланд түгжээ.
  
  Энэ бол иргэний сэтгэл хөдлөлөө эрхлүүлэх газар биш байсан.
  
  Сум Феррари-г онож, хаалгаар орж, нөгөө тал руугаа гарсан. Чих дүлийрэх үед урд талын цонх дэлбэрч, шил мини хүрхрээ рүү унав. Дрейк анхаарал сарниулсаныг далимдуулан үсрэн гарч оффисны хаалганы дэргэд бөөгнөрсөн өөр нэг хүнийг бууджээ.
  
  Мэдээжийн хэрэг сонирхогчид.
  
  Дараа нь тэр хоёр ширүүн царайтай залуу гартаа пулемёт барьсаар оффисоос гарч байхыг харав. Дрейкийн зүрх хурдан цохиллоо. Тэрээр том дугуйны ард биеэ аль болох жижиг болгохоосоо өмнө тэдний араас өөр хоёр эрэгтэйн дүрийг гялсхийлгэжээ - бараг мэдээж Скарберри, Петерсен нар хөлсний цэргүүдээр хамгаалагдсан.
  
  Нисдэг сумны чимээ түүний чихний бүрхэвчийг дэлбэв. Тэгвэл энэ нь тэдний стратеги байх болно. Хоёр эзэн арын хаалгаар гарах хүртэл Алисия болон түүнийг гэрийн хорионд байлга.
  
  Гэхдээ тэд тавдугаар сард төлөвлөөгүй.
  
  Японы төлөөлөгч хоёр хаягдсан гар буу аваад булан тойрч ирээд автомат буутай хүмүүс рүү бууджээ. Нэг нь машинд дайруулсан мэт арагшаа нисч, буугаа зэрлэгээр буудаж, унахдаа тааз руу конфетти цацав. Нөгөөх нь дарга нараа өөрийнхөө гулуузны ард туугаад Май руу хараагаа сольсон.
  
  Алисиа дээшээ ухасхийн нэг удаа буудсан нь бие хамгаалагчийн хацрыг нэвтлэн түүнийг шууд унагав.
  
  Одоо Скарберри, Петерсен нар өөрсдөө зэвсгээ гаргав. Дрэйк тангараглав. Тэд түүнд амьд хэрэгтэй байсан. Энэ үед арын болон хажуугийн хаалгаар ахин хоёр хүн орж ирснээр Май дахин Макларены ард нуугдахад хүргэв.
  
  Сум нандин машины их биеийг нэвт оносон байна.
  
  Дрейк эздийн нэг нь Хавайн калуа гахай шиг орилохыг сонсов.Үлдсэн цөөхөн хүмүүс дарга нараа тойрон цугларч, машинууд болон дайрагчдыг буудан арын гарааш руу асар хурдтайгаар гүйв.
  
  Дрэйк хэсэгхэн зуур цочирдов. Май хоёр бие хамгаалагчийг хөнөөсөн боловч Скарберри, Петерсен нар галын мөндөр дор арын хаалгаар хурдан алга болов.
  
  Дрэйк босоод буудаж, урагш алхав. Урагшлах зуураа тэрээр дахин хоёр зэвсэг авахаар бөхийв. Арын хаалганы хамгаалагчдын нэг нь түүний мөрөө бариад унасан. Нөгөөх нь цус урсаж ухарлаа.
  
  Дрэйк хаалга руу гүйж ирээд Май, Алисиа хоёр хажууд нь байв. Дрэйк хэдэн ширтэж, хэрэглээний өрөөнүүд болон гаражийн байршлыг үнэлэхийг оролдох зуур Мэй буудлаа.
  
  "Зүгээр л том задгай талбай" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ нэг том асуудал байна."
  
  Алисиа түүний хажууд хэвтэв. "Юу?"
  
  "Тэдэнд Шелби Кобра байгаа."
  
  Май түүн рүү нүдээ эргэлдүүлэв. "Яагаад энэ асуудал байгаа юм бэ?"
  
  "Чи юу ч хийсэн, битгий бууд."
  
  "Тэсрэх бодис ачсан уу?"
  
  "Үгүй".
  
  "Тэгвэл би яагаад тайлж болохгүй гэж?"
  
  "Учир нь энэ бол Шелби Кобра!"
  
  "Бид сая тэнэг супер машинаар дүүрэн үзэсгэлэнгийн танхимыг буудсан." Алисия түүнийг хажуу тийш нь тохойгоор нь бөхийлгөв. "Хэрэв чамд үүнийг хийх зориг байхгүй бол зайл."
  
  "Хоол". Дрейк түүн рүү үсрэн бослоо. Сум духан дээр нь өнгөрч, гипс ханыг цоолж, нүдийг нь гипсэн хусуураар шүршүүрт оруулав. Түүний таамаглаж байсанчлан муу хүмүүс гүйж байгаад бууджээ. Хэрэв тэд ямар нэгэн зүйл цохих юм бол энэ нь сохор аз болно.
  
  Дрэйк онож, гүнзгий амьсгаа аваад хоёр даргын хоёр талд байгаа хүмүүсийг гаргаж ирэв. Тэдний үлдсэн сүүлчийн бие хамгаалагчид унахад Скарберри, Петерсен хоёр хоёулаа ялагдсан тулалдаанд тулалдаж байгаагаа ойлгосон бололтой. Тэд хажууд нь зэвсэг өлгөөтэй зогсов. Дрейк хуруугаа аль хэдийн гох дээр тавиад тэдэн рүү гүйв.
  
  "Клод" гэж тэр хэлэв. "Чи биш, бидэнд Клод хэрэгтэй. Тэр хаана байна?"
  
  Ойролцоогоор хоёр дарга хачин адилхан харагдаж байв. Тэд хоёулаа ядарсан царайтай, олон жилийн харгис хэрцгий шийдвэр гаргалтаас төрсөн хатуу ширүүн шугамтай байв. Тэдний нүд хүйтэн, найрлаж буй пиранхагийн нүд. Гар буугаа барьсаар байсан тэдний гар болгоомжтой бөхийв.
  
  Май зэвсэг рүү заалаа. "Тэднийг хая."
  
  Алисиа фенээ том тонгойлгосон нь онилоход хэцүү болгожээ. Дрейк дарга нарын нүднээс ялагдлыг бараг л харж байв. Гар буунууд бараг нэгэн зэрэг шалан дээр унав.
  
  "Там минь" гэж Алисия бувтнав. "Тэд адилхан харагдаж, адилхан үйлдэл хийдэг. Диваажин дахь муу хүмүүс таныг хувилан болгодог уу? Тэгээд би энэ сэдвийг хөндөж байтал энд байгаа хүн яагаад муу хүн болж хувирна гэж? Энэ газар долоо дахь тэнгэрийн амралтаас дээр."
  
  "Та нарын хэн нь Scarberry вэ?" гэж Май асуусандаа төвөггүйхэн орлоо.
  
  "Би байна" гэж шаргал үстэй хүн хэлэв. "Та нар хот даяараа Клодыг хайж байсан уу?"
  
  "Энэ бол бид" гэж Дрейк шивнэлээ. "Энэ бол бидний сүүлчийн зогсоол."
  
  Нам гүм дунд бүдэгхэн товших чимээ цуурайтлаа. Алисиа урьдын адил бай онох болно гэдгийг мэдээд Дрейк эргэж харав. Гараж хоосон харагдав, чимээгүй байдал гэнэт уул шиг хүнд байв.
  
  Скарберри тэдэнд шаргал инээмсэглэл тодруулав. "Бид семинарт байна. Заримдаа бүх зүйл нурж унадаг."
  
  Дрэйк Алисиа руу харалгүй түүнд байнга сэрэмжтэй байх дохио өгөв. Ямар нэг зүйл буруу байсан. Тэр дотогшоо орж Скарберриг барив. Жүдогийн хурдан хөдөлгөөнөөр Дрэйк түүнийг барьж аваад мөрөн дээр нь шидээд бетон руу хүчтэй цохив. Скарберригийн нүдний өвдөлт өнгөрөх үед Дрейк эрүү рүү нь буу чиглүүлэв.
  
  "Клод хаана байна?" - Би асуусан.
  
  - Хэзээ ч сонсож байгаагүй...
  
  Дрейк нэг хүний хамрыг хугалжээ. "Танд дахиад нэг боломж байна."
  
  Scarberry-ийн амьсгал хурдан байв. Түүний нүүр нь боржин чулуу шиг хөшүүн байсан ч хүзүүний булчингууд нь сандарч, айдастай урваж, шаргуу ажиллаж байв.
  
  "Хэсгүүдийг буудаж эхэлцгээе." Майгийн хөнгөн хоолой тэдэнд хүрч ирэв. "Би уйдаж байна".
  
  "Хангалттай шударга". Дрэйк түлхэж, хажуу тийш алхаж, гохыг нь татав.
  
  "НОООО!"
  
  Скарберригийн хашгиралт түүнийг эцсийн мөчид зогсоов. "Клод ранчо дээр амьдардаг! хойд эргээс дотогшоо. Би танд координатыг өгч чадна."
  
  Дрейк инээмсэглэв. "Тэгвэл цааш яв."
  
  Өөр нэг товшилт. Дрейк өчүүхэн төдий хөдөлгөөнийг хараад зүрх нь шимширчээ.
  
  Өө үгүй ээ.
  
  Алисиа халав. Түүний сум сүүлчийн муу залууг шууд устгасан. Тэрээр Шелбигийн тээшинд нуугдаж байв.
  
  Дрэйк түүн рүү муухай харав. Тэр бага зэрэг хуучин дэггүйтлээр инээмсэглэв. Дрейк ядаж өөрийгөө дахин олох болно гэдгийг олж харав. Тэр алдагдлыг даван туулж чадах хүчтэй зан чанартай байсан.
  
  Тэр өөртөө тийм ч итгэлтэй байсангүй. Тэр Scarberry-г яаравчлаарай гэж нударлаа. "Яаргаарай. Таны найз Клод том сюрприз хүлээж байна."
  
  
  ХОРИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк дуудахад Хэйден, Кинимака хоёр машинаа асааж амжсангүй. Дэлгэцэн дээрээ түүний дугаарыг хараад тайвширч амьсгалав.
  
  "Дрэйк. чи хаана байна-"
  
  "Цаг байхгүй. Надад Клодын байршил бий."
  
  "Тийм ээ, бид ч бас тэгж боддог, ухаалаг залуу. Зарим гэмт хэрэгтнүүд нам гүм амьдралын төлөө юунаас татгалзаж байгаа нь үнэхээр гайхалтай."
  
  "Чи хэр удаж байгаа юм бэ? Чи хаана байна?" Дрейк тушаал өгч буй өрмийн түрүүч шиг асуултуудыг буудаж байв.
  
  "Бар, удаашраарай. Бид хэдхэн минутын өмнө мэдээ хүлээн авлаа. Сонсооч, бид яаралтай нөлөө үзүүлэхээр бэлтгэж байна. Би яг одоо хэлж байна.Чи тоглож байна уу?"
  
  "Би үнэхээр зөв байна. Бид бүгд ийм л хүмүүс. Энэ новш Коваленкогоос нэг алхамаар хоцорчээ."
  
  Хейден Кинимакад машин жолоодох дохио өгөхдөө террористуудын сэрэмжлүүлгийн талаар түүнд хэлэв. Түүнийг дуусаад Дрэйк чимээгүй болов.
  
  Хэсэг хугацааны дараа тэр "Бид тантай төв байранд уулзана" гэж хэлэв.
  
  Хэйден хурдан Бен Блэйкийн дугаар руу залгав. "Таны хагалгаа амжилттай боллоо. Лондон дахь манай төлөөлөгч ойрын хэдэн цагийн дотор танд хэрэгтэй зүйлээ авчирч, дараа нь шууд хуулбарыг танд илгээнэ гэж найдаж байна. Энэ чамд хэрэгтэй зүйл гэж найдаж байна, Бен."
  
  "Би үнэхээр тэнд байгаа гэж найдаж байна." Бэнгийн хоолой түүний ярьж байхыг сонссоноос ч илүү сандарсан сонсогдов. "Энэ бол эрүүл таамаг, гэхдээ энэ нь таамаг хэвээр байна."
  
  "Би ч бас тэгж найдаж байна".
  
  Хейден утсаа хяналтын самбар дээр шидээд, Кинимака төв оффис руугаа буцаж ирэхэд Вайкикигийн гудамж руу хоосон ширтэв. "Хэрэв бид Клодтой хурдан харьцаж чадвал довтолгоог зогсоож чадна гэж Гейтс бодож байна. Тэд Коваленко тэнд байж магадгүй гэж найдаж байна."
  
  Мано шүдээ хавирав. "Бүгд л хийж байна, дарга аа. Орон нутгийн цагдаа, тусгай хүчин. Бүх зүйл хагартал жижгэрдэг. Асуудал нь муу хүмүүс аль хэдийн тэнд байгаа юм. Тэд байх ёстой. Гурван өөр арал руу хийсэн хагас арав гаруй халдлагыг битгий хэл удахгүй болох аливаа халдлагыг зогсоох нь бараг боломжгүй юм."
  
  Коваленко амьдралынхаа сүүлчийн хэсгийг зориулсан мөрөөдлөө эрэлхийлж байхдаа хүн бүрийг завгүй байлгахын тулд олон тооны дайралт хийхийг тушаасан гэдэгт эрх баригчид бүгд итгэлтэй байв.
  
  Ахмад Күүкийн мөрөөр дага. Нэг нэгээр нь явсан нь дээр. Тамын хаалганаас цааш судалж үзээрэй.
  
  Гадаа төв оффис харагдах үед Хэйден эргэлдэв. Үйлдэл хийх цаг нь болсон.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Мэй, Алисиа хоёрыг ТТГ-ын байранд авчирсан бөгөөд тэднийг шууд дээд давхарт дагалдан явуулав. Тэднийг хөл хөдөлгөөн ихтэй өрөөнд оруулав. Хамгийн төгсгөлд Хэйден, Кинимака хоёр цагдаа, цэргийн албан хаагчдын дунд зогсож байв. Дрейк SWAT болон HPD хулгайч багийг харж чадсан. Тэрээр Тагнуулын төв газрын тусгай ажиллагааны багуудад хамаарах дүрэмт хувцсыг харж байв. Ойролцоох зарим Delta ч байж магадгүй.
  
  Диавол Цуст хааны сүүл дээр байгаа нь эргэлзээгүй.
  
  "Цусны хаан тэр устгагч руу дайрахаар хүмүүсийг илгээж, төхөөрөмжийг хулгайлж байсныг санаж байна уу?" Тэр хэлсэн. "Тэд нэгэн зэрэг Кинимакаг хулгайлах гэж оролдсон уу? Энэ нь санамсаргүй байдлаар авсан гэж би мөрийцсөн. Тэд зүгээр л Кинимаки Хавайн хэлийг мэдэхийг хүссэн."
  
  Дараа нь Дрейк Коваленкогийн хүмүүс устгагч онгоцыг бэхлэх үед Мэй ч, Алисия ч байхгүй байсныг санав. Тэр толгой сэгсэрлээ. "хамаагүй".
  
  Дрейк Бен Карин хоёрыг цонхны дэргэд зогсоод байгааг анзаарав. Тэд бүгд гартаа аягатай байсан бөгөөд тэд сургуулийн диско дээр өнхрөх цаас шиг харагдаж байв.
  
  Дрейк олны дунд төөрөх тухай бодлоо. Энэ нь амар байх болно. Кеннедиг алдсан нь түүний цусанд буцалсан хэвээр байсан тул түүнийг хэлэлцэх боломжгүй болгожээ. Бен тэнд байсан. Түүнийг үхэх үед Бен түүнийг тэвэрлээ.
  
  Энэ нь Дрейк байх ёстой байсан. Зөвхөн энэ ч биш. Дрейк түүний үхлээс урьдчилан сэргийлэх ёстой байв. Тэр ийм л зүйл хийсэн. Цаг хугацаа бүдгэрч, хэсэг зуур тэрээр Йорк дахь гэртээ Кеннедитэй хамт гал тогооны өрөөнд ямар нэгэн зүйл хийж байхыг олж харав. Кеннеди хайруулын тавган руу бараан ром цацаж, шаржигнахад дээш харав. Дрейк стейкийг сармистай цөцгийн тосоор даршилсан. Энэ нь жирийн байсан. Хөгжилтэй байсан. Дэлхий дахин хэвийн болсон.
  
  Түүний нүдний өмнө одууд бүтэлгүйтсэн салют шиг гялалзаж байв. Амар амгалан гэнэт эргэн ирж, эргэн тойронд нь дуу хоолой сонсогдож эхлэв. Хэн нэгэн түүнийг тохойгоороо бөхийв. Өөр нэг хүн нэг дарга руугаа халуун кофе асгаж, тамаас гарсан сарьсан багваахай шиг бие засах газар руу гүйв.
  
  Алисия түүн рүү анхааралтай харав. "Юу болоод байна, Дрэйкс?"
  
  Тэрээр Бен Блэйктэй нүүр тулах хүртлээ олны дундуур түлхэж байв. Энэ бол Динорокоос хурдан тайлбар хийхэд тохиромжтой мөч байсан. Дрейк үүнийг мэдэж байсан. Бен үүнийг мэдэж байсан байх. Гэвч тэр хоёр чимээгүй байв. Бенийн ард цонхоор гэрэл урсаж байв; Гонолулу нарны туяа, тод цэнхэр тэнгэр, гадаа цөөхөн хэдэн үүлсээр хүрээлэгдсэн байв.
  
  Дрейк эцэст нь дуу хоолойгоо олов. "Тагнуулын төв газрын эдгээр компьютерууд хэрэгтэй байсан уу?"
  
  "Бид найдаж байна". Бен ахмад Күүкийн Алмазан толгой руу хийсэн аяллын түүхийг нэгтгэн дүгнэж, Тагнуулын төв газар Үндэсний архивыг дээрэмдэхэд Британийн агентыг ашигласан нь илчлэгдсэнээр төгсөв.
  
  Алисиа залуугийн мэдээг сонсоод аажмаар урагшиллаа. "Их Британийн супер хулгайч уу? Ямар нэртэй юм?"
  
  Гэнэтийн анхааралд Бен нүдээ анив. "Хэйден надад хэзээ ч хэлээгүй."
  
  Алисиа ТТГ-ын ажилтан руу хэсэгхэн харснаа хацартай инээмсэглэв. "Өө, тэр үүнийг хийгээгүй гэдэгт мөрийцөж байна."
  
  "Юу гэсэн үг вэ?" Карин ярилаа.
  
  Алисиагийн инээмсэглэл бага зэрэг харгис болж хувирав. "Би дипломат харилцаагаараа тийм ч алдартай биш. Битгий дараарай."
  
  Дрейк ханиалгав. "Алисиагийн залхсан өөр нэг олон улсын гэмт хэрэгтэн. Түүнд байхгүй зүйлийг олох нь үргэлж л заль мэх байсан."
  
  "Үнэн" гэж Алисия инээмсэглэн хэлэв. "Би үргэлж алдартай байсан."
  
  "За, хэрэв энэ бол миний бодож байгаа агент юм бол" гэж Май тэдний ярианд хөндлөнгөөс оролцон, "түүнийг Японы тагнуулчид мэддэг. Тэр бол... тоглогч. Бас маш сайн хагалгааны ажилтан."
  
  "Тиймээс тэр өөрийнхөө төгсгөлийг шийдэх байх." Дрейк өмнө нь тархсан Номхон далайн хотын аз жаргалыг судалж, өөрөө бага зэрэг амар амгаланг хүсч байв.
  
  "Энэ нь түүнд хэзээ ч асуудал байгаагүй" гэж Алисия хэлэв. "Тийм ээ, тэр таны сэтгүүлүүдийг хүргэх болно."
  
  Бен Алисия, Хэйден хоёрыг харсаар байсан ч хэлээ барьчихсан. Үзэмшилтэй байх нь энэ үе шатанд илчлэх хамгийн сайн хэсэг байсан. "Энэ бол боловсролтой таамаг хэвээр байна" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ хэрэв бид тамын хаалган дээр очвол эдгээр бичлэг бидний амийг аварч чадна гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Би найдаж байна" - Дрейк эргэж, эмх замбараагүй байдлыг тойруулан харав - "Тийм зүйл болохгүй. Цуст хаан ранчо дээр хэвээр байх болно. Гэхдээ эдгээр тэнэгүүд яарахгүй бол Коваленко зугтах болно."
  
  "Коваленко." Алисия өшөө хорслоо амтлан ингэж хэлэхэд уруулаа долоов. "Би Хадсонд тохиолдсон зүйлийн төлөө үхэх болно. Тэгээд Будреу? Тэр үнэхээр тэмдэглэгдсэн өөр нэг хүн." Тэр ч бас чимээ шуугиантай олныг тойруулан харав. "Ямар ч байсан энд хэн хариуцаж байна?"
  
  Үүний хариуд Хэйден Жэйг тойрсон олон офицерын дундаас дуу хоолой сонсогдов. Дуу чимээ намдаж, тэр хүн харагдахад Дрэйк Жонатан Гейтсийг харсандаа баяртай байв. Түүнд сенатор таалагдсан. Тэгээд тэр түүнтэй хамт гашуудаж байв.
  
  "Таны мэдэж байгаагаар бид Оаху хотод Коваленко ранч байрладаг" гэж Гейтс хэлэв. "Тиймээс бидний эрхэм зорилго дөрвөн хэсгээс бүрдэх ёстой. Эхлээд бүх барьцааны хүмүүсийг аюулгүй болго. Хоёрдугаарт, сэжигтэй террорист халдлагын талаар мэдээлэл цуглуулах. Гуравдугаарт, Клод, Коваленко гэсэн энэ хүнийг олоорой. Дөрөвдүгээрт, нөгөө хоёр ранчогийн байршлыг ол."
  
  Гейтс үүнийг живүүлэхийн тулд түр зогссон бөгөөд дараа нь өрөөнд байгаа эрэгтэй, эмэгтэй хүн бүр тэднийг нэг нүдээрээ харж байна гэж бодогдуулж чаджээ. "Үүнийг шаардлагатай бүх аргаар хийх ёстой. Коваленко галзуу эрэл хайгуулынхаа үеэр олон хүний амь насыг эрсдэлд оруулахыг хүсчээ. Энэ нь өнөөдөр дуусна."
  
  Хаалга нээгдэв. Өрөөн доторх эмх замбараагүй байдал гэнэт зогсч, бүгд байрандаа хурдан буцаж эхлэв. Нарийвчилсан мэдээллийг сайтар бодож үзсэн.
  
  Дрейк Хэйдений харцыг татав. Тэр түүн рүү гараа даллаж, түүнийг ирэхийг урив.
  
  "Залуус аа, морьдоо эмээллээрэй. Бид гучин минутын дараа Клодын ранчо руу хүрнэ."
  
  
  ХОРИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк найзуудтайгаа Хавайн цагдаагийн газрын нэгэн хөнгөн нисдэг тэргэнд сууж, Клодын ранчо руу яаран нисэх үед толгойгоо цэвэрлэхийг оролдов. Тэнгэр ижил төстэй нисдэг тэрэгнүүд болон цэргийн илүү хүнд жинтэй байв. Олон зуун хүн агаарт байв. Бусад нь газар дээгүүр явж, чадах чинээгээрээ хөдөлж байв. Ихэнх цагдаа, цэргийн албан хаагчид террорист халдлага үйлдэгдсэн тохиолдолд Гонолулу болон Вайкики мужид үлдэхээс өөр аргагүйд хүрчээ.
  
  Цуст хаан тэдний хүчийг хуваажээ.
  
  Сансрын зургаар ранчо маш их хөдөлгөөнтэй байгааг харуулсан боловч ихэнх хэсэг нь өнгөлөн далдалсан байсан тул яг юу болж байгааг хэлэх боломжгүй байв.
  
  Дрейк Коваленкогийн төлөөх сэтгэлээ хойш тавихаар шийджээ. Гейтсийн зөв байсан. Барьцаалагдсан хүмүүс болон тэдний аюулгүй байдал энд шийдвэрлэх хүчин зүйл болсон. Түүний харж байсан хамгийн гайхалтай үзмэрүүдийн зарим нь хойд эрэг рүү нисэх үед түүний доор болон эргэн тойронд дэлгэгдсэн ч Дрэйк анхаарлаа төвлөрүүлэхийн тулд бүх хүсэл зоригоо ашигласан. Тэр нэгэн цагт байсан цэрэг байсан.
  
  Тэр өөр хэн ч байж чадахгүй.
  
  Түүний зүүн талд Май эгч Чикатайгаа товчхон ярилцаж, аюулгүй байдлыг нь давхар шалгаж, боломжтой бол чимээгүйхэн хэдэн үг солилцов. Тэд бүрэн хэмжээний дайн эхлүүлж эсвэл байлдааны бэлтгэлтэй бүс рүү орж болох нь нууц биш байв.
  
  Дрейкийн баруун талд Алисиа өөрийн зэвсэг, техник хэрэгслээ шалгаж, дахин шалгахад цаг зарцуулжээ. Тэр юу ч тайлбарлах шаардлагагүй байв. Дрэйк өшөөгөө авна гэдэгт эргэлзсэнгүй.
  
  Хэйден, Кинимака хоёр эсрэгээрээ суугаад микрофоноо байнга дарж, дуугаа хурааж эсвэл шинэчлэлт, захиалга авч байв. Сайн мэдээ гэвэл Оаху болон бусад арал дээр юу ч болоогүй. Муу мэдээ гэвэл Цусны хаан үүнд бэлтгэх олон жил байсан. Тэд юу руу орж байгаагаа мэдэхгүй байв.
  
  Бен, Карин хоёр төв байранд үлджээ. Тэд төлөөлөгчийн имэйлийг хүлээж, дараа нь Алмазан толгойн доор орж, тамын хаалгыг эвдэж магадгүй гэсэн айдас төрүүлж болзошгүй байдалд бэлтгэхийг тушаажээ.
  
  Металл дуу хоолой Choppers дууны системээс гарч ирэв. "Зорилгодоо таван минут үлдлээ."
  
  Чамд таалагдсан ч бай, дургүй ч бай гэж Дрейк бодов. Бид одоо үүнд байна.
  
  Нисдэг тэрэг гүн хөндийгөөр намхан гүйсэн нь олон арван нисдэг тэргээр хүрээлүүлэн нисч байх үед гайхалтай дүр зураг харагдав. Энэ бол тусгай хүчний цэргүүдээс бүрдсэн анхны давалгаа байв. АНУ-ын хоёр дахь цэргийн хувийн ажилтан бүр туслахад бэлэн байв. Нисэх хүчин. Тэнгисийн цэргийн флот. Арми.
  
  Дуу дахин гарч ирэв. "Зорилтот".
  
  Тэд нэгэн адил боссон.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейкийн гутал зөөлөн өвсөнд хүрч, тэр даруй галд автав. Тэр хамгийн сүүлд хаалгаар гарсан хоёр дахь хүн байв. Азгүй тэнгисийн явган цэрэг тулалдсаар байгаад цээжиндээ бүтэн цохилт өгч, газар мөргөхөөсөө өмнө нас баржээ.
  
  Дрэйк газар дэрлэн хэвтэв. Түүний толгой дээгүүр сум исгэрэв. Дуу чимээгүй цохилтууд түүний хажуугийн дүнзийг цохив. Тэр гар бөмбөг хийв. Түүний хоёр талын эрчүүд байгалийн гулсмал толгодыг ашиглан өвс дундуур мөлхөж байв.
  
  Урд нь байшин, хоёр давхар тоосгон бүтэц, онцгой зүйл байхгүй, гэхдээ Коваленкогийн орон нутгийн хэрэгцээнд тохирох нь эргэлзээгүй. Зүүн талд тэрээр ранчоны талбайг анзаарав. Юу вэ...?
  
  Айсан, зэвсэггүй хүмүүс түүн рүү гүйв. Тэд баруун, зүүн тийш, бүх чиглэлд тараав. Тэр чихэвчнийхээ чимээг сонсов
  
  "Нөхөрсөг тоглолтууд".
  
  Тэр урагш гулсав. Мэй, Алисиа хоёр түүний баруун талд хөдөлж байв. Эцэст нь тэнгисийн явган цэргүүд өөрсдийгөө нэгтгэж, галын зохицсон загварыг дуудаж эхлэв. Дрейк илүү хурдан хөдөлж эхлэв. Тэдний урд байсан хүмүүс нуугдаж байсан газраасаа гарч, гэр рүүгээ яаран ухарч эхлэв.
  
  Хялбар зорилтууд
  
  Дрейк одоо довтолгооны хүчээр босч, гар буугаа өргөөд гүйж байхдаа хүмүүсийг хөнөөжээ. Тэр хоригдол өвсөн дээр үсэрч, байшин руу явж байхыг харав. Тэд сайн залуус ирснийг мэдээгүй.
  
  Хоригдол гэнэт мушгиад унав. Цуст хааны хүмүүс тэдэн рүү өвс бууджээ. Дрэйк архираад буучин руу онилж, новшийн толгойг тас хийв. Тэр үе үе буудаж, нэг бол хүмүүсийг газарт хавчуулж, эсвэл бусад хүмүүсийг дуусгахын тулд хүмүүсийг чиглүүлж байв.
  
  Тэр Клодыг хайж байв. Тэднийг нисдэг тэрэгнээс гарахын өмнө бүгдэд нь Цусны хааны орлогчийн зургийг үзүүлжээ. Дрейк үйл явдлуудыг хөшигний цаанаас удирдаж, зугтах төлөвлөгөө боловсруулна гэдгээ мэдэж байв. Гэрээсээ ирсэн байх.
  
  Дрэйк гүйж, тэр хавийг хайсаар, хааяа буудаж байв. Нэг муу залуу довны цаанаас босч ирээд түүн рүү лугаа барив. Дрейк зүгээр л мөрөө буулгаж, өрсөлдөгчийнхөө эрчийг шууд өөр рүүгээ хөтлөхөд тэр газар унав. Тэр хүн инээв. Дрейкийн гутал эрүүг нь дарав. Дрейкийн бусад гутал нь Мачет барьж байгаа гар дээр алхав.
  
  Хуучин SAS хүн буугаа онилж, буудсан. Тэгээд бид цаашаа явлаа.
  
  Тэр эргэж харсангүй. Байшин урд байсан, асар том юм шиг, хаалга нь бага зэрэг онгорхой, орохыг урьж байгаа мэт байв. Энэ нь явах зам биш нь ойлгомжтой. Дрейк өндөр онилоод гүйж байхдаа цонхоо өшиглөв. Гэрт шил дэлбэрсэн.
  
  Одоо ранчоноос улам олон хоригдлууд ирж байв. Зарим нь урт өвсөн дунд зогсож, зүгээр л хашгирч эсвэл хясаа цочирдсон харагдана. Дрэйк тэднийг хараад ихэнх нь ямар нэг зүйлээс зугтаж байгаа мэт урагшаа нисч хурдтай гүйж байгааг анзаарав.
  
  Тэгээд тэр үүнийг хараад цус нь мөс болж хувирав.
  
  Бенгал барын байж боломгүй асар том толгой нь өвс дээгүүр гүйж, хөнгөн хөөцөлдөж байв. Дрейк баруудыг олзоо барихыг зөвшөөрч чадсангүй. Тэр тэдэн рүү гүйв.
  
  Би чихэвчээ дарлаа. "Өвс дэх барууд."
  
  Хариуд нь бөөн бөөн юм болов. Бусад нь мөн амьтдыг анзаарав. Дрэйк амьтдын нэг нь гүйж буй хүний нуруун дээр үсрэхийг харав. Энэ амьтан асар том, харгис хэрцгий бөгөөд нислэгийн үеэр эмх замбараагүй байдал, аллагын төгс дүр төрхтэй байв. Дрэйк хөлөө илүү хурдан явахыг албадав.
  
  Өөр нэг аварга толгой хэдхэн метрийн цаана байгаа өвсийг сэтэлж гарав. Бар түүн рүү үсрэн, ам нь том архирах чимээ болж, шүд нь нүцгэн, аль хэдийн цусанд будагдсан байв. Дрейк тавцан дээр унаж, өнхрөхөд түүний биеийн бүх мэдрэл амьд, хашгирч байв. Тэр урьд өмнө хэзээ ч ийм төгс гулгаж байгаагүй. Тэр урьд өмнө хэзээ ч ийм хурдан бөгөөд нямбай босч байгаагүй. Илүү ширүүн өрсөлдөгч түүний доторх илүү сайн дайчинг гаргаж ирсэн мэт.
  
  Тэр гар буу гаргаж ирээд эргэж харан барын толгой руу сумны хошуугаар бууджээ. Араатан тэр даруй унаж, тархи руу нь бууджээ.
  
  Дрэйк амьсгал хураасангүй. Тэрээр хэдхэн секундын өмнө унаж байхыг харсан залуудаа туслахын тулд өвс дээгүүр хурдан харайв. Бар түүн дээр тонгойж, архиран, том булчингууд нь нугалж, хазах гэж толгойгоо доошлууллаа.
  
  Дрэйк араас нь буудаж, эргэж хартал хүлээгээд, нүдэн дундуур нь бууджээ. Энэ нь идэх гэж байсан хүний дээр таван зуун фунт стерлинг буув.
  
  сайн биш гэж Дрейк бодов. Гэхдээ хэсэг хэсгээрээ урагдаж, амьдаараа идэгдсэнээс дээр.
  
  Түүний чихэнд хашгирах чимээ сонсогдов. "Намайг новш, энэ новшнууд асар том юм!" "Өөр нэг нь, Жеко! Таны зургаад дахиад нэг!"
  
  Тэрээр хүрээлэн буй орчноо судалжээ. Барын шинж алга, зүгээр л айсан олзлогсод, айсан цэргүүд. Дрэйк өвсөн дээгүүр давхиж, ямар нэгэн дайсан харвал нуугдахад бэлэн байсан ч хэдхэн секундын дотор гэртээ буцаж ирэв.
  
  Урд талын цонхнууд нь хагарчээ. Тэнгисийн явган цэргүүд дотор нь байсан. Дрейк араас нь утасгүй Bluetooth дохио нь түүнийг нөхөрсөг гэж тэмдэглэв. Хагарсан цонхны тавцан дээгүүр гишгэж байхдаа тэрээр Клод хаана байгаа бол гэж бодов. Тэр яг одоо хаана байх байсан бол?
  
  Түүний чихэнд нэг хоолой шивнэв. "Чамайг үдэшлэгийг эрт орхисон гэж бодсон, Дрэйки." Алисиагийн торгомсог өнгө. "Та хоёрын хувьд."
  
  Тэр түүнийг харсан. Түүний гүйлгэж байсан шүүгээний хажууд хэсэгчлэн нуугдаж байв. Есүс, тэр түүний DVD цуглуулгыг үзэж байсан уу?
  
  Май түүний ард гартаа буу барьчихсан байв. Япон эмэгтэй зэвсгээ өргөөд Алисиагийн толгой руу чиглүүлэхийг Дрейк харав.
  
  "Май!" Түүний цөхөрсөн хоолой тэдний чихэнд хашгирав.
  
  Алисиа үсрэв. Мэйгийн царай бага зэрэг инээмсэглэв. "Энэ бол дохио зангаа байсан, Дрейк. Би Алисиа руу биш дохиоллын интерфейс рүү зааж байлаа. Хараахан болоогүй ".
  
  "Сэтгэл түгшсэн үү?" Дрейк инээв. "Бид аль хэдийн дотор нь байна."
  
  "Явган цэргүүд үүнийг арын хашаан дахь том агуулахтай холбоотой гэж бодож байх шиг байна."
  
  Алисия ухарч гар буугаа ониллоо. "Хэрэв би мэдэж байгаа бол хараал ид." Тэр шүүгээ рүү гар бөмбөг хийв. Оч нисэв.
  
  Алисия мөрөө хавчив. "Энэ хангалттай байх ёстой."
  
  Хейден Кинимакаг халуу оргиод өрөөндөө буцаж ирэв. "Амбаар нь нягт хаалттай. Буби урхины шинж тэмдэг. Техникийн залуус одоо үүн дээр ажиллаж байна."
  
  Дрейк энэ бүхний бурууг мэдэрсэн. "Гэсэн ч бид энд ийм амархан ордог юм уу? Энэ-"
  
  Энэ үед шуугиан, хэн нэгний уруудах чимээ шатны орой дээр сонсогдов. Хурдан. Дрейк буугаа аваад дээш харав.
  
  Тэгээд тэр цочирдсондоо хөшиж орхив.
  
  Клодын нэг хүн шатаар аажуухан бууж, нэг гараараа олзны хоолойг шахав. Нөгөө гартаа түүний толгой руу чиглэсэн Цөлийн бүргэд байв.
  
  Гэхдээ энэ нь Дрейкийн цочролын бүрэн хэмжээ биш байв. Тэр эмэгтэйг таних үед муухай мэдрэмж төрж байв. Энэ бол Гейтсийн туслах байсан охин Кейт Харрисон байв. Кеннедигийн үхэлд хэсэгчлэн буруутай хүн.
  
  Энэ бол түүний охин байсан. Одоо ч амьд.
  
  Клодын хүн буугаа түүний сүм рүү хүчтэй дарснаар түүнийг өвдөж нүдээ анихад хүргэв. Гэхдээ тэр хашгираагүй. Дрейк өрөөнд байсан арваад хүний хамт тэр хүн рүү буугаа чиглүүлэв.
  
  Гэсэн хэдий ч энэ нь Дрейкийн хувьд тийм ч таатай санагдсангүй. Энэ залуу яагаад нэг хоригдолтой дээд давхарт байсан юм бэ? Энэ нь санагдав -
  
  "Буцаж ирэх!" гэж тэр хүн хашгирч, нүдээ бүх зүг рүү ширтэв. Түүний хөлс том дусал дуслаар урсав. Тэр эмэгтэйг хагас үүрч, хагас түлхсэн нь түүний бүх жин түүний хойд хөл дээр байсан гэсэн үг юм. Тэр эмэгтэй, түүний итгэл үнэмшил, түүнд амар хялбар болгосонгүй.
  
  Дрэйк оньс дээрх даралт аль хэдийн зорилтот тал руугаа хүрсэн гэж тооцоолжээ. "Холдох! Биднийг гарга!" Тэр залуу түүнийг дахин нэг шатаар доошлуулав. Тусгай хүчний цэргүүд хэвийн ухарч байсан ч арай илүү ашигтай байрлалд оров.
  
  "Би чамд анхааруулж байна, новшнууд." Хөлстэй эр хүнд амьсгалж байв. "Ноовгийн замаас зайл."
  
  Мөн энэ удаад Дрэйк үүнийг хэлэх гэж байгааг нь анзаарав. Түүний нүдэнд цөхрөл байсан бөгөөд ямар нэг зүйлийг Дрейк танив. Энэ хүн бүх зүйлээ алдсан. Тэр юу ч хийсэн, юу ч хийсэн аймшигт шахалтаар хийсэн.
  
  "Буцах!" гэж эрэгтэй дахин хашгирч, эмэгтэйг өөр нэг шатаар доошлуулав. Түүний хүзүүг тэвэрсэн гар нь төмөр саваа шиг байв. Тэрээр өөрийгөө бай болгохгүйн тулд биеийн бүх хэсгийг түүний ард байлгадаг байв. Тэр нэг удаа цэрэг байсан, магадгүй сайн байсан.
  
  Дрейк болон түүний хамтрагчид ухрахын мэргэн ухааныг олж харсан. Тэд тэр хүнд арай илүү зай гаргаж өгсөн. Тэр дахиад хэдэн алхам доошиллоо. Дрейк Мэйгийн анхаарлыг татав. Тэр толгойгоо үл ялиг сэгсрэв. Тэр ч бас мэдэж байсан. Энэ буруу байсан. Байсан...
  
  Улаан нугас. Хамгийн аймшигтай төрөл. Клод, Коваленкогийн тушаалаар тэдний анхаарлыг сарниулахын тулд энэ хүнийг ашигласан нь эргэлзээгүй. Цусны хааны архетипийн зан байдал. Гэрт тэсрэх бөмбөг байж магадгүй. Жинхэнэ шагнал нь Клод амбаараас амжилттай зугтсан байх.
  
  Дрэйк хүлээв. Түүний биеийн бүх мэдрэл хөлдсөн. Тэр цохилтыг тэнцүүлэв. Түүний амьсгал зогсов. Түүний оюун ухаан хоосон болов. Одоо юу ч байсангүй, цэргүүдээр дүүрсэн хурцадмал өрөө ч, айсан барьцааны хүн ч, түүнийг хүрээлсэн байшин, зарц нар ч байсангүй.
  
  Зүгээр л миллиметр. Харааны загалмай. Зорилтотдоо нэг инч хүрэхгүй байна. Нэг нүүдэл. Энэ л түүнд хэрэгтэй байсан. Мөн чимээгүй байх нь түүний мэддэг зүйл байв. Дараа нь эрэгтэй Кейт Харрисоныг ахин нэг алхам доошлуулсны дараа хоёр секундын хөдөлгөөнд зүүн нүд нь эмэгтэйн гавлын ясны цаанаас гарч ирэв.
  
  Дрэйк түүнийг нэг сумаар таслав.
  
  Эрэгтэй буцаж үсрэн хана мөргөж, хашгирч байсан эмэгтэйн хажуугаар гулсан өнгөрөв. Тэр мөргөж газардахдаа эхлээд толгойгоо цохиж, араас нь зэвсэг цухуйж, дараа нь хантааз, гэдэс нь харагдав.
  
  Кейт Харрисон: "Тэр дээр тэсрэх бөмбөг байна!" гэж хашгирав.
  
  Дрэйк урагш үсэрсэн ч Май болон том тэнгисийн цэрэг аль хэдийн шатны ирмэг дээгүүр үсэрч байв. Тэнгисийн цэрэг Кейт Харрисоныг барьж авав. Май үхсэн хөлсний дайчин дээгүүр үсрэв. Толгой нь хантааз руу, заагч руу эргэв.
  
  "Найман секунд!"
  
  Бүгд цонх руу гүйв. Дрейкээс бусад бүх хүмүүс. Англи хүн арын хаалгыг онгорхой орхиосой гэж залбирч, нарийхан хонгилоор гал тогооны өрөө рүү гүйж, байшин руу гүйв. Ингэснээр тэр бөмбөг дэлбэрэхэд Клодтой илүү ойр байх болно. Тиймээс түүнд боломж байсан.
  
  Коридороор. Гурван секунд өнгөрөв. Гал тогоо руу. Эргэн тойрноо хурдан харах. Дахиад хоёр секунд. Арын хаалга хаалттай байна.
  
  Цаг дууслаа.
  
  
  ХОРИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк анхны дэлбэрэлтийг сонссон даруйдаа гал нээжээ. Тэнд очиход нэг юмуу хоёр секунд шаардлагатай. Гал тогооны хаалга олон тооны цохилтоос болж хагарчээ. Дрейк түүн рүү шууд гүйж, байнга буудаж байв. Тэр хурдаа сааруулсангүй, зүгээр л мөрөөрөө цохиж, агаарт унасан.
  
  Дэлбэрэлт түүний араас довтолж буй могой шиг явав. Хаалга, цонхноос галын хэл гарч, тэнгэрт буув. Дрейк эргэлдэж байв. Галын амьсгал хэсэг зуур түүнд хүрч, дараа нь ухарлаа.
  
  Тэр удаашралгүй дахин үсрэн гүйлээ. Хөхөрсөн, зодуулсан боловч аймшигтай шийдэмгий тэрээр том амбаар руу гүйв. Түүний харсан хамгийн эхний зүйл бол үхсэн цогцос байв. Тэдгээрийн дөрөв нь байдаг. Хэйден техникийн ажилтнууд нэвтрэх эрх авахын тулд ардаа орхисон. Тэр тэдний хажууд зогсоод хүн бүрд амьд байгаа эсэхийг шалгав.
  
  Судасны цохилт, сумны шарх байхгүй. Эдгээр хараал идсэн ханыг цахилгаанжуулсан уу?
  
  Өөр нэг мөчид энэ нь хамаагүй болсон. Амбаарын урд хэсэг дэлбэрч, мод хагарч, дөл нь гайхалтай дэлбэрч байв. Дрейк тавцан руу унав. Тэр хөдөлгүүрийн архирах чимээг сонсоод яг тэр мөчид дээш харвал эвдэрсэн хаалганы завсраар шар бүдэг бадаг гарч, түр зуурын замаар хүчтэй нисч байхыг харав.
  
  Дрейк үсрэн бослоо. Тэр нуугдмал нисдэг тэрэг, онгоц эсвэл өөр ямар нэг хараал идсэн хавх руу явж байсан байх. Тэр нэмэлт хүч ирэхийг хүлээж тэссэнгүй. Тэр эвдэрсэн амбаар руу гүйж очоод эргэн тойрноо харав. Тэр итгэлгүйхэн толгойгоо сэгсрэв. Өнгөлсөн супер машины гүн гялбаа нь бүх талаараа гялалзаж байв.
  
  Дрэйк хамгийн ойрын нэгийг сонгоод түлхүүрийг хайж хэдэн секунд зарцуулсан бөгөөд дараа нь тэдний иж бүрдэл оффисын гадна өлгөөтэй байхыг харав. Aston Martin Vanquish нь түлхүүр болон цахилгааны хослолоор эхэлсэн бөгөөд энэ нь хэдийгээр Дрейкэд танил биш байсан ч хөдөлгүүр нь галзуурсан мэт архирах үед адреналиныг нь шахаж байв.
  
  Астон Мартин амбаараас дугуй нь шуугисаар нисэв. Дрейк түүнийг Клодын хурдтай машин гэж найдаж байсан зүг рүү чиглүүлэв. Хэрэв энэ нь зүгээр л нэг чиг баримжаа алдсан бол Дрэйк эргэлзэж байна. Магадгүй бүх Хавай шиг. Тэд Цуст хааны шадар сайдыг барьж авах зайлшгүй шаардлагатай байв.
  
  Дрейк нүднийхээ булангаар Алисиаг гэнэт зогсохыг харав. Тэр хүлээгээгүй. Арын харах толинд тэр түүнийг зориуд амбаар руу гүйж байхыг харав. Бурхан минь, энэ асуудалд орж магадгүй.
  
  Урд байгаа шар өнгө нь уралдаанд түрүүлсэн хуучин Porsche Le Mans купеуудыг санагдуулдаг дээд зэрэглэлийн супер машин шиг харагдаж эхлэв. Газарт ойртсон тэрээр замын муруйг тэврэн, пүрш дээр гүйж байгаа мэт үсэрч байв. Барзгар газар тохиромжгүй, гэхдээ дараа нь түр зам нь хэдэн миль өндөрт бүрэн хучилттай болжээ.
  
  Дрейк Vanquish руу буудаж, зэвсгээ арын суудал дээрээ болгоомжтой тавиад тархинд нь эргэлдэж буй Bluetooth-ийн чимээг сонсов. Ранчогийн үйл ажиллагаа эрчимтэй үргэлжилж байв. Барьцаалагдсан хүмүүсийг суллав. Зарим нь үхсэн байсан. Клодын хэд хэдэн бүлэг хүмүүс стратегийн байр сууринд бэхлэгдсэн хэвээр байгаа бөгөөд эрх баригчдыг газар дээр нь хавчуулж байв. Хагас арван бар тэнүүчилж, үймээн самуун дэгдээсээр байв.
  
  Астон Мартин болон Порше хоёрын ялгаа тэг болж буурсан. Англи машин бартаатай зам дээр хамаагүй дээр байсан. Дрейк хажууд нь суухаар шууд ард нь зогсоход арын толинд өөр супер машин түүн рүү ойртож байгааг харав.
  
  Алисия хуучин Dodge Viper машин жолоодож байна. Түүнд булчингаар ямар нэгэн зүйл хийхийг итгээрэй.
  
  Гурван машин бартаатай газраар уралдаж, ээлжлэн урт шулуун замаар эргэв. Эргэн тойрон, араас нь хайрга, шороо нисч байв. Дрейк засмал зам ойртож байгааг хараад шийдвэр гаргав. Тэд Клодыг амьдаар нь авахыг хүссэн ч эхлээд түүнийг барих ёстой байв. Тэрээр Клодыг баривчилсан гэж хэн нэгэн мэдээлэхээс болгоомжлон чихэвчнийхээ яриаг үргэлжлүүлэн сонсож байсан ч энэ хөөцөлдөх тусам удаан үргэлжлэх тусам Дрэйк урд байгаа хүн Цуст хааны хоёр дахь хүн мөн гэдэгт итгэлтэй байв.
  
  Дрэйк буугаа өргөөд Астоны салхины шилийг хагаллаа. Хэсэг хугацаанд аюултай гулгасны дараа тэрээр хяналтаа сэргээж, зугтаж буй Порше руу хоёр дахь удаагаа буудсан байна. Сум түүний ар талыг урж таслав.
  
  Машин арай ядан удааширчээ. Тэр шинэ зам дээр гарав. Le Mans-ын жолооч хурдлах үед хажуугийн арьсан суудал дээр сумны хонгио сарниж байхад Дрейк гал нээжээ. Дугуйг онилж үзэх цаг болжээ.
  
  Гэтэл яг тэр мөчид нисдэг тэрэгнүүдийн нэг нь бүгдийн дэргэдүүр ойртож, онгорхой хаалганы завсраар хоёр дүрс гарч ирэв. Нисдэг тэрэг Поршегийн урдуур эргэж, хажуу тийшээ эргэлдэж байв. Анхааруулах буудлага түүний урд талын замыг урж таслав. Жолоочийн цонхоор гар нь цухуйж, нисдэг тэрэг рүү буудаж эхлэхэд Дрейк итгэлгүйхэн толгой сэгсэрлээ.
  
  Тэр даруйдаа хөлөө хурдасгуураас, гараа жолооны хүрднээс салгаж, онилж, амбиц, ур чадвар, болгоомжгүй байдлын цэнэгийг суллав. Алисиагийн Вайпер өөрийн машиныг мөргөжээ. Дрейк хяналтаа эргүүлэн авсан боловч буу нь салхины шилээр нисэхийг харав.
  
  Гэвч түүний галзуу цохилт амжилттай болсон. Тэр зугтаж явсан жолоочийг тохой руу нь буудсан бөгөөд одоо машин удааширч байв. Зогс. Дрейк Астоныг гэнэт зогсоож, үсрэн бууж, Поршегийн зорчигчийн хаалга руу хурдан гүйж, буугаа өргөхөөр зогсоод дүрсний толгой дээр байнга харцгаажээ.
  
  "Зэвсгээ хая! Үүнийг хий!"
  
  "Би чадахгүй" гэсэн хариулт ирэв. "Тэнэг гахай минь, чи намайг новшоох гэж гар руу минь буудсан."
  
  Нисдэг тэрэг эргэлдэж, сэнс нь архирч, аянга цахилгаантай хөдөлгүүр нь газар доргино.
  
  Алисия ойртож ирээд Поршегийн хажуугийн толь руу бууджээ. Багаараа баруун, зүүн тийш эргэлдэж, хоёулаа жолооны ард байгаа хүнийг таглав.
  
  Тэр хүний нүүрэнд зовлон шаналал ярвайсан ч Дрэйк түүнийг гэрэл зургаас таньжээ. Энэ бол Клод байсан.
  
  Төлбөрөө төлөх цаг болжээ.
  
  
  * * *
  
  
  Түүний гар утас дуугарах үед Бен Блэйк цочирдсон. Дрэйкийг дуурайж тэрээр мөн Evanescence руу шилжсэн. "Lost in Paradise" дууны Ами Лигийн эгдүүтэй хоолой тэр үеийн хүн бүрийн сэтгэл санааны байдалд бүрэн нийцсэн.
  
  Дэлгэц дээр олон улсын гэсэн бичээс гарч ирэв. Энэ дуудлага нь түүний гэр бүлийнхнээс биш байх байсан. Гэхдээ Үндэсний архивын ажилтай холбоотойгоор энэ нь аль ч төрийн байгууллагаас байж болно.
  
  "Тийм үү?"
  
  "Бен Блэйк?"
  
  Айдас хурц хуруугаараа нурууг нь маажив. "Энэ хэн бэ?"
  
  "Надад хэлээч". Хоолой нь соёлтой, англи хэлтэй, өөртөө бүрэн итгэлтэй байсан. "Яг одоо. Би Бен Блэйктэй ярилцах ёстой юу?"
  
  Карин түүн рүү ойртож, нүүрэн дээрх аймшгийг уншлаа. "Тийм".
  
  "Сайн байна. Сайн хийлээ. Ийм хэцүү байсан уу? Намайг Даниел Белмонте гэдэг."
  
  Бен утсаа унагах шахсан. "Юу? Чи яасан бэ..."
  
  Гоёмсог инээдмийн урсгал түүнийг зогсоов. "Тайвшир. Найз минь зүгээр л тайвшир. Алисиа Майлз болон таны найз охин миний ур чадварын талаар огт дурдаагүйд би гайхаж байна."
  
  Бен нэг ч үг хэлж чадалгүй амаа ангайв. Хулгайч аа, Карин энэ үгийг амаа ангайсан уу? Лондоноос уу? Тэр мөн үү?
  
  Бэнгийн царай энэ бүхнийг илтгэнэ.
  
  "Ноён Блэйк, муур таны хэлийг хазсан уу? Магадгүй чи хөөрхөн дүүгээ хувцаслах хэрэгтэй. Карин сайн байна уу?"
  
  Эгчийнх нь нэрийг дурьдсан нь түүний сэтгэлийг бага ч болов баясгав. "Чи миний дугаарыг хаанаас авсан юм?"
  
  "Намайг битгий дорд үз. Чи үнэхээр надаас хүссэн энгийн хагалгааг хийхэд хоёр цаг зарцуулна гэж бодож байна уу? Эсвэл би сүүлийн дөчин минутыг ... өглөгчдийнхээ талаар бага ч болов суралцахад зарцуулсан уу? Хм? Үүнд цаг гаргаарай, Блэйки."
  
  "Би чиний талаар юу ч мэдэхгүй" гэж Бен хамгаалан хэлэв. "Би чамд зөвлөсөн..." Тэр хэсэг зогсов. "Дамжиж..."
  
  "Таны найз охин? Тийм байсан гэдэгт итгэлтэй байна. Тэр намайг сайн мэднэ."
  
  "Алисиа яах вэ?" гэж Карин орилж, тэр хүнийг тэнцвэргүй болгохыг оролдов. Тэд хоёулаа маш их гайхсан бас туршлагагүй байсан тул Тагнуулын төв газар анхааруулах нь тэдний санаанд ч багтсангүй.
  
  Хэсэг хугацаанд чимээгүй болов. "Үнэнийг хэлэхэд энэ охин намайг айлгаж байна."
  
  Бенийн тархи ажиллаж эхэлсэн бололтой. "Ноён Белмонте, танаас хуулбарлахыг хүссэн зүйл маш үнэ цэнэтэй юм. Маш үнэ цэнэтэй..."
  
  "Би үүнийг ойлгож байна. Үүнийг ахмад Күүк болон түүний хүмүүсийн нэг бичсэн. Гурван аялалынхаа үеэр Күүк түүхэн дэх бусад хүнээс илүү их нээлт хийсэн."
  
  "Би түүхэн үнэ цэнийг хэлж байгаа юм биш" гэж Бен гэнэт хэлэв. "Би энэ нь хүний амийг аварч чадна гэсэн үг. Одоо. Өнөөдөр."
  
  "Үнэхээр үү?" Белмонте үнэхээр сонирхож байгаа бололтой. "Надад хэлээч".
  
  "Би чадахгүй". Бен бага зэрэг цөхрөнгөө барж эхлэв. "Гуйя. Бидэнд туслаач".
  
  "Энэ нь аль хэдийн таны имэйл дээр байна" гэж Белмонте хэлэв. "Гэхдээ би чамд ямар үнэ цэнэтэй гэдгээ харуулахгүй бол би тийм биш байх байсан биз дээ? Сайхан амраарай."
  
  Белмонте дуудлагыг дуусгав. Бен утсаа ширээн дээр шидээд компьютер дээрээ хэдэн секунд дарав.
  
  Тогоочийн өдрийн тэмдэглэлийн алга болсон хуудсууд бүрэн дүүрэн, гайхамшигтай өнгөөр гарч ирэв.
  
  "Тамын түвшин" гэж Бен чангаар уншив. "Күүк дөнгөж тавдугаар түвшинд хүрч ирээд буцсан. Ээ бурхан минь, чи үүнийг сонсож байна уу, Карин? Ахлагч Күүк ч гэсэн тавдугаар түвшнийг давж чадаагүй. Энэ... энэ..."
  
  "Асар том урхины систем." Карин мөрөн дээрээ хурдан уншиж, гэрэл зургийн санах ой нь илүү цагаар ажиллаж байв. "Төсөөлж байсан хамгийн том, хамгийн галзуу урхины систем."
  
  "Хэрэв энэ нь маш том, аюултай бөгөөд нарийн юм бол ..." Бен түүн рүү эргэв. "Үүнд хүргэж буй гайхамшгийн агуу байдал, ач холбогдлыг төсөөлөөд үз дээ."
  
  "Итгэмээргүй" гэж Карин хэлээд цааш уншаарай.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Клодыг буудсан машинаас гаргаж ирээд зам руу ширүүн шидэв. Түүний өвдөлтийн хашгиралт агаарыг урж, нисдэг тэрэгний архирах чимээг хүртэл дарж байна.
  
  "Тэнэгүүд! Та үүнийг хэзээ ч зогсоохгүй. Тэр үргэлж ялдаг. Хараал ид, гар минь өвдөж байна, новш минь!"
  
  Дрэйк пулемётоо гартаа ойртуулж Клодын цээжин дээр өвдөглөн суув. "Цөөн хэдэн асуулт байна, найз аа. Дараа нь эмч нар таныг үнэхээр амттай новшоор дүүргэх болно. Коваленко хаана байна? Тэр энд байна?"
  
  Клод түүнд бараг зэвүүцсэн чулуутай царай гаргав.
  
  "За, илүү энгийн зүйл туршиж үзье. Эд Будро. Тэр хаана байна?"
  
  "Тэр вики-вики автобусаар Вайкики руу буцсан."
  
  Дрейк толгой дохив. "Нөгөө хоёр ранчо хаана байна?"
  
  "Алга болсон." Клодын царай инээмсэглэв. "Бүх зүйл алдагдсан".
  
  "Энэ нь хангалттай". Алисия Дрейкийн мөрөн дээгүүр чагнав. Тэр эргэн тойрон алхаж, буугаа Клодын нүүр рүү чиглүүлж, гутлаа Клодын хагарсан тохойн дээр болгоомжтой тавив. Агшин зуурын хашгирах чимээ агаарыг хуваасан.
  
  "Бид үүнийг таны хүссэнээр авч болно" гэж Дрейк шивнэв. "Энд хэн ч чиний талд байхгүй, найз минь. Террорист халдлагын талаар бид мэдэж байгаа. Ярилцах эсвэл хашгирах. Энэ нь надад хамаагүй."
  
  "Зогс!" Клодын хэлсэн үг бараг ойлгомжгүй байв. "Өө... гуйя."
  
  "Ингэх нь дээр". Алисия дарамтыг бага зэрэг зөөлрүүлэв.
  
  "Би Цуст хаантай олон жил хамт байсан." Клод нулимав. "Гэхдээ одоо тэр намайг араар нь тавьж байна. Тэр намайг үхэхээр орхиж байна. Гахайн нутагт ялзрах. Бөгсөө таглахын тулд. Магадгүй: байхгүй." Клод суухыг оролдов. "Хоол".
  
  Бүгд болгоомжилж, Дрейк гар буу гаргаж ирээд Клодын гавлын яс руу чиглэв. "Тайван".
  
  "Тэр үүнд харамсах болно." Клод бараг л уурлаж байв. "Түүний аймшигт шийтгэл надад хамаагүй." Түүний өнгө аясаас ёжтой үг урсав. "Надад хамаагүй. Одоо надад дахиж амьдрал байхгүй болсон."
  
  "Бид ойлгож байна." Алисия санаа алдлаа. "Чи новшийн найз залуугаа үзэн ядаж байна. Зүгээр л тачаангуй цэргийн асуултад хариул."
  
  Дрейкийн чихэвчнээс дуугарах чимээ гарав. Төмөр дуу хоолой: "Анхны портал төхөөрөмж олдлоо. Коваленко үүнийг ардаа орхисон бололтой."
  
  Дрэйк нүдээ анивчиж, Алисиа руу хэсэг харлаа. Цусны хаан яагаад ийм үед портал төхөөрөмжийг орхих болов?
  
  Энгийн хариулт. Түүнд хэрэггүй байсан.
  
  "Коваленко Алмазан толгойг удирддаг, тийм ээ? Пелегийн хаалга руу, эсвэл там руу, эсвэл өөр зүйл рүү. Энэ бол түүний эцсийн зорилго, тийм ээ?"
  
  Клод царай гаргав. "Түүний олсон энэ домог нь дур сонирхол болсон. Мөрөөдлөөс ч илүү баян хүн. Хүссэн бүхнээ авч чаддаг хүн. Тэр юу хийж байна вэ?
  
  "Түүнд хэзээ ч байхгүй зүйлд хэт автсан уу?" гэж Алисия санал болгов.
  
  "Ийм ухаантай, авхаалжтай хүн нэг шөнийн дотор мэдрэлийн өвчтэй тэнэг болж хувирав. Тэр хараал идсэн галт уулын доор ямар нэгэн зүйл байгааг мэдэж байгаа. Тэр өөрийгөө хамгийн сайн тогооч гэж үргэлж бувтнадаг байв. Энэ Күүк үнэхээр айсандаа буцав. Гэхдээ Дмитрий Коваленко биш, Цуст хаан биш; тэр цаашаа явах байсан."
  
  Дрэйк хүртэл зөгнөлтийг мэдэрсэн. "Күүк эргэж харсан уу? Тэнд ямар чөтгөр байгаа юм бэ?"
  
  Клод мөрөө хавчиж, дараа нь өвдөж ёолов. "Хэн ч мэдэхгүй. Гэхдээ Коваленко хамгийн түрүүнд мэдэх байх гэж бодож байна. Тэр одоо тийшээ явж байна."
  
  Энэ мэдээлэлд Дрейкийн зүрх хүчтэй цохилж байв. Тэр одоо тийшээ явж байна. Нэг үе байсан.
  
  Энэ үед Май хагас арваад цэрэг тэдэн рүү ойртов. Бүгд анхааралтай сонсож байв.
  
  Дрейк удахгүй болох ажлыг санав. "Бидэнд фермийн газар хэрэгтэй. Мөн бид Эд Бодреаг хүсч байна."
  
  Клод мэдээллийг дамжуулав. Өөр хоёр ранче, нэг нь Кауай, нөгөө нь Том арал дээр. Будрео Кауай руу явж байсан юм.
  
  "Террорист халдлагын талаар юу хэлэх вэ?" гэж Май чимээгүйхэн асуув. "Энэ зүгээр л нэг башир арга уу?"
  
  Одоо Клодын царай үнэхээр цөхрөнгөө барж, зовж шаналан тэнийсэн тул Дрэйкийн гэдэс шалан дээр унав.
  
  "Үгүй". гэж Клод ёолов. "Тэд жинхэнэ. Тэд ямар ч үед нээж болно."
  
  
  ХОРИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Бен, Карин хоёр ахмад Күүкийн нууц тэмдэглэлийн хуулбарыг барьсаар цонх руу алхав. Тэдний агуулагдаж буй галзуурлыг уншиж, дахин унших үед Бен эгчээсээ Цусны хааны хачин зан байдлын талаар асуув.
  
  "Зөөврийн төхөөрөмж олдох үед Коваленко энэ аялалд явахаар төлөвлөж байсан байх. Тэр сүүлийн хэдэн долоо хоногт бүх зүйлийг зохион байгуулахад хэтэрхий сайн бэлтгэгдсэн байна."
  
  "Олон жил" гэж Карин бувтнав. "Зөв дугуйг төлөвлөж, дадлагажуулж, тослох жилүүд. Гэхдээ тэр яагаад Бермуд руу жаахан зугаалахын тулд энэ том хагалгааг эрсдэлд оруулав?"
  
  Бен уншиж байсан хэсгүүдийнхээ нэгийг хараад толгой сэгсэрлээ. "Галзуу зүйлс. Зүгээр л галзуу. Түүнд ганцхан л зүйл байсан шүү дээ, эгч ээ."
  
  Карин алс холын далай руу харав. "Тэр Diamond Head-тэй холбоотой төхөөрөмжүүдийн талаар ямар нэг зүйл харсан."
  
  "Тийм ээ, гэхдээ юу?"
  
  "За, эцэст нь тийм ч чухал зүйл алга." Тэд Цуст хааны ранчаас камерын зургийг цацаж байх үед толгой сэгсэрч байхыг харав. Мегаломаник портал төхөөрөмжийг ардаа орхисныг тэд мэдэж байсан. "Түүнд хэрэггүй."
  
  "Эсвэл тэр зүгээр л дураараа буцааж авч чадна гэж итгэдэг."
  
  Тэдний ард Дрейк Клодоос удаан хугацаанд олж авсан мэдээллээ хашгирахыг сонсов.
  
  Бен Карин руу нүдээ анив. "Тэр Цуст хаан аль хэдийн Алмазан толгойд байгаа гэж хэлсэн. Энэ нь-"
  
  Гэвч Карины гэнэтийн хашгиралт түүний хоолойд дараагийн үгсийг царцаалаа. Тэр түүний харцыг дагаж, нүдээ аниад, түүний ертөнц сүйрч байгааг мэдэрлээ.
  
  Вайкики далайн эрэг дагуух зочид буудлын цонхоор олон тооны дэлбэрэлтийн улмаас хар утаа гарчээ.
  
  Эргэн тойрон дахь оффисуудын дуу чимээг үл тоон Бен хана руу гүйж очоод зурагтаа асаав.
  
  Түүний гар утас дуугарав. Энэ удаад түүний аав байв. Тэд бас зурагт үзэж байгаа байх.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк болон цэргүүд барьцаалж, үлдэгдэл эсэргүүцлийн халаасыг ялан дийлэх завгүй байсан тул iPhone утсан дээрээ нэвтрүүлгийг үзэв. Тэдний ангийн командлагч Жонсон гэгч эр цэргийн Андройд төхөөрөмж рүү нэвтэрч, үйл явдал өрнөхтэй зэрэгцэн Хонолулу дахь гар утасны командын газартай шууд холбогджээ.
  
  "Вайкики дахь гурван зочид буудалд бөмбөг дэлбэрсэн" гэж командлагч давтан хэлэв. "Би давтан хэлье. Гурав. Бид далайн эргээс баруун тийш явдаг. Калакуа Вайкики. Охана руу далла." Командлагч нэг минут сонсов. "Тэд хоосон өрөөнд дэлбэрч, үймээн самуунд хүргэсэн... нүүлгэн шилжүүлэлт... бараг л... эмх замбараагүй байдал үүсгэсэн бололтой. Гонолулугийн онцгой байдлын алба хязгаар хүртэл сунгасан."
  
  "Энэ бүгд үү?" Дрейк үнэхээр тайвширсан. Энэ нь хамаагүй муу байж болох байсан.
  
  "Хүлээгээрэй..." командлагчийн царай унав. "Өө үгүй ээ".
  
  
  * * *
  
  
  Бен, Карин хоёр зурагт дэлгэцэн дээр эргэлдэж буй үзэгдлүүдийг аймшигтайгаар харж байв. Зочид буудлуудыг яаралтай нүүлгэн шилжүүлэв. Эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс гүйж, түлхэж, унасан. Тэд орилж, хайртай хүмүүсээ өмөөрч, хүүхдүүдээ чанга тэврээд уйлсан. Зочид буудлын ажилтнууд ширүүн, айсан харагдавч хяналтаа хадгалсаар араас нь ирэв. Цагдаа, гал сөнөөгчид үүдний танхим, зочид буудлын өрөөнүүд рүү орж гарч, зочид буудал бүрийн өмнө тэдний байгаа байдал мэдрэгдэж байв. Нисдэг тэрэг орж ирэхэд телевизийн зураг бүдгэрч, Вайкики болон цаадах эргэлдэж буй толгод, Алмазан толгой галт уулын сүр жавхлан, дэлхийд алдартай Кухио наран шарлагын газар, одоо өндөр зочид буудлуудын утаа утаа ялгаруулж буй гайхалтай дүр төрхийг харуулсан. мөн тэдний нурсан хана, цонхны дөл.
  
  Телевизийн дэлгэц дахин товшиж эхлэв. Бен амьсгаадан, Карины зүрх хүчтэй цохилоо. Тэд хоорондоо ярьж ч чадахгүй байв.
  
  Дөрөв дэх зочид буудлыг дэлхий нийтээр харж байхад маск зүүсэн алан хядагчид эзлэн авчээ. Тэдний замд саад болсон хэнийг ч явган хүний зам дээр буудсан. Сүүлчийн хүн эргэж, нисдэг тэрэг рүү нударгаараа сэгсэрлээ. Зочид буудал руу орж хаалгыг нь түгжихээсээ өмнө зогсоол дээр зогсож байсан таксины хажууд суугаад байсан энгийн иргэнийг буудаж хөнөөсөн байна.
  
  "Ээ бурхан минь". Карины хоолой нам гүм байв. "Дотор ядуу хүмүүс яах вэ?"
  
  
  * * *
  
  
  "Хатан хаан Ала Моанаг зэвсэгт хүмүүс эзэлсэн" гэж командлагч тэдэнд хэлэв. "Шийдвэртэй. Маск зүүж байна. Би алахаас айхгүй байна." Тэр алуурчин харцаа Клод руу эргүүлэв. "Дахин хэдэн дайралт гарах бол, муу новш минь?"
  
  Клод айсан харагдав. "Үгүй" гэж тэр хэлэв. "Оаху дээр."
  
  Дрэйк эргэж харав. Тэр бодох ёстой байсан. Тэр өөрийгөө өөрчлөх хэрэгтэй болсон. Коваленко энэ бол тэдний анхаарлыг сарниулахыг хүссэн зүйл юм. Коваленко Алмазан толгойн гүнд ямар нэгэн гайхалтай зүйл нуугдаж байгааг мэдэж байсан бөгөөд тэр үүнийг нэхэмжлэх гэж байв.
  
  Эдгээр халдлагын аймшигт байдлаас ч илүү байж болох зүйл.
  
  Түүний төвлөрөл буцаж ирэв. Энд юу ч өөрчлөгдөөгүй. Довтолгооны цагийг маш сайн хийсэн. Тэд нэгэн зэрэг цэргүүд, арми, онцгой байдлын албадыг тахир дутуу болгосон. Гэвч юу ч өөрчлөгдөөгүй, тэд Цуст хааныг олсонгүй.
  
  Б төлөвлөгөөг хэрэгжүүлсэн.
  
  Дрейк Мэй, Алисиа хоёр руу дохив. Хэйден, Кинимака хоёр аль хэдийн ойрхон байсан. Хавайн том хүн цочирдсон харагдав. Дрэйк түүн рүү эгцлэн: "Чи үүнд бэлэн үү, Мано?"
  
  Кинимака бараг архирах шахав. "Би үнэхээр зөв байна."
  
  "Б төлөвлөгөө" гэж Дрейк хэлэв. "Коваленко энд байхгүй тул бид үүнийг дагаж мөрддөг. Үлдсэн цэргүүд үүнийг минутын дараа ойлгох болно. Хайден, Мэй хоёр, та Кауай руу дайрахад нэгдэж байна. Мано, Алисиа, та Том арал дээрх дайралтанд нэгдэж байна. Тэдгээр фермүүд рүү яв. Аль болох олон хэмнээрэй. Бас Алисиа..." Түүний царай сийлсэн мөс болон хувирав. "Би чамайг хүн амины хэрэг үйлдэнэ гэж найдаж байна. Тэр новш Будреаг харгис хэрцгийгээр үхүүлээсэй."
  
  Алисия толгой дохив. Май, Алисиа хоёр багаа хуваах ёстой гэдгийг ойлгосон үед тэднийг салгах нь Дрейкийн санаа байсан юм. Тэрээр Уэллсийн үхэл болон бусад нууцыг хүний амийг аврах, дайсныг зогсоох хоёрын хооронд оруулахыг хүсээгүй.
  
  Клодын чанга хоолой Дрейкийн анхаарлыг татав. "Коваленко таны анхаарлыг татахын тулд Оаху, Кауай, Том арал руу хийсэн халдлагыг санхүүжүүлсэн. Чамайг хувааж, байлдан дагуулаарай. Чи энэ хүнийг ялж чадахгүй. Тэр олон жилийн турш бэлтгэсэн."
  
  Мэтт Дрейк зэвсгээ өргөв. "Тийм учраас би түүнийг тамын хаалгаар дагаж, новшийн чөтгөрт тэжээх болно." Тэр ачааны нисдэг тэрэг рүү чиглэв. "Алив, хүмүүс ээ. Ачаа."
  
  
  * * *
  
  
  Түүний гар утас дуугарах үед Бен хурдан эргэж харав. Энэ бол Дрэйк байсан
  
  "Бэлэн үү?"
  
  "Сайн уу Мэтт. Та итгэлтэй байна уу? Бид үнэхээр явах уу?"
  
  "Бид үнэхээр явах гэж байна. Яг одоо. Та Даниел Белмонтегээс хэрэгтэй зүйлээ авсан уу?"
  
  "Тийм ээ. Гэхдээ тэр жаахан сул..."
  
  "Сайн байна. Та лаавын хоолой руу хамгийн ойр орцыг зааж өгсөн үү?"
  
  "Тийм ээ. Diamond Head-ээс хоёр миль орчимд хаалгатай нийгэмлэг байдаг. Хавайн засгийн газар мөн адил мэдэгдэж байгаа бүх орцыг хаажээ. Ихэнх тохиолдолд энэ нь шийдэмгий хүүхэд хүртэл ороход саад болдоггүй."
  
  "Юу ч тус болохгүй. Сонсооч, Бен. Кариныг барьж аваад, чамайг тэр лаав хоолой руу аваачих хүн аваарай. Надад координатаа явуулаарай. Одоо үүнийг хийх ".
  
  "Чи ноцтой байна уу? Тэнд юу байгааг бид мэдэхгүй. Мөн энэ урхины систем үү? Энэ бол харгис хэрцгий байдлаас хэтэрсэн зүйл юм."
  
  "Эр зориг, Бен. Эсвэл Деф Леппардын хэлснээр - Явцгаая. "
  
  Бен утсаа ширээн дээр тавиад гүнзгий амьсгаа авав. Карин түүний мөрөн дээр гараа тавив. Хоёулаа зурагт руу харав. Хөтлөгчийн хоолой ширүүн байв.
  
  "... Энэ бол урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй хэмжээний терроризм юм."
  
  "Дрэйкийн зөв" гэж Бен хэлэв. "Бид дайнд байна. Бид дайснуудынхаа ерөнхий командлагчийг түлхэн унагаах хэрэгтэй" гэж хэлжээ.
  
  
  ХОРИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк гүн агуйд хайгуул хийх шаардлагатай болсон тохиолдолд түүнд томилогдсон Дельта багийн найман гишүүнийг цуглуулав. Тэд тус хэлтсийн хамаатан садан ахмад дайчид, хамгийн туршлагатай хүмүүс байсан бөгөөд хүн бүр бурханы дурсагдсан газар нэг удаа өөрийн гэсэн мэс заслыг хийж байжээ.
  
  Тэднийг нисдэг тэргэнд суухаас өмнө Дрейк найзуудтайгаа хэсэг зуур гарч ирэв. Цуст хаан Хавайн болон засгийн газрын цэргүүдийг аль хэдийн хуваасан байсан бөгөөд одоо тэр тэднийг салгах гэж байна.
  
  "Аюулгүй байгаарай." Дрейк бүгдийн нүд рүү ээлжлэн харав. Хэйден. Май. Алисиа. Кинимака. "Бид тамд дахиад нэг шөнийг өнгөрөөх хэрэгтэй болно, гэхдээ маргааш бид бүгд эрх чөлөөтэй болно."
  
  Маногийн толгой дохиж, үглэх чимээ сонсогдов.
  
  "Итгээрэй" гэж Дрэйк хэлээд гараа сунгав. Түүн рүү дахин дөрвөн гар ирэв. "Зүгээр л амьд байгаарай, залуусаа."
  
  Ингэж хэлээд тэр эргэж, хүлээж буй нисдэг тэрэг рүү гүйв. Delta Squad тоног төхөөрөмжөө дуусгаж байсан бөгөөд одоо түүнийг онгоцонд суух үед байраа эзэллээ. "Сайн уу залуусаа". Тэр хүчтэй Йоркшир аялгатай байсан. "Энэ архинд дэвтээсэн гахайг таслахад бэлэн үү?"
  
  "Бооя!"
  
  "Ноов." Дрейк нисгэгч рүү даллахад нисгэгч тэднийг агаарт өргөв. Тэрээр сүүлчийн удаа ранчо руугаа эргэн харвал найзууд нь түүнийг явахыг харсаар нэг тойрогт зогссон хэвээр байв.
  
  Тэр бүгдийг нь дахин амьдаар нь харах болов уу?
  
  Хэрэв тэр үүнийг хийсэн бол ноцтой хариуцлага хүлээх болно. Тэр уучлалт гуйх ёстой. Зарим аймшигтай бодит байдалтай тэр эвлэрэх шаардлагатай болно. Гэхдээ Коваленког нас барснаар энэ нь илүү хялбар байх байсан. Кеннеди авраагүй бол өшөөгөө авах байсан. Одоо тэр Цуст хааны мөрөөр тууштай явж байгаа тул түүний сүнс аль хэдийн бага зэрэг дээшилсэн байв.
  
  Гэхдээ Мэй, Алисиа хоёрын эцсийн тооцоо энэ бүхнийг эргүүлж магадгүй. Тэдний хооронд ямар нэг асар том, аймшигтай зүйл байсан. Ямар ч байсан Дрэйк оролцож байна. Мөн худаг.
  
  Удалгүй нисдэг тэрэг Бенийн координатад хүрч ирэв. Нисгэгч тэднийг жижигхэн цогцолбороос зуун метрийн зайд тэгшхэн газар буулгав. Дрейк Бен, Карин хоёр аль хэдийн нуруугаа өндөр хашаа наан сууж байхыг харав. Тэдний царай хурцадмал байдлаас болж бүрэн цагаан байв.
  
  Тэр хэсэг хугацаанд хөгшин Дрэйк байх хэрэгтэй болсон. Энэ даалгаварт Бен Блэйк хамгийн сайнаараа хэрэгтэй байсан бөгөөд Бен бүх цилиндр рүү буудаж байх хооронд Карин түүнээс хооллож байв. Номлолын амжилт нь тэд бүгд амьдралынхаа хамгийн сайн хэлбэрт байхаас хамаарна.
  
  Дрейк Дельтагийн цэргүүдэд дохио өгөөд, нисдэг тэрэгнээс гарч, хүчтэй салхинд хүрээлэгдсэн, Бен, Карин хоёр руу гүйв. "Бүх зүйл сайхан байна?" гэж тэр хашгирав. "Чи гуалин авчирсан уу?"
  
  Бен хуучин найзынхаа талаар ямар бодолтой байгаагаа бага зэрэг эргэлзсээр толгой дохив. Карин үсээ толгойныхоо араар боож эхлэв. "Бид бүрэн ачаалалтай байна, Дрейк. Чамайг ямар нэг сайн зүйл авчирсан гэж найдаж байна."
  
  Тэдний эргэн тойронд Дельтагийн цэргүүд бөөгнөрөв. Хүзүү, гартаа шивээстэй том сахалтай, дугуйчин шиг нэг эрийг Дрейк алга ташив. "Энэ бол миний шинэ найз, дуудлагын тэмдэг нь Комодо, энэ бол түүний баг. Баг, миний хуучин найзууд болох Бен, Карин Блэйк нартай уулзаарай."
  
  Хаа сайгүй толгой дохиж, үглэх чимээ сонсогдов. Хоёр цэрэг Хавайн алдартай лаав хоолойноос хүмүүсийг буухад саад болж байсан бэлгэдлийн цоожыг сонгох завгүй байв. Хэдэн минутын дараа тэд ухарч, хаалга нээлттэй хэвээр байв.
  
  Дрейк хашаанд оров. Бетон тавцан нь найдвартай түгжигдсэн төмөр хаалга руу хүргэв. Баруун талд нь өндөр шон зогсож, дээр нь эргэдэг хамгаалалтын камер тухайн газрыг ажиглаж байв. Комодо хоёр цэргээ үүд сахихаар урагш даллав.
  
  "Залуус та нарт миний болон миний хүмүүс юу хийх гэж байгаа талаар санаа байна уу?" Комодогийн сөөнгө хоолойд Бен нүд ирмэх болов.
  
  "Роберт Баден-Пауэллийн үгээр" гэж Бен хэлэв. "Бэлэн байх".
  
  Карин нэмж хэлэв: "Юуны ч төлөө."
  
  Бен "Энэ бол скаутын уриа" гэж хэлэв.
  
  Комодо толгойгоо сэгсрэн, амьсгаа дороо "Geeks" гэж бувтналаа.
  
  Бен ширүүн царайтай цэргийн ард зогсов. "Ямар ч байсан тэд чамайг яагаад Комодо гэж дууддаг юм бэ? Хазуулсан чинь хортой юу?"
  
  Дельтагийн ахлагч хариу өгөхөөс өмнө Дрейк яриаг нь таслав. "Тэд үүнийг лаав хоолой гэж нэрлэж болох ч энэ нь энгийн хуучирсан хонгил хэвээр байна. Би чамайг ердийн протоколоор доромжлохгүй , гэхдээ би үүнийг хэлье. Буби урхинаас болгоомжил. Цуст хаан бол том дэлгэц, салгах арга техник юм. Хэрэв тэр биднийг тусгаарлаж чадвал бид үхсэн хүмүүс юм."
  
  Дрейк урагш алхаж, Бенийг дараагийнх руу, Кариныг Комодог дагахыг дохиод. Жижиг харуулын байранд хоёр том шүүгээ, тоостой утаснаас өөр юу ч байсангүй. Энэ нь хөгц, чийглэг үнэртэж, өмнө нь агаарт өлгөөтэй байсан гүн гүнзгий, анхдагч нам гүмтэй цуурайтаж байв. Дрэйк цааш явж, удалгүй учрыг нь олж мэдэв.
  
  Лаавын хоолой руу орох хаалга тэдний хөлд байсан бөгөөд мөлхөж буй харанхуй руу урсдаг асар том нүх байв.
  
  "Энэ хэр хол байна?" Комодо урагш алхаж, гэрэлтдэг саваа шидэв. Төхөөрөмж гялсхийж, хатуу чулууг мөргөхөөс өмнө хэдхэн секундын турш өнхрөв. "Ойрхон. Залуус аа, олсыг бэхлээрэй. Хурдлаарай" гэж хэлсэн.
  
  Цэргүүд ажиллаж байх хооронд Дрэйк чадах чинээгээрээ чагнав. Бэхний харанхуйгаас чимээ гарсангүй. Тэр тэднийг Коваленкогоос хэдэн цагаар хоцорч байна гэж таамаглаж байсан ч хурдан гүйцэх бодолтой байв.
  
  Тэд бууж, лаавын хоолойн гөлгөр шалан дээр хөлөө бат бэх тавиад Дрэйк хөдөлж, Алмазан толгой руу чиглэв. Хоолой нарийсч, живж, нугалав. Галт уулын босоо амыг урьдчилан тааварлах боломжгүй байснаас Дельта багийнхан хүртэл заримдаа тэнцвэрээ алдаж, толгойгоо хусдаг байв. Энэ нь хоёр удаа огцом эргэлдэж, зөөлөн муруй үргэлж Алмазан толгойн зүгт байгааг мэдтэл Дрейк сандарч эхлэв.
  
  Тэр алсын зай хэмжигч рүү нүдээ салгасангүй. Газар доорх харанхуй тэднийг бүх талаас нь бүрхэв. "Гэрэл урагшаа" гэж Дрейк гэнэт хэлээд зогсов.
  
  Харанхуйгаас ямар нэгэн зүйл үсрэн гарч ирэв. Доороос хүйтэн агаар салхилж байна. Тэр зогсоод урд байгаа аварга нүхийг судлав. Комодо алхаж очоод өөр нэг гэрэлтдэг саваа шидэв.
  
  Энэ удаад тэр арван таван фут орчим унав.
  
  "Сайн байна. Комодо, та болон танай баг бэлдээрэй. Бен, Карин, эдгээр сэтгүүлүүдийг харцгаая."
  
  Дельтагийн баг хонхорхой нүхний дээгүүр бат бөх tripod тавихад Дрейк зүүлт тайлбарыг хурдан уншив. Эхний хуудсыг уншиж амжаагүй байхад нүд нь томрон гүнзгий амьсгаа авав.
  
  "Цусаар урссан там гэж. Бидэнд илүү том зэвсэг хэрэгтэй гэж бодож байна."
  
  Бен хөмсгөө өргөв. "Тэнд бидэнд хэрэгтэй сум биш. Эдгээр нь тархи юм."
  
  "За, азаар надад хоёулаа байгаа." Дрейк буугаа өргөв. "Хэрэв бид замдаа ямар нэгэн новшийн хөгжим сонсох шаардлагатай бол бид танд хандана гэж бодож байна."
  
  "Өндөг. Одоо миний iPod дээр Fleetwood Mac байгаа."
  
  "Би шоконд орсон. Аль хувилбар?
  
  "Нэгээс олон байна уу?"
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Бүх хүүхдүүд боловсролоо хаа нэг газар эхлэх ёстой гэж би боддог." Тэр Карин руу нүд ирмэв. "Бид яаж байна, Комодо?"
  
  "Дууссан".
  
  Дрейк урагш алхаж, штатив дээр бэхлэгдсэн олсыг шүүрэн авч, хачирхалтай гялалзсан хоолойг түлхэв. Гутал нь доод хэсэгтээ шүргэлцэнгүүт тэр татаад бусад нь нэг нэгээр нь доошоо гулсан. Бэлтгэлтэй тамирчин Карин буултыг төвөггүйхэн удирдсан. Бен бага зэрэг ноцолдсон ч залуу, бие бялдартай байсан тул хөлс ч гаргалгүй газардлаа.
  
  "Урагшаа". Дрейк Алмазан толгойн зүг хурдхан алхлаа. "Нүүрээ ажигла. Бид ойртож байна."
  
  Гарц доошилж эхлэв. Дрэйк лаавын хоолойг байгалийн урсгалаас нь яаж салгах вэ гэдгийг хэсэгхэн зуур гайхаж байсан ч магма өөрөө хамгийн бага эсэргүүцлийн замаар ар талдаа тамын хүчээр дайран өнгөрнө гэдгийг ойлгов. Лаав хүссэн өнцгөөс нь харж чаддаг байв.
  
  Дахиад хэдэн минут өнгөрч, Дрэйк дахин зогсов. Цаашид шалан дээр өөр нэг нүх байсан бөгөөд энэ удаад арай жижиг бөгөөд төгс дугуйрсан байв. Комодо гэрэлтдэг саваагаа хаяхад гол нь бараг 30 фут гүнтэй байсан гэж таамаглав.
  
  "Бүр илүү аюултай" гэж Дрейк хэлэв. "Та хоёр өөртөө анхаарал тавь."
  
  Дараа нь тэр гялалзсан модноос гарч буй гэрэл ямар ч чулуун хананд тусгаагүйг анзаарав. Түүний улбар шар гэрлийг эргэн тойрон дахь харанхуйд шингээж авав. Тэдний доор том танхим байв.
  
  Тэр чимээгүй байх дохио өгөв. Тэд нэгэн адил доороос ямар ч чимээ гарахыг анхааралтай сонсдог байв. Хэсэг хугацаанд чимээгүй байсны дараа Дрэйк олсноос барьж, хоосон босоо амны дээгүүр эргэв. Тэр таазны доор орох хүртэл түүний уртыг хурдан гулсуулжээ.
  
  Одоо хүртэл чимээ шуугиангүй. Тэр дахиад хагас арван гэрэлтдэг саваа хугалж, доорх камер руу шидэв. Аажмаар байгалийн бус гэрэл цэцэглэж эхлэв.
  
  Мэтт Дрейк эцэст нь цөөхөн хүний өмнө нь харж байсан зүйлийг олж харав. Тавин метр урт тэгш өнцөгт хэлбэртэй том өрөө. Төгс гөлгөр шал. Эртний зарим тэмдгийг сийлсэн гурван муруй хана нь тийм зайд үл ялгагдах юм.
  
  Нэг хананд ноёрхох нь ахмад Күүкийн сэтгэлийг татсан муруй нуман хаалга юм. Цуст хааныг маш ихээр татсан түүний доторх хаалга. Цаашид байж болох аймшиг, гайхамшгууд Мэтт Дрейк болон түүний хамтрагчдыг ийм айдас төрүүлэв.
  
  Тэд тамын хаалгыг олсон.
  
  
  ХОРИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Нисдэг тэрэг тэнгэрт эргэлдэж, чиглэлээ хурдан өөрчлөхөд Хэйден чанга барив. Түүний Кинимакиг сүүлчийн удаа харсан зүйл бол үргэлж хөгжилтэй Алисиа Майлс түүнийг өөр нисдэг тэрэг рүү түлхэж байсан явдал байв. Энэ харц түүнийг цочирдуулсан ч практик тал нь тулалдаанд ороход Мано галзуу англи эмэгтэйн дүрээр бизнест хамгийн сайн дэмжлэг үзүүлж байсныг мэдэж байв.
  
  Хэйдэн ч мөн адил. Май түүний хажууд чимээгүй, тайван сууж, тэд дэлхийн хэмжээний үзэсгэлэнт газруудыг үзэхээр Напалийн эрэг рүү явж байгаа мэт байв. Үлдсэн суудлыг хагарлын цэргүүд эзэлжээ. Кауай хорин минутын зайтай байв. Гейтс дөнгөж сая түүнтэй холбогдож, Кауай дахь Кукуи Гроув худалдааны төвд террорист халдлага болсон талаар мэдээлэв. Цогцолборын хойд талд байрлах Жамба жүүс/Старбаксын хамтарсан газрын гаднах хашлагад нэгэн эр өөрийгөө гинжлэв. Жамтексийн хэсгүүдтэй хэн нэгэн түүний биед оосортой, хуруугаа анхдагч тэслэгчийн гох дээр дарав.
  
  Тэр хүн мөн хоёр автомат зэвсэг, Bluetooth чихэвчтэй байсан бөгөөд рестораны үйлчлүүлэгчдийн хэнийг ч гарахаас сэргийлсэн байна.
  
  Гейтсийн өөрийнх нь хэлснээр. "Энэ тэнэг хүн чадах чинээгээрээ тэнд байх нь тодорхой, дараа нь эрх баригчид нүүдэл хийх үед тэр тэсрэх болно. Кауай хотын цагдаагийн ихэнх хэсэг чамаас хол газар очсон."
  
  "Бид ранчог аюулгүй байлгах болно, эрхэм ээ" гэж Хайден түүнд итгүүлэв. "Бид үүнийг хүлээж байсан."
  
  "Бид үүнийг хийсэн, хатагтай Жэй. Цаашид Коваленко том арал дээр ямар төлөвлөгөөтэй байгааг харах болно гэж бодож байна."
  
  Хэйден нүдээ анилаа. Ковеленко энэ халдлагыг олон жилийн турш төлөвлөж байсан боловч асуултууд хэвээр байв. Портал төхөөрөмжөөс яагаад татгалзах вэ? Яах гэж ийм шуугиантай явах вэ? Энэ түүний В төлөвлөгөө байж болох уу? Эрх баригчид түүний бүх хүчин чармайлтыг хурдан илрүүлж, Дрейк, түүний найз нөхөд, гэр бүлийнхний эсрэг цуст өшөө авалтыг өдөөсөн ч тэрээр хамгийн их алдар нэрийг олж авахын тулд энэ замыг сонгосон.
  
  Эсвэл тэр таны үйлдлийг анзаарахгүй өнгөрөхийн тулд энд хангалттай шуугиан тарьж байсан хуучин, хуучин стратегийг ашигласан байх гэж тэр бодлоо.
  
  Тэр хамаагүй гэж тэр бодлоо. Түүний бодол Бен болон түүний хийж байсан аюултай ажлын тухай байв. Тэр хэзээ ч үүрэг хариуцлагаасаа ингэж хэлэхгүй, гэхдээ тэр түүнд үнэхээр хайртай болж эхлэв. Аавынхаа өмнө хүлээсэн үүрэг нь алга болоогүй ч Кеннеди Мурын аймшигт үхлийн дараа энэ нь тийм ч чухал биш болжээ. Бодит амьдрал ямар ч өдөр хуучин амлалтуудыг ялдаг.
  
  Нисдэг тэрэг Хавайн гялалзсан цэнхэр тэнгэрт гүйж байх үед Хэйден Бен Блэйкийн төлөө залбирав.
  
  Тэгтэл түүний гар утас дуугарав. Дэлгэц рүү харахад түүний хөмсөг нь гайхсан янзтай.
  
  "Сайн уу" гэж тэр даруй хариулав. "Юу байна да?"
  
  "Гайхалтай, баярлалаа, гэхдээ булшны хайгуулын бизнес нь нэг ноцтой гаж нөлөөтэй. Миний бор шаргал бараг алга болчихлоо" гэж хэлэв.
  
  Хэйден инээмсэглэв. "За, Торстен, ийм төрлийн салонууд байдаг."
  
  "Командын байр, булш хоёрын хооронд уу? Үнэхээр биш."
  
  "Мэдээж, би чатлах дуртай, Торстен, гэхдээ шведүүд та цаг мөчөө өөрсдөө сонгодог."
  
  "Ойлголоо. Би эхлээд Дрейк рүү залгасан ч шууд дуут шуудан руу орлоо. Тэр зүгээр үү?"
  
  "Түүнээс илүү дээр, тийм ээ." Хэйден Кауаигийн тэнгэрийн шугам баруун тийш харагдав. "Сонсох"
  
  "Би хурдан очъё. Эндхийн мэс засал амжилттай болсон. Ямар ч зэмлэлгүй. Бүх зүйл санаснаар, цаг тухайд нь болсон. Гэхдээ..." Торстен түр зогсоход Хэйден түүнийг амьсгал хураахыг сонсов. "Өнөөдөр ямар нэг зүйл болсон. Ямар нэг зүйл "унтарсан" гэж би хэлэх болно. Америкчууд та үүнийг өөр зүйл гэж нэрлэж магадгүй."
  
  "Тийм үү?"
  
  "Засгийн газраас минь дуудлага ирсэн. Миний зуучлагчаас эхлээд Төрийн сайд хүртэл. Өндөр түвшний сорилт. Би... Дахл шиг биш бас нэг эргэлзсэн зогсолт.
  
  Кауаи эргийн ширүүн эрэг тэдний доор урсан байв. Дуудлага радиогоор ирсэн. "Зорилго болоход найман минут үлдлээ."
  
  "Манай үйл ажиллагаа буюу Скандинавын үйл ажиллагаа шинэ агентлаг руу шилжих гэж байна гэж надад хэлсэн. Америкийн Тагнуулын төв газар, DIA, NSA-ын өндөр албан тушаалтай боловч нэр нь үл мэдэгдэх гишүүдээс бүрдсэн хамтарсан ажлын хэсэг. Тэгэхээр Хейден, би цэрэг хүн бөгөөд дээд даргынхаа тушаалыг биелүүлэх болно, гэхдээ энэ нь танд зөв санагдаж байна уу?"
  
  Хэйден өөрийгөө үл харгалзан шоконд оров. "Миний хувьд энэ нь шал дэмий юм шиг санагдаж байна. Гол хүний нэр хэн бэ? Чиний гарт өөрийгөө өгөх хүн."
  
  "Рассел Кайман. Чи түүнийг таних уу?"
  
  Хэйден түүний ой санамжийг хайв. "Би нэрийг нь мэднэ, гэхдээ энэ талаар маш бага зүйл мэддэг. Түүнийг Батлан хамгаалахын тагнуулын агентлаг болох DIA гэдэгт би итгэлтэй байна, гэхдээ тэд ихэвчлэн зэвсгийн систем олж авах бизнес эрхэлдэг. Энэ Рассел Кайман чамтай, Булшнаас юу хүсээд байгаа юм бэ?"
  
  "Чи миний бодлыг уншиж байна."
  
  Хэйден нүднийхээ булангаар Мэйг гавлын яс руу нь буудсан мэт толгойгоо гөлрүүлж байхыг харав. Гэвч Хэйден түүн рүү асуусан байдалтай эргэж харахад Японы төлөөлөгч өөр тийшээ харав.
  
  Хэйден хэдэн секунд бодсоны эцэст намуухан хоолойгоор "Та бүх хүмүүстээ итгэдэг үү, Торстен?"
  
  Даль хэтэрхий удаан зогссон нь түүний асуултад хариулав.
  
  "Хэрвээ ШШГЕГ-т ямар нэг зүйлийн талаар анхааруулсан бол тэд маш том хамрах хүрээтэй байна. Тэдний тэргүүлэх чиглэл ТТГ-аас ч давж магадгүй. Болгоомжтой алхаарай, найз минь. Кайман гэх энэ залуу сүнснээс өөр юу ч биш. Хар үйлдлийн алдаа засварлагч, Гитмо, 9-р сарын 11. Хэрэв ямар нэг ноцтой, эмзэг зүйл буруу болвол тэр таны ханддаг хүн юм."
  
  "Намайг новш. Би асуугаагүй байсан ч болоосой."
  
  "Би одоо явах хэрэгтэй байна, Торстен. Гэхдээ би чамд энэ новшийн талаар Жонатантай аль болох хурдан ярина гэж амлаж байна. Тэвчээрэй."
  
  Торстен энэ бүхнийг үзсэн мэргэжлийн цэрэг шиг ядарсан санаа алдсаар гэрээнд гарын үсэг зурж, Америкийн нэгэн шинэ гарааны албан тушаалтнаар томилогдсондоо жигшиж байв. Хэйден түүнийг өрөвдөж байв. Тэр юу мэддэгээ асуух гэж Май руу эргэв.
  
  Гэтэл радиогоор "Орилтот" гэсэн дуудлага иржээ.
  
  Урд болон доорх талбайнууд шатаж байв. Нисдэг тэрэг доошлох үед бүх чиглэлд санамсаргүй байдлаар гүйж буй бяцхан дүрсүүд харагдана. Бүхээгнээс олс сунгаж, хүмүүс араас нь үсэрч, доорх шатсан ландшафт руу хурдан гулсав. Хэйден, Мэй хоёр ээлжээ хүлээж, өөрийн хүмүүс гал нээж байгааг сонсоод Мэйгийн царай хоосон байв.
  
  Хэйден гурав дахь удаагаа Glock-ийнхоо бэлэн байдлыг шалгаад "Тэнд Будро" гэж хэлэв.
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж япон эмэгтэй хэлэв. "Тэр Май-тайм гэж юу болохыг олж мэдэх болно."
  
  Хоёр эмэгтэй олсоор хамтдаа бууж, нэгэн зэрэг бууж, нэг, хоёр нөмрөх сонгодог хөдөлгөөнөөр холдов. Нэг хүн гүйж байхад нөгөө нь дагалдах төхөөрөмжөө харж байсан тул энэ дадлага нь бие биедээ туйлын итгэлтэй байхыг шаарддаг. Нэг, хоёр, үсрэлт шиг. Барилга. Гэхдээ энэ нь урагшлах хурдан бөгөөд хор хөнөөлтэй арга байсан.
  
  Хэйден гүйж явахдаа тухайн газрыг сканнердсан. Хэд хэдэн зөөлөн толгод нь асар том байшин, хэд хэдэн том барилга байгууламж барьсан хашаатай хашаагаар төгсөв. Энэ нь Коваленкогийн хоёр дахь ранч байх болно. Гал түймэр, эмх замбараагүй байдлаас харахад Будрео тэдний өмнөхөн ирсэн байв.
  
  Эсвэл тэр бүх зүйлд цаг заваа зориулж байсан байх.
  
  Хэйден гүйж, өөрийн зээлсэн тэнгисийн цэргийн M16 буугаар амны анивчих, халхавчтай харсан хүмүүс рүү бууджээ. Хоёр минутын дараа түүний ээлж ирэхэд тэр: "Дахин ачаал!" Зэвсэгтээ шинэ сэтгүүл оруулахад дахиад хэдэн секунд зарцуулав . Тэд бараг л гал авалцдаггүй байсан бөгөөд галд өртөхөд тэд маш эмх замбараагүй байсан тул тэд хэд хэдэн фут зайд алджээ.
  
  Хоёр талдаа тэнгисийн цэргийн багууд ижил хурдтайгаар урагшиллаа. Одоо өмнө нь хашаа гарч, хаалга онгорхой хэвээр байсан ч багууд зүүн тийш нүүв. Сайн байрлуулсан гранат нь хашааны тулгууруудыг сүйтгэж, багийг ранчо руу саадгүй нэвтрэх боломжийг үлдээжээ.
  
  Сумнууд одоо аюултай ойрхон исгэрч байв.
  
  Хэйден генераторын хавсралтын ард нуугдав. Мэй тагтаа нөмрөх гэж байхад цохилт нь тоосгон дээр оч асав. Шавар, металлын хэлтэрхийнүүд хаа сайгүй тархсан.
  
  Май хацарнаас нь урсах цусыг арчив. "Танай цэцэрлэгт Будрогийн цэргүүд бэлтгэгдсэн."
  
  Хэйден хэсэгхэн зуур амьсгаа аваад байшин руу хурдан харав. "Арван хоёр фут. Чи бэлэн үү?"
  
  "Тийм".
  
  Хэйден зугтсан. Май урагш алхаж, хар тугалгатай хана босгож, дайснаа хамгаалахын тулд нугас руу түлхэв. Хэйден байшингийн буланд хүрч хананд наав. Тэр цонх руу шидээд Майг таглав.
  
  Гэтэл яг тэр мөчид түүний чихэвчээр гайхалтай яриа сонсогдов. Багийн ахлагч хүмүүсийг алс холын агуулах руу явахыг уриалав. Тэнд ямар нэг аймшигтай зүйл болох гэж байна. Хэйден сонсож байхдаа Будреагийн хүмүүс барилгыг хагас бүслээд дотор нь байж болох зүйл рүү гал нээх гэж байгааг ойлгов.
  
  Олзлогдсон хүмүүс, эргэлзээгүй. Барьцаалагдсан хүмүүс.
  
  Хайден тавдугаар сарын дараа уралдаж, талбай руу гүйж, хамтдаа буудлаа. Бусад цэргүүд тэдэнтэй нийлж, хоёр талд нь эргэлдэж, эр зориг, үхлийн довтолж буй үхлийн хана үүсгэв.
  
  Утгагүй аллага болох гэж байгаа нь Будрогийн нэрийн хуудас байв. Тэр тэнд байх байсан.
  
  Зугтсан цэргүүд буудхаа больсонгүй. Сумнууд агаарт хэрчсэн, хана, машин механизмаас үсэрч, дор хаяж хагас арван дайсны байг олжээ. Будреагийн хүмүүс цочирдон, айсандаа ухарч, ухрав. Цэргүүд хоргодох байрных нь хажуугаар өнгөрч байхад хажуу талаас бодлогогүй буудах гэж оролдсон ч тэнгисийн явган цэргүүд бэлэн байсан тул гранат шидсэн байна.
  
  Дэлбэрэлт гүйгчдийн хоёр талд агаарт гарч байв. Дэлбэрэлтийн улмаас хэлтэрхийнүүд нисч байв; Галын хэл халуун үхлийг маш хурдан тарааж, нүд нь бараг л дагаж чадахгүй байв. Хаширсан хүмүүс замд нь хэвтэж байдаг.
  
  Хэйден өмнө нь амбаар байгааг харав. Түүний зүрх туйлын аймшигтайгаар уйлж байв. Энэ үнэн байсан. Будреагийн арван таваас доошгүй хүн цоожтой амбаарыг тойрон зогсож, зэвсгээ цаас шиг нимгэн хана руу чиглүүлэн зогсоход Хэйден эхний хүнийг онилоход бүгд гал нээв.
  
  
  * * *
  
  
  Хавайн цэргүүд болон тэдний холбоотнууд Том арал дээрх Коваленкогийн ранч руу дайрах үед Алисия Майлс гүйж, гал нээжээ. Газар нутаг тэгш бус байв. Бүх гүн хавцал, өндөр толгод, ой модтой тал. Тэднийг ранчо руу ойртож амжаагүй байтал довтолгооны нисдэг тэрэгнүүдийн нэг рүү гранат харваж, түүнийг барьж авсан ч устгаагүй тул бүгдийг нь эрт буухад хүргэв.
  
  Одоо тэд битүү ой, уулархаг уулархаг уулын бэлээр тохиролцож баг болж яаравчлав. Тэд аль хэдийн нэг хүнээ хавханд алдсан байна. Довтолгоог Цуст хааны хүмүүс бэлтгэсэн. RPG моддын дундуур зорилгогүй нисч байв.
  
  Хөлсний цэргүүд хөгжилдөж байна.
  
  Гэвч тэнгисийн явган цэргүүд урагш шахаж, одоо хашаанаас ердөө гучин фут, сүүлчийн эгц хөндийгөөр тусгаарлагдав. Алисия дайснуудынх нь инээж буй царайг ялгаж чаддаг байв. Түүний цус буцалж эхлэв. Түүний хажууд ТТГ-ын том ажилтан Кинимака аварга биетийг эрэн хурдан давхиж байв. Тэр маш хэрэгтэй хүн болж хувирав.
  
  Тэдний чихэнд байгаа холбооны хэрэгсэл нь ирж буй харгис хэрцгий байдлын тухай мэдээг дамжуулж байв. Оаху дахь Ала Моана Хатан зочид буудлыг битүүмжилжээ. Аравдугаар давхрын цонхноос жуулчин шидэгдэж нас баржээ. Гудамжинд гранат шидсэн. Тусгай хүчний баг хөлсний цэргүүдийн үхэл, эмх замбараагүй байдлын улмаас удахгүй ногоон гэрэл асах ажиллагаа явуулахаар бэлтгэж байв. Кауай хотод ганцаараа амиа золиослогч этгээд сэтгүүлчид цугларч байсан фургон машин руу хэд хэдэн сум буудаж, сэтгүүлчийг шархдуулсан байна. Тэгвэл одоо Том арал дээр жуулчид дүүрэн автобус хулгайлагдаж, багийнханд нь тэсрэх бөмбөг байрлуулсан байна. Тэднийг дотогшоо цоожилж, олзлогдсон хүмүүс гадаа сандал дээр сууж, шар айраг ууж, хөзөр тоглож байв. Тэдний хэнд нь тэсэлгээний төхөөрөмж байгаа, хэд нь байсан нь тодорхойгүй байв.
  
  Алисиа хөндийн хажуугаар үсрэн буув. Түүний урд RPG дэлбэрч, шороо, чулууг агаарт цацав. Тэр Кинимакигийн эргэлзэж байгааг мэдэрмэгц тэр тэдний дээгүүр үсрэн инээж, эргэж харав.
  
  "Алив, тарган минь" гэж тэр уруулаа тоглоомоор мурийлав. "Надтай хамт байгаарай. Энд л бүх зүйл замбараагүй болдог."
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден дахин дахин буудаж, тайван байж, үнэн зөв байдлыг хадгалахыг хичээв. Түүний хараанд гурван толгой дэлбэрэв. Май хажууд нь юу ч хэлэлгүй гүйсээр байв. Бусад цэргүүд нэг өвдөг сөгдөн буун дуунаас бултаж, хөлсний цэргүүдийг эргэж амжаагүй байхад нь цохив.
  
  Хэйден тэр үед тэдний дунд байсан. Нэг эр эргэж, тэр винтов буугаар түүнийг хамрынх нь гүүрэн дээр цохив. Тэр хашгиран унасан ч хөлийг нь өшиглөсөн нь түүний дээгүүр толгойгоо гашилгав.
  
  Тэр хурдан дээш авирсан боловч түүний бие түүний дээр унаж, түүнийг газарт хавчлаа. Тэр дээшээ харахад түүний үзэн ядалт, өвдөлтөөр дүүрсэн нүд рүү эгц харав. Баавгайн дуугаар түүнийг цохиод бүдүүн гараараа хоолойг нь ороов.
  
  Тэр даруй оддыг харсан боловч түүнийг зогсоох гэж оролдсонгүй. Харин түүний сул хоёр гар өөрөө зэвсгийг олжээ. Баруун талд нь түүний Glock байна. Зүүн талд нь түүний хутга байна. Бүсгүй бууны торхыг түүний хавирга руу цоолж, түүнд мэдрүүлэв.
  
  Түүний барьц суларч, нүд нь томорчээ.
  
  Хэйден гурван удаа уйтгартай сум хийв. Эрэгтэй түүнийг өнхрүүлэв. Түүний дээгүүр харагдах байдал тодрох үед өөр нэг хөлсний хүний царай гарч ирэв. Хэйден хамар руу нь буудаж, тэр хүн буцаж нисээд алга болсныг харав.
  
  Тэр босож суугаад Майг харав. Хамгийн сүүлд үлдсэн хөлсний цэрэг түүнтэй тулгарна. Хэйден нүдээ анив. Энэ хүн сүйрсэн хүн байсан. Түүний царай яг л улаанаар будсан мэт харагдав. Шүд хангалтгүй байсан. Түүний эрүү сул харагдаж байв. Нэг гар нь мултарсан, нөгөө гар нь тохойноосоо хугарсан. Тэр чичирсэн хөл дээрээ зогсож байгаад цуст шаварт өвдөг сөхрөн унав.
  
  Май зээлсэн Глоктойгоо онилж, толгойг нь илбэхэд "Чи сорих хүнээ буруу сонгосон байна" гэж эелдэг инээмсэглэн хэлэв.
  
  Хэйден өөрийн эрхгүй шүлсээ залгилаа. Энэ бол ноцтой эмэгтэй байсан.
  
  Тэнгисийн явган цэргүүд амбаарын хаалгыг онгойлгож, тэдний оршихуйг дуудав. Хейдений зүрх нь гандан ханануудын олон тооны нүхэнд догдолж байв. Барьцаалагдсан хүмүүс зугтаасан гэж найдъя.
  
  Түүний хурдан цэвэршсэн бодлуудын дунд юу юунаас илүү нэгэн зүйл тодров. Будреа энд байгаагүй. Тэр байшин руу эргэж харав. Энэ бол түүний нуугдана гэж бодож байсан сүүлчийн газар байсан ч...
  
  Гэнэтийн үймээн түүний анхаарлыг татав. Тэнгисийн явган цэргүүд амбаараас бүдэрч, нэг нь хутгалуулсан мэт мөрөө барин гарч ирэв.
  
  Дараа нь Будреа болон хөлсний цэргүүд амбаараас гарч, буугаар буудаж, чөтгөр мэт хашгирав. Энэ нь бусад хөлсний цэргүүд хууран мэхлэхийн тулд амиа өгсөн гэсэн үг үү? Тэд хоосон зай эсвэл тодорхой албан тушаалаас буудсан уу?
  
  Бодит байдал түүнийг цөмийн дэлбэрэлт шиг цохив. Цуст хааны хүмүүс одоо тэнгисийн явган цэргүүдийн дунд тулалдаж, Будро хутгаа эсэргүүцэн өргөсөн Хэйден рүү гүйлээ.
  
  
  * * *
  
  
  Алисиа өөрийн бүтээлч чадвар, сэтгэл санаагаараа багаа өдөөсөн. Хэдэн минутын дараа тэд эцсийн өсөлтийн оргилд хүрч, ухсан хамгаалагчид руу галын гэрэл асгав. Алисия том байшин, том амбаар, хоёр машины гараж байгааг анзаарав. Энэ газар нь өргөн голыг үл тоомсорлож, зугтах хэрэгсэл болж байсан нь эргэлзээгүй бөгөөд амбаарын хажууд нэг нисдэг тэрэгтэй нисдэг тэрэгний буудал байв.
  
  Тэр эргэж харав. "Гранат харвагч."
  
  Багийн ахлагч хөмсгөө зангидав. "Үүнийг аль хэдийн хийж байна."
  
  Алисия дайсны байрлалыг заажээ. "Тэнд намхан хана бий. Байшингийн арын тал. Rolls-Royce-ийн ард. Усан оргилуурын баруун талд."
  
  Багийн ахлагч уруулаа долоов. "Нохойнуудыг хөө."
  
  Хэд хэдэн дэлбэрэлт болж дэлхийг доргиосон. Халдлага үйлдэгчид гурван гранат буудаж, дараа нь нэгээс хоёр хэлбэрээр урагш гүйж, нэг ангиараа буудсан ч үхлийн аюултай нуман хэлбэрээр гарч ирэв.
  
  Тэд аймшигтай харгислалаар Цуст хааны ранчо руу дайрчээ.
  
  
  ХОРИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейкийн гуталтай хөл нь өрөөний шаланд хүрэв. Бусдыг нь бууж эхлэхээс өмнө тэр тэдний замыг гэрэлтүүлэхээр бамбар тавьжээ. Тэр даруй хананууд сэргэж, тэдний сийлбэр одоо Дрейкийн цочирдсон нүдэнд тод харагдана.
  
  Хоёр зөөврийн төхөөрөмж дээрх буржгар үстэй төстэй. Тэд одоо Исланд дахь бурхдын булшнаас олдсон Торстен Дал ба түүний багийнхантай яг адилхан болох нь батлагдсан.
  
  Тэд сүүлийн үед ямар эртний соёл иргэншилд бүдэрсэн бэ? Тэгээд энэ бүхэн яаж дуусах бол?
  
  Бен, Карин болон Делта багийн бусад хүмүүс Пелегийн хаалганы асар том нуман хаалганы эргэн тойронд бөөгнөрөх хүртэл буулгах олсыг түлхэв. Дрэйк цаадах бэхэн хар барааныг хэт гүнзгий харахгүйн тулд чадах бүхнээ хичээв.
  
  Бен Карин хоёр өвдөг сөгдөн унав. Нуман хаалга нь өөрөө гөлгөр, тэгш хэмтэй, сойзтой металлаас бүрдсэн байв. Металл гадаргуу нь агуйн бусад хэсгүүдийн адил жижиг тэмдгүүдтэй байв.
  
  "Эдгээр тэмдэгтүүд санамсаргүй биш" гэж Карин анхааралтай хөндөв. Хараач. Би ижил curl дахин дахин давтагдаж байгааг харж байна. Бас агуйн бусад хэсэг..." Тэр эргэн тойрноо харав. "Энэ нь адилхан".
  
  Бен утсаа хайж олов. "Энэ бол Далын бидэнд илгээсэн зураг." Тэр үүнийг гэрэлд өргөв. Дрэйк урагш бөхийж, Дельта баг халдагчдаас сэрэмжтэй байх болно гэдэгт итгэлтэй байв.
  
  "Тэгэхээр бурхадын булш нь тамын хаалгатай ямар нэгэн холбоотой юм" гэж Дрейк чангаар бодов. "Гэхдээ буржгар үс нь юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Дахин давтагдах хэв маяг" гэж Карин чимээгүйхэн хэлэв. "Надад хэлээч. Ямар шинж тэмдэг, эртний эсвэл
  
  Орчин үеийн, олон давтагдах хэв маягаас бүтсэн үү?"
  
  "Хялбар." Их комодо тэдний хажууд хэвтэв. "Хэл".
  
  "Энэ нь зөв. Тэгэхээр, хэрэв энэ хэл бол..." Тэр камерын хана руу заалаа. "Тэгээд тэд бүх түүхийг ярина."
  
  "Дал олсон хүмүүс шиг." Дрейк толгой дохив. "Гэхдээ бидэнд одоо дүн шинжилгээ хийх цаг алга. Коваленко эдгээр хаалгаар дамжин өнгөрөв."
  
  "Хүлээгээрэй". Бен хамрынхаа гүүрийг чимхэв. "Эдгээр тэмдгүүд ..." Тэр нуман хаалганд хүрэв. "Төхөөрөмжүүдтэй яг адилхан. Миний хувьд энэ хаалга нь ижил төхөөрөмжийн шинэчилсэн хувилбар гэдгийг харуулж байна. Цаг хугацаагаар аялах машин. Бурхад цаг хугацаагаар аялж, хувь заяанд нөлөөлөхийн тулд гар төхөөрөмж ашигласан байж магадгүй гэж бид аль хэдийн дүгнэсэн. Магадгүй энэ зүйл гол систем байж магадгүй" гэсэн юм.
  
  "Хараач" гэж Дрэйк чимээгүйхэн хэлэв, "энэ үнэхээр гайхалтай. Та үүнийг ойлгох болно. Гэхдээ эдгээр хаалганы цаана..." Тэр хуруугаа тас харанхуй руу чиглүүлэв. "Цуст хаан. Кеннедигийн үхэлд буруутай хүн олон зуун хүний дунд. Одоо ярихаа больж, алхаж эхлэх цаг болжээ. Яв."
  
  Бен толгой дохин босож, өөрийгөө буруушааж байхдаа бага зэрэг буруутай юм шиг харагдав. Өрөөнд байсан бүх хүмүүс гүнзгий амьсгаа авав. Хаалганы цаана тэдний хэн нь ч хэлэхийг хүсээгүй өөр нэг зүйл байв.
  
  Капитан Күк яагаад нуман хаалганы нэрийг "Пелегийн хаалга" байсныг "Тамын хаалга" болгон өөрчилсөн шалтгаан.
  
  
  ГУЧИН БҮЛЭГ
  
  
  Хавайн муж галзуу хүний хүчинд донсолж байв.
  
  Хэрэв нисдэг тэрэг арлууд дээр өрнөж буй харанхуй, ёс бус үйл явдлуудыг өргөн панорамагаар харах чадвартай нисдэг тэрэг нисч чадвал бүслэгдсэн Ала Моана Хатан зочид буудлыг эзлэн авахын тулд эхлээд Оаху дээгүүр нисч, хэд хэдэн SWAT багийн туршлагатай гишүүд байх болно. Бүх өндөрлөгүүд, тоо томшгүй олон барьцаалагдсан хөлсний цэргүүдийн эсрэг арга хэмжээ авч эхэлж байна. Тэрээр арав гаруй хагарсан цонхноос асгарч буй хар утааны тамын үүлнээс зайлсхийж, арчаагүй эрчүүд, эмэгтэйчүүд, хүүхдүүдийг устгахад хялбар бүлэг болгон маллаж буй винтов, гранат сумтай баг өмссөн хүмүүс харагдах нүхийг анхааралтай зааж, хажуугаар нь яаран өнгөрөв. .
  
  Тэгээд тэр бүдүүн шар бөмбөлөг эхлээд нарны зүг дээшээ баруун тийшээ том нумаар эргэлдэж, тодорхойгүй, магадгүй сүйрлийн ирээдүй рүү аажуухан зам тавьж, дараа нь аймшигт аяндаа доош, зүүн тийш шумбах болно. Кауай руу чиглэсэн нээлт. Тэрээр сөнөсөн галт уулын хамгийн харанхуй, хамгийн аюултай газар доорх агуйд нууцыг эрэлхийлж, аймшигтай зүүд зүүдэлдэг баатрууд, хорон санаатнуудыг үл тоомсорлон Очир толгойн ойролцоо өнгөрөх болно .
  
  Кауай дээр тэрээр кофе шопын хашаанд гинжлэгдсэн хөлс нь урссан эрийг хайж, дотор нь үйлчлүүлэгчдийг барьж, динамитаар дүүргэсэн хантааз, чичирсэн гар нь үхсэн хүний дэлбэлэх төхөөрөмжийг чанга атгасан байх болно. Хэрэв та зургийг томруулж харвал тэр хүний нүднээс цөхрөлийг харж болно. Энэ нь түүнийг удаан тэсч чадахгүй гэдгийг тодорхой харуулах болно. Дараа нь тэр өндөрт нисч, чамин эргийн шугамын гоёмсог муруйг дагаж дээвэр дээрээс дээш гарч ирэв. Хайден Жэй Эд Будреотой дөнгөж тулалдаж байсан шатаж буй ранчо руу, Май Китано болон бусад тэнгисийн явган цэргүүд Будреагийн хэдэн арван хөлсний цэргүүдтэй гардан тулалдаж байв. Үхэл, тулааны аймшигт шуугиан дунд шархадсан барьцааны хүмүүс уйлж байв.
  
  Тэгээд урагшаа. Өнгөрсөн ба ирээдүй хоёр аль хэдийн мөргөлдсөн. Эртний хүмүүс болон авангардууд зөрчилдөөнтэй байдаг.
  
  Өнөөдөр бурхад үхэж, шинэ баатрууд цэцэглэж, амилах боломжтой өдөр байлаа.
  
  Нисдэг тэрэг нь Их арлыг бүрдүүлдэг эрс тэс ландшафт, динамик экосистемийг авч, эцсийн гүүрэн гарцаа хийнэ. Өөр нэг ранчогоор уралдаж, Алисия Майлс, Мано Кинимака болон тэдний тэнгисийн явган цэргийн багийнхан маш хүчтэй хамгаалалттай хашаа руу дайран орж, барьцаалагдсан хүмүүс, хөлсний цэргүүд болон динамит зүүлт зүүсэн эрчүүд нэгэн хүчирхэг мөргөлдөөнд тулалдахад анхаарлаа төвлөрүүлэх цөөн хором байлаа. Тулааны ирмэг дээр Цуст хааны хүмүүсийг газар, агаар, усаар нүүлгэн шилжүүлэхэд бэлэн хүчирхэг машинууд ажиллаж эхлэв. Алисиа, Кинимака хоёр оргодлуудыг мэдэж, тэднийг таслан зогсоох, устгах замыг аль хэдийн гаргаснаар дээш харахад камер томруулж эхлэв.
  
  Тэгээд эцэст нь нисдэг тэрэг хазайж, зүгээр л нэг машин байсан ч хүний тэнэглэл, тэдний олж илрүүлж чадах эр зориг, тэдний үйлдэж чадах хамгийн муу бузар мууг харуулсан зургуудаар дүүрэн машин хэвээрээ байв.
  
  
  ГУЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Капитан Күүк тамын хаалга гэж нэрлэсэн нуман хаалганы доор Дрэйк орж ирэн, бүдүүн зүсэгдсэн нарийхан гарцанд оров. Тэр винтовын гэрлийг асаагаад торонд бэхлэв. Мөн мөрөндөө дэнлүү залгаж, ханыг гэрэлтүүлэхээр тохируулав. Хэсэг хугацаанд гэрэл гэгээтэй байсан бөгөөд ямар ч тодорхой аюул байсангүй.
  
  Тэднийг ороомогтой гарцыг гатлах үед Дрейк мөрөн дээгүүрээ "Бэн, Күүкийн тэмдэглэлийн талаар надад хэлээч" гэж хэлэв.
  
  Бен хурдан амьсгалав. "Энэ бол энэ том урхины системийн тоймоос өөр зүйл биш юм. Күүк урхины шинж чанараас шалтгаалан үүнийг "Тамын хаалга" гэж нэрлэсэн. Тэр эцэст нь юу болохыг хараагүй."
  
  "Тэгвэл хэн хавх барьсан бэ?" гэж Дрейк асуув. "Тэгээд яагаад?"
  
  "Хэн ч мэдэхгүй. Бидний гадаа болон бурхадын булшнаас олдсон тэмдгүүд эдгээр дотоод ханан дээр байдаггүй." Тэр хоолойгоо засаад "Баяртай" гэж нэмж хэлэв.
  
  Тэдний араас Комодогийн хоолой хүчтэй сонсогдов. "Күүк яагаад төгсгөлийг нь хараагүй юм бэ?"
  
  "Тэр зугтсан" гэж Карин чимээгүйхэн хэлэв. "Айсандаа".
  
  "Өө, новш."
  
  Дрэйк хэсэг зуур зогсов. "Тиймээс, би зүгээр л хэлгүй цэрэг, та хоёр энэ ажиллагааны тархи учраас би бүх зүйлийг тодруулъя. Үндсэндээ лог нь урхины системийн түлхүүр юм. Мөн та хоёрт хуулбарууд байгаа."
  
  "Бидэнд нэг байна" гэж Бен хэлэв. "Карины толгойд өөр хүн байгаа."
  
  "Тэгвэл бидэнд нэг байна" гэж Комодо ярвайв.
  
  "Үгүй ээ..." гэж Бен эхэлсэн ч Дрейк түүнийг зогсоов. "Тэр юу гэсэн үг вэ, хэрэв тэр үхвэл бид нэг хуулбартай болно, хонгор минь. Үхсэн үед гэрэл зургийн ой санамж тийм ч ашигтай биш юм."
  
  "Би тэгэхгүй... Тийм ээ, уучлаарай, бид цэргүүд шиг боддоггүй."
  
  Дрейк хонгил өргөжиж эхэлснийг анзаарав. Хамгийн хөнгөн сэвшээ салхи нүүрэнд нь үлээв. Тэр тэднийг зогсоохын тулд гараа өргөөд булан тойроод толгойгоо цухуйлгав.
  
  Гайхамшигтай үзүүлбэрийг хараарай.
  
  Тэр гонзгой хэлбэртэй, тааз нь харанхуйд алдагдсан асар том танхимын үүдэнд байв. Бүдэгхэн гэрэл Цуст хааны хүмүүсийн үлдээсэн байх ёстой гялалзсан савхнаас гарч ирэв. Түүний яг урд уулын гүнд үргэлжилсэн хонгилыг сахин зогсох нь түүний зүрхийг цохилоход хүргэсэн дүр зураг байв.
  
  Хонгилын дээрх хаданд аварга том царайг сийлсэн байв. Ташуу нүдтэй, дэгээтэй хамартай, зөвхөн эвэр нь толгойноос нь цухуйсан гэж хэлж болох зүйлтэй Дрейк тэр даруй чөтгөр эсвэл чөтгөрийн нүүр царай гэж дүгнэв.
  
  Тэр царайг нь үл тоомсорлон тэр хавийг сканнерав. Хана нь муруй, суурь нь харанхуйд бүрхэгдсэн байв. Тэд энд бага зэрэг нэмэлт гэрэл нэмэх шаардлагатай байв.
  
  Тэр бусдыг урагшаа аажуухнаар дохив.
  
  Тэгтэл гэнэт агуйн дундуур зуу зуун дөл сөнөөгч нэгэн зэрэг буудах шиг, эсвэл Бенийн хэлснээр "хараал идсэн Батмобайл шиг сонсогдов" гэх чимээ сонсогдов.
  
  Сийлбэрийн хамрын нүхээр гал гарч, чулуун шалыг тойруулан зуух үүсгэв. Хамрын нүх тус бүрээс хоёр тусдаа гал гарч, хэдхэн секундын дараа нүд бүрээс нэг гал гарч ирэв.
  
  Дрэйк үүнийг санаа зовсон байдалтай судлав. "Магадгүй бид ямар нэгэн механизмыг хөдөлгөж байгаа байх. Даралт мэдрэгчтэй унтраалга ч юм уу." Тэр Бен рүү эргэв. "Чамайг бэлэн байна гэж найдаж байна, учир нь миний хамгийн дуртай Dinorock хамтлагийн нэг болох Poison-ийн хэлснээр энэ бол цагийг сайхан өнгөрөөхөөс өөр зүйл биш юм."
  
  Тэмдэглэлээ уншиж байхдаа Бэн уруул нь хурдан инээмсэглэв. "Энэ бол тамын эхний түвшин. Зохиолч Хоксворт гэдэг хүний хэлснээр тэд энэ түвшинг Уур хилэн гэж нэрлэжээ. Шалтгаан нь ойлгомжтой гэж бодож байна. Хожим нь тэд түүнийг уур хилэнгийн чөтгөр болох Амон чөтгөртэй зүйрлэсэн."
  
  "Хичээл өгсөнд баярлалаа, хүү минь." гэж Комодо архирлаа. "Энэ нь санамсаргүй байдлаар өнгөрсөнд хүрэх замыг дурддаг уу?"
  
  Бен бичвэрийг шалан дээр тавиад шулуун болгов. "Хараач. Би үүнийг өмнө нь харж байсан ч ойлгоогүй. Магадгүй энэ нь сэжүүр байх."
  
  Дрейк залуу найзынхаа хажууд хэвтэв. Хуулбарласан сэтгүүлүүд нь маш нарийн дизайнтай, зурагтай байсан ч Бенийн хуруу түүний анхаарлыг хачирхалтай бичвэрт татав.
  
  1 (||) - 2 руу очих (||||) - 3 руу очих (||) - 4 рүү очих (|||||/)
  
  Үүнийг дагасан цорын ганц бичээс нь "Ууртай, тэвчээртэй байгаарай. Болгоомжтой хүн урд нь навигацийн шугам байвал маршрутаа төлөвлөнө."
  
  "Күүк бол бүх цаг үеийн хамгийн агуу далайчин байсан" гэж Бен хэлэв. "Энэ мөр бидэнд хоёр зүйлийг хэлж байна. Энэ Тогооч чөтгөрийн хажуугаар өнгөрөх замыг зурсан бөгөөд түүгээр дамжин өнгөрөх зам нь нарийн төлөвлөлт шаарддаг."
  
  Карин гал асаахыг харав. "Би дөрөв тоолсон" гэж тэр бодлоо. "Дөрвөн дөл дэлбэрэх. Үүнтэй ижил хэмжээний..."
  
  Чимээгүй байдлыг сэгсрэн буун дуу гарлаа. Сум Дрейкийн толгойн хажуугийн хананаас онгойж, хурц чулууны хэлтэрхийнүүд агаарыг нэвт зүсэв. Миллисекундын дараа Дрейк гар буугаа өргөөд буудсан бөгөөд нэг миллисекундын дараа хэрэв тэр гарц руу буцаж орвол мэргэн буудагч тэднийг тодорхойгүй хугацаагаар хананд хавчуулж чадна гэдгийг ойлгов.
  
  Тэр ийм бодолтойгоор гүйж, буудаж, камер руу оров. Комодо ч ийм дүгнэлтэд хүрсэн бололтой түүнийг дагаж явав. Хосолсон гал нь эргэн тойрны хананы очыг цохив. Нуугч цочирдсон ч Дрейк, Комодо хоёрын хооронд шүгэлдэн дахин нэг сум буудаж чаджээ.
  
  Дрейк нэг өвдөг дээрээ сөхрөн онилон зогсов.
  
  Тэр хүн бүрхэвчнээсээ үсрэн бууж, зэвсгээ өндөрт өргөсөн боловч Комодо түрүүлж буудсан - дэлбэрэлтийн давалгаа халдлага үйлдэгчийг буцааж шидсэн. Цоолбороор хашгирах чимээ гарч, эр эмх замбараагүй байдалдаа бууж, винтов шалан дээр цохив. Комодо түүн дээр очоод тэр хүнийг үхсэн эсэхийг шалгав.
  
  Дрэйк тангараглав. "Миний бодлоор Коваленко биднийг удаашруулахын тулд мэргэн буудагчдыг орхисон."
  
  "Биднийг нимгэрүүлэхийн тулд" гэж Комодо нэмж хэлэв.
  
  Карин толгойгоо булан тойруулан нүд рүү нь шаргал үс нь унав. "Хэрвээ миний зөв бол хачирхалтай өгүүлбэр нь түлхүүрийн нүх, харин тэвчээр гэдэг үг түлхүүр юм. Хоёр өөр шиг харагдах тэр хоёр трамвайн шугам? Хөгжим, яруу найраг, хуучин уран зохиолд тэд түр зогсолтыг илэрхийлж болно. Тиймээс тэвчээр гэдэг нь "түр зогсоох" гэсэн утгатай.
  
  Дельта багийнхан агуйн дундуур гарч, Комодогийн уриалан дуудаж, дахин алдаа гаргахгүй байхаар шийдсэн үед Дрейк саналыг ширтэв.
  
  Комодо хашгирав: "Хүмүүс яах вэ? Буби урхинаас болгоомжил. Би тэр орос тэнэгийг тангарагтны шүүх дээр ямар нэгэн зүйл урвахыг зөвшөөрөхгүй."
  
  Дрэйк хөлөрсөн алгаа барзгар хананд үрж, гарных нь доор байгаа хонгор чулуу хөргөгчний доторх шиг хүйтэн байгааг мэдрэв. "Тиймээс: "Эхний цохилтыг хүлээ, дараа нь хоёр удаа түр зогсоод хоёр руу яв. Хоёр дахь дэлбэрэлтийн дараа дөрөв дэхийг түр зогсоож, гуравдахь руу шилжинэ. Гурав дахь дэлбэрэлтийн дараа хоёр удаа түр зогсоод дөрөв рүү шилжинэ. Дөрөв дэх дэлбэрэлтийн дараа зургаа дахь удаагаа түр зогсоод, дараа нь гар."
  
  "Хялбар." Бен нүд ирмэв. "Гэхдээ завсарлага хэр удаан үргэлжлэх вэ?"
  
  Карин мөрөө хавчив. "Богино шившлэг."
  
  "Өө, энэ чинь тустай байна, эгчээ."
  
  "Тэгээд та дэлбэрэлтийг хэрхэн тоолох вэ?"
  
  "Хамгийн хол газар хамгийн түрүүнд хүрдэг нь нэг, дөрөв нь хамгийн богино байх болно гэж би бодож байна."
  
  "За, энэ нь ямар нэгэн утга учиртай байх гэж бодож байна. Гэхдээ энэ хэвээрээ..."
  
  "Тэгээд л болоо". Дрейк хангалттай байсан. "Энэ мэтгэлцээнийг сонсоход миний тэвчээр аль хэдийн шалгагдсан. Би эхлээд явна. Миний кофейн ихсэхээс өмнө үүнийг хийцгээе."
  
  Тэрээр Комодо багийнхны хажуугаар өнгөрч, хамгийн урт галаас хэдхэн метрийн зайд зогсов. Тэр хүн бүр эргэж харахыг мэдэрлээ. Тэр Бенийн санаа зовж байгааг мэдэрсэн. Өөр нэг хэт халсан урсац урдах агаарыг шарж байхад тэр температур нэмэгдэж байгааг мэдрэн нүдээ анив.
  
  Кеннедигийн царай түүний нүдний өмнө сэлж байв. Тэр түүнийг өмнөх шигээ харав. Түүний үсэнд хатуу боб, илэрхийлэлгүй өмдний хослол - долоо хоногийн өдөр бүр нэг. Эмэгтэй хүн гэдгээс бүх зүйлийг сатааруулах гэсэн ухамсартай оролдлого.
  
  Дараа нь Кеннеди үсээ илэн, хоёр сарыг сайхан өнгөрүүлсэн эмэгтэйгээ санав. Олон жилийн өмнө эхнэр Алисоныхоо үхэл, мөн тэр аймшигт машины ослоос үүдэлтэй өвдөлтийн дараа түүнийг цааш явахад нь тусалж эхэлсэн эмэгтэй.
  
  Түүний нүд түүний зүрх рүү шууд тусав.
  
  Түүний өмнө гал асаж байв.
  
  Тэр галын халуун намжихыг хүлээгээд хоёр секунд зогсов. Тэр хүлээж байтал хоёр дахь нүднээс нь галын гялбаа аль хэдийн анивчсаныг ойлгов. Гэвч хоёр секундын дараа тэрээр энэ цэг рүү шилжсэн боловч түүний биеийн бүх хэсэг нь үүнийг хийх ёсгүй гэж хашгирч байв.
  
  Гал түүнийг устгасан -
  
  Гэвч тэр хөдөлгөөнөө дуусгах тэр мөчид хөлдсөн. Түүний эргэн тойрон дахь агаар халуун хэвээр байсан ч тэвчих боломжтой байв. Дрэйк амьсгалж байсан бөгөөд хөлс нь давалгаалан урсаж байв. Хэсэг ч болов тайвширч чадалгүй дахин тоолж эхлэв.
  
  Дөрвөн секунд.
  
  Хажууд нь дөл шажигнаж, яг эзлэх гэж байсан газар нь гал асаахыг оролдов.
  
  Дрэйк хөдөлгөөнөө хийв. Гал унтарлаа. Түүний ам нь давстай бялуу шиг санагдав. Хоёр нүдний алим нь зүлгүүрээр дарагдсан мэт шатаж байв.
  
  Хэдийгээр би тэгж бодож байна. Бод, үргэлж бод. Дахиад хоёр секунд, бид хөдөлнө. Сүүлчийн маневр руу шилжье. Одоо тэр өөртөө итгэлтэй болсон.
  
  Зургаан секунд түр зогсоод дараа нь -
  
  Зургаан настайдаа тэр хөдөлсөн боловч гал нь намдсангүй! Түүний хөмсөг шатаж байв. Тэр өвдөг дээрээ сөхрөн, биеэ буцааж шидэв. Бен түүний нэрийг хашгирав. Халуу оргих гэж оролдов. Гэтэл тэр үед гэнэт алга болсон. Барзгар чулуун шалыг даган гар, өвдөг нь хусаж байгааг тэрээр аажмаар мэдэв. Тэр толгойгоо өргөөд камерын арын хонгилоор хурдан мөлхөв.
  
  Хэсэг хугацааны дараа тэр эргэж, бусад руу хашгирав: "Залуусаа, та сүүлийн долоон секундын завсарлага авсан нь дээр. "Чиний мэдэхийг хүссэн хамгийн сүүлчийн зүйл бол Кентакки Фрид ямархуу хүн бэ."
  
  Баларсан инээд сонсогдов. Комодо тэр даруй алхаж Карин, Бен хоёроос хэзээ ээлжээ авахыг асуув. Бен түүний өмнө хэд хэдэн цэрэг оруулахыг илүүд үзсэн ч Карин Дрейкийг дагахад бэлэн байв. Комодо түүнийг хажуу тийш нь аваачиж, үйл ажиллагааныхаа нэг тархийг алдах эрсдэлд орохоос нь өмнө Дрейк зүгээр л азтай байсангүй гэдэгт итгэлтэй байхын тулд болгоомжтой байхын тулд чимээгүйхэн ярих хэрэгтэй болсон.
  
  Дрейк Кариныг зөөлрүүлж, бүр үл ялиг инээмсэглэхийг харав. Хэн нэгэн Блэйкийн гэр бүлийн зэрлэг хүүхдэд тайвшруулах нөлөө үзүүлж байгааг харах сайхан байлаа. Тэр эргэн тойрон дахь хонгилыг шалгаж, гэрэлтдэг модыг сүүдэрт шидэв. Түүний өсөн нэмэгдэж буй хув нь бүр ч илүү зүсэгдсэн хонгилоос өөр юуг ч гэрэлтүүлж, харанхуй болж бүдгэрэв.
  
  Эхний Дельта цэрэг түүний хажууд унасан бол удалгүй хоёр дахь нь унасан. Дрэйк цаг хугацаа алдсангүй, тэднийг хонгил руу явуулж мөрдөн байцаав. Тэрээр уур хилэнгийн танхим руу эргэж очиход Бен Блэйк хөдөлж байгааг харав.
  
  Бен яг л сургуулийн сурагч шиг цүнхээ шүүрэн авч, урт үсээ цамцныхаа доор хавчуулж байгаад урагш алхав. Дрейк секундыг тоолж байхдаа уруул нь хөдөлж байхыг харав. Сэтгэл хөдлөлийн ямар ч шинж тэмдэг илрээгүй тул Дрейкийн зүрх шууд утгаараа амнаас нь үсрэн гарч, найз нь хөлд нь унаж, амьсгал хураатал тэндээ байв.
  
  Дрейк түүнд гараа өргөв. Бен дээш харан, "Чи юу хэлэх гэж байгаа юм бэ, новш? Хэрэв та халууныг тэсвэрлэхгүй бол?"
  
  "Би Бакс Физзээс иш татаагүй байна" гэж Дрейк бухимдсан өнгөөр хэлэв. "Хэрэв чи хүсвэл - үгүй, хүлээ..."
  
  Дрейк Карин галын эхний урсгал руу ойртож байгааг анзаарав. Бэнгийн ам тэр даруй аниад нүд нь эгч нарынхаа хөдөлгөөн бүрийг дагаж байв. Түүнийг ганхаж байтал Бэнгийн шүд маш хүчтэй хавдсан тул Дрейк энэ нь тектоник хавтангууд бие биенээ тээглэж байгаа мэт сонсогдож байна гэж бодов. Бүсгүйг нэг аюулгүй газар, нөгөөд нь ороход Дрэйк Бенийг барьж авахаар гүйхийг болиулахын тулд түүнийг чанга атгах хэрэгтэй болсон.
  
  "Хүлээгээрэй! Чи түүнийг аварч чадахгүй"
  
  Карин түр зогсов. Түүний унасан нь түүнийг чиг баримжаагаа бүрэн алдсан. Дахин дэлбэрэлт болж түүнийг шатаахаас хоёр секундын өмнө тэр буруу зүг рүү харж байв.
  
  Бен Дрэйктэй тэмцэлдэж, тэр залууг толгойноос нь бариад биеээрээ найзыгаа дараагийн аймшигт үйл явдлын гэрч болохоос хамгаалав.
  
  Карин нүдээ анилаа.
  
  Дараа нь Дельта багийн ахлагч Комодо түүнийг нэг том гараараа барьж, завсарлагааны хооронд урамгүй алгасав. Тэр хэмнэлээ эвдсэнгүй, тэр зүгээр л Кариныг мөрөн дээр нь, толгойг нь шидээд ууртай ахынх нь хажууд зөөлхөн буулгав.
  
  Бэн түүнийг ойртуулан ямар нэг зүйл бувтнасаар хажууд нь хэвтэв. Карин Бенийн мөрөн дээгүүр Комодо руу эгцлэн харан хоёр үг хэлэв. "Баярлалаа".
  
  Комодо уйтгартай толгой дохив. Хэдэн минутын дараа түүний бусад хүмүүс эсэн мэнд хүрч, Дрейкийн хонгил руу илгээсэн хоёр хүн буцаж ирэв.
  
  Тэдний нэг нь Дрэйк, Комодо хоёрт нэгэн зэрэг ханджээ. "Ноёнтоон, нэг километрийн цаана өөр нэг хавх байна. Мэргэн буудагч, хавханд илт харагдахгүй байсан ч бид хоёр дахин нягталж шалгаагүй. Бид энд буцаж ирэх ёстой гэж бодсон."
  
  Карин тоосыг нь цэвэрлээд бослоо. "Хавх ямар харагддаг вэ?"
  
  "Хатагтай, энэ нэг том новш шиг харагдаж байна."
  
  
  ГУЧИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Тэд нарийхан гарцаар дээш гүйж, тэдний дээгүүр дэлхий дээр тохиолдож болох хүчирхийллийн үйлдлүүд болон тэдний өмнө газар доорхи харанхуйг туулж ирсэн хүний хорон санаат үйлдлээр өдөөгдөв.
  
  Барзгар нуман хаалга тэднийг дараагийн агуй руу хөтлөв. Гялалзсан бамбарууд дахин шинэхэн бөгөөд аажмаар бүдгэрч буй өргөн уудам орон зайн нэг хэсгийг гэрэлтүүлсэн боловч Дрейк алс холын хана руу хоёр хув туяаг хурдан харав.
  
  Тэдний урд талын орон зай үнэхээр гайхалтай байв. Замууд нь гурвалжин хэлбэртэй байв. Гол босоо ам нь зэргэлдээ гурван хүнийг багтаах хангалттай өргөн гарц байв. Энэ нь өөр гарцын нуман хаалганы хамгийн хол хананд төгсөв. Үндсэн босоо амнаас салаалж, гурвалжингийн бусад хоёр ишийг бий болгосноор өөр хоёр гарц байсан бөгөөд зөвхөн эдгээр нь илүү нарийхан, ирмэгээс арай том байв. Эдгээр төсөөлөл нь агуйн хананд өргөн муруйгаар төгссөн.
  
  Гурван морины замын хоорондох зай гүн, далд харанхуйгаар дүүрэв. Комодо чулууг ойролцоох гэрэлгүй газар шидэх үед чулууг ёроолд нь цохихыг хэзээ ч сонсоогүй.
  
  Болгоомжтойгоор тэд аажуухан урагшиллаа. Хүчдэлийн улмаас тэдний мөр чангарч, мэдрэл нь муудаж эхлэв. Дрейк нурууных нь дундуур нимгэн хөлс урсаж, тэр чигтээ загатнахыг мэдэрлээ. Бүлгийн хос нүд бүр эргэн тойрноо харж, сүүдэр бүрийг, булан тохой бүрийг хайж, эцэст нь Бен дуугаа олох хүртлээ.
  
  "Хүлээгээрэй" гэж тэр арай ядан сонсоод хоолойгоо засаад "Хүлээгээрэй" гэж хашгирав.
  
  "Энэ юу вэ?" Дрэйк хөл нь агаарт байсан хэвээр хөшчихөв.
  
  "Бид эхлээд Күүкийн бүртгэлийг шалгах хэрэгтэй."
  
  "Чи хараал идсэн цагаа сонгодог."
  
  Карин ярилаа. "Тэд үүнийг Шунал, хоёр дахь үхлийн нүгэл гэж нэрлэсэн. Шуналтай холбоотой чөтгөр бол тамын долоон ноёны нэг Маммон юм. Түүнийг Милтоны "Алдагдсан диваажин" кинонд дурссан бөгөөд тэр байтугай Англи дахь тамын элчин сайд ч гэж нэрлэдэг байсан."
  
  Дрейк түүн рүү ширтэв. "Инээдтэй биш".
  
  "Энэ нь тийм байх ёсгүй байсан. Энэ бол би нэг удаа уншиж, хадгалсан зүйл юм. Хоксвортын энд өгсөн цорын ганц санаа бол энэ өгүүлбэр юм: Шуналын эсрэг тал нь өршөөл юм. Хүссэн зүйлээ дараагийн хүнд нь өгөөч" гэсэн.
  
  Дрейк хүйтэн чийгтэй агуй руу харав. "Магадгүй Криспи Кремесээс өөр зүйл надад таалагдах зүйл алга."
  
  "Энэ бол гарц руу чиглэсэн шууд зам юм." Комодо хажуугаар нь шахан өнгөрөхдөө нэг хүнээ зогсоов. "Юу ч хэзээ ч ийм энгийн байдаггүй. Хөөе! Ямар новш вэ, хонгор минь...
  
  Дрейк эргэж харвал Дельта эр Комодог хажуу тийш түлхэж, командлагчынхаа хажуугаар өнгөрч байгааг харав.
  
  "Уоллис! Цэрэг минь бөгсөө дараалалд байлга."
  
  Дрейк ойртож ирэхэд тэр хүний нүдийг анзаарав. Бүрхүүлтэй. Баруун талд байгаа цэг дээр тогтсон. Дрэйк түүний харцыг дагалаа.
  
  Тэгээд би тэр даруй торыг харсан. Тэр өмнө нь тэднийг анзаараагүй байсан нь инээдтэй. Агуйн хананд наалдсан баруун тулалдааны төгсгөлд Дрэйк одоо хар хаданд сийлсэн гурван гүн нүхийг харав. Тор болгонд ямар нэгэн зүйл гялалзаж байв. Алт, индранил, маргад эрдэнээр хийсэн үнэт зүйл. Энэ объект агуйн дундуур анивчиж буй бүдэг, сарнисан гэрлийг барьж аваад арав дахин эргүүлэв. Энэ нь арван каратын алмаазаар хийсэн гялтганасан диско бөмбөгний зүрхийг харахтай адил байв.
  
  Карин "Нөгөө талд хоосон хаалга байна" гэж шивнэв.
  
  Дрэйк амласан баялгийн таталтыг мэдэрсэн. Тэр ойртох тусам объектууд улам тодорхой болж, тэр тэднийг илүү их хүсдэг. Карины тайлбар хэсэгхэн зуур шингэсэн ч тэр хоосон хонгил руу атаархаж, бишрэн харав. Магадгүй ямар нэгэн азтай сүнс довжоон дээр гарч олзоо аваад явчихсан юм болов уу? Эсвэл тэр доорх тоолж баршгүй гүн рүү орилж, орилж байхдаа шүүрч авсан уу?
  
  Үүнийг олж мэдэх нэг арга.
  
  Дрейк нэг хөлөө нөгөө хөлийнхөө өмнө тавиад өөрийгөө зогсоов. Новш. Хажуугаар нь өгөөш хүчтэй байв. Гэвч түүний Коваленкогийн араас хөөцөлдөх нь илүү сэтгэл татам байв. Хэсэг гэрлүүд яаж ийм сэтгэл татам байж чаддагийг гайхан тэрээр бодит байдал руугаа буцав. Энэ үед Комодо түүний хажуугаар гүйж, Дрейк гараа сунгаж зогсоов.
  
  Гэтэл Дельта хүчний командлагч дөнгөж саяхан хамтрагчийнхаа дээр унаж, түүнийг газар унагав. Дрейк эргэж, багийн бусад гишүүдийг өвдөг сөгдөн нүдээ нухаж, эсвэл уруу таталтаас бүрмөсөн зайлсхийж байхыг харав. Бен, Карин хоёр илбэдэн зогссон ч Карины хурдан ухаан удалгүй салсан.
  
  Тэр хурдан ах руугаа эргэв. "Чи зүгээр үү? Бен?
  
  Дрейк залуугийн нүд рүү анхааралтай харав. "Бидэнд асуудал тулгарч магадгүй. Тэйлор Момсен тайзан дээр гарахад тэр яг л шил шиг харагддаг."
  
  Карин толгой сэгсэрлээ. "Хөвгүүд" гэж тэр бувтнаад ахыгаа хүчтэй цохив.
  
  Бен нүдээ анивчаад хацар руу нь гараа өргөв. "Өө!"
  
  "Чи зүгээр үү?"
  
  "Үгүй ээ, үгүй ээ! Чи сая миний эрүүг хугалах шахсан."
  
  "Сул дорой байхаа боль. Дараагийн удаа залгахад ээж, аавдаа хэлээрэй."
  
  "Хараал ид, би үүнийг хийх болно. Чи яагаад намайг зодсон юм бэ?"
  
  Комодо өөрийн хүнээ шалан дээрээс өргөж, эгнээ рүү шидэхэд Дрейк мөрөө сэгсэрлээ. "Шинэхэн."
  
  Карин биширч харав.
  
  Дрейк "Чи санахгүй байна уу? Хөөрхөн гэрэл үү? Тэд чамайг бараг л авчихлаа, найз аа.
  
  "Би санаж байна ..." Бенийн харц гэнэт чулуун хана, түүний нарийн төвөгтэй нүх рүү эргэж ирэв. "Өө, хөөе, ямар их сэтгэл хөдөлсөн юм бэ. Алт, алмаз, баялаг. Би үүнийг санаж байна."
  
  Гялалзсан биетүүд татах хүчээ сэргээж эхэлснийг Дрейк харав. "Хүүхье" гэж тэр хэлэв. "Хоёр удаа. Энэ агуй юу хийж байгааг би харж байна, бид үүнийг аль болох хурдан даван туулах тусмаа сайн."
  
  Тэр Бэний мөрөн дээр гараа барин Карин руу толгой дохин хурдан алхлаа. Комодо чимээгүйхэн дагаж, хоёр талд нь эгнсэн довжоонуудын дэргэдэх хүмүүсээ анхааралтай ажиглав.
  
  Тэднийг нүх рүү ойртоход Дрейк хурдан харцгаав. Тор болгонд жижиг аяга хэлбэртэй зүйл байсан бөгөөд түүний гадаргуу нь үнэт чулуун шигтгээтэй байв. Гэхдээ энэ нь дангаараа бусдын анхаарлыг татсан гайхалтай гэрлийн шоуг бүтээхэд хангалтгүй байв. Аяга бүрийн ард, торны барзгар хана нь бадмаараг, маргад, индранил, алмааз болон бусад тоо томшгүй олон үнэт чулуугаар доторлогоотой байв.
  
  Аяга нь асар их үнэтэй байж болох ч тор нь өөрөө үнэлж баршгүй үнэ цэнэтэй байв.
  
  Дрейк гарцын нуман хаалга руу ойртож зогсов. Хүйтэн салхи түүнийг баруун, зүүн талаас нь үлээв. Энэ газар тэр чигтээ эртний нууцлаг, далд нууц үнэртэж байв. Хаа нэгтээ ус урсаж байсан, зүгээр л бага зэрэг гоожсон боловч тэдний судалж буй агуйн системийн хэмжээсийг нэмэхэд хангалттай.
  
  Дрэйк хүн бүрийг анхааралтай ажиглав. Урхиа давлаа. Гарах нуман хаалгаар орохоор эргэв.
  
  Тэгээд хэн нэгний дуу хоолой: "Зогс!"
  
  Тэр шууд л хөшчихөв. Хуучин SAS-ийн сургуулилтаас төрсөн уйлах, зөн совиндоо итгэх итгэл нь түүний амийг аварсан. Түүний баруун хөл нимгэн утсанд арай ядан хүрч байсан ч ахин нэг түлхэлтээр хавхыг хөдөлгөв.
  
  Энэ удаад Коваленко мэргэн буучийг орхисонгүй. Түүний ард байгаа бүлэглэл Шунахайн танхимаар бөгс чирнэ гэж тэр зөв дүгнэжээ. Гурвалсан утас нь "Дайсан руу фронт" гэсэн бичигтэй нуугдмал M18 Claymore уурхай руу хөтөлсөн.
  
  Урд хэсэг нь Дрейк рүү чиглэсэн байсан бөгөөд хэрэв Комодо анхааруулга өгөөгүй бол Бен, Карин хоёрын хамт түүнийг ган бөмбөлөг холхивчоор үлээх байсан.
  
  Дрэйк унаад төхөөрөмжийг хурдан унтраав. Тэр үүнийг Комодод дамжуулсан. "Маш их баярлалаа, найзаа. Үүнийг гартаа байлга, дараа нь бид Коваленкогийн бөгс рүү түлхэх болно."
  
  
  ГУЧИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дараагийн алхалт богино байсан бөгөөд уруудсаар хурдан буув. Дрейк болон бусад хүмүүс босоо байхын тулд биеээ налан өсгийтэй гутал өмссөн байв. Дрейк ямар ч үед халтирч унах вий гэж бодов, доор нь ямар аймшигтай хувь заяа хүлээж байгааг бурхан л мэдэх байх.
  
  Гэвч хэдхэн минутын дараа тэд танил нуман хаалга харав. Дрейк гэрэлтдэг саваагаа бэлдээд үүдэнд зогсов. Тэр мэргэн буудагчдыг санан толгойгоо гудайлган гараад явлаа.
  
  "Өө, бөмбөг" гэж тэр өөртөө амьсгалав. "Энэ нь улам дордож байна."
  
  "Надад битгий хэлээрэй" гэж Бен хэлэв. "Бидний толгой дээр аварга том бетон бөмбөг өлгөөтэй байсан."
  
  Дрейк түүн рүү ширтэв. "Амьдрал бол кино биш, Блэйки. Бурхан минь, чи галзуу юм."
  
  Тэр гүнзгий амьсгаа аваад гурав дахь аварга агуй руу оруулав. Тэдний харсан гайхалтай газар нь тус бүрийг зам дээр нь зогсоов. Ам нээгдэв. Хэрвээ Цуст хаан урхи барихын тулд тэдний аялалын аль нэг цэгийг сонгож чадвал энэ нь тэр гэж Дрейк хэдхэн минутын дараа хамгийн тохиромжтой боломж гэж бодов. Гэхдээ сайн залуусын аз болоход юу ч хүлээж байдаггүй. Магадгүй үүнд сайн шалтгаан байсан байх ...
  
  Комодо хүртэл гайхан, үл итгэсэн байдалтай ангайсан ч тэр хэдэн үг чихэж чаджээ. "Тэгвэл би хүсэл тачаал гэж бодож байна."
  
  Ханиалгах, үглэх нь түүний цорын ганц хариу үйлдэл байв.
  
  Тэдний өмнөх зам нэг шулуун шугамыг дагаж гарах нуман хаалга хүртэл байв. Зам нь хоёр талаараа баримал бүхий богино тавцан, дээр нь уран зураг бүхий өндөр тавцангаар хүрээлэгдсэн байсан нь саад тотгор байв. Хөшөө бүр, уран зураг бүр нь гайхалтай амттайгаас эхлээд садар самуун хүртэл хэд хэдэн эротик хэлбэрийг илэрхийлж байв. Нэмж дурдахад, агуйн зургууд нь агуйн хананы боломжтой инч бүрийг дүүргэсэн боловч эртний агуйд ихэвчлэн олддог эртний дүрс биш - эдгээр нь Сэргэн мандалтын үеийн эсвэл орчин үеийн зураачтай тэнцэхүйц гайхалтай зургууд байв.
  
  Энэ сэдэв өөр талаараа цочирдуулсан. Эдгээр зургууд нь эрэгтэй, эмэгтэй хүн бүрийг тэвчихийн аргагүй нарийвчлан зурж, хүмүүний мэддэг бүх шунал тачаалын гэм нүглийг үйлдэж буй асар том уй гашууг дүрсэлсэн байв.
  
  Ерөнхийдөө энэ нь хүний нүдийг баясгаж, оюун ухааныг нь гайхшруулахуйц илүү олон гайхалтай үзэгдлүүдийг дэлгэн үзүүлэх тусам мэдрэхүйд гайхалтай цохилт болсон.
  
  Дрейк хуучин анд Уэллсийнхээ төлөө матрын нулимс унагах шахсан. Энэ хөгшин гаж донтон энд түүний элемент байх болно. Тэр тусмаа Мэйтэй хамт нээсэн бол.
  
  Түүний хамгийн эртний найз болох Мэйгийн тухай бодол түүний оюун ухааныг эргэн тойрон дахь порнографын хэт ачаалалаас салгахад тусалсан. Тэр бүлэг рүү эргэж харав.
  
  "Залуус. Залуус аа, энэ бүх зүйл байж болохгүй. Энд ямар нэгэн урхины систем байх ёстой. Чихээ нээлттэй байлга." Тэр ханиалгав. "Тэгээд би хавхыг хэлэх гэсэн юм."
  
  Зам цаашаа явлаа. Газар ширтэх ч танд тус болохгүйг Дрэйк одоо анзаарав. Гайхамшигтай нарийвчилсан тоонууд тэнд бас эргэлдэж байв. Гэхдээ энэ бүхэн бол эргэлзээгүй улаан загас байсан.
  
  Дрейк гүнзгий амьсгаа аваад урагш алхлаа. Тэр замын хоёр талд зуу орчим ярдын зайд дөрвөн инчийн өргөгдсөн ирмэг байгааг анзаарав.
  
  Үүний зэрэгцээ Комодо үг хэлэв. "Үүнийг харж байна уу, Дрэйк? Юу ч биш байж болох л байсан."
  
  "Эсвэл бусад бүх зүйл." Дрейк нэг хөлөө нөгөө хөлийнхөө өмнө болгоомжтой тавив. Бен араас нь нэг алхам, дараа нь хэд хэдэн цэрэг, дараа нь Комодогийн анхааралтай ажиглаж байсан Кариныг дагаж явав. Дрэйк том биетэй Комодогийн ард түмнийхээ бүдүүлэг дүр төрх, бүдүүлэг байдлын төлөө Каринд уучлалт гуйхыг чимээгүйхэн шивнэхийг сонсоод инээмсэглэлээ.
  
  Өргөгдсөн хажуугийн эхэнд түүний тугалга хөл газар хүрэх тэр мөчид гүн шуугиан сонсогдов. Шууд түүний урд шал хөдөлж эхлэв.
  
  "Сайн уу". Түүний өргөн Йоркшир хэв маяг нь стрессийн үед гарч ирсэн. "Хүлээгээрэй залуусаа."
  
  Зам нь хэд хэдэн өргөн хэвтээ чулуун тавиуруудад хуваагдсан байв. Тавиур бүр аажмаар хажуу тийш хөдөлж, дараагийн тавиур дээр зогсохгүй бол түүн дээр зогсож байсан хүн унаж магадгүй юм. Энэ дараалал нэлээд удаан байсан ч тэд Чэмбэрсийн зоримог анхаарлыг сарниулах шалтгааныг одоо олсон гэж Дрейк хэлэв.
  
  "Болгоомжтой гишгээрэй" гэж тэр хэлэв. "Хосоор нь. "Ангал руу шумбах" шинэ спортоор хичээллэхийг хүсэхгүй л бол оюун ухаанаа шорооноос холдуулж, урагш алхаарай."
  
  Бен анхны хөдлөх тавиур дээр түүнтэй нэгдэв. "Төвлөрөхөд хэцүү байна" гэж тэр ёолов.
  
  "Хэйдений тухай бод" гэж Дрейк түүнд хэлэв. "Энэ нь таныг даван туулахад тусална."
  
  "Би Хэйдений тухай бодож байна." Бен хамгийн ойрын баримал руу нүдээ анив, толгой, гар, хөл нь хоорондоо орооцолдсон гурвалжин байв. "Энэ бол асуудал."
  
  "Надтай". Дрейк хоёр дахь татах тавиур дээр болгоомжтой гишгэж, гурав, дөрөв дэх тавиурын хөдөлгөөнийг аль хэдийн үнэлэв. "Чи мэдэж байгаа, би Tomb Raider-д бүх цагийг зарцуулсандаа маш их баяртай байна."
  
  "Тоглоомдоо срайт болно гэж хэзээ ч бодож байгаагүй" гэж Бен хариу бувтнаад дараа нь Мэйгийн тухай бодов. Японы тагнуулын нийгэмлэгийн ихэнх нь түүнийг видео тоглоомын дүртэй зүйрлэсэн байна. "Хөөе Мэтт, чи биднийг үнэхээр зүүдэлж байна гэж бодохгүй байна уу? Энэ бүхэн зүүд үү?"
  
  Найзыгаа гурав дахь тавиур дээр болгоомжтой алхаж байхыг Дрейк харав. "Би ийм тод зүүд зүүдэлж байгаагүй." Тэр үзэл бодлоо илэрхийлэхийн тулд эргэн тойрондоо толгой дохих шаардлагагүй байв.
  
  Одоо тэдний ард хоёр, гуравдугаар бүлгийн хүмүүс шаргуу аялалаа эхлүүлэв. Дрейк төгсгөлд хүрэхээсээ өмнө хорин тавиур тоолж, азаар хатуу газар руу үсрэв. Бурханд баярлалаа, түүний хурдан цохилж байсан зүрх нь завсарлага авч чадсан юм. Тэрээр гарцын нуман хаалга руу нэг минут харан зогссоны дараа тэд ганцаараа байгаадаа сэтгэл хангалуун бусдынх нь явцыг шалгахаар эргэж харав.
  
  Дельтагийн эрчүүдийн нэг нь ганган будсан таазнаас харц буруулахыг яг тэр үед...
  
  Бас түүний гишгэх гэж байсан тавиурыг санагалзана. Тэр хэдхэн секундын дотор алга болсон бөгөөд түүнийг унасны дараах аймшигт хашгирах чимээ л тэнд байсан гэдгийг сануулсан юм.
  
  Бүхэл бүтэн компани зогсож, агаар цочрол, айдас төрүүлэв. Комодо тэдэнд бүгдэд нь нэг минутын хугацаа өгөөд дараа нь урагш түлхэв. Тэд бүгд үүнийг хэрхэн даван туулахаа мэддэг байсан. Амиа алдсан цэрэг өөрөө тэнэг байсан.
  
  Дахин, энэ удаад илүү болгоомжтойгоор тэд бүгд хөдөлж эхлэв. Дрэйк тэр эцэс төгсгөлгүй ангал руу үүрд унах цэргүүдийн хашгирах чимээ одоо ч сонсогдож байна гэж хэсэг бодсон ч үүнийг хий үзэгдэл гэж үгүйсгэв. Том Комодо үүнтэй төстэй уналтанд орохыг харахын тулд тэр яг цагтаа хүмүүс рүү анхаарлаа хандуулав.
  
  Цөхрөнгөө барсан мөчид гараа хөдөлгөж, анхаарал төвлөрөхөө больсондоо харамссан ууртай нэг уйлж, Big Delta багийн ахлагч тавиурын ирмэгээс гулсав. Дрэйк хашгирч, түүнд туслахад яарах шахам бэлэн байсан ч үүнийг цаг тухайд нь хийж чадахгүй гэдэгтээ харамсалтай нь итгэлтэй байна. Бен охин шиг хашгирав-
  
  Гэхдээ энэ нь Карин зүгээр л том хүний төлөө тагтаа байсан болохоор тэр байсан!
  
  Карин Блэйк эргэлзэлгүйгээр түүний явахыг харахаар өндөр бэлтгэлтэй Дельта багийг бүхэлд нь орхин Комодо руу гүйлээ. Тэр түүний урд байсан тул түүний эрч хүч түүнийг дахин бетонон хавтан руу шидэхэд тусалсан байх ёстой. Гэвч Комодо том биетэй, хүнд байсан тул Карины огцом үсрэлт түүнийг арай ядан хөдөлгөв.
  
  Гэхдээ тэр түүнд бага зэрэг хүрсэн. Энэ нь туслахад хангалттай байсан. Карин түүнд нэмэлт хоёр секунд эфирийн цаг өгсөн тул Комодо эргэн тойрон эргэлдэж амжсан ба бетоны ирмэгийг дэд хуруугаараа барьж авав. Цөхрөнгөө барсан тэрээр өөрийгөө татаж чадахгүй байв.
  
  Гүйдэг тавиур нь зүүн периметр рүүгээ аажмаар хөдөлж, дараа нь Дельта багийн ахлагчийг дагуулан алга болов.
  
  Карин Комодогийн зүүн бугуйнаас чанга атгав. Эцэст нь түүний багийн бусад гишүүд хариу үйлдэл үзүүлж, нөгөө гарнаас нь атгав. Тэд асар их хүчин чармайлт гарган түүнийг дэвсэж, хавтан дээгүүр нь далдын гарц руу алга болоход нь гаргав.
  
  Комодо тоостой бетон руу толгой сэгсэрлээ. "Карин" гэж тэр хэлэв. "Би дахиж хэзээ ч өөр эмэгтэй рүү харахгүй."
  
  Хичээлээ орхисон шаргал үст суут асан оюутан инээвхийлэв. "Залуус аа, тэнүүчлэх нүдээрээ та хэзээ ч сурахгүй."
  
  Тэгээд Дрэйкийн бахдан бахдан "там" хэмээх энэ гуравдахь шатлалын шунал тачаал гэж нэрлэгддэг энэ өрөө нь тэнүүлч нүдтэй хүний мөнхийн зовлонгийн зурагнаас өөр юу ч биш гэдгийг ухаарсан юм. Cliché & # 233; Хэрэв эрэгтэй хүн кафед сууж байсан бол яах вэ & # 233; эхнэр эсвэл найз охинтойгоо хамт, өөр хос хөөрхөн хөлтэй алхаж байсан - тэр бараг л харах байсан байх.
  
  Эндээс бусад нь, хэрэв тэр харсан бол үхэх байсан.
  
  Зарим эмэгтэйчүүд үүнд асуудал гарахгүй гэж Дрейк бодов. Бас сайн шалтгаантай. Гэвч Карин Комодог аварсан бөгөөд одоо хосууд эвтэйхэн болжээ. Дахиад таван минут түгшүүртэй хүлээсэн боловч эцэст нь багийн бусад гишүүд гулсдаг тавиуруудыг давж чадсан.
  
  Тэд бүгд завсарлага авав. Компанийн эрэгтэй хүн бүр Карины гарыг барьж, түүний эр зоригийг үнэлж байгаагаа илэрхийлэх нь тэдний үүрэг гэж бодож байв. Бэн хүртэл.
  
  Тэгтэл буун дуу гарав. Дельта цэргүүдийн нэг нь гэдсээ тэврэн өвдөг сөхрөн унав. Гэнэт тэд дайралтанд өртөв. Цуст хааны хагас арваад хүмүүс зэвсгээ бэлэн байдалд барин нуман хаалганаас гарч ирэв. Сумнууд агаарт эргэлдэнэ.
  
  Дрейк болон түүний багийнхан аль хэдийн өвдөг сөгдөн, зэвсгээ шүүрэн тавцан дээр унав. Цохилтод өртсөн хүн өвдөг дээрээ хэвтэж, цээж, толгойдоо дахин дөрвөн сум авсан байна. Хоёр секунд хүрэхгүй хугацаанд тэрээр үхсэн нь Цусны хааны хэргийн өөр нэг хохирогч болжээ.
  
  Дрейк зээлсэн M16 автомат буугаа аваад бууджээ. Түүний баруун талд нэгэн хөшөөнд хар тугалга, алебастрын хэлтэрхийнүүд агаарт тархсан байв. Дрейк нугалав.
  
  Түүний толгойн хажуугаар өөр нэг сум исгэрэв.
  
  Бүхэл бүтэн баг хөдөлгөөнгүй, тайван, газар дээр буугаа болгоомжтой онилж чаддаг байв. Тэднийг гал нээхэд их хядлага болж, олон арван сум Коваленкогийн зугтаж буй хүмүүсийг онож, цуст хүүхэлдэй шиг бүжиглэхэд хүргэв. Мэтт Дрэйктэй уулзах хүртлээ нэгэн эр бульдозероор дайран гарч, ямар ч гэмтэл авалгүй байв.
  
  Хуучин SAS хүн түүн рүү нүүр тулан ирж, толгойгоо цохиж, хавирга руу нь хэд хэдэн удаа хутгаар цохив. Коваленкогийн сүүлчийн хүмүүс бүх муу хүмүүс дууссан газар руу гулсав.
  
  Там.
  
  Дрэйк тэднийг өнгөрөхийг дохин унасан Дельта багийн гишүүн рүү харамссан харцаар харав. Тэд буцах замдаа түүний цогцсыг авах болно.
  
  "Бид новшийг барьж байгаа байх."
  
  
  ГУЧИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден Эд Будреаутай нүүр тулж, дэлхий ууссан.
  
  "Чамайг алахдаа баяртай байна" гэж Будрео өмнө нь хэлсэн үгээ давтав. "Дахин".
  
  "Чи хамгийн сүүлд бүтэлгүйтсэн, сэтгэл зүйч. Та дахин бүтэлгүйтэх болно."
  
  Будрео түүний хөл рүү харав. "Таны биеийн байдал ямар байна?" - Би асуусан.
  
  "Бүх сайн". Хэйден хөлийнхөө үзүүр дээр зогсож, аянга буухыг хүлээж байв. Бүсгүй амбаарын хананд бөгсийг нь дарахын тулд америкийг чиглүүлэхийг оролдсон боловч тэр хэтэрхий зальтай байв.
  
  "Чи цустай." Будреа хутгаа долоож байна. "Энэ нь амттай байсан. Миний хүүхэд илүү ихийг хүсч байгаа гэж бодож байна."
  
  "Чиний эгч шиг биш" гэж Хэйден архирав. "Тэр үнэхээр дахиж тэвчиж чадсангүй."
  
  Будрео түүн рүү гүйв. Хэйден үүнийг хүлээж байсан бөгөөд болгоомжтой бултаж, түүний ирийг хацрыг нь цохив. "Анхны цус" гэж тэр хэлэв.
  
  "Удиртгал". Будрео уушиглан ухарч, дараа нь түүнийг хэд хэдэн богино цохилтоор цохив. Хэйден тэднийг бүгдийг нь зайлуулж, хамар руу алгаа цохиж дуусгав. Будрео ганхаж, нүднээс нь нулимс урслаа.
  
  Хэйден тэр даруйдаа далимдуулан хутгаар хутгалжээ. Тэр Будреаг хананд нааж, нэг цохилтоор ухарлаа.
  
  Будро уушиглав.
  
  Хэйден гуя руугаа хутгыг наав. Нүдэнд нь тодорсон зальтай инээмсэглэлийг зогсоож чадалгүй түүнийг хашгирахад тэр холдов.
  
  "Чи үүнийг мэдэрч байна уу, новш?"
  
  - Гичий! Boudreaux галзуурсан. Гэхдээ энэ бол тэмцэгч, сэтгэгч, туршлагатай дайчин хүний галзуурал байв. Тэр түүнийг цохилтын дараа хүчтэй цохиж, галзуурсан эрсдэлтэй байсан ч хөндлөнгөөс оролцох талаар хоёр удаа бодоход хангалттай хүч чадал, хурдыг хадгалж байв. Тэгээд одоо тэд ухарч байхдаа өөр бүлэг хүмүүстэй тулалдаж, Хэйден тэнцвэрээ алджээ.
  
  Тэр унасан хүний өвдөг дээгүүр авирч байгаад унаж, хутгаа бэлэн болгоод өнхрөн боссон.
  
  Будрео олны дунд уусаж, нүүрэн дэх инээмсэглэл нь өөрийн цусыг амсаж, хутгаа савлахад инээмсэглэл болон хувирав.
  
  "Уулзъя" гэж тэр шуугиан дээр хашгирав. "Би таны хаана амьдардагийг мэднэ, хатагтай Жэй."
  
  Хэйден Цуст хааны нэг хүнийг замаас хөөн зайлуулж, Будрогийн замыг чөлөөлөхдөө тэр хүний хөлийг мөчир мэт хугалав. Энэ тулалдаанд гарцаагүй хувь нэмэр оруулсан Май хурц зэвсэгтэй эрчүүдийн эсрэг зэвсэггүй тулалдаж, тулалдаанд дэндүү ойрхон байсан тул буун дуу гарахад дөхөж, тэднийг хөлд нь овоолон үлдээхийг нүднийхээ булангаар харав. Хэйден үхсэн болон үхэж буй хүмүүсийг ширтэж байсан нь түүний эргэн тойронд эргэлдэж байв.
  
  Будро хүртэл Хэйдений харцыг дагаж, Японы домогт төлөөлөгчийн үйлдэл хийж байхыг хараад нөхцөл байдлыг дахин эргэцүүлэн бодож байгааг тэр анзаарав.
  
  Мэй Хэйден рүү ширтэв. "Чиний ард."
  
  Хэйден Будро руу гүйлээ.
  
  Цуст хааны гол сэтгэл зүйч Хавайн мангас өсгий дээрээ гишгэж байгаа мэт хөөрчээ. Хэйден, Мэй хоёр хөөцөлдөж байв. Хажуугаар нь өнгөрөхдөө Май Коваленкогийн өөр нэг хүнд цохилт өгч, өөр нэг цэргийн амийг аварсан.
  
  Амбаарын цаана задгай талбай, нисдэг тэрэгтэй нисдэг тэрэгний талбай, хэд хэдэн завь бэхэлсэн нарийн боомт байв. Будро нисдэг тэрэгний хажуугаар уралдан том хурдны завь руу чиглэн, агаарт эргэлдэн үсрэхдээ алхаа ч тасалсангүй. Хэйден нисдэг тэрэгний хажуугаар өнгөрч амжаагүй байтал том завь аль хэдийн хөдөлж, урагш гүйж эхлэв.
  
  Мэй удааширч эхлэв. "Энэ бол Бажа. Маш хурдан, гурван эрэгтэй аль хэдийн дотор хүлээж байна. Тэдэнтэй харьцуулахад бусад завь тайван байгаа юм шиг санагддаг." Түүний нүд нисдэг тэрэг рүү ширтэв. "Одоо энэ бол бидэнд хэрэгтэй зүйл юм."
  
  Сум тэдний хажуугаар өнгөрч байхад Хэйден бараг л анзаарсангүй. "Чи үүнийг хянаж чадах уу?"
  
  Май түүнээс "Чи үнэхээр надаас энэ асуултыг асууж байна уу?" Чамайг гулсуур дээр гишгэж, үсрэхээсээ өмнө хараарай. Хэйден тийшээ очихоос өмнө Май аль хэдийн гол роторыг хөдөлгөж, Будреагийн завь хүчтэй архиран голын эрэг дагуу урслаа.
  
  "Итгэлтэй байгаарай" гэж Май чимээгүйхэн хэлээд, Хэйден гэгддэг домогт тэвчээртэй гэдгээ харуулж бухимдан шүдээ хавирав. Нэг минутын дараа машин нисэхэд бэлэн болжээ. Май багаа сайжруулсан. Чарга газраас гарч одов. Сум Хэйдений толгойн хажуугийн баганад оногджээ.
  
  Тэр ухарч, дараа нь эргэж харвал Цусны хааны сүүлчийн хүмүүс галд унахыг харав. Нисдэг тэрэг бууж, эргэж, завийг хөөхөөр бэлдэж эхлэхэд Хавайн тусгай хүчний нэг цэрэг тэдэнд эрхий хуруугаа өргөв. Хайден хариу даллав.
  
  Түүний амьдралын бас нэг галзуу өдөр.
  
  Гэхдээ тэр одоо ч энд байсан. Одоо ч амьд үлдэж байна. Жэйгийн хуучин уриа түүний толгойд дахин орж ирэв. Өөр нэг өдөр амьд үлдээрэй. Зүгээр л амьдар.Ийм мөчид ч тэр аавыгаа маш их санаж байсан.
  
  Нэг минутын дараа нисдэг тэрэг ганхаж, халуухан хөөцөлдөн давхилаа. Хэйдений гэдэс хуарангийн хаа нэгтээ үлдэж, хуруугаа өвдтөл хашлагыг барив. Май нэг ч удаа алдсангүй.
  
  "Өмдөө өмс."
  
  Хэйден зэвсгийнхээ байдлыг шалгаж, толгой эргэм унаанаас ухаан санаагаа зайлуулахыг оролдов. Түүний хутга эзэндээ буцаж ирэв. Түүний үлдсэн цорын ганц гар буу нь түүний сүүлийн үед илүүд үздэг байсан Каспий гэхээсээ илүү стандарт Glock байв. Гэхдээ ямар новшийн, буу бол буу юм, тийм ээ?
  
  Май хангалттай доош нисч, шүршигч салхины шилийг цохив. Урдах өргөн голын дагуу том шар завь хөдлөв. Хайден түүний ард зогсож буй дүрүүдийг харан тэдний ойртож байгааг харав. Тэд зэвсэглэсэн байсан нь эргэлзээгүй.
  
  Май толгойгоо доошлуулаад дараа нь Хэйдэн рүү муухай харав. "Эр зориг ба алдар".
  
  Хайден толгой дохив. "Эцсийн".
  
  Май багийг цохиж, нисдэг тэргийг шар өнгийн Bayeux руу мөргөлдөх замд ууртай шумбах руу илгээв. Хүлээгдэж байсанчлан хажуу талд зогсож байсан хүмүүс цочирдон ухарчээ. Хэйден цонхоор тонгойн буудлаа. Сум найдваргүй хол явсан.
  
  Май түүнд хагас хоосон M9-ийг өглөө. "Тэднийг тоол."
  
  Хэйден дахин буудлаа. Будрогийн нэг хүн хариу буудсан бөгөөд сум нисдэг тэрэгний халхавчнаас тусав. Май багийн эргэн тойронд зигзаг хэлбэртэй тойрог хийж, Хэйдений толгойг тулгуурын тулгуур руу цохив. Май дараа нь ямар ч дөрөвний нэгийг өгөөгүй, түрэмгийлэн дахин тагтаа. Хэйден Glock-оо хоосолж үзээд Будрогийн нэг хүн цусаа асгаруулан давж гарахыг харав.
  
  Дараа нь нисдэг тэрэг өөр суманд оногдсоны дараа бусад хүмүүс бөөгнөрөв. Том машин нь том зорилтыг илэрхийлж байв. Хэйден Будрог завины жолоодлого дээр хутгаа шүдэндээ чанга атган, автомат буугаар буудаж байхыг харав.
  
  Нисдэг тэрэгнээс гэнэт хар утаа асгарч, моторын дуу гэнэт архирахаас гаслах болон хувирах үед Мэйгийн "Өө" гэж хашгирах нь утгагүй байв. Удирдамжгүйгээр нисдэг тэрэг ганхаж, чичирч эхлэв.
  
  Мэй Хэйден рүү нүдээ анив.
  
  Хэйден тэднийг Будрогийн завины дээгүүр гарах хүртэл хүлээгээд, нисдэг тэрэг буухад хаалгаа онгойлгов.
  
  Бүсгүй Будрогийн нүд рүү хараад, "Үүнийг боож өг" гэж хэлээд унасан нисдэг тэрэгнээс үсрэн буув.
  
  
  ГУЧИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйдений чөлөөт уналт богино хугацаанд үргэлжилсэн. Будреагийн завь холгүй байсан ч замдаа тэр залууг харцаар цохиж, тавцан дээр унав. Түүний биеэс агаар чимээ шуугиантай гарч ирэв. Түүний гуяны хуучин шарх нь өвдөж байв. Тэр оддыг харсан.
  
  Нисдэг тэрэг хурдан хөдөлж буй гол руу гучин фут орчим зүүн тийш эргэлдэж, түүний үхлийн дүлий дуу чимээ бүх уялдаа холбоотой бодлуудыг дарж, завины нум руу аварга том давалгаа илгээв.
  
  Завины чиглэлийг өөрчлөх хангалттай хүчтэй давалгаа.
  
  Усан онгоц хурдаа алдаж, бүх хүн урагшаа нисч, жагсааж эхлэв. Дараа нь урагшлах хөдөлгөөний төгсгөлд тэр эргүүлж, гэдэс нь цагаан усанд унав.
  
  Завь хазайхад Хэйден барьсаар байв. Тэр усан доогуур орохдоо хүчтэй өшиглөж, шууд доошоо онилж, хамгийн ойрын эрэг рүү өшиглөв. Хүйтэн ус түүний толгой өвдөж байсан ч өвдөж буй мөчрийг нь бага зэрэг тайвшруулав. Хүчтэй урсгал нь түүнийг ямар их ядарч байгаагаа мэдрэв.
  
  Тэр гарч ирэхдээ эргээс холгүй, Эд Будреатай нүүр тулан байгааг олж мэдэв. Тэр хутгаа шүднийхээ завсраар барьсаар байгаад түүнийг хараад архирав.
  
  Түүний ард тамхи татдаг нисдэг тэрэгний хэлтэрхий гол руу живж эхлэв. Мэй Будрогийн үлдсэн хоёр хүнийг шаварлаг эрэг рүү хөөж байхыг Хайден харав. Усан дээр тулалдсан ч амьд гарахгүй гэдгээ мэдээд галзуу хүний хажуугаар гүйж очоод эрэг дээр мөргүүлэх хүртэл зогссонгүй. Түүний эргэн тойронд өтгөн шавар тархав.
  
  Хажууд нь хүчтэй шүрших чимээ гарав. Boudreaux, амьсгал нь тасарсан. "Зогс. Новш. Зугтах." Тэр хүнд амьсгалж байв.
  
  "Чи ойлголоо" гэж Хэйден шүүрэн аваад нүүр рүү нь бөөн шороо шидээд эрэг дээр авирав. Шавар түүнд наалдаж, доош нь татахыг оролдов. Хуурай газар руу амархан мөлхөх ёстой байсан зүйл нь түүнийг голын шугамаас хэдхэн фут өндөрт хүргэв.
  
  Тэр эргэж хараад бохир өсгийгөө Будреагийн нүүр рүү цохив. Шүднийх нь завсар барьсан хутга хацрыг нь гүн зүсэж, Жокерийнхээс илүү өргөн инээмсэглэхийг тэр харав. Тэр хашгиран, цус, салиа цацаж, гэдэс нь түүний хөл рүү унж, бүсийг нь биеэрээ татах хэрэгсэл болгон ашигласан. Хэйден хамгаалалтгүй толгой руу нь цохисон ч түүний цохилт төдийлөн үр дүнд хүрсэнгүй.
  
  Дараа нь тэр хутгаа санав.
  
  Тэр нөгөө гараараа доогуураа гараа сунган, түлхэж, чангалж, биеийг нь нэг сантиметрээр өргөхөд шороо нь дарагдаж, түүнийг барихыг оролдов.
  
  Түүний хуруунууд нь бариулыг хаасан. Будреа өмднийхөө өмдийг бараг л тайлж аван дахин нэг удаа түлхэж, яг нуруун дээр нь зогсоод, толгой уруул нь гэнэт түүний чихний дэргэд зогсов.
  
  "Сайхан оролдлого." Түүний нүүрнээс хацар руу нь цус дуслахыг тэр мэдэрсэн. "Чи үүнийг мэдрэх болно. Энэ нь сайхан бөгөөд удаан болдог."
  
  Тэр бүх жингээ түүний бүх биед тавьж, шавар руу илүү гүн түлхэв. Нэг гараараа нүүрийг нь шаварт булж, амьсгалыг нь зогсоов. Хэйден цөхрөнгөө барж, чадах чинээгээрээ өшиглөж, өнхрүүлэв. Тэр нүүрээ наалдамхай шаварт дарж дээш харах болгондоо Будрогийн хоёр гар хөлтэй ганцаараа тулалдаж буй Мэйг урд нь харав.
  
  Нэг нь Хэйдений нүүрийг барьчихсан гурван секундын дотор унав. Нөгөөх нь ухарч, зовлонгоо сунжруулав. Хэйдений царай дөрөв дэх удаагаа гарч ирэхэд Мэй эцэст нь түүнийг буланд шахаж, унасан модонд нуруугаа хугалах шахсан байв.
  
  Хэйдений үлдсэн хүч бараг шавхагдаж байв.
  
  Будрогийн хутга гурав дахь хавирганы эргэн тойрон дахь арьсыг цоолжээ. Гайхалтай удаан бөгөөд хэмжсэн түлхэлтийн тусламжтайгаар ир улам гүнзгий гулсаж эхлэв. Хэйден өндийлгөж, өшиглөсөн ч довтлогчоо хаяж чадсангүй.
  
  "Явах газар алга." Будреагийн муу шивнээ түүний толгойд орж ирэв.
  
  Түүний зөв байсан гэж Хэйден гэнэт ойлгов. Тэр зодоон хийхээ больж, үүнийг зөвшөөрөх ёстой байв. Зүгээр л хэвтэж бай. Өөртөө цаг гарга -
  
  Ир нь илүү гүн живж, ган ясыг хугалав. Будреагийн инээх чимээ нь түүнийг шоолж буй чөтгөрийн дуудлагын дуудлагын дуудлагууд байв.
  
  Биеийнх нь доор байсан хутга нь чанга дуугарах чимээнээр сул гарлаа. Тэр нэг хөдөлгөөнөөр гартаа сэлмээ эргүүлж, Будреагийн хавирга руу хүчтэй цохив.
  
  Сэтгэц гацсан хойноо хашгиран, хутганы бариул цээжнээс нь цухуйв. Тэр үед ч Хэйден хөдөлж чадахгүй байв. Тэр шаварт хэтэрхий гүн дарагдсан тул бүх бие нь доошоо татагдаж байв. Тэр нөгөө гараа ч хөдөлгөж чадсангүй.
  
  Будрео амьсгаадан түүн рүү хахаж орхив. Дараа нь тэр том хутга гаргаж ирэхийг мэдэрсэн. Тэр үед ийм л байсан. Тэр одоо түүнийг алах болно. Түүний хүзүү эсвэл нурууны ар тал руу нэг хүчтэй цохилт. Будрео түүнийг зодсон.
  
  Хэйден нүдээ том нээн нарны гэрлийг сүүлчийн удаа харахаар шийдэв. Түүний бодол Бенийн тухай байсан бөгөөд тэрээр: Намайг хэрхэн үхсэнээр биш, яаж амьдарч байснаар минь дүгнэ.
  
  Дахин.
  
  Дараа нь аварга арслан шиг аймшигтай Май Китано орж ирэв. Хэйденээс ойролцоогоор 3 фут зайд тэрээр газраас түлхэж, бүх унци цохилтоо хийв. Хэсэг хугацааны дараа тэр бүх хүч Будреагийн дээд их биеийг хугалж, яс, эд эрхтнийг хугалж, шүд нь хагарч, цусыг өргөн нуман болгон цацав.
  
  Хэйдений нуруунаас жинг өргөв.
  
  Хэн нэгэн түүнийг шавраас амархан гаргаж авав. Хэн нэгэн түүнийг үүрч, өвслөг эрэг дээр болгоомжтой хэвтүүлж, түүн дээр бөхийв.
  
  Тэр хүн бол Май Китано байв. "Тайвшир" гэж тэр амархан хэлэв. "Тэр нас барсан. Бид ялсан".
  
  Хэйден хөдөлж, ярьж чадахгүй байв. Тэр зүгээр л хөх тэнгэр, найгасан мод, Мэйгийн инээмсэглэсэн царайг харлаа.
  
  Тэгээд хэсэг хугацааны дараа тэр "Чамайг хэзээ ч уурлуулахгүй байхыг надад сануул. Үнэхээр, хэрэв чи урьд өмнө байгаагүй хамгийн шилдэг нь биш бол би..." Түүний бодол ихэнхдээ Бентэй холбоотой байсан тул тэр юу хэлэхийг хэлж дуусгав. "Би Асдад бөгсөө харуулах болно."
  
  
  ГУЧИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Цуст хаан ард түмнээ туйлын хязгаарт нь тулгав.
  
  Тэднийг мөшгигчид зайгаа бараг хаасан нь түүний уурыг хүргэв. Хэт олон хүн түүнийг удаашруулж байсан. Энэ бол ахиц дэвшил гаргаж болох үед жижиг сажиг зүйл дээр эргэлддэг тэдний явцуу сэтгэлгээтэй хөтөч байсан. Энэ шагналыг авах гэж амиа алдсан хүмүүсийн тоо хамаагүй байсан. Цуст хаан тэдний золиослолыг шаардаж, хүлээж байв. Тэд бүгд түүний төлөө хэвтэж, үхнэ гэж тэр хүлээв. Тэдний гэр бүлд анхаарал халамж тавих болно. Эсвэл ядаж тамлагдахгүй байх байсан.
  
  Бүх зүйл шагнал байсан.
  
  Түүний хөтөч Томас гэдэг хүн энэ нь Хоксворт хэмээх өөр тэнэг хүний атаархал гэж нэрлэдэг түвшин гэж бувтнаж байв. Энэ бол дөрөв дэх танхим байсан тул Цуст хаан уурлаж байв. Зөвхөн дөрөв дэх нь. Стандарт домог нь тамын долоон түвшний тухай өгүүлдэг. Үүний дараа үнэхээр дахиад гурав байж болох уу?
  
  Хоксворт яаж мэдсэн бэ? Тавдугаар түвшний дараа урхины системийг хараад, бичээч, тогооч хоёр эргэж, гүйж одов. Дмитрий Коваленко мэдээж тэгэхгүй гэж тэр бодлоо.
  
  "Чи юу хүлээж байгаа юм бэ?" гэж тэр Томас руу архирав. "Бид хөдөлнө. Одоо."
  
  "Би урхины системийг сайн ойлгоогүй байна, эрхэм ээ" гэж Томас ярьж эхлэв.
  
  "Хавх систем нь тамын төлөө. Дотор нь хүмүүсийг явуул. Тэд илүү хурдан олох болно." Цуст хаан уруулаа жимийж, өрөөг судалж байв.
  
  Өмнөх гурваас ялгаатай нь энэ танхим нь хаданд сийлсэн мэт төв гүехэн хотгор руу доошилсон. Хэд хэдэн зузаан төмөр тулгуурууд хатуу шалнаас бараг гишгүүр шиг цухуйв. Биднийг урагшлах тусам танхимын хана нарийсч, усан сангийн дараа дахин томорч эхлэв.
  
  Усан сан нь "баглзуурдах цэг" мэт харагдсан.
  
  Атаархсан гэж цуст хаан бодов. Сүүдэр таныг хамгаалаад зогсохгүй алах чадалтай энэ далд ертөнцөд ийм гэм нүгэл хэрхэн бодит амьдрал руу шилжсэн бэ? Тэр Томас урагшлах тушаал өгөхийг харав. Эхэндээ бүх зүйл сайхан болсон. Цуст хаан алсын буун дууг сонсоод тэдний ирсэн газар руу эргэж харав. Дрэйк болон түүний бяцхан арми хараал идэг. Тэр эндээс гарсны дараа цуст өшөө хорсол харгис зорилгодоо хүрэхийг биечлэн баталгаажуулах болно.
  
  Буудлага түүнийг сэргээв. "Хөдөлгөөн!" - тэр удирдагчийг ямар нэгэн далд шахалтын цэг дээр гишгэх тэр мөчид хашгирав. Унах чулуу шиг мөргөлдөж, агаарын шуугиан гарч, хөл бөмбөгийн бөмбөг шиг эгц энгэрээр өнхрөхийн өмнө удирдагчийн толгой гэнэт чулуун шалыг цохив. Толгойгүй бие нь цуст бөөгнөрөл болон унав.
  
  Цуст хаан хүртэл ширтэв. Гэвч түүнд айдас мэдрэгдсэнгүй. Тэр зөвхөн удирдагчдаа юу ийм гэмтэл учруулсаныг харахыг хүссэн юм. Түүний хажууд Томас хашгирав. Цуст хаан түүнийг урагш түлхэж, түүний мөрөөр дагаж, тэр хүний айсандаа маш их таашаал авав. Эцэст нь чичирч буй биеийн хажууд тэр зогсов.
  
  Айсан хүмүүсээр хүрээлэгдсэн Цуст хаан эртний механизмыг судалжээ. Ямар нэгэн чангалагч хэрэгслээр бэхэлсэн байх ёстой хоёр төмөр шонгийн хооронд сахлын хутга шиг нимгэн утас татсан байв. Түүний хүн гохыг нь дарахад шонгууд нь суларч, утас нь тэдэнтэй хамт эргэлдэж, хүнийх нь хүзүүг толгойг нь таслав.
  
  Гайхалтай. Гайхамшигтай саад тотгор гэж тэр бодож, шинэ байшингийнхаа зарц нарын байранд ийм төхөөрөмж ашиглаж болох уу гэж бодов.
  
  "Чи юу хүлээж байгаа юм бэ?" гэж тэр үлдсэн хүмүүс рүү хашгирав. "Хөдөлгөөн!"
  
  Гурван хүн урагш харайж, арав гаруй хүн араас нь дагав. Цуст хаан Дрэйк түүнийг хурдан гүйцэж түрүүлэх юм бол ардаа дахиад хагас арваад хүн үлдээх нь зүйтэй гэж үзэв.
  
  "Одоо хурдан" гэж тэр хэлэв. "Хэрэв бид хурдан алхвал тийшээ хурдан хүрнэ, тийм ээ?"
  
  Түүний хүмүүс өөрсдөд нь үнэхээр сонголт байхгүй гэж үзэн зугтсан бөгөөд тэдний толгой гашилсан даргын зөв байх магадлал бага ч байсан. Өөр нэг хавх хөдөлж, хоёр дахь толгой нь энгэр уруу өнхрөв. Цогцос унаж, цаад хүн нь түүн дээр бүдэрч унасан тул өөр нэг чанга утас толгойных нь дээгүүр агаарыг таслахад өөрийгөө азтай гэж үзэв.
  
  Хоёр дахь бүлэг бууж эхлэхэд Цуст хаан тэдэнтэй нэгдэв. Шинэ занга тавьсан. Илүү олон толгой, хуйх унаж эхлэв. Дараа нь агуй даяар цуурайтах чимээ гарав. Нарийссан гарцын хоёр талд толь гарч ирэн, урд байгаа хүнийг тусгах үүднээс байрлуулсан байв.
  
  Яг тэр үед ус урсах чимээ сонсогдож, энгэрийн бэл дэх усан сан дүүрч эхлэв.
  
  Зөвхөн энэ ус зүгээр л ус биш байсан. Тамхи татсан байдлаар нь дүгнэхгүй.
  
  Тэднийг гүйх үед Томас хашгирав. "Энэ нь хүчиллэг нуураар тэжээгддэг. Энэ нь хүхрийн давхар ислийн хий нь усанд уусч, хүхрийн хүчил үүсгэдэг. Чи үүнд хүрэхийг хүсэхгүй нь лавтай!"
  
  Хүмүүсийн хурд саарахыг хараад Цуст хаан "Битгий зогсоо" гэж архирлаа. "Төмөр шон ашигла, тэнэгүүд."
  
  Бүхэл бүтэн багийнхан бөөгнөрөн налуу уруу гүйв. Зүүн болон баруун талд санамсаргүй хавхнууд нум харвахтай төстэй дуугаар нээгдэв. Толгойгүй биенүүд унаж, толгойнууд нь хаясан хан боргоцой шиг эргэлдэж, зарим нь бүдэрч, зарим нь санамсаргүйгээр өшиглөсөн. Цуст хаан шонгийн тоонд хэт олон хүн байгааг эрт анзаарч, боох сэтгэхүй нь тэдний дундах ухаан муутай хүмүүсийг юу ч бодолгүй үсрэхэд хүргэнэ гэдгийг ойлгов.
  
  Тэд хувь заяагаа хүртэх ёстой. Тэнэг хүн үхсэн нь дээр байсан.
  
  Цуст хаан хурдаа сааруулж Томасыг хойш нь барив. Өөр хэд хэдэн эрчүүд мөн л хурдаа сааруулж, Цуст хааны зөвхөн хамгийн гэгээлэг, хамгийн сайн нь л амьд үлдэнэ гэсэн итгэлийг дахин бататгав. Багийн ахлагч эхний төмөр шон руу үсэрч, дараа нь урсах усны дээгүүр шонгоос шон руу үсэрч эхлэв. Эхлээд тэр тодорхой ахиц дэвшил гаргасан боловч дараа нь хорт долгион хөлийг нь цохив. Хүчиллэг ус хүрсэн газар хувцас, арьс нь шатаж байв.
  
  Хөл нь дараагийн шонг шүргэх үед өвдөлт нь хоёр дахин хөглөрч, унасан бөгөөд шууд дүүрсэн усан сан руу үсрэв. Уур уцаартай, шаналсан хашгираан танхим даяар цуурайтав.
  
  Өөр нэг хүн лангуунаас унаж дотогшоо унасан. Гурав дахь хүн цөөрмийн ирмэг дээр зогсохдоо өөрт нь үсрэх тодорхой лангуу байхгүйг оройтож ухаарч, нөгөө хүн нуруу руу нь сохроор цохиход түлхэгдэн оров.
  
  Толин тусгалууд урд байгаа хүнийг тусгаж байв. Та урд байгаа хүндээ атаархах уу?
  
  Цуст хаан тольны зорилго, хавхыг устгахыг олж харав. "Доош харах!" гэж Томас зэрэг хашгирав. "Өмнөх хүн рүү биш хөл рүүгээ хар. Энэхүү энгийн дасгал нь танд бичлэгүүдийг аюулгүй давахад тусална."
  
  Цуст хаан шинээр үүссэн нуурын эрэг дээр зогсов. Ус нэмэгдсээр байгаа тул тулгууруудын орой нь удалгүй буцалж буй гадаргуу доор байхыг харав. Тэрээр урдаа байгаа хүнийг түлхэж, Томасыг дагуулан татав. Хавх хүрээнээс арай л холдсон тул түүний мөрний хажуугаар төмөр шон нисэн өнгөрөхөд салхи мэдрэгдэв.
  
  Шон дээр гараад санамсаргүй дарааллаар хурдан бүжиглээрэй. Урагшаа ус асгарч байх хооронд хэсэг зуур зогсов. Өөр нэг багана, түүний урд байсан хүн бүдэрсэн. Тэр хашгиран гайхамшгуудыг үзүүлж, өөр багана дээр бууж уналтыг зогсоож чадсан. Хүчилтэй ус түүний эргэн тойронд асгарсан ч түүнд хүрсэнгүй.
  
  Баяртай.
  
  Цуст хаан боломжоо олж харав. Бодлогогүй, зогсолтгүй тэр хүний хэвтсэн биеийг гүүр болгон ашиглаад алс эргийн аюулгүй газар гарав. Түүний жин нь эрэгтэйг улам доошлуулж, цээжийг нь хүчилд оруулав.
  
  Дараагийн секундэд тэр хар салхинд төөрсөн.
  
  Цуст хаан араас нь ширтэв. "Тэнэг".
  
  Томас түүний хажууд газардлаа. Илүү олон хүн овсгоотойгоор төмөр шонгийн завсраар аюулгүй үсрэв. Цуст хаан нуман хаалгаар урагшаа харав.
  
  "Тавдугаар зэрэглэл хүртэл" гэж тэр ёжтой хэлэв. "Би энэ өтийг хаана дуурайх вэ, Күүк. Эцэст нь хаана, гэж тэр архирав. "Би Мэтт Дрэйкийг устгах болно."
  
  
  ГУЧИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хавайн том арлыг төөрөгдөлд оруулахгүйн тулд ингэж нэрлэсэн байна. Жинхэнэ нэр нь Хавай буюу Хавайн арал бөгөөд АНУ-ын хамгийн том арал юм. Энэ нь дэлхийн хамгийн алдартай галт уулын нэг болох 1983 оноос хойш тасралтгүй дэлбэрч буй Килауеа уул юм.
  
  Өнөөдөр Мауна Лоагийн эгч галт уулын доод энгэрт Мано Кинимака, Алисиа Майлз нар АНУ-ын тэнгисийн явган цэргийн багийн хамт арлын оршин суугчдын тархинд суурьшсан шимэгч хорхойг хөөж эхэлжээ.
  
  Тэд гаднах периметрийг нэвтлэн, Цуст хааны хэдэн арван хүмүүсийг буудан хөнөөн, харуулууд бүх барьцаалагчдыг суллахтай зэрэгцэн том хавсралт руу нэвтэрчээ. Яг тэр мөчид машинуудын сөөнгө архирах чимээ гарч, барилгын цаана хурдасав. Алисиа, Кинимака хоёр цаг алдаж гүйлдэж байв.
  
  Алисия эргэлзэн зогсов. "Хараал ид, хөгийн новшнууд зугтаж байна." Дөрвөн ATV машин асар том дугуйн дээрээ үсэрч уралдав.
  
  Кинимака буугаа өргөөд ониллоо. "Удаан биш." Тэр буудсан. Сүүлчийн хүн унаж, ATV хурдан зогсохыг Алисия харав.
  
  "Хөөх, том залуу, цагдаад муу биш. Явцгаая."
  
  "Би ТТГ-аас ирсэн." Кинимака үргэлж өгөөш авдаг байсан нь Алисиаг их баярлуулсан.
  
  "Гурван үсэгтэй товчлол бол Британи юм. Үүнийг санаарай."
  
  Алисия ATV-д ойртоход Кинимака ямар нэг юм бувтналаа. Тэр ажил хийсээр л байсан. Үүний зэрэгцээ хоёулаа урд суудалд суух гэж оролдов. Алисиа толгой сэгсрэн ар тал руугаа заалаа.
  
  "Найз минь, ард түмэн минь сэтгэлээр унахгүй бол би ард түмэндээ байхыг илүүд үздэг."
  
  Алисия хөдөлгүүрээ асаан хөдөллөө. ATV нь том муухай араатан байсан ч жигд хөдөлж, овойлт дээгүүр эвтэйхэн үсэрч байв. Хавайн том биетэй бүсгүй түүнийг тэврэхийн тулд бэлхүүсээр нь ороож, түүнд хэрэгтэй биш. Түүний сууж байсан газарт үзэгнүүд байсан. Алисия инээгээд юу ч хэлсэнгүй.
  
  Урагшаа зугтаж байсан хүмүүс араас нь хөөгдөж байгаагаа ойлгов. Тэдний хоёрын дотор байсан хүмүүс эргэж харан буудсан. Алисия хөмсгөө зангидан, ийм байдлаар юу ч цохих нь огт боломжгүй гэдгийг мэдэв. Сонирхогчид гэж тэр бодлоо. Би үргэлж сонирхогчидтой тулалдаж байгаа юм шиг санагддаг.Түүний хамгийн сүүлд хийсэн тулаан нь Абел Фрейгийн бэхлэлтэд Дрейктэй хийсэн тулаан юм. Тэгээд ч тэр хүн долоон жилийн эелдэг зангийн урхинд саад болж, зэвэрсэн байв.
  
  Одоо тэр өөр өнцгөөс харж магадгүй.
  
  Алисиа хурдан гэхээсээ илүү ухаалаг жолооддог байв. Богино хугацаанд тэрээр ATV-ээ буудлагын зайнд авчирсан. гэж Кинимака чихэнд нь хашгирав. "Би буудна!"
  
  Тэр цохилтыг шахав. Нөгөө хөлсний цэрэг хашгирч, шороо руу хүчтэй үсэрлээ. "Энэ бол хоёрын хоёр" гэж Алисия хэлэв. "Дахин нэг удаа, чи шар болно..."
  
  Тэдний ATV далд толгод мөргөж, зүүн тал руугаа галзуу эргэв. Хэсэг хугацаанд тэд хоёр дугуйн дээр эргэлдэж байсан ч машин тэнцвэрээ хадгалж, газар унасан байна. Алисия хөөрөхийн тулд тохируулагчийг онгойлгож цаг алдсан.
  
  Кинимака суваг шуудууг харахаасаа өмнө харсан. - Новш! Тэр "Тэвчээрэй!" гэж хашгирав.
  
  Өргөн, гүн суваг хурдан ойртож байгаа тул Алисия хурдаа л нэмэгдүүлэв. ATV ангал дээгүүр нисч, дугуйгаа эргүүлж, мотороо архиран хийсээр нөгөө талд нь газардаж, байрандаа үлдэхийг хичээв. Алисиа толгойгоо зөөлөн баар руу цохив. Кинимака түүнийг маш чанга тэвэрсэн тул хоёуланг нь эргүүлэхийг зөвшөөрөөгүй бөгөөд тоос дарагдах үед тэд гэнэт дайсны дунд ирснийг ойлгов.
  
  Тэдний хажууд хар ATV шаварт эргэлдэж, эвгүйхэн бууж, одоо өөрийгөө засах гэж тэмцэж байна. Кинимака эргэлзэлгүйгээр үсрэн шууд жолооч руу гүйж, түүнийг болон түүний зорчигчийг машинаас урсан шаварт унагав.
  
  Алисия нүдэн дэх тоосыг нь арчлаа. Цорын ганц зорчигчтой ATV түүний урдуур хурдалсан ч хүрч очсон хэвээр байв. Тэр винтов буугаа авч, онилж, буудаж, дараа нь шалгах шаардлагагүйгээр Хавай дахь хамтрагч нь шаварт ноцолдож байсан газар руу хараагаа шилжүүлэв.
  
  Кинимака нэг хүнийг шавар дундуур чирэв. "Энэ бол миний гэр!" Өрсөлдөгчийнхөө гарыг мушгиж хугалахаасаа өмнө Алисия түүний архирахыг сонсов. Хоёр дахь хүн түүн рүү цохиход Алисия инээн буугаа буулгав. Кинимакад түүний тусламж хэрэггүй байсан. Хоёрдахь хүн зааварчилгаа дөрвөн настай хүүхдийг унасан шиг түүнийг унагасан ч ямар ч нөлөө үзүүлээгүй. Тэр хүн газар унасан бөгөөд Кинимака нүүр рүү нь цохиж дуусгав.
  
  Алисия түүн рүү толгой дохив. "Үүнийг дуусгацгаая."
  
  Сүүлийн ATV хэцүүхэн урагшиллаа. Тэр бүх үсрэлтийн үеэр жолооч нь гэмтсэн байх. Алисиа хурдан газар эзэмшиж эхэлсэн бөгөөд одоо тэд ранчогоо эргүүлэн авсандаа бага зэрэг сэтгэл дундуур байв. Гэхдээ ядаж тэд бүх барьцааны хүмүүсийг аварсан.
  
  Цуст хааны талаар түүнд нэг л зүйл байсан бол энд байгаа хөлсний цэргүүд гэгдэх эдгээр хүмүүс эрх баригчдад саад болж, анхаарлыг нь сарниулахаар илгээсэн түүний багийн хог хаягдал байсан явдал юм. Хувааж, ял.
  
  Сүүлчийн ATV-д ойртоход тэр хурдаа хасав. Зогсоолгүй, жолоогоо ч барьж чадалгүй хоёр удаа буудаж, хоёр залуу унав.
  
  Дөнгөж эхэлсэн тулаан дууслаа. Алисия нэг минутын турш алсыг харав. Хэрэв бүх зүйл төлөвлөгөөний дагуу явбал Мэй, Хэйден, Дрейк болон бусад хүмүүс тулалдааны хэсгээсээ амьд үлдвэл дараагийн тулаан түүний хамгийн хэцүү бөгөөд сүүлчийн тулаан байж магадгүй юм.
  
  Учир нь энэ нь Май Китаногийн эсрэг байх болно. Тэр Мэй Уэллсийг хөнөөсөн гэж Дрейкэд хэлэх ёстой.
  
  Сайхан байна.
  
  Кинимака түүний мөрөн дээр алгадав. "Бид буцах цаг боллоо."
  
  "Аа, охиныг амраач" гэж тэр бувтнав. "Бид Хавайд байна. Нар жаргахыг харъя."
  
  
  ГУЧИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  "Тэгэхээр атаархал ийм харагдаж байна уу?"
  
  Дрейк болон түүний багийнхан бүх арга хэмжээг авч дөрөв дэх танхимд оров. Тэр үед ч гэсэн тэдний өмнө байсан дүр зургийг бүрэн ойлгоход хэдхэн хором зарцуулсан. Толгойгүй бие хаа сайгүй хэвтэж байв. Цус шалан дээр цацагдаж, зарим газраар өтгөн урсаж байв. Толгойнууд нь өөрсдөө хаягдсан хүүхдийн тоглоом шиг шалан дээр тарсан байв.
  
  Нарийн гарцын хоёр талд хаврын хавхнууд зогсож байв. Дрейк сахлын хутга шиг нимгэн утсыг нэг хараад юу болсныг тааварлав. Комодо чихэндээ итгэсэнгүй шүгэлдэв.
  
  "Хэзээ нэгэн цагт эдгээр хавхнууд унтарч магадгүй" гэж Бен хэлэв. "Бид хөдлөх хэрэгтэй."
  
  Карин зэвүүцсэн дуу гаргав.
  
  "Бид хурдан хөдөлж, бүх зүйл дээр үлдэх ёстой" гэж Дрейк хэлэв. "Хүлээхгүй".
  
  Одоо тэр хавхнаас цааш усаар дүүрэн, хөөсөрч, хөөсөрч буй өргөн усан санг харав. Усан сангийн ирмэгээр ус цацарч, гялалзаж байв.
  
  "Энэ асуудал байж магадгүй. Та төмөр багануудыг харж байна уу?"
  
  "Цуст хааны хүмүүс тэднийг гишгүүр болгон ашигласан гэдэгт би мөрийцөж байна" гэж Бен учир битүүлэг байдлаар хэлэв. "Бидний хийх ёстой зүйл бол ус татрахыг хүлээх явдал юм."
  
  "Яагаад зүгээр л тэдний дундуур явж болохгүй гэж?" Комодо эдгээр үгсийг хэлж байсан ч түүний нүүрэнд эргэлзээ төрж байв.
  
  "Энэ усан санг ямар нэгэн хүчиллэг нуур эсвэл худгаас тэжээж болно" гэж Карин тайлбарлав. "Хийнүүд нь галт уулын дотор эсвэл ойролцоох усыг хүхрийн хүчил болгон хувиргаж чаддаг. Бүр удаан алга болсон."
  
  "Хүчил нь төмөр тулгуурыг зэврүүлэхгүй гэж үү?" гэж Дрейк заалаа.
  
  Бен толгой дохив. "Мэдээж".
  
  Тэд хэдэн минутын турш усны урсгалыг ажиглав. Тэднийг харж байтал аймшигт товших чимээ сонсогдов. Дрейк хурдан гар буугаа өргөв. Амьд үлдсэн зургаан Дельта дайчин түүний үйлдлийг секундын дараа давтав.
  
  Юу ч хөдөлсөнгүй.
  
  Дараа нь дахин чимээ гарав. Хүнд товшилт. Төмөр зам дагуу гүйж буй гаражийн хаалганы кабелийн чимээ. Зөвхөн гаражийн хаалга биш байсан.
  
  Аажмаар Дрэйк харж байтал нэг хавх хананд хазаж эхлэв. Түр саатах уу? Гэвч эртний арьстнуудад ийм технологи байгаагүй. Эсвэл энэ бодол санаа нь орчлонд өөр ухаалаг амьдрал байхгүй гэж тунхаглаж буй хүний галзууралтай төстэй байв уу?
  
  Ямар их зантай юм бэ.
  
  Бичлэг хийхээс өмнө ямар соёл иргэншил байдгийг хэн мэдсэн бэ? Дрэйк одоо эргэлзэх ёсгүй байсан. Үйлдэл хийх цаг нь болсон.
  
  "Ус татарч байна" гэж тэр хэлэв. "Бэн. Ямар нэгэн гэнэтийн зүйл байна уу?"
  
  Бен түүний тэмдэглэлийг зөвлөлдөж, Карин үүнийг оюун ухаандаа дахин уншина гэж найдаж байна. "Хоксворт тийм ч их зүйл ярьдаггүй." Бен хэдэн цаас ярив. "Магадгүй хөөрхий залуу шоконд орсон байх. Тэр үед тэд ийм зүйл хүлээж байгаагүй гэдгийг санаарай."
  
  "Тэгвэл тавдугаар түвшин жинхэнэ новшийн шуурга байх ёстой" гэж Комодо сөөнгө дуугаар хэлэв. "Яагаад гэвэл үүний дараа Күүк буцсан."
  
  Бен уруулаа жимийв. "Ховксворт хэлэхдээ Кук 5-р түвшний дараа харсан зүйл нь түүнийг эргэж буцахад хүргэсэн. Өрөө өөрөө биш."
  
  "Тийм ээ, зургаа, долоодугаар түвшин байх магадлалтай" гэж Дельтагийн цэргүүдийн нэг чимээгүйхэн хэлэв.
  
  "Тольны тухай бүү март." Карин тэдэн рүү заалаа. "Тэд урагшаа зааж байгаа нь мэдээж урд байгаа хүн рүү. Энэ нь анхааруулга байх магадлалтай."
  
  "Энэ нь Жонсуудыг гүйцэж байгаатай адил юм." Дрейк толгой дохив. "Ойлголоо. Тиймээс, ялангуяа Динорок, Дэвид Ковердейл хоёрын сэтгэлээр би түүний өмнө нь очиж байсан концерт болгондоо асууж байхыг нь сонсдог анхны асуултыг асуух болно. Чи бэлэн үү?"
  
  Дрейк тэргүүлэв. Багийн бусад гишүүд ч бас дассан шигээ дараалалд орсон. Төвийн эгнээ рүү ороход Дрэйк урхи барихад ямар ч хүндрэлтэй гэж бодоогүй бөгөөд хэнтэй ч тааралдсангүй, хэдийгээр хэд хэдэн шахалтын оноо авсан. Тэднийг усан сангийн ирмэг дээр ирэхэд ус хурдан урсаж байв.
  
  "Шулууд сайхан харагдаж байна" гэж тэр хэлэв. "Нүүрээ ажигла. Мөн доошоо харж болохгүй. Энд ямар нэг муухай зүйл хөвж байна."
  
  Дрейк эхлээд болгоомжтой, нямбай явлаа. Бүхэл бүтэн баг хэдхэн минутын дотор тэдгээрийг хялбархан гаталж, гарцын нуман хаалга руу чиглэв.
  
  "Цуст хаан бидэнд бүх урхи тавьсан нь сайхан байсан." Бен үл ялиг инээв.
  
  "Одоо бид новшийн ард байж чадахгүй." Дрэйк сүүлийн үеийн түүхэн дэх хамгийн аймшигт гэмт хэрэгтэнтэй нүүр тулж магадгүй хэмээн гараа нударгаараа зангидаж, толгойгоо урсгаж байгааг мэдэрсэн.
  
  
  * * *
  
  
  Дараагийн нуман хаалга нь асар том агуй болж нээгдэв. Хамгийн ойрын зам нь налууг уруудан, дараа нь өндөр хадны дор өргөн замаар урсав.
  
  Гэвч тэдний замыг бүрэн хаасан ноцтой саад тотгор байв.
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Цусаар урссан там гэж."
  
  Тэр хэзээ ч ийм зүйлийг мөрөөдөж байгаагүй. Уг бөглөрөл нь үнэндээ амьд чулуугаар сийлсэн асар том дүрс байв. Тэрээр зүүн хананд нуруугаа налан, асар том гэдэс нь зам дээгүүр цухуйсан байдалтай хэвтэж байв. Хоолны барималууд түүний гэдсэн дээр овоолон хэвтэж, хөлнийх нь дундуур тарааж, зам дээр овоолжээ.
  
  Уран баримлын хөлд нэгэн өөдгүй дүр хэвтэж байв. Үхсэн хүний бие. Их бие нь маш их зовсон юм шиг мушгирсан бололтой.
  
  "Энэ бол шуналт" гэж Бен гайхан хэлэв. "Шунахайтай холбоотой чөтгөр бол Белзебуб юм."
  
  Дрейкийн нүд анив. "Чи Bohemian Rhapsody киноны Beelzebub дээр гардаг шиг байна уу?"
  
  Бен санаа алдлаа. "Энэ бүхэн рок-н-роллын тухай биш, Мэтт. Би Белзебуб чөтгөрийг хэлж байна. Сатаны баруун гар."
  
  "Би Сатаны баруун гар хэт ачаалалтай байгаа гэж сонссон." Дрейк асар том саадыг ширтэв. "Би таны тархийг хүндэлж байхад, Блэйки, дэмий юм ярихаа боль. Мэдээжийн хэрэг, бүх зүйл рок-н-роллтой холбоотой."
  
  Карин урт шаргал үсээ илээд дараа нь улам чанга боож эхлэв. Комодо зэрэг хэд хэдэн Дельта цэргүүд түүнийг харж байв. Хоксворт тэмдэглэлдээ энэ агуйн талаар сонирхолтой мэдээлэл өгсөн гэж тэр тэмдэглэв. Түүнийг ярьж байх үед Дрэйк нүдээ өрөөгөөр тойрон эргэлдэхийг зөвшөөрөв.
  
  Асар том дүрсний ард тэр одоо гарцын нуман хаалга байхгүй байгааг анзаарав. Харин арын хана дагуу өргөн довжоон гүйж, өндөр хадтай тэгш өндөрлөг хүртэл өндөр тааз руу муруйв. Дрэйк өндөрлөгийн дээгүүр харвал хамгийн төгсгөлд тагт шиг, бараг л ажиглалтын тавцан шиг харагдах юм... сүүлийн хоёр давхрага харагдахгүй байна уу?
  
  Буудсан дуугарахад Дрейкийн бодол тасарлаа. Сум тэдний толгой дээгүүр унав. Дрэйк шалан дээр унасан боловч Комодо дөнгөж саяхан үзсэн чулуурхаг тэгш өндөрлөг рүүгээ чимээгүйхэн зааж, ороомог ирмэгээс түүн рүү гүйж буй арав гаруй дүрсийг харав.
  
  Коваленкогийн хүмүүс.
  
  Юу гэсэн үг вэ...
  
  "Тэр новшийг даван туулах аргаа олоорой" гэж Дрейк Бен рүү исгэрээд, тэдний замыг хаасан хүнд баримал руу толгой дохин, дараа нь бүх анхаарлаа хадан хад руу хандуулав.
  
  Хүчтэй өргөлттэй хоолой ихэмсэг, бардам зантай. "Мэт Дрэйк! Миний шинэ дайсан! Тэгэхээр чи дахиад л намайг зогсоох гэж байна, тийм үү? Би! Та нар хэзээ ч юу ч сурдаггүй юм уу?"
  
  "Чи юунд хүрэх гэж байна, Коваленко? Энэ бүхэн юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Энэ бүхэн юу гэсэн үг вэ? Энэ бол насан туршийн эрэл хайгуулын тухай юм. Би Күүкийг зодсон тухай. Хорин жилийн турш өдөр бүр хүн алж, хэрхэн сурч, бэлтгэж байсан тухай. Би бусад эрчүүд шиг биш. Би анхны тэрбумаа хийхээсээ өмнө үүнийг даван туулсан."
  
  "Чи аль хэдийн Күүкийг ялсан" гэж Дрейк тайван хэлэв. "Чи яагаад энд буцаж ирэхгүй байгаа юм бэ? Чи бид хоёр ярилцана."
  
  "Чи намайг алахыг хүсч байна уу? Надад өөр арга байхгүй. Ард түмэн минь хүртэл намайг алахыг хүсч байна" гэж хэлжээ.
  
  "Чи агуу мэргэжилтэн учраас тэр байх."
  
  Коваленко хөмсгөө зангидсан боловч түүний бардам зан чанарт автсан тул доромжлолыг ч зохих ёсоор хүлээж авсангүй. "Би зорилгодоо хүрэхийн тулд олон мянган хүнийг ална. Магадгүй би үүнийг аль хэдийн хийсэн байх. Тоолох гэж хэн төвөгшөөв? Гэхдээ үүнийг санаарай, Дрэйк, сайн санаарай. Та болон таны найзууд энэ статистикийн нэг хэсэг байх болно. Би чиний дурсамжийг дэлхийн нүүрнээс арчих болно."
  
  "Ийм уянгалаг байхаа боль" гэж Дрейк хариу хашгирав. "Наашаа бууж ирээрэй, хөгшөөн. Тэр ойр хавьд байсан Карин, Бен хоёрыг анхааралтай ярилцаж байхыг харлаа, одоо тэдэн дээр ямар нэгэн зүйл гарахад хоёулаа толгой дохиж эхлэв.
  
  "Бид таарсан ч намайг ийм амархан үхнэ гэж битгий бодоорой. Би Орос эх орны хамгийн хэцүү хотын хамгийн хэцүү гудамжинд өссөн. Тэгээд би тэдний дундуур чөлөөтэй алхсан. Тэд минийх байсан. Британи, Америкчууд жинхэнэ тэмцлийн талаар юу ч мэдэхгүй." Хатуу ширүүн царайтай хүн газар нулимав.
  
  Дрейкийн нүд үхлийн аюултай байв. "Өө, би чамайг амархан үхэхгүй гэж чин сэтгэлээсээ найдаж байна."
  
  "Би тантай удахгүй уулзъя, Британи минь. Би эрдэнэсээ авах зуураа шатаж байхыг чинь харна. Би чиний өөр эмэгтэйг авч явахдаа чамайг хашгирахыг харна. Би бурхан болох зуураа чамайг ялзрахыг харна" гэж хэлсэн.
  
  "Тэнгэрийн төлөө". Комодо дарангуйлагчдын довтолгоог сонсохоос залхаж байна. Тэр чулуун довжоон руу буудаж, Цуст хааны хүмүүсийг сандаргав. Одоо ч гэсэн Дрэйк арван эрэгтэй тутмын ес нь түүнд туслахаар гүйсээр байгааг харав.
  
  Хариу буудах чимээ тэр даруй сонсогдов. Сумнууд ойролцоох чулуун ханыг сэгсрэв.
  
  Бен "Бидний хийх ёстой зүйл бол бүдүүн залуугийн дээгүүр авирах явдал юм. Хэт хэцүү биш..."
  
  Дрейк ойртож байгааг мэдэрлээ. Түүний мөрөн дээр чулуу унахад тэр хөмсгөө өргөв.
  
  "Гэхдээ" гэж Карин яриад, Дрэйк түүнтэй удаан хамт байх тусам түүний Бентэй төстэй байдал нь илт харагдаж байна. "Барьсан зүйл бол хоол юм. Зарим нь хоосон байна. Мөн ямар нэгэн хийгээр дүүргэсэн."
  
  "Энэ бол инээх хий биш байх гэж бодож байна." Дрэйк хэлбэр дүрсгүй цогцос руу харав.
  
  Комодо Цуст Хааны хүмүүсийг хол байлгахын тулд консерватив буудлага хийв. "Хэрэв тийм бол үнэхээр, үнэхээр сайн зүйл байна."
  
  "Бэлэн нунтаг" гэж Карин хэлэв. "Гохыг татах үед суллана. Тутанхамуны булшийг нээсэн ихэнх археологичдын амийг хөнөөсөн хүмүүстэй төстэй байж магадгүй юм. Та хараалын тухай мэдэж байгаа биз дээ? Эртний Египетийн тахилч нарын булшинд бидэнд үлдээсэн зарим төрлийн хий, хий нь зөвхөн булш дээрэмчдийг устгах зорилготой байсан гэж ихэнх хүмүүс итгэдэг."
  
  "Аль нь хамгийн аюулгүй вэ?" гэж Дрейк асуув.
  
  "Бид мэдэхгүй, гэхдээ бид нэг нэгээр нь хурдан гүйх юм бол хэн нэгэн араас нь бага зэрэг нунтаг гаргавал энэ нь маш бага хэмжээгээр хурдан уурших болно. Энэ хавх нь юуны түрүүнд баримал руу авирч буй хэн бүхэнд саад болох зорилготой юм & # 184; , үүнийг бүү дав."
  
  "Хоксвортийн хэлснээр" гэж Карин чанга инээмсэглэв.
  
  Дрейк нөхцөл байдлыг үнэлэв. Энэ нь түүний хувьд эргэлтийн цэг мэт санагдсан. Хэрэв тэнд ажиглалтын тагт байсан бол тэд төгсгөлд нь ойрхон байх ёстой. Тэндээс зургаа, долдугаар танхим, дараа нь домогт "эрдэнэ" рүү шууд зам гарна гэж тэр төсөөлж, багаа томруулахад хэсэг хугацаа зарцуулав.
  
  "Тийм л бол бид үүнтэй хамт явж байна" гэж тэр хэлэв. "Бүх эсвэл юу ч. Дээшээ" гэж тэр ууртайгаар нударгаараа Коваленко руу даллав, "сохор хүн ертөнц рүү сум буудаж байна. Бен, таны мэдээлэлд хэлэхэд энэ бол жинхэнэ Динорок юм. Гэхдээ бид үүнтэй хамт явах гэж байна. Бүх эсвэл юу ч. Та үүнд бэлэн үү?"
  
  Түүнийг чих дүлийтэл шуугиан угтав.
  
  Мэтт Дрэйк зугтаж, хайртай эмэгтэйнхээ өшөөг авч, дэлхийг урьд өмнө нь мэддэг байсан хамгийн муу хүнээс ангижруулах эрэл хайгуулынхаа эцсийн шатанд хүмүүсээ тамын доод давхарга руу хөтөлсөн.
  
  Гайхах цаг.
  
  
  ГУЧИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк аварга том баримал руу үсрэн, хөл дээрээ үлдэхийг хичээж, өөрийгөө татахын тулд сийлсэн хоолыг шүүрэн авав. Уран баримал нь түүний хурууны доор харь гарагийн өндөг хүрэх мэт хүйтэн, ширүүн, харь мэт санагдав. Тэнцвэрээ хадгалахын тулд хамаг хүчээрээ татан амьсгаагаа дарсан ч жимс, шаржигнуур, гахайн өгзөг барьчихсан.
  
  Түүний доор, баруун талд нь тийм ч азгүй хүний цогцос хэвтэж байв.
  
  Түүний эргэн тойронд сум исгэрэв. Комодо болон Дельта багийн өөр нэг гишүүн галыг халхалсан.
  
  Дрэйк нэг ч хором ч дэмий үрэлгүй цутгасан дүрсний гол хэсэг дээгүүр харайгаад нөгөө тал руу нь буув. Хөл нь чулуун шаланд хүрэхэд тэр эргэж, дараачийн хүн рүү эрхий хуруугаа өргөв.
  
  Тэгээд тэр бас гал нээж, Цуст хааны нэг хүнийг эхний сумаар хөнөөжээ. Тэр хүн хадан цохионоос өнхөрч, одоо нас барсан нөхрийнхөө цогцосны хажууд аймшигт хяхтнаар буув.
  
  Дараалсан хоёр дахь хүн үүнийг хийсэн.
  
  Дараагийнх нь Бен байв.
  
  
  * * *
  
  
  Таван минутын дараа бүхэл бүтэн баг Глуттоны сүүдэрт аюулгүй нуугдаж байв. Ганцхан ширхэг хоол буталсан. Дрейк нунтаг үүл агаарт гарч, үхлийн аюултай, ид шидтэй могойн бие шиг эргэлдэж байхыг харсан боловч хэдхэн секундын дараа зугтаж буй гэмт хэрэгтний гуталд ч хүрэлгүй ууршжээ.
  
  "Гул."
  
  Дрэйк хоёр удаа захын эхлэл болсон богино налуу руу чиглэв. Энэ цэгээс тэд чулуурхаг тэгш өндөрлөгт гарч ирэхээсээ өмнө хана хэрмийг сайхан муруйж байгааг харав.
  
  Цуст хааны хүмүүс ухарчээ. Энэ бол цаг хугацаатай уралдах явдал байв.
  
  Тэд дээшээ, нэг файлтай. Хэд хэдэн алдааг уучлахаар ирмэг нь хангалттай өргөн байв. Дрейк гүйж явахдаа буудаж, Коваленкогийн өөр нэг хүн дараагийн гарцын нуман доор алга болоход амиа алджээ. Тэднийг ирмэгийн оройд хүрч, асар уудам чулуурхаг хад чулууг хараад Дрейк өөр зүйл отолтонд хэвтэж байхыг харав.
  
  "Гранат!"
  
  Тэр бүх хурдаараа шал руу толгойгоо шидээд, гөлгөр чулуун дээгүүр гулсах үед биеэ эргүүлэхийн тулд хүчээ ашиглан гранатаа хажуу тийш шидэв.
  
  Тэр өндөрлөгөөс унаж, хэдхэн секундын дараа дэлбэрчээ. Дэлбэрэлт өрөөг доргиов.
  
  Комодо түүнийг босоход тусалсан. "Бид чамайг хөлбөмбөгийн багт ашиглаж болно, залуу минь."
  
  "Янкичууд хөл бөмбөг тоглохыг мэддэггүй." Дрэйк тагт руу гүйж, түүний цаана юу байгааг харж, Коваленког гүйцэхийг хүсч байв. "Гомдолгүй".
  
  "Хм. Би Английн багийг эх орондоо олон цом авчрахыг харахгүй байна."
  
  "Бид алтыг гэртээ авчрах болно." Дрейк америкчуудыг эмх цэгцтэй болгов. "Олимпийн наадамд. Бэкхэм нөхцөл байдлыг өөрчлөх болно."
  
  Бен тэднийг гүйцэв. "Тэр зөв. Баг нь түүний төлөө тоглох болно. Олон түмэн түүний төлөө босох болно."
  
  Карин түүний араас залхсан хашгирлаа. "Хүн хараал идсэн хөлбөмбөгийн талаар ярихгүй газар гэж байна уу!"
  
  Дрейк тагтан дээр гараад намхан, нурсан чулуун ханан дээр гараа тавив. Түүний өмнөх дүр төрх хөл нь салгаж, ганхаж, бүх уй гашуугаа мартаж, энэ сүрдмээр газрыг үнэхээр ямар амьтан барьсан бол гэж дахин гайхав.
  
  Тэдний харсан дүр төрх тэдний зүрх сэтгэлийг айдас, айдас төрүүлэв.
  
  Тагт нь үнэхээр аварга агуйг өгсөх замын дөрөвний нэг орчим байв. Тэдний харж байсан хамгийн том нь эргэлзээгүй. Гэрэл нь Цуст хааны хүмүүс зургадугаар түвшинд орохоосоо өмнө гаргасан тоо томшгүй олон бараан хуваас гаралтай байв . Тэр үед ч агуй болон түүний аюулын ихэнх хэсэг нь харанхуй, сүүдэрт нуугдаж байв.
  
  Тэдний зүүн талд, гарцын нуман хаалганаас гарахад битүү зигзаг шат зуу орчим фут уруудаж байв. Эдгээр шатны гүнээс Дрэйк болон түүний багийнхан хүчтэй, хүчтэй дуугарах чимээ сонсогдож, тэдний зүрх сэтгэлийг аймшгийн нударга болгон зангидсан хашгирах чимээ сонсогдов.
  
  Бен амьсгаа авав. "Найз минь, би энэ дуунд дургүй."
  
  "Тийм ээ. Таны нэг дууны оршил шиг санагдаж байна." Дрэйк сүнснүүд хэт хол унахгүйг хичээсэн ч эрүүгээ газраас өргөхөд хэцүү хэвээр байв.
  
  Шат нь нарийн ирмэгээр төгсөв. Энэ ирмэгийн цаана агуй асар том болж нээгдэв. Тэрээр баруун хананд наалдсан нарийн, ороомог зам, эцэс төгсгөлгүй гүнээс дээш агуй руу хөтөлдөг богино зам, дараа нь зүүн тийш үргэлжилсэн үүнтэй төстэй замыг харж байсан боловч тэдгээрийг хооронд нь холбох гүүр эсвэл өөр ямар ч хэрэгсэл байгаагүй. агуу ангал.
  
  Агуйн хамгийн захад асар том хар хад чулуу зогсож байв. Дрэйк нүдээ цавчиж байтал хадны дундах хэсэгт ямар нэгэн том дүрсийг гаргаж чадна гэж бодсон ч зай, харанхуй түүнд саад болж байв.
  
  Одоогын хувьд.
  
  "Эцсийн түлхэлт" гэж тэр үнэн гэж найдаж хэлэв. "Намайг дага".
  
  Нэгэнт цэрэг үргэлж цэрэг хэвээр үлддэг. Алисон түүнд ингэж хэлсэн. Түүнийг орхихын өмнөхөн. Түүний өмнөхөн...
  
  Тэр дурсамжуудыг холдуулсан. Тэр одоо тэдэнтэй тулалдаж чадахгүй байв. Гэхдээ түүний зөв байсан. Аймшигтай үнэн. Хэрэв тэр амьд байсан бол бүх зүйл өөр байж болох байсан ч одоо түүний дотор цэрэг, дайчин хүний цус урсаж байв; түүний жинхэнэ зан чанар түүнийг хэзээ ч орхихгүй.
  
  Тэд нарийхан гарц руу оров: хоёр энгийн иргэн, зургаан Дельта цэрэг, Мэтт Дрейк. Эхэндээ хонгил өмнөхөөсөө арай өөр харагдаж байсан ч дараа нь хув туяаны гэрэлд тэд цааш үргэлжлүүлэн буудаж байтал Дрейк гарц гэнэт хагарч, хоёр машины өргөн болтлоо томорч байгааг хараад суваг нээгдэж байгааг анзаарав. чулуун шал руу цохив.
  
  Зааварчилгааны суваг?
  
  "Шагай хугардаг хүмүүсээс болгоомжил." Дрэйк урд нь хүн хөлөө тавьж болох газар байгаа аймшигтай жижиг нүх байгааг анзаарав. "Энэ хурдаар зугтах нь тийм ч хэцүү биш байх ёстой."
  
  "Үгүй!" - гэж Бен ямар ч хошигнолгүйгээр хашгирав. "Чи бол хараал идсэн цэрэг. Чи ийм зүйл ярихаас илүү сайн мэдэх ёстой байсан."
  
  Үүнийг батлах мэт хүчтэй тэсрэлт болж, тэдний доорх газар чичирч байв. Тэдний явж байсан хэсгийг тусгаарласан гарц руу том, хүнд зүйл унасан мэт сонсогдов. Тэд буцаж эргэж, хаагдах эсвэл-
  
  "Гүй!" - гэж Дрэйк хашгирав. "Зүгээр л гүй!"
  
  Тэднийг чиглэн ямар нэг хүнд зүйл ирж байгаа мэт гүн аянга гарцыг дүүргэж эхлэв. Тэд зугтаж, Дрэйк гүйхдээ гал асааж, Бен, Карин хоёрын аль нь ч муу урхинд ороогүй гэж цөхрөнгөө барсан.
  
  Энэ хурдаар...
  
  Архирах чимээ улам чангарав.
  
  Тэд эргэн харж зүрхлэхгүй, өргөн сувгийн баруун талд зогсон, Дрейкийн галын бамбар дуусаагүй байх гэж найдаж үргэлжлүүлэн гүйв. Нэг минутын дараа тэд хаа нэгтээгээс хоёр дахь аймшигт архирах чимээг сонсов.
  
  "Есүс!"
  
  Дрейк хурдаа хассангүй. Хэрэв тэр тэгсэн бол тэд үхэх байсан. Тэр тэдний баруун талын ханан дахь өргөн нүхний хажуугаар гүйн өнгөрөв. Дээрээс чимээ гарав. Тэр хурдан харцгаав.
  
  ҮГҮЙ!
  
  Блэйкийн зөв байсан, галзуу бяцхан инээдэм. Rolling Stones тэдэн рүү аянга нижигнэж байсан болохоос Динорок маягаар биш. Эдгээр нь эртний механизмаар суллагдсан, ил, далд сувгаар удирддаг том бөмбөрцөг чулуун бөмбөлөгүүд байв. Тэдний баруун талд байгаа нь Дрейк рүү цохив.
  
  Тэр маш их хурд авлаа. "Гүй!" Тэр эргэж хараад хашгирав. "Ээ бурхан минь".
  
  Бен түүнтэй нэгдэв. Дельтагийн хоёр цэрэг Карин, Комодо нар нүхний хажуугаар нэг инч нөөцөлж гүйлээ. Дахин хоёр цэрэг дайран өнгөрч, хөлөөрөө бүдэрч, Комодо, Карин хоёрыг мөргөж, гиншиж орооцолдов.
  
  Гэхдээ Дельтагийн сүүлчийн хүн тийм ч азтай байсангүй. Хөндлөн гарцнаас асар том бөмбөг нисч, Мак маркийн ачааны машины хүчээр түүнийг мөргөж, хонгилын ханыг цохиход тэрээр чимээгүй алга болов. Тэднийг хөөж байсан бөмбөг зугтах замыг нь хааж байсан бөмбөг рүү унаснаар дахин нэг осол болов.
  
  Комодогийн царай энэ бүхнийг илтгэнэ. "Хэрэв бид яаравчлах юм бол бид бусад хавхыг гарахаас нь өмнө тойрч гарах болно" гэж тэр архирав.
  
  Тэд дахин хөөрөв. Тэд дахиад гурван уулзварыг өнгөрч, асар том машин механизмын механизмууд шуугиан, шажигнах, шажигнах чимээ гарав. Дельта удирдагчийн зөв байсан. Дрейк анхааралтай сонссон ч Коваленко болон түүний урд талын хүмүүсээс ямар ч чимээ сонсогдсонгүй.
  
  Дараа нь тэд түүний айж байсан саадтай тулгарсан. Асар том чулуунуудын нэг нь урагш эргэлдэж, урагшлах замыг хааж байв. Энэ зүйл дахин ачаалж эхлэх гэж байгаа юм болов уу гэж бодон тэд хамтдаа бөөгнөрөв.
  
  "Магадгүй эвдэрсэн байх" гэж Бен хэлэв. "Би хавхыг хэлж байна."
  
  "Эсвэл магадгүй..." Карин өвдөг сөгдөн хэдэн фут урагш мөлхөв. "Магадгүй энд байх ёстой байсан."
  
  Дрэйк түүний хажууд унав. Тэнд асар том хадны дор авирах жижиг зай байсан. Дотор нь хүн шахах зай хангалттай байсан.
  
  "Сайн биш". Комодо ч мөн адил тонгойв. "Би энэ тэнэг урхинд аль хэдийн нэг хүнээ алдсан. Өөр арга олоорой, Дрэйк."
  
  "Хэрвээ миний зөв бол" гэж Дрэйк мөрөн дээгүүрээ хараад "Эдгээр хавхнууд сэргэвэл тэд дахин унтарна. Тэд бусадтай адил даралтын дэвсгэр систем дээр ажиллаж байх ёстой. Бид энд баригдах болно." Тэрээр Комодогийн нүдтэй ширүүн харцаар харав. "Бидэнд сонголт байхгүй."
  
  Хариу хүлээхгүйгээр тэр бөмбөгний доор гулгав. Багийн бусад хүмүүс түүний ард цугларч, хамгийн сүүлд орохыг хүсээгүй ч Дельтагийн хүмүүс сахилга баттай байж, командлагчийнхаа зааж өгсөн газар байрлаж байв. Дрейк цээжинд нь нэг л танил хүсэл нэмэгдэж, "Санаа зоволтгүй, надад итгээрэй" гэж хэлэхийг мэдэрлээ. Би чамд энэ талаар тайлбарлах болно, гэхдээ тэр дахиж хэзээ ч хэлэхгүй гэдгээ мэдэж байсан.
  
  Кеннедигийн утга учиргүй үхлийн дараа биш.
  
  Хэсэг зуур эргэлдсэний дараа тэрээр эгц энгэр уруу толгойгоо урсган гулсаж байхыг олж хараад бусад хүмүүс түүнийг дагаж байгаа нь тэр даруй сонсогдов. Доод тал нь тийм ч хол биш боловч асар том чулуун бөмбөгний дор шууд зогсох хангалттай зай үлдээжээ. Бусад бүх хүмүүс түүний ард цугларав. Ширүүн бодоод ганц булчин ч хөдөлгөж зүрхэлсэнгүй. Хэрэв энэ зүйл нуран унах юм бол тэр хүн бүрийг тэгш эрхтэй байлгахыг хүссэн.
  
  Гэвч дараа нь нунтаглах машинуудын танил гинших чимээ нам гүмийг сэгсэрч, бөмбөг хөдлөв. Дрэйк яг л тамаас гарч ирсэн сарьсан багваахай шиг хөөрч, хүн бүр өөрийг нь дага гэж хашгирав. Залуу оюутан ч гэсэн бие бялдрын хомсдолтой, цэрэг хүний тэсвэр хатуужил дутмаг байдгийг мэдэрсэн тэрээр хурдаа сааруулж, Бенийг алхахад туслав. Комодо Каринд туслах болно гэдгийг тэр мэдэж байсан, гэвч тэрээр тулааны урлагийн мэргэжилтэн байсан тул түүний бие бялдрын хувьд эрэгтэй хүнтэй амархан тэнцэх боломжтой байв.
  
  Бүлэг болгон тэд үхлийн аюултай өнхрөх бөмбөгний доорхи сийлсэн гарцаар гүйж, түүний удаан эхлэхийг ашиглахыг хичээж, урд нь эгц налуутай тулгарах тул дахин тулгарах болно.
  
  Дрейк шагай хугарсныг анзаарч, сануулга өгөв. Тэр чөтгөр шиг байрлуулсан нүх рүү үсрэн, Бенийг бараг л чирэх шахав. Дараа нь тэр налуу руу унасан.
  
  Хатуу байсан. Тэр дотогш ухаж, толгойгоо доошлуулан, хөл нь хүчтэй цохилж, баруун гар нь Бенийн бэлхүүсийг ороож, алхам тутамд дээшилэв. Тэр эцэст нь бөмбөгийг нэлээд зайнаас цохисон ч ард нь байгаа бүх хүмүүст боломж олгох хэрэгтэй болсон.
  
  Тэр бууж өгсөнгүй, бусаддаа зай гаргаж өгөхийн тулд урагш ахиж, урагшаа хэд хэдэн бамбар хийв.
  
  Тэд хатуу чулуун хананаас үсэрсэн!
  
  Асар том чулуу тэдний зүг шуугилдан эргэлдэнэ. Бүх баг үүнийг даван туулсан боловч одоо мухардалд орлоо. Шууд утгаараа.
  
  Дрейкийн нүд "Нүх байна. Газрын нүх" гэж бичжээ.
  
  Цөхрөнгөө барсандаа хөл нь орооцолдож, мэдрэл нь муудсан тэд хурдхан шиг нүх рүү гүйлээ. Энэ нь жижигхэн, хүний хэмжээтэй, дотор нь бүхэлдээ хар байв.
  
  "Итгэлийн үсрэлт" гэж Карин хэлэв. "Бурханд итгэхтэй адил юм."
  
  Чулуун бөмбөрцгийн хүнд архирах чимээ улам хүчтэй болов. Тэднийг дарснаас хойш нэг минутын дотор болсон.
  
  "Гялалзах саваа" гэж Комодо ширүүн хоолойгоор хэлэв.
  
  "Цаг байхгүй". Дрейк гэрэлтдэг саваа хугалж, нэг хурдан хөдөлгөөнөөр нүх рүү үсрэв. Уналт эцэс төгсгөлгүй мэт санагдав. Харанхуй гялалзаж, шуугиантай хуруугаараа сунгав. Хэдэн секундын дотор тэр ёроолд хүрч, хөлийг нь суллаж, толгойгоо хатуу чулуун дээр хүчтэй цохив. Түүний нүдний өмнө одод сэлэв. Түүний духан дээр цус урсаж байв. Түүнийг дагах хүмүүсийг санан тэрээр гэрэлтдэг модыг байранд нь үлдээж, мөлхөж, зайнаас гарав.
  
  Өөр хэн нэгэн осолд орж газардлаа. Дараа нь Бен түүний хажууд байв. "Мэт. Мэтт! Чи зүгээр үү?"
  
  "Өө, би үнэхээр сайн байна." Тэр сүмүүдээ барьж суулаа. "Чамд аспирин байгаа юу?"
  
  "Тэд чиний дотор талыг ялзруулна."
  
  "Полинезийн Май Тай? Хавайн лаав урсах уу?"
  
  "Бурхан минь, найз минь, энд L үсгийг битгий дурдаарай."
  
  "Бас нэг тэнэг хошигнол яах вэ?"
  
  "Тэднээс хэзээ ч битгий дуус. Тайван байх."
  
  Бен түүний шархыг шалгав. Энэ үед багийн бусад гишүүд эсэн мэнд газардаж, эргэн тойронд чихэлдэж байв. Дрэйк залууг хажуу тийш нь даллан хөл дээрээ босов. Бүх зүйл хэвийн ажиллаж байх шиг байсан. Комодо дээвэр дээр мөргөсөн хос галт бамбарыг харваж, эгц налуугаар унасан.
  
  Доорх нуман хаалгаар гарч иртэл тэд дахин дахин унав.
  
  "Тийм л байна" гэж Дрейк хэлэв. "Энэ бол сүүлийн түвшин гэж би бодож байна."
  
  
  ДӨЧӨН БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк, Делта баг туннелээс гарч ирээд хүчтэй гал нээсэн. Ямар ч сонголт байсангүй. Хэрэв тэд Коваленког зогсоох гэж байгаа бол хурд нь маш чухал байсан. Дрэйк агуйн зохион байгуулалтыг санан даруй баруун тийш харвал Цуст хааны хүмүүс эхний S хэлбэрийн ирмэг дээр үсрэн гарч ирэн хамгийн алслагдсан цэгт цугларч байгааг харав. Хоёрдахь S хэлбэрийн ирмэгийн эхлэл тэдний урдаас хэдхэн алхмаар эхэлсэн боловч аварга агуйн нөгөө талд гүн нь үл мэдэгдэх ангал тэднийг тусгаарлав. Одоо тэр ойртож, Цуст хааны хүмүүс ахин хэд хэдэн хув гялалзуулж байх шиг болоход тэрээр эцэст нь агуйн хамгийн үзүүрийг сайн харж чаджээ.
  
  Арын хананаас S хэлбэрийн хошуутай ижил түвшинд асар том хад чулуу цухуйсан байв. Хамгийн арын хананд сийлсэн эгц шат нь босоо тэнхлэгт маш ойрхон санагдсан тул маверик хүртэл толгой эргэх болно.
  
  Шатны орой дээр том хар дүрс тонгойв. Дрейк хэдхэн секундын дотор зэрвэсхэн харав, гэхдээ... энэ нь чулуугаар хийсэн асар том сандал байсан уу? Магадгүй итгэмээргүй, ер бусын сэнтий?
  
  Агаарыг сумаар дүүргэв. Дрэйк өвдөг дээрээ сөхрөн унасан бөгөөд тэр хүнийг хажуу тийш шидээд, ангал руу унах үед түүний аймшигтай хашгирахыг сонсов. Тэд харсан цорын ганц бүрхэвч рүү гүйв, тагтан дээрээс унасан байж магадгүй хагархай чулуунууд. Тэднийг харж байтал Коваленкогийн нэг хүн чанга яригч зэвсгээр буудсан нь нүхний завсраар том ган сум шиг харагдав. Тэр холын ханыг хүчтэй цохиж, чулуунд гацсан.
  
  Сум нисч байтал араас нь зузаан олс мултарсан байна.
  
  Дараа нь шугамын нөгөө үзүүрийг ижил зэвсэгт оруулаад хамгийн ойрын хананд шидээд эхнийхээс хэд хэдэн фут наалдав. Олс хурдан татагдсан.
  
  Тэд шуудангийн шугам үүсгэсэн.
  
  Дрэйк хурдан бодов. "Хэрэв бид түүнийг зогсоох гэж байгаа бол бидэнд энэ дохио хэрэгтэй" гэж тэр хэлэв. "Өөрийгөө бүтээхэд хэтэрхий удаан хугацаа шаардагдах болно. Тиймээс битгий буудаарай. Гэхдээ бид тэднийг хилээр гарахад нь бас зогсоох хэрэгтэй" гэсэн юм.
  
  "Цуст хаан шиг л бод" гэж Карин зэвүүцэн хэлэв. "Түүний сүүлийн хэдэн хүмүүс мөрийг нь тасалж байгаа талаар бодоорой."
  
  "Бид зогсохгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Хэзээ ч".
  
  Тэр халхавчны цаанаас үсрэн гарч гал нээсэн. Delta Force-ийн цэргүүд түүний баруун, зүүн талд гүйж, болгоомжтой боловч оновчтой буудаж байв.
  
  Коваленкогийн эхний хүмүүс ангал дээгүүр давхиж, явах зуур хурдаа нэмэн нөгөө тал руугаа овсгоотойгоор буув. Тэр хурдан эргэж, бүрэн автоматаар галын хана босгож эхлэв.
  
  Дельта цэрэг хажуу тийш шидэгдэж, хэсэг хэсгээрээ урагдсан. Түүний бие Дрейкийн өмнө унасан ч англи эр алхаа ч тасалалгүй үсрэн уналаа. Түүнийг анхны S хэлбэрийн ирмэгт ойртоход түүний өмнө өргөн хоосон ангал нээгдэв. Тэд түүн рүү үсрэх хэрэгтэй болно!
  
  Үргэлжлүүлэн шидсээр завсар дээгүүр харайв. Коваленкогийн хоёр дахь хүмүүс шугамын дагуу нисэв. Сумнууд аймшигт хүчтэй туссан тул ойролцоох агуйн хананаас чулуунууд шидэгдсэн байна.
  
  Дрейкийн багийнхан түүний араас гүйж харайв.
  
  Гурав дахь дүрс нь чанга сунгасан шугам руу үсрэв. Коваленко. Дрэйкийн тархи түүн рүү цохилт хийх гэж хашгирч байв. Боломжоо аваарай! Энэ новшийг яг одоо зайлуул.
  
  Гэхдээ хэтэрхий их зүйл буруу болж магадгүй юм. Тэр шугамыг эвдэж, Коваленко аюулгүй хэвээр байж магадгүй юм. Тэр новшийг л гомдоож чадна. Хамгийн гол нь цуст өшөө авалтыг зогсоохын тулд тэдэнд Оросын бөгс амьтан амьд хэрэгтэй байсан.
  
  Коваленко аюулгүй газардлаа. Түүний өөр гурван хүн тэднийг давж чаджээ. Хоёр хүч нийлэх үед Дрейк дахин гурвыг унагав. Ойрын зайнаас гурван цохилт. Гурван аллага.
  
  Дараа нь винтов түүний толгой руу нисэв. Тэр бөхийж, довтлогчоо мөрөн дээр нь шидэж, түүнийг харанхуй руу түлхэв. Тэр эргэж хараад ташаанаас нь буудлаа. Өөр нэг хүн унав. Комодо түүний талд байв. Хутга зурсан. Агуйн хана руу цус асгарлаа. Коваленкогийн хүмүүс аажуухан ухарч, араас нь хадан цохион руу туугдав.
  
  Дельтагийн үлдсэн дөрвөн цэрэг хадны ирмэг дээр өвдөглөн суугаад шугамын ойролцоо саатсан Коваленкогийн аль ч хүн рүү болгоомжтой бууджээ. Гэсэн хэдий ч тэдний нэг нь ухарч, pot shot хийж эхлэх нь цаг хугацааны асуудал байв.
  
  Тэдэнд байгаа бүх зүйл нь хурд байв.
  
  Цуст хааны ахиад хоёр хүн цахилгаан шугам руу авирч, одоо түлхэж байна. Дрэйк нөгөөх нь тулалдаан дээр авирч эхлэхийг хараад буудаж, түүнийг ялаа шиг зайлууллаа. Тэр хүн түүн рүү гүйж, толгойгоо доошлуулан хашгирч, түүнийг таслагдсаныг харсан нь эргэлзээгүй. Дрейк хана руу ухарлаа. Комодо тэр хүнийг захаас татав.
  
  "Дээшээ!"
  
  Дрэйк эргэн тойрноо харан үнэт секунд зарцуулав. Тэд энэ хараал идсэн мөрийг барих гэж юуг ашигласан юм бэ?Тэгээд тэр харав. Эрэгтэй хүн бүрт мэргэжлийн хүмүүсийн ашигладаг гэх мэт жижиг тусгай блок өгсөн байх ёстой. Эргэн тойронд хэд хэдэн хүн хэвтэж байв. Цуст хаан бүх тохиолдлуудад бэлтгэлтэй ирсэн.
  
  Дрэйк ч мөн адил. Тэд үүргэвчиндээ мэргэжлийн спелеологийн тоног төхөөрөмж авч явсан байна. Дрейк хурдхан шиг блокыг гаргаж ирээд суудлын бүсээ нуруундаа зүүв.
  
  "Бэн!"
  
  Залууг нууцаар ойртоход Дрейк Комодо руу эргэв. "Чи Кариныг авчрах уу?"
  
  "Мэдээж". Бүдүүлэг, ширүүн царайтай, тулааны сорвитой том эр аль хэдийн цохиулсан гэдгээ нууж чадсангүй.
  
  Бүх газраас...
  
  Дрэйк Коваленкогийн хорхойтнуудыг хол байлгана гэж Дельтагийн эрчүүдэд итгэж, дамараа чанга сунасан кабельд хурдан холбосноор даралтыг нэмэгдүүлэв. Бен хамгаалалтын бүсээ зүүж, Дрейк түүнд буугаа өглөө.
  
  "Бидний амьдрал үүнээс хамаардаг юм шиг бууд, Блэйки!"
  
  Тэд хашгиран түлхэж, цахилгаан шугамын дагуу уралдав. Энэ өндрөөс, энэ хурднаас хол зай ихсэж, алс холын ирмэг нь ухрах шиг болов. Бен гал нээж, түүний сумнууд өндөр, өргөн нисч, чулуун хэсгүүд Цусны хааны хүмүүс рүү буув.
  
  Гэхдээ хамаагүй байсан. Энэ нь чимээ шуугиан, дарамт шахалт, аюул заналхийлэл байсан. Дрэйк хурдаа нэмэн хөлөө өргөж, агаар урсан өнгөрөхөд доор нь асар том ёроолгүй ангал гарч ирэв. Аймшиг, догдлол нь түүний зүрхийг хурдан цохилуулжээ. Төмөр торыг төмөр тороор татах чимээ чихэнд нь чанга исгэрэв.
  
  Хэд хэдэн сум исгэрч, яаран гүйж буй хосын эргэн тойронд агаарыг таслав. Дрейк Дельта багийн хариу галыг сонсов. Коваленкогийн нэг хүн чимээ шуугиантайгаар унав. Бен архирч, хуруугаа гох дээр барьлаа.
  
  Тэд ойртох тусам улам аюултай болж байв. Коваленкогийн хүмүүс халхавчгүй байсан нь бурхны ивээл байсан бөгөөд Дельта багаас байнга ирж буй сумнууд нь тэвчихийн аргагүй байсан юм. Тэр ч байтугай ийм хурдтай байсан ч Дрейк хөлд нь хүйтэн урсах нь мэдрэгдэж байв. Түүний доор олон зуун жилийн хар бараан дүрэлзэж, урсаж, бужигнаж, магадгүй түүнийг мөнхийн тэврэлт рүү татахын тулд спектр хуруугаараа сунгаж байв.
  
  Хавтгай түүн рүү гүйв. Эцсийн мөчид Цусны хаан хүмүүсээ ухрахыг тушаахад Дрейк блокыг суллав. Тэр хөл дээрээ газардсан боловч урагш чиглэсэн түлхэлт болон арагш чиглэсэн жин хоёрын тэнцвэрийг хадгалахад түүний эрч хүч хангалтгүй байв.
  
  Өөрөөр хэлбэл, Блэйкийн жин тэднийг унагасан. Ангал руу.
  
  Дрейк санаатайгаар хажуу тийш унасан тул бүх биеэрээ болхи маневр хийв. Бен цөхрөнгөө барсан чулууг шүүрэн авсан ч винтовоо зоригтой барьсаар байв. Дрейк цахилгаан утас чангарах чимээг сонсоод Комодо, Карин хоёр аль хэдийн түүн дээр ирчихсэн, асар хурдтайгаар түүн рүү ойртож байгааг мэдэв.
  
  Цуст хааны хүмүүс хонгилын арын хэсэгт гарч ирэн, нууцлаг шат эхэлсэн уудам хадны өндөрлөг рүү эцсийн үсрэлт хийх шахам болов. Сайн мэдээ гэвэл арав гаруй хүн л үлдсэн.
  
  Дрэйк Бенийг тайлахын өмнө ирмэг дээгүүр мөлхөж, суухаасаа өмнө хэдхэн секунд амьсгаа авав. Нүд ирмэхийн зуур Комодо, Карин хоёр түүний нүдний өмнө нисч, хосууд нь ялимгүй зальтай инээмсэглэлгүйгээр сайхан газардав.
  
  "Энэ залуу бага зэрэг жин нэмсэн." Дрейк Бен рүү заалаа. "Хэт олон бүрэн өглөөний цай. Хангалттай бүжиглэхгүй байна."
  
  "Хамтлаг бүжиглэдэггүй." Дрейк тэдний дараагийн алхамыг дүгнэхэд Бен тэр даруй хариу цохилт өглөө. Би багийнхаа үлдсэн хэсгийг хүлээх үү эсвэл хөөцөлдөх үү?
  
  "Хэйден чамайг бүжиглэх үедээ Пикси Лотт шиг харагддаг гэж хэлдэг."
  
  "Тэнэг".
  
  Комодо Коваленкогийн хүмүүсийг бас харж байсан. Олс дахин чангарч, бүгд хананд наалдав. Дельтагийн хоёр цэрэг ар араасаа цувран ирж, гутлаа элсэн дээр чангаар үрж, хурдаа сааруулж зогслоо.
  
  "Үргэлжлүүл." Дрейк шийдвэрээ гаргасан. "Тэдэнд бодох цаг өгөхгүй байсан нь дээр."
  
  Тэд зэвсгээ бэлэн байдалд барьсаар ирмэгийн дагуу гүйв. Цуст хааны давшилтыг чулуурхаг ханан дахь муруйгаар хэсэгхэн зуур далдалсан боловч Дрейк ба түүний багийнхан муруйг арилгахад Коваленко болон түүний бусад хүмүүс аль хэдийн хадан өндөрлөг дээр байгааг харав.
  
  Тэр дахиад хоёр хүнээ хаа нэгтээ алдсан.
  
  Тэгээд одоо тэд туйлын арга хэмжээ авахыг тушаасан бололтой. Хэд хэдэн хүн зөөврийн RPG гранат харвагчийг гаргаж ирэв.
  
  "Хараал ид, тэд хошуу нь дүүрсэн байна!" Дрэйк хашгирч, дараа нь зогсоод эргэж, зүрх нь гэнэт газарт унав. "Өө үгүй ээ-"
  
  Амнаас нь гранат цэнэглэж буй анхны шүгэл сонсогдов. Дельтагийн сүүлчийн хоёр цэрэг цахилгаан шугамын дагуу хурдтай давхиж, довжоон руу чиглэн пуужинд оногдов. Энэ нь цахилгаан шугамын зангууны дээрх ханыг мөргөж, чулуулаг, тоос шороо, занарын дэлбэрэлтээр устгасан.
  
  Шугам унжсан. Цэргүүд чимээ ч гаргалгүй хар мартагдахаар нисэв. Ямар ч байсан энэ нь бүр ч дор байсан.
  
  Комодо хараал урсгаж, уур хилэн түүний царайг эвдэв. Эдгээр нь түүний олон жилийн турш бэлтгэж, тэмцсэн сайн хүмүүс байв. Одоо Дельта багт ердөө гуравхан хүчтэй хүн байсан бөгөөд үүнээс гадна Дрейк, Бен, Карин нар байв.
  
  Дрэйк хашгирч, шинэ RPG тоглоомууд удахгүй гарах болно гэдгийг мэдээд галзуурсан тэднийг ирмэгээр хөөв. Амьд үлдэгсэд гялалзах саваа, олон тооны хув гялбаагаар хөтлөгдөн ирмэгийн дагуу уралдав. Тэднийг алхам тутамдаа хад чулуурхаг өндөрлөг газар, хачирхалтай шат, хадны хананаас цухуйж буй аварга том сэнтийний нууцлаг боловч итгэмээргүй дүр зураг руу ойртуулж байв.
  
  Хоёр дахь RPG буудлага хийв. Энэ нь гүйгчдийн ард байрлах довжоон дээр дэлбэрч, замыг гэмтээсэн боловч сүйрүүлсэнгүй. Дрейк гүйж, хэт ачаалалтай булчингаа хязгаар хүртэл шахаж байхад ч Дрейк Коваленко хүмүүс рүүгээ болгоомжтой байгаарай гэж хашгирах нь сонсогдов.
  
  Одоо Дрэйк хадны ёроолд ирээд, хадархаг өндөрлөгт хүрч, Цуст хааны хүмүүстэй тулалдахын тулд үсрэх ёстой ан цавыг олж харав.
  
  Энэ нь асар том байсан.
  
  Үнэхээр том болохоороо тэр бараг л гуйвчихлаа. Бараг зогссон. Өөрийнхөө төлөө биш, харин Бен Карин хоёрын төлөө. Эхлээд харахад тэр тэднийг үсрэлт хийнэ гэж бодсонгүй. Гэвч дараа нь тэр зүрхээ хатууруулсан. Тэд тэгэх ёстой байсан. Мөн удаашрал, ухралт гэж байхгүй. Тэд Цуст хааныг зогсоож, түүний галзуу төлөвлөгөөг таслан зогсоох чадвартай цорын ганц хүмүүс байсан. Олон улсын терроризмын удирдагчийг устгаж, түүнд дахин хэнд ч хор хөнөөл учруулахгүй байх чадвартай цорын ганц хүмүүс.
  
  Гэвч тэр гүйж байхдаа хагас эргэлдсэн хэвээр байв. "Битгий зогсоо" гэж тэр Бен рүү хашгирав. "Итгэ. Чи хийж чадна аа".
  
  Бен толгой дохин адреналин түүний хөл, булчинг эзэмдэж, хүсэл зориг, агуу байдал, хүчээр дүүргэв. Дрейк хамгийн түрүүнд завсарт цохиж, гараа сунгасан, хөл нь шахагдсан хэвээр үсэрч, Олимпийн тамирчин шиг завсарыг давж байв.
  
  Дараа нь Бен гараа сунган толгойгоо тал тал тийш шидээд, мэдрэл нь түүний тэнцвэрт байдалд хүрч ирэв. Гэвч тэр нөгөө талд нь хэдхэн инч зайтай газар буув.
  
  "Тиймээ!" гэж тэр хашгирахад Дрейк түүн рүү инээмсэглэв. "Жессика Эннис чиний талаар юу ч хийж чадахгүй, анд минь."
  
  Дараа нь Комодо маш хүчтэй газардаж, тэр даруй эргэж Карин руу харвал биеийг нь эргүүлэх шахав. Түүний үсрэлт үнэхээр үзэсгэлэнтэй байв. Хөл нь өндөр өргөгдсөн, нуруу нуман хаалга, масс урагш хөдөлгөөн.
  
  Мөн төгс буулт. Дельта багийн бусад гишүүд дагасан.
  
  Дрэйк эргэж хараад урьд өмнө нь харж байгаагүй хамгийн цочирдмоор дүр зургийг харав.
  
  Цуст хаан болон түүний хүмүүс хашгирч, уйлж, ихэнх нь цусанд будагдсан, ангайсан шархтай байсан тул бүгд шууд тэдэн рүү гүйж, тамын чөтгөрүүд шиг зэвсгээ шидэв.
  
  Эцсийн тулаан хийх цаг боллоо.
  
  
  ДӨЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрейк амьд үлдэж, Цуст хаантай нүүр тулсан.
  
  Түүний хүмүүс түрүүлж ирж, винтов буун дуугарч, хутганууд сэлэм шиг тасран, шар туяа тусгаж, олон тийш галаа цацах үед хашгирах чимээ гарчээ. Хэд хэдэн удаа буудсан боловч энэ зайд, тестостерон, айдас хүйдэст нэг нь ч зохих ёсоор онилсонгүй. Гэсэн хэдий ч Дельтагийн өөр нэг унасан цэрэг Дрейкийн араас хүчтэй хашгирах чимээ гарав.
  
  Дрейкийн булчингууд нь гурван зуун фунт жинтэй гориллатай тулалдаж байгаа мэт өвдөж байв. Түүний нүүрийг цус, шороо бүрхэв. Есөн хүн түүн рүү дайрсан боловч тэр бүгдийг нь ялсан, учир нь Цуст хаан тэдний ард зогсож байсан бөгөөд өшөөгөө зарлахад юу ч саад болохгүй.
  
  Хөгшин цэрэг буцаж ирсэн, одоо энгийн царай нь багассан, тэр хамгийн муу новшийн цэргүүдтэй хамт дээд зиндаанд буцаж ирэв.
  
  Тэр гурван залууг яг зүрх рүү нь буудсан. Дөрөвдүгээрт орж, буугаа эргүүлж, тэр хүний хамрыг бүхэлд нь хугалж, нэгэн зэрэг хацрын ясыг нь хугалав. Гурван секунд өнгөрөв. Тэрээр Делта багийнхан айсандаа өөрөөсөө ухрахыг мэдэрсэн нь түүнд ажиллах зай гаргаж өгчээ. Тэрээр гурван хөлсний цэрэгтэй тулалдахаар тэднийг орхиж, нэг хүн болон Коваленкогийн зүг хөдөлсөн.
  
  Комодо эрийн толгойг цохиж, нөгөөг нь нэг алхамаар хутгалж алжээ. Карин түүний хажууд байсан бөгөөд ухарсангүй. Нэг секунд ч биш. Тэрээр нүүрнийхээ далдуугаар хутгалуулсан залууг арагшаа түлхэж, дараа нь хэд хэдэн цохилт хийжээ. Хөлсний цэрэг архирч, биеэ барих гэж оролдох үед бүсгүй хөндлөнгөөс оролцож, таеквондогийн техник ашиглан түүнийг мөрөн дээгүүрээ шидсэн.
  
  Ил тод ирмэг рүү.
  
  Тэр хүн халтирч, хашгирч, ангалд автав. Карин Комодог ширтэж байснаа гэнэтхэн юу хийснээ ойлгов. Том багийн ахлагч хурдан бодож, түүнд талархлын тэмдэг өгч, түүний үйлдлийг тэр даруй үнэлж, ач холбогдол өгчээ.
  
  Карин гүнзгий амьсгаа авав.
  
  Дрейк Цуст хаантай нүүр тулав.
  
  Эцэст нь.
  
  Сүүлчийн хүн богинохон тэмцэлд амьд үлдсэн бөгөөд одоо амьсгалын гуурс нь дарагдаж, хоёр бугуй нь хугарсан байдалтай хөл дээрээ эргэлдэж хэвтэв. Коваленко тэр хүнийг дорд үзсэн харцаар харав.
  
  "Тэнэг. Мөн сул дорой."
  
  "Бүх сул дорой хүмүүс эд баялаг, түүнийг авчирдаг эрх мэдлийн ард нуугдаж байдаг."
  
  "Ижил төстэй байдал?" Коваленко гар буу гаргаж ирэн эргэлдэж буй хүний нүүр рүү бууджээ. "Энэ хүч биш гэж үү? Үүнтэй төстэй гэж та бодож байсан уу? Чаддаг учраас би өдөр бүр нэг хүнийг хүйтэн цусаар алж байна, энэ нь эрх мэдлийн дүр мөн үү?"
  
  "Чи Кеннеди Мурыг алах тушаал өгсөнтэй адил уу? Миний найзуудын гэр бүл яах вэ? Дэлхийн аль нэг хэсэг чамайг төрүүлсэн байж магадгүй, Коваленко, гэхдээ тэр хэсэг нь эрүүл саруул байсангүй."
  
  Тэд хурдан бөгөөд нэгэн зэрэг хөдөлсөн. Хоёр зэвсэг, гар буу, винтовыг зэрэг дар.
  
  Хоёулаа хоосон. Хоёр дарж.
  
  "Үгүй!" Коваленкогийн хашгирах нь хүүхдийн уур хилэнгээр дүүрэн байв. Тэр татгалзсан.
  
  Дрейк хутгаар хутгалжээ. Цуст хаан хажуу тийш бултсанаар гудамжны ухаантай гэдгээ харуулжээ. Дрейк түүн рүү винтов шидэв. Коваленко духандаа цохиулсан цохилтыг анивчсангүй, яг тэр үед нь хутга гаргаж ирэв.
  
  "Хэрвээ би чамайг өөрөө алах юм бол, Дрейк..."
  
  "Тийм ээ, чи тэгнэ" гэж англи хүн хэлэв. "Би дахиж эргэн тойронд хэнийг ч харахгүй байна. Чамд нэг ч новшийн шиллинг байхгүй шүү, найз аа."
  
  Коваленко уушиглав. Дрейк үүнийг удаашруулсан хөдөлгөөнөөр харсан. Коваленко өөрийгөө шаргуу өссөн гэж бодсон байж магадгүй, тэр ч байтугай шаргуу бэлтгэл хийсэн гэж бодсон байж магадгүй, гэхдээ түүний бэлтгэл нь Британийн SAS-ийн тулгарсан хатуу шаардлага, шалгалтын дэргэд юу ч биш байв.
  
  Дрэйк хажуу талаас хурдан өвдөгний цохилтоор орж ирснээр Коваленког түр саа болгож, хэд хэдэн хавиргаа хугалжээ. Орос хүний амнаас мултарсан санаа алдалт тэр дороо дарагдлаа. Тэр ухарлаа.
  
  Дрейк хурдан дайралт хийж, Цусны хааны хариу үйлдэл үзүүлэхийг хүлээж, тэр даруй хүний баруун гарыг өөрийн гараар барьж авав. Хурдан доошилж, Коваленкогийн бугуй хугарсан. Орос дахиад л исгэрэв.
  
  Тэднийг Комодо, Карин, Бен болон үлдсэн Дельта цэрэг ажиглав.
  
  Цусны хаан тэднийг ширтэв. "Чи намайг алж чадахгүй. Та бүгд. Чи намайг алж чадахгүй. Би бол Бурхан!"
  
  гэж Комодо архирлаа. "Бид чамайг алж чадахгүй, тэнэг ээ. Та маш их хашгирах хэрэгтэй болно. Гэхдээ үлдсэн амьдралаа ямар тамын нүхэнд өнгөрөөхөө сонгоход тань туслахыг тэсэн ядан хүлээж байгаа гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Шорон." Цуст хаан нулимав. "Ямар ч шорон намайг барьж чадахгүй. Би үүнийг долоо хоногийн турш эзэмшинэ."
  
  Комодогийн амнаас нь инээмсэглэв. "Хэд хэдэн шорон" гэж тэр чимээгүйхэн хэлэв. "Тэд ч байхгүй."
  
  Коваленко хэсэг зуур гайхсан харагдсан ч дараа нь ихэмсэг байдал нүүрийг нь дахин бүрхэж, Дрейк рүү эргэж харав. "Тэгээд чи?" - гэж тэр асуув. "Хэрэв би чамайг дэлхийн талыг тойрох шаардлагагүй бол чи үхсэн ч байж магадгүй."
  
  "Үхсэн үү?" гэж Дрейк цуурайтан хэлэв. "Үхсэн хүмүүс өөр өөр байдаг. Та үүнийг мэдэх ёстой."
  
  Дрейк түүнийг хүйтэн, үхсэн зүрхэндээ өшиглөв. гэж Коваленко гуйвав. Түүний амнаас цус урсаж байв. Тэр өрөвдөлтэй уйлахдаа өвдөг сөхрөн унав. Цуст хааны хувьд ичмээр төгсгөл.
  
  Дрэйк түүн рүү инээв. "Тэр дууссан. Гарыг нь хүлж, явцгаая."
  
  Бен ярьсан. "Би түүний ярианы хэв маягийг тэмдэглэсэн." Тэр чимээгүйхэн хэлээд утсаа авав. "Бид түүний дуу хоолойг дахин гаргахын тулд тусгай программ хангамж ашиглаж болно. Мэтт, тэр үнэхээр бидэнд амьд хэрэггүй."
  
  Энэ мөч дэлбэрэлтийн өмнөх сүүлийн секунд шиг хурцадмал байв. Дрейкийн царай огцрохоос цэвэр үзэн ядалт болж хувирав. Комодо айсандаа биш, харин шаргуу хөдөлмөрлөсөн хүндлэлээс болж хөндлөнгөөс оролцохдоо эргэлзэж байв. Энэ бол цэрэг хүний хүлээн зөвшөөрөх цорын ганц хүндэтгэл юм. Карины нүд айсандаа томорлоо.
  
  Дрейк буугаа өргөөд Коваленкогийн духан дээрх хатуу ганг цохив.
  
  "Чи итгэлтэй байна уу?"
  
  "Эерэг. Би түүнийг үхэхийг харсан. Би тэнд байсан. Тэр Хавайд террорист халдлага үйлдэх тушаал өгсөн.Бэн өрөөг тойруулан харав. "Там ч гэсэн түүнийг нулимах болно."
  
  "Энэ бол таны харьяалагдах газар юм." Дрэйкийн инээмсэглэл яг л Цуст хааны сүнс шиг хүйтэн бөгөөд харанхуй байв. "Тамын хаалганы цаана. Чиний үлдэх ёстой газар энд л үхэх ёстой."
  
  Коваленкогийн эрүү чанга зангидсан бөгөөд үүний ард дөчин жилийн үхэл, хомсдол, цуст уналт байв. "Чи намайг хэзээ ч айлгахгүй."
  
  Дрейк унасан хүнийг судлав. Түүний зөв байсан. Үхэл түүнд хор хөнөөл учруулахгүй. Энэ хүнийг айлгах зүйл дэлхий дээр байгаагүй.
  
  Гэхдээ түүнийг эвдэх нэг зүйл байсан.
  
  "Тиймээс бид чамайг энд уяж байна." Тэр буугаа доошлуулсан нь Комодогийн сэтгэлийг тайвшруулав. "Мөн бид эрдэнэсийг үргэлжлүүлэн нэхэж байна. Энэ бол таны амьдралын эрэлд байсан бөгөөд энэ нь юу болохыг та хэзээ ч мэдэхгүй. Гэхдээ миний үгийг тэмдэглэ, Коваленко, би үүнийг хийх болно. "
  
  "Үгүй!" Орос хүний хашгирах чимээ шууд л сонсогдов. "Та ямар гомдолтой байна вэ? Үгүй! Хэзээ ч үгүй. Энэ бол минийх. Энэ үргэлж минийх байсан."
  
  Цөхрөнгөө барсан архиралтаар Цусны хаан сүүлчийн удаа цөхрөнгөө барсан цохилт хийв. Өвдөлтөөс болж царай нь гажсан байв. Түүний нүүр, гарнаас цус урсаж байв. Тэр босож, үзэн ядалт, аллагааар дүүрэн хүсэл зориг, амьдралыг үсрэлтэндээ оруулав.
  
  Дрейкийн нүд гялалзаж, нүүр нь боржин чулуу шиг хатуу болжээ. Тэр Цуст хааныг цохихыг зөвшөөрч, галзуу орос хүн сүүлийн хэдэн унци хүчээ хэдэн арван цохилтод зарцуулж, эхэндээ хүчтэй боловч хурдан суларч байхад хатуу зогсов.
  
  Дараа нь Дрэйк инээвхийлэв, энэ нь харанхуйгаас цааших чимээ, хайр дурлалгүй, алдагдсан дуу чимээ, ариусгах ба там хоёрын дунд гацсан юм. Цусны хааны сүүлчийн энерги зарцуулагдахад Дрэйк түүнийг алгаараа түлхэж, цээжин дээр нь зогсов.
  
  "Энэ бүхэн дэмий хоосон байсан, Коваленко. Чи хожигдлоо".
  
  Комодо Орос руу гүйж очоод Дрейк бодлоо өөрчлөхөөс өмнө түүнийг хүлэв. Карин түүний анхаарлыг сарниулахад тусалсан бөгөөд бараг босоо шат болон хар сэнтий цухуйж буй гайхалтай дүр төрхийг заажээ . Эндээс бүр ч гайхалтай байсан. Энэ амьтан асар том бөгөөд төгс сийлбэртэй, тэдний толгойноос зуун фут өндөрт өлгөөтэй байв.
  
  "Чиний дараа".
  
  Дрейк дараагийн саадыг үнэлэв. Шат нь зуу орчим фут бага зэрэг өнцгөөр дээшилсэн. Сэнтийн доод хэсэг нь гүн хар өнгөтэй байсан ч эргэн тойронд нь шар өнгийн олон онцлох хэсгүүд тархсан байв.
  
  "Би эхлээд явах ёстой" гэж Комодо хэлэв. "Надад авиралтын туршлага бий. Бид хэд хэдэн алхмаар авирч, явахдаа карабин оруулаад дараа нь хамгаалалтын шугамыг манай багийнханд сунгах ёстой."
  
  Дрейк түүнийг удирдахыг зөвшөөрөв. Уур нь түүний оюун ухаанд хүчтэй хэвээр, бараг дийлдэхгүй байв. Түүний хуруу M16-ийн гох дээр сайн мэдрэгдсэн хэвээр байв. Харин одоо Коваленког ална гэдэг нь түүний сүнсийг үүрд хордуулж, хэзээ ч арилахгүй харанхуйг суулгана гэсэн үг.
  
  Бен Блэйкийн хэлснээр энэ нь түүнийг харанхуй тал руу эргүүлэх болно.
  
  Тэрээр Комодогийн араас хананд авирч эхэлсэн бөгөөд өшөө авахын эцэс төгсгөлгүй хэрэгцээ улам бүр нэмэгдэж, түүнийг хяналтандаа авахыг оролдсон тул анхаарал сарниулах шаардлагатай байв. Гэнэтийн өсөлт түүний оюун санааг тэр даруй төвлөрүүлэв. Хаан ширээ ойртож, шат улам хүндрэх тусам Цуст хааны уйлах, ёолох чимээ намжив.
  
  Тэд дээшээ гарч, Комодо тэргүүлж, карабин тус бүрийг жинг нь шалгахын өмнө сайтар бэхэлж, дараа нь хамгаалалтын олс уяж, доорх багийнхаа зүг буулгав. Тэд өндөрт гарах тусам харанхуй болж байв. Шатны шат бүрийг амьд хад руу сийлсэн байв. Дрэйк босохдоо бишрэлийг мэдэрч эхлэв. Тэднийг ямар нэгэн гайхалтай эрдэнэ хүлээж байв; тэр үүнийг гэдэс дотроо мэдэрсэн.
  
  Харин хаан ширээ?
  
  Ард нь туйлын хоосролыг мэдэрсэн тэрээр зогсоод зоригоо цуглуулан доош харав. Бен тэмцэлдэж, нүд нь томорч, айж байв. Дрейк Кеннеди нас барснаас хойш огт мэдрэгдээгүй залуу найздаа өрөвдөх сэтгэл, хайрыг мэдэрсэн. Тэр үлдсэн Делта цэргийг Каринд туслах гэж оролдож байгааг хараад түүнийг даллахад инээмсэглэв. Тэр Бенд тусламжийн гараа сунгав.
  
  "Өөрөөсөө ийм зүйл хийхээ боль, Блэйки. Явцгаая."
  
  Бен түүн рүү харахад тархинд нь салют буух шиг болов. Дрэйкийн нүдэнд ямар нэг зүйл эсвэл хоолойны өнгө нь түүний сэтгэлийг хөдөлгөж, нүүрэнд нь итгэл найдвар тодров.
  
  "Бурханд баярлалаа, чи буцаж ирлээ."
  
  Дрейкийн тусламжтайгаар Бен илүү хурдан авирав. Тэдний цаадах үхлийн хоосон хоосон чанар мартагдаж, алхам бүр нь аюул руу биш, нээлт рүү чиглэсэн алхам болов. Сэнтийн доод тал нь ойртож, ойртож, ойртож байв.
  
  Комодо шатаар болгоомжтой алхаж, өөрөө хаан ширээнд суув.
  
  Нэг минутын дараа тэдний анхаарлыг түүний америк аялга татав. "Бурхан минь, та нар үүнд итгэхгүй байна."
  
  
  ДӨЧИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк жижиг завсар дээгүүр үсэрч, хаан ширээний өлмийг үүсгэсэн өргөн чулуун блок дээр шууд буув. Тэрээр Комодог харахын өмнө Бен, Карин болон Дельтагийн сүүлчийн цэрэг ирэхийг хүлээв.
  
  "Чамд тэнд юу байна?"
  
  Дельта багийн ахлагч хаан ширээнд суув. Одоо тэр зах руу алхаж, тэдэн рүү ширтэв
  
  "Энэ хаан ширээг барьсан хүн тийм ч нууц биш гарцыг өгсөн. Энд хаан ширээний ард арын хаалга байдаг. Тэгээд тэд нээлттэй байсан."
  
  "Түүнд ойртох хэрэггүй" гэж Дрейк хурдан хэлээд тэдний хажуугаар өнгөрч байсан урхины системийг бодон хэлэв. "Бидний мэдэж байгаа зүйл бол энэ нь хаан ширээг шууд доош нь илгээдэг шилжүүлэгчийг эргүүлдэг."
  
  Комодо буруутай харагдаж байв. "Сайн дуудлага. Асуудал нь надад аль хэдийн нэг байгаа юм. Сайн мэдээ гэвэл..." Тэр инээмсэглэв. "Хавх байхгүй."
  
  Дрэйк гараа сунгав. "Надад туслаач."
  
  Тэд нэг нэгээрээ обсидиан сэнтийн суудалд авирав. Дрэйк хэсэгхэн зуур эргэж хараад ангалын үзэмжийг биширлээ.
  
  Шууд эсрэг талд, асар том ангалын цаана тэр тэдний өмнө нь эзэлж байсан чулуун тагтыг харав. Ахмад Күүкийн гарсан тагт. Цуст хаан хамгийн сүүлийн саруул ухаанаа алдсан байх магадлалтай тагт. Тэд зүгээр л нэг чулуун шидэлтийн зайд байгаа юм шиг санагдаж байсан ч энэ нь хуурамч миль байв.
  
  Дрэйк ярвайв. "Энэ хаан ширээ" гэж тэр чимээгүй хэлэв. "Үүнийг зориулж барьсан..."
  
  Бенийн хашгирах чимээ түүний яриаг таслав. "Мэт! Цусаар урссан там гэж. Та үүнд итгэхгүй."
  
  Найзынх нь хоолойны цочрол биш, харин Дрейкийн мэдрэлийн төгсгөлд айдас төрүүлэв. Урьдчилан сэрэмжлүүлэг.
  
  "Энэ юу вэ?"
  
  Тэр эргэж харав. Тэр Бен харсан зүйлийг харсан.
  
  "Намайг новш."
  
  Карин тэднийг түлхэв. "Энэ юу вэ?" Дараа нь тэр бас харсан. "Хэзээ ч".
  
  Тэд хаан ширээний ар тал, хэн нэгнийг түших өндөр шон, арын хаалгыг бүрдүүлдэг хэсгийг харав.
  
  Энэ нь одоо танил болсон эргэлдэж - ямар нэгэн бичгийн хэлбэр мэт санагдаж байсан гайхалтай эртний тэмдэгтүүд - мөн цаг хугацаагаар аялах төхөөрөмж, мөн Алмазны доорх том нуман хаалган дээр сийлсэн ижил тэмдэгтүүдээр бүрхэгдсэн байв. тамын хаалга гэж нэрлэдэг.
  
  Саяхан Исландын алс холын бурхдын булшнаас Торстен Далын олсон тэмдэгтүүд.
  
  Дрэйк нүдээ анилаа. "Энэ яаж болох вэ? Одины есөн цуст хэлтэрхийний тухай анх сонссон цагаасаа хойш би зүүдэндээ амьдарч байгаа юм шиг санагддаг. Эсвэл хар дарсан зүүд."
  
  "Бид есөн хэсгийг дуусаагүй байгаа гэдэгт би итгэлтэй байна" гэж Бен хэлэв. "Энэ бол манипуляци байх ёстой. Хамгийн дээд зэрэглэлийн. Яг л биднийг сонгосон юм шиг байна."
  
  "Илүү хараагдсан шиг." Дрейк архирлаа. "Оддын дайн"-ын новшийг зогсоо."
  
  "Би арай бага Скайволкер, арай илүү Чак Бартовски гэж бодож байсан" гэж Бен үл ялиг инээмсэглэн хэлэв. "Учир нь бид инээдтэй хүмүүс юм."
  
  Комодо нууц хаалга руу тэсэн ядан харав. "Бид үргэлжлүүлэх ёстой юу? Ард түмэн минь биднийг өдий зэрэгт хүргэхийн төлөө амиа өгсөн. Хариуд нь бидний хийж чадах зүйл бол энэ тамын төгсгөлийг олох явдал юм."
  
  "Комодо" гэж Дрейк хэлэв. "Энэ бол төгсгөл. Байх ёстой."
  
  Тэр том бүлгийн ахлагчийн хажуугаар гараад аварга том гарц руу оров. Энэ зай аль хэдийн хаалга руу орох хаалганаас том болсон бөгөөд хэрэв боломжтой бол Дрейк гарц томорч, хана, тааз улам бүр урагшилж байгааг мэдэрсэн.
  
  Хүйтэн, хурц салхи нүүрийг нь илбэв.
  
  Тэр зогсоод гэрэлтдэг саваа унагав. Бүдэг гэрэлд тэр хув пуужин харвасан. Тэр дээшээ, дээшээ, дээшээ, дараа нь доош, доош нисч, дэмжлэг олоогүй. Тааз, налуу, бүр шал олдохгүй байна.
  
  Тэрээр энэ удаад баруун тийш хоёр дахь бамбарыг асаав. Мөн дахин хув дусаах нь ул мөргүй алга болсон. Тэр хэд хэдэн гэрэлтдэг саваа хугалж, замыг нь гэрэлтүүлэхийн тулд урагш шидэв.
  
  Хадан хясааны тунгалаг ирмэг тэдний урд зургаан фут доошилсоор унав.
  
  Дрейк маш их толгой эргэх шиг болсон ч үргэлжлүүлэхийг албадлаа. Дахиад хэдэн алхам хийтэл тэр хоосон байдалтай нүүр туллаа.
  
  "Би юу ч харахгүй байна. тэнэг".
  
  "Бид энэ бүх замыг хараал идсэн харанхуй биднийг зогсоохгүйгээр ирж чадахгүй." Карин хүн бүрийн санаа бодлыг илэрхийлэв. "Дахин оролдоно уу, Дрейк."
  
  Тэр хоосон зай руу гурав дахь удаагаа гялсхийв. Түүнийг нисч байх үед энэ зураг авалтад бага зэрэг онцлох зүйл байсан. Ангалын нөгөө талд ямар нэгэн зүйл байсан. Асар том барилга.
  
  "Энэ юу байсан юм?" Бен гайхан санаа алдав.
  
  Гэрэл хурдан унтарч, амьдралын богинохон оч харанхуйд үүрд алга болов.
  
  "Тэнд хүлээж байгаарай" гэж Мерлин хэмээх дуудлагын тэмдэгтэй Делтагийн сүүлчийн цэрэг хэлэв. "Бидэнд хэдэн хув гялбаа үлдсэн бэ?"
  
  Дрейк бүс, үүргэвчээ шалгав. Комодо ч мөн адил хийсэн. Тэдний гаргасан тоо гуч орчим байсан.
  
  "Би чиний юу бодож байгааг мэдэж байна" гэж Комодо хэлэв. "Салют, тийм үү?"
  
  "Нэг удаа" гэж багийн зэвсгийн мэргэжилтэн Мерлин баргар царайлан хэлэв. "Бидний асуудал юу болж байгааг олж мэдээд дараа нь нөөцлөхийг дуудаж болох газар руу буцаана уу."
  
  Дрейк толгой дохив. "Зөвшөөрч байна". Тэр буцах аялалдаа зориулж хэдэн арван бамбарыг тавиад бэлтгэлээ базаав. Комодо, Мерлин хоёр ирээд түүний хажууд ирмэг дээр зогсов.
  
  "Бэлэн үү?"
  
  Тэд ээлж дараалан пуужингаа агаарт хөөргөсөн. Шар туяа хамгийн дээд цэгтээ хурц тод асч, харанхуйг арилгасан нүд гялбам туяа цацруулав.
  
  Түүхэнд анх удаа өдрийн гэрэл мөнхийн харанхуйд ирэв.
  
  Пиротехникийн үзүүлбэр нөлөө үзүүлж эхэлсэн. Галын бамбар аажмаар дээшилж, аажмаар доошлохын өмнө дэлбэрсээр байх үед аварга агуйн нөгөө үзүүр дэх асар том байгууламж гэрэлтэв.
  
  Бен амьсгаадав. Карин инээв. "Гайхалтай".
  
  Тэднийг гайхан харж байтал тас харанхуй галд шатаж, гайхалтай байгууламж гарч ирж эхлэв. Эхлээд арын хананд сийлсэн нуман хаалга, дараа нь тэдгээрийн доор хоёр дахь эгнээ. Дараа нь нуман хаалга нь үнэндээ жижиг өрөөнүүд болох нь тодорхой болов.
  
  Хоёрдахь эгнээний доор тэд гурав дахь, дараа нь дөрөв дэх эгнээ, дараа нь харалган гэрэл их хэрмийг доош гулсуулж байх үед эгнээ эгнээ харав. Тор болгонд гялтганасан агуу эрдэнэсүүд хөвж буй хув тамын түр зуурын алдар сууг тусгаж байв.
  
  Бен балмагдсан байв. "Энэ ... энэ ..."
  
  Дрейк болон Дельта баг пуужингийн араас пуужин харвасаар байв. Тэд асар том танхимыг галд автуулсан бололтой. Гайхамшигтай гал гарч, тэдний нүдний өмнө дүрэлзэв.
  
  Эцэст нь Дрейк сүүлчийн галаа асаав. Дараа нь тэр гайхалтай илчлэлтийг үнэлэхийн тулд хэсэг хугацаа зарцуулав.
  
  Бен гацав. "Асар том юм... энэ бол..."
  
  "Бурхдын өөр нэг булш." Дрэйк гайхахаасаа илүү санаа зовсон хоолойгоор дуусгав. "Исландаас дор хаяж гурав дахин их. Есүс Христ, Бен, юу болоод байна аа?"
  
  
  * * *
  
  
  Буцах зам нь аюул дагуулсан хэвээр байсан ч цаг хугацаа, хүчин чармайлтын хагасыг зарцуулсан. Ганц гол саад тотгор нь том цоорхой байсан бөгөөд тэд буцаж гарахын тулд өөр цахилгаан шугам тавих шаардлагатай болсон ч хүсэл тачаалын өрөө залуусын хувьд үргэлж асуудалтай байсан гэж Карин Комодо руу хажуу тийш харан онцолсон юм.
  
  Күүкийн тамын хаалгаар буцаж ирэхэд тэд лаав хоолойгоор дамжин гадаргуу руу буцаж ирэв.
  
  Дрейк урт нам гүм байдлыг эвдэв. "Хөөх, энэ бол яг одоо дэлхийн хамгийн сайхан үнэр. Эцэст нь жаахан цэвэр агаар."
  
  Мано Кинимакигийн хоолой эргэн тойрон дахь харанхуйгаас сонсогдов. "Хүн минь, Хавайн цэвэр агаараар амьсгал, тэгвэл та зорилгодоо ойртох болно."
  
  Хагас харанхуйгаас хүмүүс, царайнууд гарч ирэв. Генераторыг ажиллуулж, яаран босгосон утсан гэрлийг асаав. Талбайн ширээ босгож байв. Комодо лаавын хоолойгоор өгсөж эхлэх үед тэдний байршлыг мэдээлэв. Бенийн дохио буцаж, гар утас нь автомат хариулагчтай дөрвөн удаа дуугарав. Карин ч мөн адил хийсэн. Эцэг эхчүүдийг дуудахыг зөвшөөрсөн.
  
  "Дөрөвхөн удаа уу?" гэж Дрейк инээмсэглэн асуув. "Тэд чамайг мартсан байх."
  
  Хэйдэн одоо тэдэн рүү дөхөж очив, Хэйден, ядарсан царайтай байв. Гэвч тэр инээмсэглээд Бэнийг тэврэв. Алисиа араас нь Дрейк рүү алуурчин нүдээр ширтэв. Дрейк Мэйг сүүдэрт харахад түүний нүүрэнд аймшигтай хурцадмал байдал тусав.
  
  Бараг л тэдний тооцоо хийх цаг болжээ. Англи эмэгтэй биш япон эмэгтэй үүнээс хамгийн их ичсэн бололтой.
  
  Дрэйк мөрөн дээрээс нь сэтгэлийн хямралын бараан үүлийг сэгсэрлээ. Тэр Цуст хааны хүлсэн, амыг нь тагласан дүрсийг тэдний хөлийн тэгш бус газар луу шидэж, бүгдийг дуусгав.
  
  "Дмитрий Коваленко." Тэр архирлаа. "Хонхны хаан дуусна. Энэ төрлийн хамгийн завхарсан нь. Өшиглөх хүн байна уу?"
  
  Тэр үед түр хуарангийн эргэн тойронд өсөн нэмэгдэж буй чимээ шуугианаас Жонатан Гейтсийн дүр төрх гарч ирэв. Дрейк нүдээ цавчиллаа. Коваленко Гэйтсийн эхнэрийг биечлэн хөнөөсөн гэдгийг тэр мэдэж байсан. Гейтст оросуудыг гомдоох шалтгаан Дрейк, Алисия хоёроос ч илүү байсан.
  
  "Оролдоод". - Дрэйк хашгирав. "Ямар ч байсан новшийн бүх гар хөл нь шоронд байх шаардлагагүй."
  
  Тэр Бен, Карин хоёр эргэлдээд буцахыг харав. Тэр агшинд тэрээр өөрийн болсон хүнээ олж харав. Тэрээр Коваленко шиг хүн болоход хүргэх хорсол, өшөө хорсол, үзэн ядалт, дургүйцлийн эргүүлэгийг олж харсан бөгөөд энэ бүх сэтгэл хөдлөл нь түүнийг идэж, эцэст нь өөр хүн болгон хувиргах болно гэдгийг тэр мэдэж байв. Энэ нь тэдний хэний ч хүсээгүй төгсгөл байлаа...
  
  ... Энэ нь Алисон эсвэл Кеннеди юм.
  
  Тэр ч бас эргэж харан Блэйкийн мөрөн дээр гараа тавив. Тэд дорно зүг, ганхсан далдуу модны хажуугаар алс холын гялалзсан гэрэл, эргэлдэж буй далай руу харав.
  
  "Иймэрхүү зүйлийг харах нь хүнийг өөрчилж чадна" гэж Дрейк хэлэв. "Түүнд шинэ итгэл найдвар өгч магадгүй. Хугацаа өгсөн."
  
  Бен эргэж харалгүй ярив. "Би чамайг яг одоо Динорокын эшлэл хүсч байгааг мэдэж байна, гэхдээ би чамд өгөхгүй. Үүний оронд би "Haunted"-ийн цөөн хэдэн мөрийг иш татъя. Яах вэ?"
  
  "Та одоо Тейлор Свифтийн үгнээс иш татаж байна уу? Тэнд юу болсон бэ?"
  
  "Энэ зам таны Динорокуудаас дутахгүй сайн. Мөн та үүнийг мэднэ."
  
  Гэхдээ Дрэйк үүнийг хэзээ ч хүлээн зөвшөөрөхгүй. Харин ч тэр тэдний араас нааш цааш ярихыг сонсов. Террористуудын төлөвлөгөөг ухаалгаар, хурдан хугацаанд таслан зогсоосон ч зарим нэг хохирогчид байсаар байна. Фанатик, галзуу хүмүүстэй харьцах нь зайлшгүй үр дагавар юм. Улс орон гашуудалтай байв. Ерөнхийлөгч замдаа явж байсан бөгөөд АНУ-ыг дахин бүрэн шинэчилнэ гэж амласан. Тагнуулын систем, Коваленког энэ бүх хугацаанд зүгээр л домогт хүн гэж үздэг байсан ч хорин жилийн турш ажиллаж байсан төлөвлөгөөгөө хэрэгжүүлэхэд нь хэн ч саад болох нь тодорхойгүй хэвээр байв.
  
  Бурхад болон тэдний одоо олдсон шарилтай маш төстэй.
  
  Гэсэн хэдий ч сургамж авсан бөгөөд АНУ болон бусад улс орнууд энэ бүгдийг анхааралдаа авахаар шийдсэн.
  
  Дотны хүмүүсийнхээ сайн сайхны төлөө айж, дарамт шахалтанд орсон эрх мэдэлтнүүдэд эрүүгийн хэрэг үүсгэсэн асуудал шүүх эрх мэдлийг олон жил уях гэж байсан.
  
  Гэвч Цуст хааны олзлогдсон хүмүүс суллагдаж, ойр дотныхонтойгоо уулзав. Гейтс Коваленког ямар нэгэн байдлаар цуст өшөө авалтаасаа татгалзах болно гэж амласан. Харрисон охинтойгоо богинохон ч гэсэн эргэн нийлсэн бөгөөд энэ мэдээ Дрейкийг улам гунигтай болгожээ.
  
  Хэрэв түүний төрсөн охин төрж, хайрлаж, дараа нь хулгайлагдсан бол тэр Харрисонтой ижил зүйлийг хийх байсан болов уу?
  
  Мэдээж тэр тэгэх байсан. Ямар ч аав хүүхдээ аврахын тулд тэнгэр, газар, хоёрын хоорондох бүх зүйлийг хөдөлгөдөг.
  
  Хэйден, Гейтс, Кинимака нар Дрэйк болон түүний бүлгийн дэргэд иртэл чимээ шуугианаас холдов. Тэрээр Комодо болон амьд үлдсэн Дельтагийн цэрэг Мерлин нарыг тэдэнтэй хамт байхыг харсандаа баяртай байв. Нөхөрлөл, үйл ажиллагааны үр дүнд бий болсон холбоо нь мөнхийн байсан.
  
  Хэйден Гэйтсээс Рассел Кайман гэдэг залуугийн талаар асууж байв. Энэ хүн Исландын үйл ажиллагааны даргаар Торстен Далыг сольсон юм шиг санагдаж, тушаалууд нь хамгийн оройноос ирдэг ..., магадгүй манантай, алс холын дээрээс ч юм шиг. Кайман хатуу ширүүн, хэрцгий хүн юм шиг санагдав. Тэрээр нууц ажиллагааг тогтмол удирдаж, дотоод болон гадаадад бүр илүү нууц, сонгомол ажиллагааны талаар цуурхал тараав.
  
  "Кэйман бол асуудал шийдэгч" гэж Гейтс хэлэв. "Гэхдээ зөвхөн тэр ч биш. Харж байна уу, хэн ч түүнийг хэний асуудал шийдэгч болохыг мэдэхгүй байх шиг байна. Түүний зөвшөөрөл хамгийн дээд түвшнээс давсан байна. Түүний хандалт нь шууд бөгөөд болзолгүй юм. Гэхдээ түүнийг түлхэхэд хэн ч хэний төлөө ажиллаж байгааг мэдэхгүй."
  
  Дрейкийн гар утас дуугаран утсаа таслав. Дэлгэцээ шалгаад залгасан хүн нь Торстен Дал гэдгийг хараад сэтгэл хангалуун байв.
  
  "Хөөе, энэ галзуу Швед хүн байна! Яах вэ, найзаа? Тэнэг юм шиг ярьсаар л байна уу?"
  
  "Тийм юм шиг санагдаж байна. Хэдэн цагийн турш хэн нэгэнтэй холбогдох гэж оролдоод ойлголоо. Хувь тавилан надад эелдэг ханддаггүй."
  
  "Чи бидний нэгийг авсандаа азтай байна" гэж Дрейк хэлэв. "Хэцүү хэдэн өдөр байлаа."
  
  "За, бүр ч ширүүн болох гэж байна." Дал буцаж ирлээ.
  
  "Би эргэлзэж байна-"
  
  "Сонс. Бид зураг олсон. Илүү нарийвчлалтай болгох газрын зураг. Тэр тэнэг Кайман үүнийг дээд түвшний аюулгүй байдлын асуудал гэж ангилахаас өмнө бид ихэнхийг нь тайлж чадсан. Дашрамд хэлэхэд, Хэйден эсвэл Гейтс түүний талаар ямар нэгэн зүйл олж мэдсэн үү?"
  
  Дрейк эргэлзэн нүдээ анив. "Кайман уу? Энэ Кайман залуу хэн бэ? Хэйден, Гейтс хоёр юу мэддэг вэ?"
  
  "Хамаагүй ээ. Надад зав бага байна" гэж хэлсэн. Найз нь шивнэж, яаран ярьж байгааг Дрэйк анх удаа ойлгов. "Хараач. Бидний олсон газрын зураг хамгийн багадаа гурван булшны байршлыг зааж өгсөн. Та үүнийг ойлгосон уу? Гурван бурхны бунхан бий" гэж хэлсэн.
  
  "Бид хоёр дахьийг нь олсон." Дрейк салхи түүнийг цохихыг мэдэрлээ. "Асар том юм."
  
  "Би тэгж бодсон. Дараа нь газрын зураг үнэн зөв байх шиг байна. Гэхдээ Дрэйк, чи үүнийг сонсох ёстой, гурав дахь булш бол хамгийн том нь бөгөөд хамгийн муу нь юм."
  
  "Илүү муу?"
  
  "Хамгийн аймшигтай бурхадаар дүүрсэн. Үнэхээр зэвүүн. Муу амьтад. Гурав дахь булш нь үхлийг хүлээж авахаас илүү хүчээр шахдаг шоронгийн нэгэн зүйл байв. Мөн Дрейк..."
  
  "Юу?"
  
  "Хэрэв бидний зөв бол энэ нь сүйрлийн зэвсгийн түлхүүрийг агуулна гэж би бодож байна."
  
  
  ДӨЧИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хавайд өөр харанхуй болж, эртний мегаплангийн дараагийн үе шатууд эхлэхэд Дрейк, Алисиа, Мэй нар өөрсдийн хямралаа нэг удаа, бүрмөсөн дуусгахын тулд бүгдийг ардаа орхисон байв.
  
  Санамсаргүй байдлаар тэд хамгийн гайхалтай орчинг сонгосон. Номхон далайн бүлээн далайтай Вайкики наран шарлагын газар, нэг талдаа тэргэл сарны туяанд гэрэлтдэг, нөгөө талд нь эгнэж буй жуулчны зочид буудлууд байдаг.
  
  Гэвч энэ үдэш аюултай хүмүүс, хатуу ширүүн илчлэлтүүдийн газар байсан. Байгалийн гурван хүч нэг дор цугларч, тэдний амьдралын замыг үүрд өөрчлөх болно.
  
  Дрэйк эхлээд ярилаа. "Та хоёр надад хэлэх хэрэгтэй. Уэллсийг хэн, яагаад алсан. Тийм учраас бид энд байгаа болохоор бутыг тойрон зодох нь ямар ч хэрэггүй болсон" гэв.
  
  "Бид энд байгаа цорын ганц шалтгаан энэ биш." Алисия Май руу муухай харав. "Энэ элф дүүгийнхээ талаар дуугүй байснаараа Хадсоныг алахад тусалсан. Би болон манай хүн хуучны өшөөгөө авах цаг нь болсон."
  
  Май аажуухан толгой сэгсрэв. "Энэ үнэн биш. Чиний бүдүүн тэнэг найз залуу чинь..."
  
  "Тэгвэл Уэллсийн сүнсээр." Алисиа хашгирав. "Чөлөөт цагтай болоосой!"
  
  Алисия урагш алхан Мэйгийн нүүр рүү хүчтэй цохив. Бяцхан япон охин ганхаж байгаад дээш харан инээмсэглэв.
  
  "Чи санаж байна".
  
  "Дараагийн удаа чамайг цохихдоо эр хүн шиг цохих ёстой гэж чи надад юу гэж хэлсэн юм бэ? Тийм ээ, чи ийм зүйлийг мартах хандлагатай байдаггүй."
  
  Алисиа маш их цохилт хийв. Май ухарч, бугуйнаас нь атгав. Тэдний эргэн тойрон дахь элс нь хурдан хөлөөр нь санамсаргүй байдлаар тараагдсан байв. Дрейк нэг удаа хөндлөнгөөс оролцохыг оролдсон ч баруун чихэнд нь цохиулсан нь түүнийг хоёр дахин бодоход хүргэв.
  
  "Зүгээр л бие биенээ битгий алаарай."
  
  "Би юу ч амлаж чадахгүй" гэж Алисия бувтнав. Тэр унаж, Мэйгийн баруун хөлийг бүдэрсэн. Май хашгиран газардахад элс толгойг нь дарав. Алисия ойртоход Май түүний нүүр рүү атга элс шидэв.
  
  "Гич".
  
  "Бүх зүйл шударга..." гэж Май уушгин хэлэв. Хоёр эмэгтэй нүүр тулан иржээ. Алисиа ойрын тулаанд дассан бөгөөд тохой, нударга, алганаараа хүчтэй цохилтуудыг шидсэн боловч Май тус бүрийг барьж эсвэл бултаж, адилхан хариулав. Алисиа Мэйгийн бүсийг шүүрэн авч, тэнцвэрээ алдахыг оролдсон боловч түүний хийсэн бүх зүйл бол Мэйгийн өмдний дээд хэсгийг хэсэгчлэн урах явдал байв.
  
  Мөн Алисиагийн хамгаалалтыг нээлттэй орхи.
  
  Дрейк үйл явдлууд өрнөхийг хараад нүдээ анив. "Одоо энэ нь үнэн шиг харагдаж байна." Тэр ухарлаа. "Үргэлжлүүлэх".
  
  Мэй Алисиагийн алдааг бүрэн ашигласан бөгөөд 5-р зэрэглэлийн дайчны эсрэг нэг л байж болно. Алисиа руу цохиулах бороо орж, тэр хойшоо эргэлдсээр баруун гар нь өвдөж доголж, өвчүүний яс нь олон тооны цохилтод шатаж байв. Ихэнх дайчид хоёр, гурван удаа цохисны дараа бууж өгөх байсан ч Алисия хатуу ширүүн зүйлээр бүтсэн, бүр эцэст нь бараг л өөрийгөө татаж чадсан.
  
  Тэр өөрийгөө агаарт шидээд, хоёр хөлөөрөө гэдэс рүү нь өшиглөж, гайхшруулж орхив. Алисиа элсэнд нуруугаараа бууж, бүх биеэ доош нь эргүүлэв.
  
  Зөвхөн хамгийн төвөгтэй дэг журамтай ургамлын нүүр царайтай уулзахын тулд. Ходоод руу нь цохиход Халкыг унагаж болох байсан ч Майг зогсоосонгүй. Түүний булчингууд цохилтыг амархан авав.
  
  Алисия унав, гэрэл бараг унтарлаа. Шөнийн тэнгэрт гялалзаж байсан одууд биш харин түүний нүдний өмнө одод сэлж байв. Тэр гаслав. "Азтай цохилт."
  
  Гэвч Мэй аль хэдийн Дрейк рүү хандсан байв.
  
  "Би Уэллсийг алсан, Дрейк. Би хийсэн".
  
  "Би үүнийг эрт ойлгосон" гэж тэр хэлэв. "Чамд ямар нэг шалтгаан байсан байх. Энэ юу байсан юм?"
  
  "Хэрэв би хөгшин новшийг алсан бол чи ингэж хэлэхгүй." Тэдний дор Алисия ёолно. "Чи намайг сэтгэцийн гичий гэж дуудах байсан."
  
  Дрейк түүнийг үл тоомсорлов. Май үснийхээ элсийг сэгсэрлээ. Нэг минутын дараа тэр гүнзгий амьсгаа аваад түүний нүд рүү гүнзгий харав.
  
  "Энэ юу вэ?"
  
  "Хоёр шалтгаан. Хамгийн эхний бөгөөд хамгийн энгийн зүйл бол тэр Чикаг хулгайлсан тухай мэдээд чамд хэлнэ гэж сүрдүүлсэн."
  
  "Гэхдээ бид ярилцаж болно ..."
  
  "Би мэднэ. Энэ бол өчүүхэн хэсэг."
  
  Зөвхөн өчүүхэн хэсэг нь гэж тэр бодлоо. Мэй эгчийг багахан хэсгийг нь хулгайлсан уу?
  
  Одоо Алисиа хөл дээрээ босов. Тэр ч мөн адил Дрейк рүү эргэв, нүд нь өвөрмөц айдас дүүрэн байв.
  
  "Би мэднэ" гэж Мэй яриагаа эхлүүлээд Алисия руу заалаа. "Бид илүү муу зүйлийг мэддэг. Ямар нэг аймшигтай зүйл..."
  
  "Есүс, хэрэв чи үүнийг ил гаргахгүй бол би чиний хоёр толгойг чинь буудах болно."
  
  "Юуны өмнө та Уэллс хэзээ ч үнэнийг хэлэхгүй гэдгийг мэдэх хэрэгтэй. Тэр SAS байсан. Тэр офицер байсан. Мөн тэрээр засгийн газрыг удирддаг хүнсний сүлжээн дээр ажилладаг жижигхэн байгууллагад ажиллаж байсан."
  
  "Үнэхээр үү? Юуны тухай?" Дрейкийн цус гэнэт хөлдөв.
  
  "Таны эхнэр Алисон алагдсан."
  
  Түүний ам хөдөлсөн ч ямар ч чимээ гарсангүй.
  
  "Чи хэн нэгэнтэй хэтэрхий дотно болсон. Тэд чамайг энэ дэглэмийг орхих хэрэгтэй байсан. Мөн түүний үхэл чамайг ажлаасаа гарсан."
  
  "Гэхдээ би явах гэж байсан. Би түүний төлөө SAS-ыг орхих гэж байсан!"
  
  "Хэн ч мэдэхгүй" гэж Май чимээгүйхэн хэлэв. "Тэр ч гэсэн үүнийг мэдээгүй."
  
  Дрейк анивчаад нүднийх нь буланд гэнэт чийг үүсэв. "Тэр манай хүүхдийг төрүүлсэн."
  
  Май түүн рүү саарал царайтай ширтэв. Алисиа нүүр буруулав.
  
  "Би өмнө нь хэнд ч хэлж байгаагүй" гэж тэр хэлэв. "Хэзээ ч".
  
  Хавайн шөнө тэдний эргэн тойронд ёолож, хүчтэй далайн эрэг нь эртний хүмүүсийн мартагдсан дуунуудыг шивнэж, одод, сар урьд өмнөх шигээ доош харан, нууцыг хадгалж, хүний байнга хэлж чадах амлалтыг сонсож байв.
  
  "Бас өөр зүйл байна" гэж Май харанхуйд хэлэв. "Бид Майамиг тойрон эргэлдэж байхдаа Уэллстэй маш их цагийг өнгөрөөсөн. Биднийг тэр зочид буудалд байхад, чи тэр хэсэг хэсгээрээ цохиулж байхад нь би түүнийг нэг хүнтэй ядаж хагас арав гаруй удаа утсаар ярьж байхыг сонссон...
  
  "Ямар хүн бэ?" Дрэйк хурдан хэлэв.
  
  "Энэ хүнийг Кайман гэдэг. Рассел Кайман."
  
  
  ТӨГСГӨЛ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Дэлхийн дөрвөн өнцөгт
  
  
  НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Батлан хамгаалахын нарийн бичгийн дарга Кимберли Кроу түүний аль хэдийн хурдан цохилж буй зүрх сэтгэлд нь түгшүүрийн мэдрэмж улам бүр нэмэгдсээр суув. Тэр ажилдаа ороод удаагүй байсан ч өдөр бүр дөрвөн одтой армийн генерал, Тагнуулын төв газрын өндөр албан тушаалтан өөрт нь таарсан нэгэнтэй үзэгчдийг хүлээн авахыг шаарддаггүй гэж таамаглаж байв.
  
  Энэ бол Вашингтон хотын төвийн нэгэн зочид буудлын жижигхэн, бүдэгхэн боловч гоёмсог өрөө байв; Энэ нь ердийнхөөс арай илүү эелдэг байхыг шаарддаг байсан газар. Бүдэг гэрэлтүүлэг нь олон зуун алтлаг болон цул царс модноос үл ялиг тусч, өрөөнд илүү энгийн мэдрэмжийг төрүүлж, энд уулзсан хүмүүсийн онцлог, байнга өөрчлөгддөг илэрхийлэлийг онцолж байв. Кроу тэдний эхнийх нь ярихыг хүлээв.
  
  Тагнуулын төв газрын ажилтан Марк Дигби шууд л яриандаа оров. "Танай баг галзуурсан байна, Кимберли" гэж тэр уур амьсгалыг төмрөөр дамжуулж буй хүчил шиг зүсэн хэлэв. "Өөрийн билет бичдэг."
  
  Энэхүү идэмхий довтолгоог хүлээж байсан Кроу хамгаалалтанд орохыг үзэн ядаж байсан ч түүнд үнэхээр сонголт байсангүй. Тэр ярьж байхдаа ч энэ нь Дигбигийн хүссэн зүйл гэдгийг мэдэж байв. "Тэд шүүх хурал зарласан. Талбайд. Энэ нь надад таалагдахгүй байж магадгүй, Марк, гэхдээ би үүнийг баримталж байна."
  
  "Одоо бид хоцорч байна" гэж генерал Жорж Глисон сэтгэл хангалуун бус хэлэв. Шинэ сүй тавих нь түүнд хамаатай зүйл байв.
  
  "Амралтын газар гэж нэрлэгддэг уралдаанд? Морьтон уу? Гуйя. Бидний шилдэг оюун ухаан одоохондоо кодыг тайлаагүй байна."
  
  "Үүнийг баримтлах уу, тийм үү?" Глисон яриаг нь таслаагүй юм шиг Дигби үргэлжлүүлэв. "Тэд энгийн иргэнийг хөнөөх шийдвэрийн талаар юу хэлэх вэ?"
  
  Кроу амаа нээсэн ч юу ч хэлсэнгүй. Үүнийг хийхгүй байсан нь дээр. Дигби түүнээс илүү ихийг мэдэж байсан бөгөөд үүний сүүлчийн хэсэг болгоныг ашиглах болно.
  
  Тэр түүн рүү эгцлэн ширтэв. "Яах вэ, Кимберли?"
  
  Тэр юу ч хэлэлгүй түүн рүү эргэж ширтэж, одоо тэдний хооронд агаар хагарч байна. Дигби эхлээд эвдрэх нь тодорхой байлаа. Тэр хүн өөрийн сэтгэлгээгээ хуваах, сэтгэлээ асгаж, сэтгэлгээнийх нь дагуу хэлбэржүүлэх хэрэгцээтэй бараг л эргэлдэж байв.
  
  "Иошуа Видал гэдэг хүн мөрдөн байцаалтад нь тусалсан. Газар дээрх манай багийнхан яагаад түүнийг хайж байгаа юм уу, яагаад хяналтын өрөөний бүх камерыг унтраасаныг мэдэхгүй байсан" гэж тэр хэсэг зогсоод, "дараа нь шалгаж үзээд олтол..." Тэр толгой сэгсрэн дүр эсгэн хэлэв. Ихэнх савангийн дуурьчдаас ч дор гунигтай байдаг.
  
  Кроу мөрийн завсрыг уншиж, олон давхар новшийг мэдэрлээ. "Танд бүрэн тайлан байна уу?"
  
  "Би итгэдэг". Дигби шийдэмгий толгой дохив. "Орой бол таны ширээн дээр байх болно."
  
  Кроу хамгийн сүүлийн номлолын талаар мэддэг бүхнийхээ талаар чимээгүй байв. SPEAR багийнхан бараг л холбоотой байсан ч юу болсныг бага зэрэг мэдэж байсан. Гэсэн хэдий ч, энэ Жошуа Видалыг хөнөөсөн хэрэг, хэрвээ энэ нь холын үнэн бол багийн хувьд гүн гүнзгий, өргөн хүрээтэй үр дагаварт хүргэх болно. Үүн дээр Марк Дигбиг нэмбэл өөрийн зорилгодоо хүрсэн аливаа алдааг засахдаа баяртай байдаг байсан бөгөөд Хэйдений багийг АНУ-ын гутамшиг гэж нэрлэхэд амархан. Тэднийг татан буулгаж, баривчлагдах оргодол гэж ангилж, эсвэл... бүр дордуулж ч магадгүй.
  
  Бүх зүйл Дигбигийн төлөвлөгөөнөөс шалтгаална.
  
  Кроу өөрийн хүнд хэцүү карьераа санаж, маш болгоомжтой алхах ёстой байв. Өдий зэрэгт хүрэх, ийм өндөрт хүрэх нь аюулаас ангид байсангүй - зарим нь түүний ард нуугдаж байсан хэвээр байв.
  
  Генерал Глисон инээвхийлэв. "Энэ нь юуг ч урагшлуулахгүй. Тэр дундаа тариалан эрхэлдэг залуус."
  
  Кроу генерал руу толгой дохив. "Би зөвшөөрч байна, Жорж. Гэхдээ SPEAR-д SEAL-ийн 6, 7-р багуудын хамт хамгийн үр дүнтэй багуудын нэг байсан ба одоо ч байгаа. Тэд... олон талаараа өвөрмөц. Шууд утгаараа тэдэн шиг баг дэлхийд байхгүй гэж хэлэх гэсэн юм."
  
  Дигбигийн харц ширүүн байв. "Би үүнийг дээд зэрэглэлийн гэхээсээ илүү эрсдэлтэй байр суурь гэж харж байна. Эдгээр SWAT багуудад сул гинж биш харин богино оосор хэрэгтэй."
  
  Кроу уур амьсгал муудаж байгааг мэдэрсэн бөгөөд цаашдаа бүр дордох болно гэдгийг мэдэж байв. "Танай баг замаасаа гарсан. Тэд дотоод асуудалтай байдаг. Гадны нууцууд бидний бөгсийг хазах хараахан гарч ирж магадгүй ..." Тэр хэсэг зогсов.
  
  гэж генерал Глисон дахин ярвайв. "Бидэнд хэрэгтэй хамгийн сүүлчийн зүйл бол АНУ-аас хөлсөлсөн үндэстэн дамнасан корпорацуудын баг гадаадад галзуурч, дахин нэг новшийн шуурга үүсгэх явдал юм. Боломжтой үедээ харилцаагаа тасалсан нь дээр" гэж хэлсэн.
  
  Кроу гайхсанаа нууж чадсангүй. "Чи юу яриад байгаа юм бэ?"
  
  "Бид юу ч хэлэхгүй." Дигби Дамбогийн чихийг харна гэж бодсон мэт хана руу харлаа.
  
  "Та тэднийг баривчлах ёстой гэж хэлж байна уу?" тэр дарав.
  
  Дигби бараг үл анзаарагдам толгой сэгсэрлээ; бараг анзаарагдахгүй байсан ч Кроугийн сэтгэлийн гүнд сэрэмжлүүлгийн хонх цохив. Энэ нь түүнд дургүй байсан ч өрөөн доторх аймшигт хурцадмал байдлыг тайлж, цааш явах цорын ганц арга зам байлаа.
  
  "Үүнд зүү тавь" гэж тэр чадах чинээгээрээ хөнгөн хоолойгоор хэлэв. "Бид энд байгаа өөр шалтгааны талаар ярилцъя. Дэлхийн дөрвөн өнцөгт."
  
  "Шууд яръя" гэж генерал хэлэв. "Үлгэр биш харин баримтыг хар. Кубад нуугдаж байсан дайны гэмт хэрэгтнүүдийн бичсэн гучин жилийн гар бичмэлүүд дээр зарим сэтгэцийн эмгэгтэй хүмүүс бүдэрсэн гэж баримтууд өгүүлдэг. Баримтаас харахад энэ бөөн сэтгэлзүйчид урагшаа явж, тэднийг хараал идсэн Сүлжээнд алдагдуулсан гэж байгаа нь энэ бүлэглэлийн хувьд мэдээжийн хэрэг юм. Эдгээр нь баримтууд юм."
  
  Археологийн ардын аман зохиолд жанжин дургүй, төсөөлөлгүй байдгийг Кроу мэдэж байв. "Би тэгж бодож байна, Жорж."
  
  "Та ахиад жаахан юм авмаар байна уу?"
  
  "За, бид тэднийг сонсох болно гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Дэлхий дээрх галзуу эрдэмтэн, Индианагийн новшийн Жонс, оппортунист гэмт хэрэгтэн бүр бидэнтэй ижил мэдээлэл авах боломжтой болсон. Засгийн газар бүр, тусгай хүчний баг бүр, хар хүчний анги бүр үүнийг харсан. Байхгүй байгаа нь хүртэл. Яг одоо... тэд бүгд хамгийн бохир анхаарлаа нэг газар төвлөрүүлсэн."
  
  Кроу түүний зүйрлэл түүнд таалагдсан гэдэгт итгэлгүй байсан ч "Аль нь?"
  
  "Эцсийн шүүлтийн дарааллыг төлөвлө. Дэлхийн төгсгөлийг төлөвлө."
  
  "Одоо энэ нь чамаас гайхалтай сонсогдож байна, генерал аа."
  
  "Би үүнийг үгчлэн уншсан, тэгээд л болоо."
  
  "Бид бүгд үүнийг уншсан. Энэ бүхэн гэж Дигби яриад. "Мэдээж үүнийг нухацтай авч үзэх хэрэгтэй бөгөөд одоогоор үүнийг бууруулах боломжгүй. Тэдний "Эцсийн шүүлтийн тушаал" гэж нэрлэдэг гол баримт бичиг нь Морьтон хүмүүсийг хэлдэг бөгөөд бид тэднийг хайх ёстой дарааллыг хэлдэг."
  
  "Гэхдээ..." Глисон өөрийгөө барьж чадаагүй нь тодорхой. "Дөрвөн булан. Энэ бол огт логикгүй зүйл."
  
  Кроу түүнийг урагшлахад нь тусалсан. "Би үүнийг санаатайгаар кодлосон байх гэж бодож байна, Жорж. Шийдвэрийг хүндрүүлэхийн тулд. Эсвэл зөвхөн тушаалаар сонгогдсон хүмүүст л хүртээмжтэй байхаар болго."
  
  "Надад таалагдахгүй байна". Глисон галзуурч байгаа юм шиг харагдаж байлаа.
  
  "Би итгэлтэй байна". Кроу түүний өмнөх ширээг тогшив. "Гэхдээ хараарай - гар бичмэл олон асуултыг төрүүлдэг бөгөөд бүгдэд нь хариулт алга. Үндсэндээ тэд одоо хаана байна... Тушаал?"
  
  "Энэ бол бидний тулгараад байгаа хамгийн том нууц биш" гэж Дигби санал нийлээгүй. "Энэ төлөвлөгөө бол бидний яаран хандах ёстой зүйл юм."
  
  Кроу энэ тусгай заль мэхийн ялалтад баяртай байв. "ЖДЭД аль хэдийн Египетэд байгаа" гэж тэр батлав. "Гар бичмэлийг нэрлэсэн үнээр авч, бидний анхны тайлбарыг зөв гэж үзэх нь бидний байх ёстой газар юм."
  
  Дигби доод уруулаа хазлаа. "Энэ бүхэн сайн" гэж тэр хэлэв, "гэхдээ энэ нь биднийг хүссэн газартаа бүрэн дүүрэн тойрон авчирдаг. Шийдвэр гаргах ёстой, Кимберли."
  
  "Одоо?" Тэр үнэхээр гайхсан. "Тэд хаашаа ч явахгүй байгаа бөгөөд тэднийг талбайгаас гаргах нь алдаа болно. Та гар бичмэлийг ойлгосон гэж бодож байна уу? Дөрвөн морьтон уу? Сүүлийн дөрвөн зэвсэг? Дайн, байлдан дагуулалт, өлсгөлөн, үхэл. Хэрэв энэ нь үндэслэлтэй нэхэмжлэл бол бид тэднээс хамгийн сайн хийдэг зүйлээ хийх хэрэгтэй."
  
  "Кимберли." Дигби нүдээ нухлаа. "Чи бид хоёр энэ юу болох талаар огт өөр бодолтой байна."
  
  "Мэдээж та тэдний өмнөх амжилтыг үгүйсгэж чадахгүй нь ээ?"
  
  -Та амжилтыг хэрхэн тодорхойлох вэ? Дигби жигтэйхэн царайлаг байдлаар гараа дэлгэв. "Тийм ээ, тэд хэд хэдэн аюул заналхийллийг саармагжуулж чадсан ч SEALs, байгаль хамгаалагчид, ТТГ-ын тусгай ажиллагааны хэлтэс, SOG, Marine Raiders..." Тэр түр зогсов. "Намайг хаашаа явж байгааг харж байна уу?"
  
  "Та бидэнд SPIR хэрэггүй гэж хэлж байна."
  
  Дигби зориуд нүдээ эргэлдүүлэв. "Хэзээ ч болоогүй".
  
  Кроу доромжлолыг бодож үзэхэд нэг секундээс илүү хугацаа зарцуулав. Тэр Дигбигээс Глисон руу харав, гэвч генерал зөвхөн тэвчээргүй, хатуу ширүүн харцаар хариулсан нь түүний бүтээлч байдлын гаднах илэрхийлэл болох нь дамжиггүй. SPIR хаана амжилтанд хүрсэн нь түүнд ойлгомжтой байв. Глисон үүнийг чин сэтгэлээсээ ойлгоогүй бөгөөд Дигби өөр зорилготой байв.
  
  "Одоохондоо" гэж тэр хэлэв, "Бидэнд зөвхөн үг, мэдээллүүд байна, гол төлөв цуурхал. Энэ баг эх орныхоо төлөө амь насаа дэнчин тавьж, эрчүүдээ алдаж, удаа дараа золиослосон. Тэд үгээ хэлэх эрхтэй" гэсэн юм.
  
  Дигби царай гаргасан ч юу ч хэлсэнгүй. Кроу сандал дээрээ налан, өрөөний дөрвөн өнцөгт орших тайван уур амьсгалд баясаж, анхаарлаа төвлөрүүлэхийг хичээв. Нэг нь хорт могойтой харьцахдаа төвлөрөл, тайван байдлыг шаарддаг.
  
  "Би энэ мэдээллийн урсгалыг зогсоохын тулд TerraLeaks руу хүмүүсийг илгээхийг санал болгож байна" гэж тэр хэлэв. "Энэ тушаалын үнэн зөвийг тогтоох хүртэл. Удахгүй юу болох вэ" гэж тэр нэмж хэлэв. "Бид Кубын бункер хаанаас олдсоныг шалгаж байна. Мөн бид SPEAR багт ажлаа хийхийг зөвшөөрөв. Хэн ч үүнийг хурдан хийхгүй."
  
  Генерал Глисон зөвшөөрч толгой дохив. "Тэд тэнд байна" гэж тэр дуугарлаа.
  
  Дараа нь Дигби түүн рүү инээмсэглэн, цөцгий авсан муурыг хэлэв. "Би таны бүх саналыг хүлээн авч байна" гэж тэр хэлэв. "Би тэдэнтэй санал нийлэхгүй байгаагаа хэлмээр байна, гэхдээ би зөвшөөрнө. Тэгээд хариуд нь миний бяцхан саналыг хүлээж аваасай гэж хүсч байна."
  
  Бурхан минь ээ, үгүй. "Тэдний аль нь вэ?"
  
  "Бид хоёр дахь багаа илгээж байна. Тэднийг хамгаалах, магадгүй тэдэнд туслах."
  
  Кроу түүний юу хэлж байгааг мэдэж байв. "Хамрах" гэдэг нь ажиглах, "туслах" нь хэрэгжүүлэх гэсэн утгатай байж магадгүй юм.
  
  "Аль баг?"
  
  "SEAL Team 7. Тэд ойртож байна."
  
  "Итгэмээргүй." Кроу толгой сэгсрэв. "Бид нэг хэсэгтээ манай хоёр шилдэг багтай. Энэ яаж болсон бэ?
  
  Дигби идэвхгүй байж чадсан. "Цэвэр санамсаргүй тохиолдол. Гэхдээ нэгээс хоёр нь дээр гэдэгтэй та санал нийлэх хэрэгтэй."
  
  "Сайн". Кроу түүнд зөвшөөрөхөөс өөр сонголт байхгүй гэдгийг мэдэж байв. "Гэхдээ ямар ч тохиолдолд хоёр баг уулзахгүй. Ямар ч шалтгаанаар биш. Бүгд ойлгомжтой?"
  
  "Зөвхөн дэлхий үүнээс хамааралтай бол." Дигби инээмсэглэн асуултаас бултаж Глисоныг ёолоход хүргэв.
  
  "Мэргэжлийн хэвээр байгаарай" гэж Глисон хэлэв. "Би хэдхэн цагийн дотор долоог зөв хэсэгтээ авч чадна. Хэрэв бид үүнийг хурдан дуусгах юм бол."
  
  "Үүнийг эцэслэн бодоорой." Кроу хосуудыг гарах замдаа хаалга өгзөг рүү нь цохиулж болохгүй гэж хэлэхээс татгалзав. SPEAR-ийн хувьд энэ нь илүү ноцтой болж чадахгүй байсан. Жошуа Видалыг хөнөөсөн хүний хувьд энэ нь харгис хэрцгий байсан. Түүний хувьд энэ нь дээр дурьдсан зүйлсийн аль нэг нь байж болох юм. Гэхдээ эхлээд дэлхийг аваръя гэж тэр бодлоо.
  
  Дахин.
  
  
  ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Александриа орчин үеийн бүх алдар суугаараа ялтсан шилэн цонхны ард байрладаг; гялалзсан далайгаар хүрээлэгдсэн, далдуу мод, зочид буудлуудаар тэмдэглэгдсэн цэцэглэн хөгжиж буй бетонон метрополис, муруй эрэг, гайхалтай гайхалтай Александрын номын сан.
  
  Тагнуулын төв газрын аюулгүйн байр нь далайн эргийн нумыг тойрон аажмаар муруйсан замын хөдөлгөөнд боогдсон зургаан эгнээг анзаарсангүй. Гаднаас нь шалбарсан тагт руу орох бүх гарц нь хүнд шил, баараар хязгаарлагдаж байв. Зөвхөн үндсэн зочны өрөө нь тайтгарлын шинж тэмдгийг санал болгодог; Гал тогоо нь жижиг, түр зуурынх байсан, хоёр унтлагын өрөө нь ган тор болон хувирчээ. Аюулгүй байшинд зөвхөн нэг хүн бүтэн цагаар ажилладаг байсан бөгөөд тэрээр өөрийн тав тухтай бүсээс гадуур байсан нь илт байв.
  
  Алисия аяга кофе захиалав. "Хөөе, энэ дөрөв нь хар, хоёр нь сүүтэй, гурав нь цөцгийтэй, нэг нь шанцайтай. Ойлгосон уу?"
  
  "Би тэгэхгүй..." Нимгэн хүрээтэй шилтэй, өтгөн хөмсөгтэй гучин настай эр ууртай нүдээ анив. "Би... кофе чандаггүй. Та үүнийг ойлгож байна уу?
  
  "Та ойлгохгүй байна? За, чи энд юу хийж байгаа юм бэ?"
  
  "Холболт. Орон нутгийн холбоо барих. Гэрийн үйлчлэгч. би-"
  
  Алисия нүдээ чанга гэгч нь нарийсгалаа. - Гэрийн үйлчлэгч?
  
  "Тийм ээ. Гэхдээ ийм биш би..."
  
  Алисиа нүүр буруулав. "Ноов, хонгор минь. Та ор засдаггүй. Та кофе хийдэггүй. Бид чамд юуны төлөө мөнгө төлж байгаа юм бэ?"
  
  Дрэйк англи эмэгтэйг үл тоомсорлож, Смит, Лорен хоёрын уулзалтад анхаарлаа хандуулахыг хичээсэн. Шинэ аюул бага зэрэг түгшүүртэй байснаас тэргүүлэх чиглэл болж хувирах тэр мөчид Нью-Йоркер бэлтгэлээ базааж, Египет рүү нисэв. Өрөөний голд үсээ илэн, хөгжилтэй царайтай зогсохдоо багаа шинэчлэхэд бэлэн байсан ч Смит Лорен руу ойртоход бүхэл бүтэн сэтгэл хөдлөлүүд түүний дээр буув.
  
  "Одоо биш" гэж тэр даруй хариулав.
  
  "Би амьд байна" гэж Смит архирав. "Чамайг сонирхож магадгүй гэж бодсон."
  
  Лорен буцахын оронд гүнзгий амьсгаа авав. "Би чиний төлөө өдөр бүр, минут тутамд санаа зовдог. Би итгэдэг. Танд таалагдаж байна уу, Смит?"
  
  Цэрэг эсэргүүцэхийн тулд амаа ангайсан боловч Алисия овсгоотойгоор хөндлөнгөөс оролцов. "Хараал ид, чи сонсоогүй юм уу? Түүнийг Ланселот гэдэг. Тэр үүнийг Смитээс илүүд үздэг. Одоо бид бүгд түүнийг ингэж дууддаг."
  
  Лорен нэг минутын дотор хоёр дахь удаагаа гэнэтийн байдлаар баригдав. "Лэнс-а-юу? Энэ хуучин баатрын нэр биш гэж үү?"
  
  "Мэдээж" гэж Алисия баяртай хэлэв. "Хааны эхнэртэй урвасан залуу."
  
  "Чи намайг санаа зовох ёстой гэж хэлж байна уу? Эсвэл чамд хамаагүй юм уу?"
  
  Алисия Смит рүү ширтэв. "Үгүй. Хэрэв тэр чамайг алдвал хамгийн сайн нь бабуун байх бөгөөд Египетэд улаан царайтай сармагчин байдаггүй." Тэр асуултын харцаар өрөөг тойруулан харав. "Ядаж энэ өрөөний гадна биш."
  
  Май сейфийн байшингийн хамгаалалтын системийг давхар шалгасны дараа хажуу тийш одсон Лорены дэргэд зогсож байв. "Бид хагалгааг гүйцэх ёстой юу? Лорен яагаад энд байгаа юм болов уу?
  
  "Тийм тийм". Нью-Йоркийн оршин суугч хурдан сэргэв. "Та нар бүгдээрээ суумаар байна уу? Энэ нь хэсэг хугацаа шаардаж магадгүй."
  
  Йорги хоосон суудал олов. Дрейк сандлын түшлэг дээр суугаад өрөөг анхааралтай ажиглав. Дал, Кензи хоёр хэрхэн ойртож, Хэйден Кинимакигаас хэрхэн холдсон, аз болоход Алисия, Мэй хоёр бие биенийхээ оршихуйг хэрхэн илүү хүлээн зөвшөөрч байгаа нь түүний хажуунаас харахад түүнд ойлгомжтой байлаа. Энэ үр дүнд Дрэйк маш их тайвширсан ч дараагийн том зүйл болох гэж байна. Гуравхан хоногийн өмнө илчлэгдсэнээс хойш Йорги бараг дуугүй байв.
  
  Аав ээжийгээ хүйтэн цусаар хөнөөсөн хүн бол би.
  
  Тийм ээ, энэ нь баяр ёслолыг сүйтгэсэн боловч хэн ч Оросуудад дарамт учруулаагүй. Тэр үнэхээр хийсэн зүйлээ хүлээн зөвшөөрөхийн тулд маш их хүчин чармайлт гаргасан; Одоо түүнд дурсамжийг бодит үг болгон хөрвүүлэх цаг хэрэгтэй байв.
  
  Лорен өрөөний толгойд зогсоход бага зэрэг эвгүй харагдаж байсан ч Смит ухрахад тэр ярьж эхлэв. "Нэгдүгээрт, бид Тайлер Уэббийн хадгалдаг газрын байршлыг олж мэдэх боломжтой. Тэр илүү олон нууцыг дэлгэнэ гэж амлаж байсныг санаж байна уу?
  
  Дрейк үүнийг сайн санаж байв. Үүнээс хойш тэд болзошгүй үр дагаварт санаа зовж байна. Эсвэл дор хаяж хоёр, гурав байсан.
  
  "Гэхдээ одоо бидэнд үүнийг хийх цаг алга. Дараа нь бид бүгдээрээ аялалд гарна гэж найдаж байна. Гэхдээ энэ... энэ шинэ аюул нь TerraLeaks байгууллага бүхэл бүтэн баримт бичгийг интернетэд байршуулснаар эхэлсэн." Тэр нүд ирмэв. "Дижитал суурин дээр хаясан физик бөмбөг шиг. Бүх баримт бичгийг гараар бичсэн, илт фанатик, өөрийгөө дөвийлгөх шинж чанартай байв. Ердийн хуучин хог хаягдал. TerraLeaks-ийн ажилтнууд тэднийг Куба дахь хуучин бункерээс олсон бөгөөд энэ нь хэдэн арван жилийн өмнө үлдсэн зүйл юм. Энэ бункер нь өөрсдийгөө Эцсийн шүүлтийн одон гэж нэрлэдэг галзуу хүмүүсийн штаб байсан бололтой."
  
  "Их инээж байгаа юм шиг санагдаж байна" гэж Дрейк хэлэв.
  
  "Мэдээж тийм байсан. Гэвч үнэн хэрэгтээ бүх зүйл улам дорддог. Эдгээр хүмүүс бүгд нацист Германаас зугтаж Кубад нуугдаж байсан дайны гэмт хэрэгтнүүд байсан. Одоо та бүгд мэдэж байгаачлан нацистуудын сонирхдоггүй байсан хачирхалтай новшийн жагсаалтыг гаргах нь тэдний юу байсан тухай жагсаалт гаргахаас илүү хялбар байдаг. Энэ тушаалыг хойч үедээ өвлүүлэн үлдээх зорилгоор бүтээсэн юм . Хэрэв тэд баригдсан эсвэл алагдсан бол ирээдүйд хаа нэгтээ гайхамшигтай цуурайтах болно."
  
  "Тэгээд та тэдэнд байгаа гэж хэлэх үү?" гэж Хайден асуув.
  
  "За, хараахан болоогүй байна. Юу ч нотлогдоогүй. Уг тушаалд хоёр генерал, хоёр төрийн нөлөө бүхий зүтгэлтэн, хоёр чинээлэг бизнесмэн багтжээ. Тэд хамтдаа асар их хүч, нөөцтэй байх болно."
  
  "Бид үүнийг яаж мэдэх вэ?" гэж Май асуув.
  
  "Өө, тэд юу ч нуугаагүй. Нэр, үйл явдал, газар. Энэ бүхэн баримт бичигт байгаа. Мөн TerraLeaks ч мөн адил "Тэдний адил" Лорен толгой сэгсэрлээ.
  
  "Хүн бүр мэддэг гэж хэлэх гээд байна уу?" Дрэйк чимээгүйхэн хэлэв. "Дэлхийн бүх цуст байгууллага? Новш." Тэр цонх руу толгойгоо эргүүлж, гаднах ертөнцийг бүхэлд нь эргэцүүлэн бодож, хамтдаа ирж байна.
  
  "Энэ баримт бичиг бүрэн дуусаагүй байна" гэж Лорен эхлэв.
  
  гэж Алисия хурхирлаа. "Мэдээж хэрэг тийм биш л бол."
  
  "Тиймээс бидэнд бүх мэдээлэл алга. Хорин долоон жилийн өмнө дэлхийгээс алга болсон эдгээр дайны гэмт хэрэгтнүүдэд ажлаа дуусгах боломж олгоогүй гэж бид таамаглаж байна."
  
  "Алга болсон уу?" гэж Дал бувтнаад хөлөөс хөл рүү үл ялиг шилжив. "Энэ нь ихэвчлэн нууц цагдаа гэсэн үг. Эсвэл тусгай хүчин. Тэд дайны гэмт хэрэгтэн байсан болохоор утга учиртай."
  
  Лорен толгой дохив. "Энэ бол зөвшилцөл юм. Гэхдээ "алга болсон" хүн нууц бункер хайхыг бодсонгүй."
  
  "Тэгвэл SAS байх." Дал Дрейк рүү харав. "Бүдүүн новшнууд."
  
  "Ядаж л манай тусгай хүчнийг ABBA гэж нэрлэдэггүй."
  
  Кинимака харахаар цонх руу явав. "Бүх алдааны эх нь юм шиг санагдаж байна" гэж тэр аяга руугаа дуу алдлаа. "Би энэ мэдээллийг чөлөөтэй тараахыг зөвшөөрч байна. Хэчнээн засгийн газар үүний төлөө нэгэн зэрэг ангуучлах гэж байна?"
  
  "Дор хаяж зургаа" гэж Лорен хэлэв. "Бидний мэддэг зүйл. Одоохондоо үүнээс илүү байж болох юм. Та нарыг Перуд барианд орсноор уралдаан эхэлсэн."
  
  "Чи дуусгаж байна уу?" гэж Смит давтав. "Бид хүний амийг аварсан."
  
  Лорен мөрөө хавчив. "Үүнд хэн ч чамайг буруутгахгүй."
  
  Дрейк Смитийн сүүлчийн номлолын үеэр яаравчлахыг хүссэн удаа дараа гуйж байсныг тод санаж байв. Гэхдээ одоо энэ асуудлыг хөндөх цаг нь биш байсан. Харин тэр Нью-Йоркийн сонины анхаарлыг чимээгүйхэн татав.
  
  "Тэгэхээр" гэж тэр хэлэв. "Энэ мөхлийн тушаал юу төлөвлөж, дэлхийг хэрхэн устгахаар төлөвлөж байгааг та яагаад бидэнд хэлэхгүй байна вэ?"
  
  Лорен гүнзгий амьсгаа авав. "Тэгвэл зүгээр. Та үүнд бэлэн байна гэж найдаж байна."
  
  
  ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  "Тагнуулын хиймэл дагуулууд, далд агентууд болон камерууд, нисгэгчгүй онгоцууд, NSA ... та үүнийг нэрлэж болно, бид дор хаяж зургаан улс дэлхийн дөрвөн өнцөгтийг хамгийн түрүүнд олохоор уралдаж байгааг бид мэднэ. Америкчууд..." гэж бодон хэсэг зогсоод, "за... Америкчууд болохоороо... та бусдаас түрүүлж тийшээ очихыг хүсдэг. Зөвхөн нэр хүндийн төлөө биш, харин өөр хэн ч олсон зүйлээрээ юу хийхийг бид зүгээр л хэлж чадахгүй. Мэдрэмж нь... Израиль улс дотроос нууц алуурчин олбол яах вэ? Хятад дөрвүүлээ олчихвол яасан юм бэ?"
  
  "Тэгэхээр эдгээр нь төсөлд оролцох нь батлагдсан улсууд мөн үү?" гэж Кенси чимээгүйхэн асуув. "Израиль?"
  
  "Тийм ээ. Дээрээс нь Хятад, Франц, Швед, Орос, Их Британи."
  
  Дрэйк энэ хэрэгт холбогдсон зарим хүмүүсийг таньдаг болов уу гэж бодсон. Тэдний эсрэг ажиллах ёстой байсан нь буруу байсан.
  
  "Зөвхөн" гэж тэр хэлэв. "Яг ямар захиалга өгсөн бэ?"
  
  Лорен итгэлтэй байхын тулд зөөврийн компьютерээ шалгав. "Тэдэнд "ямар ч үнээр хамаагүй" маш их зүйл агуулагддаг."
  
  "Тэд үүнийг дэлхийн аюул гэж үзэж байна" гэж Хайден хэлэв. "Яагаад үгүй гэж? Дараагийн апокалипсис болоход хэдхэн хоног үлддэг."
  
  "Гэсэн хэдий ч бид бүгд нэг талд байгаа" гэж Дрейк хэлэв.
  
  Хэйден түүн рүү нүдээ анив. "Хөөх. Хар тамхи хэрэглэхээ боль, хонгор минь."
  
  "Үгүй ээ, би хэлэх гэсэн юм..."
  
  "Хэт олон цохилт эцэст нь түүнийг галзууруулсан." Дал инээв.
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Амаа хамхи." Тэр завсарлага хийв. "Та Йоркширийнхээ талаар асууж байсан уу? Юутай ч би юу хэлэх гэсэн юм бол бид бүгдээрээ тусгай хүчнийхэн. Ижил даавуунаас хайчилж ав. Бид дэлхий даяар бие биенийхээ араас хөөцөлдөх ёсгүй гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  "Би зөвшөөрч байна" гэж Хайден сэтгэл хөдлөлгүй хэлэв. "Тэгвэл та хэнтэй энэ талаар ярилцах гэж байна?"
  
  Дрейк гараа дэлгэв. "Ерөнхийлөгч Коберн?"
  
  "Эхлээд Батлан хамгаалахын сайдын хажуугаар явах хэрэгтэй. Мөн бусад. Коул зөвхөн биет хэрмүүдээр хүрээлэгдсэн бөгөөд зарим нь хана хэрэмгүй биш юм."
  
  "Бүх баг нөхөрсөг тоглолт хийхгүй" гэж Кензи итгэлтэйгээр нэмж хэлэв.
  
  "Мэдээж". Дрейк бууж өгөөд суулаа. "Уучлаарай, Лорен. Үргэлжлүүл."
  
  "Зөв. Тэгэхээр задруулсан баримтуудыг бүгд уншсан байх. Үнэнийг хэлэхэд ихэнх нь нацистын балиар юм. Тэгээд би үүнийг үгчлэн уншиж байна. Энэхүү золгүй бүлэглэлийн нэрээр нэрлэгдсэн "Эцсийн зарлиг" нэртэй хуудсанд "Дайн, байлдан дагуулал, өлсгөлөн, үхэл" гэсэн дөрвөн морьтны "амрах газар" гэж тодорхой заасан байдаг."
  
  "Илчлэлт номноос уу?" гэж Хайден асуув. "Тэр дөрвөн морьтон уу?"
  
  "Тиймээ." Лорен толгой дохин Америкийн хамгийн шилдэг инээдмийн хүмүүсийн баталсан олон тэмдэглэлийг харсаар байв. "Бурханы Хурга долоон тамганы эхний дөрвийг нээж, цагаан, улаан, хар, цайвар царайтай морь унасан дөрвөн амьтныг гаргаж ирдэг. Мэдээжийн хэрэг, тэд олон жилийн туршид бүх зүйлтэй холбоотой байсан бөгөөд алдартай соёлд дахин дахин тайлбарлагдсаар ирсэн. Тэднийг Ромын эзэнт гүрэн болон түүний дараагийн түүхийн бэлгэдэл гэж хүртэл тодорхойлсон байдаг. Гэхдээ хүүе, нацистууд үүнийг хүссэнээрээ тоглож чадна, тийм үү? Одоо би үүнийг өгөх нь дээр байх. Тэр цүнхнээсээ баахан цаас гаргаж ирсэн нь Дрейкийн урьд өмнө нь харж байгаагүй ажил хэрэгч харагдав. Лоренийн хувьд нэгэн сонирхолтой өөрчлөлт байсан бөгөөд энэ нь түүний сэтгэлд хүрсэн бололтой. Тэр цаас руу хурдан харав.
  
  "Энэ нь хүн бүрийг шарласан зүйл мөн үү? Захиалга өгөх үү?
  
  "Тийм ээ, үүнийг унш."
  
  Бусад нь авч байхад Дал үүнийг чангаар уншлаа.
  
  "Дэлхийн дөрвөн өнцөгт бид Дөрвөн морьтныг олж, тэдэнд эцсийн шүүлтийн зарлигийн төлөвлөгөөг танилцуулав. Шүүлтийн загалмайтны аян дайн ба түүний үр дагаврыг даван туулж чадсан хүмүүс дээд эрхийг хаанчлах болно. Хэрэв та үүнийг уншиж байгаа бол бид төөрсөн тул анхааралтай уншиж, дагаж мөрдөөрэй. Бидний сүүлийн жилүүд дайн, байлдан дагуулалт, өлсгөлөн, үхэл гэсэн дэлхийн хувьсгалын сүүлчийн дөрвөн зэвсгийг цуглуулахад зарцуулагдсан. Нэгдсэн, тэд бүх засгийн газрыг устгаж, шинэ ирээдүйг нээх болно. Бэлэн байх. Тэднийг ол. Дэлхийн дөрвөн өнцөгт аялаарай. Стратегийн эцэг, дараа нь Хаганы амрах газрыг олох; урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг, дараа нь Бурханы ташуур. Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ байдаггүй. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн. Бид жинхэнэ Эцсийн шүүлтийг хамгаалдаг Цуурхайг олсон. Мөн цорын ганц алах код нь Морьтон гарч ирэх үед юм. Эцэгийн ясанд таних тэмдэг байхгүй. Энэтхэгчүүд зэвсгээр хүрээлэгдсэн байдаг. Эцсийн шүүлтийн дэг журам одоо чамаар дамжин оршин тогтнож, мөнхөд ноёрхох болно."
  
  Дрейк энэ бүгдийг шингээсэн. Олон сэжүүр, олон үнэн. Ажил маш их. Гэсэн хэдий ч Даль анхны тайлбараараа түүнийг цохив. "Боссон уу? Тэд бослого гаргахгүй гэж үү?
  
  "Тийм ээ, ямар нэг зүйл буруу байх шиг байна." Лорен зөвшөөрөв. "Гэхдээ энэ нь үсгийн алдаа биш."
  
  Май "Үзэх дарааллыг нарийн ч гэсэн харуулж байх шиг байна" гэж тайлбарлав.
  
  Лорен зөвшөөрснөөр толгой дохив. "Энэ бол үнэн. Харин та нар яагаад эдгээрийг "амрах газар" гэж нэрлээд байгааг ойлгож байна уу? Булш, оршуулгын газар ч биш юм уу?"
  
  "Бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ биш" гэж Дал чангаар уншлаа.
  
  "Тийм ээ. Нэмэлт судалгаа шаардлагатай байгаа нь тодорхой."
  
  "Индианчууд зэвсгээр хүрээлэгдсэн байна" гэж Алисия чангаар уншив. "Энэ юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Өөрөөсөө хэт холдохгүй байцгаая" гэж Хайден хэлэв.
  
  "Эдгээр бүх эцсийн амралтын газруудын талаархи мэдлэг нацистын тушаалаар үхсэн гэж үздэг." гэж Лорен хэлэв. "Магадгүй тэд ямар нэгэн зүйл бичихээр төлөвлөж байсан байх. Магадгүй энэ нь кодчилол юм. Эсвэл бусад үеийнхэнд мэдлэгээ өвлүүлэн үлдээх. Бид тодорхой мэдэхгүй, гэхдээ бид үүнийг л үргэлжлүүлэх ёстой гэдгийг мэдэж байна" гэж тэр мөрөө хавчин, "бүгд нэг завинд сууж байна. Тэр Дрейк рүү ширтэв. "Усан онгоц. Амьд үлдэх сал. Та санааг нь ойлгосон."
  
  Йоркшир эр бахархан толгой дохив. "Мэдээж би хүсч байна. SAS чулууг хөвөгч болгож чадна."
  
  "За, хэнтэй ч тааралдвал тэд ч бидэнтэй адил сэжүүртэй байдаг" гэж Хэйден хэлэв. "Эхлээд яах вэ?"
  
  Кинимака цонхноос харав. "Дэлхийн дөрвөн өнцөгт үү?" гэж тэр асуув. "Тэд хаана байрладаг вэ?"
  
  Өрөө хоосон харагдсан. "Үүнийг хэлэхэд хэцүү" гэж Далл хэлэв. "Дэлхий бөөрөнхий байх үед."
  
  "За, тэдний дурдсан анхны Морьтонг яах вэ? Энэ стратегийн эцэг." Кинимака өрөөнд орж ирэн араас нь цонхны бүх гэрлийг хааж орхив. "Бидэнд ямар лавлагаа байгаа вэ?"
  
  "Таны таамаглаж байсанчлан" гэж Лорен дэлгэцэн дээр товшиж, "Эх орондоо байгаа судалгааны төв ч үүнийг хийж байна ..." Тэр хэсэгхэн зуур уншсан.
  
  Дрэйк эргэцүүлэн бодоход яг тэр мөчийг зарцуулсан. "Гэртээ буцаж ирсэн сэтгэхүйн төв"-ийн тухай Лорен дурьдсан нь тэнд юу байхгүйг тодорхой болгосон.
  
  Карин Блэйк.
  
  Мэдээжийн хэрэг, таныг SPEAR багийн бүрэлдэхүүнд байх үед цаг хугацаа урсан өнгөрч байсан ч Кариныг дуудаж байх ёстой өдөр, тэр байтугай долоо хоног ч өнгөрчээ. Түүнийг түүнтэй холбоо барихаар шийдэх болгонд ямар нэг зүйл түүнийг зогсоож байв - энэ нь олон дайсан, дэлхийн хямрал, эсвэл өөрийнх нь дургүйцэхгүй байхыг шаардсан. Каринд орон зай хэрэгтэй байсан ч-
  
  Тэр охин хаана байгаа юм бэ?
  
  Лорен ярьж эхлэхэд Карины тухай бодлыг дахин нэг тийш болгох хэрэгтэй болов.
  
  "Түүхэн хүнийг Стратегийн эцэг гэгддэг байсан бололтой. Ганнибал."
  
  Смит итгэлгүй харагдаж байв. "Тэдний аль нь вэ?"
  
  Алисиа уруулаа жимийв. "Хэрэв энэ Энтони Хопкинсийн найз бол би энэ өрөөнөөс гарахгүй."
  
  "Ганнибал Барса бол Карфагены домогт цэргийн удирдагч байсан. МЭӨ 247 онд төрсөн тэрээр Пиреней болон Альпийн нурууг даван Итали руу дайны заан зэрэг бүхэл бүтэн армийг удирдаж явсан хүн юм. Тэрээр өөрийн хүч чадал, дайснуудынхаа сул талыг тодорхойлох чадвартай байсан бөгөөд Ромын олон холбоотнуудыг ялсан. Түүний бүтэлгүйтсэн цорын ганц арга бол хэн нэгэн залуу өөрийн гайхалтай тактикийг сурч, түүний эсрэг ашиглах арга замыг боловсруулсан явдал юм. Энэ нь Карфагенд байсан."
  
  "Тэгэхээр энэ залуу стратегийн эцэг мөн үү?" гэж Смит асуув. "Энэ Ганнибал уу?"
  
  "Түүхэн дэх хамгийн агуу цэргийн стратегийн нэг, Македонский Александр, Цезарийн хамт эртний үеийн гарамгай генералуудын нэг гэж тооцогддог. Түүний хамгийн том дайсан Ром эцэст нь цэргийн тактикаа өөрсдийн төлөвлөгөөндөө нэвтрүүлсэн тул түүнийг Стратегийн Эцэг гэж нэрлэсэн."
  
  "Хэрэв хэзээ нэгэн цагт ялалт байсан бол энэ бол ялалт" гэж Далл хэлэв.
  
  Лорен толгой дохив. "Илүү сайн. Ганнибалыг Ромын хувьд хар дарсан зүүд гэж үздэг байсан тул ямар нэгэн гамшиг тохиолдоход тэд энэ үгийг ашигладаг байв. Орчуулбал, энэ нь Ганнибал үүдэнд байна гэсэн үг! Латин хэллэг нь нийтээр хүлээн зөвшөөрөгдөж, өнөөг хүртэл хэрэглэгдэж байна."
  
  "Захиалга руугаа буцъя" гэж Хайден тэднийг уриалав. "Яаж тохирох вэ?"
  
  "За, бид Ганнибалыг Дөрвөн морьтны нэг гэж итгэлтэйгээр хэлж чадна. Морь унадаг байснаас гадна түүхийн туршид түүнийг Стратегийн эцэг хэмээн нэрлэж ирсэн. Энэ нь Тэр бол Дайн, анхны Морьтон гэсэн үг. Тэр Ромын эзэнт гүрэнд дайн авчирсан нь гарцаагүй."
  
  Дрейк текстийг уншив. "Тиймээс энд Мөхлийн зарлигийн төлөвлөгөөг Морьтон хүмүүс хийсэн гэж бичсэн байна. Ганнибалын булшинд дэг журам нь сүйтгэгч зэвсгийг булсан гэж бид таамаглаж байна уу? Үүнийг хойч үедээ үлдээх үү?"
  
  Лорен толгой дохив. "Энэ бол ерөнхий мэдрэмж юм. Булш болгонд зэвсэг. Дэлхийн өнцөг булан бүрт булш бий" гэж хэлсэн.
  
  Кинимака хөмсгөө өргөв. "Энэ нь дахин өвсөн банзал шиг утга учиртай юм."
  
  Хэйден түүн рүү гараа даллаж зогсоно. "Үүнийг март" гэж тэр хэлэв. "Одоогын хувьд. Ганнибал шиг хүнд бунхан, бунхан байх ёстой биз дээ?"
  
  Лорен сандал дээрээ налан суув. "Тийм ээ, энд л бүх зүйл төвөгтэй болж байна. Хөөрхий хөгшин Ганнибал цөлөгдөж, хордлого болж өрөвдөлтэй үхэж үхэв. Түүнийг ямар ч тэмдэггүй булшинд оршуулсан."
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Тэнэг".
  
  "Энэ нь чамайг бодоход хүргэдэг, тийм үү?"
  
  "Бидэнд байршил байгаа юу?" гэж Май асуув.
  
  "Тиймээ". Лорен инээмсэглэв. "Африк".
  
  
  ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Алисиа хажуугийн шүүгээ рүү очин дээрээс нь жижиг хөргөгчнөөс лонх ус гаргаж ирэв. Шинэ мэс засал эхлэх нь үргэлж стресстэй байсан. Түүний хүч бол тулаан байв; Гэсэн хэдий ч энэ удаад тэдэнд төлөвлөгөө хэрэгтэй байсан нь тодорхой. Хэйден Лаурентай аль хэдийн зөөврийн компьютер дээр нэгдсэн байсан бөгөөд Смит сонирхолтой харагдахыг хичээж байсан нь Нью Йоркийн иргэн өөр үүрэг гүйцэтгэж байсан нь эргэлзээгүй. Тийм ээ, тэр шоронд ороогүй учраас галзуу террорист дээр очсон.
  
  Алисиа өөрийн гэсэн бодолтой байсан ч Лорений логикийг ойлгоход хэцүү байсан. Гэсэн хэдий ч энэ нь түүний аль хэдийн туулсан амьдралынхаа дараа биш, түүнийг шүүх газар биш байв. Лорен Фокс юу болохыг харж чадахуйц ухаалаг бөгөөд зөн совинтой байв.
  
  Тийм гэж найдаж байна. Алисиа лонхны талыг уугаад Дрейк рүү эргэв. Yorkshireman яг одоо Дал, Кенси хоёрын хажууд зогсож байв. Тэр орох гэж байтал ойр хавьд нь хөдөлгөөн өрнөв.
  
  "Өө, сайн уу Йоги. Тэнд ажил хэрхэн өрнөж байна вэ?
  
  "Сайн". Оросын хулгайч гэнэт илчлэгдэхээс хойш сэтгэлээр унасан. "Тэд намайг одоо үзэн ядаж байна гэж бодож байна уу?"
  
  "ДЭМБ? Тэд? Та тоглож байна уу? Хэн ч чамайг шүүдэггүй, тэр дундаа намайг. Тэр инээгээд эргэн тойрноо харав. "Эсвэл тавдугаар. Эсвэл Дрэйк. Ялангуяа Кензи биш. Энэ гичий муу жижиг нууцаар дүүрэн шоронтой байх."
  
  "ТУХАЙ".
  
  "Чиний муу нууц биш." Новш! "Хөөе, би энд өөрчлөгдөхийг хичээсээр л байна. Би хөгжөөн дэмжих талаар юу ч мэдэхгүй."
  
  "Би үүнийг харах".
  
  Тэр гараа сунган: "Нааш ир!" - гэж толгойгоо барих гэж оролдон гулсаад толгой руугаа гүйлээ. Ёрги хөл нь хөнгөхөн тасалгааны төгсгөл рүү үсэрлээ. Алисиа хөөцөлдөх нь дэмий болохыг олж харав.
  
  "Дараагийн удаа, хүү минь."
  
  Дрейк түүний ойртож буйг харав. "Чи мэдэж байгаа, тэр чамаас айж байна."
  
  "Би хүүхдийг юунаас ч айхгүй байна гэж бодсон. Тэр Оросын шоронд сууж, хана босгосны дараа биш. Тэгээд л түүнээс айж байгааг нь олж мэдээрэй" гэж хэлсэн. Тэр толгой дээрээ өөрийгөө цохив.
  
  "Хамгийн хүчирхэг зэвсэг" гэж Далл хэлэв. "Ганнибалаас л асуу."
  
  "Өө, Торсти хошигнодог. Бүгдээрээ хуанли руу орцгооё. Гэхдээ нухацтай байна" гэж Алисия нэмж хэлэв. "Хүүхэд үгээ хэлэх хэрэгтэй. Би илүү чадварлаг биш байна."
  
  гэж Кенси хуцав. "Үнэхээр үү? Би гайхаж байна."
  
  "Уэббийн мэдэгдэлд таныг дурьдсан уу? Өө тийм, би тэгж бодож байна."
  
  Израиль хүн мөрөө хавчив. "Би шөнө унтахад хэцүү байдаг. Тэгээд юу гэж?"
  
  "Тийм учраас" гэж Алисия хэлэв. "Юу ч биш."
  
  "Би чамтай адилхан шалтгаантай гэж бодож байна."
  
  Гүн нам гүм болов. Дрэйкийн харцыг Далл эмэгтэйчүүдийн толгой дээгүүр харж, үл ялиг бөхийв. Дрэйк эмэгтэйчүүдийг дорд үзээгүй ч тэднийг зовлонгийн худаг руу чирэхийг хүсээгүй тул түргэн өөр тийшээ харав. Хэйден ярьж эхлэхэд Алисия дээш харав.
  
  "За" гэж тэдний дарга хэлэв. "Энэ нь Лорений бодож байснаас ч дээр. Хэн Хеллеспонт руу аялах вэ?
  
  Алисия санаа алдлаа. "Энэ хараал идсэн багт төгс сонсогдож байна. Намайг бүртгүүлээрэй."
  
  
  * * *
  
  
  Эхлээд нисдэг тэргээр, дараа нь хурдан завиар SPEAR багийнхан Дарданелла руу дөхөв. Нар аль хэдийн тэнгэрийн хаяанд живж, гэрэл нь тод бөмбөлөгөөс арын хэсэгт панорама зураас болж, хэвтээ налуу зураас болж хувирав. Дрейк бартаат замын үеэр тээврийн хэрэгслийн хооронд арай ядан шилжиж, нисгэгчид өдрийг хэрхэн аюулгүй өнгөрүүлж байгааг гайхах цаг олов. Алисия нисдэг тэргэнд сууж байхдаа түүний мэдрэмжийг бага зэрэг тодруулав.
  
  "Хөөе залуусаа, энэ залуу биднийг алах гэж байна гэж бодоо юу?"
  
  Кинимака оосортойгоо чанга уяж, чадах чинээгээрээ нөөц оосортой зууралдаж, "Тэр тэднийг үсэрч байна гэж бодож байгаа гэдэгт би итгэлтэй байна" гэж шүдээ хавиран хэлэв.
  
  Харилцаа холбоо бүрэн ажиллагаатай, нээлттэй байсан. Тэдний багийнхан Тагнуулын төв газраас нийлүүлсэн зэвсгийг шалгаж байхад чимээгүй болов. Дрейк ердийн сэжигтнүүдийг олсон бөгөөд үүнд Glocks, HKS, байлдааны хутга, олон төрлийн гранат багтжээ. Шөнийн харааны төхөөрөмжийг мөн өгсөн. Хэдхэн минутын дараа Хэйден холбоочин дээр ярьж эхлэв.
  
  "Тиймээс хүмүүс ээ, энэ номлолын өөр, илүү хувийн талыг авч үзэх цаг болжээ. Өрсөлдөгч багууд. Тагнуулын төв газар зургаа гэж хэлсээр байгаа тул үүнээс илүү биш байгаад талархъя. Александриа эс нь дэлхийн өнцөг булан бүрээс ТТГ-ын эсүүд, NSA болон нууц агентуудаас байнга мэдээлэл хүлээн авдаг. Тэд надад ямар нэгэн холбогдох баримтыг дамжуулдаг..."
  
  "Хэрэв энэ нь тэдний ашиг сонирхолд нийцэж байгаа бол" гэж Кенси хөндлөнгөөс оролцов.
  
  Хэйден ханиалгав. "Таныг төрийн байгууллагуудтай муу туршлага хуримтлуулж байсныг би ойлгож байна, мөн Тагнуулын төв газар маш муу хэвлэлээр гардаг, гэхдээ би тэдний төлөө ажилласан. Тэгээд ядаж л би ажлаа зөв хийсэн. Тэдэнд хамгаалах ёстой бүхэл бүтэн үндэстэн бий. Би чамд баримт өгнө гэдэгт итгэлтэй байгаарай."
  
  "Түүний хормойг юу дээшлүүлж байгааг би гайхаж байна" гэж Алисиа холбоочин руу шивнэв. "Энэ тийм ч сайн зүйл биш гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  Кенси түүн рүү ширтэв. "Чиний хормойг дээшлүүлдэг сайхан зүйл юу байж болох вэ?"
  
  "Би мэдэхгүй". Алисия хурдан нүдээ анив. "Жонни Деппийн ам?"
  
  Хэйден хоолойгоо засаад үргэлжлүүлэв. "Тусгай хүчний зургаан баг. Хэн нь өрөвдөж, хэн нь шууд дайсагнаж байгааг ялгахад бэрх. Битгий төсөөл. Бид хүн бүрийг дайсан мэт үзэх ёстой. Үүнд бидний мэдэх улс орнуудын аль нь ч үүнийг хүлээн зөвшөөрөхгүй. Та эдгээр залуусын заримыг нь таньдаг байж магадгүй гэдгийг би ойлгож байна, гэхдээ дуу нь хэвээрээ байна."
  
  Хэйден түр зогсоход Дрэйк Британийн бүрэлдэхүүний тухай бодов. SAS нэлээд хэдэн дэглэмтэй байсан бөгөөд тэрээр олон жилийн турш хол байсан ч хэт элит цэргүүдийн ертөнц тийм ч том биш байв. Хэйден тулалдааны талбарт тэднийг сэрэмжлүүлэхийн оронд одоо болзошгүй сөргөлдөөн, урьдчилан сэргийлэх талаар ярих нь зөв байв. Даль Шведийн бүрэлдэхүүнийг, харин Кензи Израилийн бүрэлдэхүүнийг сонирхож магадгүй юм. Сайн ажил, тэнд Америкийн уламжлалт оролцоо байгаагүй.
  
  "Би Хятадыг найрсаг гэж төсөөлж чадахгүй байна" гэж тэр хэлэв. "Орос ч биш."
  
  "Энэ хурдаар" гэж Май цонхоор харав. "Тэд харанхуйд дүрс байх болно."
  
  "Бидэнд улс орон бүрийн өнөөгийн байдлын талаар төсөөлөл байна уу?" гэж Далл асуув.
  
  "Тийм ээ, би яг энэ зүг рүү явж байсан. Бидний хэлж байгаагаар Шведүүд хэдэн цагийн зайтай байдаг. Францчууд гэртээ байгаа хэвээр байна. Моссад хамгийн ойр, маш ойрхон."
  
  "Мэдээж" гэж Далл хэлэв. "Тэд хаашаа явж байгааг хэн ч мэдэхгүй."
  
  Дрейк бага зэрэг ханиалгав. "Та Шведийн бүтэлгүй оролдлогыг зөвтгөх гэж байна уу?"
  
  "Одоо та Евровидениед оролцож байгаа юм шиг сонсогдож байна. Мөн хэн ч Британийг дурдаагүй. Тэд хаана байрладаг вэ? Цай чанасан хэвээр байна уу?" Даль төсөөллийн аягыг өргөөд, бяцхан хуруугаа наачихсан байв.
  
  Энэ бол шударга цэг байсан. "За, Швед улс хойшоо эхэлсэн байх."
  
  "Ядаж л тэд эхэлсэн."
  
  "Залуусаа" гэж Хэйден хөндлөнгөөс оролцов. "Бид ч бас үүний нэг хэсэг гэдгийг битгий мартаарай. Мөн Вашингтон биднийг ялна гэж найдаж байна."
  
  Дрейк инээв. Дал инээв. Лорен ярьж эхлэхэд Смит дээш харав.
  
  "Энэ бүхний нэг сонирхолтой зүйл бол эдгээр улс орнуудын зарим нь аливаа хөндлөнгийн оролцоог эрс эсэргүүцэж байгаа явдал юм. Мэдээжийн хэрэг, новшийн түвшин үргэлж өндөр байдаг, гэхдээ бид зарим шударга бус элементүүдтэй тэмцэж чадна."
  
  "Албан бусаар уу? Хагархай бүлгүүд?" - гэж Кинимака асуув.
  
  "Энэ боломжтой."
  
  "Энэ нь биднийг үндсэн мэдээлэл рүү буцаан авчирдаг" гэж Хайден хэлэв. "Бүгд л дайсагналцдаг."
  
  Дрейк Смит түүний мэдэгдлийн талаар юу гэж бодсон бол гэж гайхав. Кускод буцаж ирэхэд Жошуа дайсагнасан боловч түүний үхлийг засгийн газраас зөвшөөрөөгүй бөгөөд тус улсад байх нь байнга өөрчлөгдөж, маргаантай байсан тул юу болохыг хэн ч мэдэхгүй байв. Энэ хүний үхэл санамсаргүй тохиолдсон боловч анхаарал болгоомжгүй, хэт хичээнгүй байдлаас болсон. Тийм ээ, тэр шимэгч, алуурчин байсан ч нөхцөл байдал өөр байсан.
  
  Нисдэг тэрэгний дараа тэд завиар дүүргэв. Хар хувцас өмсөж, нүүрээ өнгөлөн далдалсан, Хеллеспонтын усан дундуур жигдхэн эргэлдэж, шөнө эцэст нь харанхуйгаар дүүрэв. Тэдний явсан зам хоосон, алс холын эргийн цаана гэрэл анивчиж байв. Хеллеспонт бол Европ, Азийн хилийн нэг хэсгийг бүрдүүлдэг чухал суваг байв. Нарийн хоолой болох Галлиполи нь хойд эрэгт байрладаг байсан бол бусад хилийн ихэнх хэсэгт хүн ам харьцангуй сийрэг байв. Тэд усан дундуур гулсаж байхдаа Хэйден, Лорен хоёр харилцаа холбоогоо ашигласан.
  
  "Ганнибал хэзээ ч булштай байгаагүй, бүр булшны тэмдэг ч байгаагүй. Гайхалтай карьерын дараа энэ домогт генерал хөгшин насандаа хордож бараг ганцаараа нас баржээ. Тэгвэл ямар ч тэмдэггүй булшийг яаж олох вэ?"
  
  Лорен түр зогсоход Дрейк дээш харав. Тэр тэднээс асуусан уу?
  
  Смит шийдлийг олохоор зоригтойгоор хөдөлсөн. "Сонар?"
  
  "Боломжтой, гэхдээ та хаанаас хайхаа сайн мэдэх хэрэгтэй" гэж Далл хариулав.
  
  "Тэд ойлгомжгүй баримт бичиг, бүртгэх боломжтой баримт олсон, тийм ээ, гэхдээ цаг хугацаа алдсан" гэж Хайден хэлэв. "Ганнибалын хувь тавилан Ромын империализмыг эсэргүүцсэн баатрыг хайрладаг хүмүүсийг үргэлж бухимдуулдаг. Ийм хүмүүсийн нэг нь жаран онд Истанбулд айлчилж байсан Тунисын Ерөнхийлөгч юм. Энэ айлчлалын үеэр түүний хүссэн цорын ганц зүйл бол Ганнибалын шарилыг Тунис руу авч явах явдал байв. Өөр юу ч хамаагүй. Түрэгүүд эцэст нь жаахан тайвширч, түүнийг богино аялалд дагуулан явав."
  
  "Жараад?" гэж Дал хэлэв. "Тэр үед дайны гэмт хэрэгтнүүд өөрсдийн муу төлөвлөгөөгөө хэрэгжүүлж эхэлсэн юм биш үү?"
  
  "Илүү магадлалтай". Хэйден хэлэв. "Тэд Кубад суурьшиж, шинэ амьдрал эхлүүлсний дараа. Дараа нь тэдний шинэ захиалга бараг хорин жил үргэлжилсэн."
  
  "Бүтээлч болоход маш их цаг байна" гэж Алисия хэлэв.
  
  "Тэдний хувьд дөрвөн морьтныг сонго" гэж Май нэмж хэлэв. "Ганнибал - Дайны морьтон уу? Энэ нь утга учиртай. Харин байлдан дагуулалт, өлсгөлөн, үхэл гэж хэн бэ? Африкийн Дарданелл яагаад үндсэн дөрвөн чиглэлийн нэг юм бэ?"
  
  "Сайн байна" гэж Алисиа Мэйг давтаж, Дрейк хүчин чармайлтаа хоёр дахин нэмэгдүүлэв. "Чи тэр бяцхан сэтгэхүйн малгайгаа буцааж зүүх хэрэгтэй, Фокси."
  
  Лорен инээмсэглэв. Дрэйк түүний хоолойны өнгөнөөс л мэдэж байв. "Тиймээс туркууд, ялангуяа Ганнибалыг үл хүндэтгэсэндээ ичиж, Тунисын ерөнхийлөгчийг Хеллеспонт дээр аваачив. Эвдэрсэн барилгатай дэнж дээр" гэж бичсэн байдаг. Энэ бол Ганнибал Барсагийн алдартай амралтын газар юм."
  
  Дрейк хүлээсэн ч өөр мэдээлэл ирээгүй. "Гэсэн хэдий ч тэр гучин жилийн өмнө байсан" гэж тэр хэлэв.
  
  "Тэр тэнд маш удаан байсан" гэж Лорен хэлэв, "түркүүд хүндэтгэлийн харуул жагсаасан нь эргэлзээгүй."
  
  Дрэйк эргэлзсэн харагдав. "Үнэнийг хэлэхэд энэ нь зүгээр л хүндэтгэлийн булш байж болно."
  
  "Тэд Тунисын ерөнхийлөгч Мэттийг тэнд аваачсан. Тэрээр гэртээ буцаж ирэхдээ "Ганнибалын булшны элс" гэж бие хамгаалагчдынхаа баталгаажуулсан лонхтой элс авчээ. Ийм нөхцөлд, тэр жил туркууд үнэхээр Тунисын ерөнхийлөгчийг хуурах болов уу?"
  
  Дрейк эргийн шугамын ойртож буй харанхуй муруй руу толгой дохив. "Бид олж мэдэх болно."
  
  
  ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк булга шиг өнгөтэй хурдны завийг уснаас гаргаж, ойролцоох хуучин үндэст бэхлэх, гадна хөдөлгүүрийг суурилуулахад тусалсан. Мэй, Алисиа, Смит хоёр застав байгуулахаар яаравчлав. Кинимака Далийн тусламжтайгаар хүнд үүргэвчнүүдийг өргөв. Дрейк гуталныхаа доор элсийг мэдрэв. Агаар нь газрын үнэртэй байв. Далайн давалгаа түүний зүүн талын эрэг рүү ширүүн давхиж, завиар эрчлэв. Жадчид дүгнэлт хийж байхад өөр чимээ аниргүйг эвдсэнгүй.
  
  Хэйден зөөврийн GPS навигатор барьсан байв. "Сайн байна. Би координатуудыг программчилсан. Бид явахад бэлэн үү?"
  
  "Бэлэн" гэж хэд хэдэн хоолой хариуд нь амьсгалав.
  
  Хэйден урагшилж, Дрэйк түүний ард суугаад түүний хөл доорхи элсэнцрийг гатлав. Тэд тухайн газрыг байнга сканнердсан боловч өөр гэрлийн эх үүсвэр харагдахгүй байв. Магадгүй тэд хамгийн түрүүнд энд ирсэн байх. Магадгүй бусад багууд бүх хүнд ачааг өөр хэн нэгэнд даатгаж орхисон байх. Магадгүй одоо ч тэднийг ажиглаж байсан байх.
  
  Боломжууд хязгааргүй байсан. Тэднийг өнгөрөхөд Дрейк Алисиа руу толгой дохин англи эмэгтэй эгнээнд оров. "Нэг талдаа хэлбэлзэж магадгүй."
  
  "Смит яах вэ?" - Би асуусан.
  
  "Би энд байна. Зам нь тодорхой."
  
  Өө тийм, гэхдээ бид дотогшоо явж байна гэж Дрейк бодсон ч юу ч хэлсэнгүй. Зөөлөн элс нь хатуу шороон дээр бууж, дараа нь тэд далан дээр авирав. Хэдхэн тохой өндөр, налуу оройтой тэд удалгүй элсэн цөлийн хилийг давж, тэгшхэн газар дээр суув. Хэйден зам зааж өгөөд, тэд үржил шимгүй эзгүй газрыг гатлав. Одоо харуул илгээх шаардлагагүй болсон. Тэд милийн зайд харж байсан ч Мэй, Смит хоёр хол байж, харах хүрээгээ нэмэгдүүлэв.
  
  GPS-ийн дэлгэц чимээгүй анивчиж, тэднийг зорилтот газартаа улам ойртуулж, шөнийн харанхуй нуман хаалга тэдний дээр сүр жавхлантай байв. Маш их зайтай, тэнгэр асар том байсан; одод бараг харагдахгүй, сар бол жижигхэн судал юм. Арван минут хорин, дараа нь гуч болж, тэд ганцаараа алхсаар байв. Хэйден баг болон Александриа хоёрын аль алиных нь тусламжтайгаар холбоо барьж байсан. Дрейк түүнийг хүрээлэн буй орчиндоо оруулан, байгалийн хэмнэлээр амьсгалахыг зөвшөөрөв. Амьтдын чимээ, сэвшээ салхи, дэлхийн чимээ шуугиан - энэ бүхэн тэнд байсан, гэхдээ зохисгүй зүйл байхгүй. Тэр тэдний эсрэг байгаа багууд тэдэн шиг сайн байж чадна гэдгийг ойлгосон ч өөрийнхөө болон найз нөхдийнхөө чадварт итгэдэг байв.
  
  "Урагшаа" гэж Хэйден шивнэлээ. "GPS нь газар нутаг дөчин фут орчим өргөгдсөнийг харуулж байна. Энэ бол бидний хайж буй толгод байж магадгүй юм. Дээшээ хар."
  
  Тэр толгод харанхуйн дундаас аажуухан гарч ирж, саад тотгорыг даван тууштай зам сийлэхэд хуурай газар шороон дээр овоорсон үндэс, чулуурхаг шороон дов толгод байв. Дрэйк, Алисиа хоёр хэсэг зуур зогсоод эргэж харан, далайн эрэг хүртэл үргэлжилсэн гөлгөр харанхуйг анзаарав. Түүнээс гадна боомтын гялалзах гэрэл, огт өөр оршихуй.
  
  "Нэг өдөр?" гэж Алисия гайхан асуув.
  
  Дрейк тэгж найдаж байсан. "Бид тийшээ хүрнэ" гэж тэр хэлэв.
  
  "Энэ амархан байх ёстой."
  
  "Бас хайр. Дугуй унах шиг. Гэхдээ та тэнцвэрээ олохоосоо өмнө унаж, зүсэгдсэн, хөхөрсөн, хуссан байдаг."
  
  "Тэгэхээр замын тал нь аль хэдийн өнгөрсөн байна." Тэр түүнд богино хугацаанд хүрч, дараа нь толгод руу явав.
  
  Дрейк түүнийг чимээгүй дагаж явлаа. Алисиа Майлс өөрийгөө сүйтгэх тойргоосоо салсан тул ирээдүйд үнэхээр шинэ боломжууд бий болсон. Тэдний хийх ёстой зүйл бол дэлхийн ард түмнийг зовлонд унагахын тулд өөр нэг бүлэг галзуу хүмүүс, мегаломануудыг ялах явдал байв.
  
  Тийм ч учраас түүн шиг цэргүүд бүх зүйлийг эгнээнд тавьдаг. Хажуу талын Адриан, замын эсрэг талын Грэм хоёрт. Өдөр бүр хоёр хүүхдээ сургуульд нь цагт нь хүргэж өгөх гэж тэмцдэг Клоегийн хувьд. Супермаркет руу явах замдаа ёолж, ёолж байсан хосуудад зориулав. Тойрог замын түгжрэлд сайхан сэтгэлтэй сууж байсан хүмүүс, дараалалд үсэрсэн хүмүүст тустай. Харанхуй болсны дараа таны микроавтобус эсвэл гараж руу авирч, чадах бүхнээ хийж байсан хог хаягдлыг биш. Танхайрсан, эрх мэдэл хайгч, араар нь хутгалсан хүмүүст зориулагдаагүй. Хүндлэл, хайр, халамжийн төлөө шаргуу тэмцсэн хүмүүсийг халамжлах болтугай. Үр хүүхдийнхээ ирээдүйн төлөө тэмцсэн хүмүүс түүний аюулгүй байдалд итгэлтэй байг. Бусдад тусалсан хүмүүст туслаасай.
  
  Хэйден намуухан дуугаар түүний анхаарлыг татав. "Энэ газар байж болно. GPS үүнийг хэлж байна, би өмнө нь хаягдсан барилга байгааг харж байна."
  
  Тэр давхцаж буй өнгөт цэгүүдийг харав. Тэр үед үйл явдлын гол төв нь байсан. Одоо нарийн ширийн зүйл хийх цаг байсангүй. Тэд одоо энд байгаа тул илүү хурдан олж чадвал Ганнибалын булшийг хайж олохдоо салют буудах байсан ч байж магадгүй. Учир нь Дрейк хэрэв тэд үүнийг олж чадвал бусад бүх багууд олж чадна гэдэгт итгэлтэй байсан.
  
  Хайден ойролцоох талбайг тэмдэглэв. Кинимака, Дал хоёр хүнд үүргэвчээ газарт буулгав. Мэй, Смит нар ажиглалтын хамгийн сайн байр суурийг эзэлсэн. Дрэйк, Алисиа нар туслахаар Хэйден рүү ойртлоо. Зөвхөн Йорги л юу хийхээ хэлэхийг хүлээх зуураа эргэлзэж байгаагаа харуулан унжсан байв.
  
  Кинимака, Даль нар нүүрстөрөгчийн шилэн тавиур дээр гурвалжин суурилуулж, илүү ихийг бэлэглэснээр гайхалтай гар чийдэн бүтээжээ. Эдгээр нь зүгээр л тод чийдэн биш, нарны гэрлийг аль болох ойртуулахын тулд бүтээгдсэн. Үнэнийг хэлэхэд, Тагнуулын төв газрын өргөн хүрээний чадавхи хүртэл Египетэд хязгаарлагдмал байсан ч Дрейк аппарат нь тийм ч муу харагдахгүй гэж бодсон. Кинимака том талбайг гэрэлтүүлэхийн тулд тавиур дээр суурилуулсан чийдэнг ашигласан бөгөөд дараа нь Хайден, Далл нар газар судлахаар явав.
  
  "Одоо анхаарлаа хандуулаарай" гэж Хайден тэдэнд хэлэв. "Эцсийн шүүлтийн зарлигт эдгээр зэвсгүүдийг Ганнибал нас барснаас хойш удаан хугацааны дараа энд булсан гэж мэдэгджээ. Энэ бол оршуулгын чулуу биш, тэмдэггүй булш юм. Тиймээс бид яс, блок, багана биш эвдэрсэн газрыг хайж байна. Бид эртний дурсгалт зүйл биш, саяхан оршуулсан зүйлсийг хайж байна. Энэ нь тийм ч хэцүү биш байх ёстой..."
  
  "Ингэж битгий хэл!" гэж Дал хуцав. "Чи бүх зүйлийг бузарлах болно, хараал ид"
  
  "Бид Ганнибалыг хайх шаардлагагүй гэдгийг л хэлж байна. Зөвхөн зэвсэг."
  
  "Сайн цэг." Кинимака периметрийн эргэн тойронд гэрэлтүүлгийг бага зэрэг тохируулсан.
  
  Хэйден газар дээрх гурван газрыг тэмдэглэв. Тэд бүгд ямар нэгэн байдлаар өөрчлөгдсөн юм шиг харагдаж байсан бөгөөд саяхан болоогүй. Йорги гартаа хүрз барин болгоомжтой дөхөв. Түүнтэй Дрейк, Алисиа нар нийлж, араас нь Кинимака ирэв.
  
  "Зүгээр л ухаад үз" гэж Хайден хэлэв. "Яараарай".
  
  "Хэрвээ урхи байгаа бол яах вэ?" гэж Алисия асуув.
  
  Дрэйк хуучирсан барилга руу харав. Хана нь дэлхийн жинг атгах мэт гунигтай унжиж унжиж байв. Нэг талыг нь аварга хутгаар хэрчсэн мэт зүссэн байсан бөгөөд блокууд нь хоёр талаасаа шүд шиг цухуйжээ. Дээвэр нь нураад удаж байгаа, хаалга цонх ч байсангүй. "Тийм ээ, бид тэнд хоргодох газар олдохгүй байх шиг байна."
  
  "Баярлалаа".
  
  "Бүү санаа зов, хайраа. Толгойгоо дээш нь өргө."
  
  Дрэйк ууртай хурц харцыг үл тоон ажилдаа оров. -Тэгвэл Дөрвөн морьтны ач холбогдол юу вэ? гэж Хэйденээс холбоо баригчаас асуув.
  
  "Сэтгүүлчийн төвийн хамгийн сайн таамаг юу? Эдгээр нь бидний хайж буй түүхэн хүмүүс, олно гэж найдаж буй зэвсэгтэй тохирч байна. Тиймээс Ромчуудыг үзэн ядаж өссөн Ганнибал Ромд бараг эцэс төгсгөлгүй дайн эхлүүлсэн, тийм үү? Эндээс бид дайны зэвсгийг олох болно."
  
  "Тэд морьтон байж магадгүй" гэж Кинимака таслав. "Ганнибал байсан гэсэн үг."
  
  "Тийм ээ, арай дэндүү тодорхойгүй байна, Мано."
  
  "Тэгэхээр энэ нь Библитэй ямар ч холбоогүй юм уу?" Дрейк өөр нэг овоо шороо ухаж гаргав. "Учир нь бидэнд эдгээр тэнэг кодуудын аль нь ч хэрэггүй."
  
  "За, тэд Илчлэлт дээр гарч ирсэн ба..."
  
  "Хөөх!" Алисиа гэнэт хашгирав. "Би ямар нэгэн зүйл цохисон гэж бодож байна!"
  
  "Анхаарлаа" гэж Мэйгийн хоолой холбоочин дээр шивнэв. "Усан дээр шинэ гэрэл гарч ирэв, тэд хурдан ойртож байна."
  
  
  ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк хүрзээ шалан дээр тавиад Алисиа руу харав. Йорги аль хэдийн тэнд байсан бөгөөд түүнд ухахад нь тусалжээ. Кинимака ч хурдан дэвшсэн.
  
  "Бидэнд хэр их цаг байна?" гэж Хайден яаралтай асуув.
  
  "Тэдний хурднаас харахад гучин минут тэргүүлж байна" гэж Смит хариулав.
  
  Даль анхааралтай ажиглав. "Ямар нэгэн сэжүүр байна уу?"
  
  "Магадгүй Моссад" гэж Кенси хариулав. "Тэд хамгийн ойр байсан."
  
  Дрэйк тангараглав. "Зөвхөн би хараал идсэн Шведчүүдийг түрүүлж ирээсэй гэж хүсдэг байсан."
  
  Алисиа нүхэнд өвдөг хүртлээ зогсож, хүрзнийхээ ирмэгийг зөөлөн газар ухаж, объектыг суллахыг хичээв. Тэр тэмцэж, баяр баясгалангүйгээр тодорхойгүй ирмэгийг татан авав. Кинимака дээрээс нь газрыг цэвэрлэж байсан бөгөөд Йорги газар дахь үргэлж томорч буй шархтай Алисиатай нэгдэв.
  
  "Энэ юу вэ?" - Би асуусан. гэж Дрейк асуув.
  
  Хэйден гараа өвдөг дээрээ тавин доош тонгойв. "Одоохондоо би тодорхой хэлж чадахгүй байна."
  
  "Өөрийгөө тат, Алисиа." Дрейк инээмсэглэв.
  
  Гялс ширтэх, өргөсөн хуруу нь түүний цорын ганц хариу үйлдэл байв. Тухайн зүйл нь шороонд дарагдсан, бүх талаараа шороонд дарагдсан байсан ч хэлбэр дүрстэй байсан. Урт гонзгой, хоёр метрээс нэг метр орчим хэмжээтэй, тодорхой хайрцаг хэлбэртэй, амархан хөдөлдөг байсан нь огт хүнд биш гэдгийг харуулж байна. Асуудал нь хатуу шороо, үндэсээр хүрээлэгдсэн, нягтруулсан байсан. Дрэйк хайрцгаасаа далай руу харан гэрлүүд улам ойртож байгааг харж, ийм жижиг, хөнгөн чингэлэгт сүйрлийн цэргийн зэвсгийг яаж агуулж чадах вэ гэж гайхав.
  
  "Арван таван минут" гэж Смит хэлэв. "Өөр ойртох шинж тэмдэг алга."
  
  Алисиа газартай ноцолдож, харааж зүхэж, эхэндээ хаашаа ч хүрэхгүй байсан ч эцэст нь тэр зүйлийг тайлж, Юргид гаргаж авахыг зөвшөөрөв. Тэр үед ч ургасан усан үзмийн мод, орооцолдсон үндэс нь түүнд аз жаргалтай мэт наалдсан, хатуу, мушгирсан баглаа түүнийг тавихаас татгалзав. Одоо тэд бэлхүүс хүртлээ шаварт дарагдаж, хувцсаа сэгсэрч, хүрз түшиж байв. Дрейк "Эрчүүд ажил дээрээ" гэсэн тодорхой шугамаас татгалзаж, өргөхөд туслахаар бөхийв. Даль мөн бөхийж, тэд хамтдаа объектын хажуу талд дэмжлэг олж, сугалж авав. Үндэс нь эсэргүүцэж, эвдэрч, задарсан. Зарим нь насан туршдаа тэвчсэн. Дрейк дарж, нүх рүү мөлхөж, ирмэг дээгүүр гарахыг мэдэрсэн. Нүүлгэн шилжүүлсэн хөрсний голууд дээрээс урсаж байв. Дараа нь тэр Далитай хамт босоод Алисия, Йорги хоёр руу ширтэв. Хоёулаа нүүр нь улайж, амьсгал нь хүндэрч байв.
  
  "Юу?" - Би асуусан. гэж Дрейк асуув. "Та хоёр цайны завсарлага авахаар төлөвлөж байна уу? Новш эндээс зайл" гэж хэлсэн.
  
  Алисия, Йорги хоёр нүхний ёроолыг дахин шалгаж, өөр хайрцаг эсвэл хуучин яс хайж байв. Юу ч олдсонгүй. Хэсэг хугацааны дараа орос залуу нүхний захаар гүйж, ямар ч байхгүй мэт санагдсан газраас дэмжлэг хайж, налуу дээгүүр үсэрч, нүхний ирмэг дээр гарч ирэв. Алисиа юу болж байгааг харамсаж хараад, хажуу тийшээ жаахан эвгүй харайв. Дрейк түүний гараас бариад дээш татав.
  
  Тэр хөхрөв. "Чи хүрзээ мартчихаж."
  
  "Чи очиж авмаар байна уу? Би эхлээд толгойгоо санал болгож байна" гэж хэлсэн.
  
  "Хязгаарлалт, хязгаарлалт."
  
  Хэйден нүх рүү үргэлжлүүлэн харав. "Хөөрхий хөгшин Ганнибал Барсатай цагийг өнгөрөөх сайхан цаг гэж би бодсон. Хамтран зүтгэгчээ үл хүндэтгэхийг бид хүсэхгүй байна" гэжээ.
  
  Дрэйк зөвшөөрч толгой дохив. "Домог".
  
  "Хэрэв тэр тэнд байгаа бол."
  
  "Нацистууд судалгаагаа хийсэн" гэж Хайден хэлэв. "Тэгээд тэд үүнийг сайн хийсэн гэдгийг би дурамжхан хүлээн зөвшөөрч байна. Ганнибал ажилдаа сайн байсан учраас л мөнхийн алдар нэрд хүрсэн. Түүний Альпийн нурууг туулсан аялал нь анхны дайны үеийн цэргийн хамгийн гайхамшигтай амжилтуудын нэг хэвээр байна. Тэрээр өнөөг хүртэл алдаршсан цэргийн стратегийг танилцуулсан."
  
  Хэсэг хугацааны дараа тэд дээш харав. Даль тэдэнтэй хамт байсан. Кинимака бараагаа холдуулаад хар модоор хийсэн бат бөх хайрцгийг дэлгэв. Дээд талд нь жижиг сүлд байсан бөгөөд Хавайчууд үүнийг харуулахыг оролдсон.
  
  Хэйден над руу бөхийв. "Тэгээд л болоо. Тэдний гар хийцийн лого. Эцсийн шүүлтийн дараалал."
  
  Дрэйк үүнийг судалж, бэлгэдлийг цээжилэв. Энэ нь луужингийн өөр өөр цэгүүдэд дөрвөн эрчилсэн сүлжсэн сүлжсэн жижиг төв тойрогтой төстэй байв. Тойрог нь хязгааргүй байдлын бэлгэдэл байв.
  
  "Хайр бол зэвсэг" гэж Хайден хэлэв. "Дотоод ертөнцөө хамгаалах уу?" Тэр мөрөө хавчив. "Шаардлагатай бол бид үүнийг дараа нь шийдэх болно. Явцгаая."
  
  Дэнлүүнүүд далайд байхаа больсон бөгөөд энэ нь Моссад, хэрэв хэн нь хамгийн ойр байсан бол хатуу газарт хүрч, арван таван минут хүрэхгүй хугацаанд бүх хурдаараа очсон гэсэн үг юм. Дрейк сөргөлдөөн хэрхэн дуусахыг дахин гайхав. SPEAR-д бүх дөрвөн зэвсгийг ямар ч үнээр хамаагүй хамгаалах тушаал өгсөн боловч тулааны талбарт тушаал төгс биелэх нь ховор байв. Бусдын нүүрэн дээрх сандарч буйг тэр хараад, командын бүтцэд хамгийн ойр байсан Хэйден хүртэл тэдэнтэй адилхан санагдаж байгааг мэдэж байв.
  
  Тэд явахаар бэлдэж байв.
  
  "Мөргөлдөөнөөс зайлсхийхийг хичээ" гэж Хайден хэлэв. "Мэдээж".
  
  "Бид чадахгүй бол яах вэ?" гэж Далл асуув.
  
  "За, хэрэв Моссад бол бид ярилцаж магадгүй."
  
  "Тэд үнэмлэхний хантаазтай гэдэгт би эргэлзэж байна" гэж Алисия бувтнав. "Энэ бол цагдаагийн шоу биш."
  
  Хэйден холбоо баригчаа түр унтраасан байрлалд шилжүүлэв. "Хэрэв бид буудвал бид тулалдана" гэж тэр хэлэв. "Бид өөр юу хийж чадах вэ?"
  
  Дрейк үүнийг хамгийн сайн буулт гэж үзсэн. Тохиромжтой ертөнцөд тэд ойртож буй цэргүүдийн хажуугаар гулсаж, ямар ч гэмтэлгүйгээр тээвэрлэлтэндээ буцаж ирэх байсан. Мэдээжийн хэрэг, SPEAR хамгийн тохиромжтой ертөнцөд байхгүй. Багийнхан гарахаар бэлдэж байхад тэр зэвсгээ дахин шалгав.
  
  "Урт замаар яв" гэж Хайден санал болгов. "Тэд тэгэхгүй".
  
  Бүх урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ. Мөргөлдөөнөөс зайлсхийх бүх заль мэх.
  
  Лорены хоолой түүний чихэнд өргөс шиг боллоо. "Бид дөнгөж сая мэдээ авлаа, хүмүүс ээ. Шведүүд ч бас ойртож байна."
  
  
  ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк удирдан чиглүүлж, эхлээд хуучирсан барилгыг тойрон алхаж, дараа нь энгэр уруу явав. Харанхуй газар нутгийг бүрхсэн хэвээр байсан ч үүр цайх нь яг л булан тойроод байв. Дрэйк далайн эсрэг чиглэлд өөрийгөө олох хүртлээ замаа жигд бус гогцоонд дүрсэлжээ.
  
  Мэдрэмж сэрэмжтэй, толгойгоо өргөв, баг биднийг дагаж байна.
  
  Дал хайрцгийг гартаа тагийг нь болгоомжтой атгав. Кэнзи түүний хажууд гүйж очоод замаа олоход нь туслав. Багийнхан шөнийн харааны хэрэгсэл өмссөн байсан бөгөөд Смитээс бусад нь хүрээлэн буй орчноо сайн мэддэг байхыг илүүд үздэг байв. Энэ бол сайн хослол байсан. Тэд зэрэгцэн гүйсээр довны бэл, хоргодох газаргүй тэгш тал руу хүртлээ. Дрейк гогцоондоо наалдаж, тэднийг завины ерөнхий чиглэлд хөтлөв. Нэг ч үг дуугарсангүй - хүн бүр мэдрэхүйгээ ашиглан хүрээлэн буй орчноо шалгадаг.
  
  Тэд дайснууд нь ямар их үхлийн аюултай болохыг мэддэг байв. Энэ удаад хагас сонирхолтой хөлсний цэргүүд байхгүй. Өнөөдөр, дараагийн, дараагийнх нь тэднээс дутахааргүй цэргүүдтэй тулгарсан.
  
  Бараг л.
  
  Дрэйк тэднийг хэтэрхий хурдан хөдөлж байгааг мэдрээд удаашруулав. Газар нутаг нь тэдний талд байсангүй. Зүүн тэнгэрийн хаяанд цайвар туяа мөлхөж байв. Удахгүй бүрхэвч байхгүй болно. Смит баруун талд, Май зүүн талд зогсов. Баг нь доогуур хэвээр байв. Дээр нь хуучирсан барилгатай толгод жижгэрч, ард нь гарч ирэв. Хэд хэдэн модоор тасархай бут сөөг урдаа гарч ирэхэд Дрэйк бага зэрэг тайвшрав. Тэд байх ёстой газраасаа зүүн хойш хол зайд байсан ч эцсийн үр дүн нь үнэ цэнэтэй байв.
  
  Хамгийн сайн тохиолдол уу? Зодоон байхгүй.
  
  Тэр аюулаас сэрэмжлэн, биеийн хэлэмжийг төвийг сахисан хэвээр цааш явав. Холболт тайван хэвээр байв. Хамгаалах байранд дөхөж очиход хэн нэгэн тэнд хүлээж байсан байх вий гэж хурдаа хасав. Командосуудын хувьд тэд сэрэмжлүүлэг хүлээж байсан ч энэ номлолд юу ч хүлээн зөвшөөрөгдөөгүй.
  
  Дрейк хэд хэдэн мод, сийрэг бутаар хүрээлэгдсэн том талбайг хараад зогсоод бусаддаа завсарлага авахыг дохиов. Ландшафтыг шалгахад юу ч илрээгүй. Уулын орой түүний харж байгаагаар эзгүй байв. Тэдний зүүн талд, нимгэн бүрхэвч нь тэгш тал руу, дараа нь далайн эрэг рүү хөтөлж байв. Тэдний завь арван таван минутын зайтай байж магадгүй гэж тэр таамаглав. Тэр чимээгүйхэн холболтыг асаав.
  
  "Лорен, Шведүүдийн талаар ямар нэгэн мэдээ байна уу?"
  
  "Үгүй. Гэхдээ тэд ойрхон байх ёстой."
  
  "Бусад багууд уу?"
  
  "Орос агаарт байна." Тэр ичсэн бололтой. "Би танд албан тушаал өгч чадахгүй."
  
  "Энэ газар халуун бүс болох гэж байна" гэж Смит хэлэв. "Бид хөдлөх ёстой."
  
  Дрэйк зөвшөөрөв. "Гадаа гарцгаая."
  
  Тэр босож, ямар ч сум шиг цочирдсон хашгирахыг сонсов.
  
  "Тэнд боль! Бидэнд хайрцаг хэрэгтэй. Битгий хөдөл."
  
  Дрэйк эргэлзсэнгүй хурдан бууж, сэрэмжлүүлэгт талархаж, дайсныг алдсандаа цочирдов. Дал түүн рүү ширтэж, Алисиа төөрөлдөж байв. Май хүртэл гайхсан.
  
  Кенси хэлээ дарав. "Энэ Моссад байх ёстой."
  
  "Чи тэднийг буу тулган авсан уу?" гэж Хайден асуув.
  
  "Тийм ээ" гэж Дрейк хэлэв. "Илтгэгч шулуун урагшаа явж байгаа бөгөөд магадгүй хоёр талд туслахууд байгаа байх. Бидний яг хаана байхыг хүсч байна."
  
  "Бид урагшлах боломжгүй" гэж Май хэлэв. "Бид буцаж байна. Тэр чиглэлд." Тэр зүүн тийшээ заав. "Хамгаалах байр, зам, хэд хэдэн ферм байдаг. Хот тийм ч хол биш. Бид нүүлгэн шилжүүлэх тухай зарлаж болно."
  
  Дрейк Хэйден рүү харлаа. Тэдний дарга эрэг дагуу хойд зүг рүү, соёл иргэншил рүү зүүн тийш явах уу, эсвэл тулалдаанд тулалдах уу гэсэн сонголтыг дэнсэлж байгаа бололтой.
  
  "Бид энд үлдвэл сайн зүйл болохгүй" гэж Далл хэлэв. "Нэг элит дайсантай тэмцэх нь сорилт байх болно, гэхдээ бид илүү олон зүйлийг хийх гэж байгааг мэдэж байна."
  
  Дрейк Мэйгийн зөв гэдгийг аль хэдийн мэдэж байсан. Хойдууд авралд хүрэх ямар ч замыг санал болгосонгүй. Тэд Хеллеспонт мөрний дагуу халхавчгүйгээр гүйж, ямар нэгэн тээврийн хэрэгсэлд бүдэрч магадгүй гэж цэвэр азанд найдаж байв. Зүүн тийш аялах нь баталгаатай боломж юм.
  
  Дээрээс нь бусад багууд аль ч хотоос бараг ирдэггүй.
  
  Хайден үүнийг дуудаж, дараа нь зүүн тийш эргэж, газар нутаг, хурдан зугтах боломжийг үнэлэв. Энэ үед дахин хоолой сонсогдов.
  
  "Тэнд байгаарай!"
  
  Новш гэж Алисия амьсгаадан хэлэв. "Энэ залуу бол зөн билэгтэн юм."
  
  "Би зүгээр л сайн хараатай" гэж Смит харааны технологийн талаар дурджээ. "Хатуу юмны ард нуугдах. Бид галыг нь авах болно."
  
  Багийнхан зүүн зүг рүү хөдөллөө. Израйльчууд гал нээж, жадчдын толгой дээрх сумнууд модны иш, мөчрүүдийн завсрыг мөргөв. Навч бороо оров. Дрэйк зориудаар өндөр онилсон буудлагыг мэдээд, тэд энд ямар чөтгөрийн шинэ дайн хийх гэж байгааг гайхан хурдан авирав.
  
  "Энэ яг л армийн бэлтгэл сургуулилт шиг" гэж Алисия хэлэв.
  
  "Тэд резинэн сум хэрэглэдэг байх гэж найдаж байна" гэж Далл хариулав.
  
  Тэд авирч, хийц хийж, зүүн зүг рүү хөдөлж, илүү хүчтэй мод руу хүрч, хүмүүсийн анхаарлыг татав. Дрейк зориудаар өндрөөс хариу буудлаа. Тэр ямар ч хөдөлгөөний ул мөр хараагүй.
  
  "Зальт новшнууд."
  
  "Жижиг баг" гэж Кензи хэлэв. "Болгоомжтой. Автомат машинууд. Тэд шийдвэрээ хүлээх болно."
  
  Дрейк бүх давуу талыг ашиглахыг эрмэлзэж байв. Багийнхан алс холын тэнгэрийн хаяанд заналхийлсээр байгаа цайвар үүр цайх зүгт болгоомжтойгоор зүүн зүг рүү чиглэв. Дараагийн цэвэрлэгээнд хүрч ирээд Дрейк сумны исгэрэх чимээг сонсоод бараг л мэдэрлээ.
  
  "Хоол". Тэр нуугдахаар тагтаав. "Тэр ойрхон байсан."
  
  Илүү их буудлага, хоргодох байруудын дунд хар тугалга их хэмжээгээр ялгардаг. Хэйден Дрэйкийн нүд рүү гүнзгий харлаа. "Тэдний арга зам өөрчлөгдсөн."
  
  Дрэйк итгэж ядан гүнзгий амьсгаа авав. Израйльчууд ширүүн буудсан нь эргэлзээгүй болгоомжтой боловч ашигтай хурдаар урагшиллаа. Өөр нэг сум Йоргагийн толгойны ард байгаа модны холтосыг урж, оросыг ширүүн цочив.
  
  "Сайн биш" гэж Кенси ууртайгаар ярив. "Огт сайн биш".
  
  Дрейкийн нүд цахиур чулуу шиг байв. "Хэйден, Лорентай холбоо бариарай. Түүнийг бид хариу гал тавьж байгааг Кроуд батлахыг хүс!"
  
  "Бид гал хариулах ёстой" гэж Кенси хашгирав. "Та нар өмнө нь хэзээ ч шалгаж байгаагүй."
  
  "Үгүй! Тэд бол хөлсний цэргүүд, бэлтгэгдсэн, тушаал дагадаг элит цэргүүд юм. Тэд бол новшийн холбоотнууд, боломжит найзууд. Үүнийг шалгаарай, Хэйден. Одоо шалгаарай! "
  
  Шинэ сумнууд модыг цооллоо. Дайсан үл үзэгдэх, сонсогдохгүй хэвээр үлдсэн; SPIR тэдний давшилтын талаар зөвхөн өөрийн туршлагаас л мэдэж байсан. Дрейк Хэйден харилцах товчийг дарж, Лорентай ярьж байхыг хараад, хурдан хариу өгөхийг залбирав.
  
  Моссадын цэргүүд ойртож ирэв.
  
  "Бидний статусыг баталгаажуулна уу." Далын хоолой хүртэл ширүүн сонсогдов. "Лорен! Та шийдвэр гаргаж байна уу? Бид тулалдах гэж байна уу? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR баг аль хэдийн завинаасаа хөөгдсөн тул зүүн тийшээ явахаас өөр аргагүй болжээ. Тэд галын дор маш хэцүү байсан. Мэдэгдэж буй холбоотнуудтайгаа тулалдах хүсэлгүй байсан тэд хүзүүндээ хүртэл аюулд оров.
  
  Тэд шаналж, маажиж, цусаа урсгаж, зэвсэглэлдээ байгаа бүх заль мэхийг ашиглаж, өөрсдөдөө болон Моссадын хооронд илүү зай тавихын тулд заль мэхийг ашигласан. Лореныг эргэн ирэхэд хэдхэн минут зарцуулсан ч тэр минутууд Жастин Биберийн CD-ээс удаан үргэлжилсэн.
  
  "Кроу аз жаргалгүй байна. Тэр таныг захиалга авсан гэж хэлсэн. Ямар ч үнээр зэвсгээ хадгал. Дөрөв дөрвүүлээ" гэсэн.
  
  "Тэгээд энэ бүгд үү?" гэж Дрейк асуув. "Бид хэнтэй харьцаж байгаагаа түүнд хэлсэн үү?"
  
  "Мэдээж. Тэр уурласан бололтой. Бид түүнийг уурлуулсан гэж бодож байна."
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. Утгагүй. Энэ тал дээр бид хамтдаа ажиллах ёстой.
  
  Даль санал бодлоо илэрхийлэв. "Бид Перуд түүний тушаалыг эсэргүүцсэн. Магадгүй энэ нь эргэн төлөгдөх байх."
  
  Дрейк үүнд итгэсэнгүй. "Үгүй. Энэ нь өчүүхэн байх болно. Тэр тийм улстөрч биш. Биднийг холбоотнууд эсэргүүцэж байна. Новш. "
  
  "Бидэнд захиалга байна" гэж Хэйден хэлэв. "Өнөөдөр амьд үлдэж, маргааш тулалдъя."
  
  Дрейк түүний зөв гэдгийг мэдэж байсан ч израильчууд ч мөн адил зүйлийг хэлсэн байх гэж бодохоос өөр аргагүй. Ийнхүү олон зуун жилийн гомдол эхэлсэн. Одоо тэд нэг баг болж зүүн зүг рүү явж, ойн бамбай дотроо үлдэж, хэт түрэмгий биш, харин израильчуудыг удаашруулж чадахуйц арын хамгаалалт зохион байгуулав. Смит, Кинимака, Май нар өрсөлдөгчөө цаг тутамд дөнгөлж, бизнес хийх гэж байгаагаа харуулж чадсан.
  
  Дрэйк мод дундуур гүйж байхад энэ нь тэдний араас ирэв. Нисдэг тэрэг дээшээ дуугарч, дараа нь хазайж, үл анзаарагдам талбайд газарджээ. Хэйден нэг ч үг хэлэх шаардлагагүй байв.
  
  "Шведүүд үү? Оросууд уу? Бурхан минь, энэ бол зүгээр л новш шүү, залуусаа!"
  
  Дрейк тэр зүгт буун дуу гарахыг тэр даруй сонсов. Нисдэг тэрэгнээс дөнгөж буусан нэгнийг Моссад биш харин буудсан байна.
  
  Энэ нь одоо тусгай хүчний дөрвөн баг тулалдаж байна гэсэн үг.
  
  Урд нь ой дуусч, чулуун хэрмээр хүрээлэгдсэн өргөн талбайн цаана хуучин фермийн байшин харагдана.
  
  "Жаахан хугацаа аваарай" гэж тэр хашгирав. "Хүчтэй, хурдан ажилла. Бид тэнд дахин цугларч болно."
  
  Багийнхан тамын нохдууд халууцсан мэт гүйв.
  
  
  * * *
  
  
  Бүрэн боловч хяналттай хурдаар хөдөлж, багийнхан санамсаргүй байдлаар халхавчаас гарч, фермийн байшин руу гүйв. Хана, цонхны нээлхий нь толгод дээрх байшин шиг бараг л эвдэрсэн байсан нь хүн байхгүйг илтгэнэ. Тэдний ард гурван бүлэг тусгай хүчнийхэн хэвтэж байсан ч хэр ойрхон байна вэ?
  
  Дрейк мэдээгүй. Тэрээр эвдэрсэн газраар маш их гүйж, шөнийн хараагаа авч, гэрэлтэж буй тэнгэрийг ашиглан замаа тэмдэглэв. Багийн тал нь урагшаа, тал нь ард нь харав. Май Моссадын багийнхныг ойн захад хүрч ирснийг харсан гэж шивнэсэн боловч дараа нь Дрейк эхний намхан хананд хүрч, Май, Смит хоёр бага хэмжээний галыг дарав.
  
  Тэд хамтдаа чулуун хананы ард чихэлдэв.
  
  Фермийн байшин хорин алхмын өмнө хэвээр байв. Дрейк израильчуудыг болон бусад хүмүүст суурьшиж, хамгийн тохиромжтой харааны шугамыг бий болгох нь тэдэнд ямар ч ашиггүй гэдгийг мэдэж байв. Үүнээс гадна бусад багууд бие биенээсээ болгоомжлох болно. Тэр холбоочин руу ярьсан.
  
  "Та нар бөгсөө татсан нь дээр шүү, залуусаа."
  
  Алисия түүн рүү эргэж харав. "Энэ чиний хамгийн сайн америк аялга мөн үү?"
  
  Дрейк санаа зовсон харагдав. Новш. Би эцэст нь эргэж харав." Дараа нь тэр Даллыг харав. "Гэхдээ хөөе, энэ нь үүнээс ч дор байж магадгүй юм."
  
  Нэгэн адил тэд бүрхэвчийг эвдсэн. Мэй, Смит хоёр дахин гал нээж, хариуд нь ердөө хоёр удаа бууджээ. Өөр ямар ч чимээ сонсогдсонгүй. Дрэйк хатуу хана олоод зогсов. Хэйден тэр даруй Мэй, Смит, Кинимакад периметрийг хамгаалах үүрэг өгөөд, бусадтай нэгдэх гэж яарав.
  
  "Бид хэдхэн минутын турш зүгээр. Бидэнд юу байна?"
  
  Лаурены дуу тэдний чихийг дүүргэхэд Дал аль хэдийн газрын зургийг задалж байв.
  
  "Б төлөвлөгөө боломжтой хэвээр байна. Дотор руу чиглэнэ. Хэрэв та хурдан байвал унаа хэрэггүй болно."
  
  "Б-г төлөвлө." Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Б-г үргэлж төлөвлө."
  
  Бүх зүйл тодорхой болсныг тойргийн эргүүлийнхэн мэдээлэв.
  
  Хайден Далын авч явсан хайрцаг руу заалаа. "Бид энд хариуцлага хүлээх ёстой. Хэрэв та үүнийг алдвал дотор нь юу байгааг бид мэдэхгүй. Хэрэв та үүнийг дайсандаа алдвал..." Тэр үргэлжлүүлэх шаардлагагүй байв. Швед хүн хайрцгийг газар тавиад хажууд нь сөхрөн суув.
  
  Хэйден таган дээр сийлсэн тэмдэгт хүрэв. Эргэдэг ир нь аймшигтай анхааруулга илгээдэг. Дал тагийг болгоомжтой нээв.
  
  Дрейк амьсгаагаа дарлаа. Юу ч болоогүй. Энэ нь үргэлж эрсдэлтэй байх болно, гэхдээ тэд ямар ч далд цоож, механизмыг олж харахгүй байв. Одоо Дал тагийг бүрэн өргөж, доторх орон зай руу харав.
  
  Кенси инээв. "Энэ юу вэ? Дайны зэвсэг? Ганнибалтай холбогдож, захиалгаар далдлагдсан уу? Миний харж байгаа зүйл бол овоолсон цаас юм."
  
  Дал элгээ тэврэн суулаа. "Дайныг үгээр ч хийж болно."
  
  Хэйден болгоомжтойгоор хэд хэдэн хуудас цаас гаргаж ирээд бичвэрийг уншив. "Би мэдэхгүй" гэж тэр хүлээн зөвшөөрсөн. "Судалгааны файл ба... бичлэг шиг харагдаж байна..." Тэр хэсэг зогсов. "Тестүүд үү? Шүүх?" Тэр дахиад хэдэн хуудас эргүүлэв. "Угсрах техникийн үзүүлэлтүүд."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Одоо энэ нь муу сонсогдож байна. Тэд үүнийг Project Babylon, Lauren гэж нэрлэдэг. Та энэ талаар юу ухаж болохыг харцгаая."
  
  "Ойлголоо" гэж Нью-Йоркийн иргэн хэлэв. "Өөр юм байна уу?"
  
  "Би эдгээр шинж чанаруудыг дөнгөж ойлгож эхэлж байна" гэж Далл эхлэв. "Асар том юм..."
  
  "Доош!" гэж Смит хашгирав. "Ойртож байна."
  
  Багийнхан удааширч бэлтгэлээ базаалаа. Чулуун хананы цаана пулемётын галт тэрэг хүчтэй, дүлий мэт аянга дуугарав. Смит баруун талаас хариу гал хийн, ханан дахь нүхнээс онилов. Хэйден толгой сэгсэрлээ.
  
  "Бид үүнийг дуусгах ёстой. Эндээс гарна уу".
  
  "Бөхөө татах уу?" гэж Дрейк асуув.
  
  "Өгсөө ав."
  
  "Б төлөвлөгөө" гэж Алисия хэлэв.
  
  Аюулгүй байсаар тэд фермийн байшингийн ар тал руу хананаас хана руу нүүв. Шал нь хог хаягдлаар дүүрч, дээврийн хонхорхой болсон газрыг өрлөг, модон хэсгүүдээр тэмдэглэсэн байв. Май, Смит, Кинимака нар ар талыг бүрхэв. Тэднийг арын цонхнуудад ойртож ирэхэд Дрейк зогсоод урдах зам руугаа харав.
  
  "Энэ нь зөвхөн илүү хэцүү болно" гэж тэр хэлэв.
  
  Мандаж буй нар тэнгэрийн хаяанд өнгө алаглан гулсав.
  
  
  НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Уралдаан үргэлжилсээр байсан ч одоо магадлал багасч байв. Замыг тэргүүлж явсан Дрейк, Алисиа нар халхавчаа орхин дотогшоо чиглэн фермийн байшинг хөөцөлдөгч хоёрын хооронд үлдээж байтал эцэст нь Моссадын баг ойгоос гарч ирэв. Бүгд хар хувцас өмсөж, нүүрэндээ маск зүүсэн тэд намхан, болгоомжтой ойртож, зэвсгээ өргөж, буудаж байв. Май, Смит хоёр хурдан фермийн байшингийн ард нуугдав. Хэйден урагш гүйв.
  
  "Хөдөлгөөн!"
  
  Дрейк зогсож, тулалдах зөн совинтой тулалдсан; Түүний зүүн талд байгаа Даль ч үүнтэй тэмцэж байгаа нь илт. Тэд ихэвчлэн тулалдаж, өрсөлдөгчөө ялан дийлж байсан - заримдаа энэ нь харгис хэрцгий хүч, тооноос үүдэлтэй байдаг. Гэхдээ ихэнхдээ энэ бүхэн өрсөлдөгчдийнхөө тэнэглэлээс үүдэлтэй байв. Цалин авсан хөлсний цэргүүдийн дийлэнх нь хэмжээ, догшин зан, ёс суртахууны дутмаг байдалдаа тулгуурлан ажлаа дуусгахын тулд удаан, уйтгартай байв.
  
  Өнөөдөр биш.
  
  Дрейк шагналаа хамгаалах хэрэгтэйг маш сайн мэдэж байсан. Дал хайрцгийг үүрч, аль болох найдвартай хадгалав. Йорги одоо урагшилж, газар туршиж, хамгийн халхавчтай замыг хайж байв. Тэд уулархаг талбайг туулж, дараа нь жижиг, сийрэг модтой төгөл дундуур буув. Израильчууд бусад тушаалуудыг мэдэрч, байр сууриа илэрхийлэхийг хүсээгүй байж магадгүй тул хэсэг хугацаанд галаа зогсоов.
  
  Одоо янз бүрийн тактик үзүүлэв.
  
  Гэхдээ Дрейкийн хувьд Алисиа үүнийг хамгийн сайн дүгнэсэн. "Бурханы төлөө, Йоги. Орос толгойгоо тавиад гүй!
  
  Лорен GPS-ээр тэдний ахиц дэвшлийг хянаж, В төлөвлөгөөний уулзалтын цэг ойрын зайд байгааг зарлав.
  
  Дрейк арай хялбархан санаа алдлаа. Төгөл дуусч, Юрги хамгийн түрүүнд жижиг толгод руу авирч, Кинимака түүний араас дагав. Хавайн өмд гурван удаа унасан газартаа шаварт дарагдсан байв. Алисиа дэлхийн нугалаа хооронд хурдан хөдөлж байсан Мэй рүү харав.
  
  "Хараал идсэн Спрайт. Байгальд дэгжин яваа хаврын хурга шиг харагдаж байна."
  
  "Тэр бүхнээ сайн хийдэг" гэж Дрейк зөвшөөрөв.
  
  Алисия шифер дээр гулссан ч хөл дээрээ үлдэж чаджээ. "Бид бүгд үүнийг сайн хийдэг."
  
  "Тийм ээ, гэхдээ бидний зарим нь хөгийн амьтан шиг байдаг."
  
  Алисия зэвсгээ өргөв. "Чи намайг гэсэн үг биш гэж найдаж байна, Дрейкс." Түүний хоолойд сэрэмжлүүлэг байсан.
  
  "Өө, мэдээж үгүй, хонгор минь. Би Швед хүнийг хэлэх гэсэн нь ойлгомжтой."
  
  "Үнэтэй юу?"
  
  Араас буун дуу гарч, Дахлын хэлсэн үг эхлэхээс өмнө дуусгав. Туршлагаас үзэхэд Дрейк эдгээр цохилтууд нь тэдэнд зориулагдаагүй бөгөөд хоёр өөр тэмдэглэлээс бүрдсэн гэж хэлжээ. Моссад оросууд эсвэл шведүүдтэй хамтран ажилладаг байв.
  
  Шведүүд Моссад руу толгойгоо гашилгасан гэж тэр бодсон байх.
  
  Тэр инээмсэглэхгүй байж чадсангүй.
  
  Дал эгдүүцэж буйг мэдэрсэн мэт эргэн тойрноо харав. Дрейк гэмгүй царайлав. Тэд жижиг толгод дээр гарч, нөгөө тал руугаа гулсав.
  
  "Тээвэр ирж байна" гэж Лорен хэлэв.
  
  "Үүн шиг!" Хэйден хар толбо хөдөлж буй алс холын тэнгэр рүү заалаа. Дрэйк тэр хавийг гүйлгэн харж, сум толгодын орой дээгүүр исгэрч байхад Йоргиг доош нь татав. Гэнэт хэн нэгэн тэднийг илүү сонирхож эхлэв.
  
  "Хөндий рүү" гэж Кинимака хэлэв. "Хэрэв бид эдгээр мод руу хүрч чадвал ..."
  
  Багийнхан эцсийн спринтэд бэлтгэж байв. Дрэйк ойртож буй толбо руу дахин харав. Хэсэг хугацаанд тэр сүүдэр харж байна гэж бодсон ч үнэнийг олж харав.
  
  "Хүмүүс ээ, энэ бол өөр нисдэг тэрэг юм."
  
  Кинимака анхааралтай ажиглав. "Новш".
  
  "Мөн тэнд". Май зүүн тийш, үүлний эрэг рүү өндөрт заалаа. "Гурав дахь".
  
  "Лорен" гэж Хэйден яаралтай хэлэв. "Лорен, бидэнтэй ярь!"
  
  "Зүгээр л баталгаа авч байна." Намуухан хоолой эргэж ирэв. "Та нар агаарт Хятад, Англичууд байна. Дэлхий дээрх Орос, Швед, Израйльчууд. Сонсооч, би таныг чатлагчтай холбож өгье, ингэснээр та анх удаа мэдээлэл авах болно. Зарим нь дэмий, гэхдээ бүгд үнэ цэнэтэй байж болно."
  
  "Францчууд уу?" Кинимака яагаад ч юм бодолтой болов.
  
  "Юу ч биш" гэж Лорен хариулав.
  
  "Сайн байна, тэд бүгд Бо шиг биш байна" гэж Алисия гашуун, гунигтай хэлэв. "Би францчуудыг хэлж байна. Тэр залуу урвагч байсан ч ажилдаа маш сайн хүн байсан" гэж хэлжээ.
  
  Дал нүүр царай гаргав. "Хэрэв тэд Бо шиг бол" гэж тэр чимээгүйхэн хэлэв. "Тэд аль хэдийн энд байж магадгүй."
  
  Алисия энэ үгийг сонсоод нүдээ анивчиж, ойролцоох овоолсон шороог судлав. Юу ч хөдөлсөнгүй.
  
  "Бид хүрээлэгдсэн байна" гэж Хэйден хэлэв.
  
  "Бүх талын тусгай хүчний багууд" гэж Дрейк зөвшөөрөв. "Хулганад байгаа хархнууд."
  
  "Өөрийнхөө өмнөөс ярь." Май бүх зүйлийг хурдан үнэлэв. "Хоёр минут зарцуул. Энэ хайрцагны дотор юу байгааг аль болох сайн санаарай." Тэр гараа өргөв. "Үүнийг хий".
  
  Дрейк үүний гол утгыг ойлгосон. Эцсийн эцэст хайрцаг нь тэдний амьдралд үнэ цэнэтэй зүйл биш байсан. Хэрэв нөхцөл байдал үнэхээр хурцадмал болж, илүү найрсаг баг үүнийг даван туулж чадвал бокс биш тэдний амийг аварч магадгүй юм. Дал тагийг онгойлгож, багийнхан ойртож буй нисдэг тэрэгнүүд рүү чиглэв.
  
  Тэр хүн бүрт олон цаас тараав.
  
  "Хөөх, энэ хачин юм" гэж Алисия хэлэв.
  
  Кензи хэд хэдэн хуудас цаас холив. "Гучин тавин жилийн өмнөх нацистуудын бичсэн, Ганнибал Барсагийн булшинд нуусан баримт бичгийг уншиж байхдаа хэрэлдэх үү? Энэ юу нь хачирхалтай вэ?
  
  Дрейк ишлэлүүдийг санах ойд үлдээхийг оролдсон. "Түүний үгс утга учиртай. Энэ бол SPEAR-ийн курстэй адил юм."
  
  Өндөр уулын судалгааны төсөл гэж тэр уншсан. Бага зардлаар дахин нэвтрэх баллистикийг судлах зорилгоор анх бүтээгдсэн. Үнэтэй пуужингийн оронд...
  
  "Энэ ямар чөтгөр гэдгийг би мэдэхгүй."
  
  Пуужин ашиглахгүйгээр сансарт хөөргөнө. Төсөлд маш том буугаар өндөрт өндөр хурдтай объектуудыг буудаж болохыг санал болгож байна...
  
  "Өө новш".
  
  Дал, Алисиа хоёрын царай яг л үнсэрхэг байв. "Энэ сайн байж болохгүй."
  
  Хэйден ойртож буй нисдэг тэрэгнүүд рүү заав, одоо тэр нисдэг тэрэгнүүд бүгдийн нүдэн дээр харагдана. Тэд нисдэг тэргэнд өлгөөтэй тус тусын буунуудыг харж байв.
  
  "Тэгээд энэ нь бас үнэн биш!"
  
  Дрейк бичиг баримтаа өгөөд зэвсгээ бэлдэв. Тэр юунд дассан, юунд сайн байсан цаг нь болсон. Түүнийг Хэйден, Мэй, Смит нарын яриа, мөн Лорений зассан харилцаа холбооны системээр бөмбөгдсөн.
  
  "Израильчууд Шведүүдтэй тулалдаанд оров. Орос улс тодорхойгүй..." Дараа нь NSA болон бусад байгууллагууд сонсож чадсан шууд нэвтрүүлгээс хөндлөнгөөс оролцож, хурдан дамжуулалт гарч ирэв.
  
  Франц: "Бид ойртож байна ..."
  
  Британи: "Тийм ээ, эрхэм ээ, бай олдсон. Дайны талбарт бидэнд олон дайсан бий..."
  
  Хятад: "Тэдэнд хайрцаг байгаа гэдэгт итгэлтэй байна уу?"
  
  Хайден тэргүүлэв. Тэд талбайгаас гүйв. Тэд ямар ч төлөвлөгөөгүйгээр гүйсэн. Болгоомжтой галын улмаас нисдэг тэрэгнүүд зугтах арга хэмжээ авч, газар дээрх хөөцөлдөх хүмүүс нь маш болгоомжтой хөдлөхөд хүргэв.
  
  Дараа нь, Дрэйк гарч, шинэ зугтах замдаа анхаарлаа төвлөрүүлэх гэж байтал өөр нэг дуу хоолой хөдөлгөөнийг таслав.
  
  Товчхондоо.
  
  Дуу чимээний ард хэсэгчлэн нуугдаж, чихэнд нь бараг сонсогдохгүй, гүнзгий, татсан чимээ сонсогдов.
  
  Америк: "SEAL Team 7 энд ирлээ. Бид одоо үнэхээр ойрхон байна..."
  
  Цочрол нь түүнийг зүрх сэтгэлдээ хүртэл сэгсрэв. Гэвч цаг байсангүй. Ярих арга алга. Үүнийг шингээх секунд ч байхгүй.
  
  Гэсэн хэдий ч түүний нүд Торстен Далтай таарав.
  
  Юу вэ...?
  
  
  ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  "Нисдэг тэргэнд хэлээрэй, зайлуул!" Хэйден харилцах төхөөрөмж дээрээ дарав. "Бид өөр арга олох болно."
  
  "Чи энийг тойруулмаар байна уу?" гэж Лорен асуугаад Алисиаг амь насаараа гүйж байхдаа ч инээв.
  
  "Мэдээж. Нугас доошоо бууж, өөрийгөө нөмөр. Бидэн рүү битгий залга, бид чам руу залгая!"
  
  Дрэйк энэ өдөр хэзээ нэгэн цагт дуусах болов уу гэж гайхаж, тэнгэрийн хаяанд өлгөөтэй нарны бүтэн дискийг хараад инээдтэй байдлыг ойлгов. Энэ газар хэд хэдэн толгод байсан бөгөөд тус бүр нь өмнөхөөсөө илүү эгц байв. Тэднийг толгодын орой дээр гарахад ЖД бөгсийг нь бүрхэж, болгоомжтой алхсаар нөгөө тал руугаа хар хурдаараа гүйв.
  
  Араас үе үе буун дуу сонсогддог байсан ч тэдэн рүү онилдоггүй, израильчууд болон шведүүд хоорондоо цохилт өгч байсан байх. Баруун, зүүн талд хэд хэдэн эвдэрсэн барилгууд гарч ирсний ихэнх нь гүехэн хөндийд баригдсан, бүгд хаягдсан байв. Хүмүүсийг юунаас болж орхисныг Дрэйк сайн мэдэхгүй байсан ч энэ нь эрт дээр үеэс болсон юм.
  
  Илүү олон толгод, дараа нь зүүн талд хэсэг мод. Хамгаалах байр, ногоон байгууламж, мөчрүүд өтгөн ургасан. Хэйден багаа тэр зүгт чиглүүлэхэд Дрэйк арай хялбархан санаа алдлаа. Ямар ч төрлийн далдлах нь огт нуугдахаас хамаагүй дээр байсан. Эхлээд Хэйден, дараа нь Алисия модны дундуур гялсхийж, одоо Дал, Кензи, Кинимака нар орж ирэв. Дрэйк ойд орж, арын хэсэгт Мэй, Йорги, Смит хоёрыг үлдээв. Буудлагын чимээ ойртож, Дрэйкийг найзууддаа болгоомжлоход хүргэв.
  
  Тэр эргэж харвал Май бүдэрсэн байхыг харав.
  
  Түүний царай газраас үсрэхийг харлаа.
  
  "Үгүй!"
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден огцом тоормослож, эргэж харав. Энэ үед Май газар ухаангүй хэвтэж байхад Дрейк түүн рүү ойртож, Смит аль хэдийн бөхийж байв. Сумнууд захын моднуудыг хүчтэй цохив. Хэн нэгэн ойрхон байсан.
  
  Дараа нь доод сойз эхэлсэн. Зурагнууд үсрэн гарч, нэг нь Хэйдений биеийн доод хэсэгт цохив. Тэр гуйвсан ч хөл дээрээ зогслоо. Модны их бие түүний нуруунд цохиулсан. Тэр өвдөлтийн гялбааг үл тоон буугаа өргөв. Дараа нь хар дүрс түүн рүү дахин дайрч, тохой, өвдөг, хутгаар цохив ...
  
  Хэйден уушиглаад ир нь гэдсэнд нь үсний өргөн хүрэхийг мэдэрлээ. Тэр хоёрын хооронд илүү зай тавихын тулд нүүрээ тохойгоороо, гэдэс рүүгээ өвдгөөрөө тулалдав. Тэр баруун талд Кинимака, Алисиа хоёр тулалдаж, Дал түүний унагасан хэсгийг өшиглөж байхыг харав.
  
  Дрейк доголон Мэйг авав.
  
  Модны хооронд сум нисч, навч, ургамлыг хэрчиж байв. Нэг нь дайсныг ялсан боловч тийм ч удаан биш. Тэр хүн удалгүй босож, ямар нэгэн төрлийн Кевлар өмссөн нь илт байв. Дараа нь Хэйдений алсын хараа нь өөрийн дайсан болох Моссад эрийн дүр төрхөөр харгис хэрцгий, харгис шийдэмгий байдлаар дүүрэн байв.
  
  "Зогс" гэж тэр хэлэв. "Бид нэг хуудсан дээр байна..."
  
  Эрүүний цохилт түүнийг зогсоов. Хэйден цусыг амтлав.
  
  "Захиалга" гэж тодорхойгүй хариулт ирэв.
  
  Тэр шинэ цохилтыг хааж, эрэгтэйг хажуу тийш нь түлхэж, хутга барьж байсан ч буугаа өргөхгүй байхыг хичээв. Ир нь холтос, дараа нь шороо амтагдсан. Дрейк хажуугаар өнгөрч, зам уруудан мод руу уралдан өнгөрөхөд Хэйден тэр хүний хөлийг өшиглөв. Смит нуруугаа халхалж, Израилийн нүүр лүү цохиж, түүнийг буцаан бут руу илгээв. Дараагийнх нь Кензи байсан бөгөөд энэ удаад танил хэн нэгнийг хайж байгаа мэт эргэлзсэн царай, том нүдтэй байв.
  
  Хэйден түүнийг Дрейк рүү түлхэв.
  
  "Май?"
  
  "Тэр зүгээр байгаа. Сээр нуруунд нь сум дусаад л болоо. Гайхалтай зүйл алга."
  
  Хэйден цонхийв. "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Хүрэм үүнийг зогсоосон. Тэр унаж, гавлынхаа ясыг цохисон. Гоц гойд зүйлгүй".
  
  "ТУХАЙ".
  
  Алисиа тохойн харгис хэрцгий дайралтаас зайлсхийж, жүдогийн шидэлт ашиглан өрсөлдөгчөө мод руу нисгэжээ. Кинимака Моссадын өөр нэг цэргийг бульдозероор дайрав. Хэдхэн хормын турш зам тодорхой болж, SPEAR баг бүх давуу талыг ашигласан.
  
  Тэднийг мушгих, шумбах, аюултай бөөгнөрөлтэй мод дундуур хурдаа сааруулах бодолгүйгээр бүрэн хурдаараа гүйх үед бүх туршлага нь хэрэгжсэн. Тэд болон Моссадын багийн хооронд цоорхой нээгдэж, өтгөн навчис нь хамгийн тохиромжтой бүрхэвч болжээ.
  
  "Тэд яаж бидний хажуугаар өнгөрч чадав аа?" Дрэйк хашгирав.
  
  "Бид хайрцгийг шалгахаар зогссон байх ёстой" гэж Хайден хэлэв.
  
  Смит чанга дуугаар гонгиноно. "Бид харсан."
  
  "Битгий өөрийгөө зодох..." гэж Хэйден эхлэв.
  
  "Үгүй ээ, найз минь" гэж Кенси хэлэв. "Тэд хийж буй зүйлдээ хамгийн шилдэг нь."
  
  Смит бид ч бас тэгсэн гэж хэлэх мэт инээвхийлсэн ч чимээгүй болов. Хейден Кинимакаг бүдэрч, асар том хөл нь уян харимхай шавранцарт овоолон буухыг хараад туслахаар хөдөлсөн ч Дал аль хэдийн том эрийг дэмжиж байв. Швед хүн хайрцгийг нөгөө гартаа шилжүүлж, Хавайн эрийг баруун гараараа түлхэв.
  
  Одоо энэ холимог дээр өөр нэг аюул нэмэгдсэн нь нисдэг тэрэгний төөрөлдсөн үл ойлгогдох чимээ юм.
  
  Тэд гал нээх үү?
  
  Тэд ойг сумаар самнах болов уу?
  
  Хэйден тэгж бодсонгүй. Ийм хариуцлагагүй үйлдлээс болж олон мянган зүйл буруугаар эргэлдэнэ. Мэдээжийн хэрэг, эдгээр залуус засгийн газрынхаа тушаалыг дагаж мөрдөж байсан бөгөөд гэртээ дулаан, агааржуулагчтай өрөөнд сууж байсан алиалагчдын зарим нь зааны соёогоор хийсэн цамхгийнхаа гадаа юу болж байгааг хайхрахгүй байв.
  
  Дээрээс сэнсний чимээ гарч ирэв. Хэйден үргэлжлүүлэн гүйв. Моссад тэдний баг, магадгүй тэдний ард Швед, Оросууд байх болно гэдгийг тэр аль хэдийн мэдэж байсан. Зүүн талд чимээ гарч , тэр илүү олон тоо харсан гэж бодсон - тэд оросууд байх ёстой гэж тэр бодлоо.
  
  Эсвэл магадгүй Британичууд уу?
  
  Новш!
  
  Тэд хэтэрхий нээлттэй байсан. Хэт бэлтгэлгүй. Үнэндээ тэнд байсан бүх багууд тийм байсан. Хүн бүр нэг дор ирнэ гэж хэн ч төсөөлөөгүй - энэ нь алдаа байсан. Гэхдээ үүнийг харгалзан үзэх төлөвлөгөөг надад хэлээч?
  
  Дрейкийн жим өмнө нь байсан ч тавдугаар сарын жингээр огтхон ч удааширсангүй. Алисия түүний араас дагаж эргэн тойрноо харав. Зам зорилгогүй эргэлдэж байсан ч ерөнхийдөө зөв замаар явсан бөгөөд Хэйден үүнд талархаж байв. Тэр Смит тэдний араас буудаж, хөөцөлдөгчдөө урам зориг өгөхийг сонссон. Тэр хоёр хүч уулзаж байгаа мэт зүүн талаас хэд хэдэн хашгирахыг сонсов.
  
  Хараал ид, энэ галзуу новш юм.
  
  Дрэйк унасан мод дээгүүр харайв. Кинимака арай ядан хашгирав. Хагархай хэсгүүд нь бүх чиглэлд тарсан. Газар доошилж, дараа нь тэд ойн захыг харав. Хэйден утас руугаа хуцаж, хурдаа сааруулъя гэж хуцав - модны шугамын цаана газар юу хүлээж байгааг хэн ч мэдэхгүй.
  
  Дрейк бага зэрэг удааширлаа. Алисиа түүнийг баруун талд нь өнгөрөөж, Далл түүнийг зүүн талд нь цохив; гурвуулаа нийлээд нөмрөг давж, хоёр талаараа эгц хүрэн энгэрээр хамгаалагдсан нарийн хөндийд оров. Кинимака, Кензи хоёр өсгийгөө дарж, дэмжлэг үзүүлэхийг оролдсон бөгөөд дараа нь Хэйден нуугдаж байсан газраасаа гарч ирээд одоо түүний цээжин дэх шатаж буй мэдрэмжийг үл тоомсорлохыг хичээв.
  
  Тэд түүний бодсоноос илүү удаан гүйв.
  
  Мөн хамгийн ойрын хот нь милийн зайд байсан.
  
  
  АРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк Май бага зэрэг тэмцэж эхлэхийг мэдэрлээ. Түүнийг хурдан ухаан орохыг мэдээд түүнд нэг минут хугацаа өгсөн. Тэр хоромхон зуурт түүний хурдан цохилж буй зүрхний цохилтыг алгасуулсан хавтгай, саарал, нумарсан зүйлийг анзаарав.
  
  "Зүүн!"
  
  Бүлэг бүхэлдээ зүүн тийш хагарч, өрсөлдөгчид нь үл үзэгдэх хэвээр байсан тул болгоомжтой боловч шаардлагагүйгээр жигүүрээ бүрхэв. Дрейк Мэйд бага зэрэг тэмцэж байсан ч тэссэнгүй. Удалгүй тэр түүний хавирга руу нударгаараа цохив.
  
  "Намайг явуул".
  
  "Нэг секунд, хайрт минь ..."
  
  Алисия түүн рүү ширүүн харав. "Чи тийм их таалагдаж байна уу?"
  
  Дрейк тээнэгэлзээд инээв. "Энэ асуултад тодорхой хариулт алга, хайрт минь."
  
  "Үнэхээр үү?"
  
  "За, миний өнцгөөс бодоод үзээрэй."
  
  Май сээр нуруугаа ашиглан шалан дээр эргэлдэж, бэрхшээлээ шийдэв. Тэр амжилттай газардсан ч толгойгоо барин байрандаа ганхав.
  
  "Хараач" гэж Дрейк хэлэв. "Миний өмгөөллийн хувьд тэр өөртөө итгэлгүй юм шиг санагдаж байна."
  
  "Бид яарахгүй бол толгой чинь сэгсрэх болно." Алисиа хажуугаар нь түлхэж, Дрэйк араас нь гүйж, Мэй-г бага зэрэг удаан ажиглаж, биеэ засч, хэмнэлд орох хүртлээ. Бүлэг далан дээгүүр асфальт руу гүйв.
  
  "Моссадтай хийсэн анхны төөрөгдөл." Далл сунгав. "Гайхалтай зүйл байхгүй."
  
  "Тэд биеэ барьж байсан" гэж Кензи хэлэв. "Чи байсан шиг."
  
  "Хоёр дахь төөрөгдөл" гэж Дрейк хэлэв. "Английн тэр тосгоныг санаж байна уу? Олон жилийн өмнө."
  
  "Ёнкс?" - Би асуусан.
  
  "Зуунууд".
  
  "ТУХАЙ". Далл хэсэг зуур зогсоод: "МЭӨ эсвэл МЭ үү?"
  
  "Тэд үүнийг одоо МЭӨ гэж нэрлэдэг гэж бодож байна."
  
  "Тэнэг".
  
  Зам хоёр тийшээ сунасан, эзгүй, нүхтэй, засвар хийх шаардлагатай болсон. Дрейк нисдэг тэрэг рүү ойртож буй зенитийн бууны дууг сонсоод, дараа нь дахин буун дуу гарав. Тэрээр ойгоос буудаж байгааг хараад эргэн тойрноо зүгээр л сумаар дүүргэж байна гэж бодоод хажуу тийшээ огцом хазайхыг харав.
  
  "Би үүнийг эрсдэлд оруулж чадахгүй" гэж Далл хэлэв. "Миний бодлоор тэд Хятад байх ёстой бөгөөд тэд бидний адил яриаг сонсохгүй байна."
  
  Дрейк чимээгүйхэн толгой дохив. Сүүлийн үед ярианаас шинэ зүйл илрээгүй. Түүнээс хойш...
  
  Хэйден чимээгүйхэн мэндчилгээ дэвшүүлэв. "Би машин харж байна."
  
  Дрэйк тонгойн газар нутгийг гүйлгэн харав. "Тэгвэл бидний ард юу байгаа юм бэ? Моссад, Оросууд бие биенийхээ замд саад болж байна. Шведүүд хаа нэгтээ оросуудын хажууд байдаг уу? SAS? Тэр толгой сэгсэрлээ. "Хэн мэдэх вэ? Таны хамгийн сайн таамаглал бол ойг тойрон явах явдал юм. Хэрэв тэд өөрсдийгөө өгвөл үхсэн гэдгийг бүгд мэддэг. Тийм ч учраас бид амьд байсан."
  
  "Нисдэг тэрэгний хятадууд" гэж Смит хэлэв. "Тэнд буух." Тэрээр хэд хэдэн гүехэн хотгоруудыг заажээ.
  
  "Франц уу?" гэж Йорги асуув.
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. Хошигнолоос гадна, францчууд усыг туршиж, өрсөлдөгчиддөө усыг нь нимгэрүүлэхийг зөвшөөрсөн байж магадгүй юм. Эцсийн мөчид зальтай ялалт. Тэр ойртож буй фургон руу ширтэв.
  
  "Зэвсгээ өргө."
  
  Смит, Кензи хоёр замын хажууд зогсоод ирж буй фургон руу буугаа чиглүүлэв. Дал, Дрейк хоёр зам дээр хэд хэдэн хүнд чулуу тавив. Фургон машин удааширч байхад багийн бусад гишүүд араас гарч ирээд, машиныг сайтар таглаж, зорчигчдыг буухыг тушаав.
  
  Алисия арын хаалгыг онгойлгов.
  
  "Хөөх, эндээс өмхий үнэртээд байна!"
  
  Гэхдээ хоосон байсан. Мөн Дрейк Кенси Турк хэлээр асуулт асуухыг сонсов. Тэр толгойгоо сэгсрэв, Дахл ялсан мэт инээмсэглэв. Энэ охин гэнэтийн зүйлээр дүүрэн байдаг. "Түүнд ярьж чадахгүй хэл байна уу?"
  
  Швед хүн тэсэлгүй инээв. "Алив, эр хүн. Битгий өөрийгөө нээлттэй орхи."
  
  "Өө" гэж Дрейк толгой дохив. "Тийм ээ. бурхдын хэл."
  
  "Босоорой, хайраа. Та бэлгийн харьцаанд орохыг хүсч байна уу? Тийм ээ, би Одины хэлээр чиний сайхан аялгууг сонсож байна."
  
  Дрейк үүнийг үл тоож, үнэхээр айсан бололтой хоёр турк эр рүү анхаарлаа хандуулав.
  
  Бас жинхэнэ турк.
  
  Хэйден тэднийг ачааны машин руу түлхэж, араас нь ойртуулав. Дал ахин инээгээд түүний араас даган арын суудал руу үсрэхийг заалаа. Дрэйк хормын дараа зугаацсан шалтгааныг ойлгоод Алисия руу дахин ширтэв.
  
  "Тэнд ямар муухай юм бэ?"
  
  
  * * *
  
  
  Эвдэрсэн зам дээр ачааны машин үсэрч, чичирч, өөрийгөө устгахыг оролдов.
  
  Алисиа бүх хүч чадлаараа тэвэрлээ. "Тэр муу цохилтыг цохих гэж байна уу?"
  
  "Магадгүй" гэж Смит өрөвдөлтэй хэлээд хамраа бариад, фургон доторх өлгүүрт уясан бохир бүсээ барив. "Би ямаа үнэртэж байна."
  
  Алисия нүдээ цавчиллаа. "Өө тиймээ? Чиний найз?"
  
  Кинимака ачааны машины ард сууж, арын хаалганы нийлсэн цоорхойгоор уушгины дүүрэн цэвэр агаар залгиж байв. "Эдгээр... тариачид байх ёстой."
  
  "Эсвэл ямааны хууль бус наймаачид" гэж Алисия нэмж хэлэв. "Би хэзээ ч хэлж чадахгүй."
  
  Смит уурласандаа архирав. "Би ямаа гэж хэлэхдээ ерөнхийд нь хэлсэн."
  
  "Тийм тийм Тийм".
  
  Дрэйк үүнээс хол байж, гүехэн амьсгаа аван бусад зүйлд анхаарлаа төвлөрүүлэхийг хичээв. Тэд аюулгүй байдлаа урьдчилан бодож, аялалд хамгийн тохиромжтой газрыг олсон Хайден, Далд итгэх ёстой байв. Хааяа нэг статик тасрахыг эс тооцвол харилцаа холбоо чимээгүй байв. Лорен хүртэл чимээгүй байсан нь өөр өөрийнхөөрөө тусалсан. Энэ нь тэднийг харьцангуй аюулгүй гэж хэлсэн.
  
  Багийнхан түүний эргэн тойронд чангаар гомдоллож, амьтдын өмхий үнэрийг даван туулж, анхаарал сарниулж байв. Шведийн халуун усны газар, америк зоогийн газар, Лондонгийн зочид буудлуудтай харьцуулахыг тоглоом шоглоомоор санал болгосон.
  
  Дрейк Йоргагийн сүүлийн үеийн тэсрэлт, Алисиа, Мэй хоёрын хооронд үүссэн шинэ ойлголт, SPEAR-ын багийг зовоож буй бусад асуудлуудын талаар аймшигт нууцыг хуваалцах хэрэгцээний талаар бодол санаагаа орхив. Хэйден, Кинимака хоёр Лаурен, Смит хоёрын адил зөрчилдөөнтэй хэвээр байсан ч сүүлийнх нь зөвхөн ялгаанаас ч илүү байсан. Даль Жоаннатай чадах чинээгээрээ шаргуу ажилласан боловч дахин ажил саад болжээ.
  
  Түүний тархийг илүү яаралтай, няцашгүй зүйл цооллоо. Нарийн бичгийн дарга Кроу Перугийн тушаалыг дагасангүй хэмээн бухимдаж, нууц, маш нууц Америкийн хоёр дахь баг энд байгааг итгэлтэйгээр мэдэв. Хаа нэгтээ.
  
  SEAL баг 7.
  
  Тоолж баршгүй олон асуулт байсан бөгөөд тэдгээр нь тайлагдашгүй байв. Хариулт нь юу байсан бэ? Qrow SPEAR багт итгэхээ больсон уу? Тэд нөөцлөлт байсан уу?
  
  Тэр Смитийн толгой дээр эргэлдэж байсан асуултын том тэмдгийг мартаагүй байсан ч өөр ямар ч хувилбарыг төсөөлж чадахгүй байв. Кроу тэднийг ажиглахаар долоон хүн илгээв.
  
  Дрейк уураа дарав. Тэр өөрийн гэсэн ажилтай байсан. Хар цагаан бол зөвхөн тэнэг, галзуу хүмүүсийн хуваалцдаг амьдралын төсөөлөл байв. Түүний гүн бодлыг Хэйден таслав.
  
  "Урд болон хойно бүх зүйл тодорхой байна. Бид Ç Анаккале, эрэг дээр. Нисдэг тэрэгтэй холбогдохоосоо өмнө байршлыг олох хүртэл би хүлээх болно. Өө, тэгээд Далд тэр хайрцгийг салгах боломж байсан."
  
  Швед хүн цаасны ширхэгүүд ямар байсныг тайлбарлаж, тэднийг нөхцөл байдлаас хэсэг зуур сатааруулжээ. Энэ бол дайн гэхээсээ илүү, түүний зарлал байсан юм. Ганнибалыг зүгээр л бэлгэдэл болгон сонгосон юм шиг санагдав.
  
  
  * * *
  
  
  "Африк хэрхэн дэлхийн дөрвөн өнцөгтийн нэг болсон талаар ямар нэгэн мэдээлэл байна уу?" гэж Май асуув.
  
  "Тийм хараал идсэн зүйл байхгүй. Тиймээс бид дараагийн Морьтон хаана байхыг таамаглаж чадахгүй байна."
  
  "Өнгөрсөн үе рүүгээ хар" гэж Кензи хэлэв. "Миний ажил дээр, миний хуучин ажил дээр хариултууд урьд өмнө үргэлж нуугдаж байсан. Хаашаа хайхаа л мэдэх хэрэгтэй" гэж хэлсэн.
  
  Дараа нь Лорен хөндлөнгөөс оролцов. "Би үүнийг туршиж үзэх болно."
  
  Дрейк ачааны машины хазайлтыг эсэргүүцэв. "Чанаккале хүртэл хэр хол вэ?"
  
  "Бид одоо зах руу орж байна. Хэт том харагдахгүй байна. Би далайг харж байна."
  
  "Өө, чи яллаа." Дрейк хүүхэд байхдаа тоглож байсан тоглоомоо санав.
  
  "Би үүнийг анх харсан" гэж Далл инээмсэглэн хэлэв.
  
  "Тийм ээ, бид ч бас тэгж тоглосон."
  
  Ачааны машин зогсож, удалгүй арын хаалганууд гадагшаа нээгдэв. Багийнхан үсрэн гарч, уушиг дүүрэн цэвэр агаарт гарав. Алисиа өөрийгөө сайнгүй байна гэж гомдоллож, Кензи англиар ухаан алдаж унасан дүр үзүүлэв. Энэ нь тэр даруй Алисиаг баярлуулав. Дрэйк гайхан ширтэж, ширтэж байв.
  
  "Хараал ид" гэж тэр санаатайгаар бувтналаа. "За, би сармагчингийн авга ах болно."
  
  Даль дэндүү балмагдсандаа тайлбар хийж чадахгүй байв.
  
  Тэдний өмнө яагаад ч юм танил болсон асар том модон морь эргэн тойронд нь байшин барилгуудаар хүрээлэгдсэн жижигхэн талбайд эргэлдэж байв. Олс нь хөлийг нь боож, толгойг нь сунасан бололтой. Дрейк үүнийг хүний бүтээсэн бардам амьтан, хуягласан, сүрлэг харагдаж байна гэж бодсон.
  
  "Яасан бэ?"
  
  Түүний эргэн тойронд олон хүмүүс цугларч, ширтэж, зургаа авахуулж, зураг авахуулж байв.
  
  Лорен холбоочин дээр ярьсан. "Би чамайг саяхан Трояны морь олсон гэж бодож байна."
  
  Смит инээв. "Энэ тоглоомноос хол байна."
  
  "Трой байхгүй. Чи мэдэх үү? Брэд Питт?"
  
  Алисиа бараг л хүзүүгээ хугалж эргэн тойрноо харав. "Юу? Хаана?"
  
  "Хөөх". Кенси инээв. "Би могойнууд илүү удаан довтлохыг харсан."
  
  Алисия энэ газрыг анхааралтай судалж байв. "Лорен хаана байна? Тэр морьтой юу?"
  
  Нью-Йоркийн иргэн инээвхийлэв. "За, тэр нэг удаа байсан. Орчин үеийн "Трой" киног санаж байна уу? За, зураг авалтын дараа тэд морио яг чиний зогсож байгаа газар, Чанаккалед орхисон" гэж хэлсэн.
  
  "Тэнэг". Алисиа сэтгэлээ илчлэв. "Би бүх Зул сарын баяраа нэг дор ирдэг гэж бодсон." Тэр толгой сэгсэрлээ.
  
  Дрейк хоолойгоо заслаа. "Би энд байна, хайраа."
  
  "Тиймээ. Гайхалтай".
  
  "Бүү санаа зов, хэрвээ Брэд Питт тэр морины бөгсөөс үсэрч чамайг хулгайлах гэж оролдвол би чамайг аварна."
  
  "Чи бүү зүрхлээрэй."
  
  Лаурены хоолой самурайн илдний хатуу цохилт мэт тэдний яриаг таслав. "Элсэлт, залуусаа! Маш олон дайсан. Бид яг одоо Канаккале руу ойртож байна. Тэд бидэнтэй адил харилцаа холбооны системд холбогдсон байх ёстой. Хөдлөх! "
  
  "Үүнийг харж байна уу?" Дрейк цайз руу заалаа. "Нисдэг тэрэг дууд. Хэрэв бид шилтгээн рүү авирч, өөрсдийгөө хамгаалж чадвал тэр биднийг тэндээс аваачиж чадна."
  
  Хайден Чанаккале хотын зах руу эргэж харав. "Хэрэв бид аялал жуулчлалын хотын нэгэн цайзыг зургаан SWAT багаас хамгаалж чадвал."
  
  Дал хайрцгийг авав. "Мэдэх цорын ганц арга зам бий."
  
  
  АРВАН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Тэд зөнгөөрөө эрэг орчмын зам руу хөдөлж, энэ нь хотын гайхалтай цайз руу салхилахыг мэдэв. Лорен харилцан ярианы хэсгүүдээс маш бага мэдээлэл цуглуулсан бөгөөд Дрэйк янз бүрийн багийн ахлагчдаас бүр ч бага зүйл сонссон боловч тэд бүгд хурдан дуусч байна гэсэн ерөнхий санал нэгтэй байв.
  
  Энэ зам Хеллеспонтын цэнхэр ус руу харсан байшин, дэлгүүр, ресторан зэрэг олон цагаан нүүртэй барилгуудын хажуугаар өнгөрөв. Зүүн талд нь машинууд зогсох бөгөөд тэдний ард хэд хэдэн жижиг завьнууд байсан бөгөөд тэдгээрийн дээгүүр элсэн өнгөт цайзын өндөр ханыг сүндэрлэв. Жуулчны автобус нарийхан гудамжаар аажуухан шуугилдан өнгөрөв. Эвэр дуугарав. Нутгийн оршин суугчид алдартай кафены ойролцоо цугларч, тамхи татаж, ярилцаж байв. Багийнхан сэжиг төрүүлэхгүйгээр аль болох хурдан яаравчлав.
  
  Байлдааны хэрэгсэл өмсөх нь тийм ч амар биш, гэхдээ ялангуяа энэ даалгаварт тэд бүгд хар хувцастай байсан бөгөөд анхаарал татахуйц зүйлсийг арилгаж, нууж чаддаг байв. Гэсэн хэдий ч хэсэг хүмүүс толгойгоо эргүүлэхэд хөдөлж, Дрейк нэгээс олон утас нээгдсэн байхыг харав.
  
  "Хараал идсэн нисдэг тэргийг хурдан дууд" гэж тэр хэлэв. "Бид газаргүй, энд хараал идсэн цаг байна."
  
  "Очиж байна. Араваас арван таван минутын дараа."
  
  Энэ бол тулааны эрин гэдгийг тэр мэдэж байсан. Эрх баригчид ямар ч аюул заналхийлсэн нөхцөл байдалд ихэвчлэн алан хядах ажиллагаа явуулдгийг мэддэг байсан тул бусад SWAT багууд тушаал, зугтах чадвартаа итгэлтэйгээр хот руу тамыг гаргахаас эргэлздэггүй.
  
  Тэдний өмнө элсэн өнгөтэй хана огцом дээшилэв. Форт Ч Анаккале нь бөөрөнхий хэлбэртэй, далай руу харсан хоёр цайзын хэрэм, төв цайзтай байсан бөгөөд тэдгээрийн араас далай руу эрэг дагуулан урсдаг тулалдааны өргөн зэвсэг байв. Дрейк энэ болон түүний эгч хоёрын уулзвар дээр юу байгааг гайхан эхний муруй хананы шугамыг дагаж явав. Хэйден урд зогсоод эргэж харав.
  
  "Бид босч байна."
  
  Зоригтой шийдвэр, гэхдээ Дрэйк нэг зүйлийг хүлээн зөвшөөрсөн. Дээшээ гарна гэдэг нь тэд цайзад гацаж, дээрээс хамгаалагдсан ч хамгаалалтгүй, хавханд баригдана гэсэн үг. Үргэлжлүүлснээр тэдэнд далай руу зугтахаас гадна өөр сонголтууд байсан: тэд хотод нуугдаж, машин олох, нам дор хэвтэх эсвэл хэсэг хугацаанд салах боломжтой байв.
  
  Гэвч Хэйдений сонголт тэднийг тэргүүлэх боломжийг олгосон. Тэнд бас бусад Морьчид байсан. Нисдэг тэрэг тэднийг олоход хялбар байх болно. Тэдний ур чадварыг тактикийн тулалдаанд илүү сайн ашигласан.
  
  Барзгар хана нь нуман хаалга, дараа нь спираль шат руу оров. Эхлээд Хэйден, араас нь Дал, Кенси, дараа нь бусад нь явсан. Смит ар талыг авчирсан. Харанхуй тэдний нүдэнд нөмрөг бүтээж, дасах хүртэл зузаан, нэвтэршгүй унжиж байв. Гэсэн ч тэд дээш алхаж, шатаар өгсөж, гэрэл рүү буцаж ирэв. Дрэйк тархиндаа холбогдох бүх мэдээллийг шүүж, утга учрыг нь олохыг хичээсэн.
  
  Ганнибал. Дайны морьтон. Мөхлийн дэг журам ба тэдний амьд үлдсэн хүмүүст илүү сайн ертөнцийг бий болгох төлөвлөгөө. Энэ тал дээр дэлхийн засгийн газрууд хамтран ажиллах ёстой байсан ч харгис хэрцгий, шунахай хүмүүс олз, мэдлэгийг өөрсөддөө авахыг хүсч байв.
  
  Дэлхийн дөрвөн өнцөгт үү? Хэрхэн ажилласан бэ? Тэгээд дараа нь юу болсон бэ?
  
  "Сонирхолтой..." Тэр үед Лорений хоолой холбоочноор сонсогдов. "Ч Анаккале хот нь хоёр тивд оршдог бөгөөд Галлиполи хотын эхлэлийн цэгүүдийн нэг байсан. Одоо Оросууд Израйльчууд шиг хотод орж ирэв. Хаана байгааг мэдэхгүй байна. Гэсэн хэдий ч орон нутгийн цагдаа нарын яриа нийтлэг байдаг. Иргэдийн нэг нь таныг мэдээлсэн байх ёстой бөгөөд одоо шинээр ирсэн хүмүүсийг дуудаж байна. Удалгүй туркууд өөрсдийн элит хүчийг дуудах болно."
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. Новш.
  
  "Тэр үед бид эндээс хол байх болно." Хэйден дээрх гэрэл рүү болгоомжтой хөдөллөө. "Арван минут, залуусаа. Явцгаая."
  
  Өглөөний нар цамхгийн бараг оройд байх өргөн задгай, сийрэг талбайг гэрэлтүүлж байв. Цамхагийн дээд дугуй ирмэг нь тэдний толгойноос ахин найман фут өргөгдсөн боловч тэд дотогшоо орохгүйгээр явж чадахуйц өндөр байв. Хаа сайгүй эвдэрсэн тулалдааны хонгилууд хонхойсон хуруу шиг цухуйж, баруун талд нь хэд хэдэн намхан толгодтой хиллэдэг тоостой зам байв. Дрэйк хамгаалагдсан олон байрлалыг хараад арай хялбар амьсгалав.
  
  "Бид энд байна" гэж Хэйден Лоренд хэлэв. "Нисдэг тэргийг халуун газардахаар бэлд гэж хэл."
  
  "Чиний бодсоноос ч илүү халуухан" гэж Смит хэлэв.
  
  Бүхэл бүтэн баг доош ширтэв.
  
  "Доошоо биш" гэж Смит хэлэв. "Дээшээ. Дээшээ."
  
  Цайзын дээгүүр хот толгод дээр оршсоор байна. Байшингууд нь тулалдааны дээгүүр босч, өндөр, зузаан хана тэднийг чиглэв. Эдгээр ханан дундуур дөрвөн хүний бүрэлдэхүүнтэй баг нүүрээ халхалж, зэвсгээ бүрэн татсан байдалтай гүйв.
  
  Дрейк энэ хэв маягийг таньсан. "Хараал ид, энэ бол асуудал. SAS."
  
  Дал хамгийн түрүүнд тулалдсан боловч зэвсгээ суллахын оронд нууж, хайрцгийг шүүрэн авч, өөрөө тулалдаан руу үсрэв. "Их Британид олон янз байдлын талаар зөв санаа бий. Хараач..."
  
  Дрэйк түүний харцыг дагалаа. Тулгуурууд нь далайн эрэг, далайн эрэг хүртэл өргөн нуман хэлбэртэй байв. Хэрэв тэд цагаа зөв тохируулсан бол цавчих машин тэднийг шууд дээрээс нь эсвэл төгсгөлд нь урж хаях боломжтой. Дрейк Британийн хөлийн доорхи барзгар бетон руу хэд хэдэн удаа буудаж, хурдыг нь удаашруулж, багт ялимгүй хагархай бэхлэлтийн орой руу авирах цаг гаргаж өгсөн.
  
  гэж Алисия гуйвлаа. "Би өндөрт ордоггүй!"
  
  "Чи уйлахаа болих уу?" Кенси зориуд хажуугаар нь зөрөн өнгөрч, замд нь бага зэрэг түлхэв.
  
  "Өө гичий минь, чи үүнийг төлөх болно." Алисия итгэлгүй сонсогдов.
  
  "Би чадах болов уу? Зүгээр л миний ард үлдэх эсэхээ шалгаарай. Ингэснээр чамайг буудаж, хашгирахыг чинь сонсвол би хурдаа ахиулахыг мэдэх болно."
  
  Алисиа уурандаа умбаж байв. Дрейк түүнийг дэмжсэн. "Зүгээр л Моссадыг шоолж байна." Тэр гараа дэлгэв.
  
  "Зөв. За, бид эндээс буухад би түүний бөгсийг зохих ёсоор нь илэх болно."
  
  Дрейк түүнийг эхний хэдэн алхмаар удирдан чиглүүлэв. "Энэ сэтгэл хөдөлгөм сонсогдож байна уу?"
  
  "Зов, Дрэйк."
  
  Тэр хол доор байрлах тулалдаанууд нь нэгээс нөгөө рүү үсрэх ёстой зайтай тулалдаан болсныг дурдахгүй байх нь дээр гэж тэр бодлоо. Даль хамгийн түрүүнд гурван фут өргөн хана дагуу гүйж, багаа тэргүүлсэн. Кинимака энэ удаад Смитийг ардаа орхиж, Британичуудыг ажиглаж байв. Дрэйк болон бусад хүмүүс дайсны бусад шинж тэмдгийг анзаарахгүй байхын тулд чихээ онгойлгож байв.
  
  Тулаан уруудах уралдаан эхэллээ. SAS-ын цэргүүд бүрэлдэхүүнээ хадгалж, хөөцөлдөж, зэвсгээ өргөсөн боловч чимээ гаргалгүй байв. Мэдээжийн хэрэг, мэргэжлийн зөөлөн байдал нь зөвхөн нэг шалтгаан байж болно; Жуулчдаас гадна нутгийн оршин суугчид нууцлал, өндөр хамгаалалттай захиалгыг илүүд үздэг.
  
  Дрейк хөлөндөө бүрэн төвлөрөх шаардлагатайг олж мэдэв. Хажуу талдаа хадан цохио, аажмаар далай руу уруудах нь ямар ч ялгаагүй, зөвхөн түүний хөл доорх аюулгүй бүс байв. Энэ нь аажмаар, гоёмсог жигд, тогтвортой муруйгаар муруйсан. Хэн ч хурдаа сааруулж, хэн ч халтираагүй. Тэдний чихэнд эргэлдэх сэнсний чимээ гарахад тэд зорилгодоо хүрэх замынхаа хагаст байв.
  
  Дрейк хурдаа сааруулж, тэнгэр рүү харав. "Манайх биш" гэж тэр хашгирав. "Хараал ид францчууд!"
  
  Энэ нь эцсийн дүгнэлт биш байсан ч тэдний байхгүй байгааг тайлбарлах болно. Бид эцсийн мөчид яаран ордог. SPEAR багийнхан хурдаа сааруулахаас өөр аргагүйд хүрсэн. Дрэйк цонхноос ууртай харж буй хоёр цэргийн царайг олж харав, нөгөө хоёр нь хагас онгорхой хаалган дээр дүүжлэн, зэвсгээ эргүүлж түгжээг зөв дарж байв.
  
  "Үнэнийг хэлэхэд" гэж Далл амьсгаадан хэлэв. "Энэ нь хамгийн сайн санаа биш байж магадгүй юм. Их Британийн цуст хонх дуусч байна."
  
  Дрэйк, Смит, Хэйден, Мэй нар нэгэн адил зэвсгээ өргөж гал нээв. Сумнууд ойртож буй нисдэг тэрэгний хажуугаар тусав. Шил хагарч, нэг хүн олсноосоо унаж, доор нь газар хүчтэй цохив. Нисдэг тэрэг хазайж, Хэйдений суманд мөргөв.
  
  "Францчууд шүтэн бишрэгчид биш" гэж тэр гунигтай хэлэв.
  
  "Бидний мэдэхгүй зүйл хэлээч" гэж Алисия бувтнав.
  
  Йорги хурдхан шиг Далийг өнгөрч, хананы гадна талын ирмэгээр гүйцэж түрүүлээд хайрцаг руугаа гараа сунгав. "Энд, надад үүнийг өг" гэж тэр хэлэв. "Би ханан дээр илүү сайхан санагдаж байна, тийм үү?"
  
  Дал маргахыг хүсч байгаа мэт харагдавч тоглолтын дундуур хайрцгийг өнгөрөв. Швед хүн паркурт шинэ хүн байгаагүй ч Йорги мэргэжлийн хүн байсан. Орос хүн дээд хурдаараа хөөрч, хана уруу уралдаж, тулааны хэсгүүдэд аль хэдийн ойртож ирэв.
  
  Алисия тэднийг анзаарав. "Өө новш, намайг одоо бууд."
  
  "Энэ нь одоо ч тохиолдож болно." Францын нисдэг тэрэг хазайж, газардахаар ирэхийг Дрейк харав. Асуудал нь хэрэв тэд онилж зогсох юм бол Британичууд тэднийг барьж авах болно. Хэрэв тэд буудах гэж гүйсэн бол унах эсвэл амархан буудаж магадгүй юм.
  
  Далл зэвсгээ даллав. Тэр болон Хайден хоёр нисдэг тэрэг тоглохоор буцаж ирэхэд нь гал нээжээ. Энэ удаад онгоцонд байсан цэргүүд хариу гал нээсэн байна. Бүрхүүлүүд шилтгээний ханыг үхлийн хэв маягаар цоолж, ирмэгээс доош цохив. Хэйдений өөрийнх нь гал нь нисдэг тэрэгний бүхээгт тусч, төмөр тулгуурыг тас цохив. Дрейк нисгэгчийг уур, айдас хоёрын дунд шүдээ хавирч байхыг харав. Хэт хурдан эргэж харахад SAS багийнхан нисдэг тэргийг ажиглаж байсан нь сайн шинж үү? Магадгүй: байхгүй. Тэд өөрсдийнхөө төлөө дайны зэвсгийг авахыг хүссэн.
  
  Эсвэл засгийн газартаа өндөр албан тушаал хашиж буй хэн нэгний хувьд.
  
  Шувуу руу буун бороо орж, шумбаж, эвшээв. Далл харваж байхдаа хананы сүүлийн зуун метрийг далимдуулан унаж, гулссан ч хол явсангүй. Гадаргуу нь хэтэрхий барзгар байсан. Гэвч түүний энэ үйлдэл нисдэг тэргэнд дахин нэг цохилт өгч, эцэст нь нисгэгч зүрх нь алдаж, шувууг хэргийн газраас холдуулахад хүргэжээ.
  
  Алисия сулхан дуу алдаж чаджээ.
  
  "Одоохондоо гараагүй байна." Дрэйк тулалдаан дээгүүр нэг нэгээр нь үсрэн аюулгүй, болгоомжтой газардлаа.
  
  Лаурены хоолой холбоог бүрхсэн нам гүм байдлыг эвдэв. "Нисдэг тэрэг ойртож байна. Гучин секунд."
  
  "Бид ханан дээр байна" гэж Алисия хашгирав.
  
  "Тийм ээ, би чамайг ойлгож байна. Колумбийн дүүрэг энэ үйл ажиллагаанд хиймэл дагуул илгээсэн."
  
  Дрейкийн цочролыг мэдрэхийн тулд дахин нэг хором шаардав. "Туслах?" гэж тэр хурдан асуув.
  
  "Яагаад өөр?" Хэйден тэр даруй хариу үйлдэл үзүүлэв.
  
  Дрейк одоогийн нөхцөл байдлыг харгалзан үзэхэд энэ нь магадгүй муу санаа байсан гэдгийг ойлгохоосоо өмнө өөрийгөө өшиглөх шахсан. Үнэнийг хэлэхэд тэр Америкийн чимээгүйхэн аялгуу, SEAL Team 7-ын үгсийг өөр хэн сонссоныг мэдэхгүй байв.
  
  Хэйден биш нь ойлгомжтой.
  
  Нисдэг тэрэг далай дээгүүр хурдан нисч, хамараа доошлуулан урд нь харагдав. Нарийхан эрэг рүү харсан жижиг дугуй цамхагт тулалдааны төгсгөлд Йорги аль хэдийн хүлээж байв. Удалгүй Дал түүн дээр хүрч, дараа нь Хэйден. Нисдэг тэрэг ойртож ирэв.
  
  Дрейк Алисиаг тавьж, дараа нь Кинимакад өнгөрөхөд тусалсан. Удаан хөдөлсөн хэвээр гараа сунган SAS-д дохио өглөө. Тэр цамхагаас 30 фут зайд зогсов.
  
  SAS бас гучин фут өндөрт зогсов.
  
  "Бид хохирогчдыг хүсэхгүй байна" гэж тэр хашгирав. "Бид хоёрын хооронд биш. Бид нэг хараал идсэн талд байна!"
  
  Түүний бие рүү гар буу чиглүүлдэг. Тэр доороос Даль архирахыг сонсов: "Байгаа боль..."
  
  Дрейк түүнийг дуугаргав. "Гуйя" гэж тэр хэлэв. "Энэ нь зөв биш. Бид бүгд энд цэргүүд, тэр байтугай хараал идсэн францчууд."
  
  Энэ нь нэргүй инээх шалтгаан болов. Эцэст нь "Захиалга" гэж гүн хоолой хэлэв.
  
  "Хөөе, би мэднэ" гэж Дрейк хэлэв. "Чи байгаа газарт байсан. Бид ижил тушаал авсан ч найрсаг тусгай хүчнийхэн рүү гал нээхгүй... хэрэв тэд түрүүлж гал нээхгүй бол."
  
  Таван үзүүлэлтийн нэг нь бага зэрэг өссөн байна. "Кэмбриж" гэж тэр хэлэв.
  
  "Дрэйк" гэж тэр хариулав. "Мэт Дрейк."
  
  Дараах чимээгүй байдал түүхийг өгүүлэв. Дрейк сөргөлдөөн дууссаныг одоохондоо мэдэж байсан. Наад зах нь тэр дараагийн сөргөлдөөн, магадгүй тайван яриа өрнүүлэхийн тулд дахин нэг удаа амрах ёстой байсан. Эдгээр элит цэргүүд хэдий чинээ олон болно, төдий чинээ аюулгүй байх болно.
  
  Бүгдэд нь.
  
  Тэр толгой дохин эргэж, нисдэг тэрэг рүү татахад тусалсан гарт гараа сунган холдов.
  
  "Тэд дажгүй юу?" гэж Алисия асуув.
  
  Нисдэг тэрэг хазайж, холдох үед Дрэйк өөрийгөө тухтай болгов. "Бид олж мэдэх болно" гэж тэр хариулав. "Дараагийн удаа бид зөрчилдөх болно."
  
  Гайхалтай нь түүний эсрэг талд Лорен сууж байв. "Би нисдэг тэрэгтэй ирсэн" гэж тэр тайлбарлахдаа хэлэв.
  
  "Юу? Сонголт танд хэр таалагдаж байна?"
  
  Тэр эелдэгхэн инээмсэглэв. "Үгүй. Бидний эндхийн ажил дууссан учраас би ирлээ" гэж хэлэв. Нисдэг тэрэг нарны тусгалын давалгаан дээгүүр өндөрт гарав. "Бид Африк тивээс дэлхийн нөгөө булан руу явж байна."
  
  "Аль нь хаана байна?" Дрейк суудлын бүсээ зүүв.
  
  "Хятад. Тэгээд хүү минь, бидэнд хийх ажил их байна уу?"
  
  "Өөр морьтон уу? Энэ удаад хэд?"
  
  "Магадгүй хамгийн муу нь. Хүлээж аваарай найзуудаа. Бид Чингис хааныхаа мөрөөр явах болно" гэв.
  
  
  АРВАН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Лорен багийнханд том ачааны нисдэг тэрэгний ард аль болох тухтай байхыг хэлээд бөөн цаас хольжээ. "Эхлээд дайны зэвсэг, Ганнибал хоёрыг замаасаа зайлуулъя. Хайрцагнаас олсон зүйл бол хоёр тонн, зуун метрийн урттай "Project Babylon" хэмээх супер буу бүтээх төлөвлөгөө юм. Саддам Хуссейний захиалгаар 60-аад оны судалгаанд үндэслэн 80-аад онд зохион бүтээжээ. Энэ үйл явдалд Холливудын сүнс мэдрэгдсэн. Ачааны ачааг сансарт илгээх чадвартай супер зэвсэг. Алагдсан генералууд. Энгийн иргэдийг устгасан. Үүнийг нууцлахын тулд олон арван орноос янз бүрийн худалдан авалт хийсэн. Хожмын диаграммууд нь энэхүү сансрын бууг ямар ч бай, хаана ч, нэг л удаа онохоор тохируулсан байж болзошгүйг харуулж байна."
  
  Дал сонирхон урагш бөхийв. "Нэг өдөр? Яагаад?"
  
  "Энэ нь хэзээ ч зөөврийн зэвсэг байхаар төлөвлөөгүй. Түүнийг хөөргөхөд янз бүрийн хүчинд шууд харагдах ул мөр үлдээж, дараа нь устгана. Гэхдээ... хохирол нь аль хэдийн хийгдсэн байж магадгүй."
  
  "Зорилгооос хамаарна." Кенси толгой дохив. "Тийм ээ, дэлхийн нэг цохилтын дайны санаан дээр олон загвар бүтээгдсэн. Цөмийн гүрнийг зайлшгүй арга хэмжээ авахыг албадах арга. Гэсэн хэдий ч орчин үеийн технологиор энэ санаа улам бүр маргаантай болж байна."
  
  "За, за" гэж Смит булчингаа тэнийлгэж, урт удаан гүйлтийн улмаас хөхөрсөн байдлаа шалгасаар байв. "Тиймээс анхны морьтны булшинд асар том сансрын их бууны төлөвлөгөө хадгалагдаж байсан. Бид ойлголоо. Бусад улс орнууд үүнийг хийгээгүй. Дараа нь юу юм?"
  
  Лорен нүдээ эргэлдүүлэв. "Нэгдүгээрт, тэмдэглэгээнд "амрах газар" гэж тусгайлан бичсэн байдаг. Ганнибалыг ямар ч тэмдэггүй булшинд оршуулсныг санаж байгаа байх гэж найдаж байна, тэр ч байтугай тэнд байхгүй байж магадгүй юм. Үзэх нь олон хүнийг үл хүндэтгэсэн хэрэг болно. Үүнийг хэвээр үлдээх нь бусдыг үл хүндэтгэсэн явдал юм."
  
  Хэйден санаа алдлаа. "Тиймээ л үргэлжилж байна. Дэлхий даяар ижил түүх, өөр хөтөлбөр."
  
  "Мэдээлэл террористуудын гарт орсон бол төсөөлөөд үз дээ. Одоо Морьтонг хөөж байгаа бүх улсууд өөрсдийн супер их бууг хялбархан бүтээж чадна гэж хэлмээр байна. Гэхдээ..."
  
  "Энэ засгийн газрын тодорхой фракцууд төлөвлөгөөгөө хэнд зарж байна" гэж Дрейк дүгнэв. "Учир нь бид баг бүр албан ёсоор шийтгэгдсэн гэдэгт итгэлтэй биш байна." Тэд тэгсэн гэж бодсон ч тэр нэмэх шаардлагагүй байсан.
  
  Нисдэг тэрэг цэлмэг хөх тэнгэрт нисч, ямар ч үймээн самуунгүй, тав тухтай дулаан байв. Дрэйк нэг өдрийн дотор анх удаа тайвширч чадаж байна. Урд шөнө нь тэр агуу Ганнибалын амрах газарт өвдөг сөгдөн суусан гэдэгт итгэхэд бэрх байлаа.
  
  Лорен дараагийн файл руу шилжлээ. "Эцсийн шүүлтийн дарааллыг санаж байна уу? Би чамайг сэргээе. "Дэлхийн дөрвөн өнцөгт бид Дөрвөн морьтонг олж, эцсийн шүүлтийн зарлигийн төлөвлөгөөг тэдэнд тавив. Шүүлтийн загалмайтны аян дайн ба түүний үр дагаврыг даван туулж чадсан хүмүүс дээд эрхийг хаанчлах болно. Хэрэв та үүнийг уншиж байгаа бол бид төөрсөн тул анхааралтай уншиж, дагаж мөрдөөрэй. Бидний сүүлчийн жилүүд дайн, байлдан дагуулалт, өлсгөлөн, үхэл гэсэн дэлхийн хувьсгалын сүүлчийн дөрвөн зэвсгийг цуглуулахад зарцуулагдсан. Нэгдсэн, тэд бүх засгийн газрыг устгаж, шинэ ирээдүйг нээх болно. Бэлэн байх. Тэднийг ол. Дэлхийн дөрвөн өнцөгт аялаарай. Стратегийн эцэг, дараа нь Хаганы амрах газрыг олох; урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг, дараа нь Бурханы ташуур. Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ байдаггүй. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн. Бид жинхэнэ Эцсийн шүүлтийг хамгаалдаг Цуурхайг олсон. Мөн цорын ганц алах код нь Морьтон гарч ирэх үед юм. Эцэгийн ясанд таних тэмдэг байхгүй. Энэтхэгчүүд зэвсгээр хүрээлэгдсэн байдаг. Эцсийн шүүлтийн дэг журам одоо чамаар дамжин оршин тогтнож, мөнхөд ноёрхох болно."
  
  Дрейк холбогдох цэгүүдийг нэгтгэхийг оролдсон. "Устгах код уу? Би энэ дуунд үнэхээр дургүй. Мөн "жинхэнэ эцсийн шүүлт". Тиймээс эхний гурвыг нь саармагжуулсан ч сүүлийнх нь жинхэнэ хөглөгч болно."
  
  "Одоохондоо" гэж Лорен урдаа байгаа ажлынхаа талаар дурдав. "Вашингтоны судалгааны төв хэд хэдэн санаа дэвшүүлсэн."
  
  Дрейк хэдхэн секундын дотор ухаан алдлаа. Судалгааны тухай ярих бүрт, судалгааны байгууллагын тухай дурдах бүрт түүний тархинд зөвхөн сурталчилгааны самбарын хэмжээтэй улаан неон гэрэл шиг хоёрхон үг анивчдаг.
  
  Карин Блэйк.
  
  Түүний удаан хугацаагаар байхгүй байсан нь сайн зүйл биш байв. Карин тэдний дараагийн даалгавар байж магадгүй. Тэр одоохондоо санаа зовнилоо зөөлөн түлхэв.
  
  "... хоёр дахь морьтон бол Ялагч. Хоёрдахь тайлбарт каганыг дурдсан байдаг. Эндээс бид Чингис хаан бол байлдан дагуулагч гэж дүгнэж байна. Чингис хаан 1162 онд төрсөн. Тэр бол шууд утгаараа байлдан дагуулагч юм. Тэрээр Ази, Хятад, цаашлаад ихэнх нутгийг байлдан дагуулсан бөгөөд Монголын эзэнт гүрэн түүхэн дэх хамгийн том зэргэлдээ гүрэн байв. Кан хураагч байсан; Тэрээр эртний ертөнцийн ихэнхийг туулсан бөгөөд өмнө дурдсанчлан өнөөдөр амьд байгаа хоёр зуун хүн тутмын нэг нь Чингис хаантай холбоотой байдаг."
  
  Май тасхийв. "Хөөх, Алисиа, тэр чиний эрэгтэй хувилбар шиг байна."
  
  Дрейк толгой дохив. "Энэ залуу яаж үржихээ мэддэг байсан."
  
  "Энэ хүний жинхэнэ нэр нь Тэмүжин байсан. Чингис хаан бол хүндэт цол юм. Хүүг дөнгөж есөн настай байхад аав нь хордлого авч, ээж нь долоон хүүгээ ганцаараа өсгөж үлдээжээ. Тэрээр залуу эхнэрийнхээ хамт хулгайлагдсан бөгөөд хоёулаа хэсэг хугацаанд боол болж байсан. Энэ бүхнээс үл хамааран тэрээр хорь гаруйхан настай байхдаа ч өөрийгөө ширүүн удирдагч гэдгээ харуулж чадсан. Түүний агуу генералуудын ихэнх нь хуучин дайснууд байсан тул тэрээр "дайснуудаа ойр байлга" гэсэн хэллэгийг дүрсэлсэн байдаг. Тэр хэзээ ч нэг ч дансаа тайван орхиж байгаагүй бөгөөд дэлхийн хүн амыг 11 хувиар бууруулж, 40 сая хүний үхэлд буруутай гэж үздэг. Тэрээр янз бүрийн шашныг хүлээн зөвшөөрч, өөрийн эзэнт гүрний даяар байрлах шуудангийн салбарууд болон замын станцуудыг ашиглан анхны олон улсын шуудангийн системийг бий болгосон."
  
  Дрейк суудалдаа шилжив. "Ойлгоход маш их мэдээлэл байна."
  
  "Тэр бол Монголын эзэнт гүрний анхны хаан байсан."
  
  Даль цонхны өөдөөс эргэцүүлэн харав. "Тэгээд түүний амрах газар уу?"
  
  "За, тэр Хятадад оршуулсан. Тэмдэглэгдээгүй булшинд."
  
  гэж Алисия хурхирлаа. "Тийм ээ, хараал ид, тэр мэдээж байсан!"
  
  "Тиймээс эхлээд Африк, одоо Хятад улс дэлхийн дөрвөн өнцөгт хоёрыг төлөөлж байна" гэж Май чангаар бодов. "Хэрэв Ази биш, бид тивүүдийн тухай ярихгүй бол."
  
  "Долоо байна" гэж Смит түүнд сануулав.
  
  "Үргэлж биш" гэж Лорен учир битүүлэг байдлаар хариулав. "Гэхдээ бид энэ талаар дараа нь ярих болно. Эзлэн түрэмгийллийн зэвсэг юу вэ, Чингисийн амарсан газар хаана байдаг вэ?" гэсэн асуулт гарч ирж байна.
  
  "Би нэг хариултыг Хятад гэж бодож байна" гэж Кензи бувтнав.
  
  "Чингис хаан 1227 онд учир битүүлэг нөхцөл байдалд нас барсан. Марко Поло үүнийг халдварын улмаас, бусад нь хордлогын улмаас, бусад нь гүнжийг дайнд олзлогдсоноос болсон гэж мэдэгджээ. Нас барсны дараа шарилыг нь ёс заншлаар эх орондоо, Хэнти аймагт нь авчирна. Түүнийг Онон голын ойролцоох Бурхан Халдун ууланд оршуулсан гэж үздэг. Гэсэн хэдий ч оршуулгын ёслолд орсон хүн бүр амь үрэгдсэн гэсэн домог байдаг. Үүний дараа голын урсгалыг Каены булшны дээгүүр урсгаж, жагсаалыг бүрдүүлж байсан бүх цэргүүд мөн алагдсан." Лорен толгой сэгсэрлээ. "Тэр үед амьдрал, амьдрах нь утга учиргүй байсан."
  
  "Дэлхийн зарим газар одоо байгаа шиг" гэж Далл хэлэв.
  
  "Тэгэхээр бид дахин шумбаж байна уу?" Алисиа хөмсгөө зангидан. "Дахин шумбах талаар хэн ч юу ч хэлсэнгүй. Энэ бол миний хамгийн сайн авьяас биш."
  
  Май ямар нэгэн байдлаар түүний уруулнаас мултрахад бэлэн мэт санагдсан үгийг залгиж чадсан ч ханиалгав. "Би шумбахгүй байна" гэж тэр эцэст нь хэлэв. "Уулан дээр байж болох юм. Монголын төр хэдэн зуун жил тодорхой газар нутгийг тусгаарлаагүй юм уу?"
  
  "Яг тийм учраас бид Хятад руу анхаарлаа хандуулсан" гэж Лорен хэлэв. Мөн Чингис хааны бунхан. Одоо танд мэдээлэл өгөхийн тулд NSA болон CIA манай өрсөлдөгчдийн талаар мэдээлэл цуглуулах олон арван аргыг хэрэглэсээр байна. Францчууд үнэхээр хүнээ алдсан. Англичууд бидэнтэй зэрэгцэн явсан. Оросууд болон Шведүүд хожим нь Туркийн тооцоолж байснаас илүү хурдан газар нутгийг цэвэрлэх ажилд орооцолдсон. Бид Моссад эсвэл Хятадуудын талаар сайн мэдэхгүй байна. Захиалга ижил хэвээр байна. Гэсэн хэдий ч нэг зүйл байна ... Яг одоо надад нарийн бичгийн дарга Кроу ажиллаж байна."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. Кроу түүний болон Лорен хоёрын яриаг чагнаж магадгүй гэж түүний санаанд орж байгаагүй ч энэ нь ирэх ёстой байв. Тэдний баг, гэр бүл нь бусадтай адил нууцтай байсан. Түүнийг эргэн тойрноо харвал бусад нь ч мөн адил мэдрэмж төрж, энэ нь Лорен тэдэнд мэдүүлэх арга байсан нь тодорхой болов.
  
  Вашингтон үргэлж өөрийн гэсэн мөрийн хөтөлбөртэй байсаар ирсэн.
  
  Кроугийн хоолой үнэмшилтэй сонсогдов. "Би энэ тусгай даалгаврын талаар чамаас илүү мэддэг дүр эсгэхгүй. Дэлхий дээр биш. Гэхдээ энэ бол улс төрийн уурхайн талбар бөгөөд манай өрсөлдөгч зарим улс орнуудын хамгийн дээд түвшний нарийн ширийн зүйл, явуулга гэдгийг би мэднэ."
  
  АНУ-ыг битгий хэл Дрейк бодов. Юу хэзээ ч!
  
  "Үнэнийг хэлэхэд би үүнд оролцсон зарим захиргааг гайхаж байна" гэж Кроу илэн далангүй хэлэв. "Тэд бидэнтэй хамтран ажиллаж чадна гэж би бодсон ч миний дурдсанчлан бүх зүйл санагдаагүй байж магадгүй юм."
  
  Дрэйк дахиад л түүний үгийг өөрөөр хүлээж авлаа. Тэр Морьтон номлолын тухай ярьж байсан уу? Эсвэл илүү хувийн зүйл үү?
  
  - Хатагтай нарийн бичгийн дарга, үүнд ямар нэг шалтгаан байна уу? гэж Хайден асуув. "Бидний мэдэхгүй зүйл байна уу?"
  
  "За, би үүнийг мэддэггүй. Гэхдээ би ч гэсэн энэ бүгдийг мэддэг байх албагүй. "Хязгаарлалтгүй" гэдэг нь улс төрд ховорхон үг."
  
  "Тэгвэл энэ нь өөрөө зэвсэг юм" гэж Хайден хэлэв. "Энэ бол анхны супер буу. Хэрвээ баригдсан бол, террористуудад худалдагдсан бол дэлхий нийт түүнийхээ төлөөсийг нэхэж болох байсан."
  
  "Би мэднэ. Энэ... "Эцсийн шүүхийн тушаал" гэж тэр нэр жигшин зэвүүцэн хэлээд, "ерөнхий төлөвлөгөөг тодорхой боловсруулж, хойч үедээ үлдээжээ. Аз болоход израильчууд тэднийг аль эрт хаасан. Харамсалтай нь тэд ийм төлөвлөгөөг олсонгүй. Энэ схем."
  
  Одоогоор Дрейк энэ дуудлагын утга учрыг олж хараагүй байна. Тэр арагшаа тонгойн нүдээ анин яриаг чагнав.
  
  "Чи бусад хүмүүст үсрэлт хийдэг. Зөвхөн Израйль, Хятад улсууд МЯА. Ердийн дүрэм үйлчилдэг, гэхдээ тэр зэвсгийг аваад эхлээд аваарай. Америк үүнийг буруу гарт оруулахыг тэвчиж чадахгүй. Болгоомжтой байгаарай, SPEAR. Энэ нь нүдэнд харагдахаас илүү олон зүйл бий."
  
  Дрейк суулаа. Дал урагш бөхийв. "Энэ өөр төрлийн анхааруулга мөн үү?" гэж тэр шивнэв.
  
  Дрейк Хэйденийг судалсан боловч тэдний дарга санаа зовсон шинжгүй байв. Нуруугаа хучих уу? Хэрэв тэр өмнө нь энэ америк аялгууг сонсоогүй байсан бол тэр энэ хэллэгт ямар ч утга учруулахгүй байх байсан. Түүний бодол Смит, Иошуа хоёр Перу дахь үхэл рүү чиглэв. Энэ нь тэдний эсэргүүцлийн гүнийг хэмжсэн юм. Цэргийн үзэл бодолтой жирийн цэрэг хүний хувьд их л санаа зовно. Гэхдээ тэд цэрэг байхаа больсон - тэд өдөр бүр, хээрийн нөхцөлд, дарамт шахалт дор хэцүү сонголт хийхээс өөр аргагүй болсон. Тэд олон мянган, заримдаа сая сая хүний амьдралын ачааг мөрөн дээрээ үүрч байсан. Энэ бол ер бусын баг байсан. Дахиж үгүй.
  
  Та хамгийн сүүлчийн алдаа шигээ сайн байна. Та зөвхөн сүүлчийн алдаагаа л санаж байна. Дэлхийн ажлын байран дахь ёс зүй. Тэр үргэлжлүүлэн ажиллахыг, тэмцэхийг илүүд үзсэн. Толгойгоо уснаас дээш байлга - учир нь дэлхийг олон сая акулууд байнга эргэдэг бөгөөд хэрэв та хөдөлгөөнгүй зогсвол живэх эсвэл урагдах болно.
  
  Кроу ширүүн сэтгэл хөдөлгөм яриагаа дуусгаад Хайден тэдэн рүү эргэв. Тэр харилцахдаа хүрч, царай гаргав.
  
  "Битгий мартаарай".
  
  Дрейк толгой дохив. Суваг нээх.
  
  "Энэ нь Tomb Raider-ийн ердийн зүйлээс тэс өөр байх болно гэж би бодож байна." Йорги ярилаа. "Бид засгийн газрын цэргүүд, мэргэжилтнүүдтэй тулгарч байна. Үл мэдэгдэх бүлэглэлүүд, магадгүй урвагчид. Бид цаг хугацааны явцад төөрсөн, олон жилийн зөрүүтэй төрсөн хүмүүсийг хайж байна. Бид хуучин дайны гэмт хэрэгтнүүдийн зөгнөлийг яг түүний хүссэнээр дагаж байна." Тэр мөрөө хавчив. "Бид нөхцөл байдлыг хянах боломжгүй."
  
  "Би Tomb Raider-тэй хамгийн ойр байна" гэж Кенси инээмсэглэн хэлэв. "Энэ ... тэс өөр."
  
  Алисия, Май хоёр израиль хүн рүү ширтэв. "Тийм ээ, бид чиний муухай гэмт хэргийн түүхийг мартдаг, тийм үү... Twisty?"
  
  Швед хүн нүдээ анив. "Би... аан... би... юу?"
  
  Кенси хөндлөнгөөс оролцов. "Тэгээд нөхцөл байдал чамайг хэзээ ч буулт хийх байр сууринд шахаагүй байх, тийм ээ, Алисиа?"
  
  Англи эмэгтэй мөрөө хавчив. "Бид гэмт хэргийн тухай ярьж байгаа эсэхээс хамаарна. Зарим буулт хийх байр суурь нь бусдаас илүү сайн байдаг."
  
  "Хэрэв бид сэрүүн, сэргэг хэвээр байвал Чингис хаан болон түүний булшны байршлын талаар уншиж эхлэх үү?" Гэж Хайден хэлэв. Вашингтон дахь судалгааны төв бүх зүйл сайн, гэхдээ бид тэнд байгаа бөгөөд тэд юу үзэхгүйг бид харах болно. Та хэдий чинээ их мэдээлэл шингээнэ, төдий чинээ бид хоёр дахь зэвсгийг олох боломж нэмэгдэнэ."
  
  "Мөн эндээс амьд гарч ир" гэж Дал зөвшөөрөв.
  
  Шахмалуудыг өөр тийш нь дамжуулж, хуваалцахад хангалттай байв. Алисиа хамгийн түрүүнд цахим шуудан, фэйсбүүк хуудсаа шалгана гэж хашгирав. Дрэйк сошиал сүлжээний анхны сануулга битгий хэл и-мэйл хаяггүйг нь мэдээд түүн рүү харав.
  
  Тэр бахирлаа. "Ноцтой үе үү?"
  
  "Тийм юм уу, эсвэл жаахан амраарай, хайраа. Хятад улс биднийг гараа дэлгэн угтахгүй нь лавтай."
  
  "Сайн цэг." Хэйден санаа алдлаа. "Би орон нутгийн багуудтай холбоо барьж, биднийг нэвтрэхэд хялбарчлахыг хүснэ. Одоогоор бүгд төлөвлөгөөгөө биелүүлж байна уу?"
  
  "За" гэж Далл хайхрамжгүй хэлэв. "Би Чингис хааныг Хятад руу хөөж, дайсагналцаж буй хагас арваад улстай тулалдахгүйн тулд хөөцөлдөнө гэж хэзээ ч бодож байгаагүй. Гэхдээ, хөөе," тэр мөрөө хавчин, "тэд өөр зүйл туршиж үзэх тухай ярьдаг гэдгийг та мэднэ."
  
  Алисия эргэн тойрноо хараад толгой сэгсэрлээ. "Сэтгэгдэл байхгүй. Хэт амархан."
  
  "Яг одоо" гэж Дрейк хэлэв, "Би бага зэрэг мэдээлэл авсан нь дээр."
  
  "Чи бид хоёр хоёулаа, Йоркис." Даль толгой дохив. "Чи бид хоёр хоёулаа."
  
  
  АРВАН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Цагууд анзаарагдахгүй өнгөрөв. Нисдэг тэрэг түлшээ цэнэглэхээс өөр аргагүй болсон. Бусад багуудын тухай мэдээ дутмаг байгаа нь бухимдал төрүүлэв. Хайден Чингисийн бунхантай холбоотой асар их мэдээлэлд шимтэх нь түүний хамгийн сайн сонголт гэдгийг олж мэдсэн ч шинэ зүйлийг олж илрүүлэхэд хэцүү байв. Бусад нь хэсэг хугацаанд үүнийг хийхийг хичээж байсан нь тодорхой байсан ч зарим нь ядарч, хэсэг хугацаанд амрахаар шийдсэн бол зарим нь хувийн асуудлаа шийдэхэд илүү хялбар байсан.
  
  Тэдний давчуу орон зайд үүнийг үл тоомсорлох боломжгүй байсан бөгөөд үнэн хэрэгтээ баг нь одоо болтол бүх зүйлийг авч явахад хангалттай ойр, танил болсон байв.
  
  Дал гэр рүүгээ залгав. Хүүхдүүд түүнийг сонссондоо баяртай байсан нь Даллыг нүүр дүүрэн инээмсэглэв. Жоанна түүнийг хэзээ гэртээ ирэхийг асуув. Хурцадмал байдал илт байсан, үр дүн нь тийм ч сайн байгаагүй. Том Хавай хүн таблетын дэлгэцэн дээр хуруугаа гүйлгэж байх үед Хэйден Кинимакаг хараад хэсэг хугацаа зарцуулав. Тэр инээмсэглэв. Төхөөрөмж нь түүний том гарт ил захидал шиг харагдах бөгөөд тэр гарууд түүний биед хэрхэн хүрснийг санав. Зөөлөн. Сэтгэлийн хөөрөл. Тэр түүнийг маш сайн мэддэг байсан бөгөөд энэ нь тэдний дотно харилцааг улам бүр нэмэгдүүлсэн. Одоо тэр хурууныхаа гэмтсэн үзүүрийг харж байв, тэдний сүүлчийн номлолын үеэр залгихаас өөр аргагүй болсон. Нөхцөл байдлын цочрол нь түүний нүдийг нээв. Хайртай хүнийхээ хүсэл зоригтой тэмцэхэд амьдрал хязгааргүй богино байсан.
  
  Тэр үнэхээр итгэсэн эсэхээ мэдэхгүй бага зэрэг амьсгаа авав. Хараал ид, чи үүнийг хүртэх ёсгүй. Таны хэлсэн бүхний дараа биш. Тэр буцаж очихыг зөвтгөөгүй бөгөөд хаанаас эхлэхээ ч мэдэхгүй байв. Магадгүй энэ нь тулаан, нөхцөл байдал, ажил байсан байх. Магадгүй энэ нь түүний амьдралын түүхэн дэх мөч бүрт ийм байсан байх.
  
  Хүмүүс алдаа гаргасан. Тэд цагаатгаж чадна.
  
  Алисиа үүнийг хийсэн.
  
  Энэ бодол нь түүнийг нисдэг тэрэг тэнгэрт явж байх үед англи эмэгтэй рүү харав. Гэнэт үймээн болсон нь түүнийг бүсээ чанга атгахад хүргэв. Чөлөөт унасан секундэд түүний зүрх хөл дээрээ босов. Гэхдээ бүх зүйл сайхан байсан. Амьдралыг дуурайсан.
  
  Хэйдений зөн совин нь үргэлж удирдан чиглүүлж, аливаа зүйлийг амжуулдаг байсан. Одоо тэр эдгээр зөн совин нь түүний амьдралын бусад чухал талуудад саад болж байгааг олж харав. Тэр бүрхэг ирээдүйг харсан.
  
  Дрейк, Алисиа хоёр аз жаргалтай, инээмсэглэж, энгийн таблет дээр дарав. Май Кензид зээлсэн бөгөөд хоёр эмэгтэй ээлжлэн авчээ. Янз бүрийн хүмүүс ижил төстэй нөхцөл байдалд хэрхэн өвөрмөц байдлаар ханддаг нь сонирхолтой байв.
  
  Смит Лорен руу ойртлоо. "Юу байна да?"
  
  "Сайн байгаасай, гөлгөр новш минь. Одоо цаг нь биш, Смит."
  
  "Чи намайг үүнийг мэдэхгүй гэж бодож байна уу? Гэхдээ надад хэлээч. Цаг нь хэзээ ирэх вэ?"
  
  "Одоо биш".
  
  "Хэзээ ч үгүй" гэж Смит гунигтай хэлэв.
  
  гэж Лорен архирав. "Нээрээ юу? Бид мухардалд орчихлоо, залуу минь. Чи тоосгон ханыг мөргөсөн ч даван туулж чадахгүй."
  
  "Хана уу?"
  
  гэж Лорен хурхирлаа. "Тийм ээ, энэ нь нэртэй."
  
  "Өө. Энэ хана."
  
  Хэйден тэднийг хоёуланг нь асуудлаа тойрон ажиллаж байгааг харсан. Энэ нь түүний шүүж, хөндлөнгөөс оролцох газар биш байсан ч аливаа саад бэрхшээл нь аливаа харилцааг хэрхэн сүйтгэдэг болохыг тодорхой харуулсан. Смит, Лаурен хоёр энгийнээр хэлбэл, ер бусын хосууд байсан тул тэд хамтдаа сайн ажилласан байж магадгүй юм.
  
  Гэсэн хэдий ч тэдний замд хамгийн уламжлалт бус саад тотгорууд зогсож байв.
  
  Смит өөр аргыг туршиж үзсэн. "За, за, тэр чамд сүүлийн үед юу өгсөн бэ?"
  
  "Би? Юу ч биш. Би тэнд мэдээлэл авах гэж очдоггүй. Энэ бол Тагнуулын төв газар, Холбооны мөрдөх товчоо эсвэл хэн ч байсан хийх ёстой ажил."
  
  "Тэгвэл чи юу яриад байгаа юм?"
  
  Смитийн хувьд энэ нь урагшлах алхам байв. Нээлттэй, зөрчилдөөнгүй асуулт. Хэйден цэргээр бахархаж байгаагаа мэдэрсэн.
  
  Лорен бага зэрэг эргэлзэв. Новш гэж тэр хэлэв. "Бид дэмий юм ярьж байна. Зурагт. Кино. Номууд. Алдартнууд. Мэдээ. Тэр барилгачин болохоор төслийн талаар асуудаг."
  
  "Ямар төслүүд?"
  
  "Энэ бүхэн таныг болгоомжтой асуулт асуухад хүргэж байна. Ямар алдартнууд, ямар кинонууд яагаад болохгүй гэж? Чи барилга сонирхож байна уу, Лэнс?"
  
  Хэйден үүнийг унтраахыг хүссэн ч чадахгүйгээ олж мэдэв. Бүхээг хэтэрхий давчуу байсан; асуулт хэтэрхий ноцтой байна; Смитийн нэрийг дурдах нь хэтэрхий сэтгэл татам юм.
  
  "Зөвхөн хэн нэгэн тэдэнд хор хөнөөл учруулахыг хүсч байвал."
  
  Лорен түүн рүү даллаж, яриа өндөрлөв. Хэйден Лаурен ямар нэгэн хууль зөрчиж, танил алан хядагчтай ярилцахаар сэмхэн очиж байгаа болов уу гэж бодсон ч Лорены асуултыг хэрхэн хэлэхээ бүрэн шийдэж чадсангүй. Наад зах нь хараахан болоогүй байна.
  
  "Нэг цаг хүрэхгүй хугацаа үлдсэн." Нисгэгчийн дуу холбооны системээр сонсогдов.
  
  Дрэйк дээш харав. Хэйден түүний царайнаас шийдэмгий байдлыг олж харав. Далтай ижил зүйл. Багийнхан бүрэн бүрэлдэхүүнээрээ ажиллаж, ур чадвараа байнга дээшлүүлж байв. Жишээлбэл, сүүлийн үйлдлийг харна уу. Тэд бүгд тэс өөр номлолыг туулж, бузар муугийн дүртэй тулгарсан бөгөөд нэг ч зураас аваагүй.
  
  Наад зах нь бие махбодийн хувьд. Сэтгэлийн шарх, ялангуяа түүний шарх хэзээ ч эдгэрэхгүй.
  
  Бүсгүй нэг минутыг урдаа байх бичиг цааснуудыг үзэж, Чингис хааны түүхийг дахин шингээхийг хичээв. Тэрээр зарлигийн текстийг үзэж, "Дэлхийн дөрвөн өнцөгт яв" гэсэн мөрүүдийг онцлон тэмдэглэв. Стратегийн эцэг, дараа нь Хаганы амрах газрыг олох; урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг, дараа нь Бурханы ташуур. Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ байдаггүй. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн.
  
  Дэлхийн дөрвөн өнцөгт үү? Одоог хүртэл нууц хэвээр байна. Аз болоход, Морьтонгуудын хэн болохыг тогтоох сэжүүр одоогоор тодорхой болсон. Харин Чингис хааны бунханг олсон уу? Тийм юм шиг санагдсан.
  
  Нисдэг тэрэг нарийхан агаарыг нэвтлэн явахад Ёрги босож, урагш алхав. Хулгайч Перуд шуугиан тарьснаасаа хойш нэг ч удаа унтаагүй мэт нүд нь анилдаж, царай нь татсан харагдана. "Би чамд Уэббийн мэдэгдлийн нэг хэсэг, түүний өв залгамжлал гэж хэлсэн" гэж орос хүн хэлэхдээ түүний хэлэх гэж байгаа зүйлээс айж сандарч байгаагаа илтгэв. "Би чамд дурдсан бүхнээс хамгийн муу нь гэж хэлсэн."
  
  Алисиа бухимдсан дуугаар гэнэт агаар чийгшүүлэгчийг арилгахыг оролдов. "Би хараал идсэн лесбиян хэн болохыг сонсохыг хүлээж байна" гэж тэр хөгжилтэй хэлэв. "Үнэнийг хэлэхэд, Йоги, би чамайг гэж найдаж байсан."
  
  "Яаж..." гэж Йорги өгүүлбэрийн дундуур зогсоов. "Би бол эр хүн".
  
  "Би итгэлгүй байна. Тэр жижигхэн гарууд. Энэ царай. Чиний алхаж буй зам."
  
  "Түүнд ярь" гэж Дал хэлэв.
  
  "Та нар бүгд намайг лесбиян гэдгийг мэдэх ёстой" гэж Лорен хэлэв. "Чи мэдэж байгаа, үүнд муу эсвэл ичмээр зүйл байхгүй."
  
  "Би мэднэ" гэж Алисия хэлэв. "Чи өөрийнхөө хүссэн хүн байж, үүнийг хүлээн зөвшөөрөх ёстой. Би мэдэж байна. Би зүгээр л Йоги байх болно гэж найдаж байсан, тэгээд л болоо."
  
  Смит Лорен руу эргэлзсэн хэрнээ хоосон харцаар харав. Дрэйк гэнэтийн үйлдлийг бодоход хариу үйлдэл нь гайхалтай гэж бодсон.
  
  "Үүнд ганц л үлдэж байна" гэж Кинимака хэлэв.
  
  "Үхэж байгаа хүн" гэж Дрейк шал ширтэн хэлэв.
  
  "Магадгүй бид найздаа ярихыг зөвшөөрөх ёстой юу?" гэж Даль шаардав.
  
  Йорги инээмсэглэхийг оролдов. Дараа нь тэр гараа урдаа барьж, овоохойн дээвэр рүү ширтэв.
  
  "Энэ тийм ч урт түүх биш" гэж тэр бүдүүн аялгаар хэлэв. "Гэхдээ энэ бол хэцүү асуулт. Би... Би аав, ээжийгээ хүйтэн цусаар алсан. Мөн би өдөр бүр талархаж байна. Баярлалаа."
  
  Дрейк найзынхаа анхаарлыг татахын тулд гараа өргөв. "Чи юу ч тайлбарлах шаардлагагүй, чи мэднэ. Энд бид нэг гэр бүл болсон. Энэ нь ямар ч асуудал үүсгэхгүй."
  
  "Би ойлгож байна. Гэхдээ энэ бас надад зориулагдсан. Чи ойлгож байгаа?"
  
  Багийнхан, бүгдээрээ толгой дохив. Тэд ойлгосон.
  
  "Бид жижиг тосгонд амьдардаг байсан. Хүйтэн тосгон. Өвөл? Энэ бол жилийн цаг биш, дээрэм, зодох, бурхнаас ирсэн зодоон. Энэ нь бидний гэр бүл, тэр байтугай үр хүүхдүүдийг маань хүртэл сэтгэлээр унасан. Би зургаан хүүхдийн нэг байсан бөгөөд эцэг эх маань тэд үүнийг даван туулж чадаагүй. Өдөр хоногийг хөнгөвчлөхийн тулд тэд хангалттай хурдан ууж чадахгүй байв. Тэд шөнийг амьд үлдэхийн тулд хангалттай авчирч чадаагүй. Тэд бидэнтэй харьцаж, халамжлах аргаа олохгүй байсан тул дүр зургийг өөрчлөх арга олсон."
  
  Алисиа сэтгэлээ барьж дийлсэнгүй. "Энэ сонсогдож байгаа шигээ биш байх гэж найдаж байна."
  
  "Нэг үдээс хойш бид бүгд машиндаа овоолсон. Тэд хот руу аялна гэж амласан гэсэн. Олон жил хот орж үзээгүй, асуух ёстой байсан ч..." Тэр мөрөө хавчив. "Бид хүүхэд байсан. Тэд бидний эцэг эх байсан. Тэд жижиг тосгоноос явсан бөгөөд бид түүнийг дахиж хараагүй."
  
  Хэйден Мэйгийн царайнаас холын гунигтай байхыг харав. Түүний залуу амьдрал Йоргагийнхаас өөр байсан байж магадгүй ч гунигтай төстэй зүйлүүд байсан.
  
  "Машины гадаа өдөр улам хүйтэн болж, харанхуй болж байлаа. Тэд жолоодож, жолоодож, дуугарсангүй. Гэхдээ бид үүнд дассан. Тэдэнд амьдрал, биднийг, бие биенээ хайрлах хайр байгаагүй. Бид хайрыг хэзээ ч мэддэггүй байсан байх. Харанхуйд машин эвдэрчихлээ гээд зогслоо. Бид хамтдаа тэврэлдэж, зарим нь уйлсан. Миний дүү гуравхан настай байсан. Би есөн настай, хамгийн ахмад нь. Би байх ёстой... байх ёстой..."
  
  Ёрги нулимсаа урсгаж, дээвэр рүү харан, өнгөрсөнийг өөрчлөх хүчтэй юм шиг харан зогсоно. Хэн нэгэн түүн рүү ойртохын өмнө тэрээр гараа сунгасан ч ядаж Хэйден үүнийг ганцаараа туулах ёстой гэдгийг мэдэж байв.
  
  "Тэд биднийг уруу татсан. Тэд хэсэг хугацаанд алхав. Мөс маш хатуу бөгөөд хүйтэн байсан тул түүнээс хүчтэй, үхлийн аюултай давалгаа гарч ирэв. Би тэдний юу хийж байгааг ойлгохгүй байсан бөгөөд дараа нь би шууд бодоход хэтэрхий хүйтэн санагдсан. Тэд биднийг дахин дахин эргүүлж байхыг би харсан. Бид төөрсөн, сул дорой, аль хэдийн үхэж байсан. Бид хүүхдүүд байсан. Бид... итгэсэн."
  
  Хэйден нүдээ анилаа. Ямар ч үг байсангүй.
  
  "Тэд машиныг олсон бололтой. Тэд явлаа. Бид... яахав, бид нэг нэгээрээ үхсэн." Йорги нарийн ширийн зүйлийг тодорхой томъёолж чадаагүй хэвээр байна. Гагцхүү түүний нүүрэн дэх гашуудлын зовиур л энэ үнэнийг илчилсэн юм.
  
  "Би цорын ганц амьд үлдсэн. Би хамгийн хүчтэй нь байсан. Би хичээсэн. Би үүрч, чирч, тэвэрсэн ч юу ч болсонгүй. Би бүгдийг нь бүтэлгүйтсэн. Ах эгч нарынхаа амьдрал урсаж байгааг би хараад амьд үлдэхээ тангарагласан. Тэдний үхэл надад хүч өгсөн нь тэдний явсан сүнс минийхтэй нийлсэн мэт. Тэд тэгсэн гэж найдаж байна. Би одоо ч итгэдэг. Тэд надтай хамт байгаа гэдэгт би итгэдэг. Би Оросын шоронд амьд гарсан. Би Мэтт Дрэйкийг даван туулсан" гэж тэр сулхан инээмсэглэж, "түүнийг тэндээс гаргав."
  
  "Та тосгондоо яаж буцаж ирэв?" Кинимака мэдэхийг хүссэн. Хэйден, Далл хоёр түүн рүү болгоомжилсон харцаар харсан ч Йорги ярих хэрэгтэй байгаа нь тодорхой байлаа.
  
  "Би тэдний хувцсыг өмссөн" гэж тэр гашуун намуухан хоолойгоор исгэв. "Цамц. Хүрэм. Оймс. Би дулаахан тэднийг цас мөсөн дунд ганцааранг нь орхиод замд гарлаа."
  
  Хэйден зүрх сэтгэлийн шаналал, түүний гэм бурууг төсөөлж ч чадахгүй байв.
  
  "Надад хажуугаар өнгөрөх машин тусалсан. Би тэдэнд түүхийг ярьж, хэд хоногийн дараа тосгонд буцаж ирэв" гэж тэр гүнзгий амьсгаа аваад "тэдний учруулсан уй гашуугийн сүнсийг харцгаая. Түүний уур хилэн ямар их байсныг тэд харж, мэдрээрэй. Тийм ээ, би эцэг эхээ хүйтэн цусаар алсан."
  
  Хэзээ ч эвдэрч болохгүй нам гүм байв. Йоргагийн дүү нарын цогцос яг одоо унасан газартаа үүрд хөлдөж, хэзээ ч амрахгүй байхыг Хэйден мэдэж байв.
  
  "Би хулгайч болсон." Йорги зүрх шимшрүүлсэн резонансыг сулруулсан. "Тэгээд дараа нь баригдсан. Гэхдээ тэр хэзээ ч хүн амины хэргээр ял эдэлж байгаагүй. Тэгээд бид энд байна."
  
  Нисгэгчийн дуу хоолой агаарт сонсогдов. "Хятадын агаарын орон зайд 30 минутын зайтай, залуусаа, тэгвэл хэн ч таамаглах болно."
  
  Энэ үед Лорен Вашингтоны судалгааны төв рүү залгахад Хэйден баяртай байв. Урагшлах цорын ганц арга зам бол анхаарал сарниулах явдал байв.
  
  "Бид зорилгодоо ойрхон байна" гэж тэр бидэнтэй уулзахдаа Вэйд хэлэв. "Шинэ зүйл байна уу?"
  
  "Дөрвөн өнцөгт, морьтон, Монгол улс, Хаган, одонгийн төрсөн он, сар, өдөр зэргийг тодруулж байна. Та эхлээд юу хүсч байна?"
  
  
  АРВАН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  "Өө" гэж Алисия догдолж, дүрд тоглов. "Төрсөн он, сар, өдрийн тоо хэд байдгийг сонсоцгооё. Би зүгээр л тоо няцлах дуртай."
  
  "Сайхан. Үүнийг хээрийн явган цэргийн амнаас сонсоход таатай байна." Энэ хоолой баяр хөөртэй үргэлжилж, салон дотор хэдэн хөмсгөө өргөсөн боловч баяр баясгалантайгаар: "Тиймээс Ганнибал МЭӨ 247 онд төрж, МЭӨ 183 онд нас баржээ. Чингис хаан 1162, 1227 онд нас барсан-"
  
  "Энэ хэтэрхий олон тоо байна" гэж Алисия хэлэв.
  
  "Асуудал нь" гэж Дал хэлэв. "Чи хөл, хуруугүй болсон."
  
  "Энэ нь юу гэсэн үг болохыг мэдэхгүй байна" гэж компьютерийн эрдэмтэн үргэлжлүүлэн хэлэв. "Гэхдээ эдгээр галзуу шүтлэгүүд өөрсдийн тооны тоглоом, кодуудад үнэхээр дуртай. Үүнийг санаж байгаарай."
  
  "Тэгэхээр Ганнибал Чингисээс 1400 жилийн өмнө төрсөн" гэж Кензи хэлэв. "Бид үүнийг ойлгож байна."
  
  "Үүнийг хийдэггүй хэдэн новшийн толгойг хараад гайхах болно" гэж тэнэг санамсаргүй хэлэв. "Ямар ч байсан-"
  
  "Хүүе миний хүү?" Дрэйк тэр даруй яриаг нь таслан: "Чи нүүр рүү чинь цохиж байсан уу?"
  
  "За, үнэндээ, тийм. Тиймээ, надад байгаа."
  
  Дрейк сандал дээрээ налан суулаа. "За" гэж тэр хэлэв. "Одоо та новшийг үргэлжлүүлж болно."
  
  "Мэдээж бид бусад унаачдыг мэдэхгүй тул эдгээр тоонуудтай ажиллах боломжгүй. Хэдийгээр та нар ч гэсэн дөрөв дэхийг нь олж чадна гэж бодож байна уу? Үгүй юу? Авагч байхгүй юу? За. Залуус аа, яг одоо Монгол руу асар их хэмжээний галын хүч илгээгдэж байна. Долоо, эсвэл зургаан хэвээр байна уу? Тийм ээ, зургаан улсыг төлөөлсөн элит цэргүүдийн зургаан баг байлдан дагуулалтын морьтны араас хөөцөлдөж байна. миний зөв үү? Хөөх!"
  
  Дрейк Хэйден рүү ширтэв. "Энэ залуу Вашингтоны хамгийн сайн төлөөлөгч мөн үү?"
  
  Хэйден мөрөө хавчив. "Ядаж л тэр сэтгэл хөдлөлөө нуудаггүй. Вашингтоны ихэнх шиг хуурамч нөмрөгийн олон нугалсан дор нуугдаагүй."
  
  "Байлдан дагуулах морьтон руу. Уг тушаал нь мэдээжийн хэрэг өөрийн гэсэн мөрийн хөтөлбөртэй тул байлдан дагуулал нь хүүхдийн тоглоомоос эхлээд видео тоглоом хүртэл байж болно ... хэ хэ. Дэлхийн ноёрхол олон хэлбэрээр байж болно, би зөв үү?"
  
  "Зөвхөн зааврыг үргэлжлүүлээрэй" гэж Хайден хэлэв.
  
  "Мэдээжийн хэрэг. Ингээд шууд л гол зүйлдээ орцгооё, тийм үү? Израильчууд Кубад устгасан нацистын дайны гэмт хэргийн талаар ямар нэгэн мэдээлэл өгөхөөс хачирхалтай дургүй байсан ч бид мэдэх ёстой зүйлээ олж мэдсэн. Тоос шороо дарсны дараа нацистууд замбараагүй болсон гэж тодорхой шийдэж, дэлхийг хянах энэхүү нарийн санааг гаргаж ирэв. Тэд төрийн сүлд, нууц код, тэмдэг болон бусад зүйлсийн хамт одонг бий болгосон. Тэд Рейхийн дор олон жилийн турш ажиллаж байсан төлөвлөгөөгөө боловсруулсан. Тэд дөрвөн төрлийн зэвсгийг булж, энэ оньсого бодож олжээ. Магадгүй тэд үүнийг улам бүрхэг болгохыг хүссэн байх, хэн мэдэх вэ? Гэвч Моссад тэднийг ул мөргүй устгасан бөгөөд надад хэтэрхий хурдан санагдаж байна. Нуугдсан бункер гучин жилийн турш илрээгүй байсан."
  
  "Арван таван минут" гэж нисгэгч товчхон хариулав.
  
  "Энэ зэвсэг мөн үү?" гэж Хайден асуув. "Тэд тэднийг хаанаас авсан бэ?"
  
  "За, нацистууд хэн ч байж болох олон холбоо харилцаатай байсан. Big Pistol бол орон зай, нарийвчлалын үүднээс шинэчлэгдсэн хуучин загвар юм. Тэд дөчөөс наяад он хүртэлх бүх зүйлд гараа тавьж чадна. Мөнгө хэзээ ч саад тотгор байгаагүй, харин хөдөлгөөн нь саад болж байсан. Бас итгэ. Тэдний төлөө үүнийг хийх ганц амьд сүнс тэдэнд итгэхгүй. Дөрвөн зэвсэг, хэдэн арван үйлчилгээг нуухын тулд хэдэн жил зарцуулсан байх. Итгэлцлийн хүчин зүйл нь тэд буугаа нуусан шалтгаануудын нэг юм. Тэд одоо тэднийг Кубад байлгаж чадахгүй байсан биз дээ?" Вашингтоны эр тэсэлгүй инээж, дараа нь ямар нэгэн байдлаар ухаан алдаж амжив.
  
  Алисия нүдээ эргэлдүүлэн, хэн нэгний туранхай хүзүүг ороож чадах мэт хоёр гараа атгав.
  
  "Ямартай ч та нар надтай хамт байгаа юу? Цаг хугацаа богино, чи шороонд гараад ямар нэг юм буудах гэж загатнаж байгааг ойлгож байна, гэхдээ надад бага зэрэг мэдээлэл байна. Дөнгөж орж ирлээ..."
  
  Түр зогсоох.
  
  "Одоо энэ сонирхолтой байна."
  
  Илүү чимээгүй.
  
  "Та хуваалцахыг хүсч байна уу?" Хэйден тэр хүнийг нудраад, тэдний буух цэг ойртож байгааг харж байгаа мэт нисдэг тэрэгний хатуу талыг харав.
  
  "За, би дэлхийн дөрвөн талыг, эсвэл ядаж бид үүнийг хэрхэн хардаг талаар ярих гэж байсан ч бидэнд цаг хугацаа дуусч байгааг харж байна. Хараач, надад тав өгөөч, гэхдээ чи юу ч хийсэн, "Бүү буу!"
  
  Холболт гэнэт тасалдсан. Хэйден эхлээд шал, дараа нь нисдэг тэрэгний дотор талыг ширтэв.
  
  Дрэйк хоёр гараа дээш өргөв. "Надруу битгий хар. Би буруугүй!"
  
  Алисия инээв. "Тиймээ би ч гэсэн."
  
  "Буухгуй юу?" гэж Дал давтав. "Энэ юу гэсэн үг вэ?"
  
  Алисия тайлбарлах гэсэн мэт хоолойгоо зассан боловч дараа нь чанга яригчаас нисгэгчийн хоолой хуцав. "Хоёр минут, залуусаа."
  
  Хэйден хуучин итгэгчээс тусламж хүсэв. "Мано?" - Би асуусан.
  
  "Тэр бол илжиг, гэхдээ бидний талд хэвээр байна" гэж том Хавай дуугарав. "Би түүний үгийг хүлээж ав гэж хэлмээр байна."
  
  "Хурдан шийдсэн нь дээр" гэж Смит таслав. "Бид доошоо бууж байна."
  
  Харилцаа холбооны систем тэр даруй амьдралд гарч ирэв. "Би юу гэж хэлсэн бэ? Битгий буу! "
  
  Дрейк босоод нисдэг тэрэгний домофоныг асаав. "Зов, найзаа" гэж тэр хэлэв. "Шинэ тагнуулын замд."
  
  "Гэхдээ бид Хятадын агаарын орон зайд байна. Тэд биднийг анзаарах хүртэл хэр хугацаа өнгөрөхийг хэлэх боломжгүй."
  
  "Чадах зүйлээ хий, гэхдээ бүү буу."
  
  "Хөөе найзаа, энэ бол хурдан ирэх, явах даалгавар байх болно гэж надад хэлсэн. Ямар ч тэнэг юм. Хэрэв бид энд хэдхэн минутаас илүү удаан байвал бид хэд хэдэн J-20 онгоцтой болно гэдэгт итгэлтэй байж болно."
  
  Алисия Дрейк рүү бөхийж, "Энэ муу байна..." гэж шивнэв.
  
  Нөхцөл байдал яаралтай байгааг хараад Йоркширын иргэн түүний яриаг таслав. "Тийм ээ, Вашингтоны Кнобенд холболт тасарсан үед ч биднийг сонсож чадна" гэж тэр хэлээд Далл руу ширтэв. "Чи үүнийг сонссон уу, Нобенд? Бидэнд жаран секунд байна."
  
  "Удаан хугацаа шаардагдах болно" гэж тэр хүн хариулав. "Зоригтой байгаарай, хүмүүс ээ. Бид энэ хэрэгт холбогдож байна" гэв.
  
  Дрейк нударга зангидаж байгааг мэдэрлээ. Энэхүү гутаан доромжлол нь зөвхөн сөргөлдөөнийг өдөөсөн. Магадгүй ийм зорилготой байсан болов уу? Ганнибалын булшийг олсон цагаасаа хойш Дрэйк энэ номлолд ямар нэг зүйл буруу байгааг мэдэрсэн. Илчлээгүй зүйл. Тэд шинжилгээнд хамрагдсан уу? Тэд хяналтанд байсан уу? АНУ-ын засгийн газар тэдний үйлдлийг үнэлэв үү? Хэрэв тийм бол энэ бүхэн Перуд болсон үйл явдлаас үүдэлтэй. Хэрэв тийм бол Дрэйк тэдний гүйцэтгэлд тийм ч их санаа зовдоггүй байсан.
  
  Хяналтын дараа сонсогчид хийж болох хуйвалдаан, явуулга, явуулгад тэрээр санаа зовж байв. Улстөрчдийн удирдаж байсан улс орон хэзээ ч санагдуулсан шиг байгаагүй бөгөөд зөвхөн эрх баригчдын ард байгаа хүмүүс л яг юу болж байгааг мэддэг байсан.
  
  "Тавин секунд" гэж тэр чангаар хэлэв. "Тэгвэл бид эндээс гарна."
  
  Нисгэгч тэдэнд "Бид жүжиглэх гэж оролдож байна" гэж хэлэв. "Бид аль хэдийнээ маш нам дор байгаа тул та хаалганаас гарч модон дээр гарч болно, гэхдээ би шувууг уулын хөндийд нууж байна. Хэрэв та ёроолд ямар нэгэн зүйл хусахыг сонсвол энэ нь хад эсвэл еети байх болно."
  
  Алисия чангаар залгилаа. "Би тэднийг Түвд даяар гацдаг гэж бодсон уу?"
  
  Дал мөрөө хавчив. "Амралт. Замын аялал. Хэн мэдэх вэ?"
  
  Эцэст нь холболт дахин сэргэв. "За хүмүүсээ. Бид амьд хэвээр байна уу? Сайн Сайн. Сайн ажил. Одоо... Чингис хааны өргөөний талаарх маргааныг санаж байна уу? Тэр хувьдаа тэмдэггүй булш хүсч байсан. Түүний булшийг барьсан хүн бүр алагдсан. Оршуулсан газрыг адуунд гишгүүлж, мод тарьжээ. Шууд утгаараа санамсаргүй тохиолдлоос бусад тохиолдолд хүрэх боломжгүй юм. Энэ бүх галзуу схемүүдийг нурааж байгаа болохоор сэтгэл хөдлөм санагдсан нэг түүх бол Каныг залуу тэмээтэй хамт оршуулсан явдал бөгөөд тэмээний эх тугалынхаа булшин дээр уйлж байсныг олж тогтооход яг хаана байгааг тогтоосон юм."
  
  Нисгэгч гэнэт холбоо тасалжээ. "Бид бараг буцаж ирэх боломжгүй цэг дээр байна, найз минь. Гучин секундын дараа бид эндээс аль болох хурдан гарах болно, эсвэл бид хүүхдүүдийг тийш нь явуулна."
  
  "Өө" гэж Вашингтоноос ирсэн хүн хэлэв. "Чамайг мартчихаж. Тийм ээ, тэндээс яв. Би чамд шинэ байршил илгээх болно."
  
  Дрейк нүд ирмэж, нисгэгчийн зовлонг хуваалцсан боловч хариуд нь "Есүс минь, хонгор минь. Та биднийг баривчлах эсвэл алахыг оролдож байна уу?"
  
  Тэр зөвхөн хэсэгчлэн тоглож байсан.
  
  "Хөөе хөөе. Тайвшир. Хараач, эдгээр нацистууд - сүүлчийн шүүлтийн одон - Морьтон - амрах газар - тав, наяад оны хооронд хайж байсан, тийм үү? Тэд бүгдийг нь олсон бололтой. Тэд Чингис хааны булшийг олоогүй гэж надад ямар нэгэн зүйл хэлсэн. Ийм олдворын талаар илүү их зүйлийг хэлж чадна гэдэгт би үнэхээр итгэж байна. Дараа нь тушаал нь өөрөө болон дараах үгсийг дагаж мөрддөг: "Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ биш байна. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн.' 1955 онд Канд ямар ч булш бариулаагүй нь лавтай. Гэвч гол төлөв бунхангүйгээс, мөн сүсэгтэн олонд туслах, жуулчдын урсгалыг нэмэгдүүлэх зорилгоор Хятад улс түүнд зориулж бунхан босгожээ.
  
  "Энэ Хятадад байна уу?" гэж Хайден асуув.
  
  "Мэдээж энэ нь Хятадад байгаа. Та энэ бүхэл бүтэн дөрвөн өнцөгт зүйлийн талаар бодож байгаа биз дээ? За, саарал бодисоо идэвхтэй байлгаарай. Хэзээ нэгэн цагт энд чамд ажил олдох байх."
  
  Хэйден боомилсон дууг залгилаа. "Зүгээр л онолоо тайлбарла."
  
  "Зөв, сайхан. Чингис хааны бунхан 1954 онд баригдсан. Энэ бол Өвөрмонголын баруун өмнөд хэсэгт орших Эжин Хоро голын дагуу баригдсан том сүм юм. Одоо бунхан нь үнэндээ кинотаф юм - дотор нь ямар ч бие байхгүй. Харин Чингисийн толгойн хувцас болон бусад эд зүйлс байгаа гэж ярьдаг. Алдарт булш, булшны чулуу гэхээсээ илүүтэй бунхан байгуулах санаатай үргэлж холбоотой байдаг Чингисийг анх өөрийн амьдарч байсан найман цагаан өргөө, майхан ордонд тахидаг байжээ. Эдгээр зөөврийн бунханг Жин улсын Дархад хаадын хамгаалалтад авч, улмаар Монгол үндэстний бэлгэ тэмдэг болсон юм. Эцэст нь зөөврийн бунханг татан буулгаж, эртний дурсгалуудыг шинэ, байнгын газарт шилжүүлэхээр шийдсэн. Хуваарь нь захиалгын төлөвлөгөөнд бүрэн нийцдэг. Тэдний байлдан дагуулах ямар ч зэвсэг Чингисийн авс дотор, тэр бунхан дотор байдаг."
  
  Хэйден түүний үгийг дэнслэн үзэв. "Хараал идсэн тэнэг" гэж тэр хэлэв. "Хэрэв та буруу бол ..."
  
  "Хараач?"
  
  "Энэ бол таны авч чадах хамгийн сайн зүйл юм."
  
  "Захиалгат нэвтрэх эрх байсан" гэж Дал хэлэв. "Энэ нь текст дэх мөрийг тайлбарлаж байна."
  
  Хэйден аажуухан толгой дохив. "Бид хуурай газраас хэр хол байна?"
  
  "Хорин долоон минут."
  
  "Бусад багууд яах вэ?"
  
  "Тэд чам шиг ухаантай эсэхийг хэлэх арга байхгүй гэж би айж байна. Тэдэнд өндөр технологийн мэргэжилтэн зөвлөгөө өгдөг байх" гэв. Баярлалаа илэрхийлэхийн тулд түр зогсоо.
  
  "Хараал идсэн эрлийз" гэж Алисия архирав.
  
  "Үгүй". Хэйден уураа дарж байв. "Би дотоод ярианы сүүлийн үеийн мэдээлэл юу байна?"
  
  "Өө, яг. Яриа чанга, бардам байна. Зарим багууд удирдлагаас нь өшиглөсөн. Зарим нь Ганнибалын эргэн тойронд дахин малтлага хийх даалгавар авсан. Оросууд, шведүүд Бурхан Халдуныг зорьж байсныг би мэдэж байна, яг чам шиг. Моссад болон Хятадууд нэлээд чимээгүй байдаг. Франц хүмүүс? За, хэн мэдэх вэ?"
  
  "Чи энэ талаар зөв хэлсэн нь дээр" гэж Хэйден хоолой нь хортойгоор хэлэв. "Учир нь чи тэгэхгүй бол дэлхий гашуудах болно."
  
  "Зүгээр л энэ бунхан руу оч, хатагтай Жэй. Гэхдээ хурдан хий. Бусад багууд аль хэдийн тэнд байж магадгүй."
  
  
  АРВАН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  "Эжин Хоро туг" гэж нисгэгч сандарсан хэвээр хэлэв. "Найман минут үлдлээ."
  
  Багийг хотоос гадагш бууж, аялалаа эхлүүлэхээр зохион байгуулсан. Тэдэнд туслахаар нутгийн археологич хөлсөлж, бунхан руу аваачих ёстой байв. Дрэйк тэр үед юу тохиолдохыг мэдэхгүй байна гэж таамаглав.
  
  Энэ зорилгоор нисдэг тэрэг Хятадын үл үзэгдэх сөнөөгч онгоцны талаар байнга санаа зовж байсан ч нисдэг тэрэг халуун, бэлэн хэвээр байх болно.
  
  Цохилт, хараал идсэний дараа нисдэг тэрэг зогсч, багт үсрэх цаг өгсөн. Тэд бут сөөг, үхэж буй ойн шугуй дунд байсан ч урагшлах замыг хялбархан харж байв.
  
  Уулаас нэг миль орчим зайд том хотын захад оршдог. Хэйден өөрийн суудлын жолоодлогыг зөв солбицлоор программчилсан бөгөөд дараа нь багийнхан өөрсдийгөө аль болох харагдахуйц болгов. Хятадуудад жуулчид хэрэгтэй байсан тул өнөөдөр есөн жуулчин авчирсан. Лорен нисдэг тэрэгтэй үлдэж, үргэлжилсэн яриаг цэгцэлнэ гэдэгт итгэлтэй байв.
  
  "Дараагийн удаа" гэж тэр багийнхан явахаар яаран дуудаж, "Алисиа сүлжээ хийж чадна."
  
  гэж англи эмэгтэй хурхирлаа. "Би хараал идсэн нарийн бичгийн дарга шиг харагдаж байна уу?"
  
  "Ммм, нээрээ?"
  
  Дрейк Алисиаг нудраад, "За, чи өнгөрсөн долоо хоногт үүнийг хийсэн, санаж байна уу? Дүрд тоглохын тулд?"
  
  "Өө тийм" гэж тэр тод инээмсэглээд, "хөгжилтэй байсан. Лоренийн дүр мөн адил байх болно гэдэгт би эргэлзэж байна."
  
  "Үгүй гэж найдъя."
  
  Тэд түр хоргодох байрнаасаа гарч, аажмаар мөлхөж буй толгод уруу явахдаа дулаахан инээмсэглэв. Удалгүй сийрэг ургамал, цөл газар зам, барилга байгууламж руу шилжиж, хэд хэдэн өндөр зочид буудал, оффисын барилгууд алсад сүндэрлэж эхлэв. Улаан, ногоон, пастел нь хөх тэнгэр, цайвар үүлтэй тулалдаж байв. Гудамж, хот нь ямар цэвэрхэн, зарим хурдны зам хэр өргөн байсан нь Дрейкийн сэтгэлийг шууд татав. Ирээдүйн баталгаа гэж тэд хэлэв.
  
  Эхэндээ хачирхалтай байсан ч биеэ барьж чадалгүй жуулчид том үүргэвчнээсээ гараа хэзээ ч салгахгүйн тулд уулзалтын цэг рүү чиглэв. Археологич тэднийг морь унасан хүний том хар хөшөөний сүүдэрт угтан авав.
  
  "Тохирох". Далл морьтон руу толгой дохив.
  
  Тэдний урд самнасан үстэй, эгц ширтсэн туранхай, өндөр эмэгтэй зогсож байв. "Та аяллын багийн гишүүн үү?" Тэр үгээ сонгон болгоомжтой ярьж байв. "Миний англи хэл муу байгааад Уучлаарай. Энэ сайн зүйл биш". Бяцхан царай нь барайлган инээвхийлэв.
  
  "Асуудалгүй" гэж Далл хурдан хэлэв. "Энэ нь Дрейкийн хувилбараас илүү ойлгомжтой."
  
  "Инээдтэй фу..."
  
  "Чи жуулчид шиг харагдахгүй байна" гэж эмэгтэй хэлээд түүнийг зогсоов. "Танд туршлагатай юу?"
  
  "Өө, тийм" гэж Далл түүний гараас атган, эелдэг зангаараа хөтлөв. "Бид шинэ сонирхол татахуйц газрууд, хотуудыг хайж дэлхий даяар аялдаг."
  
  "Буруу байна" гэж эмэгтэй эелдэгээр хэлэв. "Бунхан нөгөө талд байна."
  
  "Өө".
  
  Дрэйк инээв. "Түүнийг уучлаарай" гэж тэр хэлэв. "Тэр ихэвчлэн ачаа зөөдөг."
  
  Эмэгтэй урдуур алхаж, нуруугаа тэгшлээд, шулуун үсээ бариу тууз болгон цуглуулав. Багийнхан чадах чинээгээрээ тархаж, дахин шуугиан дэгдээхийг, мөнхийн дурсамж үлдээхийг хүссэнгүй. Тэр эмэгтэйг Алтан гэдэг бөгөөд ойролцоо төрж, залуудаа Хятадаас гарч, хоёрхон жилийн өмнө буцаж ирсэн болохыг Далл мэдсэн. Тэр тэднийг шууд, эелдэг байдлаар удирдаж, удалгүй тэд зорилгодоо ойртож байгааг харуулав.
  
  Дрейк бунханы орой, эргэн тойронд хөшөө, шат болон бусад гайхалтай элементүүдийг харав. Үхэл хаана ч нуугдаж болно. Хамтран ажиллаж, багийнхан бусад багууд болон бусад цэргүүдийг шалгаж байх зуур тэр эмэгтэйг удаашруулж, үзэмжийг биширсэн дүр үзүүлэв. Смит хогийн сав, вандан сандлын араас ширтэж байгаа нь Алтангийн санааг зовоосон байж болох ч Дрейк өөрийнх нь "маш хязгаарлагдмал хэвлэлт"-ийг дүрсэлсэн нь түүний сониуч байдлыг улам нэмэгдүүлэв.
  
  "Тэр онцгой хүн үү?"
  
  "Өө тийм, тэр бол нэг юм."
  
  "Би чамайг новшийн холболтоор сонсож байна" гэж Смит архирав.
  
  "Хэрхэн?"
  
  "Машины хувьд энэ бол Пагани ба Гермес нарын Мэнни Кошбинд зориулан бүтээсэн Pagani Huayra Hermes хэвлэл юм."
  
  "Намайг уучлаарай. Энэ бүхэн юу гэсэн үг болохыг би мэдэхгүй."
  
  "Энэ нь тодорхой байна". Дрейк санаа алдлаа. "Смит бол цорын ганц зүйл. Харин дуртай хоббигоо надад хэлээч."
  
  "Би явган аялалд үнэхээр дуртай. Цөлд сайхан газар бий" гэж хэлсэн.
  
  Зуслангийн хэллэгээр Смитийг майхны савлагаатай шон гэж бодоорой. Чамайг байнга асуудалд оруулдаг, гэхдээ та үүнийг хэлбэршүүлсний дараа сайн ажилладаг, үргэлж, гэхдээ үргэлж чамайг уурлуулж чаддаг."
  
  Смит тагнуулын ажлаа дуусгаад утсан дээр ямар нэг юм бувтналаа. Лорен өөрийн эрхгүй инээвхийлэв.
  
  Алтан Йоркширын эр рүү сэжигтэй харснаа багийн бусад хүмүүс рүү харцаа эргүүлэв. Ялангуяа Май энэ эмэгтэйн гарал үүслийг нуух гэж байгаа мэт зайлсхийсэн. Дрейк бусад хүмүүсийн чадахгүй зүйлийг ойлгосон. Нэг зүйл нөгөө зүйл рүү хөтөлсөн бөгөөд Май хаанаас ирсэн, яаж энд ирсэн талаар ярихыг хүссэнгүй. Алтан хэд хэдэн алхам руу заав.
  
  "Тийм чиглэлд. Тэнд бунхан бий" гэж хэлэв.
  
  Дрейк урт, эгц бетонон алхмууд руу шууд хүрэх гайхалтай өргөн, урт бетон замыг харсан. Алхам эхлэхийн өмнөхөн зам нь асар том тойрог болж өргөсөж, голд нь эргэлзээгүй хөшөө зогсож байв.
  
  "За, энэ залуу мэдээж морьтон байсан" гэж Кинимака тэмдэглэв.
  
  Чингис хаан хурдан морь унаж, асар том чулуун хавтан дээр зогсож байв.
  
  "Хоёр дахь морьтон" гэж Йорги хэлэв. "Байлдан дагуулах".
  
  Алтан сүүлийн өгүүлбэрийг сонссон бололтой эргэж хараад "Тийм ээ. Хаган нас барахаасаа өмнө дэлхийн ихэнхийг байлдан дагуулсан. Тэрээр геноцидын хаан байсан гэж хэлж болно, тэр мөн амьдралынхаа туршид Торгоны замыг улс төрийн хувьд нэгтгэж, дэлхийн баруун хагаст худалдаа, харилцаа холбоог нэмэгдүүлсэн. Цус урсгасан, аймшигтай удирдагч байсан ч үнэнч цэргүүддээ сайн хандаж, бүх төлөвлөгөөндөө тэднийг оруулсан" гэжээ.
  
  -Та бунхан дотор байгаа зүйлийн талаар товч танилцуулна уу? Дрейк бэлтгэлтэй байхыг хүссэн. Эдгээр даалгавар дээр хурд нь бүх зүйл байсан.
  
  "За, энэ бол гаднах чимэглэлээр чимэглэсэн тэгш өнцөгт оршуулгын газраас өөр зүйл биш юм." Одоо Алтан жуулчны хөтөчөөс иш татаж байгаа юм шиг ярилаа. "Үндсэн ордон нь найман өнцөгт бөгөөд цагаан хаш чулуугаар урласан Чингисийн таван метрийн хөшөөтэй. Дөрвөн өрөө, хоёр танхим нь гурван юрт шиг харагддаг. Амралтын ордонд долоон авс байдаг. Кан, гурван эхнэр, дөрөв дэх хүү, тэр хүүгийн эхнэр."
  
  "Баярын ордон" гэж Смит хэлэв. "Бас амрах газар шиг сонсогдож байна."
  
  "Тийм ээ". Алтан түүнийг гаргаж ирээд Смит рүү тэвчээртэй харан тэдний дагаж буй текстийн талаар юу ч мэдэхгүй байв.
  
  "Бунханыг эрх ямбатай дархадууд хамгаалдаг. Энэ бол олон монголчуудын хувьд туйлын ариун нандин зүйл юм."
  
  Дрейк сэтгэл догдлон гүн гүнзгий санаа алдлаа. Хэрэв тэд буруу байсан бөгөөд энэ нь хоёр дахь зэвсгийн байршил биш байсан бол ... Тэр үр дагаврыг нь төсөөлөхөөс ч айж байв.
  
  Хятадын шоронд амьдрах нь тэдний хамгийн бага асуудал байх болно.
  
  Урт алхалт үргэлжилсээр, эхлээд уудам зам дагуу мөргөл үйлдэж, дараа нь бөмбөрцөгийг задлан, эртний жанжны царайг хурдан харан, дараа нь чулуун шатаар эцэс төгсгөлгүй авирав. Баг нь байр сууриа хэвээр хадгалж, алхаагаа хааяа эвдэж, байнга сонор сэрэмжтэй байсан. Дрэйк өнөөдөр бунхан дээр харьцангуй цөөн зочдыг харсандаа баяртай байсан нь маш их тус болсон.
  
  Гайхамшигтай бүтэц эцэст нь гарч ирэв. Баг бүх зүйлийг авахын тулд дээд шатанд хүрэхэд зогсов. Аймшигт мөчид баригдсан жуулчдад дассан бололтой Алтан хүлээж байв. Дрейк хоёр төгсгөлдөө харьцангуй жижиг бөмбөгөр, дунд нь хамаагүй том том байшинг харав. Тэдний дээвэр нь хээтэй хүрэл байв. Барилгын урд талд олон улаан цонхтой, дор хаяж гурван том орцтой байв. Барилгын өмнө намхан чулуун хана байв.
  
  Алтан түрүүлж алхав. Дал багаа эргэж харав.
  
  "Шууд булшинд" гэж Хайден хэлэв. "Үүнийг нээ, хайрцгийг олоод гар. Азаар тулалдах бие байхгүй. Манай нисгэгчийн хэлснээр дэмий хоосон зүйл байхгүй."
  
  Лорен хамгийн сүүлийн үеийн яриаг хуваалцах үед Дрейк сонсов.
  
  "Надад одоо том, бүдүүн тэг байна, залуусаа. Израйльчууд болон Оросууд тэдний ухаангүй гэдэгт би бүрэн итгэлтэй байна, текст буруу замыг заажээ. DC францчууд ойртож байна гэж бодож байна, магадгүй чамаас хагас цагийн дараа. Одоо сонсох нь илүү хэцүү болж байна. Бидэнд NSA хэзээ ч илчлэхгүй өөр нөөц, цөөн хэдэн заль мэх бий. Шведүүд, Хятадууд, Британичууд мэдэхгүй. Миний хэлсэнчлэн энэ бол тэмцэл юм."
  
  "Өөр хэн нэгэн?" Дрейк нударлаа.
  
  "Инээдтэй нь та үүнийг дурдах хэрэгтэй. Би үл мэдэгдэх эх сурвалжаас сүнс шиг хөндлөнгийн оролцоо хүлээн авч байна. Санал өгөхгүй, баталгаажуулах арга байхгүй ч заримдаа системд өөр хүн байгаа юм шиг санагддаг" гэв.
  
  "Сүнсүүдийн тухай битгий ярь" гэж Алисия хэлэв. "Сүүлчийн хагалгааны талаар бидэнд хангалттай аймшгийн түүхүүд байсан."
  
  Алтан зогсоод эргэж харав. "Чи бэлэн үү? Би чамайг дотогш оруулъя."
  
  Бүлэг толгой дохин урагшиллаа. Дараа нь Дрэйк бунханаас гарч яваа хятад цэргүүдийг харав, тэдний нэг нь сугандаа том хайрцаг барьсан, тэдний дунд археологчид байв.
  
  Хятадууд зэвсэг авч явсан бөгөөд одоо жуулчид ирэхгүй байх нь тэдэнд ашигтай байсан нь тодорхой.
  
  Удирдагч нь тэдэн рүү анхаарлаа хандуултал хэдхэн хором л болсон.
  
  
  АРВАН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк Дал Алтанг барьж аваад хойшоо татахад шатаар доош харайж, хятад цэргүүдээр хамгаалагдсан байхыг харав. Тэр үүргэвчээ газар шидээд гаднах халаасыг хурдан тайлав. Хурдан ажиллаж, Хятад руу хэзээ ч хардаггүй байсан ч тэрээр аюулгүй байдлыг мэдэрсэн. Хэйден, Смит, Мэй нар гар буугаар зэвсэглэсэн байв.
  
  Чингис хааны бунханы өмнөх талбайд зэвсгийг өргөж, өрсөлдөгчид нь мөргөлдсөн. Хайрцаг барьсан хүн санаа зовсон харагдав. Хятадын баг таван хүний бүрэлдэхүүнтэй байсан бөгөөд бодолтой археологичдыг аль хэдийн түлхэж байв. Дрейк жижиг автомат буугаа өргөөд хүлээв. Багийн үлдсэн хэсэг нь түүний талд тархсан байв.
  
  "Бидэнд хайрцаг л хэрэгтэй" гэж Хэйден хашгирав. "Үүнийг газар тавиад яв."
  
  Хятадын багийн ахлагч саарал шифер шиг нүдтэй байв. "Чамд боломж байсаар байтал чи өөрийнхөө замаар явах ёстой."
  
  "Бид хайрцаг авмаар байна" гэж Хэйден давтан хэлэв. "Тэгээд бид үүнийг авах болно."
  
  "Тэгвэл үзээрэй." Хөтлөгч орчуулж, таван хятад бүгд синхроноор урагшиллаа.
  
  "Хөөх. Бид нэг хараал идсэн талд байна."
  
  "Өө, зүгээр л онигоо. Хөгжилтэй. Америк, Хятад хоёр хэзээ ч нэг талд орохгүй."
  
  "Үгүй байж магадгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Гэхдээ бид ард түмнийхээ төлөө тэмцэж байгаа цэргүүд. "
  
  Тэр удирдагчийн алхаад байгаа тодорхой бус байдал, түүний царайнд бага зэрэг тодорхойгүй байдлыг олж харав. Хятадын баг бүрмөсөн зогссон учраас бүгдэд нь нөлөөлсөн байх. Хэйден зэвсгээ буулгаж, зайг улам бүр хаалаа.
  
  "Бид нийтлэг ойлголт олж чадахгүй байна уу?"
  
  Толгой дохих. "Тийм ээ, бид чадна. Гэхдээ засгийн газар, улс төрийн удирдагчид, террористууд, дарангуйлагчид бидний замд үргэлж саад болно."
  
  Дрэйк тэр хүний нүүрэн дээрх гуниг, өөрийн үгээр туйлын итгэлийг олж харав. Өрсөлдөгч багууд ширүүн мөргөлдөж байхад нэг ч буу, нэг ч баррель өргөөгүй. Энэ бүхэн хүндэтгэлийн төлөө байсан.
  
  Дрэйк босоод үүргэвчиндээ шумбагч буугаа орхиод дайралттай нүүр тулан таарчээ. Цээжинд нь нударга зангидаж, гараа өргөв. Өвдөг нь түүний хавирга руу хүчтэй зүсэгдсэн. Дрейк түүний биеэс агаар гарахыг мэдэрч, нэг өвдөг сөгдөн унав. Довтолгоо өршөөлгүй, өвдөг, нударгаараа хүчтэй цохиж, бороо асгарч, харгис хэрцгий байдал нь түүнд шийтгэл, тусламж авах боломж олгохгүй байхыг тооцоолсон. Тэр өвдөлтийг тэвчиж, цаг хугацаагаа дагасан. Түүнийг мушгиж, эргүүлэхэд бусад үзэгдлүүд өнгөрөв. Алисия өндөр хүнтэй тэмцэлдэв; Хэйден, Кинимака нар удирдагчтай тулалдав. Май өрсөлдөгчөө мөрөн дээгүүр нь явуулж, дараа нь өвчүүний яс руу хүчтэй цохив.
  
  Дрэйк боломж олж хараад үүнийг ашигласан. Түүний ард Торстен Дал ердийнх шигээ шатаар үсэрч гарч ирэхийг сонсов; үл тоомсорлож болохгүй мэдэгдэхүйц оршихуй. Дрейкийн халдагч хэсэг зуур зогсов.
  
  Хуучин SAS-ын цэрэг газар даган гүйж, хөлөө савлаж, өвдөгний ард өрсөлдөгчөө барьж авав. Тэр өвдөг дээрээ сөхрөн унасан. Түүнийг Дрэйкийн түвшинд унахад Йоркширын тамирчин толгойгоо хүчтэй цохив. Орилж, томорсон нүд нь түүнийг ямар хүчтэй цохисныг харуулж байв. Хятадын командлагч ганхаж, нэг гараа түшиж байв. Дрэйк босож, өвдөг, толгойгоо цохьсон байдлаар хариу өгөв. Хөхөрсөн, цустай байсан ч амь насанд аюултай зүйл байхгүй.
  
  Дали Алисиагийн өрсөлдөгч рүү ониллоо. Алисиа цохисон шиг Швед хүн бух шиг цохив. Түүний дайрсан этгээд хөлийг нь унагаж, хүзүүний ар тал руу хүчтэй цохиж, чичирч, балмагдсан байв. Тэд яг цагаа олсон хойноо эргэж харвал Май өрсөлдөгчөө ухаан алдуулаад дараа нь хайрцагтай хүнийг олж харав.
  
  "Сайн уу!" Алисиа тэднийг хараад уйлж, гүйж эхлэв.
  
  Тэд гүйж эхэлсэн ч Смит, Йорги хоёр тулааныг аль хэдийн орхисон байв. "Харж байна уу?" гэж Алисия хэлэв. "Бидний хүч чадал тоон дээр байна. Бид энэ хараал идсэн багт маш их зовж шаналсан шалтгаан байдгийг би мэдэж байсан."
  
  Урд нь Кензи тэр хүний цорын ганц зам болох бунхан руу буцах замыг хаажээ. Одоо баргар харцтай, хүлцэнгүй төрхтэй тэрээр өмнө нь хадгалж байсан зэвсгээ гаргаж ирэв.
  
  Дрейк талбайг шалгаж үзээд Хэйден эцэст нь бүлгийн ахлагчийг дарж чадсаныг харав.
  
  "Битгий хий!" гэж тэр хүн рүү хашгирав. "Чи илүү байна, найз минь."
  
  Хэйден дээш харан нөхцөл байдлыг үнэлээд хацрын цусыг нь арчив. Дрэйк одоо Алтан шатан дээр сэмхэн өгсөж, нэг харах гэж байгааг хараад дотроо санаа алдлаа. Сониуч зан...
  
  Буу хөдөлгөөнгүй, хайрцаг нь чанга атгасан хэвээр, бараг үхэлд автсан байв. Хэйден босож гараа дээшлүүлэн алгаа дээш харуулав. Тэр хоёрын хооронд өндөр утлага шатаагч зогсож байсан ч түүнийг харагдах хүртлээ хөдлөв.
  
  Кензи араас урагшиллаа. Хажуу талаас нь Смит, Кинимака нар. Цэргийн нүдэнд сандрах шинж алга, огцрох л байлаа.
  
  "Хэн ч үхээгүй." Хэйден ухаангүй, ёолох хятад цэргүүд рүү заалаа. "Хэн ч үүрэг хүлээхгүй. Зүгээр л хайрцгийг нь орхи."
  
  Алисия түүний анхаарлыг татав. "Хэрэв танд алгадах хэрэгтэй бол зүгээр л сайхан харагдуулахын тулд" гэж тэр хэлэв. "Би энд байна".
  
  Цэргийн сэтгэл зүйд бууж өгөхийг оруулаагүй. Тэгээд энэ залууд очих газар ч, зугтах зам ч байсангүй.
  
  "Буу бол хуурамч найдвар" гэж Дрейк хэлэв. гэдгийг чи мэдэж байгаа."
  
  Тайлбар нь бай онож, гар буутай гар анх удаа чичирч байв. Хүнд чимээгүй байдал үргэлжилж, Дрейк ялагдсан хэд хэдэн эрчүүд хутгалдаж эхэлснийг анзаарав. "Чи шийдэх ёстой, найз минь" гэж тэр хэлэв. "Цаг чаггаж байна."
  
  Бараг тэр даруй тэр хүн гар буу гаргаж ирээд гүйж эхлэв. Тэр Хэйдэн рүү чиглээд, дараа нь утлагын зуухны хажууд гараа цохиж, түүн рүү цохино гэж найдав. Тахиа, ёолох нь түүний цорын ганц шагнал байсан тул эд зүйл найдвартай бэхлэгдсэн байсан ч тэр үргэлжлүүлэн гүйв.
  
  Хэйден анхаарлаа хандуулан хүлээв.
  
  Алисия сохор талаас нь дайрч, тагтаа түүнийг бүсэлхийгээр нь барьж регбигээр барив. Тэр хүн бөхийж, бараг хагас хугарах шахаж, толгой нь Алисиагийн мөрөнд цохиулж, хайрцаг хажуу тийш нисэв. Хэйден түүнийг барьж авахыг оролдсон бөгөөд хэтэрхий их хохирол учруулахаас өмнө барьж авав. Түргэн харвал одонгийн сүлд байгаа нь батлагдлаа.
  
  Алисиа ухаан алдсан хүнийг алгадав. "Би чиний төлөө байх болно гэж хэлсэн."
  
  Багийнхан үнэлэв. Хятадууд аль хэдийн хөдөлж байсан. Францчууд ойр байсан байх. Хэйдений хэлсэн үг Лореныг ярианд буцаан авчирлаа.
  
  "Муу мэдээ байна, залуусаа. Францчууд чамаас нүдээ салгахгүй, оросууд ч тэднээс нүдээ салгахгүй. Хөдлөх!"
  
  Новш!
  
  Дрэйк шатаар уруудан бунхан руу хөтөлдөг шулуун зам дагуу бүх замыг ажиглав. Тэр бараг франц байх ёстой дөрвөн хүний баг гүйж яваа хүмүүсийг харав. "Тэд үнэхээр сайн" гэж тэр хэлэв. "Үнэндээ тэд бидэнтэй анх удаа уулзаад хоёр ч удаа болсон."
  
  "Бид явах ёстой" гэж Смит хэлэв. "Тэд хэдхэн минутын дараа бидэнтэй хамт байх болно."
  
  "Хаашаа явах?" гэж Алисия асуув. "Тэд цорын ганц гарцыг хаасан."
  
  Дрейк хажуу талд нь мод, урд талын зүлгийг анзаарав. Үнэндээ сонголт нь хязгаарлагдмал байсан.
  
  "Алив" гэж тэр хэлэв. "Бас Лорен, нисдэг тэрэг явуул."
  
  "Очиж байна".
  
  "Хурдан хий" гэж Смит хэлэв. "Эдгээр францчууд хөл дээрээ зогсож байна."
  
  Оросууд тийм ч хол хоцорч чадахгүй гэж бодоод Дрейк урагш гүйв. Харамсалтай нь удалгүй хэн нэгэн буудаж эхлэв. Одоогийн байдлаар тэдний хувьд бүх зүйл сайхан болж, цэрэг цэрэг, эр хүн хоёрын харилцааны хамгийн сайн сайхныг олж харсан ч ийм эмзэг эвлэрэл үргэлжлэх магадлал хамгийн бага байсан.
  
  Баримттай нүүр тулъя: Хэрэв эдгээр улсууд хамтран ажиллаж, өгөөжөө хуваалцахыг хүссэн бол эрх баригч эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс энэ нь илүү хялбар зам байх болно гэдгийг сайн мэдэж байгаа ч тэд тэмцсээр л байна.
  
  Тэр модны хооронд гулгав. Багийнхан түүний араас гүйж, Хэйден түүний хараахан тайлагдаагүй нууцыг агуулсан гоёмсог хайрцгийг шүүрэн авав. Дал ардаа эргэлдэж, францчуудын дэвшлийг ажиглав.
  
  "Биднээс таван минутын ард байна. Оросуудын шинж алга. Тэгээд Хятадууд сэрж байна. За, энэ нь тэднийг бага зэрэг барьж магадгүй."
  
  "Нисдэг тэрэг арван минутын дараа байна" гэж Лорен тэдэнд хэлэв.
  
  "Түүнд хурдан хэлээрэй" гэж Алисия хэлэв. "Энэ залуу халуухан байх ёстой."
  
  "Би үүнийг дамжуулна."
  
  Дрэйк хамгийн шууд замыг сонгож, сайн хамгаалалттай болно гэж найдаж байв. Мод тал тал тийш сунаж, хөрс нь зөөлөн, шавранцар, газрын баялаг үнэртэй байв. Кенси бүдүүн мөчрийг аван гүйхдээ мөрөө хавчиж, "Бид үүнийг дуусгах хэрэгтэй" гэсэн шиг гүйв. Эхлээд урт бууж, дараа нь огцом авирч, тэдний арын зам алга болжээ. Тэнгэр бараг харагдахгүй, бүх чимээ аниргүй байв.
  
  "Бидний өмнө хэн ч байхгүй гэж найдаж байна" гэж Далл хэлэв.
  
  гэж Кинимака гонгиноод хүчтэй дарав. "Сонсогчдод итгээрэй" гэж тэр ТТГ-ын үеэ эргэн дурсав. "Тэд чиний бодсоноос ч дээр."
  
  Дрэйк ч бас тэднийг дэлхий дээр байхгүй гэдгийг олж харсан бөгөөд хээрийн мэдрэмж муутай байв. Тэр Далд мөн адил зүйлийг араас нь хийнэ гэдэгт итгэлтэйгээр тэнгэрийн хаяа бүрийг сканнердсан. Дөрвөн минутын дараа тэд сонсохоор хэсэг зогсов.
  
  "Энэ нисдэг тэрэгний чиглэл хайж байна уу?" гэж Хайден Лорен руу шивнэв.
  
  Нью-Йоркийн оршин суугчид тэдний байрлалыг сканнер дээр анивчдаг цэнхэр цэгүүд гэж харж болно. "Шууд урагшаа. Үргэлжлүүл."
  
  Бүх зүйл чимээгүй байв; тэд дэлхий дээрх цорын ганц хүмүүс байж болно. Дрэйк хэсэг хугацааны дараа үргэлжлүүлэн алхаагаа болгоомжтой сонгов. Алисиа түүний хажууд мөлхөж, Хэйден нэг алхамаар хоцорлоо. Багийн үлдсэн хэсэг одоо хүрээгээ нэмэгдүүлэхийн тулд тархаж байна. Зэвсгийг сугалж, сул барьжээ.
  
  Урд моднууд сийрэгжиж байв. Дрейк гаднах периметрийн ойролцоо зогсоод газар нутгийг шалгав.
  
  "Энэ бол тэгш тал руу богино бууж байна" гэж тэр хэлэв. "Бутлагчийн хувьд хамгийн тохиромжтой. Швед хүн ч гэсэн ийм том байг онож чадна."
  
  "Уулзалт болоход гурван минут үлдлээ" гэж Лорен хэлэв.
  
  Хэйден Дрейк рүү ойртлоо. "Энэ юу шиг харагдаж байна?"
  
  "Дайсны шинж тэмдэг алга." Тэр мөрөө хавчив. "Гэхдээ бид хэнтэй харьцаж байгаа бол тэд яагаад ийм байх ёстой гэж?"
  
  Дал ойртлоо. "Энд ч мөн адил. Тэд мэдээж хаа нэгтээ байгаа, гэхдээ сайн нуугдаж байгаа."
  
  "Тэд энэ зүг рүү явж байгаа гэдэгт итгэлтэй байж болно" гэж Май хэлэв. "Бид яагаад хүлээж байгаа юм бэ?"
  
  Дал Дрейк рүү харав. "Йоркшир пудинг завсарлага авах шаардлагатай байна."
  
  "Нэг өдөр" гэж Дрэйк хэлээд энэ газрыг сүүлчийн удаа харлаа. "Чи үнэхээр гайхалтай инээдтэй зүйл хэлэх гэж байна, гэхдээ тэр болтол өөртэй нь ярьвал зүгээр л хэлээрэй."
  
  Тэд хурц, өвслөг налуу уруу хөдөлж, модны эгнээнээс гарч ирэв. Дулаан сэвшээ салхи Дрэйкийг угтан авав, энэ нь бүрхэг моддын дараах таатай мэдрэмж юм. Талбай бүхэлдээ хоосон байсан бөгөөд холгүй урагшаа асфальтан зурвасаар төгссөн газраас холгүй хашаатай байв.
  
  "Одоо хөдөл" гэж Дрейк хэлэв. "Бид тэгш газар дээр периметр тавьж болно."
  
  Гэвч дараа нь бүх нутаг дэвсгэрт амар амгалан, хоосон байдал сүйрчээ. SPEAR багийнхан энгэр уруу уралдаж, харин оросууд нуугдаж байсан газраасаа зүүн тийшээ урсав. Хоёулангийнх нь өмнө алс холын ой модоор хамгаалагдсан францчууд бас харагдав.
  
  Наад зах нь энэ бол Дрэйкийн үзэл бодол байв. Тэд нэрийн шошго зүүгээгүй нь лавтай, гэхдээ царай зүс, биеэ авч яваа байдал нь гайхалтай өөр байв.
  
  Үүний зэрэгцээ тэдний нисдэг тэрэг тэнгэрт гарч ирэв.
  
  "Өө новш".
  
  Зүүн талд нь орос хүн нэг өвдөг дээрээ сөхрөн, мөрөндөө галт буугаа оосорлоо.
  
  
  АРВАН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк дундуураа эргэж, гал нээв. Түүний сум элит цэргийн эргэн тойрон дахь өвсийг урж хаясан ч бэлтгэлийг нь эвдсэнгүй. Пуужин харвагч хэзээ ч гуйвдаггүй; түүнийг барьж буй хөшүүрэг нь хатуу хэвээр байв. Түүний нөхдүүд түүнийг тойрон эргэлдэж, хариу гал нээв. Дрейк гэнэт аюулаар дүүрэн ертөнцөд оров.
  
  Францчууд бүх хүчээрээ шууд буух нисдэг тэрэг рүү гүйв. Дрейк, Дал, Смит нарын хамт оросуудыг хол байлгаж, хамгаалалтад байлгаж байв. Нисгэгчийн царай харагдах бөгөөд буух газар руу анхаарлаа хандуулав. Алисия Мэй хоёр хурдаа огт сааруулаагүй бөгөөд түүний анхаарлыг татахын тулд гар даллав.
  
  Сумнууд агаарыг таслав.
  
  Дрэйк оросуудын нэгийг далавчаараа цохиж, өвдөг сөхрүүлэв. Хэйдений хоолой холбоочин дээр хүчтэй сонсогдов.
  
  "Нисгэгч ээ, зайлсхийх арга хэмжээ ав! Лорен, тэдэнд пуужин байгаа гэж хэлээрэй!"
  
  Дрэйк, Дал, Смит нар Оросын бүрэлдэхүүнд цохилт өгсөн ч тэд, ялангуяа хөдөлж байхдаа зохих ёсоор бүрэлдэж чадахгүй дэндүү хол байсан. Нисгэгч цочирдсон царайтай дээш харав.
  
  RPG харваж, пуужин агаар шуугиан, чанга дуугаар нисэв. Дрейк болон бусад хүмүүс түүнийг агаарт ул мөр үлдээж, шууд нисдэг тэрэг рүү чиглэн нисэхийг арчаагүй харж л байлаа. Маш их сандарсан нисгэгч нисдэг тэргийг хазайлгаж, огцом зайлсхийсэн маневр хийсэн боловч өнгөрч буй пуужин хэтэрхий хурдан байсан тул доод талыг онож, утаа, дөлөөр дэлбэлэв. Нисдэг тэрэг хазайж, унаж, хэсгүүд нь унаж, нислэгийн замаасаа цааш холдов.
  
  Итгэлгүй, цөхрөл, хар уур хилэнгээр харахад л тэр аймшигт замналаа хаашаа чиглүүлэхийг олж харав.
  
  Францчууд түүнийг ирж байгааг хараад тарах гэж оролдсон боловч осолдсон нисдэг тэрэг тэдний дунд газар унасан байна.
  
  Дрэйк газар унаж толгойгоо зүлгэн дээр булав. Улаан, улбар шар өнгийн дөл асч, хар утаа тэнгэрт эргэв. Нисдэг тэрэгний ихэнх хэсэг нь нэг хүн дээр буусан; тэр болон нисгэгч тэр даруй нас барав. Гол роторын ир мултарч, гурав дахь ялагдагчийг дайрсан тул тэр энэ талаар юу ч мэдэхгүй байсан тул маш хурдан бөгөөд гэнэт байв. Дрэйк дээш харвал нөгөө тал дээр нь шатаж буй том хог хаягдал унахыг харав. Цохилтын хүч түүнийг хөлөөс нь унагаж, арваад алхам хойш шидэхэд тэр бүх хөдөлгөөнөө зогсоов.
  
  Зөвхөн хоёр франц хүн амьд үлджээ; багийн ихэнх хэсэг нь нэг харамсалтай үйл явдалд ялагдсан. Дрейк тэдний нэг нь шатсан гараараа ширүүн галаас холдон мөлхөж, нөгөө нь ганхаж, ойртож байхыг харав. Хоёр дахь нь ямар нэгэн байдлаар зэвсгээ шүүрэн авч, тэр үед нөхрөө зугтахад нь тусалсан.
  
  Дрэйк уураа залгиад анхаарлаа төвлөрүүлсээр байв. Тэдний цорын ганц үйлдвэрлэлийн хэрэгсэл устгагдсан. Хэйден торгуулийн цохилтыг гүйцэтгэсэн хэвээр байсан ч одоо Оросууд тэдэн рүү туйлын илэрхий санаатайгаар гүйж байв. РПГ барьсан хүн хоёр дахь цохилтоо бодож байгаа мэт нуранги руу онилсон хэвээр байв.
  
  Дрейк босож, баг нь түүнтэй хамт бослоо. Оросуудаас холдож, гал руу нүүж, тэд дайснаа хэвтүүлэхийг албадан хамгаалах байрны сүлжээ байгуулжээ. Дрейк, Дал хоёр хантаазтай хүмүүсийг цохиж, газар уналаа. Тэднийг ойртоход галын дөл бүрхэж, дотроос нь хүчтэй цохилж, хүчтэй шажигнах чимээ сонсогдов. Дрейк нүүрийг нь угааж байгааг мэдэрсэн бөгөөд дараа нь түүний сохор хажуугийн араар эргэв. Үлдсэн францчууд аль хэдийн хол байсан бөгөөд шарх, хохиролтой тэмцэж, одоохондоо мөргөлдөөнөөс гарсан нь тодорхой байв.
  
  Дрэйк нэг өвдөг дээрээ эргэлдээд комм товчийг дарав.
  
  "Нисдэг тэрэг газардаж байна" гэж тэр үүнийг батлахын тулд Лоренд хэлээд "Бидэнд яг одоо нүүлгэн шилжүүлэх өөр хэрэгсэл хэрэгтэй байна."
  
  Хариултыг хаасан. "Түүн дээр".
  
  Баг үргэлжлүүлэн ухарч, шатаж буй саад болон ойртож буй дайсны хоорондох зайг нэмэгдүүлэв. Гайхалтай бөгөөд урам зоригтойгоор Оросын RPG аль хэдийн устгагдсан нисдэг тэрэг рүү дахин пуужин харваж, олон тооны дөл, хэлтэрхийнүүд агаарт цацагдав.
  
  Дрейк мөрнөөс нь төмөр салж, эргэлдэхийг мэдэрлээ. Дал арагшаа харсан ч Йоркшир эр толгой дохин "Би зүгээрээ."
  
  Алисия тэднийг алс холын хашаа руу чиглүүлэв. "Энэ зам бол цорын ганц сонголт. Хөдлөөрэй хүмүүс ээ!
  
  Хэйден хайрцгийг тэгшлээд гүйв. Смит, Кинимака нар ард нь үлдэж, Оросууд болон өөр хоорондоо гал тавьж байв. Дрейк урдах талбайгаа сканнердаж, шинэ гэнэтийн зүйлд үргэлж бэлэн байж, хамгийн муу зүйлийг хүлээж байв. Хятадууд хаа нэгтээ байсан бөгөөд израильчууд, шведүүд, англичууд бэлэн байдалд байсан.
  
  Тэдний хурд хөөцөлдөж буй оросуудаас салгаж, цаг хугацаа өнгөрөхөд тэд хашаанд хүрч ирэв. Алисия, Мэй хоёр богино замыг туулж, дараа нь нөгөө талд, хоёр урсгалтай асфальтан зурвасын хажууд оров, тэр хоёр талаараа цөлд алга болжээ. Лорен тэдэн рүү хараахан эргэж ирээгүй байсан ч тэд DC туслах болно гэдгийг мэдээд түүнийг өөрийнхөөрөө орхисон.
  
  Дрейк тийм ч их итгэлээр дүүрэн байсангүй. Тэр Лореныг буруутгаагүй-Нью Йоркийн иргэн цэвэр устай байсан ч Капитолд аюулгүй, дулаахан сууж байсан эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүсийн нурууг бүхэлд нь бүрхсэн гэж энэ номлолд юу ч хэлээгүй.
  
  Алисия гүйхээр явлаа. Энэ нь улам бүр хачирхалтай дүр зураг байв. Оросууд ямар нэгэн халхавчтай байсан гэдгийг Дрейк мэдэж байв. Магадгүй замдаа байсан байх.
  
  "Наашаа хар даа" гэж Кензи хэлэв.
  
  Ойролцоогоор хагас бээрийн цаана хар жийп нь тэмцэж буй францчуудыг авахаар зогсов. Тэднийг харж байтал машин хурдан цагт зуун наян миль хурдалж, хоёр ажилтныг ачиж, хашгирах чимээнээр хурдлав.
  
  "Хөөрхий новшнууд" гэж Дал хэлэв.
  
  "Бид өөрсдийнхөө төлөө санаа зовох ёстой" гэж Смит хэлэв. "Эсвэл бид ч бас "хөөрхий новш" болно."
  
  Алисиа бүх зүг рүү харан "Гаршсанд санаа байна" гэж хэлэв. "Нээрээ, бидэнд очих газар алга."
  
  "Хайргийг булшлаарай." Кинимака замын хажууд байх модтой төгөл рүү заалаа. "Үүний төлөө дараа эргэж ирээрэй. Эсвэл Лореноос өөр баг явуулахыг хүс."
  
  Дрейк Далл руу харав. "Хэтэрхий хатуу байх ёстой юм биш үү?"
  
  "Хэтэрхий эрсдэлтэй" гэж Хэйден хэлэв. "Тэд үүнийг олж магадгүй. Зурвасыг тасал. Үүнээс гадна бидэнд энэ мэдээлэл хэрэгтэй байна. Бусад багууд аль хэдийн гурав дахь тамирчин руу явж магадгүй."
  
  Дрейк нүдээ анив. Тэр энэ талаар огт бодоогүй. Духангийнх нь дунд зангилаа лугшиж эхлэв.
  
  "Би новшийн Хятадад эвдэрнэ гэж хэзээ ч бодож байгаагүй" гэж Алисия гомдолложээ.
  
  "Энэ бол дэлхийн дөрвөн өнцөгтийн нэг" гэж Далл түүнд хэлэв. "Тиймээс энэ талаар тайвшир."
  
  "Өө, баярлалаа, нөхөр. Үүнд баярлалаа. Магадгүй би орон сууцны байшин худалдаж авах ч юм билүү" гэж хэлсэн.
  
  Оросууд аль хэдийн замдаа орсон. Тэдний нэг нь радио руу хашгирч байгааг Дрэйк харж байлаа. Дараа нь түүний харц оросуудын хажуугаар өнгөрч, алсад хөдөлж буй зүйлд анхаарлаа төвлөрүүлэхийг оролдов.
  
  "Магадгүй энэ тэдний машин юм болов уу" гэж Далл нэгэн зэрэг гүйж, эргэж харав.
  
  Йорги нүд нь бүргэд шиг инээв. "Тийм гэж найдаж байна. Арван жилийн өмнө чиний зөв байж магадгүй."
  
  Дрейк нүдээ цавчиллаа. "Хөөе, энэ автобус байна."
  
  "Үргэлжлүүлэн гүй" гэж Хайден хэлэв. "Сонирхолтой харагдахгүй байхыг хичээ."
  
  Алисия инээв. "Одоо та үүнийг хийлээ. Би үзэхээ больж чадахгүй нь. Та үүнийг хэзээ нэгэн цагт хийж байсан уу? Чи хэн нэгэн рүү ширтээд өөр тийшээ харж чадахгүй гэдгээ мэдэж байгаа биз дээ?"
  
  "Би үүнийг үргэлж авдаг" гэж Далл хэлэв. "Байгалийн".
  
  "За, арьсан хувцастай мупет бол ховор үзэгдэл юм" гэж Дрейк таслав.
  
  Хурц шаргал өнгөтэй, орчин үеийн автобус оросуудын хажуугаар хурдаа хасалгүй давхиж байлаа. Дрейк хурд, жолооч, зорчигчдыг үнэлдэг байсан ч тэдэнд сонголт байхгүй гэдгийг мэдэж байв. Тэд ямар ч томоохон хотоос хэдхэн милийн зайд байсан. Автобус ойртож, оросууд түүн рүү ширтэж байтал SPEAR багийнхан зам хаажээ.
  
  "Удаашраарай" гэж Алисия амаа хэлэв.
  
  Смит огцом инээв. "Энэ Канзас биш. Тэр чамайг ойлгохгүй."
  
  "Тэгвэл бүх нийтийн хэл." Алисия Хэйдений харцыг үл тоон зэвсгээ өргөв.
  
  "Илүү хурдан" гэж Далл хэлэв. "Тэр радио руу үсрэхээс өмнө."
  
  Автобус удааширч, бага зэрэг хазайсан бөгөөд урд талын өргөн хэсэг нь оффсайт руу гулсав. Оросууд аль хэдийн зугтсан. Дрейк хаалгыг түлхэн онгойлгоод жолоочийг онгойлгохыг дохив. Тэр хүний царай айсан, нүд нь томорч, цэргүүд болон зорчигчдынхоо хооронд эргэлдэж байв. Дрейк хаалга онгойх хүртэл хүлээгээд гараа сунган урагш алхлаа.
  
  "Бид зүгээр л унаад явахыг хүсч байна" гэж тэр аль болох тайван хэлэв.
  
  Багийнхан автобусны голд суув. Дал хамгийн сүүлд үсэрч, жолоочийн гарыг алгадав.
  
  "Урагшаа!" Тэр зам руу чиглэв.
  
  Жолооч хөлөө шалан дээр дарахад оросууд зуу гаруй метрийн цаана байсан. Хажуу толинуудаа ажиглаж байсан бололтой. Автобус хөдөлж, зорчигчид ухасхийв. Дрэйк тэслээ. Алисиа хөөцөлдөхийг үнэлэхийн тулд автобусны арын хэсэг рүү алхав.
  
  "Тэд хүчээ авч байна"
  
  Дрейк Дал руу даллав. "Кианд хэлээч, хурдан яв!"
  
  Швед хүн бага зэрэг ичсэн мэт харагдавч автобусны жолоочтой ярилцав. Машин аажмаар хурдаа нэмэв. Дрейк Алисиа уцаарлан, хурдан эргэж, автобусны зорчигчид руу хашгирахыг харав.
  
  "Нугасныгаа! Одоо!"
  
  RPG-ээс айж, Дрэйк бас унав. Аз болоход сум зөвхөн машины арын хэсэгт туссан бөгөөд бүгд явах эд ангид гацсан байна. Тэр тайвширсан байдалтай санаа алдлаа. Оросуудад энгийн иргэд хохирох талаар анхааруулсан нь ойлгомжтой. Наад зах нь ямар нэг зүйл байсан.
  
  Элит баг бүрийн төлөвлөгөөний ард улс төрийн явуулга байсан нь ахиад л санаанд орлоо. Бүх багийг улсаас ивээн тэтгэсэнгүй; зарим удирдагчид юу болоод байгааг ч мэдээгүй. Дахин нэг удаа түүний бодол францчууд болон нас барсан цэргүүд рүү буцаж ирэв.
  
  Тэд ажлаа хийдэг.
  
  Автобус оросуудаас холдон зам дагуу хурдаа нэмэн бүх хүрээ нь чичирч байв. Тэдний явж буй зүг рүү буцаж Эжин Хоро руу явж байгааг мэдээд Дрейк бага зэрэг тайвширлаа. Жолооч өргөн, шүүрдэх эргэлтийг тохиролцов. Алисия арын суудлаас намуухан хашгирах үед Дрейк эргэж харав.
  
  Тэгээд тэд оросуудын хар нисдэг тэрэг тэднийг авахаар унасан байхыг харав.
  
  Хэйдений хоолой холбоог дүүргэв. "Тэд довтлохгүй."
  
  Дрейк уруулаа жимийв. "Fluid op. Захиалга өөрчлөгдөж байна."
  
  "Тэд автобусыг замаас түлхэж чадна" гэж Далл хариулав. "Хот хүртэл хэр хол вэ?"
  
  "Найман минут" гэж Лорен хариулав.
  
  "Хэтэрхий урт". Даль коридороор хурдалж буй машины арын хэсэг рүү алхаж, зорчигчдод урагшлах ёстойг тайлбарлаж эхлэв. Хэдэн хором өнгөрсний дараа тэр Алисиатай нэгдэв.
  
  "Сайн уу Торсти. Би үргэлж арын суудал нь үнсэлцэхэд зориулагдсан гэж боддог байсан."
  
  Швед хүн боомилсон чимээ гаргав. "Чи намайг аялалд явуулахыг оролдож байна уу? Тэр уруул хаана байсныг би мэднэ."
  
  Алисиа түүнийг үнсэв. "Чи тэднийг хаана байсныг мэдэхгүй."
  
  Дал инээмсэглэлээ дарж, загалмайн тэмдэг хийв. Цэргүүд хөөрөх зурвас дээгүүр эргэлдэж байх үед Оросын нисдэг тэрэг богино хугацаанд газарджээ. Автобус нилээд зайг туулаад тэдний дундуур эргэтэл Алисия, Далл хоёр агаарыг шалгав.
  
  Дрейк урдаас зугтаж буй францчуудыг хайж байсан ч тэд довтлох гэж оролдох эсэх нь эргэлзээтэй байв. Тэд цөөхөн байсан бөгөөд алдагдалтай тэмцэж байв. Тэд хэтрүүлэн үнэлэв. Хэрэв тэд гурав дахь сэжүүр рүү шууд очсон бол илүү утга учиртай байх байсан.
  
  Гэсэн хэдий ч тэр харж байв.
  
  Лаурены хоолой холбоо баригчаар сонсогдов. "Зургаан минут. Та нарт ярих цаг байна уу?"
  
  "Юуны тухай?" Смит архирсан боловч ямар нэгэн ууртай зүйл хэлэхийг цээрлэв.
  
  "Гурав дахь морьтон бол нууцлаг зүйл бөгөөд тушаалынхан усыг шаваржуулахын тулд тэнд шидсэн хүн юм. Алдарт индианчуудын дунд Махатма Ганди, Идира Ганди, Дипак Чопра нар байдаг, гэхдээ та хэзээ нэгэн цагт амьдарч байсан хамгийн муу хүнийг яаж олох вэ? Тэгээд тэр алдартай байсан." Тэр санаа алдлаа. "Бид шалгаж байгаа хэвээр байна. Гэсэн хэдий ч Вашингтон дахь судалгааны төв мухардалд орсоор байна. Энэ тийм ч муу биш байж магадгүй гэж би тэдэнд хэлсэн."
  
  Дрэйк тайвширсан мэт амьсгалав. "Тиймээ миний хайр. Болж болох хамгийн муу зүйл биш" гэж тэр хэлэв. "Энэ нь бусад үндэстнийг удаашруулах ёстой."
  
  "Энэ нь гарцаагүй болно. Өөрөөр хэлбэл, бид дэлхийн дөрвөн өнцөгт хагарсан гэж бодож байна."
  
  "Танд байгаа юу?" Май хэлэв. "Энэ бол сайн мэдээ."
  
  Дрейк түүний ердийн дутуу үгэнд дуртай байв. "Тэнд хүлээ, Май."
  
  "Тийм ээ, би догдолж суудлаасаа үсрэхийг хүсэхгүй байна" гэж Алисия хуурай нэмэв.
  
  Май хариулах дургүй байв. Лорен юу ч хэлээгүй юм шиг үргэлжлүүлэн "Залуусаа түр хүлээнэ үү. Хятадууд буцаад байна гэж сая хэлсэн. Наад зах нь хоёр нисдэг тэрэг таны зүг чиглэж байна."
  
  "Бид Хятадын автобусанд сууж байна" гэж Йорги хэлэв. "Бид ядаж тэднээс хамгаалагдахгүй гэж үү?"
  
  "Энэ бол жаахан гэнэн юм" гэж Кензи хэлэв. "Засгийн газар хамаагүй."
  
  "Хэдийгээр хэт ерөнхийлсөн ч гэсэн" гэж Хайден нэмж хэлэв. "Кензи зөв. Тэднийг автобусанд суухгүй гэж бид таамаглаж чадахгүй."
  
  Автобусны урд хөх тэнгэрт хар толбо ургаж байх үед бошиглолын үгс гэж Дрейк бодов.
  
  Алисия "Оросууд энд байна" гэж хэлэв.
  
  Энэ нь хамаагүй хэцүү болсон.
  
  
  АРВАН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Урд хойноо нисдэг тэрэгнүүд нисч байв. Дрейк хятад шувууг тэгшлээд шууд автобус руу явахын өмнө бараг асфальт руу унасан байхыг харав.
  
  "Тэд биднийг мөргөлдүүлэхээр шахаж байна" гэж тэр хэлээд айсан жолооч руу заалаа. "Үгүй үгүй. үргэлжлүүл!"
  
  Автобусны мотор шуугиж, дугуйнууд газарт аянга дуугарав. Урд нь бөөгнөрсөн хэдэн хүн аль хэдийн хашгирч эхлэв. Хятадууд нисдэг тэргийг зориудаар сүйрүүлэхгүй гэдгийг Дрэйк мэдэж байсан ч зорчигчдод түүний мэдлэгийг дамжуулахад хэцүү байсан.
  
  Жолооч нүдээ чанга анилаа. Автобус эргэв.
  
  Дрейк харааж зүхээд жолоогоо шүүрэн авч, эрийг алганаасаа холдуулав. Смит тэр хүнд тусалж, бүдүүлэг байдлаар түүнийг гарц руу гаргав. Дрэйк автобусны жолооны ард үсэрч, хөлөө хийн дөрөө дээр тавиад, гараа жолооны хүрд дээр чанга барин, төгс шулуун шугамд байлгав.
  
  Нисдэг тэрэгний хамрыг шууд тэдэн рүү чиглүүлсэн тул цоорхой хурдан хаагдаж байв.
  
  Араас болон хажуу тийшээ хашгирах чимээ сонсогдов. Одоо Смит жолоочийг барих хэрэгтэй болсон. Дрэйк тэслээ.
  
  Харилцагч хашгирч эхлэв. "Алив, миний бүдүүлэг Киану" гэж Алисия амьсгал хураав. "Оросууд бараг манайд байна..."
  
  "Гич" гэж Кензи хариу хэлэв. "Тайван байх. Та фасадыг харсан уу?"
  
  Алисиягийн хашгирах дуу автобус даяар цуурайтав.
  
  "Бодол уу?" гэж Дрейк сүүлчийн секундэд асуув.
  
  "Энэ үнэхээр Удирдах зөвлөлийн хурал биш!"
  
  Дрейк итгэл, туршлага, жолоогоо чанга атгав. Чанга эсэргүүцлийн чимээ түүний чихийг дүүргэв. Цогцсууд автобусны шалан дээр унав. Смит хүртэл уцаарлав. Эцсийн мөчид Хятадын нисдэг тэрэг баруун тийш хазайж, Оросын нисдэг тэрэг тоормослож, гулгах нь автобусны ар тал руу цохих шахсан. Алисия шүгэлдэж, Дал хоолойгоо засав.
  
  "Бид энэ тойрог тахианы махыг ялсан гэдэгт би үнэхээр итгэж байна."
  
  Дрейк жолоогоо үргэлжлүүлж, өөр нэг өргөн эргэлтийг харав. "Мөн урамшуулал нь бид шарсан эсвэл шаржигнуур биш юм."
  
  "Боль" гэж Кинимака хэлэв. "Би аль хэдийн өлсөж байна."
  
  Алисия ханиалгав. "Энэ бол Хятадын галзуу нисдэг тэрэг юм."
  
  "Тэд буцаж ирж байна" гэж Хэйден хэлэв.
  
  "Та нар яг одоо хотын зах руу ойртож байна" гэж Лорен хэлэв. "Гэхдээ энэ нь ямар ч зохистой хүн амын төвөөс гурван минутын зайтай хэвээр байна."
  
  Дрейк холбоочин руу гүйв. "Алив, хүмүүс ээ! Та тэднийг үүнээс айх хэрэгтэй!"
  
  Кензи арын хаалга руу алхаж, "Энд катанатай хүн байна уу?"
  
  Түүний хэлсэн үг хоосон харцаар угтаж, хоёр гурван хүн суудлаа санал болгов. Том нүдтэй өвгөн чичирсэн гараа сунган ууттай чихэр барив.
  
  Кензи санаа алдлаа. Дрэйк хаалгануудыг онгойлгохын тулд унтраалга дарав. Агшин зуурын дотор израиль эмэгтэй биеэ гаргаж ирээд цонхны ирмэгээс, дараа нь дээврээс шүүрч аваад автобусны дээвэр дээр гарчээ. Дрейк машинаа аль болох жигдхэн жолоодож, том нүхнээс зайлсхийж, Кенсигийн үйлдлээс үүдэлтэй хариуцлагаа ухамсарлан гүнзгий амьсгалав.
  
  Дараа нь арын толинд тэр Дал түүнтэй нэгдэх гэж үсэрч байхыг харав.
  
  Өө новш.
  
  Хүчтэй анхаарлаа төвлөрүүлснээр тэр үүнийг тогтвортой байлгадаг.
  
  
  * * *
  
  
  Дал автобусны дээвэр дээр гарав. Кенси гараа сунгасан ч хажуугаар нь толгой дохив.
  
  "Илүү хурдан!"
  
  Оросын нисдэг тэрэг өндөрт гарч, дахин шумбаж байсан бөгөөд энэ удаад урд талын дөрөвний гурвын өнцгөөр шумбаж байв. Тэр хоёр талаас дүүжлэгдсэн, зэвсгээ онилсон, магадгүй дугуй руу, тэр байтугай жолооч руу чиглэж буй хүнийг харж байв.
  
  Тэр даруй эргэж хараад Хятадын нисдэг тэрэг хайв. Хол биш байсан. Зүүн тийш шумбахад хаалганаас зэвсгээ онилсон хүмүүс ч байв. Хятадууд өөрсдийнхөө автобус руу хүчтэй буудаагүй нь эхэндээ урам хайрлаж байсан ч тэдэнд Хэйдений барьж байсан хайрцаг хэрэгтэй, түүнийг бүрэн бүтэн байлгах хэрэгтэй гэдгийг ухаарсан нь сэтгэлийг нь тайвшруулав.
  
  Кенси автобусны дээвэр дээр салхи, хөдөлгөөнийг чагнаж суугаад өвдгөө дэлгэв. Дараа нь тэр зэвсгээ өргөж, нисдэг тэрэг рүү анхаарлаа хандуулав. Даль үүнийг зураг авалтад оруулахыг оролдохгүй, зүгээр л бууддаг хүмүүсийг айлгана гэж найдаж байв. Оросууд тийм даруу байдал үзүүлээгүй ч Кензи өөрчлөгдөхийг маш их хүсч байв.
  
  Даль ойртож буй нисдэг тэргийг үнэлэв. Хажуугаар нь савласан энэ нь зүгээр нэг хөдөлгөөнтэй төдийгүй үхлийн аюултай байв. Түүний хамгийн сүүлд хүссэн зүйл бол автобус мөргөхөөс гадна ямар нэгэн осол гаргах явдал байв.
  
  Урд дугуй нүхэн дээгүүр унасан нь Дрейкээс "уучлаарай" гэсэн үг сонсов. Далд агаарын шуугиан, нисдэг тэрэгний архирах чимээнээс өөр юу ч сонссонгүй. Буудсан сум баруун хөлнийх нь хажууд байх төмөр дээр тусав. Швед хүн үүнийг үл тоож, онилж, буудсан.
  
  Мань хүн буугаа хаяад ухарснаас болж сум байндаа оносон байх. Дал энэ нь түүний төвлөрлийг эвдэхийг зөвшөөрөөгүй бөгөөд зүгээр л онгорхой хаалгаар дахин нэг буудсан. Нисдэг тэрэг түүн рүү шууд эргэж, хурдхан ойртоход Дал энэ удаад хулчгар тоглох нь муу санаа байсныг ойлгов.
  
  Тэр өөрийгөө автобусны дээвэр дээр шидэв.
  
  Нисдэг тэрэг дээшээ хашгирч, дөнгөж орхисон орон зайг нь таслав. Түүнд Кенси рүү эргэх маневр байгаагүй ч түүнийг хажуу тийш нь хаяхаар ойртлоо.
  
  Автобусны дээврийн ирмэг хүртэл!
  
  Даль хальтирч, урагш мөлхөж, түүнд хүрэхийг хичээв. Кензи түүний уналтыг зогсоосон боловч зэвсгийн хяналтаа алдсан; Гэсэн хэдий ч эрч хүч нь түүнийг хурдтай автобуснаас нисч, нисэн доогуур хайр найргүй зам руу чиглүүлэв.
  
  Хятад шувуу огцом хазайж, тойрог болж ирэв. Орос толгой дээгүүр нь буудсан бөгөөд тэнэсэн сум Далын баруун гуяны ойролцоох төмөрийг нэвт цоолжээ. Кензигийн бие автобусны хажуугаас гулсаж, гараа сунган бүх биеэрээ сүүлчийн удаа цөхрөнгөө барав.
  
  Тэр баруун гараа түүний мучиж буй бугуйг ороож чадсан; чанга шахаж, зайлшгүй түлхэлтийг хүлээв.
  
  Энэ нь ирсэн боловч тэр тэсч, хязгаар хүртэл сунгав. Гялалзсан, гөлгөр төмөр түүний эсрэг ажиллаж, түүний биеийг ирмэг рүү гулсуулж, Кензигийн жин тэднийг хоёуланг нь доош татав.
  
  Харилцаа холбоогоор хашгирах чимээ гарав. Багийнхан хажуугийн цонхны нэгний гадна талд Кензигийн хөлийг харж байв. Дал бүх хүч чадлаараа тэссэн ч хором бүрт түүний бие тэрхүү хатуу ирмэг рүү улам ойртож байв.
  
  Автобусны дээвэр дээр ямар ч барьц байхгүй, барьж авах зүйл ч байсангүй. Тэр тэсэж чадна, тэр хэзээ ч тавихгүй, гэхдээ түүнийг босгох ямар ч дэмжлэг олдсонгүй. Дрейкийн хоолой холбоо баригчаар сонсогдов.
  
  "Чи намайг зогсоохыг хүсч байна уу?" Чанга, итгэлгүй, бага зэрэг түгшүүртэй.
  
  Дал сэтгэл хөдлөлийг сайн уншдаг. Тэд больсон бол оросууд ч, хятадуудад ч хүнд цохилт болох байсан. Үр дүн нь ямар байхыг хэн ч мэдэхгүй.
  
  Лорены хоолой тасарлаа. "Уучлаарай, би дөнгөж сая Шведүүд чам руу ирж байна гэсэн мессеж хүлээн авлаа. Одоо бол дөрвөн талдаа тархаж байна шүү дээ, хүмүүсээ.
  
  Дал түүний булчинг сунгаж буй жинг мэдэрсэн. Автобус үсрэх тоолонд түүний биеийн дахин нэг инч ирмэг рүү гулсаж, Кензи бага зэрэг цааш унана. Тэр доороос хаа нэгтээ израиль хүний дууг сонсов.
  
  "Яв! Би энийг хийж чадна!"
  
  Хэзээ ч үгүй. Тэд цагт жаран милийн хурдтай явж байв. Кенси түүнийг явуулахгүй гэдгээ мэдэж байсан бөгөөд тэр хоёуланг нь унахыг хүсээгүй. Даль түүнийг улам хүндлэх болов. Гүнд булагдсаныг мэдсэн зүрх нь гадаргуу дээр бага зэрэг ойртсон.
  
  Гутал цонх руу цохих чимээ нь түүний зүрхийг илүү хурдан цохилоо.
  
  Тэд хамтдаа гулсаж, Кензи хажуу тийш, Далл автобусны дээвэр даган гулгав. Тэр захын дагуу гүйж байсан барзгар ирмэгийг шүүрэн авах гэж оролдсон боловч хэтэрхий жижиг байсан тул махыг нь таслав. Ямар ч найдваргүйг олж харсан тэрээр чадах чинээгээрээ наалдаж, бүх зүйлийг эрсдэлд оруулав.
  
  Цээж нь хадан цохион руу хөдөлж, эргэлзэлгүйгээр гулсав. Түүний харц Кензитэй тулж, дээш харав. Тэдний солилцоо үг хэллэггүй, илэрхийлэлгүй боловч гүн гүнзгий байв.
  
  Чи намайг явуулах ёстой.
  
  Хэзээ ч үгүй.
  
  Тэр дахин татан, буцах аргагүй цэгийн хажуугаар гулсан өнгөрөв.
  
  Хүчтэй гарууд түүний хоёр тугалыг атгасан нь зөвхөн Мано Кинимакад хамаарах гар юм.
  
  "Ойлголоо" гэж Хавай хэлэв. "Та нар хаашаа ч явахгүй."
  
  Хавай залуу Далийг дэмжиж, дараа нь түүнийг уналтаас нь аажуухан татав. Дал Кенсиг чанга атгасан. Хамтдаа аюулгүй газар руу аажуухан замдаа гарав.
  
  Дээрээс нь нисдэг тэрэгнүүд сүүлчийн удаа живсэн.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Кинимакаг найзуудаа чанга тэвэрч байгааг мэдэж байсан ч автобусыг хэтэрхий огцом эргүүлэхдээ эргэлзсээр байв. Оросууд болон Хятадууд энэ нь тэдний сүүлчийн арга байх болно гэдгийг мэдэж байсан нь эргэлзээгүй эсрэг чиглэлээс урагшиллаа.
  
  Цонх хагарах чимээ түүнд бусад нь зүгээр зогсохгүй байгааг хэлэв. Тэд төлөвлөгөөтэй байсан.
  
  Араас нь Алисия, Смит, Мэй, Хэйден, Йорги нар автобусны өөр өөр талаас цонх авч, хагаллаа. Тэд ойртож буй нисдэг тэрэгнүүдийг онилж, хүчтэй гал нээсэн нь тэднийг хурдан хажуу тийш эргүүлэхэд хүргэв. Модны шугам дуусч, Дрейк урдаа барилгуудыг харав.
  
  Замын сүлжээ, тойрог зам. Араас нь буун дуугарч автобусыг дүүргэв; хар нисдэг тэрэгнүүд тэнгэрт хөөрөв.
  
  Тэр тайвширсан байдалтай санаа алдлаа.
  
  "Бид амьд үлдэж байна" гэж тэр хэлэв. "Өөр удаа тулалдана."
  
  гэж Лорен таслав. "Шведүүд бас ухарсан" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ би дохионд бага зэрэг гэрэлтсэн хэвээр байна. Вашингтон, талбай болон миний хооронд ямар нэгэн зүйл. Энэ хачин юм. Бараг л... юм шиг..."
  
  "Юу?" - Би асуусан. гэж Дрейк асуув.
  
  "Өөр төрлийн харилцаа холбоо явагдаж байгаа юм шиг байна. Өөр нэг зүйл тоглож байна. Дахиад нэг..." хэмээн эргэлзэв.
  
  "Баг уу?" Дрэйк дууслаа.
  
  Хэйден чанга ярвайв. "Энэ инээдтэй сонсогдож байна."
  
  "Би мэднэ" гэж Лорен хариулав. "Би үнэхээр сайн байна, би шинжээч биш. Карин л энд байсан бол бидэнд илүү сайхан зүйл байх байсан гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Та ямар нэгэн харилцан яриаг барьж чадах уу?" гэж Хайден асуув. "Жаахан ч гэсэн?"
  
  Дрэйк SEAL Team 7-ын тухай өмнө нь дурссан бөгөөд зөвхөн Даль болон өөрөө сонссон. Бүх харилцаа холбоог хянаж байгаа нь түүнд дахин санагдав.
  
  "Бид үүнийг түр хойшлуулж болох уу?" - гэж тэр асуув. "Тэгээд та биднийг эндээс гарах илүү сайн арга олж чадах уу?"
  
  Лорен тайвширсан бололтой. "Мэдээж, мэдээжийн хэрэг" гэж тэр хэлэв. "Надад нэг минут өгөөч."
  
  
  АРВАН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден Жэй багийг Тайвань дахь хиймэл дагуулын жижиг хоргодох байранд аюулгүй болтол хэдэн цаг хүлээсэн бөгөөд дуудлага хийхээр давчуу байрнаас гарчээ.
  
  Түүний зорилго: Кимберли Кроутай холбоо барина уу.
  
  Хэсэг хугацаа зарцуулсан ч Хэйден тэвчсэн. Тэр байшингийн ард чимээгүй булан олж, толгойгоо эргүүлэхгүйн тулд доош тонгойж, хүлээж байв. Түүний амьдралд багаас гадна зууралдаад байх байнгын зүйл олоход хэцүү байсан. SPIR нь түүний амьдрал, амьдралынх нь утга учир болсон бөгөөд үүний үр дүнд тэрээр ажилаас өөр ямар ч хувийн холбоогүй болсон. Тэрээр Один ба тамын хаалга, Вавилон, Пандора, Нью-Йоркийг сүйрүүлэх шахсан цөмийн дэлбэрэлт, Бен Блэйкээс салах, саяхан Мано Кинимакаас салсан зэрэг адал явдлуудынхаа хуй салхины тухай эргэн санав. . Тэр хүчтэй, хэтэрхий хүчтэй байсан. Тэр тийм хүчтэй байх шаардлагагүй байсан. Перу дахь Инк эрдэнэстэй холбоотой хамгийн сүүлд болсон явдал нь түүний сэтгэцийн болон бие махбодийн аль алинд нь нөлөөлсөн. Тэр урьд өмнө хэзээ ч ийм их цочирдож байгаагүй.
  
  Одоо тэр тайвнаар дахин бодсон. Гүүрүүд шатсан байж магадгүй, энэ нь гайхалтай байх ёстой байсан. Гэхдээ хэрэв тэр үнэхээр өөрчлөгдөхийг хүсч байгаа бол, хэрэв тэр амьдралдаа илүү их зүйлийг хүсч байгаа бол энэ алхамыг хийж, дахин хэн нэгнийг гомдоох эрсдэлд орохоосоо өмнө итгэлтэй байх ёстой. Энэ Мано ч бай, өөр хүн ч бай.
  
  Надад хамаатай. Би үнэхээр хүсч байна. Дараагийн удаа би хүссэн зүйлдээ үнэнч байх ёстой.
  
  Амьдралаас. Ажилгүйгээр биш. SPEAR багийнхан нэгдэж, сайн ажилласан ч мөнхөд юу ч байсангүй. Цаг нь ирнэ -
  
  "Хатагтай Жэй?" - гэж роботын дуу хоолой хэлэв. "Би одоо чамд тусалж байна."
  
  Хэйден энэ бүгдийг нэгтгэв. Дараагийн дуу хоолой нь Батлан хамгаалахын сайдынх байв.
  
  "Ямар асуудал байна, Жэй агент?" Лаконик, нам гүм, салангид. Кроу дөхсөн бололтой.
  
  Хэйден гол асуултаа хэрхэн хэлэхээ олох гэж цаг заваа гаргав. Тэр үүнийг новшийн дотор булж, Кроу юу авчирсныг харахаар шийдэв.
  
  "Бид Хятадаас гараад хоёр дахь хайрцгийг хүлээн авлаа. Одоогоор багийнхан үүнийг туршиж байна. Тайлангууд удахгүй ирнэ, эргэлзээгүй. Олон зүсэгдсэн, хөхөрсөн байсан ч хүний амь эрсдээгүй. Өрсөлдөгч бүх багууд дайсагналцдаггүй..." Тэр Кроу өгөөш авах болов уу гэж бодсоны дараа үргэлжлүүлэн "Зарим улс орнууд бусдаасаа илүү түрэмгий байдаг. Францчууд дор хаяж гурвыг нь алдсан. Нэг орос хүн шархаджээ. Өөр нууцлаг баг байж болох уу? Бид Америкийн нууц ярианы хэсгүүдийг сонссон бөгөөд энэ нь мэдээжийн хэрэг юу ч батлахгүй. Британичууд бидний талд байгаа юм уу, эсвэл тийм юм шиг санагдаж, Дрейк тэдэнд ямар нэгэн байдлаар нөлөөлсөн. Одоо бид аюулгүйн байшинд байгаа бөгөөд гурав дахь морьтны хаана байгааг олж мэдэхийг судалгааны төв хүлээж байна."
  
  Одоо тэр зогсоод хүлээв.
  
  Кроу нөөцөө хадгалсан. "Өөр юм байна уу?"
  
  "Би үүнд итгэхгүй байна". Түүний хүчин чармайлт үр дүнгүй болоход Хэйден сэтгэл дундуур байв. Тэр илүү шулуун байх ёстой юу гэж бодов.
  
  "Би Вашингтоны хүмүүстэй байнга холбоотой байдаг" гэж Кроу хэлэв. "Надад мэдээлэх шаардлагагүй."
  
  "Өө за. Баярлалаа".
  
  Хэйден гарын үсэг зурж эхлэв. Зөвхөн тэр үед л Кроу гэм зэмгүй мэт хүсэлт илгээв.
  
  "Хүлээгээрэй. Та хэн нэгэн америкчуудын дүрд хувирч магадгүй гэж бодож байсан гэсэн? Талбайн хаа нэгтээ?
  
  Хэйден ийм зүйл хэлсэнгүй. Гэхдээ энэ бүх мэдээллээс Кроу нэг л зүйлийг барьж авав. Тэр хүчээр инээв. "Тийм юм шиг байна. Бид үүнийг дэлхий дээр сонссон." Тэр Лореныг үүнд оруулаагүй. "Мэдээжийн хэрэг, бид хоёр дахь баг байхгүй гэдгийг мэдэж байгаа, тиймээс энэ нь хуучин Америкийн тусгай хүчин эсвэл бүр хөлсний цэргүүдийг ашигладаг бусад орны нэг байж магадгүй юм."
  
  "АНУ-ын ажилтнуудыг ашигладаг гадаадын засгийн газрын жижиг элемент үү?" Кроу хашгирав. "Тийм байж болно, агент Жэй. Магадгүй таны зөв байх. Мэдээжийн хэрэг" гэж тэр инээв, "хоёр дахь баг байхгүй."
  
  Хэйден үг хэлэхээс илүү сонссон. "Бид хэзээ буцаж ирэх вэ? Бид юу руу буцах вэ?
  
  Кроу чимээгүй байсан бөгөөд энэ нь Хэйденд юу асууж байгааг яг таг мэдэж байгаагаа хэлсэн юм. "Нэг удаад нэг зүйл" гэж тэр эцэст нь хэлэв. "Нэгдүгээрт, Морьтон гэж нэрлэгддэг хүмүүсийг олж, саармагжуулах хэрэгтэй."
  
  "Мэдээж". Хэйден ч энэ бол Кроутай шууд ярилцах сүүлчийн боломж гэдгийг мэдэж байсан тул жаахан цааш явахаар шийдэв. "Америкийн яриаг дахин сонсвол яах вэ?"
  
  "Би хэн бэ, хээрийн төлөөлөгч? Үүнийг зохицуулаарай" гэж хэлсэн.
  
  Кроу яриагаа дуусгаад Хэйденийг гар утасныхаа дэлгэц рүү хэдэн минут ширтэж орхисон бөгөөд одоо зөвхөн өөрийгөө төдийгүй улс орныхоо зорилгыг дахин дүгнэж байна.
  
  
  * * *
  
  
  Йорги, Май, Кинимака нар шинэ хайрцагтай харьцаж байхад Дрейк амрах боломжийг ашигласан. Энэ нь Чингис хааны бунхангаас гарч, домогт хүний хувийн эд зүйлсийн дунд байгаа нь тэдний хүндэтгэлийг улам нэмэгдүүлж байв. Дээд талд байгаа тунгалаг, өвчин туссан тэмдэг нь энэ нь нэгэн цагт Эцсийн шүүхийн тушаалд харьяалагдаж байсныг нотолж байв.
  
  Кинимака цайзыг судалжээ. "Захиалга нэг удаа түлхүүрээ өгөх төлөвлөгөөтэй байсан гэдэгт би итгэлтэй байна" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ амьдрал саад болсон." Тэр инээмсэглэв.
  
  "Үхэл" гэж Май чимээгүйхэн хэлэв. "Үхэл замд саад болж байсан."
  
  "Намайг сайхан нээмээр байна уу?" гэж Йорги асуув.
  
  "Тийм ээ, эдгээр хулгайч ур чадваруудыг харцгаая, Йоги." Алисиа нэг гартаа ус, нөгөө гартаа буу барин Дрейкийн хажууд нуруугаа хананд налан суугаад ярив.
  
  "Энэ ямар ч утгагүй". Кинимака махлаг сарвуугаараа цоож шидэв. "Энэ үнэхээр урлаг биш."
  
  Май тагийг нь өргөхөд Кензи түүн рүү мөлхөв. Цэргүүд суух газаргүй, нөхөрлөх газаргүй, хоол хийх газаргүй жижигхэн өрөөнд түгжигдсэн нь хачирхалтай хувилбар байсан гэж Дрейк бодов. Зүгээр л усаар дүүргэсэн мини хөргөгч, хэдэн хайрцаг жигнэмэг. Цонхнууд нь хөшигтэй, хаалгыг том боолтоор бэхэлсэн. Хивс нь утасгүй, хөгц үнэртэж байсан ч цэргүүд улам дорджээ. Энэ нь жаахан амрахад хангалттай байсан.
  
  Хаалгыг хамгаалж байсан Смит Мэйг хайрцаг руу сунгахад Хэйденийг буцааж оруулав. Дрейк боссыг ядарч туйлдсан, санаа зовсон бололтой гэж бодов. Тэр ярианыхаа талаар дараа дэлгэрэнгүй ярих байх гэж найдаж байна.
  
  Май хэдэн секундын турш хөлөөс хөл рүү эргэлдэн гараа сугалав. Тэрээр зузаан хавтсанд боож, зангидсан утсаар боосон зузаан цаас барьснаас багийн зарим гишүүд хөмсгөө зангидахад хүргэжээ.
  
  "Үнэхээр үү?" Кинимака тухлан суулаа. "Энэ бол дэлхийд аюул учруулж болзошгүй зэвсэг мөн үү?"
  
  "Бичсэн үг" гэж Кензи хэлэв, "нэлээн хүчтэй байж болно."
  
  "Энэ юу вэ?" - Би асуусан. гэж Лорен асуув. "Вашингтоны бүх залуус биднийг хүлээж байна."
  
  Цаг хугацаа тэдний эсрэг ажилласаар байв. Үргэлжийн адил энэ нь тоглолтоос, ялангуяа уралдаанаас түрүүлэх түлхүүр байсан юм. Дрейк урагшлах хоёр замыг харсан. "Мэй, Хэйден, Дал хоёр, та яагаад энэ юу болохыг олж харахгүй байгаа юм бэ? Лорен - Бидэнд явах чиглэл хэрэгтэй болохоор гурав дахь морьтон танд юу байгаа юм бэ?
  
  Лорен тэдэнтэй гурав дахь газар уулзана гэдгээ аль хэдийн хэлсэн байв. Одоо тэр чангаар санаа алдав. "За, залуусаа, хэн ч 100 хувь итгэлтэй байдаггүй. Таныг зурагтай танилцуулахын тулд би та нарт дөрвөн үндсэн чиглэлийн тайлбарыг танилцуулах гэж байна.
  
  Дрейк Мэй болон бусад нь байлдан дагуулалтын зэвсэг рүү явж байхдаа хөмсгөө зангидан харав. "Бидэнд цаг байна".
  
  "За, энэ үнэхээр сонирхолтой юм. XVI зуунд Шинэ ертөнц гэж нэрлэгддэг газрыг нээхээс өмнө дэлхий Европ, Ази, Африк гэсэн гурван хэсэгт хуваагдсан гэж үздэг. Эдгээр тивүүдийн хоорондох хуваагдал нь Хеллеспонт байсан бөгөөд энэ нь таны өнөөг хүртэл дагаж мөрдсөн тушаалын төлөвлөгөөнд бүрэн нийцдэг. Ийнхүү Ази тив Хеллеспонтоос цааш эхэлсэн бөгөөд тэдний зүүн гэж нэрлэдэг чамин баялгийн үл мэдэгдэх нутаг байв. Мэдээжийн хэрэг, хожим нь тэд Америкийг олж, дараа нь хүссэн, үл мэдэгдэх, итгэл найдвараар дүүрэн Шинэ ертөнц болжээ. Шинэ дөрвөн үндсэн чиглэлийг дүрсэлсэн бэлгэ тэмдгийн ном хэвлэгджээ. Ази, Европ, Африк, Америк. Тус тушаал нь үл мэдэгдэх шалтгаанаар энэхүү эртний сэтгэлгээг өөрсдийн газрын зурагт хэрэгжүүлэхээр шийдсэн бололтой, гэхдээ тэд өөрсдийгөө дурсгалт зүйлийг агнадаг хүчирхэг патриархууд гэж итгэсээр байсан юм." Лорен амьсгаа авав.
  
  "Тэгэхээр энэ бол Австрали, дараа нь Антарктидыг олоход дахин тохиолдсон дэлхийн дахин боловсрол юм уу?" Кензи хэлэв.
  
  "Тийм ээ, олон зууны туршид аажмаар дахин боловсрол олгох нь зарим хүмүүсийн үзэж байгаагаар одоо ч хэвээр байна. Гэхдээ энэ бол огт өөр түүх юм. Энэ бүхэн аз жаргал, сарнай биш байсан. "Дэлхийн дөрвөн өнцөг" гэсэн хэллэг түүхэн дэх хамгийн маргаантай хэллэг байж магадгүй юм. Еврей хэлээр үүнийг "хэт" гэж орчуулдаг. Тооллого 15:38-д эдгээр нь хил хязгаар юм; Езекиелд - өнцөг; Иов төгсгөлтэй. Үүнийг мөн хуваалт гэж орчуулж болно. Библи яг энд доог тохуунд нээлттэй орхисон нь тодорхой..."
  
  Дрейк үүнийг ойлгосон. "Яагаад гэвэл энэ нь дэлхийг хавтгай гэж үздэг юм уу?"
  
  "Тийм ээ. Гэхдээ Библид үүнийг Исаиа номонд дүрсэлж, түүнийг бөмбөрцөг гэж нэрлэдэг. Тиймээс, санаатай лавлагаа. Гол нь тэд өнцгийг дүрслэхийн тулд хэдэн арван үг хэрэглэж болох юм. "Хэт туйл" гэдэг үгийг зориудаар илэрхийлэхийн тулд ашигласан гэж үздэг. Мөн 2000 жилийн турш тэд Иерусалим хоттой өдөрт гурван удаа нүүр тулж, "Бидний эрх чөлөөний төлөө агуу бүрээ үлээгтүн" хэмээн хашгирч байсан тул ямар ч еврей жинхэнэ утгыг хэзээ ч буруугаар тайлбарлаж чадахгүй. Бидний цөллөгчдийг цуглуулахын тулд тугаа өндөрт өргөж, дэлхийн дөрвөн өнцөг булан бүрээс эх нутагтаа цуглуулаач" гэв.
  
  "Тэгэхээр тэд зүгээр нэг хэллэгийг санамсаргүй сонгоогүй юм уу?" гэж Смит асуув.
  
  "Үгүй. Бошиглогч Исаиагийн номд Мессиа дэлхийн дөрвөн өнцөг булан бүрээс хүмүүсээ хэрхэн цуглуулахыг тайлбарладаг. Тэд Израилийн өнцөг булан бүрээс цугларах болно."
  
  Кенси булчингаа ч хөдөлгөж, нэг ч үг хэлсэнгүй. Дрейк өөрийн шашны итгэл үнэмшилтэй эсэх талаар ямар ч ойлголтгүй байсан ч энэ нь түүний амьдралын томоохон хэсэг болох нь гарцаагүй гэдгийг мэдэж байв. Энэ үед тэр түүнийг бага зэрэг судалж, тэд Лореныг үргэлжлүүлэхийг хүлээж байв. Түүнийг угаасаа сайн, ёс суртахууны зүрх сэтгэлдээ үргэлж эргэж ирнэ гэсэн Даллын итгэл тодорхой хэмжээгээр зөвтгөгдөв. Тэр одоо ч гэсэн түүнд нэг тал буюу хууль бус байдлын ирмэгийг олж харсан боловч энэ нь тийм ч муу зүйл биш байв.
  
  Цагаас цагт.
  
  Гэхдээ та үүнийг хоёр талаас нь авч чадахгүй. Энэ бол түүний Кенсид харсан зүйл юм - хэрэгтэй үед нь хэрцгий алуурчин, хэрэггүй үед нь тэмцэгч сэтгэлтэй. Түүний төлөө тэд түүнийг өөрчлөхийг зөвшөөрөх ёстой байв.
  
  "Мэдээж утга учиртай" гэж Кинимака хэлэв. "Эхлээд Африк, дараа нь Хятад. Дараа нь яах вэ?
  
  Лорен тэр даруй хариулав. "Тийм ээ, бид Библийн утга нь Захиалга шиг хязгаарлагдмал байдалд байсан гэж бодож байна. Тэд дараагийн хэн ч байсан хүнд хэцүү болгосон. Текстийн дагуу... за... Би холбогдох хэсгийг уншина: 'Стратегийн эцэг, дараа нь Каганы амрах газрыг ол; урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг, дараа нь Бурханы ташуур. Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ байдаггүй. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн. Бид жинхэнэ Эцсийн шүүлтийг хамгаалдаг Цуурхайг олсон. Мөн цорын ганц алах код нь Морьтон гарч ирэх үед юм. Эцэгийн ясанд таних тэмдэг байхгүй. Энэтхэгчүүд зэвсгээр хүрээлэгдсэн байна..."
  
  Дрейк үүнийг өөртөө шингээсэн. "Амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг үү? Тэгээд тэр зэвсгээр хүрээлэгдсэн байна уу? Мэдээжийн хэрэг, энэ нь Энэтхэгийн хаана ч байж болно. Энэ бол зэвсгээр хүрээлэгдсэн улс юм."
  
  "Захиалга морьтонгуудыг нууж байхад буцаж байсан уу?"
  
  Дрэйк энэ тухай бодлоо. "За, тийм ээ, би тэгж бодож байна. Ямар ч байсан гурав дахь морьтон гэж юу вэ?"
  
  "Өлсгөлөн".
  
  Тэр гүнзгий амьсгаа аваад Алисиа руу харав. "Энэ үслэг гүнж байж болохгүй биз дээ?"
  
  Алисия гараа нааш цааш даллав. "Байж магадгүй. Би үүнийг анхаарч үзэх болно."
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Чи үнэхээр боломжгүй юм."
  
  "Ямар нэгэн сонголт байна уу?"
  
  "Юуны төлөө?"
  
  "Аль гүнж вэ? Охин мэдэх ёстой юм байна ш дээ" гэж.
  
  Тэр гутлаа судлав. "За. Би үргэлж Клеопатрад тал талаасаа ханддаг байсан. Би түүнийг гүнж биш гэдгийг мэдэж байна, гэхдээ..."
  
  "Хатан хаан? Тиймээс бүр дээр."
  
  Лорен ярьсаар л байв. "Түрүүн хэлсэнчлэн охид, хөвгүүд уг тушаал нь аль индианчуудыг хэлж байгааг үнэлсээр байна. Үнэн хэрэгтээ энэ нь хэтэрхий хоёрдмол утгатай юм. Тэдний оронд өөрийгөө тавьж байсан ч гэсэн хэдэн арван хүний нэг байж болох байсан" гэж хэлж байна.
  
  "Тэгээд тэд бүгд зэвсгээр хүрээлэгдсэн үү?" гэж Смит асуув.
  
  "Би Энэтхэгт амьдардаг, тийм ээ. Ихэнхдээ."
  
  "За, ядаж бидэнд очих газар байна" гэж Алисия хэлэв.
  
  Дрэйк хоёр дахь хайрцаг болох Conquest-ийн агуулгыг цэгцэлж байсан Мэй, Хэйден, Дал хоёр руу харлаа.
  
  "Ямар нэгэн ахиц дэвшил гарсан уу?"
  
  Хэйден гараа хөдөлгөж тэд бараг ирчихсэн байгааг харуулав. Тэр дээш харав. "Энэ бол мөхлийн сценарины зураг төсөл юм шиг санагдаж байна. Та саваа эффектийг санаж байна уу? Нэг жижиг үйл явдал нь нөгөөг, нөгөө нь, бүр илүү том үйл явдал үүсгэдэг?"
  
  "Эмх замбараагүй байдлын онол" гэж Далл хэлэв. "Энэ бол байлдан дагуулах зэвсэг бөгөөд Чингис хаан гүн сэтгэгч байсан. Ингэснээр та бүх дэлхийг байлдан дагуулж чадна."
  
  Дрейк усны саваа тогшлоо.
  
  Алисиа "Домино эффекттэй зэвсэг үү?"
  
  "Яг. Франц Фердинандыг хөнөөсөн нь дэлхийн 1-р дайны од болоход хүргэсэн. Эмх замбараагүй байдлыг нэмэгдүүлэх төлөвлөгөө нь Дэлхийн 3-р дайныг эхлүүлж магадгүй юм."
  
  "Тэгээд" Дрэйк холбоо баригчаа хэсэг хугацаанд унтраагаад чимээгүйхэн ярилаа, "Энэ бол нэлээд төвөгтэй юм. Бид үүнийг хэнд өгөх вэ?"
  
  Бүгд ширтэв. Энэ бол зөв асуулт байсан. Хэйден өөр юу ч хэлэх ёсгүй гэдгээ тодорхой хэлэв. Тэр Вашингтон болон Батлан хамгаалахын сайд хоёрт аль хэдийн сэтгэл хангалуун бус байсныг мэдэж байсан бөгөөд тэрээр SEAL Team 7-ын талаар бодож эхлэв.
  
  Тохиолдол уу?
  
  Хэзээ ч үгүй.
  
  Хэйден цаасан дээрх хуудсыг дахин хэдэн минут судалж үзээд хүрэмнийхээ доор чихэв. Бүхэл бүтэн багийнханд хандан тэр мөрөө хавчсан нь шийдвэр хараахан гараагүй байгаа бөгөөд баталгаагүй бичиг баримтын хувьд юу ч тохиолдож болохыг харуулж байна.
  
  Тэр чанга дуугаар "Бид үүнийг аль болох хурдан шийдэх болно. Яг одоо бидэнд гурав дахь байршил хэрэгтэй байна. Лорен?"
  
  "Би чамайг сонсож байна. Бид хүлээсээр л байна."
  
  "Одоо түр хүлээнэ үү" гэж Кенси хэлээд сүүлийн арван минутын нүүрэн дээр нь хөмсөг зангидсан хэвээр байв. -Та нар дэлхийн дөрвөн өнцөгт байдаг гэж хэлдэг биз дээ?
  
  "За, Библид үүнийг дурдсан байдаг" гэж Лорен хэлэв. "Мөн энэ бол эцсийн шүүлтийн тушаал юм."
  
  "За, ямар нэг зүйл буруу байна. Та үүнийг харахгүй байна уу?
  
  Дрэйк нүдээ анив, одоо урьд урьдынхаас илүү эргэлзэв. Дал Кензиг анхааралтай судалжээ.
  
  "Магадгүй зарим нэг тайлбар туслах болов уу?"
  
  "Дөрвөн булан уу? Африк, Ази, Европ, Америк."
  
  "Мэдээж. Тэд надад ингэж хэлдэг."
  
  Кенси хоёр гараа дэлгэв. "Энэтхэг хаана байна?"
  
  Хэйден хөл дээрээ босов. "Хараал ид, Энэтхэг бол Ази тивийн нэг хэсэг."
  
  "Бид үүнийг аль хэдийн шийдсэн."
  
  Лорен хөл дээрээ зогсохдоо бодов. "Энэ нь зөвхөн Европ, Америкийг үлдээдэг" гэж тэр хэлэв. "Хөөе залуусаа, та нар миний бодож байгаа зүйлтэй ижил зүйлийг бодож байна уу?"
  
  "Магадгүй" гэж Алисия ёолов. "Чиний өгзөг чинь бас муухай шалан дээр сууснаас болж хөшиж байна уу?"
  
  "Тахиа" гэж Кинимака хэлэв. "Гэхдээ би үргэлж "тахиа" гэж боддог."
  
  "Захиалга бол дөчөөд оны дайны гэмт хэрэгтнүүд. Тэднийг буу нууж байх үед "Америкийн уугуул" гэсэн нэр томьёо моодонд орж байсан ч тэд ингэж бодохгүй байх байсан. Тэд бурхны төлөө хорин хэдэн онд буюу түүнээс өмнөх үед төрсөн."
  
  "Улаан индианчууд уу?" Дрейк хэлэв. "Зэрлэг баруунаас уу? Хараал ид".
  
  "Энэ боломжтой" гэж Лорен хэлэв. "Сэтгэлгээний төв юуг буруу газар хайж байсан бэ?"
  
  "Тэгвэл хэн хамгийн муу хүн байсан бэ?" гэж Далл асуув.
  
  "Энэ талаар тантай эргэн холбогдъё. Одоохондоо зүгээр л онгоцонд суу."
  
  Ганцхан Дрейк Хэйден рүү ширтсэнгүй.
  
  Америк руу буцах уу?
  
  Новш.
  
  Ялангуяа Хэйден Смитийг ажиглаж байв. Тэд Перу улсад болсон үйл явдлын дараа юу тохиолдсон, эрх баригчид юу гэж бодож байгааг мэдэхгүй байв. Цэрэг тэр даруй босч, үүргэвчээ шалгаж эхлэв.
  
  Гурав дахь морьтон уу? Өлсөж байна уу? Тэгээд Америк? Манай өрсөлдөгчид мэдэх үү?
  
  Тэр хэзээ нэгэн цагт амьдралаа цэгцлэхийн тулд амар амгаланг олж авах уу?
  
  Өнөөдөр биш, Хэйден, өнөөдөр ч биш.. Бусаддаа холбоочдоо хойш тавьж, унтраа гэж дохио өгөөд тэдний дунд зогсов.
  
  "Бид үүнийг хийдэг" гэж тэр хэлэв. "Мөн бид үүнийг зөв хийдэг. Бид үргэлж хийх ёстой шигээ. Гэхдээ залуусаа, надад захиалга байна. Кроу болон Америкийн засгийн газар хоёр дахь багтай байгаа гэдэгт би итгэж байна" гэж тэр зогсоов. SEAL Team 7, тэд үнэхээр сайн байгаа бололтой. Энэ баг зөвхөн бүх унаачдыг авахын тулд тоглолтонд оролцохгүй байж магадгүй юм."
  
  Үүнийг сонсоод Дрэйк хөмсгөө зангидав. "Уучлаарай?"
  
  "За, та хоёр дахь хувилбар байж магадгүй гэж бодсон уу? Хэрэв тэд биднийг үндсэндээ устгах гэж ирсэн бол яах вэ?"
  
  
  ХОРИН БҮЛЭГ
  
  
  Карин Блэйк ширээн дээр хар гутлаа барин суугаад гар утсаа хүзүү, эрүүнийх нь завсраар атгаж, чөлөөтэй гараараа гарыг тогшив. Тэр ноорхой футболк, жинсэн өмд өмссөн байсан бөгөөд үсээ зузаан үсний боодолоор боосон байв. Зүүн чихэнд нь ярьж буй хоолой Палладиногийн инээдэнд дарагдлаа.
  
  "Чамаа тат, Дино!" гэж тэр эргэж хараад хашгирав.
  
  "Тийм тийм". Цэрэг инээмсэглэн эргэж хараад түүний царайг харав. "Сайн Сайн. Бурхан минь, хэн чамайг удирдуулсан бэ?"
  
  Карин илтгэгчээс уучлалт гуйв. "Хүүхдүүд дэггүй" гэж тэр хэлэв. "Бага зэрэг ахих юм бол тэд гадаа, сахилгагүй алхам дээр өөрсдийгөө олох болно."
  
  Эмэгтэй чимээгүйхэн инээв. "Өө, би эдгээрээс хоёрыг худалдаж авсан."
  
  Карин өндөр булчинлаг үлэг гүрвэл болон тэдний зэвсэгт нөхөр болох жижигхэн туранхай Ву руу харав. Хоёр цэрэг хоёулаа өнгөрсөн долоо хоногт элсэн цөл дэх байшинд сууж, янз бүрийн систем суурилуулснаас уйдаж, уураа гаргаж байв. Тэдэнд ямар нэг бодит үйлдэл хэрэгтэй байсан.
  
  Карин асуув: "Тэд зугтсан уу?"
  
  "Мэдээж. Би харилцаа холбооны нэгжийн нэг хэсэг байсан. Тэд биднийг ээлжээр томилсон. SPEAR багийнхан хятадуудаас хайрцгийг нь аваад Тайвань руу зугтаж чадсан. Хэсэг нь аз, нэг хэсэг нь бусад багийн талд байгаа гэж би бодож байна."
  
  Карин энэ нь зүгээр нэг аз биш гэдгийг мэдэж байсан. Өнөөдөр дэлхийд SPEAR-аас илүү сайн баг байсангүй. Тэр нэгэн цагт түүний нэг хэсэг болсондоо бахархаж байсан.
  
  "Энэ морьтой новш надад тийм ч чухал биш" гэж тэр хүлээн зөвшөөрсөн. "Би бусад зүйлд анхаарлаа хандуулж байна. Гэхдээ тэд хаашаа явж байгааг надад хэлээч?"
  
  "За, би одоохондоо мэдэхгүй байна. Энэтхэг шиг санагдаж байна. Гэхдээ зарим нэг санал зөрөлдөөн байгаа бололтой. Хараач, би Палладиногийн хөөрхий эцэг эхэд тохиолдсон явдлын улмаас, мөн бид нэг талд байгаа учраас бага зэрэг туслахыг зөвшөөрсөн, гэхдээ миний хэлэх зүйлд хязгаар бий."
  
  Карин улам бүр сэжиглэж байгааг мэдэрсэн. "Бидэнд илүү их зүйл хэрэггүй. Зүгээр л энэ - би залгахдаа Дрэйкийн багийн байр суурийг мэдэх хэрэгтэй. Маргааш эсвэл сарын дараа болох уу. Чи хийж чадна аа?"
  
  Хариулт нь тогтвортой байв. "Тийм ээ, би нэг ангид байх хугацаандаа. Би итгэдэг."
  
  "Баярлалаа". Өөр асуулт асуухаас өмнө Карин яриагаа хурдан дуусгав. Тэр өрөөг үнэлж, тэдний хаана байгааг харахын тулд хэсэг хугацаа зарцуулав. Тэд хар тамхины наймаачдын үүрнээс энэ газрыг буцааж авснаас хойш бүх л газраас шалны банз, байшингийн доогуур, мөн дээврийн хөндийн өнцөг булан хүртэл бүх төрлийн эд хогшлыг олж, бүх муу зүйлээс цэвэрлэжээ. Сүүлчийн хэсэг бүрийг шатаах нь өөрөө өөртөө таалагдсан. Карин, Дино, Ву нар офлайн байх хугацаандаа компьютер, харилцаа холбоо, хяналтын төхөөрөмж болон бусад зүйлийг тохируулсан. Хэрэв цөлийн байшин нь тэдний төв байр болох юм бол түүнийг бэхэлсэн, хамгаалагдсан, өөрийн гэсэн цайз байх ёстой.
  
  Карин тэднийг бараг байгаа гэж бодсон.
  
  Одоо түүний толгойд шинэ, гашуун бодол орж ирэв.
  
  Тэрээр Дино, Ву хоёр компьютер дээр ажиллаж, өөрийн зааврын дагуу утсыг холбож, програм хангамж, галт хана болон бусад зүйлийг суулгаж байхыг харав. Бэлтгэл сургуулилтаа эхлэхээс өмнө тэр ийм зүйлд динамит байсан. Одоо тэр илүү их байсан. Тиймээ, тэдэнд хэд хэдэн зүйл дутуу байсан ч одоогийн хөрөнгө үүнийг нөхөхөд л хангалттай байх болно. Тэдэнд тогтвортой орлогын эх үүсвэр хэрэгтэй байсан.
  
  Үүнийг үл тоомсорлож болохгүй. Та үүнийг түлхэж чадахгүй, гүн булшлаарай.
  
  Карин SEAL Team 7-ын талаар бүгдийг мэддэг байсан. Тэр яагаад тэнд байдгийг, тэдний зорилго юу болохыг мэддэг байсан; тэдний давуу болон сул талууд; тэдний хэлэлцэх асуудал, эцсийн нууц тушаалууд. Дараа нь үр дүнтэй дэмжлэг үзүүлснээр тэр одоо Мэтт Дрейкэд сэрэмжлүүлэх боломжтой болсон.
  
  Энэ нь сэтгэл хөдөлгөм, мушгиж, гэдсэнд нь хүчил үүсгэж байсан.
  
  Тэдний туулсан үйл явдал бүр, гэгээлэг мөчүүд, хүнд хэцүү үеүүд, бүрэн галзуурсан өдрүүд нь түүний сэтгэл хөдлөлийг яг л шувуу зөрүүд хорхойг ховхлох мэт хөдөлгөж байв. Карин өмнө нь нэг удаа маш хүнд шархадсан бөгөөд амьдралаа орхиж, хамгийн санаанд оромгүй газар дахин олсон юм. Түүнд шинэ зорилго өгсөн.
  
  Ах, гэр бүл нь нас барахад тэр гэнэтийн сүйрэлд өртөж, дараа нь Комодо түүнд дурлах үед дурласан. Магадгүй түүнийг бага байхад нь тохиолдсон тэр явдал түүнийг сүйрүүлж, амьдралын замд нь оруулсан байх.
  
  Сүйрэл.
  
  Одоо түүний хийхийг хүссэн зүйл бол өөрт байгаа бүх сайн сайхан зүйлсийг устгах явдал байв. Хэрэв ямар нэг зүйл зөв болвол тэр бүтэлгүйтэхийг хүссэн. Хэрэв түүнд ямар нэгэн гайхалтай зүйл тохиолдох юм бол тэр үүнийг өрөөсгөлөөр таслах болно.
  
  Хэрэв шинэ баг цэцэглэн хөгжиж, ойртож эхэлбэл түүнийг салгах болно.
  
  Өөрийгөө устгах нь Карин Блэйкийн хувьд шинэ амьдралын хэв маяг биш байв. Энэ бол миний сонгосон амьдралын хэв маяг. Миний тухтай хөнжил. Тэр үргэлж энэ эргэлдэж, эргэн тойронд буцаж ирэх болов уу гэж боддог.
  
  Тиймээс тэр хар дарсан зүүдний дөрвөн зэвсгийг олж авах гэж оролдсон гол дөрвөн цэгийг давахдаа SPEAR багийнханд ч дутагдаж байсан мэдээллээр тайвширч суулаа. Уулзвар түүний хаалган дээр онгорхой байв.
  
  Нэг зам нь эцэстээ гэтэлгэл, найз нөхөд, нөхөрлөл, амьдралын зовлонд хүргэсэн.
  
  Өөр нэг зам нь энэ бүх түүхийг, энэ бүх тодорхойгүй ирээдүйг устгаж, түүнд хэрэгтэй бүх зүйлийг өгөх болно: эмх замбараагүй байдал.
  
  Карин юмаа цуглуулаад үүдний танхим руу гарав. Цөлийн агаар хуурай, тоос шороотой холилдсон байв. Гялалзсан бөмбөг тэнгэрт гялсхийв. Хаа нэгтээ хаа нэгтээ АНУ-ын SEAL Team 7 хэмээх супер элит тусгай хүчний анги түүний хуучин нөхдүүд болох Мэтт Дрейк, Алисиа Майлс, Торстен Дал, Мэй Китано болон бусад хүмүүсийг алах санаатай мөрдөж байв.
  
  Карин тэдэнд анхааруулах тухай бодлоо.
  
  Дараа нь тэр хаалганы завсраар толгойгоо эргүүлэв. "Хөөе хожигдсон хүмүүс ээ, бөгсөө зайлуул. Бидэнд очих газар, үзэх хүмүүс бий. Тайлер Уэббийн нууц хадгаламж үүрд нуугдахгүй."
  
  
  ХОРИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Карин Анжелесийн хурдны зам болон арын гудамжийг бүрхсэн могойн дундуур тэдний Dodge Ram-ыг болгоомжтой жолоодохыг Дино харан буу унаж, харав.
  
  Залуу цэрэг улаан замын хажуугаар өнгөрөхдөө "Замаа үргэлжлүүлээрэй" гэж тэр хэлэв. "Биднийг агнаж байгааг санаж байна уу?"
  
  Дино түүн рүү төлөвшөөгүй баяр хөөрөөр инээв. "Гэрээсээ гарсандаа баяртай байна, ээж ээ. Ямар ч байсан чи намайг чамаас илүү гэдгийг мэдэх ёстой. Бүх талаараа дээр."
  
  "Тиймээс та үргэлжлүүлэн ярь."
  
  "Арми биднийг явуулахгүй" гэж Ву хэлэв. "Бид гадаргуу дээр гарах бүртээ эмзэг байдаг."
  
  "Ноён Зовлон дуугаа намсга. Бурхан минь, та хоёр давхар үүрэг гүйцэтгэж чадна."
  
  "Тэд таны самарыг машины аккумлятортой холбоход ямар их баярлахыг харцгаая."
  
  "Битгий өгзөг бай, Ву. Энэ бол арми болохоос Тагнуулын төв газар биш."
  
  Карин машины хоёр талд байнгын панорама үзэмжийг үзэх дуртай байв; Лос Анжелес бүх алдар суугаараа. Тайвширч, юу ч бодохгүй байх мөч. Зузаан ногоон байгууламж, бетонон аварга томчууд давамгайлахын төлөө өрсөлдөж, тэдний ард төөнөсөн наран дор гялалзаж буй төмөр тэнгэр баганадсан барилгууд байв. Үүлний төвшинд бага зэргийн утаа бүрхэж, өдрийг харанхуйлж байсан ч бараг анзаарагдсангүй. Явган хүний зам, худалдааны төвөөр бараг анзаарагдахгүй хүмүүс ирж, машиндаа нааш цааш чихэлдэцгээнэ. Холливудын толгод баруун тийш аажуухан өнгөрч, анзааралгүй өнгөрөв, учир нь тэр үед Дино хар цагаан эргүүлийн машин хурдан эгнээ рүү орж ирэхийг анзаарч, яг л сайн хүү шиг хурдаа сааруулж, нүдээ зам руу чиглүүлэн чиглүүлж байв.
  
  Хэрэв та тэднийг хараагүй бол тэд чамайг анзаарахгүй байх байсан.
  
  Эцэст нь эргийн зам нээгдэж, тэд Сан Франциско руу явж байв.
  
  "Цөлөөс дээр." Ву гялалзсан, эргэлдэх долгионыг судлав.
  
  Карин өмнө нь хийх ажилдаа дүн шинжилгээ хийв. Тэд төв байранд цагаа дэмий үрээгүй. Эхлээд тэд компьютер, боломжийнхоо хэрээр тусгай тоглоом бүхий хоёр шилдэг Mac компьютер суурилуулсан. Шилэн кабель нь хамгийн төвөгтэй хэсэг байсан ч тэд үүнийг олж мэдээд Карин олон галт хана суурилуулсны дараа тэд явахад бэлэн болжээ. Тэр үед ч гэсэн, Карин гар дээр сууж, авьяаслаг оюун ухаанаа ашигласан ч тэд галзуу хакердах боломж байгаагүй. Тэд хязгаарлагдмал байсан тул авхаалж самбаа ашиглахаас өөр аргагүй болсон.
  
  Карин Тайлер Уэббийн тоо томшгүй олон нууц дансны талаар мэддэг байсан. Тэр SPIR-д ажиллаж байхдаа тэднийг харж байсан. Тэр зарим хүмүүс түүний өв гэж нэрлэдэг зүйлийг мэддэг байсан; түүний хуучин багт байсан цөөн хэдэн нууцын тухай. Тэгээд тэр асар том нуугдаж байгааг мэдсэн; Дэлхийн хамгийн баян, хамгийн үр бүтээлтэй мөрдөгч олон зуун хүмүүсийн эсрэг цуглуулсан зүйл, тэр дундаа хуучин багийнхаа гишүүд ч байсан.
  
  Уэббыг нас барсан тул түүнийг чөлөөт цагаараа олж чадна гэдэгт ихэнх нь итгэдэг байв.
  
  Асуудал нь Каринд ийм бодол байгаагүй юм. Нуугдсан газар руу орох нь түүнд хэмжээлшгүй их хүчийг өгөх бөгөөд бүх зүйлийн эцэст хүч нь бүх зүйл байгаа газар байсан юм. Тэр гурав тэндээс цааш явж болно; мөнгө олж авах, нэрээ нууцлах, аюулгүй байдал, нөлөөлөл. Мэдээжийн хэрэг, хэрэв Уэббийн хадгаламжийг хайж байгаа олон зуун хүн байсан бол хулгайлахад хэцүү байх болно.
  
  Яг одоо хаана байгааг хэн ч мэдэхгүй.
  
  Карин Блэйкээс бусад нь.
  
  Наад зах нь ийм бодолтой байсан. Дараагийн хэдэн цаг үүнийг хэлэх болно. Дотоод мэдээлэл их тус болсон. Тэр Николас Белл болон шоронгийн өрөөнд сууж байсан шүгэл үлээгч бүх зүйлийг - нэр, газар, хувь хүн, ялзарсан бохирын нүхийг бүгдийг нь мэддэг байсан. Тэр Лорен Фокс зочлох дуртайг мэддэг байсан. Тэр Лорен Фоксыг сонсож, ярьдаг хүмүүсийг мэддэг байв.
  
  Тэр тэднийг мэддэг байсан, тэд түүнийг таних албагүй.
  
  Тэр үдэшлэгт бага зэрэг хоцорсон байж магадгүй - Карины армийн бэлтгэл сургуулилт, дараа нь явахад бага зэрэг хугацаа шаардагдана - гэхдээ тэр үүнийгээ хакердах авъяасаараа нөхсөн. Беллийн ярианд алдаа гарсан. Смит эдгээр яриануудын хуулбарыг - дэггүй хүүг - тогтмол хүлээн авч, хүссэнээрээ харьцах зоригтой мэт санагдаж байв. Халуун ууртай, амархан ууртай цэрэг тэдэнд юу хийснийг хэн мэдлээ. Үндэсний аюулгүй байдлыг хамгаалсан нь ойлгомжтой.
  
  Гол нь Карин Смитийн сүлжээнд шууд хүргэсэн шугамыг хакердаж чаддаг байсан. Энэ нь түүний хувьд харьцангуй хялбар ажил байв. Тэр баялаг олз цуглуулах цаг гаргажээ. Тайлер Уэбб нэг удаа дэлхийн өнцөг булан бүрт тоо томшгүй олон оффис, байшин, пентхаус, тэр байтугай арал эзэмшдэг байсан. Вашингтон, Ниагара, Монте-Карло зэрэг газар түүний сэтгэлийг хөдөлгөж байсан. Белл Лорентай ярилцсан ч хамгаалалтын албаныхан болон өмгөөлөгчидтэй ярилцсан бөгөөд Смитийн тэмдэглэлд бүгдээс нь авсан хэсгүүд багтсан байв.
  
  Смитэд гэрэлт ирээдүй байхгүй гэж тэр бодлоо.
  
  Хэрхэн зүссэн ч Перугийн үйл явдал эсвэл тохиолдлууд SPEAR багийг зовлонгийн ертөнцөд оруулав.
  
  Тэднийг Сан Франциско хотоос 130 милийн зайд байна гэсэн тэмдэг өнгөрсний дараа Карин байр сууриа өөрчилсөн. Белл Лорентой нэлээд уран яридаг болсон - магадгүй зөв байж магадгүй баримтуудыг дахин дахин хэлж, нэр, газар, банкны дансаа нэрлэв. Одоогоор Карин эрх баригчид хэн гарч ирснийг мэдэхийн тулд тэднийг чимээгүй тагнаж магадгүй гэж эмээж, аль ч данс ашиглаж зүрхэлсэнгүй. Эхлээд тэдэнд найдвартай арга хэмжээ, зугтах төлөвлөгөө хэрэгтэй байв.
  
  Ингээд Сан Франциско руу аяллаа.
  
  Дарахад Белл Уэбб заримдаа мэддэг зүйлээрээ сайрхдаг тухай тайлбарлав. Энэ хүн бол дэлхийн бараг бүх хүнийг илчилж, гомдоож, эзэмшиж чадах чинээлэг сүүдэр, зан үйлийн сахиус байсан юм. Уэбб үргэлж Белл-д мэдээлэл өгч, түүнийг тохируулдаг байсан ч "ээжийн эх" гэж нэрлэсэн зүйлээ ч бас хэлдэг байв.
  
  Энэ "эх судал" нь мегаломан хүн цуглуулсан бүх шороогоо хэний ч дээр хадгалдаг тусгай алба болж хувирав. Мэдээжийн хэрэг тэр Белл хаана байгааг хэзээ ч хэлээгүй.
  
  Гэсэн хэдий ч Карин энэ бүгдийг бодсон. Тэр бүгдийг дотроос нь харж чаддагаараа онцгой давуу талтай байв. Мөн тэрээр Уэбб багийн ихэнх хүмүүсээс мэдээлэл хулгайлж, тэдэнтэй нууцаар зочилж байсан мөчүүдийг санав. Түүний эидетик ой санамж яг тэндээ авав. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь амаргүй байсан ч Карин Уэбб тэр үед Вашингтон дахь алдартай оффист ажиллаж байсныг мэдэж байсан бөгөөд одоо бичигдсэн захидал харилцааны мөрөөр олж чадсан юм.
  
  Том файлуудыг Сан Францискогийн тодорхой хаяг руу хагас арван удаа илгээсэн. Цаашид мөрдөн байцаалтын явцад бусад томоохон файлуудыг бусад мэдэгдэж буй албан газруудаас авсан болохыг тогтоожээ. Тиймээс эрх баригчид зузаан мэдээллийг ухаж байх хооронд Карин түүнд яг юу хэрэгтэйг тодорхойлж чадсан юм.
  
  Дино тэднийг замын хөдөлгөөнд хөтөлж, Алтан хаалгаар дамжин, Загасчдын боомтоор өнгөрөв. Жуулчид бэлэн байдалд камер барьж, өөрсдөдөө анхаарал хандуулалгүй зам дээр гарчээ. Дино замын хөдөлгөөнд хутгалдаж, цагдаа нарт тэднийг анзаарах ямар ч шалтгаан өгсөнгүй. Эгц толгод тэднийг цааш хот руу хөтөлж, удалгүй тэд Юнион талбайг тойрон эргэлдэж, банк, эмийн сан, усан онгоц, рестораны хажуугаар өнгөрч, өнөөг хүртэл хамгийн хэцүү ажил болох сайн зогсоол олох гэж байв.
  
  "Энд орхичих." Ву Уолгринсийн ойролцоох жижиг орон зайг заалаа. "Энэ хаяг нь эндээс таван минутын зайтай."
  
  "Таван минут?" гэж Карин хэлэв. "Хэрэв Уэбб гэнэтийн зүйл үлдээсэн бол үүрд мөнх байх байсан."
  
  "Түүгээр ч барахгүй" гэж Дино зорьсон газартаа аажуухан ойртоход "Энэ бол Dodge Ram" гэж хэлэв. Би тэр газарт бөгсөө тавихад хэцүү байх болно."
  
  "Чи намайг ингэхийг хүсэж байна уу? Би машин жолоодож чадна."
  
  "Өө, үнэхээр үү? Мэдээжийн хэрэг, Торетто. Чамайг яаж зохицуулахыг харцгаая..."
  
  "Хүүхдүүд ээ" гэж Карин амьсгалав. "Амаа тат. Тэнд харах уу?"
  
  "Бид хурдан зугтахын тулд сайн нэвтрэх хэрэгтэй. Бидэнд хурдан хандах хэрэгтэй. Бидэнд хэрэгтэй..." гэж Дино түр зогсоов. "Хараал ид, бидэнд удаан хугацааны туршид гараж хэрэгтэй болно, тийм үү?
  
  Карин толгой дохив. "Яг энд. Шаардлагатай бол бид хэсэг хугацаанд хэвтэх болно; Тоос тогтох үед бид хэзээ ч эндээс гарч болно."
  
  "Хараал ид, үгүй гэж найдаж байна" гэж Ву бувтнав. "Энэ өдрүүдэд та хоёртой хангалттай цагийг өнгөрөөж байна."
  
  "Энэ асуудал мөн үү?" Дино Рамыг газар доорхи зогсоол руу хөтлөх зуур Карин бодлоо.
  
  "За, тестостерон бага зэрэг өндөр байна. Та хоёр байнга ах дүү шиг өрсөлддөг. Энэ нь заримдаа бага зэрэг ядардаг."
  
  "Бид? Өрсөлдөх үү?" Карин Дино руу ууртай харав. "Үнэхээр бид үү?"
  
  Залуу цэрэг чанга инээв. "Зөвхөн чи намайг чамаас илүү гэдгийг хүлээн зөвшөөрөхийг хүсэхгүй байгаа болохоор л."
  
  "Би харахгүй байна." Карин түүн рүү шүүмжлэлтэй харснаа Ву руу эргэв. "Чи үүнийг харж байна уу?"
  
  "Би үүнийг ингэж хэлье. Хэрэв та хоёр хэзээ нэгэн цагт бүрэн согтуурч, гэрлэхээр шийдсэн бол та босоод үүнийг хийх хэрэгтэй, учир нь та хоёулаа дээгүүр байхыг хүсэх болно."
  
  Дино эцэст нь өөрт таалагдах газраа олоод Карин сөөнгө инээв. "Том шиг согтуу юу? Хараал ид, ийм зүйл тохиолдоход дэлхий дээр хангалттай архи байхгүй байна, Вүү."
  
  Дино түлхүүр гарган хаалгаа онгойлгов. "Төвлөрөх цаг болсон. Хосолсон энэ бүх утгагүй зүйл тус болохгүй."
  
  "Чи охидод дургүй, Дино?" Карин урд зогсох хоёр залуутай нэгдэв. "Сан Францискод амьтны хүрээлэн байдаг. Бид ажил дууссаны дараа чамайг үргэлж тэнд хүргэж өгч болно."
  
  Дино түүнийг үл тоон гар утсаа гаргаж ирээд тэдний ачаалах хаягийг хүлээв. "Гурван минут" гэж тэр хэлэв. "Бид бэлэн?"
  
  Карин мөрөө үүргэвчиндээ хийв. "Там шиг."
  
  
  * * *
  
  
  Энэ бол өндөр оффисын барилга байсан бөгөөд Уэббийн оффис гучин таван давхарт байв. Карин энэ нь түүний хувьд ер бусын зүйл гэж бодсон - галзуу хүн ихэвчлэн бүх хүнийг дорд үзэхийн тулд хамгийн дээд түвшинд амьдрахыг илүүд үздэг - гэхдээ тэр энэ хаягийг аль болох бага, нууцалж чадна гэж бодсон - энэ бол түүний эрхэмлэдэг зүйл юм. мөн түүний амьдралын бүтээлийн элит агуулах.
  
  Бүх урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ гэж тэр бодлоо.
  
  Энэ нь тэдний хийх гэж байсан зүйлийг бүр ч илүү болгосон...
  
  Тэнэг үү? Гэнэн? Ухаалаг уу? Ухаалаг уу?
  
  Хариулт нь үр дүнгээс шалтгаална гэдгийг ойлгосон тэрээр дотроо бараан инээмсэглэв.
  
  Гурвалсан доод давхрын эргэдэг хаалгаар орж, хэд хэдэн цахилгаан шатыг олж хараад, тийшээ явав. Хар хувцастай эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс нааш цааш тэнүүчилж байв. Алсын буланд хоёр хар үстэй нарийн бичгийн дарга нар ажиллуулдаг мэдээллийн ширээ байв. Дуу чимээ багатай, бүгд чимээ гаргахгүй байхыг хичээсэн. Карин буланд хажуугаар өнгөрч буй замын хөдөлгөөн, гурван хамгаалалтын камерыг харж байсан илүүдэл жинтэй нэг хамгаалагчийг харав. Тэр Диног мэдээллийн самбар руу дагуулав.
  
  "Гучин тав". Тэр толгой дохив. "Нэг компани бүх давхарыг эзэмшдэг."
  
  "Утгатай".
  
  Ву гарчиг руу ширтэв. "Минмак системүүд?" гэж тэр уншсан. "Бүх зүйл ижил, бүх зүйл ижил байна."
  
  Дэлхийг захирч байсан нүүр царайгүй корпорациуд.
  
  Карин цааш хөдөлж, цахилгаан шатанд хүрч, дахин шалгав. Хэрэв тэр 35 гэсэн хоосон тоо эсвэл дутуу дулимаг тоог олвол түүнийг гайхшруулахгүй, гэхдээ энэ нь бусад бүхний адил цагаан, гялалзсан байв. Оршин суугчид өөр өөр давхрын товчлуурыг дарж, Карин эцсийн мөч хүртэл хүлээсэн боловч зөвхөн 35-ыг дарсан.
  
  Тэд удаан хүлээх шаардлагагүй байв. Тэр дотор нь юм хайж байгаа дүр үзүүлэн үүргэвчээ тайллаа. Дино Ву хоёр ч бас бэлдсэн. Цахилгаан шат дуугарч, 35-ын тэмдэгтийн үед хаалга онгойлгоход гурвалсан хүмүүс юутай тулалдаж байгааг харахын тулд хэдхэн секунд хүлээв.
  
  Хоёр талдаа хаалга, цонхтой, өнгөлсөн хонгил алсад харагдана. Хамгийн төгсгөлд модон ширээ байв. Хана нь уран зургаар чимэглэгдсэн, амтгүй, уйтгартай байв. Карин түүнийг товчлуур дарснаас хойш хэн нэгэн хүлээж байсан гэж таамаглаж байсан ч одоо тэд энд байна. Тэд бэлэн, хүсэл эрмэлзэлтэй, залуу, чадвартай байсан.
  
  Тэр зам зааж, ямар нэгэн байдлаар нас барсан хүнийх хэвээр байгаа хачин ертөнцөд оров. Хэрэв ямар нэг зүйл бол энэ нь Уэббийн өв байсан юм. Түүний эхийн судас.
  
  CCTV камер байхгүй. Аюулгүй байдал байхгүй. Түүний оролдсон анхны хаалга хүрээ дотроо маш хүчтэй чичирч, тэр нь холдов. Энэ бүхэн шоуны төлөө байсан, зүгээр л нэг халхавч. Тэр гар буу гаргаж ирээд халаасандаа сэтгүүлээр дүүргэв. Түүний хүрмнийхээ доор өмссөн хантааз нь энд хүртэл том санагдсан ч одоо түүнийг хамгаалж байна. Тэд болгоомжтойгоор ширээ рүү ойртоход багийнхан тархаж байв.
  
  Карин зогсоод хоёр шинэ коридороор хоёр тийш харав. Роботын хоолой ярихад тэр их гайхсан.
  
  "Би чамд тусалж болох уу?"
  
  Тэр ширээний урд ирмэг дээр мэдрэгч суурилуулсан байхыг анзаарав. Гэсэн хэдий ч тэр ямар ч камер хараагүй.
  
  "Сайн уу? Тэнд хүн байна уу? Би тэнэг тоглож байна.
  
  Энэ бүх хугацаанд тэр толгойдоо ямар нэгэн төлөвлөгөө бодож байв. Уэббийн их хэмжээний мэдээллийн урсгал нь түүнийг энэ хаяг руу хөтөлж зогсохгүй, барилгын дижитал хүрээний дизайныг ашиглан терминалын байршлыг тодорхойлж чадсан юм. Тэр тэднийг зүүн, дараа нь баруун тийш эргэх ёстой гэдгийг мэдэж байсан ч роботууд юу хийж чадах вэ гэж гайхаж байв ...
  
  "Бид алдагдсан гэж бодож байна." Тэр мөрөө хавчин Дино, Ву хоёр руу харлаа. "Ноён Робот, бид хэн нэгнийг олох гэж оролдох хооронд зүгээр л хүлээгээрэй."
  
  Оролдоод үзэх нь зүйтэй болов уу. Карин зүүн тийш, залуус түүний ард байв. Зүүн гар талд анхны уулын хүн гарч ирэн оффисоос гараад нэг гартаа бейсболын цохиур барьж, нөгөө гартаа толгойгоо алгадав. Урд нь хоёр дахь нь, гурав дахь нь, дараа нь дөрөв дэх нь зүүн талд, энэ удаад алхаар гарч ирэв.
  
  Ву инээв. "Гурван ард."
  
  Карин гар буугаа даллав. "За залуусаа, надад юу дутагдаж байна?"
  
  Эхний уул халзан толгойтой хүн инээвхийлэв. "Охин минь, тэнд радар байгаа, бид түүний доор үлдэж байна."
  
  "Би ойлгож байна. Тиймээс, Тайлер Уэббийг зөв цагт, зөв газартаа шуугиан дэгдээх дуртай хүн шиг над шиг мэддэг нь түүний амар амгалангийн цэцэрлэг мөн үү? Бясалгал уу? За, залуус аа, бид одоо түүнийг зовоох нь юу л бол?
  
  "Буу буудсан, цагдаа нар арван минутын дараа ирнэ" гэж тэр хэлэв. "Хоринд үлээлгээрэй."
  
  "Аюулгүй байдлыг бий болгох талаар юу хэлэх вэ?"
  
  Тэр хүн инээв. "хамаагүй".
  
  "Мэдээлэл өгсөнд баярлалаа".
  
  Карин ямар ч мэдэгдэлгүйгээр гар руу нь буудаж, ганхаж байхыг харав. Тэр дараагийн удаа гэдсэнд нь буудаж, түүнийг шалан дээр цохих хүртэл хүлээгээд нуруугаараа үсэрч, нуруугаараа түлхэв.
  
  Бейсболын сарьсан багваахай толгой руу нь ойртон нисч, түүнийг санаж, хаалгаар орж шил, жаазыг хагалав. Тэр үүнийг үл тоомсорлов. Түүний ард Ву байсан бол Дино нөгөө зүг рүү хөдөлж байв. Гурав дахь таргалалт нь түүний замыг хаажээ. Тэр масс руу хоёр удаа буудаж, хүчтэй савлуураас бултаж, дараа нь хөдөлгөөнгүй массыг толгой руу нь цохихоос өөр аргагүй болсон.
  
  Тэр цочирдон буцаж ухасхийв.
  
  Тэр буугаа барьсаар байгаад нуруугаараа унасан. Дээш харвал тэр том дугуй царай түүн рүү ширтэж байхыг олж харав - түүний мэдрэхгүй байсан сумны нүхтэй, түүний харж чадахгүй байгаа цусны урсгал, сахлын ирээр будагдсан хамгийн том модон саваа. had ever - Би үүнийг харсан.
  
  "Нохой агуйн хүн."
  
  Клуб бууж ирэхэд Карин дээшээ буув. Хоёр сум унжсан гэдсэн дундуур өнгөрч, тааз руу туссан ч бороохой нь доошилсоор байв. Карин толгойгоо эргүүлэв. Клуб түүний хажууд газардаж, шалыг хувааж, дүрэлзсэн ирнээс оч цацрав. Тэр тэнд хэсэг зуур хэвтсэний дараа түүнийг барьж байсан гар нь чангарч, шалнаас өөрийгөө өргөж эхлэв.
  
  Карин ухарч, аймшигт царайг хараад шууд түүн рүү бууджээ. Энэ удаад эзэн нь үүнийг мэдэрч, тэр дороо ганхаж, азаар баруун тал руугаа унаж, өөр нэг хамтрагчаа дайрч, доороос нь жижиг хүнийг урхинд оруулав.
  
  Ву түүн дээгүүр харайгаад дахиад хоёр том том бие рүү буудлаа. Эдгээр хүмүүс өвдөг сөгджээ. Бөмбөлөг Вугийн хоёр булчинд цохиулж хашгирав. Карин эргэж харвал анхны эр буюу түүний хөл рүү буудсан халзан залуу хажууд нь цусны ул мөр үлдээж байхыг харав.
  
  "Чи зүгээр л бүгдийг сүйтгэсэн шүү дээ, хатагтай. Бүгдэд нь."
  
  "Өө, би чамайг буудсан болохоор би хатагтай болсон, тийм үү? Биднийг юуны төлөө ирснийг мэдэж байгаа гэж бодож байна?"
  
  Тэр саваа болон бүснээсээ унжсан хутга руу гараа сунгав.
  
  "Чи тоглож байна уу? Энд нэг л зүйл байна, чи үүнийг мэдэж байгаа" гэж хэлсэн.
  
  Карин толгой дохив. "Мэдээж".
  
  "Гэхдээ та үүнийг хэзээ ч олохгүй."
  
  Тэрээр компьютерийн терминалаар дүүрсэн олон өрөөг хурдан гүйлгэн харав, бүгд эргэлзээгүй ажиллаж байгаа, ямар нэгэн програм ажиллуулж, хөршүүдтэйгээ адилхан байв.
  
  Гэхдээ тэр илүү сайн мэдэж байсан. "Өө, би чадна гэж бодож байна."
  
  Уэбб шиг хүн унтраалга суулгах талаар хэзээ ч бодохгүй гэдгийг тэр бас мэдэж байсан. Түүний ийм материал олж авахын тулд шаргуу хөдөлмөрлөсний дараа ч биш, түүний хийж байсан сайхан эрэл хайгуул бүр яг энд болж байхад биш.
  
  Бүсгүй сарьсан багваахайнаас бултаж, хутгаар цохилтыг зогсоож, эрэгтэйд хоёр дахь сумны нүх үлдээжээ. Тэр үсрэн босоод Вугийн араас даган Диногийн биеийн байдлыг харахаар эргэн харав. Бүгд сайн байсан. Одоо тэдэнд тулгарсан цорын ганц асуудал бол цагдаа байв.
  
  Ву эргэлзэв; коридор хоосон байв. "Чи хаашаа явж байгаа юм бэ?"
  
  Карин гүйж өнгөрөв, энэ газар түүний дурсамжинд үлджээ. "Хамгийн муу мангасуудын нэгний үүр рүү" гэж тэр хэлэв. "Тиймээс хүйтэн жавартай байг. Ингэж яваарай, залуусаа."
  
  
  ХОРИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Өрөө өөрөө жигшүүртэй байсан бөгөөд Тайлер Уэббийн сүүлчийн ул мөр нь дотоод хорон санаат галзуурлыг гэрчлэх гадаад дүр төрхөөр дүүрэн байв. Тэд хэдхэн секундын дотор цоожнуудыг авч, ханан дээр байрлуулсан жаазтай гэрэл зургууд - дуртай хохирогчид болон хавчлага, буун дуунаас өмнө болон дараа нь - мөн өрөөний эргэн тойрон дахь ширээн дээр байрлуулсан дэлхийн өнцөг булан бүрээс ирсэн тагнуулын хэрэгслийн хачирхалтай цуглуулгыг харав.
  
  Карин чадах чинээгээрээ үүнийг үл тоомсорлож, шилэн цонхоор дуут дохиог аль хэдийн сонсов. Терминал руу гүйх үед Ву Дино хоёр хамгаалалтад зогсож байв.
  
  Дахин шалгасны дараа тэрээр тусгай форматтай флаш дискэнд холбогдсон асар их мэдээллийн урсгалыг хүлээн авч байгаа нь ижил гэдгийг баталж, терминалын агуулгыг автоматаар ачаалахыг баталгаажуулах жижиг ногоон гэрлийг харав. Карин их хэмжээний мэдээллийг дамжуулах боломжтой гэж таамаглаж, флаш дискийг зохих ёсоор тохируулсан. Энэ нь түүний чадах чинээгээрээ хурдан байсан.
  
  "Бид яаж байна?" Тэр дээш харав.
  
  Ву мөрөө хавчив. "Энд бүх зүйл тайван байна."
  
  "Голлохыг эс тооцвол" гэж Дино хэлэв. "Тийм зүйл зөндөө байна."
  
  Тэдний төлөвлөгөөний нэг хэсэг нь хохирогчдыг үлдээх явдал байв. Энэ нь цагдаа нарыг төөрөгдүүлж, саатуулах болно. Карин тэд ядаж л дээрэмчин байсандаа баярлаж, амьдралдаа удахгүй болох шинэ оноогоо хүртэх эрхтэй байв. Тэр анивчиж буй ногоон гэрлийг хараад хурдан анивчихыг хараад ажил бараг дууссаныг мэдэв.
  
  "Бэлэн байх".
  
  Цонхны гадаа дуут дохио дуугарав.
  
  Заагч нь анивчихаа больж, бүх зүйл дууссаныг илтгэв. Тэр жижигхэн диск гаргаж ирээд цахилгаан товчтой халаасанд хийв. "Явах цаг боллоо".
  
  Хөвгүүд тэр даруй урагшилж, унасан, цус алдаж, босохыг оролдсон хоёрыг өшиглөж, унасан хүмүүсийг болгоомжтой тойрон хөдөллөө. Карин тэднийг буугаараа сүрдүүлсэн ч тэр буугаа ашигласангүй. Буудлага хаанаас гарсан талаар эргэлзээтэй хэвээр байж магадгүй юм. Тэд аль хэдийн хяналтын камертай, баахан юм асуугаад завгүй байх байсан. Зугтах гол зүйл бол хурдан үйлдэл хийхгүй байх, тэр байтугай болгоомжтой байх явдал байв.
  
  Энэ нь гэнэтийн зүйл болсон байх ёстой.
  
  Тэд үүргэвчээ тайлж, юмаа гаргаж ирээд хоосон цүнхээ шидэв. Тэд бие бие рүүгээ ширтэн толгой дохив.
  
  "Офицер". Ву Динотой мэндчилэв.
  
  "Офицер". Дино Карин руу хүчтэй толгой дохив.
  
  "Түрүүч" гэж тэр британи аялгадаа зузаарч, үйлчилгээний шат руу явав.
  
  Тэрээр халаасандаа эрх мэдэл, засгийн газар болон хааны заль мэх, төрийн эргэлтийн дараа төрийн эргэлт хийх, санхүүгийн эрх чөлөө, хууль сахиулах байгууллагуудад хяналт тавих түлхүүрийг хадгалдаг.
  
  Тэдэнд хэрэгтэй бүх зүйл бол хөөргөх аюулгүй газар байв.
  
  
  ХОРИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Өөр нэг өдөр, өөр онгоцонд сууж, Мэтт Дрэйк тийрэлтэт онгоцны ноцтой саатлыг мэдэрч байв. Онгоц хөөрөх нь ердөө нэг цагийн өмнө болсон бөгөөд тэд Атлантын далай руу дөхөж, Америкийн Нэгдсэн Улсыг зорьж байлаа.
  
  Хаашаа явах талаар тодорхой ойлголтгүй.
  
  Гурав дахь морьтон бол Өлсгөлөн юм. Дрейк өлсгөлөнгийн төлөө орден ямар дайн зохион бүтээснийг төсөөлөхөөс айж байв. Тэд анхны зэвсэг болох сансрын буу, тэр дундаа хоёр дахь зэвсэг болох мастер кодыг бүтээх ажилд маш их шамдсан хэвээр байв. Хэйден бүх мэдээллийг өөртөө хадгалсаар байсан ч хуваалцах дарамт асар их байв. Гагцхүү гэнэтийн төөрөгдөл, очих газар нь тодорхойгүй байсан нь түүний идэвхгүй байдлыг хүлээн зөвшөөрөхөд хүргэв.
  
  Мастер код нь дэлхийн төрийн тэргүүнүүдийг түлхэн унагаж, улс орны дэд бүтцийг устгаж, армиа дөнгөлүүлж, дэлхийг харанхуй эрин үе рүү буцаан явуулахыг хүссэн сэтгэлзүйчдийг чөлөөлөхийн тулд Европ, эцэст нь Америк даяар үйл явдлуудыг зохион бүтээжээ. Энэ нь аймшигтай бодит, аймшигтай хялбар юм шиг санагдсан. Нэг өдөр тэр анхны даалуу унасан...
  
  Хэйден дуустал уншиж байхдаа чимээгүй байв. Дрейк оюун ухаандаа сүүлийн үеийн бүх илчлэлтүүдийг дахин тоглохыг зөвшөөрөв: SEAL Team 7; тусгай хүчний баг бие биенээ татан оролцуулах; Францын алдагдал, гол төлөв оросуудаас үүдэлтэй; тэгээд одоо уугуул америкчуудтай холбоотой. Мэдээжийн хэрэг, уугуул иргэд нь маш сайн морьтон байсан - магадгүй хамгийн шилдэг нь байсан. Гэхдээ энэ бүхний өлсгөлөн хаанаас ирсэн бэ?
  
  Алисиа түүний хажууд чимээгүйхэн хурхирч, нэг нүд нь үл ялиг нээгдэв. Кензи энэ үйл явдлыг дүрс бичлэгт буулгах гэж хамаг чадлаараа хичээсэн ч Далл түүнийг барьж чаджээ. Дрэйк энэ нь бие махбодийн зөөлөн ятгалга биш, харин түүний бодлоо өөрчилсөн үгс байсан гэж тэмдэглэжээ. Тэр Дал, Кенси хоёр ойртоно гэдэгт итгэлтэй байсангүй. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь түүний ажил биш бөгөөд тэр яг ижил төмөр замаар явж байсан, гэхдээ ...
  
  Дрейк галзуу Шведэд хамгийн сайн сайхныг хүссэн бөгөөд ингээд л болоо.
  
  Лорен урд суун Смитийг хэтэрхий эвгүй байдалд оруулахгүйгээр аль болох ойртлоо. Онгоцны ард Йорги, Кинимака, Май нар намуухан дуугаар ярьж байв; Тэдний байсан ачаа тээш нь ноорхой, шажигнасан, өндөр таазтай угаалтуураас өөр зүйл биш байв. Тэр ядаж нэг удаа нэгдүгээр зэрэглэлийн нисэхийг хүсдэг. Дасгалжуулагч нь хүртэл ачаа тээшний ангиллыг давсан.
  
  Лорен Вашингтон болон өөрсөдтэйгөө холбоо барьж байсан захидал харилцаандаа анхаарлаа хандуулав. Яг одоо яриа нь удаашралтай, төвлөрөлгүй, бодит хэлэлцүүлэг гэхээсээ илүү оюуны довтолгоотой байв. Хэдий тийм олон гейкүүд байгаа ч гэсэн тэд хайж байсан зүйлээ олно гэдэгт Дрэйк эргэлзсэнгүй.
  
  Цаг хугацаа өнгөрч, муж улсууд ойртож байв. Лорен өрсөлдөгч орнуудаас ирж буй янз бүрийн материалыг сонирхож эхлэв. Израйльчууд Америкийн холбоог SPIR-тэй зэрэгцүүлэн шийдсэн бололтой. Британичууд ч гэсэн. Хятадууд чимээгүй байсан бөгөөд францчууд магадгүй тэндээс гарч ирэв. Дрэйк тэднийг ТАМГ-аас юу ч сонсохгүй гэдгийг мэдэж байлаа. Бодит байдал дээр тэд мэдээж байхгүй байсан.
  
  "Тэд эдгээр багийг Америк руу чимээгүйхэн явуулах эсэхийг харах нь сонирхолтой байх болно" гэж Далл хэлэв. "Эсвэл дотоод тушаалуудыг ашиглана уу."
  
  "Хүмүүс аль хэдийн нийгэмд нэвтэрсэн үү?" Хэйден дээш харав. "Би эргэлзэж байна. Унтлагын агентуудыг бүтээхэд олон жил шаардагддаг."
  
  "Үл мэдэгдэхгүйгээр нисэх нь тийм ч хэцүү биш" гэж Смит хэлэв. "Хар тамхины наймаачид үүнийг хэдэн арван жилийн турш хийж ирсэн."
  
  "Өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу индианчуудын талаар ямар нэгэн мэдээлэл байна уу?" гэж Май асуув.
  
  "Вашингтоноос биш, хэрэв манай өрсөлдөгчид үүнийг мэдвэл нууцалдаг."
  
  "Тэнэг".
  
  Дрэйк цаг руу хараад тэд муж руу ойртож байгааг ойлгов. Тэр Алисияг сэгсрэн сэрээв.
  
  "Хөөх?"
  
  "Сэрэх цаг".
  
  Кензи ойртон тонгойв. "Би чиний шилийг бэлэн байна, хонгор минь."
  
  Алисия түүн рүү гараа даллав. "Чараал ид, новш! Надаас энэ зүйлийг зайлуул!"
  
  "Зүгээр л би!"
  
  Алисия хаалтны зөвшөөрөгдөх хэмжээнд хүртэл ухарлаа. "Цуст циркийн алиалагч фицзог."
  
  "Поп гэж юу вэ?" Кинимака үнэхээр сонирхолтой харагдаж байв.
  
  "Энэ нь англиар "царай" гэсэн утгатай" гэж Дрейк хэлэв. Мөн Кенсигийн илт цөхрөлийн хариуд тэрээр "Би санал нийлэхгүй байна. Чи бол жинхэнэ Бобби Дазлер."
  
  "Үнэхээр үү?" гэж Алисия архирав.
  
  "Юу? "
  
  "Энэ нь чамайг харахад муу биш гэсэн үг, хайраа."
  
  Алисиа архирч эхлэхэд Кенси хөмсгөө зангидан, Дрэйк хоёр эмэгтэйтэй хил давсан байх магадлалтайг ойлгов. Ядаж Кензитэй хамт. Тэр Лорен руу хурдан толгой дохив.
  
  "Хэзээ ч. Та итгэлтэй байна уу? "
  
  Анхаарал New Yorker руу чиглэв.
  
  "Өө тийм, би итгэлтэй байна." Лорен гайхсанаа нууж, мэдээг шууд мэдээлэхээр яаравчлав. "Надад ямар нэг зүйл өгөөч."
  
  Хувь тавилангаар тэр даруй сайхан мэдээ эргэн ирэв. Лорен чанга яригч дээр тавив. "Хөөе хүмүүс ээ, бид хөгжилтэй хэвээр байгааг харахад таатай байна." Ноён Obnoxious дахин шугаманд байна. "За, сайн мэдээ гэвэл та нарыг zi-аас хувь хүртэж байх хооронд би халуухан компьютер дээр ажиллаж байсан. Тиймээс эхлээд хоёр дахь морьтон ба байлдан дагуулалт. Хатагтай Жэй? Том ноход хуцдаг."
  
  Хэйден толгой сэгсэрлээ. "Америкаар ярь, новш минь, тэгэхгүй бол би чамайг халах болно."
  
  Дрейк гацсан хэвээр байгааг мэдээд ширээ өөд харав. Эцсийн эцэст түлхүүр код нь тэдний мэдэлд байсан бөгөөд америкчууд үүнийг мэдэж байсан. Дараа нь түүний толгойд нэг бодол орж ирээд, онгоцны арын хэсэгт түүнийг өөртэй нь нэгдээрэй гэж дохио өгөв.
  
  Тэд бие биенээсээ чимээгүйхэн зууралдав.
  
  "Хуудасны нэгийг нь алдаж болох уу?" гэж тэр асуув. "Тэдний хамгийн чухал нь."
  
  Тэр ширтэв. "Мэдээж, хэрэв та бидэн рүү бай татахыг хүсч байвал. Тэд тийм ч тэнэг биш."
  
  Тэр мөрөө хавчив. "Би мэднэ, гэхдээ өөр хувилбарыг хар."
  
  Хэйден сандал дээрээ налан суув. "За, би бид аль хэдийн хуурсан гэж бодож байна. Өөр нэг дуулгаваргүй үйлдэл нь ямар хор хөнөөл учруулж болох вэ?"
  
  "Энд ирэхэд SEAL Team 7-оос асууя."
  
  Хоёулаа хэсэг зуур бие бие рүүгээ ширтэж, хоёулаа нөгөө багийн тушаал нь яг юу юм бол гэж гайхаж байлаа. Энэ бүхний нууц нь тэдний санааг зовоож байв. Хэйдэн зэвүүн эр дахин ярьж эхлэхийг сонсоод эргэж харав.
  
  "Агент Жей, Вашингтон байлдан дагуулалтын хайрцагны нарийн ширийнийг мэдэхийг хүсч байна."
  
  "Би тэдэнтэй холбоо барина гэж хэлээрэй."
  
  "Ммм, үнэхээр үү? Сайн байна."
  
  "Танд шинэ зүйл байгаа юу?"
  
  "Тийм ээ, бид хүсч байна. Надад секунд өгөөч."
  
  Хэйден Дрейк рүү буцаж эргэв. "Шийдвэр гаргах цаг болжээ, Мэтт. Эцсийн?"
  
  Дрэйк өсгий дээрээ эргэлдээд инээмсэглэв. "Үргэлж".
  
  Хэйден овоолон дээрээс цаас гаргаж ирэв.
  
  "Чи хэрэгтэй цаасаа олсон уу?"
  
  "Би хоёр цагийн өмнө энэ тухай бодож байсан."
  
  "Өө".
  
  Хамтдаа, дахин нэг секундын зовлон зүдгүүргүйгээр тэд гол хэлхээний хамгийн чухал хар тугалгыг устгасан. Дараа нь Хэйден бүх хуудсыг эвхэж, захиалгын хайрцагт буцааж хийв. Багийн бусад гишүүд ямар ч тайлбаргүйгээр хоёуланг нь харав.
  
  Тэд хамтдаа нэг хүн шиг байсан.
  
  "Сайн". Вашингтоноос ирсэн хүн буцаж ирлээ. "Одоо бид үнэхээр хийгээр хоол хийж байна. Эцсийн шүүхийн тушаал гурав дахь Морьтон - Өлсгөлөнгийн тухай тайлбартайгаар толгой дээр нь хадаас цохисон бололтой. Урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу индиан хүн бөгөөд тэр буугаар хүрээлэгдсэн байдаг."
  
  "Уугуул америк?" - гэж Кинимака асуув.
  
  "Өө тийм, 1829 онд төрсөн; Энэ бол Чингис хаанаас хойш долоон зуун жил, Ганнибалаас хойш мянга арван дөрвөн зуун жил. Бараг л..." Тэр хэсэг зогсов.
  
  "Хачирхалтай" гэж Кинимака хоосон зайг бөглөв.
  
  "Магадгүй, магадгүй" гэж ургамал судлаач хэлэв. "Хэн нэгэн удаа санамсаргүй тохиолдол байдаггүй гэж хэлсэн. За, харцгаая. Ямартай ч би онгоцны чиглэлээ өөрчилчихлөө, чи одоо Оклахома руу явж байна."
  
  "Энэ хөгшин морьтон хэн болохыг бид мэдэх үү?" гэж Дрейк асуув.
  
  "Би түүнийг хамгийн алдартай уугуул америк хүн гэж хэлэх болно, гэхдээ хамгийн муу нь биш, гэхдээ би юу мэдэх вэ?"
  
  Алисия хагас унтсан хэвээрээ хөдөллөө. "Тийм их биш, новш."
  
  "За, баярлалаа. "Эшгээдэг хүн" гэсэн утгатай Гояале бол Апачи овгийн алдартай ахлагч байсан. Тэд амьдралынхаа туршид АНУ болон Мексикчүүдийг эсэргүүцэж, түүний дайралт Америкийн талд аймшигтай өргөс болсон."
  
  "Олон уугуул америкчууд тэгсэн" гэж Май хэлэв.
  
  "Мэдээжийн хэрэг, энэ нь зөв. Гэхдээ тэр хүнийг дайралт, өс хонзонгийн дайны архетип болох гайхалтай удирдагч, стратегич хэмээн хүндэлдэг байв. Энэ танил сонсогдож байна уу?
  
  Дрэйк зөвшөөрч толгой дохив. "Ганнибал, Чингис хаантай адилхан."
  
  "Чи ойлголоо, хонгор минь. Гурван удаа бууж өгөөд гурван удаа зугтсан. Тэд түүний эр зоригийн талаар хэд хэдэн кино хийсэн. Дараа нь түүнийг дайны олзлогдогч гэж үзэж, бусад олон хүмүүсийн хамт Форт Боуи руу аваачсан."
  
  "Тэгээд тэр дахиад зугтсан уу?" Алисиа тэгж бодохыг хүсэж байгаа бололтой.
  
  "Үгүй. Хөгшин насандаа Жеронимо олны танил болсон."
  
  "Өө, би одоо ойлголоо" гэж Дрейк хэлэв. "Сууж буй бух, галзуу морьтой хамт тэр магадгүй хамгийн алдартай нь байх."
  
  "Тийм ээ, чи тэр гурвуулаа нийлдэг байсныг мэдэх үү? Хөөх, бид галын дэргэд сууж байна. Үүнийг, тэрийг барих уу? Кофе уух дуртай алдартнуудаа сонгох талаар яриач, би энэ гуравтай хамт явах болно."
  
  Алисия толгой дохив. "Энэ бол мартагдашгүй туршлага байх болно" гэж тэр зөвшөөрөв. "Мэдээжийн хэрэг, Депп, Бореаназ нарыг эрх чөлөөтэй биш байсан гэж үзвэл."
  
  "1850 онд? Тийм биш байх. Гэхдээ энэ Депп залуу? Тэр хэзээ ч хөгширдөггүй юм шиг, хэн мэдэх вэ? Цаг хугацаа өнгөрөхөд тэдний сүнсийг хөдөлгөж чаддаг эмч нарын тухай түүхийг санаж байна уу? Ямартай ч...Жеронимо 1904 оны дэлхийн үзэсгэлэн болон бусад хэд хэдэн жижиг үзэсгэлэнд гарч ирэв. Хөөрхий хүн гэртээ буцаж ирэхийг хэзээ ч зөвшөөрөөгүй бөгөөд тэрээр 1909 онд дайнд олзлогдоод байсан Форт Силлд нас баржээ. Түүнийг Энэтхэгийн Форт Силл оршуулгын газарт оршуулж, төрөл төрөгсөд болон бусад Апачи дайны олзлогдогсдын булшаар хүрээлүүлсэн байна."
  
  "Зэвсэг". гэж Дал хэлэв. "Зоригтой эрчүүд."
  
  "Өө, мэдээжийн хэрэг, өнөөдөр АНУ-ын армийн их бууны сургууль болж байгаа Форт Силлийн олон буу. Энэ нь Энэтхэгийн дайн гэгдэх ажиллагаанд үүрэг гүйцэтгэж, 1869 оноос хойш бүх томоохон мөргөлдөөнд идэвхтэй оролцож байсан, өмнөд тал дээрх цорын ганц идэвхтэй цайз хэвээр байна." "Захиалга энэ газрыг болон энэ морьтонг ямар нэг шалтгаанаар сонгосон" гэж нэмж хэлэхээсээ өмнө Геек хэсэг зогсов.
  
  "Зэвсгээс бусад нь юу?" гэж Далл асуув.
  
  "Бас алдар нэр" гэж хариулав. "Энэтхэгийн нутаг дэвсгэрт хийсэн анхны дайралтыг Баффало Билл, Зэрлэг Билл Хикок нар эндээс удирдсан. Цайзын дотор одос үхрийн цэргүүд гэгддэг 10-р морин цэрэг багтжээ."
  
  "Тэгэхээр үүнийг нэгтгэн дүгнэе." Даль санаа алдлаа. "Жеронимогийн булш Форт Силл дотор байрладаг. Энэхүү тушаал нь дор хаяж дөчин жилийн өмнө сүйрлийн зэвсгийг бүтээх төлөвлөгөөгөө нууцалж чадсан бөгөөд одоо манай гаригийн хамгийн үхлийн аюултай тусгай хүчний хагас арван баг түүн рүү яаран гүйж байна."
  
  Гүн нам гүм байдалд гек хөгжилтэйгээр хэлэв: "Тийм ээ, залуу минь, дажгүй зүйл, тийм үү?"
  
  
  ХОРИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Онгоц Оклахома руу нислэгийн сүүлчийн үеийг хийхээр ирэхэд багийнхан дэлхийн дөрвөн өнцөг, Морьтон цэргүүд болон нацистын дайны гэмт хэрэгтнүүдийн булшлагдсан үхлийн зэвсгийн талаарх ихэнх илчлэгдсэн зүйлсийн талаар ярилцав. хуучин дайчдын булшнууд. Хуйвалдаан нь өргөн цар хүрээтэй, нарийн төвөгтэй байсан бөгөөд энэ нь зайлшгүй байсан - учир нь тушаал зуун жилийн турш амьдрах чадвартай байхыг хүссэн юм. Одоо ч гэсэн бичвэрийн дагуу дөрөв дэх Морьтон бол "жинхэнэ эцсийн шүүлт" байв.
  
  Өнөөг хүртэл олдсон зэвсгүүдээс харахад энэ нь юу байж болох вэ?
  
  Дрейк үүнийг бодож үзэв. Эхлээд тэд Форт Силлд хүрч, өлсгөлөнгийн зэвсгийг бүгдийг нь гартаа авахгүй байх ёстой байв. Дөрөв дэх Морьтон руу чиглэн явж байгаа бусад хүмүүсээс санаа зов. Би... энэ ямар нэр вэ?
  
  "Асуулт асууж болох уу?" - гэж тэр онгоц бууж эхлэхэд хэлэв.
  
  "Чи аль хэдийн хийсэн" гэж гек инээж, Хэйден, Алисиа, Мэй хоёрын тэвчээр барагдаж нүдээ анихад хүргэв.
  
  "Жеронимо хэрхэн цол хүртсэн бэ?"
  
  "Жеронимо жинхэнэ тулаанч байсан. Нас барахдаа ч бууж өгөх шийдвэр гаргасандаа харамсаж байгаагаа хүлээн зөвшөөрсөн. Түүний сүүлчийн үг: "Би хэзээ ч бууж өгөх ёсгүй байсан. Би хамгийн сүүлд үлдэх хүртлээ барилдах ёстой байсан". Тэр бас есөн эхнэртэй байсан бөгөөд зарим нь нэгэн зэрэг байсан."
  
  "Гэхдээ хэзээ нэгэн цагт амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг хүн үү?"
  
  "Цэргийн карьерийнхаа туршид Жеронимо өөрийн зоримог зан авир, тоо томшгүй олон зугталтаараа алдартай байсан. Тэр гарах гарцгүй агуй руу алга болсон ч дараа нь гадаа харагдах болов. Тэр үргэлж цөөнх байсан ч ямагт ялдаг байв. Нью Мексикод өнөөг хүртэл Жеронимо агуй гэж нэрлэгддэг газар байдаг. Тэрээр нэг жил гаруй Америк, Мексикийн олон мянган цэргүүдэд аймшигт агнаж байсан гучин найман эрэгтэй, эмэгтэй, хүүхдүүдээс бүрдсэн жижиг бүлгийг хэрхэн удирдаж байсан тухай хамгийн агуу түүхүүдийн нэг юм. Ийнхүү тэрээр бүх цаг үеийн хамгийн алдартай уугуул америк хүн болж, тухайн үеийн цагаан арьстнуудын дунд "хамгийн муу индиан" хэмээх цолыг хүртжээ.Жеронимо бол газар нутгийг нь эзлэхийг хүлээн зөвшөөрсөн хамгийн сүүлчийн дайчдын нэг юм. Нэгдсэн Улс."
  
  "Намайг хэзээ нэгэн цагт "амьдарсан хамгийн муу гичий" гэж дууддаг байсан" гэж Алисия гунигтай дурсав. "Би хэнийг нь санахгүй байна."
  
  "Ганцхан удаа уу?" гэж Кензи асуув. "Энэ хачирхалтай".
  
  "Магадгүй би байсан." Май түүн рүү үл ялиг инээмсэглэв.
  
  "Эсвэл би" гэж Дрейк хэлэв.
  
  Дал тархи нь хагарч байгаа юм шиг харагдаж байлаа. "За, би санаж байна гэж бодож байна ..."
  
  "Форт Силл" гэж нисгэгч хэлэв. "Арван минут үлдлээ. Бидэнд газардах зөвшөөрөл байгаа бөгөөд энэ газар халуун байна."
  
  Дрейк хөмсгөө зангидан өөрийгөө бэлдэв. "Халуун уу? Тэр засварласан скриптээс уншиж байна уу эсвэл юу?"
  
  "Тэнд наян орчим хүн байх ёстой." Кинимака маш жижигхэн цонхоор ширтэв.
  
  "Тэр санаа зовж байна гэж бодож байна" гэж Йорги хэлэв. "Эсвэл халдлагад өртөж байна."
  
  "Үгүй ээ, тэр өөрийнхөө статусыг хэлж байна" гэж Смит тэдэнд хэлэв. "Маш сайн бэлтгэсэн."
  
  Онгоц доошоо хүрч, хурдан зогсов. Бараг тэр даруй арын ачааны хаалга нээгдэж эхлэв. Аль хэдийн суниаж, хөл дээрээ боссон багийнхан асфальтан дээр тод туссан нарны туяа руу яаран гарав. Тэднийг Форт Силлийн нутаг дэвсгэрт хүргэсэн нисдэг тэрэг хүлээж байв. Тэднийг очиход Форт Силлийн хурандаа тэдэнд нөхцөл байдлын талаар товч танилцуулав.
  
  "Бид энд байлдааны бүрэн бэлэн байдалд байна. Бүх зэвсэг бэлэн, цэнэглэгдсэн, онилсон. Жеронимогийн булш ч бас зураг авалтад бэлэн байна."
  
  "Бид тав үлдсэн." Хэйден хэлэв. "Би оршуулгын газар руу түрэмгийлэн урагшилж байна. Та бүх боломжит өрсөлдөгчдийн талаар мэдэж байгаа гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Би бүрэн бэлтгэлтэй байсан, хатагтай. Энэ бол АНУ-ын армийн байгууламж, Тэнгисийн явган цэргийн корпус, агаарын довтолгооноос хамгаалах болон гал командын бааз юм. Бид бүхий л өнцгөөсөө харагдсан гэж хэлэхэд надад итгээрэй."
  
  Хэйден бүслүүлээд доороос Форт Силл гарч ирэхийг харав. Дрэйк тэр хавийг сканнердаж сүүлчийн удаа зэвсгээ шалгав.
  
  Би үнэхээр тийм гэж найдаж байна.
  
  
  ХОРИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Уур амьсгал нь цахилгаантай, цэрэг бүр хурцадмал байсан бөгөөд ямар нэгэн дайныг хүлээж байв. Багийнхан өргөн тоосгон баганын дундуур алхаж, унасан баатрын амрах газар байсан олон булшны дунд нүүв. Жеронимогийн булш замаас хол байсан бөгөөд түүнд хүрэхийн тулд тэдэнд олон минут зарцуулсан. Хэйден тэргүүлж, Кинимака араас нь гаргав.
  
  Дрэйк эргэн тойрондоо дасаж чагнав. Өчнөөн их бууны батальонуудын байрлаж байсан газар хэзээ ч нам гүм байсангүй, харин өнөөдөр салхинд навчис шажигнахыг хүн бараг сонсох шиг боллоо. Бааз даяар хүмүүс хүлээж байв. Тэд бэлтгэлтэй байсан. Болох гэж буй үйл явдлын өмнө хатуу зогсох тушаалыг дээрээс буулгасан. Америкчууд нүүр царайгаа алдахгүй.
  
  Тэд шиферээр хучигдсан нарийхан замаар гутлаа шажигнуулан алхав. Ийм бааз дотор өндөржүүлсэн бэлэн байдалд байх нь хачирхалтай санагдаж байсан ч тэдний сөрөн зогссон улс орон, багууд юу ч хийх чадвартай байсан нь эргэлзээгүй.
  
  Дрэйк Лорены хажууд алхсан бөгөөд тэрээр шинэ мэдээллээр багаа байнга шинэчилж байв.
  
  "Францчууд идэвхтэй хэвээр байна. Одоогоор тэдний хоёр нь, цааш нь замдаа байна."
  
  "Оклахома хотод буудалцаан болсон тухай мэдээлэл. Энэ нь Британи байж магадгүй юм. Одоогоор хэлэх боломжгүй."
  
  Хариулт нь: "Тийм ээ, бидэнд байлдан дагуулах зэвсэг бий. Яг энд байна. Хэрэв та хэн нэгнийг сууринд суулгавал бид үүнийг дамжуулж чадна гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  Дрейк тэднийг SEAL Team 7-оос аюулгүй байж магадгүй гэж таамаглаж байсан, ядаж энд тэнд. Тэднийг АНУ-д, дараа нь армийн сайт руу нэвтрэхийг зөвшөөрсөн энгийн баримт нь түүнд ямар нэг ноцтой зүйл буруу байсныг хэлсэн юм.
  
  Хэн тамга илгээсэн бэ?
  
  Яагаад?
  
  Хөтөч нь тэднийг өөр, бүр нарийн замаар дагуулахад Хэйден хурдаа хасав. Удалгүй тэр хагас арван тэмдгийн өмнө зогсов.
  
  "Энэ нь Жеронимогийнх" гэж тэр хэлэв.
  
  Мэдээжийн хэрэг, энэ нь эргэлзээгүй байсан. Булшны чулуу нь энгийн булш биш, харин булшны чулуу байсан; "Жеронимо" гэсэн хоёрдмол утгагүй нэр бүхий голд нь товруу байрлуулсан, бүдүүлэг пирамид хэлбэртэй, хүний гараар хийсэн том овоолго. Энэ бол гайхалтай эртний газар байсан бөгөөд тухайн үедээ гайхалтай байсан байх. Түүний хажууд эхнэр Зи-е болон түүний охин Ева Жеронимо Годли нарын булш байв.
  
  Дрэйк агуу дайчны булшийг хараад ямар нэгэн сүнслэг айдас төрж, бусад хүмүүс ч мөн адил зүйлийг мэдэрдэг гэдгийг мэдсэн. Энэ хүн голдуу мексикчүүдийн эсрэг тулалдаж, гэр бүл, газар нутаг, амьдралынхаа төлөө тэмцсэн цэрэг байсан. Тийм ээ, тэр ялагдлаа, яг л Кочиз, Суусан бух, Галзуу морьд ялагдсан шиг, гэхдээ тэдний нэр олон жил амьдарсан.
  
  Жижиг экскаватор бэлэн зогсож байв.
  
  Хайден баазын дарга руу толгой дохин, экскаваторын жолооч руу толгой дохив. Удалгүй том экскаватор ажилдаа орж, асар том шороог өргөж, ойролцоох газарт цацав. Дрэйк мөн цэргийнхнийг гутаан доромжилж, буруутгаж болзошгүйг мэдэж байсан ч ойр хавьд маш олон цэрэг байгаа нь хэн ч үүнийг олж мэдэх боломжгүй гэсэн үг юм. Тэд Форт Силлийг хэсэг хугацаанд олон нийтэд хаах байх.
  
  Захиалга яаж үүнийг хийсэн бэ?
  
  Би гайхаж байна ... олон жилийн өмнө? Магадгүй тэр үед хандах нь илүү хялбар байсан байх. Хэйден экскаваторын жолоочийг амархан ухаарай гэж хэлсэн нь Ганнибалын авс байхгүй гүехэн булшийг санаж байгаа нь дамжиггүй. Нүх улам гүнзгийрч, шороон овоо дээшлэхийг багийнхан ажиглав.
  
  Эцэст нь экскаватор зогсож, хоёр хүн шорооны сүүлчийн хэсгүүдийг зайлуулахаар нүх рүү үсрэв.
  
  Дрейк аажмаар нүхний ирмэг рүү хөдөллөө. Алисия түүнтэй хамт хулгай хийсэн. Таамаглаж байсанчлан Кинимака ёроолд нь орохыг хүссэнгүй буцаж үлдэв. Хоёр хүн авсны тагийг хөрснөөс цэвэрлэж, экскаваторын шанаганд бэхлэх олсыг өргөхөөр хашгирав. Удалгүй авс аажмаар дээшилж эхлэхэд Дрэйк дахин эргэн тойрноо харав.
  
  Хаа сайгүй ширүүн царайтай хүмүүс зогсож, хуаранг хүрээлж байгааг тэр мэдэж байв. Одоо түүнд ямар ч тулаан болохгүй гэдгийг ухаарч эхлэв. Жеронимогийн авсыг газарт болгоомжтой буулгаж, жижиг чулуу, хөрс нурж унав. Хэйден баазын дарга руу харахад тэр мөрөө хавчив.
  
  "Таны үдэшлэг, агент Жэй. Чамайг хэрэгтэй бүх зүйлээр хангахыг надад тушаасан."
  
  Нэг ухагч авсны тагийг онгойлгоход Хэйден урагшиллаа. Баг тэргүүллээ. Таг нь гайхалтай амархан өргөгдөв. Дрейк жаазны дээгүүр хайрцгийн гүн рүү харав.
  
  Амьдралынхаа хамгийн том сюрпризүүдийн нэгийг үзээрэй.
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден хэсэг зуур хөшиж орхив; Даалгавраа мартсан, түүний амьдрал мартагдсан, тархи нь чулуу болж хувирахад найзууд нь гэнэт алга болсон.
  
  Хэзээ ч...
  
  Энэ боломжгүй байсан. Энэ нь гарцаагүй үнэн байсан. Гэхдээ тэр өөр тийшээ харж зүрхэлсэнгүй.
  
  Титан хаалтанд суурилуулсан авс дотор хамгийн сүүлийн үеийн дижитал дэлгэц өлгөгдсөн байсан бөгөөд тэднийг харж байхад энэ нь амилжээ.
  
  Чанга яригчаас чимээгүйхэн инээх чимээ гарав. Хэйден болон бусад хүмүүс юу ч хэлэхгүй буцан унав. Сайжруулсан дэлгэцийг олон өнгөөр дүүргэж, гаднаа мөөг шиг эргэлдэж буй оддын араас анивчиж байхад хиймэл инээд сонсогдов. Багийнхан ухаан орж эхлэхэд Дрэйк тэдэн рүү эргэв.
  
  "Тийм үү... би юу гэсэн үг вэ..."
  
  Даль илүү сайн харахын тулд ойртож ирэв. "Хөөрхий хөгшин Жеронимо энд байсаар байна уу?"
  
  Хэйден түүнийг татав. "Болгоомжтой! Та энэ бүх утгыг ойлгохгүй байна уу?"
  
  Дал нүдээ анив. "Энэ нь хэн нэгэн бидэнд хайрцагны оронд дэлгэц үлдээсэн гэсэн үг. Та үүнийг зэвсэг гэж бодож байна уу?"
  
  "Захиалга үүнд бууж өгөөгүй" гэж Хайден хэлэв. "Нацистын дайны гэмт хэрэгтнүүдийн тухай ярихгүй. Энэ нь тушаал нь..." гэсэн үг юм.
  
  Гэвч дараа нь инээд зогссон.
  
  Хэйден юу хүлээж байгааг мэдэхгүй хөшиж орхив. Тэр доошоо хараад нуугдахад бэлэн байв. Тэр Лорены өмнө зогсов. Тэр Кинимака, Дрейк, Дал нарыг тийм ч ойр дотно байгаасай гэж хүсэв. Тэр...
  
  Дэлгэцэн дээр хар дээр тод улаан өнгийн лого анивчсан нь түүний сэтгэлд цус урсахаас өөр юу ч биш.
  
  "Энэ бол захиалгын лого" гэж Алисия хэлэв.
  
  Би ойлгохгүй байна" гэж Мэй хүлээн зөвшөөрөв. "Тэд энэ дэлгэцийг яаж байрлуулах вэ? Тэгээд яаж одоо хүртэл ажиллаж чадаж байна аа?"
  
  "Тэд үүнийг хийгээгүй" гэж Йорги хэлэв.
  
  Лого бүдгэрч, Хэйден бусад бүх зүйлийг толгойноос нь салгав. Хар дэлгэц дахин гарч ирэн чанга яригчаар зохиомлоор намсгасан хоолой жиргэж эхлэв.
  
  "Хөвгүүд, охидоо хар дарсан зүүдэндээ тавтай морил" гэж бичсэн бөгөөд дараа нь дарагдсан инээх чимээ завсарлав. "Өлсгөлөн мэндчилж байна, сүүлийн хоёр Морьтон бол тэднээс хамгийн муу нь гэдгийг та мэдэх ёстой. Хэрэв өлсгөлөн таныг гүйцэхгүй бол үхэл ирэх болно! Ха, ха. Ха, ха, ха" гэж хэлжээ.
  
  Хэйден ямар тэнэг оюун ухаан, гажуудсан төсөөлөл энэ новшийг гаргаж ирснийг эргэлзэх зуураа гайхшруулав.
  
  "Тэгвэл шууд яриандаа орцгооё. Гурав дахь морьтон таныг бие биенээ устгахыг зөвшөөрөхөөс илүү та нарыг бүгдийг нь устгасан нь дээр. Өлсгөлөн үүнийг хийдэг, миний зөв үү? "- гэдсээ чанга дуугаар үргэлжлүүлэв. "Одоо та цахим эрин үе рүү шилжсэн болохоор энэ нь илүү хурдан болох болно. Та Strask Labs гэж сонсож байсан уу?"
  
  Хэйден хөмсгөө зангидан, эргэн тойрноо хурдан хараад баазын командлагч руу эргэв. Тэр толгой дохин ярих гэж байтал хоолой үргэлжиллээ.
  
  "Энэ бол дэлхийг эзлэхээр тэмүүлсэн хамгийн том конгломератуудын нэг юм. Хүч. Нөлөөлөл. Асар их баялаг, тэд бүгдийг хүсч, том лиг рүү шилжиж эхэлдэг. Америкийн засгийн газар саяхан Страск лабораторид итгэл хүлээлгэсэн."
  
  Энэ нь юу гэсэн үг вэ? Хэйден энэ тухай бодов. Тэгээд хэр саяхан?
  
  "Эндээс холгүй орших Техасын Даллас хотод Страск биологийн шинжилгээний лабораторитой. Тэд эм, өвчин, эдгээх, зэвсэг үйлдвэрлэдэг. Тэд gamut-ийг ажиллуулдаг. Хэрэв тэнд үхлийн аюултай халдвар, дэлхийг устгадаг вирус, мэдрэлийн хийн сав, эсвэл шинэ биологийн зэвсэг байвал Даллас дахь Страскт үүнийг авах болно. Шууд утгаараа "энэ бол ерөнхий дэлгүүр" гэж тэр гонгиносон.
  
  Хэйден үүнийг яг тэнд зогсоохыг хүссэн. Бүх зүйл маш муу тал руугаа явж байсан.
  
  "Биологийн лаборатори бай болоод байна. Өлсгөлөнг тайлах болно. Танай болон дэлхийн өнцөг булан бүрт байгаа тариалангууд хатаж, үхэх болно. Энэ нь хүний гараар бүтээгдсэн хор бөгөөд зориудаар тодорхой сортыг онилдог бөгөөд зогсоох боломжгүй юм. Бид бол эцсийн шүүлтийн тушаал юм. Миний хэлсэнчлэн энэ бол чиний хар дарсан зүүд."
  
  Бичлэг зогссон. Хэйден нүдээ анивчиж ширтэж, ертөнц болон түүний асуудлуудыг огт анзаарсангүй. Хэрэв энэ тушаал нь газар тариалангийн бохирдлыг илрүүлж, бүх нөөцийг устгахаар төлөвлөж байсан биолабораторийг онилсон бол...
  
  Энэ нь боломжтой байсан. Мөн магадлалтай. Өвчин нь хөрсөнд нөлөөлж, хүнсний үр тариа дахин хэзээ ч ургахгүй байх нь дамжиггүй.
  
  Тэгтэл гэнэт дэлгэц дахин амиллаа.
  
  "Өө, одоо бид цахим эрин зуунд амьдарч байгаа болохоор би танд үүнийг хэлье. Энэ авсыг нээж, энэ бичлэгийг эхлүүлснээр та бүх зүйлийг цахим хэлбэрээр хөдөлгөж байна!"
  
  
  ХОРИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Форт Силл тулаанд орлоо. Баазын дарга авс дотор байгаа бичлэг, дэлгэц болон өөр юу ч байсан салгаж өгөхийг техникчийг ирүүл гэж хашгирав. Хэйден ёроолд нь хуучин хувцас, ясны боодолуудыг хараад, тушаал зүгээр л дотор нь дэлгэц байрлуулж, хэн нэгэн олохын тулд үлдээсэн гэж таамаглахад хүрчээ. Баазын Wi-Fi-д холбогдсон дохио авсыг нээх мөчид унтарсан байж болох уу?
  
  Би тэгж итгэх ёстой. Хэвлэмэл хуудас нь бичлэгийн эхлэлийг тэмдэглэв. Магадгүй мэдрэгчүүд оролцсон байх. Энэ бүхнийг хийсэн хүн технологийн мэдлэгтэй байсан. Энэ нь өөр асуултыг төрүүлэв.
  
  "Бид тавин жилийн өмнөх нацистын дайны гэмт хэрэгтнүүдээс одоог хүртэл үсрэв үү?"
  
  "Би ойлгохгүй байна" гэж Смит хэлэв.
  
  Багийнхан бусад хүмүүст оролцохыг зөвшөөрөхийн тулд Жеронимогийн булшнаас холдсон бөгөөд одоо моддын дор хэсэг бүлэг болж зогсов.
  
  "Би үүнийг маш ойлгомжтой гэж бодсон" гэж Хэйден хэлэв. "Тэр залуу биднийг эцсийн шүүлтийн одон гэж хэлсэн. Тэд одоо ч байгаа."
  
  Баазын дарга ойртон ирэв. "Тиймээс хүмүүс ээ, бид периметрээ хоёр, гурав дахин нэмэгдүүлсэн. Таны тусгай хүчний дайснуудын шинж тэмдэг алга. Тэд энэ удаад оноогоо алдсан бололтой, би тэднийг үнэхээр буруутгасан. Энд галын хүч их байна." Тэр цайзыг тойрон зогсох цэргүүд рүү заалаа.
  
  "Энэ нь тэр булшнаас ирсэн дохиог өөр газар цацаагүй гэсэн үг биш" гэж Лорен тэмдэглэв. "Хэдэн ч хүн үүнийг нэг хэлбэрээр эсвэл өөр хэлбэрээр харж болно."
  
  "Энэ үнэн хэдий ч" гэж командлагч толгой дохив, "Бид энэ талаар хийж чадах зүйл бага байна. Одоо бидний хийж чадах зүйл бол Страск лаборатори руу утасдаж, тэдний хэлснээр эдгээр залууст анхааруулга өгөх явдал юм."
  
  Тэр аль хэдийн утсаа чихэнд нь дарчихсан байсан ойролцоох хүн рүү заалаа.
  
  Хэйден нарийн бичгийн дарга Кроу руу залгах ёстойгоо мэдэж байсан ч чанга яригчаар цэргийн дуудлагыг сонсоод зогссонгүй, эцэс төгсгөлгүй дуугарах чимээ нь SPEAR багийнхныг санаа зовсон байдалтай эргэн тойрноо харахад хүргэв.
  
  "Энэ бол 24 цагийн ажилтантай лаборатори" гэж баазын дарга хэлэв. "Цэрэг болон Цагаан ордон руу дуудагдсан. Энэ нь ямар муухай болохыг би хэлж чадахгүй байна." Тэр утас дуугарч байгааг буруутгав.
  
  "Чи хэрэггүй." Хэйден хэлэв. "Та орон нутгийн удирдлагуудтай холбогдож болох уу? Тэднийг Страск руу явуулж, бид явж байна гэж хэлээрэй."
  
  "Шууд, агент Жэй."
  
  Хэйден нисдэг тэрэг рүү гүйв. "Бид Даллас руу очих ёстой! Одоо! "
  
  
  ХОРИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Карин компьютерийн терминал дээр флаш дискээ үзүүлэхээс өмнө түүнд чухал байсан цаг хугацаа зарцуулсан. Тайлер Уэббийн баялаг, нөлөө бүхий хэн нэгэн түүний компьютерт ямар ч технологи, ялангуяа түүний олон жилийн турш хуримтлуулсан бүх бохир нууцыг агуулсан технологийг суулгаж болно гэдгийг тэр сайн мэдэж байсан.
  
  Тэгээд тэр энд байсан.
  
  Залуу эмэгтэй. Компьютер. Флаш карт.
  
  Өнгөрсөн хугацаанд тэд намайг хичнээн их нэрлэсэн бэ? Өгөгдөлтэй охин. Вэб рүү ор. Хаказ. Эрт дээр үед, хол байсан ч хамааралтай хэвээр байна.
  
  Дино, Ву хоёр зогсож, байшинг хянах нь аль хэдийн аль хэдийн байж болохуйц сайн байв. Тэд арга болгонд мэдрэгчтэй, хатуу болон зөөлөн нүүлгэн шилжүүлэх нөхцөл байдлын нөөц стратеги бүхий төлөвлөгөөтэй байсан. Гурван цэргийнхний биеийн байдал одоогоор хүнд байгаа - зодуулж, хөхөрсөн, Сан Францискод алхаж байхдаа аажмаар эдгэрч байна. Тэд бас халуухан, өлсөж, хөрөнгө мөнгөний хомсдолд орсон. Карины баталгаагаар тэд бүх зүйл дээр бооцоо тавьдаг. Анхнаасаа.
  
  "Өөрийн үнэ цэнийг батлах цаг боллоо" гэж тэр хэлэв.
  
  Түүний бага нас түүнийг хэзээ ч орхисонгүй, удаан хугацааны туршид тэр дэлхий рүү буцаж ирэв. Өөрийгөө устгах нь цагаатгалын нэг арга байсан.
  
  "Бид чамд итгэж байна" гэж Дино хэлэв.
  
  Тэр флаш дискээ оруулаад том дэлгэцийг хараад баргар царайлан инээмсэглэв. Тэрээр бүх зүйлийг аль болох хурдан ажиллуулахаар зохион бүтээсэн бөгөөд одоо дэлгэцэн дээр сануулга гарч ирэхэд ямар ч саатал гарсангүй.
  
  Үргэлжлүүлэх үү?
  
  Новшийн зөв.
  
  Тэр суугаад ажилдаа оров. Гар нь шажигнаж, хуруу нь анивчиж, дэлгэц нь анивчив. Тэр бүгдийг нэг дор олно, бүр ойлгоно гэж бодсонгүй - тэнд маш олон гигабайт мэдээлэл байсан - тиймээс тэр дискийг ачаалахаасаа өмнө бүх зүйлийг аль болох аюулгүй болгосон. Тэрээр мөн хэд хэдэн оффшор данс, хэд хэдэн данс нээлгэж, Лос Анжелес хотод бэлэн мөнгө хурдан байршуулах боломжтой болсон. Мэдээжийн хэрэг, тэр SPEAR-д байхдаа бүх зүйлийг санаж байсан; Энэ нь Уэббыг нас барсны дараа тохиолдсон үйл явдалд нөлөөлж магадгүй юм.
  
  Одоохондоо бүдүүлэг боловч аймшигтай бичиг баримтыг үл тоомсорлож, санхүүгийн асуудалдаа анхаарлаа хандуулсан тэрээр хуруу, дэлгэцээ мэдээллийн шуурга болгон хувиргав. Дино түүнийг гүйцэх гэж зүтгэх зуураа амьсгаадав.
  
  "Хараал ид, би Sonic-ийн суут ухаантан гэж бодсон. Чамайг хаа сайгүй тэр новшийн шидэлт хийдэг гэдэгт мөрийцье, тийм үү?"
  
  "Чи Соникийг мэдэх үү? Мастер систем эсвэл Мега Драйв уу? Бид бүгд үүнд хэтэрхий залуу биш гэж үү?"
  
  Дино гайхсан харагдав. "Playstation, нөхөр. Мөн ретро нь илүү дээр юм."
  
  Карин толгойгоо сэгсрэн өөрийгөө хүчээр инээмсэглэв. "Өө тийм ээ, энэ үнэхээр чимэг байна, нөхөр."
  
  Санхүүгийн файлыг гүнзгий судалснаар тэрээр удалгүй дансны дугаар, эрэмбэлэх код, түлхүүр командуудыг олж мэдэв. Тэр ихэнх нь оффшор банкуудыг олсон. Тэр далан таван өөр данс олсон.
  
  "Итгэмээргүй."
  
  Дино сандал босгов. "Тийм ээ, би энэ хоёрыг хянахад хэцүү байна. Тэгээд хоёулаа хоосон!"
  
  Карин түүнд данс бүрийг шалгах цаг байхгүй гэдгийг мэдэж байв. Тэр үүнийг багасгаж, хамгийн сайныг нь сонгох хэрэгтэй байв. Ухаалаг байдлаар тэр аль хэдийн энгийн програмыг бичсэн байсан бөгөөд энэ нь файлыг дамжуулж, хамгийн өндөр тоотой дансуудыг онцлон тэмдэглэх болно. Тэр одоо гаргаад таван секунд хүлээлээ.
  
  Гурван анивчсан цэнхэр судал нь ирээдүйтэй харагдаж байв.
  
  "Чамайг харцгаая."
  
  Эхний данс анивчсан. Энэ нь Кайманы арлуудад байрладаг, ашиглагдаагүй, гучин мянган долларын үлдэгдэлтэй байсан. Карин нүдээ анив. Та тоглож байх ёстой! Гэгээн Жермений эрдэнэсийг хайхрамжгүй эрэлхийлсэн Уэбб эцэст нь холбоогоо тасалсныг тэр мэдэж байсан - тэр ганцаараа явсан бөгөөд илрээгүй хэвээр үлдэхийн тулд асар их мөнгө зарцуулж, эцсээ хүртэл арми элсүүлсэн, тэр сүүлчийн сайн сайхныг шаардахын тулд хэдэн мянган төгрөг төлсөн, гэхдээ тэр. Тэр түүний дансыг ийм шавхагдана гэж бодсонгүй.
  
  Ямар ч байсан тэр аль хэдийн нээлгэсэн Лос Анжелес дахь орон нутгийн данс руу гучин мянгыг хурдан илгээв.
  
  Эрсдэлтэй ч бид яарвал мөнгөө аваад аваад явчихна. Хэрэв хэн нэгэн дансыг тагнаж чагнаж байсан бол үлдэгдэл бага байгаа тул үүнийг хэн ч мэдэхээс өмнө хийх боломжтой байх ёстой.
  
  Тэр дараагийн данс руу нүүж, үлдэгдэл нь наян мянган доллар байгааг хараад, энэ нь илүү дээр гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх хэрэгтэй болсон. Гэхдээ түүний хүлээж байсан сая сая хүнтэй адил зүйл юу ч биш. Түүний хажууд Дино чимээгүй болов. Тэр бэлэн мөнгөө аваад амьсгаагаа даран эцсийн тооцоогоо дарав.
  
  Хараал ид. Арван таван мянга?
  
  Тэр үлдсэн үнэт цаасыг шалгаж үзэхээс өөр аргагүйд хүрч, эцэст нь нэг зуун гучин мянган долларыг бэлэн болгов. Энэ нь муу биш байсан ч насан туршийн баталгааны төрлийн мөнгө биш байсан. Энэ нь цаг хугацаа шаардагдах бөгөөд тэрээр удаан хугацаанд холбоотой байхаас болгоомжилж байсан ч одоогоор хангамжийн хомсдол нь дараагийн алхамыг хийх шаардлагатай болсон.
  
  "Шантуулах хоол" гэж тэр хэлэв.
  
  "Би үүнд сэтгэл хангалуун бус байна" гэж Дино хэлэв.
  
  "Энэ нь хэн байхаас хамаарна" гэж Карин тэмдэглэв. "Тэгээд тэд юу хийсэн юм. Бид жинхэнэ муу новшнуудыг, магадгүй шинэ мэргэжлийн вэбсайтаар дамжуулан илчилж, хэдэн фунт стерлинг хасаж болзошгүй хүмүүсийн талаар юу хийх талаар ярилцаж болно."
  
  Ву толгой сэгсэрлээ. "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Хэдэн доллар. Центаринос. Вонга. Хараал ид, бид хаанаас эхлэх вэ?"
  
  Шинэ файлд нэр тус бүрийг тодоор бичсэн, гэрэл зураг, огнооны хамт олон хуудас агуулсан байв. Карин жагсаалтыг доош гүйлгэж харав. "Тийм ээ, тэд цагаан толгойн үсгийн дарааллаар байна. Наад зах нь ийм зүйл байна. Ямар нэгэн сонголт байна уу?"
  
  "Би ямар ч баян залуу мэдэхгүй" гэж Дино хэлэв. "Хэн нэгнийг харлуулах нь бүү хэл."
  
  "Би эдгээр нэрсийн заримыг таньж байна" гэж Кариныг AC хуудсыг итгэлтэйгээр гүйлгэж байхад Ву хэлэв. "Одууд. Спортын одод. ТВ хөтлөгчид. Бурхан минь, энэ Уэбб залуу хэн байсан бэ?"
  
  "Тэр хэн байсан бэ?" Карин үзэн ядалт шинэ эрч хүчээр бадарч байгааг мэдэрлээ. "Хамгийн муу, хамгийн аймшигтай, хамгийн хүчирхэг амьтдын нэг. Дэлхий дээрх бүх амьдралд нөлөөлөх чадвартай муу ёрын биетэй."
  
  "Би яг одоо хэд хэдэн нэрийг хэлж чадна" гэж Дино хэлэв.
  
  "Тийм ээ, хэн ч үүнийг хийж чадна. Гэхдээ эдгээр нь яг л бидний дор байхыг хүсдэг хөгийн новшнууд юм."
  
  Карин өөрийн системийн галт ханыг шалгаж, хэн нэгэн эргэн тойрноо ажиглаж байна гэсэн эрт анхааруулах дохиог хайж байв. Юу ч төсөөлөхийн аргагүй байсан ч тэр өөрөөсөө илүү ухаантай хүн байхгүй гэдэгт итгэхийн тулд дэмий хоосон байсангүй.
  
  "Бүтэн газрыг нь шалга" гэж тэр хэлээд флаш дискээ салгав. "Бид В сайтаас нэг өдрийн турш бүх зүйлийг хянах хэрэгтэй. Дараа нь бид харах болно."
  
  
  * * *
  
  
  Энэ бүхэн түүний болгоомжтой бэлтгэлийн нэг хэсэг байв. Хэрэв ямар нэг зүйл буруу болж, тэднийг харагдвал, баригдсан эсвэл алагдсан бол энэ нь бэлтгэлгүйгээс болохгүй. Карин тэднийг хамгаалахын тулд асар их арсенал, асар их оюун ухаанынхаа бүх арга заль бүрийг ашигласан.
  
  Бас миний төлөвлөгөө. Миний бяцхан шийтгэл.
  
  Дино, Ву тэр хоёр элсэн цөл дэх гэрээсээ гарч, хаа нэгтээ олсон жижигхэн овоохойд тусгаарлагдав. Арга зүйн эрэл хайгуул хийхэд хэдэн долоо хоног зарцуулагдсан боловч олдсоны дараа энэ нь нөөц хамгаалах байранд тохиромжтой газар болжээ. Ву CCTV-ээр байшинг ажиглан хорин дөрвөн цаг зарцуулсан. Карин, Дино хоёр Лос-Анжелес руу явж, мөнгөө гаргаж, үлдсэнийг нь өөр газар байрлуулж, сүлжээнийхээ галт хана, найдвартай байдал, байгаа байдлыг үе үе шалгаж байв. Тэр үүнийг ямар нэгэн байдлаар туршиж үзсэн гэсэн шинж тэмдгийг дахин дахин олж хараагүй.
  
  Гэсэн хэдий ч арга зүйн хувьд, болгоомжтой; Энэ нь тэд эрх чөлөөтэй байх цорын ганц арга зам байсан юм.
  
  Тэднийг гэртээ буцаж ирэхэд бүтэн гучин цаг өнгөрчээ. Дахин хэдэн шалгалт хийсний дараа Карин дахин флаш дисктэй ажиллахад бэлэн болжээ.
  
  "Та камеруудыг шалгасан уу?" - тэр эмэгтэй асуусан.
  
  "Тийм ээ, зүгээр л хий."
  
  Хэдхэн секунд зарцуулсан бөгөөд дараа нь тэр дахин нэрсийн жагсаалтыг гүйлгэж харав. С-ийн дараа мэдээж Д ирсэн.
  
  Мэтт Дрейк жагсаалтад ороогүй.
  
  Гэхдээ SPEAR-д зориулсан тусдаа хэсэг байсан. Жагсаалтад Дрейкийн нэр байсан. Алисиа Майлз ч мөн адил. Түүний хүлээж байсан Хэйден Жэй, Мано Кинимака. Тэр Бриджит Маккензиг харсан - гайхах зүйл алга. Ланселот Смит? Хмм. Май Китано. Лорен Фокс. Йорги. Сонирхолтой нь, Торстен Далын тухай дурдаагүй.
  
  Гэхдээ Карин Блэйкийн тухай лавлагаа байсан.
  
  Тэр хэсэг зуур түүн рүү ширтээд одоохондоо түүнийг үл тоохоор шийдэв. SPEAR багтай холбоотой болон эхний хуудасны доод хэсэгт нэмсэн бусад холбоосууд нь Батлан хамгаалахын сайд Кимберли Кроу; Хоригдол Николас Беллд; мөн "Гэр бүл/найз нөхөд" гэсэн бүхэл бүтэн дэд цэс.
  
  Хараал ид, энэ залуу үнэхээр тэдэн дээр хот руу явсан.
  
  Сайн байна.
  
  Эхний товшилт нь зүгээр л нэр дээр байх ёстой: Мэтт Дрейк.
  
  Түүний харц анивчиж, эргэлзэж, дараа нь томорч эхлэв; Түүний нүд тавагны хэмжээтэй томорчээ.
  
  "Намайг новш" гэж тэр айсандаа шивнэв. "Өө. Новш. би."
  
  
  ХОРИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрэйк тэднийг очихоосоо өмнө Страск лабораторийн тэмдгийг харсан. Даллас хотын захад энэ нь өндөр барилга хэвээр байсан бөгөөд барилгын хамгийн дээд хэсэгт цэнхэр, цагаан өнгийн "S" лого байрлуулсан байв. Гэсэн хэдий ч тэдний машинууд хурдацтай хөдөлж байсан бөгөөд удалгүй тэр бүх газар нутаг урагшаа нээгдэж байгааг харав.
  
  Strask Labs нь ямар ч ач холбогдолгүй, бүдүүлэг, дугуйны саваа шиг харагдаж байсан бөгөөд энэ нь эргэлзээгүй санаа байв. Цонхнууд нь нэвтэрдэггүй байсан ч олон нь нэвтэрдэг байв. Түүний машины зогсоол нь хяналтын камерын үүрээр бүрхэгдсэн байсан ч энэ бол ертөнц байв. Камерууд хэр зэрэг дэвшилттэй, хэр зэрэг уртасч байгааг хэн ч хэлж чадаагүй. Модон хаалтаас өөр хаалга байсангүй. Аюулгүй байдал огт харагдахгүй байна.
  
  "Хариулт байхгүй юу?" гэж Далл асуув.
  
  Хэйден хамрынхаа гүүрийг чимхэв. "Үхлийн чимээгүй" гэж тэр хэлсэн юм.
  
  Дрейк ландшафтыг судалжээ. Машины зогсоол нь барилгын эргэн тойронд, урд болон зүүн талд L хэлбэртэй байв. Баруун талд нь эгц, өвслөг далан байв. Хашаа байхгүй. Бүхэл бүтэн газар нээлттэй төлөвлөгөөтэй байв. Түүний эргэн тойронд замын сүлжээ эргэлдэж, олон арван жижиг оффисын барилга, агуулах, худалдааны төвүүд шууд харагдах байдлыг бүрдүүлсэн.
  
  "Цагдаа" гэж Далл хэлэв.
  
  АН-ын ажилтнууд аль хэдийн хэргийн газар байсан бөгөөд замын хажуугийн талбайн гадаа машинаа байрлуулжээ. Хайден жолооч нартаа ойролцоох машинаа зогсоо гэж хэлээд үсрэн буув.
  
  Дрэйк намайг хурдан дагаж явлаа.
  
  "Залуус та нар юу ч харсан уу? Ямар нэг зүйл үү?" гэж Хайден асуув.
  
  Хажуу толгойтой өндөр офицер дээш харав. "Таны харж байгаа зүйл бол бидэнд байгаа зүйл юм, хатагтай. Ажиглаж, ямар ч арга хэмжээ авахгүй байхыг бидэнд үүрэг болгосон" гэв.
  
  Хэйден хараалаа. "Тиймээс бид юунд орж байгаагаа мэдэхгүй байна. Бүх зүйл аль болох муу байна гэсэн галзуу хүний амлалт."
  
  Алисия мөрөө хавчив. "Сайн уу, шинэ юу байна?"
  
  "Хэрэв тэдэнд манай ургацыг устгах тусгайлан зориулсан биологийн зэвсэг эсвэл биологийн төхөөрөмж байгаа бол бидэнд өөр сонголт байхгүй" гэж Далл хэлэв.
  
  "Тэгээд бид яаж дотогш орохыг санал болгож байна?"
  
  "Урагшаа" гэж Далл инээмсэглэн хэлэв. "Өөр арга байна уу?"
  
  "Бидний төлөө биш" гэж Дрейк хэлэв. "Чи бэлэн үү?"
  
  Хараал ид гэж Алисия бувтнав. "Би та хоёрыг гар барихгүй гэж найдаж байна."
  
  Хэйден тэдний хүссэн эд зүйлсийг асууж өгөв. Дрейк хийн маскаа аваад зүүв. Лабораторид ямар ч эрсдэл гараагүй.
  
  Дараа нь Дрейк өвслөг далангаар гулсаж, доорх жалга дээгүүр үсэрч зогсоол руу оров. Дөч орчим машин хаа сайгүй тархсан, янз бүрийн насны, цэвэрхэн энгийн шуудан зөөгчид. Ер бусын зүйл байхгүй. Дал түүний хажууд, Алисиа, Мэй хоёр түүний баруун талд гүйв. Бэлтгэлээ бүрэн хангасан, зэр зэвсэг нь ч бэлэн байсан. Дрейк хамгийн муу зүйлийг хүлээж байсан ч одоохондоо тэднийг угтан авсан зүйл бол аймшигтай чимээгүй байдал байлаа.
  
  "Та бусад багуудад мэдээлэл ирсэн гэж бодож байна уу?" Кинимака периметрийг тойруулан харав. "Хэрэв эдгээр улсуудын зарим нь ийм биологийн зэвсэг энд байгаа бөгөөд энэ лабораторид өртөмтгий байна гэж салхинд хийсвэл бид халдлагад өртөж болзошгүй. Мөн Страск Форт Силлээс хамаагүй бага хамгаалалттай."
  
  "Бусад багууд уу?" Лорен холбоочин руу санаа алдлаа. "Захирамжийн бичлэгийг ямар ч хязгаарлалтгүйгээр цацсанд санаа зовж байна. Тэгээд новшийн шуурга ид өрнөж магадгүй."
  
  Кинимакигийн ам том тойрог болж хувирав. "Өө."
  
  Дрейк, Дал хоёр цааш хөдөлж, машинуудын хооронд маневр хийж, бүх цонх руу харцгаалаа. Юу ч хөдөлсөнгүй. Дотор нь ямар ч дохиолол дуугарсангүй. Тэд гол үүдний танхим руу чиглэсэн замд хүрч, тэр ч байтугай жижиг цонхнууд нь харанхуйлсан байхыг харав.
  
  "Хэрэв би энд хүргэсэн бол" гэж Далл хэлэв. "Энэ бол энгийн лаборатори биш гэж би шууд таамаглах болно."
  
  "Тийм ээ, найзаа. Бяцхан сайхан хүлээн авалт хийсэн нь дээр."
  
  Дал хаалганы бариулыг оролдоод гайхсан харагдав. "Түгжээг тайлсан."
  
  Дрейк Хэйдений тушаал, тушаалыг хүлээж байв. "Яв."
  
  Хийн баг нь харааг нь хязгаарлаж, тэр Далд хаалгыг томоор онгойлгож, дараа нь дотогшоо гулсахыг харав. Дрэйк дайснуудыг хайж байхдаа шинэ HK-ээ дээшлүүлэв. Тэдний хамгийн түрүүнд харсан зүйл бол хүлээн авах ширээний ойролцоо болон арын коридорт хэвтэж байсан цогцосууд байв.
  
  "Хурдан". Дали эхнийх рүүгээ гүйж, Алисиа бүрхэв. Май хоёр дахь руугаа гүйж, Дрэйкээр бүрхэв. Швед хүн судасны цохилтыг хурдан шалгав.
  
  "Бурханд баярлалаа" гэж тэр хэлэв. "Тэр амьд байна".
  
  "Энэ ч бас" гэж Май баталж, хохирогчийн зовхийг өргөв. "Би түүнийг хар тамхи татсан гэж бодож байна. Унтлагын хий, эсвэл ямар ч гоё нэр томъёо гэж нэрлэдэг."
  
  Хэйден өөртэйгөө хий, уур, утаа мэдрэгч авч явсан. "Тийм юм байна. Хоргүй. Үхлийн аюултай биш. Тэднийг унтуулах ямар нэгэн хөнгөн юм болов уу?"
  
  "Архи зэвсэг болж хувирав" гэж Алисиа маскны улмаас хоолойгоо гуйвуулж хэлэв. "Энэ хангалттай байх болно."
  
  Кенси түүн рүү харан аажмаар толгойгоо сэгсэрлээ.
  
  "Чи юу харж байна, Бриджит?"
  
  "За, ядаж энэ маскаар би чамайг бөөлжихгүйгээр харж чадна."
  
  "Хий нь хурдан ажилладаг, бүрэн бүрхэгдсэн хий байсан" гэж Хайден хэлэв. "Тэд яаж ингэсэн юм бэ?"
  
  "Агааржуулалт" гэж Лорен хэлэв. "Халаалтын систем, агааржуулагч гэх мэт. Хэдийгээр хаа нэгтээ эрдэмтэд лабораторидоо түгжигдсэн байж магадгүй юм. Байгууламжийн төрлөөс хамаарч лаборатори, агуулах бүр үндсэн зангилаатай холбогдож чадахгүй" гэв.
  
  "За" гэж Хэйден хэлэв. "Тиймээс яагаад ? Тэд бүхэл бүтэн ажилтнуудаа унтуулж юунд хүрсэн бэ?"
  
  Харилцааны системээр бус харин байшинг бүхэлд нь хамарсан ямар нэгэн чанга яригчаар дамжуулан тэдний ярианд шинэ дуу хоолой орж ирэв.
  
  "Чи энд байна уу? Бусад нь яах вэ? Өө сайн. Дараа нь бид арван хоёр секундын дараа эхэлж болно."
  
  Дрэйк хурдан эргэж хараад хаалга руу харав. Лаурены хоолой далайн давалгаа шиг дамжуулагчийг нэвт шингээв.
  
  "Бид ойртож байна! Израильчууд гэж би бодож байна. Яг одоо нэвтэрцгээе. Мөн Шведүүд!"
  
  "Хэрэв хэзээ нэгэн цагт буудалцаан болоогүй газар байсан бол ..." гэж Алисия хэлэв.
  
  Зураг авалт аль хэдийн эхэлсэн; Далласын цагдаа нар нэвчсэн хүмүүсийн мөрөөр явж байсан нь эргэлзээгүй. Гэсэн хэдий ч халдлага гайхалтай хурдан болсон. Дрэйк аль хэдийн коридороор алхаж, холбоо барих төхөөрөмжтэйгээ холбогдож, ихэнх дотоод хаалгыг онгойлгох яаралтай унтраах кодыг хүсэв. Энэ үед эхний эгнээний хаалганы ард том эгнээтэй цонхнууд дэлбэрч, гранатууд гурвалсан шилийг хурдан устгав. Дрейк сахлын хурц хэлтэрхий үхлийн аюултай, зогсоож боломгүй давалгаагаар дэлбэрч, өрөөнүүдээр асгарахыг харав. Гадаргуу бүрт шингэсэн хэлтэрхий. Мөн дотоод хуваалт, оффисын цонх хагарч унжсан байна. Дрейк буугаа хаалга руу чиглүүлэв.
  
  Лорены хоолой: "Хоёр, гурав, тав, найм, долоо."
  
  Тэр хурдан дарах кодыг оруулаад, дараа нь гүйж гүйж, багийн бусад гишүүд араас нь оруулав. Унтаж буй хийнд ухаангүй болсон цогцоснууд хаа сайгүй байв.
  
  "Бид амны хаалтаа тайлах нь аюулгүй юу?" гэж тэр асуув.
  
  Хэйден агаарын чанарыг хянаж байв. "Би үүнийг зөвлөхгүй. Тийм ээ, одоо ойлгомжтой, гэхдээ хий нэвтрүүлсэн хүн дахин хийж болно."
  
  "Хамгийн муутай нь" гэж Далл нэмж хэлэв.
  
  "Хараал ид".
  
  Дрейк багтай хүмүүс орж ирэхийг хараад гал нээжээ. Нэг дор тав, тэгэхээр тэд сумнаасаа чөлөөлөгдөж, замдаа хэнийг гомдоох нь хамаагүй Оросууд байсан байх. Дрейк хантаазны нэгийг нь цохиж, бусад нь зугтав.
  
  "Оросын баг засгийн газрын хоригт өртөөгүй гэж бид итгэлтэйгээр хэлж чадна гэж бодож байна. Үүнийг ямар ч эрүүл ухаантай Засгийн газар зөвшөөрөхгүй" гэсэн юм.
  
  Кинимака инээв. "Бид энд оросуудын тухай ярьж байна, найз минь. Хэлэхэд хэцүү."
  
  "Хэрэв тэд үүнийг даван туулж чадна гэж бодсон бол" гэж Кензи хэлэв. "Израильчууд ч гэсэн."
  
  Дрейк ширээний ард орогнов. Энэхүү оффисын дотоод төөрдөг байшинг тойрсон хуваалтууд нь хамгийн сайндаа сул байсан. Тэд үргэлжлүүлэн хөдөлж байх ёстой.
  
  Тэр хажуугаар өнгөрөхдөө Алисия, Мэй хоёр руу даллав. "Лорен" гэж тэр хэлэв. "Бид биологийн зэвсэг хаана байгааг мэдэх үү?"
  
  "Хараахан болоогүй. Гэхдээ мэдээлэл ирж байна" гэв.
  
  Дрэйк ярвайв. Алуурчин хүнд сурталтнууд амь насыг нь орлоготой нь харьцуулсан байх. Хэйден хажуугаар өнгөрөв. "Илүү гүнзгийрээрэй" гэж тэр хэлэв. "Тийм байх болно."
  
  Оросууд дотоод алба руу буудсан. Сумнууд шилэн ноосны арьсыг урж, хавтангууд нурж, хөнгөн цагаан шонгууд хаа сайгүй нисч байв. Дрейк толгойгоо өргөсөнгүй. Хэйден урагш мөлхөв.
  
  Дрейк нурангин дундуур харав. "Би тэднийг харж чадахгүй байна."
  
  Дал өөр өнцгөөс харж суув. "Би чадна". Тэр буудсан; тэр хүн унасан ч Далл баргар царайлан толгой сэгсэрлээ.
  
  "Хэлцэг. Таван хүчтэй хэвээр байна."
  
  Лорен дуудлагыг дуусгав. "Зүгээр л нэг хэсэг мэдээлэл шүү, хүмүүс ээ. Унтагчийг сулласан тушаал барилга дотроос ирсэн нь гарцаагүй."
  
  "Ойлголоо" гэж Хайден хэлэв. "Лорен, Шведүүд хаана байна?"
  
  Чимээгүй, дараа нь: "Тэднийг орж ирсэн замаас нь харахад би барилгын нөгөө талаас шууд чам руу чиглэж байна гэж хэлмээр байна."
  
  "Хараал ид, тэгвэл бид эхлээд төв цэгт очих хэрэгтэй. Үүнийг доод түвшинд хүрэх зам гэж бодвол Лорен?"
  
  "Тийм ээ, гэхдээ биологийн зэвсэг хаана байгааг хараахан мэдэхгүй байна."
  
  "Тэнд байна" гэж Хайден хэлэв. "Тэд үүнийг өөр газар хадгалахын тулд тэнэг байх ёстой."
  
  Дрейк Dahl руу толгой дохив. "Чи зүгээр үү?"
  
  "Мэдээж. Гэхдээ та түрүүн хэлсэнчлэн энэ халдлагыг ямар ч засгийн газар зөвшөөрөхгүй байсан."
  
  "Одоо та Шведүүд бие даан ажилладаг гэж бодож байна уу?"
  
  Дал хөмсгөө зангидсан ч юу ч хэлсэнгүй. Тэр үед бүх зүйл боломжтой байсан бөгөөд орчин үеийн дэд бүтцээр шинэчлэгдсэн захиалга одоо ч үйл ажиллагаагаа явуулж магадгүй гэсэн шинэ илчлэлт хуудасны бүх хэсэгт асуултын тэмдэг тавьжээ. Тэд биднээс хэдэн алхмын өмнө байгаа вэ?
  
  Тэгээд дөрөв дэх нь? Хэрэв өлсгөлөн таныг гүйцэхгүй бол үхэл ирэх болно!
  
  Дрейк өнхрөв. Кинимака оффисын хамгийн цаад талд мөлхөж ирээд гадна талын хананд наалдан, Смитийг араас нь дагуулан тэд дотоод төв рүү нийлэв. Хайден, Май, Йорги нар яг дундуур нь алхав. Дрейк оросуудыг газарт хавчуулахын тулд буудсаны дараа бууджээ. Кензи тэдний дунд хавчуулан гар буу атгасан ч баргар харагдав. Хөөрхий охин катанагаа үгүйлж байлаа.
  
  Дрейк онгорхой оффисын талбайн төгсгөлд хүрэв. Хэйден аль хэдийн тэнд байсан бөгөөд лифтний эрэг рүү хөтөлдөг задгай талбай болон түүнээс цааш өөр том оффисын талбайг тойруулан харав. Тэнд хаа нэгтээ шведүүд байсан.
  
  "Би та нарт муу мэдээ өгөхийг үзэн ядаж байна" гэж Лорен тэдний чихэнд хэлэв. "Гэхдээ израильчууд бас шинэ нээлт хийсэн. Энэ бол дайны бүс юм. Чи тэнд байгаадаа үнэхээр азтай юм. "
  
  Одоо Кенси эргэн ирлээ. "Израильчууд засгийн газрын дэмжлэгтэй гэдэгт би эргэлзэж байна. Гэхдээ эдгээрийг тусгай хүчин гэдэгт би итгэдэг. Танд ямар ч дэмжлэг байхгүй юу?"
  
  "Очиж байна. Түүгээр дүүрэн завь. Дараа нь эдгээр багууд үүнээс хэрхэн гарахыг би мэдэхгүй байна."
  
  "Чи үүнд итгэхгүй байна" гэж Кенси хэлэв. "Үргэлж арга зам байдаг. Та эндээс хохирогчдыг аюулгүй байлгаж эхлэх хэрэгтэй. Тэдэнд шаардлагатай тусламжийг үзүүлж байна."
  
  Хэйден буцаж ирлээ. "Уучлаарай, би үүнтэй санал нийлэхгүй байна. Бид юутай харьцаж байгаагаа мэдэхгүй байна. Энэхүү тушаал нь үүнээс илүү үхлийн аюултай зүйлийг суллаж чадах эсэхийг бид мэдэхгүй."
  
  "Энэ нь тэднийг гаргах шалтгаан биш гэж үү?"
  
  "Захиалга биднээс үүнийг хийхийг хүсч магадгүй юм. Хаалгаа нээ."
  
  "Ммм, хонгор минь" гэж Алисия хэлэв. "Зарим тэнэг аль хэдийн цонхоо онгойлгосон байна."
  
  Хэйден энэ тухай бодов. "Хараал ид, чиний зөв, гэхдээ энэ нь улам бүр дордуулдаг. Хэрэв энэ тушаалын арга нь Даллас даяар үхлийн аюултай зүйлийг суллах юм бол яах вэ?
  
  Дрейк цахилгаан шат руу муухай харав. "Бид новшийн био зэвсэг хаана байгааг мэдэх хэрэгтэй."
  
  Сумнууд Оросын цэргийн бүрэлдэхүүнд дэлбэрч, янз бүрийн хавтангаар хийсэн "папье-маше" болжээ. Бичиг хэргийн хэрэгсэл агаарт нисэв: харандаа, утас, бүхэл бүтэн цаас.
  
  Баг нь газардлаа.
  
  Лорены хоолой бараг сонсогдохгүй байв. "Дөрөвдүгээр шатлал, лаборатори 7. Энэ нь хаана байна. Хурдлаарай!"
  
  
  ХОРИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Шведчүүдийн эсрэг бамбай болгон эгнээ лифт ашиглан SPEAR-ын баг Оросуудыг ган хаалга руу уралдан давхиж байхад нь тасралтгүй гал тавьж байв. Хейден, Жорги нар суллагдсан бол Кинимака, Смит нар Шведчүүдийг харж, багийн бусад нь Оросуудад анхаарлаа хандуулсан.
  
  Хэйден SL4 гэсэн товчийг дарав.
  
  Хэрэв лифт дуугарах юм бол хүчтэй буун дуунаас болж дуу алдагдсан. Дрэйк нугассан боловч дайсан галаа хариулан урагш мөлхөж, ширээ дараалан ширээ тойрон гүйж, ард нь илүү хүчтэй зүйл ашиглан халхав. Тэр үед ч нэг хүн толгойдоо сумтай унав. Өөр нэг нь далавчтай байхдаа өвдөж хашгирч, нөгөө нь хөлөндөө бууджээ. Гэсэн хэдий ч тэд ирсэн.
  
  Төмөр хаалганы дээгүүр гэрэл гялалзаж, дараа нь тэд онгойв. Хэйден үсрэн орж, багийн бусад гишүүд дагасан. Энэ нь тэдэнд хэцүү байсан ч тэд үүнийг даван туулж чадсан.
  
  Дрэйкийг тэдний дундах Хонг Конгер Дахлын эсрэг шахав.
  
  Алисия эрүүгээ нуруун дээр нь тавив. "Миний ард хэн байгаа юм бэ? Тэнэмэл хуруугаараа юу?
  
  "Би байна". Хатуу орон зай тэднийг шахахад Кензи бахирч, 4-р түвшин хүртэл хурдлах тусам хөдөлгөөн хийх зай үлдээгүй. "Гэхдээ миний гар хүзүүндээ хавчуулагдсан. Гайхалтай нь миний хуруунууд ч бас тэнд байгаа." Тэр тэднийг даллав.
  
  Алисия хөдөлгөөнийг мэдэрсэн. "За, хэн нэгэн миний өгзөг дээр ямар нэгэн зүйл гацчихлаа. Мөн энэ нь банана биш юм."
  
  "Өө, энэ нь би байх ёстой" гэж Йорги хэлэв. "За, энэ бол миний буу."
  
  Алисия хөмсгөө өргөв. "Чиний буу, тийм үү?"
  
  "Миний буу. Миний буу, би үүнийг л хэлэх гэсэн юм."
  
  "Бүрэн цэнэглэгдсэн үү?"
  
  "Алисиа..." гэж Дрейк анхааруулав.
  
  "Ммм, тийм ээ, ийм байх ёстой."
  
  "Тэгвэл би хөдлөхгүй байсан нь дээр. Бид одоо ийм хязгаарлагдмал орон зайд ажиллахыг хүсэхгүй байна, тийм үү?"
  
  Азаар Кенси яг л товчхон хариулт өгөх гэж байтал цахилгаан шат зогсон ирэх дуу гарлаа. Хаалга нээгдэж, багийнхан бараг л коридор руу унав. Дрейк ханыг хайн шинж тэмдэг хайж байв. Мэдээжийн хэрэг тэнд юу ч байгаагүй.
  
  "Лаборатори 7 хаана байна?"
  
  "Баруун тийш эргэж, гурав дахь хаалгатай хамт яв" гэж Лорен хэлэв.
  
  "Төгс".
  
  Дал болгоомжтой хэрнээ өөртөө итгэлтэй харцаар урагш алхав. Аюул заналхийлэл илүү их байсан ч Дрейк яагаад энд байдгийг хэзээ ч мартсангүй. Эцсийн шүүлтийн дараалал. Тэд өөр юу төлөвлөсөн бэ?
  
  Йорги амьсгал давчдан амны хаалтаа тайллаа. Кенси дүрмээ зөрчин нэгдэж, дараа нь Смит ч дагаж, Хэйденийг арчаагүйхэн гараа өргөхөд хоосон харцаар харав.
  
  "Босогчид" гэж Далл үргэлжлүүлэн алхав.
  
  "Би луйварчид гэж хэлэх болно" гэж Кензи хэлэв. "Илүү сайхан сонсогдож байна."
  
  Тэр түүний хажууд зогсов.
  
  "Хэрэв би тийм сайн сахилга батгүй байсан бол чамтай нэгдэх байсан."
  
  "Санаа зоволтгүй. Бид үүн дээр ажиллаж чадна" гэж хэлсэн.
  
  Дрейк түүнийг араас нь түлхлээ. "Чи түүнийг хувийн сургуульд сурсныг мэдэж байгаа биз дээ, Кенз? Чи түүнийг хэзээ ч эвдэж чадахгүй."
  
  "Моссад өөрийн гэсэн арга барилтай."
  
  Дал мөрөн дээгүүрээ харав. "Та хоёр амаа хамхих уу? Би анхаарлаа төвлөрүүлэхийг хичээж байна."
  
  "Би юу хэлэх гээд байгааг харж байна уу?" Дрейк хэлэв.
  
  "Юунд анхаарлаа хандуулах вэ?" гэж Алисия асуув. "Нэгээс дөрөв хүртэлх тоо?"
  
  "Бид энд байна" гэж Далл хэлэв. "Лаборатори 7".
  
  "Чи өөрөө бүгдийг тооцдог уу, Торсти? Хүлээгээрэй, би хаа нэгтээ наалттай байх шиг байна."
  
  Хэйден урагш түлхэв. "Бүтэц, хүмүүс. Эргээд хар. Хоёр талын цахилгаан шатыг анхаарч үзээрэй. Намайг био зэвсэгтэй холбохын тулд Лорен утсаар ярих хэрэгтэй, аюулгүй байхын тулд лаборатори хэрэгтэй байна. Чи чадна гэж бодож байна уу?"
  
  Тэд түр зогсолтгүй тарж байр сууриа эзэллээ. Дрейк, Хэйден хоёр бие даан лабораторид орох ёстой байв. Тэд эхлээд бүх төрлийн багаж хэрэгслээр бүрхэгдсэн, эд хогшилоор дүүрсэн гадаа оффис руу оров. Дрейк тэднийг юу болохыг мэдэхгүй ч амин чухал, үнэтэй харагдаж байв.
  
  Шилэн хананы цаана дотоод аюулгүй өрөө байв.
  
  "Лорен" гэж тэр хэлэв. "7-р лаборатори хоёр өрөөнөөс бүрдэнэ. Гадаад ба дотоод. Дотор нь битүүмжилж, суллах боломжтой химийн хяналтын өрөө байх магадлалтай."
  
  Юу ч биш. Харилцаа холбоо тасарсан.
  
  Дрейк Хэйден рүү ширтэв. "Юу..."
  
  "Уучлаарай, Мэтт. Хэйден. Лабораториуд үргэлж давтамжаас хамгаалагдсан байдаг тул дохио дотогшоо гарч чадахгүй. Лаборатори 7 нь бусад байгууламжаас өөр түвшинд байгаа бөгөөд нэмэлт хамгаалалтыг идэвхгүй болгоход бид багагүй хугацаа зарцуулсан."
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Хэйден хэлэв. "Хаашаа явах?"
  
  "Дотоод өрөө. Тэнд шилэн шүүгээ байх ёстой. Та үүнийг харж байна уу?"
  
  Дрейк том шилэн хана руу алхав. "Тийм ээ. Яг алс буланд" гэж хэлжээ.
  
  "Биологийн зэвсэг бол зэвсэгтэй адилгүй нь ойлгомжтой. Үүнийг кофены колбоны хэмжээтэй саванд хадгалах хэрэгтэй. Үүнийг PD777 кодоор тодорхойлж болно. Үүнийг ойлгосон уу?"
  
  "Ойлголоо". Тэр хаалганы кодын самбар руу очоод дарах кодыг цооллоо. "Юу ч биш". Тэр санаа алдлаа. "Энэ өрөөнд өөр код байж болох уу?"
  
  "Би олж мэдье. Асуудлын гол нь бүх дарга, техникч, лаборант нар чамтай хамт унтаж байгаа юм" гэв.
  
  "Оросууд, Шведүүд, Израйльчуудыг дурдахгүй өнгөрч болохгүй. Хурдлаарай".
  
  Хэйден багийнхантай зөвлөлдөж байхад Дрейк сонсов. Бүх зүйл чимээгүй, аймшигтай байв. Дараа нь Смит мессежээрээ архирав.
  
  "Зүүн шатаар хөдөлгөөн. Тэд ирлээ!"
  
  Мэй хэлэхдээ, "Би баруун зүгт хөдөлгөөн илрүүлсэн." "Яараарай".
  
  "Эдгээр лифтийг барь" гэж Хайден хэлэв. "Тэд удахгүй бидэнд хэрэгтэй болно."
  
  Дрейк шилээр буудах тухай бодлоо. Энэ нь сум нэвтэрдэггүй, аюултай байх нь эргэлзээгүй. Гадна өрөөнд мөн туршилтын хоолой, хэдэн ч хор агуулах боломжтой шилэн шүүгээнүүд байсан.
  
  Лорен шинэ код гэж хашгирав. Дрейк түүнийг цохив. Хаалга онгойлголоо. Тэр өрөөний хамгийн зах руу гүйж очоод шүүгээгээ онгойлгоод канистр хайж эхлэв. Хэйден ардаа үлджээ. Багийн гишүүн бүр нуруугаа далдалж байхдаа дараагийнхыг нь хардаг.
  
  Дрейк савны араас лаазаар дамжин өнгөрөв. Тус бүр дээр нь хар, тод үсэг, тооны дардас байсан бөгөөд тэдгээр нь эмх цэгцгүй байв. Нэг минут өнгөрөв. Смит шатаар дээшээ гал нээж, Мэй хэдхэн секундын дараа мөн адил үйлдлээ. Тэмцэлд гранат илгээх тэнэг хүн битгий байгаасай гэж залбирч тэднийг дайрчээ.
  
  "Ойлголоо!"
  
  Тэр чингэлэгийг аваад хагас секундын дотор ядаж Америкийг устгаж чадах биологийн зэвсэг агуулагдаж байсныг санаж, сугандаа хийв. "Явах цаг боллоо".
  
  Тэд нэгдмэл байдлаар ухарч эхлэв. Дрэйк, Хэйден хоёр коридорт хүрэх хүртэл Мэй, Смит хоёр шатыг хучиж, дараа нь Йорги, Дал хоёр шатыг хучив. Алисиа цахилгаан шатны товчлуурыг дарахад Мэй, Смит хоёр хурдан ухарлаа.
  
  Хаалганууд нэн даруй нээгдэв.
  
  "Илүү хурдан!" - гэж Май хашгирч, булан тойроод хурдан гарч ирэв. "Тэд надаас хэдхэн секундын ард байна."
  
  Тэр хариу гал тавьж, тэднийг газарт хавчав.
  
  Смит өөр замаар явсан бөгөөд одоо Далд бүрхэгдсэн бөгөөд хоёулаа хаалга руу ухарчээ.
  
  Дараа нь дохиолол дуугарч, эвэр шиг хүчтэй архирах чимээ чихийг дүүргэж, мэдрэхүйг хэт хөдөлгөв.
  
  "Энэ юу вэ?" Дрэйк хашгирав.
  
  "Үгүй. Өө үгүй ээ!" Лорен хариу хашгирлаа. "Тэндээс яв. Одоо тэндээс яв! Тэд зүгээр л системд ямар нэгэн зүйл гаргасан." Тэр түр зогсов. "Бурхан минь... энэ зарин байна."
  
  Энэ нь хонгилын дээвэр болон лифтний хажуугийн нүхний нүхээр аль хэдийн цутгаж байв.
  
  
  ГУЧИН БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк Сарин гэдэг нэрийг дурдвал айдсын анхны давалгааг дарав. Энэ нь үхлийн аюултай гэдгийг тэр мэдэж байсан. Үүнийг үй олноор хөнөөх зэвсэг гэж үздэгийг би мэдэж байсан. Смит, Йорги, Кензи нар маскаа тайлсныг тэр мэдэж байв.
  
  Тэгээд тэр өнгөгүй, үнэргүй шингэн гэж хэлэгдэх зүйл нь агааржуулалтын нүхээр урсаж байхыг харав.
  
  "Тэд зариныг энд хадгалдаг гэдэгт би хэзээ ч эргэлзэж байгаагүй." Хэйден Йорги руу дайрчээ. "Гэхдээ энэ ..." Тэр түүний багийг шүүрэн авав.
  
  Дрейк бараг бүх зүйлийг удирдаж, зохион бүтээж, эсвэл бүр дахин төсөөлж болно гэдгийг мэдэж байсан. Цорын ганц хязгаарлалт бол төсөөлөл байв. Шингэн мэдрэлийн агент нь хязгааргүй уян хатан байсан. Одоо тэр Кэнзи рүү хамаг чадлаараа яарч байсан ч Алисия, Мэй хоёр аль хэдийн ирчихсэн байхыг харав. Израйль эмэгтэй маск зүүсэн байсан ч нүд нь аль хэдийн аниад бие нь доголж байсан аж.
  
  Сарин нь тунгаас хамааран нэгээс арван минутын дотор үхэж болно.
  
  "Үгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Үгүй үгүй үгүй".
  
  Смит лифтний хажуугаар гулсаж, аль хэдийн ухаангүй байтал Далл нүүрэндээ маскыг бүрэн татаж амжив.
  
  Цахилгаан шат гүйж, нэг давхарт буцаж ирэв.
  
  "Бид юу хийх ёстой вэ?" Хэйден мессенжер дээр хашгирав. "Тэдэнд хэр их цаг байна?"
  
  "ДЭМБ?" Лорен аяндаа хариулав. "Хэн гэмтсэн бэ?"
  
  "Зүгээр л нэг хараал идсэн лабораторийн харх эсвэл эмчийг олоод бидэнд юу хийхээ хэлээрэй!"
  
  Хаалга онгойлгоход Кинимака Смитийг мөрөн дээр нь өргөв. Дрейк түүнийг гүйх гэж байгааг хараад, Хавай хүн хүлээж байгаа Швед, Орос, Израйльчуудыг мартсан байх магадлалтайг мэдээд түрүүлж оров. Тэр даруй бүх өндөр түвшний агааржуулалтын нүхээр сулхан уур нэвчиж байхыг харав. Түүний зүрх шимширчээ. "Энд бас гаргасан."
  
  "Бүхэл бүтэн цогцолбор" гэж Лорен хэлэв. "Надад лабораторийн техникч байна."
  
  "Тэр надад хэрэггүй" гэж Кинимака амьсгалав. "Бидэнд атропин хэрэгтэй. Энэ хараал идсэн атропин хаана байна?
  
  Шинэ хоолой гарч ирэв. "Хичнээн хүн халдвар авсан бэ? Тэгээд ямар түвшинд хүрсэн бэ?"
  
  Дрэйк тэр хавийг гүйлгэн харж, зэвсгээ ониллоо. Алисия түүнийг дэмжив. Урагшлах хөдөлгөөн тэднийг зогсооход хүргэв.
  
  "Үүнийг тамын төлөө!" Хэйден уйлж байв. "Бидний гурван хүн, хэдэн арван хүн лабораторид ухаангүй байгаа. Чи энд эсрэг эмийн хамт ирэх ёстой, одоо хийх ёстой!"
  
  "Сарин нь үхлийн аюултай" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ алахад нэг цаг шаардлагатай. Бид зөв замаар явж байна, надад итгээрэй. Бид үүнд бэлэн байсан. Надад хэлээч, хохирогчид амьсгалахад хүндрэлтэй байна уу?"
  
  Дрейк эргэж харав. Хэйден хэсэг зуур шалгаж үзэв. "Тийм ээ" гэж тэр хоолойд нь бөөн юм хэлэв. "Тиймээ".
  
  Дрейк Дал Кэнзи рүү алхаж, түүнийг Алисиагаас зөөлхөн татан, гартаа тэврэхийг харав. Тэр Кинимакаг эгц ширтэв. Хэн ч биш. Өөр хаана ч байхгүй. Дэлхий алга болж, Шведийн ухамсарт ганцхан зүйл үлдэв.
  
  "Мано. Бид юу хийх ёстой вэ?"
  
  Хавайн том хүн хурхирлаа. "Атропин ба авто-инжектор."
  
  Дуу хоолой тэр даруй хариулав. "Эмнэлгийн цэгүүд давхар бүрт байрладаг. Тасалгаа бүр нь хэд хэдэн антидот агуулдаг бөгөөд тэдгээрийн нэг нь атропин юм. Тэнд та бас автомат форсункуудыг олох болно. Зүгээр л гуяны булчинд наа."
  
  "Би юу хийхээ мэдэж байна!"
  
  Дрейк техникчийг Кинимакад хаашаа явахыг хэлэхийг хүлээгээд эхлээд явлаа. Хажуугаар нь сэмхэн гүйх, ширээ рүү бултах хэрэггүй; Энэ удаад тэд унасан нөхдөө дэмжиж, өөрсдийг нь авч явах тэнэг ямар ч луйварчин үндэстнийг сорьж байв. Шал нь цогцосуудаар дүүрсэн хэвээр байсан, одоо л эдгээр унтаж буй бие нь муруйж, өвдөлтөөс болж зовж шаналж, зарим нь аль хэдийн чичирч байв.
  
  Орцны хаалгыг эвдэрсэн. Маск, костюм өмссөн эрчүүд дотогш орлоо.
  
  Дрейк сандлаа хажуу тийш нь өшиглөж, өрөөний нэг буланд байх эмнэлгийн буланг анзаарав. Тэр гүйсэн. Баруун талд нь тэдний буудсан Кевлар хувцастай орос хүний цогцос хэвтэж байв. Түүний хажууд дахиад хоёр хүн хэвтэв; тэд таталт өгч нас барав. Сарин ч тэднийг хүчтэй цохив. Химийн бодис ялгаруулснаар тулалдааныг үр дүнтэй зогсоосон бөгөөд SPIR биологийн зэвсэгтэй хэвээр байв.
  
  Хэйден гартаа зэвсэггүй урагш гүйж, эмнэлгийн булан руу хаалгыг онгойлгов. Дотор нь тэдний өмнө гялалзсан шингэнээр дүүргэсэн хэдэн арван ампулыг зогсож байв. Тэд тодорхой тэмдэглэгдсэн байсан бөгөөд Кинимака атропин руу хашгирав; Май автомат форсункийг гаргаж ирээд дүүргэв. Дал Кензитэй ижил зүйл хийхээс хэдхэн секундын өмнө Кинимака Смитийн нүүрэнд зүү хатгав. Алисия, Май хоёр Йоргитой харьцаж, дараа нь багийнхан ядарч туйлдсан, мэдээ алдаж, зүрх сэтгэлийг нь дүүргэсэн итгэл найдвар нь маш их цөхрөнгөө барсан мэт санагдахаас айж байв.
  
  Хэдэн минут өнгөрлөө. Дрэйк Кинимакад эргэв. "Одоо юу болоод байна?"
  
  "Атропин нь зарины нөлөөг хаадаг. Тэд эргэх ёстой."
  
  "Гаж нөлөөг анхаарч үзээрэй" гэж техникч хэлэв. "Үндсэндээ хий үзэгдэл. Харин толгой эргэх, дотор муухайрах, нүд бүрэлзэх..."
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Алисия хэлэв. "SPEAR багийнханд зориулсан паб үдийн хоолноос илүү муу зүйл байхгүй."
  
  "Хуурай ам. Зүрхний цохилт ихсэх..."
  
  "Тиймээ."
  
  Дахиад хэдэн минут өнгөрч, Дрэйк арчаагүйхэн Ёргагийн нүүр рүү ширтэж, ганц дусал ч гэсэн амьдрал түүнд эргэж ирэхийг секундэд зуун удаа хүсэв. Хайден техникчээс зариныг системээс зайлуулж, хүн бүр маскаа тайлахыг зөвшөөрч чадах эсэхийг асуусан боловч нөхцөл байдал бараг хяналтанд байсангүй. Зариныг гаргасан хүн өөр төлөвлөгөөтэй байж магадгүй.
  
  "Бид ч бас системд орсон" гэж Лорен тэдэнд итгүүлэв. "Холбооны мөрдөх товчоо энэ хэргийг хэсэг хугацаанд судалж байсан хэд хэдэн өндөр түвшний компьютер судлаачдыг саатуулсан."
  
  "Бусад тусгай хүчний багуудын талаар ямар нэгэн мэдээ байна уу?" гэж Хайден асуув.
  
  "Бид тэгж бодож байна. Би дөнгөж сая баталгаажуулалт авч байна. Тэнд бүх зүйл бага зэрэг будлиантай байна."
  
  Дрейк маскных нь баруун талд Йоргигийн хацрыг алгадав. "Энэ талаар хэлдээ".
  
  Орос бага зэрэг хөдөлж, гараа өргөв. Түүний нүд нээгдэж, Дрейк рүү эгцлэн ширтэв. Тэр ханиалгаж, амны хаалтаа тайлахыг оролдсон ч Дрэйк үүнийг байрандаа барив. Атропинтай ч бай, үгүй ч бай юуг ч тохиолдлоор орхих нь дээр. Смит бас тэмцэж, дараа нь Кензи; Дал урт, сонсогдохуйцаар санаа алдав. Багийнхан богино, сул инээмсэглэл солилцох боломжийг ашигласан.
  
  "Тэднийг агаарт гаргацгаая" гэж Хайден хэлэв. "Бид өнөөдөр энд дууслаа."
  
  Лорен дахин холбогдов. "Тэдэнд бүх зүйл зүгээр үү? Тэд бүгд?" Тэр хэн халдвар авсан талаар мэдэхгүй хэвээр байв.
  
  "Одоохондоо сайн байна, хайраа" гэж Дрейк хэлэв. "Хэдийгээр эмч тэднийг шалгаж үзэхэд таатай байх болно."
  
  "Бидэнд тэдний арав бий."
  
  "Би одоо чам дээр ирж байна" гэж Хэйден хэлэв.
  
  Багийнхан дахин цугларч, хаалганаас гарахад тусалсан. Хэйден био зэвсгээ цээжиндээ наан, хэнд итгэхээ ч мэдэхгүй байв. Тэр Лореноос мессежээр асуулт асуув.
  
  "Түүнийг Даллас дахь аюулгүй газар аваачих хэрэгтэй" гэж Лорен хэлэв. "Энд надад дэлгэрэнгүй мэдээлэл байна. Тэд чамайг хүлээж байна."
  
  Хэйден маскныхаа ард ядарсан нүдээрээ Дрейк рүү ширтэв.
  
  Энэ нь хэзээ ч дуусашгүй.
  
  Дрейк түүний юу бодож байгааг сайн мэдэж байв. Тэд яаралтай тусламжийн өрөөнд ирээд амны хаалтаа тайлж, Лореныг олох үед тэд бага зэрэг амарч эхэлсэн. Дрейк түүнд халуун кофе авчирч өгөхөд ихэд таашаал авч, Алисиа нэг лонх ус авахаар хөхөв. Май түүнээс хундага авч, нэг балгаад, дараа нь түүнийг ашигласан шилнээс балгахыг урив.
  
  Кензи гараа сунган 5-аас аваад санаа алдлаа. "Яагаад би та дөрвийг харж байна?"
  
  Алисия усаа буцааж өгөв. "Тэгэхээр амьд хэвээрээ юу? Хөөе, үүнийг гурвалсан гэж тооцох уу?"
  
  Дрэйк харав. "Чи ямар нэг зүйл мэдэх үү? Хэзээ энэ ажлаасаа гарах цаг болсныг, та хоёр бие биенээ уурлуулахаа больсон цагт би мэднэ. Тэр үед би тэтгэвэрт гарна."
  
  Түүний төв холбооны системд бөөн мэдээлэл орж ирэхэд Лорен Смитээс хэсэг зуур холдов. Үүнд Вашингтон дахь жигшүүртэй залуугийн харилцаа холбоо, Даллас дахь орон нутгийн ажиллагаа, бага хэмжээгээр Батлан хамгаалахын сайд нар багтана.
  
  Тэр холболтыг ашиглаж болно гэдгээ санахаасаа өмнө бүлгийг сонсохын тулд гараа даллав. "Хөөе, сайн уу. Би чамд Даллас дахь хаягийг өгье, чи явах ёстой. Эдгээр биологийн зэвсэг зэрлэг байгальд удаан байх тусам аюул нь нэмэгддэг. Одоо бид жаахан тодруулга авлаа. Лабораторид ажиллаж буй бараг бүх хүмүүст нөлөөлөхийн тулд анхны тайвшруулах эм нь таныг Жеронимогийн авсыг онгойлгосон даруйд нэмэлт кодоор үүсгэгдсэн бололтой. Тэд одоо хүртэл шашны урсгал байхгүй ч ядаж нэг хүн тэдний төлөө зүтгэсээр байж магадгүй гэж боддог бололтой. Сариныг мөн ижил кодоор идэвхжүүлсэн бөгөөд эргэлзээгүй нэг хүн. Дотоод хүн үү? Байж магадгүй. Гэхдээ дохио дотогшоо орохын тулд бид лабораторийн хамгаалалтын дэлгэцийг арилгах ёстой гэдгийг битгий мартаарай."
  
  "Унтлагчийг ажлаа хийхээс өмнө хүмүүс явахгүй байх хэрэгтэй" гэж Хайден хэлэв.
  
  "Түүн дээр. Гэхдээ энэ нь бүгд биш юм. Цогцсыг тоолж дууссан" гэв. Тэр амьсгаа авав. "Манай лабораторийн ажилтнууд болон гэм зэмгүй энгийн иргэд сайн ажилласан. Тэд бүгд атропинд хариу үйлдэл үзүүлдэг бололтой. Тэд шалан дээр унтдаг байсан тул зөвхөн сул тунг авч, тусламж хурдан ирсэн гэж таамаглаж байна. Одоо таних асуудал байхгүй, гэхдээ бид Орос, Шведүүдийн байр суурийг мэддэг байсан тул бидний зөв гэж үзэх ёстой. Гурван орос хүн амь үрэгдэж, хоёр нь сураггүй алга болжээ. Хоёр Швед хүн нас барж, нэг нь сураггүй алга болжээ. Гурван израиль хүн нас барж, хоёр нь сураггүй алга болсон."
  
  "Тэд атропин аваагүй юм уу?" гэж Дал санаа зовсон байдалтай асуув.
  
  "Мэдээж тэд үүнийг хийсэн, гэхдээ энгийн иргэдийн дараа. Энэ нь тэдэнд илүү хүчтэй цохилт болсон."
  
  Энэ үед Смит, Йорги, Кензи нар хөл дээрээ босч, амарч, үйлдэл хийх хүсэлтэй байв. Дрейк энэ нь дээр дурдсан гаж нөлөөний нэг байж болох уу гэж бодсон.
  
  "Йорги" гэж тэр хэлэв. "Алисиаг хар. Чи юу харж байна?"
  
  Орос инээв. "Зайрмаг, халуун чинжүү?"
  
  Дрейк инээмсэглэв. "Тэр зүгээр".
  
  Алисия гүн хөмсгөө зангидав. "Энэ юу гэсэн үг вэ. Йоги? Йоги? Алив, найзаа. Чи намайг чамд хайртай гэдгийг мэдэж байгаа ч хэрэв чи буурцаг асгахгүй бол би чамайг алах болно."
  
  Дрейк түүнийг хүлээж буй машинуудын зүг татав. "Сайн байна хайрт минь, чи дөнгөж сая түүний санааг батлав."
  
  
  ГУЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Хурд бол тэдний сонголт, аврагч, бурхан, яг одоо амьд үлдэх хамгийн сайн арга зам байсан.
  
  Тэд Даллас руу явах замдаа тэднийг юу хүлээж байгаа талаар ямар ч төсөөлөлгүй байв. Хэдэн цагдаа тусалсан нь хамаагүй; Хичнээн Холбооны мөрдөх товчооны жийп, SWAT фургонууд зам дээр эгнэж байсан ч тэдэнтэй тулгарсан хүмүүс дэлхийн хамгийн шилдэг хүмүүс байсан бөгөөд тэд гарах арга замыг олох болно.
  
  Тэд яг хэний төлөө ажиллаж байснаас шалтгаална.
  
  Дрэйк Далласаар богино хугацаанд аялахдаа засгийн газраас олгосон дөрвөн дугуй хөтлөгчтэй хоёр машиныг хараад тоормосыг нь дарав.
  
  "Энэ үнэхээр ажиллахгүй."
  
  Машины зогсоол болон түүний агуулгыг санан толгой дохин гарцын ойролцоох хэд хэдэн зогсоол руу чиглэв.
  
  "Тэд хийнэ".
  
  Лорен зөвшөөрч байгаагаа илэрхийлэв. "Би Холбооны мөрдөх товчооноос үүнийг шалгахыг хүсэх болно."
  
  "Хурдан". Дрэйк аль хэдийн тэр зүг рүү явж байсан. "Бүгд үү? Новшийг ачаал. Бидэнд байгаа бүх сум удахгүй хэрэгтэй болно."
  
  Тэд Хайденыг голд нь суулгаж, хар үл үзэгдэгч өнгөтэй Dodge Challenger болон бүрээсний дагуу хоёр цагаан судалтай цайвар цэнхэр Мустанг машинуудын зүг гүйлээ. Dahl Mustang-ыг өөрчилсөн бөгөөд энэ нь Дрейк Челленджерийг авахыг хүссэн учраас гайхалтай байсан. Даллас хотын төвөөр дамжин өнгөрөх замыг чөлөөлөхөөр бэлтгэж байсан цагдаагийн машинууд шуугилдав. Нисдэг тэрэг ойр хавьд эргэлдэж, SWAT-ын баг буудах магадлал өндөр байна гэж анхааруулав. Хоёр машин хоёулаа хакердахад хангалттай шинэ байсан - Холбооны мөрдөх товчоонд түлхүүр хэрэггүй.
  
  Дрейк зорчигчийн суудалд суусан Йорги, Хайден, Алисия, Мэй нарын хамт авирав. Тэр баяртайгаар инээмсэглэн хөдөлгүүрээ асаав.
  
  "Энэ бол миний өглөө зургаан цагаас өмнө орноосоо босох дуу чимээ" гэж тэр хэлэв.
  
  Алисия үүнийг үл тоомсорлов. Тэр түүний хүүхэд зан чанарт дассан бөгөөд үүнийг хүн бүрт мэдэгдэв.
  
  Дрейк хөдөлгүүрээ асаав. Далл хажууд нь Мустанг хөдөлгөж, эцэст нь хоёр залуу хоёр эгнээ цонхоор инээвхийлэв.
  
  Хэйден суудлынхаа ар талд байх савыг тогшив. "Биологийн зэвсэг".
  
  "Ммм, тиймээ. Сайн байна."
  
  Тэрээр шалан дээр дарж, жолоогоо эргүүлж, зогсоолын нарийхан зайд машинаа жолоодож, гарц руу яарав. Машин тэгш бус хучилт, урд талын өргөлт, арын хусуур дээр үсэрсэн. Оч нисэв.
  
  Дрейкийн ард Далл салхины шилээр оч гялсхийж, түүнийг хоромхон зуур галд автахыг харав. Тэр аз жаргалтай байгаагүй нь ойлгомжтой.
  
  "Кинелл, Дрейк. Чи үүнд орох гэж оролдсон уу?"
  
  "Зүгээр л жолоодоорой" гэж Хайден хариулав. "Аюулгүй барилга есөн минутын зайтай."
  
  "Тийм ээ, уралдааны зам дээр байж магадгүй" гэж Смит хэлэв. "Гэхдээ энэ бол Даллас, энэ хоёр уралдаанч биш."
  
  "Чи буудмаар байна уу, Ланселот?" Дрейк санаа алдлаа. "Энэ Шведийн дээгүүр авирч, түүнийг аваад яв."
  
  "хамаагүй".
  
  "Та ууртай байна?" Алисиа нэгдэв. "Мэдээж үгүй, Ланселот."
  
  "Бид чадах уу..." гэж Хэйден дахин оролдов.
  
  Лорены дуу хоолой өөрийн эрхгүй дарагдлаа. "Дайсан ойртож байна" гэж тэр хэлээд "Буунд өртөх хэрэггүй, Ланселот."
  
  Дрейк жолооныхоо жолоодлогыг нарийн тааруулж, замын хоёр эгнээ ашиглан жолоодлогыг мэдэгдэхүйц давах боломжгүй болсон. Цагдаагийн машин урд зогсоод бусад жолооч нарыг зам хөндлөн гарахаас сэргийлж байв. Челленджерүүд өндөр барилгуудаар хүрээлэгдсэн уулзварын хажуугаар хурдхан өнгөрөв. Мустанг хагас секундын дараа давхиж, Dodge-ийн арын хаалтыг арай ядан алдсан. Дрэйк арын толинд харахад зөвхөн Далын зангидсан шүдийг л харж байв.
  
  "Одоо би акулд хөөгдөх ямар байдгийг мэдэж байна."
  
  Хаа нэгтээ Орос, Швед, Израйльчуудын үлдсэн хэсэг нь Америкийн хүнсний хангамжийг устгах зорилгоор тусгайлан боловсруулсан биологийн зэвсэг олж авах нэг үүрэгтэй байв.
  
  "Яагаад бид үүнийг устгаж болохгүй гэж?" гэж Кинимака бариулаас барин хэлэв.
  
  "Энэ бол шударга асуулт" гэж Далл тэмдэглэв.
  
  "Тийм байна" гэж Лорен хэлэв. "Гэхдээ надад протоколууд байгаа гэж сая хэлсэн. Процедурууд. Буруу хийвэл та өөрийгөө болон тоо томшгүй олон хүнийг алж болно."
  
  Урдаас огцом эргэлт гарч ирэхэд Дрейк хийгээ суллав. Цагдаа нар дахиад л бусад бүх замыг хааж, машиныг булан тойроод дугуйгаа шидэж, улаан гэрлээр хурдтай давхив. Даль түүнээс хэдхэн метрийн цаана байв. Явган зорчигчид гудамжаар эгнэж, нүдээ баясгаж, дохио зангаагаар зогссон ч цагдаа нар мегафоноор барив. Дрейк зарим нь сонсохгүй байж магадгүй гэдгийг үргэлж сайн мэддэг байсан.
  
  "Цагдаа нар энэ бүхнийг зохицуулж чадахгүй" гэж Хэйден хэлэв. "Залуус аа, удаашруулаарай. Бидэнд таван минут үлдлээ."
  
  Энэ үед хажуугийн гудамжнаас нэгэн пикап машин нисч ирээд, үл тоомсорлож байсан цагдааг мөргөх шахсан. Тэр тэдний зам руу эргэж, дараа нь тэднийг гүйцэв. Йорги аль хэдийн цонхоо унасан байсан бөгөөд Май араас шил хагаллаа.
  
  Мөнгөлөг F-150 маркийн ачааны машин дөхөж ирэхэд хурдтай байлаа. Жолооны ард инээсэн царай тэднийг ширтэж, замаас хоёр дахин их харж байв. Йорги сандал дээрээ налан суув.
  
  "Өө үгүй, үгүй, үгүй. Энэ сайн зүйл биш. Би түүнийг мэднэ. Би түүнийг мэднэ. "
  
  Дрейк хурдан харав. "Миний бодлоор тэр Оросын хүндийн өргөлтийн тамирчин шиг харагдаж байна."
  
  "Тэр Олимпод оролцож байсан" гэж Йорги хэлэв. "Энэ бол түүнийг Оросоос гарч ирсэн хамгийн шилдэг цэргийн нууц алуурчин болохоос өмнө байсан. Тэр бол Ольга."
  
  Явган зорчигчдын бөөгнөрөл хурдтай давхиж буй машинуудын урдуур гарч ирэхэд Дрейк удааширч, ихэнх нь гар утсаа нүднээсээ инч барьжээ.
  
  "Ольга?"
  
  "Тийм ээ, Ольга. Тэр бол домог. Чи түүний тухай хэзээ ч сонсож байгаагүй юу?
  
  "Энэ хүрээнд биш. Үгүй".
  
  Мөнгөлөг F-150 огцом хазайж, Челленджерийнхээ хажууг мөргөв. Тэнэмэл сүргээсээ чөлөөлөгдсөн Дрейк дахин хий гишгэж, урагш ахихад Челленджер сэтгэл хангалуун архиран хариулав. Ольга дахин нэг эргэлт хийж, арын гуравны дөрөвний жигүүрийг онилсон боловч хэд хэдэн инч алджээ. Түүний F-150 нөгөө тал руу шууд Дрейк, Далл хоёрын хооронд гатлав. Швед хүн түүний араас Мустангтайгаа маневрлав.
  
  "Би үүнийг цохиж чадахгүй" гэж тэр хэлэв. "Хэтэрхий эрсдэлтэй."
  
  "Би түүнийг буудаж чадахгүй" гэж Май хэлэв. "Ижил асуудал".
  
  "Тэр яаж зугтана гэж бодож байна?" Кинимака энэ тухай бодлоо.
  
  "Ольга бол ялагдашгүй" гэж Йорги тэдэнд итгүүлэв. "Тэгээд тэр хэзээ ч бүтэлгүйтдэг."
  
  "Энэ бол түүний хувьд гайхалтай" гэж Алисия хэлэв. "Магадгүй та хоёр нэг гудсан дор нуугдаж болно."
  
  Гурван машин урдуур давхиж, бусад машинууд ихээхэн саад болж, явган зорчигчдод цагдаагийн дуут дохионы байнгын гашуун дуугаар анхааруулав. Хэйден зөөврийн компьютерийн дэлгэцэн дээр наасан сууж байхад Дрэйк Хэйдений зааврыг дагалаа.
  
  Дрэйк түүний өмнө маш хол байхыг харав.
  
  "Надтай хамт байгаарай, Дал" гэж тэр хэлэв. - Гичийг булан руу түлхэ.
  
  Тэрээр замын голд чиглэн хурдаа нэмэв. Тэнэсэн машин үнэндээ хажуугийн гудамжнаас гарч эхэлсэн ч хөөцөлдөж яваа жолоочийг хараад зогссон. Дрэйк алхыг доошлуулж, Ольга, Далл хоёрыг араас нь харав. Хөдөлгүүрүүд архирч, дугуй нь архирч эхлэв. Шилэн дэлгүүрийн лангуу, оффисын барилгууд яг л манан дундах шиг л өнгөрөв. Явган зорчигчид гэрэл зураг авахаар зам руу үсрэн гарчээ. Цагдаагийн машин хөөцөлдөж, Ольгатай зэрэгцэн явсан тул Дрэйк хоёр машиныг ар талдаа харуулав.
  
  "Гурван минут" гэж Хэйден хэлэв.
  
  "Буугаа аваарай, хүмүүс ээ" гэж Алисия хэлэв.
  
  "Орос гичий чимээгүйхэн явахгүй гэж найдъя" гэж Кензи хэлэв.
  
  Йорги Дрейкийн хажууд хүчтэй залгилаа.
  
  Дараа нь хамгийн хачирхалтай бөгөөд хамгийн аймшигтай зүйл тохиолдов. Дүрсүүд замын голд гүйж очоод нэг өвдөг сөгдөн гал нээжээ.
  
  Сумнууд Челленджерийн урд талын үзүүрийг сэтэлж, төмрөөр хангинаж, боолтыг цооллоо. Очлуур агаарт нисэв. Дрейк машинаа туйлын шулуун жолоодлоо.
  
  "Ноовгийн тавцанг цохи!" гэж тэр хашгирав.
  
  Илүү олон цохилт. Цагдаа нар буудсан этгээдүүдийг зогсоох гэж явган хүний замаас гүйлдэж байв. Энгийн иргэд халхавчлах гэж ухасхийв. SWAT баг хамгаалалтаа орхин цагдаа нартай хамт гүйж, зэвсгээ онилсон боловч замын нөгөө талд байгаа хүмүүсийг мөргөх магадлалтай байсан тул ашиглаагүй байна.
  
  Дрейкийн салхины шил дэлбэрч, хэлтэрхийнүүд хүрэм, мөр, өвдөг дээр нь унажээ. Сум чихнийх нь баруун талд байрлах толгойны түшлэгийг оносон байна. Yorkshireman ахин хоёр секунд хүлээгээд, шидэгчдийг дахин жагсаахыг зөвшөөрч, дараа нь Челленджерийг маш их хүчээр хазайлгав.
  
  Ольгагийн F-150 онгоцыг галын шугамд үлдээж байна.
  
  Тэр өөрөө жолоогоо мушгиад цагдааг баруун тал руу нь цохисон ч сум нь оносон хэвээр байна. Түүний хажууд сууж байсан хүн гэнэт доголдов; машины салоныг улаанаар дүүргэв. Өөр нэг орос нас барсан, ганц л үлдсэн.
  
  Дал гэнэт галын шууд шугаманд оров.
  
  Гэвч тэр үед буудагчид ойртож буй цагдаа болон SWAT-д анхаарлаа төвлөрүүлж, тэдний хоёр нь л эргэж, халхавчаар гал нээж, зугтахаар бэлджээ. Дрейк олныг цоолсон сумыг хараад, эдгээр хүмүүс, магадгүй израильчууд энгийн иргэдийг үл тоомсорлож байгааг харав.
  
  "Бүх зүйл нь там" гэж тэр хэлэв. "Үүнийг тэвчихгүй."
  
  "Дрейк!" Хэйден анхааруулав. "Хоёр минут".
  
  Май түүний мөрөөр барив. "Үүнийг хийх ёстой."
  
  Дрейк хийн дөрөө гишгэж, машин болон зугтаж буй дайчдын хоорондох газрыг залгив. Ёрги нэг цонхноос, Май нөгөө цонхноос тонгойв. Тэд зэвсгээ онилж, үхсэн шулуун гудамжаар тус бүр гурван удаа буудаж, өөр хүний амь нас эрсдэх магадлалгүй, зугтаж буй хүмүүсийг шидэв.
  
  Дрэйк тэдний биеийг унахаас зайлсхийж огцом хазайлаа.
  
  "Ноовууд."
  
  Арын толинд цагдаа нар тэднийг баривчилжээ. Дараа нь Ольга, Дал хоёр замын голоор уралдан, чадах чинээгээрээ уралдан буцаж ирэв. Ольгагийн машин цусанд будагдсан, салхины шил дутсан, хаалт, хажуу, гэрэл нь хугарч, нэг дугуйнаас резин нь унасан байжээ. Гэхдээ тэр ямар ч байсан хар салхи шиг няцашгүй ирсэн.
  
  "Ерэн секунд" гэж Хайден чангаар уншив.
  
  "Хаана?" - Би асуусан. гэж Дрейк асуув.
  
  Тэр хаягийг нь хашгирав. "Онцгой баруун тийш, дараа нь зүүн тийшээ явбал таны урд зам хааж байгаа барилга байна."
  
  "Өөр тэмдэглэл дээр" гэж Лорен таслав. "Тулааныг орхисон нь израильчууд байсан. Бас уралдана."
  
  "Зөвшөөрөлгүй" гэж Кенси хэлэв. "Миний бодсоноор. Хэрэв манай Засгийн газар оролцсон бол хэзээ ч ийм зүйл тохиолдохгүй байсан."
  
  Дал замаас нүдээ салгасангүй. "Танаас ирсэн зүйл намайг гайхшруулж байна."
  
  "Тийм байх ёсгүй. Би тэднийг харийн нутаг дэвсгэр дээр жүжиглэхгүй, алах, зэрэмдэглэхгүй гэж хэлэхгүй. Найрсаг нутаг дэвсгэр. Тэд ингэж ил задгай хийхгүй гэж би хэлж байна."
  
  "Өө, энэ нь илүү утга учиртай юм."
  
  Дрэйк хурдаа сааруулж, тоормосоо дарж, архирч буй Челленджерийг баруун тийш огцом эргүүлэв. Бараг л алс холын замын хашлагад хүрч ирээд хөдөлгүүрээ асааж, дугуйнууд нь зүтгүүр хайн хашгирахыг сонсов. Эцсийн мөчид тэд хайрга барьж, нулимж, машиныг урагшлуулахад тусалсан. Даль Ольгагийн хамгаалагчийг эргүүлж байхад нь түлхэж чадна гэсэн итгэл найдвар байсан ч орос залуу хэтэрхий ухаантай байсан тул булангийн цохилтыг болгоомжгүй тасдаж, тэргүүллээ. Хогийн сав түүний араас өндөрт эргэлдэж, урд талд нь цохив.
  
  "Гучин секунд" гэж Хайден хэлэв.
  
  Дараа нь бүх зүйл тамд очив.
  
  
  ГУЧИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Ольга бүх зүйлийг эрсдэлд оруулж, Челленджерийн их бие рүү хурдан ойртлоо.
  
  Дрейк зүүн эргэх хурдан ойртож байгааг хараад машинаа эргүүлэхээр бэлдэв.
  
  Сүүлд үлдсэн Швед хүн хаа нэгтээ байгаа болов уу гэсэн түгшүүр энэ бүх хугацаанд оюун санааных нь гүнд эргэлдэж байв. Гэхдээ тэр хэзээ ч гарч ирээгүй.
  
  Одоо ч гэсэн.
  
  Цэрэг аймшигт харцтай автомат буу барьсаар дэлгүүрээс үсрэн бууж, цуст царай нь зовиуртай ярвайв. Тэр өвдөж байсан ч номлолд үлдсэн. Өөр нэг зөвшөөрөлгүй халдлага. Өөр нэг гуравдагч этгээд тусгай хүчний хүмүүсийг ашиглаж байна.
  
  Дрейк тэр даруй хариу үйлдэл үзүүлэв. Ямар сонголтууд байсан бэ? Зүүн жигүүр рүү аюултай хөдөлж, Челленджерийг шинэ нарийхан гудамжинд бүрэн оруулахыг хичээснээр довтолж буй Швед рүү арын хэсгийг шидэж магадгүй юм шиг харагдаж байв. Энэ бол цорын ганц тоглоом байсан бөгөөд тэр хүн үхлийн зэвсэг эзэмшиж байсныг тооцоогүй.
  
  Хэйден, Йорги хоёр машины нөгөө талд сууж байв. Швед хүн хажуу тийшээ урсан өнгөрөхдөө машиныг бүхэлд нь шүрших гэж байгаа юм шиг харагдсан. Түүний хуруу чангарав. Дрейк жолоогоо чанга атгаж, баруун хөлөөрөө хийн дээр яг таарсан хурдаар дарав.
  
  Швед хүн бараг хоосон гал нээсэн - машины сүүл нь түүнийг цохихоос хэдхэн секундын өмнө.
  
  Тэгээд Ольга бүх хүчээрээ дрифт хийж буй Челленджерийг мөргөхөд дэлхий бүхэлдээ галзуурч, орвонгоороо эргэв. Тэр нэг ч удаа удааширсангүй. Тэрээр Dodge-ийн хажуу руу машинаа мөргөж, эргэлдэж, Шведийг дарж, биеийг нь замын хажуу тийш явуулав. Дрейк жолооны хүрднээс шүүрэн авч, машин эргэлдэж байх үед шууд харж чадахгүй байв; хоёр эргэлт хийж, дараа нь тэр өндөр хашлага мөргөж, онхолджээ.
  
  Дэлгүүрийн урд мөргөх хүртлээ тэрээр дээвэр дээр унасан хэвээр гулсаж, бетоныг хусав. Шил хагарч, бороо орж эхлэв. Дрэйк тэнцвэрээ олох гэж тэмцэв. Алисия балмагдаж, Йорги балмагдсан байв.
  
  Ольга тоормосоо дарж, ямар нэгэн байдлаар F-150-г гэнэт зогсоож чадсан.
  
  Дрейк түүнийг хажуугийн толинд харсан. Цонхнууд нь тал бүрээс нь хагарсан ч хагарал нь хэтэрхий жижиг байсан тул хэн ч мөлхөж чадахгүй байв. Тэр Май суудлын бүсээ тайлж хаяхыг сонсов. Тэр түүнийг уян хатан гэдгийг мэдэж байсан ч арын цонхоор багтана гэдэгт итгэсэнгүй. Тэд өөрсдийгөө хамгаалж чадаагүй.
  
  Ольга тэдэн рүү гишгэж, асар том гар, хөл нь ажиллаж, нүүр нь уур хилэнгээр дүүрсэн тул дэлхийг бүхэлд нь галд автуулах болно. Цус түүний царайг бүрхэж, хүзүүнээс нь хуруу руу нь урсаж, шалан дээр дуслаа. Тэр нэг гартаа пулемёт, нөгөө гартаа пуужин харвагч байв. Дрейк шүднийхээ завсар хавчуулсан нөөц сэтгүүл, хажуу талд нь цэргийн ир байхыг харав.
  
  Цоорхойг хааж, тэр уйтгартай байсан. Үхэл рүү ойртож байна. Түүний нүд хэзээ ч анивчдаггүй. Уур, одоо түүний араас машинаас гал гарч, дүрийг нь долоов. Дараа нь Дрейк цэнхэр гялбаа хараад Мустанг ирснийг мэдэв. Тэр Ольга инээж байхыг харав. Тэр багийнхан тэсрэлт хийж нөгөө машинаас үсрэн бууж байхыг харав.
  
  Ольга нэг өвдөг сөгдөн, пуужин харвагчийг асар том мөрөн рүү нь чиглүүлж, дээрээс нь доош харсан Челленджер рүү чиглэв.
  
  Тэр биологийн зэвсгийг устгах уу?
  
  Тэр алдсан. Энэ чөтгөрийн царайны цаана ямар ч оновчтой бодол байхгүй.
  
  Тэд арчаагүй байсан. Арын суудалд сууж байсан эмэгтэйчүүд одоо сэрээд өөрсдийгөө чөлөөлж, маневр хийх зай олохыг хичээв. Тэд юу болохыг хараагүй бөгөөд Дрейк тэдэнд хэлээгүй. Тэд энэ талаар юу ч хийх боломжгүй байсан.
  
  Ольга гохыг нь татан пуужин асав.
  
  Найзууд, гэр бүл, бид ийм л байна ...
  
  Торстен Дал аймшигт хуц шиг замаа гаргажээ; хамаг хурдаараа гүйж байгаад араас Ольга мөргөв. Пуужин харвах төхөөрөмж гулсаж, сум нь хазайж, өөр зам дагуу харвасан. Ольга хөдөлсөнгүй тул Даль өөрөө нөхцөл байдлыг аварч, амьдралынхаа хамгийн хүчтэй цочролыг амссан байх ёстой.
  
  Швед хүн дэлхийн хамгийн бат бөх тоосгон хана руу толгойгоо чиглэн гүйв.
  
  Даль нуруун дээрээ унасан хамар нь хугарч ухаангүй байжээ.
  
  Ольга галзуу шведийг даллаж, гайхалтай дайралтыг анзаарсангүй. Тэр шинэ уул шиг босч, пуужин харвагчийг газар шидээд, нэг гараараа пулемётыг дээш өргөхөд доороос цус дусаж, шалыг цацав.
  
  Дрэйк энэ бүхнийг хараад эргэлдээд Йоргийг түлхэж, дараа нь Хэйденийг гаргав. Толгой нь эргэлдэж байсан ч Алисиагийн нүдийг булаасан.
  
  "Бид зүгээр үү?" Тэр ямар нэг зүйл буруу байгааг мэдэж байсан.
  
  "Би дөнгөж сая Дал Ольгаг хамаг хүчээрээ цохиж, ухаан алдаж ухарсныг харсан, тэр бараг анзаарсангүй."
  
  Алисиа арайхийн амьсгалж чадсангүй. "Ноов. Би".
  
  "Одоо тэр пулемёттой."
  
  Хэйден чөлөөлөгдсөн. Май түүний араас үсэрч, жижиг завсарыг шахав. Дрэйк эргэн тойрон эргэж, орон зайн жижиг цонхоор шахах гэж оролдсон ч толинд харав. Ольга буугаа тэгшлээд дахин инээж, сул гараа өргөөд амнаасаа шүдээ сугалж аваад газар шидэв. Энэ үед Далын бусад багийнхан хүрч ирэв.
  
  Тэдний нэг нь Мано Кинимака байв.
  
  Хавай хүн жинхэнэ утгаараа хөлөө газраас холдуулж, гараа сунган, хүний сум, булчин, ясыг нурааж байсан бөмбөгийг бүрэн хурдтайгаар хөөргөв. Тэр Ольгагийн мөрөн дээр яг таг цохиж, Даллаас илүү чанга шахав. Ольга зургаан фут урагш гүйсэн нь өөрөө гайхамшиг байв.
  
  Кинимака урдуур эргэлдэн Оростой нүүр тулав.
  
  Пулемёт шалан дээр унав.
  
  Дрейк түүний уруулыг уншив.
  
  "Чи өвдөг сөгдөх хэрэгтэй, бяцхан хүн."
  
  Кинимака Дрейкийн бодож байснаас ч илүү хурдан Ольга овсгоотойгоор бултсан хадланчинг савлав. Дараа нь түүний нударга Маногийн бөөр рүү гүн цохиж, Хавай өвдөг дээрээ сөхрөн, амьсгал хураахад хүргэв.
  
  Кензи, Смит хоёр тулалдааны талбарт хүрч ирэв. Дрэйк энэ нь хангалттай биш гэсэн мэдрэмжийг тайлж чадсангүй.
  
  Гэдсээс нь мах тасартал, аарцагны яс нь шарчигттал бужигналаа. Тэр машинаас гарч ирээд шинэхэн цусыг үл тоомсорлов. Хэйденээс бусад бүх хүмүүст дохио өгөөд, эргэн тойронд нь дуут дохио дуугарч, анивчсан цэнхэр гэрлүүд түүний харааны талбайг дүүргэж, хүмүүс, цагдаа, цэргүүдийн архирах чимээ агаарт дүүрэхэд тэрээр тулаан руу доголж эхлэв.
  
  Тэр гудамжаар гүйсээр Ольга руу ойртлоо. Смитийг гэдсэнд нь буудаж байхад орос хүн үл тоосон; тэр Кензигийн үснээс бариад хажуу тийш шидэв. Хүрэн хялгас оросын гарт атгасан хэвээр үлдсэн бөгөөд Кензи цочирдон эргэлдэж, суваг руу өнхрүүлэн махыг нь хуулж авав. Дараа нь Ольга гараа Смитийн бугуйн дээр цохиж, бууг газар унагаж, цэрэг хашгирахад хүргэв.
  
  "Чи над руу буудаж байна уу? Би чиний гарыг урж, цуст үзүүрээр чинь багалзуурдах болно."
  
  Дрейк хүчээ цуглуулан араас нь цохиж, бөөр, цээж рүү гурван удаа цохив. Тэр буугаа ашиглах байсан ч ослоор алдсан. Ольга дайралтыг анзаарсангүй. Яг л модны их биеийг мөргөж байгаа юм шиг. Тэр эргэн тойрноо харан өөрт хэрэг болох зэвсэг хайлаа.
  
  Тэр харсан.
  
  Май гүйж, араас нь Алисия, дараа нь даавуу шиг цагаан Йорги гүйв. Дрейк пуужин харвагчийг аваад толгой дээрээ өргөөд Оросын нуруун дээр бүх хүчээрээ буулгав.
  
  Энэ удаад тэр хөдөлсөн.
  
  Асар том уул нэг өвдөг дээрээ нурж унахад Кинимака хажуу тийшээ үсрэв. Сэлбэг сэтгүүл шүднээс нь унав. Түүний бүснээс RPG унасан. Дрейк хүндээр амьсгалж зэвсгээ унагав.
  
  Ольга босож, эргэж хараад инээмсэглэв. "Чамайг бетонон дээр хог болтол би чамайг гишгэнэ."
  
  Дрэйк ганхсаар холдов. Ольгагийн цохилт түүний гуяыг илэн, биеийнх нь нэг үзүүрээс нөгөө рүү нь өвдөлтийн дэлбэрэлт үүсгэв. Алисия усанд орсон боловч агаарт шидэгдэж, Кензи рүү цохив. Кинимака толгойгоо цохиход түүнийг шууд өгзөг рүүгээ чиглүүлэв. Смит бие рүүгээ тоо томшгүй олон цохиулж, дараа нь хоолой, хамар руугаа гурван цохилт хийснээр Ольга тэсэлгүй инээв.
  
  "Өө, хонгор минь, цэр арилгахад тусалсанд баярлалаа. Дахиад нэгийг гуйя."
  
  Тэр Смитийн цохилтод нүүрээ ил гаргав.
  
  Алисиа Кензид босоход тусалсан. Цагдаа нар тэдэн рүү гүйж байв. Дрейк тэднийг хол байгаасай гэж хүсэхээс өөр аргагүй. Энэ нь цусны урсгал болж магадгүй юм. Тэр босохыг хичээж, нэг хөл дээрээ амжилтанд хүрсэн.
  
  Ольга Смитийн хоолойноос бариад хажуу тийш шидэв. Кинимака одоо Ольгагийн хөлд байгаа асар том толгойгоо сэгсэрч, бүдүүн гуяндаа хагас арван гайхалтай цохилт хийв.
  
  Тэр Кинимакаг толгой руу нь цохиж унагав. Чих, баруун нүднээс нь цус урсаж, духан дээр нь тоо томшгүй олон зүслэг, хөхөрсөн байсан ч тэр Дрейкийн дараагийн дайралтыг няцааж, түүнийг буцааж унагав. Смит түүнийг буудсан гэдсэнд нь нүх нээгдэж, Дрейк энэ нь түүнийг зогсоох арга байж чадах болов уу гэж бодов.
  
  Мэй Ольгагийн анхаарлыг татав. "Намайг хараач" гэж тэр хэлэв. "Намайг хардаа. Би хэзээ ч ялагдаж байгаагүй."
  
  Ашиг сонирхлын илэрхийлэл цуст уурхайг дайран өнгөрөв. "Гэхдээ чи миний хөлсний булчирхайн нэг нь биш. Та супер охин уу? Гайхалтай эмэгтэй? Скарлетт Йоханссен?
  
  "Би бол Май Китано."
  
  Ольга эвгүйхэн урагшилж, Смит болон ойртож буй Алисия хоёрыг түлхэн түлхэв. Май доош тонгойв. Ольга уушиглав. Май хол, алс хол бүжиглэж, дараа нь Ольгагийн баруун мөр рүү заалаа.
  
  "Би чамайг сатааруулж байх хооронд миний найз Ёрги чамайг устгах болно."
  
  Ольга гайхалтай хурдан эргэж харав. "Юу..."
  
  Йорги пуужин харвагчийг мөрөндөө зүүж, сүүлчийн гранатаа зөв байрлуулсан эсэхийг шалгаад Ольгагийн бие рүү шууд бууджээ.
  
  Дрейк нугалав.
  
  
  ГУЧИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  SPEAR баг дараа нь алга болсон. Биологийн зэвсгийг хүлээлгэн өгсний дараа тэднийг хэргийн газраас холдуулж, ер бусын нам гүм хотын төвөөр дамжин Холбооны мөрдөх товчооны хөдөө орон нутаг дахь хамгийн найдвартай байшинд хүргэв. Аюулгүй байдлын үүднээс заавал жижиг байсан ч өөрийн гэсэн байшин, жүчээ, шүртэй ранчо байсан. Тэд адууг хууран мэхлэхийн тулд, ранчны гарыг сургахын тулд хадгалдаг байсан ч тэр бас Холбооны байгууллагад ажилладаг байв.
  
  Багийнхан аюулгүй байшинд ирсэндээ үнэхээр их баяртай байсан бөгөөд хуваагдан өөр өрөөнүүдийн хаалгыг хаасандаа бүр ч их баяртай байв. Хүний хувьд тэд зодуулсан, ядарсан, зодуулсан, хөхөрсөн, цус алдсан.
  
  Цус нь бүгдийг нь шингээсэн, хөхөрсөн, үсэрхэг байсан. Ухаан алдаагүй хүмүүс тэгсэн ч болоосой гэж бодсон; мөн үүнийг хийсэн хүмүүс тусалж чадаагүйдээ харамсдаг. Дрейк, Алисиа хоёр өрөөндөө орж хувцсаа тайлаад шууд шүршүүрт оров. Халуун усны урсгал нь цуснаас илүүг угаахад тусалсан. Дрэйк Алисиа, Алисиа гар нь хэтэрхий хөхөрсөн газар Дрейкэд тусалсан.
  
  Багийнхан эвдэрсэнгүй, гэхдээ бага зэрэг дарагдсан.
  
  "Чамайг хөлөөс чинь унагаж чадах хүн үргэлж байдаг" гэж Дрейк ус хүчтэй цохиход амьсгаадан хэлэв.
  
  "Би мэднэ". Алисиа алга руугаа атга шингэн саван асгав. "Чи Даль түүнээс үсэрч байхыг харсан уу?"
  
  Дрейк ханиалгаж эхлэв. "Өө, үгүй ээ, гуйя. Намайг битгий Инээлгэ. Гуйя".
  
  Дрэйк саяхан харсан зүйлийнхээ дараа хошин шогийн инээдийг маш хурдан олж мэдсэн нь түүнд сонин санагдсангүй. Энэ хүн гэмтэл, сэтгэлийн шаналал, үхэл, хүчирхийллийг даван туулахаар бэлтгэгдсэн цэрэг байсан; Тэрээр амьдралынхаа ихэнх хугацаанд үүнийг хийдэг байсан ч цэргүүд өөрөөр даван туулсан. Ийм арга замуудын нэг нь хамт ажиллагсадтайгаа нөхөрлөлийг хадгалах явдал байв; бусад нь аливаа зүйлийг үргэлж сайн талаас нь харах ёстой байв.
  
  Боломжтой үед. Цэргийг хүртэл өвдөг сөхрүүлсэн нөхцөл байдал бий.
  
  Одоо ижил даавуугаар зүсэгдсэн Алисия Кинимаки асар том Ольгатай хийсэн тулааныг санав. "Хараал ид, Годзиллагийн хүүхэд Годзиллатай адил байсан. Цуст Мано шархадахаас илүү цочирдсон."
  
  "Тэр толгойгоо цохих нь гарцаагүй." Дрейк инээмсэглэв.
  
  "Үгүй!" Алисиа инээж, тэд өвдөлтөөсөө ангижрахыг хүсч хэсэг хугацаанд хамтдаа тансаглав.
  
  Дараа нь Дрейк шүршүүрээс гарч, ванны даавууг шидээд унтлагын өрөөнд буцаж ирэв. Бодит бус мэдрэмж түүнийг цохив. Нэг цагийн өмнө тэд тамын яг төвд байсан бөгөөд амьдралынхаа хамгийн хүнд хэцүү, цуст тулалдааны нэгэнд умбаж байсан бол одоо тэд Техас дахь ранчо дээр өөрсдийгөө угааж, харуулуудаар хүрээлэгдсэн байв.
  
  Дараа нь юу юм?
  
  За сайн тал нь үндсэн дөрвөн чиглэлийн гуравт нь ялалт байгуулсан. Мөн дөрвөн морьтны гурав нь. Тушаал нь дөрвөн зэвсгийг нуусан байсан тул Дрейкийн бага зэрэг зөрчилтэй, бүдэг бадаг, тодорхой бус тоогоор зөвхөн нэг л зэвсэг үлджээ. Тэр өөрийгөө шоолон инээв.
  
  Хараал ид, би үүнийг зөв хийсэн гэж найдаж байна.
  
  Араас нь хөлийн чимээ сонсогдон эргэж харав.
  
  Алисиа бүрэн нүцгэн, шүршүүрийн усаар гялалзсан байдалтай зогсож, үс нь хөхөрсөн мөрөндөө наалдсан байв. Дрэйк ширтээд даалгавраа мартав.
  
  "Хараал ид" гэж тэр хэлэв. "Тиймээс та хоёрыг харах сайхан үе байдаг."
  
  Тэр алхаж ирээд алчуурыг нь тайллаа. "Бидэнд цаг байгаа гэж бодож байна уу?"
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж тэр инээмсэглэн хэлэв. "Энэ нь их цаг хугацаа шаарддаггүй".
  
  
  * * *
  
  
  Хожим нь, биендээ хөхөрсөн байгааг олж мэдээд Дрейк, Алисия хоёр шинэхэн хувцас өмсөж, том гал тогооны өрөөнд оров. Дрейк тэд яагаад гал тогооны өрөө сонгосон талаар сайн мэдэхгүй байв; Энэ нь байгалийн уулзалтын газар шиг санагдав. Жаргаж буй нарны налуу туяа панорам цонхоор нэвтэрч, модон шал, гал тогооны хэрэгсэлд алтан өнгө өгчээ. Өрөө дулаахан, шинэхэн шатаасан талхны үнэр ханхална. Дрейк баарны сандал дээр суугаад тайвширлаа.
  
  "Би энд нэг сар байж болно."
  
  "Өөр морьтон" гэж Алисия хэлэв. "Тэгээд бид завсарлага авах уу?"
  
  "Бид үүнийг хийж чадах уу? "Хайрын завсарлага ав" гэдэг үгийн төгсгөл шиг сонсогдохгүй байна гэж хэлэх гэсэн юм.
  
  "За, бид Кроуд хариулах ёстой" гэж тэр мөрөө хавчин, "Перугийн талаар. Мөн Смит асуудалтай байж магадгүй юм. Манай гэр бүлийн хэн нэгэн хүнд хэцүү үед бид номлолд явах ёсгүй."
  
  Дрейк толгой дохив. "Тиймээ, би зөвшөөрч. Дараа нь SEAL Team 7 байна."
  
  "Хэзээ нэгэн цагт" гэж Алисия санаа алдаад, хажуугийн тавцан дээр суугаад, "бидний амралт ирнэ."
  
  "Хөөе, муур юу авчирсныг хараач!" - Дрейк Далийг хараад хашгирав.
  
  Швед хүн хаалгаар болгоомжтой алхав. "Тэнэг новш, би алхах гэж оролдож байна, гэхдээ бүх зүйл миний нүдний өмнө хоёр дахин их байна."
  
  "Чи алхах нь хэцүү гэж бодож байна уу?" Дрейк хэлэв. "Чи үерхэхийг хүсч байна уу?"
  
  Далл баарны сандал руу тэмтэрч ирэв. "Хэн нэгэн надад ундаа авчир."
  
  Алисия усны савыг түүн рүү түлхэв. "Би явж дахиад жаахан авъя."
  
  Дрейк найз руугаа санаа зовсон харцаар харав. "Чи эцсээ хүртэл хүлээх үү, найз минь?"
  
  "Үнэнийг хэлэхэд, энэ нь минут тутамд сайжирч байна."
  
  "Өө, учир нь би Ольгатай хэрэлдэж байхдаа чамайг яаж сууж байсныг санаж байна."
  
  "Зов, Дрейк. Би үүнийг хэзээ ч санахыг хүсэхгүй байна."
  
  Дрейк инээв. "Бид чамд үүнийг мартахыг зөвшөөрөх юм шиг."
  
  Багийн бусад гишүүд бага багаар ирж, хорин минутын дараа бүгд бааранд сууж кофе, ус, жимс, гахайн утсан мах, мөн тоолж чадахааргүй олон шарх авч байв. Кинимака хэнийг ч харсангүй, Смит баруун гартаа юу ч барьж чадсангүй. Йорги маш их сэтгэлээр унасан байв. Кенси гомдоллохоо зогсоож чадсангүй. Зөвхөн Мэй, Лорен, Хэйден нар өөрсдөө юм шиг санагддаг.
  
  "Чи мэднэ" гэж Хэйден хэлэв. "Бид бүгд хамтдаа үүнийг даван туулсандаа баяртай байна. Энэ нь хамаагүй муу байж болох байсан. Атропин ажлаа хийсэн. Ямар нэгэн сөрөг нөлөө бий юу, залуус аа?"
  
  Йорги, Смит, Кензи нар нүдээ анив. Кенси тэдний өмнөөс үг хэлэв. "Би Ольга үр нөлөөг давсан гэж бодож байна."
  
  Хэйден инээмсэглэв. "За, учир нь бид хараахан дуусаагүй байна. Форт Силл, Даллас руу зочлоогүй багууд сүүлчийн сэжүүр хайж байв. Аз болоход Вашингтоны судалгааны төв болон NSA гол тоглогчдыг хянаж чадсан."
  
  "SAS?" - гэж Дрэйк санал болгов.
  
  "За, Британичууд, тийм ээ. Тэдний араас Хятад болон Францаас үлдсэн бүх улсууд дагах болно..."
  
  "SEAL Team 7?" гэж Далл асуув.
  
  "Үл мэдэгдэх, зарлаагүй, зөвшөөрөлгүй" гэж Хайден хэлэв. "Кроугийн хэлснээр."
  
  "Батлан хамгаалахын сайдаас ч өндөр бүтэц бий" гэж Кинимака хэлэв.
  
  "Ерөнхийлөгч Коберн биднийг хатаах гэж өлгөхгүй" гэж Дрейк эсэргүүцэв. "Тэр далайн хавны талаар юу ч мэдэхгүй гэдэгт би итгэх ёстой."
  
  "Би зөвшөөрч байна" гэж Хайден хэлэв. "Хэрээгээс илүү өндөр амьтад байдаг гэдэгтэй би Манотой санал нийлж байгаа ч түүнээс илүү зальтай амьтан бий. Хажуу тийш, гэнэтийн байдлаар ирж, танд сонголт багатай болгодог. Бидний мэдэж байгаагаас илүү их зүйл болж байгаа гэдэгт би итгэх ёстой."
  
  "Энэ нь бидний асуудалд тус болохгүй." Смит инээж, аягатай сүүгээ өргөх гэж зүтгэв.
  
  "Зөв". Хэйден атга жимс аваад өөрийгөө тав тухтай болгов. "Тиймээс энэ муу ээжийг дуусгах тал дээр анхаарч, гэртээ харьцгаая. Бид хамгийн том, шилдэг баг хэвээр байна. Одоо ч гэсэн британичууд зөвхөн нэг өдрийн эхлэлийг тавьсан. Хятадууд ч гэсэн. Одоо бусад бүх хүмүүсээс зөвхөн францчууд л сэргэсэн бололтой. Тэд үлдсэн цорын ганц эх хувьтай холбогдохын тулд өөр гурван хүний бүрэлдэхүүнтэй багийг илгээсэн."
  
  "Тусгай ажиллагааны хүчний тулалдаанд ч мөн адил" гэж Далл хэлэв. "Бид дээд талд байна."
  
  "Тийм ээ, гэхдээ энэ нь хамааралтай байх магадлал багатай. Бас худлаа. Бид элсэн цөлд хөтлөлцөөд эсвэл хамт байгаа юм биш."
  
  "Энэ бол ширүүн, урьдчилан тааварлашгүй тулаан" гэж Далл хэлэв. "Энэ бол бодитой юм."
  
  Хэйден толгой дохин хурдан үргэлжлүүлэв. "Захиалгын текстийг товчлон хүргэе. "Дэлхийн дөрвөн өнцөгт бид Дөрвөн морьтонг олж, эцсийн шүүлтийн зарлигийн төлөвлөгөөг тэдэнд тавив. Шүүлтийн загалмайтны аян дайн ба түүний үр дагаврыг даван туулж чадсан хүмүүс дээд эрхийг хаанчлах болно. Хэрэв та үүнийг уншиж байгаа бол бид төөрсөн тул анхааралтай уншиж, дагаж мөрдөөрэй. Бидний сүүлийн жилүүд дайн, байлдан дагуулалт, өлсгөлөн, үхэл гэсэн дэлхийн хувьсгалын сүүлчийн дөрвөн зэвсгийг цуглуулахад зарцуулагдсан. Нэгдсэн, тэд бүх засгийн газрыг устгаж, шинэ ирээдүйг нээх болно. Бэлэн байх. Тэднийг ол. Дэлхийн дөрвөн өнцөгт аялаарай. Стратегийн эцэг, дараа нь Хаганы амрах газрыг олох; урьд өмнө нь амьдарч байсан хамгийн муу Энэтхэг, дараа нь Бурханы ташуур. Гэхдээ бүх зүйл харагдаж байгаа шигээ байдаггүй. Бид 1960 онд Хаганыг барьж дуусгаад таван жилийн дараа очиж, авсанд нь байлдан дагуулалт хийсэн. Бид жинхэнэ Эцсийн шүүлтийг хамгаалдаг Цуурхайг олсон. Мөн цорын ганц алах код нь Морьтон гарч ирэх үед юм. Эцэгийн ясанд таних тэмдэг байхгүй. Энэтхэгчүүд зэвсгээр хүрээлэгдсэн байдаг. Эцсийн шүүлтийн дэг журам одоо чамаар дамжин оршин тогтнож, мөнхөд ноёрхох болно."
  
  Тэр яриагаа дуусгаад нэг балгав.
  
  "Бүх зүйл сайхан байна? Энэ нь одоо илүү утга учиртай гэж бодож байна. Захиалга үхсэн, аль хэдийн алга болсон, гэхдээ үүнд тэдний жижиг хэсэг байсаар байна. Магадгүй мэнгэ. Ганц бие. Магадгүй өөр зүйл. Гэхдээ Даллас дахь лабораторийг хакердах, тусгай хүчнийг бүхэлд нь гаргахад хангалттай сайн учраас бид үүнийг дутуу үнэлж болохгүй."
  
  Дрэйк гараа даллахад тэр зогсов. "Тийм үү?"
  
  "Чи түүний хувьд хаана байх нь дээр вэ гэдгийг мэдэх үү?" - гэж тэр асуув. "Вашингтон дахь судалгааны төв дотор. Эсвэл NSA-д ажилладаг."
  
  Хэйден нүдээ томрууллаа. "Хараал ид, энэ үнэхээр сайн санаа байна. Би энэ талаар бодож үзье." Тэр шилэн аяганаас хар кофе асгав.
  
  "Цаг хугацаа хурдан өнгөрч байна, найзууд аа" гэж Май хэлэв.
  
  "Тиймээ би чамтай хамт байна." Хэйден амаа чихэв. "Тэгээд текстэд дүн шинжилгээ хийцгээе: дэлхийн сүүлчийн булан бол Европ юм. Бид үхлийн морьтон бөгөөд эцсийн шүүлтийг хамгаалдаг Бурханы ташуурдын булшийг олох ёстой. Тэдний хамгийн муу нь. Морьтон гарч ирэхэд алах код байсан уу? Би үүнийг хараахан ойлгохгүй байна, уучлаарай."
  
  "Сэтгүүлч байгууллага үүнийг хэсэг хугацаанд хийсэн гэж бодож байна уу?" гэж Йорги хэлэв.
  
  Одоо асар том хөргөгчийг налан зогсож байсан Лорен үг хэлэв. "Мэдээж байна. Эртний удирдагчид нэгэн удаа түүний тулалдаж, алсан Ромчууд "Бурханы туг" хэмээх эргэлзээтэй цолыг өгч байсан.Тэрээр 406-453 онд амьдарч байхдаа зэрлэг ноёдын дундаас хамгийн амжилттай нь байж, зүүн болон баруун Ромын эзэнт гүрнийг довтолж байжээ. Ромын хамгийн аймшигт дайсан байсан бөгөөд нэгэнтээ: "Намайг өнгөрсөн газарт дахин өвс ургахгүй" гэж хэлсэн байдаг.
  
  "Өөр нэг алдартай эртний олноор хөнөөсөн хүн" гэж Далл хэлэв.
  
  "Хүннү Аттила" гэж Лорен "434 онд дүүгээ алж Хүннүгийн цорын ганц захирагч болсон. Түүхч Эдвард Гиббоны хэлснээр, ширүүн ширүүн харцаараа алдартай Аттила нүдээ эргэлдүүлэн "өөрийн өдөөсөн аймшигт аймшигт байдалд таашаал авч байгаа юм шиг" байдгаараа алдартай байсан.Түүнчлэн тэрээр Ромын дайны бурхан Ангараг гаригийн жинхэнэ сэлмийг гартаа атгадаг гэж мэдэгджээ. Энэ нь Ромын тулааны талбарт ямар айдсыг төрүүлэх байсныг төсөөлж болно."
  
  "Бид үүнийг авсан" гэж Дрейк хэлэв. "Аттила бол чиний аль талд байгаагаас чинь шалтгаалж муу хүү эсвэл сайн хүү байсан. Түүхийн номыг хэн бичсэн. Тэр яаж, хаана үхсэн бэ?
  
  "Хэд хэдэн зөрчилтэй мэдээллүүд түүнийг хэрхэн нас барсныг дүрсэлсэн байдаг. Хамраас цус алдахаас эхлээд шинэхэн эхнэрийнхээ гарт хутга хүртлээ. Түүний цогцсыг олоод хүмүүс Хүннү нарын ёс заншлаар толгойн үсийг нь урж, нүүрэндээ гүн жигшүүрт шарх үлдээжээ. Аттила ийм аймшигт дайсан байсан тул бурхдаас түүний үхлийн тухай мэдээг гайхалтай гэнэтийн бэлэг болгон хүлээн авсан гэж ярьдаг. Ерөөл. Түүний цогцсыг өргөн уудам талын голд, торгон майхны дотор тавьж, хүн бүхэн харж, биширч байв. Овгуудын шилдэг морьтнууд түүдэг галын эргэн тойронд явж, түүний агуу эр зоригийн тухай түүхийг ярьж өгдөг байв. Энэ бол агуу үхэл байсан. Түүний булшин дээр баяр тэмдэглэсэн тухай өгүүлдэг." Лаурен цагдаа түүний чихэнд шивнэсэн холбогдох санаануудыг үргэлжлүүлэн давтав. Чанга яригч суурилуулах нь утгагүй байсан.
  
  "Түүнд гурван бунхан байсан тул тэд түүний булшнуудыг алт, мөнгө, төмрөөр лацдав. Мөн тэд эдгээр гурван материал нь бүх хаадын хамгийн агууд тохирсон гэдэгт итгэдэг байв. Мэдээж зэвсэг, эд баялаг, ховор эрдэнийн чулуунууд нэмэгдсэн. Мөн заншлын дагуу тэд булшных нь байршлыг нууцлахын тулд түүний булшин дээр ажиллаж байсан бүх хүмүүсийг устгасан бололтой."
  
  Алисия ширээнд сууж байсан хүмүүс рүү эргэн тойрон харав. "Та нарын нэг нь үхнэ" гэж тэр хэлэв. "Чамайг оршуулахыг надаас битгий гуй. Гайхалтай боломж биш."
  
  "Атиллагийн булш бол түүхэн дэх хамгийн их алдагдсан оршуулгын газруудын нэг гэдгийг сонсоод та нар гунигтай бас баярлах болно. Мэдээжийн хэрэг, хэд хэдэн жилийн өмнө Лестерийн автомашины зогсоолоос олдсон хаан III Ричардын цогцос олдсон хэвээр байгаа гэдэгт бид итгэдэг. Магадгүй Клеопатра? Сэр Фрэнсис Дрейк? Моцарт уу? Ямар ч байсан Аттилагийн хувьд Хүннүгийн инженерүүд Тиса голын гол гол гольдролыг ширгээхэд хангалттай урт урсгалыг өөрчилсөн гэж үздэг. Аттилаг тэнд өөрийн гайхамшигтай, үнэлж баршгүй гурвалсан авсдаа оршуулжээ. Тиссаг суллаж, Аттилаг үүрд нуусан."
  
  Энэ үед тэд ойртож буй нисдэг тэрэгний чимээг сонсов. Хэйден өрөөг тойруулан харав.
  
  "Хөвгүүд, охид оо, та нарыг өөр тулалдаанд бэлэн байгаа гэж найдаж байна, учир нь энэ нь дуусаагүй байна."
  
  Дрейк өвдөж буй булчингаа сунгав. Дал мөрөн дээрээ толгойгоо байлгахыг хичээв. Кэнси нурууных нь зураасанд хүрэхэд нүд ирмэв.
  
  "Шударга байхын тулд" гэж Дрейк хэлэв. "Би энд уйдсан хэвээр байсан."
  
  Хэйден инээмсэглэв. Даль чадах чинээгээрээ толгой дохив. Мэй аль хэдийн хөл дээрээ боссон байв. Лорен хаалга руу чиглэв.
  
  "Алив" гэж тэр хэлэв. "Тэд замдаа бидэнд илүү дэлгэрэнгүй мэдээлэл өгөх болно."
  
  "Европ уу?" гэж Йорги асуув.
  
  "Тийм ээ. Мөн сүүлчийн үхлийн морьтны төлөө."
  
  Алисия баарны сандлаас үсрэв. "Гайхалтай сайхан яриа" гэж тэр ёжтой хэлэв. "Чамаас харахад миний хөлийн хуруу хүртэл чичирч эхэлж байгаа нь үнэхээр сэтгэл хөдөлгөм сонсогдож байна."
  
  
  ГУЧИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Өөр нэг нислэг, тэнгэрийн хаяанд өөр тулаан. Дрейк тухтай сандал дээр суугаад, Лаурен Хүннүгийн Аттилагийн хэргийн талаар Колумбийн дүүргийн шийдвэр, дүгнэлтийг хэрхэн хэлж байгааг сонсов. Багийнхан янз бүрийн байрлалд сууж, чадах бүхнээ авч, саяхан нэрлэгдсэн "Ольгагийн хэрэг"-ийн өвдөлтийг үл тоомсорлохыг хичээв.
  
  "Аттилагийн булш түүхэнд үлдлээ" гэж Лорен дүгнэв. "Хэд хэдэн хуурамч нээлт байсан ч хэзээ ч олдоогүй. "Тэгэхээр чи таталцлын аномалийн талаар сонссон уу?"
  
  Дал эргэж харав. "Энэ нэр томъёо нь хэд хэдэн утгатай."
  
  "За, энэ бол бидний санаа юм. Саяхан эрдэмтэд туйлын мөсөн бүрхүүлийн дор булагдсан асар том, нууцлаг аномали илрүүлжээ. Та үүнийг мэдсэн үү? Энэ нь асар том хэмжээтэй - 151 миль өргөн, бараг мянган метр гүн. НАСА-гийн хиймэл дагуулууд илрүүлсэн бөгөөд энэ нь таталцлын гажиг байсан тул эргэн тойрон дахь өөрчлөлтүүд нь тогоонд асар том биет байгааг харуулж байна. Одоо зэрлэг онолыг эс тооцвол энэ объект таталцлын аномали юм. Энэ нь буруу байрлалтай, эргэн тойронд байгаа бүх зүйл шиг хөдөлдөггүй, тиймээс хүчирхэг радараар илрүүлдэг."
  
  "Та газар руу нэвтэрч буй радарын тухай ярьж байна" гэж Далл хэлэв. "Миний хуучин мэргэжил."
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Чи итгэлтэй байна уу? Би тахианы үдэшлэг дээр эрэгтэй стриптиз гэж бодсон. Тэд чамайг Бүжиглэж буй Викинг гэж дуудсан."
  
  Дал түүнийг ядраалаа. "Үүнийг боль".
  
  Алисиа над руу бөхийв. "Тэр зэвүүн юм шиг байна" гэж тэр театраар шивнэв.
  
  "Сэжиггүй хөгшин авгайг сөхөх нь танд үүнийг хийх болно."
  
  Гайхалтай нь Смитийн нүдэнд нулимс цийлэгнэв. "Би хэлэх ёстой" гэж тэр амьсгаадан, "Би хэзээ ч хэн нэгнийг трамплингүй хүнээс хүчтэй цохиж байхыг харж байгаагүй." Тэр тайвшрахыг хичээн нүүрээ нуув.
  
  Кинимака түүний мөрөн дээр алгадав. "Ахаа, чи зүгээр үү? Би чамайг инээж байхыг хэзээ ч харж байгаагүй, залуу минь. Энэ хачирхалтай".
  
  Лорен хөндлөнгөөс оролцож, Швед хүнийг улам тохуурхахаас аварсан. "GPR, гэхдээ эрчимтэй хэмжээнд. Google газрын зураг дээр Антарктид гэдэг хачирхалтай зүйл байгааг хэлэх гэсэн юм. Та үүнийг зөөврийн компьютерээсээ харж болно. Гэхдээ Аттилагийн булш шиг жижиг зүйл олдох уу? Үүнд НАСА-гийн эзэмшиж байгааг ч хүлээн зөвшөөрөөгүй байгаа машин, программ хангамжийг ашиглах нь үүнд хамаарна."
  
  "Тэд хиймэл дагуул ашиглаж байна уу?" гэж Йорги асуув.
  
  "Өө тийм, бүх сайхан үндэстнүүд ийм байдаг."
  
  "Хятад, Их Британи, Франц зэрэг орно." Дрейк тэдний өрсөлдөгчдийн жагсаалтыг заалаа.
  
  "Мэдээж. Хятадууд сансраас түүний машинд сууж буй хүнийг таньж, түүний үзэж буй интернет сайтуудыг шалгаж, идэж буй сэндвичнийх нь агуулгыг ангилж чаддаг байжээ. Ямар ч эрэгтэй. Бараг хаана ч байсан."
  
  "Зөвхөн эрчүүд үү?" гэж Кензи асуув. "Эсвэл эмэгтэйчүүд ч гэсэн?"
  
  Лорен инээгээд, "Миний чихэнд нэг хүн үүнийг дамжуулж байна. Тэр эмэгтэйчүүдийг хараахан нээж амжаагүй байгаа юм шиг жаахан залуу сонсогдож байна."
  
  Дрейк дэлхийн гурав, дөрөв дэх хязгаар болох Америк, Европ хоёрын хооронд нисдэг тэрэг огтолж байгааг сонсов.
  
  "За яахав, ямар ч байсан..." Лорен нүд ирмэв. "Хэрэв бид Пискарагийн бараг мэддэггүй газарзүйн байршлыг нэгтгэвэл, нэг бичвэрт Аттилагийн алдартай ордон нь Дунай ба Тиса мөрний хооронд, Карпатын толгод, Унгарын дээд тал болон зэргэлдээх Зазберины тэгш тал дээр байрладаг байсан гэжээ. Илүү ойлгомжгүй хэсэг нь Аттилагийн булш түүний ордны эсрэг талд байсан гэж хэлдэг."
  
  "Гэхдээ голын дор булсан" гэж Май хэлэв.
  
  "Тийм ээ, Тиса нь Унгарыг хойд зүгээс урагш гаталж, Дунай мөрний асар том цутгал юм. Голын зам манай эрдэмтдэд тус болно. Тэдний геофизикийн технологи ашиглан хийсэн судалгаа нь хиймэл дагуул, соронзон, MAG болон газрын нэвтрэлтийн радарыг нэгтгэнэ гэж найдаж байна. Соронзон судалгааг сонгосон гажигийн GPR профайлаар нөхдөг. Мөн голын гольдролыг өөрчилсөн эсэхийг харж болно гэсэн" гэв. Тэр мөрөө хавчив. "Бид компьютер харж байгаад шийдвэр гаргах ёстой мянга, мянган зургийн тухай ярьж байна."
  
  "За, бид Унгар руу явах гэж байна." Алисия толгой өвдөж байгаа мэт дүр үзүүлэв. "Зүгээр л хэлчих."
  
  Багийнхан түрэмгийлсэн хамтрагчид нь яаж байгаа бол гэж гайхан буцав.
  
  
  * * *
  
  
  Унгар, Дунай, Тиса зэрэг нь шөнөдөө Европын бусад орнууд шиг хар бараан мэт харагддаг байсан ч яг одоо энд илүү үймээн самуунтай байгааг Дрейк мэдэж байв. Дөрвөн морьтны хамгийн хүчирхэг нь - Үхэл тэнд хэвтэж байсан бөгөөд түүнийг олсон хүмүүс дэлхийн ирээдүйг тодорхойлж магадгүй юм.
  
  Багийнхан газардаж, дахин хөөрч, дахин газардаж, дараа нь асар том, тусгалгүй фургон машинд суун аяллынхаа эцсийн шатыг дуусгав. Тооцоологч нар хараахан юу ч тооцоолоогүй, талбайнууд нь том, зорилтот хэсэг нь жижиг, хуучирсан, доройтож болзошгүйг дурдахгүй. Тус тушаал хэрхэн бие даан ажиллаж байсныг олж мэдэх нь сайхан байх байсан ч олон арван жилийн өмнө тэдний гэнэтийн аллага нь ямар ч ухралтыг зогсоосон юм.
  
  Тал тал дээр буудаллаж, гадаа харуул тавьж, дотор нь суурьшжээ. Хүчтэй салхи үлээж, майхнууд сэгсрэв; Тэдний сүүлийн хэдэн өдрийн турш хийсэн бүхний сюрреал бодит байдал нь шингэх гэж оролдсоор байв.
  
  Унгарын толгодын дунд буудаллаад бид үнэхээр энд байна уу? Дрэйк энэ тухай бодлоо. Эсвэл Ольга биднийг зодсон хэвээр байна уу?
  
  Майхны цэцэглэж буй зотон үнэнийг хэлж, хажууд нь эргэлдэж буй дүрс хэлэв. Унтлагын цүнхэндээ ороосон Алисия зөвхөн нүд нь л харагдана.
  
  "Хүйтэн байна уу, хайраа?"
  
  "Тийм ээ, нааш ир, намайг дулаацуулаарай."
  
  "Гуйя" гэж Далл Дрейкийн хөлийн урд хаа нэгтээгээс "Өнөөдөр биш" гэж хэлэв.
  
  "Би зөвшөөрч байна" гэж зүүн талаас Кензи хэлэв. "Толгой чинь өвдөж байна гэж хэлээрэй. Тэр хаана байсныг хэн мэдэх вэ? Өвчин эмгэгийн тоо гэх мэт."
  
  "Тэгэхээр дөрвүүлгийн тухай асуудал байхгүй юу?"
  
  Майхны үүдэнд зогсож байсан Май "Тийм байна" гэж нэмж хэлэв. "Ялангуяа бид тавуулаа болохоор."
  
  "Галзуу, би чамайг энд байсныг мартчихаж, Спрайт. Тэд биднийг бүгдийг нэг хараал идсэн майханд түгжсэн гэдэгт би одоо ч итгэж чадахгүй байна."
  
  "Би тал газар унтахыг илүүд үздэг" гэж Дал босож хэлэв. "Тэгвэл би унтчихаж магадгүй."
  
  Дрейк Жоанна руу залгах боломжийг ашиглан Швед хүний гарц руу чиглэхийг ажиглав. Тэдний харилцаа агаарт хэвээр байсан ч хэн нэгэн байнгын шийдвэр гаргах өдөр удахгүй ирнэ.
  
  Үүр цайж, Вашингтоны мэргэжилтнүүд хагас арван сайтыг санал болгов. Багийнхан хуваагдан ухаж эхлэв, тэдний толгой, зүрх сэтгэлээс гайхамшигт ландшафтуудыг шидэж эхлэв: Тисагийн гялалзсан цэнхэр могой, заримдаа өргөн, заримдаа хачирхалтай нарийхан, Карпатын өвслөг толгод, эцэс төгсгөлгүй цэлмэг тэнгэр. Өргөн уудам орон зайд сэвэлзэх сэрүүн салхи нь ядаргаа тайлж, хөхрөлтийг тайвшруулав. Дрейк болон бусад хүмүүс дайснуудаа хаана байгааг байнга гайхдаг байв. Англи, Хятад, Франц. Хаана? Хамгийн ойрын толгод дээр үү? Хяналт шалгалтын өчүүхэн ч гэсэн сэжүүрийг хэн ч харж байгаагүй. Бусад багууд бууж өгсөн юм шиг.
  
  Дрейк нэг удаа "Чиний энгийн дурсгалын агнуур биш" гэж хэлсэн. "Би цаашид хаана хүрэхээ мэдэхгүй байна."
  
  "Би зөвшөөрч байна" гэж Далл хэлэв. "Нэг агшинд бид бүгд тэмцэлдэж, дараа нь бүх зүйл амархан. Гэсэн хэдий ч үүнээс ч дор байж болох байсан."
  
  Эхний өдөр хурдан өнгөрч, дараа нь хоёр дахь өдөр. Тэд юу ч олсонгүй. Бороо орж эхлэв, дараа нь нар харав. Багийнхан ээлжлэн амарч, дараа нь хэдэн хөлсний ажилчдыг хэсэг хугацаанд хөнгөвчлөхийг зөвшөөрөв. Ойролцоох тосгоноос англи хэл мэддэггүй эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс томилогдов. Нэгэн өдөр Алисиа газарт нүх, магадгүй хуучин хонгил олсон боловч эрэл хайгуул нь мухардалд ороход түүний сэтгэл догдлон алга болов.
  
  "Ашиггүй" гэж тэр хэлэв. "Бид түүнээс нэг метрийн зайд байж болох ч түүнийг олж чадахгүй байна."
  
  "Энэ олон жилийн турш яаж анзаарагдаагүй гэж та бодож байна вэ?"
  
  Тэд ямар нэг зүйлийг ойлгохгүй байгаа гэдэгт Далл толгойгоо маажиж байв. "Энэ миний хэлний үзүүр дээр байна" гэж тэр нэг бус удаа давтав.
  
  Дрэйк өөрийгөө барьж чадсангүй. "Та Ольга гэсэн үг, тийм үү? Энэ бол маш богино туршлага байсан, анд минь."
  
  гэж Далль архирав, хайсаар л байна.
  
  Дахиад шөнө бас хэдэн цаг майханд. Эдгээр үдшүүдийн хамгийн хурцадмал үе бол Дрэйк Уэббийн мэдэгдэл, түүний өв залгамжлал, мэдээллийн нууц хадгалалтын талаар ярьж эхэлсэн үе байв.
  
  "Бид дараагийн удаад үүнд анхаарлаа хандуулах хэрэгтэй. Түүний цуглуулсан нууцууд нь сүйрүүлж магадгүй юм. Гайхалтай".
  
  "Хэний төлөө?" гэж Дал хэлэв. "Бидний эсрэг байсан хүмүүс тийм ч муу байгаагүй."
  
  "Бид хараахан мэдэхгүй байгаа нэгийг эс тооцвол" гэж Май хэлэв.
  
  "Хараал ид, үнэхээр үү? Би мартчихаж. Аль нь вэ?"
  
  Япон эмэгтэй дуугаа намсгаж чимээгүйхэн ярив. "Та нарын нэг нь үхэж байна."
  
  Удаан, зовиуртай мөчид нам гүм болов.
  
  Алисия эвдэв. "Дрейктэй санал нийлэх хэрэгтэй. Энэ нь зөвхөн бидэнд хамаарахгүй. Уэбб бол мөшгих мэргэжилтэн, их баян бөгс амьтан байсан. Тэр хүн болгонд шороотой байсан байх."
  
  Хуурамч дохиоллын улмаас тэд майхнаас яаран гарч, эртний булшны нуранги, элсэн дунд газар, шаварт унажээ. Тэднийг ихэд бухимдуулж, энэ нь Атиллагийнх биш болох нь тодорхой болов. Наад зах нь тэдний хэлж чадахаар болоогүй.
  
  Дараа нь майханд тэд бодолдоо буцаж ирэв.
  
  "Харьцах зүйл маш их байна" гэж Хайден хэлэв. "Магадгүй Уэббийн нуугдаж буй газрыг хайж, дараа нь олж мэдсэн зүйл маань биднийг ирэх зүйлээс хамгаалж магадгүй юм."
  
  "Иошуа Перуд нас барсан уу? Бидний дуулгаваргүй байдал? Эргэлзээтэй шүүлт, тодорхойгүй оосор уу? Бид хэн нэгэнд хариулах ёстой. Ганцхан нэр зүүхээс зайлсхийж болно. Гэхдээ гурав уу? Дөрөв үү? Хүмүүс ээ, манай үнэт цаас улаан өнгөтэй байгаа бөгөөд би хэт их зарлага гаргах гэсэнгүй."
  
  "Тиймээс SEAL Team 7?" гэж Далл асуув.
  
  "Магадгүй" гэж Хэйден бувтнав. "Хэн мэдэх вэ? Гэвч хэрэв тэд бидэн рүү өрөөсгөл байдлаар дайрвал би харьцангуй хүчээр хариу цохилт өгөх болно гэдгээ бурханд тангараглая. Тиймээс та бүгдэд ийм байх болно. Энэ бол захиалга юм."
  
  Дахиад нэг өдөр ирж ан үргэлжилсээр. Бороо орох нь тэдний хүчин чармайлтад саад болж байв. Вашингтоны судалгааны төв дахин долоон сайт нийт хорин гурван сайттай буцаж ирэв. Тэдний ихэнх нь хоосон орон зай эсвэл хуучин суурь, хуучирсан барилга байгууламж, өөдөс болон хувирсан араг яснаас өөр юу ч авчирсангүй. Дахиад нэг өдрийн ихэнх хугацаа өнгөрч, SPEAR багийнхны сэтгэл санаа унасан.
  
  "Бид зөв газартаа байна уу?" гэж Кензи асуув. "Би Унгарыг хэлж байна. Аттилагийн ордны эсрэг талд. Энэ хүн хэдэн жилийн өмнө төрсөн бэ? Нэг мянга зургаан зуун жилийн өмнө тийм үү? Энэ юу вэ? Жеронимогоос арван дөрвөн зууны өмнө. Магадгүй Аттила бол буруу "гай гамшиг" юм. Католик сүм олон хүнийг шошгосон байх."
  
  "Бид олон янзын гажиг олдог" гэж Кинимака хэлэв. "Тэд маш олон байгаа бөгөөд тэдгээрийн аль нь ч зөв биш."
  
  Дал түүн рүү ширтэв. "Бид хайлтаа нарийсгах арга зам хэрэгтэй байна."
  
  Үргэлж сэтгэлгээний төвд залгагддаг Лорен өөр тийшээ харав. "Тийм ээ, тэд хэлдэг. Тийм ээ."
  
  Салхи Шведийн үсийг зөөлхөн хийсгэсэн ч царай нь үл тоомсорлосон хэвээр байв. "Надаа юу ч байхгүй".
  
  "Магадгүй бид Аттилаг дахин нэг харах хэрэгтэй болов уу?" Мэй санал болгосон. "Түүний намтарт ямар нэгэн зүйл бий юу?"
  
  Лорен Вашингтоны гэмт бүлэглэлд үүнийг анхаарч үзээрэй гэж хэлсэн. Багийнхан амарч, унтаж, алдаа хайж, олоогүй бөгөөд дахин хоёр хуурамч дохиололд оролцсон.
  
  Эцэст нь Дрейк багаа цуглуулав. "Бид үүнийг бүтэлгүйтэл гэж нэрлэх хэрэгтэй гэж бодож байна, хүмүүс ээ. Захиалга нь тэд үүнийг олсон гэж хэлсэн, магадгүй & # 184; гэхдээ бид чадахгүй бол бусад улс орнууд ч чадахгүй. Магадгүй дөрөв дэх Морьтон оршуулсан газраа орхисон нь дээр байх. Хэрэв тэр хэвээрээ байвал."
  
  "Магадгүй булш дээрэмдсэн байж магадгүй" гэж Хэйден гараа дэлгэн, "оршуулсаны дараахан хэлэв. Гэхдээ дараа нь мэдээжийн хэрэг, дурсгалууд илрэх байсан. Даавуу. Сэлэм. Эрдэнийн чулуу. Бусад байгууллагууд."
  
  "Тийм хүчирхэг зэвсгийг тэнд үлдээнэ гэдэг хэцүү" гэж Кензи хоосон царай гарган хэлэв. "Миний засгийн газар тэгэхгүй гэдгийг би мэдэж байна. Тэд хэзээ ч хайлтаа зогсоохгүй."
  
  Дрэйк зөвшөөрч толгой дохив. "Үнэн, гэхдээ бидэнд өөр хямрал нүүрлэх нь дамжиггүй. Бид энд үүрд үлдэх боломжгүй."
  
  "Тэд Перуд ижил зүйлийг хэлсэн" гэж Смит хэлэв.
  
  Дрейк Лорен руу толгой дохив. "Тэдэнд бидэнд өгөх зүйл байгаа юу?"
  
  "Өөр боломжит найман сайтыг эс тооцвол хараахан болоогүй байна. Үзүүлэлтүүд ижил хэвээр байна. Ямар ч хэцүү зүйл байхгүй."
  
  "Гэхдээ энэ нь яг бидний хайж байгаа зүйл биш гэж үү?" гэж Дал маш чимээгүй хэлэв.
  
  Хэйден санаа алдлаа. "Би энэ хүн рүү утасдаж, нарийн бичгийн даргатай холбогдох ёстой гэж бодож байна. Бид илүү дээр..."
  
  "Болгоомжтой байгаарай" гэж Алисия анхааруулав. "Магадгүй энэ бол далайн хавуудын хүлээж байгаа дохио байх."
  
  Хэйден чимээгүй болж, нүдэнд нь эргэлзээ төрж байв.
  
  Даль эцэст нь тэдний анхаарлыг татав. "Газар нэвтэрч буй радар" гэж тэр хэлэв. "Таталцал, соронзон гэх мэт аномали хайдаг. Мэдээжийн хэрэг, тэр маш эртний гараг тул маш их зүйлийг олдог. Гэхдээ бид хайлтаа багасгаж чадна. Бид чадна. Өө хараал ид, бид яаж ийм тэнэг байж чадав аа?"
  
  Дрейк Алисиагийн санаа зовсон харцыг хуваалцжээ. "Чи зүгээр үү найзаа? Чи хулгайлах гэж оролдсон Ольгагийнхаа үр дагаврыг одоо болтол мэдрэхгүй байгаа биз дээ?"
  
  "Би зүгээр. Би урьдын адил төгс байна. Сонсооч - бурхадын булш олсон тэнэгүүдийг санаж байна уу?
  
  Дрейкийн царай одоо ноцтой болсон. "Энэ бол бид байсан, Торстен. За, бидний ихэнх нь."
  
  "Би мэднэ. Бид Один, түүнчлэн Тор, Зевс, Локи нарын ясыг олсон." Тэр завсарлага хийв. "Афродита, Ангараг болон бусад олон. За, тэдний зэвсэг, хуяг юугаар хийгдсэн бэ? Тэдний зарим эрдэнийн чулуу?"
  
  "Хожим нь бидэнд өөр номлолд тусалсан үл мэдэгдэх бодис" гэж Дрейк хэлэв.
  
  "Тиймээ." Дал инээхээ зогсоож чадсангүй. "Атиллатай хамт хэний сэлэм оршуулсан бэ?"
  
  Лорен түүн рүү үсрэв. "Ангараг!" - гэж тэр хашгирав. "Ромын дайны бурхан Аттилаг скифчүүдийн дундуур илдээрээ цоо хатгав. Үүнийг Ариун дайны сэлэм гэж нэрлэдэг байв. Гэхдээ энэ үнэхээр Ангараг гарагийн өөрийн гараар ирсэн бол..."
  
  "Та тухайн элементийг хайж олохын тулд газар нэвтрэх радарыг дахин тохируулж болно" гэж Далл хэлэв. "Бас энэ гайхалтай ховор элемент."
  
  "Бас тэсрэлт!" Дрейк түүн рүү толгой дохив. "Ийм энгийн. Галзуу Швед эргэж ирлээ."
  
  Алисия бухимдсан хэвээр байв. "Чи энэ талаар хэд хоногийн өмнө бодож чадахгүй байсан юм уу, хараал идээрэй?"
  
  
  ГУЧИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дахиад найман цагийн дараа тэд бэлэн боллоо. DC-ийн баг бурхдын анхны булшнаас үлдсэн зүйлийг судалж байгаа Исландын археологийн нэгжтэй холбоо барьсны дараа газар нэвтрэх радарыг дахин ажиллуулав. Энэ нь үргэлж Одинд буцаж ирдэг гэж Дрейк хүлээж байхдаа бодлоо. Исландчууд олдворын ихэнх нарийн ширийн зүйл болон бүх дээжийг хадгалсан нь тодорхой байна. Ховор элементийн талаарх мэдээллийг Вашингтон руу илгээх нь хэдхэн минутын асуудал байв.
  
  Наад зах нь тэд ингэж хэлсэн гэж Дрэйк хожим нь төсөөлжээ. Хэрэв Америкчуудад энэ бичиг баримт байхгүй байсан бол тэр цочирдох байсан.
  
  Туршилт хийж, дараа нь халуун дохио илгээсэн. Тэдний аль хэдийн тойрон алхаж байсан газар дээр нь пин хийж, Ангараг гарагийн эртний сэлэм газрын зураг дээр тодорхой цэг болжээ.
  
  "Тийм байна" гэж Май хэлэв. "Хүннү Аттилагийн булш".
  
  Малтлага эрчимтэй эхэлсэн. Тосгоныхон нэгэнт ухсан нүхээ өргөтгөж эхлэв. Тэд сэлэмтэй зэрэгцэн орших хоосон орон зайд хүрэхээсээ өмнө тосгоныхныг төлж, тэднийг явахыг хараад сэтгэлээр унасан дүр үзүүлэв.
  
  "Үүний нөгөө тал нь соёлын асар том олдвор" гэж Май хэлэв.
  
  "Бид одоо энэ талаар санаа зовох хэрэггүй" гэж Хэйден хэлэв. "Энэ бол үхлийн зэвсэг. Бид ямар нэгэн зүйл зарлахаас өмнө үүнийг саармагжуулах ёстой."
  
  Смит, Йорги, Кинимака хоёр үсрэн орж ирээд газар руу дайрав. Алисия Кензи хоёр завшааныг ашиглаад түүнийг "зэвүүн өгзөг"-ээс эхлээд "Галзуу залхуу" хүртэл дууддаг байсан ч Даль жаахан уйтгартай харагдав.
  
  Хоосон зай руу ороход удаан хугацаа зарцуулсангүй.
  
  Гурвалын зөрүүг ихэсгэхийг Дрейк харав. Май, Алисиа нар сэмхэн гүйх гэж буй урт өвсөнд гэнэтийн зүйл байгаа эсэхийг шалгахын тулд талбайг сканнерав. Лорен нүхэнд ойр байх болно; хоёр эмэгтэй болон доорх хүмүүсийн хоорондох харааны шугам.
  
  "Бид хэр хол уруудаж байгаагаа мэдэхгүйгээс хойш харилцаа холбоо ашиггүй байж магадгүй" гэж Дрейк хэлэв. Гэхдээ бид үүнийг олж мэдсэнээрээ тоглоно гэж бодож байна."
  
  "Бидэнд хайрцаг л хэрэгтэй" гэж Хайден баталжээ. "Бид юу ч юм уу, хэн нэгнийг ширтээд цаг үрдэггүй. Та санал нийлж байна уу?"
  
  Тэд толгой дохив. Йорги түрүүлж явсан бөгөөд багийн хамгийн уян хатан нь байв. Дараа нь толгойн шархтай хэвээр байгаа Кинимака, араас нь Смит ирэв. Дрейк нүх рүү үсрэн оров, араас нь Хэйден, Далл нар оров. Швед хүн үүдэнд үлдэх ёстой байв. Дрейк тэгш бус газар доогуур орж, харанхуй хонгилд оров. Нэг минут мөлхөж, хананы хооронд шахагдсан нь багийн зүүн тийш эргэлдсэн илүү өргөн хоосон орон зайд хүргэв. Йорги сэлмээ зөөврийн навигатортой холбож, тэд хоёрын хоорондох зайг хэдэн минут тутамд дуудаж байв.
  
  Дрейк гар чийдэнгээ тогтвортой барьж, урд талынхтай холболоо. Гарц хэзээ ч хазайсангүй, харин тэд сэлэмний амрах газрыг тойрон эргэлдэж, тэднээс аажмаар холдов.
  
  Йорги урд зогсов. "Бид эвдэх хэрэгтэй байж магадгүй."
  
  Дрэйк тангараглав. "Энэ бол хатуу чулуу. Тэнд нэвтрэхийн тулд бидэнд том тоног төхөөрөмж хэрэгтэй болно. Чи түүнийг ямар тарган болохыг харж байна уу?"
  
  Йорги сэтгэл хангалуун бус дуу гаргав. "Энэ хэсгийн өргөнөөс хоёр дахин их."
  
  "Тэгээд сэлэм?" - Би асуусан.
  
  "Зөвхөн нөгөө талд."
  
  Дрэйк тэдэнтэй тоглож байгаа мэт тод сэтгэгдэл төрүүлжээ. Хуучин бурхад дахиад л хөгжилдөж байна. Заримдаа тэд түүнийг бүхэлд нь дагаж, нэг эсвэл өөр адал явдалд чирч, заримдаа өөрсдийгөө таниулахын тулд буцаж ирдэг юм шиг санагддаг.
  
  Яг одоогийнх шиг.
  
  Тэр шийдвэрээ гаргасан. "Үргэлжлүүл" гэж тэр хэлэв. "Бид энэ хэсэг хаашаа хөтөлж байгааг харах хэрэгтэй."
  
  "За, өмнө нь нэг гажиг байна" гэж Йорги хариу илгээв. "Үл мэдэгдэх том хэлбэр."
  
  Алисиагийн хоолой холбоо тогтоогчоор хангинав. "Хөдөлж байна уу?"
  
  Дрэйк хошин шогийн муухай өнгө аясыг мэддэг байв. "Үүнийг боль".
  
  "Тэр хэдэн хөлтэй вэ?"
  
  "Алисиа!"
  
  Газар доор байгаа хүмүүс бүгд гар буугаа гаргаж ирэв. Дрэйк урагшаа харахын тулд хүзүүгээ зангидах гэсэн боловч Кинимака түүний харцыг хаажээ. Түүний хийж чадсан цорын ганц зүйл бол толгойнхоо оройг хонгил руу цохих явдал байв.
  
  Агаарт шигших тоос. Дрэйк хөлөрч, шинэхэн хөхөрсөн нь цохилж байв. Баг аль болох хурдан мөлхөж байв. Йорги тэднийг дагуулан удаан тохойг тойруулав. Тэгэхэд л орос залуу зогсов.
  
  "Өө! Надад ямар нэг зүйл байна" гэж хэлэв.
  
  "Юу?" - Би асуусан. Хэд хэдэн дуу хоолой сонсогдов.
  
  "Хүлээгээрэй. Чи надтай хамт энд ирж болно."
  
  Удалгүй Дрэйк тохойг тойроод гарцны хажуу тал нь өргөжиж, найман тохой өндөр, хүнийхээс дөрөв дахин өргөн чулуун нуман хаалга болон хувирсныг харав. Энэ нь бор өнгөтэй, гөлгөр бөгөөд хаданд зүсэгдсэн нарийн нүх, хаалга шиг жижигхэн орцны дээгүүр боссон байв.
  
  Дрейк энэ нүхний хар бараан руу харав. "Тиймээс тэд Аттилаг энд үүрд үлдэхийн тулд чулууг бага зэрэг ухсан юм болов уу?"
  
  "Гэхдээ бидний дээгүүр гол байхгүй" гэж Йорги хэлэв. "Энэ миний санаанд байсан."
  
  "Голын урсгал жил ирэх тусам өөрчлөгддөг" гэж Хайден хэлэв. "Тисза нэг удаа ийм замаар урсаж байсан эсэхийг одоогоор бид хэлж чадахгүй. Ямартай ч урд зүгт хэдхэн метрийн зайтай байна" гэв.
  
  Дрейк харанхуй руу алхав. "Би тоглоомонд оролцож байна. Бид харах уу?
  
  Йорги үсрэн босоод урд байрлалаа хадгаллаа. Эхэндээ шинэ хаалга нь зүгээр л хар бараан өнгөтэй байсан ч ойртож, гар чийдэнгээ гэрэлтүүлэхэд нөгөө талд нь том өрөөний дохио харагдав. Өрөө нь тоосны тоосонцор дүүрэн, туйлын нам гүм, голд нь өвдөг хүртлэх тавцантай, зохистой хоолны өрөөнөөс томгүй байв.
  
  Суурин дээр чулуун авс байсан.
  
  "Итгэмээргүй" гэж Йорги амьсгалав.
  
  "Та Аттилаг тэнд байгаа гэж бодож байна уу?" гэж Кензи асуув.
  
  "Сэлэм бол миний бодлоор." Йорги газар нэвтэрч буй радараа шалгав. "Ингэж хэлж байна."
  
  "Бид номлолдоо хэвээр байна." Хэйден авс руу ч харсангүй. Тэрээр хүйсийн талаар суралцах завгүй байв. "Тэгээд яг тэнд байна уу? Тэгээд л болоо".
  
  Дрейк түүний зааж буй газар руу харав. Багийнхан үүдний нуман хаалгаар явж, өрөөнд бүрэн оров. Тавган дээр нь одонгийн тамгатай танил модон хайрцаг авсны ёроолд зогсож байв. Хэйден түүн рүү алхлаа.
  
  "Бэлтгэлтэй байгаарай" гэж тэр Лорен руу мессежээр хэлэв. "Бид замдаа явж байна. Вашингтонд бид сүүлчийн хайрцгийг олсон гэж хэлээрэй."
  
  "Чи үүнийг нээсэн үү?"
  
  "Сөрөг. Би энд тийм ч сайн санаа биш гэж бодож байна. Бид оргилд гарах хүртэл хүлээх болно."
  
  Дрейк авс руу ширтэв. Иогчин улам ойртлоо. Кензи индэр дээр гарч доош харав.
  
  "Надад туслах хүн байна уу?"
  
  "Одоо биш" гэж Хэйден хэлэв. "Бид явах ёстой".
  
  "Яагаад?" Кензи илүү том хэвээр байв. "Энд байгаа бусад багууд шиг биш. Хоромхон зуур өөртэйгөө хамт байх сайхан байна, тийм үү? Хэн нэгэн намайг саатуулах гэж оролдохгүй байгаа нь сайхан өөрчлөлт" гэж хэлжээ.
  
  Дрейк харилцаа холбоог асаасан. "Дал? Чи новш юм."
  
  "Юу?"
  
  Кензи санаа алдлаа. "Энэ бол зүгээр л чулуун таг."
  
  Дрэйк түүнийг эрдэнэсийн төлөө шуналтай, үнэт эдлэлийн хууль бус наймаачин гэж харсан. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь хэзээ ч буурахгүй. Энэ нь түүний нэг хэсэг байсан. Тэр Хэйдэн рүү толгой дохив.
  
  "Бид чамайг гүйцэх болно. Би амалж байна".
  
  Тэр суудлын нөгөө тал руу гүйж очоод чулууг шүүрч аваад татав.
  
  Хэйден бунхнаас яаран гарч, Ёрги, Кинимака хоёр араас нь дагалаа. Смит хаалганы дэргэд зогсов. Дрейк Хүннү Аттилагийн булшнаас эрдэнэс олдохыг ажиглав.
  
  Гар чийдэнгийн гэрэлд нүд нь сохорсон; гялалзсан ногоон ба улаан, индранил цэнхэр, тод шар; солонгын сүүдэр, гялалзсан, бараг мянган жилийн дараа анх удаа чөлөөтэй. Энэ нүүдлээр баялаг хөдөлж, сэлэм эвдэрсэн. Бусад ир гялсхийв. Хүзүүний зүүлт, шагай, бугуйвчнууд овоолон хэвтэж байв.
  
  Энэ бүхний доор Аттилагийн цогцос хэдэн хувцсанд ороосон хэвээр байв. Дрэйк ингэж итгэсэн. Энэ газрыг булшны дээрэмчид хэзээ ч илрүүлээгүй; иймээс эд баялаг байгаа. Нацистуудад энэ нь зөвхөн томоохон төлөвлөгөөндөө хэрэгтэй байсан бөгөөд дурсгалт олдвор руу анхаарлаа хандуулах нь зөвхөн тэдний анхаарлыг татах болно. Амьсгаагаа даран тэр холбоочин руу үсрэв.
  
  "Лорен" гэж тэр шивнэв. "Чи энэ бүгдийг хамгаалах хүн хөлслөх хэрэгтэй. Та зүгээр л үүнийг хийх хэрэгтэй. Энэ... итгэмээргүй. Цорын ганц зүйл бол..." Тэр хайсаар хэсэг зогсов.
  
  "Энэ юу вэ?" - Би асуусан.
  
  "Энд сэлэм алга. Ангараг гаригийн сэлэм алга болсон байна."
  
  Лорен амьсгалаа гаргалаа. "Өө үгүй ээ, энэ сайн биш байна."
  
  Дрэйкийн царай чангарав. "Бидний туулсан бүх зүйлийн дараа" гэж тэр хэлэв. "Би үүнийг сайн мэднэ."
  
  Кенси инээв. Дрейк эргэж харав. "Ангараг гарагийн сэлэм энд байна."
  
  "Хараал ид, чи сайн байна. Реликийн хууль бус наймаачин, эзэн хулгайч. Чи яг миний хамрын доороос хулгайлсан шүү дээ." Тэр ширтэв. "Гайхалтай".
  
  "Чи юу ч авч чадахгүй." Тэр түүнийг үнэт чулуутай зүйл гаргаж ирэхийг харав. "Гэхдээ би чамайг хамгийн үнэ цэнэтэй бараа авахаар очно гэдэгт итгэж байна."
  
  "Атиллагаас илүү юу?"
  
  "Тийм ээ, мэдээж. Та үүнийг авч болно. Гэхдээ юу ч хийсэн сэлмээ өөртөө үлдээгээрэй."
  
  Кензи инээгээд гараа салгаж, үнэт эрдэнэсээ үлдээсэн ч сэлмээ хадгалав. "Одоо би бүгдийг харлаа" гэж тэр зарим нэг хүндэтгэлтэйгээр хэлэв. "Бид явж болно."
  
  Дрейк түүнийг дотоод хүслээ илэрхийлж, түүнийг биелүүлэхэд нь тусалсанд баяртай байв. "Тэгвэл зүгээр. Үхлийн морьтон гэж юу байдгийг харцгаая."
  
  
  ГУЧИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Нарны шууд тусгалд өвдөг сөгдөн SPEAR багийнхан Эцсийн шүүлтийн зарлигийн эцсийн хайрцгийг шалгаж үзэв.
  
  Алисиа, Май хоёр хил рүү ойртоход Кинимака зөвшөөрлийг хүлээж байв, одоо тэнгэрийн хаяанд найрсаг нисдэг тэрэгнүүд харагдах болно. Хайден Кинимакаг заалаа.
  
  "Сайн байгаарай, Мано. Компани ирэхээс өмнө бид дотор нь юу байгааг харах ёстой; найз эсвэл дайсан."
  
  Хавайн эр толгой дохин түгжээг нь дарав. Тагийг нь өргөхөд Дрейк урагш бөхийж, Далтай толгойгоо цохив.
  
  - Новш! - гэж тэр хашгирч, нүдээ анив.
  
  "Энэ чиний үнсэлцэх оролдлого байсан уу, Йорки?"
  
  "Хэрвээ чи миний нүүр рүү толгойгоо цохих тэр сэвсгэр шүүрээ дахин нэг удаа түлхвэл би чамайг үнсэх болно. Цуст Йоркшир үнсэлт."
  
  Мэдээжийн хэрэг хэн ч түүнийг сонссонгүй. Тэд бүгд шинэ илчлэлт дээр анхаарлаа төвлөрүүлжээ.
  
  Хэйден дотогшоо шагайж, Кенсиг тонгойлгон харав. "Шээит" гэж тэр хайхрамжгүй хэлэв. "Би ийм болно гэж төсөөлж ч байгаагүй."
  
  "Би ч бас". Мэй зогсож байв.
  
  "Жинхэнэ эцсийн шүүлт" гэж Лорен хэлээд текстийг дахин уншив. "Хамгийн муу нь."
  
  "За, би та нарын тухай мэдэхгүй байна" гэж Алисия бувтнав. "Гэхдээ миний дотор харж байгаа зүйл бол новшийн цаас юм. Миний худалдааны жагсаалт шиг санагдаж байна."
  
  Май эргэж харав. "Ямар нэгэн байдлаар би чамайг супермаркет дотор төсөөлж чадахгүй байна."
  
  Алисия нүд ирмэв. "Ганцхан удаа. Энэ бүх тэрэг, хонгилын хаалт, сонголтууд намайг замаасаа холдууллаа." Тэрээр ойртож буй довтолгооны нисдэг тэргийг тэсэн ядан судалж байв. "Энэ нь хамаагүй дээр".
  
  Кинимака хайрцаг руу гараа сунган нэг цаас гаргаж ирэн бүх хүмүүст харагдуулахаар өргөв. "Энэ бол зүгээр л тоо юм."
  
  "Санамсаргүй" гэж Смит хэлэв.
  
  Дрейк уурлав. "Тэгэхээр эцсийн шүүлтийн зарлиг биднийг олон зуун жилийн турш нуусан булшнаас цаас олохоор дэлхийн талыг тойрох гэж илгээсэн юм уу? Хэрэв бид бурхдын булшны талаар туршлагагүй бол хэзээ ч олдохгүй газар байсан болов уу? Би энийг ойлгохгүй байна ".
  
  "Нацистууд эртний дурсгалт зүйлс, эрдэнэсийн анчид байсан" гэж Кензи хэлэв. "Тэдний саяхан туйлын мөсөн доор олдсон гайхалтай массын талаар та мэдэх үү? Зарим нь үүнийг нацистын бааз гэж хэлдэг. Тэд үнэт эдлэлээс эхлээд гүйлгэж, уран зураг хүртэл бүгдийг нь дээрэмджээ. Тэд зомби бүтээхийг оролдож, мөнх амьдралыг эрэлхийлж, аюултай эрэл хайгуулд олон мянган хүнээ алдсан. Хэрэв тэд эд баялгийг хулгайлахын оронд Хүннү Аттилагийн булшинд үлдээхийг сонгосон бол үүнд аймшигтай шалтгаан бий."
  
  Лорен чих рүүгээ заалаа. "Колумбийн дүүрэг юу болохыг мэдэхийг хүсч байна."
  
  Хайден үүнийг Кинимакигаас авсан. "Залуус аа, энэ бол нэлээд зузаан, хоёр талдаа урагдсан хуучин тэмдэглэлийн цаас юм. Энэ нь шарласан бөгөөд нэлээд эмзэг харагдаж байна. Тэгэхээр голд нь зөвхөн тооноос бүрдсэн бичгийн мөр бий" гэсэн юм. Тэр уншаад: "483794311656..." Тэр амьсгаа авав. "Энэ бүгд биш ..."
  
  "Гек хүний нойтон мөрөөдөл." Алисия санаа алдлаа. "Гэхдээ бид яах ёстой юм бэ?"
  
  "Эндээс зайл" гэж Дрэйк хэлээд нисдэг тэрэгнүүд буухад бослоо. "Хүннү нар биднийг олохоос өмнө."
  
  Нисгэгч дээш гүйв. "Залуусаа та бэлэн үү? Бид үүнийг анхаарч үзэх хэрэгтэй."
  
  Багийнхан түүнийг нисдэг тэрэгнүүд рүү буцаасан. Хэйден яриагаа дуусгаад цаасыг тойруулан тэднийг суудалдаа суув. "Ямар нэгэн санаа байна уу?"
  
  "Чи тэдэнтэй сугалаа тоглож болохгүй" гэж Алисия хэлэв. "Ашиггүй".
  
  "Тэд үхэлтэй ямар холбоотой вэ?" Дрейк хэлэв. "Тэгээд дөрвөн морьтон уу? Тоо чухал юм шиг санагдаж байгаа тул энэ нь төрсөн огноотой холбоотой байж болох уу? Нас барсан огноо?
  
  "Бид энд байна" гэж түүний чихэнд хоолой сонсогдоход тэрээр даалгавраа дуусгахын тулд DC-г хаах шаардлагагүй л бол тэд зөвхөн Лорентай холбогдсон гэдгийг дахин санав.
  
  "Зөвхөн түүн дээр биш" гэж өөр нэг хоолой хэлэв. "Бид авсан."
  
  Дрейк нисдэг тэрэгнүүд аажмаар агаарт хөөрөхийг сонсов.
  
  "Эдгээр задаргааны тоонууд нь координатууд юм. Амархан. Нацистууд та нарт төгс бай үлдээсэн, хүмүүс ээ."
  
  Дрейк зэвсгээ шалгаж, бэлдэж эхлэв. - Зорилтот уу? - Би асуусан.
  
  "Тийм ээ, эхний багц тоо нь Украиныг харуулж байна. Дараалал нь нэг урт тасралтгүй тоо тул үүнийг тайлахад багагүй хугацаа зарцуулсан."
  
  Алисия цаг руугаа харав. "Би өдөрт таван минут залгадаггүй."
  
  "Таны IQ зуун жаран байхгүй."
  
  "Чи яаж мэддэг юм бэ, ухаантай залуу? Би үүнийг хэзээ ч туршиж үзээгүй."
  
  Нэг минут чимээгүй байсны дараа: "Ямар ч байсан. Бид бүхэл бүтэн дарааллыг оруулаад хиймэл дагуултай холбосон. Одоо бидний харж байгаа зүйл бол үйлдвэрлэлийн томоохон бүс, магадгүй нийтдээ найман хавтгай дөрвөлжин миль юм. Ихэвчлэн агуулахаар дүүрсэн, бид гуч гаруйг нь тоолоод хоосон байх шиг байна. Дайны орхигдсон эрин үеийн нэгэн зүйл. Энэ нь хуучин Зөвлөлтийн цэргийн агуулах байж магадгүй, одоо хаягдсан."
  
  "Тэгээд координатууд уу?" гэж Хайден асуув. "Тэд ямар нэг тодорхой зүйлийг зааж өгдөг үү?"
  
  "Шалгаж байна." Шугаман дээр чимээгүй болов.
  
  Хэйден нисгэгчдэд мэдэгдэх шаардлагагүй; Тэд аль хэдийн Украин руу явж байсан. Дрейк өөрийгөө бага зэрэг тайвширч байгааг мэдэрсэн; ядаж өрсөлдөгч багууд нь тэднийг ялж чадаагүй. Тэр Хэйден рүү хараад амаа анив.
  
  Бид үүнийг унтрааж болох уу?
  
  Тэр царай гаргав. Энэ нь сэжигтэй харагдах болно.
  
  Мэнгэ? Тэр урагш бөхийж аажуухан дуурайв.
  
  Хэйден ч бас тэгж бодсон. Бидэнд итгэж болох хүн алга.
  
  Алисия инээв. "Хараал ид, Дрейк, хэрэв чи түүнийг үнсэхийг хүсвэл зүгээр л хий."
  
  Нисдэг тэрэг тэнгэрийг огтолж байхад Йоркшир эр хойш бөхийв. Өөрийнхөө дарга нар ч гэсэн нуруугаа авна гэдэгт эргэлзэж байхад бүрэн хүчин чадлаараа ажиллах бараг боломжгүй байсан. Түүний зүрхэнд хүнд байдал уналаа. Хэрэв хэн нэгэн тэдний эсрэг ямар нэгэн зүйл төлөвлөж байсан бол тэд үүнийг олж мэдэх болно.
  
  Харилцагч дуугарав.
  
  "Хөөх".
  
  Хэйден толгойгоо өргөв. "Юу?" - Би асуусан.
  
  Вашингтоны супер гекийн хоолой айсан сонсогдов. "Чи итгэлтэй байна уу, Жефф? Би тэдэнд үүнийг хэлж чадахгүй, дараа нь энэ нь зүгээр л таамаглал гэдгийг олж мэдэх боломжгүй юм."
  
  Чимээгүй. Дараа нь тэдний амраг гүнзгий амьсгаа авав. "Хөөх, би хэлэх ёстой. Энэ муу байна. Энэ үнэхээр муу байна. Координатууд нь шууд Үхлийн морьтон руу хөтөлж байх шиг байна.
  
  Дахл гар буундаа сэтгүүл цэнэглэж байхдаа завсарлалаа. "Энэ нь утга учиртай" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ энэ юу вэ?"
  
  "Цөмийн цэнэгт хошуу."
  
  Хэйден шүдээ хавирав. "Та үүнийг тодорхойлж чадах уу? Энэ амьд уу? Тэнд байна уу..."
  
  "Хүлээгээрэй" гэж гек амьсгаагаа даран гаргав. "Та түр хүлээнэ үү. Энэ бүгд биш. Би "цөмийн цэнэгт хошуу" гэж хэлээгүй."
  
  Хэйден хөмсгөө зангидан. "Тэгвэл чи юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Гурван агуулахад зургаан цөмийн цэнэгт хошуу байна. Барилгууд нь тугалган доторлогоотой тул бид ханан дундуур харж чадахгүй ч хиймэл дагуулынхаа тусламжтайгаар дээвэр дундуур харж болно. Зургууд нь цөмийн зэвсэг нь наяад оны үеэс эхтэй, зөв худалдан авагчийн хувьд асар их хэмжээний үнэтэй байж магадгүй бөгөөд анхааралтай хамгаалагдсан болохыг харуулж байна. Хамгаалалт нь ихэвчлэн дотор байдаг, заримдаа тэд хоосон баазыг тойрон явдаг."
  
  "Тэгэхээр эцсийн шүүлтийн зарлигаар зургаан цөмийн зэвсгийг дараа нь ашиглахаар гурван агуулахад нуусан байх нь ээ?" гэж Май асуув. "Энэ үнэхээр нацистын зүйл шиг санагдаж байна."
  
  "Зэвсэг бас хэвийн байна" гэж гек хэлэв.
  
  "Чи яаж үүнийг мэдсэн юм бэ?"
  
  "Компьютерийн систем ажиллаж байна. Тэднийг зэвсэглэж, удирдаж, суллаж болно."
  
  "Танд яг байршил байгаа юу?" гэж Кензи асуув.
  
  "Тийм ээ, бид тэгдэг. Зургааг нь агуулахуудын дотор байрлах ачааны машинуудын арын хэсэгт бэхэлсэн байв. Хачирхалтай нь сүүлийн үед доторх үйл ажиллагаа хоёр дахин нэмэгдсэн байна. Мэдээжийн хэрэг, тэднийг бас хөдөлгөж болно."
  
  Дрейк түүн рүү эргэж ширтсэн Хэйден рүү харав.
  
  "Мэнгэ" гэж Кенси чангаар хэлэв.
  
  -Өрсөлдөгч багуудын талаар юу хэлэх вэ? гэж Далл асуув.
  
  "NSA-ийн мэдээлснээр цуу ярианы тоо нэмэгдсэн. Сайхан харагдахгүй байна."
  
  "Тэд юу олно гэж найдаж байгаагаа мэдмээр байна" гэж Май хэлэв. "Зургаан хуучин цөмийн цэнэгт хошууг оруулаагүй болно."
  
  "Ангараг гарагийн сэлэм"
  
  Дрейк хурдан хүзүүгээ эргүүлэв. "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Энэ мэнгэ энд ажиллаж байна гэж бодоод бүгд координатыг нь авсан. Хүн бүр хиймэл дагуул бүтээх ажлыг өөртөө тавьсан. Манай дүрс бичлэгийн программ хангамж нь бүх төрлийн мэдрэгчээр тоноглогдсон бөгөөд Одины түүх болон түүнээс хойшхи миссүүдийн түүхээс эхлээд бид булш, бурхадтай холбоотой ховор элементийг илрүүлж чадна. Манай багажнууд нь объектын ойролцоо хэмжээ, хэлбэрийг харуулсан бөгөөд энэ нь алга болсон сэлэмтэй таарч байна. Бид сэлмээ олж, цөмийн цэнэг рүү явж байгааг тэд бүгд мэдэж байгаа. Бид үүнийг хийх ёстой."
  
  "Сэлмийг жижиглэгч дээр үлдээ." Смит мөрөө хавчив.
  
  Дрейк, Дал, Хэйден хоёр харц солилцов. "Тамд ямар ч боломж байхгүй. Илд бидэнтэй хамт үлдэнэ."
  
  Дрэйк толгойгоо доошлуулав. "Чингис хаан, Аттила, Геронимо, Ганнибал нар нийлсэнээс илүү үнэ цэнэтэй цорын ганц цуст зүйл" гэж тэр хэлэв. "Мөн бид цөмийн зэвсэгт шилжихээс өөр аргагүй болсон."
  
  "Урьдчилан бодсон" гэж Май хэлэв. "Тэдэнд энэ нь олон шалтгааны улмаас хэрэгтэй. Баялаг."
  
  "Шагнал" гэж Смит хэлэв.
  
  "Шунал" гэж Кенси хэлэв.
  
  "Асуудалгүй" гэж Хэйден итгэлтэй хэлэв. "Эдгээр бүх шалтгааны улмаас. Зургаан цөмийн зэвсэг хаана байна?"
  
  "17-р агуулах дотор хоёр байна" гэж компьютерчин хэлэв. "Бусад цөмийн байгууламжууд арван найм, арван есдүгээрт байрладаг бөгөөд би яг одоо тэдний байршлыг хэлж байна. Энэ бол том бааз бөгөөд бид дор хаяж хорь гаруй хүний биеийн дулаан ялгаруулалтыг тооцож байгаа тул болгоомжтой байгаарай."
  
  Дрэйк налаад дээвэр рүү харав. "Дахиад уу?"
  
  Хэйден түүний юу бодож байгааг мэдэж байв. "Үүний дараа бүх зүйл өөрчлөгдөнө гэдэгт та итгэж байна уу?"
  
  Тэр гунигтай инээмсэглэв. "Би итгэдэг".
  
  "Тэгвэл хүчтэй цохицгооё" гэж Дал хэлэв. "Багаар, хамт олноороо. Үүнийг сүүлчийн удаа хийцгээе."
  
  
  ГУЧИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  SPEAR багийн хувьд амаргүй байсан. Хуучин, орхигдсон суурь нь зүгээр л хооронд нь гөлгөр шороон зам бүхий том, сунасан агуулахуудын эмх замбараагүй цуглуулга байв. Том оврын ачааны машин явахад зам маш өргөн байсан . Дрейк энэ нь хэзээ нэгэн цагт ямар нэгэн агуулах, асар их хэмжээний цэргийн техникийг хадгалах боломжтой газар байсан гэж оноллов. Нисдэг тэрэгнүүд захад, зэвэрсэн, хуучирсан хашааны ард бууж, бараг л мотороо унтраажээ.
  
  "Баг бэлэн байна" гэж Хэйден харилцахдаа хэлэв.
  
  "Яв" гэж Констебл ДС түүнд хэлэв. "Байлдааны хошуунууд идэвхгүй, нөгөө зүйл нь аюулгүй байгаа эсэхийг шалгаарай."
  
  Даль газар уналаа. - Морь зугтсаны дараа жүчээний хаалгыг түгжих тухай ярилцъя.
  
  Багийнхан бүх гурван агуулахын байршлын зураглалыг аль хэдийн төсөөлж, ороомог замын сүлжээний талаар сайн төсөөлж байсан. Үндсэндээ бүх зүйл бусад бүх зүйлтэй давхцаж байв. Ганцаас өөр гарцгүй гарц, тойрог зам, зугтах зам байсангүй. Бүх периметрийн агуулахууд өтгөн ойгоор хүрээлэгдсэн байсан боловч доторх гурван чухал агуулах нь санамсаргүй дарааллаар байрласан байв.
  
  Тэд хамтдаа гүйв.
  
  "Бид хуваагдаж, цөмийн зэвсгээ саармагжуулж, дараа нь тэднийг эндээс илүү сайхан газар аваачих арга замыг хайж олох болно" гэж Хайден хэлэв. "Румын улс тийм ч хол биш."
  
  Одоо Лорен тэдэнтэй хамт байсан бөгөөд Вашингтонд бүрэн холбогдсон бөгөөд дарамт шахалт дор сэтгэж чаддаг гэдгээ нотолсон тул цөмийн зэвсэгтэй харьцах үед түүнд хэрэгтэй байж магадгүй юм. Сувгаар дамжуулан мэдээлэл дамжуулах чадвартай тогтвортой толгойг дутуу үнэлж болохгүй. Тэд намхан, хурдан алхаж, агуулах руу явав.
  
  Тэдний өмнө эзгүй шороон зам нээгдэв. Үүнээс цааш газар бүхэлдээ нүцгэн шороо, занарт хучигдсан бөгөөд хэдхэн ширхэг сийрэг бор өвстэй байв. Дрейк хэргийн газрыг шалгаж үзээд урагшлах тушаал өгөв. Тэд зэвсгээ бэлэн болгоод задгай газар гүйв. Шороон болон тосны үнэр түүний мэдрэхүйд нөлөөлж, хүйтэн салхи нүүрэнд нь цохив. Тэдний араа хангинаж, гутал нь газар хүчтэй цохив.
  
  Тэд агуулахын эхний хананд ойртож, нуруугаа налан зогсов. Дрейк шугамын дагуу харав.
  
  "Бэлэн үү?" - Би асуусан.
  
  "Яв."
  
  Төхөөрөмжүүд баазаас гар утаснаас өөр ямар ч дохио хүлээн аваагүй тул санаа зовох ямар ч CCTV камергүй гэдгийг мэдсэн тэрээр тэдний маршрутын дараагийн хэсгийг сканнердсан. Цөмийн цэнэгүүд нь өөрөө нам давтамжийн чимээ гаргадаг байв. Үүнээс цааш газар нүцгэн байв.
  
  Дахин гүйж, тэд өөр агуулахтай таарав. Тэд тус бүр дээр нь хар скрабаар тоо бичсэн байв. Тэд тус бүр нь хуучирч муудсан, амтгүй, дээвэр дээрээс шал хүртэл зэвний ус урсаж байв. Суваг нь чөлөөтэй эргэлдэж, хагархай хэсгүүд нь газар руу чиглэж, бохир ус дуслуулж байв.
  
  Дрейк одоо 17-р агуулахын зүүн буланг хараад "Бид энэ замыг гаталж байна" гэж хэлэв. "Бид энэ агуулахын хажуугаар эцэс хүртэл нь явж байна. Тиймээс бид арван долоогоос ердөө хорин фут зайтай байна."
  
  Тэр цааш хөдөлж, дараа нь зогсов. Аюулгүй байдлын машин урд талын замаар явж, тэднийг дайран өнгөрөв. Гэсэн хэдий ч юу ч болоогүй. Дрэйк тайвширсан мэт амьсгалав.
  
  "Энд найзууд байхгүй" гэж Далл тэдэнд сануулав. "Багаас гадуур хэнд ч бүү итгэ." Тэр "Америкчууд ч гэсэн" гэж нэмэх шаардлагагүй.
  
  Одоо Дрэйк байрнаасаа хөдлөж, агуулахын хананд шахан урагшиллаа. 17-р агуулах урд талдаа харсан хоёр жижиг цонхтой байв. Дрейк чимээгүйхэн хараасан ч үүнээс өөр гарц байхгүйг ойлгов.
  
  "Хүүх" гэж тэр яаралтай хэлэв. "Одоо хөдөлгө."
  
  
  ГУЧИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Тэд гурван бүлэгт хуваагдан агуулахын хаалга руу гүйв. Дрейк, Алисиа, Мэй нар тус бүр арван долоон оноо авсан; Дал, Кензи, Хэйден нар тус бүр арван найман оноо авч, Смит, Лорен, Кинимака, Йорги нар арван есөн оноо авчээ. Нэгэн цагт тэд гол хаалга руу мөргөсөн.
  
  Дрейк хаалгыг өшиглөн нугасыг нь таслав. Тэр хүн дөнгөж дотогш оффисоос гараад явж байсан. Дрэйк түүнийг гаран дээрээ аван хүчтэй татан оффисын эсрэг талын хана руу шидэв. Тэдний байсан нарийхан гарц шууд агуулах руу нээгдсэн тул Алисия Мэй хоёр түүнийг тойрон алхав.
  
  Дрэйк эрэгтэйг дуусгаж, ухаангүй орхиж, эмэгтэйчүүдтэй нэгдэхээсээ өмнө жижиг оффисуудыг шалгав. Амьсгалахын аргагүй дүр төрх түүний нүдийг олж харав. Агуулах нь асар том, урт, өндөр байв. Түүний голд галзуу хаалганы эрэг рүү харсан урт, намхан хавтгай ачааны машин урд талд нь том хөдөлгүүртэй бүхээг зогсож байв. Хоёр цөмийн цэнэгт хошуу ачааны машины арын хэсэгт өдөр шиг тунгалаг, хамар нь урагшаа харан, хар оосор нь тогтмол хугацаанд бэхэлсэн байв. Оосор нь хөдөлгөөнгүй уян хатан байдлыг хангах болно - тээвэрлэхэд тохиромжтой санаа гэж Дрейк санал болгов, учир нь хэн ч үхлийн аюултай пуужинг хөдөлгөөнгүй объект руу мөргөхийг хүсдэггүй. Асар том ачааны машины хажууд асар том боодолтой хажуугийн хөшиг хэвтэж байсан бөгөөд түүний таамаглаж буйгаар явахаасаа өмнө бэхэлсэн байв.
  
  "Аюулгүй байдал байхгүй" гэж Май хэлэв.
  
  Алисия ачааны машины баруун талд байгаа өөр оффис руу заав. "Миний санал".
  
  "Та тэднийг илүү их санаа зовж байна гэж бодож байна" гэж Май хэлэв.
  
  Агааржуулагчтай оффист сууж буй хэсэг шүтэн бишрэгчдэд бүрэн найдах нь хэцүү байсан тул Дрэйк аюулгүй байдлын камеруудыг шалгахгүй байж чадсангүй. "Бидний хуучин найз, тайвшрал нь ажил дээрээ байгаа байх" гэж тэр хэлэв. "Тэд үүнийг удаан хугацаанд нууцалсан."
  
  Харилцааны сувгаар тэд тулалдааны чимээг сонссон, бусад багууд завгүй байв.
  
  Алисия ачааны машин руу гүйв. "Над дээр!"
  
  
  * * *
  
  
  Дал хамгийн ойр байгаа хүнийг шүүрэн авч хөндлөвч рүү шидэж, түүнийг эв хавгүйхэн газар унахыг харахаасаа өмнө хангалттай хэмжээний цаг авсан. Яс хугарсан. Цус урсав. Кензи хажуугаар гулсаж, автомат буугаа буудаж, зугтаж буй хүмүүсийг цохиход тэд нүүрээ газар хүчтэй цохив. Хэйден талаа сольж, Glock-ыг илүүд үзэв. Тэдний олсон асар том ачааны машин агуулахын голд, гурван оффис, хэд хэдэн эгнээ хайрцгийн дэргэд зогсож байв. Тэд дотор нь юу байгааг мэдэхгүй байсан ч олж мэдэх нь ухаалаг хэрэг гэж бодсон.
  
  Хэйден ачааны машин руу алхаж, нүд нь түүний толгой дээр суурилуулсан цөмийн хос цэнэгийг харав. Хараал ид, тэд тэр зайд асар том байсан. Сөнөөхөөс өөр зорилгогүй мангасууд. Дараа нь тэд Үхэл байсан нь эргэлзээгүй бөгөөд дөрөв дэх морьтны нэг хэсэг байсан нь тодорхой. Аттила бол Ганнибалаас долоон зуун жилийн дараа, Чингис хаанаас долоон зуун жилийн өмнө төрсөн дөрвөн хүний хоёр дахь хамгийн өндөр настай хүн байв. Жеронимо 1829 онд төрсөн. Морьтон бүхэн өөр өөрийнхөөрөө зөв байдаг. Бүх хаад, алуурчид, генералууд, өрсөлдөгчгүй стратегичид. Хүн бүр өөрсдийнхөө хамгийн сайныг сорьсон.
  
  Энэ нь тушаал тэднийг сонгосон шалтгаан байсан уу?
  
  Вашингтоны мэнгэ тэднийг чадварлаг шоолж байгааг тэр мэдэж байв.
  
  Одоо юуг ч өөрчлөх цаг алга. Тэр тавцангийн ард алхаж, хайрцагнууд руу чиглэв. Зарим таг нь муруйсан, зарим нь модон хана налан байв. Дээрээс нь сүрэл болон бусад сав баглаа боодлын материал урссан. Хэйден нэг хүнийг буудаж, дараа нь нөгөө хүнтэй сум сольж, хамгаалахын тулд газарт шумбахаас өөр аргагүй болжээ.
  
  Тэрээр ачааны машины арын хэсэгт цөмийн цэнэгт хошууны сүүл унжсан байдалтай байв.
  
  "Эдгээр зүйлсийн аль нэгэнд сум тусвал юу болох вэ?"
  
  "Санаа зоволтгүй, энэ нь цөмд эсвэл тэсрэх бөмбөгийг оноход сайн цохилт байх ёстой" гэж дуу хоолой түүнд хэлэв. "Гэхдээ би азтай завсарлага авах боломж үргэлж байдаг гэж бодож байна."
  
  Хэйден шүдээ хавирав. "Өө, баярлалаа, найзаа."
  
  "Асуудалгүй. Санаа зоволтгүй, ийм зүйл тохиолдох нь юу л бол."
  
  Хэйден зөөлөн, дургүйцсэн тайлбарыг үл тоомсорлож, нээлттэй болж, бүхэл бүтэн сэтгүүлийг өрсөлдөгч рүүгээ шидэв. Тэр хүн унаж, цус алдаж унав. Хэйден шүүгээ рүү гүйхдээ өөр сэтгүүл оруулав.
  
  Асар том агуулах түүнийг хүрээлсэн бөгөөд буун дуугаар цуурайтаж, түгшүүр төрүүлэхээргүй өргөн, тавиур нь маш өндөр байсан тул найрсаг бус дайсан тэдгээрт амархан нуугдаж байв. Тэр хайрцагны цаанаас харав.
  
  "Бид сайн ажиллаж байна гэж би бодож байна" гэж тэр хэлэв. "Тэд энд нэгээс олон мэс засал хийлгэж байгаа бололтой."
  
  Кензи Ангараг гарагийн сэлмээ барин гүйж ирэв. "Энэ юу вэ?" - Би асуусан.
  
  Далл тавцангийн асар том дугуйн дэргэд тонгойв. "Нүүрээ ажигла. Энд бидэнд нэг биш олон дайсан бий" гэж хэлжээ.
  
  Хэйден сүрлийг шүүв. "Хулгайлсан бараа" гэж тэр хэлэв. "Энэ бол замын цэг байх ёстой. Энд маш том сонголт байна."
  
  Кензи алтан баримал гаргаж ирэв. "Тэдэнд айл өрхөөр дайралт хийдэг багууд байдаг. Хулгай. Энэ бол асар том бизнес. Бүгдийг нь экспортолдог, зардаг, эсвэл хайлуулдаг. Эдгээр гэмт хэргийн цаад ухамсрын түвшин тэгээс доогуур байна" гэв.
  
  Далл "Зүүн талд чинь" гэж шивнэв.
  
  Хэйден хайрцгийн ард суугаад хохирогчоо олж хараад гал нээжээ.
  
  
  * * *
  
  
  Лорен Фокс арслангийн үүр рүү Мано Кинимакаг дагаж оров. Тэр Смит дайсантай хэрхэн харьцаж байсныг хараад түүнийг үхэлд хүргэсэн. Тэр Ёрги оффисын хаалганы түгжээг аваад дотогш орж ирээд минут хүрэхгүй хугацаанд хуучирсан гэж зарлаж байхыг харав. Өдөр бүр тэр хоцрохыг хичээж байв. Тэр баг дахь байр сууриа алдах вий гэж өдөр бүр санаа зовдог байв. Тэр яагаад Николас Беллтэй үерхэж, холбоо барьж, туслах өөр арга хайж байсны нэг хэсэг нь энэ байв.
  
  Тэр багт хайртай байсан бөгөөд багийнхаа нэг хэсэг хэвээр үлдэхийг хүссэн.
  
  Одоо тэр үүнийг ашиглах шаардлагагүй гэж найдаж Глок гартаа атгасан хэвээр үлдэв. Талбай нь түүний харааны ихэнх хэсгийг эзэлдэг, асар том, аймшигтай байв. Байлдааны хошуунууд нь гэрлийг тусгаагүй уйтгартай ногоон өнгөтэй байсан нь орчин үеийн хүний сэтгэлийн төсөөлж чадах хамгийн аймшигтай хэлбэрүүдийн нэг байсан нь эргэлзээгүй. Смит том хамгаалагчтай тулалдаж, хэд хэдэн удаа цохиж, дараа нь Лорен туслахаар гэтлэн ирж байхад тэр залууг гаргаж ирэв. Түүний баруун талд Кинимака дахин хоёр буудсан. Бусад нь халдлагад өртөж байгаагаа мэдээд агуулахын эргэн тойронд сумнууд нисч эхлэв.
  
  Араас нь хэд хэдэн хамгаалагч ачааны машины кабин руу нэвтрэн орж ирэхийг тэр харав.
  
  "Болгоомжтой байгаарай" гэж тэр холболтыг асааж, "Би хүмүүс урд зүг рүү явж байгааг харж байна. Ээ бурхан минь тэднийг эндээс гаргах гэж байна уу?"
  
  "Өө үгүй" гэж DC-ээс өгсөн хариулт нь бүгдэд нь ойлгомжтой байв. "Та эдгээр цөмийн зэвсгийг саармагжуулах ёстой. Хэрэв эдгээр залуус хөөргөх кодтой бол эдгээрийн нэг нь ч гэсэн гамшиг болно. Хараач, зургаа бүгдийг нь саармагжуулах ёстой. Одоо!"
  
  
  * * *
  
  
  "Чамд хэлэхэд амархан" гэж Алисия бувтнав. "Дээлдээ ороож, хөөсөрхөг капучиногоо балгалаа. Хүлээгээрэй, би тэд ч бас энд такси руу явж байгааг харж байна."
  
  Дрейк ямар ч эсэргүүцэлтэй тулгарахгүйгээр тавцангийн энэ хажуугаар уралдах боломжтойг хараад чиглэлээ өөрчилөв. Тэр Алисиа руу гараа даллаад хурдан хөдөллөө.
  
  Майгийн хоолой түүний төвлөрлийг таслав. "Алхаагаа ажигла!"
  
  Юу...?
  
  Зузаан хар савхин хүрэмтэй хүн хөлөө сунган тавцан доогуур гулсав. Азаар ч юм уу, ухаантай ч юм уу, тэд Дрейкийн шилбэ рүү цохиж унагаачихав. Автомат буу урагшаа гулсав. Дрейк шинэ хөхрөлтийг үл тоомсорлож, хамгаалагч гал нээх үед ачааны машины доогуур мөлхөв. Сумнууд түүний араас бетоныг цооллоо. Хамгаалагч буугаа сугалан түүнийг хөөв.
  
  Дрейк ачааны машины доор авирч, толгой дээрх асар том зэвсгийг мэдрэв. Хамгаалагч нугаслан бөхийв. Дрэйк Glock-оо буудаж, эрэгтэйн духыг огтолжээ. Араас нь хөлийн чимээ гарахыг сонсоод, дээрээс нь өөр хүний жин бууж ирэв. Дрейкийн эрүү газар мөргөж, нүдэн дээр нь одод болон хар бараан эргэлдэв. Шүд нь нийлж, жижиг хэсгүүдийг таслав. Өвдөлт хаа сайгүй дэлбэрч байв. Тэр эргэлдэж, тохойгоо хэн нэгний нүүр рүү цохив. Гар буу босч, буудсан; сумнууд Дрейкийн гавлын ясыг нэг инчээр тусгаж, цөмийн цэнэгийн суурь руу шууд очив.
  
  Дрэйк адреналин ихсэж байгааг мэдэрсэн. "Энэ..." Тэр залуугийн толгойг барьж аваад бүх хүчээрээ бетонон дээр цохив. "... новш." Цөмийн. Пуужин." Үг бүр нь цохилт юм. Эцэст нь толгой буцаж унав. Дрейк ачааны машины доороос буцаж гараад цааш гүйж буй Алисиятай таарав.
  
  "Унтах цаг алга, Дрейкс. Энэ бол ноцтой новш юм."
  
  Йоркширын хүн автомат буугаа шүүрэн аваад чихнийх нь чимээг зогсоохыг оролдов. Алисиагийн хоолой тусалсан.
  
  "Май? Чи зүгээр үү?"
  
  "Үгүй! Бие биенийхээ эсрэг дарагдсан."
  
  Платформын хөдөлгүүрээс архирах чимээ гарав.
  
  "Илүү хурдан гүй" гэж Дрейк хэлэв. "Хэдэн секундын дараа эдгээр цэнэгт хошуунууд эндээс гарах болно!"
  
  
  ГУЧИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк хурдаа нэмэв. Энэ өдрүүдэд түүний хувьд шулуун харагдах нь ер бусын байсан тул өнөөдөр бүх зүйл ердийнх шигээ байв. Урд талын кабины хаалга толгойн өндөрт өргөгдсөн. Дрейк гараа сунган бариулыг бариад татлаа. Алисия Glock-тойгоо онилж байв.
  
  Гар гранат үсэрч унав.
  
  Дрейк түүний нүдэнд ч итгэсэнгүй түүн рүү ширтэв. "Чи юу вэ, новшийн хүүхэд..."
  
  Алисиа түүний цээж рүү цохиж, арагшаа болон ачааны машины урд талыг тойрон нисэв. Гранат хүчтэй дэлбэрч, бүх чиглэлд хэлтэрхийнүүд нисэв. Дрэйк Алисиатай хамт морь унасан бөгөөд хоёулаа хамт байв. Ачааны машины хаалга эргэлдэж, машины урд унаж эхлэв. Дрэйк дээшээ хартал бүхээгт ганцхан хүн сууж, түүн рүү муухай инээмсэглэж байв. Тэр хийн дөрөө дарав.
  
  Дрейк тамд машин тэднийг дайруулж хурдан хөдөлж чадахгүй гэдгийг мэдэж байв. Хажуу тийшээ хартал дахиад гурван хамгаалагч тэдэн рүү гүйж байхыг харав. Дугуйнууд нь түгжигдэж, нэг инчээр урагш хөдөлж эхлэхэд ачааны машин нүргэлэв. Гүйдэг хаалганууд ч хөдөлсөнгүй, гэхдээ энэ нь түүнийг зогсоосонгүй.
  
  Харилцаалагч амьд гарч ирэв.
  
  "Тэд ачааны машинуудыг эндээс зөөж байна! Бүхээг нь сум нэвтэрдэггүй. Тэгээд хүрэхэд үнэхээр хэцүү." Энэ бол Хэйдений хоолой байсан."
  
  "Орох боломжгүй юу?" - гэж Кинимака асуув.
  
  "Үгүй. Битүүмжилсэн. Хэрэв та миний юу хэлэх гээд байгааг мэдэж байгаа бол би хэт их хүч хэрэглэхийг хүсэхгүй байна."
  
  Хэдийгээр Дрейк өөрсдийн ачааны машин нь хажуугийн хаалгагүй гэдгийг мэдэж байсан ч санаа зовох хоёр зүйл үлдсэн.
  
  "Тавцан дээр үсрээрэй" гэж тэр хэлэв. "Эдгээр цөмийн цэнэгийг салгаж эхэл. Тэднийг хүчээр зогсоох болно."
  
  "Эрсдэлтэй. Хараал ид эрсдэлтэй, Дрейк. Байлдааны хошууны аль нэг нь унавал яах вэ?"
  
  Дрейк бүхээгийн цаанаас гүйн гарч, халдлага үйлдэгчдийг бууджээ. "Нэг удаад нэг хараал идсэн асуудал. Гайхамшигт бид хэн бэ?
  
  Алисия хөөцөлдөгчөө бууджээ. "Өнөө үед тэд "сүүдэртэй новшнууд" шиг болсон байх гэж би айж байна."
  
  Тэд хамтдаа тавцан дээр үсэрч, цөмийн бөмбөгтэй нүүр тулсан байв.
  
  
  * * *
  
  
  "Энэ нь хоёр тал дээр ажилладаг" гэж Дрэйк мессежээр хэлэв. "Бид нэгэн зэрэг саармагжуулж, салгаж чадна."
  
  Хэйден инээв. "Энэ талаар тийм их бардам дуугарахгүй байхыг хичээгээрэй."
  
  "Йоркширийн хүмүүс өөдгүй зан гаргадаггүй, хайрт минь. Бид бага зэрэг даруу зантай бүхнийг гайхалтайгаар хийдэг."
  
  "Бас хэдэн мянган новшийн зүйл." Далын хоолой гүйж байгаа юм шиг сонсогдов. "Йоркшир пудинг. Терьер. Шар айраг. Спортын багууд. Тэгээд тэр өргөлт?"
  
  Дрейк ачааны машин түүний доор хөдөлж эхлэхийг мэдэрлээ. "Удирдлагын самбар хаана байна, хүмүүс ээ?"
  
  Техникч тэр даруй хариу өгсөн. "Байлдааны хошуу нь гуч орчим муруй самбараас хэрхэн бүтдэгийг харж байна уу? Энэ нь үзүүр үзүүрээс найм дахь нь" гэж хэлжээ.
  
  "Миний өвөрмөц хэл".
  
  Илүү олон буун дуу гарлаа. Алисия хөөцөлдөхдөө аль хэдийн анхаарлаа төвлөрүүлжээ. Май зүгээр л тавцангийн ар тал руу үсрэв. Одоо тэр цөмийн зэвсгийн ар талыг харав.
  
  "Муу мэдээ. Британичууд энд байна."
  
  "Бидэнд Хятад байгаа гэж бодож байна" гэж Далл хэлэв.
  
  "Франц" гэж Кинимака хэлэв. "Шинэ баг"
  
  Дрейк удирдлагын самбар руу үсрэн оров. Ангараг гарагийн сэлэм хаана байгааг бид мэдэх үү?"
  
  "Тийм ээ, Мэтт. Гэхдээ би одоо чангаар хэлж чадахгүй байна, тийм үү? - гэж дуу хоолой хариулав.
  
  "Тийм ээ" гэж Далл хэлэв.
  
  Дрэйк эргэлдэж, олон зориулалттай жижиг цахилгаан халив гаргаж ирэв. Тэр найман боолтыг хурдан тайлж, уналаа. Тэрээр машины дэлгэц шиг хэмжээтэй хоёр жижиг хяналтын самбар, товчлуур, олон тооны анивчдаг цагаан тэмдэгтүүдийн өмнө өөрийгөө олж харав.
  
  "Кирилл" гэж тэр хэлэв. "Мэдээж тийм."
  
  "Энэ өдөр улам дордож болох уу?" Алисиа дэлхий даяар хашгирав.
  
  Йоркшир толгойгоо доошлуулав. "Одоо ийм зүйл болох гэж байна."
  
  Ачааны машин хурдаа нэмэн гүйдэг хаалга руу чиглэв. Англичууд агуулахын ар талаас ойрын байрлалаар урагшиллаа. Тэдний эргэн тойронд харуулууд тархсан байв.
  
  Цөмийн бөмбөг анивчиж, бүрэн идэвхжсэн бөгөөд хөөргөх код эсвэл устгах кодыг хүлээж байв.
  
  Дрейк тэднийг нүүх ёстойгоо мэдэж байв. Тэр тэднийг хөдөлж чадахгүй гэдгийг мэдэж байсан. Түүний мэдэхгүй цорын ганц зүйл бол хэн хамгийн түрүүнд үхэх вэ?
  
  
  * * *
  
  
  Хамгаалагч нар түрүүлж орж ирээд буудлаа. Дрейк том бай байсан бөгөөд хөдөлгөөнгүй сумнууд Алисиягийн хажуугаар өнгөрч, байлдааны хошуунд тусав. Хэсэг хугацаанд Дрейкийн амьдрал түүний нүдэн дээр эргэлдэж, дараа нь Алисия нэг хамгаалагчийг буулгаж, Май нөгөөг нь буулгав. Тэр тэдний сохор талаас илүү их зүйл ирж байгааг мэдэж байсан ч өөр зүйл ирж байгааг харав. Цагаан тэмдэгтүүд анивчиж, курсор анивчиж, хүлээв.
  
  "Аюулгүй байдал дэлбэрч магадгүй гэж та бодож байна уу?" гэж Смит гэнэт чимээгүйхэн хэлэв. "Магадгүй энэ тэдний захиалга юм болов уу?"
  
  "Тэд яагаад үхэх ёстой юм бэ?" гэж Кензи асуув.
  
  "Бид үүнийг өмнө нь харж байсан" гэж Кинимака хэлэв. "Их хэмжээний төлбөр авч байсан гэр бүлүүд гэр бүлийн тэргүүн нь нас барахад эмнэлгийн тусламж авах эсвэл цөхрөнгөө барсан нүүлгэн шилжүүлэх шаардлагатай болдог. Хэрэв тэд жишээлбэл, мафи эсвэл гурвалсан бүлэгт харьяалагддаг бол. Энэ боломжтой."
  
  Дрейк тэднийг удаан аз жаргалтай байж чадахгүй гэдгийг мэдэж байв. Ачааны машин өнхрөхөд Алисия бүсээ тайлж чаджээ. Жолооч харсан байх гэж найдаж байна. Гэхдээ тэр тоохгүй гэж үү? Дрейк өөр сонголт байгаагүй.
  
  Тэр тавцанг дагаж ар тал руугаа гүйж, гараа галзуу мэт даллав.
  
  "Хүлээгээрэй! Зогс, зогсоо. Бүү бууд. Би англи хүн!"
  
  Далын ярвайх нь бүгдийг хэлж байсан тул үг хэлэх шаардлагагүй байв.
  
  Дрэйк ачааны машины ар талд өвдөг сөхрөн унасан, цөмийн сүүл нь зүүн талд, гараа агаарт, ойртож буй таван хүнтэй SAS нэгж рүү чиглэн, бүрэн зэвсэггүй байв.
  
  "Бидэнд таны тусламж хэрэгтэй байна" гэж тэр хэлэв. "Дайн тулалдах нь бидний хувьд хэтэрхий их эрсдэлтэй байна."
  
  Тэр залуу харилцаа холбоо руу шилжихийг хараад, хоёр хөгшин залуу түүний нүүр рүү ширтэж байхыг харав. Магадгүй тэд түүнийг таньж мэдэх байх. Магадгүй тэд Майкл Краучын талаар мэддэг байсан байх. Тэр дахин ярилаа.
  
  "Намайг Мэтт Дрейк гэдэг. SAS-ийн хуучин цэрэг. Хуучин цэрэг. Би SPEAR хэмээх олон улсын тусгай хүчний багт ажилладаг. Би Херефордод бэлтгэл хийсэн. Намайг Крауч дасгалжуулсан."
  
  Би нэрийг нь бүгдийг нь санаж байна. Таван бууны хоёрыг нь буулгав. Дрейк Алисиагийн дууг сонсов.
  
  "Чи бас миний нэрийг дурьдаж болох байсан."
  
  Тэр бага зэрэг нүд ирмэв. "Энэ хамгийн сайн санаа биш байж магадгүй, хайраа."
  
  Май, Алисиа хоёр хамгаалагчдыг хол байлгадаг байв. Секунд өнгөрсөн. Их Британийн SAS-ийн цэргүүд хавтгай орыг дүүргэсэн тосны бөмбөрний араас дөхөж ирсэн хамгаалагчид руу гал нээжээ. Дрэйк хүлээж байв. Радиогийн хүн эцэст нь дууслаа.
  
  "Мэт Дрэйк үү? Би Кембрижээс ирсэн. Бид өмнө нь уулзаж байсан. Чамд юу хэрэгтэй?"
  
  Аз жаргалтай өдөр гэж тэр бодлоо. Онгоцонд SAS.
  
  "Бидэнд энэ агуулахыг хамгаалахад туслаач, энэ ачааны машиныг зогсоож, цөмийн бөмбөгийг устгахад туслаач" гэж тэр хэлэв. "Энэ дарааллаар".
  
  Британичууд үүнийг барьж авав.
  
  Талбайн хоёр талд хуваагдан гүйж, тэд ойртож буй харуулуудыг буулгаж, нэг баг болж ажиллав. Дрэйк үүнийг хараад хуучин цагийн дурсамжинд баясав. Багийн хөдөлгөөнд уян хатан нигүүлсэл, эзэн хааны даац, үл тэвчих итгэл байсан. Тэрээр SPIR-ийг дэлхийн шилдэг баг гэж боддог байсан ч одоо...
  
  "Дрэйк! Май уйлж байв. "Цөмийн бөмбөг!"
  
  Тиймээ . Тэрээр дэлгэц, гар, тоо ширтсээр удирдлагын самбар руу гүйлээ.
  
  "Гоонууд уу?" гэж тэр асуув. "Бид кодыг мэдэх үү?"
  
  "Энэ нь шууд утгаараа юу ч байж болно" гэж хэн нэгэн хариулав.
  
  "Энэ үнэхээр тус болж байгаа юм бишээ, новшийн тэнэг минь."
  
  "Уучлаарай. Хэрэв бид тушаалын гишүүдийн нэрийг мэддэг байсан бол төрсөн өдрийг нь мэдэж болох уу?"
  
  Дрейк түүнийг тоодоггүй хүнтэй ярьж байгаагаа мэдэж байв. Энэ бол тэдний түрүүн ярилцаж байсан тэр муухай хөгийн новш байсан юм.
  
  Лорен хашгирав, "Та тушаалын тухай дурдсан. Хэрэв тэд энд байсан бол цөмийн зэвсэг программчилсан байх. Тэд кодтой тэмдэглэл үлдээгээгүй гэдэгт би итгэж чадахгүй байна."
  
  "Магадгүй энд ямар ч код байхгүй байх, хонгор минь" гэж новш хэлэв. "Та Жеронимогийн булшийг нээхдээ өгсөн дохиогоо санаж байна уу? Магадгүй энэ нь энд бас тохиолдож, цөмийн цэнэгт хошууг хөөргөхөд хүргэсэн байх."
  
  Дрейк ухарлаа. "Хараал ид, тэд зэвсэглэсэн юм уу?"
  
  "Бүрэн. Таны харж буй анивчсан цагаан тэмдэгтүүд бол тооллогын тоо юм."
  
  Хурц, мөстэй ус түүний биед үерлэж, амьсгалж ч чадахгүй байв. "Яаж... хэр удаан?"
  
  Ханиалга. "Жаран дөрвөн секунд. Тэгвэл та болон таны хууль бус ах нар түүх болно. Захиалга үүрд дээд байх болно! Тэд надаар дамжин амьдардаг! Би бол захиалга!"
  
  Мөргөлдөөн, бөөн шуугиан болов. Дрэйк бугуйн цагиндаа секундийг тэмдэглэж байв.
  
  "Сайн уу? Чи тэнд байна уу?" гэж залуу хоолой асуув.
  
  "Хөөе, найзаа" гэж Дрейк бувтнав. "Бидэнд гучин нэг секунд байна."
  
  "Би энэ тухай бодсон. Таны найз Лорен тушаалын тухай дурдсан. За яахав, тэд алах кодтой байх ёстой. Бусад бүх зүйл нь текстийн нэг хэсэг учраас би зүгээр л гүйлгэж үзсэн. Чи санаж байна уу? Энд: "Унаачдыг босох үед алах цорын ганц код" гэж бичжээ. Энэ нь танд ямар нэгэн утгатай юу?
  
  Дрэйк тархи толгойгоо гашилгасан ч секундын тоо багасахаас өөр юу ч бодож чадсангүй. "Боссон уу?" - гэж тэр давтан хэлэв. "Сэрсэн үү? Амарсан уу? Захиалга хэрхэн боддог талаар бодож үзээрэй? Нацистууд юу гэсэн үг вэ? Хэрэв Морьтон гарч ирвэл тэр...
  
  "Төрсөн" гэж залуу хоолой хэлэв. "Магадгүй эдгээр нь тэдний төрсөн огноо юм болов уу? Гэхдээ ийм байж болохгүй. Наяад оны үеийн эдгээр цөмийн бөмбөгүүд ихэвчлэн гурван оронтой алах кодтой байдаг." Түүний хоолойд цөхрөл байсан.
  
  Устгах хүртэл арван есөн секунд.
  
  Кенси үг хэлэв. "Та гурван оронтой тоо гэж хэлэх үү? Ихэвчлэн?"
  
  "Тийм".
  
  Арван зургаа.
  
  Дрэйк Алисиа руу эргэж харвал бүсээ тайлж, нэгэн зэрэг хамгаалагчийг буудах гэж оролдсоныг харав. Би түүний үс, бие, гайхалтай сүнсийг нь харсан. Алисиа...
  
  Арван секунд.
  
  Дараа нь Кензи хашгирч, Даль түүнд итгэх итгэлийг баталгаажуулав. "Надад байгаа. Долоон зуугаар оролдоод үз" гэв.
  
  "Долоо-о-о-о. Яагаад?"
  
  "Бүү асуу. Зүгээр л хий!"
  
  Залуу техникч Дрейкэд кирилл үсгийн тооны тэмдэг өгч, Йоркширын хүн товчлуурыг дарав.
  
  дөрөв - гурав - хоёр -
  
  "Энэ бүтсэнгүй" гэж тэр хэлэв.
  
  
  ДӨЧӨН БҮЛЭГ
  
  
  "Тийм ээ" гэж Кенси хариулав. "Энэ нь болсон".
  
  Мэдээжийн хэрэг, тэр өөрсдийнхөө зэвсгийг, Лорен тэднийхийг зэвсэглэсэн. Дрейк цөмийн зэвсгийн биеэс Май руу харан өөр гарны өмнө зогсов. Бүх зургаан цөмийн цэнэгийг саармагжуулсан.
  
  Тэр цаг руугаа харав. "Бидэнд секунд хүрэхгүй хугацаа үлдсэн" гэж тэр хэлэв.
  
  Хаа сайгүй SAS харуулуудыг шуурхай ажиллуулж байв. Алисия хоёр дахь оосорыг тайлж, байлдааны хошуу үл ялиг хөдлөв. Дрэйк галзуу хаалга руу ойртоход түүнийг хурдлахыг мэдэрсэн.
  
  "Ачааны машинаа зогсоосон хүн байна уу?"
  
  "Би үүнийг зохицуулна!" - гэж Кензи хашгирав. "Шууд утгаараа!"
  
  "Болохгүй" гэж Кинимака хэлэв. "Аюулгүй газар хаа сайгүй францчууд байдаг. Энд үнэхээр үймээн самуун болж байна."
  
  SAS харуулуудыг илгээхийг Дрейк харав; Май хамгаалагчаа ачааны машины арын дугуй руу шидэх үед Алисия нөгөө бүсээ татав.
  
  "Тийм ээ, би таны юу хэлэх гээд байгааг мэдэж байна." SPEAR багийнхан үнэхээр их стресст орсон.
  
  "Би өөр зүйл болж байгааг харж байна" гэж залуу техникч эхлэв. "Би-"
  
  Тэдний Вашингтонтой холбоо тасарчээ.
  
  "Би дахиад хэлэх үү?" Дрэйк оролдов.
  
  Аймшигт чимээгүй байдал нь түүний цорын ганц хариулт байв.
  
  "Хараал ид, энэ сайн байж болохгүй." Дрейк агуулахыг бүхэлд нь самнасан.
  
  SEAL Team 7 бүх там дэлбэрэх мэт тэдний дээр буув.
  
  
  * * *
  
  
  Ачааны машин 18-р агуулахын гүйдэг хаалга руу дөхөж ирэхэд Далл араас нь гүйв.Хятад эр дуугарч буй ачааны машины урдуур гүйж, хажуугийн хаалга руу явав. Тэд гүйж явахдаа хажуугаар нь бууджээ. Хамгаалагч нар тэднийг зогсоохыг оролдов. Хятадын тусгай хүчнийхэн тэднийг сум, гардан тулаанаар устгасан. Үйл ажиллагаа эхлэхэд Хэйден тавцангийн урд байсан нь азгүйтсэн юм.
  
  Тэрээр харуулын хүзүүг хугалж, дараа нь хятадууд ялгалгүй гал нээсэн тул биеийг нь нөмөрчээ. Сумнууд түүний биеийг уйтгартай цохиж, нурууг нь шидэв. Түүний бамбай унав. Түүнийг шидэж, тэр урд талын нэг дугуйны ард үсэрч, дугуй дуугарч, урагш өнхрөхөд араас нь өнгөрөв. Хятадууд ачааны машины урд хэсгийг гатлав.
  
  Дал гал асааж, тэднийг боулингийн зүү шиг тараав. Үзэхэд үнэхээр гайхалтай, энэ нь тэдний бараг хүнлэг бус хариу үйлдлийг харуулсан хэрэг байв. Буцаж харайсан ч тэд хариу гал нээсэн.
  
  Дал хурдан нөмөрч, ачааны машины ард тонгойн, гадагшаа харан дахин хэдэн сум хийв. Хамгаалагч нар араас нь ойртож ирэхэд хятадууд хэсэг зуур газар хавчууллаа. Дал Кенси рүү харав.
  
  Түүний байх ёстой газар биш.
  
  "Кенз? Чи зүгээр үү?"
  
  "Өө тийм ээ, зүгээр л хуучин найзаа авч байна."
  
  Дал зөнгөөрөө эргэж хараад шүүгээгээ гүйлгэж, толгойгоо гүн дотогшоо, гэдэс нь тагны ирмэг дээр хэвтэж, өгзөг нь дээш өргөгдсөнийг харав.
  
  "Бага зэрэг сэтгэл хөдлөм байна."
  
  "Юу? Өө, чи эхнэрээ санаж байна уу? Тэр чамаас илүү халуухан байж магадгүй, Торст, гэхдээ энэ нь чамайг түүнээс илүү халуухан болгодог гэдгийг санаарай."
  
  Тэр урагдсан мэт өөр тийшээ харав. Тэрээр гэр бүл салалтын хооронд ийм байдалд амьдарч байсан ч түүнд энэ бүхний талаар ямар нэгэн зүйл хийх боломж байсан. Тэр энд юу хийж байсан юм бэ?
  
  Миний ажил.
  
  Хятадууд дахин байлдаж, ойртож буй харуулуудыг пулемётоор буудаж, Дал, Хэйден хоёрыг газарт хавчив. Швед эр эргэж харвал Кенси модон хайрцагнаас гулсан гарч иржээ.
  
  "Өө, өндөг. Үнэхээр үү?"
  
  Тэр нүднийхээ өмнө шинэ гялалзсан катана барьж ирээ дээш өргөв. "Хэрэв би хангалттай гүн ухвал олно гэдгээ л мэдэж байсан. Дээрэмчид сэлмийг эсэргүүцэж чадахгүй."
  
  "Ангараг гаригийн цуст сэлэм хаана байна?"
  
  "Өө, би шүүгээнд шидчихлээ."
  
  - Хараал ид!
  
  Тэр нэг гартаа сэлэм, нөгөө гартаа пулемёт барин гүйж байгаад ачааны машины арын хэсэг рүү буцаж үсэрч, Далын нүдний өмнө бүдэг бадаг харагдав. Тэр катанагаа шидэж, зугтаж буй хятад руу гал нээв.
  
  "Тэд хаашаа явж байна вэ?"
  
  "17-р агуулах" гэж Дал хэлэв. "Бид тэднийг дагах ёстой."
  
  
  * * *
  
  
  Лорен 19-р агуулахын баруун талаас Францын байлдааны дайралтыг харсан. Кинимака, Смит хоёр аль хэдийн тэр зүгт явж байсан бөгөөд тэр даруй дайралт хийв. Йорги торхны ард бөхийж, хамгаалагчид руу бууджээ. Хоёр цөмийн цэнэгт хошуутай ачааны машин урагшлах үед Лорен зүрх нь цохилж байгааг мэдэрсэн.
  
  Тэр хэлсэн бүх зүйлийг санаж, дугуйг нь тулгуур болгон ачааны машины дээвэр дээр үсрэв. Дараа нь тэр эхний оосорыг тайлж эхлэв. Хэрэв тэд ачааг маш тогтворгүй болгож чадвал ачааны машинууд зогсохоос өөр аргагүй болно. Тэр цөмийн бөмбөгний цаанаас дээш харан нэг том дүнзэн дээр гишгэхэд Смит франц залуусын нэгтэй нударга зөрүүлж байхыг харав.
  
  Цагдаагийн ажилтан холбогдлоо. "Дөнгөж сая Парис дахь төлөөлөгч баталсан. Арманд Аргентог санаж байна уу? Тэр олон жилийн турш та нарт хэд хэдэн удаа тусалсан. Тэр Францын цэргийн хүчнийг байлцуулахыг зөвшөөрөөгүй гэж тэр хэлэв. Бүрэн. Дотор нь ямар нэгэн харгис хэрцгий дайн болж магадгүй."
  
  Лорен шүлсээ залгиад Смитийг нэг өвдөг дээрээ сөхөрч унахыг харав. Түүний дээр зогсож байсан франц хүн үснээс нь барьж аваад, үндэснээс нь туузыг урж, хажуу тийш шидэв. гэж Смит хашгирав. Хамар нь өвдөг нь түүнийг гайхшруулав. Франц залуу орой дээрээ үсрэв. Смит тэмцэв. Лорен түүнээс Кинимака руу, дараа нь цөмийн цэнэгт хошуу, ойртож буй дүүжин хаалганууд руу харав.
  
  Би юу хийх хэрэгтэй вэ?
  
  Новшийн чимээ гарга.
  
  Тэр Glock-ийнхоо сэтгүүлийг дайснуудынхаа толгойн дээгүүр өндөрт хоосолж, тэднийг тонгойлгож, нугас болгов. Энэ нь Смит, Кинимакад үнэт секунд өгсөн. Смит орон зайг хараад түүн рүү буудсанаар халдагчийг газар унагав. Кинимака хүний хүзүүг хугалжээ. , өөр нэгний нүүрийг харж, холын зайнаас буудсан.
  
  Ганцхан франц хүн үлдсэн.
  
  Цөмийн сумны их биенээс сум цохиход Лорен унав. Энэ нь түүнд огтхон ч саад болохгүй байсан нь ямар аймшигтай байсан бэ? Тэр үүнд хэр дассан бэ? Гэхдээ тэр энэ багийн нэг хэсэг байсан бөгөөд тэд байгаа цагт хамт байхаар шийдсэн. Тэр энэ гэр бүлийг олж, түүнийг дэмжих болно.
  
  Асар том ачааны машин хурдаа ахиулж, хүчтэй хурдасгаж, шууд галзуу хаалт руу орж, урд бүхээг нь бага зэрэг үсэрч, дараа нь шууд мөргөв.
  
  Лорен ачааны машины ар тал руу шидэв.
  
  
  * * *
  
  
  SEAL-ууд хөдөлж буй цөмийн цэнэгт хошууны дэргэд SAS болон SPEAR-тай тулалдах үед Дрэйк нүд ирмэж, ямар нэгэн тулалдаан үүнээс илүү будлиантай эсвэл илүү үхэлд хүргэж болзошгүй гэж бодов. Харилцагчийн хэдэн үг түүнд энэ нь гарцаагүй боломжтой гэдгийг хэлсэн.
  
  Зургаан цөмийн зэвсэг ачсан гурван ачааны машин бүгд галзуу хаалгыг нэгэн зэрэг цоорлоо. Урагдсан хаалганууд живэхэд металл хэлтэрхийнүүд хаа сайгүй нисэв. Хажуугаар нь ачааны машинууд өнгөрөв. Эрчүүд ачааны машинууд руу дайрч, зөвхөн хурдлах болно гэж үзэн дотогш үсэрч байв. Одоо Дрейк хоёр хятад цэрэг ойролцоо гүйж байхыг харав. Тэр тавцан дээр үлдэж, Алисия Мэй хоёрыг арай хол зайд модон тулгуурын ард нуугдаж байхыг харав. Цөмийн бөмбөг дэлхийн хамгийн том нүхнүүдийн нэгийг мөргөх үед салсан.
  
  Дрейк уцаарлав. Асар том, хүнд зэвсгээсээ салж, оосор нь хугарах юм бол тэд бүгд асуудалд орно.
  
  Тэд өдрийн гэрэлд гараад яаран одов. Цагт 20 миль, дараа нь гуч, жолооч нар нь хийн дөрөө гишгэхэд гурван тавцан шуугиж байв. Урд нь бараг шууд баазын гарц хүртэл хоёр милийн зайд өргөн нээлттэй зам байв. Одоо бие биенийхээ хажууд байх тул Дрэйк ачааны машинаасаа Далын ачааны машин руу, дараа нь Кинимакаг харж болно. Асар том, хөдөлж буй цөмийн пуужингууд, хүмүүс зэрэгцэн тулалдаж, хүмүүс гар буу, хутга, нударгаар буудаж, хүмүүс шидэж, дөрөвний нэгийг өгөөгүй, зам муруйлт, гурван ачааны машин ээлжлэн доошилж байгаа нь түүнийг гайхшруулж орхив. цөм.. Энэ бол шунал ба хүчирхийллийн ор дэр, тамын зэрвэсхэн байв.
  
  Харин одоо түүний бүх анхаарал далайн хав дээр төвлөрчээ.
  
  Дөрвөн хүчтэй, тэд эхлээд SAS руу дайрч, нэгийг нь ямар ч асуудалгүйгээр хөнөөжээ. Британичууд довтолж, хариу цохилт өгснөөр SEAL-ууд хамгаалалтад авав. Дөрвөн эрэгтэй ачааны машинуудын араас гүйж, онгоцонд үсрэх гэж найдаж байв. Кембрижийн SAS командлагч Тэнгисийн цэргийн SEAL-тэй гар нүүр тулалдаж, хоёуланд нь цохилт өгсөн. Май, Алисиа хоёр хамгаалагчдыг няцаах, тулалдаанд гарах гарцыг олох гэж завгүй байв.
  
  Дрейк SEAL багийн ахлагчтай нүүр тулав. "Яагаад?" - гэж тэр асуув.
  
  "Битгий асуулт асуугаарай" гэж тэр хүн архирч, Дрейк рүү алхав. Цохилтууд нь түүний цохилттой маш төстэй, маш нарийн бөгөөд гайхалтай хатуу байв. Тэр хааж, тэдгээр блокуудын өвдөлтийг мэдэрч, буцаж цохив. Тэр хүчтэй өшиглөсөн. Нөгөө хүний гарт хутга гарч ирэв. Дрейк цохилтыг өөрийн хүчээр дарж, хоёр зэвсгээ хажуу тийш шидээд ачааны машинаас холдов.
  
  "Яагаад?" - гэж тэр давтан хэлэв.
  
  "Чи тэнэгтсэн. Та болон танай баг."
  
  "Хэрхэн?" - Би асуусан. Дрейк зай авахын тулд ухарлаа.
  
  "Тэгээд энэ новшнууд яагаад биднийг алахыг хүсэв?" гэж Алисия тэр хүний ард гарч ирээд асуув.
  
  Тэр агшин зуурын цохилт өгч, түүнийг сүмд цохив. Дрейк түүний бөөр рүү өшиглөж, унахыг нь харав. Алисия түүний нүүр рүү хөлөө хөдөлгөв. Хамтдаа түүнийг эргэлдүүлэн шидэв.
  
  Урд зам нь өргөссөн.
  
  Май хоёр хамгаалагч илгээв. Өөр нэг SAS хүн алагдсан бөгөөд одоо Британи, Америкчууд хүч чадлаараа тэнцүү байв. Гуравын эсрэг гурав. Дрейк өмнө нь харсан хоёр хятадыг цөмийн бөмбөгний дээгүүр аалз мэт мөлхөж байхыг харав.
  
  "Энийг хардаа!"
  
  Хэтэрхий оройтсон. Тэд түүн дээр унав.
  
  
  * * *
  
  
  Тэд Румын руу явах гэж байгааг Далль мэдэж байсан. Энэ нь сайн байсан. Тэднийг тэнд очихоос нь өмнө алах боломжтой машинтай хагас цаг байсан.
  
  Тэрээр хятадууд болон хамгаалагчидтай тулалдаж, тэднийг хойш нь түлхэж, үсрэн босч, илүү ихийг хүсч байгааг олж мэдэв. Хятадууд түүний хамгаалалтыг тойрч, хүчтэй цохиж, аймшигт ирээр нь хоёр удаа цохих шахсан. Илүү олон хамгаалагчид түүнийг хүрээлэв. Тэдний тоо цөөрөх хүртэл Хэйден тэднийг ачааны машинаас шидэж эхлэв.
  
  Ар талд нь Кензи сүүлчийн дайснуудтай тулалдаж байв. Машин хоосон, катанагаас улаан дусал дуслаарай. Тэр хоёр хятад түүн рүү нийлж хутга барин ирж байхад тэр индэр дээрээс доош гүйж очоод нүдээ онийлголоо. Тэр эсрэгээр тойрон алхав. Тэд зэвсэг гаргаж авсан. Тэр тэдний нүүр рүү шидээд тэднийг гайхшруулав. Буудсан сум түүний гаран доор өнгөрч, цөмийн бөмбөгөнд тусав. Тэр нүүр рүү нь буу тулгасан залуусын нэгний хажууд өөрийгөө олж харав.
  
  "Новш".
  
  Цорын ганц зам нь дээшээ байсан. Тэр буу барьсан гараа өшиглөж, нисгэж, дараа нь цөмийн зэвсгийн бүрхүүл дээр тулгуур дээр авирав. Тэр оргилд хүрч, энэ нь зүгээр л зөөлөн муруй боловч тэнцвэрт байдалд аюултай болохыг олж мэдэв. Үүний оронд тэрээр гартаа катана барьсаар цөмийн бөмбөг тээн суув.
  
  "Нааш ир, намайг аваад яв!" - тэр хашгирав. "Чадах юм бол."
  
  Тэд маш хурдан, төгс тэнцвэртэй хөөрөв. Тэд түүн рүү хутга барин дайрах үед Кензи сэлмээ эргүүлэн байлдааны толгойн дээр зогсож байв. Цохих, дүүжин. Тэр эсэргүүцсэн ч тэд цус авчээ. Тэр пуужин цохив. Ачааны машин цагт гучин милийн хурдтай чичирч байв. Хятадууд хамгийн дээд хэмжээнд дасан зохицсон. Кензи тэнцвэрээ алдаж, хальтирч, пуужин руу буцаж унасан.
  
  "Өө".
  
  Хөлдөөгч шиг хүйтэн салхи үсийг нь нэвт хийв. Хутга түүн дээр унав. Тэр катанагаа нөгөө гартаа шилжүүлж, бугуйг нь хуруугаараа барьж, хажуу тийшээ огцом татав. Бугуй хугарч хутга нь унасан. Тэр мөн биеийг ингэж мушгиж, ачааны машинаас эхлээд толгойгоо нисч байхыг харав. Хоёр дахь хүн аль хэдийн дайрчихсан байсан. Кэнзи катанагаа баруун гар руугаа буцаан шилжүүлж, шууд оноогоор цохив. Кэнзи түүнийг хажуу тийш нь шидэхэд тэр хэсэг зуур эргэв.
  
  Дараа нь тэр алганаасаа цөмийн бөмбөгний орой дээр харвал катананыхаа ир нь доор тулалдаж буй хүмүүс рүү цус дуслуулж байв.
  
  "Хоёр хятад алагдсан. Гурав үлдсэн."
  
  Алисия түүн рүү ялсан ачааны машинаасаа харж, байлдааны толгой дээрх тулааныг ажиглав. "Энэ үнэхээр гайхалтай харагдаж байсан" гэж тэр хэлэв. "Би өөрийгөө бэлгийн харьцаанд орсон гэдэгт үнэхээр итгэдэг."
  
  Дал өөрийн ачааны машинаас түүн рүү харав. "Би ч бас".
  
  Гэвч дараа нь байлдааны хошуу хөдөлж эхлэв.
  
  
  ДӨЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Даль шилжилтийг тэр даруй анзаарч, хоёр оосор нь салхинд хийсэхийг хараад, гурав дахь нь дэлхийн хамгийн галзуу резинэн тууз шиг салж, цөмийн цэнэг болон тавцангийн ёроолд ууртайгаар цохив. Эхний хүчтэй цохилтоор тэрээр хамгаалагчийн гэдсэнд цохиулж, ачааны машины хажуугаас шууд нисч, хажууд нь явж байсан хүний хойд дугуйг цохив. Даль үр дүнг хараад цочирдов.
  
  Цөмийн бөмбөг дахин хөдөллөө. Кэнзи орой дээр нь тэмцэлдэж, Хэйден түүний сүүдэр дор шууд тэмцэлдэж байх үед Дал түүний дээгүүр улаан манан буухыг мэдэрлээ, дараа нь юу болохыг ч мэдэхгүй. Тэр хашгирч, архирсан ч тус болсонгүй. Дугуйны архирах, хашгирах, тэмцэхэд шаардлагатай төвлөрөл; Энэ бүхэн тэдний сонсголд саад болсон. Тэр холбоочин руу үсрэв.
  
  "Хөдөлгөөн." Цөмийн бөмбөг дэлбэрэх гэж байна!"
  
  Кензи доош ширтэв. "Хаашаа явах? Та хөөрнө гэсэн үг үү?"
  
  "Үгүй!"
  
  Уяаныхаа төгсгөлд Швед хүн Хэйден рүү галзуу мэт гүйж, харвасан сумны гайхалтай массын эсрэг мөрөө дарав. "Цөмийн бөмбөг унаж байна!"
  
  Хэйден хурдан эргэлдэж, хамгаалагч ч мөн адил. Байлдааны толгой дахин нэг инч хөдөлсөн. Даль түүнийг урьд өмнө цуглуулж байсан бүх хүч чадлаараа өргөж, булчин бүр нь хашгирав.
  
  Түүний хажууд хүчтэй тогших чимээ гарав.
  
  Новш.
  
  Гэхдээ энэ бол катана барьсаар, нүүрэндээ ёжтой инээмсэглэл тодруулсан Кензи байв. "Хараал ид, чи зүгээр л галзуу новшийн баатар байна. Чи үнэхээр үүнийг ганц секунд ч атгаж чадна гэж бодож байна уу?"
  
  "Аан, үгүй. Үнэхээр биш."
  
  "Тэгвэл хөдөл."
  
  Галзуу швед хүн шумбалтаа маш нарийн хийжээ.
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк, Алисиа нар үзвэрийг хуваалцахад секунд зарцуулж чаджээ.
  
  "Дал юу хийж байгаа юм бэ?" гэж Алисия асуув. "Тэр хараал идсэн цөмийн бөмбөг тэвэрч байна уу?"
  
  "Битгий тэнэг бай" гэж Дрэйк толгойгоо сэгсэрлээ. "Тэр түүнийг үнсэж байгаа нь ойлгомжтой."
  
  Дараа нь Дрейк SAS-ийн залууст туслахын тулд хажуу тийш үсэрч, залуугаас SEAL-г булааж аваад цөмийн бөмбөгний дор хаяжээ. Тэр хүний хамаг бие чичирчээ. Тэд бие биедээ цохилт өгч, дараа нь ТАМГА ухаангүй, нүүрээ доош харуулан хэвтсэн боловч амьд байв. Дрейк ийм байдлаар үлдээх бодолтой байсан.
  
  Өөр нэг SEAL нас барж, араас нь SAS-ийн цэрэг хоёулаа ойрын зайнаас хутгалуулжээ. Кембриж, залуу хоёр л үлдсэн. Тэд Дрейктэй нийлж эцсийн SEAL-тэй тулалдсан. Үүний зэрэгцээ Алисия, Мэй нар тэдэнтэй нэгдсэн. Ачааны машин шороон замаар чимээ шуугиан тарьж, хөршөө нэг удаа мөргөж, хөдлөв. Мөргөлдөөн нь Далын цөмийн бөмбөгийг асар том тулгуурт бэхлэх замаар тогтворжуулах боломжийг олгосон. Гурван машин бүгдээрээ гарцын хаалгыг нэвтлэн Румыныг чиглэн явав. Төмөр бетон бүхэлдээ эвдэрч, нааш цааш урагдсан. Энэ үед нисдэг тэрэгнүүд хөөрч, ачааны машинуудтай зэрэгцэн нисч, хүнд их буутай эрчүүд хаалгаар тонгойн жолооч нар руу анхаарлаа хандуулж байв.
  
  Дрейк SEAL-ийн дайралтыг зогсоов. "Хүлээгээрэй. Та бол тусгай хүчний цэрэг. Америк эмэгтэйчүүд. Та яагаад биднийг алахыг оролдов оо?"
  
  Үнэнийг хэлэхэд тэр хэзээ ч хариу хүлээж байгаагүй, харин тэр хүн дайрч хариулав. Тэр Кембрижийг гаргаж, дараа нь Дрейкийг дуусгасан. Залуу SAS хажуу тийшээ унав. SEAL нь харгис хэрцгий, өршөөлгүй байсан тул цохилтын дараа бут цохив. Гэтэл Май түүн рүү эргэв.
  
  Найман секунд өнгөрч, тулаан өндөрлөв. Дахин нэг удаа тэд түүнийг эсэн мэнд, бөөн гиншиж, зэвсэггүй орхив.
  
  Дрейк Кембриж рүү эргэв. "Таны тусламжийг бид ямар их үнэлж байгааг хэлж чадахгүй байна, хошууч аа. Танай ард түмнийг алдсанд их харамсаж байна. Гэхдээ хэрэв хүсвэл энэ хүмүүсийг амьд үлдээгээрэй, тэд зүгээр л тушаал биелүүлж байсан."
  
  Амьд үлдсэн хоёр далайн хав гайхаж, магадгүй гайхан дээшээ харав.
  
  Кембриж толгой дохив. "Би чамайг ойлгож, санал нэг байна, Дрейк. Эцсийн эцэст бид бүгд гар хөл болж байна."
  
  Дрэйк ярвайв. "За, дахиж үгүй. Америкийн засгийн газар биднийг алах гэж оролдсон. Үүнээс буцах зам надад харагдахгүй байна."
  
  Кембриж мөрөө хавчив. "Буцах цохилт."
  
  Дрейк баргар инээмсэглэв. "Миний зүрх сэтгэлд нийцсэн хүн. Хошууч Кембриж тантай уулзахад таатай байлаа."
  
  "Бас та, Мэтт Дрейк."
  
  Тэр Май, Алисиа хоёр руу толгой дохиод, дараа нь ачааны машины ар тал руу болгоомжтой алхав. Дрейк түүнийг явахыг хараад байлдааны хошууны тогтвортой байдлыг нэгэн зэрэг шалгав. Бүх зүйл сайхан харагдаж байлаа.
  
  "Тэд буцаж ирээд сэлэм авна гэдгийг та мэдэх үү?" Алисия түүнийг өдөөсөн.
  
  "Тийм ээ, гэхдээ та юу мэдэх вэ? Би тоохгүй. Ангараг гарагийн сэлэм бол бидний хамгийн бага асуудал юм." Тэр холболтыг асаасан. "Хэйден? Хэр хол? Чи тэнд яаж байна аа?"
  
  "За" гэж Хайден хариулав. "Хятадуудын сүүлчийнх нь дөнгөж үсрэв. Би сэлэм авах гэж байна."
  
  Кензи инээв. "Үгүй ээ, тэд намайг ажиллаж байхыг харсан."
  
  "Бид бүгд тийм биш гэж үү?" Дрейк инээмсэглэв. "Би энэ харцыг хэсэг хугацаанд мартахгүй."
  
  Алисиа түүний мөрөн дээр шууд цохив. - Тайван бай, цэрэг минь. Дараагийн удаад чи намайг хөлний минь завсар цөмийн бөмбөг тавиасай гэж хүсэж байна."
  
  "Үгүй ээ, битгий санаа зов" гэж Дрэйк хэлээд эргэж харав. "Би чамд дараа нь хийнэ."
  
  
  * * *
  
  
  Нисдэг тэрэгнүүд жолооч нарыг тохуурхаж, заналхийлж, машинаа удаашруулахыг ятгаж байв. Мэдээж эхэндээ бүтсэнгүй ч хэн нэгэн салхины шилээр өндөр калибрын сум хийснээс хойш өөрсдийг нь гар хүрэхгүй гэж бодсон хүмүүс гэнэт эргэлзэж эхлэв. Гурван минутын дараа ачааны машинууд хурдаа сааруулж, цонхоор гараа гацаж, бүх хөдөлгөөн зогсов.
  
  Дрейк тэнцвэрээ олж, байнгын түлхэлт, урагшлах хөдөлгөөнд дассан. Гэнэт харилцаа холбооны систем амилсан гэдгийг мэдээд газар үсрэн бууж, одоо нисгэгчдээ маш анхааралтай ажиглаж байв.
  
  Харилцагчаас ямар ч чимээ гарсангүй. Вашингтон энэ удаад чимээгүй болов.
  
  Багийнхан чихэвчээ устгасны дараа цугларчээ. Тэд гурван пуужингийн хөлөг рүү харсан өвслөг толгод дээр суугаад, дэлхий болон түүний илүү хорон санаат дүрүүд дараа нь тэдэн рүү юу шидэх бол гэж гайхаж байв.
  
  Дрейк нисгэгч рүү харав. "Та биднийг Румын руу нисгэж чадах уу?"
  
  Энэ хүний нүд огтхон ч эргэлздэггүй. "Мэдээж" гэж тэр хэлэв. "Яагаад болохгүй байгааг би ойлгохгүй байна. Ямар ч байсан цөмийн зэвсгийг баазад хадгалахаар тийшээ явуулдаг. Бид давуу талтай болно."
  
  Тэд хамтдаа өөр тулааны талбарыг орхисон.
  
  Тэд хамтдаа хүчтэй хэвээр байв.
  
  
  * * *
  
  
  Хэдэн цагийн дараа багийнхан Румыны аюулгүй байшингаас гарч, Трансильвани руу автобусанд суугаад Гүн Дракулагийн оршин суудаг байж болох Бран шилтгээний ойролцоо буув. Энд, өндөр мод, өндөр уулсын дунд тэд харанхуй, нам гүм зочны байшинг олж, тэндээ суурьшжээ. Гэрэл бүдэгхэн байлаа. Багийнхан одоо сейфээс авсан иргэний хувцсыг өмсөж, зөвхөн авч явах боломжтой зэвсэг, сум, мөн Ёргигийн авч явсан сейфнээс нэлээд хэмжээний мөнгө авч явсан байв. Тэд паспортгүй, бичиг баримтгүй, иргэний үнэмлэхгүй байсан.
  
  Тэд нэг өрөөнд цугларав. Арван хүн, ямар ч холбоогүй. Арван хүн Америкийн засгийн газраас хэнд итгэхээ ч мэдэхгүй зугтаж байна. Эргэх тодорхой газар алга. Цаашид SPEAR, нууц бааз байхгүй. Пентагонд ямар ч оффис, Вашингтонд байшин байхгүй. Тэдний гэр бүлүүд зөвшөөрөгдөх хэмжээнээс хэтэрсэн. Тэдний ашиглаж болох харилцагчид эвдэрч болзошгүй.
  
  Гүйцэтгэх засаглалын үл мэдэгдэх, ойлгомжгүй дэг журмын улмаас дэлхий бүхэлдээ өөрчлөгдсөн.
  
  "Дараа нь юу юм?" Бүдэг гэрэлтэй өрөөнд хоолой нь намуухан Смит эхлээд асуудлыг хөндлөө.
  
  "Эхлээд бид даалгавраа биелүүлнэ" гэж Хайден хэлэв. "Эцсийн шүүлтийн тушаал дөрвөн аймшигт зэвсгийг нууж, дэлхийг устгахыг эрэлхийлсэн. Агуу зэвсэг байсан Ганнибалын ачаар дайн. Бидний устгасан түлхүүр код болсон Чингис хааны тусламжтайгаар байлдан дагуулалт. Биологийн зэвсэг байсан Жеронимогоор дамжуулан өлсгөлөн. Эцэст нь зургаан цөмийн цэнэгт хошуутай Аттилагаар дамжуулан Үхэл. Эдгээр зэвсгүүд нийлээд манай нийгмийг сүйрэл, эмх замбараагүй байдалд хүргэх болно. Бид аюулыг саармагжуулсан гэж итгэлтэйгээр хэлж чадна гэж бодож байна."
  
  "Цорын ганц сул төгсгөл нь Ангараг гарагийн сэлэм" гэж Лорен хэлэв. "Одоо хятадууд эсвэл англичуудын гарт байна."
  
  "Би үнэхээр бид нар гэдэгт найдаж байна" гэж Дрейк хэлэв. "SAS биднийг тэнд аварч, сайн хүмүүсээ алдсан. Кембрижийг зэмлэхгүй байх гэж найдаж байна."
  
  "Урагшаа..." гэж Далл хэлэв. "Бид ч гэсэн ганцаараа үүнийг хийж чадахгүй. Юуны өмнө бид одоо юу хийх гэж байгаа юм бэ? Хоёрдугаарт, үүнийг хийхэд бидэнд хэнд итгэж туслах вэ?"
  
  "За яахав, эхлээд америкчууд бидэн рүү юу нөлөөлснийг олж мэдэх болно" гэж Хайден хэлэв. "Перу дахь хагалгаа болон... бусад зүйлс... болсон гэж таамаглаж байна. Бидний эсрэг хэдхэн хүчирхэг хүмүүс үү? Бусдад нөлөөлж буй салангид бүлэг? Коберн үүнийг зөвшөөрсөн гэдэгт би нэг хором ч итгэж чадахгүй байна."
  
  "Ерөнхийлөгчтэй нууцаар ярилцах ёстой гэж та хэлж байна уу?" гэж Дрейк асуув.
  
  Хэйден мөрөө хавчив. "Яагаад үгүй гэж?"
  
  "Хэрэв энэ нь салангид бүлэг юм бол" гэж Далл хэлэв. "Бид тэднийг устгадаг."
  
  "Амьд" гэж Май хэлэв. "Үүнийг даван туулах цорын ганц арга бол дайснуудаа амьдаар нь барих явдал юм."
  
  Багийнхан том өрөөнд янз бүрийн байрлалд сууж, хөшиг нь нягт татагдаж, тэднийг нэвтэршгүй шөнөөс хамгаалжээ. Тэд Румыний гүнд ярилцсан. Төлөвлөсөн. Удалгүй тэдэнд нөөц байгаа нь тодорхой болов, гэхдээ тэдгээр нөөц нь хомс байсан. Дрейк тэднийг нэг талаас тоолж чадна.
  
  "Хаашаа явах?" гэж Кэнзи катанагаа барьсаар ирийг бүдэгхэн гэрэлд халааж асуув.
  
  "Үргэлжлээрэй" гэж Дрейк хэлэв. "Бид үргэлж урагшилдаг."
  
  "Хэрвээ бид зогсох юм бол" гэж Далл хэлэв. "Бид үхэж байна."
  
  Алисия Дрейкийн гарыг атгав. "Тэгээд би зугтаж байсан өдрүүд минь дууслаа гэж бодсон."
  
  "Энэ бол өөр" гэж тэр хэлээд санаа алдлаа. "Мэдээж та үүнийг мэдэж байгаа. Уучлаарай."
  
  "Бүх зүйл сайхан байна. Тэнэг боловч хөөрхөн. Эцэст нь би энэ бол миний төрөл гэдгийг ойлгосон."
  
  "Энэ нь бид зугтаж байна гэсэн үг үү?" гэж Кензи асуув. "Учир нь би энэ бүхнээс холдохыг үнэхээр хүсч байсан."
  
  "Бид үүнийг шийдвэрлэх болно." Дал түүн рүү ойртлоо. "Би чамд амлаж байна. Би ч бас хүүхдүүдтэй, битгий мартаарай. Би тэдний төлөө юуг ч даван туулах болно."
  
  "Чи эхнэрийнхээ талаар яриагүй."
  
  Дал ширтээд дараа нь сандал дээрээ суугаад бодов. Дрейк Кенсиг том Швед рүү бага зэрэг ойртож байхыг харав. Тэр үүнийг бодлоосоо салгаад өрөөг тойруулан харав.
  
  "Маргааш өөр өдөр" гэж тэр хэлэв. "Чи хамгийн түрүүнд хаашаа явмаар байна?"
  
  
  ТӨГСГӨЛ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Армагеддоны ирмэг дээр
  
  
  НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Жулиан Марш үргэлж ялгаатай өнгөт хүн байсаар ирсэн. Нэг тал нь хар, нөгөө тал нь саарал ... ad infinitum. Хачирхалтай нь тэрээр яагаад бусдаас арай өөрөөр хөгжсөнийг огтхон ч сонирхдоггүй, зүгээр л үүнийг хүлээн зөвшөөрч, түүнтэй хамт амьдарч сурсан, таашаал авч байсан. Бүх утгаараа энэ нь түүнийг сонирхлын объект болгосон; Энэ нь илэрхий нүд, давсалсан үсний ард нуугдаж буй заль мэхээс анхаарлыг холдуулсан. Гуравдугаар сар үргэлж гайхалтай байх болно - нэг талаараа.
  
  Дотор нь тэр дахиад л өөр хүн болжээ. Дотоод анхаарал нь нэг цөмд анхаарлаа төвлөрүүлжээ. Энэ сард энэ нь Пифчүүдийн шалтгаан байсан, эс тэгвээс тэднээс үлдсэн зүйл юм. Хачирхалтай бүлэг түүний анхаарлыг татаж, дараа нь түүний эргэн тойронд зүгээр л татан буув. Тайлер Уэбб нь кабалист удирдагч гэхээсээ илүү психопатик, мега-сэтгэгч байсан. Гэхдээ Марш ганцаараа явах боломждоо дуртай байсан бөгөөд хувийн, содон загваруудыг бүтээжээ. Зои Ширс болон сект дотор идэвхтэй байсан бүх хүмүүсийг там руу, Николас Беллтэй бол бүр ч гүн там руу. Барилгын ажилчин асан хүлсэн, гавтай, усан онгоцтой байсан ч ялаасаа өчүүхэн ч гэсэн чөлөөлөгдөхийн тулд бүх зүйлийг эрх баригчдад зориулах байсан нь эргэлзээгүй.
  
  Маршийн хувьд ирээдүй нь бага зэрэг будсан ч гэсэн гэрэл гэгээтэй харагдаж байв. Түүх болгонд хоёр тал байдаг, тэр үнэхээр хоёр талтай хүн байсан. Биднийг золгүй явдал болсон Рамсес захаас гунигтайгаар орхисны дараа - бүх өргөл бүхий асар их таалагдсан - Март ангал өнгөтэй нисдэг тэрэгний тусламжтайгаар тэнгэрт хөөрөв. Яаран гүйхдээ тэрээр удахгүй болох шинэ адал явдалд анхаарлаа төвлөрүүлэв.
  
  НЬЮ ЙОРК.
  
  Марш төхөөрөмжийг хажуу тийш нь туршин ойртуулж, юу харсанаа мэдэхгүй ч юу хийж чадна гэдэгтээ итгэлтэй байв. Энэ хүүхэд наймаа хийх гол хэрэгсэл нь байсан. Үнэмлэхүй итгэл үнэмшилтэй том аав. Цөмийн бөмбөгтэй хэн маргаж чадах вэ? Марш төхөөрөмжийг ганцааранг нь орхиж, гаднах үүргэвчийг шалгаж, том хүрээгээ тохируулахын тулд мор оосорыг суллав. Мэдээжийн хэрэг тэрээр тухайн зүйлийг туршиж, жинхэнэ эсэхийг нь баталгаажуулах ёстой. Эцсийн эцэст, хэрэв тогооч хангалттай сайн байсан бол ихэнх бөмбөгийг урьд өмнө байгаагүй зүйл шиг болгож болно. Тэгж байж л Цагаан ордон мэхийн ёсолно.
  
  Эрсдэлтэй гэж түүний нэг тал хэлэв. Эрсдэлтэй.
  
  Гэхдээ хөгжилтэй! гэж нөгөөх нь зүтгэв. Тэгээд бага зэрэг цацрагийн хордлого нь үнэ цэнэтэй байсан.
  
  Март өөрийгөө шоолон инээв. Ийм новш. Гэвч түүний авчирсан мини Гейгер лангуу чимээгүй байсан нь түүний зоригийг нэмэгдүүлэв.
  
  Гэхдээ үнэнийг хэлэхэд нисэх нь түүний ажил биш байв. Тийм ээ, сэтгэл догдолж байсан, гэхдээ халуун үхэх боломж бас байсан - яг одоо энэ нь түүнд үнэхээр таалагдаагүй. Магадгүй өөр удаа. Марш энэхүү номлолыг төлөвлөхдөө бүх замын цэгүүд байгаа бөгөөд аль болох аюулгүй байгаа эсэхийг шалгахын тулд маш их зовлонтой цагийг зарцуулсан боловч түүний зогсох газруудыг харгалзан үзэхэд энэ санаа бараг л инээдтэй байсан.
  
  Яг одоо жишээ болгон авч үзье. Тэд Колумб руу явах замдаа Амазоны ширэнгэн ойн халхавч дор явж байжээ. Түүнийг хүлээж байсан нэг хүн байсан - үнэндээ нэгээс олон, Марш тэднийг цагаан хувцас өмсөхийг шаардаж, уулзалт дээр өөрийн зан чанарыг тамгалсан. Жижигхэн концесс, гэхдээ Питиагийн хувьд чухал зүйл.
  
  Би одоо энэ л юм болов уу?
  
  Марш чанга инээж, нисдэг тэрэгний нисгэгч түгшүүртэй эргэн тойрноо харав.
  
  "Бүх зүйл сайхан байна?" - гэж сорвитой туранхай эр асуув.
  
  "За, энэ нь таны үзэл бодлоос хамаарна." Март инээв. "Тэгээд та хэр олон үзэл бодолтой байна. Би нэгээс илүү зугаацахыг илүүд үздэг. Та?"
  
  Нисгэгч үл ойлгогдох зүйл бувтнасаар буцав. Март толгой сэгсэрлээ. Угааж амжаагүй олон түмэн тэдний учруулсан сүйрлийг үл тоомсорлон, үл тоомсорлон, тэдний доор ямар хүч мөргөж, нугаслан, бужигнаж байгааг мэддэг болоосой.
  
  Марш доорх байгалийн үзэсгэлэнт газруудыг ажиглан сая дахь удаагаа АНУ руу нэвтрэх энэ цэг нь зөв зам мөн үү гэж бодов. Эндээс харахад Канадаар эсвэл Мексикээр дамжин өнгөрөх хоёр л бодит сонголт байсан. Сүүлчийн улс Амазонтой илүү ойр байсан бөгөөд авлигад автсан; мөнгө төлж тусалж, амаа хамхиж болох хүмүүсээр дүүрэн. Канад Марш гэх мэт хүмүүст хэд хэдэн аюулгүй газар санал болгосон боловч тэдгээр нь хангалтгүй байсан бөгөөд Өмнөд Америкт байдаг олон янз байдлыг хангахад ойртож чадаагүй юм. Доорх нэгэн хэвийн ландшафт үргэлжлэн дэлгэгдэж байхад Марш ухаан санаа нь тэнүүчилж байв.
  
  Хүү амандаа мөнгөн халбагаас хамаагүй их зүйлтэй, давуу эрхтэй газар өссөн; цул алтан гулдмай шиг. Шилдэг сургууль, шилдэг багш нар - "хамгийн сайн" гэж "хамгийн эрхэм" гэж уншдаг гэж Марш үргэлж залруулж байсан - түүнийг зөв замд оруулахыг оролдсон боловч бүтэлгүйтсэн. Магадгүй ямар нэг энгийн сургуульд сурвал тус болох байсан ч түүний эцэг эх баян байсан. Марш үйлчлэгч нараар хүмүүждэг байсан бөгөөд эцэг эхтэйгээ ихэвчлэн хоол идэж, тансаг хүлээн авалтын үеэр харьцаж, ярихгүй байхыг тушаадаг байв. Үргэлж өө сэвгүй зан авирыг хангадаг аавынхаа шүүмжлэлтэй харц дор байв. Хүүгээ хайргүй, ганцаардмал өссөнийг мэдсэн ч өөрийгөө ямар ч хэлбэрээр сорьж чадахаа больсон ээж үргэлж түүний гэм буруутай инээмсэглэлтэй байдаг. Тиймээс Жулиан Марш өсч, хөгжиж, эцгийнхээ илэн далангүй нэрлэсэн хүн болжээ. хачин хүү."
  
  Нисгэгч ярьсан бөгөөд Марш үүнийг огт тоосонгүй. "Би дахиад хэлэх үү?"
  
  "Бид Кали руу ойртож байна, эрхэм ээ. Колумб."
  
  Марш доош бөхийж, доор өрнөх шинэ дүр зургийг харав. Кали нь Америк тивийн хамгийн хүчирхийлэлтэй хотуудын нэг бөгөөд дэлхийн хамгийн том кокаин нийлүүлэгчдийн нэг Кали Картелийн гэр гэдгээрээ алдартай байв. Ямар ч энгийн өдөр Марш шиг хүн амьдралаа гартаа авч, Эль-Кальвариогийн арын гудамжаар алхаж, рагамуффинууд гудамжаар хог хайн, "хүлцэх бүс" гэсэн шошготой газарт унтдаг байв. Арилжааны хэрэглээнд хар тамхи, сексийг зөвшөөрснөөр цагдаагийн хамгийн бага оролцоотойгоор цэцэглэж чадна.
  
  Марш энэ бол түүний болон түүний цөмийн бөмбөгийн газар гэдгийг мэдэж байсан.
  
  Сууж байхдаа нисгэгч Марш саарал өнгийн пикап машиныг үзүүлж, дотор нь хүйтэн, үхсэн нүдтэй, илэрхийлэлгүй царайтай илүүдэл жинтэй гурван эрэгтэй сууж байв. Ил задгай галт зэвсгээр зэвсэглэсэн тэд Маршийг ачааны машинд оруулж, товчхон мэндчилгээ дэвшүүлэв. Дараа нь тэд чийгтэй, эмх замбараагүй гудамж, бохир байшингууд, зэвэрсэн саравчнуудаар явж, түүний бэлтгэгдсэн нүдэнд дэлхийн ертөнцийг өөр нэг хувилбараар харахыг санал болгож, хүн амын нэг хэсэг нь нэг овоохойноос нөгөө хашаа руу "хөвж" байсан, байнгын гэр оронгүй байв. Март дараа нь юу болсон талаар хэлэх зүйлгүйг мэдсээр байж бага зэрэг ухарлаа. Хэрэв тэр АНУ руу цөмийн зэвсгийг амжилттай нэвтрүүлэхийг хүсч байвал эдгээр зогсоох шаардлагатай байсан бөгөөд ямар ч эрсдэлтэй байсан. Мэдээжийн хэрэг, Марш өнгө өнгийн ханцуйндаа хэд хэдэн заль мэх хийж чадах чинээгээрээ төвийг сахисан харагдаж байв.
  
  Машин манан бүрхсэн гулсмал толгодоор эргэлдэж, эцэст нь урд нь том, нам гүм байшинтай хатуу хучилттай зам болон хувирав. Аялал чимээгүй өнгөрч байсан ч одоо хамгаалагчдын нэг нь Марш руу бууж өгөхгүй царайлав.
  
  "Бид энд байна".
  
  "Мэдээж. Гэхдээ "энд" хаана байна?
  
  Хэт их хүндэтгэлгүй биш. Хэт их гонгиноогүй. Бүгдийг нь хамт байлга.
  
  "Үүргэвчээ аваад яв." Хамгаалагч үсрэн гарч ирээд хаалга онгойлгов. -Ноён Наварро таныг хүлээж байна.
  
  Март толгой дохив. Энэ бол зөв нэр, зөв газар байсан. Тэр энд удаан үлдэхгүй, зөвхөн дараагийн тээврийн хэрэгсэл, эцсийн хүрэх газар нь саадгүй, аюулгүй байгаа эсэхийг шалгахад хангалттай. Манан дуслах намхан нуман хаалганы доор манаачийг дагаж, хуучин байшингийн харанхуй үүдэнд оров. Дотор нь ямар ч гэрэл асаагүй бөгөөд ганц хоёр хөгшин сүнс гарч ирэх нь гайхшрал, түгшүүр төрүүлэхгүй байх байсан. Марш ихэвчлэн харанхуйд хөгшин сүнснүүдийг харж, тэдэнтэй ярилцдаг байв.
  
  Харуул баруун талын нээлхийг заалаа. "Та хувийн өрөөндөө дээд тал нь дөрвөн цагийн төлбөр төлсөн. Шууд дотогшоо ор" гэж хэлсэн.
  
  Март талархан толгой гудайлган хүнд хаалгыг түлхэв. "Би бас дараагийн төрлийн тээврийн хэрэгслийг буулгах зөвшөөрөл хүссэн. Нисдэг тэрэг?"
  
  "Тийм ээ. Энэ нь бас сайн байна. Цаг нь болохоор дотуур утсаар холбогдоорой, би чамд байшинг тойруулан харуулъя" гэж хэлэв.
  
  Март сэтгэл хангалуун толгой дохив. Түүний төлсөн мөнгө нь илүү сайн үйлчилгээ үзүүлэхийн тулд шаардлагатай байсан бөгөөд одоог хүртэл ийм байна. Мэдээжийн хэрэг, хүссэн үнээсээ илүү төлөх нь бас сэжиг төрүүлсэн боловч ийм эрсдэлтэй байсан.
  
  Дахин хоёр тал гэж тэр бодлоо. Инь ба Ян. Намаг, намаг. Хар ба... час улаан гялалзсан хар өнгө гүйж ирэв...
  
  Өрөөний дотор тал нь тансаг байв. Хамгийн хол талд нь хар арьсаар хийсэн булангийн буйдан, гүн тансаг байв. Ойролцоох ундаа, дарс, архины хайрцаг бүхий шилэн ширээ байсан бол өөр буланд машин кофе, цай санал болгодог. Зуушыг шилэн ширээн дээр тавьдаг. Энэ бүхэнд Марш инээмсэглэв.
  
  Тав тухтай, гэхдээ зөвхөн богино хугацаанд. Тохиромжтой.
  
  Тэрээр нэг аяганд хамгийн хүчтэй кофе асгаж, исгэхийг нь жаахан хүлээв. Дараа нь тэр буйдан дээр суугаад зөөврийн компьютерээ гаргаж ирээд үүргэвчээ хажуудаа байгаа арьсан бүрээс дээр болгоомжтой тавив. Цөмийн бөмбөгийг урьд өмнө хэзээ ч ингэж өхөөрдөж байгаагүй юм байна гэж тэр бодлоо, түүнд зориулж өөрийн нэрэх ундаа хийх ёстой юу гэж товчхон бодов. Мэдээжийн хэрэг, Марш шиг хүний хувьд энэ нь тийм ч хэцүү биш байсан бөгөөд хэдхэн минутын дотор үүргэвчиндээ уураар жигнэх аяга, хажуу талдаа царцсан жижиг бялуу байв.
  
  Март инээмсэглэв. Бүгд сайн байсан.
  
  Би интернетээр аялсан; Форвард нисдэг тэрэг Колумб руу аль хэдийн нэвтэрч байгааг баталгаажуулсан цахим шуудангаар түүнд мэдэгдэв. Хаана ч одоохондоо туг мандуулаагүй байсан ч түүнийг захаас гарснаас хойш хэдхэн цаг өнгөрчээ. Марш ундаагаа ууж дуусгаад дараагийн нислэгт зориулж жижиг ууттай сэндвич хийж өгөөд дотуур холбооны товчлуурыг дарав.
  
  "Би явахад бэлэн байна."
  
  Хорин минутын дараа тэр дахин агаарт гарахад цөмийн үүргэвчний нислэг мушгирсан ч эвтэйхэн байв. Тэд Панамыг зорьж байсан бөгөөд тэрээр хурдан нислэгээ дуусгаж, газар дээрх аяллынхаа уйтгартай үеийг эхлүүлнэ. Нисгэгч агаарт болон ямар ч эргүүлээр явж, хамгийн шилдэг нь байсан бөгөөд үүнийхээ төлөө маш сайн цалин авч байв. Зүүн талын цонхон дээр Панамын тойм гарч ирэхэд Марш Америкийн Нэгдсэн Улстай хэр ойрхон байгаагаа ойлгож эхлэв.
  
  Хар шуурга ирж байна шүү дээ, тийм ч амархан арилахгүй...
  
  Тэрээр Панам хотод хэдхэн цагийн турш суурьшиж, хоёр удаа хувцсаа сольж, дөрвөн удаа шүршүүрт орж, тус бүрдээ өөр өөр үнэртэй шампунь хэрэглэжээ. Үнэр нь тааламжтай холилдож, хөлсний үл мэдэг үнэрийг дарав. Оройн хоолны цаг болсон ч өглөөний цайгаа ууж, өдрийн хоолоо ууж, өөр өөр шилтэй, өөр өнгөтэй гурван шил дарс уусан. Амьдрал сайхан байсан. Цонхны гаднах үзэмж өөрчлөгдөөгүй, урам зориг өгөхгүй байсан тул Марш яг ийм тохиолдлоор хадгалж байсан уруулын будгаа гаргаж ирээд шилийг тод улаанаар будав. Энэ нь дор хаяж хэсэг хугацаанд тусалсан. Дараа нь Марш тэр самбарыг цэвэрхэн долоох нь ямар байхыг төсөөлж эхэлсэн боловч тэр үед ирж буй мессежийн ping түүний мөрөөдлийг тасалжээ.
  
  Тооцоолсон ирэх хугацаа 15 минут байна.
  
  Гуравдугаар сар ярвайж, баярласан ч санаа зовж байв. Бүс нутгийн хамгийн муу замуудын дагуу дөчин цагийн аялал хүлээж байв. Энэ бодол урам зориг өгөх магадлал багатай. Гэсэн хэдий ч дууссаны дараа дараагийн шат нь хязгааргүй илүү сонирхолтой байх болно. Март юмаа цуглуулж, кофены сав, дарсны шил, аяга таваг зэргийг өнгө, хэлбэр, хэмжээгээр эрэмбэлж, дараа нь гарлаа.
  
  Жийп машин замын хажууд шуугилдан хүлээж байсан бөгөөд гайхалтай тухтай харагдаж байв. Марш цөмийн бөмбөгийг задалж, хамгаалалтын бүсээ зүүгээд дараа нь өөртөө анхаарал тавьжээ. Жолооч Марш өөрийнхөө новшийн амьдралыг огтхон ч тоохгүй байгааг мэдээд хэсэг ярилцаж байгаад жолооны ард суув. Урд зам эцэс төгсгөлгүй үргэлжилсэн.
  
  Цаг хугацаа өнгөрөв. SUV гулсаж, дараа нь сэгсэрч, дараа нь дахин гулсаж, хэд хэдэн удаа бензин болон цэгийн шалгалтыг зогсоов. Жолооч нь бага зэргийн зөрчил гаргасны улмаас машинд унах эрсдэлгүй. Эцсийн эцэст, энэ нь олон хүмүүсийн дунд зүгээр л өөр нэг тээврийн хэрэгсэл, мөнхийн хурдны замаар үл мэдэгдэх зүг рүү аялж буй амьдралын өөр нэг оч байсан бөгөөд хэрэв энэ нь онцгүй хэвээр байвал анзаарагдахгүй өнгөрөх болно.
  
  Тэгээд Монтеррей түрүүлж байв. Гуравдугаар сар дүүрэн инээмсэглэж, ядарсан ч баяртай байв, учир нь урт аялал хагасаас илүү байсан.
  
  Цөмийн цүнх түүний хажууд байсан бөгөөд одоо АНУ-ын хилээс хэдхэн цагийн зайтай байв.
  
  
  ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Март бүрэн харанхуйд нөмөр нөмөрсөн аяллынхаа дараагийн үеийг хийлээ. Энэ бол юуг ч ялах эсвэл алдах боломжтой газар байсан; Орон нутгийн картелийн боссуудын үнэлж баршгүй их хэмжээгээр өсгөсөн үл мэдэгдэх хүчин зүйлийг зураг дээр авчирсан. Ийм хүмүүсийн бодлыг хэн тааж чадах вэ? Тэд дараа нь юу хийхээ хэн мэдсэн бэ?
  
  Мэдээж тэд биш... эсвэл Жулиан Марш. Түүнийг арваад хүний хамт хил рүү явж байсан ачааны машины араар гутамшигтайгаар тээвэрлэв. Замын хаа нэгтээ энэ ачааны машин хурдны замаас гарч харанхуйд алга болжээ. Гэрэлгүй, тэмдэг байхгүй, жолооч энэ замыг нүдийг нь тагладаг байсан - мэдэж байсан нь сайн хэрэг.
  
  Марш ачааны машины ард зогсож, гэр бүлүүдийн яриа, дургүйцлийг сонсов. Түүний төлөвлөгөөний цар хүрээ түүний өмнө гарч ирэв. Түүний Нью-Йоркт ирэх мөч нь тийм ч хурдан ирж чадаагүй юм. Ачааны машин тоормослож, арын хаалганууд нь тосон нугаснууд дээр нээгдэхэд тэрээр хамгийн түрүүнд гарч, хамгаалалтад зогссон зэвсэгт хүмүүсийн удирдагчийг хайв.
  
  "Диабло" гэж тэр өөрийгөө VIP аялагч гэж тодорхойлсон код үг ашиглаад төлбөр хийхийг зөвшөөрсөн гэж хэлэв. Тэр хүн толгой дохисон боловч үл тоомсорлож, бүх хүнийг дүүжлэгдсэн модны өргөн мөчир дор жижиг бөөгнөрөлд оруулав.
  
  "Одоо маш чухал" гэж тэр испани хэлээр "Чи чимээгүйхэн хөдөлж, юу ч хэлэхгүй, хэлсний дагуу хийх хэрэгтэй. Хэрэв та үүнийг хийхгүй бол би хоолойг чинь зүснэ. Чи ойлгож байгаа?"
  
  Марш хүн бүрийн харц, тэр дундаа өөрийнх нь харцтай тулгарахыг харав. Жагсаал хормын дараа эвдэрсэн зам, шугуй мод дундуур эхлэв. Толгой дээгүүр сарны гэрэл анивчиж, тэргүүлэгч Мексик үргэлжлэн явахаасаа өмнө үүлс тодоо нуух хүртэл хүлээдэг байв. Маш цөөхөн үгсийг зөвхөн буутай хүмүүс ярьдаг байсан ч Марш гэнэт испани хэлээр бага зэрэг, магадгүй маш их ярихыг хүсчээ.
  
  Эргэн тойрныхоо айсан царайг ч анзааралгүй, эгнээний дундуур гүйсээр. Цагийн дараа тэд хурдаа сааруулж, Марш урагшаа сийрэг мод, какти болон бусад хэд хэдэн ургамлаар бүрхэгдсэн элсэнцэрт тал газрыг харав. Бүлэг бүтэн тонгойв.
  
  "Одоогоор сайн байна" гэж удирдагч шивнэв. "Гэхдээ одоо бол хамгийн хэцүү хэсэг. Хил хамгаалах байгууллага хилийг бүхэлд нь байнга хянаж чадахгүй ч санамсаргүй шалгалт хийдэг. Дандаа. Тэгээд чи" гэж тэр гуравдугаар сард толгой дохин, "Диаблогыг гатлахыг хүссэн. Та үүнд бэлэн байна гэж найдаж байна."
  
  Март инээв. Бяцхан залуу юу яриад байгааг тэр мэдэхгүй байв. Гэсэн хэдий ч хүмүүс удалгүй алга болж, тус бүр нь цөөн тооны цагаачидтай болж, удирдагч Марш, нэг хамгаалагч л үлдэх хүртэл.
  
  "Би бол Гомез" гэж удирдагч хэлэв. "Энэ бол Лопез. Бид таныг хонгилоор аюулгүйгээр хөтлөх болно."
  
  "Тэдгээр залуус яах вэ?" Марш явах цагаачид руу толгой дохиж, хамгийн сайн хуурамч америк аялгууг өмсөв.
  
  "Тэд нэг толгойд ердөө таван мянга төлдөг." Гомез үл тоомсорлон дохио зангаа хийв. "Тэд суманд өртөх эрсдэлтэй. Санаа зоволтгүй, та бидэнд итгэж болно" гэж хэлсэн.
  
  Хөтөчийнхөө нүүрэн дээр тогтсон зальтай инээмсэглэлийг хараад Марш чичирлээ. Мэдээжийн хэрэг, энэ аялал үргэлжилсээр байхын тулд бүхэл бүтэн аялал хэтэрхий саадгүй өнгөрөв. Асуулт нь: тэд хэзээ түүн рүү дайрах вэ?
  
  "Хоёулаа хонгил руу орцгооё" гэж тэр хэлэв. "Би энд сонин харцыг мэдэрч байна."
  
  Гомез түүний нүүрэнд гялалзсан түгшүүрийн гялбааг барьж дийлсэнгүй, Лопез эргэн тойрныхоо харанхуйг сайтар ажиглав. Нэг хүн шиг хоёр хүн түүнийг зүүн зүгт, бага зэрэг өнцгөөр, гэхдээ хилийн зүг дагуулав. Гуравдугаар сар зориудаар алдаа гаргаж, хангалтгүй харагдаж байв. Нэгэн удаа Лопез түүнд тусламжийн гараа өгсөн бөгөөд Марш үүнийг сул тал гэж бичээд дараа нь жагсаасан байна. Тэр ямар ч мэргэжилтэн биш байсан ч ёроолгүй данс нь түүнд материаллаг ур чадвар, тулааны урлагийн дэлхийн аварга, тусгай хүчний хуучин цэргүүдийн туршлагаас илүү их боломжийг олгосон юм. Марш хэчнээн тансаг байсан ч хэд хэдэн арга заль мэддэг байсан.
  
  Тэд хэсэг хугацаанд алхаж, цөл тэдний эргэн тойронд сунаж, бараг чимээгүй байв. Урд толгод гарч ирэхэд Марш авиралт эхлэхэд бүрэн бэлтгэгдсэн байсан ч Гомез зогсоод өөрт нь хэзээ ч харж чадахгүй байсан онцлогийг заажээ. Элсэрхэг хөрс зөөлөн налуу уулын бэлд тааралдсан газарт хэдэн жижиг мод шугуй шугуйтай таарав. Гэсэн хэдий ч Гомез энэ газар очсонгүй, харин баруун тийшээ гучин алхам болгоомжтой алхаж, дараа нь хамгийн эгц налуугаар арав гаруй алхав. Тэнд очоод Лопез хязгааргүй болгоомжтойгоор энэ газрыг шалгав.
  
  "Цэвэрхэн" гэж тэр эцэст нь хэлэв.
  
  Дараа нь Гомес булсан олсны хэлтэрхий олоод татаж эхэлжээ. Марш толгодын жижиг хэсэг дээш гарч, хад, сойз солигдож, амьд хаданд сийлсэн хүний хэмжээтэй нүхийг олж харав. Гомез дотогшоо гулссан бөгөөд дараа нь Лопез бууныхаа амыг Марш руу чиглүүлэв.
  
  "Одоо чи. Чи ч бас."
  
  Март түүнийг дагаж, толгойгоо болгоомжтойгоор доошлуулан, урхинд ороход хэдхэн алхмын зайтай байгааг мэдэж байв. Тэгээд хэсэг бодсоны эцэст хоёр талтай хүн суваг сольж, харанхуйд ухарахаар шийдэв.
  
  Лопез хүлээж, буугаа өргөв. Гуравдугаар сар хальтирч, гутал нь чулуурхаг энгэрээр хусав. Лопез гараа сунган зэвсгээ хаяж, Марш зургаан инчийн ирийг савлаж, үзүүрийг нөгөө хүний гүрээний судсанд шумбав. Лопезийн нүд томрон гараа өргөөд урсгалыг зогсоосон ч Марш тэгэх бодолгүй байв. Тэрээр Лопесын нүдний дундуур цохиж, бууг нь булааж аваад, үхэж буй цогцсыг нь толгод уруу өшиглөсөн байна.
  
  Новш чинь.
  
  Марш винтовыг Маршийн гарт харвал Гомез үүнийг шаардлагатайгаас илүү хурдан ухаарна гэдгийг мэдээд буугаа хаяжээ. Дараа нь тэр дахин хонгилоор орж, анхны гарцаар хурдан алхав. Энэ нь барзгар, бэлэн байсан бөгөөд сэгсрэх дам нуруу, дээвэр дээрээс тоос шороо, зуурмаг дуслаар бэхлэгдсэн байв. Маршийг ямар ч үед оршуулах төлөвтэй байна. Гомезын хоолой чанга чихэнд хүрэв.
  
  "Санаа зоволтгүй. Энэ хонгилд бүдэрч унасан хэнийг ч айлгах гэсэн зүгээр л худлаа орц юм. Бүр доошоо яваарай, найз минь."
  
  Марш түүнийг "цаашид" юу хүлээж байгааг сайн мэдэж байсан ч одоо түүнд гайхшралын багахан зүйл байсан. Хамгийн хэцүү хэсэг нь Гомезыг ноцтой гэмтэлгүйгээр зэвсгийг нь идэвхгүй болгох явдал юм. Нью Йорк хэдэн мянган милийн зайтай хэвээр байв.
  
  Мексикийн элсэн цөлийн доор түүний нурууг даган шороо урсаж, хөлс, ургамлын өмхий үнэрээр хүрээлэгдсэн, нүд нь тоос шороонд хатгуулж зогсохдоо энэ нь хамаагүй хол байх шиг санагдав.
  
  Март урагш тэмүүлж, нэг удаа мөлхөж, араас нь оосор нь шагайнд нь ороосон үүргэвчийг чирэв. Энд хувцас зөндөө байна гэж тэр нэг удаа бодов. Зүгээр л хувцас, магадгүй шүдний сойз. Сайхан одеколон. Нэг уут кофе... тэр америкчууд цацрагийг хэмжих төхөөрөмжөө хаана байрлуулсан бол гэж гайхаж, дараа нь цацрагийн талаар санаа зовж эхлэв. Дахин.
  
  Энэ нь магадгүй явахаасаа өмнө шалгах ёстой зүйл байх.
  
  За тэгээд амьдарч сурах хэрэгтэй.
  
  Март нарийхан хонгилоос том хонгил руу гарахдаа өөрийгөө албадан инээв. Гомез тонгойн гараа сунган туслахаар болов.
  
  "Инээдтэй зүйл байна уу?"
  
  "Тийм ээ, чиний новшийн шүд."
  
  Гомес харж, цочирдон, итгэлгүй байв. Энэ өгүүлбэр нь тэдний аяллын энэ үе шатанд түүний сонсохыг хүлээсэн сүүлчийн зүйл бололтой. Марш энэ нь юу байж болохыг тооцоолсон. Гомез учрыг нь олох гэж оролдох зуур Марш босоод Гомезын гарт байсан бууг эргүүлж, бөгсөө нөгөө хүний ам руу хийв.
  
  "Одоо чи миний юу хэлэх гээд байгааг ойлгож байна уу?"
  
  Гомез бүх хүчээ дайчлан тулалдаж, Маршийг түлхэж, торхыг өөртөө буцааж өгөв. Архиран шүдээ шалан дээр унахад амнаас нь цус асгарчээ. Марш тагтаа урт торхны доор орж, эрүү рүү нь хүчтэй цохилт өгч, толгойны хажуу руу дахин цохив. Энэ хачин нугас өөрийг нь дийлж чадсан гэдэгт одоо хүртэл итгэж чадахгүй байгаа нь Гомез ганхаж байв.
  
  Мексикчүүдийг тэврэх зуур Марш хутгыг бүрээснээс нь сугалав. Гомез цаашаа юу болохыг мэдсээр байж зугтав. Тэр чулуун ханыг мөргөж, хүнд гиншинээр мөр, гавлын ясыг нь хугалжээ. Марш цохисон цохилт нь Мексикчээс ойсон бөгөөд дараа нь рока руу цохив. Түүний үе мөчөөс цус урсаж байв. Буу дахин боссон боловч Марш хөлнийхөө хооронд байхаар босоод ажил хэргийн хэсэг нь ашиггүй болжээ.
  
  Гомез түүнийг толгойгоо цохиход тэдний цус холилдон ханан дээр цацагдав. Март гуйвсан ч дараагийн цохилтоос бултаж, зүүн гартаа барьсан хутгаа санав.
  
  Хүчтэй түлхэлтээр хутга нь Гомезын хавиргыг илэх боловч Мексик хүн буугаа хаяж, хоёр гараа Маршийн гар дээр хутгаар тулгаснаар цохилтын хүчийг зогсоож, ирийг булжээ. Өвдөлт нь түүний шинж чанарыг гажуудуулж байсан ч тэр хүн зайлшгүй үхэхээс сэргийлж чадсан.
  
  Март тэр даруй сул гартаа анхаарлаа төвлөрүүлж, түүгээрээ дахин дахин цохиж, сул цэгүүдийг хайж байв. Эрчүүд хамтдаа чадах чинээгээрээ тэмцэж, хонгилоор аажуухан дээш доош хөдөлж, модон дам нуруунд мөргүүлэн, овоо шавар дундуур гүйж байв. Элсэн дээгүүр хөлс урсаж байв; гахайн шуугиантай адил хүнд архирах чимээ хиймэл орон зайг дүүргэв. Өршөөл үзүүлээгүй ч газар хүрсэнгүй. Гомез яг л туршлагатай гудамжны тулаанч шиг цохилт бүрийг авч, Марш эхлээд суларч эхлэв.
  
  "Тэсэн ядан хүлээж... чамайг... зүсэхийг минь хүлээж байна..." Гомез хүндээр амьсгалж, нүд нь ширүүн, уруул нь цус болж, арагшаа шидэгдсэн байв.
  
  Марш энэ ганцаардсан тамд үхэхээс татгалзав. Тэр хутгыг буцааж татан, Гомезын биеэс холдуулсны дараа арагшаа ухарч, хоёр залууд хэдэн фут зай үлдээв. Гар буу нь шалан дээр шидэгдсэн байв.
  
  Гомез түүн рүү чөтгөр шиг дайрч, хашгирч, аянга дуугарав. Марш өөрт нь зааж өгсөн шигээ довтолгооноос хазайж, мөрөө эргүүлж, Гомезын өөрийнх нь эрчээрээ эсрэг талын хана руу толгойгоо цохихыг зөвшөөрөв. Дараа нь Марш түүний нуруу руу өшиглөсөн. Эцсийн эцэст тэр хутгыг дахин ашигласангүй. Мөн түүнд хамгийн ойлгомжтой зэвсэг бол үргэлж ашиглахад хамгийн сайн зэвсэг байдаггүй гэдгийг заажээ.
  
  Гомез биеээ хананаас өргөж, толгойгоо унжуулан эргүүлэв. Март чөтгөрийн цусан улаан царай руу ширтэв. Час улаан царай, цагаан хүзүүний ялгаатай байдал, шарласан шүднүүд нь үүрлэсэн хар нүх, хоёр талдаа бараг инээдтэй харагдах цонхигор чих зэрэг нь түүний сэтгэлийг хэсэг зуур гайхшруулж орхив. Цохилтод Гомес савлав. Марш толгойн тал руу цохив.
  
  Одоо Гомез нээлттэй байсан.
  
  Марш толгой нь эргэлдэн урагш алхсан боловч хутгаар хутгаар хутгаар нөгөө хүнийхээ зүрх рүү ирийг чиглүүлж чадахуйц ухамсартай хэвээр байв. Гомез хагарсан амнаасаа амьсгал нь исгэрч, дараа нь Мартын харцтай тулгарав.
  
  "Би чамд сайн санаагаар төлсөн" гэж Март амьсгалав. "Чи зүгээр л мөнгөө авах ёстой байсан."
  
  Эдгээр хүмүүсийг угаасаа урвагч гэдгийг тэр мэдэж байсан бөгөөд боловсролоороо ч эргэлзээгүй. Урвах нь тэдний хоёр дахь эсвэл гурав дахь бодол нь "Яагаад миний гарт цус гараад байна вэ?" мөн "Өчигдөр шөнө би хэнийг алсан бэ?" Магадгүй кокаины тунгийн үр дагаврын тухай бодол бас байдаг. Гэхдээ Гомез... тэр зүгээр л мөнгөө авах ёстой байсан.
  
  Марш тэр хүнийг газар луу гулсаж байхыг хараад дараа нь дүгнэлт хийжээ. Тэр хөхөрсөн, өвдөж байсан ч харьцангуй гэмтэлгүй байсан. Толгой нь хүчтэй цохилж байв. Аз болоход тэрээр цөмийн бөмбөгний хажууд байсан үүргэвчиндээ хийсэн жижиг уутны нэгэнд парацетамол хийх бодол төржээ. Тийм тохиромжтой. Тэнд бас нэг багц хүүхдийн салфетка байсан.
  
  Март үүнийг арчиж, хуурай эмээ залгив. Тэр өөртэйгөө ус авч явахаа мартжээ. Гэхдээ үргэлж ямар нэг зүйл байдаг, тийм үү?
  
  Үхсэн цогцос руу эргэж харалгүй тэрээр толгойгоо доошлуулан газар доорхи хонгилоор Техас руу урт аялалаа эхлүүлэв.
  
  
  * * *
  
  
  Цаг үргэлжилсээр. Жулиан Марш нуруундаа оосортой цөмийн зэвсгээ бариад Америкийн доогуур гүйж байв. Төхөөрөмж нь түүний бодож байснаас жижиг хэмжээтэй байж болох ч үүргэвч нь дүүрсэн хэвээр байсан ч дотоод тасалгаанууд нь хүнд байсангүй. Тэр амьтан түүнийг хүсээгүй найз эсвэл ах шигээ наалдаж, түүнийг буцааж чирэв. Алхам бүр хэцүү байсан.
  
  Харанхуй түүнийг хүрээлж, бараг залгих нь зөвхөн хааяа унжсан гэрэлд эвдэрч байв. Олон эвдэрсэн, хэтэрхий олон. Энд чийгтэй байсан бөгөөд үл үзэгдэгч амьтдын сүрэг үргэлж түүний оюун санаанд хар дарсан зүүд зүүдлэв, энэ нь түүний мөрөн дээр, нурууг нь даган үе үе загатнах нь аймшигтай зохицон тоглож байв. Агаар нь хязгаарлагдмал, байгаа нь чанар муутай байсан.
  
  Тэр маш их ядарч, хий юм харж эхлэв. Нэг өдөр түүнийг Тайлер Уэбб хөөж, дараа нь муу ёрын тролль хөөжээ. Тэрээр хоёр удаа унаж, өвдөг, тохойгоо хуссан ч хөл дээрээ боссон. Тролль ууртай Мексикчүүд болон хувирч, дараа нь улаан, ногоон чинжүү, гуакамолоор дүүргэсэн алхаж буй тако болжээ.
  
  Хэдэн миль өнгөрөх тусам түүнийг амжихгүй байж магадгүй, жаахан хэвтвэл бүх зүйл сайхан болно гэдгийг мэдэрч эхлэв. Жаахан нойрсоорой. Түүнийг зогсоосон цорын ганц зүйл бол түүний гэрэл гэгээтэй тал буюу бусад хүмүүс түүнийг явуулахыг хүсэх үед бага наснаасаа зөрүүдлэн амьд үлдсэн хэсэг байсан юм.
  
  Эцэст нь урдаас илүү тод гэрэл гарч, тэр хонгилын нөгөө үзүүрийг давж, дараа нь ямар төрлийн хүлээн авах боломжтойг үнэлэхэд олон минут зарцуулав. Үнэн хэрэгтээ тэрээр ямар ч элсэлтийн комиссыг хүлээгээгүй-тэр хэзээ ч чөлөөт хүмүүсийн нутагт хүрнэ гэж төсөөлөөгүй.
  
  Төлөвлөгөөний дагуу тэрээр энэ төгсгөлд огт тусдаа тээвэрлэлт зохион байгуулжээ. Марш болгоомжтой байсан бөгөөд тэнэг биш байв. Нисдэг тэрэг хэдэн милийн зайд байрлаж, түүний дуудлагыг хүлээж байх ёстой. Марш биенийх нь эргэн тойронд болон үүргэвчиндээ байрлуулсан гурван шатаж буй эсийн нэгийг гаргаж аваад дуудлага хийсэн.
  
  Хурал дээр Маршийн нүүр, үсийг бүрхсэн цус, шорооны талаар нэг ч үг дуугарсангүй, тайлбар хийсэнгүй. Нисгэгч шувууг агаарт өргөж, Корпус Кристи рүү чиглэв, Маршийн гайхалтай адал явдлын дараагийн бөгөөд эцсийн зогсоол. Нэг зүйл тодорхой байсан, түүнд ярих түүх байх болно ...
  
  Тэгээд тэдэнд хэлэх хүн алга. Үдэшлэгт ирсэн зочдод таны хэлээгүй цорын ганц зүйл бол Бразилаас Америкийн зүүн эрэг рүү цөмийн цүнх хууль бусаар хэрхэн нэвтрүүлж чадсан тухай юм.
  
  Корпус Кристи богинохон амралт, урт шүршүүрт орж, богино нойр авахыг санал болгов. Дараа нь Нью-Йорк руу хорин дөрвөн цагийн аялал хийх бөгөөд дараа нь...
  
  Армагеддон. Эсвэл наад зах нь түүний ирмэг.
  
  Марш дэрэндээ толгойгоо даран орон дээр нүүрээ харуулан хэвтэхдээ инээмсэглэв. Тэр арай ядан амьсгалж байсан ч энэ мэдрэмж түүнд маш их таалагдсан. Энэ арга нь эрх баригчдад түүнийг ноцтой, бөмбөг жинхэнэ гэдэгт итгүүлэх явдал юм. Хэцүү биш - канистр, задрах материалыг нэг харахад тэднийг босож, гуйх болно. Үүнийг хийснийхээ дараа... Марш Лас Вегас дахь автомат тоглоомын тоглоомын машиныг зангилааны хурдаар мөнгө цацаж байгаа мэтээр ам.доллар цутгаж байна гэж төсөөлөв. Гэхдээ бүгд сайн зорилгын төлөө. Уэббийн хэрэг.
  
  Магадгүй: байхгүй. Пифийн хачин удирдагч солонго хөөж байхад Марш өөрийн гэсэн төлөвлөгөөтэй байв.
  
  Тэр орноосоо гулсаж, босохоосоо өмнө өвдөг дээрээ буув. Тэр уруулын будаг түрхэв. Тэрээр өрөөнийхөө тавилгыг утга учиртай болгохын тулд өөрчилсөн. Тэр бууж, цахилгаан шатаар доош бууж, түрээсийн машин хүлээж байв.
  
  Chrysler 300. Цайруулсан халимны хэмжээ, өнгө.
  
  Дараагийн зогсоол... унтаагүй хот.
  
  
  * * *
  
  
  Дэлхийд алдартай Скайлайн харагдах үед Марш машинаа төвөгшөөлгүй жолоодов. Энэ машиныг Нью Йорк руу жолоодох нь инээдтэй хялбар мэт санагдаж байсан ч энэ нь өөр байх болно гэж хэн мэдэхэв дээ? За, хэн нэгэн байж магадгүй. Рамсесын захаас гараад гурав гаруй хоног өнгөрчээ. Хэрэв мэдээ цацагдсан бол яах вэ? Марш юу ч өөрчлөөгүй. Тэр зүгээр л нэг аялагч байсан бөгөөд амьдралаар ороомог замаар тэнүүчилж байв. Хэрэв тоглоом дуусвал тэр үүнийг удахгүй мэдэх болно. Тэгэхгүй бол... Уэбб Рамсес энэ талаар туслах хүсэлтэй хүмүүсийг хангана гэж амласан. Гуравдугаар сар тэдэнд найдаж байв.
  
  Марш дараа нь юу болохыг ч мэдэхгүй, огтхон ч санаа зовсонгүй сохроор машин жолоодов. Тэрээр их хот руу орохын өмнө маш болгоомжтой зогссон бөгөөд нар жаргаж эхлэх үед голын нөгөө эрэгт хонож, түүний зам мөрийг ээдрээтэй болгов. Ор дэрний цагаан хэрэглэл нь маажсан, бохирдсон, цонхны хүрээ, шалны ирмэг нь хэдэн инч хар шороогоор бүрсэн байсан ч L хэлбэрийн дэн буудал хангалттай байв. Гэсэн хэдий ч энэ нь онцгүй, төлөвлөгдөөгүй, бараг анзаарагдахгүй байсан.
  
  Тийм ч учраас шөнө дундын үед зүрх нь хүчтэй цохилон босоод сууж байтал хэн нэгэн өрөөнийх нь хаалгыг тогшив. Машины зогсоол руу орох хаалга нээгдсэн тул үнэнийг хэлэхэд төөрсөн согтуу зочноос эхлээд шоглоомчин хүртэл байж болно. Гэхдээ энэ нь бас цагдаа байж болно.
  
  Эсвэл SEAL Team Six.
  
  Марш хутга, халбага, шилээ тавиад гадаа харахаар хөшгөө татав. Түүний харсан зүйл түүнийг хэсэг зуур дуугүй болов.
  
  Юу вэ...?
  
  Тогших чимээ дахин хөнгөн бөгөөд шинэхэн сонсогдов. Марш эргэлзсэнгүй хаалгаа онгойлгож, тэр хүнийг оруулахыг зөвшөөрөв.
  
  "Чи намайг гайхшруулсан" гэж тэр хэлэв. "Тэгээд энэ өдөр тийм ч олон тохиолддоггүй."
  
  "Би байгаагаараа сайхан байна" гэж зочин хэлэв. "Миний олон чанаруудын нэг."
  
  Март бусдынх нь тухай гайхаж байсан ч тэр дор хаяж арав гаруйг нь анзаарахын тулд холоос хайх шаардлагагүй байв. "Бид өмнө нь ганц л удаа уулзаж байсан."
  
  "Тийм ээ. Тэгээд би тэр даруй ураг төрлийн холбоог мэдэрсэн."
  
  Март тэр дөрөв дэх шүршүүрт орчихсон ч болоосой гэж бодон биеэ засав. "Би бүх Питиа үхсэн эсвэл баригдсан гэж бодсон. Уэбб бид хоёрыг эс тооцвол."
  
  "Таны харж байгаагаар" гэж зочин гараа сунган, "та буруу байсан."
  
  "Би баяртай байна." Гуравдугаар сар хуурамч инээмсэглэл тодруулав. "Маш их сэтгэл хангалуун.
  
  "Өө" гэж түүний зочин инээмсэглэв, "Чи нэг болох гэж байна."
  
  Март түүний бүх төрсөн өдөр нэгэн зэрэг ирсэн гэсэн мэдрэмжийг түлхэх гэж оролдов. Энэ эмэгтэй хачирхалтай, магадгүй өөртэй нь адилхан хачин байсан. Тэрээр бор үсээ гөлгөр хэв маягаар тайруулсан; Түүний нүд яг түүнийх шиг ногоон цэнхэр байв. Ямар аймшигтай байсан бэ? Түүний хувцас нь ногоон ноосон пуловер, тод улаан жинсэн өмд, хар хөх Док Мартинсаас бүрдсэн байв. Нэг гартаа тэр аяга сүү, нөгөө гартаа дарс барьсан байв.
  
  Тэр хаанаас авсан юм...?
  
  Гэхдээ энэ үнэхээр хамаагүй байсан. Тэр түүнийг өвөрмөц, түүнийг ямар нэгэн байдлаар ойлгож байгаа нь түүнд таалагдсан. Түүнийг хаанаас ч юм гарч ирсэн нь түүнд таалагдсан. Түүнийг огт өөр байгаа нь түүнд таалагдсан. Харанхуйн хүч тэднийг бие биенийхээ эсрэг тулгав. Цуст улаан дарс, цайруулах цагаан сүү хоёр холилдох дөхлөө.
  
  Март түүнээс нүдний шил авав. "Чи хамгийн дээд талд байхыг хүсч байна уу эсвэл доод талд байхыг хүсч байна уу?"
  
  "Өө, би дургүйцэхгүй байна. Сэтгэл санаа биднийг хаашаа аваачихыг харцгаая."
  
  Тиймээс Марш цөмийн бөмбөгийг орны толгойд байрлуулж, хоёулаа үүнийг харж чадахуйц газар байрлуулж, Зои Ширсийн нүдээр сүүлт од шиг нэмэлт оч харав. Энэ эмэгтэй хүчирхэг, үхлийн аюултай, аймшигтай байсан. Галзуурсан байх. Ямар нэгэн зүйл түүнд хязгааргүй тохирсон байв.
  
  Түүнийг хувцсаа тайлж байх үед түүний хуваагдмал оюун ухаан юу болох талаар эргэцүүлэн эргэв. Маргааш, нөгөөдөр Америкийг өвдөг сөхрүүлж, цөмийн бөмбөгөнд баярлах болно гэж амласан бүх догдлолын тухай бодол түүнийг өмдөө доош нь татаж, хөлөг онгоцон дээр гарахад Зоигийн өмнө бүрэн бэлэн болгов.
  
  "Урьдчилсан тоглолт байхгүй юу?" гэж тэр асуув.
  
  "За, чи тэр үүргэвчийг яг ийм байдлаар тавьчихвал" гэж тэр хэлээд цөмийн бөмбөгийг харж чадах юм шиг ажиглав. "Надад хэрэггүй гэдгийг ойлгосон."
  
  Март баяртайгаар гайхан инээмсэглэв. "Би ч бас".
  
  "Харж байна уу, хайраа?" Зои түүн рүү доошиллоо. "Бид бие биенийхээ төлөө бүтээгдсэн."
  
  Дараа нь Марш түүний аажуухан хөдөлж буй, маш цонхигор илжиг нь хуучин шүүгээний дээгүүр ханан дээр өлгөгдсөн толины тусгалаас, түүний ард орны дэрнүүдийн дунд үүргэвчтэй байхыг олж харав. Тэр түүний сайн борлосон царайг ширтэв.
  
  "Хараал идшээ" гэж тэр бужигнуулж хэлэв. "Энэ нь их цаг хугацаа шаарддаггүй".
  
  
  ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мэтт Дрейк багийнхаа хамгийн зэрлэг аялалд бэлдэж байна. Ходоодны минь нүхэнд эвгүй, муухай мэдрэмж төрж, энэ нь бартаатай нислэгтэй ямар ч холбоогүй, зүгээр л хурцадмал байдал, түгшүүр, ийм аймшигт гэмт хэрэг үйлдэх гэж оролдсон хүмүүсийг жигшсэний үр дүн юм. Тэрээр өдөр тутмын ажлаа хийж, мэдлэггүй хэрнээ сэтгэл хангалуун байдаг дэлхийн хүмүүсийг өрөвдөж байв. Тэд бол түүний төлөө тэмцсэн хүмүүс юм.
  
  Нисдэг тэрэгнүүд нь дэлхийг амьдрах сайхан газар болгосон хүмүүсийн төлөө санаа тавьж, өөрсдийгөө хохироож байсан цэргүүдээр дүүрэн байв. Карин Блэйк, Борегард Ален, Бриджит МакКензи нараас бусад нь SPEAR-ийн бүх баг оролцов - катана, эд өлгийн зүйл хууль бусаар хил давуулдаг, Моссадын агент асан Кензи. Багийнхан Рамсесын сүйрсэн "сүүлчийн зах"-аас яаран гарч, хүн бүрийг авч явахаас өөр аргагүй болсон. Хожигдох минут ч байсангүй, бүхэл бүтэн баг бэлтгэгдсэн, мэдээлэлтэй, Нью-Йоркийн гудамжинд гарахад бэлэн байсан. гүйлт.
  
  Жинхэнэ ширэнгэн ойгоос бетон ширэнгэн ой хүртэл гэж Дрейк бодов. Бид хэзээ ч хаадаггүй.
  
  Түүний эргэн тойронд түүний амьдралын найдвартай огтлолцсон шугамууд, шуургатай давалгаанууд байв. Алисия, Бо, Мэй, Кензи, Торстен Дал. Хоёр дахь нисдэг тэргэнд Смит, Лорен, Хайден, Кинимака, Йорги нар байв. Багийнхан Нью-Йоркийн агаарын орон зайд уралдан орж, Ерөнхийлөгч Коберн аль хэдийн цэвэрлэсэн бөгөөд тэнгэр баганадсан барилгуудын завсраар гүйж, дөрвөлжин хэлбэртэй дээвэр рүү буув. Үймээн самуун тэднийг цохив. Мэдээлэл ирэх үед радио жиргэжээ. Дрейк доорх гудамжны үймээн самуун, түргэн шуурхай ажиллаж буй агентууд болон галзуу SWAT багууд, Нью-Йорк болон Зүүн эргийг аврахын тулд улайран яаравчлахыг төсөөлж байв.
  
  Ойрын хэдэн цаг үймээн самуунтай байх болно гэдгийг мэдрэн гүнзгий амьсгаа авав.
  
  Дал түүний анхаарлыг татав. "Үүний дараа би амралтаа авч байна."
  
  Дрейк Шведийн өөртөө итгэлтэй байдлыг биширдэг байв. "Үүний дараа бид бүгдэд хэрэгтэй болно."
  
  "За, чи надтай хамт ирэхгүй байна, Йорки."
  
  "Асуудалгүй. Жоанна ямар ч байсан удирдана гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  "Энэ чинь юу гэсэн үг вэ?"
  
  Нисдэг тэрэг хурдан бууж, ходоодыг нь давхрага руу илгээв.
  
  Алисия инээв. "Торсти Дэйлигийн байшинг хэн ажиллуулдагийг бид л мэднэ. Бид мэднэ".
  
  Швед хүн ярвайсан ч өөр тайлбар хийсэнгүй. Дрейк Алисиатай инээмсэглээд Май хоёуланг нь харж байгааг анзаарав. Хараал ид, ямар ч байсан бидэнд санаа зовох зүйл байхгүй юм шиг байна.
  
  Алисия Май руу даллав. "Саяхан сахлаа хусч байхдаа Спрайт, чи ийм үйлдэл хийж чадна гэдэгтээ итгэлтэй байна уу?"
  
  Мэйгийн царай өөрчлөгдөөгүй ч нүүрэн дээрх шинэ сорвинд хүрэх гэж тээнэгэлзэн гараа сунгав. "Сүүлийн үйл явдлууд намайг итгэдэг хүмүүстээ илүү болгоомжтой хандсан. Мөн урвасан хүмүүсийг ажиглаарай."
  
  Дрэйк дотроо уцаарлав.
  
  Юу ч болоогүй. Тэр намайг орхиж, төгсгөлийг нь тавьсан! Юу ч амлаагүй. .
  
  Сэтгэл хөдлөл, бодол хоёр холилдон, өөр мянган мэдрэмжтэй холилдсон исгэлэн цөс болон хувирав. Тэр анзаарсан Далл Кензигээс аажуухан холдон, Бо Алисагаас нүдээ арай ядан салгав. Бурхан минь, тэр хоёр дахь нисдэг тэргээр байдал бага зэрэг тайвширсан гэж найдаж байв.
  
  Нисдэг тэрэгний гулсуур барилгын дээвэрт шүргэх үед зэрлэг салхины шинэ салхи тэднийг цохив. Шувуу газардаж, дараа нь хаалганууд нээгдэж, зорчигчид үсрэн бууж, нээлттэй хаалга руу гүйв. Орцны хаалгыг буутай эрчүүд хамгаалж, дотор нь хэд хэдэн хүн байрласан байв. Дрейк эхлээд шумбаж, эхлээд хөлөөрөө нисч, зэвсэггүй бага зэрэг бэлтгэлгүй байсан ч удахгүй зэвсэглэх болно гэдгийг сайн мэдэж байв. Багийнхан нарийхан шатаар нэг нэгээр нь яаран бууж, өргөн хонгилд орж, харанхуйлж, бүр ч олон хамгаалагчаар хүрээлүүлэв. Энд тэд үргэлжлүүлэх заавар хүлээн авахаасаа өмнө хэсэг зогсов.
  
  Бүх зүйл тодорхой.
  
  Дрейк захаас мэдээлэл авч, дараа нь сэжигтэй ажилтнууд, ялангуяа ТТГ-аас байцаалт авахдаа амин чухал өдрүүдээ алдсанаа мэдээд гүйв. Эцэст нь Коберн өөрөө хөндлөнгөөс оролцож, SPEAR багийг дэлхийн хамгийн халуун цэг рүү нэн даруй илгээхийг тушаажээ.
  
  Нью-Йорк хот.
  
  Одоо өөр шатаар бууж ирээд тэд 3, 51-р гудамжны буланд байрлах орон нутгийн цагдаагийн газар гэж хэлснээр дотор талыг харсан тагтан дээр гарч ирэв. Олон нийтэд үл мэдэгдэх тус газар нь үндэсний аюулгүй байдлын албаны үүрэг гүйцэтгэдэг байсан - үнэндээ энэ нь хотын "хотын төв" гэж нэрлэгддэг хоёр газрын нэг бөгөөд агентлагийн бүх үйл ажиллагааны гол цөм байв. Дрэйк одоо орон нутгийн цагдаа нар өдөр тутмын ажлаа хийж байхыг харж, буудал нь чимээ шуугиантай, хөл хөдөлгөөн ихтэй байх үед хамгийн захаас хар хувцастай хүн ойртож ирэв.
  
  "Хүүхье" гэж тэр хэлэв. "Энд дэмий үрэх цаг байхгүй."
  
  Дрэйк илүү санал нийлж чадсангүй. Тэрээр Алисиаг урагш түлхэн шаргал үстийн дургүйг хүргэж, зовлон зүдгүүрийнхээ нүдийг орой дээр нь гаргажээ. Бусад нь дотогшоо чихэлдэж, Хэйден шинээр ирсэн хүн рүү ойртохыг оролдсон боловч тэр алс холын хаалганы цаана алга болсон тул цаг нь дуусчээ. Тэд алхаж байтал цагаан вааран шал, ханатай дугуй хэлбэртэй өрөөнд орж ирэн, жижиг дэвссэн тавцангийн өмнө эгнүүлэн байрлуулсан сандлуудтай байв. Тэр хүн тэднийг аль болох хурдан үдэж өглөө.
  
  "Ирсэнд баярлалаа" гэж тэр сэтгэл дундуур хэлэв. "Таны баривчлагдсан хүмүүс болох хууран мэхлэгч Рамсес, Роберт Прайс нар бидний эрэн сурвалжлах ажиллагааны үр дүнг хүлээхийн тулд бидний доорх камерт аваачсаныг та мэдэж байна. Тэд үнэ цэнэтэй мэдээлэл агуулсан байж магадгүй, эргэн тойронд байх ёстой гэж бид бодсон."
  
  "Ялангуяа бид бүтэлгүйтвэл" гэж Алисия баргар царайлан хэлэв.
  
  "Үнэхээр. Дотоодын аюулгүй байдлын хэлтсийн доторх нэмэлт хамгаалалттай эдгээр шоронгийн газар доорхи камерууд нь Рамсесын оршихуйг үл анзаарах болно, учир нь та талархаж байгаа гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  Маршийн гараас цөмийн бөмбөг хулгайлсан юм уу хүчээр авсны дараа Рамсесын орон нутгийн нэгжүүд Рамсесаас тэсрэх зөвшөөрлийг хүлээхийг тушаасныг Дрейк дурсав. Тэд түүнийг баригдсан, эсвэл үхэх шахсан гэдгийг мэдээгүй. Рамссесын байгууллагын Нью-Йоркийн эсүүд юу ч мэддэггүй байв.
  
  Наад зах нь энэ нь SPEAR багийг дэмжсэн цорын ганц зүйл байв.
  
  "Тэр ашигтай байх болно" гэж Хайден хэлэв. "Би итгэлтэй байна."
  
  "Тийм ээ" гэж Смит нэмж хэлэв. "Тиймээс одоохондоо малаа түрхэхээ боль."
  
  Дотоод хэргийн яамны төлөөлөгч нүд ирмэв. "Намайг Мур гэдэг. Би энд хээрийн ахлах төлөөлөгч. Бүх оюун ухаан надаар дамжин өнгөрөх болно. Бид үйл ажиллагааг нэгтгэх, хуваарилах ажлын хэсгийг шинээр байгуулж байна. Манайх төвтэй болоод салбаруудаа зохион байгуулж байна. Энэ аюулын эсрэг байгаа эсэхээс үл хамааран төлөөлөгч, цагдаагийн ажилтан бүр ажиллаж байгаа бөгөөд бид бүтэлгүйтлийн үр дагаврыг бүрэн ойлгож байна. Тэгж чадахгүй..." тэр бага зэрэг ганхаж, урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй стрессээ харуулав. "Үүнийг энд хийхийг зөвшөөрөх боломжгүй."
  
  "Дэлхий дээрх босс гэж хэн бэ?" гэж Хайден асуув. "Энд үнэхээр чухал шийдвэрүүдийг хэн гаргадаг вэ?"
  
  Мур эргэлзэн эрүүгээ маажив. "За, бид мэднэ. Эх орон. Терроризмтой тэмцэх алба, Аюултай тэмцэх албатай хамтран ажиллаж байна" гэв.
  
  "Тэгээд "бид" гэхээр чи бид хоёрыг хэлж байна уу?" Эсвэл зүгээр л Эх орноо гэсэн үг үү?
  
  "Нөхцөл байдлын шаардлагын дагуу энэ нь өөрчлөгдөж магадгүй гэж би бодож байна" гэж Мур хүлээн зөвшөөрсөн.
  
  Хэйден сэтгэл хангалуун харагдаж байв. "Гар утасныхаа батарей цэнэглэгдсэн эсэхийг шалгаарай."
  
  Мур тэдний яаралтай байгааг мэдэрч, таалагдсан мэт бүлгүүдийг тойруулан харав. "Таны мэдэж байгаагаар бид богино цонхтой. Эдгээр новшнууд Рамсес ийм тушаал өгөхгүй гэдгийг ойлгоход удаан хугацаа шаардагдахгүй. Тиймээс, хамгийн түрүүнд хийх зүйл. Террористын үүрийг яаж илрүүлэх вэ?"
  
  Дрейк цаг руугаа харав. "Бас марш. Хэрэв тэр бөмбөг авч яваа бол 3-р сарыг нэн тэргүүнд тавих ёстой юм биш үү?"
  
  "Гуравдугаар сар орон нутгийн эсүүдтэй нэгдэнэ гэж тагнуулын мэдээлсэн. Хэр их болохыг бид мэдэхгүй. Тиймээс бид мэдээж хоёуланд нь анхаарлаа хандуулдаг."
  
  Дрейк Марш, Уэбб хоёрын ярианы тухай Боугийн яриаг эргэн санав. "Сүүлчийн хүн зогсох" тэмцээнд албадан оролцохдоо анх танилцаж, түүнээс хойш олон удаа тулалдаж байсан нялцгай франц залуу чухал цагт сайн сайхны гэрэл гэгээг гэрэлтүүлж байсан нь түүнд санагдав. Од шиг гэрэлтэв. Тэр залууд амьсгалах нэмэлт өрөө өгөх ёстой.
  
  Шилний дагуу хаа нэгтээ...
  
  Мур дахин ярив. "Гүн эс, тэр ч байтугай унтдаг эсийг илрүүлэх хэд хэдэн арга байдаг. Бид сэжигтнүүдийг багасгаж байна. Бид аль хэдийн хяналтад байгаа бусад мэдэгдэж буй эсүүдтэй холболтыг судалж байна. Алдарт жихадистууд хор цацдаг шатаж буй мөргөлийн газруудыг үзээрэй. Саяхан өөрсдийгөө зан үйлд зориулж байгаа хүмүүсийг - гэнэт шашинд дуртай болж, нийгмээс хөндийрч, эсвэл эмэгтэйчүүдийн хувцаслалтын талаар ярьдаг хүмүүсийг бид хардаг. NSA сая сая гар утаснаас цуглуулсан мета өгөгдлийг сонсож, үнэлж байна. Гэхдээ долоо хоногийн өдөр бүр эрсдэлд ордог эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс илүү үр дүнтэй байдаг - бид шинэ жихадистуудыг байнга элсүүлдэг хүн амын дунд нэвтэрсэн хүмүүс юм."
  
  "Нам дор". Смит толгой дохив. "Энэ сайн байна".
  
  "Энэ бол үнэн. Энэ үед бидний мэдээлэл Игги Попын Барбигаас нимгэн байна. Өрөөн бүрийн хүний тоог тогтоохоор ажиллаж байна. Эсийн хэмжээ. Дүүргүүд. Боломж ба бэлэн байдал. Бид сүүлийн үеийн бүх утасны бичлэгийг хянаж байна. Рамсес үг хэлнэ гэж бодож байна уу?"
  
  Хэйден ажилдаа орохыг тэсэн ядан хүлээж байв. "Бид үүнийг маш сайн туршиж үзэх болно."
  
  "Аюул ойрхон байна" гэж Кинимака хэлэв. "Багуудаа хуваарилж, эндээс гарцгаая."
  
  "Тийм ээ, тийм ээ, энэ сайн байна" гэж Мур тайлбарлав. "Гэхдээ та хаашаа явах вэ? Нью Йорк бол маш том хот. Очих газаргүй бол зугтаад юунд ч хүрэхгүй. Тэсрэх бөмбөг бодит эсэхийг бид ч мэдэхгүй. Олон хүн тэсрэх бөмбөг хийж чадна... баруун тийшээ хараарай."
  
  Алисия суудалдаа шилжив. "Би үүнийг баталж чадна."
  
  "Тээврийн хэрэгсэл бэлэн байдалд байна" гэж Мур хэлэв. "Тусгай хүчний машинууд. Нисдэг тэрэг. Тэмдэглэгээгүй хурдан машинууд. Үүнд итгэх үү, үгүй юу, бидэнд энэ талаар төлөвлөгөө бий, гудамжийг цэвэрлэх арга замууд байна. Албаны хүмүүс болон тэдний ар гэрийнхнийг аль хэдийн нүүлгэн шилжүүлж эхэлжээ. Одоо бидэнд хэрэгтэй зүйл бол эхлэх цэг."
  
  Хайден баг руугаа эргэв. "Тиймээс, бүлгүүдийг хурдан тарааж, Рамсес руу явцгаая. Тэр хүний хэлснээр манай цонх жижиг, аль хэдийн хаагдаж байна" гэж хэлэв.
  
  
  ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Жулиан Марш мотелийг өөдрөг, бүр догдолж, бас бага зэрэг гунигтай орхижээ. Тэр сайн хувцасласан: цэнхэр жинсэн өмд, нэг хөл нь нөгөөгөөсөө арай бараан, хэд хэдэн давхар цамц, толгойных нь нэг талд түлхсэн малгай. Үзэмж сайтай, тэр Зоиг давсан гэж бодсон. Эмэгтэй жижигхэн угаалгын өрөөнөөс үсээ хагас самнасан, уруулын будаг түрхсэн, бага зэрэг сэгсийсэн байдалтай гарч ирэв. Хэдхэн минутын дүгнэлт хийсний дараа л Марш түүнийг зориудаар дуурайх гэж оролдож байгаагаа ойлгов.
  
  Эсвэл түүнд хүндэтгэл үзүүлэх үү?
  
  Магадгүй энэ нь сүүлчийнх байсан ч Маршийг захаас нь түлхэв. Түүний хүссэн хамгийн сүүлчийн зүйл бол өөрийн өвөрмөц хэв маягийг хязгаарлахын тулд өөрийнхөө эмэгтэй хувилбарыг хүссэн юм. Бараг л бодсон мэт тэр орон дээрээс үүргэвчийг авч, материалыг илбэн дотор нь байгаа амьд араатны тоймыг мэдрэв.
  
  миний .
  
  Өглөө нь сайхан, шинэлэг, гэгээлэг, аз жаргалтай байлаа. Марш таван хүний суудалтай машин ирж, хоёр хүн гарч иртэл хүлээв. Хоёулаа бараан арьстай, өтгөн сахалтай. Март эцсийн замд гарах эцсийн нууц үгийг хэлж, арын хаалгыг онгойлгохыг зөвшөөрөв. Дотогшоо ороход Зои гарч ирэв.
  
  "Хүлээгээрэй". Эмэгтэйг ойртож ирэхэд тэдний нэг нь буу гаргаж ирэв. "Ганц л байх ёстой."
  
  Март зөвшөөрөх хандлагатай байсан ч нөгөө тал нь энэ эмэгтэйг илүү сайн мэдэхийг хүсч байв. "Тэр хоцрогдсон хүн. Тэр зүгээр байгаа."
  
  Буутай гар эргэлзсэн хэвээр.
  
  "Сонсоорой, би холбоо бариагүй гурав, дөрөв хонож байна." Марш яг санахгүй байлаа. "Төлөвлөгөө өөрчлөгддөг. Би чамд нууц үг өгсөн, одоо миний үгийг сонс. Тэр эмэгтэй зүгээр. Тэр ч байтугай ашигтай."
  
  "Маш сайн". Аль аль нь итгэлтэй харагдсангүй.
  
  Машин хурдан хөөрч, арын дугуйн доороос шороо босгож, хот руу эргэв. Тэнгэр баганадсан барилгууд улам томорч, хөл хөдөлгөөн эрчимжсэн тул жагсаал хойшиллоо. Гялалзсан, цацруулагч гадаргуу нь машиныг тойрон хүрээлж, хиймэл гэрлийг өөрчилснөөр зарим газрыг сохлов. Олон хүн явган хүний замыг дүүргэж, барилгууд мэдээллээр гялалзаж байв. Гудамжаар цагдаагийн машинууд явж байв. Марш цагдаа нарын анхаарал нэмэгдсэн шинж тэмдгийг анзаараагүй ч тухайн үед машины дээврийн дээгүүр харагдахгүй байв. Энэ тухай тэр жолоочид хэлсэн.
  
  "Бүх зүйл хэвийн юм шиг байна" гэж тэр хүн хариулав. "Гэхдээ хурд чухал хэвээр байна. Хэрэв бид хэтэрхий удаан хөдөлвөл бүх зүйл нурах болно."
  
  - Рамсес? гэж Марш асуув.
  
  "Бид түүний үгийг хүлээж байна."
  
  Март хөмсгөө зангидан хариуд нь ямар нэгэн доромжлолыг мэдэрлээ. Энэ төлөвлөгөө нь бүхэлдээ түүнийх байсан бөгөөд Рамссесын туслахууд түүний аяыг дагаж бүжиглэх ёстой. Тэд Маршийн сонгож, эхлэхээс хэдэн сарын өмнө бэлтгэсэн газарт ирэнгүүтээ.
  
  "Радарын дор байгаарай" гэж тэр хяналтаа баталгаажуулах гэж хэлэв. "Тэгээд хурдны хязгаарын дагуу, тийм үү? Бид зогсохыг хүсэхгүй байна."
  
  Жолооч "Бид Нью-Йоркт байна" гэж хэлээд улаан гэрлээр гүйх үед хоёулаа инээлдэв. Марш тэднийг үл тоомсорлохоор шийдэв.
  
  "Гэхдээ" гэж жолооч нэмж хэлэв. "Чиний үүргэвч? Энэ... агуулгыг шалгах шаардлагатай байна."
  
  "Би үүнийг мэднэ" гэж Марш исгэрэв. "Чи намайг үүнийг мэдэхгүй гэж бодож байна уу?"
  
  Уэбб ямар сармагчинг түүн дээр ачсан бэ?
  
  Магадгүй өсөн нэмэгдэж буй хурцадмал байдлыг мэдэрч, Зои түүн рүү ойртов. Тэдний хооронд зөвхөн цөмийн бөмбөг байсан. Түүний гар үүргэвчиндээ нэг нэг хурууны үзүүрээр аажуухан гулсаж, өвөр дээр нь доошилсоор, түүнийг цочиж, дараа нь түүн рүү ширтэв.
  
  "Энэ үнэхээр тохиромжтой юу?"
  
  "Би мэдэхгүй байна, Жулиан. Тийм юм уу?"
  
  Марш бүрэн итгэлтэй биш байсан ч ганцаараа орхисон нь хангалттай сайхан санагдсан. Ширс жаахан дур булаам, Сүүдрийн пап шиг хүчирхэг, өөрт нь хэрэгтэй ямар ч эрэгтэй сорьцыг дуудаж чаддаг нь эргэлзээгүй юм шиг санагдав.
  
  Яагаад би гэж?
  
  Цөмийн бөмбөг тусалсан байх, тэр мэдэж байсан. Цөмийн зэвсэгтэй эр охин бүрт таалагддаг байсан. Эрх мэдэлтэй холбоотой юм... Өө, яахав, түүнийг өөрөөсөө арай илүү айхтар гэсэн санаа түүнд таалагдсан байх. Түүний хачин байдал? Тийм ээ, яагаад болохгүй гэж? Тэднийг замын хажууд зогсох үед түүний бодлын галт тэрэг замаасаа гарч, жолооч Маршийн өмнөх айлчлалаараа сонгосон барилгыг товчхон заажээ. Гадаа дулаахан, огт санаанд оромгүй өдөр байлаа. Марш засгийн газрын тарган бөгснүүд тансаг арьсан суудалдаа тухлан сууж, амьдралынхаа золиосыг хүлээж авах гэж байна гэж төсөөлөв.
  
  Одоо удахгүй ирнэ. Тиймээс удахгүй би арай ядан биеэ барьж чадна.
  
  Тэр Зоегийн гараас атгаад явган хүний зам дагуу бараг л алгасч, үүргэвчийг нугалан тохойндоо унжуулж орхив. Хаалганы жижүүрийн хажуугаар өнгөрч, зүүн талд зааварчилгаа авсны дараа дөрвөн хүний бүлэг цахилгаан шатаар дөрвөн давхарт гарч, дараа нь хоёр өрөө өргөн орон сууцыг шалгав. Бүгд сайн байсан. Гуравдугаар сар тагтны хаалгыг онгойлгож, хотын агаараар дахин амьсгалав.
  
  Би чадах ч байж магадгүй.
  
  Инээдэм нь түүнийг өөрийгөө шоолж инээв. Ийм зүйл хэзээ ч болохгүй. Америкчуудын хийх ёстой зүйл бол итгэж, мөнгө төлж, дараа нь тэр төлөвлөсөн ёсоороо Хадсон дахь цөмийн бөмбөгийг устгаж чадна. Дараа нь шинэ төлөвлөгөө. Шинэ амьдрал. Мөн сэтгэл хөдөлгөм ирээдүй.
  
  Түүний мөрний цаанаас нэг хоолой сонсогдов. "Таны үүргэвчний агуулгыг шалгах хүнийг бидэн рүү илгээсэн. Тэр цагийн дотор ирэх ёстой."
  
  Март эргэж харалгүй толгой дохив. "Хүссэнээр. Маш сайн. Гэхдээ өөр хэд хэдэн анхаарах зүйл байна. Цагаан ордон мөнгө төлж дуусмагц мөнгө шилжүүлэхэд туслах хүн надад хэрэгтэй байна. Надад анхаарал сарниулахын тулд хөөцөлдөхөд тусламж хэрэгтэй байна. Мөн бид бүх эсийг идэвхжүүлж, энэ бөмбөгийг дэлбэлэх хэрэгтэй."
  
  Түүний ард байсан хүн хөдөллөө. "Энэ бүхэн төлөвлөлтөд байгаа" гэж тэр хэлэв. "Бид бэлэн. Эдгээр зүйлс тун удахгүй нэгдэх болно."
  
  Март эргэж, зочид буудлын өрөө рүү буцав. Зои шампан дарс шимэн сууж, нарийхан хөлөө өргөн, сандал дээр тухлав. "Тэгэхээр одоо бид хүлээх үү?" гэж тэр залуугаас асуув.
  
  "Удахгүй".
  
  Марш Зои руу инээмсэглээд гараа сунгав. "Бид унтлагын өрөөнд байх болно."
  
  Хосууд үүргэвч бүрээс оосор авч, хамгийн том унтлагын өрөөнд аваачив. Нэг минутын дотор тэд хоёулаа нүцгэн байж, даавуун дээр бие биенийхээ дээр эргэлдэж байв. Марш энэ удаад шаардлагатай тэсвэр хатуужилтай гэдгээ батлах гэж оролдсон ч Зои арай л дэндүү зальтай байв. Түүний өргөн, өөгүй царай нь бэлгийн дур хүслийг нь дарангуйлах янз бүрийн зүйлийг хийсэн. Эцэст нь Марш хурдан дуусгасан нь сайн хэрэг байсан, учир нь удалгүй унтлагын өрөөний хаалгыг тогшив.
  
  "Энэ хүн энд байна."
  
  Аль хэдийн үү? Марш Зоитой хурдан хувцаслаж, дараа нь тэр хоёр улайсан, бага зэрэг хөлөрсөн хэвээр өрөөнд буцаж ирэв. Марш шинэ хүнтэй гар барьж, түүний туранхай үс, цайвар царай, үрчгэр хувцас зэргийг анзаарав.
  
  "Чи байнга гардаггүй юм уу?"
  
  "Тэд намайг цоожтой байлгадаг."
  
  "Өө, санаа зовох хэрэггүй. Чи миний тэсрэх бөмбөгийг шалгахаар ирсэн үү?"
  
  "Тийм ээ, эрхэм ээ, би тэгсэн."
  
  Марш үүргэвчээ том өрөөний голд байрлах намхан шилэн ширээн дээр тавив. Хэдхэн минутын өмнө түүний нүцгэн төрхийг хэсэгхэн зуур санаж Зои түүний анхаарлыг татсаар хажуугаар нь өнгөрөв. Тэр өөр тийшээ харан шинээр ирсэн хүн рүү эргэв.
  
  "Чамайг хэн гэдэг вэ, залуу?"
  
  "Адам, эрхэм ээ."
  
  "За, Адам, чи энэ нь юу болохыг, юу хийж чадахыг мэднэ. Чи сандарч байна уу?"
  
  "Үгүй ээ, одоогоор биш."
  
  "Цэцсэн үү?"
  
  "Би тэгж бодохгүй байна".
  
  "Чи сандарч байна уу? Хурц уу? Магадгүй тэр хэт ядарсан байх?"
  
  Адам толгойгоо сэгсрэн үүргэвч рүү харав.
  
  "Хэрэв тийм бол Зои чамд тусалж чадна гэдэгт итгэлтэй байна." Тэр үүнийг хагас хошигносон байдлаар хэлэв.
  
  Питиан зальтай инээмсэглэн эргэж харав. "Аз жаргалтай байгаарай".
  
  Марш Адамын адил нүдээ анивчсан ч залуу бодлоо өөрчилж амжаагүй байхад тэдний сахалтай жолооч үг хэлэв. "Үүнийг яаравчлаарай" гэж тэр хэлэв. "Бид бэлтгэлтэй байх ёстой ..." гэж тэр дуугарав.
  
  Март мөрөө хавчив. "За, хөлөө дэвсэж эхлэх шаардлагагүй. Буугаад бохир байцгаая." Тэр Адам руу эргэв. "Тэсрэх бөмбөгтэй гэсэн үг."
  
  Залуу толгойгоо гашилгаж, үүргэвч рүүгээ хараад тэврэлт нь өөдөөс нь харсан байхаар эргүүлэв. Тэр тэднийг аажмаар тайлж, тагийг нь нээв. Дотор нь илүү бат бөх, ерөнхийдөө дээд зэргийн үүргэвчээр хүрээлэгдсэн бодит төхөөрөмжийг байрлуулна.
  
  "За" гэж Адам хэлэв. "Тиймээс бид бүгд цөмийн зэвсэгтэй холбоотой цацраг туяа болон бусад физик үзэгдлийн шинж тэмдгийг хайдаг хэмжилт, гарын үсэг бүхий тагнуулын протокол болох MASINT-ийн талаар мэддэг. Энэ төхөөрөмж болон миний мэдэх ядаж өөр нэг ижил төстэй төхөөрөмж нь энэ талбарт гулсах зориулалттай. Одоогоор дэлхий дээр цөмийн төхөөрөмжийг илрүүлэх, хянах олон систем байгаа ч тэр бүр нь дэвшилтэт биш, бүгд бүрэн боловсон хүчинтэй биш байна" гэв. Тэр мөрөө хавчив. "Соёл иргэншсэн орнуудын сүүлийн үеийн бүтэлгүйтлийг хар л даа. Шийдвэртэй хувь хүн эсвэл дангаараа үйл ажиллагаа явуулж буй нягт холбоотой эсийг хэн нэгэн үнэхээр зогсоож чадах уу? Мэдээж үгүй. Үүнд нэг л доголдол эсвэл дотоод ажил хэрэгтэй." Тэр инээмсэглэв. "Аз жаргалгүй ажилтан эсвэл бүр үхсэн ядарсан. Энэ нь ихэвчлэн мөнгө эсвэл хөшүүрэг шаарддаг. Эдгээр нь олон улсын терроризмын хамгийн сайн валют юм."
  
  Марш залуугийн түүхийг сонсож, Рамсес, Уэбб хоёр руу явах замаа тайлбарлахдаа дахиад ганц хоёр ноцтой урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ авсан болов уу гэж бодов. Энэ нь тэдний ашиг сонирхолд нийцэх болно. Тэр хэзээ ч мэдэхгүй, үнэнийг хэлэхэд түүнд хамаагүй байсан. Одоо тэр яг энд ирээд тамын хаалгыг нээх гэж байна.
  
  "Энэ бол үндсэндээ бидний "бохир бөмбөг" гэж нэрлэдэг зүйл" гэж Адам хэлэв. "Энэ нэр томъёо үргэлж байсаар ирсэн, гэхдээ одоо ч хэрэгжиж байна. Надад альфа сцинтиллятор, бохирдуулагч илрүүлэгч болон бусад хэдэн сайхан зүйлс бий. Гэхдээ үндсэндээ гэж Адам халааснаасаа халив гаргаж ирээд, "Надад ийм байна."
  
  Тэрээр бат бөх савлагааг хурдан салгаж, жижиг дэлгэц болон мини гарыг ил гаргасан Velcro туузыг тайлав. Самбарыг дөрвөн боолтоор бэхэлсэн бөгөөд Адам үүнийг хурдан салгав. Металл хавтан суларч ирэхэд араас нь хэд хэдэн утас задарч, шинээр олдсон төхөөрөмжийн зүрхэнд хүргэв.
  
  Март амьсгаагаа дарав.
  
  Адам анх удаа инээмсэглэв. "Санаа зоволтгүй. Энэ зүйл олон гал хамгаалагчтай бөгөөд хараахан зэвсэглээгүй байна. Энд хэн ч үүнийг эхлүүлэхгүй."
  
  Гуравдугаар сар бага зэрэг хоосон санагдсан.
  
  Адам механизм болон түүний доторх нарийн ширийн зүйлийг харан бүгдийг нь өөртөө шингээж авав. Хэсэг хугацааны дараа тэр хажууд байгаа зөөврийн компьютерын дэлгэцийг шалгав. "Энэ гоожиж байна" гэж тэр хүлээн зөвшөөрсөн. "Гэхдээ тийм ч муу биш."
  
  Март тайван бус догдолж байв. "Ямар муу юм бэ?"
  
  "Би чамд хэзээ ч хүүхэдтэй болохгүй гэж зөвлөж байна" гэж Адам сэтгэл хөдлөлгүй хэлэв. "Хэрвээ чи чадах юм бол. Амьдралынхаа дараагийн хэдэн жилийг сайхан өнгөрүүлээрэй."
  
  Марш мөрөө хавчин Зои руу ширтэв. Ямар ч байсан тэр хувиа хичээсэн ааваасаа эсвэл ихэмсэг ах нараасаа илүү наслана гэж хэзээ ч бодож байгаагүй.
  
  "Одоо би үүнийг илүү сайн хамгаалж чадна" гэж Адам авчирсан чемоданаасаа боодлыг гаргаж ирээд хэлэв. "Би ийм төрлийн төхөөрөмжтэй адил."
  
  Март хэсэг харж байгаад бараг дуусч байгаагаа ойлгов. Тэр тэдний жолоочийн үхсэн нүдтэй таарав. "Рамсесын ярьсан эдгээр камерууд. Тэд бэлэн үү? Мөрдөн байцаалтын ажиллагаа эхлэх гэж байна, би ямар ч саатал гаргахыг хүсэхгүй байна."
  
  Хариуд нь хуурай инээмсэглэл тодров. "Бид ч мөн адил. Одоо таван эс бүгд идэвхтэй ажиллаж байгаа бөгөөд үүний дотор америкчуудын мэдэхгүй байж болох хоёр унтдаг эсийг оруулав." Тэр хүн цаг руугаа харав. "Өглөөний 6:45 цаг долоон цагт бүх зүйл бэлэн болно."
  
  "Гайхалтай". Марш бэлгийн дур хүслээ дахин өсгөж байгааг мэдэрч, боломжтой байтал энэ боломжийг ашиглаж магадгүй гэж бодсон. Зоэйг саяхан хийсэн шигээ мэддэг байсан бол тэд ямар ч байсан хурдан дуусах байсан. "Мөнгө шилжүүлэх протоколууд уу?"
  
  "Адам бидний байршлыг эцэс төгсгөлгүй дэлхий даяар дамжуулах хөтөлбөрийг дуусгахад анхаарлаа төвлөрүүлэх болно. Тэд хэзээ ч гүйлгээг хянахгүй."
  
  Март Адамын нүүрэн дээрх гайхшралыг анзаарсангүй.
  
  Тэр Zoe-д хэт их анхаарал хандуулж, тэр түүн дээр байв. Тэрээр Адамыг бөмбөг хөөргөхийг харж, хараал идсэн зүйлийг хэрхэн устгах зааварчилгааг сонсохын тулд дахин таван минут зарцуулсны дараа тэр хүн ажиллаж байгаа төхөөрөмжийн зохих зургийг авсан эсэхийг шалгав. Гэрэл зургууд нь Цагаан ордныхныг уг төхөөрөмжийн жинхэнэ гэдэгт итгүүлэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэсэн бөгөөд анхаарлыг сарниулж, түүний эсрэг байрлуулсан хүчийг хуваах зорилготой байв. Аз жаргалтай тэрээр эцэст нь Адам руу эргэв.
  
  "Шар нь. Энэ зэвсэггүй болгох утас мөн үү?"
  
  "Аан, тийм ээ, эрхэм ээ, тийм."
  
  Марш жолооч руу чин сэтгэлээсээ инээмсэглэв. "Тэгэхээр бид бэлэн үү?"
  
  "Бид бэлэн".
  
  "Тэгвэл яв."
  
  Марш гараа сунган Зоиг унтлагын өрөөнд оруулан жинс, дотуур өмдийг нь өмсөн инээх чимээг дарахыг оролдов. Хүсэл тэмүүлэл, догдлолын үер түүнийг бараг дарж, эрх мэдэл, ач холбогдлын талаархи бүх мөрөөдөл нь биелэх гэж байгааг ойлгов. Одоохондоо гэр бүлийнхэн нь түүнийг хардаг болоосой.
  
  
  ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк босоод ирэхэд болж буй бүх зүйл түүнд тусав. Яаралтай байдал түүний судсаар гүйж, мэдрэлийн төгсгөлүүд нь сэвэрч, багын найзууд руугаа нэг харахад тэд ч гэсэн Кензитэй адилхан мэдрэмж төрж байгааг хэлэв. Тэр үнэхээр Моссадын экс агент түүнийг аль хэдийн хөдөлгөчихсөн гэж бодсон ч үнэн хэрэгтээ цэргүүдийн хоорондын харилцаанаас болж яагаад үүнийг хийгээгүйг түүнээс асуух шаардлагагүй болсон. Түүний төлөө тэмцэж байсан гэм зэмгүй хүмүүс, мөн адил энгийн иргэд эрсдэлд оржээ. Хагас зүрхтэй хэн ч үүнийг зөвшөөрөхгүй бөгөөд Дрейк Кенсид хичнээн гүн нуугдаж байсан ч хагас зүрхнээс илүү олон зүйл байж магадгүй гэж сэжиглэж байв.
  
  Ханын цаг долоон дөчин тавыг харуулж, бүхэл бүтэн баг хөдөлж байв. Цагдаагийн хэлтэст түгшүүртэй, эмх замбараагүй тайван байдал ноёрхож, цагдаа нар удирдаж байсан ч туйлдаа хүрсэн нь илт байв. Телевизийн дэлгэцээр мэдээ мэдээлэл цацагдсан боловч тэдгээрийн аль нь ч тэдэнтэй ямар ч холбоогүй байв. Мур алхаж, алхаж, нууц агентууд, тандалтын баг эсвэл машин жолоодох мэдээг хүлээж байв. Хэйден бусад багийнхныг гүйцэв.
  
  "Мано бид хоёр Рамсестай харьцах болно. Бидэнд цөмийн дэлбэрэлтийн талаарх мэдээллийг үнэлж дүгнэх, нөгөө нь эдгээр эсүүдийг хайх гэсэн хоёр бүлэг хэрэгтэй байна. Чимээгүй бай, гэхдээ хоригдол бүү ав. Найзууд минь, өнөөдөр тэнэгтэх өдөр биш. Хэрэгтэй зүйлээ аваад хурдан бөгөөд хэцүүхэн аваарай. Худлаа ярих нь бидэнд маш их зардал гаргах болно."
  
  Мур түүний хэлсэн зүйлийг барьж аваад эргэж харав. "Өнөөдөр өршөөл үзүүлэхгүй" гэж тэр хэлэв.
  
  Дал эр хүний гавлын ясыг хугалж чадах мэт үе мөчөө хагаруулан баргар царайлан толгой дохив. Дрэйк тайвшрах гэж оролдов. Алисия хүртэл яг л торонд орсон ирвэс шиг алхаж байв.
  
  Дараа нь өглөөний 8 цагт галзуурал эхлэв.
  
  Дуудлага ирж, тусгай зориулалтын утаснууд дахин дахин дуугарч, чимээ шуугиан жижигхэн өрөөг дүүргэж эхлэв. Мур тэднийг нэг нэгээр нь үр дүнтэй тэмцэж, хоёр туслах туслахаар гүйж ирэв. Хэдийгээр түүний сууж байсан ширээ тийм ч таатай биш байсан ч Кинимака хүртэл сорилтыг хүлээж авав.
  
  Мур мэдээллийг гэрлийн хурдтай харьцуулсан. "Бид босгон дээр байна" гэж тэр хэлэв. "Бүх багууд бэлэн байна. Нууц агентууд нууц уулзалт, ярианы талаарх хамгийн сүүлийн үеийн яриаг мэдээлсэн. Алдарт лалын сүмүүдийн эргэн тойронд хөдөлгөөн эрчимжсэн. Бид юу болоод байгааг мэдэхгүй байсан ч санаа зовох болно. Тэдний ердийн амьдрах орчинд шинэ царай харагдав, бүгд шийдэмгий, зорилготойгоор хурдан хөдөлж байв. Бидний мэддэг эсүүдээс хоёр нь радараас алга болсон." Мур толгой сэгсэрлээ. "Бид үүнийг аль хэдийн шийдэж амжаагүй юм шиг байна. Гэхдээ бидэнд сэжүүр бий. Нэг баг усан онгоцны зогсоол руу явах ёстой - мэдэгдэж байгаа үүрүүдийн нэг нь тэндээс ажилладаг."
  
  "Энэ бол бид" гэж Далл ярвайв. "Босоорой, новшнууд аа."
  
  "Өөрийнхөө өмнөөс ярь." Кенси түүн рүү хазайлаа. "Өө, би чамтай хамт байна."
  
  "Өө, чи үүнийг хийх ёстой юу?"
  
  "Олж авахын тулд шаргуу тоглохоо боль."
  
  Дрейк сонирхолтой байдлаар хосоор хуваагдсан багуудыг судалжээ. Дал, Кензи хоёр Лорен, Смит, Йорги гэсэн нөхдүүдтэй байсан. Тэр эцэст нь Алисия, Мэй, Бо нартай үлдэв. Энэ нь ямар нэг зүйлийн жор байсан; Энэ нь гарцаагүй байсан.
  
  "Амжилт хүсье, найзаа" гэж Дрейк хэлэв.
  
  Мур гараа өргөхтэй зэрэгцэн Далл нэг юм хэлэхээр эргэж харав. "Хүлээгээрэй!" Тэр секундын турш гараараа хүлээн авагчийг таглав. "Манай утсан дээр үүнийг саяхан зассан."
  
  Бүх толгой эргэв. Мур дахин нэг дуудлагыг хүлээж аваад чанга яригчны товчлуурыг даран гараа сунгав.
  
  "Чи орсон" гэж Мур хэлэв.
  
  Өрөөг биегүй хагарал дүүргэж, энэ үгс маш хурдан гарахад Дрэйкийн хөл хөөцөлдөхийг хүсэх шиг болов. "Энэ бол Жулиан Марш, би чамайг бараг бүгдийг мэддэгийг мэднэ. Тиймээ би мэднэ. Асуулт бол та үүнийг яаж тоглохыг хүсч байна вэ?"
  
  Мур үргэлжлүүлэхийн тулд гараа даллахад Хэйден ажлаа авсан. "Тэнэг байхаа боль, Марш. Энэ хаана байна?"
  
  "За, энэ бол тэсрэх асуулт байна, тийм үү? Би чамд үүнийг хэлье, хонгор минь, энд байна. NYC-д."
  
  Тэдний хамгийн аймшигтай айдас нь эргэлзээгүй батлагдсан тул Дрэйк амьсгалж зүрхэлсэнгүй.
  
  "Тэгэхээр нөгөө асуулт бол би дараа нь юу хүсэх вэ?" Гуравдугаар сар удаан хугацаанд түр зогсов.
  
  "Ажилдаа ор, новш минь" гэж Смит архирав.
  
  Алисиа хөмсгөө зангидан. "Энэ тэнэгийг эсэргүүцэхээ больё."
  
  Март инээв. "Үнэхээр тэгье. Тиймээс цөмийн бөмбөг ачаалагдсан, бүх кодыг сайтар оруулсан болно. Тэдний хэлснээр цагийн зүү эргэлдэж байна. Одоо таны хийх ёстой зүйл бол бодит эсэхийг шалгаж, банкны дансны дугаарыг өгөх явдал юм. миний зөв үү?"
  
  "Тийм ээ" гэж Хэйден энгийнээр хэлэв.
  
  "Танд нотлох баримт хэрэгтэй байна уу? Та үүний төлөө ажиллах хэрэгтэй болно."
  
  Дрейк урагш бөхийв. "Юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Би хөөцөлдөж байна гэсэн үг."
  
  "Чи удахгүй зорилгодоо хүрэх үү?" гэж Хайден асуув.
  
  "Өө, бид тэнд очно. Юуны өмнө та бяцхан ажилчин шоргоолжнууд ажлаа хийх хэрэгтэй. Би чиний оронд байсан бол явах байсан. Харж байна уу... би яаж энэ шүлгийг гаргаж ирснийг харж байна уу? Би энэ бүгдийг холбосон болгох гэж байсан, гэхдээ эцэст нь ... би хамаагүй гэдгээ ойлгосон."
  
  Дрейк цөхрөнгөө баран толгой сэгсэрлээ. "Хараал ид, анд минь. Англиар зөв ярь."
  
  "Эхний сэжүүр аль хэдийн тоглоомд орсон. Баталгаажуулах маягт. Танд Эдисон зочид буудлын 201 тоот өрөөнд очиход хорин минут байна. Дараа нь дахиад дөрвөн сэжүүр байх болно, зарим нь баталгаажуулах, зарим нь шаардлагуудын тухай. Одоо чи намайг ойлгож байна уу?"
  
  Мэй эхлээд буцаж ирэв. "Галзуурал".
  
  "За, би хоёр бодолтой хүн. Нэг нь хэрэгцээнээс, нэг нь муугаас. Тэдний уулзвар дээр галзуугийн оч нисч магадгүй."
  
  "Хорин минут уу?" Дрейк цаг руугаа харав. "Бид үүнийг хийж чадах уу?"
  
  "Чамайг хоцорсон минут тутамд би Рамсесын нэг өрөөнд хоёр энгийн иргэнийг алахыг тушаасан."
  
  Дахин хэлэхэд, эрүү унагах цочрол, аймшиг, хурцадмал байдал. Адреналин нэмэгдэхэд Дрэйк нударгаа зангидлаа.
  
  "Хорин минут" гэж Марш давтан хэлэв. "Одооноос."
  
  Дрэйк хаалгаар гүйв.
  
  
  * * *
  
  
  Хэйден шатаар бууж, барилгын подвал руу гүйж, Кинимака түүний ар талд байв. Уур түүнийг барьж аваад чөтгөрийн далавч шиг цохив. Уур нь түүний хөлийг илүү хурдан хөдөлгөж, түүнийг бүдрэх шахав. Хавай дахь хамтрагч нь ярвайж, хальтирч, бараг зогсолтгүй босоод ирэв. Тэр аймшигт аюулд өртөж, юу хүлээж байгаа талаар өчүүхэн ч бодолгүйгээр хотын янз бүрийн хэсэгт тарж, ямар ч эргэлзээгүйгээр өөрсдийгөө эгнээнд тавьж буй найзуудынхаа тухай бодов. Тэр тэнд байгаа бүх энгийн иргэд, Цагаан ордон яг одоо юу бодож байгаа талаар бодов. Протокол, төлөвлөгөө, хэрэгжих боломжтой томьёотой байх нь сайн байсан ч бодит ажил хэрэгч ертөнц асар их аюул заналхийллийн бай болоход бүх бооцоо хаагдсан. Шатны ёроолд тэр коридор руу гүйж очоод гүйж эхлэв. Хаалга хоёр талаараа гялсхийж, ихэнх нь гэрэлгүй байв. Хамгийн төгсгөлд нь эгнүүлэн тавьсан торыг түүнд зориулж түргэн сугалав.
  
  Хэйден гараа сунгав. "Буу".
  
  Хамгаалагч цочирдсон ч дараа нь дуулгавартай дагаснаар дээрээс өгсөн тушаал түүний чихэнд хэдийнэ хүрчээ.
  
  Хэйден зэвсгээ авч, цэнэглэсэн, хамгаалалт нь унтраасан эсэхийг шалгаад жижиг өрөөнд оров.
  
  - Рамсес! - тэр хашгирав. "Чи юу хийсэн бэ?"
  
  
  ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк хажууд нь Алисия, Мэй, Бо нартай хамт барилгаас гүйн гарав. Дөрөв нь хэдийнэ хөлсөө урсгасан байв. Нүх бүрээс шийдэмгий байдал гарч ирэв. Бо халааснаасаа хамгийн сүүлийн үеийн GPS навигатор гаргаж ирээд Эдисоны байршлыг тогтоожээ.
  
  "Таймс талбай" гэж тэр маршрутыг судалж хэлэв. "Гурав дахь гараад Лексингтон өргөн чөлөөг гатъя. Вальдорф Асториа руу яв."
  
  Дрейк машинуудын шигүү урсгалд оров. Нью-Йоркийн таксины жолооч чиний хөлийг өвдөгнөөс чинь хугалж, хамаг чадлаараа урагш тэмүүлж байх үед түүний амийг аврах гэж оролдсонтой харьцуулах зүйл юу ч байхгүй. Дрэйк сүүлчийн секундэд үсэрч, ойролцоох шар таксины урдуур гулгаж, бүрэн хазайлтаараа газардлаа. Эвэр нь архирав. Багийн гишүүн бүр гарах замдаа гар буугаа удирдаж чадсан бөгөөд одоо илүү их байгаасай гэсэндээ гараараа даллаж байв. Гэвч цаг хугацаа аль хэдийн дэмий үрэгдсэн. Дрейк явган хүний зам руу унахдаа цаг руугаа харав.
  
  Арван долоон минут.
  
  Тэд Лексингтоныг гаталж, дараа нь Уолдорфын дагуу хурдалж, Парк өргөн чөлөөгөөр машинууд мөлхөж байхад арай ядан зогсов. Дрэйк гэрлэн дохионы дэргэд цугларсан хүмүүсийн дундуур тэмцэлдэж, эцэст нь ууртай улаан царайтай нүүр тулав.
  
  "Сонсоорой, анд минь, намайг алах байсан ч би эхлээд энд гатлах болно. Босс богцууд даарна, ийм зүйл болохгүй тамд байх болно."
  
  Алисиа Мэй хоёр гадаа гүйж өнгөрөхөд Дрейк ууртай эрийг тойрон алхав. Дохио солигдож, зам тодорхой болсон. Одоо тэд зэвсгээ нууж, дараагийн гол гудамж болох Мэдисон өргөн чөлөө рүү шийдэмгий явав. Явган хүний замыг дахиад л олон хүн дүүргэв. Бо машинуудын хооронд маневр хийж, давуу талтай болж, 49-д оржээ. Аз болоход замын хөдөлгөөн удааширч, хойд бампер болон урд талын хаалтуудын хооронд бага зэрэг зай үлдсэн байв. Эмэгтэйчүүд Бьюг дагаж, дараа нь Дрейк дараалалд оров.
  
  Жолооч нар тэднийг доромжилж хашгирав.
  
  Арван хоёр минут үлдлээ.
  
  Хэрэв тэд хэтэрхий оройтсон бол террорист эсүүд хаана цохилт өгөх байсан бэ? Дрейк үүнийг Эдисоны ойролцоо байх болно гэж төсөөлж байв. Марш багийнхандаа тушаалыг нь биелүүлсэн гэдгийг мэдээсэй гэж хүсэж байна. Жолооч чадах учраас урдаас машины хаалга нээгдэж, Боо яг цагтаа дээвэр дээгүүр харайв. Алисия жаазны ирмэгээс шүүрэн авч, эрийн нүүр рүү дахин цохив.
  
  Одоо тэд зүүн тийш эргэж, 5-р өргөн чөлөө рүү ойртож, бүр олон хүн цугларах болно. Бо поп концерт дээр халаасны хулгайч шиг л хамгийн мууг туулж, араас нь Алисиа, Мэй нар оржээ. Дрэйк дөнгөж сая хүн болгон руу хашгирч, Йоркширынх нь тэвчээр эцэст нь дууслаа. Өөрийнхөө амийг ч, нэг хүүхдийнхээ амийг ч, бүр өөрийгөө аврах гэж улайрч байна уу гэдгийг тоодоггүй эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс түүний замыг хаасан. Дрэйк тvлхэж, нэг хvнийг сунаж орхив. Хүүхэдтэй эмэгтэй түүнийг юуны төлөө гүйж байгаагаа санах хүртлээ гэм буруутай мэт санагдуулж түүн рүү анхааралтай харав.
  
  Та дараа нь надад талархах болно.
  
  Гэхдээ тэр хэзээ ч мэдэхгүй нь мэдээж. Юу ч болсон хамаагүй.
  
  Бо одоо зүүн тийшээ буудаж, Америкийн өргөн чөлөөгөөр 47-р гудамж руу гүйв. Замбага модны талх нарийн боов баруун тийшээ өнгөрч, Дрейк Маногийн тухай, дараа нь Хавайн хүн Рамсесаас юу сурсан байж магадгүй талаар бодов. Хоёр минутын дараа тэднийг 47-р гудамжинд дэлбэрч байх үед гэнэт тэдний зүүн талд Times Square гарч ирэв. Тэдний баруун талд ердийн Старбакс байсан бөгөөд тэнд үймээн шуугиан, үүдэнд дараалал үүссэн байв. Дрейк хажуугаар нь гүйж явахдаа нүүр царайг нь сканнердсан ч сэжигтнүүдийн хэнтэй ч нүүр тулна гэж бодсонгүй.
  
  Дөрвөн минут.
  
  Цаг хугацаа илүү хурдан өнгөрч, үхэж буй өвгөний сүүлчийн мөчөөс ч илүү үнэ цэнэтэй байв. Зүүн талд нь явган хүний зам руу харсан алтадмал орцтой зочид буудлын саарал фасад харагдах ба урд хаалгаар нь Бо хамгийн түрүүнд орж ирэв. Дрейк ачаа тээшний тэргэнцэр болон шар өнгөтэй болсон таксины хажуугаар Майиг даган дотогш оров. Тэднийг хээтэй улаан хивсэнцэртэй өргөн үүдний танхим угтав.
  
  Боо, Алисиа хоёр лифт дуудах товчлуурыг аль хэдийн дарж, харуулууд тэднийг харан нуусан зэвсгүүддээ гараа ойртуулж байв. Дрейк өөрийн багийн SPEAR ID-г харуулахыг бодсон боловч энэ нь зөвхөн илүү олон асуултад хүргэж болзошгүй тул эцсийн гурван минутыг тоолж байв. Хонх дуугаран Алисиагийн цахилгаан шат ирж, багийнхан суулаа. Дрейк залууг тэдэнтэй нэгдэхэд саад болж, алгаа дэлгэн түлхэв. Бурханд талархаж байна, учир нь дараагийн дохио нь зангидсан нударга байх байсан.
  
  Дөрвөн хүний бүрэлдэхүүнтэй баг машин босож, хөдөлгөөнөө зогсоож, зэвсгээ татах үед цугларав. Хаалга нээгдэнгүүт тэд гадагшаа асгарч 201 тоот өрөөг хайж байлаа. Тэр даруй тэдний дунд нударга, хөлийн бөөгнөрөл гарч ирэн Бог хүртэл цочирдуулав.
  
  Хэн нэгэн хүлээж байсан.
  
  Дрэйк нударгаараа нүднийхээ нүхээр холбосон ч өвдөлтийн гялбааг тоосонгүй. Хэн нэгний хөл хөлөө барих гэж оролдсон ч тэр хажуу тийшээ алхав. Нөгөө л дүр нь холдон Алисиаг бүслэн түүний биеийг гипсэн хананд цохив. Май цохилтуудыг гараа өргөсөн байдалтай зогсоож, дараа нь Бо хурдан нэг хоёр цохилт хийснээр бүх эрч хүчийг зогсоож, довтлогчийг өвдөг сөхрүүлэв.
  
  Дрейк үсэрч, дараа нь бүх хүчээрээ цохив. Цаг дуусч байлаа. Зузаан хүрэм өмссөн бүдүүн биетэй эр Йоркширын цохилтод чичирч байсан ч ямар нэгэн байдлаар түүний хамгийн хүчтэй хэсгийг хазайлгаж чаджээ. Дрэйк хажуу тийшээ унан тэнцвэрээ алдлаа.
  
  "Ноолдог уут" гэж Май хэлэв. "Тэр бол цоолборлогч юм. Биднийг удаашруулах байр суурьтай байна."
  
  Бо өмнөхөөсөө илүү хүчтэйгээр машинд оров. "Тэр минийх. Чи явж байна уу."
  
  Дрэйк өвдөг сөгдөж буй хүний дээгүүр үсэрч, өрөөний дугаарыг шалгав. Тэдний очих газар хүрэхэд ердөө гуравхан өрөө үлдсэн бөгөөд тэдэнд нэг минут үлдлээ. Тэд сүүлийн секундэд үлдэв. Дрейк өрөөний гадаа зогсоод хаалгыг нь өшиглөв. Юу ч болоогүй.
  
  Май түүнийг хажуу тийш түлхэв. "Хөдөлгөөн."
  
  Нэг өндөр цохилтод мод хуваагдаж, хоёр дахь нь хүрээ нурсан. Дрейк ханиалгав. "Энэ нь таны хувьд үүнийг сулруулсан байх."
  
  Дотор нь тэд тархаж, зэвсгээ татаж, хурдан хайж байсан боловч хайж байсан зүйл нь аймшигтай илт байв. Тэр орны голд хэвтэж байсан - гялгар А4 гэрэл зураг. Алисия орон руугаа алхаж эргэн тойрноо харав.
  
  "Өрөө толбогүй" гэж Май хэлэв. "Ямар ч тэргүүлэгч байхгүй гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  Алисия орны ирмэг дээр зогсоод доош харан гүехэн амьсгалав. Дрэйк түүнтэй нэгдэхэд тэр толгойгоо сэгсрэн ёолов.
  
  "Ээ бурхан минь. Энэ юу вэ-"
  
  Түүнийг утасны дуудлага тасалсан. Дрэйк орны эргэн тойронд алхаж, унтлагын өрөө рүү очоод хөшүүргээс утсаа шүүрэн авав.
  
  "Тиймээ!"
  
  "Өө, би чамайг үүнийг хийсэн гэж харж байна. Энэ нь амаргүй байж чадахгүй."
  
  "Гуравдугаар сар! Чи галзуу новш. Та бидэнд тэсрэх бөмбөгний зургийг үлдээсэн үү? Новшийн зураг уу?"
  
  "Тийм ээ. Таны анхны санаа. Чи яагаад намайг чамд жинхэнэ юм өгөхийг зөвшөөрнө гэж бодсон юм бэ? Тийм тэнэг. Үүнийг удирдагчид болон өндөгний толгойлогч нартаа илгээгээрэй. Тэд серийн дугаар болон бусад бүх новшийг шалгах болно. Плутонийн канистр E. Хугардаг материал. Энэ үнэхээр уйтгартай зүйл. Дараагийн сэжүүр нь илүү уран яруу байх болно."
  
  Энэ үед Бо өрөөнд орж ирэв. Дрэйк цоолтуурын хүнийг чирнэ гэж найдаж байсан ч Боо түүний гүрээний судсаар төсөөллийн шугам татав. "Тэр амиа хорлосон" гэж франц хүн гайхсан хоолойгоор хэлэв. "Амиа хорлох эм."
  
  Новш.
  
  "Харж байна уу?" Марш хэлэв. "Бид маш ноцтой байна."
  
  "Гуйя, Марш" гэж Дрейк оролдов. "Бидэнд юу хүсч байгаагаа л хэлээрэй. Бид яг одоо үүнийг хийх болно, хараал ид."
  
  "Өө, би чамайг тэгнэ гэдэгт итгэлтэй байна. Гэхдээ бид үүнийг дараа нь үлдээе, за юу? Энэ талаар юу хэлэх вэ? Хоёрдугаар санааг олохын тулд гүй. Энэ хөөх нь улам сайжирч, улам хэцүү болж байна. Мареа ресторанд очиход хорин минут байна. Дашрамд хэлэхэд, энэ бол Италийн хоол бөгөөд тэд маш амттай Nduyu calzone хийдэг, надад итгээрэй. Гэхдээ энд зогсохгүй байцгаая, найзууд аа, учир нь та энэ сэжүүрийг жорлонгийн доороос олох болно. Сайхан амраарай."
  
  "Намаг" -
  
  "Хорин минут".
  
  Шугам зогссон.
  
  Дрейк хараал урсгаж, эргэж харан хамаг хурдаараа гүйв.
  
  
  ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Өөр сонголтгүй байсан Торстен Дал болон түүний багийнхан машинаа орхиод явахаар шийджээ. Смит хүчирхэг жийп машиныг хагас арваад эргэлт эргүүлж, дугуй шуугиж, юм хөдөлгөж байхад тэрээр чанга барихаас өөр юуг ч хүссэнгүй, харин Нью Йорк шар өнгийн такси, автобус, түрээсийн машинуудын ууртай архирахаас өөр юу ч биш байв. "Газар мухар" гэдэг үг Далийн санаанд орж ирсэн ч өдөр бүр, өдрийн ихэнх хугацаанд ийм зүйл болж, эвэр нь хангинаж, унжсан цонхнуудаас хүмүүс орилолдоно. Тэд зааврын дагуу аль болох хурдан гүйв. Лорен, Йорги хоёр сум нэвтэрдэггүй хантаазаа өмсөв. Кенси уруул нь зангидсан Далын хажууд гүйлээ.
  
  "Би чамд илүү хэрэгтэй байх болно" гэж тэр Далд хэлэв.
  
  "Үгүй".
  
  "Өө алив, яаж өвдөж байна вэ?"
  
  "Хэзээ ч".
  
  "Өө, Торсти..."
  
  "Кензи, чи хараал идсэн катанагаа буцааж авахгүй байна. Тэгээд намайг ингэж дуудаж болохгүй. Нэг галзуу эмэгтэй надад хоч өгөх нь хангалттай муу юм."
  
  "Тиймээ? Яг л Алисиа та хоёрын адил... чи мэдэж байна уу?
  
  Смит өөр уулзвар хөндлөн гарахдаа ногоон гэрлээр дүүрэн явган зорчигчид болон дугуйчдыг хараад, бүгд амьдралаа гартаа атгаж байхыг харсан ч тэд өнөөдөр зовж шаналах хүмүүс биш гэдэгт итгэлтэй байв. Тэд дараагийн гудамжаар хурдлан алхаж, хажуугийн толийг нь хага цохиж алгуурхан хөдөлж буй хоёр Приусын хажуугаар өнгөрөхөд цэргүүд спринтийн халууныг арай ядан мэдрэв. GPS дуугарав.
  
  "Боомтод дөрвөн минут үлдлээ" гэж Йорги тооцоолсон. "Бид удаашрах ёстой."
  
  "Би гурвын дараа удаашрах болно" гэж Смит гэнэт хэлэв. "Миний ажлыг надад битгий зааж өг."
  
  Далл Кензид Глок болон Хонг Конгийн гар буу өгсөн нь Нью-Йоркт нууцаар амархан бүтэшгүй тийм амар ажил биш байлаа. Тэр үүнийг хийхдээ нүдээ ирмэв. Түүний илүү сайн дүгнэлтийн эсрэг тэд луйварчин төлөөлөгчийн тусламжийг хүлээж авахаас өөр аргагүй болжээ. Энэ бол ер бусын өдөр байсан тул цөхрөнгөө барсан бүх арга хэмжээг авах шаардлагатай байв. Үнэн хэрэгтээ, тэр тэднийг ураг төрлийн холбоотой байж магадгүй гэдгийг мэдэрсэн хэвээр байгаа бөгөөд энэ нь түүний итгэлийн түвшинг нэмэгдүүлсэн.
  
  Тэд Бриджит Маккензи хэчнээн шаргуу тулалдсан ч түүнийг аварч чадна гэдэгт тэр итгэж байв.
  
  Смит одоо замын хөдөлгөөний хоёр эгнээ туулж, гацсан F150-ийн эсрэг мөрөн дээрээ тулсан ч эргэж харалгүй жолоогоо үргэлжлүүлэв. Цаг хугацаа дуусч, тэд ямар ч таашаал авч чадахгүй байсан бөгөөд тэдний дээр өлгөгдсөн аймшигт үүл нь тэд үргэлж л явахаас өөр аргагүй болсон гэсэн үг юм.
  
  Дал зэвсгийнхээ алхыг цохив. "Агуулахад нэг минут хүрэхгүй зайд байна" гэж тэр хэлэв. "Яагаад тэд энэ бүх нүхийг засдаггүй юм бэ?"
  
  Смит түүнийг өрөвдөж байв. Замууд нь эцэс төгсгөлгүй, хагархай, эвдэрсэн зам байсан бөгөөд машинууд жигд бус нүхний эргэн тойронд аажуухан эргэлдэж, замын ажил ямар ч үед гарч ирэн, өдрийн цаг, хөдөлгөөний нягтралыг үл тоомсорлодог байв. Энэ бол үнэхээр нохойн дээр нохой байсан бөгөөд нэг ч хүн өөр хэнд ч туслахыг хүссэнгүй.
  
  Тэд GPS-ийг хурдан удирдаж, сумны үзүүр рүү чиглэв. Өглөө эрт сэрүүн байх нь тэдний нүцгэн арьсанд чичирч, эрт байгааг сануулж байв. Нарны гэрэл үүлний завсраар шүүгдэж, усан онгоцны зогсоол болон ойролцоох голыг цайвар алт болгон хувиргав. Далын харж байсан хүмүүс ердийн бизнесээ хийж байв. Тэрээр усан онгоцны зогсоолыг харанхуй, бохир байна гэж төсөөлж байсан ч агуулахаас бусад нь цэвэрхэн, тийм ч их хөл хөдөлгөөнгүй байв. Тээвэрлэлтийн гол бүсүүд Нью Жерсигийн булангийн цаана байсан тул завгүй байсан. Гэсэн хэдий ч Далл усан дээр хөдөлгөөнгүй сууж буй том том чингэлэг, урт, өргөн хөлөг онгоцыг харав, мөн хөх өнгийн будгаар будсан асар том чингэлэг тогоруунууд төмөр зам дээр эрэг дагуу гүйж, савыг тараагч ашиглан цуглуулж чаддаг байв.
  
  Зүүн талд агуулахууд, мөн илүү тод савнуудаар дүүрэн хашаа байв. Дал зуун тавин фут зайд байгаа барилга руу заав.
  
  "Энэ бол манай хүү. Смит, Кензи, урагшаа ир. Би Лорен, Йорги хоёрыг араас нь авмаар байна."
  
  Тэр алхаж, одоо анхаарлаа төвлөрүүлж, дараагийн довтолгоонд шилжихээс өмнө тэдний араас нэг дайралтыг даван туулахад анхаарлаа төвлөрүүлж, дараа нь энэ хар дарсан зүүд дуусч, гэр бүлдээ буцаж очих хүртэл дараагийнх нь довтолгоонд анхаарлаа хандуулав. Байшингийн хажуугийн дагуу шинээр будсан хаалганууд тавигдсан бөгөөд Дал эхний цонхыг хараад дээш харав.
  
  "Хоосон оффис. Дараагийнх нь оролдоод үзье."
  
  Бүлэг зэвсгээ татаж, цонхны дараа цонх, хаалга дараалан шалган барилгын хажуугаар мөлхөхөд хэдэн минут өнгөрөв. Тэд орон нутгийн ажилчдын анхаарлыг татаж эхэлсэнд Даль сэтгэл дундуур байгаагаа тэмдэглэв. Тэр тэдний олзыг айлгахыг хүссэнгүй.
  
  "За".
  
  Тэд яаран урагшилж, эцэст нь тав дахь цонхонд хүрч, хурдан харав. Даль цаасан хайрцаг, модон хайрцгаар дүүрсэн өргөн зайг харсан ч цонхны хажууд мөн адил тэгш өнцөгт ширээ харав. Дөрвөн эрэгтэй ширээ тойрон толгойгоо доошлуулан ярилцаж, төлөвлөж, бодож байгаа мэт суув. Даль газар харайж, нуруугаа хана налан суув.
  
  "Бид зүгээр үү?" гэж Смит асуув.
  
  "Магадгүй" гэж Далл хэлэв. "Энэ юу ч биш байж болох юм ... гэхдээ..."
  
  "Би чамд итгэж байна" гэж Кензи ёжтойгоор хэлэв. "Чи удирд, би дагая" гэж тэр толгой сэгсэрлээ. "Та нар үнэхээр ийм галзуу юм уу? Тэнд яаран ороод эхлээд буудаж эхлээрэй?"
  
  Тэднийг хажуу тийш харан нэг хүн ойртож ирэв. Дал HK-ээ өргөхөд тэр хүн гараа агаарт өргөв. Тэр залуу агуулахад байгаа бүх хүмүүсийн харааны шугамд байсан тул ийм шийдвэр гаргасан. Дал босч, эргэн тойрон эргэлдэн гаднах хаалга руу мөрөөрөө цохиход секунд хүрэхгүй хугацаа өнгөрөв . Смит, Кенси хоёр түүнтэй хамт байсан бөгөөд түүний бодлыг уншиж байв.
  
  Даль цэлгэр агуулах руу ороход ширээн дээрээс дөрвөн хүн үсрэв. Зэвсэг нь тэдний хажууд хэвтэж байсан бөгөөд одоо тэд ойртож буй үл таних хүмүүс рүү ялгалгүй буудаж орхив. Сумнууд хаа сайгүй нисч, цонхыг эвдэж, эргэдэг хаалгаар дамжин өнгөрөв. Dahl тагтаа толгойгоо гашилгаж, эргэлдэж, гарч ирж, буудаж байна. Ширээн дээр сууж байсан хүмүүс ухарч, буцаж буудаж, гүйж байхдаа мөрөн дээрээ, тэр ч байтугай хоёр хөлийн хооронд буудаж байв. Хаана ч аюулгүй байгаагүй. Санамсаргүй буун дуунууд агуйн орон зайг дүүргэв. Дахл хоёр тохойгоо дэрлэн ширээнд хүрч, түүнийг эргүүлж, бамбай болгов. Том калибрын сум яг дамжин өнгөрөхөд нэг үзүүр нь хагарчээ.
  
  "Хоол".
  
  "Чи намайг алах гэж байгаа юм уу?" гэж Кензи бувтналаа.
  
  Том Швед тактикаа өөрчилж, асар том ширээ аваад дараа нь агаарт хөөргөв. Унаж буй ирмэгүүд нь нэг хүний шагайг барьж, түүнийг нисгэж, бууг нь нисгэж байв. Дал хурдан ойртож байтал Кенсигийн дуу хоолой түүнийг удаашруулж орхив.
  
  "Тэр бяцхан новшнуудаас болгоомжтой байгаарай. Би Ойрхи Дорнод даяар ажиллаж, тэдний олон мянган хантааз өмссөн байхыг харсан."
  
  Дал эргэлзэв. "Би чамайг зүгээр л чадна гэж бодохгүй байна..."
  
  Дэлбэрэлтийн улмаас агуулахын хана чичирчээ. Швед хүн хөлөөсөө нисч, агаарт нисч, аль хэдийн хагарсан цонхыг мөргөв. Толгойд нь цагаан чимээ гарч, чихэнд нь шуугиан дэгдээж, хэсэг зуур юу ч харж чадсангүй. Түүний алсын хараа тодорхой болж эхлэхэд тэр Кенси түүний өмнө тонгойн хацрыг нь илээд байгааг мэдэв.
  
  "Сэрээрэй, нөхөр минь. Энэ бол бүхэл бүтэн бие биш, зүгээр л гранат байсан."
  
  "Өө. За, энэ нь надад илүү сайхан мэдрэмж төрүүлдэг."
  
  "Энэ бол бидний боломж" гэж тэр хэлэв. "Тархины доргилт нь түүний тэнэг тэнэгүүдийг ч хөлөөс нь унагав."
  
  Дал босож бослоо. Смит хөл дээрээ боссон ч Лорен, Йорги хоёр өвдөг сөхрөн суугаад хуруугаараа сүм рүүгээ дарав. Террористууд ухаан орж эхэлснийг Дал харав. Яаралтай байдал түүнийг зөөлрүүлсэн махыг цоолж буй зүү шиг хатгав. Гар буугаа дээш өргөөд тэрээр дахин галд өртсөн боловч босч ирсэн террористуудын нэгийг шархдуулж чадсан бөгөөд тэр хүн хоёр дахин давхиж унахыг харав.
  
  Смит хажуугаар өнгөрөв. "Түүнийг барьсан."
  
  Дал тэргүүлэв. Кенси хажууд нь байсан сумнуудыг шахав. Үлдсэн хоёр алан хядагч булан эргүүлэхэд Далл тэд гарц руу явж байгааг ойлгов. Тэрээр хэсэг зуур хурдаа сааруулж, мөн л булангаараа эргэж, болгоомжтой буудсан боловч түүний сум зөвхөн хоосон агаар, бетонд тусав. Хаалга онгорхой байв.
  
  Гранат буцаж дотогшоо эргэв.
  
  Одоо дэлбэрэлт болсон тул SPIR-ийн баг хамгаалж, хэлтэрхийнүүд тэдний хажуугаар өнгөрөхийг хүлээв. Хүчтэй цохилтын дор хана чичирч, цуурчээ. Дараа нь тэд хөл дээрээ босч, үүдний хаалгаар нөмөр нөөлөг, гэрэлт өдөр рүү шахав.
  
  "Өглөөний нэг цаг болж байна" гэж Смит хэлэв.
  
  Дал заасан зүг рүү хараад гүйж буй хоёр дүрс, тэдний ард Дээд булан руу чиглэсэн Хадсоныг харав. "Тэр новш, тэд хурдан завьтай байж магадгүй."
  
  Кенси нэг өвдөг дээрээ сөхрөн, болгоомжтой ониллоо. "Тэгвэл бид авна..."
  
  "Үгүй" гэж Далл зэвсгийнхээ торхыг доошлуулав. "Та тэнд байгаа энгийн иргэдийг харахгүй байна уу?"
  
  "Зуби" гэж тэр еврей хэлээр хараасан нь Далийн ойлгодоггүй хэл юм. Смит, Кензи, Швед нар хамтдаа хөөцөлдөж эхлэв. Террористууд хурдан шуурхай арга хэмжээ авч, бараг л хөлөг онгоцны зогсоол дээр байв. Кензи энгийн иргэдийг зугтах эсвэл нуугдах байх гэж хүлээж HK-ээ агаарт буудаж буулт хийсэн.
  
  "Бид өдрийг аварсаны дараа та надад талархаж болно" гэж тэр хэлэв.
  
  Даль түүний өмнө боломжийн зам нээгдэж байгааг харав. Алан хядагчид хоёулаа устай дэвсгэрийн эсрэг өндөр зогсож, гайхалтай бай, Кензигийн оппортунист гал нь тэдний замыг цэвэрлэв. Тэр хурдаа сааруулж, өгзөгөө мөрөн дээрээ тавиад болгоомжтой ониллоо. Түүний хажууд Смит дагалаа.
  
  Террористууд телепати дасгал хийж байгаа юм шиг эргэж, аль хэдийн бууджээ. Жадчдын хооронд хар тугалга исгэрэхэд Дал анхаарлаа төвлөрүүлсэн хэвээр байв. Түүний хоёр дахь сум нь цээжиндээ, гурав дахь сум нь духан дээр, яг төв хэсэгт тусав. Тэр хүн унаж, аль хэдийн үхсэн.
  
  "Нэгийг нь амьд үлдээ" гэж Лорены хоолой чихэвчнийх нь завсраар сонсогдов.
  
  Смит халсан. Сүүлийн алан хядагч аль хэдийн хажуу тийш үсэрч, Смит өөрийгөө дасан зохицож байхад сум хүрэмийг нь бэлчээв. Түргэн хөдөлгөөнөөр террорист өөр гранат шидсэн - энэ удаад усан онгоцны зогсоол дээр өөрөө.
  
  "Үгүй!" Даль ямар ч үр дүнд хүрсэнгүй, зүрх нь хоолой руугаа эргэлдэнэ.
  
  Жижиг бөмбөг чанга дуугаар дэлбэрч, тэсэлгээний долгион усан онгоцны зогсоол дээр цуурайтав. Дал савны ард хэсэг нуугдаж, дараа нь ухасхийн гарч ирэв - гэхдээ одоо түүний санаа зовох зүйл зөвхөн үлдсэн террорист биш гэдгийг хараад түүний эрч ганхав.
  
  Дэлбэрэлтийн улмаас нэг чингэлэг краны суурь эвдэрч, голын дээгүүр аюултай хазайсан байна. Нунтаглах, урах металлын чимээ нь удахгүй нурж унахыг зарлав. Хүмүүс дээш ширтээд, өндөр хүрээнээс зугтаж эхлэв.
  
  Террорист өөр нэг гранат гаргав.
  
  "Энэ удаад биш, тэнэг ээ." Смит аль хэдийн өвдөг дээрээ суугаад харцаараа нүдээ цавчиж байв. Тэр гранатын зүүг татан авч амжаагүй байтал сүүлчийн террорист хэрхэн унахыг харан гохоо татан.
  
  Гэвч краныг зогсоож чадсангүй. Хүрээний бүх уртын дагуу хазайж, нурж, хүнд төмөр шат нь хөлөг онгоцны зогсоол дээр унаж, хүрээг эвдэж, тоос болсон жижиг овоохойг эргүүлэв. Савнууд эвдэрч, хэд хэдэн фут ухарсан байна. Төмөр бариул, хөндлөвч нь үхлийн шүдэнз шиг газар унасан байв. Смит, Дал хоёрын хооронд гудамжны гэрлийн хэмжээтэй адил тод цэнхэр шон зурайж, хэрвээ мөргөсөн бол хоёр хэсэг нь тасарч мэдэх зүйл байсан бөгөөд Лорен, Йорги хоёрын агуулах руу нуруугаа харуулан зогсож байсан газраас хэдхэн метрийн зайд зогсов.
  
  "Хөдөлгөөн алга." Кенси алан хядагч руу онилж, давхар шалгав. "Тэр маш үхсэн."
  
  Дал бодлуудаа цуглуулан усан онгоцны зогсоолыг тойруулан харав. Шуурхай шалгахад азаар чингэлэг краны ослоор хэн ч гэмтээгүй болохыг харуулсан. Тэр хуруугаа хоолойны микрофондоо тавив.
  
  "Камер унтарсан" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ тэд бүгд үхсэн."
  
  Лорен буцаж ирлээ. "За, би дамжуулъя."
  
  Кензигийн гар Далийн мөрөн дээр тулав. "Чи надад цохилт өгөхийг зөвшөөрөх ёстой байсан. Би тэр новшийн өвдөгийг дарна; Дараа нь бид түүнийг ямар нэг байдлаар ярихад хүргэнэ."
  
  "Хэтэрхий эрсдэлтэй." Дал яагаад үүнийг ойлгохгүй байгаагаа ойлгов. "Тэгээд бид түүнд байгаа богино хугацаанд түүнийг ярьж өгөх нь эргэлзээтэй байна."
  
  Кенси бухимдсандаа мишээв. "Та Европ, Америкийн нэрийн өмнөөс ярьж байна. Би Израиль хүн."
  
  Лорен мессежээр буцаж ирэв. "Бид явах ёстой. Тэнд камер харагдсан. Сайн биш."
  
  Дал, Смит, Кензи нар ойролцоох машиныг хулгайлсан бөгөөд хэрвээ алхахаас ердөө тавхан минут л илүү хугацаа шаардагдах юм бол цаг хугацаа хэмнэж магадгүй юм.
  
  
  НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк ядарч туйлдсан 47-р гудамжны бетоныг цохиж, цаг дуусахад ердөө арван найман минут үлдлээ. Тэд тэр даруй асуудалтай тулгарсан.
  
  "Долоо, наймдугаар эсвэл Бродвэй?" Май хашгирлаа.
  
  Бо түүн рүү GPS-ээр даллав. "Мареа төв цэцэрлэгт хүрээлэнтэй ойрхон"
  
  "Тийм ээ, гэхдээ ямар гудамж биднийг яг хажуугаар нь хөтөлдөг вэ?"
  
  Гуравдугаар сард цөмийн бөмбөг төдийгүй дараагийн уулзалтад хоцорсон минут тутамд хоёр иргэний амийг авч одох багууд бэлтгэж байгааг мэдсээр байж тэд явган хүний зам дээр эргэлдэж байлаа.
  
  "Бродвэй үргэлж завгүй байдаг" гэж Дрейк хэлэв. "Найм дахь удаагаа хийцгээе."
  
  Алисия түүн рүү ширтэв. "Чи яаж мэдэхэв дээ?"
  
  "Би Бродвейн тухай сонссон. Найм дахь гэж хэзээ ч сонсож байгаагүй."
  
  "Өө, хангалттай шударга. Хаана-"
  
  "Үгүй! Энэ бол Бродвэй!" Бо бараг л хөгжмийн аялгуугаараа гэнэт хашгирлаа. "Зоогийн газар хамгийн дээд талд байна ... бараг."
  
  "Бараг л?"
  
  "Надтай!"
  
  Бо зуу зуун метрийн гүйгч шиг хөөрч, зогсоолд байсан машиныг байхгүй юм шиг давж харайв. Дрэйк, Алисиа, Мэй нар түүний араас даган, зүүн тийш Бродвэй болон Таймс талбай гялалзаж, гялалзаж, анивчиж буй үзмэрүүдийг нь үл тоомсорлодог уулзвар руу эргэв.
  
  Цугларсан хүмүүс дахин тарахад хэцүү болж, Боо дахин тэднийг замын хажуугаар дагуулав. Энд ч гэсэн нуруугаа тонгойлгож, өндөр байшин, сурталчилгааны самбар ширтэх, эсвэл амь насаа дэнчин тавьж, хөл хөдөлгөөн ихтэй зам хөндлөн гарах эсэхээ шийдэх гэж оролдсон жуулчид байсан. Бродвейн янз бүрийн шоуны хямд тасалбар санал болгодог хуцлагчид цугларсан олныг дайчилж байв. Бүх өнгөт хэл нь агаарыг дүүргэж, бараг л гайхалтай, нарийн төвөгтэй холимог байв. Орон гэргүй хүмүүс цөөхөн байсан ч тэдний төлөө үг хэлсэн хүмүүс хандивын аяныг маш чанга, эрч хүчтэй өрнүүлжээ.
  
  Урд нь Нью-Йоркийн иргэд болон зочдоор дүүрсэн, явган хүний гарцаар дүүрэн, өлгөөтэй, гэрэлтүүлэгтэй самбар, А хүрээтэй дэлгэц бүхий өнгөлөг дэлгүүр, ресторанаар дүүрэн Бродвэй байв. Дрейк болон түүний SPEAR багийнхан уралдан өнгөрөхөд хажуугаар өнгөрөх хүмүүс бүдэг бадаг байв.
  
  Арван таван минут.
  
  Бо түүн рүү эргэж харлаа. "GPS нь хорин хоёр минут алхаж байна гэж хэлсэн ч явган хүний зам маш их хөл хөдөлгөөн ихтэй тул бүгд ижил хурдаар алхдаг."
  
  "Тэгвэл гүй" гэж Алисия түүнийг уриалав. "Асар том сүүлээ сэгсэрээрэй. Магадгүй энэ нь таныг илүү хурдан хөдөлгөх болно."
  
  Бьюг юу ч хэлж амжаагүй байтал Дрэйк түүний аль хэдийн унасан зүрх нь улам бүр живхийг мэдэрлээ. Урдах замыг хоёр тийш нь бүрэн хааж, голдуу шар өнгийн таксинууд зорчдог байсан. Хаалтны хагарал үүсч, түүнээс зайлсхийхийг оролдоогүй хүмүүс илүү сайн харагдахын тулд машинаа аажмаар хөдөлгөв. Хоёр талын явган хүний зам хүнээр дүүрчээ.
  
  "Цусаар урссан там гэж."
  
  Гэвч Бо хурдаа ч хассангүй. Хөнгөн үсрэлт түүнийг ойролцоох таксины тэвш рүү аваачиж, дараа нь дээвэр дагуу гүйж, бүрээс рүү үсрэн дараагийнх руу гүйв. Мэй хурдан дагаж, Алисиа араас нь Дрэйкийг орхиж, машины эзэд рүү хашгирч, дайрчээ.
  
  Дрейк хэвийн хэмжээнээс хэтэрсэн анхаарлаа төвлөрүүлэхээс өөр аргагүй болсон. Эдгээр машинууд бүгд адилхан байсангүй, металл нь өөрчлөгдөж, зарим нь бүр аажмаар урагшаа эргэлдэж байв. Уралдаан ширүүн байсан ч тэд уралдахын тулд урт цувааг ашиглан машинаас машин руу үсрэв. Цугласан хүмүүс хоёр тал руугаа ширтэв. Энд хэн ч тэдэнд саад болоогүй нь сайн хэрэг бөгөөд тэд Broadway болон 54, дараа нь 57-р гудамжны ойртож буй уулзварыг харж чадсан юм. Машинуудын шахалт багасах үед Бо сүүлчийн машинаасаа бууж, түүний хажууд Май зам дагуу гүйж эхлэв. Алисия Дрейк рүү эргэж харав.
  
  "Зүгээр л чамайг арын онгорхой нүхээр унасан эсэхийг шалгаж байна."
  
  "Тийм ээ, энэ бол эрсдэлтэй сонголт. Тэр үед хөрвөх машин байгаагүйд би талархаж байна."
  
  Нөгөө уулзвар, 57-р гудамжны цаана цемент зуурагч, хүргэлтийн машин, улаан цагаан хаалтууд эгнэн зогсчээ. Хэрэв багийнхан амжилтанд хүрсэн эсвэл энэ гүйлт өмнөх шигээ шулуун болно гэж бодсон бол тэдний хуурмаг байдал гэнэт тасарчээ.
  
  Хүргэлтийн машины цаанаас хоёр эр гарч ирэн буунууд гүйгчид рүү чиглэв. Дрейк нэг ч удаа алдсангүй. Байнгын тулаан, олон жилийн тулаан нь түүний мэдрэмжийг дээд зэргээр хурцалж, өдөрт хорин дөрвөн цаг байлгадаг байв. Аймшигт хэлбэрүүд тэр даруй гарч ирэхэд тэр эргэлзэлгүйгээр тэдэн рүү гүйж, ойртож буй цементийн машины яг урд ирэв. Гар бууны нэг нь архирах чимээнээр хажуу тийш нисч, нөгөө нь нэг хүний биен дор гацжээ. Цохилт нь түүний гавлын ясны хажуу тал руу цохиход Дрэйк эргэлдэв. Тэдний араас цементийн машин огцом тоормослоход дугуй нь нунтаглах, жолоочийнх нь хараалын чимээ сонсогдов...
  
  Тэр асар том саарал бие түүн рүү эргэхийг харав...
  
  Тэгээд би Алисиагийн айсан хашгирахыг сонсов.
  
  "Мэт!"
  
  
  ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Удирдлагагүй ачааны машин түүн рүү эргэхийг Дрейк л харж байлаа. Халдлага үйлдэгсэд өөрсдийн аюулгүй байдлын талаар санаа зовсонгүй тул нэг ч секунд ухарсангүй, түүнд хүчтэй цохилт өгчээ. Түүний хоолой, цээж, нарны зангилаа руу цохисон. Биеийн савлуурыг харж, толгой дээгүүр нь шууд нисэн өшиглөв.
  
  Эхний алан хядагч арагшаа унаж, бүдэрч, дугуйнуудын нэг нь мөргөсөн бөгөөд цохилт нь нурууг нь хугалж, заналхийллээ зогсоов. Хоёр дахь нь Дрэйкийн зоригтой байдалд балмагдсан мэт нүдээ анивчиж, дөхөж буй ачааны машины ар тал руу толгойгоо эргүүлэв.
  
  Нойтон алгадах чимээ хангалттай байлаа. Дрэйк гүнээс гарсан гэдгээ мэдээд ачааны машины их бие түүний дээгүүр эргэлдэж байх үед эхний алан хядагчийн гавлын яс гулсах дугуйн дор дарагдсан байхыг харав. Хүрээ нь хавтгайрсан, тэр зөвхөн найдаж байв. Хэсэг секундын дотор харанхуй бүх зүйлийг, тэр ч байтугай дуу чимээг залгив. Ачааны машины доод хэсэг түүний дээгүүр хөдөлж, удааширч, удааширч, дараа нь гэнэт зогсов.
  
  Алисиагийн гар доор нь хүрэв. "Чи зүгээр үү?"
  
  Дрейк түүн рүү эргэв. "Тэдгээр залуусаас дээр."
  
  Боо хүлээсээр хөлөө хөдөлгөх шахам цаг руугаа харлаа. "Дөрвөн минут үлдлээ!"
  
  Ядарч, шалбарсан, шалбарсан, зодуулсан Дрэйк өөрийн биеийг хүчээр хөдөлгөв. Энэ удаад Алисиа түүнийг ойрын алдалтын дараа хэсэг хугацаанд амарч болохыг мэдэрсэн мэт түүнтэй хамт үлдэв. Тэд олон жуулчдыг зодож, бусад олон рестораны дунд Central Park South болон Marea-г олжээ.
  
  Мэй энэ тэмдгийг зааж өгсөн нь Нью-Йоркийн хувьд харьцангуй болгоомжтой байв.
  
  Бо түрүүлж гүйв. Дрейк болон бусад хүмүүс түүнийг хаалган дээр барив. Зөөгч эмэгтэй тэдний өөдөөс ширтэж, сэгсгэр төрх, хүнд хүрэмтэй нь ширтээд буцав. Өмнө нь сүйрэл, зовлон зүдгүүрийг харж байсан нь түүний нүднээс илт байв.
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Бид англичууд."
  
  Май түүн рүү хурц харц илгээв. "Япон".
  
  Тэгээд Бо хөмсөг зангидан эрчүүдийн өрөөг хайхаа түр зогсоов. "Мэдээж англи хэл биш."
  
  Дрэйк хаалттай хэвээр байгаа рестораны дундуур аль болох эелдэгхэн гүйж замдаа сандал ширээг мөргөв. Эрэгтэйчүүдийн ариун цэврийн өрөө нь зөвхөн хоёр бие засах газар, бие засах газраас бүрддэг жижигхэн байв. Тэр аяганы доор харав.
  
  "Энд юу ч байхгүй" гэж тэр хэлэв.
  
  Beauregard-ийн царай хурцадмал байдлыг харуулсан. Тэр цагныхаа товчлуурыг дарав. "Цаг дууслаа".
  
  Утас дуугарах үед хажууд зогсож байсан үйлчлэгч үсрэв. Дрейк түүн рүү гараа сунгав. "Бүү яар. Цаг заваа гаргана уу" гэж хэлсэн.
  
  Тэр түүнийг зугтаж чадна гэж бодсон ч түүний дотоод шийдэмгий байдал түүнийг хоолой руу чиглүүлэв. Энэ үед Алисия эмэгтэйчүүдийн бие засах газраас санаа зовсон царайтай гарч ирэв. "Тэр тэнд байхгүй. Бидэнд тийм зүйл байхгүй!"
  
  Дрэйк цохиулсан юм шиг цочив. Тэр эргэн тойрноо харав. Энэ жижигхэн ресторанд өөр бие засах газар байж болох уу? Магадгүй ажилчдад зориулсан кабинет байна уу? Тэд дахин шалгах ёстой байсан ч зөөгч аль хэдийн утсаар ярьжээ. Түүний нүд Дрейк рүү эргэлдэж, дуудагчийг хүлээхийг хүсэв.
  
  "Энэ бол Марш гэдэг хүн. Чиний төлөө."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Тэр намайг нэрээр нь дуудсан уу?"
  
  "Тэр англи хүн гэж хэлсэн." Зөөгч мөрөө хавчив. "Тэр үүнийг л хэлсэн."
  
  Бо түүний хажууд саатав. "Чи амархан андуурдаг болохоор найз минь, энэ бол чи."
  
  "Таны эрүүл мэндэд".
  
  Дрэйк утсаа аван нэг гараараа хацрыг нь илэхдээ ядаргаа, хурцадмал байдлын давалгаа түүнийг нөмрөн авав. Тэд одоо яаж бүтэлгүйтэх вэ? Тэд бүх саад бэрхшээлийг даван туулсан ч Марш ямар нэгэн байдлаар тэдэнтэй тоглож магадгүй юм.
  
  "Тийм үү?"
  
  "Март энд. Одоо юу олсоноо надад хэлээч?"
  
  Дрэйк амаа ангайж байгаад хурдан хаав. Зөв хариулт юу байсан бэ? Магадгүй Марш "юу ч биш" гэсэн үгийг хүлээж байсан байх. Магадгүй...
  
  Тэр хариултаас хариулахдаа эргэлзэн зогсов.
  
  "Надад юу олсоноо хэл, тэгэхгүй бол би Нью-Йоркийн хоёр иргэнийг дараагийн минутын дотор алах тушаал өгнө."
  
  Дрейк амаа нээв. Хараал ид! "Бид оллоо..."
  
  Май дараа нь эмэгтэйчүүдийн ариун цэврийн өрөөнөөс гарч гүйж гараад нойтон хавтан дээр гулсаж, хажуу тийшээ унасан байна. Түүний гарт жижиг цагаан дугтуй атгасан байв. Боо хэдхэн секундын дотор түүний хажууд байж, дугтуйг аваад Дрейкэд өгөв. Май шалан дээр хэвтээд хүндээр амьсгалав.
  
  Алисия түүн рүү амаа ангайлган ширтэв. "Чи үүнийг хаанаас олов, Спрайт?"
  
  "Чи тэдний "хүүгийн дүр" гэж нэрлэдэг зүйлийг хийсэн, Таз. Энэ нь хэнийг ч гайхшруулах ёсгүй, учир нь та эрэгтэй хүний дөрөвний гурав нь юм."
  
  Алисиа чимээгүйхэн уурандаа дүрэлзэв.
  
  Дрейк дугтуйг нээхдээ ханиалгав. "Бид... оллоо... энэ... хараал идсэн флаш диск, Марш. Хараал ид, хонгор минь, энэ юу вэ?"
  
  "Сайн ажил. Сайн ажил. Би бага зэрэг сэтгэл дундуур байна, гэхдээ хүүе, магадгүй дараагийн удаа. Одоо USB-г сайтар ажиглаарай. Энэ бол таны эцсийн шалгалт бөгөөд та өмнөх шигээ өөрөөсөө эсвэл NYPD-ээс илүү оюун ухаантай хүнд өгөхийг хүсч магадгүй юм."
  
  "Энэ бялууны дотор тал мөн үү?" Дрэйк үйлчлэгч бүсгүй хажууд нь зогсож байгааг ойлгов.
  
  Марш чангаар инээв. "Өө сайн, өө маш сайн. Муурыг уутнаас гаргахгүй байя, тийм үү? Тийм ээ. Одоо сонс, би чамд флаш дискний агуулгыг чамаас илүү сайн хүмүүст илгээхэд арван минут өгье, тэгвэл бид бүгдийг дахин эхлүүлэх болно."
  
  "Үгүй, үгүй, бид мэдэхгүй." Дрейк жижигхэн зөөврийн компьютер нуусан жижигхэн үүргэвч үүрсэн Мэй рүү дохив. Япон эмэгтэй газраас өндийн дөхөж ирэв.
  
  "Бид энэ хот даяар сүүлээ хөөхгүй, Марш."
  
  "Аан, тиймээ чи тэгнэ. Учир нь би тэгж хэлж байна. Тиймээс цаг хугацаа өнгөрч байна. Зөөврийн компьютерээ асаагаад дараа нь юу болохыг таашаал авцгаая, тийм үү? Тав, дөрөв..."
  
  Тэсрэлт намдахад Дрейк нударгаараа ширээ рүү цохив. Уур нь түүний цусанд буцалж байв. "Сонс, Марш..."
  
  Фургоны урд талын хаалт хоолны өрөөг мөргөх үед рестораны цонх дэлбэрсэн байна. Шил хагарч, хэсгүүд нь агаарт нисэв. Мод, хуванцар, зуурмагийн бүтээгдэхүүн өрөөнд орж ирэв. Микроавтобус зогссонгүй, дугуйгаа мөргөж, үхлийн шавь мэт архирч, жижиг өрөөгөөр хурдлан алхав.
  
  
  АРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Жулиан Марш баруун тийш эргэлдэж байхдаа гэдэс нь хүчтэй өвдөж байгааг мэдэрсэн. Хэсэг пицца шалан дээр унаж, нэг аяга салат буйдан дээр унав. Тэр инээхээ бүрэн зогсоож чадалгүй хажуунаас нь хурдан зуурав.
  
  Хэн нэгний зэрлэг хөл санамсаргүйгээр өшиглөхөд түүний урд зогсож байсан намхан ширээ болон Зое чичирч байлаа. Бас нэгэн сэтгэл хөдөлгөм үйл явдал өрнөж эхлэх үед Зои түүнийг дэмжихээр гараа сунган мөрөн дээр нь хурдан цохив. Одоогийн байдлаар тэд Дрейк болон түүний багийнхан Эдисоноос асгарч байхыг харсан - жуулчин шиг хувцасласан хүн гудамжны нөгөө талаас үйл явдлын зураг авалтыг маш амархан харж байсан - дараа нь Бродвэй рүү галзуурсан дүр зураг харагдав. Нутгийн алан хядагчид нэвтэрч болох хамгаалалтын камер тийм ч олон байсангүй - цемент зуурагчийн эргэн тойронд халдлага хэрхэн өрнөхийг амьсгаа даран ажиглав.
  
  Энэ бүхэн бол тааламжтай анхаарал сарниулах явдал юм. Марш нэг гартаа нэг удаагийн гар утас барьж, нөгөө гартаа Зоегийн гуяыг атгаж, хэдэн зүсэм хиам, мөөг идэж, фэйсбүүкээр чатлаж байв.
  
  Тэдний өмнө тус бүр нь арван найман инчийн гурван дэлгэц байв. Дрейк, Компани хоёр Италийн жижиг ресторанд орж ирэхэд хосууд маш их анхаарал хандуулж байв. Марш цагийг шалгаж, өнгөлөг салютуудыг харав.
  
  "Хараал ид, энэ ойрхон байна."
  
  "Чи сэтгэл хөдөлж байна уу?"
  
  "Тийм ээ, тийм үү?"
  
  "Энэ бол зүгээр кино юм." гэж Зои бахирлаа. "Гэхдээ би илүү их цус авна гэж найдаж байсан."
  
  "Түр хүлээгээрэй, хайрт минь. Сайжирч байгаа".
  
  Хосууд террорист үүрүүдийн аль нэгэнд харьяалагддаг түрээсийн байранд сууж, тоглож байсан; Хамгийн гол нь гэж Марш бодов. Тэнд дөрвөн алан хядагч байсан бөгөөд тэдний нэг нь өмнөх хүсэлтийн дагуу Марш хотод кино үзэх талбайтай төстэй газар байгуулжээ. Пифийн хосууд үзэх дуртай байх хооронд эрчүүд хажуу тийш суугаад жижиг зурагтны дэргэд чихэлдэж, олон арван сувгийг үзэж, шинэ мэдээ хайж эсвэл ямар нэгэн дуудлага хүлээж байв. Марш мэдээгүй бөгөөд тоосонгүй. Тэр бас хачирхалтай хулгайн харцыг үл тоомсорлож, түүнийг ер бусын зан чанартай царайлаг эр гэдгийг сайн мэдэж байсан бөгөөд зарим хүмүүс, тэр байтугай бусад эрчүүд ч ийм зан чанарыг үнэлэх дуртай байв.
  
  Зои боксчдынхоо урд гараа доош гулсуулж түүнд бага зэрэг талархаж байгаагаа харуулав. Хараал ид, тэр хурц хумстай байсан.
  
  Халуун ногоотой, гэхдээ ямар нэг байдлаар ... тааламжтай.
  
  Тэр цөмийн цүнх рүү хэсэг харснаа - хэдийгээр жижиг бөмбөг том үүргэвчинд байсан ч гэсэн толгойноосоо гарч чадсангүй - дараа нь амандаа түрс хийв. Тэдний өмнөх ширээ нь мэдээжийн хэрэг, үнэлж баршгүй, амтгүй бүтээгдэхүүнээс бүрдсэн гайхамшигтай байсан ч бүгд амттай байв.
  
  Цөмийн бөмбөг түүний нэрийг хашгирч байсан уу?
  
  Марш үйлдэл хийх цаг болсныг мэдээд дур булаам зөөгчтэй, дараа нь маш их аялгуутай англи хүнтэй утсаар ярив. Тэр залуу хоолойны нэгэн хачирхалтай тембртэй байсан нь тариачныхныг гайхшруулж байсан бөгөөд Марш эгшгээс эгшгийг ялгахыг хичээн муруйсан царай гаргажээ. Амархан ажил биш бөгөөд Щелкунчикийн багцыг эмэгтэйчүүдийн гар атгах нь бага зэрэг хэцүү болно.
  
  "Надад юу олсоноо хэл, тэгэхгүй бол би Нью-Йоркийн хоёр иргэнийг дараагийн минутын дотор алах тушаал өгнө." Марш ийн хэлэхэд оюутнуудынх нь өрөөн дундуур явуулж буй зэвүүцсэн харцыг үл тоомсорлон инээмсэглэв.
  
  Англи хүн дахиад жаахан эргэлзэв. Марш салатны аяганаас унасан зүсэм өргөст хэмхийг олоод Зоегийн үсний гүнд наажээ. Тэр хэзээ ч анзаарсангүй. Хэдэн минут өнгөрч, Марш шаталтын камерын дундуур ярилцаж, улам бүр догдолж байв. Ойролцоох нэг лонх хүйтэн Боллинжер байсан бөгөөд тэр том шил асгахад хагас минут зарцуулав. Зои түүнийг ажиллаж байхад нь тэврэн, тэд мэдээж эсрэг талд нь нэг шилнээс балгав.
  
  "Таван" гэж Марш утсаар хэлэв. "Дөрөв, гурав ..."
  
  Зоягийн гар ялангуяа хатуу ширүүн болжээ.
  
  "Хоёр".
  
  Англи эр түүнтэй наймаалцах гэж оролдсон бөгөөд ямар чөтгөр болоод байгаа нь тодорхой. Марш өөрийн зохион байгуулсан машин урьдаас тогтоосон цагт урд талын цонхоор мөргөж, яг одоо онилж, хурдассаар ресторан руу ойртож байна гэж төсөөлөв.
  
  "Нэг".
  
  Тэгээд бүх зүйл дэлбэрэв.
  
  
  АРВАН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк рестораны хана руу гүйн очин зөөгч бүсгүйн бэлхүүсээс барин дагуулан чирлээ. Түүний өнхрөх биеэс шил, тоосгоны хэлтэрхий унав. Дугуй нь зоогийн газрын шалыг мөргөж, машины гол хэсэг нь цонхны тавцан дээгүүр гарч, арын хэсэг нь дээш өргөгдөж, шилний дээрх хөндлөвчийг мөргөхөд ойртож ирсэн фургон тэрэг хүчээ авахын тулд хашгирав. Металл хуссан. Ширээнүүд нурсан. Түүний урд хогийн сав шиг сандал овоолжээ.
  
  Алисия ч тэр даруй хариу үйлдэл үзүүлж, ширээ тойрон гулсаж, түүний цорын ганц шарх нь хурдан нисдэг модны зүсмэлийн шилбэний жижиг зүсэлт байв. Май ямар нэг гэмтэл авалгүй хөдөлж буй ширээний оройг өнхрүүлж амжсан бөгөөд Бо нэг алхам урагшилж, түүний дээгүүр үсэрч, гадаргуугаас гадаргуу руу үсэрч, эцэст нь үсрэх цагаа тохируулснаар хөл, гар нь хажуугийн хананд цохиулж, тусалсан. тэр аюулгүй газардах.
  
  Дрэйк дээш харвал түүний хажууд зөөгч хашгирч байв. Алисия буруутгасан харцаар харав.
  
  "Тэгэхээр чи түүнийг барьж авсан, тийм үү?"
  
  "Болгоомжтой!"
  
  Микроавтобус урагш хөдөлсөөр, секундээр удааширч байсан ч унасан зорчигчийн цонхноос бууны тор цухуйж байв. Алисиа доошоо бууж нөмрөв. Бага зэрэг ухарсан. Дрейк гар буугаа гаргаж ирээд биегүй болсон гар руу нь зургаан сум тавив. Бо аль хэдийн хөдөлж, машины арыг тойроод байв. Эцэст нь дугуй эргэхээ больж, зогсов. Хагарсан ширээ, сандал бүрээс, тэр ч байтугай дээврээс урсаж байв. Дрэйк урагшлахаасаа өмнө зөөгчийг гэмтээхгүй байгаа эсэхийг шалгасан боловч тэр үед Бо, Мэй хоёр машинд аль хэдийн ирчихсэн байв.
  
  Бо жолоочийн цонхыг хагалж, дүрстэй ноцолдов. Май хагарсан салхины шилээр байршлыг шалгаад дараа нь хагарсан модыг авав.
  
  "Үгүй" гэж Дрэйк дуугаа бага зэрэг сөөнгө эхлүүлэв. "Бидэнд хэрэгтэй-"
  
  Гэвч Май сонсох сэтгэлгүй байв. Харин тэр түр зуурын зэвсгээ салхины шилээр шидэж, жолоочийн духан дээр хүчтэй нааж, байрандаа чичирчээ. Тэр хүний нүд эргэлдэж, франц хүн балмагдсан харагдав.
  
  "Надад үнэхээр байсан."
  
  Май мөрөө хавчив. "Би туслах ёстой гэж бодсон."
  
  "Туслаач?" гэж Дрейк давтан хэлэв. "Бидэнд дор хаяж нэг новшийн амьд хэрэгтэй."
  
  "Тэгээд тэр тэмдэглэл дээр" гэж Алисиа дуугарав. "Би зүгээр, та. Чамайг Вэндигийн зөөгчийн бөгсийг аварч байгааг харахад таатай байна."
  
  Дрейк Алисиа түүнийг зүгээр л шоолж байгааг гүн гүнзгий мэдсээр байж хэлээ хазлаа. Борегард аль хэдийн жолоочийг машинаас гаргаж ирээд халаасыг нь гүйлгэж байлаа. Алисия гайхамшигт гар хүрээгүй зөөврийн компьютер руу явав. USB драйв ачаалж дуусаад Дрейкийн цусыг хүйтэн болгосон мөнгөн савны сэтгэл түгшээсэн олон зураг гарч ирэв.
  
  "Тэсрэх бөмбөг шиг харагдаж байна" гэж тэр утас болон релеийг шалгаж үзэв. "Юу ч болохоос өмнө үүнийг Мур руу явуул."
  
  Алисиа машин руу бөхийж, холдлоо.
  
  Дрэйк зөөгчийг босоход нь тусаллаа. "Чи зүгээр үү, хайраа?"
  
  "Би... би тэгж бодож байна."
  
  "Минт. Одоо чи бидэнд лазанья хийж өгвөл ямар вэ?"
  
  "Тогооч ... тогооч хараахан ирээгүй байна." Түүний харц айдастай сүйрлийг олж авав.
  
  "Хараал ид, би чамайг зүгээр л богино долгионы зууханд хаясан гэж бодсон."
  
  "Санаа зоволтгүй". Май хажууд нь очоод зөөгчийн мөрөн дээр гараа тавив. "Тэднийг сэргээн засварлах болно. Үүнийг даатгалын компани хариуцах ёстой" гэсэн юм.
  
  "Тийм гэж найдаж байна".
  
  Дрейк энэ удаад хараал хэлэхгүйн тулд хэлээ дахин хазав. Тийм ээ, хүн бүр амьсгалсаар байгаа нь адислал байсан ч Марш болон түүний ойр дотны хүмүүс хүмүүсийн амьдралыг сүйрүүлсээр байв. Ухамсрын хямралгүйгээр. Ёс зүй, санаа зоволтгүй.
  
  Сэтгэлийн холбоогоор утас дуугарах шиг болов. Энэ удаад Дрэйк утсаа хариулав.
  
  "Чи өшиглөсөн хэвээр байна уу?"
  
  Маршийн хоолой түүнд ямар нэг юм цохихыг хүссэн ч тэр үүнийг мэргэжлийн өндөр түвшинд хийсэн. "Бид таны зургуудыг дамжуулсан."
  
  "Өө, гайхалтай. Тиймээс бид үүнийг бага зэрэг цэгцэлсэн. Чамайг хүлээж байхдаа ямар нэгэн зууш авсан байх гэж найдаж байна, учир нь энэ дараагийн хэсэг нь чамайг алах байх."
  
  Дрейк ханиалгав. "Бид таны бөмбөгийг хараахан туршаагүйг та мэдэж байгаа."
  
  "Үүнийг сонсоод би чамайг гүйцэх гэж оролдох зуураа юмыг удаашруулахыг хүсч байгааг харж байна. Ийм зүйл болохгүй, шинэ найз минь. Энэ нь огт тохиолддоггүй. Танай цагдаа, агентууд, цэрэг, гал сөнөөгчид сайн тосолсон машины нэг хэсэг байж болох ч тэд машин хэвээр байгаа бөгөөд хурдаа ахиулахын тулд хэсэг хугацаа шаардагдана. Тиймээс би энэ цагийг ашиглан чамайг салгаж байна. Энэ үнэхээр хөгжилтэй, надад итгээрэй."
  
  "Пифиа энэ бүхнээс юу олж авах вэ?"
  
  Марш хашгирав. "Өө, энэ дэмий бүлэг рагамуффин саяхан дэлбэлснийг та мэдэж байгаа байх. Илүү тодорхой зүйл байсан уу? Тэднийг цуврал алуурчин, сэтгэл зүйч, мегаломан, атаархсан дарангуйлагч удирдаж байжээ. Тэд бүгд нэг хүн болж хувирсан" хэмээн ярьжээ.
  
  Энэ үед Алисиа Дрейк рүү ойртлоо. "Тэгвэл бидэнд хэлээч - энэ новш хаана байна?"
  
  "Өө, шинэ охин. Та шаргал үстэй юу эсвэл Ази хүн үү? Дуунаас нь харахад шаргал үстэй байх. Хонгор минь, хэрвээ би түүнийг хаана байгааг мэдсэн бол амьдаар нь арьсыг нь хусахыг зөвшөөрөх байсан. Тайлер Уэбб үргэлж нэг зүйлийг хүсдэг. Пифчүүдийг хаанаас олохоо мэдсэн тэр агшинд тэр тэднийг орхисон."
  
  "Аль нь зах дээр байсан бэ?" - гэж Дрэйк асууж, одоо цаг хугацаа, мэдээллийг хоёуланг нь авч байна.
  
  "Энэ газар бол жигшүүрт үүр, миний зөв үү? Тэнд хийсэн бүх хэлэлцээрүүд ирэх арван жилийн хугацаанд дэлхийд нөлөөлнө гэж төсөөлөөд үз дээ."
  
  "Рамзес түүнд ямар нэгэн зүйл зарсан" гэж Дрейк оролдоод хэлэв.
  
  "Тийм ээ. Францын хиамны жигнэмэг нь юу болохыг танд аль хэдийн хэлсэн гэдэгт би итгэлтэй байна. Эсвэл та түүнээс яг одоо асууж болно."
  
  Тиймээс үүнийг баталгаажуулсан. Марш ресторанд нүдгүй байсан ч тэднийг ажиглав. Дрейк Мур руу богино зурвас илгээв. "Уэбб хаашаа явсныг бидэнд хэлвэл ямар вэ?"
  
  "За, би хэн бэ, Fox News? Дараа нь та надаас бэлэн мөнгө нэхэх болно."
  
  "Би энэ алан хядагч новшийг шийднэ."
  
  "Тэгээд одоо байгаа ажил руугаа буцъя." Марш эдгээр үгсийг хэлээд дараа нь хөгжилтэй мэт санагдаж, гэнэт инээв. "Уучлаарай, хувийн тоглоом. Харин одоо хөөлтийн хяналтын хэсгийг дуусгалаа. Одоо би чамд шаардлагаа хэлмээр байна."
  
  "Тиймээс бидэнд хэлээрэй." Алисиагийн хоолой ядарсан мэт сонсогдов.
  
  "Энэ юу нь инээдтэй юм бэ? Хэрэв би бүрэн сэтгэл хангалуун бус байвал энэ бөмбөг тэсрэх болно. Хэн мэдлээ, хонгор минь, би чамайг өмчлөхөөр ч шийдэж магадгүй."
  
  Агшин зуурын дотор Алисиа явахад бэлэн болсон бололтой нүд, царай нь шатаж хатсан ойг шатааж орхив.
  
  "Би чамтай ганцаараа баймаар байна" гэж тэр шивнэв.
  
  Гуравдугаар сар түр зогсоод, хурдан үргэлжлүүлэв. "Байгалийн түүхийн музей, хорин минут."
  
  Дрэйк цагаа тавив. "Тэгээд?"
  
  "Хмм, юу?"
  
  "Энэ бол архитектурын гайхалтай бүтээл юм."
  
  "Өө, хэрвээ чи өдий хүрсэн бол би Хосе Гонзалес гэдэг эрэгтэй хамгаалагчийг нүцгэлэхийг санал болгож байна. Манай хамтрагч нарын нэг өчигдөр орой миний шаардлагыг хүрэмнийхээ дотор талд оёсон. Баримт бичгийг тээвэрлэх анхны арга, тийм ээ, илгээгч рүү буцаахгүйгээр.
  
  Дрэйк хариулсангүй, ихэнхдээ гайхаж байв.
  
  "Би чиний юу бодож байгааг мэдэж байна" гэж Марш хэлээд гайхалтай оюун ухаанаа дахин харуулав. "Яагаад зүгээр л зурагнуудаа шуудангаар явуулж, юу хүсч байгаагаа надад хэлж болохгүй гэж? За, би ер бусын хүн юм. Тэд намайг хоёр талтай, хоёр сэтгэлтэй, хоёр нүүртэй гэж хэлсэн ч би тэдгээрийг хоёр тусдаа чанар гэж үзэхийг илүүд үздэг. Нэг хэсэг нь муруй, нөгөө нь нугалж байна. Чи миний юу хэлэх гээд байгааг мэдэж байна уу?"
  
  Дрейк ханиалгав. "Мэдээж би чамайг хэн болохыг мэднэ."
  
  "Гайхалтай, тэгвэл би арван долоон минутын дотор чиний дөрвөн талцсан цогцсыг хараад би үнэхээр их баярлаж, бас эгдүүцэх болно гэдгийг ойлгох болно гэдгийг би мэдэж байна. Чамтай хамт. Тэгээд одоо баяртай."
  
  Шугам зогссон. Дрейк цаг дээрээ дарав.
  
  Хорин минут.
  
  
  АРВАН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден, Кинимака нар Рамсестай цагийг өнгөрөөсөн. Террорист хунтайж 6 фут квадрат талбайтай өрөөндөө тохиромжгүй мэт санагдав: бохир, сэвсгэр, ядарсан хэдий ч торонд хоригдсон арслан шиг нааш цааш алхаж байв. Хэйден хуяг дуулга өмсөж, Glock болон нөөц сумаа шалгаад Маногоос мөн адил хийхийг гуйв. Үүнээс хойш ямар ч боломж гарахгүй. Рамсес, Март хоёр хоёулаа дутуу үнэлж баршгүй дэндүү ухаантай байсан.
  
  Террористуудын домог яг түүний байхыг хүссэн газар байсан болов уу.
  
  Хэйден үүнд эргэлзэж, маш их эргэлзэж байв. Шилтгээн доторх тулаан, бие хамгаалагч нь цөхрөнгөө барсан үхэл нь түүнийг зугтахыг хичнээн их хүсч байсныг харуулсан. Мөн түүний нэр хүнд унасан уу? Тэр гэмтлийг арилгах гэж цөхрөнгөө барах ёсгүй гэж үү? Магадгүй, гэхдээ хүн дахин бүтээж чадахгүй болтлоо сүйрээгүй. Кинимака тэдэнд хуванцар сандал авчирч өгөхөд Хэйден түүний алхааг харав.
  
  "Энэ хотод цөмийн зэвсэг бий" гэж Хайден хэлэв. "Та үүнийг Тайлер Уэбб, Жулиан Марш нартай гэрээ хийснээс хойш мэдэж байгаа гэдэгт итгэлтэй байна. Чи энэ хотод байгаа, хэрвээ цаг нь ирэх юм бол бид чамайг газар доор байхгүй эсэхийг шалгах болно. Мэдээжийн хэрэг, таны дагалдагчид бид таныг байгаа гэдгийг мэдэхгүй байна ..." Тэр үүнийг яг тэнд өлгөв.
  
  Рамсес түүн рүү ядарсан нүдээр ширтэж зогсов. "Мэдээж та миний хүмүүс удахгүй Маршийг алж, бөмбөгний хариуцлагыг үүрч, тэсрэх болно гэсэн заль мэхийг хэлж байна. Та үүнийг Уэбб болон түүний бие хамгаалагчаас л мэдэх ёстой, учир нь тэд л мэдэж байсан. Тэд зөвхөн миний тушаалыг хүлээж байгааг та бас мэдэж байгаа." Тэр өөрөө өөртөө байгаа юм шиг толгой дохив.
  
  Хэйден хүлээв. Рамсес хашир байсан ч энэ нь түүнийг бүдрэхгүй гэсэн үг биш юм.
  
  "Тэд тэсрэх болно" гэж Рамсес хэлэв. "Тэд өөрсдөө шийдвэр гаргах болно."
  
  "Бид таны сүүлийн хэдэн цагийг тэвчихийн аргагүй болгож чадна" гэж Кинимака хэлэв.
  
  "Чи намайг үүнийг цуцалж болохгүй" гэж Рамсес хэлэв. "Эрүүдэн шүүхээр ч. Би энэ дэлбэрэлтийг зогсоохгүй."
  
  "Чи юу хүсч байна?" гэж Хайден асуув.
  
  "Хэлэлцээр болно."
  
  Тэр түүнийг судалж, шинэ ертөнцийн дайсны нүүрийг анхааралтай ажиглав. Эдгээр хүмүүс хариуд нь юу ч хүсээгүй, тэд хэлэлцээр хийхийг хүсээгүй бөгөөд үхэл бол зүгээр л Тэнгэрийн дүр төрх рүү чиглэсэн алхам гэдэгт итгэдэг байв. Энэ биднийг хаана орхих вэ?
  
  Үнэхээр, хаана? Тэр зэвсгээ хайж олов. "Бүгээр аллага үйлдэхээс өөр юу ч хүсдэггүй хүнтэй харьцахад амархан" гэж тэр хэлэв. "Толгойдоо сумтай."
  
  Рамсес нүүрээ бааранд наав. "Тэгвэл цааш яв, барууны гичий."
  
  Эдгээр сүнсгүй нүднээс гэрэлтэх галзуурал, хүсэл тэмүүллийг уншихын тулд Хэйден мэргэжилтэн байх шаардлагагүй байв. Тэр өөр үг хэлэлгүй ярианы сэдвээ өөрчилснөөр гаднах хаалгыг болгоомжтой түгжиж өрөөнөөс гарлаа.
  
  Та хэзээ ч хэт болгоомжтой байж чадахгүй.
  
  Хажуугийн өрөөнд Роберт Прайсын өрөө байв. Тэрээр нарийн бичгийн даргыг яаралтай аюул заналхийлж, түүнд гүйцэтгэх үүрэг хариуцлагаас үүдэн энд байлгах зөвшөөрөл авсан байна. Тэр болон Кинимакаг өрөөнд ороход Прайс түүн рүү ихэмсэг харцаар харав.
  
  "Чи бөмбөгний талаар юу мэдэх вэ?" - тэр эмэгтэй асуусан. "Чи яагаад Амазон руу террористуудын зах дээр очсон юм бэ?"
  
  Прайс орон дээрээ суулаа. "Надад өмгөөлөгч хэрэгтэй байна. Тэгээд юу гэсэн үг вэ? Бөмбөг?"
  
  "Цөмийн бөмбөг" гэж Хайден хэлэв. "Нью-Йоркт. Өөртөө туслаач, новш минь. Одоо бидэнд мэддэг зүйлээ хэлж өөртөө туслаач."
  
  "Ноцтой". Прайс нүдээ томрууллаа. "Би юу ч мэдэхгүй".
  
  "Чи эх орноосоо урвасан" гэж Кинимака биеэ камер руу ойртууллаа. "Чи ингэж дурсагдахыг хүсч байна уу? Ач, зээ нартаа зориулсан эпитаф. Эсвэл та Нью-Йоркийг аврахад тусалсан гэмшсэн хүн гэдгээрээ алдартай байх уу?"
  
  "Чи хэчнээн сайхан хэлсэн ч гэсэн" Прайсын хоолой ороосон могой шиг чанга дуугарав. "Би "бөмбөг"-ийн талаар ямар ч хэлэлцээрт оролцоогүй бөгөөд юу ч мэдэхгүй. Өмгөөлөгч минь одоо гуйж байна" гэсэн юм.
  
  "Би чамд жаахан хугацаа өгье" гэж Хэйден хэлэв. "Тэгвэл би Рамсес та хоёрыг нэг камерт оруулах гэж байна. Та үүнтэй тэмцэж чадна. Хэн түрүүлж ярихыг харцгаая. Тэр амьд байснаас үхэхийг илүүд үздэг бөгөөд амьд сүнс бүрийг өөртөө авч явахыг хүсдэг. Та? Зүгээр л амиа хорлохгүй байгаа эсэхийг шалгаарай."
  
  Прайс түүний зарим үгэнд цочирдсон бололтой. "Өмгөөлөгчгүйгээр үү?"
  
  Хайден эргэж харав. "Чамайг новш."
  
  Нарийн бичгийн дарга түүнийг харж байв. Хэйден түүнийг дотогшоо түгжиж, дараа нь Мано руу эргэв. "Ямар нэгэн санаа байна уу?"
  
  "Уэбб үүнд оролцсон эсэхийг би гайхаж байна. Тэр бүх цаг үед нэр хүндтэй байсан."
  
  "Энэ удаа биш, Мано. Уэбб бидний хойноос ч явахаа больсон. Энэ бүхэн Рамсес, Март нар гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Тэгвэл дараа нь яах вэ?"
  
  "Бид Дрэйк болон залууст өөр яаж тусалж чадахаа мэдэхгүй байна" гэж Хэйден хэлэв. "Баг аль хэдийн энэ бүхний дунд явж байна. Цагдаа нар хаалга өшиглөх, олсон мөнгөнийхөө ард нуугдаж буй тагнуулчид, арми бүрдүүлэлт, Цөмийн яаралтай тусламжийн баг болох NEST ирэх зэрэг бүх зүйлийг эх орон нь хариуцаж байсан. Цагдаа нар өөрт байгаа бүх зүйлээрээ хаа сайгүй байдаг. Саперууд өндөржүүлсэн бэлэн байдалд байна. Бид Рамсесыг эвдэх арга замыг олох ёстой."
  
  "Чи түүнийг харсан уу. Амьд, үхэх нь хамаагүй хүнийг яаж эвдэх юм бэ?"
  
  Хэйден ууртай зогсов. "Бид хичээх хэрэгтэй. Эсвэл зүгээр л бууж өгөх үү? Хүн бүрт гох гэж байдаг. Энэ хорхой ямар нэгэн зүйлд санаа тавьдаг. Түүний хөрөнгө, амьдралын хэв маяг, нуугдмал гэр бүл үү? Бидэнд туслах ямар нэг зүйл байх ёстой."
  
  Кинимака Карин Блэйкийн компьютерийн мэдлэгийг дуудахыг хүссэн ч тэр эмэгтэй Форт Браггийн дэглэмд баригдсан хэвээр байв. "Явж ажил хайцгаая."
  
  "Бидэнд цаг байгаасай гэж залбираарай."
  
  "Тэд Рамсесийг зөвшөөрүүлэхийг хүлээж байна. Бидэнд цаг байна."
  
  "Чи над шиг сонссон, Мано. Эрт орой хэзээ нэгэн цагт тэд Маршийг алж, дэлбэлэх болно."
  
  
  АРВАН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Смит Манхэттэний хөл хөдөлгөөн ихтэй гудамжаар машинаа жолоодож явахад Далл хоорондоо зөрчилдсөн харилцааны мессежүүдийг сонсов. Азаар тэд хол явах шаардлагагүй, бүх бетон судас бүрэн бөглөрөөгүй. Ядуусын хорооллын хамгийн доод талын мэхлэгчээс эхлээд хамгийн баян, луйварчин тэрбумтан болон бусад бүх мэдээлэгчид оролцсон юм шиг санагдав. Энэ нь олон тооны зөрчилтэй тайлангуудад хүргэсэн боловч гэртээ тэд найдвартайг гажуудсанаас салгахын тулд боломжтой бүхнийг хийсэн.
  
  "Мэдэгдэж байгаа хоёр үүр нь ойролцоох сүмтэй нягт холбоотой байдаг" гэж Мур чихэвчээрээ Далд хэлэв. Тэр хаягийг зааж өгсөн. "Тэнд манайд нууц ажилтан байгаа ч тэр нэлээд шинэ хүн. Энэ газрыг өдөржин тусгаарлагдсан гэж хэлсэн."
  
  Дал хэзээ ч юуг ч хүлээж авах чадвартай хүн байгаагүй. "Энэ нь сүм хийдийн нэр томъёонд яг юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Юу гэсэн үг вэ? Энэ нь хараал ид, тийшээ очиж, ядаж Рамсесын нэг эсийг цэвэрлэ гэсэн үг."
  
  "Иргэний оролцоо?"
  
  "Яриад байх зүйл нэг их алга. Гэхдээ тэнд хэн ч байсан залбирах нь юу л бол. Бүх хэрэглээний өрөөнүүд болон газар доорхи танхимуудыг хайх. Тэгээд бэлд. Миний найз залуу тэр бүр алдаа гаргадаггүй, би түүний зөн совинд итгэдэг."
  
  Дал мэдээллийг дамжуулж, координатыг GPS-д оруулав. Аз болоход тэд бараг л сүмийн орой дээр байсан бөгөөд Смит жолоогоо хашлага руу эргүүлэв.
  
  "Провиденс" гэж Лорен хэлэв.
  
  "Би хуучин катанадаа өгсөн нэр." Кенси санаа алдаад санав.
  
  Дал хантаазныхаа тэврэлтийг чангалав. "Бид бэлэн? Ижил систем. Бид хүчтэй, хурдан цохилт өгдөг, хүмүүсээ. Өршөөл үзүүлэхгүй."
  
  Смит хөдөлгүүрийг унтраав. "Надад ямар ч асуудал байхгүй."
  
  Тэднийг машинаас бууж, гудамжны эсрэг талын лалын сүмийг судлахад өглөө нь тэднийг угтсан хэвээр байв. Ойролцоох уур нь асгарч байсан улаан цагаан нүх байв. Уулзвар дээр байрлах уг барилга нь хоёр гудамж, өнгөлөг цонхнууд, сунасан фасадтай хамт олны нэг хэсэг байв. Барилгын дээвэр дээр эргэн тойрон дахь бетонон фасадны дэвсгэр дээр хачирхалтай, бараг л дэгжин жижигхэн минарет зогсож байв. Гудамжнаас орох хаалга нь хос шилэн хаалгаар дамждаг байв.
  
  "Бид орох гэж байна" гэж Дал хэлэв. "Одоо хөдөл."
  
  Тэд зориудаар зам хөндлөн гарч, гараа сунган хөдөлгөөнийг зогсоов. Одоо түр зогсоох нь тэдэнд бүх зүйлд хүргэж болзошгүй юм.
  
  "Гайхалтай газар" гэж Смит хэлэв. "Тэнд тодорхой бүлэг олоход хэцүү байна."
  
  Дал Муртай холбоо барив. "Бид байрандаа байна. Танд өөр бидэнд өгөх зүйл байна уу?"
  
  "Тийм ээ. Манай хүн камерууд газар доор байна гэж надад баталж байна. Түүнийг хүлээн зөвшөөрөхөд ойрхон байгаа ч өнөөдөр бидэнд туслах тийм ойр биш байна."
  
  Тэд өөр явган хүний зам хөндлөн гарч, сүмийн үүдний хаалгыг түлхэн онгойлгоход Дал энэ мэдээг дамжуулав. Мэдрэхүйгээ өндөрсгөж, тэд аажмаар дотогшоо шилжиж, нүд нь бага зэрэг бүдгэрч буй гэрэлтүүлэгт дасан зохицож байв. Цагаан хана, тааз нь гэрлийг тусгаж, алтан гэрлийн хэрэгсэл, улаан, алтлаг хээтэй хивс байв. Энэ бүхэн бүртгэлийн хэсгийн ард байсан бөгөөд тэр хүн тэднийг ямар ч сэжигтэй харцаар харж байв.
  
  "Би чамд тусалж болох уу?"
  
  Дал жад үнэмлэхээ үзүүлэв. "Тийм ээ, найз аа, чи чадна. Та биднийг газар доорх нууц хаалгандаа хүргэж өгч болно."
  
  Хүлээн авагч андуурсан бололтой. "Энэ юу вэ, хошигнол?"
  
  "Хажуу тийшээ яв" гэж Далл гараа сунгав.
  
  "Хөөе, би чамайг зөвшөөрч чадахгүй..."
  
  Дал залууг цамцнаас нь бариад лангуун дээр тавив. "Би хажуу тийшээ яв гэж хэлсэн байх."
  
  Багийнхан яаран өнгөрч, сүмийн гол барилга руу оров. Талбай хоосон, арын хаалганууд нь цоожтой байв. Далл Смит, Кензи хоёроос хамгаалахыг хүлээж, дараа нь хоёр удаа өшиглөсөн. Мод хагарч, хавтан шалан дээр унав. Энэ үед үүдний танхимаас чимээ шуугиан, шуугиан сонсогдов. Тус баг нутаг дэвсгэрийг хамарсан байр сууриа эзэллээ. Гурван секунд өнгөрч, тусгай хүчний командлагчийн нүүр, дуулга нь хажуугийн хананы цаанаас гарч ирэв.
  
  "Чи Дал мөн үү?"
  
  Швед хүн инээв. "Тийм үү?"
  
  "Мур биднийг явуулсан. ХИТ. Бид та бүхний тоглолтыг дэмжихээр энд байна."
  
  "Бидний жүжиг?"
  
  "Тийм ээ. Шинэ мэдээлэл. Чи буруу хараал идсэн лалын сүмд байгаа бөгөөд тэд нэлээд гүн ухсан байна. Тэднийг цохихын тулд урд талын дайралт хэрэгтэй болно. Мөн бид хөл рүү тэмүүлж байна."
  
  Энэ нь Далд дургүй байсан ч энд ажиллах журам, ёс зүйг ойлгосон. Тусгай хүчнийхэн аль хэдийн илүү байртай болсон нь гомдсонгүй.
  
  "Замаа харуул" гэж Далл хэлэв.
  
  "Бид. Зөв лалын сүм нь замын эсрэг талд байдаг."
  
  "Нөгөө талд ..." гэж Далл тангараглав. "GPS-ийн тэнэглэл."
  
  "Тэд бие биетэйгээ маш ойрхон байдаг." Офицер мөрөө хавчив. "Тэгээд энэ англи хараалын үг сэтгэл хөдөлгөм, гэхдээ бид хараал идсэн бөгсөө хөдөлгөх цаг болоогүй гэж үү?"
  
  Багууд хоорондоо холилдож, дайран довтолж, дахин зам хөндлөн гарахад хэдэн минут өнгөрөв. Нэгэнт угсарсан ч нэг ч хором дэмий үрэгдсэнгүй. Бүрэн хэмжээний дайралт эхэлсэн. Эрчүүд барилгын урд хэсэг рүү дайрч, хаалгыг нь унагаж, үүдний танхим руу нэвтэрчээ. Хоёрдахь давалгаа тэдний дундуур өнгөрч, тэдний хэлсэн дурсгалт газруудыг хайж байв. Цэнхэр хаалгыг олсны дараа тэр хүн дээр нь тэсрэх бөмбөг тавьж, дэлбэлжээ. Дэлбэрэлт Далын тооцоолж байснаас хамаагүй өргөн боловч тусгай хүчнийхэн тодорхой найдаж байсан радиустай байв.
  
  Удирдагч түүнд "Хүүхний урхи" гэж хэлэв. "Тэднээс илүү олон байх болно."
  
  Швед хүн арай гайгүй санаа алдлаа, нууц ажилтнуудын үнэ цэнийг аль хэдийн мэдэж байсан бөгөөд одоо тэдэнд төлөх ёстойгоо мартсангүй. Нууц ажил бол цагдаагийн хамгийн нууцлаг, хувь заяаны аргуудын нэг байв. Энэ бол дайсан руу нэвтэрч, улмаар амь насыг аварч чадах ховор, үнэ цэнэтэй төлөөлөгч байв.
  
  Тусгай хүчнийхэн бараг эвдэрсэн өрөөнд орж ирээд алсын хаалга руу эргэв. Энэ нь нээлттэй байсан бөгөөд хонгилын үүдний тодорхой хэсгийг бүрхсэн байв. Эхний хүн ойртож ирэхэд доороос буун дуу гарч, өрөөгөөр нэг сум унав.
  
  Дал Кенси рүү харав. "Ямар нэгэн санаа байна уу?"
  
  "Чи надаас асуу? Яагаад?"
  
  "Магадгүй би чамайг ийм өрөөтэй гэж төсөөлж байгаа болохоор тэр байх."
  
  "Бутны дэргэд битгий зодож бай, хараал ид, Дал, за юу? Би чиний тэжээвэр амьтдын хууль бус наймаачин биш. Би энд байгаа учир нь... учир нь..."
  
  "Тийм ээ, чи яагаад энд байгаа юм бэ?"
  
  "Би мэдэхийг үнэхээр хүсч байна. Би явах ёстой юм болов уу..." Тэр тээнэгэлзээд санаа алдлаа. "Сонс, магадгүй өөр арга зам байж магадгүй. Ухаантай гэмт хэрэгтэн найдвартай зугтах замгүйгээр тийшээ буухгүй. Гэхдээ жинхэнэ террорист эсүүдтэй юу? Ийм амиа хорлосон новшнуудыг хэн мэдэх билээ" гэж асуув.
  
  "Бидэнд бодох цаг алга" гэж тусгай хүчний командлагч түүний хажууд суугаад хэлэв. "Энэ бол эдгээр залууст зориулсан роллербол юм."
  
  Багийнхан Кензигийн үгийг эргэцүүлэн бодож байгаад гранатаа гаргаж ирэхийг Далл харав. Санаатай хатуу ширүүн, тэр тэдний ард халамжтай зүрх, эсвэл ядаж нэгнийх нь эвдэрсэн үлдэгдэл байдаг гэдэгт итгэдэг. Кенсид эдгээр хэсгүүдийг нийлүүлэхэд туслах ямар нэг зүйл хэрэгтэй байсан ч тэр найдвараа алдахгүйгээр хэр удаан хайж чадах вэ? Магадгүй энэ хөлөг онгоц аль хэдийн сүйрсэн байж магадгүй юм.
  
  SWAT-ын баг бэлэн гэдгээ илэрхийлж, модон шат ашиглан галзуу галзуу галыг нээв. Гранатууд бууж, дараа нь дэлбэрэхэд багууд тэргүүлж, Далл командлагчийг туйлын байрлалд түлхэв.
  
  Смит хажуугаар өнгөрөв. "Өгзөгөө хөдөлгө."
  
  Тэд доошоо гүйж очоод тэр даруй пулемётын галд өртөв. Даль зориудаар дөрвөн давхар дараалан гулсаж, гар буугаа сугалж, хариу буудахын өмнө шороон шал, ширээний хөл, зэвсгийн хайрцаг зэргийг харав. Смит урдуур нь мушгин доошоо гулсаж хажуу тийш мөлхөв. SWAT-ын баг галын шугамд тонгойж, сэгсэрдэггүй, ардаас урагшиллаа. Сумнууд буудсаны дараа харваж, үхлийн сумнууд хонгилыг цоолж, зузаан хананы хэсгүүдийг таслав. Дал хамгийн ёроолд нь газар цохиход тэр даруй зохиолыг үнэлэв.
  
  Энд дөрвөн эсийн гишүүн байсан нь өмнөх камерт үзсэнтэй таарч байв. Гурав нь өвдөг сөгдөн, чихнээс нь цус урсаж, гараа духан дээрээ наасан байсан бол дөрөв дэх нь ямар ч гэмтэлгүй, дайрсан этгээдүүд рүүгээ хүчтэй буудаж байв. Магадгүй өөр гурван хүн түүнийг хамгаалж байсан ч Далл тэр даруй амьд хоригдол авах арга олж, буудагч руу онилжээ.
  
  "Өө үгүй ээ!" Тусгай хүчний удирдагч түүний хажуугаар үл ойлгогдохоор гүйв.
  
  "Хөөе!" Далл дуудсан. "Юу"
  
  Хамгийн аймшигтай тамын дунд өмнө нь туулсан хүмүүс л ямар ч зогсолтгүй хөдөлж чадна. Тусгай хүчний удирдагч өөрт нь танил болсон тэмдгийг тод анзаарч, зөвхөн хамт ажиллагсдынхаа амьдралыг л бодсон байна. Даль өөрөө гохоо татан алан хядагч нэг гараасаа цэнэглэсэн гранат хаяж, нөгөө гараараа зэвсгээ шидэж байхыг харав.
  
  "Рамсесын төлөө!" гэж тэр хашгирав.
  
  Хонгил нь үхлийн урхи, эдгээр амьтад олзоо уруу татдаг жижигхэн өрөө байв. Өрөөний эргэн тойронд тархсан өөр хавхнууд байдаг бөгөөд хэлтэрхийнүүд дэлбэрэхэд өдөөх хавхнууд байдаг. Далл алан хядагчийн нүдийг хооронд нь буудсан боловч энэ дохио зангаа нь зөвхөн эрдэм шинжилгээний шинж чанартай гэдгийг мэдэж байсан - энэ нь тэднийг аврахгүй байх байсан.
  
  Тоосгон ханатай энэ жижигхэн өрөөнд, давчуу нөхцөлд, гранат дэлбэрэхийн өмнөх сүүлийн секундүүд тоологдоход тийм биш.
  
  
  АРВАН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дэлхий харанхуйд умбахыг Далл харав. Тэрээр цаг хугацаа хэрхэн удааширч, амьд бүхний зүрхний цохилт эцэс төгсгөлгүй мөчүүдэд хэмжигдэж байгааг харав. Гранат үсэрч, шалан дээрээс тоос шороо, жижиг мөөгөнцөрт үүлэн дотор босох үед түүний сум алан хядагчийн гавлын яс руу орж, эргэн тойронд нь чичирч, нуруунаас нь гарч, өргөн цусны булгийн дунд хананд оногдов. Бие суларч, амьдрал аль хэдийн алга болсон. Гранат хоёр дахь удаагаа унахад Далл буугаа нүүрнээсээ холдуулж эхлэв.
  
  Үнэт секундууд үлдлээ.
  
  Гурван алан хядагч өвдөг сөгдөн, ёолон, ялагдал хүлээсэн хэвээр байсан бөгөөд тэд юу болохыг хараагүй. Тусгай хүчнийхэн түлхэцээ барих эсвэл шатаар ахин гарахыг оролдов.
  
  Смит амьдралынхаа сүүлчийн үзэгдэл болох Дал руу харцаа эргүүлэв.
  
  Даль Кенси, Лорен, Йорги нарыг шатны оройд байгааг мэдэж байсан бөгөөд хэсэгхэн зуур тэднийг газар хөдлөлтийн голомтоос хангалттай хол байна гэж найдаж байв.
  
  Гэсэн хэдий ч энэ бүхэн миний хүүхдүүдийн төлөө ...
  
  Хоёр дахь рикошетын оргил үед гранат дэлбэрсэн нь Швед хүний урьд өмнө сонсож байгаагүй хамгийн чанга дуу чимээ байв. Дараа нь бодол алга болоход бүх дуу чимээ гэнэт алга болжээ ...
  
  Түүний нүд урагшаа эргэлдэж, харсан зүйлдээ итгэж чадахгүй байв.
  
  SWAT-ын дарга юу болохыг мэдсээр байж чадах чинээгээрээ гүйж, аль болох олон хүнийг аврахаар шийдсэн бөгөөд үүнийг хийж чадах цорын ганц хүн гэдгийг шууд ойлгов. Гүйсэн нь түүнийг гранатаас дээш өргөсөн бөгөөд тэсрэхээс хэдхэн секундын өмнө шууд унасан юм. Кевлар, мах, ясаар дамжин дэлбэрсэн боловч өрөөнд байгаа байрандаа гинжлэгдсэн зогсож байсан хүмүүсийг цохисонгүй. Дэлбэрэлт чимээгүй болж, дараа нь унтарсан.
  
  Дал нүдэндээ ч итгэсэнгүй хоолойгоо засан. Хамтран ажиллагсад нь түүнийг үргэлж даруу болгодог байсан ч энэ нь өөр түвшинд байсан.
  
  Би тэгээгүй... Би нэрийг нь ч мэдэхгүй байсан.
  
  Гэсэн хэдий ч алан хядагчид түүний өмнө өвдөг сөгдөв.
  
  Гурван залууг нуруу руу нь өшиглөсөн ч нулимс нь бүрэлзэн сүүлийн хэдэн шатаар доошоо гүйв. Смит тэдний хүрэмийг урж хаяв. Тэсэрч дэлбэрэх хантааз харагдахгүй байсан ч Смит түүний хажууд сөхрөн суухад нэг хүний амнаас хөөс гарч байв. Нөгөөх нь шаналан бужигнаж байв. Гурав дахь нь хөдөлгөөнгүй газарт хавчуулагдсан байв. Дал энэ хүний туйлын малгай шиг аймшигтай харцыг өөрийн үзэн ядалтаар олж харав. Кензи түүн дээр очоод Швед хүний анхаарлыг татаж, мөсөн цэнхэр нүд нь тунгалаг, хүйтэн, сэтгэл хөдлөлөөр дүүрсэн Далл руу харан уужим, гэсгээх газар мэт санагдахад түүний хэлж чадах цорын ганц үгийг амаа ангалзав.
  
  "Тэр өөрийгөө золиослон биднийг аварсан. Би... Түүнтэй харьцуулахад би үнэхээр алдаатай, үнэхээр өрөвдөлтэй санагддаг."
  
  Далл амьдралынхаа туршид тайлбар хийх боломжгүй байсан. Тэр одоо үүнийг хийсэн.
  
  Смит гурван эрэгтэйг бүгдийг нь хайж, илүү их гранат, сум, жижиг зэвсэг олжээ. Халаасанд хийсэн цаас, тэмдэглэлүүд нь үрчийсэн байсан тул цугласан хүмүүс гүйлгэж эхлэв.
  
  Бусад нь унасан удирдагчдаа толгой гудайлган дөхөж очив. Нэг хүн өвдөглөн суугаад офицерын нуруунд хүрэхээр гараа сунгав.
  
  Гурав дахь алан хядагч ямар ч хор уусан бай үхсэн, хор нь хамт ажиллагсдынхаас илүү удаан үйлчилнэ. Даль хайхрамжгүй харав. Түүний чихэвч дуугарч, Мурын хоолой толгойг нь дүүргэхэд тэр сонссон ч хариу бодож чадсангүй.
  
  "Таван камер" гэж Мур түүнд хэлэв. "Манай эх сурвалж Рамсес ердөө таван камертай болохыг олж мэдсэн. Та хоёртой тулгарсан бөгөөд гурав нь үлдлээ. Танд надад шинэ мэдээлэл байна уу, Дал? Сайн уу? Та тэнд байна уу? Юу болоод байгаа юм бэ?"
  
  Галзуу Швед хүн Мурын дууг хаасан жижиг товчлуур дээр дарав. Тэр хүндлэлээ хэдэн секунд ч болов чимээгүй илэрхийлэхийг хүссэн. Тэндхийн бүх эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүсийн нэгэн адил тэрээр зөвхөн нэг хүний асар их золиослолын ачаар л амьд үлджээ. Энэ хүн дахин хэзээ ч өдрийн гэрэл, жаргах нарыг харахгүй, нүүрэнд нь бүлээн салхи үлээхийг мэдрэхгүй. Даль түүний хувьд үүнийг мэдрэх болно.
  
  Тэр амьд байсан цагтаа.
  
  
  АРВАН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Арван долоон минут.
  
  Дрейк Богийн араас 59-д зүүн тийш огтолж, Колумбын тойрог болох эмх замбараагүй байдал руу чиглэв. Түүний зүүн талд байрнуудаас туг далбаа найгаж, баруун талд нь модтой ногоон зурвас байв. Тэдний өмнө ургаж буй нарны туяанд цонхнууд нь аятайхан гялалзаж, голдуу шилээр хийсэн орон сууцны байшин зогсож байв. Шар такси замын хажуу руу зогссон бөгөөд жолооч нь түүний ард явган хүний замаар уралдаж буй дөрвөн сайхан хувцастай хурдан гүйгчийг харна гэж найдаж байсан ч Боо тэр хүнийг хоёр ч удаа харсангүй. Энэ тойрог нь хүрхрээ, хөшөө, суудал бүхий өргөн бетонон орон зай байв. Жуулчид үүргэвчээ үүрч, ус ууж, энд тэндгүй тэнэж байлаа. Дрейк хөлөрсөн тамирчдын дундыг таслан, дараа нь бага зэрэг сүүдэрлэсэн модны доогуур гүйв.
  
  Сонирхолтой нүднээс хол.
  
  Сүлжээний дагуух уламжлалт сүмүүдийн дунд орон зайн төлөө өрсөлдөж буй сүр жавхлантай, эмх замбараагүй тэнгэр баганадсан барилгууд зэрэг хатуу ширүүн, хөл хөдөлгөөн ихтэй гудамжуудын хоорондох ялгаа нь түүний баруун талд орших ногоон байгууламжид ноёрхсон үнэмлэхүй амар амгалан, амар амгалан байдал нь Дрейкийг бодит бус мэдрэмжээр дүүргэв. Энэ газар ямар галзуу байсан бэ? Энэ хэр их мөрөөдөл вэ? Ялгаанууд нь санаанд багтамгүй эрс тэс байсан.
  
  Тэр Марш тэднийг хэр анхааралтай ажиглаж байгааг гайхсан ч нэг их тоосонгүй. Энэ нь хүний үхэлд хүргэж болзошгүй юм. Гэртээ буцаж ирээд тэд сувгийг эх сурвалж руу нь буцаан олохын тулд одоо ч гэсэн хайж байсан.
  
  Бүлэг хурдлах тусам гэрэлт бөмбөрцөг аажмаар зүүн тийш эргэв. Алисия, Мэй хоёр араас нь гүйж, харж байсан ч энэ хурдаар бүх чадвараа ашиглаж чадахгүй байв. Дайсан нь хаана ч, хэн ч байж болно. Харанхуй цонхтой седаныг ойроос шалгах шаардлагатай байсан ч алсад алга болжээ.
  
  Дрейк цагаа шалгав. Арван нэгэн минут үлдлээ.
  
  Гэсэн хэдий ч мөчүүд секунд секундээр өнгөрч байв. Дрейкийн шууд таньсан цайвар саарал байшин зам дээгүүр гарч ирэхэд Бо хурдаа хасав. Гүйсэн хэвээр тэр Алисия, Мэй хоёр руу эргэв. "Одинтой түүхийн үеэр тулалдаж байсан байранд. Хараал ид, нэг нас өнгөрчихсөн юм шиг л санагдаж байна."
  
  "Нисдэг тэрэг хажуу тийшээ мөргөсөн юм биш үү?" гэж Алисия асуув.
  
  "Тийм ээ, бид Тиранозаурус Батаар дайрсан."
  
  Байгалийн түүхийн музей энэ өнцгөөс харахад жижиг юм шиг санагдаж байсан нь буруу ойлголт юм. Явган хүний замаас урд хаалга руу гарах шатууд байсан бөгөөд одоогоор жуулчдын цуваа дүүрэн байв. Замын хажууд зогсоход дизель түлш, бензиний холилдсон үнэр тэднийг дайрчээ. Хөдөлгүүрийн чимээ, дуут дохио, хааяахан хашгирах чимээ тэдний мэдрэхүйг зовоосон хэвээр байгаа ч энд ядаж л хөл хөдөлгөөн ихтэй байлаа.
  
  "Одоо битгий зогсоо" гэж Алисия хэлэв. "Аюулгүй байдал хаана байхыг бид мэдэхгүй."
  
  Дрейк хөдөлгөөнийг зогсоож, тэднийг хөндлөн гарахыг оролдсон. "Тэр өвчтэй гэж хэлээгүй гэж найдъя."
  
  Азаар хөл хөдөлгөөн багатай байсан тул багийнхан зам хөндлөн гарахад хялбар болсон. Музейн довжооны ёроолд нэг удаа тэд авирч эхэлсэн боловч ард нь дугуй чанга дуугарах чимээ сонсогдоход гэнэт зогсов.
  
  Дрейк бодов: Долоон минут.
  
  Тэд хяналтгүй галзуурлын талбар болсон. Дөрвөн хүн машинаас бууж, винтов буугаа бэлэн болгов. Дрейк зугтахыг оролдсон бөгөөд музейн хаалганаас үсэрч, зочдыг тараажээ. Бо хурдан зэвсгээ татаж, дайсныг онилов. Буудлагын чимээ гарав. Хашгирах чимээ өглөөг үймүүлж орхив.
  
  Дрейк өндрөөс үсэрч, намхан цохиж, хучилтыг мөргөж, мөрнийх нь бүх хүчийг авсан өвдөлтийг үл тоомсорлон эргэв. Халдлага үйлдсэн этгээд седан машины бүрээс рүү үсрэн буусан бөгөөд аль хэдийн Майг барьжээ. Дрейк машин руу эргэлдэж, аз болоход винтов гар хүрэх зайд байсан тул бослоо. Тэрээр гараа сунгаж, илүү их заналхийлж, анхаарал хандуулахыг шаардав.
  
  Алисия нөгөө тал руугаа давхиж, гишгүүрийг зайлуулж, Теодор Рузвельтийн морьт хөшөөг өөртэйгөө дайрсан хүмүүсийн хооронд байрлуулав. Гэсэн хэдий ч тэд буудаж, сум хүрэл цутгамал руу цохив. Алисия зэвсгээ гаргаж ирээд нөгөө тал руугаа сэмхэн гүйлээ. Хоёр хүн одоо машинуудын дээр сууж, төгс бай хийжээ. Энгийн иргэд тал тал тийш гүйж, талбайг цэвэрлэв. Тэр өвдөг дээрээ сөхрөн унасан алан хядагч руу онилсон боловч түүний галын тасралтгүй урсгал түүн рүү шилжиж, түүнийг хамгаалахад хүргэв.
  
  Мэй, Бо хоёр музейн гол хаалганы ойролцоох жижиг хонхорхойтой нуман хаалганд шахагдаж, чулуун хийцийг урсан сумны урсгалаас зайлсхийхийн тулд чанга тэврэлдэн суув. Бо хана өөдөөс хөдөлж чадалгүй зогсож байсан ч Мэй гадагшаа харан нуруугаа франц хүн рүү эргүүлэв.
  
  "Энэ ... эвгүй юм" гэж Борегард гомдоллов.
  
  "Чи зэгс шиг туранхай байгаа нь үнэхээр азтай" гэж Май хариулав. Тэр толгойгоо цухуйлгаж, гар бөмбөг хийв. "Чи мэднэ дээ, бид тантай анх уулзахад та хананы хагарлын хооронд байнга мөлхөж байсан юм шиг санагддаг."
  
  "Энэ яг одоо тустай байх болно."
  
  "Утаа шиг." Май дахин бөхийж, хариу гал авав. Сумнууд түүний толгой дээрх замыг туулсан.
  
  "Бид хөдөлж чадах уу?"
  
  "Чи цохихыг хүсэхгүй л бол болохгүй."
  
  Дрэйк өөрийн зэвсгээ ашиглах цаг байхгүй гэдгээ мэдээд өрсөлдөгчийнхөө зэвсгийг таслан зогсоохыг оролдов. Түүнд хүрч чадахгүй гэдгээ хэтэрхий оройтсон ойлгосон - тэр залуу хэтэрхий өндөр байсан - дараа нь торх түүн рүү эргэхийг харав.
  
  Хаана ч явахгүй.
  
  Зөн совин түүнийг пуужин мэт цоо хатгав. Ухрахдаа тэрээр машины цонхыг өшиглөж, шилийг нь хагалан, террорист гал нээх үед дотогш оров. Түүний араас хучилт хөөсөрч байв. Дрейк жолоочийн суудлын завсраар шахаж, арьс нь шаржигнан, суудлын хэлбэр нь түүнийг өнгөрөхөд хэцүү болгожээ. Тэр юу болохыг мэдэж байсан. Сум машины дээвэр, суудал, шалыг нэвтлэн туссан байна. Дрейк илүү хурдан холилдов. Төв тасалгаа нь бээлийний тасалгаа, хоёр том аяганы тавиураас бүрдсэн бөгөөд түүнийг зорчигчийн суудал руу биеэ өргөхөд шүүрч авах зүйл өгсөн. Илүү олон сум дээвэр дээр хайр найргүй урагдсан. Дрэйк цаг хожихыг хичээн хашгирлаа. Урсгал хэсэг зуур зогссон боловч дараа нь Дрэйк хойш бөхийж цонхоо ачаад ирэхэд бүр илүү хурдтайгаар дахин эхлэв.
  
  Дрейк арын суудал руу авирч, сум нурууных нь голд шархыг шатаалаа. Тэр өөрийгөө эмх замбараагүй овоолж, амьсгаагүй, санаа бодолгүй болсон. Хэсэг зуур тээнэгэлзсэний улмаас буудагч бас зогсоход тэр хүн Алисиагийн галд өртөв. Дрейк арын хаалганы түгжээг дотроос нь онгойлгож, нүүрээ бетонд дарж, хаашаа явахаа харж чадахгүй гулсан гарч ирэв.
  
  Үүнээс бусад нь...
  
  Машины доор. Тэр машин доогуураа багтаж ядан өнхрөв. Одоо тэр хар явах эд анги, хоолой, яндангийн системийг харав. Бас нэг сум дээрээс бууж, хөлнийх нь тархсан V хэлбэрийн булчингийн завсарыг онгойлгов. Дрейк амьсгалаа гарган зөөлөн исгэрэв.
  
  Энэ тоглоомыг хоёр хүн тоглох боломжтой.
  
  Тэр хөлөө хөдөлгөж, биеэрээ машины урд тал руу түлхэж, явахдаа Glock-оо зурав. Тэгээд өмнөх сумны нүхээр онилж, тэр хүн хаана байх ёстойг ойртуулж үзэв. Тэрээр зургаан удаа дараалан буудаж, тэр болгондоо байрлалаа бага зэрэг сольж, машин доороос хурдан буусан.
  
  Террорист гэдсээ барин хажууд нь унав. Хажууд нь буу мөргөж унав. Тэрээр бүс рүүгээ цөхрөнгөө барах үед Дрэйк түүнийг холын зайнаас бууджээ. Эрсдэл нь эрсдэлд ороход хэтэрхий их байсан, хүн ам хэтэрхий эмзэг байсан. Машины бүрээс дээгүүр харан босоод зогсоход булчин нь өвдсөн нь түүнийг зовоож байв.
  
  Алисиа Рузвельтийн хөшөөний араас үсрэн гарч ирээд дахин алга болов. Түүний бай нь нөгөө машины урд талд байсан. Дахин хоёр алан хядагч Мэй, Бо хоёрыг онилохыг оролдсон ч тэд ямар нэгэн байдлаар хананд шахагдсан бололтой Мэй үнэн зөв буудсан нь террористуудыг холдуулсан юм.
  
  Дрейк цаг руугаа харав.
  
  Хоёр минут.
  
  Тэд маш сайн, үнэхээр гацсан.
  
  
  АРВАН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк алан хядагчидтай тулалджээ. HK-ээ гаргахдаа тэрээр Бо, Мэй хоёрыг зовоож байсан хоёрт анхаарлаа хандуулав. Нэг нь тэр дороо унасан, түүний амьдрал бетон даяар тархаж, хатуурсан зүрхэнд хэцүү үхэл байв. Нөгөөх нь эцсийн мөчид эргэж харан сум авсан ч хариу буудаж чаджээ. Дрэйк тэр хүний цохилтыг сумаар дагасан бөгөөд түүний араас үхлийг үлдээв. Эцэст нь тэр хүн явах газаргүй болж зогсоод дараа нь суугаад Дрэйкийн буу аюул заналхийллээ дуусгах үед Мэйгийн зүг сүүлчийн удаа тэсрэлт хийв.
  
  Мэй үүнийг ирж байгааг хараад Бог шалан дээр буулгав. Франц эр эсэргүүцэж, эвгүй овоолон газардсан боловч Мэй түүнийг тохойгоороо дээш нь хавчуулж, хөдөлгөхөөс сэргийлэв. Хэсэг хэсгүүд нь хананаас яг толгой нь байсан газартаа гарч ирэв.
  
  Бо дээш ширтэв. "Сайн уу, Май."
  
  "Ки ни синайде."
  
  Дрейк хамгийн сүүлд үлдсэн алан хядагчийн анхаарлыг татсан боловч аль нь ч хамаагүй. Зөвхөн түүний сэтгэл дэх аймшигт айдас л чухал байв. Зөвхөн түүний зүрхний цөхрөлгүй цохилт л чухал байв.
  
  Тэд эцсийн хугацааг алдсан.
  
  Мэй, Бо хоёр музей рүү гүйж ирэхийг хараад сэтгэл нь бага зэрэг дээшилж, дараа нь Алисиа нуугдаж байсан газраасаа гарч ирээд сүүлчийн алан хядагчийг өөрийнх нь хүртэх ёстой ширүүн там руу илгээв. Өөр нэг хүн явган хүний зам дээр цус алдаж байна. Өөр нэг сүнс алдаж, золиослогдсон.
  
  Тэд эцэс төгсгөлгүй байсан, эдгээр хүмүүс. Тэд далайн шуургатай байв.
  
  Дараа нь Дрейк үхсэн байж магадгүй сүүлчийн алан хядагч босч, ганхаж явахыг харав. Дрейк хантааз өмссөн байх гэж бодсон. Тэр найгасан мөрийг онилж, буудсан боловч сум нь ердөө миллиметрээр оносон байна. Амьсгаагаа аажуухан гарган хоёр дахь сумаа ониллоо. Одоо тэр хүн өвдөг дээрээ сөхрөн сөхрөн босч, дараагийн агшинд Facebook, Instagram-д алдаршсан мөчөө гэрэл зургийн хальснаа буулгахыг оролдсон олон хүмүүс, үзэгчид, нутгийн иргэд, хүүхдүүдийн дунд оров.
  
  Дрейк Алисиа руу гүйв. "Тэгэхээр энэ нь Рамсесын эсүүдийн нэг байсан юм уу?"
  
  "Дөрвөн эрэгтэй. Яг л Далийн тодорхойлсончлон. Энэ бол бид багаараа тулгарсан гурав дахь үүр байх болно."
  
  "Бид 3-р сарын нөхцлийг мэдэхгүй хэвээр байна."
  
  Алисия гудамж, зам, гацсан, орхигдсон машинуудыг тойруулан харав. Дараа нь Мэйгийн хашгирах чимээ тэдний анхаарлыг татахад тэр эргэж харав.
  
  "Бидэнд хамгаалагч байна!"
  
  Дрейк шатаар гүйж, толгойгоо доошлуулан зэвсгээ тавихыг оролдсонгүй. Энэ бол бүх зүйл, энэ бол тэдний бүх ертөнц байсан. Хэрэв Марш дуудсан бол тэд...
  
  Хосе Гонзалес түүнд гар утас өглөө. "Чи мөн л англи хүн мөн үү?"
  
  Дрэйк нүдээ аниад төхөөрөмжийг чихэндээ наав. "Намаг. Та s гэж дууддаг..."
  
  Питиагийн инээд түүний яриаг таслав. "Одоо, энгийн хараалын үг битгий хэлээрэй. Хараал нь боловсролгүй хүмүүст л байдаг юм уу, тэгж хэлсэн. Эсвэл эсрэгээрээ байна уу? Гэхдээ баяр хүргэе, шинэ найз минь, чи амьд байна!"
  
  "Биднийг ялахын тулд хэд хэдэн цохилтоос илүү хэрэгтэй болно."
  
  "Өө, би итгэлтэй байна. Цөмийн бөмбөг үүнийг хийж чадах уу?
  
  Дрейк ууртай үгээ хязгааргүй үргэлжлүүлж болох юм шиг санагдсан ч амаа хамхих гэж ухамсартайгаар оролдов. Хосе Гонзалес зөгнөсөн мэдрэмжтэй харж байхад Алисия, Мэй, Бо нар утсаар чихэлдэв.
  
  "Муур таны хэлийг залгисан уу? Өө, хөөе, чи яагаад Гонзалесын дуудлагад хариу өгөхгүй байгаа юм бэ?"
  
  Дрейк дээд уруулаа цус урсах хүртэл хазав. "Би яг энд байна."
  
  "Тийм ээ, би харж байна. Харин чи... аан... дөрвөн минутын өмнө хаана байсан юм бэ?"
  
  Дрейк чимээгүй болов.
  
  "Хөөрхий хөгшин Жозе өөрөө утсаа авах ёстой байсан. Би юу яриад байгаагаа мэдэхгүй байсан."
  
  Дрейк Маршийн анхаарлыг сарниулахыг оролдов. "Бидэнд хүрэм байна. Хаана-"
  
  "Чи намайг сонсохгүй байна, англи хүн. Чи хоцорлоо. Хоцорсныхоо шийтгэлийг санаж байна уу?"
  
  "Намаг. Тэнэглэхээ боль. Та шаардлагаа биелүүлээсэй гэж хүсэж байна уу, үгүй юү?"
  
  "Миний шаардлага? Мэдээжийн хэрэг, намайг сайн, бэлэн гэж шийдсэн үед тэд биелэх болно. Одоо та гурвуулаа сайн цэрэг байж, яг тэнд хүлээ. Би хэдхэн хоол захиалах болно."
  
  Дрэйк тангараглав. "Битгий хий. Чи битгий ингэж зүрхлээрэй!"
  
  "Хурдан ярь."
  
  Шугам зогссон. Дрэйк гурван хос хий үзэгдэлтэй нүд рүү ширтээд, тэдгээр нь зөвхөн өөрийнх нь тусгал гэдгийг ойлгов. Тэд бүтэлгүйтсэн.
  
  Тэр асар их хүчин чармайлтын үр дүнд утсаа дарахаас сэргийлж чадсан. Алисия эх орондоо аюул заналхийлж байгааг мэдээлэх үүрэг хүлээв. Май Гонзалесыг хүрэмээ тайлуулжээ.
  
  "Үүнийг дуусгая" гэж тэр хэлэв. "Бид өмнө байгаа зүйлээ шийдэж, дараагийн зүйлд бэлддэг."
  
  Дрэйк 3-р сарын зорилгын тухай төсөөлөлд дарагдсан, бетон, модоор бүрхэгдсэн, оюун ухаан, зүрх сэтгэлээрээ алс холын тэнгэрийн хаяаг гүйлгэн харав. Ойрын хэдэн минутын дотор гэм зэмгүй хүмүүс үхэх бөгөөд хэрэв тэр дахин бүтэлгүйтвэл илүү олон зүйл гарах болно.
  
  "Гуравдугаар сар энэ бөмбөгийг дэлбэлэх гэж байна" гэж тэр хэлэв. "Тэр юу ч хэлсэн. Хэрэв бид үүнийг олохгүй бол дэлхий бүхэлдээ зовох болно. Бид туйлын ирмэг дээр зогсож байна..."
  
  
  АРВАН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Марш инээгээд утсаа тасаллаа. Зои түүнд улам ойртлоо. "Чи түүнд үнэхээр харуулсан" гэж тэр бувтнав.
  
  "Өө тийм ээ, одоо би түүнд илүү ихийг харуулах болно."
  
  Марш өөр шатдаг гар утас гаргаж ирээд санах ойд хадгалсан дугаараа шалгав. Түүнд энэ л хэрэгтэй гэдэгт итгэлтэй байсан тэрээр хурдан дугаараа залгаад хүлээв. Бүдүүлэг, сүрхий хариулсан хоолой түүний хүлээлтийг баталгаажуулав.
  
  "Чи юу хийхээ мэдэж байна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Нэг? Эсвэл хоёр уу?
  
  "Бид тохиролцсоны дагуу хоёр. Дараа нь чи надад дахиад хэрэг болох вий дээ."
  
  "Мэдээж дарга аа. Би гар утасныхаа аппликейшнээр дамжуулан мэдээлэл авч байсан. Энэ үйлдэл нь надад таалагдах нь гарцаагүй."
  
  Гуравдугаар сар хурхирлаа. "Чи террорист мөн үү, Стивен?"
  
  "Үгүй ээ, би өөрийгөө тэр ангид оруулахгүй. Үнэхээр биш."
  
  "Чиний цалин авсан ажлаа хий. Яг одоо."
  
  Марш дэлгэцийн аль нэгийг нь хотын камер болгон сольсон нь хөрш аж ахуйн нэгжүүд явган хүний зам дээр хэн ирж, явж байгааг ажигладаг байсан жижиг хяналтын төхөөрөмж байв. Стефан энэ гудамжинд эмх замбараагүй байдал үүсгэх байсан тул Марш харахыг хүссэн.
  
  Зои илүү сайн харахыг хичээн бөхийв. "Тэгвэл бид өнөөдөр өөр юу хийх вэ?"
  
  Мартын нүд нь томорлоо. "Энэ чамд хангалттай биш гэж үү? Та гэнэт том муу Питиастай нэгдэхийг урьсан эмэгтэйд бага зэрэг зөөлөн, уян хатан санагдаж байна, Хатагтай Зои Ширс. Яагаад энэ вэ? Чи миний галзууралд дуртай болохоор тэр үү?"
  
  "Би тэгж бодож байна. Мөн бага зэрэг гэхээсээ илүү. Магадгүй шампан дарс миний толгойд орсон байх."
  
  "Сайн байна. Одоо дуугүй байж хараарай" гэж хэлсэн.
  
  Дараагийн хэдэн хором яг Маршийн хүссэнээр өрнөв. Жирийн эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс харсан зүйлдээ, тэр ч байтугай хатуу ширүүнийг хараад чичирч байсан ч Марш, Ширс хоёр хүйтэн хөндий харцаар харав. Дараа нь Марш энэ бичлэгийг хадгалж, англи хүн рүү видео мессежээр илгээхэд ердөө таван минут зарцуулсан: Үүнийг Эх орон руу илгээнэ үү. Би тантай удахгүй холбогдох болно.
  
  Тэр Зоэйг нэг гараараа ороов. Тэд хамтдаа хөөцөлдөх дараах хувилбарыг судалж үзсэн бөгөөд англи хүн болон түүний гурван гар хөл эхлэхээс өмнө хэтэрхий оройтно гэдгээ мэдэж байсан. Төгс. Эцэст нь эмх замбараагүй байдал ... үнэлж баршгүй юм.
  
  Марш өрөөнд өөр хүмүүс байсныг дурсав. Рамсесын үндсэн эс ба түүний гишүүд. Тэд байрны хамгийн буланд чимээгүйхэн суусан тул тэр тэдний царайг бараг санахгүй байв.
  
  "Хөөе" гэж тэр дуудлаа. "Хатагтай шампан дарс уусан байна. Та нарын нэг тэнэмэл хүмүүс үүнийг цэвэрлэж чадах уу?"
  
  Нүд нь маш их жигшил зэвүүцлээр дүүрсэн нэгэн эр босож, Марш чичирчээ. Гэвч энэ илэрхийлэл нь хурдан далдлагдсан бөгөөд толгойгоо хурдан сэгсэрнэ. "Мэдээж чадна".
  
  "Төгс. Дахиад нэг шил хангалттай байх болно."
  
  
  АРВАН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Май шаардлагын жагсаалтыг хайж байхдаа хамгаалагчийн хүрэмийг тайлж байхыг Дрейк харав. Алисиа, Боо хоёр цугларсан олныг гүйлгэн харж, гурав дахь үүрийн үлдсэн сүүлчийн гишүүн ямар нэг нүүдэл хийнэ гэдэгт бараг итгэлтэй байв. Эх орон хоёрхон минут үлдлээ. Ойролцоох үед цагдаа нар цугларах үед дуут дохио дуугарав. Дрейк одоо болтол туйлын тохиолдлууд Нью-Йоркийн бүх оршин суугчдыг сандаргаж, жуулчдыг айдаст автуулах болно гэдгийг мэдэж байсан. Хүмүүс гудамжинд гарахгүй байх нь сайн санаа байж болох ч Цагаан ордон өөр юу хийж чадах вэ?
  
  Цацраг мэдрэгч бүхий дронууд тэнгэрийг тойрон эргэлдэж байв. Металл илрүүлэгч нь анхаарал татахуйц хүн бүрийг зогсоож, анхаарал хандуулаагүй олон хүнийг зогсоосон. Арми болон ҮЗХ энд байсан. Гудамжинд маш олон агентууд тэнүүчилж байсан нь ахмад дайчдын хурал шиг болсон. Хэрэв Дотоод хэргийн яам, Холбооны мөрдөх товчоо, Тагнуулын төв газар, Үндэсний аюулгүй байдлын алба ажлаа зөв хийсэн бол Марш олдох байсан байх.
  
  Дрейк цаг руугаа харав. Энэ хар дарсан зүүд эхэлснээс хойш цаг гаруйхан хугацаа өнгөрчээ.
  
  Энэ бүгд үү?
  
  Алисиа түүнийг түлхэв. "Тэр ямар нэг юм олсон."
  
  Май Гонзалесын сүйрсэн хүрэмнээс нугалсан цаас гаргаж ирэхийг Дрейк харав.
  
  Нью-Йоркийн иргэн түүнийг хараад нүд ирмэж, гартаа урагдсан ханцуйгаа авав. "Хот надад нөхөн төлбөр өгөх үү... нөхөн төлбөр..."
  
  "Хот танд зөвлөгөө өгөх болно" гэж Алисия шийдэмгий хэлэв. "Дараагийн удаа бага зэрэг бүлээн тос хэрэглээрэй. Муу компанид мөнгө төлөх хэрэггүй" гэж хэлсэн.
  
  Гонзалес амаа хамхиад хальтирч одов.
  
  Дрейк тавдугаар сар хүртэл алхав. Маршийн шаардлагыг цагаан А4 хуудсан дээр хамгийн том фонтоор хэвлэв. Ерөнхийдөө тэд маш энгийн байсан.
  
  "Таван зуун сая доллар" гэж Май уншив. "Бас өөр юу ч биш".
  
  Шаардлагын доор жижиг гар бичмэлээр ялгаатай бичсэн өгүүлбэр байв.
  
  "Дэлгэрэнгүй мэдээллийг удахгүй оруулах болно."
  
  Дрэйк энэ нь яг юу гэсэн үг болохыг мэдэж байв. "Тэд биднийг дахин боломжгүй зүйл рүү явуулах гэж байна."
  
  Борегард олныг ажиглав. "Мөн бид ямар ч эргэлзээгүйгээр хараа хяналтанд байна. Энэ удаад бид дахин бүтэлгүйтэх нь дамжиггүй."
  
  Дрэйк цугларсан олны хэдэн гар утсыг босгож байсныг тоогоо алдаж, гар утсан дээрх уйтгартай мессежийн чимээг сонсоод дэлгэцийг шалгав. Тэр видеоны холбоос дээр дарахаас ч өмнө түүний хуйх нь урьдчилан таамаглах мэдрэмжтэй загатнаж эхэлсэн. "Залуусаа" гэж тэр хэлээд төхөөрөмжөө гараараа барьсаар тэднийг тойрон чихэлдэв.
  
  Зураг нь мөхлөгт, хар цагаан байсан ч камер нь тогтвортой байсан бөгөөд Дрейкийн хамгийн аймшигтай хар дарсан зүүдний нэгийг тодорхой харуулжээ. "Энэ ямар ч утгагүй" гэж тэр хэлэв. "Юу болоод байгааг мэдэхгүй хүмүүсийг алах. Энэ нь айлган сүрдүүлэх гэсэнгүй, ашгийн төлөө биш. Энэ бол..." Тэр үргэлжлүүлж чадсангүй.
  
  "Сайхан байна" гэж Май амьсгалав. "Бид өдөр бүр эдгээр ёроолын тэжээгчийг улам ихээр ухаж байна. Хамгийн аймшигтай нь тэд манай нийгэмлэгийн зүрх сэтгэлд амьдардаг."
  
  Дрейк нэг минут ч дэмий үрэлгүй Homeland руу линк илгээв. Марш гар утасныхаа дугаарыг агаараас гаргаж чадсан юм шиг байгаа нь түүний өнөөг хүртэл олсон бүх зүйлийг харахад тийм ч гайхмаар зүйл биш байв. Түүнд тусалж байсан алан хядагчид бол зүгээр л явган цэргүүдээс илүү байсан нь тодорхой.
  
  Дрейк цагдаа нар ажлаа хийж байгааг нь харав. Алисия түүн рүү ойртож, өмднийхөө хөлийг санамсаргүйгээр татав. "Чи үүнийг харж байна уу?" - тэр дуулах хоолойгоор хэлэв. "Чи элсэн цөлд миний бөгсийг өшиглөхийг оролдохдоо ойлголоо. Мөн энэ нь шинэхэн хэвээр байна. Энэ зүйл маш хурдан урагшилж байна."
  
  Түүний үг Дрейкэд нэгээс олон сэтгэгдэл төрүүлсэн. Тэдний холболтын тухай дурсамж, тэдний шинэ сонирхол байсан; Мэй, Бо хоёрын хооронд ямар нэг зүйл болсон гэсэн дүгнэлт; Энэ нь хэр хурдан хөдөлж, бүх зүйлийг удаашруулах гэж оролдсон нь түүний амьдралын тухай илүү тодорхой ишлэл юм.
  
  Галын шууд шугамд.
  
  "Хэрэв бид үүнийг даван туулж чадвал" гэж тэр хэлэв. "SPEAR баг долоо хоног амарч байна."
  
  "Торсти аль хэдийн Барбадос руу явах тасалбар захиалсан" гэж Алисия хэлэв.
  
  "Цөлд юу болсон бэ?" Май энэ тухай бодлоо.
  
  Дрейк цаг руугаа, дараа нь утсаа харан хачирхалтай, сюрреал агшинд автлаа. Шаардлагагүй үхэл, улам бүр нэмэгдэж буй аюул заналхийлэл, эцэс төгсгөлгүй эрэл хайгуул, харгис хэрцгий тулалдаантай тулгарсан тэд одоо өсгийгөө өшиглөж, хэдэн минут амрахаас өөр аргагүй болжээ. Мэдээжийн хэрэг, хурцадмал байдал, өсөн нэмэгдэж буй түгшүүрээс ангижрахад цаг хугацаа хэрэгтэй байсан бөгөөд энэ нь эцэстээ тэдний үхэлд хүргэж болзошгүй юм ... Гэхдээ Алисиа үүнийг хийх арга нь үргэлж зарим талаараа уламжлалт бус байсан.
  
  "Бикини. Далайн эрэг. Цэнхэр долгион" гэж Алисия хэлэв. "Би байна".
  
  "Чи шинэ сайн найзаа дагуулаад явж байна уу?" Май инээмсэглэв. "Кензи?"
  
  "Чи мэдэж байгаа биз дээ, Алисиа, би Далийг багийн амралтаа захиалсан гэж бодохгүй байна" гэж Дрейк хагас хошигнолоо. "Гэр бүлийн амралт шиг."
  
  гэж Алисия архирав. "Ямар новш вэ. Бид гэр бүл".
  
  "Тийм ээ, гэхдээ түүний хүссэнээр биш. Та мэдэж байгаа, Жоанна, Далд хэсэг хугацаа хэрэгтэй."
  
  Харин Алисия одоо Мэй рүү ширтэж байв. "Тэгээд тэр анхны доог тохууны хариуд Спрайт, үгүй, би Дрэйкийг авах талаар бодож байсан. Энэ чамд тохирох уу?"
  
  Дрэйк чимээгүй шүгэлдсээр уруулаа жимийсээр хурдан харцаа буруулав. Түүний ард Богийн тайлбарыг сонсов.
  
  "Энэ нь та бид хоёр одоо дууссан гэсэн үг үү?"
  
  Мэйгийн хоолой тайван хэвээр байв. "Би үүнийг Мэтт шийдэх байх гэж бодож байна."
  
  Өө баярлалаа. Маш их баярлалаа, хараал ид гэж.
  
  Өөрийнх нь утас дуугарах үед тэр бараг тайвширсан бололтой. "Тийм үү?"
  
  "Март энд. Миний бяцхан цэргүүд хурдан гүйхэд бэлэн үү?"
  
  "Чи гэмгүй хүмүүсийг алсан. Уулзаад ирэхээр та нар үүний төлөө хариулах болно гэдгийг харна" гэв.
  
  "Үгүй ээ, найз аа, чи хариулах болно. Та миний шаардлагыг уншсан, тийм үү? Таван зуун сая. Энэ бол эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс, бяцхан тэнэгүүдээр дүүрсэн хотын хувьд хангалттай мөнгө юм."
  
  Дрейк нүдээ анин шүдээ зуулаа. "Дараа нь юу юм?"
  
  "Мэдээж төлбөрийн дэлгэрэнгүй мэдээлэл. Төв буудал руу яв. Тэд нэг төв кафед хүлээж байгаа" гэв. Тэр нэр дурдлаа. "Эвхэж, ямар нэгэн сайхан сэтгэлтний лангууны хамгийн сүүлчийн ширээний доод талд наасан дугтуйнд хийв. Надад итгээрэй, чи тэнд очоод ойлгох болно."
  
  "Бид үүнийг хийхгүй бол яах вэ?" Дрейк оргон зайлсан эсийн гишүүний тухай ч, дор хаяж өөр хоёр эсийн тухай ч мартсангүй.
  
  "Тэгвэл би дараагийн илжгээ дуудаж ачаагаа үүрч, пончикийн дэлгүүрийг дэлбэлнэ. Энэ чамд тохирох уу?"
  
  Дрейк Маршийг барьж авсны дараа түүнд юу хийж чадах талаар богино хугацаанд төсөөлж байв. "Хэр удаан?"
  
  "Өө, арван минут хангалттай байх болно."
  
  "Арван минут? Гуравдугаар сар, энэ бол тэнэг юм, та үүнийг мэднэ. Төв вокзал эндээс машинаар хорь гаруй минутын зайтай. Магадгүй хоёр дахин их байх."
  
  "Би чамайг явах ёстой гэж хэзээ ч хэлээгүй."
  
  Дрейк нударгаараа зангидав. Тэднийг бүтэлгүйтэхээр бэлтгэж байсан бөгөөд тэд бүгд үүнийг мэдэж байсан.
  
  "Би чамд юу хэлье" гэж Марш хэлэв. "Надад найрсаг байж чадна гэдгээ батлахын тулд би үүнийг арван хоёр минут болгон өөрчлөх болно. Тэгээд тоолж байна..."
  
  Дрейк гүйж эхлэв.
  
  
  АРВАН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Бью Гранд төв станцын координатыг GPS дээрээ бичиж байтал Дрейк зам руу гүйв. Алисиа, Мэй хоёр нэг алхам хойно гүйв. Харин энэ удаад Дрэйк туурайтай аялал хийхээр төлөвлөөгүй байна. Маршийн тогтоосон гайхалтай хуваарийг үл харгалзан оролдлого хийх шаардлагатай байв. Музейн ойролцоо гурван машин, хоёр Corolla болон Civic машиныг орхисон байна. Йоркшир эр тэднийг хоёр дахь удаагаа ч харсангүй. Түүний хүссэн зүйл бол ямар нэг зүйл байсан ...
  
  "Ороод ир!" Алисия Civic-ийн онгорхой хаалганы дэргэд зогсож байв.
  
  "Энэ хангалттай сэрүүн биш байна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Бид энд хүлээгээд цаг алдаж болохгүй..."
  
  "Энэ хангалттай" гэж Дрэйк Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгээс дөнгөж гарч ирсэн хурдан морь, сүйх тэрэгний ард явж байсан хүчирхэг F150 пикап машин замын хажууд сул зогсохыг харав.
  
  Тэр түүн рүү гүйв.
  
  Алисиа, Мэй хоёр араас нь гүйлээ. "Тэр надаар тоглоод байна уу?" Алисиа 5-р сард дуулиан дэгдээсэн. "Надад морь унах арга байхгүй. Хэзээ ч үгүй!"
  
  Тэд амьтны хажуугаар гулсан өнгөрч, жолоочоос машинаа зээлүүлэхийг яаравчлав. Дрейк хийн дөрөө дээр гишгэхэд резин шатаж, замын хашлагаас холдов. Боо баруун тийшээ заалаа.
  
  "Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгээр дамжин яв. Энэ бол 79-р гудамжны хөндлөн хэсэг бөгөөд Мэдисон өргөн чөлөө рүү хүргэдэг."
  
  "Энэ дуунд дуртай" гэж Алисия хуцав. "Тиффани хаана байна? Би өлсөж байна."
  
  Бью түүн рүү хачин харцаар харав. "Энэ ресторан биш, Майлс."
  
  "Мөн Мэдисон өргөн чөлөө бол поп хамтлаг байсан" гэж Дрейк хэлэв. "Чейни Коутсийн удирдлаган дор. Түүнийг хэн ч мартаж чадах юм шиг." Тэр гэнэт санан шүлсээ залгилаа.
  
  Алисия инээв. "Тэнэг новш. Би зүгээр л сэтгэл санаагаа тайвшруулах гэж оролдохоо болих гэж байна. Үүнд ямар нэг шалтгаан байна уу, Дрейкс? Тэр янхан байсан юм уу?"
  
  "Хөөе, хүлээ!" Тэрээр хурдтай давхиж явсан машинаа 79-р гудамж руу чиглүүлэв. Энэ гудамж нь өндөр ханаар хүрээлэгдсэн нэг өргөн эгнээ байв. "Магадгүй зангилаа. Бас гайхалтай хөтлөгч."
  
  "Болгоомжтой!"
  
  Силверадо нэг инч өндөртэй төвийн талбайг давж, тэднийг цохихыг оролдох үед Мэйгийн анхааруулга тэдний машиныг аварсан. Дрейк жолооны ард байгаа царайг анзаарав - гурав дахь эсийн сүүлчийн гишүүн. Тэр хийн дөрөө гишгэж, нөгөө машин эргэж, хөөцөлдөхөд бүх хүмүүсийг суудалдаа суулгав. Гэнэт тэдний Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгээр уралдах нь илүү үхлийн аюултай шинж чанартай болжээ.
  
  Силверадогийн жолооч болгоомжгүй жолоодож явсан. Дрэйк хэд хэдэн таксины хажуугаар өнгөрөхийн тулд хурдаа сааруулсан боловч араас нь мөргөж мөргөж байсан. F150 хөдөлж, хазайсан боловч дараа нь ямар ч асуудалгүйгээр өөрийгөө зассан. Силверадо таксиг мөргөж, өөр зам руу эргэлдэж, бэхэлгээний ханыг мөргөв. Дрейк огцом зүүн тийш эргэж, дараа нь баруун тийш таксины цувааг өнгөрч, дараа нь задгай зам руу хурдлав.
  
  Тэдний ард байсан алан хядагч гартаа буу барин цонхноосоо тонгойв.
  
  "Буух!" Дрэйк хашгирав.
  
  Сумнууд машин, зам, хана, мод зэрэг бүх гадаргуу руу нэвтэрч байв. Тэр хүн уур уцаартай, догдолж, бас үзэн ядсан байдалтай байсан бөгөөд түүний учруулсан хохирлыг үл тоомсорлож байв. F150-ийн арын суудалд сууж байсан Бо, Glock гарган арын цонхоор бууджээ. Хүйтэн агаар бүхээгт орж ирэв.
  
  Зүүн талд эгнүүлэн барьсан байшингууд гарч ирэн, урд талын явган хүний замаар хэд хэдэн явган хүн алхаж байв. Дрейк одоо зөвхөн Чөтгөрийн сонголтыг л олж харлаа - хажуугаар нь өнгөрөх хүн санамсаргүй байдлаар нас барах эсвэл Гранд төв буудалд хоцорч, үр дагавартай нь тулгарах.
  
  Найман минут үлдлээ.
  
  Дрейк 79-р гудамж руу эргэхдээ урд нь ногоон мөчрүүдтэй богино хонгил байгааг анзаарав. Тэднийг түр зуурын харанхуйд ороход тэр хөөцөлдөгчийг хананд мөргөх эсвэл ядаж л эмх замбараагүй байдалд буугаа алдах вий гэж найдаж тоормосны дөрөө дарав. Харин тэр тэднийг тойрон эргэлдэж, хүчтэй жолоодож, хажуугаар нь өнгөрөхдөө хажуугийн цонхоор буудаж байв.
  
  Тэд бүгдээрээ нугаслан өөрсдийнхөө цонх онгойж, сумны исгэрэх чимээ бараг л дуугарах шахав. Одоо Алисиа өөрөө толгойгоо цухуйлгаж, буугаа онилж, Силверадо руу буудлаа. Урд нь тэр хурдаа нэмээд дараа нь удаашруулав. Дрейк завсарлагаа хурдан хаалаа. Дахин нэг гүүр гарч, давхар шар шугамын хоёр талд хөдөлгөөн тогтворжсон. Дрэйк тэдний далавч нөгөө машины ар талд хүрэх шахах хүртэл зайг хаалаа.
  
  Террорист биеэ эргүүлж, гар бууг мөрөн дээгүүр нь чиглүүлсэн байна.
  
  Алисиа эхлээд буудаж, сум Силверадогийн арын цонхыг хагалав. Машиных нь урсгал сөрж, эсрэг урсгал руу орох шахсан бөгөөд дуут дохио нь уянгалаг дуугарахад жолооч цочирдсон байх. Алисия бүр цааш бөхийв.
  
  "Энэ шаргал үс эргэн тойрон нисч байна" гэж Мэй хэлэв. "Надад нэг зүйлийг санагдуулдаг. Тэднийг одоо юу гэж нэрлэдэг вэ? Энэ... колли мөн үү?"
  
  Илүү олон цохилт. Террорист хариу гал нээжээ. Дрейк жолоодохоос зайлсхийх арга техникийг аль болох аюулгүй ашигласан. Урдах замын хөдөлгөөн дахин багасч, Силверадог гүйцэж түрүүлэх боломжийг ашиглан замын эсрэг талын эгнээ рүү эргэв. Түүний ард Мэй цонхоо өнхрүүлэн өөр машинд хавчаарыг буулгав. Дрэйк арагшаа бөхийж, ар талаас нь ажиглав.
  
  "Одоо ч ирсээр байна."
  
  Гэнэт Төв цэцэрлэгт хүрээлэн дуусч, хөл хөдөлгөөн ихтэй Тавдугаар өргөн чөлөөний уулзвар тэдэн рүү үсрэх шиг болов. Машинууд хурдаа сааруулж, зогсч, явган зорчигчид уулзваруудаар алхаж, явган хүний зам дээр эгнэн зогсоно. Дрэйк шар будгаар будсан тоормосны гэрлүүд рүү хурдан харав, яг одоо ногоон өнгөтэй байна.
  
  Тавдугаар өргөн чөлөөний хоёр талаар хэт урт цагаан автобуснууд эгнэв. Дрейк тоормос гишгэсэн боловч террорист тэдний арын гэрлийг дахин мөргөв. Бариулаар дамжуулан тэрээр арын хэсэг догдолж байгааг мэдэрч, гамшиг тохиолдож болзошгүйг олж хараад хяналтаа эргүүлэн авахын тулд эргэлтээс гарав. Уулзвар дундуур машин шулуун гарч, Силверадо ердөө хэдхэн инчийн ард гарсан.
  
  Автобус тэдний урдуур гарах гэж оролдсон тул Дрейк зүүн тал руугаа чиглэн замын голд орохоос өөр сонголт үлдээсэнгүй. Түүний өвөр дээр төмөр хусагдаж, шил хагарчээ. Дараа нь Силверадо түүнийг мөргөв.
  
  "Таван минут" гэж Бо чимээгүйхэн хэлэв.
  
  Тэр цагаа дэмий үрэлгүйгээр хурдаа нэмэв. Удалгүй Мэдисон өргөн чөлөө гарч ирэхэд Чейс банкны саарал фасад, хар өнгийн Ж.Крю урд талын алсын харааг дүүргэв.
  
  "Дахиад хоёр" гэж Бо хэлэв.
  
  Уралдааны машинууд хамтдаа жижиг завсраас жижиг завсар руу уралдаж, машинуудыг хажуу тийш, удаан саадыг тойрон эвдэв. Дрейк дуут дохио өгөхийг хүсэн дуут дохиогоо байнга дарж, Алисия явган зорчигч, жолооч нарыг хурдан холдуулахын тулд агаарт бууджээ. NYPD-ийн машинууд аль хэдийн архирч, сүйрлийн ул мөр үлдээсэн байв. Гагцхүү том улаан галын машинууд л хүндэтгэлтэй ханддагийг тэр аль хэдийн анзаарчээ.
  
  "Урагшаа" гэж Бо хэлэв.
  
  "Ойлголоо" гэж Дрейк Лексингтон өргөн чөлөө рүү гарах гарцыг хараад түүн рүү гүйлээ. Хөдөлгүүрээ асаагаад машинаа булан тойруулан хурдхан жолоодов. Дугуйнаас утаа гарч явган хүний зам дээгүүр хүмүүс орилж хашгирах болжээ. Энд шинэ зам дээр машинууд хоёр талдаа ойрхон байрлуулсан байсан бөгөөд тавцан, фургон машин, нэг талын гудамжны эмх замбараагүй байдал нь хамгийн сайн жолооч нарыг хүртэл таамаглаж байв.
  
  "Тэр хол биш" гэж Бо хэлэв.
  
  Замын хөдөлгөөн багассан тул Дрейк өөрийн боломжоо олж харсан. "Тавдугаар сар" гэж тэр хэлэв. "Чи Бангкокыг санаж байна уу?"
  
  Май супер машины араагаа солих шиг жигдхэн байсан тул Glock-доо шинэ сэтгүүл хийж, суудлын бүсээ тайлж суудалдаа шилжив. Алисия Дрейк рүү ширтэж, Дрэйк арын толин тусгалыг ширтэв. Силверадо бүх хүчээ дайчлан хааж, тэднийг Гранд төв вокзал болон бөөн бөөгнөрөл рүү ойртож ирэхэд нь цохихыг оролдов.
  
  Май суудалдаа суун, одоо хагарсан арын цонхоор тонгойн түлхэж эхлэв.
  
  Алисия Дрэйкийг дохив. "Бангкок уу?"
  
  "Энэ чиний бодож байгаа шиг биш."
  
  "Өө, ийм зүйл хэзээ ч болохгүй. Тайландад болсон үйл явдал Тайландад ч үргэлжлэх болно гэдгийг та надад хэлэх болно."
  
  Май жижиг завсраар гулсаж, хувцсаа урсан ч биеийг нь хүчээр хөдөлгөв. Дрейк түүнийг салхи цохиж, нүдийг нь элс хатгаж байхыг харав. Араас нь хөөж яваа террорист цочирдон нүдээ анивчих тэр мөчийг тэр харав.
  
  Силверадо ойртож, цочирдом ойртлоо.
  
  Май ачааны машины ар тал руу үсрэн хөлөө дэлгэж, зэвсгээ өргөв. Тэр онилсон, дараа нь ачааны машины араас буудаж эхэлсэн бөгөөд сум өөр машины цонхыг хагалав. Барилга, автобус, гэрлийн шонгууд тайван өнгөрөв. Май салхи, машины хөдөлгөөнийг үл анзааран гохыг дахин дахин татан, өөрөөр хэлбэл тэднийг алах тэр хүнд л анхаарлаа хандуулав.
  
  Дрейк жолооны хүрдийг аль болох тогтвортой байлгаж, хурдыг тогтмол барьж байв. Энэ удаад түүний залбирсан шиг тэдний урдуур ганц ч машин өнгөрсөнгүй. Мэй хөл дээрээ бат зогссон бөгөөд түүний төвлөрөл нь зайлшгүй нэг зүйлд төвлөрч байв. Дрэйк түүний хөтөч байсан.
  
  "Одоо!" - гэж чанга дуугаар хашгирав.
  
  Алисия суудлынхаа араас чихэр унагасан хүүхэд шиг эргэж харав. "Тэр юу хийх гэж байна?"
  
  Дрейк тоормосыг маш зөөлөн, нэг миллиметрээр дарав. Май хоёр дахь хавчаарыг тавиад ачааны машины орон дээр шууд арын хаалга руу гүйв. Зэрлэг нинжа нөгөө машин руугаа шууд гүйж байгааг хараад Силверадогийн жолоочийн нүд бүр ч томров!
  
  Май арын хаалган дээр хүрч, агаарт үсэрч, хөлөө савлаж, гараа хөдөлгөв. Нууцлаг байдал, ур чадвар, гоо үзэсгэлэнгийн илэрхийлэл болсон нимгэн агаараар эгдүүтэй гүйж байхдаа таталцлын хүч түүнийг доош нь татахаас өмнө хэсэгхэн зуур байсан ч тэр өөр хүний машины капот руу хүчтэй живэв. Тэр даруй бөхийж, хөл, өвдөг нь цохилтыг авч, тэнцвэрээ хадгалах боломжийг олгосон. Бутаршгүй төмөр дээр буух амаргүй байсан тул Май хурдхан шиг урагшаа хагархай салхины шил рүү нисэв.
  
  Силверадогийн жолооч тоормос дарсан ч түүний нүүр рүү буу чиглүүлж чаджээ.
  
  Гэнэтийн цохилт түүнийг дайран өнгөрөхөд Май өвдгөө дэлгэж, нуруу, мөрийг нь бэхжүүлэв. Түүний зэвсэг гарт нь үлдэж, террорист руу чиглэв. Хоёр удаа буудаад тэр амьсгаадан, хөл нь тоормосны дөрөөнд байгаа хэвээр, цамцных нь урд хэсэгт цус шингэж, урагш унав.
  
  Май машины бүрээс рүү мөлхөж ирээд салхины шил рүү гараа сунган жолоочийг гаргаж ирэв. Түүний хүч чадлыг сэргээх эелдэг байдлыг түүнд зөвшөөрөх ямар ч арга байсангүй. Өвдөлтөөр дүүрсэн нүд нь түүнтэй тулж, биеэ засах гэж оролдов.
  
  "Чи яаж байна аа..."
  
  Май түүний нүүр рүү цохив. Дараа нь машин Дрейкийн ар талыг мөргөхөд тэр тэссэнгүй. Англи хүн өөрөө жолоодлоготой машин ямар нэг аюултай, санамсаргүй чиглэлд эргэхээс нь өмнө "барьж" авахын тулд зориуд удаашруулжээ.
  
  "Тэгэхээр та Бангкокт ийм зүйл хийсэн юм уу?" гэж Алисия асуув.
  
  "Тиймэрхүү нэг юм".
  
  "Тэгээд дараа нь юу болсон бэ?"
  
  Дрейк өөр тийшээ харав. "Надад ямар ч санаа алга, хайраа."
  
  Тэд хаалгаа онгойлгож, таксины хажууд давхар зогсоол хийж, Гранд төв вокзал руу аль болох ойртлоо. Энгийн иргэд тэдэн рүү ширтэж ухарлаа. Ухаалаг нь гүйхээр эргэв. Өөр хэдэн арван хүн гар утсаа гарган зураг авч эхлэв. Дрэйк явган хүний зам дээр үсрэн гараад тэр даруй гүйж эхлэв.
  
  "Цаг дууслаа" гэж Борегард түүний хажууд бувтналаа.
  
  
  ХОРИН БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк төв вокзалын гол танхимд орж ирэв. Асар том орон зай баруун, зүүн тийш эвшээж, дээрээс нь өндөр. Гялалзсан гадаргуу, өнгөлсөн шал нь системийг цочирдуулж, явах, ирэх самбарууд хаа сайгүй анивчиж, хүмүүсийн шилжилт хөдөлгөөн тасрахгүй мэт байв. Боо тэдэнд Cafe é-ийн нэрийг сануулж, терминалын төлөвлөгөөг үзүүлэв.
  
  "Үндсэн лобби" гэж Май хэлэв. "Баруун тийш эргэж, цахилгаан шатны хажуугаар өнгөр."
  
  Мөргөлдөхөөс зайлсхийхийн тулд уралдаж, мушгиж, гайхалтай акробатын үзүүлбэр үзүүлж, багийнхан станцыг урж гарав. Хэдэн минут өнгөрлөө. Кофе шопууд, Бельгийн шоколадны дэлгүүрүүд, уутны мухлагууд шуугиж, холилдсон үнэр нь Дрейкийн толгойг эргүүлж байна. Тэд Лексингтоны гарц гэгдэх хэсэгт орж, хурдаа сааруулж эхлэв.
  
  "Үүн шиг!"
  
  Алисия цааш гүйж, Дрейкийн урьд өмнө харж байгаагүй хамгийн жижиг кафены нарийн үүдээр шахав. Түүний оюун ухаан бараг л өөрийн мэдэлгүй ширээ тооцоолж байв. Хэцүү биш, гуравхан л байсан.
  
  Алисия саарал пальтотой залууг хажуу тийш түлхээд хар гадаргууны дэргэд өвдөг сөхрөн унав. Ширээний тавцан нь шаардлагагүй хогоор дүүрсэн, сандал нь хайхрамжгүй байрлуулсан байв. Алисиа доороо эргэлдэж, удалгүй гартаа цагаан дугтуйтай, итгэл найдвар дүүрэн нүдтэй гарч ирэв.
  
  Дрэйк хэдхэн алхмын цаанаас харж байсан ч англи эмэгтэй биш. Үүний оронд тэрээр ажилтнууд, үйлчлүүлэгчид, гадаа өнгөрч буй хүмүүс, ялангуяа өөр нэг газрыг ажиглав.
  
  Ашиглалтын өрөөнд орох хаалга.
  
  Одоо нээгдэж, нэгэн сониуч эмэгтэй толгойгоо цухуйлгав. Бараг тэр даруй түүн рүү шууд хардаг цорын ганц эртэй харц тулгарсан: Мэтт Дрейк.
  
  ҮГҮЙ...
  
  Тэр зөөврийн утсаа авав. "Энэ чамд зориулагдсан гэж би бодож байна" гэж тэр зөвхөн уруулаараа хэлэв.
  
  Дрейк толгой дохин бүх талбайг үргэлжлүүлэн ажиглав. Алисиа дугтуйг урж, дараа нь хөмсгөө зангидав.
  
  "Энэ үнэн байж болохгүй."
  
  Май нүдээ томрууллаа. "Юу? Яагаад үгүй гэж?"
  
  "Энэ нь тэсрэлт гэж байна!"
  
  
  ХОРИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк утас руу гүйн очоод эмэгтэйгээс утсаа булааж авав. "Чи юу тоглодог вэ?"
  
  Марш эгнээний төгсгөлд инээв. "Та нөгөө хоёр ширээний доор шалгасан уу?"
  
  Дараа нь шугам тасарсан. Дрэйк түүний доторх бүх зүйл нуран унахыг мэдэрч, түүний сүнс, зүрх нь хөлдсөн ч тэр хөдлөхөө больсонгүй. "Ширээнүүд рүү!" гэж хашгиран гүйж, хамгийн ойрынх нь доор өвдөг дээрээ сөхөрч гулгаж эхлэв.
  
  Алисиа ажилтнууд болон зочдыг гарч, нүүлгэн шилжүүлэхийг хашгирав. Бо өөр ширээн доогуур унав. Дрейк франц хүний анзаарсан зүйлийн яг хуулбар буюу ширээний доод талд наасан жижиг тэсрэх бөмбөгийг харсан нь эргэлзээгүй. Усны савны хэмжээ, хэлбэр нь хуучин зул сарын цаасаар ороосон байв. Хо-хо-хо руу мессеж бичээрэй! Дрейк анзаарагдахгүй өнгөрөөсөнгүй.
  
  Алисиа түүний хажууд суув. "Бид сорогчийг хэрхэн саармагжуулах вэ? Хамгийн гол нь бид соруулыг зэвсэглэж чадах уу?"
  
  "Миний мэддэг зүйлийг чи мэднэ, Майлз. Армид бид ээлж дараалан бөмбөг дэлбэлдэг байсан. Үндсэндээ энэ бол хамгийн найдвартай арга юм. Гэхдээ энэ залуу юу хийж байгаагаа мэдэж байсан. Хоргүй савлагаатай сайн савласан. Та утаснуудыг харж байна уу? Тэд бүгд ижил өнгөтэй. Детонаторын таг. Алсын гал хамгаалагч. Хэцүү биш, гэхдээ аймшигтай аюултай."
  
  "Тиймээс иж бүрдлийг бүтээж, тэр хараал идсэн тэсэлгээний таг бүү унтар."
  
  "Багц ургуулах уу? Хараал ид, бид энд бүрэн эргэлдэж байна." Дрэйк дээшээ харвал итгэлгүй нүдээрээ кафены цонх руу нүүрээ наан бөөгнөрсөн хүмүүсийг харав. Зарим нь бүр онгорхой хаалгаар гарах гэж оролдсон. Энгийн Android гар утаснууд хэдхэн минутын дотор эзнийхээ үхэлд хүргэж болзошгүй зүйлийг бичиж авсан.
  
  "Гарах!" гэж тэр хашгирахад Алисия түүнтэй нэгдэв. "Энэ барилгыг яаралтай нүүлгэн шилжүүл!"
  
  Эцэст нь айсан царайнууд эргэж, мессеж тэдэнд хүрч эхлэв. Дрэйк гол танхимын хэмжээ, доторх хүмүүсийн бөөгнөрөлийг санаж, шүдээ үндсийг нь өвтгөх хүртэл зууж байв.
  
  "Та хэр удаан гэж бодож байна?" Алисия дахиад л түүний хажууд тонгойв.
  
  "Хэрэв тийм бол минут."
  
  Дрейк төхөөрөмж рүү ширтэв. Үнэн хэрэгтээ энэ нь тийм ч боловсронгуй мэт санагдсангүй, зүгээр л тахир дутуу болохоос илүү айлгах зорилготой энгийн бөмбөг. Тэрээр ийм хэмжээтэй салют буудаж байсан бөгөөд магадгүй үүнтэй төстэй энгийн тэсэлгээний төхөөрөмжтэй байж магадгүй юм. Түүний армийн туршлага бага зэрэг бүдгэрч магадгүй ч улаан цэнхэр утастай тулгарах үед тэрээр удалгүй буцаж ирэв.
  
  Бүх утаснууд ижил өнгөтэй байгаагаас бусад тохиолдолд.
  
  Түүний сайн дураар бүтээсэн хүр хорхойн үүрний эргэн тойронд бүх зүйлийг эмх замбараагүй байдал бүрхэв. Урвасан шивнээ мэт тэсрэх бөмбөгний тухай мэдээ том танхимуудаар хангагдаж, нэг хүний эрх чөлөөг хүсэх хүсэл дараагийн болон дараагийн хүмүүст нөлөөлж, хамгийн хатуу эсвэл хамгийн тэнэг зорчигчидоос бусад нь гарц руу зүглэв. Энэ чимээ чих дүлийрч, өндөр дам нуруунд хүрч, хана даган урсав. Эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс яаран унаж, хажуугаар өнгөрч байсан хүмүүс тэднийг босоход тусалсан. Зарим нь сандарч, зарим нь тайван байсан. Дарга нар ажилтнуудаа байрандаа байлгахыг хичээсэн ч ялагдал хүлээсэн тулалдаанд зүй ёсоор тулалдаж байв. Гарцаар олон хүн цутгаж, 42-р гудамжийг дүүргэж эхлэв.
  
  Дрэйк эргэлзэж, духан дээр нь хөлс урссан байв. Энд нэг буруу алхам хийх нь нэг мөч эсвэл түүнээс дээш хугацаагаар алдахад хүргэж болзошгүй юм. Хамгийн муу нь түүнийг Маршийг устгах тулаанаас гаргана. Хэрэв Пифийнхэн тэднийг нимгэрүүлж чадвал энэ там хэчнээн гажуудсан ч гэсэн эцсийн зорилгодоо хүрэх боломж илүү их байх болно.
  
  Дараа нь Борегард түүний хажууд хэвтэв. "Чи зүгээр үү?"
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. "Яасан чөтгөр... чи өөр хүнтэй муудалцаад байгаа юм биш үү..."
  
  Бо аль хэдийн унтраасан өөр төхөөрөмжөө сунгав. "Энэ бол энгийн механизм бөгөөд үүнд хэдхэн секунд зарцуулагдсан. Чамд тусламж хэрэгтэй юу?"
  
  Дрейк урд нь өлгөөтэй байгаа дотоод механизмууд, франц хүний царайны үл ялиг зэвүүцэл рүү ширтээд, "Хараал ид. Швед хүнд ийм зүйл болсныг хэлэхээс өөр хэн ч байхгүй."
  
  Дараа нь тэр тэсэлгээний тагийг гаргаж ирэв.
  
  Бүх зүйл ижил хэвээр байна. Түүнд тайвшрах мэдрэмж төрж, хэсэг зуур зогсоод амьсгаа авав. Өөр нэг хямрал шийдэгдэж, сайн залуусын ээлжит жижиг ялалт. Дараа нь Алисия кафены лангуунаас нүдээ салгалгүй маш тодорхой таван үг хэлэв.
  
  "Хараал идсэн утас дахиад дуугарч байна."
  
  Гранд төв станцын эргэн тойронд, Нью-Йорк хотын бүх хэсэгт, хогийн сав, модны дор, тэр ч байтугай хашлагад уяж, эцэст нь мотоцикльчид шидсэн бөмбөгнүүд дэлбэрч эхлэв.
  
  
  ХОРИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден эгнүүлэн тавьсан телевизийн мониторуудын өмнө зогсож, Кинимака түүний хажууд байв. Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгээр хөөцөлдөж, дараа нь Гранд Сентрал вокзал дахь галзуурал тэдний Рамсесыг эвдэх тухай бодлуудыг түр зогсоов. Тэднийг харж байх зуур Мур тэдэн дээр ирж, монитор бүр дээр тайлбар бичиж эхлэв, камерын зургуудыг шошгож, томруулж, сэвхтэй гар дээрх хүний үсийг тодруулах боломжтой байв. Хамрах хүрээ нь тийм ч өргөн хүрээтэй биш байсан ч Дрэйк болон түүний багийнхан алдартай галт тэрэгний буудал руу ойртох тусам сайжирсан. Өөр нэг монитор Рамсес, Прайс хоёрыг өрөөндөө харуулах бөгөөд эхнийх нь хаа нэгтээ байх хэрэгтэй юм шиг тэвчээргүй алхаж, нөгөөх нь гогцоо санал болгохыг хүссэн мэт сэтгэлээр унасан байв.
  
  Мурын баг тэдний эргэн тойронд хичээнгүйлэн ажиллаж, харсан зүйл, таамаглалыг мэдээлж, гудамжинд байгаа цагдаа, төлөөлөгчдийг тодорхой газар очиж үзэхийг хүсчээ. Дрейк, Боу хоёр Гранд Сентрал дээр тэсрэх бөмбөгийг устгаж байх үед ч Хэйдений өмнө дайралтыг зогсоосон. Мур Мидтаунд анхаарал хандуулсан гэдэгт бүрэн итгэлтэй байх цорын ганц арга зам бол сайтыг бүхэлд нь хоослох явдал юм.
  
  "Надад муураа алдсан хөгшин дүлий эмээ байх нь хамаагүй" гэж тэр хэлэв. "Ядаж тэднийг итгээрэй."
  
  "Гранд төв станцын металл илрүүлэгчээр камерууд яаж тэсрэх бөмбөг авч чадаж байна аа?" гэж Кинимака асуув.
  
  "Хуванцар тэсрэх бодис уу?" Мур зориглов.
  
  "Танд үүнээс өөр арга хэмжээ байхгүй гэж үү?" гэж Хайден асуув.
  
  "Мэдээж, гэхдээ эргэн тойрноо хар. Манай ард түмний 90 хувь нь хараал идсэн цөмийн бөмбөг хайж байна. Би энэ талбайг ийм хоосон байхыг хэзээ ч харж байгаагүй."
  
  Хэйден Марш үүнийг хэр удаан төлөвлөж байсныг гайхав. Тэгээд Рамсес? Террорист ханхүү Нью-Йоркт тав орчим, магадгүй түүнээс ч олон өрөөтэй байсан бөгөөд зарим нь унтдаг эсүүд байжээ. Ямар ч төрлийн тэсрэх бодисыг хүссэн үедээ хууль бусаар оруулж ирээд зүгээр л булж, шаардлагатай бол ойд эсвэл хонгилд хэдэн жил нууж болно. Оросууд болон тэдний алга болсон цөмийн чемодануудын тухай батлагдсан түүхийг хараарай - энэ нь АНУ-ыг устгахад шаардлагатай тоо нь дутуу байгаа тоо гэж америк хүн хэлжээ. Тэднийг аль хэдийн Америкт байсан гэдгийг баталсан орос хүн байсан.
  
  Тэр зургийг бүхэлд нь авахыг хичээн нэг алхам ухарлаа. Насанд хүрсэн амьдралынхаа ихэнх хугацаанд Хэйден хууль сахиулах байгууллагын ажилтан байсан; тэр төсөөлж болох бүх нөхцөл байдлын гэрч болсон мэт санагдав. Харин одоо... энэ нь урьд өмнө байгаагүй зүйл байлаа. Дрэйк аль хэдийн Таймс талбайгаас Гранд Сентрал руу уралдаж, минут тутамд хүний амийг аварч, дараа нь хоёр хүн алдсан. Далл Рамсесын камерыг алхам тутамд задалж байв. Гэвч энэ үзэгдлийн ил тод, аймшигтай цар хүрээ түүнийг гайхшруулсан.
  
  Тэгээд дэлхий улам дордов. Тэр мэдээ үзэхээ больсон хүмүүсийг, харсан бүх зүйл нь жигшүүртэй байсан тул гар утаснаасаа програм устгасан хүмүүсийг мэддэг байсан бөгөөд тэд юу ч хийж чадахгүй мэт санагдсан. Анхнаасаа, ялангуяа ISIS гарч ирснээр тодорхой, тодорхой байсан шийдвэрүүд хэзээ ч гаргаагүй, улс төр, ашиг хонжоо, шуналаар бүрхэгдэн, хүн төрөлхтний зовлонгийн гүнийг дутуу үнэлдэг байв. Олон нийтийн одоо хүсч байгаа зүйл бол шударга байдал, тэдний итгэж болохуйц дүр төрх, засаглалд аюулгүйгээр ил тод ирсэн хүн байв.
  
  Хэйден энэ бүхнийг хүлээн зөвшөөрсөн. Түүний арчаагүй байдал нь Тайлер Уэббийн сүүлийн үед өөрт нь тавьж байсан сэтгэл хөдлөлтэй төстэй байв. Чамайг маш ухаантай хавчиж, юу ч хийж чадахгүй байгаа мэт мэдрэмж. Одоо тэр Дрэйк, Дал хоёрыг Нью-Йорк болон дэлхийн бусад улсыг эргээс буцаан авчрахыг оролдож байгааг хараад яг ижил сэтгэл хөдлөлийг мэдэрч байв.
  
  "Би үүний төлөө Рамсесыг алах болно" гэж тэр хэлэв.
  
  Кинимака мөрөн дээрээ том сарвуу тавив. "Алив би. Би чамаас хамаагүй дутуу царайлаг, шоронд суувал дээр байх байсан."
  
  Мур тодорхой дэлгэц рүү заалаа. "Наашаа хараарай, залуусаа. Тэд тэсрэх бөмбөгийг устгасан."
  
  Мэтт Дрэйкийг кафег орхиж явахыг хараад Хэйден дундуур нь буудсан баясгалан & # 233; тайвширсан, ялсан царайтай. Цугларсан багийнхан хөгжөөн дэмжин, дараа нь үйл явдал хяналтаас гарч эхлэхэд гэнэт түр зогсов.
  
  Хэйден олон монитор дээр хогийн савнууд дэлбэрч, нүхний таг дэлбэрэхгүйн тулд машинууд эргэлдэж байгааг харсан. Тэрээр мотоцикльчид зам дээр гарч, барилга, цонх руу тоосго хэлбэртэй зүйл шидэж байхыг харсан. Хэсэг хугацааны дараа дахин дэлбэрэлт болов. Тэр машин шалнаас хэдэн фут дээш өргөгдөн доороос нь тэсрэх бөмбөг дэлбэрч, хажуу талаас нь утаа, дөл асгарч байхыг харсан. Гранд төв вокзалын эргэн тойронд зугтаж буй зорчигчдын дунд хогийн савнууд шатжээ. Зорилго нь хохирол биш харин терроризм байсан. Хоёр гүүрэн дээр түймэр гарч, мотоцикль ч давж гарахгүй маш их түгжрэл үүсгэжээ.
  
  Мур ширтэж, тушаал хашгирч эхлэхээс хэдхэн секундын өмнө царай нь тайвширлаа. Хэйден өөрийн хүчтэй үзэл бодлоо хадгалахыг хичээж, Маногийн мөрөнд хүрэхийг мэдэрсэн.
  
  Бид цаашаа явах болно.
  
  Үйл ажиллагааны төвд үйл ажиллагаа үргэлжилж, онцгой байдлын албадыг илгээж, хууль сахиулах хүчнийг хамгийн их хохирол амссан газруудад шилжүүлэв. Гал унтраах бригад, саперууд бүх хязгаараас давсан. Мур гудамжинд эргүүл хийхдээ нисдэг тэрэг ашиглахыг тушаажээ. Өөр нэг жижиг төхөөрөмж Macy's-д буухад Хэйден түүнийг харахыг тэвчсэнгүй.
  
  Тэр нүүр буруулж, дараа нь юу хийх талаар бүх туршлагаасаа хайж, сүүлийн жилүүдэд Хавай, Вашингтон ДС-г санаж, анхаарлаа төвлөрүүлж байсан ... гэвч дараа нь аймшигт дуу чимээ, аймшигтай удаан үргэлжилсэн чимээ түүний анхаарлыг эргүүлэн татав. дэлгэцүүд.
  
  "Үгүй!"
  
  
  ХОРИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден эргэн тойрныхоо хүмүүсийг нэвтлэн өрөөнөөс гарч гүйв. Тэр уурандаа архирах шахам шатаар бууж, нударгаа мах, ясны хатуу бөөгнөрөл болгон чанга атгав. Кинимака сануулга хашгирсан ч Хэйден үл тоосон. Тэр үүнийг хийвэл дэлхий илүү сайн, аюулгүй газар болно.
  
  Талбайн доогуур урсдаг коридороор явсаар эцэст нь Рамсесын өрөөнд хүрэв. Новш инээсэн хэвээр, энэ чимээ нь мангасын аймшигтай архирахаас өөр юу ч биш байв. Тэр ямар нэгэн байдлаар юу болж байгааг мэдэж байв. Урьдчилан төлөвлөх нь ойлгомжтой байсан ч хүний сайн сайхан байдлыг үл тоомсорлох нь түүний амархан зохицуулж чадах зүйл биш байв.
  
  Хэйден өрөөнийхөө хаалгыг онгойлгов. Хамгаалагч үсэрч, дараа нь түүний тушаалын хариуд гадаа бууджээ. Хэйден шууд л төмөр тор руу алхав.
  
  "Юу болоод байгааг надад хэлээч. Надад одоо хэл, би чамтай эелдэг харьцах болно."
  
  Рамсес инээв. "Юу болоод байна?" Тэр америк аялгаг хуурамчаар үйлдсэн. "Гол нь та нарыг өвдөг сөхрүүлж байна. Тэгээд чи тэндээ үлдэнэ" гэж том эр доош бөхийж хэдэн мм-ийн зайнаас Хэдений нүд рүү шууд харав. "Хэл нь унжсан байдалтай. Чи миний хэлсэн болгоныг хий."
  
  Хэйден камерын хаалгыг онгойлгов. Рамсес нэг ч хором ч дэмий үрэлгүй түүн рүү гүйж очоод шал руу шидэхийг оролдов. Тэр хүний гар гавтай байсан ч энэ нь түүнийг асар их массыг ашиглахад нь саад болоогүй юм. Хэйден овсгоолон бултаж, түүнийг босоо төмөр торны аль нэг рүү толгойгоо эргэлдүүлэн эргүүлэхэд хүзүү нь цохиулснаас хойш ухарчээ. Дараа нь тэр бөөр, нурууг нь хүчтэй цохиж, нүд ирмэж, ёолоход хүргэсэн.
  
  Галзуу инээд байхаа больсон.
  
  Хэйден түүнийг цоолтуурын уут шиг ашиглаж, биеийг нь тойрон хөдөлж, өөр өөр хэсгүүдэд цохилт өгчээ. Рамзес архирч, эргэж харахад тэр эхний гурван цохилтыг тоолжээ - цус гоожсон хамар, хөхөрсөн эрүү, хоолой. Рамсес амьсгал боогдуулж эхлэв. Кинимака түүн рүү ойртож, жаахан болгоомжтой байхыг уриалсан ч Хэйдэн бууж өгсөнгүй.
  
  "Нохой хөхрөхөө боль, Мано" гэж Хэйден түүн рүү огцом хэлэв. "Тэнд хүмүүс үхэж байна."
  
  Рамсес инээх гэж оролдсон ч хоолойны өвдөлт түүнийг зогсоов. Хэйден үүний араас хурдан туулай өшиглөв. "Одоо инээ."
  
  Кинимака түүнийг чирч явлаа. Хэйден түүн рүү эргэв, гэвч гэмтсэн бололтой Рамсес тэр хоёр руу цохив. Тэр том биетэй, Кинимакигаас ч өндөр, булчингийн масс нь ойролцоогоор ижил байсан ч Хавайчууд нэг чухал талбарт террористаас давуу байв.
  
  Байлдааны туршлага.
  
  Рамсес Кинимактай мөргөлдөж, дараа нь хүчтэйгээр үсэрч, өрөөндөө буцав. "Чи ямар чөтгөртэй юм бэ?" гэж тэр бувтнав.
  
  "Материал чамаас илүү бат бөх байна" гэж Кинимака хэлээд цохилтын хэсгийг үрэв.
  
  "Бид дараа нь юу болохыг мэдэхийг хүсч байна" гэж Хэйден Рамсесыг даган өрөөндөө буцаж ирэв. "Бид цөмийн бөмбөгийн талаар мэдэхийг хүсч байна. Энэ хаана байна? Хэн хяналт тавих вэ? Тэдний захиалга юу вэ? Бурханы төлөө чиний жинхэнэ санаа юу вэ?"
  
  Рамсес өвдөг сөхрөхийг хүсээгүй нь илт босоо байх гэж тэмцэв. Шөрмөс бүрт хурцадмал байдал мэдрэгдсэн. Гэсэн хэдий ч тэр эцэст нь босоход толгой нь унжсан байв. Хэйден шархадсан могойтой адил болгоомжтой байв.
  
  "Чамд хийж чадах зүйл алга. Прайс, хүнээсээ асуу. Тэр үүнийг аль хэдийн мэддэг. Тэр бүгдийг мэддэг. Нью-Йорк шатах болно, хатагтай, миний ард түмэн шатаж буй үнсэн дунд бидний ялалтын дэгжин бүжиглэх болно."
  
  Үнэ? Хэйден эргэлт бүрт урвалтыг олж харав. Хэн нэгэн худлаа ярьж байсан нь түүний уурыг улам бүр буцалгана. Тэр эрийн уруулнаас дуслах хорд тэсэлгүй Мано руу гараа сунгав.
  
  "Явж, надад зэвүүн буу авчир."
  
  "Хэйден..."
  
  "Зүгээр л хий!" Тэр эргэн тойрон эргэж, нүх сүв бүрээс уур хилэн гарч ирэв. "Надад гашуун буу авч өгөөд зайлуул."
  
  Өнгөрсөн хугацаанд Хэйден хамтрагчаа хэтэрхий сул дорой гэж үздэг харилцаагаа устгасан. Тэр тусмаа хэдхэн сарын дараа Цусны хааны хүмүүсийн гарт амиа алдсан Бен Блэйктэй хуваалцсан нэгэн. Бен хэтэрхий залуу, туршлагагүй, бага зэрэг төлөвшөөгүй гэж тэр бодсон ч Кинимакад байсан ч гэсэн одоо өөрийн үзэл бодлыг өөрчилж эхэлжээ. Тэр түүнийг сул дорой, дутагдалтай, дахин сэргээн босгох зайлшгүй шаардлагатай гэж үзсэн.
  
  "Надтай битгий тулалд, Мано. Зүгээр л хий".
  
  Шивнээ, гэхдээ энэ нь Хавайн чихэнд төгс хүрсэн. Том эр түүнээс нүүр царай, сэтгэл хөдлөлөө нуун зугтав. Хэйден харцаа Рамсес руу эргүүлэв.
  
  "Одоо чи яг над шиг байна" гэж тэр хэлэв. "Би өөр оюутантай боллоо."
  
  "Чи бодож байна уу?" Хэйден түүний өвдгийг нөгөөгийнх нь гэдэс рүү цохиж, дараа нь тохой нь хүзүүний ар тал руу хайр найргүй цохив. "Оюутан хүн чамайг зодох уу?"
  
  "Миний гар чөлөөтэй байсан бол..."
  
  "Үнэхээр үү?" Хэйден уурандаа сохорсон байв. "Чамайг юу хийж чадахыг харцгаая, тэгэх үү?"
  
  Рамссесын гав руу гараа сунгахад Кинимака буцаж ирэхэд навчин тамхины хэлбэртэй зэврүүн буу түүний зангидсан нударгаар атгав. Тэр түүний зорилгыг ойлгож ухарчээ.
  
  "Юу?" - тэр хашгирав.
  
  "Чи хийх ёстой зүйлээ хий."
  
  Хэйден тэр хүнийг харааж, дараа нь Рамсесын нүүрэн дээр улам чанга харааж, түүнийг эвдэж чадахгүй байгаадаа ихэд гутарчээ.
  
  Намуухан, тайван хоолой түүний уур хилэнг таслан: Гэсэн хэдий ч тэр танд санаа өгсөн байх.
  
  Байж магадгүй.
  
  Хэйден Рамсесыг орон дээрээ унатал түлхэхэд түүний толгойд шинэ санаа орж ирэв. Тийм ээ, магадгүй арга зам байгаа байх. Кинимакаг ширүүн харснаа тэр өрөөнөөс гарч, цоожлоод гадна хаалга руу чиглэв.
  
  "Дээр давхарт шинэ зүйл болж байна уу?"
  
  "Хогны бөмбөг илүү их, харин одоо цөөхөн байна. Өөр нэг мотоцикльчин байсан ч тэд түүнийг барьж авсан."
  
  Хэйдений бодлын үйл явц илүү тодорхой болов. Тэр коридор руу гараад өөр хаалга руу алхав. Роберт Прайс Рамсесын өрөөнөөс гарах чимээг сонссон байх гэдэгт итгэлтэйгээр зогсолтгүй олны дундуур дайрлаа. Түүний нүдний харц түүнд тийм гэдгийг хэлж байлаа.
  
  "Би юу ч мэдэхгүй" гэж тэр уурлав. "Надад итгээч. Хэрэв тэр чамд би цөмийн бөмбөгний талаар ямар нэгэн зүйл, юу ч мэддэг гэж хэлсэн бол тэр худлаа хэлж байна."
  
  Хэйден зэвүүн буу руугаа гараа сунгав. "Хэнд итгэх вэ? Галзуу террорист эсвэл урвагч улс төрч. Ер нь таслагч бидэнд юу хэлэхийг харцгаая."
  
  "Үгүй!" Прайс хоёр гараа өргөв.
  
  Хэйден ониллоо. "Чи Нью-Йоркт юу болж байгааг мэдэхгүй байж магадгүй, Роберт, тиймээс би чамд бүгдийг хэлье. Ганцхан удаа. Террорист эсүүд цөмийн зэвсгийг хянадаг бөгөөд бид үүнийг ямар ч үед дэлбэлэх чадвартай гэж үздэг. Одоо галзуу Питиан өөрийгөө нөхцөл байдлыг удирдаж байна гэж бодож байна. Манхэттен даяар жижиг дэлбэрэлтүүд болдог. Төв вокзал дээр бөмбөг тавьжээ. Роберт, энэ бол төгсгөл биш."
  
  Экс Төрийн нарийн бичгийн дарга нэг ч үг хэлж чадалгүй ангайв. Шинээр олж мэдсэн тодорхой байдлаар Хэйден өөрийгөө үнэн хэлж байгаа гэдэгт бараг итгэлтэй байв. Гэвч энэ ганцхан эргэлзээ үлдэж, түүнийг яг л жаахан хүүхэд шиг тарчлааж байв.
  
  Энэ хүн амжилттай улстөрч байсан.
  
  Тэр гэнэтийн буугаар буудсан. Хажуу тийш харваж, эрэгтэйг нэг инчээр алдсан. Прайс гуталдаа чичирч эхлэв.
  
  "Дараагийн цохилт бүсээс доогуур байх болно" гэж Хайден амлав.
  
  Дараа нь Прайс нулимс унагаж, Мано ярвайж, Рамсесийн чөтгөрийн инээдийг санахад, одоо Манхэттенд болсон бүх аймшигт явдлын тухай, мөн Аймшигт байдлын зүрхэнд байгаа хамтран ажиллагсдынхаа тухай бодоход, Хэйден Жэй эвдэрсэн.
  
  Дахиж үгүй. Би үүнийг дахиад нэг минут тэвчихгүй.
  
  Тэр Прайсыг барьж аваад хана руу шидэхэд цохилтын хүч түүнийг өвдөг дээрээ сөхрүүлэв. Кинимака түүнийг асуусан харцаар авав.
  
  "Зүгээр л миний замаас холд."
  
  Тэр Прайсыг дахин шидээд энэ удаад гадна хаалга руу шидэв. Тэр буцаж үсэрч, гиншиж, унасан бөгөөд дараа нь тэр түүнийг дахин барьж аваад коридор руу хөтлөн Рамссесын өрөө рүү авав. Прайс алан хядагчийг өрөөндөө түгжигдсэн байхыг хараад тэр гаслан хашгирч эхлэв. Хэйден түүнийг урагш түлхэв.
  
  "Гуйя, гуйя, та үүнийг хийж чадахгүй."
  
  "Үнэндээ" гэж Кинимака хэлэв. "Энэ бол бидний хийж чадах зүйл."
  
  "Үгүй!"
  
  Хэйден Прайсыг баар руу шидэж, өрөөний түгжээг тайлав. Рамсес хөдлөсөнгүй, орон дээрээ суугаад аньсан зовхиныхоо доор юу болж байгааг харсаар байв. Кинимака Глокоо гаргаж ирээд хоёр залууг ониллоо.
  
  "Нэг боломж" гэж тэр хэлэв. "Шоронгийн нэг камер. Хоёр эрэгтэй. Над руу хамгийн түрүүнд залгасан хүн илүү сайхан санагддаг. Чи ойлгож байгаа?"
  
  Үнэ хагас идсэн тугал шиг хөхөрсөн. Рамсес хөдөлсөнгүй. Хэйдений хувьд түүнийг харах нь сандарч байлаа. Түүний гэнэтийн өөрчлөлт нь утгагүй байсан. Утас нь дуугарч, агент Мурын дуу хоолойд ирэх үед тэр холдож, камерыг түгжээд хоёр залууг хамт үлдээв.
  
  "Нааш ир, Жэй. Та үүнийг харах ёстой."
  
  "Энэ юу вэ?" Тэр Кинимакаг дагуулан гүйж, тэдний сүүдрийг камерын блокоос хөөж, шатаар өгсөв.
  
  "Илүү олон бөмбөг" гэж тэр гунигтай хэлэв. "Би бүх хүмүүсийг бохирдуулсан газрыг цэвэрлэхээр явуулсан. Мөн энэ сүүлчийн шаардлага нь бидний хүлээж байсан зүйл биш юм. Өө, танай хүн Даль дөрөв дэх нүдэнд хар тугалгатай. Тэр яг одоо араас нь хөөж байна."
  
  "Замд гарцгаая!" Хэйден станцын барилга руу гүйлээ.
  
  
  ХОРИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Даль зорчигчийн суудал руу өөрийгөө шидэж, Смитийг жолоодохыг зөвшөөрсөн; Кензи, Лорен, Йорги нар арын суудалд буцаж ирлээ. Тэднийг буудал руу буцах замдаа ч Дрэйк Гранд Централ вокзал руу дайрсан тухай мэдээлэл гарсан ч тэр өөр юу ч сонссонгүй. Мур дөнгөж сая нэг мэдээлэгчээс дахин зөвлөгөө авлаа - алан хядагчдын дөрөв дэх бүлэг Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгийн ойролцоох тансаг зэрэглэлийн орон сууцны байшингаас үйл ажиллагаагаа явуулж байсан бөгөөд одоо Даль энэ тухай бодоход эдгээр эсийн заримыг бусдаас өөрөөр санхүүжүүлсэн нь ойлгомжтой. Тэднийг олон түмэнтэй холилдоход нь тусалсан-гэхдээ Даль тэдний тархийг угаадаг сургаалыг санахгүйгээр олон хүмүүс тодорхой нийгэмд яаж ийм амархан оршин тогтнож чадаж байна аа гэж гайхаж байв. Тархи угаах нь онцгой урлаг байсан бөгөөд ердийн террорист үүнийг хараахан эзэмшсэн гэдэгт эргэлзэж байв.
  
  Битгий ийм гэнэн бай.
  
  Мурын агентууд эдгээр сэжүүрийг олж авахын тулд зөвхөн өртөхөөс илүү эрсдэлтэй байсан. Энэ өдрийн үр дагавар эцэс төгсгөлгүй цуурайтах бөгөөд Эх орон энэ бүхэн хэрхэн сүйрэхийг мэдэх болно гэж найдаж байв. Хэрэв нууц ажилтан өнөөдөр шатсан бол түүний асуудал дөнгөж эхэлж байна.
  
  Үргэлж уулзваруудад давамгайлж байсан замын цагдаа нар замын хөдөлгөөнийг шүүж, асар их, магадгүй даван туулах боломжгүй асуудалтай тулгарсан ч ухамсартай яаралтай тусламжийн машиныг нэн тэргүүнд тавих ёстой байв. Цагдаагийн алба хаагчид өндөр өндрөөс хамтран ажиллагсдаа удирдан чиглүүлж буй бараг л мини интоор түүгчид шиг хэд хэдэн жижиг үзвэрийн тавцанг хараад Даль тэднийг нэвтрүүлэхэд талархлаа илэрхийлэв.
  
  Дал машины GPS-г шалгав. "Найман минут" гэж тэр хэлэв. "Бид бэлэн?"
  
  "Бэлэн" гэж бүх баг буцаж ирэв.
  
  "Лорен, Йорги, энэ удаад машинтайгаа үлд. Бид чамайг эрсдэлд оруулж чадахгүй."
  
  "Би ирж байна" гэж Лорен хэлэв. "Чамд тусламж хэрэгтэй."
  
  Даль подвалын зураг болон тусгай хүчний удирдагчийн үхлийн зургийг хөөжээ. "Бид шаардлагагүй хүний амь насыг эрсдэлд оруулж чадахгүй. Лорен, Йорги, та өөр өөр салбарт өөрийн гэсэн үнэ цэнэтэй. Зүгээр л гадаад төрхийг нь ажиглаарай. Бидэнд бас нүд хэрэгтэй."
  
  "Чамд миний ур чадвар хэрэгтэй байж магадгүй" гэж Йорги хэлэв.
  
  "Бид тагтан дээр үсэрнэ гэдэгт эргэлзэж байна, Ёрги. Эсвэл ус зайлуулах хоолой ашиглах. Зүгээр л..." гээд санаа алдлаа. "Миний гуйсан ёсоор хийж, цуст төрхийг хараарай. Битгий намайг үүнийг захиалга болгож болохгүй."
  
  Эвгүй нам гүм болов. Багийн гишүүн бүр өмнөх халдлагын үйл явдлыг огт өөрөөр хүлээж авсан боловч энэ бүхэн хагас цагийн өмнө болсон тул ихэнх нь цочирдсон хэвээр байв. Ажиглалтууд эцэс төгсгөлгүй байсан - тэд дэлбэрэхэд хэр ойрхон байв. Тэдний амийг аврахын тулд хүн яаж өөрийгөө золиосолж байсан бол. Эдгээр алан хядагчид амьдралын бүх хэлбэрийг ямар хямд үнээр авч үзсэн бэ.
  
  Насанд хүрсэн хүн бага насны хүүхдэд ийм үзэн ядалттай зан чанарыг хэрхэн суулгаж чадах вэ? Хамгийн гэмгүй сэтгэл? Насанд хүрсэн, хариуцлагатай хүн ийм эмзэг сэтгэлгээг эргүүлж, ирээдүйтэй амьдралын чиг хандлагыг үүрд өөрчлөх нь зөв гэдэгт хэрхэн итгэх вэ? Үүнийг солихын тулд... юу?... үзэн ядалт, уян хатан бус байдал, фанатизм.
  
  Бид үүнийг яаж ч харсан, шашны талаарх бидний үзэл бодол ямар ч байсан, чөтгөр үнэхээр бидний дунд алхдаг гэж Далл бодсон.
  
  Тэднийг өндөр байшин руу ойртоход Смит тоормосоо дарав. Бэлтгэлээ хангаад машинаас буухад хэдхэн секунд зарцуулагдсан тул тэд бүгд хамгаалалтгүй явган хүний зам дээр үлджээ. Дөрөв дэх эс бараг л дотор нь байгаа бөгөөд тэд хэр чадварлаг юм шиг байгааг мэдээд Даль эвгүй санагдав. Түүний харц Лорен, Йорги хоёр дээр тусав.
  
  "Чи юу хийж байгаа юм бэ? Буцаад машиндаа суу" гэсэн.
  
  Тэд хаалгач руу дөхөж очоод иргэний үнэмлэхээ үзүүлэн дөрвөн давхарт байгаа хоёр байрны талаар асуув. Хоёулаа биеэ барьж, үргэлж эелдэг зантай залуу хосуудынх байв. Хаалганы жижүүр хоёулаа хоёуланг нь хэзээ ч харж байгаагүй, гэхдээ тийм ээ, орон сууцны нэг нь байнгын зочдыг хүлээж авдаг байв. Тэр үүнийг ямар нэгэн нийгмийн үдэшлэг гэж бодсон боловч дараа нь түүнд хэтэрхий сониуч зангийн төлөө цалин өгөөгүй.
  
  Дал түүнийг зөөлөн түлхээд шат руу явлаа. Хаалгачин тэдэнд түлхүүр хэрэгтэй эсэхийг асуув.
  
  Далл аяархан инээмсэглэв. "Энэ шаардлагагүй болно."
  
  Дөрвөн давхрыг амархан даван туулж, дараа нь гурван цэрэг коридороор болгоомжтой алхав. Дал орон сууцны зөв дугаар гарч ирэхийг хараад гар утас нь чичирч эхлэв.
  
  "Юу?" Смит, Кензи хоёр захыг нь таглан хүлээж байв.
  
  Мурын ядарсан хоолой Далын толгойг дүүргэв. "Мэдээлэл худлаа. Зарим мэдээлэгчид бага зэрэг өшөө авахын тулд буруу хүмүүсийг жагсаадаг. Уучлаарай, би сая л мэдсэн."
  
  "Худлаа" гэж Далл амьсгалаа. "Надаар тоглоод байна уу? Бид тэдний новшийн хаалганы гадаа HK-тэй хамт зогсож байсан."
  
  "Тэгвэл яв. Мэдээлэгч эмэгтэйн нэгэнд хайртай. Ямар ч байсан замдаа буц, Дал. Дараахь мэдээлэл улаан цайм байна" гэв.
  
  Швед хүн хараал урсгаж, багаа буцааж дуудаж, зэвсгээ нууж, дараа нь гайхсан портерын хажуугаар яаран өнгөрөв. Даль дөрвөн давхарт гарахын өмнө хаалгачаас чимээгүйхэн нүүлгэн шилжүүлэхийг хүсэх талаар бодож байсан бөгөөд тэнд юу тохиолдохыг мэдэж байсан бөгөөд одоо түүний цайны мөнгө залилан мэхэлсэн гэдгийг мэдээд оршин суугчид хэрхэн хүлээж авсан бол гэж гайхаж байв.
  
  Нийгмийн сонирхолтой асуулт. Цагдаа нар алан хядагчдыг хайж байхад гэрээсээ хөөгдсөн гэж ямар хүн гомдоллох вэ... тэр хайлт нь худал хуурмаг дээр үндэслэсэн бол?
  
  Дал мөрөө хавчив. Мур хараахан түүний новшийн жагсаалтад ороогүй байсан ч тэр хүн чулуурхаг газар гулгаж байв. "Энэ дараагийн сэжүүр ажиллах болно, тийм үү?" Тэр одоо ч нээлттэй шугам руу ярьсан.
  
  "Тийм л байх ёстой. Гурав дахь камерт хүрсэн тэр залуу. Зүгээр л Таймс талбай руу хурдан оч."
  
  "Таймс талбай аюулд өртөж байна уу? Аюулгүй байдлын ямар хүчнүүд аль хэдийн бэлэн болсон бэ?"
  
  "Тэд бүгд".
  
  "За, бидэнд арван минут үлдлээ."
  
  "Тав байх болтугай."
  
  Смит чөтгөр шиг жолоодож, булангуудыг огтолж, муу зогсоолтой машинуудын хооронд шахаж, бүр шүдээ хавчдаг байв. Тэд 50-р гудамжинд машинаа орхиж, Таймс талбайгаас хурдацтай гүйж байсан олон хүн, M&M's World, Hershey's Chocolate World, тэр байтугай гудамжны булан дахь Starbucks-ын хөгжилтэй дэлгүүрүүдийн эсрэг гүйж, аюул заналхийлэлд автсан. Хүний хэмжээтэй асар том сурталчилгааны самбарууд гудамжийг мянга мянган өнгөлөг зургаар гэрэлтүүлж, тус бүр нь олны анхаарлыг татаж, амьд, чичиргээт тулаанд оролцож байв. Бараг бүх дэлгүүрт засварын ажил хийгдэж байгаа мэт санагдсан тул багийнхан ой модыг татав. Дал Лорен, Йорги хоёрыг аюулгүй байлгах арга бодож олохыг оролдсон ч аялал, зугтах нь бараг боломжгүй болжээ. Хүссэн ч хүсээгүй ч тэд одоо бүгдээрээ цэргүүд байсан бөгөөд тэд байгаагаараа хүчирхэгжсэн.
  
  Урд нь цагдаа нар талбайн эргэн тойронд бүсийг чангалж байв. Нью-Йоркийн оршин суугчид итгэлгүйхэн харцгааж, зочдыг зочид буудал руугаа буцахыг уриалав.
  
  "Энэ бол зүгээр л урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ шүү дээ, хатагтай" гэж Даль дүрэмт хувцастай цагдаа нарын нэг хэлэхийг сонсов.
  
  Тэгээд дэлхий дахин там руу эргэв. Левис, Бубба Гамп хоёрын эргэн тойронд цонхоор дэлгүүр хэсч байсан дөрвөн жуулчин үүргэвчээ хаяж, дотор нь эргэлдэж, автомат зэвсгээ гаргаж ирэв. Далл гудамжны ТҮЦ-ийн араар нугалж, зэвсгээ тайлав.
  
  Таймс талбай даяар буун дуу сонсогдов. Хагарсан цонх, сурталчилгааны самбарыг элсээр хучиж, устгасан, учир нь тэдний ихэнх нь одоо дэлхийн хамгийн том дэлгэц, капитализмын биелэл болсон байв. Явган хүний зам дээр зуурмаг буув. Үлдсэн хүмүүс болон хамгаалалтын албаныхан хамгаалахаар гүйв. Дал толгойгоо цухуйлгаж, хариу буудсан; түүний сум онилсонгүй, харин террористуудыг чангаар харааж, өөрсдийн халхавчаа хайхад хүргэв.
  
  Энэ удаад шууд чамдаа гэж Дал гунигтай сэтгэл ханамжтай бодлоо. Чамд ямар ч найдвар алга.
  
  Даль зогсоол дээр зогсож байсан таксины ард торонд шумбахыг хараад ойролцоох автобусыг орхисон байхыг анзаарчээ. Тэр урьд өмнө нь хэзээ ч Таймс талбайд очиж үзээгүй бөгөөд зөвхөн зурагтаар л харж байсан ч явган зорчигчдод ээлтэй талбай хоосон байхыг хараад сандарч байлаа. Дэлгүүр, оффисын барилга дотор хүмүүс нүүж байгааг камерын гишүүд харсан тул дахин буун дуу гарав. Дал чимээгүйхэн гудамжинд гарав.
  
  Автобусны ард болон явган хүний зам дагуу бусад хамгаалалтын албаныхан байр сууриа эзэлж байв. Илүү олон SWAT цэргүүд, хар хувцастай агентууд болон NYPD цагдаа нар чимээгүй, бүжиг дэглэсэн хэмнэлээр маневрлав. Даль тэднийг жагсаалаа гэж дохио өглөө. Энд тэмдэг болгон тэмдэглэсэн зүйлийг орчуулаагүй, учир нь хэн ч галзуу Швед хүнийг өчүүхэн ч тоосонгүй.
  
  "Бид энэ гурав, дөрвөн үсэгтэй нохойнуудыг хүлээж байна уу, эсвэл энэ новшнуудыг шатаах гэж байна уу?" Кенси хажуу тийшээ үрэв.
  
  Дал Америкийн агентуудаас нүүр буруулав. "Таны өнгөлөг нэр томъёо надад үнэхээр таалагдаж байна" гэж тэр автобусны сүүдэрт мөлхөж хэлэв. "Гэхдээ эдийн засгийн хувьд."
  
  "Тэгэхээр чи намайг одоо энд авахыг хүсч байна. Би ойлгож байна."
  
  "Би тэгж хэлээгүй".
  
  Смит газар хэвтээд машинуудын доогуур харав. "Би хөл харж байна."
  
  "Эдгээрийг террористуудын хөл гэдэгт та итгэлтэй байж чадах уу?" гэж Далл асуув.
  
  "Би тэгж бодож байна, гэхдээ энэ нь тэднийг тэмдэглэгээгүй байх нь гарцаагүй."
  
  "Тэд удахгүй ирнэ" гэж Кензи винтовоо хүссэн сэлэм юм шиг өргөж, автобусны аварга дугуйны ард зогсов. Баг нэг амьсгаа авлаа.
  
  Дал гадаа харав. "Дахин тэр цаг болсон гэдэгт би үнэхээр итгэж байна."
  
  Кэнзи түрүүлээд автобусны арыг тойроод шар такси руу дайрлаа. Пулемётын галын чимээ сонсогдсон боловч алан хядагчдын үзэж байгаагаар хамгаалалтгүй хүмүүс нуугдаж болох цонх, автобусны зогсоол болон бусад бүх газарт чиглэв. Даль азтай оддоо гранат руу шилжихээс өмнө эсвэл бүр дордохоос өмнө эсийг устгахад хурд нь тэдний холбоотон гэдгийг мэдэж байсан тул ямар ч харуул байрлуулаагүйд талархал илэрхийлэв. Тэр Кенси хоёр таксины хажуугаар тойрон эргэлдэж, дөрвөн залуу руу харан, тэд гайхмаар хурдан хариу үйлдэл үзүүлэв. Тэд зэвсгээ савлахын оронд зүгээр л дайрч, Дал, Кензи хоёрыг цохиж, газар унагав. Цогцосууд зам хөндлөн сунасан байв. Даль уруудах нударгаа барьж, хазайхад түүний хуруунууд асфальт руу хүчтэй цохихыг сонсов. Гэсэн хэдий ч хоёр дахь гар нь бууж ирсэн бөгөөд энэ удаад бууны бөгсийг дээш өргөв. Дал үүнийг барьж чадахгүй, өөр тийшээ ч харж чадахгүй байсан тул өөрт байгаа цорын ганц үйлдэл рүүгээ буцав.
  
  Тэр духаа доошлуулж, гавлын ясанд цохилтыг авав.
  
  Нүднийх нь өмнө хар байдал эргэлдэж, мэдрэлээс мэдрэл хүртэл өвдөж байсан ч Швед хүн түүний ажилд саад учруулахыг зөвшөөрөөгүй. Зэвсэг нь цохиж, дараа нь ухарч, эмзэг байв. Дал түүнийг барьж аваад түүнийг барьж байсан хүн рүү татан авав. Нүүрнийх нь хоёр талд цус урсаж байв. Тэр хүн нударгаа ахин дээш өргөхөд энэ удаад арай л аймхай, Даль нударгаараа барьж аваад шахаж эхлэв.
  
  Түүний биеийн бүх утас, үе мөчний судас бүр чангарна.
  
  Мөчир хугарсан мэт яс хугарсан. Террорист хашгирч, гараа татахыг оролдсон боловч Далл энэ тухай сонсохыг хүссэнгүй. Тэд энэ камерыг идэвхгүй болгох шаардлагатай болсон. Хурдан. Тэр улам чанга шахаж, нударганд нь хүчтэй өвдөхөд тэр хүний анхаарлыг бүрэн шингээж, Glock-оо гаргаж ирэв.
  
  Нэг нь алагдсан.
  
  Алан хядагчийн нүд гялбахаас өмнө буу гурван сум хийв. Дал түүнийг хажуу тийш шидээд өшөө авах сахиусан тэнгэр шиг босож, гавлын яснаас нь цус урсаж, шийдэмгий харц түүний төрхийг эвдэж байв.
  
  Кензи том биетэй эртэй тулалдаж байсан бөгөөд тэдний буунууд нь биенүүдийн хооронд хавчуулагдсан бөгөөд нүүр нь хоорондоо нухах шахсан байв. Гурав дахь удаагаа Смит бууж ирээд хүүг өвдөг сөхрүүлэв. Эцсийн алан хядагч Лореныг ялж, түүнийг газар унагаж, онох гэж оролдож байх үед Йорги торхны өмнө шидсэн.
  
  Даль амьсгал хураав.
  
  Буу буудсан. Йорги биеийнхээ хуягт цохиулж унав. Дараа нь Дал үүнийг анх уншиж байснаас арай өөр байгааг олж харав. Йорги сумны өмнө хөнгөн атлетик үсрээгүй, алан хядагчийн буудаж буй гарыг бүх биеэрээ цохив.
  
  Өөр өөр боловч үр дүнтэй хэвээр байна.
  
  Даль оросын тусламж руу яаран очиж, зэвсэгт этгээдийн зүүн гар доогуур цохиж, хөлийг нь газраас өргөжээ. Швед хүн эрч хүч, хурдыг бий болгож, булчингаа нугалж, дургүйцлээс төрсөн харгис хэрцгий байдлаар ачаагаа үүрч байв. Гурван фут, дараа нь зургаан, террорист хурдан буцаж шидэж , эцэст нь Hard Rock Cafe цэсний самбар руу толгойгоо цохив. Далын галзуу түлхэлт өрсөлдөгчийнхөө гавлын ясыг хагаран, махыг нь урахад хуванцар нь хагарч, цусанд шингэв. Энэ нь Кинимакад таалагдаагүй байж болох ч Швед хүн алан хядагчийг саармагжуулахын тулд Америкийн дүрсийг ашигласан байна.
  
  Үйлийн үр.
  
  Дал дахин эргэлдэхэд түүний чих, эрүүнээс цус дусаж байв. Кензи болон түүний өрсөлдөгчид мөнх бус тулаанд түгжигдсэн хэвээр байсан ч Смит цөөхөн хэдэн шидэлтээр цэрэг хоёрын хоорондох зайг хааж чаджээ. Эцсийн эргэлт дээр тэрээр зэвсгээ эргүүлэх гэж зүдэрч, аз таарч, хурц үзүүрийг нь шууд Смит рүү чиглүүлэв.
  
  Даль архиран урагшаа гүйсэн ч тэр цохилтын талаар юу ч хийж чадсангүй. Нүд ирмэхийн зуур алан хядагч буудаж, халдлага үйлдэгч Смит сум хүлээн авснаар түүнийг зам дээр нь зогсоож, өвдөг сөхрүүлэв.
  
  Би түүний духыг дараагийн суманд ойртуулна.
  
  Террорист гохыг нь татсан боловч тэр үед Далл гарч ирэн, уурлаж, хөдөлж буй уул гарч ирэн террористыг хананы хооронд хавчуулсан байна. Яс хугарч, нүдэж, цус урсаж, винтов архиран хажуу тийш нисэв. Гайхсан Дал Смитийн зүг алхаж байхдаа уурласан цэрэг чангаар харааж байхыг хараад сонсов.
  
  Тэгвэл тэр зүгээр.
  
  Кевлар хантаазаар аварсан Смит ойрын зайнаас буудсан хэвээр байсан бөгөөд няцралтаас болж үхэх шахсан байсан ч тэдний шинэ авангард хуяг нь цохилтыг зөөлрүүлэв. Даль нүүрээ арчаад одоо тусгай хүчний баг ойртож байгааг анзаарав.
  
  Кенси өрсөлдөгчтэйгээ ингэж тулалдсан бөгөөд том эр нь түүний авхаалж самбаа, жинхэнэ булчинг нь тааруулахын тулд тэмцэж байв. Дал нүүрэндээ үл мэдэг инээмсэглэл тодруулан ухарлаа.
  
  Тусгай хүчний нэг залуу гүйж ирэв. "Түүнд тусламж хэрэгтэй байна уу?"
  
  "Үгүй ээ, тэр зүгээр л тэнэгтэж байна. Түүнийг тайван орхи".
  
  Кенси нүднийхээ булангаар солилцоог барьж аваад аль хэдийн зуусан шүдээ хавирав. Хоёулаа тэнцүү гэдэг нь тодорхой байсан ч Швед хүн түүнийг шалгаж, багтаа, тэр байтугай өөртөө үнэнч байхыг нь үнэлж байв. Тэр зохистой байсан уу?
  
  Бүсгүй буугаа шүүрэн авч, дараа нь өрсөлдөгчөө ухрах үед өвдөг нь хавирга, тохойгоороо хамраараа тэнцвэрээ алдлаа. Түүний дараагийн цохилт нь бугуйг нь тас цохиж, дараа нь аянга шиг хурдан шүүрч авав. Тэр эр ноцолдож, ёолж байтал тэр бугуйгаа чанга бөхийлгөж, чимээ гарахад буу шалан дээр унахыг харав. Тэр ноцолдсон хэвээр, хутгаа сугалан цээж рүү нь хатгав. Кенси бүгдийг нь шахаж, ир нь түүний хавирганы дээрх махыг зүсэж байгааг мэдэрч, эргэн тойрон эргэлдэж, өөртэйгөө татав. Хутга хоёр дахь удаагаа цохиход буцсан ч энэ удаад тэр бэлэн байв. Бүсгүй салгасан гарыг нь барьж аваад доороо эргэлдээд, эрийн араар эргүүлэв. Тэр ч бас хагартал тэр хэрцгий дарж, террористыг арчаагүй орхисон. Тэрээр түүний бүснээс хоёр гранатыг хурдан урж аваад нэгийг нь өмднийх нь урд хэсэг болон боксын шорт руу чихэв.
  
  Даль ажиглаж байхдаа хашгирах нь түүний хоолойг урж байгааг олж мэдэв. "Үгүй!"
  
  Кензигийн хуруунууд довтлогчийг суллав.
  
  "Бид үүнийг хийхгүй, чи..."
  
  "Чи одоо юу хийх гэж байгаа юм бэ" гэж Кензи маш ойроос шивнээд "гар хугарчихсан юм уу?" Чи одоо хэнийг ч гомдоохгүй, тэнэг минь?"
  
  Даль тэсэх үү, бултах уу, толгойгоо гашилгах уу, шумбах уу, Кензиг барьж авах уу, эсвэл хамгаалахын тулд үсрэхээ мэдэхгүй байв. Эцэст нь секундууд өнгөрч, Смитийн онцгой богино гал хамгаалагчаас өөр юу ч дэлбэрсэнгүй.
  
  "Надаар тоглоод байна уу?" гэж тэр архирлаа. "Яасан чөтгөр..."
  
  "Хуурамч" гэж Кензи довтлогчийг Даллын цус алдаж буй толгой руу шидэв. "Тэдгээр төгс бүргэд нүд нь асуудлыг анзаарсан байх гэж би бодсон."
  
  "Би үүнийг хийгээгүй." Швед хүн тайвширсан мэт гүнзгий амьсгаа авав. "Хараал ид, Кенз, чи бол дэлхийн хэмжээний галзуу эмэгтэй юм."
  
  "Надад катанагаа буцааж өгөөч. Энэ нь намайг үргэлж тайвшруулдаг."
  
  "Тиймээ. Би мөрийцье,"
  
  "Тэгээд чи ингэж хэлж байна, галзуу швед хүн."
  
  Дал толгойгоо бөхийлгөв. Хүрэх. Гэхдээ хараал ид, би өөрийнхөө тохирох хүнтэй уулзсан гэж бодож байна.
  
  Энэ үед SWAT багууд болон цугларсан агентууд тэдний дунд байсан бөгөөд Таймс талбайн эргэн тойрон дахь бүсүүдийг хамгаалалтад авчээ. Багийнхан дахин цугларч, амьсгаагаа авахад хэдхэн минут зарцуулав.
  
  "Дөрвөн эс доошоо" гэж Лорен хэлэв. "Ганц л үлдсэн."
  
  "Бид бодож байна" гэж Далл хэлэв. "Өөрөөсөө түрүүлэхгүй байсан нь дээр. Энэ сүүлчийн танхим Маршийг аюулгүй байлгаж, магадгүй хянаж байгаа гэдгийг санаарай..." Тэр "цөмийн бөмбөг" гэдэг үгийг чангаар хэлээгүй. Энд биш. Энэ бол Манхэттэний зүрх байв. Ямар төрлийн параболик микрофонууд эргэн тойронд тархаж болохыг хэн мэдсэн бэ?
  
  "Сайн байна, залуусаа" гэж тэр энгийнээр хэлэв. "Энэ тамын өдөр бараг дуусч байна."
  
  Гэвч үнэн хэрэгтээ энэ нь дөнгөж эхэлж байна.
  
  
  ХОРИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Жулиан Марш өөрийгөө дэлхийн хамгийн аз жаргалтай хүн гэдэгт эргэлзэх зүйлгүй итгэдэг байв. Түүний яг урд нь цэнэгтэй, хүлээстэй цөмийн зэвсгүүд нь хүрч, дураараа тоглоход хангалттай ойрхон хэвтэж байв. Түүний зүүн талд буржгар буржгар бурханлаг, үзэсгэлэнтэй эмэгтэй байсан бөгөөд түүнтэй хамт дураараа тоглож болно. Тэр мэдээжийн хэрэг түүнтэй хамт тоглож байсан ч тодорхой хэсэг нь бүх анхаарлын төвд бага зэрэг өвдөж эхэлсэн. Магадгүй тэр цөцгийн бага зэрэг ...
  
  Гэвч түүний өмнөх бөгөөд хамгийн чухал бодлын галт тэрэг цонхны дэргэд сууж байсан идэвхгүй алан хядагч үүрийг үргэлжлүүлж, тэр дахин өөрийн хүслээр тоглож байв. Дараа нь Америкийн засгийн газар хот даяар сүүлээ хөөж, айж, тоглохоос сохор гүйж байв...
  
  "Жулиан?" Зои зүүн чихнээс нь ердөө үсний зайд амьсгалж байв. "Чи намайг ахиад урагшаа явмаар байна уу?"
  
  "Тийм ээ, гэхдээ өнгөрсөн удаад байгаа шиг новшийг битгий амьсгалаарай. Түүнд жаахан завсарлага өгөөч?"
  
  "Өө, мэдээж".
  
  Март түүнийг хөгжилтэй өнгөрөөж, дараа нь юу болохыг бодсон. Аль хэдийн өглөө дунд болж, эцсийн хугацаа ойртож байв. Дахиад нэг удаагийн гар утсаа дэлгэж, яаралтай шаардлага тавиад эх орон руугаа залгах цаг нь бараг л иржээ. Мэдээжийн хэрэг, тэр жинхэнэ "нуух" гэж байхгүй гэдгийг мэдэж байсан, ядаж таван зуун саяар солигддоггүй, гэхдээ зарчим нь адилхан бөгөөд үүнтэй төстэй байдлаар хэрэгжиж болно. Гуравдугаар сар нүгэл ба гэм буруугийн бурхдад талархал илэрхийлэв. Эдгээр залуус таны талд байхад юунд хүрч чадаагүй вэ?
  
  Бүх сайхан мөрөөдлийн нэгэн адил энэ зүүд эцэстээ дуусна, гэхдээ Марш зүүдэндээ дуртай байхаар шийдэв.
  
  Зоигийн толгойг илээд босоод гутлынхаа нэг үдээсийг тайлаад цонх руу явлаа. Хоёр сэтгэлгээтэй бол ихэвчлэн хоёр өөр үзэл бодолтой байсан ч Маршийн зан чанар хоёулаа хувилбарт үнэнч байв. Тэдний хэн нь ч яаж ялагдах вэ? Тэр Зоигийн бэлгэвчнээс нэгийг нь булааж аваад одоо гартаа шургуулахыг оролдож байв. Тэр эцэст нь бууж өгч, хоёр хуруугаараа амжив. Там, энэ нь түүний дотоод хачин байдлыг хангасан хэвээр байна.
  
  Марш нөөц оосортой юу хийхээ гайхаж байтал үүрийн дарга босож түүн рүү харан хоосон инээмсэглэл тодрууллаа. Энэ бол Аллигатор буюу Марш үүнийг хувийн нэрээр - Аллигатор байсан бөгөөд чимээгүй бөгөөд удаан байсан ч энэ нь үнэхээр аюулын мэдрэмжтэй байсан. Марш түүнийг хантааз өмсөгчдийн нэг байж магадгүй гэж санал болгов. Ломбард. Удаан хугацаагаар шээхтэй ижил хэрэглээний зүйл. Марш чанга инээж, Торонтой яг таарсан мөчид нүдээ таслав.
  
  Зое түүний мөрийг дагаж цонхоор харав.
  
  "Үзэх зүйл алга" гэж Марш хэлэв. "Ингэснээр та хүн төрөлхтний бөөсийг судлах дургүй."
  
  "Өө, тэд заримдаа инээдтэй байж болно."
  
  Март эргэн тойрноо харан өөрийн өнцгөөр өмсөх дуртай малгайгаа хайлаа. Мэдээжийн хэрэг, тэр Нью-Йоркт ирэхээс өмнө алга болсон. Өнгөрсөн долоо хоног түүний хувьд бүрхэг өнгөрлөө. Матар ойртож ирээд түүнд ямар нэгэн зүйл хэрэгтэй эсэхийг эелдгээр асуув.
  
  "Одоогоор биш. Гэхдээ би удахгүй утсаар ярьж, мөнгөө шилжүүлэх дэлгэрэнгүй мэдээллийг өгнө" гэв.
  
  "Чи үүнийг хийх үү?"
  
  "Тийм ээ. Би та нарт зам зааж өгөөгүй гэж үү?" Асуулт риторик байсан.
  
  "Өө, энэ новш. Би үүнийг ялаа цацагч болгон ашигласан."
  
  Марш хачирхалтай, галзуурсан, цусанд шунасан байж болох ч түүний жижиг хэсэг нь бас ухаантай, тооцоотой, бүрэн дүүрэн оролцдог байв. Тийм ч учраас тэр Мексикийн хонгилоор дамжин амьд үлдсэн шигээ амьд үлджээ. Хэсэг хугацааны дараа тэрээр Аллигатор болон нөхцөл байдлыг буруу дүгнэсэн гэдгээ ойлгов. Тэр энд гол нь биш байсан - тэд байсан.
  
  Тэгээд нэг хором хэтэрхий оройтсон байлаа.
  
  Марш Аллигатор руу буу, хутга, ашиглаагүй буугаа яг хаана орхисныг мэдэж байсан тул дайрчээ. Амжилтыг хүлээж байсан тэрээр Гатор цохилтыг хааж, өөрийн цохилтоос нэгийг нь эргүүлэхэд гайхсан. Март өвдөлтийг үл тоомсорлон тайван хүлээж аваад дахин оролдов. Зои түүн рүү ширтэж байгааг тэр мэдэж байсан бөгөөд залхуу гичий яагаад түүнд туслахаар яардаггүйг гайхаж байв.
  
  Матар дахин цохилтоо амархан няцаав. Тэгтэл Марш ардаас нь орон сууцны хаалга онгойх чимээг сонсов. Тэр арагшаа харайж, Матар түүнийг зөвшөөрөхөд гайхан эргэж харав.
  
  Түүний хоолойноос цочирдсон амьсгал гарч ирэв.
  
  Орон сууцанд бүгд хар хувцастай, цүнх үүрсэн, тахиа дахь үнэг шиг ууртай найман эрэгтэй орж ирэв. Марш ширтээд дараа нь Гатор руу эргэв, түүний нүд одоо ч харсан зүйлдээ итгэхгүй байна.
  
  "Юу болоод байна?"
  
  "Юу? Хувцасны өмсгөлтэй баячууд дайнаа санхүүжүүлж байхад бид бүгд чимээгүй сууна гэж бодсон уу? За, би чамд нэг мэдээтэй байна, том хүн. Бид чамайг дахиж хүлээхгүй. Бид өөрсдөө санхүүжүүлдэг."
  
  Март нүүр рүүгээ давхар цохиулснаас хойш ганхав. Тэр арагшаа унахдаа Зоиг өөрийг нь босгоно гэж бодоод бариад авчихаагүй байхад нь хоёулаа шалан дээр унав. Энэ бүхний цочрол нь түүний биеийг хэт хөдөлгөж, хөлс булчирхай, мэдрэлийн төгсгөлүүд нь хэт ачаалал өгч, нэг нүдний буланд ядаргаатай шажигнуур гарч ирэв. Түүнийг хэн ч тоодоггүй хүүхэд байхдаа тэр муу цаг руу нь буцаасан.
  
  Матар орон сууцны эргэн тойронд алхаж, арван хоёр хүний үүрийг зохион байгуулав. Гар буу болон бусад цэргийн зэвсгүүд болох гранат, нэгээс олон RPG, найдвартай Калашников, нулимс асгаруулагч хий, флэш цохиур, төрөл бүрийн ган хошуутай гар пуужин олдох үед Зои аль болох жижиг, бараг тавилга болж хувирав. . Энэ нь бага зэрэг бухимдуу байсан.
  
  Март хоолойгоо засаж, нэр төр, аминч үзлийн сүүлчийн үлдэгдэлтэй зууралдсан хэвээр байсан нь түүнийг энэ өрөөнд Сатаны хамгийн том эвэртэй ямаа мөн гэдгийг баталгаажуулсан юм.
  
  "Хараач" гэж тэр хэлэв. "Миний цөмийн бөмбөгөөс бохир гараа ав. Энэ юу болохыг чи мэдэх үү, хүү минь? Аллигатор. Аллигатор! Тогтоосон хугацаандаа амжих ёстой" гэв.
  
  Тавдугаар үүрийн ахлагч эцэст нь зөөврийн компьютерээ хажуу тийш шидээд Марш руу дөхөв. Одоо дэмжлэггүй, үнэхээр бээлийгүй бол Аллигатор өөр хүн байв. "Чи намайг чамд өртэй гэж бодож байна уу?" Сүүлчийн үг нь хашгирах байв. "Миний гар цэвэр! Миний гутал сайхан байна! Гэхдээ тэд тун удахгүй цус, үнсэнд дарагдах болно!"
  
  Гуравдугаар сар хурдан анивчив. "Чи юу яриад байгаа юм бэ?"
  
  "Төлбөр төлөхгүй. Мөнгө үлдсэнгүй! Би агуу, хүндэтгэлтэй, цорын ганц Рамссесын төлөө ажилладаг бөгөөд тэд намайг Бөмбөг бүтээгч гэж дууддаг. Харин өнөөдөр би санаачлагч байх болно. Би түүнд амьдрал өгнө!"
  
  Төгсгөлд нь гарцаагүй хашгирахыг Март хүлээсэн ч энэ удаад байсангүй. Аллигатор түүний толгойд хүчтэй цохилт өгөх нь тодорхой байсан бөгөөд Марш яагаад эдгээр хүмүүс түүний бөмбөгтэй харьцаж байгааг ойлгоогүй хэвээр байв. "Залуус аа, энэ бол миний цөмийн бөмбөг. Би үүнийг худалдаж аваад танд авчирсан. Бид сайн төлбөр хүлээж байна. Одоо сайн хөвгүүд байж, цөмийн бөмбөгийг ширээн дээр тавиарай."
  
  Аллигатор түүнийг цус гарган хүчтэй цохиход л Марш энд ямар нэг зүйл буруу болсныг үнэхээр ойлгож эхлэв. Түүний өнгөрсөн бүх үйлдлүүд нь түүнийг амьдралынх нь зөв, буруу, сайн, муу үг, сэтгэгдэл бүрийг өдий зэрэгт хүргэсэн юм шиг санагдав. Түүний бүх туршлагын нийлбэр нь түүнийг яг энэ үед энэ өрөөнд авчирсан.
  
  "Чи энэ бөмбөгийг яах гэж байна?" Бяслаг шиг сараалжаар шахаж байгаа мэт аймшиг дуугаа намсгаж өтгөрүүлэв.
  
  "Бид агуу Рамсесаас сонсмогц таны цөмийн бөмбөгийг дэлбэлэх гэж байна."
  
  Март амьсгаа авалгүй амьсгалыг нь сорв. "Гэхдээ энэ нь сая сая хүний аминд хүрнэ."
  
  "Ингээд бидний дайн эхэлнэ."
  
  "Энэ бол мөнгөний тухай байсан" гэж Марш хэлэв. "Төл. Бага зэрэг хөгжилтэй. Америкийн нэгдсэн илжигнүүдийг сүүлээ хөөх нь. Энэ нь үй олноор хөнөөсөн хэрэг биш, санхүүжилтийн тухай байсан."
  
  "Чи... чи... алчихлаа!" Аллигаторын шүтэн бишрэгчдийн тэмцэл шат ахилаа.
  
  "Тийм ээ, гэхдээ тийм ч их биш."
  
  Матар түүнийг хөдөлгөөнгүй бөмбөг болон бөхийтэл өшиглөсөн; миний хавирга, уушиг, нуруу, хөл өвдөж байна. "Бид зөвхөн Рамсесаас мэдээ хүлээж байна. Одоо хэн нэгэн надад утсаа өгөөч."
  
  
  ХОРИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Grand Central Terminal дотор Маршийн оньсого тоглоомын эцсийн хэсгүүд эгнэж эхлэв. Дрейк өмнө нь үүнийг ойлгоогүй байсан ч энэ бүхэн хэн нэгний мастер төлөвлөгөөний нэг хэсэг байсан бөгөөд тэд аль хэдийн саармагжуулсан гэж бодсон хэн нэгнийх байсан юм. Тэдний тооцоолоогүй дайсан бол цаг хугацаа байсан бөгөөд цаг хугацаа хэр хурдан өнгөрч байсан нь тэдний бодлыг эмх замбараагүй байдалд оруулав.
  
  Хэсгийг аюулгүй гэж зарлаж, голдуу цагдаа нар оршин суудаг тул Дрейк болон түүний багийнханд дөрөв дэх нэхэмжлэлийг шалгах боломжийг олгосон бөгөөд эцэст нь кафены ширээний доод талд наасан байна. Том фонтоор бичсэн цуврал тоонууд, ихэвчлэн байгаа хамгийн жижиг фонтоор бичигдсэн гарчигийг нүдээ цавчихгүй л бол энэ нь юу болохыг ойлгох боломжгүй байв.
  
  Цөмийн идэвхжүүлэлтийн кодууд.
  
  Дрейк итгэлгүй нүдээ онийлгон тэнцвэрээ алдаж, дараа нь Алисиа руу нүдээ анив. "Үнэхээр үү? Тэр яагаад үүнийг бидэнд илгээсэн юм бэ?"
  
  "Энэ бол тоглоом тоглох чадвар гэж би таамаглаж байна. Түүнд таалагдаж байна, Дрейк. Нөгөөтэйгүүр, тэд хуурамч байж магадгүй."
  
  "Эсвэл хурдатгалын кодууд" гэж Мэй нэмж хэлэв.
  
  "Эсвэл тэр ч байтугай" гэж Боу сэдвийг бүрхэгж, "өөр төрлийн далд зэвсгийг хөөргөхөд ашиглаж болох кодууд."
  
  Дрейк Мур руу залгахаасаа өмнө франц хүн рүү хэсэг харснаа хаашаа ийм гажуудсан бодол төрдөг бол гэж бодов. "Бидэнд шинэ шаардлага бий" гэж тэр хэлэв. "Үүнээс бусад тохиолдолд энэ нь цөмийн зэвсгийг идэвхгүйжүүлэх кодуудын багц юм шиг санагдаж байна."
  
  "Яагаад?" Мур цочирдов. "Юу? Энэ нь ямар ч утгагүй юм. Тэр чамд ингэж хэлсэн юм уу?"
  
  Дрейк энэ бүхэн ямар инээдтэй сонсогдож байгааг ойлгов. "Одоо илгээж байна." Сансрын хувцаснууд бүгдийг нь цэгцэлцгээе.
  
  "Сайн байна. Бид тэдэнд зохих ёсоор анхаарал тавих болно."
  
  Дрэйк утсаа халаасандаа хийсний дараа Алисиа биеэ угааж, эргэн тойрноо удаан ажиглав. "Бид энд азтай байна" гэж тэр хэлэв. "Хохирсон хүн байхгүй. Тэгээд ч бид хоцорсон ч 3-р сараас мэдээ алга. Тэгэхээр энэ бол сүүлчийн шаардлага байсан гэж та бодож байна уу?"
  
  Мэй "Энэ нь яаж болохыг би сайн мэдэхгүй байна." "Тэр бидэнд мөнгө хүсч байгаагаа хэлсэн ч хэзээ, хаана байгааг хэлээгүй байна."
  
  "Тиймээс дор хаяж нэг удаа" гэж Дрейк хэлэв. "Магадгүй хоёр. Бид зэвсгээ шалгаж, дахин ачаалах хэрэгтэй. Ямар ч байсан, эдгээр бүх мини-бөмбөгнүүд хот даяар дэлбэрэх үед бид үүнийг хийхээс хол байна гэж бодож байна."
  
  Тэрээр жижиг бөмбөгний зориулалтын талаар гайхаж байв. Алах, зэрэмдэглэх хэрэггүй. Тийм ээ, тэд нийгмийн сэтгэл зүрхэнд айдас төрүүлэв, гэхдээ цөмийн бөмбөг Жулиан Марш болон тэдний устгаж буй камерын гэрэлд тэр магадгүй өөр хөтөлбөр байгаа болов уу гэж бодохоос өөр аргагүй байв. Хоёрдогч бөмбөг нь анхаарал сарниулж, ядаргаатай байсан. Хамгийн том асуудал нь мотоцикльтой цөөн хэдэн хүмүүс Уолл Стрит уруу гар хийцийн салют бөмбөг шидсэнээс болсон.
  
  Алисиа хамгийн хол буланд нуугдсан ТҮЦ байгааг анзаарав. "Чихрийн холимог" гэж тэр хэлэв. "Чихэр авах хүсэлтэй хүн байна уу?"
  
  "Надад хоёр Сникер аваад ир" гэж Дрейк санаа алдаад. "Яагаад гэвэл жаран таван грамм ерээд оных л байсан."
  
  Алисия толгой сэгсэрлээ. "Чи болон чиний новшийн чихэр."
  
  "Дараа нь юу юм?" Бо дөхөж очиход франц хүн биеийнхээ өвдөлтийг хэд хэдэн удаа сунган тайвшруулав.
  
  "Мур тоглолтоо ахиулах хэрэгтэй" гэж Дрейк хэлэв. "Идэвхтэй бай. Би өдөржин Маршийн аялгуунд бүжиглэхгүй."
  
  "Энэ нь сунгасан" гэж Май түүнд сануулав. "Түүний ихэнх агентууд болон цагдаа нар гудамжинд цагдаа хийж байна."
  
  "Би мэднэ" гэж Дрэйк амьсгалав. "Би сайн мэднэ."
  
  Тэрээр мөн Ерөнхийлөгчид хандан үг хэлж, дэлхийн тэдэнд шидэж болох зүйлийн ихэнхийг амссан Хейден, Кинимака хоёр Мурын хувьд илүү сайн дэмжлэг байхгүй гэдгийг мэдэж байв. Харьцангуй тайвширсан энэ мөчид тэрээр дүгнэлт хийж, тэдний асуудлын талаар эргэцүүлэн бодож, дараа нь нөгөө баг болох Даллын багийн талаар санаа зовж байгаагаа олж мэдэв.
  
  Энэ галзуу швед новш Александр Скарсгагийн хамгийн нүцгэн мөчүүдийг үзэж байхдаа Марабу бааранд зодолдож байсан байх.
  
  Алисиа буцаж ирэхэд Дрейк толгой дохин талархал илэрхийлж, хоёр ширхэг шоколад өглөө. Хэсэг хугацааны турш багийнхан зүгээр л бодон, мэдээ алдаж зогсов. Дараа нь юу болох талаар бодохгүй байхыг хичээдэг. Тэдний ард кафе байдаг & # 233; Цонх нь хагарч, ширээ хөмөрсөн, хаалга нь хагарч, нугаснаасаа унжсан, хаягдсан хуучин бизнес шиг зогсож байв. Одоо ч гэсэн багууд шинэ төхөөрөмж хайж байгаа газрыг сайтар самнаж байв.
  
  Дрейк Бо руу эргэв. "Чи Марштай уулзсан, тийм үү? Тэр үүнийг эцсээ хүртэл харна гэдэгт та итгэж байна уу?"
  
  Франц хүн ээдрээтэй дохио зангаа хийв. "Хмм, хэн мэдэх вэ? Марш нэг агшинд тогтвортой, дараагийн мөчид галзуу мэт санагдах хачирхалтай. Магадгүй энэ бүхэн хуурамч байсан байх. Уэбб түүнд итгэдэггүй байсан ч энэ нь гайхмаар зүйл биш юм. Хэрэв Уэбб Питигийн хэргийг сонирхож байсан бол Марш хэрэгт холбогдсон дүр эсгэхийг ч зөвшөөрөхгүй байх байсан гэж би бодож байна."
  
  "Бид санаа зовох зүйлгүй Марша биш" гэж Май сэтгэл догдлон хэлэв. "Энэ..."
  
  Тэгээд гэнэт бүх зүйл утга учиртай болсон.
  
  Дрэйк үүнийг нэгэн зэрэг ухаарч, дуудах гэж буй хүнийхээ нэрийг мэдэв. Түүний харц яг л халуун хайгч пуужин шиг таарсан ч хэсэг зуур юу ч хэлж чадсангүй.
  
  Би энэ тухай бодож байна. Үнэлгээчин. Аймшигтай төгсгөл хүртэл.
  
  "Хараал ид" гэж Дрейк хэлэв. "Бид анхнаасаа тоглож байсан."
  
  Алисия тэднийг ажиглав. "Ер нь би "өрөө аваарай" гэж хэлдэг байсан, гэхдээ ..."
  
  "Тэр хэзээ ч энэ улсад орж чадахгүй" гэж Май ёолов. "Бидэнгүйгээр биш."
  
  "Одоо" гэж Дрейк хэлэв. "Тэр яг өөрийнхөө байхыг хүсч байгаа газартаа байна."
  
  Тэгээд утас дуугарав.
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк шоконд орж шоколадаа хаях шахсан тул өөр бодолд автжээ. Дэлгэц рүү хартал үл мэдэгдэх дугаарыг олж харвал түүний толгойг тойрон зөрчилдсөн бодлуудын пиротехникийн дэлбэрэлт эргэлдэж байв.
  
  Юу хэлэх вэ?
  
  Марш шинэ нэг удаагийн гар утаснаасаа залгасан байх. Тэр өөрийг нь тоглож байна, зүгээр л том төлөвлөгөөнд хууртагдсан гэж тайлбарлах хүслээ эсэргүүцэх ёстой гэж үү? Тэд эсүүд болон цөмийн зэвсгийг аль болох урт хугацаанд төвийг сахисан байлгахыг хүссэн. Бүгдэд дор хаяж нэг цагийг бүгдийг нь хянах боломжийг олго. Одоо харин ... одоо тоглоом өөрчлөгдсөн.
  
  Юу хийх вэ?
  
  "Гуравдугаар сар?" гэж тэр дөрөв дэх дуугарсны дараа хариулав.
  
  Танихгүй хоолой түүн рүү хандав. "Үгүй! Гаторрр байна!"
  
  Дрейк утсаа чихнээсээ холдуулахад үг бүрийн төгсгөлд чихнийх нь бүрхэвчийг доромжилсон орилох чимээ сонсогдов.
  
  "Энэ хэн бэ? Марш хаана байна?
  
  "Би хэлсэн - Гаторрр! Энэ тэнэглэл аль хэдийн мөлхөж байна. Тэр хаана байх ёстой. Гэхдээ би чамаас өөр нэг шаардлага байна, ohhh. Дахиад нэг, дараа нь бөмбөг тэсрэх ч юм уу, үгүй ч юм уу. Энэ чамаас шалтгаална!"
  
  "Намайг новш." Санамсаргүй хашгиралдсаны улмаас Дрейк үгэн дээрээ төвлөрөхөд хэцүү байв. "Чи бага зэрэг тайвшрах хэрэгтэй, найз минь."
  
  "Гүй, туулай, гүй, гүй, гүй. 3, 51-ийн буланд байх цагдаагийн газар олоод, бид чамд ямар мах үлдээснийг хараарай. Та тэнд очихдоо эцсийн шаардлагыг ойлгох болно."
  
  Дрэйк хөмсгөө зангидан, дурсамжаа хайж байв. Энэ хаягийн талаар их танил зүйл бий...
  
  Гэвч энэ хоолой дахин түүний бодлын цувааг таслав. "Одоо гүй! Гүй! Туулай, гүйгээд бүү эргэж хар! Нэг минут эсвэл нэг цагийн дараа тэсрэх болно, rrr! Тэгээд бидний дайн эхэлнэ!"
  
  "Марш зөвхөн золиос л хүссэн. Тэсрэх бөмбөгний мөнгө чинийх" гэж хэлсэн.
  
  "Бидэнд таны мөнгө хэрэггүй, өө! Танай байгууллага хүртэл бидэнд тусалж байгаа байгууллага байхгүй гэж бодож байна уу? Та бидэнд тусалж байгаа баян хүмүүс байхгүй гэж бодож байна уу? Бидний үйл хэргийг нууцаар санхүүжүүлдэг хуйвалдагчид байхгүй гэж та бодож байна уу? Ха ха ха ха ха!"
  
  Дрэйк гараа сунган галзуу хүний хүзүүг тас цохихыг хүссэн ч тэр үүнийг хийж чадаагүй тул дараагийн хамгийн сайн зүйлийг хийв.
  
  Дуудлага тасарсан.
  
  Эцэст нь түүний тархи мэдээлэл бүрийг боловсруулж байв. Бусад нь аль хэдийн мэдэж байсан. Тэдний царай айснаасаа болж цагаан болж, бие нь хурцадсан байв.
  
  "Энэ бол манай сайт, тийм үү?" Дрейк хэлэв. "Хейден, Кинимака, Мур нар одоо хаана байна."
  
  "Бас Рамсес" гэж Май хэлэв.
  
  Хэрвээ яг тэр мөчид бөмбөг дэлбэрсэн бол баг илүү хурдан гүйж чадахгүй байх байсан.
  
  
  ХОРИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден мониторуудыг судлав. Станцын ихэнх хэсэг хоосорч, Мурд биечлэн томилогдсон төлөөлөгчдийг хүртэл гудамжинд туслахаар явуулахад орон нутгийн Дотоодын аюулгүй байдлын төв эвдэрч сүйрсэн мэт санагдаж байв. Хот даяар өрнөж буй үйл явдлууд Рамсес, Прайс хоёрын эргэн нийлснээс түрүүлж байсан боловч Хэйден тэдний хооронд холбоо тасрахгүй байгааг анзаарч, үнэхээр хоёуланд нь хэлэх үг алга гэж бодов. Рамсес бол бүх хариултыг мэддэг мэдлэгтэй хүн байв. Үнэ бол долларын араас хөөцөлдөж байсан ээлжит луйварчин байсан.
  
  Кинимака мониторуудыг ажиллуулахад тусалсан. Хавай эр хоёр эрэгтэйгээс мэдээлэл авахгүй байхыг зөвлөсөн өмнө нь тэдний хооронд болсон явдлын талаар Хэйден ярилцаж, одоо түүний хариу үйлдлийг гайхаж байв.
  
  Түүний зөв байсан уу? Тэр өрөвдмөөр байсан уу?
  
  Дараа нь бодох зүйл.
  
  Түүний өмнө гэрэлтсэн зургууд олон арван дөрвөлжин дэлгэц дээр хар, цагаан, өнгөт, хаалт гулзайлгах, гал түймэр гарах, гялалзсан түргэн тусламжийн машинууд, айдас төрүүлсэн олон хүмүүсийн дүр зураг харагдана. Нью-Йоркчуудын дунд үймээн самууныг туйлын бага хэмжээнд хүртэл хадгалсан; 9-11-ний үйл явдлууд тэдний оюун санаанд аймшгийн шинэхэн хэвээр байсан бөгөөд шийдвэр болгонд нөлөөлсөн. Тэр өдөр ажилдаа яваагүй, хоцорсон, ажилдаа гүйсэн хүмүүс хүртэл 9-11-ийг амьд үлдсэн түүхтэй олон хүний хувьд айдас тэдний бодлоос хэзээ ч салдаггүй. Жуулчид дараагийн гэнэтийн цохилттой тулгарахын тулд аймшигтайгаар зугтдаг байв. Цагдаа нар байнга уур уцаартай байдаг нутгийн иргэдийн эсэргүүцэлтэй тулгарсангүй, гудамж талбайг цэвэрлэж эхлэв.
  
  Хэйден цагаа шалгав... 11 цаг болж байв. Энэ нь сүүлд мэдрэгдсэн. Багийн бусад гишүүд өнөөдөр амиа алдах вий гэсэн айдастай гэдэс нь эргэлдэж байв. Бид яагаад ингэсээр байгаа юм бэ? Өдөр бүр, долоо хоногоос долоо хоног уу? Биднийг тулалдах болгонд магадлал буурдаг.
  
  Ялангуяа Далл; Энэ хүн яаж ийм байдалд хүрсэн юм бэ? Эхнэр, хоёр хүүхэдтэй эрэгтэй хүн Эверестийн дайтай ажил хийх ёстой. Цэргийг хүндэтгэх нь урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй.
  
  Кинимака мониторуудын нэгийг тогшив. "Энэ нь муу байж магадгүй юм."
  
  Хэйден түүн рүү ширтэв. "Энэ юу вэ ... өө новш."
  
  Гайхсан тэрээр Рамсесийг арга хэмжээ авч Прайс руу гүйн толгойгоо газар цохихыг харав. Дараа нь террорист хунтайж тэмцэлдэж буй биений дээр зогсоод түүнийг хайр найргүй өшиглөж эхэлсэн бөгөөд цохилт болгонд зовлон шаналал орилоод байв. Хэйден ахин тээнэгэлзсэний дараа шалан дээр цус урсаж байгааг харав.
  
  "Би доошоо бууж байна."
  
  "Би ч бас явъя". Кинимака босож эхэлсэн боловч Хэйден түүнийг дохио зангаагаар зогсоов.
  
  "Үгүй. Чи энд хэрэгтэй байна."
  
  Тэр ширтэхийг үл тоон хонгил руу гүйн очин, хонгилд зогсож байсан хоёр хамгаалагч руу дохиж, Рамсесийн өрөөний гаднах хаалгыг онгойлгов. Тэд хамтдаа буугаа барин гүйцгээнэ.
  
  Рамссесын зүүн хөл Прайсын хацрыг мөргөж, ясыг нь хугалав.
  
  "Зогс!" Хэйден уурласандаа хашгирлаа. "Чи түүнийг алж байна."
  
  "Чамд хамаагүй" гэж Рамсес зэвсгээ дахин ашиглаад Прайсын эрүүг хага цохив. "Яагаад би ёстой гэж? Чи намайг энэ баастай хамт үүрээ хуваалцахыг албадаж байна. Та биднийг ярилцахыг хүсч байна уу? За ингээд төмөр хүслийг минь биелүүлж байна. Магадгүй та одоо олж мэдэх байх."
  
  Хэйден баар руу гүйж, түлхүүрээ цоож руу хийв. Рамсес өөрийгөө дэмжиж, сул тал хайж, үйл явцаас таашаал авах мэт Прайсын гавлын яс, мөрөн дээр гишгэж эхлэв. Прайс хашгирахаа больсон бөгөөд зөвхөн намуухан ёолох л байлаа.
  
  Хэйден хоёр хамгаалагчийн дэмжлэгтэйгээр хаалгыг томоор онгойлгов. Тэр ямар ч ёслолгүйгээр дайрч, гар буугаар Рамсесыг чихний ард цохиж, Роберт Прайсаас холдуулсан. Дараа нь тэр уйлж буй хүний дэргэд өвдөг сөгдөн унав.
  
  "Чи амьд?" Тэр хэтэрхий санаа зовсон мэт харагдахыг хүсээгүй нь лавтай. Түүн шиг хүмүүс санаа зовохыг ашиглаж болох сул тал гэж үздэг байв.
  
  "Өвдөж байна?" Тэр Прайсын хавирга дээр өөрийгөө дарав.
  
  Хашгирах чимээ түүнд "тиймээ, ийм зүйл болсон" гэж хэлэв.
  
  "За, за, уйлахаа боль. Эргээд уулзъя" гэж хэлэв.
  
  Прайс эргэлдэх гэж зүдэрсэн ч эргэлдэхдээ цустай баг, хугарсан шүд, урагдсан уруулыг хараад Хэйден нүд ирмэв. Тэр чих нь улайж, нүд нь маш их хавдсан байгааг олж харав. Тэр хамгийн сайн сайхныг хүссэн ч тэр нүд ирмэв.
  
  "Хоол".
  
  Тэр Рамсес руу чиглэв. "Найз минь, би чамайг галзуурсан эсэхийг асуух ч хэрэггүй биз дээ? Чиний хийдэг зүйлийг галзуу хүн л хийх байсан. Шалтгаан уу? Сэдэв үү? Зорилтот уу? Энэ нь таны толгойд орж ирсэн гэдэгт би эргэлзэж байна."
  
  Тэр Glock-ыг өргөсөн ч галд бүрэн бэлэн биш байна. Хажууд нь байсан хамгаалагчид Рамсесыг түүн рүү дайрах вий гэсэн болгоомжлолыг бүрхэв.
  
  "Бууд" гэж Рамсес хэлэв. "Өвдөлтөөр дүүрэн ертөнцөөс өөрийгөө авраач."
  
  "Хэрвээ энэ чиний эх орон, гэр орон чинь байсан бол яг одоо намайг алах байсан биз дээ? Чи энэ бүхнийг дуусгах байсан."
  
  "Үгүй. Ийм хурдан алах нь ямар хөгжилтэй юм бэ? Эхлээд би чиний нэр төрийг нүцгэлж, мөчрийг чинь боогоод л сүйрүүлнэ. Дараа нь би тэр мөчид юу ч зөв байсан ч санамсаргүй аргаар таны хүслийг эвдэх болно. Дараа нь би чамайг алж, дахин дахин авчрах арга бодож, эцэст нь чи надаас амьдралаа дуусгахыг зуу дахь удаагаа гуйхад наманчлах байсан."
  
  Хэйден Рамссесын нүднээс үнэнийг олж хараад чичрэхээ зогсоож чадсангүй. Энд ямар ч бодолгүйгээр Нью-Йоркт цөмийн бөмбөг дэлбэлэх хүн байв. Түүний анхаарлыг Рамсес болон түүний хамгаалагчид маш ихээр шингээж байсан тул тэдний араас ирж буй хөлийн чимээ, тасархай амьсгалд тэд ямар ч хариу үйлдэл үзүүлсэнгүй.
  
  Рамсесын нүд гялалзав. Хэйден тэднийг хууртагдсаныг мэдэж байв. Тэр эргэж харсан ч хангалттай хурдан биш байв. Прайс Батлан хамгаалахын нарийн бичгийн дарга байсан байж магадгүй, гэхдээ тэрээр цэргийн нэр хүндтэй карьертай байсан бөгөөд одоо санаж байсан зүйлээ амьд үлдээж байна. Тэр хоёр гараа харуулын сунгасан гар руу цохиж, гар буу нь шалан дээр цохиулж, дараа нь нударгаараа эрэгтэйн гэдсэнд цохиж, хагас нугалав. Ингэж байхдаа тэрээр Хэйден болон бусад хамгаалагчид түүнийг буудахгүй гэж мөрийцөж, байр сууриа хэд хэдэн аргаар мөрийцөж, буун дээрээ унасан.
  
  Тэгээд тэр суган доогуураа буудаж, сум гайхсан хамгаалагчийн нүд рүү тусав. Хэйден сэтгэл хөдлөлөө хойш тавиад Глокыг Прайс руу чиглүүлсэн ч Рамсес түүн рүү яг л тракторын бух шиг дайрч, бүх бие нь саажиж, түүнийг хөлөөс нь унагав. Рамсес, Хэйден хоёр камерын дундуур гүйж, Прайс хоёр дахь хамгаалагчийг цэвэр цохих боломжийг олгов.
  
  Тэр үүнийг далимдуулж, будлиантай байдлыг өөртөө ашигтайгаар ашигласан. Хоёр дахь хамгаалагч түүнийг хөнөөсөн сумны цуурай гарахаас өмнө нас баржээ. Түүний бие Прайсын хөлд цохиулж, нарийн бичгийн даргын ганц нүдээр харж байв. Хэйден Рамсесийн асар том биений доороос авирч, Глокоо барьсаар, зэрлэг нүдтэй, Прайсыг буу тулган барив.
  
  "Яагаад?"
  
  "Би үхсэндээ баяртай байна" гэж Прайс гунигтай хэлэв. "Би үхмээр байна".
  
  "Энэ новшийг аврахад туслах уу?" Тэр шалан дээр бүдэрч, ноцолдов.
  
  "Надад дахиад нэг тоглолт үлдсэн" гэж Рамсес бувтнав.
  
  Хейден түүний доор газар чичирч, хонгилын хана чичирч, зуурмагийн үүл шидэж байгааг мэдэрсэн. Торны тор нь чичирч эхлэв. Гар, өвдөгөө янзлан, тайвширч, дээш доош, зүүн, баруун тийш харав. Хэйден гэрлүүд дахин дахин анивчиж байх үед түүн рүү ширтэв.
  
  Одоо юу гэж? Энэ юу вэ...
  
  Гэхдээ тэр аль хэдийн мэдэж байсан.
  
  Энэ газар газрын дайралтанд өртсөн.
  
  
  ХОРИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Хана үргэлжлэн чичирсээр байхад Хэйден амьсгаадав. Рамсес босохыг оролдсон ч өрөө түүнийг тойрон доргиов. Террорист өвдөг сөгдөн унав. Өрөөний өнцөг өөрчлөгдөж, үе мөчүүд хөдөлж, эмх цэгцтэй болж, налуу нь секунд тутамд гажиж байгааг Прайс гайхан харж байв. Таазны нэг хэсэг нурах үед Хайден зуурмаг унахаас зайлсхийсэн. Дээвэр дээрээс унжсан утас, агаарын суваг нь олон өнгийн дүүжин шиг дүүжин байв.
  
  Хэйден камерын хаалгыг чиглэн явсан ч Рамсес түүний замыг хааж чадахуйц ухаантай байв. Хэсэг хугацааны дараа тэр Glock-ыг барьсаар байгаагаа мэдсэн бөгөөд тэр үед ихэнх тааз нурж, баарууд нь дотогшоо бөхийж, бараг нурах шахсан байв.
  
  "Миний бодлоор ... чи үүнийг хэтрүүлсэн гэж бодож байна" гэж Прайс амьсгаадан хэлэв.
  
  "Энэ хараал идсэн газар бүхэлдээ нурж байна" гэж Хэйден Рамсесын нүүрэн дээр хашгирав.
  
  "Хараахан болоогүй".
  
  Террорист босож алс холын хана руу гүйж, түүний эргэн тойронд зуурмагийн үүл, бетон, гипсний хэсгүүд нисч, унаж байв. Гадна хаалга унжаад дараа нь онгойв. Хэйден баарнаас шүүрэн босч, галзуу хүнийг гүйцэж, Прайс араас нь эргэлдэнэ. Тэдний дээд талд хүмүүс байсан. Рамсес өдий хүртэл явж чадсан.
  
  Хэйдэн ингэж бодон утсаа хайсан ч Рамсесыг гүйцэж ядан байлаа. Энэ хүн хурдан, хатуу, хэрцгий байсан. Тэр шатаар өгсөж, нэг цагдаагийн сорилтыг хажуу тийш нь хаяад хамгийн түрүүнд Хэйден рүү толгойгоо шидэв. Тэр залууг барьж аваад, тэр үед Рамсес дээд талын хаалгаар аль хэдийн шахаж байв.
  
  Хэйден халуухан хөөцөлдөн гүйлээ. Дээд талын хаалга онгорхой, шил нь хагарч, хүрээ нь хагарсан байв. Эхлээд түүний мониторын өрөөнөөс зөвхөн Мур байсан бөгөөд тэрээр шалнаас өндийж, хэд хэдэн муруйсан дэлгэцийг засахаар гараа сунгаж байв. Бусад нь бэхэлгээнээсээ урагдаж, хананаасаа салж, газардах үедээ осолджээ. Кинимака одоо мөрнөөс нь дэлгэц унаж, шил, хуванцар үсэнд нь баригдан бослоо. Өрөөнд байсан нөгөө хоёр төлөөлөгч өөрсдийгөө татах гэж оролдож байв.
  
  "Биднийг юу цохив?" Мур Хэйденийг анзааран өрөөнөөс гарав.
  
  "Рамсес хаана байна?" гэж тэр хашгирав. "Чи түүнийг хараагүй юм уу?"
  
  Мурын ам ангайв. "Тэр камерт байх ёстой."
  
  Кинимака мөрнөөс нь шил болон бусад хог хаягдлыг сойв. "Би харсан... Дараа нь бүх там задарсан."
  
  Хэйден зүүн тийшээ шат, дараа нь хэсгийн төв оффис руу харсан тагт байгааг анзааран чангаар хараалаа. Барилгыг хөндлөн гарахаас өөр гарц байсангүй. Тэр хашлага руу гүйж очоод түүнийг шүүрэн аваад доорх өрөөг шалгав. Террористуудын төлөвлөж байсанчлан ажилтнуудаа цомхотгосон ч доод давхарт зарим ажлын байр эзлэгдсэн байна. Эрэгтэй эмэгтэй аль аль нь эд зүйлсээ цуглуулж байсан ч ихэнх нь дайралт хүлээж байгаа мэт зэвсгээ сугалан төв орц руу явж байв. Тэдний дунд Рамсес байж болохгүй.
  
  Тэгвэл хаана?
  
  Хүлээлт. Би үзэж байна. Тийм биш байсан...
  
  "Энэ бол төгсгөл биш!" - тэр хашгирав. "Цонхноос холд!"
  
  Хэтэрхий оройтсон. Блицкриг асар том дэлбэрэлтээр эхэлсэн; урд талын цонхнууд дэлбэрч, хананы нэг хэсэг нурсан. Хэйдений үзэл бодол бүхэлдээ өөрчлөгдөж, дээвэр нь унав. Цагдаа нар унах үед станц даяар нуранги дэлбэрчээ. Зарим нь сөхөрч, эсвэл мөлхөж одов. Бусад нь гэмтэж бэртсэн эсвэл баригдсан байдалтай олдсон. RPG эвдэрсэн фасадаар исгэрч, үйлчлэгчийн консолыг мөргөж, дөл, утаа, хог хаягдлыг ойр орчмын газар руу илгээв. Дараа нь мөрөндөө буу зүүсэн баг зүүсэн олон хүмүүс гарч ирэхэд Хэйден хөл гүйж байхыг харав. Хажуугаар нь тархаж, хөдөлж буй бүх зүйлийг онилж, сайтар бодож үзээд гал нээв. Хэйден, Кинимака, Мур нар даруй хариу гал нээв.
  
  Сөнөсөн станцыг сумнууд нэвт хатгав. Түүнийг хамгаалж байсан модон тагт хэсэг хэсгээрээ бутарч эхлэхээс өмнө Хэйден доороос арван нэгэн хүнийг тоолоо. Бүрхүүлүүд шууд дамжин өнгөрөв. Хагархай хэсгүүд тасарч, аюултай хэлтэрхий болж хувирав. Хэйден түүний араас арагш унаж, дараа нь эргэв. Түүний хантааз нь суманд бус хоёр удаа бага зэрэг цохиулсан бөгөөд тугалынх нь доод хэсэгт хүчтэй өвдөж байсан нь ил гарсан махыг модон баяжуулалтаар цохисон гэж хэлжээ. Кинимака ч мөн адил амьсгаадан зогсоход Мур хүрэмээ тайлж, мөрнийх нь хусуурыг арилгахаар бослоо.
  
  Хэйден тагтан руу буцаж мөлхөв. Цоорхойгоор тэр дайралтын бүлгийн давшилтыг ажиглаж, удирдагчаа дуудах үед гэдэс дотрыг нь сонсов. Рамзес агнуурын арслан шиг гүйж, хэдхэн секундын дотор Хэдений хараанаас холдов. Тэр буудах боломжийг шахсан боловч сум ойртохгүй гэдгийг аль хэдийн мэдэж байсан.
  
  - Новш!
  
  Хэйден босоод Кинимакаг муухай харан шат руу гүйв. Тэд террорист ханхүүг зугтахыг зөвшөөрч чадаагүй. Түүний хэлснээр тэсрэх бөмбөг дэлбэрэх байсан. Хэйдэнд удаан хүлээхгүй гэсэн мэдрэмж төрсөн.
  
  "Яв, зайл!" гэж тэр Мано руу хашгирав. "Бид Рамсесыг нэн даруй буцааж авчрах ёстой!"
  
  
  ХОРИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Талбайн яг гадаа уулзвар ихэвчлэн хүмүүсээр дүүрсэн, гарам нь явган зорчигчоор бөглөрч, замууд нь хажуугаар өнгөрөх машинуудын байнгын хэмнэлээр шуугиж байв. Олон цонхтой өндөр барилгуудад ихэвчлэн дуут дохионы хангинах, инээх чимээ тусдаг байсан нь хүмүүсийн харилцаа улам бүр нэмэгдэж байгааг илтгэдэг байсан бол өнөөдөр дүр зураг огт өөр болжээ.
  
  Зам дээгүүр утаа эргэлдэж, тэнгэрт хөөрөв. Хагарсан цонхнууд явган хүний замд хог хаягдлаа. Бүрхүүлт цочирдсон, шархадсан хүмүүс ухаан орох эсвэл нуугдаж байгаа газраасаа гарч ирэх үед зангидсан дуу хоолой зангилаа эргэн тойронд шивнэв. Ойрын зайд дуут дохио дуугарав. Тэдний барилгын 3-р өргөн чөлөөний тал нь аварга хулгана шиг харагдаж байсан бөгөөд үүнийг саарал бяслаг гэж андуурч, тэндээс асар том хазуулсан байна.
  
  Хэйден үүнийг төдийлөн анзаарсангүй, буудлаас гүйж гараад зугтагсдыг хайж эргэн тойрноо харан хурдаа багасгав. Яг урд нь, 51-р гудамжинд тэд л гүйж байв - хар хувцастай арван нэгэн эрэгтэй, бусад хүмүүсийн дээгүүр эргэлдэхийн аргагүй Рамсес өргөгдсөн байв. Хэйден түүнийг хүрээлсэн анир чимээгүй байдал, аниргүйн хашгирах чимээ, нүдийг нь сохлохыг оролдсон тоосны үүлэнд гайхан балмагдсан нурангид дарагдсан уулзвараар гүйлээ. Дээшээ, оффисын барилгуудын дээврийн завсарт буюу торны шугам шиг перпендикуляр замыг тэмдэглэсэн шулуун бетонон багана дээр өглөөний нарны туяа өрсөлдөж байв. Нар үдээс өмнө гудамжинд ховорхон харагддаг байсан бөгөөд хэсэг хугацааны өмнө цонхноос ойж, зөвхөн уулзваруудыг гэрэлтүүлж, байшингуудын хооронд бууж чадахгүй байв.
  
  Түүний хажууд үнэнч хөгшин нохой Кинимака яаран алхав. "Тэдний арван хоёр л байна" гэж тэр хэлэв. "Мур бидний байр суурийг хянаж байна. Бид нэмэлт хүч авах хүртэл тэднийг дагах болно, за юу?
  
  "Рамсес" гэж тэр хэлэв. "Энэ бол бидний тэргүүлэх чиглэл. Бид түүнийг ямар ч үнээр хамаагүй буцааж авах болно."
  
  "Хэйден" гэж Кинимака зогсож байсан фургон машинтай мөргөлдөх шахсан. "Чи үүнийг сайн бодохгүй байна. Рамсес бүх зүйлийг төлөвлөсөн. Тэр тэгээгүй ч гэсэн - түүний байршил ямар нэгэн байдлаар тавдугаар танхимд алдагдсан байсан ч энэ нь одоо хамаагүй. Энэ бол бидний олох ёстой бөмбөг юм."
  
  "Рамсес барих бас нэг шалтгаан."
  
  "Тэр бидэнд хэзээ ч хэлэхгүй" гэж Кинимака хэлэв. "Гэхдээ түүний шавь нарын нэг нь үүнийг хийх байх."
  
  "Бид Рамсесыг тэнцвэртэй байлгах тусам удаан байх болно" гэж Хайден хэлэв. "Энэ хотод энэ бүхнийг даван туулах боломж илүү их байх болно."
  
  Тэд өндөр барилгуудын сүүдэрт багтаж, чимээ гаргахгүйг хичээн явган хүний зам дагуу уралдав. Рамзес багынхаа голд байрлаж, тушаал өгч байсан бөгөөд одоо Хэйден зах дээр эдгээр хүмүүсийг "легионерууд" гэж нэрлэж байснаа санав. Тэд тус бүр нь үхлийн аюултай, зорилгодоо үнэнч байсан бөгөөд энгийн хөлсний цэргүүдээс олон шатаар дээгүүр байв. Эхлээд арван хоёр хүн юу ч бодолгүй яаран гүйж, өөр хоорондоо болон талбайн хооронд бага зэрэг зай тавьж байсан ч нэг минутын дараа хурдаа сааруулж, хоёр нь араас нь харан хөөцөлдөгчид байгаа эсэхийг шалгав.
  
  Хэйден гал нээж, Glock-оосоо ууртайгаар хуцав. Нэг хүн унаж, бусад нь эргэж харан буудаж байв. Тагнуулын төв газрын хоёр ажилтан асан цементэн цэцгийн мандлын ард нуугдаж байв. Хэйден түүний дугуй ирмэгийг тойрон ширтэж, дайснаа алдахыг хүссэнгүй. Рамсес өөрийн хүмүүсээр бүрхэгдсэн сүйрлийн ирмэг дээр байв. Одоо тэр Роберт Прайсыг хувь тавиландаа даатгаж, арай ядан зогсож байсан ч зодуулсан, хөгширсөн эрийн хувьд сайн хэвээр байгааг олж харав. Түүний анхаарлыг Рамсес руу эргүүлэв.
  
  "Тэр яг тэнд байна, Мано. Үүнийг дуусгая. Түүнийг үхвэл тэд тэсрэх болно гэж бодож байна уу?"
  
  "Хараал ид, би мэдэхгүй. Түүнийг амьдаар нь авч явсан нь дээр байх байсан. Магадгүй бид түүнийг золиос болгож чадах болов уу."
  
  "Тийм ээ, бид эхлээд хангалттай ойртох ёстой."
  
  Камер дахин томруулж, энэ удаад тэдний зугтахыг далдлав. Хэйден цэцгийн орноос цэцгийн мандал руу гүйж, гудамжинд тэднийг хөөж байв. Хоёр бүлгийн хооронд сум эргэлдэж, цонх хагарч, зогсоол дээр байсан машинуудыг мөргөв. Тарсан шар өнгийн таксины цуваа Хейденд илүү сайн халхавч, ойртох боломжийг санал болгосон бөгөөд тэр эргэлзсэнгүй.
  
  "Явцгаая!"
  
  Тэр эхний таксинд суугаад хажуу тийш гулсаад дараагийн такси руу гүйхдээ замын хажууд үлдсэн өөр таксигаар өөрийгөө халхлав. Түүний шоронгийн ажилтнууд тэднийг зайлуулах гэж оролдох үед түүний эргэн тойронд цонхнууд дэлбэрч байсан ч бүрхэвч нь Рамссесын шинэ легионерууд хаана байгааг хэзээ ч мэдэхгүй гэсэн үг юм. Дөрвөн таксины дараа тэд гүйгчдийг нуугдаж, хурдыг нь удаашруулж байв.
  
  Кинимакигийн чихэвч хагарч эхлэв. "Тусламж таван минутын зайтай."
  
  Гэхдээ энэ нь бүр тодорхойгүй байсан.
  
  Дахин нэг удаа эс нь авсаархан бүлэг хэлбэрээр ажилласан. Хэйден хөөцөлдөж, цоорхойг аюулгүйгээр хааж чадаагүй бөгөөд сумаа хадгалахаас өөр аргагүй болжээ. Хөдөлгөөн нь улам догдолж, болгоомжгүй болсноос гадна нэмэлт хүч ирэх вий гэсэн болгоомжлолыг эсүүд ч бас тавьж эхэлсэн нь илт болов. Хэйден арын хамгаалагчдын нэгийг онилж, түүнийг буудах үед сийлбэртэй модны хажуугаар өнгөрч байсан тул л алдлаа.
  
  Цэвэр муу аз.
  
  "Мано" гэж тэр гэнэт хэлэв. "Бид тэдний нэгийг нь хаа нэгтээ алдсан уу?"
  
  "Дахин тоол."
  
  Тэр ердөө арван тоог л тоолж чадсан!
  
  Тэр хаа нэгтээ зогсоод байсан машины доороос хэв маягтай өнхөрч гарч ирэв. Түүний анхны цохилт Кинимакигийн өвдөгний нуруутай холбогдож, том эр бөхийв. Түүнийг өшиглөхөд баруун гар нь жижиг PPK гаргаж ирсэн бөгөөд хэмжээ нь түүнийг үхлийн аюултай болгожээ. Хэйден Кинимакаг хажуу тийш шидэв, түүний харьцангуй жижигхэн бие нь дэлхийн хэмжээний ямар ч тамирчин шиг хүчирхэг, эрч хүчтэй байсан ч энэ нь том эрийг бага зэрэг хөдөлгөж чадсан юм.
  
  Сум тэдний хооронд нисч, гайхалтай, сэтгэл хөдөлгөм, цэвэр тамын хамгийн богино мөч, дараа нь легионер дахин хөдлөв. Өөр нэг цохилт нь Хэйдений өвдөгний үетэй холбогдож, Мано уналтаа үргэлжлүүлж, дайсных нь хамгаалалтанд ашиглаж байсан зогсоол дээр байсан машиныг цээжээрээ мөргөв. Өвдөг дээрээ эргэлдэх гэж цөхрөнгөө барж байх үед нь түүний хашгирах чимээ гарч байв.
  
  Хэйден өвдөг нь бага зэрэг өвдөж, хамгийн чухал нь гэнэт тэнцвэрээ алдсаныг мэдэрсэн. Тэр тулаанч легионерийн тухай гэхээсээ илүү Рамсесын оргож, түүний араас гарсан аймшигт буфетийн талаар илүү ихийг мэддэг байсан бөгөөд түүний бүх бие нь үүнийг хурдан шийдэхийг хүсдэг байв. Гэхдээ энэ хүн тэмцэгч, жинхэнэ тэмцэгч байсан бөгөөд амьд үлдэхийг хүссэн нь тодорхой.
  
  Тэр гар буугаар дахин буудсан. Одоо Хэйден түүний төсөөлж байсан хэмжээнд хүрээгүй тул тэнцвэрээ алдсандаа баяртай байв. Гэсэн хэдий ч сум түүний мөрөн дээр тусав. Кинимака гар буугаар өөрийгөө шидээд уулын булчингийн дор булжээ.
  
  Легионер тоглогч Хавайтай тулалдах нь дэмий гэдгийг олж хараад тэр даруй түүнийг орхив. Дараа нь тэр аймшигтай найман инчийн ирийг гаргаж ирээд Хэйден рүү цохив. Тэр эвгүйхэн мушгиж, үхлийн цохилтоос зайлсхийхийн тулд зай эзэллээ. Кинимака гар буугаа эргүүлсэн боловч легионер үүнийг урьдчилан таамаглаж, илүү хурдан эргэлдүүлсэн тул хутга Хавай залуугийн цээжийг хүчтэй цохиж, тэр хүний хантаазнаас болж ач холбогдолгүй болсон ч түүнийг бөгс рүү нь шидэв.
  
  Энэхүү солилцоо нь Хэйденд хэрэгтэй боломжийг олгосон юм. Бүсгүй гар буугаа гаргаж ирэхдээ легионер залуу юу хийх бол гэж тааварлан эргэж хараад зальтай хүн рүү хутга шидэж, гохыг нь татан хажуу тийшээ явав.
  
  Хутга машины хаалганаас ойж, шалан дээр тас цохиход хүний цээжинд гурван сум урагдаж, ямар ч хохирол учруулаагүй.
  
  "Түүнийг Уолтерыг ав" гэж Хейден Кинимакед хэлээд "Бидэнд сум бүр хэрэгтэй болно."
  
  Тэр босохдоо хэдэн зуун метрийн цаана гудамжаар эргэлзэх аргагүй зэвсэгт хүмүүс яаран алхаж байхыг харав. Энэ нь одоо улам төвөгтэй болж байв - хэсэг бүлэг хүмүүс гарч ирэн, гудамжаар тэнүүчилж, гэр лүүгээ явах эсвэл эвдрэлийг шалгах, эсвэл бүр энгийн нүдээр зогсоод Андройд төхөөрөмж дээрээ дарж байв - гэхдээ Рамсесын толгой хэдэн фут тутамд гарч ирэх нь тэр даруйд танигддаг байв. .
  
  "Одоо хөдөл" гэж тэр хэлээд өвдөж, хөхөрсөн мөчрөө хүч чадлаасаа хэтрүүлэн ажиллахад хүргэв.
  
  Камер алга болсон.
  
  "Юу..."
  
  Кинимака машиныг тойрон алхаж, бүрээс дээгүүр харайв.
  
  "Том спортын дэлгүүр" гэж Хавай хүн амьсгаадан хэлэв. "Тэд дотогш орлоо."
  
  "Замын төгсгөл, хунтайж Рамсес" гэж Хайден сүүлийн хоёр үгийг үл тоомсорлон нулимав. "Яараарай, Мано. Миний хэлсэнчлэн бид новшийг завгүй байлгаж, түүний анхаарлыг энэ цөмийн бөмбөгөөс холдуулах ёстой. Минут, секунд бүр чухал."
  
  
  ГУЧИН БҮЛЭГ
  
  
  Тэд хамтдаа спортын дэлгүүрийн үүдний үүдээр алхаж, анир чимээгүй өргөн уудам дотор нь оров. Дэлгэцийн хайрцаг, өлгүүр, хувцасны өлгүүр хаа сайгүй, коридор бүрт байв. Нээлттэй хүрээтэй таазанд суурилуулсан, гэрэлтүүлгийг гялалзсан хавтангаар хангасан. Хэйден гэрэл цацруулагч цагаан шал руу ширтээд дэлгүүрийн гол руу орж буй тоостой хөлийн мөрийг харав. Тэр яаран дэлгүүрээ шалгаж, хантаазаа янзлав. Хувцасны өлгүүр доороос ширтэх царай нь түүнийг цочирдуулсан ч түүний төрхөнд шингэсэн айдас нь түүнийг зөөлрүүлэв.
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж тэр хэлэв. "Бууж, чимээгүй бай."
  
  Тэр зам асуух шаардлагагүй байв. Хэдийгээр тэд шаварлаг замаар явж байсан байж болох ч урд талын чимээ нь тэдний байны байрлалыг өгчээ. Прайс байнга ёолох нь нэмэлт давуу тал байв. Хэйден өмд дүүрэн төмөр гарын түшлэг доогуур гулсаж, Nike-ийн дасгалын дүрэмт хувцас өмссөн халзан манекений хажуугаар спортын тоног төхөөрөмж байрлуулах газар руу түлхэв. Штангийн тавиур, жингийн тавиур, трамплин, гүйлтийн замууд жигд эгнээнд эгнэв. Зүгээр л өөр хэсэг рүү шилжихэд террорист бүлэглэл байсан.
  
  Нэг хүн түүнийг хараад түгшүүрийн дохио өгөөд гал нээжээ. Хэйден сэлүүрчин эрийн төмөр гарнаас хэдхэн инч зүүн тийш сум туссан байхыг сонсоод хатуу, өнцгөөр гүйв. Кинимака хажуу тийш үсрэн гүйлтийн замын туузан дамжуургын хэсэг дээр хүчтэй бууж, завсраар өнхрөв. Хэйден легионер тоглогчийн магтаалын хариуд түүний толгой дээрх пүүзний тавиур дээр нүх гаргажээ.
  
  Хамт ажиллагсад нь тарах үед тэр хүн аажуухан ухарлаа. Хэйден тэдний тоог шалгахын тулд ягаан өнгийн цүнхийг агаарт шидээд дөрвөн тусдаа сум хүчтэй тусахад ярвайв.
  
  "Магадгүй Рамсесийн зугтахыг нууж байгаа байх" гэж Кинимака амьсгалав.
  
  "Хэрвээ бидэнд Торстен Дал хэрэгтэй бол" гэж Хэйден амьсгалав.
  
  "Чи намайг галзуу горимыг туршиж үзмээр байна уу?"
  
  Хэйден инээдээ дарж чадсангүй. "Энэ бол араа солихоос илүү амьдралын хэв маягийн сонголт гэж би бодож байна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Юу ч байсан" гэж Кинимака хэлэв. "Яарцгаая."
  
  Хэйден түүнийг цохиж, халхавчнаасаа үсрэн хурдан гал нээжээ. Тэдний нэг нь амьсгаадан хажуу тийш унасан бол бусад нь доош унав. Хэйден тэдэн рүү дайрч, замд нь саад тотгор үлдээсэн ч ялгааг аль болох хурдан хаалаа. Легионерууд ухарч, өндөр буудаж, бүх төрлийн брэнд, өнгөтэй пүүзний таазны өндөр өлгүүрийн ард алга болов. Хэйден, Кинимака хоёр нөгөө талд суугаад хэсэг зогсов.
  
  "Бэлэн үү?" - Би асуусан. Хэйден унасан эсийн гишүүнийг зэвсгээсээ салгахдаа санаа алдлаа.
  
  "Яв" гэж Кинимака хэлэв.
  
  Тэднийг босох үед пулемётын дэлбэрэлт тэдний толгой дээрх сургалтын тавиурыг бага зэрэг дарав. Тэдэн дээр төмөр, картон, зотон, хуванцар хэсгүүд бороо оров. Бүтээц бүхэлдээ найгаж байхад Хэйден зах руу авирав.
  
  "Өө ..." гэж Кинимака эхлэв.
  
  - Новш! Хэйден дуусаад үсрэв.
  
  Өргөн лангууны дээд тал бүхэлдээ нурж, хэсэг хэсгээрээ урагдаж, дээр нь унав. Тавиур бүхий асар том хана, төмөр тулгуур, картон хайрцаг, овоолсон шинэ даавуун гутал зэргийг хажуу тийш нь шидэв. Кинимака барилгаас өөрийгөө хамгаалах гэсэн мэт гараа өргөөд өөртөө итгэлтэй хөдөлсөн ч массын улмаас зугтаж буй Хэйдений ард унасан байна. Унаж буй массаас өнхөрч, чирч буй хөл нь төмөр тулгуурт баригдах үед Кинимака толгойг нь түүний суган дор булж, дээр нь унахдаа биеэ бэхэлжээ.
  
  Хэйден гартаа буу барин шидэлтийг дуусгаад эргэж харав. "Мано!"
  
  Гэвч түүний асуудал дөнгөж эхэлж байв.
  
  Дөрвөн легионер түүн рүү дайрч, гар бууг нь өшиглөж, биеийг нь бууныхаа ишээр цохив. Хэйден өөрийгөө нөмрөөд дахиад нэг өнхрүүлэв. Сагсан бөмбөгийн өлгүүр хөмөрч, улбар шар өнгийн бөмбөлгүүд бүх чиглэлд нисэв. Хэйден мөрнийхөө дээгүүр харан хөдөлж буй сүүдэрийг хараад эргэн тойрноо харан түүний Глокыг хайв.
  
  Нэг буун дуу гарлаа. Тэр толгойных нь ойролцоо нэг зүйлд сум оногдохыг сонсов.
  
  "Яг энд зогсоо" гэж хоолой хэлэв.
  
  Рамсесийн хүмүүсийн сүүдэр түүн дээр буухад Хэйден хөшиж, дээш харлаа.
  
  "Одоо та бидэнтэй хамт байна."
  
  
  ГУЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк балгас руу орж, Алисия хажууд нь оров. Тэдний харсан хамгийн анхны хөдөлгөөн нь Мурын дээд давхрын тагтан дээр эргэж, тэдэн рүү буу чиглүүлэх үед байв. Хагас минутын дараа түүний нүүрэнд тайвшрал гарч ирэв.
  
  "Эцэст нь" тэр амьсгалав. "Та нар энд хамгийн түрүүнд ирсэн гэж бодож байна."
  
  "Бид бага зэрэг урьдчилан анхааруулга авсан" гэж Дрейк хэлэв. "Аллигатор гэдэг алиалагч уу?"
  
  Мур гайхан хараад тэднийг дээш өгөв. "Би түүний тухай хэзээ ч сонсож байгаагүй. Тэр тавдугаар үүрийн дарга мөн үү?"
  
  "Бид тэгж бодож байна, тийм ээ. Тэр бөгсөөр дүүрсэн новшийн ваззок боловч одоо цөмийн бөмбөгийг хариуцаж байна."
  
  Мур амаа ангайлган харав.
  
  Алисиа орчуулсан. "Арван галлон кофе уусны дараа матар Жулиан Маршаас илүү галзуу сонсогдож байгаа бөгөөд би түүний юу хэлэхийг сонсох хүртэл энэ боломжгүй гэж хэлэх байсан. Тэгэхээр, Хэйден хаана байна, энд юу болсон бэ?"
  
  Мур тэдний төлөө бүх зүйлийг бэлдэж, Рамсес, Прайс хоёрын тулаан, дараа нь зугтсан тухай тайлбар хийлээ. Дрейк станцын байдал, төлөөлөгчдийн хуваарилалт хангалтгүй байгааг хараад толгой сэгсэрлээ.
  
  "Тэр үүнийг төлөвлөж чадсан болов уу? Перугийн тэр хараал идсэн шилтгээнээс тэр чигтээ ирж байна уу? Бид захыг судалж байхдаа ч гэсэн?"
  
  Май эргэлзсэн харагдав. "Таны нэг онолын хувьд ч гэсэн арай хол сонсогдож байна."
  
  "Тэгээд энэ хамаагүй" гэж Алисия хэлэв. "Үнэхээр үү? Би хэлэх гэсэн юм, хэнд хамаатай юм бэ? Бид өөрсдөө хий цацахаа больж, эрэл хайгуул хийх ёстой."
  
  "Энэ удаад" гэж Мэй хэлэв. "Би Тазтай санал нэг байна. Магадгүй түүний сүүлчийн амраг нь түүнд ямар нэгэн мэдрэмж төрүүлсэн байх." Тэр Бо руу сайхан харцаар харав.
  
  Мур түүн рүү харахад Дрейк нүд нь бүр ч том болсон байв. Дотоод хэргийн яамны ажилтан тэр дөрөв рүү ширтэв.
  
  "Сайхан үдэшлэг шиг санагдаж байна, залуусаа."
  
  Дрейк мөрөө хавчлаа. "Тэд хаашаа явсан бэ? Хэйден, Кинимака хоёр?"
  
  гэж Мур заав. "51 дэх. Рамсес, түүний арван нэгэн дагалдагч, тэр тэнэг Прайс хоёрыг дагаж утаа руу оров. Хэдхэн минутын дараа би тэднийг харахаа больсон."
  
  Алисия эгнүүлэн тавьсан дэлгэц рүү заалаа. "Та тэднийг олж чадах уу?"
  
  "Ихэнх суваг идэвхгүй болсон. Дэлгэцүүд эвдэрсэн. Бид яг одоо Батарей Паркийг олоход хэцүү байх болно."
  
  Дрэйк тагтны эвдэрсэн хашлага руу дөхөж очоод буудал болон гудамжийг тойруулан харав. Энэ бол түүний төсөөлж байсан хоттой зөрчилдөж, ядаж өнөөдөр ч гэсэн түүний өмнө хэвтсэн хачирхалтай ертөнц байв. Тэр эдгээр хүмүүст илүү сайн болоход нь туслах ганц л арга замыг мэддэг байсан.
  
  Тэднийг аюулгүй байлга.
  
  "Танд өөр мэдээ байна уу?" гэж Мур асуув. "Таныг Марш болон энэ Аллигатор залуутай ярьж байсан гэдэгт би итгэж байна."
  
  "Бид чамд хэлсэн" гэж Алисия хэлэв. "Та идэвхгүй болгох кодыг шалгасан уу?"
  
  Мур амьд үлдсэн дэлгэцүүдийн нэг дээр дөнгөж анивчиж эхэлсэн дүрс рүү заалаа. "Харцгаая".
  
  Бью ундаа уухаар усан хөргөгч рүү явах үед Дрейк буцаж ирэв. Мур цахим шуудангаа чангаар уншиж, гол зүйлдээ хурдан хүрч, идэвхгүй болгох кодуудын жинхэнэ эсэхийг баталгаажуулав.
  
  "Тиймээс" гэж Мур анхааралтай уншлаа. "Кодууд нь үнэндээ кошер юм. Энэ бол гайхалтай гэдгийг би хэлэх ёстой. Марш түүнийг булаан авах гэж байгааг мэдэж байсан болов уу?"
  
  "Хэд хэдэн шалтгаан байж болно" гэж Дрейк хэлэв. "Өөртөө аюулгүй байдал. Тэнцвэрийн ирмэг дээр байна. Энгийнээр хэлэхэд тэр хүн бүтэн клип хийхэд зургаан тойрог дутуу байна. Хэрэв тэр Аллигатор тийм дүр эсгэсэн сонсогдоогүй бол би яг одоо илүү аюулгүй байх байсан."
  
  "Ваппи?"
  
  "Самар?" Дрэйк оролдов. "Би мэдэхгүй. Хэйден танай хэлээр надаас илүү ярьдаг."
  
  "Англи". Мур толгой дохив. "Манай хэл англи хэл."
  
  "Чи үнэхээр тэгж хэлж байгаа бол. Гэхдээ энэ бол сайн хэрэг шүү залуусаа. Жинхэнэ идэвхгүй болгох код нь сайн хэрэг."
  
  "Эрдэмтэд цөмийн цэнэгийн гарал үүслийг тогтоосны дараа бид тэдэнтэй ямар ч байсан холбоо барьж болно гэдгийг та ойлгож байна уу?" Гэж Боо буцаж ирээд хуванцар аяганаас балгалаа.
  
  "Тийм ээ, гэхдээ энэ нь хараахан болоогүй байна. Бидний мэдэж байгаагаар тэд кодыг өөрчилсөн эсвэл шинэ гох нэмсэн."
  
  Бо үүнийг үл ялиг толгой дохин хүлээн авлаа.
  
  Дрейк цаг руугаа харав. Тэд буудал дээр бараг арав гаруй минут болсон бөгөөд Хэйден, Дал хоёроос ганц ч үг гарсангүй. Өнөөдөр арван минут мөнх мэт санагдсан.
  
  "Би Хэйден рүү залгаж байна." Тэр гар утсаа гаргаж ирэв.
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Май хэлэв. "Энэ Кинимака биш гэж үү?"
  
  Дрейк түүний заасан газар руу огцом эргэж харав. Мано Кинимакигийн үл ойлгогдох дүр гудамжаар тууштай тонгойж, өвдөж байсан ч өртөө рүү зөрүүдлэн алхав. Дрэйк хэдэн арван асуултыг залгиад шууд хариулж чадах хүн рүү гүйлээ. Гадаа гарахад багийнхан Маног нурангиар дүүрсэн уулзвар дээр барьж авав.
  
  "Яасан бэ, найзаа?"
  
  Хавайчууд тэдэнтэй уулзахдаа тайвширч байсан нь газрын гадаргаас доош нуугдаж байсан ямар нэгэн аймшигтай сэтгэлийн өвдөлтөөр бүрхэгдсэн байв. "Тэдэнд Хэйден байгаа" гэж тэр шивнэв. "Бид гурвыг нь буулгасан ч Рамсес эсвэл Прайстай ойртож чадаагүй. Тэгээд эцэст нь тэд биднийг отолтонд оруулав. Намайг тоглоомоос гаргаж, тонн нурангин доороос гарахад Хэйден алга болчихсон байсан."
  
  "Тэд түүнийг авсан гэдгийг чи яаж мэдэх вэ?" гэж Боо асуув. "Магадгүй тэр одоо хүртэл мөрдөж байгаа байх?"
  
  "Миний гар, хөл гэмтсэн байж магадгүй" гэж Кинимака хэлэв. "Гэхдээ миний чих сайн сонссон. Тэд түүнийг зэвсгийг нь тайлж, чирсэн. Тэдний хамгийн сүүлд хэлсэн зүйл бол..." гэж Кинимака үгээ үргэлжлүүлж чадалгүй хүндхэн зүрхээр шүлсээ залгилаа.
  
  Дрейк тэр хүний харцыг татав. "Бид түүнийг аврах болно. Бид үүнийг үргэлж хийдэг."
  
  Кинимака нүд ирмэв. "Дандаа биш".
  
  "Тэд түүнд юу гэж хэлсэн бэ?" гэж Алисия шаардав.
  
  Кинимака нарны гэрлээс санаа авах гэсэн мэт тэнгэр өөд харав. "Тэд түүнд энэ цөмийн бөмбөгийг илүү ойроос харна гэж хэлсэн. Тэд түүнийг нуруунд нь оосорлох болно гэж хэлсэн."
  
  
  ГУЧИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Торстен Дал Таймс талбайн орчмын газрыг цэвэрлэхээр хэд хэдэн багийнхныг орхиж, нарийхан гудамжнаас үүссэн сүүдэрт багаа авч явсан байна. Энэ нь чимээгүй, хайхрамжгүй байсан бөгөөд чухал утсаар ярихад тохиромжтой газар байв. Тэр эхлээд Хэйден рүү залгасан боловч хариу өгөхгүй байхад Дрэйктэй холбогдохыг оролдсон.
  
  "Энэ зай энд байна. Хамгийн сүүлийн үеийн мэдээ юу вэ?
  
  "Бид новш байна, найз минь..."
  
  "Бөмбөлөгүүд чинь дахиад л хүрэх үү?" гэж Далл таслав. "Ямар шинэ юм бэ?"
  
  "Энэ удаад миний хүзүү хүртэл биш. Тэр галзуу новшнууд эд эсээсээ хагарч, эсвэл тасарчээ. Рамсес, Прайс хоёр байхгүй болсон. Тав дахь эс нь арван хоёр хүнээс бүрддэг. Мано тэдэнд гурав байгаа гэж хэлсэн."
  
  Дал интонацийг барьж авав. "Мано ярьж байна уу?"
  
  "Тийм ээ, найзаа. Тэд Хэйденийг барьж авав. Тэд түүнийг дагуулж явсан."
  
  Далл нүдээ анилаа.
  
  "Гэхдээ бидэнд жаахан хугацаа байна." Дрейк эерэг талыг туршиж үзсэн. "Хэрэв тэд нэн даруй дэлбэлэхийг хүсвэл үүнийг огт авахгүй байсан."
  
  Йоркчуудын зөв байсан гэдгийг Дал хүлээн зөвшөөрөх ёстой байв. Марш одоо Харанхуйн хунтайжийн дүрээс хасагдаж, Аллигатор хэмээх дүрээр түр солигдсон гэж Дрэйк үргэлжлүүлэн тайлбарлаж байхад тэр сонсов. Эх орон нь энэ хүнийг Америкийн дэмжигч гэж тодорхойлж чадсан юм.
  
  "Үнэхээр үү?" гэж Дал хэлэв. "Юуны төлөө?"
  
  "Анархи үүсгэж болох бараг бүх зүйл" гэж Дрейк хэлэв. "Тэр бол хөлсний цэрэг, зөвхөн энэ удаад уураа алдсан."
  
  "Би Рамсесыг үргэлж "гэртээ" бизнесээ явуулдаг гэж боддог байсан."
  
  "Матар бол Нью-Йоркийн уугуул. Тэр үйл ажиллагаанд үнэлж баршгүй ложистикийн мэдлэгийг өгч чадна."
  
  "Тийм ээ, энэ нь утга учиртай." Дал санаа алдан нүдээ илэн ядарсан байдалтай байв. "Тэгвэл дараа нь яах вэ? Бидэнд Хэйдений координат байгаа юу?"
  
  "Тэд түүний камерыг авсан. Цамцанд нь оёсон шошго нь түүнийг Chipotle Mexican Grill-ийн ширээн доор байгаа гэж бичсэн тул тэд ядаж хэдэн хувцсыг нь авсан байх ёстой. Аюулгүй байдлын камер ажиллаж байгаа ч манай талын хүлээн авагч голдуу газар дээр нь халдсаны улмаас унасан . Тэд чадах бүхнээ нэгтгэж байна. Мөн тэдэнд ажиллах хүч хангалтгүй. Эндээс бүх зүйл үнэхээр муудаж магадгүй шүү, анд минь."
  
  "Чадах уу?" гэж Дал давтав. "Бид мууг даван туулж, муугийн гудамж руу явж байна гэж би хэлэх болно, тийм үү?"
  
  Дрейк хэсэг зуур зогсоод, "Тэд цаашид шаардлага тавина гэж найдаж байна" гэж тэр хэлэв. "Шинэ шаардлага бүр бидэнд илүү их цаг өгдөг."
  
  Тэд хараахан ахиц дэвшил гаргаагүй гэж Далд хэлэх шаардлагагүй байв. Баримт нь өөрөө тодорхой байсан. Энд тэд цөмийн бөмбөгний байршлыг олохын тулд Эх орноосоо найдсан бөгөөд урьдаас анхааруулсан зул сарын цацагт хяруул шиг гүйж, зөвхөн Мурын байршлыг тогтоохын тулд байсан ч бүхэл бүтэн аж ахуйн нэгж бүтэлгүйтэв.
  
  "Бидний хийсэн зүйл бол хэдэн хэрэглээний материалыг саармагжуулах явдал байсан" гэж тэр хэлэв. "Бид Рамсесийн бодит төлөвлөгөө, ялангуяа түүний төгсгөлийн төлөвлөгөөнд ч ойртоогүй байна."
  
  "Та нар яагаад буудал руу бууж болохгүй гэж? Дараагийн удирдагч гарч ирэхэд бид хамт байж магадгүй."
  
  "Тийм ээ, бид үүнийг хийх болно." Далл багийнхаа бусад гишүүд рүү даллаж, тэднийг 3-р өргөн чөлөө рүү хөтлөх зөв чиглэлийг тодорхойлсон. "Сайн уу, Мано ямархуу байгаа юм бэ?"
  
  "Энэ залуу тавиуртай хананд хүчтэй цохиулсан. Бүү асуу. Гэхдээ тэр тулалдах хүсэлтэй, хэн нэгэн түүнд бай өгөхийг л хүлээж байна."
  
  Тэднийг яриагаа дуусгахад Дал гүйж эхлэв. Кенси хажууд нь зогсоод толгой дохив. "Муу алхам уу?"
  
  "Бидний нөхцөл байдлыг харгалзан үзвэл энэ нь илүү муу байж магадгүй гэж би бодож байна, гэхдээ тийм ээ, энэ нь буруу сонголт байсан. Тэд Хэйденийг хулгайлсан. Түүнийг тэсрэх бөмбөг байгаа газарт аваачлаа."
  
  "За, энэ бол гайхалтай! Та нар бүгдээрээ далд гэрэлт цамхаггүй гэж үү?"
  
  "Бид хийдэг. Тэгээд тэд түүнийг хувцастай нь хамт хаясан."
  
  "Моссад таны арьсан дор орчихлоо" гэж Кенси чимээгүйхэн хэлэв. "Тэдэнд сайн, гэхдээ надад биш. Надад харьяалагдах юм шиг мэдрэмж төрүүлсэн."
  
  "Тийм байх байсан". Даль толгой дохив. "Бид бүгд өөрсдийнхөө хувь заяаг хянаж, шийдвэр бүр үнэ төлбөргүй байдаг гэдгийг мэдрэх хэрэгтэй. Энэ бол манипуляци биш."
  
  "Эдгээр өдрүүдэд" гэж Кенси хуруугаа нударгаараа зангидаж, "чи намайг эрсдэлд оруулж байна" гэж хэлээд түүнд бага зэрэг инээмсэглэв. "Найз минь чамаас бусад нь чи намайг хэзээ ч, хаана ч хамаагүй удирдаж болно."
  
  Дал өөр тийшээ харав. Бриджит Маккензи зогсох боломжгүй байв. Тэр эмэгтэй түүнийг гэрлэсэн хүн, аав гэдгийг мэдэж байсан ч уруу таталтанд бууж өгсөн. Мэдээжийн хэрэг, ямар нэг байдлаар тэр энд удаан үлдэхгүй.
  
  Асуудал шийдэгдэж.
  
  Смит, Лорен хоёр бас хамтдаа гүйж, чимээгүйхэн санал солилцов. Ядарсан, хог хаягдлаар дүүрсэн Юрги ар талыг нь авчирсан боловч хөгжилтэй шийдэмгий байдлаар тэврэв. Энэ бол түүний галзуу, санамсаргүй тулалдааны анхны бодит туршлага гэдгийг Далл мэдэж байсан бөгөөд тэрээр үүнийг сайн даван туулсан гэж бодсон. Гудамжууд өнгөрч, дараа нь 3-р өргөн чөлөө рүү зүүн тийш эргэж, 51-ийн уулзвар руу чиглэв.
  
  Далд хэдэн минут хачирхалтай байлаа. Хотын зарим газар ямар ч гэмтэл аваагүй бөгөөд олон дэлгүүр нээлттэй хэвээр, хүмүүс айж сандарсан байдалтай дотогш алхаж байхад зарим нь бараг амьдралгүй эзгүйрчээ. Хэд хэдэн гудамжийг эргүүлийн цагдаа, дөрвөн дугуйт армийн машинууд хааж хаасан байна. Зарим газар дээрэмчдийн нүдэн дээр ичиж сандарч байв. Ихэнх нь харсан хүмүүс юу хийхээ ойлгохгүй байсан тул эрх баригчид гэж итгэж байсан зүйл дээрээ дуу хоолойгоо нэмж, хаа сайгүй орогнохыг урьсан.
  
  Дараа нь тэд Дрэйк болон бусад хүмүүс Хэйден Жейг аврахаар хүлээж, найдаж, төлөвлөж байсан газарт ирэв.
  
  Энэ өдөр эхэлснээс хойш хэдхэн цаг өнгөрчээ. Одоо тэд цөмийн бөмбөг олох арга замыг маш их хайж байв. Даль эргэж буцах боломжгүй гэдгийг мэдэж байсан, тэр зугтаж эсвэл бункерт нуугдаж чадахгүй. SPEAR баг эцсээ хүртэл үүнд багтсан. Хэрэв хот өнөөдөр үхвэл түүнийг аврах гэж хичээж буй баатрууд дутагдсанаас болж болохгүй.
  
  
  ГУЧИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Рамсес үйл ажиллагаа болон хариу үйлдэл үзүүлэхэд Хэйден чимээгүй байж, удирдаж байсан хүмүүсээ сануулж, тэдний туйлын үнэнч эсэхийг шалгав. Түүнийг спортын дэлгүүрээс чирсний дараа тэд 3-р өргөн чөлөөнд тэдний дунд гүйж, дараа нь гар утсыг нь олж шидэж, сум нэвтэрдэггүй хантаазыг нь урж авав. Рамсес хяналтын төхөөрөмж болон тэдгээрийн байршлын талаар тодорхой мэдлэгтэй байсан бололтой, түүний цамцыг тайлахыг эрчүүддээ тушаажээ. Бяцхан төхөөрөмжийг хурдан олоод хаясан бөгөөд дараа нь бүлэг нь санамсаргүй байдлаар гүйх замаар үргэлжлүүлэн гүйв.
  
  Хэйден энэ нь огт тийм биш юм шиг сэтгэгдэл төрүүлэв.
  
  Хэсэг хугацаа зарцуулсан. Хамтлагийнхан том зэвсэг, хар гадуур хувцсаа хаяж, доогуур нь ердийн жуулчны дүрэмт хувцсаа дэлгэв. Гэнэт тэд гэрэл гэгээтэй, хор хөнөөлгүй, хотын гудамжаар тэнүүчлэх олон зуун түгшүүртэй хүмүүсийн нэг хэсэг болжээ. Цагдаа, армийн эргүүлүүд зарим маршрутаар эгнэн зогссон боловч камерууд нэг харанхуй гудамжийг эргүүлж, дараа нь тодорхой болтол нөгөөг нь эргүүлэв. Хэйденд өмсөх нөөц хүрэм өгсөн. Хэзээ нэгэн цагт тэд урьдчилан бэлтгэсэн мотоциклууд дээр авирч, Манхэттен хотын төвөөс аажуухан гарч ирэв.
  
  Гэхдээ тийм ч хол биш. Хэйден одоо тэсрэх бөмбөгний байршлыг мэдэж байгаа тул хэн нэгэнд, хэнд ч гэсэн мессежийг хүргэхийг бүх чадлаараа хүсэв. Тэд түүнийг алж чадах нь хамаагүй - эдгээр фанатуудыг зогсоосон нь л чухал байв.
  
  Унадаг дугуйнууд гудамжаар нэг хэсэг эргэлдэж, дараа нь арван хүн буюу үлдсэн найман легионер Рамсес, Прайс нар зэвэрсэн төмөр хаалгаар бие биенээ дагалаа. Хэйден тэдний дунд дайны шагнал болж, хувь заяагаа аль хэдийн мэдэж байсан ч харц, зүг чигээ солих, шивнэх үг бүрийг барьж авахыг хичээв.
  
  Хагархай гаднах хаалганы цаана өмхий өмхий дотоод хонгил нь бетонон шат руу хүргэв. Энд хүмүүсийн нэг нь Хэйден рүү эргэж, хутгаа түүний хоолойд барив.
  
  "Чимээгүй" гэж Рамсес эргэж харалгүй хэлэв. "Би чамайг одоохондоо алахгүй байхыг илүүд үзэж байна."
  
  Тэд дөрвөн давхар өгсөөд орон сууцны хаалганы өмнө хэсэг зуур зогсов. Онгойлгоход бүлэг хүмүүс дотогш бөөгнөрөн, хонгилоос хамаг хурдаараа гүйв. Рамсес өрөөний голд гараа сунган зогсов.
  
  "Бид энд байна" гэж тэр хэлэв. "Сая төгсгөлтэй, дор хаяж нэг эхлэлтэй. Энэ хотын оршин суугчид энэ бол бидний шинэ зам, бидний ариун дайны эхлэл гэдгийг мэдэлгүй энэ амьдралаа орхих болно. Энэ-"
  
  "Үнэхээр үү?" Хуурай хоолой яриаг тасаллаа. "Миний нэг хэсэг чамд итгэхийг хүсч байна, Рамсес, харин нөгөө хэсэг нь, хамгийн муу нь, чамайг энэ дүүрэн байна гэж бодож байна."
  
  Хэйден Жулиан Маршийг анх удаа сайхан харав. Пифийн нэг хэсэг нь нөгөө хэсэг рүү нугалж байгаа мэт хачирхалтай, гажсан харагдаж байв. Тэр жил, одоогийн чиг хандлагаас үл хамааран хэзээ ч тохирохгүй хувцас өмссөн. Нэг нүд нь харлаж, нөгөө нүд нь анивчихгүй, нэг гутал нь унасан байв. Түүний баруун талд Хэйден таниагүй царайлаг шаргал үстэй эмэгтэй сууж байсан ч бие биедээ шахагдсан байдлаас нь харахад тэд нэгээс олон зүйлээр холбогдсон нь илт байв.
  
  Тэгэхээр холбоотон биш.
  
  Рамсес Мартын элэглэлд хэрхэн хариу үйлдэл үзүүлэхийг Хайден үл тоомсорлон ажиглав. "Чи мэдэж байсан уу?" гэж террорист хунтайж асуув. "Бид чамтай уулзахаас өмнө чамайг хуурсан. Бидний мөнхийн галыг Америкийн зүрхэнд авч явах тэнэг хүний нэрийг ч мэдэхгүй байсан. Таны Тайлер Уэбб хүртэл чамаас урвасан."
  
  "Вэббийг новш гэж" Марш хэлэв. "Тэгээд чи яв."
  
  Рамсес инээгээд цааш эргэв. "Миний хэлсэн зүйл рүү буцъя. Энд ажилладаг хүмүүс хүртэл энэ хотыг үзэн яддаг. Дэндүү үнэтэй, дэндүү олон жуулчин. Жирийн эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс энд амьдрах боломжгүй, ажил хийх гэж тэмцэж байна. Тогтолцооны эсрэг, түүнийг дэмжсээр байгаа хүмүүсийн эсрэг гашуун сэтгэл төрж байгааг та төсөөлж байна уу? Гүүр, хонгилд зам ашигласны төлбөр авдаг. Мөнгөгүй бол чи юу ч биш. Шунал, шунал, шунал хаа сайгүй байдаг. Энэ нь намайг өвдөж байна."
  
  Хэйден чимээгүй, дараагийн алхамаа тооцоолсоор, Маршийн хариу үйлдлийг ажигласан хэвээр байв.
  
  Рамсес хажуу тийш нэг алхлаа. "Мөн Аллигатор, миний хуучин найз. Таныг дахин харах сайхан."
  
  Хэйден Аллигатор гэдэг хүн даргаа тэвэрч байхыг харав. Жижигхэн, чимээгүй, магадгүй анзаарагдахгүй байхыг хичээж, тэр хаалга руу орохын тулд хэдэн алхам хийхийг тооцоолсон. Одоогоор хэтэрхий их байна. Хүлээгээрэй, хүлээ.
  
  Гэхдээ тэр үүнийг хэр удаан төлж чадах вэ? Рамсесын хэлсэн үгийг үл харгалзан тэрээр цөмийн дэлбэрэлтээс зайлсхийхийг хүсч байна уу гэж бодов. Сайн мэдээ гэвэл эрх баригчид агаарын орон зайг хаасан тул мань эр яарсангүй.
  
  Роберт Прайс ёолон өөрийгөө сандал руу шидэв. Тэрээр хамгийн ойрын легионер тоглогчоос нэг шил аспирин гуйсан боловч үл тоомсорлов. Марш Батлан хамгаалахын сайд руу нүдээ цавчив.
  
  "Би чамайг мэдэх үү?"
  
  Прайс дэрэндээ гүн шургууллаа.
  
  Хэйден өрөөний бусад хэсгийг гүйлгэн хараад алсын хөшигтэй цонхны дэргэд байх хоолны ширээг одоо л анзаарав.
  
  Хараал ид, энэ юу вэ...?
  
  Энэ нь түүний төсөөлж байснаас бага байв. Үүргэвч нь ердийн загвараас том, онгоцны дээд хэсэгт багтахааргүй том байсан ч том хүний нуруун дээр тийм ч эвгүй харагдахгүй байв.
  
  "Март, би чамд зарсан" гэж Рамсес хэлэв. "Та үүнийг Нью-Йоркт авчирна гэж найдаж байна. Үүний төлөө би үүрд талархах болно. Та болон таны найз бүх зүйлийг идэгч галыг мэдрэхийг зөвшөөрнө гэж хэлэхэд үүнийг бэлэг гэж бодоорой. Энэ бол миний чамд санал болгож чадах хамгийн сайн зүйл бөгөөд хоолойд чинь хутга хийхээс хамаагүй дээр юм."
  
  Хэйден цөмийн бөмбөг, түүний хэмжээ, хэлбэр, үүргэвчний гадаад төрхийг түүнд хэрэгтэй байж магадгүй гэж цээжилжээ. Тэр өнөөдөр энд үхэх ямар ч арга байсангүй.
  
  Дараа нь Рамсес хүмүүс рүүгээ хандав. "Түүнийг бэлдээрэй" гэж тэр хэлэв. "Америк гичийд нэг ч удаа өвдөлтийг битгий хэлээрэй."
  
  Хэйден ирж байгааг мэдэж байв. Тэд наашаа явах замдаа түүний гарыг зангидаж чадаагүй бөгөөд одоо тэр үүнийг бүрэн ашигласан. Тухайн үед түүнээс маш олон зүйл шалтгаална - хот, үндэстэн, соёл иргэншсэн дэлхийн ихэнх хувь заяа. Түүний баруун талд байгаа ваар хэрэгтэй байсан бөгөөд хүзүү нь түүний гарт хамгийн тохиромжтой өргөн бөгөөд бага зэрэг гэмтэл учруулахад тохиромжтой жинтэй байв. Энэ нь хамгийн ойрын хүний сүмд хагарч, хонхорхой хэсгүүд шалан дээр унав. Түүнийг гараа өргөхөд Хэйден бууг шүүрэн авсан боловч түүний мөрөнд сайн ороосон байхыг хараад тэр даруй бууж өгсний оронд торноос нь атгаж түүнийг улам бүр тэнцвэргүй болгов. Зэвсэг нь онилсон боловч Хэйден бүгдийг нь тоосонгүй. Энэ нь одоо зөвхөн сүүлчийн боломжийн салон байсан ... түүний амьдралын төлөө тэмцэхээ больсон - хотын оршин тогтнохын төлөөх тулаан шиг. Тэгээд тэд түүнийг энд нууцаар авчирсан юм биш үү? Энэ нь түүнд галт зэвсгийг үл тоомсорлох болно гэдгийг хэлсэн.
  
  Матар хажуунаас нь дөхөж очсон ч Рамсес түүнийг барьж авав. Өөр нэг сонирхолтой нээлт. Рамсесийн хувьд матар чухал байсан. Дараагийн агшинд тэр ядарч туйлдсан тул өөрийг нь цохиж буй гар, хөлөөс цааш анхаарлаа төвлөрүүлж чадахгүй байв. Би нэг юмуу хоёр цохилтыг няцаасан ч үргэлж өөр нэг цохилт байсан. Эдгээр нь телевизийн хорон санаатнууд биш - нэг нь цохиулахыг эелдгээр хүлээж, нөгөө нь хөндлөнгөөс оролцох боломжтой. Үгүй ээ, тэд түүнийг бүсэлж, нэг дор түүн рүү дайрсан тул хэчнээн ч зогсоод цохисон ч дахиад хоёр нь түүнийг цохиж байв. Өвдөлт нь тоолж чадахааргүй олон газарт хүчтэй мэдрэгдэж байсан ч тэр бүдэрч унасанаа далимдуулан ваарны хонхорхойтой хэсгийг аваад хоёр залуугийн нүүр, гарыг цавчив. Тэд ухарч, цус алдав. Тэр хос хөл дээрээ өнхөрч, эзнийг нь унагав. Бүсгүй хүний анхаарлыг татна гэж бодоод цонх руу хүнд аяга шидэх гэж оролдсон ч тэр хараал идсэн зүйл цонхноос хагас метрийн зайд нисэн одов.
  
  Дрэйк юу хийх байсан бэ?
  
  Тэр мэдэж байсан. Яг энэ. Тэр эцсийн амьсгалаа дуустал тэмцэнэ. Хөлний ой дундуур тэр зэвсэг хайв. Түүний харц Гуравдугаар сар болон эмэгтэй хоёрын харцтай тулгарсан ч тэд бие биенээсээ илүү чанга зууралдаж, хачин харилцаанаас тайтгарлыг олж байв. Хэйден өшиглөж, мушгиж, арай ядан дарагдсан хашгираан болгоныг дэмжиж, дараа нь түүний араас буйданг олов. Үүнийг тулгуур болгон ашиглаж тэр өөрийгөө хүчлэн боссон.
  
  Түүний нүүр рүү нударга цохиж, одод дэлбэрэв. Хэйден толгойгоо сэгсрэн цусыг нь цэвэрлээд хариу цохилт өгснөөр өрсөлдөгчөө уналаа. Өөр нэг нударга нь түүний толгойн тал руу цохиж, дараа нь эрэгтэй түүнийг бүсэлхийгээр нь барьж, хөлийг нь унагаж, буйдан дээр буцааж тавив. Хэйден өөрийн хүчээ ашиглан түүнийг нуруун дээр нь шидэв. Хэсэг хугацааны дараа тэр хөл дээрээ босч, толгойгоо доошлуулж, хавирга, хүзүү, цави, өвдөг рүү цохиж, цохилтын дараа цохиж, цохилтын дараа цохив.
  
  Тэр Рамсес тэдэн рүү алхаж байхыг харав. "Найман хүн!" гэж тэр хашгирав. "Найман эрэгтэй, нэг бяцхан охин. Таны бахархал хаана байна?
  
  "Өндөгнүүдтэй нь ижил газар" гэж Хэйден амьсгаадангуй хэлээд тэднийг гэмтээж, ядарч туйлдсан, олон тооны цохилтоос болж өвдөж, уур хилэнгээ намдааж байв. Энэ нь үүрд үргэлжлэхгүй бөгөөд түүнд зугтах найдвар байсангүй.
  
  Гэхдээ тэр хэзээ ч хичээхээ больсонгүй. Хэзээ ч бууж өгөөгүй. Амьдрал бол шууд утгаараа ч бай, үгүй ч бай өдөр тутмын тулаан байсан. Түүний цохилтоос хүч нь шавхагдаж, мөчрөөс нь эрч хүч урсах үед Хэйден цохилт нь хангалтгүй болсон ч цохисоор байв.
  
  Эрчүүд түүнийг хөл дээр нь босгоод өрөөгөөр чирэв. Тэр түүнд ямар нэг хүч буцаж ирэхийг мэдэрч, гутлаа шилбээр нь гүйлгэн орилоход хүргэв. Гар нь булчингаа чангалж, алс холын цонх руу түлхэв.
  
  Рамсес цөмийн цүнх тавьсан ширээний ард зогсов.
  
  "Тийм жижигхэн" гэж тэр бодлоо. "Тийм тохиромжгүй. Тэгээд ч мартагдашгүй. Та санал нийлж байна уу?"
  
  Хэйден амнаас нь цус гарлаа. "Таныг энэ зууны галзуу бүтээл гэдэгтэй би санал нэг байна."
  
  Рамсес түүн рүү гайхсан харцаар харав. "Та хийж байна? "Пифианчууд" киноны Жулиан Марш, Зои Ширс нар тэврэлдэж байгааг чи ойлгож байгаа биз дээ? Тэдний удирдагч Уэбб тэр хаана байна? Эртний археологийн эрдэнэс хайхаар дэлхийг тойрох гэж байна. Би аль эрт нас барсан язгууртны урт нас барсан мөрөөр явж байна. Дэлхий шатаж байхад өөрийнхөө галзуу хөлийн мөрийг дагадаг. Би энэ зууны галзуу ажил руу ойртдоггүй, Жэй хатагтай."
  
  Хэйден ямар нэг зүйлийн талаар зөв гэж дотроо хүлээн зөвшөөрсөн ч чимээгүй байв. Эцсийн эцэст эсгийтэй танхим бүгдийг нь хүлээж байх ёстой.
  
  "Тэгвэл дараа нь юу вэ, та мэдэхийг сонирхож байна уу?" гэж Рамсес түүнээс инээмсэглэн асуув. "Үнэнийг хэлэхэд тийм ч их биш. Бид бүгд өөрсдийнхөө байхыг хүссэн газартаа байдаг. Та цөмийн бөмбөгтэй байна. Би бөмбөгний шинжээч Аллигатортой хамт байна. Миний ард түмэн миний талд байна. Цөмийн бөмбөг? Энэ нь бараг л бэлэн байна ... гэж тэр түр зогсоов - дэлхийтэй нэгдэхэд. Одооноос нэг цагийн дараа гэж хэлэх ёстой юу?"
  
  Хэйдений нүд түүнээс урважээ.
  
  "Өө хаха. Одоо та гайхаж байна. Энэ танд хэтэрхий их цаг хугацаа байна уу? Тэгэхээр арван минут?"
  
  "Үгүй" гэж Хэйден амьсгалав. "Чи чадахгүй. Гуйя. Таны хүссэн зүйл байх ёстой. Бидний тохиролцож чадах зүйл."
  
  Рамзес түүний хүслийн эсрэг түүнийг гэнэт өрөвдсөн мэт ширтэв. "Миний хүссэн бүхний нийлбэр энэ өрөөнд байна. Нэгдүгээр ертөнц гэж нэрлэгддэг ертөнцийг устгах."
  
  "Чамайг алах юм уу үхэхийг л хүсдэг хүмүүстэй яаж тохиролцох вэ?" гэж Хэйден чангаар хэлэв. "Эсвэл өөрөө цус урсгахгүйгээр тэднийг зогсоо. Шинэ ертөнцийн туйлын бэрхшээл."
  
  Рамсес инээв. "Та нар үнэхээр тэнэг юм." Тэр инээсэн. "Хариулт нь: "Чи болохгүй."
  
  Эрчүүд түүний шинэ цамцыг тайлж, дараа нь бөмбөгийг урд нь зүүсэн байх үед Хэйден дахин тэмцэв. Аллигатор урагш ирээд үүргэвчээ тайлж, дотроос нь утсыг нь салгав. Тэднийг таймерын механизмд холбох ёстой гэж Хайден итгэлтэй байв. Ийм галзуу террористууд ч гэсэн жинхэнэ тэсрэх төхөөрөмжийг салгах эрсдэлгүй.
  
  Тэр найдаж байсан.
  
  Матар утаснуудаа татаад Рамсес руу хараад үргэлжлүүлэх зөвшөөрлийг хүлээв. Аварга толгой дохив. Эрчүүд Хэйдений гарнаас шүүрэн авч, ширээн дээгүүр урагш түлхэж, цөмийн бөмбөг гэдсэнд нь дартал биеийг нь нугалав. Дараа нь тэд түүнийг байранд нь байлгаж байхад Аллигатор утаснуудаа эхлээд нуруу, цээжин дээр нь ороож, дараа нь хөлнийх нь завсраар доош, эцэст нь нурууны ёроолд тултал дээш нь ороосон. Хэйден утас татах, үүргэвчний хөдөлгөөн бүрийг мэдэрлээ. Эцэст нь тэд цөмийн бөмбөгийг түүний биед наалдаж, түүнийг ороосон эсэхийг шалгахын тулд дунд зэргийн бат бэх бүс, наалдамхай туузыг ашигласан. Хэйден бондоо туршиж үзээд бараг хөдөлж чадахгүй байгааг олж мэдэв.
  
  Рамсес Аллигаторын гар урлалыг биширч зогсов. "Төгс" гэж тэр хэлэв. "Америкийн чөтгөр улс орноо сүйрүүлэх хамгийн тохиромжтой байр суурийг эзэллээ. Энэ бол нүгэлт хотын нэгэн адил тэдний бусад хүмүүсийн хувьд тохиромжтой ариун газар юм. Аллигатор аа, одоо цаг хэмжигчийг тохируулаад амьтны хүрээлэнд очих хангалттай хугацаа өгөөч."
  
  Хэйден алан хядагчийн үгэнд эхлээд шоконд орж, дараа нь эргэлзэн ширээ рүү амьсгал хураав. "Гуйя. Та үүнийг хийж чадахгүй. Чи чадахгүй. Таныг хаана байгаа, юу хийхээр төлөвлөж байгаагаа бид мэднэ. Бид чамайг үргэлж олж чадна, Рамсес."
  
  "Чи найзуудаа хэлж байна!" Матар чихэнд нь хашгирах нь түүнийг үсэрч, цөмийн цохилт өгөхөд хүргэв. "Англи хүн... Хманнн! Санаа зоволтгүй. Чи түүнийг дахин харах болно. Марш түүнтэй хөгжилтэй байсан, ммм, гэхдээ бид ч бас хөгжилтэй байх болно!"
  
  Рамсес түүний нөгөө чихэнд ойртлоо. "Би та бүхнийг захаас санаж байна. Чамайг дор хаяж хоёр жил миний нэр хүндийг унагаж устгасан гэдэгт би итгэдэг. Та нар бүгд миний шилтгээн рүү дайрч, миний бие хамгаалагч Акаташийг хөнөөж, легионеруудыг минь алж, намайг гинжлэн авч явсан гэдгийг би мэднэ. Америкийн хувьд. Тэнэгүүдийн орон. Тэнд байгаа ноён Прайс та нар бүгд багийн нэг хэсэг гэж надад хэлсэн, гэхдээ зөвхөн үүгээр зогсохгүй. Та өөрийгөө гэр бүл гэж нэрлэдэг. За, эцэст нь та бүгд хамтдаа байгаа нь зохимжтой биш гэж үү?"
  
  Хараал ид гэж Хэйден үүргэвчиндээ амьсгалав. "Та. Хөгийн новш."
  
  "Өө үгүй ээ. Чи болон танай гэр бүл үнэхээр завхруулсан. Зүгээр л санаарай - Рамсес үүнийг хийсэн. Тэр ч байтугай энэ бол миний төгсгөлийн тоглоом биш юм. Миний найдвартай байдал бүр ч гайхалтай. Гэхдээ Америк болон түүний барууны бусад эрхмүүд тэсрэлт хийж байхад би хаа нэгтээ аюулгүй инээж байх болно гэдгийг мэдэж аваарай."
  
  Тэр бөхийж, бие нь түүнийг болон үүргэвчний доторх зүйлсийг хоёуланг нь дарав. "Одоо таны амьтны хүрээлэнд сүүлчийн удаа зочлох цаг боллоо. Чамайг олох нэр төрийн эрхийг би Мэтт Дрейкэд өгнө" гэж тэр шивнэв. "Тэсрэх бөмбөг дэлбэрэх үед."
  
  Хэйден эдгээр үгсийг, тэдгээрийн дотор нуугдаж буй үр дагаврыг сонссон боловч түүний өмнө төлөвлөж байснаас илүү гайхалтай ямар арга хэмжээ авах бол гэж бодож байв.
  
  
  ГУЧИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Хэйден хальтирч, жижиг ачааны машины ард гүйв. Легионерууд түүнийг бөмбөгөнд уясан хэвээр, хоёр талдаа вандан сандал дээр сууж байхад нь хөлд нь оруулав. Аяллын хамгийн хэцүү хэсэг нь түүнийг орон сууцны байшингаас гаргах явдал байв. Легионерууд түүнийг өнгөлөн далдлах гэж цаг хугацаа алдсан; Тэд түүнийг хүссэн газартаа түлхэж, зэвсгээ бэлэн болгов. Тэднийг харсан хүн алагдах болно. Тэдний аз болоход ихэнх хүмүүс сэрэмжлүүлэгт анхаарал хандуулж, зурагт эсвэл зөөврийн компьютерийнхээ өмнө гэртээ үлдэв. Харанхуй гудамжны хажууд ачааны машин замын хажуу руу гарч ирэн инээмсэглэн зогсохыг Рамсес Хэйденийг харсан эсэхийг шалгав.
  
  Тусгай хүчний тэмдэглэгээтэй хар.
  
  Тэднийг хэн зогсоох вэ? Тэднийг байцаах уу? Магадгүй цаг хугацааны явцад. Гэвч өнөөг хүртэл болсон бүх зүйлийн гол утга учир нь энэ байв. Төлөвлөгөөний хэсэг бүрийн хурд, гүйцэтгэл нь Америк өөрийн хязгаарт хэрхэн хариу үйлдэл үзүүлэхийг шалгасан. Хүлээгдэж буй хариу үйлдэл нь алан хядагчид зүгээр л тоохгүй байсан нь жинхэнэ асуудал байв. Тэдний цорын ганц зорилго бол үндэстний үхэл байв.
  
  Тэд 57-р гудамжаар зүүн зүг рүү чиглэн эргүүл, хамгаалалтаас зайлсхийж, боломжтой газраар явжээ. Тэнд нуранги, хачирхалтай орхисон машин, хэсэг бүлэг хүмүүс байсан боловч Аллигатор өөрөө Нью-Йоркийн уугуул хүн байсан бөгөөд нам гүм, үржил шимгүй мэт бүх замыг мэддэг байв. Хотын цахилгаан хангамжийн систем тус болж, жолоочийг урьдчилан төлөвлөсөн маршрут руугаа хялбархан буцах боломжийг олгосон. Тэд удаан, болгоомжтойгоор, америкчууд хариу үйлдэл үзүүлсээр, хүлээсээр байгааг мэдэж байсан бөгөөд хэдхэн цагийн дараа л бөмбөг аль хэдийн тэнд байж магадгүй гэдгийг ойлгов.
  
  Хэйден одоо ч гэсэн Цагаан ордны албаны хүмүүс өөрсдийн хил хязгаарыг зөрчсөн гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх боломжгүй болгоомжтой байхыг зөвлөж байна гэдгийг мэдэж байв. Нөхцөл байдлыг ашиглах гэж оролдох бусад хүмүүс байх болно. Доджийг улам бүр хаяж, татвар төлөгчдийг бужигнуулъя. Гэсэн хэдий ч тэр Коберныг мэддэг байсан бөгөөд түүний хамгийн ойрын зөвлөхүүд нь түүнтэй адил найдвартай, ухаалаг байдаг гэж найдаж байв.
  
  Аялал нь түүнийг хөхөрсөн байв. Легионерууд түүнийг хөлөөрөө дэмжиж байв. Гэнэт зогссон, том нүхнүүд нь түүнийг дотор муухайруулж байв. Үүргэвч нь түүний доор нүүж, хатуу дотуур нь үргэлж сандарч байв. Энэ бол Рамсесийн хүссэн зүйл гэдгийг Хайден мэдэж байсан бөгөөд түүний эцсийн мөчид цаг хэмжигч зогсоход айдас дүүрэн байх болно.
  
  Хагас цаг хүрэхгүй хугацаа өнгөрлөө. Замууд хоосон биш юмаа гэхэд нам гүм байлаа. Хэйден тодорхой хэлж чадсангүй. Төлөвлөгөөнийхөө өөр нэг өөрчлөлтөөр Рамсес Гаторт Марш, Ширс хоёрыг Хэйдентэй хамт бөмбөгөнд холбохыг тушаажээ. Тэр хоёр гомдоллож, хэрэлдэж, бүр хашгирч эхэлсэн тул Аллигатор тэдний ам, хамраа нааж, тайвширтал тэнд суугаад хамрын нүхийг нь агаар соруулжээ. Дараа нь Марш, Ширс хоёр хамтдаа бараг л уйлж эхлэв. Магадгүй тэд чөлөөлөлтийн мөрөөдлөө хадгалж байсан байх. Марш дөнгөж төрсөн хүүхэд шиг хашгирч, Ширс яг л хүний ханиадтай хүү шиг үнэрлэв. Хоёуланд нь шийтгэл болгон, харамсалтай нь Хэйденд ч гэсэн Рамзес тэднийг цөмийн бөмбөгөнд нүцгэн уясан нь янз бүрийн асуудал, нугаралт, хамраа шуугиулсан. Хэйден үүнийг сайн хүлээж авсан бөгөөд тэд одоо адилхан болох Лавкрафтын аймшигт байдлыг төсөөлж, амьтны хүрээлэнг хэрхэн яаж давах бол гэж гайхаж байв.
  
  "Бид дотогшоо дуусна" гэж Аллигатор масс руу шүүмжлэлтэй харав. "Хамгийн ихдээ таван минут."
  
  Хэйден бөмбөг үйлдвэрлэгч даргатайгаа харьцахдаа сайн ярьдаг болохыг анзаарчээ. Магадгүй сэтгэлийн зовнилоос болж түүний хоолой гэнэт өссөн байх. Магадгүй сэтгэлийн хөөрөл. Ачааны машин зогсож, жолооч хөдөлгүүрийг хэдэн минут сул зогсоход тэр анхаарлаа хандуулав. Рамсес таксинаас буухад Хайден тэднийг амьтны хүрээлэнгийн үүдэнд байж магадгүй гэж санал болгов.
  
  Сүүлийн боломж.
  
  Бүсгүй цөхрөнгөө барж, хажуу тийшээ найгаж, амныхаа наалдамхай туузыг хусахыг оролдов. Марш, Ширс хоёр ёолж, легионерууд гутлаараа түүн дээр гишгэж, хөдлөхөд хэцүү болсон ч Хэйден эсэргүүцэв. Гагцхүү хачирхалтай шуугиан, зохисгүй ганхаж, туг далбаагаа өргөхөд л хангалттай.
  
  Легионеруудын нэг нь харааж зүхээд дээгүүр нь үсэрч, түүнийг цөмийн цэнэг болон машины ар тал руу улам бэхэлсэн. Тэр наалдамхай тууз руу ёолно. Түүний гар биеийг нь ороож, түүнийг хөдөлгөхөөс сэргийлж, Рамсес буцаж ирэхэд тэр амьсгалж чадахгүй байв.
  
  Хөдөлгүүрийн бага зэрэг архирах чимээнээр ачааны машин ахин урагшиллаа. Машин аажуухан хөдөлж, легионер явсан. Хэйден гүнзгий амьсгаа аван азаа болон эргэн тойрныхоо хүмүүсийн царайг зүхэв. Удалгүй машин зогсож, жолооч хөдөлгүүрээ унтраав. Одоо тусгай хүчний энгийн дүрэмт хувцас өмссөн Рамсес арын суудал руу толгойгоо цухуйхад чимээгүй болов.
  
  "Зорилгодоо хүрлээ" гэж тэр сэтгэл дундуур хэлэв. "Миний дохиог хүлээж, тэднийг хооронд нь авч явахад бэлэн байгаарай."
  
  Таван легионер тоглогч хачин жигтэй боодлыг тойрон байрлаж, түүнийг өргөхөд бэлдэж байхад арчаагүй Хейден амьсгалж чадлаа. Рамсес хаалгыг тогшиход бүх зүйл тодорхой болж, нэг хүн хаалга онгойлгов. Дараа нь легионерууд боодлыг агаарт өргөж, фургоноос гаргаж, модтой замаар хөтлөв. Өдрийн гэрэл түүний нүд рүү тусахад Хэйден нүдээ анив, дараа нь хаана байгааг нь харав.
  
  Зузаан тоосгон баганаар бэхлэгдсэн модон халхавч нь ногоон байгууламжаар хүрээлэгдсэн байв. Сайн тохижуулсан, хатуу хучилттай нарны хавх нь Хайдены амьтны хүрээлэнгийн бусад хэсэг байх болно гэж таамаглаж байсанчлан одоогоор эзгүй байсан. Цөөн хэдэн зоригтой жуулчид хүн ам цөөтэй газруудын давуу талыг ашигласан байж магадгүй ч Хайден амьтны хүрээлэнг ойрын хэдэн цагийн турш хэнийг ч оруулахыг зөвшөөрнө гэдэгт эргэлзэж байв. Рамсес амьтны хүрээлэнгийн аюулгүй байдлыг тусгай хүчнийхэн нутаг дэвсгэрийн бүрэн аюулгүй байдлыг хангахын тулд тэнд байгаа гэдэгт итгүүлсэн байх магадлалтай. Хажуугийн хаалгаар зогстол тэднийг нуман хаалгаар доторлогоотой, ногоон өлгөөтэй зам дагуу авч явав. Аллигатор хүчээр нэвтэрч, дараа нь тэд чийглэг уур амьсгалыг даван туулахад тусалсан модон зам, гүүр, олон модноос бүрдсэн өндөр таазтай өрөөнд оров.
  
  "Халуун орны бүс" гэж Рамсес толгой дохив. "Одоо, Аллигатор аа, боодолтойгоо аваад, цаашаа сойз руу хий. Бидэнд эрт тохиолдлын ажиглалт хэрэггүй."
  
  Хэйден болон түүний бусад аюултай компани модон шалан дээр буув. Матар хэд хэдэн оосор тааруулж, тогтвортой байдлыг хангахын тулд илүү наалдамхай тууз нэмж, дараа нь тэслэгч хоригдлуудыг найдвартай ороосон гэж мэдэгдэх хүртэл нэмэлт утсаар ороов.
  
  "Тэгээд эргэдэг унтраалга уу?" гэж Рамсес асуув.
  
  "Та үүнийг нэмэхдээ итгэлтэй байна уу?" гэж матар асуув. "Марш, Ширс нар үүнийг эрт эхлүүлж магадгүй."
  
  Рамсес тэр хүн рүү бодлогошронгуй толгой дохив. "Чиний зөв". Тэр илгээмжийн хажууд суугаад үүргэвч нь шалан дээр хэвтэж, Хэйден дээр нь шууд уяж, дараа нь Марш, Зои хоёр түүний дээр суув. Рамсесийн нүд Жулиан Маршийн толгойтой ижил байв.
  
  "Бид мэдрэмжийн унтраалга нэмнэ" гэж тэр чимээгүйхэн хэлэв. "Хэрэв таныг өргөх эсвэл ямар нэгэн том хөдөлгөөн хийх үед бөмбөг дэлбэлэхэд хүргэдэг эргэдэг төхөөрөмж. Би чамайг тайван байж, Мисс Ж-ийн багийнхныг ирэхийг хүлээхийг зөвлөж байна. Санаа зоволтгүй, энэ нь удаан үргэлжлэхгүй."
  
  Түүний хэлсэн үг Хэйдений биеийг чичрүүлэв. "Хэр удаан?" тэр амьсгалаа гаргаж чадсан.
  
  "Таймерыг нэг цагийн турш тохируулна" гэж Рамсес хэлэв. "Аллигатор бид хоёрыг аюулгүй газар очиход хангалттай хугацаа. Миний эрчүүд бөмбөгтэй үлдэх болно, хэрэв тэд чамайг олж чадвал найз нарт чинь сүүлчийн гэнэтийн бэлэг болно."
  
  Хэрэв?
  
  Рамзес босож, бэлдсэн боодол руугаа сүүлчийн удаа харц, хүний мах, түүний доорх галын шуурга, тэдний айсан царай, бүгдэд үзүүлсэн хүчээ харлаа.
  
  Хэйден нүдээ анин одоо хөдөлж чадахаа больсон аймшигт даралт нь цээжийг нь тэсэшгүй бөмбөг болгон шахаж, амьсгалахад хэцүү болгожээ. Эдгээр нь түүний сүүлчийн мөчүүд байж магадгүй бөгөөд мэдрэмтгий байдлын унтраалга тохируулах талаар Аллигаторын баяр хөөрийг сонссоны дараа түүнд юу ч хийж чадаагүй ч Нью Йоркийн Төв Парк амьтны хүрээлэнгийн Халуун бүсийн бүсэд өнгөрүүлэх гэж байгаа бол түүнийг хараал илэх болно. Үүний оронд түүнийг амьдралынхаа хамгийн сайхан үе рүү, Манос болон Хавайд өнгөрүүлсэн цаг хугацаа, Даймонд толгойн зам, Хойд далайн эрэг, Мауигийн галт уулс руу буцаан авчрах болно. Идэвхтэй галт уул дээрх ресторан. Үүлний дээгүүр газар. Замын ард улаан шороо. Капиоланигийн дагуу анивчиж буй гэрэл, дараа нь бүх далайн эргийн төгсгөлийн наран шарлагын газар, үдшийн бүрэнхий улаан гэрлийн дор хөөсөрч, хайхрамжгүй, амьдралын бүх стресс, санаа зовнилоос зугтаж чадах цорын ганц бодит газар байв.
  
  Хэйден яг одоо тийшээ явахад цагийн зүү эргэлдэж байв.
  
  
  ГУЧИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Рамсес, Хэйден, цөмийн бөмбөгийн талаарх өчүүхэн ч гэсэн үг, харагдсан зүйл, өчүүхэн ч гэсэн үгэнд нь зүүгдэн суухдаа Дрэйк цагдаагийн хэлтэст өөрийгөө арчаагүй мэт хүлээж байв. Үнэнийг хэлэхэд Нью Йорк хэдхэн цагийн дотор дэндүү том байсан тул утаснууд нь дуугарч байв. Оршин суугчид нь хэтэрхий олон, зочдод нь хэтэрхий олон байсан. Цэргийнхэн Цагаан ордонд хүрэхэд арван минут шаардлагатай байж болох ч бүх харуул хамгаалалт, хамгаалалтын арга хэмжээг үл харгалзан энэ харьцангуй жижиг газрыг хайхад хэр хугацаа шаардагдах вэ? Одоо энэ хувилбарыг Нью-Йорк руу аваачиж, юу авах вэ гэж Дрейк бодлоо. Аюулгүй байдлын албаныхан үнэхээр харгислал үйлдсэн алан хядагчдыг баривчилсан ховор тохиолдол байлаа. Бодит амьдрал дээр алан хядагчдыг үймээний дараа мөрдөж, мөрддөг байсан.
  
  Даль эцэст нь эрэмдэг зэрэмдэг, хорвоогийн жамаар ядарсан төрхтэй, SPEAR багийн бусад гишүүдтэй хамт ирлээ. Кензи үл ойлгогдохоор эргэн тойрноо хараад нотлох баримт хадгалах газар хаана байгааг асуув. Дал түүн рүү нүдээ эргэлдүүлэн "Түүнийг явуул, тэгэхгүй бол тэр хэзээ ч сэтгэл хангалуун бус байх болно" гэж хэлэв. Багийн бусад гишүүд эргэн тойронд бөөгнөрөн, Дрэйкийн хэлэхийг сонссон бөгөөд энэ нь Хэйденд санаа зовсноос гадна тийм ч их зүйл биш байв.
  
  Мур асуудлыг хялбаршуулсан. "Хотод террорист аюул заналхийлж байгааг хүмүүс мэддэг. Бид явах гэж байгаа хүмүүсийг зогсоодоггүй ч нүүлгэн шилжүүлж чадахгүй. Хэрэв бөмбөг дэлбэрвэл яах вэ? Би мэдэхгүй, гэхдээ одоо бид бие биенээ буруутгах талаар бодох ёсгүй. Манай системүүд ажиллахаа больсон ч бусад агентлаг, сайтууд өөр суваг руу нэвтрэх боломжтой. Бид ярьж байхдаа тэдгээрийг харьцуулдаг. Ихэнх системүүд ажиллаж байна. Нью-Йоркийн гудамжууд нам гүм боловч ихэнх хотуудтай харьцуулахад ачаалал ихтэй хэвээр байна. Мөн замууд."
  
  "Гэхдээ юу ч болоогүй байна уу?" гэж Смит гайхан асуув.
  
  Мур санаа алдлаа. "Найз минь, бид минут тутамд хэдэн зуун дуудлагад хариулдаг. Бид хотын бүх сэтгэл зүйч, шоглоомч, айж эмээсэн сайн иргэн бүртэй харьцдаг. Агаарын орон зай биднээс бусад бүх хүмүүст хаалттай. Бид Wi-Fi, интернет, тэр ч байтугай утасны шугамыг унтраах гэж байсан ч гудамжны цагдаа, Холбооны мөрдөх товчооны ажилтан эсвэл илүү их магадлалтай байгаа шиг энэ өргөн чөлөөнөөс завсарлага авах магадлалтай гэдгийг ойлгоорой. олон нийтийн гишүүн."
  
  "Нөмрөг дор уу?" гэж Далл асуув.
  
  "Бидний мэдэж байгаагаар нэг ч эс үлдээгүй. Одоо Рамсесыг хамгаалж байгаа үүрийг үндэсний болон орон нутгаас элсүүлсэн гэж бид таамаглаж болно. Манай нууц агентууд тусалж чадна гэдэгт бид итгэхгүй байгаа ч тэд бүх боломжит хувилбаруудыг судалж байна."
  
  "Тэгвэл энэ биднийг хаана орхих вэ?" гэж Лорен асуув. "Бид камер, Рамсес, Прайс, Хэйден хоёрыг олж чадахгүй байна. Бид цөмийн бөмбөг олоогүй байна" гэж тэр царай бүрийг судалж, бүх эвлүүлдэг тоглоомын хэсгүүд нь эцсийн бүлэгт эгнүүлэн харуулсан синдикат шоунд хүмүүжсэн энгийн нэгэн иргэний зүрх сэтгэлд хэвээр байв.
  
  "Хамгийн мөнгө өгөх нь ихэвчлэн хийдэг зүйл" гэж Мур хэлэв. "Хэн нэгэн ямар нэг зүйлийг хараад түүнийг үүсгэдэг. Энд тэд халуун зөвлөгөөний цувралыг юу гэж нэрлэдэгийг та мэдэх үү? Хуучин Эдди Мони дууны дараа диваажинд очих хоёр тасалбар."
  
  "Тэгэхээр бид дуудлага хүлээж байна уу?"
  
  Дрейк Лореныг дагуулан тагтан дээр гарлаа. Цөөн хэдэн цагдаа, агентууд нуранги, хагарсан шилний дундуур явж, дуудлагад хариулж, түлхүүрийг нь цохиж, зарим нь гар, толгойгоо цуст боолттой, зарим нь хөлөө ороож байхад нь амьд сэрүүн байгаа дүр зураг үнэхээр цочирдмоор байлаа. дээшээ өвдөж ярвайв.
  
  "Бид тийшээ явах ёстой" гэж Лорен хэлэв. "Тэдэнд туслаач."
  
  Дрейк толгой дохив. "Тэд ялагдал хүлээсэн тулалдаанд тулалдаж байгаа бөгөөд энэ нь төв байхаа больсон. Эдгээр залуус зүгээр л явахаас татгалзсан. Энэ нь тэдний хувьд эмнэлэгт очихоос илүү чухал зүйл юм. Энэ бол сайн цагдаа нарын хийдэг зүйл бөгөөд үүнийг олон нийт ховорхон хардаг. Хэвлэлүүд зөвхөн муу мэдээг ахин дахин гаргаж, нийтлэг санаа бодлыг өнгөрдөг. Бид ч бас тэдэнд туслах болно гэж хэлье."
  
  Тэд цахилгаан шат руу явж, дараа нь Дрейк эргэж хараад түүний ард байгаа бүх багийг хараад гайхав. "Юу?" - гэж тэр асуув. "Надад ямар ч мөнгө байхгүй".
  
  Алисия ядарсан байдалтай инээмсэглэв. Бью хүртэл инээмсэглэж чадсан. SPEAR баг өнөөдөр маш их зүйлийг даван туулсан ч хүчирхэг, илүү их зүйлд бэлэн хэвээр байв. Дрейк маш олон хөхөрсөн болон бусад шархыг сайн нуусан байхыг харсан.
  
  "Та нар яагаад цэнэглэж болохгүй гэж? Мөн өөртэйгөө нэмэлт сум ав. Эцсийн эцэст бид үүнийг дуусгахад хэцүү байх болно."
  
  "Би үүнийг олох болно" гэж Кинимака хэлэв. "Энэ нь анхаарал сарниулах болно."
  
  "Би туслах болно" гэж Йорги хэлэв. "Надад Дрэйкийн аялгууг ойлгоход ч хэцүү байдаг, тиймээс Америк аялгатай байх нь тэр."
  
  Дрэйктэй лифтэнд ороход Дал инээв. "Орос найз минь, чамд бүх зүйл хоцрогдсон байна."
  
  Дрейк швед хүнийг цохиж, илүү хөхөрсөн бөгөөд цахилгаан шатаар нэг давхарт буув. Дараа нь SPEAR багийнхан боломжтой газраа хөндлөнгөөс оролцож, шинэ дуудлагад хариулж, мэдээллийг бүртгэж, оршин суугчидтай ярилцлага хийж, асуулт асууж, яаралтай тусламжтай ямар ч холбоогүй дуудлагыг өөр хуваарилагдсан станц руу шилжүүлэв. Хэдий тэдэнд хэрэгтэй гэдгээ мэдэж, тусалж байсан ч тэдний хэн нь ч Хейден алга болсон, Рамсес эрх чөлөөтэй байсан тул үүнд сэтгэл хангалуун байсангүй. Одоогийн байдлаар тэр тэднийг ялсан.
  
  Тэр өөр ямар заль мэх хийсэн бэ?
  
  Дрейк сураггүй болсон хамаатан садныхаа тухай дуудлагыг дамжуулж, тэгш бус хучилттай холбоотой өөр нэг хүн илгээв. Шилжүүлэгч самбар идэвхтэй хэвээр байсан бөгөөд Мур диваажинд очих тасалбараа хүлээж байв. Гэвч удалгүй Дрейк хагарсан савнаас сүү асгарахаас ч хурдан хугацаа өнгөрч байгаа нь тодорхой болов. Түүнийг хөдөлгөж байсан цорын ганц зүйл бол Рамсесыг ядаж нэг удаа залгана гэж бодож байсан явдал юм. Энэ хүн өөрийгөө харуулсаар л байсан. Дрейк наад зах нь театрын дүр төрхийг харуулахыг оролдолгүйгээр товчлуурыг дарна гэдэгт эргэлзэж байв.
  
  Цагдаа нар станцыг удирдаж байсан ч багийнхан ширээний ард сууж, мессеж дамжуулж тусалсан. Дал кофе хийхээр явлаа. Дрэйк данхны өмнө түүнтэй нэгдэн, тэд мэдээлэл хүлээж байх зуур туйлын арчаагүй, байргүй байгаагаа мэдэрлээ.
  
  "Эхнийх нь талаар ярилцъя" гэж Дрейк хэлэв. "Чамд өмнө нь ийм зүйл тохиолдож байсан уу?"
  
  "Үгүй. Рамсес энэ олон жил хэрхэн нуугдаж байсныг би ойлгож байна. Тэд үүнийг хараахан илрүүлээгүй байгаа тул төхөөрөмж цацрагийн шинж тэмдэг үүсгэхгүй байна гэж би таамаглаж байна. Тэр бөмбөгийг дахин савласан хүн юу хийж байгаагаа мэдэж байсан нь гарцаагүй. Миний таамаглаж байгаагаар АНУ-ын хуучин цэрэг байсан."
  
  "Гэхдээ яагаад? Цацрагаас хамгаалж чадах олон хүн бий" гэж хэлжээ.
  
  "Энэ нь бусад зүйлд ч хамаатай. Орон нутгийн мэдлэг. Түүний цуглуулсан нууц баг. Миний үгсийг тэмдэглэ, хөгшин Дрэйк, тэд бол хуучин ТАМГ-ууд. Тусгай ажиллагаа."
  
  Дрейк ус асгаж байхад Далл халбагаар мөхлөгт хийнэ. "Үүнийг хүчтэй болго. Үнэндээ та энэ нь юу болохыг мэдэх үү? "Шуурхай" Хойд туйлд хүрч чадсан уу?
  
  Даль санаа алдлаа. "Уусдаг кофе бол чөтгөрийн бүтээл. Тэгээд би хэзээ ч хойд туйлд очиж үзээгүй."
  
  Алисиа өрөөний онгорхой хаалгаар гулсан оров. "Энэ юу байсан юм? Шонгийн талаар ямар нэг зүйл сонсоод миний нэр байгааг мэдсэн."
  
  Дрейк инээмсэглэлээ нууж чадсангүй. "Сайн байна уу, Алисиа?"
  
  "Хөл өвдөж байна. Миний толгой өвдөж байна. Зүрхний өвдөлт. Түүнээс биш би зүгээр л байна."
  
  "Би-"
  
  Утасны чанга яригчаас гарсан дараагийн үгийг нь Х-Элчин нарын дуудлага дарж орхив. Данхыг барьсаар тэр төхөөрөмжийг эрүүндээ аваачлаа.
  
  "Сайн уу?"
  
  "Та намайг санаж байна уу?"
  
  Дрейк данхыг маш хүчтэй тавьсан тул саяхан буцалсан ус түүний гар руу цацав. Тэр хэзээ ч анзаараагүй.
  
  "Чи хаана байна, новш?"
  
  "Одоо. Таны эхний асуулт "цөмийн зэвсэг хаана байна" эсвэл "би хэр хурдан тэсрэх вэ" гэсэн асуулт байх ёстой биш гэж үү? Гүн гайхсан архирах чимээ шугамаар гүйв.
  
  "Рамсес" гэж Дрейк чанга яригчаа асаахаа санан хэлэв. "Яагаад асуудал руугаа шууд орж болохгүй гэж?"
  
  "Өө, юу нь инээдтэй юм бэ? Тэгээд чи надад юу хийхийг хэлэхгүй. Би бол ханхүү, хаант улсуудын эзэн. Би олон жил төр барьсан, цаашид ч олон жил засаглах болно. Чи шаржигнуур болсны дараа. Үүний тухай бодож үз".
  
  "Тэгэхээр чамд бидэнд үсрэх өөр цагираг байна уу?"
  
  "Би биш байсан. Энэ бол Жулиан Марш байв. Энэ хүн галзуу юм шиг хэлэхэд би түүнийг танай агент Жэйтэй холбосон."
  
  Дрэйк чичирсээр Далл руу харав. "Тэр зүгээр үү?"
  
  "Одоогын хувьд. Хэдийгээр тэр бага зэрэг хөшиж, өвдөж байгаа мэт харагдаж байна. Тэр бүрэн тайван байхын тулд чадах бүхнээ хичээдэг."
  
  Дрейкийн гэдсэнд зөгнөсөн мэдрэмж эргэлдэнэ. "Тэгээд энэ яагаад?"
  
  "Тиймээс мэдээжийн хэрэг, энэ нь хөдөлгөөн мэдрэгчийг гэмтээхгүй."
  
  Бурхан минь гэж Дрейк бодов. "Чи новш. Чи түүнийг тэсрэх бөмбөгтэй уясан уу?"
  
  "Тэр бол бөмбөг, найз минь."
  
  "Энэ хаана байна?"
  
  "Бид тэнд очно. Гэхдээ та болон таны найзууд сайхан гүйж байгаа бөгөөд та аль хэдийн бие халаалттай байгаа болохоор яагаад чамд боломж олгож болохгүй гэж би бодлоо. Чамайг оньсого дуртай байх гэж найдаж байна."
  
  "Энэ галзуу юм. Чи маш олон хүний амьдралаар тоглож байгаа галзуу юм. Оньсого уу? Миний өмнөөс шийдэж өгөөч, новш минь. Би чиний биеийг шатаах үед хэн чиний бие рүү шээх вэ?"
  
  Рамсес бодсон бололтой хэсэг чимээгүй болов. "Тэгэхээр бээлий үнэхээр тайлсан байна. Энэ сайн байна. Надад очих, хуралд оролцох, улс үндэстэнд нөлөөлөх газар үнэхээр бий. Тиймээс сонс..."
  
  "Чамайг тэнд хүлээж байгаа гэдэгт би үнэхээр найдаж байна" гэж Дрейк яриаг нь таслан, "Бид тэнд очиход" гэж хурдан загасчлав.
  
  "Харамсалтай нь үгүй. Энд бид баяртай гэж хэлье. Чи мэдэж байгаа байх, би чамайг зугтаахын тулд ашиглаж байна. Тиймээс та нарын хэлснээр - үүнд баярлалаа."
  
  "Өө-"
  
  "Тийм тийм. Намайг, миний эцэг эх, бүх ах нарыг минь новш. Гэхдээ та болон энэ хот эцэстээ сүйрнэ. Тэгээд би үргэлжлүүлэх болно. Тиймээс одоо цаг хугацаа асуудал болж байна. Бяцхан англи хүн та боломжоо гуйхад бэлэн үү?"
  
  Энэ бол тэдний цорын ганц сонголт гэдгийг Дрэйк мэргэжлийн ур чадвараа олж мэдсэн. "Надад хэлээч".
  
  "Миний антисептик нь барууны орнуудыг халдвараас цэвэрлэх болно. Ширээний ойгоос ширэнгэн ой хүртэл энэ нь халхавчны шалны нэг хэсэг юм. Тэгээд л болоо ".
  
  Дрэйк ярвайв. "Тэгээд энэ бүгд үү?"
  
  "Тийм ээ, соёл иргэншилтэй гэгддэг ертөнцөд таны хийж буй бүх зүйл хэдэн минут, хэдэн цагаар хэмжигддэг тул би таймерыг жаран минутаар тохируулах болно. Танд зориулсан сайхан, алдартай дугуй дугаар."
  
  "Бид үүнийг хэрхэн зэвсгээ хасах вэ?" Дрейк Маршийг идэвхгүй болгох кодыг дурдаагүй гэж найдаж байв.
  
  "Өө хараал ид, чи мэдэхгүй юм уу? Дараа нь үүнийг санаарай - цөмийн бөмбөг, ялангуяа чемодантай цөмийн бөмбөг бол нарийн бөгөөд төгс тэнцвэртэй механизм юм. Бүх зүйл жижигрүүлсэн бөгөөд илүү нарийвчлалтай байдаг тул танд талархах болно гэдэгт итгэлтэй байна. Үүнд... боловсронгуй байдал хэрэгтэй болно."
  
  "Товшилт уу?"
  
  "Насжилт. Үүнийг ажигла."
  
  Эдгээр үгсээр Рамсес дуудлагыг тасалж, утсыг таслав. Дрейк оффис руугаа гүйж очоод зогсоо гэж бүх станцаар хашгирав. Түүний үг, дуу хоолойны өнгө нь толгой, нүд, биеийг өөр рүүгээ эргүүлэв. Утсуудыг зогсоолд тавьж, дуудлагыг үл тоомсорлож, яриаг нь зогсоосон.
  
  Мур Дрейксийн царайг хараад "Утсаа унтраа" гэж хэлэв.
  
  "Надад байгаа" гэж Дрейк хашгирав. "Гэхдээ бид ямар нэгэн утга учиртай байх ёстой..." Тэр оньсогоыг үг бүрээр нь давтан хэлэв. "Яаргаарай" гэж тэр хэлэв. "Рамзес бидэнд жаран минут өгсөн."
  
  Мур муудсан тагтан дээгүүр бөхийж, Кинимака, Йорги хоёр нийлэв. Бусад бүх хүмүүс түүн рүү эргэв. Түүний үг хүмүүст хүрч эхлэхэд тэд хашгирч эхлэв.
  
  "За, антисептик бол тэсрэх бөмбөг юм. Энэ нь ойлгомжтой ".
  
  "Тэгээд тэр үүнийг дэлбэлэх бодолтой байна" гэж хэн нэгэн шивнэв. "Энэ бол блеф биш."
  
  "Ширгэн ойгоос ширэнгэн ой хүртэл?" Май хэлэв. "Би ойлгохгүй байна".
  
  Дрейк үүнийг толгойдоо ороов. "Энэ бол бидний хувьд мессеж" гэж тэр хэлэв. "Энэ бүхэн Амазоны ширэнгэн ойд эхэлсэн. Бид түүнийг зах дээр анх харсан. Гэхдээ энэ нь Нью-Йоркт хэрхэн хэрэгждэгийг би ойлгохгүй байна."
  
  "Гэхдээ өөр үү?" Смит хэлэв. "Хавчны доорх шалны нэг хэсэг үү? Би тэгэхгүй-"
  
  "Энэ бол ширэнгэн ойн өөр нэг лавлагаа" гэж Мур доош хашгирав. "Хүлхэвч нь тэдний хатуу модны бүрхэвч биш гэж үү? Шал нь сойзоор хучигдсан байдаг."
  
  Дрэйк аль хэдийн тэнд байсан. "Энэ бол үнэн. Гэхдээ хэрэв та үүнийг хүлээн зөвшөөрвөл тэр бөмбөгийг ширэнгэн ойд нуусан гэж хэлсэн. Нью-Йоркт гэж тэр нүдээ ирмэв. "Утгагүй байна."
  
  Өртөөнд анир чимээгүй байдал ноёрхож, хүнийг арчаагүй болтол нь гайхшруулж, гэрэл гэгээтэй болтол нь цахилгаанжуулж чаддаг чимээгүй байдал ноёрхлоо.
  
  Дрейк хэзээ ч цаг хугацаа өнгөрч, хором бүр мөхлийн хонхны хувь тавилантай дуугаралтаар дүүрсэн цаг хугацаа өнгөрч байгааг илүү сайн мэдэрч байсангүй.
  
  "Гэхдээ Нью-Йорк ширэнгэн ойтой" гэж Мур эцэст нь хэлэв. "Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгийн амьтны хүрээлэнд. Энэ нь "Халуун орны бүс" гэж нэрлэгддэг жижигхэн боловч бодит зүйлийн жижиг хувилбар юм."
  
  "Хадан дор уу?" Дал дарав.
  
  "Тийм ээ, тэнд мод байна."
  
  Дрейк дахиад нэг секунд эргэлзсэн бөгөөд энэ нь ч гэсэн тэдний олон амь насыг авчрах болно гэдгийг гашуун мэдэж байв. "Өөр зүйл байна уу? Өөр санал байна уу?
  
  Зөвхөн чимээгүй, хоосон харц л түүний асуултыг угтав.
  
  "Тэгвэл бид бүгд орсон" гэж тэр хэлэв. "Ямар ч буулт хийхгүй. Хошигнол байхгүй. Энэ домогт новшийг таслан зогсоох цаг болжээ. Яг л өнгөрсөн удаад хийсэн шиг."
  
  Кинимака, Йорги хоёр шат руу гүйлээ.
  
  Дрейк бүхэл бүтэн багийг удирдан Нью-Йоркийн айдас дүүрэн гудамжинд гарав.
  
  
  ГУЧИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Мурын зааврын дагуу арван хүний бүрэлдэхүүнтэй баг цагдаагийн хоёр машиныг удирдахын тулд гудамж болгон хувиргаж, илүү үнэтэй минутуудыг дэмий үрсэн. Тэднийг очиход дуудлага ирсэн бөгөөд цагдаа нар гудамжийг цэвэрлэх оролдлого үр дүнгээ өгч эхэлжээ. Смит нэг дугуйн дээр, Дал нөгөө дугуйндаа суугаад машинууд дуут дохио, анивчсан гэрлээ асаан 3-р өргөн чөлөөний буланг тойрон резин шатаж, амьтны хүрээлэн рүү гүйлээ. Цагт дөчин, дараа нь тавин милийн хурдтай барилгууд, айсан царайнууд дайран өнгөрөв. Смит орхисон таксигаа хажуу тийш шидээд урд нь цохиж шууд явуулав. Тэдний замд ганцхан цагдаа хамгаалалт байсан бөгөөд тэднийг нэвтрүүлэх тушаалыг аль хэдийн авсан байжээ. Тэд яаран чөлөөлөгдсөн уулзвараар уралдаж, жаран дөхсөн.
  
  Дрэйк гар утсаараа шинэ дуудлагыг бараг л тоосонгүй, энэ нь Рамсес дахин дуудаж байгаа байх гэж бодсон юм. Гэхдээ дараа нь тэр бодлоо: энэ нь ч гэсэн бидэнд зарим нэг сэжүүр өгч магадгүй юм.
  
  "Юу?" - тэр товчхон хуцав.
  
  "Дрэйк? Энэ бол ерөнхийлөгч Коберн. Чамд нэг минут байна уу?"
  
  Йоркшир гайхан үсэрч, дараа нь GPS-ээ шалгав. "Дөрвөн минут, эрхэм ээ."
  
  "Тэгвэл сонс. Хэрэв энэ бөмбөг тэсрэхийг зөвшөөрвөл ямар муухай зүйл болохыг хэлэх шаардлагагүй гэдгийг би мэдэж байна. Шийтгэл авах нь гарцаагүй. Мөн бид энэ дүрийн жинхэнэ иргэншил, улс төрийн хандлагыг ч мэдэхгүй. Өөр нэг дүр болох Аллигатор энэ жил Орост дөрвөн удаа айлчилсан нь том асуудлын нэг юм."
  
  Дрейкийн ам нь элс болон хувирав. "Орос уу?"
  
  "Тийм ээ. Энэ бол шийдвэрлэх зүйл биш, гэхдээ..."
  
  Дрейк энэ завсарлага юу гэсэн үг болохыг яг таг мэдэж байлаа. Мэдээллийн суваг, олон нийтийн мэдээллийн хэрэгслээр удирдуулсан ертөнцөд юу ч шийдвэрлэх ёстой байсан. "Хэрэв энэ мэдээлэл гарвал..."
  
  "Тийм ээ. Бид өндөр түвшний арга хэмжээг хүлээж байна."
  
  Мэдээжийн хэрэг, Дрейк энэ нь юу гэсэн үг болохыг мэдэхийг хүсээгүй. Тэрээр одоогийн байдлаар дэлхий даяар цөмийн дайныг даван туулах чадвартай, туйлын хүчирхэг хүмүүс байдгийг мэддэг байсан бөгөөд хэрэв тэд цоо шинэ, бараг хүн амгүй ертөнцөд амьдарч чадвал ямар байх талаар ихэвчлэн төсөөлдөг байв. Эдгээр хүмүүсийн зарим нь аль хэдийн удирдагч байсан.
  
  "Шаардлагатай бол бөмбөгийг устга, Дрейк. NEST явж байна, гэхдээ чиний араас ирнэ гэж надад хэлсэн. Бусдын адил. Бүгд. Энэ бол бидний хамгийн харанхуй шинэ цаг юм."
  
  "Бид үүнийг зогсоох болно, эрхэм ээ. Энэ хот маргаашийг харахаар амьдрах болно."
  
  Дрэйк дуудлагыг дуусгахад Алисиа түүний мөрөн дээр гараа тавив. "Тэгэхээр" гэж тэр хэлэв. "Мур ширэнгэн ой, жижиг ширэнгэн ой гэж хэлэхэд тэнд бас могой байх болно гэсэн үг үү?"
  
  Дрейк гараа гараараа таглаа. "Дандаа могой байдаг, Алисия."
  
  Май ханиалгав. "Зарим нь бусдаасаа том юм."
  
  Смит машинаа түгжрэлийг тойрон эргүүлж, хаалга нь онгорхой байсан гялалзсан түргэн тусламжийн машины дэргэдүүр өнгөрч, түргэний эмч нар осолд холбогдсон хүмүүст ажиллаж, дахин хөлөө хийн дөрөө дээр тавив.
  
  "Та хайж байсан зүйлээ олсон уу, Май?" гэж Алисия жигд бөгөөд эелдэгээр хэлэв. -Та хэзээ багаа ардаа орхисон бэ?
  
  Энэ бүхэн маш эрт дээр үед болсон ч Дрейк Май Китаног орхиж явсныг тод санаж, толгой нь санамсаргүй учруулсан үхэлдээ гэм буруугаар дүүрсэн байв. Түүний эцэг эхийг эрэн сурвалжлах үеэр нэг хэрэг явдал буюу якуза мөнгө угаагчийг хөнөөсөн явдлаас хойш их зүйл өөрчлөгдсөн.
  
  "Миний эцэг эх одоо аюулгүй байна" гэж Май хэлэв. "Грэйс шиг. Би овгийг ялсан. Чика. Өгөх. Би хайж байсан зүйлээ оллоо."
  
  "Тэгвэл чи яагаад буцаж ирэв?"
  
  Дрейк нүдээ замд нааж, чихээ арын суудалд наасан байхыг олж харав. Үр дагаврын талаар ярилцаж, шийдвэрээ сорьсон ер бусын цаг байсан ч Алисиагийн хувьд ердийн зүйл байсан бөгөөд энэ нь тэдний бүх зүйлийг засах сүүлчийн боломж байж магадгүй юм.
  
  "Би яагаад буцаж ирэв?" - Юу? -Ухаантай давтаж болно. "Учир нь надад санаа тавьдаг. Би энэ багт санаа тавьдаг."
  
  гэж Алисия шүгэлдэв. "Сайхан хариулт. Энэ цорын ганц шалтгаан уу?"
  
  "Чи намайг Дрейкийн төлөө буцаж ирсэн эсэхийг асууж байна. Хэрэв би та хоёрыг шинэ ойлголт бий болгоно гэж хүлээсэн бол. Хэрвээ би түүнийг цааш явах байсан гэж нэг хором ч болов бодсон бол. Тэр надад хоёр дахь боломж олгосон ч гэсэн. Хариулт нь энгийн - би мэдэхгүй."
  
  "Гурав дахь боломж" гэж Алисия хэлэв. "Хэрэв тэр чамайг буцааж авчрах хангалттай тэнэг байсан бол энэ нь таны гурав дахь боломж байх болно."
  
  Дрейк амьтны хүрээлэнгийн үүд ойртож байгааг хараад арын суудалд хурцадмал байдал нэмэгдэж, түүний дотор хурц бөгөөд найдваргүй сэтгэл хөдлөлүүд үүсэж байгааг мэдэрсэн. Энэ бүхний хувьд тэдэнд зөөлөн бүрээстэй өрөө хэрэгтэй байсан.
  
  "Залуус аа, боож өг" гэж тэр хэлэв. "Бид энд байна".
  
  "Одоохондоо дуусаагүй байна, Спрайт. Энэ Алисиа бол шинэ загвар юм. Тэр дахиж нар жаргах өөд гүйхгүй байхаар шийдэв. Одоо бид зогсож, суралцаж, үүнийг даван туулж байна."
  
  "Би үүнийг харж, биширдэг" гэж Май хэлэв. "Чи юу гэж бодсон ч шинэ чамд үнэхээр таалагдаж байна, Алисиа."
  
  Дрэйк нүүр буруулж, харилцан хүндэтгэж, эцэст нь энэ хувилбар хэрхэн өрнөх талаар бүрэн эргэлзэв. Гэвч тэд эцсээ хүртэл өөр Армагеддон, цэргүүд, аврагчид, баатрууд руу хурдан ойртож байсан тул одоо бүгдийг нь хаяж, тавиур дээр тавих цаг болжээ.
  
  Хэрэв тэд харж, шатар тоглож байсан бол Бурхан чөтгөр ч гэсэн амьсгаагаа алдах байсан байх.
  
  
  ГУЧИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Смит эцсийн эргэлт дээр дугуйгаа хашгирч, дараа нь хүнд хөлөөрөө тоормосны дөрөө дээр гишгэв. Машин зогсохоос өмнө Дрэйк хаалгыг онгойлгож, хөлөө гаргав. Май аль хэдийн арын хаалгаар гарч, Алисиа нэг алхамаар хоцорчээ. Смит хүлээж байсан цагдаа руу толгой дохив.
  
  "Тэд таныг халуун орны бүсэд хүрэх хамгийн хурдан замыг мэдэх хэрэгтэй гэж хэлсэн үү?" гэж нэг цагдаа асуув. "За, энэ замаар шууд яв." Тэр заав. "Зүүн талд байх болно."
  
  "Баярлалаа". Смит хөтөчийн газрын зургийг аваад бусдад үзүүлэв. Дал гүйхээр гүйв.
  
  "Бид бэлэн?"
  
  "Бидний чадах арга зам" гэж Алисия хэлэв. "Өө, хар даа" гэж тэр газрын зураг руу заалаа. "Тэд сайт дээрх бэлэг дурсгалын дэлгүүрийг амьтны хүрээлэн гэж нэрлэдэг."
  
  "Тэгвэл явцгаая."
  
  Дрэйк хамгийн муу зүйл тохиолдохыг хүлээж, Рамсес өөртэй нь ямар ч холбоогүй нэгээс олон муухай заль мэх хийсэн гэдгийг мэдсээр байж амьтны хүрээлэнд орж ирэв. Бүлэг тархаж, сийрэгжсээр, аль хэдийн байх ёстой хэмжээнээсээ илүү хурдан хөдөлж, анхаарал болгоомжгүй байсан ч өнгөрсөн секунд бүр шинэ үхлийн дохио гэдгийг мэдэж байв. Дрейк тэмдгүүдэд анхаарлаа хандуулж, удалгүй өмнө нь халуун орны бүсийг харав. Тэднийг ойртох тусам эргэн тойрон дахь газар нутаг хөдөлж эхлэв.
  
  Аврагчдын эцсийн тулааныг маш их зовлонтой, цус урсгасан болгохыг тушаасан найман хүн нуугдаж байсан газраасаа хутга сугалан гарч ирэв. Дрэйк тагтаа савлуурын доор орж, эзнээ нуруун дээр нь шидэж, дараа нь дараагийн дайралттай нүүр тулав. Бо, Мэй хоёр олны анхаарлыг татсан, тэдний тулааны ур чадвар өнөөдөр хэрэгтэй байна.
  
  Найман халдлага үйлдэгсэд бүгд хуяг дуулга, маск өмссөн байсан бөгөөд тэд Дрейкийн бодож байсан шиг чадварлаг тулалдсан. Рамсес хэзээ ч овоолгын ёроолоос сонголт хийж байгаагүй. Май хурдан цохиулж, гараа хугалахыг оролдсон ч гараа мушгиж, тэнцвэр нь алдчихсан байхыг олж мэдэв. Дараагийн цохилт нь түүний мөрийг алдаж, биелэгдэнэдээ шингэсэн боловч хэсэг зуур зогсов. Боо тэдний дунд алхаж, үхлийн жинхэнэ сүүдэр байв. Рамсесийн легионер тоглогчид франц залуугаас зайлсхийхийн тулд ухрах юм уу хажуу тийшээ үсрэв.
  
  Дрейк саадыг налан гараа өргөв. Өрсөлдөгч нь газраас хоёр хөлөөрөө өшиглөхөд түүний ард байсан хашаа цуурчээ. Хоёулаа өөр зам руу өнхөрч, өнхрөхдөө тэмцэлдэв. Англи залуу легионерийн толгой руу нударгаараа нударгаараа цохисон ч хамгаалалтанд өргөсөн гараа л цохиж чадсан. Биеэ хүссэн газар нь өргөөд өвдөг дээрээ сөхрөн нударгаа доошлуулав. Хутга дээш гулсаж, хавиргыг нь цоолж, хамгаалалтыг нь үл харгалзан өвдөж байв. Дрейк довтолгоогоо хоёр дахин нэмэгдүүлэв.
  
  Халуун орны бүсийн үүдэнд ойрын тулаан ширүүсэв. Мэй, Бо нар өрсөлдөгчийнхөө царайг олсон. Бүлэг даяар цус цацрав. Легионер тоглогчид гар хөл хугарч, доргилттойгоор унасан бөгөөд гол гэмт хэрэгтэн нь Мано Кинимака байв. Аварга том Хавай довтлогчдоо бульдозероор бут цохиж, давалгааг өөрсдөө эсэргүүцэж, хэсэг хэсгээрээ бут цохихыг хичээж байв. Хэрвээ легионер түүний замд саад болвол Кинимака ер бусын хагас хамгаалагч, үл эвдэх анжисыг хайр найргүй цохив. Түүний зам буруу байсан тул Алисиа, Смит хоёр түүний замаас шумбахын ирмэг дээр байв. Тэдний хажууд легионерууд бууж, үглэж байсан ч дуусгахад амар байлаа.
  
  Далл гараас гар хооронд ямар нэгэн ур чадвараар цохилт солилцов. Хутганы цохилт нь эхлээд бага, дараа нь өндөр, дараа нь цээж, нүүр рүү хүчтэй бөгөөд хурдан цохигдсон; Швед хүн тэднийг аянга шиг хурдан рефлекс, шаргуу ур чадвараараа хаасан. Өрсөлдөгч нь бууж өгөөгүй, түүний гүйцэтгэлд эмнэлзүйн шинжтэй байсан тул өөртэйгөө таарч, өөрчлөлт хийх шаардлагатай байгааг хурдан мэдэрсэн.
  
  Легионер хөл, тохойгоо хутганы довтолгооны үргэлжлэл болгон ашиглах үед Даль хажуу тийшээ алхав. Эхний тохой нь түүнийг сүм рүү цохиж, түүний ухамсарыг дээшлүүлж, олон тооны халдлагыг урьдчилан таамаглахад тусалсан. Тэрээр нэг өвдөг дээрээ сөхрөн унаж, суган доогуураа шууд нүх, мэдрэлийн бөөгнөрөл рүү цохиж, легионер өвдөг шороодсондоо ирээ унагав. Гэсэн хэдий ч эцэст нь тулаанчийг унагаж, булчингаа цэвэрхэн цэнэглэж, ясыг хугалж, шөрмөсийг нь таслав. Мано эрүү, хацрын ясыг нь харлуулж, доголон алхаж байсан ч түүнийг юу ч зогсоож чадсангүй. Хэрвээ хаалга түгжээтэй байвал Хавайн Халк шиг барилгын хажуугаар унана гэж Далл төсөөлжээ.
  
  Кэнзи тулалдааны ирмэгийг тойрон нисч, чадах бүхнээ гэмтээж, катанагаа аваагүй байгаадаа гашуудаж байв. Даль сурсан тусгай ур чадвартай гэдгээ мэдэж байсан бөгөөд легионер тоглогчид ар араасаа довтолж, тус бүрийг нэг цохилтоор устгаж, багийнхаа үнэт цагийг хэмнэж чадна. Гэвч өдөр бараг дууслаа.
  
  Ямар ч байсан.
  
  Дрейк Flurry нударгаараа цохилтыг хазайлгахыг олж мэдэв. Легионер бугуйнаас нь бариад мушгихад хажуу тийшээ унав. Өвдөлт нь түүний шинж чанарыг гажуудуулсан. Тэрээр хэвийн бус хазайлтаар эргэлдэж, даралтаа суллаж, өрсөлдөгчтэйгээ нүүр тулан зогсов.
  
  "Яагаад?" гэж тэр асуув.
  
  "Зүгээр л чамайг удаашруулах гэж байна" гэж легионер инээмсэглэв. "Хачиг таг. Тик-ток."
  
  Дрейк хүчтэй түлхэж, одоо хөл дээрээ зогслоо. "Чи ч бас үхэх болно."
  
  "Бид бүгд үхэх болно, тэнэг ээ."
  
  Ийм фанатизмтай тулгарсан Дрэйк өршөөлгүй цохиж, хүний хамар, эрүү, хавиргыг нь хугалжээ. Эдгээр хүмүүс юу хийж байгаагаа сайн мэддэг байсан ч тэмцсээр байв. Тэдний дундаас нэг ч хүн дахин санаа алдах ёсгүй.
  
  Амьсгаадахдаа легионер Дрейк рүү хутгаа чиглүүлэв. Йоркширын хүн түүнийг барьж аваад мушгиад эргүүлээд ир нь нөгөө хүнийхээ гавлын ясанд бариул хүртэл нэвтэрчээ. Бие нь өвсөнд цохиулахаас өмнө Дрэйк гол тулаанд нэгдсэн.
  
  Энэ бол хачирхалтай, галзуу тулаан байсан. Цохилтын дараа цохилт, хамгаалалтын дараа хамгаалалт, байрлалд төгсгөлгүй эргэлт. Нүдний цусыг арчиж, барилдааны дундуур тохой, нугалаа арилгасан бөгөөд Смитийн өөрийн жингийн ачаар нэг мултарсан мөр хүртэл байрандаа оржээ. Энэ нь түүхий, бодитой байсан.
  
  Тэгээд Кинимака бүгдийг тойрон эргэлдэж, цохиж, яаран орж, чадах бүхнээ устгав. Унасан, эвдэрсэн легионеруудаас дор хаяж гурав нь түүний хийсэн ажил. Боо дахиад хоёрыг гаргаж, дараа нь Мэй, Алисиа хоёр хамтдаа сүүлчийнхийг нь дуусгахаар ажилласан. Түүнийг унах үед тэд нүүр тулж, нударгаа өргөж, хооронд нь тулааны уур хилэн, цусанд шунахайрах нь тэдний нүдэнд лазер мэт гялалзаж байсан ч тэднийг салгасан хүн нь Бо юм.
  
  "Тэсрэх бөмбөг" гэж тэр хэлэв.
  
  Тэгээд гэнэт бүх царай Дрейк рүү эргэв.
  
  "Бидэнд хэр хугацаа үлдсэн бэ?" гэж Далл асуув.
  
  Дрэйк ч мэдээгүй. Тулаан надаас үлдсэн бүх төвлөрлийг авлаа. Одоо тэр юу харах вий гэж айсандаа доош харан ханцуйгаа татаад цаг руугаа харав.
  
  "Бид тэсрэх бөмбөгийг хараахан хараагүй байна" гэж Кенси хэлэв.
  
  "Арван таван минут" гэж Дрейк хэлэв.
  
  Тэгээд буун дуу гарав.
  
  
  ГУЧИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Кенси пуужингийн цохилт шиг цохилтыг мэдэрсэн. Энэ нь түүнийг хөлөөс нь унагаж, уушгинд нь цохиж, бүх ухаан санааг нь хоромхон зуур салгав. Дрейк сум оногдохыг хараад өвдөг дээрээ сөхрөн унаснаар зайлшгүй унахаас сэргийлэв. Тэр үүнийг хэзээ ч харж байгаагүй, гэхдээ өөр хэн ч хараагүй. Смит бас цохилт авчээ. Азаар хоёр сум хантаазыг оносон байна.
  
  Торстен Дал хамгийн хурдан хариу үйлдэл үзүүлсэн бөгөөд "арван таван минут" гэсэн үгс түүний тархийг бөмбөгдсөн хэвээр байв. Хоёр легионер газраас босох үед сумнууд хурдан бууж, одоо илүү сайн онилсон, тэр хоёр гараа сунган довтолж, цуст тамын гүнээс төөрсөн сүнснүүдийг авчрах галт тэрэг шиг архирч байв . Тэд гайхсандаа эргэлзэж, дараа нь швед хүн тэднийг хоёр гараараа нэг нэгээр нь цохиод хоёуланг нь модон овоохойн хана руу шидэв.
  
  Хүмүүсийн эргэн тойронд уг байгууламж хагарч, модон банзнууд нь хагарч, хагарч, агаарт унасан байв. Эрчүүд түүний дотор нуруугаараа унасан нь галзуурсан Шведүүдэд хамгийн хэрэгтэй байсан юм.
  
  Энэ бол ажлын саравч, багаж хэрэгслээр дүүрэн газар байсан. Легионерууд зэвсгээ өргөх гэж зүдэрч байхад нэг нь ёолож, нөгөө нь шүдээ нулимж байхад Даль маш сайн сурсан лантууг өргөв. Унасан хүмүүс түүнийг нүднийхээ булангаар гарч ирэхийг хараад хөшиж орхисон, үл итгэх байдал нь тэднийг эр зоригийг нь хасав.
  
  Бо түүн дээр очоод тэдний хариу үйлдлийг харав. "Тэднийг дуусга. Тэдний хэн болохыг санаарай."
  
  Кинимака ч бас тэднийг тоосонд гишгүүлэх гэсэн мэт хуйвалдаан дээр инээж зогсов. "Тэд Кенсиг буудсан. Тэгээд Смит."
  
  "Би мэдэж байна" гэж Далл лантуугаа шидэж бариул дээр нь түшин хэлэв. "Би мэднэ".
  
  Хоёулаа түр зогсолтыг сул дорой байдлын шинж гэж үзэн зэвсгээ сунгав. Дал лантууг өргөх зуураа агаарт нисч, бие нь доошоо бууж байхад нь буулгав. Нэг цохилт легионерийн духны голд туссан бөгөөд түүнд эргүүлж, босоо амыг дээшлүүлж, нөгөө хүнийхээ сүмийг бутлахад хангалттай хүч чадал, ур чадвар үлдсэн байв. Тэрээр дуусаад өвдөг дээрээ сөхөрч шүдээ хавиран лантууг мөрөн дээгүүрээ шидэв.
  
  Тэгтэл нөгөө легионер босож суугаад ёолон, толгойгоо нэг тал тийш нь бөхийлгөж, чичирсэн гартаа барьсан гар буугаа авав. Тэр секундын дотор Кенси хэнээс ч илүү хурдан хариу үйлдэл үзүүлж, өөрийгөө маш их эрсдэлд оруулсан. Тэр хэсэг зогсолтгүй өмнөх хөхөрсөн газраа сэгсэрч, тэр хүний онилгыг хааж, түүн рүү цохив. Түүний гарт барьсан гар буу нь яг л тоосго шиг хөөрч, нүүрнийх нь голд тусав. Тэр буудаж, арагшаа унаж, сум толгой дээгүүр нь өнгөрөв. Түүнд хүрч ирмэгц Кензи зэвсгээ авсан боловч цээжиндээ хийнгээ амжаагүй байна.
  
  "Хэр удаан?" Даль хүнд амьсгалж, халуун орны бүс рүү чиглэсэн хаалга руу гүйж байв.
  
  Дрэйк хажуугаар нь гүйлээ.
  
  "Долоон минут."
  
  Энэ нь үл мэдэгдэх цөмийн зэвсгийг зэвсгээс ангижруулахад хангалтгүй юм.
  
  
  ГУЧИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Зургаан минут.
  
  Дрейк халуун орны бүс рүү гүйж, хоолой нь өвдтөл хашгирч, тэсрэх бөмбөгийг олох гэж цөхрөнгөө барав. Хариулт болсон намуухан уйлах нь Хэйденээс гараагүй ч чадах чинээгээрээ дагаж байв. Духан дээр нь судлууд товойжээ. Түүний гар нь хурцадмал байдлаас болж нударгаараа зангидсан. Бүхэл бүтэн баг нь ороомог модон зам, модоор хучигдсан амьдрах орчинтой тулгараад барилга руу ороход тоогоо далимдуулан тархаж байв.
  
  - Новш! Кинимака уйлж байсан, стресс нь түүнийг одоо бараг устгаж байна. "Хэйден!"
  
  Өөр нэг чимээгүй хашгирав. Дрэйк яг хаана байгааг нь тодорхойлж чадалгүй маш их бухимдан гараа өргөв. Секунд өнгөрсөн. Хурц өнгийн тоть тэднийг дайрч, Алисиаг ухрахад хүргэв. Дрэйк дахин цаг руугаа харахгүй байж чадсангүй.
  
  Таван минут.
  
  Цагаан ордон одоо Капитол толгодоос шууд угаагдах болно гэж маш их түгшүүртэй байх болно. Ойртон ирж буй NEST-ийн баг, тэсрэх бөмбөгийн анги, цагдаа, төлөөлөгч, гал сөнөөгчид хөлөө сулртал гүйж, эсвэл өвдөг сөхрөн, тэнгэрийг гүйлгэж, амь насаа гуйх болно. Хэрэв дэлхийн аль нэг удирдагчид мэдээлэл өгсөн бол тэд ч бас хөл дээрээ босч, цагаа харж, хэдэн санал бэлдэх байсан.
  
  Дэлхий эрх мэдлийг атгасан.
  
  Дрейк Майгийн хашгирахыг сонсоод санаа нь зовсондоо нүдээ ирмэж, эх сурвалжийг нь олоход дахиад хэдэн секунд зарцуулав. Баг нь нэг дор цугларсан боловч тэдний олж мэдсэн зүйл нь тэдний хүлээлтээс давсан юм. Йорги түүний ард Лорены дэргэд зогсов; Бо, Кензи хоёр үүнийг холоос олох гэж оролдсон бол багийн бусад гишүүд нэг бол өвдөг сөхрөн унасан эсвэл масстай зэрэгцэн мөлхөж байв.
  
  Дрейкийн нүд томорлоо. Түүний хамгийн түрүүнд харсан зүйл бол газраас хоёр метрийн зайд дэлгэсэн скоч, цэнхэр утсаар ороосон нүцгэн эмэгтэйн цогцос байв. Тэр андуурсан хэвээр байсан ч хөлнийх нь улны доор эрэгтэй хүнийх өөр нэг хос хөл байгааг олж харав.
  
  Хэйден бол бөмбөг гэж Рамсес түүнд хэлэв.
  
  Гэхдээ... яасан чөтгөр...
  
  Нүцгэн хүний доор тэр одоо танигдсан гутал харав. Хэйден овоолгын ёроолд байгаа бололтой.
  
  Тэгээд цөмийн бөмбөг хаана байгаа юм бэ?
  
  Алисия үл таних эмэгтэйн хажууд суудлаасаа дээш харав. "Анхааралтай сонсох. Зои хэлэхдээ бөмбөг Хайден дор хамгаалагдсан байна, Энэ онцлог доод. Тэрээр зэвсэглэсэн, нэлээд найдвартай хөдөлгөөн мэдрэгчтэй, үүргэвчээр хамгаалагдсан байдаг. Биеийг нь ороосон утаснууд нь цуст гохт бэхлэгдсэн байдаг." Тэр толгой сэгсэрлээ. "Би гарах гарц олж харахгүй байна. Залуус аа, гэрэл гэгээтэй санаа гаргах цаг болжээ."
  
  Дрэйк яг л цэнхэр өнгөтэй хэвээр байгаа эцэс төгсгөлгүй утаснуудын цогцос руу ширтэв. Түүний анхны хариу үйлдэл нь санал нийлэх явдал байв.
  
  "Энэ нь нурж унах тоймтой юу?" гэж Кинимака асуув.
  
  "Миний хамгийн сайн таамаг бол "үгүй"" гэж Далл хэлэв. "Түүнтэй холбоотой хүмүүс өөрчлөгдөж магадгүй тул энэ нь хэтэрхий эрсдэлтэй байх болно. Зэвсгээс урьдчилан сэргийлэх төхөөрөмж болох нурж унах хэлхээ нь Хэдений хөдөлгөөнийг илрүүлж, хэн нэгнийг таамаглаж, дараа нь бөмбөгөнд хүрнэ. , мөн тэсрэлт."
  
  "Тэгж битгий хэл". Алисия цочирдов.
  
  Дрейк Хэйдений толгой байсан гэж бодсон газрын ойролцоо өвдөг сөгдөн унав. "Тэгвэл ижил зарчмаар хөдөлгөөн мэдрэгч нэлээд сул байх болно. Дахин хэлэхэд, хоригдлуудыг бага зэрэг хөдөлгөхийг зөвшөөрөх."
  
  "Тийм".
  
  Стрессээс болж толгой нь өвдөж байв. "Бидэнд идэвхгүй болгох кодууд байгаа" гэж тэр хэлэв.
  
  "Энэ нь хуурамч хэвээр байж болох юм. Мөн байдлыг улам дордуулахын тулд бид тэдгээрийг Хайдены доорх гох дээр залгагдсан товчлуур дээр оруулах ёстой."
  
  "Залуусаа яарсан нь дээр" гэж Кенси чимээгүйхэн хэлэв. "Бидэнд гурван минут үлдлээ."
  
  Дрэйк ууртай толгойгоо иллээ. Одоо эргэлзээ төрүүлэх цаг биш байсан. Тэр Далтай харц солилцов.
  
  Дараа нь яах вэ, найз минь? Эцэст нь бид замын төгсгөлд ирсэн үү?
  
  Жулиан Марш үг хэлэв. "Би тэднийг түүнийг зэвсэглэхийг харсан" гэж тэр хэлэв. "Би үүнийг саармагжуулж чадна. Ийм зүйл хэзээ ч болохгүй байсан. Цорын ганц зорилго бол мөнгө байсан... Олон сая хүний үхэл, дэлхийн сүйрлийн тухай энэ тэнэг зүйл биш."
  
  "Вэбб мэдэж байсан" гэж Лорен хэлэв. "Чиний дарга. Тэр эрт дээр үеэс мэддэг байсан."
  
  Марш зүгээр л ханиалгав. "Зүгээр л намайг эндээс гарга."
  
  Дрэйк хөдөлсөнгүй. Бөмбөгийг олохын тулд тэд хүний овоо эргүүлэх хэрэгтэй болно. Тэдэнд бүх соронзон хальсыг таслах цаг байсангүй. Гэхдээ тэсрэх бөмбөгийг устгах илүү хурдан арга үргэлж байсан. Тэд үүнийг зурагтаар үзүүлээгүй, учир нь энэ нь харах өнцгөөс харахад бараг тохиромжгүй юм.
  
  Та утас таслаагүй. Та зүгээр л бүгдийг нь гаргаж авсан.
  
  Гэхдээ буруу утсыг таслахтай адил эрсдэлтэй байсан. Тэрээр нүдээ Маршийн нүдтэй тэгшлэх хүртэл сөхрөн суулаа.
  
  "Жулиан. Чи үхмээр байна уу?"
  
  "Үгүй!"
  
  "Би өөр арга харахгүй байна" гэж тэр амьсгалав. "Залуус аа, тэднийг хөдөлгөе."
  
  Багийг тэргүүлэн тэрээр овоолсон цогцсыг аажмаар, зориудаар эргүүлж, Хэйдений гэдэс шалан дээрээс босч, үүргэвч олдлоо. Зои, Марш, тэр байтугай Хэйден нар бүгд хажуу тийшээ эргэлдэж байхдаа ёолж зугтаж, Кинимака тэднийг тайван байхыг уриалав. Зоигийн мэдэгдлийг үл харгалзан хөдөлгөөн мэдрэгч нь хэр мэдрэмтгий болохыг хэн ч мэдэхгүй байсан ч хэрвээ ийм удаан ажиллаж байсан бол гох асаалтанд ойртоогүй нь ойлгомжтой мэт санагдсан. Үнэн хэрэгтээ, Дрэйкийг дэлбэрэхээс өмнө ирэхийг баталгаажуулахын тулд бараг нэвтэршгүй байхаар програмчлагдсан байх ёстой.
  
  Маршийн биеэс утсыг салгаж, Зоигийн мөчрөөс салгах шаардлагатай байсан нь багийнхан бараг анзаарсангүй. Хэйдений биеийг ороосон хэсэг нь түүний хувцсанд саад болж байсан тул амархан тайлагдав. Марш одоо зааврыг дагаж, наалдамхай туузаар барьсаар байгаад гараа өргөснөөр тэд Хэйдений баруун талаас ороож, үүргэвчиндээ эргэв. Питиан хуруугаа нугалав.
  
  "Зүү ба зүү."
  
  Май үүргэвчиндээ үүргэвчин дээрээ тавьж, цөмийн бөмбөгний орой дээр гараа тавив. Тэр чадварлаг хуруугаараа тэврэлтийг тайлж, дээд хавтсыг буцааж татав. Дараа нь тэр маш их хүч чадлаа ашиглан үүргэвчний ирмэгийг шүүрэн авч, бөмбөгийг төмөр бүрхүүлийн хамт шууд гаргаж ирэв.
  
  Хар бүрхүүл түүнийг хүрээлэв. Май үүргэвчээ хажуу тийш шидээд тэсрэх бөмбөгийг маш удаан эргүүлж, секунд өнгөрөхөд маш их хөлрөв. Бөмбөг рүү харахад Хэйдений нүд гялалзаж, Кинимака аль хэдийн хажууд нь сөхрөн суугаад гараа хавчиж байв.
  
  Бөмбөгний гадна талд дөрвөн боолтоор бэхлэгдсэн тооллогын самбар гарч ирэв. Цэнхэр утаснууд түүний доор туйлын гамшгийн зүрхэнд орж ирэв. Марш дөрвүүлээ хоорондоо орооцолдсон утас руу ширтэв.
  
  "Хамбарыг тайл. Би хэн нь хэн бэ гэдгийг харах хэрэгтэй байна."
  
  Дрэйк цаг руугаа харангуутаа хэлээ хазлаа.
  
  секунд үлдлээ.
  
  Тавин ес, тавин найм...
  
  Смит тэдний хажууд сөхрөн унасан бөгөөд цэрэг аль хэдийн хутганы ирээ татав. Хүн бүрийн амьдралыг өөрийн гараар авч, алдаа дутагдлыг арилгах үүрэг хүлээсэн. Нэг зураас, нэг зөрүүд утас, нэг л төвлөрөл дутвал тэд нэг бол цаг хугацаа алдах юм уу, эсвэл аймшигтай дэлбэрэлт үүсгэх болно. Дрэйк нүдээ анихад тэр хүн ажиллаж байв. Түүний ард Дал хүнд амьсгалж, Кенси хүртэл догдолж байв.
  
  Смит сүүлчийн эрэг дээр ажиллаж байх үед Алисиа гэнэт хашгирав. Бүхэл бүтэн бүлэг чичирч, зүрх нь амандаа хүрэв.
  
  Дрейк огцом эргэж харав. "Энэ юу вэ?"
  
  "Могой! Би могой харсан! Нэг том шар новш байсан" гэж хэлсэн.
  
  Смит ууртай архиран пянзыг өргөж, анивчиж буй улаан залгууртай тооллогын самбарыг болгоомжтой авч хаяв. "Аль утас?"
  
  Тэдэнд гучин долоон секунд үлдлээ.
  
  Гуравдугаар сар ойртож, нүд нь орооцолдсон цэнхэр утсыг гүйлгэн, Аллигатор төхөөрөмжийг асааж байсныг санасан газрыг хайж байв.
  
  "Би харахгүй байна! Би үүнийг харахгүй байна!"
  
  "Энэ л байна" гэж Дрейк түүнийг хажуу тийш шидэв. "Би бүх утсыг татаж байна!"
  
  "Үгүй" гэж Далл түүний хажууд хүчтэй газардлаа. "Хэрэв та үүнийг хийвэл энэ бөмбөг дэлбэрэх болно."
  
  "Тэгвэл бид яах ёстой вэ, Торстен? Бид юу хийх ёстой вэ?"
  
  Хорин ес... хорин найм... хорин долоо...
  
  
  ДӨЧӨН БҮЛЭГ
  
  
  Дрейкийн ой санамж тэргүүн эгнээнд гарч ирэв. Рамсес түүнд бөмбөг нь Хэйден гэж зориудаар хэлсэн. Гэхдээ энэ үнэхээр юу гэсэн үг вэ?
  
  Одоо хартал гурван утас ороосон байв. Аль нь үүнийг өдөөсөн бэ? Дал халааснаасаа цаас гаргаж ирэв.
  
  "Кодууд" гэж тэр хэлэв. -Одоо өөр арга байхгүй.
  
  "Марш дахин оролдоод үзье. Рамсес Хэйденийг онцгойлон дурджээ."
  
  "Бид код ашигладаг."
  
  "Тэд үнэхээр хуурамч байж болно! Өөрсдийнх нь гох!"
  
  Март аль хэдийн Хэйдений биеийг харж байв. Дрейк түүн дээгүүр авирч Кинимакигийн анхаарлыг татав. "Түүнийг эргүүл."
  
  Хэйден чадах чинээгээрээ тусалж, булчин шөрмөс нь өвдөж хашгирч байсан ч тайвширч байсангүй. Цаг зүүж байлаа. Бөмбөгийг барьж дуусгах дөхөж байв. Тэгээд дэлхий хүлээж байсан.
  
  Дрейк нэг гараа, дараа нь хөлөө өргөж, хоёр утас огтлолцсон газар бүсээ тайлахад Марш доош бөхийж, биеийнхээ эргэн тойрон дахь утсыг дагана. Тэр зангидсан хосыг дахин өвөр дундуур нь өнгөрөхийг хараад тэр Кинимакаг заалаа. "Үүн шиг".
  
  Твистерийн хар дарсан зүүднээс болж зовж шаналж байсан Хэйден Марш утс бүрийн замыг таймер руу буцаахыг ажиглав.
  
  "Мэдээж" гэж тэр нүдээ ширтэж, нэг нүдээ том нээж, нөгөө нүдээ анилаа. "Энэ бол баруун талд байгаа."
  
  Дрейк цөмийн цүнх рүү муухай харав. Кенси түүнтэй нийлж, яг хажууд нь шалан дээр Даллтай нийлэв. "Энэ зүйлийг дэлбэлэхийн тулд эд анги, механизмын тусгай тохиргоо шаардлагатай. Энэ нь ... маш эмзэг юм. Үүнийг эх орондоо авчирсан хүнд бид үнэхээр итгэж байна уу?"
  
  Дрейк амьдралынхаа хамгийн гүнзгий амьсгаагаа авав.
  
  "Сонголт байхгүй".
  
  Тэр утас татав.
  
  
  ДӨЧИН НЭГДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк хурдан татахад гарнаас нь утас тасарч, зэс үзүүр нь ил гарав. Хутганы ирмэг дээр байсан хүмүүс бүгд урагш бөхийж, тооллогыг шалгав.
  
  Арван хоёр... арван нэгэн... арав...
  
  "Тэр зэвсэгтэй хэвээр байна!" Алисиа уйлж байв.
  
  Дрэйк нуруун дээрээ унасан, балмагдсан хэвээр, одоо ч оч асааж, бөмбөгийг устгаж чадах юм шиг утсыг барьсаар байв. "Энэ ... энэ ..."
  
  "Одоог хүртэл чичирсээр байна!" Алисиа уйлж байв.
  
  Дал тагтаа, Йоркшир эрийг духан дээр нь далдуу модоор түлхэв. "Би бодож байна" гэж тэр хэлэв. "Хэрэв бидэнд одоо цаг байвал азтай байх болно."
  
  Найман...
  
  Зои уйлж эхлэв. Марш уйлж, хийсэн алдаа болгондоо уучлалт гуйв. Хэйден, Кинимака нар юу ч хийж чадахгүй гэдгээ хүлээн зөвшөөрч, цагаан гараа атгасан багийг сэтгэл хөдлөлгүй ажиллаж байхыг харав. Смит хутгаа суллаад Лорен руу харан чичирсэн хуруугаараа гараа сунгав. Йорги газарт живэв. Дрейк Алисиа руу харахад Алисиа нүдээ салгаж чадалгүй Мэй рүү ширтэв. Бо тэдний дунд зогсож, Далийн ажиллаж байгааг хараад царай нь тодров.
  
  Швед хүн идэвхгүй болгох кодыг самбарт оруулсан. Тэд тус бүр нь аудио дохиогоор бүртгэгдсэн байдаг. Түүнийг эцсийн дугаарыг оруулахад хэдхэн секунд үлдлээ.
  
  Таван...
  
  Дал "Enter" товчийг дараад амьсгалаа зогсоов.
  
  Гэвч цаг зүүсэн хэвээр байв.
  
  Гурав хоёр нэг...
  
  
  * * *
  
  
  Сүүлийн секундэд Торстен Дал цөхрөнгөө барсангүй. Тэр бууж өгөөгүй, үхэх гэж эргэсэнгүй. Түүнд буцаж очих гэр бүл - эхнэр, хоёр хүүхэд байсан бөгөөд өнөө орой тэдний аюулгүй байдлыг хангахад юу ч саад болохгүй.
  
  Дрэйк түүнд ингэж заасан Б төлөвлөгөө үргэлж байсан.
  
  Тэр бэлэн байсан.
  
  Галзуугийн горим идэвхжиж, тооцоолсон галзуурал түүнийг барьж, түүнд хэвийн хэмжээнээс илүү хүч чадал өгсөн. Цөмийн цүнхийг бүрдүүлсэн төгс, нарийвчлалтай, алдаагүй төхөөрөмжийг нэг хүн гишгэж байхыг тэр сүүлийн нэг цагийн турш сонссон. Энэ бүхэн хэр үнэн зөв болохыг тэр сонссон.
  
  Жаахан Даль галзуу байсан бол яах вэ. Энэ яаж ажиллах вэ?
  
  Дэлгэц дээр нэгийг харуулахад Швед хүн гартаа аль хэдийн лантуу барьсан байв. Сүүлчийн амьсгаагаараа, сүүлчийн хөдөлгөөнөөрөө, хамаг чадлаараа савлуулсаар түүнийг буулгав. Цөмийн бөмбөгний зүрх рүү лантуу цохиж, тэр төгсгөлгүй секундын дотор ч тэр Дрейкийн аймшиг, Алисиагийн тохиролцоог олж харав. Тэгээд тэр дахиж юу ч хараагүй.
  
  Цаг зүүж байлаа
  
  Тэг.
  
  
  ДӨЧИН ХОЁРДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Цаг хугацаа хэнд ч зогссонгүй, тэр тусмаа энэ шийдвэрлэх цагт зогссонгүй.
  
  Дрэйк найз нөхдөө болон бүх дэлхийг аймшигт галаас хамгаалж чадах мэт тэсрэх бөмбөгний дээгүүр сунгасан Даллыг харав. Тэр лантууг тойрсон нугалсан төмөр хүрээ, хонхорхойг харав; Тэгээд тэр цаг тоологчийг харав.
  
  Тэг дээр гацсан.
  
  "Өө, хараал ид" гэж тэр хамгийн эелдэг байдлаар хэлэв. "Өө бурхан минь."
  
  Багийнхан нэг нэгээрээ ухаарсан. Дрейк дахин амтлахгүй гэж бодож байсан цэвэр агаараар амьсгалав. Тэр Дал руу мөлхөж ирээд швед хүний өргөн нуруун дээр нь алгадав. "Сайн залуу" гэж тэр хэлэв. "Том алхаар цохи. Би яагаад энэ тухай бодоогүй юм бэ?"
  
  "Йоркшир хүн" гэж Далл бөмбөгний зүрхэнд хэлэв. "Би ч бас үүнийг гайхаж байсан."
  
  Дрейк түүнийг буцааж татав. "Сонс" гэж тэр хэлэв. "Энэ зүйл гацсан, тийм үү? Дотор нь эвдэрсэн байж магадгүй. Гэхдээ үүнийг дахин эхлүүлэхэд юу саад болох вэ?"
  
  "Бид" гэж ардаас хоолой сонсогдов.
  
  Дрейк эргэж харвал үүргэвч, гартаа онгорхой зөөврийн компьютер барьчихсан NEST болон тэсрэх бөмбөгийн баг тэдэн рүү ойртож байгааг харав. "Та нар хоцорлоо" гэж тэр амьсгаадан хэлэв.
  
  "Тийм ээ хонгор минь. Ихэнхдээ ийм байдаг."
  
  Кинимака, Йорги, Лорен нар Хэйденийг Зои Ширс, Жулиан Марш нартай хуваалцсан хачирхалтай вэбээс салгаж эхлэв. Хоёр Питийг аль болох бүрхсэн боловч нүцгэн байдалд нь санаа зовсонгүй.
  
  "Би тусалсан" гэж Марш дахин дахин хэлэв. "Би тусалсан гэж хэлэхээ бүү мартаарай."
  
  Хэйден өвдөг дээрээ суугаад, мөч бүрийг эргэлдүүлэн цусны эргэлтийг сэргээж, үе мөчний өвдөлт хуримтлагдсан хэсгийг үрж байв. Кинимака түүнд хүрэмээ өгөхөд тэр талархалтайгаар хүлээн авав.
  
  Алисиа Дрэйкийн мөрнөөс барин нулимс дуслуулан авав. "Бид амьд байна!" - тэр хашгирав.
  
  Тэгээд тэр түүнийг өөртөө ойртуулж, уруулаараа уруулыг нь олж, чадах чинээгээрээ үнсэв. Дрэйк эхэндээ холдсон ч дараа нь тэр яг өөрийнхөө байхыг хүссэн газартаа байгаагаа ойлгов. Тэр түүнийг хариу үнсэв. Хэл нь гарч ирээд түүнийг олж, тэдний хурцадмал байдал намжив.
  
  "Энэ бол бидний удаан хугацааны турш явсан газар" гэж Смит хэлэв. Уучлаарай, Мэй."
  
  "Өө, би эхнэрээ санаж байна" гэж Далл хэлэв.
  
  Бо түүн рүү ширтэж, нүүр нь боржин чулуу шиг чулуу мэт боловч унших боломжгүй байв.
  
  Май сулхан инээмсэглэл тодрууллаа. "Хэрвээ дүрүүдээ өөрчилсөн бол Алисиа одоо нэгдэх талаар ямар нэгэн зүйл бувтнаж байх байсан."
  
  "Битгий ич". Алисия хоолой зангируулан инээсээр Дрейкээс холдов. "Би өмнө нь хэзээ ч кино одтой үнсэлцэж байгаагүй."
  
  Хуучин цагийг дурсахад Смит улайв. "Өө, одоо би Мэй бол үнэхээр агуу Мэгги К биш гэдгийг ойлголоо. Уучлаарай".
  
  "Би Мэгги Кью-ээс илүү" гэж Май инээмсэглэв.
  
  Смит унжсан, хөл нь суларсан. Лорен түүнийг дэмжихийн тулд гараа сунгав.
  
  Алисия толгойгоо хажуу тийш нь дохив. "Өө хүлээгээрэй, би нэг киноны одтой үнсэлцсэн. Нэг төрлийн Жак. Эсвэл энэ түүний дэлгэцийн нэр байсан уу? Өө, үнэндээ хоёр. Эсвэл гурав ч байж магадгүй..."
  
  Кенси тэдний дунд нүүв. "Сайхан үнсэлт" гэж тэр хэлэв. "Чи намайг хэзээ ч ингэж үнсэж байгаагүй."
  
  "Чи гичий болохоор л тэр."
  
  "Өө баярлалаа".
  
  "Хүлээгээрэй" гэж Дрейк хэлэв. "Чи Кенсиг үнссэн үү? Хэзээ?"
  
  "Энэ бол эртний түүх" гэж Алисия хэлэв. "Би бараг санаж байна."
  
  Тэр нүдээрээ түүний бүх анхаарлыг татахын тулд зорилго тавьсан. "Тэгэхээр энэ нь "Бид амьд байгаад баяртай" үнсэлт байсан уу? Эсвэл өөр зүйл үү?
  
  "Чи юу гэж бодож байна?" Алисия болгоомжлон харав.
  
  "Би чамайг үүнийг дахин хийгээсэй гэж бодож байна."
  
  "БОЛЖ БАЙНА УУ..."
  
  "Дараа нь".
  
  "Мэдээж. Учир нь бидэнд хийх ажил байгаа" гэж хэлжээ.
  
  Дрэйк одоо тэдний багийн ахлагч Хэйден рүү харав. "Рамзес, Аллигатор хоёр тэнд хэвээр байна" гэж тэр хэлэв. "Бид тэднийг зугтахыг зөвшөөрч чадахгүй."
  
  "Аан, уучлаарай?" - гэж саперын багийн нэг залуу хэлэв.
  
  Хэйден Марш, Ширс хоёр руу харав. "Хэрэв танд мэдээлэл байгаа бол та хоёр нэмэлт оноо авах боломжтой."
  
  "Рамзес надтай бараг ярьсангүй" гэж Ширс хэлэв. "Мөн Аллигатор бол миний уулзаж байсан хамгийн том галзуу хүн байсан. Тэднийг хаана байгааг нь мэдмээр байна."
  
  Дрейк түүн рүү ширтэв. "Матар бол хамгийн том галзуу хүн байсан..."
  
  "Намайг уучлаарай. Залуус аа?" гэж NEST-ийн удирдагч хэлэв.
  
  Мартын нүд гялсхийв. "Рамсес бол алдаа" гэж тэр хэлэв. "Боломж гарвал би гишгэх ёстой байсан. Энэ бүх мөнгө алга болсон. Эрх мэдэл, нэр төр - алга болсон. Би юу хийх хэрэгтэй вэ?"
  
  "Би шоронд ялзарна гэж найдаж байна" гэж Смит хэлэв. "Алуурчны хамт."
  
  "Сонс!" - гэж хүмүүс NEST-ээс хашгирав.
  
  Хэйден тэдэн рүү, дараа нь Далл руу харлаа. Дрейк Алисиагийн мөрөн дээгүүр харав. NEST багийн ахлагч хөл дээрээ боссон бөгөөд царай нь туйлын айдсын өнгөөр цонхигор байв.
  
  "Энэ бөмбөг ямар ч хэрэггүй."
  
  "Юу?"
  
  "Цахилгаан тэслэгч байхгүй. Линз хагарсан, би алхаар цохиулсан байж магадгүй гэж бодож байна. Харин уран уу? Хэдийгээр бид энд нэг удаа байсныг илтгэх ул мөрийг олж мэдэх ч тэр... алга болсон байна."
  
  "Үгүй". Дрейк булчин нь чичирч байгааг мэдэрлээ. "Үгүй ээ, чи надад үүнийг хэлж чадахгүй. Чи тэр бөмбөгийг хуурамч гэж хэлж байна уу?"
  
  "Үгүй" гэж удирдагч хэлээд зөөврийн компьютер дээрээ тогшив. "Энэ бөмбөг биш гэдгийг би чамд хэлж байна. Ажиллаж байгаа бүх эд ангиудыг нь хасаад идэвхгүй болгосон. Тэгэхээр энэ бол хуурамч зүйл. Энэ Рамсес гэдэг хүнд жинхэнэ хүн байгаа байх."
  
  Багийнхан нэг секунд ч эргэлзсэнгүй.
  
  Хэйден утсаа аван Мурын дугаарыг залгав. Дрейк нисдэг тэрэг дуудах ёстой гэж хашгирав.
  
  "Бидэнд хэр их хэрэгтэй вэ?"
  
  "Тэнгэрийг дүүргэ" гэж тэр хэлэв.
  
  Тэд ямар ч гомдолгүйгээр өвдөж буй биеэ өргөөд хаалга руу хурдан алхав. Хэйден гүйж байхдаа хурдан ярьж, эмчилгээнээс нь ямар ч нөлөө үзүүлээгүй. Эдгээр нь түүнийг үүрд шархлуулах хүчтэй оюун санааны нөлөө байв.
  
  "Мур, Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгийн бөмбөг хуурамч байна. Цэвэрлэсэн, хаалттай. Дотор хэсэг болон тэсэлгээний төхөөрөмжийг зайлуулж, дараа нь өөр төхөөрөмжид оруулсан гэж бид бодож байна."
  
  Дрейк гурван футын цаанаас Мурын санаа алдахыг сонсов.
  
  "Тэгээд бид хар дарсан зүүд дууслаа гэж бодсон."
  
  "Энэ бол анхнаасаа Рамсесын төлөвлөгөө байсан." Хэйден алхаа ч тасалалгүй гадна хаалгыг нугаснаас нь урж хаяв. "Одоо тэр өөрийн цагтаа дэлбэрч, зугтаж байна. Нью-Йоркоос нисдэг тэрэг байна уу?"
  
  "Цэргийн. Цагдаа. Тусгай ажиллагаа гэж бодож байна."
  
  "Үүнээс эхэлье. Түүнд төлөвлөгөө бий, Мур, бид Аллигаторыг хуучин командлагч гэж үзэж байна. CCTV камер ямар харагддаг вэ?"
  
  "Бид нүүр царай, дүрс бүрийг цуглуулдаг. Бид хэдэн цагийн турш ирмэг дээр байна. Хэрэв Рамсес хот дундуур гүйвэл бид түүнийг барина."
  
  Дрейк хогийн сав дээгүүр харайхад Дал түүний хажууд байв. Нисдэг тэрэгнүүд дээгүүр дуугарч, хоёр нь амьтны хүрээлэнгийн үүдний зам дээр газарджээ. Дрейк дээшээ харвал оффисын барилгуудын эргэдэг роторуудын ард цагаан хөшигний дунд олон нүүр цонхны эсрэг дарагдсан байхыг харав. Сошиал медиа өнөөдөр тэсрэлт болж, цааш үргэлжилбэл үр дүн нь тэг болно. Үнэн хэрэгтээ энэ нь тэдний хүчин чармайлтад саад болсон байх.
  
  Хэйден хамгийн ойрын нисдэг тэрэг рүү яаран гүйж, ротор угаах газрын яг гадаа зогсов. "Энэ удаад" гэж тэр Мурад хэлэв. "Рамсес өөрийгөө харуулахгүй. Энэ бүхэн түүнийг амьд үлдэхэд нь туслахын тулд анхаарал сарниулах явдал байв. Энэ нь түүний нэр хүндийн тухай юм - Терроризмын угсаа залгамжлагч ханхүү өөрийн статусаа сэргээж, түүхийг бүтээв. Тэрээр Нью-Йоркт цөмийн зэвсэг авчирч, дэлбэлж, ямар ч шийтгэлгүй зугтдаг. Мур, чи түүнийг одоо явуулчихвал дахиж хэзээ ч харахгүй. Тэгээд тоглоом дуусна."
  
  "Би үүнийг мэднэ, агент Жэй. Би мэднэ."
  
  Дрэйк Хэйдений мөрөн дээр эргэлдэж, сонсож байхад багийн бусад гишүүд ойр хавьд нь ууртай мушгиж байв. Дал ойр орчмын газрыг судалж, хамгийн сайн отолт хийх цэгүүдийг сонгон авч, дараа нь хээрийн нүдний шилээр тус бүрийг шалгав. Хачирхалтай, гэхдээ ядаж л энэ нь түүнийг завгүй болгосон. Дрейк түүнийг тохойгоор нь бөхийлгөв.
  
  "Чарга хаана байна?"
  
  "Үүнийг ардаа орхисон." Дал үнэндээ жаахан аз жаргалгүй харагдаж байв. "Энэ бол үнэхээр сайн зэвсэг."
  
  Кенси хөндлөнгөөс оролцов. "Би түүнд өөрийн дуртай зэвсэг байхгүй хэвээр байгааг сануулсан. Хэрэв тэр лантуу авбал би катана авах ёстой."
  
  Дрейк Шведийг ажиглав. "Хэлэлцээ шиг сонсогдож байна."
  
  "Өө алив ээ, түүнд ямар нэгэн шалтгаан хэлэхээ боль. Би эндээс катана хаанаас авах вэ?"
  
  "Тэд Стейтен Айлендаас холгүй байна, Хэйден" гэх дуу хоолой сонсогдов.
  
  Дрэйкийн толгой маш хурдан эргэж, нүд ирмэв. "Энэ юу байсан юм?"
  
  Хайден Мураас давтан хэлэхийг хүсээд дараа нь баг руу эргэв. "Бидэнд зорилго бий, залуусаа. Мурын таамаглаж байсанчлан энгийн иргэн дуудаж, камерын тусламжтайгаар баталгаажуулав. Бөгсөө хөдөлгө!
  
  Багийнхан толгойгоо доошлуулан явган хүний замаар гүйж, тодорхой, хаалттай зам руу гүйж, нисдэг тэрэгний онгорхой хаалгаар үсрэн орж, суудалд тухлав. Хоёр шувуу агаарт хөөрч, роторууд ойролцоох модны навчийг огтолж, гудамжинд хог хаягдлыг тарааж байна. Дрейк гар буу, винтов, цэргийн ир, зэвсгийн буу гаргаж ирээд бүх зүйл хэвийн, бүрэн бэлэн байгаа эсэхийг шалгав. Даль уг мэдэгдлийг шалгав.
  
  Нисгэгч дээврийг цэвэрлэж, дараа нь огцом урагшаа эргэж, хурдаа нэмэгдүүлсэн. Алисия өөрийнхөө зэвсгийг шалгаж, легионерээс авсан зэвсгээ хаяж, нөгөөг нь өөртөө үлдээв. Кинимака Мур болон түүний төлөөлөгчдөөс мэдээлэл хүлээн авсаар байсан Хэйден рүү хулгайгаар харав. Боо Дрэйк, Алисиа хоёр үнсэлцсэнээс хойшхи шигээ буланд чихэлдэн чимээгүй болов. Түүний хувьд Май тайван сууж, япон төрх нь нэвтэршгүй, зорилгодоо тууштай төвлөрч байв. Багийн бусад гишүүд бүх зүйлийг давхар шалгасан бөгөөд Кензигээс бусад нь нисдэг тэрэг унах, хазуулсан салхи, хөлсний үнэр, SPEAR багийг хэзээ ч харж байгаагүй гэж гомдоллосон.
  
  "Хэн ч чамайг бидэнтэй хамт байхыг хүсээгүй" гэж Алисия чимээгүйхэн хэлэв.
  
  "Би өөр юу хийж чадах вэ? Айсан сүмийн хулгана шиг зугтаана уу?"
  
  "Тэгэхээр энэ нь таныг зоригтой гэдгийг батлах гэсэн үг үү?"
  
  Кензигийн нүд гялалзав. "Би Армагеддоныг үзэхийг хүсэхгүй байна. Тэгээд чи?"
  
  "Би үүнийг аль хэдийн харсан. Бен Аффлек гайхалтай ижил хүйстэн бөгөөд Брюс Уиллис бол хараал идсэн астероидоос ч илүү цочирдмоор юм. Гэхдээ хараал ид, чи үнэхээр зүрхтэй гэдгээ бидэнд хэлэх гээд байна уу?"
  
  Кенси цонх руу ширтэв.
  
  "Археологийн олдворын хулгайч зүрхтэй. Хэн мэдэх байсан бэ?
  
  "Би Ойрхи Дорнод дахь бизнестээ эргэн орохыг хичээж байна. Нэг. Тэнэгүүдэд туслах нь энэ зорилгод хүрэхэд ихээхэн тус болно. Чиний хараал идсэн зүрхийг новш гэж."
  
  Хэйден Рамсес, Гатор хоёрыг Staten Island гатлага онгоцны ойролцоо харагдсан тул арлыг орхиж амжаагүй байгаа тухай тодруулга авах үед нисдэг тэрэг Манхэттэний дээвэр дээгүүр нисчээ.
  
  "Орчуулгад алдагдах хэсэг нь биднийг бүгдийг нь алж магадгүй" гэж Хэйден санаа алдахад Дрейк үүнийг үнэн гэж хүлээн зөвшөөрөв. Сургуулийн хашаан дахь өчүүхэн хэрүүлээс эхлээд Ерөнхийлөгч, Ерөнхий сайд нарын дайн хүртэл бүх зүйлд нюанс байсан.
  
  Байшингууд өнгөрч өнгөрөхөд тэдний очих газар ойртож байв. Нисгэгч зорьсон зүгээ чиглэн хурдаа хадгалахын тулд хоёр тэнгэр баганадсан байшингийн хооронд тагтаа довтлов. Дрэйк харгис зорилготойгоор өөрийгөө авч явав. Булангийн эргэлдэх саарал ус урдаа байв. Доод талд нь буух нисдэг тэрэгнүүд бүгд албан тушаалын төлөө тулалдаж байгааг харж байв.
  
  "Үүн шиг!" Хэйден уйлж байв.
  
  Гэвч нисгэгч аль хэдийн огцом доошилж байсан тул нисдэг тэрэг эгнүүлэн тавьсан цэцгийн сав, автобусны буудлын өмнө байр сууриа эзлэхийн тулд газардах гэж зүдэрч байв. Дрэйк амаараа гэдэс нь шуугиж байгааг мэдэрлээ. Хэйден өрөөндөө ориллоо.
  
  "Мэдээж терминал хаалттай" гэж тэр хэлэв. "Хэрэв Рамсес энд байгаа бол тэр юунд хүрнэ гэж найдаж байна?"
  
  "Таны ард хашаа, модны доор эгнүүлэн тавьсан машин байх ёстой. Цагдаа нар түүнийг хамгийн сүүлд харсан нэгэн эмэгтэйтэй байгаа."
  
  "Агуу их. Тэгэхээр бид одоо..."
  
  "Хүлээгээрэй!" Алисиагийн чих хэн нэгнийхээс түрүүлж дууг нь сонсов. "Би буудаж байгааг сонсож байна."
  
  "Яв."
  
  Машинаас бууж, багийнхан терминал руу чиглэн барилгын дагуу гүйв. Дрэйк гол хаалганы өргөн муруйг тойруулан урт бетонон налууг залгах хэсэг рүү хөтөлж байгааг анзаарав. Буудлагууд тэндээс гарч, хана хэрэм мэт чимээгүй бус задгай орон зайд буув.
  
  "Наашаа" гэж тэр хэлэв. "Энэ гулсуураас ирж байна."
  
  Тэдний араас нисдэг тэрэгнүүд тэнгэрийг дүүргэв. Тэдний замд нэг цагдаагийн ёолох бие хэвтэж байсан ч гэмтлийн шинжгүй гараа даллан урагшиллаа. Агаарт дахин буун дуу гарав. Багийнхан зэвсгээ сугалж, зэрэгцэн гүйж, урдах газар нутгийг эрэлхийлэв. Өөр нэг цагдаа тэдний өмнө өвдөг сөгдөн толгойгоо доошлуулан гараа атгав.
  
  "Зүгээр дээ" гэж тэр хэлэв. "Яв. Зүгээр л маханд нь шарх. Та нар бидэнд хэрэгтэй байна. Тэд ... тэд явна."
  
  "Өнөөдөр биш" гэж Хэйден хэлээд хажуугаар нь гүйлээ.
  
  Дрейк гулсуурын төгсгөл болон түүний зүүн талд байгаа төсөөлөлүүдийг анзаарав - бүх бетон гулсуурууд нь гатлага онгоцонд ашиглагддаг байв. Тэдний сууринд долгион цацрав. "Чи үүнийг сонсож байна уу?" гэж тэр дахин буудлага эхлэх үед хэлэв. "Рамзес автомат взвод авсан."
  
  Зөвхөн Лорен л толгой сэгсэрлээ. "Тэдний аль нь вэ?"
  
  "Минутанд АК-аас илүү олон тойрог. Зургаан зуугаас найман зуун тойрог хүртэлх клип. Хэт халсан тохиолдолд сольж болох торх. Яг нарийн биш, гэхдээ аймшигтай."
  
  "Тэр новш түүний гарт хайлна гэж найдаж байна" гэж Алисия хэлэв.
  
  Хэсэг цагдаа урд нь өвдөг сөгдөн, SAW сумаа нулимахад үргэлж нуугдаж байв. Толгой дээгүүр сумны цуваа гялсхийв. Хоёр цагдаа хариу гал нээсэн бөгөөд гатлага онгоц бэхэлсэн гулсуурын хамгийн төгсгөлд онилжээ.
  
  "Надад битгий хэлээрэй..." гэж Дал хэлэв.
  
  Цагдаа нарын нэг нь "Бид түүнийг засвар үйлчилгээний тасалбарын аль нэгээр нь гатлага онгоцонд сууж байгаа гэж бодож байна." "Хоёр хүү. Нэг нь биднийг онилж, нөгөө нь завийг хөдөлгөж байв.
  
  "Тэр ингэж зугтаж чадахгүй" гэж Хэйден эсэргүүцэв. "Энэ ... энэ ... тоглоом дууслаа." Түүний нүд аймшигтайгаар гялалзав.
  
  "Түүний хувьд" гэж Алисия ихэмсэг хэлэв.
  
  "Үгүй, үгүй" гэж Хэйден шивнэв. "Бидний хувьд. Бид бүгдийг буруу ойлгосон. Рамсес шууд утгаараа тэсрэлттэй гарч ирдэг. Би түүний өвийг битүүмжилдэг. Залуус аа, тэр энэ цөмийн бөмбөгийг дэлбэлэх гэж байна."
  
  "Хэзээ?"
  
  "Би мэдэхгүй. Хамгийн сайн таамаглал? Тэрээр Эрх чөлөөний арал болон хөшөө рүү явах гэж байгаа бөгөөд үүнийгээ олон нийтийн сүлжээнд нийтлэх болно. Бурхан минь, бурхан минь, төсөөлөөд үз дээ..." тэр хахажив. "Би чадахгүй ... би чадахгүй ..."
  
  Кинимака түүнийг өндийлгөхөд том биетэй эр санаатайгаар архирав. "Бид ийм зүйл хийхийг зөвшөөрөхгүй. Бид ямар нэг зүйл хийх ёстой. Одоо."
  
  Тэгээд Дрейк тавин фут орчим зайд ХЗН-ийн гялбаа, түүний цохилт нь үхэлд хүргэх, Рамсес хоёрын хооронд зогсож байсан цорын ганц зүйл, цөмийн бөмбөгийг харав.
  
  "Хэн мөнх амьдрахыг хүсдэг вэ?"
  
  "Үгүй" гэж Алисия чимээгүйхэн хэлэв. "Энэ нь үргэлж уйтгартай байх болно."
  
  Тэгээд Дал багаа сүүлчийн удаа харлаа. "Би манлайлах болно."
  
  Сүүлийн хоёр секундэд Нью-Йоркийн баатрууд бэлтгэгдсэн; SPEARERS-ийн баг, дараа нь цагдаа, төлөөлөгч бүр чихэнд хүрч байна. Бүгд хөл дээрээ босч, нулимах зэвсэгтэй тулгараад, амьдралынхаа эцсийн сонголтыг хийв.
  
  Дал үүнийг эхлүүлсэн. "Дайралт!"
  
  
  ДӨЧИН ГУРАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрэйк найзуудынхаа дундуур яг хүссэн газраа гүйж буугаа өргөөд хүчтэй бууджээ. Буу тус бүрээс секундэд хоёр мянга таван зуун фут хурдтайгаар сум буудаж, олон тооны дэлбэрэлтүүд нөөцөөр цуурайтна. Гарамны бүх цонх хагарчээ.
  
  Хэдхэн секундын дотор тэд зайг хоёр дахин багасгаж, эрчимтэй галаа үргэлжлүүлэв. SAW хэрэглэгч халдлагын харгислалд цочирдсон даруй тохиргоогоо өөрчилсөн байна. Энэ нь тэр буудахаа больсон юм биш; Сумнууд нь хувьцааны ул мөрийг мөрдөж, буцах магадлалтай тул далайд гарав. Дрейк дуран харагдацыг нүд рүү нь авчирч, хуруугаа гох дээр тавиад, Хөрөө барьж буй хүний дүр төрхийг тодруулав.
  
  "Энэ бол Аллигатор" гэж Хэйден холбоочин дээр хэлэв. "Битгий алдаарай."
  
  SAW эргэж харан тэдний зүг чиглэн хар тугалга нулимсан хэвээр байв. Дрейк торхон одоо хайлахаар маш халуун байх ёстой, гэхдээ хангалттай хурдан биш гэж төсөөлөв. Цагдаа сум нэвтэрдэггүй хантаазтай сум онож, дараа нь нөгөөгийнхөө гарыг хугалав. Энэ мөчид тэдний зүрх цээжнээсээ үсрэхэд бэлэн байсан ч довтолгоог зогсоож, буудлагыг багасгасангүй. Гарамны доод нуруу нь унасан, хагарч, онгорхой нуруу нь цоорсон байсан нь бяслагны сараалжтай төстэй байв. Аллигатор хохирлыг барагдуулахыг хичээн ХӨӨ-г хүчтэй эргүүлэв. Сумнууд толгой дээрх орон зайг цоо хатгав.
  
  Гарам онгоцны хөдөлгүүрийн уйтгартай чимээ удаан архирах болж, бүх зүйл өөрчлөгдсөн. Матар онгоцон дээр үсрэн бууж, ширүүн галаа үргэлжлүүлэв. Ус араасаа урсаж, хөлөг онгоц урагшаа хазайв. Дрейк тэдний араас хорин фут байгааг хараад түүний зүүн болон хажуу тийш эргэхийг хараад тэд хэзээ ч цагтаа хүрч чадахгүй гэдгийг мэдэв.
  
  Тэр унахдаа хашгирч, хажуу тийшээ унасаар гэнэт зогсов. Дал ойролцоо унав. Хэйден эргэлдэж, энэ бүхэн Матарны онилыг улам хүндрүүлсэн ч тэр хүн тоосонгүй. Түүний дүрс ухарч, гатлага онгоцны гүн рүү явж байгааг харж болно.
  
  Дрейк Хэйден рүү дохио өгөхөд Хэйден нисдэг тэрэгнүүд дуудлаа.
  
  Хар шувууд хальтиргаа руу гүйж, огцом бууж, SPEAR-ийн багийнхан онгоцонд авирч байх үед газраас гурван фут өндөрт нисэв. Цагдаа, агентууд мэндлэх үед хэзээ ч тасрахгүй шинэ холбоо үүсч, тэд чадах чинээгээрээ буцаж мэндчилсний дараа нисдэг тэрэгнүүд бараг агаарт хөөрөв. Нисгэгчид машинуудыг хязгаар хүртэл шахаж, буцалж буй гатлага онгоцыг хөөж, удалгүй дээшээ гарчээ. Энэ бол Дрэйкийн төсөөлж ч байгаагүй дүр зураг байсан: Нью-Йоркийн тэнгэрт үхлийн хар махчин мэт өлгөөтэй шувууд, Стейтен Айленд гатлага онгоцоор хөөрөхөөр бэлтгэж буй алдарт тэнгэрийн шугам.
  
  "Тэднийг хүчтэй цохи" гэж Хэйден нисдэг тэрэгний радио руу хэлэв. "Бас хурдан".
  
  Буудсаар хоёр нисдэг тэрэг гатлага онгоцны ар тал руу давхив. Бараг тэр даруйд тайван бус болсон Аллигатор хажуугийн цонхоор толгойгоо цухуйлгаж, ууртай бөмбөг шидэв. Гурав дахь тэсрэлт нь нисдэг тэрэгнүүдийн гаднах арьс руу унаж, зарим хэсгийг нь нэвтлэн, заримыг нь унасан байна. Нисдэг тэрэгнүүд тэнгэрээс чулуу мэт унасан. Дал хаалгыг эвдэж, хариу гал авалцан сумнууд найдваргүй алга болов.
  
  "Тэр галзуу юм шиг харваж байна" гэж Дрейк ярвайв. "Хэзээ ч зөв зорилгоо онохгүй."
  
  "Ухрах". Далл Аллигаторыг цохих оролдлогоо орхиж, ирэх цохилтод өөрийгөө бэлдэв.
  
  Гурван секундын дараа ийм зүйл болсон, гэхдээ энэ нь цохилт биш, харин гэнэт зогссон юм. Эхний нисдэг тэрэг гатлага онгоцны дээд тавцан дээр эргэлдэж байсан бол хоёр дахь нисдэг тэрэг боомтын хажууд эргэлдэж, SPIR багийн үлдсэн гишүүд онгоцонд сууж байв. Тавцан дээр гутал шажигнан, хэсэг хэсгээрээ цугларч, тэд хурдан гарч одов. Дараа нь нисдэг тэрэгнүүд гатлага онгоцыг дагаж агаарт нисдэг тэрэгнүүдтэйгээ нийлэхээр хөөрөв.
  
  Хэйден хэдхэн секундын турш багтай нүүр тулан зогсов. "Бид түүнийг хаана байгааг мэднэ. Хөдөлгүүрийн өрөө. Одоо ингээд дуусгая."
  
  Тэд гүйж, адреналиныг хэмжээлшгүй их шахаж, дараа нь Аллигатор доорх тавцан дээрх тактикаа тодорхой өөрчилсөн.
  
  RPG агаарт исгэрч, нисдэг тэрэгтэй мөргөлдөж, дэлбэрчээ. Шувуу хяналтаа алдаж, бүх чиглэлд металл тархаж, хар их биеийг галд автуулж, гатлага онгоцны дээд тавцан руу унав.
  
  "SPEAR ажиллуулах" команд руу.
  
  
  ДӨЧИН ДӨРӨВДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк нисдэг тэрэгний хөдөлгүүрийн дуу өөрчлөгдөхийг сонссон бөгөөд машин тэдний зүг хурдалж байгааг шалгахгүйгээр мэдсэн. Хэрэв энэ нь хангалтгүй байсан бол тавцан дээр тархсан урт, махчин сүүдэр яг оносон байв.
  
  Гүй, эсвэл үх.
  
  Тэр мөрөөр гадна хаалга руу цохиж, бүхэл бүтэн хүрээг нь нугаснаас нь салгаж, цаад талын орон зайд уналаа. Цогцсууд түүний араас гүйж, өнхөрч, сунаж, авирч, түлхэв. Нисдэг тэрэг хүчтэй газардаж, роторууд нь салж, төмөр бие нь задарсан. Хэргийн хэлтэрхийнээс эхлээд гарны урттай жад хүртэл бүх зүйл агаарыг огтолж, хэсэг болгон хуваасан. Гарам ганхаж, ёолж, ус баруун, зүүн тийш хөөсөрнө.
  
  Галт бөмбөлөг бусад нисдэг тэрэгнүүд рүү харвасан бөгөөд тэд шууд зугтах арга хэмжээ авсан нь азаар тэднийг мөргөлдөхөөс сэргийлэв. Галын урсгал дээд давцаныг долоож, шинэ гал гарч, будаг, төмөр тулгуурыг шатааж, будгийг хайлуулжээ. Ротор Дрейкийн баруун талын шонг онохдоо бөхийж, бүх эрчээрээ шал руу үсэрч гэнэт зогсов. Бусад нисдэг хясаа цонхыг хагалж, хүрээг нь цоолж, нэг аймшигт баяжуулалт завины хажуугаар дамжин далайд гарав. Дрэйк халуун түүнийг дайран өнгөрөхөд дөл мэдрэгдэж, мөрнийх нь доогуур харвал бүхэл бүтэн баг, тэр ч байтугай Смит Лорен дээр хэвтэж байхыг харав. Дэлбэрэлт өнгөрч, тэд бослогыг ажиглаж, дараа нь Аллигатор бүх зүйлийг бүрэн галзуурлын түвшинд хүргэв.
  
  Галзуурал.
  
  Дараагийн RPG яг завиар дамжин өнгөрч, пуужин харвагчийг орхиж, нисэх үед тавцангуудыг эвдэв. Бүрхүүл давцан дундуур урагдаж, гал түймэр болон үхлийн аюултай хог хаягдлыг улам ихээр илгээж байх үед дэлбэрэлт болов. Түүний толгой, мөрөнд хэлтэрхий цоолоход Дрейк гиншиж, өвдөлт нь түүнийг амьд байгааг нь харуулсанд тайвширчээ. Амьсгаагаа түрхэн аван тэр шинэ орчинг шалгав.
  
  Тавцан дээр ноорхой нүх байсан. Хаа сайгүй овоолсон мод байв. Нэгэн цагт хаагдсан дунд талын дээд тавцангаар утаа, гал урсаж байв.
  
  "Зам тодорхой байна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Зөвхөн чамд!" Лорен бараг л хашгирав.
  
  "Тэгвэл үлд" гэж Кензи нулимж, Далын мөрөөр татав. "Чи зүгээр үү, Торст?"
  
  "Тийм ээ, би зүгээр. Намайг явуул".
  
  Дрэйк амьдралынхаа туршид санаж байгаагаас ч илүү болгоомжтойгоор хагас зүрхтэй алхаж байв. Ард нь байсан хэсэг нь хаашаа явж байгааг нь мэдсээр байж бөөгнөрөв. Эцсийн мөчид түүний бодож байсанчлан Дал мөрөн дээр нь гарч ирэв.
  
  "Бид үүнийг хийж байна уу, найз аа?"
  
  "Бидний зөв"
  
  Тэд шинэ нүхээр үсрэн бууж, эхлээд хөл, нүд нь дайснаа хайж байв. Тэд доод тавцан руу хүчтэй мөргөж, өнхөрч, хэн ч хөндөгдөөгүй, буугаа сургуулилсан байдалтай бослоо.
  
  "Цэвэр!" Дрейк уйлж байв.
  
  Тэдний гутал араас нь хатуу тавцанг мөргөв.
  
  Кенси хамгийн сүүлд ирсэн бөгөөд Дрейк нэгдүгээрт, хүнд дотоод хүрэмээ тайлж, хоёрдугаарт, нисдэг тэрэгний роторын гурван фут хуваагдсан хэсгийн ёроолд ороосон байхыг харав. Швед хүн рүү эргэтэл түүний царай бүдүүлэг байв.
  
  "Одоо надад зэвсэг байна" гэж тэр хэлэв.
  
  "Бурхад бидэнд туслах болтугай."
  
  Тэд Рамсес, Гатор хоёрыг тулалдаанд аван хөлөг онгоцон дээр нэгэн адил гүйв. Усан онгоц өнгөрсөн хором бүрт хурдаа нэмэв. Эрх чөлөөний арал ч бас томорч, тэнгэрийн хаяанд улам бүр томорч байв.
  
  "Маньяк тэр хөшөөнд очихгүй гэдгээ ойлгохгүй байна уу?" Кинимака хүндээр амьсгалж байв.
  
  "Битгий тэгж ярь" гэж Хэйден хариу хэлэв. "Ингэж битгий хэл."
  
  "Өө тийм, би ойлгож байна."
  
  "Тэд энэ гатлага онгоцыг живүүлэхгүй" гэж Далл тэдэнд итгүүлэв. "Булан шингээхэд хангалттай гүн биш байна ... чи юу болохыг мэдэж байна."
  
  Дараагийн тавцан дээр тэд эцэст нь олзоо олов. Рамсес гатлага онгоцыг ажиллуулж байхад матар хаалгыг хамгаалав. Тэсрэх бөмбөг бүтээгч галзууралд дуртай нэгэнтэй нь тохируулан яг ийм мөчид бэлтгэсэн RPG-ээ гаргасан байна. Дрэйк амьсгаадан, хүн бүрийг халхавчлахыг орилохоос өөр аргагүйд хүрсэн бөгөөд дараа нь пуужин толгойн өндөрт гатлага онгоцны төв дундуур өнгөрч, Аллигаторын тэнэг инээдэнд хөтлөгдөн утааны ул мөр үлдээв.
  
  "Чамд маш их таалагдаж байна уу? Та үүнийг барьсан уу? Бид аль хэдийн үхэж байна!"
  
  Дрэйк дээш харвал түүний бараг дээгүүр аллигатор пуужингийн араас гүйж, пуужин харвах төхөөрөмжөө авч явав. Пуужин өөрөө гатлага онгоцоор нисч, араас гарч агаарт дэлбэрчээ. Матар Дрейкийн толгой руу пуужин харвагчийг шидэв.
  
  Рамссес эцэст нь эргэх үед Йоркшир эр нугаслан гараа жолооны хүрд дээр тавив.
  
  "Чи аль хэдийн хоцорч байна" гэж тэр хэлэв.
  
  Дрейк Аллигаторын гэдсэнд цохиулсан ч тэр том зэвсгээ савласан хэвээр буцаж харайв. Шударга байхын тулд энэ нь багийг нэмэлт хором хойшлуулсан. Хэн ч ийм махлаг модоор цохиулахыг хүсээгүй ч гатлага онгоцны дотор маш их зай байсан нь Дал болон бусад хүмүүст илүү их маневр хийх боломжийг олгосон юм. Матар архирч, эргэн тойрон эргэж, дараа нь хагас автомат гар буу барьж байсан террорист ханхүү Рамсес руу шууд гүйв. Дрейк Аллигаторын нуруунд үүргэвчтэй байхыг анзаарав.
  
  "Чи зөвхөн зайлшгүй зүйлийг хойшлуулж байна" гэж Рамсес хэлэв.
  
  Нэг гараараа дотроосоо уур цацаж, нөгөө гараараа чиглэлээ үл ялиг өөрчилж, Эрх чөлөөний арлыг чиглэв.
  
  "Чи яаж амьдрах талаар санаа зовж байсан уу?" гэж Дрейк лангууны цаанаас хэлэв. "Базар уу? Түгжих үү? Нарийвчилсан зугтах төлөвлөгөө? Энэ бүхэн юу байсан бэ?"
  
  "Өө, зах нь зүгээр л - би үүнийг яаж хэлэх вэ - авч явах худалдаа байсан уу? Хорвоогийн бүх эд хөрөнгөнөөсөө салж байна. Цайз нь салах ёс гүйцэтгэх бөгөөд төгсгөл гэсэн үг. Эцсийн эцэст та намайг шууд Нью Йорк руу аваачсан. Мөн зугтах төлөвлөгөө нь тийм ээ, жаахан төвөгтэй, би үүнийг хүлээн зөвшөөрч байна. Харин одоо харж байна уу? Та аль хэдийн хоцорсон байна. Цаг зүүж байна."
  
  Дрейк Рамсесын яг юу хэлэх гээд байгааг мэдээгүй ч утга санаа нь тодорхой байлаа. Хамгаалагдан гарч ирээд тэр дугуйны байшинг сумаар шүршүүрт оруулаад араас нь гүйж, багийнхан нь ойрхон байв. Дахиж ярихгүй; Энэ бол түүний төгсгөлийн тоглоом байв. Рамсес арагш тонгойж, мөрөн дээрээс нь усан оргилуур шиг цус урсав. Сумнууд биед нь ороход матар хашгирав. Шилэн алан хядагчийг хоёуланг нь хурц үзүүрээр бүрхэв.
  
  Дрэйк хаалгыг эвдэж, дараа нь гулсаж, жаазнаас үсрэн гулсаж, азаа харааж зогсов. Дал түүн дээгүүр харайхад хажууд нь Кензи байв. Тэр хоёр тэргэнцэрт орж алахаар зэвсгээ өргөв. Рамсес тэднийг долоон тохой, булчин шөрмөстэй галзуу хүний бүхий л хүчээр угтаж, зэрлэг нохой шиг инээж байв; тэр яаран орж ирээд тэднийг ийш тийш тараахыг оролдов.
  
  Даль эдгээрийн алийг нь ч тэвчсэнгүй, харгис хүчийг эсэргүүцэж, бүх цохилтыг хүлээн авав. Кенси хоёуланг нь тойрон бүжиглэн Рамсесын хажуу руу яг л аюултай чоно шиг цохив. Радикал ханхүү Шведийг зодсон. Мөрний барж Далийг чичиргээ. Гайхалтай хүчтэй гарууд швед хүний хоолойноос шүүрч аваад шахаж эхлэв. Гараа дээш өргөөд Далл барьцаа хагас тайлж, дараа нь өөрөө нэгийг нь авав; хоёулаа амьсгалж чадахгүй болтлоо бие биенээ шахаж байв. Рамсес Далийг эргүүлээд хана руу цохисон ч Швед хүний цорын ганц хариу үйлдэл нь том инээмсэглэл байлаа.
  
  Кенси агаарт үсэрч, Рамсесын цус алдаж байсан сумны шарх руу шууд дарж буулгасан тохойгоо өргөв. Ганц цохилтоор ийм зодоон дуусна гэж огтхон ч бодоогүй байтал тэр залууг хашгирч байхад нь хоолой руу нь хутгалж, нүд нь бүлтийжээ.
  
  Дараа нь Рамсес цусанд хутгалдан, бөөлжиж, гуйвж одов. Даль төгсгөлийг мэдрээд түүнийг явуулав. Террористын нүд Шведийн нүд рүү эргэлдэж, ялагдлын шинж тэмдэг илэрсэнгүй.
  
  "Би энэ мөчийг ялалтын мөч гэж хүлээн авах болно" гэж тэр хашгирав. "Бас капитализмын зүрхийг бут ниргэ."
  
  Тэр матарт хүрэхийг хүссэн мэт гараа сунгав.
  
  Дал хариу буудлаа. Сум Рамсесийн гэдсэнд тусч, түүнийг буцааж шидэв.
  
  Матар үсэрч Рамсес дээр унав.
  
  Террорист хунтайж унасан аллигаторын нуруун дээр бэхлэгдсэн үүргэвчийг шүүрэн авч, сунгасан гар нь ил гарсан цэнхэр утсыг атгаж, хоёулаа унасан байв.
  
  Кензи урагш гүйж, өөрт байгаа цорын ганц зэвсэг болох хамгийн сайн зэвсэг болох бүдүүлэг катанагаар утсыг барьсан гарыг ониллоо. Түүний ир маш хурдан цавчиж, Рамсесын гарыг мөрөн дээр нь тасдахад террорист маш их гайхсанаа илэрхийлэв.
  
  Гар нь Аллигатортой зэрэгцэн шалан дээр цохисон ч хуруунууд нь одоо онгорхой байгаа цэнхэр утасны үзүүрээс зуурсан хэвээр байв.
  
  "Асуудалгүй" гэж Рамсес ханиалгав. "Чи над руу ингэж дайрсан нь зөв байсан. Цаг зүүгээгүй. Гэтэл..." гэж спазм түүнийг мушгиж, гэдэс, гар, зүүн мөрнөөс нь цус хурдан урсав.
  
  "Энэ ... одоо ... болж байна."
  
  
  ДӨЧИН ТАВДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Галзуу хүн цуст тавцан руу инээх үед Дрэйк шалан дээгүүр мөлхөж, матарыг гэдсэн дээр нь эргэлдүүлэв. Дал түүний хажууд унаж, нүүрэн дээр нь өвдөлт, аймшиг, зөгнөл бичигдсэн байв. Оосор бэхлэгдсэн боловч Дрейк тэр даруйдаа тайлж, металл хайрцгийг барзгар материалаас чөлөөлөв.
  
  Тэдний өмнө тоологч зогсож, улаан тоо нь тэдний өвдөгний доор шалан дээр тархсан цус шиг аймшигтай бөгөөд аймшигтай байв.
  
  "Дөчин минут" гэж Хэйден эхлээд дуугарав. "Үүнээр битгий тогло, Дрейк. Энэ зүйлийг яг одоо зэвсгээ хийгээрэй."
  
  Дрэйк өмнөх шигээ бөмбөг эргүүлж байв. Кинимака түүнд задгай зориулалтын хутгыг өгсөн бөгөөд тэрээр Гатор шиг тэсрэх бөмбөг үйлдвэрлэгчийн тайлах вий гэж болгоомжилж, болгоомжтой хөдөлж, хэсэг хэсгээрээ салгав. Тэр төхөөрөмжийг галзуу террористаас холдуулахдаа Алисия руу харав.
  
  "Дахиж битгий хэлээрэй" гэж тэр залууг суга татаж аваад чирэв. Ийм алуурчинд өршөөл үзүүлэхгүй.
  
  Тогтвортой гараараа тэр бөмбөгний урд талын самбарыг салгав. Түүнд түгшүүртэй сунасан хөх өнгийн утаснууд бэхлэгдсэн байв.
  
  "Энэ бол гар хийцийн бөмбөг биш" гэж Далл шивнэв. "Болгоомжтой байгаарай".
  
  Дрэйк найз руугаа муухай харан зогсов. "Чи энийг хиймээр байна уу?"
  
  "Тэгээд үүнийг эхлүүлэх хариуцлага хүлээх үү? Үнэхээр биш. Үгүй."
  
  Дрэйк доод уруулаа хазаж, үүнд нөлөөлж буй бүх хүчин зүйлийг бүрэн мэдэж байв. Гялалзсан тооллого нь тэдэнд хичнээн бага хугацаа үлдсэнийг байнга сануулж байв.
  
  Хэйден Мур руу залгалаа. Кинимака саперуудыг дуудав. Өөр хэн нэгэн NEST руу залгасан. Дрэйк төхөөрөмжийг харахад бүх талыг нь авч үзсэн бөгөөд мэдээлэл хурдан гарч ирэв.
  
  "Утаснуудаа дахин тат" гэж Далл санал болгов.
  
  "Хэтэрхий эрсдэлтэй."
  
  "Аллигаторын гүйлтээс харахад энэ удаад хөдөлгөөн мэдрэгч байхгүй гэж би таамаглаж байна."
  
  "Зөв. Бид таны лантууны санааг дахин ашиглах боломжгүй."
  
  "Хэлхээ унасан уу?"
  
  "Энэ л асуудал. Тэд аль хэдийн шинэ зүйл ашиглаж байсан - failsafe wire. Тэгээд энэ новш жинхэнэ юм. Хэрэв би энэ асуудалд орвол энэ нь бүтэж магадгүй юм."
  
  Алисия ажиллаж байх хооронд матар хажуу өрөөнөөс ер бусын чимээ гаргав. Удалгүй тэр эвдэрсэн хаалгаар толгойгоо цухуйлгав. "Тэр тэсрэх бөмбөг нь хөндлөнгийн эсрэг унтраалгатай гэж тэр хэлэв." Тэр мөрөө хавчив. "Гэхдээ тэр үүнийг хийх байсан гэж би бодож байна."
  
  "Цаг хугацаа алга" гэж Дал хэлэв. "Үүнд харшлах цаг байхгүй."
  
  Дрейк цаг хэмжигч рүү харав. Тэдэнд аль хэдийн гучин таван минут үлджээ. Тэр бөхийлгөж суулаа. "Хараал ид, бид ийм эрсдэлтэй байж чадахгүй. Бөмбөгний баг энд хэр хурдан ирэх вэ?"
  
  "Хамгийн ихдээ таван минут" гэж Кинимака нисдэг тэрэгнүүд гатлага онгоцны тавцанг боломжтой газар мөргөх үед хэлэв. Аврагчид үсрэх үед бусад нь бага зэрэг өндөрт эргэв. "Гэхдээ тэд түүнийг зэвсэглэж чадахгүй бол яах вэ?"
  
  "Бид үүнийг буланд хаявал ямар вэ?" гэж Лорен санал болгов.
  
  "Энэ бол сайн санаа, гэхдээ хэтэрхий жижиг байна" гэж Хэйден Мураас аль хэдийн асуусан байв. "Бохирдсон ус хотыг ханах болно."
  
  Дрэйк нааш цааш ганхаж, галзуурсан тухай эргэцүүлэн бодсоор, дараа нь Далын нүдэнд тусав. Швед хүн ч ийм санаатай байсан гэдгийг тэр мэдэж байсан. Тэдний харцны ачаар тэд шууд бөгөөд амархан харилцдаг.
  
  Бид үүнийг хийж чадна. Энэ бол цорын ганц арга зам юм.
  
  Бид хараагүй болно. Үр дүн нь тодорхойгүй байна. Нэгэнт эхэлсэн бол буцах арга байхгүй. Бид нэг талын аялалд явах болно.
  
  Тэгээд юу хүлээж байгаа юм бэ? Босоорой, новш минь.
  
  Дрейк Далын нүдэн дэх сорилтод хариулж, босоод ирлээ. Гүнзгий амьсгаа аван винтовоо бүслэн гар буугаа үүрэн цүнхнээсээ цөмийн бөмбөг гаргаж ирэв. Хэйден түүн рүү том нүдээр ширтэж, хөмсөг зангидаж байв.
  
  "Чи юу хийж байгаа юм бэ?"
  
  "Та бидний юу хийж байгааг сайн мэднэ."
  
  "Аюулгүй зай ижил биш байж магадгүй. Би чиний төлөө гэсэн үг."
  
  "Тэгвэл тэд үүнийг хийхгүй." Дрейк мөрөө хавчив. "Гэхдээ энэ хотыг аврах цорын ганц арга зам байгааг бид бүгд мэднэ."
  
  Дрэйк цөмийн бөмбөгөө авч, Дал урагш алхав. Алисия түүнийг дахин нэг үнэ цэнэтэй мөчид зогсоов.
  
  "Чи ганцхан үнсэлтийнхээ дараа явах уу? Энэ миний амьдралын хамгийн богино харилцаа битгий байг."
  
  "Чамд богинохон байгаагүйд би гайхаж байна."
  
  "Найман минут орчмын дараа би өөрт таалагдана гэж шийдсэн залууг зориуд хямдруулж байна."
  
  "Өө сайн. Хэсэг хугацааны дараа уулзацгаая."
  
  Алисиа түүнийг ганцаараа нүдээрээ барьж, биеийн бусад хэсгийг бүрэн хөдөлгөөнгүй байлгав. "Удахгүй эргэж ирээрэй".
  
  Хэйден Дрейк, Дал хоёрын хооронд шахаж, хурдан ярьж, Мураас авсан мэдээллийг дамжуулж, анхны тусламж үзүүлж чадах хүмүүсийг ажиглаж байв.
  
  "Тэсрэх бөмбөгний даац таваас найман килотонн жинтэй гэж тэд хэлж байна. Түүний эзэлхүүн, жин, живэх хурдыг харгалзан үзвэл..." Тэр хэсэг зогсов. "Аюулгүй гүн нь мянга найман зуун фут ..."
  
  Дрейк дуулгавартай байсан ч ойролцоох шатаар өгсөж дээд тавцан руу гарлаа. "Бидэнд байгаа хамгийн хурдан нисдэг тэрэг хэрэгтэй байна" гэж тэр ойртож буй нисгэгчид хэлэв. "Үгүй ээ. Уйлахгүй. Гагцхүү бидэнд хараал идсэн түлхүүрүүдийг өгөөч."
  
  "Бид биш юм-"
  
  гэж Хэйден таслав. "Тийм ээ, NEST тушаалын дагуу энэ бүх цацрагийг саармагжуулахын тулд арван найман зуун фут. Хараал ид, чи далайн эргээс наян бээрийн зайд байх хэрэгтэй."
  
  Бөмбөгний төмөр бие түүний хурууны хөлсөөр бага зэрэг гулсахыг Дрейк мэдэрсэн. "Гучин минутын дараа юу? Ийм зүйл болохгүй. Чамд өөр юу байна?"
  
  Хэйден цонхийв. "Юу ч биш, Дрейк. Тэдэнд юу ч байхгүй."
  
  "Одоо энэ лантуу сайхан харагдаж байна" гэж Далл тайлбарлав.
  
  Дрейк Алисиаг яаран өнгөрч, дээд тавцан руу гарч, далай руу харж байхыг харав. Тэр гаднаас юу хайж байсан бэ?
  
  Блютүүт төхөөрөмж дуулганых нь ёроолд анивчсан нисгэгч ойртож ирэв. "Бид армийн хамгийн хурдан нисдэг тэрэгтэй" гэж тэр зурав. "Хонх СуперКобра. Хэрэв та түүнийг түлхэх юм бол цагт хоёр зуун миль."
  
  Дрейк Хэйден рүү эргэв. "Энэ ажиллах уу?"
  
  "Тийм гэж бодож байна". Тэр толгойдоо оюуны арифметик тооцоолол хийсэн. "Хүлээгээрэй, энэ үнэн байж болохгүй."
  
  Дрейк цөмийн бөмбөгөө шүүрэн авч, улаан тоонууд нь анивчсан хэвээр, Дал түүний хажууд байв. "Явцгаая!"
  
  "Наян миль" гэж тэр гүйж байхдаа хэлэв. "Тийм ээ, чи чадна. Гэхдээ энэ нь чамд л үлдэнэ... тэндээс гарахад гурван минут л үлдэнэ. Та тэсэлгээний бүсээс зугтахгүй!"
  
  Дрейк хурдаа сааруулалгүйгээр Супер Кобра руу ойртож, гялалзсан саарал дүрс, цамхаг, гурван торхтой их буу, пуужингийн булан, тамын харвах төхөөрөмжүүдийг харав.
  
  "Хангалттай" гэж тэр хэлэв.
  
  "Дрэйк" гэж Хайден түүнийг зогсоов. "Чи цөмийн бөмбөгөө аюулгүй хаясан ч дэлбэрэлт таныг устгана."
  
  "Тэгвэл бидний цагийг дэмий үрэхээ боль" гэж Йоркшир хэлэв. "Хэрэв та, Мур эсвэл таны толгойд байгаа өөр хэн нэгэн өөр арга мэдэхгүй бол?"
  
  Хейден Мурын байнга дамжуулж байсан өгөгдөл, зөвлөгөө, тагнуулын мэдээллийг сонсдог байв. Дрейк далайн давалгаан дээр гаталж буй гатлага онгоцыг мэдэрч, Манхэттений тэнгэрийн шугамыг ойроос харж, тэр байтугай амьдралдаа эргэн ирж буй хүмүүсийн шоргоолж шиг бужигнааныг ч олж харав. Цэргийн хөлөг онгоцууд, хурдны завь, нисдэг тэрэгнүүд хаа сайгүй байсан бөгөөд энэ өдрийг аврахын тулд амь насаа өгөх олон хүн жолоодож байв.
  
  Гэхдээ энэ бүхэн ердөө хоёр болж хувирав.
  
  Дрейк, Далл хоёр Супер Кобра хөлөг онгоцонд сууж, хөөрч буй нисгэгчээс удирдлагын ослын курс хүлээн авав.
  
  "Сайхан аялаарай" гэж тэр явахдаа хэлэв. "Тэгээд амжилт хүсье".
  
  
  ДӨЧИН ЗУРГАДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк цөмийн бөмбөгөө Далд өгөв. "Чамайг гавьяат цол хүртмээр байна гэж бодсон шүү, анд минь."
  
  Швед хүн бөмбөгөө аваад нисдэг тэрэгний арын хэсэгт авирав. "Чамайг шулуун замаар жолоодоорой гэдэгт би итгэлгүй байна."
  
  "Энэ машин биш. Би чамаас илүү жолоодож чадна гэдгээ аль хэдийн тогтоосон гэдэгт би үнэхээр итгэж байна."
  
  "Яагаад энэ вэ? Би тэгж санахгүй байна" гэжээ.
  
  "Би англи хүн. Чи тийм биш шүү дээ."
  
  "Тэгээд үндэстэн нь үүнд ямар хамаатай юм бэ?" Дал сандал руу гулсав.
  
  "Удам угсаа" гэж Дрейк хэлэв. "Стюарт. Хамилтон. Ан агнуур. Товчлуур. Хилл. Мөн өөр олон зүйл. Финланд нэгдүгээр байр эзэлснээр Швед Формула 1-д түрүүлэхэд хамгийн ойр байсан."
  
  Дал инээж тэврэлдэн хар төмөр хайрцгийг өвдөг дээрээ тавиад хаалгаа хаалаа. "Битгий чанга ярь, Дрэйк. Тэсрэх бөмбөг нь "хутгалах" мэдрэгчээр тоноглогдсон байж магадгүй юм."
  
  "Тэгвэл бид аль хэдийн залхсан байна."
  
  Тэр араагаа татан, дээрх тэнгэр цэлмэг байгаа эсэхийг шалгасны дараа нисдэг тэргийг гатлага онгоцноос холдуулав. Нарны гэрэл араас тусч, хотын олон сая цацруулагч гадаргуу дээр тусч, яагаад ийм зүйл хийдгийг түүнд бяцхан санууллаа. Тавцангийн доороос түүн рүү харсан царай нь түүний найз нөхөд, гэр бүл, багийнхан нь байв. Кензи, Май хоёр мөр зэрэгцэн зогсч, царай нь ямар ч илэрхийлэлгүй байсан ч эцэст нь түүнийг инээлгэсэн нь израиль хүн байв.
  
  Тэр цагаа товшоод зүгээр л уруулаараа: Цаашаа хөдөл.
  
  Алисия хаана ч байсангүй, Бүү ч байсангүй. Дрейк Атлантын далайг гатлах шууд замаар далайн давалгаа дээгүүр цэргийн нисдэг тэрэг илгээв. Салхи зам хөндлөн гарч, нарны туяа эргэлдэх бүр дээр анивчиж байв. Тэнгэрийн хаяа бүх чиглэлд сунаж, далай тэнгисийн сүр жавхлантай өргөн уудамтай өрсөлдөж буй цайвар цэнхэр тэнгэрийн нуман хаалганууд. Минут секундууд аажмаар тэг рүү ойртоход тэдний ард байсан баатарлаг тэнгэрийн хаяа алга болов.
  
  "Арван таван минут" гэж Дал хэлэв.
  
  Дрейк одометр рүү харав. "Хуваарийн дагуу."
  
  "Бидэнд хэр их хугацаа үлдэх вэ?"
  
  "Гурван минут" гэж Дрейк гараа өргөв. "Нэмэх эсвэл хасах."
  
  "Энэ хэдэн миль вэ?"
  
  "Цагт хоёр зуун миль хурдлах уу? Долоо орчим."
  
  Дал нүүрэндээ итгэл найдвар илэрхийлэв. "Муугүй шүү".
  
  "Хамгийн тохиромжтой ертөнцөд" гэж Дрейк мөрөө хавчив. "Эргэх маневр, хурдатгал, акулын дайралт зэрэгт ороогүй болно. Өөр юу ч байсан тэд бидэн рүү шидсэн."
  
  "Энэ зүйлд хийлдэг зүйл байгаа юу?" Даль эргэн тойрноо харан хуруугаараа цөмийн бөмбөгийг чанга атгав.
  
  "Хэрэв ийм зүйл тохиолдвол би хаана байгааг мэдэхгүй байна." Дрейк цаг руугаа харав.
  
  Дэлбэрэлт хүртэл арван хоёр минут.
  
  "Бэлэн байх".
  
  "Үргэлж ийм байдаг."
  
  "Чамайг өнөөдөр сэрэхдээ ийм зүйл хийнэ гэж төсөөлөөгүй гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  "Юу? Нью-Йоркийг аврахын тулд Атлантын далайд цөмийн бөмбөг хаях уу? Эсвэл тэнгисийн нисдэг тэргэнд сууж байхдаа тантай нүүр тулан ярилцах уу?"
  
  "За, хоёулаа."
  
  "Эхний хэсэг нь санаанд орж ирлээ."
  
  Дрейк инээмсэглэлээ нууж чадалгүй толгой сэгсэрлээ. "Мэдээж ийм зүйл болсон. Та бол агуу баатар Торстен Дал юм."
  
  Швед хүн Дрэйкийн мөрөн дээр гараа тавихын тулд хэдхэн секундын турш цөмийн бөмбөгөө суллав. "Чи бол Дрэйк, Мэтт Дрейк, миний мэддэг хамгийн халамжтай хүн. Чи үүнийг нуух гэж хичнээн хичээсэн ч хамаагүй."
  
  "Чи энэ цөмийн бөмбөг хаяхад бэлэн үү?"
  
  "Мэдээж тийм байна, хойд талын тэнэг минь."
  
  Дрейк нисдэг тэргийг хүчээр шумбаж, хамраа түрүүлж саарал хаван руу шумбав. Дал илүү сайн байрлал авахын тулд арын хаалгыг онгойлгов. Супер кобрагийн дундуур агаарын урсгал урсан өнгөрөв. Дрейк хяналтын хөшүүргийг чангалж, дөрөө дээр дарж, хурдацтай унасаар байв. Дал сүүлчийн удаа цөмийн бөмбөгийг хөдөлгөв. Долгионууд босч, мөргөлдөж, нарны гэрлийн алмаазан гялалзсан цагаан хөөсөөр анивчсан эмх замбараагүй цацралтыг илгээв. Булчин бүрийг чангалж, Дрэйк эцэст нь өөрийгөө хүчтэй татаж, галзуугаа засаад, Далын төмөр хайрцагтай зэвсгийг хаалгаар шидэхийг харахаар толгойгоо эргүүлэв.
  
  Энэ нь долгион руу унасан бөгөөд эргэлдэх бөмбөг нь бага өндрөөс болж усанд амархан ордог байсан нь хөндлөнгийн мэдрэгчийг төвийг сахисан хэвээр байлгах өөр нэг найдвартай арга юм. Дрейк тэднийг мөргөлдөөнөөс шууд холдуулж, давалгааг маш намаар давхиж, гулсуурыг нь дарж, өндөрт гарахдаа цагаа дэмий үрж, гамшгийн үед нисдэг тэргэнд унах зай багатай болгов.
  
  Дал өөрөө цагаа шалгав.
  
  Хоёр минут.
  
  "Хөлөө доошлуул."
  
  Дрейк тэр машин жолоодоогүй гэдгээ бараг л давтан хэлж, харин Швед хүн ачааллаа тайлж байгааг мэдсээр байж шувууг аль болох хурдан авахыг хичээсэн. Одоо энэ бүхэн хэдхэн секунд болж, цөмийн дэлбэрэлт болохоос өмнөх цаг хугацаа, дэлбэрэлтийн радиусаас зайлуулсан миль, тэдний амьдралын үргэлжлэх хугацаа.
  
  "Арван найман секунд" гэж Дал хэлэв.
  
  Дрэйк тамд бэлдсэн. "Сайхан байсан, найзаа."
  
  Арав... ес...
  
  "Удахгүй уулзъя, Йорки."
  
  Зургаа... тав... дөрөв...
  
  "Би чиний тэнэгийг харвал тийм биш..."
  
  Тэг.
  
  
  ДӨЧИН ДОЛДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Дрейк, Дал хоёр усан доорх анхны дэлбэрэлтийн талаар юу ч хараагүй боловч араас нь далайгаас үүссэн асар том усны хана нь тэдний зүрхийг догдлуулахад хангалттай байв. Шингэн мөөгний үүл агаарт хэдэн мянган фут өндөрт гарч, бусад бүх зүйлийг хиртэж, нарыг өөрөө живүүлэхийг оролдож буй мэт агаар мандалд яаран гүйж байна. Шүршигч сарнай, цочролын долгионы урьдал, бөмбөрцөг хэлбэртэй үүл, гадаргуугийн өндөр долгион, таван зуу гаруй метр өндөрт гарах суурь долгион.
  
  Тэсэлгээний долгионыг зогсоож чадаагүй, энэ нь хүний гараар бүтсэн байгалийн хүч, эрч хүчтэй задрал байв. Энэ нь нисдэг тэрэгний ар тал руу алх шиг цохиж, Дрэйкийг муу аварга хүний гараар түлхэж байгаа мэт сэтгэгдэл төрүүлэв. Бараг тэр даруй нисдэг тэрэг шумбаж, босч, дараа нь хажуу тийш эргэв. Дрэйкийн толгой төмөр рүү цохив. Даль яг л өөдөс хүүхэлдэйг золбин нохой шидэж байгаа мэт зууралдав.
  
  Нисдэг тэрэг чичирч, эргэлдэж, эцэс төгсгөлгүй дэлбэрэлт, динамик долгионоор чичирч байв. Дахин дахин эргэлдэж, сэнс нь удааширч, бие нь ганхав. Түүний араас асар том усны хөшиг үргэлжлэн босч, титаник хүч хөдөлж байв. Дрэйк ухамсартай байхын төлөө тэмцэж, хувь заяандаа бүх хяналтаа тавьж, зүгээр л барьж, сэргэг, бүрэн бүтэн байхыг хичээв.
  
  Цаг хугацаа чухал байхаа больсон бөгөөд тэд тэсэлгээний давалгаан дотор хэдэн цагийн турш өшиглөж, өшиглөж чаддаг байсан ч тэр давалгаанд нь автсан үед л түүний сүйтгэгч хүчний жинхэнэ үр дагавар тодорхой болсон.
  
  Бараг хөмөрсөн нисдэг тэрэг Атлантын далай руу давхив.
  
  Дрейк хяналтаа алдаж, гамшгаас амьд гарсан ч аврах сал, аврах хантааз, аврах найдваргүй гэдгээ мэдэж байсан тул цохилтонд бэлтгэв. Ямар нэгэн байдлаар хайрт амьдралаа тэвчих хангалттай ухамсартай байсан тэрээр тэднийг далайд живж байхыг харав.
  
  
  ДӨЧИН НАЙМДУГААР БҮЛЭГ
  
  
  Алисиа түүнээс гурван секунд орчмын дараа Дрэйкийн толгойд холболт хийхийг харав. Дал мөн. Залуус удаан байсан ч тэр хэзээ ч хэлэхгүй. Зарим зүйлийг нөөцөлсөн нь хамаагүй дээр байсан. Бусад хүмүүс ойлгож, Хэйден Мур болон түүний засгийн газрын найз нөхдөөс зөвлөгөө авахаар хандсан тул Алисиа аюулгүй зайн тухай хууль тэднийг дараагийн хагас цагийн дотор маш их зовлонд унагана гэсэн хувь тавилантай мэдлэгтэй болсон. Дрэйк нисдэг тэргийг удирдахаар ажиллаж байх хооронд Алисиа харцаа өөр тийш хандуулав.
  
  Нисдэг тэрэг сүйрнэ, тэр үүнийг мэдэж байсан тул өөр шувуутай дагаж мөрдөх нь ямар ч утгагүй байв. Харин түүний нисдэг тэрэг цагт хоёр зуун милийн хурдтай нисч байсан бол...
  
  Алисия Боуг хажуу тийш нь авч, төлөвлөгөөгөө тайлбарлаж, дараа нь тэднийг АНУ-ын эргийн хамгаалалтын төлөөлөгчтэй танилцуулсан цэргийг олжээ.
  
  "Таны хамгийн хурдан хөлөг юу вэ?"
  
  Дрэйкийг холдуулах үед Алисиа тавцангийн доор байсан бөгөөд яаран хувиргасан Defender ангиллын таслагч дээр үсэрч, цагт наян миль гаруй хурдалж байв. Хонины багийнхны нэг нь гэрчилсэнчлэн, тэд завины хурдыг зуу гаруй болгож өсгөсөн байж магадгүй, зарим өөрчлөлтүүдийг хийсэн. Алисиа тэдэнд юу хийхийг хүсч байгаагаа хэдхэн үгээр хэлэхэд тэнд байсан бүх эрчүүд үлдэж, туслахыг шаардав.
  
  Хэдэн минутын дараа Хамгаалагч чанга их биеээрээ давалгааг таслан, зайлшгүй дэлбэрэлт болон тэдний ирэх цаг хоорондын зайг арилгахыг хичээн архиран гарч одов.
  
  Алисиа тэдэнд хэлэхдээ "Бид цөмийн дэлбэрэлт рүү явж байна, залуусаа. Чавганаасаа барь" гэж хэлсэн.
  
  Тэд үүнийг ойлгосон эсэхээс үл хамааран багийнхан завинаас хамгийн дээд хурдыг түлхэж байв. Давалгааг давж, тэднийг сорьж, Хамгаалагч ангийн завь өөрт байгаа бүхнээ өгсөн. Цагаан хөлтэй, цагаан царайтай Алисия салон доторх хашлагаас зууран цонхоор харж байв. GPS нь нисдэг тэрэгний дамжуулагч дохиог бүртгэх замаар нисдэг тэрэгний чиглэлийг зурсан. Усан онгоцны багийнхан цагийн зөрүүг байнга харгалзан үзэж, завсарлагаа хорин минут, дараа нь арван найм хүртэл хаасан гэж хэлэв.
  
  Арван долоо.
  
  Хэт удаан хэвээр байна. Алисиа төмөр замаас шүүрч аваад, Бью мөрнөөс нь атгахад цочив.
  
  "Энэ нь ажиллах болно" гэж тэр хэлэв. "Бид энэ өдрийг аврах болно."
  
  Завь чадах чинээгээрээ уралдаж, хурдтай нисдэг тэргийг хөөж, хоёулаа ойртож амжаагүй дэлбэрэлтийг хачирхалтайгаар хөөж байв. Тэнгэрийн хаяа хэзээ ч шулуун биш, байнга өөрчлөгддөг шугам байсан. Багийнхан хөлсөө урсган, тэмцэж, мэдлэгийнхээ гүнд нэвтэрсэн. Завь үл мэдэгдэх газар руу орж байсан тул хөдөлгүүрүүд нь маш хүчтэй байсан тул амьд мэт байв.
  
  Ахмад Алисия руу эргэхэд тэр аль хэдийн тэнгэрийн хаяанд спираль үүл харагдаж байсан нь тийм ч хол биш, харин Дрейк, Дал хоёрын нисдэг тэрэгнээс хамаагүй хол байв. Хурдасгаж буй Хамгаалагч нэг том ус цацаж, ойртож буй тэсэлгээний долгионыг хараад, түүнийг цохиж, түүний бүтцийг барьж байсан боолт бүрийг сэгсэрлээ. Холоос асар том цагаан усны цагираг харагдах бөгөөд энэ үзэгдэл Алисиагийн амьсгааг хүртэл хоромхон зуур таслав.
  
  Гэхдээ ганцхан секунд.
  
  "Хөдөлгөөн" гэж тэр амьсгаадан Дрэйк, Дал хоёр одоо бараг дайсагнасан ус руу унасан гэдгийг мэдэв. "Хөдөл, хөдөл, хөдөл!"
  
  
  * * *
  
  
  Ослын газар хүрэхэд дахиад арван гурван минут зарцуулав. Биедээ аврах хантааз зүүж, гартаа өөр нэг хантаазтай Алисия бэлэн байв. Бо хагас арав гаруй багийн гишүүдийн хамт түүний хажууд байсан бөгөөд нүдээрээ усыг гүйлгэж байв. Тэдний олсон эхний хог хаягдал нь сэнсний ирний хөвөгч хэсэг, хоёр дахь нь бүрэн хэмжээний гулсуур байв. Үүний дараа живээгүй хэсгүүд илүү олон удаа гарч, бөөгнөрөл болж өнгөрөв.
  
  Гэхдээ Дрейк ч, Далл ч биш.
  
  Алисия долгион руу харан, хурц наранд зогсож байсан ч хамгийн харанхуй тамд амьдарч байв. Хэрэв хувь заяа эдгээр хоёр баатрыг Нью Йоркийг аварч, дэлбэрэлтээс амьд үлдэж, Атлантын далайд төөрсөн бол тэр үүнийг даван туулж чадна гэдэгт итгэлтэй байсангүй. Хэдэн минут өнгөрлөө. Онгоцны үлдэгдэл хөвж өнгөрөв. Хэн ч юу ч хэлсэнгүй, нэг инч ч хөдөлсөнгүй. Шаардлагатай бол тэд шөнө болтол үлдэнэ.
  
  Радио байнга шажигнаж байв. Хэйдений асуусан хоолой. Дараа нь Мур, Смит хоёр нөгөө эгнээнд байна. Кенси хүртэл ярьсан. Үймээн самуун, өсөн нэмэгдэж буй аймшгийн удаан хөдөлгөөнд мөчүүд өнгөрөв. Энэ удаан үргэлжлэх тусам ...
  
  Бо хөлийнхөө үзүүр дээр зогсож, давалгааны хажуугаар ямар нэгэн зүйл дээшлэхийг анзаарав. Тэр үүнийг онцолж, асуултаа хэлсэн. Дараа нь Алисия ч үүнийг олж харав, хачирхалтай хар масс аажмаар хөдөлж байв.
  
  "Хэрэв энэ нь Кракен юм бол" гэж тэр юу хэлснийг ч мэдэлгүй шивнэв. "Би эндээс явлаа."
  
  Ахмад завийг тэр зүгт чиглүүлж, хэлбэрт анхаарлаа төвлөрүүлэхэд тусалсан. Хэдэн минут болж, бага зэрэг эргэлдэж байсан ч Алисиа нүдээ цавчиж харвал энэ нь хоёр бие байсныг олж харвал бүдгэрүүлэхгүйн тулд хооронд нь холбож, хөвж буй нисгэгчийн суудалд бэхэлсэн байв. Усан дээр гишгэх, шумбах хоёрын хоорондох тулаан сүүлийнх рүү чиглэж байх шиг байсан тул Алисия Хамгаалагчийг яаравчлахыг уриалав.
  
  Тэгээд тэр усан дээрээс үсэрлээ.
  
  Тогтвортой сэлж, тэр үсэрч буй массыг барьж аваад, түүнийг ойлгохыг хичээв. Хэн нэгний царай эргэв.
  
  "Дал. Чи зүгээр үү? Дрейк хаана байна?
  
  "Өөрийнхөө пальтоноос зуурч байна. Ердийнх шигээ."
  
  Усны урсгал Даллыг усанд эргүүлэхэд нөгөөгийнх нь хүрэмний арыг налан хоёр дахь царай харагдах болов.
  
  "За, та хоёр хамтдаа эвтэйхэн байна" гэж Алисия хуурамчаар эсэргүүцэв. "Та тусламж дуудаагүйд гайхах зүйл алга. Бид чамд дахиад арван минут өгөх үү?"
  
  Дрейкийн чичирсэн гар уснаас бослоо. "Ганцаараа ч биш. Би цуст далайн талыг залгисан юм шиг санагдаж байна."
  
  "Тэгээд бид доошоо бууна гэж бодож байна" гэж Далл амьсгалж, нисгэгчийн суудал хойш гулсаж, толгой нь усан доор алга болохоос хэдхэн минутын өмнө.
  
  Эргийн хамгаалалтын таслагч зүрхэлсэн шигээ ойртлоо. "Тэдэнд бүх зүйл зүгээр үү?" гэж хашгирав.
  
  Алисиа гараа даллав. "Тэдэнд бүх зүйл хэвийн байна. Новшнууд зүгээр л тэнэгтэж байна шүү дээ."
  
  Дараа нь Дрэйк бас усан доогуур гулсав.
  
  "Ммм" гэж Алисия түүн рүү ширтэв. "Үнэндээ..."
  
  
  ДӨЧИН ЕСДҮГЭЭР БҮЛЭГ
  
  
  Дараа нь дэлхий ертөнц дасан зохицож, болсон явдлын аймшигт байдалд цочирдсон боловч харамсалтай нь бас дассан. 1960-аад онд АНУ-ын дэлгэрэнгүй тайлбарласнаар дэлхийн хамгийн том хотуудын нэгэнд алан хядагчид цөмийн бөмбөг дэлбэлэх нь цаг хугацааны асуудал байв. Тэд бүр баримт бичгийг боловсруулж, түүнд хариу өгөх болно - үндэсний хариу хувилбар номер нэг.
  
  Хэрэв Нью-Йоркийн бүтэлгүйтлийн үр дагавар, гялбааны талаар хэлэлцэхээр илүү шархадсан, хөхөрсөн, өвдөж, гомдоллосон бүлэг хүмүүс цугларсан бол үүнийг хэзээ ч хүлээн зөвшөөрөхгүй байх байсан. Гэсэн хэдий ч энэ баг, SPIR болон бусад хэд хэдэн багтай Ерөнхийлөгч, Дотоодын аюулгүй байдлын захирал, Нью-Йорк хотын дарга нар холбогдов.
  
  Алисия үргэлж энэ талаар гомдоллох болно. "Би үнэхээр хүсч байсан зүйл бол Лоуренс руу залгах байсан."
  
  "Фишберн үү?" гэж Дрейк асуув.
  
  "Битгий тэнэгт. Женнифер мэдээж."
  
  "Тэр чамайг надаас хулгайлж чадах болов уу?"
  
  Алисия инээв. "Нүд ирмэхийн зуур."
  
  "За, хэний талд байгаагаа мэдэх нь үргэлж сайхан байдаг."
  
  "Хэрвээ та хүсвэл би танд шилдэг өрсөлдөгчдийн жагсаалтыг бичиж болно."
  
  Дрэйк гараа далласан ч тэдний хуваалцсан үнсэлтээс гарахыг хичээсэн хэвээр. Энэ нь маш их стресс, амьдралын баяр ёслолын дараа шууд болсон боловч түүний сэтгэл хөдлөл, түүний удаан нас барсан гэж бодсон хуучин сэтгэл хөдлөлийг хөдөлгөв. Яг одоо байгаа зүйл бол Май, Бо хоёрын дунд бодох өөр олон зүйл байсан.
  
  Гэхдээ амьдрал зөвхөн чиний төлөө удааширсангүй гэж тэр бодлоо. Хэдийгээр олон хүн үүнийг хүлээж байсан ч гайхалтай боломжууд ихэвчлэн нэг л удаа тохиолдсон. Тэднийг санах нь ихэвчлэн насан туршдаа харамсах, хэзээ ч мэдэхгүй байх гэсэн үг юм. Алдагдсан боломж бол хэзээ ч алдахгүй.
  
  Хэзээ ч оролдоогүйгээс бүтэлгүйтсэн нь дээр.
  
  Алисия нарны аймаг шиг нарийн төвөгтэй байсан ч тэр ч байтугай усан онгоцонд явах боломжтой байв. Тэрээр энэ өдрийн болон үнэндээ сүүлийн хэдэн долоо хоногийн бүх стрессээс бие махбодь болон оюун санааны хувьд сул дорой хэвээр байсан ч бодол санаагаа хэсэг зуур таслав. Найзууд нь түүнийг тойрон суугаад Нью-Йоркийн хамгийн шилдэг итали ресторанд хоол идэж байв. Агент Мур багийнханд талархал илэрхийлэн бүхэл бүтэн байрыг Homeland компанийн зардлаар түрээсэлж, дотор нь түгжжээ.
  
  "Юу ч болсон" гэж тэр хэлэв. "Би та нарыг үүнээс урьдчилан сэргийлэх гэж яарахыг хүсэхгүй байна."
  
  Дрейк үүнийг үнэлэв.
  
  Гайхамшигтай хоол, тайвширсан уур амьсгал, маш их стрессийн дараа урт завсарлага авсныг багийнхан үнэлэв. Суудал нь тансаг, өрөө дулаахан, ажилтнууд нь бараг анзаарагдахгүй байв. Дахл цагаан цамц, хар өмд өмссөн байсан нь түүнийг байлдааны хувцас өмссөн байхыг хараад дассан Дрейкийн хувьд бараг танигдахааргүй байв. Гэвч дараа нь тэр ижил төстэй хувцаслаж, өмднийхөө найдвартай Levi's жинсэн өмдөөр солив.
  
  "Энэ Бонд шиг харагдахгүй байна" гэж Далл тэмдэглэв.
  
  "Би Жеймс Бонд биш."
  
  "Тэгвэл Алисиа хажуугаар өнгөрөх болгонд хэтрүүлэн бодож, илүү боловсронгуй харагдах гэж оролдохоо боль. Тэр чамайг зүгээр л Yorkshire dv гэдгийг мэдэж байгаа..."
  
  "Би чамайг амралтанд явах цаг болсон гэж бодож байна, анд минь. Хэрэв та хаашаа явахаа шийдэж чадахгүй бол ирэх долоо хоногт таныг урихдаа баяртай байх болно." Тэр нударгаа өргөв.
  
  "Таны амийг аварсанд талархаж байна."
  
  "Би үүнийг санахгүй байна. Хэрэв би үүнийг санахгүй байгаа бол хэзээ ч ийм зүйл болоогүй."
  
  "Таны өссөн үеийнхтэй маш төстэй."
  
  Бо, Мэй хоёр зэрэгцэн сууж, франц хүн хоолоо идээд, тэдэнтэй ярилцахдаа; Япон эмэгтэй хоёр ертөнцийн хооронд гацсан байрнаас нь харав. Дрейк үнэхээр юу хүсч байгаагаа, түүний жинхэнэ газар хаана байгааг гайхаж байв. Зарим мөчид тэр түүний дотор гал гарч, түүнийг өөрийнхөө төлөө тэмцэхэд урам зориг өгч, зарим үед түүнийг чимээгүй байхаас аргагүйд хүргэж, өөртөө шумбаж байгааг олж харав. Мэдээж тэр дөрвүүлээ нэг өдрийн дотор юу ч шийдэж чадаагүй ч өмнө нь тэнгэрийн хаяаг бүрхэж буй ямар нэгэн зүйл ойртож байгааг харав.
  
  Өчигдөр түүний харсан цөмийн дэлбэрэлттэй тун төстэй.
  
  Смит, Лорен хоёр одоо нэг болсон. Магадгүй тэднийг Дрэйк, Алисиа хоёрын үнсэлт, эсвэл тэднийг устгасан сойз өдөөсөн байх. Ямар ч байсан тэд энэ тухай бодож нэг өдрийг дэмий өнгөрөөсөнгүй. Хэйден, Кинимака хоёр хамтдаа суухад Дрейк хоёр метрийн зайнаас илүү утга учиртай зүйл олж харав уу гэж бодов. Энэ нь юу юунаас илүү биеийн хэлэмжтэй холбоотой байсан ч тэр үед сэтгэл санааны хувьд туйлдаж, ядарч сульдсан.
  
  "Маргааш" гэж тэр хундага өргөж, "дараагийн тулалдаанд."
  
  Ундаагаа шавхаж, хоолоо үргэлжлүүлэв. Үндсэн хоолоо идэж дуусаад ихэнх нь сандалдаа налан, гүн нойронд автсаны дараа Кензи бүхэл бүтэн бүлэгт ярихаар шийдэв.
  
  "Надад юу болоод байна?" - тэр эмэгтэй асуусан. "Миний хувь заяа үнэхээр тодорхойгүй байна уу?"
  
  Хэйден хөдөлж, удирдлагын нөмрөг түүнийг дахин бүрхэв. "За, би чамд үнэнчээр хэлье, та үүнийг үнэлнэ гэдэгт итгэлтэй байна. Чамайг шоронд байлгахаас өөр зүйл надад байхгүй, Кенси, гэхдээ би ийм зүйл болно гэж төсөөлж ч чадахгүй байна гэж хэлэх ёстой."
  
  "Би орхиж болно."
  
  "Би чамайг зогсоож чадаагүй" гэж Хэйден хүлээн зөвшөөрсөн. "Тэгээд би хүсэхгүй байна. Харин Ойрхи Дорнодод таны үйлдсэн гэмт хэргүүд олон эрх мэдэлтэй хүмүүсийн сэтгэлийг гонсойлгосон" гэж тэр ярвайв. Тэдний зарим нь америкчууд" гэж хэлжээ.
  
  "Надад өөр зүйл худалдаж авсан эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс байх магадлалтай."
  
  "Сайн цэг. Гэвч тус болсонгүй."
  
  "Тэгвэл би танай багт орно. Цэвэр хуудаснаас эхэл. Торстен Дал хэмээх шаргал зээрийн хажууд гүй. Хэйден, хэрвээ чи надад өрийг минь дарах боломж олговол би одоо чинийх."
  
  Кензигийн чин сэтгэлийн мэдэгдэл түүн дээр гарч ирэхэд SPEAR багийн ахлагч хурдан нүдээ анив. Дрейк хоёр өдрийн дотор хоёр дахь удаагаа усанд боогдов. "Би Далыг зээрд гэж хэзээ ч бодож байгаагүй. Өшөө илүү-"
  
  "Битгий тэгж ярь" гэж Швед хүн бага зэрэг ичингүйрэн сануулав.
  
  Алисия Израилийг анхааралтай ажиглав. "Би энэ гичийтэй ажиллахыг хүсч байгаагаа сайн мэдэхгүй байна."
  
  "Өө, би чамд сайн байх болно, Майлз. Өөрийгөө хөлийнхөө хуруунд байлга. Би чамд үнэхээр өвдөж буй цохилтыг хэрхэн шидэхийг зааж өгч чадна."
  
  "Би ч бас чамтай одоохондоо үлдэх хэрэгтэй байж магадгүй" гэж Бо хэлэв. "Тайлер Уэбб салхинд хийсч, Tomb Raider-тэй хамт байхад надад өөр хаана ч байхгүй."
  
  "Баярлалаа" гэж Дрэйк ярвайв. "Бид энэ талаар бодож, танд маш богино хариу захидал илгээх болно."
  
  "Сайн хүмүүсийг энэ багт үргэлж хүлээж авдаг" гэж Хайден түүнд хэлэв. "Тэд бидэнтэй сайн тоглодог л бол. Beau гайхалтай нэмэлт болно гэдэгт би итгэлтэй байна."
  
  "Түүнд том давуу тал байгааг би мэдэж байна" гэж Алисия бодлогошронгуй хэлэв. "Хэдийгээр энэ багтай сайн тоглоно гэдэгт би итгэлгүй байна."
  
  Зарим нь инээж, зарим нь инээгээгүй. Шөнө улам бүр намжсан ч Нью-Йоркийг аварсан цэргүүд сайн үйл явдлуудын дунд сэтгэлээр унажээ. Хот өөрөө тэдэнтэй хамт тэмдэглэдэг байсан ч оршин суугчдын ихэнх нь яагаад гэдгийг хэзээ ч мэдэхгүй. Багт наадмын мэдрэмж агаарт нэвт шингэв. Харанхуйд, нар мандахад амьдрал үргэлжилсээр байв.
  
  Шинэ өдөр хаяанд ирэнгүүт багийнхан өөр өөрсдийн замаар явж, зочид буудлын өрөөндөө буцаж ирээд үдээс хойш уулзахаар тохиролцов.
  
  "Дахин тулалдахад бэлэн үү?" Тэднийг шинэхэн, шинэхэн өглөө рүү алхаж явахад Далл Дрейк рүү эвшээв.
  
  "Таны хажууд уу?" Дрейк шведүүдийг шоолох талаар бодож, дараа нь тэдний туулсан бүх зүйлийг санав. Зөвхөн өнөөдөр ч биш, уулзсан өдрөөс хойш.
  
  "Үргэлж" гэж тэр хэлэв.
  
  
  ТӨГСГӨЛ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Одины яс
  
  
  ЗОРИУЛАЛТ
  
  
  Би энэ номоо охиндоо зориулмаар байна.
  
  Кира,
  
  биелүүлэхээ амлаж байна
  
  бас олон миль урагшаа...
  
  Мөн намайг бичихэд минь тусалж байсан бүх хүмүүст.
  
  
  1-р хэсэг
  Би хэзээ ч дайн эхлүүлэхийг хүсээгүй ...
  
  
  НЭГ
  
  
  
  ЙОРК, Англи
  
  
  Харанхуй дэлбэрэв.
  
  "Энэ бол энэ". Мэтт Дрэйк үзмэр хайгч руу хяламхийн хараад, ер бусын хувцасласан загвар өмсөгч түүн рүү чиглэн тайзны өөдөөс алхаж байх үед үзэгдлийг үл ойшоож, зургийг нь авахыг оролдов.
  
  Амар биш. Гэхдээ тэр мэргэжлийн хүн байсан, эсвэл ядаж л байхыг хичээсэн. SAS-ийн цэргээс энгийн цэрэг рүү шилжих нь амархан гэж хэн ч хэлээгүй бөгөөд тэрээр сүүлийн долоон жилийн турш тэмцэж байсан ч энэ зураг түүний сэтгэлд яг таарч байсан бололтой.
  
  Ялангуяа өнөө орой. Эхний загвар өмсөгч даллаж, үл ялиг ихэмсэгээр инээмсэглэж, дараа нь хөгжим, хөгжөөн дэмжигчдээс зөөлөн алхав. Хорин настай Бен чихэнд нь хашгирч эхлэхэд Дрэйк камераа дарсаар байв.
  
  "Хөтөлбөрт үүнийг Милла Янкович гэж бичсэн байна. Би түүний тухай сонссон гэж бодож байна! Би иш татсан: "Чик загвар зохион бүтээгч загвар Freya". Хөөх, энэ Бриджит Холл мөн үү? Энэ бүх Викинг хэрэгслийн дор үүнийг хэлэхэд хэцүү байна."
  
  Дрейк энэ тайлбарыг үл тоомсорлож, тоглоомоо үргэлжлүүлэв, учир нь тэр залуу найз нь утсыг нь татсан гэдэгт эргэлзэж байсан. Тэрээр муурны алхаа, олны дунд тархсан гэрлийн тоглолтын тод дүрсийг буулгажээ. Загвар өмсөгчид сэлэм, бамбай, дуулга, эвэр бүхий Викингийн хувцас өмссөн байв - энэ үдшийг хүндэтгэн шинэ улирлын загварыг Скандинавын тулааны костюмаар дүүргэсэн дэлхийд алдартай загвар зохион бүтээгч Абел Фрейгийн бүтээсэн чимэг хувцас.
  
  Дрейк муурны алхаж буй толгой ба өнөөдрийн баяр ёслолын объект болох "Одины бамбай" нэртэй саяхан олдсон дурсгалд анхаарлаа хандуулав. Шинээр олдсон бамбай нь дэлхий даяар алдаршсан бөгөөд энэ нь Норвегийн домог зүй дэх хамгийн агуу олдвор гэж аль хэдийнээ өргөмжлөгдөж байсан бөгөөд үнэндээ Викингүүдийн түүхийн эхэн үеэс нэлээд эрт эхэлсэн юм.
  
  Хачирхалтай гэж мэргэжилтнүүд хэлэв.
  
  Дараах нууц нь асар том бөгөөд сонирхолтой байсан бөгөөд бүх дэлхийн анхаарлыг татав. Эрдэмтэд сурталчилгааны циркт нэгдэн орсноор бамбайгийн үнэ цэнэ зөвхөн түүний найрлагад ямар ч ангилалгүй элемент илэрсэний дараа өссөн юм.
  
  Арван таван минутын алдар нэрийн төлөө өлсгөлөнгүүд нь түүний зан чанарын ёжтой тал нь ярьжээ. Тэр сэгсэрлээ. Хичнээн тэмцсэн ч бэлэвсэрсэн хойноо өөрийнх нь нэгээхэн хэсэг болсон онигоо зан чанар нь хамгаалалтаа суллах бүрт хортой сарнай мэт дэлбээлж байв.
  
  Бен Дрейкийн гараас татан, түүний уран сайхны найруулгыг гэнэт тэргэл сарны зураг болгон хувиргав.
  
  "Өө". Тэр инээсэн. "Уучлаарай, Мэтт. Энэ нь нэлээд амттай юм. Хөгжмийг эс тооцвол... новш. Тэд миний хамтлагийг хэдэн зуун фунтээр хөлсөлж чадна. Йорк ийм гайхалтай зүйлийг гартаа авч чадсан гэдэгт та итгэх үү?
  
  Дрейк камераа агаарт даллав. "Үнэнээр үү? Үгүй." Тэрээр Йорк хотын зөвлөлийг авилгад автсан санааг нь мэддэг байсан. Ирээдүй бол өнгөрсөнд байна гэж тэд хэлдэг. "Гэхдээ хар даа, Йорк танай гэрийн эзэнд 9-р сард шөнийн тэнгэрийн биш загвар өмсөгчдийн зураг авахуулахын тулд хэдэн квид төлж байна. Бас танай хамтлаг новш юм. Тиймээс, сэрүүцээрэй."
  
  Бен нүдээ эргэлдүүлэв. "Ноов уу? Нойрны хана одоо ч гэсэн... олон саналыг авч үзэж байна, найз минь."
  
  "Зүгээр л сайн загвар өмсөгчдөд анхаарлаа хандуулахыг хичээдэг." Дрэйк үнэндээ муурны алхалтын гэрлээр гэрэлтсэн Бамбай дээр төвлөрч байв. Энэ нь хоёр тойргоос бүрдэх ба дотор талыг нь эртний амьтны дүрсээр бүрхсэн, гаднах нь амьтны бэлгэдлийн холимог байв.
  
  Маш ид шидийн гэж тэр бодлоо. Хатуу жимс, самар хэрэглэхэд тохиромжтой.
  
  Загвар өмсөгчийг хажуугаар нь өнгөрч байхад "Хөөрхөн" гэж шивнээд, дижитал хальсан дээр залуу нас, насны ялгааг харуулсан.
  
  Шведийн үндэсний эртний олдворын музей есдүгээр сарын эхээр богино хэмжээний зээл олгосны дараа муурны гүйлтийг Йоркийн алдарт Жорвик төв буюу Викингийн түүхийн музейн хажууд хурдан суулгасан. Үзэсгэлэнгийн нээлтийг тэмдэглэхийн тулд супер од дизайнер Абел Фрей муураар зугаалах арга хэмжээг ивээн тэтгэхийг санал болгосноор уг арга хэмжээний ач холбогдол эрс нэмэгдсэн.
  
  Өөр нэг загвар өмсөгч муурны дүр төрхөөр түр зуурын хавтангуудаар алхаж, шөнийн цагаар цөцгийтэй тосыг хайж байна. Тэнэг минь ээ, онигоо дахиад л үүсчихлээ. Энэ бол ирээдүйн телевизийн "алдар" нэвтрүүлэгт оролцох хувь тавилантай оддын новшийн парадигм байсан бөгөөд сая пиво уудаг, өдөрт арван тамхи татдаг тэнэгүүд твиттер, фэйсбүүкээр жиргэжээ.
  
  Дрейк нүдээ анив. Тэр хэн нэгний охин хэвээрээ байсан...
  
  Прожекторууд шөнийн тэнгэрт эргэлдэж, зураастай байв. Дэлгүүрийн лангуунаас дэлгүүрийн лангуу хүртэл туссан хурц гэрэл Дрэйкийн бүтээсэн бяцхан уран сайхны аураг сүйтгэжээ. Каскадагийн анхаарал сарниулах бүжгийн хөгжим түүний чихэнд хүрчээ. Эзэн, тэр бодлоо. Боснид мэдрэмж нь үүнээс илүү хялбар байсан.
  
  Олон түмэн нэмэгдэв. Ажил хийж байсан ч эргэн тойрныхоо царайг харахын тулд хэсэг хугацаа зарцуулав. Хосууд, гэр бүлүүд. Шулуун, гей загвар зохион бүтээгчид өөрсдийн шүтээний дүрийг харахыг хүсч байна. Багт наадмын уур амьсгалыг нэмсэн гоёмсог хувцастай хүмүүс. Тэр инээмсэглэв. Армийн байлдааны бэлэн байдал өнгөрсөн энэ өдрүүдэд харуул хамгаалалтад байх хүсэл нь бүдгэрч байсан ч тэр хуучин мэдрэмжийг мэдэрсэн хэвээр байв. Муухай утгаараа тэд хоёр жилийн өмнө түүний эхнэр Алисоныг орхисноосоо хойш хүч чадлаа олж, уурлаж, зүрх нь шархалж, түүнийг SAS-аас гарсан байж магадгүй гэж тунхагласан боловч SAS түүнийг хэзээ ч орхихгүй. Энэ нь юу гэсэн үг вэ?
  
  Цаг хугацаа бараг л өвдөлтийг хөндсөнгүй.
  
  Тэр яагаад осолдсон бэ? Энэ нь зам дээр муу туссан уу? Буруу шүүлт үү? Түүний нүдэнд нулимс цийлэгнэх үү? Санаатай юу? Түүнийг үүрд зайлсхийсэн хариулт; тэр хэзээ ч мэдэхгүй аймшигтай үнэн.
  
  Эртний үүрэг даалгавар нь Дрейкийг өнөөг хүртэл авчирсан. Цэргийн өдрүүдээс нь нэг зүйл дурсан санагдав - алс холын тогших, удаан мартагдсан ... одоо хуучин дурсамж ... тогших ....
  
  Дрейк манангаас салж, муурны алхалтын шоунд анхаарлаа хандуулав. Хоёр загвар өмсөгч Одины бамбай дор хуурамч тулаан хийсэн: гайхалтай зүйл биш, зүгээр л сурталчилгааны материал. Цугларсан хүмүүс хөгжөөж, телевизийн камерууд эргэлдэж, Дрэйк яг л дервиш шиг дарав.
  
  Тэгээд тэр хөмсөг зангидсан. Тэр камерыг доошлуулав. Сулхан боловч ялзраагүй түүний цэрэг оюун ухаан тэр холын цохилтыг барьж, дахин тогшиж, яагаад армийн хоёр нисдэг тэрэг хэргийн газар ойртож байгааг гайхаж байв.
  
  "Бэн" гэж тэр анхааралтай хэлээд, "Судалгааны явцад та өнөө орой гэнэтийн зочдын тухай сонссон уу?" Гэсэн асуултыг асуув.
  
  "Хөөх. Би чамайг анзаарсан гэж бодсонгүй. Тэд Кейт Мосс гарч ирж магадгүй гэж жиргэж байсан."
  
  "Кейт Мосс?"
  
  Хоёр нисдэг тэрэг, сургагдсан чихний таних чимээ. Зөвхөн нисдэг тэрэг биш. Эдгээр нь Апачи довтолгооны нисдэг тэрэгнүүд байв.
  
  Дараа нь бүх там задарсан.
  
  Нисдэг тэрэгнүүд дээгүүр нисч, тойрог хийж, нэгэн зэрэг нисч эхлэв. Цугларсан хүмүүс ямар нэг онцгой зүйлийг хүлээж, урам зоригтойгоор уухайлж байв. Бүх нүд, камер шөнийн тэнгэр рүү эргэв.
  
  Бен "Хөөх..." гэж дуу алдсан ч дараа нь түүний гар утас дуугарав. Аав ээж, эгч нь байнга залгаж, алтны зүрхтэй гэр бүлийн залуу тэр үргэлж хариулдаг байв.
  
  Дрейк гэр бүлийн богино завсарлагад дасдаг. Тэрээр нисдэг тэрэгний байрлал, бүрэн цэнэглэгдсэн пуужингийн булан, онгоцны урд талын их биений доор байрлах 30 мм-ийн гинжний бууг сайтар шалгаж, нөхцөл байдлыг үнэлэв. Новш...
  
  Бүрэн эмх замбараагүй байдал үүсгэж болзошгүй. Урам зоригтой хүмүүс гурван нарийн гарцтай дэлгүүрээр хүрээлэгдсэн жижиг талбайд цугларчээ. Бен тэр хоёрт ганцхан сонголт байсан, хэрвээ... хэзээ... үймээн самуун эхэлсэн.
  
  Муураар зугаалахын тулд шулуун чиглүүл.
  
  Анхааруулгагүйгээр хоёр дахь нисдэг тэрэгнээс олон арван олс гулсаж, Дрейк энэ нь Апачи эрлийз байх ёстойг ойлгосон: олон багийн гишүүдийг багтаахаар өөрчилсөн машин.
  
  Маск зүүсэн хүмүүс савласан эгнээгээр бууж, муурны алхааны ард алга болов. Цугласан хүмүүсийн дунд чимээгүй байдал тархаж эхэлмэгц Дрейк цээжиндээ буу зүүсэн байхыг анзаарав. Сүүлчийн дуу хоолой нь яагаад гэсэн асуултын хүүхдүүдийн дуу байсан ч удалгүй тэд ч гэсэн унав.
  
  Дараа нь тэргүүлэгч Апачи хоосон сэтгүүлүүдийн нэг рүү Hellfire пуужинг харважээ. Сая галлон уур гарч буй мэт исгэрэх чимээ гарч, дараа нь хоёр үлэг гүрвэлийн уулзах шиг архирах чимээ гарав. Гал, шил, тоосгоны хэлтэрхийнүүд газар дээгүүр тархсан.
  
  Бен цочирдсондоо гар утсаа унагаад араас нь гүйв. Дрейк хашгирах чимээ далайн давалгаа мэт нэмэгдэж байгааг сонсоод танхайрагч хүмүүсийн зөн совин олныг эзлэхийг мэдэрсэн. Тэр хором ч бодолгүй Бенийг барьж аваад хашлага дээгүүр шидээд өөрөө дээгүүр харайв. Тэд муурны замын хажууд газарджээ.
  
  Апачигийн гинжин бууны чимээ гүн гүнзгий бөгөөд үхэлд хүргэсэн бөгөөд буун дуу нь олны дээгүүр нисч байсан ч цэвэр айдас төрүүлэв.
  
  "Бэн! Надтай ойр байгаарай." Дрейк муурны замын ёроолоор уралдлаа. Хэд хэдэн загвар өмсөгчид туслахаар тонгойв. Дрэйк хөл дээрээ босч, гарц руу сандран гүйж буй бөөн хүмүүс рүү харлаа. Загвар өмсөгчид болон ажилтнуудын тусламжтайгаар олон арван хүн загварын тайзнаа гарчээ. Айсан хашгирах чимээ агаарт нэвт шингэж, сандрал газар авав. Гал харанхуйг гэрэлтүүлж, нисдэг тэрэгний роторын хүчтэй чимээ нь ихэнх дуу чимээг дарав.
  
  Гинжин буу дахин дуугарч, энгийн хүн хаана ч хэзээ ч сонсох ёсгүй хар дарсан зүүдний чимээг агаарт илгээв.
  
  Дрэйк эргэв. Загвар өмсөгчид түүний араас айж байв. Түүний өмнө Одины бамбай байв. Хөшигний араас сум нэвтэрдэггүй хүрэмтэй цэргүүд гарч ирэх тэр мөчид тэрээр сэтгэлийн хөөрөлд захирагдаж, хэд хэдэн гэрэл зураг авах эрсдэлтэй байв. Дрэйкийн хамгийн түрүүнд санаа зовж буй зүйл бол Бен, загвар өмсөгчид, цэргүүдийн дунд байр сууриа эзлэх байсан ч тэр товшиж, харагчаа нарийсгасаар байв....
  
  Нөгөө гараараа тэр залуу түрээслэгчээ цааш түлхэв.
  
  "Хөөе!"
  
  Нэг цэрэг түүн рүү ширтэж, пулемётоороо заналхийлсэн байдалтай даллав. Дрейк үл итгэх мэдрэмжээ дарав. Йоркод, энэ ертөнцөд ийм зүйл тохиолдоогүй. Йорк нь жуулчид, зайрмагны дурлагчид, Америкийн өдрийн аялагчдын өлгий байв. Энэ бол Ромыг захирч байх үед ч архирахыг хэзээ ч зөвшөөрдөггүй арслан байсан. Гэхдээ энэ нь аюулгүй бөгөөд болгоомжтой байсан. Энэ бол хамгийн түрүүнд Дрейкийн хараал идсэн SAS-аас зугтахаар сонгосон газар юм.
  
  Эхнэртэйгээ байхын тулд. зайлсхийхийн тулд ... новш!
  
  Цэрэг гэнэт түүний нүүрэн дээр гарч ирэв. "Надад өгөөч!" гэж тэр герман аялгаар хашгирав. "Надад өг!"
  
  Цэрэг камер руу гүйв. Дрейк түүний шууг тас цохиж, пулемётыг мушгив. Цэргийн царай гайхсандаа гэрэлтэв. Дрэйк чимээгүйхэн камерыг Бенд өгсөн нь Нью-Йоркийн ямар ч дарга зөөгчийг бахархах болно. Би түүнийг хурдан гүйж байхыг сонссон.
  
  Дрэйк пулемётыг шал руу чиглүүлж, өөр гурван цэрэг түүн рүү чиглэв.
  
  "Чи!" Цэргүүдийн нэг нь зэвсгээ өргөв. Дрейк нүдээ хагас анисан боловч сөөнгө уйлахыг сонсов.
  
  "Хүлээгээрэй! Хамгийн бага алдагдал, тэнэг. Та үнэхээр үндэсний телевизээр хэн нэгнийг хүйтэн цусаар буудмаар байна уу?"
  
  Шинэ цэрэг Дрейк рүү толгой дохив. "Надад камер өгөөч." Түүний герман аялгад хамрын залхуу чанар байсан.
  
  Дрэйк Б төлөвлөгөөний тухай бодож, буу шалан дээр дуугарлаа. "Надад байхгүй".
  
  Захирагч доод тушаалтнууддаа толгой дохив. "Түүнийг шалга."
  
  "Тэнд өөр хүн байсан ..." гэж эхний цэрэг эргэлзсэн байдалтай буугаа өргөв. "Тэр... тэр явсан."
  
  Командлагч Дрэйкийн нүүр рүү шууд орлоо. "Муу алхам."
  
  Торх нь түүний духан дээр наав. Түүний алсын хараа нь ууртай германчууд болон нисдэг шүлсээр дүүрэн байв. "Түүнийг шалга!"
  
  Тэд түүнийг хайж байх хооронд тэрээр цагаан костюм өмссөн, шинээр ирсэн масктай хүнээр удирдуулсан Одины бамбайг зохион байгуулалттайгаар хулгайлж байсныг ажиглав. Тэр гараараа ямар нэгэн байдлаар даллаж , толгойгоо маажсан боловч юу ч хэлсэнгүй. Бамбайг аюулгүй нуусны дараа тэр хүн Дрейкийн зүг радиогоор даллаж, командлагчийн анхаарлыг илт татав.
  
  Командлагч радиогоо чихэндээ наасан ч Дрейк цагаан хувцастай хүнээс харцаа салгасангүй.
  
  "Парис руу" гэж тэр хүн зөвхөн уруулаараа хэлэв. "Маргааш зургаан цагт."
  
  Дрейк SAS-ийн сургалт нь тустай хэвээр байсан гэж бодлоо.
  
  Захирагч "Тийм" гэж хэлэв. Ахиад л тэр Дрейкийн нүүрэн дээр кредит карт болон гэрэл зурагчны үнэмлэхээ даллаж байхыг олж харав. "Азтай самарчин" гэж тэр залхуугаар зурав. "Дарга алдагдал бага байна, тиймээс та амьд байна гэж хэлсэн. "Гэхдээ" гэж тэр Дрейкийн хэтэвчийг даллан, "Бидэнд таны хаяг байгаа, хэрэв чи шош асгавал" цагаан баавгайн хөвчрөлтөөс ч хүйтэн инээмсэглэл тодруулан "Чамайг зовлон гацах болно" гэж нэмж хэлэв.
  
  
  ХОЁР
  
  
  
  ЙОРК, Англи
  
  
  Дараа нь гэртээ Дрэйк Бенийг кофегүй шүүлтүүртэй кофегоор дайлж, шөнийн үйл явдлын сурвалжлагыг үзэхээр түүнтэй нэгджээ.
  
  Йорк хот ийм харгис хэрцгий халдлагад бэлтгэгдээгүй байсан тул Одины бамбайг хулгайлсан. Жинхэнэ гайхамшиг нь хэн ч үхсэнгүй. Шатаж буй нисдэг тэрэгнүүд хэдэн километрийн зайд, гурван хурдны зам нийлдэг газар орхигдсон, зорчигчид нь аль хэдийн алга болжээ.
  
  "Фрейгийн шоуг сүйтгэсэн" гэж Бен хагас нухацтай хэлэв. "Загварууд аль хэдийн савлагдсан, алга болсон."
  
  "Хараал ид, би ч бас ор дэрний даавууг сольсон. Фрей, Прада, Гуччи нар амьд үлдэнэ гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  "Нойрны хана энэ бүхнийг даван туулах болно."
  
  "Титаникийн гэр бүлийн кинонд дахин тоглож эхэлсэн үү?"
  
  "Энэ нь надад сануулж байна - тэд миний аавыг дундуур нь таслав."
  
  Дрейк аягаа дүүргэв. "Санаа зоволтгүй. Тэр гурав орчим минутын дараа дахин залгана."
  
  "Чи намайг тоглож байна уу, Крусти?"
  
  Дрейк толгой сэгсрэн инээв. "Үгүй. Чи ойлгоход хэтэрхий залуу байна."
  
  Бен Дрейктэй есөн сар орчим амьдарсан. Хэдхэн сарын дотор тэд танихгүй хүмүүсээс сайн найзууд болцгоосон. Дрейк Бэний түрээсийн мөнгийг гэрэл зургийн мэдлэгийнхээ хариуд татаас өгч байсан - тэр залуу сургуулиа төгсөх гэж байсан - мөн Бен бүх зүйлийг хуваалцаж тусалсан. Тэр мэдрэмжээ нуудаггүй тийм л залуу байсан, магадгүй гэм буруугүйн шинж, гэхдээ магадгүй. бас үнэлж баршгүй.
  
  Бен аягаа тавив. "Сайн амраарай, найзаа. Би эгч рүүгээ залгая гэж бодож байна."
  
  "Шөнө".
  
  Хаалга хаагдаж, Дрэйк хэсэг зуур Скай Ньюс рүү хоосон ширтэв. Одины бамбайн дүр төрх гарч ирэхэд тэрээр өнөөг хүртэл буцаж ирэв.
  
  Тэрээр амьжиргаагаа залгуулж байсан камераа авч, санах ойн картыг халаасандаа хийж, маргааш зургуудаа үзэх санаатай, дараа нь эргэлдэж буй компьютер руу явав. Бодол санаагаа өөрчилснөөр тэрээр хаалга, цонхоо дахин шалгахаар зогсов. Энэ байшинг олон жилийн өмнө цэрэгт алба хааж байх үед нь маш их хамгаалалтад авч байжээ. Тэрээр хүн бүрийн үндсэн сайн сайханд итгэх дуртай байсан ч дайн танд нэг зүйлийг сургасан - хэзээ ч юунд сохроор итгэж болохгүй. Үргэлж төлөвлөгөө, нөөц сонголттой байх - Б төлөвлөгөө.
  
  Долоон жил өнгөрч, одоо тэр цэргийн сэтгэл зүй түүнийг хэзээ ч орхихгүй гэдгийг мэдэж байв.
  
  Тэрээр "Один" болон "Одины бамбай"-г Google-ээс хайлаа. Гэрийн гадаа салхи босч, дээвэр дээгүүр давхиж, урамшуулал нь дөрвөн саяар хязгаарлагдсан хөрөнгө оруулалтын банкир шиг орилох нь тэр. Тэр удалгүй бамбай бол том мэдээ гэдгийг ойлгосон. Энэ нь Исландын түүхэн дэх хамгийн том археологийн олдвор юм. Индиана Жонсын зарим төрөл нь эртний мөсөн урсгалыг судлахаар замаасаа гарсан. Хэдэн өдрийн дараа тэд бамбайг малтсан боловч Исландын хамгийн том галт уулын нэг чимээ шуугиан дэгдээж эхэлсэн. хайгуулыг түр зогсоох шаардлагатай болсон.
  
  Саяхан Европ даяар үнс нурам цацаж, агаарын тээврийн хөдөлгөөн, хүмүүсийн амралт зугаалгыг тасалдуулж байсан Дрейк галт уулыг тунгаав.
  
  Дрейк кофегоо балгаж, салхины орилохыг чагнав. Дээгүүрийн цаг шөнө дундыг цохив. Интернэтээс өгсөн асар их хэмжээний мэдээллийг харахад Бен үүнийг өөрийнхөө чадахаас илүүтэйгээр ойлгох болно гэдгийг хэлжээ. Бен ямар ч оюутан шиг технологитой хамт гарч ирсэн эмх замбараагүй байдлыг хурдан ойлгож чаддаг байв. Тэрээр Одины бамбайг олон нарийн хийцээр чимэглэсэн байсан бөгөөд эдгээрийг бүгдийг нь зоорийн мэргэжилтнүүд судалсан бөгөөд Ж.Р.Р. Толкиен өөрийн тэнүүчлэгч шидтэн Гандалфыг Один дээр үндэслэсэн.
  
  Санамсаргүй зүйл. Бамбайн гадна талд хүрээлэгдсэн тэмдэг буюу иероглиф нь Одины хараалын эртний хэлбэр гэж үздэг.
  
  
  Диваажин, там хоёр бол түр зуурын мунхаглал,
  
  Үхэшгүй мөнхийн сүнс бол зөв буруу руу чиглэдэг.
  
  
  Хараалыг тайлбарлах ямар ч скрипт байхгүй байсан ч бүгд түүний жинхэнэ гэдэгт итгэсээр байв. Наад зах нь энэ нь Один биш харин Викингүүдтэй холбоотой байв.
  
  Дрэйк сандал дээрээ суугаад шөнийн үйл явдлуудын дундуур гүйв.
  
  Нэг л зүйл түүнийг дуудсан ч нэгэн зэрэг түүнийг бодоход хүргэв. Цагаан амтай залуу: "Маргааш зургаан цагт Парис руу явна." Хэрэв Дрейк энэ замаар явбал Бенийн амийг ч бүү хэл өөрийнхөө амь насанд ч аюул учруулж болзошгүй юм.
  
  Энгийн иргэн үүнийг үл тоомсорлох байсан. Цэрэг тэднийг аль хэдийн заналхийлсэн, амь насанд нь аюул тулгарсан, аливаа мэдээлэл нь сайн мэдээлэл байсан гэж тайлбарлах болно.
  
  Тэр Google-ээс: Нэг + Парис.
  
  Нэг зоримог оруулга түүний анхаарлыг татав.
  
  Одины Слейпнир хэмээх адууг Луврын музейд үзүүлэв.
  
  Одины морь гэж Дрейк толгойныхоо ар талыг маажив. Бурханы хувьд энэ залуу маш их материаллаг зүйлсийг нэхэмжилж байсан. Дрейк Луврын нүүр хуудсыг нээжээ. Домогт Один морины баримал олон жилийн өмнө Норвегийн уулсаас олдсон юм шиг санагдсан. Дараа нь илүү олон түүхүүд гарсан. Дрэйк удалгүй Одины тухай олон түүхүүдэд маш их татагдаж, өөрийгөө Викинг бурхан, зүгээр л домог гэдгийг бараг мартжээ.
  
  Лувр? Дрейк зажилж авав. Тэр ядарч туйлдсан кофегоо ууж дуусаад компьютерээсээ холдов.
  
  Дараагийн мөчид тэр аль хэдийн унтсан байв.
  
  
  * * *
  
  
  Тэр мэлхийний дуугарах чимээнээр сэрлээ. Түүний бяцхан харуул. Дайсан түгшүүрийн дохио эсвэл нохой гарч ирэхийг хүлээж байсан ч дугуйны хогийн савны дэргэд байрлуулсан жижигхэн ногоон чимэглэлийг тэр хэзээ ч сэжиглэхгүй байсан бөгөөд Дрэйкийг хөнгөн унтдаг хүн болгон сургасан байв.
  
  Тэр компьютерийн ширээн дээр толгойгоо гартаа атгаж унтсан; Одоо тэр даруй сэрээд харанхуй коридор руу гулсав. Арын хаалга шажигналаа. Шил хагарлаа. Мэлхий дуугарснаас хойш хэдхэн секунд л өнгөрсөн.
  
  Тэд дотор нь байсан.
  
  Дрейк нүднийхээ төвшинөөс доош бөхийж, хоёр залуу орж ирэхийг харав, тэд чадварлаг боловч бага зэрэг хайхрамжгүй байдлаар пулемёт барьж байв. Тэдний хөдөлгөөн цэвэрхэн боловч дэгжин биш байв.
  
  Асуудалгүй.
  
  Дрэйк дотор нь байсан хөгшин цэрэг түүнийг доош буулгахгүй гэж найдаж, сүүдэрт хүлээв.
  
  Урьдчилсан бүлэг хоёр хүн орлоо. Энэ нь хэн нэгэн нь юу хийж байгаагаа мэддэг болохыг харуулсан. Дрейкийн энэ нөхцөл байдлын талаархи бүрэн стратеги нь олон жилийн өмнө, цэрэг эрсийн сэтгэл зүй хүчтэй, туршилтын шинж чанартай хэвээр байх үед төлөвлөсөн байсан бөгөөд тэр үүнийг хэзээ ч өөрчлөх шаардлагагүй байв. Одоо энэ нь түүний оюун санаанд дахин чиглэв. Эхний цэргийн ам гал тогооны өрөөнөөс гарахад Дрэйк түүнийг шүүрэн авч, өөр рүүгээ татаад буцааж эргүүлэв. Үүний зэрэгцээ тэрээр өрсөлдөгчийнхөө зүг алхаж, эргэн тойрон эргэлдэж, бууг нь булааж аваад, хүний ард орж ирэв.
  
  Хоёр дахь цэрэг гайхширч орхив. Үүнд л шаардлагатай байсан. Дрейк миллисекунд ч зогсолтгүй буудаж, дараа нь эргэж, хоёр дахь цэргийг өвдөг дээрээ сөхрөхөөс өмнө эхний цэргийг бууджээ.
  
  Гүй! гэж тэр бодлоо. Хурд одоо бүх зүйл байсан.
  
  Тэр шатаар гүйж, Бенийн нэрийг хашгирч, дараа нь мөрөн дээгүүр нь пулемётоор гал гарав. Тэр буух газар хүрч ирээд дахин хашгираад Бенийн хаалга руу гүйв. Энэ нь тэсэрсэн. Бен боксын шорттой, гар утсаа барьчихсан зогсож байсан бөгөөд нүүрэн дээрээ жинхэнэ аймшгийн тухай бичсэн байв.
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Дрейк нүд ирмэв. "Надад итгэ. Энэ бол миний өөр ажил."
  
  Түүний хувьд Бен асуулт асуугаагүй. Дрейк бүх хүч чадлаараа анхаарлаа төвлөрүүлэв. Тэрээр байшингийн анхны дээврийн хонгилыг хааж, дараа нь тэр өрөөнд хоёр дахь нүхийг суурилуулсан. Үүний дараа тэрээр унтлагын өрөөний хаалгыг бэхжүүлсэн. Энэ нь шийдэмгий дайсныг зогсоож чадахгүй ч түүнийг удаашруулах нь гарцаагүй.
  
  Энэ бүхэн төлөвлөгөөний нэг хэсэг.
  
  Тэр хаалгыг боолтоор бэхэлж, модон модыг бэхэлсэн хүрээнд бэхэлсэн эсэхийг шалгаад шатыг мансарда руу буулгав. Бен эхлээд, Дрейк хоёр дахь удаагаа бууджээ. Дээврийн хөндий нь том бөгөөд хивсэнцэртэй байв. Бен зүгээр л амаа ангайсан байдалтай зогсож байв. Захиалгат том номын тавиурууд баруун зүүн ханыг бүхэлд нь дүүргэж, CD, хуучин кассет хайрцагаар дүүрчээ.
  
  "Энэ бүгд чинийх үү, Мэтт?"
  
  Дрейк хариулсангүй. Тэр мөлхөх хангалттай өндөр хаалгыг далдалсан овоолсон хайрцаг руу дөхөв; дээвэр рүү гарсан хаалга.
  
  Дрейк хайрцгийг хивсэн дээр эргүүлэв. Мөрөндөө үүрсэн бүрэн дүүрэн үүргэвч нь уначихав.
  
  - Даавуу? гэж Бен шивнэв.
  
  Тэр үүргэвчээ алгадав. "Би тэднийг авсан."
  
  Бен хоосон харагдахад Дрейк ямар их айж байгаагаа ойлгов. Тэр SAS залуу руу дэндүү амархан буцаж ирснээ ойлгов. "Даавуу. Гар утас. Мөнгө. Паспорт. I-pad. Таних".
  
  Бууны тухай яриагүй. Сум. Хутга...
  
  "Хэн үүнийг хийдэг вэ, Мэтт?"
  
  Доороос нь осолдсон. Тэдний үл мэдэгдэх дайсан Бенийн унтлагын өрөөний хаалгыг тогшсон нь магадгүй тэд Дрэйкийг дутуу үнэлж байгаагаа ойлгосон байх.
  
  "Явах цаг боллоо".
  
  Бен ямар ч илэрхийлэлгүй эргэж, салхи шуургатай шөнө рүү мөлхөв. Дрейк түүний араас гүйж, CD, соронзон хальснуудаар доторлогоотой хана руу сүүлчийн удаа харан хаалгыг нь цохив.
  
  Тэрээр хүмүүсийн анхаарлыг татахгүй байж чадах чинээгээрээ дээврийг тааруулжээ. Шинэ суваг тавих нэрийдлээр дээвэрийнхээ бүх уртыг дамнан гурван фут өргөнтэй явган хүний зам тавьжээ. Асуудал хөршийнхөө талд байх болно.
  
  Тэднийг найдваргүй дээврийг гатлахад салхи тэвчээргүй хуруугаараа тэднийг татав. Бен болгоомжтой алхаж, нүцгэн хөл нь бетонон хавтан дээр гулсаж, чичирч байв. Дрэйк тэдний пүүзийг олох цаг байгаасай гэж бодоод гараа чанга атгав.
  
  Дараа нь яндан дээгүүр хүчтэй салхи шуурч, Бен дөрвөлжингийн нүүр рүү цохиж, түүнийг ирмэг дээр бүдрүүлэв. Дрэйк хүчлэн холдож, өвдөлтийн орилох дууг сонссон ч атгалаа тайлсангүй. Хэсэг хугацааны дараа тэр найзыгаа хазаарлав.
  
  "Хоол биш" гэж тэр шивнэв. "Бараг л байна, найзаа."
  
  Дрейк Бен айж байгааг харж байв. Түүний харц мансарданы хаалга, дээврийн ирмэг хооронд, дараа нь цэцэрлэг, ар тал руу чиглэв. Сандарсан нь түүний дүр төрхийг алдагдуулсан. Түүний амьсгал түргэссэн; тэд хэзээ ч ийм хурдаар үүнийг хийхгүй байсан.
  
  Дрэйк хаалгыг хулгайлан харснаа зоригоо цуглуулан түүн рүү нуруугаа харуулав. Хэрвээ хэн нэгэн нь өнгөрсөн бол түүнийг хамгийн түрүүнд харах байсан. Тэр Бенийн мөрнөөс барин түүний харцтай тулгарав.
  
  "Бэн, чи надад итгэх ёстой. Надад итгэ. Үүнийг даван туулахад тань тусална гэдгээ амлаж байна."
  
  Бэнгийн нүд анхаарлаа төвлөрүүлж, толгой дохин айсан хэвээр байгаа ч амьдралаа Дрейкийн гарт даатгав. Тэр эргэж хараад болгоомжтой урагш алхав. Дрейк хөлнөөс нь цус урсаж, суваг руу урсаж байгааг анзаарав. Тэд хөршийнхөө дээврийг давж, хүлэмжинд нь бууж, газар руу гулсав. Бен халтирч унасан ч Дрейк хамгийн түрүүнд тэнд байсан бөгөөд уналтынхаа ихэнх хэсгийг зөөлрүүлсэн.
  
  Тэр үед тэд хатуу газар дээр байсан. Хажуугийн өрөөнд гэрэл асаалттай байсан ч эргэн тойронд хэн ч байсангүй. Тэд пулемётын гал гарахыг сонссон байх. Цагдаа нар явж байгаа байх гэж найдаж байна.
  
  Дрейк Бенийг чанга тэврээд "Гайхалтай зүйл. Үргэлжлүүлээрэй, би чамд шинэ авирах хүрээ авч өгөх болно. Одоо явцгаая."
  
  Энэ бол гүйлтийн тоглоом байсан. Тэдэнд машин авах хэрэг гарах бүрд Бен Дрейктэй өөрийн насны тухай илтгэл тавьж, Дрейк Бенийн залуу насыг шоолж байв. Нөхөрсөг өрсөлдөөн.
  
  гэж Бен хурхирлаа. "Тэнд хэн чөтгөр байна?"
  
  Дрейк мансарда болон түүний нууц хаалгыг харав. Одоогоор хэн ч тэндээс юу ч гаргаагүй байна.
  
  "Германчууд".
  
  "Тийм үү? Дэлхийн 2-р дайны үеийн Германы Квай гол дээрх гүүр шиг үү?"
  
  "Би үүнийг Япончууд байсан гэж бодож байна. Үгүй ээ, би үүнийг Дэлхийн 2-р дайны үеийн германчуудтай адил зүйл гэж бодохгүй байна."
  
  Тэд аль хэдийн хөршийнхөө цэцэрлэгийн ард байсан. Тэд хашааны дундуур гүйж, Дрэйкийн жил бүрийн Свифтийн баяр ёслолын үеэр барьсан хашааны хуурамч хэсгийг шахав.
  
  Бид хөл хөдөлгөөн ихтэй гудамж руу шууд гарна.
  
  Таксины буудлын эсрэг талд.
  
  Дрэйк хүн амины тухай бодон хүлээж буй машинуудын зүг алхав. Түүний цэрэг эрс өөрийгөө дахин харуулав. Микки Рурк шиг, Кайли шиг, Хавайн таван-О шиг... Гайхамшигтай эргэн ирэлтээ хийх зөв цагийг хүлээж, зүгээр л унтаа байсан.
  
  Тэр хоёрыг хамгаалах цорын ганц арга бол муу залуу руу түрүүлж очих гэдэгт итгэлтэй байв.
  
  
  ГУРАВ
  
  
  
  ПАРИС, ФРАНЦ
  
  
  Шарль де Голль руу нисэх онгоц тэр өдрийн өглөөний 9 цагийн дараа газардсан. Дрэйк, Бен хоёр үүргэвчиндээ багтаасан цөөхөн хэдэн зүйлээс өөр зүйлгүй газарджээ. Тэд шинэ хувцас өмссөн, шинэ гар утас бэлэн байсан. I-pad цэнэглэгдсэн. Бэлэн мөнгөний ихэнх нь алга болсон - үүнийг тээврийн хэрэгсэлд зарцуулсан. Дрэйк зорилгоо тодорхойлмогц зэвсгийг хаясан.
  
  Нислэгийн үеэр Дрейк Бенд Герман болон Викингүүдийн тухай бүх талаар мэдээлэл өгч, судалгаанд туслахыг түүнээс хүсжээ. Бен "Bang bang, энэ бол миний эрдмийн зэрэг" гэсэн ёжтой тайлбар байв.
  
  Дрэйк энэ хандлагыг зөвшөөрөв. Бурханд баярлалаа, Гриффинүүд эвдэрсэнгүй.
  
  Тэд нисэх онгоцны буудлаас Парисын хүйтэн шиврээ бороонд алхав. Бен такси олоод худалдаж авсан гарын авлагаа түүн рүү даллав. Тэднийг дотогш орсны дараа тэрээр "Аан... Руе... Круйс уу? Луврын эсрэг талын зочид буудал уу?"
  
  Такси хөдөлж эхэлсэн бөгөөд түүний жолоодлого нь өөрийг нь юу ч хөдөлгөхгүй байгаа царай нь харагдаж байв. Түүнийг дөчин минутын дараа ирэхэд зочид буудал Парисын хувьд ер бусын байв. Том лобби, нэгээс олон хүн багтах цахилгаан шат, өрөө бүхий хэд хэдэн коридортой байв .
  
  Тэднийг бүртгүүлэхээс өмнө Дрэйк үүдний өрөөнд байрлах АТМ-ыг ашиглан үлдсэн мөнгийг буюу ойролцоогоор таван зуун еврог авчээ. Бен хөмсөг зангидсан ч Дрейк нүд ирмээд түүнийг тайвшруулав. Тэр ухаалаг найзынхаа юу бодож байгааг мэдэж байсан.
  
  Цахим хяналт, мөнгөний мөр.
  
  Тэрээр нэг өрөөний төлбөрийг зээлийн картаар төлж, дараа нь гудамжны эсрэг талын өрөөг бэлэн мөнгөөр худалдаж авсан. Дээд давхарт гарсны дараа тэд хоёулаа "мөнгөний" өрөөнд орж, Дрэйк тандалт хийжээ.
  
  "Энэ бол бидний хэд хэдэн шувууг нэг чулуугаар алах боломж юм" гэж тэр хэлээд Бенийг шүүмжилсэн нүдээр өрөөг тойруулан харав.
  
  "А?" - Би асуусан.
  
  "Тэд ямар сайн болохыг бид харж байна. Хэрэв тэд удахгүй ирвэл энэ нь сайн хэрэг бөгөөд магадгүй асуудалтай байх болно. Хэрэв тэд тэгэхгүй бол үүнийг мэдэх нь чухал юм. Мөн та шинэ тоглоомоо гаргаж авах боломж байна."
  
  Бен I-pad асаав. "Энэ үнэхээр өнөөдөр зургаан цагт болох гэж байна уу?"
  
  "Энэ бол боловсролтой таамаг юм." Дрейк санаа алдлаа. "Гэхдээ энэ нь бидний мэддэг цөөн хэдэн баримттай нийцэж байна."
  
  "Хмм, тэгвэл хажуу тийшээ яв, Крусти..." гэж Бен гайхан хуруугаа хугалав. Аврагдахаасаа илүү тусалж байгаа нь түүний өөртөө итгэх итгэл гэрэлтэж байсан ч тэр үед тэр хэзээ ч "үйл ажиллагаатай" залуу байгаагүй. Үүний оронд түүний нэр эсвэл хочоор тодорхойлогдсон зан чанарын төрөл - ихэвчлэн Блэйки - хэзээ ч энэ овог нэрийг хүртэх хангалттай эрч хүчтэй байдаггүй.
  
  Дрейк цоорхойгоор ширтэв. "Удаан хугацаа шаардагдах болно" гэж тэр бувтнав. "Бидэнд илүү их боломж байна."
  
  Удсангүй. Бен өөрийн I-pad дээр тогшиж байх хооронд Дрейк гудамжны эсрэг талын үүдэнд хагас арван том залуус цугларч байхыг харав. Түгжээ нь эвдэрч, өрөөг нь эвдсэн. Гучин секундын дараа багийнхан дахин гарч ирэн, эргэн тойрноо ууртай харан, тарав.
  
  Дрейк эрүүгээ зангилаа.
  
  гэж Бен хэлэв. "Энэ үнэхээр сонирхолтой байна, Мэтт. Одины шарилын есөн хэсэг дэлхий даяар тархсан байдаг гэж үздэг. Бамбай бол өөр, морь бол өөр зүйл. Би үүнийг хэзээ ч мэдээгүй."
  
  Дрейк түүнийг бараг л сонссонгүй. Тэр тархиа устгасан. Энд л тэд асуудалтай байсан.
  
  Тэр юу ч хэлэлгүй хаалганаас холдон гар утаснаасаа дугаарлуу залгав. Бараг тэр даруй дуудлагад хариулав.
  
  "Тийм үү?"
  
  "Энэ бол Дрэйк."
  
  "Би шоконд орсон. Уулзаагүй удаж байна, найзаа."
  
  "Би мэднэ".
  
  "Би чамайг залгана гэж үргэлж мэддэг байсан."
  
  "Чиний бодож байгаа шиг биш, Уэллс. Надад ямар нэг зүйл хэрэгтэй байна."
  
  "Мэдээж та мэднэ. Надад Майгийн тухай яриач" гэв.
  
  Хараал ид, Уэллс зөвхөн түүний мэдэх зүйлээр түүнийг туршиж байсан. Асуудал нь Май Алисонтой гэрлэхээсээ өмнө Тайландад завсардсан цагаасаа хойш тэдний хуучин гал болж байсан бөгөөд Бен хүртэл эдгээр бохир нарийн ширийн зүйлийг сонсох шаардлагагүй байв.
  
  "Хоёр нэр нь Ширан. Байршил - Пхукет. Төрөл - хмм... чамин..."
  
  Бенийн чих зангилаа. Дрейк үүнийг өөрийн биеийн хэлэмжээр улстөрчийн худал үгийг уншиж чаддаг шигээ тод уншсан. Нээлттэй ам нь сэжүүр байв ...
  
  Дрейк Уэллсийн хоолойд инээх нь бараг л сонсогдов. "Эзотик үү? Энэ чиний хийж чадах хамгийн сайн зүйл мөн үү?"
  
  "Одоогоор тийм ээ."
  
  "Тэнд хэн нэгэн байна уу?"
  
  "Үнэхээр адилхан".
  
  "Ойлголоо. За, найз аа, чи юу хүсээд байна?"
  
  "Надад үнэн хэрэгтэй байна, Уэллс. Мэдээ, интернетээр цацахыг хориглосон түүхий мэдээлэл надад хэрэгтэй байна. Тэр Одины бамбайг хулгайлсан. Үүнийг хулгайлсан германчуудын тухай. Ялангуяа Германчууд. Бодит SAS мэдээлэл. Би үнэхээр юу болоод байгааг мэдэх хэрэгтэй байна, найз минь, олон нийтэд цацагдсан зүйл биш."
  
  "Та асуудалд орсон уу?"
  
  "Асар их." Чи хуучин ч бай, даргадаа ч худлаа хэлдэггүй.
  
  "Тусламж хэрэгтэй юу?"
  
  "Хараахан болоогүй".
  
  "Чи гараа олсон шүү дээ, Дрейк. Зүгээр л үгээ хэл, тэгвэл SAS таных болно."
  
  "Би хийнэ".
  
  "Сайн байна. Надад жаахан өгөөч. Дашрамд хэлэхэд та өөрийгөө зүгээр л хуучин SAS байсан гэж өөртөө хэлсээр байна уу?"
  
  Дрейк эргэлзэв. "Сайн хуучин SAS" гэсэн нэр томъёо байх ёсгүй. "Энэ бол тайлбарлахад тохиромжтой нэр томъёо, тэгээд л болоо."
  
  Дрэйк ухаан алджээ. Хуучин командлагчаасаа тусламж хүсэх нь амаргүй байсан ч Бенийн аюулгүй байдал нь бардамналыг даван туулж байв. Тэр цоорхойг дахин шалгаж, хоосон хонгилыг хараад, цааш алхаж, Бенийн хажууд суув.
  
  "Та Одины есөн хэсгийг хэлж байна уу? Энэ юу гэсэн үг вэ?
  
  Бен хоёр шинэ найзын хүсэлттэй гэж амандаа бувтнан группийнхээ фэйсбүүк хуудсаас хурдан гарснаар тэдний тоо арван долоо болжээ.
  
  Тэр хэсэг зуур Дрэйкийг судлав. "Тэгэхээр та SAS-ийн ахмад ахмад, соронзон хальсны шүтэн бишрэгч байсан. Хачирхалтай юм аа, хань минь, хэрэв та намайг хэлэхгүй бол."
  
  "Бэн анхаарлаа төвлөрүүл. Чамд юу байна?"
  
  "За... Би Одины эдгээр есөн хэсгийн мөрөөр явж байна.. Ес нь Норвегийн домог зүйд онцгой тоо юм шиг санагддаг. Нэг нь өөрийгөө Дэлхийн мод хэмээх зүйл дээр цовдлуулж, есөн өдөр, есөн шөнө мацаг барьж, яг л Есүс Христтэй адил, мөн Есүсээс олон жилийн өмнө жадтай. Энэ бол бодит зүйл, Мэтт. Жинхэнэ эрдэмтэд үүнийг каталогжуулсан байдаг. Энэ нь Есүс Христийн түүхийг өдөөсөн түүх ч байж магадгүй юм. Одины есөн хэсэг байдаг. Жад нь гурав дахь хэсэг бөгөөд Дэлхийн модтой холбогдсон боловч түүний байршлын талаар би олж чадаагүй байна. Модны домогт байршил нь Шведэд байдаг. Апсалла гэдэг газар."
  
  "Удаашраарай, удаашраарай. Одины бамбай эсвэл түүний морины талаар ямар нэгэн зүйл бичсэн байна уу?
  
  Бен мөрөө хавчив. Зөвхөн тэр бамбай бол бүх цаг үеийн хамгийн агуу археологийн олдворуудын нэг байсан. Мөн түүний захад "Диваажин ба там бол түр зуурын мунхаглал" гэсэн үгс байдаг. Үхэшгүй мөнхийн сүнс бол зөв буруу руу чиглэдэг. Энэ бол Одины хараал гэдэг нь ойлгомжтой, гэхдээ амьд санах ойд хэн ч энэ хараал юунд чиглэж байгааг хэзээ ч ойлгож чадаагүй."
  
  "Магадгүй энэ бол зүгээр л тэнд байх ёстой хараалуудын нэг байх" гэж Дрейк инээмсэглэв.
  
  Бен түүнийг үл тоомсорлов. "Морь бол баримал гэж энд бичсэн байгаа. Өөр нэг баримал болох "Одины чоно" одоо Нью-Йоркт дэлгэгдэж байна."
  
  "Түүний чоно уу? Одоо?" Дрейкийн тархи шарж эхлэв.
  
  "Тэр тулалдаанд хоёр чоно унасан. Мэдээжийн хэрэг."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Бүх есөн хэсгийг тооцсон уу?"
  
  Бен толгой сэгсрэв. "Цөөн нь дутуу байна, гэхдээ ..."
  
  Дрейк түр зогсов. "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Тэнэг сонсогдож байна, гэхдээ энд нэг домгийн хэсгүүд бий болж байна. Одины бүх хэсгүүд нийлж, дэлхийн төгсгөлд хүргэх гинжин урвалыг эхлүүлсэн тухай ямар нэг зүйл."
  
  "Стандарт зүйл" гэж Дрейк хэлэв. "Эдгээр эртний бурхад бүгд өөртэй нь холбоотой "дэлхийн төгсгөл" гэсэн үлгэртэй байдаг."
  
  Бен толгой дохин цаг руугаа харав. "Зөв. Хараач. Интернэтийн шидтэнгүүдэд хоол хүнс хэрэгтэй байна" гэж тэр хэсэг зуур бодов. "Тэгээд би удахгүй хамтлагийн шинэ дууны шүлгүүд гарах юм шиг санагдаж байна. Өглөөний цайнд круассан, Бри идэх үү?"
  
  "Парис хотод байхдаа..."
  
  Дрейк хаалгыг онгойлгоод эргэн тойрноо харснаа Бен гарч ирэхийг дохив. Тэр найзынхаа нүүрэн дээрх инээмсэглэлийг харсан ч нүднээс нь аймшигтай хурцадмал байдлыг уншсан. Бен үүнийг сайн нуусан ч тэр маш муу эргэв.
  
  Дрэйк өрөөндөө буцаж ирээд бүх зүйлээ үүргэвчиндээ хийв. Тэрээр хүнд бүсээ зүүж байхдаа Бенийг дуугүй мэндлэхийг сонсож, зүрх нь амьдралдаа хоёр дахь удаагаа л айж зогсохыг мэдэрсэн.
  
  Эхнийх нь Алисон түүнийг орхиж явахад тэр эвлэршгүй ялгааг дурдаж, чи хараал идсэн цэргийн бааз гэхээсээ илүү цэрэг юм.
  
  Тэр орой. Эцэс төгсгөлгүй бороо түүний нүдийг нулимсаар дүүргэхэд урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй юм.
  
  Тэр хаалга руу гүйж, биеийн бүх булчин чангарч, бэлэн байдалд ороход коридорт хөгшин хосууд ноцолдож байхыг харав.
  
  Мөн экс цэрэг түүнийг далдлах боломж олдохоос өмнө Дрейкийн нүдийг дүүргэсэн туйлын айдасыг Бен анзаарав. Тэнэг алдаа.
  
  "Санаа зоволтгүй". гэж Бен цонхигор инээмсэглэн хэлэв. "Би зүгээрээ".
  
  Дрэйк сэгсрэн амьсгаа аван тэднийг шатаар доошлуулан үргэлж харуул хамгаалалтад авав. Тэр үүдний танхимыг шалгаад ямар ч аюул заналхийлсэнгүй, гадаа гарав.
  
  Хамгийн ойрын ресторан хаана байсан бэ? Тэр таамаг дэвшүүлээд Луврын зүг явлаа.
  
  
  * * *
  
  
  Мюнхений нэгэн тарган хүн мэдрэлийн мэс засалчийн ур чадвартай, тэднийг шууд харав. Тэрээр гэрэл зургийнхаа дүр төрхийг шалгаж үзээд хоёр зүрхний цохилтын дотор сайхан биетэй, чадварлаг Йоркшир эр болон түүний урт үстэй, тэнэг найзыг таньж, загалмайд түгжээ.
  
  Тэр өндөр байрлал, махлаг мөчрийг нь ухсан цагаан хэлтэрхийд дургүй байсан тул байр сууриа өөрчилсөн.
  
  Тэр мөрний микрофон руу "Би тэднийг утаснаас барьж байна" гэж шивнэв.
  
  Хариулт нь гайхмаар хурдан байсан. "Одоо тэднийг ал."
  
  
  ДӨРӨВ
  
  
  
  ПАРИС, ФРАНЦ
  
  
  Гурван сум дараалан буудсан.
  
  Эхний сум Дрейкийн толгойн хажууд байсан төмөр хаалганы хүрээнээс хазайж, гудамжаар урсаж, өндөр настай эмэгтэйн гарыг оносон байна. Тэр мушгиж, унасан бөгөөд асуултын тэмдэг хэлбэрээр агаарт цус цацав.
  
  Хоёр дахь цохилт нь Бенийн толгой дээрх үсийг босгов.
  
  Гурав дахь нь Дрэйк түүнийг бэлхүүснээс нь бариад нано секундын дараа зогсож байсан бетонд цохив. Сум хучилтын дээгүүр ойч, тэдний ард байрлах зочид буудлын цонхыг хагалжээ.
  
  Дрейк өнхөрч, Бенийг эгнүүлэн тавьсан машины араар ширүүн алхав. "Би чамайг барьж байна". гэж тэр ууртай шивнэв. "Зүгээр л үргэлжлүүл." Тэр тонгойж, эрсдэлд орж, машины цонхоор харвал цонх хагарч байхад дээвэр дээр хөдөлгөөн гарч байгааг харав.
  
  "Муу буудлага!" Түүний Йоркшир аялга, армийн хэллэг нь адреналин ихсэх тусам түүний хоолойг улам бүдүүлэг болгожээ. Тэр талбайг сканнердсан. Энгийн иргэд гүйж, хашгирч, янз бүрийн анхаарлыг сарниулж байсан ч гол асуудал нь бууддаг хүн тэдний хаана байгааг яг таг мэдэж байсан юм.
  
  Тэгээд тэр ганцаараа үлдэхгүй.
  
  Одоо ч гэсэн Дрэйк цоожны үеэр өмнө нь харсан гурван залууг таньж, харанхуй Мондео-оос гарч ирэн зориуд тэдний зүг алхав.
  
  "Хөдөлгөөн хийх цаг боллоо."
  
  Дрэйк тэднийг хоёр машинд суулган машиндаа уйлж буй залуу эмэгтэйг аль хэдийн анзаарсан газар луу хөтлөв. Гайхсандаа тэр хаалгыг нь онгойлгож, айсан царайг нь хараад маш хурдан гэм буруугаа мэдрэв.
  
  Тэр нүүрэндээ хайхрамжгүй илэрхийлэлээ хадгалсаар байв. "Гадаг."
  
  Одоогоор буун дуу гараагүй байна. Эмэгтэй булчингаа хөлдөөж, үхсэн хавтан болж хувирахаас айж мөлхөж гарав. Бен өөрийн биеийн жинг аль болох бага барин шургууллаа. Дрейк түүний араас яаран гүйж байгаад түлхүүрээ эргүүлэв.
  
  Амьсгаа аваад машинаа урвуу руу нь тавиад зогсоолоос урагш гарав. Тэдний араас замын эсрэг талд резин шатаж байв.
  
  Бен: "Ришельье" гэж хашгирав.
  
  Дрейк хазайж, сум хүлээж байгаад хөдөлгүүрээс үсрэх металлын чимээг сонсоод хурдасгагчийг цохив. Тэд явган хүний зам дээр гайхширсан хулгайч нарын хажуугаар өнгөрч, машин руугаа буцахыг харав.
  
  Дрейк дугуйгаа баруун тийш эргүүлж, дараа нь зүүн тийш, дараа нь дахин зүүн тийш эргүүлэв.
  
  "Сент-Оноре гудамж" гэж Бен хашгираад замын нэрийг харах гэж хүзүүгээ тонгойлгов.
  
  Тэд замын хөдөлгөөний урсгалд нэгдсэн. Дрэйк аль болох хурдхан шиг хурдхан шиг хурдлан, машиныг нь нэхэж, тэр нь баярласандаа Мини Купер болж хувиран, гудмаар дотогш гарч, арын харагдах байдлыг анхааралтай ажиглав.
  
  Дээврийн дээд талд буудаг хүн алга болоод удаж байсан ч Мондео буцаж тэндээ, холгүйхэн байсан.
  
  Тэр баруун, дараа нь дахин баруун тийш эргэж, гэрлэн дохион дээр аз таарав. Луврын музей, зүүн талаас авсан. Энэ нь ямар ч ашиггүй: замууд хэт хөл хөдөлгөөн ихтэй, гэрлэн дохио хэт их ажилладаг байв. Тэд Парисын төвөөс холдох хэрэгтэй байв.
  
  "Ру Де Риволи!"
  
  Дрейк Бен рүү хөмсөг зангидан ширүүн харав. "Чи яагаад гудамжны нэрийг хашгираад байгаа юм бэ?"
  
  Бен түүн рүү ширтэв. "Би мэдэхгүй байна! Тэд ... тэд үүнийг зурагтаар харуулж байна! Энэ тусладаг?"
  
  
  * * *
  
  
  "Үгүй!" гэж тэрээр Риволи гудамжнаас холдох гулгамтгай замаар давхихдаа моторын архирах чимээнээр хариу хашгирлаа.
  
  Сум гутлаасаа унав. Дрэйк хажуугаар өнгөрч байсан хүн шаналан унасан байхыг харав. Энэ нь муу байсан; ноцтой байсан. Эдгээр хүмүүс хэнийг гомдоох нь хамаагүй ихэмсэг, хүчирхэг байсан бөгөөд үр дагаврыг нь даван туулж чадах нь ойлгомжтой.
  
  Одины есөн хэсэг яагаад тэдэнд тийм чухал байсан бэ?
  
  Сумнууд бетон болон металлыг нэвтлэн Мини-ийн эргэн тойронд хээ үлдээжээ.
  
  Энэ үед Бэний гар утас дуугарав. Тэрбээр халааснаасаа гаргахын тулд мөрийг мушгих нарийн төвөгтэй маневр хийсэн. "Ээж?"
  
  "Бурхан минь!" гэж Дрейк чимээгүйхэн хараалаа.
  
  "Би зүгээр, та. Та? Аав шиг?"
  
  Mondeo нь Mini-ийн гутал руу оржээ. Араас нь нүдээ анивчуулсан гэрлүүд, гурван шоолж буй герман хүний царайг дүүргэв. Новшнууд үүнд дуртай байсан.
  
  Бен толгой дохив. "Бас эгч үү?"
  
  Германчууд галзуу догдолж хяналтын самбарыг буугаараа цохиж байхыг Дрейк харав.
  
  "Үгүй. Гоц гойд зүйлгүй. Аан... энэ юун чимээ вэ?" Тэр завсарлага хийв. "Өө... Xbox."
  
  Дрейк хурдасгуураа шалан дээр дарав. Хөдөлгүүр хурдан хариу үйлдэл үзүүлэв. Дугуй нь цагт жаран милийн хурдтай ч гэсэн хашгирав.
  
  Дараагийн суманд арын цонх хагарчээ. Бен урилга хүлээлгүй урд талын авирах талбай руу буув. Дрэйк хэсэгхэн зуур дүгнэлт хийчихээд Мини машиныг урт дараалалд зогссон машины урд хоосон явган хүний зам руу чиглүүлэв.
  
  Мондео маркийн автомашинд зорчиж явсан зорчигчид санамсаргүйгээр буудаж, сумнууд зогсоолд байсан машины цонхыг мөргөж, Мини машиныг мөргөж, үсэрчээ. Хэдхэн секундын дотор тэрээр тоормос гишгэж, хашгирах чимээнээр эргэн тойрон эргэлдэж, жижигхэн машинаа 180 градус шидээд, тэдний ирсэн замаар буцаж ирэв.
  
  Мондеогийн зорчигчид юу болсныг ойлгоход үнэтэй секунд зарцуулсан. 180 градусын эргэлт нь анхаарал болгоомжгүй, аюултай байсан бөгөөд аймшигт шахалтаар зогсоолд байсан хоёр машиныг гаргаж авсан. Ариун бүхний нэрээр цагдаа нар хаана байсан бэ?
  
  Одоо сонголт байхгүй. Дрэйк аль болох олон булан тойроод явлаа. "Бэлэн бай, Бен. Бид гүйх болно."
  
  Хэрвээ Бен тэнд байгаагүй бол тэр зогсоод тулалдах байсан ч найзынхаа аюулгүй байдлыг нэн тэргүүнд тавьжээ. Тэгээд төөрөх нь одоо ухаалаг алхам байсан.
  
  "За ээжээ, дараа уулзъя." Бен гар утсаа хаагаад мөрөө хавчлаа. "Эцэг эх".
  
  Дрейк Мини-г буцаан замын хашлага руу татаж, зассан зүлгэн дундуур гэнэт тоормослоо. Машин зогсохоос өмнө тэд хаалгыг томоор онгойлгож, үсрэн гарч ойролцоох гудамж руу явав. Тэд Мондео харагдахаас өмнө уугуул Парисчуудтай холилдсон.
  
  Бен ямар нэг юм дуугарч, Дрейк рүү нүдээ анив. "Миний баатар".
  
  
  * * *
  
  
  Тэд Harry's New York Bar гэх газрын хажууд байрлах жижиг интернет кафед нуугдаж байжээ. Энэ бол Дрейкийн хувьд хамгийн ухаалаг алхам байлаа. Үл анзаарагдам, хямдхан энэ газар бол тэд судалгаагаа үргэлжлүүлж, Луврыг довтлох гэж байгаа тул юу хийхээ санаа зоволтгүй, тасалдалгүйгээр шийдэх боломжтой газар байв.
  
  Бен нэвтэрч байхад Дрейк маффин, кофе бэлдсэн. Дрейк хараахан бэртэл аваагүй байгаа ч Бен бага зэрэг санаа зовж байгаа байх гэж таамаглаж байв. Түүнд байсан цэрэг түүнийг яаж зохицуулахаа мэдэхгүй байв. Найз нь тэднийг ярилцах ёстой гэдгийг мэдэж байсан. Тэгээд тэр залуу руу хоол, ундаа түлхэж, тухтай лангуунд суугаад харцаа дарав.
  
  "Чи энэ бүх новшийг яаж байгаа юм бэ?"
  
  "Би мэдэхгүй". Бен үнэнийг хэлсэн. "Надад одоохондоо үүнийг ухаарах цаг гараагүй байна."
  
  Дрейк толгой дохив. "Энэ зүгээр. За ингэвэл..." гэж компьютер руу заалаа. "Чамд юу байна?"
  
  "Би өмнөх шигээ вэбсайт руугаа буцсан. Гайхалтай археологийн олдвор... есөн хэлтэрхий... яда, яда, яда... өө тийм - Би Одины гайхалтай "дэлхийн төгсгөл" хуйвалдааны онолыг уншсан."
  
  "Тэгээд би хэлсэн ..."
  
  "Энэ бол тэнэглэл байсан. Гэхдээ заавал биш, Мэтт. Үүнийг сонс. Дээр хэлсэнчлэн олон хэлээр орчуулагдсан нэгэн домог байдаг. Зөвхөн Скандинавынх биш. Энэ нь бүх нийтийнх юм шиг санагддаг, энэ нь иймэрхүү зүйлийг судалж буй тариачдын хувьд ер бусын зүйл юм. Рагнарокийн үеэр Одины есөн ширхэгийг цуглуулбал бурхадын булш руу орох замыг нээх болно гэж энд өгүүлдэг. Хэрэв энэ булш хэзээ нэгэн цагт бузартагдах юм бол ... хүхэр ба бүх там бол бидний асуудлын эхлэл юм. Би бурхад гэж хэлснийг анзаарсан уу?"
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Үгүй. Энд яаж бурхадын бунхан байх юм бэ? Тэд хэзээ ч байгаагүй, Рагнарок хэзээ ч байгаагүй. Энэ бол зүгээр л Норвегийн Армагеддоны газар байсан юм."
  
  "Яг. Хэрэв үнэхээр байсан бол яах вэ?"
  
  "Иймэрхүү олдворын үнэ цэнийг төсөөлөөд үз дээ."
  
  "Бурхдын булш уу? Энэ нь бүх зүйлээс илүү байх болно. Атлантис. Камелот. Эден. Үүнтэй харьцуулахад тэд юу ч биш байх болно. Тэгэхээр та Одины бамбайг зөвхөн эхлэл гэж хэлж байна уу?
  
  Бен маффинныхаа дээд хэсгийг хазав. "Бид харна гэж бодож байна. Одоохондоо найман хэсэг үлдээд байгаа тул алга болж эхэлбэл" гэж тэр хэсэг зогсов. "Та мэдэж байгаа, Карин бол гэр бүлийн тархи бөгөөд эгч энэ бүх интернетийн балиарыг олж мэдэхийг хүсч байна. Энэ бүхэн хэсэг хэсгээрээ."
  
  "Бэн, би чамд буруутай санагдаж байна. Би чамд юу ч тохиолдохгүй гэж амлаж байна, гэхдээ би өөр хэнийг ч үүнд оролцуулж чадахгүй. Дрэйк хөмсөг зангидан. "Хараал идсэн германчууд яагаад одоо үүнийг хийж эхэлснийг би гайхаж байна. Үлдсэн найман хэсэг нь тодорхой хугацаанд оршин тогтносон нь эргэлзээгүй."
  
  "Хөлбөмбөгтэй зүйрлэл багатай. Тэдэнд байгаа. Магадгүй Бамбайд ямар нэг онцгой зүйл байсан болов уу? Үүнтэй холбоотой ямар нэг зүйл бусад бүх зүйлийг үнэ цэнэтэй болгосон."
  
  Дрейк бамбайн зургийг ойроос авч байснаа санаж байсан ч тэд энэ мөрдөн байцаалтыг дараа нь хойшлуулж магадгүй юм. Тэр дэлгэц дээр тогшив. "Одины морины баримал Викингүүдийн урт завинаас олдсон гэж энд бичсэн байгаа бөгөөд энэ нь үнэндээ Луврын гол үзмэр юм. Ихэнх хүмүүс Лувраар явж байхдаа Морин барималыг анзаардаггүй."
  
  "Урт завь" гэж Бен чангаар уншив. "Энэ бол өөрөө нууцлаг зүйл - энэ нь Викингүүдийн түүхээс өмнөх модоор баригдсан."
  
  "Яг л бамбай шиг" гэж Дрейк хэлэв.
  
  "Даниас олдсон" гэж Бен цааш уншина. "Энд хараарай" гэж тэр дэлгэц рүү зааж, "энэ нь миний өмнө дурдсан Одины бусад хэсгүүдэд анхаарлаа хандуулж байна уу? Чононууд Нью-Йоркт байгаа бөгөөд хамгийн сайн таамаглал бол Жад нь Шведийн Уппсала хотод байдаг бөгөөд Одины биеэс Дэлхийн модноос бууж байхдаа унасан байдаг."
  
  "Тэгэхээр тав байна." Дрейк тухтай сандал дээрээ тулан, кофеноосоо балгав. Тэдний эргэн тойронд интернет кафе бага зэрэг үйл ажиллагаа явуулж байв. Гадна талын явган хүний замууд амьдралаар замаа туулж буй хүмүүсээр дүүрэн байв.
  
  Бен төрсөн ган амтай бөгөөд халуун кофеныхоо талыг нэг амьсгаагаар уусан. "Энд өөр зүйл байна" гэж тэр реп хийсэн. "Бурхан минь, би мэдэхгүй. Энэ нь төвөгтэй харагдаж байна. Волва гэдэг зүйлийн тухай. Seer гэж юу гэсэн үг вэ? "
  
  "Магадгүй тэд машинаа түүний нэрээр нэрлэсэн байх."
  
  "Инээдтэй. Үгүй ээ, Одинд онцгой Velva байсан бололтой. Хүлээгээрэй, үүнд хэсэг хугацаа зарцуулагдаж магадгүй."
  
  Дрейк Бен, компьютер, мэдээллийн урсгал, гадаа завгүй явган хүний зам хооронд анхаарлаа солих завгүй байсан тул тэдний ширээний дэргэд зогсох хүртэл эмэгтэй ойртож байгааг анзаарсангүй.
  
  Түүнийг хөдөлж амжаагүй байхад тэр гараа өргөв.
  
  "Хөвгүүд ээ, битгий босоорой" гэж тэр америк аялгаар хэлэв. "Бид ярилцах хэрэгтэй байна".
  
  
  ТАВ
  
  
  
  ПАРИС, ФРАНЦ
  
  
  Кеннеди Мур хосуудыг үнэлэхэд багагүй хугацаа зарцуулсан.
  
  Эхэндээ тэр үүнийг хоргүй гэж бодсон. Хэсэг хугацааны дараа тэр залуугийн айдастай боловч шийдэмгий биеийн хэлэмж, хөгшин залуугийн сонор сэрэмжтэй байдлыг шинжиж үзээд гай зовлон, нөхцөл байдал, чөтгөр хоёрыг аюулын гурвал руу татсан гэсэн дүгнэлтэд хүрчээ.
  
  Тэр энд цагдаа байгаагүй. Гэхдээ тэр Нью-Йоркт цагдаа байсан бөгөөд том бетон цамхаг бүхий энэ харьцангуй жижиг арал дээр өсөх амаргүй байв. Чи NYPD-д элсэх нь таны хувь тавилан гэдгийг мэдэхээсээ өмнө цагдаагийн нүдтэй байсан. Хожим нь чи нарийн тооцоолж, дахин тооцоолсон ч үргэлж ийм нүдтэй байсан. Тэр хатуу, тооцоотой харц.
  
  Тэр амралтаараа ч гэсэн гашуунаар бодов.
  
  Нэг цаг кофе ууж, зорилгогүй серфинг хийснийхээ дараа тэр биеэ барьж чадсангүй. Тэр амралтаа авсан байж магадгүй - энэ нь түүнд албадан амралтаас илүү сайхан сонсогдов - гэхдээ энэ нь түүний цагдаа Вегас дахь анхны шөнөдөө британичууд буянаа хаяснаас хурдан бууж өгсөн гэсэн үг биш юм.
  
  Тэр тэдний ширээ рүү дөхөж очив. Албадан амралт гэж тэр дахин бодлоо. Энэ нь түүний алдарт NYPD карьерыг хэтийн төлөв болгож өгсөн.
  
  Хөгшин залуу түүнийг хурдан үнэлж, антенаа дээшлүүлэв. Тэрээр түүнийг АНУ-ын тэнгисийн явган цэргийн Бангкок дахь янхны газрыг үнэлэхээс илүү хурдан үнэлэв.
  
  "Хөвгүүд ээ, битгий босоорой" гэж тэр зэвүүн хэлэв. "Бид ярилцах хэрэгтэй байна".
  
  "Америк уу?" гэж хөгшин залуу гайхсан шинжтэй хэлэв. "Чи юу хүсч байна?"
  
  Тэр түүнийг үл тоомсорлов. "Чи зүгээр үү, хонгор минь?" Тэр бамбайгаа гялс хийв. "Би цагдаа хүн. Одоо чи надад үнэнч байх болно."
  
  Настай залуу тэр даруй дарж, тайвширсан байдалтай инээмсэглэсэн нь хачирхалтай байв. Нөгөөх нь эргэлзэн нүдээ анив.
  
  "А?" - Би асуусан.
  
  Кеннедигийн цагдаагийн ажилтан энэ асуудлыг хурцатгав. "Чи энд өөрийн хүслээр ирсэн юм уу?" Тэдэнтэй ойр байх тухай л түүний бодож байсан зүйл байв.
  
  Залуу гунигтай харагдаж байв. "За, газар үзэх нь сайхан, гэхдээ ширүүн секс нь тийм ч хөгжилтэй биш юм."
  
  Хөгшин залуу гайхмаар их талархаж байгаа харагдсан. "Надад итгэ. Энд ямар ч асуудал байхгүй. Хууль сахиулах байгууллагын зарим хүмүүс энэ ажлыг хүндэтгэсээр байгааг харахад таатай байна. Намайг Мэтт Дрэйк гэдэг."
  
  Тэр гараа сунгав.
  
  Кеннеди үүнийг үл тоомсорлож, итгэл үнэмшилгүй хэвээр байв. Түүний оюун ухаан энэ хэллэгт баригдсан хэвээр, ажлыг хүндэтгэсээр, өнгөрсөн сарыг гүйлгэжээ. Тэд үргэлж зогсдог газраа зогсов. Калебт. Түүний харгис хохирогчдын талаар. Түүнийг ямар ч болзолгүйгээр сулласны төлөө.
  
  Хэрэв зөвхөн.
  
  "За ... баярлалаа, би бодож байна."
  
  "Тэгэхээр та Нью Йоркийн цагдаа мөн үү? Залуу хөмсөг зангидаж, хөгшин залуу руу чиглүүлэв.
  
  "Хараал ид зальтай." Мэтт Дрэйк хөнгөхөн инээв. Тэр өөртөө итгэлтэй мэт санагдаж, тайван сууж байсан ч Кеннеди түүнд хормын дотор хариу үйлдэл үзүүлэх чадвартай гэдгээ хэлж чадна. Түүний эргэн тойрноо байнга сканнердсан байдал нь түүнийг цагдаа гэж бодогдуулав. Эсвэл арми.
  
  Өөрийгөө суухыг урих уу гэж бодон толгой дохив.
  
  Дрейк түүнд тодорхой гарц үлдээх зуур хоосон суудал руу заалаа. "Бас эелдэг. Нью-Йоркчууд дэлхийн хамгийн итгэлтэй хүмүүс гэж би сонссон."
  
  "Мэтт!" Залуу хөмсөг зангидлаа.
  
  "Хэрэв та хэт өөртөө итгэлтэй байна гэж хувиа хичээсэн, бардам гэж хэлж байгаа бол би ч бас сонссон." Кеннеди лангуу руу гулсаж, бага зэрэг эвгүй санагдав. "Дараа нь би Парист ирээд францчуудтай уулзсан."
  
  "Амралтын өдөрөөр?"
  
  "Тэд надад ингэж хэлсэн."
  
  Тэр залуу шаардаагүй, тэр зүгээр л гараа сунгав. "Би Мэтт Дрэйк хэвээрээ байна. Энэ бол миний түрээслэгч Бен."
  
  "Сайн уу, намайг Кеннеди гэдэг. Би таны юу ярьж байгааг сонссон, ядаж л гарчигтай байсан, би айж байна. Энэ бол намайг гайхшруулсан зүйл. Нью-Йорк дахь Чононууд яах вэ?" Тэр Бенийг дуурайн хөмсгөө өргөв.
  
  "Нэг". Дрейк түүнийг анхааралтай судалж, хариу үйлдэл үзүүлэхийг хүлээж байв. "Чи түүний талаар юу ч мэдэх үү?"
  
  "Тэр Торын аав байсан биз дээ? Марвелийн комикс дээр гардаг гэдгийг та мэднэ."
  
  "Тэр бүх мэдээнд байдаг." Бен компьютер руу толгой дохив.
  
  "Би сүүлийн үед гарчигт гарахгүй байхыг хичээж байна." Кеннедигийн хэлсэн үг маш хурдан гарч, өвдөлт, урам хугарсан байдалтай байв. Түүнийг үргэлжлүүлэхээс өмнө хэсэг хугацаа өнгөрөв. "Тэгэхээр тийм ч их биш. Хангалттай."
  
  "Та хэд хэдэн хийсэн юм шиг санагдаж байна."
  
  "Миний карьерт илүү сайн." Тэр буцаж ирээд кафены бохир цонхоор гудамж руу харав.
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк түүнийг түлхэх үү гэж бодсоор түүний харцыг дагаж, шилний цаанаас харж байсан өмнөх хулгайч нарын нүдтэй таарав.
  
  Новш. Эдгээр залуус Энэтхэгийн дуудлагын төвөөс илүү тууштай байдаг."
  
  Дрэйкийг хөдөлгөхөд залуугийн царай нь танигдаад гэрэлтсэн ч одоо Дрэйк дахиж секс хийх шаардлагагүй гэж шийджээ. Бээлий үнэхээр тайлж, SAS-ын ахмад буцаж ирэв. Тэр хурдан хөдөлж, нэг сандлыг шүүрэн авч, аймшигтай мөргөж цонхоор шидэв. Герман үхсэн мах шиг зам дээр унасаар буцаж нисэв.
  
  Дрейк Бенийг хажуу тийш даллав. "Бидэнтэй хамт ир, үгүй" гэж тэр Кеннеди рүү гүйж байхдаа хашгирав. "Гэхдээ надаас хол байгаарай."
  
  Тэр хурдан алхаж хаалга руу очоод онгойлгоод буун дуу гарах вий гэж зогсоов. Цочирдсон Парисчууд эргэн тойронд зогсож байв. Жуулчид тал тал тийш гүйв. Дрэйк гудамжны хажуугаар эрэл хайгуул хийв.
  
  "Амиа хорлох". Тэр буцаж одов.
  
  "Арын хаалга". Тэр Бенийн мөрөн дээр алгадахад тэд лангуу руу чиглэв. Кеннеди хараахан хөдөлж амжаагүй байсан ч эдгээр хүмүүс үнэхээр асуудалд орсныг ойлгохын тулд цагдаагийн ажилтны аналитик оюун ухаан шаардагдахгүй байв.
  
  "Би чамайг хамгаалах болно."
  
  Дрейк айсан худалдагчийн хажуугаар кофе, элсэн чихэр, хутгагч саваатай хайрцагтай харанхуй хонгилд оров. Төгсгөлд нь галын гарц байсан. Дрейк баар руу цохиж, болгоомжтойгоор гадагш харав. Үдээс хойшхи нар нүдийг минь шатааж байсан ч далайн эрэг тунгалаг байлаа. Энэ нь түүний хувьд хаа нэгтээ ганцхан дайсан байгаа гэсэн үг юм.
  
  Дрейк бусдыг хүлээхийг дохиод дараа нь хүлээж байсан Германы зүг зориуд алхлаа. Тэр хүний цохилтоос бултсангүй, харин ч чичирхийлэлгүйгээр нарны зангилаа руу хүчтэй оруулав. Өрсөлдөгчийнх нь нүүрэнд цочирдсон байдал түүнд агшин зуурын таашаал авчирсан.
  
  "Мурдангууд зангилаа руу чиглэдэг." гэж тэр шивнэв. Туршлагаас харахад сургагдсан хүн биеийн тодорхой даралтын цэгүүдийн аль нэгийг нь цохиж, нөлөө үзүүлэхийн тулд түр зогсдог тул Дрэйк түүнд эцэс төгсгөлгүй зааж байсан шиг өвдөлтийг хуваалцаж, түүнийг даван туулж байв. Тэр залуугийн хамрыг хугалж, эрүүг нь хугалж, хүзүүг нь хоёр цохилтоор тас цохих шахсан бөгөөд дараа нь алхаа ч тасалалгүй явган хүний зам дээр хэвтэж орхижээ. Тэр бусдыг урагш даллав.
  
  Тэд кафегаас гарч эргэн тойрноо харав.
  
  Кеннеди "Миний зочид буудал эндээс гурван гудамжны зайд байдаг" гэж хэлэв.
  
  Дрейк толгой дохив. "Хараал ид дажгүй. Яв."
  
  
  ЗУРГАА
  
  
  
  ПАРИС, ФРАНЦ
  
  
  Нэг минутын дараа Бен "Хүлээгээрэй" гэж хэлэв.
  
  "Битгий бие засах хэрэгтэй, найзаа, тэгэхгүй бол бид чамд живх авах болно."
  
  Бен улайхад Кеннеди инээмсэглэлээ нуув.
  
  "Өвгөн минь, чамайг унтаж амрах цаг болсныг би мэдэж байна, гэхдээ Луврыг үзэх цаг нь болсон."
  
  Хараал ид, Дрэйк цаг хугацаагаа алджээ. "Тэнэг".
  
  "Луврт уу?"
  
  "Эргэлтийн тухай." Дрейк хажуугаар өнгөрөх такси руу гар даллав. "Кеннеди, би тайлбарлая."
  
  "Чи илүү дээрдэж байна. Би өнөөдөр аль хэдийн Луврын музейд очсон."
  
  "Үүний төлөө биш..." гэж тэднийг таксинд суухад Бен бувтнав. Дрэйк шидэт үгийг хэлэхэд машин хурдтай холдов. Аялал чимээгүйхэн өрнөж, түгжрэлтэй гудамжаар арван минут үргэлжилсэн. Гурвуулаа халуухан хөөцөлдөж музей рүү явах гэтэл явган хүний зам ч дээрдсэнгүй.
  
  Тэднийг алхаж явахад Бен Кеннедиг өнөөг хүртэл авчирсан. "Хэн нэгэн Исландад Одины бамбайг олсон. Хэн нэгэн тэднийг Йоркийн үзэсгэлэнгээс хулгайлсан нь Фрейгийн муурны алхалтын гайхалтай шоуг сүйрүүлсэн."
  
  "Фрей?"
  
  "Загвар зохион бүтээгч. Чи Нью Йоркоос ирсэн юм биш үү?"
  
  "Би Нью Йоркоос ирсэн, гэхдээ би тийм ч том загварын хүн биш. Мөн би ямар нэгэн зөрчилдөөнд сохроор татагдахын нэг их шүтэн бишрэгч биш. Яг одоо надад өөр асуудал хэрэггүй."
  
  Дрэйк "Хаалга байна" гэж хэлэх шахсан боловч сүүлчийн секундэд өөрийгөө зогсоов. Цагдаа энэ шөнө олон шалтгааны улмаас хэрэг болох юм, ялангуяа мужаас. Тэднийг Луврын үүд хаалгыг тэмдэглэсэн шилэн пирамид руу ойртоход тэрээр "Кеннеди, эдгээр хүмүүс биднийг дор хаяж гурван удаа алах гэж оролдсон. Би ийм зүйл болохгүй гэдгийг баталгаажуулах үүрэгтэй. Одоо бидэнд энд юу болоод байгаа талаар илүү их мэдээлэл хэрэгтэй байгаа бөгөөд тэд яагаад ч юм Бенийн олж мэдсэн зүйлийг "Одины есөн хэсэг" гэж нэрлэхийг сонирхож байна. Яагаад гэдгийг нь бид үнэхээр мэдэхгүй байна, гэвч энд хоёр дахь хэсэг байна" гэж тэр шилэн пирамидын ард заалаа.
  
  "Тэд өнөө шөнө хулгайлах болно" гэж Бен хэлээд "Магадгүй" гэж нэмж хэлэв.
  
  "Тэгээд энэ Нью-Йоркийн өнцөг юу вэ?"
  
  "Тэнд Одины өөр нэг хэсэг байгаа. Чоно. Байгалийн түүхийн музейд."
  
  Дрэйк газрын зургийг судлав. "Луврын музейд ихэвчлэн Викингүүдийн цуглуулга байдаггүй бололтой. Энэ нь мөн л Йоркийнх шиг түрээсийн байр юм. Энд хамгийн сонирхолтой зүйл бол урьд өмнө нээсэн хамгийн шилдэг нь болох Викингийн урт завь, түүний алдар цуутай зүйл гэж энд бичсэн байна."
  
  "Юу гэсэн үг вэ?" Кеннеди шатын орой дээр шуурганы эсрэг зэгс мэт зогсож, олон хос хөл түүнийг тойрон гишгэв.
  
  "Түүний насаар илэрхийлэгдсэн гажиг. Энэ нь Викингүүдийн түүхээс өмнөх үе юм."
  
  "За, сонирхолтой байна."
  
  "Би мэднэ. Тэд Денон далавчны доод давхарт, Египетийн... Оптикийн... Птолемейкийн хажууд... новш. .үнгийн новш... санаа зовох хэрэггүй. Энэ нь энд байна."
  
  Тэдний эргэн тойронд гялалзсан өргөн, өнгөлсөн коридорууд олны дунд уусч байв. Нутгийн иргэд болон бүх насны жуулчид эртний том орон зайг дүүргэж, өдрийн турш амьдруулсан. Шөнийн цагаар түүний булш шиг, аймшигт байгалийг зөвхөн тааж болно.
  
  Энэ үед бетон хана нурах шиг чих дүлийрэх чимээ гарав. Тэд бүгд зогсов. Дрейк Бен рүү эргэв.
  
  "Энд хүлээ, Бен. Бидэнд хагас цаг өг. Бид чамайг олох болно." Тэрээр түр зогсоод, "Хэрэв тэд нүүлгэн шилжүүлбэл шилэн пирамид руу аль болох ойртоорой" гэж нэмж хэлэв.
  
  Тэр хариулт хүлээсэнгүй. Бен аюулыг бүрэн мэдэж байсан. Дрейк гар утсаа гаргаж ирээд хурдан залгахдаа дугаарлахыг харав. Энэ нь ээж, аав эсвэл эгч байх болно. Тэр Кеннеди рүү дохиход тэд спираль шатаар доод давхарт болгоомжтой буув. Тэд Викингүүдийн үзэсгэлэнг байрлуулсан танхим руу чиглэн явахад хүмүүс гүйж эхлэв. Тэдний ард өтгөн үүл эргэлдэнэ.
  
  "Гүй!" Холлистерийн загвар өмсөгч шиг царайтай залуу хашгирав. "Дотор нь буутай залуус байна!"
  
  Дрэйк хаалганы дэргэд зогсоод дотогшоо харах эрсдэлд оров. Түүнийг бүрэн эмх замбараагүй байдалд хүргэв. Майкл Бэйгийн тулаант киноны хэсэг, үүнээс ч хачирхалтай. Тэрээр өнгөлөн далдлах дүрэмт хувцастай, нүүрний маск, пулемёттой найман залууг урьд өмнө харж байгаагүй хамгийн том Викинг завь руу авирч байгааг тоолжээ. Тэдний ард, гайхалтай болгоомжгүй үйлдлээр музейн хананд тамхины нүх дэлбэрсэн байв.
  
  Эдгээр залуус галзуу байсан. Тэдний давуу талыг өгсөн зүйл нь тэд шууд фанатизмын цочирдмоор зантай байсан юм. Барилгын орцуудыг дэлбэлж, олон хүн рүү пуужин харвах нь тэдний жишиг болсон мэт. Тэд Бен болон түүнийг өмнө нь Парис даяар хөөж байсан нь гайхах зүйл биш юм. Машин хөөх нь тэдний унтахын өмнөх зугаа цэнгэл байсан байх.
  
  Кеннеди гараа мөрөн дээрээ тавиад эргэн тойрноо харав. "Бурхан".
  
  "Бид зөв замаар явж байгааг нотолж байна. Одоо бид тэдний командлагчтай ойртох л үлдлээ."
  
  "Би эдгээр тэнэгүүдийн аль нэгтэй нь ойртохгүй. " Тэр гайхалтай сайн англи аялгаар тангараглав.
  
  "Хөөрхөн. Гэхдээ би биднийг тэдний новшийн жагсаалтаас гаргах арга замыг олох ёстой."
  
  Дрейк илүү олон энгийн иргэд гарц руу гүйж байгааг анзаарав. Германчууд тэднийг хараагүй, зүгээр л төлөвлөгөөгөө итгэлтэйгээр хэрэгжүүлэв.
  
  "За". Дрейк хаалганы жаазны завсраар өрөөнд орж ирлээ. Тэд периметрийн үзмэрүүдийг халхавч болгон ашиглаж, сонсгол руу аюулгүйгээр ойртсон байна.
  
  "Дихийг цохи!" гэж хэн нэгэн зөрүүдлэн хашгирав.
  
  "Яарах" тухай ямар нэг зүйл. Дрейк хэлэв. "Цус урсгасан новшнууд хурдан арга хэмжээ авах хэрэгтэй болно. Лувр Францын хариултуудын жагсаалтад дээгүүрт бичигдэх ёстой."
  
  Германчуудын нэг нь өөр юм хашгирч, хоолны тавагны хэмжээтэй чулуун хавтанг авав. Тэд хүнд харагдаж байв. Цэрэг өөр хоёр хүнийг урт завинаас буулгахад туслахаар дууджээ.
  
  "SAS биш нь ойлгомжтой" гэж Дрейк тайлбарлав.
  
  "Эсвэл Америк" гэж Кеннеди тэмдэглэв. "Надад энэ гоёл чимэглэлийг хөвчнийхөө доор нааж чаддаг тэнгисийн цэрэг байсан."
  
  Дрейк бага зэрэг амьсгал хураав. "Гоё зураг. Оруулсанд баярлалаа. Хараач." Дөнгөж сая цагаан хувцастай масктай эр гарч ирсэн хананы нүх рүү толгой дохив.
  
  "Иорк дахь бамбайг дээрэмдсэн залуу. Магадгүй."
  
  Тэр хүн баримлыг хэсэгхэн хугацаанд шалгаж үзээд сайшаан толгой дохин дарга руугаа эргэв. "Цаг нь боллоо..."
  
  Гадаа буудалцаан болов. Германчууд эргэлзэн бие бие рүүгээ ширтсэн бололтой хэсэг зуур хөшиж орхив. Дараа нь өрөө сумаар дүүрч, бүгд халхавчлахаар тагтаалав.
  
  Саяхан дэлбэрсэн үүдэнд маск зүүсэн хүмүүс гарч ирэв. Германчуудаас өөр хувцас өмссөн шинэ хүч.
  
  Дрейк бодлоо: Францын цагдаа?
  
  "Канадчууд!" гэж Германчуудын нэг нь үл тоомсорлон хашгирав. "Ална! Ална!"
  
  Арван хэдэн пулемёт нэгэн зэрэг гал нээхэд Дрейк чихээ таглав. Сумнууд хүний бие, модон үзмэр, гипсэн ханан дээр унав. Шил хагарч, үнэлж баршгүй үзмэрүүд хагарч, шалан дээр унажээ. Кеннеди чангаар тангарагласан нь түүний хувьд яг "шинэхэн газар" биш гэдгийг Дрейк ойлгож эхлэв. - Новшийн францчууд хаана байна, хараал ид!
  
  Дрейкийн толгой эргэх шиг болов. Канадууд, тэд энд ямар эрчилсэн тамд байгаа юм бэ?
  
  Тэдний хажууд байсан үзмэр мянган ширхэг болон хуваагджээ. Шил, модны хэсгүүд нуруун дээр нь бороо асгарав. Дрейк буцаж мөлхөж, Кеннедиг дагуулан чирж эхлэв. Урт завь хар тугалгад дарагдсан байв. Энэ үед канадчууд өрөөнд орж ирсэн бөгөөд хэд хэдэн Германчууд үхсэн эсвэл чичирч хэвтэж байв. Дрэйкийг ажиглаж байтал канадчуудын нэг нь Германы толгой руу 3000 жилийн настай Египетийн терракот ваартай тархийг нь цохиж, толгой руу нь бууджээ.
  
  "Галзуурсан дурсгалын анчдын хооронд хайр дурлал алга." Дрэйк нүд ирмэв. "Тэгээд би Tomb Raider тоглож өнгөрөөсөн бүх цаг хугацаа ийм зүйл тохиолдож байгаагүй."
  
  "Тийм ээ" гэж Кеннеди үснээсээ шилний хэлтэрхий сэгсэрлээ. "Гэхдээ хэрэв чи арван долоон цагийн турш түүний өгзөг рүү ширтэхийн оронд энэ тоглоомыг тоглосон бол юу болоод байгааг мэдэж болно."
  
  "Бэнгийн хүч чадал. Минийх биш. Тоглоом тоглох, энэ нь." Тэр дээшээ харах эрсдэлтэй.
  
  Германчуудын нэг нь зугтахыг оролдов. Тэр түүнийг анзааралгүй шууд Дрейк рүү гүйж очоод зам нь хаагдахад гайхан үсрэв. "Бэвэгэн!" Тэр гар буугаа өргөв.
  
  "Тийм ээ, чинийх ч гэсэн." Дрэйк гараа өргөв.
  
  Эрэгтэйн хуруу гох дээр чангаллаа.
  
  Кеннеди хажуу тийшээ гэнэт хөдөлж, германчуудын анхаарлыг сарниулжээ. Дрейк ойртож ирээд нүүр рүү нь тохойгоороо бөхийв. Нударга нь Дрейкийн толгой руу эргэлдсэн ч тэр хажуу тийш очин нэгэн зэрэг цэргийг өвдөг рүү нь өшиглөв. Яс хугарах чимээг орилох чимээ бараг дарагдлаа. Дрэйк хормын дотор түүн дээр зогсож, өвдгөөрөө цээжин дээр нь хүчтэй дарав. Түргэн хөдөлгөөнөөр тэр цэргийн багийг урж хаяв.
  
  Тэгээд тэр гонгиносон. "Өө. Би үнэхээр юу хүлээж байснаа мэдэхгүй байна."
  
  Шаргал үс. Цэнхэр нүд. Хатуу нүүрний онцлог. Төөрөгдөлд орсон нүүрний илэрхийлэл.
  
  "Дараа нь". Дрейк Кеннедид нөхдүүдээ харж байгаарай хэмээн итгэн түүнийг амьсгал боогдуулж ухаан алдлаа. Дрэйк дээшээ харахад тулаан үргэлжилсээр. Энэ үед өөр нэг герман хүн унаж буй үзмэрийг тойрон алхав. Дрейк түүнийг хажуу тийш нь тэврээд Кеннеди нарны хөндийд өвдөглөв. Энэ хүн X Factor-ийн шинэ хөвгүүдийн хамтлагаас ч хурдан бууж өгсөн.
  
  Одоо канадчуудын нэг нь Одины баримлыг дайсных нь үхсэн, цуст хуруунаас чирж байв. Өөр нэг герман түүнийг хажуунаас нь барьж, хажуунаас нь довтолсон ч Канад эр сайн байж, гурван удаа алах цохилтыг мушгиж, газардахдаа доголон биеийг нь мөрөн дээр нь шидэж, газар унагав. Канад эр илүү итгэлтэй байхын тулд ойрын зайнаас гурван удаа буудсан бөгөөд дараа нь баримлыг гарц руу чирсээр байв. Дрейк хүртэл маш их сэтгэгдэл төрүүлсэн. Канад хүн нөхдөдөө хүрэхэд тэд хашгирч, утаа униар асгарсан онгоцны хэлтэрхий дундуур ухрахаасаа өмнө тэдэн рүү гал нээжээ.
  
  "Упсалла!" Канадын нэгдүгээр зэрэглэлийн хүн уйлж, амьд үлдсэн германчуудад нударгаа өргөв. Дрэйк энэ ганц үгэнд ихэмсэг байдал, үл тоомсорлолт, сэтгэл догдлолыг шингээжээ. Гайхалтай нь хоолой нь эмэгтэй юм.
  
  Дараа нь эмэгтэй түр зогсоод маскаа тайлж, туйлын жигшил зэвүүцлийг илэрхийлэв. "Упсалла!" Тэр Германчуудыг дахин хашгирав. "Тэнд байна!"
  
  Дрэйк өвдөг сөхрөөгүй бол гацах байсан. Тэр суманд оногдсон гэж бодсон, ийм цочирдсон. Тэр Канад гэгдэх энэ хүнийг таньсан. Тэр түүнийг сайн мэддэг байсан. Энэ бол SRT-д түүнтэй эн зэрэгцэж байсан Лондонгийн тамирчин Алисиа Майлс байв.
  
  SAS дахь нууц компани.
  
  Уэллсийн өмнөх тайлбар нь улс төрчийн зарцуулсан түүхээс илүү гүнд байх ёстой хуучин дурсамжуудыг авчирсан. Та SAS-аас илүү байсан. Та яагаад үүнийг мартахыг хүсч байна вэ?
  
  Бидний хийсэн зүйлээс болж.
  
  Алисия Майлс бол түүний урьд өмнө харж байгаагүй хамгийн шилдэг цэргүүдийн нэг байсан. Тусгай хүчинд ажилладаг эмэгтэйчүүд эрэгтэйчүүдээс илүү байх ёстой бөгөөд тэднээс хагасыг нь авах ёстой. Тэгээд Алисиа шууд оргилд гарав.
  
  Энэ бүх зүйлд оролцохын тулд тэр юу хийж байсан юм бол, тэр өөрийгөө тийм биш гэдгийг нь мэдэж байсан хэт том хүн шиг сонсогдов? Алисиаг өдөөсөн ганц л зүйл байсан: мөнгө.
  
  Тийм ч учраас тэр канадчуудын төлөө ажилласан болов уу?
  
  Дрейк өрөөний жинхэнэ гарц руу мөлхөж эхлэв. "Тиймээс биднийг алагдсан хүмүүсийн жагсаалтаас устгаж, дайснуудаа илчлэхийн оронд одоо бид илүү олон дайсантай болсон бөгөөд бид өөрсдийгөө улам төөрөлдүүлэхээс өөр зүйлд хүрсэнгүй" гэж тэр амьсгаадан хэлэв.
  
  Араас нь мөлхөж яваа Кеннеди "Миний амьдрал... хараал идсэн хоёр үгээр" гэж нэмж хэлэв.
  
  
  ДОЛОО
  
  
  
  ПАРИС, ФРАНЦ
  
  
  Кеннедигийн зочид буудлын өрөө нь Дрейк, Бен хоёрын хэдэн цаг өнгөрөөсөн өрөөнөөс арай дээр байсан.
  
  "Та нар бүх цагдаа нар эвдэрсэн гэж бодсон" гэж Дрейк амандаа үглээд орох, гарах цэгүүдийг шалгав.
  
  "Бид. Гэхдээ таны амралтын хугацаа арван жил бараг байхгүй бол таны төлбөрийн данс дүүрч эхэлнэ гэж бодож байна."
  
  "Энэ зөөврийн компьютер мөн үү?" Бэн риторик асуултанд хариулахаас өмнө түүн дээр хүрч ирэв. Тэд түүнийг музейг орхисныхоо дараа шилэн пирамидын дэргэд нуугдаж, айсан хоёр жуулчин шиг аашилж, ямар ч нарийн ширийн зүйлийг санахгүй байхыг олсон байна.
  
  "Бид яагаад мэддэг зүйлээ францчуудад хэлж болохгүй гэж?" гэж Бен зөөврийн компьютерээ нээх үед Кеннеди асуув.
  
  "Яагаад гэвэл тэд франц хүмүүс" гэж Дрейк инээгээд, хэн ч нэгдэхгүй байхад нухацтай хандлаа. Тэрээр Кеннедигийн орны ирмэг дээр суугаад найзынхаа ажил хийж байгааг харав. "Уучлаарай. Францчууд юу ч мэдэхгүй. Одоо тэдэнтэй хамт үүнийг даван туулах нь биднийг удаашруулна. Мөн цаг хугацаа бол асуудал гэж би боддог. Бид Шведчүүдтэй холбоо барих хэрэгтэй."
  
  "Та Шведийн нууц албанд хэн нэгнийг таньдаг уу?" Кеннеди түүн рүү хөмсгөө өргөв.
  
  "Үгүй. Гэсэн хэдий ч би хуучин командлагчаа дуудах хэрэгтэй байна."
  
  "Та SAS-аас хэзээ гарсан бэ?"
  
  "Чи хэзээ ч SAS-аас салаагүй." Бен дээшээ хараад "Зарилгаар" гэж нэмж хэлэв.
  
  "Гурван толгой хоёроос дээр байх ёстой." Бен Кеннеди рүү хэсэг харлаа. "Та бизнес эрхэлсээр байвал яах вэ?"
  
  Бага зэрэг толгой дохив. Кеннедигийн үс нүд рүү нь унасан бөгөөд тэр үсээ буцааж түлхэхэд нэг минут зарцуулав. "Би Одины есөн хэсэг байдгийг ойлгож байгаа тул миний эхний асуулт бол яагаад? Хоёрдахь асуулт бол энэ юу вэ?"
  
  "Бид кафед л үүнийг олж мэдсэн." Бен ууртай гар дээр тогшив. "Ноён Крусти энд няцаасан нэгэн домог байдаг бөгөөд тэнд жинхэнэ бурхадын булш байдаг - шууд утгаараа эртний бүх бурхдыг оршуулсан газар гэж үздэг. Мөн энэ бол зүгээр л хуучин домог биш юм; хэд хэдэн эрдэмтэд үүнийг хэлэлцэж, олон жилийн турш олон нийтлэл хэвлэгдсэн. Асуудал нь" гэж Бен нүдээ нухаж "уншихад хэцүү байна. Эрдэмтэд зохиолын хэлээрээ алдартай биш."
  
  "Зохион байгуулалттай юу? гэж Кеннеди инээмсэглэн давтан хэлэв. "Чи коллежид орох уу?"
  
  "Тэр бол хамтлагийн гоцлол гоцлол дуучин" гэж Дрейк тэсгэлгүй хэлэв.
  
  Кеннеди хөмсгөө өргөв. "Тэгэхээр чамд хэзээ ч байгаагүй бурхадын булш байна. БОЛЖ БАЙНА УУ. Тэгээд юу гэж?"
  
  "Хэрэв хэзээ нэгэн цагт түүнийг бузарлавал дэлхий галд живэх болно... гэх мэт. гэх мэт."
  
  "Би ойлгож байна. Есөн хэсгийг яах вэ?
  
  "За, Рагнарокийн үед цугларсан тэд булшинд хүрэх замыг зааж өгдөг."
  
  "Рагнарок хаана байна?"
  
  Дрейк хивсийг өшиглөв. "Өөр нэг улаан загас. Энэ газар биш. Бодит байдал дээр энэ бол цуврал үйл явдал, агуу тулаан, галын урсгалаар ариуссан ертөнц юм. Байгалийн гамшиг. Бараг л Армагеддон."
  
  Кеннеди хөмсгөө зангидав. "Тиймээс хатуу ширүүн Викингүүд хүртэл сүйрлээс айдаг байсан."
  
  Дрэйк доош харан шалан дээр шинэхэн боловч үрчлээтсэн USA Today сонин байгааг олж харав. 'ЦУВРАЛ АЛУУРАГЧ ДАХИН ХОЁР ШААРДЛАГА БАЙНА' гэсэн гарчигтайгаар ороосон.
  
  Тааламжгүй, гэхдээ сонины эхний нүүрэнд тийм ч сонин биш. Түүнийг нүд нь шатсан мэт дахин хархад хүргэсэн зүйл бол Кеннедигийн цагдаагийн дүрэмт хувцастай зураг байв. Мөн түүний зургийн хажууд "Цагдаа эвдэрлээ" гэсэн жижиг гарчиг нь "АЯЛГҮЙ" болно.
  
  Тэр гарчиглаа хувцас солих ширээн дээрх бараг хоосон шил архи, орны дэргэдэх ширээн дээрх өвчин намдаах эм, ачаа тээш, жуулчдын газрын зураг, бэлэг дурсгалын зүйлс, аяллын маршрутын дутагдалтай холбон тайлбарлав.
  
  Новш.
  
  Кеннеди хэлэхдээ: "Тэгэхээр эдгээр Герман, Канадчууд энэ байхгүй булшийг олохыг хүсч байна, магадгүй алдар нэрийн төлөө гэж үү? Энэ нь авчрах баялгийн хувьд? Үүний тулд тэд Одины есөн хэсгийг газар биш газар цуглуулах ёстой. Энэ нь зөв?"
  
  Бен ярвайв. "Дуу бол винил дээр дарагдах хүртэл дуу биш" гэж аав маань хэлдэг байсан. Англиар бидэнд хийх ажил их байна."
  
  "Энэ бол сунгалт юм. "
  
  "Энэ нь илүү төстэй юм." Бен зөөврийн компьютерын дэлгэцийг эргүүлэв. "Одины есөн дүр бол Нүд, Чоно, Валкири, Морь, Бамбай, Жад юм."
  
  Дрэйк тооллоо. "Тэд зургаа л байна, хонгор минь."
  
  "Хоёр нүд. Хоёр чоно. Хоёр Валкири. Тиймээ."
  
  "Апсаллад аль нь байна?" Дрейк Кеннеди рүү нүд ирмэв.
  
  Бен хэсэг гүйлгээд, "Энд бичсэнээр, Одины дэлхийн модонд өлгөөтэй байхад нь жад хажуу талыг нь цоолж, түүний олон нууцыг өөрийн Волва буюу Үзмэрчдээ дэлгэсэн байна. Өөр нэг ишлэлийг сонсоорой: "Упсалла дахь сүмийн хажууд маш том мод байдаг бөгөөд энэ нь өвөл, зуны улиралд үргэлж ногоон байдаг. Энэ нь ямар төрлийн мод болохыг хэн ч мэдэхгүй, учир нь өөр хүнтэй адилгүй. хэзээ нэгэн цагт олдсон. Энэ нь хэдэн зуун жилийн настай.. Дэлхийн мод нь Уппсала хотод байдаг эсвэл байсан бөгөөд Норвегийн домог зүйд төвлөрсөн байдаг. Энэ нь Дэлхийн модыг тойрон есөн ертөнц байдаг гэж хэлдэг. Яда... яда. Өө, Өөр нэг лавлагаа - "Уппсала дахь ариун мод. Нэг нь тэнд байнга очдог байсан, Ygdrassil хэмээх асар том үнсний хажууд байсан бөгөөд нутгийн оршин суугчид үүнийг ариун гэж үздэг. Харин одоо энэ мод алга болжээ."
  
  Тэрээр цааш нь уншсан: "Скандинавын шастирчид Гамла Упсаллаг Хойд Европын түүхэн дэх хамгийн эртний бөгөөд хамгийн чухал дурсгалт газруудын нэг гэж эртнээс үзэж ирсэн."
  
  "Мөн бүх зүйл тэнд байна" гэж Кеннеди хэлэв. "Хэн ч олох боломжтой газар."
  
  "За," гэж Бен хэлэв, "энэ бүгдийг нэгтгэх хэрэгтэй. Миний чадварыг дутуу үнэлж болохгүй, би хийж байгаа зүйлдээ сайн."
  
  Дрейк хүлээн зөвшөөрч толгой дохив. "Энэ үнэн, надад итгээрэй. Тэр надад сүүлийн зургаан сарын турш гэрэл зургийн карьераа чиглүүлэхэд тусалсан."
  
  "Та олон янзын шүлэг, түүхийн зохиолуудыг нэгтгэх хэрэгтэй. Сага бол өндөр адал явдалт Викингүүдийн шүлэг юм. Мөн тухайн үеийн түүхчдийг мэддэг хүмүүсийн хойч үеийнхний бичсэн яруу найргийн Эдда гэдэг зүйл бий. Тэнд маш их мэдээлэл байна."
  
  "Бид германчуудын талаар юу ч мэдэхгүй. Канадчуудыг битгий хэл. Эсвэл яагаад Алисиа Майлс..." Дрейкийн гар утас дуугарав. "Уучлаарай... тийм үү?"
  
  "Би".
  
  "Сайн уу, Уэллс."
  
  "Үүнд яв, Дрэйк." Уэллс амьсгаа авав. "SGG бол Шведийн тусгай хүчин бөгөөд Шведийн армийн бүрэлдэхүүнийг дэлхийн өнцөг булан бүрээс татан гаргасан."
  
  Дрэйк хэсэг зуур дуугүй болов. "Чи тоглож байна уу?"
  
  "Би ажлын талаар тоглож байгаа юм биш, Дрейк. Зөвхөн эмэгтэйчүүд."
  
  "Өмнө нь ийм зүйл тохиолдож байсан уу?"
  
  "Миний санаж байгаагаар үгүй."
  
  "Тэд шалтгааныг зааж өгсөн үү?"
  
  "Ердийн утгагүй зүйл, би айж байна. Тодорхой зүйл алга."
  
  "Өөр юм байна уу?"
  
  Санаа алдав. "Дрэйк, чи надад тавдугаар сарын үлгэрийн өртэй байна, найз минь. Бен хэвээрээ юу?"
  
  "Тийм ээ, чи Алисиа Майлзыг санаж байна уу?"
  
  "Есүс. Хэн тэгэхгүй гэж? Тэр тантай хамт байна уу?
  
  "Үнэхээр биш. Би түүнтэй нэг цагийн өмнө Луврын музейд тааралдсан."
  
  Арван секунд чимээгүй байсны дараа: "Тэр үүнд оролцсон уу? Боломжгүй." Тэр хэзээ ч ард түмнээсээ урвахгүй."
  
  "Бид хэзээ ч "түүний" байгаагүй, эсвэл тийм юм шиг байна."
  
  "Хараач, Дрэйк, чи түүнийг музей дээрэмдэхэд тусалсан гэж хэлж байна уу?"
  
  "Энэ бол би, эрхэм ээ. Би байна. Дрэйк цонх руу алхаж, доор нь анивчих машины гэрэл рүү ширтэв. "Хоол боловсруулахад хэцүү, тийм үү? Тэр шинэ дуудлагаараа мөнгө хийсэн байж магадгүй."
  
  Түүний ард Бен Кеннеди хоёр Одины есөн ширхэгийн алдартай, үл мэдэгдэх газруудын талаар тэмдэглэл хийж байхыг сонсож байв.
  
  Уэллс маш их амьсгалж байв. "Алисиа новш Майлз! Дайсантай хамт давхих уу? Хэзээ ч үгүй. Ямар ч боломжгүй, Дрэйк."
  
  "Би түүний царайг харсан, эрхэм ээ. Тэр байсан."
  
  "Есүс тэргэнцэрт байна. Чиний төлөвлөгөө юу вэ?"
  
  Дрейк нүдээ аниад толгой сэгсэрлээ. "Би багийн нэг хэсэг байхаа больсон, Уэллс. Надад төлөвлөгөө байхгүй, хараал ид. Надад төлөвлөгөө хэрэггүй байсан."
  
  "Би мэднэ. Би нэг баг бүрдүүлж, энэ үеэс эхлэн судалж эхэлнэ, найз минь. Бүх зүйл хэрхэн өрнөж байгаа бол бид том стратеги боловсруулахыг хүсч магадгүй юм. Холбоотой байгаарай ".
  
  Шугам зогссон. Дрэйк эргэв. Бен Кеннеди хоёр түүн рүү ширтэв. "Санаа зоволтгүй" гэж тэр хэлэв. "Би галзуурахгүй. Чамд юу байна?"
  
  Кеннеди халбагаар хэд хэдэн хуудас цаасыг хугалсан бөгөөд тэр цаасыг цагдаагийн товчлолоор бүрхэв. "Жад - Упсалла. Чоно - Нью Йорк. Үүний дараа өчүүхэн ч сэжүүр алга."
  
  Дрейк өөрийгөө зогсоож амжаагүй байтал "Бид бүгдээрээ мөнгөн халбагатай төрсөн юм шиг ярьдаггүй." "За яахав. Бид мэддэг зүйлээрээ л харьцаж чадна."
  
  Кеннеди түүнд хачин инээмсэглэл тодруулав. "Чиний байгаа байдал надад таалагдаж байна".
  
  "Бидний мэдэж байгаа зүйл бол дараагийнх нь Апсалла байх болно" гэж Бен давтан хэлэв.
  
  "Асуулт нь миний Алтан карт үүнийг зохицуулж чадах уу?" Гэж Дрэйк бувтналаа.
  
  
  НАЙМ
  
  
  
  УПСАЛЛА, ШВЕД
  
  
  Стокгольм руу нисэх үеэр Дрейк Кеннедигийн давуу талыг ашиглахаар шийджээ.
  
  Дрейк, Бен хоёрын хооронд хэд хэдэн удаа гар барьсны дараа Нью-Йоркийн цагдаа цонхны дэргэд Дрэйктэй хамт суув. Ингэснээр зугтах боломж багасна.
  
  "Тиймээс" гэж тэр онгоц эцэст нь тэгшилж, Бен Кеннедигийн зөөврийн компьютерийг нээх үед хэлэв. "Би тодорхой уур амьсгалыг мэдэрч байна. Би өөрийн бизнест дургүйцдэггүй, Кеннеди, надад зөвхөн дүрэм бий. Би хамт ажилладаг хүмүүсийнхээ талаар мэдэх хэрэгтэй байна."
  
  "Би мэдэх ёстой байсан ... чи үргэлж цонхны суудлын төлбөр төлөх ёстой, тийм ээ? Энэ уур амьсгал Алисиа Майлстай хэрхэн ажилладаг байсныг эхлээд хэлээч?
  
  "Нээрээ сайн" гэж Дрейк хүлээн зөвшөөрөв.
  
  "Чадах уу. Юу мэдмээр байна?"
  
  "Хэрэв энэ нь хувийн асуудал бол ямар ч хамаагүй. Хэрэв энэ ажил бол хурдан тойм."
  
  "Хоёулаа байвал яах вэ?"
  
  "Хоршоо. Би бусдын бизнест оролцохыг хүсэхгүй байна, би үнэхээр тэгдэггүй, гэхдээ би Бенийг хамгийн түрүүнд тавих ёстой. Би түүнд бид үүнийг даван туулж чадна гэж амласан бөгөөд би чамд ч мөн адил хэлнэ. Биднийг алах тушаал авсан. Чиний тэнэг биш цорын ганц зүйл бол Кеннеди, тиймээс энэ тал дээр надтай хамтран ажиллахад би чамд итгэж чадах ёстой гэдгийг чи мэдэж байгаа."
  
  Онгоцны үйлчлэгч тонгойн "Бид Starbucks кофег бахархалтайгаар исгэж байна" гэсэн цаасан аяга өгөв.
  
  "Кофеин". Кеннеди үүнийг илт баяртайгаар хүлээн авав. Тэр гараа сунган Дрейкийн хацарт хүрэв. Түүнтэй уулзсанаасаа хойш гурав дахь энгийн өмднийхөө хувцсаа өмсөж байгааг тэр анзаарав. Энэ нь түүнийг буруу шалтгаанаар анхаарал хандуулж байсан эмэгтэй гэдгийг түүнд хэлсэн; өөрийн харьяалагдахыг чин сэтгэлээсээ хүсч буй газраа тохирох даруухан хувцасласан эмэгтэй.
  
  Дрейк өөртөө зориулж нэгийг барьж авав. Кеннеди нэг минут уусны дараа нэг ширхэг үсээ чихнийхээ ард чихээд зөөлөн зангаагаар Дрейкийн анхаарлыг татав. Дараа нь тэр түүн рүү эргэв.
  
  "Чиний хараал идсэн хэрэг биш, гэхдээ би... Би бохир цагдааг дуусгасан. Шүүх эмнэлгийн шинжээч. Тэд түүнийг хэргийн газар хэдэн доллар халааслаж байхад нь барьж аваад энэ тухай И.А-д хэлжээ. Үүний үр дүнд тэрээр сунгах тэмдгийг авсан. Хэдэн жил."
  
  "Буу юу ч байхгүй. Хамт ажиллагсад нь чам руу баасав уу?"
  
  "Хөөе, хараал ид, би үүнийг зохицуулж чадна. Би таван настайгаасаа л үүнийг авч байсан. Юу нь буруу вэ, миний тархийг яг л новшийн өрөм шиг цохилж байгаа зүйл бол энэ хулгайч новшийн өмнөх үйлдлүүд бүрийг эргэлзээ төрүүлдэг гэсэн таны бодоогүй бодит байдал юм. Бүр. Ганцаардсан. Нэг."
  
  "Албан ёсоор? Хэнээр?"
  
  "Ноов иддэг хуульчид. Новш иддэг улстөрчид. Ирээдүйн хотын дарга нар. Алдар нэр хүндэд автсан сурталчлагчид өөрсдийн мунхаг байдлаасаа болж сайн мууг ялгаж чадахгүй дэндүү сохорсон. Хүнд сурталтнууд."
  
  "Энэ чиний буруу биш".
  
  "Тиймээ! Нью-Йорк мужид урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй хамгийн аймшигт цуврал алуурчны гэр бүлд хэлээрэй. Томас Калеб охиноо хэрхэн хөнөөсөн тухай бүх аймшигт нарийн ширийн зүйлийг мэддэг арван гурван ээж, арван гурван аавдаа хэл, учир нь тэд шүүх хурал дээр бүхэл бүтэн шүүх хуралдаанд оролцсон юм.
  
  Дрэйк уурласандаа нударгаараа зангидав. "Тэд энэ залууг суллах гэж байгаа юм уу?"
  
  Кеннедигийн нүд хоосон хонхор байв. "Тэд түүнийг хоёр сарын өмнө сулласан. Тэр цагаас хойш тэр дахин алж, одоо алга болсон."
  
  "Үгүй".
  
  "Энэ бүхэн надаас шалтгаална."
  
  "Үгүй ээ, энэ үнэн биш. Энэ нь системд байгаа" гэсэн юм.
  
  "Би бол систем. Би системийн төлөө ажилладаг. Энэ бол миний амьдрал".
  
  "Тэгэхээр тэд чамайг амралтанд явуулсан уу?"
  
  Кеннеди нүдээ арчив. "Албадан чөлөө. Миний оюун ухаан байхаа больсон ... тэр юу байсан. Ажил нь өдөр бүр минут тутамд тодорхой байхыг шаарддаг. Миний цаашид хүрч чадахгүй байгаа тодорхой зүйл."
  
  Тэр бүдүүлэг зангаа бүрэн дүүрэн харуулсан. "Тэгээд юу гэж? Та одоо аз жаргалтай байна уу? Та одоо надтай хамт ажиллаж чадах уу?"
  
  Гэвч Дрейк хариулсангүй. Тэр түүний өвдөлтийг мэддэг байсан.
  
  Тэд зорьсон газраасаа гучин минутын зайтай гэж тайлбарлах ахмадын дууг сонсов.
  
  Бен хэлэхдээ: "Галзуу юм. Би дөнгөж сая Одины Валкири нь хувийн цуглуулгын нэг хэсэг бөгөөд байршил нь тодорхойгүй гэдгийг уншсан." Тэр тэмдэглэлийн дэвтэр гаргаж ирэв. "Би энэ новшийг бичиж эхлэх болно."
  
  Дрейк энэ тухай бараг сонсоогүй. Кеннедигийн түүх түүний сонсох ёстой зүйл биш харин эмгэнэлтэй байсан. Тэр эргэлзээгээ дарж, эргэлзэлгүйгээр түүний чичирсэн гарыг нь дарав.
  
  "Бидэнд таны тусламж хэрэгтэй байна" гэж тэр шивнэсэн тул Бен түүнийг дараа нь сонсож, асуухгүй байх болно. "Би итгэдэг. Аливаа үйл ажиллагаанд сайн дэмжлэг чухал байдаг."
  
  Кеннеди ярьж чадахгүй байсан ч түүний богино инээмсэглэл олон зүйлийг өгүүлэв.
  
  
  * * *
  
  
  Дараа нь онгоц, хурдан галт тэрэг Апсалла руу ойртож байв. Дрейк түүний тархийг бүрхсэн аялалын ядаргаагаа тайлах гэж оролдов.
  
  Гадаа үдээс хойшхи хүйтэн түүнийг ухаан оров. Тэд такси зогсоогоод дотогшоо авирав. Бен ядаргааны мананг арилгаснаар:
  
  Гамла Уппсалла. Энэ бол хуучин Упсалла. Энэ газрыг бүхэлд нь Уппсалла руу зааж, "Гамла Уппсалла дахь сүм нэлээд эрт шатсаны дараа баригдсан. Хэдэн зуун жилийн настай ч энэ бол үндсэндээ шинэ Уппсалла юм."
  
  "Хөөх" гэж Кеннеди хэлэв. "Энэ нь хөгшин Уппсаллаг хэдэн настай болгосон бэ?"
  
  "Яг."
  
  Такси хөдөлсөнгүй. Жолооч одоо хагас эргэсэн байна. "Довог уу?"
  
  "Чи намайг уучлах уу?" Кеннедигийн хоолой гомдсон мэт сонсогдов.
  
  "Чи толгодыг харж байна уу? Хааны булшнууд?" Англи хэл гацсан ч нэмэр болсонгүй.
  
  "Тийм". Бен толгой дохив. "Хааны булшнууд. Энэ нь зөв газартаа байна."
  
  Тэд Уппсалла хотод бяцхан аялал хийв. Жуулчны дүрд тоглож байсан Дрэйк тойргийн замыг хүлээн зөвшөөрч чадаагүй. Нөгөөтэйгүүр, Сааб тав тухтай, хот нь гайхалтай байсан. Тэр үед Апсалла их сургуулийн хот байсан бөгөөд замууд нь дугуйгаар бөглөрдөг байв. Нэг удаа тэдний яриа хөөрөөтэй боловч тайлахад хэцүү жолооч нь зам дээр дугуй таны төлөө зогсохгүй гэж тайлбарлав. Энэ нь таныг ямар ч бодолгүйгээр доош нь татах болно.
  
  "Осол". Явган хүний замыг чимэглэсэн цэцэг рүү гараа заалаа. "Олон осол."
  
  Хоёр талаараа хуучин барилгууд хөвж байв. Сүүлдээ хот тайвширч, хөдөө орон нутаг ландшафт руу мөлхөж эхлэв.
  
  "За, тэгэхээр Гамла Апсалла бол одоо жижиг тосгон, гэхдээ анхны сурталчилгаанд энэ нь том тосгон байсан" гэж Бен санаж байна. "Тэнд чухал хаад оршуулсан. Тэгээд Один тэнд хэсэг хугацаанд амьдарсан."
  
  "Тэр энд өөрийгөө дүүжлэв" гэж Дрэйк домгийн тухай дурсав.
  
  "Тийм ээ. Үзмэрч нь хадгалсан бүх нууцыг нь харж, чагнаж байх хооронд тэрээр Дэлхийн модонд өөрийгөө золиослов. Тэр түүнд маш их ач холбогдолтой байсан байх." Тэр хөмсөг зангидан: Тэд үнэхээр дотно байсан байх.
  
  "Энэ бүхэн Христэд итгэгчийг хүлээн зөвшөөрсөн мэт сонсогдож байна" гэж Дрейк зориглоод хэлэв.
  
  "Гэхдээ Один энд үхээгүй юм уу?" гэж Кеннеди асуув.
  
  "Үгүй. Тэрээр хөвгүүд Тор, Фрей нарын хамт Рагнарокт нас баржээ."
  
  Такси зогсохоосоо өмнө өргөн зогсоолыг тойрон эргэв. Баруун талд сийрэг моддын дундуур хуучирсан шороон зам гарч байв. "Довгон руу" гэж тэдний жолооч хэлэв.
  
  Тэд түүнд талархал илэрхийлж, Саабаас тод нарны туяа, шинэхэн салхинд гарав. Дрэйкийн санаа бол ойр орчмын газар болон тосгоныг судалж, модон эдлэлээс ямар нэгэн зүйл үсэрсэн эсэхийг шалгах явдал байв. Эцсийн эцэст, олон улсын олон новшнууд дэлхийн бүх нийтийн эрх чөлөө гэж тайлбарлаж болохуйц эго-оо тавьж байхад ямар нэг зүйл онцгой байх ёстой.
  
  Модны цаадах ландшафт задгай талбай болж, зөвхөн хэдэн арван жижиг овоо, эгц урагшаа орших гурван том овоо хагарсан. Үүний цаана, алсад тэд гэрэлтэй дээвэр, түүний баруун талд тосгоны эхлэлийг харуулсан өөр нэг барилга байгааг анзаарав.
  
  Кеннеди түр зогсов. "Хаана ч мод алга, залуус аа."
  
  Бен дэвтэртээ шимтэн байв. "Тэд одоо тэмдэг тавихгүй биз дээ?"
  
  "Танд санаа байна уу?" Дрейк өргөн задгай талбайг ажиглаж, аливаа үйл ажиллагааны шинж тэмдэг илэрсэн байна.
  
  "Нэгэн цагт энд гурван мянга хүртэл дов байсан гэж уншиж байснаа санаж байна. Өнөөдөр тэд хэдэн зуун байна. Энэ нь юу гэсэн үг болохыг та мэдэх үү?"
  
  "Тэд тэднийг тийм ч сайн бариагүй юм уу?" Кеннеди инээмсэглэв. Дрэйк ажилдаа бүх анхаарлаа төвлөрүүлсэн бололтой тайвширчээ.
  
  "Эрт дээр үед газар доорх үйл ажиллагаа их байсан. Дараа нь эдгээр гурван "хааны" дов. 19-р зуунд тэднийг Скандинавын хамгийн алдартай хааны гэр бүлийн нэг болох Инглингийн ордны гурван домогт хаадын нэрээр нэрлэсэн - Аун, Адил, Эгил нар. Гэвч..." гэж тэр хэсэг зогсон баясаж, "Энэ нь эртний домог зүй, ардын аман зохиолд булш хиргисүүрүүд аль хэдийн оршин байсан бөгөөд тэдгээр нь хамгийн эртний буюу бидний мэдэх гурван Хаад буюу бурхадын эртний хүндэтгэл байсан гэж өгүүлдэг. тэднийг Одоо. Энэ бол Фрейр, Тор, Один нар."
  
  "Энд санамсаргүй оролт байна" гэж Кеннеди хэлэв. "Гэхдээ эдгээр бүх эртний түүхүүдээс бид Библийн түүхүүдийн хэчнээн их ишлэл авч байгааг та анзаарсан уу?"
  
  "Энэ бол Саги. "гэж Бен түүнийг засав. "Яруу найраг. Эрдмийн doodles. Чухал байж болох ямар нэг зүйл - гүвээнд швед хэлээр falla, мөн манга fallor гэсэн үгтэй холбоотой хэдэн арван лавлагаа байдаг - энэ нь юу гэсэн үг болохыг мэдэхгүй байна. Кеннеди, би хаа нэгтээ Христийн түүх Зевсийн түүхтэй маш төстэй гэж уншаагүй гэж үү?
  
  Дрейк толгой дохив. "Мөн Египетийн бурхан Хорус бол өөр нэг урьдал хүн юм. Хоёулаа хэзээ ч байгаагүй бурхан байсан." Дрэйк тэгшхэн ландшафтаас ялгарах гурван хааны дов руу толгой дохив. "Фрей, Тор, Один, тийм үү? Тэгэхээр хэн бэ, Блэйки? А?"
  
  "Надад ямар ч санаа алга, найзаа."
  
  "Санаа зоволтгүй ээ, манчкин. Шаардлагатай бол бид эдгээр тосгоны иргэдийн мэдээллийг эрүүдэн шүүж болно."
  
  Тэд гурван ядарсан жуулчны дүрд тоглож, дов толгодуудын хажуугаар өнгөрөв. Нар тэдний толгой дээр цохилж байсан бөгөөд Дрейк Кеннеди нарны шилээ хугалж байхыг харав.
  
  Тэр толгой сэгсэрлээ. Америкчууд.
  
  Тэгтэл Бэнгийн утас дуугарав. Кеннеди толгойгоо сэгсэрч, гэр бүлийнхэнтэйгээ харилцах давтамждаа аль хэдийн дарагдсан байв. Дрейк зүгээр л инээв.
  
  "Карин" гэж Бен баяртай хэлэв. "Миний эгч ямар байна?"
  
  Кеннеди Дрейкийн мөрөн дээр алгадав. "Хамтлагийн гоцлол дуучин?" - тэр эмэгтэй асуусан.
  
  Дрейк мөрөө хавчив. "Алтан зүрх, тэгээд л болоо. Тэр чиний төлөө ямар ч гомдолгүйгээр бүгдийг хийх болно. Чамд ийм найз нөхөд, хамт олон хэр олон байдаг вэ?"
  
  Гамла Уппсалла тосгон нь үзэсгэлэнт, цэвэрхэн байсан бөгөөд хэд хэдэн гудамж нь далайд гарцгүй, өндөр дээвэртэй, олон зуун жилийн настай, сайн хадгалагдан үлдсэн, хүн ам цөөтэй барилгуудаар хүрээлэгдсэн байв. Тосгоны нэгэн санамсаргүй хүн тэднийг сониучирхан харав.
  
  Дрейк сүм рүү чиглэв. "Орон нутгийн викарууд үргэлж тусалдаг."
  
  Тэднийг үүдний танхимд ойртоход сүмийн дээл өмссөн өвгөн тэднийг хөлөөс нь унагах шахсан. Тэр гайхан зогсов.
  
  "Сайн уу. Кан жаг hjalpa dig?"
  
  "Энэ талаар сайн мэдэхгүй байна, найзаа." Дрейк хамгийн сайхан инээмсэглэлээ. "Гэхдээ эдгээр гүвээний аль нь Одиных вэ?"
  
  "Англи хэлэнд?" Тахилч ертөнцийн талаар сайн ярьсан ч ойлгох гэж зүдэрч байв. "Вад? Юу? Нэг?"
  
  Бен урагш алхан викарын анхаарлыг хааны дов толгод руу хандуулав. "Нэг үү?"
  
  "Чи харж байна." Өвгөн толгой дохив. "Тийм ээ. Хм. Сторста..." Тэр үгээ олох гэж зүтгэв. "Томууд."
  
  "Хамгийн том?" Бен гараа өргөн дэлгэв.
  
  Дрейк түүн рүү гайхан инээмсэглэв.
  
  "Тоонууд." Кеннеди нүүр буруулж эхэлсэн ч Бенд сүүлчийн асуулт байлаа.
  
  "Фалла?" Тэр зөвхөн уруулаараа гайхсан байдалтай хэлээд викар руу хараад, мөрөө хавчив. "Эсвэл манга уналт уу?"
  
  Хэсэг хугацаа шаардагдсан ч хариу ирэхэд Дрэйк яс болтлоо даарч байв.
  
  "Захиа... маш олон хавх."
  
  
  ЕСӨН
  
  
  
  ГАМЛА УПСАЛЛА, ШВЕД
  
  
  Дрейк Бен Кеннеди хоёрыг даган хааны овоонуудын хамгийн томд очиж, үүргэвчиндээ зүүсэн оосортой уяж, энэ газрыг тайван судлахын тулд гүйв. Цорын ганц нөмрөг нь хамгийн жижиг довны цаана нэг миль орчим байсан бөгөөд тэр хэсэг зуур тэнд хөдөлгөөнийг харсан гэж бодов. Хурдан хөдөлгөөн. Гэвч цаашдын судалгаагаар өөр юу ч илрээгүй.
  
  Тэд Одины довны бэлд зогсов. Бен амьсгаа авав. "Хамгийн сүүлд оргилд хүрсэн хүн миний фэйсбүүк хуудсанд новшоо орох болно!" гэж тэр хашгираад яаран хөдөллөө. Дрейк илүү тайван дагаж, түүнээс арай хурдан алхаж байсан Кеннеди рүү инээмсэглэв.
  
  Сэтгэлийнхээ гүнд тэрээр улам л бухимдаж эхлэв. Түүнд дургүй байсан. Тэд найдваргүй нүцгэн байв. Хэдэн ч хүчирхэг винтов тэдний араас буу тулган, зүгээр л тушаал хүлээж байв. Салхи хүчтэй исгэрч, чихэнд цохиулж, итгэлгүй байдлын мэдрэмжийг нэмэгдүүлэв.
  
  Өвстэй толгодын оройд гарахад хорин минут зарцуулав. Дрэйкийг тэнд очиход Бен аль хэдийн зүлгэн дээр сууж байв.
  
  "Крусти, зугаалгын сагс хаана байна?"
  
  "Үүнийг тэргэн дээр үлдээчих." Тэр эргэн тойрноо харав. Эндээс харахад төгсгөлгүй ногоон гулсмал талбайнууд, хаа сайгүй толгод, горхи, алсад нил ягаан уулс харагдана. Тэд Нью Уппсалла хотын хил хүртэл үргэлжилсэн Гамла Уппсалла тосгоныг харж байв.
  
  Кеннеди тодорхой зүйлийг хэлсэн. "Тиймээс би хэсэг хугацаанд намайг зовоож байсан зүйлийг л хэлэх гэж байна. Хэрэв энэ бол Одины толгод бөгөөд дотор нь Дэлхийн мод нуугдаж байгаа бол энэ нь аймшигтай нээлт болно - яагаад үүнийг өмнө нь хэн ч олоогүй юм бэ? Бид яагаад үүнийг одоо хайх ёстой гэж?"
  
  "Энэ бол энгийн". Бен сахилгагүй буржгар үсээ янзалж байв. "Өмнө нь хэн ч харахыг бодоогүй. Сарын өмнө бамбайг олж илрүүлэх хүртэл энэ бүхэн тоостой домог байсан. Домог. Жадыг одоо бараг бүх нийтээрээ Йггдрасил гэж нэрлэдэг Дэлхийн модтой, дараа нь Один тэнд байсан богинохон есөн хоногтой холбох амаргүй байсан."
  
  Тэгээд..." Дрейк дуугарав, "энэ мод байгаа бол олоход амаргүй. Тэд ямар нэгэн хөгшин новш ийм зүйлд бүдрэхийг хүсэхгүй байх байсан."
  
  Одоо Дрэйкийн гар утас дуугарав. Тэр үүргэвчээ үүргэвчээ гаргаж ирэхдээ Бен рүү шоолон ноцтойгоор харав. "Есүс. Би чам шиг санагдаж эхэлж байна."
  
  "За?"
  
  "Арван хүний бүрэлдэхүүнтэй баг таны мэдэлд байна. Зүгээр л үгээ хэлээрэй."
  
  Дрэйк гайхшралаа залгилаа. "Арван хүн. Энэ бол том баг." Арван хүний бүрэлдэхүүнтэй SAS баг ерөнхийлөгчийг зууван өрөөндөө илгээж, гэр лүүгээ цай уухын өмнө Леди Гагагийн шинэ видеонд тоглох цаг гаргаж чадна.
  
  "Их бооцоо, би сонсож байна. Нөхцөл байдал цаг тутамд улам дордсоор байна" гэв.
  
  "Энэ бол үнэн?"
  
  "Засгийн газар хэзээ ч өөрчлөгддөггүй, Дрейк. Тэд аажуухан эхэлж, дараа нь бульдозероор дамжин өнгөрөх гэж оролдсон боловч дуусгахаас айж байв. Хэрэв энэ нь тайвшрах юм бол энэ нь одоогоор дэлхий дээр болж байгаа хамгийн том зүйл биш юм."
  
  Уэллсийн мэдэгдэл нь арслан тахөтэй харьцдаг шиг харьцах зорилготой байсан бөгөөд Дрейк урмыг хугалсангүй. "Юу шиг?"
  
  "НАСА-гийн эрдэмтэд саяхан шинэ супер галт уул байгааг баталлаа. Тэгээд..." Уэллс үнэхээр сандарсан бололтой: "Идэвхтэй байна."
  
  "Юу?"
  
  "Бага зэрэг идэвхтэй. Бага зэрэг.Гэхдээ бодоод үз дээ, та супер галт уулын тухай ярихдаа хамгийн түрүүнд төсөөлдөг зүйл бол...
  
  "... гаригийн төгсгөл" гэж Дрейк яриагаа дуусгаад хоолой нь гэнэт хатав. Дрейк энэ хэллэгийг олон өдрийн дотор хоёр дахин сонссон нь санамсаргүй хэрэг байв. Тэр Бен Кеннеди хоёр далан дээр эргэлдэж, өвс өшиглөж байхыг хараад, урьд өмнө хэзээ ч мэдэрч байгаагүй айдсыг мэдэрсэн.
  
  "Энэ хаана байна?" гэж тэр асуув.
  
  Уэллс инээв. "Хоол биш, Дрейк. Тэд таны бамбайг олсон газраас холгүйхэн. Энэ Исландад байна."
  
  Дрейк хоёр дахь удаагаа хазах гэж байтал Бен "Ямар нэгэн юм олчихлоо" гэж хашгирав. тэр чигтээ тархахдаа гэнэн занг нь харуулсан чанга дуугаар.
  
  "Би явах ёстой". Дрейк Бен рүү гүйж, чадах чинээгээрээ шившлэг хийв. Кеннеди ч бас эргэн тойрноо харсан боловч тэдний харж байгаа цорын ганц зүйл бол тосгон байв.
  
  "Найз минь. Чамд юу байна?"
  
  "Эдгээр". Бен өвдөглөн суугаад орооцолдсон өвсийг сойж, А4 цаасны хэмжээтэй чулуун хавтанг гаргаж ирэв. "Тэд довны бүхэл бүтэн периметрийг хэдэн фут тутамд дээд талаас нь суурийнх нь хагас хүртэл эгнүүлэн байрлуулна. Тэд хэдэн зуугаараа байх ёстой."
  
  Дрэйк сайтар ажиглав. Чулууны гадаргуу нь цаг агаарт ихээхэн эвдэрсэн боловч ургасан өвсөөр хэсэгчлэн хамгаалагдсан байв. Тэдний гадаргуу дээр зарим тэмдэглэгээ байсан.
  
  "Руник бичээсүүд, би тэднийг дууддаг гэж бодож байна" гэж Бен хэлэв. "Викинг тэмдэг"
  
  "Чи яаж мэдэхэв дээ?"
  
  Тэр инээмсэглэв. "Онгоцонд би бамбайн тэмдэглэгээг шалгасан. Тэд адилхан. Зүгээр л Google-ээс асуу."
  
  "Хүүхэд хэдэн зуугаараа байдаг гэж хэлсэн" гэж Кеннеди зурж, эгц, өвстэй налууг дээш доош харав. "Тэгээд юу гэж? Тус болохгүй."
  
  "Хүүхэд энэ нь ажиллах болно гэж хэлсэн" гэж Бен хэлэв. "Бид хайж байгаа зүйлтэйгээ холбоотой руныг олох хэрэгтэй. Рун нь жадыг төлөөлдөг. Рун модыг төлөөлдөг. Мөн рун нь -"
  
  "Нэг" гэж Кеннеди дуусгав.
  
  Дрейкэд нэг санаа төрсөн. "Бид харааны шугамыг ашиглаж чадна гэдэгт би итгэлтэй байна. Энэ нь үр дүнтэй гэдгийг мэдэхийн тулд бид бүгд бие биенээ харах хэрэгтэй, тийм үү?
  
  "Цэргийн логик" гэж Кеннеди инээв. "Гэхдээ би оролдоод үзэх нь зүйтэй гэж бодож байна."
  
  Дрейк түүнээс цагдаагийн логикийн талаар асуухыг хүсч байсан ч цаг хугацаа урсан өнгөрч байв. Бусад фракцууд дэвшиж, одоо ч байхгүй байсан. Тэд бүгд ногоон толгодыг тойрон гүйлдэн чулуу бүрээс өвсийг цэвэрлэж эхлэв. Эхэндээ энэ бол талархалгүй ажил байсан. Дрейк бамбай, хөндлөвч, илжиг, урт завь, дараа нь жад шиг дүрсүүдийг бүтээжээ!
  
  "Нэг байна". Түүний гүн хоолой нөгөө хоёрт хүрсэн ч цаашгүй. Тэр үүргэвчээ үүрээд сууж, Апсаллагаар таксигаар явахдаа худалдаж авсан эд зүйлсээ тавив. Бамбар, том гар чийдэн, шүдэнз, ус, хэд хэдэн хутга зэргийг Бенд хог цэвэрлэх зориулалттай гэж хэлсэн. Тэр эргэж харвал би тийм ч итгэмтгий биш, гэхдээ тэдний хэрэгцээ яг одоо Бенийн санаа зовоосон асуудлаас илүү чухал байсан.
  
  "Мод". Кеннеди өвдөг дээрээ сөхрөн унаж, чулууг маажив.
  
  Бен ямар нэг юм олохын тулд дахиад арван минут зарцуулав. Тэр хэсэг зогссоноо саяхан хийсэн алхамаа давтав. "Толкиен Гандальфыг Один дээр үндэслэсэн тухай миний хэлснийг санаж байна уу?" Тэр чулууг хөлөөрөө цохив. "За, энэ бол Гэндальф. Тэр бүр ажилтантай. Хөөе!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк түүнийг анхааралтай ажиглав. Тэр хүнд хаалтууд нүдэх чимээгээр онгойж байгаа мэт нүдэх чимээ сонсогдов.
  
  "Чи чулуун дээр гишгэж ийм байдалд хүргэсэн үү?" - Тэр анхааралтай асуув.
  
  "Тийм гэж бодож байна".
  
  Тэд бүгд бие бие рүүгээ харан догдолж, санаа зоволт, айдас болон хувирч, дараа нь нэг хүн шиг урагш алхлаа.
  
  Дрэйкийн чулуу бага зэрэг буув. Тэр мөн адил нунтаглах чимээг сонсов. Чулууны өмнөх газар живж, дараа нь хотгор нь турбо хөдөлгүүртэй могой шиг далангийн эргэн тойронд гүйв.
  
  Бен "Энд ямар нэг зүйл байна" гэж хашгирав.
  
  Дрейк, Кеннеди хоёр живсэн газрыг туулж түүний зогсож байсан газар хүрэв. Тэр доош тонгойж, газрын ан цавыг харав. "Ямар нэгэн хонгил."
  
  Дрейк бамбар даллав. "Хос өсөх цаг болжээ, хүмүүс ээ" гэж тэр хэлэв. "Намайг дага".
  
  
  * * *
  
  
  Тэднийг харагдахгүй байх тэр мөчид тэс өөр хоёр хүч дайчилж эхлэв. Гамла Апсалла хэмээх нойрмог хотод өдий хүртэл хэвтэхдээ сэтгэл хангалуун байсан германчууд бэлтгэлээ базааж, Дрейкийн мөрөөр явж эхлэв.
  
  Шведийн армийн элит цэргүүд болох Сарскильда Скайддсгрупен буюу SSG хэмээх өөр нэг баг германчуудыг үргэлжлүүлэн ажиглаж, нүхэнд дөнгөж бууж ирсэн гурван иргэний санал болгосон хачирхалтай хүндрэлийн талаар ярилцав.
  
  Тэд бүрэн байцаагдах ёстой. Ямар ч тохиолдолд шаардлагатай.
  
  Энэ нь юу болох гэж байсан тэд амьд үлдсэн бол гэсэн үг юм.
  
  
  АРАВ
  
  
  
  ДЭЛХИЙН МОДНЫ НҮХ, ШВЕД
  
  
  Дрейк тонгойв. Харанхуй гарц нь мөлхөх орон зай болж эхэлсэн бөгөөд одоо зургаан фут хүрэхгүй өндөр байв. Тааз нь чулуу, шороогоор хийгдсэн бөгөөд ургасан өвсөөр том унжсан гогцоотой байсан тул замаас нь огтолжээ.
  
  Яг л ширэнгэн ой руу явж байгаа юм шиг байна гэж Дрейк бодов. Зөвхөн газар доор.
  
  Тэрээр зарим хүчтэй усан үзмийн модыг аль хэдийн тайрч авсныг анзаарав. Түүнд түгшүүрийн давалгаа гүйв.
  
  Тэд үндэс нь маш нягт байсан тул дахин мөлхөх шаардлагатай болсон газарт ирэв. Тулаан ширүүн, бохир байсан ч Дрейк тохойноосоо өмнө тохойгоо, өвдөгний өмнө өвдгөө тавьж, бусдыг түүнийг дагахыг уриалав. Хэзээ нэгэн цагт ятгах нь хүртэл Бенд тус болохгүй бол Дрэйк дээрэлхэх болжээ.
  
  "Ядаж л температур буурч байна" гэж Кеннеди бувтнав. "Бид доошоо унах ёстой."
  
  Дрейк жирийн цэргийн хариу үйлдэл хийхээс зайлсхийж, түүний харц гэнэт бамбарынхаа гэрэлд илчлэгдсэн ямар нэгэн зүйлд баригдав.
  
  "Үүнийг хар".
  
  Ханан дээр сийлсэн рун. Одины бамбайг чимэглэсэн хүмүүсийн тухай Дрэйкийг санагдуулсан хачирхалтай тэмдгүүд. Бэнгийн боомилсон хоолой хонгилоор цуурайтав.
  
  "Скандинавын рун. Сайн шинж."
  
  Дрэйк харамсаж тэднээс гэрлээ эргүүлэв. Хэрэв тэд уншиж чаддаг байсан бол. SAS нь илүү их нөөцтэй байх болно гэж тэрээр товчхон бодов. Магадгүй тэднийг энд авчрах цаг болсон байх.
  
  Дахиад тавин фут яваад хөлс нь урсаж байв. Тэр Кеннеди хүнд амьсгалж, түүнийг хамгийн сайхан өмднийхөө хувцастай гэж харааж байхыг сонссон. Тэр Бенээс юу ч сонсоогүй.
  
  "Чи зүгээр үү, Бен? Үс чинь үндсээр орооцолдсон уу?"
  
  "Ха, хараал ид, ха. Үргэлжлүүл, новш минь."
  
  Дрейк шавар дундуур мөлхсөөр байв. "Намайг зовоож байгаа нэг зүйл бол" гэж тэр амьсгаадах хооронд "олон хавх" байна. Египетчүүд эрдэнэсээ хамгаалахын тулд маш нарийн урхи барьдаг байсан. Норвегичууд яагаад болохгүй гэж?
  
  "Викинг урхины талаар хэтэрхий их бодож байгааг би төсөөлж ч чадахгүй байна" гэж Кеннеди хариулав.
  
  "Би мэдэхгүй байна" гэж Бен дараалан хашгирав. "Гэхдээ Викингүүдэд бас агуу сэтгэгчид байсан шүү дээ. Яг л Грек, Ромчууд шиг. Тэд бүгд харгис хүмүүс байсангүй."
  
  Хэдхэн эргүүлээд гарц томорч эхлэв. Дахиад арван фут, тэдгээрийн дээрх дээвэр алга болжээ. Энэ мөчид тэд суниаж, завсарлага авав. Дрейкийн бамбар урдах замыг гэрэлтүүлэв. Тэр үүнийг Кеннеди, Бен хоёр руу чиглүүлэхдээ инээв.
  
  "Хараал ид, та хоёр булшнаас буцаж ирсэн юм шиг харагдаж байна!"
  
  "Тэгээд та энэ новшинд дассан бололтой?" Кеннеди гараа даллав. "SAS байх ба энэ бүхэн үү?"
  
  SAS биш, Дрейк хордсон үгсийг сэгсэрч чадсангүй. "Тэд байсан." Тэр хэлээд одоо илүү хурдан урагш алхлаа.
  
  Дахиад огцом эргэхэд Дрэйк нүүрэнд нь сэвшээ салхи мэдрэгдэв. Толгой эргэх мэдрэмж түүнд гэнэт аянга нижигнэх мэт цохилж, доор нь агуйн хадтай довжоон дээр зогсож байгаагаа ойлгохоос өмнө нэг секунд өнгөрөв.
  
  Итгэмээргүй дүр зураг түүний нүдэнд тусав.
  
  Тэр гэнэт зогссон тул Кеннеди, Бен хоёр түүнийг мөргөв. Дараа нь тэд бас энэ үзэгдлийг харсан.
  
  "OMFG." Бен "Нойрны хана" дууны нэрийг бичжээ.
  
  Дэлхийн мод бүх сүр жавхлангаараа тэдний өмнө зогсож байв. Энэ нь хэзээ ч газраас дээш байгаагүй. Мод хөмөрсөн, хүчтэй үндэс нь дэлхийн уул руу сунаж, нас болон эргэн тойрон дахь хадны тогтоцоор бат бөх баригдсан, мөчрүүд нь алтан хүрэн, навч нь олон наст ногоон өнгөтэй, их бие нь 100 метрийн гүнд сунасан байв. аварга том нүхний .
  
  Тэдний зам хадны хананд сийлсэн нарийн шат болон хувирав.
  
  "Захиа" гэж Бен амьсгалав. "Хавхуудын тухай бүү март."
  
  Дрейкийн бодлыг Кеннеди "Ухнууд нь там болоосой" гэж хэлэв. "Гэрэл хаанаас ирж байгаа юм бэ?"
  
  Бен эргэн тойрноо харав. "Энэ улбар шар байна."
  
  "Гялалзах саваа" гэж Дрейк хэлэв. "Христ. Энэ газрыг бэлдсэн" гэсэн юм.
  
  Түүний SAS өдрүүдэд тэд ийм газар бэлтгэх хүмүүсийг илгээсэн; бааз руу буцахаасаа өмнө аюулыг үнэлж, саармагжуулах эсвэл каталогжуулах баг.
  
  "Бидэнд тийм ч их цаг байхгүй" гэж тэр хэлэв. Түүний Кеннедид итгэх итгэл нь сая л нэмэгджээ. "За".
  
  Тэд элэгдэж, нурсан шатаар доош алхаж, гэнэт уналт үргэлж баруун тийшээ явав. Арван фут доошилж, шат огцом хазайж эхлэв. Гурван фут зай нээгдэхэд Дрейк зогсов. Гайхалтай зүйл байхгүй, гэхдээ түүнийг түр зогсооход хангалттай-доорх цоорхой нь бүр ч тодорхой болсон.
  
  "Хоол".
  
  Тэр үсрэв. Чулуун шат нь гурван фут орчим өргөн, жолоодоход хялбар, ямар ч буруу алхам нь үхэлд хүргэсэн үед аймшигтай байв.
  
  Тэр үнэн газардсан бөгөөд тэр даруй эргэж, Бен нулимс дуслахын ирмэг дээр байх болно гэдгийг мэдэрсэн. "Санаа зоволтгүй" гэж тэр Кеннедиг үл тоож, найздаа анхаарлаа хандуулав. "Надад итгээрэй, Бен. Бен. Би чамайг барих болно."
  
  Тэр Бенийн нүднээс итгэлийг олж харав. Үнэмлэхүй, хүүхдийн итгэл. Дахин мөнгө олох цаг болсон бөгөөд Бен үсэрч, дараа нь ганхахад Дрэйк түүнийг гараараа тохойноос нь барин дэмжив.
  
  Дрейк нүд ирмэв. "Амархан, тийм үү?"
  
  Кеннеди үсрэв. Дрейк анзаараагүй дүр эсгэн анхааралтай ажиглав. Тэр ямар ч асуудалгүй газардаж, түүний санаа зовсон байдлыг хараад хөмсөг зангидан.
  
  "Энэ гурван фут, Дрейк. Их хавцал биш."
  
  Дрейк Бен рүү нүд ирмэв. "Бэлэн үү, найзаа?"
  
  Дахиад хорин фут, дараагийн шатны нээлхий энэ удаад гучин фут илүү өргөн байсан бөгөөд Дрейкийг даган алхаж байхад найгаж байсан зузаан модон банзаар хаагдсан байв. Кеннеди араас нь дагаж, дараа нь хөөрхий Бенийг Дрейк дээшээ харж, доошоо биш урагшаа харж, хөлийг нь биш хүрэх газраа судлахыг албадав. Хатуу газар хүрэхэд залуу чичирч байсан тул Дрэйк түр завсарлага авахыг уриалав.
  
  Тэднийг зогсоход Дрейк Дэлхийн мод энд маш өргөн тархсан тул зузаан мөчрүүд нь шат руу хүрэх шахсан байхыг харав. Бен хүндэтгэлтэйгээр гараа сунган түүний хүрэх дор чичирсэн мөчрийг илэв.
  
  "Энэ... энэ үнэхээр гайхалтай" гэж тэр амьсгалав.
  
  Кеннеди энэ удаад үсээ янзалж, түүн дээрх орцыг шалгаж үзжээ. "Одоогоор бүх зүйл тодорхой байна" гэж тэр хэлэв. "Энэ газрыг Германчууд бэлтгэсэн нь гарцаагүй гэдгийг би хэлэх ёстой. Тэд үүнийг дээрэмдэж, галын зэвсгээр шатаах байсан."
  
  Дахиад хэд хэдэн завсарлага аваад тэд бараг талдаа тавин фут унав. Дрейк эцэст нь эртний Викингүүд Египетчүүдтэй тэнцэхүйц хүмүүс биш байсан бөгөөд чулуун шат руу гарахдаа тэдний хийж чадах хамгийн сайн зүйл бол олсны ургамал, утас, пигментийн нарийн ширхэгтэй хэсэг байсан цоорхой байсан гэж бодохыг зөвшөөрөв. Тэр унаж, эцэс төгсгөлгүй уналтыг хараад хурууныхаа үзүүрээр өөрийгөө барьж авав.
  
  Кеннеди түүнийг дээш татав. "Салхинд ганхаж байгаа бөгс, SAS залуу?"
  
  Тэр дахин хатуу газар мөлхөж, хөхөрсөн хуруугаа сунгав. "Баярлалаа".
  
  Тэд илүү болгоомжтой хөдөлж, одоо хагасаас илүү байна. Тэдний баруун талд байгаа хоосон орон зайн цаана асар том мод үүрд зогсож, салхи, нарны гэрэлд өртөөгүй бөгөөд өнгөрсөн үеийн мартагдсан гайхамшиг байв.
  
  Тэд улам олон Викинг бэлгэдлийг дамжуулж байв. Бен хачирхалтай таамаглав. "Энэ бол анхны граффити хана шиг" гэж тэр хэлэв. "Хүмүүс зүгээр л нэрээ хайчилж, мессеж үлдээдэг байсан-"Жон энд байсан!'
  
  "Магадгүй агуйг бүтээгчид" гэж Кеннеди хэлэв.
  
  Дрэйк хүйтэн чулуун хананд наалдан ахин нэг алхам хийхийг оролдоход агуйн дундуур гүн гүнзгий архирах чимээ сонсогдов. Дээрээс нуранги гол унав.
  
  "Гүй!" - гэж Дрэйк хашгирав. "Одоо!"
  
  Тэд бусад хавхыг үл тоон шатаар буув. Аварга том чулуу хүчтэй цохиж, дээрээс унаж, хуучин чулуулаг нурж унах үед эвдэрсэн. Тэдний зогсож байсан шатаар чулуу унаж хорин фут нандин алхмуудыг дагуулж явахад Дрейк Бенийн биеийг өөрийн биеээр бүрхэв.
  
  Кеннеди мөрөн дээрээс нь чулуун хэлтэрхийгээ илээд Дрейк рүү хуурай инээмсэглэн харав. "Баярлалаа".
  
  "Хөөе, би SAS залуугийн өгзөгийг аварсан эмэгтэй энгийн чулууг гүйцэж чадна гэдгийг мэдэж байсан. "
  
  "Инээдтэй байна, залуу минь. Үнэхээр инээдтэй."
  
  Гэхдээ хараахан дуусаагүй байсан. Хурц дуугарах чимээ гарч, Бен Кеннеди хоёрыг тусгаарлах гишгүүр дээр нимгэн боловч хүчтэй утас тасарчээ.
  
  "Фуух!" гэж Кеннеди хашгирав. Утас нь түүний шагайг биеийн бусад хэсгээс амархан салгаж чадахуйц хүчтэйгээр гарч ирэв.
  
  Хоёр алхам доошоо дахин дарна уу. Дрейк газар дээр нь бүжиглэв. - Новш!
  
  Дээрээс дахин архирах нь чулуу дараагийн уналт гэсэн үг юм.
  
  "Энэ бол давтагдах урхи" гэж Бен тэдэнд хэлэв. "Ижил зүйл дахин дахин давтагдаж байна. Бид энэ хэсэгт орох хэрэгтэй."
  
  Дрэйк аль алхмууд нь будлиантай, аль нь болохгүй байгааг ялгаж чадаагүй тул аз, хурдад итгэжээ. Тэд аль болох удаан агаарт үлдэхийг хичээн гуч орчим алхам доошоо гүйж байв. Хад чулуун агуйн гүн рүү орж, эртний замаар дайран өнгөрөхөд шатны хана нурж уналаа.
  
  Доод тал руу унах хогны чимээ улам чангарч эхлэв.
  
  Тэдний нислэгийн дараа хөшүүн утас тасарчээ.
  
  Дрейк өөр нэг хуурамч шатаар гишгэсэн боловч түүний эрч хүч түүнийг богино хоосон зайг даван туулсан. Кеннеди түүн дээгүүр харайж, зээрд нисэж буй зээрд шиг үзэсгэлэнтэй харайсан боловч Бен түүний ард унаж, одоо ангал руу гулсав.
  
  "Хөл!" Дрейк хашгирч, дараа нь хоосон орон зай руу ухарч газар болов. Кеннеди хөлийг нь буцааж байранд нь татахад тайвширч тархин дахь хурцадмал байдлыг нь арилгав. Тэр Бен биеэ цохиж, дараа нь цээжин дээрээ унасныг мэдэрсэн. Дрейк залуугийн эрч хүчийг гараараа чиглүүлж, дараа нь түүнийг хатуу газар руу түлхэв.
  
  Тэр хурдхан шиг няцран суулаа.
  
  "Үргэлжлүүл!"
  
  Агаар нь чулуун хэсгүүдээр дүүрсэн байв. Нэг нь Кеннедигийн толгойноос үсэрч, зүслэг, цусны оргилуур үлдээжээ. Дрейкийн шагайнд өөр нэг цохисон. Зовлонт нь түүнийг шүдээ зууж, илүү хурдан гүйхэд түлхэц өгчээ.
  
  Сумнууд толгой дээрх ханыг цоо хатгав. Дрэйк бөхийж, үүд рүү хэсэгхэн зуур харав.
  
  Тэнд нэг танил хүч цугларахыг харлаа. Германчууд.
  
  Одоо тэд ямар ч болгоомжгүй, хамаг хурдаараа гүйж байв. Ар тал руугаа үсрэхийн тулд Дрейк хэдэн секунд зарцуулсан. Дахиад нэг сум толгойных нь хажуугийн хадыг цоолоход тэр урагш ухасхийж, шатнаас үсрэн, бүтэн тойрог хийж, гараа атгаж, нэг ч унци ч эрч хүчээ алдалгүй бүтэн өндрөө авав.
  
  Аа, хуучин сайхан өдрүүд эргэн ирлээ.
  
  Илүү олон сум. Дараа нь бусад нь түүний урд унасан. Тэд зүгээр л гүйж байгаад агуйн ёроолд хүрч, бэлтгэлгүй шууд газарт унасныг мэдтэл айдас зүрхэнд нь нүх сүвэгчилжээ.
  
  Дрэйк удааширлаа. Агуйн ёроолд чулуу, тоос шороо, модны хог хаягдал байсан. Тэднийг босоход Кеннеди, Бен хоёрын нүдийг хужирлав. Тэд зөвхөн шороонд дарагдаад зогсохгүй өдгөө тоос шороо, навчны хөгцөнд дарагдсан байна.
  
  "Өө, миний найдвартай камерын төлөө" гэж тэр хэлэв. "Олон жилийн шантааж надад тулгарч байна."
  
  Дрейк гэрэлтдэг саваа аваад зэвсэгт хүмүүсээс зугтаж байсан агуйн муруйг тэврэв. Модны гадна талын хил хязгаарт хүрэхэд таван минут зарцуулав. Тэд түүний гайхалтай нам гүм байдлын сүүдэрт байнга байсан.
  
  Дрейк Бенийн мөрөн дээр алгадав. "Баасан гарагийн орой ямар ч сешээс дээр, тийм ээ?"
  
  Кеннеди залуу залуу руу шинэ нүдээр харав. "Танд фенүүд бий юу? Танай хамтлагт шүтэн бишрэгчид бий юу? Энэ яриа тун удахгүй болно, ахаа. Үүнд итгэ."
  
  "Хоёулаа л..." Бен гацаж, эцсийн гулзайлтыг тойроод, цочирдсондоо чимээгүй болов.
  
  Тэд бүгд зогсов.
  
  Гайхах эртний мөрөөдөл тэдний өмнө гарч ирэн, тэднийг хэлэх үггүй болгож, бараг хагас минутын турш тархийг нь унтраажээ.
  
  "Одоо энэ ... энэ ..."
  
  "Гайхалтай" гэж Дрэйк амьсгалав.
  
  Тэдний төсөөлж байсан хамгийн том Викинг урт завьнууд нэг эгнээнд сунаж, хуучин замын түгжрэлд гацсан мэт төгсгөл хүртэл зогсов. Тэдний хажуу талыг мөнгө, алтаар чимэглэсэн, далбааг нь торго, үнэт чулуугаар чимэглэсэн байв.
  
  "Урт завьнууд" гэж Кеннеди тэнэг хэлэв.
  
  "Алсын зайн хөлөг онгоцууд." Бен түүнийг засах хангалттай мэдрэмжтэй хэвээр байв. "Хараал ид, эдгээр зүйлсийг тухайн үеийнхээ хамгийн том эрдэнэс гэж үздэг байсан. Энэ нь байх ёстой ... юу? Энд хорь бий юу?"
  
  "Их дажгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Гэхдээ энэ бол бидний ирсэн жад юм. Ямар нэг санаа байна уу?"
  
  Бен одоо Дэлхийн мод руу харж байв. "Бурхан минь, залуусаа. Та төсөөлж чадах уу? Нэг нь тэр модон дээр өлгөөтэй байсан. Новшийн нэг."
  
  "Тэгэхээр чи одоо бурханд итгэдэг, хмм? Фен?" Кеннеди хажуугаа Бен рүү бага зэрэг хацартай хөдөлгөж, нүүр улайв.
  
  Дрейк урт хөлөг онгоцны сүүлийг бүхэлд нь хамарсан нарийхан ирмэг дээр авирав. Чулуу хүчтэй санагдсан. Тэр модон ирмэгээс бариад бөхийв. "Эдгээр зүйл олзоор дүүрэн байна. Өнөөдрийг хүртэл энд хэн ч байгаагүй гэж хэлэхэд аюулгүй."
  
  Тэр дахин хөлөг онгоцны шугамыг судлав. Төсөөлшгүй баялгийн үзүүлбэр, гэхдээ жинхэнэ эрдэнэс хаана байсан бэ? Төгсгөлд нь? Солонгын төгсгөл үү? Агуйн ханыг эртний зургуудаар чимэглэсэн байв. Тэрээр дэлхийн модонд өлгөөтэй Одины дүрийг, түүний өмнө өвдөг сөгдөж буй эмэгтэйг харав.
  
  "Энэ юу яриад байгаа юм бэ?" Тэр Бенийг өөр рүүгээ дохив. "Алив, хурдлаарай. Тэр зальтай новшнууд нь хоолой руугаа хиам чихдэггүй. Явцгаая."
  
  Тэрээр гуйж буй эмэгтэйн дүрсний доорх бүдүүлэг бичвэрийг заалаа. Бен толгой сэгсрэв. "Гэхдээ технологи арга замыг олох болно. "Тэр өөрийн найдвартай I-утсан дээр дарахад азаар энд ямар ч дохио байхгүй болсон.
  
  Дрейк хэсэг зуур Кеннеди рүү эргүүлэв. "Миний цорын ганц санаа бол эдгээр урт завьнуудыг дагах" гэж тэр хэлэв. "Танд тохирох уу?"
  
  "Хөлбөмбөгийн багийн шүтэн бишрэгчийн хэлснээр би энэ тоглолтонд оролцож байна, залуусаа. Замыг нь харуул."
  
  Хэрэв энэ супер хонгил мухардалд орвол тэд гацах болно гэдгийг мэдсээр байж урагшиллаа. Германчууд амрахаасаа илүү сүүлнээс нь чанга атгах байсан. Дрэйк бодлоо хэсэг болгон хувааж, хаданд сийлсэн ирмэг дээр анхаарлаа хандуулав. Тэд үе үе өөр гэрэлтдэг модтой тааралддаг байв. Дрейк тэднийг өнгөлөн далдалсан юм уу, цаашдын тулаанд бэлтгэхийн тулд харанхуй орчинг бий болгохын тулд хөдөлгөв. Тэрээр урт хөлөг онгоцнуудын дунд байнга эрэл хайгуул хийж эцэст нь тэдний хооронд нарийн зам эргэлдэж байгааг олж харав.
  
  Б төлөвлөгөө.
  
  Хоёр, дөрөв, дараа нь арван урт хөлөг онгоц өнгөрөв. Дрейкийн хөл нь нарийн зам дээр тохиролцсоны улмаас өвдөж эхлэв.
  
  Чулуу унаж буй бүдэгхэн чимээ, дараа нь илүү чанга хашгирах чимээ аварга агуйн дундуур цуурайтаж, утга нь тодорхой байв. Тэд ямар ч чимээ гаргалгүй ажилдаа улам бөхийв.
  
  Дрейк эцэст нь эгнээний төгсгөлд ирлээ. Тэр тус бүр нь хөндөгдөөгүй, олз ачсан хорин гурван хөлөг онгоцыг тоолов. Тэднийг хонгилын арын хэсэгт ойртох тусам харанхуй улам бүр гүнзгийрч эхлэв.
  
  "Тэд хэзээ ч ийм хол явсан гэж би бодохгүй байна" гэж Кеннеди тэмдэглэв.
  
  Дрейк том дэнлүү хайж олов. "Эрсдэлтэй" гэж тэр хэлэв. "Гэхдээ бид мэдэх хэрэгтэй."
  
  Тэр үүнийг асааж, цацрагийг хажуу тийш нь хөдөлгөв. Уг гарц нь урдуураа энгийн нуман хаалга болтлоо огцом нарийссан.
  
  Мөн нуман хаалганы ард нэг шат байв.
  
  Бен гэнэт хашгирах дуугаа дарж, дараа нь театрын шивнэлтээр "Тэд ирмэг дээр байна!"
  
  Энэ л байлаа. Дрейк арга хэмжээ авлаа. "Бид хоёр хуваагдсан" гэж тэр хэлэв. "Би шат руу явна. Та хоёр тийшээ усан онгоцнууд руу бууж, бидний ирсэн замаар буц."
  
  Кеннеди эсэргүүцэж эхэлсэн ч Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Үгүй. Үүнийг хий. Бенд хамгаалалт хэрэгтэй, би тэгэхгүй. Мөн бидэнд жад хэрэгтэй байна."
  
  "Бид хэзээ хөлөг онгоцны төгсгөлд хүрэх вэ?"
  
  "Би тэр үед буцаж ирнэ."
  
  Дрэйк өөр үг хэлэлгүй ухран ухасхийн ирмэгээс үсрэн харалган шат руу явав. Тэр нэг удаа эргэж харвал ирмэгийн дагуу ойртож буй сүүдэр харав. Бен Кеннедигийн араас нурангид дарагдсан энгэрээр уруудан сүүлчийн Викинг хөлөг онгоцны суурь хүртэл явав. Дрэйк итгэл найдварын залбирал хэлээд шатаар аль болох хурдан гүйж, хоёр алхмаар үсрэв.
  
  Алив, тугал нь өвдөж, уушиг нь түлэгдтэл авирсан. Харин дараа нь тэр өргөн явсан. Тэдний ард ширүүн урсгалтай өргөн урсгал урсаж, цаашилбал бараг хуучны шарсан мах шиг барзгар чулуун тахилын ширээ босож байв.
  
  Гэвч Дрейкийн анхаарлыг татсан зүйл бол тахилын ширээний ард ханан дээр сийлсэн асар том тэмдэг байв. Гурван гурвалжин давхцаж байна. Сийлбэр доторхи зарим эрдэс хиймэл гэрлийг тусгаж, хар даашинз дээрх гялтганасан гялтганасан гялтгануур шиг гялалзаж байв.
  
  Үрэх цаг байхгүй. Мөстэй ус гуя руу нь урсах зуур амьсгал давчдан горхийг гатлав. Тэрээр тахилын ширээнд ойртож байхдаа түүний гадаргуу дээр хэвтэж буй зүйлийг харав. Богино, үзүүртэй олдвор, гайхмаар, гайхалтай биш. Ер нь дэлхийн...
  
  ... Одины жад.
  
  Бурханы талыг цоолсон объект.
  
  Сэтгэлийн хөөрөл, урьдчилан таамаглалын давалгаа түүний дундуур өнгөрөв. Энэ бүхнийг бодит болгосон үйл явдал байлаа. Одоогоор маш их таамаг дэвшүүлсэн, зүгээр л ухаалаг таамаглал. Гэвч тэр мөчөөс хойш энэ нь аймшигтай бодитой байсан.
  
  Аймшигтай бодит. Тэд дэлхийн төгсгөл хүртэл тоолохын өмнө зогсож байв.
  
  
  АРВАН НЭГ
  
  
  
  ДЭЛХИЙН МОДНЫ НҮХ, ШВЕД
  
  
  Дрейк ёслол дээр зогссонгүй. Тэр жадаа бариад ирсэн замаараа буцав. Мөстэй горхи дундуур нурж унасан шатаар бууна. Тэр гар чийдэнгээ хагас хүртэл унтраагаад тас харанхуй түүнийг бүрхэхэд хурдаа хасав.
  
  Бүдэг гэрлийн туяа доорхи орцыг гэрэлтүүлэв.
  
  Тэр алхсаар л байв. Энэ хараахан дуусаагүй байсан. Тулалдаанд хэтэрхий удаан бодсон хүн гэртээ хэзээ ч ирдэггүй гэдгийг тэр аль эрт мэдсэн.
  
  Тэр сүүлчийн алхам дээр үхэхээ болиод, гарцын гүн харанхуй руу мөлхөв. Германчууд аль хэдийн ойртож, бараг ирмэгийн төгсгөлд байсан боловч ийм зайд байгаа гар чийдэн нь түүнийг зөвхөн өөр нэг сүүдэр шиг л тодотгох байсан. Тэр гарц дээгүүр үсэрч, хананд наалдаж, Викингүүдийн хөлөг онгоцны суурь руу чиглэсэн налуу руу чиглэв.
  
  Эр хүний хоолой хуцаж, "Үүнийг хараач! Нүдээ аниад байгаарай, Стиви Вондер!" Энэ хоолой түүнийг гайхшруулж, Америкийн өмнөд хэсгийн гүн аялгатай байв.
  
  Хараал ид.. Бүргэд нүдтэй новш түүнийг - ядаж л хөдөлж буй сүүдрийг харав - энэ харанхуйд боломжгүй гэж бодсон юм. Тэр илүү хурдан гүйв. Дөнгөж байсан газрын хажуугийн чулууг онож буун дуу гарав.
  
  Харанхуй дүрс дэнж дээр бөхийв - магадгүй Америк хүн. "Тэнд хөлөг онгоцнуудын дунд зам байдаг. Би чамайг залхуу хоолой руу чинь түлхэхээс өмнө эрхтнүүдээ хөдөлгө."
  
  Новш. Янкичууд далд замыг харав.
  
  Хатуу, бардам, бардам. Германчуудын нэг нь "Ноов уу, Мило" гэж хэлээд түүнийг энгэрт чирж унахад хашгирав.
  
  Дрейк азтай оддоо талархал илэрхийлэв. Хэсэг хугацааны дараа энэ нь тэр хүний дээр болж, дууны утас нь тасарч, бусад хүмүүс дагаж амжаагүй байхад хүзүүг нь чанга цохив.
  
  Дрейк Германы гар буу болох Хеклер, Кох MG4-ийг аваад хэд хэдэн удаа буудсан. Нэг хүний толгой дэлбэрчээ.
  
  Өө тийм гэж тэр бодлоо. Камераас илүү гар буугаар илүү сайн бууддаг.
  
  "Канадчууд!" дараа нь нэгэн зэрэг исгэрэх чимээ гарна.
  
  Дрейк ууртай шивнэхэд инээмсэглэв. Тэд тэгж бодож байг.
  
  Дахиж зугаацахаа больсон тэрээр зоригтойгоор зам уруу гүйв. Бен Кеннеди нар түрүүлж байсан бөгөөд түүний хамгаалалт хэрэгтэй байв. Тэр тэднийг эндээс амьдаар нь гаргана гэж тангарагласан бөгөөд тэднийг сэтгэлээр унагахгүй.
  
  Түүний ард Германчууд налууг анхааралтайгаар буулгав. Тэднийг эзэгнүүлэхгүйн тулд хэд хэдэн удаа буудаж, хөлөг онгоцуудыг тоолж эхлэв.
  
  Дөрөв, зургаа, арван нэгэн.
  
  Мөр найдваргүй болсон ч эцэст нь тэгшлэв. Нэгэн цагт энэ нь маш их нимгэрч, арван таваас дээш чулуутай хүн гуалин дундуур хавчиж хавиргаа хугалах байсан ч арван зургаа дахь хөлөг онгоцыг тоолоход дахин томорчээ.
  
  Эртний, аймшигтай, хуучин холтос, хөгц үнэртсэн хөлөг онгоцууд түүний дээр өргөгдсөн байв. Түргэн зуурын хөдөлгөөн түүний анхаарлыг татаж, зүүн тийшээ хартал ихэнх хүмүүсийн бараг алхаж чадахааргүй нарийхан хонгилоор буцаж гүйж буй шинэхэн Мило байж болох дүрийг харав. Дрейк буудаж ч амжаагүй - Америк хүн маш хурдан хөдөлж байв.
  
  Хараал ид! Тэр яагаад ийм сайн байх ёстой гэж? Дрейкийн мэддэг, өөрөөсөө гадна ийм амжилт гаргаж чадах цорын ганц хүн бол Алисия Майлс байв.
  
  Би энд удахгүй болох гладиаторуудын тэмцээний дунд өөрийгөө олж мэдэв...
  
  Тэр урагш харайж, одоо хөлөг онгоцны хажуугаар өнгөрч, эрч хүчээ ашиглан алхам алхмаар үсэрч, санамсаргүй дов толгодоос гүн ан цав руу чөлөөтэй шахам гүйж, элсэн хананаас өнцгөөр үсэрч байв. Тэр ч байтугай үсрэлтийн хооронд эрч хүч авахын тулд хөлөг онгоцны уян модыг ашиглаж болно.
  
  "Хүлээгээрэй!"
  
  Хаа нэгтээгээс биегүй хоолой сонсогдов. Тэрээр Кеннедигийн бүдэг бадаг төрхийг хараад хэсэг зогссон бөгөөд америк twang-ыг сонсоод тайвширчээ. "Намайг дага" гэж тэр хашгирч, Милод түүнийг эцсийн мөч хүртэл цохихыг зөвшөөрч чадахгүйгээ мэдэв. Тэднийг хэдэн цагийн турш дарж болно.
  
  Тэрээр сүүлчийн хөлөг онгоцны хажуугаар асар хурдтайгаар дайран өнгөрч, Бен Кеннеди нар араас нь унаж, Мило ирмэгээс үсэрч, нэг хөлөг онгоцны урд хэсгийг таслав. Дрэйк түүнийг бэлхүүсээр нь барьж аваад өвчүүнийх нь яс руу хүчтэй газардсан эсэхийг шалгав.
  
  Тэрээр Кеннеди рүү хоёр дахь удаагаа буу шидэв.
  
  Буу нисч байх хооронд Мило хайч руу цохиж, гараа суллан гараараа эргэлдээд гэнэт түүн рүү харав.
  
  Тэр архиран, "Мэт Дрэйк, нэг. Үүнийг тэсэн ядан хүлээж байсан шүү, анд минь."
  
  Тэр цохилт, тохой шидсэн. Дрэйк гартаа хэд хэдэн цохилт авч, ухрахдаа нүдээ ирмэв. Энэ залуу түүнийг мэддэг байсан ч тэр хэн бэ? Хуучин нүүр царайгүй дайсан уу? SAS-ийн харанхуй өнгөрсөн үеийн сүүдрийн сүнс үү? Мило ойрхон байсан бөгөөд тэнд үлдэхдээ баяртай байв. Захын хараанаасаа Дрэйк америк хүний бүсэн дээрх хутгыг анзаарч, анхаарал сарниулахыг хүлээж байв.
  
  Тэрбээр өөрийнх нь хөл рүү харгис хэрцгий цохилт авсан.
  
  Түүний ард урагшилж буй Германы цэргүүдийн анхны болхи хөдөлгөөнүүд сонсогдов. Тэд хэдхэн хөлөг онгоцны цаана байсан.
  
  Бен Кеннеди хоёр гайхан харж байв. Кеннеди буугаа өргөв.
  
  Дрэйк нэг талаараа хууран мэхэлж, нөгөө тал руугаа эргүүлж, Милогийн хөл рүү хэрцгийгээр өшиглөхөөс зайлсхийв. Кеннеди галлаж, Милогийн хөлнөөс хэдэн сантиметр шороо өшиглөв.
  
  Дрейк инээгээд нохойг өхөөрдөж байгаа дүр үзүүлэн цааш явлаа. "Үл" гэж тэр дооглонгуй хэлэв. "Энэ бол сайн хүү."
  
  Кеннеди дахин анхааруулах сум хийв. Дрэйк эргэж, тэдний хажуугаар гүйж, Бенийн гарнаас татан, залуу автоматаар нурж буй шат руу эргэв.
  
  "Үгүй!" - гэж Дрэйк хашгирав. "Тэд биднийг нэг нэгээр нь гаргах болно."
  
  Бен гайхсан харагдав. "Хаана өөр?"
  
  Дрейк зэвүүн мөрөө хавчлаа. "Чи юу гэж бодсон бэ?"
  
  Тэр шууд Дэлхийн мод руу чиглэв.
  
  
  АРВАН ХОЁР
  
  
  
  ДЭЛХИЙН МОД, ШВЕД
  
  
  Тэгээд тэд бослоо. Дрейк Дэлхийн мод маш хөгшин, хүчтэй байсан тул түүний мөчрүүд нь олон, хүчтэй байсан гэж мөрийцсөн. Нэгэнт та өөрийгөө хөмөрсөн модонд авирч байгаагаа хүлээн зөвшөөрсөн бол физик огтхон ч хамаагүй болсон.
  
  "Яг л ахиад хүү болсон юм шиг" гэж Дрейк Бенийг зоригжуулж, түүнийг сандралд оруулахгүйгээр илүү хурдан уриалав. "Чамд асуудал байх ёсгүй, Блэйки. Чи зүгээр үү, Кеннеди?
  
  Нью-Йоркийн иргэн хамгийн сүүлд буугаа доош нь чиглүүлэн авирав. Аз болоход, Дэлхийн модны мөчир, навчны өргөн тэгш хэм нь тэдний ахиц дэвшлийг нууж байв.
  
  "Би энэ хугацаанд хэд хэдэн ишэнд авирч байсан" гэж тэр хөнгөхөн хэлэв.
  
  Бен инээв. Сайн тэмдэг. Дрэйк Кеннедид чимээгүйхэн талархал илэрхийлэн, түүнийг тэнд байгаа нь улам дээрдэж эхлэв.
  
  Хараал ид гэж тэр бодлоо. Тэр бараг нэмж хэлэв: энэ номлолд Бид долоо хоног хүрэхгүй хугацаанд хуучин аялгуу руугаа буцна.
  
  Дрейк мөчрөөс салбар руу авирч, илүү өндөр, сууж эсвэл зогсож байхдаа нэг мөчрийг тээж, нэгэн зэрэг дараагийн мөчир рүү гарав. Хөгжил хурдацтай байсан бөгөөд энэ нь тэдний дээд биеийн хүч нь хүлээгдэж байснаас удаан үргэлжилсэн гэсэн үг юм. Гэсэн хэдий ч замын дунд үед Дрейк Бен улам суларч байгааг анзаарав.
  
  "Твини ядарч байна уу?" - гэж тэр асуугаад тэр даруй хүчин чармайлтаа хоёр дахин нэмэгдүүлж байгааг харав. Кеннеди үе үе мөчир дундуур сум шидэв. Хажууд нь чулуун шат гарч ирэхийг хоёр удаа харсан ч хөөцөлдөж яваа хүмүүсийн ул мөрийг олж харсангүй.
  
  Дуу хоолой тэдэнд цуурайтна. "Англи хүнийг Мэтт Дрейк гэдэг." SAS-ийн хуучин цэрэг нэгэн удаа хүчтэй герман аялгатай гуйвуулсан дууг сонссон бөгөөд түүний зургаа дахь мэдрэмж нь цагаан хувцастай хүнийх байх ёстой. Өмнө нь хоёр удаа харсан хүн хулгайлагдсан олдворуудыг хүлээн авдаг.
  
  Өөр нэг удаа тэр "SRT устгагдаж байна" гэж сонссон. Чимдэг дуу хоолой нь Милогийнх байсан бөгөөд түүний өнгөрсөн үеийг илчилж, тэдний SAS дотроо хүртэл нууцалж байсан нэгжийг илчилсэн юм. Ариун бүхний нэрээр энэ залуу хэн байсан бэ?
  
  Буудлага нь хүнд мөчрүүдийг хуваасан. Дрэйк дотор нь хөдөлж буй эрдэнэс бүхий үүргэвчийг тааруулах гэж хэсэг зогсоод түүний зорьж буй өргөн мөчрийг анзаарав. Тэдний өмнө нь амарч байсан шатан дээр бараг хүрч очсон нэг.
  
  "Тэнд" гэж тэр Бен рүү заалаа. "Салбарыг унаад, хурдан хөдөл!"
  
  Тэд хоёр минут орчим нүцгэн байх болно. Гайхах, хариу үйлдэл үзүүлэх хугацааг хассан бөгөөд энэ нь нэг минутаас илүү ноцтой аюулыг үлдээсэн хэвээр байна.
  
  Бэн хоргодох байрнаас хамгийн түрүүнд гарсан бол Дрейк, Кеннеди хоёр гар дээрээ үсэрч, мөчир даган шат руу тонгойв. Тэднийг олж хармагц Кеннеди хар тугалга асгаж, дор хаяж нэг азгүйтсэн булш руу дайрсан хүнийг цоолсноор тэдэнд үнэтэй секунд худалдаж авчээ.
  
  Мило үнэхээр шатаар гүйх тушаал илгээснийг тэд одоо харав. Таван эрэгтэй. Тэгээд баг нь хурдан байсан. Тэд Бенээс өмнө салааны төгсгөлд хүрнэ!
  
  Новш! Тэдэнд боломж байсангүй.
  
  Бен ч үүнийг хараад чичирчээ. Дрейк түүний чихэнд хашгирав: "Хэзээ ч битгий бууж өг! Хэзээ ч үгүй!"
  
  Кеннеди дахин гохыг татав. Хоёр хүн унасан: нэг нь нүх рүү нисч, нөгөө нь хажуунаас нь барьж аваад хашгирав. Тэр дахин шахаж, дараа нь Дрейк сэтгүүл дуусч байгааг сонсов.
  
  Хоёр герман үлдсэн боловч одоо зэвсгээ бэлэн байлган тэдний өөдөөс зогсож байв. Дрейк ширүүн царай гаргав. Тэд уралдаанд ялагдсан.
  
  "Тэднийг бууд!" Милогийн хоолой цуурайтлаа. "Бид энд байгаа хаягдлыг харах болно."
  
  "Нейн!" Германы хүчтэй аялга дахин эхлэв. "Дер жад! "Дер жад!"
  
  Гар бууны торх ганхсангүй. Германчуудын нэг нь: "Бяцхан тагтаа, мөлх. Нааш ир."
  
  Бен удаан хөдөллөө. Дрейк түүний мөр чичирч байгааг харж байв. "Надад итгээрэй" гэж тэр найзынхаа чихэнд шивнээд булчин бүрийг нь чангалав. Тэр Бенийг мөчрийн төгсгөлд ирмэгц үсэрдэг байсан бөгөөд түүний цорын ганц тоглоом нь довтолж, ур чадвараа ашиглах явдал байв.
  
  "Надад хутга хэвээр байна" гэж Кеннеди бувтнав.
  
  Дрейк толгой дохив.
  
  Бен салбарын төгсгөлд хүрэв. Германчууд тайван хүлээж байв.
  
  Дрэйк босож эхлэв.
  
  Тэгээд манан дунд байгаа юм шиг германчууд торпедод оногдсон мэт хажуу тийшээ нисэв. Урагдсан, цус болсон бие нь хананаас түлхэж, нойтон, тэргэнцэр шиг нүх рүү өнхрөв.
  
  Шат нь муруйсан салбараас хэдхэн метрийн өндөрт хүнд зэвсэг барьсан асар том бүлэг хүмүүс зогсож байв. Тэдний нэг нь утаагүй АК-5 автомат буу барьсан байв.
  
  "Швед хүн" гэж Дрейк энэ зэвсгийг Шведийн цэргийнхэнд түгээмэл ашигладаг зэвсэг болохыг хүлээн зөвшөөрсөн.
  
  Тэр илүү чангаар "Хараал ид шидийн цаг" гэж хэлэв.
  
  
  АРВАН ГУРАВ
  
  
  
  ЦЭРГИЙН БААЗ, ШВЕД
  
  
  Тэдний олдсон өрөө буюу ширээ, мөсөн хүрээтэй цонх бүхий спартан арван хоёрын арван хоёрын өрөө нь Дрэйкийг хэдэн жилийн өмнө авчирчээ.
  
  "Тайвшир" гэж тэр Бенийн цагаан хуруунд тогшив. "Энэ газар бол жирийн цэргийн бункер. Би илүү муу зочид буудлын өрөөг харсан, найз минь, надад итгээрэй."
  
  "Би илүү муу орон сууцанд байсан." Кеннеди тайвширсан бололтой цагдааг ажилд нь сургав.
  
  "Нөгөө залуугийн яс уу?" Дрейк хөмсгөө өргөв.
  
  "Мэдээж. Яагаад?"
  
  "Өө, юу ч биш." Дрэйк хуруугаараа арав хүртэл тоолж байгаад хөлийн хуруугаараа ажиллаж эхлэх гэж байгаа мэт доош харав.
  
  Бен хүчлэн сул инээмсэглэв.
  
  "Хараач, Бен, би эхэндээ амаргүй байсныг хүлээн зөвшөөрч байна, гэхдээ чи тэр Швед залуу хэрхэн залгаж байсныг харсан. Бид зүгээр. Ямар ч байсан жаахан чатлах хэрэгтэй. Бид ядарч байна."
  
  Хаалга онгойж, тэдний эзэн, шаргал үстэй, Шрекийг хүртэл цайруулж чадах хумс шиг хатуу ширүүн биетэй швед хүн цементэн шалан дээгүүр тонгойв. Тэднийг баригдаж, Дрэйк тэднийг хэн, юу хийж байгааг сайтар тайлбарласны дараа тэр хүн өөрийгөө Торстен Дал гэж танилцуулж, нисдэг тэрэгнийхээ ар талд алхаж, дуудлага хийхээр явав.
  
  "Мэт Дрейк" гэж тэр хэлэв. "Кеннеди Мур. Мөн Бен Блэйк. Шведийн засгийн газар таны эсрэг ямар ч шаардлага байхгүй..."
  
  Огт швед хэлгүй аялга Дрейкийг сандаргав. "Чи ийм гялалзсан илжиг сургуулиудын нэгэнд явдаг юм уу, Дал? Итон эсвэл үүнтэй төстэй зүйл?"
  
  "Гялалзсан өгзөг?"
  
  "Удам угсаа, мөнгө, хүмүүжлээр офицеруудаа дэвшүүлдэг сургуулиуд. Үүний зэрэгцээ та ур чадвар, авхаалж самбаа, урам зориг руу явсан."
  
  "Би тийм гэж бодъё." Далын өнгө аяс жигд байв.
  
  "Агуу их. За... тэгээд л бол..."
  
  Бен Дрейк рүү гомдсон харцаар харахад Даль гараа өргөв. "Гулын ямаа байхаа боль, Мэтт. Чи Йоркширийн бүдүүлэг тариачин учраас бусад нь хааны удам гэсэн үг биш биз дээ?"
  
  Дрейк түрээслэгч рүүгээ цочирдон ширтэв. Кеннеди "буудах" хөдөлгөөнийг хийсэн. Дараа нь Бен энэ номлолд түүнийг үнэхээр татсан ямар нэг зүйлийг олсон нь түүнд санаанд орж, тэр илүү ихийг хүсч байв.
  
  Даль хэлэхдээ: "Найзууд аа, мэдлэгээ хуваалцвал би талархах болно. Би үнэхээр хүсч байна."
  
  Дрэйк бүгд хуваалцах зорилготой байсан ч тэдний хэлснээр мэдлэг бол хүч бөгөөд тэрээр Шведийн засгийн газраас дэмжлэг авах арга замыг олохыг хичээж байв.
  
  Бен аль хэдийн Одины есөн хэсэг ба бурхадын булшны тухай өгүүллэгдээ бэлдэж байх үед Дрэйк түүний яриаг таслав.
  
  "Хараач" гэж тэр хэлэв. "Би, энэ залуу, одоо магадгүй Гронк хоёр аллагын жагсаалтад найман инчийн гарчигтай байгаа..."
  
  "Би новш биш ээ, чи англи хөгийн амьтан." Кеннеди хагас босов.
  
  "Чамайг энэ үгийг мэддэг байгаад би их гайхсан." Дрейк нүдээ доошлуулав. "Уучлаарай. Энэ нь үг хэллэг юм. Энэ нь чамайг хэзээ ч орхихгүй." Тэр Алисоны салахдаа хэлсэн үгийг санав: чи үргэлж SAS байх болно.
  
  Тэрээр Милотой тулалдаж, Дэлхийн модонд авирахдаа шарх сорвитой хэвээр байгаа гараа судалж, сүүлийн хэдэн өдрийн турш өөрийн хурдан бөгөөд зөв хариу үйлдэлийнхээ талаар бодов.
  
  Хэр зөв байсан бэ.
  
  "Гронк гэж юу вэ?" - Бен гайхсан.
  
  Дал хатуу төмөр сандал дээр суугаад хүнд гутлаа ширээн дээр дэвслээ. "... Цэргийн албан хаагчидтай хамт байх дуртай эмэгтэй." гэж тэр дипломат байдлаар хариулав.
  
  "Миний тайлбар арай бүдүүлэг байх болно" гэж Дрейк Бен рүү харснаа "Алах жагсаалт. Германчууд биднийг үйлдээгүй гэмт хэргийнхээ төлөө үхээсэй гэж хүсдэг. Чи яаж туслах вэ, Дал?"
  
  Швед хүн хэсэг хугацаанд хариулсангүй, тэр зүгээр л мөсөн цонхоор цасан бүрхүүлтэй газар нутаг, цаашлаад ширүүн далайн дэвсгэр дээр ганцаараа босч буй нурж унах хад чулууг харав.
  
  Кеннеди "Дал, би цагдаа. Би энэ хоёрыг хэд хоногийн өмнө танихгүй байсан ч сайхан сэтгэлтэй. Тэдэнд итгэ."
  
  Даль толгой дохив. "Чиний нэр хүнд чамаас түрүүлж байна, Дрейк. Үүний сайн ба муу тал. Бид чамд туслах болно, гэхдээ эхлээд..." тэр Бен рүү толгой дохив. "Үргэлжлүүлэх".
  
  Бен хэзээ ч тасалдаагүй юм шиг үргэлжлүүлэв. Дрейк хулгайгаар Кеннеди рүү харан инээмсэглэв. Тэр хоёр шалтгааны улмаас цочирдон өөр тийшээ харав. Нэгдүгээрт, Даль түүний нэр хүнд, хоёрдугаарт, Кеннеди чин сэтгэлээсээ дэмжсэн.
  
  Бен дууслаа. Даль хэлэхдээ: "Германчууд бол Йоркт болсон үйл явдал хүртэл бидний анхаарлыг татаагүй шинэ байгууллага юм."
  
  "Шинэ үү?" Дрейк хэлэв. "Тэд сайн. Мөн маш сайн зохион байгуулалттай; айдас, төмөр сахилга батаар хянагддаг. Тэд Мило гэдэг залууд Америкийн тусгай хүчний томоохон хөзөр байдаг бололтой. Гарчгийг шалгана уу."
  
  "Бид хийнэ. Сайн мэдээ гэвэл бид канадчуудын талаар мэдээлэлтэй байна."
  
  "Чи үүнийг ажиглаж байна уу?"
  
  "Тийм ээ, гэхдээ өрөөсгөл, туршлагагүй, ганцаардмал" гэж Далл Кеннеди рүү хулгайгаар харав. "Танай Обамагийн шинэ дэглэмтэй Шведийн засгийн газрын харилцаа бол миний нэгдүгээр зэрэглэлийнх биш. "
  
  "Уучлаарай" гэж Кеннеди хуурамч инээмсэглээд эргэн тойрноо харав. "Сонсоорой, хонгор минь, хэрвээ бид энд түр байх юм бол идэх юм авч болно гэж бодож байна уу?"
  
  "Манай ахлах тогооч аль хэдийн бэлтгэсэн" гэж Далл хариуд нь хуурамч инээмсэглэл тодруулав. "Гэхдээ нухацтай хэлэхэд удахгүй бургер, чипстэй болно."
  
  Дрэйкийн амнаас ус урсав. Тэр хамгийн сүүлд хэзээ хоол идсэнээ ч санахгүй байв.
  
  "Би чадах зүйлээ хэлье. Канадчууд Викинг - Эрик Улаанд зориулсан нууц тахин шүтэж амьдралаа эхлүүлсэн. Битгий инээ, эдгээр зүйлс үнэхээр байдаг. Эдгээр хүмүүс косплэйгээр үйл явдал, тулаан, тэр ч байтугай далайн аялалыг байнга дахин үзүүлэхэд ашигладаг."
  
  "Үүнд ямар ч хор хөнөөл байхгүй" гэж Бен бага зэрэг хамгаалсан сонсогдов. Дрейк энэ гайхамшигт бөөмийг хожим нь хадгалахаар хадгалсан.
  
  "Яг ч үгүй, ноён Блэйк. Косплей бол дэлхийн өнцөг булан бүрт зохион байгуулагдаж буй конвенцид олон хүн таалагдаж, олон жилийн туршид түгээмэл болсон. Гэвч тэрбумтан бизнесмэн орчин үеийн энэ шашны удирдагч болж, сая сая долларыг рингэн дээр хаяснаар жинхэнэ хохирол эхэлдэг."
  
  "Ийм хайхрамжгүй хөгжилтэй болж байна..."
  
  "Хүндрэл". Хаалга онгойход Дал дуусав. Түүний өмнө жирийн бургер, чипстэй таваг тавихад Дрейк ёолов. Сонгины үнэр өлссөн гэдсэнд нь тэнгэрлэг байв.
  
  Даль хоолоо идэж байхдаа үргэлжлүүлэн: "Колби Тейлор хэмээх Канадын бизнесмэн алдарт Викинг Эрик Улаанд амьдралаа зориулж байсан бөгөөд тэрээр Гренландыг нээсний дараахан Канадад газардсан гэдгийг та бүхэн мэдэж байгаа гэдэгт итгэлтэй байна. Энэхүү судалгаанаас Норвегийн домог зүйд дурлах сэтгэл төржээ. Судалгаа, малтлага, нээлт. Эцэс төгсгөлгүй хайлт. Энэ хүн өөрийн номын сантай болж, одоо байгаа бүх Скандинавын бичвэрүүдийг худалдаж авахыг оролдсон."
  
  "Энэ бол галзуу ажил" гэж Кеннеди хэлэв.
  
  "Зөвшөөрч байна. Харин өөрийн "аюулгүйн хүчнийг" санхүүжүүлдэг "самар" - үүнийг арми гэж уншаарай. Мөн тэрээр ихэнх хүмүүсийн радарын дор үлдэх хангалттай хувийн хэвээр байна. Одины есөн хэлтэрхийтэй холбоотойгоор түүний нэр олон жилийн турш дахин дахин гарч ирсэн тул Шведийн тагнуулынхан түүнийг үргэлж "сонирхолтой хүн" гэж тэмдэглэсээр ирсэн.
  
  "Тэр морийг хулгайлсан" гэж Дрейк хэлэв. "Чи үүнийг мэдэж байгаа биз дээ?"
  
  Далын том нүд нь түүнийг хийгээгүйг илтгэнэ. "Одоо бид мэднэ."
  
  "Чи түүнийг баривчлах боломжгүй юм уу?" гэж Кеннеди асуув. "Хулгай эсвэл үүнтэй төстэй зүйлд сэжиглэгдэж байна уу?"
  
  "Түүнийг өөрийнхөө... дээрэмчдийн нэг гэж төсөөлөөд үз дээ. Таны мафи эсвэл гурвалын удирдагчид. Тэр одоохондоо гар хүрэх боломжгүй, дээд талын хүн."
  
  Дрейкэд энэ далд санаа таалагдсан. Тэрээр Далиал Алисиа Майлзийн оролцооны талаар ярьж, Далд илчлэх боломжтой бүх түүхийг ярьсан.
  
  "Тэгэхээр" гэж тэр дуусаад хэлэв. "Бид ашигтай юу эсвэл юу?"
  
  Хаалга дахин онгойж, урт үстэй, өтгөн сахалтай, гайхалтай зузаан эртэй ахимаг насны эр орж ирэхэд "Муу биш" гэж Далл хэлэв. Дрейкийн хувьд тэр орчин үеийн, хөгширсөн Викинг шиг санагдсан.
  
  Даль толгой дохив. "Өө, би чамайг хүлээж байсан, профессор. Профессор Роланд Парневикийг танилцуулъя гэж тэр инээмсэглэв. "Скандинавын домог судлалын манай мэргэжилтэн."
  
  Дрейк толгой дохин, дараа нь Бен шинэ залууг хайрын өрсөлдөгч мэт томруулж байгааг харав. Одоо тэр Бен яагаад энэ номлолд нууцаар дурласныг ойлгов. Тэр залуу найзынхаа мөрөн дээр алгадав.
  
  "За, манай гэр бүлийн залуу профессор биш байж магадгүй ч тэр интернетийг орчин үеийн анагаах ухаанаас илүү сайн мэддэг, тийм үү?"
  
  "Эсвэл хоёр ертөнцийн хамгийн шилдэг нь" гэж Кеннеди сэрээгээ хоёр тал руу заалаа.
  
  Дрейкийн эелдэг тал нь Кеннеди Мур энэ номлолыг өөрийн карьераа аврахаар удирдаж чадна гэж тооцоолжээ. Гайхалтай нь, зөөлөн тал нь түүнийг инээмсэглэхэд амных нь булангуудыг харах дуртай байв.
  
  Хүү өрөөндөө бүдэрч орж ирээд овоолон дээр нь хэд хэдэн дэвтрийг тэнцвэржүүлэв. Тэр эргэн тойрноо харан Дахл руу цэргийн нэрийг санахгүй байгаа юм шиг ширтээд ачаагаа ширээн дээр шидэв.
  
  "Тэнд байна" гэж тэр гүйлгэх хуудасны нэг рүү заалаа. "Адилхан. Энэ домог бол жинхэнэ... яг л сарын өмнө хэлсэн шиг."
  
  Далл заасан гүйлгээг цэцэглэн гаргаж ирэв. "Та бидэнтэй долоо хоног хамт байсан, профессор. Ердөө долоо хоног."
  
  "Чи... итгэлтэй байна уу?"
  
  "Өө, би итгэлтэй байна." Далын өнгө аяс нь гайхалтай тэвчээрийг илэрхийлэв.
  
  Өөр нэг цэрэг хаалгаар оров. "Эрхэм ээ. "Энэ нь" гэж тэр Бен рүү толгой дохин, "тасралтгүй дуугарч байв. Хэла тиден... ммм... зогсолтгүй." Инээмсэглэл дагаж байв. "Энэ бол түүний ээж."
  
  Бен секундын дараа үсрэн босоод хурдан залгах товчийг дарав. Дрейк эелдэгхэн инээмсэглэсэн бол Кеннеди зальтай харагдаж байв. "Бурхан минь, би энэ хүүг завхруулах олон арга бодож чадна."
  
  Далл номноос уншиж эхлэв:
  
  "Би түүнийг Рагнарок хотод хувь тавиландаа бүрэн идэгдсэн гэж сонссон. Чоно хүн Фенрир - нэг удаа сараар эргүүлэв.
  
  Дараа нь Тор, Локи хоёр түүний хажууд хүйтэн хэвтэв. Тоо томшгүй олон бурхдын дунд агуу бурхад, урсгалын эсрэг бидний хаднууд.
  
  Нэг Жинхэнэ Вольвагийн зам дагуу есөн хэлтэрхий салхинд цацагджээ. Эдгээр хэсгүүдийг Рагнарок руу бүү аваач эсвэл дэлхийн төгсгөлийг эрсдэлд оруулаарай.
  
  Хүний хөвгүүд ээ, та нар үүнээс үүрд эмээх болно, намайг сонсогтун, учир нь бурхадын булшийг бузарлах нь Хариуцлагын өдөр эхлэх болно."
  
  Дал мөрөө хавчив. "Гэх мэт. гэх мэт. гэх мэт. Би энд байгаа профессор ээжийнхээ хүүгээс энэ бүхний гол санааг аль хэдийн ойлгосон. Вэб үнэхээр Scroll-ээс илүү хүчтэй юм шиг санагддаг. Мөн илүү хурдан."
  
  "Танд байгаа юу? За миний хэлсэнчлэн... Сар, Торстен, сар. Тэгээд намайг олон жил тоосонгүй. Бүр институцилагдсан. Булш үргэлж тэнд байсан ш дээ, өнгөрсөн сард зүгээр ч нэг бүтсэнгүй. Гучин жилийн өмнө Агнета надад энэ номыг өгсөн бөгөөд бид одоо хаана байна вэ? Хм? Бид хаа нэгтээ байна уу?
  
  Дал тайван байхыг хичээсэн. Дрейк хөндлөнгөөс оролцов. "Та Рагнарок, профессор Парневикийн тухай ярьж байна. Байгаагүй газар."
  
  "Дахиж үгүй, эрхэм ээ. Гэхдээ хэзээ нэгэн цагт - тийм ээ. Энэ нь мэдээж нэгэн цагт байсан. Үгүй бол Один, Тор болон бусад бурхад хаана үхсэн бэ?"
  
  "Тэд тэр үед байсан гэдэгт та итгэх үү?"
  
  "Мэдээж!" Тэр залуу бараг хашгирлаа.
  
  Далын хоолой намуухан болов. "Одоогоор бид үл итгэх байдлыг зогсоож байна" гэж тэр хэлэв.
  
  Бен гар утсаа халаасандаа хийв. "Тэгэхээр та Валкирийн тухай мэдэх үү?" гэж тэр учир битүүлгээр асуугаад Дрейк, Кеннеди хоёр руу зальтай харав. "Тэд яагаад Одины титэм дэх эрдэнийн чулуу болдгийг чи мэдэх үү?"
  
  Дал зүгээр л ууртай харагдаж байлаа. Залуу нүдээ цавчиж, эргэлзэв. "Энэ... энэ... эрдэнийн... энэ... юу?"
  
  
  АРВАН ДӨРӨВ
  
  
  
  ЦЭРГИЙН БААЗ, ШВЕД
  
  
  Өрөө чимээгүй болоход Бен инээмсэглэв. "Энэ бол бидний нэвтрэх тасалбар" гэж тэр хэлэв. "Мөн миний хүндэтгэлийн баталгаа. Скандинавын домог зүйд Валкиричууд "Бурхадын ертөнцөд очдог" гэж дахин дахин хэлдэг. Хараач, тэнд байна."
  
  Кеннеди тавган дээрээ сэрээгээ тогшив. "Юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Тэд зам зааж байна" гэж Бен хэлэв. "Та Рагнарокын үеэр есөн ширхэг Одиныг бүтэн сарын турш цуглуулж болно, гэхдээ бурхадын булш руу явах замыг Валкиричууд харуулдаг."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Тэгээд та үүнийг өөртөө хадгалсан биз дээ?"
  
  "Валькиричууд хаана байдгийг хэн ч мэдэхгүй, Мэтт. Тэд хувийн цуглуулгад байгаа, зөвхөн бурхан л мэдэх болно. Нью-Йорк дахь чоно бол бидний хамгийн сүүлд байрлах газар юм."
  
  Парневик түүний гүйлгээ рүү бараг дайрахад Дал инээв. Бувтнах шуурганы дунд цагаан хоолой хаа сайгүй нисэв. "Валкири. Валькири. Байхгүй. Тэнд - магадгүй. Аа, бид явлаа. Хм."
  
  Дрейк Далын анхаарлыг татав. "Мөн Апокалипсисийн онол уу? Дэлхий дээрх тамын түймэр болон бүх амьд биетүүд устгагдсан гэх мэт. гэх мэт."
  
  "Би чамд пантеон дахь бараг бүх бурхны тухай ижил төстэй домог хэлж чадна. Шива. Зевс. Тохируулах. Гэхдээ, Дрейк, хэрэв канадчууд энэ булшийг олвол бусад үр дагаврыг үл харгалзан бузарлах болно."
  
  Дрейк галзуу германчууд руу буцаж ирэв. "Манай шинэ найзууд шиг" тэр толгой дохин, Дал руу үл ялиг инээмсэглэв. "Надад сонголт байхгүй..."
  
  "Бөмбөлгүүдийг хананд наасан." Дал цэргийн тарни дуусаад бие бие рүүгээ харав.
  
  Бен Далын анхаарлыг татахын тулд ширээгээ налан зогслоо. "Уучлаарай, найз аа, гэхдээ бид энд цагаа дэмий үрж байна. Надад зөөврийн компьютер өгөөч. Намайг серфинг хийхийг зөвшөөр. Эсвэл биднийг Big Apple руу явуулаарай, бид агаарт аялах болно."
  
  Кеннеди толгой дохив. "Тэр зөв. Би тусалж чадна. Дараагийн логик зорилт бол Үндэсний түүхийн музей бөгөөд АНУ бэлэн биш байна."
  
  "Энэ бол танил түүх" гэж Далл хэлэв. "Дайчилгааны ажил аль хэдийн эхэлсэн." Тэр Бен рүү анхааралтай харав. "Залуу минь, чи туслахыг санал болгож байна уу?"
  
  Бен амаа нээсэн боловч түүний хариултын чухлыг мэдэрсэн мэт түр зогсов. "За, бид алагдсан хүмүүсийн жагсаалтад хэвээр байна, тийм үү? Мөн "Нойрны хана" энэ сард завсарласан байна."
  
  "Ээж манай залуу оюутанд хөл хорио тогтоосон уу?" Дрейк түлхэв.
  
  "Хана...?" Дал хөмсгөө зангидлаа. "Энэ бол нойр дутуу болгох сургалтын анги мөн үү?"
  
  "Хамаагүй ээ. Өнөөг хүртэл миний олж мэдсэн зүйлийг хараарай. Мөн Мэттийн SAS. Кеннеди бол Нью-Йоркийн цагдаа юм. Бид бараг төгс баг шүү дээ!"
  
  Даль шийдвэрээ дэнсэлж байгаа мэт нүдээ анив. Тэр чимээгүйхэн Дрейкийн гар утсыг ширээн дээгүүр гулсуулж, дэлгэц рүү заалаа. "Та энэ зурган дээрх рунуудын зургийг хаана авсан бэ?"
  
  "Нүхэнд. Урт хөлөг онгоцны дэргэд хэдэн зуун сийлбэр бүхий хана байв. Энэ эмэгтэй "Дэлхийн модон дээр зовж шаналж байхдаа Одины дэргэд өвдөг сөгдөн" тэр дэлгэц дээр тогшив. Бичээсийг орчуулж болох уу?"
  
  "Тийм тухай. Энд бичсэн байна - Один, Велва - Хайди нарт Бурханы нууцыг даатгасан. Профессор одоо үүнийг шалгаж байна..." Далл Парневик руу харан бүх гүйлгээгээ нэг дор цуглуулах гэж оролдов.
  
  "Бурханы нууцууд" Тэр залуу нуруун дээр нь тамын нохой буусан мэт эргэж харав. "Эсвэл бурхдын нууц. Та нюансыг сонсож чадах уу? Ойлгож байна уу? Намайг дамжуулж өгөөч." Тэр хоосон хаалга руу эргэж, алга болов.
  
  "Бид чамайг авч явах болно" гэж Далл тэдэнд хэлэв. "Гэхдээ үүнийг мэд. Танай Засгийн газартай хийх хэлэлцээр хараахан эхлээгүй байна. Бидний нислэгийн үеэр үүнийг анхаарч үзнэ гэж найдаж байна. Харин одоо бид тусгай хүчний хэдэн арван цэрэгтэй, аюулгүй байдлын зөвшөөрөлгүй Нью Йорк руу явж байна. Бид зэвсгээ Үндэсний түүхийн музейд аваачиж байна" гэв. Тэр завсарлага хийв. "Ирэхийг хүсч байна уу?"
  
  "SAS туслах болно" гэж Дрейк хэлэв. "Тэдэнд баг нь зогсож байна."
  
  "Би сайтын ахлагчтай холбоо барьж, дугуйг тосолж чадах эсэхийг шалгана гэж бодож байна." Кеннеди гэртээ харихыг бодоод ааш араншин нь эрс өөрчлөгдсөн нь илт байв. Дрейк тэр даруйдаа түүнд туслах болно гэж өөртөө амлав.
  
  Надад итгээрэй, тэр хэлэхийг хүссэн. Би чамд үүнийг даван туулахад нь туслах болно.Гэхдээ түүний хоолойд энэ үгс унав.
  
  Бен хуруугаа нугалав. "Надад I-pad эсвэл өөр зүйл өг. Илүү хурдан."
  
  
  АРВАН ТАВ
  
  
  
  АГААРЫН ЗАЙ
  
  
  Тэдний онгоц нь бүх гар утсыг онгоцонд ашиглах боломжийг олгодог гар утасны цамхаг болох пикоселл хэмээх төхөөрөмжөөр тоноглогдсон байв. Засгийн газрын армид хэрэгтэй, гэхдээ Бен Блэйкт хоёр дахин хэрэгтэй.
  
  "Хөөе эгчээ, би чамд хийх ажилтай байна. Бүү асуу. Сонсооч, Карин, сонс! Үндэсний түүхийн музейн талаар мэдээлэл хэрэгтэй байна. Үзэсгэлэн, Викингүүдийн зүйлс. Зураг төсөл. Ажилтнууд. Тэр тусмаа дарга нар. Тэгээд..." гэж хоолой нь хэд хэдэн октав буурч, "...утасны дугаар.
  
  Дрейк хэдэн хором чимээгүй байхыг сонсоод: "Тийм ээ, Нью Йорк дахь! Тэдний хэд нь байдаг вэ?... Өө... нээрээ? За яахав, дүү минь. Үүнийг нөхөхийн тулд би чамд мөнгө шилжүүлье. Чамдаа хайртай".
  
  Найз нь утсаа таслахад Дрэйк "Тэр ажилгүй хэвээрээ юу?"
  
  "Өдөржингөө гэртээ суудаг, найзаа. Эргэлзээтэй баарны "сүүлчийн залуу"-аар ажилладаг. Хуучин Хөдөлмөрийн улс төрийн гайхамшиг."
  
  Карин компьютерийн програмчлалын зэрэгтэй болохын тулд долоон жил тэмцсэн. Блэйрийн хаанчлалын төгсгөлд Хөдөлмөрийн засгийн газар нуран унахад тэрээр өөртөө итгэлтэй, өндөр ур чадвартай ажилчин болох Ноттингемийн их сургуулийг орхиж, хэн ч түүнийг хүсээгүйг олж мэдэв. Хямрал үүсээд байна.
  
  Их сургуулийн эгнээнээс гарах - зүүн тийш эргэж, хогийн цэг болгон, баруун тийш эргэж, жирэмслэлт, засгийн газрын тусламж. Эвдэрсэн мөрөөдлийн замаар шууд яв.
  
  Карин Ноттингем хотын төвд ойрхон байранд амьдардаг байв. Эргэн тойронд нь хар тамхичид, архичид түрээсэлдэг байсан. Тэрээр өдрийн цагаар гэрээсээ гарах нь ховор бөгөөд шөнийн 8-аас 00:00 цагийн хооронд ажилладаг баар руу найдвартай такси барьдаг байв. Амьдралынх нь хамгийн аймшигтай мөчүүд бол түүнийг байрандаа буцаж ирэхэд харанхуй, хөгшин хөлс болон бусад эвгүй үнэрүүд түүнийг хүрээлсэн, алхаж яваа гэмт хэрэг зүгээр л гарахыг хүлээж байв.
  
  Хараал идсэн, үл тоомсорлодог нутагт сүүдэрт амьдардаг хүн бол хаан юм.
  
  "Чамд тэр үнэхээр хэрэгтэй юу?" гэж онгоцны нөгөө талд сууж байсан Далл асуув. "Эсвэл..."
  
  "Хараач, энэ бол буяны ажил биш ээ, найз аа. Би Одины тухай зүйлд анхаарлаа хандуулах ёстой. Карин музейн ажил хийх боломжтой. Энэ нь бүрэн утга учиртай."
  
  Дрейк өөрөө хурдан залгах дуудлага хийсэн. "Түүнд ажил хийгээч, Дал. Надад итгэ. Бид туслахаар ирлээ."
  
  Уэллс тэр даруй хариулав. "Зедүүдийг барьж байна уу, Дрейк? Юу болоод байгаа юм бэ?"
  
  Дрейк түүнийг өнөөг хүртэл хүмүүжүүлсэн.
  
  "За, энд нэг ширхэг шижир алт байна. Бид Алисиа Майлстай уулзсан. Энэ юу болохыг чи мэднэ, Мэтт. Чи хэзээ ч үнэхээр SAS-г орхихгүй" гэж тэр түр зогсоов. "Хамгийн сүүлд мэдэгдэж байгаа хаяг: Мюнхен, Хилдегардстрассе 111."
  
  "Герман? Гэхдээ тэр канадуудтай хамт байсан."
  
  "Тийм ээ. Энэ бүгд биш. Тэрээр АНУ-ын Лас Вегас хотын нэлээд тааламжгүй иргэн Мило Ноксон хэмээх найз залуутайгаа Мюнхенд амьдардаг байжээ. Тэр бол тэнгисийн тагнуулын ажилтан асан. Янкичуудын санал болгож буй хамгийн сайн зүйл."
  
  Дрэйк хэсэг зуур бодов. "Тэр үед тэр намайг Майлсаар дамжуулан мэддэг байсан. Асуулт бол түүнийг уурлуулахын тулд эсвэл түүнд туслахын тулд талыг сольсон уу?"
  
  "Хариулт нь тодорхойгүй байна. Магадгүй та түүнээс асууж болох юм."
  
  "Би хичээх болно. Хараач, бид энд бөмбөгнөөс зуурч байна, Уэллс. Та АНУ дахь хуучин найзуудтайгаа холбоо барьж болно гэж бодож байна уу? Даль аль хэдийн Холбооны мөрдөх товчоонд хандсан боловч тэд цаг зав гаргаж байна. Бид нислэг эхлэхэд долоон цаг дутуу байна... тэгээд сохроор ойртож байна."
  
  "Чи тэдэнд итгэдэг үү? Эдгээр манжин уу? Та манай залуусыг зайлшгүй бөөгнөрөлийг цэвэрлэхийг хүсч байна уу?"
  
  "Тэд Шведүүд. Тийм ээ, би тэдэнд итгэдэг. Тийм ээ, би манай залуусыг оролцохыг хүсч байна."
  
  "Энэ нь тодорхой байна". Худаг холболтыг таслав.
  
  Дрейк эргэн тойрноо харав. Онгоц жижиг боловч зайтай байв. Арван нэгэн тусгай хүчний тэнгисийн явган цэрэг ард сууж, швед хэлээр бие биенээ шоолж, нойрмоглож байв. Профессор түүний өмнө гүйлгэж гүйлгэж, нэг бүрийг суудлынхаа ар талд болгоомжтой тавин, баримт ба уран зохиолын хоорондох эртний ялгааг эргэцүүлэн бодоход Далл коридорын цаанаас утсаар ярьж байв.
  
  Түүний зүүн талд Кеннеди дахин хэлбэр дүрсгүй 1-р өмднийхөө хувцсаа өмсөж, анхны дуудлагаа хийв. "Ахмад Липкинд тэнд байгаа юу? ... аа, түүнийг Кеннеди Мур гэж хэлээрэй."
  
  Арван секунд өнгөрсний дараа: "Үгүй. Тэр над руу буцаж залгаж чадахгүй гэж хэлээрэй. Энэ чухал, түүнд үндэсний аюулгүй байдлын тухай хэлээрэй, хэрэв хүсвэл түүн рүү залгаарай.
  
  Дахиад арван секундын дараа: "Мур!" Дрейк сууж байсан газраасаа ч хуцахыг сонсов. "Үүнийг хүлээж болохгүй гэж үү?"
  
  "Намайг сонс, ахмад аа, нөхцөл байдал үүслээ. Эхлээд Холбооны мөрдөх товчооны ажилтан Свейнтэй зөвлөлд. Би энд Шведийн SGG-ийн Торстен Дал, SAS-ын офицертой хамт байна. Үндэсний түүхийн музей шууд заналхийлж байна. Дэлгэрэнгүй мэдээллийг шалгаад яаралтай над руу залга. Надад өөрийн чинь тусламж хэрэгтэй байна."
  
  Кеннеди утсаа хаагаад гүнзгий амьсгаа авав. "Банг - тэгээд миний тэтгэвэр байхгүй болно."
  
  Дрейк цаг руугаа харав. Буух хүртэл зургаан цаг.
  
  Бэний гар утас жиргэж, тэр утсаа шүүрэн авав. "Эгч ээ?"
  
  Профессор Парневик хонгилоор тонгойн унасан гүйлгээг шөрмөстэй гараараа барив. "Хүүхэд Валькириа мэддэг." Тэр хэнд ч тусгайлан хандаагүй байна. "Гэхдээ тэд хаана байна? Мөн нүд - тийм ээ, би нүдийг олох болно."
  
  Бен ярьсан. "Гайхалтай зүйл, Карин. Музейн зургийг надад имэйлээр илгээж, надад энэ өрөөг хуваарилаарай. Дараа нь кураторын мэдээллийг тусдаа захидал болгон илгээнэ үү. Хөөе эгчээ, ээж аавдаа сайн уу гэж хэлээрэй. Чамдаа хайртай".
  
  Бен дахин товшиж, дараа нь дахиад хэдэн тэмдэглэл бичиж эхлэв. "Музейн эрхлэгчийн дугаарыг авлаа" гэж тэр хашгирав. "Дал? Чи намайг түүнийг айлгамаар байна уу?"
  
  Шведийн тагнуулын ажилтан нэг ч эгшиг алдалгүй "Үгүй" гэж гараа даллахад Дрэйк итгэмээргүй инээмсэглэв. Бен ийм итгэлтэй байгааг харах сайхан байлаа. Хэзээ нэгэн өрөөнд байгаа хүнд амьсгалах боломжийг олгохын тулд геек бага зэрэг ухарлаа.
  
  Кеннедигийн утас дуунд оров. Тэр хурдан онгойлгосон боловч бүхэл бүтэн онгоцыг Goin' Down-ийн нэлээд болгоомжгүй тоглоомоор эмчлэхээс өмнө биш.
  
  Бен цагтаа толгой дохив. "Хөөрхөн. Бидний дараагийн ковер хувилбар гарцаагүй."
  
  "Мур." Кеннеди утсаа чанга яригч дээр тавив.
  
  "Чөтгөр нь юу болоод байгаа юм бэ? Хагас арван бөгсүүд миний замыг хааж, дараа нь миний хамрыг өөрийнх нь суваг руу оруулахгүй байхыг тийм ч эелдэг бусаар хэлэв. Ямар нэг зүйл бүх том нохдыг хуцахад хүргэсэн, Мур, энэ нь чамайг мөн гэдэгт итгэлтэй байна." Тэр хэсэг зогсоод, "Анх удаа биш байх гэж бодож байна" гэж бодсоор хэлэв.
  
  Кеннеди түүнд Шведийн тэнгисийн явган цэргүүдээр дүүрсэн онгоц болон АНУ-ын нутаг дэвсгэрээс таван цагийн нислэг үйлдэж байгаа үл мэдэгдэх SAS багийнханаар төгссөн товчилсон хувилбарыг өгсөн.
  
  Дрейк айхыг мэдэрсэн. Таван цаг.
  
  Энэ үед Далл хашгирав: "Шинэ мэдээлэл! Канадчууд Шведэд ч байхгүй гэж би сая сонссон. Тэд Валкири руу анхаарлаа хандуулахын тулд Дэлхийн мод, жад хоёрыг золиосолсон бололтой." Тэр инээмсэглэсэн профессорыг оролцуулалгүй, Бенийн зүг талархлаа илэрхийлэн толгой дохив. "Гэхдээ... тэд гар хоосон буцсан. Энэ хувийн цуглуулагч бол жинхэнэ хорио цээрийн хүн байх... Эсвэл..." Дрейк мөрөө хавчаад "тэр гэмт хэрэгтэн байж магадгүй.
  
  "Сайн санал. Ямар ч байсан муухай болох газар эрчүүд байдаг. Канадчууд Нью-Йоркийн цагаар өнөө өглөө эрт музейд цохилт өгөхөөр бэлдэж байна."
  
  Дарга болон Дал хоёрын яриаг нэгэн зэрэг сонссон Кеннедигийн царай аллага мэт төрхтэй болжээ. "Тэд болзож байна" гэж тэр гэнэтхэн хоёр тал руугаа исгэрэв. "Эдгээр туйлын новшнууд - мөн германчууд ч эргэлзээгүй - болзооныхоо ард жинхэнэ санаагаа нууж байна."
  
  Бен дээш харав. "Би замаа алдсан."
  
  Дрэйк түүнийг дуурайв. "Ямар өдөр?"
  
  "Бид Нью-Йоркт газардах үед 9-р сарын 11-ний өглөө найман цаг болно" гэж Далл тайлбарлав.
  
  
  АРВАН ЗУРГАА
  
  
  
  АГААРЫН ЗАЙ
  
  
  Дөрвөн цаг үлдлээ. Үүлэрхэг тэнгэрт онгоц үргэлжлүүлэн дуугарсаар байв.
  
  Далл "Би Холбооны мөрдөх товчоог дахин оролдоно. Гэхдээ хачирхалтай. Би энэ түвшний баталгаажуулалтыг давж чадахгүй байна. Энэ бол хараал идсэн чулуун хана юм. Бен - удирдагч руу залга. Дрэйк бол таны хуучин дарга. Эрчүүд ээ, цаг ойртож байна, бид хаана ч байхгүй. Энэ цаг ахиц дэвшлийг шаарддаг. Яв."
  
  Кеннеди даргадаа хандан: "Томас Калеб, Липкинд новш" гэж тэр хэлэв. "Энэ бол түүнтэй эсвэл миний хараал идсэн карьертай ямар ч хамаагүй. Холбооны мөрдөх товчоо, Тагнуулын төв газар болон бусад гурван үсэгтэй тэнэгүүдийн мэдэхгүй зүйлийг би танд хэлж байна. Би асууж байна..." гэж тэр хэсэг зогсон, "Би чамаас надад итгэхийг гуйж байгаа байх.
  
  "Гурван үсэгтэй новшнууд" гэж Бен ярвайв. "Гайхалтай".
  
  Дрейк Кеннеди Мур руу ойртож, урмын үг хэлэхийг хүссэн. Түүнд байсан энгийн иргэн түүнийг тэврэхийг хүссэн ч цэрэг түүнийг холдуулахыг албадав.
  
  Гэвч энэ тулалдаанд энгийн иргэд ялж эхлэв. Өмнө нь тэр "гронк" гэдэг үгийг өөрийнх нь таньж мэдэх мэдрэмжийн очыг эсэргүүцэхийн тулд "зохих" гэж хэрэглэж байсан ч бүтсэнгүй.
  
  Уэллс түүний дуудлагад хариулав. "Одоо ярь".
  
  "Тайлорыг дахин сонсож байна уу? Бид хаана байгааг хар даа, найз минь? Та биднийг АНУ-ын агаарын орон зайд нэвтрэхийг ятгаж чадсан уу?"
  
  "За... тийм ээ... бас үгүй. Би маш олон хүнд суртлын хүнд суртлын асуудалтай тулгараад байна, Дрейк, энэ нь миний өвөрт багтахгүй байна..." Тэр хэсэг хүлээсний эцэст урам хугаран инээв. "Энэ бол тавдугаар сарын лавлагаа байсан, анд минь. Хоцрохгүй байхыг хичээгээрэй."
  
  Дрейк өөрийн эрхгүй инээмсэглэв. "Чамайг хараал ид, Уэллс. Сонсооч, энэ номлолын төлөө хамтдаа зүтгээрэй - бидэнд туслаач - би чамд Майн нууцаар ажиллаж байсан Хонг Конг дахь хамгийн бохир клуб болох Spinning Top гэж хэлье.
  
  "Намайг новш, энэ нь сонирхолтой сонсогдож байна. Чи үүнд байна, найз минь. Хараач, бид явж байна, бүх дүрэм журмын дагуу бүх зүйл бэлэн болсон, цөөрмийн цаана байгаа миний хүмүүст энэ асуудал байхгүй."
  
  Дрейк "гэхдээ" гэж мэдэрсэн. "Тийм үү?"
  
  "Эрх мэдэлтэй хэн нэгэн нь буух эрхийг үгүйсгэж байгаа бөгөөд таны онгоцны талаар хэн ч сонсоогүй, найз минь, энэ нь дотоод завхралыг илтгэж байна."
  
  Дрейк түүнийг сонсов. "За, намайг мэдээлээрэй." Товчлуурыг зөөлөн дарснаар дуудлага дуусав.
  
  Тэрээр Кеннедигийн "Дом бол хамгийн тохиромжтой, ахмад аа. Би энд хуйвалдааны тухай ярьдаг яриаг сонссон. Болгоомжтой байгаарай, Липкинд."
  
  Тэр утсаа хаалаа. "За, тэр хатгасан, гэхдээ тэр намайг үгэнд нь оруулдаг. Тэрээр тайзан дээр аль болох олон хар, цагаан дүрийг биеэ барьж, илгээдэг. Тэр орон нутгийн Дотоодыг хамгаалах албанд хэн нэгнийг таньдаг" гэж тэр зөөлөн цамцаа жигдрүүлэв. "Буурцаг асгарч байна."
  
  Бурхан минь гэж Дрейк бодов. Музей рүү асар их галын хүч ирж байна. Хараал идсэн дайныг эхлүүлэхэд хангалттай. Тэр чангаар юу ч хэлэлгүй цаг руугаа харав.
  
  Гурван цаг үлдлээ.
  
  Бен куратортой холбоотой хэвээрээ: "Хараач, бид энд томоохон засварын тухай яриагүй, зүгээр л үзэсгэлэнг зөөж байна. Музей ямар том болохыг хэлэх шаардлагагүй, эрхэм ээ. Зүгээр л хөдөлж, бүх зүйл сайхан болно. Тиймээ... SGG... Шведийн тусгай хүчин. Бид ярьж байгаа тул Холбооны мөрдөх товчоонд мэдээлэл өгч байна ... үгүй! Тэднийг залгахыг хүлээх хэрэггүй. Та эргэлзэж болохгүй."
  
  Арван таван секунд чимээгүй болсны дараа: "Чи SGG-ийн талаар хэзээ ч сонсож байгаагүй юу? За, Google-д бичээрэй!" гэж Бен цөхрөнгөө баран утсаа заалаа. "Тэр гацаж байна" гэж Бен хэлэв. "Би зүгээр л мэдэж байна. Тэр хангалттай шалтаг гаргаж чадахгүй байгаа юм шиг бултсан юм."
  
  "Өөр нэг хүнд гэмт хэрэг." Дрейк Дал руу заалаа. "Энэ нь хурдан дэгдэлт болж байна."
  
  Их чимээгүй байтал Далын гар утас дуугарав. "Бурхан минь" гэж тэр хариуд нь хэлэв. "Статистикийн сайд."
  
  Дрэйк Кеннеди, Бен хоёрт нүүр царай гаргав. "Ерөнхий сайд".
  
  Хэд хэдэн хүндэтгэлтэй боловч илэн далангүй үгс Дрейкийн Торстен Даллыг хүндлэх сэтгэлийг улам гүнзгийрүүлсэн. Тусгай хүчний офицер даргадаа болсон явдлыг хэлсэн. Дрейк эцэст нь энэ залууд таалагдана гэдэгтээ итгэлтэй байв.
  
  Далл дуудлагыг дуусгаад хэсэгхэн зуур бодлоо цуглуулав. Эцэст нь тэр дээшээ хараад онгоц руу эргэв.
  
  "Ерөнхийлөгчийн танхимын гишүүн, түүний хамгийн ойрын зөвлөхүүдээс шууд" гэж Далл тэдэнд хэлэв. "Энэ нислэгийг газардахыг зөвшөөрөхгүй."
  
  
  * * *
  
  
  Гурван цаг үлдлээ.
  
  "Тэд ерөнхийлөгчид мэдэгдэхгүй" гэж Далл хэлэв. "Вашингтон, Капитол Хилл үүнд гүн гүнзгий орсон, найзууд минь. Одоо энэ нь даяаршсан, олон улсын хэмжээний хуйвалдаан болж, хэн хэнийг дэмжиж байгааг хэн ч мэдэхгүй гэж Төрийн сайд хэлж байна. Зөвхөн энэ нь л бидний эрхэм зорилгын ноцтой байдлыг илтгэж байна гэж тэр хөмсөг зангидан хэлэв.
  
  "Кластерыг боож өг" гэж Дрейк хэлэв. "Бид үүнийг асар том бүтэлгүйтэл гэж нэрлэдэг байсан."
  
  Энэ хооронд Бен Үндэсний түүхийн музейн эрхлэгчтэй дахин холбогдохыг оролдов. Түүнд зөвхөн дуут шуудан л байсан. "Буруу" гэж тэр хэлэв. "Тэр одоо ямар нэг зүйлийг шалгах ёстой байсан." Бенийн уян хатан хуруунууд тэр даруй виртуал гарны дээгүүр нисч эхлэв.
  
  "Надад нэг санаа байна" гэж тэр чангаар хэлэв. "Би буруу байна гэж Бурханд залбирч байна."
  
  Дараа нь Уэллс буцаж утсаар ярьж, түүний SAS баг Нью Жерси дахь орхигдсон нисэх онгоцны буудалд нууцаар газардсан гэж тайлбарлав. Багийнхан шаардлагатай бүх хэрэгслээр аялан Нью-Йорк хотын төв рүү чиглэв.
  
  Дрейк цагаа шалгав. Буухаас хоёр цагийн өмнө.
  
  Дараа нь Бен хашгирав: "Тэмдэгээ цохи!" Бүгд үсрэв. Шведийн тэнгисийн цэрэг хүртэл түүнд бүх анхаарлаа хандуулсан.
  
  "Энд байна!" гэж тэр хашгирав. "Хэрэв танд хайж олох цаг байвал интернетээр тархсан." Тэр ууртай дэлгэц рүү заалаа.
  
  "Колби Тейлор" гэж тэр хэлэв. "Канадын тэрбумтан бол Үндэсний түүхийн музейд хамгийн их хувь нэмэр оруулсан хүн бөгөөд Нью-Йоркийн томоохон санхүүжүүлэгчдийн нэг юм. Тэр хэд хэдэн дуудлага хийсэн гэдэгт мөрийцье?"
  
  Даль нүд ирмэв. "Энэ бол бидний саад" гэж тэр ёолов. "Тэдний яриад байгаа хүн мафиас илүү олон хүнийг эзэмшдэг." Шведийн офицер анх удаагаа сандал дээрээ тонгойх шиг болов.
  
  Кеннеди үзэн ядаж байгаагаа нууж чадсангүй. "Мөнгөний уутны костюм ахиад л хожлоо" гэж тэр исгэрэв. "Тэр новшийг бас банкир гэж би мөрийцөж байна."
  
  "Магадгүй, магадгүй үгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Би үргэлж Б төлөвлөгөөтэй байдаг."
  
  Нэг цаг үлдлээ.
  
  
  АРВАН ДОЛОО
  
  
  
  Нью-Йорк, АНУ
  
  
  Нью-Йоркийн цагдаагийн газрын боомтын захиргаа нь 9-р сарын 11-ний үйл явдлын үеэр гутамшигт эр зориг, хохирол амссанаараа алдартай байж магадгүй юм. Европоос нисдэг SAS-ийн ихэнх нислэгийг нууцаар зохицуулдаг гэдгээрээ бага мэддэг. Хэдийгээр тэдний ажлын энэ элементийг хянах тусгай баг байхгүй ч тив хоорондын ажилтнууд нь маш цөөхөн цөөнх тул олон жилийн туршид олон хүн дотны найзууд болсон.
  
  Дрейк дахин дуудлага хийв. "Өнөө орой халуун байх болно" гэж тэр CAPD байцаагч Жак Шварцад хэлэв. "Намайг санасан уу, найзаа?"
  
  "Бурхан минь, Дрэйк... юу байсан бэ? Хоёр жил?"
  
  "Гурав. Шинэ жилийн үдэш, '07."
  
  "Эхнэр чинь зүгээр үү?"
  
  "Алисон бид хоёр салсан шүү, анд минь. Энэ нь миний хэн болохыг тодорхойлоход хангалттай юу?"
  
  "Би чамайг үйлчилгээгээ орхисон гэж бодсон."
  
  "Би хийсэн. Уэллс намайг сүүлчийн ажилдаа дуудсан. Тэр чам руу залгасан уу?"
  
  "Тэр эрэгтэй хийсэн. Жаахан хүлээе гэж амласан гэж хэлсэн" гэсэн.
  
  "Тэр одоо үүнийг хийсэн үү? Шварц, намайг сонс. Энэ бол таны дуудлага. Энэ новш фенүүд рүү нисч, бидний оруулга эцэст нь танд хүргэнэ гэдгийг та мэдэх ёстой. Тэр үед бид бүгдээрээ баатар болж, энэ нь буянтай үйлс гэж тооцогдох болно гэдэгт итгэлтэй байна, гэхдээ..."
  
  "Уэллс намайг хурдлуулсан" гэж Шварц хэлсэн ч Дрейк санаа зовоосон зүйл сонсов. "Санаа зоволтгүй ээ, найзаа. Би газардах зөвшөөрөл авах хангалттай хүч чадалтай хэвээр байна."
  
  Тэдний онгоц АНУ-ын агаарын орон зайд нэвтэрчээ.
  
  
  * * *
  
  
  Онгоц өдрийн гэрэл муутай үед газардаж, жижиг терминалын барилга руу шууд таксигаар явжээ. Хаалга үл ялиг нээгдэх тэр мөчид Шведийн SGG-ийн арван хоёр гишүүн бүрэн ачаатай төмөр шатаар доош гүйж, хүлээж байсан гурван машинд ачив. Дрейк, Бен, Кеннеди, профессор нар түүнийг дагаж, Бен тэдний тээвэрлэлтийг хараад өөрийгөө шээх шахав.
  
  "Тэд хумуус шиг харагдаж байна!"
  
  Нэг минутын дараа машинууд хоосон хөөрөх зурвасаар уралдаж, энгийн нисэх онгоцны буудлын арын хэсэгт байрлах далд налуу зам руу хурдаа нэмэн хэдхэн эргэлт хийсний дараа Манхэттэний гол цутгалуудын нэгтэй холбосон үл үзэгдэх хөдөөгийн зам дээр гарч ирэв.
  
  Нью-Йорк тэдний өмнө бүх сүр жавхлангаараа тархжээ. Орчин үеийн тэнгэр баганадсан барилгууд, хуучин гүүрнүүд, сонгодог архитектур. Тэдний цуваа хотын төв рүү шууд зам дагуулан, орон нутгийн жолооч нарын мэддэг төвөгтэй товчлол болгоныг эрсдэлд оруулав. Эвэр дуугарч, хараал зүхэл дүүрэн, замын хашлага, хогийн савыг таслав. Нэгэн цагт нэг талын зам гарч, тэдний замыг долоон минутаар багасгаж, гурван хаалт эвдэрсэн.
  
  Машинуудын доторх үйл ажиллагаа бараг л их ачаалалтай байсан. Даль эцэст нь Шведийн Ерөнхий сайд руу залгасан бөгөөд тэрээр эцэст нь Холбооны мөрдөх товчооны сайн санааг авч, музейд түрүүлж очвол музей рүү орох зөвшөөрлийг авчээ.
  
  Даль жолооч руугаа эргэв. "Илүү хурдан!"
  
  Бен Чоногийн байршлыг харуулсан музейн газрын зургийг Дальд өглөө.
  
  Дэлгэрэнгүй мэдээлэл цацагдсан. Хар цагаан хүмүүс ирлээ. Шуурхай хариу арга хэмжээ авах багуудад мэдэгдсэн.
  
  Дрейк Уэллс хүрч ирэв. "Суух уу?"
  
  "Бид гадаа байна. Цагдаагийн морьт цэрэг хоёр минутын өмнө ирсэн. Та?"
  
  "Хорин алхамын зайд. Хэрэв ямар нэг зүйл тохиолдвол бидэн рүү хашгирав." Түүний анхаарлыг ямар нэгэн зүйл татаж, цонхны гаднах зүйлд хэсэг зуур анхаарлаа хандуулав. Загвар зохион бүтээгч Абел Фрейг муураар алхаж буй гайхалтай үзүүлбэрээрээ Нью-Йоркт ирснийг зарласан асар том сурталчилгааны самбарыг хараад түүний хүчтэй мэдрэмж төрж, хавирга руу нь чичрэв.
  
  Энэ галзуу юм гэж Дрейк бодов. Үнэхээр галзуу.
  
  Бен Их Британид эгчээ сэрээсэн бөгөөд тэдний тээвэрлэлтийг хараад амьсгаагүй хэвээр түүнийг Валкири төсөлд бүртгүүлж чаджээ. "Цаг хэмнэдэг" гэж тэр Далд хэлэв. "Бид эдгээр чоныг аварч байх хооронд тэр судалгаагаа үргэлжлүүлж болно. Санаа зоволтгүй, тэр намайг эрдмийн зэрэг авахын тулд тэдний зургийг авахыг хүсч байгаа болохоор тэр гэж бодож байна."
  
  "Чи эгчдээ худлаа ярьж байна уу?" Дрэйк хөмсөг зангидан.
  
  "Тэр өсч байна." Кеннеди Блэйкийн гарыг алгадав. "Хүүхдэд зай гаргаж өг."
  
  Дрейкийн гар утас жиргэжээ. Тэр Уэллс мөн гэдгийг мэдэхийн тулд залгагчийн ID-г шалгах шаардлагагүй байв. "Надад битгий хэлээрэй, найз минь. Канадчууд уу?
  
  Уэллс чимээгүйхэн инээв. "Чи хүсч байна."
  
  "А?" - Би асуусан.
  
  "Канадчууд, Германчууд хоёулаа өөр өөр замаар явдаг. Та наргүйгээр энэ дайн эхлэх гэж байна."
  
  Дал хэлэхдээ: "SWAT баг гурван минутын зайтай байна. Давтамж нь 68 байна."
  
  Дрейк өргөн цонхоор гадагш харав. "Бид энд байна".
  
  
  * * *
  
  
  "Централ Парк Баруун Орц" гэж Бен тэднийг машинаасаа буух үед хэлэв. "Доод түвшнээс дөрвөн давхар хүртэл өгсөх цорын ганц хоёр шат руу хөтөлнө."
  
  Кеннеди өглөөний халуунд гарав. "Чоно аль давхарт амьдардаг вэ?"
  
  "Дөрөвдүгээрт".
  
  "Тоонууд." Кеннеди мөрөө хавчаад гэдсээ алгадав. "Эдгээр баярын бялуунууддаа харамсах болно гэдгээ мэдэж байсан."
  
  Шведийн цэргүүд музейн шатаар хамаг хурдаараа гүйж байхад Дрейк ардаа үлджээ. Тэнд очоод тэд зэвсгээ тайлж эхлэв. Даль тэднийг өндөр хаалганы сүүдэрт зогсоож, баг нь дугуй баганаар хүрээлэгдсэн байв.
  
  "Твиттерүүд ажиллаж байна. "
  
  Арван хэдэн "Шалгах!" Гэж сонсогдов. "Бид эхлээд явлаа" гэж тэр Дрейк рүү муухай харав. "Чи дага. Бариад ав" гэсэн.
  
  Тэрээр Дрейкэд асаагуурын хэмжээтэй хоёр цилиндр хэлбэртэй зүйл, хоёр чихэвч өглөө. Дрейк цилиндр хэлбэртэй их биеийг 68 эргүүлж, хоёулаа суурин дээрээс ногоон гэрэл цацруулж эхлэхийг хүлээв. Нэгийг нь Кеннедид өгөөд нөгөөг нь өөртөө үлдээсэн.
  
  "Твиттерчид" гэж тэр хоосон харцаар хэлэв. "Энэ бол шинэ нөхөрсөг галын тусламж юм. Бүх нөхөрсөг тоглолтууд ижил давтамжтайгаар таардаг. Хамт ажилладаг хүнээ хар, чихэнд чинь ядаргаатай жиргээ сонсогдож байна, муу залуу руу хар, юу ч сонсохгүй..." гээд чихэвчээ зүүв. "Энэ нь найдвартай биш гэдгийг би мэднэ, гэхдээ энэ нь танд хийх зүйл их байгаа нөхцөлд тусалдаг. Үүн шиг."
  
  Бен "Хэрэв давтамж өөр давтамжтай мөргөлдвөл яах вэ?"
  
  "Тийм зүйл болохгүй. Энэ бол хамгийн сүүлийн үеийн Bluetooth технологи юм - frekans адаптив тархсан спектр. Төхөөрөмжүүд урьдчилан тогтоосон зурваст санамсаргүй байдлаар сонгогдсон далан есөн давтамжийг хамтад нь дамжуулдаг. Ойролцоогоор хоёр зуун фут зайтай."
  
  "Сайхан" гэж Бен хэлэв. "Минийх хаана байна?"
  
  "Та болон профессор Төв цэцэрлэгт хүрээлэнд хэсэг хугацаа өнгөрөөнө" гэж Дрейк түүнд хэлэв. "Жуулчны зүйл. Найз минь, энэ нь тааламжгүй байх болно."
  
  Дрэйк өөр үг хэлэлгүй, сүүлчийн Шведийн цэргийг даган өндөр нуман хаалгаар дамжин музейн харанхуйн дотор талд оров. Кеннеди анхааралтай ажиглав.
  
  "Буу байвал сайхан байх болно" гэж тэр бувтнав.
  
  "Америкчууд" гэж Дрейк хэлсэн ч хурдан инээмсэглэв. "Тайвшир. Шведүүд канадчуудыг хоёр дахин хурдан устгах ёстой."
  
  Тэд нуман цонх, хонхор тааз давамгайлсан Y хэлбэрийн асар том шат руу хүрч, зогсолтгүй дээшээ яаран гарав. Дүрмээр бол энэ шат нь том нүдтэй жуулчдаар дүүрдэг байсан бол өнөөдөр бүх газар аймаар нам гүм байв.
  
  Дрэйк алхаж, сонор сэрэмжтэй хэвээр байв. Олон арван аюултай хүмүүс яг одоо энэ асар том хуучин орон зайг дайран өнгөрч байв. Тэд нийлэх нь цаг хугацааны л асуудал байсан.
  
  Тэд гүйж гүйж, гутал нь өндөр ханан дээр чанга цуурайтаж, хоолойн микрофоноос нь статик нь барилгын байгалийн акустиктай цуурайтаж байв. Дрейк бэлтгэл сургуулилтаа санан маш их анхаарлаа төвлөрүүлсэн боловч Кеннедиг харуулахгүй байхыг хичээв. Энгийн иргэн, цэрэг хоёр түүний дотор мөргөлдөөн үргэлжилсээр байв.
  
  Гуравдугаар давхарт ойртоход Дал "урагш-удаан" гэсэн дохио хийв. Кеннеди Дрейк рүү ойртлоо. "Таны SAS найзууд хаана байна?"
  
  "Хойлхон бай" гэж Дрейк хэлэв. "Эцсийн эцэст бид одоо шаардлагагүй аллага хийхийг хүсэхгүй байна, тийм үү?"
  
  Кеннеди инээх чимээг дарав. "Чи инээдмийн жүжигчин шүү дээ, Дрейк. Жинхэнэ хөгжилтэй залуу."
  
  "Чи надтай болзоонд уулзах ёстой."
  
  Кеннеди цохилтыг алдаж, дараа нь "Намайг зөвшөөрнө гэж битгий бодоорой" гэж хэлэв. Баруун гар нь цамцныхаа урд хэсгийг тэгшлэхийн тулд гараа сунгадаг байв.
  
  "Намайг асуусан гэж битгий бодоорой."
  
  Тэд сүүлчийн шатаар авирч эхлэв. Тэргүүлэгч цэрэг эцсийн нугалахад ойртож байтал буун дуугарч толгойноос нь хэдэн сантиметрийн гипс дэлбэрчээ.
  
  "Буух!"
  
  Буудсан мөндөр ханыг цоо хатгав. Дал гэдсэн дээрээ урагш мөлхөж, гараараа хэд хэдэн хөдөлгөөн хийв.
  
  Дрейк "Аймшигт арга" гэж хэлэв.
  
  Нэг цэрэг дайснаа завгүй байлгахын тулд хурдан буу шидэв. Өөр нэг нь дуулгаа тайлж, винтовоо бүсэндээ зүүж, галын шугам руу аажуухан урагшлуулав. Тэд хөдөлгөөний сулхан чимээг сонсов. Гурав дахь цэрэг нь шатаар халхавчнаасаа үсрэн гарч, харуулын нүдийг хооронд нь цохив. Тэр хүн буудаж амжаагүй байтал унав.
  
  "Хөөрхөн" Дрейк сайн төлөвлөсөн хөдөлгөөнд дуртай байв.
  
  Тэд шатаар өгсөж, зэвсгээ сугалж, дөрөвдүгээр давхрын нуман хаалганы эргэн тойронд эргэлдэж, цаадах өрөө рүү болгоомжтой харав.
  
  Дрейк тэмдгүүдийг уншив. Энэ бол гүрвэлийн үлэг гүрвэлийн танхим байв. Эзэн, тэр бодлоо. Тэнд хараал идсэн Тиранозаурус хадгалагдаж байсан юм биш үү?
  
  Тэр өрөө рүү нууцаар харав. Иргэний хувцас өмссөн мэргэжлийн царайтай хэд хэдэн залуус завгүй харагдсан бөгөөд бүгд ямар нэгэн хүнд пулемёт, магадгүй Мак-10 "шүршиж залбирч" зэвсэглэсэн байв. Гэсэн хэдий ч Тиранозаурус түүний өмнө хар дарсан зүүд шиг сүр жавхлантайгаар зогсч, алга болсноос хойш хэдэн сая жилийн дараа ч гэсэн хар дарсан зүүдний мөнх биелэл болжээ.
  
  Түүний хажуугаар эрүүнийхээ хажуугаар урам зоригтойгоор гулсаж, өөр нэг үхлийн махчин Алисия Майлс алхав. Тэр гарын үсэг зурсан байдлаар хашгирав: "Цаг ажиглаарай, залуусаа! Ганцхан гулсвал би та нарыг бүгдийг нь тоглоомоос гаргана! Хурдлаарай!"
  
  "Одоо тэнд нэг хатагтай байна" гэж Кеннеди нэг миллиметрийн цаанаас дооглонгуй шивнэв. Дрейк түүний анхилуун үнэртэй ус, хөнгөн амьсгалыг мэдэрсэн. "Хуучин найз, Дрэйк?"
  
  "Түүнд мэддэг бүхнээ зааж өгсөн" гэж тэр хэлэв. "Эхлээд шууд утгаараа. Тэгээд тэр миний хажуугаар өнгөрөв. Хачирхалтай нинжа-Шаолины новш. Тэр хэзээ ч хатагтай байгаагүй, энэ нь гарцаагүй."
  
  "Зүүн талд дөрөв байна" гэж цэрэг хэлэв. "Баруун талд тав. Дээрээс нь эмэгтэй хүн. Одины үзмэр өрөөний ард байх ёстой, магадгүй тусдаа хонгилд байх ёстой, би мэдэхгүй."
  
  Дал амьсгаа авав. "Хөдөлгөөн хийх цаг боллоо."
  
  
  АРВАН НАЙМ
  
  
  
  НЬЮ ЙОРКЫН ҮНДЭСНИЙ ТҮҮХИЙН МУЗЕЙ
  
  
  Шведүүд халхавчнаасаа үсрэн гарч, оновчтой бууджээ. Дөрвөн канад хүн унаж, дараа нь нөгөө нь гурав нь шилэн үзмэрийг мөргөж, тэр нь эргээд хөмрөөд, дэлбэрэлт шиг чимээ гарган шалан дээр унасан.
  
  Үлдсэн канадчууд эргэж, газар дээр нь гал нээжээ. Швед хоёр хашгирав. Нэг нь унаж, толгой дээрх шархнаас нь цус урсаж байв. Нөгөөх нь гуянаас нь зууран бужигнуулж уналаа.
  
  Дрейк өнгөлсөн шалан дээгүүр өрөөнд гулган орж, аварга том армадилло харуулсан асар том шилэн дэлгэцийн ард мөлхөв. Кеннеди аюулгүй гэдэгт итгэлтэй болмогцоо шилний цаанаас харахаар толгойгоо өргөв.
  
  Алисиа зугтаж явсан хоёр Шведийг хоёр төгс буудлагаар хөнөөхийг би харсан.
  
  Тиранозаврын араас дахиад дөрвөн канад хүн гарч ирэв. Тэд Чононуудыг дэлгэн тавьсан хонгилд байсан байх. Тэд биендээ хачин савхин бүс зүүж, нуруундаа хүнд үүргэвчтэй байжээ.
  
  Мөн Mac-10. Тэд өрөөг сумаар дүүргэв.
  
  Шведүүд хамгаалахын тулд шумбав. Дрейк шалан дээр унасан бөгөөд Кеннедигийн толгойг аль болох доош байлгахын тулд гараа ороосон. Түүний дээрх шил хагарч, шилний хэлтэрхий эргэн тойронд тархаж, дээр нь бороо асгарав. Армадиллогийн олдворууд болон хуулбарууд нь тэдний эргэн тойронд дэлбэрч, задарсан.
  
  "Үнэхээр хурдан цэвэрлэ, за юу?" гэж Кеннеди бувтналаа. "Тиймээ зөв."
  
  Дрэйк өөрийгөө сэгсрэн шилний хэлтэрхий шидэж, музейн гадна талын ханыг шалгав. Тэнд нэгэн канад хүн унаж, Дрэйк тэр даруй түүнийг таглав.
  
  "Үүнийг аль хэдийн хийж байна."
  
  Хагарсан дэлгэцийг халхавч болгон ашиглаж, тэр худлаа ярьж буй залуу руу дөхөв. Тэр пулемёт руу гараа сунгасан боловч тэр хүний нүд гэнэт том нээгдэв!
  
  "Есүс!" Хөвөгч авдар барих үед Дрейкийн зүрх Ноагийн гараас илүү хурдан цохилсон.
  
  Тэр хүн гиншиж, нүд нь өвдсөндөө томорчээ. Дрэйк хурдан ухаан орж, зэвсгээ аваад түүнийг мартав. "Цуст зомби."
  
  Тэр нэг өвдөг дээрээ эргэлдэж, цохиход бэлэн байсан ч Канадчууд Т.Рексийн хавиргатай гэдэсний ард ухарчээ. Хараал ид! Саяхан түүний байрлалыг өөрчилж өмнөхөөсөө бага босоо алхаагүй бол. Түүнд хэдэн тасарсан хөл л харагдаж байв.
  
  Кеннеди түүн рүү нүүж, түүний хажууд зогсохоор гулсав.
  
  "Сайхан гулслаа" гэж тэр баруун, зүүн тийш найгаж, канадчууд юу хийж байгааг харахыг хичээв.
  
  Эцэст нь тэрээр хугарсан гурван хавирганы хооронд хөдөлж байгааг хараад итгэж ядан амьсгаадан гарав. "Тэд чонотой" гэж тэр амьсгалаа. "Тэд тэднийг хэсэг хэсгээр нь таслав!"
  
  Кеннеди толгой сэгсэрлээ. "Үгүй. Тэд тэдгээрийг хэсэг болгон хуваадаг "гэж тэр хэлэв. "Хараач. Үүргэвчийг хар. Одины бүх хэсгүүд бүрэн бүтэн байх ёстой гэж хэн ч хэлээгүй биз дээ?"
  
  "Тэднийг хэсэг хэсгээр нь гаргах нь илүү хялбар" гэж Дрейк толгой дохив.
  
  Тэрээр дараагийн үзмэрийн нүүрэн дээр гарах гэж байтал бүх л там нөмөрлөө. Өрөөний хамгийн хол булангаас "Сээр нуруутан амьтдын гарал үүсэл" гэж тэмдэглэгдсэн хаалгаар хэдэн арван банши хашгиран орж ирэв. Тэд хаврын амралтаар мулти-дабль Йегерийн тун хэтрүүлсэн хөгжөөн дэмжигчид шиг инээвхийлэв, тэд зэрлэгээр бууджээ.
  
  "Германчууд энд байна." Дрейк шалан дээр унахаасаа өмнө хуурайгаар хэлэв.
  
  Тираннозавр хар тугалганы сум яг дундуур нь нэвт нэвт ороход маш хүчтэй чичирчээ. Түүний эргэн тойрон дахь хүчирхийлэл түүнийг дахин амилуулахаар хангалттай уурласан мэт толгой унжсан, шүдээ хавирав. Канад хүн үүлтэй үүлэн дотор буцаж нисэв. Үлэг гүрвэлийн эрүүгээр бүхэлд нь цус асгарчээ. Шведийн цэрэг тохой хүртлээ гараа алдаж, орилж гүйж байв.
  
  Германчууд галзуурч орж ирлээ.
  
  Дрэйктэй хамгийн ойр байгаа цонхны цаанаас нисдэг тэрэгний роторын ирний танил тэсрэлт сонсогдов.
  
  Дахиад үгүй шүү!
  
  Дрейк захын хараанаасаа хар хувцастай тусгай хүчний бүлэг түүн рүү сэмхэн ирж байгааг анзаарав. Дрэйк тэр зүг рүү харахад чихэнд нь жиргээчид галзуурлаа.
  
  Сайн залуус.
  
  Канадчууд үүний төлөө явж, эмх замбараагүй байдал үүсгэв. Тэд Т.Рексийн аварга хэвлийн доороос тэсрэлт хийж, ууртайгаар бууджээ. Дрейк Кеннедигийн мөрнөөс барив.
  
  "Хөдөлгөөн!" Тэд нислэгийн шугам дээр байсан. Алисиа Майлс гарч ирэх үед тэр Кеннедиг түлхэж орхив. Дрейк зэвсгээ дээш өргөөд, зүүн гар талаас ойртож буй Германы аварга Мило харав.
  
  Нэг секундын завсарлагааны дараа гурвуулаа зэвсгээ буулгав.
  
  Алисия гайхсан харагдав. "Чамайг энэ хэрэгт орно гэж би мэдэж байсан, Дрейк, хөгшин новш!"
  
  Мило замдаа үхэн зогсов. Дрэйк нэгээс нөгөө рүү харав. "Би Шведэд үлдэх ёстой байсан, нохойн амьсгал." Дрейк том залууг өндөглөх гэж оролдов. - Гичийгээ санаж байна, тийм үү?
  
  Сумнууд тэдний хурцадсан хүр хорхойн үүрийг нэвтлэхгүйгээр эргэн тойрон дахь агаарыг нэвт хатгажээ.
  
  "Чиний цаг ирнэ" гэж Мило сөөнгөхөн шивнэв. "Тэнд байгаа бяцхан залуу, түүний эгч шиг. Мөн Парневикийн яс."
  
  Дараа нь дэлхий эргэн ирж, Алисиа газар унасаныг харсны дараа Дрэйк зөнгөөрөө нэг миллисекунд ухав.
  
  RPG пуужин Т-Рексийн гэдсийг цоолж, ясны хутганууд бүх чиглэлд нисэв. Тэр яг хажуугийн цонхны нэгээр коридороор гүйлээ. Хэцүү завсарлагааны дараа асар том дэлбэрэлт болж, өрөөг доргиож, дараа нь төмөр нурж, үе мөчний шуугиан тарьж зовиурлах чимээ гарав.
  
  Төмөр үхэл Үндэсний түүхийн музейн ханыг мөргөв.
  
  Дрейк Кеннедигийн орой дээр хэвтэж байсан бөгөөд нисдэг тэрэг нь музейн ханыг мөргөж, хүнд хог хаягдал нурсан байна. Хамар нь шууд хагарч, хог хаягдлыг овоорсон овоолон шидэв. Дараа нь бүхээгийн бүхээг бараг босоо тэнхлэгээрээ нурж унасан ханыг мөргөж, нисгэгч өөрийн салхины шилийг ялаа шиг түрхэхээсээ өмнө сандарсандаа араагаа хөдөлгөж байсан харагдсан.
  
  Дараа нь сэнсний ир нь цохиж, таслав!
  
  Нисдэг металл жад нь өрөөний дотор алах бүсийг бий болгосон. Зургаан футын өндөрт өргөө Дрейк, Кеннеди хоёрын зүг нисч байхдаа шуугиан дэгдээв. SAS-ийн хуучин цэрэг аль болох тэгшхэн хэвтээд дараа нь хусуур Кеннедигийн хуйхны хэсгийг зүсэж, хамгийн алсын хана руу гурван фут шумбахаас өмнө чихнийх нь дээд хэсэг тасарч байгааг мэдэрсэн .
  
  Тэр хэсэг гайхан хэвтэж байснаа гэнэт толгойгоо эргүүлэв. Нисдэг тэрэг гацаж, хурдаа алдсан. Дараагийн агшинд тэрээр саяхан мөргөлдсөн уулынхаа хажуугаар Уайл Э.Коёот гулгаж буй мэт музейн хажуугаар гулсав.
  
  Дрейк дөрвөн секундын дотор хүнд металлын чих дүлийрэхээс өмнө тоолоо. Тэр хэсэг зуур өрөөг тойруулан харав. Канадчууд өөрсдийнх нь нэгийг роторын ирээр зүссэн ч алхаагаа тасалсангүй. Тэд өрөөний хажуу талд, хүнд үүргэвчтэй дөрвөн залуу, мөн Алисия, нэг хамгаалалтын тулаанч ирэв. Тэд доошоо бууж буй нэгжүүд шиг харагдав.
  
  Германчуудын нүүрэн дээр аймшгийн тухай бичсэн байсан бөгөөд маск зүүгээгүй. Дрейк цагаан хувцастай эрийг анзаараагүй бөгөөд энэ даалгавар түүний хувьд хэтэрхий эрсдэлтэй юм болов уу гэж бодов. Тэрээр тусгай хүчнийхэн тэдэн рүү хурдан ойртож байгааг харав; Америкчууд ирэхэд Шведүүд хүчээ өгчээ.
  
  Канадчууд Чонотой хамт өөрсдийгөө аварсан! Дрэйк босохыг оролдсон боловч ойрын алдаж, гайхширсан дүр зурагт маш ихээр чичирч, биеэ өргөхөд хэцүү байв.
  
  Кеннеди түүнийг тохойноос нь чанга атгаж, доороос нь сугалж, толгойн цусыг нь арчиж суухад нь тусалсан.
  
  "Гажиг". - тэр шоолон ууртай бувтналаа.
  
  Дрэйк цус алдалтыг зогсоохын тулд гараа чихэндээ наав. Түүнийг харж байтал үлдсэн таван Шведийн тусгай хүчний гурав нь канадчуудтай тулалдах гэж оролдсон бөгөөд эхнийх нь хөөргөгч төхөөрөмжөө эвдэрсэн цонхноос үсрэхийг оролдов.
  
  Гэвч Алисия эргэж хараад нүүрэндээ хөгжилтэй инээмсэглэл тодруулан, Дрэйк дотроо шаналж байв. Тэр урагш харайж, харгис хэрцгийгээр цаазлагдсан хар бэлэвсэн эмэгтэй тэдний дундуур шүүрдэж, өндөр ур чадвартай цэргүүдийг ясыг нь амархан хугалж, багийг устгахад арван хоёр секундээс бага хугацаа зарцуулав.
  
  Тэр үед гурван канад хүн чимээгүйхэн, чадварлаг барилгаас үсрэн гарчээ.
  
  Үлдсэн Канадын цэрэг халхавчнаасаа гал нээжээ.
  
  Нью-Йоркийн SWAT баг германчуудыг дайрч, тэднийг өрөөний арын хэсэгт түлхэж, гурваас бусад нь зогсож байсан газар нь үлдээжээ. Мило зэрэг үлдсэн гурав нь зэвсгээ хаяж, гүйв.
  
  Тираннозавр эцэст нь сүнсээ өгч, хөгшин яс, тоосонцор дунд нуран унахад Дрэйк нүд ирмэв.
  
  Дөрөв дэх канад хүн үсрэх үед Кеннеди хараал урсгаж, хурдан араас нь Алисиа орж ирэв. Сүүлчийн цэрэг үсрэхээр бэлдэж байхдаа гавлын яс руу нь бууджээ. Тэр өрөөнд буцаж унасан бөгөөд шатаж буй нурангин дунд хэвтэх нь галзуу хүний дайн болон түүний төгсгөл рүү уралдсан өөр нэг хохирогч юм.
  
  
  АРВАН ЕСӨН
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Бараг тэр даруйд Дрейкийн оюун ухаан үнэлж, дүн шинжилгээ хийж эхлэв. Мило Бен, профессор Парневик нарын талаар зарим дүгнэлт хийсэн.
  
  Тэр хурдан залгах товчийг дарахаас өмнө гар утсаа хайж, гэмтсэн эсэхийг шалгав.
  
  Утас дуугарч дуугарав. Бэн биш харин ийм удаан орхихгүй байх байсан...
  
  Түүний зүрх шимширчээ. Тэр Бенийг хамгаалахыг хичээж, тэр залууд зүгээр байх болно гэж амлав. Хэрэв ямар нэгэн...
  
  Дуу хоолой: "Тийм үү?" Шивнэх.
  
  "Бэн? Чи зүгээр үү? Яагаад шивнээд байгаа юм бэ?"
  
  "Мэт, Бурханд баярлалаа. Аав намайг дуудаад би яриад явахаар явчихаад эргэж хартал энэ хоёр дээрэмчин профессорыг зодож байгааг харлаа. Би тэдэн рүү гүйж очсон, тэд хэд хэдэн хүнтэй мотоцикльтой явсан."
  
  "Тэд профессорыг авсан уу?"
  
  "Уучлаарай, найзаа. Чадвал би түүнд туслах байсан. Аавыг минь хараал ид!"
  
  "Үгүй! Дрейкийн зүрх сэргэсэн хэвээр байв. "Энэ чиний буруу биш, Блэйки. Огт үгүй. Эдгээр дугуйчид нуруундаа том үүргэвчтэй байсан уу?"
  
  "Зарим нь тэгсэн."
  
  "БОЛЖ БАЙНА УУ. Тэнд үлдэх."
  
  Дрейк гүнзгий амьсгаа аваад мэдрэлээ тайвшруулахыг хичээв. Канадчууд яарах болно. Бен эцгийнхээ ачаар энэ муухай цохилтоос зайлсхийсэн ч профессор гүн новшийн байдалд оров. "Тэдний төлөвлөгөө бол эндээс хүлээж байгаа дугуйгаараа зугтах байсан" гэж Кеннедид хэлээд хогийн савыг тойруулан харав. "Бид Даллыг олох хэрэгтэй. Бидэнд асуудал байна."
  
  "Ганцхан уу?"
  
  Дрейк тэдний музейд учруулсан сүйрлийг судалж үзэв. "Энэ зүйл зүгээр л маш их дэлбэрч байсан."
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк төрийн ажилтнуудаар хүрээлэгдсэн музейг орхисон. Тэд Төв цэцэрлэгт хүрээлэнгийн баруун үүдэнд тайзны тавцан байгуулж байсан бөгөөд Бен түүний эсрэг талын сандал дээр сууж байхыг хараад тэр санаатайгаар үл тоомсорлов. Хүүхэд өөрийн эрхгүй уйлсан. Одоо юу гэж? Кеннеди хажуугийн зүлэгний дагуу гүйв.
  
  "Энэ бол Карин" гэж Бенийн нүд Ниагара хүрхрээ шиг бөөгнөрсөн байв. "Би түүнээс Валкиритэй хэрхэн харьцаж байгааг асуухаар и-мэйл илгээгээд хариуд нь энэ MPEG-г авсан."
  
  Тэд харагдуулахын тулд тэр зөөврийн компьютерээ эргүүлэв. Дэлгэц дээр жижиг видео файл гарч ирэн дахин тоглуулж байна. Клип гуч орчим секунд үргэлжилсэн.
  
  Хар цагаан өнгийн хөлдөөсөн жааз дээр Бенийн эгч Карины бүдэг бадаг, маск зүүсэн хоёр эрийн гарт доголон унжсан бүдэг бадаг дүрс харагдаж байв. Зөвхөн цус байж болох хар толбо түүний дух, амны эргэн тойронд будагдсан байв. Гурав дахь хүн камер руу нүүрээ өргөөд өтгөн герман аялгаар хашгирав.
  
  "Тэр эсэргүүцсэн, бяцхан минкс, гэхдээ бид дараагийн хэдэн долоо хоногт түүнд энэ нь ямар тэнэг болохыг зааж өгөх болно гэдэгт итгэлтэй байгаарай!" Тэр хүн хуруугаа сэгсэрч, амнаас нь шүлс асгарлаа. "Тэдэнд туслахаа боль, бяцхан хүү. Тэдэн рүү дайрахаа боль.... исссс.... Ингэж чадвал та түүнийг эсэн мэнд эргүүлж авах болно" гэж таагүй инээв. "Их эсвэл бага".
  
  Хэсэг нь дахин давтагдаж эхлэв.
  
  "Тэр бол хоёр дахь Дан" гэж Бен бужигнав. "Би тулааны урлагийн сургууль нээхийг хүсч байна. Би түүнийг хэн ч зодож чадна гэж бодсонгүй, миний том эгч."
  
  Дрейк Бенийг залуу найз нь эвдэрсэн үед тэврэв. Кеннедигийн анзаарсан боловч түүнд зориулагдаагүй түүний харц тулааны талбар дээр үзэн ядалтаар дүүрэн байв.
  
  
  ХОРИН
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Дэлхийд алдартай загвар зохион бүтээгч, олон саятан, алдарт Chateau-La Verein үдэшлэгийн эзэн Абел Фрей Madison Square Garden-ийн тайзны арын ард сууж, өөрийн туслахууд яг л тэд үнэхээр байсан үнэгүй ачаатай шимэгчид шиг гүйлдэж байхыг харав.
  
  Тун туйлын болон уналтын үеэр тэрээр уулын нурууны өргөө гэрийнхээ хүрээнд - дэлхийд алдартай загвар өмсөгчөөс эхлээд гэрэлтүүлгийн бригад, хамгаалалтын ажилтнууд хүртэл - үдэшлэгүүд хэдэн долоо хоногийн турш зогссонгүй. Гэвч аялан тоглолт үргэлжилж, Фрейгийн нэр олны анхаарлын төвд байх үед тэд бухимдаж, бухимдаж, түүний дур хүслийг биелүүлж байв.
  
  Энэ дүр зураг хэлбэржиж байв. Муурны гүйлт хагас дууссан. Түүний гэрэлтүүлгийн дизайнер The Garden-ын багтай хамтран хоёр цагийн шоуны синхрончлогдсон гэрэлтүүлэг, дууны хуваарь болох харилцан хүндэтгэсэн ид шидийн төлөвлөгөө гаргажээ.
  
  Фрей үүнийг үзэн ядаж, новшнуудыг хөлсөө урсгаж, дахин эхлүүлэхийг зорьсон.
  
  Супермодель нар хувцсаа тайлах янз бүрийн үе шатанд нааш цааш алхдаг байв. Загварын шоуны тайзны арын хэсэг нь тайзны шоуны эсрэг байсан - чамд илүү их биш, бага материал хэрэгтэй байсан - эдгээр загвар өмсөгчид - ядаж Ла Верейна-д түүнтэй хамт амьдардаг байсан хүмүүс - тэр бүгдийг урьд өмнө нь харж байсан гэдгийг мэддэг байсан.
  
  Тэрээр үзэсгэлэн гаргах үзлийг дэмжсэн. Үнэнийг хэлэхэд тэр үүнийг шаардсан. Айдас тэднийг хазаарлав, энэ харгис хэрцгий. Айдас, шунал, шунал ба жирийн эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүсийг эрх мэдэл, эд баялагтай хүмүүс рүү гинжлүүлсэн бусад бүх гайхалтай нийтлэг нүгэлүүд - Victoria's Secret-ийн чихрийн худалдагчаас Зүүн Европын мөсөн барималууд болон түүний бусад азтай зарц нар бүгдээрээ гонгинож байна. цус сорогчид.
  
  Фрей Мило хуримын биед нэвтэрч байхыг харсан. Загвар өмсөгчид хэрцгий бүдүүлэг эрээс хэрхэн зугтаж байсныг би харсан. Тэдний ойлгомжтой түүхийг хараад би дотроо инээмсэглэв.
  
  Мило аз жаргалтай харагдахгүй байв. "Тэнд буцаж!" Тэр Фрейгийн түр зуурын зөөврийн оффис руу толгой дохив.
  
  Тэднийг ганцаараа байхад Фрейгийн царай хатуурчээ. "Юу болов?"
  
  "Юу болоогүй юм бэ? Бид нисдэг тэргээ алдсан. Би тэндээс хоёр залуутай гарлаа. Тэдэнд SWAT, SGG, тэр новш Дрэйк болон өөр гичий байсан. Гадаа там байсан шүү дээ, нөхөр. Милогийн америк аялгуу нь Фрейгийн илүү соёлтой чихийг үнэхээр шархлуулжээ. Тэр араатан сая түүнийг "хүн" гэж дуудсан.
  
  - Хагархай?
  
  "Тэр нүцгэн янханд алдсан, Майлс." Мило инээмсэглэв.
  
  "Канадчууд үүнийг авсан уу?" Фрей уурсандаа сандлынхаа гарыг атгаж, мушгив.
  
  Мило дотоод сэтгэлийн түгшүүрээсээ урваж, анзаараагүй дүр үзүүлэв. Фрейгийн хувиа хичээсэн зан нь түүний цээжийг хавдав. "Ашиггүй новшнууд аа!" Тэр маш чанга хашгирсан тул Мило цочив. "Ашиггүй новшнууд чинь хэдэн новшийн морьтонд ялагдсан!"
  
  Фрейгийн уруулнаас шүлс нисч, тэднийг салгах ширээг цацав. "Би энэ мөчийг хэр удаан хүлээж байсныг чи мэдэх үү? Энэ удаад? Тэгээд чи?"
  
  Тэрээр өөрийгөө барьж чадалгүй Америкийн командын нүүр рүү цохив. Мило толгойгоо огцом эргүүлж, хацар нь улайсан ч өөр ямар ч хариу үйлдэл үзүүлсэнгүй.
  
  Фрей түүнийг бүрхэхийн тулд хамгийн дээд зэргийн тайвшралыг албадав. "Миний амьдрал" гэж тэр зөвхөн өндөр настнууд л хийж чадна гэдгийг хамгийн их хичээнгүйлэн хэлэв, "энэ булшийг хайхад зориулагдсан, үгүй ээ, энэ бурхадын булш. Би тэднийг хэсэг хэсгээрээ шилтгээн рүүгээ зөөнө. "Би бол захирагч" гэж тэр гараа хаалга руу даллаж, "Би эдгээр тэнэгүүдийн захирагч гэсэн үг биш юм. Надад нэг санаа төрсөн учраас л би таван супер моделийг хамгийн намхан хамгаалалтын ажилтнаа новш болгох боломжтой. Би сайн хүнийг тулааны талбартаа үхтэлээ тулалдуулж чадна, гэхдээ энэ нь намайг захирагч болгодоггүй. Чи ойлгож байгаа?"
  
  Фрейгийн дуу хоолой нь оюуны давуу талыг илтгэж байв. Мило толгой дохисон ч нүд нь хоосон байв. Фрей үүнийг тэнэглэл гэж ойлгов. Тэр санаа алдлаа.
  
  "За, надад өөр юу байна?"
  
  "Энэ". Мило босоод Фрейгийн зөөврийн компьютерын гарыг хэдэн секунд тогшив. Үндэсний түүхийн музейн ойролцоох газар руу чиглэсэн шууд нэвтрүүлэг гарчээ.
  
  "Бидэнд телевизийн багийнхан шиг дүр эсгэсэн хүмүүс бий. Тэд Дрейк, эмэгтэй, хүү Бен Блэйкийг харав. Энэ нь мөн SPECIAL болон бусад бүх SGG-г орхиж, хараарай, би үүнд итгэж байна" гэж тэр дэлгэцэн дээр хөнгөхөн товшиж, хөлсний хүсээгүй толбо үлдээгээд, "энэ бол SAS баг юм."
  
  "Чи итгэж байна ..." гэж Фрей хэлэв. "Та надад олон үндэстний уралдаан бидний гар дээр байна гэж хэлэх гээд байна уу? Мөн бидэнд хамгийн их нөөц байхгүй болсон." Тэр санаа алдлаа. "Одоогоор бидэнд тусалсан нь биш."
  
  Мило даргатайгаа нууцхан инээмсэглэлээ. "Чи үүнийг мэдэж байгаа."
  
  "Тийм ээ. Таны найз охин. Тэр бол бидний хамгийн сайн хөрөнгө бөгөөд түүний цаг ойртож байна. За, тэр хэнд тайлагнаснаа санаж байгаасай гэж найдъя."
  
  "Энэ бол түүний санаж байх мөнгөний тухай юм" гэж Мило маш их ухааралтайгаар хэлэв.
  
  Фрейгийн нүд гэрэлтэж, нүдэнд нь зэвүүн гялбаа тодров. "Хм. Би үүнийг мартахгүй."
  
  "Бидэнд бас Бен Блэйкийн эгч бий. Зэрлэг муур бололтой" гэж хэлжээ.
  
  "Сайн байна. Түүнийг шилтгээн рүү явуул. Бид удахгүй буцаж ирнэ." Тэр завсарлага хийв. "Хүлээгээрэй... Хүлээгээрэй... Тэр эмэгтэй Дрейктэй хамт байгаа. Тэр эмэгтэй хэн бэ?"
  
  Мило түүний царайг сайтар ажиглан мөрөө хавчив. "Надад ямар ч санаа алга".
  
  "За, олж мэд!"
  
  Мило телевизийн багийнхныг дуудаж, "Дрейкийн эмэгтэйн царай таних программ хангамжийг ашигла" гэж тэр архирав.
  
  Дөрвөн минут чимээгүй байсны дараа тэрээр хариулт авлаа. "Кеннеди Мур" гэж тэр Фрейд хэлэв. "Нью Йоркийн цагдаа"
  
  "Тийм ээ. ТИЙМ. Би завхайрлыг хэзээ ч мартдаггүй. Хажуугаар яв, Мило. Намайг ажиллаарай."
  
  Фрей энэ нэрийг Google-ээр хайж, хэд хэдэн холбоосыг дагасан. Арав хүрэхгүй минутын дотор тэр бүх зүйлийг мэдэж, инээмсэглэл нь томорч, бүр илүү гажууджээ. Агуу санааны үр хөврөл түүний оюун санаанд насанд хүрсэн хойноо ургасан.
  
  "Кеннеди Мур" гэж явган цэрэгт тайлбарлахыг эсэргүүцэж чадсангүй, "Нью-Йоркийн шилдэгүүдийн нэг байсан. Тэрээр одоо албадан чөлөө авч байгаа. Тэр бохир цагдааг баривчилж шоронд явуулсан. Түүний шийтгэл нотлох баримтын тасархай холбоотой байсан зарим хүмүүсийг яллахад тусалсан." Фрей түр зогсоов. "Ямар хоцрогдсон улс ийм тогтолцоог хэрэгжүүлэх вэ, Мило?"
  
  "АНУ" Түүний дээрэмчин түүнээс юу хүлээж байгааг мэдэж байв.
  
  "За, нэгэн гайхалтай хуульч Томас Калеб хэмээх эрийг сулласан нь "Нэгдсэн улсын хойд нутгийн түүхэн дэх хамгийн муу цуврал алуурчин" гэж энд бичсэн байна. Миний Миний. Энэ нь үнэхээр жигшүүртэй юм. Сонсооч!
  
  Калеб хохирогчийн нүдийг нээж, үдэгч ашиглан зовхи болон духыг нь нааж, амьд шавжийг хоолой руу нь шахаж, амьсгал боогдтол нь зажлан, залгихад хүргэдэг.' Фрей Мило руу том нүдээр харав. "Би McDonald's-д хоол идэх шиг л хэлэх болно."
  
  Мило инээмсэглэсэнгүй. "Тэр гэмгүй хүмүүсийн алуурчин" гэж тэр хэлэв. "Инээдмийн жүжиг аллагатай сайн зохицохгүй."
  
  Фрей түүн рүү инээмсэглэв. "Чи гэм зэмгүй хүмүүсийг алсан, тийм үү?"
  
  "Зөвхөн ажлаа хийж байхдаа. Би цэрэг хүн."
  
  "Хмм, энэ бол нарийн зураас, тийм үү? хамаагүй. Одоо байгаа ажилдаа эргэн оръё. Энэ Калеб суллагдсанаасаа хойш дахин хоёр гэм зэмгүйг хөнөөжээ. Ёс суртахууны сургаал, ёс суртахууны үнэт зүйлсийн тодорхой үр дүн гэж би хэлэх болно, тийм ээ, Мило? Ямар ч байсан энэ Калеб одоо алга болсон."
  
  Мило толгойгоо зөөврийн компьютерын дэлгэц рүү, Кеннеди Мур руу чиглүүлэв. "Дахиад хоёр уу?"
  
  Одоо Фрей инээв. "Ха, ха. Чи үүнийг ойлгохгүй тийм тэнэг биш биз дээ? Түүний уй гашууг төсөөлөөд үз дээ. Түүний зовлонг төсөөлөөд үз дээ!"
  
  Мило түүнийг барьж аваад, өөрийгөө үл тоон цагаан баавгай өдрийн анхны бариа таслах шиг шүдээ илэв.
  
  "Надад төлөвлөгөө бий". Фрей баярласандаа инээв. "Өө новш... Надад төлөвлөгөө бий."
  
  
  ХОРИН НЭГ
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Хөдөлгөөнт штаб эмх замбараагүй байдалд оров. Дрейк, Кеннеди, Бен нар Торстен Дал болон уурласан Тусгай хүчний командлагчийн араас шатаар өгсөж, үймээн самууны хажуугаар өнгөрөв. Тэд төмөр саравчны төгсгөлд байрлах хонгилын харьцангуй нам гүм байдалд зогсохын өмнө хоёр тасалгаа дундуур алхав.
  
  "Бидэнд дуудлага ирсэн" гэж тусгай хүчний командлагч уурандаа зэвсгээ шидэв. "Бидэнд хараал идсэн дуудлага ирсэн бөгөөд арван таван минутын дараа миний гурван хүн үхсэн! Юу вэ...?"
  
  "Зөвхөн гурав уу?" гэж Далл асуув. "Бид зургаа хожигдсон. Хүндэтгэл нь биднээс цаг гаргахыг шаарддаг..."
  
  "Хүндэтлээ новш" гэж SWAT залуу уурлав. "Чи миний нутаг дэвсгэрт нэвтэрч байна, англи новш минь. Та нар хараал идсэн террористууд шиг муу юм!"
  
  Дрэйк гараа өргөв. "Үнэндээ би англи новш. Энэ тэнэг хүн швед хүн" гэж хэлжээ.
  
  Америк хүн гайхсан харагдав. Дрейк Бенийн мөрнөөс чанга атгалаа. Тэр залуу чичирч байгааг мэдэрсэн. "Бид тусалсан" гэж тэр тусгай хүчний залууд хэлэв. "Тэд тусалсан. Энэ нь үүнээс ч дор байж болох байсан."
  
  Тэгээд хувь тавилан инээдтэй алхыг нь буулгаж байхад төв байр руу буух сумны цочирдом чимээ гарав. Бүгд шалан дээр унав. Зүүн хананаас металл чимээ гарав. Буудлага дуусахаас өмнө тусгай хүчний командлагч боссон. "Энэ бол сум нэвтэрдэггүй" гэж тэр бага зэрэг ичингүйрэн хэлэв.
  
  "Бид явах хэрэгтэй байна" гэж Дрейк Кеннедиг хайсан боловч олсонгүй.
  
  "Галын шугаманд уу?" гэж тусгай хүчний залуу хэлэв. "Чи хэн бэ?"
  
  "Надад санаа зовж байгаа компани эсвэл сум биш" гэж Дрейк хэлэв. "Энэ бол удахгүй дагах магадлалтай пуужин харагч".
  
  Болгоомжтой байдал нь нүүлгэн шилжүүлэхийг шаарддаг. Дрэйк яг цагтаа гарч ирээд хар цагаан арьстнууд сум буусан зүг рүү орилон гүйж байхыг харав.
  
  Тэр дахин эргэн тойрноо харвал Кеннеди алга болсон бололтой.
  
  Тэгтэл гэнэт тэдний дунд шинэ царай гарч ирэв. Товчооны дарга гурван одтой тэмдгийг нь дүгнэж, энэ нь хангалтгүй юм шиг хажуугаар нь зөрөхөд цагдаагийн комиссарын ховор таван одон зүүсэн хүн байв. Энэ бол тэдний ярилцах ёстой залуу гэдгийг Дрэйк шууд мэдэв. Терроризмтой тэмцэхэд цагдаагийн комиссарууд оролцсон.
  
  Тусгай хүчний командлагчийн радио "Бүх зүйл ойлгомжтой. Энд дээвэр дээр алсын удирдлагатай зэвсэг байдаг. Энэ бол улаан загас юм."
  
  "Ноовууд!" Канадчууд, германчууд хоригдлуудтайгаа улам бүр урагшилж байна гэж Дрейк боджээ.
  
  Торстен Дал шинээр ирсэн хүнд хандаж үг хэлэв. "Чи үнэхээр миний Төрийн сайдтай ярилцах хэрэгтэй."
  
  "Ажил дууссан" гэж комиссар хэлэв. "Чи эндээс явах гэж байна."
  
  "Үгүй ээ, хүлээгээрэй" гэж Дрэйк яриагаа эхлүүлж, Бенийг урагш гүйхээс сэргийлэв. "Та ойлгохгүй байна...."
  
  "Үгүй, үгүй" гэж комиссар шүдээ хавиран хэлэв. "Би мэдэхгүй. Та эндээс явж, Вашингтон ДС руу явах гэж байна гэсэн үг. Капитол Хилл та нараас нэг хэсгийг авахыг хүсч байна, тэд үүнийг том хэсэг болгон авна гэж найдаж байна. "
  
  
  * * *
  
  
  Нислэг ерэн минут үргэлжилсэн. Онгоц хөөрөх гэж байхад Кеннеди дахин гарч иртэл Дрейк түүнийг учир битүүлгээр алга болсонд санаа зовж байв.
  
  Тэр амьсгаадан гүйсээр коридороор ирлээ.
  
  "Би чамайг алдсан гэж бодсон" гэж Дрейк хэлэв. Тэр асар их тайвшралыг мэдэрсэн ч үүнийг хөнгөн байлгахыг хичээв.
  
  Кеннеди хариулсангүй. Харин тэр ярианаас хол, цонхны суудал дээр суув. Дрэйк мөрдөн байцаахаар боссон боловч нүүр нь алебостр шиг цагаан болж түүнээс холдоход зогсов.
  
  Тэр хаана байсан, тэнд юу болсон бэ?
  
  Нислэгийн үеэр дуудлага, цахим шуудан илгээхийг зөвшөөрөөгүй. Зурагт байхгүй. Тэд чимээгүйхэн нисэв; Хэд хэдэн хамгаалагчид хөндлөнгөөс оролцохгүйгээр тэднийг ажиглав.
  
  Дрейк түүний дээгүүр урсгаж чадна. SAS сургалт нь хэдэн цаг, өдөр, сар хүлээх шаардлагатай байв. бэлтгэх зорилгоор. Ажиглалтын хувьд. Түүний хувьд нэг цаг нэг миллисекундэд өнгөрч болно. Нэгэн удаа тэдэнд эдгээр жижиг хуванцар саванд согтууруулах ундаа санал болгосон бөгөөд Дрейк хэсэг зуур эргэлзэв.
  
  Виски гялалзаж, гамшгийн хув сахиус, хамгийн сүүлд Алисоныг явахад бүх зүйл хэцүү болоход түүний сонгосон зэвсэг байв. Тэр өвдөлт, цөхрөлийг санаж байсан ч түүний харц түүн дээр үлдэв.
  
  "Энд биш, баярлалаа." Бен эзэгтэйгээ явуулахад хангалттай сонор сэрэмжтэй байв. "Бид бол Уулын шүүдэр залуус. Аваад ир."
  
  Бен Дрэйкийг энэ байдлаас гаргах гэж оролдсон ч өөрийгөө гахайн дүр эсгэжээ. Тэр хонгил руу бөхийж, хөтлөгчийг ганхаж, байрандаа буцаж ирэхийг харав. "Америк ах нарын үгээр бол би үүнд орох байсан!"
  
  Гэрийн эзэгтэй түүн рүү гайхсан харцаар харахад царай нь улайлаа. Хэсэг хугацааны дараа тэр "Энэ бол Хуутерын агаар биш, хонгор минь" гэж хэлэв.
  
  Бен буцаж сандал дээрээ суув. "Хоол".
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Эрүүл мэнд, найз минь. Таныг байнга доромжилж байгаа нь би хэзээ ч чиний нас байгаагүй гэдгийг аз жаргалтай сануулж байна."
  
  "Тэнэг".
  
  "Нээрээ - баярлалаа."
  
  "Санаа зоволтгүй".
  
  "Бас Карин - тэр зүгээр байх болно. Би амалж байна."
  
  "Чи яаж үүнийг амлаж чадах юм бэ, Мэтт?"
  
  Дрейк түр зогсов. Түүний илэрхийлсэн зүйл бол цэргүүдийн тодорхой дүгнэлт биш харин тусламж хэрэгтэй хүмүүст туслах төрөлхийн хүсэл эрмэлзэл байв.
  
  "Тэд түүнийг хараахан гомдоохгүй" гэж тэр хэлэв. "Удахгүй бид таны төсөөлж байгаагаас ч илүү тусламжтай байх болно."
  
  "Тэд түүнийг гомдоохгүй гэдгийг чи яаж мэдэх вэ?"
  
  Дрейк санаа алдлаа. "За, за, энэ бол мэдлэгтэй таамаг байна. Хэрэв тэд түүнийг үхэхийг хүсч байсан бол түүнийг шууд алах байсан, тийм үү? Эрхлүүлэхгүй. Гэвч тэд тэгээгүй. Тэгэхээр..."
  
  "Тийм үү?"
  
  "Германчуудад түүнд ямар нэг зүйл хэрэгтэй. Тэд түүнийг амьд үлдээх болно." Дрейк тэд түүнийг тусдаа байцаалт эсвэл бүр илүү ердийн зүйл буюу үйл явдал болгонд давамгайлах дуртай дарангуйлагч шиг дарга руу аваачиж болно гэдгийг мэдэж байв. Олон жилийн турш Дрэйк энэ төрлийн дарангуйлагчдад дурласан. Тэдний дарангуйлал үргэлж сайн залууст хоёр дахь боломжийг олгодог.
  
  Бен албадан инээмсэглэв. Дрейк онгоц бууж эхлэхийг мэдэрч, толгойдоо байгаа баримтуудыг хянаж эхлэв. Жижигхэн баг нь задран унасан тул тэрээр ахиж, тэднийг улам бүр хамгаалах хэрэгтэй болсон.
  
  
  * * *
  
  
  Онгоцноос гарснаас хойш хоёр минутын дотор Дрейк, Бен, Кеннеди, Дал нарыг хэд хэдэн хаалгаар оруулан нам гүмхэн урсдаг шатаар өгсөж, өтгөн цэнхэр хавтангаар бүрхэгдсэн тансаг хонгилоор, эцэст нь Дрейк араас нь бодон түгжигдсэнийг анзаарсан хүнд хаалгаар гарав. тэд.
  
  Тэд нэгдүгээр зэрэглэлийн, нэгдүгээр зэрэглэлийн амралтын өрөөнд өөрөөсөө болон өөр найман хүнээс бусад нь хоосон байв: таван зэвсэгт хамгаалагч, гурван костюм хоёр эмэгтэй, нэг настай эрэгтэй.
  
  Тэр хүн урагш алхав. "Жонатан Гейтс" гэж тэр чимээгүй хэлэв. "Батлан хамгаалахын сайд."
  
  Дрейк гэнэт сандрах шиг болов. Бурхан минь, энэ залуу ерөнхийлөгчийн сонгуульд нэр дэвшихээр тав, зургадугаарт бичигдэх хүчирхэг хүн байсан. Тэрээр санаа алдаад урагш алхаж, хамгаалагчдын урагшлах хөдөлгөөнийг анзаарч, гараа дэлгэв.
  
  "Бүх найзууд энд байна" гэж тэр хэлэв. "Ядаж л... Би тэгж бодож байна."
  
  "Би чиний зөв гэдэгт итгэж байна." Батлан хамгаалахын сайд урагш алхаж гараа сунгав. "Цаг хэмнэхийн тулд би аль хэдийн шинэчлэгдэж байсан. АНУ туслахад бэлэн, бэлэн байна. Би энэ тусламжийг ... хөнгөвчлөхийн тулд энд байна."
  
  Нэг эмэгтэй хүн болгонд уух юм санал болгов. Тэрээр хар үстэй, цоо ширтсэн харцтай, тав гаруй насны, төрийн нууцыг нуух хангалттай зузаан зураастай, харуулуудыг үл тоомсорлодог зантай, түүний эвгүй байдалд орсон байв.
  
  Ундаанууд мөсийг бага зэрэг хайлуулсан. Дрейк, Бен хоёр Гейтсийн дэргэд үлдэж, хоолны дэглэмийн ундаа балгав. Кеннеди цонх руу алхаж, дарсаа эргүүлж, таксины онгоцнуудыг хараад бодолд автсан бололтой. Торстен Дал Эвиантай эвтэйхэн сандал дээр живсэн бөгөөд түүний биеийн хэлэмж нь заналхийлдэггүй байхаар сонгосон юм.
  
  "Миний эгч" гэж Бен хэлэв. "Чи түүнд тусалж чадах уу?"
  
  Тагнуулын төв газар Интерполд хандсан ч Германчуудын талаар ямар нэгэн мэдээлэл хараахан гараагүй байна. Хэсэг хугацааны дараа Бенийн зовлон зүдгүүр, Конгрессын гишүүнтэй холбоо тогтооход хичнээн их хүч зарцуулсныг тэмдэглээд нарийн бичгийн дарга нэмж хэлэв: "Хүү минь, бид хичээж байна. Бид тэднийг олох болно."
  
  "Эцэг эх маань хараахан мэдэхгүй байна." Бен өөрийн эрхгүй гар утас руугаа харав. "Гэхдээ энэ нь удаан үргэлжлэхгүй ..."
  
  Одоо өөр нэг эмэгтэй урагш алхав - хөгжилтэй, өөртөө итгэлтэй, хамаагүй залуу хүн, бүх талаараа ирээдүйн хатагтай Төрийн нарийн бичгийн дарга асан, жинхэнэ махчин амьтан эсвэл Дрэйкийн хэлснээр Алисиа Майлзийн улс төрийн хувилбар.
  
  "Ноён Даль, ноён Дрейк, миний улс бодитой бус зүйл биш юм. Бид үүнээс хол хоцорч байгаагаа мэдэж байгаа бөгөөд ямар эрсдэлтэйг бид мэднэ. Таны SAS багийг ажиллуулахаар зөвшөөрлөө. SGG ч гэсэн. Бидэнд туслахад бэлэн Delta баг байна. Тоогоо нэмээд л..." Тэр хуруугаа хөдөлгөв. "Координатууд".
  
  "Тэгээд профессор Парневик үү?" Дал анх удаагаа ярив. "Канадчуудын талаар ямар мэдээ байна?"
  
  Нарийн бичгийн дарга бага зэрэг хөшиж, "Баталгаа гаргаж байна" гэж хэлэв. "Энэ бол дипломат нөхцөл байдал..."
  
  "Үгүй!" гэж Дрэйк хашгираад тайвшрахын тулд амьсгалаа гаргав. "Үгүй эрхэм ээ. Энэ бол буруу хандлага юм. Энэ зүйл... юу?... гурав хоногийн өмнө эхэлсэн юм уу? Цаг хугацаа энд бүх зүйл, ялангуяа одоо. Дараагийн хэдэн өдөр бол бид ялах эсвэл ялагдах газар юм" гэж тэр хэлэв.
  
  Нарийн бичгийн дарга Гейтс түүн рүү гайхсан харцаар харав. "Чиний дотор хэдэн цэрэг байсаар байгаа гэж би сонссон, Дрейк. Гэхдээ энэ хариу үйлдлээс болж биш."
  
  "Би цэрэг, энгийн иргэн хоёрын хооронд тохирох үедээ шилждэг" гэж Дрейк мөрөө хавчив. "Хуучин цэрэг байхын давуу тал."
  
  "Тийм ээ. Хэрэв энэ нь танд илүү сайн мэдрэмж төрүүлэх юм бол баталгаа нь тус болохгүй. Колби Тейлор ихэнх ажилчдынхаа хамт Канад дахь харшаасаа алга болжээ. Миний таамаглаж байгаагаар тэр үүнийг удаан хугацааны турш төлөвлөж, урьдчилан бэлтгэсэн зарим гэнэтийн зүйл рүү шилжсэн байх. Үндсэндээ - тэр сүлжээнээс хол байна."
  
  Дрэйк нүдээ анилаа. "Сайн мэдээ байна уу?"
  
  Залуу эмэгтэй ярьжээ. "За, бид танд судалгаанд тань туслах Конгрессийн номын сангийн бүх нөөцийг санал болгож байна." Түүний нүд гялалзаж байв. "Дэлхийн хамгийн том номын сан. Гучин хоёр сая ном. Ховор хэвлэмэл. Мөн Дэлхийн дижитал номын сан."
  
  Бэн түүн рүү дөнгөж л Гүнж Лэйа косплей тэмцээнд оролцохыг зөвшөөрсөн мэт харав. "Бүх нөөц үү? Тэгэхээр та онолын хувьд аль герман хүн Норвегийн домог зүйд автдаг болохыг олж мэдэх боломжтой юу? Та Один болон бурхадын булшны тухай бичвэрүүдийг олж болно. Интернетэд байхгүй зүйл үү?"
  
  "Та нэг товчлуур дээр дарж чадна" гэж эмэгтэй хэлэв. "Тэгэхгүй бол бидэнд маш эртний номын санчид бий."
  
  Мэтт рүү харахад Бенийн нүд итгэл найдвараар гэрэлтэв. "Биднийг тэнд аваач."
  
  
  * * *
  
  
  Конгрессын номын сан ням гарагийн өглөө эрт тэдэнд нээлттэй байв. Гэрэл асаалттай, ажилтнууд анхааралтай, дэлхийн хамгийн том номын сан үнэхээр гайхалтай сэтгэгдэл төрүүлсэн. Эхэндээ тус газрын архитектур, мэдрэмж нь Дрэйкийг музейг санагдуулж байсан ч номын тавиур, дугуй уншлагын тагтуудыг хараад удалгүй эртний мэдлэгийг хүндэтгэх уур амьсгалыг мэдэрч, сэтгэл санаа нь эргэн тойрондоо тохируулан өөрчлөгдөв.
  
  Дрэйк хэсэг хугацаанд коридороор тэнүүчилж байхад Бен судалгаанд шумбаж цаг заваа алдсангүй. Тэр тагтан дээр сэмхэн гарч, зөөврийн компьютерээ ачаад Шведийн тусгай хүчний командлагчийг кофе, жигнэмэг хайж олох ажилд илгээв.
  
  "Сайхан газар" гэж Дрейк эргэн тойрон эргэлдэж байхдаа хэлэв. "Николас Кейж хэзээ ч гарч ирж магадгүй юм шиг санагдаж байна."
  
  Бен хамрынхаа гүүрийг чимхэв. "Би хаанаас эхлэхээ мэдэхгүй байна" гэж тэр хүлээн зөвшөөрсөн. "Миний толгой амбаар байна, найзаа."
  
  Торстен Дал тагтны эргэн тойрон дахь хашлага дээр тогшив. "Мэдсэн зүйлээсээ эхэл" гэж тэр Оксфордын хэлээр хэлэв. "Домогоос эхэлье."
  
  "Зөв. За, бид энэ шүлгийг мэднэ. Бурхадын булшийг бузарласан хүн дэлхий дээр тамын галыг авчрах болно гэж маш их хэлдэг. Мөн энэ нь шууд утгаараа гал юм. Манай гараг шатах болно. Энэ домог нь бусад бурхдын тухай бичсэн бусад домогтой өвөрмөц түүхэн ижил төстэй байдгийг бид мэднэ."
  
  "Бидний мэдэхгүй зүйл" гэж Далл хэлэв, "яагаад? Эсвэл яаж?"
  
  "Гал" гэж Дрейк огцом хэлэв. - Тэр залуу сая ингэж хэлсэн.
  
  Бен нүдээ анилаа. Далл чанга инээмсэглэн Дрейк рүү эргэв. "Үүнийг тархины шуурга гэж нэрлэдэг" гэж тэр хэлэв. "Баримтуудад дүн шинжилгээ хийх нь үнэнийг илчлэхэд тусалдаг. Би гамшиг хэрхэн тохиолддогийг хэлэх гэсэн юм. Нэг бол туслаач, эсвэл яваад өгөөч" гэсэн.
  
  Дрейк кофегоо уугаад чимээгүй болов. Энэ хоёр залуу хоёулаа хүнээ алдаж, орон зайг нь олсон. Тэрээр хашлага руу алхаж, эргэн харвал нүд нь дугуй өрөөг тойрон эргэлдэж, ажилтнууд болон Америкийн агентуудын байр суурийг тэмдэглэв. Кеннеди хоёр давхарт суугаад зөөврийн компьютерээ ууртайгаар тогшиж, өөрөөсөө тусгаарлагдав... юу гэж Дрейк бодов. Гэм буруутай юу? Айдас уу? Сэтгэлийн хямрал уу? Тэр энэ бүхний талаар мэддэг байсан бөгөөд тэр номлож эхлэхгүй байсан.
  
  "Домог" гэж Бен хэлэв, "Одины булшийг нэг удаа гутаан доромжлоход галт голууд урсаж эхэлнэ. Үүнийг мэдэх нь энд байгаа бүхний адил чухал гэдгийг би хэлмээр байна."
  
  Дрэйк түүний сүүлийн үеийн дурсамжууд тодрох үед хөмсгөө зангидав. Галт голууд уу? Тэр үүнийг харсан.
  
  Гэхдээ хаана?
  
  "Яагаад ингэж хэлсэн юм?" гэж тэр асуув. "Гал голууд уу?"
  
  "Мэдэхгүй ээ. Магадгүй тамын гал дүрэлзэж байна, төгсгөл ойртлоо гэж хэлэхээс залхсан болохоор тэр байх. Би Холливудын киноны трэйлер шиг санагдаж байна."
  
  "Тэгэхээр чи галт голуудын араас явсан юм уу?" гэж Далл хөмсгөө өргөөд "Лав шиг?"
  
  "Үгүй ээ, хүлээгээрэй" гэж Дрэйк хуруугаа таслав. "Тийм ээ! Супер галт уул! Исландад, тийм ээ?" Баталгаажуулахын тулд тэр Швед хүн рүү харав.
  
  "Хараач, би Скандинав хүн байна гэсэн үг биш"
  
  "Тийм". Энэ үед Батлан хамгаалахын дэд сайдын туслах ойролцоох номын тавиурын цаанаас гарч ирэв. "Исландын зүүн өмнөд хэсэгт. Энэ талаар дэлхий нийт мэдэж байгаа. Засгийн газрын шинэ судалгааг уншсаны дараа энэ бол одоо байгаа долоо дахь супер галт уул гэж бодож байна."
  
  "Хамгийн алдартай нь Йеллоустоун цэцэрлэгт хүрээлэнд байдаг" гэж Бен хэлэв.
  
  "Гэхдээ Супер галт уул ийм аюул заналхийлж байна уу?" гэж Дрейк асуув. "Эсвэл энэ нь Холливудын өөр нэг домог уу?"
  
  Бен болон туслах нарийн бичгийн дарга хоёулаа толгой дохив. Туслах нь "Энэ нөхцөлд "төрөл зүйлийн устах" гэсэн нэр томъёо хэт их биш юм" гэж хэлэв. "Судалгаанаас үзэхэд өмнөх хоёр супер галт уулын дэлбэрэлт нь манай гариг дээр тохиолдож байсан хамгийн том бөөнөөр устах хоёр үйл явдалтай давхцаж байна. Хоёрдугаарт, мэдээж үлэг гүрвэлүүд."
  
  "Ямар их санамсаргүй тохиолдол вэ?" гэж Дрейк асуув.
  
  "Хэрвээ энэ нь нэг удаа тохиолдсон бол та гайхах болно. Гэхдээ хоёр удаа? Болъё..."
  
  "Хоол".
  
  Бен гараа агаарт өргөв. "Хараач, бид эндээс хазайгаад байна. Бидэнд хэрэгтэй зүйл бол Одиныг новшоор ачаалах явдал юм." Тэрээр дэлгэцэн дээр хэд хэдэн гарчгийг онцолсон. "Энэ, энэ, өө ¸ гарцаагүй энэ. Волуспа - Один Үзмэрчтэй хийсэн уулзалтынхаа талаар ярьдаг.
  
  "Айлчлал уу?" Дрэйк ярвайв. "Викинг порно, тийм үү?"
  
  Туслах нь Бенийг тонгойн хэдэн товчлуур дараад нууц үг оруулан мөр бичив. Түүний өмдний өмсгөл нь Кеннедигийн костюмны эсрэг тэсрэг байсан бөгөөд түүний дүр төрхийг нуухаас илүүтэйгээр тодотгохын тулд гоёмсог загвартай байв. Бэнгийн нүд нь томорч, түүний асуудлуудыг хэсэг зуур мартав.
  
  Дрэйк "Үгүй болсон авьяас" гэж амандаа хэлэв.
  
  Туслахыг босох үед Бен түүнд дунд хуруугаа өгөв. Аз болоход тэр түүнийг хараагүй. "Тэднийг таван минутын дотор танд авчрах болно" гэж тэр хэлэв.
  
  "Баярлалаа, хатагтай." Дрейк эргэлзэв. "Уучлаарай, би таны нэрийг мэдэхгүй байна."
  
  "Намайг Хэйден гэж дууд" гэж тэр хэлэв.
  
  Хэдхэн минутын дараа Бенийн хажууд номнууд тавигдсан бөгөөд тэр даруй Волуспа хэмээх номыг сонгов.Тэр өвчилсөн хүн шиг хуудаснуудыг эргүүлэв; цус үнэртсэн амьтан шиг. Далл өөр боть, Дрейк - гурав дахь боть сонгосон. Хэйден Бенийн хажууд суугаад түүнтэй текстийг судлав.
  
  Дараа нь Бен "Эврика! Надад байна!" гэж хашгирав. Холбоос дутуу байна. Энэ бол Хайди! Хараал ид Хайди! Энэ номыг "Одины дуртай үзмэрч Хайдигийн аялал"-аас иш татсан болно.
  
  "Хүүхдийн номонд гардаг шиг?" Далл сургуулийнхаа үеийг санасан нь ойлгомжтой.
  
  Дрэйк зүгээр л эргэлзсэн харагдсан. "А? Би бол Хайди Клум шиг залуу."
  
  "Тийм ээ, хүүхдийн ном! Хайдигийн тухай домог болон түүний аяллын түүх олон жилийн турш Норвегийн домогоос Норвегийн домог болж хувирч, улмаар Швейцарийн зохиолч уг үлгэрийг хүүхдийн номын үндэс болгон ашиглахаар шийдсэн гэдэгт би итгэдэг."
  
  "За, юу гэж хэлэх вэ?" Дрейк зүрх нь илүү хурдан цохилж байгааг мэдэрлээ.
  
  Бен хэсэг уншлаа. "Өө, энэ их зүйлийг хэлж байна" гэж тэр яаран үргэлжлүүлэв. "Энэ гайхалтай сайн зүйл бүгдийг хэлж байна."
  
  
  ХОРИН ХОЁР
  
  
  
  ВАШИНГТОН ДС
  
  
  Кеннеди Мур компьютерийнхээ дэлгэц рүү ширтэж суугаад юу ч харалгүй, эрхий хурууныхаа доор амьдралыг нүдэх үед энэ нь ердөө л мастерын удирдаж буй теннисний бөмбөг юм гэж бодож байв. Бяцхан буцах нь таны хувь заяаг өөрчилсөн, гэнэтийн эргэлт таныг өөрийгөө сүйрүүлэх эргүүлэг рүү илгээсэн, дараа нь хэдэн өдрийн хурдтай үйлдлүүд таныг тоглоом руу эргүүлэн авчирсан.
  
  Тэрээр Нью Йорк руу явах замдаа музейн галзуурлын дараа эрч хүчээ мэдэрсэн. Тэр өөртөө сэтгэл хангалуун байсан бөгөөд магадгүй Мэтт Дрейкэд бага зэрэг сэтгэл хангалуун байсан.
  
  Ямар гажуудсан юм бэ гэж тэр өөртөө хэлэв. Харин дараа нь хэн нэгэн том бэрхшээлээс агуу дэвшил гардаг гэж хэлээгүй гэж үү? Тиймэрхүү нэг юм.
  
  Дараа нь профессорыг хулгайлсан. Бен Блэйкийн эгчийг хулгайлсан байна. Кеннеди энэ хөдөлгөөнт төв оффис руу шийдэмгий алхаж, толгойгоо эгцлэн, дахин тоглоомд бүрэн автсан бөгөөд түүний бодол санаа нь төөрөгдөлийг ойлгоход чиглэв.
  
  Тэгээд шатаар өгсөж эхлэхэд Липкинд олны дундаас гарч ирээд түүнийг гэнэт зогсоов.
  
  "Ахмад?"
  
  "Сайн уу Мур. Бид ярилцах хэрэгтэй байна ".
  
  "Дотогшоо ор" гэж Кеннеди төв оффис руу гар даллан, "Бид таны тусламжийг ашиглаж болно."
  
  "Өө, өө. Үгүй Музейгээс болоод байгаа юм биш, Мур. Крейсер тэр чиглэлд явж байна."
  
  Тэрээр олны дундуур нүүж, чанга нуруу нь одоо түүнийг чимээгүй буруутгасан мэт харав. Кеннеди гүйцэх гэж яарах хэрэгтэй болсон.
  
  "Юу... юу болсон бэ, ахмад аа?"
  
  "Ороод ир."
  
  Крейсер тэр хоёрыг эс тооцвол хоосон байв. Гудамжны дуу чимээ багасч, гадаа дэлхийг донсолгож буй үйл явдлууд үдэшлэгт явж буй сошиал хүмүүсийн буянаас илүү түгжигдээд байна.
  
  Кеннеди Липкиндтэй нүүр тулахаар суудалдаа хагас эргэв. "Надад битгий хэлээрэй... гуйя битгий хэлээрэй..." Түүний хоолойд бөөн бөөн юм болж Липкинд ширүүн төрхөө алдаж, уруулнаас нь үг гарахаас өмнө бүх зүйлийг хэлж орхив.
  
  Гэвч тэд унасан бөгөөд үг бүр нь түүний аль хэдийн харласан сэтгэлд нь хор дусал байв.
  
  "Калаб дахин цохив. Бид нэг сарын хоцролттой байсан - өчигдөр үдээс хойш бидэн рүү залгасан. Охин... аа... Невадагийн охин" гэж хоолой нь сөөнгө болов. "Хотод шинэ. Оюутан."
  
  "Үгүй. Гуйя..."
  
  "Чамайг ямар нэгэн хархын баас сонсохоос өмнө одоо мэдээсэй гэж хүссэн."
  
  "Үгүй".
  
  "Намайг уучлаарай, Мур."
  
  "Би буцаж ирмээр байна. Намайг буцацгаая, Липкинд. Намайг оруулаач. "
  
  "Намайг уучлаарай".
  
  "Би чамд туслаж чадна. Энэ бол миний ажил. Миний амьдрал."
  
  Липкинд доод уруулаа хазаж байсан нь стрессийн баталгаа байв. "Хараахан болоогүй. Хүссэн ч эрх баригчид зөвшөөрөхгүй. Чи үүнийг мэднэ."
  
  "Би тэгэх ёстой юу? Хэзээнээс би улстөрчдийн санаа бодлыг мэдэх вэ? Улс төрд байгаа бүх л новш, Липкинд, тэд хэзээнээс зөв зүйл хийж эхэлсэн бэ? "
  
  "Чи намайг барьж авлаа" гэж Липкиндийн архирах нь түүний зүрх сэтгэлийг урважээ. "Гэхдээ захиалга бол тэдний хэлснээр захиалга юм. Харин минийх өөрчлөгдөөгүй."
  
  "Липкинд, энэ... намайг сүйрүүлж байна."
  
  Тэр хуурай залгилаа. "Цаг хугацаа өг. Чи буцаж ирэх үү".
  
  "Надад хамаагүй, хараал ид! Энэ бол түүний золиослогчид! Тэдний гэр бүл!"
  
  "Би ч бас тэгж бодож байна, Мур. Надад итгэ."
  
  Хэсэг хугацааны дараа тэр "Хаана?" Энэ бол түүний хийж чадах, гуйх, бодож чадах бүх зүйл байлаа.
  
  "Мур. Энд та ямар ч өршөөл төлөх шаардлагагүй болно. Энэ сэтгэл зүйч новшийн сэтгэлзүй болсон нь таны буруу биш."
  
  "Хаана?" - Би асуусан.
  
  Липкинд түүнд юу хэрэгтэйг мэдэж, тэр газрыг хэлэв.
  
  
  * * *
  
  
  Барилгын талбайг нээх. Ground Zero-ээс урагш гурван блок. Хөгжүүлэгчийг Silke Holdings гэдэг.
  
  Кеннеди хорин минутын дотор хэргийн газрыг олоод, задгай байшингийн дөрвөн давхарт эргэлдэж буй соронзон хальсыг анзаарч, такси явуулав. Тэр барилгын урд зогсоод сэтгэлгүй нүдээр дээш харав. Энэ газар эзгүй байсан бөгөөд гэмт хэргийн идэвхтэй газар хэвээр байсан боловч Бямба гаригийн орой болсон бөгөөд хэрэг 24 цагийн өмнө болсон байна.
  
  Кеннеди хог хаягдлыг өшиглөж, дараа нь барилгын талбай руу гарав. Тэр барилгын хажуу талын онгорхой бетонон шатаар өгсөж, дөрөвдүгээр давхарт гарч, бетонон хавтан дээр гарав.
  
  Хүчтэй салхи түүний сул цамцнаас татав. Хэрэв түүний үсийг хүчтэй туузаар самнаагүй бол ямар нэгэн зүйл эзэмдсэн мэт эргэлдэх байсан. Түүний өмнө Нью-Йоркийн гурван дүр зураг нээгдэж, толгой нь эргэлдэхэд хүргэсэн - энэ нь түүний бүх амьдралынхаа туршид байсан, гэхдээ хачирхалтай нь, одоо л санагдав.
  
  Гэсэн хэдий ч тэр дэлхийн мод болох Yggdrasil-д авирав.
  
  Дараа нь толгой эргэхгүй.
  
  Энэ нь түүнд Одины хэрэг, ялангуяа Мэтт Дрейкийн тухай санагдуулсан юм. Тэр түүн рүү буцаж очихыг хүссэн ч зоригтой гэдэгтээ итгэлгүй байв.
  
  Тэрээр овоолсон нуранги, гүйцэтгэгчдийн багаж хэрэгслээс зайлсхийж, тоос шороотой хавтангийн дундуур гүйв. Салхи түүний ханцуй, өмднөөс чирч, илүүдэл материалаас болж хавдсан байна. Тэр Липкинд цогцосны байршлыг тодорхойлсон газраас холгүйхэн зогсов. Алдартай телевизээс ялгаатай нь биеийг шохойгоор тэмдэглээгүй - гэрэл зургийг авч, дараа нь янз бүрийн суурин цэгүүдээс яг байршлыг нь хэмждэг.
  
  Ямар ч байсан тэр зүгээр л тэнд байх хэрэгтэй байсан. Бөхийж, өвдөг дээрээ унаад, нүдээ аниад залбир.
  
  Тэгээд энэ бүхэн буцаж гүйв. Тэнгэрээс унасан чөтгөр шиг. Тэргүүн сахиусан тэнгэрийн бүтээл шиг бүх зүйл түүний толгойд эргэлдэж байв. Чак Уолкер хэдэн тонн бохир мөнгө халааслаж байхыг тэр хармагцаа. Гэм буруутайг нь зарлах шүүгчийн дөрөөний чимээ. Нас барсан хүн ажлынх нь харцнаас машиныхаа бүрээсэнд наасан, байрных нь үүдэнд хавсаргасан шүүгээн дээр нь гарч эхэлсэн садар самуун зургууд харагдана.
  
  Цуврал алуурчингаас түүнд тусалсан бүхний төлөө талархал илэрхийлсэн захидал.
  
  Тэр Томас Калебыг үйлдэхэд нь тусалсан өөр нэг аллагадаа наманчлах хэрэгтэй болсон.
  
  Тэр үхэгсдээс уучлал гуйж, гашуудал гуйх хэрэгтэй байв.
  
  
  ХОРИН ГУРАВ
  
  
  
  ВАШИНГТОН ДС
  
  
  "Энэ зүйл Бритнигээс илүү ил тод байна" гэж Бен яаран догдолж, догдолж байв. Энд "Дэлхийн модон дээр байх үед Волва Одинд түүний олон нууцыг мэддэг гэдгээ илчилсэн. Тэр мэдлэгийн төлөө өөрийгөө Yggdrasil дээр золиосолсон. Тэрээр есөн өдөр, есөн шөнө мацаг барьсныг мөн адил зорилгоор. Тэр түүний нүдийг хаана нууж, илүү их мэдлэг олж авахын тулд нүдийг нь хэрхэн бусдад өгснийг мэддэг гэдгээ түүнд хэлэв."
  
  "Нэг мэргэн хүн" гэж Далл яриаг нь таслав. "Парневик өөрийгөө бүх бурхдын хамгийн ухаалаг нь гэж үздэг байсан гэж хэлсэн."
  
  Дрэйк "Нууцаа эмэгтэй хүнд хэлэх нь хэзээ ч ухаалаг хэрэг биш" гэж бувтналаа.
  
  Бен түүн рүү нүдээ эргэлдүүлэв. "Один загалмай дээрх Христийн адил жадтай есөн өдөр есөн шөнө Дэлхийн модонд мацаг барьсан. Хайди хэлэхдээ, дэмийрэлдээ Один түүнд хамтрагчид нь хаана нуугдаж байгааг хэлсэн. Түүний бамбай хаана нуугдаж байсан бэ? Мөн түүний жад тэнд үлдэх ёстой. Тэр түүнийг хамтрагчид болох хэсгүүдийг нь тарааж, цогцсыг нь булшинд оруулахыг хүссэн."
  
  Бен нүдээ бүлтийлгэн Дрейк рүү инээмсэглэв. "Найз минь, би домогт клиторын эрэл хайгуулаа дуусгаагүй байж магадгүй ч энд миний ажил дууслаа."
  
  Дараа нь Бен хаана байгааг болон түүний хажууд зогсож байсан эмэгтэйг санав. Тэр хамрын гүүрнээс шүүрэн авав. "Хараал ид шид, новш."
  
  Дал нүдээ ч цавчилгүй. "Миний мэдэж байгаагаар, энэ нь Парневикийн лекцийн үеэр миний сонсохоос санаа зовж байсан зүйлд л хамаатай - Волвасууд Египетийн фараонууд шиг үргэлж хамгийн баян булшинд оршуулдаг байсан бөгөөд түүний хажууд олон үнэт зүйлс байдаг. Морь, тэрэг, алс холын бэлэг" гэсэн юм.
  
  Хэйден инээмсэглэлээ нууж байгаа бололтой. "Ноён Блэйк, хэрэв бид таны түүхийг бүхэлд нь логикоор дагах юм бол Хайдигийн аяллууд нь Одины бүх хэсгүүд хаашаа тараагдсан, эсвэл нуугдаж байсан тухай тайлбар болно гэдэгт би итгэдэг."
  
  "Намайг дууд... Бен. Тийм ээ, Бен. Тийм ээ, чиний зөв. Мэдээж."
  
  Дрейк найздаа гарахад тусалсан. "Одоо тийм ч чухал биш. Валкириудаас бусад бүх эд анги олдсон ба..." гэж тэр хэсэг зогсов.
  
  "Нүд" гэж Бен чанга инээмсэглэн хэлэв. "Хэрэв бид Нүдийг олж чадвал үүнийг зогсоож, Каринтай наймаалцаж болно."
  
  Дрейк, Дал, Хэйден нар чимээгүй байв. Дрейк эцэст нь "Валкиричууд бас хаа нэгтээ байгаа байх, Блэйки. Тэднийг хаанаас олсныг олж мэдэх боломжтой юу? Хуучин сонины мэдээ юм уу ямар нэгэн зүйл байх ёстой."
  
  "Хайди Рагнарокийн домог зохиосон" гэж Бен судалгаандаа шимтэн бодсоор байв. "Один Рагнарокт нас барахаасаа өмнө түүнийг сургасан байх."
  
  Дрэйк толгой дохин Дал, Хэйден хоёрыг хажуу тийш явуулав. "Валкири" гэж тэр тэдэнд хэлэв. "Мэдээлэл бүрэн дутмаг, улмаар гэмт хэргийн шинжтэй байж болзошгүйг та санаж байна уу? Интерпол Тагнуулын төв газартай нийлж түүнд боломж олгох боломж бий юу?"
  
  "Би одоо очиж зөвшөөрнө" гэж Хэйден хэлэв. "Мөн би манай мэдээллийн технологийн мэргэжилтнүүдийн германчуудын эсрэг явуулсан мөрдөн байцаалтыг үргэлжлүүлэх болно. Таны өхөөрдөм бяцхан найзын хэлснээр цахим ул мөр биднийг тэдэнд хүргэх ёстой."
  
  "Хөөрхөн?" Дрейк түүн рүү инээмсэглэв. "Тэр үүнээс ч илүү. Гэрэл зурагт өөрийгөө шингээ. Хамтлагийн гоцлол дуучин. Айлын хүн, тэгээд..." гэж мөрөө хавчиж, "Тиймээ... миний найз.
  
  Тэр дөхөж очоод "Тэр миний зургийг хүссэн үедээ авч болно" гэж хэлээд хөнгөхөн инээгээд цааш алхав. Дрэйк түүний араас даган эргэлзэж бас гайхсан байв. Тэр түүний талаар буруу байсан. Бурхан минь, тэр Кеннедигээс илүү уншихад хэцүү байсан.
  
  Дрейк хүмүүсийг унших чадвараараа бахархдаг байв. Тэр хальтирсан уу? Төрийн алба хашиж байсан жилүүд нь түүнийг зөөлрүүлсэн болов уу?
  
  Түүний чихэнд сонсогдох хоолой зүрхийг нь хүчтэй цохилоо. "Энэ юу вэ?" - Би асуусан.
  
  Кеннеди!
  
  - Новш! Тэр үсэрч, агаарт хийсэн жижиг үсрэлтээ ердийн мөчний сунгалтаар далдлахыг оролдов.
  
  Нью-Йоркийн цагдаа үүнийг ном шиг уншдаг. "Би SAS хэзээ ч дайсны нутаг дэвсгэрт отолт хийж байгаагүй гэж сонссон. Та хэзээ ч энэ багийн нэг хэсэг байгаагүй байх, тийм үү?
  
  "Юу вэ?" гэж Бен хайхрамжгүй асууж, түүний асуултад хариулав.
  
  "Энэ?" Кеннеди урагш бөхийж, мониторын хажуу талыг товшиж гар бичмэл дэх тэмдэгтүүдийн дунд нуугдаж байсан жижигхэн дүрсийг заалаа.
  
  Бен хөмсөг зангидлаа. "Мэдэхгүй ээ. Зураг дээрх дүрс шиг харагдаж байна."
  
  Кеннеди босоод ирэхэд үс нь зангиаасаа салж, мөрөн дээр нь унав. Дрейк тэднийг түүний нурууны жижиг хэсэг рүү урсан ирэхийг харав.
  
  "Хөөх. Энэ бол хэтэрхий их үс юм."
  
  "Чи чадна, галзуу минь."
  
  Бен зургийн дүрс дээр давхар товшсон. Дэлгэц текст болон хувирсан бөгөөд тод гарчиг нь таны анхаарлыг татав. Рагнарокын үеэр эгнэн зогссон Один ба Үзмэрч. Үүний доор хэдэн хуучин тайлбар текст байна.
  
  1795 онд Лорензо Бакчегийн зурсан, 1934 онд Жон Диллингерийн хувийн цуглуулгаас хураан авсан энэ зураг нь хуучин зурган дээр үндэслэсэн гэж үздэг бөгөөд Одины нас барсан газарт Норвегийн бурхан Одины хамтрагчид тусгай дарааллаар байрлуулсан байна. - Рагнарокийн домогт тулааны талбар. Түүний хайртай Үзмэрч үүнийг хараад уйлдаг.
  
  Бен юу ч хэлэлгүй дахин дарахад зураг тэдний өмнө гарч ирэв.
  
  "Бурхан минь!" гэж Бен бувтналаа. "Сайн ажил."
  
  Кеннеди "Энэ бол... хэсгүүдийг хэрхэн цэгцлэх төлөвлөгөө" гэж хэлэв.
  
  
  ХОРИН ДӨРӨВ
  
  
  
  ВАШИНГТОН ДС
  
  
  "Зарим хуулбар хийцгээе." Үргэлж болгоомжтой байдаг Дрэйк утсаараа хэдэн хурдан зураг дарав. Бен түүнд сайн, ажилладаг камерыг үргэлж гартаа байлгахыг зааж өгсөн бөгөөд энэ нь гэнэтийн мөнгөний алдагдал байв. "Одоо бидэнд хэрэгтэй зүйл бол Валкири, Нүд, Рагнарок газрын зураг юм." Тэр санах ойн хэлтэрхийд хатгуулж гэнэт зогсов.
  
  Бен "Юу?" гэж асуув.
  
  "Итгэлгүй байна. Новш. Санах ой. Магадгүй бид сүүлийн хэдэн өдөр харсан зүйл байх, гэхдээ бид маш их зүйлийг харсан болохоор би үүнийг нарийсгаж чадахгүй байна."
  
  Дал, "За, Дрейк. Магадгүй таны зөв байсан байх. Магадгүй орчин үеийн Диллинжер өөрийн гэсэн сонирхолтой хувийн цуглуулгатай байж болох юм."
  
  "Энд хар даа" гэж Бен үргэлжлүүлэн уншлаа. "Энэ зураг өвөрмөц бөгөөд 1960-аад оны эхэн үе хүртэл биелээгүй, дараа нь Норвегийн домог судлалын үзэсгэлэнд багтаж, дэлхийн богино хэмжээний аялан тоглолтонд илгээгдсэн гэж энд бичсэн байна. Үүний дараа, сонирхол суларсаны улмаас уг зураг музейн сан хөмрөгт түгжигдсэн бөгөөд ... мартагдсан. Өнөөдрийг хүртэл".
  
  "Сайн байна, бид цагдаа авчирсан." Дрейк Кеннедигийн өөрийгөө үнэлэх үнэлэмжийг нэмэгдүүлэхийг хичээсэн ч Нью Йоркийн дараа толгой нь хаана байгааг мэдэхгүй хэвээр байна.
  
  Кеннеди үсээ боож эхлэв, дараа нь эргэлзэв. Хэсэг хугацааны дараа тэр гараа халаасандаа хийх гэж байгаа бололтой гараа хийв. Дрейк түүний мөрөн дээр алгадав. "Тэгвэл чи энэ зургийг аваад наашаа авчирвал ямар вэ? Зураг дээр бидний олж хараагүй зүйл байж магадгүй юм. Хуучин анд Даль бид хоёр урлагийн цуглуулгын сүүдэртэй талыг шалгах гэж байна. Хэдэн мод сэгсэрнэ үү." Тэр инээмсэглэн зогсов. "Илүү олон мод."
  
  Кеннеди явахынхаа өмнө ёолов.
  
  Дал түүн рүү цавийсан нүдээрээ ширтэв. "Тэгэхээр. Бид хаанаас эхлэх ёстой вэ?
  
  "Бид Валкириас эхэлнэ" гэж Дрейк хэлэв. "Манай найрсаг зулзага тэднийг хаанаас, хэзээ олсныг бидэнд хэлвэл бид тэднийг хайж олохыг оролдож болно."
  
  "Мөрдөгчийн ажил уу?" гэж Далл асуув. "Гэхдээ та манай хамгийн сайн мөрдөгчийг явуулсан."
  
  "Яг одоо түүнд оюун санааны хувьд бус харин бие махбодийн анхаарлыг сарниулах хэрэгтэй. Тэр үнэхээр дэгжин юм."
  
  Бен ярьсан. "Сайн таамаглаж байна, Мэтт. 1945 онд Швед дэх Викинг үзмэрч Вольвагийн булшнаас бусад агуу эрдэнэсийн дунд Валкириуд олдсон."
  
  "Хейдигийн булш?" Дрэйк боломжоо ашигласан.
  
  "Тийм байх ёстой байсан. Хэсэг хэсгүүдийн аль нэгийг нь нуух сайн арга. Чамайг үхсэний дараа хамт булшлахыг хамсаатнуудаасаа хүс."
  
  "Энэ нийтлэлийг өөр компьютерт шилжүүлэх." Дрэйк, Далл хоёр зэрэгцэн суугаад эвгүй харагдана.
  
  Дрейк цаг зүүсээр байгааг мэдэж байв. Карины хувьд. Парневикийн хувьд. Тэдний дайснууд болон бүх дэлхийн төлөө. Тэр машиныг ууртайгаар цохиж, музейн архивыг гүйлгэж, валькириуд хэзээ бараа материалаас алга болсныг мэдэхийг хичээв.
  
  "Хэн нэгнийг дотроос нь ажиллаж байна гэж та сэжиглэж байна уу?" Дал хаашаа явж байгаагаа шууд ойлгов.
  
  "Хамгийн сайн таамаглал бол бага цалинтай музейн хамгаалалтын ажилтан эсвэл хавханд баригдсан эрхлэгч... үүнтэй төстэй зүйл. Тэд Валкири нарыг хонгил руу буулгаж, чимээгүйхэн илгээх хүртэл хүлээх байсан. Үүнийг олон жилийн турш хэн ч ухаардаггүй, бүр ч анзаардаггүй."
  
  "Эсвэл дээрэм" гэж Дал мөрөө хавчив. "Есүс минь ээ, бид үүнийг ойлгоход жаран гаруй жил байна." Тэр тэднийг Номын санд орсноос хойш дахин зүүсэн хуримын бөгжөө гартаа хүрэв. Дрейк хэсэг зуур зогсов. "Эхнэр?"
  
  "Ба хүүхдүүд".
  
  "Чи тэднийг санаж байна уу?"
  
  "Секунд бүр".
  
  "Сайн байна. Магадгүй чи миний бодож байсан тэнэг хүн биш байх."
  
  "Чи новш, Дрейк."
  
  "Илүү их таалагдаж байна. Би ямар ч хулгай дээрэм хараагүй. Гэхдээ энд хараарай - Валькиричууд 1991 онд Шведийн өв сангийн олон нийттэй харилцах кампанит ажлын хүрээнд аялан тоглолт хийсэн. 1992 он гэхэд тэд Музейн каталогоос алга болсон байсан. Энэ нь танд юу хэлж байна вэ?"
  
  Дал уруулаа жимийв. "Аялантай холбоотой хэн нэгэн тэднийг хулгайлахаар шийдсэн үү?"
  
  "Эсвэл ... тэднийг аялан тоглолтоор үзсэн хүн шийдсэн!"
  
  "За, энэ нь илүү магадлалтай." Далын толгой сэгсэрлээ. "Тэгвэл аялал хаашаа явав?" Түүний хуруу дэлгэцэн дээр дөрвөн удаа товшсон. "Англи. НЬЮ ЙОРК. Хавай. Австрали."
  
  "Энэ үнэхээр үүнийг нарийсгаж байна" гэж Дрейк ёжтой хэлэв. "Хоол".
  
  "Үгүй, хүлээгээрэй" гэж Далл хэлэв. "Энэ бол үнэн. Валкири хулгайлсан хэрэг зүгээр өнгөрөх ёстой байсан, тийм ээ? Сайн төлөвлөсөн, сайн хэрэгжүүлсэн. Тохиромжтой. Гэмт хэрэгт холбогдсон гэсэн таамаг байсаар байна."
  
  "Хэрвээ чи жаахан ухаантай байсан бол..."
  
  "Сонсоорой! 90-ээд оны эхээр Сербийн мафи Шведийн хэвлийд хумсаа ухаж эхлэв. Арав хүрэхгүй жилийн дотор дээрэмдэх гэмт хэрэг хоёр дахин нэмэгдэж, одоо улс даяар олон арван зохион байгуулалттай бүлэглэл үйл ажиллагаа явуулж байна. Зарим нь өөрсдийгөө Бандидо гэж нэрлэдэг. Бусад нь тамын сахиусан тэнгэрүүд шиг зүгээр л дугуйчдын бүлэглэл юм."
  
  "Та Сербийн мафид Валкири байдаг гэж хэлэх гээд байна уу?"
  
  "Үгүй. Тэднийг хулгайлж, мөнгөөр худалдахаар төлөвлөж байсан гэж би хэлж байна. Зөвхөн тэд л үүнийг даван туулах холболттой хүмүүс юм. Эдгээр хүмүүс зүгээр л дээрэмдэх биш бүх зүйлийг хийдэг. Олон улсын хууль бус наймаа тэднээс хэтэрдэггүй."
  
  "БОЛЖ БАЙНА УУ. Тэднийг хэнд худалдсаныг бид яаж мэдэх вэ?"
  
  Дал утсаа авав. "Бид үүнийг хийдэггүй. Гэхдээ дор хаяж гурван ахлах бүлэглэлийн толгойлогч одоо Ослогийн ойролцоо торны цаана байгаа." Тэр дуудлага хийхээр холдов.
  
  Дрэйк нүдээ нухлан хойш бөхийв. Тэр цаг руугаа хартал бараг өглөөний 6 болж байгааг хараад цочирдов.Тэд хэзээ хамгийн сүүлд унтсан бэ? Хэйденийг буцаж ирэхэд тэр эргэн тойрноо харав.
  
  Батлан хамгаалахын сайдын хөөрхөн туслах сэтгэлээр унасан харагдана. "Уучлаарай залуусаа. Германчуудад ямар ч азгүй" гэж хэлжээ.
  
  Бэнгийн толгой эргэлдэж, хурцадмал байдал харагдаж байна. "Хэн ч биш үү?"
  
  "Хараахан болоогүй. Намайг үнэхээр уучлаарай."
  
  "Гэхдээ яаж? Энэ залуу хаа нэгтээ байгаа байх." Түүний нүд нулимсаар дүүрч, тэр нулимсаа Дрейк дээр тогтлоо. "Биш гэж үү?"
  
  "Тийм ээ, анд минь, тийм. Надад итгээрэй, бид түүнийг олох болно." Тэрээр найзыгаа баавгайн тэврэлтээр тэврэн, нүд нь Хэйденээс амжилт гаргахыг гуйв. "Бид түр завсарлаж, өглөөний цайгаа сайн уух хэрэгтэй" гэж тэр хэлэхдээ Йоркшир аялгадаа гялалзав.
  
  Хэйдэн толгойгоо сэгсрэн түүн рүү саяхан японоор ярьсан юм шиг харав.
  
  
  ХОРИН ТАВ
  
  
  
  ЛАС-ВЕГАС
  
  
  Алисиа Майлс олон тэрбумтан Колби Тейлорыг өөрийн эзэмшдэг олон орон сууцны нэг буюу Лас Вегас бульвараас дээш хорин хоёр давхарт байрлах өргөн давхарт сууж байхыг харав. Нэг хана нь бүхэлдээ шилэн хана байсан бөгөөд Беллагио усан оргилуурууд болон Эйфелийн цамхагийн алтан гэрлийн гайхалтай үзэмжийг харуулдаг.
  
  Колби Тэйлор хоёр дахь удаагаа бодсонгүй. Тэрээр хамгийн сүүлд олж авсан "Одины чононууд" киногоо шимтэн үзэж, хоёр цагийг сайтар эвлүүлжээ. Алисия түүн рүү дөхөж очоод нүцгэн болтлоо хувцсаа нэг нэгээр нь тайлж, дараа нь дөрвөн хөллөж, нүд нь түүнийхтэй зэрэгцэн, хөл газраас хөндийрөв.
  
  Хүч чадал, аюул хоёр нь түүнийг эргүүлсэн хоёр зүйл байв. Колби Тэйлорын хүч чадал - ер бусын гайхалтай - мөн түүний найз залуу Мило, Вегасын тэр том, хүчирхэг хөхрөлт түүнийг үнэхээр хайрладаг болохыг мэдэрсэн аюул.
  
  - Завсарлага авах уу, дарга аа? гэж тэр амьсгаадангуй асуув. "Би нүцгэн байна. Нэмэлт хураамж авахгүй."
  
  Тэйлор түүнийг дээш доош харав. "Алисиа" гэж тэр түрийвчнээсээ арван доллар гаргаж ирэв. "Хэрэв би төлбөрөө хийвэл энэ нь таныг илүү идэвхжүүлнэ гэдгийг бид хоёулаа мэднэ." Тэр араас нь байр сууриа эзлэхээсээ өмнө шүднийхээ завсрыг дарав.
  
  Алисия толгойгоо өндийлгөж, шүлс нь гоожих шахсан бөгөөд түүний өмнө сунаж тогтсон зурвасын гялалзсан гэрлийг биширч байв. "Бүү яар. Хэрэв чи чадвал."
  
  "Парневикийн байдал ямар байна?" Тэйлор асуултаа гонгиносон байдлаар илэрхийлэв.
  
  "Та дуусмагц" гэж Алисиа тасархай англиар хариулав. "Би үүнийг хоёр хуваах болно."
  
  "Мэдээлэл бол хүч юм, Майлс. Бид... тэдний юу мэддэгийг мэдэх ёстой. ... Жад. Бусад бүх зүйл. Одоогоор бид түрүүлж байна. Харин Валкири ба Нүд хоёр бол... жинхэнэ шагналууд юм."
  
  Алисиа үүнийг тохируулав. Шуугиан. Грунт. Обсессация. Тэр аюул, мөнгө гэсэн хоёр зүйлийн төлөө амьдарсан. Түүнд хүссэн бүхнээ авах ур чадвар, сэтгэл татам байсан бөгөөд үүнийг өдөр бүр ямар ч бодолгүйгээр, харамсахгүйгээр хийдэг байв. Түүний SAS дахь өдрүүд зүгээр л бэлтгэл байсан. Түүний Афганистан, Ливан дахь номлол нь энгийн гэрийн даалгавар байв.
  
  Энэ бол түүний тоглоом, өөрийгөө хангах арга хэрэгсэл байсан. Энэ удаад Колби Тейлор болон түүний армитай хөгжилтэй байсан ч Германчууд удахгүй илүү том цалин өгөх болно - Абел Фрей Колби Тэйлор биш харин жинхэнэ хүчийг төлөөлсөн. Үүнийг үргэлж хайрладаг Мило дэргэд байх аюултай хольж, тэр тэнгэрийн хаяанд гайхалтай салют буудахаас өөр юу ч харсангүй.
  
  Тэр анивчсан гэрэл, том казиногийн үнэмлэхүй хүчийг таньж, Мэтт Дрейк болон түүнтэй хамт харсан эмэгтэйн тухай бодож, Колби Тэйлорын санал болгож буй бяцхан зугаа цэнгэлийн давуу талыг ашиглан зурвасыг тойруулан харав.
  
  
  * * *
  
  
  Тэрээр байрны зочны унтлагын өрөөнд орж ирээд профессор Роланд Парневикийг яг орхисон шигээ орон дээр уяж, тэлэн хэвтэж байхыг олж харав. Тэйлорын халуун гуяны хооронд шатсан хэвээр, хацар нь улайж байхад тэр Жеронимо руу хашгирав! гэж хэлээд гудас руу үсрэн хөгшин хүний хажууд буув.
  
  Тэр өвдөг дээрээ үсрэн босоод уруулнаас нь мөнгөн наалдамхай туузыг таслав. "Та биднийг сонссон биз дээ, профессор аа? Мэдээж чи тэгсэн." Түүний харц түүний цавинд тогтлоо. "Тэнд амьдрал байгаа юу, хөгшин? Тусламж хэрэгтэй юу?"
  
  Тэр маньяктай инээгээд орноосоо үсрэв. Профессорын айсан нүд нь түүний эрх мэдэлд шунасан алхам бүрийг дагаж, эго-г нь улам бадрааж, түүнийг бүр ч зэрлэг илрэл рүү түлхэв. Тэр бүжиглэж, эргэлдэж, ичимхий болсон.
  
  Гэвч эцэст нь тэр хөгшин эрийн цээжин дээр суугаад түүнийг хүндээр амьсгалуулж, сарнайн хайч савлав.
  
  "Хуруугаа тайрах цаг боллоо" гэж тэр хөгжилтэй хэлэв. "Би эрүүдэн шүүхээс сексээс таашаал авдаг шигээ таашаал авдаг. Мөн удаан үргэлжлэх тусмаа сайн. Найз минь, би энд цус, эмх замбараагүй байдлын төлөө ирсэн."
  
  "Юу... юу мэдмээр байна...?" Парневикийн швед аялга нь айдастай байв.
  
  "Матт Дрэйк болон түүнд тусалдаг янханы талаар надад хэлээч."
  
  "Дрэйк? Би... би ойлгохгүй байна... чи хүсэхгүй байна уу - Один?"
  
  "Би Норвегийн энэ бүх новшийг тоодоггүй. Энэ бүхний цэвэр галзуу догдлолын улмаас би үүнд оролцож байна." Бүсгүй хамрын үзүүрт ойртсон сарнайн хайчыг хурдан таслав.
  
  "Аан... Дрэйк байсан - SAS гэж би сонссон. Тэр энэ хэрэгт... санамсаргүй байдлаар орооцолдсон" гэв.
  
  Алисиа түүнийг мөсөн давалгаа нөмрөхийг мэдэрлээ. Тэр Парневикийн бие дээр болгоомжтой авирч, хоёр ирийг нь хамрыг нь тойруулан, цус урсах хүртэл шахав.
  
  "Чамайг гацаад байх шиг байна, хөгшин."
  
  "Үгүй! Үгүй! Гуйя!" Одоо түүний аялга нь маш бүдүүн бөгөөд хамар дээр нь дарагдсанаас болж гуйвсан тул тэр үгээ хэлж ядан байлаа. Тэр инээв. "Чи "The Muppets" киноны тогооч шиг сонсогдож байна." Бла бла бла, бла бла бла, бла бла бла."
  
  "Эхнэр нь түүнийг орхисон. SAS-ыг буруутга! - Парневик айж, нүдээ эргэлдүүлэв. "Түүний найз нь бидэнд тусалдаг эгчтэй! Энэ эмэгтэйг Нью-Йоркийн цагдаа Кеннеди Мур гэдэг. Тэр цуврал алуурчныг сулласан!"
  
  Алисия ирээ ууртайгаар хөдөлгөв. "Илүү сайн. Илүү дээр, профессор. Өөр юу?"
  
  "Тэр... тэр... аан... Амралт. Албадан амралт байхгүй. Та харж байна уу, цуврал алуурчин - тэр дахин алсан."
  
  "Бурхан минь, проф, чи намайг эргүүлж эхэлж байна."
  
  "Гуйя. Би Дрэйкийг сайн хүн гэж хэлж чадна!"
  
  Алисия сарнай зүсэгчээ гаргаж ирэв. "За, тэр үүнийг даван туулах нь гарцаагүй. Гэхдээ би чамтай биш SRT дээр түүнтэй тааралдсан. Тэр новшийг юу зовоож байгааг би мэднэ."
  
  Хашгирах чимээ гарч, мөргөлдөхөд Колби Тэйлор хаалгаар толгойгоо цухуйлгав. "Милс! Шведийн засгийн газар дахь манай холбоотон надад саяхан утасдсан. Тэд Валкири хаана байгааг олж мэдэв. Бид яарах хэрэгтэй. Одоо!"
  
  Алисия сарнай зүсэгчийг аваад өвгөний хурууны үзүүрийг таслав.
  
  Тэр чадах учраас л.
  
  Түүнийг хашгирч, бужигнаж байхад нь тэр нурууг нь тэврэн тийрэлтэт тариур, зүүгүй тариураар түүний арьсан дор бяцхан мэдрэгч суулгав.
  
  "Б төлөвлөгөө" гэж Алисия бодлоо, түүний цэргүүдийн бэлтгэл сургуулилт нь зохих түвшинд хэвээр байна.
  
  
  ХОРИН ЗУРГАА
  
  
  
  ВАШИНГТОН ДС
  
  
  Торстен Далын гар утас дуугарахад Дрейкийн амнаас нэрстэй маффин дүүрсэн байв. Тэр шинэхэн кофегоор угаагаад хүлээсэн байдалтай чагнав.
  
  "Тийм ээ, Төрийн сайд." Энэ гайхшралын дараа Далын ярианы үлдсэн хэсэг удаашралтай, "Би ойлгож байна" цуврал, мэдэгдэл, хүндэтгэлтэйгээр чимээгүй болов. Энэ нь "Би чамайг урам хугарахгүй, ноёнтоон" гэж төгссөн нь Дрейкийн хувьд бага зэрэг аймшигтай сонсогдов.
  
  "За?" - Би асуусан.
  
  "Манай засгийн газар эдгээр Сербийн новшуудын нэгэнд тусламж үзүүлсний хариуд хорих ялыг хөнгөлөх амлалт өгөх ёстой байсан ч бидэнд баталгаа байгаа." Дрейк Далын хуучинсаг үзэмжийн дор аз жаргалтай байхыг хүсдэг хүн байгааг хэлж чадна.
  
  "Тэгээд юу гэж?"
  
  "Хараахан болоогүй. Бүгдийг нэгтгэе." Хэсэг хугацааны дараа Бенийг зөөврийн компьютерын дэлгэцээс холдуулж, Хэйден тохойноосоо нэг инч зайд суусан бөгөөд Кеннеди Дрейкийн хажууд урт үсээ унжуулсан хэвээр зогсож байв.
  
  Дал амьсгаа авав. "Богино хувилбар нь 90-ээд оны Шведийн Сербийн мафийн толгойлогч, одоо манайд хоригдож байгаа хүн сайн санааны илэрхийлэл болгон америкийн хамтрагчдаа Валкири нарыг өгсөн гэсэн үг юм. Тиймээс Давор Бабич 1994 онд Валкирисийг хүлээн авсан. 1999 онд Давор мафийн удирдагчийн суудлаасаа бууж, хяналтаа хүү Бланкадаа шилжүүлж, дэлхийн хамгийн хайртай газар, тэр байтугай эх орондоо хүртэл тэтгэвэрт гарсан."
  
  Дал түр зуур зогсов. "Хавай".
  
  
  ХОРИН ДОЛОО
  
  
  
  Нью-Йорк, АНУ
  
  
  Абел Фрей дээд давхрын өрөөнийхөө цонхноос доошоо явган хүний замаар гүйж буй сая сая жижиг шоргоолжнуудыг харав. Гэсэн хэдий ч шоргоолжноос ялгаатай нь эдгээр хүмүүс ухаангүй, зорилгогүй, зовлонт амьдралаас цааш харах төсөөлөлгүй байсан. Тэрээр "толгойгүй тахиа" гэсэн нэр томъёог яг ийм өндөрт зогсож байсан хүн хүн төрөлхтний урам хугарсан бохирын нүхийг судалж байхдаа гаргаж ирсэн гэж тэр санал болгов.
  
  Фрей удаан хугацааны турш уран зөгнөлдөө эрх чөлөө өгсөн. Түүний хамаагүй залуу хувилбар нь юу ч хийж чадах нь бүх зүйлийг уйтгартай болгодог гэдгийг ойлгосон. Та шинэ, илүү олон янзын, зугаатай үйл ажиллагаануудыг зохион бүтээх хэрэгтэй болсон.
  
  Тиймээс тулааны талбар. Загварын бизнес нь эхэндээ үзэсгэлэнтэй эмэгтэйчүүдтэй болох арга зам, дараа нь олон улсын хууль бус наймааны бүлэглэлийг үүсгэн байгуулж, одоо бурхадын булшийг сонирхож байгаагаа нуух арга юм.
  
  Түүний амьдралын ажил.
  
  Бамбай нь өө сэвгүй, жинхэнэ урлагийн бүтээл байсан бөгөөд гүдгэр гадаргуу дээр нь сийлсэн шифрлэгдсэн газрын зургаас гадна дээд ирмэг дээр нь сийлсэн нууцлаг өгүүлбэрийг саяхан олж илрүүлжээ. Түүний дуртай археологич үүн дээр шаргуу ажиллаж байв. Мөн түүний дуртай эрдэмтэн саяхны өөр нэг гэнэтийн зүйлийг тайлахыг оролдсон - бамбай нь энгийн металл биш, харин илүү чухал, гэхдээ нэгэн зэрэг гайхалтай хөнгөн, сониуч материалаар хийгдсэн байв. Одины нууц нь түүний анх төсөөлж байснаас ч илүү байгааг олж мэдээд Фрей баярлаж, сэтгэл дундуур байв.
  
  Тэднийг судлах цаг хомс байсан нь түүний урам хугарсан явдал байв. Ялангуяа одоо тэр олон улсын уралдааны нэг хэсэг байсан. Тэр хүн бүрийг Ла Вераин руу буцаан явуулахыг ямар их хүсч байсан ба зохисгүй нийгмийн хүмүүс хөгжилтэй байх хооронд тэр болон бусад цөөн хэдэн хүмүүс бурхадын нууцад дүн шинжилгээ хийх болно.
  
  Дараа нь тэр хоосон өрөө рүү инээмсэглэв. Шинжилгээг үргэлж ширүүн амрах хэдэн үнэ цэнэтэй мөчүүд дагалдаж байх ёстой байв. Магадгүй хэд хэдэн эрэгтэй загвар өмсөгчдийг талбарт тулгаж, тэдэнд гарах арга замыг санал болго. Хамгийн сайн нь, хэд хэдэн олзлогдсон хүмүүсийг бие биенийхээ эсрэг тулга . Тэдний мунхаглал, цөхрөл нь үргэлж хамгийн сайн үзвэрийг үзүүлдэг байв.
  
  Түүний и-мэйл ping хийж байна. Дэлгэц дээр шинэхэн охин Карин Блэйк орон дээрээ гинжтэй сууж буй бичлэг гарч ирэв.
  
  "Эцэст нь". Фрей анх удаа түүн рүү харав. Блэйк эмэгтэй түүнийг хулгайлахаар илгээсэн гурван хөлсний цэргүүдийн нэгийг нь харгис хэрцгий байдлаар тэмдэглэсэн байв. Тэр маш ухаалаг, жинхэнэ хөрөнгө байсан бөгөөд тэр саяхан Ла Верейна дахь бяцхан шорондоо хоригдож, Фрейг ирэхийг хүлээж байв.
  
  Түүний таашаал авах шинэ мах. Гэмгүй хүний цуснаас түүний мөнхийн аз жаргал бий. Одоо тэр түүний өмч болсон. Тэр тайруулсан шаргал үс, сайхан үс, хос том нүдтэй байсан ч Фрей зургийн чанарыг харгалзан ямар өнгөтэй болохыг эргэлзэж чадахгүй байв. Сайхан биетэй - загвар өмсөгч шиг туранхай биш; илүү сэтгэл татам, энэ нь шударга хүйсийн хүмүүст таалагдах нь дамжиггүй.
  
  Тэр түүний дижитал нүүрэнд хүрэв. "Чи удахгүй гэртээ харьж байна, бяцхан минь..."
  
  Энэ үед хаалга онгойн бүдүүлэг Мило нэг гартаа утсаа даллан орж ирэв. "Энэ бол тэр" гэж тэр хашгирав. "Алисиа!" Түүний тэнэг царайнд тэнэг инээмсэглэл тодорчээ.
  
  Фрей сэтгэл хөдлөлөө нуув. "Тийм ээ? Сайн уу? Тийм ээ, надад хэлээч. Нью Йорк дахь сүүлчийн бүтээл бол минийх байх ёстой байсан." Тэр англи гичийд ганц ч итгэсэнгүй.
  
  Дараа нь хаашаа явах ёстойгоо тайлбарлахад тэр түүний яриаг сонсож, инээмсэглэн, Шведүүд болон тэдний хамтрагчид явж байгааг сонсоод хөмсгөө зангидан, дараа нь тэр удахгүй Канадын хоёр эргийг барина гэж амлахад тэрээр баярлахгүй байж чадсангүй. тоонууд.
  
  Дараа нь тэрээр Бамбайн ирмэг дээрх энэ хачирхалтай бичээсийг тайлж, бусад хэсгүүдийг ижил ховор материалаар хийсэн эсэхийг олж мэдэх боломжтой байв. Дараа нь тэр гурван ширхэг, давуу талтай болно.
  
  "Чи ядаж л авхаалжтай байна" гэж тэр утсаар хэлээд Мило руу анхааралтай харав. "Бид удахгүй дахин уулзахдаа энэ чадвараа ашиглахыг тэсэн ядан хүлээж байна." Тэр англи сарнайг цоолчихоод багагүй хугацаа өнгөрчээ.
  
  Найз охинтойгоо эргэн нийлнэ гэж бодохоор Милогийн нүд гэрэлтэхэд Фрей дотроо инээвхийлэв. Алисиагийн хариулт түүний сэтгэлд цуурайтсан хэвээр.
  
  Таны хүссэнээр, эрхэм ээ.
  
  
  ХОРИН НАЙМ
  
  
  
  ОАХУ, Хавай
  
  
  9-р сарын 12-ны өдөр Хавайн дээгүүр үд дундын наран дээр АНУ-ын армийн нэрэмжит шүхэр болох медузын шүхэр хар бороо орсны улмаас харанхуйлав. Өвөрмөц ажиллагааны үр дүнд Delta Commandos Шведийн SGG болон Британийн SAS болон Нью-Йоркийн нэг цагдаа нараар хүрээлэгдсэн арлын хойд талын алслагдсан далайн эрэг дээр газарджээ.
  
  Дрэйк далайн эрэг рүү гүйж эхлэхэд элс түүний буултыг зөөлрүүлж, шүхрээ суллаж, Кеннедигийн ахиц дэвшлийг шалгахаар хурдан эргэж харав. Тэрээр хэд хэдэн Дельта хөвгүүдийн дунд газардаж, нэг өвдөг сөгдөн унасан боловч удалгүй хөл дээрээ босов.
  
  Бэн АНУ-д "зөвлөх"-өөр илгээгдсэн Хайдены тусламжтайгаар судалгаагаа үргэлжлүүлж байхдаа онгоцонд үлдэх ёстой байв.
  
  Дрейкийн туршлагаас харахад зөвлөхүүд ихэвчлэн дарга нарынхаа илүү сайн бэлтгэгдсэн хувилбарууд буюу хонины арьс өмссөн тагнуулчид байсан.
  
  Тэд Хавайн халуун наранд далайн эрэг дагуу гүйж, тусгай хүчний өндөр бэлтгэлтэй гучин цэрэг, модны халхавчаар бүрхэгдсэн зөөлөн налууд хүрч ирэв.
  
  Энд Торстен Дал тэднийг зогсоов. "Чи дүрмийг мэддэг. Чимээгүй, хатуу. Зорилго нь хадгалах өрөө юм. Урагшаа!"
  
  Сербийн мафийн удирдагч агсны харшийг хамгийн их хүчээр цохих шийдвэр гаргасан байна. Цаг хугацаа тэдний эсрэг аймшигтай байсан - өрсөлдөгчид нь Валкиричуудын байршлыг одоо мэдэж байсан байж магадгүй бөгөөд энэ уралдаанд давуу эрх олж авах нь маш чухал байсан.
  
  Мөн түүний хаанчлалын үед Давор Бабич өршөөнгүй хүн байсангүй.
  
  Тэд энгэрт авирч зам хөндлөн гүйж, Бабичийн хувийн хаалга руу чиглэв. Салхи салхи ч тэдэнд хүрсэнгүй. Довтолгоог хийж, нэг минут хүрэхгүй хугацаанд өндөр төмрөөр хийсэн хаалгыг төмөр хэсэг болгон багасгасан. Тэд хаалгаар нэвтэрч, бүх газар тарсан. Дрейк зузаан далдуу модны ард нуугдаж, том гантиг шат руу хөтөлдөг задгай зүлгийг судалж байв. Тэдний оройд Бабичийн харшийн үүд байсан. Хоёр тал дээр Хавайн соёлын гайхалтай хөшөө, эрдэнэс, тэр ч байтугай Улаан өндөгний баярын арлын Моаи баримал хүртэл зогсож байв.
  
  Одоогоор үйл ажиллагаа алга.
  
  Сербийн мафийн тэтгэвэрт гарсан хүн өөртөө итгэлтэй байсан.
  
  Нүүрээ хагас нуусан SAS эр Дрейкийн хажууд гулсав.
  
  "Сайн байна уу, хуучин найз. Сайхан өдөр, тийм үү? Нарны шууд тусгал линз дээр тусахад би дуртай. Уэллс хамгийн сайн сайхныг хүсч байна."
  
  "Тэр хөгшин тэнэг хаана байна?" Дрейк цэцэрлэгээс нүдээ салгасангүй.
  
  "Тэр чамтай дараа холбоо барина гэж хэлсэн. Чи түүнд цаг хугацаа өгөх ёстой юм шиг байна."
  
  "Халтар хөгшин новш."
  
  "Май гэж хэн бэ?" гэж Кеннеди асуув. Тэр үсээ дахин самнаад өмднийхөө дээгүүр хэлбэр дүрсгүй цэргийн дүрэмт хувцас өмсөв. Тэр хэд хэдэн Глокстой байсан.
  
  Дрейк ердийнх шигээ тусгай зориулалтын хутганаас өөр зэвсэг авч явсангүй.
  
  Шинэ SAS залуу "Хуучин Дрейкийн дөл энд байна. Хамгийн гол нь чи хэн бэ?"
  
  "Алив ээ залуусаа. Үүнд анхаарлаа хандуул. Бид түүхэн дэх хамгийн том энгийн иргэдийн эсрэг халдлагуудын нэгийг хийх гэж байна."
  
  "Иргэний?" Кеннеди хөмсгөө зангидав. "Хэрэв энэ залуу энгийн иргэн бол би Клаудиа Шифферийн бөгс мөн."
  
  Delta Team аль хэдийн шат руугаа явж байсан. Тэднийг эхлэх мөчид Дрэйк нуугдаж гарч ирээд задгай газар гүйв. Хагас хүрэхэд нь хашгирах чимээ гарав.
  
  Шатны дээд талд янз бүрийн костюм, боксын шорт, хайчтай цамц өмссөн дүрсүүд гарч ирэв.
  
  Зургаан богино буудлага дуугарав. Зургаан цогцос шатнаас амьгүй унав. Delta Team хагас дутуу байсан. Дрэйк гишгүүрийн ёроолд хүрч баруун тийш мөлхөхөд муруй чулуун хашлага арай илүү халхавч хийх үед хаа нэгтээгээс яаралтай хашгирах чимээ сонсогдов.
  
  Сербүүдээс ирсэн гэсэн утгатай буун дуу чанга дуугарлаа. Дрейк эргэж Кеннедиг дахин шалгаад дээшээ хоёр шатаар өгсөв.
  
  Тэднээс цааш жижиг хайрга чулуулаг нь Н хэлбэрийн барилгын хоёр хагасын хооронд байрлах харшийн үүд рүү хөтлөв. Зэвсэгт хүмүүс онгорхой хаалганаас болон орцны хоёр талын франц хаалгыг цохиж байснаас гарч ирэв.
  
  Тэд хэдэн арван байдаг.
  
  Тэднийг гайхшруулсан боловч хурдан дахин цуглардаг. Эцсийн эцэст тийм ч бардам биш байж магадгүй юм. Дрейк юу болохыг хараад хачин жигтэй хөшөөнүүдийн дунд орогнов. Тэрээр Кеннедиг Улаан өндөгний баярын арлаас чирсээр дуусгав.
  
  Хоёр дахь удаагаа пулемётын галын чимээ сонсогдов. Цочролд орсон харуулууд бүх талаараа тугалган хөшиг тавьжээ. Хөшөөг хэд хэдэн сум цохиход Дрейк гэдсэн дээрээ унав.
  
  Хамгаалагч нар урагш гүйв. Тэднийг оюуны чадавхи гэхээсээ илүү бүдүүлэг тэнэг зангаараа сонгосон булчингуудыг хөлсөлжээ. Тэд Дельтагийн хөвгүүдийн болгоомжтой галын шугам руу шууд гүйж, цусны урсгалын дунд эргэлдэж унав.
  
  Тэдний ард шил хагарчээ.
  
  Харшийн цонхоор дахин буун дуу сонсогдов. Азгүй Дельта цэрэг хүзүүндээ сум хүртээд тэр дороо нас баржээ.
  
  Хоёр хамгаалагч баримлууд дээр бүдэрсэн бөгөөд тэдний нэг нь бага зэрэг шархаджээ. Дрэйк чимээгүйхэн ирээ сугалан тэдний нэгийг нь хөшөөг тойрон алхахыг хүлээв.
  
  Шархадсан Сербийн хамгийн сүүлд харсан зүйл бол Дрейк хоолойгоо зүсэхэд өөрийнх нь цус урсаж байв. Кеннеди хоёр дахь серб рүү буудаж, алдаж, дараа нь зэвсгээ өргөхдөө тагтаа довтлов.
  
  Алх хоосон дарав.
  
  Кеннеди бослоо. Зэвсгийг буулгасан ч бай, тэр уурласан өрсөлдөгчтэй тулгарсан. Хамгаалагч булчингаа нугалан хадагч машиныг савлав.
  
  Кеннеди зайнаас гарч, дараа нь түүний эрч хүч нь түүнийг ил болгоход урагш харайв. Цай руу нь хурдан өшиглөж, тохойгоороо хүзүүнд нь цохиход түүнийг газар унагав. Тэр эргэлдэж, ир нь гэнэт гартаа атгаж, өргөн нуман хэлбэрээр таслав. Кеннеди амьсгаадах хуруугаа амьсгалын хоолой руу нь оруулахын өмнө үхлийн үзүүр нь хацрыг нь өнгөрөөхөд хангалттай буцав.
  
  Тэр зөөлөн мөгөөрсний эвдрэлийг сонсож, түүний амьсгал боогдуулж эхлэхийг сонсов.
  
  Тэр нүүр буруулав. Тэр дууссан. Түүний үхэхийг харах хүсэл түүнд байсангүй.
  
  Дрэйк зогсоод харав. "Муугүй шүү".
  
  "Магадгүй чи намайг хүүхэд болгохоо болих байх."
  
  "Би тэгэхгүй..." Тэр гэнэт зогсов. Тэр байсан уу?Ичгүүрээ зоригтойгоор бардамнаж дарсан. "Буутай эмэгтэйг харах шиг сайхан зүйл байхгүй."
  
  "хамаагүй". Кеннеди харшийн өөр нэг онцгүй шинж чанар болох тотемийн шонгийн араар мөлхөж очоод тухайн газрыг ажиглав.
  
  "Бид тусдаа замаар явж байна" гэж тэр түүнд хэлэв. "Та агуулахын өрөө олох болно. Би буцаж явна."
  
  Тэр эргэлзээгээ нуухын тулд боломжийн ажил хийсэн. "Чи итгэлтэй байна уу?"
  
  "Хөөе, би энд цагдаа байна, санаж байна уу? Та бол энгийн иргэн. Хэлсэн ёсоороо хий" гэсэн.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Кеннеди баруун тийш мөлхөж, харшийн арын зүг чиглэн явж байхад хиймэл дагуулын хяналтад нисдэг тэрэгний буудал, хэд хэдэн намхан барилга байгааг харав. SAS-ын баг аль хэдийн тэнд байрлуулсан байсан бөгөөд яг тэр мөчид нэвтрэн орох ёстой байв.
  
  Тэр түүний харц түүний дүрсийг харж, тархи нь гэнэт түүний өмссөн хувцас бөгсийг нь харуулахыг хүсч байгааг олж мэдэв.
  
  Цочрол нь түүнийг сэгсрэв. Даруу байдал, тодорхойгүй байдал нь түүний толгойд хүчийг нэгтгэж, өөртөө эргэлзэх эргүүлгийг үүсгэв. Алисоныг явснаас хойш хоёр жил өнгөрч, долоон зуу гаруй хоног тогтворгүй байв. Байнгын согтуугийн ер бусын гүн, дараа нь дампуурал, дараа нь хэвийн амьдралд аажмаар, маш удаанаар өсдөг.
  
  Тэд хараахан болоогүй байна. Ойрхон газар байхгүй.
  
  Энэ нь түүний эмзэг байдлын тухай ярьж байсан уу?
  
  Б төлөвлөгөө.
  
  Гар дээрээ ажилла. Цэргийн төвлөрлөө эргүүлэн авч, хараал идсэн иргэний эд зүйлсийг хэсэг хугацаанд орхихыг хичээ. Тэр хоёр харуулын бууг шүүрэн авч, хайрганы замын ирмэг дээр иртэл хөшөөнүүдийн хооронд мөлхөв. Тэрээр гурван өөр цонхоор гурван байг олж хараад гурван удаа дараалан буудсан.
  
  Хоёр хашгирах, нэг хашгирах. Муугүй шүү. Үлдсэн толгой нь буцаж гарч ирэн байршлыг нь хайж олоход Дрэйк үүнийг улаан манан болгон хувиргав.
  
  Дараа нь тэр гүйж, зөвхөн харшийн урд талын гадаа өвдөг дээрээ сөхрөн зогсоход толгой нь барзгар чулуун эдлэлийг цохив. Түүнийг гүйцэхээр гүйсэн Дельта багийг эргэж харав. Тэр тэдний удирдагч руу толгой дохив.
  
  "Дамж". Дрейк хаалга руу, дараа нь баруун тийш толгой дохив. "Агуулахын өрөө."
  
  Тэд дотогшоо орж, хамгийн сүүлд Дрейк хананы муруйг даран оров. Өргөн төмрөөр хийсэн шат тэдний өмнө эргэлдэж харшийн хоёрдугаар давхарт гарав.
  
  Тэднийг хана дагуулан мөлхөхөд дээд давхрын тагтан дээр илүү олон сербүүд гарч ирэв. Агшин зуур Дельта баг амархан олз болж хувирав.
  
  Явах газаргүй болсон тул Дрэйк өвдөг сөгдөн гал нээв.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди харшийн гадна талын ханыг заагласан модны шугам руу гүйж очоод илүү хурдан хөдөлж эхлэв. Нүд ирмэхийн зуурт нүүр царайгүй SAS цэрэг урд нь гэдсэн дээрээ унахаас өмнө тэр байшингийн арын хэсэгт хүрч ирэв.
  
  Тэр яг л туулай шиг винтовын торонд ховсдон хөдөлгөөнгүй зогсож байв. Хэдэн сарын дараа анх удаа Томас Калебын бүх бодол түүнийг орхив.
  
  - Новш!
  
  "Зүгээр дээ" гэж түүний баруун чихний хажууд дуугарлаа. Тэр хүйтэн ирийг түүнээс ердөө миллиметрийн зайд мэдэрсэн. "Энэ бол Дрейкийн шувуу."
  
  Сэтгэгдэл нь түүний айдсыг арилгасан. "Дрэйкийн шувуу? Би явлаа!"
  
  Тэр залуу инээмсэглэн түүний урд алхав. "За тэгвэл танай ерөнхийлөгчийн хэлснээр бол мисс Мур тийм ч чухал биш. Би өөрийгөө зөвөөр танилцуулахыг илүүд үзэж байна, гэхдээ одоо бол цаг, газар биш. Намайг Уэллс гэж дууд."
  
  Кеннеди нэрийг таньсан боловч Их Британийн цэргүүдийн том баг түүний эргэн тойронд цугларч, ул мөр үлдээж эхлэхэд өөр юу ч хэлсэнгүй. Бабичийн үл хөдлөх хөрөнгийн арын хэсэг нь Энэтхэг чулуугаар доторлогоотой асар том хашаа, амралтын сандал, цагаан кабинаар хүрээлэгдсэн Олимпийн хэмжээтэй усан бассейн, бусад чимэглэлтэй тохирохгүй хэд хэдэн гүдгэр, муухай барилгуудаас бүрдсэн байв. Хамгийн том барилгын хажууд иргэний нисдэг тэргээр тоноглогдсон дугуй хэлбэртэй нисдэг тэрэгний буудал байв.
  
  Нью-Йоркийн гудамжаар олон жил алхсаны эцэст Кеннеди гэмт хэрэг үнэхээр ашиг тусаа өгдөг эсэхийг эргэлзэхэд хүрчээ. Эдгээр залуус болон Калеб үүнийг төлсөн. Хэрэв Кеннеди түүнийг халааслахыг хараагүй бол Чак Уолкер төлбөр төлөх байсан.
  
  Нарны сандал дүүрэн байв. Хэд хэдэн хагас нүцгэн эрэгтэй, эмэгтэй хүмүүс шоконд орсон байдалтай зогсож, хувцсаа зууран, илүүдэл махыг нь далдлахыг оролдов. Зарим хөгшин эрчүүд хиппопотамын арьсыг зохицуулах чадваргүй байхад ихэнх залуу эмэгтэйчүүд хоёр гараараа зүүн тийшээ эргэх боломжтой гэж Кеннеди тэмдэглэжээ.
  
  "Эдгээр хүмүүс ... тэднийг зочид гэж нэрлэе ... тэд Сербийн бүлгийн нэг хэсэг биш байх" гэж Уэллс хоолойны микрофон руу чимээгүйхэн хэлэв. "Тэднийг аваад яв" гэж тэр гурван удирдагч руу толгой дохив. "Та нарын үлдсэн хэсэг нь эдгээр барилгуудын далайн эрэг рүү явж байна."
  
  Бүлэг хуваагдаж эхлэх үед хэд хэдэн зүйл нэгэн зэрэг болсон. Нисдэг тэрэгний ир эргэлдэж эхлэв; түүний хөдөлгүүрийн дуу тэр даруй ойролцоох хүмүүсийн хашгирах чимээг дарав. Тэгтэл галзуу хаалгыг онгойлгох чимээ шиг гүн чимээ гарч хүчтэй машины гэнэт архирах чимээ гарав. Муухай барилгуудын далайн хажуугийн цаанаас цагаан төмөр тууз гарч ирэв - Ауди R8 дээд хурдаараа хурдалж байв.
  
  Түүнийг хашаанд хүрэхэд олон тонн сум үхсэн байв. Энэ нь гайхширсан SAS-ийн цэргүүдийг мөргөж, тэднийг агаарт тарааж, унасан. Араас нь өөр нэг машин зогсох нь энэ удаад хар, том юм.
  
  Нисдэг тэрэгний ир илүү хурдан эргэлдэж, хөдөлгүүр нь гаслан дуугарав. Машин бүхэлдээ чичирч, хөөрөхөд бэлдэж байв.
  
  Гайхсан Кеннеди Уэллесийг тушаал хашгирахад л сонсож чадсан. Үлдсэн SAS-ын цэргүүд гал нээхэд тэр цочив.
  
  Цэцэрлэгт бүх там уналаа.
  
  Цэргүүд хурдтай явж байсан Ауди R8 машин руу гал нээж, сум төмөр их биеийг нь цоолж, хаалтны арьс, хаалгыг нь цоолж орхижээ. Машин байшингийн булан руу хурдалж, эцсийн мөчид огцом эргэлт хийхээр эргэв.
  
  Дугуйных нь доороос хайрга жижиг пуужин мэт буув.
  
  Сум салхины шилийг хагалж, эвдэрсэн байна. Жолооч жолооны ард хүчтэй унах үед машин нь нислэгийн дундуур үхсэн бөгөөд хөдөлгүүр нь зогссон.
  
  Кеннеди гар буугаа өргөөд урагш гүйв. "Битгий хөдөл!"
  
  Түүнийг машинд хүрэхээс өмнө жолооч нь түүний цорын ганц зорчигч байсан нь илт байв.
  
  Өгөөш.
  
  Нисдэг тэрэг газраас хоёр фут өндөрт аажмаар эргэлдэж байв. гэж SAS-ын цэрэг хашгирав, гэхдээ түүний хоолойд ямар ч уур хилэн гарсангүй. Хоёрдахь машин болох хар дөрвөн хаалгатай Кадиллак одоо асар том усан сангийн дагуу хурдтай давхиж, дугуйнууд нь усны түрлэгийг бүх талаараа цацаж байв. Цонхнууд харанхуйлав. Дотор нь хэн байсныг тогтоох боломжгүй.
  
  Гурав дахь хөдөлгүүр ажиллаж эхэлсэн бөгөөд одоогоор харагдахгүй байна.
  
  Цэргүүд Кадиллак руу гал нээж, дугуй болон жолоочийг гурван удаа буудсан байна. Машин гулсаж, хойд хэсэг нь усан сан руу унасан. Уэллс болон өөр гурван цэрэг түүн рүү гүйж, хашгирав. Кеннеди нисдэг тэрэг рүү нүдээ салгалгүй зогссон ч Кэдди шиг цонх нь тунгалаг байв.
  
  Кеннеди энэ бүхэн нь ямар нэг нарийн боловсруулсан зугтах төлөвлөгөөний нэг хэсэг гэж онолоор тайлбарлав. Гэхдээ жинхэнэ Давор Бабик хаана байсан бэ?
  
  Нисдэг тэрэг илүү өндөрсөж эхлэв. SAS эцэст нь сэрэмжлүүлгээс залхаж, арын ротор руу бууджээ. Аймшигт машин эргэлдэж эхлэхэд түүний доор нэгэн хүн өвдөг сөгдөн гранат харвагчийг бэлэн байдалд оруулав.
  
  Уэллс Кэддид хүрч ирэв. Хоёр удаа буудсан. Кеннеди микрофоноор Бабич одоог хүртэл сул байгаа гэдгийг сонсов. Гурав дахь машин булан тойроод, хөдөлгүүр нь Формула 1 уралдааны тамирчин шиг архирч байсан ч энэ нь том, зоримог Bentley байсан бөгөөд түүний оршихуй намайг замаас холдуулж байна!
  
  Кеннеди мод руу үсрэв. Хэд хэдэн цэрэг түүнийг дагаж явав. Уэллс эргэж, гурван удаа хурдан буудсан нь хажуугийн цонхоор шууд харав.
  
  Сум нэвтэрдэггүй шил!
  
  "Энэ бол новш!"
  
  Нисдэг тэргийг аврахын тулд хэдхэн секундын дараа хэлсэн үгс - гранат суллагдсан - тэсрэх бөмбөг нь нисдэг тэрэгний ёроолд дэлбэрсэн. Нисдэг тэрэг хэсэг хэсгээрээ хагарч, хаа сайгүй төмрийн хэлтэрхий цацав. Эрчилсэн хугарсан ган шууд усан сан руу унаж, олон мянган галлон усыг асар их хүчээр нүүлгэн шилжүүлэв.
  
  Кеннеди аймшигт Бентли түүний хажуугаар өнгөрч, дараа нь хөөх хүртэл хүлээв. Түргэн хасалт нь түүнд зугтаж буй сербийг барих ганцхан боломж байгааг хэлэв.
  
  Уэллс үүнийг нэгэн зэрэг олж хараад ажилдаа оров. R8 бүрэн хуучирсан хэдий ч Caddy бүрэн бүтэн хэвээр, дугуй нь усан доорх гантиг шатан дээр хэдхэн инч байв.
  
  Уэллс болон түүний хоёр цэрэг Кэдди рүү гүйв. Кеннеди ажилдаа орохоор шийдсэн халуун хөөцөлдөж эхлэв. Энэ үед салхи шуурга өнгөрсөн мэт хачин шуугиан сонсогдож, Бабичийн байшингийн булан гэнэт дэлбэрэв.
  
  "Бурхан минь!" Уэллс тайван байдал нь хүртэл эвдэрсэн тул шаварт унав. Хагархай бүх чиглэлд нисч, усан сан, хашаан дээр бороо асгарч байв. Кеннеди эргэлдэв. Тэр толгойгоо хад руу эргүүлэв.
  
  Тэнд хар нисдэг тэрэг эргэлдэж, онгорхой хаалганаас нь дүрс даллаж байв.
  
  "Энэ таалагдаж байна уу?"
  
  Уэллс толгойгоо өргөв. "Алисиа Майлз уу? Та бүх ариун зүйлийн нэрийн өмнөөс юу хийж байгаа юм бэ?"
  
  "Тэр сумаар жижигхэн бөмбөгийг чинь урж хаях ч юм билүү, хөгшин новш. Чи надад өртэй. Алисиа Бентлигийн араас хөөхөөр эргэлдэхээсээ өмнө нисдэг тэрэг хэсэгхэн зуур өндийхөд инээв.
  
  Канадчууд энд байсан.
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк түүний цаадах хана Швейцарийн бяслаг болон хувирахын өмнөхөн урагшаа эргэв. Наад зах нь нэг сум маш ойрхон ниссэн тул түүний дууны чимээ сонсогдов. Тэрээр Дельта багийн ихэнх гишүүдтэй нэгэн зэрэг тагтны доорх тавцан дээр гарахын тулд урдаас эргүүлэв. Тэнд очоод дээш чиглэн гал нээв.
  
  Хүлээгдэж байсанчлан тагтны шал харьцангуй сул байв. Дээрх буудлага зогсч, хашгирах чимээ эхлэв.
  
  Дельта командлагч гараараа зүүн тийшээ агуулахын зүг даллав. Тэд маш сайхан тавилгатай боловч хоосон хоёр өрөөгөөр хурдан гүйв. Командлагч тэднийг сансрын хиймэл дагуулын тандалт бага зэрэг онцгой зүйл байна гэж анхааруулсан газар доорхи далд өрөөтэй ойролцоо зогсохыг дохив.
  
  Дотор нь гайхшруулагч гранат шидэж, араас нь америк цэргүүд чиг баримжаагаа алдахын тулд догдолж хашгирав. Гэсэн хэдий ч тэд даруй хагас арван Сербийн харуулын хүчээр гардан тулалдаанд оролцов. Дрейк санаа алдаад дотогш орлоо. Эмх замбараагүй байдал, эмх замбараагүй байдал өрөөг төгсгөл хүртэл дүүргэв. Тэр нүдээ анивчиж, асар том хамгаалагчтай тулгарсан ба тэр баавгайг тэврэхийн өмнө инээж, хөхрөв.
  
  Дрейк хурдан бултаж, бөөрийг нь цохиж, нарны зангилааг чанга гараар чинжаалаар цохив. Хүн араатан ч цочирдсонгүй.
  
  Дараа нь тэр баарны зодооны тухай хуучны хэллэгийг санав - хэрвээ өрсөлдөгч чинь нүд ирмэхгүйгээр зангилаа руу цохивол гүйж эхлэсэн нь дээр байх аа, чи гүн новшийн байдалд байна...
  
  Дрейк ухарч, хөдөлгөөнгүй дайснаа болгоомжтой тойрон хөдөллөө. Серб хүн том биетэй, хатуу булчинд залхуутай тарган, дух нь 6 инчийн бетонон блокуудыг бут цохих хангалттай том байв. Тэр хүн эвгүйхэн урагшилж, гараа өргөн дэлгэв. Нэг хальтирч, Дрейк усан үзэм шиг дарагдаж, дарагдаж үхэх байсан. Тэр хурдан хазайж, баруун тийш хуурч, гурван удаа хурдан цохиулж урагш ирэв.
  
  Нүд. Чих. Хоолой.
  
  Гурвуулаа холбогдсон. Серб өвдөж нүдээ анихад Дрейк эрсдэлтэй дамми шидэлт хийж, энэ бронтозаврыг өргөн хөлөөс нь салгахад хангалттай эрч хүч өгсөн.
  
  Тэр хүн уул нурах шиг чимээ гаран шалан дээр унав. Зургууд хананаас унав. Түүний ухарсан үсрэлтээс үүссэн хүч нь түүнийг толгой нь тавцан руу цохиход ухаан алдлаа.
  
  Дрэйк цаашаа өрөөнд оров. Дельтагийн хоёр залуу алагдсан боловч бүх сербүүд саармагжсан. Зүүн хананы нэг хэсэг онгойж, ихэнх америкчууд нээлхийг тойрон зогссон ч одоо айдсаа хараан аажмаар ухарч байв.
  
  Дрэйк тэдэнтэй нэгдэх гэж яарч, Дельтагийн цэргийг юунаас болж сандаргасныг төсөөлж ч чадахгүй байв. Түүний хамгийн түрүүнд харсан зүйл бол газар доорх гэрэлтүүлэг сайтай танхим руу уруудах чулуун шат байв.
  
  Хоёр дахь нь хар ирвэс бөгөөд шатаар аажуухан өгсөж, өргөн амаараа эгнүүлэн тавьсан сахлын хурц соёотой байв.
  
  "Фуууук..." гэж америкчуудын нэг зурав. Дрэйк илүү санал нийлж чадсангүй.
  
  Ирвэс исгэрч, цохихоор нугаслав. Араатны уур хилэнгээр 100 фунт үхлийн булчинтай агаарт үсрэх үед Дрейк ухарчээ. Тэрээр дээд шатны гишгүүр дээр бууж, ухарч буй цэргүүд рүү ховсдох мэт ногоон нүдээ харан зогсохыг хичээв.
  
  "Би үүнийг хийхийг үзэн ядаж байна" гэж Дельтагийн командлагч винтов буугаа онилж хэлэв.
  
  "Хүлээгээрэй!" Дрейк чийдэнгийн гэрэлд ямар нэгэн зүйл анивчихыг харав. "Түр хүлээгээрэй. Битгий хөдөл."
  
  Пантер урагш алхав. Дельта багийнхан түүнийг бууны хүчээр барьж, тэдний дундуур өнгөрч, чадваргүй Сербийн харуулуудыг өрөөнөөс гарахад нь үл тоомсорлон хашгирав.
  
  "Юу-?" америкчуудын нэг нь Дрейк рүү хөмсөг зангидлаа.
  
  "Чи хараагүй юм уу? Тэрээр алмаазан шигтгээтэй зүүлт зүүсэн байв. Ийм байшинд амьдардаг ийм муур эзнийхээ дууг сонсоход л дайрахад сургагдсан байх гэж бодож байна."
  
  "Сайн дуудлага. Би ийм амьтан алахыг хүсэхгүй байна." Дельта командлагч сербүүд рүү даллав. "Би эдгээр новшуудтай өдөржингөө хөгжилдөх болно."
  
  Тэд шатаар уруудан алхаж, хоёр хүнийг харуулд үлдээв. Дрейк гурав дахь нь хонгилын шалан дээр хүрсэн бөгөөд харсан зүйл нь түүнийг гайхан толгой сэгсэрлээ.
  
  "Энэ галзуу новшнууд ямар гажуудсан юм бэ?"
  
  Өрөө түүний "цом" гэж тодорхойлж чадах зүйлээр дүүрэн байв. Давор Бабикийн үнэ цэнэтэй гэж үзсэн эд зүйлс нь түүний гажуудлын хувьд бусад хүмүүст үнэ цэнэтэй байсан тул хаа сайгүй том, жижиг, эмх замбараагүй байрлуулсан шүүгээнүүд байв.
  
  Тиранозаурус батаар эрүүний яс. Хажууд нь "Эдгар Филлионы цуглуулгаас - Насан туршийн шагнал" гэсэн бичээстэй. Үүнээс гадна алдарт жүжигчний "Тэр амьдрахыг хүссэн" гэсэн илэн далангүй гэрэл зураг. Үүний хажууд хүрэл тавцан дээр сүрдмээр тухлан сууж буй мумижсан зураг байв. "Дүүргийн 3-р прокурор" гэж тодорхойлсон гар. .
  
  Мөн өөр олон зүйл. Дрейк дэлгэцийн хайрцгийг тойрон алхаж, сэтгэл татам байдлаа даван туулж, анхаарлаа төвлөрүүлэхийн тулд эцэст нь тэдний хайж байсан гайхалтай зүйлсийг анзаарав.
  
  Валкири: Зузаан дугуй блок дээр суурилуулсан хос цасан цагаан хөшөө. Хоёр баримал хоёулаа ойролцоогоор таван фут өндөр байсан ч Дрэйкийн амьсгааг авч байсан гайхалтай нарийн ширийн зүйлс байв. Хоёр том биетэй эмэгтэй, нүцгэн, эртний хүчирхэг Амазонууд шиг, хоёр хөлөө дэлгэсэн, ямар нэгэн зүйл дээр сууж буй мэт. Далавчтай морь юм болов уу гэж Дрейк бодов. Бен илүү ихийг мэдэхийг хүсч байсан ч Валкиричууд тэднийг тулалдаанаас тулалдаанд нисэхэд ашигладаг байсныг санав. Тэрээр булчинлаг мөчрүүд, нүүрний сонгодог хэлбэр, эвэртэй дуулга зэргийг анзаарав.
  
  "Хөөх!" - гэж Дельтагийн залуу хэлэв. "Би үүнээс зургаан хайрцагтай болоосой."
  
  Бүр тодруулбал, Валкири хоёулаа зүүн гараараа үл мэдэгдэх зүйл рүү дээш чиглэж байв. Дрэйкийн бодсоноор шууд бурхадын булш руу чиглэв.
  
  Хэрэв тэд Рагнарокыг олж чадвал.
  
  Энэ үед цэргүүдийн нэг нь үзмэрийн хайрцагнаас юм авах гэж оролдов. Чанга хонх дуугарч, ган хаалга шатны ёроолд нурж, тэдний гарцыг хаажээ.
  
  Америкчууд тэр даруй хийн маск авахаар гараа сунгав. Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Санаа зоволтгүй. Бабич бол хулгайчийг амьдаар нь бариад өшиглөхийг илүүд үздэг муу новш гэдгийг надад нэг зүйл хэлж байна."
  
  Дельтагийн командлагч чичиргээн хэвээр байгаа баар руу харав. "Эдгээр савхыг хэсэг хэсгээр нь үлээлгээрэй."
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди нисдэг тэрэг болон ухарч буй Бентлийн араас гайхан харав. Уэллс ч мөн адил эргэлзсэн бололтой тэнгэр ширтэв.
  
  "Гичий" гэж Кеннеди түүний амьсгалахыг сонсов. "Би түүнийг маш сайн сургасан. Тэр яаж урвагч болж зүрхлэв?"
  
  "Тэр явсан нь сайн хэрэг" гэж Кеннеди үсээ боосон хэвээр байгаа эсэхийг шалгаад SAS-ийн хэд хэдэн эрчүүд өөрийг нь томруулж байгааг хараад өөр тийшээ харав. "Тэр өндөр түвшинд хүрсэн. Хэрэв Дрэйк, Дельта баг хоёр Валкирийг эзэлсэн бол Алисия Бабичтэй завгүй байхад бид зугтаж чадна."
  
  Уэллс хоёр чухал сонголтын хооронд гацсан мэт харагдсан ч тэд байшинг тойрон гол хаалга руу гүйх үед юу ч хэлсэнгүй. Тэд нисдэг тэрэг эргэж, Bentley-тэй мөргөлдөхийг харсан. Буудлагын чимээ гарч, зугтаж байсан машинаас үсрэн буув. Тэгтэл машин гэнэт огцом тоормослож, хайрганы үүл дунд ирж зогсов.
  
  Цонхоор нэг зүйл гацсан.
  
  Нисдэг тэрэг тэнгэрээс унав, түүний оператор нь бараг ер бусын мэдрэмжийг эзэмшсэн тул RPG толгой дээгүүр эргэлдэж байв. Түүний чарга газарт шүрмэгц Канадын хөлсний цэргүүд үүдээр гарч ирэв. буудалцаан болов.
  
  Кеннеди өөрийгөө чанга хуяг өмссөн уян хатан Алисия Майлз арслан шиг үсрэн гарч ирэхийг харсан гэж боджээ. Хүчирхийлэл, уур хилэнд төөрсөн, тулалдаанд зориулж бүтээсэн араатан. Өөрийгөө үл харгалзан Кеннеди цус нь хүйтэн байгааг мэдэрсэн.
  
  Энэ түүний айдас байсан уу?
  
  Түүнийг энэ талаар бодож амжаагүй байтал нисдэг тэрэгний эсрэг талаас нэг туранхай дүрс унасан байна. Тэр хормын дотор таньсан дүр.
  
  Профессор Парневик!
  
  Тэр эхлээд тээнэгэлзсэн байдалтай урагш доголон, харин дараа нь дахин шийдэмгий болж, эцэст нь түүний толгой дээрхи агаарт сум тусч, нэг нь гавлын яснаас нь нэг гарын зайд өнгөрч байхад мөлхөв.
  
  Парневик эцэст нь SAS болон Кеннеди нарыг аюулгүй газар татахад хангалттай ойртож, Канадчууд үүнийг мэдээгүй тул тулалдаанд бүрэн оролцов.
  
  "Тийм" гэж Уэллс байшин руу заалаа. "Үүнийг дуусгацгаая."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Валкирийг урагш татахад тусалсан бөгөөд хэд хэдэн залуус сараалж дээр бага хэмжээний тэсрэх бодис хавсаргав. Тэд аймшигт үзмэрүүдийн дундах нарийхан замаар ойртож харахгүйг хичээн алхав. Дельтагийн залуусын нэг нь хэдхэн минутын өмнө аймшигт чекээс буцаж ирээд өрөөний арын хэсэгт хар авс сууж байгааг мэдээлэв.
  
  Хүлээлтийн уур амьсгал бүтэн арван секунд үргэлжилсэн. Үүнийг зогсоохын тулд цэргүүдийн логик хэрэгтэй байв. Та бага мэдэх тусам ...
  
  Энэ бол Дрэйкийн логик байхаа больсон. Гэхдээ тэр үнэхээр мэдэхийг хүсээгүй. Тэр ч байтугай төмөр торыг нь хага цохих үед жирийн нэгэн иргэн шиг цочив.
  
  Дээд давхрын өрөөнөөс буудах чимээ сонсогдов. Дельта хамгаалагчид шатаар унаж, цуст нүхэнд үхэв. Дараагийн секундэд автомат буугаар зэвсэглэсэн арваад хүмүүс шатны орой дээр гарч ирэв.
  
  Дэлтагийн баг илүү өндөр байрнаас халхлагдсан, буудсан, бүтэлгүйтсэн бөгөөд одоо эмзэг болсон. Дрэйк аажмаар шүүгээ болон харьцангуй аюулгүй байдал руу чиглэн, ингэж баригдсан нь ямар тэнэг юм бэ, мөн SAS-д ийм зүйл тохиолдохгүй байсан бол гэж бодохгүй байхыг хичээн, эдгээр шинэ дайснууд тийм биш байх болно гэдэгт итгэж азтай байлаа. Валькирийг буудах тэнэг.
  
  Шатнаас хэн нэгэн хүн буух хүртэл нам гүм байдалд орж, нам гүм байдалд орсон хэд хэдэн мөчүүд байсан. Цагаан хувцас өмсөж, цагаан маск зүүсэн дүр.
  
  Дрейк түүнийг шууд таньлаа. Йоркийн муурны алхалт дээр бамбай хүртсэн хүн. Апсаллд харсан хүн.
  
  "Би чамайг мэднэ" гэж тэр дотроо амьсгалж, дараа нь чанга дуугаар хэлэв. "Хараал идсэн Германчууд энд байна."
  
  Тэр хүн 45 калибрын гар буу аваад эргэн тойрноо даллав. "Зэвсгээ хая. Чиний бүх юм. Одоо!"
  
  Ихэмсэг хоолой. Гөлгөр гарт хамаарах дуу хоолой нь түүний эзэн нь цаасан дээр бичигдсэн, зөвхөн гишүүдийн клубт өгдөг жинхэнэ хүчийг эзэмшсэн. Жинхэнэ хорвоогийн ажил, уйтгартай байдал гэж юу байдгийг мэдэхгүй хүн. Банкны салбараас төрсөн банкир, эсвэл улстөрчдийн хүү улстөрч байж магадгүй.
  
  Дельтагийн эрчүүд зэвсгээ чанга атгав. Хэн ч үг дуугарсангүй. Сөргөлдөөн заналхийлж байв.
  
  гэж тэр хүн дахин хашгирав, хүмүүжил нь түүнд аюулын талаар мэдэх боломжийг олгосонгүй.
  
  "Чи дүлий юу? Би одоо хэлсэн!"
  
  "Тийм зүйл болохгүй ээ, новш" гэж Техасын хоолой татсан хоолойгоор хэлэв.
  
  "Гэхдээ... гэхдээ..." гэж тэр хүн гайхан зогссоноо гэнэт багаа урж аваад, "Чи үүнийг хийх болно!"
  
  Дрэйк бараг л унав. Би чамайг мэднэ, Германы загвар зохион бүтээгч Абел Фрей. Цочрол Дрейкийг хорт давалгаа шиг угаав. Энэ боломжгүй байсан. Тэйлор, Майли хоёр дэлхийг эзэгнэх гэж инээж байхыг харах шиг л байлаа.
  
  Фрей Дрейкийн харцтай таарав. "Чи, Мэтт Дрейк!" гар буутай гар нь чичирлээ. "Чи надад бараг бүх зүйлээ үнэд хүргэсэн! Би түүнийг чамаас авах болно. Би хийх болно! Тэгээд тэр төлөх болно. Өө, тэр яаж төлөх вэ!"
  
  
  Фрей үүнийг ухаарч амжаагүй байтал буугаа Дрейкийн нүд рүү чиглүүлэн буудлаа.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди өрөөнд гүйж орж ирээд SAS-ын хүмүүс өвдөг сөгдөн чимээгүй байхыг уриалж байхыг харав. Тэр түүний өмнө биений хуяг өмссөн баг өмссөн хэсэг хүмүүс Давор Бабичийн нууц агуулах гэж бодож байсан зүйл рүү зэвсгээ чиглүүлж байхыг харав.
  
  Азаар эрчүүд тэднийг анзаарсангүй.
  
  Уэллс түүн рүү эргэж хараад, "Хэн?"
  
  Кеннеди будилсан царай гаргав. Тэр хэн нэгний хашгирахыг сонсож, түүний хажуугийн дүр төрхийг харж, .45 тэр болхиогүй гараа даллаж байв. Түүнийг Мэтт Дрэйкийн нэрийг хашгирахыг сонсоод тэр мэдэж байсан бөгөөд Уэллс ч мэдэж байсан бөгөөд секундын дараа тэд гал нээв.
  
  Галын тулааны жаран секундын турш Кеннеди бүгдийг удаашруулсан хөдөлгөөнөөр харав. Цагаан хувцастай эр .45-аар буудаж, түүний сум хэдхэн секундын дараа ирж, дээлнийх нь хормойг өлгөөтэй материалаар дамжин өнгөрөхөд татав. Түүнийг эргэж харахад цочирдсон царай. Тэдний махлаг, доголон зөөлөн байдал.
  
  Муухай хүн.
  
  Дараа нь масктай хүмүүс эргэлдэж, буудаж байна. SAS-ийн цэргүүд сайн цохилтыг нарийвчлалтай, тайван байдлаар хариулдаг. Хайрцагнаас илүү их гал гарч ирдэг. Америкийн дуу хоолой. Германы дуу хоолой. Англи хэл дээрх дуу хоолой.
  
  Тейлор Свифтийн яруу найргийн аялгуутай төстэй удаан эмх замбараагүй байдал нь Металликагийн эртний роктой холилдсон. Тэр дор хаяж хоёр Германыг цохисон - бусад нь унав. Цагаан хувцастай залуу хашгирч, гараа даллаж, багаа яаран ухрахад хүргэв. Кеннеди тэднийг нөмөрч, шархнаас ялзарсан мэт унаж үхэхийг харсан ч шарх нь амьд үлджээ. Эцэст нь тэр арын өрөөнд зугтсан бөгөөд түүний дөрвөн хүн л амьд үлджээ.
  
  Кеннеди хоолойд нь хачирхалтай бөөн бөөн бөөнөөрөө, зүрхэндээ мөс барин цөхрөнгөө барсандаа Дрэйкийг амьд байхыг хараад, баяр баясгалангийн сэрүүн урсгал түүнийг бүрхэх хүртлээ ямар их санаа зовсноо ч анзаарсангүй.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк шалан дээрээс босон, Абел Фрейгийн зорилго нь бодит байдлыг ойлгох шиг бүдэг бадаг байсанд талархаж байв. Түүний харсан хамгийн эхний зүйл бол Кеннеди шатаар уруудан гүйх, хоёр дахь нь түүн рүү гүйх үед түүний царай байв.
  
  "Бурханд баярлалаа, чи зүгээр байна!" - гэж тэр хашгирч, биеэ барихаа санахаасаа өмнө түүнийг тэврэв.
  
  Дрейк нүдээ анихаасаа өмнө Уэллсийн нүд рүү ширтэв. Тэр түүнийг хэсэг зуур тэврээд түүний нарийхан бие, хүчирхэг бие, эмзэг зүрх нь өөрийнхөөрөө цохилохыг мэдэрлээ. Толгойг нь хүзүүндээ наасан байсан нь түүний синапсуудыг чичрэхүйц гайхалтай мэдрэмж төрж байв.
  
  "Хөөе, би зүгээр. Та?"
  
  Тэр инээмсэглэн холдов.
  
  Уэллс тэдэн дээр ирээд зальтай инээмсэглэлээ нэг минут нуув. "Дрэйк. Эрлийн ордны булангийн паб биш, ахин уулзах хачирхалтай газар, хөгшин залуу. Би чамд нэг юм хэлэх хэрэгтэй байна, Мэтт. Майтай холбоотой зүйл."
  
  Дрэйкийг тэр даруй буцааж шидэв. Уэллс хамгийн сүүлд хүлээж байсан зүйлээ хэлэв. Хэсэг хугацааны дараа тэрээр Кеннедигийн бүдгэрч буй инээмсэглэлийг анзаарч, өөрийгөө өөртөө татав. "Валкири" гэж тэр заажээ. "Бидэнд боломж байгаа үед ирээрэй."
  
  Гэхдээ Дельта командлагч үүнийг аль хэдийн зохион байгуулж, тэднийг дуудаж байв. "Энэ бол Англи биш, залуусаа. Явцгаая. Би энэ амралтаараа бараг бүх Хавайг идсэн."
  
  
  ХОРИН ЕС
  
  
  
  АГААРЫН ЗАЙ
  
  
  Дрейк, Кеннеди болон бусад довтолгооны багийнхан хэдэн цагийн дараа Хонолулугийн ойролцоох цэргийн баазад Бен, Хэйден нартай уулзав.
  
  Цаг хугацаа өнгөрөх тусам. Хүнд суртлын хүнд суртлыг таслав. Эвдрэл ихтэй замуудыг тэгшитгэсэн. Засгийн газар маргалдаж, дараа нь үглэж, эцэст нь ярьж эхлэв. Бослогын хүнд сурталтнуудыг улс төрийн сүү, зөгийн балтай дүйцэхүйц хэмжээний мөнгөтэй болгосон.
  
  Тэгээд дэлхийн төгсгөл ойртож байв.
  
  Бодит тоглогчид ярьж, санаа зовж, таамаглаж, Сувдан Харборын ойролцоох агааржуулалт муутай барилгуудад унтдаг байв. Дрейк тэр даруйд нь Бенийн тунгаан мэндчилгээ нь Одины дараагийн хэсэг болох Түүний нүдийг хайж олоход ахиц дэвшил бага байна гэсэн үг гэж тэр даруй таамаглав. Дрейк гайхсанаа нуусан; Бенийн туршлага, урам зориг нь өдийд бүх сэжүүрийг шийдэж чадна гэдэгт тэр үнэхээр итгэж байв.
  
  Батлан хамгаалахын нарийн бичгийн даргын туслах Хэйден түүнд тусалсан ч ахиц дэвшил багатай байв.
  
  Тэдний цорын ганц найдвар нь бусад апокалипсийн оролцогчид болох Канадчууд болон Германчууд бага зэрэг сайжирсан байх явдал байв.
  
  Дрейкийн илчлэлт Бенийн анхаарлыг эхэндээ өөр тийш нь хандуулсан.
  
  "Абел Фрей? Германы эзэн юу? Төөрчих, новш минь."
  
  "Нээрээ, найзаа. Би чамд худлаа хэлэх үү?"
  
  "Миний өмнө Цагаан могойн үгийг битгий иш тат, Мэтт. Манай хамтлагийнхан уран бүтээлээ хийхэд хүндрэлтэй байдаг, инээдтэй ч биш. Би үүнд итгэж чадахгүй нь... Абел Фрей?"
  
  Дрейк санаа алдлаа. "За, би дахин эхэлж байна. ТИЙМ. Абел Фрей."
  
  Кеннеди түүнийг дэмжсэн. "Би үүнийг харсан ч Дрейкийг дэмий юм ярихаа боль гэж хэлмээр байна. Энэ залуу хоцрогдолтой хүн. Германы Альпийн нуруунд болсон үйл явдал - "Үдэшлэгийн цайз". Супермодель. Мөнгө. Супер оддын амьдрал."
  
  "Дарс, эмэгтэйчүүд ба дуу" гэж Дрейк хэлэв.
  
  "Боль!" гэж Бен хэлэв. "Яг нэг талаараа" гэж тэр бодлоо, "энэ бол төгс хавтас юм."
  
  "Алдартай байхдаа мунхаг хүмүүсийг хуурах амархан" гэж Дрейк зөвшөөрөв. "Чи очих газраа сонгох боломжтой, хаашаа ч явахыг хүсч байна. Эдгээр хүмүүст хууль бусаар хил нэвтрүүлэх нь хялбар байх ёстой. Зүгээр л эртний олдвороо олж, дипломат цүнхээ сонгоод..."
  
  "...Үүнийг оруул." Кеннеди чимээгүйхэн дуусаад инээсэн нүдээ Бен рүү эргүүлэв.
  
  "Та хоёр тэгэх ёстой..." гэж тэр гацав. "...Та хоёр новшийн өрөө аваарай."
  
  Энэ үед Уэллс ойртож ирэв. "Абел Фрейтэй холбоотой энэ зүйлийг одоохондоо нууцлахаар шийдсэн. Ажиглаад хүлээ. Бид түүний шилтгээний эргэн тойронд цэргээ байрлуулдаг, гэвч тэр бидний мэдэхгүй зүйлийг сурсан тохиолдолд түүнд эрх чөлөөг нь өг."
  
  "Эхлээд харахад боломжийн юм шиг санагдаж байна" гэж Дрейк эхлүүлээд, "гэхдээ..."
  
  "Гэхдээ тэр миний эгчтэй" гэж Бен исгэрэв. Хэйден түүнийг тайвшруулахын тулд гараа өргөв. "Тэдний зөв, Бен. Карин одоохондоо аюулгүй байна. Дэлхий тийм биш."
  
  Дрейк нүдээ онийлгон хэлээ барив. Эсэргүүцээд юунд ч хүрэхгүй. Энэ нь түүний найзын анхаарлыг улам сарниулахаас өөр аргагүй болно. Тэр дахиад л Хэйденийг ойлгоход асуудалтай болов. Энэ нь түүний шинээр олж мэдсэн эелдэг үзэл нь түүнийг идэж байсан уу? Тэр Бенийн төлөө хурдан бодсон уу, эсвэл засгийнхаа төлөө ухаалгаар бодсон уу?
  
  Ямар ч байсан хариулт нь нэг л байсан. Хүлээгээрэй.
  
  Дрэйк сэдвээ өөрчилсөн. Тэр Бенийн зүрхний ойролцоо өөр нэгийг цооллоо. "Ээж, аав чинь яаж байна?" гэж тэр анхааралтай асуув. "Тэд одоохондоо суурьшсан уу?"
  
  Бен өвдөж санаа алдлаа. "Үгүй ээ, найзаа. Сүүлчийн дуудлага дээр тэд түүний тухай хэлсэн ч би түүнд хоёр дахь ажил олсон гэж хэлсэн. Энэ нь туслах болно, Мэтт, гэхдээ тийм ч удаан биш."
  
  "Би мэднэ". Дрейк Уэллс, Хэйден хоёр руу харав. "Энд байгаа удирдагчдын хувьд та хоёр туслах ёстой." Тэгээд хариу хүлээлгүй: "Хейди ба Одины нүдэн дээр ямар мэдээ байна?"
  
  Бен дургүйцсэн байртай толгой сэгсэрлээ. "Маш их" гэж тэр гомдоллов. "Хаана ч хагархай байдаг. Эндээс сонсоорой: Валхалла дахь Мэргэн ухааны оргилуур болох Мимирын худгаас уухын тулд хүн бүр чухал золиослол хийх ёстой. Нэг нь нүдээ золиосолж, одоогийн болон ирээдүйн үйл явдлын талаар мэдлэг олж авах хүсэл эрмэлзэлээ илэрхийлэв. Архи уусны дараа тэрээр мөнхөд хүмүүс болон бурхадад тохиолдох бүх сорилтыг урьдчилан харсан. Мимир Одины нүдийг хүлээн авсан бөгөөд тэр цагаас хойш тэд тэнд хэвтэж байгаа нь дээд мэргэн ухааныг харахын төлөө Бурхан хүртэл төлөх ёстой гэсэн бэлгэдэл юм."
  
  "За" гэж Дрейк мөрөө хавчив. "Стандарт түүхэн зүйл, тийм үү?"
  
  "Зөв. Гэхдээ яг ийм байна. Яруу найргийн Эдда, Фленрихийн домог бол миний орчуулсан өөр нэг зохиол бол "Хейдигийн олон зам". Тэд юу болсныг тайлбарласан боловч одоо Нүд хаана байгааг бидэнд хэлэхгүй."
  
  "Валхаллад" гэж Кеннеди ярвайв.
  
  "Энэ бол диваажин гэсэн Норвеги үг."
  
  "Тэгвэл надад тэднийг олох боломж гарахгүй."
  
  Дрэйк бодсон. "Тэгээд өөр юу ч байхгүй юу? Есүс, найз аа, энэ бол сүүлчийн хэсэг!"
  
  "Би Хайдигийн аялалыг дагасан. Тэр бидний мэддэг газруудад очиж, дараа нь гэртээ буцаж ирдэг. Энэ Playstation биш ээ, найзаа. Ямар ч гаж нөлөө, далд амжилт, өөр зам байхгүй, zilch."
  
  Кеннеди Бенийн хажууд суугаад үсээ шидэв. "Тэр хоёр ширхэгийг нэг дор байрлуулж чадах уу?"
  
  "Энэ нь боломжтой, гэхдээ энэ нь бидний одоогийн мэдэж байгаа зүйлтэй тохирохгүй байна. Олон жилийн турш дагаж мөрдсөн бусад сэжүүрүүд бүгд байршил бүрт нэг хэлтэрхий байгааг харуулж байна."
  
  "Тэгэхээр та үүнийг бидний санаа гэж хэлж байна уу?"
  
  "Түлхүүр нь Валхалла байх ёстой" гэж Дрейк хурдан хэлэв. "Энэ бол газрыг илтгэх цорын ганц хэллэг юм. Таныг өмнө нь Хайди Одиныг загалмай дээр өлгөгдсөн байх үед бүх нууцаа дэлгэсэн учраас нүд нь хаана нуугдаж байгааг мэдэж байгаа гэж хэлж байсныг би санаж байна."
  
  "Мод" - тэр үед Торстен Дал өрөөнд орж ирэв. Швед хүн ядарч туйлдсан, бие махбодийн ажил гэхээсээ илүү захиргааны талаас нь илүү ядарсан харагдаж байв. "Нэг нь дэлхийн модонд өлгөгдсөн."
  
  "Өө" гэж Дрейк бувтнав. "Ижил түүх. Кофе уу?"
  
  "Макадамия" гэж Далл ихэмсэг харагдав. "Хамгийн сайн Хавайн санал болгож байна."
  
  "Би үүнийг спам гэж бодсон" гэж Кеннеди хэлэхдээ Нью Йоркийн сонинд уучлалт үзүүлэв.
  
  "Хавайд спам маш их таалагддаг" гэж Далл зөвшөөрөв. "Гэхдээ кофе бүх зүйлийг захирдаг. Мөн Кона макадамия самар бол хаан юм."
  
  "Тэгэхээр та Хайдиг Валхалла хаана байгааг мэдэж байсан гэж хэлж байна уу?" Дрэйк хэн нэгэнд кофе авчирч өгөөч гэж дохиход Хэйден эргэлзэхээсээ илүү будилсан харагдахыг хичээв.
  
  "Тийм ээ, гэхдээ Хайди хүн байсан. Бурхан биш. Тэгэхээр түүний мэдрэх зүйл нь дэлхийн диваажин байх болов уу?"
  
  "Уучлаарай, залуу минь" гэж Кеннеди хошигнов. "Вегас 1905 он хүртэл байгуулагдаагүй."
  
  "Норвеги руу" гэж Дрейк инээмсэглэхгүйг хичээн нэмж хэлэв.
  
  Дараа нь чимээгүй болов. Дрэйк Бенийг өнөөг хүртэл сурсан бүхнээ оюун ухаанаараа дүгнэж байхыг харав. Кеннеди уруулаа жимийв. Хайден кофены аягатай тавиурыг хүлээж авав. Уэллс унтаж байгаа дүр үзүүлэн буланд суун тэтгэвэртээ гараад удаж байв. Дрейк түүний сонирхолтой үгсийг санав - Би чамд нэг зүйл хэлэх хэрэгтэй байна. Тавдугаар сарын тухай ямар нэг зүйл.
  
  Хожим нь үүнийг хийх цаг гарна.
  
  Бен инээгээд толгой сэгсрэв. "Энэ бол энгийн. Бурхан минь, энэ маш энгийн. Хүний диваажин бол... тэдний гэр юм."
  
  "Яг. Түүний амьдарч байсан газар. Түүний тосгон. Түүний бүхээг" гэж Дрейк батлав. "Миний бодол ч бас."
  
  "Мимирийн худаг Хайди тосгонд байрладаг!" Кеннеди эргэн тойрноо харан нүднээс нь догдолж, дараа нь Дрэйкийг нударгаараа нударлаа. "Явган цэргийн хувьд тийм ч муу биш."
  
  "Би ажлаа орхисноосоо хойш жинхэнэ тархитай болсон." Дрейк Уэллс үл ялиг анивчсаныг анзаарав. "Миний амьдралын хамгийн сайн алхам."
  
  Торстен Дал бослоо. "Тэгээд эцсийн хэсэгт Швед рүү явна." Тэрээр эх орондоо ирсэндээ баяртай харагдсан. "Аан... Хайдигийн байшин хаана байсан бэ?"
  
  "Остерготланд" гэж Бен шалгахгүйгээр хэлэв. "Мөн Беовулф, Грендел хоёрын гэр бол шөнө ч газар нутгаар тэнүүчилж буй мангасуудын тухай ярьдаг газар юм."
  
  
  ГУЧ
  
  
  
  ГЕРМАН, ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  La Veraine, Party Castle нь Мюнхений өмнөд хэсэгт, Баварийн хилийн ойролцоо байрладаг байв.
  
  Энэ нь цайз шиг зөөлөн уулын дунд зогсож, хана нь хонхорхой, бүр янз бүрийн газар сумны гогцоотой байв. Нуман хаалганы хоёр талд өргөгдсөн дугуй цамхаг, өргөн зам нь үнэтэй машинуудыг загварлаг татаж, хамгийн сүүлийн үеийн ололт амжилтаа харуулах боломжийг олгодог бол сонгогдсон папараццичид өвдөг сөгдөн зургийг нь авчээ.
  
  Абел Фрей үдэшлэгийг нэг нэгээр нь удирдаж, хэд хэдэн чухал зочдод баяр хүргэж, загвар өмсөгчид нь тэднээс хүлээгдэж буй байдлаар биеэ авч явахыг баталгаажуулав. Энд чимхэх, тэнд бугнах, хааяа нэг хошигнох нь хүртэл түүний хүлээлтийг гүйцэлдүүлжээ.
  
  Хувийн хонгилд өвдөг хүртэл өндөр шилэн ширээн дээр хэвтсэн цагаан гүйгчдийг анзаарсангүй дүр эсгэж, удирдах албан тушаалтнууд хамрын нүхэндээ сүрэл хийчихсэн бөхийж байв. Загвар өмсөгчид, алдартай залуу жүжигчид атлас, торго, нэхсэн тороор хийсэн хүүхэлдэй шиг хувцаслажээ. Ягаан мах, ёолох, шунал тачаалын үнэр. MTV болон хатуу порно харуулсан тавин инчийн плазмын хавтан.
  
  Chateau амьд хөгжмөөр дүүрэн байсан бөгөөд Slash, Fergie нар сүйрсэн газруудаас зайдуу тайзан дээр "Beautiful Dangerous" дууг дуулж, өөдрөг рок хөгжим Фрейгийн аль хэдийн эрч хүчтэй үдэшлэгт улам их амьсгаа авчээ.
  
  Загвар зохион бүтээгч хэнд ч анзааралгүй орхиж, үндсэн шатаар өгсөж шилтгээний нам гүм жигүүр рүү явав. Дахиад нэг нислэг болон түүний хамгаалагчид түүний ард аюулгүй хаалгыг хаасан бөгөөд зөвхөн товчлуурын хослол болон дуу хоолойг таних замаар нэвтрэх боломжтой байв. Тэрээр харилцаа холбооны хэрэгсэл, өндөр нарийвчлалтай телевизийн дэлгэцээр дүүрэн өрөөнд оров.
  
  Түүний хамгийн найдвартай шүтэн бишрэгчдийн нэг нь: "Яг цагтаа, эрхэм ээ. Алисия Майлс хиймэл дагуулын утсаар ярьж байна."
  
  "Сайн байна, Хадсон. Шифрлэгдсэн үү?"
  
  "Мэдээж, эрхэм ээ."
  
  Фрей санал болгож буй төхөөрөмжийг хүлээн авч, амаа аниад шүлсээ шүлсээ цацаж байсан газарт нь ойртуулахаас аргагүйд хүрч уруулаа жимийв.
  
  "Майлс, энэ амттай байсан нь дээр. Гэрээр дүүрэн зочдыг хариуцах ёстой" гэж хэлэв. Ая тухтай байдлын тухай худал нь түүнд шинэ бүтээл мэт санагдаагүй. Энэ бол хэнд ч сонсох шаардлагагүй байсан зүйл юм.
  
  "Зохистой урамшуулал гэж би хэлэх болно" гэж сайн байрлуулсан англи хэл нь ёжтой сонсогдов. "Надад Парневикийг хайх вэб хаяг, нууц үг байна."
  
  "Энэ бүхэн гэрээний нэг хэсэг, Майлз. Мөн та урамшуулал авах ганц л арга зам байдгийг аль хэдийн мэдэж байгаа."
  
  "Мило эргэн тойронд байна уу?" Одоо өнгө аяс нь өөрчлөгдсөн. Хоолой таслагч. Илүү дэггүй...
  
  "Зөвхөн би болон миний хамгийн сайн шүтэн бишрэгч."
  
  "Ммм... Хэрвээ хүсвэл түүнийг ч бас урь" гэж түүний хоолой өөрчлөгдөв. "Гэхдээ харамсалтай нь би хурдан байх ёстой. www.locatethepro.co.uk сайтад нэвтэрч нууц үгээ жижиг үсгээр бичнэ үү: bonusmyles007,"хэхэ. "Чи үүнийг үнэлж магадгүй гэж бодсон, Фрей. Стандарт трекер формат гарч ирэх ёстой. Парневикийг дөрөв дэх гэж программчилсан. Та түүнийг хаанаас ч хайх боломжтой байх ёстой."
  
  Абел Фрей чимээгүй мэндчилэв. Алисия Майлс бол түүний урьд өмнө хэрэглэж байсан хамгийн шилдэг хагалгааны ажилтан байсан юм. "Хангалттай байна, Майлс. Нүд чинь хяналтанд орсны дараа та оосоргүй болно. Тэгээд бидэн дээр буцаж ирээд канадчуудын хэлтэрхийг авчир. Дараа нь бид ... ярилцана."
  
  Шугам зогссон. Фрей гар утсаа тавиад одоохондоо баяртай байна. "За, Хадсон" гэж тэр хэлэв. "Машинаа хөдөлгө. Бүгдийг даруй Остерготланд руу явуул." Эцсийн тоглолтыг зөв тогловол бусад бүх хэсгүүдийн адил сүүлчийн хэсэг нь түүний гарт байсан. "Мило юу хийхээ мэддэг."
  
  Тэрээр телевизийн мониторуудын эгнээг судалжээ.
  
  "Тэдний аль нь олзлогдсон 6 - Карин Блэйк вэ?"
  
  Хадсон даллахаасаа өмнө арчаагүй сахлаа маажив. Фрей орныхоо голд сууж буй шаргал үст охиныг судлахаар урагш бөхийж, хөлийг нь эрүү рүү нь татаж,
  
  Эсвэл бүр тодруулбал Фрейгийн орон дээр сууж байсан. Фрейгийн захиалсан цоожтой, хамгаалалттай овоохойд Фрейгийн хоолыг идэж байна. Фрейгийн төлсөн цахилгааныг ашиглах.
  
  Шагай дээр түүний зохион бүтээсэн гинж байдаг.
  
  Одоо тэр түүнийх болсон.
  
  "Видеог нэн даруй миний өрөөнд том дэлгэц дээр илгээ. Дараа нь тогоочдоо оройн хоолоо тэнд дайл гэж хэлээрэй. Үүнээс хойш 10 минутын дараа надад тулааны урлагийн мэргэжилтэн хэрэгтэй байна." Тэр бодсоноо түр зогсоов.
  
  "Кен?"
  
  "Тийм ээ, адилхан. Би түүнийг тийшээ очиж гутлыг нь аваасай гэж хүсч байна. Одоохондоо өөр зүйл алга. Би сэтгэл зүйн эрүүдэн шүүлт нь үүнийг дарах хүртэл амттай байхыг хүсч байна. Би нэг өдөр хүлээгээд дараа нь түүнд илүү чухал зүйл авчрах болно."
  
  "Тэгээд хоригдол 7?"
  
  "Хүндэт Бурхан минь, Хадсон, түүнд өөртэйгөө харьцдаг шигээ сайн ханд. Бүх зүйлийн хамгийн шилдэг нь. Түүний бидэнд сэтгэгдэл төрүүлэх цаг ойртож байна..."
  
  
  ГУЧИН НЭГ
  
  
  
  ШВЕД ДЭЭР АГААРЫН ОРОН ЗАЙ
  
  
  Онгоц хазайлаа. Кеннеди Мур цочирдон сэрж, үймээн самуундаа сэрсэндээ тайвширч, шинэ өдөр өөрийн Dark Chaser-ээ хөөн зайлуулжээ.
  
  Калеб түүний зүүдэнд яг л бодит амьдрал дээр байсан шигээ оршдог байсан ч шөнийн турш түүнийг хоолойд нь амьд жоом түлхэж, хахаж, зажилж, залгихаас өөр аргагүй болтол нь дахин дахин хөнөөжээ. , сүүлчийн оч унтрах хүртэл тогтмол.
  
  Гэнэт сэрж, тамын хэвлийгээс тасарсан тэрээр бүхээгийг зэрлэг нүдээр харав. Чимээгүй байсан; энгийн иргэд болон цэргүүд нойрмоглож эсвэл чимээгүй ярилцаж байв. Бен Блэйк хүртэл зөөврийн компьютерээ тэврэн унтсан ч нойрноос болж түгшсэн зураас нь арилаагүй, хүүгийн царайнд эмгэнэлтэйгээр ороогүй байна.
  
  Дараа нь тэр Дрэйкийг хараад тэр түүн рүү ширтэж байв. Одоо түүний санаа зовсон шугамууд нь түүний аль хэдийн гайхалтай царайг нь улам сайжруулав. Түүний үнэнч шударга зан, аминч бус зан нь илт, нуух аргагүй байсан ч түүний тайван байдлын цаана нуугдаж буй өвдөлт нь түүнийг тайвшруулахыг хүссэн ... шөнөжингөө.
  
  Тэр өөртөө инээмсэглэв. Илүү үлэг гүрвэлийн хадны лавлагаа. Дрейкийн цаг үнэхээр хөгжилтэй байсан. Тэр түүн рүү хариу инээмсэглэсэн тул дотоод инээмсэглэл нь түүний нүдэнд хүрсэн байж магадгүй гэдгийг ойлгохоос өмнө хэсэг хугацаа өнгөрөв.
  
  Тэгээд академид элсэн орсноосоо хойшхи бүх жилийн хугацаанд анх удаагаа дуудсандаа түүний зан чанарыг бэлгийн харьцаанд оруулахыг шаардаж байгаад харамсаж байв. Тэр үсээ ингэж янзлахыг мэддэг болоосой. Тэр өөрийгөө арай илүү Селма Блэйр, арай бага Сандра Баллок байгаасай гэж хүсдэг.
  
  Энэ бүгдийг ярьсны дараа Дрэйк түүнд таалагдсан нь илт байлаа.
  
  Тэр түүн рүү хариу инээмсэглэсэн ч тэр үед онгоц дахин хазайж, бүгд сэрлээ. Нисгэгч тэднийг зорьсон газраасаа нэг цагийн зайтай нисч байгааг мэдэгдэв. Бен сэрж, Кона кофены үлдэгдэл авахаар зомби шиг алхав. Торстен Дал босож эргэн тойрноо харав.
  
  "Газар нэвтэрч буй радарыг асаах цаг боллоо" гэж тэр хагас инээмсэглэн хэлэв.
  
  Тэднийг Өстерготланд дээгүүр нисэхээр илгээж, профессор Парневик, Бен хоёрын Хайдигийн тосгон байх болно гэж итгэж байсан газруудыг онилжээ. Хөөрхий профессор хурууных нь тасарсан үзүүрээс болж өвдөж байгаа нь илт бөгөөд тарчлаан зовоосон хүнээ ямар их зүрх сэтгэлгүй байсанд нь маш их цочирдсон боловч Одины бамбай дээр сийлсэн газрын зургийн талаар тэдэнд ярихдаа гөлөг шиг баярлаж байв.
  
  Рагнарок хүрэх зам.
  
  Магадгүй.
  
  Одоогоор хэн ч орчуулж чадаагүй л байна. Энэ нь Алисия Майлз болон түүний төөрөлдсөн багийнхны ээлжит буруу чиглэл байсан уу?
  
  Онгоц Далын барзгар периметрийг нэвтлэн гарахад тэр онгоцны зурагт дээр гарсан дүрс рүү заалаа. Газарт нэвтэрч буй радар нь газар руу богино долгионы импульс илгээв. Энэ нь булсан объект, хил хязгаар эсвэл хоосон зайд хүрэх үед буцаж ирэх дохиондоо дүрсийг тусгадаг. Эхлээд тэдгээрийг тодорхойлоход хэцүү байдаг ч туршлагаасаа илүү хялбар болно.
  
  Кеннеди Дал руу толгой сэгсэрлээ. "Шведийн армид бүх зүйл бий юу?"
  
  "Ийм зүйл хэрэгтэй" гэж Далл түүнд нухацтай хэлэв. "Бидэнд уурхай болон далд хоолойг илрүүлдэг энэ машиныг эрлийз хувилбартай. Маш өндөр технологи."
  
  Тэнгэрийн хаяанд үүр цайж, дараа нь Парневик хашгирах үед ноорхой саарал үүлс түүнийг хөөв. "Энд! Энэ зураг нь хуучин Викинг суурин шиг харагдаж байна. Дугуй гаднах хүрээ - эдгээр нь хамгаалалтын хана, дотор нь тэгш өнцөгт объектуудыг харж байна уу? Эдгээр нь жижиг байшингууд юм."
  
  "Тэгвэл хамгийн том байшинг тодорхойлъё ..." гэж Бен яаран эхлэв.
  
  "Үгүй" гэж Парневик хэлэв. "Энэ бол олон нийтийн урт байшин байх ёстой - уулзалтын газар эсвэл найр. Хайди, хэрэв тэр үнэхээр энд байсан бол хоёр дахь том байшинтай болох байсан."
  
  Онгоц аажмаар доошлох тусам илүү тод дүрс гарч ирэв. Удалгүй уг суурин газар дор хэдэн метрийн гүнд тодорхой тэмдэглэгдсэн бөгөөд удалгүй хоёр дахь том байшин харагдах болов.
  
  "Чи үүнийг харж байна" гэж Далл илүү бүдэгхэн өнгө заав, хэн нэгэн үүнийг хайхгүй бол анзаарагдахгүй. "Энэ нь хоосон зай байгаа гэсэн үг бөгөөд энэ нь Хайдигийн байшингийн доор байрладаг. Хараал ид гэж тэр хэлээд эргэж харав. "Тэр байшингаа Мимирийн худгийн дээр барьсан!"
  
  
  ГУЧИН ХОЁР
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕД
  
  
  Тэд газар дээр бууж, нойтон нуга дундуур хэдэн миль явсны дараа Далл зогсохыг тушаав. Дрэйк эргэн тойрноо хараад, Кеннеди хоёрын хуваалцсан шинэ Дино-Рок сүнсээр, алаг цоохор баг гэж тодорхойлж чадах зүйлээ харав. Шведүүд болон SGG-ийг Торстен Дал ба түүний гурван хүн, САС-ыг Уэллс болон арван цэрэг төлөөлж байв. Нэг нь шархадсан байдалтай Хавайд үлджээ. Дельта багийг зургаан хүн болгон бууруулсан; Дараа нь Бен, Парневик, Кеннеди болон өөрөө байсан. Хэйден онгоцтойгоо үлджээ.
  
  Тэдний дунд ажил үүргийнх нь хүндрэлээс санаа зовдоггүй хүн нэг ч байсангүй. Онгоц хүлээж, түлшээ бүрэн хангасан, зэвсэглэсэн, дэлхийн хаана ч авч явахад бэлэн байгаа нь нөхцөл байдлын ноцтой байдлыг улам тодотгов.
  
  "Хэрвээ энэ нь тус болвол" гэж бүгд түүн рүү тэсэн ядан харж байхад Далл хэлэв, "Энэ удаад тэд биднийг яаж олохыг би ойлгохгүй байна" гэж тэр хэлэв. "Хэдэн фут доош буулгахын тулд хөнгөн тэсрэх бодис ашиглаж эхэл, тэгвэл тармуур хийх цаг боллоо."
  
  "Болгоомжтой байгаарай" гэж Парневик гараа үрэв. "Бид сүйрлийг хүсэхгүй байна."
  
  "Санаа зоволтгүй" гэж Дал хөгжилтэй хэлэв. "Энд байгаа янз бүрийн хүчний дунд туршлагатай баг байгаа гэж би бодож байна, профессор."
  
  Гунигтай инээд сонсогдов. Дрейк тэдний эргэн тойрны байдлыг ажиглав. Тэд өргөн хүрээг байгуулж, газар нэвтэрч буй радар нь хуучин харуулын байр байсныг илтгэж байсан газрыг хүрээлсэн хэд хэдэн толгод дээр хүмүүсийг үлдээв. Хэрэв энэ нь Викингүүдэд болон бүх хүмүүст хангалттай байсан бол ...
  
  Тал тал нь өвс ногоотой, нам гүм байсан бөгөөд хөнгөн сэвшээ салхи тэдний байрлалаас зүүн тийш ургасан модыг арай ядан хөдөлгөж байв. Бага зэрэг шиврээ бороо орж, дахин оролдохоосоо өмнө зогсов.
  
  Бенийн гар утас дуугарав. Түүний харц хий үзэгдэл мэт болов. "Аав уу? Зүгээр л завгүй. Би чам руу буцаж залгах болно. Тэр төхөөрөмжийг хааж, Дрейк рүү харлаа. "Надад цаг алга" гэж тэр бувтнав. "Тэд ямар нэг зүйл болж байгааг аль хэдийн мэдэж байгаа, тэд зүгээр л юу болохыг мэдэхгүй байна."
  
  Дрэйк толгой дохин эхний дэлбэрэлтийг нүдээ цавчихгүй харав. Өвс, ширэгт, шороо агаарт нисэв. Үүний дараа нэн даруй өөр, арай гүн гүнзгий цохилт болж, газраас хоёр дахь үүл гарч ирэв.
  
  Зэвсэг барьсаар хэд хэдэн хүн хүрз барьсаар аянга цахилгаантай урагш ирэв. Сюрреал дүр зураг.
  
  "Болгоомжтой байгаарай" гэж Парневик бувтнав. "Бид хэнийг ч хөлөө норгохыг хүсэхгүй байна." Энэ нь түүхэн дэх хамгийн том онигоо байсан юм шиг инээв.
  
  Илүү тодорхой тойм зураг нь Хайдигийн урт байшингийн доорх нүхийг харуулсан бөгөөд энэ нь өргөн уудам агуй руу хүргэсэн байна. Тэнд худаг байхаас өөр зүйл байсан нь тодорхой бөгөөд багийнхан болгоомжлох тал дээр алдаа гаргасан. Парневик хашгирч, олдсон олдворуудыг агаарт алга болохоос нь өмнө судалж байх хооронд дахин нэг цаг болгоомжтой малтлага хийж, хэд хэдэн завсарлага авав.
  
  Дрэйк энэ үеийг ашиглан бодлоо цэгцлэв. Өнөөдрийг хүртэл тэрээр ямар ч тоормосгүй галзуу хулгана дээр явж байсан юм шиг санагдаж байв. Энэ олон жилийн дараа ч тэрээр үйл ажиллагааны төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэхээсээ илүү тушаалыг дагаж дассан хэвээр байсан тул түүнд Бен Блэйк гэхээсээ илүү бодох цаг хэрэгтэй байв. Тэр хоёр зүйлийг баттай мэдэж байсан - тэд үргэлж хоцрогдсон бөгөөд дайснууд нь нөхцөл байдлыг бий болгохоос илүүтэйгээр хариу үйлдэл үзүүлэхийг албаддаг байв; Энэ нь өрсөлдөгчдөөсөө хоцорч энэ уралдаанд орсоны үр дүн гэдэгт эргэлзэхгүй байна.
  
  Одоо энэ уралдаанд түрүүлж эхлэх цаг болжээ. Түүгээр ч барахгүй тэд дэлхийг эрсдэлд оруулахаас илүүтэйгээр аврах зорилготой цорын ганц фракц юм шиг санагдав.
  
  Тэгэхээр чи сүнсний үлгэрт итгэдэг үү гэж эртний дуу хоолой түүний сэтгэлд шивнэв.
  
  Үгүй ээ, тэр өмнөх шигээ хариулав. Гэхдээ би аймшгийн үлгэрт итгэдэг...
  
  SAS-ийн тусгай анги болох нууц SRT-ийн гишүүнээр ажиллаж байхдаа тэрээр Алисия Майлс зэрэг багийнхаа бусад гурван гишүүний хамт Хойд Иракийн алслагдсан тосгонд бүдэрч, оршин суугчид нь эрүүдэн шүүж, алагдсан байна. Мэдээжийн хэрэг, тэдний мөрдөн байцаалтын явцад Британи, Францын цэргүүдийг олох явдал байв.
  
  Дараа нь Мэтт Дрейкийн дэлхий дээрх үлдсэн өдрүүдийг харанхуйлав. Уурандаа сохорсон тэрээр багийн бусад хоёр гишүүний хамт эрүү шүүлтийг зогсоов.
  
  Олон хүмүүсийн дунд бас нэг "найрсаг гал"-ын тохиолдол.
  
  Алисия Майлс ямар нэгэн хачирхалтай зүйлд бохирдолгүй зогсоод харж байв. Тэр эрүүдэн шүүхийг зогсоож чадахгүй, тамлагчдын үхлийг зогсоож чадаагүй. Гэхдээ тэр командлагчийнхаа тушаалыг биелүүлсэн.
  
  Мэтт Дрейк.
  
  Үүний дараа түүний хувьд цэргийн амьдрал дуусч, түүний дэмжиж байсан бүх романтик харилцаа тасарчээ. Гэхдээ энэ үйлчилгээг орхисон нь дурсамжууд алга болсон гэсэн үг биш юм. Эхнэр нь түүнийг шөнө шөнөгүй сэрээгээд хөлс нь урссан орноосоо гулсаж, хэргээ хүлээхээс татгалзан доошоо уйлж байв.
  
  Одоо тэр Кеннеди түүний эсрэг талд зогсож, яг л онгоцонд сууж байгаа юм шиг инээмсэглэж байхыг анзаарав. Үс нь сул унжиж, царай нь инээмсэглэлээрээ өөдрөг, эелдэг болжээ. Төвлөрсөн нүд, Виктория Секретийн бие нь сургуулийн багшийн дэг журам, ажил хэрэгч байдлыг хослуулсан. Нилээд холимог.
  
  Тэр хариу инээмсэглэв. Торстен Дал хашгирч: "Уншлагадаа гүнзгий ор! Бидэнд үр удамд зориулсан хөтөч хэрэгтэй байна."
  
  Бен түүнээс Descender гэж юу болохыг асуухад тэр зүгээр л инээв. "Холливудын домогоос шууд гарлаа, найз минь. Хулгайч хэрхэн барилга дээрээс үсэрч, уналтыг нь зогсоохоос өмнө үсрэлтийг миллиметрт тохируулсныг санаж байна уу? За, Blue Diamond Lander бол тэдний ашигладаг төхөөрөмж юм."
  
  "Сэрүүн".
  
  Дрэйк хөгшин командлагчаа аажуухан алхаж байхыг хараад санал болгосон колбыг кофе авав. Энэ чат нэлээн удлаа. Дрейк үүнийг дуусгахыг хүссэн.
  
  "Май?" Гэж тэр асуугаад хэн ч түүний асуултыг ойлгохгүйн тулд уруулаа газарт наалаа.
  
  "Хм?" - Би асуусан.
  
  "Надад хэлээч".
  
  "Сайн байцгаана уу, хонгор минь, таны хуучин хоббитой холбоотой мэдээлэл дутмаг байсны дараа би одоо үнэ төлбөргүй бэлэглэнэ гэж найдаж чадахгүй байна, тийм үү?"
  
  Дрэйк инээмсэглэлээ дарахаас өөр аргагүй. "Чи бохир өвгөн, үүнийг мэдэх үү?"
  
  "Энэ бол намайг тоглолтынхоо оргилд байлгадаг зүйл. Одоо надад түүний нууц даалгаврын аль нэгнийх нь түүхийг ярьж өгөөч."
  
  "За... Би чамд боломжоо алдаж, танд ямар нэгэн номхон зүйл өгч магадгүй" гэж Дрейк хэлэв. "Эсвэл чи энэ бүхнийг дуустал хүлээ, би чамд алтыг нь өгье... чи цорын ганцыг нь мэднэ."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Май Японы хамгийн том косплейн конвенцид нууцаар орж, тухайн үед порно салбарыг удирдаж байсан Фучу гурвалын бүлэглэлд нэвтэрч, баривчлах үед."
  
  Уэллс таталт өгөх гэж байгаа бололтой. "Есүс, Дрейк. Чи тэнэг юм. За тэгвэл, гэхдээ надад итгээрэй, чи одоо надад өртэй" гэж тэр амьсгаа авав. "Япончууд түүнийг Хонконгоос зүгээр л хуурамч нэрээр, ямар ч сануулгагүйгээр чирээд хоёр жилийн турш барьж байсан бүрхэвчийг нь сүйтгэсэн."
  
  Дрейк түүн рүү амаа ангайсан, итгэлгүй харцаар харав. "Хэзээ ч".
  
  "Миний үг ч бас."
  
  "Яагаад?"
  
  "Бас миний дараагийн асуулт. Гэхдээ Дрэйк, энэ нь ойлгомжтой биш гэж үү?"
  
  Дрэйк энэ тухай бодлоо. "Зөвхөн тэр бол тэдний хамгийн шилдэг нь. Тэдэнд байгаа хамгийн шилдэг нь. Тэгээд ч тэд үүний төлөө цөхрөнгөө барсан байх."
  
  "Бид янкичуудтай адил арван таван цагийн турш тэдний Хууль зүйн яам болон Ерөнхий сайд нараас дуудлага авч байна. Тэд бидэнтэй бүх зүйлийг хүлээн зөвшөөрөх болно - тэд түүнийг Ла Верайныг илрүүлэхээр явуулсан, учир нь энэ бол яг одоо дэлхий дээр болж буй хамгийн том үйл явдал болж хувирсан энэ эмх замбараагүй байдалтай холбоотой цорын ганц холбоо юм. Тэдэнд хэрэг хүлээлгэхээс өөр аргагүйд хүрэхэд хэдхэн цаг үлдлээ."
  
  Дрэйк хөмсөг зангидан. "Яг одоо хэргээ хүлээхгүй байх шалтгаан байна уу? Тавдугаар сар бол гайхалтай худалдан авалт байх болно."
  
  "Би зөвшөөрч байна, хань минь, гэхдээ засгийн газар бол засгийн газрууд бөгөөд дэлхий аюулд орсон ч бай, үгүй ч бай тэд өөрсдийн бяцхан тоглоом тоглох дуртай, тийм үү?"
  
  Дрейк газрын нүх рүү заалаа. "Тэд бэлэн байх шиг байна."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейкийн буух хурдыг 126 фут гэж тогтоосон. Түүний гарт хурдан салгадаг хошуу гэх төхөөрөмжийг тавиад үүргэвч өгсөн байна. Тэр толгойдоо гар чийдэн бэхэлсэн гал сөнөөгчийн дуулга татан үүргэвчээ шагайв. Том гар чийдэн, хүчилтөрөгчийн сав, зэвсэг, хоол хүнс, ус, радио, анхны тусламжийн хэрэгсэл - агуйд хэрэгтэй бүх зүйл. Тэр хүнд даацын хос бээлий өмсөөд нүхний зах руу алхав.
  
  "Жеронимо?" тэр Бен, профессорын хамт дээд давхарт үлдсэн Кеннедигээс тэдний периметрийг хянахад туслахыг хүсэв.
  
  "Эсвэл шагайгаа барьж, өгзөгөө гаргаж, найдвар тавь" гэж тэр хэлэв.
  
  Дрэйк түүн рүү муухайгаар инээгээд, "Бид дараа нь эргэж ирнэ" гэж хэлээд харанхуй руу үсрэн оров.
  
  Тэр даруй улаан алмаз суллах гохыг мэдэрсэн. Унах тусам түүний уналтын хурд буурч, бяцхан дугуй нь секундэд зуу дахин цохив. Худагны хана - аз болоход одоо хатаж - хуучин хар цагаан хальсан дээрх шиг калейдоскопийн гялбаагаар өнгөрөв. Эцэст нь буух явц удааширч, Дрейк гутал нь хатуу чулуунаас зөөлөн үсрэхийг мэдрэв. Тэр хошууг нь шахаж, хамгаалалтын бүснээсээ гох нь сулрахыг мэдрэв. Дрейк Дал болон хагас арван эрчүүд хүлээж байсан газар руу явахаасаа өмнө түүнийг Өргөгч болгон хувиргах үйл явцыг хянаж үзэв.
  
  Шал түгшсэн мэт шажигнах боловч тэр үүнийг муммижсан хог хаягдалтай холбон тайлбарлав.
  
  "Энэ агуй нь газрын нэвтрэлтийн радар дээр бидний харсантай харьцуулахад хачирхалтай жижиг юм" гэж Далл хэлэв. "Тэр буруу тооцоолсон байж магадгүй. Тараад... хонгил... эсвэл үүнтэй төстэй зүйл хай."
  
  Швед хүн өөрийн мэдлэггүйдээ баярлан мөрөө хавчив. Дрейкэд таалагдсан. Тэрээр агуйг аажмаар тойрон алхаж, тэгш бус ханыг судалж, түүнд өгсөн зузаан нөмрөгийг үл харгалзан чичирч байв. Хэдэн мянган тонн чулуулаг, шороо түүн дээр дарж, энд тэр гүн рүүгээ орохыг хичээж байв. Түүнд энэ нь цэргийн амьдрал шиг сонсогдов.
  
  Даль Парневиктэй хоёр талын видео утсаар холбогдож байв. Профессор маш олон "санал" гэж хашгирсан тул Дал хоёр минутын дараа дууг нь хаалаа. Дельтагийн залуусын нэг нь: "Надад сийлбэр бий. Хэдийгээр энэ нь өчүүхэн зүйл юм."
  
  Дал видео утсаа унтраалаа. Парневикийн хоолой чанга, тод сонсогдож, дараа нь Далл гар утсаа хананд авчрахад зогсов.
  
  "Чи үүнийг харж байна уу?"
  
  "Яа! Дахиад хөхний даруулга! Хөхний даруулга!" Парневик сэтгэл догдлон англи хэлээ алджээ. "Уолкнотт... ммм... алагдсан дайчдын зангилаа. Энэ бол Одины бэлгэдэл, гурвалжин гурвалжин буюу Борромын гурвалжин нь тулалдаанд алдар суут үхлийн санаатай холбоотой юм."
  
  Дрейк толгой сэгсэрлээ. "Цуст викингүүд."
  
  "Энэ тэмдэг нь ихэвчлэн Валхалла буюу Одины ордон руу завиар эсвэл морьтой явж байсан баатарлаг дайчдын үхлийг дүрсэлсэн "зургийн чулуунууд" дээр олддог. Энэ нь бид энгийн Валхаллаг олсон гэсэн санааг улам бататгаж байна."
  
  "Таны жагсаалыг сүйтгэсэнд уучлаарай, хань минь" гэж шулуухан САС хэлэв, "гэхдээ энэ хана хадам ээж шиг зузаан юм."
  
  Тэд бүгдээрээ нэг алхам ухарч, малгайны гэрлээ хэнд ч хүрээгүй гадаргуу дээгүүр анивчив.
  
  "Энэ нь хуурамч хана байх ёстой." Тэр залуу бараг л догдолж орилно. "Ийм байх ёстой!"
  
  "Хүлээгээрэй" гэж Дрейк Бенийн залуу хоолойг сонсов. "Мөн энэ нь Валкнотыг мөн Үхлийн зангилаа гэж нэрлэдэг бөгөөд энэ нь хүчирхийллийн үхлийг хүсдэг Одины дагалдагчдын бэлгэдэл юм. Энэ нь анхааруулга байж магадгүй гэдэгт би үнэхээр итгэж байна."
  
  "Тэнэг". Дрейкийн санаа алдах нь чин сэтгэлээсээ байлаа.
  
  "Залуус аа, энд нэг бодол байна" гэж Кеннедигийн хоолой сонсогдов. "Бүх ханыг сайтар шалгавал ямар вэ. Хэрэв та илүү олон Уолкнот цуглуулж, хоосон хана олвол би энийг сонгох болно."
  
  "Чамд хэлэхэд амархан" гэж Дрейк бувтнав. "Тэнд байх ба бүх зүйл."
  
  Тэд хадан ханыг инчээр нь самнаж, хуваагдав. Тэд олон зууны тоос шороог цэвэрлэж, аалзны торыг цэвэрлэж, хөгц мөөгөнцөрийг зайлуулжээ. Эцэст нь тэд дахин гурван Валкнот олсон.
  
  "Гайхалтай" гэж Дрейк хэлэв. "Энэ бол дөрвөн хана, дөрвөн зангилаа юм. Бид одоо яах вэ?"
  
  "Тэд бүгд адилхан уу?" гэж профессор гайхан асуув.
  
  Цэргүүдийн нэг нь видео утасны дэлгэц дээр Парневикийн дүрсийг харуулав. "За, би та нарын талаар мэдэхгүй байна, гэхдээ би түүнийг сонсохоос залхаж байгаа гэдэгт итгэлтэй байна. Новшийн Швед хүн биднийг аль эрт дуусгах байсан."
  
  "Хүлээгээрэй" гэж Бенийн хоолой хэлэв. "Нүд нь Мимирийн худагт байна, тийм биш ..." гэж түүний дуу чимээгүй болж, дараа нь дэлгэц харанхуйлав. Дал үүнийг сэгсэрч, асааж унтраасан ч тус болсонгүй.
  
  "Хоршоо. Тэр юу хэлэх гээд байгаа юм бэ?
  
  Дрэйк таамаглах гэж байтал видео утас сэргэж, Бенийн царай дэлгэцээр дүүрэв. "Юу болсныг би мэдэхгүй. Гэхдээ сонс - Нүд нь түүний доорх агуйд биш, Мимирийн худагт байдаг. Ойлгож байна уу?"
  
  "Тийм ээ. Тэгээд бид тэднийг уруудах замдаа өнгөрөөсөн биз дээ?"
  
  "Тийм гэж бодож байна".
  
  "Гэхдээ яагаад?" гэж Дал итгэлгүйхэн асуув. "Тэгвэл яагаад энэ агуйг бүтээсэн юм бэ? Газарт нэвтэрч буй радар нь доор нь асар том орон зай байгааг тодорхой харуулсан. Мэдээжийн хэрэг, Piece тэнд байх ёстой."
  
  "Хэрвээ..." Дрейк аймшигтай ханиад хүрэв. "Хэрэв энэ газар урхи биш бол."
  
  Дал гэнэт эргэлзсэн харагдав. "Яаж?"
  
  "Энэ зай бидний доор байна уу? Хэрэв ёроолгүй нүх байвал яах вэ?"
  
  "Энэ нь та шавар дэрэн дээр зогсож байна гэсэн үг!" Тэр залуу аймшигтайгаар хашгирав. "Хавх! Энэ нь ямар ч үед нурж магадгүй юм. Одоо тэндээс зайл!"
  
  Тэд цөхрөнгөө барсан үхлийн эцэс төгсгөлгүй хормын турш бие биенээ ширтэв. Тэд бүгд амьдрахыг маш их хүсч байсан. Тэгээд бүх зүйл өөрчлөгдсөн. Нэгэн цагт бетонон шалан дээр цуурсан зүйл одоо хагарсан хатуу хавтан болжээ. Энэ хачирхалтай нулимсны чимээ нь чулуу нүүлгэсэнд биш, харин шал нь эцсээс төгсгөл хүртэл аажим аажмаар хуваагдаж байснаас үүдэлтэй байв.
  
  Тэдний доор эцэс төгсгөлгүй нүхтэй....
  
  Зургаан хүн хоёр Өргөгч рүү ширүүн дайрав. Тэднийг амьд байхад нь тэнд очиход Далл эмх цэгцийг сэргээх гэж хашгирав.
  
  "Та хоёр эхлээд яв. Бурханы төлөө хатуу ширүүн бай."
  
  "Өсөх замдаа" гэж Парневик хэлэв, "ялангуяа эргэн тойрондоо анхаарал хандуулаарай. Бид олдворыг алдахыг хүсэхгүй байна."
  
  "Битгий тэнэг бай, Парневик." Далл урьдчилан таамаглаж байсан. Дрэйк түүнийг урьд өмнө хэзээ ч ингэж харж байгаагүй. "Сүүлийн хоёр нь явахдаа шалгана" гэж тэр хэлээд Дрейк рүү ширтэв. "Энэ бол чи бид хоёр".
  
  Видео утас дахин дуугарч унтарлаа. Дал түүнийг боомилох гэж байгаа юм шиг сэгсэрлээ. "Янкичуудад хараагдсан нь эргэлзээгүй."
  
  Газрын түвшинд хүрэхийн тулд эхний хоёр гурван минут зарцуулав. Дараа нь хоёр дахь хосын хувьд дахиад гурав. Дрэйк зургаан минутын дотор тохиолдож болох бүх зүйлийн тухай бодов: насан туршийн туршлага, эсвэл юу ч биш. Түүний хувьд энэ нь сүүлчийнх байсан. Шавар шажигнах, эргэлдэх чулууны гинших, тохиолдлын шажигнах чимээ, түүнийг үхлээр шагнах уу гэдгээ шийдэхээс өөр юу ч биш.
  
  Тэдний олсон эхний тэмдгийн доорх шал нурсан байв. Анхааруулга байхгүй байсан; шал зүгээр л сүнсээ өгөөд мартагдсан мэт. Дрейк аль болох худаг руу авирав. Энэ нь агуйн хэврэг шалан дээр биш хажуу талдаа тэнцвэртэй байв . Дал худгийн нөгөө талаас тэврэн, хоёр гараараа ногоон утаснаас атган, хуримын хуруун дээрх бөгж нь Дрейкийн дуулганы дэнлүүг тусгав.
  
  Дрэйк дээш харан, уяаныхаа уяанаас ямар ч хүчтэй утас хайж байв. Дараа нь тэр Даль хашгирахыг сонсов: "Новш!" Тэгээд яг цагтаа доошоо харвал видеофон нь агуйн шалан дээр тонгойхоосоо өмнө муу удаан хөдөлгөөнөөр сүүлээс төгсгөл хүртэл эргэлдэж байгааг харав.
  
  Сул доройтож, хатуу диск замаа тавьж, Дрэйкийн гэр бүлтэй болох тухай хуучин мөрөөдөл шиг хар нүхэнд унасан. Сохор амьтад нуугдаж, гулсаж байсан газраас үгээр хэлэхийн аргагүй харанхуйгаар дүүрсэн булингар агаарыг гаргаж, шуурга тэдний зүг иржээ.
  
  Дрэйк нэргүй сүүдрийн тэр ангал руу харж байхдаа бага насныхаа мангасуудад итгэх итгэлээ дахин олж мэдэв.
  
  Бага зэрэг гулсах чимээ гарч, дээрээс олс доош бууж, хийсэв. Дрейк түүнийг талархан шүүрэн авч, мориныхоо оосортой холбоно. Даль ч мөн адил цагаан царайлж, хоёулаа тус тусын товчлуураа дарав.
  
  Дрейк өндөр хэмжигчийг харав. Тэр худгийнхаа талыг судалж байхад Далл нөгөө талд нь хуулж авав. Хэд хэдэн удаа тэд ойртон харахын тулд зогсоод урагш бөхийсөн боловч тэр болгонд юу ч олсонгүй. Зуун фут явсан, тэгээд ерэн. Дрэйк цустай гараа хуссан ч юу ч олсонгүй. Тэд цааш алхаж, одоо тавин фут, дараа нь Дрейк гэрэл байхгүй байгааг олж харав, тэр нь түүний түүн дээр цацсан гэрлийг зүгээр л шингээсэн бүдэг бадаг байв.
  
  Өргөн модон самбар, ирмэгийн дагуу налуу, чийг, мөөгөнцөрт өртөөгүй. Дрейк гадаргуу дээрх сийлбэрүүдийг харж байсан бөгөөд дуулгаа зөв байрлуулахад багагүй хугацаа шаардагдана.
  
  Гэхдээ тэр үүнийг хийхэд ...
  
  Нүднүүд. Модоор сийлсэн, энд үлдээсэн Одины нүдийг дүрсэлсэн бэлгэдлийн дүрс ... хэнээр?
  
  Один өөрөө үү? Хэдэн мянган жилийн өмнө? Зохиогч: Хайди? Энэ нь илүү эсвэл бага үнэмшилтэй байсан уу?
  
  Дал түгшсэн харцаар доош харав. "Бид бүгдийн төлөө, Дрейк, үүнийг битгий хая."
  
  
  ГУЧИН ГУРАВ
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕД
  
  
  Дрэйк Мимирийн худгаас гарч ирээд модон таблетаа цом мэт өндөр барьлаа. Түүнийг үг хэлж амжаагүй байтал уяанаас нь суга татаад газар шидэв.
  
  "Хөөе, тайвшир..." Тэр шинэ машинуудын нэг болох Хонг Конгоос ирсэн мөрөөдлийн машины тэвшийг харав. Тэр бага зэрэг эргэлдэж, өвсөн дээр хэвтэж буй үхэж, үхэж буй цэргүүдийг харав - Дельта, СГГ, САС - тэдний ард Кеннеди толгой руу нь буу тулган өвдөг сөгдөн зогсож байв.
  
  Бенийг амьсгал боогдуулж босоод зогсоход Алисия Майлзын хайр найргүй гар нь хүзүүг нь чанга атгаж байхыг харав. Бэн гар утсаа атгасан хэвээр байхыг хараад Дрейкийн зүрх эмтрэх шахсан. Эцсийн амьсгалаа хүртлээ зууралдсаар...
  
  "Британчууд зогсож байг" гэж Канадын Колби Тэйлор Дрейкийн нүдэн дээр ирэв. "Найзууд нь үхэхийг нь харцгаая. Би түүний амийг авахаас өмнө түүний бүх хэсгийг авч чадна гэдгийг батлах баталгаа."
  
  Дрейк тулааны галыг түүний мөчрүүдэд нэвт шингээхийг зөвшөөрөв. "Чиний нотолж байгаа зүйл бол энэ газар бол мангасуудын орон гэж хараал идсэн гарын авлагад бичсэний дагуу амьдардаг."
  
  "Ямар яруу найргийн юм бэ" гэж тэрбумтан инээв. "Тэгээд энэ үнэн. Надад нүдээ өгөөч." Тэр хүүхэд шиг гараа сунгаж, илүү ихийг хүсэв. Хөлсний цэрэг Одины нүдний дүрсийг дамжуулав. "Сайн байна. Хангалттай. Таны онгоц хаана байна, Дрейк? Би чамаас хэдэн ширхэгийг аваад энэ новшийн нүхнээс гарахыг хүсч байна."
  
  "Бамбайгүйгээр чи юунд ч хүрэхгүй" гэж Дрейк хэлэв... түүний санаанд хамгийн түрүүнд орж ирсэн зүйл. "Тэгээд энэ нь хэрхэн Рагнарокын газрын зураг болохыг олж мэд."
  
  "Тэнэг" гэж Тейлор зэвүүн инээв. "Бид хорин жилийн өмнө биш, өнөөдөр энд байгаа цорын ганц шалтгаан нь Бамбай саяхан олдсон явдал юм. Та үүнийг аль хэдийн мэдэж байгаа гэдэгт би итгэлтэй байна. Чи намайг удаашруулах гээд байна уу? Намайг халтираад чамд дахин боломж олгоно гэж бодож байна уу? За, ноён Дрейк, би танд хэлье. Тэр..." гэж тэр Алисия руу зааж, "тэр гулсдаггүй. Тэр. . хатуу алтан бөгс, тэр бол ийм л хүн!"
  
  Дрэйк хуучин хамтран зүтгэгч нь Бенийг боомилж алахыг харж байв. "Тэр чамайг хамгийн өндөр үнэ өгсөн хүнд зарах болно."
  
  "Би хамгийн өндөр үнэ өгсөн хүн, та новш."
  
  Тэгээд Провиденсийн хүслээр хэн нэгэн энэ мөчийг далимдуулан сум шидэв. Буудсан чимээ ой дундуур чанга цуурайлав. Тейлорын хөлсний цэргүүдийн нэг нь шинэ гуравдагч нүдтэй болж унаж, тэр даруй үхэв.
  
  Колби Тэйлор хэсэг зуур итгэсэнгүй. Тэрээр Брайан Адамс ойгоос үсрэн гарч ирээд "69 оны зун" тоглож эхэлсэн юм шиг харагдаж байв. Түүний нүд таваг болж хувирав. Дараа нь хөлсний цэргүүдийн нэг нь түүнийг мөргөж, газар унагахад хөлсний цэрэг цус алдаж, хашгирч, тэмцэлдэж, үхэв. Дрэйк агшин зуур тэдний хажууд болов.
  
  Бүх зүйл нэгэн зэрэг болсон. Кеннеди биеэ дээш нь шидэв. Түүний гавлын ясны дээд хэсэг нь түүнийг халхалж байсан хамгаалагчийн эрүүтэй маш хүчтэй холбоотой байсан тул тэрээр юу болсныг ч ойлгосонгүй. Шууд утсаа тасал.
  
  Сумнууд нааш цааш нисэв; ил задгай газар баригдсан хөлсний цэргүүд устгагдсан.
  
  Торстен Дал винтовын цуурайтах гурав дахь суманд түүнийг барьж байсан хөлсний цэрэг толгойныхоо дөрөвний гурвыг алдсанаар суллагджээ. ЗХЖШ-ын дарга профессор Парневик рүү хавч шиг ойртож, өвгөнийг овоолсон бут руу чирж эхлэв.
  
  Дрейкийн анхны бодол нь Бенийн тухай байв. Тэрээр цөхрөнгөө барсан бооцоо тавихаар бэлтгэж байтал үл итгэх байдал түүнийг мянган ваттын цахилгаан соронзон импульс шиг сэгсэрлээ. Алисия хүүг хажуу тийш шидээд өөрөө Дрэйк дээр давшлав. Гэнэт түүний гарт буу гарч ирэв; аль нь хамаагүй. Тэр хоёуланд нь адилхан үхлийн аюултай байсан.
  
  Тэр үүнийг аваад анхаарлаа төвлөрүүлэв.
  
  Дрейк ичсэн байдлаар гараа хоёр тийш нь сунгав. Яагаад?
  
  Түүний инээмсэглэл нь аль эрт дууссан гэж бодсон хонгилоос хүний гар хүрээгүй мах олсон чөтгөрийнх шиг баясгалантай байв.
  
  Тэр гохыг татав. Дрэйк халуу оргиж, дараа нь мэдээ алдаж, дараа нь өвдөж байгааг хүлээж байсан ч оюун ухаан нь тархинд нь туссан бөгөөд тэрээр эцсийн мөчид зорилгоо өөрчилсөнийг олж харлаа ... хөлсний цэрэг рүү гурван сум тавив. Тейлор. Эрсдэлд орохгүй байцгаая.
  
  Хоёр SAS цэрэг, хоёр Делта тэнгисийн явган цэрэг амьд үлджээ. SAS Бенийг барьж аваад чирэв. Дельта багаас үлдсэн зүйл нь ойролцоох ойн төгөл рүү хариу гал гаргахаар бэлтгэсэн.
  
  Илүү олон буун дуу гарлаа. Дельта залуу эргэж унав. Нөгөөх нь Мимирийн худгийн нөгөө талд Уэллсийн унасан газар руу гэдсэн дээрээ мөлхөж байв. Америк эр түүнийг татах үед Уэллсийн хазайсан бие нь чичирч байсан нь түүнийг амьд байгаагийн нотолгоо юм.
  
  Дараагийн хэдэн минут бүдэг бадаг өнгөрөв. Алисия уурандаа хашгирч, америк цэргийн араас үсрэв. Тэр эргэж, нударгаараа түүнтэй тулгарах үед тэр хэсэг зуур зогсов.
  
  Дрейк түүний хэлэхийг сонссон: "Бүр эргэ". "Зүгээр л яв."
  
  "Би энэ хүнийг орхихгүй."
  
  "Америкчууд аа, зүгээр л амраарай" гэж тэр тамыг гаргахаасаа өмнө хэлэв. Америкийн шилдэг тоглогч ухарч, өтгөн өвсөн дундуур бүдэрч, эхлээд нэг гарнаас нь бариад, дараа нь хугарсан тул ганхаж, нэг нүд нь хараагүй болж, эцэст нь бүр ч цавчилгүй унасан.
  
  Дрейк орилон Алисиа руу гүйж, Уэллсийг хүзүүвчнээс нь барьж авав.
  
  "Чи галзуурчихсан юм уу?" гэж тэр хашгирав. "Чи бүрэн галзуу юм уу?"
  
  "Тэр худаг руу орж байна" гэж Алисиагийн нүд нь алуурчин мэт байв. "Чи түүнтэй нэгдэж болно, үгүй ч болно, Дрейк. Таны шийдвэр."
  
  "Яагаад Бурханы нэрээр? Яагаад?"
  
  "Нэг өдөр, Дрейк. Хэзээ нэгэн цагт чи үүнийг даван туулж чадвал мэдэх болно."
  
  Дрэйк амьсгаагаа авахын тулд түр зогсов. Тэр юу гэсэн үг вэ? Харин одоо төвлөрөхөө болих нь амиа хорлосон мэт үхлийг урих болно. Тэрээр сургалтын дурсамж, оюун ухаан, өөрийн бүх SAS ур чадвараа уриалав. Тэр түүнийг шууд боксын цохилт, цохилт, загалмайгаар цохив. Бүсгүй эсэргүүцэж, бугуйг нь цохих болгондоо дарж байсан ч одоо тэр маш ойрхон байв.
  
  Тэр хаана байхыг хүссэн.
  
  Тэр хуруугаа хүзүү рүү нь заалаа. Тэр хэд хэдэн хавиргыг хугалж, уналтыг нь удаашруулахыг зорьж, түүний өсөн нэмэгдэж буй өвдөг рүү шууд алхав.
  
  Гэвч тэр өвдөгнийх нь хооронд эргэлдэн эргэлдэн эргэлдэн ойртож, инч зайтай, нүд рүү харав.
  
  Асар том нүд. Гайхалтай нүд.
  
  Тэд дэлхийн хамгийн агуу махчин амьтдын нэг байсан.
  
  "Чи зэгсэн хүүхэд шиг сул дорой байна, Мэтт."
  
  Урагшаа алхаж, гараа сунган түүнийг агаарт шидэхэд түүний шивнэх нь ясыг нь хөргөв. Амьсгал нь тасарч, нуруун дээрээ буув. Хэсэг хугацааны дараа ч тэр түүний дээр гарч, өвдөг нь нарны зангилаанд цохиулж, дух нь түүний дух руу цохиж, оддыг харав.
  
  Дахиад бие биенийхээ нүд рүү хараад "Хэвт" гэж шивнэв.
  
  Гэхдээ тэр сонголт хийх ёстой байсангүй. Хагас ухаантай худгийг Мимирийн худаг гэгддэг ёроолгүй нүхний зах руу хагас чирж ирэхийг харахын тулд хажуу тийш өнхөрч зогсох нь түүний хийж чадах зүйл байлаа.
  
  Дрэйк өвдөг дээрээ сөхрөн орилов. Ялагдалдаа ичиж, хүн төрөлхтний дунд орсноос хойш хичнээн олон давуу талаа алдсандаа цочирдсон тэрээр зөвхөн харж л байлаа.
  
  Алисия Уэллсийг худгийн ирмэгээр өнхрүүлэв. SAS командлагч хашгирсангүй.
  
  Дрэйк хөл дээрээ босоход толгой, бие нь орилолдоно. Алисия хаврын хурга шиг сэргэлэн, хөдөлгөөнтэй Колби Тэйлор руу дөхөв. Дрейк германчуудад нуруугаа харуулан, балар эртний Кракентай тулгарсан сал дээр далайчин шиг хамгаалалтгүй болсон мэт санагдсан ч тэр няцсангүй.
  
  Алисиа үхсэн хөлсний цэргийн цогцсыг Тейлороос салгав. Тэрбумтан босож, нүдээ томруулан Майлсаас Дрейк хүртэл мод руу харав.
  
  Манангаар бүрхэгдсэн их биений цаанаас энэ домогт улсад гэртээ байгаа мэт сүнстэй төстэй дүрүүд гарч ирэв. Тэд зэвсгээ харахаар ойртоход хуурмаг байдал тасарсан.
  
  Дрейк аль хэдийн тойрон алхсан. Тэр хүмүүс ойртож байгааг харж, бүх олзоо авахаар ирсэн тас шувуу шиг германчууд гэдгийг мэдэж байв.
  
  Дрейк тэдний ялалтын зэвсэг рүү гайхан харав. Алисиа Канадын тэрбумтныг зүгээр л ууцнаас нь барьж аваад нүдийг нь салгатал шахав. Бүсгүй түүнийг Мимирийн худаг руу хөтлөн толгойг нь ирмэгээр нь бөхийлгөхөөс өмнө түүний будлианыг хараад инээмсэглэв.
  
  Дрэйк өөрт нэн тэргүүнд анхаарах зүйл байгааг ойлгов. Тэрээр Алисиа, Тейлор хоёрыг бамбай болгон ашиглаж энэ үйлдлээс зайлсхийсэн. Тэр бутанд хүрч, алхаж, жижиг өвстэй толгод руу аажмаар авирав.
  
  Алисиа нүх рүү заан, Тэйлорыг өршөөл гуйтал сэгсэрч, "Магадгүй чи тэндээс цуглуулах юм олдох ч юм бил үү, том тэнэг тэнэг" гэж исгэрээд түүний биеийг эцэс төгсгөлгүй хоосон орон зай руу шидэв. Түүний хашгирах чимээ хэсэг хугацаанд цуурайтаж байгаад зогсов. Дрэйк ёроолгүй нүхэнд унасан хүн үүрд орилдог болов уу гэж гайхаж, хэрэв хэн ч түүнийг сонсохгүй бол энэ нь үнэхээр чухал гэж үү?
  
  Энэ үед Мило найз охиндоо хүрчээ. Дрейк түүний хэлэхийг сонссон: "Чөтгөр чи яагаад ингэсэн юм бэ? Дарга энэ новшийг амьдаар нь хайрлах болно" гэж хэлсэн.
  
  Алисиагийн хариу: "Амгүй бай, Мило. Би Абел Фрейтэй уулзахыг тэсэн ядан хүлээж байсан. Чи явахад бэлэн үү?"
  
  Мило толгодын орой руу муухай инээмсэглэв. "Бид тэднийг дуусгахгүй гэж үү?"
  
  "Битгий илжиг бай. Тэд одоо ч зэвсэглэсэн, өндөр газрыг барьсаар байна. Бидний ирсэн зүйл чамд байгаа юу?"
  
  "Одины бүх есөн хэсэг нь одоо байгаа бөгөөд ажиллагаатай. Таны онгоц шарсан байна!" гэж тэр хашгирав. "Энэ үхсэн газар шөнөжингөө хөгжилтэй байгаарай!"
  
  Германчууд болгоомжтой ухрахыг Дрейк ажиглав. Дэлхий дөнгөж ирмэг дээр эргэв. Тэд энэ бүх замаар ирж, маш их золиослол хийсэн. Тэд өөрсдийгөө газар унасан.
  
  Зөвхөн сүүлчийн эгнээнд Германчуудад бүх зүйлээ алдах.
  
  "Тийм ээ" гэж Бен түүний бодлыг уншиж байгаа мэт хөгжилтэй инээмсэглэлээр түүний нүдийг татав. "Амьдрал хөлбөмбөгийг дуурайдаг шиг, тийм үү?"
  
  
  ГУЧИН ДӨРВӨН
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕД
  
  
  Европчууд болон тэдний үлдсэн цорын ганц Америкийн холбоотон өндөр газар доголон гүйх үед нар тунгалаг тэнгэрийн хаяанд шингэж байв. Хүйтэн сул салхи үлээж байв. Шуурхай үнэлгээгээр SAS-ын цэргүүдийн нэг нь шархадсан бөгөөд профессор Парневик цочролд орсон болохыг тогтоожээ. Түүний туулж өнгөрүүлсэн зүйлийг бодоход энэ нь гайхмаар зүйл биш юм.
  
  Далл хиймэл дагуулын утсаар тэдний байршилтай холбогдов. Тусламж ирэхэд хоёр цаг оров.
  
  Тэдний эргэн тойронд задгай тал бүхий нүцгэн модтой бяцхан төгөлд зогсоход Дрейк Бенийн хажууд буув.
  
  Бенийн эхний үг: "Би бусад хүмүүс нас барсныг мэдэж байна, Мэтт, гэхдээ Карин, Хэйден хоёр зүгээр байгаа гэж найдаж байна. Намайг үнэхээр уучлаарай."
  
  Дрейк Хэйденийг онгоцтой хамт байсныг мартсан гэдгээ хүлээн зөвшөөрөхөөс ичиж байв. "Санаа зоволтгүй. Угаасаа л. Карины хувьд маш сайн, Хэйденд ч гэсэн боломж байна" гэж тэр номлолынхоо үеэр хаа нэгтээ чимэглэх чадвараа алдсанаа хүлээн зөвшөөрсөн. "Чи яаж тэвчиж байна, найзаа?"
  
  Бен гар утсаа авав. "Одоо ч амьд".
  
  "Загварын шоунаас хойш бид маш их замыг туулсан."
  
  "Би бараг санаж байна" гэж Бен нухацтай хэлэв. "Мэтт, энэ үйл явдал эхлэхээс өмнө миний амьдрал ямар байсныг би бараг санахгүй байна. Тэгээд аль хэдийн... хоног өнгөрчихсөн юм уу?"
  
  "Хэрэв та хүсвэл би танд сануулж болно. The Wall of Sleep хамтлагийн ахлагч . Тейлор Момсоныг гайхшруулж байна. Гар утас хэт ачаалалтай байна. Түрээсийн өр. Би Тейлорт ухаан алдаж байна.
  
  "Бид бүх зүйлээ алдсан."
  
  "Худлаа хэлэх хэрэггүй, Бен, чамгүйгээр бид ийм хол явж чадахгүй байсан."
  
  "Чи намайг мэднэ, найзаа. Би хэнд ч туслах байсан." Энэ нь ердийн хариулт байсан ч Дрэйк магтаалд сэтгэл хангалуун байгаагаа хэлж чадна. Бен костюм, тэр байтугай Скандинавын профессорыг хуурч мэхлэхдээ тэр үүнийг мартаагүй.
  
  Үүнийг Хэйден түүнээс олж харсан нь эргэлзээгүй. Тэр доторх хүн гялалзаж байгааг харав. Дрейк түүний аюулгүй байдлын төлөө залбирсан ч яг одоо түүний төлөө хийж чадах зүйл алга.
  
  Кеннеди тэдний хажууд унав. "Би та нарт саад болоогүй гэж найдаж байна. Чи үнэхээр сайхан харагдаж байна."
  
  "Чи биш" гэж Дрейк хэлэхэд Бен толгой дохив. "Одоо чи бидний нэг."
  
  "Хмм, баярлалаа, би бодож байна. Энэ магтаал уу?"
  
  Дрейк сэтгэл санааг нь дээшлүүлэв. "Надтай хэд хэдэн Dino Rock тоглоом тоглож чадах хүн бол миний насан туршийн ах юм."
  
  "Бүтэн шөнө, хүн минь, шөнөжингөө."
  
  гэж Бен ёолов. "Тэгэхээр" тэр эргэн тойрноо харав. "Дөнгөж харанхуй боллоо."
  
  Дрэйк эцэс төгсгөлгүй нуга руу харав. Хар улаан өнгийн сүүлчийн зураас хамгийн хол тэнгэрийн хаяанаас дусаж байв. "Хараал ид, энд шөнө хүйтэн байна гэж мөрийцөж байна."
  
  Дал тэдэн рүү ойртов. "Тэгэхээр энэ төгсгөл юм уу, эрчүүд ээ? Бид дууссан уу? Дэлхий бидэнд хэрэгтэй байна."
  
  Цочмог салхи түүний үгсийг хэсэг хэсгээрээ урж, тал хээр талд цацав.
  
  Парневик нуруугаа мод налан амарч байсан газраасаа ярив. "Сонсоорой, аан, та хэсгүүдийн цорын ганц мэдэгдэж буй дүр төрхийг жинхэнэ байрлалаар нь харсан гэж хэлсэн. Нэгэн цагт Жон Диллингерийнх байсан зураг."
  
  "Тийм ээ, гэхдээ энэ зүйл 60-аад онд аялан тоглолтоор явсан" гэж Далл тайлбарлав. "Бид үүнийг хуулбарлаагүй гэдэгт итгэлтэй байж чадахгүй, ялангуяа түүхэнд хэт их дуртай Викингүүдийн нэг."
  
  Профессор "Өө. Баярлалаа."
  
  Бүрэн харанхуй болж, толгой дээр нэг сая од гялалзаж байв. Салбарууд найгаж, навчис шуугина. Бен зөнгөөрөө Дрейкийн нэг тал руу ойртлоо. Кеннеди нөгөөтэйгөө ижил зүйлийг хийсэн.
  
  Кеннедигийн гуя нь өөрийнх нь гуяанд хүрсэн газар Дрейк галыг мэдэрсэн. Түүний хийж чадах цорын ганц зүйл бол Даллын хэлсэн зүйлд анхаарлаа төвлөрүүлэх явдал байв.
  
  "Бамбай бол бидний сүүлчийн найдвар" гэж Швед хэлэв.
  
  Тэр зориуд ийм ойрхон сууж байгаа юм уу? Дрэйк энэ тухай бодлоо. Хүрэх....
  
  Бурхан минь, түүнд ийм мэдрэмж төрөөд удаж байна. Охид охид, хөвгүүд сандарч, цасанд цамц өмсөж, Бямба гарагийн үдээс хойш найз охиддоо дуртай CD худалдаж авахаасаа өмнө хотыг тойрон авч, кино театрт попкорн, сүрэл идэж байсан тэр үе рүүгээ буцав. .
  
  Гэмгүй өдрүүд, аль эрт өнгөрчээ. Удаан санаж, харамсалтай нь алдсан.
  
  "Бамбай?" Тэр ярианд хөндлөнгөөс оролцов. "Юу?"
  
  Дал түүн рүү хөмсгөө зангидав. "Бүдүүн Йоркширийн новш минь, үргэлжлүүлээрэй. Бамбай бол энд байгаа гол нарийн ширийн зүйл гэж бид хэлсэн. Үүнгүйгээр юу ч хүрч чадахгүй, учир нь энэ нь Рагнарокийн байршлыг тодорхойлдог. Энэ нь бас бусад хэсгүүдээс өөр материалаар хийгдсэн - энэ нь өөр үүрэг гүйцэтгэдэг мэт. Зорилтот. "
  
  "Юу шиг?"
  
  "Фуууук" гэж Дал хамгийн сайн Оксфордын аялгаар хэлэв. "Надаас спортын талаар нэг юм асуу."
  
  "БОЛЖ БАЙНА УУ. Лидс Юнайтед яагаад Томас Бролиныг авсан юм бэ?
  
  Далын царай уртасч, дараа нь хатуурчээ. Тэрээр эсэргүүцлээ илэрхийлэх гэж байтал нам гүмийг хачин чимээ эвдэв.
  
  Орил. Харанхуйгаас гинших чимээ.
  
  Анхны айдас төрүүлсэн дуу чимээ. "Христ амьд" гэж Дрэйк шивнэлээ. "Юу-?"
  
  Энэ нь дахин болсон. Амьтныхтай төстэй хэрнээ том юмнаас болж байгаа юм шиг гаслах чимээ. Энэ нь шөнө мөлхөж байв.
  
  "Чи санаж байна уу?" Аймшигтай, байгалийн бус шивнэхдээ Бен: "Энэ бол Гренделийн нутаг. Беовулфын мангас. Эдгээр хэсэгт мангасууд амьдардаг гэсэн домог одоо ч байсаар байна."
  
  "Биовулфаас санаж байгаа цорын ганц зүйл бол Анжелина Жолигийн өгзөг байсан" гэж Дрейк эелдэгхэн хэлэв. "Гэхдээ түүний ихэнх киноны талаар ижил зүйлийг хэлж болно гэж би бодож байна."
  
  "Чшш!" - Кеннеди исгэрэв. "Энэ ямар дуу чимээ вэ?"
  
  Уйлах чимээ дахиад л ойртлоо. Дрейк харанхуйд юуг ч олж мэдэх гэж цөхрөнгөө барж, нүцгэн соёо түүн рүү гүйж ирж, шүлс дусааж, өмхийрсөн махны зүсмэлүүд зуулттай шүдний завсраар гацаж байна гэж төсөөлөв.
  
  Бусдыг айлгахыг хүсээгүй ч эрсдэлд оруулахдаа хэтэрхий итгэлгүй буугаа өргөв.
  
  Торстен Дал өөрийн винтовыг онилжээ. Сайхан SAS цэрэг хутга гаргаж ирэв. Их Британийн эдийн засгийг Гордон Браун дөнгөлсөнөөс илүү чимээгүй байдал шөнө дөнгөлөв.
  
  Бүдэг чимээ. Кланк.Хөнгөн хөлийн чимээ шиг сонсогдов....
  
  Гэхдээ эдгээр нь ямар хөл байсан бэ? Дрэйк энэ тухай бодлоо. Хүн эсвэл...?
  
  Хэрвээ тэр сарвуу товшихыг сонссон бол айсандаа сэтгүүлээ бүхэлд нь гаргах байсан байх.
  
  Энэ хуучны үлгэрүүдийг хараал ид.
  
  Бенийн гар утас гэнэт гарч ирэхэд түүний зүрхний ховдолууд бараг дэлбэрч байв. Бен гайхсандаа түүнийг агаарт шидсэн ч доошоо бууж байхдаа түүнийг барьж авав.
  
  Тэр юу гэж хариулснаа ойлгохоосоо өмнө "Том новш!" гэж шивнэв. "Өө, сайн уу, ээж ээ."
  
  Дрейк тархин дахь цусыг нь зогсоохыг оролдов. "Таслаарай. Таслаарай!"
  
  Бен хэлэхдээ: "Жорлонд. Би чам руу дараа залгая!"
  
  "Хөөрхөн". Кеннедигийн хоолой гайхалтай тайван байв.
  
  Дрейк сонсов. Дахиад туранхай бас өвдөж гинших чимээ гарав. Үүний дараа чимээ гаргагч чулуу шидсэн мэт алсаас тогшив. Дахиад уйлж, дараа нь орилох...
  
  Энэ удаад мэдээж хүн! Тэгээд Дрейк тулалдаанд яаран оров. "Энэ бол Уэллс!" Тэр харанхуй руу гүйж, зөн совин түүнийг шууд Мимирийн худаг руу хөтөлж, ирмэг дээр зогсоов.
  
  "Надад туслаач" гэж Уэллс гиншиж, хагарсан, цустай хуруугаараа хадан хясааны ирмэгт хүрч ирэв. "Би уруудах замдаа нэг олсонд баригдсан. Гараа хугалах шахсан. Энэ гичий... намайг алах өөр зүйлтэй..."
  
  Дрэйк жингээ авч, эцэс төгсгөлгүй шөнө рүү чөлөөтэй унахаас аварсан.
  
  
  * * *
  
  
  Уэллсийг дулаахан ороогоод амарч байхад Дрейк түүн рүү зүгээр л толгой сэгсэрлээ.
  
  Уэллс "Би хэзээ ч SAS-ийн дотор дайн эхлүүлэхийг хүсээгүй."
  
  "Тэгвэл зүгээр, учир нь Алисиа бид хоёр SAS-ийн нэг хэсэг байхаа больсон."
  
  Түүний хажууд Бен Парневикийг юу ч болоогүй юм шиг байцаав. "Та бамбайг ямар нэгэн түлхүүр гэж бодож байна уу?"
  
  "Бамбай бол бүх зүйл юм. Энэ нь түлхүүр байж болох ч бидэнд үлдсэн зүйл нь мэдээж."
  
  "Явсан?" гэж Дрейк хөмсгөө өргөн давтан хэлэв. Тэр Бенийн I-утсан дээр анхаарлаа хандуулав. "Мэдээж бид мэднэ!"
  
  Бен нэг алхам түрүүлж, "Odin-ийн бамбай"-г гайхалтай хурдаар хайж байсан. Харагдсан зураг жижиг байсан ч Бен Дрейкийн төсөөлж байснаас ч хурдан томруулжээ. Тэр Бамбай ямар байсныг санахыг хичээв. Дугуй, өргөгдсөн дугуй төвтэй, гаднах хүрээ нь дөрвөн тэнцүү хэсэгт хуваагдана.
  
  Бен I-утсаа гараараа барьж, хүн бүрийг тойрон цугларах боломжийг олгов.
  
  "Энэ бол энгийн" гэж Кеннеди хэлэв. "Вегас дахь Рагнарок. Бүгд Вегаст байна."
  
  Залуу эрүүгээ үрэв. "Бамбайг байрлуулсан нь хариултыг тойрсон дөрвөн өөр хэсгийг голд нь харуулж байна. Харж байна уу? Бид юу ярьж байгаагаа мэдэхийн тулд тэднийг хойд, зүүн, өмнөд, баруун гэж шошгоцгооё."
  
  "Гайхалтай" гэж Бен хэлэв. "За, барууныхан бол ойлгомжтой. Би жад, хоёр нүдийг харж байна."
  
  "Өмнөд бол морь, хоёр, аа, Чоно гэж би бодож байна." Дрэйк чадах чинээгээрээ нүдээ анив.
  
  "Мэдээж!" Тэр залуу уйлж байсан. "Чиний зөв. Учир нь Дорнодод хоёр Валкир байх ёстой. Тийм үү? Харж байна уу?"
  
  Дрэйк анхаарлаа төвлөрүүлэхийн тулд нүдээ анивчиж, хос далавчтай морь унасан эмэгтэй дайчид гэж юу болохыг олж харав. "Хараал ид шидтэй Старбакс!" Тэр тангарагласан. "Үүнээс бусад дэлхийн хаана ч байсан үнэгүй Wi-Fi-тай кафе!"
  
  "Тэгэхээр..." гэж Кеннеди түгдэрч, "Өө, Бамбай дээр Бамбай байхгүй юу?"
  
  "Хммм...!" Профессор хичээнгүйлэн суралцаж, Бенийн хараанд орж, нөхөрсөг цохиуллаа. "Та бага зэрэг томруулж болох уу?"
  
  "Үгүй. Энэ бол түүний хязгаар."
  
  "Би зүүн талд өөр ямар ч тэмдэг олж харахгүй байна" гэж Дал суудлаасаа хэлэв. "Гэхдээ хойд хэсэг нь маш сонирхолтой юм."
  
  Дрэйк анхаарлаа хандуулж, цочирдсоныг мэдрэв. "Эзэн, энэ бол Одины бэлэг тэмдэг юм. Гурван холбогдсон гурвалжин. Бид худагт ч мөн адил зүйлийг харсан."
  
  "Гэхдээ энэ юу вэ? Даль гурвалжны аль нэгний зүүн доод буланд байрлах жижигхэн тэмдгийг заажээ. Бен ойртоход тэд бүгд "Энэ бол бамбай!"
  
  Ичсэн чимээгүй байдал ноёрхов. Дрейк түүний тархийг устгасан. Бамбай тэмдгийг яагаад гурвалжин дотор байрлуулсан бэ? Мэдээжийн хэрэг, энэ бол сэжүүр, зүгээр л тодорхой бус зүйл юм.
  
  "Том дэлгэцэн дээр энэ нь илүү хялбар байх болно!" Профессор хурхирлаа.
  
  "Углахаа боль" гэж Бен хэлэв. "Чамайг ялахыг бүү зөвшөөр."
  
  "Энд нэг бодол байна" гэж Кеннеди хэлэв. "Гурвалжингууд нь "Одины зангилаа" эсвэл өөр зүйлээс өөр зүйлийг илэрхийлж чадах уу?"
  
  "Өмнө нь зүгээр л домогт тооцогддог байсан Бурхантай холбоотой ид шидийн бэлгэдлийн нууц зорилго юу?" Залуу инээмсэглэв. "Мэдээж үгүй".
  
  Алисиа Майлз долоон жил бэлтгэл хийхгүй байх нь таны тулааны түвшинд нөлөөлсөн гэж зааж өгсөн газар Дрейк хавиргаа илж байв. Тэр түүнийг доромжилж байсан ч тэр амьд байсан бөгөөд тэд зүгээр л тоглоомонд оролцож байсан нь тайвшралыг олсон.
  
  "Нисдэг тэрэг нь суурилуулсан интернеттэй байх болно" гэж Далл хүн бүрийг тайвшруулахыг хичээв. "Ойролцоогоор... өө, гучин минутын дараа."
  
  "За, за, төв хэсгийг яах вэ?" Дрэйк үүргээ гүйцэтгэсэн. "Гурван дэлэн, медузтай хүүхдийн зурсан зураг шиг хоёр тойм."
  
  "Бамбай дахин" гэж Бен "медузын" нүдийг томруулж харав. "Хойд хэсгийнхтэй ижил зураг. Тэгэхээр бидэнд бамбай дээрх хоёр зураг бий. Хоёр чөлөөт хэлбэр, гурван нэг гурвалжингаас бүрдэх төв хэсэг" гэж Кеннеди рүү толгой дохив. "Магадгүй эдгээр нь гурвалжин биш байх."
  
  "Ядаж энэ нь бамбай бол гол хэсэг гэсэн миний онолыг баталж байна" гэж Парневик тэмдэглэв.
  
  "Эдгээр тоймууд надад ямар нэг зүйлийг сануулж байна" гэж Далл бодлоо. "Би юу гэдгээ хэлж чадахгүй байна."
  
  Дрейк зарим нэг муухай хувийн дайралт хийж болох байсан ч тэр өөрийгөө хянаж байв. Хөгжил дэвшил гэж тэр бодлоо. Тансаг швед тэдэнтэй хамт их замыг туулж, одоо бага зэрэг хүндэтгэлтэй болсон.
  
  "Хараач!" Бен хашгирч тэднийг бүгдийг нь үсрэв. "Бамбайн хоёр зургийг холбосон нимгэн, бараг хамааралгүй шугам байна!"
  
  "Энэ нь бидэнд юу ч хэлэхгүй байна" гэж Парневик ярвайв.
  
  "Эсвэл..." гэж Дрэйк бодсондоо армийн газрын зураг уншиж байсан үеээ дурсан санаж, "эсвэл... хэрэв та эсрэгээрээ байвал Бамбай бол Рагнарокын хөзөр гэдгийг бид мэднэ. Энэ хоёр зураг нь хоёр өөр зургийн ижил төвлөрсөн цэг байж болох юм... Зөвхөн нэг харагдах байдал нь өндөр, нөгөө нь..."
  
  "Энэ бол төлөвлөгөө!" гэж Бен хэлэв.
  
  Энэ үед нисдэг тэрэг ойртож ирэх чимээ сонсогдов. Далл GPRS-ийг унтрааснаар хуучин сургуульдаа донтсоноо харуулж энэ тухай ярьжээ. Том хар дүрс ойртож ирэхэд тэрээр бусад хүмүүсийн хамт харанхуйд нүдээ цавчлаа.
  
  "За, бидэнд сонголт бараг байхгүй" гэж тэр хагас инээмсэглэн хэлэв. "Бид энэ хэргийг хариуцах ёстой."
  
  
  * * *
  
  
  Усан онгоцондоо суугаад суурьшсан бол Далл 20 инчийн Sony Vaio зөөврийн компьютерээ ачаалж, өөрийн зөөврийн модемийг ашигладаг, I-утастай төстэй. Мобайл сүлжээний хамрах хүрээнээс хамааран тэд интернетэд холбогдох боломжтой болно.
  
  "Энэ бол газрын зураг" гэж Дрэйк бодлоо үргэлжлүүлэв. "Тиймээс ийм байдлаар хандъя. Мэдээжийн хэрэг, гол хэсэг нь төлөвлөгөөний зураглал юм. Тиймээс диаграммыг хуулж, газарзүйн таних программ хангамжийг ашиглаад юу болохыг хараарай."
  
  "Хмм" гэж Парневик томруулсан дүр төрхийг эргэлзэж шалгав. "Яагаад бамбай тэмдэг асаалттай байхад дэлэн шиг харагдах өөр зураг оруулаад байгаа юм бэ, Медуза. "
  
  "Эхлэх цэг?" Кеннеди боломжоо ашигласан.
  
  Хүчтэй салхинд нисдэг тэрэг хөдөлж байв. Нисгэгч нэмэлт заавар авах хүртэл Осло руу нисэхийг тушаажээ. Тэднийг тэнд хоёр дахь SGG баг хүлээж байв.
  
  "Хөтөлбөрийг туршаад үзээрэй, Торстен."
  
  "Надад аль хэдийн байгаа, гэхдээ надад хэрэггүй" гэж Далл гэнэт гайхан хариулав. "Эдгээр дүрсүүд танил санагдсан гэдгийг би мэдэж байсан. Энэ бол газрын зураг дээрх Скандинав юм! Дэлэн нь Норвеги, Швед, Финланд юм. Медуса бол Исланд юм. Гайхалтай."
  
  Хэдхэн секундын дараа зөөврийн компьютер гурван таарч тохирохыг оролдов. Таних программ хангамжийн алгоритмууд нь ерэн найман хувиар хамгийн ойр байсан бөгөөд энэ нь Скандинав байсан юм.
  
  Дрейк Дахл руу хүндэтгэлтэйгээр толгой дохив.
  
  "Исланд дахь Рагнарок?" Тэр залуу энэ тухай бодов. "Гэхдээ яагаад?"
  
  "Эдгээр координатыг нисгэгчид өг" гэж Дрейк Исландын эрэг болон бамбайн тэмдгийн байрлал руу хуруугаа заалаа. "Тэгэхээр. Бид хэдийнэ хэдэн цагаар хоцорч байна."
  
  "Гэхдээ бидэнд хараал идсэн хэсгүүд байхгүй" гэж Бен гомдолтой хэлэв. "Германчуудад байдаг. Зөвхөн тэд л бурхадын булшийг хэлтэрхий ашиглан олж чадна."
  
  Одоо Торстен Дал үнэхээр инээж, Дрейкийг бодоход хүргэв. "Өө, үгүй" гэж Швед хүн хэлэхэд түүний инээх нь бараг л хорон санаатай байв. "Надад эдгээр хараал идсэн хэсгүүдтэй хутгалдахаас хамаагүй дээр санаа байна. Үргэлж байсан. Тэднийг даршилсан байцаанд үлдээгээрэй!"
  
  "Та хийж байна? Бодоод үз дээ, Бамбай Исландаас олдоогүй гэж үү?" гэж Бен асуугаад Дрейкийн дарамтанд байгаа тунгалаг сэтгэлгээгээрээ дахин гайхшруулав.
  
  "Тийм ээ, хэрэв энэ бол эртний Рагнарок газар юм бол энэ нь утга учиртай" гэж Парневик хэлэв. Одины бамбай үхсэн газартаа унах байсан."
  
  "Өө, энэ нь одоо утга учиртай юм, профессор" гэж Кеннеди дооглов. "Одоо эдгээр залуус чиний төлөө бүгдийг шийдсэн."
  
  "За, хэрэв энэ нь тусалсан бол бидэнд шийдэх хамгийн том нууц хэвээр байна" гэж Бен үл ялиг инээмсэглэн хэлэв. "Одины эртний бэлгэдлийн утга нь гурван гурвалжин юм."
  
  
  ГУЧИН ТАВ
  
  
  
  Исланд
  
  
  Исландын эргийн шугам нь мөстэй, бартаатай, өнгөлөг бөгөөд зарим газраа асар том мөсөн голоор сийлсэн, зарим нь ширүүн давалгаа, ширүүн салхины улмаас жигдэрсэн байдаг. Лаавын эрэг, хар хадан цохио, сүрлэг мөсөн уулс, ерөнхийдөө нэгэн төрлийн зэн амгалан тайван байдал бий. Аюул гоо сайхан хоёр зэрэгцэн явж, болгоомжгүй аялагчийг тайвшруулж, цаг бусаар дуусгахад бэлэн байна.
  
  Рейкьявик хэдхэн минутын дотор тэдний хажуугаар өнгөрч, тод улаан дээвэр, цагаан байшингууд, мөнх цаст уулс нь хамгийн ядарсан зүрх сэтгэлийг хүртэл догдлуулах баталгаатай байв.
  
  Тэд цөөхөн хүн амтай цэргийн баазад түр саатаж, түлшээ цэнэглэж, өвлийн хувцас, сум, хоол хүнс, гацсан арван минутын дотор Далд юу бодож байсан тэр бүгдийг ачаад авав.
  
  Гэвч цэргийн хар нисдэг тэргэнд сууж явсан хүмүүс энэ бүхнийг хараагүй. Тэд нэг зорилгын талаар ярилцсан боловч тэдний дотоод бодол нь өөрсдийнхөө мөнх бус байдал болон ертөнцийн мөнх бус байдлын тухай - тэд хэчнээн их айж, эмээж, бусдын төлөө хэчнээн их айдаг тухай байв.
  
  Дрейк сандарч байв. Тэр хүн бүрийг хэрхэн аюулгүй байлгахаа олж чадаагүй. Хэрвээ тэдний олсон Рагнарок байсан бол дараагийнх нь үлгэр домогт бурхадын булш байсан бөгөөд тэдний амьдрал зүгээр л нэг рулет тоглоом болон хувирсан бөгөөд энэ нь Кеннедигийн хамгийн дуртай үлгэр болох Вегаст тоглож байсан бөгөөд ширээг луйварддаг байв.
  
  Нууц тоглогч бүрийн нууц төлөвлөгөө, олон дайснуудынх нь үл мэдэгдэх төлөвлөгөөний дагуу энэхүү тусгай санааг бүтээжээ.
  
  Одоо Бен, Кеннеди хоёроос гадна түүний амь насаараа хамгаалах хоёр хүн - Дрейк Хэйден, Карин хоёрын талаар бодох хэрэгтэй болсон.
  
  Энэ бүх айдас дэлхийг аврах замд саад болох болов уу? Зөвхөн цаг хугацаа хэлж өгөх болно.
  
  Төгсгөлийн тоглоомууд булан бүрт тоглогддог. Абел Фрей аль хэдийнээ эхэлсэн. Алисия, Мило хоёр өөр өөрийн гэсэн зүйлтэй байж болох ч Дрейк хуучин SRT-ийн хамтрагчдаа найз залуу нь хүртэл хүлээж байгаагүй гэнэтийн бэлэг барьсан гэж сэжиглэжээ.
  
  Торстен Дал, Уэллс нар Исландын эргийг гаталж, тус тусын засгийн газраасаа захиалга авч, зөвлөгөө авч, шивнэлдэж байснаас хойш бараг л утсаар ярьсангүй. Эцэст нь Кеннеди дуудлагад хариулснаар түүнийг хэдэн минут эгц сууж, цочирдсондоо ядрангуй толгой сэгсэрлээ.
  
  Тэр зөвхөн Дрейк рүү хандсан. "Хэйденийг санаж байна уу? Нарийн бичгийн дарга уу? Тийм ээ, тэр зүгээр л ажлаа сайн хийдэг."
  
  "Юу гэсэн үг вэ?"
  
  "Тэр ТТГ-аас ирсэн, хараал ид. Тэр яг хаана байхыг хүсч байна. Энэ бүх новшийн дунд."
  
  "Тэнэг". Дрейк Бен рүү санаа зовсон харцаар харсан ч найздаа зөөлөн ханддаг гэдэгт итгэсээр байв. Зүгээр л Дрейкийн зүрх түүнд Хайдены мэдрэмж үнэн гэдгийг хэлсэн романтик ойлголтоор тэжээж байсан уу, эсвэл тэр үнэхээр байсан уу?
  
  "Энэ бол Батлан хамгаалахын сайд байсан" гэж Кеннеди юу ч болоогүй юм шиг үргэлжлүүлэв. "Мэдэгдэж байгаа" байхыг хүсч байна."
  
  "Үнэхээр". Дрейк Далл, Уэллс хоёр руу толгой дохив. "Тэгээд тэнд түүх давтагдаж байна." Тэр ядарсан байдалтай хамгийн ойрын цонхоор харав. "Сүүлийн долоо хоногоос хойш Кеннеди, бид тоглоомонд байгаа гэдэгт чи итгэж чадах уу?"
  
  "Гал биднийг шатаана" гэсэн мөхлийн онолд бүгд итгэдэг гэдэгт та итгэж чадах уу" гэж Кеннеди хэлэв.
  
  Дрэйк ядарсан байдалтай хариулах гэж байтал түүний ертөнцөөс ёроол нь унав. Цонхны гадаа ямар нэг аварга том зүйл харагдахад түүний судсанд цус хөлдөв.
  
  Маш том зүйл ...
  
  "Одоо би мэдэж байна" гэж тэр өөрийн хайртай бүх зүйл өнөөдөр үхэж болно гэдгийг гэнэт ухаарсан хүний айдас дүүрэн хоолойгоор исгэв. "Хараал ид... Кеннеди... Одоо би мэдэж байна."
  
  
  * * *
  
  
  Тэр илчлэлт рүүгээ зааж, Кеннеди тонгойн харвал түүний бүх бие чангарч байгааг мэдэрсэн.
  
  "Ээ бурхан минь!" - тэр хэлсэн. "Энэ..."
  
  "Би мэдэж байна" гэж Дрейк таслав. "Дал! Үүнийг хараач. Хараач!"
  
  Швед хүн айдас хүйдэсээ олж аван яриагаа хурдан дуусгав. Цонхоор хэсэгхэн харвал түүнийг эргэлзэн хөмсгөө зангидлаа. "Энэ бол зүгээр л Эйяфьяллаёкулл. Тийм ээ, тийм ээ, Дрейк, би мэдэж байна, надад хэлэхэд амархан, тийм ээ, тийм ээ, энэ бол 2010 онд бүх мэдээг хийсэн хүн ..." Тэр хэсэг зогссон, сэтгэл догдолж, хүлээж байв.
  
  Парневик нүдээ томрууллаа. Шведийн хараал түүнээс хордсон сум шиг нисэв.
  
  Одоо Бен цонх руу ойртлоо. "Хөөх. Энэ бол Исландын хамгийн алдартай галт уул бөгөөд зөөлөн ч гэсэн дэлбэрсээр байх шиг байна."
  
  "Тиймээ!" Дрейк уйлж байв. "Гал биднийг шатаана. Новшийн супер галт уул. "
  
  "Гэхдээ хамгийн чухал нь" гэж Кеннеди яриагаа үргэлжлүүлж, "Бамбайг шувууны нүдээр хараарай, Мэтт. Үүнийг хар!"
  
  Одоо Парневик өөрийн үзэл бодлыг олж чаджээ: "Гурван уул бол үргэлж итгэдэг шиг гурван гурвалжин биш юм. Эртний эрдэмтэд буруу байсан. Одины хамгийн алдартай тэмдгийг буруу тайлсан байна. Ээ бурхан минь!"
  
  Дрейк дэлбэрч буй галт уулын цааш харан түүний хоёр талд, дээрээс нь харахад Одины бэлгэдэлтэй маш төстэй хоёр өндөр уулыг харав.
  
  "Бурхан минь" гэж Парневик хэлэв. "Энэ бол бидний нүдийг үнэхээр хуурч байгаа газар юм, учир нь эдгээр уулс Эйяфьяллажокуллтай ойрхон байгаа ч үнэндээ хэдэн зуун милийн зайд оршдог. Гэхдээ тэд Исландын галт уулын гинжин хэлхээний нэг хэсэг юм. Бүх зүйл хоорондоо холбоотой."
  
  "Тиймээс хэрэв нэг нь хангалттай хүчээр босч, нөгөө хоёртой шууд холбогдвол ..." гэж Кеннеди үргэлжлүүлэв.
  
  "Чамд супер галт уулын эхлэл байна" гэж Дрейк дуусгав.
  
  "Бурхадын булш" гэж Дал амьсгаагаар "Дэлбэрч буй галт уулын дотор байрладаг."
  
  "Мөн Одины ясыг салгах нь түүнийг хүчтэй болгодог!" Кеннеди толгойгоо сэгсэрч, үс нь урсав. "Чи үүнээс бага зүйл хүлээх үү?"
  
  "Хүлээгээрэй!" Даль одоо Медузагийн нүдэнд хэзээ хүрэхийг зааж өгсөн хиймэл дагуулын зургийг харж байв. "Бидэнд чиглэл өгөхөд багахан тусламж хэрэгтэй хэвээр байгаа бөгөөд энэ бол миний Б төлөвлөгөө байсаар ирсэн. Гадаа нэг том уул байгаа бөгөөд Абел Фрей биднийг хаалгаар шууд харуулах болно."
  
  "Хэрхэн?" гэж дор хаяж хоёр хоолой асуув.
  
  Дал нүд ирмээд нисгэгчтэй ярив. "Биднийг өндөрт өргө."
  
  
  * * *
  
  
  Одоо тэд маш өндөр байсан тул Дрэйк үүлний дундуур уулсыг ч харж чадахгүй байв. Түүний ЗХЖШ-ын командлагчийг хүндэтгэх нь маш их дэмжлэг хэрэгтэй байв.
  
  "За, Торвилл, тариачдыг зовлонгоос нь салгах уу?"
  
  "Торстен" гэж Далл өөрийг нь өндөглөж байгааг ойлгохоосоо өмнө засав. "ААН би ойлголоо. За, боломжтой бол үргэлжлүүлээд үзээрэй. Энэ бол миний армийн мэргэжил, эсвэл ядаж намайг SGG-д элсэхээс өмнө байсан. Агаарын гэрэл зураг, ялангуяа ортофото. "
  
  "Энэ бол гайхалтай" гэж Дрейк хэлэв. "Бид ярилцаж байхдаа би шулуун зогсож байна. Энэ ямар новш вэ?"
  
  "Эдгээр нь "хязгааргүй" зайнаас шууд доош харсан гэрэл зургууд бөгөөд хүлээн зөвшөөрөгдсөн газрын зургийн стандартад нийцүүлэн геометрийн хувьд өөрчилсөн гэрэл зургууд юм. Зургийг байршуулсны дараа "бодит ертөнц"-ийн координаттай тааруулах л үлдлээ, тэгвэл..." гэж тэр мөрөө хавчив.
  
  "Өсөлт!" Кеннеди инээв. "Та Google Earth гэх мэт зүйлийг хэлж байна, тийм үү? Зөвхөн 3D-гүйгээр?"
  
  "Үнэхээр". Дрэйк ярвайв. "Энэ ажил хэрэг болно гэж найдаж байна, Дал. Энэ бол эцсийн тоглолтоос түрүүлэх бидний цорын ганц боломж юм."
  
  "Тийм байх болно. Үүгээр ч зогсохгүй компьютер координатыг нь тооцоод үзэхэд бид бурхадын булшны үүд хаашаа байгааг яг таг мэдэх болно. Бүх есөн хэлтэрхийг бүрэн эзэмшдэг Германчууд хүртэл үүнийг үнэлэх хэрэгтэй болно."
  
  "Хэрэв Германчууд бүх хэсгүүдийг зөв байрлуулсан бол" гэж Бен гунигтай инээмсэглэн хэлэв.
  
  "За, энэ үнэн. Абел Фрей юу хийж байгаагаа мэдэж байгаа гэдэгт бид найдаж байна. Түүнд бэлтгэл хийх хангалттай цаг байсан нь гарцаагүй."
  
  Дрэйк суудлаасаа гулсаад Уэллсийг хайв. Би түүнийг цөхрөнгөө барсандаа гар утсаа цонх руу цохиж байхыг харлаа.
  
  "Фрейгийн шилтгээний талаар ямар нэгэн мэдээ байна уу, найз аа?"
  
  SAS-ын командлагч уулга алдав. "Хүрээлэгдсэн. Гэхдээ нууцаар - шилтгээн шинэ анхаарал хандуулж байгаагаа мэдэхгүй байна. Тэнд Германы цагдаа нар байдаг. Интерпол. Дэлхийн ихэнх засгийн газрын төлөөлөгчид. Гэхдээ яагаад ч юм Май биш. Мэтт би чамд худлаа хэлэхгүй, энэ бол нэг тонн алдагдалгүй эвдэхэд хэцүү чулуу байх болно."
  
  Дрэйк толгой дохин Карины тухай бодов. Тэр олон удаа тоглож байсан тул магадлалыг мэддэг байсан. "Тиймээс бид эхлээд булшийг хийх болно ... Тэгээд бид хаана хүрэхээ харах болно."
  
  Яг энэ мөчид давчуу нисдэг тэрэгний урд хэсэгт ямар нэгэн догдолж байв. Далл нүүрэндээ баярласан инээмсэглэл тодруулан эргэж харав. "Фрей одоо тэнд байна! Бид үүнийг хэсэг болгон хуваадаг. Хэрэв бид энэ хүүхдийг бүрэн асааж, секундэд нэг кадраар буудвал бид нэг цагийн дотор энэ булшны дотор байх болно! "
  
  "Бага зэрэг хүндэл" гэж Парневик хүндэтгэлтэйгээр амьсгалав. "Тэнд Рагнарок байна. Мэдэгдэж байгаа түүхэн дэх хамгийн агуу тулааны талбаруудын нэг бөгөөд дор хаяж нэг Армагеддоны газар. Энэ мөсөнд бурхад хашгирч үхсэн. бурхад. "
  
  "Абел Фрей ч бас" гэж Бен Блэйк чимээгүйхэн хэлэв. "Хэрэв тэр миний эгчийг гомдоосон бол."
  
  
  
  2-Р ХЭСЭГ
  хуяг дуулгаа өмс...
  
  
  ГУЧИН ЗУРГААН
  
  
  
  БУРХАДЫН БУЛШ
  
  
  Тоглолт дууслаа.
  
  Дрейк ба түүний хамтрагчид Рагнарок, Абел Фрей нарын багийнхны дээгүүр нисч, тамхи татдаг уулын зүг чиглэн явахдаа Германчууд халуун хөөцөлдөх болно гэдгийг мэдэж байв. Нисдэг тэрэг зөөлөн цасан сав газар руу хурдан бууж, үе үе салхилж, өсөн нэмэгдэж буй урсацын улмаас хүчтэй сэгсрэв. Нисгэгч нисдэг тэрэг газраас зургаан фут зайд аль болох ойртох хүртэл бүлгийг удирдаж, дараа нь хүн бүрийг тамаас гар гэж хашгирав.
  
  "Цаг чагшиж байна!" - Гутал нь цасанд шүргэлцэнгүүт Дал хашгирав. "Явцгаая!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрэйк тэдний эргэн тойрон руу харахын өмнө Бенийг дэмжихийн тулд гараа сунгав. Бяцхан хонхор нь тэдний судалж буй жижиг хаалганаас ердөө нэг милийн зайд орших хамгийн сайн буух цэг мэт санагдсан бөгөөд боломжийн зайд орших цорын ганц газар нь хэт чулуурхаг эсвэл магмын хоолой байж болзошгүй юм. Энэ нь Фрейг булшны яг байршлын талаар төөрөлдүүлэхэд тусалсан нь нэмэлт урамшуулал байв.
  
  Энэ бол ертөнцийн төгсгөл ямар байхтай адилгүй бүрхэг ландшафт байсан гэж Дрейк бодов. Саарал үнсний давхарга, уйтгартай уулс, харласан лаавын ордууд түүнд итгэлгүй болсон тул Дал GPRS төхөөрөмжийнхөө орцыг зааж өгөхийг хүлээж байв. Мордорт хүрсэн гэж хэлээд бүдэг манан дундаас бүдүүлэг хоббит гарч ирнэ гэж тэр хагас хүлээж байв. Салхи тийм ч хүчтэй биш байсан ч үе үе салхилах нь түүний нүүрийг питбул шиг хазаж орхив.
  
  "Энд". Дал үнсэн нуранги дундуур гүйв. Тэдний дээгүүр мөөгтэй үүл тэнгэрт тайвширч, тайван амгалан байв. Дал урдах уулын зузаан хар ан цав руу чиглэв.
  
  "Яагаад хэн нэгэн галт уулын дотор ийм чухал, ариун газрыг байрлуулдаг юм бэ?" гэж Кеннеди Дрейкийн хажууд гүйх зуураа асуув.
  
  "Магадгүй энэ нь үүрд үргэлжлэх ёсгүй байсан байх" гэж тэр мөрөө хавчив. "Исланд олон зууны турш тэсрэлт хийсээр ирсэн. Энэ галт уул бүрэн хүчин чадлаараа болоогүй байж ийм олон удаа дэлбэрнэ гэж хэн санах билээ?"
  
  "Хэрэв... Одины яснаас зөв дэлбэрэхгүй л бол. Тэд үүнийг хяналтандаа байлгаж чадах болов уу?"
  
  "Үгүй гэж найдъя."
  
  Тэнгэр цасан болон үнс нурамгаар бүрхэгдсэн нь дутуу бүрэнхий байдлыг нэмж байв. Энд нар тусдаггүй; Там анх удаа дэлхийн хаант улсыг эзэмдэж, түүнийг чанга атгах шиг болов.
  
  Дал тэгш бус газраар явж, заримдаа саарал нунтаг санаанд оромгүй гүнд унадаг байв. Дал нүцгэн хадан дээр хүрэхэд энэ алаг бүлгийн бүх яриа зогссон - тэд уйтгартай цөлд дарагдсан байв.
  
  "Энд" гэж швед гар буугаараа заажээ. "Хорин фут орчим." Тэр нүдээ цавчиллаа. "Би тодорхой зүйл харахгүй байна."
  
  "Хэрэв Күүк Хавайн эргийн ойролцоо ингэж хэлсэн бол бид хэзээ ч хан боргоцойтой будаа идэхгүй байх байсан" гэж Дрейк инээх гэж найдан зөөлөн хашгирав.
  
  "Эсвэл Кона кофе" гэж Кеннеди түүн рүү харахад уруулаа долоож, нүд ирмэх үед нь огцом улайв.
  
  "Чиний дараа" гэж тэр гучин градусын налууг цэцэглэн заав.
  
  "Болохгүй ээ, гажууд." Одоо л тэр инээмсэглэж чаджээ.
  
  "За, хэрэв чи миний бөгс рүү ширтэхгүй гэж амлавал." Дрэйк чулуурхаг налууг догдолж, жингээ хуваарилахын өмнө атгах тус бүрийг туршин, Дал болон түүний дээгүүр байрлах SAS-ийн ганц цэргийг анхааралтай ажиглав. Дараа нь Кеннеди, дараа нь Бен, эцэст нь профессор Уэллс хоёр байв.
  
  Энэ тусгай номлолын гадна үлдэхийг хэн ч хүсээгүй.
  
  Хэсэг хугацаанд Далл архиран урагшиллаа. Дрэйк түүний араас хальт харсан ч Ерөнхий сайдын хэлсэн үгнээс илүү гэм зэмгүй, тэнгэрийн хаяанаас цааш хөөцөлдөх шинж харагдахгүй байв. Хэсэг хугацааны дараа Далын дуу чимээ аниргүйн хөшгийг нэвт шингээв.
  
  "Хөөх, энд нэг зүйл байна, залуусаа. Хадны цухуйсан, дараа нь зүүн тийшээ эргээд..." гэж хоолой нь зангирав. "... тийм ээ, хаданд сийлсэн гишгүүртэй босоо тэнхлэг. Маш хатуу. Хельвит!Тэдгээр хуучин бурхад туранхай байсан байх!"
  
  Дрейк гадаа хүрч ирээд араас нь гулсав. "Чи зүгээр л харааж зүхээд тоглоом хийсэн юм уу? Эсвэл ямар ч байсан оролдоорой. Тэгэхээр чи эцсийн эцэст хүн юм болов уу. Хараал ид, ямар нягт нүх вэ. Бид явах гэж яарахгүй байх гэж найдаж байна."
  
  Энэхүү сэтгэл түгшээсэн бодлоор тэрээр Швед хүнийг хар нүх рүү түлхэхээс өмнө Далд хамгаалалтын шугамыг бэхлэхэд тусалсан. Хэд хэдэн хариу довтолгоонууд санаанд орж ирсэн ч одоо цаг нь ч, газар ч биш байсан. Бамбарыг доош чиглүүлж чадалгүй хөөрхий Торстен Дал алхам алхмаар сохроор бууж ирэв.
  
  "Хэрэв чи хүхэр үнэртэж байвал" Дрейк өөрийгөө барьж чадсангүй. "Зогс."
  
  Дал хөл бүрийг болгоомжтой байрлуулж цаг заваа гаргав. Хэдэн минутын дараа тэр алга болж, Дрейк зөвхөн гал сөнөөгчийн дуулганы бүдэг бадаг туяаг л харж байв.
  
  "Чи зүгээр үү?"
  
  "Би ёроолд нь хүрсэн!" гэж Далын хоолой цуурайтлаа.
  
  Кеннеди эргэн тойрноо харав. "Энэ бас нэг хошигнол уу?"
  
  "За, энэ хүйтнээс гарцгаая" гэж Дрэйк хар чулууны ирмэгээс шүүрч аваад ирмэгээр нь болгоомжтой буулгав. Эхлээд хөлөө олохын тулд хөлөө ашиглан өөрийгөө аюултай инчээр болгоомжтой буулгав. Нүх нь маш нарийхан байсан тул хөдөлгөөн болгондоо хамраа, хацраа маажив. "Хоршоо! Зүгээр л цаг заваа аваарай" гэж тэр бусад хүмүүст хэлэв. "Дээд биеээ аль болох бага хөдөлгөхийг хичээ."
  
  Хэдэн минутын дараа тэр Далын "Зургаан фут" гэж хэлэхийг сонсоод ард нь байгаа чулуу хоосон орон зай болж хувирахыг мэдэрсэн.
  
  "Болгоомжтой байгаарай" гэж Далл анхааруулав. "Одоо бид ангалын ирмэг дээр байна. Хоёр фут орчим өргөн. Бидний баруун талд тунгалаг хадны хана, зүүн талд ердийн ёроолгүй нүх. Ганц л зам үлдлээ."
  
  Дрэйк өөрийн гэрлийг ашиглан Шведийн олдворуудыг туршиж байхад бусад нь урт буулт хийжээ. Хүн бүр сэрэмжлүүлэг болж, бэлтгэлээ хангасны дараа Далл ирмэгийн дагуу аажмаар урагшилж эхлэв. Тэд тас харанхуйд бүрхэгдсэн бөгөөд зөвхөн дуулга дээрх бамбарууд л гэрэлтэж, гол горхины галын хорхой мэт бүжиглэж байв. Бүрэн хоосон байдал нь тэднийг зүүн талд нь дуут дохио дуугарах мэт намсгаж, баруун талд нь байгаа хүнд чулууг улам таатай болгов.
  
  "Энэ нь надад үлэг гүрвэлийн тухай хуучин кинонуудын нэгийг санагдуулдаг" гэж профессор Парневик хэлэв. "Чи санаж байна уу? Цагийн мартсан нутаг, би? Тэд үхлийн аюултай амьтдаар хүрээлэгдсэн агуй дундуур нүүж байна. Гайхалтай кино ".
  
  "Ракэл Уэлчтэй хамт байгаа хүн үү?" - гэж Уэллс асуув. "Үгүй юу? За, миний үеийн хүмүүс, тэд үлэг гүрвэл гэж боддог - тэд Ракель Уэлч гэж боддог. хамаагүй."
  
  Дрейк нуруугаа хадан дээр нааж, гараа сунган урагш алхаж, Бен Кеннеди хоёр зөв явахаасаа өмнө дагаж мөрдсөн эсэхийг шалгав. Тэдний өмнө гунигтай хоосон орон зай гарч ирэн, одоо гүн гүнзгий, алслагдсан сулхан чимээ чихэнд хүрч ирэв.
  
  Профессор Парневик шугамын дагуу "Энэ бол Эйяфьяллайёкулл, зөөлөн дэлбэрч буй уул байх ёстой" гэж шивнэв. "Миний хамгийн сайн таамаглал бол бид магмын тасалгаа болон дэлбэрэлтийг тэжээдэг хоолойноос сайн тусгаарлагдсан хажуугийн камерт байгаа юм. Бид болон өсөн нэмэгдэж буй магмын хооронд олон арван давхар үнс, лаав байж болох бөгөөд биднийг болон Булшийг хамгаалдаг. Бид уулын хажуугаас илүү эгц өнцгөөр өргөгдсөн чулуулгийн гажиг дотор байж болно."
  
  гэж Дал харанхуй руу хашгирав. "Гелвит! Там ба хараал! Бидний замыг ерэн градусын өнцгөөр огтолж буй намхан хана бидэнд ойртож байна. Өндөр биш тул санаа зоволтгүй, болгоомжтой байгаарай" гэсэн юм.
  
  "Ямар нэгэн урхи уу?" Тэр залуу эрсдэлд орсон.
  
  Дрэйк саадыг хараад ижил зүйлийг бодов. Тэр маш болгоомжтойгоор ЗХЖШ-ын командлагчийг дагаж өвдөгний өндөр саадыг давав. Тэд хоёулаа анхны булшийг нэгэн зэрэг харсан.
  
  "Өө," Далд тэднийг ойлгох хангалттай үг байсангүй.
  
  Дрэйк энэ үзэгдлийг гайхан шүгэлдлээ.
  
  Уулын энгэрт асар том тор сийлсэн бөгөөд галт уулын цөмд магмын танхим руу зуу гаруй фут үргэлжилсэн байв. Энэ нь нуман хэлбэртэй, магадгүй зуун фут өндөртэй байсан. Бүгд эргэн тойронд цугларч, хүнд даацын гар чийдэнгээ гаргах үед анхны булшны гайхалтай дүр төрх нээгдэв.
  
  "Хөөх!" гэж Кеннеди хэлэв. Түүний гэрэл тавиурыг нэг нэгээр нь гэрэлтүүлж, чулуурхаг хүрээн дээр сийлсэн, тавиур бүрийг чимэглэж, эрдэнэсээр дүүргэсэн: хүзүүний зүүлт, жад, цээжний зүүлт, дуулга. Сэлэм....
  
  "Энэ залуу хэн бэ?"
  
  Парневик хэн нэгний таамаглаж байсанчлан алс холын хана, тэдний өмнө тулгарсан хана, үнэндээ Бурханы нуман хэлбэртэй булшны чулууг судалжээ. Орчин үеийн Сэргэн мандалтын үеийн хүмүүс, тэр байтугай Микеланджело хүртэл ур чадвараараа тэнцэхүйц тунгалаг рельефтэй гайхалтай сийлбэрүүд байсан.
  
  "Энэ бол Ангараг" гэж профессор хэлэв. "Ромын дайны бурхан"
  
  Дрэйк нэг том мөрөн дээрээ том жад барьчихсан, нөгөө тал руугаа хараад цээжний хавтан, банзал өмссөн булчинлаг дүрсийг харав. Цаана нь сүрлэг морь, Ромын Колизейг санагдуулам дугуй байшин зогсож байв.
  
  "Тэд хэнийг энд оршуулахаар шийдсэн нь намайг гайхшруулж байна" гэж Кеннеди бувтнав. "Ромын бурхад. Скандинавын бурхад..."
  
  "Би ч гэсэн" гэж Парневик хэлэв. "Магадгүй энэ нь зүгээр л Зевсийн хүсэл байсан байх."
  
  Гэнэт бүх хүний нүдийг сийлсэн фрескийн доор байрлах асар том саркофаг руу татав. Дрэйкийн төсөөлөл эзэмдэв. Хэрэв тэд дотогшоо харвал Бурханы ясыг олох болов уу?
  
  "Хараал ид, гэхдээ бидэнд цаг алга!" Даль бухимдсан, ядарсан, ядарсан сонсогдов. "Руу явцгаая. Энд хичнээн бурхад оршуулсан болохыг бид мэдэхгүй."
  
  Кеннеди Дрейк рүү хөмсгөө зангидан, харанхуйд алга болоход ирмэгийн дагуу харав. "Энэ бол бидний дагаж байгаа хэврэг чулуун зам, Мэтт. Бурхадын тоо ганц хоёр биш гэдэгт би 401 мянгадаа мөрийцөхөд ч бэлэн байна."
  
  "Бид одоо юунд ч итгэж чадахгүй" гэж тэр хэлэв. "Зөвхөн бие биенээ. Болъё. Германчууд удахгүй ирнэ.
  
  Тэд Ангараг гарагийн оршуулгын танхимаас гарч ирсэн бөгөөд хүн бүр түүний харьцангуй аюулгүй байдал, үнэлж баршгүй ач холбогдлыг харамсаж байв. Хоосон зай ахин нэг удаа дохиод, одоо Дрэйк шагай, өвдөг нь уйтгартай өвдөж эхлэв. Хөөрхий профессор Парневик, залуу Бен хоёр үнэхээр өвдөж байсан байх.
  
  Өөр нэг архирах чимээ өргөн уудам агуйг сэгсэрч, тэдний дотор цуурайтаж байв. Дрэйк дээш харан түүний дээгүүр үүнтэй төстэй ирмэгийг харсан гэж бодов. Новш. Энэ хараал идсэн зүйл шөнөжингөө эргэлдэж чадна!
  
  Харин сайн тал нь тэд мөрдлөг хавчлагын шинж тэмдэг хараахан сонсоогүй байна. Дрейк тэднийг германчуудаас хэдхэн цагийн өмнө түрүүлж байна гэж бодсон ч сөргөлдөөн бараг зайлшгүй гэдгийг мэдэж байв. Тэрээр дэлхийн аюулыг тохиолдохоос нь өмнө саармагжуулж чадна гэж найдаж байсан.
  
  Урд нь хоёр дахь ирмэг гарч ирэн, түүний ард уулын гүнд байрлах хоёр дахь гайхамшигтай тор гарч ирэв. Энэ нь олон алтан эдлэлээр чимэглэгдсэн бөгөөд хажуугийн хана нь алтан гэрлээр гялалзаж байв.
  
  "Бурхан минь!" гэж Кеннеди санаа алдлаа. "Би ийм зүйл хэзээ ч харж байгаагүй. Энэ хэн бэ? Бурханыг эрхэмлэх үү?
  
  Парневик асар том саркофагт давамгайлж байсан чулуун сийлбэр рүү нүдээ цавчив. Тэр хөмсөг зангидан хэсэг зуур толгойгоо сэгсэрлээ. "Хүлээгээрэй, эдгээр өд мөн үү?" Энэ бурхан өдтэй хувцастай юу?
  
  "Магадгүй, профессор" гэж Бен аль хэдийн торны хажуугаар тэднийг хүлээж буй хар шөнийн уудам руу харж байв. "Энэ хамаагүй юу? Энэ нэг биш."
  
  Тэр залуу түүнийг үл тоомсорлов. "Энэ бол Кетзалкоатл! Ацтекүүдийн бурхан! Энэ юу вэ..." гэж тэр гялалзсан хана руу заалаа.
  
  "Ацтекийн алт." Уэллс өөрийгөө үл хайхран сандарсандаа санаа алдлаа. "Хөөх".
  
  "Энэ газар ..." Кеннеди өрөөг бараг бүрэн агааржуулж, "Бүх цаг үеийн хамгийн агуу археологийн олдвор юм. Та үүнийг ойлгож байна уу? Энд бурхан нь зөвхөн нэг соёл иргэншлийнх биш, олон соёл иргэншлийнх юм. Мөн тэдэнтэй хамт ирдэг бүх уламжлал, эрдэнэс. Энэ... гайхалтай."
  
  Дрэйк өдөөр чимсэн, сүх барин Кетзалкоатлын дүрээс харцаа буруулав. Парневик хэлэхдээ, Ацтекийн бурхныг сүмийн нийтлэг эх сурвалжийн дагуу Захирагч бурхан гэдгээр нь мэддэг байсан нь түүнийг үнэхээр жинхэнэ байсан гэсэн үг юм.
  
  "Кветалькоатл" гэдэг нь "нисдэг мөлхөгч" эсвэл "өдтэй могой" гэсэн утгатай..." Парневик тэсгэлгүй зогссоны эцэст бусад хүмүүс "луу" гэж тэр довтолгоон руу ухарсныг ойлгосон бололтой, "луу" гэж сэтгэл хангалуун хэлэв.
  
  "Ангараг гаригтай ямар нэг нийтлэг зүйл бий юу?" гэж Жим Марстерс гэх SAS-ын ганц цэрэг асуув.
  
  Дрейк Парневик уруулаа жимийсэн довжоон дээр гарахыг харав. "Хмм," түүний амьсгал давчдах таамаг давхрын бүх хүмүүст хүрчээ. "Зөвхөн тэд үхлийг хэлж чадна, нэг удаа тэгсэн."
  
  
  * * *
  
  
  Гурав дахь тор, энэ нь өмнөх шигээ сэтгэл хөдлөм юм. Дрейк модоор сийлсэн гайхалтай нүцгэн хатагтайг ширтэж байхыг олж харав.
  
  Хана нь асар их үнэ цэнэтэй барималуудаар бүрхэгдсэн байв. Дельфин, толь, хун. Эрх чөлөөний хөшөөний хүзүүг тойрох хангалттай том сийлбэрлэсэн тагтаа зүүлт.
  
  "За" гэж Дрейк хэлэв. "Би ч гэсэн хэн гэдгийг нь мэднэ."
  
  Кеннеди ярвайв. "Тийм ээ, чи тэгэх болно."
  
  "Жинхэнэ янхан" гэж Парневик огцом хэлэв. "Афродит".
  
  "Сайн уу" гэж Уэллс хэлэв. "Чи Афродита бурханыг янхан гэж дуудаж байна уу? Энд байна уу? Түүний булшинд тийм ойрхон байна уу?"
  
  Парневик бага сургуулийн ердийн танхайн үйлдлээ үргэлжлүүлэв: "Тэр Адонис зэрэг бурхад болон хүмүүстэй унтдаг байсан. Тэрээр Трой улсын Хеленийг Парис руу санал болгосны дараа түүнийг харангуутаа Парисын зэвүүцлийг бадрааж, гэрээ байгуулжээ. Пафосын ойролцоо Тэнгэрийн ван гаригийн эр бэлгийн эсээс төрсөн. Би түүнийг хэлэх ёстой ..."
  
  "Бид мессежийг авлаа" гэж Дрэйк сийлбэр рүү харан хуурай хэлэв. Кеннеди түүн рүү толгойгоо сэгсрэхийг хараад тэр инээмсэглэв.
  
  "Хонгор минь, чи атаархаж байна уу?"
  
  "Бэлгийн хувьд маш их сэтгэл дундуур байна уу?" Тэр түүнийг дайран өнгөрч, Далийн дараа хоёрдугаарт бичигдэх болно.
  
  Тэр түүний араас харав. "За, одоо та үүнийг дурдвал ..."
  
  "Алив, Мэтт" гэж Бен түүний хажуугаар өнгөрөв. "Хөөх!"
  
  Түүний хашгиралт тэднийг бүгдийг нь үсрэв. Тэд эргэж хараад түүнийг дөрвөн хөл дээрээ мөлхөж байхыг харав, нүүрэнд нь аймшгийн айдас бичигдсэн байв. Дрэйк чөтгөрийн далавч дээр шууд тамын гал тогооны өрөөнөөс гарч ирэхийг сая л харсан болов уу гэж бодов.
  
  "Энэ тор..." гэж тэр амьсгалаа. "Тэр тавцан дээр байна... агаарт хөвж байна... Нөгөө талд юу ч байхгүй! "
  
  Дрейк зүрх нь цохилж байгааг мэдэрлээ. Тэр Мимирийн худаг болон түүний хуурамч шалыг санав.
  
  Даль хэд хэдэн удаа үсрэв. "Хараал идсэн чулуу хангалттай хүчтэй юм шиг байна. Энэ нь шугамын төгсгөл байж болохгүй."
  
  "Битгий ингэ!" гэж Бен хашгирав. "Хэрэв энэ нь тасарвал яах вэ?"
  
  Чимээгүй ноёрхов. Бүгд бие бие рүүгээ том нүдээр ширтэв. Зарим нь өөрсдийн туулсан зам, худаг, Марстеруудыг багтаасан аюулгүй замаа эргэн харахаар зориг шулууджээ.
  
  Энэ үед хамгийн хол сонсогдох зайд үл ялиг шуугиан сонсогдов. Худаг руу чулуу унах чимээ.
  
  "Эдгээр бол Германчууд" гэж Дал итгэлтэй хэлэв. "Босоо амны гүнийг шалгаж байна. Одоо бид энэ платформыг орхих арга замыг олох болно, эсвэл ямар ч байсан үхэх болно."
  
  Дрейк Кеннедиг тохойгоор нь бөхийлгөв. "Наашаа хар даа" гэж тэр тэдний дээр заав. "Би чихээ нээлттэй байлгасан. Миний бодлоор бидний дээр өөр нэг үүр, агуй байх ёстой. Харин хар даа... Хадан цохионы ирмэг хэрхэн нугалж байгааг хар даа.
  
  "Зөв". Кеннеди Афродитын үүрний зах руу яаравчлав. Дараа нь тэр ховилтой чулуун дээр дарж булан тойруулан харав. "Энд ямар нэгэн бүтэц бий... Бурхан минь! Ээ бурхан минь."
  
  Дрейк түүний мөрөөр бариад харанхуй руу харав. "Чи намайг новш гэж байна гэж бодож байна!"
  
  Тэнд тэдний гэрлийн хүрээнээс хол давсан, бүр ч нарийхан мушгиа шат болж хувирсан нимгэн ирмэг байв. Шат нь дээшээ сунаж дараагийн шат руу чиглэв.
  
  "Толгой эргэх тухай ярь" гэж Дрейк хэлэв. "Зүгээр л нэг жигнэмэг, савтай байсан."
  
  
  ГУЧИН ДОЛООН
  
  
  
  БУРХАДЫН БУЛШ
  
  
  Мушгиа шат нь хангалттай бат бөх мэт санагдсан ч эцэс төгсгөлгүй нүхний дээгүүр хоосон хөндийгөөр урсдаг нь түүний архитекторууд нь бүү хэл, ямар ч хашлага суулгаагүй нь Дрейкийн сайн бэлтгэгдсэн мэдрэлийг ч бүүрэгнээс илүү хурдан чичрүүлжээ. чичиргээ.
  
  Нэг бүтэн тойрог тэднийг Афродитын хонгил руу дөрөвний нэг орчим зайд авчирсан тул Дрейк тэднийг дөрөв, таван тойрог хийх шаардлагатай гэж тооцоолжээ. Тэр алхам алхмаар урагшилж, Бенийг дагаж, айдсаа дарахыг хичээж, гүнзгий амьсгаа авч, тэдний зорилгыг үргэлж тэсэн ядан хүлээж байв.
  
  Жаран фут дээшээ. тавин. Дөчин.
  
  Тэр гучин фут дөхөхөд Бен зогсон хэсэг сууж байхыг харав. Хүүгийн нүд айдаст автсан байв. Дрейк түүний доорх гишгүүр дээр болгоомжтой суугаад өвдгөө алгадав.
  
  "Найз минь, "Нойрны хана" шинэ дуу бичиж эхлэх цаг алга. Эсвэл Тейлор Момсоныг мөрөөдөж байна."
  
  Дараа нь SAS-ийн цэргийн дуу хоолой тэдэнд сонсогдов. "Тэнд юу болоод байна вэ? Бид энд өөрсдийгөө тоглож байна. Нүү."
  
  SAS-ын цэргүүд гэж Дрейк бодов. Би тэднийг өмнөхөөсөө өөр болгосон.
  
  "Завсарлага аваарай" гэж тэр хариу хашгирав. "Зүгээр л бай."
  
  "Завсар! Өө..." Дрейк Уэллсийн гүн дууг сонсоод чимээгүй болов. Тэр Кеннеди хөлд нь сууж байхыг мэдэрч, түүний чанга инээмсэглэлийг хараад, чичирч буй биеийг нь хөлийн хуруугаараа мэдэрсэн.
  
  "Хүүхэд яаж байна?"
  
  "Коллеж алгасаж байна" гэж Дрэйк хүчээр инээв. "Хамтлагийнхан. Йоркийн пабууд. Үнэгүй киноны үдэш. KFC. Call of Duty. Та нар мэднэ дээ, оюутны юм."
  
  Кеннеди сайтар ажиглав. "Миний туршлагаас харахад энэ нь коллежийн охид, хөвгүүдийн хийдэг зүйл биш юм."
  
  Одоо Бен нүдээ нээгээд чанга инээмсэглэхийг хичээв. Тэр гар, өвдөг дээрээ удаан алхав. Дахин дээш харан, гар, өвдөг дээрээ зогссон тэрээр нэг шат дараалан авирч байв.
  
  Инч, инч, алхам алхмаар аюултай, тэд өсөв. Дрейк хурцадмал байдлаас болж толгой, зүрх нь өвдөж байгааг мэдэрсэн. Хэрвээ Бен унасан бол хүүгийн уналтыг аврахын тулд өөрийн биеэр сайн дураараа хаах байсан.
  
  Ямар ч асуулт, эргэлзээ байхгүй.
  
  Өөр нэг бүтэн тойрог байсан бөгөөд тэд байнаасаа хорин фут зайд байсан нь тэдний дөнгөж гаталж байсан ирмэгийг толин тусгал болгож байв. Дрейк түүнийг анивчсан бамбарын гэрэлд судлав. Энэ нь үүдний босоо ам руу буцаж очсон боловч нэг давхраас дээш гарсан нь ойлгомжтой.
  
  Түвшин дээшлэх үү? Бурхан минь, тэр хараал идсэн зараа Sonic-тай үүнийг хэтэрхий "модернчилсон".
  
  Түүний дээр Далл эргэлзэж байхыг харав. Швед хүн хэтэрхий хурдан босч, тэнцвэрээ алдаж, одоо нурууны хөлөндөө хэт их ачаалал өгчээ. Ямар ч чимээ гарсангүй, чимээгүйхэн тэмцэлдэж байв. Тэр зөвхөн Далын сэтгэлийг эзэмдсэн тамлалыг төсөөлж байв. Ард нь орон зай, аюулгүй байдал, урт удаан, өвдөлттэй уналтын тухай бодол.
  
  Дараа нь Швед хүн урагш гүйж, шатыг мөргөж, хайрт амь насаа барьжээ. Дрейк түүний хүнд амьсгалыг арван футын өндрөөс сонсов.
  
  Хэдэн минут өнгөрч, хүнд хэцүү авиралт үргэлжилсэн. Эцэст нь Даль шатнаас бууж өгзөг дээр гараад, гараа өвдөг дээрээ мөлхөж, зай гаргахаар болов. Удалгүй Дрэйк араас нь даган Кеннедиг чирж, үхэл орилохоос ердөө ганцхан алхмын зайтай байсан нарийхан давцан дээр буцаж ирсэндээ үнэхээр их тайвширлаа.
  
  Бүгдийг нь тооцож дуусаад Далл санаа алдлаа. "Дараагийн цэг рүү шилжиж, завсарлага авъя" гэж тэр хэлэв. "Би нэг талаараа бүрэн сүйрсэн."
  
  Дахиад таван минутын турш ядарсан биеээ хөдөлгөж, булчингийн агшилт ихэссэний дараа тэд Афродитагийн булшны дээр байрлах дөрөв дэх үүр рүү бүдэрлээ.
  
  Эхлээд хэн ч мөнхийн Бурханыг хараагүй. Тэд бүгд өвдөг сөгдөн амарч, амьсгалж байв. Дрэйк түүний энгийн амьдрал түүнийг яг ийм зүйлд хүргэсэн гэж инээмсэглэн бодон Парневик өөрөөсөө өөр хэн ч байсан хачирхалтай гэмээр доромжлолыг хэлэх үед л дээш харав.
  
  "Хөөх!"
  
  "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Өө! Нохойн толгой. Энэ бол Анубис."
  
  "Адилхан шаал уу?" Уэллс сандал дээрээ налан өвдгөө цээжиндээ наалаа. "За. Би тэгнэ....."
  
  "Египетийн бурхан" гэж Парневик хэлэв. "Мөн энэ нь мэдээж үхэлтэй холбоотой."
  
  Дрэйк эгнүүлэн тавьсан мумми, нүүрсэн чоно барималуудыг харав. Алтан шигтгээтэй авс, маргад эрдэнийн чулуугаар бүрсэн анхууд.. Тэр огтхон ч гайхсангүй, бурхны оршуулгын өрөө рүү нүүр буруулж, КитКат руу оров. Хэсэг хугацааны дараа Кеннеди түүний хажууд суув.
  
  "Тэгэхээр" гэж тэр хэлээд хоол, ундаагаа задлав.
  
  "Хараал ид, чи ярихдаа сайн юм" гэж Дрейк инээв. "Би аль хэдийн сэтгэл хөдөлж байна."
  
  "Сонсоорой, найз аа, хэрэв би чамайг асаахыг хүсвэл чи миний гарт шаваас болно." Кеннеди түүнд ихэмсэг бас ууртай инээв. "Хараал ид, та нар нэг минут ч зогсож чадахгүй биз дээ?"
  
  "За, за, намайг уучлаарай. Зүгээр л тоглож байна. Юу болов?"
  
  Тэр Кеннедиг сансар огторгуй руу ширтэж байхыг харав. Фрейгийн цэргүүд тэднийг гүйцэж ирж буй бүдэгхэн чимээг сонсоход би түүний нүд нь томрохыг харлаа. "Энэ... зүйл... бид хэсэг хугацаанд бутны эргэн тойронд зодож байсан. Бидэнд үнэхээр ямар нэг зүйл байгаа гэж чи бодож байна уу, Дрейк?"
  
  "Би Одиныг энд байгаа гэж бодож байна."
  
  Кеннеди явахаар боссон ч Дрейк түүнийг зогсоохын тулд түүний өвдөг дээр гараа тавив. Хүрэлцэх нь бараг оч үүсгэсэн.
  
  "Энд" гэж тэр хэлэв. "Чи юу гэж бодож байна?"
  
  "Бид буцаж ирэхэд надад тийм ч их ажил байхгүй гэж бодож байна" гэж тэр шивнэв. "Цуврал алуурчин Томас Калеб болон бусад бүх зүйлийн талаар. Биднийг Манхэттэнд очихын өмнөх өдөр тэр новш ахин алагдсан шүү дээ."
  
  "Юу? Үгүй."
  
  "Тийм ээ. Тэнд би хүн амины хэрэг гарсан газрыг тойрох гэж очсон. Мөн хүндэтгэл үзүүлээрэй."
  
  "Намайг үнэхээр уучлаарай". Дрэйк энэ нь түүнд яг одоо хэрэгтэй хамгийн сүүлчийн зүйл гэдгийг мэдээд тэврэхээс татгалзав.
  
  "Баярлалаа, би мэднэ. Чи бол миний мэддэг хамгийн шударга хүмүүсийн нэг, Дрейк. Бас хамгийн харамгүй. Магадгүй ийм учраас би чамд маш их таалагддаг."
  
  "Миний ядаргаатай сэтгэгдлүүдийг үл харгалзан?"
  
  "Үүнийг үл харгалзан маш хүчтэй."
  
  Дрейк үлдсэн шоколадаа дуусгаад KitKat-ын боодлыг хоосон газар хаяхгүй байхаар шийдэв. Тэр азаа мэдээд эртний хогийн урхи ч юм уу, тиймэрхүү зүйл тавьсан байж магадгүй.
  
  "Гэхдээ ажил байхгүй гэдэг нь холбоогүй гэсэн үг" гэж Кеннеди үргэлжлүүлэв. "Нью-Йоркт надад жинхэнэ найз байхгүй. Гэр бүл байхгүй. Би ямар ч байсан олны нүднээс алга болох хэрэгтэй гэж бодож байна."
  
  "За" гэж Дрэйк бодлогоширон хэлэв, "Би чамайг сэтгэл татам хүн гэж харж байна." Тэр түүнд тэнэг нүдээ өглөө. "Магадгүй чи хөгжилтэй хөгшин Парист bollox гэж хэлээд, хөгшин Йоркт зочлох боломжтой."
  
  "Гэхдээ би хаана үлдэх вэ?"
  
  Дрейк Дал цэргээ цуглуулахыг сонсов. "За, бид зүгээр л та мөнгөө хэрхэн олж болохыг олж мэдэх хэрэгтэй." Тэр түүнийг босох хүртэл хүлээгээд мөрөөр нь бариад гялалзсан нүд рүү нь харав.
  
  "Нээрээ Кеннеди, таны бүх асуултын хариулт тийм байна. Гэхдээ би энэ бүхнийг яг одоо гаргаж чадахгүй байна. Надад хэлэлцэх ёстой өөрийн ачаа байгаа тул анхаарлаа төвлөрүүлэх хэрэгтэй." Тэр хоосон газар руу толгой дохив. "Тэнд Алисиа Майлз байна. Та бидний энэ хүртэл хийсэн аялал аюултай, энэ булш аюултай байсан гэж бодож магадгүй, гэхдээ надад итгээрэй, тэд тэр гичийтэй харьцуулахад юу ч биш."
  
  "Тэр зөв" гэж Уэллс ойртож очоод сүүлчийн тайлбарыг барьж авав. "Би эндээс гарах өөр гарц олж харахгүй байна, Дрейк. Үүнээс зайлсхийх арга байхгүй" гэж хэлсэн.
  
  "Бидэнд гарц хэрэгтэй учраас замыг хааж чадахгүй" гэж Дрейк толгой дохив. "Тийм ээ, би бас бүх зохиолыг нь үзсэн."
  
  "Чамайг үүнийг хийнэ гэдгийг мэдэж байсан." Уэллс Дрэйкийг өөрийнх нь залуусын нэг хэвээрээ байдгийг эртнээс мэдсэн мэт инээмсэглэв. "Алив, манжин архирч байна."
  
  Дрэйк хуучин даргаа даган довжоон хүртэл явж, дараа нь Бен, Дал нарын ард байраа авав. Нэгэн удаа харвал бүгд амарсан ч цаашид юу болох талаар сандарч байв.
  
  "Дөрвөн хүн алагдсан" гэж Далл хэлээд түүний ард байгаа уулын ирмэгээр холдов.
  
  Дараагийн тор нь гэнэтийн бэлэг байсан бөгөөд тэдэнд бүгдэд нь түлхэц өгсөн. Энэ бол Одины хүү Торын булш байв.
  
  Тэр залуу Үхлийн хөндийд буудалласан еети олсон юм шиг хөхрөв. Мөн түүний хувьд түүнд байсан. Норвегийн домог судлалын профессор Марвелийн комиксийн ачаар бүх цаг үеийн хамгийн алдартай Норвегийн дүр болох Торын булшийг нээсэн байна.
  
  Цэвэр таашаал.
  
  Мөн Дрейкийн хувьд Тор байгаа нь түүнийг гэнэт илүү бодитой болгосон.
  
  Хүндэтгэсэн чимээгүй болов. Хүн бүр Тор, эсвэл аянга цахилгааны Викинг бурханы дүрийн талаар мэддэг байсан. Парневик Thorsday буюу бидний мэддэгээр Пүрэв гарагийн тухай лекц уншив . Энэ нь Лхагва гараг буюу Усны өдөр эсвэл Одины өдөртэй холбоотой юм. Тор бол хүн төрөлхтний мэддэг хамгийн агуу дайчин бурхан байсан бөгөөд алх барьж, дайснаа дарж байв. Викингийн эр хүний цэвэр биелэл.
  
  Парневикийг холдуулж, Торын ясыг шалгах гэж оролдохыг нь болиулах л тэдний хийж чадах зүйл байлаа. Дараагийн үүр буюу зургаа дахь нь Торын ах Локи болон Одины өөр нэг хүүг агуулж байв.
  
  "Мөр дулаарч байна" гэж Далл уулын хажуугаар дуусч, хар толботой үргэлжлэн явахаасаа өмнө хонгил руу арай ядан шагайв.
  
  Дрэйк Швед, Бен, Кеннеди нартай нийлж, хадны дагуу бамбар дамжуулж байв.
  
  "Хөл" гэж Бен хэлэв. "Мөн гар амарч байна. Бид дээшээ явж байх шиг байна."
  
  Дрейк дээшээ харахын тулд хүзүүгээ өргөв. Чулуун шат эцэс төгсгөлгүй харанхуйд орж, тэдний ард агаараас өөр юу ч байхгүй болно.
  
  Эхлээд мэдрэлийн шинжилгээ, одоо яах вэ? Хүч? Амьдрах чадвар?
  
  Дахл дахиад л түрүүлж явлаа. Харанхуй түүнийг бүрхэхэд хурд нь хорин фут хурдтай дээшилсэн. Дараа нь Бен, дараа нь Кеннеди явахаар шийдэв.
  
  "Чи одоо миний өгзөгийг харж чадна гэж бодож байна" гэж тэр хагас инээмсэглэн "Тэр таны хажуугаар өнгөрөхгүй эсэхийг шалгаарай."
  
  Тэр нүд ирмэв. "Би үүнээс нүдээ салгаж чадахгүй байна."
  
  Дрэйк дараа нь явж, дөрөв дэх хавсралтаа хөдөлгөхөөс өмнө гурван төгс барьц авлаа. Ингэж өндийж, тэр цав цагаан хаднаас галт уулын агаарт аажуухан өгсөв.
  
  Тэдний эргэн тойронд шуугиан үргэлжилсээр: алс холын уулын гаслан. Дрейк ойролцоох магмын тасалгаа буцалж, хана дундуур тамын галыг цацаж, алс холын цэнхэр Исландын тэнгэрт дэлбэрэхийг төсөөлөв.
  
  Түүний дээгүүр хөл нь чимээ шуугиан, жижиг ирмэгээс гулгав. Хэрвээ хэн нэгэн хажуугаар нь гүйх юм бол юу ч хийж чадахгүйг мэдсээр байж тэр хөдөлгөөнгүй байсан ч ямар ч байсан бэлэн байлаа.
  
  Кеннедигийн хөл толгойноосоо нэг метр орчим зайд эргэв.
  
  Тэр гараа сунган бага зэрэг тогтворгүй найгасан ч гутлынх нь улнаас шүүрэн авч, өөдөөс нь эргүүлэн татаж авлаа. Талархлын богино шивнээ бидэнд хүрч ирэв.
  
  Тэр цааш алхаж, хоёр толгой нь шатаж, хуруу нь үе мөч бүрт өвдөж байв. Түүний хөлийн хурууны үзүүр нь жижиг авирах бүрт биеийн жинг авч байв. Хөлс нь түүний нүх бүрийг даган урсав.
  
  Тэр хоёр зуун фут аюулгүй хэрнээ аймшигтай бариул, тулах цэгийг өөр нэг ирмэгийн харьцангуй аюулгүй байдалд хүрэхээс өмнө тооцоолжээ.
  
  Ядаргаатай ажил. Дэлхийн төгсгөл, Апокалипсис бол хожуу үеийн бүтээл юм. Шийтгэлийн алхам бүрээр хүн төрөлхтнийг аварч байна.
  
  "Одоо юу гэж?" Уэллс нуруун дээрээ хэвтээд ёолно. "Дахин нэг цуст алхаж байна уу?"
  
  "Үгүй" гэж Далд хошигнох хүч ч байсангүй. "Хонгил".
  
  "Өндөг".
  
  Тэд өвдөг сөгдөн урагш мөлхөв. Хонгил нь бэх шиг харанхуй руу хөтөлж, Дрейк мөрөөдөж байна гэж итгэж эхлэхээс өмнө тэр гэнэтхэн хөдөлгөөнгүй Кеннедитэй араас нь мөргөлдөхөд хүргэв.
  
  Нүүрээ урагшаа эргүүл.
  
  "Өө! Чи надад анхааруулж болох л байсан."
  
  "Надад ижил хувь тавилан тохиолдох нь хэцүү байна" гэж хуурай хоолой хариулав. "Миний бодлоор энэ овоолгоос зөвхөн Дал л хамар хугараагүй гарсан."
  
  "Би хараал идсэн зүрхэндээ санаа зовж байна" гэж Далл ядарсан байдалтай хариулав. "Хонгил өөр шатны эхний шатны эсрэг талд дуусдаг, би дөчин таван градусын өнцөгтэй гэж таамаглаж байна. Зүүн эсвэл баруун тийшээ юу ч байхгүй, ядаж миний харж чадах зүйл алга. Бэлтгэлээ аваарай."
  
  "Эдгээр зүйл хаа нэгтээ бэхлэгдсэн байх ёстой" гэж Дрейк бувтнаад хөхөрсөн өвдөг дээрээ мөлхөв. "Бурханы төлөө, тэднийг зүгээр л агаарт түдгэлзүүлж болохгүй."
  
  "Магадгүй тэд чадна" гэж Парневик хэлэв. "Тэнгэрийн төлөө. Ха ха. Би тоглож байсан ч нухацтай хэлэхэд миний хамгийн сайн таамаглал бол хэд хэдэн нисдэг тулгуур юм."
  
  "Бидний доор нуугдаж байна" гэж Дрейк хэлэв. "Мэдээж. Маш их хүн хүч зарцуулсан байх. Эсвэл үнэхээр хүчирхэг хоёр бурхан."
  
  "Магадгүй тэд Геркулес, Атлас хоёроос тусламж хүссэн байх."
  
  Дрэйк тархинд нь гайхмаар аймшигтай мэдрэмж төрж, эхний алхам руу болгоомжтой орж, барзгар чулуун дээр авирав. Тэд хэсэг хугацаанд авирч, эцэст нь дүүжлэгдсэн тавцангийн эргэн тойронд байрлах өөр нэг хонгилд гарч ирэв.
  
  Далль ядарсан толгойгоо сэгсрэн угтлаа. "Посейдон".
  
  "Сэтгэл хөдөлгөм."
  
  Дрэйк дахин сөгдөв. Эзэн, тэр бодлоо. Германчуудад ч мөн адил хэцүү байгаа гэж найдаж байна. Эцсийн эцэст тэд зодолдохын оронд чулуу, цаас, хайчаар цэгцлэх байсан болов уу.
  
  Грекийн тэнгисийн бурхан ердийн гурвалжингаа үүрч явсан бөгөөд өрөө дүүрэн гайхалтай эд баялагтай байв. Энэ бол тэдний хажуугаар өнгөрч байсан долоо дахь Бурхан байв. Есөн тоо толгойг нь гашилгаж эхлэв.
  
  Викингүүдийн домог зүйд есөн тоо хамгийн ариун нандин зүйл биш гэж үү?
  
  Тэднийг амарч байхад тэр Парневикт энэ тухай дурсав.
  
  "Тийм ээ, гэхдээ энэ газар зүгээр л Нордик биш" гэж профессор хуруугаараа ардаа байгаа гурвалсан хүн рүү чиглүүлэв. "Тэдгээр зуу зуун байж болно."
  
  "За, бид тэдний зуугаар нь амьд үлдэхгүй нь тодорхой" гэж Кеннеди түүнтэй маргав. "Хэн нэгэн Хо-Жо-г урд нь босгочихоогүй л бол."
  
  "Эсвэл гахайн махтай сэндвичний дэлгүүр" гэж Дрейк уруулаа алгадав. "Би яг одоо эдгээр муу хүмүүсийн нэгийг алж чадна."
  
  "Шаржигнуур" гэж Бен инээгээд хөлийг нь алгадав. "Та арван жилийн хоцрогдсон зүйлийн талаар ярьж байна. Гэхдээ санаа зовох хэрэггүй - чамд зугаа цэнгэлийн үнэ цэнэ байсаар байна."
  
  Тэд үргэлжлүүлэхэд хангалттай амарч байтал дахиад таван минут өнгөрөв. Далл, Уэллс, Марстерс нар хөөцөлдөгчдөө хэдэн минут чагнасан боловч мөнхийн шөнийг ганц ч чимээ тасалдуулаагүй.
  
  "Магадгүй тэд бүгд унасан байх" гэж Кеннеди мөрөө хавчив. "Энэ нь тохиолдож болно. Хэрэв энэ Майкл Бэйгийн кино байсан бол хэн нэгэн аль хэдийн унах байсан."
  
  "Үнэхээр". Дал биднийг өөр дүүжин шатаар дагуулав. Хувь заяаны эрхээр энд л Уэллс барьц алдаж, гулгамтгай хоёр шатаар доош гулсаж, чулууг эрүүгээр нь цохих болгонд цохив.
  
  Хазуулсан хэлнээс нь цус урсаж уруулнаас нь урсав.
  
  Дрейк түүний том хүрэмний мөрнөөс барив. Түүний доор байсан хүн Марстерс түүний гуяыг хүнээс илүү хүчтэйгээр атгав.
  
  "Зурах зам байхгүй, хөгшин. Хараахан болоогүй."
  
  Тавин таван настай залууг шатаар бараг л чирч, Кеннеди Дрэйкийн нуруунаас барьж, Марстерс түүнийг дахин нэг гишгүүрт гулсуулахгүй байхыг хичээв. Тэднийг найм дахь хонгилд хүрэхэд Уэллс дахин сайхан сэтгэлтэй байв.
  
  "Тийм ээ, тэд зориуд үүнийг хийсэн, залуусаа. Би үлдсэнийг нь л хүссэн."
  
  Гэвч тэр Марстерсийн гарыг шахаж, хэн ч харахгүй байхад Дрейкэд чин сэтгэлийн талархлаа шивнэв.
  
  "Бүү санаа зов, хөгшин. Тэнд зүгээр л хүлээ. Та тавдугаар сарын цагаа хараахан болоогүй байна."
  
  Найм дахь тор нь нэг төрлийн жагсаал байв.
  
  "Ээ бурхан минь". Парневикийн гайхамшиг тэднийг бүгдийг нь халдварлав. "Энэ бол Зевс. Хүний эцэг. Бүр бурхад түүнийг бурхан - эцгийн дүр гэж нэрлэдэг. Энэ нь... Одиноос цааш... хамаагүй хол, Норвегоос гаралтай."
  
  "Одиныг Германы эртний овгуудын дунд Зевс гэж тодорхойлсон юм биш үү?" гэж Бен судалгаагаа санан асуув.
  
  "Тэр байсан шүү дээ, гэхдээ би алив ээ. Энэ бол Зевс. "
  
  Энэ хүний зөв байсан. Бурхадын хаан асар том гартаа аянга атган өндөр, хуваагдалгүй зогсож байв. Түүний орон зайд өнөөдөр нэг хүний цуглуулж чадахааргүй олон тооны гялалзсан эрдэнэс байсан.
  
  Дараа нь Дрейк Герман хэлээр чанга хараал сонсов. Энэ нь доороос цуурайтаж байв.
  
  "Тэд зүгээр л хонгил нэвт гарсан" гэж Далл уурласандаа нүдээ анилаа. "Биднээс арван таван минут л хоцорч байна. Хараал ид, бид азгүй байна! Намайг дага!"
  
  Өөр нэг шат дуугарч, энэ удаад Зевсийн булшнаас дээш гарч, сүүлчийн арван шатаар босоо байрлалтай байв. Тэд чадах чинээгээрээ тэмцэж, тэдний эр зориг мөлхөж буй харанхуйд үнс болон хувирав. Гэрэлгүй байх нь гацах сэтгэлийг дарах шиг болов. Айдас дуудлагад ирж, суухаар шийдэв.
  
  Толгой эргэх тухай ярь гэж Дрейк бодлоо. Бөмбөлөг чинь самрын хэмжээтэй болтлоо багасдаг талаар ярилц. Тас харанхуйн дээгүүр эргэлдэж, мөлхөгч шөнө дундуур авирч байсан сүүлчийн арван алхам нь түүнийг бараг дарж орхив. Бусад хүмүүс үүнийг хэрхэн зохицуулсныг тэр төсөөлөөгүй байсан - түүний хийж чадах зүйл бол өнгөрсөн үеийн алдаагаа дахин сэргээж, тэдэнтэй нягт зууралдах явдал юм - Алисон, тэдэнд хэзээ ч байгаагүй, хэзээ ч байхгүй байсан хүүхэд; Ирак дахь SRT кампанит ажил бүх зүйлийг сүйрүүлсэн - тэрээр унах вий гэсэн айдсыг арилгахын тулд бүх алдаагаа оюун санааныхоо тэргүүн эгнээнд тавьсан.
  
  Тэгээд тэр нэг гараа нөгөө дээрээ тавив. Нэг хөл нь нөгөөгөөсөө өндөр байдаг. Тэр босоо тэнхлэгт босч, ард нь хязгааргүй, ямар нэгэн нэргүй салхины шуурга түүний хувцсыг сэгсэрнэ. Алсын аянга чимээ нь галт уулын дуу байж болох ч өөр зүйл байж болно. Үгээр хэлэхийн аргагүй аймшигт аймшигт аймшигт тэд өдрийн гэрлийг хэзээ ч харахгүй. Аймшигт амьтад хад, шавар, аргал дээгүүр гулгаж, галзуурсан цуст улаан өнгийн үзэгдлийг төрүүлдэг аймшигт аялгууг ялгаруулна.
  
  Дрэйк уйлах шахам сүүлчийн чулуурхаг гишгүүр дээгүүр мөлхөж, тэгш гадаргуу дээр гарав. Ширүүн чулуу түүний хуссан гараа маажив. Сүүлчийн удаа гашуун оролдлого хийснээр тэр толгойгоо өргөөд бусад хүмүүс түүний эргэн тойронд мөргөж байхыг харсан ч ард нь Торстен Даль буюу галзуу швед хүн гэдсэн дээрээ урагш мөлхөж, тэдний харж байснаас ч илүү том нүх рүү мөлхөж байгааг харав. хол.
  
  Галзуу швед хүн. Гэхдээ бурхан минь тэр залуу сайн байсан.
  
  Тор нь нэг талдаа дүүжлэгдсэн боловч нөгөө талдаа уулын голд бэхлэгдсэн байв.
  
  "Бурханд баярлалаа" гэж Далл сулхан хэлэв. "Энэ бол нэг. Бид Одины булшийг олсон."
  
  Дараа нь тэр ядарч унасан.
  
  
  ГУЧИН НАЙМАН
  
  
  
  БУРХАДЫН БУЛШ
  
  
  Түүний ухаангүй байдлаас хашгирах чимээ гарав.
  
  Үгүй ээ, хашгир. Цэвэр аймшигт байдлын тухай өгүүлсэн цуст хашгирах. Дрэйк нүдээ нээсэн боловч хадны гадаргуу анхаарлаа төвлөрүүлэхэд хэтэрхий ойрхон байв. Тэр газар нулимж, ёолов.
  
  Тэгээд би: Хүн үхэхээсээ өмнө хязгааргүйд хэр хол унаж чадах вэ?
  
  Германчууд энд байсан. Тэдний нэг ах дөнгөж сая шатнаас унасан байв.
  
  Дрейк босох гэж тэмцэж, булчин бүр нь өвдөж байсан ч адреналин түүний цусыг асааж, бодлыг нь цэвэрлэж эхлэв. Тэр удаанаар Бен рүү алхав. Найз нь тавцангийн нэгэн захад нүүрээрээ хэвтэж байв. Дрейк түүнийг Одины үүр рүү чирэв. Араас нь хурдан харвал германчууд хараахан ирээгүй байгаа ч чих нь хэдхэн минутын зайтай байгааг хэлжээ.
  
  Тэр Абел Фрейгийн хараал зүхэх чимээг сонсов. Хамгаалалтын хэрэгслийн чимээ. Мило цэргүүдийн нэгэнд цуст аллага гэж хашгирч байна.
  
  Уэллсийн SAS-ийн бэлтгэлийн үеэр хэлсэн үгийнхээ нэгийг санаж, ур чадвараа харуулах боломж гэж тэр бодлоо.
  
  Тэр Бенийг чирсээр Одины том саркофаг руу нуруугаа налан байв. Хүүгийн зовхи нь эргэлдэв. Кеннеди бүдэрч: "Чи тэдэнд бэлэн байгаарай. Би түүнтэй харьцах болно." Тэр түүний хацрыг зөөлөн алгадав.
  
  Дрэйк түр зогсоод түүний харцтай хэсэг зуур уулзав. "Дараа нь".
  
  Германчуудын хамгийн анхны оргилыг давсан. Ядарсандаа хурдан унасан цэрэг тэр даруй араас нь хоёр дахь цэрэг ирэв. Дрейк хийх ёстой зүйлээ хийхээс эргэлзсэн ч Торстен Дал түүний хажуугаар өнгөрч, гэмшсэнгүй. Уэллс, Марстерс хоёр ч бас урагш тэмүүлэв.
  
  Гурав дахь дайсны сөнөөгч орой дээр мөлхөж, энэ удаад асар том, модтой эрэгтэй сэг зэм гарч ирэв. Хөөрхөн. Цус, хөлс, жинхэнэ нулимс нь түүний аль хэдийн түгшүүртэй нүүрэн дээр нь бүдүүлэг баг болж хувирав. Гэхдээ тэр хатуу, хурдан байсан тул орой дээгүүр үсэрч, өнхрүүлэн, жижигхэн гар буугаа авах боломжтой байв.
  
  Торхноос нэг сум нисэв. Дрейк болон түүний хамтрагчид зөнгөөрөө ухсан ч сум оносондоо хүрч чадсангүй.
  
  Абел Фрейгийн хурц хоолой буун дууг дагасан нам гүм байдлыг эвдэв. "Зэвсэг байхгүй, тэнэг ээ. Нар! Нар! Намайг сонсооч!"
  
  Мило царай гарган Дрейкэд муухай инээмсэглэв. "Ноовгийн зулзаганууд. Хүүе миний хүү?
  
  Бууг бүдүүн нударгаар залгиж, оронд нь иртэй ирээр солив. Дрейк үүнийг тусгай хүчний хутга гэдгийг хүлээн зөвшөөрсөн. Тэр аварга биет рүү хажуу тийш алхаж, унасан цэргүүдийн нэгийг сансарт өшиглөх боломжийг Дальд олгов.
  
  Хоёр дахь цэрэг өвдөг сөхрөн тэврэв. Марстерс түүнд дахин инээмсэглээд доголон биеийг хажуу тийш шидэв. Энэ үед дахин гурван цэрэг тэгш газар хүрч, дараа нь Алисиа доороос үсрэн гарч, гартаа хутга барин муур шиг газардав. Дрейк түүнийг ийм ядарсан байхыг хэзээ ч харж байгаагүй бөгөөд нинжа элиттэй тулалдаж чадах юм шиг харагдав.
  
  "Үгүй ... зэвсэг?" Даль амьсгал давчдах хооронд хэлж чаджээ. "Чи эцэст нь... Фрей, Армагеддоны онолд итгэдэг үү?"
  
  Германы томоохон загвар зохион бүтээгч одоо хязгаарыг давжээ. "Битгий тэнэг бай, цэрэг хүү" гэж тэр амьсгаадан хэлэв. "Би зүгээр л энэ авсыг тэмдэглэхийг хүсэхгүй байна. Миний цуглуулгад зөвхөн төгс төгөлдөр байх орон зай бий."
  
  "Та үүнийг өөрийнхөө тусгал гэж харж байна" гэж Далл хэлээд багийнхан нь амьсгаа даран зогсов.
  
  Өрсөлдөгч бүр ойрын байгаа үнэлж байх үед түр завсарлага, аймшигтай хурцадмал байдал үүссэн. Дрэйк Милогоос ухарч, өөрийн мэдэлгүй Одины булш руу чиглэн, Бен, профессор хоёр зэрэгцэн сууж, зөвхөн Кеннеди хамгаалж байв. Тэр дахиад нэгийг хүлээж байсан ...
  
  ... найдаж байна ...
  
  Дараа нь шатнаас чимээгүйхэн гинших чимээ гарч, тусламж гуйх нь багаслаа. Фрей доош харав. "Чи сул дорой байна!" тэр хэн нэгэн рүү нулимав. "Хэрэв Бамбай байгаагүй бол би..."
  
  Фрей Алисиа руу заалаа. "Түүнд тусал". Дайчин эмэгтэй ихэмсэгээр инээгээд гараа хажуу тийш нь сунгав. Тэр нэг түлхэлтээр Хэйденийг босгов. Америкийн ТТГ-ын ажилтан урт авиралтаас болж ядарч туйлдсан ч германчуудын нуруун дээр оосортой байсан хүнд ачааг үүрсэнээс ч илүү байв.
  
  Одины бамбай даавуунд ороосон.
  
  Парневикийн хоолой сонсогдов. "Тэр бамбайг авчирсан! Гол хэсэг! Гэхдээ яагаад?"
  
  "Яагаад гэвэл энэ бол гол хэсэг, тэнэг минь." Фрей түүнийг бууджээ. "Хэрэв өөр зорилго агуулаагүй бол энэ гол объект байхгүй байх байсан." Загвар зохион бүтээгч үл тоомсорлон толгой сэгсрэн Алисиа руу эргэв. "Энэ өрөвдмөөр кретинүүдийг дуусга. Би Одиныг тайвшруулж, үдэшлэгт буцаж очих хэрэгтэй байна."
  
  Алисия галзуу инээв. "Миний ээлж!" Тэр Там голоос ч илүү үхлийн аюултай хашгирч, хамгаалалтын хэрэгслээ чулуурхаг тавцангийн голд шидэв. Төөрөгдөлд автсан тэрээр Уэллс рүү гүйж очоод түүнийг байгаад гайхсангүй. Дрейк өөрийнхөө тулаанд анхаарлаа хандуулж, түүнийг гайхшруулахын тулд Мило руу гүйж, ирээ хүчтэй савлаж, дараа нь Милогийн эрүүнд хатуу тохойг хүргэв.
  
  Яс нь хагарсан. Дрейк бүжиглэж, ганхаж, хөл дээрээ хөнгөн хэвээр байв. Дараа нь энэ нь түүний стратеги байх болно - цохиж, гүйж, биеийн хамгийн хатуу цэгүүдийг цохиж, яс, мөгөөрсийг хугалах зорилготой. Тэр Милогоос хурдан байсан ч тийм ч хүчтэй биш болохоор аварга түүнийг гүйцэж ирвэл...
  
  Уулан дээгүүр аянга цангинаж, магмын оргилж, шилжиж буй чулуулгийн архирах, хагарах чимээ сонсогдов.
  
  Мило зовж шаналан бужигнав. Дрэйк хоёр талдаа цохилт, хоёр товшилтоор тэргүүлжээ - Ван Даммыг зурагтаар харж болох зүйл бол гудамжны тулаанд бодит амьдрал дээр огт хэрэггүй юм. Мило үүнийг мэдэж байсан тул хашгирах дуугаар довтолгоог эргүүлэв. Гэвч Дрэйк ч үүнийг мэдэж байсан тул Мило бүх биеэрээ урагш шидэхэд Дрэйк дахин нэг хүчтэй тохойгоороо өрсөлдөгчийнхөө нүүр рүү шууд цохиж, хамар, нүднийх нь хонхорхойг дарж, шалан дээр хүчтэй цохив.
  
  Мило тайрсан хирс шиг газарт унав. Нэгэнт Дрейкийн хүчтэй өрсөлдөгчид хожигдсон ч буцах арга байсангүй. Дрейк бугуй, өвдөг дээрээ гишгэж, хоёр том яс, дараа нь бөмбөгөө хугалж, дараа нь хаясан армийн хутгыг авав.
  
  Хэрэг гарсан газарт үзлэг хийсэн.
  
  SAS-ийн цэрэг Марстерс хоёр герман цэрэгтэй богино хугацаанд ажиллаж байсан бөгөөд одоо гурав дахь цэрэгтэй тулалдаж байна. Хэдэн минутын дотор гурван хүнийг ална гэдэг хэнд ч, тэр байтугай SAS-ийн цэрэгт ч амар ажил биш байсан бөгөөд Марстерс бага зэрэг шархаджээ. Уэллс Алисиатай тавцангийн ирмэг дээр бүжиглэж, бүжиглэхээс илүү гүйж байсан ч түүний анхаарлыг сарниулжээ. Түүний стратеги ухаалаг байсан. Ойрын зайнаас тэр түүнийг хормын дотор гэдсэнд нь оруулах байсан.
  
  Кеннеди Хэйдений ядарсан биеийг тулалдааны голоос чирэв. Бен түүнд туслахаар гүйв. Парневик унтаагүй, тэнэг Одины булшийг судалжээ.
  
  Абел Фрей Торстен Далтай тулгарсан. Швед хүн германчуудаас бүх талаараа давуу байсан бөгөөд өвдөж буй мөчнийх нь хүч ирэх тусам хөдөлгөөн нь улам боловсронгуй болж байв.
  
  Эзэн минь гэж Дрейк бодов. Бид энд бөгс өшиглөж байна! Эсвэл Дино Рокийн хуучин сайхан сүнсэнд... Чамайг зугаацуулъя!
  
  Алисиятай тулгарсандаа дургүй байсан ч тавин настай эмэгтэйд хамгийн их тусламж хэрэгтэй гэж үзэн Уэллс рүү явав. Хуучин багийн анд нь түүнийг хараад тулаанаас ухарчээ.
  
  "Би энэ долоо хоногт нэг удаа чиний бөмбөгийг өшиглөсөн шүү дээ, Дрейк. Дахиж үүнийг хүсч байгаадаа тийм их гунигтай байна уу?"
  
  "Чи азтай байна, Алисиа. Дашрамд хэлэхэд та найз залуугаа сургаж байгаа юу?" гэж арай ядан хөдөлж буй америк хүний хариуд толгой дохив.
  
  "Зөвхөн дуулгавартай" гэж тэр хоёр хутгыг дээш шидэж, нэг хөдөлгөөнөөр барьж авав. "Явцгаая! Би зүгээр л гурвалсанд дуртай!"
  
  Түүний зан чанар зэрлэг байсан ч түүний үйлдлийг хянаж, тооцоолсон байв. Тэр эцэс төгсгөлгүй хоосон орон зай руу нуруугаараа Уэллсийг буланд оруулах гэж зальтай оролдох зуураа Дрейк рүү цохьлоо. Командлагч түүний зорилгыг сүүлчийн секундэд ухаарч, түүний хажуугаар гүйн өнгөрөв.
  
  Дрэйк хоёр хутгаа хазайлгаж, бугуйгаа хугалахгүйн тулд ир бүрийг хажуу тийш нь хөдөлгөв. Тэр зүгээр л сайн байсан биш ... тэр байнга сайн байсан.
  
  Абел Фрей гэнэт тэдний хажуугаар гүйн өнгөрөв. Тэр Даллыг гүйцэж чадаагүй тул Одины булшийг хайж олохын тулд Шведийн хажуугаар гүйж очсон бололтой.
  
  Тэр хоёр секундын дотор Дрейк Марстерс болон сүүлчийн Германы цэргүүдийг тавцангийн тоостой ирмэг дээр үхлийн тулалдаанд түгжигдсэн байхыг харав. Дараа нь цочирдом гэнэтийн байдлаар хоёулаа бүдэрч, зүгээр л унасан.
  
  Үхлийн уйлах чимээ хоосон орон зайд цуурайтав.
  
  Дрейк үүнийг хувааж, Уэллсийн төлөө залбирч, дараа нь биеэ эргүүлж, Фрейгийн араас гүйв. Тэр Бенийг хамгаалалтгүй орхиж чадахгүй. Кеннеди зоригоо цуглуулан загвар зохион бүтээгчийн замыг хаасан ч урагш гүйх үед Дрейк Фрейгийн гарт жижиг хар зүйл атгасан байхыг анзаарчээ.
  
  Радио эсвэл гар утас. Зарим төрлийн дамжуулагч.
  
  Яасан бэ?
  
  Дараа нь юу болсныг ойлгохын аргагүй болсон. Гайхалтай болгоомжгүй үйлдлээр уулын бэл гэнэт дэлбэрэв! Хүчтэй цохилт гарч, дараа нь аварга том чулуунууд, уулын занарын хэсгүүд хаа сайгүй тархав. Янз бүрийн хэлбэр, хэмжээтэй чулуунууд хоосон орон зайд сум мэт исгэрч байв.
  
  Галт уулын хажуу талд нимгэн хуурай ханыг алх цохисон мэт асар том нүх гарч ирэв. Өдрийн бүдэг гэрэл хагарлаар шүүгдэнэ. Дахин цохиход нүх улам томорчээ. Аймшигт гүн нам гүм байдалд нуранги уул ёроолгүй нүх рүү урсав.
  
  Дрэйк толгойгоо гараараа атган шалан дээр унав. Энэ дэлбэрч буй чулууны зарим нь бусад үнэлж баршгүй булшнуудыг гэмтээсэн байх ёстой. Юу болоод байгаа юм бэ?
  
  
  ГУЧИН ЕС
  
  
  
  БУРХАДЫН БУЛШ
  
  
  Шинээр хийсэн нүхэнд нисдэг тэрэг гарч ирэн, дундуур нь өнгөрөхөөсөө өмнө секундын турш эргэв!
  
  Машины ёроолд дөрвөн зузаан кабель, хэд хэдэн олс өлгөөтэй байв.
  
  Итгэх боломжгүй байсан. Абел Фрей дөнгөж сая уулын бэлийг задлахыг тушаав. Идэвхтэй галт уулын нэг хэсэг байсан уулын бэл нь супер галт уул гэгддэг ямар нэгэн байдлаар бөөн бөөнөөр нь мөхөхөд хүргэдэг.
  
  Түүний цуглуулгыг дуусгахын тулд.
  
  Энэ хүн Дрэйк шиг галзуу байсан бөгөөд бусад хүн төрөлхтөн түүнд гавьяа байгуулсан. Тэр одоо хүртэл инээж байсан бөгөөд Дрэйк дээш харвал Фрей нэг ч инч ч хөдөлсөнгүй, харин тэсэрч дэлбэрэх уул эргэн тойронд нь исгэрэхэд хатуу зогссон байв.
  
  Алисия Уэллсийг орхин Фрей рүү бүдэрсэн ч галзуу өөрийгөө хянах чадвар нь хүртэл бага зэрэг ганхав. Тэдний ард профессор Парневик, Бен, Кеннеди нар Одины хонгилын ханаар хамгаалагдсан байв. Хэйден хэвтсэн, хөдөлгөөнгүй байв. Тэр үнэхээр галзуу солиотой үхэх гэж энэ бүх замыг ирсэн гэж үү? Уэллс түүний хажууд өвдөг сөгдөн гэдсийг нь барив.
  
  Нисдэг тэрэг ойртож, хөдөлгүүр нь уйлж байв. Фрей шумбагч буугаа өргөөд, хүн бүрийг Одины асар том саркофагаас холдохыг дохив. Богино хугацаанд гал гарсан нь түүний хүсэлтийг улам бататгаж, бамбай, сэлэм, цээжний зүүлт, эвэрт дуулга зэрэг үнэлж баршгүй алт Викингүүдийн дурсгалыг цохиход сумнууд дуугарав. Үйл явдлын гинжин хэлхээгээр хөдөлсөн алтан зоос Таймс талбай дахь конфети шиг тавиур дээрээс унаж эхлэв.
  
  Фрей нисдэг тэргээр даллав.
  
  Дрейк өвдөг сөгдөв. "Чи энэ авсыг хөдөлгөвөл бүх дэлхийг эрсдэлд оруулна!" - гэж тэр сэнсний ирний хүнд дуунд хоолой нь бараг сонсогдохооргүй хашгирлаа.
  
  "Битгий тэнэг бай!" гэж Фрей хариу хашгирч, царай нь геройнд донтсон муу алиалагч шиг муруйв. "Үүнийг хүлээн зөвшөөр, Дрэйк. Би чамайг ялсан!"
  
  "Энэ бол ялах тухай биш!" Дрэйк хариу хашгирсан ч одоо нисдэг тэрэг шууд дээгүүр байсан бөгөөд тэр өөрийнхөө дууг ч сонсож чадахгүй байв. Тэр Фрей өөрийг нь чиглүүлж, гараа даллах үед түүн рүү дураараа сум цацаж байхыг харав. Дрейк найзуудаа төөрсөн суманд битгий баригдаасай гэж залбирсан.
  
  Германчууд үүнийг алдсан. Түүний насан туршийн хүсэл тэмүүлэлтэй маш ойр байсан тэрээр зүгээр л эвдэрчээ.
  
  Одоо Далл түүний хажууд байв. Тэд Фрей, Алисиа хоёр хүнд гинжийг доош, доош буулгаж, эцэст нь саркофагын хоёр үзүүрийг тойруулан зүүхийг харав. Фрей тэдний аюулгүй байдалд итгэлтэй байсан.
  
  Нисдэг тэрэг жингээ авсан. Юу ч болоогүй.
  
  Фрей утасныхаа хүлээн авагч руу хашгирав. Нисдэг тэрэг дахин оролдсон бөгөөд энэ удаад хөдөлгүүрүүд нь ууртай үлэг гүрвэл шиг архирлаа. Гинжүүд жингээ авч, тодорхой хагарал, чулуу хагарах чимээ гарав.
  
  Одины авс хөдөллөө.
  
  "Энэ бол бидний сүүлчийн боломж!" - гэж Дал Дрейкийн чихэнд хашгирав. "Бид нунтаглагч руу явна! Милогийн буунаас!"
  
  Дрейк зохиолыг нь ажиллуулсан. Тэд нисдэг тэргийг устгаж, булшийг аварч чадах байсан. Гэхдээ Бен Кеннеди, Хэйден, Парневик нар үхэх магадлалтай.
  
  "Цаг хугацаа алга!" гэж Далл хашгирав. "Энэ эсвэл Апокалипсис!"
  
  Швед хүн Милогийн зэвсгийг авахаар үсрэв. Зовлон зүдгүүр зүрхийг нь цоолоход Дрэйк нүдээ анилаа. Түүний харц Бен Кеннеди хоёр руу тусаж, шийдвэрийн зовлон нь түүнийг гогцоо мэт эргүүлэв. Нэг гараараа хожигдвол нөгөө гараараа ялагдана. Тэгээд тэр Далд үүнийг хийхийг зөвшөөрөхгүй гэж шийджээ. Тэр дэлхийг аврахын тулд хоёр найзаа золиосолж чадах болов уу?
  
  Үгүй
  
  Дал Милогийн хувцсыг гүйлгэж эхлэх үед тэр яг л мэлхий шиг урагш үсрэн гарлаа. Швед эр гайхсандаа ухарч, Мило биеэ тэгшлээд, америк хүн шаналандаа бөгтийж байсан ч хөдөлгөөнтэй, доголон тавцангийн ирмэг хүртэл зогсов. Буух шугамын аль нэгэнд.
  
  Дрейк цочирдон зогсов. Нисдэг тэрэгний хөдөлгүүрүүд дахин гиншиж, ариун бус осол аваарыг дүүргэв. Дараагийн агшинд Одины асар том саркофаг хөдлөж, бэхэлгээнээсээ салж, Дрейк болон тавцангийн ирмэг рүү айдастайгаар эргэлдэж, олон тонн савласан үхэл байв.
  
  "Үгүй!" гэж Парневикийн хашгирах дуу Далын хашгиралт давтав.
  
  Хашгирах чимээ, агааржуулалт хэт халсан мэт галзуу хашгирах чимээ, тамын бүх чөтгөрүүдийг амьдаар нь шатааж байгаа мэт чимээ гарав. Одины булшны доор шинээр нээгдсэн нүхнээс хүхэрлэг агаарын урсгал гарч ирэв.
  
  Фрей, Алисиа хоёр дүүжин авс руу авирч байхдаа амьдаар нь шатах шахсан. Фрей хашгирав: "Биднийг битгий дага, Дрейк!" Би даатгалтай!" дараа нь надад аюулгүй байдлын баталгаа гэсэн санаа орж ирэх шиг болов. Тэрээр Дрэйкийн хамтрагчдад хандан: "Одоо! Авсыг дага, эс тэгвээс үхэх болно!" гэж Фрей тэднийг зоригжуулж, автомат буугаа даллахад тэд уурын баганыг тойрохоос өөр сонголтгүй байв.
  
  Далл хий үзэгдэлтэй харцаа Дрейк рүү эргүүлэв. "Бид үүнийг зогсоох ёстой" гэж тэр гуйв. "Хүүхдийнхээ төлөө..."
  
  Дрейкэд толгой дохихоос өөр хариулт байсангүй. Мэдээж. Тэрээр ЗХЖШ-ын командлагчийг дагаж, савлууртай саркофаг тэдний дээгүүр нисч, тэдний инээмсэглэсэн дайснуудыг аюулгүйгээр тойрон гарч, нөхдүүд нь түүний зам мөрийг нөгөө талд нь дагаж байв.
  
  Зэвсэг, галзуу хүний дур сонирхолд дарагдсан.
  
  Дрейк чулуун шалны нүхэнд хүрэв. Уур нь шатаж, буцалж буй цамхаг байв. Халдашгүй. Дрейк дайснуудынхаа урагшлахыг харахын тулд эргэхээсээ өмнө аль болох ойртлоо.
  
  Хэйден ухаан алдсан дүр үзүүлэн газар хэвтэв. Тэр одоо суугаад Одины бамбайг нуруун дээр нь бэхэлсэн оосорыг тайлав. "Би юу хийж чадах вэ?"
  
  Дрейк түүн рүү богинохон харлаа. "Тагнуулын төв газар Supervolcano-г хаах төлөвлөгөөтэй юу?"
  
  Хөөрхөн "нарийн бичгийн дарга" толгой сэгсэртэл хэсэг зуур будилсан харагдав. "Зөвхөн тодорхой. Германыг агааржуулалтын хоолойд хий" гэсэн. Тэр тайвширсан дуугаар бамбайг шидэв. Гурвуулаа түүнийг зоосон мөнгө шиг ирмэгээр эргэлдэж байхыг харав.
  
  Тэд үнэхээр бүтэлгүйтсэн үү?
  
  Галт уулын хүч нэмэгдэхийн хэрээр хоолойноос гарах даралт ихэссэн. "Гинжин урвал эхэлмэгц" гэж Далл хэлэв. "Бид үүнийг хааж чадахгүй. Бид үүнийг одоо хийх ёстой!"
  
  Дрейкийн харц хэсэгхэн зуур бамбай руу татагдаж, бамбай түүний ирмэг дээр чимээ шуугиантайгаар эргэлдэж байв. Түүний обуд.Түүнээс галд бичсэн мэт үгс гарч ирэв.
  
  
  Диваажин, там хоёр бол түр зуурын мунхаглал,
  
  Үхэшгүй мөнхийн сүнс бол зөв буруу руу чиглэдэг.
  
  
  "Б төлөвлөгөө" гэж тэр хэлэв. "Одины хараалыг санаж байна уу? Тохиромжгүй санагдсан, тийм үү? Үүнийг тавих газар байхгүй, тийм үү? За, тэгсэн ч байж магадгүй."
  
  "Одины хараал дэлхийг аврах арга мөн үү?" Дал үүнд эргэлзэв.
  
  "Эсвэл там" гэж Дрейк хэлэв. "Хэн шийдвэр гаргахаас хамаарна. Энэ бол хариулт юм. Бамбайг өргөсөн хүн цэвэр ариун сэтгэлтэй байх ёстой. Энэ бол урхины урхи юм. Бид булшийг зайлуулснаас хойш юу ч мэдэхгүй. Хэрэв бид бүтэлгүйтвэл дэлхий мөхөх болно."
  
  "Хараал яаж өнгөрсөн бэ?" Хэйден дайсны гарт орсон зовлон зүдгүүрийнхээ дараа түүнээс ч дордсонгүй, түүнийг амьдаар нь идэж болох юм шиг агааржуулалтын нүх рүү ширтэв.
  
  Дрэйк Бамбайг дээш өргөөд урд нь бариад хараал урсгав. Дахл зогсоод түүнийг исгэрэх нүх рүү алхаж байхыг харав. "Чи энэ бамбайгаар ууранд хүрэх агшинд тэр таны гараас урагдах болно."
  
  Дараа нь шатаж буй ойд дарагдсан малын сүргийн архирах чимээнээр доороос илүү уур гарч, түүний дэлбэрэлтийн чанга хашгиралт бараг дүлийрэх шахав. Хүхрийн өмхий үнэр одоо агаарыг өтгөрүүлж, хорт миазма болж хувиргаж эхлэв. Удаан хугацааны турш тэдний байнгын хамтрагч байсан уулын сулхан шуугиан одоо аянга мэт болсон. Дрейк хана өөрөө чичирч байгаа юм шиг санагдав.
  
  "Шинэ мэдээ, Дал. Б төлөвлөгөө хэрэгжиж байна. Цаашид лавлахад энэ нь би өөр юу хийх ёстойгоо мэдэхгүй байна гэсэн үг."
  
  "Чамд ирээдүй байхгүй" гэж Дал бамбайн нөгөө талд зогсож байв. "Эсвэл би."
  
  Тэд хамтдаа агааржуулалтын нүх рүү гүйв. Тэдний хажуугийн хад чулуугаар занар гулсаж эхлэв. Дрейкийн хэзээ ч сонсож байгаагүй хашгирах, архирах чимээ ангалын төгсгөлгүй гүнээс гарч ирэв.
  
  "Супер галт уул ойртож байна!" Хэйден хашгирав. "Үүнийг унтраа!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, Дал, тэр ч байтугай Абел Фрей нарын хараагүй Исландын алдарт Эйяфьялляйокулл уул нь өнөөг хүртэл зөөлөн саарал урсгалыг цацруулж, агаарын хөдөлгөөнийг айдаст автуулж байсан бөгөөд түүний ирмэг дээр гэнэт дэлбэрчээ. Үүнийг удахгүй Sky News, BBC, дараа нь You Tube сувгаар гайхшруулсан сая сая хүмүүс үзэх болно - тэнгэрт галын шуургыг асааж буй мянган лууны галт хэл. Үүний зэрэгцээ Исландын өөр хоёр галт уул дэлбэрч, оргил нь даралтын дор шампанскийн бөглөө шиг нисч байв. Армагеддон ирлээ гэж хэл амаа ололцсон мэт мэдээлэв.
  
  Цөөн хэдэн сонгогдсон хүмүүс л үнэхээр ойрхон байгааг мэдэж байсан.
  
  
  * * *
  
  
  Уулын харанхуй гүнд хэзээ ч үл үзэгдэх баатрууд тулалдаж байв. Дрейк, Дал хоёр бамбайгаар уурын гарц руу дайрч, Одины бунхныг нураасны дараа үлдсэн нүхний дээр шууд байрлуулахдаа уурыг ойролцоох хоосон орон зай руу хазайлгахын тулд дугуй объектыг ашигласан.
  
  "Яараарай!" Дал Бамбайг байрандаа байлгах гэж тэмцсэн. Дрейк уулын анхны хүчийг даван туулахын тулд гар нь чичирч байгааг мэдэрлээ. "Би зүгээр л энэ юунаас бүтсэнийг мэдмээр байна!"
  
  "Хэнд хамаатай юм!" Хэйден тэднийг барьж, хөлийг нь барьж, чадах чинээгээрээ түлхэхийг хичээв. "Зүгээр л новшийг дотогшоо оруул!"
  
  Далл ухаж, нүх рүү үсрэв. Хэрэв Бамбай алга болсон эсвэл бүр бага зэрэг хөдөлсөн бол тэр даруй уурших байсан ч тэдний зорилго зөв байсан бөгөөд гол хэсэг нь Одины булшны доорх хиймэл ан цав руу болгоомжтой оров.
  
  Хэдэн зуун, мянган зууны өмнө зохион бүтээсэн нарийн урхи. Би бурхаддаа тангараглаж байна.
  
  Урхины урхи!
  
  "Орчин үеийн ертөнцийн урьд өмнө хэзээ ч мэддэггүй эртний хамгийн агуу урхи." Даль өвдөг сөхрөн унав. "Үүнийг эцэс болгож чадах хүн."
  
  Дрэйк бамбайг дороос ихсэж буй асар их даралтыг шингээж нимгэрч байгаа мэт харав. Энэ нь хавтгайрч, хагарлын ирмэгийн дагуу үүссэн бөгөөд обсидиан өнгө авчээ. Үүрд. Хэзээ ч устахгүй.
  
  "Бурхан ивээг".
  
  Ажлаа дуусгаад хэсэг зуур зогссоноо Фрей рүү дахин анхаарлаа хандуулав. Аймшиг одоо ч түүний төсөөлж байснаас ч илүү зүрх сэтгэлийг нь дүүргэжээ.
  
  Нисдэг тэрэг өндийж, Одины авсыг зөөлхөн ганхаж байсан жинг дааж байв. Фрей, Алисиа хоёр авсны таган дээр суугаад нисдэг тэрэгтэй холбосон оосорыг гараараа чанга ороосон байв.
  
  Гэвч Бен, Кеннеди, профессор Парневик нар нисдэг тэрэгний доор унжсан өөр гурван олсноос дүүжлэгдсэн байсан бөгөөд Дрэйк эх дэлхийгээ аврахын төлөө тулалдаж байхад тэнд буу тулгасан нь эргэлзээгүй.
  
  Тэд хоосон газар өлгөж, нисдэг тэрэг авирах үед ганхаж, Дрейкийн хамрын доороос шууд хулгайлагдсан.
  
  "Үгүй!"
  
  Гайхалтай нь тэр гүйж - ганцаардмал хүн, уур хилэн, алдагдал, хайраас төрсөн эрч хүчээр гүйж - ёроолгүй нүхээр хар орон зай руу шидэж, өөрөөсөө авсан зүйлээ нэхэж, дүүжингийн нэгийг нь цөхрөлгүй барив. кабель, тэр унах үед.
  
  
  ДӨЧ
  
  
  
  БУРХАДЫН БУЛШ
  
  
  Дрейкийн ертөнц харанхуй руу үсрэн зогссон - дээр нь эцэс төгсгөлгүй хоосон орон зай, доор нь ёроолгүй нүх - гурван инч дүүжин олс, түүний цорын ганц аврал. Түүний оюун ухаан тайван байв; тэр найзууддаа зориулж хийсэн. Тэднийг аврахаас өөр шалтгаангүйгээр.
  
  Өөрийгөө харамгүй.
  
  Түүний хуруунууд олсонд хүрч, хааж чадсангүй!
  
  Эцэст нь таталцлын хүчинд өртсөн түүний бие маш хурдан унаж эхлэв. Сүүлчийн секундэд түүний дүүжин зүүн гар нь бусадтай харьцуулахад урт олсоор хаагдаж, рефлексийн хорон санаагаар зангидсан байв.
  
  Хурдан цохилж буй зүрхээ тайвшруулахын тулд хоёр гараараа барьж аваад нүдээ анихад түүний уналт зогсов. Дээрээс хаа нэгтээгээс сөөнгө алга ташилт сонсогдов. Алисия доог тохуугаа гаргажээ.
  
  "Уэллс "чадвараа харуул" гэсэн үг үү? Энэ галзуу олдвор юу гэсэн үг вэ гэж үргэлж гайхдаг байсан!"#
  
  Дрэйк дээш харан доорх ангал байгааг сайн мэдээд урьд өмнө хэзээ ч байгаагүйгээр толгой нь эргэв. Гэвч түүний булчингууд шинээр олж авсан хүч чадал, адреналинаар дүрэлзэж байсан бөгөөд хуучин галын ихэнх хэсэг нь одоо түүний дотор буцаж, гарч ирэхээр үхэж байна.
  
  Тэр олс руу авирч, гараа өгөөд, өвдгөөрөө барьж, хурдан хөдөллөө. Фрей шумбагч буугаа гарган инээж, болгоомжтой онилсон боловч дараа нь Хэйден Одины булшнаас хашгирав. Дрейк түүнийг тэнд зогсож, Уэллсийн гар бууг Фрей рүү онилж байхыг харав - хөгшин командлагч түүний хажууд унасан боловч бурханд баярлалаа, амьсгалсан хэвээр байв.
  
  Хэйден Фрей рүү хагас тийш буугаа чиглүүлэв. "Тэр босох болтугай!"
  
  Нисдэг тэрэг агаарт хэвээр байсан бөгөөд нисгэгч нь түүний тушаалыг сайн мэдэхгүй байв. Фрей эргэлзэж, дуртай тоглоомноосоо салсан хүүхэд шиг архирав. "БОЛЖ БАЙНА УУ. Гичий! Би чамайг тэр хараал идсэн онгоцноос буулгах ёстой байсан!"
  
  Дрейк Хэйдений хариултыг сонсоод инээмсэглэв. "Тийм ээ, би үүнийг ихэвчлэн ойлгодог."
  
  Кеннеди, Бен, Парневик нар том нүдээр харж, амьсгалж ч чадахгүй байв.
  
  "Явж аваад ир!" - Дараа нь Фрей Алисиа руу хашгирав. "Гараас гарт. Түүнийг аваад явцгаая. Энэ гичий чамайг буудахгүй. Тэр бол засгийн газрын асуудал. "
  
  Алисия саркофагаас үсрэн бууж, Дрейкийн зэрэгцээ олсыг шүүрэн авахад Дрейк залгисан ч тэр хүү Хэйдений байдал илчлэхэд хүү хэрхэн хандсаныг тооцоолж, Бен рүү харав.
  
  Бен, хэрэв ямар нэгэн зүйл байвал түүн рүү илүү эелдэг харцаар харав.
  
  Алисиа олсоор сармагчин шиг гулгаж, удалгүй Дрейктэй зэрэгцэв. Тэр түүн рүү харвал уур дүүрэн төгс царай байв.
  
  "Би хоёр тийшээ савлаж чадна." Тэр эхлээд хөлөөрөө агаарт үсэрч, харанхуй дундуур дэгжин нум хийсээр хэсэг зуур агаарт унжив. Дараа нь түүний хөл нь Дрейкийн өвчүүний ястай нягт холбогдож, биеийг нь урагш сунган өөрийн олсноос зууран барьж, дараагийнх руу эргүүлэв.
  
  "Ноовог бабуун" гэж Дрейк бувтнаад цээж нь шатаж, барьц нь сулрав.
  
  Алисия эрч хүчээ ашиглан олсоор эргэлдэж, хөл нь цээжний түвшинд тархаж, ходоод руу нь цохив. Дрэйк цохилтыг зөөлрүүлэхийн тулд баруун тийш савлаж чадсан ч хавирга нь хөхөрсөн хэвээр байв.
  
  Тэр түүн рүү архиран, өвдөлтийг хуваалцаж, дээшээ гарав. Түүний нүдэнд шинэ хүндэтгэлтэй гялалзсан гялалзав.
  
  "Эцэст нь" тэр амьсгалав. "Чи буцаж ирлээ. Одоо бид хэн нь шилдэг болохыг харна" гэж хэлжээ.
  
  Тэр олсыг хөдөлгөж, хөдөлгөөн бүрээс өөртөө итгэх итгэл төрж байв. Нэг үсрэлтээр тэр Дрейкийн өөрийн олсыг тойрч, дахин цохилт өгөхийн тулд хүчээ ашигласан бөгөөд энэ удаад түүний толгойг хөлөөрөө чиглүүлэв.
  
  Гэвч Дрэйк буцаж ирсэн бөгөөд тэр бэлэн байв. Тэрээр дээд зэргийн ур чадвараараа олсоо суллаж, хүчтэй толгой эргэхийг дарж, хоёр тохойн гүнд барьж авав. Алисиа түүний хөдөлгөөнд балмагдсан хэвээр түүний дээр ямар ч хор хөнөөлгүй хөвж, гар нь хөдөлсөн хэвээр байв.
  
  Дрэйк олсоор хөлөөрөө дээшээ. Өрсөлдөгч нь юу хийснээ ухаарах үед тэр түүнийг даван туулсан байв. Тэр түүний толгойг хүчтэй дэвсэв.
  
  Би түүний хуруунууд олсноос салахыг харсан. Тэр унасан, гэхдээ хэдхэн инч. Түүний доторх хатуу самар ажиллаж, тэр дахин барьц авав.
  
  Фрей дээрээс архирлаа. "Сайхан зүйл алга! Үхээрэй, Английн үл итгэгч чи!"
  
  Дараа нь нүд ирмэхийн зуурт Герман хүн хутга гаргаж ирээд Дрейкийн олсыг таслав!
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк энэ бүгдийг удаан хөдөлгөөнөөр харсан. Ирний гялалзах, зүсэх гадаргуугийн муу гэрэл. Түүний амьдралын шугам гэнэт задарч, түүний дээгүүр товойж, эргэлдэж эхлэв.
  
  Түүний биеийн агшин зуурын жингүйдэл. Аймшиг, итгэлгүй байдлын хөлдсөн мөч. Түүний мэдэрсэн бүх зүйл, ирээдүйд хийж чадах бүх зүйл нь зүгээр л устгагдсан гэдгийг мэдсэн.
  
  Дараа нь уналт... түүний дайсан Алисия саркофагын орой руу буцахын тулд нударган дээрээ авирч байхыг хараад... Бэний ам нь орилох чимээнээр мушгиж байхыг хараад... Кеннедигийн царай үхлийн баг болж хувирав... мөн түүний захын алсын хараагаар ... Зай ... . юу вэ. ?
  
  Галзуу Швед Торстен Даль хэдхэн хормын өмнө Дрейкийн хийсэн шиг хамгаалалтын бүсээ бүслэн тавцан дээгүүр гүйж, гүйж, хар нүх рүү шидэв.
  
  Одины хонгил дахь баганын эргэн тойронд бэхлэгдсэн хамгаалалтын бэхэлгээ түүний ард задарч, хамгийн их хүчин чармайлт гаргахаар бэхлэгдсэн Хэйден, Уэллс хоёрын хооронд чанга атгав.
  
  Далын галзуурсан үсрэлт... түүнийг ойртуулж, Дрэйкийн гарнаас атган чанга атгав.
  
  Дрэйкийн найдвар тасарч, Дахл хоёр хамтдаа унаж, хамгаалалтын шугам татагдаж... дараа нь Хэйден, Уэллс хоёр хурцадмал байдлыг хүлээн зөвшөөрөхөд гэнэт, өвдөлттэй таталт хийв.
  
  Дараа нь найдаж байна. Авралын удаан, зовлонтой оролдлого. Дрейк Далын нүд рүү харж, юу ч хэлэлгүй, ганц ч унци сэтгэл хөдлөлгүй, тэднийг аюулгүй газар руу чирж байв.
  
  Нисдэг тэрэгний нисгэгч энэ удаад уулнаас гурав дахь пуужин харвахад бэлэн болтлоо авирч эхэлсэн тул саркофаг нь эвдэрч гэмтэх эрсдэлгүй цоорхойг нь томсгосон байх ёстой.
  
  Гурван минутын дотор Одины авс алга болжээ. Нисдэг тэрэгний ирний чимээ холын дурсамж юм. Бен, Кеннеди, Парневик нар одоогийнхтой адилхан байсан.
  
  Эцэст нь Дал, Дрэйк хоёр ангалын чулуурхаг ирмэг дээр чирч явав. Дрейк хөөцөлдөхийг хүссэн ч бие нь хариу үйлдэл үзүүлсэнгүй. Түүний хийж чадах бүх зүйл нь тэнд хэвтэж, гэмтлийг шингээж, өвдөлтийг тархины тусгаарлагдсан хэсэг рүү шилжүүлэх явдал байв.
  
  Тэгээд түүнийг хэвтэж байтал нисдэг тэрэгний чимээ буцаж ирэв. Зөвхөн энэ удаад энэ нь Dahl chopper байсан. Энэ нь нэгэн зэрэг тэдний аврал, хавчлагын хэрэгсэл байв.
  
  Дрейк Торстен Далын шаналсан нүд рүү л харж чадсан. "Найз минь, чи бол Бурхан" гэж хэлсэн бөгөөд тэдний байсан газрын ач холбогдлыг түүний санаанд алдсангүй. "Жинхэнэ бурхан"
  
  
  ДӨЧИН НЭГ
  
  
  
  ГЕРМАН
  
  
  Кеннеди Мур бөгсөө хатуу суудал дээр эргүүлэх болгонд Алисия Майлзийн хурц харц анхаарал татаж байв. Англи гичий бол цагдаагийн зургаа дахь мэдрэмж буюу байнгын хүлээлттэй Uber дайчин байсан.
  
  Исландаас Герман руу гурван цаг нисэхдээ тэд ганцхан удаа зогссон. Эхлээд галт уулнаас гарсны дараа ердөө аравхан минутын дараа тэд авсыг эргүүлж, аюулгүй болгож, бүх хүмүүсийг хөлөгт авчрав.
  
  Абел Фрей тэр даруй арын тасалгаа руу явав. Түүнээс хойш тэр түүнийг хараагүй. Хулгай, үйлдвэрийн дугуйг тосолдог байх. Алисия Кеннеди, Бен, Парневик нарыг суудалдаа суулгаад, шархадсан Мило хэмээх найз залуугийнхаа хажууд суув. Том биетэй Америк эр биеийн бүх хэсгийг атгаж байгаа мэт боловч голдуу бөмбөгийг нь атгаж байгаа нь Алисиад инээдтэй бас түгшүүртэй мэт санагдаж байв.
  
  Нисдэг тэргэнд өөр гурван хамгаалагч сууж, хоригдлуудын болгоомжтой харцыг Алисия, Мило хоёрын хооронд байсан хачирхалтай харилцаа руу эргүүлж, ээлжлэн гунигтай, дараа нь утга учиртай, дараа нь уур хилэнгээр дүүрэв.
  
  Нисдэг тэрэг бууж эхлэх үед Кеннеди тэдний хаана байгааг мэдэхгүй байв. Түүний оюун ухаан сүүлийн нэг цагийн турш Дрейк ба тэдний Парис, Швед, галт уул дахь адал явдлаас эхлээд NYPD-тэй хамт байсан хуучин амьдрал, тэндээс гарцаагүй Томас Калеб хүртэл тэнүүчилж байв.
  
  Калеб бол дахин алахаар сулласан цуврал алуурчин юм. Хохирогчдынхоо дурсамж түүн рүү дайрчээ. Хэдхэн хоногийн өмнө түүний явж байсан хэргийн газар буюу түүний хэргийн газар түүний санаанд шинэхэн асгарсан цус шиг үлджээ. Тэр цагаас хойш нэг ч мэдээ үзээгүйгээ ойлгов.
  
  Магадгүй тэд түүнийг барьсан байх.
  
  Чиний зүүдэнд....
  
  Үгүй Зүүдэндээ тэд түүнийг хэзээ ч барьж авдаггүй, хэзээ ч ойртдоггүй. Тэр намайг алж, доромжилж, миний гэм буруу нь намайг бүх зүйлээ орхих хүртэл яг л хараал идсэн чөтгөр шиг тээглэдэг.
  
  Нисдэг тэрэг хурдхан бууж, түүнийг харж чадахгүй байсан хараанаас нь салгав. Нисдэг тэрэгний ард байрлах хувийн тасалгаа нээгдэж, Абел Фрей тушаал хуцан гарч ирэв.
  
  "Алисиа, Мило, чи надтай хамт байх болно. Хоригдлуудыг авчир. Асран хамгаалагчид аа, та авсыг миний үзэх өрөөнд хүргэж өгнө. Бүх зүйл үзэхэд бэлэн болмогц надтай холбогдох заавар тэнд байгаа асран хамгаалагчид байна. Үүнийг хурдан болоосой гэж хүсч байна, харуулууд, эргэлзэх хэрэггүй. Один Фрейг хэдэн мянган жил хүлээсэн байж болох ч Фрей Одиныг хүлээгээгүй байна."
  
  "Чиний юу хийснийг дэлхий нийт мэднэ, Фрей, чи галзуурсан" гэж Кеннеди хэлэв. "Загварын дизайнер, хараал ид. Хэдий болтол шоронгоос гарна гэж бодож байна вэ?
  
  "Америкийн өөрийгөө чухалчлах мэдрэмж" гэж Фрей хэлэв. "Тэгээд тэнэглэл чамайг чангаар ярьж чадна гэж итгүүлдэг, хмм? Дээд оюун ухаан үргэлж ялдаг. Чи үнэхээр найзуудаа гарсан гэж бодож байна уу? Тэнд бид урхи тавьдаг, тэнэг гичий минь. Тэд Посейдоны хажуугаар өнгөрөхгүй."
  
  Кеннеди эсэргүүцэхийн тулд амаа ангайсан боловч Бен богино хугацаанд толгойгоо сэгсэрч, амаа хурдан хаахыг харсан. Орхих. Эхлээд амьд үлд, дараа нь тулалд. Тэр Ванна Бонтагийн хэлснээр "Би давуу байдлын цогцолбортой байж, бүдүүлэг сэрэхээсээ илүү дутуу байдлын цогцолбортой байж, тааламжтайгаар гайхшрахыг илүүд үзэх болно."
  
  Фрейд тэдний нисдэг тэрэг илүү өндөрт нуугдаж байсныг мэдэх арга байсангүй. Мөн бардам зан нь түүнийг оюун ухаан нь тэднийхээс илүү гэж итгүүлсэн.
  
  Түүнд тэгж бодож байг. Сюрприз бүр ч амттай байх байсан.
  
  
  * * *
  
  
  Нисдэг тэрэг хүчтэй газардлаа. Фрей урагш алхаж, түрүүлж доош үсрэн газар дээр байгаа эрчүүдэд тушаав. Алисиа хөл дээрээ босоод долоовор хуруугаараа хөдөлгөөн хийв. "Эхлээд та гурав. Толгой унасан. Намайг өөрөөр хэлэх хүртэл хөдөлж байгаарай."
  
  Кеннеди Бенийн ард нисдэг тэрэгнээс үсэрч, булчин бүр нь ядрах өвдөлтийг мэдэрсэн. Тэр эргэн тойрноо харахад тэр гайхалтай дүр төрх нь түүний ядарсан тухай нэг минутын турш мартаж, үнэн хэрэгтээ амьсгалыг нь таслав.
  
  Ганцхан харвал тэр Герман дахь Фрейгийн цайз болохыг мэдэв; зугаа цэнгэл хэзээ ч зогсдоггүй зохион бүтээгчийн гэм буруугийн үүр. Тэдний буух талбай нь гол хаалгатай тулгарсан, давхар царс хаалганууд нь алт шигтгээтэй, Италийн гантиг баганаар хүрээлэгдсэн бөгөөд том үүдний танхим руу ордог. Кеннедиг харж байтал Ламборжини, Масерати гэсэн хоёр үнэтэй машин зогсоход тэднээс хорин насны дөрвөн залуу өнхөрч, шилтгээн рүү шатаар өгсөв. Хаалганы цаанаас бүжгийн хөгжмийн хүнд хэмнэл сонсогдов.
  
  Хаалганы дээгүүр чулуугаар хучигдсан фасадыг эгнээ гурвалжин цамхаг, хоёр үзүүрт нь хоёр өндөр цамхаг байрлуулсан байсан нь асар том байгууламжийг Готик сэргэн мандалтын үеийн дүр төрхийг өгчээ. Гайхалтай гэж Кеннеди бодлоо, бас бага зэрэг дийлдэв. Тэрээр энэ газарт үдэшлэгт уригдах нь ирээдүйн загвар өмсөгчдийн мөрөөдөл байх болно гэж төсөөлж байсан.
  
  Тиймээс Абел Фрей тэдний мөрөөдлөөс ашиг хүртжээ.
  
  Түүнийг хаалга руу түлхэхэд Алисия тэднийг шуугиж буй супер машинуудын хажуугаар өнгөрч, гантиг шатаар өгсөхийг анхааралтай ажиглав. Хаалгаар дамжин цуурайтсан үүдний танхим руу. Зүүн талд нь нээлттэй, арьсаар бүрсэн хаалга нь өөдрөг хөгжим, өнгөлөг гэрэл, лангуугаар дүүрсэн шөнийн цэнгээний газар руу орж, хүн бүр хичнээн сайн бүжиглэж чадахаа батлах боломжтой байв. Кеннеди тэр даруй зогсоод хашгирав.
  
  "Туслаач!" Тэр зочдыг эгцлэн хараад уйлав. "Бидэнд туслаач!"
  
  Хэд хэдэн хүн хагас дүүрэн нүдний шилээ доошлуулан над руу ширтэв. Хэсэг хугацааны дараа тэд инээж эхлэв. Сонгодог Шведийн шаргал үст лонхоо өргөөд мэндлэхэд хар арьстай итали эр түүн рүү харж эхлэв. Бусад нь диско там руугаа буцаж ирэв.
  
  Алисиа түүний үснээс барин гантиг шалан дээгүүр чирэхэд Кеннеди ёолов. Бен эсэргүүцэн хашгирсан ч алгадсан нь түүнийг унагаах шахсан. Үдэшлэгт хүрэлцэн ирсэн зочдын дунд инээлдэх нь ихэсч, араас нь хэд хэдэн садар самуун үг хэлэв. Алисия Кеннедиг том шат руу шидээд хавирга руу нь хүчтэй цохив.
  
  "Тэнэг эмэгтэй" гэж тэр исгэрэв. "Тэд эзэндээ дурласан байхыг харахгүй байна уу? Тэд түүний талаар хэзээ ч муугаар бодохгүй. Одоо... яв."
  
  Тэр гартаа гарч ирсэн жижиг гар буугаар дээшээ заалаа. Кеннеди эсэргүүцэхийг хүссэн ч саяхан болсон үйл явдлаас харахад тэр зүгээр л хамт явахаар шийджээ. Тэднийг шатаар өгсөж, зүүн тийш, шилтгээний нөгөө жигүүрт оруулав. Шатнаас гарч, тавилгагүй урт коридор буюу далавчны хоорондох гүүр рүү ороход бүжгийн хөгжим тасарч, тэр үед амьд үлдсэн цорын ганц хүмүүс нь тэд байж магадгүй юм.
  
  Коридороор алхаж байхдаа тэд нэгэн цагт цэлгэр бүжгийн танхим байсан байж магадгүй өрөөнд оров. Харин одоо талбайг хагас арван тусдаа өрөөнд хуваасан - хананы оронд гадна талдаа баар бүхий өрөөнүүд.
  
  Эсүүд.
  
  Кеннеди, Бен, Парневик нарын хамт хамгийн ойрын камер руу түлхэгджээ. Чанга дуугарах нь хаалга хаагдаж байна гэсэн үг. Алисиа гараа даллав. "Таныг ажиглаж байна. Сайхан амраарай."
  
  Дараа нь дүлий нам гүм байдалд Кеннеди урт хар үсээ хуруугаараа гүйлгэн өмднийхөө хувцсаа чадах чинээгээрээ тэгшлээд гүнзгий амьсгаа авав.
  
  "За ..." гэж тэр хэлж эхлэв.
  
  "Хөөе, гичий минь!" Абел Фрей тэдний камерын өмнө гарч ирээд Тамын галын бурхан шиг инээв. "Миний үдэшлэгийн шилтгээнд тавтай морил. Чамайг миний чинээлэг зочидтой адил таашаал авна гэдэгт би эргэлзэж байна."
  
  Тэднийг хариу өгөхөөс өмнө тэр саналыг нь далласан. "Хамаагүй ээ. Чи ярих шаардлагагүй. Таны үгс миний сонирхлыг бага зэрэг татдаг. "Тиймээс," тэр тунгаан бодсон дүр үзүүлэв, "Бидэнд хэн байна ... за, тийм ээ, мэдээжийн хэрэг, энэ бол Бен Блэйк. Энэ нь танд маш их таашаал өгнө гэдэгт итгэлтэй байна."
  
  Бен баар руу гүйж очоод аль болох хүчтэй татав. "Миний эгч хаана байна, муу новш?"
  
  "Хм? Та нартай шаргал үстийг хэлэх гээд байна уу..." гээд хөлөө зэрлэгээр шидэв. "Луугийн тулааны хэв маягийг танилцуулах уу? Та дэлгэрэнгүй мэдээлэл авахыг хүсч байна уу? За яахав, энэ нь чи учраас Бен. Анхны шөнө би хамгийн сайн хүнээ тэнд гутлыг нь авахаар явуулсан ш дээ, жаахан зөөлрүүлэх гэж. Тэр түүнийг шошгож, хэдэн хавиргаа гэмтээсэн ч тэр миний хүссэнийг авсан."
  
  Фрей хэсэг зуур өмсөж байсан хачин торгон дээлийнхээ халааснаас алсын удирдлагыг гаргаж ирэв. Тэр үүнийг зөөврийн телевизор болгон сольсон ч Кеннеди үүнийг анзаарсангүй. Их Британийн үндэсний өрийн өсөлтийн тухай SKY News-т нэгэн зураг гарчээ.
  
  "Хоёр дахь шөнө?" Фрей түр зогсоов. "Ах нь үнэхээр мэдэхийг хүсч байна уу?"
  
  гэж Бен хашгирахад гэдэснийх нь гүнээс гэдсэнд гарах чимээ гарав. "Тэр зүгээр үү? Тэр зүгээр үү?"
  
  Фрей алсын удирдлага дээр дахин дарав. Дэлгэц өөр, бүдүүн дүрс рүү шилжлээ. Кеннеди орон дээр хүлэгдсэн охинтой жижигхэн өрөөг харж байгаагаа ойлгов.
  
  "Чи юу гэж бодож байна?" Фрей өдөөсөн. "Ядаж л тэр амьд байгаа. Одоогын хувьд."
  
  "Карин!" Бен зурагт руу гүйсэн боловч гэнэт зогссон. Уйлах нь түүний бүх биеийг сэгсэрлээ.
  
  Фрей инээв. "Чи өөр юу хүсч байна?" Тэрээр дахин бодлогоширч, дараа нь сувгаа дахин сольсон бөгөөд энэ удаад CNN рүү хандсан. Тэр даруй мэдээнд Нью-Йоркоос ирсэн цуврал алуурчин Томас Калебийн тухай мэдээ гарчээ.
  
  Галзуу Кеннеди "Чамд зориулж үүнийг эртхэн бичсэн" гэж баярлан хэлэв. "Чамайг нэг хармаар байна гэж бодсон."
  
  Тэр өөрийн эрхгүй сонсов. Калеб Нью-Йоркийн гудамжаар суллагдсан, сүнс шиг тэнүүчилж байсан гэсэн аймшигт мэдээг сонссон.
  
  "Чи түүнийг чөлөөлсөн гэдэгт би итгэж байна" гэж Фрей Кеннедигийн нуруу руу утсаар хэлэв. "Сайн ажил. Махчин амьтны хүрээлэнгийн торонд байхаа больсон газартаа буцаж ирэв."
  
  Уг сурвалжлагад хэргийн архивын бичлэгүүд буюу энгийн зүйл болох түүний царай, бохир цагдаа, хохирогчдын царай зэргийг харуулсан. Үргэлж хохирогчдын нүүр царай.
  
  Өдөр бүр түүний хар дарсан зүүд зүүдлэв.
  
  "Чи тэдний бүх нэрийг мэддэг байх, тийм үү?" гэж Фрей дооглов. "Тэдний гэр бүлийн хаяг. Тэд үхсэн."
  
  "Амаа тат!" Кеннеди толгойгоо гараараа тавив. Үүнийг зогсоо! Гуйя!
  
  "Чи" гэж Фрей шивнэхийг сонсов. "Профессор Парневик" гэж тэр үгсийг аманд нь унасан ялзарсан мах шиг нулимав. "Чи миний төлөө үлдэж, ажиллах ёстой байсан."
  
  Нэг буун дуу гарлаа. Кеннеди цочирдсондоо хашгирлаа. Дараагийн секундэд тэр цогцос нуран унахыг сонсоод эргэж харвал өвгөн газар унаж, цээжинд нь нүх гарч, цус урсаж, эсийн ханан дээр асгарч байгааг харав.
  
  Түүний эрүү унаж, итгэлгүй байдал нь тархийг нь хаажээ. Тэр Фрей түүн рүү дахин эргэж харахыг л харж чадсан.
  
  "Бас та, Кеннеди Мур. Таны цаг ирж байна. Бид удахгүй таны бууж чадах гүнийг судлах болно."
  
  Өсгий дээрээ эргэж инээгээд алхав.
  
  
  ДӨЧИН ХОЁР
  
  
  
  ГЕРМАН, ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  Абел Фрей хамгаалалтын алба руугаа явахдаа өөртөө инээв. Хэдэн шинэлэг мөчүүд, тэр эдгээр тэнэгүүдийг газар дэвсэв. Тэд хоёулаа эвдэрсэн. Тэгээд эцэст нь тэр хөгшин тэнэг Парневик Стоуныг алжээ.
  
  Гайхалтай. Одоо бүр илүү тааламжтай үйл ажиллагаанууд руу орцгооё.
  
  Тэрээр хувийн өрөөнийхөө хаалгыг онгойлгоход Мило, Алисиа хоёр түүнийг орхин одсон шигээ буйдан дээрээ хэвтэж байхыг олж харав. Тэр Швед Торстен Далын ачаар том америк бэртэл нь шаналж, хөдөлгөөн болгондоо нүд ирмэж байв.
  
  "Хажуу айлаас мэдээ байна уу?" гэж Фрей шууд асуув. "Хадсон залгасан уу?"
  
  Хажуугийн хаалга нь CCTV хяналтын төв байсан бөгөөд одоогоор Фрейгийн хамгийн радикал дэмжигчдийн нэг Тим Хадсоны хяналтанд байдаг. Шилтгээний эргэн тойронд компьютерийн өргөн мэдлэгээрээ "санах ойтой хүн" гэгддэг Хадсон бол Фрейгийн анхны шавь нарын нэг бөгөөд шүтэн бишрэгч даргынхаа төлөө ямар ч туйлшралд ороход бэлэн хүн байв. Тэд ихэвчлэн Одины булш суурилуулах ажлын явцыг ажиглаж байсан бөгөөд Хадсон жолооны ард байсан - Йегерсийг харааж, хөлсөө урсган, сүү юм шиг сандаргаж байв. Фрей булшийг зохих газарт нь суулгахыг хүсч байсан бөгөөд анхны айлчлалынхаа бэлтгэлийг бүрэн хангав. Түүний хоригдлууд, Карины байр, түүний шинэ хоригдлуудын камерыг мөн шалгажээ.
  
  Мөн үдэшлэг, мэдээжийн хэрэг. Хадсон клубын инч бүрийг хэт улаан туяаны эсвэл стандарт давирхайн давтамжаас үл хамааран тодорхой хяналтанд байлгах системийг бий болгосон бөгөөд Фрейгийн элит зочдын хөдөлгөөн бүрийг бүртгэж, хөшүүрэг дэх жинг нь шалгадаг байв.
  
  Эцсийн эцэст тэр хүч бол мэдлэг биш гэдгийг ойлгосон. Хүч чадал нь баттай нотолгоо байв. Ухаалаг гэрэл зураг. Өндөр нарийвчлалтай видео. Баривчлагдсан нь хууль бус байж болох ч хохирогч хангалттай айсан бол гэмтээгүй.
  
  Абел Фрей өөрт тохиромжтой цагтаа одтой эсвэл рок дэгдээхэйтэй "болзох үдэш" зохион байгуулж, уран зураг, баримал худалдаж авч, хамгийн гялалзсан хотын хамгийн халуухан шоуны эхний эгнээнд суудал авч, хэзээ ч боломжгүй зүйлд хүрч чаддаг байв. Тэр хүссэн.
  
  "Одоохондоо юу ч алга. Хадсон дахиад л буйдан дээр ухаан алдаж унасан байх" гэж Алисия толгойгоо гартаа атган, буйдангийнх нь ирмэг дээр хөлөө унжуулан хэвтэхдээ хэлэв. Фрей түүн рүү харахад өвдгөө үл ялиг дэлгэв.
  
  Мэдээж. Мэдээжийн хэрэг, Фрей өөртөө санаа алдлаа. Тэр Мило гиншиж, хавиргаа барьж байхыг харав. Сексийн тухай бодол аюулд холилдсон тул цахилгааны цохилт зүрхний цохилтыг нь түргэсгэхийг мэдэрсэн. Тэрээр Алисиягийн зүг хөмсөгөө өргөн, түүнд бүх нийтийн "мөнгө" гэсэн дохио өгөв.
  
  Алисия хөлөө доошлуулав. "Хоёр дахь удаагаа, Мило, чи очиж дахин шалгаж болохгүй гэж. Тэгээд тэр тэнэг Хадсоноос бүтэн тайлан аваарай, хмм? "Дарга аа" гэж тэр толгой дохив мөнгөн тавагны амттан руу. "Ямар нэгэн ер бусын зүйл байна уу?"
  
  Мило юу болоод байгааг анзаарсангүй, яг л улстөрч шиг тэнэгтээд найз охиныхоо зүг харц шидээд, ёолж доголон өрөөнөөс гарав.
  
  Фрей "Бискотти амттай харагдаж байна."
  
  Хаалга байрандаа ормогц Алисиа Фрейд тавагтай жигнэмэг өгөөд ширээ рүүгээ авирав. Дөрвөн хөл дээрээ зогсоод түүн рүү толгойгоо эргүүлэв.
  
  "Чи энэ жигнэмэгээр гоё англи өгзөг авмаар байна уу?"
  
  Фрей ширээн доогуураа нууц товчийг дарав. Хуурамч зураг тэр даруй хажуу тийш нүүж, дараалсан видео дэлгэц гарч ирэв. Тэрээр "Зургаа" гэж хэлснээр нэг дэлгэц амиллаа.
  
  Тэр харж байхдаа жигнэмэгийг амталж, Алисиагийн дугуй өгзөгийг хайхрамжгүй илбэв.
  
  "Миний тулааны талбар" гэж тэр амьсгалав. "Энэ нь аль хэдийн чанаж болгосон. Тийм үү?"
  
  Алисиа сэтгэл татам байдлаар эргэлдэнэ. "Тийм".
  
  Фрей хоёр хөлнийхөө завсрыг цохиж эхлэв. "Тэгвэл надад арав орчим минут байна. Та одоохондоо нэг хурдан арга хэмжээ авах хэрэгтэй."
  
  "Миний амьдралын түүх".
  
  Фрей түүн рүү анхаарлаа хандуулж, цоожгүй хаалганы цаанаас ердөө хорин фут зайд орших Милог санадаг байсан ч Алисия Майлсын дур булаам төрхтэй байсан ч шинэхэн байсан нэгнийхээ тансаг камераас нүдээ салгаж чадахгүй байв. олзлогдсон хүмүүс.
  
  Цуврал алуурчин - Томас Калеб.
  
  Эцсийн сөргөлдөөн зайлшгүй байсан.
  
  
  
  3-р хэсэг
  Тулааны талбар...
  
  
  ДӨЧИН ГУРВАН
  
  
  
  ГЕРМАН, ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  Абел Фрей болон түүний хамгаалагчид тэдний камерын гадаа гарч ирэхэд Кеннеди баар руу гүйв. Профессорын цогцсыг салгах юм уу, тэднийг суллуулах гэж тэдэн рүү хашгирав, дараа нь тэд яг ингэх үед айж сандарч эхлэв.
  
  Тэр юу хийхээ мэдэхгүй камерын үүдэнд зогсов. Хамгаалагчдын нэг нь гар буугаараа заажээ. Тэд шоронгийн цогцолбор руу гүн гүнзгий алхаж, хэд хэдэн камерын хажуугаар өнгөрөхөд бүгд эзэнгүй байв. Гэвч энэ бүхний цар хүрээ нь түүнийг яс болтлоо дааруулсан. Энэ залуу ямар завхарсан гэм хийж чадах вэ гэж тэр гайхав.
  
  Тэр үед тэр Калебаас ч дор байж болохыг ойлгосон. Тэд бүгдээс ч дор. Тэрээр Дрэйк, Дал болон туслах арми ойртож байна гэж найдаж байсан ч энэ бэрхшээлийг даван туулж, тэд өөрсдөө байгаа гэдэгт итгэлтэй байв. Тэр яаж Бенийг Дрейкийн адил хамгаална гэж найдаж болох вэ? Түүний хажууд нэгэн залуу алхав. Парневикийг нас барснаас хойш тэр нэг их юм ярьсангүй. Үнэн хэрэгтээ тэднийг булшинд барьснаас хойш хүү хэдхэн үг хэлсэн гэж Кеннеди бодлоо.
  
  Тэр Кариныг аврах боломжоо зугтаж байгааг харсан уу? Тэр түүний гар утас халаасандаа аюулгүй хэвээр байгаа бөгөөд чичиргээнд тохируулагдсан бөгөөд эцэг эхээсээ хагас арав гаруй дуудлага хүлээн авсныг тэр мэдэж байв.
  
  "Бид зөв газартаа байна" гэж Кеннеди амныхаа булангаар шивнэв. "Бодол санаагаа өөртөө хадгал."
  
  "Америк аа, чимээгүй бай!" Фрей сүүлчийн үгээ хараал гэсэн шиг нулимав. Түүний хувьд энэ нь хамгийн магадлалтай гэж тэр бодлоо. "Та өөрийнхөө хувь заяаны талаар санаа зовох хэрэгтэй."
  
  Кеннеди эргэж харав. "Энэ юу гэсэн үг вэ? Чи надад өөрийнхөө хийсэн жижигхэн даашинзныхаа нэгийг өмсүүлэх гэж байна уу?" Тэр огтлох, оёхыг дуурайсан.
  
  Герман хөмсгөө өргөв. "Хөөрхөн. Чамайг хэр удаан ууртай байхыг харцгаая."
  
  Цогцолбор эсээс гадна тэд байшингийн өөр, илүү харанхуй хэсэгт оров. Одоо тэд огцом доошоо эргэлдэж, түүний эргэн тойрон дахь өрөөнүүд, коридорууд эвдэрсэн байв. Хэдийгээр Фрейг мэддэг байсан ч энэ бүхэн цуст нохойнуудыг төөрөлдүүлэхийн тулд улаан улаавтар байсан юм.
  
  Тэд сүүлчийн хонгилоор алхаж, нугас дээрээ том төмөр хавтан бүхий нуман хэлбэртэй модон хаалга руу гарав. Хамгаалагчдын нэг нь утасгүй тоон товчлуур дээр найман оронтой тоог цохиход хүнд хаалганууд онгойж эхлэв.
  
  Тэр даруйдаа шинэ өрөөг хүрээлсэн цээжний өндөр төмөр хашлагыг харав. Түүний эргэн тойронд гуч дөч орчим хүн гартаа ундаа барин инээлдэн зогсоно. Playboys ба хар тамхины наймаачид, дээд зэрэглэлийн эрэгтэй, эмэгтэй биеэ үнэлэгчид, роялти болон Fortune 500-ын дарга нар. Асар их өв хөрөнгөтэй бэлэвсэн эхнэрүүд, газрын тосны баялаг шейхүүд, саятнуудын охид.
  
  Бүгд саадыг тойрон зогсоод Боллинжер, Романи Конти хоёрыг шимэн амттан шимэн, өөрсдийн соёл, анги хамт олныг гайхшруулж байв.
  
  Кеннеди дотогш ороход бүгд зогсоод түүн рүү хэсэг ширтэв. Түүний жихүүдэс хүрсэн бодол нь түүнийг үнэлэх явдал байв.Тоос шороон ханыг даган шивнэлдэж, чихийг нь сэгсэрнэ.
  
  Тэр мөн үү? Цагдаагийн офицер?
  
  Тэр түүнийг дөрвөн минутын турш устгах болно.
  
  Би авах болно. Би чамд дахиад арав өгье, Пьер. Та юу хэлэх гэж байна?
  
  Долоо. Түүнийг харагдахаасаа илүү хүчтэй гэдэгт би мөрийцдөг. Тэгээд тэр жаахан уурлах байх, тийм үү?
  
  Тэд юу яриад байгаа юм бэ?
  
  Кеннеди өгзөг рүүгээ ширүүн өшиглөж байгааг мэдрэн өрөөндөө бүдэрч оров. Хурал инээв. Фрей түүний араас хурдан гүйв.
  
  "Хүмүүс!" Тэр инээсэн. "Найзууд минь! Энэ бол гайхалтай өргөл байна, та нар тэгж бодохгүй байна уу? Тэгээд тэр бидэнд гайхалтай шөнийг өгөх болно!"
  
  Кеннеди өөрийн эрхгүй айсандаа эргэн тойрноо харав. Тэд юу яриад байгаа юм бэ? Тэр ахмад Липкиндийн хэлэх дуртай үгийг санав. Тоглоомоо үргэлжлүүлээрэй. Тэр анхаарлаа төвлөрүүлэхийг оролдсон ч цочирдол, сюрреалист орчин түүнийг галзууруулна гэж заналхийлэв.
  
  "Би чиний өмнө тоглолт хийхгүй" гэж тэр Фрейгийн нуруу руу бувтналаа. "Таны хүлээж буй ямар ч байдлаар."
  
  Фрей түүн рүү эргэж харахад түүний мэдэрсэн инээмсэглэл үнэхээр гайхалтай байлаа. "Биш гэж үү? Үнэ цэнэтэй зүйлийн төлөө гэж үү?Та өөрийгөө болон үе тэнгийнхнээ хэт үнэлдэг гэж бодож байна. Гэхдээ хэвийн. Та өөрөөр бодож магадгүй, гэхдээ та үүнийг хийх болно гэж бодож байна, эрхэм Кеннеди. Чамайг үнэхээр чадна гэж бодож байна. Ирээрэй." Тэр түүнийг өөрт нь ирэхийг дохив.
  
  Кеннеди бөгжний төмөр зам руу алхав. Түүний доор арван хоёр фут орчим газар тэгш бус ухсан дугуй нүх байсан бөгөөд шал нь чулуугаар дүүрч, хана нь шороо, чулуугаар бүрхэгдсэн байв.
  
  Хуучин загварын гладиаторын арен. Байлдааны нүх.
  
  Хажууд нь төмөр шатуудыг татаж, хашлага дээгүүр нүхэнд оруулав. Фрей түүнийг буух ёстой гэж хэлэв.
  
  "Болохгүй" гэж Кеннеди шивнэв. Түүн болон Бен хоёр руу гурван буу чиглүүлэв.
  
  Фрей мөрөө хавчив. "Чи надад хэрэгтэй байна, гэхдээ надад хүү үнэхээр хэрэггүй. Бид өвдөг, дараа нь тохой руу сумаар эхэлж болно. Ажил хийж, миний хүсэлтийг биелүүлэхэд хэр хугацаа шаардагдахыг хараарай." Түүний тамын инээмсэглэл нь түүний үгийг батлахдаа баяртай байх болно гэдэгт итгүүлэв.
  
  Тэр шүдээ зуугаад өмднийхөө хувцсаа гөлгөр болгоход секунд зарцуулав. Баячууд түүнийг торонд байгаа амьтан шиг сонирхон харцгаав. Шилнүүд нь хоосон, амттан идэв. Зөөгч, үйлчлэгч нар тэдний дунд эргэлдэж, нүдэнд харагдахгүй, дүүргэж, сэтгэл сэргээв.
  
  "Ямар нүх вэ?" тэр цаг хугацаагаа наймаалцаж, үүнээс гарах арга замгүй, үнэ цэнэтэй нэмэлт секунд бүрийг Дрейкэд өгөхийг хичээж байв.
  
  "Энэ бол миний тулааны талбар" гэж Фрей эелдэгээр хэлэв. "Чи гайхамшигтай дурсамжинд амьдардаг эсвэл гутамшигтайгаар үхдэг. Сонголт, хайрт Кеннеди, таны гарт байна. "
  
  Залхуу бай.
  
  Хамгаалагчдын нэг нь түүнийг гар бууныхаа амаар түлхэв. Тэр ямар нэг байдлаар Бен рүү эерэгээр харж, шат руу гараа сунгав.
  
  "Хүлээгээрэй" гэж Фрейгийн нүд ууртайгаар гялсхийв. "Түүний гутлыг тайл. Энэ нь түүний цусанд дурлах сэтгэлийг бага зэрэг нэмэгдүүлнэ."
  
  Хамгаалагчдын нэг нь түүний өмнө сөхрөн суугаад гутлаа тайлахад Кеннеди доромжлогдсон, уурласан байдалтай зогсож байв. Энэ хачирхалтай уулзалт дэлхийн алслагдсан буланд өөр нэг Кеннедитэй болж байгаа мэт бодит бус, хол байгаа мэт санагдан шатаар өгсөв. Тэр хүн болгоны дурдсаар байдаг тэр хүн үнэхээр хэн бэ гэж бодов.
  
  Энэ нь тийм ч сайн сонсогдсонгүй. Тэр амьдралынхаа төлөө тэмцэх ёстой юм шиг сонсогдов.
  
  Түүнийг шатаар уруудан алхаж байтал цугласан олны дундаас шүгэл сонсогдож, цусанд шунасан хүчтэй давалгаа агаарыг дүүргэв.
  
  Тэд янз бүрийн садар самуун үгсийг хашгирав. Зарим нь нэг минут хүрэхгүй хугацаанд үхнэ, зарим нь гуч хүрэхгүй секундын дотор оосороо алдчихна гэж бооцоо тавьжээ. Нэг, хоёр нь түүнд дэмжлэг үзүүлэхийг ч санал болгосон. Гэхдээ илүү эрсдэлтэй нь түүний үхсэн цогцсыг нунтаг болгосны дараа бузарлах явдал байв.
  
  Баячуудын хамгийн баян, дэлхийн хамгийн хүчирхэг хог хаягдал. Хэрэв эд баялаг, эрх мэдэл танд ийм зүйл өгсөн бол дэлхий үнэхээр сүйрсэн гэсэн үг.
  
  Хэт хурдан түүний нүцгэн хөл хатуу газарт хүрэв. Тэр мориноосоо бууж, даарч, ил гарсан мэт эргэн тойрноо харав. Түүний эсрэг талд хананд нүх гаргав. Энэ нь одоогоор зузаан баараар бүрхэгдсэн байв.
  
  Эдгээр баарны нөгөө талд баригдсан дүрс гэнэт урагш гүйж, уур хилэнгээр цус нөжрүүлсэн хашгирах чимээ гаргав. Тэр тэднийг маш хүчтэй сэгсэрч, тэд үсэрч, царай нь гуйвсан архирахаас илүү байв.
  
  Гэсэн хэдий ч, түүний хачирхалтай орчин байсан ч Кеннеди түүнийг нэрийг нь санахаас илүү хурдан таньсан.
  
  Томас Калеб, цуврал алуурчин. Энд Германд, түүнтэй хамт. Хоёр үхлийн дайсан тулалдааны талбарт оров.
  
  Нью-Йоркт сэргэсэн Абел Фрейгийн төлөвлөгөө хэрэгжиж байна.
  
  Кеннедигийн зүрх хүчтэй цохилж, үзэн ядалтын цэвэр шуурга хөлийн хуруунаас нь тархи, нуруу руу нь сум шиг буув.
  
  "Чи новш!" Тэр уурандаа бачууран уйлав. "Чи бол туйлын новш юм!"
  
  Дараа нь баарнууд босч, Калеб түүн рүү үсрэв.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк нисдэг тэрэг газар хүрэхээс нь өмнө гарч, Торстен Далаас нэг алхам хоцорч, олон улсын хүчний хамтарсан эвслийн мэдэлд байсан завгүй зочид буудал руу гүйв. Арми нь мэдээж холимог боловч шийдэмгий, байлдаанд бэлэн байна.
  
  Тэд Ла Верейнагаас хойд зүгт 1.2 милийн зайд байрладаг байв.
  
  Арми болон иргэний машинууд эгнэж, хөдөлгүүрүүд дуугарч, бэлэн зогсож байв.
  
  Үүдний танхим нь хөл хөдөлгөөн ихтэй байсан: командос болон тусгай хүчнийхэн, тагнуулынхан, цэргүүд бүгд цугларч, эмх цэгцтэй, бэлтгэлээ базааж байв.
  
  Даль зочид буудлын хүлээн авалт руу үсрэн орж ирэн маш чангаар хашгирч байгаагаа зарласан тул бүгд эргэж харав. Хүндэтгэсэн чимээгүй болов.
  
  Тэд түүнийг, Дрейк болон бусад хүмүүсийг аль хэдийн мэддэг байсан бөгөөд Исландад юунд хүрснээ сайн мэдэж байсан. Энд байгаа бүх хүмүүст зочид буудал болон нисдэг тэрэгний хоорондох видео холбоосоор мэдээлэл өгсөн.
  
  "Бид бэлэн?" гэж Дал хашгирлаа. "Энэ новшийг устгах уу?"
  
  "Тоног төхөөрөмж бэлэн байна" гэж командлагч хашгирав. Тэд бүгд энэ үйл ажиллагаанд Даль хариуцлага хүлээсэн. "Мэргэн буудагчид байрандаа байна. Бид маш халуун байна, энэ галт уулыг дахин эхлүүлж магадгүй, эрхэм ээ!
  
  Даль толгой дохив. "Тэгвэл бид юу хүлээж байна?"
  
  Дуу чимээний түвшин хэдэн зуун шатаар нэмэгдэв. Цэргүүд хаалгыг онгойлгож, бие биенийхээ нуруун дээр алгадаж, тулааны дараа шар айраг уухаар уулзаж, зоригтой байдлаа үргэлжлүүлэв. Угсарсан машинууд хөдлөхөд хөдөлгүүрүүд архирч эхлэв.
  
  Дрейк Дахлтай гурав дахь хөдөлж буй тээврийн хэрэгсэл болох цэргийн Humvee-д нэгдэв. Сүүлийн хэдэн цагийн танилцуулгын үеэр тэрээр 500 орчим цэрэгтэй байсан нь Фрейгийн 200 хүнтэй цөөхөн армийг живүүлэхэд хангалттай гэдгийг мэдэж байсан ч германчууд илүү өндөр байр суурьтай байсан бөгөөд маш их заль мэхтэй байх болно гэж найдаж байв.
  
  Гэхдээ түүнд байхгүй нэг зүйл бол гайхшралын элемент байв.
  
  Дрэйк урд суудалд үсрэн буугаа барин, бодол нь Бен Кеннеди хоёрт төвлөрөв. Хэйден тэдний ард байлдааны зориулалттай суудалд сууж байв. Уэллс ходоодны хүнд шархтай зочид буудалд үлджээ.
  
  Цуваа огцом тохойг тойрч, дараа нь түүнийг хүрээлж буй харанхуйд зул сарын гацуур мод шиг гэрэлтэж, дээр нь өргөгдсөн уулын хар хадны өмнө Ла Верайн гарч ирэв. Хаалгууд нь онгорхой байсан нь тэдний унагах гэж ирсэн хүний бүдүүлэг зоригийг харуулж байв.
  
  Дал микрофоноо асаав. "Сүүлийн дуудлага. Бид халуухан эхэлж байна. Хурд энд хүний амийг аварна, хүмүүс ээ. Та зорилгоо мэдэж байгаа бөгөөд Одины авс хаана байх талаар бидний хамгийн сайн таамаглалыг та мэднэ. Цэргүүд ээ, энэ ГАХАЙтай харьцъя."
  
  Холбоос нь Эелдэг ухаалаг эрхэм гэсэн утгатай. Хэт их инээдэм. Хаммер Фрейгийн харуулын байраар хоёр талдаа нэг инч дутуу дулимаг дайран өнгөрөхөд Дрэйк цэлмэг байв. Германы харуулууд өндөр цамхгаасаа түгшүүрийн дохио өгч эхлэв.
  
  Эхний буун дуунууд тэргүүлэгч машинууд руу үсрэн буув. Цуваа гэнэт зогсоход Дрэйк хаалгаа онгойлгоод хөдлөв. Фрей RGPS-тэй байж магадгүй тул тэд агаарын дэмжлэгийг ашиглаагүй. Тэд ижил шалтгаанаар машинаасаа хурдан холдох шаардлагатай болсон.
  
  ГАХАЙН газрыг гахайн махны үйлдвэр болго.
  
  Дрейк нэгдүгээр давхрын цонхны доор ургасан зузаан бут руу гүйв. Тэдний гучин минутын өмнө илгээсэн SAS баг шөнийн клуб болон түүний "иргэний" зочдыг аль хэдийн бүсэлсэн байх ёстой. Цайзын цонхноос сумнууд нисч, хаалганы ханыг шүршүүрт орж, машинууд дотогш цутгаж байв. Эвслийн хүчнийхэн өш хонзонгоор гал нээж, шилийг хагалан, мах ясыг нь цохиж, чулуун фасадыг шавар болгов. Орилж, хашгирч, нэмэлт хүч ирүүлэхийг уриалав.
  
  Цайзын дотор эмх замбараагүй байдал үүссэн. Дээд давхрын цонхноос RPG дэлбэрэлт болж, Фрейгийн харуулын байр руу унаж, хананы нэг хэсгийг нураажээ. Хагархайнууд түрэмгийлэгч цэргүүд рүү урсав. Пулемётын бууны гал буцаж, Германы нэг хөлсний цэрэг хамгийн дээд давхраас унаж, аймшигт мөргөлдөөнтэй газар мөргөтөл хашгирч, унасан байв.
  
  Дал болон өөр нэг цэрэг урд хаалга руу гал нээжээ. Тэдний сум эсвэл рикошетууд хоёр хүний аминд хүрсэн. Дал урагш гүйв. Хэйден түүний ард хаа нэгтээ тэмцэлдэж байв.
  
  "Бид энэ тамын нүх рүү орох хэрэгтэй! Одоо!"
  
  Шөнө шинэ дэлбэрэлт болсон. Хоёр дахь RPG нь Дрейкийн Хаммераас зүүн тийш хэдэн фут зайд том тогоог цохив. Шороо, чулуун бороо тэнгэрт унав
  
  Дрэйк гүйж, бөхийж, толгой дээрх агаарыг нэвт цохисон сумны хөндлөн огтлолын хэв маягийн дор үлдэв.
  
  Дайн үнэхээр эхэлсэн.
  
  
  * * *
  
  
  Цугларсан хүмүүс Кеннеди, Калеб хоёрыг хүрэхээс өмнө цусанд шунасан гэдгээ харуулсан. Кеннеди болгоомжтой эргэлдэж, хуруугаараа шороо атгаж, хөл нь чулуу, шороог туршиж, урьдчилан таамаглахгүйн тулд эмх замбараагүй хөдөлж байв. Түүний оюун ухаан энэ бүхнийг ойлгох гэж хичээж байсан ч тэр өрсөлдөгчийнхөө сул талыг аль хэдийн анзаарсан бөгөөд түүний нүд нь хэлбэргүй өмднийхөө өмсгөлөөр бүрхэгдсэн дүр төрхийг олж харжээ.
  
  Тиймээс энэ нь алуурчныг алах нэг арга байсан юм. Тэр өөр хэн нэгнийг олоход анхаарлаа төвлөрүүлжээ.
  
  Калеб эхний алхамыг хийсэн. Түүний уруулнаас шүлс нь урсаж, түүн рүү гөлрөн, гар нь хийсэв. Кеннеди түүнтэй тулалдаж, хажуу тийш одов. Цугларсан хүмүүс цус алдаж байв. Хэн нэгэн улаан дарсыг газар асгасан нь тэдний урсгахыг хүссэн цусыг бэлгэдсэн шинж тэмдэг юм. Өвчтэй новш Фрей зүрх сэтгэлгүй сэтгэлзүйч Калебыг ийм үйлдэл хийхийг тэр сонсов.
  
  Одоо Калеб дахин уушиглав. Кеннеди түүнийг хана налан байхыг олж харав. Тэрээр олны анхаарлыг сарниулж, анхаарал төвлөрөхөө больсон.
  
  Дараа нь Калеб түүний дээр гарч, нүцгэн гараараа хүзүүг нь ороосон - түүний хөлөрсөн, зэвүүн ... нүцгэн гар. алуурчны гар ...
  
  ... харгислал ба үхэл...
  
  ... түүний ялзарсан бузарыг арьсанд нь түрхэнэ. Түүний толгойд анхааруулах хонх дуугарав. Ингэж бодохоо болих хэрэгтэй! Та анхаарлаа төвлөрүүлж, тэмцэх хэрэгтэй! Өөрийн бүтээсэн домогтой биш жинхэнэ тулаанчтай тулалд.
  
  Тэвчээргүй олон түмэн дахиад л уйлав. Тэд алах гэсэн амьтад шиг архирч, лонх, шил хагалан хагалан хашгирав.
  
  Калеб, болсон бүхний дараа маш ойрхон байна. Түүний төвлөрлийн төвийг буудаж, тамд хийсгэв. Мангас түүний хажуу руу цохиж, цээжин дээр нь толгойг нь дарав. Түүний бохир, хөлөрсөн нүцгэн цээж. Дараа нь тэр түүнийг дахин цохив. Цээжинд нь өвдөлт тэсэрч байв. Тэр гуйвав. Дээрээс нь улаан дарс асгав.
  
  "Тийм л дээ" гэж Калеб түүнийг дооглов. "Харьяалах газар руугаа буу."
  
  Олон түмэн шуугилдав. Калеб түүний урт үсэнд зэвүүн гараа арчаад чимээгүйхэн үхлийн хорон санаагаар инээв.
  
  "Чиний үхсэн биед шээх болно, гичий минь."
  
  Кеннеди өвдөг дээрээ сөхрөн унаж, Калебын гараас богино хугацаанд мултарсан. Тэр түүнээс бултах гэж оролдсон ч тэр түүнийг өмднөөс нь чанга атгав. Тэр түүнийг буцаан өөртөө татан, үхлийн толгойтой зэрлэг хүн шиг инээмсэглэв. Түүнд ямар ч сонголт байсангүй. Тэр өмднийхөө товчийг тайлж, хэлбэр дүрсгүй, дүрсийг далдалсан өмднийхөө товчийг тайлж, хөлийг нь гулсуулна. Бүсгүй түүний гэнэтийн гайхшралыг далимдуулан өгзөг дээрээ мөлхөж одов. Чулуунууд түүний арьсыг маажив. Цугларсан хүмүүс хашгирав. Калеб урагш гүйн дотуур хувцасныхаа бүслүүрийг хийсэн ч тэр нүүр рүү нь хүчтэй өшиглөсөн бөгөөд цустай, хугарсан хамар нь хажуу тийш унжих үед дотуур хувцас нь буцан чимээв. Тэр хэсэг зуур суугаад дайсан руугаа харан түүний цуст махчин нүднээс харж чадахгүй болов.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк гоёмсог хаалгаар эргэлдэж том үүдний танхим руу орлоо. SAS үнэндээ шөнийн цэнгээний газрын талбайг бүсэлж, гол шатыг бүрхсэн. Цайзын үлдсэн хэсэг нь тийм ч найрсаг байх ёсгүй.
  
  Дал энгэрийн халаасаа алгадав. "Зураг дээр бидний баруун талд, зүүн жигүүрт агуулахын өрөө харагдаж байна. Одоо юунд ч бүү эргэлз, Дрейк. Хэйден. Энэ бол Фрей, бидний найз нөхөд, булшны хувьд хамгийн логик газар гэдгийг бид зөвшөөрсөн."
  
  "Би энэ тухай зүүдэлсэн ч үгүй" гэж Хэйден шийдэмгий хэлэв.
  
  Хэсэг хүмүүс араас нь гүйлдэж байхад Дрейк Далийг даган зүүн жигүүрийн хаалгаар оров. Хаалга нээгдэнгүүт илүү олон сум агаарыг нэвт хатгав. Дрэйк өнхрөн босож, буудлаа.
  
  Гэнэт тэдний дунд Фрейгийн хүмүүс байв!
  
  Хутга гялсхийв. Гар буугаар буудсан. Цэргүүд баруун, зүүн талаасаа бууж байв. Дрейк гар бууныхаа амыг Фрейгийн нэг хамгаалагчийн сүм рүү дарж, дараа нь яг цагтаа зэвсгээ эргүүлж, халдагчийн нүүр рүү сум тавив. Хамгаалагч түүн рүү зүүн талаас нь дайрсан. Дрэйк бултахаас зайлсхийж, залуугийн нүүр рүү тохойгоороо бөхийв. Тэр ухаан алдсан хүнийг бөхийлгөж, хутгаа авч, Дельта командосуудын хоолойг хэрчих гэж байсан өөр нэгний толгой руу үзүүрийг нь дүрв.
  
  Чихний дэргэд гар бууны сум дуугарав; SGG-ийн дуртай зэвсэг. Хэйден Glock болон армийн хутга ашигласан. Үндэстэн дамнасан хэрэг явдалд үндэстэн дамнасан хүчин гэж Дрейк бодлоо. Өрөөний хамгийн төгсгөлд дахин буун дуу гарав. Италичуудыг оролцуул.
  
  Дайсны хажуугийн цохилтын дор Дрейк хавтгай өнхрөв. Тэр бүх бие, хөлөө эхлээд эргүүлж, залууг хөлөөс нь унагав. Тэр хүн нуруундаа хүчтэй газардах үед Дрейк амиа хорложээ.
  
  SAS-ийн ажилтан асан босч ирээд хэдэн арван алхмын урд Даллыг олж харав. Тэдний дайснууд улам бүр цөөрсөөр байв - түрэмгийлэгчдийг устгахаар илгээсэн хэдхэн арван алагдсан хүмүүс л үлдсэн байх. Жинхэнэ арми өөр газар байх байсан.
  
  "Бие халаалт хийхэд тийм ч муу биш" гэж швед хүн амаа цустай инээв. "Одоо яв!"
  
  Тэд өөр хаалгаар орж, урхины урхины өрөөг цэвэрлэж, дараа нь мэргэн буудагчид зургаан сайн залууг хасагдахаас нь өмнө сонгож авсан. Эцэст нь тэд пулемётууд буудаж буй цоорхойтой өндөр чулуун хананы өмнө ирэв. Чулуун хананы голд банкны хонгилыг санагдуулам илүү гайхалтай ган хаалга байв.
  
  "Тийм байна" гэж Далл хойш бөхийв. "Фрейгийн ажиглалтын өрөө."
  
  "Хатуу новш шиг харагдаж байна" гэж Дрейк хажууд нь нуугдаж гараа өргөөд олон арван цэргүүд түүн рүү гүйж ирэв. Тэрээр эргэн тойрноо хараад Хэйденийг хайсан боловч эрчүүдийн дундаас түүний гоолиг биеийг ялгаж чадсангүй. Тэр охин хаашаа явсан юм бэ? Өө гуйя, түүнийг дахиж битгий хэвтүүлээрэй... цус гоожоод...
  
  "Форт Нокс бол хагарахад хэцүү самар" гэж Дельтагийн командлагч хазах зуураа хэлэв.
  
  Дрэйк, Дал хоёр бие бие рүүгээ харав. "Бөхчүүд ээ!" - гэж хоёулаа "хурд, битгий тэнэгт" гэсэн бодлогоо барин нэгэн зэрэг хэлэв.
  
  Хоёр том бууг шугамын дагуу болгоомжтойгоор дамжуулж, цэргүүд инээж байв. Пуужин харвагчтай төстэй хүчирхэг их бууны торхонд хүчтэй ган дэгээ бэхэлсэн байв.
  
  Хоёр цэрэг гартаа нэмэлт ган утас барин ирсэн замаараа буцаж гүйв. Харваагчдын арын хэсэгт байрлах хөндий камерт бэхлэгдсэн ган кабель.
  
  Дал Bluetooth холболтоо давхар товшсон. "Бид хэзээ эхлэхийг надад хэлээч."
  
  Хэдэн секунд өнгөрсний дараа хариулт ирэв. "Урагшаа!"
  
  Бэрхшээл босгосон. Дрейк, Дал хоёр мөрөн дээрээ гранат шидээд гарч ирээд онилж, гохыг нь татав.
  
  Хоёр ган дэгээ пуужингийн хурдаар нисч, Фрейгийн хонгилын чулуун ханыг гүн ухаж, нөгөө талыг нь таслав. Тэднийг орон зайтай тулгармагц мэдрэгч нь дэгээг өөрөө эргүүлж, нөгөө талд нь хананд шахдаг төхөөрөмжийг идэвхжүүлэв.
  
  Дал чихэндээ тогшив. "Үүнийг хий".
  
  Дрэйк доороос ч гэсэн хоёр Хаммерын урвуу чиглэлд шилжиж, бэхэлсэн бампер дээрээ кабель залгах чимээ сонсогдов.
  
  Фрейгийн нэвтэршгүй хана дэлбэрэв.
  
  
  * * *
  
  
  Калеб түүн рүү тонгойж, өвдөгнөөс нь барьж, цочирдуулах үед Кеннеди сануулга өгөв. Тэр завсарлага авсныг далимдуулан үсрэн бослоо. Калеб дахин ирээд чихийг нь гараараа алгадав.
  
  Түүний дээгүүр цугласан хүмүүс баяртайгаар уйлж байв. Олон мянган долларын үнэтэй ховор дарс, сайн виски цэнгээний талбайн шороон дээр асгарчээ. Эмэгтэйчүүдийн нэхсэн тортой дотуур өмд доошоо хөвж байв. Эрэгтэй зангиа. Gucci-ийн хос ханцуйвчны нэг нь Калебын үсэрхэг нуруунаас унждаг.
  
  - Түүнийг ал! гэж Фрей хашгирав.
  
  Калеб яг л ачааны галт тэрэг шиг түүн рүү чиглэн, гараа сунгасан, гэдэснийх нь гүнээс гэдэсний чимээ гарч байв. Кеннеди үсрэх гэж оролдсон ч түүнийг барьж аваад газраас дээш өргөөд шалан дээрээс өргөв.
  
  Агаарт байхдаа Кеннеди буухыг хүлээж байхдаа л айж чадсан. Хатуу байсан бөгөөд нуруунд нь чулуу, шороо мөргөж, уушгинд нь агаар гарч ирэв. Түүний хөл өшиглөсөн ч Калеб хөл рүү нь орж, тохойгоо урагш сунган түүний дээр суув.
  
  "Илүү адилхан" гэж алуурчин бувтналаа. "Одоо чи хашгирах гэж байна. Эээээээ!" Түүний хоолой чихэнд нь нядалгааны гахайн хашгирах шиг мангартай байв. "Ээээээээ!"
  
  Шатаж буй шаналал Кеннедигийн биеийг татав. Новш одоо түүнээс нэг инч зайтай, бие нь түүний дээр хэвтэж, уруулнаас нь хацар руу нь дуслаар дусааж, нүд нь тамын галд шатаж, түүний бэлхүүсийг дарав.
  
  Тэр хэсэг зуур арчаагүй байдалтай амьсгаагаа дарах гэж оролдсон хэвээр байв. Түүний нударга гэдэс рүү нь цохив. Зүүн гар нь яг адилхан хийх гэж байгаад зогсчихсон. Зүрх хүчтэй цохилж, дараа нь түүний хоолойд хүрч, шахаж эхлэв.
  
  Кеннеди амьсгал хурааж, амьсгал хураав. Калеб галзуу юм шиг инээж байв. Тэр илүү хүчтэй шахав. Тэр түүний нүдийг судлав. Тэр түүний биеийг түшин жиндээ дарав.
  
  Тэр чадах чинээгээрээ өшиглөж, түүнийг хажуу тийш нь унагав. Тэр дөнгөж сая үнэмлэх авсан гэдгээ маш сайн ойлгосон. Новшийн эрчилсэн хэрэгцээ түүний амийг аварсан.
  
  Тэр дахиад л гулсаад явчихав. Цугласан олон түүнийг тоглолт, бохир хувцас, маажсан өгзөг, цус гоожсон хөл гээд шоолж байв. Калеб ялагдлын ирмэгээс Роки шиг босож гараа дэлгэн инээв.
  
  Дараа нь тэр сул дорой боловч сөөнгө какофоныг таслах дууг сонсов.
  
  Бенийн хоолой: "Дрэйк ойртож байна, Кеннеди. Тэр улам ойртож байна. Надад мессеж ирсэн!"
  
  Хараал ид... тэр тэднийг эндээс олохгүй. Тэрээр шилтгээний бүх газраас энийг хайна гэж тэр төсөөлж ч чадахгүй байв. Үүний хамгийн магадлалтай зорилт нь хадгалах эсвэл эсүүд байх болно. Үүнд хэдэн цаг зарцуулагдаж магадгүй....
  
  Бэнд түүнд хэрэгтэй хэвээр байсан. Калебын хохирогчид түүнд хэрэгтэй хэвээр байв.
  
  Тэд чадахгүй бол босоод хашгир.
  
  Калеб хувиа хичээсэн зангаараа түүн рүү гүйлээ. Кеннеди аймшигт дүр үзүүлж, хөлөө өргөн, тохойг нь түүний ойртож буй нүүр рүү шууд цохив.
  
  Түүний бүх гарнаас цус урсаж байв. Калеб тоосгон хананд мөргөсөн мэт зогсов. Кеннеди түүний давуу талыг дарж, цээж рүү нь цохиж, аль хэдийн хугарсан хамрыг нь цохиж, өвдөг рүү нь өшиглөсөн. Тэр цаазлагчийг чадваргүй болгохын тулд боломжтой бүх аргыг ашигласан.
  
  Цугларсан хүмүүсийн архирах чимээ ихэссэн ч тэр үүнийг бараг сонссонгүй. Бөмбөг рүү нэг удаа цохиход бөгсийг өвдөг дээрээ буулгаж, нөгөө эрүү рүү нь цохиход нуруу руу нь эргүүлэв. Кеннеди хажуугийнх нь шороонд унаж, ядарсандаа амьсгаадан, түүний итгэлгүй нүд рүү ширтэв.
  
  Түүний баруун өвдөгний хажууд чимээ гарав. Кеннеди эргэж харвал хагарсан дарсны шил шороонд доошоо наалдсан байхыг харав. Шингэн улаан амлалтыг одоо ч гоожсоор байгаа merlot.
  
  Калеб түүн рүү савлав. Тэр нүүрэнд нь цохиулсан цохилтыг нүдээ ангалзав. "Чи үхэх ёстой" гэж тэр хашгирав. "Оливиа Данны төлөө" тэр хагарсан шилийг газраас сугалав. "Селена Тайлерын хувьд" гэж тэр толгой дээрээ өргөв. "Миранда Друри" гэж тэр нэмж хэлэв, "анхны цохилт нь шүд, мөгөөрс, ясыг хугалав. "Эмма Силкийн хувьд" түүний хоёр дахь цохилт түүний нүдийг таслав. "Эмили Жэйн Уинтерсийн хувьд" түүний сүүлчийн цохилт түүний хүзүүг татсан мах болгон хувиргав.
  
  Тэгээд тэр цуст газар сөхрөн суугаад ялан дийлж, адреналин нь судсаар нь шахагдаж, тархинд нь лугшиж, өөрийг нь хоромхон зуур орхисон хүн төрөлхтнийг эргүүлэн авахыг хичээв.
  
  
  ДӨЧИН ДӨРВӨН
  
  
  
  ГЕРМАН, ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  Кеннедиг бууны хүчээр шатаар өгсөхийг тушаав. Томас Калебын бие үхэх ёстой газраа чичирч үлджээ.
  
  Фрей аз жаргалгүй царайлан гар утсаараа ярьж байлаа. "Vault" гэж тэр хашгирав. "Ямар ч үнээр саваа хадгалаарай, Хадсон. Надад өөр юу ч хамаагүй, тэнэг минь. Энэ хараал идсэн буйдангаас буу, миний чамд төлөх ёстой зүйлийг хий!"
  
  Тэр холболтоо таслаад Кеннеди рүү ширтэв. "Найзууд чинь миний гэрт нэвтэрсэн бололтой."
  
  Кеннеди түүнийг цуглуулсан элит рүү шилжүүлэхийн өмнө зальтай харав. "Тэнэгүүд та нар хүртэх ёстой зүйлийнхээ заримыг нь авах юм шиг байна."
  
  Чимээгүй инээж, хундага цохих чимээ сонсогдов. Фрей хэсэг зуур нэгдэж, "Найзууд минь уугаарай. Тэгээд ердийнхөөрөө яв" гэсэн.
  
  Кеннеди Бен рүү нүд ирмэх хангалттай зоригтой дүр үзүүлэв. Бие нь гичий шиг өвдөөгүй бол хараал ид. Түүний бөгс шатаж, хөл нь цохилж байв; толгой нь өвдөж, гар нь наалдамхай цусанд будагдсан байв.
  
  Тэр тэднийг Фрейд өгөв. "Би үүнийг цэвэрлэж болох уу?"
  
  "Цамцаа ашигла" гэж тэр инээв. "Ямар ч байсан энэ бол өөдөсөөс өөр зүйл биш юм. Энэ нь таны хувцасны шүүгээний үлдсэн хэсгийг тусгах нь дамжиггүй."
  
  Хааны маягаар гараа даллав. "Түүнийг авчир. Бас хүү."
  
  Кеннеди ядарч туйлдсан, толгойгоо тайвшруулахыг оролдсон тэд талбайг орхив. Түүний хийсэн зүйлийн үр дагавар олон арван жилийн турш түүнтэй хамт амьдрах байсан ч одоо амьдрах цаг биш байв. Бен түүний хажууд байсан бөгөөд түүний царайны илэрхийлэлээс харахад түүнийг телепатаар тайвшруулахыг хичээсэн нь илт байв.
  
  "Баярлалаа, залуу" гэж тэр хамгаалагчдыг үл тоомсорлов. "Энэ бол бялууны зугаалга байсан."
  
  Зүүн салаа даган тэд үүрний блокоос салаалсан өөр коридор руу явав. Кеннеди бодлоо цуглуулав.
  
  Зүгээр л амьд үлдээрэй гэж тэр бодлоо. Зүгээр л амьд байгаарай.
  
  Фрей дахин дуудлага хүлээн авлаа. "Юу? Тэд агуулахад байгаа юу? Тэнэг! Чи... чи... гэж тэр уурандаа бувтналаа. - Хадсон, чи... бүх армиа энд явуул!
  
  Францын хатан хааны толгойг таслах гильотин шиг электрон хашгирах нь холболтыг огцом таслав.
  
  "Тэднийг ав!" Фрей хамгаалагчид руугаа эргэв. "Тэднийг амьдрах байранд аваач. Таны найзууд бидний бодож байснаас ч олон байгаа бололтой, эрхэм Кеннеди. Би дараа таны шархыг эмчлэхээр буцаж ирнэ."
  
  Энэ үгээр ухаан муутай герман хурдан алхав. Кеннеди тэр хоёр одоо дөрвөн хамгаалагчийн хамт ганцаараа байгааг маш сайн мэдэж байв. "Үргэлжлүүл" гэж тэдний нэг нь түүнийг коридорын төгсгөлд байх хаалга руу түлхэв.
  
  Тэднийг туулж явахад Кеннеди гайхсандаа нүдээ анив.
  
  Цайзын энэ хэсгийг бүрэн нурааж, дээд талд нь шинэ нуман дээвэр барьж, орон зайн хоёр талд жижиг тоосгон "байшингууд" доторлогоотой байв. Том амбаараас нэг их том биш, найм орчим нь байсан. Энэ газраар нэгэн зэрэг хэд хэдэн хоригдол өнгөрснийг Кеннеди тэр даруй ойлгов.
  
  Томас Калебаас муу хүн үү?
  
  Абел Фрейтэй уулз.
  
  Түүний байдал секунд тутамд улам дордсоор байв. Хамгаалагч нар түүнийг Бен хоёрыг нэг байшин руу түлхэж байв. Дотогш ормогц тоглоом дууслаа. Чи хожигдлоо.
  
  Тэр нэгийг, магадгүй хоёрыг ч гаргаж болно. Гэхдээ дөрөв үү? Түүнд боломж байсангүй.
  
  Хэрэв зөвхөн....
  
  Тэр хамгийн ойрын хамгаалагч руу эргэж харахад тэр түүнийг үнэлэн харж байгааг анзаарав. "Хөөе, энэ мөн үү? Та биднийг тэнд байрлуулах гэж байна уу?"
  
  "Эдгээр бол миний тушаалууд."
  
  "Хараач. Энэ залуу энд байна - тэр эгчийгээ аврахын тулд энэ бүх замаар ирсэн. Чи түүнийг харж магадгүй гэж бодож байна. Ганцхан удаа."
  
  "Фрейгээс ирсэн захиалга. Биднийг зөвшөөрөхгүй байна" гэж мэдэгджээ.
  
  Кеннеди нэг хамгаалагчаас нөгөө рүү харав. "Тэгээд юу гэж? Хэн мэдэх ёстой вэ? Ухаангүй байдал бол амьдралын амтлагч, тийм ээ?"
  
  Хамгаалагч түүн рүү хуцав. "Чи сохор юм уу? Чи энэ хараал идсэн газрын камерыг хараагүй гэж үү?"
  
  "Фрей армитай тулалдах завгүй байна" гэж Кеннеди инээмсэглэв. "Тэр яагаад ийм хурдан зугтсан гэж та бодож байна вэ?" Залуус аа, Бенийг эгчтэйгээ уулзуул, тэгвэл шинэ дарга нар ирэхэд би та нарыг бага зэрэг тайвшруулах байх."
  
  Хамгаалагч нар бие бие рүүгээ нууцаар харав. Кеннеди түүний дуу хоолойд илүү итгэлтэй болж, биеийн хэлэмжээрээ бага зэрэг сээтэгнэж, удалгүй тэр хоёр Карины хаалгыг онгойлгов.
  
  Хоёр минутын дараа түүнийг гаргав. Тэр хоёрын хооронд гуйвж, ядарч туйлдсан, шаргал үс нь сэгсэрч, нүүрээ татсан байв.
  
  Гэвч дараа нь тэр Бенийг хараад нүд нь шуурганд цахилгаан цахих мэт гэрэлтэж байхыг харав. Түүний биед хүч нь буцаж ирсэн мэт санагдав.
  
  Хоёр бүлэг уулзахад Кеннеди түүний галзуу санааны яаралтай байдал, аюул, сүүлчийн боломжийн хувилбарыг цөхрөнгөө барсан харцаар түргэн шуурхай илэрхийлэхийг хичээж байхдаа түүний анхаарлыг татав.
  
  Карин хамгаалагчдыг даллаж, архирав. "Явж аваад ир, новшнууд аа. "
  
  
  * * *
  
  
  Торстен Дал гар буугаа өргөсөн илд шиг барин, уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирав. Дрэйк түүний яг хажууд байсан бөгөөд хонгилын хана бүхэлдээ нурж унахаас өмнө хамаг хурдаараа гүйж байв. Утаа, хог хаягдал жижиг талбайд тархсан. Дрэйк гүйж явахдаа эвслийн бусад цэргүүд хоёр тийшээ гарч байгааг мэдэрлээ. Тэд дайснууд руугаа алах санаатайгаар дайрч байсан үхлийн шуугиан дэгдээхүй байв.
  
  Утаа эргэлдэж, сийрэгжих үед Дрейкийн зөн совин хөдөллөө. Зүүн талд айсандаа хөлдсөн, хариу үйлдэл үзүүлэхдээ удаан харуулууд зогсож байв. Тэр тэдний дунд тэсрэлт хийж, дор хаяж гурван цогцсыг устгасан. Урд нь хариу галын чимээ сонсогдов. Цэргүүд түүний баруун, зүүн тал руу унаж, нурсан ханыг эрчээрээ хүчтэй цохив.
  
  Итали эрийн толгой уур болж, сумнаас бултах тийм ч хурдан биш байхад цус яг нүднийх нь өмнө цацагдав.
  
  Хамгаалахын тулд Дрейк тагтаа. Түүнийг шалан дээр унах үед хурц чулуу, бетон түүний гарны махыг урж хаяв. Тэр өнхрөөд булан руу хэд хэдэн удаа буудсан. Хүмүүс хашгирав. Үзэсгэлэн хүчтэй галын дор дэлбэрчээ. Хөгшин яснууд агаарт тоосны ширхэг мэт удаан хөдөлгөөнөөр эргэлдэнэ.
  
  Урд дахин буун дуугарч, Дрейк олон хүн хөдөлж байхыг харав. Есүс!Фрейгийн арми яг тэнд байсан бөгөөд үхлийн аюултай бүрэлдэхүүнээрээ цугларч, давуу талтай гэдгээ мэдэрсэн тул улам хурдан урагшилж байв.
  
  
  * * *
  
  
  Карин хэдхэн секундын дотор хамгаалагчдаа чадваргүй болгохын тулд тулааны урлагийн сургалтыг ашигласан. Кеннеди хамгаалагчийнхаа эрүү рүү огцом араар тавиад, урагш алхаж, толгойгоо бөхийлгөсөн тул нүдний өмнө одод гялсхийв. Хэсэг хугацааны дараа тэр хоёр дахь өрсөлдөгч болох дөрөв дэх хамгаалагчаа тэдний хооронд зай гаргахын тулд хажуу тийш үсэрч байхыг харав.
  
  Түүний зүрх шимширчээ. Тэгэхээр дөрөв дэх харуул нь дэндүү хол гүүр байсан. Тэр байтугай хоёрынх нь хувьд ч гэсэн.
  
  Харуул буугаа өргөхөд чулуудсан харагдана. Тэр чичирсэн хуруугаараа тусламж хүссэн газрыг сканнердсан. Кеннеди гараа сунган алгаа сунгав.
  
  "Тайвшир, хонгор минь. Зүгээр л тайван байгаарай."
  
  Түүний гох хуруу нь айсандаа муруйлаа. Нэг буун дуугарч, таазнаас ойчлоо.
  
  Кеннеди цочирдов. Хүчдэл нь агаарыг өтгөрүүлж, мэдрэлийн шөл болгон хувиргав.
  
  Сэтгэл түгшсэн үедээ гар утас нь дуугарах ая гаргаж эхлэхэд Бен хашгирах шахав. Sizer-ийн зургийг дээд тал нь эргүүлсэн.
  
  Хамгаалагч бас үсэрч, өөр өөрийн эрхгүй цохилтыг няцаав. Сумны салхи түүний гавлын ясыг өнгөрөөхийг Кеннеди мэдэрсэн. Цэвэр айдас түүнийг газар хүртэл хөлдөөв.
  
  Гуйя гэж тэр бодлоо. Битгий тэнэг бай. Сургалтанд анхаарлаа хандуулаарай.
  
  Дараа нь Бен утсаа хамгаалагч руу шидэв. Кеннеди түүнийг цочирдсоныг хараад, анхаарал сарниулахын тулд шалан дээр хурдан унав. Хамгаалагч утсаа хаяж, анхаарлаа хандуулах үед Кеннеди гурав дахь харуулын зэвсгийг мөрөндөө үүрчээ.
  
  Гэсэн хэдий ч Карин энд хэсэг хугацаанд амьдарсан. Тэр зовлон зүдгүүрийг харж, туулсан. Тэр даруй буудсан. Түүний хүрэмнээс улаан үүл гарч ирэхэд хамгаалагч ухарлаа. Дараа нь мөрөн дээр нь бараан толбо гарч, тэр эргэлзсэн, дараа нь ууртай харагдаж байв.
  
  Тэр Бен рүү шууд харвасан.
  
  Гэвч шидэлт амжилтгүй болсон нь гохыг дарахаас нэг миллисекунд өмнө толгой нь дэлбэрч чадсан нь эргэлзээгүй.
  
  Түүний ард цусаа цацаж, гартаа Глок барьсан Хэйден зогсож байв.
  
  Кеннеди Бен Карин хоёр руу харав. Тэд бие бие рүүгээ хэрхэн баярлаж, хайр, гунигтайгаар харж байгааг би харсан. Тэдэнд нэг минут хугацаа өгөх нь үндэслэлтэй юм шиг санагдсан. Дараа нь Хэйден түүний хажууд байсан бөгөөд тайвширсан шинжтэй Бен рүү толгой дохив.
  
  "Тэр яаж байна?"
  
  Кеннеди нүд ирмэв. "Чамайг ирсэн болохоор тэр илүү аз жаргалтай байх болно."
  
  Дараа нь тэр сэрлээ. "Бид энд байгаа бусад хоригдлуудыг аврах хэрэгтэй байна, Хэйден. Тэднийг аваад энэ тамын нүхнээс гарцгаая."
  
  
  * * *
  
  
  Хоёр арми мөргөлдөж, эвслийн цэргүүд өрсөлдөгчөө газар дээр нь буудаж, германчууд хутга тулгаж, хурдан ойртохыг хичээв.
  
  Хэсэг зуур Дрэйк энэ хутганы тоглоомыг дэмий хоосон, галзуурсан гэж бодсон ч дараа нь тэдний дарга хэн болохыг санав. Абел Фрей. Галзуу хүн өөрийнх нь үнэлж баршгүй олдворуудыг гэмтээсэн тохиолдолд өөрийн намынхан сум хэрэглэхийг хүсэхгүй.
  
  Тэдний дунд Дрэйк дайсны араас дайсныг таслав. Цэргүүд түүний эргэн тойронд шуугилдан, бие бие рүүгээ хүчтэй цохиж, яс хугалсан. Хүмүүс хашгирав. Энэхүү тулаан нь гардан тулаан байв. Амьдрах нь ямар ч ур чадвараас илүү цэвэр аз, зөн совингоос хамаарна.
  
  Түүнийг буудаж, цохиж, зам тавьж байх хооронд тэр урдаас нэг дүрсийг анзаарав. Үхлийн эргүүлэг.
  
  Алисия Майлс олон улсын супер цэргүүдийн эгнээнд тулалддаг.
  
  Дрейк түүн рүү эргэв. Тулааны чимээ намжив. Тэд хонгилын арын хэсэгт, дэргэд нь Одины саркофаг байсан бөгөөд одоо онгорхой, дээр нь гэрэлтүүлгийн тавиур суурилуулсан байв.
  
  "За яахав" гэж тэр инээв. "Дрэйстер. Сайн байна уу, найз аа?"
  
  "Үргэлжийн адил."
  
  "Ммм, би санаж байна. Хэт удаан унжсан гэж би хэлж чадахгүй байна, тийм үү? Дашрамд хэлэхэд, олс дээр агуу муур тулалддаг. Хуучин цэрэг энгийн иргэн болсонд гайгүй."
  
  "Чи ч бас. Таны BBF хаана байна?"
  
  "WWF?"
  
  Байлдсан хоёр цэрэг Дрейкийг мөргөв. Тэрээр Алисагийн тусламжтайгаар тэднийг түлхэн холдуулсан бөгөөд хоёулаа болох гэж буй зүйлд баяртай байв.
  
  "Хамгийн сайн найз залуу? Чи түүнийг санаж байна уу? Хөөрхөн?"
  
  "Тиймээ. Би түүнийг алах ёстой байсан. Новш Фрей бид хоёрыг арын хашаанд сэлгүүцэж байгаад барьж авав." Тэр инээв. "Би уурласан. Тэд үхсэн." Тэр царай гаргав. "Бас нэг үхсэн тэнэг."
  
  "Тэр чамайг номхотгож чадна гэж хэн бодсон юм бэ" гэж Дрейк толгой дохив. "Би санаж байна".
  
  "Чи яагаад энд байх ёстой юм бэ, Дрейк? Би чамайг алахыг үнэхээр хүсэхгүй байна."
  
  Дрейк гайхан толгой сэгсэрлээ. "Үзэсгэлэнт худалч гэдэг нэр томьёо байдаг. Энэ хоёр үг таны тухай бүх зүйлийг нэгтгэж байна, Майлз аа, ямар ч Шекспирээс илүү."
  
  "Тэгээд юу гэж?" Алисиа инээмсэглэн ханцуйгаа шамлан гутлаа тайлав. "Чи бөмбөгөө өгөхөд бэлэн үү?"
  
  Дрейк нүднийхээ булангаар Абел Фрейг тэднээс мөлхөж, Хадсон гэх хэн нэгэн рүү хашгирч байхыг харав. Мэдээжийн хэрэг, Майлз тэдний эрх мэдлийг дамжуулахдаа тэднийг хамгаалж байсан ч одоо түүнд бусад тэргүүлэх чиглэлүүд байсан. Үргэлж найдвартай Торстен Дал галзуу германчуудын өмнө зогсоод довтолж эхлэв.
  
  Дрейк нударгаараа зангидав. "Ийм зүйл болохгүй, Майлс."
  
  
  ДӨЧИН ТАВ
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  Алисиа түүнийг цочирдуулсан цамцаа тайлж, олс шиг чанга болтол нь ороож, дараа нь хоёр гараараа хүзүүгээр нь ороов. Тэр тэмцэж байсан ч түүний түр зуурын оосор түүнийг дотогш татав.
  
  Өвдөгнийх нь өмнө - Муай Тай стиль. Нэг. Хоёр. Гурав.
  
  Тэр эхнийхийг нь эргүүлэв. Бид дахин эргэж харав. Хоёр дахь нь хавирганых нь доор шаржигнав. Гурав дахь цохилт нь түүнийг бөмбөгөнд цохив. Гэдсээр нь өвдөж, дотор муухайрч, нуруугаараа унав.
  
  Алисия түүний дээр инээмсэглэн зогсов. "Би юу гэж хэлсэн бэ? Дрэйки, яг миний хэлснийг хэлээч." Тэр түүнд ямар нэг зүйл өгөхийг уриалав.
  
  "Чиний бөмбөг."
  
  Бүсгүй ташаагаа доошлуулж, мушгиад хамр руу нь цохив. Дрейк хоёр гараа өргөөд цохилтыг хаалаа. Би нэг хуруу мултрахыг мэдэрсэн. Тэр эргэж, түүнтэй нүүр тулж, нэг хөлөө нуман хэлбэрээр өргөж, өсгийгөө духан дээр нь буулгав.
  
  Сүх цохих.
  
  Дрейк арагшаа эргэсэн ч цохилт түүний цээжинд туссан хэвээр байна. Мөн Майлсын чадах чинээгээрээ энэ нь тэвчихийн аргагүй өвдөлтийг төрүүлэв.
  
  Тэр түүний шагай дээр гишгэв.
  
  Дрэйк хашгирав. Түүний бие системтэйгээр хугарч, хөхөрсөн, зэрэмдэглэгдсэн байв. Тэр үүнийг хэсэг хэсгээр нь эвдсэн. Иргэний он жилүүд хараал ид. Гэхдээ тэр ажлаас халагдсаныг буруутгаж чадах болов уу? Тэр үргэлж сайн байсан. Тэр үргэлж ийм сайн байсан уу?
  
  Эвдэрсэн энгийн иргэн ч бай, үгүй ч бай, тэр SAS хэвээр байсан бөгөөд тэр шалыг цусаар будав.
  
  Тэр ухарлаа. Гурван тулаанч түүн дээр унаж, эргэн тойрон дахь бүх зүйлийг эвдэв. Дрейк герман залуугийн хоолойг тохойгоор цохиж амсхийж байв. Тэр мөгөөрсний шуугианыг сонсоод бага зэрэг сайжирсан.
  
  Тэр өөрт нь зөвшөөрсөн гэдгийг мэдээд бослоо. Тэр бүжиглэж, хөлөөс хөл рүү шилжиж, нүд нь дотроосоо чөтгөр, саарал өнгөөр гэрэлтэв. Түүний ард Дал, Фрей, Хадсон нар хамтдаа түгжигдэн, Одины авсны ирмэг дээр ноцолдож, нүүр нь өвдөж байв.
  
  Алисия түүн рүү цамцаа шидэв. Энэ нь ташуур шиг цохиж, нүүрнийх нь зүүн талыг түлж орхив. Тэр дахин цохиход тэр түүнийг барьж авав. Тэр гайхалтай хүчээр татав. Бүсгүй бүдэрч, түүний гарт өөрийгөө шидэв.
  
  "Сайн уу".
  
  Тэр хоёр эрхий хуруугаа чихнийх нь дор тавиад хүчтэй дарав. Тэр агшин зуур тэр бужигнаж эхлэв, тэр бүх үл тоомсорлосон дүр төрх арилав. Энэ нь мэдрэлийн зангилаанд хангалттай хүчтэй дарагдсан бөгөөд ямар ч энгийн хүнийг ухаан алдахад хүргэдэг.
  
  Майлс яг л родео бух шиг унав.
  
  Тэр илүү хүчтэй дарав. Эцэст нь тэр түүний чанга тэвэрт налан, жингээ авч, доголж, өвдөлтийг хуваалцахыг хичээв. Дараа нь тэр эгц босоод хоёр эрхий хуруугаа суганд нь наав.
  
  Шууд өөрийн мэдрэлийн багц руу. Түүний биеэр зовлон шаналал гүйв.
  
  Тэгээд л тэднийг түгжсэн. Өвдөлтийн давалгаан дундуур тулалдаж, бараг л хөдөлж, үхэн үхтэлээ бие биенийхээ нүд рүү удаан хугацаанд хагацсан амрагууд шиг ширтэж буй хоёр аймшигт дайсан.
  
  Дрэйк зовлон зүдгүүрээ нууж чадалгүй ярвайв. "Галзуу... гичий минь. Яагаад... яагаад энэ... энэ хүний төлөө ажилладаг юм бэ?"
  
  "Төгсгөлд нь ... хүрэх ... гэсэн үг."
  
  Дрэйк ч, Майлз ч ухрахгүй. Тэдний эргэн тойронд тулаан төгсгөл болж эхлэв. Германчуудаас илүү олон эвслийн цэрэг хөл дээрээ үлдсэн. Гэвч тэд тэмцлээ үргэлжлүүлэв. Дрэйк Дал, Фрей хоёрыг адилхан үхлийн тэврэлтэнд түгжиж, эцсээ хүртэл тулалдаж байгааг бүдэг бадаг харж байв.
  
  Тэднийг нэг ч цэрэг тасалсангүй. Хүндлэл хэтэрхий их байсан. Эдгээр тулааныг хувийн нууцад, шударгаар шийдэх болно.
  
  Дрейк өвдөг сөгдөн Алисиаг өөртөө татав. Түүний нүдний өмнө хар толбо бүжиглэв. Хэрэв тэр түүний тэврэлтээс салах арга олбол тэр үнэхээр дуусна гэдгийг тэр ойлгосон. Эрчим хүч түүнийг секунд тутамд орхиж байв.
  
  Тэр унав. Тэр илүү хүчтэй дарахад туйлын алуурчин зөн совин түүнийг хутгалж байв. Эрхий хуруу нь гулсав. Алисиа урагш унаж эрүүг нь тохойгоороо цохив. Дрейк үүнийг ирж байгааг харсан ч түүнийг зогсоох хүч түүнд байсангүй.
  
  Нүднийх нь өмнө оч дэлбэрэв. Тэр нуруугаараа унасан бөгөөд Фрейгийн готик тааз руу ширтэв. Алисиа дээш мөлхөж, өвдөлтөөс болж гажсан царайгаараа түүний харагдах байдлыг хаав.
  
  Тэдний эргэн тойронд байсан цэргүүдийн хэн нь ч түүнийг зогсоох гэж оролдсонгүй. Байлдагч талуудын аль нэг нь эвлэрэл зарлах эсвэл үхэх хүртэл энэ нь дуусахгүй.
  
  "Муухан биш" гэж тэр ханиалгав. "Чи үүнийг ойлгосон хэвээр байна, Дрейк. Гэхдээ би чамаас илүү хэвээр байна."
  
  Тэр нүдээ анив. "Би мэднэ".
  
  "Юу?" - Би асуусан.
  
  "Чамд... тэр ирмэг бий. Тэр алуурчин зөн совин. Тулааны уур хилэн. хамаагүй. Энэ хамаатай. Энэ... ийм учраас би ажлаасаа гарсан."
  
  "Яагаад чамайг зогсоох ёстой гэж?"
  
  "Ажлаас гадуур ямар нэг зүйлд санаа зовж байсан" гэж тэр хэлэв. "Энэ бүх зүйлийг өөрчилдөг".
  
  Түүний нударгыг дээш өргөөд хоолойг нь дарахад бэлэн байв. Нэг хором өнгөрөв. Тэгээд тэр "Насан туршийн амьдрал уу?"
  
  Дрейк эрч хүч нь аажмаар түүний мөчрүүдэд эргэн ирж байгааг мэдэрч эхлэв. "Өнөөдрийн миний хийсэн бүх зүйлийн дараа тэд надад маш их өртэй гэж бодож байна."
  
  Алисия ухарч, түүнийг хөл дээрээ босоход нь туслахын тулд гараа сунгав. "Би худгийг Мимирийн худаг руу шидэв. Би түүнийг Одины булшин дээр алаагүй. Би Фрейгийн анхаарлыг Бен Блэйкээс холдуулсан. Би энд дэлхийг сүйрүүлэх гэж ирээгүй, Дрейк, би зүгээр л хөгжилдөх гэж ирсэн."
  
  "Би батлах." Торстен Дал Абел Фрейгийн доголон биеийг Одины авсны өргөн ирмэгээс өргөхөд Дрейк тэнцвэрээ олж авав. Тэрээр шалан дээр нойтон шаржигнан унаж, Италийн гантиг чулуун дээр амьгүй унав.
  
  Эвслийн цэргүүд даяар уухайлан хашгирч, цуурайтав.
  
  Дал нударга зангидан авсыг харав.
  
  "Тэр новш энэ шагналыг хэзээ ч харж байгаагүй" гэж тэр инээв. "Түүний амьдралын ажил. Есүс Христ ээ, та нар үүнийг харах ёстой."
  
  
  ДӨЧИН ЗУРГАА
  
  
  
  СТОКГОЛЬМ
  
  
  Нэг өдрийн дараа Дрейк эцэс төгсгөлгүй байцаалтаас зугтаж, Стокгольм дахь хамгийн эртний бөгөөд хамгийн сайн зочид буудал болох ойролцоох зочид буудалд хэдэн цаг унтжээ.
  
  Үүдний өрөөнд тэрээр цахилгаан шат хүлээж, яагаад түүний бүх сэтгэх үйл явц камерт бичигдсэнийг гайхаж байв. Тэд нойргүйдэл, байнгын зодуур, хүчтэй дарамтаас болж галзуурсан. Түүнийг эдгэртэл хэд хоног зарцуулсан.
  
  Цахилгаан шат дуугарав. Түүний хажууд нэгэн дүрс гарч ирэв.
  
  Бямба гаригийн энгийн өмд өмссөн, үсээ сайтар самнасан Кеннеди ядарсан нүдээр түүнийг судалж байна.
  
  "Сайн уу".
  
  Үг нь хангалтгүй байлаа. Түүнийг зүгээр үү гэж асуух нь доголон төдийгүй үнэхээр тэнэг хэрэг байв.
  
  "Танд ч бас сайн уу."
  
  "Нэг давхарт уу?"
  
  "Мэдээж. Тэд биднийг бүгдийг нь тусгаарладаг, гэхдээ хамтдаа."
  
  Тэд дотогш орлоо. Толинд туссан тэдний эвдэрсэн тусгалыг ширтэнэ. Шаардлагатай видео камертай холбоо барихаас зайлсхий. Дрейк арван есөн товчлуурыг дарав.
  
  "Чи над шиг ийм чадвартай юу, Кеннеди?"
  
  Тэр чин сэтгэлээсээ инээв. "Галзуу долоо хоног, эсвэл долоо хоног. Итгэлгүй байна. Энэ бүхний эцэст би дайсантайгаа тулалдаж, нэрээ цэвэрлэсэн нь намайг галзууруулж байна."
  
  Дрейк мөрөө хавчив. "Миний адил. Инээдтэй, тийм үү?
  
  "Тэр хаашаа явсан юм бэ? Алисия."
  
  "Бүх хамгийн сайхан нууцууд ордог шөнө, тэр болон тэр гек Хадсон" гэж Дрейк мөрөө хавчив. "Үнэхээр чухал хүмүүс тэднийг анзаарахаас өмнө өнгөрсөн. Ярилцаж байхад бие биенийхээ тархийг сэгсэрдэг байх."
  
  "Чи зөв зүйл хийсэн. Тэд энд гол урам зориг өгсөн хүмүүс биш байсан. Алисиа аюултай, гэхдээ галзуу биш. Өө, чи "шөнийн нам гүм" гэсэн үг биш гэж үү.
  
  Тэрээр Үлэг гүрвэлийн хадны лавлагааг боловсруулахад хэсэг хугацаа зарцуулав. Тэр инээсэн. Нартай өдөр түүний сэтгэл санаа мөнгөн уснаас ч хурдан өссөн.
  
  "Хэйден яах вэ?" Лифтний хаалга хаагдаж, хуучин машин аажим аажмаар дээшилж эхлэхэд Кеннеди хэлэв. "Чи түүнийг Бентэй үлдэнэ гэж бодож байна уу?"
  
  "Би үнэхээр тийм гэж найдаж байна. Хэрэв тийм биш бол ядаж тэр одоо секс хийж байсан гэж бодож байна."
  
  Кеннеди түүний мөр рүү цохив. "Найз минь, наад тахиануудыг битгий тоо. Магадгүй тэр түүнд зориулж дуу бичих байх."
  
  "Чамтай хамт гурван минут хагас!"
  
  Тэд долоон давхрын хажуугаар аажуухан нисэв. "Надад сануулдаг. Тэнд, Одины булшинд чи тэнд юу гэж хэлсэн бэ? Би Йоркод үлдэж, амьдралаа залгуулж байгаатай холбоотой."
  
  Дрейк түүн рүү ширтэв. Тэр түүнд сэтгэл татам инээмсэглэл тодрууллаа.
  
  "За... би... би..." гээд санаа алдаад зөөлрөв. "Би энэ талаар дадлага хийх найдваргүй болсон."
  
  "Юу?" Кеннедигийн нүд нь хорон санаагаар гялалзав.
  
  "Хуучин үлэг гүрвэлийн рок хамтлаг Heart үүнийг туйлын сэтгэл татам гэж нэрлэдэг. Йоркширт бид зүгээр л "шувуутай чатлах" гэж хэлдэг. Бид энгийн хүмүүс шүү дээ."
  
  Цахилгаан шат арван дөрвөн давхрын хажуугаар өнгөрөхөд Кеннеди цамцныхаа товчийг тайлан шалан дээр уналаа. Дотор нь улаан тунгалаг хөхний даруулга өмссөн байв.
  
  "Чи юу хийж байгаа юм бэ?" Дрейк цахилгаанд цохиулсан мэт зүрх нь хүчтэй цохилж байгааг мэдэрсэн.
  
  "Би амьдралаа залгуулдаг."
  
  Кеннеди өмдөө тайлаад шалан дээр уналаа. Тэр өөрт тохирсон улаан дотуур өмд өмссөн байв. Тэдний давхарт ирэхэд цахилгаан шат дуугарчээ. Дрейк түүний сэтгэл санаа болон бусад бүх зүйл дээшлэхийг мэдэрсэн. Хаалга хажуу тийш гулссаар нээгдэв.
  
  Залуу хосууд хүлээж байв. Эмэгтэй инээв. Тэр залуу Дрейк рүү инээмсэглэв. Кеннеди Дрейкийг цахилгаан шатнаас гаргаж, коридорт оруулан өмднийхөө хувцсаа ардаа орхив.
  
  Дрейк эргэж харав. "Чи үүнийг хүсэхгүй байна уу?"
  
  "Надад энэ дахиж хэрэггүй."
  
  Дрейк түүнийг өргөв. "Сайн байна, миний өрөө рүү хурдан алхаж байна."
  
  Кеннеди үсээ илэв.
  
  
  ТӨГСГӨЛ
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"